Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Swat-Aventuroj Kaj Filinoj De La Dio

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    La aventuroj de la eternaj infanoj daŭras en la kosma taĉmento. Samtempe, la eterna knabo Eduard Osetrov havos novajn aventurojn, inkluzive inter troloj, orkoj, elfoj kaj aliaj estaĵoj de la fantazia mondo. Kaj ankaŭ la filinoj de la Demiurgaj Dioj batalas flank-al-flanke kun li.

  SWAT-AVENTUROJ KAJ FILINOJ DE LA DIO
  KONOTACIO
  La aventuroj de la eternaj infanoj daŭras en la kosma taĉmento. Samtempe, la eterna knabo Eduard Osetrov havos novajn aventurojn, inkluzive inter troloj, orkoj, elfoj kaj aliaj estaĵoj de la fantazia mondo. Kaj ankaŭ la filinoj de la Demiurgaj Dioj batalas flank-al-flanke kun li.
  . ĈAPITRO #1
  La militista knabino Adala flustris:
  - Kion vi havas ĉi-foje, eterne juna geniulo?
  Edik respondis kun knabeca rideto:
  - Ankaŭ estas respondo al ĉi tio!
  Grandega metala boao kun buŝo, en kiu ŝpinadis borildentoj, daŭre rampis pli kaj pli proksimen al la specialtrupa taĉmento de la infanoj. Sekvante ĉi tiun longan monstron, grandaj robotoj komencis eliri, similaj al marŝantaj testudoj. Kaj ili havis kanonojn sur siaj kapoj kiuj pafis de laseraj sistemoj. Vere, ne tro perfektaj radioj ne kaŭzis grandan detruon.
  La geniulknabo elprenis ordinaran kuprofanditan draton, kaj alfiksis al ĝi pizon kun nekonata plenigaĵo.
  Kaj lanĉis ĝin en la direkto de la minaca, mekanika reptilio. La drato implikiĝis en la boriloj, kaj tuj ekbrilis. La grandega boao skuiĝis.
  La knabo, kuŝanta okcidente dekstre de Edik, eksonis:
  - Ŭaŭ! Bela!
  La korpo de la mekanika reptilio ekmoviĝis kaj renversis la irantajn testudrobotojn. Ili tordis kaj, pafante, komencis pafi unu al la alia. Kaj pro la efikoj de laseraj radioj, la kiraso vere disformiĝis, kaj la metalo brulis.
  La knaboj kaj knabinoj de la ataktaĉmento de la fakistaj rotoj de la infanoj prenis kaj malfermis fajron por mortigi uzante siajn laserajn maŝinpafilojn.
  Edik kriis:
  - Foriru! Ŝparu vian energion uloj! Antipulso!
  Soldatoj de infanaj specialaj fortoj ĉesis pafi. Kaj tial jam estis klare, ke la svingiĝanta giganta boao kripligis kaj dispremis preskaŭ ĉiujn aŭtojn per sia korpo. Ĉi tio estas, fakte, monstra efiko kaj simple bonega.
  La knabino Adala palpebrumis al la juna genia komandanto kaj rimarkis:
  - Ĝi estas bonega! Nu, vi estas batalanto! Vi uzas la potencon de la malamiko kontraŭ li!
  La knabkomandanto palpebrumis al ŝi kaj diris:
  -Kompreneble, ni bezonas sciencan, subtilan aliron.
  La boao konstriktanto, ektremante, ankaŭ rompis la irantajn testudrobotojn, ili aŭ eksplodis aŭ platiĝis. Ankaŭ, kun histeria ondo, lia vosto turnis super la tankoj sur raŭpoj kiuj saltis el la kastelpordegoj.
  Tiuj montriĝis senhelpaj kaj la vorto kandeloj eklumiĝis. Kaj ĝi aspektis malvarmeta.
  Kaj la obusoj elflugis el la bareloj kaj trafis sian propran. Kaj multe da detruo de armilturoj.
  En respondo, armilbaterioj komencis funkcii denove de la kastelmuroj. Kaj laseraj radioj kaj neniig-pumpitaj kugloj pluvis sur la mekanikan konstriktoron. La plej unuaj pafoj trapikis lian ŝtalan kaj titanan haŭton. Paŭzoj komencis okazi. Kiel talpomontetoj, truoj aperis en la kiraso de ĉi tiu monstro.
  La knabino, kiu estis dekstre de Edik, grincis:
  - Ĉi tio estas artfajraĵo! Ni donis al li multe!
  La knabkomandanto diris:
  - De lia ricevita!
  La militinfanoj ekkriis ĥore:
  - Vero kaj sorto estas kun ni,
  Ni forte batu la ciklojn...
  Nia ĉefa tasko estas
  Mortigu la malbonajn eksterterulojn!
  Adala, ĉi tiu knabino, kiu multon spertis, kaj eĉ ŝi devis kaperi gravimagnetan batalanton, rimarkis:
  - Estas bonege kiam estas inteligenta kaj scienca aliro!
  Kaj la knabino montris hologramon, kiel ŝi eskapas el la koncentrejo. Nudpieda kaj en striita piĵamo, la juna kaptito kuregis trans la glacian kruston kovrantan la flughavenon. Kaj ili pafis al ŝi. La knabino estis maldika, eĉ la vangoj sur la vizaĝo de la infano trarigardis el la deviga dieto de laborkoncentrejo, kaj numero brilis sur la brusto de ŝia piĵamo. Sed ŝi povis eniri la batalanton, kaj uzis la elektronikan karton ŝtelita de la gardisto.
  Kiel rezulto, la aŭto plenigita per elektroniko disiĝis de la tegaĵo.
  Kaj la knabino premis per siaj nudaj, rondaj kalkanumoj, malmoliĝintaj pro devigita promenado nudpieda kaj konstanta, malfacila laboro. Jes, infanlabora koncentrejo ne estas sanatorio. Sed aliflanke tie disvolviĝas tia eltenemo, kio estas utila por viziti tie. Adala aspektas nur dekdujara, sed fakte ŝi estas pli aĝa, kaj ankaŭ ŝi estas sperta, eĉ se ne same sperta kaj altnivela kiel Edik.
  Estis videbla sur la hologramo, kiel flugas la graviomagneta aviadilo kun la knabino. Ŝia pinta mentono ekbrilas en la bildo, kaj kontuzo sub ŝia maizflora blua okulo. Sed la knabino, kiu havas la kapablojn de piloto, tre lerte evitas laserradiojn kiuj provas faligi ŝin.
  Ŝiaj nudaj, infanecaj fingroj memfide trapasas la butonojn de la kontrolstiloj. Kaj ĝi aspektas bonega.
  Adala blovis kison kaj kantis:
  - Sur aviadiloj ni rapidas laŭ la ondoj,
  Kvarkoj ŝaŭmas en etervorticoj...
  Kion mi transdonos al mia planedo -
  Al la infanoj de la subluna, blua mondo!
  Kaj malantaŭ ŝi, batalantoj alkuris por persekuti la malprudentan knabinon. Kaj ĝi aspektas ege agresema, kiel tuta aro da vulturoj. Kaj ili pafas kaj ŝajnas esti neniu ŝanco foriri.
  Sed la knabino Adala vokis la knabon-heroon Edik en la radio, kaj li, kiel ĉiam, estas preta.
  Juna militisto, kiu aspektis proksimume dekdujara, kvankam, fakte, hardita batalanto kaj brila dezajnisto, elflugis renkonte al ŝi. La knabo portis nur sportan pantalonon, sed per siaj nudaj plandoj li kaptis la plej malgrandan vibradon de sia fluga telero. Kaj estis klare, ke la knabo estas supre.
  Tuj kiam li premas la butonon per sia nuda kalkano, la ondo komenciĝas. Kvar malamikbatalantoj rapidantaj antaŭen koliziis tuj. Kaj eksplodoj sekvis.
  Adala palpebrumis siajn safirajn okulojn kaj diris:
  - Ĉi tiu estas la plej alta klaso!
  La ceteraj malamikaj batalantoj komencis pafi de longa distanco. Fragmentoj kaj derompaĵoj marteladis sur la fuzelaĝo kaj vosto de la aviadilo kiun la knabino kaperis.
  La juna militisto premis eĉ pli forte per siaj nudaj kalkanoj, kaj faris kapriolon al la batalanto.
  Sed Edik, ĉi tiu eterna knabo, prenis kaj lanĉis etajn vezikojn el sia fluga telero. Ili kuregis rapidege kaj, kiel frakasi en aro da vulturoj.
  Eksplodoj, frakturoj, malamikaj aviadiloj disŝiriĝis. Ĉi tio estas frakasa bato.
  La knabo, lerte laborante per siaj nudaj, lertaj piedoj, kantis:
  Kiel ni vivis batalante
  Kaj ne timas la morton...
  Do de nun, vivu por vi kaj mi!
  Kaj en la stelplena ĉielo
  Kaj monta silento -
  Mara ondo kaj furioza fajro!
  Kaj furioza, kaj furioza fajro!
  Tiel la infanoj traktis malamikajn batalantojn. Tiuj kiuj pluvivis returnis sin. Kaj Adala revenis al la taĉmento de Edik. Kun ili estis nur parto de la specialaj fortoj de la infanoj - junaj militistoj kun unikaj kapabloj.
  Nun ili forpuŝas alian atakon de la fortikaĵo. Oni povas vidi, ke kompreninte, ke oni ne povas batali kaj tro evoluintajn kaj inteligentajn infanajn militistojn kun elektronikaj aferoj, la infanterio estis ĵetita en batalon.
  La grandaj ciklomilitistoj mem, ĉiu du metrojn kaj duono altaj, iris al la ofensivo. Ili estis en batalkostumoj kaj ekstere ŝajnis mallertaj.
  Sed ili grimpis en batalon kun kolosa premo kaj perladis kiel tankoj. Ĉi tie disvolviĝis la batalo.
  Nun vi povas pafi. La infanaj militistoj pafis sur ilin per las-pafiloj. Estis sukcesoj sur inogalaktaj monstroj. Sed ili respondis.
  La knabino kaj la knabo estis vunditaj kaj bruligitaj pro la radioj de la malamiko.
  Edik respondis kun rideto:
  - Mi ŝaltas la protektan kampon!
  Adala demandis maltrankvile:
  - Kaj ni povas trapafi ĝin al la malamiko!
  La knabkomandanto memfide respondis:
  - Jes! Certe! Ĉi tio estas unu kaj duono mezuroj. Ĝi pasas energio fluas de via flanko, sed de la flanko de la malamiko, ne!
  Militisto en verdmakula batalkostumo ekkriis:
  - Estas bonega agordo!
  Kaj la batalo daŭris kun nekredebla forto! Kaj nun la infanoj estis tute nevundeblaj. Kaj la malamikoj estis ekstermitaj senpene. Ili, en la manoj de la specialaj fortoj de eterne junaj batalantoj, havas laserojn kun termokvarka pumpado, kaj ĉi tio estas serioza. Tiel, dum termokvarkfuzio, unu gramo da materio elsendas energion ekvivalentan al la bruligado de kvar miliardoj da tunoj da karbo. Do vi povas imagi kiom kolosa estas ĉi tiu potenco.
  Sed ne ĉiam infanoj batalas per tiaj perfektaj armiloj kaj havas teknologian superecon.
  Ĉi tie Edik ŝaltis la videon kaj tri-koloran hologramon, kiu montris lian batalon kun multe pli primitivaj teknologioj kaj, samtempe, ne malpli danĝera, kaj kun infanoj kiuj havis malfacilan tempon.
  Kiam Edik vekiĝis post la bato, alia knabo Paŝka vigle skuis lin je la ŝultro. La knabo eksaltis kaj kaptis la timigan rigardon de sia ruĝhara, freŝbakita kamarado, kaj demandis:
  - Kion vi faras?
  Paŝko montris sian fingron al la kapo de Edik kaj murmuris:
  - Kiu razis vin tiel?
  Edik enŝovis la manon en liajn harojn kaj murmuris konfuzite:
  - Ve... - Oni pikis erinacon sub la fingroj, kaj ili sentis imponan kaj, samtempe, doloran bulon.
  Tiam Edik ekrigardis sian dekstran manon, vidis freŝan brulvundon en formo de tendara numero. Konata dektria...
  La knabo eksaltis:
  - Bravo! Ĉi tio montriĝas ne sonĝo. Mi vere estis rompita!
  Paŝao rigardis sian kunulon konfuzite kaj murmuris:
  - Kien ili metis vin?
  Edik respondis per malgaja tono:
  - Al spaca malliberejo... Tio estas, malantaŭ kradoj sur alia planedo!
  Paŝko balancis la kapon... Li pensis, ke tiu ĉi sunbrunigita ulo freneziĝis. Sed la aspekto de Edik tute ne estas freneza, kvankam saniga nigra okulo brilis sub lia okulo. Preskaŭ kalva, la kapo de blonda knabo donis la impreson de krimulo, aŭ malespera brutulo.
  Tamen, la knaboj ne havas tempon por paroli plu. Estas tempo kuri por magra, fiŝa matenmanĝo, kaj preni la ŝovelilon denove.
  Sed ĉi-foje ĝi ne longe funkciis. La Orkmet-ĉasaviadiloj denove alflugis. La uloj kaŝis sin ĉe la fundo de la tranĉeoj, kaj aerbomboj pluvis malsupren de supre.
  Edik provis pafi de pafilo, sed ĉi-foje la malamikaj aviadiloj ne povis fari ĉi tiujn pafojn. Orkmetsky atakaviadiloj estas kovritaj per solida, aloja kiraso de malsupre, kaj kuglo ne povas penetri ilin iel ajn.
  Tiam la knabo prenis obuson per siaj nudaj piedfingroj. Ĉar la muskoloj de la kruroj estas pli grandaj ol la brakoj, eblas ĵeti "donacon" je multe pli granda distanco kun la malsupra membro ol kun la supra.
  La infano profunde enspiris, ruliĝis sur la dorso kaj per ĉiuj fortoj ĵetis akumulan obuson. Ĝi siblis preter kaj trafis malaltflugan ŝtormsoldaton. Li, perdinte kontrolon, preskaŭ disiĝis en duono de la eksplodo. Kaj Edik montris sian nazon al la malamiko.
  Post tio, la terminatorknabo trovis alian obuson. Kiel li estis instruita en la spaco: speciala piedbattekniko, kun koksrotacio, etendo kaj fingromovo. La granato, en ĉi tiu kazo, flugas multe pli for ol ĝi povus esti ĵetita mane. Ne sen kialo, tamen, la kvar knabinaj gardistoj ankaŭ majstris la teknikon de ĵetado per siaj malsupraj membroj.
  Jen la dua Orkmetsky, jet-ataka aviadilo, perdante siajn flugilojn kaj flugas kun la nazo al la grundo. Li plonĝas en la teron kun tia forto, kvazaŭ li volus atingi Usonon.
  Paŝko ekkrias admire:
  - Jes, vi estas superbatalanto!
  Edik fiere blovis sian bruston kaj blekis:
  - Mi estas vere bonega...
  Knabo kun freŝe razita kapo aspektas iom komike. Sed nun la tria granato, kun neevitebla precizeco, trovas sian celon! Nu, post tio, ĉu iu dubas, ke ĉi tiu knabo estas heroo? Kaj eĉ ne la lasta heroo, sed kavaliro, kiu gvidos ĉiujn!
  Edik Osetrov kantis, palpante la kvaran grenadon per siaj nudaj fingroj kaj ĵetante ĝin perforte:
  La insida serpento kaŝiĝis en la fendo,
  Ŝtele, la sonĝoj de Rus de venenado ...
  Sed la potenca kavaliro trafos la celon,
  Sub la klara suno de malico, la koloro degelos!
  Kantante, la knabo ĵetis la kvinan obuson. Li tre lerte kaptis ĝin per sia fleksebla kruro, kaj poste ĵetis ĝin denove. La plej riĉa lernejo de luktosporto tuŝita, inkluzive de trejnado de la spaco Amazono sur malproksima planedo.
  Edik regis multon tiam kaj iĝis vera bonega asknabo. Kaj nun li ĵetas la sesan obuson. Li tre lerte ĵetas ĝin supren, kaj ĝi flugas, laŭvorte tranĉante la aeron kiel glitilo.
  Terminator-knabo diras:
  La himno de la Patrujo kantas en niaj koroj,
  En la tuta universo ne ekzistas pli bela...
  Premu pli forte la kavalira radiopafilo,
  Mortu pro Dio donita Rusio!
  Kaj la sepa granato, ĵetita de nudpieda knabo, rapide fluganta, trovas sian celon.
  La resto de la pioniroj provas imiti sian novan idolon, sed iliaj obusoj aŭ defalas de siaj piedoj aŭ flugas pli malbone ol de siaj manoj. Clara, tamen, donas la ordon ĝustatempe:
  -Lasu! Nur Eduard Osetrov ĵetas grenadojn!
  La knabo estas tre fiera de la fido metita en li, kaj ĵetas la donacon denove, deŝirante la HECK-283-flugilon, kaj igante la Orkmet-aŭton perdi kontrolon. Kaj la jetrapideco ne helpas la orkojn.
  Eduard Osetrov gaje diras:
  Patrujo, vi estas mia propra patrino,
  La sufero de homoj estas neeltenebla por mi...
  Ĉion, kion mi havas, mi estas preta doni -
  Trapasu doloron, malĝojon, iujn ajn provojn!
  Do la naŭa granato trovas sian celon. Tre lerte, knabo enlasas ŝin, tiel simila al la heroo de japana animeo.
  Eduardo, post sukcesa ĵeto, denove parolas;
  Patrujo en mia koro - kordo ludas,
  Estos bone por ĉiuj en la mondo vivi...
  Kaj mi revas pri la Patrujo - sankta lando,
  Kie ridas feliĉaj infanoj!
  La Orkmetskij vulturoj, preminte la grundon, forflugas, kaj Edik ĵetas la dekan obuson en disiĝo. La lasta Orkmetsky-aviadilo malflugigis, kunfaldis siajn flugilojn kaj finiĝis en figura ĉerko.
  La knabo eksaltis de la tranĉeo kaj faris insultan geston al la fuĝantaj orkoj. Sekvante lin, la aliaj knaboj faris same.
  Kiel, konu niajn monstrojn, vi havas lokon ĉe la sitelo!
  Post tio, la infanoj reiris al laboro. La aviadila atako preskaŭ ne kaŭzis perdojn al la infanoj, nur du knaboj estis iomete vunditaj per fragmentoj de bomboj kaj ili estis bandataj.
  La pioniroj kaj la uloj iom pli aĝaj estis en batalhumoro. Kvankam ne estis eĉ unu batalanto, kies barbo trarompus, ankaŭ ne estis malkuraĝuloj inter ili. Ĉiuj ili, duonmalsate kaj duonnudaj, laboris kun granda entuziasmo kaj fervoris kiel eble plej baldaŭ veniĝi kun la Orkŝistoj. Kanonado bruas en la malproksimo, kaj tre baldaŭ la Orkler-maŝinoj atingos ankaŭ ĉi tiun linion.
  La kvar knabinoj en paralela universo atakis la trupojn de orklikoj kaj troloj kiuj kuraĝis alteriĝi en Fryma. Malgranda taĉmento de rusaj specialtrupoj ankaŭ funkciigis kun ili.
  Iasence, ĉi tio estas mallongdaŭra interveno laŭ ordono de la rusaj dioj por ŝanĝi la mondan historion.
  La batalo estis ege varma, la knabinoj antaŭeniris. Sed la rusa specialtrupa taĉmento ankaŭ suferis gravajn perdojn. Kaj estis multaj malamikoj, do ĉi tie en unu loko Orklia, Trollntsia, la Hobita Regno kaj Furtsia kolektis signifajn fortojn. Ili volis preni turnopunkton super la rusa armeo avancanta kun la celo liberigi Revastopol.
  El la kvar rusaj tankoj, tri jam estis batitaj, kaj la pozicio de la batalantoj ŝajnas kritika.
  Sed de la malfermita luko de la rompita kaj bruligita T-64, la plej juna partoprenanto en ĉi tiu sorĉa batalo komencis pafi.
  Sed vere, kion infano devas fari en moderna milito? Nur li povas respondi ĉi tion. Ĉiukaze, dekdujara moskva lernejano, Edik Osetrov, decidis, ke li ne povas eksidi en unu el la komfortaj infanaj sanatorioj en malavara Rusio. Fascinita de la unika enamiĝo de milito, li fuĝis al la fronto. Kaj mi ne devis kuri malproksimen: la malamiko staris apud Fronetsk kaj senkompate pafis la urbon.
  Preskaŭ antaŭ la okuloj de Eduard Osetrov, la lernejo kolapsis post sukcesoj de la Uragan multobla lanĉa raketosistemo. Pluraj infanoj, kiuj ne havis tempon por eskapi, estis enterigitaj sub la ruinoj, kaj Anastasia Petrova, la amatino de Edik, ricevis terurajn brulvundojn. Ŝi mortis longe kaj tre dolore. Dek tagoj da infera agonio... Kaj tiam pezaj obusoj frakasis la etaĝkonstruaĵon, kie loĝis la parencoj de Eduard Osetrov.
  La juna militisto pafas kaj faras ĝin tre precize! En la praktiko, li ne havas mankojn, kaj nun la sekvaj sep kartoĉoj estas eluzitaj, kaj la knabo okupate verŝas ilin en sakojn.
  La alproksimiĝo de grandaj fortoj de la marbordo kaj freŝaj alteriĝoregimentoj, denove svingis la pesilon en la direkto de la aliancita armeo. Estas surprize, ke ambaŭ potencaj eŭropaj imperioj sendis tiom da fortoj al Frym. Kaj se estas kutime batali kun la Troloj, tiam la Orcglians estas nova malamiko. Ĝenerale, la "Frym-Milito" estas la nura kazo en la historio kiam Rusio kaj Orktania estas en milito oficiale. Antaŭ tio, Orglia, ĝenerale, estis konsiderita sufiĉe amika lando, aparte, estis aliancano en la batalo kun Avapoleon. Sed nun, ĝi estas furioza kaj ambicia malamiko, kiu timas la kreskantan rusan ekspansion.
  Eduard Osetrov ĵetis la kartoĉujon per la nuda piedo. Ĉi-foje li iomete ŝanĝis sian kutimon batali ĵetante diskojn per la piedoj. Sed nenio, kaj de kaŝpafilo vi povas fari surprize bone celitan fajron.
  Ne estas tiel facile vidi la malamikojn en la fumo, kaj des pli la vizaĝoj ne estas videblaj. Tial la mortintoj, kies mortkrioj dissolviĝas kun multaj similaj aliaj, ne kaŭzas negativajn emociojn. Estas kvazaŭ vi trapasas ludon de "pafisto" en komputilo, aŭ vi trafas elektronikajn ekranojn en pafejo.
  Nun, se vi sentas, ke vi ne batis, tiam ĉi tio jam kaŭzas koleron!
  Kaj la malamiko, profitante la nombra supereco, puŝas la defendantojn de Revastopol. La malpezaj, sufiĉe rapidaj kaj bone celitaj batalpafiloj de la orkglikanoj batas kaj konstante najlas. Estas ankaŭ unu el la kialoj, kial Rusio, ekde 1618 (dum preskaŭ kvarono de jarmilo, la rusoj ne perdis militojn, sed suferis malvenkon nur en unuopaj bataloj!) estis devigita cedi.
  La maldikiĝinta specialtrupa taĉmento kun tankoj, la militisto de la nigraj fortoj, Viktorio, ordonis regrupiĝi kaj ŝpari municion kiel eble plej multe. Transportiloj, estas nur du el ili, haste kovritaj per sablosakoj (ĉi tiuj estas trofeoj) kaj uzitaj maŝinpafiloj muntitaj sur ili por pafado.
  La plej multaj el la specialfortaj soldatoj eluzis ĉiujn siajn revuojn, nu, ĝenerale, komprenebla rakonto. Nun ili devis uzi la fusilojn kaptitajn de la malamiko por rebati.
  Kompreneble, dum tia intensa batalo, ĉi tiuj klipoj estas elkraĉitaj tre rapide. Kaj vi ne povas konveni multajn kornojn sur unu infanteristo, ili malhelpos.
  Vere, ekzistas ankoraŭ skatoloj kun rando sur la kirasaj veturiloj mem. Do ili estu uzataj ŝpareme.
  Ĉirkaŭ kvindek homoj estis lasitaj sur la piedoj, kaj proksimume, paro pli da homoj kun severaj vundoj estis trenitaj el la batalkampo, duono. Gravaj perdoj por secesio de la dudekunua jarcento.
  Vi devas zorgi pri viaj homoj, precipe ĉar ili renkontis kuraĝan malamikon, kiu ne disiĝos ĉe la unuaj, eĉ ne tro saturitaj salvoj.
  Ankaŭ la kolonelo, kiu helpas la rusajn trupojn, Miĥail Tsarkov, estas vundita, sed ankoraŭ surpiede. La ĉefa problemo estas, ke en la ekscito la batalantoj eluzis tro da municio, tial estas tre malfacile batali kontraŭ la superforta nombre supera malamiko. Vere, Tsarkov, kiel sofistika militisto, pafas ŝpareme, kaj li havas rezervon. Ekzemple, li ne malŝatas unuopajn pafojn.
  Sed kiam la malamiko komencis ĵeti obusojn ...
  Ĝi estas tre danĝera kiam ŝirita, eĉ se malgranda laŭ eksploda potenco, sed terure multaj bomboj.
  La militista knabo Edik komencas ĵeti akrajn diskojn per siaj nudaj piedoj. Sed ĝi estas kvazaŭ morta kataplasmo
  Kvankam Viktorio ne volas fari tion, la vivoj de soldatoj estas pli altvaloraj. Kaj la brulaĵo... Dio estu kun li! Estus viandmueliloj, sed estus brulaĵo por ili!
  La metalvoĉa voĉo de la filino de Chernobog ordonas:
  - Levu la helikopterojn en la aeron!
  Mi devas diri, ke aviadiloj estas ne nur mortiga forto - tamen la municioŝarĝo de helikoptero estas limigita, sed ankaŭ morala efiko. Por la deknaŭa jarcento, kio flugas kaj pafas estas kuriozaĵo. Do estas ŝanco...
  La defendantoj de Revastopol jam retiriĝas al la eksteraj redutoj de la citadelurbo. Ĝenerale, ilia konduto estas ĝusta - metu ĉiujn soldatojn en la batalojn ĉe la periferio de la fortikaĵo, estos neniu por defendi la fortikaĵon. Kaj tiam estos kojno en la milito. La kapto de Revastopol estos signalo de eniro en la militon por la Elfstrianoj kaj paprikoj.
  Kaj tiel, kunveninte ĉiujn siajn fortojn en imponan pugnon, la orkglianoj, la troloj kaj la turkoj atakas...
  Ankaŭ Edik, trankvile ekvidinte la malamikon, komencis nervoziĝi. La knabo komprenis, ke ili perdas la batalon, kaj la sola espero kuŝas en tio, ke la malproksime malantaŭaj trupoj de Fenŝikov havos tempon alproksimiĝi.
  Kaj la sekvan tagon, la infanoj atendis la veran teston. Tuj kiam ili matenmanĝis, ili aŭdis raŭkan bruadon, la movon de malamikaj tankoj. Kaj tio signifas, ke la infanaĝo finfine finiĝis, kaj la batalo venis. Kelkaj knaboj jam havis sperton pri batalado kaj kondutis en malvarma sango. Sed kelkaj el la uloj, precipe la pli junaj, komencis tumulti.
  Klara kriis al ili per laŭta voĉo. La infano trankviliĝis. Ili alprenis fortikigitan pozicion kaj preparis obusojn, same kiel skarpojn por ĵetado de armeaj substancoj. Ekzistis ankaŭ kelkaj kontraŭtankaj minoj antaŭe.
  Orkoj alproksimiĝis. Malaltaj, kaŭraj, sed longaj tankoj de la serio FE antaŭeniris. Pluraj el ili jam havis piramidan formon, preskaŭ nevundebla el pluraj anguloj. Sed la plej multaj el ili estis "Drakoj" kun gvattureto movita reen, kaj FE-70 kun 128 mm pafilo.
  Edik, juna en aspekto, preparis tutan tornistron da kontraŭtankaj obusoj proksime de li. Kompreneble, ili ne penetras kirason, sed la raŭpoj povas bone rompiĝi. Krome, piramidecaj tankoj havas malgrandajn sed multajn rulpremilojn punktitajn ĉie en la fundo. Kaj ilia aŭtofundo estas ege malfacile malŝaltebla.
  Estas multaj Orkmet-tankoj moviĝantaj. Malantaŭe, ekzistas eĉ Elferican TOR-93 kaj Phoenix-2 bastono. Ili estas pli malbonaj ol la Orkmet, sed ili kreas plian akompanantaron. Tanko "Drako", sufiĉe facilmova kun 105-milimetra kanono, kapabla penetri rusajn tankojn de longa distanco kaj kaŭri. Kun klasika aranĝo, nur la motoro kaj transdono situas antaŭ la tanko, kaj la rapidumujo estas sur la motoro mem.
  Veturilo kun modifo - 3, havas fortan kirason de la flankoj kaj postaĵo de 125 milimetroj en angulo, kaj estas malfacile preni ĝin per granato. Ŝajne, vi devas trafi la spurojn.
  Kaj kiel haltigi piramidajn tankojn? Ĝi fakte estas monstroj de monstroj!
  Kaj kontraŭ ducent knaboj, pli ol tricent kvindek aŭtoj! Preskaŭ du pezaj tankoj po persono, kaj eĉ infano! Cetere, eĉ ne unu pli aĝa ol dek kvin, krom la komandanto de la komsomolano Klara!
  La potenc-ekvilibro estas tia, ke ilia bataliono de suĉuloj estas kondamnita al venki.
  Sed se ni mortos, tiam kun muziko!
  Juna Edik ĵetis obuson per sia mano kaj kaptis ĝin per la piedo. Jam la unua tanko "Drako" eniris la sferon de detruo, kio signifas, ke vi povas ĵeti ĝin. La knabo arkas sian flekseblan, muskolfortan korpon en arko, malfleksas sian kruron kaj malsupran kruron, kaj etendas siajn nudajn piedfingrojn. Kaj la granato flugas centojn da metroj, kvazaŭ lanĉite de katapulto. Ne, vi neniam ĵetas vian manon tiel.
  Kaj granato kun fajfilo flugas super kontraŭtankaj erinacoj. La Orkmetskij-tanko estis trafita de raŭpo, turnis sin kaj ... ramis sian kolegon marŝante dekstren per sia kareno.
  Juna Edik fajfis:
  Kaj la batalo daŭras denove
  La hiperplasma fajro bolas...
  Kaj Lenin estas tiel juna -
  Donas mortigan baton!
  La knabo, inspirita, ĵetas alian obuson al la Drako. La aŭto kraŝas kaj ramas partneron maldekstre. Jen kiel vere eblas, damaĝante la raŭpon, ŝanĝi la direkton de la tanko. Kaj li kliniĝas kaj iras al la malĝusta loko.
  Kaj la batalanta knabo Edik kantas, ĵetante pliajn obusojn:
  - Mia patrujo estas la mallumo de la universo,
  Preta por forpuŝi la atakon de malbonaj malamikoj!
  Sen vi, amo, mi ne povas eĉ unu tagon,
  Mi estas preta doni mian vivon por vi!
  Kaj la terminatorknabo denove ĵetas obusojn per siaj piedoj, devigante la Mongoose-3 trafi en la piramidan Orkmet-tankon.
  Juna Edik eĉ saltas de ĝojo, ve... Do vi devus batali kun orksistoj. Kaj denove li ĵetas grenadon per la nuda piedo. Ĉi tio estas bonega por li. La obuso resaltas reen sur la herbon, kaj denove trafas la Orkmet-tankon, devigante ĝin turni al la flanko kaj rami en sian malfortikan ekvivalenton.
  La knabo ridas kaj kantas:
  - Vzvete ĝojfajroj bareloj da benzino,
  Ni estas pioniroj eksplodantaj aŭtojn -
  Estos kompleta fiasko por la orkoj,
  La krio de la pioniroj: estu ĉiam preta!
  La krio de la pioniroj: estu ĉiam preta!
  Kaj kun ĉiu linio, obuso flugas ĉe la Orclerites, kiu devigas la tankojn de la Orkshists kolizii. Kaj nun ankaŭ la Elfera TOR-93 fariĝis viktimo. Krome, ĉi tiu aŭto sukcesis kraŝi tiel ke ĝi eksplodigis du el siaj "Fenikso".
  Unu el la plej potencaj Orkshist trarompaj tankoj "Royal Dragon", pezanta cent tunojn kaj motoron de 1880 ĉevalfortoj. Kaj kiel ĉi tiu brutulo skuiĝis. Pafis unu petrolŝipon, kaj poste alian. Kaj tri aŭtoj ekbrulas samtempe.
  Kaj la knabo denove ekkantas, kun angoro:
  Malbona realo malbenita
  Povas frenezigi vin!
  La tuta potenco de la timinda atomo -
  Satano veturis en la Teron!
  Kaj kantante, ĵetis kvin obusojn, kaj elbatis dekduon da tankoj. La Orkmet-maŝinoj venis pli kaj pli proksimen, kaj jam aliaj pioniroj komencis ĵeti siajn donacojn. Samtempe, la revenpafado de la orksistoj preskaŭ ne kaŭzis damaĝon al la uloj. Estis kvazaŭ vera miraklo.
  La infanoj povis preni la Orkshi-monstron per la kornoj kaj bombadi la mastodontojn per obusoj.
  La juna knabo Edik, ĵetante grenadojn per la piedoj pli kaj pli intense, kantis:
  Sur stelŝipoj ni rapidas tra la ondoj,
  Kvarkoj ŝaŭmas en etervorticoj!
  Kion mi transdonos al mia planedo,
  Al la infanoj de freneza, peka mondo!
  Kaj por ĉi tiu verso, ok obusoj estis ĵetitaj, kaj dudek tankoj de dika apro estis batitaj kaj koliziis fronte. La membroj de rapida knabo, al kiu kaj dioj kaj eksterteranoj instruis luktosporton, flagras pli kaj pli energie. Ĉi tie mankis grenadoj en la tornistro. Estas bone, improvizitaj eksplodpakaĵoj estos uzataj. Orkŝistoj ricevis kaj daŭre ricevos.
  Pluraj Orkler-tankoj estis krevigitaj per minoj, kaj aŭtoj venantaj de malantaŭe trafis ilin. Post tio, ili ĉiuj ekbrulis, flamante kun Kupala ĝojfajroj. Kiel varme estas ĉio, kaj bruligitaj orkoj elrampas. Kaj tiel ilia tuta fremda armeo.
  Kaj la batalanta Edik, kiel li prenas ĝin kaj kantas;
  Frato levis la manon al sia frato -
  Kruela milito, la bruego de la kontraŭulo!
  La maŝino fariĝis via amiko,
  Por frivolemo venis venĝo!
  
  Kion fari se homoj estas rompitaj
  Kiam batantaj kugloj fajfas ĉirkaŭe!
  Dio pli bone rompu la militon perforte -
  Por ke la tagoj de la rabodrako finiĝis!
  
  Sed la infero ne konas mezuron kaj linion,
  La tero brulas en napalmo, infanoj ploras!
  Jen la trajtoj de la knabinoj paliĝis -
  Pri tio, al kiu respondos la Sankta Sinjoro?
  
  Nu, kiom da amatoj vi povas mortigi,
  Ja homo naskiĝas, kredu min, por feliĉo!
  La patrino ne lasas sian filon iri al la fronto,
  Kaj eĉ somere estas malbona vetero en la milito!
  
  Sed la devo de soldato estas certa devo:
  Kion vi bezonas por batali por la Patrujo en batalo!
  Je dek ses, jam griza templo,
  Vidvinoj de malfeliĉaj vizaĝoj ŝveliĝas pro larmoj!
  
  Sed kio estas, ĉu vi freneza, frato?
  Ne, vi estas freneza - respondas amato!
  Por malnobleco, kiu estas nia soldato ĉe la trono,
  Li opinias, ke la bofrato estas malpura Kaino!
  
  En la tero, sangotorentoj ŝiras la vejnojn,
  Kaj la pulso de la kerno respondos per bato ...
  Plugilo frakasita sur kampo de konko frostiĝis,
  Ho, kiel purpura fariĝis la suno!
  
  Sed estas fido, ke Jesuo venos -
  Repacigu la fratojn, alportu Savon!
  Tiam ni forgesu venĝan malnoblan konton -
  Pardono regu en la animo de ni ĉiuj!
  La terminatorknabo kantis kaj ĵetis eksplodemajn paketojn de ambaŭ nudaj piedoj, kun maksimuma efikeco kaj intenseco.
  Sur la lastaj linioj, la malmultaj pluvivaj tankoj de Ferman Orkring revenis. Pli ol tricent detruitaj Orkshist mastodontoj estis lasitaj por bruligi sur la kampo
  Ŝvito fluis laŭ la glata frunto de la infano. Ŝi ruliĝis laŭ la ruĝiĝinta vango pro la regreso, malagrable pinĉante la gratitan haŭton, falis sur la trovarmigitan postaĵon de aŭtomata fusilo. Siblis...
  Eddie ploris ĝemante:
  - Mia kompatinda koro estas preta eksplodi en la brusto kiel ŝelo, sed ne ekzistas alia maniero, kredu min, eĉ hejme, kiel kandeloj brulas!
  Grenadoj ankaŭ flugis en lian tankon ... Du samrangaj petrolŝipoj, malgrandaj en staturo, sed, kompreneble, plenkreskaj batalantoj, ankaŭ respondas per pafoj de pistoloj kaj malgrandaj maŝinpafiloj.
  Sed la malamiko trapasas en nombroj. Edik provas elekti oficirojn kiel viktimojn, la soldatoj mem ne valoras tro multe. La malamiko suferspertas perdojn, sed la petrolŝipo dekstre jam kolapsis kun rompita kapo. La kranio estas disbatita, kaj la cerboj elfluas en malvigla suspensiaĵo, kiel rezino de faligita tremolo.
  Nun la knabo sentis veran timon. Ĉi tiuj ne plu estas ombroj en virtuala maŝino, ne sendanĝeraj unuoj, kiujn vi sendas al buĉado je miloj, sed realaj homoj, kiuj alportas morton. Kaj ili...
  Fragmento trafis la knabon plate sur la frunton... Ĉio mallumiĝis antaŭ liaj okuloj, kaj, faligante sian fusilon, la knabo falis en la internon de la turo. Malfortiĝo sur seĝo. La postvivanta petrolŝipo eluzis la lastajn el siaj kugloj kaj kompatinde ĝemis dum la bajoneto trapikis lian malfortikan bruston.
  La vundita Edik estis savita nur per la apero de la "Nigra Ŝarko" sur la ĉielo. La flulinia maŝino frapis grapolraketojn kun kudrilo pleniĝanta en la akumulitajn anserbutojn-grenadistoj. Ili falis kiel papavsemoj, disĵetante siajn cindron sur dekduojn da klafoj...
  La aspekto de la flugilhavaj monstroj fakte bremsis la atakon. La ĉevaloj precipe ektimis. La antaŭaj turniĝis malantaŭen, kaj la malantaŭaj, male, spronis, estiĝis sanga tumulto.
  La peza infanterio regrupiĝis kaj rapide moviĝis al pli alta grundo. Kvankam jam restis malmultaj soldatoj, kaj unu soldato devis treni du, aŭ eĉ tri vunditojn.
  La MIG-124 lanĉis siajn lastajn raketojn kaj pafis mallongajn ekestojn de maŝinpafiloj. Samtempe, kaj Nataŝa elpensis ĉi tiun brilan ideon anticipe, pluraj bareloj da pulvo estis ĵetitaj de supre. La plej primitivaj armiloj por la deknaŭa jarcento estas ordinaraj fuzeoj, krevoj de la plej antikvaj el detruaj substancoj.
  Sed efika...
  Alia noveco estis la forĵetado de rezino, oleo kaj alkoholo en argilaj vazoj. Antikvaj, incendiaj ĵetaĵoj. Ankaŭ ne superarmilo, sed se ili ricevas vin de supre, tiam!
  Estas klare, ke moderna municio estas preskaŭ elĉerpita, kaj vi devas ŝanĝi al pli antikvaj kaj arkaikaj armiloj. Ĝi ekbruligos fajron, forbruligante vivajn la kontraŭulojn. En tiuj, eĉ la viando senŝeligas la ostojn, kaj la skeletoj estas elmontritaj. Tiam la vento komencas tiri ilin, tintante kaj kraketante. La vicoj kolapsas, miksas, retroiras.
  Sed helpo rapidas de Fenŝikov. Nature, la kavalerio alvenis unue. Dum ne ekzistas moveblaj transportiloj, la reĝino de la kampoj devas piedpremi ĉion per siaj propraj membroj.
  Sed la ĉevalo, li estas ĉevalo en Afriko.
  La servutino kaj, samtempe, la feroca militisto Domkratova, sur sia bela ĉevalo, sukcesis eskapi antaŭ ĉiuj. Bela kamparanino draŝas la pugon de la ĉevalo per siaj nudaj kalkanoj kaj sovaĝe svingas sian sabron.
  Do ŝia unua "trofeo", lancisto malpurigita en polvo, forbatis nur la unuan atakon de klera kamparanino, kaj la dua truko preskaŭ detranĉis lian tutan kapon. Orktsuz eĉ ne povis krii kun la gorĝo tranĉita, sed simple defalis de sia krupo. Kaj Domkratova kantis:
  - Maizfloroj en malferma kampo... Longa vojo!
  Elena, kiu aŭdis kun sia superakuta aŭdo, unuvoĉe grumblis:
  - Laŭ la vojo, densa arbaro kun virinoj Yagami!
  Hope aldonis, super la tumulto de batalo, ĉiujn tiujn pafilojn kaj klingojn:
  - Kaj ĉe la fino de tiu vojo, hakbloko kun hakiloj!
  Domkratova, rapide malproksimiĝante de la klingo, diris jam sen ia muĝado:
  - Ho, tempo!
  Post tiu vorto, la Orcgli-rajdanto falis...
  - Jes, denove!
  Kaj ĉi tie la furetsky pompa, kiel paŝao, kavaleriisto ne estis bonŝanca.
  - Jes, multajn, multajn, multajn fojojn!
  En ĉi tiu punkto, Nadeĵda, en salto, tuj, disĵetinte per siaj graciaj kruroj, tuta deko da invadantoj:
  - Jes, pri kio vi iam ĝemas! Ni ricevu milionon nun!
  La fajra terminatoro, la filino de Chernobog Victoria, ekflugis ŝtalan kaskon per siaj nudaj fingroj, grumblis:
  Ni tenas milionojn en la banko kaj ni ne zorgas pri la leĝoj!
  Racia Elena konsentis kun ĉi tiu paraleligo:
  - Ĝuste: krimulo malobeas unu leĝon, mortinto rompas plurajn, la tuta Sinjoro Dio!
  Tre lerta Viktorio sprite rimarkis:
  - Kiel diris unu granda verkisto kaj filozofo: por malsaĝuloj ne estas skribitaj leĝoj, por geniuloj ne estas preskribitaj leĝoj de la naturo!
  La filino de Perun Viktorio lerte ĵetis barelon da pulvo per sia piedo. Ŝi rigardis siajn nudajn plandojn, brilantajn pro sango, kaj kiam la barelo da infera pocio eksplodis, ŝi pepis:
  "Lingvo estas donita al saĝuloj por kaŝi pensojn pri stultaj kaj sensencaj aferoj!"
  Sed ŝajne la knabinoj pensis antaŭe ... MIG-124, sufokita pro manko de fuelo, komencis perdi altecon. Spertaj pilotoj klopodis senespere savi la aŭton, metante ĝin sur pli-malpli glatan lokon. Feliĉe, ĝis ĉi tiu punkto la lastaj rezervoj de kuraĝo inter la aliancitaj fortoj sekiĝis. Krome, la heroa rusa infanterio, kovrinte grandegan distancon per la Suvorov-marŝo, jam alproksimiĝis al la kampo kaj montetoj englutiĝis en grandioza batalo.
  Kaj tiam la sorĉistinoj-militistoj fine liberigis sian magion... Ĝi estis io preter la homa percepto. Ili faris aferojn, kiujn multaj malsuperaj diaĵoj ne povis fari.
  La infera magio de Viktorio igis la Orkgly kaj Furet-ĉevalojn iĝi kovritaj per kadavraj makuloj kaj putriĝi vivantaj. Kaj, kun grandega rapideco. Kaj sur la Orkgli-aj rajdantoj, Furet-batalantoj, Troloj kaj Fardinoj ekestis purulaj, aĉaj ulceroj, kiuj eksplodis pro ĝojo...
  La efiko de la magio de la filino de Belobog Zoya estis malsama, sed ne malpli detrua. La ĉevaloj estis superkreskitaj de helaj floroj, rozoj kaj violoj, kaj la homoj mem estis kovritaj per tavolo da mielo kaj ĉokolado. Multaj soldatoj ekfloris kiel abundaj printempaj arbedoj. Kaj ĝi odoris freŝa. La magio de Belobog ankaŭ mortigis, sed ĝi faris ĝin tre bele kaj tute sendolore. Ĉi tio estas bona perforto. Kaj kiaj belaj burĝonoj kun buntaj floroj aperis anstataŭ homoj.
  La filino de Perun Nadeĵda uzis pli ol evidentajn teknikojn por sia specialiĝo: pafi de fulmo. Miloj da elektraj ŝargoj kovris la bretojn, igante grandan nombron da soldatoj en cindron kaj polvon. Kaj kiam elektra deklivirejo trapasas vin en densa kaj blindiga kaskado, ĝi estas malpli ol agrabla, sed pli ol mortiga.
  Kaj Elena, la filino de Svarog, uzis teknikon tipan de teknikisto: ŝi igis la armilon pafi al sia propra.
  Ĉi tie, la pafiloj, ne aŭskultante siajn mastrojn, draŝis la soldatojn en la dorson, kaj la pafiloj batis tutajn vicojn kaj falĉis la vicojn kun kolosa intenseco. Kaj la helikopteroj, kiuj trarompis el alia universo, estis simple bruligitaj per unu raketo por tuta bataliono. La armilo iĝis ekstreme detrua kiam ĝi estis trafita per la potenco de Svarog.
  Do ĉiuj kvar knabinoj montris sian potencon samtempe, detruante dekojn da miloj da soldatoj kaj oficiroj per unu svingo.
  Kaj ĉi tio decidis la rezulton de la batalo... Kiam la lastaj Furet, Okrgly, Trollsuz kaj Farda militistoj trankviliĝis, la kvar knabinoj kaj la pluvivaj rusaj batalantoj turnis sin al la hipermagia portalo, kaj revenis al sia mondo ene de minuto.
  
  GULLIVER KAJ LA BRUHUSA VIKOMTESINO
  KONOTACIO
  Gulivero, kiu denove fariĝis eterna knabo, elfaras heroaĵojn kaj montras sian saĝecon kaj inĝenian diron. Kune kun li, nudpiede sur akraj ŝtonoj, piedpremas la vicgrafino, kies malriĉaj, sunbrunigitaj kruroj kun honoro eltenas la suferon.
  . ĈAPITRO #1
  Fariĝinte juna korpo, la iama kapitano kaj glora vojaĝanto vekiĝis.
  Kaj tial li denove devis piedpremi siajn nudajn, infanajn piedojn sur la akraj ŝtonoj de la vojo en la direkto al la haveno.
  Knabino el nobela familio, prenis kaj malsupreniris de sia unikorno.
  Kaj ŝi iris kune, demetante siajn juvelitajn sandalojn.
  Farante tion, ŝi rimarkis:
  - Necesas, ke la piedoj sur la kruroj ne fariĝu molaj, sed estu kiel eble plej rigidaj kaj fortaj!
  La knabo Gulivero kapjesis:
  - Ĉi tio estas tre saĝa rimarko! Sed sincere, ĉi tie en Britujo la deziro de vicgrafino promeni nudpiede ŝajnus tre stranga!
  La knabino kantis responde:
  La tuta tero estas varmigita de varmo,
  Kaj sur ĝi mi kuras nudpiede...
  Mi volas, ke ĝi estu somero
  Ne perforte trenu en la neĝblovojn!
  La knaba kapitano konsentis.
  - Jes, somero estas multe pli bona! Estas tiel agrable kiam la suno brilas kaj la neĝblovoj brilas en la radioj!
  Jen Gulivero korektis sin:
  - Mi volis diri perlajn gutojn sur la herbo!
  La knabino ridis kaj kantis:
  - Roso, roso, roso, roso,
  Zumado kiel svarmo de vespoj!
  Kaj tiam ŝi aldonis:
  - Ne! Ĉi tio estas nek al la vilaĝo, nek al la ĝardeno!
  Gulivero konsentis:
  - Jes, nek al la vilaĝo, nek al la ĝardeno! Sed ĉiuokaze, vi kaj mi estas bonegaj, ni kantis kune.
  La infanaj kruroj de la knabo resaniĝis dum la nokto, kaj nun promeni ne estis tiel dolora kiel hieraŭ.
  Ankaŭ la humoro leviĝis.
  Gulivero notis:
  - Tion vere mi ne komprenas, kial vi bezonas sklavojn?
  La vicgrafino malestime snufis.
  - Kaj kio estas nekomprenebla ĉi tie?
  La knabo serioze rimarkis:
  - Vi estas eternaj infanoj, vi havas bonan paciencon - vi povas labori mem!
  La knabino ridis kaj pepis:
  - Premu vian dekstran piedon,
  Svingu la maldekstran manon...
  Estas bone vivi en la mondo
  Fari nenion!
  Gulivero respondis:
  - Nenion fari estas enuiga!
  La vicgrafino ridis kaj rimarkis:
  - eliris el la kabano,
  Sanaj goruloj...
  La knabo demandis:
  - Nu, kio do?
  La knabino respondis:
  - Ili dehakis ĉiujn kverkojn,
  Al la ĉerkoj!
  Kaj kiel ĉi tiu eterna infano prenos kaj ridos. Jes, ĝi estas ege mojosa.
  Gulivero demandis al la vicgrafino:
  - Ĉu vi seriozas?
  La knabino kantis:
  En la ŝerca regno
  Ĝi estis tiom longe...
  Nenio, kiel vi scias
  Ĝi ne okazas serioze!
  La knabo respondis kun rideto:
  - Jes, mi komprenas tion! Eterna infaneco en menso kaj korpo!
  La vicgrafino rimarkis:
  - Ekzisto determinas konscion!
  Gulivero vigle kapjesis per sia infana kapo:
  - Estas malfacile ne konsenti! Ĝuste nun, almenaŭ fizike, mi sentas min tre bone kaj gaja. Kaj eĉ la faligitaj plandoj en la korpo de la infanoj tiel rapide krudiĝas, kaj fariĝas fortaj kaj kalaj, ke ili ne plu doloras, sed male fariĝis eĉ agrable promeni.
  La knabino vigle kapjesis kaj rimarkis:
  - Mi povas kanti pri ĉi tiu temo!
  La knaba kapitano konsente kapjesis.
  - Kompreneble, kantu! Ni estos tre feliĉaj!
  La vicgrafino kantis kun granda sento kaj plezuro;
  Mirakloj en la nova mondo
  Ĝi estas kiel fabelo en koloro...
  Estas tia beleco
  Ne trovu difekton kun montrilo!
  
  Nu, kaj se ĝi estas nova tago
  Venante trans la teron...
  Do ni ne estas tro maldiligentaj por leviĝi,
  Ne estas pli malvarmeta en la mondo!
  
  Estos nova lumo en gloro,
  Kie la arboj estas kiel bombono...
  Ni renkontos la tagiĝon
  En eterna feliĉo niaj infanoj!
  
  Nova epoko venas
  Ĉi tiu loko estas tiel bela...
  La persono estos feliĉa
  La vojo estu danĝera!
  
  Lasu la planedon flori
  Baldaŭ estos abunda paradizo...
  Malfermu gajnan konton
  La mondo estu radianta!
  
  Kiel bona ĝi estas
  Se la suno brilas hele...
  Pego boras ĉizilon
  Ĉiuj estas mirindaj sur la planedo!
  
  Kiom da amuzado ni havas
  Feliĉo plena valo...
  Estos tagiĝo horo,
  Ora meznombro!
  
  Kiu farus nian destinon,
  Tre kuraĝa belaspekta...
  Se estas redistribuo
  Tiam vi fariĝas pli potenca!
  
  Ni ne malaltigos la kapon
  Rektigante vian dorson fiere...
  Krespi buteron, doman fromaĝon,
  Tuj aldonas la gastigantino!
  
  Do estos feliĉo, sciu
  Kaj la lumo kun la Nomo de Svarog...
  La vera paradizo estos
  Homoj preĝis al Dio!
  
  La Sinjoro donis unu respondon:
  Ni devas labori feliĉe...
  Kaj tiam venos saluto -
  Vizaĝoj eklumiĝos!
  
  Jen nudpieda knabino
  Mi selis testudon...
  Devas bati ĝin per pugno
  Ĵetante multe da timo!
  
  Kie la fajro okazas
  Nu, kie brulas la fajro...
  frakasa bato,
  La kruela malamiko atakas!
  
  Ni ne kapitulacos al la malamiko,
  Konsideru ĉi tiun aspiron...
  Rektigas la kerubon
  Flugiloj kaj pardono al malamikoj!
  
  Diras, ke ĝi estos baldaŭ
  Kion oni nomas venko...
  La cirko estas Chapiteau,
  Kaj foje hundoj bojas!
  
  Baldaŭ estos kiel en la paradizo
  Ni beligu la mondon..
  Lada mi dankas -
  Keruboj brilu per oro!
  La knabo Gulivero aplaŭdis la manojn kaj diris kun admiro:
  - Kiel bele! Nun tio estas poezio! Kaj la voĉo de la knabino estas nur mirinda!
  La knabino modeste respondis:
  - Ĉi tio estas donaco de la dioj! Ĝenerale, kio estas prezentita, oni ne aprezas!
  La knabo denove rimarkis:
  - Estas malfacile ne konsenti pri tio! Sed ĉiuokaze ni ne estas infanoj laŭ sperto kaj vivscio!
  La vicgrafino ridis kaj demandis:
  - Ĉu vi povas pruvi, ke vi ne plu estas infano? Plie, ĝi estas en la menso kaj scio!
  La knabo Gulivero kapjesis:
  - Kompreneble! Mi povas fari ĝin kaj kompreneble mi volas!
  La knabino kolere frapis sian nudan piedon kaj blekis:
  - Do venu, pruvu ĝin tuj!
  La knabo komencis elŝuti flugilhavajn aforismojn kun furiozo kaj pasio;
  Por vidi la malamikon gajni duonon, por resti nevidebla vi mem - venku tute!
  Ĉampano de venko, ili trinkas nur por tri militistoj; kuraĝo, kuraĝo kaj honoro. Tamen, male al homa festeno, la kvara amiko estas bonŝanca, neniel superflua!
  El ĉiuj problemoj, la plej sendanĝera morto, ĉar ĝi neniam plu okazas kaj post ĝi ne plimalboniĝas!
  En milito, la plej akra sento de rutino devenas de malfortigi la senton de danĝero!
  Estas bone flugi, kiam vi ŝvebas super neaĵoj - kien flugi de piedbato en la azeno!
  Kiu flugas, uzante la brulaĵon de amaraj homaj larmoj, preterflugos en siaj dolĉaj sonĝoj!
  Sprita kritiko estas pli bona ol stultaj laŭdoj!
  Homo ne volas fali en truon por iu mono, escepte de la Sino de Venuso! Por tio li pretas pagi krome kaj eĉ doni la lastan!
  Drop prestiĝo ne timu tiuj, kiuj neniam falas digno!
  Kiu ne kantas en la horo de provoj, hurlos, kiam li rimarkos, ke li vane suferis!
  Vi povas mueli ĉion per via lango, krom la ŝtonoj de lang-ligo kaj la pavimo de stulteco!
  Cervovirino estas bona, cervoviro estas malbona!
  La cervo diferencas de la alko, ke la unua estas ĝenita de la dua, kaj la predo iras al la vulpo!
  Vera militisto devas havi la karakteron de besto, sed ne la inteligentecon de besto!
  En la mondo de lupoj, kutime, ŝakaloj markas anstataŭ leono!
  Se vi volas, ĝi havas fortan baton, kiu kuŝigas la malamikon, ne batu, kuŝante sur la kanapo de la bakluŝo!
  La plej forta bato, tiu, kiu ne zorgas pri patriotismo!
  La hako de la malamiko estas farita de tiuj, kies cerboj ne estas forbatitaj, kaj iliaj okuloj ne estas inunditaj!
  Vi povas venki per nombroj, sed vi povas uzi la fruktojn de venko nur lerte!
  Egoisto, kiu ne volas cedi, certe cedos al problemo!
  Atake, kompreneble, estas risko de malvenko, sed atakita, vi jam perdis!
  Ne iru al la maldekstra knabo, vi estos en la truo, eĉ se, fakte, vi pravas!
  Kun oblikvaj manoj oni ne povas strabi, de maljunulino kun falĉilo!
  Pli bone esti Ostap Bender ol kompatinda malsaĝulo!
  Ruzo ne ĉiam riĉigas, sed inĝenieco certe ruinigas!
  Vulpo en homa formo ne estas ĉiam hela kun pelta mantelo, sed ĉiam malhela en intencoj!
  Brila animo, kutime alportas la karnon al morta paleco!
  Azeno povas sidi sur trono, sed ĝi ne genuigos vin!
  Ne la leono, kiu bruegas, sed tiu, kiu forte mordas kaj forte batas!
  Ne necesas forbruligi la domon, batalante musojn. Ne turnu la landon en koncentrejon - provante venki korupton!
  Intuicio certe estas perfidulo, sed ne en via tendaro!
  Ne timu la saĝan friponon - timu la honestan malsaĝulon!
  Kiu laŭdos la tiranon, kantos kiel koko sur la lito!
  Tirano, kiel leono, eĉ karesanta, deŝiras viandon kaj haŭton per siaj ungegoj!
  En milito, komforto, kiel ĉokolado sur lardo, nur vomas kadavrojn!
  Estas kutime meti kandelojn en la preĝejon, sed eĉ en la plej granda nombro ili ne kapablas estingi la flamon de homaj pasioj!
  Vi povas havi glacian koron, sangon malvarman kiel fluantan akvon, sed la soifo de sukceso de homo ĉiam estos varma!
  Hasto en ĉio kondukas al malbonaj sekvoj, krom suicidprovo!
  Iu ajn popolo povas gajni la konflikton, sed nur la rusoj povas gajni la militon, do ili ne celas akiri materiajn gajnojn por si mem!
  La artfajraĵoj de milito estas ferio por ĉiuj krom malkuraĝuloj, kaj universala funebro, krom la lastaj malsaĝuloj!
  Plej ofte, estas la rektaj cirkloj kiuj estas konfuzitaj!
  Kaj ili eliras el problemoj, kunvolviĝoj, klare metitaj sur la bretojn!
  Li multe gratas sian langon, tiu, kies kapo jukas pro malpleno!
  La plej bona investo en la ĉerkoj de viaj kontraŭuloj, kvankam ĝi neniam estas rekta!
  La armeo produktas nenion, sed pli ol pagas la investon sub aŭdaca reganto!
  Kiam homo venkas, la sekvo estas morto kaj humiligo! Kiam virino estas vivo kaj plezuro!
  Virinoj elspezas pli por siaj venkoj ol ĉiuj armeoj de la mondo, sed ili prenas kompenson de la venkitoj, kiu estas donata kun multe pli volonte!
  Virino, male al armeo sen uniformoj, venkas pli rapide!
  Male al viroj, por virino, vera venko estas atingita post kapitulaco!
  En milito, kiel en kartoj, vi devas povi rebati, kaj male al ili, vi devas savi la antaŭecon, kaj transdoni ĝin al la malamiko!
  Milito estas pokero, nur kaŝrigardi karton ne estas fraŭdo, sed heroaĵo de skolto!
  Batali sen ruzo estas kiel trinki supon sen kulero, sed ial hipokrituloj diskutas nur pri la lasta!
  Impulsaj viroj batalas - apartigu ilin pli rapide! Se virinoj batalas - pli bone ne batalu!
  En milito, ĉio estas pli malvarmeta ol en civila vivo, krom la dekliva frunto de la estro!
  Forto sen bono, levas civilizacion kiel pendigita maŝo!
  Sen forpuŝi la vizaĝon de iu alia, vi ne povas manĝi vian propran!
  Azeno ĉiam estas batata, sed ili mortigas nur kiam li ĉesas esti utila!
  La kuraĝulo mortigas la malamikon, la malkuraĝulon - la sklavon!
  Iniciato en milito estas multekosta, precipe al malamiko alkutimiĝinta al malmultekostaj ŝablonoj!
  Por estaĵoj de pli malalta ordo, foje ilia propra negativa sperto estas pli utila ol iu ajn pozitiva instruo!
  Ĉiutaga pano estas akvumita per ilia ŝvito, kaj festa pano estas kun la sango de iliaj malamikoj!
  Kiam politikisto multe muelas per la lango: rezultas ne faruno, sed faruno!
  Kiam la reganto multe parolas, la pasto povas fariĝi lanuga, sed ĝi rapide putriĝas!
  La kruela koro de la reganto, la tuta lando kapablas surmeti biskvitojn!
  Politiko diferencas de matematiko per tio, ke en matematiko estas neeble dividi per nulo, sed en politiko solidaj nuloj dividas!
  La politikisto estas genia matematikisto, sed nur en unu ago - subtraho!
  Vi povas paroli pri ĉio, kaj kondamni nur kiajn avantaĝojn!
  Konversacio sen signifo estas babilado, konversacio kun signifo estas polemiko, konversacio kun profito estas leciono, kaj la plej granda profito venas de silento al la punkto!
  Nur malgranda menso prenas multon!
  Du estas pli bonaj ol unu, sed ne se ili estas mortintaj kamaradoj!
  Feliĉa estas tiu, kiu kredas, kaj tiu, kiu ne kredas je duoble bono, do li havas konfidon je sia propra forto kaj menso!
  Estas malbone kiam mankas bremsoj, estas eĉ pli malbone kiam oni malrapidiĝas!
  Ne, la diablo estas terura, kiel oni pentras lin, sed la plej malbona el ĉio estas la skizo de anĝelo farita de muffin!
  Bestoj vivas en la arbaro - kaj brutaligitaj homoj transformas ĉion en densejon!
  En la regno de la besto - nur kokoj kaj papagoj, kaj la agloj estis translokigitaj al la plumlito!
  Bona dezajno kun malfruo, malaktualiĝu, bona homo, malfruiĝanta, fariĝos malamata!
  Morto en batalo naskas paron da kuraĝo kaj stulteco, se samtempe alianco estas finita kun saĝo, tiam estos venka vivo!
  Ĉio sin alivestiĝas, krom via propra stulteco!
  Ĉio sin pruntas al malkovro, krom alies menso, kiun vi mem vivas!
  Ruĝa parolo, la plej bona rimedo por verŝi ruĝan sangon!
  La plej malmola metalo estas la mola plumbo, el kiu oni ĵetas kuglojn!
  La plej danĝera plumbo ne estas tiu en la kugloj, sed se ĝi inundas la cerbon!
  La plej bona afero en la mondo estas, ke oni neniam povas diri - ĝi ne povas esti pli malbona!
  Kio estas malbona en la mondo, ĝuste en la milito, kaj post la venko ĝi ne pliboniĝas!
  Kompato en milito, male al publika knabino, kostas pli, sed ne povas doni kontenton!
  Nur homo vere altigita en spirito ne estas timema pri kompato al la falinto!
  Oni povas paroli pri io ajn, sed nur pri komerco, ĉar el malplena babilado eliras la supo kun sanga diareo!
  Silento estas ora, kiu donas korodon kiam arbitreco estas silentigita!
  Arĝentaj vortoj, kiuj ne lasas la fonton de viva akvo de scio kaj vero eliri!
  Lando kun forta aviado neniam estos postlasita!
  La plej granda ĉagreno, de magra kvanto de menso!
  El la lakto, kiu venas de la misfaroj de pafistoj, kreskas nur infanoj de malfeliĉo kaj sufero!
  Fizika trejnado estas necesa por ke nur la baterio de via kontraŭulo elĉerpiĝas!
  Inciteti aliajn, kiel la posedantoj de obtuza menso, kaj portantoj de sento de akra propra malsupereco!
  Akraj langoj, malkiel ponardo, estas trapikataj, eĉ tra ĉeno de stulteco!
  Nu la fabelo rakontas, la realo estas ekzekutita malbone!
  Ĉio en la mondo finiĝas, krom homa idioteco kaj besta konkuro!
  La vivo tre similas al ringo, la fino de sufero estas videbla, sed oni neniam povas senti ĝin!
  Ĉio en la mondo finiĝas, krom homa idioteco kaj besta konkuro!
  La vivo tre similas al ringo, la fino de sufero estas videbla, sed oni neniam povas senti ĝin!
  La Mortinta Okulo estas la plej bona, ĝi ebligas vin eviti esti redaktita en la armeon de la mortintoj!
  Bone celita instrukcio ne permesos al vi maltrafi la vojon kondukantan ĝuste al la celo!
  La infero havas nur unu avantaĝon super la ĉielo, neniun timon de ekzilo!
  En la kristana paradizo, la plej malagrabla afero estas, ke vi ne volas deziri ion pli bonan!
  Kristo estas la sola ŝafido, en kiu la leporo akiras leonajn trajtojn en la lupmondo!
  Mortas nur tiuj, kiuj ne sukcesis mortigi timon en si mem!
  Senmortecon akiras tiu, en kiu timo tute ne vivas!
  Kiu timas grandan nombron de la malamiko, tiu miskalkulos kun la aliancanoj!
  Minuto elspezita por sciigo savas jarcenton da vivo kaj momenton de triumfo!
  Kiu ne malmuntas la vojojn, tiu ne tro ofte kolektos la ostojn!
  La plej granda damaĝo al la malamiko estas kaŭzita de tiu, kiu ne perdas senton de proporcio!
  Homo ne konas la mezuron en siaj ambicioj, sed li ĉiam estas mezurata per la eblecoj!
  Jen kion Gulivero donis - bonega! Kaj ĉio laŭvorte en unu spiro. Ja, vere, ekzistas brilaj infanoj, se la animo de plenkreskulo translokiĝis en ilin.
  La vicgrafino knabino notis:
  - Jes, de ĉi tio oni povas tuŝi la tegmenton! Tiel vi skribas!
  La knaba kapitano kapjesis.
  Jes, la vivo instruis al mi multon! Kaj inkluzive de ĉi tiu saĝo!
  Tiam la knabino demandis:
  Kial vi ne estas la reĝo de via lando?
  Gulivero ridis kaj respondis:
  "Vi scias, la ideo batali por la trono neniam trapasis mian kapon. Sed sincere, indas kaj pripensu!
  La vicgrafino kantis:
  - Pasio furiozas en lia animo,
  La knabo bezonas nur potencon!
  Gulivero rimarkis:
  - Se mi jam havas mil jarojn da vivo, same kiel sanon, kial do ne revi pri potenco!
  La knabino ordonis:
  - Batu lin per vipo!
  Du knabgardistoj prenis kaj trafis Guliveron sur lia nuda torso. Li kriegis.
  La vicgrafino haltigis la batalantojn:
  - Sufiĉe! Jen por ke li komprenu kaj konu sian lokon! Kaj lia loko estas la loko de sklavo!
  La knabo Gulivero grakis, forskuante gutojn da ŝvito sur sia rompita haŭto:
  - Kiel ne kompreni! Tiam la lasta azeno komprenos!
  La knabino frapis sian malgrandan, ĉizitan piedon kaj knaris:
  - Nun kantu! Ĝis mi surĉevalon!
  La knabo-kapitano komencis kanti kun malvolo;
  Multaj problemoj venis al la Patrujo,
  Ĉio finiĝis per kolosa fiasko...
  Ne plu ĝoju kavaliroj
  Honoro kaj laŭdo al via hejmo!
  
  Mi estas Gulivero, estas granda batalanto,
  Vi scias, mi povas batali furioze...
  Marso, ĉi tiu militisto estas bona patro,
  Kaj mia kasisto kaŝita en tornistro!
  
  Mi kuras nudpiede en la malvarmo
  La kalkanoj de la kruglyashka fulmas tra la neĝo ...
  Mi savos Fritz perforte,
  Estos venko en furioza majo!
  
  El arbalestoj mi detruas la orkojn,
  Fortranĉu dekduon da gnomoj samtempe...
  Mi bezonas mordi la nazon de la trolo,
  Mi fariĝis militisto scii tre gaje!
  
  Neniam ekzistas tia afero por knabo
  La fino de la mondo, kredu min, ne venos...
  Mi kuros eterne nudpiede
  Por ke Kain ne celebru venkon!
  
  Nia patrujo estas sankta lando,
  Ni ne bedaŭros, kredu je la vivo...
  Kvankam Satano atakas la homojn -
  Will, ekfloru la arbon de la monarĥismo!
  
  Salutu Brition bravan landon,
  Ĝi enhavas la plej grandan gloron de la Patrujo...
  Sankta Enomaio iam regis
  Knabinoj batalas kontraŭ orkismo nun!
  
  Ne, ni neniam cedos al la malamiko,
  Lasu la sunon brili super la planedo...
  Hela stelo brilas per potenco,
  Ni havos helan lokon en la paradizo!
  
  Dio Jesuo estas la mastro de ĉio,
  Malbono krucumita por la homaro...
  Dankon al li homoj
  Estu ankaŭ iom sankta!
  
  La nudpieda knabino atendis la kavaliron,
  La kiraso serĉis ion, kio purigas al brilo ...
  Oni povas vidi, ke tia Palaso estas sorto,
  Renkonti kavaliron kun amo, esti honesta!
  
  Feliĉo, mi kredas, donos progreson,
  Mortintoj en scienco reviviĝos...
  Ĉiu scianta sekso estos disponebla,
  Ni estos en ekstazo - la parolantoj ne krakos!
  La knabino ridis kaj skuis sian fingron.
  - Nu, vi estas kanajlo! Vi forgesis, ke vi nun estas infano. Kaj vi estos infano dum aliaj mil jaroj. Vi eĉ havas antaŭan komencon sur ni. La malnova vivo ne kalkulas. Vi ankoraŭ havas antaŭ vi dek plenajn jarcentojn, kaj mi havas malpli da vicgrafinoj!
  Gulivero kapjesis kun rideto:
  - Mi simpatias kun vi!
  La knabino murmuris:
  - Ni diru ion genian pri ĉi tiu temo!
  Gulivero denove komencis elverŝi popularajn esprimojn;
  Se vi volas fariĝi Dio, ne estu simio en la kutimo imiti la malpurulon!
  Se vi ne volas labori kiel bovo, vi gajnos al vi kolumon ĉirkaŭ via kolo!
  La vicgrafino interrompis:
  - Ke mi malsaniĝis pro aŭskultado de tiaj filozofioj kaj aforismoj! Pli bone, denove kantu ion amuzan!
  La knaba kapitano komencis kanti kun ioma malemo. Ne estis forto por komponi kaj li kantis popolkanton de la rusa ribelanto Stenka Razin. Nu - kio venis en la menson, tiam li kantis:
  Kvazaŭ sur la rivero Volgo, laŭlonge de la larĝa,
  Ŝipeto akra naza elvelis, Kiel remantoj sur boato, aŭdacaj, kozakoj, junaj uloj.la princino, Kaj li rigardas la patrinon sur la Volgo.Kiel la timinda Stenka Razin. diris: "Ho, vi estas gojo, Volgo, kara patrino! endormiĝis, kozakoj dotis min per bonaĵoj. Ke ni ankoraŭ nenion donis al vi. "Kiel minaca Stenka Razin saltis ĉi tien supren, Kaptis la persan princinon, Ĵetis. la ruĝa fraŭlino en la ondojn, riverencis al Patrino Volgo.
  Stenka Razin iris
  al Astraĥano-urbo por komerci varojn. La vojevodo komencis postuli donacojn
  .
  La guberniestro komencis postuli peltajn mantelojn Multkostan pelton: La plankoj estas novaj, Unu kastoro, Alia zibelo. Stenka Razin ne donas al li peltajn mantelojn. "Redonu, Stenka Razin, Redonu de via ŝultro! verda kverko, Jes, en hunda mantelo. "Stenka Razin ekpensis:" Bone, guberniestro. Prenu al vi pelton. Prenu al vi pelton, Sed bruo ne estus.
  Ke ĝi ne estas ĉevalsupro, ne popola parolado,
  Ne trumpetisto trumpeto aŭdiĝas de la kampo, Sed la vetero fajfas, zumas, Fajfas, zumas, inundo Vi estas impeta rabisto, vi estas senbrida batalanto, Vi suriras vian rapidaj boatoj, Etendu viajn tolajn velojn, Eskapu trans la bluan maron.
  . ĈAPITRO #2
  Knabino, frapanta siajn nudajn, malgrandajn piedojn, aplaŭdis la manojn kaj pepis:
  - Kiel bele! Vi estas vere mirakla knabo! Kaj kial vi volus esti plenkreskulo?
  Gulivero respondis ridetante:
  - En la korpo de knabo, mi sentas min pli bone ol iam! Kaj mi havas tre batalan kaj pozitivan humoron!
  Kaj la knabkapitano, kvazaŭ vangofrapas siajn nudajn, malgrandajn, ĵus sunbrunigitajn krurojn.
  Tiam li kantis:
  Unua lernanto, unua lernanto
  Vi havas ferion hodiaŭ...
  La horo estas bela kaj gaja,
  Unua renkontiĝo kun la lernejo!
  Kaj Gulivero palpebrumis sian blankdentan rideton. En tiuj tagoj, se Dio malpermesu, ke vi havus dentodoloron, tio estus tia turmento! Kaj estas mirinde ĉi tie, vi estas por ĉiam infano kaj laŭvorte centprocente feliĉa - ho, ho, ho!
  Ĉi tio estas vere amuza. Vi vidas vin kiel knabo pli kaj pli.
  Kaj estis tre bonaj tempoj. Tiel Gulivero estis en la regno de sorĉistoj, kiuj eĉ povis alvoki la animojn de la mortintoj. Tiam eĉ morti fariĝis sentima - tio signifas, ke ekzistas aliaj animoj, kaj la vivo daŭras post la morto.
  Tiel bonega ĉi tio estas.
  La knabo daŭre vangofrapis siajn nudajn piedojn laŭ la vojeto kaj kantis, elmontrante siajn infanajn dentojn;
  Saluton patrino! Jam la enan fojon mi provas skribi al vi. Kaj nun vi estas antaŭ mi kaj kvazaŭ ĉiuj problemoj foriras.
  
  La luno flosas trans la ĉielo, silento sur la strato,
  Kaj nur patrino ne dormas en la domo.
  Kaj nokte ŝi trankvile malfermos la pordon por vi,
  Kredu, ke neniu alia, nur panjo.
  Kaj nokte ŝi trankvile malfermos la pordon por vi,
  Kredu, ke neniu alia, nur panjo.
  
  Kaj se iu iam ĉesos ami nin,
  Ke larmoj viŝos, komprenu - nur panjo.
  Kaj se ni iam iros longan vojaĝon,
  Tiam nur patrino atendos nin.
  Kaj se ni iam iros longan vojaĝon,
  Tiam nur patrino atendos nin.
  
  Kiel ni fartas? Jes, ĉio disfalis. Anka mortis, kaj la stevardoj divorcis. Jes, ĉio estas en tumulto. Patrino! Kial vi estas silenta?
  
  La luno flosas trans la ĉielo, silento sur la strato,
  Kaj nur patrino ne dormas en la domo.
  Kaj nokte ŝi trankvile malfermos la pordon por vi,
  Kredu, ke neniu alia, nur panjo.
  
  Do ĉi-foje, nenio okazis kun mia letero. Panjo, sed mi certe skribos, certe. Mi bedaŭras.
  
  Kaj nokte ŝi trankvile malfermos la pordon por vi,
  Kredu, ke neniu alia, nur panjo.
  Kaj nokte ŝi trankvile malfermos la pordon por vi,
  Kredu, ke neniu alia, nur panjo.
  La knabino ridis kaj rimarkis:
  - Jes, tiaj aferoj... Vi pensis pri via patrino. Ni ne havas panjon aŭ paĉjon?
  Gulivero estis surprizita:
  - Ŭaŭ! Kaj kiel estas tio? Kiel vi naskiĝas?
  La vicgrafino respondis ridetante:
  - Cikonio alportas infanojn al homoj. Kaj ni havas fabelan drakon. Nur homoj havas fabelon pri cikonio nur invento por malgrandaj infanoj, sed ni havas veran drakon. Ĉar ni ankaŭ estas mortuloj, kaj ni devas de tempo al tempo replenigi nian loĝantaron.
  La knaba kapitano rimarkis:
  - Mil jaroj da vivo estas ankoraŭ tiom malmulte! Precipe se vi estas ĉiam plena de forto kaj energio!
  La knabino konsente kapjesis.
  - Lasu ĝin preterflugi en palpebrumo! Vi ne havos tempon por retrorigardi! Kvankam aliflanke, plej verŝajne vi estos vendita al la ŝtonminejo, kaj tie la tempo iras tre malrapide!
  Gulivero prenis kaj kantis:
  - Pri tio, ke laboro estas turmento,
  Vintro kaj printempo...
  Nur unu escepto -
  Kiam vi estas kun Satano!
  La vicgrafino sulkigis la brovojn.
  - Vi estas tiel fervora kristano. Kaj nun mi memoras pri Satano! Kie estas via fido!
  Gulivero honeste respondis:
  - Kompreneble mi kredas je Dio,
  Kaj mi amas Kriston per mia tuta koro...
  Ni ricevis perdon
  Sed ĝi ja havas pordon!
  La knabino kolere frapis sian nudan piedeton kaj knaris:
  - Ni kantu ion filozofon!
  Gulivero levis kaj kantis denove;
  Aŭdu la tondro ruliĝas
  Sovaĝa hurlado malbeno, ploro kaj ĝemo,
  Estas tempo de repago
  Batalu Armagedonon, batalu Armagedonon!
  La vicgrafino kolere frapis sian malgrandan nudan piedon kaj blekis:
  - Mi ne ŝatas ĉi tiujn kantojn!
  La knaba kapitano ridis.
  - Kiel vi ne ŝatas ĝin? Tiam vi mem kantu, se mia muziko ne konvenas al vi!
  La vicgrafino nudigis la dentojn kaj grumblis:
  - Mi prenos ĝin kaj kantos!
  Kaj la knabino prenis ĝin kaj kantis kun granda entuziasmo, ŝiaj dentoj estas blankaj, kiuj estas kiel eburo;
  Kaj ni impetas elfimolkaj knabinoj,
  Ni amas batali por la gloro de la Patrujo...
  Ni havas batalan, nudpiedan elementon,
  Kaj ni kredas, ni konstruos palacojn de elfinismo!
  
  Nia Elfia ne estas pli bela ol la lando,
  En ĝi, la suno de la popoloj, konsideru la tutan mondon...
  Kaj la hordo de Satano ataku
  Ni faros ion pli mojosa ol Ŝekspiro!
  
  Vi amas nian patrujon dum jarcentoj,
  Kio en konstruejoj kreskis nian historion...
  El la plej grandaj kaj plej grandiozaj florkronoj,
  Ili kutimis kuiri spartanan kaĉon!
  
  Ne forĵetu nian Patrujon por rubo,
  Kiu estas fiera, nur sankta...
  Kiam ni ĵuris per la dukapa aglo,
  Kaj nun la rikoltilo kaj martelo estas kara al ni!
  
  Ni ŝvebos super la ĉielon,
  Ni levos la tegmenton ĝis la spaco mem ...
  Potenca kerubo ŝvebas super ni,
  Tia bonega vorto - Elfija!
  
  Neniu sanga larmo falos
  Kaj la Elfo ne tretas la kalkanon de la malfideluloj ...
  Nia sankta revo realiĝos
  Leviĝu de la kanapo uloj!
  
  Senfina spaco ŝtorma simpla,
  Tia bela vorto - Elfia,
  Ni faros malbonan verdikton pri la Germana Armeo,
  Ni feliĉigu nian landon!
  
  Floru nia patrujo,
  Kiel berkolora arbusto en la Edena Ĝardeno...
  Ni venkobatos la malamikon,
  La knabo ricevos rekompencon de Dio!
  
  Mi ne kredas, kio okazos kun la venko de orksismo,
  Promenante laŭ Elfskva rastantruliloj...
  Sankta elfinismo regu en Elfia,
  La knabinoj kuras, tiel flagrante per la piedoj!
  
  Ne ploru amatinoj, ke edzoj falis,
  Ĉiuj mortintoj estos revivigitaj per la volo de Svarog ...
  Kiun ili mortigas, kiu falis de la pafilo,
  Sed ni ĉiuj batalis kuraĝe honeste!
  
  Mi ne scias kial malbono regas en la mondo,
  Kial la Sinjoro donis la forton al kontraŭuloj...
  Elfoj ofte estas malbonŝancaj en bataloj,
  Kvankam ne estas pli kuraĝa soldato en batalo!
  
  Nu, vi estas kuraĝa elfo, vi scias
  Vi scias batali kaj estas tre kuraĝa...
  La granda reĝo sidas sur la trono,
  Ni elektis lin, kredu min, ne vane!
  
  En nia patrujo, violaj floroj,
  Smeraldarbaroj, betulperloj...
  Elfo estas bela - la krono de beleco,
  Kvankam Orkolf volas detrui sian patrujon!
  
  Ne, ni estas elfimolki tiaj batalantoj,
  Kio ne estas sur la planedo pli kuraĝa kaj malvarmeta...
  Infanoj kaj patroj fieru pri ni,
  La nuboj disiru super la Patrujo!
  
  Mi ne scias, kion faras la knabinoj
  Ĉu ni povos feliĉigi la Patrujon...
  Ni kutimas batali per akra glavo,
  Kaj ni venkas, kredu min bele!
  
  Ne scias kiom forta estas la malamiko
  La spirito de la elfoj, bela popolo en la kredo...
  Ni certe venkos la malamikojn en batalo,
  Ni ricevos sanktan liberecon kiel rekompencon!
  
  Do sciu feliĉon kaj pacon en la Patrujo,
  Ĝi estis alportita sur la bajonetoj de elfi-lakto...
  Nun ni havas la plej fortan kerubon,
  Kaj niaj infanoj estas tiel lertaj kun bato!
  
  Jarcentoj pasas, venos elfinismo,
  Ĉiuj tiuj, kiuj falis en batalo, estos korpe revivigitaj...
  Kaj la vojo estas ĉiam supren, ne eĉ momenton malsupren,
  Eĉ sen rando, la universo estas malvasta por ni!
  La vicgrafino tiel bele kantis, frapante siajn tre graciajn, infanajn piedojn. Gulivero ĉi tie eĉ bedaŭris, ke ŝi estas knabino. Pli maljuna knabino estus multe pli alloga. Precipe la kurbo de la kalkano sur la plandumo.
  Nu, bone, tiel estu. La knaba kapitano respondis:
  - Ni faras nenion tian, sed nur kantas kaj amuziĝu!
  La knabino murmuris:
  - Kies voĉo kantus, kaj la via flarus!
  Kaj estis paŭzo. La knaboj, kiuj fariĝis la maristoj, nun piediris sur akraj ŝtonoj preskaŭ sen doloro. Tre rapide, la nudaj plandoj de infanoj fariĝas krudaj. Ĉi tio ja estas pozitiva fakto. Kaj kompreneble la humoro altiĝas.
  La sklavinoj eĉ kantis;
  En la radioj de la taga suno, la dorso brulas per fajro,
  La kontrolisto ne dormas, kaj la vipo estas fidela al li.
  
  Mi, ĉerpante sukeron dum mia tuta vivo el la kano, mi ne konis alian rekompencon, kiel manumobastonon.
  Mia mano ne fleksiĝas kaj mia nuba rigardo pezas,
  Sed mia koro batas terure, kiel fajra alarmo!
  
  Kiel ŝtelisto mi kuras kaj kaŝas, la herbo ne estas alta, mi ankoraŭ ne aŭdas la hundojn, sed nur por nun.
  
  Mi jam mortas pro soifo, Mi ne povas vidi la akvon, Sed la tutan tagon de libereco, kiu povas ĝin forpreni!
  La kanto, kompreneble, ne estas Dio scias kio. Kaj ne aldonas optimismon.
  Gulivero komentis kun infana rideto:
  - Jen la turniĝoj de la sorto! Jen mi iras kaj mi ne scias kien. Kaj antaŭen atendas... Nu, en miaj antaŭaj aventuroj, iel estis pli da dinamiko kaj intereso. Kaj ĉi tie estas nur kantoj, kaj vi piedpremas vin kiel horloĝmekanisma roboto.
  La vicgrafino konsente kapjesis.
  - Ĉu vi bezonas dinamikon? Kaj kio eblas!
  Kaj la knabino elprenis vipon el sia zono kaj lasis ilin bati Guliveron. La knabo hurlis pro doloro kaj grakis:
  - Mi tute ne intencis!
  La vicgrafino ridis kaj respondis:
  - Sed necesas eduki! Eble vi povas rakonti amuzan historion?
  La knabkapitano kapjesis kaj komencis teksi rakonton:
  Imperiestro Diokleciano rifuzis retiriĝi de potenco, ĉar li komprenis ke la Romia Imperio ne starus sen li. Krome, Diolektan finfine havis Filon kaj heredanton moknomitan Julius, kiel Cezaro. La imperiestro regis eĉ antaŭ 320, sukcesis plifortigi la malnovan kredon de Romo modernigante paganismon. Jupitero fariĝis la ĉefa Dio, kiu, kiel evidentiĝis, ankaŭ kreis la universon.
  La doktrino de la ĉielo kaj la infero ankaŭ leviĝis kaj fortiĝis. Tio estas, anstataŭ la morna regno de Hadeso, estis enkondukita la doktrino de fabela imperio, kie la animoj de la mortintoj ricevas korpojn kaj vivas denove. Militistoj, kompreneble, ankaŭ havas konkubinojn kaj festas festenojn. Kaj la imperiestroj havas tie siajn proprajn potencojn. Kaj kompreneble, sklavoj restas sklavoj. Sed tiuj, kiuj obeas la mastrojn kaj kondutas bone - iliaj vivoj estas pli facilaj kaj pli bonaj, kaj la korpoj estas donataj junaj kaj sanaj post la morto. Kaj malobeemaj sklavoj kaj kristanoj estas turmentitaj tre kruele, kaj tiel brutale torturataj, ke ili povas nur plori kaj penti.
  Post la morto de Diokleciano, lia filo Julius daŭrigis la tradiciojn de sia patro. Kaj li eĉ entreprenis plurajn agresemajn kampanjojn - alportante la sudan limon de la imperio al Hindio mem.
  Do eĉ nova dinastio de Dioklecianoj ekestis. Kiu provizis Romon per stabileco kaj prospero. Kristanismo iom post iom forvelkis kaj malaperis. Efektive, la rakonto pri Kristo iom post iom malmodiĝis. Jes, kaj kristanoj ne povis pruvi, ke ili almenaŭ povas fari ion kaj ke ili valoras ion. Kaj tiel ĉio iris al la forgeso de tio, kion multaj konsideris branĉo de judismo. Sed nun la araboj, kiuj ankoraŭ ne estis konkeritaj de Granda Romo, aperis Mohammed.
  Antaŭ tiu tempo, la romianoj jam konkeris Hindion. Ilia imperio fariĝis tiel grandega ke ĝi estas malfacile administrebla. En Eŭropo, la romianoj atingis la Vistulon. Kaj konkeris preskaŭ la tutan Germanujon. Kaj en la sudo, moviĝante laŭ Nilo, ili subigis Sudanon kaj Etiopion. Sed scienca progreso estis malrapida.
  Kaj montriĝis tre malfacile kontroli tiajn teritoriojn de ununura centro.
  Nu, do, la araboj, kiuj estis malriĉaj kaj vivis en la dezerto, restis solaj.
  Same kiel la romianoj ne konkeris la slavojn, kiuj loĝas tro malproksime kaj en severa klimato. Kaj Ĉinio, kiu ankaŭ estas plena de montoj, kaj riveroj, kaj dezertoj, kaj la loĝantaro estas granda. Kaj do la Romia Imperio estas bonega kaj laŭ loĝantaro kaj teritorio. Kaj precipe en Ĉinio, imperiestroj ne volas grimpi.
  Kaj ankaŭ en Afriko ne estas vojoj, komunikadoj. Nu, estis ankoraŭ, trans Atlantiko ĝis Ameriko, ili ankaŭ ankoraŭ ne maturiĝis. Kvankam individuaj ŝipoj fornaĝas.
  Sed ĉi tie, sub la komando de Mohamedo, la arabaj trupoj, subigante Saud-Arabion, invadas la romiajn havaĵojn.
  Sed la romianoj, kompreneble, havas multoble pli da loĝantaro kaj trupoj ol la araboj.
  Tamen, ili estas disaj trans multaj provincoj. Intertempe, arabaj trupoj en Palestino. Kaj la romia guberniestro Scorpius batalas kun ili, kun kvin legioj kaj dungita araba kavalerio. Sed la araboj en la decida momento de la batalo transiris al la flanko de Mohamedo kaj trafis la malantaŭon de la romianoj.
  Kaj okazis granda kaj sanga masakro.
  Kaj la romiaj provincoj ekbrulis. Sed Mohamedo subite mortis. Multaj kaj bone organizitaj trupoj alproksimiĝis de aliaj provincoj. Kaj la araboj estis venkitaj.
  Kaj tiam ili estis tute konkeritaj. Sed ne ĉio estis vana. Kaj la nova imperiestro de Romo, Konstantino, decidis prunti ion el la Korano. Ĝis estos fido al la Plejalta Dio, kaj la malpermeso de aliaj dioj kaj diaĵoj. Tamen, la romia imperiestro mem estis proklamita la Vizaĝo de Alaho kaj la Plejalta Dio sur la Tero kaj la materia mondo. Do estiĝis nova religio - kiel Islamo, sed la roma maniero.
  Kompreneble, Namaz, Ramadano, la malpermeso manĝi porkaĵon kaj trinki vinon, same kiel la Hajj al Mekao estis nuligitaj kiel nenecesaj. Sed, kompreneble, poligamio mem estas leĝigita. Nu, anstataŭ Hajj al Mekao - Hajj al Romo. Kaj, kompreneble, multe pli.
  Ankaŭ virinoj ne estis malpermesitaj promeni duonnudaj. Sed kompreneble aliaj religioj estis malpermesitaj. Inkluzive de judismo. Kaj honoru ankaŭ aliajn diojn. Antaŭe, ekzistis la ĉefa Dio Jupitero, kiu estis farita la ĉefa kreinto de la universo fare de la romianoj, sed aliaj dioj restis kiel objekto de adoro. Kaj nun totala malpermeso estis enkondukita.
  Tiel aperis kaj formiĝis la fina monoteismo.
  La Romia Imperio daŭrigis siajn teritoriajn konkerojn!
  La knabino interrompis:
  - Ĉi tio, kompreneble, estas interesa, sed ni kantu pli bone!
  Gulivero profunde enspiris kaj kantis;
  Kiom ofte ni vagas
  Kaj ni simple forgesas
  Ke la mondo estas regata de vanteco.
  Kelkfoje ni ludas amon
  Ni ne rimarkas pekojn
  Kaj en la koro de doloro kaj malpleno.
  
  Ĥoro:
  Venu al Jesuo kaj diru:
  Mi ne plu povas vivi tiel
  Mi ne plu volas peki
  Mi bedaŭras.
  Venu al Jesuo kaj kredu
  Tiu vivo ŝanĝiĝos nun
  Kaj ke la sankta sango de Kristo
  Savos vin.
  
  La Eternulo pardonos al iu ajn
  Li resanigas la malsanulojn
  Plenigu vian koron per bonkoreco.
  Lia amo estas sankta
  Vivas kaj venkas
  Alportas ĝojon kaj pacon.
  
  Ĥoro:
  Venu al Jesuo kaj diru:
  Mi ne plu povas vivi tiel
  Mi ne plu volas peki
  Mi bedaŭras.
  Venu al Jesuo kaj kredu
  Tiu vivo ŝanĝiĝos nun
  Kaj ke la sankta sango de Kristo
  Savos vin.
  La vicgrafino malgaje observis:
  - La kanto estas iel arte ne tre bona! Ĉu vi povas kanti pri Kristo, io pli hela kaj pli bela?
  Gulivero levis siajn infanajn ŝultrojn kaj respondis:
  - Ĉu vi volas ion helan? Sed ĉu Jesuo ne estas tiel hela kiel la suno tagmeze ĉe la ekvatoro?
  La knabino ridis kaj respondis:
  - Nu, tiam kantu pli, kiel vi povas, se, kompreneble, vi kapablas ion.
  La knaba kapitano kantis entuziasme;
  Vi estas vivo, Vi estas lumo, testamento de amo,
  Vi estas vivo, Vi estas lumo, testamento de amo,
  
  Vi venis en mian vivon, plenigis ĉion per lumo,
  Lumigite, donis al mi
  En la loko de doloro, ĝojo, graco, savo,
  Nun mi estas en la interligo
  
  Jesuo Vi estas mia vivo, Vi estas mia aero kaj akvo,
  Vi estas mia universo, mia animo Vin laŭdas.
  Jesuo Vi estas mia vivo, Vi estas mia aero kaj akvo,
  Vi estas mia universo, mia animo Vin laŭdas.
  
  Mi aŭdas vian voĉon, vi estas ĉe mi,
  Mi estas en viaj manoj, mi scias
  Vi ne estas pli kara, Vi estas mia rekompenco,
  En la epoko kun vi mi...
  
  Jesuo Vi estas mia vivo, Vi estas mia aero kaj akvo,
  Vi estas mia universo, mia animo Vin laŭdas.
  Jesuo Vi estas mia vivo, Vi estas mia aero kaj akvo,
  Vi estas mia universo, mia animo Vin laŭdas.
  Jesuo Vi estas mia vivo, Vi estas mia aero kaj akvo,
  Vi estas mia universo, mia animo Vin laŭdas.
  
  Vi estas vivo, Vi estas lumo, testamento de amo,
  Vi estas vivo, Vi estas lumo, testamento de amo,
  
  Ĉiutage pli forta, mi volas esti kun vi,
  Nur per Vi sole, mi vivas Mia Dio,
  Ne ĉesu kanti, mi estos por Vi,
  Pli ol mia tuta vivo, mi amas Vin.
  Ĉiutage pli forta, mi volas esti kun vi,
  Nur per Vi sole, mi vivas Mia Dio,
  Ne ĉesu kanti, mi estos por Vi,
  Pli ol mia tuta vivo, mi amas Vin.
  
  Jesuo Vi estas mia vivo, Vi estas mia aero kaj akvo,
  Vi estas mia universo, mia animo Vin laŭdas.
  Jesuo Vi estas mia vivo, Vi estas mia aero kaj akvo,
  Vi estas mia universo, mia animo Vin laŭdas.
  Jesuo Vi estas mia vivo, Vi estas mia aero kaj akvo,
  Vi estas mia universo, mia animo Vin laŭdas.
  Jesuo Vi estas mia vivo, Vi estas mia aero kaj akvo,
  Vi estas mia universo, mia animo Vin laŭdas.
  La vicgrafino komencis aplaŭdi la manojn kaj pepis:
  - Tio estas multe pli bone! Vi vere povas bone kanti mia knabo!
  Gulivero riverencis kaj respondis:
  - Jes! Mi amas la Plejaltan Dion Jesuon Kriston, kaj kompreneble la Plej Sanktan Dipatrinon!
  La knabino kapjesis kun rideto.
  - Estas bele! Jen, bonvolu kanti pri la Plejsankta Dipatrino, por ke ĉio estu hela kaj bela!
  La knabo stampis, nudpiede, infanan piedon kaj kantis;
  Sankta, Beata Virgulino Maria
  Ŝi naskis la Savinton, donis al ni lumon.
  Sed viaj infanoj estas nudpiedaj vintre -
  Kaj en malpuraj keloj ni renkontas malsatan tagiĝon!
  
  Post ĉio, kiel okazis, ke la mondo estas turmentata de malbono,
  Ke estas pli da malriĉuloj ol sur la herbaj kampoj de akridoj.
  Ke eĉ plantoj frostas pro la malvarmo en majo,
  Kio estas la plej ofta respondo - se vi estas malriĉa, do dancu!
  
  Estas domaĝe doni kupran pencon al riĉuloj,
  Kvankam ilia mamono ŝveliĝis ĝis la limoj de dececo ...
  Ilia ĉefa mentoro super ni estas kverka bastono -
  Sed estos muĝo, kiam la koko krios!
  
  La Eternulo ordonis al vi dividi la riĉulojn -
  Por ke ne estu mortintoj kaj plorado ne turmentas la Aŭdon de Dio.
  Helpu la malfortan - afablaj vizaĝoj parolas el la ikonoj,
  Se vi estas kompatema - la lumturo sur la vojo al paradizo ne estingiĝis!
  
  Sed multaj mamonoj kaj animoj kaj savo estas pli altvaloraj,
  Oni diras, ke oro aĉetos sanktulojn!
  Malnobla vizaĝo naĝis el la graso de la uzuristo -
  Kaj koro sen paco estas malvarma granito!
  
  Kio estas via doloro al ni - magraj homoj?
  En palacoj, ni eĉ ne aŭdas ĝemojn!
  Ĉu vi volas ŝirmejon? Jes, vi havos ŝirmejon
  Sub la prizontegmento en malfacila laboro!
  
  Kial doni ĝin al vi, al ni
  Kion ni sukcese prenis perforte?
  Vi estis nenio kaj eterne nenio
  Ne por vi la ĉielo estis donita!
  
  Sed la morto subite venis al ili,
  Kiel la Ĉiopova Kreinto instruis!
  Nun ili estas kie Satano brulas
  Kie la perfidulo knaras kaj muĝas pro sufero!
  
  Do vi decidis, ke la Ĉiopova ŝercis -
  Dirante, la malavarulo estos altigita?
  Kaj ke Jesuo mem la Kreinto enkarniĝis,
  Ĉu ne estis ĝuste diri, ke ili manĝos la havaĵojn de malbonaj musoj?
  
  Pentu, legante la preĝon de Maria,
  Kaj falante sur la genuojn kaj pentante - ĝemante!
  Kiam infano ploras antaŭ vi,
  Kaj la nudpieda knabino tremas pro la malvarmo!
  
  Prenu vian mallozan kaj malbonan monujon
  Jes, ili dormas de la mono kun rideto.
  Tiam Jesuo Dio de Amo gvidos
  Kaj ne lasos vin fali laŭ la malfirma vojo!
  La knabino aplaŭdis siajn belajn tre graciajn manojn, ekkriante:
  - Bravo! Ĝi estas mirinda!
  Gulivero, ĉi tiu eterna infano demandis:
  - Ĉu vi ankaŭ povas kanti?
  La vicgrafino kapjesis sian helan kapon kiel printempa leontodo kaj kantis:
  Vi nur vidas tion, kion vi volas vidi.
  Sed kiel la vivo povas esti tia, kiel vi imagas ĝin esti?
  Via koro estas glacibloko, kaj por mi ĝi estas fermita.
  Vi estas tute absorbita en urĝaj problemoj
  Kaj vi malŝparas vian vivon pro kolero kaj bedaŭro.
  Via koro estas glacibloko, kaj por mi ĝi estas fermita.
  Se mi povus fandi vian koron
  Ni neniam disiĝos.
  Kredu min,
  Nur vi povas ripari ĝin.
  
  Senutile estas serĉi la kulpulon.
  Sciu, ke ankaŭ mi suferas.
  Se mi vin perdos, mia koro estos rompita.
  Amo estas kiel birdo, ĝi volas liberecon.
  Ne lasu rankoron manĝi vin interne.
  Via koro estas glacibloko, kaj por mi ĝi estas fermita.
  
  Se mi povus fandi vian koron
  Ni neniam disiĝos.
  Kredu min,
  Nur vi povas ripari ĝin.
  
  Vi nur vidas tion, kion vi volas vidi.
  Sed kiel la vivo povas esti tia, kiel vi imagas ĝin esti?
  Via koro estas glacibloko, kaj por mi ĝi estas fermita.
  
  Se mi povus fandi vian koron
  Ni neniam disiĝos.
  Kredu min,
  Nur vi povas ripari ĝin.
  
  Se mi povus fandi vian koron
  Ni neniam disiĝos.
  Kredu min,
  Nur vi povas ripari ĝin.
  
  Se mi povus fandi vian koron...
  
  NINJA KNABINO VS TIRANO
  KONOTACIO
  La aventuroj de kvar nudpiedaj Ŝinoboknabinoj kaj ilia ĉiam juna demiurga guruo, ekstreme ekscita en la konfrontiĝo kun Lord Tyranus kaj aliaj fiuloj de ĉiuj strioj.
  PROLOGO
  Ili montris la aventurojn de kvar tre belaj militistoj, kiuj estis nomitaj Ŝinoboj. Kaj ili havis instruiston - knabon dek tri aŭ dekkvar jarojn, tre muskolfortan. Krome, li aspektas nur kiel adoleskanto, sed fakte ia pagana dio, forpelita de la ĉielo al la Tero. Kaj li havas multajn milojn da jaroj. Do la nudpieda knabo trejnas la Ŝinoboknabinojn.
  Nu, tio estas sufiĉe amuza. Krome, la nudaj, rozkoloraj kalkanoj de la knabo ekbrilas dum la saltoj.
  Kaj tiam aperis la kontraŭuloj de la knabinoj. Du grandaj mutaciuloj - unu kun kapo de krokodilo, kaj la alia leono. Ili ŝajnas esti ĝis io malbona. Ekzemple, ili decidis ŝteli grandan diamanton de la urba trezorejo. La tempo de ago estas proksimume la fino de la dudeka jarcento kaj la teknologio de homoj ankoraŭ ne estas tiel malvarmeta. Kaj ĉi tiuj mutaciuloj havas laserajn pafilojn en siaj manoj, kaj ankaŭ specialan radiadon, kiu faras la batalantojn preskaŭ nevideblaj.
  Kaj jen du mutaciuloj - duonhomoj kaj duonbestoj, kio faras ilin nekutime fortaj, kaj eble eĉ rapidaj.
  Do ili eniris la ĉambron, kie la diamanto estas konservita. Kaj kiel ili fikos la alarmsistemon kaj kirasan vitron. De la lasera radio, travidebla kiraso, kiel ĝi prenos kaj krevos.
  La krokodilo kaj la leono kuris al la diamanto, kaptis ĝin kaj kaŝis ĝin en fortika sako. Kompreneble la alarmo eksonis. La polico enrompas en la konstruaĵon.
  Sed la mutaciuloj militistoj, kiel ili frapas de lasero pafiloj, ke dekduo gardistoj estis tranĉitaj samtempe, kiel makulpapero kun tondilo. Post tio, la leono kaj la krokodilo turnis sin sur la kampo de nevidebleco.
  Sed la kvar knabinoj jam kuras en sia vetkuro, fluganta aŭton al la savo. Ilia knabguruo kutime aperas subite, kaj en kazo de kritika momento, aŭ krizo.
  La knabinoj kantas kun kolero:
  - Tro ofte problemoj frapas ĉe la pordo,
  Sed ne malfacilas kredi je bonegaj knabinoj...
  Post ĉio, vi nur bezonas voki ilin -
  Amikoj ne devas atendi longe!
  Ili moviĝas tre rapide en sia aeraŭto.
  Unu el la knabinoj estas Natasha, kiu havas bluan hararon, vera teknika geniulo. Kaj, kompreneble, la ninja-militistoj surmetas specialajn okulvitrojn, kiuj permesas ilin vidi, eĉ kun speciala kampo, kiu distordas la movadon de fotonoj.
  La kadavroj de murditaj policanoj... Jes, estas abomena. Kaj disfalintaj muroj de la muzeo. Potenca armilo por la mutaciuloj de la Y-dimensio. Sed, kompreneble, ili ne estas solaj. Ili havas estron, kiu ankaŭ ne ĉiam aperas tuj.
  La knabinoj baras la vojon al mutaciuloj, kiuj pretas salti en la portalon.
  Tiuj kompreneble malfermas fajron de aŭtomataj eksplodiloj. La knabinoj saltas flanken. Kvankam ĝi aspektas kiel io stulta - havi tempon por devii de lasero, kiu flugas kun la lumrapido.
  Sed kino estas kino.
  Jen knabino kun flava hararo ĵetanta pecon da ceramikaĵo per siaj nudaj piedfingroj. Kaj li falos en la lasermaŝinon, batante ĝin el la manoj de la mutaciulo. Kaj alia knabino ĵetis ponardon per sia nuda kalkano, ĝi flugis super la kapon de la monstro, kaj trafis la pipon. Ĝi krevis, la leono estis verŝita per vaporo. Li ankaŭ faligis sian maŝinpafilon pro doloro kaj surprizo.
  La knabinoj grumblis:
  - Batalu kiel egaluloj!
  En respondo, mutaciulo kun krokodila kapo ĵetos Mercedes-aŭton al ili. Ŝi preterflugos, kaj la knabinoj saltos pli alte. Kaj la aŭto rapidas sub iliaj nudaj piedoj.
  Knabinoj flagras kun nudaj, rozkoloraj kalkanoj kaj rapide rapidas por proksimiĝi al la mutaciuloj. Kaj iliaj muskoloj sub la sunbrunigita kaj elasta haŭto ruliĝas super buloj.
  Kaj tiam li aperas - malamiko numero unu, Lord Tyranus en nigra batalkostumo kaj fermita kasko. Kio signifas, ke ĝi estos malfacila batalo. Knabinoj, kompreneble, trejnis. La ruĝhara militisto memoras kiel ilia knabguruo tenis kandelon per la fingroj de siaj nudaj, preskaŭ infanecaj piedoj. Kaj ŝi provis malŝalti ĝin.
  Kaj preterflugis, frakasante en ŝtonmuron. Kaj nun la militisto provas movi Tyranus kun ŝia nuda kalkano en la stomako, sed li moviĝas. Kaj lia piedo, kvazaŭ gratante knabinon sur nuda plando.
  Ŝi eĉ anhelis pro doloro.
  Nataŝa, knabino kun blua hararo, pepis:
  - Knabinoj batalas por metalo, por metalo,
  Satano regas la pilkon tie, la pilko regas tie!
  Kaj ankaŭ atakis Tyranus. La militisto en nigra kiraso metis blokon. Sed la knabino, la mutaciulo krokodilo provis movi de la flanko kun ŝtipo.
  Tamen, la militisto evitis, kaj la tagalo trafis en Tyranus.
  Li, ricevinte baton de mortiga forto, kraŝis kaj muĝis:
  - Idioto!
  La knabino kun flava hararo aldonis nudan kalkanon al la dorso de la kapo de la mutaciulleono kaj pepis:
  Ni estas la plej fortaj en la mondo
  Trempu la mutaciulojn en la necesejo...
  La patrujo ne kredas je larmoj,
  Kaj ni movos Tyranus en la cerbon!
  La ruĝhara knabino grincis kaj piedbatis la mentonon de la dupieda leono per sia genuo. Kaj li kunpremis la dentojn. Kaj ĝi montriĝis tre mortiga sukceso.
  Kaj tiam la mutaciulbesto paŝis sur la lasermaŝinon, kaj trabo de detrua, nekutima potenco estis liberigita. Kiu trafis la polurita metala surfaco, reflektis kaj draŝis ĝuste sub la vosto de la krokodilo.
  Li muĝas en terura doloro.
  Tyranus tamen eksaltis kaj ĵetis unu el la Ŝinoboknabinoj super lin. Ŝi flugis en la masonaĵon, disĵetinte la produktojn en malsamaj direktoj. Ĉi tie estis agresema malmuntado. La knabino en la bikino estis iomete gratita, lasante kontuziĝojn sur ŝia bronza haŭto.
  Ŝi tuj eksaltis kaj faris diskteleron. Kaj tiam Tyranus ricevis baton sub la skapolo kaj kraŝis.
  Ĉio estus en ordo, sed paro da batalrobotoj elsaltis el la portalo. Kaj ili havas blasterojn en siaj manoj.
  Nataŝa ĵetis malgrandan, maldikan, rondan diskon al la roboto kaj apenaŭ sukcesis eviti eksplodilon. La disko trafis la roboton en la okulon, kaj kaŭzis fuŝkontakton, igante ĝin iĝi kovrita per reto de fulmo.
  La knabino kun blankaj haroj ekstaris. Kaj ŝia nuda, gracia piedo ĵetis pizon kun eksplodaĵoj.
  Ŝi trafis grandan roboton en cibernetika buŝo. Kaj kiel ĝi eksplodas. Paro de membroj de kibernetika organismo priskribis arkon kaj batis unu ĉe la leono kaj la alian ĉe la krokodilo. Kaj tiel bonŝanca. Ĝuste sur la dorso de la kapo. Kaj ambaŭ mutaciuloj svenis mortaj.
  Vere, Tyranus sukcesis movi la ninja knabinon kun flava hararo laŭ la korpo al la flanko.
  Kaj ŝi forflugis, kaj plurfoje ruliĝis dumfluge. Tiam ŝi tamen leviĝis, sed iom forte.
  Tyranus grumblis: - Miaŭ kaj Vu, ni batalu. Sed ambaŭ mutaciuloj - leono kaj krokodilo kun korpoj de atletoj, daŭre kuŝis senmove. Kaj iliaj potencaj torsoj ŝanceliĝis.
  Nataŝa respondis ridetante:
  - Nun vi estas sola, kaj ni estas kvar! Fine, vi estos finita.
  Tyranus muĝis:
  - Kvar kontraŭ unu, ne estas juste! Kaj ninja knabinoj batalas ekstreme honeste.
  La Ŝinoba knabino kun rufa hararo gruntis:
  - Ĉu vi trafas ĉi tion? Kaj ĉu li estas honesta?
  La militisto en nigra kiraso rimarkis:
  - Sed mi estas fiulo, kaj vi, bongustuloj! Ĉu la metodoj de bono kongruas kun la metodoj por atingi la celon de malbono?
  Nataŝa konsente kapjesis.
  - Li pravas! Mi batalos kun li unu kontraŭ unu!
  La Ŝinobo-knabino kun rufa hararo respondis:
  - Ne! Mi batalos pli bone kun li - unu kontraŭ unu!
  La Ŝinoboknabino kun blanka hararo knaris:
  - Kaj kial vi estas? Eble mi estas eĉ pli bona kaj pli malvarmeta ol vi!
  La Ŝinoboknabino kun flava hararo sugestis:
  - Eble ni ĵetos lotojn? Kaj ni faru retronombradon?
  Nataŝa kapjesis kaj demandis:
  - Ŝtono aŭ briko?
  En tiu momento ekbrilis. Kaj la guru-knabo mem aperis. Li surhavis nenion krom pantaloneto kun tre muskola kaj ĉizita torso, sed li aspektis ne pli ol dektrijara. Blonda hararo kun laŭmoda knaba tranĉo. La knabo-demiurgo kolere frapis sian nudan, sunbrunan, fortan piedon, tiel ke la asfalto krakis, kaj diris per sonora voĉo:
  - Ne! Ni havas longan historion kun li! Ni batalu unu kontraŭ unu - ni estas kun li, kiel klasikaj bono kaj malbono!
  Tyranus kun rideto, la nigra masko etendita, kapjesis:
  - Bonege! Estos tre interesa batalo!
  Nataŝa kun blua hararo diris kun seniluziiĝo:
  - Vi, kiel ĉiam, pravas sensei! Sed kio restas al ni?
  La guru-knabo respondis:
  - Kaj vi prizorgas ilin!
  Kaj li montris per la fingro de sia dekstra mano la ankoraŭ malfermitan portalon, el kiu eliris la malamikaj batalrobotoj.
  La Ŝinoboknabino kun rufa hararo rimarkis:
  - Nu, nun ĉio estas justa! Kaj la knabinoj-militistoj batalas digne.
  Kaj ĉiuj kvar knabinoj prenis kaj forigis de la zonoj sur la koksoj malgrandajn pizojn kun fortaj eksplodaĵoj. La robotoj perladis el la portalo, kaj ili havis eksplodigilojn en siaj manoj. Donu al ili liberan kondukilon, kaj ili povos sklavigi, aŭ detrui, aŭ eble ambaŭ samtempe, la teron!
  Kaj tiel la belulinoj prenis kaj ĵetis ĉi tiujn pizojn per la nudaj fingroj de siaj lertaj piedoj. Tiuj, flugantaj en arko, trafis la kvar progresintajn robotojn ĝuste en la kolo. Kaj kiel post tio ĝi prenos kaj eksplodos.
  La kapoj de la ciborgoj estis forblovigitaj. Unu trafis la roboton irantan malantaŭe, kaj ĝi estis plene mallongigita.
  Dume, la guruknabo kaj lia kontraŭulo, ĉiuj en nigra kiraso, staris kontraŭ unu la alian.
  Nudpieda, kun nuda, tre elstara torso, la infana sensei ŝajnis kiel frivola kontraŭulo sur la fono de granda batalanto. Tyranus estas duone homo kaj duone demono. Kaj ankaŭ kapablas multon.
  Ĉi tie, por komenci, li prenis kaj liberigis el siaj nigraj, longaj, gantitaj fingroj la fulmon de potenco. Ili flamis kiel korona senŝargiĝo en la ĉefkonduktiloj.
  La batalantknabo levis sian nudan piedon, kaj la fulmoj de potenco tuj estingiĝis, kaj estis kvazaŭ elfluo iris sub la asfalton.
  La juna militisto kapjesis.
  - Ĉu vi volas respondon?
  Tyranus tiris ardan klingon kiu brilis ruĝe kiel papavo kaj respondis:
  - La glavbatalo decidu, kiu el ni pravas kaj kiu malpravas!
  La guruknabo respondis eltirante sian propran glavon, kiu brilis blue, kaj diris kun rideto:
  - Duelo kun glavoj ne determinos la pravecon de iu ajn. Ĝi nur montros, kiu el ni estas pli teknika, lerta kaj lerta!
  . ĈAPITRO #1
  Tyranus faris la unuan puŝon. Li tenis trioblan ventumilon. Kaj la ruĝa glavo faris arkon super la malpeza, bela kapo de la sensei-knabo. Responde, la juna demiurgo saltis kaj gratis la malamikon sur la kiraso per sia blua glavo kaj lerte evitis la venĝan atakon.
  La kiraso sur Tyranus fumis kaj strio iris trans ĝin.
  Li grumblis:
  - Ne malbone, knabo!
  La guruknabo ridis kaj rimarkis:
  - Mi memoras, ke mi vagis per la nudaj piedoj en la dezerto de Egiptujo, kiam tie ankoraŭ ne ekzistis piramidoj!
  Tyranus provis ataki denove, sed la knabo transsaltis la trabon de sia glavo kaj puŝis la militiston en nigra kiraso kun sia nuda kalkano al la mentono. Kaj de la bato li ŝanceliĝis kaj falis sur unu genuon.
  Dume, la Ŝinoboknabinoj batalis kontraŭ la robotoj. Ili ĵetis al la malamiko per siaj nudaj fingroj, tre lertaj, kiel la piedoj de simio, la murdemajn pizojn de la morto. Kaj ĉi tiuj donacoj de neniigo trafis la eksterteran metalan kontraŭulon kaj disŝiris ilin, kaŭzante detonacion.
  Kaj la aŭtoj estis disŝiritaj. En respondo, traboj estis lanĉitaj kiuj brilis per verda kaj flava lumo. Sed la Ŝinobmilitistoj resaltis de ili, fulmante siajn nudajn, sunbrunigitajn, ĉizitajn kaj surprize lertajn krurojn.
  Nataŝa iomete ŝanĝis taktikojn en batalo kaj ĵetis pizon kun eksplodaĵoj pli alte. Ŝi priskribis la arkon kaj trafis la tegmenton. Ŝi falis malsupren kaj ramis la antaŭenirantajn robotojn, dudekduojn samtempe.
  Sed tiam surirtanko rampis el la portalo. Kaj vi ne povas simple preni lin kun pizo kun eksplodaĵoj.
  La gurua knabo daŭre batalis kontraŭ Tyranus. Li jam kelkfoje elprenis ĝin per sia lumglavo sen eĉ gratvundeto mem. Tamen, la militisto de malbono estis savita de nigra kiraso de grava problemo.
  La knabo rimarkis:
  - Vi havas bonan pafiliston!
  Tyranus kapjesis.
  - La nano faris ĉi tiun kirason!
  La juna guruo ridis kaj kantis:
  - Ni povas laŭvorte konkeri ĉion,
  Rompi ajnan armeon dum ludado...
  Ne interrompu la fadeno de nia vivo,
  Ni ne fariĝos sencerba papago!
  La batalo inter la du grandaj majstroj daŭris. La knabo estis rapida kaj malgranda, kaj lia vigla korpo estis ege lerta. La muskoloj de la juna militisto ondetis kaj ondetis kiel ondetoj sur furioza maro.
  Kaj li estis ordo de grandeco pli rapida ol Tyranus.
  La ninja knabinoj provis iel reteni la gigantan roboton. Pizoj da eksplodaĵoj banale resaltis de la kiraso, kiu kovris gigantan tankon kaj roboton en unu botelo. Komence li elrampis kiel tanko, malfacile premante sian vojon tra la portalo. Kaj tiam li prenis kaj leviĝis en la mesaĝon de kresko, kaj mortiga potenco aperis.
  La knabinoj apenaŭ havis tempon por foriri de la laseraj pafoj de simila, potenca roboto kun pafiloj.
  Kaj tiam Nataŝa rimarkis ridetante, frapante la lipojn:
  - Jes! Ĉi tio estas alia surprizo de Hyperbrain! Tyranus mem neniam estus pensinta pri tio!
  Ŝinoboknabino kun flava hararo prenis kaj ĵetis ponardon, provante trafi la sketejojn. Sed la armilo resaltis de la kiraso, malsukcesante penetri.
  La militisto kantis:
  Ah, la kiraso de la tanko estas fidinda,
  De iu, kiu intencas mordi...
  Sed ŝi ne rompos min
  Ŝinobo knabino ĉiam povas batali!
  La knabino kun blankaj haroj turnis sin al Nataŝa:
  - Nu, faru ion.
  La knabino kun blua hararo demandis:
  - Ĉu vi volas tion?
  Responde, elokventa rido. Tiam Nataŝa prenis kaj forprenis de sia zono aparaton grandecon de alumetujo. Kaj kun nudaj piedfingroj ŝi agordis ĝin al certa ondo, penante kapti la ĝustan kaj mortigan radiadon. Sed ŝi devis retrosalti, ĉar la grandega terminatoro prenis kaj draŝis per mortiga fulmo. Ŝi faris funelon en la asfalto, kaj profunda.
  Nataŝa klakis siajn nudajn kalkanojn kaj kantis:
  - Milito ĉiam estas bonega,
  Printempo furiozas sur la ĉielo...
  Pasu, mi kredas, jarojn
  Sed ni estas junaj por ĉiam!
  Kaj post tio, ŝi sendis ondon kun verma viruso en la grandegan terminatoron. Kaj tiu ĉi bruanta elektra boao eniris la cirkvitojn de grandega terminatoroboto, kaj ĝi vere ektremis.
  Kaj la gurua knabo kaj Tyranus daŭre batalis. Kaj iliaj lumglavoj ekbrilis kaj ardis per helaj flamoj.
  La juna militisto finfine povis vere investi en la baton, kaj lia lumglavo fortranĉis la manon de la nigra militisto.
  Li kriis:
  - Damne, doloras!
  La guruknabo ridis kaj rimarkis:
  - Prefere, vi estas la diablo! Kaj mi estas anĝelo!
  Tyranus ridis kaj rimarkis:
  "Sed vi ne mortigos senarmilon, ĉu?"
  La juna militisto kapjesis.
  - Rezigni! Ni juĝos vin, punos vin kaj pardonos vin!
  La nigra militisto levis sian maldekstran manon kaj subite, subite, ĵetis pizon. Miniatura atombombo eksplodis. Kaj Tyranus malaperis.
  La knabo-guruo fajfis:
  - Tiel ĉiam estas! Kaj kiel li ricevas ĝin?
  Subite de malantaŭe venis:
  - Prenu!
  La juna militisto apenaŭ sukcesis salti malantaŭen. Krokodilo kaj leono pafis al li. Kaj la radioj trarompis la roboton, kiu elsaltis al. Ĝi detonaciis kaj eksplodis. Kaj fragmentoj flugis en malsamaj direktoj. Unu el ili trafis la guruan knabon sur la nuda kalkano. Kaj li kriis.
  Sed tiam la juna militisto turnis sin kaj kantis:
  - Ni kuraĝe iros en batalon,
  Pro la kaŭzo de la Ŝinobo...
  Ni detruos ĉiujn malamikojn
  En la nomo de la vivo!
  Kaj tiam la knabbatalanto, dum li ŝargas la mutaciulleonon per sia nuda kalkano sur la tempion, kaj li kolapsis, kvazaŭ terenbatita.
  La malamika krokodilo svingis pecon de relo kaj volis movi la infanon, sed trafis lian genuon kaj kraŝis. La guruknabo piedbatis lin sur la dorso de la kapo kaj rimarkis:
  - Vi staris en mia vojo tre longe!
  Nataŝa, kiu, ĵetante pizon kun eksplodaĵoj, sendis alian mutaciulon por peceto, korektis:
  - Survoje!
  Kaj la militistoj kaptis per la brakoj du miregigitajn banditbestojn.
  La guruknabo rimarkis:
  - Se ni transdonos ilin al la polico, tiam Tyranus kun siaj ekipaĵoj kaj robotoj rompos ajnan malliberejon kaj liberigos ilin:
  La Ŝinoboknabino kun blanka hararo sugestis:
  - Ni metu kaptilon por la nigra sinjoro. Li rapidos por savi la mutaciulojn, kaj tiam ni kaptos lin!
  Ŝinoboknabino kun flava hararo rimarkis:
  - Ĉi tiu ideo estas vere bona! Sed jen la kapto, ĉu Tyranus ne fleros malpuran trukon?
  La Ŝinoboknabino kun rufa hararo rimarkis:
  - Estas alia problemo ĉi tie. La polico povas esti konfuzita se ili metas mutaciulojn. Efektive, bestoj estas tenataj en menaĝoj, ne en malliberejo!
  Nataŝa ĉirpetis:
  Bestoj prepariĝas por lernejo
  La koko kriis longe...
  Kiel vi vere ne provas
  Ne piedbatu, ne mordu
  Ĉiuokaze ne helpas!
  La guruknabo emfaze deklaris:
  "Eble ni devus reĵeti ilin al Tyranus?"
  Nataŝa levis la ŝultrojn.
  - Kaj kial tio estas? Ni tiom amuziĝis kun ili!
  La juna militisto rimarkis:
  - Ĉar tiuj ĉi kretenoj estas niaj malnovaj konatoj, kiujn ni senĉese batas. Kaj tiel, la Hipercerbo povas krei mutaciulojn multe pli lertajn kaj lertajn!
  La Ŝinoboknabinoj ekridis kaj pepis:
  - Mi kredas, ke homoj ne adiaŭas fabelon,
  Kaj ili restos veraj amikoj por ĉiam!
  Post tio, ili prenis kaj per siaj nudaj, graciaj, sunbrunaj, muskolaj, kvazaŭ teksitaj el ŝtala drato, kruroj venkiĝis al du grandaj mutaciantaj bestoj, kaj ili flugis laŭ tanĝanta trajektorio kaj flirtis en la portalon.
  Post tio, la brilo ĉesis. Kvin militistoj: kvar knabinoj kaj knabo ĉirkaŭrigardis.
  La knabino kun la rufa hararo rimarkis:
  - Ni devas...
  La Ŝinoboknabino kun blanka hararo demandis denove:
  - Kion vi bezonas?
  Ŝi respondis:
  - Manĝu ĉokoladkovritan glaciaĵon! Ĝi estas kaj bongusta kaj kolera!
  La knabinoj kaj la gurua knabo moviĝis laŭ la strato. Kaj ili komencis kanti kun ĝojo kaj ĝojo:
  Glavo de lumo, progreso
  Ni alportu amon...
  Kvankam la mondo estas plena de streso
  Ni savu la planedon!
  
  Estu terura la sorto -
  Venas morto...
  Ne mortu vane
  Ja nia Patrujo vivas!
  Tiam la guru-knabo subite rememoris:
  - Sed ni forgesis la plej gravan - redoni la ŝtelitan diamanton!
  Nataŝa grincis:
  - Jes, tio ja estas nia miskalkulo! Kiel vi povas tiel fuŝi?
  La knabino kun la rufa hararo sugestis:
  "Eble ni povas preni ĝin tiel kaj kuri al alia dimensio?"
  La Ŝinoboknabino kun blankaj haroj respondis:
  - Ne! Ĉi tio postulas tro da energio. Pli bone eksciu kial ili bezonas ĉi tiun diamanton.
  La gurua knabo kapjesis.
  - Jes! Ili simple ne ŝtelis ĝin. Kaj ili ne tranĉos en pecojn por vendi. Plej verŝajne, Tyranus volos uzi ĝin kiel fokusan lenson por potencaj armiloj.
  Nataŝa sugestis:
  - Ni do prenu ĝin kaj faru nian propran lertaĵon por fari preventan baton kontraŭ la malamiko!
  La blankhara Ŝinoboknabino ridis kaj komentis:
  - Artefarita diamanto ne taŭgas por la rolo de fokusilo. Vi devas uzi nur naturan. Do ĉu ne?
  La gurua knabo kapjesis.
  - Certe! Alie, kial Tyranus ŝtelu naturan, estas pli facile fari vian propran, artefaritan.
  Nataŝa sugestis:
  - Estas nur unu alia loko en la mondo, kie tia diamanto estas konservita. Tie ni devus iri!
  La Ŝinoboknabino kun rufa hararo rimarkis:
  - Estas multe da sekureco tie. Kaj kio, ni tranĉas ilin ĉiujn en pecojn?
  La guru-knabo respondis:
  - Ne! Do ĝi ne taŭgas. Ni ne povas kliniĝi al rabo. Ni estas la malpeza parto de la forto!
  Ŝinoboknabino kun flava hararo pepis:
  Ni kapablas je bono
  Rompante malbonajn sorĉojn...
  Sed kompreneble ne gravas
  Kia malgranda diamanto!
  La Ŝinoboknabino kun blanka hararo sugestis:
  - Ni petu tiun diamanton por momento. Nu, mi pensas, ke ni havas sufiĉe da tagoj?
  La guruknabo eksaltis kaj proponis:
  - Alia eblo estas ebla. Ni prenos kaj proponos aranĝi konkurson por la plej bonega supervira heroo, kaj la gajninto ricevos la rajton porti juvelon ĉirkaŭ sia kolo dum tuta semajno. Do ni povos fari bonfarojn kaj ricevi diamanton, sen sinki al banala rabo!
  Nataŝa dubis:
  - Ĉu ili konsentos aranĝi konkurson por tio? Kaj dum tuta semajno fidi fremdulon porti ŝtonon, riskante, ke li estas forlavita?
  La juna militisto rimarkis:
  - Nu, unue, al kiu alia oni ne povas fidi kiel la ĉefa rolulo-superhomo. Kaj due, la bandoj en Tokio nun furiozas ne malpli ol en Novjorko, kaj tie ili nur ĝojos pri la ideo purigi la aŭgeajn stalojn!
  La Ŝinoboknabino kun blanka hararo rimarkis:
  - Estas logike! Vi vere bezonas provi ĝin! Krome, Tokio estas la plej granda urbo en la mondo, kaj estas interese vidi kiel ĝi aspektas nun!
  Nataŝa ĉirpetis:
  - La mondo timas nin respekti,
  La heroaĵoj de la knabinoj ne estas kalkuleblaj,
  Ŝinoboj, kiel ĉiam, scias batali,
  Finiĝis vintro, venas printempo!
  La guruknabo diris kun rideto:
  - Lastatempe aperis tia mojosa afero, kia Interreto, kaj per ĝi ni sendos nian ideon!
  La Ŝinoboknabino kun rufa hararo sugestis:
  - Ni do, por plifaciligi la animon, ni prenu ĝin kaj agu kiel huligano, kiel devus!
  La flavhara Ŝinoboknabino respondis:
  - Ni kaptas huliganojn, ne huliganojn mem!
  La Ŝinoboknabino kun blanka hararo pepis:
  - Fari aferojn, kiujn oni supozas ne fareblaj
  Ĝi estas pli dolĉa ol eĉ glaciaĵo!
  La knabo sensei kapjesis kaj diris:
  - Jen mi havas specialan modemon, ni tuj sendos ĝin!
  Kaj li komencis marki numerojn.
  En tiu momento, la portalo denove malfermiĝis. Malgranda sed tre movebla tanko elsaltis. Anstataŭ kanontubo, li havis du longajn glavojn turniĝantajn.
  Nataŝa fajfis.
  - Skermado tankoj ne estas efikaj, sed efikaj!
  La gurua knabo faris amuzan vizaĝon kaj kantis:
  - Tri petrolŝipoj trinkis po tricent,
  Kaj poste, trinkis cent!
  La artilerio estis maldungita,
  Ĉar tanko estas nenio en batalo!
  La Ŝinoboknabino kun blanka hararo levis kaj ĵetis pizon al la glavtanko. Ŝi preterflugis, sed la bato de la glavo de la maŝino trafis pizon. Kaj estis eksplodo. Kaj la pinto eĉ nenion gratis, sed la eksplodo ĝin dispelis.
  Nataŝa komentis kun rideto, kiu brilis kiel la lumturoj de aŭto en malluma nokto:
  - Ŭaŭ! Ne estas tiel simple!
  La guruknabo prenis per siaj nudaj piedfingroj fragmenton de lasermaŝino bajoneto de detruita roboto kuŝanta sur la vojo.
  Kaj li lanĉis ĝin per piedbato laŭ la trajektorio. Li transflugis kaj trafis la barelon da biero. Sur trafo, la barelo ruliĝis kaj ŝprucis la ŝaŭman likvaĵon sur la skermadtankon. Kiel rezulto, mortiga fermo okazis.
  La aŭto estis superverŝita per ŝaŭma ondo, fulmo ekbrilis, implikante ĝin per araneaĵo. Kaj la alojŝtalaj glavoj kurbiĝis en tubon.
  La guruknabo knaris:
  - Unu, du, tri - viŝu la spotlumojn,
  Kvar, ok, kvin - mortigu la malbonajn orkojn!
  Nataŝa notis:
  "Vi estas vere bonega, sensei!"
  La juna militisto respondis:
  - Ne! Ni ĉiuj estas grandaj kaj sensignifaj laŭ nia maniero!
  Nataŝa kantis:
  Ke homo ne povas esti bremsita iel,
  Lia deziro iĝi la Ĉiopova Ĉiopova ...
  Por ke la Tero regu en la universo,
  Vi estas la demiurgo super la mondo!
  La Ŝinoboknabino kun blanka hararo rimarkis:
  - Jes, ĉi tiuj kantoj estas nur belaj! Kaj ĉi tie vi ne povas argumenti kontraŭ la fakto, ke homo evoluas per saltoj!
  La ninja knabino kun rufa hararo respondis:
  - Kaj kio estas sep mejloj kompare kun kosmaj parsekoj? Konsentu - minusklo!
  La Ŝinoboknabino kun flava hararo kantis:
  Tero en la pordejo, tero en la pordejo
  La tero en la fenestro estas videbla ...
  Kiel filo funebras sian patrinon, kiel filo funebras sian patrinon,
  Ni malĝojas pri la tero, ŝi estas sola!
  Sed la steloj, tamen,
  Sed la steloj, tamen,
  Iom pli proksime, sed ĉiuj ankaŭ estas malvarmaj,
  Kaj kiel eklipso-horloĝo, kaj kiel eklipso-horloĝo,
  Ni atendas la lumon kaj vidas surterajn sonĝojn!
  Nataŝa ridis kaj oponis:
  - Kaj mi estas laca de ĉi tiu planedo, la Tero! Mi volas vojaĝi al la Y-dimensio. Kaj bone amuzu tie!
  La gurua knabo ridetis kaj respondis:
  - Sur kiuj planedoj, kaj en kiaj dimensioj mi ne vizitis. Kaj mi vidis ion, kio povus laŭvorte deŝiri la tegmenton de ĝiaj ĉarniroj. Do estas multaj interesaj lokoj en la universo!
  La Ŝinoboknabino kun rufa hararo rimarkis:
  De mil planedoj
  Ne ekzistas tia verdo...
  El mil planedoj
  Ne ekzistas tia plej ŝatata!
  Nataŝa komentis kun rideto:
  - Sed vi devas konfesi, estas multe pli interese kiam, ekzemple, vi troviĝas en mondo, kie, anstataŭ oksigeno, la plej grava elemento estas fluoro. Kaj ĉi-kaze la evoluo devas iri eĉ pli rapide!
  La gurua knabo kapjesis.
  - Estas tiaj mondoj, kvankam ili estas maloftaj. Sed tie vi povas moviĝi nur en batalkostumo, aŭ sub la kovro de forta fortokampo!
  La portalo remalfermiĝis. Alia roboto, simila al kuniklo, elsaltis el ĝi. Kaj tre saltema! Kiel ĝi saltas kaj ruliĝas, liberigante fajran pulsaron el sia buŝo!
  La Ŝinoboknabino kun blanka hararo pepis:
  - Magia Kunikleto,
  Desegnas nulon!
  La guruknabo demandis la knabinojn:
  - Ni malsekigos lin, aŭ lasos lin vivi!
  Nataŝa rimarkis ridante:
  - Same amuza kunikleto! Sed kion oni povas fari por fari ĝin bona?
  La saltanta robotkuniklo subite faris longsalton kaj estis transportita al alia strato. Kaj jam estis eluzitaj aŭtoj de la fino de la dudeka jarcento - ankaŭ sufiĉe decaj kaj rapidaj, en malsamaj koloroj.
  La Ŝinoboknabinoj kaj la gurua knabo kuris post li. Ili grimpis tra la domoj por preni ŝparvojojn. Kaj iliaj nudaj, tenacaj piedfingroj alkroĉiĝis al muroj kaj kornicoj, kaj permesis al ili moviĝi tra strukturoj.
  La Ŝinoboknabino kun blanka hararo rimarkis:
  - Jen, ja, diras la saĝuloj, se la lupoj estas sataj kaj la ŝafoj estas sekuraj, tiam la nombro de leporoj malpliiĝis!
  Ŝinoboknabino kun flava hararo rimarkis:
  Kio estas la diferenco inter kunikloj kaj leporoj?
  La Ŝinoboknabino kun rufa hararo sugestis:
  - Leporoj, pli malgrasaj, atletikaj kaj malpli grasaj!
  Nataŝa kantis:
  Sed se vi havas leporon en via koro,
  Eĉ se la flugiloj estas malantaŭ via dorso ...
  Flugu pli alte kaj ne provu.
  Ŝtalaj flugiloj entombigos vin!
  Do ili saltis al la apuda strato. La robota kuniklo kaŭzis veran trafikŝtopiĝon. Kaj ĝi eĉ, vere, venis al kolizioj. Kaj ankaŭ elektronika estaĵo, ĉar ĝi prenas ĝin kaj flamas per fajro el sia buŝo. Kaj per siaj azenaj oreloj, kiel tordi. Ĉi tio efektive montriĝis tre malvarmeta kaj malvarmeta.
  Nataŝa prenis kaj ĵetis al la robotkuniklo kun sia nuda, ĉizita piedo detruan pizon kun eksplodaĵoj, kiun la militistoj mem faris laŭ la receptoj de sia guruo.
  Sed la robotkuniklo svingis siajn longajn, larĝajn orelojn, kaj la pizo reflugis. Kaj ŝi preskaŭ frapis Nataŝa kaj ŝiajn kunulojn ĝismorte, skuante sub iliaj nudaj piedoj per rozkoloraj, rondaj kalkanoj.
  Guru Boy rimarkis:
  - Ŭaŭ! Montriĝas, ke ni havas problemon!
  Nataŝa kantis:
  Kvankam ni ne povas solvi ĉiujn niajn problemojn,
  Ne povas solvi ĉiujn problemojn...
  Sed ĉiuj estos pli feliĉaj
  Ĉiuj amuziĝos pli!
  La Ŝinoboknabino ridis kaj prenis ĝin kaj provis kovri la robotkuniklon per mortiga ponardoĵeto. Kaj li balais kiel meteoro. Sed denove, ondo de la oreloj de la progresinta roboto, kaj la flugo de la armilo reen. Kaj jam Nataŝa devas forkuri kaj eviti. Sed ĉi tie ŝi povis pluvivi kaj kantis:
  Infera leporo antaŭ morto,
  La viktimo atendas je la noktomeza horo ...
  Mi kredas, ke ni estos senmortaj
  Kaj ricevu kuniklon en la okulon!
  La gurua knabo sugestis:
  - Kaj se ni uzas nian antikvan, sed efikan manieron trakti speciale progresintajn robotojn?
  Nataŝa demandis ridetante:
  - Kiel estas tio?
  La juna militisto sugestis:
  - Prenu ĝin kaj fajfu!
  La Ŝinoboknabino kun rufa hararo deklaris:
  - Do ni ĉiuj kune!
  La knabinoj kaj la knabo metas siajn nudajn piedfingrojn en la buŝon kaj kiel ili fajfas. Kaj pluraj grandaj, urbaj korvoj perdis la konscion pro ŝoko kaj, sveninte, kuregis malsupren. Kaj iliaj ŝokaj bekoj, kvazaŭ ili prenis kaj ramis kuniklon. Li tuj implikiĝis en reton, ekbrilis kaj eksplodis. Krome, dumfluge, la fragmentoj de la terminatora kuniklo fariĝis bongustaj kaj dolĉaj ĉokoladoj.
  La guruknabo kantis, prenante per la nuda piedo apetitigan bombonon:
  - Mi estas ĉokolada kunikleto
  Mi estas milda bastardo...
  Mi estas centprocente dolĉa
  Ho, ho, ho, ho, ho!
  Mi estas ĉokolada kunikleto
  Kaj tuŝante viajn lipojn
  Mi fandiĝas tiel facile
  Ho, ho, ho, ho, ho!
  Poste li iom mordis. Kaj tiam li kraĉis, io tre reala ekbrilis en la gorĝo de la knabo. Kaj tre eĉ brulanta kaj agresema fajro.
  Nataŝa rimarkis:
  - Ne necesas, kiel knabeto, meti ĉiun bongustaĵon en lian buŝon!
  La Ŝinoboknabino kun blanka hararo kantis:
  Kompreneble, lertaĵoj
  Tute ne kiel Puŝkins...
  Sed tamen ili sukcesis krei ĉefverkon,
  Kaj vi estas guruinfano - ne drivu antaŭen!
  La knabinoj komencis eltiri homojn el difektitaj aŭtoj. Kaj tiam ili provis trakti ilin.
  La plej efika maniero por akceli vundan resaniĝon estas alglui la nudan plandon de la piedo de knabino ĝis la vizaĝo de la vundita persono kaj ke li kisu ĝin.
  Tiam tre kolosa kaj potenca energio de resanigo, ĝojo kaj energio de resaniga magio estas transdonita.
  La guru-knabo faris same, elŝovante siajn nudajn piedojn por kisoj, elektante la belan sekson.
  Kaj samtempe li zumis tra la nazo:
  Knabinoj, knabinoj, knabinoj,
  Ne staru malkuraĝe flanke...
  Pli bone faru aferojn
  Via Patrujo flori!
  Jes, la laboro ĉi tie iris interesa - ili prenis la rolon de kuracistoj. Kaj helikoptero aperis sur la ĉielo. Televidprezentisto Veprin o Nilo flugis sur ĝi. Ŝi estis bela knabino, sed samtempe, kompreneble, ŝi estis malproksime de Ŝinobo en batalo.
  Tamen la knabinoj jam plurfoje savis kaj savis ŝin.
  Nataŝa svingis la manon kaj kantis:
  Stultaj homoj diras pri streso
  Streso, kiel mano...
  Vi estos filmita interesa filmo,
  Post alia horo!
  Veprin knaris kaj kriis:
  - Saluton, batalantoj! Vi, mi vidas, fariĝis tiel malvarmeta! Kaj ili komencis ŝargi per la magio de potenco.
  La guruknabo rimarkis:
  - Iafoje revivigi unu estas pli malfacila ol mortigi milionon, aŭ pli ĝuste, eĉ ne foje, sed preskaŭ ĉiam!
  La ĵurnalistino, kiam la helikoptero alteriĝis, desaltis kaj alkuris al la juna militisto. Ŝi kisis lin sur la lipoj kaj diris:
  Juna en korpo kaj animo
  Knabo, vi estas tute nudpieda...
  Sed kun via menso, konsideru giganton,
  Ĝuste, diras homoj!
  Al la guru-knabo li kantis responde:
  Kion diras homoj
  Ni ne zorgas
  Estos forta rezulto -
  Se vi batas dece!
  
  ĈAMBERLANO STALIN HITLER KONSPIRADO
  KONOTACIO
  La Dua Mondmilito ne komenciĝis. Britio kaj Francio permesis al Hitler okupi Pollandon. Tiam okazis provizora paca paŭzo. Tamen, la 23-an de februaro 1950, Stalino lanĉis militon kontraŭ Japanio, serĉante reakiri la sudon de Saĥaleno kaj aliajn terojn perditajn reen en cara tempoj. Kaj komenciĝis nova granda milito, en la Malproksima Oriento. Samurajo obstine rezistas, kaj Hitler, lia Tria Regno kaj aliaj ŝtatoj kolektas fortojn por frapi Sovetunio.
  . ĈAPITRO #1
  Brita ĉefministro Chamberlain havis la sencon ne deklari militon kontraŭ Germanio post la atako kontraŭ Pollando. La Germana Armeo rapide venkis la trupojn de Varsovio kaj dividis tiun potencon kun Stalin. Post iom da tempo okazis milito inter Sovetunio kaj Finnlando. Proksimume, kiel en reala historio. Tiam la aliĝo de la Baltaj Ŝtatoj kaj Moldavio. Post tio, la nova sovetia imperio stabiliĝis. Stalino preskaŭ kompletigis la kolekton de slavaj teroj. Kaj Germanio jam kelkloke superis la limojn de 1914. Kaj ŝi atingis diplomatie, ankaŭ la revenon de la kolonio de Namibio. La Tria Regno estis forta, kaj Hitler estis ĉe la pinto de sia populareco.
  La dua mondmilito neniam ekis. En Germanio, la ekonomio spertis fortan kreskon, kaj fabrikoj estis konstruitaj, inkluzive por aŭtoj. Kaj Hitler eĉ nuligis preskaŭ ĉiujn antisemitajn leĝojn. La reĝimo de la Tria Reich spertis liberaligon.
  Ankaŭ en Sovetunio ĉio ŝajnas esti bona. La Tria Kvinjara Plano estis deklarita oficiale tro plenumita kiel ĉiam. Vere, estis problemoj kun agrikulturo kaj manĝaĵo.
  La stalinisma reĝimo plenumis politikon stimuli la naskfrekvencon kaj malpermesis aborton. La kresko de la loĝantaro pliiĝis. Ankaŭ la kvara kvinjara plano ŝajnis tro plenumita. Sed la vivo ne pliboniĝis finance. Sovetunio havis tro da milita ekipaĵo. Krome, Stalino, tirinte la tanksferon, fidis je la konstruado de granda nombro da grandaj surfacaj ŝipoj, inkluzive de batalŝipoj.
  Jes, kaj iris novan grandan purigon kun subpremo. Eĉ Budionny, Voroshilov, Timoshenko, Shapochnikov kaj aliaj iĝis ĝiaj viktimoj.
  Stalin decidis, ke estas tempo forigi la malnovan teamon, inkluzive de Molotov kaj Kaganoviĉ - ili scias tro multe. Beria ankaŭ estis pafita. Kaj tiam lia posteulo Serov. En ilia loko, tre juna Ŝelepin antaŭeniris.
  La sepdeka naskiĝtago de Stalin estis grandioze festita en la tuta mondo. Ĉio estus en ordo, sed en Sovetunio denove amaspurigoj kaj subpremoj. Eĉ tutaj nacioj estis submetitaj al teruro kaj genocido. En Germanio, male, la liberaligo eĉ revenis al la plurpartia sistemo. Kaj kio? Tamen, la nazioj estas ekster konkurenco kaj facile gajnas ajnan elekton. Hitler mem, malgraŭ la statuso de la Fuhrer dumvive, okazigis popularan elekton de la Prezidanto de Germanio. Jes, eĉ kun kelkaj poŝaj alternativaj kandidatoj. Kaj, kompreneble, li venkis.
  La Fuhrer estas aŭtoritata gvidanto, sed ene de decaj limoj. Li eĉ aboliciis la mortopunon.
  Vere, la germanoj havas problemojn. Aparte, la loĝantarpolitiko pliigis la germanan populacion. Kaj la teritorio de la Tria Reich estas relative malgranda kaj estas problemoj kun manĝaĵo. Devas aĉeti. Ĝis nun, la vero estas, ke la ekonomio kreskas, sed mi volas koloniojn.
  En la mondo, nuntempe, Britio kaj Francio konservas siajn koloniojn. Kaj ili ne bezonas novajn terojn - ili digestus siajn proprajn. Sed Hitler volas vastigi la imperion, do la loĝdenso en Germanio kreskas kaj estas multaj infanoj. Kaj tio kreas streĉon. Precipe, la germanoj volas, ke la Okcidento revenu al la limoj de 1914. Tio signifas, ke Francio kaj Danio devas cedi parton de sia teritorio.
  Ankaŭ Stalino, kvankam la sovetia imperio estas grandega, volas fini la kunvenon. Kaj la problemoj kun Japanio estis precipe pligravigitaj. Precipe Sovetunio provis diplomatie reakiri junan Saĥalenon. Sed Japanio rezistis. Sovetunio estas armee tre forta kaj havas grandan loĝantaron.
  Kaj la pacienco de Stalin rompiĝis. Kaj la 23-an de februaro 1950, en la tago de la sovetia armeo, komenciĝis la milito kontraŭ Japanio. Mi devas diri, ke la lando de la Leviĝanta Suno venkis caran Rusion dum la milito de 1904-1905. Kaj kompreneble la sovetiaj generaloj kaj la aŭtoritatoj revis pri venĝo.
  Tiel komenciĝis nova granda milito. Sovetunio lastfoje batalis antaŭ dek jaroj kun Finnlando. Sukcesis gajni ion, sed koste de gravaj perdoj. Kaj nun li denove provis vastigi la teritorion. Kaj ĉi tio estis la malbeno de ĉi tiu imperio, kiu celis vastiĝi.
  Stalino, kiu jam havas sepdek jarojn kaj havas sanproblemojn, volis novajn konkerojn. Almenaŭ revenu sudan Saĥalinon kaj, se oni deziras, la Kuril-kreston. Kaj ankaŭ prenu kontrolon de Manĉurio kaj Port Arthur.
  La batalado komenciĝis kun la striko de sovetiaj soldatoj sur Saĥaleno. Ne estis subite, la japanoj fortikigis, fosis tranĉeojn kaj tranĉeojn.
  Sed la sovetiaj trupoj ĵetis tankojn en la ofensivon. Inkluzive de la potenca IS-7. Ĉi tiu maŝino pezis sepdek ok tunojn kaj estis armita per 130-mm, longtuba pafilo. Kaj ŝi havis ok maŝinpafilojn.
  Alenka, kune kun la ŝipanaro de la knabinoj, batalis en ĉi tiu aŭto. Malgraŭ la vintro, la potenca motoro kaj hejtilo disponigis varmajn temperaturojn. Do la knabinoj senvestiĝis ĝis siaj bikinoj kaj batalis nudpiede.
  La aŭto iris al la japanaj pozicioj. La tanko havis deklivan kirason, kaj ĝia gvattureto estis flulinia kaj malalta.
  En Sovetunio aperis dek tri modifoj de la KV, kaj iuj atingis pezon de ducent tunoj. Sed tiam ekestis la IS-familio. Maŝinoj estas pli kompaktaj, kun pli malalta silueto, kaj ne plu havas tiom da trunkoj. Tamen, la KV-serio ankoraŭ ne estis retirita de servo. La IS-7 aperis sufiĉe lastatempe, kaj la Ruĝa Armeo havas nur kelkajn tiajn maŝinojn.
  Kaj kiel ne formi skipon de knabinoj, por ke ĝi estu politike ĝusta. Post ĉio, en la ruĝa imperio egaleco.
  La agresanto en ĉi tiu kazo estis Sovetunio. Kvankam la MGB enscenigis provokon. Japanio ne batalis kun Usono kaj Britio. Ili jam tro longe batas la kapojn kun Ĉinio. En la fino, ili iel finis paŭzon, kaj dividis la influsferojn. Sovetunio devis batali kun forta kaj multnombra japana armeo, kaj grandega floto. Tial, la fulmmilito kiu okazis en la reala rakonto de 1945 estis nereala.
  Kaj la sovetia komando, havante neniun sperton pri la Dua Mondmilito, agis malmoderne. Anstataŭ subita bato, kun grandaj fortoj, la bataloj en Manĉurio komenciĝis per malgrandaj bataletoj. Kaj la japanoj havis potencan kaj inĝenieritan defendon.
  Do Stalino eniris longedaŭran kaj amaran militon. Krome, estis necese translokigi trupojn de Eŭropa Sovetunio. La loĝantaro, kompreneble, estis pli granda ol en la reala historio, kaj ŝajnas, ke ankaŭ la MEP estas pli granda. Sed la kvalito de trupoj kaj operacia komando estas multe pli malalta.
  Multo en la Ruĝa Armeo estas morale malnoviĝinta. Kvankam, kompreneble, estas multaj ekipaĵoj kaj tankoj kaj aviadiloj kaj eĉ ŝipoj. Sed la floto ankoraŭ ne estas finita. Batalŝipoj kaj grandaj aviadilŝipoj ne povas esti konstruitaj same rapide kiel tankoj kaj aviadiloj.
  Sed Stalino, havante sanproblemojn kaj rimarkante dum sepdek jaroj, ne volis prokrasti la militon. Do li banale povus ne daŭri eĉ pli longe. Sed vi volas iri en la historion kiel granda komandanto. La milito kun Finnlando ne estis konvinka - tro da perdoj, kontraŭ lando kun loĝantaro de tri milionoj kaj duono. Ĉi tie Hitler traktis Pollandon, multe pli grandan laŭ populacio, en tri semajnoj kun malpli da perdoj.
  La Batalo de Khalkhin Gol estis loka batalo. Kaj ankaŭ ne tute malambigua, ĉar Sovetunio perdis pli da aviadiloj kaj tankoj ol la japanoj.
  Stalin volas venĝi de Japanio pro la malvenkoj de la cara epoko. Kaj montru vin tre mojosa. Sed ĉu li sukcesos? Ekonomie, Sovetunio estas, kompreneble, pli forta ol Japanio. Kaj la loĝantaro por pli. Sed la floto ankoraŭ ne estis kompletigita. En Sovetunio, grandaj surfacaj ŝipoj komencis esti konstruitaj tro malfrue. Ĉar Stalino timis la atakon de Hitler kaj disvolvis la terarmeon pli.
  Sed Hitler ŝajnas esti kvieta. Fakte, li jam havas teritoriajn akirojn kaj famon. Granda kulero ŝiras vian buŝon. Krome, la Führer ankoraŭ timis batali kun Francio, Britio, Belgio kaj Nederlando - ili povis disbati Germanion per koloniaj dividoj sole. En la reala historio, la Tria Reich estis savita de la fakto, ke Hitler sukcesis venki je la rapideco de fulmmilito, en nur monato kaj duono. Sed se ne estus rapida venko, tiam la afero plej verŝajne finiĝus kun la malvenko de la Tria Regno.
  Kiel Sovetunio, Hitler povus esti venkinta principe je la rapideco de fulmmilito, sed longedaŭra milito montriĝis katastrofa.
  La Tria Reich en ekonomiaj terminoj tamen estas tre forta. Kaj ĝia loĝantaro estas granda kaj daŭre kreskas.
  Hitler decidis provizore vidi kiel la aferoj fariĝos por Stalin en la milito kun Japanio. Kaj se la Ruĝa Armeo blokiĝos, tiam kio diable ne ŝercas, vi povas ataki. Sekrete, la germanaj diplomatoj jam eklaboris. Precipe Finnlando povas preni la flankon de Germanio. La finnoj estas fervoraj preni reen Vyborg kaj aliajn terojn konkeritajn de ili fare de la Ruĝa Armeo. Kaj Rumanio ankaŭ volas venĝon por la aneksita Moldavio, kaj parto de Bukovino.
  Tiuj ĉi landoj volonte subtenos Germanion en la milito kontraŭ Sovetunio. Estas pli malfacile kun Bulgario kaj Jugoslavio, kie la reĝimoj estas porgermanaj, sed la loĝantaro estas slava, kaj ne volas militon kun Sovetunio. Ankaŭ en Hungario, porgermana reĝimo, kontraŭ parto de Galegio, ĝi povas aliĝi al la kontraŭsovetia koalicio. Krome, post Horthy venis la pli radikala Salashi. Slovakio havas formale sendependan porgermanan reĝimon, sed ilia armeo ne estas tre forta.
  Ekzistas ankaŭ Türkiye kun forta germana influo. En reala historio, ŝi ne eniris la militon. Sed tiam la turkoj estis minacataj per bombado de Britio kaj Usono. Kaj nun Britio, Francio kaj Usono tuj post la atako de Stalin esprimis moralan subtenon por Japanio. Kaj Turkio povis eniri la militon. Precipe en la unua mondmilito, ŝajnas, ke Turkio ne perdis kontraŭ Rusio, kaj eĉ rekaptis la Karpskij-regionon. Kial ne provi ĝin. Kaj Turkio estas ankoraŭ konsiderinda loĝantaro, eĉ se ne tre altkvalita armeo.
  Sed la plej potenca aliancano de la Tria Regno laŭ loĝantaro, ekonomio kaj armeo estas Italio. Ŝi havas koloniojn en Afriko, inkluzive de la kaptita Etiopio. Kune kun la kolonioj, Italio havas populacion komparebla al Germanio mem. Krome, la Mussolini-reĝimo ankaŭ stimulis la kreskon de la naskfrekvenco. Vere, Mussolini mem maljuniĝis, kadukiĝis, kaj ne volis batali tro multe.
  Plie, Italio ne havas komunan limon kun Sovetunio, kaj eĉ se ŝi ricevos teritorion en Rusio, ne estos tre oportune por ŝi administri ĝin. Kaj Mussolini hezitas.
  Kvankam, principe, li ankoraŭ ne estas tiel maljuna, preskaŭ kvar jarojn pli juna ol Stalin. Kaj li ankoraŭ ne rezignis la ideon krei la Romian Imperion.
  Aliaj aliancanoj de la Tria Regno estas: Britio, Francio, Usono, kiuj mem ne volas batali kontraŭ Sovetunio, sed povas helpi ekonomie, se io okazos. Jes, kaj sendu koloniajn dividojn kaj volontulojn. Franco promesis helpi kun volontuloj, kaj Salazar povas fari ion. Kaj Svedio ankaŭ pensas pri venĝo por antaŭaj malvenkoj, kaj Norvegio. Ĝenerale, tuta koalicio povas kontraŭstari Sovetujon.
  Kaj tiam la laboro, kompreneble, iras. Sed multe dependos de kiel Japanujo rezistas. Se la milito daŭras, tiam falu sur Sovetunio. Kaj se la fulmmilito pasos, tiam eble ili ne riskos ĝin.
  Ĉiukaze, la unuaj tagoj de la milito estas la plej decidaj. La komenco de la batalo estas tiel grava.
  Kaj nun la knabinoj sur la IS-7-tanko atakas. Ili ŝaltis la hejtilon, kaj nun ili estas nudpiedaj kaj en bikino.
  Kaj ili estas multe pli lertaj kaj pli bonaj.
  Kaj kompreneble Alenka faras la unuan pafon movante, helpe de siaj nudaj piedfingroj.
  Tiam ŝi kantis:
  - Japanio, Japanio, Japanio,
  Granda lando,
  Havas la spiriton de potenca samurajo,
  Ŝi konas nin kiel kontraŭulojn de la Ĉiopova, jam donita,
  Sed ni disŝiros ĝin!
  Pafi kun nudaj piedoj estas speciala taktiko de komsomolaj knabinoj.
  Do Anyuta pafis al la japanoj helpe de nuda, ronda kalkano. Kaj batis la samurajan obuso. Ŝi ruliĝis kaj deruliĝis de la neĝa platformo.
  La knabino ĝoje prenis ĝin kaj kantis:
  - Ni forbalaos la malamikon per unu bato,
  Ni konfirmos la gloron per ŝtala glavo ...
  Nudpiedaj knabinoj pro bona kialo
  Ni frakasu la samurajon en pecojn!
  Do la ruĝhara Alla ankaŭ montras sian agreseman trairejon. Kaj tiel ŝi prenis ĝin kaj premis la butonon kun la skarlata cico de sia brusto, pafante ĵetaĵon el 130-milimetra pafilo. La japana kanono renversiĝis pro preciza trafo.
  Kaj la knabino pepis:
  - Mi estas la plej mojosa en la mondo,
  Kaj ĉiam nudpieda knabino!
  Ankaŭ la knabino Maria prenis ĝin kaj pafis premante sian nudan kalkanon sur la levilo. Kaj la lanĉa sistemo funkciis. Kaj maŝinpafiloj estis tranĉitaj en la samurajon. Maria falĉis la kontraŭulojn kaj knaris:
  - Por nova komunismo!
  Kaj ankaŭ Olimpio pafis, helpe de fraga brusta cico, kiu estis tre bongusta.
  Kaj tuta vico da samurajo estis falĉita. Kaj ĉi tio montriĝis ekstreme malvarmeta kaj kruela.
  Olimpikoj kriis:
  - Gloro al komunismo! Gloro!
  Kaj denove, knabinoj ni verŝu fajron sur la japanojn.
  Dume, la samurajo kaptis knabon de proksimume dek tri jaroj. Ĝi estis bela, helhara infano en ruĝa kravato.
  Komence, la japanoj senvestigis lin al sia pantaloneto, kaj nudpiede, duonnuda veturis tra la neĝo. La knabo estis instigita de fusilpugoj. Liaj manoj estis ligitaj malantaŭ li, kaj liaj nudaj, graciaj piedoj lasis belajn spurojn en la neĝo.
  La samurajo ridis kaj faris ruzajn ŝercojn. Unu el ili kaptis la knabon je la nuda piedo, pasigis la manon laŭ la piedo kaj muĝis:
  - Bona belulo!
  Tiam li vangofrapis la knabon sur la dorson per sia mano. La orelringo ruĝiĝis pro honto. Estis tre malagrable promeni nudpiede en la neĝo vintre. Precipe kiam vi devas marŝi dum longa tempo kaj nudaj plandumoj eĉ brilas.
  Serioĵka marŝis tra la neĝo, la kruroj de siaj infanoj fariĝis skarlataj, kiel kruroj de ansero.
  Sed la knabo provis teni sian kapon rekta. Kaj la kapo de la knabo estas hela kaj bela.
  La nuda torso de Orelringoj estis blovita de la vento. La knabo promenis kaj kantis entuziasme;
  Ni estas pioniroj, kuraĝaj batalantoj,
  Naskita kaj gisita el ŝtalo...
  Niaj avoj kaj patroj fieras pri ni,
  Kaj kara kamarado Stalin estas kun ni!
  
  Nia mirinda lando
  Kio donis komunismon al la popoloj...
  Ŝi estas por ĉiam donita al ni de Kin,
  Donaco de proleta libereco!
  
  Jes, nia fido al la hela stelvojo,
  Ekflugi en aspiro pli alta -
  Nia rusa spirito, kredu min, ne kliniĝu,
  Kaj se necese, ni ramos la tegmentojn!
  
  Jes, kredu Rusion, mian patrujon,
  Faŝismo neniam venkos vin...
  La popoloj de la mondo estas amika familio,
  Kaj Stalino, la genia Lenin, estas kun ni!
  
  Ni kreis fortan familion
  En kiu fido triumfas veron...
  Mi amas Svarog Dion kun Stalin -
  Mi kredas, ke nia morgaŭ estos hela!
  
  Ni kreos novan momenton
  Kaj ni simple konstruos belan mondon ...
  Super ni estas orflugila kerubo,
  Kaj mi kredas, ke la viro fariĝos heroo!
  
  Nia patrujo floras
  Ŝi estas fiera kaj majesta...
  Ni ricevas nur kvin por la venko,
  Tia estas la gloro de nia Patrujo!
  
  La Eternulo kreis la kampojn kaj la montojn,
  Gloraj uloj naskiĝis en la mondo...
  Ni havas plenkredajn homojn de forto,
  Ni skribaĉas en kaskado de la maŝino!
  
  En Rusio, ni havas modestan komercon,
  Batalu la infanojn de la ruĝa disverŝiĝo ...
  Ni montros, kompreneble, la plej altan klason -
  Ja rusoj estas nevenkeblaj en bataloj!
  
  Ni povos fini la aferon minace,
  Finu tion, kion komencis la saĝa Lenin...
  Lasu la predanton iĝi nur ludo,
  Al la gloro de radiantaj generacioj!
  
  Ni baldaŭ flugos al Marso
  Ni konstruu ĉielan paradizon sur Venuso...
  Montru la plej altan klason en la mondo
  Ne venku nin malgajo kaj ĥimero!
  
  En la Nomo de la Familio ni kreos feliĉon,
  Ni konstruu la aferon de paradiza komunismo...
  La Sinjoro Ĉiopova inter la Slavoj estas Unu,
  Ĝi estas plena de ĉielo de homaranismo!
  
  Jes, nia fido al la Sinjoro Kristo,
  En la tuta universo, mi scias, ke ĝi ne malaperos...
  Post ĉio, Lada estos kun ni ĝis la fino,
  Kiu donos al vi koni feliĉon!
  
  Kiel agrable estas vivi en Indiĝena Rusio,
  En ŝia feliĉo estas senlima pasinteco...
  Ne, la vivo ne estos interrompita, mi kredas la fadenon,
  Kaj nia tribo estas simple gaja!
  
  Kiel Jesuo suferis pro nia Rus',
  Kiel dio Svarog donis ŝtalglavojn ... .
  Post ĉio, la Dioj de lumo estas idealo,
  En la nomo de nia patrino Rusujo!
  
  Do kial ne elekti stelon
  Kaj subigu la universon ĝuste...
  Mi venos al Jesuo en ĝojo,
  Post ĉio, nia komerco estas laboro kaj kreado!
  
  Jes, venu la glora venko
  La Diino Lada helpos nin en ĉi tio...
  Ni baldaŭ malfermu senfinan konton,
  Necesas kuraĝe batali por la Patrujo!
  
  Sinjoro Svarog donos feliĉon al ĉiuj homoj,
  Donu konsolon kaj gloron...
  Pri tio estos verso kaj malpezaj fabeloj,
  Por Rus' kaj nia Blanka Ŝtato!
  La knabo piedpremis siajn nudajn piedojn en la neĝo. Kaj liaj piedsignoj estis malgrandaj, sed tre graciaj. Kaj la samurajo rigardis ilin per tre avidaj okuloj.
  Sed ĉi tiu estas knabo. Duonnuda kaj en kalsoneto, blua pro la malvarmo.
  Ili kondukis lin tra la malvarmo kaj kondukis lin al varma kabano.
  Tie, sen plia prokrasto, ili prenis ĝin kaj metis ĝin sur la rakon. Ili tordis siajn brakojn malantaŭe kaj tiris ilin supren.
  Kaj tiam la ekzekutisto el Japanio alportis torĉon al la nudaj kalkanoj de la knabo. Ĝi odoris je bruligita viando. La fajro lekis la nudajn plandojn de la infano. Serioĵka kriegis pro neeltenebla doloro.
  La japanoj muĝis:
  - Diru hundido, kiaj estas viaj komandplanoj?
  La knabo kuraĝe respondis:
  - Mi ne diros!
  En respondo, la knabo estis batita per pikdrato.
  Kaj en la apuda ĉambro, nuda komsomola knabino estis torturita. Ŝi estis batita per ŝtala ĉeno, blanka pro la varmego.
  Sed la knabino ne nur ne ploris, kaj ne ĝemis, sed eĉ kantis;
   Pentrita spaco en malhela, malgaja lumo,
  Kaj la glaciaj steloj malfortiĝis en siaj orbitoj...
  Mi volas amon, responde mi aŭdas ne,
  La koroj de la knabinoj estas frakasitaj!
  
  Ni amas batali tre kuraĝe,
  Tre feroce batalante por la Patrujo...
  Ni denove trapasu la provon de kuraĝo,
  Mi estas kavaliro de la mondo - ne kun animo de bufono!
  
  Kiam ni disbatis la Germanan Armeon,
  La knabinoj batalis kuraĝe proksime de Moskvo ...
  Repuŝis svarmon da brunaj hordoj,
  Kvankam la malamiko rilatas al Satano!
  
  Ni estas nudpiedaj knabinoj sur neĝblovo,
  ne fariĝu kontraŭulo, sciu timi...
  Kaj kun la forko de faŝisto ĝuste flanke,
  Kolektante obusojn en amaso el la haŭto de sako!
  
  Sed kio estas nia kuraĝo en ĉio,
  Kiam Merkuro estis mezurita per piedoj ... .
  Ĉiu, kiu rapidas nin, rompiĝos,
  Ne tretu la randon, karaj botoj!
  
  Ke la Rusa Lando estu fama,
  Ni montris al homoj la vojon al la universo...
  homoj de la mondo estas ĉiuj unu familio -
  Ni baldaŭ vidos komunismon!
  
  Jes, vi povas kredi, aŭ almenaŭ ne kredas,
  Sed homo naskiĝas forta estaĵo...
  La besto ne venkos nian amikecon,
  Ja kredu, ke la malamikoj estas senpovaj kontraŭ ni!
  
  En la nomo de nia Patrujo, sanktulo,
  Mi batalos kontraŭ ajna malbono...
  Knabino kuras nudpiede en la neĝo
  ne ekzistas eĉ penso malkuraĝe kapitulaci!
  
  Ni estas milionoj da ferocaj batalantoj,
  Kiuj estas unuigitaj en batalo...
  Ni gloru la fidon de avoj kaj patroj,
  Post ĉio, knabinoj en bataloj estas nevenkeblaj!
  
  Svarog donis al ni la plej akran en batalo,
  Diris, ke la knabinoj batalas furioze...
  Lasu la idealon de Dio realiĝi
  Kaj kiam vi gajnas, vi dividas kun la orfo!
  
  Ni estu en gloro, mi kredas Rus',
  Kiu batalas sen timo...
  Batalu por la Patrujo kaj ne timu,
  Eĉ la tuta ĉemizo estas trempita de sango!
  
  Jes, ne estas dubo - ni forbalaos ĉiujn malamikojn,
  Ni naskiĝis por havi tribon de gigantoj...
  Sub la standardo kun trikolora ruĝa kaliko,
  Homoj estu unuigitaj en eterneco!
  
  Jen venas nova epoko
  Spacoj malfermiĝis al kosmaj homoj ...
  Kelkaj insektoj impete batas,
  Forirante al la infero kun stulteco, parolu!
  
  Jes, homo tute ne kredas pedikon,
  Kaj tiu, kiu ĉiam naskiĝas por venki...
  Tial, ne tuŝu la gloran blazonon,
  Kvankam la malamiko simple freneziĝis!
  
  Ni ne cedos al la kontraŭulo,
  Ne sur la Tero, eĉ ne sur la blua ĉielo...
  Vi skribas la knabojn en kajeron,
  Ke la stelŝipo ekflugos kiel vigla cigno!
  
  Ke ni tre kuraĝe defendos la Teron,
  Vi scias, ke ni estas kuraĝaj knabinoj...
  Jen la kerubo etendas siajn flugilojn,
  Oni ĵetas al ili granato!
  
  Ne, la knabinoj neniam estos forportitaj,
  Ili ne metos nin sur niajn genuojn...
  Kiel ĝi estis antaŭ Hitler-kaput,
  Tiel la ĝojo de generacioj estos en gloro!
  
  Resume, ni flugos al la stelo,
  Kaj ni estos en la mondo de Virgo, Oriono ...
  Grandaj sonĝoj realiĝas
  Ni konstruos gloran, novan ordon!
  
  Kaj mi kredas, ke la tempo baldaŭ venos
  Kiam tiuj kiuj mortis en batalo estas revivigitaj...
  Venko malfermos senfinan konton,
  Tiu, kiu estas la plej pura en la batalo, ricevos premion!
  
  Mi konas homojn en la mondo, ni repaciĝos,
  Unu: araba, hindua kaj ortodoksa...
  Ĉio estos lumigita de la Ĉiopova Sinjoro,
  Kaj kompreneble nia sorto estos glora!
  
  Ke feliĉo atendu ĉiujn homojn antaŭen,
  Kaj eterneco en glora ĝojo por ĉiam...
  Fiaskoj kaj nuloj finiĝos,
  Kaj resanigu la malfortulojn, kriplulojn!
  
  Ĉi tie estos feliĉo por homoj dum jarcentoj,
  Kvankam miliardoj da jaroj pasas en gloro...
  Post ĉio, la potenco de la menso de homoj estas forta,
  Ni naskiĝis en spaca potenco!
  
  Ni konkeros la universon ŝerce,
  Ni levos la galaksiojn de la trako ĝis la fino ...
  Ni trairu la vakuon en amo, tordante,
  Laŭdu Dion Jesuo Nomon!
  
  Kaj ni mem kreos stelojn tuj,
  Ni konstruu urbojn parsekojn longe...
  La ĉasisto baldaŭ fariĝos ludo,
  Kaj antaŭ ĉio estu homoj!
  . ĈAPITRO #2
  La bataloj kun Japanio daŭris. Sovetiaj soldatoj povis trarompi la frontlinion de defendo. Sed la samurajo obstine rezistis. Ili ne volis rezigni kaj batalis kun granda fanatikeco. Eĉ kamikazminejoj partoprenis en la bataloj.
  Alena sur sia IS-7-tanko kaj ŝia skipo jam ricevis multajn sukcesojn.
  Sed la murdpafilo de la knabinoj funkciis.
  Jen alia regula obuso renversita.
  Anyuta notis, movante siajn nudajn, ĉizitajn krurojn:
  - Jen nia agresema trairejo!
  Ruĝa Alla notis:
  - Estas bone, ke nia kiraso estas dika kaj forte dekliva. Alie, estus freneze!
  Maria gluglutis:
  - Jes, la samurajo ĝuste batalas! Morgaŭ estas la 1-a de marto kaj ni ne multe progresis. Kaj ĉi tio ĝenas!
  Olimpio siblis, kantante:
  Jen la unua degelo
  En mia sonĝo mi vidas Stalinon...
  Kaj plenigita de kadavroj
  Mia denaska Rus'!
  Alenka ridis kaj rimarkis:
  - Via kanto sen optimismo! Kaj ni kantu ion pli gajan kaj allogan!
  Kaj la komsomolaj knabinoj sur la tanko unuvoĉe kantis, dum daŭre pafis helpe de siaj nudaj piedfingroj kaj ne forgesante uzi la skarlatajn cicojn de siaj brustoj;
  
  
  
  Mi estas la plej forta knabino en la mondo
  Kiu naskiĝis en pureco...
  Ne ekzistas mi pli bela sur la planedo -
  Ni prosperos ĉie!
  
  Rusujo estu fama pro ĉiuj plej mirindaj,
  La lando kiu konkeris la tutan mondon...
  Lasu homojn tuj fariĝi pli interesaj
  Ajna militisto estas vera idolo!
  
  Mi defendos la sanktan landon
  Kie estas niaj prapatroj, kredu ĉiujn plej fortajn...
  Eltrovu homojn, kiujn la knabino estas nudpieda,
  Ŝi estas aglo, ne pasero!
  
  Mi estis komsomola membro en pasinta vivo,
  La nazioj batalis fame tiel giganta ...
  Kaj la voĉo de la knabino tiel sonoris,
  Kaj hela aera animo!
  
  Mi batalis apud Moskvo tre kuraĝe,
  En la frosto estis knabino nudpieda...
  Kaj konsideru mian premon tiel ŝoka,
  Mi rompis la vizaĝon de Fritz per mia pugno!
  
  Al la gloro de Jesuo nia standardo,
  Kaj ankaŭ la plej granda Dio Svarog ...
  Por ĉiam Lada plej sankta kun ni,
  Kaj la plej hela Blanka Dio en la mondo!
  
  Ni estas la homoj, kiuj naskiĝis en la lumo de la suno,
  Yarilo inspiris nin al atingo ...
  Kaj la kanto de la knabinoj forte verŝas,
  Jen la kerubo etendas siajn flugilojn!
  
  Mi trafe pafis de maŝinpafilo,
  Ĵetante donacon kun nuda piedo ...
  Mi ĵetis mian reton al la faŝisto,
  La knabino aspektas iom maljuna!
  
  Militisto, mi konsideras de Dio,
  Kreis mondon kie beleco...
  En la nomo de la plej granda Svarog,
  En la animo de beleco, beleco maturiĝas!
  
  Ni defendis la Kremlon de la nazioj,
  Ni povis trempi ĉiujn kalkulon samtempe ...
  Ne, malmobilizado ne venos de knabino,
  Kaj ni trafis la Fritz rekte en la okulon!
  
  Por la gloro de eterna komunismo,
  Mi batalis nudpiede kiel komsomola membro ...
  Ni detruos la arojn de faŝismo,
  Do tiu ŝtalo ne cedu antaŭ la malamikoj de Rus'!
  
  Knabinoj batalis proksime de Stalingrado
  Aleli kiel rubeno ili havas cicojn ...
  Ni vidos komunismon baldaŭ donita,
  Ne konante malĝojon kaj sopiron!
  
  Ni estas la plej bonaj knabinoj en la Patrujo,
  Mi estas preskaŭ nuda komsomola membro...
  Sed tiel disbatis la Reich de maŝinpafilo,
  Ke la germanoj ne eniris nian kompanion!
  
  En la nomo de la plej radianta Rusio,
  Mi kredas, ke ĉio estos en ordo...
  Granda Jesuo kredu mision
  Dum frapado de konkoj ĉizilo!
  
  En la nomo de nia granda Patrujo,
  Ni estos malbonaj faŝistoj por kuri...
  Jes, ni haltigu la gregojn de la sovaĝa hordo,
  Eĉ en furioza atako, malbona ŝtelisto!
  
  Lasu la nomon de Jesuo brili kiel suno
  Ke patrino Maria donu grandan paradizon...
  Por Lada la Ĉiopova, ni estas infanoj,
  Kaj vi batalas kuraĝe kaj kuraĝas!
  
  En la nomo de nia granda Patrujo,
  Kio donis komunismon ĉie...
  Sanktuloj el la ikonoj brilas, mi vidas la vizaĝojn,
  En unu sola familio de la Sinjoro!
  
  En la nomo de la ĉiopova Svarog,
  Kristo ĉiopova Savanto...
  Ni devas esti kiel la Dio de la Familio,
  Sur la tuta Senfina Kreinto!
  
  Jes, Rus' levos la standardon super si mem,
  Ni fariĝos pli fortaj kaj pli saĝaj...
  Kvankam Ĝingis-Ĥano atakas kun kruta,
  Sed ni knabinoj estas ankoraŭ pli inteligentaj!
  
  Do mi diras al vi homoj, kiujn vi kuraĝas
  Servu la rusajn diojn fidelajn al ni...
  Kaj savu la animojn de rusoj en batalo,
  Kvankam ĝi trafas inferan svarmon!
  
  Ni venkos, mi scias certe
  Ni povos venki ĉiujn naziojn...
  Kain ne disbatos la batalantojn de la Patrujo,
  Kaj kun timinda muĝado la urso vivos!
  
  Ni faros ĉion tre mojosa,
  Ni venkos ĉiujn Fritz kaj mongolojn ....
  Post ĉio, estas danĝere batali kun knabinoj,
  La popolo de Rusio scias nevenkebla!
  
  Ni ĉiuj montros timindajn ridojn,
  Ni rompos la kornojn de Ĝingis-Ĥano...
  En la nomo de la senfina speco de gloro,
  Estu tre hela sorto!
  
  Jes, ni bele batalos kontraŭ la knabinoj,
  Montru la plej altan klason en la mondo...
  Mi estas militisto, kaj la animo kredas ne estas klaŭno...
  Kaj Dio rekompencos Kriston pro la venkoj!
  
  Ni rompos la tumenojn de Ĝingis-Ĥano,
  Estos knabinoj en batalo sur Kalka...
  Ne rezistu al la infera bato,
  Mi amas Jesuon kaj Stalinon!
  
  Do mi hakos la malamikojn, kredu sen kalkuli,
  Mi povas venki ilin kiel muŝojn...
  Kredu min, ni havas malfacilan laboron,
  Kvankam la vivo estas delikata kiel silka fadeno!
  
  En la Nomo de Lada, Beata Maria,
  Kio donis junecon kaj amon...
  Ni estas knabinoj kun tute nudaj piedoj,
  Ni piedpremu la kontraŭulon en koton kaj sangon!
  
  Kristo venos kaj la mortintoj releviĝos
  Perun, Yarilo, Blanka Dio, Svarog...
  Ili estas unu, homoj honeste scias
  Kaj super la universo estas la Ĉiopova Vergo!
  
  Resume, nia feliĉo estos eterna,
  Mirinda kaj mirinda por aĝoj...
  Kaj la ĉielo kaj la tero estas en potenca potenco,
  Kaj senmorteco, kaj juneco por ĉiam!
  Post tio, 150-mm obuso trafis rekte en la pugon de la turo. La IS-7 blokis, kaj la militistoj devis turni la tankon por riparoj.
  Kaj tiam vi rigardas finfine ĝi estos nudigita. Ĝenerale, la veto de Stalin pri fulmmilito kontraŭ Japanio malsukcesis. La batalado prenis longedaŭran kaj furiozan karakteron.
  Dume, la japanoj daŭre stiris kaj pedalis.
  Ĉi tie, ekzemple, unu el la pioniroj estis kaptita. La knabo estas nur dekdujara. Kaj ĝi komencis esti kaŭĉukaj tuboj sur nudaj plandumoj. La knabo muĝis kaj ĝemis, sed restis silenta.
  Tiam al liaj infanecaj piedoj oni metis striojn da ruĝ-arda fero. Jes, ĝi odoris kvazaŭ fritita. Kaj ĉi tiu odoro estis tre apetitiga.
  La infano perdis konscion pro doloro-ŝoko.
  Sed la ekzekutistoj de la samurajo pikis lin per kudrilo en la kolo de la infano. Kaj la knabo rekonsciiĝis.
  Kaj la monstroj komencis rompi la piedfingrojn de liaj nudaj piedoj per ruĝe varmaj teniloj.
  Kaj denove la infano svenis.
  Jes, ĉi tie estis nenio. La knabo daŭre estis torturita. Post kiam ili finis rompi la piedfingrojn de la infanoj, la japanaj ekzekutistoj iris al la ripoj.
  Tiel ili ĝuste faris, ili rompis unu ripon post la alia. Kaj laŭvorte la ostoj de la knabo estis torditaj. Kaj tiel doloris.
  Kaj tiam unu ripo krevis kaj rompiĝis sub la ruĝ-ardaj pinĉiloj, kaj poste alia.
  Kaj la doloro estas tia, ke la knabo denove svenis, pro sovaĝa sufero.
  Kaj la samurajo kantis kaj ridis. Do ili amuziĝis.
  Kaj la komsomola knabino komencis esti torturita. En ĉi tiu kazo, elektrodoj estis alkroĉitaj al la utero de Venuso, la anuso, kaj la skarlataj cicoj de la brusto.
  Tiam ili prenis kaj tranĉis la fluon. Kaj elektraj malŝarĝoj trairis la teneran korpon de la knabino.
  Kaj kiel ŝi suferis kaj ektremis. Kiel nekredeble dolora ĉio estis. Kaj la korpo de la belulino laŭvorte tremis. Poste ili metis pliajn elektrodojn en ŝian buŝon. Kaj denove lasu la alta tensio fluo. Kaj la knabino komencis plene ekbrili.
  Tio estis vere nekredebla, sovaĝa doloro. Kaj kiel kriegis la elĉerpita komsomolano.
  Kaj ili daŭre turmentis ŝin per sovaĝa furiozo. Kiam ili vidis, ke la fluo ne prenas la knabinon, ili tiris ŝin supren sur la rako.
  Ili fiksis la nudajn piedojn de la knabino en kverkan blokon kaj bone fiksis ilin.
  Tiam ili komencis pendigi pezojn sur la hokoj, streĉante la nudan, muskolfortan belecon.
  La knabinoj ĝemis, sed ankoraŭ ne volis diskonigi militajn sekretojn.
  Tiam la japanaj ekzekutistoj ŝmiris ŝiajn nudajn plandojn per oleo, tiel ke ili brilis.
  Kaj ili ekbruligis fajron sub ili.
  La flamo karnovore lekis la nudajn, rondajn, tre delogajn, rozkolorajn kalkanojn de la knabino.
  Tamen, la beleco ne rompiĝis. Male, ŝi ĉesis ĝemi. Kaj kun granda entuziasmo ŝi prenis ĝin kaj kantis kun profunda sento;
  Gloro al la Diino de pasio Lada,
  Kreis la kovrilon de la ĉielo...
  Estos malavara rekompenco por homoj,
  Ĉar Dio releviĝis!
  
  Ne estas pli belaj filinoj de Svarog,
  Kiu kuras nudpiede en la neĝo...
  Ni estos la sino de Rod,
  Ne tretu la knabinojn per viaj botoj!
  
  Ja en Rusio timindaj knabinoj,
  Ĉiu ulo estas mangomilitisto...
  La voĉo estas tiel sonora,
  La fiulo estos tordita en kapran kornon!
  
  Ni batalos por la Patrujo,
  Patrujo estas mia granda patrino...
  Rusoj ĉiam povis batali,
  Vi ne povas rezisti ilin!
  
  Ili donis siajn korojn por Rusio,
  Mi kredas gloran vivon...
  Ni baldaŭ malfermos la pordon al la spaco,
  Ni trovu nian vokon!
  
  Ne, la ŝtormo furiozi nun
  Sed la ruso ne ŝanceliĝos por ĉiam -
  Nia batalanto ne cedas al batalo,
  Lia revo realiĝu!
  
  Nia forto kun la saĝo de la knabinoj,
  Vi naskiĝis tiel...
  Ni skribaĉos el la maŝino,
  Al nur supren neniam malsupren!
  
  Donu al la lando novajn rimedojn,
  Por ke ĝi floras kiel rozoj abunda arbusto...
  kaj en la Nomo de Dio Jesuo
  Por ke la trajto de malbona krakado ne estu aŭdata!
  
  En milito, ĉiuj homoj estas fratoj,
  Sed samtempe, la servistoj de Satano...
  Ni estas pretaj malfermi niajn brakojn al ili,
  Por ke ĉiuj estu fidelaj al la Dio de la mondo!
  
  Ne genuigis la Wehrmacht
  Ni povis batali...
  Stalino kaj la granda Lenin estas kun ni,
  Skribu al vi infanon baldaŭ en kajeron!
  
  Ni faru nian landon tiel
  Ke ŝi mem konstruos la mondon...
  Kvankam ŝtormo venis ĉi tien kun falĉilo,
  Nia Svarog estas bonega majstro!
  
  La malamiko atakis subite kaj perfide,
  Estis terura kvardek unu jaro...
  Sed niaj avoj glore batalis,
  Rod helpas ilin en la batalo!
  
  Por Rusujo ni donos nian koron,
  Ni plifortigu nian landon...
  Kuraĝe malfermante la pordon en la spacon,
  Kalkulu ĝin sen multe da tumulto!
  
  Jen mia lando, kredu al mi, sankta,
  Ni defendos la kavalirojn de Moskvo ...
  La knabino kuras nudpiede en neĝblovo,
  Vekante antikvan sonĝon!
  
  Ne, ni ne rompiĝis en la batalo de la knabinoj,
  Kaj batalis kuraĝon aprezante ...
  Kaj foje la knabinoj tiel forte batalis,
  Plene eksplodita!
  
  Sciu, ke neniu strangolos nin rusojn,
  Ni povos ebenigi la montojn, ŝerce...
  Dio, dediĉante iliajn animojn,
  Vi trapasas viajn ekzamenojn por kvin!
  
  Dio naskiĝis en tempoj de mizero,
  Proksime de Moskvo, kiam fulmotondro bruas...
  Lada finis niajn mejlojn,
  Kaj fluu la larmoj!
  
  Noblaj rusaj knabinoj
  En ĉiu virgulino, la plej sankta aspekto...
  Tia voĉo, kredu min, estas sonora,
  Kaj la pugno al la knabinoj estas monolito!
  
  Ĉio en la lando, mi kredas, ke ĝi estos mojosa,
  Mi scias ĉion floran...
  Kvankam foje estas danĝere batali,
  Ni malfermos plenan konton!
  
  En la kvardek-unua ili staris kune,
  La kavaliroj tenis Moskvon...
  Baldaŭ ili donos komunismon,
  Mi alportos la standardon de la Patrujo!
  
  Stalingrado fariĝis impona vojo,
  Kie du enormaj konverĝis ...
  La knabino batalas nudpieda
  Ŝia edzo kompreneble estas komunisto!
  
  Tie la malamiko ĵetis "Tigrojn"
  Sed ĝi tute ne helpis...
  Jes, vane la Fuhrer murmuris ludojn,
  Vi estas delikata vitra planedo!
  
  Ne lasu la knabinojn, kiujn vi feliĉigas,
  Ni ne povas malstreĉi nin...
  La malamiko lasis tro da fulgo
  Vi ankoraŭ sukcesos la ekzamenon kun 5!
  
  Stalingrada vojo certe estas glora,
  Estas nur la suno super la lando...
  La malbona Kain estos detruita,
  Li estas en infero kun Satano!
  
  Rus' estas ĉiam sankta lando,
  Ĝi enhavas Perun kaj Jesuon Kriston...
  Kvankam foje la vero estas malbona,
  Homo ne kreskis al feliĉo!
  
  La parto de rusoj batali lerte,
  Kaj venku la malamikojn de Rusio ...
  Kvankam la Fritz havas la forton de Lucifero,
  Sed nia armeo fariĝis potenca!
  
  Estas savo en la komunismo de la mondo,
  Por venki montojn da kadavroj...
  Ni ne petos de la malamikoj pardonon,
  Kvankam la urso furiozas kolere!
  
  Dio Perun Li ĵetas fulmon,
  Li tre ŝatas bati la malbonulojn...
  Kaj ni estas pli fortaj ol malamikoj,
  Se la armeo trejnas por batalo!
  
  Jes, Svarog estas bonega malpeza militisto,
  Li povas fari aferojn, kiujn li ne povas...
  Se vi estos fama, tiam vi estas inda
  Rusoj ne estas stultaj!
  
  Tio estas ĉio en nia gloro restas,
  Kio estas bela kiel la koloro de majo...
  Estos loko por la falintaj homoj en la paradizo,
  Tio furioze kriis - banzai!
  
  Ne elportu ilin, sciu humiligon,
  Ĉu ni povas krei kompletan Edenon...
  Por Rusio estos venĝo kontraŭ la Fritz,
  Kvankam Sam helpas ilin!
  
  Rusoj admiris la sunsubiron,
  Tiu rubeno lumigas la vojon...
  Estos granda repago por malbono,
  Nia Rus' ne povas esti fleksebla per fanto!
  
  Ni admiros laŭte,
  La potenco de la granda patrujo de elefantoj...
  Kune kun radianta teamo,
  La plej bona Lada de filoj!
  
  Knabinoj kuras nudpiede vintre
  Jen ilia granda stelo...
  Leporoj ankaŭ kuras nudpiede,
  Lada estos kun ni por ĉiam!
  
  Dio kreis la planedon el atomo,
  Li kreis spacon nur per vorto...
  Heroaj faroj estas kantataj,
  Kaj la malamiko ricevas shish!
  
  La admiro estos de homo,
  Por ĉiam batali kaj sonĝi...
  Do de la momento, ĝis la fino de la jarcento -
  Por ke ili havu grandan armeon en riproĉo!
  
  La vizaĝoj de la suno brilas en la malproksimo,
  Kaj la ĉielarko ekbrilas, kredu min...
  Kaj la malamiko estas nur tre sovaĝa,
  Li estas vere besto!
  
  Estas belaj knabinoj en la lando,
  Ke ili scias kiel venki malamikojn ...
  Ilia voĉo estas klara, kompreneble.
  La plej bonaj filoj en la mondo!
  
  Ni rusoj ne malaperos,
  Nia vero estas kredi je ĉio...
  Post ĉio, ni havos tiajn juĝistojn,
  Ni frakasu la teroristojn en pecojn!
  
  Niaj knabinoj brilas per siaj kalkanoj,
  Kun nudaj rozplandoj...
  Kaj la neĝblovoj fandiĝas sub la piedoj
  Estas varme vidi la belecon de la nudpieda!
  
  Kuu belaj knabinoj
  Disbatante la malamikon senpene ...
  Kvankam la rivereto ludas tre sonore,
  La hordo venas en flamoj!
  
  Ni povas fari ĉion tre mojosa,
  Kaj atingi fidelecon en sonĝo ...
  Kaj la malamiko atakas stulte,
  Movu vian glavon trans lian barbon!
  
  Mi konas niajn kavalirojn de ŝtalo,
  Kredu min, vi ne trovos ilin...
  Ili donis al la faŝistoj fortan baton sur la kornojn,
  Kvankam ĝi aspektas kiel ne pli ol dudek!
  
  Knabinoj kiuj ridas
  Ili nudigis siajn dentojn per sia gloro ...
  Kaj iliaj okuloj estas tiaj teleroj
  La voĉo estas radianta najtingalo!
  
  Knabinaj trejnadoj estas bonegaj
  Kaj ili imagas hororon en batalo ...
  Do la belulinoj estas nur gajaj,
  Kvankam foje ventoj skorias!
  
  Imagu tian mondon, homoj faros
  Komunismo estas la naskiĝo de pli altaj potencoj...
  Kaj beleco ne juĝos vin
  Eĉ se homo estas idioto!
  
  Jen venas la milito el la oriento,
  La infera hordo atakas...
  Kun ni estas la potenco de kredi la batalanto Svarog,
  La knabino frakasis la ĥanon per unu gluteto!
  
  Vi povas admiri ĉiujn, mi scias
  Kiu batalas por la Patrujo, sciu...
  Kaj la militisto naskiĝas kuraĝa,
  Iru al la ĉielo post morto!
  
  Ni povos feliĉigi Rus,
  Gloranta Vergo dum jarcentoj...
  Pro la patrino sankta Rusio,
  Kun la forto de granda pugno!
  
  Mia patrujo, kredu min, estas bela,
  En la Arkto floras pomarboj...
  Nia popolo estas bonega, ortodoksa,
  Faris sonĝon realiĝi!
  
  Ni povas fari ajnan nubon
  Kaj dispremu la frenezan malamikon...
  Nia taĉmento de batalantoj estas tiel volatila,
  Transformas rabajn reptiliojn en ludon!
  
  Ĉi tie en Rusio ĉio estas tiel mojosa,
  En ĝi la Kreinto metis sian koron...
  La sadisma Malyuta estos disbatita,
  La sonĝo havos decan forton!
  
  Jen Kristo venos kaj la mondo leviĝos,
  Estos homoj en gloro por aĝoj...
  Ni batalas honeste por Rusio,
  Kaj ŝtalo konas nian manon!
  
  Knabinoj estas admirataj
  Kio kapablas konkeri spacon...
  Ili rompos ĉiujn retojn,
  La ĉeno por ili estas nur silka fadeno!
  
  Ni neniam rezignas, kredu
  Ni neniam kuŝos sub la malamiko...
  Se la Fuhrer estas simple furioza -
  Ni derompos liajn kornojn!
  
  Homo, vi fariĝos pli forta ol ĉiuj
  Ĉu vi povas konkeri la randon de la universo...
  Ne portu al vi malfortajn sensencaĵojn,
  Kredu nin slavoj rompi!
  
  La forto de milionoj estos kun ni,
  Ni ekstermos la malamikon, kredu min...
  Multaj junulinaj legioj
  Ili ĵus trafis la celon!
  
  Jen venas la venko
  Ni triumfe eniris Berlinon...
  Kiu mortis en la plezuro de la paradizo,
  Kaj la sankta kerubo ŝvebas!
  
  LUKASHENKO NE ESTIS PREZIDANTO
  KONOTACIO
  La poŝo CEC rifuzis registri Aleksandr Lukaŝenkon kiel kandidaton por la prezidanteco de Belorusio. Kaj la venko estis gajnita de Vjacheslav Kebich, la ĉefministro kaj la fakta estro de Belorusio. Historio iris alimaniere. Inkluzive de Rusio, kie Vladimir Volfovich Zhirinovsky iĝis prezidanto en 1996.
  . ĈAPITRO #1
  Ankaŭ en Belorusio ĉio povus esti malsama. Ĉi tie Vjaĉeslav Kebiĉ, la fakta reganto en tiu tempo de Belorusio, prenis kaj ordonis bloki la registradon de Aleksandro Lukaŝenko. Kaj tio ne kaŭzis amasan agitadon. Nu, iuj kandidatoj havas pli ol aliaj. Kiel rezulto, Zenon Pozniak avancis al la dua raŭndo kontraŭ Kebich. Kaj en la dua raŭndo, danke al la subteno de Rusio, la abomena reputacio de Zenon Poznyak, kaj lia troa radikalismo, Kebich venkis kaj iĝis la unua prezidanto de Belorusio.
  Lukaŝenko mem neniam atingis la pinton. Belorusio eniris la rublozon. Kaj ĝi komencis marŝi la rusan valuton. Unuflanke, ĉi tio estas pluso, sed aliflanke, same kiel en Rusio, komencis okazi malfruoj en la pago de pensioj kaj salajroj, kio kaŭzis iujn konfliktojn kaj malkvieton.
  Tamen, Kebich povis konservi bonajn rilatojn kun la Okcidento. Kaj Jelcin havis fidindan aliancanon, sed ne tiom radikalan. En Rusio, la kurso de la historio iom ŝanĝiĝis. Male al la agresema Lukashenka, Kebich konsilis Jelcin ne batali en Ĉeĉenio. Kaj Jelcin ne sendis trupojn tien. Anstataŭe, li fidis je la por-rusa opozicio. Tamen, la konfrontiĝo en Ĉeĉenio daŭris. Kaj ŝi fariĝis malbela. Kie estas la Dudayevianoj, kie estas la aliaj fortoj.
  Sufiĉe strange, sed la foresto de milito en Kaŭkazo profitis al Vladimir Zhirinovsky. La LDPR restis la ĉefa kaj plej populara opozicia forto en Rusio. Kaj la ĉefa lukto en la prezidantaj elektoj disvolviĝis inter Zhirinovsky kaj Jeltsin. En principo, tio povus okazi en reala historio, se Vladimir Volfoviĉ ne estus subteninta la militon en Ĉeĉenio kaj, per tio, perdinta signifan parton de la protesta elektantaro.
  Jes, kaj la amaskomunikiloj aktive antaŭenigis la konfrontiĝon inter Jeltsin kaj Zhirinovsky. Estis multe da PR, multe da propagando. Tamen, male al la vera konfrontiĝo: la komunistoj kontraŭ Jelcin, kie certaj propagandaj atutoj regis, ĝi montriĝis pli malfacila kun Ĵirinovskij. Kvankam ili faris el li faŝiston.
  Sed en la kondiĉoj de senbrida krimo, kaoso, korupto kaj la mafio, multaj rusoj ne konsideris faŝismon kiel tiom granda malbono. Ja la Granda Patriota Milito estis antaŭ longe, kaj ĉi tiuj tute ne estis la samaj faŝistoj. Tiam estis malbonaj germanaj faŝistoj, kaj nun verŝajne estos iliaj plej bonaj rusoj. Kaj en ekonomiaj terminoj, Adolf Hitler ja faris miraklon en Germanio.
  Do Vladimir Volfoviĉ eĉ iel fieris esti komparata kun Hitler, kaj provis ludi pri tio.
  La komunistoj ankaŭ havis grandan malavantaĝon. Homoj ankoraŭ tre bone memoris - malplenajn bretojn, totalan mankon, kartojn kaj kuponojn, precipe el la Gorbaĉov-epoko. Kaj la epoko de Gorbaĉov estas kiel la regado de la komunistoj.
  Homoj, precipe virinoj, kiuj staris en vico por reveni al la malnovaj, komunismaj tempoj, ne volis. Kaj ĝi ludis kontraŭ Zjuganov. Kaj sub Hitler, precipe antaŭ la milito, ekzistis kapitalismo, kio signifas, ke ne estis malplenaj bretoj. Jes, kaj Zhirinovsky mem, kvankam li faris multajn popularismajn deklarojn, ne promesis revenon al la malnova tempo. Kaj li promesis, antaŭ ĉio, ordon, sufoki krimon, ĉesigi senlaborecon. Sed Hitlero en Germanio kaj krimo strangolis, kaj ĉesigis senlaborecon, kaj ordigis aferojn.
  Krome, en du monatoj li konkeris la tutan Eŭropon. Tio estas, lerte ludante kaj agitante, vi povas turni vian komparon kun Hitler al via avantaĝo. Do Jelcin havis multe pli malfacilan tempon ol kun Zjuganov. Se ĉi-lasta elvokis antipation en multaj jam sur gena nivelo - manko kaj malplenaj bretoj, kaj eĉ stalinismaj subpremoj. Tiu faŝismo, eĉ ĉe militveteranoj, estis malproksima de esti neita de ĉiuj.
  Krome, ĝi estis kvazaŭ nia rusa faŝismo. La ekonomio ne fartis bone. Kaj eĉ sen Ĉeĉenio, Jelcin havis malaltan takson. Kaj la lando estis formortanta, kaj estis senbrida banditeco kaj krimo. Kaj eĉ pli ol en reala historio. Do la milito en Ĉeĉenio kondukis al kelkaj limigoj al liberecoj kiuj reduktis krimon, sed ĝia foresto en krimaj terminoj nur plimalbonigis ĝin.
  Do Ĵirinovskij montriĝis havi multe pli da atutoj ol Zjuganov.
  Oni devas rimarki, ke en reala historio Zhirinovsky mizere malsukcesis en la elektoj de 1996. Sed la ĉefa kialo de lia fiasko estis la manko de inspiro kaj fido al la fina venko. Kaj jen la tuta konfrontiĝo inter li kaj Jeltsin, la malklara Zjuganov en la ombro, kaj Ĵirinovskij plej bone. Kaj ĉi tiu politikisto, kiam en ŝoko, vere kapablas fari miraklojn. Plie, Zhirinovsky estas ankoraŭ juna kaj plena de energio.
  Kaj li ne forkuras de televidaj debatoj, male al Zjuganov, kiu jam timis meti sin sur la ekranon.
  Krome, Zhirinovsky eĉ ekstere aspektis pli juna, kaj ne kalva kiel Zjuganov, kaj ne grizhara kiel Jeltsin. Kaj tio funkciis al lia avantaĝo ankaŭ.
  Kvankam Zjuganov estis dek tri jarojn pli juna ol Jelcin, ekstere li ne donis la impreson de juna kaj freŝa gvidanto. Sed Ĵirinovskij, estante dek kvin jarojn pli juna ol Jelcin, kaj ekstere, kun sia freneza energio, ŝajnis multe pli energia kaj pli forta ol tiu ĉi pelita maljunulo.
  Kaj tio influis la kurson de la elektoj.
  Tamen, montriĝis, ke Zyuganov estus la tria. Sed kiun li subtenu en la dua raŭndo? Kun Jelcin, la konfrontiĝo iris tro malproksimen. Kaj kvankam Ĵirinovskij ne estas komunisto, li estas maldekstrulo, kaj ne kontraŭkomunisto. Kaj li promesas biletujojn al la komunistoj.
  Kaj la Cigno estas lang-ligita kaj stulta, kaj ne estis maltordita. Do la elektoj estis okazigitaj laŭ malsama scenaro. Zhirinovsky ricevis pli da voĉoj en la unua raŭndo ol Jeltsin, kaj en la dua li ricevis la subtenon de Zjuganov. Kaj kiel rezulto, Jeltsino krevigis la duan raŭndon per grandega marĝeno. Krome, en la dua raŭndo, malpli da voĉoj estis donitaj por Jelcin ol en la unua. Kaj Vladimir Ĵirinovskij fariĝis la nova prezidanto de Rusio. Kaj ĉi tio montriĝis triumfo por Vladimir Volfovich.
  Tamen, kontraŭe al atendoj, la kurso de Rusio ne multe ŝanĝiĝis. Zhirinovsky ne plimalbonigis rilatojn kun la Okcidento. Li daŭrigis kun malgrandaj amendoj al la antaŭaj reformoj. Kaj eĉ la komunistoj en la registaro ne tro ĝenis lin en tio ĉi.
  Estas vere, tamen, ke io ŝanĝiĝis. Ekzistis pli da milico, kiu estis renomita la polico, kaj pli dura batalo kontraŭ krimo.
  En la fino, en 1999, la aktivuloj lanĉis invadon de Dagestano, kaj Zhirinovsky estis devigita komenci la kaŭkazan militon. Kvankam li ne volis.
  Eĉ kun Jugoslavio, estis Ĵirinovskij kiu persvadis Milosevic ne alporti aferojn ĝis la punkto de bombado, sed akcepti la kondiĉojn de Okcidento.
  La ekonomio komenciĝis, kvankam timema kresko, kaj la prezo de petrolo komencis altiĝi.
  La milito en Ĉeĉenio estis ŝanco por altigi vian takson kaj esti reelektita por dua oficperiodo. Ne nur tio, Vladimir Ĵirinovskij ankaŭ preparis referendumon aboliciantan la duperiodan limon. Kaj tio estis lia plano por aŭtoritata regado. Kaj la milito kontraŭ Ĉeĉenio iris brutale. Cetere okazis terorismaj atakoj en Moskvo kaj Volgodonsk. Kion Ĵirinovskij prudente kaj cinike profitis.
  Sub la kondiĉoj de la milito, estis pli facile esti elektita por dua oficperiodo, kaj ĝi pasis de la plej unua raŭndo. Kaj ĉe la referendumo, du esprimoj estis nuligitaj, lasante Zhirinovsky sen restriktoj. Tiel okazis.
  En Belorusio, en 1999, ankaŭ finiĝis la unuaj kvin jaroj de Vjaĉeslav Kebich. En la ekonomio, la situacio ne estis tre bona, sed iom da timema kresko komenciĝis. Plus propagando kaj administraj rimedoj. Kaj Lukaŝenka ne rajtis denove kandidatiĝi por la elektoj - ĉiam estas io por plendi.
  Kaj Kebich estis reelektita, kvankam malfacile. Kaj denove, Zenon Poznyak estis kontraŭ li en la dua raŭndo. Kebiĉ ne kolektis tiajn procentojn kiel Lukashenka en reala historio. Sed li firme tenis sian potencon. En Belorusio, nova, pli aŭtoritatema konstitucio estis adoptita en 2000, kaj la kondiĉoj de prezidanto Kebich estis rekomencigitaj al nulo.
  Ĵirinovskij okupis Ĉeĉenion, sed Rusio devis fari longedaŭran militon kun la partizanoj tie.
  La problemo estis ke la ĉeĉenoj jam kutimis al fakta sendependeco. Rusaj soldatoj ankaŭ suferspertis gravajn perdojn dum la atako kontraŭ Grozno. Vere, Zhirinovsky kontrolis la amaskomunikilaron kaj sukcesis eviti falon de rangigoj kaj amasan kontraŭmilitan senton. Kaj ĉi tio ankaŭ estis pluso de lia regado.
  Altiĝantaj prezoj de petrolo kaj gaso, la ekonomia reakiro ĝenerale, plifortigis la potencon de la diktatoro. Li ne plilongigis siajn oficperiodojn, sed regule venkis en prezidant-elektoj. Kiu okazis en unu jaro kun la usonaj. Sed sen duperioda limo. La ekstera politiko de Ĵirinovskij estis singarda. Li ne estis dua Hitlero, sed multe pli retenita kaj provis konservi potenc-ekvilibron. Sed en 2014, Maidan okazis, kaj li ne povis rezisti la tenton reveni Krimeon al Rusio. Tamen, male al Putin, Zhirinovsky ne postulis pli, kaj liaj sekretaj servoj ne organizis ribelon en Donbaso.
  Male, ĉio estis farita ege zorge. Kaj ĝi finiĝis kun relative negravaj sankcioj, kaj milda Malvarma Milito. Sur la fono de bona ekonomia kresko, ni diru.
  Sed tiam la koronaviruso eksplodis. Kebich, kiu denove rekomencigis la limdatojn por si, mortis. Kaj novaj elektoj okazis en Belorusio. En tiu tempo, Lukaŝenko jam estis forgesita, kaj novaj figuroj aperis. La potencon prenis la pli juna ĉefministro Kolbasko, kiu fariĝis prezidanto.
  Kaj baldaŭ Rusio plonĝis en funebron post la morto de Zhirinovsky pro koronavirus. Kaj ĝi ankaŭ montriĝis bato por la lando.
  Dume, la talibano lanĉis ofensivon kontraŭ Taĝikio. Ili trarompis la defendojn kaj ĉirkaŭis la rusan bazon. Kaj komenciĝis nova, afgana milito.
  Kaj kompreneble batalantaj kaj belaj knabinoj, kiel ĉiam pretaj batali.
  Natasha pafis eksplodon de sia maŝinpafilo, fortranĉante la talibanajn batalantojn. Tiam ŝi ĵetis citronon per siaj nudaj piedfingroj kun murda potenco. Ŝi disŝiris la Muĝahidojn kaj kantis:
  - Ni estas pacaj homoj, sed nia kirasa trajno,
  Mi sukcesis akceli al la ruĝaj limoj!
  Ni batalos por pli hela morgaŭ!
  Ni kisu!
  Kaj la militisto ridis plene. Oni devas diri, ke ŝi estas tiel gaja.
  Zoja, kiu skribaĉis per maŝinpafilo, kaj falĉis dekojn da spektantoj, ankaŭ bruegis:
  - La estonta gloro estas kun ni,
  Ni montros la plej altan klason!
  Kaj kun nudaj piedfingroj, kiel ĵeti murdan donacon de neniigo. Ni diru, ke ŝi estas tia - batalema kaj agresema virino. En kiu estas tiom da energio kaj forto.
  Aŭgusteno pepis, kun granda animo, kaj ŝiaj kuproruĝaj haroj disiĝis kvazaŭ ĝi estus vera kometo flamanta. La knabino prenis ĝin kaj agreseme pepis:
  - Gloro al nia Patrujo,
  Antaŭ ĉio vi landoj...
  Ni estas indaj je la ordono
  Ni dispremas la talibanojn!
  Kaj ankaŭ la knabino prenis per siaj nudaj fingroj, siajn graciajn, sunbrunigitajn krurojn, ĵetis murdan donacon de morto. Ĉi tiuj estas la knabinoj, kiuj montriĝis ĉi tie, tre agresemaj, malmolaj kaj nudpiedaj knabinoj.
  Kaj ankaŭ Svetlana estas en batalo. Kaj li konstruas el maŝinpafiloj kun granda, mortiga potenco. Ŝi estas altnivela militisto. Pafas precize kaj precize.
  Kaj ŝia hararo estas kiel blanka, freŝa, neĝo. Kaj nudaj piedfingroj ĵetas donacojn de neniigo kun mortiga forto.
  Svetlana ridete kantis:
  - Kaj li regas la boaton,
  Tra pluvo kaj nebulo...
  Kruela kaj insida -
  Talibana batalanto!
  Ĉi tiuj estas la knabinoj, kiuj povas movi montojn. Kaj ili tre kapablas batali. Kaj nudis siajn dentojn, kiuj brilas kiel perloj.
  Jen la belecoj. Kaj tiel Nataŝa elmontris la skarlatan cicon de sia brusto kaj premis ĝin sur la butonon de la bazuko, detruante kaj disŝirante la talibanon.
  Ĉi tio vere estis agresema-batala prezento.
  Kaj ŝtormsoldatoj batalas en la ĉielo. Tre belaj knabinoj sidas sur ili.
  Albina premis la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj, sendante mortigan senŝargiĝon de morto, kaj kuĝis:
  Knabinoj flugas kiel agloj
  Ni povos kapti la ĉefurbon en batalo!
  Jen ŝi, ni diru tiel ĉarma blondulino.
  Kaj Alvina, alia blonda knabino en bikino, daŭre batalas. Ĉi tie ŝi premas butonon kun fraga brusta cico, kaj raketo de kolosa detrua potenco elflugas. Kaj ŝi estas kvazaŭ bato kontraŭ la talibanaj trupoj.
  Jen kion la knabinoj prenis kaj finiĝis. Ili estas tre eĉ ni diru tiel - agresemaj kaj militemaj.
  Tamen, kompreneble, la knabinoj ankaŭ batalas sur la tanko. La justa sekso estas super ĉi tie ankaŭ. Kaj ili estas, kompreneble, nudpiedaj kaj en bikinoj.
  Ni diru tiajn mirindajn ŝtelistojn, ke neniu povas trakti ilin. Se ili komenciĝas, ili ne foriros.
  Elizabeto, batalante sur tanko kaj sendante konkojn de mortiga forto, kun la helpo de siaj nudaj piedfingroj, kantis:
  Ĝi estis tiel mirinda lando
  Ĝi estis nomita la Imperio de la sovetianoj ...
  Detruite de la malnobla Satano,
  Jam estas tempo por alvoki lian respondon!
  
  Lenin regis en ĝi - nur idealo,
  Kiu faris la Patrujon granda...
  Kaj Stalino transdonis la tabulon...
  Li disbatis la impulsojn de la sovaĝa hordo!
  
  Nia Patrujo estu en floro,
  Betuloj, poploj, kverkoj, monta frakseno...
  Mi detruos la armeon de faŝismo -
  Ja rusoj estas nevenkeblaj en bataloj!
  
  Rusio estos la suno super la Tero,
  Ĝiaj radioj kaj steloj kaj kometoj...
  Vi fariĝos la plej bona lando
  En ĝi estas gloritaj heroaj agoj!
  
  Sovetunio, kiam ĝi grandiege floris,
  Kaj li gvidis la landon je la mano al komunismo...
  Sed la kalvulo ruinigis sian azenon,
  Merde de malnobla faŝismo!
  
  Sed mi kredas, ke nia Rus' ne povas esti venkita,
  Ŝi brilas kiel la suno super la Tero...
  Potenca Ruso, Blanka Urso Dio,
  Kaj estos loko en nobla paradizo!
  
  Vi amas Rusion per via tuta koro,
  Ŝi estas nia patrujo estas bonega ...
  Kvankam Sam malfermas sian buŝon al la tero,
  Kaj la milvizaĝa monstro atakas!
  
  Svetlana estas nia hela stelo,
  Tio promesas feliĉon kaj liberecon...
  Granda sonĝo realiĝis
  Ni konstruu komunismon, kredu la homojn!
  
  Neniu povas disbati la landon
  Kiu nomo estas, kredu, Rusio...
  Vi forigas Satanon de potenco -
  Kristo la granda mesio venos!
  
  Kaj Lada estos kun ni por ĉiam,
  Kaj ni konstruos praktikan komunismon...
  Jarcentoj kaj minutoj de la jaro pasos,
  Ni estos kun la plej justa sistemo!
  
  Nia granda patrujo revo,
  Por fari la mondon la plej ŝtorma kaj bela ...
  Ni havas montojn, riverojn kaj arbarojn -
  Ĉio estos tre pura, justa!
  
  La ĉefurbo de nia patrujo estas Moskvo,
  Sed Kievo, Minsko ankaŭ estos ĉefurboj ...
  La mongola hordo estis venkita
  Ĉiopova Dio helpis nin venki!
  
  Ne, vi kredas, ke la rusoj ne povas esti rompitaj,
  Ĉiuj slavoj estos unuigitaj...
  La ĉasisto baldaŭ fariĝos ludo,
  Kaj ni estas batalantoj ĉiam kredas je efiko!
  La knabinoj en la tanko kantis ĥore kaj iliaj voĉoj estis tiel radiaj kaj laŭvorte brilis kiel arĝentaj sonoriloj.
  Ĉi tiuj knabinoj estas nur mirindaj.
  Elena kantis kun granda aplomo:
  - Ĉio estos tre mojosa ĉe ni knabinoj,
  Ni povas facile flugi al Marso...
  Lasu iun havi multe da valuto,
  Kaj ie urso krias en sovaĝa muĝado!
  Kaj Elena, kun sia skarlata brusta cico, prenos ĝin kaj premos la stirstangon-butonon, kaj ĵetaĵo de granda, mortiga forto elflugos.
  La knabino kantos responde:
  - Ni kuraĝe iros en batalon por la potenco de la sovetianoj,
  Kaj ni forviŝos ĉiujn malamikojn, en la lukto por ĝi!
  Kaj ankaŭ Jekaterina plantos fragan cicon sur la butonon kaj ni verŝu plumban pluvon de maŝinpafiloj sur kontraŭulojn. Specife, falĉi ilin.
  Samtempe, la knabino kantas:
  Venu vespere, ni renkontiĝos kun vi,
  Ni malsekigos la spiritojn de ĉiuj...
  Venu vespere, ni renkontiĝos kun vi,
  Parolu ĉine!
  Kaj tiam la knabino prenos ĝin kaj premos sian nudan, rondan kalkanon sur la pedalon. Kaj io tre detrua kaj mortiga funkcios. Kaj tera mino de kolosa forto falos sur la talibanon.
  Post tio, la knabinoj pepos:
  - Gloro, granda gloro,
  Tankoj rapidas antaŭen...
  Estos granda potenco
  Kiam la homoj muĝis!
  Kaj la militisto ridas.
  Kaj tiam Efrosinya prenos la rubenan cicon de sia brusto dum ŝi premas la stirstangon-butonon. Kaj la grandega, kolosa detrua potenco de la kuglo-kuglo funkcios. Jen kiam kuglo disĵetas pinglojn en malsamaj direktoj dum eksplodo. Kiu estas tre efika kaj detrua.
  Kaj tiam la knabino uzos siajn nudajn piedfingrojn.
  Jen ŝi batalas....
  La knabinoj el Rusio plene alfrontis la talibanojn. Jen unu belulino, kiu ankaŭ aplikis la skarlatan cicon de ŝia brusto - ĉi tiu estas Veroniko. Kaj mortiga forto pafis el bazuko.
  Kaj li disĵetis la Muĝahidojn en ĉiuj direktoj.
  Veroniko prenis ĝin kaj kantis:
  - Estu celo
  Antaŭen dinamo...
  Sur la rando de malica -
  Solida vundo!
  Kaj la militisto kun la nudaj piedfingroj lanĉas citronon. Kaj ĝi eksplodas kaj frakasas la Mujahideen.
  Alice ankaŭ pafas kaŝpafilon. Mortigas duŝmanojn, kaj samtempe kantas:
  Ne ekzistas pli forta armea ŝtalo,
  Ne ekzistas pli forta armeo en la universo...
  La knabinoj verŝas riverojn de sango,
  Kaj ili ne havas alian vojon!
  Angeliko ĵetis mortigan obuson per siaj nudaj piedfingroj. Ŝi ŝiris dekduon da muĝahidinoj kaj knaris:
  - Ni povas fari ĉion kurante knabinojn,
  Kaj en la malvarmo ni iras nudpiede!
  Post tio, la militisto premis la fragan cicon de sia brusto sur la butonon de la mortiga bazuko.
  Kaj ŝi liberigis donacon de neniigo kun murda potenco. Kaj mortigis multajn talibanojn.
  Anastasia Vedmakova atakas la Mujahideen de la aero. Sendas mortigajn donacojn de morto de la ŝtormsoldato. Kaj raketlanĉiloj pluvas sur talibanajn poziciojn. Multaj islamaj soldatoj mortas pro tio specife.
  Samtempe, la knabino kantas;
  La lando en kiu vi estas liberaj, ĉiuj,
  En kiu ĉiu Sinjoro estas proleto.
  Vi fariĝas rublo kaj nikelo,
  Vintre, en la neĝblovoj, sunarium.
  
  Ĝi havas helan, ruĝan flagon de komunismo -
  Kiu promesas al ni senmortecon!
  Ni esprimas amon al la Patrujo per verso -
  Por ĉiam estos feliĉo, kredu je ĝi!
  
  Gvidantoj estas malsamaj foje...
  Ne ĉiu gvidanto estas kiel la saĝa Stalino.
  Sed ĉiu el ni ĉiam estas heroo,
  Kiam kaj menso kaj volo fariĝis pli fortaj!
  
  En la lasta monato de la kuraĝa printempo,
  Soldatoj de militjuro prenanta Pragon.
  Ni estas fidelaj al la Patrujo kiel anĝeloj,
  La ordono estas donita al ni - la batalanto ne retropaŝas!
  
  Se la morto venis, tiam krucu vin,
  Kaj la Sinjoro, flugu al paradizo, kie la monto cindro ....
  Por ĉiam supreniros nia Spirito,
  Ni konkeros la potencajn pintojn!
  
  Post ĉio, post morto, vivo denove estas rivero,
  En ĝi ni navigas kiel boato - meteoro!
  Alvokoj de la Sankta Patrino de Dio,
  Ne kuraĝu elteni malvenkon kaj honton!
  
  Imperio, ĉar ĝi estas la lumo de Dio,
  Rusio ordonis al la Ĉiopova regi!
  Ni ne scios la finon de feliĉaj jaroj,
  Ne estas limoj al la servo - tiru supren la tornistron!
  
  Slavoj kune estas nia devizo -
  Estu viro submetita al reĝa potenco!
  La teatro de la mondo estas plena de aktorinoj,
  Ni ŝiras la buŝojn de infera kolero!
  Akulina Orlova, kiu batalis de la alia flanko en batalataka aviadilo, batis la malamikon per siaj nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - La caro de Rusio ne estas bezonata - tio estas kroma parazito!
  Kaj nudis siajn perlajn dentojn.
  Tiam li premas la rubenan cicon sur la butonon, sendante kolosan detruan forton de la raketo.
  Kaj tiuj kiel fali sur la talibanon kun mortiga amplekso.
  Akulina prenis ĝin kaj kantis:
  Ni ne estos venkitaj de Satano
  Mia patrujo estas la plej bela en la mondo,
  Gloro al bela lando....
  Plenkreskuloj kaj infanoj estos feliĉaj en ĝi!
  
  La konvaloj floru en ĝi,
  Kaj la keruboj ludas decan himnon...
  La Fuhrer venos kaput
  Rusoj estas nevenkeblaj en bataloj!
  
  Komsomolanoj kuras nudpiede,
  Ili tretas sur la neĝo per siaj nudaj kalkanoj...
  Hitler vi nur aspektas mojosa
  Mi movos vin en tankon!
  
  Ĉu ni povas venki la naziojn
  Kiel ĉiam, ni estas nudpiedaj knabinoj...
  La plej timinda kavaliro estas nia urso,
  Li mortigos ĉiujn per maŝinpafilo!
  
  Ne, ni knabinoj jam estas tre mojosa,
  Ni laŭvorte disŝiras ĉiujn malamikojn...
  Niaj ungegoj, dentoj, pugnoj...
  Ni konstruos lokon en mirinda paradizo!
  
  Mi kredas, ke estos malvarmeta komunismo,
  La lando floras en ĝi, kredu la konsilon...
  Kaj malfeliĉa naziismo malaperos,
  Ili estos, mi kredas, heroaĵoj estas kantataj!
  
  Ĝi floros, mi kredas, ke la rando estas ŝtorma,
  De venko denove ni estas al venko ...
  Venku la japanan Nikolaon
  Samurajo respondos pri malnobleco!
  
  Ni ne lasos nin kliniĝi,
  Disbatu niajn malamikojn per unu bato...
  Lasu la ĉasiston iĝi ludon
  Ni disbatis la Wehrmacht pro bona kialo!
  
  
  Kredu, ke ni rezignu ne senprokraste,
  Rusoj ĉiam povis batali ...
  Ni akrigis niajn bajonetojn el ŝtalo,
  La Fuhrer fariĝos la bildo de bufono!
  
  Jen kio estas mia patrujo
  Rusa akordiono ludas en ĝi...
  Ĉiuj popoloj estas amika familio,
  Triumfas Habel, ne Kain!
  
  Baldaŭ ĝi estos en la gloro de Sovetunio,
  Kvankam nia malamiko estas kruela, perfida...
  Ni donos ekzemplon por braveco,
  La rusa spirito estos glorata en bataloj!
  Margarita Magnitnaya ankaŭ prenos la koloron de tromaturaj fragoj per sia cico kaj premos la butonon. La murdraketo trafis la talibanojn, mortigante ilin dekduoj.
  Tiam la knabino kantis:
  - Ni devas respekti kaj timi,
  La heroaĵoj de la knabinoj ne povas esti kalkulitaj ...
  Ni scias batali tre mojosa,
  Satano estos detruita!
  
  NE DURNU KUN HOMOMANĜANTO
  En novembro 1941, Hitler neatendite ofertis pacon al Stalin. Decido, kiu ŝajnas neverŝajna al iu ajn konata kun la reala situacio.
  La germanoj ŝajnas esti prenontaj Moskvon. Kaj kial proponi pacon en ĉi tiu situacio?
  Sed Hitlero, kiel vi scias, havis tre evoluintan intuicion. Kaj li sentis, ke Moskvo estas prenita, ĝi ne faros. Kaj se jes, la sama tempo, kiam Stalin estas timigita, por proponi pacon. Kompreneble, ne ĉiuj militistoj konsentis pri tio, sed Hitlero havis potencon kaj aŭtoritaton.
  Krome, la kondiĉoj de paco promesis esti utilaj por la germanoj. Fakte, Ukrainio pasas al Germanio kaj kun ĝi la nigra tero kaj agrikulturo, same kiel Belorusio, kaj la baltaj ŝtatoj, kaj la Smolensk-regiono.
  Stalino ĝenerale konsentis doni ĉion, kion la germanoj jam sukcesis kapti.
  Sebastopolo retiriĝis al la germanoj. En respondo, la Fritz forlasis la Moskvan regionon. Leningrado restis malantaŭ Sovetunio kaj koridoro kondukis al ĝi. La germanoj konsentis forlasi la Leningradan regionon kontraŭ la regionoj Voroŝilovograd kaj Donecko, kiujn la germanoj ankoraŭ ne tute okupis.
  Ĝenerale, la nazioj ricevis Donbason kun ĝia karbo, metaloj kaj fabrikoj, baŭksitaj kuŝejoj kaj agrikultura tero, la tutan Krimeon, kaj eĉ parton de la suda Dono. La germanoj forlasis la Leningradan regionon, Moskvon, Tula, parton de la Rĵev, Kalinin-regiono. En interŝanĝo por parto de la Donbaso, parto de la Dono kun ĝia riĉa nigra tero kaj Sebastopolo. La finnoj akiris Petrozavodsk por si, kaj kion ili sukcesis kapti. Ili amike disiĝis.
  Krome, Sovetunio entreprenis liveri petrolon je pli malaltaj ol merkataj prezoj, kaj pagi grandan elaĉetomonon por militkaptitoj.
  Stalino, timante perdi la militon kaj perdi Moskvon, konsentis pri tiaj kondiĉoj. Ĉe la pinto mem de la sukceso de la Germana Armeo.
  Nu, kaj Hitler, kiu havas supernaturan instinkton, rimarkis, ke ĉi tio estas la plej bona elekto.
  La milito kun Sovetunio finiĝis. La nazioj antaŭ ĉio komencis translokigi trupojn al Afriko. Krome, la britoj lanĉis ofensivon kontraŭ Rommel. Nu, kio? Kaj la Fritz prenis kaj surterigis soldatojn en Malto. Kompreneble, unue bombante la britojn tie.
  Plue, kompreneble, la sturmo kontraŭ Ĝibraltaro. Hitler persone renkontiĝis kun Franco.
  Kiel, vi vidis kiom forta estas Germanio. Detruis Sovetujon. Ŝi prenis kvar milionojn da rusaj kaptitoj kaj multajn milojn da tankoj. Por ni, Hispanio estas kiel ŝmirmakulo sur mapo. Ni okupos se vi ne lasos la trupojn trairi. Kaj se vi maltrafas, vi povas akiri ion en Afriko. Cetere, Britio estas kondamnita kaj ne iros ien!
  Franco, ekkomprenante, ke Hispanio povas esti okupita kaj ne ekzistas ŝanco, konsentis.
  La atako kontraŭ Ĝibraltaro estis sukcesa, kaj sufiĉe rapide. La citadelo falis. Kaj tiam la germanoj eniris Ekvatoran Afrikon.
  La britoj suferspertis enormajn perdojn. Ili estis kaptitaj kiel naivuloj.
  Rommel venkis Brition en Libio, kaj evoluigis ofensivon en Egiptujo. Kaptita Aleksandrio.
  Poste li eliris kaj transiris la Suez-kanalon. Evoluigante sukceson, la germanoj konkeris Irakon, Kuvajton, kaj la tutan Mezorienton.
  La Germana Armeo perdis ne tro multajn soldatojn kaj oficirojn en la oriento. Kaj liaj trupoj estis pli multaj kaj pli spertaj kaj pli bone trejnitaj ol la angloj kaj precipe la koloniaj fortoj.
  La britoj povis enhavi tian aferon kaj, sendube, ili perdis. Sen Sovetunio, la Fritz sukcesis batali sukcese kun Britio.
  Ĝenerale, Britio estis kondamnita perdi siajn koloniojn. Ĝia terarmeo estis tro malforta kaj subpotenca por teni la koloniojn kontraŭ la pli multaj kaj disciplinitaj soldatoj de la Germana Armeo.
  Kaj la imposto sur la floto ne funkciis. Post la falo de Ĝibraltaro kaj Malto, iĝis maleble konservi Afrikon. Ĉi tie Rommel blokis la Suez-kanalon. Kaj eĉ surtere, la germanoj venkis la britojn en unu golo. Post la milito kun Sovetunio, la Germana Armeo fariĝis eĉ pli forta kaj pli memfida, akiris multan batalsperton.
  Tiel Afriko estis iom post iom konkerita. Kaj tra Irano, la germanoj eniris Hindion. Ankaŭ tie lokaj sepoj ne volis morti por Britio. Ĝenerale, la germanoj estis pli malhelpitaj per distancoj, manko de vojoj, longecaj komunikadoj, provizoproblemoj ol britaj soldatoj.
  Usono kolektas polvon por eviti militon. Ili eĉ ĉesigis ĉiujn sankciojn kontraŭ Japanio.
  Sed tamen, la samurajo atakis Peru Harbour. Ni devis sekurigi nin kaj kapti la britajn havaĵojn en Azio. Kaj japanoj faris tion.
  Resume, en la kvardek-dua jaro kaj la unua duono de la kvardek-tri, la germanoj kaj la japanoj kaptis Afrikon, Aŭstralion, la tutan Azion. Kaj en septembro 1943, la alteriĝo en Britio sekvis. Post, kompreneble, amasaj bombadoj. La germanoj uzis Yu-288, kaj Yu-188, kaj aliajn maŝinojn.
  Perdinte siajn koloniojn kaj elĉerpita de la submara milito, Britio ne povis rezisti.
  Kaj la germanoj havis tro multajn rimedojn, kaj precipe laborforton. Ili laŭvorte bombis ĉiujn urbojn kaj fabrikojn en Anglio. Kaj poste, kompreneble, la surteriĝo kaj la uzo de "Panteroj", "Tigroj", "Leonoj" kaj eĉ "Musoj". Nu, kompreneble, ankaŭ flosantaj tankoj, kaj subakvaj veturiloj.
  "Muso" havis tempon por fari la komencon de la operacio, kaj li eĉ batalis. Sed Musoj estas multe tro pezaj.
  La ŝipanaro de Gerda sur la Pantero distingiĝis en bataloj. La germanoj post la kapto de Britio dum iom da tempo ankoraŭ batalis kun Usono. Forpelis la amerikanojn el Islando. Sed pro la longeco de komunikadoj, kapti Amerikon montriĝis malfacila tasko. Tamen Atlantiko ne estas ŝerco. Krom se ili bombis amikon kaj tranĉis sin sur la maro.
  Germanaj submarŝipoj formiĝis, inkluzive de hidrogena peroksido, kaj mallevis preskaŭ la tutan amerikan floton.
  Tamen, Usono estas ankoraŭ ege malfacile kapti. La milito daŭris, kaj la germanoj, fine, prenis kaj faris pacon.
  Post kiam la germanoj turnis sin al Sovetunio.
  En 1945, la E-50 kaj E-75 iris en produktadon. Hitler malpermesis la produktadon, krom malgranda serio de gvatveturiloj, de tankoj pli malpezaj ol kvindek tunoj.
  La Pantero pezis kvardek kvar tunojn kaj duonon. "Pantero" -2 jam estas kvindek du tunoj. E-50 jam tiris preskaŭ sesdek kvin tunojn. La lasta tanko havis tre decan frontan kirason de 150 mm de la kareno ĉe deklivo de 45 gradoj, kaj 185 mm de la frunto de la gvattureto, ankaŭ laŭ angulo. Pafilo de 88 mm kun barellongo de 100 EL. Kaj 82 mm da kiraso sur la flankoj, ankaŭ sub deklivoj. En kombinaĵo kun motoro kiu akcelis ĝis 1200 ĉevalfortoj kiam akcelita, tre potenca meza tanko.
  Plus dek du pafoj por minuto.
  Eĉ pli peza E-75 pezanta pli ol naŭdek tunojn. Ĉi tiu tanko rezultis ne tute sukcesa. La 128mm pafilo havis pli malrapidan pafrapidecon, pli malaltan buŝrapidecon, kaj havis neniujn avantaĝojn proksime komparite kun la 88mm E-50.
  La fronta kiraso de la kareno estas iomete pli bona ol 160 mm je angulo de 45 gradoj. Tamen ne necesas pli. Li tenas ĉiujn usonajn pafilojn, kaj eĉ sovetiajn. La defenda turo estas grandioza: 252 mm frunto, 160 mm flanko kaj postaĵo. Videblas, ke almenaŭ ekzistas pli-malpli fidinda protekto por la turo, precipe la flanko.
  La flanko de la kazo estas 120 mm, kio estas akceptebla, krome vi ankaŭ povas pendigi ekranojn. La motoro tamen estas sufiĉe malforta je 900 ĉevalfortoj. Ĝenerale, kompreneble, la tanko estas nefinita, sufiĉe alta. Memorigas min pri sufiĉe superkreskita "Tigro" -2 kun similaj problemoj.
  Ambaŭ germanaj aŭtoj estas neperfektaj, sed la E-50 estas, kompreneble, pli praktika.
  Nu, kaj la E-100. Sed ĉi tiu aŭto estas eĉ pli peza kaj pli malbona en veturado de rendimento ol la E-75.
  La E-100, pro sia granda maso, estis produktita en malgrandaj kvantoj.
  Kaj la militistaro mem ĝenerale aprobis la E-50.
  Printempe de 1946, ĝuste la 20-an de aprilo, dum la naskiĝtago de la Fuhrer, la germanoj translokiĝis al Sovetunio.
  Ili havis grandan nombron da aŭtoj kaj ekipaĵo. Dekoj de miloj da tankoj de malsamaj versioj. Sovetunio ankaŭ havis la serian T-34-85 kaj IS-2 kaj IS-3 en servo. La T-44 ne estis tute sukcesa. Kaj la T-54 ankoraŭ ne estis preta.
  La germanoj produktis la E-50 kaj E-75 en nombregoj.
  Stalino malpermesis, post la perdo de grava parto de la lando, evoluigi maŝinojn pli pezajn ol kvardek sep tunoj.
  Krom la granda nombro da T-34-85, kaj la iom pli malgrandaj IS-2 kaj IS-3, la SU-100 estis amasproduktita, kio estis relative simpla kaj efika memvetura pafilo.
  Oni devas rimarki, ke la plej masiva tanko T-34-85 povis nur penetri la germanan E-50-serion en la flankon, kaj la E-75, eĉ de la flanko, estis tro malmola, kaj nur la SU-100 povis fari. ĝin, kaj poste fermu.
  Do la fortoj estas klare neegalaj. La germanaj tankoj mem trapikis la sovetiajn de grandaj distancoj. Kaj nur la IS-3 havis pli-malpli kontentigan protekton de la frunto, kaj tiam la supra parto.
  Jen la germanoj sur la teritorio de Sovetunio.
  Gerda, Charlotte, Christina kaj Magda en la E-50. Ili fajfas kantojn kaj muĝas.
  Ni ĉiuj dubas pri la virŝafa korno,
  Dio estos por ni!
  Kaj kiel ili prenos kaj pafos al la malamiko.
  Tridek kvar forblovis la turon. Jes, la batalskipo, vi nenion diros.
  Charlotte komentis kun malkontento:
  Ni ankoraŭ ne havas multe da kiraso. La malamiko povas, kaj surbordi kaj hoki!
  Christina notis:
  - Sed la pafilo estas preciza, kaj mortiga! Do unu kompensas la alian!
  Gerda siblis:
  - Ni rompos ilin ĉiujn!
  Dume, Natasha batalas kontraŭ la Fritz en la SU-100 kun sia skipo.
  Oleg Rybachenko estis la kvina membro de la SU-100-skipo kune kun Natasha, Zoya, Augustina kaj Svetlana.
  La knabinoj kapjesis aprobe.
  - Vi estas batalanto, kio estas bonega!
  Nataŝa pafis al la malamiko. La ŝelo trafis la frunton de la germana aŭto, reboŝiĝis. La knabino kolere frapis sian nudan piedon. Kaj ŝi kontrolis:
  - Kaj nun vi estas knabo! Vi ŝajnas esti inteligenta, ĉu ne?
  Oleg kapjesis. Li estas senmorta knabo, do li povas fari multon. Jen la germana E-75 antaŭen. Kiel trarompi ĝin?
  La genia knabo komprenis ĝin, flustris al la kuglo:
  - Ni estas metalo, samsangaj - vi kaj mi!
  Kaj helpe de sia nuda, infaneca piedo, li malfaldis la vidon, kaj pafis.
  Ne gravas kiom forta estas la germana tanko kun fronta kiraso, sed se vi trafas ĝuste fin-al-finan aŭ kombinaĵon de fortolinioj, la tanko pruntedonas sin. Kaj tiam la metalo krevis, kaj la batalkompleto komencis eksplodi.
  Oleg Rybachenko knaris:
  - Ĉi tiu estas la plej alta klaso!
  Nataŝka tiklis la nudan kalkanon de la knabo kaj kapjesis:
  - Pafu!
  Oleg Rybachenko denove pafis de la SU-100. Ili trafis de longa distanco, kaj tiam la 100 mm sovetia pafilo ne prenis la plej novajn germanajn tankojn: E-50, kaj E-75. Sed la knabo estas fenomena. Kaj li sukcesas bati la malamikon.
  La terminatorknabo denove pafas. Kaj ĝi trarompas la E-50. Ĉi tiu tanko estas rapida kaj devas esti trafita. Kaj la germanoj estas ĉiuj bastono kaj bastono.
  Zoya pafas. Kaj tre trafa.
  Trafas la malamikon en la turo. Tiam Oleg Rybachenko denove pafas. Cent milimetra kanono faras mirindaĵojn.
  La knaba genio muĝas:
  - Mi disŝiros vin! Mi disŝiros vin! Ĝi ne estos bona!
  Kaj denove, kiel infano, li prenos ĝin kaj tre trafe martelos ĝin. Kaj vere disŝiru la malamikon.
  Post kio ĝi eldonos:
  - Mi estas supersona batalanto!
  Kaj denove, helpe de nuda piedo, li pafos.
  La infano aspektas nur dekdu, sed li estas tre rapida kaj fenomena.
  Jen ŝi pafis helpe de nudaj piedfingroj kaj Aŭgusteno.
  Kaj la knabino frakasis la E-50.
  La germanoj suferas gravan damaĝon. Sed ilia lavango de tankoj pli kaj pli proksimiĝas. Jen la E-100 en moviĝo. Ankaŭ potencaj kirasoj, armiloj kaj ŝildoj.
  Sed ankaŭ liaj knabinoj kaj knabo trarompas.
  La germana aŭto brulas kaj estas disŝirita.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Gloro al la Sankta Patrujo,
  Kun ekstertera furiozo!
  Denove la knabo pafis, frakasis la faŝiston kaj palpebrumis al la knabinoj. Kaj denove la infano pafas kaj dispremas la malamikon.
  Batalante ni diru nur la knabo. Kaj pafas kuglon. Kaj la tanko Tiger-2, malmoderna sed potenca, jam fariĝis viktimo. La germana "Pantero" -2 ankaŭ suferas pro malvenko. Sed ŝi preskaŭ konkeris Usonon mem.
  Kaj nun Sovetunio premas.
  Oleg Rybachenko, aliflanke, pafas kaj trafas certe.
  Kaj tiel ili komencis pafi laŭvice kaj kanti...
  Nataŝa piedbatis sian nudan piedon kaj blekis:
  - Tio estas el la tajgo...
  Zoja ankaŭ pugnobatis siajn nudajn piedfingrojn kaj knaris:
  - Al la Britaj Maroj ....
  Augustina ankaŭ pafis obuson kaj diris:
  - Ruĝa Armeo!
  Svetlana pafis obusojn per la nudaj piedfingroj kaj diris:
  - Pli forta ol ĉiuj!
  Oleg Rybachenko fuŝis, kaj publikigis:
  Kaj Ruĝa...
  Nataŝa pafis kaj knaris:
  - Potence kunpremas!
  Zoja ankaŭ vangofrapis kaj bojis:
  - Via bajoneto kun kaloza mano!
  Aŭgusteno sonoris kaj blekis:
  - Kaj ni devas...
  Svetlana lanĉis mortigan atakon kaj kriis:
  - Nehaltigebla!
  Oleg Rybachenko denove ekpafis, ridante:
  - Iru al la lasta...
  Nataŝa sendis ĵetaĵon kaj muĝis:
  - Morta batalo!
  Kaj la knabinoj disiĝis, la pafilo draŝis ĝis la obusoj elĉerpiĝis.
  Jes, Oleg Rybachenko denove militas.
  Sed la Ruĝa Armeo havas malfacilan tempon. La germanoj antaŭeniras. Ili havas pli da ekipaĵo, pli da infanterio. Kaj japanoj venas de la oriento.
  Ne rezistu kontraŭ tia potenco.
  Gerda kaj ŝia skipo batalas sur la E-50. La germanoj jam sturmas Voroneĵ. La batalado estas furioza.
  Unuflanke, germana tanko, kiel batalanto de sia speco, estas tre bona. Sed la estraro estas sufiĉe malforte protektita. Kaj ĉi tio estas lia minuso, do knabinoj estu viglaj.
  Estas ankoraŭ multe da T-34-85 produktita. Ĉi tiu maŝino ankoraŭ estas en amasproduktado, kaj la germana 88mm pafilo en 100EL rikoltas abundan rikolton de longa distanco.
  Ankaŭ la SU-100 estas pli kaj pli produktata, kiu, estante memvetura pafilo, estas pli facile fabrikebla ol tanko, sed la pafilo estas pli forta.
  Ĝuste nun, premante la stirstangan butonon per la nudaj piedfingroj, Gerda trarompis la sovetian sekigilon. Proksime tia maŝino povas esti tre danĝera.
  La blonda terminanto prenis ĝin kaj kantis:
  - Miaj nervoj ne estas el ŝtalo,
  Vi tute kaptis min!
  Kaj tiam la kanono de Charlotte ekpafis, kaj dispremis la tridek kvar.
  Kaj pafilo kiu pafas dek du pafojn po minuto atingas grandan distancon.
  Plue, kiel Christina pafas. Kaj ĝi ankaŭ faros ĝin tre trafe kaj precize. Ŝi frakasis tankon de la Ruĝa Armeo kaj grincis:
  - Rabia fajro! Uru Stalin!
  Poste lupanula kaj Magda. Ŝi faris ĝin tre precize helpe de siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ŝi kantis:
  - Por la gloro de la eterna Patrujo!
  Tiam la knabino ekridas...
  La germana maŝino funkcias mem sen misfunkciadoj.
  Ĉi tie, la IS-2 iĝis ĝia viktimo, sufiĉe potenca kaj danĝera tanko, sed nebone protektita per la frunto de la turo.
  Nur la IS-3 en la frunto havas relative bonan protekton, sed ĉi tiu tanko ankoraŭ estas produktita en malgrandaj aroj. Ĝi havas tro kompleksan turformon. Kvankam la IS-3, kiel batalpraktiko montris, almenaŭ havas ŝancon konveni en E-serio veturiloj proksime.
  Pli pezaj tankoj ankoraŭ ne estas produktitaj en Sovetunio, kaj eĉ ilia evoluo estis ĉesigita. Ĉi tio, kompreneble, kreas problemon. La germanoj havas nur la E-25 memveturajn pafilojn en la malpeza serio, sed ĝia produktado estas preskaŭ frosta. Kvankam la maŝino ne estas malbona.
  Nur du ŝipanoj kaj unu kaj duono metroj da alteco. Malgranda per 75mm pafilo de la Pantero. Ĉasisto por sovetiaj aŭtoj.
  Sed la Fuhrer preferas potencon. Eĉ la E-50 estas iom post iom pli malalta ol la E-75, kiu ankaŭ estas fermita de la flankoj per klapoj.
  E-75 estas malfacile penetrebla eĉ en la flankon. Kaj la germanoj uzas ĝin en sukcesoj ...
  Du germanaj pilotoj Alvina kaj Albina jam sukcesis superi la nombron de faligitaj aviadiloj pli ol tricent kaj ricevis: Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  La knabinoj estas tiel bonegaj militistoj kaj la plej bonegaj en la mondo. Jes, eĉ se Huffman havas pli da aviadiloj faligitaj nuntempe, sed ili estas, sed multe pli belaj.
  Kaj ili batalas, kiel regulo, nur en unu bikino kaj nudpiede.
  Alvina malflugigis tri sovetiajn aviadilojn de sia ME-262 X per 30 mm aviadilkanonoj kaj ĉirpetis:
  - Mi estas la torĉo de neniigo!
  Albina, farante similan fajron, konfirmis:
  Ni estas totala neniigo.
  Kaj ŝi detranĉis kvar pliajn sovetiajn aviadilojn...
  Militistoj tre batalas en sia humoro, sed ili konstante ridetas.
  Ili tre amas virojn, kaj laboras per sia lango. Kaj ili amas ĝin. Tiaj militemaj belecoj.
  Ĉi tie ili pafis sovetian TU-3, kaj frakasis ĝin en pecojn... Jen ilia fajra saluto.
  Knabinoj, resume, ne rezignas. Kaj la Ruĝa Armeo ricevas de ili.
  Sed aliflanke ankaŭ Anastazio kaj Mirabela batalas en la sama bikino kaj nudpiede - ili gajnas siajn kontojn! Ili knabinoj estas tre agresemaj.
  Kaj Anastazio pafis germanan aviadilon kaj eligis:
  - Mi estas bonega piloto!
  Mirabela ĵetis kanonon en 37 mm germanan aŭton kaj grincis:
  - Mi estas supermilitisto!
  Knabinoj kaj fakte kion vi bezonas ....
  Sed ili batalas sur la malmoderna Yak-9 T, kiu, kompreneble, ne tiras kontraŭ reaktivaj germanaj veturiloj. Sed belulinoj sukcesas batali. Kaj evitu trafi.
  Kaj kial? Ĉar ili estas nudpiedaj kaj en bikino. Do ne fortranĉu ilin.
  Militistoj, kiel ni povas vidi, komprenas kio estas nuda haŭto.
  Anastazio pafis alian germanan batalanton kaj grincis:
  - Por la Patrujo!
  Mirabela detranĉis HE-162 kaj blekis:
  - Por Stalin!
  La plej danĝera germana batalanto ME-262 X, ĝi havas kvin aerkanonojn, kaj grandan rapidecon, svingitajn flugilojn, potencan kirason.
  Estas pli facile malkonstrui aŭton HE-162 kiu estas malpeza, malmultekosta, sed tre manovebla.
  La ME-1010 montriĝis ne tute sukcesa por la germanoj, kio estas sendube bonega aviadilo laŭ flugaj trajtoj, sed ĝiaj flugiloj ŝanĝas sian svingon kaj postulas altkvalifikitajn pilotojn. TA-183 montriĝis pli praktika, kaj ankaŭ iras al la fronto.
  Sed Hitler preferas la tre kirasan ME-262 X, kun potencaj armiloj.
  Ĝis nun la ŝraŭbmaŝinoj de Luftwaffe ankoraŭ ne estis elproduktitaj. La TA-152 estas la plej sukcesa universala veturilo, kaj la ME-309 daŭre estas en batalo. Ili estas pli bonaj ol sovetiaj batalantoj en rapideco kaj armilaro. Kaj kvankam la Yu-488 estas ŝraŭbmaŝino, la sovetiaj jakoj eĉ ne povas atingi ĝin. Jes, eĉ la pli progresinta LA-7 estas pli malalta ol ĉi tiu aŭto en rapideco.
  Kaj kion fari kontraŭ jetbombistoj: "Arado", Yu-287 kaj aliaj.
  Sovetia aviado, sen reagaviadiloj, estas malforta.
  Tamen, Anastazio kaj Mirabela ankoraŭ sukcesas akiri bonajn poentarojn eĉ en tiaj kondiĉoj.
  Do ili revenis, benzinumis kaj denove en batalon. Denove faligi germanajn aŭtojn. Kaj ili faras ĝin kun granda efiko.
  Neniu en sovetia aviado povas kompari kun sia paro. Krome, knabinoj havas sekson por esti pli fortaj. Kaj kutime ili ĉiam havas malsamajn virojn. Kaj ĉi tio donas al la knabinoj tian forton!
  Ĉi tio estas unu el la sekretoj de ilia fenomena sukceso.
  La knabinoj jam ricevis la oran stelon de la heroo de Sovetunio, kaj palpebrumas unu al la alia.
  Ili denove flugis, pafis iun.
  Anastazio tranĉis Yu-288, sufiĉe potencan bombiston, per sia 37mm aviadilkanono.
  Kaj Mirabela malflugigis Yu-287-jeton, ankaŭ uzante la saman 37-milimetran pafilon. Tiaj pafiloj ebligis, kun la fenomena precizeco de la knabinoj, trafi malamikajn veturilojn malproksime. Kvankam la municio estis limigita, kaj vi riskas morti.
  Knabinoj batas per nudaj piedoj kaj kantas:
  - Flugu la falkojn kiel aglojn,
  Ni estas por Stalino antaŭen!
  Nia sukceso ne estas malproksima
  Malfermu gajnan konton!
  Do la militistoj, kompreneble, ne lasos la faŝistojn. Kaj ili tiel forte trafos ĝin, ke ĝi vundos la Fuhrer.
  Anastasia Vedmakova, kompreneble, manovras. Yak-9 estas pli ol sescent kilometroj, ĝi ne elpremos, eĉ malpli per peza pafilo, sed pli-malpli ĵetas kaj turniĝas.
  Iom pli bona ol la Yak-3, kiu tamen estas pli multekosta kaj postulas altkvalitan duraluminon. Kaj Sovetunio perdis multe da teritorio. Kaj la Yak-9 povas esti produktita en grandegaj kvantoj.
  Sed la Tria Regno, kune kun Japanio, ne povas esti daŭrigita.
  Mirabela pafis ME-262 kaj kantis:
  - Por la gloro de la Patrujo de Rusio,
  Ni feliĉigos la tutan mondon!
  Anastazio detranĉis alian germanon kaj knaris:
  - Jen la nomo de la plej radianta amo!
  Kaj ankaŭ kiel muĝi. Kaj draŝu sur Fritz.
  La knabinoj estas certe tre, tre mojosa.
  Kaj la germanoj, dume, pli kaj pli profundiĝas en la teritorion de Sovetunio.
  La japanoj ankaŭ eniras la agon. Kaj estas multaj el ili kaj ili veturas la ĉinojn antaŭ ili.
  La flavaj soldatoj premas por trarompo. Kaj ili laŭvorte ĵetas kadavrojn ĉe ĉiuj alproksimiĝoj.
  Sed estas tiom da ili, ke ili fine trarompas.
  La japanoj kaj ilia flava armeo ŝtormas Ĥabarovskon. Perdoj estas tute ignoritaj.
  Sed ilin renkontas sovetiaj knabinoj tie.
  Alenka kaj ŝia teamo.
  La knabinoj defendas Ĥabarovskon. Ili ĵetas obusojn al la malamiko per siaj nudaj piedoj.
  Kaj ili kantas ridante:
  Ni estas bonaj knabinoj
  Kaj la malvenko de ĉiuj batalantoj ...
  La voĉo estas tiel laŭta
  En la gloro de frenezaj patroj!
  Kaj denove flugas la grenadoj ĵetitaj de la nudaj piedoj de la belulinoj.
  Alenka, tuj kiam ŝi turnas, falĉas la ĉinojn kaj grincas:
  - Gloro al nia tero!
  Anyuta ĵetos obuson per siaj nudaj piedfingroj kaj muĝos:
  - En la nomo de pli altaj potencoj!
  Kaj ankaŭ vangofrapu mortigan eksplodon.
  Angelica poste pafas. Kaj li ankaŭ ĵetas grenadon per sia nuda piedo.
  Kaj krias:
  - Por novaj landlimoj!
  Kaj tiam Maria trafos. Kaj ŝi ankaŭ detranĉis vicon da flavaj batalantoj, kantante:
  - Vosto post vosto! Okulo por okulo!
  Kaj palpebrumu al viaj amikoj.
  Kaj tiam la Olimpikoj ĵetos tutan skatolon da eksplodaĵoj al la samurajo kaj la ĉinoj.
  Kaj muĝas:
  - Por la gloro de la Patrujo!
  Kaj denove, la kvin ekstermas la fremdan armeon.
  Sed japanoj jam kolektis multe da ĉinoj. Ili grimpas kaj grimpas. Kaj tutaj amasoj da kadavroj kreskas.
  Alyonka pafas, ĵetas sian nudan kalkanon kaj kriegas:
  - Por Stalin!
  Anyut ankaŭ ĵetos obuson per sia nuda piedo kaj grumblos:
  - Instruistoj!
  Angelica forĵetos la vicon. Li ĵetas donacon per la nuda piedo, kaj grincas:
  - Por Lenin!
  Kaj tiam Maria, kiel draŝisto ĉe la malamiko. Kaj la piedfingroj de nudaj piedoj komencos detruon.
  Post tio ĉinoj disiĝas en ĉiuj direktoj...
  Kaj tiam, kiel la Olimpikoj, li prenos kaj elmetos barelon da nitroglicerino. Kaj trempu ĉiujn.
  Kaj la militaristoj falas al si mem...
  Oleg Rybachenko kaj lia teamo ankoraŭ batalas por Tula. La germanoj provas ĉirkaŭi Moskvon. La urbo Tula jam forpuŝis la atakon de la Fritz en kvardek-unu.
  Sed la malamiko estas multe pli forta nun. Kaj faras agreseman senŝeligadon. Kaj bomboj pluvas sur la Ruĝan Armeon, kaj aliajn mortigajn fortojn.
  Tre potenca kontraŭulo. Kaj ili ĵetas en batalon tro da nigraj batalantoj, araboj, indianoj. Kaj ĝi ŝajnas ne ĉesi.
  Oleg Rybachenko pafis al la E-75 kaj kantis:
  La soldato ĉiam estas sana
  La soldato estas preta por io ajn...
  Kaj polvo kiel de tapiŝoj,
  Ni foriras de la vojo
  Kaj ne ĉesos!
  Kaj ne ŝanĝu krurojn
  Niaj vizaĝoj brilas
  Brilaj botoj!
  Kaj denove la knabo pugnobatas la nazion de malproksime. Sed la fortoj ja estas neegalaj.
  Kvankam Tula staras heroe. Kaj en la sudo, la nazioj alproksimiĝas al Stalingrado.
  Sed kion ili opinias, ke ili venkos tie?
  Oleg Rybachenko denove pafas al la nazioj kaj kantas:
  Kaj tia kaoso
  Plenigis la universon...
  La malĝoja sorto de la homaro -
  Eltenu doloron, suferon!
  Kaj denove la knabo falis, kaj la faŝisma "Maus" -2, tre timinda maŝino, ekbrulas.
  Nataŝa logike rimarkis:
  Neniu forto povas stari kontraŭ ni!
  Kaj palpebrumis al la knabo.
  Plu lupanula kaj Zoya. Ankaŭ muĝado:
  - Por mia aliro al venko!
  La SU-100 funkcias por si mem kaj ne pensas ĉesigi la senŝeligon.
  La germanoj iom post iom preteriras Tula. Ili havas multajn fortojn, multe da infanterio. Kaj movantaj tankoj de diversaj markoj.
  Jen, ekzemple, la sama "Lev" -2, tre potenca maŝino: ĝi pezas cent tunojn, kaj la fronta kiraso estas 300 milimetrojn klinita. Nenio ŝajnas rompiĝi.
  Sed Oleg Rybachenko ankoraŭ pugnobatas. Montras sian plej altan klason - kaŝpafisto.
  Kaj li batas sin, kaj li batas...
  De la nazioj, nur fragmentoj forflugas. Sed ili ankoraŭ ne volas malrapidiĝi.
  Oleg Rybachenko grincas:
  - La estonteco estas nia
  Ni estas Agloj, Jedi!
  Kaj denove la knabo leviĝas ĉe ĉevaloj. Kaj denove, la nazioj je penco.
  Kaj la tankoskipo de Gerda jam estas en Stalingrado. Ĉi tie tiaj agresemaj bataloj estas en plena svingo.
  Gerda, pafante, krias:
  - Mia korpo estas fera!
  Charlotte premis la butonojn de la stirstango per la nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Tiel utila por batalo!
  Kaj palpebrumis al sia kunulo.
  Tiam ŝi lupanula denove kaj rompis la tridek kvar.
  Tiam donis pafon kaj Christina. Ŝi rompis la sekiĝon de la Ruĝa Armeo, kaj bruegis:
  - Mi estas freneza knabino! Mi disŝiros ĉiujn!
  Kaj tiam Magda pafis per la nuda piedo.
  Knabinoj el Germanujo, ĝenerale, fartas bone. Kaj ŝmiru la malamikon.
  . ĈAPITRO #2
  Sed tiam ilia aŭto estis trafita flanke. Mi devis halti kaj ripari.
  Gerda kaprice rimarkis:
  Ni denove perdas tempon!
  Charlotte frotis la surfacon de la kiraso per sia nuda piedo kaj grumblis:
  Ni venĝos kaj venkos!
  Kaj tiam ŝi prenis ĝin kaj malkovris siajn dentojn. Kaj eligis sunradiojn el perlaj dentoj.
  Kristina prenis ĝin kaj knaris:
  - Por la Patrujo sen konsilo!
  Kaj ankaŭ vangofrapu la kirason per sia nuda kalkano!
  Magda konsentis.
  - Kaj neniu sensencaĵo!
  La knabinoj decidis ludi ŝakon por la momento. Paro por paro. Kaj ili komencis konstrui strategion tie.
  La ludo estas interesa. Sed la knabinoj kverelis pri ĉiu movo kaj frapis kapojn.
  Gerda rimarkis kun dentogrinto:
  - Mi estos la plej alta aksiomo!
  Kaj kiel ridi..
  Mi imagis mian samnomulo el la fabelo de Andersen. Jen ŝi estis kaptita en la arbaro de rabistoj. Ili malmuntis la kaleŝon, kaj preskaŭ ĉiuj vestaĵoj kaj multekostaj botoj estis prenitaj de Gerda mem. Do Gerda denove estas nudpieda, kaj en sakaĵo. Jen kiel ŝi aspektis, kun la manoj ligitaj malantaŭ la dorso.
  Li marŝas tra la aŭtuna malvarma arbaro. La nuda plando sentas ĉiun ŝvelaĵon, ĉiun ŝvelaĵon, ĉiun branĉeton. Gerda timas kaj volas manĝi.
  Ŝi eĉ sukcesis resaniĝi en la palaco. Kaj sur la aŭtuna herbo estas frosto, rememoriga pri la malvarmo, kiun ŝi ĵus spertis.
  Gerda ridis... Ŝi pensis, ke en la fabelo de Andersen klare mankas sufiĉe da rostitaj kalkanoj. Kaj tio estus bonega!
  La tanko estis riparita rapide. La damaĝo estas malgranda. Kvankam la ŝelo de centmilimetra kanono trafis la flankon. Kiu povas esti danĝera.
  Charlotte premis siajn nudajn piedfingrojn sur la stirstangbutonojn, kaj kantis:
  - Mi estas tankdetruanto,
  La koro brulas...
  La pafilo estas mia hejmo!
  Kaj la ŝelo rompiĝis ankoraŭ tridek kvar. Ĝis nun, ĝi estas la T-34-85 kiu regas la batalkampon. Kaj pezaj veturiloj en la Ruĝa Armeo estas relative maloftaj.
  Sed tiam aperis la IS-3. Li havas malfortan punkton: la suban parton de la korpo. La frunto havas grandan angulon de deklivo. Ĝi havas formon: ezoko-muzelo. Sed se vi trafos la malsupran parton de la frunto, tiam ne estos kompato.
  Magda helpe de nudaj piedoj direktis kanonon al la malamiko. Kaj kiel vangofrapis, kaj la kuglo flugis.
  Kaj la sovetia aŭto eniris la inteston. La gvattureto estis forŝirita kaj konkoj komencis krevi.
  Gerda ekkriis:
  - Kaj vi estas bela belulino!
  Magda ekkriis, skuante siajn grandiozajn mamojn:
  - Neniu haltigos min!
  Charlotte memfide konfirmis:
  - Kaj neniu gajnas!
  Christina knaris responde:
  - Malbonaj lupoj disbatas malamikojn!
  Gerda grumblis:
  - Malbonaj lupoj - saluton al la herooj!
  La nazioj ĉirkaŭis Tula kaj la infanojn, kune kun kvar knabinoj ili devas eliri el la ringo.
  La knabo, knabino kaj knabinoj kuras al si kaj ĵetas obusojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj la nazioj prenas damaĝon kaj ne povas bati ilin.
  Oleg, pafante, kantis:
  - En la nomo de la sankta Patrujo,
  Ne genuigu nin!
  Margarita ĵetis la mortodonon per la nuda piedo kaj grincis:
  - Ne! Neniam metu!
  Natasha, pafante kaj resaltante, aldonis:
  - Ne venu problemoj al nia domo!
  Kaj ankaŭ kun nuda piedo, kiel lanĉi mortigan granaton.
  Plue, Zoya evitos la fragmenton, kaj ankaŭ lasos la disbatajn aferojn rompiĝi per ŝiaj nudaj piedfingroj ...
  Kaj muĝas:
  - Estos bonega!
  Kaj tiam Angeliko pafos al la malamiko. Falĉu ĝin en sovaĝa furiozo. Kaj denove muĝas:
  - Mi estas freneza drinkulo!
  Kaj granato flugos de nuda kalkano.
  Kaj tiam Svetlana, ĉar ŝi prenas ĝin kaj batas ĝin dolore.
  Ĉi tiuj, kompreneble, estas knabinoj - kion morto alportas al malamikoj.
  Nataŝa, pafante al la malamiko, grincas:
  - Neniu haltigos nin, eĉ la diablo ne venkos nin!
  Kaj flugas de ŝiaj nudaj piedoj, granato en arko. Kaj lupanet, jes, ĝi disĵetos ĉion kaj, krome, malproksimen.
  Knabinoj certe kapablas venki la trafitan teritorion. En la sudo, batalado estas en plena svingo en Stalingrado, kiun la Ruĝa Armeo tenas. Tuta kolosa perdo de la japanoj prenis Ĥabarovsk kaj avancante sur Vladivostok.
  Nu, tie ilin renkontos tiuj, kiuj ĝin bezonas.
  Anna Vedmakova spertis ne tre agrablan adiaŭan ceremonion kun sia fidela flugĉevalo. La batalanto, kiu iĝis la indiĝena MiG-4, sur kiu tiom da germanaj aviadiloj estis malflugigitaj, simple forbrulis dum la aeratakoj de la japana flotemo, same kiel sufiĉe da aliaj veturiloj kaj ŝipoj. Post kiam la vulturoj el la Lando de la Leviĝanta Suno bekis la urbon, Vladivostoko estis malĝoja vidaĵo. Tamen, la entombigo de la mortinto estis okazigita en armea maniero sufiĉe modeste kaj rapide. La piloto Vedmakova bruligis ŝiajn krurojn, la piedojn de la knabino estis kovritaj de veziketoj, kaj tial ŝi marŝis nudpiede, zorge surpaŝante la piedfingrojn. La japanoj ankoraŭ ne ripetis la atakojn, ili koncentris siajn klopodojn por subteni la progresantajn frontojn. Vedmakova preteriris la blokadon, ĝi estis vigle purigita, inter la laboristoj estis granda nombro da infanoj. Maldikaj, nudpiede, kun vizaĝoj ruĝiĝintaj en la freŝa printempa suno, ili rastis rompitajn kahelojn, levis falintajn telegrafstangojn, simple balais la stratojn.
  La maljunulo super la knaboj en pionira kravato, sed sen ĉemizo (ĝi pendis aparte, ŝajne la knaboj prizorgis iliajn vestaĵojn), alkuris al la piloto.
  - Ni laboras rapide, kamarado majoro, ĉio estos preta baldaŭ! Ni purigos la straton, ĝi estos glata kiel antaŭ la milito!
  Vedmakova ridetis kaj ĵetis al li dolĉaĵon:
  - Jen, prenu ĝin! Jen nia sovetia natura ĉokolado, ne usona veneno.
  La knabo fervore palpebrumis.
  - Kaj ni elpensis novan kromnomon por la usonanoj! Ĉar nun ili estas kune kun Hitler kaj Hirohito, ili ne estas jankioj, sed Pindos!
  La knabineto klinis sin antaŭ la knabo:
  - Kiel vi diris, kiuj ili estas?
  La juna pioniro ripetis:
  - Pindo! Do nun ni demetos la jankiojn, kiuj perfidis nin!
  Vedmakova karesis la kapon de la knabo, tiam ŝia granda, forta mano transiris la maldikajn, vejnajn ŝultrojn de la knabo. La knabo ridetis reen: liaj dentoj estis blankaj, kaj etendis sian kalan manplaton. La majoro premis la manon de la knabo kaj respondis:
  - Ni devas memori la nomon! Sed finfine ni ankoraŭ ne militas kontraŭ Ameriko, do estas antaŭtempe elpensi kromnomojn!
  La knabo respondis:
  - Usonanoj estas pli malbonaj ol japanoj kaj germanoj, ĉar ili preferas batali pro prokurado. Kiom ajn kruelaj estas la batalantoj de la Leviĝanta Sun-Imperio, ilia braveco estas konata de ĉiuj!
  Sorĉisto interrompis:
  - Mi mortigos ĉi tiujn kuraĝulojn! Kaj kiel eble plej baldaŭ!
  La nova aganta garnizono Krotov neatendite subskribis ne tute logikan ordon kaj sendis militan piloton kun grupo da maristoj al Ĥabarovsk. La ordo sekvis tuj, estis necese reflekti la ofensivon de la japanaj unuoj. Vedmakova, kompreneble, atendis, ke ili donos al ŝi batalanton, sed... Kaj la fronto ne disponis pri liberaj aviadiloj, kaj la plifortigoj de ilia centro ankoraŭ ne alvenis. La vojaĝo de Vladivostok al Ĥabarovsk daŭris iom da tempo kaj la majoro estis laŭvorte ĵetita de la reloj en bolantan batalon.
  La japanoj provis preteriri la bone fortikigitan grandurbon kaj ĉirkaŭi ĝin. La militisto apenaŭ havis tempon por salti en la tranĉeon per la maŝinpafilo antaŭ ol la atako komenciĝis.
  La sorĉisto demandis kapitanon Sinitsin, kiu kuŝis apud ŝi:
  - Do, la malamiko planas la taktikon de Friedrich, aŭ pli ĝuste generalo Nogi, preteriri la fortikaĵojn kaj meti nin en la malantaŭon.
  La kapitano gruntis.
  - Li provu bruligi la voston de la rusa ĉevalo! Do li estos batata per hufoj, ke ĝi ne ŝajnos sufiĉe!
  La aspiloto ŝercis:
  - La ĉevalhufoj, verŝajne ne el Krupp-ŝtalo, sed niaj sovetiaj!
  Ŝiaj vortoj estis interrompitaj de la hurlado de konkoj. Ĉi tie ĝi kuŝas en longe fosita tranĉeo, ĉirkaŭ Ĥabarovsk estas ĝenerale nobla vico de fortikaĵoj, minaco de japana invado ekzistas de pli ol unu jaro. Obusoj krevas antaŭ kaj malantaŭ la tranĉeoj, estas multe da muĝado de ili. Ĝenerale, la fama japana shimosa kreas multe da bruado kaj fumo. La militisto rigardas sen timo, eĉ kun ioma indiferenteco. Eksplodoj de konkoj estigas malpurajn fontanojn, jen unu el ili kaŭzis la teron skuiĝi. Tio signifas, ke pafilo trafas, kun kanona kalibro de bonaj tricent milimetroj. Oni aŭdas la ĝemojn de la vunditoj... Tra la kanonado ili ŝajnas malpezaj vaporoj, kiujn ne ĉiu orelo povas kapti. Ĉi tie la piloto-militisto estis ŝprucita per tero. Tamen la knabino, ternante, skuis la polvon el siaj ruĝaj plektaĵoj:
  - Tiel ĉiam estas, se oni kuŝas oni malpuriĝas! Kaj se vi ellitiĝis, vi restas unu aŭ du!
  La artileria preparo montriĝis mallonga, eble la japanoj ne havis tiom da obusoj. La atako komenciĝis. Pluraj japanaj takoj veturis antaŭen. Malgranda, kun iomete rondeta maŝinkorpo. La plej masiva tanko de la imperio de la Leviĝanta Suno: Chichiha. Vedmakova memoris siajn trajtojn. Fronta kiraso 30 mm, pafilo 47 mm, dizelmotoro 320 ĉevalfortoj. Krom veturado, en kiu ĉi tiu maŝino ne estas pli malalta ol la T-34, tiam ĝi estas eĉ pli malbona ol la germana T-3 de la 1943-modelo. Li eĉ estas vokita en la Malproksima Oriento, ternu! Sed cetere, la reĝino de la kampoj ne estas tanko, sed infanterio. Jen provu, alproksimiĝu al la minkampoj. Kiel oni diras: kie ne pasas kirasa trajno, trarampis soldato kun fusilo.
  La fusiloj de la japanoj estas kopiitaj de la germana Mauser. Mitraloj, forŝiritaj el la konata "Schmeister" el la unua mondmilito. Ĝenerale, la mallarĝ-okulaj havas avidon kopii la plej bonan de la alia flanko. Verŝajne japanaj projektistoj jam laboras pri la kreado de hibrido de la "Pantero" kaj la T-34!
  Estas ne pli ol dekduo da japanaj tankoj, kaj sovetia artilerio neniel rapidas renkonti ilin. La infanterio trotadas post ili, en la tradicia dika linio. La soldatoj de la lando de la Leviĝanta Suno mem estas vestitaj per uniformo, kiu iomete eligas flavecon, la koloron de la kakia stepo. Vedmakova rigardas ilin, rapide taksante la nombron da atakantoj. Okule, ili estas kvin aŭ ses mil, kaj maksimume mil rusoj sidas en la tranĉeoj, kovrante ĉi tiun sektoron de la fronto. Kaj la armiloj... La Malproksima Orienta armeo estas ekipita laŭ la resta principo, kaj nur oficiroj havas mitraletojn. Kio ŝi, finfine, estas majoro, tamen, sen posteno, reduktita al la nivelo de ordinara.
  Kapitano Paruo (ankoraŭ junega ulo) demandis la Sorĉiston.
  - Ĉu vi batalis kontraŭ la germanoj?
  La knabino respondis:
  - Ne! Mi kisis ilin!
  La kapitano subite paliĝis, komentis:
  - Ĉu vi memoras vian unuan kadavron!
  Vedmakova ridetis kaj balancis la kapon.
  - Mi estas piloto, kaj kiun mi faligis, mi kunfrapis, mi ne havas koncepton pri kadavroj! Cetere, dum la tuta Granda Patriota Milito, mia aviadilo neniam estis pafita!
  La kapitano fajfis iom mallerte.
  - Vi estas nur aso! Kaj kiom da ŝmiritaj germanoj vi havas!
  Sorĉistino eĉ pli larĝe ridetis.
  - Post la dudek-kvina mano la stelo de la heroo! Nur dudek ok.
  Sinitsin ekkriis:
  - Ho! Vi estas simple majstro de via metio!
  La knabino modeste respondis:
  - Ne necesas fari heroon, iun, kiu nur honeste plenumas sian devon. Nun la infanterio proksimiĝos, kaj ni renkontos ilin.
  La kapitano ektiris la riglilon de peza mitraleto pezanta bone dek kilogramojn. Mi tuŝis la hundon, la lanĉo estas tre streĉa, la pugo kun regreso. Ne tute oportuna koloso, sed ĝi trafas ... Vere, laŭ onidiroj, la germanoj jam havas pli potencan maŝinpafilon, sed kiu scias ĉu la sovetiaj projektistoj elpensos ion pli bonan. Sinits ne povis rezisti la demandon:
  - Kaj kial vi translokigis tiel mojosa piloto al la infanterio?
  Vedmakova duonŝerce respondis, ankaŭ klakante la konfitaĵon de sia mitraleto:
  - Kaj mi nur volis scii, kiel estas sidi sub fajro! Tio estus mojosa!
  - Kaj vi ŝajne perdis viajn botojn, se vi tiom hastis atingi la fronton!
  Vedmakova, fakte, penante plirapidigi la veziketojn, iris nudpiede. Kvankam dum la milito la plej multaj virinoj kaj infanoj elmontris nudajn kalkanojn en la somero, tio ne estis akceptita inter oficiroj, precipe en publikaj lokoj. Sed la Sorĉisto eĉ ŝatis reliefigi ĝin tiel. Ŝi respondis al Sinitsin simple:
  - Por ŝpari monon, fakte, la tuta kapitalisma mondo estas kontraŭ ni. Post ĉio, botoj eluziĝas, kaj ĉi tio estas laboro de multaj homoj!
  La kapitano konsentis, fervore palpebrumante.
  - Vi havas tre belajn krurojn! Ĉu mi povas karesi ilin!
  Vedmakova skuis sian fingron:
  - Ne nun! Tiam se vi pluvivos, mi varmigos vin por la nokto.
  Sinicin ruligis la okulojn.
  - Ve, vi estas rapida! Kutime virinoj rompas longe!
  Vedmakova volis respondi, sed eksplodo aŭdiĝis, japana tanko marŝinta antaŭen, ekkuris en minon. La knabino kantis:
  - Hitler veturis en aŭtomobilo, la bastardo estis krevigita de mino! Frakasita en fragmentojn - sed tio nur malmulte utilas!
  Alia japana tanko eksplodis, haltis, turnis sian muzelon kaj ekpafis sur la sovetiaj tranĉeoj. Triono sekvis lin. La japanoj tamen ne pensis ĉesi. La mallarĝ-okulaj grumblis: iliaj maŝinpafiloj ekfunkciis, metitaj sur duonrondaj, moveblaj turoj.
  La kapitano murmuris:
  - Tio estas bonega! Kiel iras la parado! Jen la armeo!
  Vedmakova prenis fusilon, ĉar la distanco al la infanterio permesis, kaj pafis al japana oficiro. La mallarĝ-okula falis, forĵetante la fusilon kun tia forto, ke ĝi ludis per la bajoneto en la printempa herbo. La aliaj japanoj daŭre kuris, nur iomete klinis sian korpon, ŝajne esperante tiamaniere eviti malvenkon, aŭ prefere redukti ĝian verŝajnecon. Vedmakova rememoris, ke tiel estas trejnitaj soldatoj en la armeo Quantude, kiu ne havas tempon por kliniĝi ĝustatempe, estas batata sur la kapo per bambua bastono. Ŝajnas al la reĝo-patro, Herodo estis tre kortuŝita! Ĉi li tamen pri Nikolao la 2-a. Nun ili denove batalas kontraŭ Japanio, kaj ne sur unu, sed sur pluraj frontoj. Tamen, ĉi tio ankaŭ havas siajn avantaĝojn. La knabino kantis:
  Venante - la Wehrmacht estas venkita en la cindro,
  Napoleono venkis nevenkebla!
  La malamiko ne povos treti la sovetian flagon,
  Kiam la popolo kaj la partio estas unuigitaj!
  Unu post la alia haltis la ruiniĝintaj japanaj tankoj, sed la infanterio, hirtita per bajonetoj, ekkuris eĉ pli rapide. La pozicioj de la sovetiaj trupoj haris de fulmoj, fusiloj aplaŭdis, foje intermetitaj de aŭtomataj eksplodoj. Ŝi malfermis fajron kaj Vedmakova. La japanoj, reŝargante en la movado, pafis de fusiloj. Ili kriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Banzai! Rus rezignu!
  La kugloj trapikis siajn kadavrojn kiel virbastonon en manietojn. Osta polvo, miksita kun sango, falis malsupren. Tamen, la plej multaj el la kugloj, kiel okazas en la batalo, pasis. La japanoj transiris la minkampon, la soldatetoj tro malpezaj por sia kurado eksplodigi la donacojn preparitajn por la tankoj.
  Vedmakova sentis la brutalan regreson de la maŝinpafilo sur ŝia ŝultro, dum la batalantoj de la lando de la Leviĝanta Suno ŝajnis esti veraj monstroj. Iliaj histeriaj krioj plifortiĝis kaj pli proksimiĝis, iliaj flavaj, aĉaj vizaĝoj brilis pro ŝvito. Vedmakova provas forigi tiom da malamiksoldatoj kiel eble samtempe. La knabino estas tiel varmega kiel ĉiam, kaj pafas en nestita maniero. Unu klipo elĉerpiĝis, enigis alian. La revuo estas tro granda, ronda, ne estas facile kojni ĝin en la ĉambron. Kaj denove la fajro, la japoj flugas renverse.
  Vedmakova pafis la duan municioŝarĝon, lasita sen municio. Kaj grenadoj jam laniĝas ĉe la antaŭenirantaj mallarĝaj okuloj. Ili respondas per ĵetoj, nun estas multe pli da krioj de ĝemoj, kaj sovetiaj soldatoj falas. La peceto fortranĉis etan fadenon de hararo sur la kapo de la Sorĉistino. La nervoj de la knabino malsukcesas, kaj ŝi eksaltas kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Por patrujo por Stalin!
  Sekvante ŝin, la ceteraj batalantoj krias, saltante el kovrilo kaj skuante siajn bajonetojn. Sovetiaj soldatoj kuras por renkonti la japanojn, okupiĝante pri bajonetbatalo.
  Vedmakova tranĉas la ventron de la plej proksima "samurajo" per rapida bato. Li krias kaj provas respondi kaj kolapsas kiel buĉita apro. La knabino ĝoje ekkrias:
  - Rusa piedpilko: Rusio - Japanio, du-nulo!
  Kaj efektive, alia japano falis kun la gorĝo tranĉita per bajonettranĉilo. Nu, la tria militisto-piloto piedbatis lin en la ingvenon. La mallarĝ-okula etendiĝis, kaj la knabino, movante pro inercio, enŝovis la pinton en la okulon de la kontraŭulo!
  - Prenu la japanojn! Kial stari ĉe la pordegistoj!
  La venĝa bato de la bajoneto disŝiris la tunikon de la majoro, eliris sango, sed tio ne nur ne embarasis la knabinon, sed ankaŭ donis plian koleron.
  - La morto de Hirohito! - La knabino bojis, ŝia tibio trafis en la mallarĝokulan tempion, kaj la knabino moviĝis kun tia rapideco, kvazaŭ ŝi estus helicoj, la lasta batalanto.
  La japanoj retiriĝis, kaj eĉ retiriĝis, kaj la inspira knabino atakis, ŝia maŝinpafilo turniĝis kiel klabo en la manoj de giganto. Jen sekvis forta bato kun pugo sur la dorso de la kapo, tro fervora oficiro. Anna elspiris.
  - Jen shahen-hash!
  Sed ĝenerale, la rusoj havis malfacilan tempon. Flanke de la mallarĝaj okuloj, kvinobla avantaĝo, kaj la nivelo de fizika taŭgeco de la japanoj ne estas malbona, krome, for de la plej bonaj soldatoj de Sovetunio batalas kontraŭ ili. Kompreneble, dum tia malfacila milito, soldatoj de la tria kategorio estis senditaj al la Malproksima Oriento, kun la plej malbonaj datumoj, aŭ batalantoj, kiuj estis grave vunditaj en la batalo kun la nazioj. La soldatoj falis, foje deko da bajonetoj estis puŝitaj en unu ruson, ili laŭvorte sangis kolektive, sed ili batalis kiel herooj, kaj neniu petis kompaton.
  Sinitsin trapikis japanan oficiron per bajoneto, sed li mem ricevis punkton en la flanko. La juna viro terenbatis la atakantan japanojn per bato de la pugo en la brusto, sed la sango fluis de la flanko tro abunde. Kaj kvar samurajoj tuj kuregis al la ulo.
  La kuraĝa Vedmakova alkuris al la savo, ponardante la oficiron per bajoneto sur la skapolo, kaj faligante alian Japon per piedbato sub la genuo.
  - Tenu Petruha! ŝi diris.
  Li tuj reflektis du bajonetojn direktitajn al la brusto kaj respondis:
  - Mi ne estas Petro, sed Arkadio!
  La knabino, kiu terenbatis alian japanon, grumblis:
  - En milito, ĉiu nomo estas kiel klako de kokita martelo, oni ne devas ĉasi ĝin sen pafo!
  Arkadio iomete retropaŝis kaj senkompata bajoneto ŝiris lian vangon. La junulo ĝemis, pro neeltenebla doloro:
  - Patrino de Dio!
  Vedmakova obĵetis:
  - Eble mi estas patrino, sed ne de Dio! Ĝenerale, ne ekzistas Dio, kaj neniam estis!
  Arkadio retropaŝis al Anna kaj malklare murmuris:
  - Kaj kio atendas nin post la morto neekzisto?
  La knabino negative balancis la kapon.
  - Ne! Komunista scienco relevos mortintojn! Kaj la unuaj al nova vivo revenos al tiuj, kiuj falis en la bataloj por sia patrujo.
  Sinicin balancis la kapon.
  - Dio benu vin!
  Vedmakova kuŝigis alian japanon kaj ekkriis:
  - Ne ekzistas dio! Se li estas, tiam ni devas konfesi, ke la supozata kreinto de la universo estas sadisto! Kaj li ŝatas torturi kreadon!
  En tiu momento, la femuro de Arkadio estis disŝirita per bajoneto, kaj por ne fali, li apogis sin sur la ruĝhara militisto:
  - Kaj mi doloras! Simple neimagebla!
  La kvinobla supereco de la soldatoj de la leviĝanta suno efikis. Kvindek samurajoj kuregis kontraŭ ilin, svingante siajn bajonetojn kiel armeo de histrikoj. Arkadio ricevis kelkajn batojn kun bajoneto en la stomako, kaj tiam lia okulo estis eltranĉita. Kiam la junulo falis, ili injektis lin dudek fojojn, devigante lin trankviliĝi por ĉiam. Estas interese, kion lia animo sentis kiam forflugis: surprizo aŭ timo, aŭ eble nekredebla malpeziĝo post forlaso de la karcero de la korpo.
  La Sorĉisto estis kvazaŭ sorĉita. Kompreneble, ŝia tuniko disfalis, tranĉita per bajonetoj. La militisto montriĝis tute nuda, kovrita per multaj grataĵoj, sed la samurajo ne povis kaŭzi al ŝi eĉ unu gravan vundon! Ŝi batalis kaj ŝiaj nudaj mamoj kun skarlataj cicoj skuiĝis kiel buoj en maro. Kaj nudaj maleoloj ekbrilis. La knabino estis vere la formado de besta kaj erotika potenco. Ŝiaj nudaj plandumoj ruĝiĝis pro sango, el kio estis asocio kun la granda diino de detruo kaj malbono: Kali! Preskaŭ ĉiuj sovetiaj soldatoj jam estas mortpikitaj, la batalo finiĝis, sed nur en ŝia brilanta beleco de Afrodito, de tempo al tempo ĝi frapas insolentajn mallarĝajn okulojn.
  La japana generalo Nugi surprizite rigardis tiun ĉi miraklon. Tiam penso traflugis lian menson. Estis ordono donita per maldika voĉo, de subnutrita moskito:
  Ĵetu reton sur ŝin, prenu ŝin viva!
  La ŝparemaj japanoj ankaŭ havis retojn. Subite vi devas preni vivantan unu el la rusoj. Kaj la reto estas perfekta por tio. Tuj deko da kaptintoj ĵetis katenojn sur la knabinon
  Vedmakova kontraŭbatalis kiel eble plej bone, ŝi klopodis per ĉiuj fortoj liberigi sin. Sed vane la konsciencaj japanoj faris la reton sur la bazo, ke ĝi eltenus elefanton. La knabino estis plene vindita kaj trenita en siaj brakoj. Juĝante laŭ ĉio, taktika sukceso estis atingita, precipe ĉar tiu direkto ne estis kovrita per nek artilerio aŭ maŝinpafiloj.
  La knabino rememoris la glatrazitan vizaĝon de Arkadio, kiu enamiĝis al ŝi, kaj ŝian slogan frazon:
  - En milito, ĉiu nomo estas kiel klako de kokita martelo, oni ne devas ĉasi ĝin sen pafo!
  Maltrankvila kaj aĉa penso ekestis, ĉu ŝi ne glatigis ĝin! Post ĉio, tio ofte okazas, nur enamiĝis al homo kaj li mortis!
  La japanoj ŝajne okupis nebone kovritajn tranĉeojn en tiu loko, daŭrante preteriri la poziciojn de la sovetiaj soldatoj ĉirkaŭ Ĥabarovsk. Kaj ŝia Vedmakova estas kaptita, kaj kvankam ili ne estas jam prenitaj, ili estis ŝarĝitaj en makulitan kirasaŭton por konduki vin al la malantaŭo. La maŝino estas antaŭdiluvia, verŝajne de la unua mondmilito, do nerimarkeble li pikis malantaŭ la infanterio. La rapideco estas ĉirkaŭ 12 kilometroj hore. Brr! La plej unua tanko en la mondo la ĉiuterena veturilo de Proĥorov ne pezis malpli, sed havis rapidecon de 40 kilometroj hore sur la ŝoseo kaj 25 sur la vojo. Kion, unuflanke, Sovetunio atakas la tutan Eŭropon, aliflanke, signifan parton de Azio. La knabino turnis sin sur la flanko, ŝajne estis minaco kuŝigi ŝin. Kiel mallume estas en ĉi tiu parto de la kirasa aŭto, ŝajne, ĝi enhavas la paraŝutsoldatan fakon, aŭ la transportadon de soldatoj. Estus bele, kompreneble, eskapi, unue forigante la vergojn kaj fortajn ŝnurojn. Kaj kiel fari ĝin? La knabino, kompreneble, havas kapablojn, kvankam ŝi devos tinki, samtempe eltiri la mankatenojn, kaj tranĉi la ĉenon, al kiu ŝi estis ligita per la kruro. Sed ĉi tie ankaŭ ŝnuroj povas sufiĉe bone konveni. La laboro estas teda, sed se oni kondukos ŝin al la teritorio de Manĉurio, ŝi havos tempon. La knabino forigis la ŝnurojn de sia malseka haŭto, segis la ĉenon kaj pensis samtempe. Hmm, kontraŭ soveta Rusio, estis serioza koalicio: Kaj la plej serioza monstro estas Germanio. Lando kun altnivela teknologio kaj fortaj trupoj. Ekzemple, ŝi aŭdis pri la nova ME-309 batalanto. Ŝajnas, ke ili jam flugas. Ŝi ne havas precizajn datumojn pri armiloj, sed laŭ onidiroj, ĉi tiu aviadilo havas eĉ sep! Fajropunktoj. Ĉi tio estas tre serioza armilaro, konsiderante ke la Yak=9 havas nur du el ili, kaj ekzistas neniu maŝino sur sovetiaj batalantoj kiuj havis pli ol tri poentojn. Provu venki ĉi tiujn monstrojn! Nu, la Fokken-Wulf estas tre serioza maŝino, supera al sovetiaj aviadiloj en armilaro, kaj eĉ kapabla porti preskaŭ du tunojn da bomboj. Jam fine de 1942, li estis armita per du 20 mm kanonoj kaj 4 13 mm maŝinpafiloj. Sed ŝajnas, ke jam aperis nova tipo de batal-atakaj aviadiloj kaj bombaviadiloj kun du 30 mm kaj kvar 20 mm pafiloj. Ĝi jam estis monstro, monstro por ĉiuj monstroj! Kaj laŭ onidiroj, ĉasaviadilo kun ok 30-mm-pafiloj jam estis produktata! Provu venki tian ghoul! Kiel sovetiaj projektistoj volas respondi ĉi tion? Vedmakova aŭdis ke laboro estis survoje sur la Yak-3. Pri tiu ĉi kuratoro oni rakontis al ŝi el la departemento Beria. Ŝajnas, ke la ĉefa kulminaĵo de la aviadilo estos la pli malalta pezo de la strukturo, sen pliaj motoroj kaj armiloj. Manovebleco certe estas bona, sed mi ŝatus pligrandigon de armilaro! Ja en boksado, kompreneble, malpeza atleto en pluma pezo estas pli manovebla ol peza, sed li preskaŭ certe perdos kontraŭ li ĉiuokaze. Ne vane ekzistas pezkategorioj, kaj inter profesiaj boksistoj, frappovo estas plej aprezita. Necesas plifortigi la armilaron de sovetiaj aviadiloj, kaj nur tiam la Wehrmacht estos batata ... egale? De la dua duono de 1942, la aersupereco de la Luftwaffe komencis vaporiĝi, eĉ ĝis marto 1943 Sovetunio havis avantaĝon, sed ... La Aliancita perfido ŝanĝis la potenc-ekvilibron. Ho, Hitlero estis mortigita la 13-an de marto, kaj nun estas nur la fino de aprilo, sed kiel serioze la potenc-ekvilibro ŝanĝiĝis. Tiel rapide, de strategie venkanta pozicio al strategie preskaŭ perdanta. Preskaŭ ĉar ankoraŭ estas espero, ke Germanio povos venki antaŭ ol ŝi atingos strategian kaj teknologian avantaĝon super Sovetunio. Precipe, la aliancanoj povas provizi aviadilojn al la nazioj en grandaj kvantoj, sed la germanaj pilotoj bezonos tempon por lerni kiel flugi ilin. Tamen, ekzistas diferenco en teknologio, instrumentpaneloj. Tankoj ankaŭ postulas trejnitajn skipojn, krome, la veturado de la Chevron en la rusa vintro ne estas precipe bona. La aŭtomata fusilo M-18 ... Ne estas malbona afero, sed laŭ la rapideco de fajro ĝi estas malsupera al la plej bonaj sovetiaj modeloj, tamen superante en precizeco! Resume, problemo post problemo! Estas ankaŭ la vere fama "Churchills" kun potenca kiraso, kaj bona veturado-rendimento ... Kompreneble, ŝajnas, ke ili ankaŭ devos batali. Kaj ju pli longe daŭras la milito, des pli da ekipaĵo ricevos la nazioj. Do la konkludo estas simpla, necesas kaŭzi kruegan malvenkon al Germanio somere. Koncerne Japanion, plej bone estas limigi vin al aktiva defendo kaj lanĉi kontraŭatakojn uzante kvalitan superecon en tankoj. Sed denove, ŝparante potencon al la maksimumo. Ne engaĝiĝi en longedaŭraj bataloj, kaj konstrui defendojn sur antaŭpreparitaj linioj. Ankoraŭ ekzistas ŝanco uzi la Ruĝan Armeon de Ĉinio, sed la reĝimo de Chiang Kashi falis sur ĝin per sia tuta forto. Do nuntempe, vi povas fidi je via propra forto. Kiam veni? Plej bone ĉe la fino de majo, kiam la vojoj finfine sekiĝas, kaj replenigo alvenas en la trupoj. Vedmakova mem estus doninta sian unuan baton en la direkto de Orjola, kaj poste en la regiono de Ĥarkovo, por forpeli la germanojn de la industria Donbaso, kaj poste per deviga marŝo, tra Ukrainio, transirante Dnepron survoje, kaj plu. al Rumanio. Tamen eblas turni sin norden por liberigi Belorusion, kaj iri al la malantaŭo de la centra grupo. La ideo entute estas bona, kvankam estas malavantaĝoj, la ofensivo en la orjola direkto estas la plej evidenta kaj la nazioj atendos ĝin tie. La fortikaĵoj devos esti enrompitaj.
  . ĈAPITRO #3
  Ĉi tie, kompreneble, pafiloj kaj Katyushas estos utilaj. Ĉi-lasta sistemo produktas fortan, precipe moralan, efikon. Ĉiukaze, vi bezonas multajn pafilojn kaj "Katyushas" por ĵeti obusojn al la malamikaj defendoj. Ĝenerale, la sperto de la unua mondmilito montris, ke estas pli facile defendi ol ataki, kaj se Kaiser Germanio ne elĉerpis siajn fortojn kun la printempa ofensivo de 1918, la milito povus daŭri plurajn jarojn. Sed la Dua Mondmilito pruvis la avantaĝon de ofensivaj taktikoj super defendaj. Ekzemple, la rapida malvenko de Pollando, kaj precipe la frapanta potenca okcidenta koalicio de aliancanoj. La nazioj venkis la superajn fortojn en monato kaj duono, simple preterirante la nepenetreblan Maginot Line. Batalado en Afriko, kie komence la superaj fortoj de Italio estis batitaj per decida bato de la britoj. Kaj tiam Rommel venkis la multe pli fortajn britajn trupojn en rapida ofensivo. Sed kompreneble, la plej okulfrapa ekzemplo de Sovetunio, en 1941, estis la granda katastrofo de la potenca armeo. Kaj venĝaj ofensivaj operacioj, batante senkonscie germanajn unuojn. Do la ĉefa afero estas bati nin sen atendi la premon de novaj germanaj tankoj. Longdaŭra eluziĝomilito fariĝas preskaŭ vana, krom se, kompreneble, sovetiaj sciencistoj kreas miraklan armilon! Ĉi-lasta principe eblas, ekzemple ŝi aŭdis, ke teorie eblas krei bombon kapablan detrui urbon. Krome, tia bombo pezos tri ĝis kvar tunojn. Ĝi aspektas kiel fabelo, sed ... Ni naskiĝis por fari fabelon realiĝi.
  Eĉ pli alloga vojo estas la laserarmilo priskribita en Hyperboloid de inĝeniero Garin. Tia afero estas sufiĉe kapabla detrui tutan armeon de tankoj, aviadiloj, ŝipoj. Kompreneble, se vi kreos tian armilon, kaj ne nur la Trian Reich, sed ankaŭ la perfidulojn al la Pindos, la tuta kapitalisma mondo finiĝos. Kaj la hela standardo de komunismo brilos super la planedo. Sed ial tia armilo ne estis kreita. Speguloj ne estas la plej bona maniero kolekti brulenergion en ununuran rivereton. Jes, kaj energio, por tranĉi la ŝipojn vi bezonas multe pli. Kvankam ... se ĝi estas koncentrita al la fineco de mikrono, tiam estas tute eble tranĉi kaj aviadilojn kaj batalŝipojn. Mirakla armilo, kiu helpos savi Sovetujon. Kaj jen la lasera efiko, en malsama formo. Fine, la ĉeno cedis kaj ĝi estas preskaŭ libera, kaj la pecoj de ŝnuro kuŝas ĉirkaŭe.
  Vedmakova diris:
  - Pacienco kaj laboro, se kun vi, vi ne estas kadavro!
  La knabino ekstaris, frapetis la nudan piedon sur la plankon. Neniu reago. Ŝi frapis pli forte. En respondo, estis blasfemado en la japana kaj neniu reago. Tiam Vedmakova ĉagrenite kantis. Kaj ŝi kantis tutvoĉe, kiel primadono ĉe datrevena festo:
  La hordoj de la Wehrmacht furioze furiozas,
  La muĝado de kanonoj kaj la sono de glavoj!
  Fumo leviĝas ĝis monato
  Radioj de distordo el la ĉielo!
  
  En la epokoj de eterneco, la patrujo estos fama,
  Mi donos mian karnon por Rusujo!
  Mi amas vin Rus'-beleco,
  La Sinjoro de ĉiuj reĝoj estas kun ni!
  
  Ho, vi buklaj arbaretoj de la lando,
  La sonorado de oraj tremoloj susuras!
  Ortodoksaj falkofratoj,
  Dio inspiris la armeon al heroaĵoj!
  
  En tagoj malvarmaj aŭ varmaj
  Eble kun nubo ĝi alportos nebuleton!
  Ni estas faŝismaj porkoj kiel balailoj,
  Por forskui la malpuraĵon de via vizaĝo!
  
  Nia partio pravas
  Batalu por la sovetia popolo!
  Ni kantas kuraĝan kanton
  Penso kiel aglo alkuris!
  
  Stalino estas saĝa - la idealo de la reganto,
  Ni estas kondukitaj en teruran mortbatalon!
  La standardo de la Patrujo estas la pisilo de la venkinto,
  Preta por diskuti kun Palaso-sorto!
  
  La faroj de Lenin estos eternaj,
  Ni konstruos sanktan komunismon!
  Kredu la instruon de homo,
  Faŝismo dispremos en la abismon de mallumo!
  
  La tuta planedo estas kiel libera birdo,
  Ni flugu al la foraj steloj, al la mondoj!
  Io hela kaj nobla
  Ni kreos kiel skulptistoj!
  
  Kaj Rusio sub la ruĝa standardo,
  Kiel ĉiela Edeno floros!
  La kazo de Lenin, la volo de Stalin,
  Konduku nin antaŭen al plejboneco!
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova, kaj ankaŭ kvar legendaj knabinoj, eliris el Tula kaj atingis Moskvon.
  Nun la situacio de la ĉefurbo estis la plej malfacila. La germanoj jam ĉesigis ŝian ĉirkaŭadon, kaj estis koridoro, longa tridek aŭ kvardek kilometroj, kiu ĉiutage fariĝis pli kaj pli mallarĝa.
  Ses militistoj alprenis defendajn poziciojn ĉe la periferio de Moskvo. Okazis furioza atako.
  Oleg Rybachenko ekpafis kaj zumis al si:
  - La estonteco estas nia!
  Kaj la knabo ĵetas obuson per la nuda piedo kaj daŭrigas:
  - Kaj ni estos bonegaj!
  Margarita Korshunova pafas kaj kriegas:
  - Kaj mi fariĝos la plej mojosa el ĉiuj!
  Kaj per la nuda piedo li ĵetos mortigan obuson.
  Kaj ĵetas kontraŭulojn en malsamaj direktoj.
  Kaj tiam, jam en batalo, Nataŝa, kiu falĉos la germanojn per maŝinpafilo, kaj ĵetos mortodonacon per sia nuda piedo.
  Ĉi tiu estas tia virino...
  En la kvardek-unua jaro, Natasha fluis for de la Brest Fortikaĵo. Iris orienten. Novaj ŝuoj rapide frotis ŝiajn piedojn, kaj la knabino demetis ilin kaj marŝis nudpiede.
  Estis nenio dum kelkaj horoj, kaj tiam la nudaj plandumoj komencis juki. Post kelkaj horoj ili ekbrulis kaj jam eksplodis pro doloro.
  Nataŝa, estante moskvano, ne kutimis promeni nudpiede. Kaj kompreneble de tempo al tempo trempis en la rivereton.
  Jes, ĝi montriĝis torturo por ŝiaj kruroj. Sed la juna knabino rapide alkutimiĝis.
  Tiam ŝi senĉese iradis nudpiede, eĉ en la neĝo, kaj surmetis siajn ŝuojn nur en severa frosto.
  Nun Nataŝa batalas kiel legenda diino.
  Kaj jen Zoja ĵetas grenadon per la nuda piedo, kaj muĝas:
  - Ĉi tio ĝenerale estas bonega rendevuo!
  Kaj donos bone celitan turnon.
  Kaj la germanoj kaj iliaj solduloj falas.
  Kaj tiam Angeliko kondukas la fajron... Kaj ŝi ankaŭ pafas tiel sovaĝe precize.
  Kaj el ŝia nuda kruro ŝprucas ankaŭ granato.
  Kaj disĵetas soldulojn.
  Plue, Svetlana pafas. Kaj ŝia nuda piedo elĵetas tiel, ke neniu povas rezisti.
  Kaj disĵetas kontraŭulojn tre malproksimen.
  Kaj ĝi pafas sin, kaj premas malamikojn per eksploda ondo.
  Ĉi tiuj estas la knabinoj kiuj naskiĝis en Sovetunio!
  Oleg Rybachenko faras markojn fajron al malamika infanterio, ĵetas obusojn aŭtomate kun infanaj piedoj. Kaj samtempe la knabo skribas por si.
  Vitali Klitschko, alfrontita kun konflikto kun la nova Prezidanto de Ukrainio Zelensky, decidis eksiĝi kiel urbestro de Kyiv. Fakte, kial esti obstina kaj kroĉiĝi al la pozicio. Estas pli bone solvi la problemon mem.
  Kaj post forlasi la postenon de urbestro, Vitali Klitschko rekomencis sian karieron. Kaj tuj sensacio vokas Weider. Sen mezaj bataloj! Kaj ĉi tio post pli ol ok jaroj da paŭzo.
  Weider, kompreneble, konsentas. Defio akceptita!
  Kaj venas la momento de la vero. Unuflanke, la multobla mondĉampiono neniam estis batita dum pli ol dek du jaroj. Kaj aliflanke, la kvardek-naŭ-jara iama urbestro de Kyiv. Viro kiu povas rompi la rekordon de Hopins, sed kies taŭgeco estas tre kritikinda.
  Fakte, multaj opiniis, ke post tiel longa paŭzo, iri rekte al Weider estas memmortigo.
  Sed Vitali Klitschko estas kiel Rocky Balboa. Decidis iri kontraŭ la plej forta peza punisto. Denotay Wider estas boksisto kiu perdis ĉiujn siajn kontraŭulojn. Absolute ĉiuj - inkluzive de Tyson Fury!
  Kio do se Vitali Klitschko havas ŝancon?
  Sed Vitali Klitschko konstante trejnis, konservis en formo, eklaboris per biciklo. Kaj kompreneble li ne estis tiel malbona fizike. Kaj krome li havis ŝtalan mentonon.
  Nu, kion Vitali Klitschko akceptos la batalon, eĉ se li ne estas la favorato.
  Oleg Rybachenko ŝanĝis la klipon de la maŝinpafilo. Kvazaŭaj bataloj kun boksistoj estas ekscitaj.
  Efektive, kial Vitali Klitschko ne revenas al la ringo kaj ne provas venki la rekordon de Hopins?
  Ĉi tio estus tre forta ideo.
  La terminatorknabo donis turnon, kaj falĉis kelkajn dekojn pli da faŝistoj.
  Tiam la knabo ekridis kaj montris sian langon, dirante:
  - Mi havas viron kiu estas bonega!
  Margarita ĵetis du citronojn kunligitajn per la nuda piedo kaj knaris:
  - Vi estas pli malvarmeta ol iu ajn homo!
  Oleg, daŭre pafi, rezonis...
  Vitali Klitschko je kvardek naŭ vere rompos la rekordon de Hopins. Li eĉ rememoris en gazetara konferenco: "Mi diris, ke mi ne venkos la rekordon de Foreman, sed mi diris nenion pri Hopins! Do mi prenos ĝin kaj batos lian rekordon!"
  Tamen, se signifa parto de la publiko pli-malpli kredis, ke Hopins je kvardek ok jaroj povas gajni la titolon de mondĉampiono, sed ĉe Vitali Klitschko je kvardek naŭ jaroj, estis multe malpli da fido. Inkluzive pro la fakto, ke lia kontraŭulo jam estas tre forta.
  Neniam ekzistis tia punisto en la historio de peza pezo. Vere, Wyder ne plu estas juna, sed ĉiuj tridek kvin jaroj ne estas kvardek naŭ.
  Vitali Klitschko tamen klare ne perdas optimismon. Trejnu forte, enformiĝi. Kaj mi tre ĝojas, ke mi forĵetis la rutinon de la seĝo de la urbestro de Kyiv.
  Fakte, ne estas granda feliĉo esti la urbestro en Ukrainio, kie estas tiom da problemoj.
  Sed por la batalo kun Uyader, Vitali Klitschko estis ofertita tre bona mono. Do, ĉiuokaze, mi ne perdis kun mia monujo. La nomo Vitali Klitschko estas fama.
  Malbonaj langoj eĉ diris, ke Wyder unufoje trafos, kaj Vitali Klitschko mem kuŝus. Kaj tiam li ricevos monon, kaj verkos memuarojn, aŭ sciencfikcion.
  Aŭ eble en filmo.
  Cetere, ankaŭ Wladimir Klitschko volis boksi. Nur ruza Vladimir elektis pli malfortan kontraŭulon el inter la regula mondĉampiono. Sed ĉiuokaze, kion ajn oni diru, li estas ĉampiono kaj estas mojose!
  Sed Denotay Wyder, kion ajn oni povas diri, ankoraŭ estas la plej bona el la plej bona!
  Sed Vitalij trejnas kun frenezo. Li estas kiel junulo, kiu donas al si la maksimuman ŝarĝon. Kaj li havis plurajn batalsesiojn, montrante bonegan formon kaj bonan eltenemon. Ne, Vitalij estas preta. Kaj ne nur tiel, li eniras la ringon.
  Kaj efektive, kiam venis la tago de la juĝo, kaj la plej granda punisto Wyder, la plej bona pezegulo ĉi-rilate, kaj Vitalij kuniĝis. La iama urbestro de Kyiv, kiun ĉiuj jam forĵetis de sia boksista kariero. Sed nun kuniĝis du legendaj personecoj.
  Vitaly, kiu iĝis mondĉampiono por la plej unua fojo reen en 1999. Nur pensu kiom longe ĝi estis kaj pli ol dudek jaroj pasis de tiu ĉi evento.
  Kaj Wyder jam delonge tenis sian titolon. Kaj ankaŭ proksime al rompi, la rekordon de Holmes por tenado de la titolo la plej longe ĉar la zonoj estis disfenditaj.
  Kaj kompreneble, se Weider timas iun, ĝi ne estas la avo de Vitaly. Fakte, ne ĉiuj povas esti Hawkins. Kaj la rivaloj de Hawkins ne estas tiel potencaj kiel Weider!
  Sed Vitalij, kiel defianto, eniras la ringon. Lia korpo estas ankoraŭ grandioza kaj muskola, kvankam lia hararo jam estas grizeca. Avo Vitalij, kiel oni nomas lin kun respekto, aŭ kun mokado. Sed la reliefo de la muskoloj estas kiel tiu de juna.
  Vitalij diris, ke li estas preta. Kaj eĉ ne li, la tarifoj iom altiĝis.
  Weider ankaŭ estas malgrasa, ĉizita, kaj pli maldika en ostoj, pezante malpli.
  Malgraŭ esti impona punisto, li havas kelkajn defensivajn problemojn kaj ne ĉiam estas bona sur siaj piedoj. Sed jam estas multe da batalsperto. Laŭ la nombro da bataloj, li jam atingis Vitaly. Kaj ĝis nun li ne estas venkita.
  Tamen, Vitali Klitschko perdis siajn du batalojn nur pro vundoj kaj tranĉoj. Kaj vi ankaŭ povas diri, ke ĝi ne estis batita.
  Sed pli ol ok jarojn da hiato, kaj preskaŭ kvindek jarojn aĝa. Se Vitalij estus juna, kompreneble, li havus ŝancon. Sed ĉu li povas venki la rekordon de Hopins? David Hay, jam tridek kvin jarojn maljuna, fariĝis nula boksisto.
  Sed estas multe da parolado kaj nur la ringo montros. Ĉu Vitali Klitschko venkos la rekordon de Hopins, aŭ ĉu li estos forportita sur brankardo, kiel Wyder promesis.
  Jen li eliras en korva masko. Alta, tre seka, eĉ magra kiel Koschey.
  Paro de boksistoj kreis gravajn problemojn por li en la ringo. Ĉi tiu estas la kuba Ostrix kiu gvidis sur punktoj kaj venkis la knokaŭton, kaj Tyson Fury, kiu ankaŭ gvidis sur punktoj kaj sukcesis alporti la batalon al remizo. Do la plej granda punisto en la mondo povus eksplodi.
  Sed la probableco estas preskaŭ unu el dek favore al Wyder. Tamen, la aĝo de Vitaly kaj granda paŭzo en lia kariero estas tro bonegaj. Eĉ lia frato Vladimiro konsilis varmiĝi kun paro da fortaj mezaj kamparanoj. Efektive, en Germanio, Vitali Klitschko povus akiri pli da mono en duelo kun mezbona boksisto, nur pro sia granda nomo.
  Post ĉio, Vitaly estas konata en la tuta mondo ne nur kiel boksisto, sed ankaŭ kiel politikisto, kaj la urbestro de la ĉefurbo, kaj la heroo de la Maidan.
  Ne, ĉiuokaze Vitali Kliĉko devus pensi, ĉu indas la hasto kaj ŝovo kontraŭ tia monto.
  Sed la elekto estas farita: Vitali Klitschko ne serĉas facilajn vojojn!
  La batalo estas en Ameriko. Oni ludas la himnojn de Usono kaj Ukrainio. Servolistoj estas anoncitaj. Kaj fine, la signalo por batalo sonas.
  Multaj volas vidi spektaklon kaj sangon.
  Weider komencis singarde, kvankam li eble ne pravas. Kaj subite Vitalij rustiĝas. Klitschko S-ro ankaŭ ne hastas. Sed vi povas tuj vidi, ke li estas malpeza sur siaj piedoj, malgrasa, muskola kaj bone ekvilibra. Ĉiukaze, tio, kion multaj atendis: oni diras, ke ĝi tuj flosiĝos, ne okazis.
  Memfide, Klitschko laboris per piko, tenis iom pli alta ol kutime, metis blokojn.
  La unuaj du raŭndoj iris glate. Kaj tiam Wyder, kiel atendite, multe akcelis la ritmon. Li iĝis pli aktiva en atakado kaj atakado. Sed Vitalij ne perdis la kapon. Blokis la baton, renkontis maldekstran pikon. Kaj subite, dum akra polpo, li frapis la dekstran manon sur la korpon. Weider duobliĝis pro doloro.
  Vitaly tenis duon, kaj por la dua fojo en sia kariero, la mondĉampiono kaj la plej bona punisto de ĉiuj tempoj estis sur la planko.
  Vitalij ridetis... Kaj la publiko muĝis pro ĝojo. Tion oni ne atendis de la maljunulo Vitalij. Ŭaŭ! Kaj finfine ŝajnas baldaŭ kvindek jaroj! Kaj do ankoraŭ moviĝu kaj batu! Oni devas scii!
  Weider leviĝis, sed komencis retiriĝi. Vitalij malrapide komencis piki lin per sia piko. Kaj denove du. Kaj denove batis. La pugnobatisto retiriĝas.
  Kun malfacileco, sed Wyder faris ĝin al la fino de la rondo. Tiam, en la sekva, Vitalij funkciis kiel la unua numero. Sed nenio, ĉio iris laŭplane. Dum pluraj preterpasas, Wyder malantaŭeniris kaj aspektis senhelpa. Sed en la naŭa raŭndo ĝi denove eksplodis. Kaj komencis ĵeti pugnojn iris antaŭen. Kaj denove maltrafis la duon kaj falis. Dua frapiĝo.
  Vitalij ridetas. Iras antaŭen. Weider estas malfirma sur siaj piedoj. Li denove transsaltas la duon, ne trovante antidoton. Kaj de la sekva bato falas.
  Li malfacile leviĝas, kaj la arbitraciisto ĉesigas la batalon!
  Venko! Vitali Klitschko, nun mondĉampiono! Kaj denove lia zono! Vere, ĝi ankoraŭ ne estas absoluta, sed jam ĉevale!
  Rompis la rekordon de Hopins, kaj kompreneble por la pezeguloj de Foreman, iĝis mondĉampiono por la kvara fojo, egalante Holyfield.
  Wyder, kompreneble, krias ke la batalo estis ĉesigita tro frue kaj postulas revanĉon.
  Vitaly diras, ke la decido ĉu daŭrigi sian karieron aŭ havi kelkajn pliajn batalojn estos farita poste. Sed ĉiuj diras al li, ke li estas tre bona, eĉ pli bona ol en sia junaĝo, kaj ke li bezonas daŭrigi.
  Precipe ĉar estas nenio por fari. Estas alia urbestro en Kyiv, la elektoj al la Rada kaj la Prezidanto estas ankoraŭ malproksime, kial ne batali tie?
  Por la venontaj tri bataloj, Vitaly estas ofertita ĝis cent milionoj da dolaroj, kaj plie alia procento de la elsendoj.
  Kompreneble, la jackpot estas granda, kaj la iama urbestro de Kyiv diras kion li pensas.
  Fakte, li montris, ke li ankoraŭ kapablas multon. Kial do enterigi talenton en la teron? Kaj plej grave, estas nenio pli por fari ĉiuokaze!
  Eble provu kombini ĉiujn zonojn? Estus tiel bonega!
  Vitaly akceptas la oferton kaj subskribas kontrakton por tri pliaj bataloj.
  Kaj lia sekva kontraŭulo... Nu, kompreneble Tyson Fury! Ankoraŭ neniam batita, granda pezulo. Vere, li estis terenbatita de Uydar kaj iu pli malgranda. Kaj plej grave, la krimulo de sia pli juna frato. Nu, kiel vi povas ne batali kun ĉi tio?
  Kompreneble, nova batalo, kaj fabela kotizo, kaj bonega spektaklo.
  Oleg Rybachenko denove pafas al la germanoj kaj eksterlandaj batalantoj. Ĝenerale, ekzistas preskaŭ neniuj germanoj en la infanterio. Ili moviĝas malantaŭ la E-50 kaj E-75-tankoj. Kaj ili provas ne riski.
  Ĉi tie, ie pli for, la Panther-2 estas videbla. Ĉi tiu tanko, male al la reala rakonto, aperis en la kvardek-tria jaro. Kaj la Pantero mem ne estis tro masiva. Jes, kaj "Panther" -2, kvankam multe estis produktita, sed en 1945, prepariĝante por la milito kun Sovetunio, la germanoj plenigis la fabrikojn per E-50 kaj E-75-tankoj.
  Malgraŭ la tuta praktikeco de malpezaj memveturaj pafiloj: E-10 kaj E-25, la Fuhrer preferis pli pezajn tankojn. Kun malfacileco, Guderian persvadis fari la plej masivan altrapidan E-50. La Fuhrer, aliflanke, amis pli la E-75, kiu montriĝis ne tre sukcesa kaj pezis naŭdek tunojn.
  Sed nun aperis modifo de la E-75 M, kun pli malalta silueto, pli malpeza kaj kun potenca motoro. Eble ĝi fariĝos la plej populara estonte.
  Oleg Rybachenko, ekzemple, uzas ruzajn taktikojn. Bereto kaj per la nuda piedo ĵetas obuson al la E-50-raŭpo. Pro tio, la tanko turniĝas kaj kolizias kun sia kolego.
  Kaj la rezulto - du mastodontoj brulas.
  Oleg, kiel ni povas vidi, estas tre ruza.
  Tiel li nun agas, kaj la germanoj suferas grandajn perdojn. La kruroj de la knabo estas lertaj. Estas bone esti kiel li, nudpiede kaj bela.
  Sed ĝenerale, pensoj pri boksistoj venas en mian kapon. Ekzemple, kial Denis Lebedev ne rekomencu sian karieron? Kvardek jaroj ne estas tiom longaj. Plie, la ĉefaj konkurantoj de peza pezo foriris, kaj vi povas provi kombini la zonojn.
  Tion vi vere ne devus fari, do ĝi estas seso kun la aŭtoritatoj. Estas pli bone okupiĝi pri nobla boksado mem aŭ iri en opozicion.
  Tia estas kiel Sergej Kovalev fariĝis la urbestro de Moskvo. Kvankam ĉi tio estas nur fantazio.
  Kaj Denis Lebedev povus fari ion pli konstruivan. Krome, estas iel tro frue por lasi la boksadon ankoraŭ nevenkita. Vera atleto devas iri la tutan vojon.
  Wladimir Klitschko ankaŭ povus reveni. Sed iuj, kiel Aleksandro Ustinov, jam trifoje sinsekve estis batitaj, ne retiriĝu!
  Efektive, herooj ne estas homoj, sed rekte el ŝtalo!
  Sed ni imagu tian eblon, Putin kraŝis en aviadilo, kaj en Rusio okazas novaj prezidant-elektoj.
  Kaj kion ni vidas hodiaŭ? La komunistoj ne havas fortajn kandidatojn. Grudin estis malhonorita kaj fido je li estis subfosita. Zjuganov estas tro maljuna kaj laca de ĉiuj, kaj estas malmulte da karismo. Suraikin malsukcesis en la antaŭaj elektoj. Aliaj malmulte konataj personecoj. Ĵirinovskij ankaŭ estas tro maljuna kaj laca de ĉiuj. Aliaj en la Liberala Demokrata Partio estas malmulte konataj. Kiu alia povas esti rekomendita de la opozicio? Andreo Navalnij estas forta, sed li ne rajtos kandidatiĝi en la elektoj. Ksenia Sobchak ne estas serioza kandidato. Demushkin estis en malliberejo kaj ne tro populara. Li estis en malliberejo kaj Udaltsov, kvankam eble li povis, estis subtenita de la komunistoj kaj elparoli.
  Resume, ne estas seriozaj konkurantoj en la opozicio. Do Medvedev, aganta prezidanto estas ankoraŭ la ĉefa favorato. Kaj se estos intrigo: la dua raŭndo aŭ tuj en la unua.
  Konsiderante la malaltan takson de Medvedev, kaj plej verŝajne granda nombro da prezidentaj kandidatoj, la dua raŭndo estas sufiĉe ebla.
  Tamen, Medvedev havos tre grandan avantaĝon en la unua raŭndo, kaj ne tre belan kontraŭulon en la dua.
  Kvankam lia Zelensky povas aperi en la lasta momento kaj konfuzi ĉiujn kartojn!
  Oleg Rybachenko denove ĵetis granaton, puŝante la tankojn de la nazioj. Multa muĝado kaj senŝeligado.
  Kaj la tero de tempo al tempo ekflugas, kaj brulas rekte en la aero. Kaj renversi, fandi, fragmentoj.
  Oleg diras:
  - Gloro al nia imperio!
  Margarita, ĵetante mortigan donacon per sia nuda piedo, grincis:
  -Granda gloro al la herooj!
  Kaj denove la knabino kun sia nuda kalkano ĵetos citronon.
  Faŝistoj enverŝas, ho, kaj enverŝas.
  Ne estas maniero, eĉ kun malplena bombo vi ne povas halti kaj venki! Tiaj belaj militistoj ĉi tie, nur hororo!
  Oleg muĝas:
  - Nia venko en la sankta milito!
  Margaret konfirmis:
  - Kun garantio de cent procento!
  Kaj denove la knabino ĵetis obuson per la nuda piedo.
  Ne, ĉi tiuj infanoj klare ne rezignos tiel.
  Oleg Rybachenko muĝis:
  - Por la nova sovetia ordo!
  Margarita aktive pafis eksplodon kaj konfirmis:
  - Banzai!
  Oleg, dume, provis komponi plu. Nu, jen Vitaly faras libervolan defendon kontraŭ Tyson Fury. Dume, Wladimir havas same interesan batalon kun Ruiz.
  Fakte, Ruiz estis mondĉampiono en tri versioj. Tie, kial Vladimiro ne povas batali kontraŭ li por multe da mono? Des pli oportuna kontraŭulo - multe pli mallonga, kaj dika. Vladimir povas pafi lin per longaj pikoj.
  Estas domaĝe, ke Klitschko Jr. maltrafis batalon kun li dum li estis mondĉampiono. Kaj vi devintus moviĝi.
  Kaj kiel vi ne pensis pri tio, Vladimiro?
  Kaj la mondĉampiono en tri versioj nun estas Usyk. Rapide tamen atingis la tronon.
  Kaj unuiĝobatalo kun Vitalij eblas. Sed ĉi tiuj estas nur konjektoj ĝis nun.
  Vitali devas venki Tyson Fury, kaj la revanĉo kun Weider estas interesa. Kaj estas multaj aliaj interesaj batalantoj. La sama Anthony Joshua. Ankaŭ estus ege interese batali kun li. Kaj venĝu ankaŭ mian fraton.
  Vitaly kreis sensacion venkante Weider. Kaj tio sama povas esti disvolvi sukceson.
  Kial ne fariĝi la unua boksisto en la mondo se temas pri gajni ĉampionan batalon post kvindek jaroj? Ĉi tio neniam estis farita antaŭe!
  Hej Vitalij! Ne gravas, kia urbestro de Kyiv vi estis, sed nun vi jam estas sen ia dubo agnoskita kiel granda mondĉampiono!
  Sed jen la unua, libervola defendo de la titolo. Kontraŭ Vitaly, pli granda kaj pli-armita kontraŭulo. Ne tia formida punisto kiel Wyder, sed teknika, kaj lerta, kun longaj brakoj. Kaj ankaŭ ankoraŭ ne rompita, kvankam ĝi estis faligita.
  Plej grave, li venkis la ankoraŭ sufiĉe junan Wladimir Klitschko, kio sendube igas Tyson Fury terura konkuranto.
  La probableco iris proksimume kvindek kvindek. Kompreneble, la knokaŭta venko super Wyder estis impona. Sed nun ne estos grunto kontraŭ li, sed lerta batalanto, kiun neniu ankoraŭ povis elsendi. Kaj plej grave, la venkinto de Vladimiro mem en la krepusko de sia forto.
  Ĉu Vitaly povos elteni tian teknikiston en la aĝo de kvindek jaroj. Ĉi tio estas duelo de intelektoj. Tiu Wyder klare subtaksis Vitali kaj provis preni ĝin senceremonie. Kaj ĉi tie ĝi ne plu funkcias tiel.
  Jen ambaŭ boksistoj pretiĝas. Vitaly, kiel ĉiam, estas serioza kaj koncentrita. Li estas memfida kaj trankvila.
  Tyson Fury ankaŭ prepariĝas. Li estas pli alta ol Vitaly, havas pli longajn brakojn kaj provos uzi ĝin.
  Sed nun la batalo okazos en Britio, kaj pagita elsendo.
  Tyson Fury nun estas unua. Li montras eksteran fidon. Kalva, mallerta, kaj ne tre atletika. Se la hararo de Vitali Klitschko estas nuancigita, tiam vi ne komprenos, kiu el ili estas pli aĝa, kvankam la diferenco estas deksepjara. Ĉi tio ankoraŭ ne estas rekordo por ĉampionecaj bataloj, sed ĝi jam alproksimiĝas al la rekordo.
  Nu, eble Vitali ankaŭ batalos kun iu pli juna ol Tyson Fury.
  Ĉi tie Vitaly eliras al impona muziko. Ili rigardas unu la alian.
  Tyson kliniĝas kaj ne aspektas pli alta. En la ŝultroj de Vitalij, eble, kaj pli larĝaj. Kaj plej grave, lia figuro estas multe pli bela, kaj liaj muskoloj estas reliefigitaj.
  Nu, kiel sonas la himnoj? Unue britoj kaj poste ukrainaj.
  Poste interŝanĝo de rigardoj.
  Kaj nun sonas la korno, la unua raŭndo.
  Vitalij ĵetas malpezan pikon, bone moviĝas. Tyson provas foriri. Sed Vitali estas tre lerta, kaj liaj stampiloj moviĝas en mallerta trajektorio, atingante la kapon de Tyson Fury.
  Ĉio iras kiel antaŭdiris de la spertuloj. Vitaly havas bonegan rapidecon.
  Kaj ĉio sukcesas.
  Li gajnas la unuan raŭndon... Poste minuton da ripozo kaj la duan raŭndon. Denove, Fury ne ŝanĝas taktikojn. Li ŝajne esperas, ke Vitalij laciĝos.
  . ĈAPITRO #4
  Kaj denove, Klitschko Sr. havas etan avantaĝon. La fratoj regas la ringon.
  Wladimir gajnis Ruiz Jr. antaŭ semajno per teknika knokaŭto.
  Nu, la batalo daŭras.
  La tria raŭndo denove estas sub la diktaĵo de Vitaly. Sed en la kvara raŭndo, Tyson Fury subite eksplodas. Rapidante antaŭen... Kaj trafas duon. Kaj falas en frapadon.
  Kion li volis? Vitali atentas.
  Iel Tyson defendis ĉi tiun rondon ĝis la fino. Tiam denove komenciĝis la unuflanka batalo kun la regado de Vitaly. Cetere, la mondĉampiono Klitschko Sr. klare ne hastis.
  Kaj nun, post ok ĉirkaŭvojoj, Tyson Fury subite retiriĝas. Kaj la venko estas deklarita per teknika knokaŭto, pro la rifuzo daŭrigi la batalon.
  Tiel, Vitali Klitschko starigas novan rekordon: la unua batalanto en la historio de boksado defendi la mondĉampionan titolon en la aĝo de kvindek jaroj. Kaj superas alian atingon de Hopins.
  Kio nun li vere vere Vitaly fariĝis superhomo. Kaj li venĝis sian fraton.
  Sed la venonta batalo estas revanĉo kun Wyder. Ili promesas tre altajn kotizojn. Ke vi povas havi duelon kun li, kaj poste eliri al Josuo.
  Kaj tiam vi jam povas pensi pri unuiĝobatalo kun Usyk. Ĝenerale Vitali Klitschko, principe, ŝatus fariĝi la absoluta mondĉampiono. Kaj ĉi tiu deziro estas tre forta.
  Oleg Rybachenko ridetas pro siaj pensoj. Jes, ĉi tio eblas. La knabo falĉas tutan vicon da faŝistoj kaj diras:
  - Homoj memoras vin Kliĉko! Homoj aprezas vin Klitschko! Homoj volas vin Kliĉko! Revenu baldaŭ Klitschko!
  La genia knabo ridis pri sia gaja kanto kaj denove kiel lanĉi la plej mortigan el ĉiuj grenadoj. Kaj tri tankoj de la nazioj kolizias.
  Malgraŭ la heroa rezisto de la sovetiaj trupoj, la nazioj ankoraŭ povis preni kaj tranĉi la koridoron ligantan Moskvon kun aliaj partoj de Sovetunio.
  Tiel, la ĉefurbo de Rusio estas en kompleta blokado. Same kiel Leningrado estas blokita.
  Stalingrado ankoraŭ rezistas. La germanoj ankaŭ sturmas la urbojn Grozno kaj Ordzhonikidze en Kaŭkazo. La situacio estas kritika. Precipe kiam Moskvo tute ĉirkaŭiĝis.
  Ĝi havas multajn soldatojn, kaj centojn da miloj da soldatoj en la milico. Sed en bataloj, obusoj kaj kartoĉoj estas konsumitaj tre rapide. Eble elĉerpiĝos municio. Kaj tiam la ĉefurbo falos. Kaj ne estas tiom da manĝaĵoj. Ankaŭ ĉi tio finiĝos baldaŭ.
  Kaj sen Moskvo, ĝi estos alia milito. Kaj Stalin komprenas ĉi tion.
  Nun li estas en Kuibyshev. Sed post kiam la nazioj trapenetris al Volgo, tiam ĝi ne estis malproksime de la frontlinio.
  Kaj plie la samurajo ankaŭ estas premataj. Kaj ili bombas, kaj ili grimpas kun sennombra infanterio. Eble ne sufiĉas forto.
  Stalin komprenas tion, kaj provas negoci apartan pacon kun Japanio malantaŭ la scenoj. Kiel, ili eĉ pretas rezigni la Malproksiman Orienton kaj pagi kompenson en oro.
  Sed Hirohito diris: ni bezonas la tutan Siberion, ĝis la Uralo. Ve, estas neeble cedi tiom multe.
  Vladivostoko jam estas preskaŭ ĉirkaŭita. Kaj ĝenerale ĉio estas tre stulta ...
  Sed kelkaj heroinaj knabinoj batalas kaj ne cedas al la faŝistoj kaj japanaj militaristoj.
  La kirasa, prizona aŭto, en kiu veturis la kantanta Vedmakova, ĉesis, aŭdiĝis la knaro de la malfermiĝanta pordo. Du japanoj, unu granda kaj dika, la alia malgranda kaj maldika, kliniĝis el la lumo, kiu blindigis Anastazion dum momento. Tiam la knabino, senhezite, puŝis unu per svingo de sia tibio al la tempio, la alian kun la pugno envolvita en ĉeno en la makzelo. La fanfaronitaj militistoj de la Lando de la Leviĝanta Suno ridinde falis en knokaŭton.
  Vedmakova eĉ kantis:
  - Mi nomas la viron la dekdua raŭndo! Post ĉio, mi estas bonega virino kaj plena de Atass, kaj mi sendas la malamikon en profundan knokaŭton, montrante senbridan klason en batalo!
  La knabino prenis japanan maŝinpafilon kopiitan de la Schmeister kaj, klakante la ŝutron, rapidis al la kajuto. Ĉirkaŭe elsaltis tri japanoj pliaj, Vedmakova sendis al ili eksplodon, celante iliajn kapojn kaj feroce rikanante.
  - Kion ricevis la klabkapaj fiuloj!
  La kirasa trupveturilo estis kaptita fare de nuda militista sinjorino. Sorĉisto bojis:
  Ŝvebis super malfeliĉa Rusio,
  Inferaj monstroj ardantaj mallumon!
  La okupanto havas sian hakilon pluva,
  Akrigi kaj dehaki vian kapon!
  Komunisto en batalo en infero ne estas peono,
  Ni ne ĉiam marŝas sur la jugo!
  Transformu la Trian Reich en fajroŝrankoj,
  Nu, honesteco markos bonon!
  Malgraŭ tio, ke ŝi estis naŭzita, Vedmakova surmetis la japanan armean uniformon prenitan el la mortintoj. Kiel malagrable ĝi estis, tiuj soldatoj jam delonge ne lavis kaj ĝi terure malbonodoris. La knabina piloto hurlis:
  - Necesas oskotinitsya ĝis tia grado! aziano tamen!
  La kirasa trupveturilo, aliflanke, facile vundiĝis kaj ekiris en nordan direkton. La veturilo havis du 12-milimetrajn maŝinpafilojn, tiel ke foje estis eble forbati infanteriatakon. Alia afero estas, ke 20-milimetra kiraso ne povis elteni la kalibron de 37-milimetraj japanaj "pafiloj". Vedmakova pensis: kiel la veno de la komunistoj al potenco ŝanĝis Rusion. Se en la cara tempo, la japana armeo estis signife pli alta ol la rusa en teknikaj terminoj, nun, male, ĝi postrestas. Kvankam oni ne povas diri, ke la scienco ne estas kuraĝigita en la lando de la Leviĝanta Suno. Deviga sekundara edukado estis lanĉita fine de la deknaŭa jarcento. Vere, la kvalito de edukado en Japanio ne estis alta. Ili kopiis ĝin el la prusa skolo, kiu estis pedanta ĝis la ekstremo, kaj iomete simpligis ĝin, tiel ke unu instruisto tralasis kiel eble plej multajn studentojn, ĉar ne estis sufiĉe da kleraj homoj. Ĝenerale, la japanoj imitis la eŭropanojn, ekzemple, la britojn en la aspekto de kakiaj uniformoj, la germanoj en la formado kaj militaj regularoj, la amerikanoj en la uniformo kaj tipo de la mararmeo, kaj la sistemon de financaj institucioj. Vere, ili ankaŭ havis siajn, ekzemple, la Bushido-kodon, la famajn Ŝimosajn eksplodaĵojn (kvankam ĝi estis apenaŭ pli bona ol la eŭropa). Ĝis la mezo de la deknaŭa jarcento Japanio estis postiĝinta mezepoka lando, kiu eĉ ne havis fervojojn, sed estis armita per kanonoj kun kugloj. Ĝi estis eĉ pli arkaika ol Turkio aŭ Irano, kaj eĉ pli ol la cara Rusio. Sufiĉe strange, sed estis Usono kiu helpis la landon de la Leviĝanta Suno atingi la homojn kaj laŭvorte devigante ilin aliĝi al la civilizita mondo. La moderna vaporkrozŝipo kun eksplodemaj konkoj faris fortan impreson sur malantaŭen Japanio. Precipe kiam li mallevis plurajn velboatojn, montrante la kompletan senhelpon de kanonoj kun kanonkugoj.
  Eble la usonanoj bedaŭros pli ol unufoje, ke ili devigis Japanion malfermiĝi al la mondo. Ke ili levis konkuranton en Azio, sed tiam estis malfacile kredi, ke post kelkaj jardekoj la Lando de la Leviĝanta Suno iros la vojon, kiun la Okcidento prenis jarcentojn.
  Vedmakova veturis laŭ la ŝoseo, lasante antaŭen kamionojn kun plifortikigoj, same kiel veturilojn, kaj rezonis. Eĉ sub Aleksandro la 2-a, aŭ pli ĝuste eĉ sub Nikolao la 1-a, la cara registaro elkovis planojn por Ĉinio aliĝi al Rusio. Sed Nikolao elektis la turkan direkton kiel objekton de ekspansio. Principe, ĝi estis pli oportuna. Sed Rusi-malamantaj Britio kaj Francio sub ĝia influo defendis la otomanoj. Unuafoje en kvarono de jarmilo (de post la celo de 1612), Rusio perdis grandskalan militon (individuaj bataloj, kompreneble, ne kalkulas, vi volas diri, ke dum preskaŭ kvaronjarmilo Rusio ne perdis militojn). ĝenerale, cetere, estis sub Nikolao la unua, ke ĝi atingis sian maksimumon, laŭ grandeco). Estis pluraj kialoj, plej grave la supereco de la okcidentaj potencoj en la teknologia ekipaĵo de la trupoj. Post kiam Nikolao la unua memmortigis, la tronon prenis Aleksandro la 2-a: eble la plej klera kaj erudicia caro en la tuta historio de Rusio. Li lanĉis grandskalajn reformojn, notis servuton, sub li komenciĝis rapida kresko de industrio, konstruado de fervojoj kaj elektrocentraloj! Sed samtempe, la abolicio de la servuto okazis koste de la kamparanoj, estis multaj ruinoj, eksplodis tumultoj, precipe amasaj en Pollando. Aleksandro sukcesis antaŭenpuŝi Rusion, sed ne solvis la fundamentajn problemojn, kaj eĉ vendis Alaskon al Ameriko kontraŭ penco, kaj fordonis la Havajajn Insulojn senpage. Vere, li sukcesis venki Turkion, sed la Otomana Regno estis tiam tre malforta kaj ĝi estis skuita de ribeloj. Jes, la perdoj de Rusio en ĉi tiu milito estis misproporcie grandaj, pruvante, ke la rusa armeo estas ankoraŭ malproksime de perfekta, malgraŭ la reformo. Tamen, eĉ sub Suvorov, ĉio ne estis tiel klara kiel pri ĝi estas skribita en libroj. Venkoj estis donitaj je konsiderinda kosto, kaj Katerino la Dua, ekzemple, dum la dua rus-turka milito, limigis sin al relative modestaj teritoriaj akiroj, rifuzante eĉ postulojn je Moldavio. Kvankam tiuj teroj estis loĝitaj fare de ortodoksaj slavoj, kaj foje estis parto de Kievan Rus. Ĝenerale, post la liberigo de Rusio de la mongola-tatara jugo, oni faris kurson por redoni ĉiujn originajn slavajn terojn. Daŭris plurajn jarcentojn, ekzemple, Galegio estis resendita nur en 1939, post liberigo de la pola jugo. Kaj la urbo Przemysl kun la apudaj landoj restis ĉe hungaroj kaj slovakoj.
  Vedmakova rigardis al la ŝoseo: ne estis tiom da diversaj aŭtoj, ĉi tie marŝis la japanaj infanteriistoj. La loĝantaro de Japanio estas ĉirkaŭ cent milionoj, eĉ pli ol en Germanio, antaŭdeviga trejnado okupas duonon de la klasoj en la lernejo. La milito kun Sovetunio estas donaco por ili, male al la batalo kun Usono. Vi povas stampi, pli kaj pli novajn dividojn.
  Estas granda tento doni eksplodon de du viaj rapidpafaj maŝinpafiloj, ĉar ĉi tio povas esti farita regante ilin per hidraŭlika veturado de la taksio. Sed la vero estas, ke tiam ŝi mem havos malmulte da ŝanco eliri el ĉi tie. Ne, estas ankoraŭ pli bone fari ĝin pli proksime al la frontlinio aŭ nokte. Jes, ŝajnas, ke jam vesperiĝas... Tiam la lupoj estos manĝigataj kaj la ŝafoj estos sekuraj. Sed ne, ŝi ne estas ŝafo.
  Kio do pri Japanio? La unua milito de 1904-1905 estis perdita, kaj Rusio perdis pli ol ducent kvindek mil soldatojn kaj oficirojn sole kiel kaptitoj. Kvankam la cara armeo havis nombran superecon. Japanio, aliflanke, perdis malpli ol du mil kaptitojn; gratifiko de cent orrubloj eĉ estis establita por ĉiu kaptita flavvizaĝa soldato, kaj mil oficiroj. Ĉi tiu paĝo de historio estas tre malagrabla por Rusio. Kio plej ĝenas ene de la lando, multaj deziris venkon por la japanoj. Ekzemple, studentoj de Moskva Universitato sendis gratulon al la mikado pro la falo de Port Arthur. Kaj kiom multe estis prirabita: vi ne povas listigi!
  Vedmakova malrapidigis la gason por ne kuri en alian marŝan kolonon. La knabino malbenis:
  - Nu, ili estas kiel akridoj! Ŝajnaj estaĵoj!
  La orelo jam distingis la muĝon de la kanonado, la frontlinio alproksimiĝis. La piloto grumblis, kaj poste kantis:
  Rusa militisto ne ĝemas pro doloro,
  Rusa militisto detruas la japanojn!
  Kaj ni havas plenan malĝojon,
  La tuta fleksita ŝildo ektremis!
  La knabino denove eksilentis. En tiu milito, Usono kaj Britio helpis Japanion per mono kaj armiloj, sed ekzistis neniu fronto en la okcidento. Efektive, la lando de la Leviĝanta Suno atendis, ke Germanio kaptos la momenton kaj atakos Rusion. Principe, ĝi estis reala, kaj utila al Germanio. Aliancita Aŭstrio-Hungario, kiu interbatalis kun interesoj en Balkano, ankaŭ povis kontraŭbatali Rusion. Turkio, historie ofendita de Rusio, kaj eĉ estante sub la financa kontrolo de Germanio, povus ankaŭ eniri la militon. La eniro de Italio en la militon, kiu estis parto de la Triobla Alianco kaj povis postuli la riĉajn ukrainajn terojn, ne estas ekskludita. Ĉiukaze, cara Rusio estus malbona. Eĉ se ŝi perdus en alianco kun la Entento, tiam milito sur du frontoj finiĝus en katastrofo. La ŝancoj de Francio aliĝi al la batalo estas malgrandegaj, ĉar en tiu tempo Britio estis kontraŭ Rusio. Ĝenerale, kompreneble, ĉi tio estas granda miskalkulo de la Kaiser, kiu maltrafis tian ŝancon. Eblas, ke eĉ post la eksplodo de la unua mondmilito, la ĉefa strategia miskalkulo estis la Fritz-ofensivo kontraŭ Belgio kaj Francio. Eble se ili estus komencintaj invadon de Rusio per ĉiuj fortoj, la situacio kun Pollando en 1939 ripetiĝus. Feliĉe, la germanoj montriĝis tro memfidaj, elektante militon sur du frontoj.
  La Sorĉisto, male al multaj samlandanoj, estis bonŝanca: ŝi sukcesis legi Mine Kaif, kaj eĉ en la originalo. Kompreneble, Hitler pravis, kiam li diris, ke oni devas aŭ esti kune kun Britio kontraŭ Rusio, aŭ kune kun Rusio kontraŭ Britio. Kaj tute logike, la estonta Fuhrer kritikis tiujn, kiuj provis eltiri en la lumon, la kadavron de Bismarck.
  Hitler ja malakceptis ajnan eblecon de iu alianco kun Rusio, precipe kiam la bolŝevikoj ekregis en ĝi kaj kredis ke la rusaj teroj devus iĝi germanaj kolonioj.
  Tio signifas ke li estis sendube malamiko de Rusio, kaj ĉiu traktato por la Fuhrer estis nura peco de papero. Krome, Stalino estas idioto, ke li maltrafis tiel fortan baton al la malfermita mentono, kvankam li devis prepariĝi por forpuŝi la baton kaj meti la trupojn en garde. Aŭ eĉ pli bone, metu ĝin en vi mem! La germana armeo ankaŭ ne estis preta por la ofensiva impulso de la sovetia armeo. Tre malfacile estus por ili, ni simple povus ĉirkaŭi kaj detrui germanajn trupojn en kaldronoj. Kaj kio estas ĉi tiu milito! Kaj tiel la iniciato pasis al la Germana Armeo. Kaj la fronto fluis de okcidento al oriento. Ne estas klare, pri kio kalkulis Stalino? Kaj Beria estas hundilo. Ŝi bone konas sian kalvon. Nu, kial li ne avertis Stalinon. Kial ne konvinkiĝi agi? Kiel ĝi okazis? Ja la Popola Komisaro estas ruza homo kaj neniun fidis! Post ĉio, vere estis seriozaj spiondatenoj, la trupoj de la Tria Reich estis tiritaj supren al la limo, kaj ĉiu dua avino profetis militon. Ĝenerale, estis sento, ke venos io implacebla, terura!
  Kaj nur Stalino kaj lia akompanantaro batis la sitelojn, kvazaŭ intence volante perdi kaj mortigi milionojn da homoj. Kaj ĝenerale, la liphara kartvelo ne estas tia genio... Li ne sukcesis fini la seminarion, kaj, kiel Beria konfesis al ŝi, li ofte trinkas. Kaj kiam la milito komenciĝis, ĝi zumis ĝenerale... Kaj nun la tuta mondo estas en armiloj kontraŭ Rusio! Kaj ĉi tie, kompreneble, kulpas la nefleksebla politiko de Stalino. Precipe, malgraŭ la fakto, ke la fronto sufokis pro manko de provizoj, miloj da trajnoj estis revokitaj por deporti ĉeĉenojn al Kazaĥio. Kaj tio estis farita dum la milito, kiam ĉiu vagono validas! Pro tio, cetere, Mainstein sukcesis, malgraŭ la grava nombra supereco de la sovetia armeo, fari kontraŭatakon por venki la Ruĝajn trupojn. Pro la manko de ŝtupoj, plifortikigoj ne estis deplojitaj ĝustatempe, la liverado de sovetiaj soldatoj estis interrompita, kaj kiel rezulto, la ofensivo malfunkciis. Kaj se niaj trupoj estus nun en Kyiv, kaj eble en Rumanio, Britio kaj Usono eble ne kuraĝus perfidi USSR!
  Krome, kiu preskaŭ mortigis Hitleron? Tiel puŝante la Trian Reich al nova agreso?! Plej verŝajne, ĝi estis operacio gvidata de Beria... Ja li iam elpensis kiel fini Trockij-n. Tiam tio tamen ŝuldiĝis al la bezono eviti disiĝon en la Internacio. Nun ĉi tio kondukis al la kontraŭa efiko, la malamikoj de Rusio unuiĝis. Kaj historiaj malamikoj! Ŝia Vedmakov, mi devas diri, estis tre surprizita, ke Churchill faris sensacian paroladon la 24-an de junio anoncante subtenon al Sovetunio. Estas strange, ke ŝafo venis por alianco kun lupo, se, kompreneble, la brita leono povas esti komparita kun ŝafo. Stalino tamen estas tipa lupo! Nun ĉio normaliĝis, kapitalistoj-demokratoj kaj kapitalistoj-faŝistoj kune! Sed la komunistoj estas unuigitaj kaj honestaj, sen kompromiso kun konscienco! Eble ĉi tion volis Stalino? Ĉiukaze, la fortoj de la malamikoj multiĝis, kaj en la oriento, Japanio montris sian buŝon. Sed, ĝenerale, la kurso de la gvidado de la landoj de la Leviĝanta Suno estas logika: necesas fermi la gorĝon de la militistaro kun malkontentaj grandegaj teritoriaj koncedoj kaj efektiva kapitulaco, ili promesis novajn batalojn kaj terojn. Se Usono ne estus trudinta la 24-an de julio sankciojn, aŭ pli ĝuste blokadon kontraŭ Japanio, tiam eble la samurajo estus trafinta Sovetujon, eĉ en aŭgusto sen atendi vintron! La japanoj estas kuraĝa popolo kaj apenaŭ haltigus ilin la memoro pri Ĥalĥin Gol, kie cetere batalis sekundaraj trupoj, inkluzive de la marionetoj de la manĉura imperia registaro!
  Kaj tio povus endanĝerigi la falon de Moskvo... Kvankam, verŝajne, Stalino estus preferinta doni la tutan Siberion al la kapitulaco de Moskvo. Mi simple lasus kovron tie, esperante, ke la severa tajga vintro ne donos al la japanoj la ŝancon tro antaŭeniri kaj konektiĝi kun la germanoj en la Uralo aŭ la Volga regiono.
  Kaj tiam, kompreneble, estus problemoj... Hitlero malsukcesis proksime de Moskvo kaj faris miskalkulon deklarante militon kontraŭ Usono, sen devigi Japanion reciproki kontraŭ Sovetunio. Hitler tute ne distingiĝis per logiko, per sia besta antisemitismo, metante kontraŭ si la ĉefan financan eliton kaj eĉ Vatikanon. Vere, tio pliigis lian popularecon inter la araboj, sed ili ne disponigis signifan asistadon al la trupoj de Rommel.
  La kirasa aŭto veturis ĝis la iama sovetia limo. Jam okazis ia detruo. Jen la limpoŝto ankoraŭ elstaras.
  Kaj japana infanterio, same kiel pluraj malpezaj tanketoj kun 20mm aŭtomataj kanonoj kaj du maŝinpafiloj ĉiu. Kontraŭ la ĉina infanterio, ĉi tio povas esti bona armilo, sed kontraŭ la T-34 ... Vere, estas malmultaj tiaj tankoj en la Malproksima Oriento, la ĉefaj fortoj estas alpinglitaj en la okcidento. Krome, kelkaj pliaj kirasaj veturiloj kaj morteroj estas videblaj, transportitaj sur malfermaj veturiloj. Mi devas diri, ke bonaj pistujoj, malgraŭ la malgranda kalibro ...
  Vedmakova hezitis: kion fari? Estas multaj japanoj, kaj ŝajne vi devas forturniĝi sur kampara vojo. Aŭ eble ankoraŭ donas vicon por la mallarĝaj okuloj?
  Jam malheliĝas, la nuboj kovris la ĉielon, venas la pluvo. Kompreneble, vi povas riski, precipe ĉar tiel amasiĝis la japanoj, la infanterio staras, kunvenita en densaj vicoj. Jes, estas tuta regimento da ili, flavvizaĝaj soldatoj, sufiĉe aĉaj, kaj ne estas domaĝe mortigi ilin.
  Vedmakova krucsignis sin, murmurante:
  - Dio gardu metu pli da samurajo!
  Du grandkalibraj - 12 milimetraj maŝinpafiloj atakis la mallarĝokulajn estaĵojn. La masakro komenciĝis. La knabino eĉ kantis:
  Ni batalos kontraŭ la malamiko ĝis la fino
  La heroaĵoj de la soldatoj - ne kalkulu la nombron!
  Rusoj ĉiam povis batali,
  Ne rezignu kiam venos problemo!
  12 - milimetroj estas granda kaj akra kartoĉo, ĝi traboras la korpon, kaj foje plurajn japanojn samtempe. Vedmakova kontrolis la armilon helpe de hidraŭlikaj aktuarioj, kiujn la japanoj pruntis de aviado. En la unuaj sekundoj, la batalantoj de la Leviĝanta Suno Imperio eĉ ne komprenis kio okazis kaj de kie venis la atako. Ili simple falis, liberigante sangofluojn el siaj stomakoj kaj brustoj. Tiel neatendita estis la alveno de la morto en ĉi tiu ŝajne serena mondo. Kvankam ne, la lasta aserto pli similas al moko.
  Vedmakova sukcesis falĉi plurajn liniojn antaŭ ol la malamiko reagis kaj komencis disiĝi. La piloto daŭre pafis movante la kirasaŭton tiel, ke ne falu sub la fajron de tanketoj. Tamen, aviadilkanono povas trapiki eĉ tian kirason. Tamen, ĉi tio ankoraŭ dependas de la komenca rapideco de la kuglo, sur tanketoj ĝi estas ankoraŭ pli granda ol ĉe batalpafiloj.
  Dum la piloto estis bonŝanca, la japanoj ne tuj eltrovis, kiu sendas al ili morton, precipe ĉar la printempa pluvo gutis, pro kio la ekbriloj fariĝis malfacile distingeblaj. Verŝajne la samurajo pensis, ke ili estas atakataj de rusa taĉmento, kiu trarompis al la malantaŭo, do la tanketoj ekpafis sur la arbustoj. Vedmakova, disbatis la japanojn kaj kantis:
  De la malproksimaj partoj de la oceano
  Kie la arko ektremis la ĉielo!
  La hordoj de la sultano balaas,
  Kvazaŭ la Antikristo leviĝis!
  
  Milito estas senkompata, malbona,
  Kiel kajto malsupreniris sur Rus'!
  Mia tero estas griza en vundoj,
  Savu mian patrinon, mi preĝas al Dio!
  
  Kiel kruela estas la mondo, kia teruro
  La infano falis kaj estis disŝirita!
  Ili naskis, puŝante lin kun doloro,
  Do la malbona Thunderer decidis!
  
  Ĉi tie Dio ne scias la mezuron en kolero,
  Li faligis la homan genton de malfeliĉo!
  Kaj ĉiu vivanto suferas
  Nur malĝojo kalkulas venkon!
  
  Rusio estas kovrita de sango,
  Kiel kruela vi estas Dio!
  Kien iris via misio?
  Certe Kristo estas la tria, superflua!
  
  Kial vi estas Infero kaj Eva
  Ekzilita pro la ofendo de ilia paradizo!
  Venis la tempo por la kanibalo,
  Kun atako pli abrupte Mamai!
  
  La knabinoj verŝis larmojn,
  La germanoj mortigis la gepatrojn!
  Ŝi estas nudpieda, kaj frostoj,
  Severa, ĉiuj riveroj estas frostigitaj!
  
  Neniu kompatas nin homojn
  Nun muskoj, tiam serpentoj pikas nin!
  Foje aperas la ideo
  Kia taso da sufero ĝis rando!
  
  Espero vane al Dio
  Li certe ne doloras!
  Kaj estas pli bone vivi malriĉe kaj malbone,
  Sed ni diris - tio sufiĉas!
  
  Ni havas la standardojn de komunismo,
  Kaj tio signifas sen referenco al la onklo!
  Toleri neniun urinon de faŝismo,
  Nia etiko estas simpla: al la diablo!
  
  Espero por manoj en maizoj,
  Sur la menso kiu estas en la kapo!
  Volo kondukas nin al atingoj,
  Lerteco, entuziasmo en la pugno!
  
  Kaj tiel, mezurante paŝojn,
  Al libereco kaj feliĉo via vojo!
  Ni fariĝos ruĝaj dioj
  Neniu povas fleksi nin!
  Vedmakova kantis kaj skribaĉis el maŝinpafiloj, pafu tiujn, kiuj jam sukcesis disiĝi kaj kuŝi mallarĝokula. Sed tiam ŝia sorto ŝanĝiĝis, kaj pluraj japanaj oficiroj ŝajne komprenis kio estas la afero kaj ĵetis plurajn obusojn al la kirasa aŭto. Vedmakova sentis tremon en ŝia kareno. Tamen, la japanaj granatoj estis fragmentaj granatoj kaj ne penetris la kirason, ŝajne desegnita por teni maŝinpafilojn eksplodojn de kalibro ĝis 14 milimetroj.
  Sorĉistino ridis.
  - Kaj jen obstina batalo devaga stulta kuglo! Korodita, subite pli saĝa kaj trafas la celon pli ofte!
  En kirasa trupveturilo, maŝinpafiloj estas nutritaj per zono. Ĉi tio donas grandan provizon da kugloj, krome, akvomalvarmigo estas provizita, kio ebligas al vi pliigi la daŭron de la pafado. Tial, la militisto sen ceremonio fortranĉis la japanojn ĵetantajn grenadojn al ŝi. Sed la ceteraj batalantoj ŝajnas esti rimarkintaj. Grenadoj denove flugis. Muĝado aŭdiĝis. Ŝajnas, ke unu el la granatoj montriĝis peza, ĉirkaŭ kilogramo en pezo kaj kontraŭtanka. La japanoj jam estis provizitaj per similaj blankaĵoj. Malforta kontraŭ Chevrons kaj T-34s, sed vi povas trarompi kirasan aŭton! Tra la trapikita flanko, polvo estis verŝita sur Vedmakova. La knabino malbenis:
  - Jes, Japanio estas malgranda, sed ĝi kaŭzas grandajn problemojn!
  La kirasa aŭto ĉesis moviĝi, kaj paro da fragmentaj obusoj flugis enen, kie ili eksplodis.
  Splitoj kaptis Vedmakov, disŝirante lian uniformon. Por supre, rompita benzinujo ekbrulis. La knabino denove malbenis.
  - Ne aŭtomobilo - Generalo! Mi donus al vi fekon!
  Mi devis falĉi kelkajn dekojn pli por salti el la fiakro. La knabino faris tion nerimarkite de la japanaj soldatoj kaj rampis. Por si mem, li ne zorgis pri ŝia uniformo de la armeo de la lando de la Leviĝanta Suno. Kaj en la mallumo kaj en la pluvo, la vizaĝo ne estas tro distingebla. Nun vi devas eliri la ŝoseon kaj dissolviĝi en la arbuston.
  La knabino rampis sufiĉe rapide kaj samtempe renkontis kadavrojn kelkajn fojojn. Bele murmuris:
  - Ne malbone, mi donis lumon al la samurajo! Nun vi devas nur savi vin!
  La militisto plonĝis en la arbustojn kaj, ekstarinte, komencis marŝi. Buĉu kun ili, eble ili ne ricevos. Fakte, ŝi batalis dece kaj pensis, ke ŝia heroaĵo: plej verŝajne ili ne kredus ĝin, alie, kiu scias, ili donus alian stelon de la heroo!
  Ĝenerale, stranga afero estas milito, ĉi tie vi mortigas homojn kaj ĉi tio ne estas facila normala, sed braveco. Kiel diras la Biblio, Vi ne mortigu! Tamen, Dio ordonis ne nur mortigi, sed ĝenerale ekstermi la Amalekidojn kaj iliajn edzinojn, kaj infanojn, kaj eĉ brutojn! Kvankam eĉ dum la milito, la ekstermado de la civila loĝantaro estas konsiderata malmorala kaj malnobla faro.
  Tamen, la okcidentaj aliancanoj bombis ne nur kaj ne tiom militaj instalaĵoj kiel la civila loĝantaro. Ĉi tio estis parte pro la malalta precizeco de altsituaj bombistoj, kio malfaciligis venki pure armeajn celojn, sed la ĉefa afero estis venĝo. Japanio ankaŭ ricevis lumon de Usono. Kaj ili havis nenion por respondi! Ili simple ne havis aviadilojn sufiĉe longajn por forigi la jankiojn!
  Ŝajne, la usonanoj konsideris venĝon por Peru Harbour sufiĉa, aŭ pli ĝuste, la plej alta financa elito decidis agi pragmate, samtempe, kaj ĉesigi la Ruĝan Armeon de Mao. Japanio forlasis Manĉurion kiel saltotabulo por la milito kontraŭ Sovetunio, kaj ricevis liberan manon kontraŭ Mongolio, kaj la resto estis la laboro de Ĉiang Kai-ŝek! Tiam eblos resti sub si la tutan Ĉinion. Kaj lasu la landon de la Leviĝanta Suno sangi en la milito kun Sovetunio. La plej interesa afero ĉi tie, verŝajne, estas, ke la japanoj kalkulas, venkinte Rusion, por denove ebeniĝi kun Ameriko uzante la helpon de Germanio kaj Usono, ili pensas pri eltiri Siberion kaj aliajn landojn el elĉerpita Japanio.
  Ĉiu flanko opinias, ke ĝi estis farita tre lerte, precipe ĉar Ameriko kaj Britio akiris kontrolon de vastaj teritorioj sen pafo. Alie, ili devintus rekapti ilin dum longa kaj teda tempo, kio bezonus almenaŭ kelkajn jarojn, ĉar ĉi tiuj ankoraŭ estas insuloj!
  Vedmakova marŝis, esperante transiri la frontlinion. Estas tute eble gliti en la breĉon kaj alkroĉiĝi al via propra. Kaj eble eĉ preni unu el la samurajo kaptito. Nu, ĝi estas proksime de la plej altnivelaj pozicioj de la sovetia armeo. Alie, ĝi estos malfacile porti.
  . ĈAPITRO #5
  Do por la Monda Oligarkio: Germanio kaj Eŭropo sub Sovetunio, tio estas konsiderata perdita zono de influo, kaj eĉ minaco al la fortigita komunista imperio kaj la plua ekspansio de bolŝevismo. Kaj Rusio sub Germanio estas la ekspansio de siaj influkampoj kaj la ebleco suĉi ĉiujn sukojn el riĉaj landoj. Sed tion vere perdis la francaj oligarĥoj, kiam ili perdis kontraŭ Germanio: ili devis iom dividi kun Hitler, sed ili konservis la plej grandan parton de la riĉaĵo, kaj eĉ fariĝis pli facile ekspluati la laboristojn - la germanoj disbatis la sindikatojn. Kion perdis la oligarkoj en Baltio? Kalkulu la tutan ĉefurbon, kaj kiu ne havis tempon por eskapi, tiam libereco aŭ vivo! Mirinda ekzemplo! Do estas nenio surpriza en ĉi tio! Kaj se Hitler ne estus tia fervora antisemito, neniu helpus al USSR!
  Oni devas diri, ke unu el la kialoj kial Francio relative facile rompiĝis estis la signife pli malalta procento de judoj en kaj la ĝenerala populacio kaj la financa elito. En Pollando, Britio, Usono: estis tute male. Precipe en Usono, kiu, cetere, klarigas kial la jankioj, malgraŭ tio, ke eĉ ne unu bombo falis sur Usonon, estis eĉ pli kruelaj kontraŭ la loĝantaro de Germanio ol la britoj!
  Vishu, iĝis marioneto sub la Germana Armeo, kaj la germanoj rajdis tra Parizo, ludante buŝharmonikojn. Hitler komencis prepari invadon de Anglio, ne ĝenante translokigi la ekonomion al armea bazo kaj uzi la resursojn de konkerita Eŭropo. Ĝi kostis al li kare, same kiel la manko de deziro intertrakti kun la Anguloj, kun la malakcepto de antisemitismo. Ĉi-lasta, eble, permesus al la Fuhrer liberigi ĉiujn siajn fortojn por la milito kontraŭ Sovetunio, kaj ataki reen en majo. Vere, la paco kun Britio povus puŝi Stalin al la anonco de mobilizado. Iĝus signalo, ke, oni diras, la malamiko jam estas ĉe la sojlo.
  Aŭ ne fariĝi, kaj tiam eble ĝi influus la pozicion de Usono rilate Japanion. Ili ne provokus la Landon de la Leviĝanta Suno, kaj la potenca imperio povus malfermi duan fronton! Kio okazis nun. Nur en eĉ pli malbona situacio, kiam la armeo de Sovetunio estas preskaŭ venkita, la produktado de armiloj ankoraŭ ne estas establita, kaj ili ankoraŭ ne lernis batali!
  Nun ne estas la kvardek-unua jaro - la sovetiaj trupoj akiris batalsperton, lernis batali kaj venki! Do nun ili ne timas pezajn tankojn kaj aviadilojn kun sep pafpunktoj, sur unu maŝino!
  Soleca japano staras proksime de arbo. Do ordinara flava maniquí.
  Vedmakova eksaltis malantaŭ li. Ŝi ektiris la kapon supren, kaj poste tordis... Kiam vi akre tiras la "boŭlon" de la malamiko supren, la kolmuskoloj ne plu povas havigi efikan reziston kaj la "kapo" facile faldiĝas!
  Nu, kio estas unu samurajo malpli! Vedmakova aspektas gaja kaj kontenta, ŝi eĉ montras la dentojn:
  Japanio neniam konkeros nin! Ĉar ekzistas batalanto kiel mi!
  Ja en la tuta historio de Rus', nur la mongoloj-tataroj povis venki! Kial tio okazis kaj kial la granda slava nacio montriĝis senhelpa, ĉi tio kompreneble estas mistero ne por unu generacio!
  La ĉefa kialo estas feŭda fragmentiĝo, kiam ĉiu prenis por si terpecon: li komencis kokidojn kaj sidis en ĝi, gardante sian heredaĵon: sen laboro!
  Vedmakova sentis, ke la streĉaj kaj malkomfortaj japanaj botoj frotas ŝiajn krurojn. La piloto decidis, ke en ĉi tiu kazo ne havas sencon elteni la turmenton. Ŝi ĵus forĵetis la malakran, konstrintan kaj premante "kusenetojn" sur siaj fingroj. Mi sentis la noktan malvarmeton de mia naskiĝlando per miaj nudaj piedoj kaj sentis min multe pli gaja! Ŝi aldonis paŝon, kaj eĉ komencis iomete salti!
  La fakto, ke la rusoj estis dividitaj, estis la plej granda tragedio de la slavoj. En la okcidento ili estis subigitaj de Litovio kaj Pollando, kaj en la oriento de la kruelaj tataroj. La jugo tamen ne daŭris eterne: Moskvo, antaŭ tio, urbeto komencis kreski kaj eĉ transformiĝis en specon de malgranda imperio. Ivan Kalita iĝis la kolektanto de rusaj teroj. Li estis la unua kaj ne la plej sukcesa, sed plej grave la unua! Kaj kiel sonas en la bolŝevika kanto: estas pli bone esti mortinta - ol la dua!
  Stalino ne estas ruso, jen lia ĉefa malavantaĝo! Tial la malfido al la titulara nacio, kaj amasaj nepravigeblaj subpremoj! Jen, donu la kornojn al la porko, kaj la regnon al la korno!
  Chuchmek sur la trono kaj Rus' en la enfermejo!
  Ekzemple, kaj Tuĥaĉevskij kaj Jegorov estis sufiĉe kapablaj marŝaloj, kio, cetere, povas diri pri la ceteraj subpremitaj komandantoj! Ne komparebla kun liphara simio! Tial ni blokiĝis!
  Tamen, kiel vere okazis, ke Stalino sukcesis fariĝi suverena reganto? Analfabeta kartvelo fariĝis Dio!
  La rusa popolo devas esti regata de la rusa caro! La Romanov, cetere, preskaŭ ne havis rusan sangon, kaj eble tial ili degeneris!
  Japanio ankaŭ havis propran formon de registaro, kie la ŝoguno estis esence pli alta ol la imperiestro, kaj tial ekzistis kelkaj avantaĝoj, ĉar ĝi estas malpli verŝajne ruinigi la imperion pro malsaĝa heredanto. Dum jarcentoj, la japanoj ne faris konkeran militon, sed aktive kverelis unu kun la alia. Ĉi tio havis iom da influo sur la pensmaniero de ĉi tiu nacio. Sed en la dudeka jarcento, la Lando de la Leviĝanta Suno konkeris pli da tero ol Aleksandro la Granda! Nun estas la vico de Rusio. Nur nun ne estas cara tempoj, la granda komunista partio regas, kaj la plej progresinta kaj perfekta ekonomia kaj politika sistemo en la mondo!
  Vedmakova tamen subite balancis la kapon. En la politika sistemo, kaj en la regado, ankaŭ ne ĉio estas ĝusta! Ekzemple, la popolo ne elektas la ŝtatestron kiel rezulto de alternativa esprimo de volo, sed okazas... Mi devas diri, ke nek la leĝo nek la konstitucio antaŭvidis la kreadon de ĉefsidejo kaj ĝian povigon kun urĝo. potencoj. Kaj pri la kapabloj de la duonklera seminariano, ŝi persone havis grandajn dubojn! Same kiel Beria: ruza, sed malbone edukita homo kun ege malvasta perspektivo kaj erudicio!
  Sed nun la frontlinio estas eĉ pli proksima antaŭen, ekbriloj estas videblaj, kaj la muĝado fariĝis eĉ pli forta. Estas tempo trovi la lingvon kaj .... Vedmakova rimarkis taĉmenton de rampantaj japanoj. Nun vi devas zorge sidi sur ilia vosto. Proksimume en la sama stilo kiel ŝi atakis la Yu-188, tre rapida bombisto, kiu eĉ ne estas facile kapti la rapidan MiG. Trupoj, cetere, ĝenerale, ne estas aparte manoveblaj kaj ĉi-rilate ne estas pli bonaj ol la Focken-Wulfs! Nu, jen la samurajo proksimiĝanta al la tranĉeo, ili aspektas kiel ŝafoj rampantaj ĝis naftoflako. Estas multaj japanoj, ĉi tie oni devas agi singarde... Jen la kapitano de la armeo de la lando de la Leviĝanta Suno, la muzelo estas kiel tiu de marmoto. Io krias, vigle svingante la pugnojn kaj ponardon.
  Vedmakova, pacience atendante ke la samurajo atakos, batis lin sur la dorso de la kapo per fusilpugo. Tamen li kalkulis la baton tiel, ke la "japo" ne tuj forĵetis. Kaj tiam ŝi pafis eksplodon de mitraleto al la japanoj, kiuj kuris por ataki! kriis:
  - Ruza en milito estas kiel velo sur ŝipo, sed ĝi nur ŝveligas, ne ŝi!
  Knabo Oleg kaj knabino Margarita batalas en Stalingrado. Ili staros en ĉi tiu urbo kiel titanoj.
  Oleg Rybachenko aspektas dekdujara. Kaj la knabo ĵetas grenadon per la nuda piedo.
  Li ĵetas la faŝistojn kaj diras:
  - Gloro al la granda Patrujo!
  Margarita ankaŭ donas bone celitan turnon. Falĉas la naziojn kaj kantas:
  - Gloro al Stalino kaj la suno de komunismo!
  Oleg Rybachenko pafas kaj aldonas:
  - Gloro al herooj!
  La knabino pafas, falĉas la naziojn. Li ĵetas obuson per la nuda piedo kaj knaras:
  - Kaj gloron al la Patrujo dum jarcentoj!
  Tiel, la knabo kaj la knabino vere disiĝis. Ili pafas al la nazioj kaj ĵetas obusojn.
  La nuda piedo de la knabo ĵetas mortigan donacon. La knabo kun sovaĝa furiozo diras:
  - Ni turmentas ĉiujn!
  Margarita, pafante kaj falĉas la malamikon, grincas:
  - Kaj estos fojno de la diablo!
  Kaj la knabino ĵetas donacon de morto per sia nuda piedo. Tia estas la militisto, kapabla fakte falĉi tutajn trupojn.
  Knabo kaj knabino batalas en Stalingrado. Ili estas veraj herooj. Kaj kavaliroj plenaj de aŭdaca spirito.
  Kion pensis Hitlero, ke la rusoj nenion lernis post la katastrofo de 1941?
  Kaj fiku vin! La Ruĝa Armeo pretas alfronti la monstrojn de la serio "E", lasu ilin daŭrigi: E-75 tunoj por naŭdek, kaj E-100 tunoj por cent kvardek. De la tajgo ĝis la Britaj Maroj, la Ruĝa Armeo estas la plej forta el ĉiuj.
  La knabo kaj knabino batalas, tiel ke la nazioj ricevas de ili kiel vitron de sledmartelo.
  Infanoj estas senmortaj kaj timas nenion. Kio estas ĉi tiuj faŝistoj por ili? La sekvaj kunikloj sur la semo!
  Oleg Rybachenko kantis kun muĝado:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, vi kapro Hitler,
  Kial vi grimpis en Rusion azenon...
  Vi ricevos de ni specife en penco -
  Vi renkontos pugnon de forta knabo!
  Kaj tiam muskola infano ĵetas obuson per sia nuda piedo. Kaj du germanaj tankoj E-50 kaj E-75 kolizias fronte kaj eksplodas.
  Oleg Rybachenko diras kun ĝojo:
  - Mi estas juna superklasa batalanto!
  Kaj denove la knabo donas la vicon.
  Kaj tiam la knabino pafas. Ŝi trafas precize kaj forte batas. Kaj dum li kantas:
  - Mi dispremos ĉiujn faŝistojn, kaj mi perdos grason al Adolfo!
  Kaj denove la knabino estas en plena ekscito de ekstermado. Ĉiuj pafas kaj pafas.
  Kaj granato denove flugas de nuda piedo. Ŝi venkas la faŝistojn. Ĵetoj kiel kegloj de trafado de la pilko.
  Margareta kantas:
  - Forta bato estas escepte bone celita,
  La plej mojosa Povetkin flugas en la ringon!
  Oleg Rybachenko, pafante, facile konfirmis:
  - Inda kopio de Povetkin, kaj ne kuras de fortaj kontraŭuloj!
  Post tio, la knabo denove ĵetas obuson per sia nuda piedo, kaj frakasas la naziojn kiel pavimbotelojn.
  Kaj kiel lerte tak, la nazioj kolizias. Kion ili volis? Ne necesis grimpi sur Sovetunio.
  Nur Oleg Rybachenko ĝenas. Usono jam liberigis la germanojn, kaj Rusio devus preni la repon por ili.
  La knabo, denove ĵetante grenadon per la nuda piedo, kantis:
  - Ne ludu la malsaĝulon Ameriko,
  Donu al ni Alaskon nun...
  Jen nia tero sur du bordoj -
  Ne vane la urso estas feroca besto!
  Kaj Oleg Rybachenko denove donis la vicon ... Li falĉis la naziojn. Kaj denove, la nudaj piedfingroj de la knabo premas la obuson kaj ĵetas ĝin al la malamiko. Ili disĵetas ĝin en malsamaj direktoj.
  La knabo muĝas:
  - Gloro al Rusujo!
  Margarita denove ĵetis obuson per la nuda piedo kaj knaris:
  - Por caro Nikolao la 2-a!
  La knabo korektis la knabinon:
  - Ĉi tie regas Stalino, ne Nikolao la 2-a!
  Margarita volonte konsentis:
  Jes, Stalin! Kiu faris pacon kun la kanibalo!
  Kaj la knabino denove ĵetis mortigan donacon per sia nuda piedo.
  Oleg Rybachenko logike rimarkis:
  - Sovetunio bezonas spiron! Kvankam la Tria Regno pli bone profitis ĝin!
  Kaj la infanoj denove komencis pafi...
  La germanoj apud Stalingrado kaj en Stalingrado mem ricevis teruran inferon.
  Sed vere, kun kio vi venas, kun kio vi foriras.
  Aŭ pli ĝuste, ili mortas. La batalo estas tiel sanga kaj sankta rajto.
  Oleg Rybachenko vere pensas dum la batalo, ke homoj foje estas tro naivaj. Aŭ ili faras geniulon el Stalino, aŭ ili ĝenerale faras Lukaŝenkon. Sed por Belorusio de la dudekunua jarcento, fari kulton de personeco el kolektiva farmisto estas sufiĉe stulta. Jam estas tempo por saĝiĝi.
  Kaj elektu novan, junan, progreseman gvidanton. Kaj ne por pruvi la nivelon de inteligenteco de bebo en sablokesto.
  La sekva anekdoto karakterizas Lukaŝenkon plej bone:
  Kiam ĉio fariĝas pli multekosta en Belorusio, kio estas la plej malmultekosta?
  Promesas prezidanto Lukaŝenko!
  Kaj kial?
  Ĉar ili kostas nenion!
  Domaĝe por belorusoj, kiuj ankoraŭ voĉdonas por tia diktatoro. Sed jam estas tempo pli saĝa kaj montri, ke ili estas la homoj de Eŭropo. Ekzemple, en Rusio, Putin almenaŭ sukcesis gajni respekton al si mem aneksante Krimeon sen pafo.
  Sed tio estas pro lia fenomena sorto. Bonŝancon kun Putin. Ekzemple, estis bonŝance, ke dum la vizito de la Ĉefministro de Israelo, okazis malagrabla epizodo kun lia edzino en Kyiv. Jes, denove manifestiĝo de fenomena sorto. Sed tiom malmulte da reala reveno! Kaj kio se la caro Nikolao havus tian fenomenan bonŝancon? Pli precize, li ricevis ĝin, ĝis 1935 Rusio regis duonon de la mondo.
  Kaj kio sekvas... Caro Nikolao planis flugon en la kosmon por la 28-a de majo 1935, ĝustatempe por sia naskiĝtago. La unua flugo en la historio de la homaro de rusa ina kosmonaŭtino.
  Kaj en ĉi tiu mondo, dum Sovetunio okupiĝas pri postvivado.
  La bataloj en Stalingrado estas proksimume la sama kiel en la reala historio de 1942. Nur ĉi-foje la malamiko estas multe pli forta. Kaj la kvanto pro la koloniaj trupoj kaj teknologie.
  Estas speciale malmola en la ĉielo de Soveta Rusio. La nazioj havas multajn fortajn, reagaviadilojn. Kaj iel ne estas tiel facile rezisti ĉi tion.
  Jen germanaj pilotoj Albina kaj Alvina kolektanta por si membiletojn. Ili estas bonegaj spertuloj en ĉi tiu kampo.
  Kiel ekzemple haltigi tiajn germanajn knabinojn en bikinoj kun nudaj kruroj?
  Oleg Rybachenko sentas ĉi tiujn knabinojn.
  Ĵetas alian obuson kun nudaj piedfingroj. Disĵetas la naziojn en ĉiuj direktoj kaj diras:
  - Granda koro de Rusio!
  Kaj la terminator knabo estas tre agresema fajro. Ĉiu kuglo trafas la celon. Kaj la araboj, kaj la nigruloj, kaj la indianoj estas sur la atako. Venas grandega homamaso.
  La genia knabo denove ĵetas obuson per sia nuda piedo, kunpuŝas du grandajn germanajn tankojn kaj la flugo:
  Samuraja glavo kun vi
  Koro kaj menso estas puraj...
  Aŭdace gvidas la atakon -
  La Vojo de Beleco!
  Margarita, pafante al la malamiko, prenis kaj pafis al la nazioj de bazuko kaj knaris:
  - Eksterordinara beleco!
  Kaj la militisto ĵetis tre detruan donacon de morto per siaj nudaj piedfingroj. Disbatis la kontraŭulojn. Tiam denove, per la piedfingroj de sia nuda piedo, ŝi denove ĵetis sovaĝan detruon. Kaj du faŝismaj tankoj prenis kaj koliziis. Eĉ fajreroj kaj fumo falis kaj verŝis!
  Oleg ekkriis:
  - Tio estas la eterna knabino bone farita!
  Margarita ĵetis novan mortigan citronon per sia nuda piedo kaj knaris:
  - Ni estas eternaj infanoj sur la lakta vojo!
  La terminator-knabo kapjesis kaj daŭrigis la batalon mem. Ĉio iras laŭ plano. Pli precize, dum ĝi estas normala. Kaj en ilia regiono la nazioj ne trarompos.
  Do la nazioj, kiom ajn ili klopodos, sed fakte ili nur sufokos per sia propra sango.
  Kaj iliaj tankoj iĝos rubmetalo! Kaj la flago de Rusio brilos super la planedo!
  Oleg Rybachenko agas kun granda energio. Ĵetas obusojn kun nudaj piedoj kaj kantas:
  - Ni ĉiam estos feliĉaj
  Estos brila sonĝo...
  Kaj beleco venos
  La tumulto estos for!
  La knabo-geniulo agas kun agado, kiu pliiĝas kun furiozo proporcie al la enfluo de germanoj.
  Margarita funkcias kiel la dua nombro. Sed la nudaj piedoj de la knabino pli kaj pli aktive ĵetas grenadojn.
  Kaj la nazioj falas sub ŝiaj batoj.
  Ankaŭ Oleg Rybachenko pafas... Sed pensoj saltas, revenas al la nuntempo. Al kio estas en la realo.
  Fakte, belorusoj ŝajnas havi la plej grandan cerban mason en Eŭropo, sed ili lasas sin meti sur kolumon, toleras la diktatorecon de la individuo.
  Kaj se la prezidanto estus ia superhomo! Kaj do kolektiva farmisto, kaj eĉ sen jura patro. Kaj ili instigu ilin dum tiom da jaroj.
  Kaj krome ankoraŭ estas malvastmensaj homoj, kiuj voĉdonas por li.
  Jes, Oleg Rybachenko eĉ havis kanzonaĵojn.
  Diru al mi amikoj kiom longe
  Voĉdonas por patro Kolya ...
  Estas tempo por vi elekti Oleg -
  Por akiri pli da mono!
  Jes, kompreneble, ŝanĝoj necesas kaj kiel eble plej baldaŭ. Fakte, stagnado estas plena de malbonaj sekvoj.
  Cetere, Lukaŝenko mem ne scias, kion li volas. Li pravas, li estas maldekstra. Tio iras al kapitalismo, poste al socialismo. Kaj li ne havas bonan teamon. Kaj ne ekzistas propra partio kaj ideologio. Tia estas la kulto al tre mezbona kaj parolema personeco. Stalin kaj Lenin almenaŭ sciis, kion ili volas! Kaj ĉi tiu diktatoro? Li eĉ ne scias, ĉu li estas dekstre aŭ maldekstre!
  Ne, sen ideologio kaj stabila partio, ne estos stabileco en la socio.
  Kaj ankaŭ antaŭen!
  Stalino, bedaŭrinde, ankaŭ fariĝis simbolo de teruro kaj detruo, igante komunismon en birdotimigilo.
  Optimuma regado ne funkciis. Kaj sub Breĵnev estis frenezo - kiel oni povus meti tian estron de Sovetunio. Kaj en sia junaĝo, Breĵnev ne tiris intelektulon, sed en sia maljunaĝo li falis en frenezon. Kaj ĝenerale, estas domaĝe, ke la ŝtatestro ne povis ligi du vortojn sen papero. Kaj vi devus scii kiel fari ĝin!
  Oleg Rybachenko ĵetis mortigan duoblan obuson per la nuda piedo kaj kantis:
  Sed ankoraŭ vivas
  Sed vivu laŭ Breĵnev!
  Mi estas stulta, stulta, mi ne povas!
  Kaj ne vetu neĝoŝtormon!
  Margarita ĵetis eksplodeman pakaĵon per la nudaj piedfingroj. Ŝi disĵetis la naziojn kiel pomojn, kiuj estis skuitaj de branĉo.
  La knabino kantis:
  - Pomarboj en florado
  Solovyov-melodioj...
  mi venos al vi -
  Estos provludoj!
  La knabino ridetis larĝe kaj blindige. Ŝiaj dentoj estas kiel perloj, tiel brilantaj.
  Jes, ĉi tiu paro estas bonega.
  Oleg Rybachenko prenis ĝin kaj kantis:
  - Niaj pugnoj kun ŝtalo,
  Ungegoj, dentoj kaj dentegoj...
  Ili volas veran batalon!
  Kaj denove, la terminator-knabo pafas tre precize. Kaj sangaj gutoj verŝas de la nazioj.
  Ne, ne estos kompato. Malamikoj sufokiĝas.
  Dume, Natashka kaj ŝia teamo batalas en Suĥumi.
  La nazioj sturmas la marbordon. La batalo, kompreneble, estas tre neegala
  Sed knabinoj. Kiam ili estas preskaŭ nudaj, estas bonege!
  Nataŝa ĵetis granaton per la nuda piedo, falĉis dekon da faŝistoj kaj kantis:
  - La estonteco de la mondo estas nia,
  Ni estas knabinoj kiel Ĵedajo!
  Zoya ankaŭ lanĉis obuson per sia nuda piedo. Disigis la naziojn kaj memfide knaris:
  - Mi estas tiu, kiu povas enterigi ĉiujn en la tombo!
  Aŭrora pafas plu. Ankaŭ knabino, kiu, kiam ŝi trafas, ne plu estas bato de muŝo.
  La ruĝhara diablo prenis ĝin kaj zumis:
  - Mi estas la koloro de vulpo, kaj la plej granda beleco!
  Kaj denove li prenos ĝin per sia nuda piedo, kaj forĵetos la donacon de morto! Ĉi tio estas vere knabino, kion vi bezonas.
  Kaj poste estas Svetlana kiel eksplodo! Kaj ŝi disĵetos kaj disfalos ĉiujn, kvazaŭ diabloj el la tuta infero estus movinta en ŝin.
  Jes, la knabinoj ĉi tie, kompreneble, de tia grincado de dentoj, ke ili senprobleme senproblegos ajnan makzelon.
  Kaj se necese, do duono de la kapo!
  Nataŝa pafas al la malamiko, kaj muĝas:
  - Mi estas tiel malmola militisto, ke eĉ virbovo ne piedpremos kontraŭ mi! Mi rompos lian kapon!
  Zoya memfide konfirmis:
  - Mi rompos la kornojn!
  Kaj la nuda piedo de la knabino ĵetas granaton. Kaj du naziaj tankoj ambaŭ prenos kaj kolizios.
  Kaj jen kiel Aŭrora trafos. Kaj ankaŭ kun nuda piedo lanĉos murdanton.
  Kaj muĝas:
  - Gloro al Stalino, li fariĝu pli saĝa!
  Aŭroro estas vere malbona. Kiel estas batali sur du frontoj? Fakte, ĝi signifas memmortigon.
  Kaj kial Stalino alportis Rusion al ĉi tio?
  La knabino denove kun siaj nudaj piedfingroj lanĉos mortigan donacon de morto kaj grincado:
  - Gloro al la nova gvidanto!
  Nu, ĝuste! Stalino eĉ havas malaltan frunton. Kaj ĉi tio estas signo de malalta inteligenteco.
  Svetlana pafas sin. Kaj ĵetas grenadon kun nudaj piedoj. Disĵetas kontraŭulojn. Detruas ilin kaj krias:
  - Gloro al la rusaj dioj!
  Kaj denove, kun sia nuda kalkano, li ĵetos ion tre detruan.
  La knabinoj ĉi tie estas de tia kalibro, ke la Fritz ne prenos ilin.
  Kvar knabinoj estas grandega forto. Kaj plej grave, ili estas en la samaj kalsonoj.
  Kaj ĉi tio donas al ili kolosan kapablon batali.
  Nataŝa brulas. En lavango moviĝas afrikaj militistoj, eĉ hinduoj kaj araboj.
  La germanoj uzas ilin kiel kanonfuraĝon. Sen ajna kompato kaj bedaŭro uzi en bataloj. Kaj kompreneble, ili prenas la numeron.
  Suĥumi jam estis fortranĉita de tero. Kaj ĝi estas tre malbona. Ni baldaŭ elĉerpos municiojn kaj ni devos retiriĝi.
  Sed dum la knabinoj ankoraŭ ne volas cedi. Ili revas pri venko. Eĉ se la fortoj ne estas egalaj. Kaj Moskvo estas ĉirkaŭita.
  Natasha estas maltrankvila pri tio. Ŝi ĵetas obuson per sia nuda piedo. Rompas malamikojn kaj kantas:
  - Se la ĉefurbo staros!
  Zoja ankaŭ ĵetis la eksplodan pakaĵon per sia nuda piedo kaj knaris:
  - La rivero de Rusio ne sekiĝos!
  Kaj ŝi eksplodis kontraŭ la malamiko el ĉiuj trunkoj, memfaritan senrepuŝan amarecon.
  Kaj rompis kelkajn tankojn ...
  Sed de supre, atakaviadiloj komencas premi.
  Kio do se ili estas reaktivaj?
  Aŭrora pafis sian raketlanĉilon. Trafis germanan aŭton. Faligis ŝin.
  Tiam la ruĝhara besto kukis:
  - Komunismo sen limoj!
  Tiam Svetlana komencis pafi. Kaj falĉis la nigrajn batalantojn. Kaj tiam, kiel nuda piedo, li ĵetos citronon.
  Kaj muĝas:
  - Gloro al la novaj dioj!
  Nataŝa pafis al la malamiko kaj knaris:
  - Rusaj dioj!
  Kaj pro la ĵeto de ŝia nuda piedo, la aviadilo eksplodas.
  Ĉi tiuj estas la terminatoraj knabinoj. Se ili jam batalas, tiam neniu povas elteni ilin.
  Zoya ankaŭ ĵetas ion al la malamiko kiu mortigas ajnan potencon. Kaj io, kio detruas la malamikon. Kaj la militisto, elmontrante la dentojn, krias:
  - Aviadiloj en la ĉerko!
  Kaj nudaj fingroj ĵetas denove la donacon de morto.
  Kaj tiam Aŭrora lanĉos citronon en la malamikon. Prenu kaj muĝu:
  - La estonteco estas nia!
  Svetlana nudigis siajn dentojn kaj diris:
  - Por komunismo, kaj novaj atingoj!
  Kaj denove, kiel li ĵetis grenadon per la nuda piedo. Kaj li mortigos ĉiujn. Nu, se ne ĉiuj, tiam iuj certe.
  La nazioj grimpis en la kruĉon. Kaj ĉi tio estas ilia problemo. Ĉi tie vi povas vidi la memveturan pafilon Jagdtigr. Malmoderna aŭto, sed tre mortiga. Al ŝi rampas pionirknabo. Kaj glitas minon.
  Kaj la memvetura pafilo banale eksplodas.
  La knabo elŝovas sian langon kaj kantas:
  - Ni trinku por la Patrujo, ni trinku por Stalino!
  Ni trinku kaj trinku denove!
  Ni pioniroj mortigos Hitleron!
  Faŝistoj ricevas ĝin. Kvankam malfacile por la Ruĝa Armeo. La urbo Grozno estas ĉirkaŭita de la nazioj, sed ili ankoraŭ batalas en ĝi. La knabinoj estas plej elstaraj ĉi tie.
  Jen Tamara batalas. Ŝi estas en bankostumo kaj nudpieda. Kaj la vetero estas varma kaj la knabino estas tiel lerta. Beleco brulas. Kun nuda piedo sur la nazioj, li lanĉas eksplodajn pakaĵojn kaj kantas:
  - Hitler baldaŭ ricevos najlojn en la ĉerkon,
  Ĝi estos kiel araneo en fajro...
  Demonoj turmentos en la submondo -
  Tiuj, kiuj adoris Satanon!
  Kaj denove, tre mortiga citrono flugas de la nuda kalkano de la belulino kaj frakasas la naziojn.
  Maria diras ridante:
  - Grenadoj mortigos!
  Kaj vangofrapas Tamara sur la ŝultron. Du knabinoj batalas, kaj ĉe la supro estas Ruĝa Flago trapikita de kugloj.
  La knabinoj estas nudpiedaj kaj preskaŭ sen vestaĵoj, sed ili ne intencas transdoni sovetiajn urbojn.
  Maria kantis gajan kanton. Kaj samtempe ŝi gvidis senkompatan kaj murdan fajron;
   Estas multaj grandaj homoj,
  Kies faroj vivas jarcentojn, Estas multaj grandaj nomoj, Kiuj estas nomataj senmortaj.
  
  Multaj fabelaj herooj Konservis la melodion de epopeoj, Sed la plej simpla el ĉiuj herooj Kaj kara al ni ĉiuj - unu.
  
  Li pasigis sian infanaĝon inter la montoj, Li sekvis la flugon de birdoj, Li heredis de la montoj La belecon de aglaj flugiloj.
  
  Lia nomo, kun tondrofrapo, Balais trans la oceanon, Fariĝis proksima kaj familiara al la proletoj de ĉiuj landoj.
  
  Sur la ĉeftero de Ĉinio, Kara al ĉiuj koroj, Ĉi tiu nomo anoncas Fanzam - pacon, la finon - al palacoj.
  
  Stalino estas la standardo de feliĉo, la tagiĝo de la homaro! Vivu la amata Stalino multajn, multajn longajn jarojn!
  La knabinoj bone kantis. Maria, Tamara, estis aligitaj fare de kaj veroniko kaj Viktorio.
  Ĉiuj kvar belulinoj estas ĉirkaŭitaj, sed kiel ili batalas.
  Ĉi tie Maria ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj malflugigas germanan atakaviadilon. Kaj la belulino grincas:
  - Gloro al nia festo!
  Veroniko ankaŭ sendas mortodonacon kun sia nuda piedo, kaj HE-162 estas pafita. Kaj la militisto muĝas:
  - Gloro, kiu estas pli alta ol gloro!
  . ĈAPITRO #6
  Viktorio, pafante al kontraŭuloj, kaj pafante, ridetas:
  - Por la estontaj vastaĵoj de komunismo!
  Kaj kvar belulinoj, preskaŭ nudaj kaj nudpiede ridante.
  Ili estas tiaj agloknabinoj de la plej alta ordo.
  Mirabela kaj Anastazio batalas sur la ĉielo. Kaj ili ankaŭ cerbolavas la naziojn.
  Mirabela kun rideto, ĉirpetas:
  Ĉio en la mondo estos bone
  Amu vian patrujon pasie!
  Kaj denove kun nudaj piedfingroj, tra la malfermita fenestro, kvazaŭ ĵetante citronon. Kaj vangofrapu la faŝistojn. Alia faligita aŭto falas.
  Jen la lertaĵo - vi devas atingi tien.
  Anastazio diras ridante:
  - Lenin estus laŭdinta vin!
  Mirabela malflugigis kelkajn germanajn aŭtojn per unu eksplodo, kaj rimarkis:
  - Ankaŭ Stalino sendube!
  Anastazio fortranĉis tri naziajn aviadilojn kaj konfirmis:
  - Sen duboj!
  La knabinoj estas tiel bonegaj. Kaj plej grave bela. Ili estas varmaj kaj samtempe malvarmaj kalkulado.
  Mirabela, faligante alian aviadilon, rimarkis:
  Ĉio en la mondo estas relativa...
  Anastazio ridis kaj kolere murmuris:
  - Neniu kroma filozofio!
  Kaj ŝi ankaŭ malfermis la fenestron kaj ĵetis grenadon per la nuda piedo. Ĉi-foje ME-262 eksplodis.
  Mirabella kapjesis konsente.
  - Vi bonege faris!
  Anastazio, elmontrante la dentojn, aldonis:
  - Ŝi faris tion, kion ŝi faris!
  Kaj ambaŭ militistoj ekridegos. Kaj palpebrumu unu al la alia.
  Jes, la heroeco estas impona.
  En la somero de 1946, furiozaj bataloj disvolviĝis ekster la grandurbo ĉe la Volgo. La virina kaŝpafista bataliono, sub la komando de kapitano Alena Ogurtsova, alprenis defendan pozicion en la ruinoj de la strato Volodarsky. Knabinoj kun maŝinpafiloj kaj fusiloj, ligitaj per pakaĵoj da obusoj, kaŝiĝis malantaŭ la ruinoj.
  Alena mem estas en makula tuniko super sia nuda korpo, en mallonga pantalono, kaj nudpieda. Bela kaj kurba knabino, kun fortaj koksoj, maldika talio, mallonga hararo sub duonskatolo. La vizaĝo estas tre esprimplena, kun vireca mentono, bluaj okuloj larĝe dise. Helbrunaj haroj griziĝis pro polvo, alta brusto, malmola aspekto. Kapitano Alena batalas pli ol du jarojn kaj malgraŭ sia juneco ŝi multe vidis. La kruroj de la knabino estas kovritaj de tranĉoj kaj kontuzoj. Knabino estas pli lerta movi nudpiede ol malglataj kaj mallertaj botoj.
  La nuda plando sentas la plej etan vibradon de la grundo, avertas pri la proksimeco de mino, kaj la patrino tero mem aldonas eltenemon. Unuflanke, la piedoj de la knabino malmoliĝis, kaj ili ne timis varman metalon, aŭ la akrajn rubaĵojn de la ruinoj, sed aliflanke, ili ne perdis sentemon kaj flekseblecon, avertante per la muĝado de la movado de tankoj.
  Kara Alenka tenas obuson kun ligita eksplodpakaĵo. Necesas rampi al la timinda germana tanko "Leono", akvumante la stratojn per mitraloj.
  Maria rampas apud ŝi. Ankaŭ nudpiede, do ĉiuj knabinoj de la bataliono montriĝis el botoj, imitante sian komandanton. Ŝiaj polvaj plandumoj akriĝas kiam la knabino rampas kvarpiede. La flavaj haroj de Maria estas senorda kaj longa... Iom frizita. La knabino mem estas svelta, maldika, eta staturo. Ŝi eĉ povas esti konfuzita kun knabino, kun mallarĝaj ŝultroj kaj ŝajne granda kapo.
  Sed Maria jam spertis multon. Ŝi sukcesis viziti kaj faŝisman kaptitecon, travivinte kruelajn torturojn, kaj minojn, de kie, per ia nekomprenebla miraklo, ŝi sukcesis eskapi. Sed rigardante ŝian infanecan, teneran vizaĝon, oni neniam povas diri, ke ŝi estis batita per kaŭĉukaj bastonoj sur la kalkanoj, fluo trapasis ŝian korpon.
  Maria pafas... Soldato de la Tria Regno, ĉi-kaze arabo, falas morta, lia muzelo levas sablon kaj rubon.
  Alyonka glitas amason da obusoj sub amaso da rubo. Nun naŭdek-tuna "Leono" rampos ĉi tien kaj eksplodigos ĝin. La bluaj okuloj de la knabino briletas kiel safiroj sur ŝia vizaĝo, brunetaj pro sunbruliĝo kaj polvo.
  Sperto sugestas, ke bone protektita tanko nun ŝanĝos pozicion. "Leono" havas 100 mm flankan kirason, kaj eĉ laŭ angulo. Tridek kvar ne povas trarompi ĝin, nur pezaj Keveŝoj havas ŝancon. Sed raŭpoj estas la celo. La ĉefa afero estas senigi la aŭton de movebleco ...
  Anyuta pafas eksplodon de mitraleto... Soldato, neniu scias, kian naciecon, falas. La germanoj, konkerinte la plej grandan parton de la Orienta Hemisfero, amas arjan sangon kaj ĵetas koloniajn trupojn en batalon: araboj, afrikanoj, indianoj, diversaj azianoj kaj eŭropanoj. Pliiĝis ankaŭ la nombro de poloj - kiuj de la lulilo kutimas malami la bolŝevikan Rusion. Ĉi tie batalas ukrainaj naciistoj, kaj Don-kozakoj, kaj ĉeĉenoj, kaj la tuta kaŭkaza Ĥaganato. Hitlero levis tutan internacian.
  Multaj malamikoj...
  Anyuta lerte evitas la maŝinpafadon. La kuglo preskaŭ fendetiĝis, nigriĝis pro polvo, ronda, knabineca kalkano. La bela kapitano eĉ sentis tiklon pro kiom proksime preterflugis grandkalibra donaco. La knabino krucsignis sin, flustrinte:
  Eĉ kuglo ne haltigos nin!
  Maria repafas... Alia knabino, Alla, estas tre ruĝhara, super meza alteco, kaj muskolforta, malgraŭ siaj magraj porcioj. Ankaŭ tre bela knabino, kun luksaj koksoj, kuntirita talio, ne inaj larĝaj ŝultroj, kaj altaj mamoj.
  Alla batalas nur en sia pantaloneto, la tuniko estas disŝirita kaj diseriĝas al polvo, kaj novaj uniformoj ne estas liveritaj trans la Volgo. Dio malpermesu transdoni pli da municio, kaj guton da manĝaĵo, por la elĉerpitaj sovetiaj trupoj.
  Do Alla estas preskaŭ nuda, ŝiaj kruroj estas gratitaj, precipe ŝiaj genuoj. Peco da ŝrapnelo trafis la plandon de la dekstra piedo, kaj doloras, estas malfacile marŝi.
  Ruĝhara, polva, preskaŭ nuda Alla tordas sian belan, sed samtempe malmolan vizaĝon. La knabino, pafante, diras:
  - La Sinjoro, Moskvo kaj Stalino estas super ni!
  Kaj ŝi fortranĉas la atakantajn naziojn, ŝi mem apenaŭ havante tempon por retroiri.
  La ruinoj kaj mallarĝaj stratoj malfaciligas la terurajn germanajn tankojn turniĝi. Jen preskaŭ ducent tunoj "Musoj" kaj ili tute ne povas pasi ...
  Kiel Ajnuta atendis, "Lev" veturis iomete, kaj enterigis sin en amaso da rubo. Okazis eksplodo. La raŭpo krevis, kelkaj difektitaj ruliloj forflugis.
  La vundita tanko haltis kaj obuso elflugis el sia barelo...
  Ie bruis en la malproksimo, lasante la ruinojn. Anyuta, kiel serpento, siblis:
  - Tio estas mia kalkulo! Malfermis konton...
  La knabino-kapitano denove estas devigita rampi for. La germanoj kaj iliaj satelitoj ne povas uzi sian teknikan superecon en la rubo. Pro la faŭlto de la obstina Hitlero, la hordoj de la Tria Regno estis blokitaj en poziciaj bataloj en sufiĉe granda kaj bone fortika grandurbo.
  Maria ĵetas obuson. Devigante ilin fari kapriolon kontraŭ faligitaj germanoj aŭ araboj, turnante sin. Unu el la naziaj militistoj deŝiras lian manon, kaj pendas sur ĝi, anglan horloĝon kun kompaso.
  Maria ridete diras:
  - Kion la kompaso montras al vi - la vojon al infero!
  Kaj bela knabino forskuas pecon da aliĝanta ceramikaĵo el sia polva kalkano.
  Alla ankaŭ forskuas la polvon, per siaj firmaj, plenaj mamoj. La cicoj estas preskaŭ nigraj pro malpuraĵo kaj jukoj. Kaj provu lavi. Denove vi devas trui kiam la germanaj mitraletoj skribaĉas. Kaj rampi en plastunski maniero.
  La bataliono de knabinoj tenas iliajn poziciojn, kvankam ekzistas senŝeligado. Kaj ili disŝiras pezajn obusojn, kaj bomboj falas de la ĉielo... Sed nenio rompos la kuraĝon de sovetiaj heroinoj.
  Jen Anyuta vidas la Panteron rampi. Nu, ĉi tiu tanko ne plu estas tiom timiga.
  Vi povas trui ĝin en la flankon. La knabino ternis, kraĉis la polvon, kiu grimpis en ŝian elegantan buŝon. Ŝi prenis obuson en la manon, pezigitan per eksplodpakaĵo. Vi devas ŝteliri nerimarkite. Sed estas tiom da fumo ĉirkaŭe.
  Anyuta komencis rampi supren, ripozante sur la defluejo per la nudaj piedfingroj kaj kubutoj. Ŝi estis kiel kato persekutanta muson. La knabino rememoris la militon el tiu terura somero de la kvardek-unua jaro, kiam la Wehrmacht perfide invadis la vastaĵojn de Sovetunio. Ĉu nek la knabino, preskaŭ la knabino timis? Unue jes, sed poste oni alkutimiĝas. Kaj vi jam perceptas la konstantajn eksplodojn de konkoj kiel ordinaran bruon.
  Kaj nun ĝi eksplodis tre proksime. La knabino vangofrapis sur sian stomakon. Fragmentoj rapidas de supre kiel aro da sovaĝaj abeloj. Anyuta flustras kun fenditaj lipoj:
  - En la nomo de justeco, Sinjoro!
  La knabino akcelas sian rampadon kaj ĵetas obuson kun eksplodema pakaĵo alkroĉita. La nuno flugas en arko. Eksplodo estas aŭdita, la pli maldika flanka kiraso de la Pantero pruntas sin. La germana tanko komencas bruli, la batalkompleto detonacias.
  Anyuta flustras kun rideto:
  Dankon Sinjoro Jesuo! Mi kredas nur al vi! Mi preĝas al vi sola!
  Rompas la panteron. Forŝirita, longa trunko estas enterigita en rubo. La alfronta kiraso, dekroĉita de la flanka kiraso, similas ŝovon.
  Anyuta, kies okuloj, sur vizaĝo bruna pro polvo kaj sunbruliĝo, briletas per maizfloroj, diras:
  - Ju pli da kverkoj havas la malamiko, des pli forta nia defendo!
  Alla estas tre sekseca en sia nigra kalsoneto, kaj nuda, polva, forta korpo. La knabino estas tre saĝa. Ŝi povas ĵeti pecetojn de vitro per siaj nudaj piedfingroj.
  Nun ŝi ĵetis akran objekton per sia gracia, polvokovrita kruro. Kaj fiksiĝis, ĝuste en la gorĝon de faŝisto. Bela Alla balbetis:
  - Kaj mi estas seksa simbolo, kaj simbolo de morto!
  La knabino, post kio ŝi denove rampis, pafante. Anŭuta ankaŭ gvidis la fajron.
  La bela kapitano, faligante la faŝiston, pepis:
  - La vivo estas ĉeno, kaj la malgrandaj aferoj en ĝi estas la ligiloj ...
  Maria pafis, tranĉis la kapon de Fritz kaj aldonis:
  - Ne eblas ne doni gravecon al la ligilo!
  Anyuta, denove pafante precize, grakis:
  - Sed vi ne povas iri en cikloj sur bagateloj...
  Maria, kvazaŭ pafante, aldonis:
  Alie, la ĉeno envolvos vin!
  Alia knabino Matrena, ankaŭ tre bela, kune kun la pioniro Serjoĵka preparis minon sur drato. Ili du puŝis ŝin... La insida bugo rampis en la raŭpon de la "Tigro"-2. Kaj kiel eksplodos tiu ĉi longtuba germana aŭto.
  La blonda knabo Sergej ekkriis:
  - Nia Rusujo, vi havas sitelon!
  Kaj li apenaŭ havis tempon por resalti, fulmanta, nigra, faligita kalkano, de la falanta tegmento.
  Matryona karesis la kolon de la knabo kaj diris:
  - Vi estas tre saĝa!
  La pioniro faris sian vojon al la fronto kaj aliĝis al la virina bataliono. La knabo ankaŭ estas tre kreema. Ekzemple, li faris aviadilojn por malflugi faŝismajn atakaviadilojn. Kiam la Focke-Wulfs, aŭ TA-152s, leviĝas, nekredeble surdiga muĝado aŭdiĝas.
  La germanoj strikas kun la akompano de Wagner-simfonio. Tia majesta melodio.
  Matryona diras kun ĝeno:
  - Ili ankoraŭ klopodas timigi nin!
  La pionira knabo kantis kun patoso:
  - La rusa militisto ne timas morton,
  La morto ne prenos nin sub la stela ĉielo!
  Ĉar la sankta Rus' forte batalos,
  Mi ŝarĝis la potencan maŝinpafilon!
  Matryona, alta, muskolforta knabino kun larĝaj koksoj kaj ŝultroj, estas tipa kamparanino. Vestoj estis disŝiritaj dum la batalado en ĉifonojn, fortaj kruroj estas nudaj, hararo estas teksita en du plektaĵojn kaj forte polvigitaj.
  Seryozhka aĝas nur dek unu jarojn, maldika pro subnutrado, gratita kaj malpura knabo, en nenio krom pantaloneto. La nature blankaj haroj de la knabo griziĝis, kaj la ripoj montras tra maldika, sunbrunigita kaj malpura haŭto. Kruroj terure terenbatitaj, kaj en brulvundoj, kontuziĝoj, kun veziketoj. Vere, la sorto konservis la infanon de gravaj vundoj.
  Matriona ŝajnas granda kaj dika kontraŭ sia fono, kvankam la knabino tute ne estas dika, sed kun forta, trejnita viando sur la ostoj. Cetere, la malsato ŝajnis tute ne influi ŝian kortegan kaj grandan figuron.
  La knabino pafas de peza kontraŭtanka fusilo. Germanaj aŭtoj ne povas trapiki en la frunto, sed estas ŝanco en la spuroj.
  Kaj la forta "Leono", ricevinte pezan eksplodaĵon en la aŭtofundo, komencis blovi fumon kiel peza fumanto.
  Serioĵka kantis kun malico:
  - Fetora Fritz sen pripenso, ekbruligis cigaredon ĉe la enirejo! Kompreneble, li havis grandajn problemojn!
  Matryona, fulmante siajn muskolfortajn, sunbrunigitajn bovidojn, batis klakdancon per siaj nudaj, belaj piedoj. La knabino kantis:
  - Sanktaj rusaj vizaĝoj flagras de la ikono ... Dio gardu vin trempi almenaŭ mil Fritz! Kaj se iu zumas pli ol faŝistoj, neniu, kredu min, kondamnos vin pro tio!
  Poste ŝi reŝargis la kontraŭtankan fusilon kaj denove pafis. La germana transportilo denove eligis fumon.
  La knabina bataliono kaŭzis signifan difekton al la Fritz. Sed li ankaŭ suferis perdojn. Ĉi tie unu knabino estis disŝirita en duonon, kaj ŝia vizaĝo fariĝis tiel, malgraŭ la polvo, pala.
  Plejparto de Stalingrado jam estis kaptita de la nazioj, sed kio restas el la urbo ne volas cedi kaj kapitulaci.
  Anyuta, dume, provas trarompi la "Tigron". Potenca germana aŭto, ricevis obuson en la flanko, sed ne pereis. Turniĝas por pafi kanonon. La knabino devas tuneli en la teron, kaj rubon, por ne esti disbatita de la eksplodondo liberigita de la nuntempo.
  Anyuta flustras mallaŭte:
  - Panjo, paĉjo, mi bedaŭras!
  Maria ĵetis obuson al la Tigro, kiu eksplodis sur ŝia frunto. La knabino siblis:
  - Pri tio, ke la lumo instruas vintre printempe... Mi ripetas senescepte, ke Hitler estas pesto bastardo!
  Alla, rompinte la vidon de la nazioj, kaj verŝante sur ilin akvon per eksplodo, streĉis:
  - En la ĉerko, mi nun vidis la Fuhrer! Kaj ŝi piedbatis la malriĉulon rekte en la okulon!
  La ruĝhara knabino efektive ĵetis obuson al la tanko per siaj nudaj fingroj. Ĝi trafis la barelon... Sekvis eksplodo kaj la muzelo de la "Tigro" estis difektita.
  La malkuraĝa germano prenis ĝin kaj retiriĝis.
  Anyuta snufis tra siaj naztruoj:
  - Nia, via ne cedos!
  Maria faligis hitleran soldulon per kuglo kaj kantis:
  - Kaj la fiulo ne ŝercas! Manojn kaj piedojn, li tordas la rusajn ŝnurojn! Li enprofundigas la dentojn en la koron mem... Li trinkas la patrujon ĝis la fundo!
  Anyuta ridis, bojis:
  - Sovaĝe krias la Fuhrer, sin ŝiras!
  Maria, pafante, aldonis:
  - Nu, mortpufoj, ridoj!
  Eĉ pli danĝera "Shtumrtiger" aperis. Ĝi detruas tutajn konstruaĵojn kaj bunkrojn. Krome, ĝi ne alproksimiĝas al la pozicioj de la sovetiaj trupoj. La aŭto estas konservita sub kovro fare de germanaj maŝinpafistoj.
  Anyuta vidas ke estas nereale alproksimiĝi al la pozicioj de la Fritz. Sed en la ĉielo Focke-Wulfs. Unu el ĉi tiuj maŝinoj flugas pli proksime al la sovetiaj pozicioj. La knabinoj malfermas fajron sur ŝi.
  Alla ĵetas obuson kaj furioze diras:
  - En profunda morto - ne ekzistas pardono!
  Post tio, la knabino donas turnon de la mitralo. Reiru rapide. Relative nova germana tanko "Pantero" -2 kun malgranda gvattureto kaj pli malalta silueto rapide veturas supren.
  Pluraj knabinoj ĵetas obusojn al la germana aŭto. Ŝi, ricevinte la donacojn, frostiĝas kaj ne povas turni sin.
  Alla fajfis, siblante:
  - Jen nova atako! Ni disŝiros ŝian buŝon!
  La Panther-2 grumblis kaj pafis sian pli potencan armilon.
  La fajra kolono disfendis la aeron, kaj tuj varmigis kaj elektrolizis la atmosferon.
  Alla ridis, la konkoj flugis preter la duonnuda knabino. La senhonta ruĝharulo skuis la koksojn kaj diris:
  - Kaj Neŭtono venkis la malamikojn, forĵetis la jugon de la trono! Fritz li dekretis sian Neŭtonan leĝon!
  Stalingrado estis tute englutita en incendioj, kiam langoj de fajro ŝajnis leki la ĉielon kaj kraketas purpurajn, oranĝajn kaj skarlatajn fajrerojn! Kaj ĉiu fajrero estas kiel fantomo eskapanta el infera kastelo.
  Anyuta, terenbatinte germanan batalanton, ekbrilis siajn bluajn okulojn, kantis:
  - Kion vi ploras malbona maljunulino? Kredu min, nur psikiatria hospitalo ploras pro vi!
  Maria kantis en ĉanto, pafante al la nazioj:
  - Kiel bone estas kuŝi sur la herbo kaj bati la Fritz sur la kapon! Aranĝu kataplasmon por la Fuhrer, kaj sendu kuglojn de maŝinpafilo!
  La knabino sovaĝe ridis kaj ruliĝis de la stomako al la dorso. Mi faris biciklon kun kruroj. Obuso flugis supren. La fluganta Focke-Wulf, ricevinte ŝrapnelon sub la ventro, vigle ŝvebis pli alte. Videblas, ke akraj fragmentoj vundis lin. La faŝisma estaĵo ekbrulis, kaj komencis perdi pecojn de rompitaj flugiloj.
  Anyuta, vidante kiel Fokke perdas altecon, grakis:
  - Tio estas semaforo! Hakilo pendas surŝipe!
  La germana aviadilo eksplodis, disĵetante derompaĵojn en ĉiujn malproksimajn angulojn de la ĉielo. Kaj kien iris la faŝisma aso. Faris mian lastan turnon. La ekzekutisto iris al cindro, ne la piloto!
  Maria ternis, disŝutante polvon kaj diris:
  - Esti aŭ ne esti? Ne estas demando!
  Alla denove ĵetis vitropecon per sia piedo, tiel ke, trafante la okulon, ĝi eliris ĉe la Fritz, tra la dorso de la kapo:
  - Mi estas tanka armeo! Kaj vi devas esti traktita!
  La germanoj kaj iliaj satelitoj provis antaŭeniri, ĵetante obusojn antaŭ ili. Tiaj taktikoj kontraŭ knabinoj ne funkciis. Ĉi tie Seryozhka deplojis katapulton, kaj kiel ĝi trafas la malamikon en respondo.
  La pionira knabo blekis:
  - Patro Kristnasko ŝiras la buŝon de Hitler!
  La ŝarĝo de la katapulto, trapikiĝanta en la amason da nazioj, igis ilin disiĝi, kaj samtempe ruliĝi en la aero. Fritz falis, kaj rompis sur la rubo de la muroj.
  Tanko "Tigro" -2, perdinte sian ekvilibron, koliziis kun la "Leono". Ho, Leva, kie estas via timinda nomo?
  Anyuta ridetis kaj respondis:
  - Nu, bone farite Serioĵka!
  La knabo agreseme grumblis.
  - Pioniro estas ĉiam preta!
  La knabino-kapitano denove komencis najli. Kaj Matrjona tiklis la mallarĝan piedon de Serjoĵka, kiel forte li havas ĝin! Ne mirinde, ke la knabo ne timas kuri tra la fajroj.
  Maria per ĉanto diris:
  -Juneco estas bona - maljuneco estas malbona!
  Alla, ĉi tiu gaja ruĝharulo, konsentis:
  Estas nenio pli malbona ol maljuneco! Ĉi tio ja estas la plej abomena stato el ĉiuj eblaj!
  Kaj la knabino saltis per puĉo. Ŝi imagis por momento naŭzajn avinojn. Ne, ne komparu, maljunulino kun knabino. Kaj kia beleco, en sveltaj korpoj.
  Alaho prenis ĝin kaj kantis:
  - Fluu post jaro, jarojn en karavano,
  Maljunulino frotas hennaon en mortero...
  Kaj kio pri mia svelta figuro,
  Mi ne komprenas, kiel iris la juneco!
  Anyuta ekbrilis per la okuloj, terenbatis la germanon per bato en la ingveno kaj rimarkis:
  - Ne! Tamen en milito estas tia ĉarmo - resti por ĉiam juna! Ĉiam ebria!
  Matryona metis novan ŝargon en la katapulton. Ĉi tio estas io kiel bona pistujo. La knabino siblis:
  - Ne pasu, sed pasu!
  Serioĵka ŝovis sian maldikan sed facilmovan piedon kaj bojis:
  - Fritz vizaĝo!
  Kaj granato, kune kun eksplodpakaĵo, flugis en plena svingo en la poziciojn de la nazioj.
  Jes, Stalingrado ne estis donita al ili. De la tria monato ekde la fino de junio, la sturmo daŭras, sed la urbo ne povis preni ĉion. Sur aliaj sektoroj de la fronto, la nazioj atingis sukceson, sed ne sur ĉi tiu.
  Anyuta pafis sian pistolon kaj grumblis:
  - Ĉio estas neebla, hazarde eblas... Ne necesas tre kompliki la universon!
  Kaj trafis la benzinujon de motorciklo. La maŝino eksplodis, kaj fajraj ventegoj lumigis la fuman pejzaĝon. Kaj la germano estis disŝirita de fajra piedo.
  La knabina kapitano kriis:
  - Mi amas mortigi malbonon! Kaj ĉi tio estas la plej alta bono!
  Maria draŝis la germanojn per eksplodo kaj siblis:
  - Ni ludu histrikon!
  Alla malfermis fajron, pli precize. Kelkaj nigruloj restis kuŝantaj sur lanckovritaj ruboj:
  - Mortigu la malamikon! - flustris la knabino.
  Maria lude kantis:
  - Pentrinte Hitler per lipruĝo, Mainstein per harspray, mi trenos vin en kaptitecon de la princino, la fidela hundo vin ronĝos!
  Anyuta, pafante, siblis:
  - Venu vespere, Adolf, pendigu vin... Ĉesu trompi vian kapon! Venu vespere, flugu kiel girfalko - por forte bati la naziojn!
  Maria furioze diris, demetante la kaskon de la kapo de la ŝtormsoldato:
  - Ni povas! Kaj ni faros!
  La knabinoj de la bataliono "Lenin" haltigis la antaŭeniĝon de la eksterlandaj trupoj. Fritz antaŭeniris, laŭvorte ĵetante kadavrojn en la spacon. Ankaŭ ne helpis la tanko "Lev", kun kiu estis fiksitaj esperoj. Jen modifo de la maŝino per 150 mm pafilo.
  Alla forfrapas ŝtonon algluitan al ŝia nuda cico. La knabino havas tiel belajn kaj plenajn mamojn. La knabino ĵetas obuson per la piedo. La kruro estas pli forta ol la brako, kaj la ĵeto iras plu.
  "Leono" ricevis breĉon en la raŭpo, kaj haltis. Pafite el lia potenca buŝo. Bruu kaj kolapso.
  Alaho, kraĉante, diras:
  - La rusa militisto ne ĝemas pro doloro!
  Kaj la knabino denove pafas. Kaj li faras ĝin ege bone. La faŝisto klinita el la turo retrofalas.
  Ruĝhara, preskaŭ nuda knabino diras:
  - Vane la malamiko kredas, ke li sukcesis rompi la rusojn! Kiu kuraĝas, li atakas en batalo, ni feroce venkos la malamikojn!
  Kaj Alla ruliĝas la muskolojn de la gazetaro, kiujn ŝi tre reliefigis.
  Ho, kiel belaj estas la knabinoj! Mi ne volas, ke iu el ili mortu.
  Jekaterina kuris... Tre bela knabino, kun lanugaj, blankaj haroj. Ŝi iel sukcesas ŝmiri ilin per ia pocio, por ke ili ne malpuriĝu.
  La knabino estas tre bela, kun la figuro de Venuso, nur pli tona kaj reliefigita. Vestoj sur ŝi, nur mamzonon kaj kalsonon. Ĉio alia jam disŝiriĝis. Sed kiel graciaj estas la kruroj! Ĉi tio ne estas knabino, sed sigelo de perfekteco, krono de beleco.
  Ŝi moviĝas laŭ speciala maniero, kiel sciuro. Nudaj piedoj kaj flagrado, kaj kalkanoj, surprize restas puraj. Jekaterina pafas, kaj la faŝisto ricevas ulceron en la brusto.
  La knabino diras:
  - Lojaleco al la patrujo estas la plej alta vorto!
  Allah diris ridante:
  - Demetu vian mamzonon kaj restu kiel mi en pantaloneto!
  Catherine negative skuis la kapon.
  - Ĉi tio ne taŭgas!
  Alla skuis la koksojn, pafis trafe kaj kantis:
  - Io komsomolano fariĝis nekutima! Promeni nudbruste tiel estas tre maldeca!
  Catherine ridis kaj rimarkis:
  - Kial alporti ĝojon al la Fritz, rigardu nian belecon!
  Alaho decideme respondis:
  - Nia beleco estas mortiga!
  Katja ridis kaj pafis al la TA-200. La nazia aŭto ekbrulis. Kaj la bela blondulino ekkriis:
  - Morto al malbono!
  Alaho ridis.
  - Kaj la vivo estas bona!
  Jekaterina, vidante, ke la germano falas, grumblis:
  - Ĉi tio estas la plej alta valoro! Ne kredu la naziojn, ke vi gajnis!
  Alaho kantos:
  - Atendante venkon! Venko atendas... Tiuj, kiuj sopiras rompi la katenojn! Atendante venkon! Atendante venkon! Ni povos venki la naziojn!
  Bela knabino, kaj ŝiaj nudaj mamoj tremas. Bona kun nuda torso en la varmego, kiu estas plifortigita de la fajro.
  Anyuta nun aspektis multe pli decidita. Ŝi pafis al la Fritz per mitraleto, kaj bojis:
  - Mi kastros vin!
  Kaj efektive la nazioj ricevis mortigajn donacojn kaj ĉerkojn! Kaj la knabino montris al ili figuron, ni konstruu nudajn piedfingrojn. Kaj fajfis kiel najtingalo-rabisto. Kaj tra la fingroj de la malsuperaj ekstremaĵoj.
  La knabina kapitano estas tre saĝa. Kaj brilanta. Kaj tute ne kruela. Ankaŭ ŝi foje kompatas la soldatojn de la malamiko, kiuj eble havas infanojn, kiuj ploros pro siaj mortintaj patroj.
  Anyuta tamen forpelas de si tiajn pensojn, oni volas ekplori de ili. Sed ne estis la rusoj, kiuj venis al la germanoj por rabi kaj mortigi. Ne, ĉi tiuj estas la germanoj kaj tuta agresema aro da eksterlandanoj el la tuta mondo enpenetris en la rusajn vastaĵojn.
  Anyuta krucsignis sin kaj pafis al la Fritz, kiu klopodis trankvile proksimiĝi al la pozicioj de la ruso Fritz... Liaj okulo kaj cerbo, kiuj estis batitaj de kuglo, elfluis.
  La knabino-kapitano ridetis kaj diris, sprite:
  - Rekte okulo al okulo, kapo al kapo!
  Anyuta precize pafis, kaj trafis motorciklon kun kromĉaro. La aŭto komencis disŝiri, kaj la maŝinpafilo forflugis, ruliĝis plurfoje. Tiam ĝia muzelo sinkis en la rubon.
  La knabino frotis sian nudan, polvan plandon sur la rubon. Kaj ŝi denove celis. Ŝia gaja, juna vizaĝo ridetis prefere rikanita. La knabino kantis:
  - Ne, ni diris al la faŝistoj, nia popolo ne toleros, ke rusa bonodora pano estu nomata vorto vadejo!
  Maria faris tre precizan pafon, el kiu la Focke-Wulf ekflamis, kaj pepis:
  Por kanajlo, kompreneble, la elekto estas klara,
  Por dolaroj, li estas preta perfidi la de Rus ...
  Sed la rusa viro estas tiel bela
  Ke li estas preta doni sian vivon por la Patrujo!
  La knabino, kapturniĝis kaj montris al la nazioj la figon, kaj ruliĝis, kaj la kugloj ne tuŝis la belulinon.
  Alla aperis, tiu ĉi belulo, preskaŭ nuda, kaj malpura kiel diablo, tuj ĵetis grenadon kun du kruroj. Kaj ŝi kontrolis:
  - Kion mi havas estas... Fritz en akra flanko!
  Matrena korektis Alla:
  - Akra, en la flanko, kaj ne en la akra flanko!
  La knabino ridis kaj skuis siajn akvomelonajn mamojn, kaj lanĉis obuson uzante obuson kun eksplodpakaĵo. La "Tigro" estis trafita ĉe la muzelo, kaj ĉi tiu kurba artaĵo evitis.
  Post tio, la nazia estaĵo retiriĝis. Ŝi komencis rampi kiel testudo kaptita en fajro.
  Anyuta kantis, palpebrumante gaje:
  - Kaj la "Tigro" retiriĝas kaj la germanoj kaŝas sin!
  La Junulino-Bataliono manovris sub atako, aviadilatakoj kaj pezaj pafiloj. Ĉi tie la jetbombaviadiloj trafis, rompitaj, ruĝvarmaj krutoj leviĝis en la ĉielon. Kaj la ŝtonoj brulis. Feliĉe, neniu el la knabinoj mortis, sed viroj iris al la alia mondo - kiuj ne tiom bedaŭras! Kaj la animoj flugas - unuj al la ĉielo, kaj aliaj al la infero! Kie diabloj kun forkegoj jam atendas tiujn, kiuj ne kredis je Jesuo.
  Alla estas la plej seksa el la militistoj en kolerego: nu, ĉu la nazioj el sia "Sturmtigr" povas pafi al la pozicioj de la sovetiaj trupoj kaj mortigi la ruĝajn militistojn?
  . ĈAPITRO #7
  Kaj la knabino kaptis grenadon per la nudaj piedoj kaj turniĝis en kaskadoj de kaprioloj. Kaj turniĝantaj pli kaj pli rapide. Kaj tiam, per sia tuta forto, ŝi ĵetis la donacon de morto en la larĝan muzelon de la Ŝtormtigro. La nudaj, sunbrunigitaj kruroj de la belulino ekbrilis, kaj la granato flugis en la larĝan muzelon. Kaj la potenca maŝino unue sufokis, kaj poste rapidis. Du "Reĝaj Tigroj" kiuj staris sur la flankoj de la "Sturmtiger" estis ĵetitaj supren kaj disigitaj en malsamaj direktoj. La ruliloj estis deŝiritaj de ili, kaj ili falis malsupren, flugante kiel rompita kolĉeno de la reĝino.
  La eksplodondo ĵetis Alla, kaj la knabino flugis renverse. Kaj ŝi estis renversita, skuita kaj ĵetita. Sed la belulino tamen alteriĝis, akraj rubaĵoj kaj dispremitaj ŝtonoj fosis en ŝiajn nudajn plandojn. La knabino suferis, kaj eĉ tra la kaloza piedo, la pinto trapikis.
  Sed Alla trovis la forton por stari kaj krii:
  - Vi faŝistoj estos en la cindro!
  Anyuta kaj aliaj knabinoj estis ĵetitaj supren per eksploda ondo, kaj eĉ iomete dispremitaj. Sed neniu el la belaj militistoj mortis. La knabinoj renkontiĝis kun uragano kaj bone celita fajro. Subpremante la naziojn kiuj elsaltis kaj aliajn agresemajn insektojn sieĝantajn Sovetujon.
  Maria kantis kun granda entuziasmo:
  - Kaj kiam la trumpeto de la Sinjoro kondukos nin al batalo, ni amikiĝos kun la Komsomolo! Kaj laux la volo de la Eternulo mi estos cxe la cxiela nomata voko!
  Alla, forskuante la polvon de la plandoj frakasitaj en sangon, kantis:
  - Lenin, partio, Komsomolo! Ni sendas la Fuhrer al frenezulejo!
  La knabinoj komencis surdige ridi, kaj Serjoĵka diris kun alarmo kaj ĝeno:
  - Kaj mia katapulto ne estas tiel preciza kiel la nudaj kaj fortaj kruroj de Alla!
  Matryona, fleksante siajn brakmuskolojn, diris:
  - Tio estas en ordo! Vi ankoraŭ pensas. Io pli malvarmeta!
  Vedmakova, revenante de la frontlinio, ricevis urĝan vokon al Vladivostoko. Suferinte grandegajn perdojn kaj preskaŭ ĉirkaŭis Ĥabarovskon (komunikado kun ĉi tiu grandurbo estis konservita tra la Amur), la japanoj maldaŭrigis siajn soldatojn por regrupiĝi kaj replenigi. Almenaŭ cent milionoj Japanio, kun pliaj sepdek milionoj Manĉurio kaj Tajlando, povis transdoni infanterion en abundo. Iasence, estas pli facile batali kontraŭ Sovetunio ol Usono, ĉar por batali kontraŭ ĉi-lasta oni bezonas multajn multekostajn ŝipojn kaj neniel malmultekostajn aviadilojn. Sed infanterio kun malpezaj kaj malmultekostaj fusiloj kaj maŝinpafiloj kopiitaj de Schmeisters povas esti provizita en grandaj kvantoj! Ĉiu japana knabo ekde la aĝo de sep jaroj scias kiel munti kaj malmunti maŝinpafilon! Nur, kompreneble, necesas tempo por translokigi trupojn de la insulo al la kontinento. Kaj ricevinte replenigon, eniru profunden en sovetan teritorion denove!
  Ricevinte vokon, Vedmakova esperis, ke ŝi finfine ricevos novan batalanton kaj batalos sur la ĉielo. La knabino estis portita al Vladivostok en emka. La piloto sentis sin kiel terminanto. La kunvojaĝanto montriĝis grizhara avo, malgraŭ sia konsiderinda aĝo, kiu portis nur serĝentajn striojn.
  Li fanfarone deklaris:
  - Ho, vi junulo! Kaj vi scias, ke mi batalis kun la japanoj en la cara tempo!
  Vedmakova demandis dube:
  - Ĉu vere? Aŭ eble vi ankaŭ ricevis krucon?
  Avo, skuante sian grizan barbon, malbenis:
  - Neniu kruco, neniu medalo! Do dum jaro kaj tri monatoj li batalis kiel soldato! Kion vi opinias, ĉiuj povas akiri titolojn kaj medalojn? Precipe sub la caro, kiam la vicoj ne estis tre favorataj!
  Vedmakova konsentis:
  - Jes, sub la reĝo estis klasmalegaleco! Sed la tempoj estas malsamaj nun. Cetere, kiel vi japanoj! Mi volas diri, ĉu la malamiko estis forta?
  La maljunulo respondis, fulmante per siaj feraj dentoj:
  - Ne malforta, kvankam se nia komando estus pli saĝa, ili ne rezignus Port Arthur kaj Manĉurion! Ili ne estas tiel forta malamiko.
  Emka veturis malrapide, la vojo estis pikita de bomboj kaj artilerio. Eblis paroli.
  Vedmakova demandis iom pli kviete:
  - Kaj kio estis la niaj pli fortaj?
  La maljunulo vigle, kvazaŭ li estus horloĝmekanisma ludilo, dufoje kapjesis:
  - Iom jes! Ekzemple, la japanoj havas dudekoble pli da pafejoj ol la niaj. Antaŭ ol mi estis sendita al la fronto, mi partoprenis nur en tri pafejoj. Kaj tiam po kvin pafoj. Tamen, en interpafado, ni ne povas diri, ke ni estis pli malbonaj ol la japanoj. Kaj ĉi tio malgraŭ tio, ke ili estis en kakiaj uniformoj, kaj ni surhavis blankajn surtutojn. Kompreneble, post kiam ni akiris iom da milita sperto. La japanoj havas multe malpli da kapabloj en militaj aferoj ol la niaj, malgraŭ la pli longa trejnado. Sed iliaj fusiloj trafis multe pli precize ol nia Mostina klubo.
  Vedmakova senrezerve konsentis:
  - Jes certa! Pri tio vi pravas! La japanoj, kiel la germanoj, tro multe atentas boradon.
  La maljunulo balancis la kapon.
  - Male! Neverŝajne malpli ol ni havas en la cara armeo! Nu, se eĉ antaŭ la unua mondmilito oni pli bone komencis trejni soldatojn, kaj almenaŭ ili ŝanĝis siajn uniformojn, tiam... Ne armeo, sed solida paŝado!
  Ne sen malico rimarkis Vedmakova:
  - Antaŭ la milito, ni ankaŭ multe atentis promenadon en paradoj! Ŝajne, la saĝuloj lernas de la eraroj de aliaj, la malsaĝulo de siaj propraj, kiu tute ne lernas, kiu?
  Avo rimarkis:
  - Lernado venas kun tempo! Sed kun la provizo, ni ĝenerale havis kompletan blokadon. Neniuj pafiloj, neniuj kugloj! Ili ofte malsatis, la soldatoj malsaniĝis - mankis medikamentoj! Pli da homoj mortis pro tifo kaj aliaj abomenaĵoj ol pro japanaj kugloj. Estis tiel malbona milito. Kuropatkin estas idioto! Sen kromvojoj, sen kamuflado, li rekte ĵetis homojn en tranĉeojn sub maŝinpafilojn. Ni estis uzataj kiel kanonfuraĝo. Ĉio finiĝis tre malbone, fiasko. Kiel oni diras, mi apenaŭ trenis miajn krurojn. Vere, mi povas esti sufiĉe fiera pri tio, ke mi eskapis la kaptitecon! Kiel vunditoj ankaŭ!
  La knabino, scivolema, demandis:
  - Kaj la japanoj mem fariĝis pli bonaj aŭ pli malbonaj! Laŭ iliaj batalaj kvalitoj.
  La maljunulo unue bruligis cigaredon, kaj nur poste respondis:
  - Estas malfacile juĝi tion objektive. La armeoj ŝanĝiĝis, aperis tankoj, aviadiloj, mitraletoj. Ŝipoj laŭ progreso ne tiom ŝanĝiĝis, same kiel pafiloj. Sed la stulteco de la komando restis la sama, do fuŝu, la atako kontraŭ Vladivostoko!
  La verdaj okuloj de la Sorĉisto ekbrilis.
  - Ne estas preteksto por tio!
  La maljunulo konsentis.
  - Kaj ne povas esti! Ja ili sciis, ke la malamiko preparas lertaĵon, kaj ne estas maniero reagi al ĝi! Kvazaŭ starigita. Sed la paŭzo kun la Pindos estas klara signo, ke forta bato estas sekvonta.
  Sorĉistino ridis.
  - Kun Pindo?
  Avo konfirmis:
  - Jes, tiel oni nomas nun Ameriko kaj Britio! La nomo devenas de la vorto "ŝteli", tio estas, ŝteli. Kaj ĉi tiuj estas parazitaj landoj, ŝtelistoj, kiuj suĉas sangon de tiuj, kiuj estas pli stultaj kaj malfortaj!
  La piloto kapjesis sian ruĝkapon:
  - Jen mi konsentas!
  La maljunulo insistis:
  - Konsentu, ke nia komando estas idiotoj, kaj eĉ perfiduloj! Do anstataŭigu nian floton, pli malbona ol la Pindo!
  Vedmakova obĵetis:
  "Eble ili ne pensis, ke la japanoj tiel rapide batos. Ĝenerale, la Malproksima Oriento estis ripozloko, kaj malkuraĝuloj kaj maldiligentaj homoj ekloĝis ĉi tie. Post ĉio, en la armeo vi ne devas labori forte kiel laboristo aŭ kolektiva farmisto en la malantaŭo, sed vi ricevas bonan porcion kaj salajron. Aliflanke, vi ne riskas vian vivon servante en la Malproksima Oriento. Jes, paradizo por moksuloj kaj malkuraĝuloj.
  La maljunulo respondis:
  - Soldatoj kaj oficiroj ne tiom malbonas batalante. Jen Ĥabarovsk, ankoraŭ ne preterpasita.
  Vedmakova konsentis:
  - Rusa militisto, speciala militisto! Sed kiel diris Brusilov: niaj soldatoj estas bonegaj, la oficiroj estas bonaj, la generaloj estas mezbonaj, kaj la caro estas tute malbona!
  Avo gruntis malkontente:
  - Se nia komandanto ne estus Kuropatkin, sed Brusilov: ni venkus! Ve, ĝi estis anstataŭita! Mi devas diri, ke sub la caro, rusaj generaloj malgrandiĝis: sub Suvorov estis tuta galaksio de elstaraj generaloj! Tamen Stalino estas kartvelo, sed kiel oni diras kartveloj...
  Avo interrompis Witcher:
  - Atentu pri tiaj deklaroj! Do vi povas eniri en specialan fakon! Tamen por mi Stalino tute ne estas geniulo! Kaj ekzemple, la maltrafita liniofrapo en februaro konfirmas tion! Cetere, mi aŭdis, ke la 1-an de majo la sovetia aerdefendo en Moskvo estis senhelpa kaj multaj miloj da sovetiaj civitanoj mortis!
  La maljunulo rimarkis:
  - Dankon al Usono kaj Britio! Ili donis al la Wehrmacht novajn aviadilojn! Cetere, mi aŭdis, ke okazis amasa sabotado, pro kiu la jakoj disfalis en la aero! Kaj ĝi estas tute novaj Jakoj!
  Sorĉistino kapjesis.
  - Mi aŭdis pri ĝi! Vere malhonoro! Sed mi esperas, ke la krimintoj estos punitaj, kaj la problemo estos solvita!
  Avo kapjesis, poste subite diris:
  - La ĉefa problemo estas en niaj kapoj! Ia sovetia pensmaniero! Provo transformi homon en dentaĵon, en ordinaran sklavon!
  Vedmakova ne kverelis. Ŝi paŭzis, rigardante malklare tra la fenestro. Nun la minaco de la malvenko de Sovetunio fariĝis multe pli palpebla. Montriĝis, ke eĉ Moskvo ne estas protektita kontraŭ aviadilaj atakoj. Almenaŭ, ĝi ne havas sufiĉe da fidinda protekto por elteni amasan aviadilan atakon!
  Nu, la milito moviĝas en iomete alian etapon ... Vere, en la bataloj proksime de Stalingrado ankaŭ la germanoj havis aeran superecon, sed ĝi ne alportis la deziratan venkon! Tamen, ne tiel superforta, la Fritz havis avantaĝon! Post ĉio, novaj sovetiaj aviadiloj regule alvenis ĉe la fronto! Sed mi devas diri, ke la nivelo de bataltrejnado inter la pilotoj estis tre malalta. Plej multaj komencantoj havis ne pli ol 8 horojn da flugado. Ĉi tio estas granda minuso, precipe ĉar la germanoj kutime havas ĝis 250 horojn! Tamen, post Stalingrado, la germanoj reduktis la programon al 150, sed nun ĝi fariĝis multe pli facila kun fuelo. Tamen, la apero de granda nombro da novaj aviadiloj kreos problemon por la Fritz.
  Cetere, estis raportite, ke inter la pilotoj de la faligitaj bombistoj, pluraj usonaj civitanoj estis kaptitaj. Kio estas la lasta, ne surprizis! La Luftwaffe ne havas sufiĉe da pilotoj por novaj bombistoj, do estis volontuloj!
  Mi scivolas kiel la sovetia komando respondos al tio? Post ĉio, estas nenio por akiri Berlinon? Longdistancaj strategiaj bombistoj ne estis evoluigitaj en Sovetunio, kun la escepto de la P-8. La lasta aviadilo kun rapideco de iom pli ol 400 kilometroj hore kaj kreita en 1936 estas klare malmoderna. Krome, trafante Berlinon, ĝi moviĝos sen aera eskorto, kaj la germanoj povas kapti ĝin per siaj aviadiloj. Ja ili jam havas tre bonajn radarojn, kiuj registros la movon de la flugamaso al Berlino. Jes, kaj necesas tempo por liberigi sufiĉe da ĉi tiuj maŝinoj por strikoj kontraŭ Germanio. La germanoj ne estas malforta nacio kaj amas teknologion! Ili mem estas verŝajne la plej disciplinita kaj alte organizita nacio en Eŭropo aŭ eĉ en la mondo! Estas tre malfacile venki sole, kaj eĉ havi, en la dua fronto, ne malfortan Japanion.
  La plej bona afero por fari en ĉi tiu situacio estas provi veturi kojnon inter la Aliancanoj kaj Germanio. Sed kiel fari ĝin? Beria jam instrukciis ŝin efektivigi tion uzante la destrojeron ricevitan de la amerikanoj. Bona provoko povus rezulti, sed Anna ne havis tempon.
  Ŝajnas, ke ŝi ne estas kulpa - kio ne estas sorto, sed ŝi ankoraŭ ronĝas malagrablan postguston. Kvazaŭ eble se ŝi estus alveninta tagon pli frue, ĉio estus alia!
  Tamen ĝi ne estas ekskludita! Sed ŝi alvenis tuj kiam ŝi ricevis mendon de Beria!
  Ĝenerale, Lavrenty Palych estas majstro de provokoj. Japanio atakis Peru Harbour, ne sen lia partopreno!
  La fakto estas, ke dokumentoj pri Usono planas lanĉi serion de preventaj strikoj uzante aviadilŝipojn, inkluzive de tiuj bazitaj sur Peru Harbour, kvazaŭ hazarde falis en la manojn de la inteligenteco de la lando de la Leviĝanta Suno!
  Krome, la usonanoj estas malsaĝuloj: ili provokis Japanion en militon, kune kun Britio trudis embargon pri liverado de petrolo kaj aliaj krudaĵoj, sed ili mem ne estis pretaj por milito!
  Efektive, Usono en 1941 ne havis sufiĉajn fortojn, precipe en tankoj, por la milito kun Japanio. En 1940, ili havis nur 400 tankojn, kaj informoj pri 1941 estas sekreta, sed estas neverŝajne, ke eĉ tiam estis pli ol mil! Do Ameriko grimpis en la militon, estante tute nepreparita! Nu, Japanio ankaŭ ne estas tre armita. Se ŝi havis ĉirkaŭ du mil kaj duonon tankojn, kaj malpezajn, tiam, ekzemple, tute ne ekzistis longdistanca aviado!
  Do la usonaj kuraĝaj pilotoj de la lando de la Leviĝanta Suno ne bombardis! Kaj ili ĵus enigis sin en liĉon! Kaj nun ili decidis rekuperi Sovetujon, fidante ĉefe je sia infanterio, revante ripeti la sukceson de la tempoj de caro Nikolao la 2-a!
  La Sorĉisto enuiĝis kaj kantis:
  Kiel komplika estas la vivo, Sinjoro, ve,
  Vi mem surmetis dornkronon!
  Ne, ne blovu mian kapon
  Nova tago promesas al ni problemojn!
  
  Sonĝoj frakasiĝis en polvon
  La kruela vermo ronĝas per pasio!
  Kaj doloro kaj malĝojo en viaj okuloj
  Kion limigi, neniu regas!
  
  Sed kion, Dio, vi povas
  Kohl mem supreniris la krucon de Golgota!
  Pri feliĉo fantomaj sonĝoj
  Ili muĝas kaj ĝemas en la plorado de la vidvino!
  
  Estas nenio pli malbona ol la tero ol la mondo,
  Skizo de la milito ĉiuj peniko en la sango!
  Ankra ŝaŭmo de etero,
  Vi tuj rompas la reton!
  
  Kaj se vi volas mian vivon
  Tiam ĵetu min Sinjoro en inferon!
  Mi amas vin ĉiukaze
  En progreso, mi kredas je ŝanĝo!
  
  Mi kredas ke persono
  Kapabla fariĝi pli pura, pli alta!
  Ke finiĝos la sufero de la epoko,
  Ni fariĝos kiel frato la Plejaltulo!
  
  Kion ni ordonos
  En la vastaĵo de stelŝipoj!
  Tiu nia kuraĝa armeo
  Pli forta ol la Kvazaro brilos!
  
  La vivo neniam forvelkos
  Kaj ĉiuj estos homoj!
  Kiel senfina radio de la jaro
  Kun senlima kaj feliĉa aĝo!
  
  Komunismo fariĝas reala
  Kredu, ke ĝi estos pli bona ol vi sonĝis!
  Progresu antaŭen, supren, ne malsupren,
  Estu ĝojo - ne malĝojo!
  Vedmakova finis la kanton kaj "Emka" finfine veturis en Vladivostokon. La piloto rigardis la urbon kun scivolemo. La detruo en Vladivostoko rimarkinde pliiĝis, kelkaj konstruaĵoj fumis, fajroestingaj teamoj laboris surstrate, estis multaj adoleskantoj kun ŝoveliloj, pioloj kaj aliaj fajroestingiloj.
  Avo rimarkis:
  - Sub la caro ankaŭ gejunuloj multe laboris, sed sen ridetoj kaj entuziasmo! Kvankam vi ne atingos malproksimen per nuda entuziasmo!
  Vedmakova obĵetis:
  - Se industrio estas la motoro de la ekonomio, tiam entuziasmo estas brulaĵo kun alta oktano-takso!
  La maljunulo kapjesis ĝoje.
  - Nu vi diras knabino!
  "Emka" haltis apud la konstruaĵo de la komandanta oficejo kaj Vedmakova preskaŭ elkuris el ĝi. Ŝi vere volis esti denove sur sia flugilhava ĉevalo.
  La knabino frapis la pordon de la oficejo, kie oni sendis ŝin en la tagordo. Sekvis dormema voĉo.
  - Ensaluti!
  Sorĉistino eniris, fiere rektigante ŝiajn ŝultrojn. Sur la seĝo sidis viro en la uniformo de kolonelo de NKVD. Tia kalva kaj malagrabla tipo. Li morne demandis la piloton:
  - Plena nomo!
  La knabino rapide respondis:
  -Anna Petrova Vedmakova!
  La kolonelo aldonis:
  - Milita rango?
  - Majoro de la aerarmeo kaj heroo de Sovetunio! - Fiere diris la piloto.
  La kolonelo levis la ricevilon kaj mallonge diris:
  - Aerarmea majoro Vedmakova jam alvenis!
  Poste li turnis sin al la knabino.
  - Kiel vi fartas? Espero sana?
  La piloto nudigis ŝiajn dentojn.
  - Mi sentas bone! Preta batali kiel leonino!
  La Kolonelo kapjesis.
  - Bonege! Mi pensas, ke la japanoj aprezos ĝin!
  Aŭdiĝis bruo, klakado de botoj, kaj ses ordinaraj oficistoj de la speciala fako, akompanataj de viro en speciala uniformo, eksplodis en la oficejon. Li ordonis:
  - Mankatenu ĉi tiun hundinon!
  La Sorĉisto estis konfuzita:
  - Kio alia estas ĉi tio?
  La kolonelo bojis:
  - Kaj tio! Vi estas arestita, civitano Vedmakova! Kaj vi estos sendita al malliberejo!
  Viro en speciala uniformo avertis:
  - Ĉi tiu virino tre lertas batali! Do estu vigla!
  Sorĉistino ridetis.
  - Mi ne estos reprezentantoj de niaj kuraĝaj policaj agentejoj! Voku Beria kaj ĉi tiun miskomprenon tuj, klarigu!
  La kolonelo malestime snufis.
  - Jen por distri Beria! Sendu ŝin al malliberejo, kaj la esploro eltrovos ĝin!
  La sorĉistino kapjesis.
  - Mi estas heroo de Sovetunio kaj la esploro, kompreneble, eltrovos ĝin, sed ĝi estus pli rapida kun Beria! Mi volas esti ĉe la komandoj de la aviadilo kiel eble plej baldaŭ!
  La kolonelo konsolis:
  - Dum la milito, neniu tiros longe! Forportu ŝin!
  Vedmakova marŝis sen rezisti, kaj ŝi estis nur iomete puŝita de la bareloj de maŝinpafiloj de mallongigita modelo, per kiuj ili komencis ekipi skoltojn. Poste ili ŝtopis min en nigran funelon kaj forportis min. Anna Petrovna estis trankvila, ŝi ne sentis sin kulpa pri si, kaj la NKVD verŝajne scias pri ŝia speciala rilato kun Beria, do ili eltrovos ĝin. Estas eĉ interese viziti la malliberejon. Vera viro devas kreskigi sian filon, servi en la armeo kaj servi tempon en malliberejo! Do, verŝajne, militisto! Multaj famaj homoj estis en malliberejoj: Stalin, Lenin kaj Hitler!
  La malliberejo ne troviĝis tre malproksime de la oficejo de la komandanto, tial Vedmakova estis eltirita kaj kondukis en la korton. Tie hundoj kruele grumblis, la ŝtonaj muroj de la karcero konstruita reen en la dekoka jarcento estis obtuzaj kaj grizaj. La knabino sentis nevolan eksciton, kiam oni enkondukis ŝin kaj gvidis tra la koridoroj. Jen la registra fenestro: devo demandoj:
  - Antaŭnomo, familia nomo, patronomo, sekso!
  Poste turnu dekstren en kahelitan ĉambron. Tie, ĉe la tablo, sidis oficiro en la uniformo de NKVD kaj leda antaŭtuko, kaj kun li kuracisto en blanka surtuto kaj du mezaĝaj virinoj, tirantaj maldikajn kaŭĉukajn gantojn sur la manoj.
  La gardostaranto akompananta Vedmakovan forigis siajn mankatenojn per rapida, ekzercita movo. La oficiro ordonis:
  - Senvestiĝu!
  Vedmakova estis surprizita:
  - Kio?
  La oficiro trankvile ripetis:
  - Mi diris, senvestiĝu! Serĉo kaj persona inspektado estas postulataj!
  La knabino ruĝiĝis.
  Sed jen la viroj!
  La oficiro kun la antaŭtuko bojis:
  - Ĉu mi povas helpi vin! Nu, forjxetu viajn ĉifonajn malĉastulinon!
  Vedmakova tremis, ŝi memoris, ke jes, kiam oni metis en malliberejon, persona serĉo estas deviga kaj komencis demeti siajn vestojn. Virinoj prenis ĝin kaj zorge sondis ĉiun kudron. Lasita en sia kalsoneto, Vedmakova embarasiĝis, sed la oficiro bojis:
  - Kaj demetu viajn kalsonojn hundino! La serĉo estos kompleta!
  Lasita antaŭ pluraj viroj tute nudaj (la konvojo, kiu ŝin venigis, staris senmova, preta batali ĉiumomente), la knabino embarasiĝis kaj provis ŝin kovri per la manoj.
  Ili forte batis ŝin per klabo sur la postaĵon:
  - Manoj ĉe la kudroj hundino!
  Vedmakova kvakis, sed eltenis. Kiam ili finis sondi ŝiajn vestaĵojn kaj ŝiris ŝiajn botojn, la oficiro ordonis:
  Nun kontrolu ĝin mem!
  La inaj prizonestroj ekiris de la kapo. Ili taŭzis siajn harojn per gantitaj fingroj, poste rigardis en iliajn orelojn, eĉ uzante tubon kun poŝlampo. La oreloj estis retiritaj plurfoje, fleksante kaj nefleksante. Poste rigardis en la naztruojn:
  - Tusu, mi petas! Jen, pli forta!
  La nazo de la knabino estis dispremita. Tio estis sekvita per ekzameno de la buŝo. Estis tute malagrable, malglataj manoj premis la langon, de tempo al tempo fortiris ĝin, poste tiris pli forte, eĉ preskaŭ deŝiris ĝin.
  La oficiro parolis:
  - Vi devas esti pli singarda! Ŝi eble estas spiono!
  La prizonestroj komencis premi la fingrojn sur la dentoj, kontrolante iujn plenigaĵojn, kiuj povus enhavi gravajn informojn. Vedmakova sentis sin humiligita kaj kraĉis sur; ŝia heroo de Sovetunio estis serĉata kiel malĉastino, nenio mankis. Tiam inaj gantitaj manoj komencis palpi la nudan bruston de la knabino. Ili dispremis ŝin, sentis laŭvorte ĉiun milimetron, brilis tra poŝlampo. La mamoj de la knabino perfide ŝvelis, kaj la prizonestroj premis pli kaj pli, poste grakis:
  - Ne! Ŝi estas pura ĉi tie!
  Poste, la umbiliko kaj fingroj estis ekzamenitaj. La umbiliko estis tirita malantaŭen, ankaŭ tordita, post kio ĝi estis trapikita per kudrilo. Ne malpli zorge ekzamenis la fingrojn.
  - Kaj nun ginekologia serĉo! - ordonis la oficiro.
  La prizonestroj ordonis:
  - Klinu kaj disvastigu viajn krurojn, mi petas!
  Sekvis la plej humiliga, kiam la mano de la prizonestro en ganto, sufiĉe malglate eniris la sinon de la knabino. Vedmakova ĝemis pro doloro kaj humiliĝo. Kaj la mano rigide disfalis en la kavernon, kie la virino konservas sian plej valoran trezoron, el kiu ĝi estis kaj dolora kaj tikla. La knabino iomete ekmovis, kaj la oficiro malice murmuris:
  - Kontrolu ĝin kiel eble plej zorge! Ja estas en intimaj lokoj, ke spionoj kutime kaŝas dokumentojn, kaj kelkfoje eta noto sufiĉas por ekscii gravajn informojn.
  Unu prizonestro estis anstataŭigita per alia, post kio la serĉado fariĝis eĉ pli dolora kaj malĝentila. Vedmakova komprenis, ke ili nur volis humiligi ŝin, igante la serĉon torturon.
  La ekzameno de la anuso estis ne malpli malglata, krome, la intesto estis uzata, kaj granda klistero. Ŝajne la piloto estis ja grave suspektita. Post tio, kontroli fingrojn, krurojn kaj piedojn ŝajnis malgranda afero.
  Tamen, ĉi tio ne finiĝis tie, la oficiro ordonis:
  - Nun sur la rentgenradio de la stomako! Ne multe ŝi povis engluti!
  Nu, ĝi ne tiom doloras. Ĉi tie ĉeestis kuracisto, li zorge trarigardis ĉion, eĉ la koron kaj pulmojn. Fine donis la permeson:
  Ŝi estas pura kaj tute sana!
  La oficiro kolere grumblis:
  - Domaĝe, ke ni ĉiuokaze pafos ŝin! Tamen li nun ludu pianon!
  La piloto, miregigita de humiliĝo, iris obeeme kiel aŭtomato. La manoj de Witcher estis ŝmiritaj per farbo kaj zorge premitaj sur paperon. Poste sekvis ĉiaj mezuradoj, fotantaj profile, plenvizaĝe. Dum sufiĉe longa tempo ili estis devigitaj stari nudaj, reverkante ĉiujn signojn, cikatrojn kaj talpojn sur la korpo. Post tio ŝi estis lavita en malvarma duŝo, kio, cetere, estas kutima en Sovetunio, ne nur por kaptitoj, ili ricevis prizonajn uniformojn.
  - Vestu vin hundino!
  La robo estis fakte sakŝtofo, kudrita el arpilo kaj brodita kun prizonnumero. Ili ne donis al la knabino ŝuojn, ŝajne konsiderante ilin nenecesa lukso por la malamikoj de la homoj, kaj tiel, apenaŭ kovritaj, ili prenis ŝin al la ĉelo.
  Ĵus okazis amasaj arestoj, la malliberejo estis troloĝata kaj zumado. Vedmakova estis ĵetita en malvastan kaĝon, kie estis jam pli ol cent virinoj, plejparte junaj knabinoj el la militistaro kaj servistoj. Kiam la piloto estis alportita en la ĉelon, ŝi ne povis fari eĉ unu paŝon, la kaptito malordigis la tutan plankon. Estis tre mallume en la ĉelo, la fenestro estis tabuligita per tabuloj, ĝi estis sufoka kaj forte odoris, ŝajne ili delonge ne elprenis la sitelon.
  La knabinoj estis duonnudaj, kaj kelkaj estis tute nudaj, ili prenis siajn vestojn. Pluraj el ili deliris kaj petis trinki. La sorĉistino haltis kaj demandis:
  - Mi ne povas fari paŝon! Kien mi iru!
  - Kien alportite tien kaj haltu! - Ordonita el la mallumo, verŝajne la plej aĝa en la ĉelo. - Ne estas loko por ni.
  Vedmakova, konsciante, ke tio estas stulta, tamen demandis:
  - Por kio vi estas knabinoj?
  Sekvis voĉoj:
  - Jes, jen artikolo 58, aŭ eĉ tute sen akuzoj! Por kio vi estas?
  Witcher ŝercis:
  - Jes, Beria estis seksperfortita!
  Estis amikeca rido de la knabinoj kaj ekkrioj:
  - Jes, ŝi estas nia!
  Kiu grincis el la mallumo:
  - Pendu iom de ĉi tiu Beria!
  malbonaŭgura voĉo interrompis:
  -Sufiĉe! Kaj tiel jam pli ol duonmil viroj estis pafitaj en la korto! Ankaŭ ni povas promeni kun la tuta fotilo!
  Sorĉisto bojis:
  - Nu, ne, se oni prenos min mortpafi, mi ne cedos tiel!
  . ĈAPITRO #8
  Oleg Rybachenko daŭre batalis por hela morgaŭ kune kun la knabino Margarita Korshunova.
  Ili batalis en Stalingrado. Ili batalis kun tuta kolosa kuraĝo. Kaj la eternaj infanoj ne pensis retiriĝi kaj venkiĝi al la malamiko.
  Sed la fortoj estis neegalaj kaj la nazioj iom post iom antaŭeniris. Sed tre malrapide kaj ĵetante la alproksimiĝoj al la domoj, kaj la stratoj kun la kadavroj de solduloj.
  Moskvo estis ĉirkaŭita sed daŭre batalis. Kaj ĝi ankaŭ havis siajn belajn knabinojn. kiuj estas vere riĉaj.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita pafis reen en Stalingrado. Samtempe, la knabo provis komponi ion, laŭ AI.
  Prezidenta kandidato de Belorusio Aleksandro Lukaŝenko ne rajtis partopreni en la elektoj. Ili trovis kulpon pri tio, ke la slava katedralo retiris subskribojn. Rezulte, estis ne ses kandidatoj, sed kvin. Kaj la ĉefa lukto disvolviĝis inter Zenon Pozdnyak kaj Kebiĉ. La por-rusa kaj pli modera Kebich avancis al la dua raŭndo kun iometa marĝeno. Kaj tiam li gajnis la kontraŭrusan Poznyak kun granda diferenco.
  Lukashenka protestis ke li estis forigita kontraŭleĝe. Sed ĝenerale, estis nenio krom bruo.
  Kebich venkis tre memfide. Kaj li fariĝis la unua belorusa prezidanto.
  Baldaŭ Belorusio eniris la rublozon. La situacio en la ekonomio restis en krizo. Ne estis sufiĉe da mono. Sed la lando estis en la rublozono.
  Kebich proponis procezon de integriĝo kun Rusio. La konverĝo de leĝoj komenciĝis, la landlimoj malfermiĝis, la ekonomio unuiĝis. Estis kreitaj transnaciaj korpoj.
  En 1999 novaj prezidant-elektoj estis okazigitaj en Belorusio. La ekonomio estis en profunda krizo post la rusa defaŭlto. Sed la influo de la komunistoj multe pligrandiĝis. Lukaŝenka, aliflanke, kverelis kun ĉiuj kaj ne kreis sian propran partion, kaj estis flankenpuŝita fare de aliaj fortoj. La ĉefa lukto disvolviĝis inter Kaljakin kaj Kebiĉ. Zenon Poznyak perdis popularecon antaŭ tiu tempo. Same kiel la Belarusian Popola Fronto entute.
  La komunistoj plifortiĝis.
  En Rusio ankaŭ la historio iom ŝanĝiĝis. Zjuganov gajnis la prezidanton iom pli da voĉoj, kvankam li ne sukcesis venki. Lebed estis la Sekretario de la Sekureckonsilio dum du monatoj pli longe. Sed, ĝenerale, ĉi tio ne estas tiel signifa. La plej grava diferenco estas, ke Chernomyrdin ne estis eksigita. Kaj kiel rezulto, li restis ĉefministro eĉ post la defaŭlto. Kebich tamen, malgraŭ la helpo de Ĉernomirdin, ankoraŭ perdis en la dua raŭndo, kaj Kalyakin iĝis la prezidanto de Belorusio.
  Kaj en Rusio, post la foriro de Jeltsin, Ĉernomirdin iris al la prezidanteco. La rusa ekonomio jam moviĝis en kreskon kaj Viktor Stepanoviĉ, kvankam tre malfacile, kun la helpo de Zhirinovsky, kiu prenis la trian lokon, venkis Zjuganov.
  Tiel, en Rusio, Chernomyrdin iĝis prezidanto, Zhirinovsky iĝis sekretario de la sekureca konsilio kaj unua asistanto de la prezidanto. Putin ĝis nun restis flanke. Zjuganov estas la gvidanto de la opozicio. Primakov daŭre estas ministro pri eksteraj aferoj.
  Do ĉio iris laŭplane. Kalyakin daŭrigis la procezon de integriĝo, sed ankoraŭ ne unuiĝinta. La ekonomioj kreskis. Chernomyrdin faris militon en Ĉeĉenio. Intertraktis kun Masĥadov. Kaj fine atingis stabilecon tie.
  Chernomyrdin venkis en la venonta elekto facile super Zjuganov. Kalyakin ankaŭ estis facile elektita por dua oficperiodo. Ĉio iris pli-malpli glate. La belorusa ekonomio estis pliiĝanta.
  Sed Kalyakin ne iris al tria oficperiodo. Lia posteulo estis kolego Novikov.
  Ĉernomyrdin ankaŭ ne kuris por tria oficperiodo. Ĉernomyrdin estis sukcedita fare de Zhirinovsky. Ĉi-lasta, kompreneble, fariĝis multe pli modera, sed pligrandigis premon al Belorusio - postulante aliĝon al Rusio.
  La novulo hezitis. Pro kio li estis sub sankcioj.
  Ĵirinovskij estis pli rigida kaj premis pli forte ... Rezulte, la por-rusaj fortoj okazigis referendumon en Belorusio, kiu koincidis kun severa ekonomia krizo. Kaj Belorusio fariĝis parto de Rusio. Ĉi tio intensigis kontraŭ-okcidentan senton.
  En 2014, Zhirinovsky, profitante la okazon de la Majdano en Ukrainio kaj la renverso de Janukovych, sendis soldatojn. La ukraina armeo ne estis batalpreta kaj la rusoj senarmigis ĝin. Janukoviĉ kaj la Rada, per armila forto, anoncis referendumon. Rusio aneksis ĉi tiun respublikon al si.
  Por ke ukrainoj ribelu malpli, Zhirinovsky movis la ĉefurbon de Rusio al Kyiv. Kaj tio influis la rezultojn de la referendumo. Vladimir Volfoviĉ mem, en la venonta prezidant-elekto, estis triumfe elektita por tria oficperiodo, aboliciante ĉiujn limigojn en referendumo.
  Aleksandro Lukaŝenko retiriĝis kaj enprofundiĝis en forgeson. Putin funkciis kiel prezidanto de la FSB ĝis 2012, kiam li estis sesdekjara. Kaj Zhirinovsky, kiu ŝatis rejunigi la teamon, ne anstataŭigis lin per kvardekjara kapabla oficiro. La guberniestro de Belorusio, kiu anstataŭigis Novik, ankaŭ iĝis pli juna.
  Rusio tamen falis sub la sankcioj de la Okcidento, sed ili ne estis tre signifaj. Zhirinovsky batalis en Sirio kaj Irako. Li kreis sian propran ŝtaton por la kurdoj kaj, entute, agis pli decide ol Vladimir Putin. Plie, Rusio lanĉis misilatakon kontraŭ Saud-Arabio kaj akre ŝveligis petrolprezojn.
  Tiam komenciĝis granda milito inter Irano kaj Usono. Kio altigis petrolprezojn eĉ pli. Dume, Rusio prenis kaj aneksis la baltajn ŝtatojn kaj Moldavio. Kaj tiam, profitante la tumulton en Kazaĥio post la foriro de Nazarbayev, ŝi enmetis ĉi tiun respublikon en sian cirkuladon.
  Referendumo ankaŭ estis okazigita, kaj Rusio akiris alian provincon.
  Iom post iom, la restarigo de Sovetunio daŭrigis.
  En 2020, Zhirinovsky ĝisdatigis la rekordon en la elektoj por la kvara oficperiodo de la Prezidanto de Rusio. Ĝis li foriris.
  Kaj Rusio moviĝis tra Centra Azio. En Uzbekio, Taĝikio, Kirgizio, Turkmenio aperis rusaj trupoj kaj okazis referendumoj pri aliĝo al Rusio.
  Do la lando estis restarigita al la iamaj limoj de Sovetunio.
  Sed ĉi tio ne sufiĉis por Ĵirinovskij. Kaj li, sen nenecesaj antaŭjuĝoj, okupis Finnlandon per trupoj. Kaj tie, kompreneble, kun preskaŭ 100% rezulto, per okazigo de referendumo. Kaj aliĝante al ŝi.
  Tiel, Rusio revenis sian propran. Rilatoj kun Ĉinio iom plimalboniĝis pro asertoj je Port Arthur kaj la eldomigo de la flavoj de Siberio.
  Sed dum Ĉinio timis kontraŭ Rusio kaj blasfemis.
  Sed en Alasko okazis militista puĉo, kaj rusaj trupoj okupis ĝin. Kaj ili faris referendumon pri reveno al Rusio. Samtempe, Ameriko estis devigita rekoni la nevalidecon de la interkonsento pri la vendo de Alasko al Rusio.
  Tiel...
  Oleg Rybachenko haltis kaj komencis pafi denove.
  La knabo pafis eksplodon kaj poste ĵetis obuson per la nuda piedo. Disigis la naziojn kaj tweetis:
  - Ni estas nevenkeblaj!
  Margarita ankaŭ pafis eksplodon, ĵetis obuson per la nudaj piedfingroj, dispremis la Fritz kaj kriis:
  - Kaj ĉiam unuiĝintaj!
  La infanoj batalis tre kuraĝe.
  La knabo denove frapis la malamikojn per eksplodo. Li ĵetis obuson al la raŭpo per la nudaj piedfingroj. Kiel rezulto, du tankoj koliziis. Oleg Rybachenko kantis:
  - Gloro al vi, nia rusa lando,
  En la nomo de sankta Rusio,
  Familio de indiĝenaj konsilioj!
  La knabino denove ĵetis la obuson per la nuda piedo. Pafis dekduon da faŝistoj kaj kantis:
  - Estas bovino sur la monto,
  Estu sanaj infanoj!
  La knabo turnis sin, falĉis la Fritz kaj pepis:
  - Patrujo en mia koro,
  Feliĉe, ni malfermos la pordon!
  Kaj post tio, lia infana kruro, ĵetis granaton. Li estas infano kiu estas vere mortiga portanto de detruo.
  Margarita ankaŭ estas sago kun kolosa precizeco.
  La knabino prenis ĝin kaj kantis:
  - Ne, la vigla ne forvelkos,
  La rigardo de falko, aglo-
  La voĉo de la homoj estas sonora -
  La flustro dispremos la serpenton!
  La knabino, ĵetante grenadon per la nuda piedo, prenis ĝin kaj pepis plu;
  Stalin vivas en mia koro
  Por ke ni ne sciu malĝojon -
  Malfermis la pordon al la spaco
  La steloj brilis super ni!
  Kaj la knabino ridis. Ŝi tranĉis la faŝistojn. Ŝi batis iliajn vicojn kaj knaris:
  Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos -
  Estos fino al faŝismo...
  La suno brilos hele
  La vojo, lumigante komunismon!
  Kaj denove la knabino lerte ĵetas grenadon per la nuda piedo. Puŝante unu la alian naziajn tankojn.
  Natasha ankaŭ batalas. En Stalingrado, knabinoj estas nur herooj.
  Kaj kantu al si kun kuraĝo:
  - Mia patrujo estas la mallumo de la universo,
  Mi povas disbati la atakon de malbonaj malamikoj ...
  Mi ne povas ami tagon sen vi
  Mi estas preta doni mian vivon por vi!
  Kaj Nataŝa ĵetas grenadon per la nuda piedo.
  Poste, Zoya pafas. Bela knabino en bikino. Donos turnon, falĉu la naziojn.
  Kaj tiam mortiga donaco flugos de ŝia nuda piedo.
  Zoja kantis, elmontrante la dentojn:
  - Mi amas detrui malamikojn! Tia knabino!
  Kaj denove, la beleco kun ŝiaj nudaj piedfingroj komencos detruon.
  Kaj tiam Aŭrora pafas. Ankaŭ ruĝhara diablo kiel veturi sur la nazioj.
  Kaj per sia nuda piedo, pafita granato ŝmuros la batalantojn de la Wehrmacht sur gruzo.
  La knabino grincas:
  - Tili, tili, trol, wali...
  Batu la naziojn per mia forto,
  Mi ne povas rifuzi nun!
  Kaj denove la militisto precize pafas.
  Plian fajron gvidas Svetlana. Kaj ankaŭ kun nudaj piedfingroj, ŝi ĵetis eksplodpakaĵon.
  Nu, la Fritz ricevis ĝin.
  La knabino, sincere, estas rokmilitisto.
  Kaj kiel kanti:
  - Gloro al Rus' super la Tero,
  Ni ĉiam estos kun sonĝo!
  Kaj kvar knabinoj sur la nazioj kaj kiel ili trafos. Ĝenerale ili estas kiel sanktuloj el la bataliono de anĝeloj de morto. Kaj la nazioj en Stalingrado ricevas ĝin.
  Sed ĝi fariĝas pli kaj pli malfacila kaj pli malfacila.
  Stalingrado ankoraŭ tenas, sed la nazioj jam povis preni la Sekan. Ekzistas ankaŭ forta floto de la maro inter la nazioj. Inkluzive de kaptitaj britaj ŝipoj.
  Ili laŭvorte vundis la tutan marbordon. Kaj la turkoj antaŭeniras de la sudo. Ĝi fariĝas vere timiga.
  Natasha kaj ŝiaj knabinoj de Suĥimi povis flugi al Stalingrado, kaptante germanan lamenlignoaviadilon.
  Kaj nun ankaŭ en Stalingrado. Kiel, ĉi tiu urbo estas la faŝistoj, kiom ajn vi klopodas ne preni ĝin.
  Nataŝa ĵetas murdan donacon per sia nuda piedo, ŝirante la naziojn en ŝiriĝintan viandon, kaj kantas:
  - Nia vivo estos mirinda!
  Zoja, ĵetante obuson per la nuda piedo, aldonis, elmontrante la dentojn:
  - Se, kompreneble, ni venkas!
  Kaj la knabino skuis siajn skarlatajn cicojn.
  Aŭrora, pafante, muĝis:
  - Kaj nia Patrujo estu fama!
  Kaj, kun nudaj piedfingroj, li ĵetos murdan donacon. Disbatu kontraŭulojn, kaj knari:
  - Gloro al Granda Rus'!
  Kaj tiam Svetlana prenis la linion kaj eksplodigis ĝin. Mi eltranĉis cent naziojn. Tiam ŝi lanĉis obuson per sia nuda piedo, kaj knaris:
  - Al la nova lumo de scienco kaj prospero!
  Kaj la kvar knabinoj denove batalas, kaj ili ne mallevos la nazon.
  Nataŝka levis la eksplodan pakaĵon per du nudaj piedoj. Kaj pro sia tuta forto, ŝi ĵetis ĝin en nazian tankon.
  La E-75, ricevinte difekton, ĉesis kaj komencis fumi.
  Nataŝa kantis:
  - Rus' ridis kaj ploris kaj kantis,
  En ĉiuj epokoj, tial ŝi kaj Rus'!
  Tiam Zoya prenis ĝin kaj lanĉis murdan donacon kun siaj nudaj piedfingroj. Kaj alia tanko de la nazioj haltis, viciĝis.
  Zoya tweetis:
  - Jes, la estonteco estas nia!
  Gloro al granda Rusujo!
  Aŭrora pafis de maŝinpafilo. Falĉis multe da faŝistoj. Tiam ŝi diris agreseme:
  - Gloro al la herooj de Sovetunio!
  Kaj de la ĵeto de ŝia nuda piedo reflugas granato. Jen la ruĝhara knabino. Nur nevenkebla terminatoro.
  Kaj kiel Svetlana prenis ĝin, kaj disbatis la naziojn. Kaj faligis ilin kiel akran fojnkampon.
  Tiam ŝi pepis:
  - Gloro al la lando Rusujo!
  Kaj de la ĵeto de ŝia nuda piedo flugas tia mortiga fragmenta granato.
  La militisto knaris:
  - Por la sovetia imperio!
  Natasha pafante, diras:
  - Por la plej granda el imperioj!
  Kaj denove, io, kio mortigas la naziojn kun enorma garantio, flugas de ŝia nuda piedo.
  Kaj la knabino kantas:
  - Gloro al mia Patrujo -
  Gloro al Rusujo!
  Zoja ankaŭ ĵetis obuson per sia nuda piedo. Ŝi fortranĉis multajn naziojn kaj grincis:
  - Granda Rusujo - granda gloro!
  Kaj palpebrumis al siaj kunuloj.
  Knabinoj kompreneble preskaŭ nudaj. En bikino, sunbrunigita, muskola, bela kaj kurba.
  Kiel ĉarmaj knabinoj aspektas preskaŭ nudaj! Kaj kial eĉ vestaĵoj!
  Poste, Aŭrora aktive pafas. Kaj per sia nuda piedo, li ĵetos ion, kio mortigas la naziojn.
  Poste li kantas:
  - Por la granda Patrujo!
  Svetlana daŭre pafis. Ŝi tranĉis la naziojn kaj pepis:
  - Por grandaj atingoj!
  Kaj kun nuda piedo, kiel lanĉi obuson. Kaj denove, la nazioj estas mutaj.
  Bone faritaj rusaj knabinoj. Ili estas homoj de aerakrobatiko.
  Kaj poste estas la pilotoj: Mirabela kaj Anastazio. La sama kiel esti vangofrapita sur la Fritz.
  Jes, la hordoj de Hitler disiĝas el tiaj knabinoj.
  Militistoj batalas sur Yak-9. La aŭto ŝajnas malmoderna. Sed sufiĉe efika. Kvankam en rapideco kaj armilaro pli malalta ol la Luftwaffe.
  Nur unu 20 mm kanono kaj maŝinpafilo por la knabinoj, kontraŭ ME-262 kun kvin 30 mm kanonoj.
  Sed jen Mirabela lerte manovras, venas en la voston de la flugilhava faŝisma vulturo. Kaj pafas lin. Elfrapas metalon, purigas la malamikon.
  Tiam Mirabela kantis:
  - Pli kaj pli alta kaj pli alta
  Aviadiloj flugas kiel birdoj...
  Ni malkonstruas faŝismajn tegmentojn
  Kaj la braveco de la soldatoj estas preter la limoj!
  Kaj jen Anastazio, kiel ŝi prenos ĝin kaj krevos la naziojn. Ŝi estas terminatora knabino.
  Li dispremos la vizaĝojn de la naziaj banditoj, kaj grincos:
  - Granda gloro venos por Rus'!
  Kaj ankaŭ kun nudaj piedoj premos la pedalojn. Kaj alia Messerschmitt falas.
  Knabinoj batalas en kalsoneto sole. Kaj ili estas tre bonaj. Ili flugetas rapide sur pli malfortaj motoroj. Kaj ili foriras de la pafoj de la malamiko.
  Mirabela detranĉante Fritz, grincas:
  - Ne korvoj, vi ne povas venki nin!
  Kaj denove la militisto ŝteliras al mortiga distanco.
  Kaj la nova nazia maŝino falas.
  La sandala knabino scias, kion ŝi faras. Kaj ŝi fartas bonege.
  Jen faŝisto provanta kovri la militiston de malproksime. Kaj ŝi foriras. Kaj per ia miraklo, denove ĉe la vosto de la malamiko.
  Kaj faligas Fritz, knirante:
  - Nenio estas neebla por rusoj!
  Kaj denove la militisto faras senesperan U-turniĝon. Kaj alia aŭto falas trapikita.
  Mirabella tweetis:
  - Vere la mondo estas kreita por Rusujo!
  Kaj denove, kiel eliri. Kaj kiel cedi al la malamiko!
  Anastazio ankaŭ terenbatas germanan aŭton kaj kriegas:
  - Nia tuta lando estos fama, sed ne estos kaptaĵo por ni!
  Kaj la knabinoj estas pli kaj pli diverĝaj!
  Kio povas trakti ilin? Ĉu tio estas agresema uragano!
  Pli precize, uragano ne povas venki ilin!
  Nataŝa dume batalas kaj kantas:
  Ni batalos por Rusio!
  Kaj ankaŭ kun nuda piedo, kiel lanĉi obuson de murda kalibro.
  Kaj muelu la naziojn en pecetojn da metalo kaj sangan viandon.
  Ankaŭ Zoja ĵetos per la nuda piedo mortigan kaj ruĝvarman, kaj, eksaltante, eldonos:
  - Kaj por la nova ordo de komunismo tra la mondo!
  Kaj nudigis la dentojn.
  Aŭrora tiam pafas forte. Li pafas sin, falĉas la naziojn kaj grincas, elmontrante la dentojn:
  - Por progreso!
  Kaj el ŝia nuda piedo elfluas io, kio kapablas frakasi ajnan obstaklon.
  Kaj poste en la batalo Svetlana. Tia murdinta knabino.
  Kaj ŝi ankaŭ estas blonda. Kiel ŝi tranĉas kontraŭ la nazioj... Kaj tiam murda donaco flugas de ŝia nuda piedo. Li premos la naziojn, kaj transformos ilin en diablaj flamoj.
  Terminator-knabinoj kiel sibli:
  - Laŭdu mian honorvorton!
  Komsomola vorto!
  Militistoj kiel pafi al la nazioj. Kaj ni pafu ilin kiel rabiajn hundojn.
  Jen la Terminatoroj! Kaj ili dispremas la naziojn - nu, diabloj!
  Nataŝa diris kun patoso:
  - Ni batalos por socialismo,
  Por nia sovetia Rusio,
  Por nova bonega mendo!
  Kaj denove, mortiga donaco flugas de ŝia nuda piedo.
  Zoya ankaŭ agas sufiĉe energie. Disbatas la faŝistojn. Kaj ne lasas ilin malsupren. Kaj ŝiaj nudaj piedoj flagras kiel helico.
  La Militisto diras kun fervoro:
  - En la nomo de sankta Rus',
  Rusio estos glorata!
  Kaj denove la militisto kun plena ekscito batalas.
  Tiam Aŭrora ĵetas donacon de morto kun nuda piedo. Kiel ĝi balaas la naziojn en ĉiuj direktoj. Kaj diras kun kolero:
  - Mi estas la mondĉampiono en boksado!
  Kaj tiam Svetlana lanĉos la murdan kaj detruan. Kaj ŝia nuda piedo estas tiel lerta.
  Kaj la militisto pepis:
  - Mi estas la plej forta en la mondo,
  Ni trempos la naziojn en la necesejo -
  Ne kredas Patrujan larmon,
  Kaj ni donos la malbonajn oligarkojn en la cerbon!
  . ĈAPITRO #9
  Partoprenante en pezaj bataloj, Vedmakova apenaŭ dormis dum kelkaj tagoj, kaj tial, malgraŭ la ekstrema malvasteco en la prizonĉelo, sufokeco kaj fetoro, ŝi preskaŭ tuj ekdormis.
  Ŝi sonĝis, ke ŝi estas en la Mezepoko kaj gvidis ribelon de sklavoj, fariĝante speco de Spartacus en jupo! Post la unua sukceso, la kuraĝa militista knabino, la muskola knabino, kolektis la ribelulojn kaj proponis elekti siajn proprajn gvidantojn.
  Vedmakova, kiel atendite, fariĝis estro de jam sufiĉe granda taĉmento, kaj proponis la potencan heroon Turan kiel sian unuan deputiton.
  Kaj ĉi tie la sklavoj estis unuanimaj. Tiam ili elektis dek virojn. La decimala sistemo estas la plej simpla kaj Vedmakova decidis, ke nenio estu komplika.
  Armitaj per trofeoj, kaj prenante blathelikojn (en peza sonĝo, la subkonscio de la Sorĉistinoj krevis), ili pluiris.
  Por plifortigi ŝian aŭtoritaton kaj etendi la krurojn, Vedmakova marŝis, moviĝante kiel kato. Tiam la knabino ekkuris, palpante la malgrandajn, akrajn ŝtonetojn de la roka vojo per la plandoj de siaj nudaj piedoj. Sed la militisto ne atentis la doloron, krome ŝi antaŭis ĉiujn. Kiel evidentiĝis, ne vane. Tri malamikbatalantoj sidis en embusko, kaj ili povis levi trofruan alarmon. La gvidanto de la ribelo grimpis sur arbon kaj saltis sur la malamikojn de supre. Ŝiaj movoj estas kiel danco de hibrido de tigroj kaj kobroj, iometa krio kaj trankviliĝis kun tranĉitaj kapoj.
  - Tiel mi rompas la reziston!
  Vedmakova ne povis rezisti ludi por publiko, montrante tranĉitajn kapojn al sklavoj. Estis muĝo de aprobo en respondo.
  Baldaŭ aperis la biendomoj kun plantejoj. La ĉizitaj domoj estas veraj palacoj kun dekoracioj kaj statuoj. Jen kaj tie videblis fontanoj. El unu statuo en la formo de Zeŭso kun papilioflugiloj kaj buŝoj sur la stomako, kruroj kaj brusto: sep jetoj estis batitaj. La kampoj estas riĉaj, grasaj, kun similaĵo de ora kotono, greno kun grandaj spiketoj, kikeroj kaj aliaj aferoj. Ili dungis multajn sklavojn. Estis kaj viroj kaj virinoj, kaj ankaŭ multaj infanoj. Kompreneble la kontrolistoj, la gardistoj. Sed ĝenerale, kompreneble, estas multe pli da sklavoj, kaj kun ŝoveliloj kaj sarkiloj.
  Vedmakova levis memfaritan standardon haste kudritan de sklavinoj: Kun bildo de Glavo kaj sarkilo! Aliaj sklavoj rapidis al la atako.
  Dume de la fostoj pendis pluraj sklavoj kaj sklavoj, iliaj manoj kaj piedoj estis trapikitaj per najloj. Ŝajnas, ke ĉi tiuj infanoj de maljusteco estis kondamnitaj al turmento. Vidante la proksimiĝantajn liberigantojn, la krucumita knabino kriis per neatendite forta voĉo:
  - Venis venĝo, batu la posedantojn!
  La gvidanto de la Sorĉisto, kiel ĉiam antaŭen. Ŝia blato-limako leviĝis kaj terenbatis du gardistojn samtempe. La ceteraj kliniĝis malantaŭen, unu en timo, eĉ kuris en sian propran lancon. Intestoj elstaris el la trapikita ventro. La knabino ridis.
  - Vi estas malfortaj militistoj, se vi timas ĉevalon!
  Miloslava, kiu fariĝis ŝia varleto, batalis dekstre, la hakilojn en la manoj de la knabino, kiel la razilo de lerta barbiro. Tiel fame fortranĉas la batalantojn.
  Turan ankaŭ ne cedis. Li lanĉis ŝtonon, kiu rompis la bruston de la gardisto, kaj aliĝis al la batalo. Evidentiĝis, ke la laborego bonigis al li, ne la muskoloj de la muelŝtono. Vere, Vedmakova moviĝis pli rapide.
  La sklavoj ĉesis labori, sed ankoraŭ ne aliĝis al la batalo. Ŝajne ili estis konfuzitaj. Vere, la sama maltrankvila knabo, saltante al la laborantaj knaboj, kriis:
  - Malkuraĝuloj! Kiu estas malantaŭ mi estas la heroo, kiu sen mi estas la aĉa porko!
  La knaboj estis la unuaj, kiuj respondis. Ili kuregis al la kontrolistoj. Jen unu dekkvarjara ulo, kiu batis sian "gardiston" per sarkilo tiel ke lia kapo frakasiĝis kiel kukurbo. Ĝi funkciis, kaj la aliaj sklavoj, eĉ la kutime modestaj kaj paciencaj knabinoj, alkuris en la batalon.
  Nun la batalo estis kaosa, sed la nombra supereco, same kiel malespero, estis flanke de la sklavoj. Kaj, kompreneble, ili transprenis.
  Passa estas tio, kio estas malfacile atendi de knabino, kiu studis ĝuste antaŭ ŝiaj okuloj. Ŝi baraktis la gardiston, li komencis puŝi ŝin. Do ŝi trompis lin, forprenis la glavon kaj batis lin rekte en la kolon.
  - Tiel mi nomas manĝeto! - la knabino klakis. - Rigardu, ne ebriiĝu!
  La unua bieno estis liberigita rapide, la taĉmento kreskis tuj antaŭ niaj okuloj. La ribelo disvastiĝis kiel sovaĝa fajro englutante la kampojn. Vedmakova galopis antaŭen. Ĉevalistoj alkuris al li, kutime, ili atingis la pinton de la kapo. Sed la gardisto ne rezignis. Precipe obstina batalo estis proksime de la sepkorda fontano. Ĉi tie la plantistoj movis la ĉevalrezervon en batalon.
  La kuraĝa Vedmakova estis ĉirkaŭita de ĉiuj flankoj. Ŝi estis savita nur de la eksterordinara rapideco de speciale grasigita blato-limako. Jen ekzakta ĵeto kaj la hakita kontraŭulo falas. Tamen, la knabino unue estis vundita en la ŝultro, poste en la stomako, kaj tiam ŝia kruro estis preskaŭ fortranĉita. Tiam Vedmakova komencis ĵeti etajn ponardetojn. Akraj kiel razilo, ili falis en la okulojn, foje en la buŝon. Tamen la plej multaj el la militistoj estis duonnudaj pro la varmego, kaj por tiaj soldatoj sufiĉas trapiki la bruston. Kelkaj rajdistoj falis, sed la ceteraj premis sin. Estis tiom da glavoj, ke ili aspektis kiel kombilo en moviĝo. Do ili verŝas de ĉiuj flankoj.
  Sed Miloslava, Passa, Turan kaj aliaj sklavoj alvenis ĝustatempe. Tratranĉinte la vicojn, ili marŝis kiel sketejo, oni povas vidi kiel la kadavroj forflugis, kaj iel armitaj sklavoj rapidis al ili helpi pro sia tuta forto.
  La infanterio atakis la rajdantojn, la elĉerpitaj sklavoj venĝis la doloron kaj humiligon.
  - Kaptu la malamikan ringon kaj ne lasu! - ordonis Vedmakova.
  Antaŭ ŝiaj okuloj falis sklavo kun tranĉita kapo, sed post li falis deko da gardistoj.
  - Prenu la numeron! - ordonis la juna gvidanto de la ribelo.
  Pli kaj pli da sklavoj eniris la batalon. Oni vidis, kiel la knaboj per kurado grimpis sur la ĉevalojn, alkuris la rajdantojn kaj uzis siajn dentojn, uzis pintajn ŝtonojn.
  La sklavoj ŝajnis ne scii timon, ili venĝis pro la longaj jaroj de humiligo, kiam neniu konsideris ilin homoj. Krome, multaj el ili naskiĝis liberaj kaj ankoraŭ ne forgesis la ebriigan aromon de volo.
  Fininte kun la "ĉevala" taĉmento, Vedmakova pluiris. La lasta serioza obstaklo sur lia vojo estis citadelo dehakita de grandaj arboj. Tie estis sufiĉe multe da sekureco.
  - Serĉu la bienojn kaj kaptu la ŝtupetarojn. ŝi kriis. - Se tio ne sufiĉas, faru ilin mem.
  La sklavoj haste konstruis atakaparatojn.
  - Ŝtuparo estu larĝaj, por ke multaj militistoj povu trairi ilin samtempe. - atentigis Vedmakova.
  Masakro daŭre furiozis sur aliaj biendomoj. Kelkloke la servistoj transiris al la flanko de la ribelantoj, sed en kelkaj kazoj, pro kutimo, ili rezistis. La kontrolistoj estis mortigitaj rapide - ĉi tiuj estas malproksimaj de la plej malmolaj militistoj. La lasta fortikejo de malamikrezisto estis detinets. Vedmakova, kiel ĉiam, estis la unua, kiu grimpis la muron. Li estis trafita plurajn fojojn per sago, sed rebatis la mortigajn donacojn per ŝildo. La plej proksima militisto estis tiel forte trafita, ke kvankam li sukcesis paradi, li defalis de la muro.
  Miloslava sukcesis forŝiri la gardiston per hoko, ankaŭ forĵetante la malamikon. La neĝblanka Passa jam sorĉis la malamikajn soldatojn per sia aspekto mem. Dum ili rigardis ŝiajn perforte ŝvelantajn mamojn, kun allogaj mamoj, la knabino piedbatis en la ingvenon per la piedoj, kaj poste tranĉis. Vedmakova, grimpante la murojn, senkompate tranĉis. La malamiko jam perdis la moralon, pli kaj pli da sklavoj grimpis la muron. Ili trarompis, estis multe da ŝtuparo, kaj la gardistoj ne havis tempon por bati ilin ĉiujn. Funde, la vero kuŝis mortintaj kaj vunditaj sklavoj, la sturmo ne povis fari sen perdoj. Ĉi tie la sklavo kaj la gardisto baraktis kune kaj kolapsis de deca alteco. Ili estis vunditaj, sed restis, vivantaj, daŭre strangolis unu la alian.
  La maltrankvila knabo, Vedmakova forgesis demandi sian familian nomon, estis ankaŭ sur la muro. Profitante sian malgrandan staturon, li glitis inter la kruroj de la oficiro, poste piedbatis lin en la dorson per ambaŭ piedoj, samtempe frakasante sub la genuoj. Li flugis antaŭen, trafante forkegon kiu estis tenita de plenkreska sklavo.
  - Tio estas tiel kaptita tiu dolore mordado! - La knabo elŝovis sian maldikan langon, incitetante la gardistojn.
  - Ho, vi nudpieda serpento! - La batalanto staranta dekstre malbenis kaj tranĉis la knabon per glavo.
  La knabo kliniĝis malantaŭen kaj kraĉis en lian okulon el sia pipo. Kiel malespere kriegis la malamiko, rompinte. La infano ne staris dum ceremonio kaj finis lin per glavo. La manoj de la infano, kvankam maldikaj, estis nervozaj kaj fortaj - malmoligitaj pro laborego.
  Ankaŭ aliaj knaboj montris premon, batalis kiel diable, kriante kaj blasfemandante, elektante malvarmetajn esprimojn!
  La muro estis rapide malbarita, interne la batalo iom treniĝis, timante la venĝon de la sklavoj, la posedantoj batalis senespere. Vere, rekreskitaj ventroj estas malbonaj helpantoj en batalo kun rabiaj sklavoj.
  La ĉefposedanto, Ŝejko Samuma, provis foriri tra la subtera trairejo. Li prenis kun si sakon da ŝtonoj kaj oro. Eble li havis ŝancon, sed avideco lasis lin malsupren. La bela knabino Rakhita, kaj eĉ kun la kupra koloro de ŝia haŭto, estas tro da tento.
  - Kaj sekvu min hundino! - Ŝejĥ kaptis ŝin je la abunda hararo.
  - Ne necesas, mi mem iros, sinjoro! ŝi petegis.
  - Ne malĉastulino! Mi ŝatas porti vin! La sadisma eminentulo ridis.
  - Sed doloras! - La sklavino ekmovis siajn nudajn krurojn.
  - Kiam ni estos for, mi pendigos vin je viaj haroj kaj ekbruligos. La ŝejĥo karnovore lekis siajn lipojn.
  - Vi estas besto! Sed mi amas vin, kredu min!
  La knabino skuis sin al la posedanto, kiu metis sian malpuran muzelon al sia pura vizaĝo kaj komencis leki. Ĉi tie la mano de Raĥita trovis ponardon sur la zono de la ŝejko kaj enpuŝis ĝin en lian ŝvelintan stomakon per sia tuta forto.
  Jen estaĵo de mallumo.
  La ŝejko faligis la sakon kaj ellasis siajn harojn. Liaj manoj provis fermi la profundan truon, la intestoj elfalis.
  - Estaĵo! Eĥidno! li grumblis.
  - Ne! Mi faris la ĝustan aferon! Kiom da knabinoj kaj viroj vi torturis. Li eĉ palisumis infanojn kaj najlis ilin al fosto. Ĉi tio estas nur venĝo! - ekkriis la knabino.
  - Damne!
  - Diino! Vi batis min! - La sklavino piedbatis la dikan, sangantan ventron de la ŝejko.
  - Malmultaj sukcesoj! - Li sibilis.
  - Sed nobla sango fluas en mi! - La nudpieda sklavino ekbrilis per siaj dentoj.
  - Nenio malĉastulino! La trupoj dispremos la ribelon, kaj vi estos tiel torturita, ke mi ŝajnos al vi kiel anĝelo! - Mi trovis la forton por grumbli la Ŝejkon.
  - Ĉu ili havas fantazion pli riĉan ol la via? La knabino elŝovis sian langon.
  - Sufiĉe por vi! La riĉulo ekmoviĝis kaj ĝemis. - Dolorita! Alportu al mi facifiajn ungventojn.
  - Kial? - Ruze demandis la knabino.
  - Mi donos al vi ĉi tiun saketon da oro. Ŝejĥ petegis.
  - Li estas mia! Bone, nur pro kompato, kie estas la fatsifi ungvento? La knabino ruze ridetis.
  Ĉu vi konas la ŝrankon en formo de fluganta bovino? - La riĉulo sibilis, balbutante.
  - Jes! Mi vidis tian belan kun ŝtonetoj.
  - Do vi devas meti vian manon en vian kapon, kaj vi povas facile akiri skatolon da ungvento. Vi venos por mi kaj ŝmiru. - murmuris Ŝejĥo, preskaŭ perdante la konscion.
  "Eĉ fiulo meritas medicinan atenton. Atendu min!
  La knabino kuris en la ĉambron. Ŝi ne zorgis pri la riĉulo, sed tia valora ŝmiraĵo estas tre malofta kaj utila por la ribelantoj. Kaj tiam ŝi perfidos la malamatan monstraĵon al la ribelantoj.
  La sklavoj jam fuĝis al la ĉambroj. Du el ili vidis belan duonnudan knabinon. Sanaj uloj malsataj je ina korinklino alkuris al ŝi. La knabino multe laboris, estis muskola, kaj tial facile forpuŝis la atakanton, kun fortaj kruroj, kaj kriis:
  - Se vi volas ricevi monon. Sciu, ke tie, en la kelo, ploras agresema tipo, kun sako da oro.
  - Ni ne ŝatas agreson! - ironie oponis uloj.
  Sed li ankaŭ estas riĉa! - la knabino klakis.
  - Do estas pli bone, ni batalu! Kie estas la kelo? - La ribelemaj sklavoj babilis.
  - Sekvu mian manon tie! La sklavino svingis sian dekstran manon.
  Junaj, nigraj sklavoj kuregis tien, kien ŝia pisilo montris. La knabino ridetis kaj kuris en la ĉambron. La mebloj estis sufiĉe riĉaj, sed senordaj. Kaj jen la ŝranko gisita en oro. Rakhita, sen pripensi dufoje, enŝovis la manon. Ŝi glitis enen kaj en tiu momento ŝia makzelo fermiĝis.
  Belulino kriis, akraj dentoj tranĉis ŝian pojnon.
  - Ho, kiel dolora! ŝi kriegis, poste elpremis. - Ĝi estas tiel malbona!
  Malgraŭ la sovaĝa doloro, la knabino freneze provis bandaĝi sian manon. Vedmakova, aŭdante virinajn kriojn, decidis, ke iu estas seksperfortita, kaj rapide eksplodis en la ĉambron. Vidante la belecon kovritan per sango, ŝi kriis:
  - Kiu kuraĝis fari ĉi tion?! Mi metos lian dignon sur lian azenon! - En kolero, la militisto povus esti malĝentila.
  Larmoj elverŝis el la okuloj de Raĥita, ne tiom eĉ pro doloro por ŝi, multfoje vipita sklavino ne estas fremda, kiom de la konstato, ke nun ŝi estas kripla.
  - Estas li! La knabino montris al la ŝranko.
  Se tiel estas, tiam estas terure! - Vedmakova perforte tranĉis la rikanantan insekton sur la kapon. La strukturo fleksiĝis pro la trafo, la pli mola oro estis tranĉita. La militisto daŭre batis ĝis ŝi frakasis la ŝrankon en pecojn.
  La knabino rimarkeble paliĝis, kaj la neĝblanka Passa saltis al ŝi. Ŝi lerte aplikis turniketon, ĉesigante la sangadon. Vedmakova elprenis distranĉitan manon, la membro paliĝis, sed ankoraŭ estis varma.
  - Bonege! - Ni devas telefoni al Ĥirov. Eble li kreskos ĝin. La militisto laŭte fajfis.
  Passa demandis:
  - Kiu konsilis vin meti vian manon ĉi tie?
  - Samma!
  - Kion vi metis en vin mem? - Vedmakova surpriziĝis.
  - Ne, la nomo de ĉi tiu idioto estas Samuma. - Korektis la knabino.
  - Se jes, tiam ĝi devas esti kvaronigita. La militisto rulis la okulojn.
  - Li estas en la kelo kaj grave vundita. Vi povos kapti lin. Se vi ne spiras.
  Vedmakova provis teni la penikon, kiam subite ŝi fariĝis glitiga lacerto, kiu provis forŝteliĝi. Se la militisto ne estis tiel lerta de naskiĝo, eble ŝi sukcesis. Precipe kiu kaptis ĝin ne je la vosto, sed je la kolo.
  - Ve, stranga magio. Ni devas montri Ĥirov.
  La vizaĝo de la vundita knabino iĝis obtuza, kaj ŝi perdis la konscion.
  Passa prenis ĝin ĝustatempe:
  - Nerva knabino, sed bela! Estos domaĝe, se ŝi restos kripla.
  Nu, mi esperas, ke ĉi tio ripariĝos. Nur nun Ĥirov maltrafis ie, li promesis esti apud mi. - Vedmakova malkontente levis la ŝultrojn.
  - Mi estas tie ĉi! La sorĉisto elsaltis el malantaŭ la pordo. - Mi sentas magion.
  - Kaj mi tenas ĝin en miaj manoj! - grumblis Sorĉistino.
  - Nu, tio ne estas malbona! Ĉi tio estas miksaĵo de meduzo kaj lacerto, vi vidas, ke ĝi estas diafana, vi povas vidi kiel tri koroj batas. La sorĉisto ridis.
  - Kio estas impona. La knabino perdis sian brakon kaj anstataŭ ŝi lacertmeduzon. Mi pensas, ke malgraŭ la tuta lerteco de tia estaĵo, ĉi tio ne estas tute ekvivalenta anstataŭaĵo! - La militisto tute ne emis ŝerci.
  - Sed unu el la korpopartoj povas naĝi, kaj ĉi tio tute ne estas malbona. Ia superpotenco! La sorĉisto ruze palpebrumis.
  - Kion ĝi signifas, ĉu ĝi estas handikapo? - Mi ne komprenis la Sorĉiston.
  - Kiel diri! Ja ĝi ne plu estas nur besto, sed parto de la virina korpo. Kaj mastrumado de bestoj estas malfacila. Nun ĉi tiu eta lacerto kapablas ŝrumpi kaj gliti en ajnan breĉon aŭ grimpi tra la muro. Krome, ĝi estas preskaŭ nevidebla, ĉi tiu specio estas kiel kameleono. - Komencis klarigi la sorĉisto.
  - Pulsarno! - diris, pruvante la entuziasmon de Pass. - Mi pensis, ke ne eblas. Detranĉu la penikon kaj spioni ĝin.
  - Okazas, ke malvenko promesas grandajn problemojn, sed ĉi tio estas nur reflekto de estonta venko. La sorĉisto rimarkis.
  "Vi do ne sensorĉos ŝin?" - Klarigis Vedmakova.
  - Ne! En milito, braveco kaj bona inteligenteco alportas venkon. Por trafi, vi unue devas vidi la celon, alie vi dislokos vian pugnon. Sed por eviti problemojn, la vundo devas esti resanigita. - mallaŭte respondis Hirovo.
  - Ne estas bone por knabino esti kriplulo. Post ĉio, ĝi dorlotos ŝin! Ĉu vi povas fari ĝin aspekti kiel vera membro, homa mano? - demandis Vedmakova.
  - Mi pensos! Eble mi povas ripari ĝin. Ĝenerale, la plej multaj magiistoj multe pli bonas mortigi ol resanigi. - Hirovo emfazis kun premo.
  - Mi konsentas pri tio! Ĉiu malsaĝulo povas kripligi, ne ĉiu inteligenta povas kuraci. - Vedmakova, pro persvado, eĉ tordis sian fingron ĉe la viskio.
  - Multaj malĝentilaj ekzekutistoj - malmultaj kuracistoj!
  La sklavoj trenis la posedanton de Samum, ŝajnas ke li estas morta. Rakhita rekonsciiĝis, ŝia vizaĝo tordita pro ĝeno.
  - Denove li trompis ĉiujn! Li foriris sen pagi siajn fakturojn.
  - Mi pendigos lin! - diris Vedmakova. - Lia kadavro estu averto por ĉiuj malnoblaj kaj avidaj. Avida homo ĉiam estas malavara kun larmoj de seniluziiĝo!
  - Estas racia! Sed kiu redonos al mi mian manon? La knabino estis preta plori.
  - Jen li! - Indikis la gvidanto de la ribelo.
  Khirov riverencis, ŝnureto ekbrulis en liaj manoj.
  - Ne zorgu! Vi ne devas esti kripla. Do Rakhita devos fariĝi bonega spiono por vi. Post ĉio, vi volas venĝi kontraŭ ĉiuj riĉuloj kaj potencaj en ĉi tiu imperio.
  - Kompreneble. Ne estu sklavo, humiligita en la polvo! - ekkriis la knabino.
  - Do vi povas helpi nin! Ĉi tiu imperio estas malbone regata, do la tombo riparos la ĝiban sistemon! - La sorĉisto elsendis trabon de energio el sia montrofingro.
  - Strange! Mi vidas multe da energio en vi. Kaj saĝo! Mi estas preta aliĝi al vi! - ekkriis la sklavo.
  - Vi estos vundita, sed vi povos venki! Sen doloro ne estas kuraĝo, sen braveco ne estas venko! - li deklaris, pruvante la filozofian pensmanieron de la sorĉisto.
  - Mi estas virino - do mi kutimas elteni. Rakhita kapjesis.
  - Kiam pacienco ne sufiĉas, kantado helpos! - ŝercis Ĥirov.
  Ĉiuj ridis. Vedmakova estis en bona humoro. La komenco estis venka, kio signifas, ke ne estas tempo por perdi. Antaŭ ĉio, necesas formi armeon de sklavoj antaŭ ol ili disiĝas. Do la homoj estas kiel fero, ĝis ĝi malvarmiĝas, donu al ĝi la deziratan formon. La militista knabino eliris sur la muron, grimpis sur la estradon kaj ordonis per tondra voĉo:
  - Kolekto de trumpetoj kolektu ĉiujn!
  Passa demandis:
  - Ankaŭ virinoj?!
  - Jes! Ni bezonos ĉiun glavon. Rapidu, sed sciu, ke ne estos raboj, ni dividos ĉion egale.
  La kolektado de sklavoj daŭris iom da tempo, mi eĉ devis uzi vipojn. Vedmakova mem estis devigita helpi kelkajn el tiuj, kiuj ne perdis la kapon kaj bremsi rabojn. La knabino donis bonan baton al la oreloj de la kvin plej fervoraj banditoj, unu eĉ detranĉis ŝian kapon. Gutetoj da sango falis sur ŝian vizaĝon, Vedmakova lekis ilin avide. Ĝi funkciis. La ĝenerala kunveno estis okazigita en la mallumo per la lumo de torĉoj. Estis miloj da liberigitaj sklavoj, Vedmakova eĉ okule taksis, ke estis almenaŭ dek du mil, kvankam estas multaj infanoj kaj virinoj inter ili.
  Ŝi rezultis de la plej alta turo de la citadelo. La sorĉisto staris ĉe la kontraŭa flanko, li regis la tutan kunvenon. Sklavoj estis brutale ekspluatitaj, kaj la malfortaj estis ekzekutitaj aŭ buĉitaj. Do ĝenerale, se ni prenas la fizikajn parametrojn, ili aspektis kiel bonaj batalantoj. Estas nur ke ili bezonas trejnadon. Vedmakova faris incendian paroladon. Ŝi estis precipe persista en klarigado de la bezono krei grandan liberigan armeon.
  - Unueco, kuraĝo, sindonemo - la ŝlosiloj de venko, libereco, feliĉo! Sen disciplino ne ekzistas armeo, kaj sen armeo oni ne povas trovi liberecon! La laboro plifortigis nin, multobligita de la menso donos liberecon, kaj kune kun bonŝanco alportos feliĉon!
  Do ni fariĝu unu kaj rompu la ĉenojn! - La militisto parolis.
  La sklavoj gajigis sian aprobon! Nur unu sklavo, kun multaj cikatroj kaj fiera rigardo, silentis. Lia rigardo esprimis la plej ekstreman gradon de malestimo.
  Vedmakova denove proponis elekti ununuran gvidanton de la ribelo!
  - La komandanto estas kiel la supro de la piramido - devus esti nur unu, alie eĉ tia solida strukturo kolapsos!
  Sklavoj kriis:
  -Ĝuste! Konduku nin.
  Vi granda militisto estos nia gvidanto! - Neatendite sukcesis superkrii la tutan knabon.
  Ĉi tio surprizis Vedmakovan: kiel tio eĉ eblas. Ŝi rigardis pli atente, en la manoj de la infano estis io simila al ventotubo nur pli dika. Kaj helpe de tiu ĉi aparato, li bruis.
  - La knabo iros malproksimen! Kio estas lia nomo? - demandis la militisto.
  - Dik! Mi specife rekonis. Pass diris.
  - Simpla nomo! - Vedmakova klare atendis ion pli ekzotikan.
  - Kial komplekseco!
  - Ni voĉdonu! - anoncis la sorĉisto. Li havis tiel tondran voĉon, ke la palmarboj tremis. - Kiu ajn favoras, ke la Sorĉisto-militisto estu la gvidanto, levu vian dekstran manon! Voĉdonu por vero, libereco kaj honoro! Kaj via vivo estos tia, ke la dioj envias! -
  La sklavoj, superfortitaj de entuziasmo, preskaŭ unuanime levis la dekstrajn manojn. Ili aspektis kiel militisto, kaj ilia unuanimeco kondukis al la ideo ke, se Hirov uzis siajn ĉarmojn ĉi tie.
  Ĉu ne estas vere, ke lia alveno donis al ili liberecon kaj la ŝancon senti sin kiel veraj homoj. Do, estas nature renkonti Vedmakova kiel pluvo en sekeco. Ĝojo estis legita sur la vizaĝoj de la iamaj sklavoj. Estis kiel vekiĝo.
  Ĉi tie, kun ĝenerala jubilo, paŝis antaŭen forta sklavo, riĉe ornamita per cikatroj. Li parolis per sia profunda voĉo.
  - Estis, kaj estos, multaj, kiuj volas konduki al feliĉo. Sed ĉu vi havas la moralan rajton fari tion!
  - Kiu!? - La Sorĉistino rikanis sian buŝon plena de dentoj. La bicepso sur liaj nudaj brakoj ŝvelis.
  - Kiu vi estas?! Posteulo de nobela familio, aŭ malnobelo. Aŭ eble eĉ forkurinta sklavo kiel Gissor. Li ankaŭ promesis multon, sed finis sian vivon sur paliso. Kaj kun li dudek mil sklavoj. - Forhakita de potenca sklavo.
  - Multo dependos de ni. Mi vidas cikatrojn sur vi, vi plej verŝajne ne naskiĝis sklavo, mi povas distingi la vundojn kaŭzitajn de vipo aŭ glavo kun lancoj! - diris Vedmakova.
  - Vi divenis la militiston nekonatan de mi! Mi estas la Grafo de Forsa, posteulo de timindaj reĝoj. Sed ĉu vi konas la nomon de via patro? - demandis nobla sklavo.
  - La nobelaro de la familio havas la saman rilaton al kuraĝo, kiel la longo de la haroj al la menso! - paradis Vedmakova kaj tuj aldonis. -Nenia braveco de la prauloj helpos la malkuraĝulon!
  - Vi parolas bele. Kiel foira pajaco, kiom kuraĝa estas via koro? La sklavo minace levis la brovojn.
  - Nu, vi estas heroo! Grafo, sed mezurita kontraŭ la sorto de sklavo, kie estis via fiero kaj kuraĝo! - Vedmakova jam komencis finiĝi.
  Mi havis miajn proprajn kialojn por tio. Kaj kion, vi ne bezonas scii, malpli da scio - estas pli facile morti! Mi defias vin al batalo ĝis morto, kaj se vi kuraĝos ne nur per vortoj, tiam vi akceptos la defion! muĝis la Komte de Force.
  - Pri tio vi povas esti certa! La militisto klakis.
  La sklavoj malbaris la arenon. Sorĉisto venis malsupren kaj kontrolis la glavon. Ŝia kontraŭulo staris antaŭ ŝi. Li tuj havis sian propran armilon, du akre akrigitajn glavojn. Por la okazo, la militisto elprenis alian glavon el sia sino.
  Grafo de Forto estis multe pli alta ol la Sorĉistoj, multe pli larĝa en la ŝultroj, kvankam li ne ŝajnis tiel muskola kaj reliefornamita, knabino inda fariĝi monda ĉampiono de taŭgeco. Tamen, ne estis graso, kaj la tendenaj ligamentoj estis streĉaj kaj ŝvelintaj. Krome, estis grandega sperto en ĉiu movo, kaj la saltpaŝado parolis volumojn. Sur iliaj vizaĝoj ludis rideto, ĝi ne plu estis malestima, sed prefere simpatia.
  - Nu, vi blokiĝis, knabino! Vi ne envios. La grafo montris al ŝi sian pugnon.
  - Kial vi estas tiel memfida? La kolero de la Sorĉisto plifortiĝis.
  - Mi gajnis multajn batalojn kaj turnirojn. En mia regno, mi estis konsiderita unu el la plej bonaj batalantoj, multaj konsideris min eĉ la plej bona. - Forsa, skuis la brustmuskolojn, kiuj aspektis kiel du ŝildoj starantaj unu apud la alia.
  - Estas ĉar vi batalis nur kun la nobelaro, kaj ili degeneris kaj grasiĝis. Nun, se vi interkonsentis kun talenta malnobelo, restis malmulte el via gloro! - Fideme respondis Vedmakova.
  - Kuŝu la hundon ĝis bastono marŝis laŭ la dorso, aŭ pli ĝuste mia glavo! - La tuta pleneco de aroganteco revenis al la grafo.
  - Ĉi tio estas tre interesa! Klingo el la plej forta ŝtalo rustiĝas en la manoj de babilulo kaj malkuraĝulo! - Vedmakova ne ĉesis brili per elokventeco.
  - Nu, ĉi tio plej verŝajne validas por vi, virina aĉulo! Forsa grumblis.
  - Eble ĉesu skermado en langoj, kaj uzu ion pli malfacilan! - Vedmakova reproduktis elegantan okon.
  - Reciproke!
  La grafo kaj la gvidanto de la ribelantoj renkontis vizaĝon al vizaĝo. La glavoj rapide moviĝis, batante plenforte. Fajreroj flugis de la batoj, sonorado aŭdiĝis.
  La grafo atakis plurajn fojojn. Li provis la dubarela tekniko, sed Vedmakova repuŝis la atakojn, rimarkante, ke ŝia nobla kontraŭulo havis decan rapidecon.
  - Kion vi ludas!
  - Sur la ŝnuroj de la morto!
  La grafo denove faligis serion da batoj, li provis kompleksajn kombinaĵojn. Vedmakova iomete retiriĝis, faris kontraŭatakon, iomete kaptante la malamikon je la brusto.
  Ŝi studis la movojn de sperta militisto, ne rapidante enlitiĝi. La grafo ridetis, liaj okuloj briletis:
  - Vi tute ne estas tiel simpla! Eble eĉ ne tute sklavo, kvankam oni marŝas nudpiede.
  - Mi naskiĝis libera kaj vivis en la arbaro! Mia kolo neniam konis jugon. Estas nepenseble submetiĝi al forto. Vere libera homo submetiĝas al tri aferoj - racio, amo, Dio. Sklavo en sia animo estas submetita - al pasioj, volupto, servistoj de Dio! - Bele respondis Vedmakova.
  Vi pravas pri la lasta! Estas vi, kiu vere pravas, ĉi tiuj pastroj kaj pastroj starigis min! - La grafo faris duoblan ventumilon, poste la teknikon "konkoŝelo", sed ne sukcesis. - Mi volonte interparolos kun vi per glaso da vino, krom se mi kompreneble ne mortigos vin.
  - Taso da vino estas kiel oceano - se oni forportiĝas, oni perdas la teron sub la piedoj! - diris la militisto.
  - Sed vi sentas vin pli libera. Kiel pri ĉi tiu aliro.
  Li tenis tridenton, poste papilion. En respondo, Vedmakova trafis la renkontiĝon pli forte. La grafo ŝanceliĝis malantaŭen. Tiam la konkurso denove rekomencis, Forsa moviĝis kiel vento, li rimarkis, ke lia kontraŭulo estas tro forta por preni ŝin el la bluo. Tiam, alkutimiginte Vedmakovan al certa sinsekvo de movoj, la grafo subite ŝanĝis la trajektorion de la glavo kaj batis la knabinon sur muskola, sed kune kun ina brusto. Sango fluis, la gratvundeto estis profunda. La vundo ne rompis Vedmakovan, sed male, donis al ŝi forton. La knabino iris en la ofensivon, la glavoj ekbrilis en bizara danco. Kaj kvankam de ekstere ŝajnis, ke la militisto tute perdis la kapon kaj furiozis, sed la vivo en la arbaro kaj la ĉasado ekde la infanaĝo instruis ŝin konservi sian menson en la plej feroca batalo. Estis malfacile por la Grafo reteni tian premon, li retiriĝis, deteninte malfacile. Vedmakova kaptis la momenton, kiam la sklava eminentulo retiriĝis, kvazaŭ ŝi pugnobatus lin sub la genuon. La bato trafis la tendenon kaj la grafo kliniĝis, lia rapideco malpliiĝis. Tiam la knabino faris sian propran akcepton, ŝi mem elpensis ĝin, nomante ĝin la naŭkapa drako. Nur bone trejnita batalanto povus efektivigi tian aferon. Krome, la lasta naŭa atako estis preskaŭ nerezistebla. Ĉi tie temis pri mekaniko, reflektante la atakon, la broso estis tro malfortigita, deteni atakojn, kaj tial la lasta atako finiĝis. Unuafoje, la militisto akceptis sufiĉe lerta kaj rapida partnero, kaj kiam li anhelis, faligante sian glavon, evidentiĝis, ke la noveco estis sukceso.
  La grafo paliĝis, li perdis siajn fortojn.
  - Vi estas bonŝanca putino!
  - Ne vere! La sorto estas malfirma kiel sablo - nur diligento ĝin ligos per cemento.
  Vedmakova denove vundis la malamikon, sed ne profunde - ŝi ne volis mortigi aŭ kripligi. Frapante denove, ŝi faris ĵeton, la grafo meĥanike paradis kaj, la militisto elbatis sian klabpiedan glavon. La sklava eminentulo montriĝis tute senarma. Vedmakova forĵetis siajn glavojn, kuregis kontraŭ la malamikon kaj stumblis la malsuprenkalkulon. Ŝiaj manoj ŝlosis lian membron en seruro.
  - Rezigni? La okuloj de la pantero ekbrilis.
  - Mi estas grafo, mi kapitulacos al nudpieda sklavo!
  Vedmakova obĵetis kun fervoro:
  - Ne sklavo, sed batalanto por justa afero! Vi mem estis sklavo kaj komprenis, kio estas humiligo, kaj tamen ili estas aliaj homoj, ne pli malbonaj ol ni. Demandu do vian konsciencon!
  . ĈAPITRO #10
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova batalis sur la fronto. La knabo kaj knabino jam sufiĉe enuas pro la longedaŭra milito. Konstante mortigi kaj pafi ankaŭ ĝenas.
  Estas kiel en ludo. La sama pafisto pli aŭ malpli enuiĝos.
  La infanoj estas lacaj de pafi kaj senĉese ĵeti obusojn per siaj nudaj piedoj.
  La knabo donis sian vicon. Mortigis la faŝistojn.
  Kaj diris:
  - Maeta!
  La knabino ĵetis obuson per siaj nudaj piedoj. Ŝi disĵetis la Fritz kaj kuis pro ĝojo:
  - Ni havos novajn, tre grandajn venkojn!
  Sed ĝi jam estas enuiga. Eĉ la fakto, ke de la ĵeto de la nudaj piedoj de la knabo, la naziaj tankoj estas flankenpuŝitaj.
  Oleg tiam komencis komponi.
  Alia alterna historio. Zjuganov ne voĉdonis por la kandidatiĝo de Stepashin kaj ankaŭ la tri komunistaj frakcioj.
  Ĝi finiĝis kun la dissolvo de la Ŝtata Dumao kaj fruaj elektoj en septembro 1999.
  Kompreneble, la komunistoj estis pli fortaj ol iam ajn. Kaj ili iris al la elektoj, fidante je la atingoj de la Primakov-registaro, kie ili ludis elstaran rolon. La Unity-bloko ankoraŭ ne estas kreita. Putin ne aperis kiel ĉefministro. Kaj la invado de militistoj en Dagestano nur aldonis voĉojn maldekstren kaj mortigis la potencon de la aŭtoritatoj.
  Ĝenerale, la registaro montriĝis malorganizita. La NDR malfortiĝis kaj kolapsis, kaj ekzistis neniu nova preta partio. Jes, kaj Stepaŝin, estante nomumita ĉefministro, ne estris la regantan partion. Kaj tiam Jelcin tute maldungis lin.
  Resume, la parlamentaj elektoj rezultigis grandan venkon por la maldekstro.
  La triumfo de la komunistoj estis impona. Krome la bloko Primakov-Luĵkov ne havis tempon por malstreĉiĝi. Sed tamen li sukcesis registriĝi kune kun la farmistoj. Kaj prenis la duan lokon. La tria estis "Yabloko", kiu estis bone reklamita. Kvara loko estis prenita fare de la Liberala Demokrata Partio. Sed plejparte pro tio, ke la porprezidentaj kanaloj aktive promociis ĉi tiun partion.
  Kaj Jelcin eĉ donis, pli precize, al Ĵirinovskij la rangon de generalo.
  Do ĉio okazis laŭ speciala scenaro.
  La opozicio kaptis potencon en la Ŝtata Dumao. Kaj Jelcin konsentis foriri libervole, oficiale nomumante Primakov kiel sia posteulo. Zjuganov ankaŭ iĝis la ĉefministro kaj la dekstra mano.
  Ĉi tio, ĝenerale, konvenis al la komunistoj. Kaj kompromiso estis atingita. Basayev kaj Khattab estis elpremitaj el Dagestano. Sed ili ne sendis soldatojn en Ĉeĉenion mem.
  Civita milito baldaŭ ekis tie kaj la dividado en plurajn frakciojn.
  Rusio helpis al Masĥadov kaj Kadirov. Primakov facile gajnis la prezidantajn elektojn en Rusio. La dua neatendite estis Zhirinovsky - kiu ne havis aliajn konkurantojn en sia balotantaro, kaj la liberalulo Javlinsky ne estis lia rivalo.
  Oleg Rybachenko interrompis la komponadon. Ne, ĝi ne estas interesa. Denove, temo jam kovrita, post Primakov, Zjuganov, kaj la restarigo de Sovetunio. Laca!
  Io povus esti pli interesa komponi. Ekzemple, pri spaco.
  La knabo ekpensis.
  La nova ĉefurbo de la Granda Rusa Imperio nomiĝis Petrograd-Galaktik. Ĝi estis fondita en la konstelacio Sagitario, preskaŭ en la centro mem de la galaksio. Kaj steloj kaj planedoj estis multe pli densaj ĉi tie ol ĉe la periferio de la Lakta Vojo, kie la malnova Tero trovis ŝirmejon. La okcidentaj konfederaciaj trupoj estis tute forpelitaj el la kerno. Tamen la milito ne pasis sen spuro: miloj da planedoj estis detruitaj, nur rememoroj restis pri la Tero. Ĉi tio estis la ĉefa kialo de la translokigo de la ĉefurbo al la plej riĉa kaj paca loko en la galaksio. Estas tre malfacile trarompi ĉi tie, tial, eĉ en la kondiĉoj de tuta spaca milito, kie la frontlinio estas abstrakta koncepto, kaj la malantaŭo estas konvencio, la kerno fariĝis la ĉefa rusa bazo kaj industria fortikaĵo. La ĉefurbo kreskis kaj tute englutis la planedon Kishish, iĝante giganta metropolo. Giganta urbo kapabla imponi ajnan prudentan individuon. Multnombraj flugmaŝinoj tranĉas tra la purpura ĉielo.
  Marŝalo Maxim Troshev estis alvokita al la Ministro de Defendo, Super Marshal Igor Roerich. La venonta renkontiĝo estis signo de akre pliigita agado de la malamiko. La milito, kiu ĝenis ĉiujn, formanĝis rimedojn kiel predanta funelo, bilionoj da homoj mortis sur ĝi, kaj neniu povis atingi la deziratan sukceson. Militarigo postlasis sian markon sur la arkitekturo de Petrograd-Galaktik. Grandegaj ĉielskrapantoj staras en egalaj vicoj, ili estas ĉeloj sur la ŝaktabulo de la urbo. Ĉi tio nevole memorigis la marŝalon pri konstruado de spacaj flotegoj. Dum la lasta batalo ankaŭ grandaj rusaj kosmoŝipoj alprenis siajn poziciojn, tiam subite rompis formacion, trafante la malamikan flagŝipon. Bonplanita batalo eskaladis en manbatalo kiam pluraj ŝipoj koliziis, eksplodante en monstre helaj fulmoj. La vakuo estis pentrita kvazaŭ gigantaj vulkanoj tuj erupciis kaj fajraj riveroj fluus, fluoj de inferaj flamoj superfluis iliajn bordojn, kovrante per detrua ondo. En kaosa batalo, la armeo de Granda Rusio sukcesis, sed la venko venis je ege alta prezo. Plurmil kosmoŝipoj fariĝis fluoj de elementaj partikloj. Vere, la malamiko suferis eĉ pli grandajn perdojn. La rusoj sciis batali, sed la konfederacio, kiu inkluzivis multajn rasojn, furioze krakis, starigante obstinan reziston.
  La ĉefa problemo estis ke la centro de la konfederacio, situanta en la Tom-galaksio, estis tre malfacile detrui. La antikva civilizacio de aceroformaj dagoj, kiu vivis en ĉi tiu aro de steloj dum milionoj da jaroj, konstruis nepenetreblan fortikaĵon, ĉirkaŭis sin per potenca defendlinio plena de kaptiloj.
  Por enrompi ĉi tiun spacon "Mannerheim", la tuta rusa armeo ne sufiĉas. Ne eblis ĉesigi la militon. Planedoj kaj sistemoj ŝanĝis manojn multajn fojojn. La marŝalo ĉirkaŭrigardis la ĉefurbon kun sento de nostalgio. Rapidantaj grav-aviadiloj kaj flaners estis pentritaj en kamuflaj koloroj, la duobla celo de aviadiloj estis sentita ĉie. Kelkaj el la konstruaĵoj aspektis kiel gigantaj tankoj aŭ infanteriaj batalveturiloj kun raŭpoj anstataŭe de enirejoj. Estis amuze rigardi kiel akvofalo erupciis el la muzelo de tia flugilhava tanko, blua kaj smeralda akvo reflektis kvar "sunojn", ludantajn en dekoj da ombroj, kaj ekzotikaj arboj kaj grandegaj floroj kreskis sur la trunko kaj flugiloj, formante eksterordinaran pendigon. ĝardenoj. Modernaj, nur gigantaj ĉielskrapaj tankoj, kutime, estas fluliniaj, armitaj per multaj pafiloj. Vivi en tiaj domoj estas oportuna kaj komforta, kvankam en la okazo de atako kontraŭ la ĉefurbo, simila konstruaĵo fariĝis potenca batalunuo en kvin minutoj. Preterpasantoj de ĉiuj klasoj, kaj eĉ malgrandaj infanoj, estis en armea uniformo aŭ en vestaĵoj de diversaj miliciaj organizaĵoj. Homing ciber-minejoj ŝvebis alte en la stratosfero, aspektante kiel buntaj pilkoj. La lumaĵoj lumigis la volbon de la ĉielo, inundis la glatajn spegulitajn bulvardojn per blindigaj radioj. Maksim Troŝev ne kutimis tiajn ekscesojn.
  "La steloj estas tro densaj ĉi tie. Kaj estas tro varme por mi."
  La marŝalo viŝis ŝviton de la frunto kaj ŝaltis la ventoladon. La plua flugo pasis senprobleme, baldaŭ aperis la konstruaĵo de la Ministerio pri Defendo. Ĉe la enirejo staris kvar batalveturiloj. Luchiars, pikantaj en navuloj - bestoj kun flarsento dekkvinoble pli forta ol tiu de hundo - ĉirkaŭis Troŝevon. La ciklopa palaco de la supermarŝalo kuris profunde subtere, ĝiaj dikaj muroj enhavante plasmokanonojn kaj kaskadajn laserojn. La internoj de la profunda bunkro estis simplaj - lukso ne estis kuraĝigita. Antaŭ tio Troŝev vidis sian estron nur en tridimensia projekcio. La Supermarŝalo estis maljuna, sperta militisto de cent dudek jaroj. Mi devis malsupreniri per altrapida lifto, penetrante subteran dum deko da kilometroj.
  Preterpasinte la kordonon de elitaj gardistoj kaj batalrobotoj, la marŝalo eniris la oficejon, kie plasmokomputilo simulis deplojitan hologramon de la galaksio kun markoj de la koncentriĝo de rusaj trupoj kaj lokoj de kvazaŭaj malamikaj strikoj. Pli malgrandaj hologramoj pendis proksime, bildoj de aliaj galaksioj estis videblaj. Kontrolo super ili ne estis kontinua, intermetitaj inter la steloj estis sendependaj ŝtatoj loĝataj de inteligentaj, foje tre strangaj rasoj. Troŝev ne longe rigardis tiun ĉi splendon, li devis fari alian raporton. Igor Roerich aspektis juna, lia vizaĝo estis preskaŭ sen sulkoj, densa blonda hararo. Ŝajnis, ke li povas vivi kaj vivi, sed rusa medicino en milittempaj kondiĉoj ne tro interesiĝis pri plilongigo de la homa vivo. Male, la rapida ŝanĝo de generacioj spronis evoluon, estis favora al la senkompata militelektisto. La vivdaŭro estis limigita al cent kvindek jaroj. Eĉ por la elito. Nu, la naskokvanto restis tre alta, abortoj estis nur por handikapitaj infanoj, kaj kontraŭkoncipiloj estis malpermesitaj. La supermarŝalo turnis sian rigardon al Troŝev, kiu eniris.
  - Kaj jen vi, Maksimo. Restarigu ĉiujn datumojn al la komputilo, ĝi prilaboros kaj eldonos solvon. Kion vi povas diri pri lastatempaj eventoj?
  - La konfederitoj kaj iliaj aliancanoj lernis bonan lecionon. La pesilo kliniĝas favore al ni.Dum la lastaj dek bataloj, la granda plimulto de bataloj estas venkitaj.
  Roerich kapjesis.
  - Mi scias tion. Sed la aliancanoj de la konfederitoj, la Dagi, iĝis videble pli aktivaj. Ili komencas prezenti gravan minacon.
  - Konsentas.
  Roerich renversis la bildon sur la hologramo kaj iomete pligrandigis ĝin.
  - Antaŭ vi Galaxy Smoor. Jen la dua plej granda fortikejo de la Dags. Jen kie ni batos la ĉefan baton. Se sukcesos, ni povos venki en la milito ene de sepdek, maksimume cent jaroj. Kaj se ni malsukcesos, la milito daŭros dum multaj jarcentoj. Vi pruvis vin esti kompetenta komandanto, kaj tial mi sugestas, ke vi gvidu Operacion Ŝtala Martelo. Estas klare?
  "Jes, ĝuste, via ekscelenco.
  Igor sulkigis la brovojn.
  Kial tiaj titoloj? Adreso simple: Kamarado Supermarŝalo. De kie vi akiris ĉi tion?
  Maksimo estis embarasita.
  - Mi, kamarado supermarŝalo, studis ĉe la Bings. Ili predikis la malnovan imperian stilon.
  - Klara. Sed nun la imperio estas malsama, la prezidanto simpligis la malnovajn kutimojn kaj procedurojn. Plie, ŝanĝo de potenco baldaŭ venos, kaj ni havos novan pli aĝan fraton kaj superan komandanton. Eble mi estos maldungita, kaj se la Operacio Martelo de Ŝtalo sukcesos, ili metos vin en mian lokon. Necesas studi anticipe, ĉi tio estas grandega respondeco.
  La marŝalo estis pli ol trioble pli juna ol Roerich, kaj tial la patrona tono estis tre taŭga kaj ne kaŭzis ofendon. Kvankam okazos ŝanĝo de gvidanto, kaj ilia nova gvidanto estos pli juna ol ambaŭ el ili. Nature, ĝi estos la plej bona.
  - Mi estas preta. Mi servas grandan Rusion!
  - Do iru. Miaj generaloj plenigos vin pri la detaloj.
  Salutante, la marŝalo retiriĝis.
  La koridoroj de la bunkro estis pentritaj kaki. La funkcia ĉefsidejo situis malsupre. Multaj fotonaj kaj plasmaj komputiloj prilaboris la informojn enfluantajn de diversaj punktoj de la metagalaksio je akcelita rapideco. Antaŭe estis longa rutina laboro, kaj la marŝalo estis liberigita nur post horo kaj duono. Nun li atendis longedaŭran hipersalton en najbaran galaksion. Grandegaj fortoj devus kolektiĝi tie, preskaŭ sesono de la tuta rusa kosmofloto. Pluraj milionoj da stelŝipoj. Post kiam la malgrandaj detaloj estis aranĝitaj, la marŝalo leviĝis al la surfaco. La profunda malvarmo estis anstataŭigita per intensa varmo. Kvar lumaĵoj kunvenis ĉe la zenito kaj, hirtaj per kronoj senkompate lekantaj la ĉielon, verŝis fluetojn da partikloj sur la planedon. Kaskadoj de lumo fluis laŭ spegulitaj stratoj. Maksimo saltis en la gravitan aviadilon, estis komforte kaj malvarme interne, kaj rapidis al la periferio. Li neniam antaŭe estis en Petrograd-Galaktika, kaj li volis vidi per siaj propraj okuloj la ĉefurbon, loĝitan de tricent miliardoj da loĝantoj. Li forlasis la militan sektoron, kaj ĉio ŝanĝiĝis, gajiĝis. Aperis konstruaĵoj kun originala komponado, li nomus ilin, eble, luksaj - en ili ekloĝis reprezentantoj de la privilegiita klaso. Dum la tuta milito, la tavolo de oligarkoj malpliiĝis, sed ĝi ne estis tute detruita. La palacoj estis veraj artaĵoj. Unu el ili aspektis kiel mezepoka kastelo, kie leviĝis palmoj anstataŭ parapetaj dentoj. La alia staris sur maldikaj kruroj, kaj sub ĝi etendiĝis la aŭtovojo, li aspektis kiel hele kolora, stelforma araneo. Multaj konstruaĵoj, kie loĝis malriĉuloj, ankaŭ ne elvokis asociojn kun kazernoj; male brilis imponaj fasadoj, ornamitaj per statuoj de gvidantoj kaj generaloj de pasintaj jarcentoj. Ne ĉio estu farbita per kaki, pensis Troŝev. Krome, eble la plej popolriĉa urbo en la universo devas havi belan arkitekturon. Precipe bunta estis la turisma sektoro, kun siaj movantaj vojetoj, konstruaĵoj kun formo de gigantaj rozoj, tulipoj en plena florado kaj interplektitaj, lekantoj kunigitaj kaj ekzotikaj bestoj bizare intermiksitaj. Ŝajne, estas interese vivi en urso aŭ sabrodenta tigro, plaĉas al infanoj. Tamen, plenkreskuloj ankaŭ miras kiam tia strukturo moviĝas aŭ ludas. Neforviŝebla impreso sur la marŝalo estis farita de dekdukapa rotacianta drako, multkoloraj fontanoj prilumitaj per neono batis el ĉiu buŝo. Ĝenerale, estis multegaj fontanoj de la plej bizaraj formoj, ĵetantaj plurkolorajn jetojn centojn da metroj en la ĉielon. Kaj kiel belaj ili estas, en la lumo de kvar sunoj teksantaj en akvoornamaĵon, fabela, unika ludo de koloroj. La infanoj ĉi tie estis gajaj kaj belaj: buntaj vestaĵoj donis al ili similecon al fabelaj elfoj. Ĉi tie estis ne nur homoj, duono de la publiko estis eksterlandanoj. Tamen, la eksterteraj infanoj ĝuis ludi kun la homaj infanoj. Troŝev ankaŭ renkontis inteligentajn plantojn. Abundega orkapa leontodo kun kvar kruroj kaj du maldikaj teniloj. Iliaj infanetoj havis nur du krurojn, kaj iliaj oraj kapoj estis dense kovritaj de smeraldaj makuloj. Maxim konis ĉi tiun vetkuron bone - Gapi, tri-seksaj plantestaĵoj, pacaj, sed per la volo de la sorto tiritaj en plenan interstela milito kaj iĝi naturaj aliancanoj de Granda Rusio.
  Sufiĉe da reprezentantoj de aliaj rasoj - plejparte neŭtralaj ŝtatoj kaj planedoj. Ili volis vidi la nekredeblan ĉefurbon de la imperio. Ĉi tie la milito ŝajnas malproksima kaj nereala, ĝi estas forigita de miloj da parsekoj, kaj tamen, la maltrankvila sento ne forlasis la marŝalon. En mia kapo ekestis la penso, ke ankaŭ inteligentaj estaĵoj vivas sur tiuj planedoj, kiujn ili devos ataki, kaj tutaj miliardoj da pensantaj estaĵoj mortos. Torentoj de sango estos verŝitaj, miloj da urboj kaj vilaĝoj estos detruitaj. Sed li estas marŝalo de la imperio, kaj li devas plenumi sian devon.
  Admirinte la turisman centron, la marŝalo ordonis deploji la gravitan aviadilon kaj direktiĝi al la industriaj distriktoj. La domoj ĉi tie estis iom pli malaltaj, simpla aranĝo. Fabrikoj situis profunde subtere.
  Tuj kiam la graviplano alteriĝis, aro da nudpiedaj uloj tuj rapidis al ĝi kun ĉifonoj kaj purigaj produktoj. Maldikaj ragamufoj en ĉifonoj el jam laca paliĝinta kaki, kun grandaj ĉifonaj truoj. Profunde sunbrunigita, preskaŭ nigra. Ŝajnas, ke la longedaŭra milito devigis streĉi siajn zonojn. Troŝev havis simpation. La ŝoforo, kapitano Vulpo, ne kunhavis tiajn sentojn.
  - Nu, ratoj, foriru de ĉi tie! Marshall venas! li klakis.
  La senhejmaj infanoj kuregis en ĉiuj direktoj, nur estis videbla kiel malpuraj kalkanoj flagris. Estas malfacile marŝi nudpiede sur surfaco kiu estas varma sur kvar "sunoj" samtempe, kaj la malriĉaj infanoj ne sciis kio ŝuoj estas. Unu el la knaboj tamen montriĝis pli aŭdaca ol la aliaj kaj, turninte sin, montris la mezan fingron. La kapitano eltiris sian blasteron kaj pafis al la malprudenta knabo, li estus mortiginta lin, sed la marŝalo sukcesis en la lasta momento puŝi la brakon de la kapitano. La ŝargo preterflugis, farante funelon en la trotuaro, fragmentoj de fandita ŝtono falis sur la nudajn krurojn de la knabo, kaj li kolapsis al la asfalto. Per peno de volo, la estonta militisto sukcesis reteni krion kaj, eltenante doloron, ekstaris. Maksimo donis al la kapitano fortan vangofrapon.
  - Tri tagoj en la gardejo. Kviete, manoj ĉe la kudroj! - La marŝalo ordonis per minaca tono - Infanoj estas nia posedaĵo, kaj ni devas ilin protekti, ne mortigi ilin. Ĉu vi komprenas, frenezulo?
  Lisa etendis siajn brakojn ĉe liaj flankoj. Li kapjesis mallonge.
  - Respondu laŭ la ĉarto.
  - Jes sinjoro.
  Maksimo rigardis la knabon. Li estis helhara, kun bela, ruza vizaĝo, muskolforta. Sub la disŝirita T-ĉemizo videblas forta gazetaro, kovrita per ĉokoladaj brikoj.
  -Kio estas via nomo?
  - Janesh Kowalski! - Je la supro de liaj pulmoj bojis ragamuffin.
  - Mi vidas en vi la kreaĵojn de forta militisto. Ĉu vi volas eniri la Ĵukov-an Lernejon?
  La knabo estis senkuraĝa.
  - Mi ĝojus, sed miaj gepatroj estas simplaj laboristoj kaj ne povos pagi mian edukadon.
  Marŝalo ridetis.
  - Vi estos senpage enskribita. Vi, kiel mi vidas ĝin, estas fizike forta, kaj viaj okuloj parolas pri mensaj kapabloj. La ĉefa afero estas bone studi. Estas malfacilaj tempoj, sed kiam la milito finiĝos, eĉ la laboristoj vivos en bonaj kondiĉoj.
  - La malamiko estos venkita! Ni venkos! - kriis Yanesh per la supro de sia vocxo denove.
  - Tiam okupu lokon en la vicoj, soldato. Kaj por komenci - en mia aŭto.
  Lisa ektiris. La knabo estis malpura, kaj post li oni devas lavi la internon.
  Leviĝinte, la gravita aviadilo rapidis al la registara loĝejo.
  Yanesh, retenante la spiron, studis la grandegajn, lukse ornamitajn domojn.
  - Ni ne rajtas eniri la centran sektoron, kaj tio estas tiom interesa.
  - Vi vidos pli.
  Tamen, la marŝalo, pelita de sento de kompato, ordonis flugi supren al la turisma centro. La knabo rigardis en liajn okulojn, laŭvorte formanĝante tion, kion li vidis. Estis rimarkeble, ke li volis salti el la aŭtomobilo, kuri laŭ la moviĝanta trotuaro, grimpi unu el la mensblovigaj veturoj.
  La kutime severa Maksimo tiutage estis, kiel neniam antaŭe, afabla kaj milda.
  - Se vi volas, veturu sur la "monto de ĝojo", kaj post tio tuj al mi. Prenu la monon, alie ili ne enlasos vin.
  Marŝalo etendis pecon da papero.
  Yanesh rapidis al la veturoj, sed lia aspekto estis tro evidenta.
  Ĉe la enirejo de la spac-ninja-halo li estis haltigita de masivaj robotoj.
  -Knabo, vi estas malbone vestita, evidente el malriĉaj kvartaloj. Vi devus esti kaptita kaj alportita al la stacidomo.
  La knabo provis forkuri, sed ili trafis lin per miregigilo, frapante lin sur la asfalto. Troŝev devis salti el la aŭto kaj iri esplori.
  - Atendu, ĉi tiu kadeto estas kun mi.
  La milicanoj, kiuj tiris sin supren, haltis, fiksrigardante la marŝalon. Maksimo estis en kampuniformo, sed la epoletoj de la komandanto briletis en la kvar sunoj.
  La plej aĝa el la patrolistoj, polica leŭtenanto, salutis.
  "Pardonu, marŝalo, sed la instrukcioj malpermesas al almozuloj eniri la centron, kie ni ricevas gastojn el la tuta galaksio.
  Maksim mem komprenis, ke li eraris liberigante ragamufon en tia estiminda areo. Sed li ne volis montri sian nescion.
  Ĉi tiu knabo estas spiono. Li plenumis la taskon de la ĉefkomando.
  La leŭtenanto kapjesis kaj premis la butonon de sia pistolo. Janesh Kowalski ektiris kaj rekonsciigxis. Marŝalo ridetis kaj etendis la manon. En tiu momento, la kvar Inogalactoj subite hariziĝis per radiolumiloj. Ekstere, la eksterteranoj similis malglate hakitajn stumpetojn kun blubruna ŝelo, iliaj membroj estis nodaj kaj kurbaj. Antaŭ ol la monstroj havis tempon malfermi fajron, Maxim falis sur la plankon, eltirinte sian eksplodilon. Fajraj vojetoj pasis laŭ la supro, trafis en buntan statuon, ŝprucigante pitoreskan piedestalon en fotonojn. Troŝev fortranĉis la du atakantojn per lasera radio, la du pluvivaj inogalaktoj kliniĝis flanken. Unu el ili ankaŭ estis preterpasita de neforgesebla trabo, sed la dua sukcesis kovri sin malantaŭ la kornico de la fasado. La monstro pafis el tri manoj samtempe kaj, kvankam Maksimo moviĝis rapide, li estis iomete vundita - li bruligis sian flankon kaj vundis sian dekstran manon. Sur tanĝanto, la radioj de la malamiko trafas la "frenezan akveblan" altiron. Sekvis eksplodo.
  Antaŭ ol la okuloj de la marŝalo flosis, sed li estis surprizita vidi kiel Yanesh eltiris pecon de la slabo kaj lanĉis ĝin al la malamiko. Maksim miris pri la malhoma potenco kaŝita en ĉi tiu malfortaspekta adoleskanto... La ĵeto montriĝis ĝusta, ĝuste en vico de kvin okuloj. La estaĵo ekmoviĝis kaj ŝanceliĝis antaŭen. Tio sufiĉis por ke la bone celita pafo de Maksimo finiĝus la vivon de la monstro.
  La batalo finiĝis rapide. Dum ĝi, la polico eĉ ne provis malfermi fajron. Marŝalo tuj rimarkis tion.
  - Ĉiuj plej bonaj bataloj sur la frontoj, kaj en la malantaŭo, sur la stratoj de urboj, malkuraĝuloj eksidas.
  La diketa leŭtenanto paliĝis. Iris al Maxim.
  - Kamarado Marŝalo, mi petas pardonon, sed ili havis pezajn trabĵetilojn, kaj ni...
  - Kaj kio estas tio! Maksimo montris al la eksplodilo ĉe la zono de la patrolisto. - Ĉu muŝkaptulo? Domaĝe, ŝajne, ne estos laboro por vi en la ĉefurbo. Vi ne sidos senlabore, mi provos sendi vin al la fronto.
  Mansigninte la knabon per gesto, Maksimo helpis lin salti sur la gravitan aviadilon, kaj poste firme premis lian manon.
  - Nu, vi estas aglo. Mi ĝojas, ke mi ne eraris pri vi.
  Kovalskij amike palpebrumis, lia voĉo sonis sufiĉe laŭte kaj ĝoje.
  - Mi faris nur unu sukcesan ĵeton. Mi povus...
  - Vi havos ŝancon. Diplomiĝinte ĉe kolegio - kaj tuj en batalon. Vi havas vian tutan vivon antaŭ vi, vi ankoraŭ batalos ĝis la okulgloboj.
  - Milito estas bonega! La knabo ekkriis entuziasme. - Mi volas tuj iri al la fronto, preni trabpafilon ...
  - Vi ne povas fari ĝin tuj, vi estos mortigita en la unua batalo. Akiru diplomon unue.
  Yanesh flaris ofende. Li estis memfida pri siaj kapabloj, li pensis, ke li jam scias fari tiom multe, inkluzive de pafado. Dume, la gravita glisaviadilo flugis super la grandega Miĉurinskij-parko. Tie kreskis gigantaj arboj, kelkaj el ili atingante altecon de kelkcent metroj. Kaj la fruktoj estis tiel grandegaj, ke, manĝinte la mezon, vi povas enloĝiĝi. Genetike modifitaj ananasoj kun ora ŝelo aspektis apetite. Vere, kontraŭe al atendoj, ili ne vekis multe da admiro por la knabo.
  - Mi jam estis en tiaj arbaroj. - klarigis Janesh. - Male al la centra kvartalo, ĉiuj rajtas tie eniri. Kvankam estas longa promenado por atingi tien.
  - Eble! - diris Maksimo. - Kaj tamen, admiru, kiaj plantoj estas ĉi tie... Estas fungo, tuta plotono povas teni sub ĝi.
  - Nur ŝajno de granda muŝagariko. Li estas nemanĝebla. Mi memoras, ke mi kolektis tutan sakon da tranĉitaj fruktoj. Mi ŝatas pavarara - maldika haŭto, kaj la gusto estas nur mirinda. Figoj estas nenio kompare kun li. Vi devas esti singarda kiam vi tranĉas. Ĝi povas krevi, kaj tie la rivereto estas kiel akvofalo - ĝi forblovos vin, vi eĉ ne havos tempon eldiri eĉ vorton. La frukto ĉi tie estas tro granda. Vi devas porti ilin peco post peco en plasta sako, kio estas tre maloportuna.
  Maksimo vangofrapis Janesh sur la ŝultron.
  - Ne ĉio estas mezurata per manĝaĵo. Ni malsupreniru kaj elektu kelkajn florojn.
  - Knabino kiel donaco! Kial ne!
  La manoj de la knabo atingis la stirilon. Kapitano Vulpo kruele vangofrapis siajn fingrojn.
  - Ne tuŝu la radon, hundido.
  Kaj tiam, responde, li ricevis alian riproĉon de la marŝalo.
  "Vi nur havas la kuraĝon batali kontraŭ infano.
  - Pardonu, via ekscelenco!
  Janesh ne povis ne ridi.
  - Se vi volas, provu. - Permesis Maksim.
  - Mi havas sperton pri simuliloj, - diris Yanesh.
  Sen ombro de dubo aŭ timo, Kowalski metis la manojn sur la stirilon kaj stiris la aŭton malsupren. Ŝajne, li vere havis rimarkindajn kapablojn. La graviplano balais preter la pintoj de gigantaj arboj.
  Maxim ne enmiksiĝis, permesante al la knabo kontroli la aviadilon. Mi devas diri, ke li tre sukcese eltenis sian taskon, manovrante inter gigantaj trunkoj, li neniam kraŝis, pruvante virtuozan teknikon preter siaj jaroj. Tamen, eĉ se ĝi kraŝis, ĝi ne estas granda problemo, la gravioplano havas perfektan sekurecan sistemon. Fine, ili sidiĝis en maldensejo superŝutita de malgrandaj sed fabele belaj floroj. Ŝajnis, ke la bona sorĉisto malavare disĵetis la juvelojn. Liaj okuloj ondetis pro kompleksa gamo de koloroj, kaj la ebriiga odoro kaŭzis nepriskribeblan ĝojon.
  Yanesh eĉ fajfis en admiro. Kiam ili surteriĝis, la knabo elsaltis kaj komencis pluki la florojn, prenante tutan brakon. Maksim estis trankvila, li ŝatis la pejzaĝon kaj, tamen, io kaŭzis alarmon. Sentante minacata. Trapasinte fajron kaj akvon, la marŝalo kutimis fidi sian intuicion, ŝi malofte lasis lin. Principe, vivformoj danĝeraj por homoj ne troveblas en la ĉefurbo de granda imperio. Jen io malsama. Maksimo mansignis la knabon kaj mallaŭte flustris al lia orelo:
  - Malamikoj estas kun ni. Kaŝu la florojn kaj venu kun mi.
  La okuloj de Janez ekbrilis.
  - Mi estas preta.
  Lasante la bukedon en la aŭton sub la inspektado de kapitano Vulpo, Maxim kaj Yanesh moviĝis profunde en la arbaron. Kompreneble, trupoj devus esti alvokitaj kaj kombis la areon. Sed Maksim estis allogita de ekscito. Janesh, kompreneble, posedis romantikajn aspirojn, li imagis sin kiel armean spionoficiron kaj ĝojis pri tio. Ili faris sian vojon tra la ĝangalo, penante ne fari ajnan bruon. Yanesh sukcesis bruligi siajn nudajn krurojn sur purpuraj urtikoj, sed retenis sin, kvankam la haŭto ĝis la genuoj estis kovrita de grandaj veziketoj.
  "Atentu," Maksimo flustris. - En la arbaro, en ĉiu herbejo, danĝero estas kaŝita.
  "Ni bezonas protektan kamufladon ĉi tie," flustris Janesh. La ĉifonoj apenaŭ kaŝis la korpon, io rampis supren laŭ la kruroj. Grandaj insektoj, kaj Janesh lernis tion en la lernejo, homoj ne estas manĝataj sur ĉi tiu planedo. La plej danĝeraj specioj de artropodoj estis detruitaj je la genetika nivelo, ne sufiĉis, ke la centro de la ĉefurbo fariĝu fonto de infekto aŭ epidemio. Ili marŝis pluen silente. Subite Maksim frostiĝis. Malgrandaj vivaj estaĵoj maltrankvile kondutis, kvazaŭ iu fortimigis ŝin. La marŝalo prenis la knabon je la mano kaj flustris al lia orelo:
  - Antaŭe estas embusko!
  Maksimo elprenis sonkaptilon el sia poŝo kaj atente aŭskultis la ĉirkaŭaĵon. Efektive, kvin homaj batalantoj kaj proksimume sama nombro da inogalaktoj kuŝis proksime. Nu, kun tia ekvilibro de fortoj, estas pli bone ne batali en batalo, sed preteriri la malamikon.
  Kaj tiel ili faris.
  La sperta soldato kaj la verda knabo moviĝis sinkrone. Mi devis trairi densajn densaĵojn de arbustoj, dronantaj ĝis maleoloj en muskoj. Kun granda malfacileco, la marŝalo kalkulis la breĉon en la viva ĉeno kaj sukcesis tragliti en ĉi tiu loko. Ili estis bonŝancaj, neniu el la eksterteranoj havis bestajn instinktojn aŭ fenomenan aŭdon. La sonkaptilo jam kapablis distingi mallaŭte parolitajn vortojn.
  - Sinjoro Loĝanto, vi postulas de mi la neeblan.
  Responde, voĉo kiel kvako.
  - Kaj vi, Generalo, kutimas preni nur monon sen plene ellabori ĝin.
  Juĝante laŭ la tembro, li apartenis al ne-humanoida raso.
  - Oni pagis al vi duonmilionon, do kio? Malnoviĝintaj informoj pri spionaj satelitoj.
  "Ne estas mia kulpo," la homa voĉo daŭre pravigis sin languide. - Tiaspecaj informoj principe tre rapide malaktualiĝas. Mi ne estas ĉiopova.
  - Ni tuj komprenis tion, estas pli facile diri, ke vi estas malforta. Kiam temas pri atakado de la Kremla sistemo, vi kaj viaj komplicoj utilos malmulte.
  Maksimo ektremis. Ĉu vere venos al atako kontraŭ la plej potenca defendlinio kovranta la ĉefurbon kaj la tutan centron de la galaksio? La "Kremlin" sistemo, laŭ siaj kreintoj, estas nepenetrebla kaj, tamen, se la malamikoj estas aktivigitaj en la koro mem de la imperio, tio kondukas al malĝojaj pripensoj.
  - Sciu, homo, baldaŭ ni uzos fundamente novan armilon, kaj kun ĝia helpo, rusaj stelŝipoj fariĝos polvo antaŭ ol ili atingos la efikan distancon. Tiam nia armeo, kiel ĉiopenetranta gravita ondo, inundos la rusajn spacojn, subigos la imperiajn mondojn.
  Maxim kaptis subpremitan suspiron, ŝajne, tia perspektivo ne estis precipe plaĉa al la perfidulo. Tamen, li respondis:
  - La Kvina Kolumno estas same aktiva kiel ĉiam, kaj via invado iros laŭplane.
  - Via tasko por la proksima estonteco estas krei dekduon da fortikaĵoj en la ĉefurbo por niaj strikgrupoj. Solduloj enfiltriĝos ĉi tie sub la alivestiĝo de turistoj, kaŝos sin en la arbaroj, kaj poste ludos sian rolon en la ĝenerala striko.
  - Tiel estos.
  - Kaj rigardu, homo, se la atako de niaj stelŝipoj malsukcesos, pli malbone estos por vi. Propra kontraŭspionado disŝiros, kaj la ekzekuto estos malrapida kaj dolora.
  Kvankam Maksimo ne vidis, kiu parolas, li estis certa, ke SMERSH povos eltrovi la perfidulon per sia vocxo.
  - Ni bezonas informojn pri ĉiuj lastaj nomumoj en la malamika gvidado. Ĉio, kion vi scias.
  - Laŭ mia informo, la juna marŝalo Maksim Troŝev estis nomumita por komandi stelfloton en la Smoor-galaksio. Ne estas precizaj informoj pri li, sed...
  - Ĉio estas klara, la rusoj preparas tie gravan ofensivon. Kiel ĉiam. La nova komandanto estas subita bato de grandaj fortoj.
  Maksimo ektremis, li volis rapidi antaŭen kaj strangoli la degenerulojn. La operacio estas en danĝero.
  - Mi pensas, ke tiel estas. Koncerne aliajn taskojn...
  La perfidulo listigis longe kaj tede, sed Maksimo jam formis planon en sia kapo. Unue, vi devas trankvile forlasi ĉi tiun lokon, kaj due, urĝe kontakti SMERSH. Tie ili decidos ĉu tuj neŭtraligi la spionreton aŭ atendi. Post ĉio, la identigitaj perfiduloj ne estas danĝeraj, kaj misinformado povas esti likita tra ili. La ĉefa afero - neniu iniciato. Tamen, la knabo, kiu ĝis nun trankvile sidis, ekmoviĝis, estis rimarkeble, ke juneca energio estas en plena svingo.
  "Eble ni povas bati ilin per lasero, sinjoro marŝalo?"
  "Ne, tute ne," Maksimo flustris. - Inteligenteco por tio kaj inteligenteco por kolekti informojn kaj raporti ĝin al la ĝusta persono. Kaj se vi rompas la ordon, mi persone pafos vin.
  La marŝalo minace levis sian radiopafilon.
  Yanesh kapjesis.
  - Mendoj ne estas diskutataj.
  Maksimo bedaŭris preni la knabon kun si. Kaj kio se ili aŭdas sian flustron... Dume, aŭdiĝis knaro en la sonkaptilo, la eksterterano denove parolis.
  - Diru al "Jupitero" ke se li ne helpos nin, ni povas perfidi lin oferante ĉi tiun peonon. Tiam via Superulo koleros, kaj kompato ne estas inter liaj mankoj.
  "Jes," pensis Maksimo, "la gvidanto devas esti severa." Iam li estis unu el la mil elektitaj, li tamen havis ŝancon fariĝi gvidanto nur en la okazo de subita morto de la reganta diktatoro. Mil elektiĝas ĉiujare, kaj la rotacio de la supera potenco okazas unufoje ĉiujn tridek jarojn. Sed ĉi tiu ŝanco ankaŭ estis maltrafita. Unue, la karaktero de Maxim estis tro mola, kaj due, la paranormalaj kapabloj, tiel perfortaj en infanaĝo, komencis malfortiĝi kun aĝo. Tamen, fariĝi marŝalo kiam vi ne estas, kaj kvardek ... ĝi diras ion.
  - Ne tuŝu Jupitero'n. Li estas via ĉefa espero. Sen ĝi, la ŝancoj gajni la militon estas nekonsiderindaj.
  Inogalact klukis ion nekompreneblan responde. Tiam li eldiris:
  - "Jupitero" estas valora kiam aktiva. Pro lia neagado, niaj trupoj suferas tro da perdoj. Estu kiel ajn, vi donos al li niajn instrukciojn. Ĝis tiam, vi povas iri.
  - Jen, vi povas foriri, - Maksimo suspiris trankvile. En tiu momento, refutante liajn vortojn, eksplodo tondris. Sekvis interpafado.
  - Damnu ĝin! Ŝanĝi denove...
  La marŝalo kliniĝis, kaj nur ĝojaj fajreroj ekbrilis en la okuloj de Yanesh.
  . ĈAPITRO #11
  - Vi parolas konsciencon! - grumblis la aroganta sklavo.
  - Do tiu feliĉo apartenas al ĉiuj, kaj ne al manpleno da elektitoj. Por ĉi tiu sankta afero, mi levis mian glavon! - ekkriis Sorĉistino.
  La grafo estis skeptika:
  - Ne! Mi kredas, ke vi estas pelata aŭ de rankoro aŭ povopovo! Okazis ribeloj de sklavoj, kaj ĝi finiĝis nur per masakro. Ĉi tiuj estas la sekvoj de ajna ribelo.
  - Ne estos tumulto, sed revolucio. La plej grava afero okazos poste, post la venko! - diris la militisto kun forta entuziasmo.
  - Revolucio? Stranga vorto, ĉu vi mem elpensis ĝin? Forsa estis surprizita.
  - Ne vere! Ĉi tiu termino estis vokita al mi de anĝelo en sonĝo. - Kun inspiro mi enŝaltis Vedmakov.
  - Anĝelo aŭ unu el la nigraj dioj! Profetaj revoj estas ruzaj. La grafo hezitis.
  - Ĉiukaze, vi havos ŝancon ŝanĝi la vivon de homoj pli bone kaj fariĝi vi mem pli bona! Ĉiuj problemoj venas de egoismo, prospero eblas nur per komunaj klopodoj. Homo sen teamo estas kiel ardaĵo, sen fajro, ĝi donas malmulte da lumo kaj rapide estingiĝas! - Elŝutis fluon de elokventeco de Vedmakov.
  - La persono, pri kiu vi parolas, estu en teamo. Sed ĉu vi scias, kio estas besta naturo? Forsa malice demandis.
  - Kaj la besto estas pli bona en la grego! Kaj ĝenerale, ĉar vi estas sklavo kaj ne estis elaĉetita, tiam la nobelaro forturnis sin de vi, per vortoj, veraj amikoj montris siajn verajn kolorojn. Do, estas tempo serĉi kamaradojn en alia medio. - Jam pli trankvile proponis Vedmakova.
  La Grafo de Bora silentis kelkajn sekundojn, kaj poste etendis la manon:
  "Kvankam mi ne kredas je finfina sukceso, almenaŭ mia klingo trinkos sangon.
  - Logiko ne servu al instinktoj - la menso de volupto! - diris la Sorĉistino.
  - Bone, ĉesu instrui min! Estos milito - estos heroaĵo! La grafo komencis forviŝi la sangon de si.
  - Vi estas sperta kaj kuraĝa militisto, vi devus esti elektita kiel la taĉmentestro! - sugestis la militisto.
  - Ne malbone, sed ne necesas elekti ĉiun komandanton. Devus ekzisti pli strikta principo de unueco de komando. Vi estas elektita, do vi nomumas! -Kalfo komencis vesti sin per kateno. Paro da knaboj rapidis al li helpi.
  Kio pri libera konkurado? - dubis Vedmakova.
  - Por la armeo, ĝi estas katastrofa! - Fortranĉu Forton. - La ekonomio estas rizomo de multaj branĉoj, la armeo estas ununura trunko!
  La Sorĉisto incitetis:
  - Sed pli ofte kverko, kaj ne en potenco kaj sinteno, sed en la nivelo de kontrolo!
  La duonnuda knabo donis al la grafo glavon. Li respondis per vangofrapo sur sian ostecon, pli ol unufoje rebatitan. La infano kriis kaj saltis malantaen, tiri?ante siajn brunajn krurojn.
  Sorĉisto decide diris:
  "Mi formas kvin detranĉitajn legiojn po du kaj duono da soldatoj. Vi estas asignita por komandi la trian! La ceterajn elektu la sklavoj!
  La lasta propono kaŭzis konflikton, preskaŭ iĝante batalo. Tiam, fakte, eksplodis batalo, pluraj sklavoj estis vunditaj, kaj Witcher devis interveni. Frapigante la plej ŝanceliĝeman, ŝi kriis:
  - Sufiĉe por ruli la bastonon! Ni transiru al la rekta nomumo de komandantoj.
  La sklavoj grumblis ne tute, sed kiam la militisto metis tian proponon al la voĉdono, ili levis la manojn unuvoĉe.
  Ĉi tie, la Sorĉisto, kiu gvidis la ribelon, devis multe labori. Fakte, estas malfacile determini indan personon per okulo, kaj li daŭre demandis eventualajn kandidatojn demandojn. Finfine, taskoj estis faritaj al la legioj, kaj provizoraj komandantoj estis nomumitaj al pli malgrandaj sekcioj.
  - Kiam la bataloj finiĝos, ni rigardos la bravecon kaj eltrovemon montritajn de la soldatoj! - klarigis la knabino.
  Unu el la legioj konsistis tute el infanoj kaj adoleskantoj. Vedmakova metis la knabon Bik en komandon de ili. La knaboj estis koleraj:
  - Li estas ankoraŭ tro malgranda! Ni ne bezonas malgrandan. Metu super ni la plej grandan kaj fortan.
  - Kaj kiun vi volas?
  - Vi mankas al mi! Li estas la plej inda!
  Atlete konstruita junulo paŝis antaŭen, li estis ankoraŭ knabo, sed jam alta kiel kverko. Vere, lia vizaĝo ŝajnis obtuza. Vedmakova, bone sciante, kiom gravas menso por komandanto, demandis:
  - Kio estos ok familio!
  La junulo rigardis ŝin kaj murmuris:
  - Mi ne scias! La ĉefaj muskoloj kaj forto.
  Bick bojis en la laŭtparolilon:
  - Muskoloj sen cerbo, jen manpleno da viando - sur kiu ploras pato!
  - Silentu cimo! Mi blovos vian makzelon! - muĝis la juna heroo.
  - Kiu ne scias, ke sep - kvindek ses apenaŭ kapablas bati sian pugnon pli ol la nazon! La knabo montris al li sian langon.
  La juna brutulo bojis je la supro de siaj pulmoj:
  Mi defias vin batali ĝismorte!
  - Vi imitas min kiel ratsimion! - diris la grafo de Forsa. - Tamen ĉi tio estas la sola inda eliro.
  - El la du duelantoj, unu estas malsaĝulo, la alia estas kanajlo! - Rimarkis Vedmakova. "Kvankam la knaboj profitas de varmigo.
  Bik staris antaŭ sia malamiko, la diferenco de alteco estis granda, lia kontraŭulo estis kvinoble pli peza. La infano tamen malestime rigardis en siajn malpezajn muskolojn, la knabo estis maldika, sed nervoza. Lia ronda vizaĝo grimacis, glavo turniĝis en liaj manoj.
  - Nu, kiel ni batalos aŭ rezistos! - Rikanante, li demandis.
  - Jes, mi amas vin! - La atleto atakis la knabon. Li batis postmanon, lia glavo estis longa kaj peza, ŝajne ĝi estis unu el la dumanoj. Bik deturnis la baton, eĉ ne provante paradi, sed simple saltis super la trajektorio kaj enigis sian glavon en la ponton de sia nazo. La knabo batis nur surbaze de la kalkulo - por grati, sed ne por mortigi.
  La brutulo eĉ pli furioziĝis, li komencis svingi la duan glavon. Ĉi tie eĉ Buku devis premi forflui. La nudaj kalkanoj de la knabo malgrandiĝis, kaj la klingoj rapidis post ili. Subite Bik haltis, pipo aperis en liaj dentoj. La malamiko svingiĝis pli forte kaj kuregis galopante kun siaj dikaj brakoj larĝe disigitaj. Ridante iroze, la knabo kraĉis, kaj io malgranda trafis la vizaĝon de la atleto. Bick iris flanken preter la klingoj, kaj eĉ trafis la bruston de sia kontraŭulo per sia nuda kalkano.
  Ŝanceliĝeme, la potenca ulo kriegis sovaĝe, tiam liaj kruroj malfortiĝis kaj komencis kolapsi.
  Amika suspiro trakuris la armeon, malmultaj atendis, ke la knabeto venkos la giganton. Tiam infanoj ĝojkriis, antaŭ ĉio, kompreneble, la plej malgranda el la sklavoj. Tiuj, kiuj estas pli malgrandaj kaj malfortaj, ĝojas vidi, ke via ĉefa estro ankaŭ ne estas bonega. Do eĉ infano povas fari ion por la ribelo.
  Sklavoj kuris al la venkita atleto, inkluzive de paro da lokaj kuracistoj. Sur la malglata vizaĝo de la juna heroo kun maldensaj haroj malklariĝis purpura makulo. La kuracisto diris surprizite:
  - Baziliko! En ĝi estis enŝovita kudrilo kun veneno, kiu paralizas la membrojn.
  - Provizore! Bick diris. - Tiam li vekiĝas. Li nenion memoros, li simple ne rimarkos sian honton.
  Sorĉisto iris al la knabo:
  - Kie vi lernis fari venenojn?
  - Nenie! Trovita en unu el la biendomoj. La riĉuloj ankaŭ ne estas kontentaj pri sia pozicio en la socio. Ĉi tie oni faras ĉiajn venenojn. Se la pocio estas sigelita, neniu problemo, mi scias kiel malfermi serurojn! - Bik ruze palpebrumis al la Sorĉisto.
  - Kie? - demandis la militisto.
  - Unu ŝtelisto instruis! Li provizore montriĝis sklavo, mi estis en la sama paro kun li, ni multe laboris, dehakis la arbaron. Li diris al mi kiel malfermi la serurojn, eĉ montris al mi ion. Miris pri mia memoro kaj poste fuĝis. La knabeto palpebrumis ruze.
  - Ĉu vi ne sekvis lin? - Vedmakova surpriziĝis.
  - Ne! Ni ĉiuj estis skurĝitaj pro ĉi tiu fuĝo, kaj se mi ankaŭ likus, tiam ĉiu kvinono estus krucumita sur stangoj. Du jam estas komploto. - Klarigis la nerva knabo.
  - Barbaroj! Nu, se vi estas tia memorulo, eble konatiĝi kun Khirov estos utila al vi. - sugestis Vedmakova.
  - Ne ekskludita! Mi delonge volis fariĝi la plej forta kaj plej inteligenta! - La knabo montris la pilkon de la bicepso.
  - Pli forta kaj pli inteligenta ol mi? - Lude ĵetu la militiston.
  - Ne! Post ĉio, vi estas la gvidanto! Sed per via dekstra mano, kial ne! - Bik ekstaris sur la manoj por pli granda persvado.
  - Ju pli alte flugas homo, des pli li estas malkontenta pri sia pozicio! - Rimarkis Vedmakova.
  - Homoj ne flugas! Nur li havas flugilojn - kies menso ne kutimas rampi! - La knabo montris evoluitan konsideron preter siaj jaroj.
  - Estos flugiloj en nia armeo! Mi promesas, ke mi elpensos ion. - promesis Vedmakova.
  - Kaj mi kredas vin pli maljuna fratino! Ja vi estas ne nur gvidanto, sed ankaŭ fratino aŭ eĉ patrino por ni. Ni vivos kiel unu familio! Bick diris.
  - La gvidanto de la lando estu frato de homoj, ne frato! - La estro de la nacio estas unuavice servisto de la popolo. Tamen, ni lasu la interŝanĝon de komplimentoj, la armiloj, kiujn vi akceptis, devus esti uzataj de aliaj. Ni faru pipojn! - ordonis Vedmakova.
  "Ili ne estas sufiĉe longaj!" Pass rimarkita. - Necesas plibonigi.
  - Mi jam pensas pri tio, finfine, lipoj kaj vangoj ebligas trafi mallongan distancon. Sed se io estas, ke ĝi ekspansiiĝas kaj trafas per forto. Iom da mineralo kaj herbo. - Vedmakova sentis fortan mensan streĉiĝon.
  La knabo ŝajne aŭdis ŝiajn vortojn:
  Ni faru ĝin, elektu la elementojn! Ni ankoraŭ havas tempon, al multaj sklavoj oni devas montri la bazajn militteknikojn.
  - Vi pravas, mia pli juna frato, iel la sorĉisto helpos nin. Tamen, ĝis grandaj fortoj estos ĵetitaj al ni, ni devas ataki. Tamen ni devas zorge prepari. Estas pli facile trovi sekan rokon en la oceano ol invento, kiu ne estis uzata por militaj celoj! - resumis Vedmakov.
  Post ĉio, la ribelantoj pasigis la tagon en ekzercoj, samtempe Bik sendis inteligentecon.
  Armeo marŝis el la urbo. Ne tre granda, sed bone armita. La skolta knabo, rajdante pli malgrandan krustacan blaton, eĉ atentigis pri unu absurdaĵo:
  - La militistoj havas kvin glavojn, kaj ili apenaŭ moviĝas!
  - Do estas bone! Bick diris. - Aŭ pli ĝuste, estas eĉ mirinda, antaŭ ol ili venas al ni, ili estas elĉerpitaj pro troa pezo.
  Vedmakova ruze notis:
  - Spertaj militistoj diris, ne prenu armilojn pli ol kvin fingrojn sur via dekstra mano. Nu, certe ne malbone, ilia stulteco helpos venki pli rapide. Intertempe, lasu la sklavojn dormi dum kelkaj horoj. Ili havis malfacilan tagon, kaj la batalo ne estos facila. Kiom da soldatoj precize havas la malamikoj?
  - Kvin kaj duono mil. Bick diris memfide. "Tio signifas, se ni pinĉos ilin ĉiujn, restos ne pli ol kvincent homoj en la urbo.
  - Estas tute racia, necesos iri de ĉiuj flankoj. Nokte ili ne kuraĝos ataki nin, ili tranĉos la sian. Tio signifas, ke ili fariĝos tendaro, por ke poste en la tagiĝo ili hakos per sia tuta forto. Eble eĉ apartigi la trupojn por la celo de ĉirkaŭbarado. - Sugestis Vedmakova.
  La Comte de Forsa protestis:
  - Mi bone konas la kutimojn regantajn en la Sultanlando, ni batalis kun ili pli ol unu fojon. Nokte ili sendos kelkajn spionojn kun oraj sakoj al nia tendaro. Ili provos subaĉeti la sklavojn kaj poste palisumi ilin aŭ plej bone elŝiri iliajn naztruojn.
  - Sendi spionojn estas antikva taktiko. - Mi rimarkis, knedante la piedfingrojn de Vedmakov. - Sed ili ne havas nevideblajn ĉapojn, la gardistaj knaboj estas tiel observaj kaj ruzaj, ili kaptos ilin ĉiujn. Krome ni trafos ilin iom pli proksime al tagiĝo. Kaj la sklavoj dormos pli bone kaj la malamiko dormos pli profunde.
  - Logike! Mi estos la unua, kiu atakos! Bick diris.
  - Necesos forigi la gardistojn, kaj tio povas esti farita helpe de paftuboj. - Vedmakova montris la aparaton. - Ĉi tie estas alfiksitaj speco de piŝto, tri specoj de herboj kaj oleo kun karbido. Vi nur devas esti singarda, alie la regreso batos la knabajn dentojn. Prenu la plej inteligentajn infanojn kun vi.
  - Multaj havas sperton pri atakado de ĝardenoj kaj ŝtelado. Kiu naskiĝis libera, kaj ne kiu, precipe hejmaj sklavoj, ŝtelis de siaj mastroj. - Bik trankviligis ĉiujn. - Do ili trapasis la lernejon de postvivado.
  - Des pli bone! Ĝenerale mi pensas, ke ne estos tro da gardistoj. Finfine, kiuj ni estas por ili? Sklavoj estas stultaj! Stulteco estas pli proksima al humileco - rapideco de menso al fiulo.
  La sorĉisto Hirov eniris la interparolon:
  - Ni havas proksimume duoblan aŭ iomete pli da supereco, sed la malamiko estas pli bone trejnita kaj armita. Kaj en la armeo de la Sultanlando, virinoj servas nur en la persona legio de senmortaj. Estas ses mil solduloj el diversaj landoj. Ni havos multajn virinojn en la armeo, kaj kun maloftaj esceptoj, ili estas pli malfortaj ol viroj.
  Do ĉiu batalo devas esti zorge planita. Precipe ĉe la unua malvenko, la sklavoj komencos disiĝi de ni.
  - Venko kiel virino - altiras per brilo, sed fortimigas la prezon! - Denove ekbrilis spriteco Vedmakov.
  - Bonege! Nun mi vidas, ke la plano de operacio estas tute interkonsentita. Restas nur klarigi la detalojn. Dum la batalo, paniko komenciĝos en la vicoj de la malamiko, kaj la plej multaj el la soldatoj kuros al la urbo Zhit. - sugestis Ĥirov
  - Estas klare! La plej forta taĉmento de sklavoj batos de la malantaŭo, ĝuste de la flanko de la urbo. Eble mi gvidos lin. - sugestis grafo Forsa.
  - Neeble, sed vi! - Precis la sorĉisto.
  - Krome, ni havas potojn da oleo, kaj ordonis almeti meĉojn al ili. Enĵetu la tendaron, intensigu la panikon. - sugestis Vedmakova.
  Kaj ankaŭ tio estas racia. La sorĉisto konsentis. - Nur vi ĝis nun preparis malmultajn tiajn akuzojn.
  - Prave! Fajra dio de milito kaj kiel aliaj dioj postulas atenton kaj oferon! Sed ni ne havis sufiĉe da tempo por ĉion prepari. - La Sorĉistino mem hontis pro ŝia buŝado.
  - Venontfoje estu pli kompleksa. Ĝis nun ni ne povis dormi. - Ĥirov oscedis sen ia ajn ŝajnigo.
  La Sorĉisto kapjesis.
  - Mi havas bestan kutimon, dormas malmulte kaj senteme, sed niaj fratoj meritas ripozon.
  - Dormo estas strategia armilo, ĝia manko estas la kaŭzo de laceco, kiu siavice estas la ĝermo de malvenko. Pass rimarkita.
  Sklavoj post subĉielaj agadoj, dormis kiel mortintoj. Nur gardistoj sidis en embusko, pretaj alarmi. Vi neniam scias, kio subite la komandanto de la malamiko estos pli antaŭvida. Tamen, ĝi rezultis, ŝajne la komandanto de la estro de la registara legio, la temnik Etirimon ne volis neantaŭvideblan noktan batalon. Krome, en mallumo estas pli facile por sklavo kaŝi sin, kaj poste kapti ilin. Kaj do eble ili simple kapitulacas, post kio estos torturo kaj ekzekuto. Temnik Etirimon lekis siajn lipojn, estas precipe agrable moki junulinojn, rompi piedfingrojn, ekbruligi hararon - tre tentante.
  Haste stariginte siajn tendojn, la soldatoj ekdormis. Ne restis pli ol du dekduoj da gardostarantoj. Antaŭ ol enlitiĝi, Etirimon kune kun la miloj aranĝis festenon, nudaj dancistoj, skuante siajn ĉarmojn antaŭ ili. Ĝi estis bela kaj amuza. Miloj ĵetis ostojn al ili, devigis ilin preni delogajn pozojn. Tiam, sen ia hezito, ili ekposedis ilin kaj, kontentiginte sian bestan volupton, falis en ebrian dormon.
  Ilia morto ŝteliris nerimarkite. La ribeluloj preterpasis la arbaron, aro da knaboj antaŭeniris. Bik, kroĉiĝis al arbo, kaŝita en la foliaro, ekvidis la unuan gardostaranton.
  - Jen li estas bongusta enuigita.
  La veneno estis iomete plibonigita kaj kaŭzis tujan paralizon. Bato ne estas necesa en la vizaĝo, ĉar la soldatoj de la Sultanlando, kutime, marŝas malpeze kaj nur la brusto estas kovrita per ŝelo kaj la gardostaranto kuŝas ĉirkaŭe.
  - Estas unu!
  Vedmakova mem moviĝas de la malantaŭo. Ŝi forigas la gardostaranton sen iu ajn paftubo. Ĝi nur venas de la dorso kaj tordas la kolon.
  - Movado estas vivo! Nur ne kantu - por paco! Kaj tiel malĝoja - en la stomako estas malplena!
  La militisto fariĝis iom pli amuza. La arboj ĉirkaŭe estas altaj, lianoj estas videblaj. Amataj ŝteliras proksime, kaj la plej inteligentaj sklavaj knaboj. Plenkreskaj militistoj estas pli pezaj, kaj tial malfruiĝas. Peza besto ĉiam faras pli da bruo.
  Vedmakova mortigis alian gardostaranton survoje, kiu nur suĉis kokosan bieron el flakono. La tendaro malfermiĝis antaŭ ili.
  Ne aparte granda tendaro, la soldatoj dormis, jen en tendoj, kaj jen nur sur densa herbo. La nokto estas varma, ne multaj gardostarantoj oscedas, rigardas senatente.
  La ĉefa afero ĉi tie estas forigi ilin tuj, por ke ili ne havu tempon por levi la alarmon. La cignokukolo pli taŭgas por tio, kun sia agrabla voĉo. Ŝi vekas neniujn suspektojn, male, ŝia kuado estas aŭdata preskaŭ senĉese, sed se vi ŝanĝas la tonon, vi povas kapti la informojn.
  La sorĉistino faras ĝuste tion. Ili respondas al li. La gardostarantoj ne reagas, kio ili estas "bonŝancaj", morto montriĝis facila.
  - Unu glavo, kiel guto de pluvo, falos kaj disiĝos, kaj kiam ili estos multaj, naskiĝos venko!
  Vedmakova komencis buĉi la dormantajn. Unuflanke, ĝi ne estis kavalireca, sed aliflanke, venko estas honorinda! Honoro estas relativa koncepto kaj devus esti aplikata ĉefe al viaj soldatoj!
  Antaŭ ĉio, finigu tiujn, kiuj estas pli riĉaj vestitaj, komandantoj. Glavoj, kiel regulo, estis stakigitaj en aparta stako.
  Tamen, la konsciencdoloroj ne estis longaj, la sklavoj ankaŭ komencis la masakron, kaj kiel rezulto, la alarmo estis levita. Kiam oni atakas vin nokte, paniko estas neevitebla, precipe se estas nuba, ĝi estas nuba. La sklavoj estas ĉiuj duonnudaj kaj facile distingas unu la alian, kaj la militistoj alfrontas unu la alian, ofte hakante unu la alian. Kaj iu krias:
  - Savu vin!
  - Gardisto! Demonoj atakas!
  En tempoj de paniko, la rolo de la komandanto estas pli grava ol iam ajn. Vedmakova scias tion, kaj kuris al la ĉefa tendo.
  Etirimon, ankoraŭ duonebria, apenaŭ malfermis la okulojn. Ĝenerale, kiu trinkas antaŭ batalo - postebrio en la submondo.
  - Kio okazis! Kial la pipoj silentas! - Li kriis.
  - La pipoj silentas, ĉar la klingoj kantas - ŝtalo estas pli forta ol kupro! - kriis Sorĉistino. Ŝi saltis sur Echirimon. Temnik, kompreneble, lerte uzis la klingon, sed li ankoraŭ ne plene kolektis sin, kaj la muskoloj de la Sorĉisto estis perfekte varmigitaj. Ŝi desegnis frenezan triopon, ŝia henna-makula klingo apenaŭ videbla en la mallumo. La kapo de la malbonŝanca nobelo forflugis.
  Vedmakova faligis la milonon, kiu alkuris ŝin per piedbato. Ŝi demetis alian komandanton kun kraĉo el la tubo.
  - Kiaj demonoj, ne vekiĝu!
  Denove klara bato de la glavo, la trapikita malamiko falas! Du miluloj provas eniri lin de la malantaŭo, sed ili trovas danciston. Ŝi kriegas, piedbatas reen. Vedmakova ne maltrafas la momenton, li tranĉas unu, finas alian. Nu, armeo sen komandantoj estas kiel ŝafoj sen paŝtisto, se unu lupo ne manĝas ĝin, tiam ĝi timigos vin!
  Nun la ribelemaj sklavoj, multaj armitaj per klabo, aŭ plej bone per korno, prenis flugilojn. Tre efika taktiko estis, ke ni kvin ĵetis nin kontraŭ unu. Do estis pli facile forĵeti kaj piedpremi.
  - Ne lasu ilin foriri! Tranĉu viajn krurojn! - ŝi kriegis tra la voĉamplifilo de la Vedmakov.
  Solntslav estis hakita kune kun ĉiuj. Kiel ludis la muskoloj de ĉi tiu diva. Ne sen kialo, multaj konsideras koleran virinon pli terura ol demono. Do ŝi tranĉis unu el la militistoj en duono, kaj ŝia klingo, per inercio, tranĉis la gorĝon de la oficiro staranta malantaŭ li. La centestroj provis restarigi ŝajnon de ordo, sed rapide pereis. Krome, la sultanlando faris ĉion por certigi ke la soldato forgesis kio iniciato estis. La ribelantoj, en victurno, sufiĉe lerte puŝis la soldatojn de la Sultanlando for de la blathelikoj.
  - Ne lasu ilin sidi sur la selo! - kriis Solntslav.
  Enirpermesilo aldonita:
  - Fajro, brido en la ĉevaloj.
  Tio helpis, blatoj helikoj eksplodis en la vicojn kaj semis plian panikon. Kiel rezulto, ne sciante kion fari, multaj batalantoj rapidis por kuri. Sed ĝuste tion atendis Witcher kaj la sklavoj. La batalo eskaladis al ekstermado kaj persekuto.
  La militisto ŝraŭbis ŝian dekstran okulon, ĵetis tri ponardojn:
  Ni ne lasos ilin foriri!
  Flugo estas pli malsaĝeco ol malkuraĝo! Post ĉio, la plej multaj soldatoj mortas ne en batalo, sed dum la postkuro!
  Bik, kiel tre rapida knabo, saltis sur la kolon de unu el la oficiroj kaj rajdis sur lin:
  - Pli rapida blato!
  La ponardo servis anstataŭ spronoj, kaj la kompatindulo eĉ ne provis forĵeti ĝin.
  Vedmakova, rimarkinte tion, kriis:
  - Milito estas kiel domenludo, nur rompitaj ostoj ne plu estas kolektitaj - la tero tenas!
  - Nenio, miaj ostoj estas junaj, fortaj! - La knabo desaltis, tranĉita sur la kolo. Post tio, li eĉ aldonis rapidecon.
  Vedmakova stumblis pri kadavro, pluraj korpoj kuŝis ĉirkaŭe, sed la divo ne falis, sed transsaltis ilin. Tiam ŝi ekbatis per siaj glavoj. La batala spirito de la trupoj batalantaj kontraŭ ili forvaporiĝis, kaj nun la militisto fariĝis ekzekutisto. Ekzistis eĉ malemo al sango. Sorĉisto kriis:
  - En la nomo de honoro! Kiu ĵetos la armilon - vivos! Transcedu la soldatojn de la Sultanlando.
  Estis tiuj, kiuj obeis la ordonon, sed multaj daŭre fuĝis en malespero, kaj kelkaj falis sur la genuojn.
  Ekzemple, dek potencaj batalantoj kapitulacis al Bik tuj. Eble ili opiniis, ke estas pli sekure transdoni sian sorton al infano. La knabo kriis:
  - Fali malsupren!
  La militistoj falis. Bik marŝis nudpiede sur la dorso, malgraŭ la malgranda pezo de la infano, la soldatoj ĝemis pro timo. Tiam la knabo elpensis la ideon ĉu malpezigi la venkitajn malamikojn de malgranda bezono. Sed tiam li forpelis la malnoblan tenton, ĉar la sklavoj volas konstrui pli bonan socion, kaj ne ripetas la vojon de siaj propraj mastroj.
  - Bone, vivu - fumu la ĉielon!
  Iom post iom, la batalo malaperis! Kvankam ŝajnas, ke la masakro estas longa. Sorĉisto trovis sufiĉe lerta militisto. Post malfacila interŝanĝo de atakoj, ŝi ankoraŭ senarmigis lin, poste miregigis lin.
  - Ni bezonas ilin!
  Retoj estis ĵetitaj sur iuj el ili, tiaj ne rezistis. La batalo preskaŭ finiĝis, nur la fuĝo kaj persekuto treniĝis. Vedmakova persone gvidis la ĉasadon, mortigis multajn, sed ŝi ne povis ekstermi la tutan armeon ĝis la lasta soldato.
  Tamen, la juna militisto, kun kelkcent sklavoj sur ĉevaloj, decidis pri aŭdaca aventuro, nome, kapti la urbon, kiu ne estis preta por defendo survoje.
  - Estos forta movo. Ni ne permesos forpreni riĉecon, kaj plej grave, ni krevos sur niajn ŝultrojn.
  Pluraj dekoj da batalantoj de la venkita armeo, tamen sukcesis salti sur blathelikojn kaj galopis al la pordego.
  Ili ne tuj malfermiĝis, estis kverelo. Kiam la pordegoj estis malaltigitaj, Vedmakova elsaltis el malantaŭ la arbaro kun rajdantoj. Ŝi kriis, uzante la aparaton de la knabo:
  - En la nomo de la granda sultano Erifef! Potencaj plifortigoj rapidas al vi! Se vi volas defendi la urbon, lasu la militistojn okupi sian lokon sur la muroj.
  La maldormaj gardistoj ne tuj rimarkis, precipe ĉar Vedmakova surmetis riĉan vestaĵon, kiun ŝi deprenis de la kadavroj. Unu kasko valoras ion, ĝi brilas kiel glaciaĵo en la suno, nu, kiu rifuzos al tia nobla guberniestro.
  Kaj la sinjoroj, la urbestro kaj aliaj nobeloj, kompreneble, ne dormis, ili "prizorgis" sian popolon!
  Sur malgranda monteto estis bela palaco kun kolonoj kaj statuoj, farita en miksaĵo de antikvaj romaj kaj antikvaj orientaj stiloj. Antaŭ li, kiel kutimas en ĉi tiu lando, estas grandega statuo de la sultano Erifef, kun fontano elĵetanta el lia buŝo. En la plej granda salono estis brue kaj gaje, sonis muziko - festeno apud monto. La noblaj nobeluloj de la sultanlando enscenigis Sabantuy. En multekostaj orbroditaj togoj ili kuŝis sur abundaj kusenoj, sur malaltaj tabloj estis amasoj da pladoj, vinoj kaj tinkturoj. Centoj da lampoj brilis sur tabloj kaj muroj. Tra la bieno kaj en la kolonaroj ekbrilis sennombraj sklavoj, sklavoj, sklavinoj kaj korpogardistoj gardantaj la palacon. La altranguloj tostis. La ĉefgrandulo, Ŝejko du Pustemorov, frostiĝis en la brakoj de du nudaj hetajroj. Li ekmoviĝis kaj blekis kiel posedita viro, fine liberiĝis kaj kriegis.
  - Kaj nun estas tempo aranĝi gladiatorbatalojn. Kaj tiel enuiga, neniu sango, kaj vino ne estas en la animo.
  La korno eksonis, la batalantoj estis alvokitaj al la areno. Laŭ kutimo, la plej malpezaj kaj plej junaj militistoj devus batali unue. Sed la ŝejko ĵus ricevis aron da edukitaj sklavoj, kaj li volis kombini du specojn de distro, erotika kaj sanga.
  Ĝojfajro brulis en la centro de la miniatura Koloseo, la vitro-plifortigitaj torĉoj eligis sufiĉe helan lumon kun purpura nuanco, kaj la blanka gruzo brilis, donante al la podio gajan aspekton. La unua, kiu kuris sur la scenejon, estis muskola kaj svelta knabino en leda zono. Ŝi, kiel unuaklasa gimnastikisto, faris du kapsaltojn kaj marŝis sur siaj manoj. Tiam ŝi staris antaŭ la princo, frostiĝis, krucante sian glavon kaj ponardon en tiaj armiloj, ili nomis lin mirmillon. Malgraŭ tio, ke la knabino povis rezulti ĉe beleca konkurso, kiel mola, velura haŭto, blonda hararo ŝi havis, ŝi jam havis larĝan cikatron sur la vizaĝo. La sekva saltisto ankaŭ piediris sur liaj manoj. Liaj armiloj estis tridento kaj mallonga reto - retiarius. Etendante, li staris antaŭ la malamiko. Estis junulo preskaŭ knabo, ankoraŭ senbarba kun milda knabineca vizaĝo, la ĉeesto de miksaj paroj donis specialan erotismon al la ago. Ŝajnas, ke la partneroj konas unu la alian delonge kaj palpebrumis.
  - Kia Kaiska! Mi ne pensis, ke ni renkontiĝos tiel! La knabo diris malgaje.
  - Vi estis simpatia ulo, sed nun via animo estos prenita al la originala flamo! - La knabino malĝentile respondis.
  - Nu, kial vi estas tiel kruela! Ni estas ankoraŭ virgulinoj, ni devas vivi! - Kun timema espero diris la junulo.
  - Ĝi ne helpos nin! Sklavoj malestimas eĉ la diojn!
  La trejnado en la gladiatorlernejo estis malfacila kaj cikatroj estas videblaj sur la nudaj brilaj korpoj de junaj batalantoj.
  La homamaso vigliĝis, faris vetojn, sovaĝaj krioj gajigis junajn gladiatorojn, kiuj evidente ne volis batali.
  La edzino de la ŝejĥo elprenis ledan sakon.
  - Kvindek oron por Kaiska! Ŝi ekbrilis per siaj grandaj dentoj.
  -Komencu! La ŝejko signalis.
  Tiel malsamaj kaj samtempe havantaj multon komunan, la militistoj konverĝis, iliaj movoj estis rapidaj kaj kaosaj. Komence, la militisto kun la tridento provis ĵeti reton, sed lia kontraŭulo maltrafis kaj, sovaĝe saltante al li, sukcesis tranĉi lian stomakon per ponardo. La junulo retrosaltis kaj trafis la tridenton en la brusto, sed nur iomete gratis la haŭton. Tamen, lia manovro devigis la malamikon retiriĝi. Li malproksimiĝis kaj apogis sin al la reto, malebligante la proksimiĝon de la iam amata gladiatoro.
  - Vi viroj estas stultaj! Do, kondamnita al malsukceso! - arogante diris la knabino.
  - Kio naskiĝis! La junulo aspektis konfuzita.
  Subite, retiario kun tridento kaptis gruzon en sia mano kaj ĵetis ĝin en lian vizaĝon. La manovro efikis, la knabino fermis la okulojn, en la sama sekundo la tridento trapikis ŝian abson.
  Kriante pro doloro, la juna gladiatoro tordiĝis, sed tamen sukcesis enŝovi la klingon en ŝian ŝultron. La retiario kriis kaj eltiris sian armilon. La glavo ekbrilis kiel fulmo, preskaŭ traborante lian kolon. La gladiatoro retropaŝis, kun la brusto tranĉita malfermita. La junulo ĝemis pro doloro kaj faligis sian tridenton. Tiam la kontraŭulo saltis sur lin kaj ĵetis ponardon. La svingo estis iom malforta, kaj la pinto trapikis la karnon de la kruro. La retiario kriis kaj falis, poste prenis la ponardon, provis leviĝi, en tiu momento la glavo trafis lin en la kolon. Jam perdinte la konscion, li trafis la klingon de la mirmiljono en la suna plekso. La iam amanta paro (kiel Romeo kaj Julieta) falis senvive sur la gruzon. La ebria publiko ridis kaj hulukis. Tri mornaj sklavoj kun malaltaj fruntoj kaj elstarantaj makzeloj kuris en la arenon, ili forbruligis la korpojn de la malgajnintoj, sed kiuj ricevis spiritan liberon, per ruĝe varma fero. Certiginte, ke ili estas mortaj, ili kroĉis ilin per siaj ripoj per la hokoj, kaj trenis ilin de la scenejo. La loko, kie estis sango, estis superŝutita per karboj.
  -Ili iras por nutri insektojn. - La edzino de Ŝejko Demetra nudigis siajn dentojn. - Estas domaĝe, ke la ostoj estas tro malgrandaj bestoj restos malsataj.
  -Nenio estos viando kaj ponavaristey. Domaĝe, tamen, kelkaj el ili povus rezulti esti sufiĉe promesplenaj atletoj! La ŝejko grumblis.
  - En via lito? - La diva malice demandis.
  - Kial ne! La knabino estas bela, sed la knabo povus esti via. - La ŝejko estis sufiĉe progresema laŭ siaj opinioj, kredante, ke la edzino povas bone amuzi sian bone nutritan korpon en juna sklavo.
  - Malgranda kaj fragila! Ni ankoraŭ ne havas la saman paron? demandis Demetra.
  - Bedaŭrinde, ne estas! Ni rigardu la junan deĵoron, kiu estis sendita al ni el najbara lernejo. La ŝejko rikanis.
  - Eble estas pli bone lasi ilin kreski! Kaj tiam ni mortigos ĉiujn niajn kaptitojn tiel. - Neatendite, la edzino de la nobelo montris kompaton.
  - La novaĵo pri la sklava ribelo estas tro ĝoja kaj mi volas ĝin plene festi. La grandulo skuis sian stomakon.
  - Krom se, kompreneble, Etimon ne antaûos vin! - klakis la dika sinjorino.
  - Tia neaĵo! Des pli bone ni nun ekstermu ĉiujn gladiatorojn kaj senigu la malsaĝulon de la spektaklo. Venu novuloj! La ŝejko grumblis.
  - Ĝi ne estas ĝuste novuloj. - Demetra lekis ŝiajn lipojn
  La gongo denove sonas kaj la militistknaboj elkuras en la arenon. Ili aspektas proksimume dek kvar aŭ dek kvin jarojn aĝaj, kun sufiĉe larĝaj ŝultroj kaj brusto. Kiel la antaŭaj batalantoj, li faras kapsaltojn kaj kuras sur siaj manoj. Jam elkurinte al la podio, ili surmetis armilojn, kaskojn, brustan kirason, ŝildojn kaj glavojn. Unu havas rektan klingon, dum la alia estas kurba kiel sabro. Reliefo premas malfermita kaj cikatroj estas videblaj sur ĝi. La knabo staranta dekstre resanigis tranĉojn kiuj trairas lian bruston en tri linioj.
  La haŭto estas riĉe oleita kaj brila.
  La administranto anoncas.
  - Famaj batalantoj Fudoros kun kurba sabro kaj Saflorov kun rekta glavo agas en la ringo. Fudoros havas ses batalojn, Saflorov havas sep. Ĉiuj iliaj rivaloj estis aŭ mortigitaj surloke aŭ mortpikitaj per la decido de la homoj. La intendanto montris al la publiko per la fingro. Denove estis tiuj, kiuj deziris veti je la veto. La ŝejko grumblis.
  - Cent oraj moneroj por Saflorov.
  Vetoj estis rapide finitaj, la nobeloj ĵuris. Du eĉ batalis. Unu plaŭdis glason da vino, la alia trafis dikan kruron en la vizaĝon. Geters kaj gardistoj rapidis por trankviligi la furiozan publikon. La edzino de la ŝejĥo, impereca, senprudenta, dika bojis:
  -Antaŭen! Mortigu!
  La gladiatoroj konverĝis. Ĉi-foje, ili prenis sian tempon, provante unu la alian per zorgemaj batoj. Dum la glavoj koliziis, ili fajreris iomete, kaj la ŝildoj tremis. La publiko ne tre ŝatis ĉi tiun singardon, ŝi hurlis pro malkontento, ostoj flugis al la batalantoj. Ŝejĥo renversis la pleton, tute kovritan per vino kaj marmelado. Tiam li kraĉis kaj kriegis kolere.
  - Se vi ne batalas, mi pendigos vin renverse. Pluraj puŝantaj sovaĝuloj "Janiĉaroj" elkuris sur la podio, ili svingis lancojn, montrante pikojn en sia malfermita dorso. Saflorov iris en la ofensivon, atakante furioze, li piedbatis sian ekvivalenton en la genuon. La adoleskanto retropaŝis, lia glavo iomete flanken, lia kontraŭulo tranĉanta trans la bruston. Malbone ŝraŭbita telero falis al la fundo. La sekva puŝo lasis profundan markon sur la haŭto, dika sango elverŝis. Fudoros retropaŝis, unu el la harplenaj batalantoj piedbatis lin en la krurojn. Kaj kiam la knabo hezitis, Saflorov batis la kaskon kun tia furiozo, ke li ŝanceliĝis kaj kolapsis. De la cerbokomocio, la "kasko" forflugis, rivelante blankan kapon kun ŝvelinta tubero sur la frunto. Saflorov metis sian klingon al sia nervoze leviĝanta brusto. Li ekrigardis la "publikon".
  Atendante signon. Kiam la plimulto trakuras iliajn harojn, tio signifas mortigi, kaj kiam ili kunigas siajn manplatojn en kastelon, tio signifas havi kompaton.
  Tamen, kompato ne estis legita en la ferocaj vizaĝoj. Preskaŭ ĉiuj, eĉ virinoj kaj adoleskantoj, kuris la manojn laŭ la gorĝo.
  -Morto! Batu lin!
  La edzino de la ŝejĥo moke bojis.
  - Li eliris tro malmultekoste. Donu ĝin al mi por unu nokto.
  Saflorov hezitis, malpeze premita sur la nuda brusto de la venkita adoleskanto, elfluis sangoguto. Tiam li malespere forĵetis sian glavon:
  -Mi ne povas! Li estas mia amiko.
  La bruo tuj estis interrompita, estis morta silento.
  -Kio! - koleris ŝejĥo. "Vi rifuzas mortigi la venkitojn. Ambaŭ en kaĝo, post kio estos terura torturo antaŭ la tuta gladiatorlernejo.
  La militistoj alsaltis al Fudoros, ŝprucis akvon sur lian vizaĝon, kaj poste, por pli rapide rekonsciiĝi, ili bruligis lian nudan kalkanon per ruĝe varma fero. La knabo kriegis, eksaltis kaj tuj ĵetis du lasojn ĉirkaŭ lian kolon. Saflorov provis rezisti, li batalis kontraŭ dekduo da glavoj samtempe, timo donis al li forton. Sed unu el la pafistoj trafis lian kruron per sago. De la veneno, la junulo estis paralizita, sed ne mortigita. Ili ligis ilin ambaŭ kaj metis ilin en kaĝon. Saflorov estis pikita en la ripojn per ruĝvarma bastono, la haŭto ekfumis, la batita knabo firme eltenis la injektojn. Sed ŝajne la torturo de du malobeemaj knaboj estis prokrastita por deserto.
  La edzino de la ŝejko ekbrilis per siaj okuloj:
  - Ili devas esti mia edzo. Vi scias, ke mi estas kreema.
  - Mi scias, sed nur rigardu, mi povas ĵaluza. La uloj estas belaj kaj jam povas edziĝi. La ŝejĥo rikanis.
  - Plej verŝajne, eĉ edziĝinta! Ja ĉi tiuj estas la plej fortaj kaj sanaj sklavoj, kiuj devus esti fruktodonaj! La dika virino palpebrumis.
  - Gladiatoroj estas la koloro de kaptiteco! Tio estus turmenti iliajn edzinojn. La ŝejko rikanis.
  - Ni sukcesos! Cetere, knabinoj denove.
  Nun la virinoj devis batali. Du duonnudaj divoj en la samaj lumbotukoj eniris la arenon. Ili estis katenitaj ĉirkaŭ la kolo per ĉeno - ne disŝireblaj. Armiloj Du ponardoj en ĉiu mano. Klare la batalo estos furioza kaj ne tro longa. Unu knabino estis bela, la alia nigrahara, ambaŭ kun sufiĉe longaj kolharoj.
  -Al batalo! tondris la brutulo.
  - Mi ne vetos! - bojis la edzino de la ŝejko. "Ĝi fariĝis malbona antaŭsigno.
  La kompatindaj virinoj kunvenis. Estis terure, unu preskaŭ tuj havis la stomakon malfermita, la alia estis vundita en la brusto. Daŭrigante tranĉi, la knabinoj piedbatis per siaj piedoj, turmentante sian karnon. Multe da sango fluis kaj ili ne povis foriri kaj forkuri. Fine, unu el ili tute distranĉita kolapsis ĝis ŝiaj genuoj. La nigraharuloj ridis, penante fini, poste trafis insidan baton de malsupre sub la ripojn. Ĝemante, ŝi ankoraŭ sukcesis bati la krimulon sur la dorso de la kapo. Ambaŭ belaj mutilitaj virinoj kolapsis sur la gruzon, tremis plurfoje, frostiĝis. Viluloj "Janiĉaroj" alkuris al ili kaj pikis ilin per ruĝ-arda fero. La militistaj knabinoj ne moviĝis.
  - Denove, neniu veto ne funkciis. Ambaŭ estas mortaj.
  La spektantaro estis seniluziigita, kvankam vidi la murdon mem estas tre agrabla. Sed ĝis nun neniu venkis.
  En ĉi tiu situacio, nur nova batalo povus savi la kazon. La facila varmigo finiĝis kaj estas tempo por seriozaj komercoj.
  Dek kvin gladiatoroj en oranĝaj tunikoj kun truoj en ili, tri nigraj plumoj sur siaj ŝlimoj, mansvingis en la arenon. Ili estis armitaj per mallongaj, kurbaj glavoj; en la manoj ili tenis malgrandajn kvadratajn ŝildojn kun konveksa surfaco, iliaj kapoj estis protektitaj per kaskoj sen viziero. Tiun grupon sekvis batalantoj en helruĝaj tunikoj, la sama kun mallongaj, sed rektaj glavoj, kun malgranda ronda ŝildo kaj fera mankateno kovranta la dekstran manon, kiu ne estis protektita per la ŝildo, kaj genuokapo protektanta la maldekstran kruron. Verdaj plumoj sur glitigaj kaskoj kompletigis la bildon.
  Starante unu kontraŭ la alia, ili riverencis. Ĉi-foje la vetoj estis faritaj por multe pli grandaj sumoj, oro fluis de mano al mano.
  -Ne povas esti, ke ili ĉiuj estis mortigitaj! diris la edzino de ŝejko. Iu certe venkos!
  - Do vetu, ĉi tiu estas la lasta batalo. Vidu, jam estas lumo! - diris la laca ŝejko kun kolero.
  - Tiam estos serioze! Mil oraj draĥmoj sur ruĝa. - Sibilis la dika virino.
  - Kaj kial sur ili? - Kial ili? - Dufoje ripetis, surprizita, nobelo.
  - Ĉar la okuloj estas pli malbonaj!
  La direktisto ion kriis. Aŭdiĝis kraketado de trumpeto. Eĉ la torĉoj flagris kvazaŭ la monstroj havus ion en siaj okuloj.
  Konversacioj, bruo, ridado, ĉampado ĉesis: ĉiuj okuloj estis fiksitaj sur la batalantoj. La unua kolizio estis terura: meze de la silento, kiu regis, akre sonis la batoj de glavoj sur ŝildoj. Plumoj, pecetoj de kaskoj, pecoj de frakasitaj ŝildoj flugis trans la arenon dum ekscititaj, anhelantaj gladiatoroj frapis unu la alian per bato post bato. Eĉ ne tri minutoj pasis de la komenco de la batalo, kaj jam sango estis verŝita: kvar gladiatoroj tordiĝis en agonio, kaj la batalantoj tretis ilin sub la piedoj. Unu el tiuj, kiuj kuŝis ĉirkaŭe, kaptis sian kunulon je la kruro kaj turnis la piedon. Li flugis malsupren, disŝirante sian brakon.
  La edzino de la princo, nesatigebla Demetra, ĵetis ronĝitan oston en la ringon.
  - Ruĝaj se vi venkos, mi donos al vi glason da vino!
  Kiel ofte okazas, la malo okazis, la plej granda batalanto de la teamo, por kiu Demeter enradikiĝis, pleniĝis. Tri glavoj tuj trapikis larĝan bruston, kaj malkonvene prenita osto restis en la mano de la malbonŝanca ĉefo.
  Spektantoj kun ĝojo kaj streĉo sekvis la sangajn sortoŝanĝojn de la batalo. Ili kriis kiel grego da vunditaj virbovoj. La loka elito furioze, furiozis, gajigis la batalantojn. La vicoj de la gladiatoroj maldensiĝis, la batalo disiĝis en apartaj bataletoj.
  En ĉi tiu momento, kiam la eminenta publiko ĝuis kaj sincere "freneziĝis" lekante sangon, la kuraĝaj ribeluloj mortigis la dormemajn gardistojn. Pobedonostsev, kune kun manpleno da bravuloj, disbatinte la korpogardistojn, la unua enrompis en la palacon.
  La bruo de la alproksimiĝo de la ribelantoj devigis la batalon esti interrompita. La nobeloj, ŝanceliĝante, provis preni siajn glavojn. La juna ribelestro kriis laŭte:
  - Kion mi vidas! Vi mortigas unu la alian, por la amuzo de la kanajloj! La reviviĝintaj bastardoj, kiuj eĉ ne kapablas levi glavon, iliaj ventroj tro enmiksiĝas. Se al vi konserviĝis almena ero de fiero, forigu ĉi tiun abomenaĵon.
  La gladiatoroj ŝajnis atendi ĝuste ĉi tion: ili rapidis al la grasega grego.
  La servistaj sklavoj flankensaltis, ne volante morti pro la malamataj mastroj, kaj la knaboj eç komencis îeti pletojn kaj nutraîon al la altranguloj.
  Demetra kriis:
  - Mortigu ilin ĉiujn!
  Tiam kristala vinglaso falis sur ŝian kapon, batante la hundinon.
  Sorĉisto estis kolera. Ŝi tranĉis la riĉajn civitanojn de la urbo, hakante ilian viandon.
  Ĝi ne estis malfacila, sed ĝena. Apud li batalis la konstanta kunulo de Pass. Beko ne postrestis, kaj la gladiatoroj venĝis sur siaj prizonestroj.
  Malgajaj sklavoj levis la intendanton sur hoko, ili kriis:
  - Ni estas niaj! Sklavoj same kiel vi!
  - Do pruvu ĝin per glavo! - ŝi kriis, do la kandeloj sur la lustroj de la Sorĉisto tremis.
  La ŝejko provis forkuri, sed Bik stumblis lin kaj verŝis mielon sur lian kolumon:
  - Nu, kie vi estas bezonata. Neniu spicado.
  Solntslav detranĉis la kapojn de du nobeloj samtempe kaj dispremis la makzelon de tria per sia genuo. Tamen eĉ ne plu estis ŝajno de batalo, nur la sklavoj venĝis. La restaĵoj de la gardisto fuĝis, kaj la festenantoj, eĉ en sia plej bona formo, ne reprezentis seriozan militforton. Ili ĉiuj estis mortigitaj antaŭ ol Vedmakova malvarmetiĝis. Nur la ĉefŝejko ankoraŭ vivis, Bik tiris siajn harojn. Vedmakova forpelis la malprudentan knabon:
  - Ĉi tiu estas nobla homo. Ni eble estos utilaj!
  . ĈAPITRO #12
  La germanoj daŭrigis sian atakon kontraŭ Stalingrado. Ŝajne restis sufiĉe, sed estis nekredeble malfacile preterpasi la lastan. Eĉ la amasa uzo de "Sturmtigers" ne helpis. Kvankam la detruo de jetbombistoj kaŭzis enorman. Alia rimedo estis napalmbomboj.
  La bataliono de knabinoj maldikiĝis, sed la belulinoj ankoraŭ batalis. La 20-an de oktobro neĝis, kaj la belulinoj estis ĉiuj nudpiedaj. Ili lasas graciajn spurojn sur la blanka litkovrilo.
  Belaj knabinoj, ruliĝis iomete en la neĝo kaj fariĝis pli puraj. Matryona, post kiam ili kaptis Serjoĵka, ne povis trovi lokon por ŝi mem. Ankoraŭ por perdi tian lertan kaj belan knabon. Kaj kio atendis lin en faŝisma kaptiteco? Unue torturo, kaj poste la mortopuno!
  La knabo ja estis proksime al pafita, sed finiĝis en la minejoj. Laboro dek ses horoj tage, kaj magraj porcioj, la vipo de la kontrolisto atendis Serjoĵka.
  Pli precize, la knabo jam estas ŝtonminejo, kaj tie laboras forte kiel azeno. Sed estas multe pli varma subtere ol sur la surfaco. Kaj la militistoj, por ne frostiĝi, estas devigitaj salti kaj kuri. Kaj la knabinoj batalas. Jen la potenca tanko "Leono". Li havas 150 mm pafilon, pli efikan kaj praktikan por bataloj en la grandurbo. La Fritz amas ĉi tiun tankon ĉar ĝi estas bone protektita de ĉiuj flankoj.
  "Muso" ŝteliras iom malantaŭe. La germana maŝino malpli ol ducent tunoj, ankaŭ estis armita per 150-milimetra kanono kaj sepdek kvin. Tiel pli praktika. La nombro da maŝinpafiloj pliiĝis al kvar, kaj ne estis facile proksimiĝi al la tanko.
  Anyuta, Maria kaj Alla provas krevigi la mastodonton kune. Zorge elektita al li.
  Anyuta kantis kun entuziasmo:
  - Kiel ni vivis batalante, kaj ne timante morton... Do de nun, vi kaj mi vivos! Kaj en la stelaj altaĵoj, kaj monta silento, en mara militado kaj furioza fajro! Kaj en furioza, kaj en furioza fajro!
  "Maus" estis la plej malfrua modifo, per ses maŝinpafiloj, du koaxial kun bareloj, kaj kvar turnitaj sur ĉarniroj.
  Maria, rampante tra la neĝo, siblis:
  - Ni neniam rezignos! Ja Jesuo, la Plejalta Dio, estas kun ni!
  La knabino, pliproksimiĝante, ĵetis eksplodan pakaĵon al la Musa raŭpo. Ĝi bruis, sub la ŝildo, kaj la vojeto krevis.
  La knabinoj ĝojkriis:
  - Akiru faŝiston!
  Alla svingiĝis kaj ĵetis fragmentigan obuson al la Fritz. La faŝisto estis ĵetita supren de eksplodema ondo, kune kun li la kapoj de du nigraj batalantoj el la koloniaj trupoj estis forŝiritaj.
  La ruĝhara belulino fajfis:
  - Por la Patrujo kaj Stalino!
  Anyuta denove ĵetis la eksplodaĵpakaĵon... Ĉi-foje ne tiel sukcese, ĝi trafis la kirason kaj eksplodis sur la surfaco de la ŝtala ŝelo.
  La knabino ĉagrenita diris:
  - Ho, mi ŝmiris!
  Kaj rampis por nova parto de memfaritaj eksplodaĵoj. Ŝiaj rondaj kalkanoj, ruĝaj pro la malvarmo, flagris. Preskaŭ nuda knabino, rampanta en la neĝo, iom malkomforta. Sed estu pacienca. Precipe kiam okazas senŝeligado, la neĝo degelas.
  Anyuta eĉ kantis:
  - Mi scias, la malvarmo baldaŭ malaperos,
  La rivereto brue rapidas...
  Kaj ili jam kuras tra la flakoj -
  Nudpiedaj knabinoj!
  La knabino pafas, kaj la arabo el la koloniaj trupoj kolapsas. Malamikaj provoj agi en grupetoj kaŭzas gravajn perdojn.
  La mallonga kanono de la Muso denove pafas fragmentiĝon. Konkoj krevis ie en la fumo. Kaj multaj paŭzoj...
  La germanoj preskaŭ kaptis Stalingradon... Restas tre malmulte. Sed ĝuste tio malebligas al la Germana Armeo uzi grandajn bombojn kaj pezan artilerion. La Fritz lasis antaŭeniri fremdulojn, kiuj ne bedaŭras.
  Maria pafis sian fusilon. La faŝisma soldulo kolapsis kaj ruliĝis super la ŝtonoj de la ruinoj.
  La knabino frotis siajn nudajn mamojn per skarlataj cicoj. Ili tute vestis la militistojn - ili saltas en la pantaloneto. Sed aliflanke, estas preskaŭ neniuj sukcesoj sur ili. Ŝajne nudeco, iel precipe protektas la belaĵojn. Ĉar ili kapablas travivi en tia infero!
  Alla forskuas miksaĵon de neĝo kaj koto, kaj denove pafas. Ĝi trafis nigran soldaton rekte en la okulon. Malbona hundino, diru nenion.
  La tri knabinoj denove alproksimiĝas al Muso. Estas malfacile penetri aŭton, kiu havas tian dikan kirason de ĉiuj flankoj. Sed la militistoj estas plenaj de optimismo. Se vi ne povas trarompi la ŝelon mem, kial ne forŝiri la barelon.
  Alla, piedbatante malpurajn terpecojn per siaj nudaj piedoj, kantis:
  - Nia vero, nia vero... Kiel la sunradioj! Nia morgaŭ estos hela, riveretoj fluos el la montoj!
  Militistoj longe estis armitaj per kaptitaj MP-44. Ĉi tiuj sturmpafiloj havas longan atingon. Beleco memfide fajro. Nigruloj denove falas. Ili pafas fontojn de skarlata sango.
  Maria, pafante, kun fusilo kaj kaptita maŝinpafilo sur la ŝultroj, kantis:
  - La insida araneo akrigis sian pikon,
  Kaj li trinkas sanktan, rusan sangon el Rusio!
  Ĉio estas malgranda kaj malgranda por lia kontraŭulo, li mortigos,
  Kiu amas Rusion!
  Amo al Rusio!
  La knabino sendis kuglon en la diversajn "gardistojn", kiu grimpis el la fendoj. La belulino ridetis, ŝia vizaĝo, kvankam malgrasa, konservis sian ĉarmon kaj ĉarmon.
  Ĝenerale, ĉiuj knabinoj en sia bataliono estas belaj. Ĉi tie, ekzemple, la tatara serafoj. Ŝia patro estas tataro, sed ŝia patrino estas el Belorusio, kaj de ŝia Serafima heredis hararon la koloron de matura tritiko. Ankaŭ bela knabino, nudpieda, kaj preskaŭ nuda. Kaj li pafas de kaptita maŝinpafilo, en mallongaj eksplodoj. Kaj sur ĝi rampas faŝistoj el aliaj trupoj.
  Serafima pafas sufiĉe precize. Apud ŝi kuŝis la orhara Maria. Ambaŭ knabinoj pafas kaj kantas.
  - Patrujo! Maria komencis...
  - Kaj la armeo! - Daŭrigis, pafante Serafimojn.
  Maria tweetis:
  - Ĉi tio...
  Gvidante la fajron kaj trafante la koloran, Serafim raportis:
  - Du stangoj!
  Maria ridetis kaj pepis:
  - Sur la...
  Serafmoj ekpafis kaj aldonis:
  - Kiu...
  Maria detranĉis kvin, daŭrigis:
  - Atendu!
  Serafim, pafante, salutis:
  - Planedo!
  Maria, pafante, pepis:
  - Brusto...
  Serafmoj, pafante, ronronis:
  - Protektu...
  Maria frakasis la kapon de la faŝisto kaj eldonis:
  - Ni vi....
  Serafmoj tranĉantaj la naziojn per kugloj, siblis:
  - Lando!
  Maria, sendante bone celitajn kuglojn, pepis:
  - Ĉiuj....
  Serafim, pafante pli kaj pli precize, aldonis:
  - Homoj!
  Maria, ĵetante de la frunto siajn orajn malpurajn harojn, kantis:
  - Rato...
  Serafim kuglo, kaj sendante pafojn, donis:
  - Viaj...
  Maria, batante la faŝiston en la gorĝon, daŭrigis:
  - Varme!
  La blonda tataro, sendante pafojn, daŭrigis:
  - Nuboj...
  Maria precize pafante, aldonis:
  - Bone!
  Serafmoj, rikanante, pepis:
  - Nu kaj...
  Maria, precize pafante, grumblis:
  - Sunon!
  Serafmoj, draŝante eksplode, siblis:
  - Zoy!
  Maria daŭrigis ridante.
  - Aŭtomata...
  Serafmoj, kvazaŭ pafante, bojis:
  - Nather...
  Maria aldonis bone celitajn pafojn:
  - Ŝultro...
  Serafim aldonis ridante:
  - Soldato!
  Maria entuziasme kantis, pafante:
  - Mi fosos...
  Serafima, gvidante batalan fajron, aldonis:
  - Tombo...
  Maria terenbatis la afrikanon kaj daŭrigis:
  - Kontraŭulo!
  La knabinoj estas sen municio. Kaj ŝi estis devigita kuri rapide por kovrilo. Provizo trans Volgo estas tre malfacila. Konstanta bombado kaj senŝeligado. Jen venas kompanio de plifortigoj de la alia flanko.
  Fontanoj de ŝprucaĵo kaj fragmentoj bolas ĉirkaŭ la boatoj. Stormtroopers muĝas en la ĉielo. Ĉi tie la Focke-Wulfs flugas enen. Kaj ili ĵetas bombojn.
  Pluraj boatoj disiĝis. Sovetiaj soldatoj dronas kaj mortas.
  La malamika artileria fajro estas tro densa.
  Eĉ nokte, la Fritz tenas ĉion sub fajro. Kaj iliaj plonĝbombistoj estas eluzitaj. Inkluzive de la avo de Yu-87. Kvankam reagaviadiloj jam iris en la serion.
  Jen la legenda sovetia Yak-9. Li batalas kontraŭ germana ME-309. Interkonsentita manovro, kontraŭ rapideco kaj armiloj. La germano provas venki la sovetian aŭton ekde la unua voko. Sed li ne sukcesas. La jako, siavice, strebas iri en la voston, sed la nazio foriras pro alta rapideco.
  Pli rapida germano, kun pli fortaj armiloj, kontraŭ pli manovrebla ruso. Sed la rapida flugo daŭras. La faŝisto uzas sep pafpunktojn kontraŭ sep, kaj tuŝas la sovetian aŭton. Ŝi perdas rapidecon kaj komencas fali.
  Ĝi eligas fumojn. Kaj la motoro estas ŝaltita...
  Kio estas ĉi tiu milito! Estas malfacile kontraŭbatali maŝinon tiel potencan en armilaro kiel la ME-309, en kiu sep pafpunktoj kompensas troan pezon kaj malbonan manovran kapablon.
  Alta rapido permesas al la faŝisto iri en plonĝon, kaj la frunto de la germana batalanto estas bone kirasa.
  Anyuta denove provas subfosi la Muson. La knabino riskas sian vivon. Ŝi jam estas tute gratita, nuda rampanta tra la fortikaĵoj. Ĉiu beleco en grataĵoj kaj pisuga. Sed tiam li ĵetas obuson kun pakaĵo alkroĉita al la eksplodo. Ŝi eĉ estas trafita per eksplodo de maŝinpafilo. Gratas la ŝultron de la belulino.
  Sed aliflanke, la eksplodema pakaĵo trafis la muzelon de 150-mm-kanono. Kaj la germano jam ricevis gravan damaĝon. Kun granda malfacileco, la aŭto moviĝas de sia loko, kaj rampas reen al la loko de siaj soldatoj por leki siajn vundojn.
  Focke-Wulfs kaj pluraj TA-152 aperas sur la ĉielo. Ili komencas senŝeligi la sovetiajn poziciojn. Paro da la plej novaj HE-183, atakaj veturiloj, ankaŭ aperis. Tiuj ĉi vulturoj atingis rapidojn de ĝis okcent kilometroj hore, kaj estis preskaŭ neeble bati ilin.
  La knabinoj repafas al la germanoj. Ĉiam ekzistas ŝanco hoki la malamikon, malgraŭ la potenca protekto de atakaviadiloj de terfajro.
  Anyuta kaj Alla prenis la kaptitan Luftfaust. Ĉi tiu armilo, konsistanta el naŭ interkonektitaj dudek milimetroj senrepuŝo.
  Vi povas pafi kiel malgranda kontraŭaviadila pafilo.
  Kaj la militistoj montras al la malamiko. Ili glate premas la komencon... Ambaŭ belulinoj ripozigis siajn nudajn piedojn sur la rubo, sentante glatan revenon.
  Focke-Wulf per ses aerpafiloj, komencas fumi - lia ventro estas ŝirita malferma.
  La knabinoj muĝas pro ĝojo:
  - Puck! Lavujo! Celo!
  Aliaj germanaj aviadiloj komencas rondiri super la kapoj de la knabinoj. Belulinoj ĵetas sin en la subterajn trairejojn, evitante Focke-Wulf-raketojn.
  Anyuta ricevis malglatan kalkanon kun brileto. La knabino murmuris:
  - Ho inferaj flamoj!
  La plando de la knabino estis kovrita de veziketoj kaj dolore dolora. Mi volis piki ion malvarman.
  Kaj sur la surfaco, la interspacoj daŭras. Neĝo siblas el la flamoj, ruinoj disŝiriĝas. La germanoj inundis la poziciojn per fajro, sed estas tre malmulte da senco de tio. Militistoj kaŝis sin kiel musoj en vizonoj. Lasu ilin gladi sin.
  Alla flustris en la orelon de Anyuta:
  - Mi pensas, ke baldaŭ la nazioj fine elĉerpiĝos. Ili havas multe da forto, sed en Stalingrado ili ne havas ŝancon turniĝi!
  La blonda knabino fiere respondis:
  Ni estas ĉi tie kiel tricent spartanoj! Ni reflektas la superajn fortojn de la malamiko!
  Ruĝhara Alla ridis kaj palpebrumis al sia kunulino:
  - Kaj vi ne ĉirkaŭiros nin!
  Kiam la knabinoj atingis la surfacon, la atako finiĝis. Novaj nigraj piedsoldatoj aperis. Ili grimpis antaŭen, kaj la knabinoj devis malfermi fajron, devigante la malamikon fosi la teron per siaj nazoj.
  Denove, la "Leonoj" kaj "Tigroj" iris en batalon. La germanoj provis premi la sovetan armeon per pezaj tankoj. De tempo al tempo pluvis konkoj. La pli vundebla "Tigro" provis ne disiĝi de ĝiaj formacioj. Morteroj bruis ankaŭ.
  La knabinoj pafis al la germanoj kaj iliaj solduloj. Batitaj kontraŭuloj. Alla kaj Anyuta pafis duope. Malamikaj muzeloj aperis kaj ekloĝis. Tiam nova tavolo de progresantaj malamikoj.
  La knabinoj kantis dum la batalo.
  Alla komencis pafante:
  - Antaŭ ol...
  Anyuta, pafante, daŭrigis:
  - De vi...
  Alla lupanuv aldonis:
  - Legio...
  Anyuta, detranĉinte tri, silentis:
  -Malamikoj...
  Alla, najlante kontraŭulojn, ekbalbutis:
  - Ili....
  Anyuta, malkonstruinte duonon de la kranio de la arabo, daŭrigis:
  - Ili volas...
  Alaho, disbatante la malamikon, daŭrigis:
  - Vi...
  Anyuta, pafante, siblis kolere:
  - Disŝiru...
  Alaho, trarompinte la kranion de la arabo, grumblis:
  - Detruu...
  Anyuta, daŭre najlante, siblis:
  - Notoj...
  Alla, kvazaŭ pafante, fajfis:
  - Ne timu...
  Anyuta, pafante precizan pafon, grumblis:
  -Malamiko...
  Alla, pafante kiel kaŝpafisto, daŭrigis:
  - Ŝtikov...
  Anyuta, pafante plu, bojis:
  - Povas...
  Alla, sen ĉesi pafi, siblis:
  - Forto...
  Anyuta, pafante furioze, grumblis, korektante sian amikon:
  - Kuraĝo...
  Alla, en malmola ekstazo, pafinte la kapojn de la afrikanoj, bojis:
  - Forto...
  Anyuta, galopante pro fajro, siblis:
  - Pliigas...
  Alla, skuante siajn ruĝajn buklojn, daŭrigis:
  - Kaj kontraŭuloj...
  Anyuta, batinte la arabon en la stomakon, eligis:
  - Tuj...
  Alla, pafante per ĉiuj kalibroj, bojis:
  - Detruu...
  La knabinoj enspiris. Kaj pafinte iom pli, ili kriis:
  - Ni estas la kavaliroj de la kaŝpafilo, sonoras la voĉo de la murdo!
  La ondo de puŝado, koloniaj trupoj iom trankviliĝis. La nazioj denove movis la tankojn antaŭen. "Tigroj" -2 aperis kun siaj longaj muzeloj, kaj pafis obusojn al ĉio, kion ili sukcesis rimarki.
  "Tigro" -2 havis la originan formon de la turo kaj la deklivoj de la kirasaj platoj de la flankoj. Ĉi tio igis lin iom pli tenacema. La inaj militistoj denove elektis la spurojn de la tanko kiel sian celon. La faŝisto devis esti kiel serpento en pato.
  Anyuta ĵetis eksplodan pakaĵon, disbatante la antaŭan rulilon de la "Tigro" -2 kaj kantis:
  - Mi renkontis vin kun donaco... Kompreneble, mi skizis lokon en la ĉerko!
  Alla siblis, feliĉe ĵetante grandan eksplodan pakaĵon al la faŝisto:
  - Sed Pasaran!
  Kaj de la eksplodo, la longa muzelo de la germana tanko tordis. Kaj la Reĝo Tigro komencis returni sin. Denove, la faŝisto estis grave vundita. Alla prenis ĝin kaj bojis, ĵetante pecon da vitro per la nudaj piedfingroj:
  - Esti vi en kverka ĉerko!
  La glaso, preterfluginte, alteriĝis ĝuste en la gorĝon de indiano, el inter la koloniaj germanaj trupoj.
  Anyuta palpebrumis al sia kunulo kaj kantis:
  - Mi trempos mian kapon en ĉi tiun barelon! Mi trempos ĉiujn!
  Alla pafis eksplodon de mitralo. La germanoj estis sub atako denove. La knabino siblis:
  - Ni povas fari ĉion! Kaj ni venkos!
  Anyuta pafis sian fusilon kaj diris:
  - Granda venko atendas! Niaj avoj estu en gloro!
  Alla faris kapsaltojn kaj ruliĝis, turniĝante kiel kristnaska arbo. La knabino kantis per palpebrumo:
  - Sinjoro sukceso, kien vi iras... Sinjoro sukceso - ridas la faŝistoj...
  Germanaj tankoj, ne ŝparantaj obusojn, pliigis sian fajron. Ili verŝis siajn krevigajn donacojn. Kaj ili alproksimiĝis al la sovetiaj pozicioj, penante eviti breĉojn.
  Anyuta, uzante draton, kiel la kaptito Serjoĵka instruis al ili, tiris pezan minon. "Leono" malrapide rampis ĝis la sovetiaj pozicioj. Ĝia 150mm pafilo daŭre kraĉis konkojn. La knabinoj siblis kaj palpebrumis.
  Anyuta kantis:
  - Germanoj-piproj, faŝistoj-nazioj... La fino de pacifisto atendas vin!
  Alaho diris kun rideto:
  - Pacifismo... Eĉ estas stulte paroli pri pacifismo, kiam temas pri la nazioj!
  Anyuta trafis la ponton de la nazo de arabo de la kolonia gardisto per bone celita pafo kaj pepis:
  - Kaj ili estas kriplaj en pensado ... Kaj en militaj aferoj ili ne estas tiom fortaj! Baldaŭ ni forviŝos ilin de la vizaĝo de la planedo Tero!
  Alla donis alian eksplodon, frotis siajn nudajn mamojn sur la gruzon kaj kantis:
  - Mi estas rusa kavaliro sur la genuoj de sovaĝuloj... Mi forbalaos la malamikojn de la Patrujo de sur la Tero!
  La ruĝhara belulino palpebrumis, rigardante supren al la ĉielo. Tie turniĝis "Framoj", germanaj artileriistoj.
  Ŝteliĝis, de tempo al tempo, blokiĝante en la ventoŝirmilo germana "Leono". Kaj lia pafilo daŭre kraĉis.
  Anyuta, movante minon sub la spurojn de germana tanko, siblis:
  - Por Seriozha ....
  La germano haltis kaj denove pafis. La ŝelo eksplodis malantaŭ la knabinoj.
  Anyuta diris:
  - Konkoj de lakto, kiu havas la cerbon de bebo!
  "Leono" staris iom da tempo. Ĉu la germana sperta skipo sentis danĝeron antaŭe, aŭ ili volis uzi la batalkompleton. Sed la "Leono" staris iom da tempo kaj kraĉis mortigajn konkojn.
  Anyuta notis ke la germana tanko havis pli progresintan pafilon kaj pafis pli ofte ol la KV-2. Kaj ĉi tio, kompreneble, faras ĉi tiun aŭton multe pli danĝera. Anyuta krucsignis sin kaj siblis:
  Ke la malpiuloj iru en inferon!
  Alla pafis al la faŝisto en la suna plekso, kaj bojis:
  - Nia venko estas neevitebla! Kaj ĉio finiĝos bone!
  Ankaû Anûta fortrançis la turkon, kaj kantis:
  - Kvankam, ŝajnas, ke baldaŭ la vivo estos interrompita, kiam problemo frapos ĝian nigran kornon... Ĉevaloj hekas kaj sango fluas kiel rivero, kaj denove la tero foriras de sub viaj piedoj!
  Alla, trempinte la irananon, aldonis:
  - Sed ankaŭ la tero havas sian propran gardiston... Kaj inter la steloj etenditaj al li... Nevideblaj savaj fadenoj por ekzili Hitleron al Kolyma!
  La knabinoj, pafante, kantis unuvoĉe:
  - Ni rompu Adolfon, dolorigos lin! Mi kredas, ke faŝismo estos venkita! Kaj en nia Rusujo aperos la mesio, Sinjoro de la popoloj de ĉiuj landoj!
  Kaj la militistoj daŭre pafis. Sed la malamika infanterio kuŝiĝis, kaj komencis pafi kaj ĵeti obusojn. Faŝismaj hordoj provis elfumi la knabinojn per mortera fajro. Kaj ĵetante multajn grenadojn.
  Alaho filozofie rimarkis:
  - Vi povas preni la nombron en la elektoj, la lertecon en la elektoj sen milito!
  Anyuta ridis kaj rimarkis:
  - Milito estas areo, kie kvalito superas kvanton, elektoj, kiel regulo, estas la malo, kaj ĉi tio estas ŝerco!
  La militistoj iomete retiriĝis, obusoj kaj iliaj fragmentoj verŝis tro dense. Alla eĉ kaptis la ĵetitan donacon per sia piedo kaj reĵetis ĝin. La granato preterflugis kaj trafis la naziojn sur iliaj kaskoj. Kaj kiel ĝi eksplodas...
  Estis kvazaŭ alia ligilo ie eksplodus.
  Alaho filozofie notis:
  - La sorto estas la dua feliĉo, la sukceso estas la tria, sed la unua lerteco!
  Anyuta ridis kaj intervenis:
  - La sorto estas rekompenco por kuraĝo, sed ne por malzorgemo!
  Alla elŝiris la okulon de hinduo el la kolonia armeo kaj siblis:
  - Kiu estas bonŝanca, lia animo kantas!
  Anyuta ridetis kaj pepis:
  - Estas bone, kiam vi estas bonŝanca, tio signifas, ke Dio vin savos!
  La knabinoj estas iom pli spritaj. Tiam la germana "Leono" tamen moviĝis antaŭen, kaj trafis minon. La raŭpo renkontis eksplodeman aparaton kaj estis disŝirita.
  La vundita "Leono" turniĝis kaj ekstaris... La militistoj ĝojis kaj kantis plenpulme:
  - Leono estas kriplulo en pensado, tigro estas fonto de ĉiaj problemoj... Nenio estas pli interesa ol homo en la mondo!
  Anyuta donis longan vicon, nur fremda armeo leviĝis al ŝtormo kaj kantis:
  Ni havas raketojn, aviadilojn,
  La plej forta rusa spirito en la mondo...
  Ĉe la stirilo de la plej bonaj pilotoj -
  La malamiko estos disbatita al polvo kaj malsupren!
  "Leono" ŝajnas esti tre difektita. Ŝi frostiĝis, kraĉante kelkajn pliajn konkojn.
  Aperis facilmova Pantero. Tamen ŝi timis profundiĝi en la poziciojn de la sovetiaj trupoj, sed komencis pafi. Konkoj fajfis super la kapoj de la knabinoj. Kaj ili rompis rubojn kaj fajrojn.
  Anyuta preparis ĵetobuson, preta kapti la momenton, kiam la faŝisma tanko alproksimiĝis je atingebla distanco. Sed ankaŭ ne estas malsaĝuloj en la Pantero. La germanoj pafis, metante obusojn en damtabulo, provante ne maltrafi eĉ unu terpecon. Kaj laŭvorte rastis ĉiun ŝtonon.
  Alla, frapetante ŝian nudan bruston, komentis:
  - La taktikoj de la Fritz estas misa ... Kiom ili atingos tiel?
  Anyuta komentis sprite:
  - Koko bekas grenon post greno, kaj plirapidiĝas multe pli rapide ol porko englutante grandajn pecojn!
  La Pantero pafis pli ol okdek pafojn, kaj post elĉerpiĝo de municioj, turnis sin, reirante al sia kaverno. En ĝia loko, nova mastodoto "Sturmtiger" aperis. La maŝino kovris sian larĝan trunkon per ĉapo. Videblas, tiel, esperante savi sin.
  "Sturmtigr", pafis al la pozicioj de la sovetiaj trupoj de malproksime. Raketo pafis. La tero leviĝis, kaj fajra fonto elverŝis flamŝprucojn.
  La knabinoj apenaŭ pluvivis, ili estis sufiĉe kovritaj. Anyuta eĉ iomete surdiĝis. La knabino subite vidis sin galopanta sur ĉevalo. Kaj ke ŝi komandas taĉmenton, kiu atakis la tataran armeon. Kaj militistoj rajdas sur ĉevaloj kun ŝi. La mongolo-tataroj, nekapablaj elteni la baton, retiriĝas kaj mortas en miloj sub la hufoj.
  Anyuta, aliflanke, svingas du glavojn kaj tranĉas malamikojn. Sed la vizio estis subite interrompita.
  Alla batis sian kunulon sur la vangojn, skuas ŝin, dirante:
  - Nu, ĉio! Nun ĉesu kuŝi ĉirkaŭe!
  Anyuta respondis kolere:
  - Mi ne kuŝis, sed batalis!
  La knabino furioze eksaltis kaj ĵetis obuson. La donaco, preterfluginte, alteriĝis en la muzelo de la tanko "Lev". Ricevinte difekton, la aŭto sulkigis sian pezan kofron.
  Anyuta ekkriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estas la kavaliro de Rus'!
  Alla ekblovis de la maŝinpafilo kaj grumblis:
  - respondis la knabo, sulkante la brovojn,
  Mi volas servi la Sanktan Ruson...
  Lasu sangan maron disverŝi
  Sed Dio povas savi nin!
  Anyuta falis sur la rubon kun siaj nudaj stomako kaj brusto. Ĝuste ĝustatempe, kiam centoj da maŝinpafiloj eksplodis super ŝia kapo. La knabino elŝovis la langon kaj diris:
  - La frenezo de kuraĝaj soldatoj estas la savaĵo de abstruzaj generaloj!
  Alaho konsentis:
  - La soldato estas kuraĝa, la generalo estas prudenta, la malamiko estas ruza, sukceso estas solidareco nur kun saĝa kuraĝo!
  La knabinoj denove malfermis fajron kaj pepis solidare:
  Super li eskadroj
  Muĝante unuvoĉe
  Adolfo estas forta malsaĝulo -
  Plantante Sodomon!
  Alia kirasa "Leono" aperis. Du soldatoj forkuris de li, juĝante laŭ la brunaj vizaĝoj - araboj. Ili provis ĵeti ĉenon sur la hokon por tiri la evoluintan tankon de la batalkampo.
  Alla kaj Anyuta pafis, mortigante la teknikistojn en la sama tempo. La militistoj kantis:
  - Ne detruu vin mem kaj helpu kamaradon, helpu aliajn el la incendio!
  Tri nigruloj aperis. Ili kuregis kun la ĉeno tiel rapide kiel ili povis, sed ankaŭ estis pafitaj fare de la knabinoj. Krome, Anyuta pafis de pafilo, premante la hundon per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ŝi sukcesis trafi siajn kontraŭulojn ege, kiel Robin Hood trafe.
  Alaho rimarkis:
  - La marko ne estas tiu, kiu trafas sukcese, sed kiu maltrafas kun malbonŝanco!
  Anyuta ĵetis obuson per sia nuda piedo kaj siblis:
  - La plej preciza kun la vizio de ponardo povas maltrafi, sed nepardoneble akra menso povas pretergliti la celon!
  La obuso trafis la morteron kaj komencis eksplodi, krevigante la minojn.
  Jes, Stalingrado ne estis facila por la germanoj. Enhavis ilin en ĝi teruran citadelon de morto!
  . ĈAPITRO #13
  La 3-an de novembro, la germanoj ĉirkaŭis Tiĥvin, kaj batalado okazis en la grandurbo mem. La Ruĝa Armeo malrapide retiriĝis. La plej granda parto de la urbo Bakuo jam estis kaptita, la sovetiaj trupoj retiriĝas al la duoninsulo. Erevano ankoraŭ apenaŭ tenas. Stalingrado estas ĉe la rando de detruo.
  Sed tamen, Stalino ordonis al ĉi tiu urbo ne kapitulaci. Batalado disvolviĝis por Astraĥano. En ĉi tiu urbo, la Fritz ankaŭ provas antaŭeniri. Ili peze bombas ĉiujn alirojn kaj detruas la infrastrukturon.
  Venas vintro... Kaj la paso de la milito fariĝas ĉiam malpli antaŭvidebla. Sed Stalingrado ŝajnas ne teni. Provizo tra la Volgo malfaciligas frostiĝi, kaj masiva bombado.
  La 4-an de novembro, naŭdek procentoj de Tiĥvin jam estis prenitaj. Kaj la germanoj alproksimiĝis al la finna teritorio. La sovetiaj trupoj, suferinte signifan damaĝon, ne povis kolekti sufiĉe da forto por maldaŭrigi la malamikon.
  La finnoj kaj marionetaj svedaj trupoj ankaŭ atakis la renkontiĝon. Signifaj fortoj estis uzitaj.
  La 5-an de novembro unuiĝis la germana koalicio kaj la finnaj-skandinavaj trupoj. Tiel, duobla ringo fermiĝis ĉirkaŭ Leningrado. Nova, grava venko por la Tria Regno.
  La 6-an de novembro, batalado daŭre daŭris en la norda sektoro. La nazioj vastigis la koridoron. La situacio estis ege malfacila. En Tiĥvin, la lastaj restaĵoj de rezisto forbrulis. La germanoj lanĉis balistikajn misilojn ĉe Erevano. Liberigis tri prezentojn. Kaŭzis signifan difekton kun viktimoj. Sed fine ili nenion rompis.
  La grandurbo de Astraĥano estis fortranĉita per tero de la resto de la sovetia teritorio. La situacio eskaladis. Novaj germanaj kaj britaj batalŝipoj bombadis Murmanskon. Dum la senŝeligado, la komandanto de la garnizono, kaj multaj oficiroj, estis mortigitaj.
  Ĝi eĉ plimalboniĝis.
  Kaj la 7-an de novembro la nazioj enpenetris en la Volĥov, kaj finfine disbatis Tiĥvin kun la rezisto de la sovetiaj trupoj. Tiel, la interspaco kun Leningrado kreskis akre. Evidentiĝis, ke la urbo en la blokado verŝajne ne pluvivos.
  La 8-an de novembro finfine okazis la long-atenditaj provoj de la tanko Lev-2. La maŝino havis modifitan aranĝon. La motoro, dissendo kaj rapidumujo situis en unu loko kaj antaŭe, kaj la batalsekcio en la malantaŭo.
  La germanoj, sub la gvidado de Porsche, faris la aŭton kun energiaj klopodoj en la datreveno de la puĉo.
  Efektive, danke al pli malalta silueto, konservante la armilaron kaj kirason de la "Leono", la pezo de la aŭto estis reduktita al sesdek tunoj, kun motoro de 1200 ĉevalfortoj. Bataltestoj montris, ke ĝi montriĝis esti tute akceptebla tanko. Ĝuste kion vi bezonas!
  La kombinaĵo de bona kurado kaj kirasaj kvalitoj.
  La Fuhrer tamen ne estis kontenta. Li postulis plifortigi la kirason de la flankoj kaj postaĵo, kaj ankaŭ meti 88-mm-kanonon kun barela longo de 100 EL.
  Alia testveturilo estis la E-100. Ĉi tiu tanko tamen montriĝis tro peza: 140 tunoj, sed ĝi havas bonegan protekton de ĉiuj anguloj kaj la armilaron de la Muso. Ĝenerale, la serio "E" promesis esti ege promesplena. La germanoj ŝajne ne perdis tempon.
  La tanko "Barretoj" kun motoro de 1000 ĉevalfortoj ankaŭ estis pruvita, tamen, la aŭto, tamen, ŝajnis al Hitler ne sufiĉe protektita.
  Montrite dum la datreveno kaj diversaj specoj de aviadiloj. Aparte, atakaviadiloj kaj modifoj de la ME-262. Kaj ankaŭ TA-183. Tuta parado de teknologio.
  Inkluzive de potencaj gaslanĉiloj, ili kapablas malkonstrui tutajn urbojn kaj vilaĝojn.
  Ĉi tie, fakte, ili pruvis tre fortajn sistemojn de detruo.
  La Panther-2 ankaŭ pasigis la testojn, pezante kvindek tunojn, ĝi havis 150-milimetran deklivan alfrontan kirason, kaj King Tiger-pafilon. La flankkiraso estis 82 mm, laŭ angulo. Tia tanko pli-malpli konvenis al Hitler, do ĝi povis elteni tridek kvar en proksima batalo.
  Ĝenerale, la nazioj kombis la menaĝerio.
  Trapasitaj kaj testitaj batalantoj "Gotha" kapablaj atingi rapidojn de mil cent kilometroj hore.
  Resume, ili rezignis.
  Volĥov falis la 9-an de novembro. La situacio atingis sian kulminon. Kaj denove la sovetiaj tankoj provis kontraŭataki.
  Gringeta frostiĝis proksime de la pafilo. "Churchill" -2 staris antaŭ sovetiaj veturiloj kaj kraĉis municion.
  La filino de la Sinjoro Jane kalkulis la sukcesojn. Sovetiaj tankoj malrapidiĝis dum ili veturis en la fosaĵon. Kaj ĉi tion uzis la germana menaĝerio.
  Nicoletta prenis ĝin kaj kantis:
  - La angla militisto ne timas morton,
  Sub la stela ĉielo, la morto ne prenos nin!
  Ĉar leono kun krono kuraĝe batalos,
  Mi ŝarĝos la potencan maŝinpafilon!
  Malania kapjesis aprobe.
  - Estas belege! Kaj ankaŭ ni pagos!
  La pafilo funkciis tre aktive. La konkoj flagris kiel alumetoj lasante konturojn en la aero. Jes, energiaj knabinoj kaptiĝis. Kaj plej grave, preciza.
  Gringeta, kapjesante, sendis ĵetaĵon en la bazon de la tridek kvara gvattureto. Murmuris:
  - Jen morto! Ŝi venos al miaj malamikoj! Kaj mi de nun scias, ke ŝi atendas lipharajn malamikojn!
  Nicoletta diris kun rideto:
  - Ĉiuj bestoj riverencis antaŭ la liphara... Por ke li malsukcesu la damnita!
  Gringeta denove ridis kaj ekpafis, siblante:
  - Mia kuglo estas la plej preciza. Ni certe alvenos tien!
  Nicoletta levis sian montran fingron kaj diris:
  - Pif, Paf - maltrafis! La griza kunikleto forsaltis!
  Gringeta, pafante, kantis:
  Ĉiu elektas por si mem
  Virino, religio, vojo...
  Servu al la diablo aŭ al la profeto
  Ĉiu elektas por si mem!
  Jane balancis la kapon kaj protestis:
  - Ne certe tiamaniere! Naŭdek naŭ procentoj de la kredo de homo estas determinita de naskiĝo, ne de scio. Ĉi tie ni apartenas al la Anglikana Eklezio... Kaj se vi rigardas, sur kiu bazo? Ĉu ĉi tio estas nia elekto?
  Gringeta ridis kaj rimarkis:
  - Mi persone estis en kredanta familio, sed nun mi pli kaj pli emas al ateismo!
  Nicoletta ridis kaj elŝovis sian langon.
  - Ateismo... Tio estas interesa!
  Malanio rimarkis filozofie:
  Kaj malproksime de ĉio! Kiam ne ekzistas Dio, kaj ne ekzistas supernaturaj fortoj, tiam ajna religio estas malvera!
  Gringeta kapjesis, volonte konfirmante:
  - Estas kiel la komunistoj! Ili elpensis la ideon, ke ĉiuj religioj estas nur fantazioj de homoj. Kaj sur tio ili konstruis doktrinon!
  Malanya skeptike kurbigis siajn lipojn.
  - Kaj kio atendas ilin post la morto?
  Gringeta karnovore ridis. Ŝi pafis kuglon, tranĉante la karenon de alia sovetia tanko kaj respondis:
  - Ĉi tie oni povas pensi pri multo... Eĉ la resurekto de la mortintoj fare de la fortoj de la scienco!
  Malania rememoris, ridetante:
  - Mi legis unu libron pri la mondo de la estonteco. Jam ekzistas spaca imperio. Ne estas morto, maljuneco, malsano. Kaj, kompreneble, malsato... Vere, la plimulto de la loĝantaro ne havas laboron, sed sufiĉas por ĉiuj.
  Ekzemple, aŭtoj estas donataj senpage. Kaj estas elektronikaj maŝinoj, per kiuj ili tenas kontakton kun la tuta mondo.
  Nicoletta rimarkis sufiĉe serioze:
  - La progreso estas rapida. Rigardu ĉi tiujn tankojn... Kiel ili progresis kaj fariĝis pli perfektaj. Tamen, "Churchill" -2 ne povas esti komparita kun "Matilda".
  Malania konsentis kun tio:
  - Jes, la tankoj progresis... Ĉi tio estas ŝika!
  Alia atako de sovetiaj tankoj blokiĝis, kaj okazis paŭzo.
  La 10-an kaj 11-an de novembro, la germanoj faris malgrandajn ofensivajn operaciojn, tranĉante angulojn en la nordo.
  Sovetiaj trupoj provis kontraŭataki norde de Stalingrado, sed ne atingis multe da sukceso. Jam estis la lastaj domoj en la urbo. Detruita samtempe, al la grundo. Sed nuntempe Stalino ordonis konservi ĝin ĝis la fino.
  La urbo Bakuo estas preskaŭ konkerita. Sed la naftoputoj brulas kaj inter ili ekis bataloj. La germanoj konstante bombardas.
  La bataloj en Astraĥano estas ĉe sia pinto...
  La 12-an de novembro, la turkoj lanĉis atakon kontraŭ Erevano. La premo estis forpuŝita. La otomanoj suferis. Sed la fau denove estis maldungita. La 13-an de novembro, la germanoj okupis la lastajn kvartalojn de Bakuo - anoncante la kapton de la urbo. Nur sur la duoninsulo, batalado daŭre daŭris, kaj la ĉielo estis nigra de flamantaj putoj.
  La 14-an de novembro, la nazioj komencis la atakon sur Murmansko. Ili uzis artilerion, kaj aviadilojn...
  Stalingrado ekbrulis, sed la redeplojitaj sovetiaj plifortikigoj ebligis teni. Kvankam nur por la rando de la urbo, kaj koste de kolosaj perdoj.
  Dum la atako kontraŭ Murmansko, granda armado de batalŝipoj kolektis, kaj aviadilŝipoj ankaŭ alproksimiĝis. La urbo estis premita kiel rulpremilo de plasmo. Kaj ili bombardis kaj pafis.
  La 15-an de novembro ekmoviĝis faŝistaj trupoj, atakante la urbon, la solan nefrostan havenon en la Arkta Oceano. En la bataloj partoprenis "Musoj", kaj eĉ la tanko "Rat", kiun la nazioj volis praktike provi.
  Tamen, la "Rato" estis iom seniluziiga. Ŝi unue antaŭeniris, kaj poste blokiĝis en la neĝblovoj. Kaj haltis ĉe la rando de la urbo. La germanoj ne estis tute pretaj por la ofensivo. Sed la senŝeligado ne ĉesis. La 16-an de novembro, la nazioj preskaŭ kompletigis la purigadon de petrolo, flamigante putojn. Sed parto de la duoninsulo estis al ili neatingebla, pro la fajroj, kiuj kreskis ĝis la sepa ĉielo.
  La 17-an de novembro, la nazioj kaptis la lastan branĉon de la Volga Delto, kaj tiel blokis Astraĥanon pli ĝisfunde. Bakuo estas delonge fortranĉita.
  Erevano ankaŭ estis sturmita. La urbo estas sur monteto, tre oportuna por defendo, sed estas malfacile sturmi ĝin precipe kun tankoj.
  La 18-an de novembro, sovetiaj soldatoj denove testis la forton de la naziaj defendoj norde de Stalingrado. Tio malfortigis la atakon sur kio restis de la jaro sur la Volgo, sed valoris percepteblajn perdojn.
  La 19-an de novembro, la germanoj ĉesigis la atakon kontraŭ Murmansko pro gravaj perdoj.
  Tiel, la posedita Fuhrer ne povis eltiri iel ajn, multajn splitojn de sia pozicio. La planoj de la nazioj fini Sovetujon antaŭ vintro fiaskis.
  Plej malbone, ĉar Japanio, suspendis la ofensivon, pro malvarma vetero, kaj grandegaj perdoj en laborforto. La nura afero estas, ke la samurajo pliigis la produktadon de siaj propraj tridek kvar kaj licencitaj Panteroj. Kaj ili povus kaŭzi problemojn venontsomere.
  La 20-an de novembro, la germanoj parte estingis la fajrojn kaj malbaris la plej grandan parton de la duoninsulo.
  La 21-an de novembro sovetiaj trupoj denove atakis la germanojn kaj eĉ kojnis kelkajn kilometrojn norde de Stalingrado. La nazioj devis malfortigi sian atakon kaj provi reakiri siajn poziciojn.
  Bataloj, kiel oni diras en tiaj kazoj, estas nur je la nivelo de senhavulo!
  La 22-an de novembro, la nazioj provis antaŭeniri en la regiono de Turkmenio. Kaj marŝinte dek kilometrojn, ili estis haltigitaj. Sed la 23-an de novembro, enkondukinte la brigadojn de la ŝaho en batalon, ili denove avancis. La situacio ege pligraviĝis en la regiono de Centra Azio.
  La 24-an de novembro, ekzistis neniuj signifaj ŝanĝoj en la frontoj ...
  La 25-an de novembro, la nazioj rekomencis la atakon kontraŭ Murmansko. Ĵetis novajn partojn en batalon. Sed estas malmulte da signifo ĝis nun.
  Venis la 26-a de novembro - dek unu jarojn ekde la elektoj al la Reichstag, post kiuj Hitler estis nomumita Reich Kanceliero.
  Por la unua fojo, la plej nova E-100-tanko estis deplojita al la fronto.
  Ĝi estis la batalpraktiko de tia maŝino.
  La tanko aspektis sufiĉe longa, preskaŭ platigita. La longa muzelo de 128mm kanono elstaris de ĝi. Kaj fronta kiraso je angulo de kvardek kvin gradoj. Kaj li estas klinita de la flankoj.
  La E-100-tanko moviĝis danke al la plej nova 1500-ĉevalforta motoro, pli rapide ol la Maus. Kaj la ĵetaĵoj resaltis de li.
  Kaj interne de la aŭto aperis gajaj kvar Magda, Kristina, Gerda kaj Charlotte.
  La knabinoj naskis infanojn por la Fuhrer, kaj lasis ilin sub la prizorgon de specialaj SS infanistinoj.
  Kaj ĵus alvenis ĉe la fronto. La knabinoj estas tre amuzaj. Ili maltrafis la batalojn. Kaj jen nur la okazo esprimi sin. Prenu, fine, ĉi tiun nordan Sebastopolon.
  Kaj establi la dominecon de la Tria Regno en la Arkta Oceano. Kiom longe povas la milito vere daŭri? Kaj la kvar pensas: ĉu almenaŭ io povas ŝanĝiĝi kune kun ili?
  Ne estas tro frosta proksime de Murmansko - la Golfa Kurento izolas. La knabinoj estas en batala humoro. Ĉiu havis paron - knabon kaj knabinon! Do vi povas ĝoji.
  Magda kaj Christina ŝvebis ĉirkaŭ la pafiloj. La tanko estas tute nova kaj facile manipulebla. De la flankoj ĝi estas protektita per 120 mm de dekliva kiraso, kaj plie alia 50 mm ŝildo. Do la aŭto ne povas esti trapikita de ĉiuj anguloj.
  La knabinoj fajfis kanton. Ili estas bonegaj en la koro.
  Gerda komentis kun rideto sur la sukcenaj lipoj:
  - Nun ni havas komunan idaron kun Hitler. Ni estas membroj de la reĝa familio!
  Charlotte ridis dum ŝi rimarkis:
  - Kaj antaŭen - nur nuloj!
  Tanko "E" -100 alproksimiĝis al la sovetiaj pozicioj. Ĉio ĉirkaŭe estis tiel detruita ke pafoj de la sovetianoj estis maloftaj, kaj kutime de malpezaj pafiloj.
  Magda celis sian 128mm kanonon kaj pafis al la sovetia pigo. La mielblonda knabino kantis:
  - Mi estas tigrino, kaj mi ridetas... Kaj la fia tigro disŝiris ĉiujn!
  La sovetiaj kvardek kvin retroiris, pluraj rusaj soldatoj estis mortigitaj.
  Magda ronronis kiel kato:
  - Mi estas superhomo, mia metodo estas simpla... Mi demordos tiujn, kiuj havas vostojn el lano! Kaj tiam la knabino komencis ridi. Nu, same kiel sovaĝa diino.
  La prostituitinoj de Hitler skuis la tankon. Kaj ili mem saltis en aŭtomobilo kun klinita kiraso.
  Sed tiam la militistoj turnis sian aŭton. Charlotte, ĉi tiu beleco kun kuprokoloraj haroj, kiel kanti:
  - Tsok, tsok, tsok ... Rulu la rivereton! La nazia kavalerio manĝis la tutan sablon!
  Kaj post tio, Charlotte, kiel ŝi volas ridi... Ŝi eĉ klakis per la dentoj. Kaj denove la tanko turniĝis. La germanoj malkonstruis la pikdratan barilon. La maŝino, grandeco de Tyrannosaurus rex, obscene grumblis. Kaj la militistoj nudigis siajn belajn kaj karnovorajn vizaĝojn.
  La knabinoj eltenis en si mem kaj naskis infanojn de Adolf Hitler. Kaj tio jam diras ion. Belegaj sorikoj, sed samtempe moralaj idiotoj. Ĉi tie ili disbatis sovetian soldaton, kiu falis sub la radojn. Kaj ili premis 76-mm-kanonon en la teron. Ni veturis super ĝi. Platigita ŝtalo. Militistoj montris figurakrobatikon. La konkoj ŝajnis pli sendanĝeraj ol pizoj, en sonoralo, kiun infano skuas. La venonta kanono kiun la E-100 platigis estis la 85mm.
  Magda ridis.
  - Kaj ni dispremas la rusojn kiel cimojn!
  Kristina korektis sian amikon:
  - Pli kiel ursoj! Urso estas granda besto!
  Ruĝhara Charlotte aldonis, nudigante siajn dentegojn:
  - Kaj denta!
  Germanaj tankoj puŝis sian manieron tra la defendlinioj de la grandurbo. La sovetiaj trupoj batalis tre forte. Ĉiuj prenis la armilojn. Eĉ dekjaraj knaboj batalis en la milico. Estis ankaŭ multaj knabinoj. Ĉiuj loĝantoj kolektiĝis, sed mankis sufiĉe da armiloj. Amasa heroeco manifestiĝis en ĉio. La pioniroj, uzante memfaritajn eksplodaĵojn aŭ pakaĵojn da grenadoj, alproksimiĝis al la naziaj tankoj kaj ĵetis sin sub la spurojn - mortante pro sia patrujo.
  La E-100-tanko ricevis iun difekton. Unu el la knaboj sukcesis trapuŝi pezan minon. Li mem mortis, sed difektis germanan aŭton. La rulilo krevis, kaj parto de la raŭpo forflugis. La granda aŭto malrapidiĝis. Tiam paro da militistoj ĵetis faskojn da obusoj, frakasante la dikaj spuroj.
  E-100, preterpasinte la frontlinion, perdis sian moviĝeblon.
  Gerda celis ses maŝinpafilojn, kaj ŝaltis ilin kiam la sovetiaj soldatoj provis kontraŭataki. Dekoj da rusoj kaj reprezentantoj de aliaj popoloj de Rusio falis malsupren, trapikitaj de mitralaj kugloj. La sovetiaj soldatoj tamen kuris antaŭen. Ili ĵetis obusojn kaj mortis. Parto de la fragmentoj atingis la E-100, sed la maŝinpafiloj funkciis ĝuste. Kaj la diablo Gerda estas tiel preciza. Kaj ŝiaj kugloj preskaŭ neniam vane flugas.
  Kaj rusaj soldatoj mortas...
  Christina estis pafita de rapidpafa 75 mm kanono, fragmentiĝokonkoj, kaj pafita de samaksa maŝinpafilo. La ruĝhara besto, ŝirante sovetiajn soldatojn per kugloj, siblis:
  - Mi estas la portanto de la morto... Satano mem estas al mi ruĝhara!
  Magda timeme rimarkis:
  - Nu, vi ne devas. Satano estas la malamiko de Dio kaj estas kondamnita al la fajra lago!
  Christina vangofrapis la metalon per sia nuda piedo kaj blekis:
  Kio pri la fajra lago? Miaj haroj estas kiel flamo!
  Gerda diris kun rideto:
  - La Fuhrer mem pardonos al ni iujn pekojn... Pli precize, la koncepto mem de peko, ĉu ĝi esence estas malaktuala?
  Magda levis la ŝultrojn.
  - Vi volas diri, ke la koncepto de peko estas malmoderna...
  Gerda denove enŝaltis siajn maŝinpafilojn, subpremante malesperan kontraŭatakon de rusaj soldatoj. Kugloj mortigis ilin kiel donacojn el infero. La E-100 estas tre forte protektita en ĉi tiu modifo. Nekredeblaj ok maŝinpafiloj, du koaxial per kanonoj, kaj la resto estis kontrolitaj sur ĉarniroj. Kaj ili trafis tre forte.
  Gerda muĝis kun rido:
  - Peko, ĉi tio estas la bazo de la ekzisto de la Tria Regno! Nia religio estas vere la kredo de la bestoj!
  Ruĝhara Kristina, pafante el kanono kaj mortigante rusajn soldatojn, kantis:
  - Mia karesema kaj milda besto... Mi amas viajn dentegojn, kredu min! Mia infera kaj dentega besto!
  Unu el la sovetiaj kontraŭaviadilaj kanonoj denove sukcesis trafi la vojojn kaj rompi ilin. E-100 finfine haltis. Magda tamen punis la ĝenan kontraŭaviadilan pafilon kovrante ĝin per peza ŝargo. Nu, la spuroj estis rompitaj.
  Kun sulkiĝo, Gerda vokis trenŝipon kaj demandis:
  - Eltiru nin, mi petas! Ni mortas! La spuroj estas rompitaj!
  La respondo tuj venis:
  - La tiro estos!
  Kristina kantis kun rideto:
  - Jen la movo! Malamikoj por malŝpari!
  Magda pafis al la pafilo, kiun la rusaj soldatoj provis eltiri por rekta fajro. Ŝi frakasis la barelon, kaj disigis la sovetiajn soldatojn en malsamaj direktoj. Unu el la soldatoj estis disŝirita en duono, kaj batalis en agonio.
  La blonda kristano krucsignis sin, kaj levinte la okulojn al la ĉielo, ŝi preĝis:
  - Pardonu min Sinjoro! Por nevola peko kaj murdo!
  Christina ridis kaj rimarkis:
  - Ne, tio ne eblas! Vi devas esti malmola kiel roko! Fariĝu roko por ni!
  Magda memfide respondis:
  - Estas nur unu roko - Jesuo Kristo!
  La ruĝa diablo bojis:
  - Jesuo estis pacisto! Kaj nia fido kaj profesio estas milito!
  La E-100-tanko estis trenita kaj trenita direkte al la germanaj pozicioj. Gerda, kun la rideto de la neĝa reĝino, komentis:
  - Ruloj estas la plej vundebla parto de la tanko. Kaj ĉi tion oni devas batali!
  Charlotte balancis la kapon.
  - Ne kovru la tutajn rulpremilojn per ŝildoj. Ĉi tio ne eblas, ĉar parto de la raŭpoj ankoraŭ estos malfermitaj!
  Magda sugestis:
  - Kaj se vi faras la rulpremilojn malgrandaj kaj sen paledo?
  La ruĝhara diablo ridis kaj montris siajn perlajn dentojn:
  - Kaj kiel doni al ili pli da rapideco?
  Magda frotis la metalon per sia nuda plando kaj sugestis:
  - Kaj se vi uzas elektrajn motorojn?
  Charlotte tiris supren sian stomakon kaj tordis sian kolon.
  - Ebla opcio... Kaj la tankoj brulos malpli!
  Magda diris larmoplene:
  - Jen kiam ni eniros en inferon, ĝi brulos kaj brulos kiel torĉoj!
  La ruĝharulo grumblis:
  - Nu, kio do... Kaj la anĝeloj estas kreitaj el hela flamo! Ni estu anĝeloj!
  Kristina prenis ĝin kaj kantis surde:
  - Mi ne estas anĝelo, sed nur diablo, sed por homoj mi fariĝis sanktulo.... Akiru la malamikojn de la kalkulo, sub la turmenton de tia ekstertera doloro!
  La knabinoj silentis... Ŝtormsoldatoj turniĝis sur la ĉielo, kaj la kanonado bruis. Kaj la bomboj pluvegis kaj pluvegis... Kiel vera hajlo de detruo kaj ruiniĝo.
  Murmansko brulis kaj homoj mortis. La germanoj eĉ lanĉis balistikan misilon. Ne tre efika armilo. Estas pli facile faligi kvin-tunan bombon de la Yu-488, ĝi estos kaj pli preciza kaj pli malmultekosta.
  Christina estis la unua elsalti nudpiede en la neĝon kiam la tanko estis prenita al la akutparkejo. La riparistoj estis tie. La knabinoj translokiĝis en varman kabanon. Kuŝu sur matracoj. Gerda kaj Charlotte komencis ludi poŝŝakon.
  Magda kaj Kristina komencis fari gazetaron, por ke iliaj ventroj estu reliefigitaj kaj ne malleviĝu dum gravedeco. Bela tremi en la lumboj de militisto. Ankoraŭ freŝaj, sed ĉi tiuj jam estas virinoj, kiuj naskis infanojn. Kaj morti nun ne tiom timigas - estas iu por daŭrigi la vetkuron! Eĉ kun la semo de tia bastardo kiel Hitler.
  Sed la knabinoj de la SS-bataliono "Tigroj", la Fuhrer estas vere io kiel Dio. Kaj ne plu pagana dio, sed io Ĉiopova kaj nekomprenebla en sia genio.
  Gerda ludis la gambiton de la reĝo kaj disvolvis fortan atakon. Charlotte obstine defendis sin. Okazis interŝanĝo de batoj. Sed ĉio finiĝis per reciproka ekstermado, kaj egaleco. Tiam Magda kaj Kristina komencis ŝakludi. Kaj Charlotte kaj Gerda komencis fari premadon kaj puŝojn. La knabino aktive konservis en formo.
  Magda, ludante kaj puŝante la kontraŭulon, filozofie rimarkis:
  - Estas ankoraŭ strange...
  Kristina demandis kun senkulpa rideto sur la lipoj:
  - Kio estas stranga?
  La blonda superviro respondis:
  - La fakto, ke blankuloj estas la koloroj de bono, sed ili estas la unuaj, kiuj komencas la militon!
  La ruĝa diablo racie rimarkis:
  - Sed ankaŭ ni estas bonaj... Sed la bolŝevikoj atakis Rusion unue!
  Magda kantis responde kun malgaja tono:
  - Sed ĉio floras antaŭ ni, ĉio brulas malantaŭ ni...
  Kristina respondis per klara voĉo:
  - Vi ne devas plori! Ĉe ni estas tiu, kiu decidos ĉion por ni!
  Gerda daŭre kantis:
  - Gaja, ne morna, ni iru hejmen - blondaj atletoj estos nia rekompenco!
  Post tio, la tutaj kvar ekridis... Aperis deĵoranto adoleskanto kaj donis al la knabinoj sandviĉojn kun butero, fromaĝo, kolbaso kaj sekfruktoj. La knabinoj manĝis, kaj ili estis elĉerpitaj pro varmego. La belulinoj ekdormis. Estas bone kiam oni estas juna kaj sana - oni povas facile dormi.
  La sekvan tagon, la 27-an de novembro, E-100 estis nur parte restarigita. La knabinoj ne partoprenis en la atako. Sed aliflanke, en unu bikino, kaj nudpiede tra la neĝblovoj, ili kuris. Ili estis rigardataj kvazaŭ frenezaj, rapidantaj preskaŭ nudaj en la malvarmo. Sed knabinoj estas ĝenerale aerakrobatoj. Ili estas specialaj homoj de la estonteco!
  Gerda paŝis antaŭen. Kaj ne tiel nudpieda knabino Gerda, kiu estis en la fabelo de Andersen. Sed ankaŭ kuraĝa kaj hardita. Kaj samtempe ŝi fariĝis naskita murdisto. Rapida knabino, kun fortaj muskoloj.
  Tamen ĉiuj kvar knabinoj estas bonaj. Ili kuregis rapide kvindek kilometrojn kaj revenis reen. Poste ili faris serion da ekzercoj, kantis kaj balanciĝis. Iom da ekzercado en pafado.
  Nur la sekvan tagon oni riparis la tankon E-100. Nu, kaj ĝi ne estas tiel malbona. Cetere, en ĉi tiu superpeza maŝino estis originala aranĝo de ruliloj, diferenca de la ŝanceligita ordo, kiu pliigis veturadon sur neĝo, sed kreis certajn problemojn por riparistoj pro kutimo. Kvankam estas simple pli facile munti la E-100 ol la "Tigro" aŭ "Pantero".
  La 28-an de novembro, la nazioj povis trarompi iom pli profunden en Murmansko. Sed la rezisto de la sovetiaj trupoj estas simple nekomprenebla. Kaj eĉ la dekses-colaj obusoj de la batalŝipoj de Britio kaj Germanio ne povis rompi la volon de la defendo.
  Sed la nazioj ankoraŭ progresis. La E-100-tanko preterpasis kelkajn blokojn en tago, sed denove difektis la trakojn. Sed ĉi-foje la riparo daŭris nur kelkajn horojn. La 29-an de novembro, la terminatorknabinoj koliziis kun KV-3-tanko. La sovetia aŭto trafis la frontan kirason kelkajn fojojn, sed la obusoj forflugis de la deklivo. Magda repafis al la rusa tanko, ekbruligante ĝin kiel amaso da stakitaj torĉoj.
  Christina demandis sian kunulon kun moka rido:
  - Ĉu vi tute ne kompatas tiujn rusojn?
  Magda sincere respondis:
  - Mi kompatas ĉiujn, eĉ tiujn, kiuj ne estas indaj je kompato!
  Kaj la knabino forte suspiris, turnante la okulojn al la ĉielo. La militistoj provis agi pli kaj pli singarde. Por ne esti distrita de riparoj. La 128 mm kaj 75 pafiloj funkciis kiel azenoj. Sed tamen la tanko estis difektita.
  Unu el la muroj eksplodis kaj kolapsis sur la aŭto. Gratita kaj iomete difektita la kiraso.
  La 30-an de novembro la nazioj eĉ pli antaŭeniris. En kelkaj lokoj, eĉ iris al la urbocentro. Sed en la sama tago, bone celita pafo de kvardek kvin difektis la muzelon de 128-mm kanono, kaj la knabinoj estis devigitaj stari denove por riparoj. Kaj, ŝajne, pli longe.
  Tiam la kvar decidis batali anstataŭ tanko, kiel simpla infanterio. La belulinoj provis batali, batalante en unu bikino. Sed en la malvarmo, la knabinoj povis elteni nur kelkajn horojn en tia duonnuda formo, kaj poste ili kuris por varmiĝi.
  Gerda tunelis en la neĝon, pafis de la plej nova mitralo MP-44, kaj mortigis rusajn soldatojn sufiĉe aktive. Jen ŝi, nudpieda knabino kun blankaj haroj, trafis en la kapon kolonelon de la Ruĝa Armeo. Kaj ŝi diris:
  - Ne, mi estas ankoraŭ arja!
  Charlotte, kiu antaŭeniris de la alia flanko, ridis:
  - Vi estas militisto, kiu alportas morton al malamikoj. - Tiam ruĝhara, nudkrura knabino pafis al la majoro kaj batis lin tuj sub la okulon. Bele rikanis. - Vi vidas, mi same bone pafas!
  Gerda turnis, fininte la komsomolan membron, kaj la kapitano de la rusaj trupoj, montris siajn dentojn hundino:
  - Jes, vi pafas, kaj mi vidis! Kiel ĉensegilo!
  Charlotte ĵetis peceton da vitro per siaj nudaj piedfingroj. Li batis la leŭtenanton de la rusa armeo en la kolon, kaj pepis:
  - Kaj jen mi, plaĉu per vitro!
  Gerda kuris tra la neĝo, lasante nudajn, graciajn spurojn. Ŝi kuris klinita. Tiam la tigrina knabino turnis sin kaj faris kapriolon. Ŝi tordis kaj movis la kapon en la mentonon de sovetia soldato. Li kraĉis sangon. Gerda premis la gorĝon per la nudaj piedoj kaj strangolis la ruson.
  La ruĝhara diablo Charlotte strangolis la pioniron. Tiel aĉaj kaj malbonaj la knabinoj montriĝis.
  Magda ankaŭ mortigis rusajn soldatojn, sed ne tuŝis la infanojn. Ne, ŝi neniam levos la manon al infano. Kaj ĝenerale, la sangoverŝado ne donis al ŝi plezuron. Sed tamen, ŝi estas tigrino de la SS-bataliono, kaj ŝi devas obei la ordonon.
  Jen Kristina ĵetis ponardon al knabo, kiu aspektis proksimume dekdujara. Jam kruela. Ne, plenkreskuloj ne devas mortigi infanojn!
  Magda krucsignis sin kaj flustris:
  - Pardonu la Sinjoron! Vi abomenas al mi, sed milito estas milito!
  Kaj la blondulino pafis al la rusa kaŝpafisto, li falis, trapikita de preciza trafo sur la ponton de la nazo. Ve, la famaj kvar aperis. La knabinoj unue mortigis la britojn kaj parte la amerikanojn, sed nun ili prenis supren
  Rusoj. Tiaj estas la bruantaj ridoj de la dua mondmilito. La ridoj kiuj montras la plej verajn, kaj akrajn dentegojn!
  Kristina frotis sian nudan piedon kontraŭ la lignon, ankoraŭ sentante sin malvarma kaj rimarkante:
  - Malbela? Kaj kion vi volas de ruĝharaj sorĉistinoj!
  . ĈAPITRO #14
  La germanoj iom post iom frostigis la agadon. Inkluzive de aviado - kaj devigita pro la difekto de vetercirkonstancoj. Ne eblis tute plenumi la taskojn fiksitajn antaŭ la antaŭojo de la ofensivo. Vere, Kaŭkazo estas preskaŭ kaptita. Bakua naftoproduktado estas sub kontrolo. Sovetunio perdis sian plej grandan fonton de petrolo. Vere, la germanoj mem ankoraŭ devas pasigi tempon por restarigi la putojn. Kaptita kaj Karelio, Arĥangelsko, parto de la norda marbordo. Tute fortranĉita de komunikado kun la resto de Rusio Leningrado. Iuj aliaj teritorioj estas kaptitaj en la centro. Duono de Turkmenio ankaŭ estas okupita. Japanio kaptis la tutan Mongolion, kaj ankaŭ kojnis en Mezazion kaj parte kreis pontojn preter la Amur, en la Usuri-regiono. Vere, la samurajo sukcesis iom malpli. Vladivostoko estas tute blokita kaj ĝi estas senŝeligita.
  Moskvo estas proksimume 200 kilometrojn for. Kaj jam la germanoj povas bombadi la ĉefurbon per balistikaj misiloj kaj bombadi per jetaviadiloj. Sed vintre kaj en frosto, la Germana Armeo perdis la ŝancon fari plian ofensivon. Precipe la koloniaj trupoj: indianoj, afrikanoj, araboj estas tre malvarmaj. Kaj ili perdis la plej grandan parton de sia batalkapablo. Estas peko ne profiti tian situacion. Kvankam la Ruĝa Armeo suferspertis enormajn perdojn, ĝi ankaŭ estis grave elĉerpita.
  Efektive, la Ĉefa stabo decidis, malgraŭ ĉiuj malfacilaĵoj kun la provizo kaj la perdo de Kaŭkazo, efektivigi plurajn grandajn ofensivajn operaciojn en la vintro. Eĉ se la faŝistoj ne kuraĝas elŝovi la nazon vintre, sed ni pinĉos kaj dispremos ilin.
  Aŭ, ĉiukaze, ni devigos ilin batali en la plej malbonaj veterkondiĉoj.
  Vasilevskij, la ĉefo de la ĝenerala stabo kaj vicministro pri defendo, sufiĉe logike, sugestis, ke Sovetunio ne povos venki en la teknologia vetkuro kontraŭ la tuta Eŭropo kaj Afriko, kun Azio por komenci.
  Ĉi-rilate, dum la vintro, la avantaĝo de la malamiko, precipe en aviado, nur kreskos. Jes, kompreneble, sovetiaj projektistoj jam disvolvis kaj daŭre disvolvas novajn, pli altnivelajn tankojn. Aparte, la T-34-85 kun pli granda gvattureto kaj potenca pafilo. Nu, la IS-2 kun 122-milimetra pafilo estas survoje. Sed ankaŭ la germanoj ne staros senmovaj. Krome, eĉ la novaj aŭtoj ne estas sufiĉe bonaj por venki la Leonon aŭ ajnan pezan aŭton.
  Kaj estas neverŝajne, ke nun eblos atingi nombran superecon.
  Voznesenskij ankaŭ parolis. Li ankaŭ parolis en favoro de frua ofensivo:
  - Post la perdo de Kaŭkazo, nia armeo spertos severan mankon de fuelo. Pli precize, ni jam spertas ĝin plene. Tamen, vintre, la tagperiodo estas multe pli mallonga, nefluga vetero estas ofta kaj fuelkonsumo ankaŭ reduktiĝos.
  Ankaŭ popola komisaro Ĵdanov rapidis aldoni:
  - Krome niaj batalantoj kaj sapistoj eksplodigis ĉiujn naftoputojn en Kaŭkazo. Kaj tio signifas, ke la Fritz ankoraŭ ne povas uzi nian oleon. Sed konsiderante kiom rapide la kruelaj faŝistoj kapablas ĉion konstrui kaj restarigi, tiam printempe Baku-oleo ankaŭ fluos en la arterion de la ekonomio de la Tria Regno.
  Stalin resumis la diskuton:
  - Fine de decembro ni strikos la unuan vintran strikon. La sola demando estas kie?
  Ne estis unueco inter la militistaro. Ĵukov proponis bati en la centro kaj forĵeti la malamikon for de Moskvo. Vasilevskij sugestis, ke estus pli bone trovi malfortan punkton en Tiĥvin. Samtempe, helpu Leningradon, kiun la duobla ringo de la blokado eble ne postvivas.
  Rokossovsky postulis ofensivo direkte al Voronezh. Ekzistis ideoj por ataki la naziojn en Astraĥano, aŭ eĉ proksime de Arĥangelsko. Stalino aŭskultis ĉiujn komentojn, ion gratis kaj pensis.
  La ideo forpuŝi la malamikon de Moskvo aspektis deloga kaj almozpetanta. Tamen, estas en la centro ke la nazioj nun estas la plej fortaj kaj bone fortikigitaj.
  Ŝajnis nelogike ataki, devigante la Volgon, la rivero estis granda kaj plenflua, kaj la plej unua fazo de la operacio iĝus longedaŭra.
  Variaĵo de atako inter Dono kaj Volgo eblas, sed la niaj jam estis batitaj tie, kaj ankaŭ la germanoj estas bone fortikigitaj.
  La ideo de Vasilevskij aspektas la plej logika. En la nordo, la germanoj estas pli malfortaj, kaj iliaj trupoj iel havas malpli batalsperton. Krome, Tiĥvin estis ĵus okupita, la germanaj trupoj situis sur la kornico. Sed estas tute eble, ke la Fritz opinias tiel.
  Doni ĉiujn fortojn en la direkto de Voroneĵ? Balkono formiĝis en la agordo de la fronto, kiun estus tre racie provi tranĉi malsupren kiel oblikva porkkardo.
  Kelkaj pli interesaj pensoj estas fiki proksime de Arĥangelsko. Konsiderante ke la Fritz devos translokigi plifortigojn ĉe la maroj, ekzistas racia greno en ĉi tiu direkto.
  Kvankam estas malfacile provizi niajn proprajn trupojn, precipe ĉar la submara ŝiparo de la faŝistoj plene dominas en la maro. Jes, kaj novaj krozŝipoj de la nazioj ekfunkcias. Ŝajnas, ke ili eĉ preskaŭ konstruis la antaŭe inunditan batalŝipon Bismarck. Krome, la nova ŝipo devus venki la rekordan grandecon kaj armilaron de la Yamato.
  Kvankam aliflanke, kial Fritz bezonas batalŝipojn? Por ĵeti polvon en la okulojn de la tuta mondo? Pli zorgas pri la datumoj pri novaj specoj de armiloj, kiuj disvolviĝas en la Tria Reich. Precipe pri misiloj kaj jetaviadiloj, kaj ĉi tio estas serioza.
  Post iom da hezito, Stalin aprobis la planon: lanĉi ofensivon sur la Tiĥvin-regiono fine de decembro, kaj komence de januaro senti la malamikon proksime de Voroneĵ.
  Ĝenerale tio aspektis logike... Dume la preskaŭ forgesitaj kvar knabinoj daŭrigis sian heroecon ĉe la Orienta Fronto. Gerda kaj Charlotte kaj Christina kaj Magda von Singer - post paŭzo kaŭzita de tio, ke ili preskaŭ samtempe gravediĝis; poste naskis sanajn infanojn, revenis al la fronto.
  La vetero estis malvarma, la belulinoj alvenis ĝuste la dudek-kvinan de decembro. Neĝas kaj la vento blovas buklojn. Kaj ili elektis ne la plej varman lokon por si - ĝuste proksime de Leningrado.
  Al la alveno, la bikine vestitaj knabinoj trotadis tra la neĝblovoj. Fakte, veraj arjoj devas montri, ke ili timas neniun, eĉ la plej severan malvarmon. Kune kun ili, ninja knabo alveninta el Japanio, kiun ĉiuj nomis Karas, fuĝis.
  Ĉi tiu infano famiĝis pro partoprenado en specialaj operacioj. Agrablaj orientaj trajtoj, kune kun blondaj haroj hereditaj de nekonata patro, faris la knabon tre bela.
  La knabinoj eĉ faris okulojn al li responde, kvankam Karas, eble, ankoraŭ ne estas paro por ili. Sed la reliefo de la muskoloj, kiel drato, kuras, ke eĉ ĉi tiuj harditaj kaj spertaj tigrinoj ne povas daŭrigi kun ĝi.
  La knabinoj post naskiĝo en la trejna bazo tute reakiris sian formon, sed ne ĉiu superhomo ricevas por elteni tian glacian ritmon.
  Christina, kiu, kiel Magda, von Singer, sukcesis batali kun la rusoj, rimarkis:
  - Frosto kaj neĝo estas ilia ĉefa aliancano. Kaj do nenio estas pli malvarmeta ol la britoj!
  Magda prave rimarkis:
  - Mi ne dirus tion. La rusoj estas multe pli fortaj kaj la trupoj preskaŭ neniam retiriĝas!
  Charlotte faris kapan salton, trotadante, ridante, rimarkis:
  - Sed ĉi tio estas prefere ilia malforteco ol pluso .... Mi ne komprenas tiajn metodojn de komando kaj kontrolo de trupoj kiel la kreado de baraj taĉmentoj kaj ekzekutoj de la komandantoj de retiriĝantaj trupoj.
  Nudpieda Gerda mem, turnante sin kurante kaj etendiĝante, konsentis:
  - Kompreneble - vi ne ricevos bonajn militistojn el sub la bastono. - Jen la blonda knabino tamen estis devigita konfesi, kunpreminte sian koron. - Sed la rusoj bone batalas, se ili jam eltenis du jarojn kaj duonon. Ni ŝatus ilian vivecon!
  Kristina malestime snufis.
  - Ĉu vi parolas kun ni?
  Gerda ridis, rimarkante:
  Ni estas la elito! Precipe Marsejlo!
  La plej bona aso de ĉiuj tempoj kaj popoloj, malgraŭ la kategoria malpermeso de Hitler, kiu volis, ke ĉi tiu simbolo de nevenkebleco koncentriĝu nur al instrua laboro - ja li ankoraŭ estis generalleŭtenanto, tamen trapenetris al la fronto.
  Aŭ pli ĝuste, la Fuhrer kompleze permesis al li reveni se la germanoj sentis malbone ie.
  La nazioj, kompreneble, ĉiaokaze, plifortigis la defendon kaj prepariĝis por la vintro, sed ili forte dubis, ke la rusoj havos la rimedojn por grandskalaj ofensivaj agoj.
  Tamen inteligenteco funkciis. Tio estas, informoj pri la baldaŭa ofensivo liberigi Tiĥvin tamen elfluis. Krome, la sovetiaj trupoj komencis potencan artilerian preparon, ĝustatempe por Kristnasko.
  La Katyushas estis draŝita, kaj eĉ paro el la unuaj Andryusha alt-motoraj jetlanĉiloj. Kaj la bruado estis tia, ke la nudpiedaj, duonfrostiĝintaj knabinoj kaptis ĝin.
  Feliĉe, ilia aŭdo estas bonega kaj iliaj okuloj brilas per fajreroj.
  Rigardante unu la alian, la knabinoj venis al la konkludo:
  - Kion nun ni batalos, kiel devus!
  Kaj la Ŝinobo-knabo Karas diris:
  - Mia tasko estos eniri Leningradon kaj esplori tie. Vi estas tro bela por skoltoj!
  Magda malforte klinis siajn okulharojn, respondante:
  - Kaj ankaŭ vi... Kaj se la rusoj ŝajnas strangaj, via akcento?
  Karas logike rimarkis:
  - Kiam oni parolas la rusan tro ĝuste, ĝi multe pli perfidas en vi fremdulon. Ĉiukaze, mi kuris, sed zorge dispremas la kontraŭulon sur la flanko...
  La knabinoj rapidis al sia tanko. Post ĉio, ili estas testŝipoj. Kaj ili elektis por si, ion novan. Pli precize, eĉ du novulaj tankoj samtempe, kiuj devas esti provitaj ĉe la fronto.
  Nome "Musteloj", aŭtoj kun du ŝipanoj kun tre malalta silueto. La unuaj modeloj de tankoj de nova generacio, kie la germanoj vere serioze okupiĝis pri kompaktado de la aranĝo. Kaj iuj interesaj scipovoj en administrado. Aparte, la elektra transdono kaj la loko de la rapidumujo muntita en la motoro. Kaj la petrolŝipoj mem, paro, efektive kuŝis. Samtempe, la transdono kaj motoro estis metitaj malantaŭe, kaj la knabinoj estis komforte lokitaj sur siaj stomakoj. Kaj iliaj kruroj dispremis la dentaĵojn kaj butonojn ĉe la dorso, kaj iliaj manoj, male, moviĝis komforte dum la movo. La plej kuŝanta sidloko estas farita laŭmende kaj kopias la formon de iliaj korpoj. Vere ne ekzistas turo - ĝi montriĝis esti memveturaj pafiloj, kaj tiel malaltaj, ke la ruloj situas ekstere.
  Kompreneble, la kanono ne povas turniĝi, sed ĝi povas rotacii iomete. Nu, la batalanto mem fame turniĝas ĉirkaŭ sia akso, kaj per tio kompensas la mankon de turo.
  Magda klarigis al la kunulinoj:
  - Tie, sen gvattureto, tankoj malkaras kaj malaltiĝas. Ĉi tie ni povas ĝustigi la altecon, malaltigante ĝin al 1,2 metroj kaj levante ĝin al 1,5 ... Preskaŭ kiel partizanoj, ni rampas sur la plastunon.
  Kun pezo de 12 tunoj, la aŭto havis bonegan frontan kirason de 82 milimetroj laŭ angulo de kliniĝo de 40 gradoj de la horizontalo ĉe la supro. La malsupra estas tre malgranda. La flankoj estas protektitaj pli malbone je 60 milimetroj, sed la ruliloj mem ankoraŭ kovras. La 400 ĉevalforta motoro provizas bonegan veturadon. Plie, la loko de la ruloj kaj la suspendo ebligas ne nur redukti la silueton, sed ankaŭ havigi bonegajn kruc-drivojn.
  Ŝatu aŭ ne, sed pli peza menaĝerio, komencante per la Pantero, multe pli dika kaj mallerta. Kaj sur la neĝblovoj kaj tute ĉerko.
  Gerda, kiu ekloĝis kun sia delonga kunulo Charlotte, kaj nevole ŝi sentis malkomforton en la malvasta, kompakta kaj oblonga skatolo de la tanko. Kvankam, kompreneble, ni devas omaĝi la fakton, ke la aŭto kun la armilaro T-4 kaj la plej bona kiraso taŭgas en la pezo de 12 tunoj. La blonda terminanto rimarkis:
  - La plej komfortaj tankoj estis "Tigro" kaj "Leono". En ĉi tiu aŭto, eĉ ni knabinoj malfacilas turniĝi.
  Charlotte respondis:
  - Sed protekto ... Kiel la plej nova "Pantero", kiu nur ekde novembro komencis eniri la trupojn kun 60-milimetra kazo .... Vere, la frunto estas fermita pli bone ol la nia kun 120-milimetroj, sed vi ankoraŭ bezonas bati ĝin. En tia angulo kiel la nia, 85-milimetra kanono rikoltos eĉ kiam pafo plene.
  Gerda gratis la piedon post la orelo, sed tamen pro tiu ĉi movo ŝia piedfingro ripozis sur la dekliva tegmento kaj rimarkis:
  - La rusoj avertis nin, ke povas aperi tankoj kun kalibro de 122 milimetroj. Inteligenteco ne dormas!
  Charlotte diris memfide, blovante la vangojn kaj tordante la buŝon pro kolero:
  - Nia inteligenteco, kiel ĉiam, superas. Nur ni estis ŝlositaj en malvasta skatolo.
  La nova motoro de 400 ĉevalfortoj, kiel diris la instrukcioj, povus esti plifortigita por mallonga tempo kun akvo-metala aŭ nitrogena miksaĵo. En ĉi tiu kazo, la tanko povus rapidi dum kelkaj minutoj kun rapido de pli ol 100 kilometroj.
  La sovetiaj trupoj iris en sukceson, antaŭ tio ili truis ĉiujn tranĉeojn kaj bunkrojn de la nazioj. Sed la nazioj retiris la plej multajn el la soldatoj al la dua kaj tria linioj. Post tio, ili provis renkonti la infanterion kun artileria fajro kaj maŝinpafilrangoj.
  Antaŭe, kompreneble, estis moviĝantaj tankoj. Ĉar la pli potenca T-34-85 ankoraŭ ne eniris amasproduktadon, la pli malgranda kaj pli movebla T-34-76 atakis. Ili, sendepende de perdoj, grimpis sur la tranĉeolinion kaj uzis sian bonegan veturadon en la neĝo.
  Kaj jen la germanaj aŭtoj provas respondi. La T-4 jam estis elprenita de produktado, sed pluraj el ĉi tiuj ankoraŭ funkcias. Sufiĉe strange, ili moviĝas pli bone en neĝblovoj ol pli novaj monstroj. Tiuj ankoraŭ devas esti komencitaj por malplenigi la neĝon kiu ŝtopiĝis inter la glitkurejoj. Estas eĉ amuze, kiel la Fritz bolas akvon en kaldronoj, kaj poste verŝas ĝin sur la spurojn, por ke ĉi tiu malnobla ŝelo foriĝas.
  Eĉ la plej bona germana tanko "Leono" eĉ suferas kun tiaj ruliloj. Vere, en la plej multaj modifoj, la francoj jam konsideris tion, kaj la maŝino mem kapablas bati tridek kvar ... Sed ĉi tio estas nur kondiĉe tiel simpla.
  Sed jen kelkaj germanaj tankoj ankoraŭ movitaj... Sed la ceteraj, kiel diri... En la supro! Vere, de la "Leono" malvarmetaj petrolŝipoj provas bati la T-34-76 de longa distanco. Oni devas rimarki, ke konsiderante la malfortikecon de la kiraso de la sovetia desegnita gisita gvattureto, bedaŭrinde ekzistas ŝanco trafi.
  La manko de alojaj elementoj estas tiel akra, ke eĉ la 50 mm pafiloj de la Fritz estas danĝeraj. Tamen, sukcesoj de malgranda 37 mm kanono ankaŭ kaŭzas kolapsojn kaj deĵeton de kiraso, aŭ la karenon kun la gvatturetfendetoj.
  La relativa vundebleco de la "tridek kvar" kondukis al la fakto, ke la ideo re-ekipi la "Panterojn" per pli potenca pafilo estis prokrastita ĝis pli bonaj tempoj. Aŭ pli ĝuste, la plej malbonaj - se IP-oj eniras la serion. Sed ĝis nun la IS-1 ne fariĝis amasa serio. Sed informoj jam estis likitaj al la IS-2-konto. Ĉar multaj generaloj jam komprenis, ke Sovetunio preskaŭ estas kondamnita, kaj ne trovis hontinda perfidi sian patrujon pro mono. Do la nombro da spionoj, inkluzive de la Ĉefa Stabo, signife kreskis.
  Jen peza modifo de la "Leono" kun 128 mm kanono. Li provas atingi la tridek kvar per sia longa piedo... Sed provu bati.
  Tamen, la sovetiaj petrolŝipoj decidas ataki la Fritz mem. Eĉ se donita la pafrapideco de la Wehrmacht-pafiloj, tio estas memmortiga.
  Ĉi tie la "Leono" sukcesis forŝiri la turon kaj kvar amikoj forflugis kiel kolomboj al la alia mondo ... Sed aliaj tankoj eĉ pli aktive elĉerpiĝas ... Ĉi tie la metiistoj plimalboniĝis por iel akceli dizelmotorojn, tio. ili, kvankam por mallonga tempo, sed sen miksaĵoj, akcelas la tankon ĝis 70 kilometroj. Lasu la motoron rompi post tio. Sed ĉi tie venas malesperaj uloj en la atako, kiuj ne havas revenon. Nu, kio? Se estas neeble vivi alie, tiam forgesu pri postvivado.
  Kaj nun, kiel demono el la neĝa mondo, sovetia tanko, elektinte por si la plej multekostan viktimon, ramas pezan kaj mortigan "Leonon". La germana aŭto ĵus ekiris el la hangaro.
  La bato estas forta, la muzelo de la sovetia maŝino estas fleksita. "Leono" estas sufiĉe malalta kaj la karenoj de ambaŭ maŝinoj estas platigitaj. Kaj tiam la germana motoro antaŭe eksplodas. Kaj komenciĝas la fajro, kaj la flugo de la nazioj, tra la malsupra luko.
  Ne ĉiuj, kompreneble, sovetiaj tankoj povis trarompi ĝis rama distanco. La iloj de la Fritz funkcias kaj muelas. Sed kiu sukcesos, kiel li trafos!
  Gerda kaj Charlotte estis iom antaŭ siaj amikoj kaj estis en la limoj kiam la sovetiaj aŭtoj jam estis videblaj. Nu, oni povas pafi, sed pli bone estas proksimiĝi. De kvin kilometroj, eĉ la delikata kiraso de tridek kvar malfacilas preni.
  Fiery Charlotte filozofie rimarkis:
  - Ĉiam tiel estas. Ne povas pafi de malproksime!
  Gerda respondis:
  - Vi povas, se vi estas sufiĉe singarda!
  Sed ĝis nun la situacio ne devigis ilin malfermi fajron de longaj distancoj. Kaj apenaŭ neniu rimarkos ilian blank-pentritan tankon. Kaj la aŭto funkcias tiel bone. Neniu kulpigos la ĉasion.
  Kaj jes, la veturo estas glata. Sovetiaj veturiloj ankaŭ ne estas malbonaj, kaj ĉi tie ili jam hakis la unuan linion de germana defendo kaj trarompas la duan. Kaj la vetero estas nefluga, neĝoŝtormo leviĝis, kaj multaj Wehrmacht-aviadiloj estas forigitaj.
  Konsiderante la nombra malforteco de la ruĝa aviado, kaj la akra manko de fuelo, ne povas esti pli bona vetero.
  Lasu la Fritz kaŝiĝi. Jam kelkaj el ili eĉ komencis svingi blankajn ĉifonojn. Hitler estos kaput ...
  Gerda pafis de du kilometroj. Principe ĉi tio ankoraŭ ne estas certe malvenko, sed vidante kiom da germanoj la rusoj sukcesis kripligi, tiam kion atendi. Cetere, tridek kvar estas eĉ malpli tenacaj ol en la komenco de la milito, kaj ili ankoraŭ ne sukcesis disvolvi novajn kuŝejojn. Do...
  La blonda terminatoro estis tre maltrankvila kiam ŝi tiris la ellasilon de la pafilo. Ŝi jam perdis la kutimon de viva pafado - krom la ŝtormo de Murmansko, kvankam ŝi daŭre ekzercis en pafejo kaj ekzercejoj dum sia gravedeco, same kiel dum la unuaj monatoj de sia regado. Sed ŝajne estas pli facile batali en bikino kaj nudpiede, vi fariĝas unu kun la aŭto ... La ŝelo trafis kaj misformis la turon ... Ne, ĝi ne ekbrulis, sed la amiko devis ĉiuokaze halti. Kaj nun alia viktimo...
  Charlotte flustras:
  - Kiu kutimas batali por venko. Li iros kun ni en la tombon... - ekpafis Gerda, kaj la ruĝhara militisto korektis. - Aŭ pli ĝuste, ni ĉiuj kune alportos la malamikojn en la tombon.
  Neĝulino la Terminatoro kolere interrompis:
  - Jes, ne estas inspiro, ne distri la kanton!
  Charlotte pledis:
  - Kantu ĝin mem! Vi estas tiel kapabla!
  Kaj Gerda, gvidante la fajron, kantis;
  La patrujo kaj la armeo estas du kolonoj,
  Sur kiu la planedo ripozas!
  Ni protektos vin per niaj mamoj,
  Via armeo estas varmigita de ĉiuj homoj!
  
  La nuboj estas malvarmetaj, kaj la varmego brilis,
  La maŝinpafilo frotis la ŝultron de la soldato!
  Por ĉiam patrujo ni estas kun vi,
  Ni fosu tombon por la fiulo!
  
  Jes, foje la vizaĝo de la sorto estas kruela,
  La kuglo strebas trapiki nian koron!
  Malgrandeco retiriĝis kaj la batalanto mortis,
  Malfermu la pordon de la Sinjoro al la heroo!
  
  En la senfunda ĉielo ni havas pacon,
  Paradizo, benita militisto ne brilas!
  Pacon en la patrujo mi portas kun mi,
  Niaj infanoj gustumos la frukton de venko!
  Kantante, Gerda batis naŭ pliajn tankojn, signife plibonigante sian poentaron.
  Tiam Charlotte kantis:
  signante stelajn altecojn,
  Altiri al senfinaj distancoj!
  Kaj niaj homoj de la mondo de penso,
  Sonĝo pri fluganta Ikaro!
  
  Miaj okuloj estas fiksitaj sur la ĉielo
  La sfero estas malfacile tuŝebla.
  De la unuaj ŝraŭboj de Arkimedo -
  Rabigis ilin longe kaj tede!
  Tiam la knabino ne povis rezisti kaj komencis celi kaj pafi sin ... La sovetiaj petrolŝipoj ne atentis la pafojn, kvankam ankaŭ la memvetura pafilo de Magda aliĝis. Tamen, en neĝoŝtormo oni ne vere povas vidi kie, kion kaj kiel ĝi trafas. Krome, ambaŭ tankoj sidiĝis kaj iĝis preskaŭ nedistingeblaj de la neĝblovo. Jes, kaj la nova pafilo estis pli nerimarkebla, kaj ĉe la fino estis dampilo kun malpeza elirejo. Ĉi tiu estas la plej insida aŭto rezultita de la Fritz.
  La karso, kiu en tiu momento ŝvebis de sia flanko, kantis kun ekscito:
  - Se virinoj batalas, estas pli bone ne batali!
  Ŝajnis, kian damaĝon povus kaŭzi du aŭtoj de nur dek du tunoj ĉiu? Tamen, en ĉi tiu kazo, kadroj estas ĉio. La knabinoj preskaŭ ne maltrafis, kvankam ne ĉiuj sukcesoj montriĝis mortigaj. Tri aŭ kvar oblikva kiraso de tridek kvar rikoltis, ĉirkaŭ dekduo surteriĝoj kaŭzis damaĝon al diversaj gradoj de veturiloj, sed de la kategorio de tiuj kiuj estas facile ripari en la kampo. Sed ĉirkaŭ kvindek malbonkvalita kiraso de sovetiaj veturiloj estis grave difektita.
  Ĉi tie, ekzemple, la tridek kvar de la komandanto komencis ŝiri kiam la municio eksplodis. La turo estis ĵetita malproksimen, kaj la muzelo fariĝis stirilo. Ankaŭ homoj mortis.
  La sovetiaj petrolŝipoj malfrue ekkomprenis ke ili estas pikitaj kaj provis rebati atakon.
  Tigro-knabinoj estas tre plenplenaj, sed la municioŝarĝo de 82 obusoj estas sufiĉe komparebla al la Pantero. Kvankam la municio ripozas sur la nazo kaj la knabinoj senŝeligas siajn kubutojn ĉirkaŭ ili. Sed ankoraŭ estas io por pafi, kaj kiam oni alproksimiĝas, estas pli facile bati la rusojn.
  Gerda tre rapide krucas sin kaj, sendante alian tankon por peceto, flustras:
  - Dio pardonu min! Ĉi tiuj estas kuraĝaj uloj, sed unu el iliaj komandantoj estas plene freneza!
  Charlotte rimarkis histerie flustrante:
  - Se ili venos sur ni, tiam la fino!
  Efektive, la tridek kvar pafis movante, volvitaj en fumo, tremante pro la skuado. Kompreneble, iliaj trafoj estas maloftaj, la pafoj estas malprecizaj, sed la tanko zumas.
  La frunto estas ankoraŭ perfekte protektita kaj la kiraso, kion ajn oni diru, estas altkvalita, cementita. Kaj ĉi tio signifas, ke la surfaco de pliigita malmoleco donas bonegan resalton, same kiel saltanta kuniklo.
  Sed tute egale, ĝi estas muta interne, ĝi estas la sama kiel grimpi en tamburon kaj ili batos ĝin per pezaj bastonoj.
  Vere, la kabano tre varmiĝis pro la sukcesoj, sed kiam oni estas en bikino, estas eĉ agrable post plonĝado en la neĝblovoj. Sed estas multe pli malagrable, ke sovetia ŝelo trafis la dekstran antaŭtukon de la vojo. Ĉi tio estas por la veturado de la aŭto, kiel levstango sub la okulo. Kvankam, konsiderante ke la rulpremiloj ne estas ŝako, sed aparta ĉaro, la tanko ankoraŭ povas moviĝi. Turnu vin kaj foriru. Ĉi tio devus esti farita pli frue. Kaj do la protekto de la postaĵo estas pli malforta. Kaj la angulo de deklivo estas pli malgranda. Se ĝi trafas, ĝi povas trarompi. Rusaj pafiloj ne estas tiom malfortaj.
  Gerda flustris, denove liberigante la donacon de la infero el ilia duonaŭtomata kanono:
  - Sed Pasaran!
  Kvankam tiu ĉi vorto, aŭ pli ĝuste la devizo de la hispanaj komunistoj por la germanaj tigromilitistoj, tute ne aspektas taŭga. Post ĉio, la nazioj batalis ĉe la flanko de Franco. Kvankam foje soldatoj volonte adoptas aliulajn lertaĵojn.
  Pafante, Charlotte iomete turnis la memveturan pafilon Laska, rompi la ĝustan rulilon per ĵetaĵo kreis problemon por ili ĉi-rilate.
  Sovetiaj tankoj ne kuregis tra la neĝblovoj same rapide kiel laŭ la aŭtovojo, sed tamen iliaj rapidaj saltoj malhelpis la vidon, kaj estis rapidaj.
  Ĉi tie la ŝeloj estas efektive verŝitaj en punktoblanka gamo.
  Kaj Gerda pafas tre rapide, trempita de ŝvito. dekliva kiraso
  resaltas sur la frunto, sed se ili trafos ilin plene sur la flankoj...
  Charlotte kriis:
  - Kaj eĉ se mi falos en la profundon de la infero - mi ne revenos al la lulilo!
  La knabinoj pafas ĝis la fino, sed la konkoj rapidas de la flankoj kaj trapikas rompante la rulpremilojn. La kiraso krevas kaj la aŭto ekbrulas.
  Gerda decidas:
  - Ni subfosas aŭtojn kaj foriras!
  Charlotte ekkrias kun angoro:
  - Ĉu vi volas ĉesi feron?
  Gerda decideme diras:
  - Estas aferoj pli gravaj ol metalo, ekzemple kadroj!
  Charlotte deŝiras malgrandan filmkameraon kaj krias:
  - Sed niaj heroaĵoj estos registritaj por ĉiam!
  Per siaj nudaj fingroj, Gerda turnis la levilon, kiu aktivigis la eksplodaĵon kapablan frakasi la eksperimentan tankon al la bazoj. La tigrina knabino tre bedaŭris detrui tian artaĵon, sed kien vi povas iri, se alie la sovetiaj militistoj, al kiuj oni ne povas nei kuraĝon, kaptos unikajn teknologiojn.
  Do ili eksplodigis la Laska kaj plonĝis en la neĝblovon por savi siajn unikajn vivojn.
  Magda von Singer kaj Christina ankaŭ ne volis retiriĝi, kaj ilia aŭto estis disŝirita per precizaj konkoj. Tia estas la sorto - la senkompata Palaso de ia milito. Kiam vi devas retiriĝi, lasante vian koron. Sed la knabinoj batalis lerte, kaj sukcesis eluzi preskaŭ la tutan municioŝarĝon. Sed nun ili devis tuneli kiel serpentoj en neĝblovon kaj tie provi sidi ekstere de la neforgeseblaj sovetiaj pafiloj.
  Kiam vi estas ŝvita kaj en bikino, tiam grimpi en la profundon de la neĝo ne estas la plej agrabla ideo. Sed kiom ofte en nia mondo, vi faras tion, kio plaĉas al vi. Ĉiukaze, ekzemple, la lumo serioze sukcesis bruligi la plandojn de Kristina, diajn krurojn, pafante ĝis la fino. Sed la knabino el tio eĉ pli koleriĝis kaj kriis:
  - Honoro kaj kuraĝo laŭ pezo ne estas vendataj!
  Magda, kiu ankaŭ estis bruligita, eĉ ŝia sunbrunigita haŭto estis kovrita de veziketoj, ekkriis:
  - Fajro estas varmo, ne fajro!
  Sovetiaj tankoj tamen mem faciligis la taskon. En kolerego, ili pafis la forlasitajn "Mustelojn" sen iu kompato, metante multajn dekduojn da konkoj en la rompitan metalon. Samtempe parto de la petrolŝipoj kliniĝis el la lukoj kaj, kiel kaskado de akvofalo, la flugiloj de la germanaj aŭtoj mem kaj de tiuj, kiuj veturis obscenan lingvon.
  Magda grimacis dum ŝi rimarkis:
  - Ili, la bolŝevikoj, kompreneble, estas kuraĝaj, sed ege nekulturitaj!
  Kristina, kraĉante la neĝon en sian buŝon, subite montris severan justecon:
  - Ĉu vi pensas, ke niaj militistoj estas pli bonaj?
  Magda ŝerce rimarkis:
  - Kompreneble, estas pli bone se ni venkas. Kaŭkazo jam estas nia, pli al Moskvo estas nur kelkcent kilometroj... - Kaj la mielblondulino severe nudigis siajn longajn dentegojn. - Aŭ ĉu vi volas porti paroladojn de perfido?
  Kristina, kiu jam sufiĉe vidis ĉion kaj ĉiujn, nur levis per la piedo fontanon da neĝa polvo kaj ridis, rimarkante:
  - Kelkfoje silento estas la plej terura speco de perfido.
  Nokto, neĝoŝtormo kaj neĝblovoj donis al la kvar knabinoj bonan ŝancon por supervivo.
  . ĈAPITRO #15
  Cetere, al la kontraŭuloj ne venis en la kapon kombi la neĝon kaj serĉi nudkrurajn diablojn en la neĝmontoj. Do la militistoj, entombigitaj en la neĝo, eksidis, kaj la sovetiaj tankoj pluiris, evoluigante sukceson. Kvankam pli ol cent aŭtoj restis kuŝantaj ĉirkaŭe rompitaj, misformitaj,
  rezulte de la ago de la tigroknabinoj.
  Ĝenerale, la sovetiaj trupoj atingis iom da sukceso en la unuaj tagoj kaj sukcesis rimarkeble penetri la malamikajn formaciojn.
  La Fritz retiriĝis al Tikhvin mem kaj provis akiri piedtenejon en la grandurbo. Nature, domoj kaj loĝkvartaloj, en si mem, estas jam sufiĉe serioza protekto kontraŭ la progresantaj sovetiaj trupoj.
  La kuraĝaj kvar el la tigroknabinoj sukcesis retiriĝi al Tiĥvin. Sed ili devis preni mitraletojn por defendi la urbon. Kaj por petrolŝipoj, ĉi tio ne estas la plej agrabla ŝatokupo.
  Charlotte, pafante reen de la progresanta infanterio, sendante alian ruĝan soldaton al la alia mondo, esprimis sin:
  - Nu, ĉu ni ne estas monstroj... Kaj ankaŭ ni volas akiri trezoron!
  Tikhvin ricevis gravan difekton dum la kapto de la grandurbo fare de la germanoj.
  Nun la Fritz selis sur la barikadojn kaj atendis konstrui neatingeblan defendlinion.
  Gerda ekpafis per unuopaj pafoj - necesis savi la kartoĉojn. La sovetiaj trupoj perdis tro multajn tankojn kaj tial la infanterio atakis.
  Kompreneble, ne estis sufiĉe da kirasaj trupveturiloj de sovetiaj modeloj. Tial, ili perladis la soldatojn por buĉado. Kaj ilin renkontis mitraloj kaj mitraloj. La kvar bone pafis kaj lerte kaŝis sin en la barikadoj.
  Gerda kuŝigis alian sovetian soldaton kaj kantis:
  - Ni devas plenumi heroaĵon de armiloj - alie ni ne havos sencon, vivi!
  La batalo furiozis tra la urbo. Kaj bomboj jam pluvis malsupren de supre, des pli ĉar la vetero videble pliboniĝis, kaj la Fritz ekkomencis.
  Gerda, furioza, ĵetis sian ponardon per siaj graciaj nudaj fingroj kaj kriis:
  - Nia batalo estos venka, alie ne eblas!
  Charlotte, pafante same bone, aldonis:
  - Unu venko, sed granda!
  Gerda, fortranĉante plurajn batalantojn en mallonga eksplodo, aldonis:
  Sed malvenko neniam estas malgranda!
  Sovetiaj memveturaj pafiloj pafis al Tiĥvin, batalartilerio kaj sieĝa artilerio iom poste tiris supren. Fritz fortigis la defendon kaj aerpremon. Sovetiaj trupoj tiris supren novajn aviadilojn.
  La apero de la legenda Marsejlo draste ŝanĝis la potenc-ekvilibron.
  La granda aso flugis la ME-309, tre potenca armilo laŭ armilaro. Kaj laŭvorte forbalais ĉiujn sur sia vojo. Eĉ en la sovetia armeo, ili specife avertis, ke tia monstro aperis en la aero.
  Marcel mem neniel konsideris sin malbono, des malpli kruela homo. Li kredis, ke batalante la Ruĝan Armeon, li nur plenumis sian sanktan devon al la Patrujo. Krome, multaj faktoj pri la abomenaĵoj de la nazioj ne estis konataj al li. Jes, kaj tro multe estis atribuita al la milito.
  Sed jen la unua superpuzbatalo post la reveno. Flugantaj sovetiaj bombaviadiloj, atakaviadiloj kaj batalantoj. Ili klare volas doni furiozan batalon al la teraj unuoj de la Germana Armeo. Sed Marcel vidas ĉion ĉi kaj malfermas fajron de distanco de kvin aŭ ses kilometroj, kaj eĉ fajfas tra la nazo.
  Sovetiaj aŭtoj kaj kuraĝaj asoj ankoraŭ ne vere vidis la malamikon, ĉar iliaj aviadiloj komencis eksplodi, kaj iliaj flugiloj diseriĝis. Marsejlo pafis sen celi, sed intuicie. Li ŝajnis scii anticipe kien ĉiu piloto flugos kaj direktus sian flugilhavan monstron. Do montriĝis, ke junulo kun infana vizaĝo forbalas la flugilhavan flotemon.
  La nova jaro, kvankam frosta, montriĝis varma. Sovetiaj trupoj malespere kaj obstine atakis, provis preni Tiĥvin. Fritz obstine defendis sin, penante resti en la urbo, kie kuŝis la arterio, nutrante nepenetreblan Leningradon. Krome temis pri la prestiĝo de la germanaj trupoj, kiuj malfacilas kaj hontas rezigni pri grandaj urboj.
  Kiel bonŝanco havus ĝin, la vetero pliboniĝis kaj multaj malamikbombistoj, precipe la masiva Yu-288, pikis la poziciojn de la sovetiaj soldatoj kaj bombis komunikadojn.
  La sovetiaj aviadiloj Yak-9 kaj Lagg-5 estis multe pli malsuperaj al la malamiko laŭ armilaro kaj rapideco. Aparte, la ME-309, kiel drako, batis senkonscie pli malfortajn sovetiajn veturilojn. Krome, la germanoj evoluigis la duoblan flugilan taktikon, kiu ebligis efike uzi sian nombran avantaĝon kaj reduktis kelkajn el la manovraj problemoj de la tenacaj, peze armitaj, sed pezaj germanaj veturiloj de la plej novaj Focke kaj ME. Krome, jeto ME-262s komencis aperi sur la frontoj, kvankam ĉi tiu maŝino ankoraŭ ne estas tute teknike fidinda, same kiel pli malpeza, pli manovra kaj pli malmultekosta modifo de la HE-162. Ĉi-lastaj maŝinoj estis pli facile fabrikeblaj kaj teknike pli fidindaj ol jetaj Messerschmites. Sed por ĝia administrado, pilotoj de sufiĉe alta taŭgeco estis postulataj. Kio iom malplivaloriĝis, tiaj pozitivaj kvalitoj de ĉi tiu evoluo kiel la malalta pezo de la aviadilo - nur 1,6 tunoj en malplena formo, malalta kosto kaj fabrikebleco de produktado kaj la plej bona manovro en la mondo.
  Sed tiuj germanaj asoj, kiuj regis ĉi tiun aŭton, malŝparis ĝiajn laŭdojn. Precipe sukcesa estis Huffman, piloto numero du post Marsejlo, kiu restis ekstere de atingo. Superinte la rezulton de 300 faligitaj aŭtoj, Huffman ricevis la altan premion de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco, kun kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Lia taktiko alproksimiĝi al minimumo, kaj poste bati kaj flugi reen estas la plej oportuna sur la HE-162. Do Huffman pruvis esti elstara mastro de korbatbatalo. Kvankam la rezulto de Marsejlo en 3117 - faligita aviadilo estas ankoraŭ neatingebla.
  Krome, la 2-an de januaro 1944, ĉi tiu legenda piloto aperis sur la ĉielo, tamen li persvadis Hitleron, rememorante, ke la germanaj trupoj fartas malbone, kaj la pli potenca germana ekipaĵo klare pasas en la neĝo. Do necesas provizi aerprovizon al la ĉirkaŭita Tiĥvin, kie ekloĝis la germanaj trupoj kaj bombas ĉiujn alirojn al la urbo.
  La tigrinaj knabinoj pafis sur la tero, kaj la superaso estis poentanta sur la ĉielo.
  En la plej unua tago, Marsejlo faris ses flugatakojn kaj malflugigis pli ol cent sovetiajn aviadilojn. Vere, la 4-an de januaro, la vetero ege malboniĝis ... Neĝoŝtormo leviĝis, kaj sovetiaj trupoj sturmis la urbon.
  La grandiozaj kvar el la terminatoraj knabinoj preferis batali kune - ŝultro al ŝultro. Tiel unike bela kaj mortiga. Pro la malvarmo, ili estis devigitaj surmeti kamufladon kaj batali blanke.
  La Ŝinobo-knabo Karas ankaŭ venis al la savo. Sentima terminanta infano, li ne timis la malvarmon kaj batalis en pantaloneto sole. Lia sola varmofonto estis kamufla kremo, kiu blankigis lian ĉokoladan sunbruligitan haŭton sub la neĝo, kiu daŭre falis, kovrante ĉiujn stratojn. Krome, li uzis ĵeti tre maldikajn metalajn diskojn kaj katanan glavon en batalo. Sed, kompreneble, li pafis bonege, kaj el kaptitaj armiloj. Tamen, la knabinoj ankaŭ ne maltrafis uzi aŭtomatajn fusilojn.
  Tiaj armiloj estas pli precizaj ol mitraletoj, kaj plej grave, pli fidindaj. Tamen, la sturmpafiloj MN-44, kiel regulo, ne lasis la germanojn malsupren. Antaŭ la tria vintro, la bone oleita germana militmaŝino estis preta. Precipe, eĉ en neĝoŝtormo, Focke-Wulf kaj ME, uzante hejtadon, sukcesis kaŭzi dolorajn, kvankam limigitajn, injektojn al sovetiaj trupoj.
  Gerda, senprokraste pafante, penante ne rigardi en la direkton, kien falas la sovetiaj soldatoj. Multaj el la batalantoj estis junegaj, dek sep aŭ dek ses jarojn maljunaj. La infanterio estis rekrutita per terglitoj, rastante ĉiujn resursojn. Efektive, multe perdiĝis.
  Sed inter la Fritz estas plenaj de eksterlandanoj. Precipe Svedio, en kiu la nazioj venkis en la lastatempaj elektoj, kaj ĉi tiu marioneta teritorio estas sub la kontrolo de la Tria Reich. Nu, jam du divizioj kaj kvar brigadoj el Svedio alvenis kiel volontuloj. En la lando mem okazas mitingoj kaj amasmarŝoj postulantaj militon. Kaj ili portas portretojn de Hitler kaj Karlo la dekdua.
  Do la eniro de Svedio en rektan militon estas demando de tempo. Hispanio kaj Portugalio jam militas, sed ili sendas soldatojn pli suden. Kaj nun vintre ili ĝenerale provas grimpi ien preter la Kaŭkaza Montaro. La brazila korpuso ŝajne pretas fari salton al Centra Azio, kie la movado Basmachi jam ekflamas kun renovigita vigleco.
  Sed ĉi tiuj estas ĉiuj detaloj, Vlasov-dividoj ankaŭ batalas en Tiĥvin. Ĉi tiuj uloj batalas kontraŭ malbono, konsciante, ke teruraj torturoj kaj neevitebla buklo atendas ilin en kaptiteco. Kaj kio pri la germanoj? Tamen, neniu sukero! Ili ankaŭ havos malfacilaĵojn, multaj mortos en Siberio, sed tamen ili ne estos pendigataj sendistinge.
  Gerda, ŝanĝinte la klipon, kaj falĉinte la soldatojn vestitajn per grizaj surtutoj - la rusoj ne havas sufiĉe da kamuflaj roboj por ĉiuj, imagis, kio povus atendi ilin okaze de kapto... Kaj ŝi ridetis al la ebla seksa, malvarmeta aventuro. . Vere, tiam en Siberio estos pli malbona. Kiel ĉi tiu frosto ricevas - flamĵetila varmo estas eĉ pli bona. Ĉi tie en la dezerto, ili rapide alkutimiĝis al la varma sablo kaj kuris nudpiede, sed tio ne funkciis tiel. Post kelkaj horoj en bikino en la malvarmo, ĝi komencis tremi kaj necesis varmigi en la bano. Tie, iliaj junaj viroj de la elita SS-bataliono varmigis la korpojn per batoj de piceo balailo. Nu, kaj ne nur, kompreneble, kun balailo - estas elektitaj belaj arjaj uloj, kion vi bezonas!
  Ili tute perdis sian iaman timidecon, aŭ eble, male, ili akiris la malstreĉon de ina maĉisto. Sed nun ili devas iomete retiriĝi - la sovetiaj infanteriistoj, plenigante la alirojn per kadavroj, alproksimiĝis tro danĝere proksime kaj komencis ĵeti grenadojn.
  Necesis rompi la distancon por ne fali sub la fragmentiĝo hajlo.
  Magda, ricevis malgrandan tranĉon de ŝrapnelo kaj, en respondo, pafis ok kuglojn en tri sekundoj. La sovetiaj soldatoj fuĝis preskaŭ sen rompiĝo, nur iomete kaŭrante kaj, la klipo trovis siajn viktimojn. Malŝarĝitaj ok kartoĉoj kaj Christina. Agresema ruĝhara diablo esprimis:
  - Al la frenezo de la bravuloj, ni kantas kanton!
  Sed la sovetiaj soldatoj ŝajne decidis pruvi, ke tio estas la saĝeco de la vivo. La germana atakmaŝinpafilo draŝas per sia tuta forto, kaj ĝiaj pafoj ŝajnas esti ignoritaj. Kvankam la soldatoj falas, tiuj, kiuj pluvivis, daŭre kuras kaj eĉ ĵetas obusojn preskaŭ plene, kvankam tio povas esti farita pli frue.
  La karso tre lerte ĵetas diskojn, detranĉante du aŭ tri soldatojn per unu. Poste li atakas per sia glavo, kiu tranĉas maŝinpafilojn kaj fusilojn - tiel facile kiel alumetoj!
  La ninja knabo estas ankoraŭ sufiĉe malgranda, li aspektas dek unu aŭ dek du jaroj, sed li estas tiel rapida... Ili ne havas tempon por bati lin aŭ defendi sin. La infano estis edukita kaj trejnita de naskiĝo, ĵetante glavojn al la bebo, devigita malimpliki kaj tranĉi rubandojn, trempante en glacitruon, metante speciale trejnitajn katojn. Nu, kaj multe pli, igante genetike talentan knabon vera mortmaŝino. Lia patrino estas dudek-kvina generacio Ŝinobo, lia patro estas potenca siberia sorĉisto, kaj ideologia malamiko de la sovetiaj, "sovetiaj" aŭtoritatoj. Bonega genetiko kaj trejnado kun magio - igis la knabon la plej bona inter la Ŝinoboj. Kaj kompreneble, imperiestro Hirohito, por montri al la germanoj, ke ili ne estas la plej bonegaj superhomoj, sed ke ekzistas harduloj en Japanio, sendis la knabon al la germana-sovetia fronto.
  Kaj Karas (karpofiŝo simbolas la fierecon kaj viglecon de la samurajo!) montriĝis inda militisto.
  Ekzemple, per siaj nudaj fingroj, iomete ruĝiĝintaj pro multaj horoj de estado en la amara malvarmo, li ĵetas ŝtalan diskon pli maldikan ol hararo. Kaj en la manoj de du glavoj samtempe, por ke estus pli facile tranĉi dikajn vicojn de malamikoj. Kiel terura estas tiu ĉi terminanta infano, ke unuafoje sovetiaj soldatoj, estante sendefendaj sub la batoj de glavoj kaj diskoĵetoj, kliniĝis malantaŭen, spertante veran timon.
  La knabinoj, ŝanĝinte klipojn, komencis radii eĉ pli rapide, aŭ pli ĝuste, nenie.
  La kadavroj de infanteriistoj estis amasigitaj en tumuloj. Ili preskaŭ tuj frostiĝis en la malvarmo, kaj pli da soldatoj suprengrimpis ilin. Tiel ili grimpis kaj kalkulis kun perdoj. Sed la Ŝinobo eniris la batalon kaj denove, kvazaŭ ondoj de timo estus elsenditaj.
  Malespera atako furiozis dum preskaŭ tuta tago. Koste de la plej grandaj perdoj, sovetiaj trupoj okupis kelkajn kvaronojn, puŝante la germanojn ĉe kelkaj linioj. Sed la malforta subteno de artilerio - la germana aviado bombis la fervojajn trakojn en la pasinteco, senigante la provizon kaj multajn viktimojn inter la progresantaj unuoj, devigita provizore suspendi la movadon de la infanterio.
  Malgraŭ la risko de tiaj taktikoj, tankoj estis ĵetitaj en batalon. Estis necese rompi la malamikon proksime de Tikhvin ĝis la Fritz, uzante sian avantaĝon en teknologio, malblokas la grandurbon.
  Kaj en ĉi tiu sturmo, sufiĉe riska decido estis farita - uzi la IS-2-tankon. Veturilo speciale dizajnita kiel trarompa tanko. Ĉar potenca pafilo, pro sia malalta pafrapideco kaj relative malbona precizeco de fajro, estas nebone taŭga por batali kontraŭ aliulaj tankoj, ĝi povas tamen sukcese detrui nekirasajn celojn.
  Do, kvankam tankoj en urbaj kondiĉoj estas suicidbombistoj, vi devas trarompi poziciojn, eĉ per via frunto.
  Tridek kvar movos unue. Relative malpezaj kaj ne grandaj aŭtoj kuregis laŭ mallarĝa vojo... Grenadoj kaj molotovaj kokteloj pluvis sur ilin de la tegmentoj. Tiam eksplodis maskitaj benzinujoj kaj napalmo. Sed gravaj perdoj ne haltigis la petrolŝipojn de Sovetunio. Ili, perdinte centojn da aŭtoj, enpenetris en la urbocentron, kaj tie ili eniris en obstina interŝanĝo de batoj. Eĉ la efikaj faustpatronoj kiuj frakasis la malfortan flankan kirason de la tridek kvar ne timigis la sovetian soldaton.
  Tri tankarmeoj tuj estis ĵetitaj en batalon. Stalino eĉ decidis rifuzi duan strikon en la direkto de Voroneĵ, pro decida venko super Tiĥvin kaj savi la "Lulilon de la Revolucio". Eĉ se brulaĵo estas eldonita ĉe strikta limo, dum kelkaj horoj veturantaj tage, kaŭkaza petrolo perdiĝas, kaj la disvolviĝo de novaj kampoj postulas tempon kaj monon, kies homaj rimedoj ege mankas al la sovetia imperio pro la milito. sur du frontoj.
  Sed Tiĥvin estas la arterio de Leningrado kaj la vojo de vivo, kaj plej grave, ĝi estas simbolo de la fakto, ke sovetiaj trupoj povas kaj kapablas venki multajn kaj bone armitajn faŝistojn. Do ni ne toleros la prezon...
  La IS-2-tanko aspektas impona - ĝi ankaŭ aspektas kiel tridek kvar, nur la gvattureto eĉ pli antaŭeniras. Kompreneble, la barelo mem estas dika kaj longa, ne komparebla kun la T-34-76, kiu ankoraŭ regas la batalkampon. Dum la tuta januaro, la titanaj klopodoj de la T-34-85 produktos ne pli ol cent.
  La vero estas okulfrapa estas la vundebleco de la frunto de la turo - plata kaj ne tro dike kirasa.
  La crucian, kiu ĵetis malgrandajn sed tre potencajn eksplodajn obusojn al la tankoj, kuris al la knabinoj kaj sugestis:
  - Ĉu ni kaptu la IS-2 kaj rajdu ĝin?
  Magda apogis la ideon:
  - Kompreneble, ni rajdu! Ni maltrafis la kabanon.
  Gerda avertis la knabon:
  - Ĉi tiu tanko havas kvar maŝinpafilojn!
  Karas palpebrumis al la knabinoj, rimarkante:
  - Do ĝi estas bona. Baldaŭ la infanterio denove atakos, kaj vi falĉos ĝin!
  Magda puŝetis la Ŝinobknabon.
  - Rapidu terminatoro!
  Rozkoloraj kalkanoj ekbrilis kiel moskitaj flugiloj, la karateknabo kuris pli rapide ol la olimpika spurta ĉampiono. Komence, li ĵetis malgrandan bulon kun fumfasko en la teruran IS. Eksplodis reago, elverŝis densa fumo. Samtempe nigraj jetoj disiĝis en malsamaj direktoj, blindigante la maŝinpafistojn.
  Dehakinte plurajn infanteriistojn, Karas flugis kiel pavimo liberigita de balisto kaj grimpis sur la turon. Per speciala hoko, li elŝiris la lukon kaj reĵetis la pezan kovrilon. Plue, ĉio estas simpla - paro da svingoj kun du glavoj kaj kvin membroj de la ŝipanaro de peza tanko disiĝis en siaj kapoj. Post li ensaltis ankaŭ la knabinoj, kiuj, deĵetinte sian peltan kamuflaĵon, denove finiĝis en bikino. Kio estas varma en la tanko dum veturado. 520 ĉevalforta dizelmotoro bone varmigas metalon. Jes, nudaj knabinecaj plandumoj sentas la aŭton mem multe pli bone ol per specialaj vintraj botoj kun ripaj sintezaj kaŭĉukaj plandumoj. La germana furiero-servo enkalkulis la sperton de severaj vintroj, kaj kreis novan municion, en kiu la kruroj en la malvarmo ne estas tiel malvarmaj. Kaj estas vere domaĝe, la Fritz prenis feltajn botojn de la loka loĝantaro kaj tiris ilin sur sin. Aŭ envolvite en peltaj koltukoj.
  Karas adiaŭis Magdan sur la lipoj kaj diris:
  - Nu, la tanko estas por vi! Mi batalos kie mi scias kiel mortigi pli bone.
  Gerda admire kisis la knabon sur la glitiga, elasta kalkano kaj diris:
  - Vi estas miraklo!
  Kristina aldonis:
  - La standardo de la Arjo!
  - Mi scias! - La tombo diris kaj elsaltis en la malvarmon per unu salto el la duonmalfermita luko ... Tiam la kovrilo falis kun muĝado ... Kaj la knabinoj ricevis la okazon batali per la armiloj de la malamiko. Kaj la pafilo estas vere potenca. Nur la ĵus aperinta Lev-3, aŭ kiel ĝi ankaŭ estis nomita la "Reĝa Leono" kun 128 mm kanono, estas pli forta. Sed ĉi tiu tanko ankoraŭ estas ĉe la frontoj en unuopaj kopioj. Li estis montrita dum la novembro 8-festado al la demonposedata Fuhrer. Kompreneble, dum li ankoraŭ ne estas en la serio. Kiel cetere, la IS-2 pasas, ĝia unua eniro.
  Ĝis nun, eĉ la sovetiaj petrolŝipoj ne pafis eĉ unu pafon, ŝajne elektante sian celon certe de la pafilo.
  Kristina sarkasme komentis, turnante la mekanismon:
  - Ho, rubaĵo ... Ĉi tie ne estas aŭtomatigo kaj ĉio devas esti farita permane ...
  Gerda, kiu manĝis la hundon montrante, rimarkis:
  - Kaj la vido estas gallim kaj videbleco estas negrava. Ili ne tre kapablas celi.
  Magda, tuŝante la transdonon per la nuda piedo, kaj turnante la keston, rimarkis:
  - Kaj tamen, kompare kun la tridek kvar, estas iom da progreso. Precipe, ŝanĝi dentaĵojn estas pli facila. La kajuto estas malvasta, sed pli-malpli vi povas moviĝi. Municio estas vere malgranda. Dudek ok raŭndoj...
  Gerda logike rimarkis:
  - Eble sufiĉas por pafi al limigita nombro da bunkroj, sed ĝi klare ne sufiĉas por plenrajta tanka batalo.
  Charlotte trovis ion bonan en la tanko:
  - Sed la mitrala armilaro estas supre! Kvar maŝinpafiloj povas provizi bonan protekton. Kaj tiam mi rigardis ĉi tiun "Muson" - estas nur du "kraĉado" en ĝi por tia aŭto...
  Christina, akcelante la motoron, konfirmis:
  - Jen ĝi! Ĉu ĉi tiu armilaro estas por tia peza tanko de cent okdek tunoj?
  Magda, kiel pantero, kiu mortigis bubalon, grumblis:
  - Kokidoj ridas!
  La dizelmotoro forte akcelas la tankon. Videblas, ke la IS-2 ankoraŭ veturas laŭ la aŭtovojo, sed kiam ekstervoje, ĝia pezocentro movita antaŭen havos efikon. Sed nenio, kondiĉe ke vi povas malstreĉiĝi kaj elekti indan celon por vi mem ...
  Magda malfermis la gvattureton de la tanko por ke ŝi povu pli bone vidi.
  Kaj jen alia IS-2, estas bona ideo uzi tiajn tankojn pli amase. Malantaŭ li estas tri pliaj IS-oj, sed unu kun pli malpeza 85 mm kanono. Cetere, la plej danĝera, tiel kapabla preni la aŭton fronte, kaj bati pli rapide...
  Magda decidis pafi de distanco de du kilometroj. Ŝi ordonis per eta tono:
  - Pafu ĝuste ĉe la frunto de la turo... Kaj... Vi komprenas!
  La aŭtomobilo haltis, do ne estis glateco, kaj Gerda, plendante pri la malbona kvalito de la optiko, kiun verŝajne poluris nekleraj adoleskantoj, montris la barelon. La knabinoj helpis ŝarĝi ŝelon pezantan unu kaj duonon funtojn. La blonda militisto metis sian vangon al la postaĵo kaj provis palpi la aŭton de aliulo. Ja ŝi neniam antaŭe pafis el ĉi tiu kanono, modelo 1931. Potenca, sed malnoviĝinta, kun pinta, rikolt-sentema kuglo. Ĝenerale, la pafilo, kompreneble, ne estis planita por tankoj. Sed ŝajne, la kontraŭtanka modifo de la 107 mm pafilo, evoluigita en 1940, montriĝis tro nefidinda kaj devis esti forlasita. Kaj ĉi tie necesas en kondiĉoj de malbona videbleco de distanco de 2000 metroj trafi la celon. Jes, kaj estos malfacile por la malamiko respondi kaj bati, sed ...
  Gerda kisis la postaĵon de la pafilo, rapide rigardis el la luko, prenis manplenon da neĝo per la lango, englutis ĝin, apogis siajn nudajn kalkanojn sur la leviloj kaj... pafis!
  Ĝi fordonis, tiel ke ĝi pikis liajn pojnojn kaj bovidojn, kaj odoris je fumo.
  La donaco flugis laŭ longa arko kaj ... La IS-2, kiu iris antaŭe, haltis, komencis fumi, kaj tiam la municioŝarĝo komencis krevi ...
  Magda ĝoje respondis:
  - Tion ni donis al ili! - Kaj logike, sufiĉe mallogike konfuzaj konceptoj, ŝi aldonis. - Ne homo pentras armilon, sed armilon de viro!
  Gerda grumblis:
  - Reŝargi!
  Kaj la knabinoj streĉiĝis... Kompreneble, ĉi tie ne estas la "Tigro", ili devas ŝviti, sed estas pli amuze tiamaniere, precipe ĉar la staranta tanko rapide malvarmiĝas. Fero estas bona konduktoro.
  La duan fojon Gerda pafis pli rapide kaj pli memfide. La ISoj daŭre moviĝis, kaj ŝajne ili ankoraŭ ne eltrovis de kie la pafiloj pafis. Jes, kaj halto ne estas en la rusa kutimo. Ĉar estas ordo ... Kaj la dua ŝelo jam memfide trafas la celon ...
  Gerda lekas siajn lipojn kaj ordonas:
  Kaj la tria ĉi tie...
  Kun granda malfruo, la kvara IS-1 ekpafis survoje ... Kaj strange, ĝi trafis, kvankam de tia distanco de moviĝanta aŭto estas preskaŭ neeble, sed pafoj decidas ĉion! Tamen, la distanco por la 85 mm pafilo estas tro granda, preter la penetrlimo. Sed estis grava bruado en la turo kaj la alfronta kiraso kolapsis. Gerda sendis responde la kvaran "leterpakaĵon" pezan unu kaj duonon funtojn... La frunto de la IS-1-tanko disiĝis kaj oranĝaj langoj ŝvebis alte en la ĉielon.
  La knabinoj bele batalas... Tiutage ili estis bonŝancaj. Sed la kapabloj de la sovetia armeo ne estas proporciaj.
  Malgraŭ ĉiuj klopodoj de la Fritz, la 13-an de januaro, koste de la plej grandaj klopodoj de kolosaj perdoj, Tiĥvin estis prenita ... Apartaj germanaj unuoj provis eliri el la ĉirkaŭado, koridoro estis pugnobatita al ili - ses germanaj sekcioj tuj kun elektitaj Lev-tankoj, provante savi la heroan defendon.
  La knaba Ŝinobo kaj la kvar knabinoj faris sian vojon en aparta taĉmento en la stilo de la tri muskedistoj. Nome, kie ne eblis trankvile ĉirkaŭiri kun batalo kaj super la kadavroj. Kompreneble, la IS-2 devis esti forlasita, sed survoje ili ankaŭ neatendite trafis maloftan tankon T-34-85, veturilon, kiu devus anstataŭigi la malmodernajn kaj nesufiĉe potencajn kanonojn T-34-76 laŭ penetrado. .
  La maŝino havis similan karenon kaj aŭtofundon, sed pli grandan gvattureton per longtuba kaj dika pafilo. La pafilo estis iomete malsupera en penetra potenco al la Pantero, kaj pro la pli malalta buŝrapideco kaj la kvalito de la municio. Sed tamen la diferenco ne aspektis superforta kiel 76 - grafika papero.
  Por ordinara "Tigro" ĝi jam estas danĝera, por "Leono" ĝi ankoraŭ ne estas - do 100 - milimetroj estas klinitaj. Kvankam sub certa angulo estis ŝanco. Aŭ en la malsupra parto de la kareno, sed ankaŭ raŭpaj gardistoj.
  La tanko estis suririta kaj malbarita de la skipo. Kompreneble estis sango ŝprucita interne. La maŝino mem estas tute nova, sed la municioŝarĝo estas sufiĉe modesta - nur 35 obusoj. La kabano ne estas tro vasta, sed pli bona ol la malnova tridek kvar.
  Gerda notis:
  - Kaj jen la turo de la komandanto. Ĉi tio signifas, ke ni havas fortan konkuranton. Nun la rusoj ne estos tiel blindaj.
  Magda malbone ridetis kaj rimarkis:
  - Kaj la rusoj jam bone pafis, kvankam kun pli malbona videbleco. Krome, la turo fariĝis pli granda kaj pli facile trafi!
  Gerda laŭte ridis pri tio.
  - Nu, jes! Ĉi tio estas la plej granda problemo por niaj petrolŝipoj kaj, verŝajne, la krona digno de ĉi tiu tanko! Provu, batu ĝin!
  Charlotte kantis:
  - Unu, du, kvin! "Tigro" eliris por pafi!
  Kristina reprenis:
  - Por renkonti T-4, la kruroj estas pli larĝaj ol la brakoj!
  Kaj tiel ili forkuris sur tankon, kiu moviĝis pli malpeze ol la IS... Gerda rememoris, kiel ili trafis la sovetian infanterion per kvar maŝinpafiloj. Ili falĉis dece, kaj la rusoj eĉ ne rimarkis, kie tia atako falis sur ilin. Sed aliflanke, ekveturinte, ili atakis, ĵetante grenadojn... Paro da pecoj, malgraŭ deca distanco, flugis supren eksplodante sur la turo. Kompreneble, por kiraso de 100 kaj 90 milimetroj de IS, ĉi tio estas kiel buleto por elefanto, sed ĝi zumas malagrable. Jes, kaj raŭpoj povas esti tranĉitaj.
  Do, mi devis starti la motoron kaj retiriĝi. Kaj tiam la municio elĉerpiĝis. Ili falĉis pli ol cent ruĝajn soldatojn.
  Gerda estis frapita de tia malestimo al morto inter la sovetia popolo. La araboj, kun siaj promesoj de haremoj kaj perlaj palacoj, ne havis tian dediĉon. Sed ĉi tiuj estas ateistoj - homoj, kiuj ne kredas je la postvivo kaj fabeloj pri la Ĝardenoj de Edeno. Kaj kio instigas ilin batali tiel obstine, kiam la rezulto de la milito jam estas antaŭvidita kaj ĉi tio estas nenio alia ol la furiozo de la kondamnitoj?
  Ĉi tio estas nekredeble malfacile kompreni kaj kompreni.
  Kvankam kompreneble estas multaj inter la rusaj perfiduloj. "Liberiga Armeo" Vlasov dum ses monatoj da ekzisto formis ses sekciojn kaj naŭ apartajn brigadojn. Kvankam, kompreneble, estas klare, ke esti soldato de Wehrmacht estas pli facile ol labori dek kvin aŭ dek ses horojn ĉe la maŝino por multe pli malbona lutado, sed tamen... Ial, germanaj sekcioj de iamaj militkaptitoj ne estas videblaj sur la frontoj...
  Kvankam, cetere, estas malmultaj germanoj en kaptiteco, sed sovetiaj... Ŝajnas jam pli ol ses milionoj kaj duono. Eble ne tiom da Vlasovanoj, kvankam multaj kaptitoj disiĝis al naciaj sekcioj kaj legioj kontrolitaj de la SS. Krome, parto de la rusoj estis sendita al la formado de nobeluloj kaj monarkistoj.
  Sed ĉiukaze ili sukcesis preni Tiĥvin tiamaniere, malgraŭ la plibonigo de la vetero kaj amasaj bombadoj. Kvankam ili pagis grandan prezon.
  Gerda ricevis la ordonon kaj pafis al la fajrilo tridek kvar. La paffrekvenco de la pafilo estas pli alta, do vi povas senti vin pli memfida. Unufoje, tiam la dua, kaj finfine la tria tanko al la rubejo ...
  Do vi devas esti pli singarda. Alie, ili estos frapitaj ĉi tie ĉe la aŭto, nur la fronta kiraso de la turo fariĝis pli forta kaj dika, kaj do ĝi estas preskaŭ la sama formato. La korpo estas speciale vundebla. Kaj inter la rusaj petrolŝipoj estas metiistoj. Tamen, por tia malofta tanko kiel la IS-2 aŭ IS-1, malfortulo ne estos malliberigita. Kaj tridek kvar de la kutima formato povas esti kun simplaj batalantoj. Tra la fendo de la komandanta turo, ili aspektas kiel la muzeloj de ĉevaloj, kun muzelo. Estas eĉ iel maloportune fari celitan pafon kontraŭ tiajn belaĵojn.
  Crucian ĉi-foje en la turo kun la knabinoj, li eliris por servi kiel ilia gvidisto kaj ne povas lasi la knabinojn en la kaldrono. Vere, Magda logike rimarkis:
  - Ni povas foriri ĉiuokaze, sen pafi kaj sen provoki...
  Crucian, infanece tordante la muzelon, ĝeme deklaris:
  - Ne - ne pafado, ne estos interese!
  Magda tamen avertis la knabinojn:
  - Malfermu fajron por mortigi nur kiam ne estas pli ol tri aŭ kvar aŭtoj. Ni devas revenigi ĉi tiun novan tankon nerompita al niaj unuoj.
  Gerda konsentis.
  - Ĝis nun ĉi tiu noveco ne estas inter la trofeoj, kio signifas, ke ĝi ankoraŭ estos utila al ni.
  La tigroknabinoj daŭrigis sian ĉason kun modera entuziasmo. Ili ne faris tro bone, sed ili aldonis sep pliajn tankojn kaj kvin kamionojn al siaj aktivaĵoj. Iam mi devis batali ekster la aŭto por preni fuelon por benzinumado.
  Resume, kvar petolemaj petoluloj eliris el la kaldrono, kaj preskaŭ mortis pro la fajro de sia artilerio. Savita nur ĝustatempe por levi la flagon kun svastiko-araneo.
  Nun ili transiras la tranĉeon kaj eĉ estas paro da bukedoj kun paperaj floroj, kiuj estas transdonitaj al la heroinaj militistoj.
  Oleg Rybachenko, kiu estis laca de spekti ĉi tiun mokan filmon, kriis:
  Kial vi montras al mi ĉiujn malbenitajn hundinojn! Kiom vi povas rigardi la mortigon de rusaj homoj!
  . ĈAPITRO #16
  La milito estas kio donis al Jane kaj ŝian teamon ŝancon trovi sin en la vivo. Tial la knabinoj volonte partoprenis en la kampanjo oriente. Kaj kial ne? Ĝi estas mono kaj famo.
  La sovetia tanka arsenalo ne multe ŝanĝiĝis. La ĉeftanko daŭre estas T-34-85. Ĉasio kaj karenkiraso restis de la kvardeka jaro. La sama kvincent ĉevalforta dizelmotoro, la samaj 45 milimetroj da dekliva alfronta kiraso. Pli malforta protekto de la flankoj de la kareno, vundebla al germanaj faustpatronoj.
  Nur pli granda gvattureto estis instalita, kun 90 mm alfronta kiraso kaj 85 mm pafilo. La tanko, kompreneble, estas malmoderna, kaj tute ne danĝera por la germanoj!
  La knabinoj veturas aŭton Goering-5, en pli posta modifo. La flanka kiraso estis pliigita al 178 milimetroj, kaj la alfronta kiraso al 250 estas klinita. La tanko mem estas ekipita per gasa turbina motoro kaj akcelas la britojn ĝis 60 kilometroj hore.
  Jane demandis al la artileriisto Gringeta:
  - Ĉu vi bone vidas?
  La kamparana militisto memfide respondis:
  - Videbleco ĉi tie estas bonega! Mi vidas ĉion!
  Malanya ridis kaj bojis:
  - Ni dispremos la rusojn!
  Matilda memfide konfirmis:
  - Jes, ni faros!
  "Goering" -5 turnoj, la pafilo kraĉas ĵetaĵon. De la soveto tridek kvar rompiĝas la turo. La knabinoj krias pro ĝojo. Ili vere opinias, ke ĉio estas bonega. Kaj ke sovetiaj petrolŝipoj mortas eĉ plaĉas.
  Jane pepis per dolĉa voĉo:
  - Ni forviŝos ĉiujn en cindron... Kaj Moskvo estos sub ni!
  Tamen, renkontinte minkampojn, la germana tanko devis ĉesi. La rusoj estis tre forte fortikigitaj. Kaj multe da kontraŭtankaj erinacoj. Artilerio faras aktivan senŝeligadon.
  Gringeta, ĝenita, diras:
  - Jen kiel ĝi rezultas... Ni trafis malmolan blokon!
  Jane respondas kun okulfrapa fido:
  - Ne, ĝi ne okazas ĝis la mateno... Ni trarompu la operon!
  La germana militmaŝino iom ekhaltis. Jetatakaviadiloj aperis sur la ĉielo, kaj teletankoj estis uzitaj. Ŝajne ili provis detrui minkampojn.
  Kontrolitaj aŭtoj kun eksplodaĵoj per radio. Poŝtelefonaj gaslanĉiloj ankaŭ estis uzitaj. Ili laŭvorte bombadis la poziciojn de la Ruĝa Armeo per fajro kaj flamo.
  Gringeta notis kun malkontento:
  - En la milito estas pli kaj pli da malpuraĵo, kaj malpli kaj malpli da braveco!
  Jane estis devigita konsenti kun tio:
  - Seljavi! Ve, ni iel perdas!
  Gringeta korektis la komandanton:
  - Prefere, ne ni, sed niaj kontraŭuloj! Nenio nun, ni eliru el la blokiĝo, kaj estos batalo...
  La germana tanko ekpafis, kvankam nenio vere videblis. Jane kunfrotis siajn nudajn piedojn kaj kantis:
  - Ni ne pensas malbone - ni certe perdiĝos! Estas vojo el la labirinto, el ia blokiĝo!
  Gringeta pepis ridetante:
  - Kiu estas gaja, li ridas...
  Kiu volas - li atingos ...
  Kiu serĉas ĉiam trovos!
  Malanya, melodia kaj brilanta per siaj dentoj, aldonis:
  - Kiu kutimas batali por venko, li kunkantu kun ni!
  La kanonado daŭris kelkajn horojn, kaj tiam la germanaj tankoj tamen pluiris. Ili estis renkontitaj fare de sovetia artilerio, kaj kontraŭtankaj pafiloj de diversaj kalibroj. Oni tamen sentis, ke la penetra potenco klare ne sufiĉas. La germanoj antaŭeniris... Nur kiam la 203 milimetraj kanonoj ekpafis, aperis de la nazioj la unuaj ruinitaj veturiloj.
  Jane flustris necerte:
  - Sinjoro... Ĉi tiu kaliko preterpasu min!
  Gringeta memfide diris:
  - Du mortoj ne povas okazi, oni ne povas eviti! Do ni, se io ajn, vivos en la venonta mondo!
  Malania flustre demandis:
  Kia estas tiu lumo?
  Gringeta ne parolis tro memfide:
  - Mi pensas, ke ĝi estas pli bona ol la nia!
  Malanya flustris responde:
  - Dio malpermesu al la blinduloj malfermi la okulojn kaj rektigi la dorson al la ĝibuloj!
  Efektive, Jane scivolis, kio povus esti tiu lumo. Eble ĉi tiu mondo estas eĉ pli neracia kaj malpli sekura. Jane tordis sian talion kaj movis siajn koksojn kaj pepis:
  - Ĉi tio estas tre interesa opcio - morti kaj fini en la venonta mondo! Kio atendas nin tie? Ĉu ni renkontos tie tiujn, kiuj estis al ni karaj sur la Tero aŭ ĉu ni devos fari novajn amikojn?
  Gringeta movis la hundon per sia nuda piedo, kaj siblis:
  - Estos novaj jarcentoj, estos ŝanĝo de generacioj... Sed neniu iam forgesos la nomon Lenin!
  Kaj ekridis, ŝia iomete freneza rido. Ŝi estis militisto-kamparano, kiu aktive fingrumis ŝiajn nudajn, graciajn krurojn, kaj ŝiaj fingroj ludis.
  Ĉi tie mi kaptis la IS-3 en la medio... Malproksime de la vero. Ne ĉiuj trafos, kaj se ĝi trafos, tiam la kuglo, frakasanta en la ezokon, povas reboŝi. Sed la knabino sciis, kion ŝi faras. Ŝi pafis kaj murmuris:
  - La marbordon de nebuloj, ni dispremas per logaĵo!
  Matildo krome kantis:
  - Kaj ĉi tiu "Agdamo", ni trinku por la sinjorinoj! Bonega sinjorino!
  La pafo de Gringeta estis preciza. La ŝelo trafis la malsupran parton de la fronta kiraso de la turo, ĝuste en la breĉo. Kaj faris gigantan efikon sen iri en malakcepton. Tia estas la situacio kiu estiĝis. Pli precize kvin sovetiaj petrolŝipoj preskaŭ tuj mortis. Kaj la anglaj virinoj aldonis al sia listo de krimoj.
  Malanya muĝis dum ŝiaj maŝinpafiloj eksplodis. Pluraj knabsoldatoj volis rampi ĝis la taknus de Hitler.
  - Sed pasaran, ne alproksimiĝu knabo! - kriis bela knabino, kaj verŝis mitralaj eksplodoj, kuraĝaj pioniroj.
  Jane pepis, frapante sian nudan kalkanon kontraŭ sia kiraso.
  - Ho, knaboj, knaboj, knaboj ... Vi subite fariĝis malaprobinda! Videblas por ĉi tiu malbenita lando, vi estas tro nobla!
  Kaj la knabino, la filino de la sinjoro, kompatis ĉi tiujn nudpiedajn, gratitajn, malpurajn knabojn, kiujn trapikis senkompataj kugloj. Kiel malĝoja kaj malfacila ĉio estas.
  Gringeta denove pafis, trapikis la memveturan pafilon SU-100, kaj pepis:
  - Kaj la akrido kuros por transdoni la botelojn!
  Malanya lekis siajn lipojn per skarlata lango, kaj trinketis el plasta botelo da Koka-kolao, dirante:
  - Kompreneble ne! Donu al mi vinon kaj cigaredojn!
  Matildo, singarde movinte la tankon antaŭen, siblis:
  - Cigaredoj estas veneno...
  Jane prenis la ritmon kaj daŭrigis:
  - Ĝuste, diras homoj!
  Gringeta responde, pafu kaj siblas:
  Ne estas pli malbona ol nikotino!
  Malanya ridis kaj grumblis:
  - Pako da cigaredoj en la forno!
  Matildo aldonis responde, gratante la skarlatan cicon de sia brusto:
  Jes, homoj diras...
  Jane finis kun rido, eligante sian langon.
  - Sed mi fumas ....
  Malanya finis kun aplomo.
  - Kaj tre ĝojas!
  La knabinoj ridis, montrante siajn longajn ĉerizajn langojn. Jane rimarkis ridetante:
  - La cigaredo estas la plej produktiva murdinto, precipe kontraŭ la kliento!
  Malania aldonis:
  - Cigaredo estas kiel silenta fusilo, sed mortiga en la manoj de amatoro!
  Gringeta pafis sian kanonon kaj rimarkis ridetante:
  - Cigaredo estas la plej fidinda kaŝpafisto, ĉiam mortigas!
  Matildo iomete malrapidigis la tankon sur la altaĵeto, silentis:
  - La cigaredo gustas amara, sed ĝi altiras pli ol dolĉaĵoj!
  Jane profunde enspiris kaj murmuris:
  - Cigaredo estas kiel malbona knabino, nur disiĝi kun ĝi estas multe pli dolora!
  Gringeta ridis, pafis kaj muĝis:
  - Cigaredo, male al granato, kiam oni ĵetas, plilongigas la vivon!
  La knabinoj eksilentis. Ilia tanko denove ekhaltis, alvenante en fosaĵo. Mi devis eliri. La militistoj estis iom nervozaj. La sovetia defendo estas tre forta.
  Jane rimarkis filozofie:
  - En milito, la plej mallonga vojo al la celo estas ĉirkaŭvojo, kaj pura vero estas malnobla trompo!
  Gringeta, frakasinte la sovetian kanonon per bone celita pafo, rimarkis:
  - Per ĉirkaŭvoja manovro, vi plej verŝajne fortranĉis la vojon al la celo!
  Malanya pafis sian maŝinpafilon kaj pepis:
  - La vivo estas ruĝa, sed folioj kun skarlata sango!
  Matildo resumis strangan konkludon:
  - En milito la vivo perdas sian valoron, sed akiras signifon!
  La knabinoj daŭrigis la militon. Ili pafis, kaj samtempe kunmetis aforismojn survoje.
  Jane pafis per sia nuda piedo, kaj faligis:
  - Milito estas kiel edziĝanto, avida je perfido, sed ne permesas malfreŝi!
  Gringeta pafis kaj diris sprite:
  - Milito estas volupta virino en formanta virajn korpojn!
  Malanya siblis responde:
  - Milito, kiel amo, estas submetiĝema al ĉiuj aĝoj, sed ŝatokupo ne estas agrabla!
  Matildo opiniis oportuna aldoni:
  - Milito, kiel korteganino, estas multekosta, ŝanĝebla, sed ĝi ĉiam lasas heroan memoron pri si mem!
  Jane turnis la hundon per siaj graciaj, nudaj fingroj kaj kuis:
  - Milito ne similas al sonĝo, oni ne povas malhavi fortajn emociojn!
  Gringeta pafis kun rideto kaj respondis:
  - La mondo estas enuiga kaj malstreĉa, la milito estas interesa kaj ekscita!
  Matildo, plezure trinkante Kolaon, daŭrigis:
  - Milito estas sango kaj ŝvito, fekundigas ŝosojn, kiuj naskas kuraĝon!
  Malanya ridis kaj rimarkis:
  - Kiom ajn interesa la militprocezo, ĉiuj volas finon!
  Jane denove trakuris la nudajn piedfingrojn super la postaĵon de la pafilo, kaj kantis:
  - Milito ne estas libro, oni ne povas ĝin bruligi, oni ne povas kaŝi ĝin sub via kuseno, oni povas nur fuŝi ĝin!
  Gringeta pepis kun aplomo:
  - Milito estas religio: ĝi postulas fanatikecon, disciplinon, nediskuteblan obeemon, sed ĝiaj dioj estas ĉiam mortemaj!
  Malanya mallaŭte ridis kaj komentis:
  - En milito, kiel en kazino, la risko estas granda, kaj la gajno estas mallonga!
  Matildo ridetis kaj bojis:
  - Soldato estas mortema, gloro estas forgesita, trofeoj eluziĝas, kaj nur la kialoj por komenci novan masakron estas neforigeblaj!
  Jane parolis subtile:
  - Ni malestimas la murdinton, krom se li estas soldato ĉe la fronto, ni malestimas la ŝteliston, se li estas marodisto sur la batalkampo duoble!
  Gringeta denove najlis kaj siblis:
  - Soldato estas kavaliro, kies kiraso havas kuraĝon kaj honoron! Ĝenerala barono, kiu havas kronon: prudento kaj inteligenteco!
  Malanya diris kun rideto:
  - La soldato sonas fiere, la privata pejorative!
  Matildo saĝe respondis:
  - La unua en la atako, eble mortos, sed la lasta ne restos en memoro!
  Jane senspire kuĝis:
  - Pli bone estas esti la unua en la divido de trofeoj ol en la atako!
  Gringeta aldonis ridetante:
  - Milito estas kiel virino, nur demetas virojn sen rompi!
  Malanya respondis digne:
  - Virino, male al la milito, ne hastas enlitigi viron!
  Matildo diris ridante:
  - Milito, male al virino, neniam kontentiĝas pri la nombro de viroj asignitaj!
  Jane denove turnis la levilon per siaj nudaj fingroj kaj diris:
  -Milito estas la plej nesatigebla ino, ŝi ĉiam havas malmultajn virojn, kaj ŝi ne rifuzos virinon!
  Gringeta opiniis taŭga reprodukti ĉi tiun humuran aforismon:
  - Virinoj ne ŝatas batali, sed la deziro kuŝigi viron ne multe malsuperas al kuglo!
  Malanya siblis kiel kobro, elsputante sian rozkoloran langon:
  - Kuŝu viron, eble malgrandan kuglon, feliĉigu, virinon kun granda koro!
  Matildo aldonis kun sardona rideto:
  - Granda koro, ofte kondukas al malgranda memintereso!
  La knabinoj finis interŝanĝi spritajn rimarkojn, kaj komencis koncentriĝi sur la batalkampo. TA-311 atakaviadiloj flugis sur la ĉielo, kiu pafis al la pozicioj de sovetiaj trupoj. Kvankam malrapide, la koalicio de la Tria Reich avancis. Kaj ŝi havis tempon por manĝi iomete, englutante kadavrojn.
  La knabinoj, enuigitaj, komencis denove ŝerci per aforismoj:
  Jane kukis:
  - La milito ne havas virinan vizaĝon, sed ĝi sangas virojn pli abrupte ol edzino!
  Gringeta pafis, kaj siblis:
  - Milito ne alportas ĝojon, sed ĝi kontentigas agresemajn instinktojn!
  Malanya fajfis responde:
  - Ĝojo en la milito, la kadavroj de malamikoj nur en la prezo!
  Matilda, ruliĝante la spurojn, aldonis:
  - Milito estas la plugado de la kampo: ĝi estas fekundata per kadavroj, sango estas irigata, sed ĝi leviĝas en venko!
  Jane pafis kaj ronronis reen.
  - Venko kreskas sur kadavroj kaj sango, sed ĝi donas frukton kun malforta!
  Gringeta pafis, frakasante la tridek kvar kiel vitra ŝtono, kaj siblis:
  - Milito estas kiel kaniba floro, hela, karnovora kaj kun malbona odoro!
  Malanya viŝis la pedalon per sia nuda piedo kaj ekkriis:
  - Milito estas la patrino de la progreso kaj la duonpatrino de la maldiligento!
  Matildo prenos ĝin, kaj kiel ĝi muĝos:
  - Kaj en la milito, la vivo de soldato ne estas en la prezo, sed de la generaloj kaj tute perdo!
  Jane pasis la randon de sia mano sur sian bruston kaj pepis:
  - Se vi volas pacon - inspiri timon, se vi volas militon - kazu ridon!
  Gringeta prenis ĝin kaj pafis, montrante la pafilon per la nuda piedo, kantante:
  - Ridado ne estas peko, se vi ne estas ridindaĵo en militaj aferoj!
  Malanya ridis, kaj grumblis kun sukceso:
  - Milito estas kiel cirko, nur la venkinto havas la lastan ridon!
  Matildo gvidis la tankon, disbatante kelkajn pionirojn, grakis:
  - En la milito, kiel en cirko, nur tapiŝita, serioza murdinto!
  La knabinoj denove silentis. Ili estas lacaj de esti akraj. Ĝenerale, la milito ne estas tro bela.
  Jane pensis ĝenite: Britio cedis al la germanoj. Kvankam kiom da landoj la britoj konkeris. Kaj kiom da tiu Germanujo! Britio iĝis kolosa imperio. Sed ŝi ne povis digesti siajn koloniojn. La Tria Regno superis la potencon de la Anguloj kaj eĉ la komandantoj montriĝis multe pli fortaj kaj pli kapablaj.
  Kaj kiam la nazioj venis al Londono, la historio finiĝis por Anglio. Estiĝis nova imperio, kun senprecedenca potenco. Kies trupoj servas multajn popolojn kaj landojn. Kaj kion ni povas diri: la Tria Regno, etendante siajn flugilojn, dronigis Brition.
  Sed en la kvardeka jaro, konkerinte Francion, Hitler malavare proponis pacon al Churchill. Kaj estis necese akcepti ĝin: la prudento sugestis, ke Britio nenion povas gajni el la milito, eĉ teorie, sed perdi ĝin. Hitler batalis la aerbatalon kun Anglio je duona forto. Kun granda prokrasto, li transdonis soldatojn al Afriko. Iris al Sovetunio. Sed ĉio ĉi nur prokrastis la katastrofon.
  La germanoj, uzante la okupatajn teritoriojn, trovis la forton batali sur du frontoj, Japanio memfide venkis la usonanojn. Kaj tiam Stalino perfidis, konkludante paŭzon. Britio falis sur la genuojn kaj iĝis parto de la Tria Regno.
  Multaj venkoj gajnis al la Germana Armeo la gloron de nevenkebleco. Jane kaj ŝiaj amikoj volonte iris al la nazia armeo - por kapti feliĉon kaj rangojn. Kaj ili certagrade sukcesis.
  Do kio? Nun ili havas du Patrujojn: Granda Germanujo, Malgranda Britio.
  Jane trinketis Koka-kolaon el sia gorĝo kaj pepis:
  - Amo kaj morto, bono kaj malbono... Kio estas sankta, kio estas peka, la murdintoj ne zorgas!
  Gringeta kantis responde, sendante alian kuglon:
  - Amu kaj kuraĝu, lasu malbonon regi, kaj elektu, oni donas al ni nur unu!
  La knabinoj iom kuraĝiĝis. Nu, fakte, laŭeble, agordu vin en eta maniero. Ili estas junaj, gajaj, energiaj, kaj sufiĉe bonŝancaj. Tiom da bataloj kaj eĉ ne unu gratvundeto. Krom ke ili gratos sin sur la tanko.
  Malanya akre rimarkis:
  - Eh, Churchill devintus akcepti la proponon de Hess kaj eniri la militon kun USSR. Tiam ni estus regintaj la tutan planedon, kaj fine Germanujo estus disbatita!
  Matildo kantis kun ĝojo:
  - Germanujo estas bona en batalo, la brita leono estas la plej bona!
  Malanio konfirmis:
  - Jes, nia leono el Britujo estas la plej bona!
  Jane diris kun rideto:
  - Ni ankoraŭ havas ŝancon! Ĉi tie Hitler mortos, kaj la Germana Imperiestra Regno disfalos!
  Gringeta pafis kuglon kaj parte konsentis:
  - Lasu ĝin disfali! Ja ili estas karnovoraj predantoj, sed ĉu estos pli bone por ni?
  Malanya filozofie rimarkis:
  - Unueco en malmola reĝimo, pli bona ol fuŝo kaj malzorgemo en mola reĝimo!
  Matildo premis siajn nudajn plandojn sur la pedalojn, kaj bojis:
  Ankaŭ ni estos sur Marso! Kaj preter la sunsistemo!
  Jane respondis kun rideto de la Gioconda:
  - Unue vi devas establi ununuran reĝimon sur la planedo Tero!
  Gringeta, prenis ĝin kaj fervore kantis:
  - Kaj ni estas tia reĝimo, ni ne permesos al ĝi ŝanĝiĝi!
  Malanya rimarkis kun spriteco:
  - Sed por lasi vin kun nazo, mi devas ŝanĝi mian nazon!
  La knabinoj estas tiel bonŝancaj kiel ĉiam. Ĉi tie ilia tanko atingas la unuan linion de tranĉeoj. Kaj rompas la teron per raŭpoj. La militistoj ridas.
  - Ni prenos ilin ĉiujn!
  Unu el la pafiloj blokiĝis inter la rulpremiloj, kaj la tanko haltis. La knabinoj eliris el la aŭto, sed la tanko estis tro plenplena kaj tro varma. Kaj ekstere estas riska, vi povas bruliĝi.
  La militistoj forkuris, fulmante per siaj nudaj kalkanoj kaj kantante:
  - Ni estas gajaj knabinoj, bonaj amikoj, nu, sed nudpiede, ili vipu, vigle timigas!
  Jane kuris, rimarkis:
  - Jen ni estas la kosmaj marsoldatoj!
  Malanya konfirmis ridetante:
  - Kaj en la spaco kaj en la surteriĝo!
  Kaj Gringeta prenis ĝin kaj marŝis sur siaj manoj, hurlante:
  - Mi estas supermilitisto! Mi dubas pri ĉiuj!
  Matildo respondis kaj siblis:
  - Veneno guto post guto en la Fuhrer!
  Jane ridis kaj kantis:
  - La bato estas forta, kaj la Fuhrer estas ĉiopova peco!
  La militistoj forkuris, nudpiede marŝante, super la rubo, dispremita, forte varmigita fero, ĉiaj traboj kaj rompitaj kranioj.
  Jane kantis:
  - Vi komprenos min ... Vi komprenos min ... Vi komprenos min, kaj vi ne trovos pli bonan landon!
  La knabino plaĉas kuri, kun siaj ne tro malmoliĝintaj kruroj, laŭ akra vojo, kaj derompaĵoj. Ja estas granda plezuro.
  Gringeta kantis:
  - Somero, la suno brilas alte...
  Malanya apogis la kanton:
  - Alta... Alta!
  Matilda aldonis:
  - Somero, ni estas malproksime de la morto! Malproksime!
  La militistoj videble kuraĝiĝis. Efektive, kia plezuro estas tiel energie moviĝi kaj salti.
  Jane ridis kaj rimarkis:
  - Morto estas konvencio, fifamo estas absoluto!
  Gringeta frotis unu nudan piedon kontraŭ la alian kaj siblis:
  - Ni havos ferion! Kaj kun ĝi venko!
  Malania diris skeptike:
  - Nia aŭ germana?
  Matildo ridetis kaj kantis:
  - Mortiga fajro atendas nin...
  Jane respondis:
  Sed li estas senpova...
  Gringeta hurlis kiel pantero:
  - Ĉiu havas apartan ĉerkon...
  Malanya prenis ĝin kaj, pafante, siblis:
  - Boshey bataliono sinkis en la tombon!
  Matildo blekis reen:
  "Tuta legio falis en la tombon!"
  Kaj la knabinoj prenis ĝin kaj miaŭis... Ili estas kiel sveltaj ĉevaloj. Kaj tiel belaj, kruroj estas nudaj, sunbrunigitaj.
  Jane prenis ĝin kaj siblis kun plezuro:
  - Kaj mi estas kobro! Kaj mi estas kobro! Tute ne urso!
  Gringeta rekriis:
  - Kaj estas agrable por kobro flugi supren al la nuboj!
  Kaj la knabinoj ambaŭ prenos kaj kolizios fruntojn. El la okuloj elverŝas fajreroj, kvazaŭ venis la horo!
  Malanya prenis ĝin kaj siblis:
  - Hitler kaput!
  Matildo subtenis ŝin:
  - Kaj Stalin kaput!
  Jane skuis siajn koksojn kaj pepis:
  - Mi estas lummilitisto, sovaĝuloj surgenue... Ĉiujn, kiuj estas kalumniantoj, mi forbalaos de sur la Tero!
  Malanya prenis ĝin kaj muĝis:
  - Kaj Hitler estas malsaĝulo, li fumas tabakon! Li ŝtelas alumetojn, li ne dormas hejme!
  Matildo malbone ridetis kaj demandis:
  - Kion vi opinias, ĉu la Fuhrer havas?
  Gringeta piedpremis la cindron per la nuda piedo kaj grumblis:
  - Kompreneble ne! Ni donos al li kvaropon, pipon!
  Malanya, turnante la okulojn, flustris:
  - Ho, estas tre agrable teni pulsantan jadan bastonon en la buŝo kaj palpi ĝin per la lango!
  Matildo flustris senspire:
  - Kaj kiel bonega ĝi estas! Kaj ĉio estos simple bonega!
  La knabinoj saltis pli kaj pli alte. Sed ilia tanko estis riparita kaj devis reveni. La militistoj engrimpis reen kaj siblis:
  - Jen nia tanko! Li estos nur bonega!
  Jane subite rememoris la rakonton pri Robin Hood. Eta Joe estas tie, la knabo estis kaptita fare de la ŝerifo. La knabo estis torturita: li estis tirita supren sur rako, liaj kalkanoj estis frititaj.
  Kiam la flamoj lekis la nudajn, malglatajn plandojn de la knabo... Jane sentis ekscitiĝon ĉi tie, kaj ŝi vere volis sekson. Jen ili eniris. Precipe la japana Ŝinobo Karas. Ĉi tiu blonda knabo, tiel bela, kaj li havas tre grandan viran perfektecon. Kaj estas tiel agrable tuŝi tiel puran kaj glatan haŭton per viaj mamoj.
  Jane volis meti la piedfingron inter la kruroj, sed embarasis kaj ŝanĝis opinion. Kvankam ja tia ago estas ege agrabla!
  La filino de la sinjoro diris:
  - En la maro ondo kaj furioza fajro! Kaj furioza, kaj furioza fajro!
  La knabinoj denove movis sian "Goering" -5 al la pozicioj de la sovetiaj trupoj. Verŝajne Stalino mem estis sufiĉe timigita kiam li eksciis pri la antaŭeniĝo de la nazioj. Vere, kiel vi povas ne perdiĝi ĉi tie. Koloso alkuras vin, sed estas nenio por respondi. Tridek kvar, vi ne povas venki la E-serio. Kaj eĉ pli de piramidaj AG-oj.
  Kaj Stalino, ŝajne, estas en ŝoko. Almenaŭ voku blaton al viaj konsilistoj. Neniu sono, neniu signifo, neniu plaŭdo de akvo! Ŝajnas, ke vi ricevos kranojn!
  Jane rimarkis ridetante:
  - Kaj Stalino, male al Churchill, ĉiam volonte akceptis manplatojn de Hitler kaj iris al paco!
  Gringeta kantis entuziasme:
  - Diru al mi, kio estas la mondo! Ili respondos al vi - la suno kaj la vento!
  Malanya entuziasme rimarkis:
  - Kaj ni havos fortajn, sanajn infanojn!
  Matildo ridis kaj flustris:
  - La mondo ne estas ŝaktabulo, kaj Hitler ne estas reĝo!
  Jane korektis sian amikon:
  Li estas pli alta ol reĝo! Kaj ni forigos lin de la supraĵo de la planedo!
  Gringeta prenis ĝin kaj muĝis:
  - La grandeco de la britoj, rekonis la planedo! Faŝismo estis disbatita per bato de glavo!
  Malanya entuziasme aldonis:
  - Ni estas amataj kaj aprezataj de ĉiuj nacioj de la mondo!
  Matildo, kun la entuziasmo de knabino, kiu trovis sian unuan amon, aldonis:
  - Mi kredas, ni konstruos sanktan komunismon!
  Jane ekridis kaj komentis:
  - Kaj sub la gvidado de la germanoj, fakte, komunismo povas esti konstruita!
  Gringeta batis sian frunton kontraŭ la postaĵon de la pafilo, kaj kantis:
  - Ni ŝercas komunismon, nun ni konstruos ĝin! Kaj Stalin estos nia superheroo!
  Malanya aldonis, klarigante:
  - En la ĉerko kompreneble!
  Gringeta volonte konfirmis:
  - Kompreneble, en la ĉerko!
  Jane filozofie rimarkis:
  - Kiom ajn granda estas la reĝo, li iros en la ĉerkon, kiel la hundejo!
  Gringeta aldonis kun ruza rido:
  - Politikisto ĉiam mensogas, li mortas nur vere!
  Malanya klakis siajn nudajn piedfingrojn kaj diris:
  - Senmorteco estas reala, sed morto estas iluzia!
  Matilda ankaŭ eldonis aforismon:
  - Reĝoj povas fari ĉion, sed ne unu, neniu reĝo povas lasi la ĉerkon en la lando!
  Jane tweetis:
  - Baldaŭ la vivo finiĝos....
  Gringeta apogita kun aplomo:
  - Baldaŭ!
  Malanya pafis maŝinpafilojn ĉe la sovetia infanterio, kaj siblis:
  - Ho, patrino, patrino, kompatu la filon!
  Matildo, malfacile retenante sian ridon, aldonis:
  - Ja li devis vivi, tute ne unu tagon!
  Jane pensis filozofie:
  - Ĉiuj volas vivi bele, sed nur kelkaj mortas digne!
  Gringeta respondis ridetante:
  - Morto promesas problemojn, krom se ĝi brilas per la radioj de atingo!
  Malanya siblis kun furioza grincado de dentoj:
  "Bona morto estas pli bona ol malbona vivo!"
  Matilda defiis:
  - Estas bone esti Dio, en la sovaĝejo, estas malbone por la diablo en la zono!
  Gringeta komentis kun venena rido:
  - Kaj ni elĉerpigis konkojn... Konsentu, ĉi tio estas grandega tragedio! Neniu donaco de neniigo!
  Jane malestime snufis.
  - Estos novaj prezentoj kaj aliaj prezidantoj!
  . ĈAPITRO 17
  Friedrich en tiu ĉi tago, la 10-an de oktobro 1947, kiel ĉiam leporhundo kaj senlaca, rapide kuregis sur aerĉevalo Me-362. La knabo ne sentis eĉ ombron de laceco, li estis tro ekscitita, kaj ankoraŭ pafis sen maltrafo. Nokte, riparteamoj, ĉefe usonaj, komisiis parton de la difektita ekipaĵo. Precipe, la "Pattons" denove estis turnataj per raŭpoj, krome, kelkaj centoj da ĉi tiuj maŝinoj ekfunkciis estante translokigitaj de trans la oceano, laŭ jam elpurigitaj fervojoj. La partizanoj, kompreneble, provis, sed ili faris multe pli malbone ol kutime. Bandera venkis la ukrainan Batkan en la elektoj, kaj perfido kaj dizerto kreskis en la partiaj rangoj. Krome, la komandanto de la partia movado, Voroshilov, malsaniĝis ... Kaj ili ne ĝustatempe prenis anstataŭaĵon por li ... Tiel, la provizo de la ŝoka internacia grupo de faŝistoj estis sufiĉe kontentiga. Jes, kuraĝaj subteraj laboristoj, kaj heroaj sabotistoj, foje atingis sukceson, sed ne super la taktika nivelo. Krome, la apero de novaj aliancanoj, kiuj kapitulacis, kaŭzis akran falon de fido al la venko de Sovetunio, kaj tio kondukis al la fakto, ke la ŝanceliĝantaj elementoj, malkaŝe aŭ eĉ kaŝe, transiris al la flanko de la nazioj.
  La nombro da dizertintoj precipe pliiĝis inter la Ruĝa Armeo de Kraikov kaj la Pola Armeo. La poloj, kredante je la promesoj de la nazioj kaj precipe de la okcidentaj kapitalistoj, serioze kalkulis je la kreado de granda imperio en la oriento, koste de Rusio! Ne ĉiuj kompreneble, la polaj komunistoj restis lojalaj al la sovetianoj, sed la ceteraj politikaj nuancoj ... La liberaluloj estas precipe nefidindaj ... Do la polaj unuoj komencis kapitulaci sur la Moskva Ardenlando preskaŭ tuj ekde la komenco de la ofensivo ... Feliĉe, ili estis malmultaj kaj tio ankoraŭ ne havis decidan influon sur la kurso de la milito .
  Friedrich faris la unuan paron da flugatakoj mem, liberiĝante de la resto de la pilotoj. Li vidis, ke la malamiko ne plu renkontas la naziajn hordojn per fajro tiel dense , kaj preskaŭ ne restis minkampoj sur la vojo de la tankaj kojnoj. Sed la sovetiaj soldatoj forte batalis. La infanterio ne malfermis fajron kaj provis, lasinte la tankojn fermiĝi, subfosi iliajn spurojn aŭ amason da obusoj, aŭ ekbruligi ilin per boteloj da bruligebla miksaĵo.
  La terminatorknabo baze pliigis la poentaron, pro sovetiaj pafiloj. Krome, pafado de horizontala ebeno, evitante la perdon de tempo por plonĝo. Vere, pluraj tankoj situantaj en embusko ankaŭ estis detruitaj. Aviado de Sovetunio agis neaktive. En la mateno mem aperis nur sep U-2-aviadiloj, poste kvar Laggaj. Ĝenerale, Friedrich havis mallongan konversacion kun ili, malpeze premante la ellasilon... Kaj poste, kiel ĉiam!
  Subpreminte la jam malfortigitajn batalpunktojn, la naziaj tankoj rapidis plu trans la kampon kaj en la tranĉeojn ... Tamen, kontraŭtankaj fosaĵoj kaj erinacoj estis ankaŭ renkontitaj ĉe tiu jam sesa kaj parte kvina defendlinio (estis ok entute). ). La sovetiaj artileriistoj nervoziĝis kaj ekpafis de malproksime. La artilerio de la nazioj estis senkompata, kaj aviado ... . Ĝis nun, kiel sketejo, ĉio estis pecetigita. Nu, Friedrich, kiel ĉiam, estas antaŭ ĉiuj, pli rapida kaj pli malvarmeta. Ŝanĝoj okazis en la formado de la trupoj, la Pattons kun potenca maŝinpafilo armilaro ekis antaŭen. Malvola decido redukti perdojn de kamikazinfanteriistoj oferantaj sin sed ne volantaj kapitulaci ...
  Friedrich faris la trian atakon kun sia amatino Helga. Ĉi tie la unuan fojon ili renkontis pli-malpli grandan aron da sovetiaj aviadiloj. Inter ili estis eĉ kvin Br-3 (de kie ili estis elfositaj). Sufiĉe strange, sed la bombistoj de Sovetunio turniĝis ĉe la vido de la germanaj asoj tuj reen, kaj la batalantoj rapidis renkonti ilin.
  Friedrich malvarmsange pafis la aŭtojn, kiuj provis alproksimiĝi. Inkluzive de aso kun stelo de la heroo de Sovetunio sur la fuzelaĝo. Sperta militisto, tamen, provis iri en la nubojn, sed kontraŭ tia monstro kiel Friedrich Bismarck, ĝi rezultis nur pli malbona. La terminator-knabo, ne mankanta, malflugis tridek ses ĉasaviadilojn kaj kvar atakaviadilojn samtempe, ŝaltante, eble, rapidis post la bombistoj.
  Ĉi tie, tamen, Friedrich malkovris, ke lia aŭto ne tiom rapidis, kaj ne batis 740 laŭtaksajn kilometrojn eĉ sur deviga motoro. La kialo estas klara, la 30-milimetraj kanonoj de Friedrich Mr-108 estis anstataŭigitaj per Mr-103, kiuj, kun komenca kuglo-rapido de 960 metroj je sekundo, multe pli efike penetras la tegmenton de tankoj kaj malamikbatalantoj de tre longa distanco, sed preskaŭ unufoje kaj duono pli peza kaj malpli kun pafrapideco de 420 pafoj por minuto (tamen, Friedrich ĝenerale preferis, falante en trancon, bati per unuopaj konkoj!). Jes, kaj la municioŝarĝo por la pafiloj estis pliigita precipe por Friedrich. Do, ne estis facile atingi la bombistojn. Pluraj lertaj He-362 superis la kuraĝan, junan ason. Ili falis kiel hajlo sur kultivaĵojn, disbatante kaj turmentante sovetiajn aŭtojn. Krome, la Br-3, kiel pli malrapida kaj nebone armita, iĝis facila predo por teroristaj pilotoj. Frederiko jam estis matura antaŭ la fino de la festeno, sed li finis dekon da pliaj distancoj, batante kvindek. Tamen, la knabo ne batis sian antaŭan rekordon de ducent kvindek tri aŭtoj.
  Friedrich revenis kun granda entuziasmo en sia animo. Li venkis kaj gajnas! Kaj la pensoj pri lia perfido tute malaperis. La junulo eĉ diris al si:
  - Kaj kial tiuj ĉi antaŭjuĝoj! Hejmo estas kie viaj amikoj kaj infanoj kreskas! Kaj Sovetunio ne estas la Patrujo, sed malliberejo de popoloj!
  Helga aŭdis ĉi tiujn vortojn, sed, ne komprenante ilian veran signifon, ŝi konfirmis:
  - Vi pravas! Kaj ni baldaŭ havos infanojn! Kvankam, mi ne volas akiri stomakon, dum estas ankoraŭ tia milito!
  Friedrich ridis.
  - Ĝi dependas de la volo de la Ĉiopova Dio. Tamen la Papo kaj kelkaj metropolitoj estas nianflanke!
  La kvara atakmisio sur atako, jet-elektra Fokken-Wulf-5 iĝis ĉaso por pafiloj, ĉar nur paro da tankoj estis kaptitaj. Sed la vera provo ankoraŭ estis venonta.
  Fifth Guards Tank Army de Rotmistrov kompletigis la subkutigan translokigon al la Krasnogvardeisky-areo. Tamen, ne eblis atingi kompletan surprizon. Naziaj gvataviadiloj registris la movadon de granda amaso da tankoj, kaj la nazioj rapidis por preni kontraŭiniciatojn. Ĉirkaŭ kvincent SS-unuoj de la 2-a SS Panzer Army, same kiel ducent veturiloj de la strategia rezervo, eliris por renkonti naŭcent kvindek tankojn kaj memveturajn pafilojn plifortigitajn per rezervoj de la kirasa pugno de Rotmistrov. Precipe, la batalo disvolviĝis sur la kampo, proksime de la kolektiva bieno Pervomaisky, kie germanaj grenadistoj kaj pafiloj situis sur la kaptita linio.
  Friedrich kaj la plej bonaj germanaj asoj estis alvokitaj por fordefendi masivan baton de tero kaj aero.
  Generalleŭtenanto Rotmistrov, la heroo de la Batalo de Stalingrado, plenumis la ordon venantan de la Supera Komandanto mem, sincere kredis, ke la batalo apud Moskvo ankoraŭ ne estas perdita. Li havis potencon en siaj manoj, la espero brilis, ke Sovetunio reakiros tion, kion ĝi antaŭe perdis. Tamen, la kolono, moviĝanta sub sia propra potenco, sufiĉe etendiĝis. Tio estis parte pro la deziro eviti la gvataviadilojn de la Tria Regno, kun alia tempodaŭro de la marŝo kaŭzita de difekto en la fervojaj linioj pro la efiko de malamikaj aviadiloj.
  Fortaj bombistoj devigis grandajn tankfortojn marŝi centojn da kilometroj sub sia propra potenco. Krome, la marŝo estis maksimuma en rapido ... Konsiderante la certan heterogenecon de la tankofloto, iuj aŭtoj sukcesis anstataŭigi filtrilojn, dum aliaj, kontraŭe, malnovaj tipoj, inkluzive de neperfektaj dissendoj, malrapidigis dizelmotorojn.
  Pro la brutala kaj masiva efiko de malamikaj aviadiloj, la kvina ŝokarmeo situis sufiĉe malproksime de la frontlinio kaj tio devigis ĉi tiun ŝtalvojon iri de vespero ĝis mateno.
  Pli kompakta grupo de nazioj jam atendis Rotmistrov. Cedante en la totala nombro de tankoj, la nazioj estis superaj en kvalito: havante ĉirkaŭ unu kaj duono cent "Panteroj" -5 kaj "Tigroj" -5, same kiel dekduo "Goerings" L (anglaj veturiloj kun 17-futoj. pafiloj, proksimume egalaj en penetropovo al pafilo "Panteroj"), E-50, AG-50 kaj "Patton". La Superferdinanda tankdestrojeroj daŭre estis sur la maniero.
  Kompreneble, estus pli bone amase ataki la naziojn, sed la timinda Ĵukov tro rapidigis Rotmistrovon, ĝuste timante, ke la nazioj prenos energiajn kontraŭrimedojn. Tamen, ĝi jam estis farita...
  Sed ĉi tie la sovetia armeo havis unu atuton - tio estis serioza aerkovro ... La aviadiloj forigis kaj la Ural-direkton kaj la tarifrezervon, kaj eĉ trejnaj veturiloj, same kiel ekipaĵo, estis ĵetitaj en batalon rekte de la muntoĉeno. . Ĉi tio estis la ŝanco trarompi la dekstran flankon kaj malantaŭon, la faŝistan kojnon kiu rapidis malproksimen antaŭen.
  Generalo Gota kaj aliaj komandantoj, jam dum la preparaj diskutoj pri la plano por la Moskva operacio, supozis, ke Krasnogvardeysk certe fariĝos la loko de tanka batalo kun la batalrezervo de la sovetaj armeoj, kio signifas, ke vi devas havi kovrilon. plano.
  Specialaj germanaj aviadiloj, precipe Xe-362, monitoris la aerspacon, tiel ke la batalo sur Krasnogvardeisky iĝos la plej granda ne nur tanko, sed ankaŭ aera batalo de la Dua Mondmilito!
  Friedrich estis vokita por batali kontraŭ la malamiko, li estas la plej bona aso de la Luftwaffe, la reĝo de aerbataloj estis simbolo de la venko de la Tria Reich. Kaj apud, aŭ preskaŭ apud li dekstre, sur la sturmo, kaj tial speciale potenca modifo de la Fokken-Wulf-5, Helga rapidis.
  La knabo eĉ kantis:
  - Sur stelŝipoj ni rapidas tra la ondoj! Kvarkoj ŝaŭmas en etervorticoj!
  Helga konfirmis:
  - Ruĝaj estaĵoj, estos Hoko al vi! Al la infanoj de la submonda infera mondo!
  Friedrich ridis kaj donis sian favoraton:
  - Nu, de la ŝraŭbo! Anĝelo de la morto, nur fajfu ĝin por aperi! Disŝiros la tutan ŝaŭmon en azentranĉaĵojn!
  Helga ridis responde.
  - Nu, vi estas sprita!
  Friedrich iom maltrankviliĝis pri la kresko de la pezo de siaj aviadiloj, la rilato kun la instalado de longdistancaj armiloj kaj la pliigo de municio. Post ĉio, la ĵetaĵo de 30-milimetra kanono, trioble pli peza ol tiu de 20-mm-kanono, kaj eble kvaroble pli potenca laŭ detrua potenco, estas universala armilo adaptita por porti kirason ambaŭ sur la surfaco de la. planedo kaj en la aero! La juna aso eĉ volis rezigni maŝinpafilojn, forigi iliajn kvar grandkalibrajn, sed... Helga kontraŭis antaŭ la flugo:
  - Post ĉio, ĝi povas veni al proksima batalo. Estas pli bone konservi ĉi tiun atuton ...
  - Sufiĉas por Forto Majeuro kaj du "pafistoj"! Friedrich mallongigis. Por mi, kion pafi proksime - tio sufiĉas. Ĝenerale, mi pensas, ke mitrala armilaro estas superflua ĉi tie.
  Helga gaje ridis kaj frapetis la knabon sur la dorson.
  - Ne ĉiuj, bedaŭrinde, estas tiaj nevenkeblaj kavaliroj kiel vi! Multaj asoj ankoraŭ estas komencantoj, ili bezonas pli densan fajron por certe bati ...
  Friedrich sufiĉe prudente kontraŭis:
  - Tia multekosta aŭto kiel ME-362 U ne estos donata al novulo. Ĉi tiu batalanto estas por asoj.
  Helga, anstataŭ respondi, kuris en sian batal-atakan aviadilon, flagrante, nuda, rozkoloraj kalkanoj. Kaj kion alian fari, sonis la krizvoko.
  Friedrich estis ĝenerale kontenta ke li forigis la du ekstremajn maŝinpafilojn, la masiva maŝino komencis pli facila, kaj la rapideco pliiĝis, kaj la malpezigo de la flugiloj plibonigis manovran kapablon. Kvankam la pafpunktoj mem estis kovritaj per carenado, ilia redukto signife aldonis al la aerodinamiko de la aŭto. Kvankam la Me-362 laŭ aerdinamikaj kvalitoj ankoraŭ estas nekomparebla inter piŝtmotoroj, tia estas la universala militĉevalo.
  Malsupre, maloftaj arboj, kampoj fulmas... La tago estas varma kaj ŝajnas, ke ĝi ne estos facile batali. Precipe la rusoj, kiuj perdas ĉi tiun teruran batalon. Ĉi tie, maldekstre kaj iom malsupre, flugas aro da korvoj... Granda grego, kaj kelkaj korvoj estas tre grandaj... Malbonaŭgura signo, korvoj akompanas ĉiujn militojn, ĉi tiun kruelan mondon sen sentimentaleco. Kiel Boyarsky kantis en la fama muzikalo:
  - Sed kial! Estas neeble vivi en la menso! Sed kial - la vivo nenion instruas al ni!
  Ĉi tio estas perforto, perforto kaj pli da perforto! Krueleco, krueleco kaj denove krueleco cementanta la nacion!
  Aro da korvoj ŝajnas senfina, da ili estas dekoj, centoj da miloj, kaj ili kvakas tiel, ke eĉ en hermetike fermita kajuto oni aŭdas. Friedrich demandis Helgan per la radio:
  - Ĉu ni povas bati ilin per maŝinpafiloj?
  La asknabino kontraŭstaris:
  - Ne! Ĉiu kuglo valoras ĉi tie!
  Friedrich ridis.
  - Kio estas tute ebla! La reĝo sub la trono, kuŝu en sako da kartoĉoj.
  De malantaŭ aro da vulturoj subite elsaltis la unua aro da sovetiaj aviadiloj. Ili unue estis renkontitaj fare de la Salamandroj. Estis perdoj ambaŭflanke, pli da rusoj estis mortigitaj. Friedrich malfermis fajron malfrue kaj malflugigis nur ok aŭtojn. Sed ĝi ankoraŭ estas malbona komenco. Sed paro da germanaj "Salamandroj" -3 estis pafita, same kiel Me-262, ne estas klare kiel ĝi sukcesis antaŭi ĉiujn.
  Sed la ĉefa afero ankoraŭ estis venonta. La grego da korvoj finiĝis, la germanaj pilotoj elsaltis en la spacon super la Krasnogvardeisky-kampo kaj komencis.
  Tuta armeo rapidis al la germana eskadro, kaj ĉi tie, fakte, estis aviado de pluraj aerarmeoj de Sovetunio. Grandega aro da aviadiloj ĉiaspecaj, sed ĉefe ĝi estis Jakov kaj iom malpli Laggs.
  Friedrich malfermis fajron de distanco de pli ol ses kilometroj. Li denove plonĝis en fluojn de sovaĝa tranco, kiam vi ne celas, kaj viaj fingroj ĉiuj premas aŭtomate. Kiam ne plu ekzistas konsidero, pensoj, la korpo ŝajnas esti via, sed vi jam estas kiel marioneto de nekonataj fortoj... Tio signifas, ke la karno ne estas via, sed la spirito de la submondo - malpuraj, malbonaj fortoj. ...
  Nu, kaj en la kapo de la terminatora knabo, pro la nombro da fojoj la kanto sonis:
  En la amikaro, sed samtempe soleca,
  En kaptiteco de sufero, malgajaj zorgoj!
  Nia mondo estas tiel laca de riproĉado,
  Nek vastaĵo nek beleco estas videblaj!
  Kien vi kondukis nin - malbona malbona diablo?
  Kiam la malbona demono turnas la armeon!
  Ĉasante nin, kompreneble, militan gloron,
  Kvankam mia animo estas malnobla parazito!
  
  Tia malpleno en mortanta spirito
  Ĉirkaŭ la marĉo oni ne povas vidi la vojon!
  Kaj morto, ĉi tiu grafo al la senkompata maljunulino,
  Kio kolektas tributon en sankta Rus'!
  
  Simpla kompreno ne brilas,
  Ĉio en la reto, senlima potenco!
  La deziro vivi en surtera loĝejo,
  Gustumante kun dolĉa dolĉeco, ĝojo, feliĉo!
  
  Sed la sorto sendis lian filon al milito,
  Kie ni devis forgesi pri paco!
  Ne necesas malbeni Satanon pro tio,
  Ni nenion alian volis!
  
  En la aviadilo mi tranĉis tra la ventego,
  Farinte lertaĵon, kaj la ricevo estas krono!
  Kredu min, la batalanto de la Patrujo ne mortis,
  Ni ludu funebran marŝon por la ŝaŭmo!
  
  La malamiko estas multnombra, forta,
  Aŭtoj, batalantoj, misiloj!
  Ni disrompos la inferan Wehrmacht,
  La heroaĵoj de Rusio estos kantitaj!
  Venos sur la Teron, mi kredas komunismo,
  Ni vivos feliĉe - mi scias certe!
  La ekzekutisto de homoj disfalos - faŝismo,
  Venko estos en bonkoreco, lumo de majo!
  
  Patrujo, rapida flugo,
  Ĝi donis al ni sanktan vivon!
  La himno de la Patrujo kantas en niaj koroj,
  Ja mi feroce batalas por ŝi!
  
  Kaj la tempo, mi kredas brila, venos,
  Ne estos murdoj, maljuneco pereos en la abismon!
  La genro disvolviĝos sen rando,
  La supro rapidos la atingojn de la linioj!
  
  Kaj por ke ni proksimigu tiun tempon;
  Vi devas batali kiel soldato de Rus'!
  Por ke ĝi atingu ĉiujn, kiuj ne estas malsaĝulo,
  Ke rusoj ĉiam scipovas batali!
  En la kapo de Friedrich sonis bona patriota kanto, sed perfidaj manoj kaj piedoj faris ĝuste la malon. Nome ili sendis konkojn al sovetiaj aviadiloj de ĉiuj specoj kaj markoj. La sovetiaj pilotoj provis proksimiĝi kaj komenci rubejon ... Volka, pafinte pli ol kvindek aŭtomobilojn en la movado, faris turnon kaj evitis la pafojn kaj la rabotprovon (li detranĉis ĉi tiun kamikazon per mitralaj mallongaj eksplodoj) . Tiam la aviadilo de la juna aso moviĝis, kaj estante en bataltranco , la knabo donis multajn aerpafilojn. Tre falĉita kelkaj sovetiaj batalantoj elirantaj el la malantaŭo.
  Ĉi tie Friedrich preskaŭ ramis sin, sed sukcesis gliti en la fajrolinion, kaj daŭrigi la ekstermadon de kontraŭuloj. Ĉi-foje, dumotoraj "Peonoj" iĝis liaj viktimoj. Aforismo ekbrilis tra la kapo de la knabo (ankaŭ peonoj ne estas nuksoj, estontaj reĝinoj!). Helga knaris en sian radion.
  - Ho, kara patrino! Kiel ili premas!
  Friedrich, elfarante nefinitan mortan buklon, fortranĉis sovetiajn batalantojn de longa distanco, provante iri malantaŭ la malantaŭo de Helga. Unu el ili "Butikisto" (Lagg-5), estis kun granda ruĝa stelo sur la fuzelaĝo ... Do la heroo de Sovetunio. La knabino mem, sur la atakmodifo de la Fokken-Wulf, pafis al la tankoj de la Rotmistrov-armeo antaŭenirante sur la poziciojn de la germanoj. Kaj samtempe ŝi trafis sufiĉe precize, sukcese plonĝante.
  Friedrich, dume, batalis kun malamikaj aviadiloj, mense dankante la provizojn pro la pliiĝo de municio. Li eĉ sukcesis meti perfidan terminaron en la tankon T-34-85, kaj elektinte tiun de la komandanto (ĉi tio videblas de la antenoj, kiuj, malgraŭ la polvo kaj distanco, la akraj okuloj de Friedrich estis facile videblaj!).
  La lukokovrilo estis trapikita per tri konkoj samtempe kaj la tanko haltis...
  Ankaŭ malsupre estis varme, la avangardo de la Kvina Gardista Tanka Armeo jam ruliĝis sur la SS-grenadistojn kaj partojn de la dua korpuso.
  La unuaj sovetiaj veturiloj ruliĝis en la kontraŭtankan fosaĵon kaj malrapidiĝis. Rapid-pafaj pafiloj "Tigroj" -5 kaj "Panteroj" -5 falis sur ilin. Tion la novaj germanoj estas fortaj en malproksime batalas, por akiri avantaĝon super ili, la sovetiaj tankoj devis eniri proksiman batalon. Aranĝu rubejon ... Sed taktike la decido estis malpreciza, ŝiri trans la malferman kampon kie la fosaĵoj estis fositaj, renkonti la aŭtojn atendantajn "predon". Jes, ĉu ne amase amasiĝi samtempe?
  Vere, la sovetiaj Iloj, malgraŭ palpeblaj perdoj, tamen trarompis, kiel malgranda boksisto plonĝanta sub la konfitaĵo de la giganto, al malamikaj tankoj, kaŭzante damaĝon, inkluzive de malgrandaj bomboj. Vere, sur iuj "Tigroj" -5, ili staris sur la supro de la krado, sed multaj veturiloj, la germana infanterio, estis devigitaj starigi protekton laŭvorte survoje.
  Friedrich opiniis ke se la rusoj farus pli koncentritan strikon, ili havus multe pli bonan ŝancon de "amaso da malgranda" kaj enspeziga korbatala.
  Ramado de la ruĝaj pilotoj daŭris, sed ekzemple kontraŭ la tre lerta "Salamandro" -3, ĉi tiu taktiko ne alportis la atendatajn rezultojn. La perdoj de germana aviado kreskis, same kiel eĉ pli de la sovetiaj. Sed ne plu estis nerespondita batalo. Multaj sovetiaj pilotoj havis decan sperton, ne vane ili kovris Moskvon, do la nazioj sufiĉe malbonaj.
  Friedrich, kies talento nekredeble akriĝis, ĉiam evitis trafojn kaj intuicie trafis la plej danĝerajn sovetiajn batalantojn. Provante elbati la gvidantojn. Li faris ĝin, kaj ĝi funkciis sen misfajroj. En mia kapo, cetere, estis malpleno, kaj manko de percepto de la batalo kiel tia. La korpo reagis, la celoj estis kaptitaj, ne estis mankoj. Kelkfoje eĉ ricevis tankojn.
  Kaj multaj centoj, se ne miloj da ĉiaspecaj aviadiloj, flagris kaj flagris antaŭ miaj okuloj. Jen, ekzemple, Huffman sur sia Non-362 ... Bataloj en speciala maniero, rapideco, ŝerco de jetmaŝino, kaj derompaĵoj flugas en ĉiuj direktoj ... Kaj ankaŭ la rusoj ne estas malbonaj .... Ĝuste tie estas Kozhedub, estus tempo malvigligi lin ... Friedrich moviĝas minimume, nun ne necesas turniĝi, bati ekonomie, sed nur, do iomete ŝanĝi de malvenko..
  Municioj elĉerpiĝas, same kiel la brulaĵo en la tankoj, kaj imponaj plifortikigoj alvenas de la germanaj pozicioj. Salamandroj, kaj eĉ pluraj enormaj Me-362, estas la unuaj eniri la batalon, kaj malantaŭ ili la resto de la nazia moskitotendaro. Denove, de marbordo al marbordo... Ankaŭ sovetiaj aviadiloj komencas retiriĝi. Ili mankas brulaĵo, kaj la perdoj superis: ĉiuj imageblaj kaj neimageblaj limoj. Friedrich revenas kaj demandas al Helga:
  - Ĉu ĉio estas en ordo?
  La knabino respondas:
  - La aviadilo moviĝas! Mi batis senkonscie ses tankojn kaj unu batalanton...
  Friedrich fajfis:
  - Jes, vi superis eĉ min en la nombro de detruitaj tankoj. Mi persone detruis nur kvin aŭtojn kun muzeloj!
  Helga ridis.
  - Kaj kiom da aviadiloj?
  - Aviadiloj? - La kapo de Friedrich ekbrilis ciferojn... - Ĝuste tricent unu! Nova monda rekordo. Jen la atingo...
  Helga ekkriis:
  - Jes, vi estas nur kavaliro! Ne, baldaŭ la dio de detruo. La granda Kali mem... la universala batalanto!
  Friedrich ĝentile korektis:
  - Fakte, Kali ne estas dio, sed la diino de malbono. Tio estas virino, kvankam en hinduismo tre respektata kaj populara diaĵo. Multaj temploj estis konstruitaj al ŝi, kaj preĝoj estas ofertitaj.
  La knabo subite rimarkis, ke li forte gratigis sian genuon sur la levilo. Kaj malbenis:
  - Damnu ĝin! Ne valoris fari turnon, en tia forte armita veturilo.
  Helga diris kun zorgo:
  - Kaj la sekvan flugon vi havas sen mi?
  Friedrich volonte konfirmis:
  - Jes, via Fokken ankoraŭ estos plenigita kaj ŝarĝita, kaj la mia jam estas preta. Nur ne parolu, nur zorgu pri vi!
  Helga diris emfaze:
  - Ne! Mia konsilo al vi estas batali kaj batali kiel eble plej bone... Se entute eblas.
  La aviadiloj alteriĝis kaj Friedrich kuris al la sekva aŭto. La elektita kombinaĵo de la Me-362 kaj la atako F -490 estis optimuma por la superazeno de ĉiuj tempoj kaj popoloj.
  Friedrich, palpante per la nudaj piedoj la akrajn, malglatajn pedalojn de la Fokken-Wulf-4, komencis elpremi rapidecon kaj kunkanti:
  - Mi iras al batalo! Mi dispremos la estaĵon en polvon!
  La batalo ĉe Krasnogvardeisk daŭris. Krom la tankoj de la armeo de Rotmistrov mem, unu kaj duono de sovetiaj veturiloj, prenitaj de la suda flanko kaj la areo de la Kashirna Sovetia Fronto, alvenis ĝustatempe por la batalkampo. Vere, nur la unua aro da aŭtoj alvenis ĝis nun. Ankaŭ sovetia aviado ne pensis pri kapitulaco, sed ĝis nun ĝi ne estis precipe aktiva.
  Friedrich eklaboris pri la tankoj, uzante siajn kanonojn speciale dizajnitajn por tiu celo. Laŭ lia opinio, la kalibro de 37 milimetroj estis ankoraŭ optimume taŭga por ĉi tiu celo. Ĉi tie, ekzemple, Rudel kun tiaj pafiloj, sen ia bataltranco, detruis, aŭ pli ĝuste, kio estas pli justa, batis 534 tankojn dum la tuta milito. Sed li estis ordinara homo, ne Friedrich kiu. La knabo memoris, kiel lia patro diris al sia patrino, ke la kombinita efiko sur la feto portata en la utero de la infano, krom la manifestiĝo de fenomenaj kapabloj kiel pubereco, povus igi la idojn en psikopaton ...
  Eble lia bataltranco, kaj ĉi tiu superpotenco de militisto, ankaŭ estas sekvo de efiko, kies naturo estas nekonata al li.
  Sed nun la tankoj venas, por la piloto, iliaj movoj ŝajnas malrapidaj, kaj eĉ pli por Friedrich. La juna aso komencis senŝeliĝi de horizontala ebeno. Ĝi nur pafas kaj draŝas. Ekbriloj de lumo, de malgrandaj eksplodoj, lukoj traboritaj. Samtempe multaj aŭtoj lumiĝas, ĉar la benzinujoj situas en la batala kupeo. Kaj detruo, la T-34 forflugis kiel ŝnurbarelo.
  Ofte trafado de konkoj kaŭzis la detonacion de municio. Kaj ĉi tio siavice...
  Friedrich ne pensis pri tiaj bagateloj, li rigardis la bildon kiam, suferinte gravajn perdojn kaj konsciante la vanecon de provoj trarompi, ol la fosaĵoj fositaj de la sovetia popolo, la gardistoj tankoj moviĝis ĉirkaŭe.
  Sed ankaŭ ĉi tie atendis ilin malagrabla surprizo. Du dekduoj da "Superferdinands" sukcesis alproksimiĝi. Ili, bedaŭrinde, havis pli fortajn veturajn trajtojn, danke al la uzo de usonaj motoroj.
  Sovetiaj veturiloj moviĝis trans malferma kampo, kio signifas, ke la legendaj batalantoj povis trafi jam de tri kilometroj for. Kompreneble, la "Superferdinands" maltrafis, sed la alta rapideco de kontraŭaviadilaj kanonoj permesis al ili trafi sufiĉe ofte. Krome, la kampo estis peze elfosita kaj plugita per konkoj, kaj la T-34-85 ne povis preni rapidecon. Sed ili ankoraŭ moviĝis kiel ondoj dum erupcio. Kaj la Panteroj -5 kaj la lertaj amerikaj Sorĉistinoj -5, altrapidaj tankdestrojeroj, rapidis al la helpo de la Ferdinands -4.
  Friedrich provis bati (pure subkonscie) komandantojn. Eĉ miaj fingroj malvastiĝis pro la streĉiĝo. Kaj estis fruktoj! La juna terminatoro, de horizontala projekcio, batis senkonscie kvardek du T-34-tankojn, tri KV-ojn, kaj du Su-122. Ĝi povus estinti tri pliaj aŭtoj, sed ili estis distritaj per atako de sovetiaj batalantoj, kaj plej grave per atakaviadiloj. Laŭ ili, Friedrich komencis planti kaj 37-milimetran aerpafilon kaj du 20-milimetrajn (ankaŭ sufiĉe okulfrapaj, se vi trafas lanternon aŭ benzinujon, aŭ motoron.
  Nur dudek sep aviadiloj, kaj dek ok el ili Ils... Ne malbone, konsiderante la gravecon de ĉiu tanko, eĉ damaĝitaj en ĉi tiu obstina batalo... Jen kelkaj T-34-85 akcelitaj, kaj ankoraŭ trarompitaj por fermi. gamo. Ĉi tie la malforte kirasaj usonaj "Sorĉistinoj" -5 flamis.
  Friedrich vidis la atakaviadilon de Hans-Ulrich Rudel. Ĉi tiu jam delonge fama aso, ŝajnas, ankaŭ decidis anstataŭigi la "Shtuka" per pli forta kaj pli rapida Fokken-Wulf-5. Lia torĉa emblemo estas konata de ĉiuj. Li demandis al Friedrich:
  - Kiel vi fartas, la anĝelo de la morto!
  La Terminatora Knabo respondis:
  - Aferoj en la Gestapo, kaj mi havas atingojn!
  Rudel certigis:
  - Kaj mi estas bona! Sed kiel vi sukcesas pafi tiel precize kaj rapide, kaj eĉ de horizontala ebeno?
  La asknabo, ridante, respondis aŭ eĉ kantis:
  - Ĉio neebla estas ebla mi certe scias! Trovu la diamanton de la reĝoj de la Tero en fluanta akvo!
  - Nenion, mi kaptos ĝis tridek ĝis la fino de la tago! Rudel promesis.
  Reveno, anstataŭigo de la aviadilo, kaj denove la indiĝena Me-362, la aviadilo, kiu, krom kuglotruoj sur la flugiloj, ne ricevis ajnan damaĝon sub la gvidado de Volka. Kaj kompreneble la tankobatalo....
  Estis varme ĉe Krasgvardeisky. La kolonoj de la Kvina Gardisto-Armeo kaj la brigadoj forigitaj de aliaj frontoj tiris supren. Plifortikigoj rampis ĝis la germanoj, inkluzive de dekduo usonaj tankdestrojeroj, la plej novaj M-18 kun 110-milimetraj pafiloj. Tiuj maŝinoj ne estis malsuperaj en mortiga forto al la Tiger-5-pafiloj, kalibro 105, kaj eĉ batis la T-34 pli bone, ĉar ili estis malpli emaj al reboĉiĝo. La pafilo mem, samtempe, ankaŭ estas de transformita usona kontraŭaviadila pafilo, kio signifas, ke ĝi estas rapida pafado. Nur ĉi tie la kiraso estas pli malforta ol la germanaj, sed ankoraŭ 186 milimetroj sufiĉas por teni la ĵetaĵon en la frunto. Precipe dum la irado, la T-34-85 estas tre ofte ŝmirita.
  Friedrich, eĉ malproksime, sentis cunamon alproksimiĝi, novan ondon de aviadiloj de la Ruĝa Armeo. Ĉi tio signifas, ke ne dependas de la tankoj, kiuj preskaŭ baraktis en streĉa, do lasu la atakaviadilon prizorgi ilin. Inter ili, cetere, tre forte armitaj kaj kirasaj He-329 estas videblaj. Kiel atakaviadiloj kaj tankdestrojeroj estas fortaj. Precipe kun la 88 mm Ra-44-pafiloj, kiuj traboras ne nur la tegmenton de la tanko, sed ankaŭ en la frunton. Nur ĉi tie en aerbatalo, ĉi tiu maŝino, por paroli milde, ne estas tiel diverstalenta kiel la "labora ĉevalino" Fokken-Wulf.
  Inter la atakaviadiloj, Friedrich ekvidis la aviadilon de Helga. Nu, kompreneble, reen en la vicojn.
  La terminator-knabo, malleviĝante iom laŭ la vojo, ni tranĉos malfermitajn tri tankojn kaj memveturajn pafilojn-76, kantis:
  - Ni havos spektaklon! Simple la plej alta superklaso!
  . ĈAPITRO 18
  Helga volonte respondis:
  - Kompreneble mi kredas vin! Mi donis mian koron ne al besto! La respondo estos donita al vi - ĉu vi kredas aŭ ne?
  Anstataŭ respondi, Friedrich komencis pafi de malproksime de la fundo... Kaj tiam akiri altecon.
  Estis sufiĉe multe da sovetiaj aviadiloj, sed ankoraŭ malpli ol la unua fojo. La pilotoj de la Luftwaffe sentis sin sufiĉe certaj, kiel unuaklasano, kiu batis ĝenan kunulon en nekonata lernejo, post tio li estis laŭvorte superfortita de forto.
  La sovetiaj pilotoj fariĝis pli ruzaj, kaj falis sub la batoj, ili tuj disiĝis en grupojn, provante tiri la germanojn al si. Friedrich atakis ilin, grimpante supren laŭ la monteto. Por li, tamen, la rifuzo de la malamiko de simpla atako nur faciligis taktikojn. Sed aliaj germanaj batalantoj grimpis en batalon.
  Friedrich notis en ĝeno ke la He-362 estis kutime antaŭ li. Sed estas en ordo, de longa distanco de pluraj kilometroj, neniu ĉiukaze scias kiel tranĉi malsupren.
  Kaj "Salamandroj" -3, same kiel infanaj paperaj aviadiloj, saltas, saltas kiel ŝarko sur la ondojn, kaj ili mem ricevas ...
  Friedrich elektis sian viktimon, la komandan aviadilon, antaŭ ol li havis tempon pensi pri kiel ĉi tiu aŭto estis malflugigita. La knabo eligis la moralon:
  - Vi povas perdi en milito, male al sporto, unufoje, vi venkas en milito, male al ludo, senfine! Tamen, la pecoj de la tabulo forflugas nur de la malgajninto, la venkinto metas sur la tabulon, eĉ antaŭe pafis batalunuojn!
  Tamen, la batalo estis sentita sur la kampo. Ekzemple, Wittmann jam estas sufiĉe hardita tanka aso, li batalis sur la "Tigro". Li, kune kun la artileriisto, ankaŭ maltrafis sufiĉe ofte, kvankam la tanko facile turniĝis. Gunner Schleich, apenaŭ havis tempon por viŝi la ŝviton de sia vizaĝo. La frunto de ĉi tiu ŝtala monstro jam estis trafita plurfoje, sed ĝis nun ĝi sukcesis reboĉi. Wittmann kriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Lasu ilin alproksimiĝi, ne estu nervoza, mi petas...
  Pri la stato de homo en tiuj teruraj kondiĉoj parolis ankaŭ la impresoj de partoprenanto en la batalo, vicĉefo de la stabestro de la 31-a brigado, kiu lastatempe fariĝis Heroo de Sovetunio, Grigorij Penezhko. ... Antaŭ mensaj bildoj, estis pezaj bildoj... Estis tia muĝado, ke la membranoj premis, sango fluis el la oreloj. La daŭra bruego de motoroj, la bruado de metalo, la muĝado, la eksplodoj de obusoj, la sovaĝa bruego de ŝirita fero... De rektaj pafoj turniĝis turoj, tordis pafiloj, kirasoj eksplodis, tankoj eksplodis.
  La nepenetrebla peza "Patton" -3, preskaŭ plene provis preni la sovetian T-34-85. Li grumblis, ŝirmita kiraso ŝvelanta. "Sorcxistinoj" -4 glitis kaj provis apliki la manovron mem. Estis kvazaŭ kavaleria armeo de antikvaj kavaliroj tuj mortigotaj unu la alian. Ofte ambaŭ tankoj pafis senprokraste kaj krevigis unu la alian.
  De pafoj en benzinujojn, la tankoj tuj ekflamis. Lukoj malfermiĝis, kaj tankteamoj provis eliri. Grigorio vidis junan leŭtenanton, duonbruligitan, pendantan sur sia kiraso. Vundita, li ne povis eliri el la luko. Kaj tiel li mortis. Ĉirkaŭe estis neniu por helpi lin. La soldatoj perdis la senton de la tempo, ili sentis nek soifon, nek varmegon, nek eĉ batojn en la malvasta kajuto de la tanko. Unu penso, unu deziro - vivante, batu la malamikon. Sovetiaj petrolŝipoj, kiuj eliris el siaj ruinitaj veturiloj, serĉis sur la kampo malamikajn skipojn, ankaŭ lasis sen ekipaĵo, kaj batis ilin per pistoloj, kaptis ilin man-al-mane.
  Bildo en la stilo de superrealismo de la kapitano, kiu, en ia frenezo, grimpis sur la kirason de la ruiniĝinta germana "Tigro" -5 kaj batis la lukon per maŝinpafilo por "fumi" la naziojn el tie. Tute kiel kuraĝe agis la komandanto de la tanka kompanio Chertorizhsky. Li frapis, tra la kirlvento de konkoj, rompante en la flankon de la malamiko "Tigro" -5, sed li mem estis trafita. Saltante el la aŭto, la petrolŝipoj estingis la fajron. Kaj ili denove iris en batalon.
  Helga jam trapikis la tegmenton de la tanko de Grigorij Penezhko per la lasta ŝelo. La ŝelo trafis la benzinujon, kaj ĉio ekbrulis. La flamoj bruligis la sovetiajn petrolŝipojn, devigante ilin salti el iliaj lukoj. Sed Grigorio mem, kiu estis vundita, ne havis tempon por elsalti ... Li brulis viva, konsciante en speco kio estas la submondo ...
  Friedrich, vidante, ke la malamika aviadilo jam fariĝis pli saĝa kaj klopodas forflugi en kombinita maniero, atakis la tankojn mem... La germanoj vere havis malfacilan tempon, kvankam la plej forte armitaj anglaj Challenger tankoj eniris la batalon (La skipoj ankaŭ estas el la filoj de Britio kaj pafas ege precize!) .
  Friedrich estas plena de demona energio kaj ekscito, li estas preta sole forbalai ĉion kaj ĉiujn, eĉ se vi devas batali kun tuta tanka armeo, kaj eĉ pli per aero. Sed vi devas reveni, brulaĵo kaj municio finiĝas, por ĉi tio, flugo, malkonstruante kvindek sep aviadilojn kaj batante tridek unu tankojn kaj ses memveturajn pafilojn, kaj plie du pliajn kirasajn trupveturilojn, tri Katyushas, kvar Andryushas, aŭtoj kiuj provis iri al la malantaŭo.
  Helga rimarkis:
  - La rusoj havas kanton pri virinoj en niaj vilaĝoj! Kaj ni havas ne nur batalantajn virinojn, sed virojn, kion vi bezonas!
  Friedrich konsentis:
  - Niaj viroj, kion vi bezonas, sed virinoj estas pli bonaj!
  Helga diris ruze:
  - Virino gajnas verŝante larmojn, viro igante ilin elverŝi!
  Friedrich, elmontrante la dentojn, rimarkis:
  - Ĉar ni estas akraj, tiam ĉio ne estas tiel malbona hodiaŭ!
  Vi devas flugi sole por la sekva flugo ... Nu, se jes, do ne utilas perdi koron ... Jam varmegas en la Focken-Wulf kun aermalvarmigita motoro. Tre varmega, motoro, plus suno, krom malmulte da tempo por malvarmigi. Friedrich mem eĉ surpriziĝis, kiel li ankoraŭ ne falis kun tia sovaĝa ŝarĝo. Post ĉio, ĝi estas elementa ... ĝi manĝas ĉiujn internojn ...
  Sovetiaj tankoj estis tute maldensigitaj ... Tamen, plifortikigoj denove alvenis al la germanoj, kaj preskaŭ ĉiuj atakaviadiloj estis ĵetitaj en batalon ... Sed plifortikigoj ankaŭ taŭgas por Rotmistrov ... La samaj tankoj de alia fronto.
  Sed la aero estas multe pli trankvila, kvankam estas apartaj aroj de batalantoj, aŭ atakaviadiloj.
  Friedrich ripetas la malnovajn pruvitajn taktikojn, li jam scias, ke ŝi ne lasos lin. Kaj la germanoj...
  Regrupiĝo okazas ankaŭ, ĉar la plej multaj el la sovetiaj tankoj jam estas detruitaj, tiam vi povas provi ataki vin... Wittmann morne rimarkis:
  - Ok tankoj estis batitaj ... Por unu tago estas bona, sed por tia tago estas malbona ...
  La gvidisto korektis:
  - Efektive, dek du ....
  Wittmann interrompis:
  - Kvar detruitaj aŭtoj kiam la rusoj grimpis tra profunda kontraŭtanka fosaĵo - ne kalkulu! Ĝi estis elementa. Jes, kaj la municio devus esti replenigita ...
  Sed la sovetiaj tankoj denove rapidis antaŭen kiam la atakaviadiloj precipe komencis akiri ilin. Aparte, Friedrich, kiu pafis kvindek kvin obusojn, el kiuj kvardek naŭ T-34-tankoj kaj ses memveturaj pafiloj. Kaj li bezonis kvin minutojn kaj duonon... Jen la batalo... Kompreneble, povus esti pli... Friedrich pensis, kial li pafu el du kanonoj samtempe? Kaj Unu sufiĉas... Intertempe...
  Helga renkontis lin en la flughaveno, kisis lin tiel pasie, flustris:
  - Jen la enkorpiĝo de la kavalireco - Don Quijote!
  - Kion vi diris? Friedrich klakis.
  La knabino tuj resaniĝis:
  - Pardonu lupido... Mi volis diri Lanceloto!
  La asknabo klakis:
  - Tiam alia afero! Post ĉio, Don Quijote estas parodio de kavaliro. Malsaĝa kavalireco kaj neinteresita nobelaro estas iel ridindigitaj!
  Helga konsentis.
  - Mi, ĝenerale, komprenas ĝin! Sed...
  Friedrich interrompis la knabinon:
  - Sur aviadiloj vivas!
  Sovetiaj tankteamoj kaj pilotoj ŝajnas esti farinta lastan provon turni la tajdon de ekstreme malsukcesa batalo. Generalo Gota, kiel sperta komandanto, kiu jam ĝisfunde studis la taktikon de la rusoj, ne hastis ataki, kaj eĉ iomete kliniĝis malantaŭen por uzi la avantaĝon en pafforto cent procento. Kaj kompreneble, rezervado. Ĉi tiu estas la taktiko de alta boksisto, kiu retiriĝas antaŭ la malalta viro, funkcias kiel la dua nombro, sed ne permesas al la subgranda pinscher fermi la distancon kaj akiri avantaĝon. Nu, Rotmistrov ne havas alian elekton! Aŭ ataku aŭ mortu! Ĉi-lasta estas pli bona, kvankam ambaŭ povas bone esti kune!
  Nu, Friedrich ankaŭ devas batali per aviadiloj ... Ĝi ankaŭ estas batalo, kaj la malamiko estas kuraĝa ...
  Sed unue, la terminatorknabo pafis dek kvin atakante T-34-85-tankojn. Tiel etera en unu eksplodo...
  Helga ekkriis:
  Vi estas la imperiestro de la aero! Tiel famiĝos la Tria Regno!
  Friedrich respondis al ŝi:
  - Kaj li jam estas fama! Kaj vi ne devas laŭdi!
  Helga kriis:
  - Kaj vi eĉ pli gloras lin!
  - Provos! Friedrich grumblis.
  Li falis reen en ultra-batala tranco. Strangaj pensoj kirliĝis en la kapo de la knabo. Ekzemple, kio okazos al li post la venko de la Tria Regno? Kompreneble, la patroneco de la edzino de la imperiestro provizos al li la plej altan pozicion, kaj lia filo fariĝos la heredonto de la Granda Imperio. Ekscitigaj vidoj! Kaj la rusoj, fine, lernas la ordon kaj disciplinon, al kiuj eĉ Stalino, la sanga kartvelo, ne povis alkutimi ilin.
  Kvankam, kompreneble, venko estas ankoraŭ malproksime ... Aŭ ĝi povas preni kaj turni la batalanton frakasanta en la Fritz. Tiel, mortigi plurajn dekojn da faŝismaj veturiloj kaj reveni al Sovetunio kiel heroo?
  Sed ĉu ĝi helpos al li, se la herooj de la milito, kiuj eskapis el kaptiteco, estos mortpafitaj, sed .... Stalino tute ne fidas al iu ajn, li diris, ke li ne havas filon, Jakovlev! Do li ne povas plu reiri al Friedrich ... Precipe post tio, kion li faris ... Eblis tuj fuĝi al Sovetunio, kiam ili ĵus donis al li la "Stuka". La knabo estus pardonita... Nu, eble oni sendis lin al la punbatalionoj, kaj se li ankaŭ pafis kelkajn el la nazioj... Jes, li havis ŝancon reveni... Sed nun, en USSR oni ne indulgos lin, li fariĝis tro sanga....
  Friedrich pensis, nu, kial li ne transfuĝis al la flanko de la sovetianoj. Nu, bone, li aliĝis al la Hitlera Junularo, estante en la centro de Berlino, tiam li ne havis alian rimedon por pluvivi. Sed kial li mortigis la komisarojn? Vi povus simple malŝalti ĝin... Kial sovaĝa besto subite vekiĝis en ĝi... Eĉ ne besto, ĉar bestoj kutime mortigas por manĝi aŭ pro malsato. Viro, aliflanke, turnis mortigon en amuzon, iĝante pli malbona ol tigro ...
  Kio okazis al li, ke la murdo komencis alporti ĝojon, kaj la deziro altigi en la Tria Reich, fari karieron kaptis la tutan esencon? Kiu li fariĝis,.. Kial li perdis la senton de patriotismo kaj alligiteco al sia popolo?
  Tamen, ĉu li havas tian? Jen la sama generalo Vlasov aŭ Boris Alekseevich Smyslovskij. Ankaŭ ĉi tie stranga persono, ĝi ŝajnis ekzempla reprezentanto de la nobla korpuso de cara Rusujo. Kaj li devis iri al la flanko de Hitler kaj aliaj faŝistoj. Oficiro de la Rusa Imperia Armeo, kapitano. Post la Civita Milito, li estis internigita en Pollando, poste elmigris al Germanio. Li eniris la servon en la germana armeo. De 1928 ĝis 1932 li studis ĉe la Superaj Kursoj ĉe la Milita Sekcio (General Staff Academy) de la Reichswehr. Dum 2-a Mondmilito, li partoprenis aktivan en la formado de rusaj volontulunuoj. Li kredis, ke la germanoj povas kontribui al la restarigo de Rusio: "La venko de la germanaj armeoj devus konduki nin al Moskvo kaj iom post iom transdoni la potencon en niajn manojn. La germanoj, eĉ post la parta malvenko de Soveta Rusio, devos longe batali kontraŭ la anglosaksa mondo. La tempo funkcios en nia favoro, kaj ili ne dependos de ni. Nia graveco kiel aliancano pliiĝos, kaj ni havos plenan liberecon de politika agado."
  La kapo de la knabo flosis sur tio, kion li legis pli frue en Interreto... Tute hazarde, liaj okuloj trakuris la paĝon de la konsultlibro - "komplicoj de naziismo - la honto de la nacio!"
  Vere, li samtempe neniam kunlaboris kun generalo A. A. Vlasov, ĉar li ne kunhavis nek siajn opiniojn nek sian agadplanon, sed li persone renkontiĝis kun li trifoje, ĉefe laŭ instrukcioj de la germana Ĉefa stabo.
  Friedrich interrompis siajn pensojn... Okdek tri sovetiaj aviadiloj estis pafitaj, kaj la lastaj obusoj jam estas plantitaj en tankoj, kaj jam eblas reveni... Nu, kia bastardo li estas... Kiel li havas falinta... Sanga putistino! La okuloj tuj malsekiĝis... Salaj gutetoj de larmoj fluis sur la glataj knabaj vangoj... Kiel amara, eĉ pafu vin!
  Reveninte, la vido de laca sed gaja Helga tuj levis lian animon, kaj li denove ekkuris en batalon... Li estas militisto! Do, li naskiĝis por venki, kaj kies nacio estas pli malforta, li ne amikiĝas kun ŝi!
  Helga subite rimarkis:
  - Ĉu vi ploras?
  Friedrich balancis la kapon.
  - Estas jam miaj okuloj akvumas, pro laco! Kia batalo! Jam de ses tagoj mi ne fermis la okulojn! Kaj antaŭ tio, preskaŭ ne dormis!
  Helga konsolis:
  - Jen la kaldrono fermiĝos kaj ni iom dormos... Restas iom. Nur iomete por gajni!
  Flugo sur la Focken-Wulfach-4, malamikaj aviadiloj ne estas videblaj, kaj restas malmulto de la tankoj. Sed eĉ tiuj, kiuj estas tie, devas esti finitaj.
  Helga flustras en la radion:
  - Nu, ni prenu ilin! Do tordante la ok!
  Friedrich ridas.
  - Tordi ok estas pli bone ol ricevi ses sur ŝultroj!
  La knabino, frapinte la aŭton pro plonĝo, bojis:
  - Ne, oni ne povas imagi vin kiel seso. Vi havas la rason de reĝo.
  De la Kvina Gardista Armeo estis kornoj kaj gamboj. Nun Gotha donis la ordonon antaŭeniri, precipe ĉar jam vesperiĝis, la tempo jam pasis jam multe preter la vespermanĝo, kaj mallumo komencis alproksimiĝi.
  Sur la batalkampo estis pli ol mil kaj cent ruinigitaj kaj detruitaj sovetiaj tankoj, kaj ĉirkaŭ tricent germanaj tankoj kiuj ricevis ian damaĝon. De tiuj, proksimume sesdek kvin aŭtoj estis neniel kondiĉigitaj de restarigo.
  Kaj Friedrich, lasante sian amatinon dormi sur liteto, ankoraŭ flugis. Ĉi-foje ĝi estis redirektita por subpremi artilerion. La senespera marŝo de Rotmistov deturnis parton de la fortoj, la armeoj de Meinshein, kaj ili antaŭeniris ne pli ol dek du kilometrojn en tago kaj vespero. Noktiĝis, sed la ŝtormsoldatoj ankoraŭ laboris. Ili ĵus ŝanĝis pilotojn.
  Denove, Friedrich renkontis U-2 noktbombistojn. Aŭtoj flugis preskaŭ proksime al la grundo - malaltnivela flugo. Ili havus ŝancon tragliti kun tia alivestiĝo, sed en ĉi tiu situacio, la diabla instinkto de la juna terminatoro funkciis.
  Krome, Friedrich subite sentis tre honton pri siaj larmoj, kaj li furioziĝis... Eĉ la rigardo de la knabo ŝanĝiĝis. Kaj tute malsamaj vortoj, de alia kanto, kuregis tra mia kapo;
  Kolero disvastiĝas tra la korpo en fajra ondo,
  Ne eblas kompreni tian aferon kaj kio okazas al mi nun!
  Ĉi tie la submondo malfermis la tutan nigrecon en la animo,
  Mi volas palacojn - ne sufiĉas por mi kun amato kaj paradizo en kabano!
  
  Kaj kiel ĉio okazis, eĉ Dio ne scias,
  Mi fariĝis perfidulo, sed ĝis nun mi mortis!
  De kie estas ĉi tiu revelacio, kiu ĝin naskis,
  Mi desegnas inspiron en bovlo - potencaj fortoj!
  
  La Diablo trenis nin en reton, ĵetante nin en malvirtan cirklon,
  Okazis, mi kaptiĝis en la reto!
  Sed mi rompos la reton, kaj mi akceptos Dion per mia koro,
  Ne nur malbenu la ĉielan lunon!
  Kaj ĉi tiuj estas gefratoj, kiujn mi certe scias!
  
  Ho donu al mi ŝancon sankta Sinjoro
  Mia naturo, vi estas perfido kaj fifamo!
  Mi volis karnon, savu nur karnon,
  Kaj finiĝis en la abismo, kie la saĝo ekdormis!
  
  La faŝisto diris: vi servas al ni -
  Vi ricevos teron, monon, titolojn rekonon!
  Sed rezignu vian animon
  Kaj ĉi tio estas la plej malbona puno en la mondo!
  
  Sed mi estas malfortulo, eniĝis en ĥaoso,
  Kaj li detruis la vivantojn, honoron kaj konsciencon en si mem!
  Tiel estu, malfacila fakto
  Ja ĝi ne estas romano, ĝi estas nur rakonto!
  
  Kion mi faru, reen;
  Ne plu restas, kaj nun almenaŭ la kolo estas en maŝo!
  Sed la demono diris, fini la ĥaoson,
  Tian malkuraĝon, kredu nin, mi ne akceptas!
  Friedrich finis ĉi tiun "voĉan", faligante siajn "orelojn" kaj tiam li sentis sin ege laca ... Kaj kio jam ekfloris, kio signifas, ke nova tago venis la 11-an de julio. Kaj li staras sur siaj piedoj dum sep tagoj...
  Post surteriĝo, la knabo apenaŭ sukcesis kuri al la liteto kaj tuj falis;
  La sonĝo montriĝis tre streĉa ... Friedrich sonĝis, ke li estas studento kaj aŭskultas prelegon. Cetere, la instruisto de giganta kresko rakontas ĝin kun tia entuziasmo kaj fervoro, ke vi nevole aŭskultas. Tie ni parolas pri longdaŭra historia malamiko de Rusio, Usono. Ŝajnas, ke en lia patrujo ili finfine elpensis indan armilon de reprezalio;
  - Vi devus konscii, ke la Pentagona Armeo deplojis sian plej bonan batforton en la batalo kontraŭ nia deziro rompi la vojon al aliaj mondoj. Mi sendis telegramon al la militistaro de NATO, kie mi deklaris, ke mi ne ekkaptos la teron, ke mi faras pacan esploron celantan la profiton de la tuta homaro. Ili ne ricevis mian mesaĝon, ili mezuras ĉiujn laŭ sia dubinda kaj egoisma skalo de valoroj. Ĉi tiuj megalomanaj bastardoj opinias, ke ili povas kontroli la tutan homaron. Ili pensas, ke se ili havas manian pasion por kapto kaj detruo, tiam aliaj reprezentantoj de aliaj mondoj devus havi la saman bestan pasion.
  La oratoro paŭzis kaj aŭskultis sindoneman aplaŭdon. Kaj ankaŭ Volka vigle aplaŭdis lin, kvankam li ne ŝatis rekoni aŭtoritatojn malantaŭ li. Nu, la potenca giganto daŭrigis:
  - Mi ne estas besto aŭ predanto, sed mi kapablas kaj intencas defendi min, la bono de mia civilizacio dependas de mia lukto, kaj se miaj malamikoj, kaj la malamikoj de mia civilizacio intencas ataki, tiam mi intencas defendi. mi mem. Mi pereigos tiujn, kiuj staras inter mi kaj libereco. Tiuj, kiuj preskaŭ sklavigis la homaron, konsiderante sin la plej alta nacio, ekster la jurisdikcio de homoj, alfrontos venĝon. Mi jam donis al grupo da oligarĥoj po unu denaron, mi montros al ili ekzemplon de homo kapabla batali, kaj ne iri sub la hakilon kiel submetiĝema ŝafo. Ni ĉiuj devas kuniĝi, ĉar ĉi tio estas nia komuna afero, ĉar sur la Tero, baldaŭ estos nenio por spiri. Nun al komerco. Por venki la usonajn kaj NATO-flotojn, ni bezonas grandajn, senlimajn rezervojn de energio, fundamente novan armilon, kaj ni havas ĝin. Al multaj, eĉ la plej bonaj el vi, la H-bombo ŝajnas esti la finfina. Multaj, eĉ la plej bonaj el vi, supozas, ke ne ekzistas alia pli potenca maniero akiri energion, krom la neniigo, kiu povas esti malfacile efektivigi praktike. Vi ĉiuj konas termonukleajn reagojn, la fandado de hidrogenaj atomoj kaj la formado de heliumo. Nu, aliaj elementoj ĝis fero. Nuklea fuzio donas lumon al steloj dum miliardoj da jaroj. Kaj por multaj el vi ŝajnas nekredeble, ke fundamente novaj reagoj de sintezo povas esti efektivigitaj: ili praktike ne ekzistas en la naturo. Multaj el vi estas plenaj de stereotipaj pensoj, ke se la reago ne ekzistas en la naturo, tiam ĝi principe ne povas ekzisti. Kia absurda iluzio, la scienco de super-civilizacioj disponigas manieron akiri gigantajn amasojn da energio sur skalo kaj reagoj kiuj ne ekzistas en la naturo. Vi jam konas la ekziston de kvarkoj: la mini-partikloj kiuj konsistigas elementajn partiklojn. Eĉ via scienco malkovris centojn da elementaj partikloj. Aldone al ili, kiujn ankaŭ via scienco registris, estas eroj diverstipaj, multaj el kiuj ŝajnas al vi strangaj, aŭ eĉ superfluaj. Vi estas frapita de la diverseco de kvarkoj, kiu estas malfacile klarigebla laŭ la kutima logika maniero. Pli lastatempe, viaj sciencistoj malkovris partiklojn nomitajn preonoj, la partikloj kiuj konsistigas kvarkojn, kaj vi ne povis atingi kaj studi ilin ĝuste. Nu, vi ankoraŭ ne sukcesis ĉerpi el la kerno ne nur preonojn, eĉ kvarkojn. Nu, kian energion oni povas akiri pro ilia kunfandiĝo aŭ disigo: nemezurebla eĉ kompare kun termonuklea reago. Eĉ kun la moderna, sufiĉe malalta nivelo de tera scienco, ekzistas teoriaj kalkuloj kiuj montras ke ju pli malgranda la partiklo, des pli da energio ĝi ĉerpas. Ĉi tio sugestas, ke se eblus regi tian energion, tiam eblus akiri preskaŭ senliman fonton de energiresursoj. Tamen, neniu tera sciencisto malsukcesis ne nur rekrei la fuzian reagon de mikropartikloj, sed eĉ ĉerpi liberan kvarkon el la nukleo.
  Eĉ akiri senpagan, senligan kvarkon ankoraŭ ne estas sukceso. Kio estas la kialo, ke la reago per rompado aŭ kunfandado de ultramalpezaj partikloj ankoraŭ ne eblas, ne nur ripeti, sed eĉ fiksi en la naturo. La kialo kuŝas en tio: tial la termonuklea reago estas tiel malfacila, ke ĝi estas figure eĉ nomata heroo kun tre mallongaj brakoj. Por kaŭzi termonuklean reagon, necesas la energio de atombombo; por ke atombombo eksplodu, necesas konvenciaj eksplodaĵoj. Por kaŭzi kvarkfandan reakcion, ne sufiĉas reago de eksplodo de termonuklea ŝargo, ĝia potenco ne sufiĉas por la reago, tial superpezaj kvarkoj ne troviĝas en la naturo. Ekzistas neniu meza paŝo, paŝo kiu apartigas kaj klasifikas la reagojn ene de atomfuzio. En termonuklea fuzio, estas etapoj unu post alia, kiuj daŭras pliiĝantaj laŭ ellasita energio. Reago kiu ellasas multe pli da energio ol termonuklea eksplodo kaj estas ege malofta: neniiga reago. Ĝi venas de la kontakto de materio kaj antimaterio. En la naturo, ĝi estas malofta, ekstreme malofta, ĉar en la reala mondo preskaŭ ne ekzistas antimaterio. La neniiga reago estas malofta en la naturo, ne ekzistas meza paŝo inter la fuzia reago de elementoj kaj termonuklea reago. La esenco de la problemo estas, ke antimaterio mem ne estas farita el simpla materio. Ene de nia videbla sistemo, ni ne povas observi ĝin. Sed se vi moviĝus en la spaco kaj trovus vin ĉe la krucvojo de universoj, ĉe la limo de la mondo kaj la kontraŭmondo, tiam vi vidus kiel la procezo de neniigo okazas grandskale. La esenco de la problemo montriĝis en akiri sufiĉan kvanton da antimaterio, tio estas, materio kiu ne povus ekzisti en la reala mondo. Ĝi konstante kontaktus kun reala ordinara materio, ĝi devus neniigi aŭ eksplodi, same kiel du aparte sendanĝeraj kemiaj elementoj eksplodas kiam ili kontaktiĝas. Protonoj, neŭtronoj, elektronoj, en kontakto kun positronoj, kontraŭneŭtronoj, kontraŭelektronoj turniĝus al fotonoj kaj aliaj partikloj rapidantaj en malsamaj direktoj. Ilia ekspansia rapido estas kolosa kaj superas la lumrapidecon. Jes, dum grandskala neniigo, la partikloj pasas al superluma rapido, malproksimiĝante unu de la alia. Estas malfacile akiri kontraŭmaterion en simpla maniero, akcelante partiklojn sur akceliloj. La rezulto akirita tiamaniere neniam pravigos la kostojn. Tamen, efika maniero akiri antimaterio sur solida skalo estis trovita eksperimente. Ĝia esenco kuŝas en la fakto, ke la probableco akiri antimaterion, same kiel materion, estas proksimume sama, kio signifas, ke la diferenco inter antimaterio kaj ordinara materio ne estas granda kaj ne necesas multe da energio por ŝanĝi la polusecon de la materio. Ĉi tio povas esti farita uzante ne tiom fortan radiadon de speciala kampo kaj ondon de speciala naturo. Krom kvarkoj, preonoj, ekzistas kreonoj, resonoj, forkonoj, ryumonoj, korodonoj, romanoj, ktp. Radiado je speciala telepatia nivelo ŝanĝas la strukturon de la materio je la kreon-resonanca nivelo, nur iomete ŝanĝante, ŝanĝante la strukturon de la aranĝo de mikropartikloj. La malkovro de specialaj ondoj revoluciis sciencon kaj socion. Sed kies radiado, kia nivelo povus ŝanĝi la tipon de materio, transigante ĝin al kvalite nova nivelo, ŝanĝante la trajtojn de la materio. Nova speco de radiado estis malkovrita en la studo de homaj kapabloj, liaj eksterordinaraj kapabloj. Ni hitleranoj antaŭ aliaj nacioj kaj popoloj regis ekstrajn kapablojn. La nova telepatia radiado penetris plumbon kaj eĉ pli densajn solidajn supermaterialojn, kiuj en si mem indikis malsaman sistemon kaj malsaman gamon de radiado. Eĉ ĉe via nivelo de scienco kaj civilizo, ekzistas kaj kreita radiado superanta la lumrapidecon. El la radioaktiva radiado Alfa, Beta, Gamma, jam Beta-radioj moviĝas iom pli ol la lumrapido, kaj kun Gamma-AS-radiado, la troo de la lumrapideco estas preskaŭ unu kaj duono. Sur la Tero, ili jam eksperimente malkovris la radiadon de la ondoj Klekon kaj Der, kiuj superas la lumrapidecon dufoje. Vere, dum ili estas generitaj en mikrodozoj, ili eĉ ne konscias pri la perspektivoj. Mi diros pli inter la rapido de radiado kaj ĝia kapablo penetri materion, ekzistas rekta rilato. Ju pli mallonga la onda gamo, des pli alta la penetra potenco, des pli alta la rapideco de la radiado. Gamoradioj nur post preterpaso de centimetro da plumbo estas mildigitaj je duono. Por la radiadoj de Klecon kaj Der, la penetra potenco estas eĉ pli alta. Eksterintervala radiado, ĉu ĝi estas aŭro, teleportado, telekinezo, telepatio, ciberkinezo, tormokinezis, plasmokinezis, havas la plej altan rapidecon kaj ĉiun penetran intervalon. Tio estas, ĝi estas en la tiel nomata spirita superkonstruaĵo, kiu kuŝas la ŝlosilo por regi la mondojn, por regi senprecedencajn formojn de energio. La plej novaj formoj de energio malfermas la vojon al la plej novaj formoj de mezuradoj, mezuradoj de la mikromondo, kiuj kapablas enradikiĝi kaj realiĝi en la makrokosmo, transigante la mezuradojn inter mikro-fundamentaj partikloj al la reala mondo, la tiel nomata ruliĝanta. de spaco. Nova speco de energio donos novan armilon, elsendos Z-56-radiojn kaj disbatos la armadon de la agresanto al pulvoro. Mi povus nun klarigi pli detale la esencon de la nova energio kaj detale priskribi kiel ĝi ekestas, same kiel la efikon de la kunfandiĝo, sed ni jam ricevis ultimaton. Ĉi tiuj goriloj pensas timigi nin, sed eĉ se ni kapitulacas, ili ne povas rezisti la tenton plugi la insulon kaj gladi ĝin per bomboj kaj salvoj de pezaj pafiloj. Se ne ekzistas milita agado, kial do la jankioj kolektis tian armadon, ili bezonas agon de timigado, ekzemplo por la tuta mondo. Viaj vivoj dependas de mi. Mi donos al la agresanto lecionon, kiun li memoros dum la tuta vivo, kaj kiu restos viva, tiu envios la mortintojn!
  Ĉe tiu ĉi frazo, la sonĝo de Friedrich estis interrompita. Li freneze malfermis la okulojn. Helga staris antaŭ li kaj tenis florbukedojn en la manoj, kaj en la fingroj de nuda, knabina kruro estis rozo, per kiu ŝi ame tiklis la nudan, rozkoloran kalkanon de la knabo.
  - Nu, dormu iom. Estas tempo por vespermanĝi!
  Friedrich eksaltis kaj tuj ensuĉis sian stomakon ... Sed jes, li preskaŭ nenion manĝis dum semajno. Li trinkis nur fortikigitan ĉokoladon diluitan per akvo. La knabo rigardis la sunon kaj estis surprizita:
  - Estas strange, mi pasigis ĉirkaŭ kvin horojn, sed ŝajnas multe malpli. Mi eĉ ne havis tempon por aŭskulti la plej interesan prelegon pri novaj armiloj!
  Helga ridis.
  - Pri la nova armilo? Jes, kiam grandaj militistoj batalas, la plej malnova tekniko permesas al ĉiuj venki. Sed unue, manĝu iom da fiŝa supo. Paro da knabinoj, viaj adorantoj, estis speciale velditaj por vi. Manĝu kaj venos novaj fortoj.
  Friedrich kun plezuro prenis al la fiŝsupo, kiu ŝajnis al li la plej bongusta plado sur la planedo Tero. La knabo malplenigis la melon-ĉapelon kaj sentis pezecon en la stomako. Sed malgraŭ tio gaje eksaltis kaj kuris al la aŭto.
  - Nu, Helga, ni denove batalos!
  La knabino lude respondis:
  - Kaj kiel!
  Kaj nun la fidinda ĉevalo Me-362, kune kun la nedisigebla satelito Fokken-Wulf-4, denove turmentas la atmosferon per helicoj. Kaj tio en la milito kiel en la milito. Friedrich demandis al Helga:
  Kio estas via plej ŝatata ŝatokupo krom batali?
  La knabino mallaŭte ridis kaj respondis:
  - Estas malfacile eĉ diri! Kvankam vi scias. Mi estis en lignoskulptado. Tiaj belaj ŝablonoj rezultis ... Kaj mi ankaŭ provis skribi fantaziajn rakontojn. Nur kiam mi skribis paro, ĉiuj komencis ridi pri mi. Kaj mi sentis tiom da honto, ke mi ĉesis komponi ilin. Ĉu vi scias, kiel malagrable estas kiam ili ridas pri vi!
  Friedrich konsentis:
  - Jes, mi komprenas! Kvankam nun mi estas ĉe la pinto de famo! Sed tuj kiam mi mortos, mi preskaŭ estas...
  Helga interrompis:
  - Ne! Fidu min, ili ne forgesos! Mi pensas, ke via nomo estos nomita la aerarmeo, aŭ kelkaj el la konkeritaj orientaj urboj. Aŭ eble strato en Berlino!
  Friedrich ridis.
  - Jes, vi konsolis min!
  Helga aldonis sufiĉe serioze:
  - Eble eĉ mendo en aviado estos aprobita kun via portreto. Unue, vi havas tian dolĉan vizaĝon, kaj due, via rezulto, jam pli ol dudek mil kvincent malamikaj aviadiloj, verŝajne ne estos superita de iu ajn!
  Friedrich ankaŭ sufiĉe serioze kontraŭis:
  - Ne, ili povas superi, se la milito kun Sovetunio daŭras tre longe, aŭ se ili ankoraŭ devas trakti la hieraŭajn aliancanojn. Do ĉio eblas... Sed principe, eblas atingi mil aviadilojn! Kion mi povas fari kaj ĉi tion!
  La interparolo estis interrompita, malgranda eskadro da malamikaj batalantoj flugis antaŭen, kaj tiam ili devis serioze preni la pafilojn.
  Malgraŭ la ekstrema laceco kaj elĉerpiĝo de la nazia armeo, la venko ĉe Krasnogvardeisky inspiris la Fritz kaj la plurtriban pakaĵon al novaj heroaĵoj.
  La nazioj ne kuraĝis ataki Moskvon, kaj atakis la urbon Pavlovsky Posad, situanta oriente, kaj fortikigis la najbarajn areojn al ĝi.
  La sovetiaj soldatoj, alie ĝi ne povus esti batalita kuraĝe, sed la koridoro inter la germanaj kojnoj tiom mallarĝiĝis vespere, ke ĝi jam estis trapafata.
  Friedrich kaj Helga denove devis alfronti la tankojn, kiuj provis kontraŭataki kaj ŝtopi la interspacon. Kaj tiam ili montris sin kaj perfekte. La junulo sukcesis superi kvincent en tankoj! Kaj ĉi tio ĝenerale estas atingo de la ultraklaso!
  Friedrich vere sentis ĝojon, ke li estas tiel mojosa! Ke li estas la plej bona militisto de ĉiuj tempoj kaj popoloj signifas klason de klasoj! Kaj kiel ĝi sentas esti pli alta kaj pli malvarmeta ol ĉiuj! Friedrich estas Lupo, kio signifas lupo!
  Jam estis mallume, kaj la batalo ankoraŭ ne estingiĝis. Germanaj kolonoj de la nordo, kie la hordoj de la fama Rommel estis ŝiritaj, kaj de la sudo, kie Mainstein Pass, ĉirkaŭis la grandurbon de Pavlovsky Posad. Jam noktomeze la tankoj de Gotha kaj, antaŭ ĉio, pluraj Ferdinand-4-oj enpenetris en la ĉirkaŭaĵon de tiu ĉi vilaĝo... Sed ili estis devigitaj halti. Tiam Gota donis la ordonon preteriri la plej obstinajn defendojn. Je la dua matene oriente de Pavlovskij Posad eliris renkonte unu la alian partoj de la dua SS-korpuso kaj la unua tanka korpuso, ankaŭ el Sovetunio. Do en la nokto de la 12-a de oktobro 1947, ĉirkaŭ la moskva armea grupo fermiĝis blokada ringo!
  . ĈAPITRO #19
  Matene de la 13-a de oktobro 1947 Friedrich batalis, kiel ĉiam sindoneme kaj lerte. Lia fidela fluga ĉevalo estis disŝirita en alteco, kaj la motoro, malgraŭ la fakto, ke la knabo devigis ĝin pli ol unufoje, funkciis sen fiaskoj ...
  La rezisto de la sovetiaj trupoj rimarkinde malfortiĝis... La nazioj ankoraŭ ne kuraĝis ataki Moskvon, kiu estis igita nepenetrebla fortikaĵo, sed moviĝis al la oriento. En Pavlovsky Posad, bataloj daŭre estis en plena svingo, la faŝismaj komandantoj sufiĉe racie rifuzis uzi tankojn en la grandurbo, lasante rumanoj, italoj, araboj, indianoj kaj aliaj eksterlandaj unuoj al ŝtormo.
  Friedrich partoprenis en du aŭ tri malgrandaj aerbataloj, kaj sen malfacileco fortranĉis ĉirkaŭ dekduo aviadilojn. Aliaj celoj estis muelitaj: kanonoj, obusoj, morteroj, Katyushas, kaj se vi bonŝancas, tankoj.
  Ĉi-lasta, aliflanke, ne okazis ofte. Ŝajnas, ke la konsilo malaperis. Antaŭ tagmezo, kiam la pariĝo de oktobro iĝis neeltenebla, estis mallonga paŭzo kaj Frederiko, aŭ kiel li estis oficiale nomita Frederiko la Granda Bismarck, estis alvokita al Smolensk.
  La juna as-terministo aspektis tre kontenta kaj gaja. Kvankam Friedrich estis tre amara kaj honta pro sia perfido, la perspektivo ricevi faŝismajn premiojn plaĉis al la knabo.
  Helga estis vokita kune kun li. Ankaŭ la knabino estis ekscitita kaj ŝiaj perlaj dentoj ekbrilis per ĉarma pantera rideto. Ŝi diris:
  - Vi vidas, la lupknabo, ni venkis la rusojn!
  Friedrich ne dividis la optimismon en ĉi tiu kazo:
  - Ĝis nun, ĉi tio estas nur meza sukceso kaj lukto ... Bataloj kaj bataloj nur akiras impeton. Sed la komenco kaj fakte, sukcese ...
  La konstruaĵo de la regiona komisiono de la CPSU estis elektita por la premio. La grandega parkejo enhavis multajn luksajn aŭtojn, plejparte usonajn faritajn.
  Ja en la kunvenejo ĉeestis marionetaj generaloj el la usona armeo, la brita imperio, la kanada regado. Estis eĉ unu el la anglaj princoj... Kaj, kompreneble, Hermann Goering mem kaj Adolf Hitler... Nur tio surprizis Friedrich, Margareta ne estis kun li. Estas strange, eble nur graveda, ĉi tiu elstara, unika virino ne volas endanĝerigi sian propran kaj la infanon ricevitan de la aso... Ja milito tute ne estas ŝerco!
  Aŭ eble ŝi ne volas komuniki kun la nova favorato de Hitler kun sia edzo? Ĉi tie, ĝenerale, ĉio eblas kaj estas preskaŭ neeble legi kio estas en la menso de virino bela, kiel Afrodito, kaj insida kiel Hera ...
  Tamen, Friedrich eĉ ĝojas pri ĝi. Ne sufiĉis en la ĉeesto de la Fuhrer elmeti sin kaj ŝin al la risko perfidi liajn emociojn, per nevola gesto, aŭ nekonsiderata vorto. Post ĉio, kornaj edzoj, precipe en la persono de la reganto de la duonmondo, estas tre danĝeraj. Eĉ por tia malmola ulo kiel Li estas la numero unu soldato de la Tria Regno!
  Plejparto de tiuj, kiuj alvenis por la premio, estis pilotoj - Goering mem estis aso, fervora admiranto de la teorio de generalo Dua - aviado, la dio de militoj, kompreneble, antaŭ ĉio asignitaj aerarmeoj. Sed estis ankaŭ petrolŝipoj, inter ili la fama Wittmann. Kaj la premia ceremonio komenciĝis per kavaliraj krucoj.
  Kiam Helga estis vokita, la knabino laŭvorte saltis kiel ĉevalo, frapante siajn kalkanojn. Ŝi ricevis kavaliran krucon kaj specialan insignon de batalanto, tankoj ... Aldone al tio, la Fuhrer Adolf mem donis al la knabino nominalan sabron kun diamantoj, kiel la plej bona virino, kiu distingiĝis pro batalado en la Moskva batalo.
  Wittmann ricevis krucon kun kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj, la Stelo de la Kavalira Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj ankaŭ estis aljuĝita al "bebo" Huffman. La usona aso en sia senŝanĝa vakera ĉemizo ankaŭ ricevis premion.
  Friedrich estis premiita la lasta ... Ĝi estis sufiĉe logike, ĉar li estis la plej bona el la plej bonaj. La alta premio, la Granda Stelo de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco, kaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj, estis prezentita al la minacaj sonoj de la nazia himno. Krome, kvar insignoj estis aljuĝitaj por kvarcent, kvincent aviadiloj, kaj por kvarcent, kvincent tankoj. Tiuj ĉi insignoj estis ankaŭ oraj, kaj kvincent eĉ kun etaj diamantoj.
  Hitler longe premis la manon de Friedrich kaj diris ion entuziasme... La knabo formanĝis per la okuloj la faman krucon. Diamantoj ornamis platenajn kverkfoliojn kaj glavtenilojn. En mia memoro ekbrilis figuro, ke eĉ ordinaraj kavaliraj krucoj kun diamantoj, nur dudek sep tiaj ordonoj estis aljuĝitaj dum la tuta milito. Nu, ĉi-momente ĝi estas eĉ malpli ... Pli alta grado de premio, la Kavalira Kruco, kie arĝentaj folioj estas anstataŭigitaj per oraj, ankoraŭ ne estis establita.
  Tamen, la premioj ne ĉesis tie. Hitler sciigis ke al Friedrich estis premiita la rango de Major Field Marshal de la Aera Forto kaj la SS-Gardistoj, kun la premio de personigitaj armiloj kaj gratifiko de unu miliono kvincent mil markoj (la kosto de dek kvin plej novaj Panteroj).
  La nominala armilo estis la sama kiel la sabro donacita al Helga, farita el damaska ŝtalo, kun tenilo bele ornamita per diamantoj kaj smeraldoj.
  Friedrich ne povis rezisti la tenton kaj plurfoje svingis armilon indan je la sultano. La tenilo estis komforta, kaj la sabro estis perfekte ekvilibra, kaj ŝajnis malpeza por forta knabeca mano.
  Tiam ekparolis la usona generalo Mankurt, kiu eniris en la historion kiel la aŭtoro de la popola esprimo: mia lando malpravu, sed ĉi tiu estas mia lando!
  Krome, ĉi tiu komandanto famiĝis pro sia monstra krueleco, inkluzive al militkaptitoj.
  Mankurt diris severe:
  - Rusaj barbaroj kaptis multe da tero, kreante unu grandegan barakon, en kiu regas eterna malordo. Kiom longe ilia terorista reĝimo turmentos sesonon de la homaro? La popoloj de Rusio atendas la liberigon kaj la alvenon sur sian landon de la armeo de libera Eŭropo kaj Usono. Kaj tial Usono faros ĉion penon por venki Sovetujon. La fluo de niaj ekipaĵoj kaj volontuloj el la tuta mondo intensiĝos kaj pliiĝos! (ŝtorma aplaŭdo). Ĉiuj landoj de la mondo unuiĝis kontraŭ la bolŝevika kontaĝo. La Sinjoro Dio kaj la ĉiela armeo estas kun ni. Antaŭen por venko!
  Sekvis lin anglo kaj post tio, la Fuhrer interrompis la oficialan parton de la ceremonio, anoncante la komencon de la balo. Tuj, multaj knabinoj kaj virinoj aperis pretaj fari kelkajn famajn heroojn.
  Friedrich volis elekti Helgan kiel partneron, sed ŝi neatendite rifuzis - dirante, ke la kutimo ne ordonas dancadon kun partneroj, aŭ partneroj en militaj armiloj. Nu, kion la knabo elektis alian sinjorinon, precipe ĉar ĉiuj ĉi tie estas belaj virinoj - ŝajne ili estis speciale elektitaj. Friedrich ridetis kaj dancis malpeze, sed la pensoj de la knabo temis pri io alia.
  Do li ricevis altan ordon kaj nun estas grava feldmarŝalo ... Lia kariero pliiĝas, kaj laŭ la nombro da faligitaj aviadiloj kaj ruinigitaj tankoj, li ne havas egalulon en la mondo! Ĉio ŝajnas esti bona, sed ial katoj gratas sian koron... Sed se ni prenas konatajn figurojn, ekzemple, Robert Artrois, la princo de la sango el la reĝa branĉo de la Kapetoj. Ja li batalis kontraŭ sia patrujo Francio kaj ne iomete suferis, kvankam la sango de siaj samlandanoj estis sur liaj manoj.
  Kaj centoj da miloj da rusoj batalas flanke de la nazioj. Eĉ grandduko Kirill Romanov oficiale anoncis sian subtenon por la orienta kampanjo kaj la liberigo de la patrujo de la bolŝevikoj. La Romanov estas por la nazioj kaj la landoj de la Okcidento malantaŭ ili.
  Nu, se la gloraj princoj kaj la Tria Regno estas kontraŭ Stalino, kial do Frederiko suferu? Krome, estas eble, ke liaj prapatroj tute ne loĝas en Sovetunio. Nu, ni pensu logike... Ja la kurso de la historio jam ŝanĝiĝis plej serioze. Nun la mondo neniam estos malsama, do la Moskva batalo estis perdita de la sovetianoj ... Kaj kion tio signifas? Kaj la fakto, ke unue, en mondo, kiu signife ŝanĝiĝis, la verŝajneco, ke liaj gepatroj (cetere, naskitaj en malsamaj urboj) renkontos kaj komencos familion draste malpliiĝas. Sed ankaŭ paĉjo kaj panjo ne naskiĝis en 1947 ... Ĉi tio signifas, ke la probableco renkonti du avojn kaj du avinojn estos eĉ malpli!
  Krome, ĉiu infano laŭ aro de genoj estas unika kaj pure individua. Kaj tio signifas, ke se la momento de koncipiĝo ŝanĝiĝos eĉ dum unu horo, aŭ eĉ dek minutoj, tiam ĝi ne plu estos li... Ne Friedrich kun unika personeco kaj aro de genoj, sed tute alia, eble eĉ ne ekstere. simila knabo.
  Tio estas, la interveno de dungomurdisto en la pasinteco, laŭ la logiko de la aferoj, devus konduki al la malapero de la malobservanto de la netuŝeblaj leĝoj de la tempo... Tio estas, Friedrich, fariĝinte la favorato de Hitler, devus simple malaperi! Kaj li, kaj lia frato, kaj eble gepatroj kaj aliaj.
  Sed ĉar la juna aso estas viva, kaj forta, sana kiel neniu alia sur ĉi tiu malfeliĉa planedo, tiam eble ĉi tiu pasinteco tute ne estas lia mondo! Eble ĉi tio eĉ ne estas lia universo, ia paralela universo, kaj eĉ kun tempomalfruo. Tio estas, li ne mortigas Friedrich siajn prapatrojn, ne siajn indiĝenajn samlandanojn, sed fremdajn individuojn kiuj havas nur ĝeneralan similecon al la abstrakta pasinteco de la terminatorknabo.
  Tio signifas, ke li, fakte, ne estas perfidulo - nur homo, kiel murdistoj de diversaj sciencfikciaj serioj, kiu en la pasinteco uzas la scion pri la nuntempo, kaj eĉ dotita per providenco per nekredebla potenco. Nu, se li estas destinita havi superpotencojn, tiam estas simple peko ne uzi ilin! Nu, ĉar la sorto, la dekstra mano de la ĉielo mem, sendis lin unue al la Hitlera Junularo, poste al la Tria Reich, tiam vi devas klopodi por fari karieron. Estas bone esti ĉefa feldmarŝalo je dek kvar jaroj, knaba jaroj, sed je dudek plenrajta generalo, aŭ eĉ feldmarŝalo, estas pli bone. Kaj kiu scias, eble la Tria Regno kaj Ameriko finfine digestos, kaj tiam lia filo fariĝos la unua Monda diktatoro!
  Tiam subite aperis tiu, kiun la juna viro malplej atendis vidi: Eŭgeno Porsche... Alta, bela, forta, eĉ iom rustika kaj surprize ne aristokrata por la filino de unu el la plej grandaj magnatoj de la Tria Regno.
  Vere, male al la antaŭa renkontiĝo, la knabino surmetis tre multekostajn, kun diamantoj, sed samtempe ili estis travideblaj kaj ne kaŝis la ĉarmojn de graciaj, kvankam ne malgrandaj kruroj.
  Pro la altaj kalkanumoj, la jam alta knabino ŝajnis preskaŭ gigantino. Friedrich mem estis ordinara kaj eĉ pli malgranda adoleskanto por sia aĝo, estis pli mallonga ol ŝi, proksimume dudek tri, dudek kvin centimetroj, kaj konsiderante kalkanojn kaj pli ...
  Friedrich eĉ embarasiĝis, kio se li neniam kreskos pli ol ĉi tiu ses-funta knabino (kiu sukcesis ĉe sia patro Porsche, ja ne giganto, kvankam oni ne scias kia patrino ŝi estis, kaj kiu grimpis sub ŝian jupon). !), estos super li por ĉiam leviĝi. Jes, estas pli bone, ke ŝi, kiel la lasta fojo, iris nudpiede...
  Evgenia tamen kun admiro rigardis la junan ason kaj etendinte la manojn kisis lin sur la lipoj:
  - Vi estas mia kavaliro! Lumo ne estas surtera!
  Friedrich estis konfuzita:
  - Jes mi....
  Eŭgeno interrompis:
  - Ne necesas vortoj! Vi meritas la laŭdon. Kaj ne nur kiel piloto.... - La filino de la magnato skuis la harojn. - Nur pensu, vi havas mirindan donacon de inĝeniero kaj dezajnisto. Proponu tiajn ideojn... Geniulo! Super Leonardo Davinci.
  Friedrich intervenis:
  - Nu, jes! Mi konsentas, ĉi tiu artisto ne gajnis eĉ unu militon. Kvankam liaj ĉefverkoj konkeris la tutan mondon!
  Ili komencis danci. Evgenia estis same bela, artsketistino, sed por Volka ŝi aspektis tro granda... Kaj la parfumo odoris ebriiga... La knabo, rigardante la dekoltaĵon de sia luksa brusto, sentis tute naturan deziron al fizike forta kaj evoluinta. adoleskanto. Cetere, Helga spite ŝajnigis nenion rimarki. Tamen, la juna generacio de germanoj estis instruita, ke estas maldece por virino senti kaj eĉ pli montri ĵaluzon, kaj viro, se li estas militheroo, eĉ estas devigita trompi. Kion plibonigi la rason! Kiel Hitler diris: ne estas peko por edziĝinta virino naski infanon de alia viro, ekzistas unu, kiu havas pli bonajn fizikajn datumojn ol ŝia edzo. Evgenia tamen tute serioze demandis la knabon:
  - Kaj kie vi studis, ke vi tiel bone konas la principojn de regado de tankoj kaj memveturaj pafiloj, elpensante tiajn sciojn?
  Friedrich ne povis kaj ne volis diri la veron, kaj al nekonata knabino, eĉ se ŝia patro estis magnato, unu el la dek plej riĉaj homoj en la Tria Reich kaj favorato de Hitler kaj Goering. Li respondis eviteme:
  - Ŝatokupoj de infanaĝo rolas ĉi tie... Diversa scienca literaturo, la deziro inventi! Ne necesas sidi ĉe skribotablo por krei ion prudentan ...
  Evgenia kapjesis.
  - Jes, mi ankaŭ ŝatas sportojn, kaj samtempe mi ronĝas, aŭ eĉ maĉas la graniton de la scienco... Tamen, ĉu sinjorino Piston aspektas kiel oficeja rato?
  Friedrich, elmontrante lupdentojn, konfirmis:
  - Jes, sur rato, kaj ne nur kabineto, vi tute ne aspektas! Plej verŝajne, eĉ vi povas esti komparita ...
  Evgenija avertis:
  - Nur ne komparu kun bovino! Tio estas sufiĉe aĉa aludo!
  Friedrich filozofie rimarkis:
  - Kiu ĉikanas ne pro negoco, ricevas la rangon de kapro! Do ... Ni havas stultan bazaron.
  - Bazaro estas slango? Evgenia divenis. - Ĝenerale, germana parolado ŝajnas esti ĝusta, sed iel ... Tro ĝustaj, precize metitaj emfazoj, klaraj vortoj, streĉiteco de parolo ... Kaj ne estas akcento, sed vi sentas ion ne tute denaskan en tiu ĉi ĝusteco.. .
  Friedrich ne montris signon de maltrankvilo:
  - Nu kaj tio kun ĉi tio? Eble vi suspektas, ke ĝi estis sovetia spiono, kaj ke la rusoj donacis dudek mil, kune kun la usonaj kaj duonmilon da siaj sennombraj aviadiloj, por infiltri min ĉe la supro de la Tria Regno?
  Evgenia balancis la kapon.
  - Ne, mi ne pensas tiel! Estis tro multe, eĉ por la rusoj. Kvankam estas konata diraĵo: Rusujo ne estas komprenebla per la menso. Sed ĉi tie ŝajnas al mi io alia, eble vi, kiel diri... Produkto de genetika inĝenierado de la SS. Ia estonta homo? Mi legis sciencajn verkojn pri genetiko kaj mi scias, ke la homa naturo povas esti ŝanĝita, plibonigita aŭ plimalbonigita per artefarita interveno. Kaj viaj superhomaj kvalitoj de militisto... Estas vero...
  Anstataŭ respondi, Friedrich klinis la kapon al sia alta amatino kaj pasie kisis ŝin sur ŝiaj plenaj lipoj. Tiam li diris:
  - Ne donu al vi belan kapon. Se vi timas, ke vi ricevos de mi misajn infanojn, tiam kredu, ke ne estas tiel! Ĝenerale, ni povas ŝanĝi la temon de konversacio.
  Evgenia konsentis:
  - Pli bone ŝanĝiĝas! Parolu pri tankoj... Precipe la ĉefa operacia ĉefstabejo gvidata de Guderian elsendis konkursan taskon: du specoj de tankoj... Kiel meza "Imperia Pantero" kun 88-milimetra kanono El 100 aŭ pli mallonga sed kiraspenetra, kaj fronta klinita kiraso de almenaŭ 250 milimetroj kaj peza "Reĝa Tigro" kun 105 mm kalibro El100-pafilo, kun fronta kiraso de almenaŭ 300 ... Krome, la pezo de la unua tanko ne estas pli ol kvindek tunoj, kaj la dua estas 65.
  Friedrich malestime snufis, kiel leono antaŭ gofero:
  - Ĉu io tia ne estas reala? Precipe konsiderante, ke vi fariĝis multe pli facila kun malabundaj materialoj, kaj Aliancitaj bombistoj ne ruinigas la terojn de la Tria Regno!
  Eugenia respondis kun suspiro:
  - Principe, eblas, sed ni ne havis tempon, aŭ pli ĝuste ni ne havas tempon por fari prototipon en metalo en la ĝusta tempo. Vi iel tro malfrue donis al ni vian brilan scipovon. Kaj Hitler volas, ke la plej novaj tankoj komencu eniri servon kun la armeoj de la Tria Reich ĉi-jare.
  La juna aso estis surprizita:
  - Kial necesas tiom da tempo por fari prototipon?
  La knabino kapjesis.
  - Ne malmulte, precipe se la modelo estas fundamente nova... Estas kvazaŭ popola afero: se vi veturas, vi falos en intermonton!
  Friedrich pensis: kompreneble estas problemoj ĉi tie ... Ekzemple, sovetiaj projektistoj suferis dum tiom da jaroj kun la kreado de la IS-10-tanko, aŭ pasigis du tutajn jarojn ludante kun la T-54. Krome, ĉi tiu tanko estis desegnita post la milito, kaj havante sperton en la bataloj de la Dua Mondmilito. Krome, ĝi ne estis fundamente nova modelo, sed nur plia evoluo de la T-34. Ĉi tie, ekzemple, la T-44 ne estis tute sukcesa kaj praktike ne estis uzata en malamikecoj ... Do vi ne atendu specialajn miraklojn.
  La Tiger-tanko, pro la manko de la germanoj pri kreado de ĉi tiu tipo de maŝinoj (krom se, kompreneble, vi kalkulas la ĉasion, ekzemple, jam estis 150-tuna Koloso kreita dum la unua mondmilito).
  Friedrich rimarkis:
  - Necesas desegni surbaze de la jam kreita "Pantero" -5, aŭ AG. Ĝia aŭtofundo permesas vin porti pafilon ne nur de 88 mm kalibro, sed eĉ 128, aŭ 150 obusoj ...
  Evgenia ridis.
  Sed ĝuste tion ni faras! Tamen, Porsche jam havas sian propran "Reĝan Tigron", kvankam kun 88-milimetraj kalibropafiloj. Sed eble, kiel meza modelo, ĉi tiu faros. La komenca tasko mendi 250 milimetrojn estis kompletigita en ĝi, kvankam la pezo estas sufiĉe granda - 63 tunoj. Aliflanke, la turo kun tre granda angulo de racia kliniĝo de la kiraso, eleganta kaj flulinia... Eble eblas gajni mezan konkurson, sed problemoj aperos estonte. Sed laŭ via scipovo, eblas krei tankon, kiu estas nepenetrebla de ĉiuj flankoj, detruante ajnan defendon. Efektive, por nova maŝino, estas tre grave havi nur bonan flankan protekton, pri kiu, bedaŭrinde, la Pantero ne povis fanfaroni dum tre longa tempo.
  Friedrich rimarkis:
  - Eble, ni ne tuŝos la temon pri tankoj nuntempe... Aŭ pli ĝuste, ni finos pridiskuti ĝin. Ni estas maljunaj profesoroj aŭ junaj infanoj kaj knabinoj.
  Evgenia konsentis:
  - Vi pravas, kiel ĉiam, ni parolu pri io pli laika. Ekzemple, pri la brita reĝa domo.
  Friedrich grimacis.
  - Nu, la temo! Jes, venos la tempo de la Winsor, nenio restos. Aŭ ĉu vi pensas, kaptinte Moskvon, niaj tankoj ne povos pulveri la jam kaptitan Londonon?
  Evgenia ekbrilis per la dentoj:
  - Nu, kompreneble ili povas!
  Post la balo sekvis nobla vespermanĝo kun abundegaj pladoj mem, sed sen fortaj alkoholaĵoj. Nenio pli forta ol ses gradoj. Nu, tiam Friedrich kaj Evgenia, kiel decas al ulo kaj knabino, retiriĝis en apartan ĉambron.
  Kvankam estas ĝenerale akceptite, ke altaj blonduloj ne diferencas laŭ temperamento, Evgenia pruvis la malon ege konvinke dum pluraj horoj. Nu, Frederiko, kompreneble, ankaŭ ne perdis la vizaĝon. Do ili ekdormis, forte brakumante.
  La knabo sonĝis, ke li estas japana ninja, kiu ricevis ordonon de la rusa caro Nikolao la 2-a mortigi la mikadon, tio estas, la imperiestron.
  Friedrich revis grimpi la malglatajn murojn, kroĉiĝi al la plej eta fendeto aŭ fendeto per la fingroj kaj piedfingroj. La knabo eniris la palacon, kie komenciĝis furioza batalo ...
  La juna Ŝinobo, kiel kutime, hakis, ponardis, forblovis la kapojn de la malamikoj... La sonĝo estis tro kaosa, tro da sango, tranĉo, kaj malmulte da signifo. Plie, nudkruraj glavmantaj knabinoj saltantaj ĉie... Mallonge...
  Ni sukcesis dormi ne plu tri aŭ kvar horojn... Friedrich estis vekita de mesaĝisto dirante:
  - La batalo estas en plena svingo! Ne estas neanstataŭeblaj homoj, krom homoj kiel vi, Friedrich Bismarck.
  La knabo eksaltis kaj sen eĉ adiaŭi, rapidis al la plej proksima startleno.
  Kaj kiel montriĝis, ne vane oni nomis lin ... Generalo de la armeo Rokossovsky ricevis ordonon de Stalin, ne atendinte la plenan koncentriĝon de fortoj, bati strikon kontraŭ la armea grupo de Rommel. En ĉi tiu kazo, la kalkulo baziĝis sur la fakto, ke la germanoj ankoraŭ ne havis tempon por deploji siajn trupojn por atako kontraŭ Voronezh. Do estis ŝanco elfari malaltan piedbaton laŭ la streĉita flanko, elĉerpita de antaŭaj bataloj de la germanaj trupoj.
  Friedrich estis devigita sidi sur la Focken-Wulf, kaj ne atakmodifo, sed ordinara modelo, kun kvar dudek-milimetraj kanonoj kaj du maŝinpafiloj. Do, pro troa hasto, la knabo trovis sin sen la armilo, kiu pruvis sin tiel efike por batali kontraŭ tankoj. Vere, li ankoraŭ havis dek bombojn en la fuzelaĝo ...
  La ĉielo ankaŭ estis varma, estis sovetiaj atakaviadiloj, kaj Yaki-9 batalantoj. Tamen, la plej novaj veturiloj, pro malbona protekto kaj postvivebleco, ankaŭ estis vundeblaj ĉe longa distanco, por 20-mm kalibrokanonoj. Friedrich unue donis al la batalantoj la kornojn, kiuj, kompreneble, estis antaŭ la pli malrapida Ilys. Kvar aviadilkanonoj, tio estas potenco... La unuaj du dekduoj da jakoj disfalis, eĉ sen ruzaj alproksimiĝoj al la vosto.
  Friedrich ne turniĝis, ne manovris, li simple iomete movis la aerpafilojn kaj vibris la korpon de sia masiva maŝino.
  Dudek kvin, dudek ses, dudek sep ... Sen maltrafo, por la senprudentaj Jakoj, kiuj, suferante perdojn, tamen ne malŝaltas, sed eĉ provas rapidigi... Friedrich estis eĉ iom surprizita. kial, en sovetia milita literaturo, tiu glora Fokken-maŝino estis tiel malgrandigita -Wulf. Jes, ŝi plenumas plenan turnon en 22 sekundoj kontraŭ 19, por la Jakoj (kaj en la malpeza modifo, la Jako eĉ kapablas fari tion dum 17 sekundoj!). Sed Friedrich ne bezonas manovri, li simple malrapidiĝas kaj flugas al ili. En unu sekundo, vi efektive povas faligi sep ĝis ok aŭtojn.
  Tempo por Friedrich en batalstato fluis terure malrapide, kaj li havas tempon por pensi kaj malŝalti sian municion. Principe, estas ĝenerale akceptite, ke eĉ la plej lerta aso, inkluzive de eĉ tiaj fenomenoj kiel Rudel, ne kapablas serioze influi la kurson de la milito. Ĉi tie en reala historio, la ses plej bonaj germanaj asoj detruis tutan aerarmeon, sed la nazioj senespere perdis la batalon por regado en la atmosfero.
  Sed ĉi-kaze, ĵeti tiom da jakoj en unu loko kontraŭ homon estas plena de... Sesdek unu batalantoj estis pafitaj en malpli ol unu minuto. Ĝuste tiel, la flugiloj defalas, aŭ la kirasa vitro de la kajutoj rompiĝas. Ĉi-lasta estas eĉ pli malbona, ĉar en ĉi tiu kazo la piloto ne povas esti konservita. Kaj jam restas malmultaj spertaj asoj en la Ruĝa Armeo.
  Inter la faligitaj veturiloj kvar apartenis al la gardistoj, kiuj faligis pli ol kvin aviadilojn... Nur denove tio ne helpis, ĉar Volka sciis kien bati kaj kiel... Kiel ĉasisto, kiu faligas aron da anseroj el aro. mitralo. Jen ĝi, aro, en unu eksplodo, intuicie, instinkte determinante kaj direktante la movojn de la barelo, al la dezirata celo, kiam eĉ ne unu kuglo preterflugas. Anseroj, kaj ĉi-kaze, sovetiaj aviadiloj estas malflugigitaj, kaj kie la pilotejoj estas rompitaj, kaj de kudritaj pilotoj, ili flugas rekte por iom pli da tempo. Sed kelkaj flugiloj perdas...
  Friedrich rememoris ĉi tie filmojn pri bone celitaj usonaj vakeroj, kaj la faman filmon kun DiCaprio - "Fast but Dead!". Sed en tiuj tagoj, usonaj vakeroj ne konis aŭtomatajn maŝinpafilojn kaj rapidpafajn aerpafilojn. Alie, ili estus rimarkintaj kia monstra armilo laŭ la potenco de detruo.
  La jakoj en la proksima vido finiĝis kaj Friedrich ŝanĝis al Ila. Ĉi tie estas plej bone ataki ilin de supre, aŭ de la malantaŭa hemisfero. Kaj ĝi ankaŭ estus optimuma, sen redukti la distancon.
  Alia maniero estas forpafi la pli fragilajn flugilojn, vi ne povas pendigi kirason sur ili.
  IL-2 estas moknomita ĝiba. Post kiam la dua loko estis instalita en ĝi, fariĝis pli malfacile por komencanto pafi similan aŭton por komencanto, sed por la pafisto, kiu protektis la malantaŭan hemisferon, sed ... Kompreneble, la aerodinamiko de ĉi tiu aviadilo plimalboniĝis. . Do, estos eĉ pli facile kun ili...
  Estintus pli logike, ke Ilam disiru en malsamaj direktoj, sed jen la sistemo... Mallonge, ĝi komencis batante la legendan atakaviadilon. Tamen la lertaj "Salamandroj" -3 jam alvenis ĝustatempe. Ili ankaŭ prenis la siltojn ...
  Friedrich eĉ pensis, ke ili povus antaŭi lin, renkontinte la jakojn dum ankoraŭ alproksimiĝante... Kvankam, kiu scias... La Luftwaffe-pilotoj ne estas kuraĝaj rusaj soldatoj, kaj kutime ili ne eniras batalon plimulte, sed eble krom. kiam estas tro serioza minaco al la terarmeoj.
  Friedrich, tamen, ankaŭ ne spertas problemojn ... Bay de la kanonoj en la malantaŭa kirasa hemisfero, aŭ remburi la flugilojn - la rezulto estas la sama. Kaj kiel ĉi tiuj aŭtoj tiam ruliĝas malsupren, ili eĉ lasas markon en la aero... Kiel strioj sur la dorso de batita sklavo.
  Friedrich pafis tridek sep siltojn kaj kaptis du pliajn Peonojn. Teksado denove, kvankam la antaŭa rekordo de cent unu ne estas rompita. Nur al la malamiko restas aviadiloj. Nun simple faligu la bombojn kaj revenu.
  Sovetiaj tankoj nun estis sur la atako, sen la subteno de aviado, kaj eĉ pli de artilerio. Atakaviadiloj kaj bombistoj falis sur ilin. Feliĉe por la sovetiaj petrolŝipoj, ili povis uzi la veturajn karakterizaĵojn de la veturiloj. Sed la nombro de ĉiaspecaj aviadiloj daŭre kreskis.
  Friedrich faligis ĉiujn siajn bombojn kaj turnis sin direkte al la flughaveno. Tamen, li sukcesis vidi la Focken-Wulf-4 Rudel, la faman tankdestrojeron.
  La juna aso revenis al sia "denaska" flughaveno, kie la Pegazus-terminator Me-362 atendis lin.
  Friedrich, surteriginte la Focken-Wulf, kriis al la najbara piloto:
  - Tiu, kiu havas la aŭdacon aserti, ke la F -490 estas malbona batalanto, estas mensogo. Ne estas malbonaj aviadiloj, nur malbonaj pilotoj.
  La venonta atakmisio estis reduktita ekskluzive al la batalo kontraŭ tankoj. Por la momento, la germanoj ne havis tempon alporti potencan pugnon por renkonti la kirason, kaj ili amasiĝis sur la aviadiloj.
  La kuraĝaj sovetiaj tankteamoj jam transiris la ĉifonan frontlinion, kaj atakis la infanteriotrupon, konsistante el arabaj volontuloj.
  La islamanoj, kontraŭe al atendoj, batalis kuraĝe kaj ne pensis forkuri, sed samtempe ili agis ege maltaŭge. Precipe, la usona bazuko estis uzata iel ne homa maniero, kaj eĉ pli grenadoj.
  Sed la atako de la sovetiaj unuoj fiaskis. Faŝismaj ŝtormsoldatoj precipe uzis multajn malgrandajn bombojn, kun formaj ŝargoj, ideo kopiita de sovetiaj dizajnistoj, sed kun pli lerta efektivigo. Sed la sovetiaj petrolŝipoj ne ricevis ordonon pendigi reton de supre.
  Kaj Friedrich nur plantis aerkanonojn sur la tegmentojn. Ĉi tio estas la plej simpla taktiko. Trapupu la lukon de la turo kaj vian venkon. Kaj kiom da aŭtoj povas esti forĵetitaj tiel, se vi trafas de horizontala aviadilo ...
  Kaj la rapideco de la tanko ne ŝparas se la batalanto trafas intuicie, sen celi, laŭ kaprico ...
  Ĝi estas kiel simulilo kun tankoj, nur vi havas dian reĝimon, kaj ĉiu pafo estas preciza, kaj vi pafas ofte, ofte ...
  Ĉi tie la nombro de ruinigitaj tankoj superis kvindek, tiel ke Rudel ripozas... Sed nun mi devis deturni. Aperis de la flanko "Oreloj". Ses pecoj pafitaj, kaj lasis la reston detrui la Salamandrojn. Ĝenerale, ĉi tiuj maizlaboristoj rajtas batali dum la tago, pura memmortigo.
  Tankoj estas pli gravaj...
  Revenu ... Flugo sur la Focken-Wulf-4, kaj apud li estas Helga.
  La knabino demandis lin:
  - Nu, kion vi ŝatis Evgenija?
  Friedrich malestime snufis en la radion:
  - Pri kio vi ĵaluzas?
  La knabino ridis.
  - Kompreneble ne! Ni estas liberaj, kaj ne edziĝintaj. Nur scivolas, kiu estas pli bona en la lito, mi aŭ ŝi!
  Frederiko respondis kun impeto:
  - Kompreneble vi estas! Vi ne estas tiel granda, kaj multe pli lerta!
  Helga ridis gaje.
  - Mi atendis nenion alian de vi! Sed kompreneble, la plej bona el ĉiuj... Fu ŝi estas desegna rato, kaj unu el la tre malmultaj virinoj premiitaj kun la Kavalira Kruco de la Fera Kruco!
  Friedrich rimarkis:
  - Mi pensas, ke kverkaj folioj, vi estas tuj ĉirkaŭ la angulo!
  La batalo montris, ke la knabo eble pravas. Helga memfide draŝis la tankojn. Ŝajne ŝi volis pruvi, ke militisto povas esti pli abrupte ol militisto. Kvankam, kompreneble, ŝi ne povas esti komparita kun Friedrich.
  Baldaŭ aperis grandaj tankkolonoj de germanaj kaj usonaj veturiloj. Precipe lertaj kaj ludemaj usonaj tankdestrojeroj "Sorĉistinoj" -3. Tio estis grava, precipe ĉar la sovetiaj veturiloj jam estis plejparte detruitaj per aviadilatakoj. La Panther-5 ankaŭ rezultis esti problema ... Ĝia longa kanono rapida pafado kaj nepenetrebla fronta kiraso ... Ŝajnas, ke la obturatoro komencis malsukcesi, la skipoj de sovetiaj tankoj. Kelkaj, ne aŭskultante la komandantojn, returnis sin, penante eskapi el ĉi tiu teknotrona infero.
  Kaj denove reveno kaj foriro, atako kontraŭ tankoj ...
  Jam estis tagmezo, mallumiĝis... La kontraŭatako de la Ruĝa Armeo elĉerpiĝis. Li kaj Helga estis redirektitaj al la direkto de subteno, la grupo de germanaj armeoj moviĝantaj direkte al Rjazan. Samtempe, la soldatoj de Vatutin en la kaldrono ankaŭ provis streĉi ...
  Oriente la germanoj ankoraŭ malrapide antaŭeniras. Ĉi tie ilin malhelpas la eltenemo de la sovetiaj trupoj, kaj la defendaj linioj de la Stepa Fronto, eĉ se ne tiel densaj kiel ĉe la periferio de Moskvo.
  Tamen, la naziaj trupoj ricevis pli da loko por manovro, kaj Goth provis preteriri la ĉefajn defendnodojn per tiaj kolonoj. En kelkaj lokoj, la antaŭeniĝo de la germanaj unuoj akcelis ...
  Friedrich demandis al Helga:
  Ĉu vi tedas de la knabino de miaj revoj?
  La blonda militisto respondis:
  - Ĝoja humoro forpelas laciĝon, pli bone ol vipado de bovinoj! Kvankam laceco anstataŭ lakto venas kun sanga puso!
  Friedrich konsentis:
  - Ne plu estas piedpremata la vero!
  Nokte, la junulo plu flugis, malgraŭ tio, ke nuboj venis en la ĉielon kaj pluvo malleviĝis. Laŭ la germana armea doktrino, la aviado ankaŭ estis uzata por subpremi defendojn ĉe la avangardo ... Kaj male al la kvardek-unua jaro, la Luftwaffe havis multe da aviadiloj danke al la helpo de Pindostan.
  Friedrich nun atakis bunkrojn, kaj eĉ pli malgrandajn celojn ... Nokte, la batalo ne trankviliĝis, kaj la sovetiaj trupoj lanĉis kontraŭatakojn. Ili estu malgrandaj, kaj sufiĉe kaosaj, sed ne malpli kuraĝaj por ĉi tio ...
  Nokte, krom la U-2-eskadro, neniuj aerceloj estis renkontitaj. Kaj ili bombardis la bunkrojn... Iomete.
  Antaŭ la mateno de la 15-an de oktobro 1947, batalo ekis por la urbo kaj, samtempe, la fervojkruciĝo: Elektrostal. Estis tre varme tie kaj, plej grave, al Friedrich aliĝis lia nedisigebla amiko Helga.
  - Nu, kia granda kavaliro, ni premas la malamikojn?
  Friedrich respondis gaje:
  - La vaguloj puŝas ĉe la bierbudo, kaj ni venkas. Kaj kiel ni gajnu...
  La urbo Elektrostal mem estis dece fortikigita. Aldone al la armeunuoj, du freŝaj sekcioj de la NKVD ankaŭ partoprenis ĝian defendon. Kvankam ili, ĝenerale, ne estis tia elita armea gardisto kiel la SS, ili estis armitaj per kaj artilerio kaj malpezaj tankoj.
  La nazioj siavice provis krei sian propran kaldronon ... Preterpasu la citadelon, kovru ĝin per iksodoj ...
  Ĉi tie, kompreneble, aera subteno ludas gravan rolon, precipe se la kolo estas streĉita.
  Helga, kiel tipa por knabino, certigis:
  - Venko estos nia! Pretigu vian sledon por somero!
  Friedrich konsentis:
  - Kaj ne nur somere! Ni uzos pezajn tankojn kaj aerkonkojn.
  La knabo opiniis, ke ili estis reen en la armeo de Mainstein, sed la plej populara Rommel estas pli fama en la Okcidento. Ĉar dum la batalo la junulo agis pli en tranco, gvidata de infera spirito, do kial li ne memoru la glorajn farojn de ĉi tiu komandanto. Estas des pli agrable memori la venkitajn britojn ol la venkitajn rusojn!
  Rommel, atinginte la Marret-Linion, ekkomprenis ke li estas en napoleona "centra pozicio" inter du malamikaj armeoj kaj nun povas, kaŭzante decidan baton, venki unu el ili kaj nur tiam turni sin kaj alfronti la duan.
  Friedrich subridis al si: Napoleono, kvankam Leo Tolstoj dubis pri tio, estis sendube granda komandanto kaj reganto. Precipe se vi rigardas atingojn. Nur li ne konservis ilin. Hitlero por tiu afero, eĉ pli malbone... Sed principe oni povas kompari la Fuhrer kun Napoleono!
  La talenta komandanto Rommel ankaŭ komprenis ion alian: la amerikanoj kaj la francoj moviĝis malproksimen orienten en centran Tunizion kaj tenis la Orientajn Dorsalajn Gorĝojn ĉe Fonduk, Faid kaj Gafs, kovrante la Okcidentajn Dorsalajn Gorĝojn 60-70 mejlojn en la okcidento.
  Ŝajnis ke se la ital-germanaj soldatoj kaptintus Faid kaj Gafsa kaj tiam moviĝus okcidenten preter Feriana kaj Kasserine, ili povus esti irintaj rekte al la enorma amerika provizobazo kaj sia ĉefsidejo ĉe Tebesse. En Tebesse, la ital-germanaj trupoj trovis sin malproksime en la okcidento de la aliancita linio en Tunizio kaj preskaŭ sur siaj komunikadoj mem. Se Rommel tiam turnus siajn tankojn kaj sendis ilin norden al la maro, cent mejlojn de ĉi tiu loko, la germanoj povus fortranĉi la tutan aliancan armeon en Tunizio aŭ devigi ilin retiriĝi al Alĝero.
  La pensoj de Friedrich estis interrompitaj de la apero de du Laggs eskapanta el malantaŭ la nuboj... Ĉi tiuj estas en konsumado... Kaj tiam bone celitaj pafoj al la pafiloj... Nur li povas pafi tiel... Kvar pliaj Jakoj... kaj jen ili estas, jes.... Kaj nun, ĉe la Katyusha, fajro ... Por ke la fragmentoj flugu en ĉiuj direktoj ... Alia ĵetlanĉilo ... Do Helga provas de la flanko. Krias al li:
  - Heroo, ni premu pli forte!
  . ĈAPITRO 20
  La misio de Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova en la paralela mondo ankoraŭ ne finiĝis.
  La germanoj antaŭeniris en la direkto de la urbo Gorkij. Ili prenis lin en kompletan ĉirkaŭadon. Knabo kaj knabino defendis ĉi tiun grandan urbon.
  Tute ĉirkaŭita kaj sufokita Moskvo. La nazioj jam trapasis al Kremlo kelkloke. La situacio de la ĉefurbo de Sovetunio estis praktike senespera. La obusoj de la Moskva garnizono estis finiĝantaj. Kaj kun la falo de la ĉefurbo, ĝi estintus alia milito.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova batalis por la urbo sur la Volgo.
  La knabo kaj la knabino, kiel ĉiam, estas en batala humoro.
  Ili pafas kaj kantas:
  Pioniroj ne rezignas
  Ili ne timas torturon...
  Kiel agloj ili batalas
  Sendante la Fritz al Infero!
  
  Multaj el ili estas herooj
  Multaj frenezaj infanoj...
  Se vi bezonas iri en formado -
  Ŝargante la maŝinon!
  Kaj nun knabo, kiu aspektas proksimume dekdujara, sed fakte malmoliĝinta veterano, kiu jam havas multajn jarojn, turnis sin Oleg Rybachenko, falĉinte la naziojn.
  Kaj tiam kiel li ĵetas grenadon al la malamiko per sia nuda piedo.
  Kaj disĵetu la Fritz en ĉiuj direktoj.
  Tiam la knabo kantos:
  - Mi estas rusa militisto sur la genuoj de la sovaĝuloj,
  Malamikoj de Rusujo, mi forbalaos la supraĵon de la tero!
  Margarita, tiu ĉi knabino-heroo, ankaŭ ĵetas mortigan donacon de morto per sia nuda piedo. Li batos amason da nazioj, kaj pepas:
  - Por granda Rus'!
  Kaj denove kiel ridi.
  Knabo kaj knabino batalas heroe. Kvankam la milito estas preskaŭ perdita. La germanoj jam kovris Orenburgon kaj premis la Ruĝan Armeon ĉie, kien ili povis.
  Pli precize, Orenburgo estas delonge prenita. Nur unu kastelo ankoraŭ staras tie. La nazioj jam ĉirkaŭis Ufa.
  Cetere iliaj trupoj el la sudo jam alproksimiĝas al Kazan. La situacio estas pli ol kritika.
  Kaj la situacio pligraviĝas pro tio, ke samurajoj venas el la oriento kaj en Centra Azio ili jam kuniĝis kun la germanoj.
  Sed la kuraĝaj infanoj de la falintaj batalas. Ili kredas je sia venko. Aŭ almenaŭ ili estas pretaj morti kun la kapo alte. Tamen, kiel estas morto? Ili estas senmortaj!
  Kaj estis infanoj dum jaroj. Kaj ie estas aliaj mondoj kaj misioj.
  Oleg donas alian pafon. Poste li ĵetas obuson per la nudaj piedfingroj kaj kantas:
  - Stalino estos kun ni por ĉiam!
  Margarita strabigis la Fritz kaj knaris:
  - Dio gardu! Ĉi tiu kanibalo al ni!
  Kaj la knabino en kolero ĵetis grenadon per la nuda piedo.
  Oleg Rybachenko sufiĉe logike rimarkis:
  - Ni ĉiuj estas iagrade kanibaloj!
  Kaj la knabo ĵetis la donacon de la morto per siaj nudaj piedfingroj.
  Margarita konsentis kun tio:
  - Iagrade, jes!
  Kaj ŝi ankaŭ lanĉis mortiginton per sia nuda piedo, de kiu du germanaj aŭtoj kunpuŝiĝis.
  Oleg Rybachenko ekpafis kaj pensis, ke la situacio en Sovetunio eble jam estas senespera kaj ne multe utilas militi. Tial ili mortigas homojn por nenio.
  La knabo ĵetis du obusojn per sia nuda piedo. Trafis la raŭpon, la germanaj tankoj de la serio "E", koliziis kune.
  La Terminatora Infano kantis:
  - Kiam venos la tempo
  Ni batalos kuraĝe!
  La leviĝo de la batalantoj matene -
  Kaj batalu bone!
  La knabo, fakte, estis preta frakasi ajnan armeon en kelkaj minutoj.
  Margarita ankaŭ deĵetis sian nudan piedon de morto kaj grincis:
  - Por Granda Rus'!
  Infanoj estas tiel kuraĝaj militistoj, ke neniu piedpremos ilin. Ili estas tiel grandaj batalantoj.
  La knabo kaj la knabino, kiel ĉiam, estas sovaĝe ekscititaj. Kaj kun ili kuraĝo, honoro kaj kuraĝo. Ili batalas kontraŭ la nazioj kiel titanoj. Kaj estas klare, ke la malamiko ne pasos, kie ili staras kiel roko. Eble eĉ io pli forta ol roko kaj monolito.
  Margarita, pafante, diris:
  -Ni estu mondĉampionoj
  Ni estas gigantoj de mezlernejo!
  Kaj la knabino denove lanĉas mortodonacon per sia nuda, ĉizita piedo. Kaj disbatis la malamikon.
  Ĉi tiu knabino estas tiel bonega, vi ne povas uzi ion ajn kontraŭ ŝi.
  Ĉar ne estas ricevo kontraŭ peceto. Kvankam, ĉi tio ne estas rubo, sed io eĉ pli mortiga kaj malvarmeta.
  Oleg Rybachenko, pafante, grakis:
  - Mi ne estas knabo, mi estas superknabo kaj mi estos super ĉiuj en la mondo!
  Kaj denove, kiel li ĵetas per sia nuda piedo detruan embolon de eksplodaĵoj. Kaj denove du germanaj tankoj kolizias kune.
  La juna militisto estas starigita en tre batalema maniero. Sed li sentas, ke ĉi tie oni ne povas rompi la pugon per vipo. Kvankam ne estas senesperaj situacioj, kaj ankaŭ nevenkeblaj kontraŭuloj.
  La knabo memoris, kiel li elpensis kanzonaĵojn por la prezidantaj elektoj en Belorusio:
  La sesa fojo aŭskulti sensencaĵojn ne estas interesa,
  Kaj mi ne komprenas kiom da "paĉjo" mi kredas!
  Paradizo promesis konstrui Lukaŝenkon -
  Sed kune kun la lumo, ni iras en la mallumon!
  Jes, ĝi estis defio al la sistemo kaj la kulto al personeco. Efektive, kial eŭropa lando toleru diktatoron, kvazaŭ en la mezepoko?
  Jes, kaj Stalino ankaŭ estas diktatoro, kaj en ĉi tiu universo li iom post iom malaltigas la militon por venki ...
  Infan-herooj batalis ankoraŭ tri tagojn. Dume, la nazioj ĉirkaŭis Kazan kaj prenis Ufa.
  La batalado jam okazis en Kremlo mem. Kvar sorĉistinoj batalis kun la nazioj uzante glavojn kaj maldikajn diskojn por ĵetado, kun nudaj piedoj.
  Kremlo estis tre difektita per la senŝeligado de "Sturmlions", "Sturmtigers", bombadoj kaj enormaj kanonoj.
  Stalino mem, kompreneble, estas ankoraŭ en Sverdlovsk. Kaj la pozicio de Sovetunio aspektas preskaŭ senespera. Sed provizore la Ruĝa Standardo ankoraŭ levas super la ĉefurbo de Rusio, kio signifas, ke ne ĉio estas perdita!
  Homoj kredas, ke la turnopunkto estas venonta!
  Nataŝa duonigas la arabon. Li ĵetas diskon per la nuda piedo kaj grincas:
  - Gloro al la senmorta Patrujo! Hitler ne povas rompi nin!
  Zoja ankaŭ tranĉis la faŝiston per du sabroj kaj pepis:
  - Ne, ne rompu nin!
  Post tio, ŝia nuda piedo ĵetis murdan diskon al la nazioj.
  Kaj paro da nigraj batalantoj kolapsis de la detruita muro de Kremlo.
  Aŭrora pafis plu. Ŝi pafis malofte, sed precize. Kaj tiam ŝi lanĉis siajn sabrojn. Kaj steloj kaj akraj maldikaj svastikoj flugis de ŝiaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ĉi tie Svetlana ĵetos akran diskon per sia nuda piedo, kaj tranĉos la Fritzon. Poste li kantas:
  - Kolovrat, Evpatij Kolovrat estas la defendanto de la Patrujo, Perun estas soldato!
  Kolovrat! Evpatij Kolovrat! Heroes of Rus' kolektas alarmon!
  Ĉi tie ĉiuj kvar batalas. Preskaŭ la tuta Moskvo jam estas prenita, municioprovizoj finiĝis. Kaj rusaj knaboj kaj knabinoj mortas. Sed ili ne rezignas. Kvankam kiom longe daŭris la sieĝo.
  La knabinoj sur la Kremlo-muro batalas. Kiel riĉuloj. Kaj malgraŭ decembro, ili estas nudpiedaj kaj en unu bikino. Sed ili ne sentas la malvarmon. Male, ilia energio nur pliiĝas.
  Kaj akraj, tre plataj diskoj forflugas de nudaj piedfingroj. Kiuj estas disŝiritaj de eksterlandaj trupoj de la Germana Armeo.
  Militistoj batalas kiel herooj de milito. Kaj kun minimuma vesto. Tiajn belecojn ne embarasas nek la grandegaj tankoj de la serioj E kaj AG, nek aliaj teruraj inventoj de la nazioj.
  Neniu knabino estas io, kio povas venki ajnan formon de faŝismo. Eĉ se ĝi estas tiel perfekta kiel en ĉi tiu mondo.
  Nataŝa tranĉis per glavo, ĵetis diskon per la nuda piedo, detranĉante la naziojn kaj kantis:
  - Kiel agrable estas vivi en sovetia lando,
  Kaj kiel bele estas disbati la Wehrmacht!
  Zoja, preterpasante la muelejon kun siaj sabroj, komentis:
  - La Wehrmacht fariĝis dolore forta! Jen ni defendas Kremlon!
  Kaj la knabino ĵetis per la nudaj piedfingroj steleton frapantan la Fritz.
  Tiam ŝi kantis:
  - Ĉi tio estas sovaĝa ĉaso al malamikoj!
  Kaj tiam estas Aŭrora en batalo. Nu, la knabino estas ruĝa kaj malvarmeta. En la vintra vento, ŝiaj kuproruĝaj haroj flirtas kiel batalstandardo. Ne, tia knabino ne kliniĝos antaŭ iu ajn.
  Kaj de la ĵeto de ŝia nuda piedo, tranĉanta karnon kaj sangon, flugas la plej akra disko.
  Ĝi tranĉas la korpojn de kontraŭuloj. Kaj Aŭrora krias:
  - Mi estas bonega knabino!
  Kaj kiel aspektas Svetlana en batalo?
  Ĉi tiu blonda terminatoro estas simple diabla fajro, kaj tornado de neniigo.
  Kaj ankaŭ mortiga surprizo flugas de ŝia nuda piedo. Kaj knabino plenrapide en batalo.
  Ĉiuj kvar en batalo. Kaj ŝi ne devas retiriĝi nek rezigni.
  Ili estas kvar sorĉistinoj - nur bonegaj! Vera kvarteto de detruo de ĉio kaj ĉiuj!
  Militistoj tenas la defendan sektoron. Sed Kremlo estas granda kaj ĝi ne povas rezisti ĉie. La fortoj estas tre malegalecaj.
  Nataŝa komentis kun ĝeno:
  Ni mortigas, ni ne venkas!
  Kaj la knabino denove ĵetis mortigan ŝargon per sia nuda piedo.
  Zoya logike rimarkis, hakante la malamikon:
  - Oni ne povas gajni ĉion... Krom se en komputila ludo!
  Kaj la orhara knabino denove ĵetis la diskon de la morto.
  Aŭrora, tranĉante la kontraŭulojn per siaj sabroj, pepis:
  - Venko, mi kredas, estos nia! En la nomo de Sankta Rusujo!
  Kaj de la ĵeto de ŝiaj nudaj piedoj flugas donaco de pereo.
  Kaj la tranĉita nazioj falas.
  Kaj poste Svetlana en batalo. Tranĉas la faŝistojn per siaj ĵetoj. Kaj ĝi agas ege, aŭ eĉ senfine lerte. Ŝiaj nudaj piedoj estas tiel lertaj. Kaj montru teruran detruon.
  Kaj tiam la knabino kantas:
  - Gloro al la Patrujo kaj novaj mondoj!
  Kaj denove, de ŝiaj nudaj piedoj, flugas la surprizo de la morto.
  Kaj jen Nataŝa denove estas en batalo. Kaj tranĉas la Fritz, rapidante kiel kometo. Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la plej granda Patrujo!
  Kaj ŝiaj glavoj ekflugas kiel gazontondilo.
  Kaj la knabino eĉ kantas:
  - Estu glorata Rusio kiel dum jarcentoj,
  Nia revo realiĝos!
  Kaj la knabino donis akran bumerangon per sia nuda kalkano. Kaj li tordis, kaj detranĉis dekduon da nigraj kaj brunaj kapoj.
  Kompreneble, la knabinoj ne mortigis la germanojn, sed la koloniajn unuojn, kiuj estis uzitaj kontraŭ ili. Sed la militistoj eĉ de ĉi tiu nur malvarmeta.
  Ili estas brilemaj kaj viglaj.
  Natasha denove tranĉas malsupren la malamikojn. Kaj ŝi estas nudpieda, ĵetante tiajn aferojn.
  Kaj muĝas:
  - Stalino kaj gloro!
  Kaj poste Zoja. Ankaŭ kiel liberigi murdinton. Kaj ŝiaj nudaj piedfingroj kraĉas la mesaĝon de morto.
  Kaj la militisto kiel muĝi:
  - Por tia Patrujo kiel la nia, ne estas timige morti!
  Kaj tiam ankaŭ Aŭrora prenos ĝin kaj eniros la batalon. Kaj ankaŭ kun nudaj piedoj lanĉos bumerangon. Kaj reformu la malamikojn.
  Tiam, dum li kantas:
  - Por la soveta Rus'! Kio regos super la universo!
  Kaj poste en la batalo Svetlana. Ankaŭ knabino, kiu ne povas esti haltigita kaj ne malrapidigita. Jen kiel ŝi batas. Nur de tia militisto mi ne povas savi!
  Kaj kun nudaj piedoj ŝi ĵetas mortigajn pakaĵojn. Kaj ŝi mortigas siajn malamikojn sen kompato.
  Kvankam tiam Yarile povas preĝi por ili. Aŭ eble Perun. Estas malfacile por pekuloj post morto, la regno de Chernobog atendas ilin! Sed ĝi estas eĉ interesa siamaniere - militoj daŭras la tutan tempon! Kaj tiom da bataloj! Do eble ne indas funebri pri la sorto de pekuloj tro amare?
  Svetlana eĉ sentis iom amuza: vi ne envios kristanojn - ili estos senigitaj de multaj ĝojoj en la eterneco. Eĉ kion ili havis sur la planedo Tero.
  Ha, kompatindaj pekuloj! Kaj eĉ pli malfeliĉaj justuloj!
  Kaj la knabino denove ĵetas la donacon de la morto per sia ĉizita, nuda piedo. Tiam li diras:
  - La mondo estos nia! Gloro al Rusujo!
  Nataŝa desegnis trioblan papilion per siaj glavoj kaj pepis:
  - Estu eterna gloro de granda Rusujo!
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ŝajnas elĵeti la murdan kaj unikan. Post tio, la nuda kalkano de la knabino trafis la frunton de nigrulo, kaj defalis lin de la muro, kaj kvin pliajn arabojn.
  Venonta en la batalo estas Zoya. Nenio haltigas ŝin. Ŝi batalas kun la naziaj hordoj. Kaj elspezas trioblan muelejon. La batalantoj tranĉitaj de ŝi falas.
  Tiam la knabino diras:
  - Eterna Rus', estos kun Svarog!
  Kaj palpebrumas al siaj partneroj.
  Venonta en la batalo estas Aŭrora. Ŝi balais kiel pantero. Ŝi tranĉis ĉiujn. Kaj kun nudaj piedoj ŝi lanĉis donacon de morto. Ŝi faligis multajn faŝistojn kaj kantis:
  - Por la plej alta formo de la Patrujo!
  Kaj tiam en la batalo kaj Svetlana. Kiel ŝi tranĉas malamikojn. Kaj ĝi funkcias tre bone.
  Post tio, donaco de morto flugas de ŝia nuda piedo. Kaj li ĝisfunde fortranĉas la naziojn, kiel razharojn de barbiro.
  Kaj la knabino krias:
  - Mia aĝo kaj mia vero! Gloro al Granda Rusujo!
  Jes, ĉi tiuj kvar batalas vere heroe. Sed kvar nudpiedaj kaj preskaŭ nudaj belulinoj ne povas gajni la Duan Mondmiliton. Kaj tiel Moskvo falis.
  La knabinoj trarompis de la kaptita ĉefurbo, uzante kaj siajn glavojn kaj la mantelon de nevidebleco.
  Ĝenerale ili kapablas multon. Knabinoj de la plej alta iniciato, ke ili ne povas esti trovitaj pli altaj kaj pli belaj.
  Kaj Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova forlasis la kaptitan urbon Gorkij.
  La nazioj, ve, sukcesis preskaŭ ĉie.
  La knabo kaj knabino foriris, kaj ĵetis kudrilojn survoje per siaj nudaj piedoj, ekstermante la Fritz.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Ne, la vigla ne forvelkos,
  La rigardo de falko, aglo...
  La voĉo de la homoj estas sonora -
  La flustro dispremos la serpenton!
  
  Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos -
  Estos fino al faŝismo...
  Kaj la suno brilos
  La vojo, lumigante komunismon!
  Margarita ĵetis kelkajn kudrilojn per la fingroj de siaj nudaj piedoj kaj konfirmis:
  - Ne, ĝi ne velkos!
  Kaj ŝi pafis eksplodon de maŝinpafilo, falĉis du dekduojn da faŝistoj.
  Tiaj estas la infanoj. Malmola, neskuebla. Kvankam vere, ĉi tio ne estas tia milito. Kaj ili devas forkuri.
  Moskvo falis, la urbo Gorkij falis. La nazioj sturmas Kazanon. Ĉi tiu estas la lasta sovetia urbo ĉe Volgo. La rezisto estas heroa, sed pli kaj pli, kaj pli da sento de senespero.
  La nazioj akiris pli altnivelajn piramidajn tankojn de la AG-serio, kiujn neniu sovetia armilo povas penetri. Kaj ĉi tio, mi devas diri, estas tre malbona.
  Nur kiam la nudaj piedoj de la knabo kaj la knabinoj ĵetas grenadojn al la raŭpoj, la germanaj monstroj kolizias. Sed kion povas fari nur unu paro, kiam preskaŭ la tuta mondo eliris kontraŭ Sovetunio!
  Oleg Rybachenko ĵetis granaton per sia nuda piedo, puŝis la AG-50 kaj AG-75 per siaj fruntoj, post kio li diris:
  - Se la fortikaĵo estas survoje,
  La malamiko konstruis...
  Estas necese preteriri de la malantaŭo -
  Prenu ŝin sen pafo!
  Margarita konsentis kun tio:
  - Trompa milito estas granda afero! Precipe se la fortoj estas neegalaj!
  Oleg Rybachenko rimarkis:
  - Mi ludis la Entente-strategion. Per egalaj armiloj, li detruis cent dek kvar milionojn da malamikaj soldatoj, kaj li mem perdis nur nulon. Do, pro taktiko, vi povas efektive batali kontraŭ la tuta mondo!
  Margarita konsentis kun tio:
  - Tute eble! Kaj batalu kaj venku!
  Oleg Rybachenko ĵetis la pinglojn per siaj nudaj fingroj. Li mortigis tri dekduojn da faŝistoj kaj diris:
  - Ni venkos en la nomo de Sankta Rusujo!
  La knabo kaj la knabino daŭrigis sian kuron... Ve, la fortoj vere estas tro neegalaj.
  Kazan estis detruita per ĉiaj armiloj. Stalino ordonis, ke oni tenu ŝin ĝis la lasta sangoguto. Sed fakte, la batala spirito de la Ruĝa Armeo post la falo de Moskvo estis tro rompita. Ĉiuj volis morti ĉiam malpli. Jes, kaj la nazioj estas tro superaj en nombro kaj armiloj.
  Kaj iliaj reagaviadiloj bombas ĉiujn urbojn kaj vilaĝojn, kiujn la nazioj ankoraŭ ne sukcesis okupi.
  Antaŭ ol Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova atingis Kazan, ĉi tiu urbo falis.
  Ufa ankaŭ estis prenita. Do, malgraŭ la severa vintro, la nazioj moviĝis al Sverdlovsk.
  La ĉefsidejo de Stalin situis tie. Kaj de la oriento grimpis la samurajo. Ankaŭ japanoj estas fortaj.
  Iliaj militistoj estas precipe danĝeraj - Ŝinoboknabinoj. Malgraŭ la siberia vintro, ili rapidas tra la neĝo nudpiede, kaj ili mem estas en la samaj naĝkostumoj. Estas timige eĉ imagi tiajn militistojn. Kvankam ili estas tre belaj.
  Jen unu el ili kun blua hararo, alia kun flava, tria kun ruĝa, kvara kun blanka.
  Tiaj estas la plej belaj murdistoj. Ili laboras per unu glavo, kaj ĵetas maldikajn diskojn aŭ ĉakrojn al la infanterio. Kaj ninja eksplodaĵoj estas ĵetitaj kontraŭ la tankoj - ili estas nur la grandeco de pizo, sed la plej pezaj sovetiaj tankoj flugas alte kaj disŝiras ilin.
  Eĉ la timinda IS-7, ninja knabinoj ne estas malhelpo. Ili estas militistoj de tia alta ordo, ke eĉ la gardistoj estas senpovaj kontraŭ ili.
  Jen ninja knabino kun blua hararo, ĵetis pizon kaj tri sovetiajn tankojn samtempe per la nudaj piedfingroj, flugis alte supren kaj eksplodis en partojn.
  Kaj jen knabino kun flava hararo kaj nuda piedo ĵetas pizon. Kaj denove, sovetiaj aŭtoj flugas en malsamaj direktoj, kaj frakasas en kukojn. Ni diru ĉi tie tiajn militistojn - eĉ la plej kuraĝa kavaliro estos timema antaŭ ili.
  Sed en batalo, kaj ninja knabino kun rufa hararo. Same kiel ĵeti mortigan pizon kun nudaj piedoj. Kaj de ŝia bato, la kiraso de la grandega IS-12 eksplodis.
  Ĉi tiu estas la terminatora knabino.
  Kaj tiam Ŝinoboknabino kun blankaj haroj. Sammaniere li prenos ĝin, kaj per sia tuta forto li enpuŝos siajn glavojn en la batalantojn de la Ruĝa Armeo. Haki ilin kaj kantu:
  - Mi ne estas patosa insekto, Ŝinobo, sed ne testudo!
  Kaj denove en batalo, ĉiuj kvar mortigaj knabinoj.
  La Ruĝa Armeo perdas la militon sur ĉiuj frontoj. Sed ankoraŭ provas batali.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova vagas tra la vintra neĝo. Ili estas malriĉaj nudpiedaj infanoj. Por senmortaj korpoj, frosto ne estas tiel terura. Por malsaniĝi aŭ io por malvarmumi, ĉi tiuj superuloj ne povas frosti. Sed tamen, kiam vi alproksimiĝas al Uraloj, la frosto estas malagrabla, kaj mordas la nudajn kalkanojn de infanoj.
  Oleg malĝoje rimarkis:
  - Vi ne scias kio estas pli malbona - malvarmo kaj malsato, aŭ la konstato, ke via sankta patrujo perdas!
  Margarita sufiĉe logike rimarkis:
  - Por ni malvarmo kaj malsato estas nenio... Sed la fakto, ke ni perdis kontraŭ la nazioj, estas efektive malbona!
  Oleg konsentis kun ĉi tio:
  - Ne plimalboniĝas! Ĝenerale, kial la Tria Regno ĝenerale pli sukcesas en paralelaj universoj ol en la nia?
  Margarita faris logikan supozon:
  - Ĉar la nazioj estas tre fortaj kaj organizitaj. Kaj ni estis bonŝancaj multfoje. Precipe kun Stalingrado!
  Oleg Rybachenko piedbatis neĝbulon per sia nuda piedo kaj rimarkis:
  - Jes, ni estis tre bonŝancaj kun Stalingrado! La Fritz mem stulte grimpis en la kaptilon!
  Marguerite kukis:
  - Provante ne eniri problemojn,
  Por ne konfuziĝi kaj ne perdiĝi...
  Necesus kolekti denaron por denaro,
  Aŭ pli ĝuste naskiĝi denove!
  Infanoj survoje, atakis taĉmenton de nazioj. Mortigis pli ol cent soldatojn. Unu estis lasita en kaptiteco. Margarita devigis la junulon kisi iliajn tre elastajn plandojn, ruĝajn pro la malvarmo. Li faris ĝin milde. Kaj li diris, ke la germanoj jam alproksimiĝas al Sverdlovsk kaj ĉirkaŭas ĝin.
  Oleg rimarkis:
  - Estas strange, ke vi kaj mi Margot estas pli rapidaj, sed io moviĝas kiel ordinaraj homoj aŭ eĉ pli malrapide!
  Margareta konsentis:
  - Kaptita en ondo de malvenko! Ŝajne en ĉi tiu universo ĉio estas kontraŭ Sovetunio. Eĉ naturo kaj spaco!
  Oleg tiam sugestis:
  - Kaj se estas bagatela por ni mortigi Hitler?
  Margarita negative balancis la kapon.
  - La hipersorĉistino ne donis al ni tian ordonon! Do ni faru sen mem-agado. Krome, kion ĝi donas?
  Oleg Rybachenko memfide respondis:
  - Multa! Cetere, la Fuhrer, ĉi tiu estas la Fuhrer en Afriko!
  Margareta sugestis:
  - Nun ni batalu ĉe la fronto, kaj poste, koste de Hitler, ni vidos! Kiel oni diras - rapidu malrapide!
  Oleg kantis:
  - Rapido estas bona, ne rompu la ĉizilon ... La viro ne estas pego, kaj haste freneziĝis!
  La knabo kaj knabino kuris kun sia tuta urino. Kaj sukcesis rapidi al Sverdlovsk. Kaj ili komencis defendi la urbon sturmitan de la nazioj.
  Atako sekvis unu post alia.
  La infanoj estis nudpiedaj. Margarita estas en tuniko, kaj Oleg Rybachenko estas knabo en pantaloneto. Sed ili batalis kiel la plej veraj kaj neflekseblaj herooj.
  Oleg ĵetis kudrilon per siaj nudaj piedfingroj, trapikis la Fritz en la gorĝon kaj pepis:
  Ni ne rezignos eĉ unu colo da tero!
  Margarita ĵetis obuson per la nuda piedo kaj knaris:
  - Eĉ ne guto, nek eĉ span, nek centimetron!
  Knabo kaj knabino batalis en la malvarmo. Kaj kun ili estis aliaj pioniroj. Kaj ankaŭ multaj estas nudpiedaj malgraŭ la sovaĝa malvarmo. Kaj se senmortaj infanoj ne timas sovaĝan froston, ĉiukaze ili ne povas dolori, tiam ĝi estas sufiĉe danĝera por ordinaraj infanoj.
  Jen nudpieda pioniro, kies fingroj estis bluaj pro la malvarmo, havis malvarmumon en la dentoj, kaj lia makzelo estis ŝvelinta. La knabo multe suferas. Sed malgraŭ tio, li furioze prenas aron da obusoj, kaj ĵetas ĝin sub la nazian tankon, kaj li mem falas trapikita de mitrala eksplodo.
  Ĉi tiu estas kuraĝa knabo...
  Aŭ knabino, kies nudaj piedoj flamas kiel skarlataj papavoj, puŝas minon sub la raŭpoj de germanaj mastodontoj. Ŝi mem mortas, plorante:
  - Por la Patrujo kaj Stalino!
  Tre doloras esti nudpieda vintre, en Siberio, kiam oni ne estas protektata de senmorta karno.
  Eĉ Oleg kaj Margarita en severaj frostoj ne tiom ĝojas esti duonnudaj. Sed ili ridetas kaj kantas, volante gajigi la infanojn:
  - Eh, frosto, frosto, ne frostigu min,
  ne frostigu min! Mia ĉevalo! Mia ĉevalo!
  Blankhara!
  La knaboj kaj knabinoj, skuante siajn ruĝajn kaj bluajn krurojn pro la amara malvarmo, kantis:
  La neĝo ne haltigos nin! La frosto ne venkos nin! Ni estas la pioniroj de la Fritz! La faŝisto estos forte batata!
  La infanoj bone batalas! Sed dolore neegalaj fortoj. Stalin fuĝis de la ĉirkaŭita Sverdlovsk al Novosibirsk. Tamen japanoj jam alproksimiĝas al ĉi tiu urbo de la oriento. Ili eĉ ne timas la froston de Siberio.
  Jes, la milito finiĝas.
  Sed la pioniroj ne rezignas. Kaj eĉ en malfacilaj tempoj, infanoj kantas kuraĝe;
  Ni estas la pioniroj de la infanoj de komunismo -
  Fajro, tendo kaj sonora klariono!
  Invado de malbenita faŝismo -
  Kiu atendas furiozan fiaskon!
  
  Kion ni perdis en ĉi tiuj bataloj?
  Kaj tiam en bataloj kun la malamiko akirita?
  Ni antaŭe estis nur infanoj de la mondo -
  Kaj nun la militistoj de la naskiĝlando!
  
  Sed Hitler faris paŝon al nia ĉefurbo,
  Faligis bombojn sen kalkuli la akvofalon!
  Ni estas la Patrujo eĉ pli bela ol la ĉielo -
  Nun venis la sanga sunsubiro!
  
  Ni respondos al agreso severe -
  Kvankam ili mem estas malgrandaj en staturo!
  Sed la glavo en la manoj de delikata adoleskanto -
  Pli fortaj ol la legioj de Satano!
  
  Lasu la tankojn rapidi lavangon post lavango,
  Kaj ni dividas la fusilon en tri!
  Lasu la policanon celi la dorson,
  Sed la Sankta Dio feroce punos ilin!
  
  Kion ni decidis? faru la laboron de la mondo
  Kaj por tio, ve, mi devis pafi!
  Trankvilo jam estas abomena.
  Estas ankaŭ perforto!
  
  Kun la knabino ni kuras nudpiede kune -
  Kvankam neĝis, neĝblovo brulas kiel karbo!
  Sed ne timu, konu la infanojn -
  La faŝisto estos kuraĝe pelita en la ĉerkon per kuglo!
  
  Jen ili metis la malnoblan kompanion Fritz,
  Kaj la ceteraj malkuraĝuloj forkuras!
  Ni dispremas infanterion kiel falĉilon en batalo -
  Ni ne estas malhelpo al junaj someroj!
  
  Venka atingo, estos en majo,
  Nun la neĝoŝtormo estas pika, malmola neĝo!
  La knabo estas nudpieda, lia fratino estas nudpieda,
  En ĉifonoj, infanoj renkontis la glortempon!
  
  De kie venas ĉi tiuj potencoj?
  Eltenu doloron kaj malvarmon, tiun bezonon!
  Kiam amiko mezuris la fundon de la tombo,
  Kiam amiko ĝemas - mi mortos!
  
  Kristo benis nin pioniroj,
  Li diris: La Patrujo estas donita al vi de Dio!
  Ĉi tiu estas la unua fido de ĉiuj,
  Sovetia, sankta lando!
  Kaj ili mortas kun ridetoj sur la lipoj. Infanoj ne konas malfortecon... Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova batalis dum tuta semajno. Sed Sverdlovsk falis. Parto de la garnizono kapitulacis - sentante senesperan situacion. Nur la pioniroj rifuzis kapitulaci.
  Kaj manpleno da kuraĝaj, nudpiedaj uloj faris malesperan sukceson. Ili kuris tra la neĝblovoj, laŭvorte bluaj pro la terura malvarmo. Kaj ili mortis sub maŝinpafiloj kaj kanonoj.
  Ankaŭ Oleg Rybachenko kaj Margarita sufiĉe gratiĝis, sed tamen eskapis el Sverdlovsk. Poste ni translokiĝis al Novosibirsko. Frosto, vintro, longaj noktoj.
  La knabo kaj la knabino kuras al si, ili estas malgajaj kaj tre koleraj.
  Margareta rimarkis:
  - La hipersorĉistino povus helpi ĉi tiun mondon! Kaj tiam la nazioj venkas! Ĉi tio estas vere universala maljusto!
  Oleg Rybachenko saltis pli alte, tordis per sepobla kapriolo kaj rimarkis sufiĉe logike:
  - Ĝenerale estas malmulte da justeco en la mondo! Ekzemple, kial maljunuloj suferas? Kaj, preskaŭ senescepte! Kaj kiam homo estas juna, li fumas kaj trinkas, kaj eĉ plimalbonigas la aferojn, kaj li estas sana! Kie estas la justeco, kiun suferas maljunuloj?
  Margarita volonte konsentis pri tio:
  - Ne ekzistas justeco en la universo!
  Oleg Rybachenko demandis iom naive:
  - Kaj kien Dio rigardas?
  Margarita, ĉi tiu nudpieda knabino en trua tuniko, sugestis:
  - Verŝajne, ni mem devas fariĝi kiel dioj, por ke justeco regu en la mondo! Jen la saĝo de la Kreinto!
  Oleg Rybachenko memfide konfirmis:
  - Mi kredas, ke ni revivigos la mortintojn!
  Terminator Girl konfirmis:
  - Jes, mi kredas je ĝi, kompreneble!
  La infanoj kuris al Novosibirsk kaj partoprenis en la defendo de ĉi tiu urbo.
  Ili batalis en preskaŭ la lasta grava grandurbo sub la kontrolo de la Ruĝa Armeo.
  Stalin jam negocis kun Hitler, jesante kapitulaci se lia persona sekureco estis garantiita. La Fuhrer estis preta por tio, precipe se la partizanoj trankviliĝis.
  La japanoj jam sturmis Novosibirskon de la oriento. Do praktike ne estis ŝanco eskapi. Sovetunio estis mortanta.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova pafis al la nazioj, ĵetis obusojn per siaj nudaj piedoj. Kaj ili ankoraŭ esperis ion.
  Apud ili estis la pioniroj. En severa frosto en Siberio, ĉiuj infanoj estis nudpiedaj kaj somere pioniruniformoj kun kravatoj. Ili mortis kiel herooj.
  Iliaj piedoj estis ruĝaj kiel piedoj de anseroj, kaj iliaj piedfingroj bluiĝis.
  Sed la pioniroj ne rezignis.
  Ili venkiĝos al faŝismo!
  Oleg Rybachenko ĵetis obuson per sia nuda knabeca piedo. Li puŝis tri germanajn tankojn samtempe per la fruntoj kaj flustris:
  - Mi kredas je venko!
  Margarita ankaŭ ĵetis mortigan donacon per siaj nudaj fingroj kaj pepis:
  - Ankaŭ mi kredis, kaj mi kredos ĝis la fino!
  Kaj ili batalis por la lasta, sovetia urbo kun la furiozo de malespero. Kaj tamen ili ne intencis fleksiĝi.
  Oleg Rybachenko, por gajigi la preskaŭ mortigajn frostitajn pionirajn infanojn, kantis kun granda entuziasmo;
  Mi estas juna militisto de Patrino Rusio,
  Potencaj landoj, Patrujoj de ĉiuj landoj...
  Ne ekzistas patrujo en la universo, sciu, ke ĝi estas pli bela,
  Sub la monto, Stalino ligis kravaton!
  Esti pioniro estas ĝojo kaj voko,
  Ja tio signifas, ke vi estas servisto de la lando.
  Kaj vi povas multobligi la universon -
  Detruante la maĥinojn de infero-Satano.
  Kiam somero venis en kvardek unu
  La junia fulmotondro bruas por ni...
  Ni ne volas, ke la regiono malriĉiĝu,
  Por feliĉo, kredu - la Patrujo estas kreita!
  Kun knabino, ni atendas la naziojn en embusko,
  Ni ricevis maŝinpafilon antaŭ tio.
  Kaj al la freneza ĝeno de Hitler,
  Nia taĉmento sukcese batas la naziojn!
  Fianĉinoj nudpiede krudiĝis,
  La neĝo jam pikas sub la nuda plando.
  De la malvarmo kaj ruino bluiĝis,
  Sed la sankta fajro varmigas nian animon!
  Ni batas sen scii la mezurojn de kontraŭuloj,
  Ni ne donas ripozon tage kaj nokte!
  Ili flugas al la ŝtupoj en svarmo da obusoj,
  Kaj oficiroj kun kaŝpafilo.
  Nenie la faŝistoj povas trovi subtenon,
  Nia pionira, kuraĝa taĉmento...
  Kapabla, se vi bezonas tranĉi montojn,
  Jen la tankoj de Hitler brulantaj kiel kandeloj.
  La homoj en kolerego kolektiĝis -
  Por justeco, kuraĝo kaj honoro.
  Kaj ne estas rifo en la maro de ŝtormoj -
  Kiu igus nin sidiĝi!
  Ni eniris Berlinon, ni aliĝas al la Komsomolo,
  De nudpieda piedpremado kun knabinoj la tuta mondo!
  Ni enspiras venkan mielon en ĉiela majo,
  Nun ĝi fariĝis eterna, nia hela sukceso!
  
  
  
  
  . ALEXANDER III VIVIS SESDEK OK JAROJN
  La reĝo fortigis la imperion ankaŭ ekonomie. Ekzistis neniuj tumultoj kaj neniu revolucio, do la ekonomio estis en konstanta kresko. Kaj Rusio per la unua mondmilito kaj la loĝantaro havis pli pro pli malalta morteco kaj aneksado de la nordaj regionoj de Ĉinio kaj Koreio. Kaj la armeo estis pli granda. Kaj aperis la unuaj malpezaj tankoj en la serio, kaj multaj aviadiloj de malsamaj markoj.
  Ve, Aleksandro la 3-a ne vivis por triumfi en la unua mondmilito, sed Nikolao la 2-a jam ricevis ĝin.
  La nova reĝo havis solidan tronon, alian edzinon, grandan heredanton, ducent okdek milionojn da homoj, kaj du milionojn kaj duonon da soldatoj en pactempaj ŝtatoj.
  Do vi povas batali kuraĝe kaj lerte! Krome, la rusoj ankaŭ havas tankojn kun malpezaj maŝinpafiloj, sed ili ĵus aperis kaj pezaj. Ĝi estis evoluigita fare de la filo de Mendeleev.
  Do ne haltigu la reĝan armeon!
  Nikolao la 2-a militis kontraŭ germanoj kaj aŭstroj... Rusaj trupoj kaptis Galicion, Bukovinon, kaj kaŭzis serion da malvenkoj al la aŭstroj. Komence ili estis batitaj en Orienta Prusio, sed poste ili venĝis kaj fortranĉis Koenigsberg. La aliancanoj forpuŝis la germanojn de Parizo... Rusaj trupoj prenis Krakovon, kaj havante nombra supereco, malgraŭ la vintro, daŭrigis la ofensivon, alproksimiĝante al Budapeŝto. Germanio proponis, vidante ke ĝi odoris kiel malvenko por paco je moderaj kondiĉoj.
  La germanoj jesis doni al Rusio Klaipeda, kaj parton de la tero en Pollando, same pagi kompenson. Francio ricevis reen parton de la teritorio antaŭe kaptita sub Bismarck, kaj iom da Danio.
  Aŭstrio-Hungario cedis Galicion, parton de Bukovino kaj Krakovo. Sed la imperio ne kolapsis. Rusio reakiris la terojn de la slavoj, ĉion, kio iam estis parto de Kievan Rus, kaj vastigis la regnon de Pollando.
  Turkio kaj Japanio ne havis tempon por eniri la militon, same kiel Italio. Tio estas, la unua mondmilito, fakte, ne ekzistis. Tiel malmulte da ĝeno. Nikolao la 2-a fortigis sian aŭtoritaton kaj tiam regis pace dum sufiĉe da tempo.
  Rusio tamen faris militon en Afganio - finfine dividante ĝin kun la britoj. Tiam Irano estis dividita kun Britio.
  Rusio tiel vastigis siajn havaĵojn. Sed venis la ekonomia krizo kaj la Granda Depresio de 1929... En 1931 Japanio, en alianco kun Turkio, komencis militon kontraŭ cara Rusio. Sed fakte ĝi estis memmortigo. La cara floto en la Pacifiko sub la komando de Kolchak venkis la japanojn. Kaj la tera armeo estis ĝenerale multfoje pli forta.
  La samon oni povas diri pri la turkoj. Ili grimpis klare ne kontraŭ tiu malamiko.
  Carista Rusio povis surterigi soldatojn kaj kapti Japanion. Kaj tiam rusaj trupoj finfine okupis Turkion. Tiel finiĝis la epoko de la Otomana Regno.
  Kaj caro Nikolao la 2-a pliigis sian gloron kaj la potencon de Rusio. Tiu ĉi glora imperiestro regis ĝis 1936 kaj ankaŭ mortis je sesdek ok jaroj.
  Li estis sukcedita fare de Alexei II. Ĝenerale, tute sana viro de tridek du jaroj. Lia patrino estis malsama, do Aleksandro la Tria ne permesis mortigan geedziĝon.
  Alexei II kompletigis la konkeron de Saud-Arabio dividante ĝin kun Britio.
  Vilhelmo la 2-a regis sur la trono en Germanio ĝis 1941. Ĉi tiu monarĥo regas kvindek unu jarojn! Sufiĉe longa!
  Sed ĉi tie sur la trono estas lia filo Ferdinando. Ne odoras kiel Hitler. Alia rakonto.
  Tiel longe kiel estas paco. Ĉiuj kolonioj estis dividitaj. Mussolini konkeris Etiopion.
  Estas nenio pli por kundividi... Britio tamen travivas malfacilajn tempojn. Kaj estas en ekonomia krizo.
  Kaj tiel Ferdinando proponis al Alexei II dividi la koloniajn posedaĵojn de Francio kaj Britio. Kiel, fakte, kiom vi povas rigardi ĉi tiujn terojn.
  Tiel Mussolini, Ferdinando kaj Alexei II forĝis sian pakton.
  Sed kompreneble, eĉ ĝis tiu ĉi tempo Rusio jam sukcesis konkeri preskaŭ la tutan Ĉinion kaj fariĝi pli forta ol ĉiuj multfoje en la ekonomio, en la milita sfero kaj en la loĝantaro.
  La caro Aleksej aprobis, ĝenerale, tian proponon kaj decidis, ke ili kune komencos.
  Ferdinando ne plu estis juna. Kaj li estis singarda.
  Tamen, la 15-an de majo 1945, la milito komenciĝis. La germanoj denove moviĝis
  Kontraŭ Belgio...
  Kaj la cara armeo iris tra la britaj kolonioj kaj rapidis tra Egiptujo.
  Rusujo havis dek milionojn da soldatoj kaj kvincent sekciojn, kaj memfide
  Gajnis. Ŝajnis, ke neniu povus haltigi ŝin.
  En du monatoj, la cara armeo kaptis Hindion, sudan Iranon, la havaĵojn de la britoj en Saud-Arabio, Egiptujo, Sudano, plejparto de Hindoĉinio.
  Sed la germanoj povis nur okupi Belgion, kaj ĉe la periferio de Parizo ili estis haltigitaj. Nederlando ankaŭ eniris la militon.
  Cara Rusio dum pliaj du monatoj konfiskis la havaĵojn de Britio en Azio, kaj finis for Indonezion. Tiam ŝi alteriĝis en Aŭstralio, moviĝis tra Afriko.
  La germanoj provis preni Parizon, sed ilia atako estis repuŝita. Tamen, la milito estis perdita. Italio ankaŭ kaptis la afrikajn havaĵojn de Britio kaj Francio.
  Nur en la kvina monato la caraj trupoj komencis alveni al Eŭropo. Ĝis nun, la bataloj estis en plena svingo en Afriko kaj Aŭstralio, sed jam finiĝantaj. Aŭstrio-Hungario, tre malfortigita pro la perdo de tero, ankaŭ eniris la militon flanke de la koalicio.
  La germanoj povis kapti Holandon. Kaj ili plibonigis sian pozicion.
  Dum pliaj du monatoj, cara Rusio kompletigis la kapton de Aŭstralio kaj Afriko. Kaj nur fine de novembro, ĝuste en la malvarmo, komenciĝis nova ofensivo de la german-rusaj trupoj, preterirante Parizon.
  En ĉi tiu kazo, la fortoj jam estis tro neegalaj. La franca-anglaj trupoj estis venkitaj. Kaj Parizo estas ĉirkaŭita.
  Kaj en la nova jaro, la garnizono kapitulacis... Tiam la caraj kaj germanaj trupoj kaptis la tutan Francion en tri semajnoj. Tiam komenciĝis la bombado de Britio ... Kaj ĉiuj kolonioj estis kaptitaj de la koalicio.
  Britio en majo 1946 jam, estanta sangita kaj batita per bomboj
  Kapitulacis.
  Tiel finiĝis alia granda milito. Rusio prenis preskaŭ ĉiujn koloniojn. Germanio ricevis relative malmulte, Italio kaptis ion, Aŭstrio-Hungario ricevis simbolan pecon.
  Malgraŭ la fakto ke la germanoj atendis grandajn koloniojn, kaj nur Maroko ricevis multe malpli en sia tuteco, Germanio inkludis en sia kunmetaĵo: Belgion, Holandon, kaj Francio'n al Port de Calais.
  Krome, cara Rusio resendis la germanon al Namibio kaj kion ili antaŭe posedis.
  Resume, ni iel elpensis kaj akordigis...
  Venis paco... En 1953 Rusio havis atombombon, kaj jaron poste Germanio. Usono ricevis nukleajn armilojn en 1960.
  Tiel, la ekvilibro de timo estis kreita.
  Kaj en 1955, la unua rusa kosmonaŭto flugis en la kosmon, flugante ĉirkaŭ la pilko. Kaj en 1961, la rusoj metis piedon sur la lunon.
  Kaj en 1983 al Marso! La usonanoj flugis al la luno en 1971, kaj la germanoj en 1984. Aŭstrio-Hungario kaj Germanio kuniĝis en unu ŝtaton. Svedio kaj Norvegio iĝis parto de Rusio kun aŭtonomio kaj aŭtonomio.
  Aliaj landoj iom post iom perdis sian sendependecon.
  En 1987, rusaj kosmonaŭtoj flugis al Venuso supren laŭ la monto. En 1992 sur Merkuro. Kaj en 1999, Plutono.
  La sunsistemo estas majstrita.
  Ekzistis tri nukleaj imperioj: Granda Germanio, Usono kaj Granda Rusio.
  Alexei II ankaŭ mortis en la aĝo de sesdek ok en 1972. Li estis sukcedita fare de lia filo Aleksandro la kvara. Tiu ĉi reĝo havis kvardek unu jarojn en la tempo de sia supreniro sur la tronon. Sufiĉe strange, sed Aleksandro la kvara ankaŭ pasis sesdek ok jarojn kaj mortis en 1999. Kaj lia filo Vladimir III surtroniĝis. En 2013, kvarcent jaroj de la Romanov-dinastio estis festitaj.
  Ĝis nun Rusio staras firme sur siaj piedoj. Sed en la mondo ekzistas ankoraŭ Germanio kaj Usono ĝiaj konkurantoj. La cara imperio, kune kun la kolonioj, inkluzivas iom pli ol duonon de la monda teritorio kaj pli ol du trionojn de la monda loĝantaro. Rusio estas forta, sed ankoraŭ ne la sola.
  Regas Rusio, Vladimiro la tria en 2019 li fariĝis sesdek sep jarojn maljuna. Multaj miras - ĉu li vivos, kiel la antaŭaj reĝoj, sesdek ok jarojn, aŭ ĉu li interrompos tiujn strangajn koincidojn?!
  Intertempe en Rusio disvolviĝas kontraŭnukleaj armiloj. Estas klare, ke ne ekzistos nukleaj armiloj, kaj Rusio tute traktos Germanion kaj Usonon. Ĝi havas pli da loĝantaro kaj pli da soldatoj. Kaj la kvalito de armiloj estas pli bona!
  Sed dum ekzistas nukleaj armiloj, kaj ne ĉiuj ili ankoraŭ estis konkeritaj. Sed ili tre aktive disvolvas kontraŭnukleajn armilojn, do estas certaj ŝancoj venki.
  
  LA FALO DE ĜIBRALTARO
  La hispana diktatoro Franco, kontraste al la reala rakonto, konsentis al la germanaj trupoj ataki la anglan fortikaĵon de Ĝibraltaro. Interŝanĝe, Hispanio ricevis kelkajn britajn kaj francajn terojn en Afriko.
  La atako sub la komando de Mainstein okazis nokte de la 25-a de novembro 1940 ĝis 26. Kiel montriĝis, la britoj ne estis tute pretaj por tia milita movo, kaj la nazioj sukcesis kapti tian potencan fortikaĵon de svingo.
  Ĝia falo havis signifan efikon al la kurso de la milito. La Germana Armeo povis transdoni fortojn super la plej mallonga distanco al Afriko, kaj la britoj estis blokitaj de enirado de Mediteranea Maro de la Oriento.
  La germana komando sendis plurajn sekciojn al ekvatora Afriko. Krome, la korpuso de Rommel estis translokigita al Libio, kelkajn monatojn pli frue ol realeco.
  La britoj, siavice, prirezignis la ofensivon kontraŭ la italoj en Etiopio kaj komencis plifortigi siajn poziciojn en Egiptujo. Tamen, Rommel sukcesis antaŭi ilin, kaj kiel rezulto de preventa striko, li venkis la koloniajn soldatojn, konkerante Aleksandrion kaj Kairon. La pozicio de Britio en Afriko iĝis pli komplika. La germanoj jam atingis la Suez-kanalon kaj minacis antaŭeniri plu en la Proksiman Orienton. Krome, eblis moviĝi al Sudano.
  Vere, la aferoj de la italoj en Grekio ne estis tre sukcesaj, sed la alproksimiĝo de pliaj fortoj el Germanio savis la situacion.
  Hitler havis dilemon: ataki Sovetujon aŭ fini Brition? La sukcesoj de la Germana Armeo en Afriko instigis la duan decidon - malligi iliajn manojn en Okcidento. Kvankam la armeaj preparoj de Sovetunio inspiris timon en la Fuhrer.
  La Ruĝa Armeo plifortiĝis, sed la germanoj ankaŭ ne sidis senlabore. La produktado de tankoj en 1941 duobliĝis kompare kun 1940, kaj aviado pliiĝis preskaŭ dufoje kaj duono.
  La nazioj faris la bombadon kaj surteriĝon sur Malto. Tiam Rommel trarompis la defendojn ĉe la Suez-kanalo kaj eniris Irakon, kiu ribelis kontraŭ brita rego. La germanoj relative facile konkeris kaj Kuvajton kaj la tutan Mezorienton. Stalin, aliflanke, aliĝis al atenda taktiko. Sed Churchill obstine daŭrigis la militon. La Germana Armeo, atinginte Iranon, turnis sin al Sudafriko.
  La jaro 1941 alproksimiĝis al la fino. La liberigo de submarŝipoj pliiĝis, kaj Britio perdis siajn koloniojn. Usono estis pasiva. Sed Japanio ne povis sidi senĝene kaj atakis Peru Harbour la 7-an de decembro. Nova milito komenciĝis en la Pacifiko. Kaj Hitler devis denove forlasi planojn por atako kontraŭ Sovetunio.
  Necesas helpi japanojn, kapti Iranon kaj Hindion, kaj ankaŭ Sudafrikon. Kaj plej grave Britujo mem. Krome, usonaj bombistoj ne estas ludilo. Ili povas kaŭzi multajn problemojn al la Tria Regno. Kaj estas plej oportune liveri bombardajn atakojn el la teritorio de Britio.
  Do la Fuhrer estis devigita en 1942 forlasi la ideon invadi la orienton.
  Estis risko, ke Stalino mem malfermu la fronton, sed... Oni devas koni la karakteron de Stalin. Li estas tre rezervita en ekstera politiko. La milito kun Finnlando igis la Ruĝan Diktatoron eĉ pli singarda.
  Dum Sovetunio konstruas forton. La nombro de aviado la 1-an de januaro 1942 atingis tridek du mil veturilojn, kaj tankojn, pli ol dudek kvin mil, plus pliajn tri mil tanketojn. Entute, Stalino planis kompletigi la varbadon de 20 mekanizitaj korpoj, kun totala nombro da tankoj de 32 mil veturiloj, el kiuj la plej nova KV de diversaj markoj kaj T-34, 16,5 mil. Krome, la disvolviĝo de la T-50-tankoj ankoraŭ daŭris, kvankam la aŭto montriĝis malpeza.
  La germanoj, renkontinte la Matilda kaj kelkajn krozŝipojn, kaj havante informojn ke la britoj evoluigis pezajn tankojn, ankaŭ komencis fari siajn proprajn mastodontojn. Antaŭ ĉio, la "Tigro" kun 88-milimetra kanono, kaj kiraso kun nepenetrebla pafilo de 75-milimetroj kun longa barelo.
  Informoj pri sovetia tankokonstruado ankaŭ estis haveblaj. La KV-2-tanko marŝis ĉe la Majtaga parado sur Ruĝa Placo, kaj la tridek kvar havis kelkajn datumojn.
  Ĉiukaze, kiam Speer estris la imperian ministerion de armilaro kaj municio, evoluoj en teknologio iris pli rapide. Hitler volis havi la plej bonajn tankojn en la mondo, kaj pli pezajn. Sed dum Germanio estis klare pli malalta ol Sovetunio. Kaj la nombro da aŭtoj kaj ilia kvalito. En aŭgusto 1941, la produktado de la KV-3-tanko komenciĝis. La aŭto rezultis esti sufiĉe peza je 68 tunoj, sed armita per 107 mm kanono kun komenca ĵetrapideco de 800 metroj je sekundo. Tio havigis al ŝi avantaĝon super la "Tigro", kiu, cetere, ankoraŭ ne estis lanĉita en la serion.
  Eĉ pli potenca estis la KV-5 kun pezo de 125 tunoj kaj du pafiloj. Vere, tia peza maŝino kreis pli da problemoj por la sovetia armeo ol bono. Kaj en 1942, la versio KV-4 pezanta 107 tunojn estis adoptita. Sovetunio prave povus fieri pri siaj plej pezaj tankoj en la mondo, kaj eĉ la plej potencaj.
  Sed aliflanke, Germanio sufiĉe bone evoluis en aviado. Yu-188, enirinte en seriojn, evoluigis rapidecon kompareblan al batalantoj. DO-217 ankaŭ aspektis dece. Reagaviadiloj ankaŭ estis aktive evoluigitaj. Ĉar Britio estis la ĉefcelo, la jetbombistoj ricevis multe pli da atento ol en reala historio.
  La germanoj aktive uzis sklavlaboron. Importita el Afriko grandega nombro da nigruloj. La nigraj laboristoj estis obeemaj, harditaj, sed nespertaj. Ili estis uzataj por helpa laboro.
  Sed kontrolante Eŭropon, la germanoj povis varbi sufiĉe da nombroj kaj kvalifikita laboro.
  Speer eĉ sukcesis persvadi Hitler, ankoraŭ ne farante programon por ekstermi la judojn, sed uzi ilin en la produktado de aviadiloj kaj ekipaĵo.
  La veto estis metita sur aerofensivon kontraŭ Britio kaj masiva submara milito.
  Tamen, la eniro de Ameriko en la konflikto aldonis kapdoloron al la Fritz, kaj devigis akran pliiĝon en la nombro da lupaj pakoj.
  Germanio estis devigita malfrue kreskigi la produktadon de bombistoj kaj strategiaj aviadiloj. Antaŭ ĉio Yu-288 kaj Yu-488 - kun kvar motoroj. Sed ilia evoluo kaj rememorigo prenis tempon. ME-109-modifo "F" entute estis inda kontraŭulo por britaj aŭtoj. Sed la evoluo de la ME-209 malsukcesis, same kiel la ME-210.
  La plonĝbombaviadilo XE-177 ankaŭ malsukcesis. Sed Speer ludis kun kvanto. Krome, la Focke-Wulf iĝis la plej potenca batalanto laŭ armilaro, kompensante kelkajn el la malfortoj de la ME-109. Jes, kaj la fluglernejo de la germanoj montriĝis pli bona ol la angla, kaj eĉ pli usona. En majo 1942, la nazioj konkeris Sudafrikon. Kaj usona eskadro alvenis en Madagaskaro. La batalo de Midway montriĝis perdita de la usonanoj: do la kapitano de la tria rango, kiu ludis decidan rolon en ĉi tiu batalo, alvenis, ironie, en Madagaskaro. Usono volis konservi bazon en Afriko kaj ne lasi la naziojn malstreĉiĝi. Sed tio signife plimalbonigis ilian pozicion en la Pacifiko.
  Vere, la japanoj ne agis tute egale. La batalo por la havaja insularo daŭris.
  La nazioj akiris kontrolon de Afriko, kaj grandegajn rezervojn de strategiaj krudmaterialoj, kaj ankaŭ kaptis Hindion kaj Iranon. La rimedoj sub la kontrolo de la Tria Reich estas grandegaj, sed ili ankoraŭ devas esti digestitaj.
  La aerbatalo por Britio ne estas tiel simpla. Konstante pliigante la produktadon de aviadiloj, la germanoj faris premon, sed ekzistis neniu totala domineco. La manko de potenco de strategia aviado, kaj la helpo de Usono, kaj eĉ tiam ne estas sufiĉe da submarŝipoj, tuŝitaj. Kaj la mirakla torpedo kun kiu tiom da esperoj estis asociitaj lasis nin malsupren.
  La Fuhrer ne kuraĝis alteriĝi en Britio en 1942. La veto estis farita pri plifortigo de la marpotenco kaj la submara floto. En la sama tempo, aviadilŝipoj kaj batalŝipoj estis konstruitaj. Estis sufiĉe da produktadkapablo, sed ĉio prenis tempon.
  Klaso A balistikaj misiloj ankaŭ postulis fajnagordado. Sed la robotaj konkoj de FAU-1 komencis esti amasproduktitaj. Relative malmultekostaj aŭtoj, uzante simplan fuelon, havis la senduban avantaĝon, ke ili ne bezonas pilotojn.
  Hitler, akirinte aliron al senlimaj naturresursoj kaj laborrezervoj, volis savi la vivojn de germanaj pilotoj. V-1 kiel facile fabrikebla kaj senpilota ŝajnis la plej bona solvo. Kaj miloj da tiaj robotaj konkoj falis ekde la aŭtuno de 1942 sur Londonon.
  En la sama tempo, la germanoj akcelis la evoluon de la Arado jetbombisto kaj balistikaj misiloj.
  Stalino daŭre atendis kaj akumulis forton. En 1942, Sovetunio produktis kvin kaj duonon da novaj tankoj KV kaj T-34, kaj ĉirkaŭ mil malnovaj markoj, ĉirkaŭ kvincent novaj malpezaj T-50 kaj T-60 kaj ducent amfibiaj. La aviadila floto ankaŭ pliiĝis - ĉirkaŭ dek kvin mil novaj kaj malnovaj aviadiloj ekfunkciis. Eĉ mankis pilotoj. La produktado de Katyushas pliiĝis malrapide.
  Nazia Germanio produktis pli ol tridek mil aviadilojn, sed suferspertis gravajn perdojn en bataloj. La germanoj produktis ĉirkaŭ ses kaj duono mil tankojn. Plejparte, la T-3 kaj nova modifo de la T-4 kun longtuba 75-mm pafilo. La plej novaj "Tigroj" produktis iom pli ol cent, kaj la "Panteroj" ankoraŭ estas nur en prototipoj.
  Sed la sturmpafilo MP-44 dizajnita fare de Schmeister komencis eniri la serion. Male al la reala rakonto, la maŝino ne devis esti evoluigita konsiderante la mankon de neferaj metaloj. Kaj tio akcelis la disvolviĝon de pli simpla sturmpafilo, kun aloja ŝtalo.
  Do en manpafiloj, la germanoj komencis akiri avantaĝon. Sed ili ankaŭ bezonis tempon por ke la maŝino rearmu ĉiujn trupojn.
  Sed en la submara ŝiparo, kie la liberigo atingis kvardek aŭ kvindek submarŝipojn monate, la germanoj vere ne havas egalulon.
  Ekzistis eĉ tre altrapidaj submarŝipoj sur hidrogena peroksido. Akcelita laboro en la nuklea programo. Feliĉe, ekzistas multaj rimedoj. Kaj eĉ la eraro de germanaj fizikistoj, ke grafito ne taŭgas kiel moderigaĵo, ne montriĝis katastrofa. Pluraj fabrikoj por la produktado de peza akvo estis konstruitaj, inkluzive en Afriko.
  Do ĝi ne estas per lavado, ĝi estas per rulado, sed la nuklea reaktoro de la nazioj ekfunkciis en decembro 1942. Eĉ iom pli frue ol la usonanoj. Post la malvenkoj en la Pacifiko, ili komencis gravan malmuntadon. Kaj financado por la nuklea programo estis draste tranĉita.
  La komenco de 1943 estis markita per la deklaracio de Hitler de Tuta Milito kaj la enkonduko de universala laborservo en la okupitaj teritorioj. La amasaj V-1-strikoj sur Londono ne tute pravigis sin. La britoj lernis parte forpuŝi tiajn batojn, sed la germanoj prenis la nombron.
  Sed la submara milito montriĝis vere katastrofa por Britio. La produktado de armiloj sur la insulo falis akre pro manko de krudaĵoj. La metropolo estis sur la rando de kolapso. Krome, la nazioj kaptis Madagaskaron, kaj la japanoj, kune kun la nazioj, invadis Aŭstralion kaj relative rapide atingis ĝian kapitulacon.
  Kvankam Stalino komprenis la danĝeron de atendado taktiko, li restis fidela al si mem, ne eniranta batalon. Pli bone lasu la kapitalistojn ekstermi sin ĝis la fino. Kaj ni rigardos...
  Sed ĉi tiu taktiko ankaŭ havis siajn malavantaĝojn. Uzante grandegajn rimedojn, la Tria Regno jam preparis militon kontraŭ Sovetunio. La produktado de tankoj en la Tria Regno en 1943 atingis mezumon de 1 200 veturiloj tage, kaj plie tricent kvindek memveturaj pafiloj. Krome, memveturaj pafiloj tute ne estas malfortaj. "Ferdinandoj", "Bumbledoj", "Jagdpanther". Konsiderante ke la germanoj preskaŭ ne suferspertis perdojn en tankoj, ilia replenigo de la panzvale jam estis duoble pli rapida ol tiu de la Ruĝa Armeo. Kaj la kvanta breĉo en teknologio favore al Sovetunio komencis ŝrumpi.
  Koncerne kvaliton, Fritz ricevis la "Reĝan Tigron", similan en pezo al la KV-3, laŭ penetra potenco, la pafilo eĉ estis iom supera pro la kvalito de la kuglo kaj pli forta fronta kiraso. Nu, la superpezaj sovetiaj KV-5 kaj KV-4 montriĝis tre teknike nefidindaj, precipe ilia aŭtofundo. Do la bataluzo de tiaj monstroj estis en dubo.
  Kaj Stalino ankaŭ ordigis la kreadon de KV-6 kun sep pafiloj kaj du raketlanĉiloj. Ili faris la aŭton. Sed ĝi montriĝis tiel peza kaj longa, ke vi ne povis porti ĝin en trajno aŭ deploji ĝin en batalo. La T-34-76 estas sufiĉe sukcesa veturilo, sed pli malforta en alfronta batalo ol la Pantero aŭ Tigro. Kaj la KV-1 kaj KV-2 estas kompareblaj al la germanoj laŭ pezo, sed ili estas pli malaltaj ol la Panteroj kaj Tigroj en butting. La germana T-4 atingis la tridek kvar en kiraso kaj superis en armilaro, videbleco kaj optiko, kaj ĉi tio je egala pezo, aŭ eĉ malpli, se ni komparas pli pezajn modifojn.
  Mallonge, la Fritz estis tirita supren kaj la kvalito estis ĝis egala. Kaj la aspekto de la ME-309 kaj ME-262 donis avantaĝon en la kvalito de aviado. Kiel la Yu-488, la plej bona kvarmotora bombaviadilo. Kaj malantaŭ ili estas reaktivaj modeloj. Kiel ekzemple Yu-287 kaj Arado.
  En septembro 1943, la nazioj finfine efektivigis sukcesan surteriĝon en Britio. Post du semajnoj da batalado - Anglio kapitulacis. Kaj kvankam Churchill fuĝis al Kanado, la rezulto de la milito en la Okcidento ŝajnis antaŭvidita.
  Roosevelt, perdis sian ĉefan aliancanon kaj timante la kreskantan potencon de la Tria Reich, petis pacon.
  Hitler, post diskutoj kun sia akompanantaro, metis kondiĉon por Usono: la malakcepto de la nuklea programo kaj la agnosko de ĉiuj konkeroj de Japanio kaj la Tria Reich. Same kiel la retiro de soldatoj de Islando, kiun la Fritz jam fakte kovris per la submara floto. La kontrolo de la Lando de la Leviĝanta Suno super Gaia, kie la batalado ankoraŭ ne ĉesis. Krome, Hitler postulis materian kompenson por la Tria Regno kaj Japanio por ĉiuj detruoj kaj armeaj elspezoj kaŭzitaj de Usono kaj Britio.
  Kvankam la kondiĉoj de la paco estis ekstreme malfacilaj, Roosevelt kun granda malfacileco sukcesis antaŭenpuŝi ilian adopton en la Kongreso kaj la Senato.
  Grandan rolon en usona plenumo ludis la sugestoj de Stalin, ke li ne kontraŭas aliĝi al la koalicio de la akspotencoj, kaj almenaŭ preta rekapti Alaskon.
  Venkis usona pragmatismo, kiu montriĝis pli alta ol entuziasmo kaj emocioj. Krome, la nuklea programo de la germanoj disvolviĝis pli rapide ol la usona, kaj ĉi tio estis plena de katastrofo estonte.
  La unua fazo de la dua mondmilito finiĝis. Sed la Führer nun volis fini Sovetujon.
  La neatenditaj atendantaj taktikoj de Stalin kaj lia sindonemo al la kialo de mondpaco ludis sinistran ŝercon. Jozefo estis kontraŭbatalita fare de la Tria Regno kaj Japanio kun ĉiuj resursoj de la Orienta Hemisfero, inkluzive de Aŭstralio, kaj kelkaj pontoj en la okcidenta mondo.
  La Lando de la Leviĝanta Suno tamen ankoraŭ ne finis Ĉinion, sed ĝi bone povus malfermi duan fronton. Hitler, aliflanke, aktive formis koloniajn trupojn kaj eksterlandajn legiojn. Samtempe ankaŭ pliiĝis la produktado de armiloj.
  En la unua duono de 1944, la produktado de tankoj kaj memveturaj kanonoj en la Tria Reich atingis kaj superis cent veturilojn tage. Panther-2 en sia nivelo preteriris ĉiujn sovetiajn aŭtojn. Pli progresinta germana tanko "Leono" aperis, kaj baldaŭ la "Reĝa Leono".
  Kaj plej grave, jeta aviado estis serie evoluigita. En respondo, la T-34-85 kaj IS-1 kaj IS-2 tankoj iris en produktadon en Sovetunio, kaj neniu forigis la KV-serion ankaŭ de produktado. La plej masiva seria tanko de la Tria Regno por 1944 estis la Panther-2, kaj la USSR T-34-85. Pli pezaj modeloj estis produktitaj en signife - proksimume tempoj, en dek pli malgrandaj kvantoj. Kaj la germanoj ne volis multe veturi pezojn sur sovetiaj vojoj, kaj Stalin komencis malfidi la KV-serio, kaj la IS-oj montriĝis tro krudaj.
  Tamen, la germana "Panther" -2 kun 88-mm kanono de 71 L kalibro, superis la T-34-85 en kiras-penetra potenco de la pafilo, en fronta kiraso kaj iomete flanke, kaj ankaŭ ne faris. koncedi en veturado agado kun motoro de 900 ĉevalfortoj kaj pezo je 47 tunoj. Eĉ kiam la pezo de la germana tanko kreskis al 50,2 tunoj, ĝi montriĝis ne mortiga.
  Kaj la germana reagaviadilo tute ne havis indan kontraŭulon.
  Hitler decidis ke estas pli bone ne treni la kaŭĉukon, kaj komencis la militon la 22-an de junio 1944. Ĵetante sur Sovetujon tricent kvindek proprajn kaj eksterlandajn dividojn, kaj cent dudek dividojn de satelitoj. Flanke de la Tria Regno estis: Rumanio, Hungario, Slovakio, Kroatio, Finnlando, Svedio, Italio, Portugalio, Hispanio, Bulgario, Argentino, Turkio.
  La germanoj ankaŭ uzis grandegan nombron da eksterlandanoj kaj hiwis en la Germana Armeo. Entute, la Tria Regno, nur en la unua ŝtupo, ĵetis en batalon dek du milionojn kaj duonon da soldatoj, el kiuj ne pli ol kvardek procentoj estis germanoj laŭ nacieco. Satelitoj aldonis pliajn tri milionojn. Entute estas preskaŭ dek ses milionoj da infanterio en la unua ŝtupo, ĉirkaŭ tridek tri mil tankoj, pli ol kvindek kvin mil aviadiloj, ĉirkaŭ ducent kvindek kanonoj kaj morteroj.
  Sovetunio, post mobilizado, deplojis dek tri milionojn kaj duonon da soldatoj, sed parto de la fortoj devis esti konservita en la Malproksima Oriento kaj internaj distriktoj. En la unua ŝtupo estis ok milionoj da soldatoj, ĉirkaŭ tridek mil tankoj, preskaŭ kvardek mil aviadiloj, kaj ĉirkaŭ ducent mil pafiloj kaj morteroj.
  Tiel, flanke de la Tria Reich, ekzistas duobla supereco en infanterio, kaj kvinobla supereco en fortomoviĝo, kun pli bona maŝinpafilo. Vere, Sovetunio havas multajn maŝinpafilojn, preskaŭ egalecon.
  La diferenco en tankoj ne estas granda, sed la procento de malnoviĝintaj veturiloj en Sovetunio estas pli alta, same kiel tankoj de pli fruaj eldonoj.
  Germana jetaviado havas neniun kontraŭulon, kaj la helic-movitaj aviadiloj de la Tria Reich estas pli rapidaj kaj pli bone armitaj. Vere, sovetiaj veturiloj estas superaj en horizontala manovro.
  En artilerio kaj morteroj, la ekvilibro de fortoj estas plej proksima al egaleco. Kaj kvanto kaj kvalito.
  Vere, la floto de la Tria Regno estas precipe subakva, multfoje pli forta ol la sovetia. Kiel estas la kazo kun Japanio.
  Krome, la nazioj jam havas klason A balistikaj misiloj en amasproduktado, kaj la unuaj diskedoj ekflugis.
  Ĝenerale, la nazioj estos pli fortaj, kaj Stalino sufiĉe racie preparis, kvankam malfrue, defendon. Sed multe ne estis farita. La Stalin Line ne estis plene reestigita, kaj plej grave, la soldatoj ne estis sufiĉe trejnitaj por teni la linion. Kvankam ili estis urĝe retrejnitaj.
  La limlinio de Molotov, dum tri jaroj da probableco, estis ĝenerale kompletigita, sed ĝi troviĝis tro proksime al la limo, kaj ne havis sufiĉan profundon. Krome, Stalin ordonis konstrui trian ŝtupon malantaŭ Dnepro, sed tio estis komencita nur post la kapitulaco de Usono.
  Vere, krom la sovetiaj trupoj, oni povas kalkuli je partoj de la NKVD, kies nombro estis alportita ĝis miliono da soldatoj kaj la milico. Ĉi tio estas ĉirkaŭ kvar milionoj da homoj, nur en okcidentaj urboj. Kvankam, kompreneble, ilia batalefikeco estas multe pli malbona ol tiu de regulaj unuoj.
  La germanoj, same kiel reala historio, donis la ĉefan baton en la centro, tranĉante la Bjalistokan kornicon kaj la Lvovan pugnon. La unuaj tagoj de la batalado montris ke la germanoj, malgraŭ la granda nombro da eksterlandaj unuoj, faris la ofensivon pli-malpli glate. Sed la sovetiaj trupoj ofte estas perditaj.
  Krome, la batalkapablo de la ukrainaj unuoj montriĝis dubinda. Multaj dizertintoj kaj kapitulacis en la plej unuaj tagoj de la milito.
  Ne eblis enhavi la malamikon en landlimaj bataloj. Kaj tiam Stalino faris eraron, malpermesante la retiron de unuoj al la ĉefa linio kaj postulante rektigi la fronton. La eraro tamen estis korektita, sed malfrue. La germanoj povis kapti Minskon jam la 28-an de junio, rompinte la Stalin-linion en la centro.
  La konfuzo nur plifortiĝis. La 30-an de junio okazis la atendata eniro en la militon de Japanio kaj ĝiaj satelitoj. Do, provizore, ni devis forgesi pri la translokigo de trupoj el la Malproksima Oriento.
  La germana sukceso en la centro disetendiĝis. Estis grandega breĉo, kiun ili senespere provis ŝtopi. Sed la nazioj antaŭeniris kaj la 16-an de julio enpenetris en Smolensk.
  Ĵetante ĉiujn disponeblajn rezervojn en batalon, kaj metante la milicojn sub brakojn, Stalin kaj Ĵukov povis ĉesigi la antaŭeniĝon de la Fritz en la centro. Sed Hitler turnis siajn trupojn suden. La nazioj kreis grandegan kaldronon en Kyiv, kaj kaptis preskaŭ la tutan Ukrainion.
  Blokis Leningradon, invadis Krimeon. La kurso de malamikecoj tre aspektis kiel 1941, kiel senĉesa karmo. Sed la diferencoj ankaŭ estis sufiĉe signifaj. Sovetunio en 1941 havis kelkajn liberajn rezervojn, kaj nun ĉio jam estis mobilizita. Kaj kiam la atako okazis en oktobro, montriĝis, ke preskaŭ nenio estis por teni la defendon.
  Komence de novembro 1944, la nazioj ĉirkaŭis Moskvon, devigante Stalin fuĝi al Kuibyshev.
  La nazioj, male al reala historio, havis signifan nombran superecon. Ili havis sufiĉe da sekcioj por preteriri Moskvon de la nordo kaj sudo. Sed la sovetiaj trupoj tro disvastiĝis sur malsamaj frontoj.
  En realeco, en 1941, post mobilizadoj, Stalin akiris avantaĝon super la Germana Armeo en la nombro da personaro, kaj li havis kvar fojojn pli da aviadiloj kaj tankoj ol la Tria Reich havis ekde la komenco mem de la milito. Kaj en la unuaj kvin monatoj de la milito, pli da sovetia ekipaĵo estis produktita en reala historio.
  Sed nun la nazioj estas ĉiuj atutoj, flanke de kaj la kvanto kaj kvalito de armiloj kaj dungitaro. Kaj la Ruĝa Armeo havas la samajn ulcerojn kiel en 1941. Inkluzive de la malemo de ukrainoj, baltoj, kaj multaj malgrandaj nacioj morti por la sovetia sistemo. Amasperfido kaj kurado tra viktimoj de subpremo, senposedigitaj kaj aliaj ofenditaj de ĉiuj strioj. Inkluzive de la ideologiaj malamikoj de la sovetia reĝimo.
  Kaj la fakto, ke la germanoj ankaŭ venkis la Okcidenton, nur pliigas la nombron de perfiduloj.
  Tial, ne estas surprize, ke Moskvo estas ĉirkaŭita, kaj la germanoj kaptis la Donbason, Voronezh kaj moviĝas al Stalingrado.
  La vintro en 1944, bedaŭrinde, ne estis same frosta kaj neĝa kiel en 1941. Tamen, Moskvo heroe rezistis ĝis la fino de decembro 1944. Stalingrado falis en januaro 1945, kaj la bataloj por ĝi ne estis tro longaj. En februaro kaj frua marto, la germanoj kaj iliaj satelitoj tute kaptis Kaŭkazon kaj la Bakuajn naftoputojn.
  Tiam la ofensivo iris laŭ la Volgo. Al Saratov, al Kuibyshev, kaj plu al Orenburg kaj Kazan.
  Stalin fuĝis al Sverdlovsk. Kazan falis en majo. En la somero, la germanoj kaj japanoj daŭre moviĝis en la profundojn de Rusio. La rezisto de la sovetiaj trupoj falis. La 5-an de aŭgusto 1945, Sverdlovsk estis prenita. Kaj la 3-an de septembro 1945, Stalino finfine konsentis kapitulaci. En interŝanĝo por siaj propraj vivoj kaj libereco.
  La dua mondmilito finiĝis. Sed paco ne daŭris longe. Testinte nukleajn armilojn, Hitler konvinkiĝis pri ilia fenomena detrua potenco.
  Nun ŝajnis ke Japanio kaj Usono daŭre estis sur la vojo al mondregado de la Tria Regno. Kaj kvankam la Fuhrer konkeris pli da tero ol Ĝingis-Ĥano, Aleksandro la Granda, Napoleono, Imperiestro Trojan kaj Sulejmano la Granda kune, li decidis venki ankaŭ Japanion.
  Ĝuste tri jarojn post la fino de la Dua Mondmilito, cent balistikaj, interkontinentaj misiloj kun potencaj nukleaj ŝargoj kovris la landon de la Leviĝanta Suno tuj.
  Kaj tiam komenciĝis la ofensivo de la teraj unuoj de la Germana Armeo kaj la floto. La germanoj relative rapide kaptis la havaĵojn de Japanio en Azio, kaj la metropolo mem estis eldetruita al la grundo per atombomboj.
  Pli-malpli longedaŭra rezisto estis disponigita fare de la Pacifikaj posedoj de la lando de la Leviĝanta Suno. Sed antaŭ junio 1949, ĉio estis finita. Nun restis nur venki Usonon. Cetere, estis kialo. La usonanoj, kontraŭe al la interkonsento, tamen disvolvis nukleajn armilojn kaj faris sian sekretan provon.
  Hitler komencis la militon la 1-an de januaro 1950, faligante tricent nukleajn misilojn samtempe sur la nova jaro.
  Detrua atomatako detruis cent gravajn usonajn urbojn kaj mortigis plurajn dekojn da milionoj da homoj. Aldonis unu pli el la plej grandaj krimoj de Adolf Hitler al la plej longa listo de la plej abomenaj abomenaĵoj.
  Tiam venis la invado de Kanado, kaj de la sudo kune kun la latin-amerikaj diktatorecoj. La amerikanoj estis malfortigitaj kaj ŝokitaj, sed batalis malespere. Ili komprenis, ke malvenko por ili signifas nur sklavecon kaj malrapidan, doloran morton.
  Tial, ĝi estis la plej malespera el ĉiuj militoj. Kaj ĝi daŭris pli ol unu jaron, devigante la Trian Reich faligi ĉirkaŭ ducent pliajn nukleajn ŝargojn, kaj igi multajn fekundajn terojn en radioaktivan dezerton.
  Sed la celo estis tamen atingita kaj la lasta malamiko de la Tria Regno estis venkita. Kaj post tio komenciĝis la procezo de tiel nomata monda tutmondiĝo. La germana marko fariĝis la sola monda valuto. Eĉ formale sendependaj landoj estis reduktitaj al la nivelo de kolonioj de la Tria Reich, konservante nur limigitan lokan aŭtonomion.
  Judoj kaj ciganoj estis malpermesitaj: ili estis serĉataj kaj detruitaj. La SS faris masivajn purigojn, kaj furiozis. Venis vera koŝmaro - la horo de la drako. Aŭ, pli ĝuste, epoko. La Fuhrer konstruis realan mondan totalisman imperion kun postulo je spaca ekspansio.
  En 1959, dum la festo de la sepdeka naskiĝtago de la Fuhrer, okazis oficiala kronado, tutmonda plebiscito - kiu legitimis la titolon de superimperiestro. Kaj kiam Adolf Hitler mortis en 1967, lia filo heredis sian titolon kaj potencon.
  En tiu tempo, la planedo Tero jam fondis setlejojn sur la Luno kaj sur Marso kun Venuso, kaj aktive prepariĝis por ekspansio en la eksterajn stelajn mondojn... La nazioj volis universalan imperion - la konstruadon de la Stela Regno, por plonĝi la tutan universon en koŝmaron.
  
  NOVAJ AVENTUROJ DE LA KAVALEROJ DE LA Kvardek INSULOJ
  Dimka frakasis sian glavon kaj, konsternite, palpebrumante, staris sur la strato. Liaj manoj estis kovritaj de sango kaj kio restis de la glavo estis sanga. Sirenoj sonis. Somera urbostrato. Kaj kurantaj policanoj. Sekvas bato per bastono sur la dorso. Dimka apenaŭ aŭdebla diras:
  - Mi rezignas!
  Ili alportas liajn manojn reen kaj klakas la mankatenojn. La knabo sentas doloron pro la metalo injektita en liajn pojnojn. Oni kondukas lin al kamioneto - nigra korvo.
  Dimka sentas miksaĵon de kolero kaj timo. Memorigas la pasintecon. Insulo kie infanoj batalis por sia ekzisto per glavoj. Lignaj, sed kiam la knabo estas kaptita de kolerego, ili iĝas akre kurbigita ŝtalo. Dimka restis tie dum pli ol kelkaj monatoj. Li batalis, batalis, estis vundita kaj vundis sin. Eĉ persone mortigis la perfidulon. Ĉio estis. Kaj finfine ili venkis.
  Estas domaĝe nur la infanoj restis sur la detruita ŝipo. Kaj li sukcesis eskapi nur kun sia knabino. Post tiaj aventuroj, la malliberejo ne plu ŝajnis lando.
  Li batis la ĉikanan knabon per sia glavo, kaj vidis lin kuŝanta, kaj elfluis sangoflako.
  Ĉu la bato estis mortiga? Tiel malbonŝanca, Dimka, kvazaŭ ne estus sufiĉe da aventuroj sur lia kapo antaŭ ĉi tio. Kaj se li mortigis kion? Ĉu malliberejo? Ĉu ili kondukos lin al malpura, malbonodora ĉelo kun krimuloj?
  Kaj kiom malproksime li sidos? Li aĝas nur dek kvar jarojn. Pli ol dek, laŭ la leĝo, ili ne rajtas doni. Eble ĉio funkcios!?
  En la korto de la naŭdek-dua jaro. Tempo, kiam oni tiom multe parolas pri demokratio kaj libereco, sed la banditeco akiras impeton.
  La funelo haltis kaj Dimka estis elprenita. Bela, sunbrunigita knabo kun nigra hararo ne aspektas kiel bandito, sed prefere viktimo kun ĉenitaj mankatenoj.
  Dimka estis prenita preskaŭ tuj al la enketisto kaj la prokuroro.
  Ili metis min sur seĝon.
  La enketisto faris kelkajn rutinajn demandojn kaj diris kun rideto:
  - La infano vundita de vi mortas! Preĝu do al Dio, ke li ne mortu!
  Dimka respondis kun suspiro:
  - Mi ne volis...
  La prokuroro etendis paperon:
  - Ĉi tio estas konfeso. Se vi subskribas, vi estos liberigita sub kaŭcio antaŭ juĝo. Kaj tie, pro la juna aĝo kaj la manko de veturadoj al la polico, vi ricevos ĝin kondiĉe!
  Dimka rigardis la paperon kaj rapide legis ĝin, kaj nee balancis la kapon:
  - Oni diras ĉi tie, ke la adoleskanto mem atakis la firmaon. Kaj ili nur atakis min!
  La pridemandanto havis musan fizionomion, kaj dikajn brovojn, li gluglutis:
  - Subskribu kiel ni konsilas al vi! Alie, vi finos en malliberejo. Nun ni estas laŭvorte plenplenaj de kazoj, kaj vi devos sidi antaŭ la tribunalo dum tre longa tempo. Kaj tie en la ĉelo estas tri vicoj da litetoj sur tabuloj, slopsitelo en la angulo kaj kvindek nervozaj, malsataj knaboj kiel vi. Diversspecaj krimuloj. Kaj eĉ se la knabo, kiun vi vundis, restos viva, la esploro daŭros tri jarojn, kaj poste ankoraŭ unu jaron kaj juĝon! Vi pasigos la plej bonajn jarojn de via vivo en la infero!
  La prokuroro kapjesis konsente kaj konfirmis:
  - Mezumo de sindeteno por vi aŭ aresto, aŭ skriba devontigo ne foriri kaj vi estos forprenita de panjo kaj paĉjo. La elekto estas via! Kaj kredu min, junaj kolonioj jam estas troloĝataj, kaj ili volonte donos al vi provliberigon. Sed se vi kverelos kun ni, tiam certe estos loko!
  Dimka sentis, ke la enketisto kaj la prokuroro ne ŝercas. Kaj fakte, ili povas putri en malliberejo. Kvankam, aliflanke, ne estas fakto, ke ili estos liberigitaj se li subskribas. Ĉu estas multaj ekzemploj, kiam la policanoj trompas? Sed la ĉefa afero en Dimka estis obstino, kaj obstino, kiu klare manifestiĝis post restado sur la insuloj de morto. Kaj la knabo diris decide:
  - Ne!
  La enketisto kruele grumblis:
  - Kio ne estas?
  Dimka diris severe:
  - Mi ne subskribos! Ili atakis min, ili volis vundi min per ĉeno, kaj estis memdefendo!
  La esploristo grumblis:
  - Bone do! En malliberejo ĝi, sidu semajnon pli saĝe!
  La prokuroro kapjesis, subskribante:
  - Dum du monatoj da aresto. Sed kompreneble vi povas liberigi pli frue!
  La esploristo grumblis:
  - Mi pensas, ke la aresto bonos al la knabo!
  Dimka estis prenita el la oficejo kaj prenita al malliberejo. La mankatenoj tintis, kaj la nura afero la Knabo devis fari estis transiri la ĉenon trans la vojo. Tie li devus esti akceptita.
  Dimka marŝis kun ĉeno, ĉenita al du policanoj. Sentis sufiĉe malbone. Malliberejo, ĉelo, malbonaj kondamnitoj. Jes, kaj li havis problemojn, rifuzante subskribi konfeson. Kvankam, aliflanke, post tio vi ne malhokos.
  Dima estis kondukita al la deĵorĉambro. Nomo, familia nomo, patronomo, valoraĵoj kun vi.
  Tiam shmon. Policisto kaj du virinoj en blankaj manteloj prenis la knabon en ĉambron kun spegulo kaj ŝaltis pliajn lampojn. La komando sekvis:
  - Senvestiĝu!
  Dimka suspiris - ŝmon! Nur scivolas kial virinoj? La knabo demetis sian ĝinzon, T-ĉemizon, sneakers, jakon. Li restis kun nur lia pantaloneto.
  Juna virino en blanka mantelo komentis:
  - Li estas bone konstruita!
  La oficiro vokis:
  - Kaj demetu viajn kalsonojn! Vivanta!
  Dimka, brulanta pro embaraso, ankaŭ demetis ilin. Nevole li ruĝiĝis kaj kovris sin. La policisto vokis:
  - Kviete! Manoj ĉe la kudroj! Rigardu pli detale - ĝi estas murdinto!
  Virino en blanka surtuto, kiu aspektis kiel flegistino, ridetis kaj surmetis maldikaj, medicinaj gantoj ruis:
  - Tiajn ni ne vidis! Malstreĉiĝu knabo, via onklino sentos vin!
  Ŝi komencis ekzameni la korpon de Dima. Mi promenis tra la hararo de la knabo, kiu kreskis dum lia restado sur la insuloj. Zorge kombis ĉiun fadenon, serĉante ion kaŝitan. Eble eĉ mono. Tiam ŝi brilis en la oreloj kaj nazotruoj de la knabo. Ŝi zorge faris ĝin, kvazaŭ esperante trovi ion.
  Tiam ŝi ordonis meti la kapon sur la aperturon, kaj enŝovis la manojn en la mentonon. Ŝi metis sian manon en la buŝon. Dimka flaris kaj gustumis kaŭĉukon per la lango. La virino palpis malantaŭ la gingivoj, la dentoj, malantaŭ la vangoj. Kiam ŝi premis la radikon de la lango, la knabo sentis atakon de vomado. Jes, kiel hontige. Lia mano iris ĝis la tonsiloj, kaj fariĝis malfacile spiri.
  Tiam, finfine, la virino sendis ĝin al ŝi kaj ridetis:
  - Estas nenio!
  La oficiro ordonis:
  - Daŭrigu Olga! Persona serĉo konsiderante la specialan danĝeron de la temo devas esti la plej ĝisfunda!
  La blanka virino komencis palpi la bruston de Dimka. Ŝi levis la brakojn kaj rigardis sub la akselojn. Kaj kun neatendita forto premis la umbilikon. Dimka anhelis...
  Tiam la virino haltis kaj demandis:
  - Nu, nun li kaŭru!
  La policisto grumblis:
  - Ĝi ne estas tre fidinda! Rigardu ankaŭ lian anuson!
  La virino en la blanka surtuto balancis la kapon.
  - Ĉi tio postulas specialan permeson! Simile, por kontroli la intimajn lokojn de la knabo!
  La oficiro ordonis languide:
  - Sidiĝu, diablo...
  Dimka respondis digne:
  - Mi estas knabo!
  Kaj fariĝis facile kaŭri. Sidis dek fojojn. Post tio, la virinoj ekzamenis liajn plandojn, kaj pasis inter liaj piedfingroj.
  Post tio, Dimka estis en la apuda ĉambro. Tie alia infano, en prizonuniformo, tranĉita al nulo kun tajpilo en la manoj, diris:
  - Kio novas?
  La policisto respondis:
  - Jes, kaj tre leporhundo!
  La knabo ridis kaj rimarkis:
  - Li ne estas tiom timiga! Nu, sidiĝu sur la seĝon kaj tondu viajn harojn!
  Dimka sidiĝis. Ne estas agrable esti nuda. Kaj tiam ili kalvigis vin kiel krimulo. Por supre, la maŝino estis malakra kaj estis dolorige ricevi harojn. Dikaj, nigraj haroj falis sur la plankon. La faligitaj botoj de juna kondamnito tretis ilin. Ŝajnis, ke kun ĉiu hararo foriras ero de la senmorta animo, kaj vi fariĝis ĉiam malpli libera. La humoro de Dima estis deprimita. Antaŭ li estis prizonĉelo, kaj renkontiĝo kun junulaj deliktuloj.
  Tamen, Dimka neniam timis siajn kunulojn. Kaj post hardado de la Kvardek Insuloj, ĝi ne plu estas timiga. Se jes, li batalos. Kaj la malliberejo?
  Kio estas alia provo. Li aĝas nur dek kvar jarojn kaj havas sian tutan vivon antaŭ si.
  
  
  HITLER LONGAJ BRAKOJ
  KONOTACIO
  Ĉi tie montriĝas, ke malmodesteco estas la dua feliĉo. Kaj la Fuhrer sukcesis kapti ne nur Brition en 1940, sed ankaŭ kelkajn jarojn poste Usonon. Kaj ĉi tio sugestas, ke persistemo donas venkon. Tamen belaj rusaj knabinoj povas venki la naziajn hordojn!
  En alia universo, Hitler pruvis esti pli decida, kaj donis la ordon transpreni Brition tuj post la kapitulaco de Francio. En la sama tempo, la Fuhrer enkondukis universalan armean kaj laborservon, inkluzive de la okupitaj teritorioj. La germanoj liberigis signife pli da aviadiloj ol en reala historio, kaj povis subpremi britajn aviadilojn. Tiam, uzante ne nur la militistaron, sed ankaŭ la komercan floton, la nazioj surteriĝis en la metropolo. Ili agis sufiĉe sukcese, kaj konkeris Londonon sur la movado.
  Britio falis, en ĝi instaliĝis porgermana registaro kaj tute legitima, sed simpatia al Hitler, reĝo.
  Post tio, kompreneble, la germanoj rastis sub si ĉiujn koloniojn de la leona imperio, kaj prenis ilin sub kontrolo.
  La atako kontraŭ Sovetunio okazis jaron poste, sed kun pli potencaj tankoj, kaj la grandega forto de la kolonioj.
  La Ruĝa Armeo obstine rezistis, sed tamen iom post iom cedis kaj retiriĝis. Estis malfacile por ŝi rezisti tian atakon. Krome, Stalino denove ne mobilizis la armeon kaj atakis. Ĝi estis rompita kiel makulilo.
  Kaj la novaj germanaj "Tigroj" iris en batalon. Ili faris premon sur la sovetiajn poziciojn, kiel ili donis... La Ruĝa Armeo venkiĝis, sed batalis obstine. La germanoj estis multe pli fortaj.
  Sed tamen Moskvo estis konservita. Post tio, la Fritz turniĝis suden. Stalingrado fariĝis vera koŝmaro por ili.
  La urbo ĉe Volgo obstine tenis. Sovetiaj trupoj iam kaj tiam iris en kontraŭatakojn. Ili mem suferis perdojn, sed ankaŭ sendis malamikojn al la venonta mondo.
  La malamiko, aliflanke, prenis la kvanton de ekipaĵo kaj infanterio. Li ĵetis koloniajn trupojn en batalon. La Panteroj laŭvorte superŝutis ilin per nombroj. Estis ankaŭ potenca tanko "Leono". Ĉi tiu aŭto ne trarompis de ĉiuj anguloj kaj anguloj kun tridek kvar.
  Bataltesto montris la efikecon de la Lion-maŝino en ĉiuj bataloj, kvankam la pafilo estas superfortita, kaj ĝia pafrapideco lasas multe dezirinda. Same kiel veturanta rendimento.
  Sed ĉi tiu tanko, bone protektita de la flankoj de la postaĵo antaŭ manko de sovetiaj pafiloj de alta kiras-penetro, pruvis esti forta en sukceso.
  La germanoj tamen prenis Stalingradon, kaj povis kapti Kaŭkazon. Fakte, la fortoj estas tre neegalaj. Multaj dividoj de araboj, afrikanoj, indianoj.
  Ili trafis la malamikon kiel lavango. Sovetiaj trupoj ne havas tempon por kontraŭbatali.
  Krome, la germanoj havas grandan aersuperecon. Multaj aviadiloj. Kaj tre fortaj batalantoj.
  Aparte, la Focke-Wulf subpremis per armiloj kaj fronta kiraso - tenaca maŝino kun forta motoro.
  Kontraŭ ŝi, Sovetunio havis neniun kontraŭulon egala en armilaro kaj rapideco.
  La ME-309 montriĝis por tre serioza batalĉevalo. Ankaŭ alta rapido. Tri 30mm kanonoj kaj kvar maŝinpafiloj. Ne povas rezisti tian potencon.
  Kaj la germanoj kun eksterlandaj regimentoj daŭre moviĝis kaj moviĝis orienten.
  
  
  En la dua duono de majo, furiozaj bataloj disvolviĝis en Orenburg.
  La bataliono de knabinoj, maldikiĝinta dum la bataloj por Stalingrado, eniris la batalon kun la nazioj en ĉi tiu urbo, pli konata pro la fama sieĝo de Emelyan Pugachev.
  Alenka, la komandanto de la bataliono, prenis ŝian lokon en la tranĉeo. La Kapitano estas tre bela. Laŭ tradicio, la knabinoj en ĉi tiu bataliono batalas nudpiede en bikino. Do ili uzas la magion de la tero, kiu donas specialan protekton. Kaj efektive la knabinoj suferas multe malpli da perdoj ol la ceteraj partoj.
  Elteni dum ses monatoj en Stalingrado ne estas donita al ĉiuj.
  Proksime estas kurbeca Maria kun ora hararo. Ĝi ankaŭ trapasis fajron, akvon kaj kuprajn tubojn. Malmola provo atendis la knabinojn en la infero mem de la Stalingrada infero. Ili batalis ĝis la fino kaj pluvivis. Kaj la magio de ilia naskiĝlando helpis ilin.
  Ŝajne, kiam oni batalas preskaŭ nuda, kugloj kaj fragmentoj praktike ne vundas vin.
  Maria pafas al la nazioj. Antaŭe, la germanoj, por ŝpari arjan sangon, tradicie forlasas nigrulojn, arabojn, indianojn kaj aliajn fremdulojn. La nombro de eksterlandanoj en la Germana Armeo konstante kreskas, kaj ili estas senkompate ĵetitaj en la dekon.
  Jen falas la afrikano mortigita de Maria. La knabino blovas al li kison kaj diras:
  - Mi kompatas vin! Vi ne mortas ĉar vi volas!
  Kaj denove la knabino ricevas de fusilo, ĉi-foje en arabon. La koloniaj trupoj de la Germana Armeo trarompas. Jam varma kaj komforta. La nazioj provas kapti la tempon de la jaro kiam ĉio floras kaj suna. Stormtroopers muĝas en la ĉielo. Kiel la plej novaj jetoj, ilia nombro konstante pliiĝas, same estas la TA-152, kiu anstataŭigis la malmodernajn Focke-Wulfs. Tamen ĉi-lastaj ankoraŭ batalas.
  Orhara Maria forpuŝis pecon da ceramikaĵo per sia nuda, gracia piedo kaj pepis:
  - Mia lando estas disŝirita de ĝemo, la sangaj bone nutritaj kampoj... Domaĝe, ke ne estas loko por la falintoj en la paradizo, sole en la cindro, poploj rondiras.
  Kaj denove, de ŝia pafo, indiano falis malsupren. Jes, vi devas mortigi fremdulojn pelatajn kiel kanonbulon. Kiel alie? Alie, ili mortigos vin.
  Ruĝa Alla. Fajra knabino, kun longa kuproruĝa hararo, kiu flirtas kiel batala, proleta standardo. La knabino batalas ne nur en bikino, sed eĉ sen mamzono. Kiel, ŝi estas tiel mojosa. Kaj ĝi ankaŭ pafas mirinde bone. De tempo al tempo, batalantoj falas de ŝiaj pafoj kun rompitaj kapoj.
  Tiam Alla ĵetas obuson per la nudaj piedfingroj. La nuno flugas laŭ rompita trajektorio kaj trafas amason da araboj. Eksplodo aŭdiĝas... Pluraj mutilitaj korpoj estas ĵetitaj en la aeron!
  Alaho krias je la supro de ŝiaj pulmoj:
  - Mi volis fari gladilon - subite montriĝis la elefanto!
  Anyuta estas ĉarma blondulino, sunbrunigita, kaj tre svelta, figuro, de meza alteco, sed bele konstruita, ŝi ankaŭ pafis. Ŝi trafis la malfidulon en la ponto de la nazo kaj kantis:
  - Flugiloj kiel abelo - floroj anstataŭ oreloj!
  La knabinoj pafas tre precize, kaj konstante moviĝas.
  Granda, kaj karnoplena Matryona, resaniĝis iom post Stalingrado. Ankaŭ bela knabino, kun larĝaj koksoj, sed relative mallarĝa talio. Ŝi trapasis ĉi tiun inferon, kaj perdis Orelringon. Kuraĝa pioniro, inventanta kaptilojn por la germanoj, estis kaptita. Jes, ĝi ne tro bone funkciis.
  Sed tiam Matryona mallevis la mekanismon kaj mino glitis sub la germana tanko. La Panther-2 estis difektita kaj venis al halto, estinte grave pikita.
  Musoj ankoraŭ partoprenas en la bataloj. Ĉi tiu tanko distingiĝas pro sia alta pezo kaj postvivebleco. Sed estis ankaŭ "E" -100. Ĉi tiuj maŝinoj ne estas malpli protektitaj kaj pli lertaj. Fighting kaj "Lion" -2, ankaŭ maŝino, bone protektita kaj pli malpeza ol ĝiaj antaŭuloj. Por la "Leono", la germanoj ofte uzas la 150-mm-kanonon, kiu estas pli oportuna por ŝtormi urbojn. Kelkaj "Leonoj" ankaŭ estas ekipitaj per bombaviadiloj.
  Sed la germanoj movas la tankojn singarde, kaj ĵetas la infanterion antaŭen.
  Koloniaj soldatoj antaŭeniras. Ludas la muziko de la freneza drivo!
  Alla donas eksplodon de mitralo... Soldatoj falas kaj ŝprucas, kiel sango frakasita per ŝovelilo de akvomelono.
  Ruĝharulo diras:
  - Por la Patrujo, por Stalin, ne ekzistas pli forta armeo! Ni batalas feroce por feliĉo por homoj! Kaj nia Gvidanto estas flugiloj de falko... Espero lumas! La bato de ŝtala martelo, la tagiĝo lumiĝis por ni!
  Alaho kantas kaj pafas. Ŝi estas vere mirinda. Ŝi havas sunbrunigitajn, orajn olivecajn mamojn, kun maturaj fragoj en siaj cicoj. Kiel dolĉa estas ĉi tiu knabino! Estas malfacile imagi ion pli imponan kaj belan. Uloj rigardas ĉi tiun Amazonon en nenio krom maldika kalsoneto.
  La ruĝhara knabino terenbatis kvin indianojn kaj kantis:
  - Estos tempo por disvolvi astronaŭtikon ... Kaj por ni milito estas alta enamiĝo!
  Kaj la knabino denove ekridis... Kaj denove ŝi malfermis sian surprize kaj mirinde bone celitan fajron.
  Trovis fortan defendon, la germanoj denove ĵetas atakaviadilojn kaj bombistojn en batalon. La infanterio retiriĝis, kaj obusoj kaj bomboj pluvis malsupren sur la poziciojn de la knabinoj.
  Kaj tankoj funkcias de malproksime. Alena ordonas:
  - Ĉiuj kaŝiĝas en fosejoj!
  Kaj ŝi restas por observi sur la surfaco. La artileria preparado de la nazioj estas potenca. Kaj eĉ pli danĝeraj bomboj. Kelkaj el ili estas faligitaj de tiaj monstroj kiel la Yu-488, kaj la plej malfrua TA-400. Bomboj pezantaj naŭ tunojn falas kaj kapablas rompi fosŝirmejojn kaj fortikaĵojn. Aljonka estis ĵetita supren de la breĉo per eksploda ondo, kaj ŝi dolore batis siajn nudajn kalkanojn sur amaso da ŝtonoj.
  Plandoj brulis. Sed alie, la knabino-kapitano ricevis neniun damaĝon. Kaj la plej potenca bombo estis ĵetita, eĉ la oreloj estis blokitaj de la bruego. Ne, kio nur ne okazas en la mondo.
  Sed la knabinoj vere distingiĝas per enviinda postvivado. Dum homoj mortas kaj mortas!
  Alenka rememoris, kiel la juna viro Julius karesis ŝin. Kiel li kisis ŝiajn ventron, krurojn, genuojn, koksojn kaj mamojn. Kiel agrable estas kiam vi estas piedpremita de juna kaj bela viro, kies lipharoj ĵus komencis trarompi. Sed tiam Julius mortis en la fosŝirmejo, platigita per rekta trafo de bombo. Kaj eĉ ne plu restis malseka loko.
  La junulo iris al... kien? Al la ĉielo, al la infero, al la forgeso? Sed la ĉefa afero estas, ke li nun ne estas sur la tero. Kaj Alenka estas tre amara pri tio.
  Se nur ŝi prenus ĉi tiun Hitleran kapon sur stumpeton. Baldaŭ la milito daŭras de tri jaroj. La nazioj jam sturmas Orenburgon. Iliaj pinĉiloj rompiĝis malproksime.
  Alenka distingiĝis per granda amoreco kaj temperamento. Ŝi kutime preferis junajn kaj eĉ junajn soldatojn. Kaj je la unua okazo, ŝi komencis amaferon. Alena amis ĝin kiam ŝia forta, trejnita korpo estis karesita kaj tuŝita de belaj viroj. Dum la milito, la moralo fariĝis pli simpla, kaj neniu rigardis precipe flanken, ke oficiro de la Ruĝa Armeo karesas virojn.
  Alenka, kiel kato, tre ŝatis karesi kaj karesi. Kaj por ŝi ĉi tio estas la plej alta plezuro. La brusto, kruroj, sino kaj kolo estas speciale sentemaj.
  Sed kiom da ŝiaj amantoj jam iris al la alia mondo! Kia insida kaj malbona afero estas la milito. Kvankam la viroj algluiĝis al Alenka. Ankoraŭ tia beleco, ŝi eliris kun ĉio kaj vizaĝo kaj figuro kaj voĉo.
  Kaj ĝenerale, kiam virino estas juna, ŝi plej ofte estas bela. Jen kvin el ili, hurlante preskaŭ de la komenco de la milito - tre belaj... Kvar knabinoj estas helharaj kaj unu ruĝhara. Kiel kvinpinta stelo. En kia infero ili ne estis, sed ili neniam estis grave vunditaj. Krom se estis grataĵoj.
  Kutime ĉe Alenka ĉio resaniĝis kiel ĉe hundo, kaj ne estis cikatroj.
  Kaj nun: bomboj falas, konkoj eksplodas, kaj almenaŭ henao al ŝi! Ĉio estas tiom amuza!
  Kvankam ne... Ne estas tempo por amuzo en la milito. Kaj knabinoj foje mortas ankaŭ en ŝia bataliono. Eĉ nudaj piedoj por knabino ne estas garantio de senmorteco. Kaj en Stalingrado, en la viraj batalionoj, laŭvorte ĉiuj estis ofte batitaj en la kadavrojn.
  La urbo sur la Volgo kovris sin per gloro. Dum ses monatoj ĝi retenis la atakon de la naziaj hordoj. La germanoj, iliaj satelitoj, perdis ĉirkaŭ milionon da mortigitaj kaj vunditaj en la bataloj por Stalingrado. Vere, la plimulto de la mortintoj estis eksterlandanoj!
  La Fuhrer venigis al Rus' - rati el la tuta Tero! Ekzistis eĉ amerikaj solduloj, plejparte de germana origino. Multaj indianoj. Barato estas dense loĝata lando, kaj la Fuhrer ordonis pli aktivan uzon de viroj kiel kanonfuraĝo. Kaj prenu indianajn virinojn en haremojn. Estis fakte permesite havi plurajn edzinojn en la Tria Reich. La papo per armila forto donis permeson por tio. Kaj aliaj eklezioj aprobis. La Fuhrer mem reviziis siajn opiniojn pri arja sango. La germanoj rajtis havi post plia elekto: edzinojn de slavoj, eŭropanoj, araboj, indianoj - kondiĉe ke ili ne havu fizikajn difektojn kaj estu absolute sanaj. Geedziĝoj kun nigrulinoj estis malpermesitaj, sed ne estis malpermesite uzi afrikajn virinojn en bordeloj, sed nur kun kontraŭkoncipiloj. Post elekto, geedziĝoj kun japanaj, tajlandaj, koreaj virinoj estis permesitaj.
  Sed denove, la postuloj estis por beleco, eksteraj datumoj, sano kaj foresto de fizikaj difektoj. Nun la rolo de la genealogio malkreskis. Estas multe pli da eksterlandaj sekcioj en la SS ol fakte germanaj. Kaj la Germana Armeo estis replenigita per eksterlandanoj. La koloniaj trupoj konsistis tute el indiĝenoj kaj estis ordonitaj fare de la germanoj.
  La Fuhrer transprenis la organizon de la armeo de Ĝingis-Ĥano, miksante popolojn, kaj formante diversan armeon.
  Kompreneble, en tiaj kondiĉoj, Sovetunio iom post iom perdis la eluziĝomiliton. Ĉi tiu strategia pereo devigis esti speciale eltrovema. Sed estis neatendita ŝanco: Usono, kie ili jam sukcesis subpremi la ribelon de afrikanoj kaj reprezentantoj de la latina nacieco, intensigis laboron pri la atombombo. Kaj se vi eltenas ankoraŭ iom da tempo, paŭzo kun la Tria Reich eblas dum la milito kun Usono daŭras.
  Kaj tie, eble la nazioj batalos ĝis tia grado, ke ili ne plu volas batali. Kaj tiam soveta Rusio pluvivos.
  Ĉi tie la bombado kaj masiva senŝeligado finiĝis. Kaj la sturmo komenciĝas denove. La urbo jam fariĝis ruino, ne restas eĉ unu tuta domo. Ve, la malamiko estas tre kruela kaj forta.
  La knabinoj eliras al la surfaco kaj renkontas la alirantajn infanteriistojn kun fajro. Tankoj venas...
  Alyonuŝka pafis la indianon kaj flustris:
  - Dio malpermesu al la blinduloj malfermi la okulojn, kaj rektigi la dorson al la ĝibulo!
  Tiam la belulino klakis la ŝutron. Ŝi denove celis, najlita. Trafis la arabon kaj ekbrilis per safiraj okuloj. Ŝi kuris siajn nudajn, kurbajn, polvajn plandojn sur la gruzon. La knabino estis iom tikla. Ŝi ridis. Ĝi fariĝis pli amuza. Denove, la beleco pafis.
  Alyonuŝka pafis kaj rikanis... Kaj batis. Kaŭzante kontraŭulojn halti kaj frostiĝi. La malamiko repafis. Ĵetis obusojn kaj muĝis...
  Tiam la ŝtormsoldatoj denove aperis. Ne estis multaj el ili, sed jetvagonoj flugis, kiuj elĵetis jetajn raketojn. La nazioj ĵetis obusojn al la pozicioj de la knabinoj. Sed nudaj, inaj kruroj, kvazaŭ protektitaj kontraŭ malvenko. Kaj la militistoj, plonĝante en senŝeligadon, pluvivis en la fajro.
  La movado de la malamika infanterio ĉesis. La nazioj provis elfumi la Ruĝecojn ĵetante raketojn.
  Alenka kaŝis sin en krako kaj pepis:
  - Sed de la tajgo ĝis la Britaj Maroj... La Ruĝa Armeo estas la plej forta el ĉiuj!
  Ruĝhara Alla ankaŭ premis en la interspacon kaj evitis trafojn de fragmentoj. La bela knabino rememoris kiel, kiel mallerta adoleskanto, ŝi estis arestita pro denunco.
  Mi memoras la serĉon. Ili devigis la junan arestiton senvestiĝi. Du virinoj en gantoj zorge palpis la nazon, serpentojn, buŝon de la knabino, rigardis en intimajn lokojn. Kiel humiliga, honta, timiga, timiga ĝi estis. Alla tre timis, kiam ŝi estis alportita al la ĉelo por esti en la kompanio de aliaj krimuloj. Sed en la ĉelo estis knabinoj kiel ŝi, preskaŭ ĉiuj infanoj de la subpremitoj. Kaj la plej malbona ne realiĝis.
  Sed estis malfacile sidi en la ĉelo: estis plenplena, la gardistoj ofte enrompis. Ili batis min pro la plej eta kialo kaj sen kialo. La gardistoj speciale ŝatis bati knabinojn sur la kalkanoj per bastonoj. Malgraŭ la malvarmo en la ĉeloj, la knabinoj estis tenataj nudpiedaj, kaj iliaj piedoj ŝveliĝis pro konstantaj batoj.
  Serĉoj estis alia malfeliĉo. Ili estis faritaj plurfoje tage, kaj ĝi estis tre dolora, malagrabla kaj humiliga.
  Ili magre manĝis, promenante ili pelis ilin per vipoj. Alla pasigis ses monatojn malantaŭ kradoj, en konstanta humiligo, ĉikanado, batado, humiligaj serĉoj. Kaj tiam jam sub Beria, ŝi estis sendita al infana, laborista kolonio. Eĉ sen juĝo.
  Alla laboris tie de la kvina matene ĝis malfrue vespere kun aliaj knabinoj. Ĝis la milito komenciĝis... Kaj la ruĝhara knabino, kiu estis plenkreskinta, forkuris al la fronto. Sukcesis fari ĝin, kun dekduo da aliaj knabinoj.
  Ŝiaj armeaj tagoj komenciĝis. Sed en la milito, la ruĝhara diablo sentis sin multe pli bone ol en la laborkolonio. Pri ŝi ankoraŭ pendis prizontempo, kaj puno por venkoj. Sed Alla, jam premiita du mendoj, ne estis tuŝita.
  La knabino en la kolonio spertis multon. Inkluzive de amo - la knaboj loĝis en najbara kazerno, kaj malgraŭ la formala malpermeso - direktiĝis al la knabinoj. Kaj ili, siavice, volis scii la malpermesitan. Alla, ĉiukaze, tuj ŝatis ĝin. Varma ruĝhara knabino sentis pekan plezuron.
  Tamen, ŝi ankaŭ estis malbonŝanca en la milito. Ĉiam post seksumado, viro aŭ junulo mortis en batalo. Estis ia malbeno sur la ruĝharulo. Kaj, sen iuj esceptoj. Tial, malgraŭ la beleco, fifameco balais super Alla kaj viroj komencis eviti ŝin.
  La ruĝhara diablo suferis pro manko de vira atento. Kaj trovis ravon mortigante homojn. Kaj ŝi denove pafis kontraŭ la malamikon, kaj elmontris siajn dentojn kiel tigrino.
  Alla pafis la nigrulon kaj mense imagis lin en kaptiteco. Estis interese amuziĝi kun tia alta kaj bela viro. Ĝenerale, estas kutime, ke ruĝharulo ludu aktivan rolon kun viro. Ŝi estas forta kaj decidita virino. Kio se la viro estas tiam mortigita? Nu, ŝi amas varion!
  En pactempo, komsomolaj knabinoj estus forte riproĉitaj pro malĉasteco, sed dum la milito, moralo iĝis multe pli libera. Ĉi tio ŝajne estas sekvo de la proksimeco de la morto, kiam speciala fako fermas la okulojn al diboĉo.
  Kelkfoje Alla sentis honton pri sia malĉasteco. Kiam ŝi eĉ spite ne portas mamzonon kaj skuas siajn nudajn mamojn. Mi rememoris Maria - religian knabinon, kiu ankoraŭ estas virgulino. Kvankam, verŝajne, ŝi estas la plej ina kaj seksalloga en iliaj plej bonaj kvin. Pli precize alloga, kun sia anĝela senkulpeco.
  Tamen, Maria estas tre preciza, eble eĉ fenomena en sia pafado. Tiel ŝi precize trafis du arabojn samtempe per unu kuglo. Kaj senkulpe ridetante, li diras:
  - Pardonu min, Sinjoro, sed mi servas al la Patrujo!
  Maria estas tre bela... Ŝi iom embarasas, ke ŝi devas batali nur en bikino. Sed ĝi protektas kontraŭ damaĝo. Kio estis pruvita en la praktiko. Maria komencis la militon kiel knabino. En tri jaroj ŝi kreskis, sed ŝi ankoraŭ ŝajnas svelta, virga, la kutima alteco por knabino. La ceteraj membroj de la kvar estas pli longaj, pli muskolaj, kaj Matryona entute estas bovino - kvankam tre fortaj.
  Maria pafas kaj memoras Seryozhka. Kompatinda knabo. Estis kaptita. Kaj tio estas pli malbona ol morto. Do unue li estis atendita esti torturita, poste ekzekutita. Kaj mi ne scias kiel aliaj reagos al ĝi.
  Maria pafas, ekstaris sur la genuojn, pafis. La mortigita indiano etendis sin, eligante sangoflakon. Orhara belulo diras:
  - Eh ... vi havas multajn diojn, kaj ne ekzistas paradizo!
  Maria denove najlis, batis kaj kantis:
  - Dankon pro la perdita paradizo... Nek ni, nek niaj infanoj, nek niaj genepoj... Sed nur ili alkutimiĝos al la trompaj sonoj!
  Maria pafis, mortigante la rampantajn komplicojn de la nazioj kaj kantis:
  - Ni veturis, ni veturis, ni veturis - dum longa tempo ni... La vojo de problemo al problemo, de milito al milito! Ni rajdis, rajdis, rajdis - dum longa tempo ni... Disŝiriĝas la hordoj de la hordo, la sanga milito! Sanga milito!
  Kaj la knabino pli forte premis sin en la teron. Kaj la Leonoj jam rampas antaŭen. Germanaj tankoj bruas, kaj bareloj tremas.
  Maria ploris kaj rimarkis:
  - Jen ŝi movas la morton!
  Knabino kun ora hararo pafis al soldato rampanta al la pozicioj de la Ruĝa Armeo per fusilo al kiu optika vido estis alkroĉita.
  Ŝi rigardis kiel fonton de sango ŝpruciĝis el la kapo de letale vundita malamiko.
  Maria tweetis:
  - Kaŝpafisto... Vi eraras!
  Alaho diris laŭte:
  -Ne juĝu laŭ vestoj, se vi ne volas etendi viajn krurojn!
  Maria skuis siajn graciajn, nudajn, sunbrunigitajn krurojn. Mi imagis, ke junulo kun elfa vizaĝo kuras sian manplaton laŭ la plandumo. Kiel agrable tio estus.
  Sed tiam ŝi kolere snufis:
  - Mi venkos ĉiujn!
  Alla, kiu mem estis nekredanto kaj diboĉema, moke diris:
  - Kaj sen la helpo de Dio?
  Maria pafis, grinca respondis:
  - Ne kun la helpo de Dio!
  Alla ekbrilis siajn perlajn dentojn kaj rimarkis:
  - Sed post ĉio, kion via Dio instruis: frapu la dekstran vangon - anstataŭigu la maldekstran!
  Maria ne respondis tuj. Ŝi pafis kelkajn pliajn pafojn, faligante la naziajn marionetojn. Kaj ŝi diris mallaŭte:
  - Sed kion fari post kiam vi estis batita sur la maldekstra vango - Dio Jesuo ne diras. Kaj la nazioj faris multajn batojn al nia popolo!
  Alaho saltis. Ŝi ĵetis grenadon per la nuda piedo, levante tutan polvokolonon, kaj muĝis:
  - Berlino estas jam preskaŭ en nia povo... Per binokloj ni vidas la malbenitan Reichstag! Estos paco kaj feliĉo sur la tuta planedo... Pri tio mi rakontos en miaj poemoj!
  Kaj la ruĝharulo turniĝis, detranĉante tutan vicon da nazioj. Tiam denove ŝi ĵetis obuson per la piedo.
  Ŝi estas forta knabino. En la tendaro, ŝi estis devigita treni ŝtonojn de tagiĝo ĝis krepusko, kaj Alla iĝis vera superhomo. Per la piedoj ŝi ĵetis la granaton multe pli for ol per la manoj.
  La ruĝharulino tre ŝatis kuri siajn nudajn plandojn super la karbojn aŭ super la neĝon. Ĝi donis al ŝi plezuron...
  Alaho prenis kaj trarompis:
  - Kaj mi havas alian pasion... Ĉi tio estas potenco, nur potenco!
  La ruĝhara diablo ekblovis, pafante la Fritz kaj iliajn dungosoldatojn, kaj muĝis:
  - Ne bezonas oron kaj monon! Sed necesas, ke antaŭ mi... Homoj estis surgenue, homoj surgenue, sur la tuta surfaco de la tero!
  La malamika infanterio haltis. La tankoj pluiris. Pezaj veturiloj "Leono", "Maus", "E" -100, "Tigro" -2 - pafis obusojn. Rampant kaj "Pantero" -2. Pozicioj brulis kaj diseriĝis, serpentoj de fumo leviĝis en la ĉielon.
  Unu el la knabinoj bruligis ŝiajn krurojn. Ŝi kriis kaj malfermis fajron en longaj eksplodoj. Alia belulino havis ŝian mamzonon fortranĉita per ŝrapnelo. La brusto de la militisto estis elmontrita, kaj ŝi ruĝiĝis. La vizaĝo de la knabino skarlata.
  "Maus" la plej peza germana tanko, draŝita de pafiloj. Kaj detruis ĉion sur sia vojo.
  Sed la militistoj retrosaltis en la tempo. Ili estas tiel lertaj. Alla ĵetis obuson al la Muso. Silentis unu el la germanaj maŝinpafiloj.
  La ruĝharulo prenis ĝin kaj fervore kantis:
  - Lasu ilin kuri mallerte - kirasaj tankoj tra flakoj ...
  Post tio, la knabino denove ĵetis obuson per sia nuda piedo, trafis alian Mouse-maŝinpafilon, rompante ĝian barelon. Post tio, Alla krias:
  - Mi estas la diino de la morto, kiun Hitler timas!
  La germana tanko haltis. Kune kun la perdo de maŝinpafiloj, la petrolŝipoj perdis la plej grandan parton de fido. Kaj la "Maus" komencis pafi el mallonga barelo, komencis prilabori la ruinojn. Unu el la fragmentoj trafis Alla sur la kalkano, bruligante la gracian kurbon de la plandumo de la knabino.
  La belulino prenis ĝin kaj kantis:
  - La ekzekutisto bruligas miajn kalkanojn, kaj ploro aŭdiĝas!
  Maria per bone celita pafo rompis la optikan vidon "Mausa". Kaj masiva tanko trotadis, kaj komencis turni sin. Estas klare kie preskaŭ ducent tunoj da ŝtalo estos tretitaj blinde. Nur reen por savi sin de pli da problemoj.
  Tiam "Leono" -2 ekludis. Pli progresinta maŝino, provanta bati la tutan spacon antaŭ si per la fajro de 150-mm kanono. La knabinoj en respondo montras la faŝisman nazon.
  Maria ĵetas obuson kun sia ĉizita gambo. La donaco ne atingas la tankon, sed ĝi batas senkonscie la infanterion. Al unu afrikano eĉ la kapo estis forblovita. Ŝi estis en kasko, turniĝis, kaj kraŝis ĝuste sur la briko.
  La orhara knabino diris:
  - Ĉio estas laŭ la volo de Dio... Eĉ fraŭlinoj!
  Alaho respondis entuziasme:
  - Ĉio en la mondo dependas, de la ĉielaj altaĵoj... Sed la precizeco de la okuloj, sed la precizeco de la okuloj - ĝi dependas nur de ni!
  Maria denove ekpafis. Ŝi rompis la optikan vidon de la Leono, kaj racie rimarkis:
  - Kaj Dio donas precizecon!
  Alla nudigis siajn dentojn, vangofrapis la nudan piedon sur la rompitan vitron. Mi sentis, kiel agrable estas kiam la akra bastonoj eniras la nudan plandon. Kaj ŝi kriis:
  - Ĉio bezonas lertecon, hardiĝon, trejnadon - alie graco ne videblas!
  Maria pafis en la stomakon de faŝisto kun degenerita fizionomio kaj kantis:
  - Kaj por la Fritz, graco estas deŝiri la haŭton de la kranio! Kaj maĉu, maĉu, maĉu - trinku varman puson!
  Alla tordis sian vizaĝon, pafis... Ŝi malfermis la kapon kaj flustris:
  - Kion vi ne havas pian parolon!
  Maria paliĝis kaj flustris:
  - Dio pardonu min pekulon!
  Alaho ridis. Ŝi estis cinika knabino. Kaj en la infana, laborkolonio, ŝi batis tiujn, kiuj estis pli malfortaj ol ŝi. Kaj tiu ruĝharulo estas senhonta. Kaj Alla volis tiri Maria per siaj oraj haroj. Ne per manoj, sed per piedoj.
  Kaj Alla etendis sian nudan membron al la foliaj haroj de kristana knabino, kaj tuj kiam ŝi ekkaptas la fingrojn per la fadenoj, ŝi tiras.
  Maria krias, kaj turninte sin diras:
  - Ĉu vi estas freneza?
  Alaho moke diris:
  - Do Dio eltenis kaj ordonis al vi!
  Maria skuis sian pugnon.
  - Ne blasfemu hundinon!
  Alaho respondis kaj kantis:
  - Kaj denove Dio estas disŝirita de rido - kion mi zorgas pri ĉiuj, kaj vi pri mi!
  Maria balancis la kapon kaj rimarkis:
  - Vi riskas ĉiutage! Kaj samtempe, havante la okazon iri en la inferon post minuto, vi estas senprudentaj kaj eldiras malbonajn parolojn!
  La ruĝharulo grimacis. Ŝi kaptis pecon da vitro per siaj nudaj piedfingroj kaj ĵetis ĝin en sian buŝon. Kaptita per lango. Ŝi maĉis la glason, kaj sen pripensi dufoje trinkis, dirante:
  - La infero ne atingos nin!
  Maria feroce rulis la okulojn kaj grumblis:
  - Vi iros nenien! Fajra pediko!
  Alla responde nur ekbrilis ŝiajn smeraldajn okulojn. Kaj ŝi ĵetis obuson al la nazioj, dirante:
  - Dum la milito daŭras, ni forgesu pri niaj diferencoj!
  Maria diris eksterloke:
  - Al Dio de Dio, kaj de la cezaro de la cezaro!
  Alla faris longan vicon kaj aldonis:
  - Kaj Hitler estas diabla!
  Maria pafis, pafis ankoraŭ kelkajn homojn kaj pensis. Kiel eblas atingi tian malkreskon de moralo kiel faris Hitler? Kio estas besto en homa formo? Tiu sanga tirano, kiun la homaro ne konas ekde la tempo de Adamo kaj Eva. Kaj samtempe ege bonŝanca. Eble eĉ la plej sukcesa kaj sukcesa konkerinto en la historio de la homaro.
  Sed Rusio montriĝis malmola nukso por fendi faŝismo. Baldaŭ komenciĝos la kvara jaro de la milito en la oriento. Jes, la nazioj progresas. Ne tro rapide, sed certe. Nur vintre la Ruĝa Armeo povis iomete premi la Fritz. Kaj nun la malamiko denove venas.
  La knabino estis tre preciza kaj pafita. Perdinte optikajn vidindaĵojn, la Lev-tanko denove turniĝis kaj komencis forflui. Kaj "Pantero" -2 ... Tanko kun longa kaj dika barelo, kaj relative malgranda turo.
  Efika aŭto. Kiu trarompis preskaŭ iujn ajn mastodontojn. Ĉi tie Alla distingiĝis, ĵetante grenadojn per siaj allogaj kruroj, kaj difektis la barelon.
  La ruĝa diablo ekbrilis al ŝiaj okuloj la koloron de la maro kaj siblis:
  - Mi rompas iliajn nazojn!
  Germano kun rompita muzelo turnas sin. Raŭpoj tremas kiel facilmova maŝino. Jes, knabinoj elpensis oportunan kaj efikan taktikon. Batu la barelojn, rompante la muzelon per obusoj kiam kiraso ne disponeblas.
  Kaj la bone celita Maria pafas precize, kvazaŭ ŝi vere estas la pranepino de Robin Hood. Kaj la orhara belulo ekkrias:
  - Sub la preteksto de la celoj de homaranismo,
  Por konstrui la ĉielon sur la tero...
  Hitler ŝanĝis al la vojo de faŝismo -
  Templo starigita bastardo Satano!
  Kaj pafas kiel vera sanktulo de ekstermado. Ŝia nuda, ĉizita kruro ĵetas vitropeceton, trafante la arabon ĝuste en la centron de la frunto. Kaj la filo de la dezerto, reflekse premante la ellasilon de sia maŝinpafilo, fortranĉas dekduon da siaj komplicoj.
  Alaho aprobe rimarkis:
  - Vi estas rapida lernanto! Kaj progresu tuj antaŭ viaj okuloj!
  La ruĝhara militisto ankaŭ ĵetis vitropecon per siaj nudaj fingroj kaj trafis la afrikanon en la okulon. Ĝi eksplodis, falante sur amason da obusoj. Kaj dekduo da aliaj batalantoj flugis al la ĉielo, aŭ al la infero - kiel decidi pri komerco!
  Alaho pepis:
  - Estos loko de malbona infero, kiu deŝiris la kovrilon ... Kaj la sankta fraŭlina glavo - hakis la malamikojn!
  Kaj la ruĝhara diablo denove turniĝis kaj siblis:
  - Estos ĉerko por vi, nur el la cindro, kaj muziko en funebro!
  Maria tuj ĵetis obuson al du kruroj, kripligante la barelon de la timinda tanko "E" -100, sonoregante:
  - Al la gloro de la Sinjoro Kristo!
  En paralela universo, Sovetunio havis tre malfacilan tempon. Sed Hitler ne finis Rusion. Li estis tro maltrankviligita de onidiroj, ke Usono provas konstrui atombombon. Pli precize, eĉ ne onidiroj, sed kaŝitaj raportoj, kiujn oni ne povis kaŝi de potenca germana inteligenteco. Kaj la atombombo estas terura afero, kvankam akiri la Trian Reich de trans la oceano ne estas facila.
  Hitler proponis paŭzon al Stalino, por esti ĝoje akceptita de la diktatoro, kiu preskaŭ perdis la militon. La trupoj de la Tria Regno grimpis sur Amerikon de du flankoj. Kaj el Argentino kaj el Kanado. La germanoj havis multe da trupoj kaj ili estis helpitaj ankaŭ de la japanoj, kiuj dispremis la amerikanojn de la oriento. Sekvis furioza batalo.
  Kvin knabinoj Alenka, Maria, Alla, Anyuta, Matryona alvenis en Ameriko por batali kiel volontuloj kontraŭ la hordoj de la Tria Regno. Ĉiuj kvin knabinoj estas tre belaj kaj parolas la anglan. Stalino rifuzis sendi la tutan virinan batalionon, ĉar tio estus kontraŭa al la kondiĉoj de la paco finita kun la faŝisma imperio. Sovetunio devis aĉeti tempon je ajna kosto dum la nazioj atakis Usonon.
  La kvin knabinoj estas volontuloj: ili trapasis la tutan militon, de Brest kaj Bug ĝis Orenburg. Kaj ili batalas kontraŭ la nazioj aliflanke de la Tero en la ĉefurbo de Honduro.
  Tegucigalpo estas unu el la ĉefaj fortikejoj de defendo, en opozicio al diversa hordo. Kaj la japanaj kaj aziaj hordoj grimpis sur la furiozado. La germanoj mem batalis nur en tankoj, kaj la infanterio estis tute el ne-arjaj popoloj. Azianoj, nigruloj, araboj estis pelitaj antaŭen.
  Alenka pafis, fortranĉante du afrikanojn kaj pepis:
  - Nur hordo de Ĝingis-Ĥano!
  Orhara Maria, detranĉinte tri indianojn per aŭtomata fajro, levis al la supro siajn nudajn, sunbrunigitajn krurojn. Kaj ŝi diris:
  - Ni muelas kanonfuraĝon!
  Fragmento de granato flugis kaj vangofrapis Maria sur ŝian nudan, rondan kalkanon. Knabinoj tradicie batalas en bikinoj kaj nudpiede. Kaj kiam ĝi batas akre sur malglata, knabina plando, ĝi doloras.
  La belulino palpebrumis kaj denove pafis... Maria estas tre svelta, de meza alteco kun perfekta figuro.
  Alenka estas pli alta, kun la rango de majoro, kaj eĉ heroo de Sovetunio. Sed ankaŭ preskaŭ nuda, apenaŭ kovrita bikino. Tre sunbrunigita, sed ŝia hararo estas blanka. Kaj Alenka tre precize pafas. Kaj li amas ĵeti grenadojn per siaj nudaj piedoj.
  La bela Alla pafas, faligante kvar arabojn per eksplodo. Ŝia hararo estas ruĝa, aŭ pli ĝuste kuproruĝa, kiel proleta standardo. Kaj kiam la ventoj blovas, ĝi estas kiel la flago de revolucio. La knabino briletas per siaj smeraldaj okuloj, kiel steloj. Kaj brutale forbalaas malamikojn.
  Anyuta ankaŭ estas blonda. Kaj pafante maŝinpafilon. La knabino ripozis siajn nudajn piedojn, kaj turnis sin. Kvin diversaj batalantoj estis ĵetitaj supren, kaj elflugis el la brustoj kaj stomakoj de kontraŭuloj, purpuraj sangofontoj.
  Anyuta, lekante siajn plenajn lipojn, pepis:
  - Milito estas aero por la pulmoj...
  La knabino kuŝas, ĵetante obuson per la nuda piedo. Estas eksplodoj. Pluraj aktivuloj forflugas en malsamaj direktoj.
  Matrena estas pli granda kaj karnoplena knabino. Ŝiaj haroj estas helbrunaj. Tipa kampara, juna, sango-kaj-lakta virino. Tre forta fizike kaj pafas bone.
  Ĉi tie denove donas la vico. Kaj la mortintaj faŝismaj solduloj falas.
  Matryona pafado, diras:
  - Bone, bone, kie vi estis? De avino! - La knabino ekpafis, kuŝigante tri barbajn naziajn batalantojn kaj aldonis. - Kion ili manĝis - kaĉo! Kion ili trinkis? Braĵka!
  La knabinoj estas sur la defensivo. Ili ne lasas la naziojn iri antaŭen. Kaj amikaj kantoj muĝas:
  - Ni detruos la tutan mondon de perforto,
  Malsupren kaj poste...
  Ni konstruos novan, ĉielan mondon -
  Kiu estis neniu, li fariĝos ĉio!
  Alenka denove ĵetas obuson per sia nuda piedo. Krevigas progresantajn piedsoldatojn. Fariĝas pli varma. Jen venas la fifama "Leono" -2. Kaj apud ĝi estas pli altnivela E-50. Kugloj erupcias. Deŝiris la kapon de nigra usonano, kaj ŝi forruliĝis.
  Maria paŝis sur brulantan tabulon, kaj ŝiaj malmoliĝintaj kruroj preskaŭ ne sentis la varmegon de la flamo.
  La orhara belulino ekpafis kaj ronronis:
  - Kaj kiu haltigos la fluon de sangaj frenezaj riveroj...
  Maria denove ekpafis, frapante la afrikanon de la kiraso de la E-50 kaj pepadis.
  - La trabo de la eksplodilo trafos la templon, viro malaperis en malbona fulmo!
  La knabino denove pafis. Ŝi fulmis sian nudan, sunbrunigitan, gracian kruron tra la aero. Granato flugis al ŝi. La orhara belulino lerte forbatis la donacon per siaj nudaj, preskaŭ senpolvaj plandoj. La granato reflugis. Rapidis en la vicoj de la ekstremistoj de la Tria Reich. Ŝajnis, ke akvomelonoj falas de la kamiono rompiĝante. Tiel multe da sango fluis.
  Maria tweetis:
  - La knabino malsukcesis la ekzamenon, kaj venis la damnita Reich. Hitler estis ŝajne laca vivi, kaj lia beleco fame manĝis!
  Alla ankaŭ estas militisto ne fraŭlino. Li skribaĉas al si el maŝinpafiloj, kaj frazojn, disĵetante kadavrojn:
  - Por la kulero de panjo! Por la kulero de paĉjo! Kaj por Koba scoop! Kaj en la lito sur la barelo!
  Belulino kun kuproruĝa hararo lanĉas lignan aviadilon per sia nuda piedo. Li flugas rekte al la masiva, germana tanko "Leono". Sidiĝu sur la muzelo de 105mm kanono kaj ĝi eksplodas. La armilo estas malfunkcia.
  La germano turnas sin kaj estas devigita honte forflui. Alla, frotante sian kruron kontraŭ fragmento de konstruaĵo, diras:
  - Ne ekzistas potenco - vi bezonas menson! Vi devas brui!
  Kaj denove, la knabino pafas tre precize. Ŝiaj ruĝharoj estas kiel la flamo de olimpika torĉo. Alloga knabino. En la usona armeo, ŝi jam sukcesis distingi sin, montrante furiozan temperamenton. Estis precipe bone komenci trukojn kun afrik-usonanoj. Ili estas tiel nekutimaj kaj belaj.
  Alla tamen ankaŭ detruas nigrulojn batalantajn en la armeo de la Tria Regno. Kion Germanio konkeris la tutan Afrikon. Provu haltigi tian potencon.
  La E-50 estas la plej nova tanko, kun gasturbinmotoro, kaj dika flanko kaj fronta kiraso. Ĝi ne povas esti prenita per granato. Alla ĵetis donacon per sia nuda piedo, terenbatis plurajn infanteristojn kaj pepis:
  - Eh, vi estas fidinda tankkiraso, de iu, kiu intencas mordi ... Nur vi konas la potencon ... nya, vi povas nur piedbati per ŝtala ĉevalo!
  Anyuta ankaŭ pafis tre precize. Kaj ŝi preferis ĵeti grenadojn per la piedoj. Ŝiaj nudaj fingroj ankaŭ tordis la ŝtalan diskon. La pinto alflugis kaj tranĉis la gorĝon de du faŝismaj militistoj. Ili faligis la maŝinpafilon, kaj nun dika eksplodo de granda kalibro tratranĉis la ĉenojn de la hordo. Tuta rango de eksterlandaj batalantoj rekrutitaj per atakoj en la armeon de la Tria Regno.
  Anyuta pepis:
  - Bonŝanco estas la rekompenco por kuraĝo! Unu kanto sufiĉas! Por kanti nur pri la domo!
  Sed ĝis nun, la belulino ne havis tempon por maltrafi hejmon. Kvankam estas tre malmultaj sovetiaj volontuloj en la usona armeo. Stalino ne volis brili, por ne poste doni al Hitler kialon por akuzi Rusion pri malobservo de la kondiĉoj de la "Pala Paco".
  Kvin knabinoj - la plej bonaj en la virina bataliono, estis avertitaj ke se ili estus kaptitaj, tiam la Patrujo devos rezigni ilin. Kaj la knabinoj devus ĉi-kaze falĉi pri la banalaj solduloj, kiuj estis dungitaj por mono.
  Anyuta, Alena, kaj aliaj knabinoj komprenas ke se ili estas kaptitaj, terura torturo atendas ilin. Do ili ĉiukaze decidis ne esti donataj vivaj al la nazioj.
  Germanaj atakaviadiloj flugas super la pozicioj de amerikaj trupoj. Ne atendante, ke tia obstina rezisto renkontos ilin en la ĉefurbo de Honduro, la nazioj iom ĝenis.
  Reaktiva, atakaviado estas forta. Misiloj flugas, pafiloj funkcias.
  Usonaj soldatoj mortas. Matryona ankaŭ estis trafita per ŝrapnelo en ŝia karnoplena ŝultro. Sango eliris. La heroa knabino eltiris ŝtalpecon per siaj dentoj, kraĉis sangon. Kaj poste denove draŝita de dika mitraleto. Falantaj eksterlandaj solduloj. Preskaŭ ĉiuj indiĝenoj ĉi tie, nur iliaj komandantoj estas germanoj, kaj eĉ tiam ne ĉiam. Vere, sur la plej moderna E-50-tanko, la skipoj estas tute germanaj. La aŭto havas decan rapidecon kaj manovreblon. Nu, ĉi tio ankoraŭ ne estas la plej perfekta modifo - ĝi pezas sepdek kvin tunojn. La muroj diseriĝas sub la spuroj. Kutime ĉi tiu estas farita en tri versioj per 105 mm kanono, per 180 mm sturmpafilo, kaj 400 mm raketlanĉilo.
  Kaj ĉiu modifo havas sian propran taskon. Jen ĉi tiu tanko kun atakpafilo, pli taŭga por ataki urbojn. Kaj ne estas tiel facile detrui ĝin. Matryona faras la krucsignon, kaj kaptas per siaj nudaj fingroj, sian grandan, sed gracian, beleforman piedon, kontraŭtankan obuson. Nun vi devas ĵeti la donacon ĝuste suben la barelon por malŝalti la armilon de la mastodonto. Kvin maŝinpafiloj kovras germanan, modernan tankon, kaj ne estas tiel facile proksimiĝi al ĝi.
  Matryona estas tre forta, kaj ŝiaj ĉevalsimilaj gamboj ĵetas obuson malproksimen. Sed tio ne ĉiam estas preciza. Ĉiukaze, trafi tian celon kiel la barelo de 180 mm kanono. La heroa knabino havas dubojn. Kaj subite maltrafas.
  Ho, se ilia longtempa partnero Oleg Rybachenko estus kun ili, tiam ĉi tiu kuraĝa pioniro estus elpensinta ion.
  Sed la knabo pereis en la bataloj por Stalingrado. La knabinoj ne konis lian estontan sorton. Sed la sorto de la pionira inventinto vere montriĝis neenviinda. Komence, Oleg Rybachenko estis brutale torturita, provante kapti sekretojn. Post la torturo, dekunujara knabo alvenis en la minejoj. La laboro estas terura, kaj ege malfacila. Sed la sovetia pioniro, malgranda sed sprita, montriĝis tenaca.
  Li sukcesis pluvivi, kaj eĉ tra la labirintoj de minoj li decidis eskapi. Kaj Oleg Rybachenko sukcesis eliri. La knabo iom da tempo vagis ĉirkaŭ Balkanio, ĝis li aliĝis al la loka partizantaĉmento. Tie li iĝis partnero kaj sabotisto.
  Ekzistis ankoraŭ sufiĉe evoluinta partia movado en Balkano. Parte ankaŭ ĉar la okupacia servo estis plenumita de italoj, rumanoj, bulgaroj, albanoj - kiuj ne estas same batalpretaj kiel la regulaj unuoj de la Germana Armeo.
  Sed la partizanoj ankoraŭ multe mortis. Precipe de aviadilaj atakoj. Kaj la patriotoj de Jugoslavio estas devigitaj kaŝi sin en la montoj, arbaroj, aŭ plej bone malgrandaj vilaĝoj. Granda nombro da komandantoj jam mortis. La paco subskribita kun Sovetunio ankaŭ plimalbonigis la situacion. Nun novaj punsekcioj komencis alveni en Balkanon, kiuj enscenigis masivajn ĉirkaŭigojn kaj aranĝis purigadon de la areo.
  Oleg Rybachenko devis grimpi pli kaj pli profunde en la montojn kune kun la partizanoj.
  Matryona, kvankam ŝi ne sciis la sorton de ilia universala favorato, forte suspiris. Tiam ŝi pli forte premis la obuson per la fingroj de siaj nudaj knabinecaj piedoj kaj per sia tuta forto ĵetis ĝin al la malamika tanko. E-50 ĵus pafis, pafante mortigan kuglon.
  Matriona eĉ skuiĝis, kaj ŝi falis sur la genuojn. Pavimo ŝirita de la pavimo trafis lian kapon, kaj lia nuda kalkano estis bruligita de ruĝe varma metalo. La knabino frotis sian konsternitan kapon, kun polva hararo.
  La granato preterflugis, preskaŭ tuŝante la barelon, kaj trafis la klinitan frunton de la aŭto. Okazis eksplodo ... Sed kompreneble 250 mm da fronta kiraso, kaj eĉ laŭ angulo, ne povas penetri granaton.
  Matryona pugnobatis la polvon, levante tutan sablonubon. Tiam ŝi blekis:
  - Mortigu ĝin, mortigu ĝin! Vi golon en la pordego!
  La knabino frapis sian tibio sur la fendan asfalton. Fragmento estis fiksita en la kaloj de la kalkano. La haŭto sur la plandumoj de la knabino estis dika kiel hipopotamo. Ŝi vivis en malriĉa familio, kaj preskaŭ neniam surmetis ŝuojn de naskiĝo. Tamen ŝiaj kruroj de ĉi tio tute ne ŝajnis malglata laŭ formo, sed estis sunbrunigitaj, graciaj, delogaj.
  Matryona tamen iom timigis la virojn per sia sazhena alteco, kaj fortaj muskoloj, kaj ankaŭ pugnoj kun elstaraj fingroartikoj. Sed la karaktero de la knabino-heroo estas la plej afabla, kaj larĝaj koksoj estis kombinitaj kun relative maldika talio kaj reliefa gazetaro. Nur en vesto, pro siaj grandaj mamoj, Matryona povis ŝajni iom dika. En bikino, ŝi aspektas kiel saka atleto.
  Ĉagrenita, la knabino denove ĵetis la obuson, ĉi-foje celante la spurojn. Sed la mortiga donaco trafis dikan, kirasan ŝildon - kovrante la rulpremilojn.
  Matryona ĝenite puŝis sin per la pugno al la mentono. Tio kaŭzis ŝian makzelon dolori. Kaj la heroa knabino malbenis:
  - Mi falĉas kiel falĉilo!
  Anŭuta ankaŭ provis trafi la danĝeran tankon, sed la obuso ĵetita de la piedo de la knabino iomete maltrafis. Kaj la blondulino komencis repreni en la aŭto. Sed tiam aperis du pliaj tankoj - "Lev", kaj "Panther" -2, ili pafis al ĉiuj aliroj per maŝinpafiloj. Mi devis esti ege singarda.
  La usonano Sherman faris problemon por proksimiĝi al la germanaj aŭtoj. Li havis ŝancon trafi la "Panteron" -2, nur surŝipe. Sed la germano ne estas tiel facile trompebla. Krome, la alta silueto de la Sherman faras ĝin videbla de granda distanco.
  "Pantero" -2 kraĉis ŝelon, kaj alteriĝis rekte sur la frunton de la usonano. La alta aŭto rompiĝis en duono. Kaj lumiĝis kiel kristnaska kandelo.
  Anyuta diris ĝenite:
  - Ho, kiel malfortaj estas viaj tankoj... Pli bone esti pli teknika, vi fariĝos jankioj!
  Sed Aljonka, la plej sperta militisto, povis proksimiĝi al la Pantero. Ŝi ĵetis granaton... Kaj la longa muzelo de germana aŭto tordis en virŝafkornon.
  "Panther"-2 tanko, lanĉita en serio en 1943. En la plej nova plej masiva modifo, ĝi havas frontan kirason de 150 mm, flankan kirason de 82 mm laŭ angulo, kaj 88 mm pafilon kun barela longo de 71EL. De la nova 1945, ĝi estis nuligita en favoro de la pli progresinta kaj pli bone protektita E-50-modelo. Sed dum ĉi tiu tanko batalas. Kun pezo de 51 tunoj, la aŭto havas motoron de 900 ĉevalfortoj, kio provizas al ĝi bonan veturadon.
  Kaj nun, ricevinte damaĝon, la Pantero -2 turniĝas kaj foriras. Alyonka sukcesas ĵeti alian obuson kun ŝia nuda piedo. Rompis la rulpremilojn. Kaj la rapideco de la germana aŭto malrapidiĝis rimarkeble.
  Alenka diras kun ĝoja rigardo:
  - Tio estas sukceso! Mia piedbato estas donaco de Dio!
  Kaj la knabino montris al la germanoj sian nazon. Sed eksplodoj de maŝinpafado elverŝis el la E-50. Kaj la kugloj fajfis super la blankaj, iom malpuraj haroj de Alena. Unu el la kugloj eĉ fortranĉis fadenon da hararo. La ĉefa knabino eĉ sentis iom tikla.
  Alenka tweetis:
  - Se vi volas esti kiel elefanto, ricevu banditon en frenezulejon!
  La knabino levis sian tranĉitan fadenon per la piedfingroj. La hararo de Alenka estas silkeca, perlkolora, sed iomete polva. Tamen tiel mola. La knabino trakuris ilin sur siajn plandojn. Iom tikla kaj agrabla.
  Alenka rememoris, kiel la ulo karesis ŝin. Liaj manoj ankaŭ ekiris de la plandumoj, altiĝantaj pli alte ĝis la koksoj, kaj la plej sentema loko. Kiam bela junulo karesas vin, estas tre agrable. Alenka preskaŭ amis lin. Ŝi ŝatis la amludon, kaj vekis la tuŝon de muskola vira korpo. Sed Alenka ne havis realan, romantikan amon, kiam oni freneziĝas pro viro. Ŝi jam ŝanĝis multajn koramikojn. Multaj el ŝiaj viroj mortis en batalo.
  Eĉ ĉi tio estis la malbeno de milito. Kaj ĉi tie en Ameriko, estas muskolfortaj, nigraj uloj. Kaj kun ili ĉio estas tiel nekutima.
  Alenka pafis, pafis nigrulon. Iomete bedaŭras la afrikan knabon. Ŝi mortigis viron batalantan por interesoj fremdaj al li. Ja la germanoj estas rasistoj. Ili rigardas nigrulojn, kiel sklavojn. Sed samtempe, afrikanoj estas registritaj en la eksterlandaj dividoj de la ŝvelinta Wehrmacht.
  Aljonka faris specon de figo per siaj nudaj piedfingroj kaj montris ĝin al la nazioj. Jes, la nacio de germanoj mem ne portas damaĝon ĉi tie. Tankoj estas tro dika kiraso por esti penetritaj per obuso aŭ bazuko. Sed la denaskaj unuoj mortas.
  Alenka ĵetas obuson al E-50. Ŝi svingis sian nudan, sunbrunigitan kruron kaj sagetis, tordante siajn koksojn. Kaj la granato flugis en alta arko. Nudaj piedfingroj lasis senton de tuŝado de metalo. Kaj tiam la granato eksplodis.
  Alenka flustras:
  - Dio benu nin!
  Varma vento blovis sur la knabinon, kvazaŭ tuŝita de belulo. Alenka legis libron pri Tarzan, kaj ŝi vere volis, ke ĉi tiu aparta viro ludu kun ŝi. Mi karesus mian bruston per fortaj manoj.
  La obuso trafis la muzelon, sed malfrue eksplodis, flugante de la metalo. La fragmentoj klakis kiel pizoj sur kiraso. Restas nur grataĵoj!
  Alenka elprenis alian obuson. Sed mi vidis, ke ĝi estas kontraŭpersona. Kaj la kontraŭtankaj finiĝis.
  La knabino kolere grumblis. Sed por ne perdi tempon, ŝi metis ĝin en siajn nudajn fingrojn. Ŝi malfaldis sian kruron, klinis la torson, poste rektigis ĝin kaj ĵetis ĝin al la infanterio.
  Duondekduo da pafantoj suprenflugis kiel ping-pongo-pilkoj. Unu el ili okulvitroj forflugis, kaj la fragmentoj flugis kelkcent metrojn, marŝis laŭ la dorso de Alenka. La mamzono krevis, kaj la belaj mamoj de la plej granda knabino estis elmontritaj.
  La knabino aŭtomate kovris siajn cicojn fragojn. Sed tiam ŝi komprenis, kiun ŝi timas. Kaj ŝi denove skuis sian pafilon. Ŝi turnis sin kaj iomete retropaŝis.
  Usona infanteriisto pafis bazukon. La ŝelo trafis la germanan tankon sur la dekliva flanko, sed 160 mm da kiraso pluvivis, reflektante la detruan energion. La germano kontraŭpafis. Lia grandkalibra kanono disfendis la muron.
  Alenka provis ligi siajn mamzonajn rimenojn. La knabino pensis, ke, verŝajne, Zoja Kosmodemyanskaya estis pelita en nur pantaloneto en la malvarmo. Estis en la sovetia filmo ke ŝi estis prezentita en ĉemizo aŭ eĉ en la bildo de robo. Unu estas nur omaĝo al hipokriteco. Fakte, la nazioj, por pli humiligi la kaptitan knabinon, verŝajne nudigis ŝin. Jes, kaj la malsataj germanaj soldatoj verŝajne volis vidi belan kaj kurba knabinon nuda.
  Do en la reala rakonto, la heroinknabino ne povis kovri sian bruston, do ŝiaj manoj estis ligitaj malantaŭ ŝia dorso. Sed ŝi ne hontis kaj rigardis fiere. Kion promenante nudpiede en la neĝo, Alenka bone sciis. Ŝi estis malmoligita, kaj ŝatis tuŝi la neĝon per siaj nudaj plandumoj. Alenka ŝatis ĝin kaj ĝuis ĝin. Sed ĉi tion jam hardiĝas pro jaroj da milito. Kaj por la juna kaj urba Zoe, ŝajne ĉi tio estas dolora. La plandoj estas kiel ardantaj karboj.
  Aljonka ĉagrenite forĵetis sian mamzonon kaj kriis:
  - Honto estas burĝa koncepto! La sovetia virino nenion timas kaj ne hontas!
  La knabino denove komencis najli el maŝinpafilo, aŭ pli ĝuste mitraleto. La metalo varmiĝis, post ĉio, Honduro estas la tropikoj, tie, en februaro, ĝi povas esti tre varma. La fingroj de Alenka varmiĝas. Devas aperi. Hodiaŭ estas la 23-a de februaro. Estas la tago de la sovetia armeo kaj tio postulas batali kun ĉiu trankvila kaj racia furiozo.
  Alenka faligis kvin pliajn per kugloj, kaj hazarde bruligis sian vangon sur la ruĝ-arda postaĵo de la maŝinpafilo. Malagrable, kompreneble, veziketo ŝvelis.
  Alenka malbenis:
  - Nu, Dio, kial vi kreis tiom da problemoj por mi kaj mia lando!
  La veziko jukis... La vango de la knabino estas tre sentema loko. La knabino provis trovi ion malvarman por apliki al la ŝvelinta pilko. Sed provu trovi almenaŭ ion bonegan. En ĉi tiu varma urbo Krome, la vetero estas klara, kaj la suda vento blovis.
  Alenka klare ne estas trankvila. Matryona ĵetas obuson de longa distanco, sed denove malsukcese. Kaj ŝtormsoldatoj jam flugas sur la ĉielo. Germanaj veturiloj havas fortan kirason kaj altan rapidon.
  Jetaviadiloj venas en ondoj, kaj estas kvazaŭ ili tranĉus striojn de lino.
  Alenka kaŝis sin en breĉo. Fragmentaj raketoj flamis de supre. La knabino sentis pecojn da gruzo fali de supre kun pingloj. Ĝi tiklis ŝian nudan kolon. Ankaŭ la cicoj de la belulino estis pikitaj.
  Elena flustris:
  - Ĉi tio estas masaĝo... Sed ne korsaĵo!
  La knabino sentis, kiel dolore estas juki ŝian korpon preskaŭ ĝis la kapo. Kaj estas tiel varme, kaj krevantaj jetaj raketoj aldonas al la varmo. Kaj ĉu ĝi estas bano?
  Alenka rememoris naturan rusan banejon, kun piceaj balailoj. Kiel la knabino estis tiam draŝita.
  Tiaj ĉi tie ekzotaj aperis sentoj.
  Alenka, por gajigi, kantis:
  - Amo kaj morto! Bono kaj malbono! Kio estas sankta, kio estas peka! Ni estas destinitaj kompreni!
  La knabino ekstaris, forskuis ĉi tiun tutan gluecan malpuraĵon kaj derompaĵojn.
  Alenka grumblis:
  - Ho, vi ricevos Hitleron en la kornojn!
  Kaj la knabina majoro pafis linion al la infanteriistoj, kiuj provis leviĝi por ataki. Pluraj aktivuloj rekrutitaj per ĉirkaŭigo falis. Aljonka viŝis sian malpuran vizaĝon, ŝiaj okuloj pikiĝis. La militisto kraĉis kaj krucsignis sin.
  Denove malfermis fajron de maŝinpafiloj, la aktivuloj rampis. La ruĝhara Alla ankaŭ ĵetis grenadon per sia nuda piedo. La donaco eksaltis kaj trafis la naziojn. Dek homoj estis mortigitaj.
  La ruĝharulo kantis:
  - Estas multe da bono en la mondo, nur ĝi estas kovrita de neĝo!
  Kaj la knabino malfermis fajron el mitraleto, nur uzante ne siajn manojn, sed siajn lertajn fingrojn, nudaj piedoj.
  Alla pafis precize kaj hurlis:
  - Frapu! Trafi! Alia sukceso! Alia bato kaj jen... Potenca demono, donaco de Dio, faras upertranĉon!
  Kaj per la manoj, la knabino ĵetis pecetojn de vitro. Ŝi frapis la naziojn kaj pepis:
  - Kaj por tiuj, kiuj ne volas vivi en paco... Ni faras ilin hara-kiri!
  La japanoj vere aperis. Ĉi tiuj mallarĝokulaj batalantoj. Nu, kiel ne fari hara-kiri tia.
  Eligis la tranĉeton de la maŝinpafilo, Alla prenis la obuson per siaj nudaj fingroj kaj ĵetis ĝin al la samurajo. Ili ricevis donacon, pluraj mutilitaj japanoj, forflugis en malsamaj direktoj.
  Alla eligis sian langon kaj murmuris:
  - Mi estas supermilitisto! Kaj la malamiko mortigis hiper!
  La ĉinoj, rekrutitaj de la japanoj en la okupitaj regionoj de la Ĉiela Imperio, iris en batalon. La militistoj de Ĉinio sentime marŝis, kaj la knabinoj, malŝarĝinte siajn mitraletojn, estis devigitaj retiriĝi.
  Maria metalo nudaj piedoj fragmentoj de gipso kaj vitro. La aliaj knabinoj faris same. Ĝi fariĝis tre malfacila.
  La Ŝturmlev ekaperis, potenca maŝino kun jetbombisto. Jen tia dolbanet - ĝi ne ŝajnos sufiĉe.
  La unua pafo bruis... Anyuta, Alla kaj Matryona estis ĵetitaj supren de eksplodema ondo, kiel fontano de giganta baleno. La knabinoj flugis kelkdek metrojn, kaj ĵetis siajn nudajn piedojn rekte en la fajron.
  De tie, la knabinoj elsaltis skalitaj kaj bruligitaj. Ili vangofrapis siajn nudajn plandojn sur la karbojn.
  Alaho siblis kun ĝeno:
  - La taŭro estas unue sub la hakilo, kaj poste ili estas frititaj! Kaj ni unue estis frititaj, kaj poste sub la hakilo!
  Kaj la komsomola knabino ridis! Sed tiam ŝi malĝojiĝis. Mi memoris, ke ŝia amiko estis en kaptiteco. La germanoj senvestigis la junan knabinon, kaj komencis alporti fajron al ŝia nuda brusto. Tia terura doloro. La knabino kriegis, kaj la delikata haŭto karbiĝis. Tiuj ĉi faŝistoj montriĝis bigotoj. Ili eĉ ne demandis, kaj antaŭ ol ili eĉ estingis fajron, sub la nudaj piedoj de la kaptito. La komsomola membro, finfine, ne povis elteni la torturon kaj mortis pro dolora ŝoko.
  Alla, memorante tion, vangofrapis sur ardajn karbojn. Matrona eksplodis antaŭ ŝi. Ĉi tiu vilaĝa knabino havas sunbrunigitan haŭton, kaj vi ne povas preni ŝin per blovo. Kial ne supervira knabino? Matrena vidas bazukon kun ŝelo faligita fare de morta amerika soldato. Li prenas ĝin per la piedo, ĵetas ĝin en siajn brakojn. Kaj de ĉie li plantis.
  La kuglo flugas kaj trafas la malvolan ĉinon. Multaj krioj kaj ĝemoj. Amaso de kadavroj. Kaj distranĉitaj membroj.
  Matrena kantis antikvan kanton:
  - Kaj la samurajo flugis al la tero! Sub la premo de ŝtalo kaj fajro!
  La knabinoj fine elĉerpigis la karbojn. Iliaj graciaj, nudaj piedoj ricevis ĝin.
  Anyuta, kiel la plej tenera el ili, ekmovis kaj frotis siajn nudajn plandojn, penante malpezigi la jukon.
  Matryona, kiu jam de la frua infanaĝo kuris nudpiede en la neĝo, ne atentis tian bagatelon.
  La heroa knabino kantis:
  - Kaj vi imagas, ke ni plonĝis en freŝan lakton.. La rekompenco estas afero, kiu venas kun la tempo!
  Kaj la militisto prenis per sia piedo peceton da kahelo, kaj tre pezan pecon. Tenante ĝin tenace per siaj nudaj, knabinecaj fingroj, ŝi turnadis ĝin kaj lanĉis ĝin al la malamiko. Tri ĉinoj estis viktimoj de la donaco de morto, iliaj kapoj estis dispremitaj.
  Alla diris kun kontenta rigardo, pafante al la malamiko:
  Ni estas bonegaj virinoj!
  Anyuta, por iomete mildigi la jukadon en siaj bruligitaj, aŭ pli ĝuste bruligitaj kruroj, kantis:
  - Estas virinoj en nia patrujo,
  Kion ili veturas, ŝerca aviadilo....
  Por ili la honoro estas pli valora ol la vivo,
  Estos facile mortigi la kontraŭulon!
  
  Ili naskiĝas por venki
  Por glori Rus' dum jarcentoj!
  Ja nia praavo -
  Por ili, li tuj kolektis armeon!
  Kaj Anyuta skribaĉis el la maŝinpafilo. Kaj ŝi faris ĝin tre lerte. Por ke ĉiuj sentu - ĉi tiu estas militisto de Dio! Se ne de la Ĉiopova, tiam de Marso certe!
  Ankaŭ Alenka pafis. Kune kun Maria, ili estis devigitaj retiriĝi, reprenante eltranĉaĵojn de la mortintaj amerikaj soldatoj. La knabinoj falis sur la dorson kaj pafis reen per la piedoj - tiel ili faris tion pli bone. Kaj ili faris ĝin bonorde. Miksaĵo de ĉinaj kaj afrikaj trupoj antaŭeniris sur la knabinojn. Kaj la militistoj draŝis.
  Alenka kantis:
  - La mondo ne estas ŝaktabulo...
  Maria prenis ĉi tiun pasejon, ekstermante la flavajn kaj nigrajn soldulojn.
  - Kaj la ciferoj ne estas ronda nul!
  Alyonka aldonis al la linio de flava kaj nigra:
  - Angoro atakas nin!
  Maria, pafante kun la precizeco de Robin Hood, pepis:
  - Kaj la ĉevalo rapidas en la fajron!
  La knabinoj, pafante reen, retiriĝis malantaŭ la minkampo. Ĉinaj kaj afrikaj batalantoj renkontis la donacojn. Ili komencis subfosi, ili eksaltis, disŝirante ilin, kaj sanga malordo.
  Pluraj Panther-2-tankoj aperis en la distanco. Ili pafas, kaj ili timas piki la nazon. "Leono" -2 antaŭeniras, ankaŭ kraĉas fajreron. Kaj jen la flamĵetilo tanko "Rhino", bavante, kun traboj de flamo.
  Sed la plej timinda estas Ŝturmlev. Lia raketlanĉilo ne tre rapide pafas, sed ĝi estas ruiniga kiel infero.
  Alenka flustras:
  - Rusoj, rusoj - ne trankvila sorto! Nu, kial esti pli forta - ni bezonas problemojn!
  Efektive, ili batalas malproksime de Rusio. Sed estas klare, ke Wehrmacht, konkerinte Usonon, revenos por premi la Sovetujon. Kaj usonanoj por knabinoj estas tiel dolĉaj kaj karaj.
  Alenka najloj denove, de ŝiaj trafoj, kukurboj kaj kapoj ŝajnas krevi sub la ŝoveliloj. La knabino ricevas fragmenton sur la kruro. Tranĉo ŝvelas sur la malsupra kruro. Belulino fendis sian oston kaj pepis:
  - Ne, la vigla ne forvelkos,
  La rigardo de falko, aglo...
  La voĉo de la homoj estas sonora -
  La flustro dispremos la serpenton!
  
  Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos
  Estos fino al faŝismo...
  Kaj la suno brilos
  La vojo, lumigante komunismon!
  En tiu momento, Matryona, per sia tuta forto, ĵetis obuson al la Ŝturmlev. Kaj la sovetiaj knabinoj fine estis bonŝancaj. La kirasa ĉapo falis malantaŭen, la sovetia donaco flugis rekte en la larĝan muzelon. Dum sekundo, ĉio frostiĝis. Kaj tiam kiel ĝi eksplodis. Estis kiel faligi atombombon. Kaj la germanaj tankoj disiĝis en malsamaj direktoj.
  La nazioj premis. Estis amasa atako laŭvorte sur ĉiuj frontoj. Jes, ruĝaj nuboj kolektiĝis super Ameriko. Kaj ĝi laŭvorte bruis kaj ŝtormis.
  Amerikaj soldatoj estis devigitaj el Honduro en malfrua februaro kaj fruan marton. La batalado moviĝis en Sud Meksikon. La famaj kvar knabinoj ŝanĝis la tankon al la plej nova modifo de la E-50. La aŭto estas vere ultramoderna, regata de stirstangoj, relative malpeza je 65 tunoj kun motoro de 1550 ĉevalfortoj.
  La fronta kiraso estas 250 mm, la flanka kiraso estas 170 mm, kaj eĉ ĉe grava deklivo. Sed pro tio, la knabinoj en la tanko estas iom malvastaj. Ĝi ne estas tiom komforta ĉi tie kiel en la "Tigro" -2, do la aŭto estas kompakta kaj precipe la aranĝo. Sed nun la tanko ne povas esti penetrita de usonaj tankoj, eĉ kiam oni pafas ĉe la flanko proksime. Tia protekto kapablas elteni la pafon de la IS-2.
  La knabinoj estas feliĉaj kaj la aŭto iras sufiĉe rapide. Gerda, premante la butonojn de la stirstango, diras:
  - Ĉi tio estas maŝino! Vere ĉefverko!
  Charlotte respondas:
  - La flankoj estas tre deklivaj kaj la luko estas mallarĝa, preskaŭ ne estas supro. Vi ne povas trarompi tian maŝinon, sed ĝi ne estas komforta!
  Gerda entuziasme rimarkis:
  - Sed efika! Kaj tute nepenetrebla!
  Magda respondis ridetante:
  - Kiel ni vidas, Dio patronas Germanujon!
  Kristina ridis kaj respondis:
  - Ni mem gajnas venkojn! Kaj ĉi tio estas la esenco de nia strategio!
  Gerda komentis entuziasme:
  - Ĝis antaŭ nelonge, la Lev-tanko ŝajnis al ni la limo de perfekteco. Kaj nun la aŭto estas dudek kvin tunoj pli malpeza, superas la "Leonon" en armilaro, kiraso, kaj precipe en veturado. Do Usono ne povas rompi nin!
  Charlotte ridis kaj diris:
  - Ne rompu ĝin! Ni rompos ilin ĉiujn!
  Ĉi tie en la vido de Magda aperis "Sherman". La knabino sendis ĵetaĵon rekte al la celo. Rompis la aŭton.
  Tamen, oni devas konfesi, ke la usonanoj en tankkonstruado estas rimarkeble malantaŭe. "Sherman" klare ne tiras en bataloj, kaj "Pershing" estas nur iomete pli bona. Krome, la Pershings aperis en la serio nur komence de la kvardek-kvina jaro, kaj en iliaj parametroj similas al la frua Panther-modelo. E-50 pugnobatas usonanojn je distanco de pli ol kvin kilometroj.
  La knabinoj estas tre fieraj pri tia supereco de siaj armiloj. Kaj ili fajfas kantojn.
  Magda denove pafas, trafrapas, ĉi-foje ŝirmitan Sherman, kaj pepas:
  - Disigis la pilkon kaj forkuris galopante!
  Eĉ la Sherman-ekranoj ne helpis. Germana tanko veturas sin. Disbatas infanteriistojn per raŭpoj. Knabinoj fajfas kantojn sur buŝharmonikoj. Sango ŝprucante sub la ruliloj. La tanko moviĝas sufiĉe rapide, kaj ĝiaj spuroj estas pli progresintaj kaj traireblaj, estante relative malpezaj.
  La knabinoj fajfas... Gerda rimarkas:
  - Meksiko estas la lasta lando survoje al Usono. Ni jam prenis tiom da diversaj ĉefurboj. Kaj tiom da landoj konkeritaj! Ni komencis la unuan konkeron el Aŭstrio kaj nun ni translokiĝas al Meksikurbo! Nia milita kompanio estas glora kompanio!
  Kristina respondis logike:
  - Unue, ni estas superaj ol niaj kontraŭuloj en organizo. Malgranda lando estas Germanio. La germanoj estas la plej disciplinitaj kaj alte organizitaj homoj en la mondo. Plie totalisma nacisocialisma reĝimo. Kiu ankaŭ aldonis forton kaj organizon al ni. - La knabino kuris sian nudan piedon laŭ la aloja flanka kiraso de la kareno kaj daŭrigis. - Poste la brilaj talentoj de niaj generaloj kaj, antaŭ ĉio, Hitlero. Ni rompis niajn kontraŭulojn peco post peco. Kaj tiam ili akiris la plej bonan teknologion en la mondo. Do nun ni havas triumfon antaŭ ni! Kaj la Tria Regno malfermas siajn flugilojn super la mondo!
  Charlotte racie rimarkis:
  - La plej malbona estis la vintro de kvardek du. Ni estis venkitaj en Afriko kaj proksime de Moskvo. Ili forlasis Tiĥvinon kaj Rostov-on-Donon. Kaj eĉ Ĥarkov estis kaptita de la sovetianoj. Kaj Usono eniris la militon kontraŭ ni. Jen kiam ŝajnis: ke la pesilo ne svingas favore al ni kaj la abismo minacas antaŭen. Sed printempo alportis al ni novajn venkojn. Kaj de tiam, ĉio iris en nia favoro!
  Magda ekpafis. Pafis usonan pafilon kaj pepis:
  - Sed tamen, sen interveno de superaj potencoj, nia armeo ne estus povinta atingi tian sukceson! Venkante superajn malamikojn! Ĉi tio estas la mano de Dio!
  
  Gerda ridis kaj respondis:
  - Mi konsentas, ke Dio! Sed ne Dio: Abraham, Isaak kaj Jakob! Kaj ŝajne la Arja, unu kaj Ĉiopova Dio! Tiu, kiu kreis la universon kaj elektis la germanojn kiel sian popolon!
  Charlotte kapjesis kaj konfirmis:
  - Certe! La Dio de Isaak ne estas nia Dio! Kaj se la Judoj vere estus la popolo de Dio, ni ne gajnus! Kaj se jes, tiam via Biblio Magda estas mensogo! Kaj estas tempo por vi forlasi kristanismon favore al arja monoteismo!
  La vortoj de Charlotte sonis kiel maŝinpafado.
  Kristina aldonis:
  - Kaj ĝi aspektas kiel perfido, estante kristano. Ja rezultas, ke vi estas por pacismo - ili trafas vin sur vian dekstran vangon, turnu vian maldekstren!
  Gerda opiniis oportune aldoni:
  -Kaj vi pensas, ke savo estas de la judoj! Kaj ĉi tio ĝenerale estas - simila al perfido!
  Magda timeme kontraŭis:
  - Mi ne pensas tiel! Mia opinio Dio estas unu! Kaj ne juda, kaj ne arja!
  Charlotte kriis reen.
  -Kiel ne estas arja! Nur arja kaj ne malpli!
  Gerda aldonis akordige:
  Kaj ankaŭ teknologio! De kie ni komencis? En septembro 1939 ili havis nur ses tanksekciojn. Kaj preskaŭ ĉiuj tankoj estas malpezaj, malpli ol dudek tunoj. Nun mi mem ne scias kiom da dividoj ni havas, sed ni rajdas sur la plej bona tanko en la mondo. Nia veturilo estas senekzempla laŭ armilaro, kiraso, veturado, kaj samtempe ĝi ne estas skandala laŭ pezo.
  Mi memoras la provojn de la unua "Tigro", poste dum la naskiĝtago de Hitler la 20-an de aprilo 1042.
  La knabino paŭzis kaj, enspirinte, daŭrigis.
  - Tiam la "Tigro" estis jam la plej bona tanko en la mondo. Sed ĝia veturado ne povas esti konsiderata kontentiga. Sed aliflanke, la pafilo donis bonan batalon, kaj la kiraso estis sufiĉe taŭga por tiu momento. Kaj la tanko mem turnis bone, kio kompensis la malaltan rotacian rapidon de la gvattureto!
  Kaj en la kvardeka jaro, ni estis pli malaltaj ol Francio kaj Britio kiel tankoj, kaj iliaj nombroj. Sed ili venkis! En la kvardek-unua jaro, Sovetunio havis pli bonajn T-34 kaj KV-tankojn ol la niaj, kaj plurfoje pli da veturiloj! Sed ni tamen venkis! Kaj moralo estas teknologio kaj racio! Kaj spirito gravas!
  Christina notis, frotante sian nudan kalkanon sur la pedalon:
  - Se ni venkos per la plej malbonaj tankoj, tiam ni venkos nun! Kompreneble, komence estis malpli da ni ol malamikoj. Nun ni kolektis hordon! Kio povas malhelpi nin venki?
  Gerda respondis ridetante:
  - Mi pensas, ke la ĉefaj malfacilaĵoj estas malantaŭ ni! Ni eĉ havas nombrojn nun
  Tropezo. Mi ne pensas, ke la kompanio kontraŭ Usono havos problemojn.
  Charlotte logike rimarkis:
  - Mi ne kredas, ke Usono havas ion kontraŭ ni! Ŝia Sherman estas nur kanonfuraĝo, kaj ŝia Pershing estas nur marĝene pli bona. Dum kontraŭ nia tanko, ili ne havas pafilojn!
  Gerda opiniis oportune aldoni:
  - Kaj en jetaviadiloj ili havas nenion por kovri niajn falkojn. Cetere, havante tiom da sklavoj, kaj ni ne estas malsuperaj en nombro ol la jankioj!
  Kristina konsentis kun tio:
  - Ni havas ekipaĵon - tuta Eŭropo kaj parto de Sovetunio. Kaj laboristoj - duono de la mondo! Ni translokigis niajn fabrikojn al tri-ŝanĝa funkciado, kaj ni konstruas novajn fabrikojn! La usonanoj ne povos doni al ni nesimetrian respondon, pro la nombro. Ili ne banale havas tiom da manoj!
  Charlotte ridis kaj movis sian genuon sur la seĝon, grumblis:
  Ili ne estos simetriaj! - La knabino pafis al la "Grant" kaj aldonis. - Kaj se ekipaĵo komencas esti produktita, tiam nur por la kolekto de batalpoentaro de ni!
  Magda timeme rimarkis:
  - Sed kiam la vivo... Tio estas, la vivo instruas, ke ne necesas malstreĉiĝi en decida momento!
  Gerda konsentis pri tio, kaj turnante la levilon per siaj nudaj fingroj, ŝi murmuris:
  "Kaj ni restas viglaj ĝis la fino!"
  Charlotte entiris siajn malpezajn abdominalojn kaj memorigis:
  - Ni faris longan vojon... De la modesta T-1 ĝis la giganta E-200. Kaj ĉi tiuj, kompreneble, estas mejloŝtonoj de heroa kampanjo! En la sama maniero, nia tanko neniam iros al metalo!
  Fine, la knabinoj trovis dekduon da usonaj tankoj. Ok Sherman'oj, du Grants kaj du Pershing'oj. La lasta aŭto havis pli malaltan silueton kaj ne estas tiel videbla. Eniri en altan tankon estas pli facila. La knabinoj laŭvice pafis. Ili ĉiuj estas akraj kaj havas grandan respondecon. Hardita kaj trejnita. Pasis gravan parton de la Dua Mondmilito kaj vizitis malsamajn landojn de la mondo. Ili estas vere altnivelaj knabinoj.
  Kaj la Ŝermanoj estis la unuaj, kiuj eksplodis. Kaj la distanco estas pli ol kvin kilometroj. La usonanoj ankoraŭ ne povas akiri sian aŭton.
  Pafado, Gerda notis:
  - Ni havas la plej bonan pafilon! Ĝi trapikas ĉion de malproksimo de vera batalo, kaj sufiĉe granda provizo de konkoj. Ĉi tie 128 mm estos pli malbona.
  Magda konsentis pri tio. Pafinte kaj frakasinte la Sherman, la knabino diris:
  - La stoko de konkoj por ĉi tiu kalibro estas pli malalta. Sed principe, 88-mm-armiloj principe ne malbonas!
  Charlotte pafis kaj intervenis:
  - Atentante por kio!
  Gerda bojis severe:
  - Kaj ĉi tiu "Sherman" kaj "Panther" prenos. Mi pensas, ke 75mm pafilo kun longa trunko povus esti maldikiginta ilin!
  Kristina pafis per sia nuda piedo kaj grumblis:
  - Jes, kaj la provizo de konkoj estus pli alta!
  Magda ankaŭ pafis, premante la stirstangon per siaj nudaj fingroj. La lasta "Sherman" azeno. La sekva bato estis transdonita al la Grandoj. Ĉi tiu tanko jam estas tiel malmoderna, kaj eĉ pli malbone kirasa ol la Sherman. Tamen, Ameriko komence havis multe pli malbonajn tankojn ol Germanio. En la kvardeka jaro, Usono havis nur 502 tankojn, kaj eĉ tiam multaj estis malnoviĝintaj. Sed jam en la kvardek-unua jaro, la usonanoj produktis pli ol tri mil tankojn. Kaj tiam estis la Sherman. Kion oni povas diri pri ĉi tiu aŭto? Koncerne al fronta kiraso, ĝi eĉ iomete superis la T-34-76, kaj estis iomete malsupera en la detrua potenco de la pafilo. Jes, kaj en veturado rendimento. Sed aliflanke, optiko kaj videbleco estas multe pli bonaj ol sovetiaj.
  Tiam la Sherman M 4 aperis jam en la kvardek-kvara jaro.La tanko estas komparebla en kiraso kaj armilaro al la T-34-85 kaj iom malsupera al la simpla Pantero kaj tre al la Panther -2. Eĉ poste, la Sherman-fulgoro ekaperis, per pli longa 17-funta pafilo. Tiu tanko estis pli bona ol la sovetia T-34-85 en armilaro, sed ne estis tre masiva.
  Ekzistis ankaŭ ŝirma modifo de la Sherman kun pli malbona veturada efikeco, pli peza, sed kun kiraso de 152 mm. Sed ankaŭ ne la plej amasa. Ĝis nun, la germanoj trovis nur normajn M4-ojn.
  Sed nun la Grandoj estas finitaj, kaj nun la relative nova Pershing-tanko.
  Gerda sugestis:
  - Ni proksimiĝu iom. Ĉi tiu monstro eble havas pli dikan kirason!
  Charlotte grimacis malestime.
  - Ne zorgu! Li havas nur 102 milimetrojn. La aŭto pezas kvardek du tunojn, sed ĝi lasis la Sherman forta!
  Gerda ridis kaj sugestis:
  - Do ni pafu!
  Magda etendis sian ĉizitan, nudan piedon. Kiom da diversaj akraj, akraj ŝtonoj, varma sablo de dezertoj, dornoj de la ĝangalo, neĝoj de Rusio konis ŝiajn nudajn, elastajn, graciajn plandojn. Ŝi premis longajn, glatajn fingrojn kun perlamovaj ungoj sur la stirstanga butono.
  Kaj pafis kiraspenetran ĵetaĵon kun urania kerno. Kaj ŝi pepis ridetante:
  - Estu lumo por vi!
  La 105 mm kanono havas grandegan detruan efikon. Kaj "Pershing" perdis duonon de la turo.
  Gerda skuis siajn altajn, firmajn mamojn kaj komentis:
  - Ve, la "Tigro" ne povis fari tion! Al li mankis pugnopovo! Sed tamen, ĝi estas pli bona ol la Sherman.
  Magda skeptike rimarkis:
  - Rigardante kion. Se ekranoj estas pendigitaj sur la Firefly, tiam ĝi ne estos pli malbona ol la Tigro, ĝi estas eĉ pli bone protektita en la frunto!
  Gerda kolere kapneis. Pafite ĉe la tanko. Kaj finante la lastan "Pershing" aldonis:
  - Nia "Tigro" estas ankoraŭ pli multekosta, ĉiuj ĉi okcidentaj ekzotikaĵoj, kaj rusaj perversaĵoj. Mi kredas je nia venko, eĉ kun T-4-tankoj, tiel estu!
  Dek du aŭtoj, la knabinoj klakis kiel semoj. Ili eĉ ne estis pafmortigitaj. Dolore longa distanco por usonaj pafiloj.
  La knabinoj iras kaj ridas. Bona por ili.
  Charlotte denove komencas la konatan gurdon:
  - Ne, Magda! Vi devus rezigni kristanismon unufoje por ĉiam. Alie, vi estos ebla perfidulo!
  La orhara knabino respondis:
  - Ne! Mi estas dediĉita al la Tria Regno, sed mi ankaŭ ne rezignas pri Jesuo Kristo!
  Gerda vangofrapis sian belan muskolan kruron sur la kirason per sia nuda plandumo kaj komentis:
  "Sed Kristo ne devas esti neita!" Nur ni devas konfesi, ke li estis germano en la karno, kaj ne judo, kaj ĉio estos en ordo!
  Magda respondis ridetante:
  - Germana... Sed kio pri la pruvoj de la Biblio?
  Gerda diris severe:
  - Do vi Biblio! Se estas Ĉefa Kafejo!
  Magda balancis la kapon.
  - Mein Kaf ne estas Dia revelacio. Kaj la laboro de unu homo, eĉ elstara! Mi kredas je tio, kio venas de Dio!
  Tiam ĉiuj militistoj kriis ĥore:
  - Nia Dio estas Adolf Hitler!
  Magda kuraĝe respondis:
  - Sed ne Hitlero konkeris kaj kreis la universon!
  Gerda kolere batis sian rondan kalkanon sur la kirason kaj deklaris:
  - Kaj tion ni ne plu diskutas! Kiu kreis la universon, tempo diros!
  Charlotte sugestis:
  - La knabinoj pli bone faru al ni la demandon - kion ni faros post la milito?
  Kristina ridetis kaj sugestis:
  -Ni iru al komerco! Ĉi tio estas la plej bona, kiun ni povas fari!
  Gerda kapjesis konsente kun sia neĝblanka kapo:
  - Kompreneble, en komerco! Aŭ eble ni agos en filmoj?
  Magda ridetis kaj sugestis:
  - Kaj kio? Ĉi tio estas bona daŭrigo de kariero! Post ĉio, filmoj estas bonegaj!
  Gerda ridetis, pasis la manon sur sian krizhelpan gazeton kaj komentis:
  - Kaj kiun vi ludus? Anĝelo kio?
  Magda kun languida rigardo diris:
  - Kial ne? Ĉar mi havas la ĝustan aspekton. Mi rakontus pri Jesuo Kristo al ĉiuj kredantoj! Tio estus savanto!
  Gerda negative balancis la kapon kaj klarigis:
  - En la nova arja religio ne ekzistas savo. Fakte, la esenco de la komando al la arja estas servi la Reich. Kaj la ceteraj - por obei la ariojn! Do ni ne savas nin, sed regas!
  Christina estas knabino kun kupro, sed kun miksaĵo de flavaj haroj, konfirmis:
  - Jes, ni regas kaj venkas! En ĉi tiu mondo, ni estas en la trupoj de la Tria Reich. En tio ni havos nian propran armeon. Kaj ni konkeros aliajn universojn. Ĉio en ĉi tiu mondo estas relativa... Mi pensas, ke estos milito, kaj festenoj, kaj bienoj! Kombinaĵoj de ĝuado de la mondo kaj ekscita ludo de milito!
  Charlotte estas knabino kun kuproruĝa hararo, kapjesis konsente.
  - Certe! Ĉar vere paca vivo estas enuiga... Ni tiom kutimis batali, ke ĝi fariĝis pano por ni!
  Gerda korektis sian kunulon:
  - Prefere, eĉ aero! Aŭ akvo miksita kun dolĉa vino!
  Magda diris malgaje:
  - Domaĝe... Iafoje ondo de bedaŭro ruliĝas super min. Post ĉio, mortigi aliajn estas malbona. Ni kaŭzas doloron kaj suferon! Kio, infanoj sen patro!
  Gerda balancis la kapon, rimarkante:
  Ni ĉiuj estas en risko! Sed konsoliĝu! Homo ankoraŭ estas mortema! Kaj se vi pensas pri tio, ĉu vere estas signifa tridek aŭ kvardek jaroj laŭ la skalo de eterneco? Kaj eterna vivo!
  Magda respondis ĝemante:
  - Nu, se vi rigardas filozofie, tiam jen kiel ĝi estas ... Sed por vere junaj infanoj, tio ne faciligas ĝin!
  Charlotte ĵetis siajn kuproruĝajn harojn kaj siblis:
  - Imagu, ke ili estas subhomaj! Nur bestoj kaj vi sentos vin pli bone!
  Magda, skuante larmon el siaj okulharoj, respondis:
  - Sed finfine kaj bestoj estas domaĝe! Ho... en kia mondo ni vivas! Ĉio estas simple senkompata! Kaj morto regas!
  Charlotte parolis forte, komponante dum ŝi iris:
  Lasu la riverojn de sango
  fluanta sur la tero,
  Lasu ilin ĝemi pro doloro -
  Fajroj ĉie!
  Kaj lasu la malbonan morton
  Furioza pilko regas,
  Vi ĉiuj mortas
  Satano alvokis vin al konto!
  Lasu la ventego formanĝi
  La fluo de homaj korpoj...
  La planedo suferas
  Kaoso regas!
  Gerda interrompis sian kunulon, kovrante sian skarlatan buŝon per sia nuda kruro. La blonda terminanto ekkriis:
  - Nu, kial tiel pesimisma! Ĉi tie la milito finiĝos kaj la planedo floros kiel ĝardeno. Mi pensas, ke restas kelkaj. Ameriko estas aliaj ses monatoj, nu, la plej granda jaro. Tiam ni aldonos Rusion, kaj nur Japanio restos. Sed ĉi tio estas mallongdaŭra por ni. Maksimume post tri jaroj ĉesos ĉiuj militoj... Kaj la homoj neniam plu mortigos unu la alian!
  Christina klarigis:
  - Ĉiuokaze, en la milito... Mi pensas, ke venos la tempo, kaj tre baldaŭ, kiam nur unu imperio restos en la mondo. Kaj tiam, ĉiukaze, ne estos militoj. Kaj mi pensas, ke dank' al la disvolviĝo de la agrikulturo kaj la ideala germana organizo, ankaŭ la malsato malaperos post kelkaj jaroj. Tiam loĝejoj estos konstruitaj por ĉiuj. - La knabino kun kuproflava hararo kaj muskola, svelta kaj perfekte proporcia figuro parolis kun entuziasmo. "Tiam la medicino disvolviĝos kaj la malsano estos elradikigita. Ni flugos en la spacon, ni ekloĝos en malsamaj mondoj. Ni konkeru maljunecon. Ĉiuj homoj estos junaj kaj belaj, kiel fabelaj elfoj. Aŭ eble novaj militoj atendas nin en la spaco. Tia stela kun tribrakaj eksterteranoj. Kaj ni kuraĝe batalos por la ideoj de faŝismo en la tuta universo!
  Charlotte, kun radianta rideto sur la lipoj, kantis:
  - Ni batalos por hela morgaŭ... Ni kisu!
  Magda jam diris pli optimisme:
  - Sed estas pli bone tiel! Ne eternaj militoj, sed paca kreado!
  En tiu momento, la aŭto trakuris minon. La tanko tremis. La rulilo krevis, kaj la aŭto malrapidiĝis iomete. Gerda telefonis al ripara teamo en la radio. La damaĝo ne senigis la tankon je veturado, sed iom reduktis ĝian rapidecon. Tial la rulilo devas esti anstataŭigita rapide. Ĉi tie la loko de la suspendo estas malsama - pli oportuna por riparo ol la ŝanceliĝanta ordo karakteriza por la "Tigroj" kaj "Panteroj".
  Krome, la knabinoj volonte varmiĝis en la ĝangalo. Kial ne naĝi en la rivero. La tanko, kompreneble, la loko estas varma, eĉ la klimatizilo ne povas elteni. Estas ankoraŭ la sudo de Meksiko - la tropikoj, kaj en marto estas sufiĉe varma. Sed ĝenerale la vetero estas ĉiela.
  La rivero estis proksime kaj la knabinoj plonĝis en ĝin. Vi ne devas zorgi pri krokodiloj. Ĉi tie okazas milito, kaj ĉiuj vivantaj estaĵoj fuĝis delonge. La akvo estas varma kaj agrable naĝi enen. La knabinoj naĝis kaj, admirante la bordojn de la ĝangalo, Gerda rimarkis:
  -Tamen nia mondo ne estas senĉa de ĉarmo! Verŝajne estus bone fariĝi senmorta kiel montgrimpanto, kaj ĉiuj vivi kune kun la homaro, rigardante ĝian evoluon. Kaj flugu tra la spaco!
  Cristina kapjesis, serioze dirante:
  - Paradizo sen peko, ege enuiga... Ne riĉaĵo en kazino por perdi, sed eĉ pli bone por gajni, aŭ por ĉasi. Jes, milito estas dependiga...
  Charlotte sugestis:
  - Mi pensas, ke baldaŭ ili inventos ludojn, kiuj povas esti portreteblaj sur la ekrano - tiaj estas la militistoj!
  Magda rimarkis ridetante:
  - Vi devus detrui ĉion!
  Kristina prenis ĝin kaj kantis:
  - Detruo estas pasio... Ne gravas kia potenco!
  Gerda, sibilante kaj snufante, kantis:
  - Mi volas vidi malplenon antaŭ mi! En ĝi mi konstruos mian kastelon, mian revon!
  Charlotte ridis kaj sugestis:
  - Ne, certe estas bonege batali! Sed eĉ pli bone estas venki!
  Kristina ekkriis je la supro de siaj pulmoj:
  - La dekstra mano de la ĉielo mem helpas Germanujon. Nia arja kredo, nia unika monoteismo! Kaj kio ne mortigas nin plifortigas!
  Gerda ŝprucis akvon kaj respondis:
  - Jes, ni plifortiĝis! Domaĝe, ke ni ĵus trovis kontraŭtankan minon.
  Kristina diris penseme:
  - Kaj kiel protekti la raŭpojn?
  Gerda levis siajn muskolfortajn ŝultrojn.
  - Ne scias...
  Charlotte racie rimarkis:
  - Ili estas protektataj kontraŭ konkoj kun ŝildoj, kaj kontraŭ minoj... Krom se ili estas faritaj el pli dikaj, por ne krevi!
  Gerda balancis la kapon.
  - Tiam la veturado rendimento malpliiĝos pro la pliiĝo de pezo. Tio flugigus la tankon!
  Magda konfirmis:
  - Jen ĝi! Por ke la tanko ŝvebu en la aero kaj ne falu! Kaj evoluintaj rapidecoj de kvincent mejloj hore!
  Charlotte, plaŭdante, raportis la informon:
  - Mi aŭdis, ke nia ŝiparo havas specialajn ŝipojn, kiuj flugas iomete sen tuŝi la akvon! Kaj ili disvolvas la rapidecon de ŝraŭbobatalanto, kaj povas porti trupojn, kaj ankaŭ akiri regadon sur la maro! Tia aviado surmare faros nin nevenkeblaj!
  Gerda korektis sian kunulon:
  - Kaj ni jam estas nevenkeblaj! Ĉi tio igos nin - super nevenkeblaj!
  Charlotte turnis sin sur la dorso, piedbatis siajn nudajn, ĉizitajn krurojn en la aero kaj kuĝis:
  - Kiam ni estas kunigitaj, ni estas nevenkeblaj! Ni estas arjaj knabinoj, murdintoj en niaj koroj!
  Kaj la belulino plonĝis pli profunde en la akvon. Iom pli profundiĝis. Ŝi vangofrapis siajn amikojn sur la nudaj kalkanoj kaj eliris. Ŝi lanĉis akvofontanon, kverante:
  - Kia bona printempo en la tropikoj! Akvo estas kiel vaporita lakto!
  Gerda kantis ŝerce:
  - Afriko estas terura jes, jes, jes.... Afriko estas danĝera jes, jes, jes! Ne iru knabinojn al Afriko promeni!
  La belulinoj ridis. La sketejo jam estis ŝanĝita - riparteamoj estas plej bone. Kaj la knabinoj el ĉie saltis en la tankon. La silueto de la E-50 estas sufiĉe malalta kaj la aŭto mem ne tro videblas. La inaj militistoj ŝaltis la gasturbinmotoron kaj ekrapidis en kelkaj sekundoj.
  Charlotte, sperta petrolŝipo, rimarkis:
  - Tamen, gasturbina motoro estas multe pli bona ol dizela. Ĝi estas kaj pli kompakta kaj pli rapide akcelas la tankon. Nia aŭto havas mirindan manovreblon!
  Gerda ŝerce kantis:
  - Li estis senzorga kaj naiva, la knabinoj havis nudan junan aspekton... Ĉio ĉirkaŭe ŝajnis mirinda - antaŭ tricent jaroj!
  Kristina entuziasme rimarkis:
  - Ne! Nia komandanto batas kun humursento... Kvankam ja ŝajnas, ke jarcentoj pasis ekde la komenco de la milito... - La knabino pasis la manon sur sian altan elastan bruston kaj daŭrigis. - Samtempe, foje vi kaptas vin senti, ke ĝi estis hieraŭ! Ho, finfine, la vivo de homoj estas mallongaj kaj iel pasas nerimarkite!
  Gerda feroce rimarkis:
  Sed ni ne estas maljunaj, ĉu? Ni estas plenaj de forto kaj energio! Kaj nia vojo de venko al
  Venko!
  Magda vicigis la maŝinpafilturon, disfaligis la usonan ĉelon kaj kukis:
  - Jes, mi kredas je nia venko... Precipe nun, kiam ni havas ĉiujn atutojn. Sed ni ne metu la ĉaron antaŭ la ĉevalon!
  Gerda rememoris kun suspiro:
  - Albert... Mi sopiras ĉi tiun knabon... Estas strange enamiĝi al bubaĉo, eĉ alta, je la konstruo de Apolono!
  Charlotte logike rimarkis:
  Ankaŭ mi ŝatis Albert. Ĝi havas ian specialan belecon. Kaj ĝenerale, adoleskantoj, kiam iliaj fizionomioj ankoraŭ ne kovriĝis per barbo, kaj iliaj vizaĝaj trajtoj ne kompletigis sian formadon, distingiĝas per sia speciala ĉarmo. Kaj plej grave, ili ankoraŭ ne estas tiel komercaj, ili amas vin, ne vian monon!
  Christina racie rimarkis:
  - Ni ĉiuj kvar estas tiel belaj, ke viroj antaŭ ĉio amas niajn korpojn. Kaj kiom ni havas - jen nia enspezo!
  Gerda logike diris:
  - Esti virino estas pli facila! Voku la hundon, kaj li saltos en la liton. Almenaŭ dum vi estas juna. Vi neniam estos sen viro. Estas facile altiri ilin. Sed viro, por enlitigi virinon, devus provi ....
  Charlotte respondis sarkasme:
  - Ja ne vi... Ni ne estas tro elektemaj!
  Gerda nee skuis sian belan kapon.
  - Ne certe tiamaniere! Mi amas junajn, belajn, kurbajn virojn. Kaj mi enlitiĝas kun neniu. Kiel regulo, mi elektas atletike konstruitan. Iuj kun ventro, eĉ generalo ne allogas min. Kaj ni povas elekti!
  Charlotte ridis kaj rimarkis:
  - Jen prostituitino sur la panelo, vi ne devas elekti. Kaj potventre servos, kaj kalva, kaj maljuna... Ĉi tio kompreneble estas minuso de ŝia profesio!
  Gerda serioze respondis:
  - Vi povas iri al soldatbordelo... Tiam ĉiuj viaj klientoj estos junaj kaj sveltaj. Kaj vario kaj pli-malpli alloga... Ekzemple, mi neniam rifuzas belan viron!
  Christina ridis kaj kukegis:
  - Jes... Vario ŝaltas! Sekso postulas malsamajn pladojn kaj spicojn. Ni estas junaj virinoj kaj ni amas la junajn ... Ni volas sportajn partnerojn kun muskolaj korpoj. Kaj iu devas trakti ne tiel belajn virojn. Vi povas nur simpatii kun ĉi tiuj virinoj!
  Charlotte kantis kun angoro:
  - La beleco faras viron en sklavon... Kaj post la morto, kredu, ke mi ne trovos pacon, mi donos mian animon al la diablo por nokto kun vi!
  Magda pafis al la memvetura pafilo American Witch kaj pepis:
  - Estas peko, kia sekso estas nia ekster geedzeco... Pli bone lasi voluptajn pensojn!
  Charlotte respondis kolere:
  - Kaj vi ĝemis pro orgasmoj ne pli malbonaj ol ni ... Vi do ne bredu hipokritan flegistinon.
  La germanoj ludas kontraŭ Usono. Feliĉe, iliaj manoj en la milito kun Sovetunio estas malligitaj kaj neniu malhelpas antaŭeniri kaj venki. Kaj ili havas multajn grandajn heroojn.
  Tia granda estis la Tria Reich.
  La militmaŝino de la Germana Armeo antaŭeniris tra Meksiko. Furiozaj bataloj, multe da sango kaj rompita metalo. La eksterlandaj trupoj de la Tria Regno ankaŭ suferspertis multajn perdojn. La nazioj provis protekti la arjojn kiel eble plej multe. Afrikanoj, araboj, indianoj, ĉinoj estis ĵetitaj en batalon. La japanoj ankaŭ uzis pli koloran armeon. Ĉi tio iom malrapidigis la ritmon de progreso. La germanoj mem sidis en pezaj tankoj. La Fuhrer ordonis ke ĉiuj tankoj pli malpezaj ol kvindek tunoj estu elproduktitaj kaj ŝanĝitaj al la plej nova E-50-modelo. Kaj ankaŭ uzi ekskluzive pezajn kirasajn veturilojn en bataloj kun la usonanoj.
  Tio iom bremsis la antaŭeniĝon de la germanoj en Meksiko. Fritz deplojis la plej malfruan tankon, pafis kaj uzis reagaviadilojn kun plifortigita kiraso. La usonanoj retroiris. Marto estis okupata.
  Piloto kaj superas Friedrich gajnis poentojn. La knabo batalis pri la lasta modifo de la ME-262 "X" kaj tre memfide plibonigis siajn poentarojn. Samtempe, batante kaj aerajn kaj terajn celojn. Helga kuregis apud li dekstre. Ankaŭ esperplena militisto. Friedrich jam fariĝis vera legendo, kiel fantazia superhomo.
  Kaj nun la knabo pafas eksplodon de kvin aerpafiloj. Tuj, kvindek usonaj aviadiloj eksplodas. Ili estas portitaj de unu aerkuglo. La resto de la aŭtoj estis frostigitaj en stuporo. Ili neniam vidis ion similan. Kaj Friedrich denove pafas. Kaj kvindek pliaj amerikaj vulturoj estas eksplodigitaj. Ĉi tio estas vere miraklo. Helga pafas, malflugas kvar aviadilojn kaj flustras al la asknabo:
  - Vi estas superhomo de la plej alta nivelo!
  Usonaj aviadiloj provas forkuri, sed la tria turno lekas ankoraŭ duoncenton. La precizeco de Friedrich estas nekredebla. Li estas vere kaj superviro kaj infano. Kaj cent kvindek usonaj aviadiloj estas detruitaj. Helga sukcesis malkonstrui kvin aŭtojn, la reston de la germanaj batalantoj eĉ malpli.
  La knabo diras:
  - Koko bekas grenon post greno, kaj plipeziĝas ol porko englutante grandajn pecojn.
  Kaj nun Friedrich prenis surterajn celojn. Gertrudo, premante la nudajn piedojn sur la pedalojn, apenaŭ tenas la knabon. Friedrich pafas sur tankkolono. Unu eksplodo de vertikala plonĝo detruas: dek sep Sherman-tankoj, ok Grandoj, kvar Pershings, naŭ Witch memveturaj pafiloj, tri Big Toms, kaj dek ok transportiloj. Ĉiuj ĉi tiuj aŭtoj estas trafitaj kaj bruligitaj. Ene de ili, batalkompleto komencas ŝiri. Kaj sekvas la detruo de la tuta kolono, laŭvorte en kelkaj sekundoj.
  Helga, ĉi tiu bela blondulino batas kun nudaj piedoj, ekkrias:
  - Friedrich estas la plej mojosa aso ĉe ni, estas nur ke la plej alta klaso okazas!
  La knabo montras ŝian nazon kaj ridas... Turnas sian ME-262 kaj denove serĉas predon. Li evoluigis intuicion. Ĉi tie ekbrilis sep "Mustangoj" en la nuboj. Kaj tiam ili estis pafitaj. Tiam la knabo atakis la kolonojn. Li komencis venĝi kontraŭ ĉiuj, frakasi kaj motorciklojn kaj transportiloj. Kaj neniu kontraŭas! Usonanoj estas nur ekstermitaj.
  Io sukcesas kapti kaj Helga.
  La knabino batalas en unu bikino. Ĉi tiu estas ŝia kredo, kiel multaj inaj pilotoj faras. Kaj kial oni rimarkas, ke por virinoj, kiam morto ne venas al ili kun minimuma vesto. Iel pli bonŝancaj kaj nevundeblaj knabinoj, kiuj batalas nudpiede. Kaj ĉi tiu fenomeno igas la inajn pilotojn senvestigi kiel eble plej multe.
  Kaj en la varmego, nuda estas pli agrabla. Estas la fino de marto, kaj estas tre varme super Meksiko, kaj en la aviadilo mem, la motoro ankaŭ aldonas varmon.
  Helga admiras la vicojn de la knabo. Ĉi tie li detruas kun unu voko, dudek kvar pliajn Shermans, de kiuj ses estas ŝirmitaj.
  La knabo aspektas kiel la plej ordinara infano de dek tri aŭ dek kvar jaroj, sed li havas tian fenomenan precizecon kaj forton. Kaj virinoj algluiĝas al la blonda knabo kiel kudriloj al magneto. Krome, Friedrich jam estas kolonelo-generalo de aviado.
  Kaj li ricevis multajn premiojn. Inkluzive de tiaj ordoj kiel la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun platenaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Ankaŭ la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun platenaj kverkfoliaj glavoj kaj nigraj diamantoj. Stelo de la Kavalira Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Dek ordinaraj Kavaliraj Krucoj de la Fera Kruco kun glavoj kaj diamantoj. Same kiel la Grandkruco de la Fera Kruco. Luftwaffe Cup en oro kaj diamantoj. Diamond Star Tank Destroyer, Diamond Star Artillery Destroyer, kaj pli.
  Tuj kiam Frederiko ne estis premiita. Lia raporto pri detruitaj aviadiloj proksimiĝas al dek mil. Atinginte dekmil, oni jam preparis novan premion: la Stelo de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco, kun platenaj folioj, glavoj kaj diamantoj. Same kiel la platena Luftwaffe Cup metita en diamantoj.
  Ĝuste nun Friedrich detruas alian kolonon de tankoj. Tiam, kun senzorga movo de nuda, knabeca piedo, li malflugigas dek naŭ amerikajn aviadilojn, inkluzive de du B-29. Jes, li vere estas nekredeble mojosa knabo.
  Friedrich eldiras nediskuteblan frazon:
  - Kapablaj knaboj faras pli da malkovroj ol brilaj maljunuloj!
  Kaj fakte, la adoleskanto estas la plej bonega militisto en la mondo! Kaj li ekbatalis, kiam li ankoraŭ ne estis dekunujara! Sed la tempo pasas kaj la knabo kreskas. Li estas la plej granda fenomeno. Kaj estas io en li, precipe je la gena nivelo, kvankam li estas de tute normala alteco por sia aĝo, nur tre muskola.
  Ĉi tie li faras alian eksplodon... Li malflugigas ok Airacobras kaj ses P-51. Bonege knabo, diru nenion. Tiam batas senkonscie plurajn bateriojn, detruante pli ol sepdek pafilojn. Nu, estas tempo reiri, replenigi la fuelon en la tankoj kaj la batalkompleton!
  Helga ankaŭ batis senkonscie du kanonojn kaj ŝajnas kontenta. Friedrich revenas kun kolosa akiro. Tia feliĉa knabo. Tamen, li rimarkeble plibonigus siajn kontojn. Preskaŭ tuj, la juna aso translokiĝas al alia ĉasaviadilo, sen atendi ke lia aŭto estos benzinumita. Kaj Gertrudo jam flugas kun li. Ankaŭ belega blondulo en bikino.
  Friedrich mansvingas al ŝi kaj levas sian altrapidan aŭton. Ĉi tiu ME-262 kapablas akceli ĝis 1200 kilometroj hore.
  Freneza rapideco kaj samtempe forta manovro estas karakterizaĵo de ĉi tiuj maŝinoj. Friedrich pafas de malproksime al la Mustangoj - faligas ok pecojn kaj aldonas rapidecon.
  Gertrude ridas:
  Nu, vi estas kavaliro! Mi estas por vi!
  Friedrich ridas kaj eligas la langon kaj blekis:
  - Kaj sinjoro superstelulo! Kaj la montoj obeas min!
  Kaj denove pafas, faligas dekon da aŭtoj. Kaj ŝi denove ridas... Gertrudo rimarkas kun rido:
  - Vi, io, kion eĉ rusoj timas!
  Friedrich palpebrumis al la knabino, kvankam ŝi apenaŭ vidas lin klare:
  - Mi pensas, ke la plej mojosas estas la usonanoj!
  Gertrude hurlas responde:
  - Vi estas maĉisto! Vi estas maĉisto!
  La knabo ridis kaj pepis:
  - Mi estas supermaĉo!
  Gertrudo siblis kun tuŝo de arĝentaj sonoriloj en sia voĉo:
  - Heroo, vi estas la superheroo de ĉiuj bildstrioj kaj ĉiuj epokoj!
  Friedrich donis la vicon. Li malflugigis proksimume tridek aviadilojn, inkluzive de kvin bombaviadiloj. Aŭtoj disiĝis en la aero kiel kantiĝintaj konfetoj. La knabo ridetis kaj diris:
  - Sed la floro de amo ne kreskas, sen gloro kaj sukceso!
  Gertrudo premis la levilon per sia nuda piedo kaj pepis:
  - Amo kun la militsinjoroj, mi estis kaptita en la reto! Milito imagu stultaĵojn ne estu amo en la mondo!
  La knabino faligis aviadilon de la usona aerarmeo premante la ellasilon per siaj nudaj fingroj kaj daŭrigis.
  - Kelkfoje asistanto en ĉio, foje ĝi malbonigas lerte... Kaj la militon ni nomas sankta, kaj nomas ĝin malnobla!
  Gertrudo pepis kaj pafis alian aviadilon. Kaj la terminatora knabo estas dekkvinjara samtempe!
  Friedrich kantis kun entuziasmo:
  Ni ĵuras al la granda Fuhrer
  Honoro konservi kaj batali ĝis la fino...
  Ĉar Lia potenco estas kiel la suno,
  Ĉar la lando akrigas la glavon!
  La knabino ĵetis siajn nudajn krurojn, poste tiris la genuojn ĝis la plena brusto. Tiam ŝi kantis:
  - Mi amas sekson kaj heroojn ... La Fuhrer leviĝis - li mortigos ĉiujn!
  Friedrich refoje najlis de malproksime. Li malflugigis kvardek aviadilojn per amika salvo de aerpafiloj.
  La knabo pepis:
  - Kaj mi estas Zeŭso kaj Pozidono en unu botelo!
  Gertrudo faligis la aviadilon kompleze lasitan al ŝi de la superaso kaj kantis:
  - Kaj nun Areso kaj Marso rigardas nin kun ĝojo... Kaj ili povas vidi laŭ sia plaĉo, kio okazas ĝenerale!
  La juna superviro ekkriis dum li pafis plian dekduon da usonaj aviadiloj:
  - Mi rajdas, sed mi rajdas alimaniere, super ŝtonoj, super flakoj, super roso...
  Gertrude frapis usonan ŝtormsoldaton, uzante sian nudan, gracian piedon, siblante:
  - Jen estas la amo! Kompreneble amo!
  La knabino skuis siajn altajn, tre allogajn mamojn. Ne ĉio funkciis por la beleco, sed la atakaviadilo ekbrulis kaj komencis disfali.
  Gertrudo dolĉe pepis:
  - En miaj lernantoj - koŝmaro... Unu salto - unu bato!
  Sed denove estas aviadiloj sur la ĉielo. La helhara, bela Friedrich sendas atendovicon. Batas ekstere kelkajn dekduojn da aŭtoj kaj pepas:
  - Mia frapa bato! Ni frakasos ĉiujn malamikojn kaj disŝiros ilin!
  Gertrude malflugis la ĉasaviadilon forlasitan al ŝi kiel konsolpremion kaj pepis:
  - La kruroj estis detranĉitaj, la kadavro estis disrompita, la malnoblaj jankioj mortigis la soldaton!
  Friedrich ridis, rememoris la fortan, gracian korpon de Gertrudo, la knabino ne havis eĉ guton da graso.
  Kia plezuro karesi. La knabo grumblis:
  - Mia batalo, jen mia batalo!
  Kaj tiel la juna militisto ŝanĝis al terceloj. Tankoj moviĝas. Memvetura vergo. La knabo malfermas ventumilan fajron de malproksime kaj kantas kune:
  - Ni aspektas kiel falkoj, ŝvebas kiel agloj ... Ni ne dronas en fajro, ni ne brulas en akvo!
  Kvankam, eble, la lasta frazo devus esti kantita ĝuste male. Sed eĉ en fajro, principe, vi povas droni, kaj la akvo povas bruligi.
  Friedrich rememoris la meleagron por matenmanĝo. Ĉi tiu estas bakita en ora folio. Kaj la kruroj similas al virinoj. Ekzistas multaj inaj pilotoj en la Luftwaffe. Ili estas pli traviveblaj ol viroj kaj bone pafas. Kaj la kruroj de virinoj estas trejnitaj, fortaj, karnoplenaj. Ili volas karesi, palpi, pinĉi.
  Li Friedrich jam estas ĝenerala kolonelo. Militisto, kiu faris nekredeblan, fabelan karieron. Fenomeno kaj genetika mutaciulo. Resume, superhoma!
  Friedrich mem konsciis pri sia propra graveco. Li leviĝis en tia juna aĝo por pruvi unufoje por ĉiam, ke ne ekzistas potenco kiu ne estas submetita al la arja genio.
  Nun la knabo bruligis la tutan kolonon. Kaj flugis plu. Li estas vera aglo.
  Gertrudo frotis sian glatan, rozkoloran vangon. Ŝi imagis, ke Friedrich kisas siajn mamojn. Kaj la skarlata cico tuj malmoliĝis. Eh, ĉi tiu estas la unua militisto de la Tria Regno. Batalas kiel tuta armeo. Kaj ne malŝparas eĉ unu aerkuglon. Tio jam eĉ aspektas supernatura. Kvankam ial ĝi nur aspektas - ĝi estas supernatura!
  La knabo unue malflugigis du dekduojn da kovrobatalantoj, tiam atakis alian kolonon de tankoj kaj memveturaj pafiloj. Unu el la usonaj tankoj ne aspektis tute norma. Vi devas memori kian aŭton. Poste venis kamionoj kun jankiaj soldatoj. Nu, ili ricevos ĝin.
  Friedrich kantis:
  - Mi semas morton... Vi povas rigardi ĝin nur kun timo... Kaj morti!
  Gertrudo karesis la pedalon per sia nuda piedo. Ŝi vere volis kuri nudpiede sur la herbformiko. Kaj poste falu en la brakojn de la infanoj. Kaj esti kisata kaj karesata.
  Interese... Gertrudo estis ideologia faŝisto. Ŝi komencis batali antaŭ nur ses monatoj, kaj antaŭ tio ŝi estis en la nazia junulara organizo kaj sukcesis gajni kroman monon kiel kontrolisto en armea fabriko. Eksterlandaj laboristoj devis esti kontrolataj kaj samtempe instigataj per vipo.
  La knabino plezure batis. Ŝi precipe ŝatis bati adoleskajn knabojn sur siaj nudaj piedoj.
  Kaj nun ŝi imagis, kaj kiel agrable kaj sprite estus, friti la nudajn, rondajn kalkanojn de Friedrich. Ja la asknabo estas tre bela, kaj liaj kruroj estas ĉiam tiel puraj, nur sunbrunigitaj kiel bronzo. Sed ili ne malpuriĝas, nek sur malpuraĵo, nek sur herbo. Estas interese senti Friedrich. Ĉu superheroo krius pro doloro, aŭ ŝajnigus, ke tio estas bagatelo?
  Gertrudo ŝatis torturi la sklavajn knabojn. Ŝi ankaŭ ŝatis moki la kaptitojn. En fluglernejo, la knabinoj ne estis tro elekteblaj pri rilatoj. Sed Gertrude montriĝis tre kapabla piloto. Tute en duonjaro ŝi gajnis al si konton por la kavalira kruco de la ferkruco kun kverkfolioj, kaj ricevis la rajton flugi kun generalo Friedrich.
  La knabo estas ankoraŭ tro juna por komandi, kaj ĉi tiu estas tia pure formala generalo. Sed aliflanke, li batalas kiel dekduo sekcioj de elektitaj asoj.
  Gertrude sentis sin mallerta sur la fono de Friedrich. Eh, fritu la kalkanojn de ĉi tiu knabo! Kaj alportu la torĉon al la nudaj piedoj de bela junulo. Varmigi la pinĉilojn kaj krevi la fingrojn, komencante per la etfingro.
  Gertrudo amis amuzi sin ĵetante karbojn al la piedoj de la sklavinoj. Estas varme en la laborejo, kaj la junaj sklavoj ĉiam laboris nudpiede.
  Kaj kiel ili, bruligante sin, komike eksaltis aŭ kriegis. Ĝi estis tiel bonega. Kaj amuza...
  Kaj kun branĉeto por bati sur la krudigitaj plandoj de la sklavaj knaboj. Ŝi estas mirinda gardisto, kruela, kun sadismaj inklinoj. Ŝi ankaŭ volis torturi sian belan idolon. Krome, li lasas nenion por ŝi kiel blonda terminatoro.
  Gertrudo prenis ĝin kaj blekis:
  - Mi estas tiom laca bati vin, vi ne povas kapti moskiton en reto!
  Friedrich forigis kamionojn. Li interŝanĝis fajron al eskortaviadiloj, kaj R-51 atakaviadiloj. La lasta aŭto estas sufiĉe timinda, ĝi havas eĉ ok maŝinpafilojn, kaj raketojn. Sed kompreneble ĝi ne estas komparebla al la jeto ME-262. Aŭ eĉ XE-162, aŭ eĉ XE-262.
  La knabo pafis dum en tranco.
  Li forbalais pli ol okdek aviadilojn, lasante paron por Gertrude por divorci. La knabino amas pafi per siaj allogaj, sunbrunaj kaj muskolaj kruroj. Ili estas specialaj por ŝi - gracia formo, malpeza ĉokolado.
  Knabinoj ĝenerale estas pasio. Precipe en la armeo, kie ili havas atletan gracon kaj ĉarmon de forto. Ili estas knabinoj, kompreneble, videble plaĉaj por rigardi, kaj vi nur sentas feliĉon kiam vi tuŝas ilin per via elasta haŭto.
  Friedrich denove ŝanĝis sian fajron al la fortikigitaj usonaj defendlinioj. Ni devas rapide ĉesigi la jankiojn kaj fine meti la premon al Sovetunio. Estas klare, ke la rezistemo de rusoj estas grandordo pli alta ol tiu de usonanoj. Krome, en la kvardek-unua jaro, la plej bonaj tankoj havis konsilojn. Strange, sed Rusio sub la kontrolo de la bolŝevikoj ne degradis, kaj ne estis reĵetita en la Mezepoko.
  Prefere, la rusoj faris signifan salton antaŭen. Kaj se la germanoj ne havus tian fortan kaj perfektan organizon, apenaŭ eblus sukcesi.
  Friedrich mem estis ja produkto de naziaj genetikaj eksperimentoj. Sed la knabo ne konas la detalojn. Estas nur klare ke la departemento de Himmler, eĉ antaŭ ol la nazioj ekregis, faris sekretajn eksperimentojn implikantajn okultajn fortojn. Kaj ion, se juĝante laŭ la fenomeno de Friedrich, atingis.
  La knabo, pafante alian baterion, kantis:
  - Mi ne estas la diablo, sed por mi, sed por mi, la celo fariĝis sankta! Mi estas anĝelo, sed Satano malfermis al mi la vojon - al la surtera gloro!
  Tiam lia aviadilo turnis sin. La aerŝeloj finiĝis, kaj la fuelo devis esti replenigita. Friedrich ne timis persekutadon, ĉar lia aviadilo estis almenaŭ kvincent kilometrojn hore pli alta ol usonaj aŭtoj.
  Kaj ke la jankioj povos kontraŭstari ilin.
  Gertrude batis senkonscie kelkajn kamionojn kaj kanonon, same kiel benzinujon. La ruĝa flamo bele brulas. La knabino gajiĝis. Ŝi imagis, kiel la fajro lekis la rondan, rozkoloran kalkanon de la knabo, la odoro de bruligita viando disvastiĝis.
  Ĝi estas deloga. Eĉ la militisto mem volis manĝi. Gertrude pepis:
  - Unu, du - ni volas manĝi! Malfermu la pordojn pli larĝe, alie ni manĝos la kuiriston! - Moŝta militisto entuziasme kantis infankanton. "Ni manĝos manĝeton kiel kuiristoj, kaj ni trinkos deĵoranto, ni detruos la tutan manĝoĉambron kaj frakasos la telerojn!"
  Gertrude de ĉi tio estas tre amuza. Ĉi tie iliaj ĉasaviadiloj alteriĝis.
  Friedrich kuras de unu aviadilo al alia. Kaj Gertrudo estas anstataŭigita per Helga.
  Denove la knabo flugas en batalon. Kiel Helga kaj Gertrude estas malsamaj? Ambaŭ militistoj estas naturaj blonduloj. Ambaŭ estas atletikaj, fortaj kaj kurbaj. Sed la trajtoj de Helga ŝajnas pli mildaj kaj virinecaj. Sed ĉi tiu knabino ankaŭ ŝatas pafi per siaj piedoj.
  Friedrich kantis, sentiĝante levita:
  - Miaj knabinoj estas belaj, kial vi ŝatas nulojn? Mi estas sufiĉe produktiva, kaj multrilate ĉiopova kerubo!
  Helga kriis reen.
  - Ne, vi ne estas nulo! Vi estas senfineco!
  La knabo malflugigas dekduon kaj duonon da usonaj aviadiloj kaj grumblas:
  Tia doloro, tia doloro! Germanio kontraŭ Ameriko dek kvin nulo!
  Helga lasis la usonan Mustangon proksimiĝi, pafis, frapis kaj lekis ŝiajn lipojn, dirante:
  - Du pecojn da kolbaso mi havis sur la tablo!
  Friedrich draŝis de malproksime, levis dek unu aviadilojn kaj pepis:
  - Vi rakontis fabelojn, kiel Faust mem en la infero al Satano!
  Helga ŝajnis ofendita.
  - Kaj vi nenion lasis al mi! La knabino petole kriis. - Mi manĝis ĉion!
  Friedrich respondis rikanante:
  - Jen kio ni ĉiuj estas viroj!
  La knabino diris per ĝema tono:
  Sed vi ankoraŭ estas knabo!
  La asknabo subridis.
  - Ĝenerala Kolonelo ne povas esti knabo!
  Helga prenis ĝin kaj kantis:
  - Ho, kia viro vi estas - generalo kaj kolonelo!
  Friedrich daŭre pafis al aerceloj. Jes, tia aso povus alporti multon en la batalo por aersupereco en Anglio. Sed nun ne estas la kvardeka jaro, sed la kvardek-kvina. Kaj Britujo estas jam mirakle venkita. Kiel ĉi tio okazis?
  Nu, la leono ne povis rezisti kontraŭ la germana lupo. Kiuj fortoj vekiĝis en ĉi tiu mondo? Iom pli da sorto al la japanoj kaj germanoj ŝanĝis la kurson de la milito. Kaj la fakto, ke la Germana Armeo havis tre fortan organizon. Kaj Hitler neatendite montriĝis elstara organizanto kaj strategiisto. Kion oni povas kontraŭi al ĉi tio?
  Nun en 1945, la espero de Usono estas ĝia ekonomio kaj ĝia sufiĉe granda loĝantaro.
  Friedrich ankaŭ memoris sian boksookarieron. Kiel de infanaĝo mi lernis la malfacilan arton de postvivado. Kaj li devis kreski en la kazerno. Komence, li estis subtaksita. Sed la knabo fariĝis forta kaj, plej grave, tre saĝa boksisto. Jes, kaj studado estis facila por li - li ekkaptis ĉion laŭvorte!
  La knabo lernis plurajn lingvojn, inkluzive de la rusa. Kaj kvankam Friedrich batalis kun la Ruĝa Armeo, kaj eĉ pruvante fenomenajn kapablojn, li respektis la rusojn. Ili estis kuraĝaj kaj firmaj, lertaj batalantoj, kaj heroe eltenis torturon.
  Friedrich mem pli ol unufoje miris pri la kuraĝo de sovetiaj soldatoj. Sed li tro bone plenumis sian devon. La knabo fariĝis ia detrua maŝino. Kaj por li estas kiel ekscita ludo. Nur kelkfoje la koro ekdoloris pro neeltenebla angoro. Kaj ĉi tiu melankolio laŭvorte manĝis en certaj momentoj de la terminator knabo, sed poste retiriĝis. Friedrich mem kelkfoje ne sciis, kion li volas. Lia sango ne estas ĝuste senmanka, kaj li havis rusajn genojn en li. Ĉi tio konfuzis la knabon. Sed aliflanke, li estas la fama aso de Germanio, kaj la gajninto! Kaj ĝi povas iri tre malproksimen!
  Kaj jam iris al la stelitaj altecoj.
  Nun Friedrich denove malfermas fajron. Malflugigas tridek kvin aviadilojn, kaj diras kun entuziasmo:
  - Mi ŝatas plaŭdi en la varma maro, sidi sur la barilo kiel knabo! Kvankam eĉ ne rublo estas en mia poŝo, mia netaksebla juneco!
  Helga respondis kun entuziasmo:
  - Sed samtempe via sperto estas unika!
  La knabino finis la aviadilon de la usona aerarmeo kompleze provizis al ŝi, kaj pepis:
  - Jen batalo... Baldaŭ estos cent nulo!
  Friedrich respondis kun brila rideto:
  Jes, ĉi tio estas vera batalo. Kaj baldaŭ estos mil - nulo!
  Helga turnis siajn nudajn krurojn. Ŝi volis fariĝi delfeno, aŭ orcino. La militisto grumblis:
  - Mi estas por tordaĵo kaj novaj ŝancoj! Kaj mi volas fariĝi diino!
  Friedrich, faligante kvar aviadilojn de granda distanco, kaj aldoninte rapidecon, demandis:
  - Kial diino? Eble eĉ reĝino?
  Helga ridis kaj serioze respondis:
  "La diino povas fari kion ajn ŝi volas, kaj estas multaj limigoj al reĝinoj. Ekzemple, nudpiede kaj en bikino, vi ne povas flugi en aviadilo!
  Friedrich memoris:
  La princo ankaŭ volis kuri nudpiede. Sed la brita vintro estas malvarma. Kaj kiel li ne kaptis gorĝdoloron!
  Helga respondis ridetante.
  - Sed la reĝoj ne malsanas... Kaj vi ankaŭ aspektas kiel knabreĝo!
  Friedrich diris entuziasme:
  - Mi estas la reĝo en la unua loko de la ĉielo, kaj ne nur Britujo!
  Helga kantis:
  - Nia reĝo estas la elektita de la ĉielo, nia reĝo leviĝis el la cindro! Nia reĝo estas la sendito de la sorto, nia reĝo estas nur vi!
  Friedrich minacis la knabinon per sia fingro kaj respondis per la radio:
  - Vi povas vere freneziĝi kun vi!
  Helga volis diri ion kaŭstikan, sed tio ne venis en la kapon al ŝi. Ĝenerale, Friedrich estas tre amuza kaj klera knabo. Denaska militisto kaj samtempe kun granda erudicio. Vi nur miras kiom ĉi tio
  La bela adoleskanto scias. Kaj ĝi neniam ĉesas miri.
  Kaj la knabo denove skribaĉis sur flugantaj objektoj. Li faligis dek ok aviadilojn, kaj kriis:
  - Ku-ka-re-ku! Mi spronos vin ĉiujn jankiojn!
  Helga pledis:
  - Lasu min pri la imperiestro de asoj!
  Frederiko afable diris:
  - Prenu ĝin! Ĝi estas via!
  Helga el tri eksplodoj, tre nervoza, malflugis du aviadilojn. Kaj lekis ŝiajn plenajn lipojn. Ŝi neniam estis trafita. La pafiloj de la germanoj estis pli progresintaj, kapablaj je trafi je granda distanco. Kaj eĉ trafis terajn celojn.
  Friedrich aprobis la progreson de la knabino:
  - De tia distanco vi trafas tre precize. Sed vi scias, por savi aerkonkojn, estas pli bone lasi la malamikon alproksimiĝi.
  Helga respondis kun ĝeno:
  - Sed vi povas fari ĝin!
  La knabo diris serioze:
  - Sed estas fenomeno... Kaj vi estas nur bela knabino!
  Helga kolere ekkriis:
  - Ne! Mi estas akra!
  Friedrich konsentis kun ŝi:
  - Por homo taŭga!
  La knabino ridis kaj demandis:
  - Ĉu vi ne estas homo?
  La knabo pafis, pafis kvin usonajn aviadilojn kaj serioze respondis:
  - Ne, ne viro!
  Helga aspektis surprizita.
  - Kaj kiu vi estas?
  Friedrich serioze respondis:
  - Mi estas superhoma!
  La blonda knabino rapide konsentis:
  Vi eĉ ne devas demandi pri ĝi! Ĉiu gesto, kiun vi faras, parolas pri ĝi!
  La knabo respondis kun suspiro:
  - Esti unika signifas trudi al vi grandegan ŝarĝon!
  Helga respondis:
  - Sed mi ŝatus esti unika! Fariĝu la unua beleco de la mondo!
  Friedrich tute sincere deklaris:
  - Kaj vi estas tiel ĉarma!
  La knabino kokete diris:
  - Kiel fartas mia nazo?
  La knabo honeste respondis:
  - Bela nazo. Ne granda, ne malgranda, ĝuste ĝuste, iomete renversita kaj gracia!
  Helga levis la nudajn piedojn al la vizaĝo kaj demandis:
  - Kaj kiel mi fartas?
  Friedrich diris kun rideto:
  - Ĉarmo! Ĉokolada blonda! Mi amas vin!
  Helga diris dubeme:
  - Kaj Gertrudo?
  La knabo eksaltis:
  - Kio estas Gertrudo?
  Helga irkaze rimarkis:
  - Ĉu ŝi hazarde estas pli bela ol mi?
  Friedrich diris diplomatie:
  - Vi estas ambaŭ belaj kaj ambaŭ indaj!
  Helga logike respondis:
  Sed neniuj du vizaĝoj estas ekzakte samaj!
  Friedrich pafis, pafis pliajn tridek aviadilojn kaj kantis:
  - Ĉio neebla estas ebla en nia mondo... Tiaj mirakloj foje brilas en la etero!
  Helga iom trankviliĝis kaj pepis:
  - Eble en nia mondo. Sed mi nur volas la plej bonan!
  Friedrich entuziasme diris:
  - Estu tiel!
  Kaj ŝanĝis al teraj celoj. Vi devas subpremi la artilerion, kaj la juna aso faros ĝin. Kaj li pafas ege precize. Aŭ eble eĉ senfine preciza.
  Helga, rigardante tion, ekkrias:
  - Nu, vi kaj Superman estas vera maĉisto!
  Friedrich opiniis taŭga korekti la knabinon:
  - Macho estas plej verŝajne la enkorpiĝo de besta forto ... Sed mi estas karakterizita de vigla kaj prudenta menso!
  Helga subite demandis:
  - Ĉu vi parolis kun la rusoj?
  Friedrich tuj respondis:
  - Certe!
  Helga demandis kun intereso:
  - Kaj kio ili estas?
  La knabo donis turnon, detruante pli ol kvindek pafilojn. Kaj tiam li respondis:
  - Kiel diri... Sufiĉe inteligenta. Multrilate ili similas al ni germanoj. Kaj preskaŭ ĉiuj iliaj infanoj scias skribi kaj legi, ili scias historion.
  Helga ridis kaj klarigis:
  - Do ili ne povas esti nomataj subhomaj?
  Friedrich emfaze deklaris:
  - Ne! Kaj ekstere, rusoj ne tiom timigas. Multaj el iliaj virinoj estas helharaj, same kiel iliaj infanoj. Kaj ili povas konduti kulture. Krome, rusoj estas harditaj kaj bone konas sian literaturon kaj historion.
  Helga memoris:
  - Rusaj pilotoj servas en la najbara aerregimento.
  La milito daŭras, kaj la Fritz premas ringon ĉirkaŭ Ameriko.
  Furioza batalo disvolviĝis por la ĉefurbo de Meksiko - Meksikurbo. Kvin sovetiaj knabinoj, kiel ĉiam, supre. Kaj ili batalas kun nepriskribebla heroeco.
  Alenka pafas de mitraleto kaj kantas:
  - Venu, kantu al ni kanton, gajan venton, gajan venton...
  La eksterlandaj batalantoj falĉitaj de ĝi falas, kaj ĝi sonas kuraĝa kaj gaja.
  Bela knabino Alena. Tiun nokton ŝi amoris kun alta, nigra usonano. Kaj sentis multe da plezuro. Ĝenerale, afrik-usonanoj estas sufiĉe amuzaj. Ili amas rakonti ŝercojn pri siaj prezidantoj. Precipe, Alena ridis bonege pri la anekdoto pri Coolidge.
  Ili promenas la usonan prezidanton kun sia edzino en birdbienon. Ili alproksimiĝas al la ĉambro kun la kokoj. Kaj la edzino de la prezidanto demandas:
  - Kaj kiomfoje koko servas inojn.
  La domzorgisto respondas:
  - Naŭ fojojn, aŭ eĉ dek kvar!
  Sinjorino Coolidge turnas sin al sia edzo kaj diras:
  - Rigardu kiel... Sed tion vi ne povas!
  La ofendita prezidanto demandas al la prizorganto:
  - Kaj li tiel kun unu ino aŭ malsama?
  Li volonte respondas:
  - Kompreneble kun diversaj!
  La prezidanto ĝoje diras:
  - Nu, kun diversaj, kaj ankaŭ mi povas!
  Aljonka longe ridis pri tia anekdoto, kaj tiam la temperamenta blondulino aprezis ĝin en la lito. Granda vira perfekteco donas multe da plezuro al la knabineto-maĵoro. Post tio, vi sentas vin vigla kaj forta.
  Vi ĵetas grenadon per viaj nudaj piedoj. Kaj vi vidas, kiel la korpoj de la nazioj disiĝas. Kaj la piedfingroj de Alenka estas tiel graciaj, ĉizitaj. Ne mirinde, ke la viro kaj la knaboj tiom ŝatas rigardi ŝiajn malsuprajn membrojn.
  Alenka pepas:
  - La muziko estas supren! Muziko, muziko, muziko... Nun malĝojo, poste dispremanta veneno! Muziko fluas, muziko, muziko, de kiu la animo heliĝas!
  Kaj denove la knabino ĵetas grenadon per la piedo. Li faras ĝin kaj lerte kaj gracie.
  Sed Maria pafas de maŝinpafilo. La knabino ankaŭ estas tre bela kaj renkontis lokajn ulojn. Sed Maria ne estas el tiuj, kiuj rapidas por enlitiĝi. Vi povas simple babili kaj paroli.
  Aŭ spektu filmon... Maria vidis la bildon unuafoje: "Foriris kun la vento", kaj eĉ en koloro. La filmo daŭris tri horojn kaj estis tre impona. Tamen, la usonanoj scias kiel pafi.
  La knabino rimarkis sian novan amikon John Fraser.
  - Vi ankaŭ havas fortajn filmojn!
  Johano ridetis kontente.
  - Kio surprizas vin?
  Maria honeste respondis, frapante la nudajn plandojn sur la sablon:
  - Efektive, jes... mi pensis, ke la kapitalistoj ne kapablas fari tiajn filmojn.
  Johano palpebrumis al la knabino kaj respondis:
  - Kaj mi pensis, ke ĉiuj viaj filmoj estas propagandaj!
  Maria konfirmis tion ridetante:
  Jes, propagando! Sed propagando de la vero!
  Johano respondis ridetante:
  - Kio estas la vero?
  Maria respondis kun patoso:
  - La fakto, ke en la lando de la sovetianoj la plej bona vivo por la homoj!
  John, ĉi tiu helruĝa ulo rimarkis:
  - Ĉi tio estas la plej bona vivo por la homoj en Ameriko. Kaj vi estas duone kaptita de la Germana Armeo!
  Maria post tiuj ĉi vortoj sentis koleron en si mem. Kaj ŝi provis iom mallerte respondi:
  - Ne duono, sed malpli!
  Johano respondis logike:
  - Se ili detranĉis ne la tutan kruron, sed duonon, tiam ĉi tio estas malĝojo. Kaj vi efektive kapitulacis, kaj pagas la Trian Regnon - hontigan tributon!
  Maria korektis:
  - Ne tributo, sed kompenso...
  Johano racie rimarkis:
  - Kio estas sur la frunto, kio estas sur la frunto!
  Maria kolere rimarkis:
  - Kaj vi perdas la militon al la Wehrmacht!
  Johano ne estis tro memfida.
  - Sed dum ni batalas ne sur nia teritorio!
  Maria montris sian langon ....
  Poste ni transiris al alia temo. La usonano demandis:
  - Ĉu vi ŝatas la Sherman-tankon?
  Maria honeste respondis:
  - Ne bona. Li estas multe tro alta. Jes, la pafilo estas malforta.
  Johano konsentis kun ĉi tio:
  - Eble, ni havas pli perfektan "Pershing". Ni fiksas certajn esperojn sur la nova tanko!
  Maria svingis ĝin for.
  - Nia IS-2 verŝajne estas pli bona. Kaj la germana E-50 ĝenerale superas ĉi tiun usonan dezajnon. Mi pensas, ke vi povas elpensi ion pli bonan.
  Johano ofendiĝis:
  - Nia inĝenierado estas forta. Vi rusoj havas nenion similan al la B-29.
  Maria memfide respondis:
  - Ankoraŭ ne, sed baldaŭ! Ĝenerale, nia teknologio fariĝos la plej potenca en la mondo. Kaj estas nur demando de tempo!
  Johano estis skeptika:
  - Sovetunio tro perdis. Vi ne havas la forton por revivigi pezan industrion. Aŭ disvolvi teknologion. Do la restaro de la germanoj ne povas esti venkita!
  Maria ne konsentis pri tio:
  - La homoj sub la gvidado de la partio traktos tion. Mi certas! Kaj ni ankoraŭ venkos!
  Johano trankvile diris:
  - Feliĉa estas tiu, kiu kredas!
  Maria memfide deklaris:
  - Kredo devas baziĝi sur raciaj argumentoj!
  Johano demandis kun evidenta surprizo:
  - Ĉu vi ne kredas je Dio?
  Maria levis la ŝultrojn.
  - Pli frue en mia infanaĝo mi ne kredis kaj estis pioniro. Kaj nun... mi mem ne konas!
  Johano respondis ĉi tion, rastante la sablon per sia boto:
  - Kaj mi kredis je infanaĝo, sed nun mi ne kredas.
  Kaj la junulo ĉirkaŭrigardis. Ili parolis en la fosŝirmejo. Estis varme kaj la lumo estis malforta. Efektive, la humoro de la usonano ne estas grava. La germanoj progresas kaj venkas. Ŝajne, ili baldaŭ venos al la teritorio de Usono. La tankoj de la Tria Reich estas klare pli fortaj ol la usonaj. Kaj kompreneble ĉi tio estas granda problemo. Kaj germanaj maŝinpafiloj estas pli bonaj. Nur multaj eksterlandanoj en la Germana Armeo. Ilia batalefikeco estos pli malalta ol la germana.
  Sed ili estas superfortaj en nombroj. Kion kontraŭi Germanion?
  Ĉu ĝi ne funkcios, ĉu vi devos batali sur via propra tero?
  Johano demandis al Maria:
  - Kial vi venis al ni? Ĉu vi tedas de la milito?
  La knabino sincere respondis:
  - Kaj mi! Kaj mia popolo estas laca de milito! Kaj tial mi volas, ke la nazioj ne plu venu al ni!
  Johano ne estis tro memfida.
  - Ni haltigos ilin! Almenaŭ ili devus ĉesi! Nia Ameriko estas forta, kaj ni ne povas esti genuigitaj!
  Maria ŝatis Johanon. Sed male al ŝiaj amikoj, ŝi ne hastis amori tuj kiam ŝi renkontis viron. El tiuj, Alla estas eble la plej temperamenta kaj senpacienca de konstanteco. Ŝi prenis plurajn amantojn. Ŝi havas tian varmegan personecon.
  Kompreneble tia komsomola membro ne ĉesis esti, sed kiam estas milito, estas tre malfacile reteni volupton. Estas tre risko en bataloj por hormonoj.
  Tamen Alla bone batalas. Kaj ankaŭ li ŝatas pafi per siaj piedoj.
  Maria estas pli modesta. Ŝi timas pri Johano - li subite mortos.
  Potencaj, reaktivaj germanaj atakaviadiloj kaŭzas gravan damaĝon al la defendantaj trupoj.
  Meksikurbo estas granda, monta urbo kaj vi povas defendi ĉi tie. La germanoj ankaŭ komprenas tion, kaj eksponante la ĉefurbon al bombado kaj senŝeligado, ili provas preteriri ĝin.
  Anyuta estas bela blondulino, ŝi faris bonan agon. Nutru la lokajn infanojn. Ili ankaŭ estas malsamaj. Plejparte nigrakapaj, sed estas ankaŭ justaj. Ili ĉirkaŭkuras en ĉifonoj, nudpiede. Se ili surmetas ŝuojn, tiam nur kiam ili iras al lernejo. Magra sed amuza.
  Anyuta, rigardante ilin, pensis, ke finfine infanaĝo estas feliĉa tempo, inkluzive de ŝia percepto de la mondo. Kiam vi opinias vin senmorta, kaj la maro estas ĝisgenue. Eĉ infanoj batalas en speciala maniero. Ili vangofrapis unu la alian kaj, ridetante, disiĝis. Ne kiel plenkreskuloj, kiuj tenas rankoron dum longa tempo. Ne, infanaĝo estas malsama. Kaj eĉ la suno brilas pli hele kaj la aero estas pli mola.
  Anyuta ŝatis someron. Ĉi tie preskaŭ ĉiam estas sune kaj varme. Eh Meksiko... Kaj kio vin atendos sub la nazia okupado? Ĉu ili devigos la infanojn marŝi en formacio kaj kanti faŝismajn himnojn?
  Vere, en Sovetunio, infanoj, antaŭ ĉio, pioniroj marŝas en formado kaj kantas kantojn.
  Ĝi tute ne estas la plej malbona afero. Sed ĉu la faŝismaj fiuloj ne ekstermos infanojn en la tendaroj?
  La nazioj ne malestimis torturon kaj ne faris pagojn por aĝo. Unu dekunujara knabo estis bruligita per blovo, varmaj ungoj estis enŝovataj en liajn piedojn, kaj liaj fingroj kaj piedfingroj estis rompitaj. La knabinoj estis pendigitaj de la plafono per siaj haroj, iliaj kalkanoj estis bruligitaj per fajro. Kio simple ne levis la monstroj. Anyuta reprezentis la tutan mondon sub la kontrolo de la nazioj. Kaj ŝi ektimis.
  Sed nuntempe, la vere barbara maŝino de la Tria Reich antaŭeniras kaj kaptas pli kaj pli novajn terojn. Kaj ne ĉesu, kaj ne ŝanĝu krurojn... Niaj vizaĝoj brilas, botoj brilas!
  Precipe danĝera estas la nova E-50-tanko, kiu ne estas prenita de usonaj pafiloj, eĉ proksime.
  Anyuta eble puŝas minon tra la drato. Ŝi estas helpita fare de loka knabo, Alberto. Tia blonda en pantaloneto, tre bela kaj facilmova. Li similas sian iaman dorlotbeston Seryozhka. Ankaŭ li estis tiel lerta. Vere, Alberto estas iomete pli malhela en haŭto, kaj havas pli longajn, sed trenhelajn hararon. Kaj kiam li ridetas, la vizaĝo fariĝas tiel bela.
  Ĝuste nun, mino estas fiksita sur la radoj de la germana E-50. La raŭpo krevas de la eksplodo. La germano estas vundita. Anyuta pepas:
  - Ni tordos la manojn de la nazioj!
  La knabino kliniĝas malantaŭen kaj forrampas. La germano komencas retiriĝi. Ankoraŭ skrapis lin.
  Anyuta memoras kiel ŝi alvenis sub okupo. La komenco de la milito estis ricevita kun granda alarmo. Kvankam multaj, precipe la junaj, kalkulis je rapida venko kaj la liberigo de Eŭropo. La knabino Anyuta, tiam ankoraŭ adoleskanto, estis submetita al evakuado kune kun aliaj uloj.
  Sed Anna estis perdita. Pli precize, la knabino iris tro longe kaj malfruis al la kamiono. Kaj atendis la alvenon de la nazioj. Tiam la bela komsomolano spertis timon. Kaj marŝis orienten. La ŝuoj estis novaj. La knabino frotis la piedojn kaj devis demeti siajn ŝuojn. Nudpiede iris. La haŭto sur la plando estas ankoraŭ mola, ne malglata. Komence ĝi nur iomete formis. Tiam ĝi komencis baki, kaj fine la piedoj stumblis kaj ekflamis.
  Anyuta neniam pensis, ke promenado nudpiede povus fariĝi tia turmento. Eĉ doloris promeni sur la herbo, kaj interne la knabino laŭvorte eksplodis.
  Iel ŝi rampis al la vilaĝa kabano, ŝiaj kruroj estis sangigitaj. La bonkora gastigantino lavis la membrojn de adoleska komsomolano. La doloro iomete trankviliĝis. Sed nun Anyuta marŝis tre malfacile. Kiam la kruroj resaniĝis, ŝi ekvojaĝis en bastaj ŝuoj. Sed samtempe mi provis marŝi senŝuoj dum kelka tempo por alkutimigi la plandojn.
  La piedoj de la juna knabino rapide malmoliĝis, kaj baldaŭ ŝi fariĝis, ne timanta branĉetojn aŭ tuberojn en la arbaro.
  Sed la vojo al la frontlinio montriĝis longa. La kruroj de la knabino fariĝis tiel malglataj, ke la kalkanoj komencis juki kaj kraki. Kaj ankaŭ doloras. Kaj jes, ĝi estis malsata. Bovidoj doloris, genuoj doloris pro la ŝarĝo.
  Ne la plej agrablaj memoroj. Sed ĝenerale, kio povas esti agrabla en milito? Ve, ial de la unuaj tagoj la Ruĝa Armeo retiriĝis. Kaj eĉ multaj soldatoj fuĝis. Kaj ĉi tiu procezo ne povus esti ĉesigita.
  Ĝis nun, nur proksime de Moskvo, la Germana Armeo fariĝis polvo.
  Tiam Anyuta verkis poemojn:
  Post kiam la Germana Armeo estis dispremita al polvo,
  Napoleono venkis nevenkeblan ...
  La malamiko ne povas treti la rusan flagon,
  Kiam la popolo kaj la partio estas unuigitaj!
  Estas pli amuze iri kun kanto, eĉ kiam viaj kruroj defalas. Interalie adoleskulino pasis leterojn al la metroo. Pri kio mi estis tre fiera.
  Kaj nun Anyuta pafas al la ĉinoj, kaj ĝi certe trafas. Mortigas mallarĝajn okulojn, kaj ridas:
  - Mi estas jako batalanto, mia motoro brulas... La ĉielo estas mia loĝejo!
  Kaj denove pafas. Mirinda knabino. Li ĵetas vitropecon per sia nuda piedo. Trafas la pafanton rekte en la okulon. Li falas kaj mortas.
  Kaj Anyuta pepas:
  - Ĝi ne estas mojosa, sed tre mojosa!
  La knabino amuziĝas, ĉar ĉio rezultas ...
  La plej forta kaj plej granda en ilia teamo, Matrena, ŝatas ĵeti obusojn per siaj nudaj piedoj. Kaj ŝi sukcesas bati la piedsoldatojn. Kaj eĉ sukcese damaĝi la muzelon de la tanko. Nun la germanoj devas foriri.
  Matrena diras kun rideto:
  - Kaj mi melkis ne nur bovinon, sed ankaŭ ĉevalon! Tiel montrante ke mi estas superhomo!
  Kaj la knabino denove ekpafis, kaj trafe. Ŝi faligis tri mallarĝajn okulojn, kaj siblis:
  - Mi estas superklasa militisto!
  Kaj kiajn karnoplenajn femurojn havas Matryona. La knabino elektis amanton por egali la dumetran afrik-usonanon. Kaj volonte amoris al li. Estas bone, kiam vira perfekteco estas same dika kiel la brako de plenkreska viro... Tia granda knabino kiel Matryona aprezis grandajn grandecojn. Kaj la knabino muĝis pro orgasmo tiel ke la tuta regimento venis kurante por aŭskulti. Nu, bubalo!
  Sed nun la ĉefa afero estas la milito. Kaj la knabino ĵetas grenadojn per siaj fortaj kruroj. Kaj eĉ pavimŝtonoj kaj fragmentoj. Matryona estas amuzita de tio. Kvankam ne ĉio en la vivo estis tiel rozkolora.
  Foje, la knabino alvenis en kolonio por ŝtelado de kvin spiketoj. Ŝi estis tro malsata. Por kio ŝi estis sendita al la tendaro. Razita kalva. Kaj la serĉprocedo estis tute ŝoka por la infano. Ŝi estis devigita labori tie. Matryona ne forkuradis de laboro, kaj dehakis la arbaron, la bonan sanon de la heroa. Sed la magraj prizonaj porcioj ne sufiĉis, kaj la knabino ĵetis ĉion en sian buŝon. Kaj vermoj, kaj insektoj, kaj arbofolioj. Tendaraj lignaj ŝuoj estis tro malkomfortaj, kaj Matriona preferis labori nudpiede, eĉ en frosto kaj neĝo. La knabino pasigis tri jarojn en kolonio, sed poste ŝi estis liberigita, do parta liberaligo okazis sub Beria. Krome, Matryona konstante tro plenumis la normon, kiun oni ankaŭ konsideris.
  Antaŭ ĉio, post la koloniaj gejunuloj, la knabino, alveninte, alkuris al la kuirejo kaj unuafoje post multaj jaroj manĝis ĝis sateco. Kaj en la kolonio, eĉ plifortigita ŝoklutado por granda knabino ne sufiĉis. Neniu ofendis Matryona en la kolonio. Ŝiaj kunuloj timis ŝian elstaran fizikan forton kaj grandajn pugnojn. Matryona estas la plej afabla animo, sed se vi tuŝos ĝin, ĝi moviĝos tiel, ke ĝi ne ŝajnos malgranda.
  La estroj havis knabinon en bona stato, obeema, gvidanto en produktado, ne rifuzis iun, la plej malfacilan laboron. Neniam malsaniĝis. La nudpieda virino laboris en la amara malvarmo kaj eĉ ne malvarmumis. Nur grandaj, graciaj kruroj ruĝiĝis, kiel anseroj, sed restis varmaj.
  Matryona eĉ elmontris, ke ŝi flaris la zonon, kaj pasigis iom pli ol tri jarojn sur la liteto. Kiel, ŝi estis kaj havas krimliston. La juĝisto donis al la infano dek jarojn por spiketoj. Sed se vi plenumas la trioblan normon, tiam la tago iras por tri. Kaj Matryona foriris antaŭ la programo. Kaj tiel ŝi marŝis reen en ŝtata prizona robo, nudpieda, sunbrunigita, kun mallonga erinaco, blonda, tondita hararo. Bela, kun svelta figuro kaj bela vizaĝo.
  Homoj rigardis ŝin. Matryona en griza prizona robo, pli maldika, kaj kun la haroj tonditaj, tre aspektis kiel monaĥino. La simileco kreskis eĉ pli kiam Matryona marŝis la ceterajn kvincent kilometrojn al la domo. Ŝi vere volis piedpremi sian naskiĝlandon per siaj nudaj piedoj. Kaj poste en Siberio, kie ĉio estis iom malsama.
  Post bruligado de neĝo, promeni nudpiede sur la herbo estas feliĉe. Alveninte hejmen, Matrena eksciis, ke ŝi estas graveda. Estis nenio surpriza en ĉi tio. La knabino ĝuis havi amaferojn kun la gardistoj. Ŝia maturiĝanta, heroa korpo volis sekson. Sed ĉar kun ŝi estis pluraj uloj de la gardisto, Matryona ne sciis, kiu estas la patro de la infano.
  Sed la knabo kreskis granda, sana, blonda kaj forta. Nun li jam povas esti pioniro. Eble ĉe la fronto.
  Matryona ne sciis la sorton de sia infano. Dum la milito, la knabino provis ne gravediĝi por ne maltrafi la batalon. Estas speciala tinkturo por ĉi tio. Matryona mem konsideris sin ortodoksa Rodnover. Ia miksaĵo de antikva rusa paganismo kaj ortodokseco. Matryona komunikis kun sorĉistinoj kaj sorĉistoj. Ŝi ankaŭ havis potencon.
  Kial la germanoj venkas? La pli aĝa sorĉistino diris al ŝi, ke la okultaj fortoj, kiuj estas en la servo de la Tria Reich, sukcesis gliti la Moirojn, la oran vivfadenon de malofta, kaj eble eĉ unika sorto al Hitler. Kaj ke nun la Fuhrer trovis fenomenan feliĉon. Eĉ Ĝingis-Ĥano ne havis tion, kio donis al la Wehrmacht eksterordinaran forton. Kaj la germanaj projektistoj sukcese inventis, kaj la feldmarŝaloj komandis alte, kaj iliaj kontraŭuloj ne tre bone funkciis.
  Bonŝanco, kompreneble, gravas. La fakto, ke Hitler sukcesis venki superajn fortojn, estas plejparte la rezulto de sorto. Parte natura, ekde la okcidenta, kaj parte la sovetia komando ne tute komprenis kiel ĝuste fari modernajn militojn. Sed la ĉeno de favoraj akcidentoj por la Tria Regno efikis.
  En la reala historio, ĝuste de kiu momento, male, la sorto forlasis la Wehrmacht, kaj kelkaj etaj aferoj komencis ludi kontraŭ la nazioj. Ĝi komenciĝis per la fama Batalo de Midvej. Tiam tuta ĉeno da akcidentoj kondukis al la malvenko de la japanoj. Kvankam Japanio estis pli forta en ĉi tiu batalo kaj havis pli spertajn kaj pli bone trejnitajn trupojn.
  Ameriko ne havas vortojn - ĝi estas forta ekonomie. Sed ĝiaj armeo kaj mararmeo ne estas tre batalpretaj, ne tre bone trejnitaj kaj disciplinitaj. Kvalito kaj sperto estis flanke de Japanio. Peco post peco, la Lando de la Leviĝanta Suno frakasis la usonan floton. Kaj ŝi venkis. Ĝis ĉeno de akcidentoj kondukis al Midvej. Post tio, sorto tute forlasis Japanion. Kaj Ameriko iris al la ofensivo, iom post iom alprenante.
  Kaj tiam, kiel klarigis la plej aĝa (ŝajne eĉ nenio!), la sorĉistino ludis rolon, tiam ke Japanio estis aliancano de la Tria Regno, gvidata de Hitler. Kaj parto de la sorto de la Fuhrer iris al la samurajo.
  Krome, kun probableco de naŭdek procentoj, la japanoj devus esti venkinta ĉi tiun batalon ĉiuokaze.
  La efiko estis ke la jankioj estis pli kapablaj je komerco ol je batalado. La germanoj, siavice, estas naskita nacio de militistoj, kiuj ankaŭ havis potencan ekonomion. Kaj iom post iom la Wehrmacht, absorbanta fremdulojn kaj indiĝenojn de ĉiuj strioj, replenigitan per tankoj kaj aviadiloj, fariĝis pli forta. Kaj li venkis kun ĉiam pli facileco. Aliaj nacioj nenion povis kontraŭstari al tio.
  Matrena demandis:
  - Kaj kiel venki Hitleron?
  La sorĉistino levis la ŝultrojn kaj honeste respondis:
  - Se ili povus, ili mem farus tion antaŭ longe... Sed ĉi tie ni devas diskuti kun la sorto mem...
  Matryona forte suspiris. Kaj ŝi demandis denove:
  - Ĉu ili ne mortigos min, se mi iros batali por Ameriko?
  La sorĉistino memfide respondis:
  - Ĉiuj viaj kvin estas en la manoj de la ĉiela dekstra mano. Kaj estas tiel facile por la nazioj ne detrui ĝin. Batalu kaj kredu je via destino!
  Matrena ridetis kaj respondis memfide:
  - Mi kredas, ke mi povas batali digne!
  Kaj efektive la knabino-heroo batalis kiel vera leonino. La germanoj, aŭ pli ĝuste siaj eksterlandaj sklavaj militistoj, ricevis la plej unuan nombron. Kaj eĉ kun hoko.
  La knabino kantis:
  - Kiel malsukceso, ŝi promesis - savi la bluan poŝtukon!
  Kaj denove fajro, bone celita kaj nekredeble heroa. Matryona pafas kaj trafas. Falantaj fremdaj sklavoj. Pli malbone kompreneble kiam oni movas tankojn. Germana teknologio, senekzempla. Do kio! Rusoj kutimas kontentiĝi per malmulto!
  Matryona kantis:
  - Ni estas pioniroj - infanoj de komunismo!
  Kaj denove ŝi akre pafis. La kvin knabinoj laboris, kaj agis pli kaj pli energie. Kaj la konkoj ne prenis ilin.
  Sed la usonanoj mortis. Stormtroopers estis falantaj de la ĉielo. Ili laŭvorte superŝutis usonajn poziciojn per raketoj. La pafiloj ankaŭ funkciis. Ili respondis per terfajro iel malvigle.
  Kaj kiam komenciĝis la senŝeligado de gaskanonoj, ĝi iĝis tute muta. Kaj la ĉielo ŝajnis esti lekita de ruĝaj flamoj.
  La knabinoj estis iomete bruligitaj, kaj ili kaŝis sin en la fendo. La senŝeligado intensiĝis. Ili ankaŭ batis germanajn memveturajn obusojn. Bomboj kaj raketoj pluvis.
  Por gajigi siajn amikojn, Alena kantis:
  - Por amo, sendube, novaj generacioj batalas! Kvankam estas horo de kruela drako, la tempo elektis nin por heroaĵo!
  Kaj Alenka pafis, alpinglante la skolton, kaj denove saltis en la breĉon. Kaj de supre estas tuta fajra oceano, kaj pinglaj fragmentoj disiĝas.
  La germanoj uzis por bombado de tre potenca TA-400-aviadilo kun ses motoroj. Tia maŝino estas signife supera al usonaj modeloj, inkluzive de fluga gamo. Tre timinda armilo. Kaj ĵetas bombojn, pezajn per pilkoplenaĵo. kiuj flugas centojn da metroj for.
  TA-400 estas preskaŭ nevundebla maŝino. Ŝi estas potenca per potencaj defensivaj armiloj. La B-29 estas neniu matĉo por ŝi. Kaj kiel la superbombo kraŝos. Do ĝi tremas, kolapsante la tutan blokon. Kaj tie eniras la potenco.
  Sed Alenka kuraĝe diras:
  -La Papuoj ne havas vintron, Rusoj havas senesperajn situaciojn!
  Kaj efektive, la knabino eble pravas. Jen kvin el ili en la infero, kaj ricevas nur malpezajn brulvundojn.
  Maria diras:
  - Espero estas mia surtera komplekso...
  Kaj poste li korektas sin, movante la pugnon al la mentono:
  - Ne komplekso, sed kompaso!
  La knabinoj, malgraŭ la densa fajro, ankoraŭ vivas. Alaho eĉ prononcas per ĉanto:
  - Sur fadeno, sur fadeno, mi ne volas iri! De nun, la Ruĝa Milito vivas!
  Sed kiom da usonaj soldatoj mortis pro la fajro de la nazia artilerio. Ne sen kialo, en reala historio, la Aliancanoj ne kuraĝis malfermi la fronton antaŭ la kvardek-kvara.
  Plej multaj militaj fakuloj opinias, ke en ĉi tiu kazo, la surteriĝo de Usono kaj Britio estus faligita en la maron. Krome, estas eble ke tio praktike ne havus efikon al la kurso de malamikecoj en la oriento.
  Sed nun la usonanoj verŝajne ĝenas, ke ili kondutis tro pasive. Tio permesis konkeri ĉiujn anglajn koloniojn, kaj Brition mem. Tio donis al la nazioj la ŝancon malfunkciigi Sovetujon, kaj nun ili estas devigitaj batali preskaŭ sole.
  Kaj nun la demando estas, ĉu Stalino malobservos la kondiĉojn de la pajla mondo? El morala vidpunkto, ataki la Trian Reich tute ne estas peko. Post ĉio, Hitler mem perfide malobservis la neagresan pakton. Aliflanke, estas ankaŭ la demando de oportuneco. Eble la germanoj, kaptinte teritoriojn, kaj batalinte dum pli ol unu jaro, ne iros plu. Ĉu nun indas provoki ilin?
  Krome, Usono mem povas eliri el la milito per insida subskribo de paŭzo. Kaj la personeco de Truman estas eĉ pli malhela kaj pli insida ol Roosevelt.
  Raketoj de alta potenco malfiksas la grundon ... Meksikurbo estas bombita. Sed tio ne estas ĉio. La germanoj ankaŭ atakas usonajn urbojn. Kaj unue pri militaj fabrikoj. Ĝis nun, ne tro aktiva, jen la efiko de la longedaŭraj komunikadoj, la malproksimeco de la usona teritorio. Kaj pli gravas teni la ofensivon de niaj propraj trupoj.
  Sed, ekzemple, kvar radiokontrolitaj A-10-misiloj estis lanĉitaj ĉe Toronto. Sufiĉe multekosta atako, sed ĉiukaze la germanoj montris, ke ili kapablas pafi de longa distanco, kaj precize. Tamen, kompreneble, la lanĉo de TA-400 estas pli malmultekosta ol sendi tian misilon el distanco de mil kilometroj.
  Sed ekzistas aparatoj kapablaj lanĉi spionsatelitojn en malaltan Teran orbiton. Antaŭ la naskiĝtago de la Fuhrer, ili promesas lanĉi sateliton kapablan je inspekto de Usono.
  Maria bruligis sian nudan, gracian piedon. Estis eĉ veziketoj. Kiel hontige konfesi. Kaj la varmego estas ĉirkaŭe, kaj estas nenio por malpezigi la jukon.
  La knabino provis imagi tiujn pionirojn, kies plandumoj estis frititaj de germanaj ekzekutistoj uzante brazilon.
  Ili certe doloris eĉ pli. Sed ili eltenis, kaj ne eligis doloron nek per krio nek per ĝemo. Kaj se ili ĝemis, tiam per la grincado de dentoj.
  Jen la heroeco de la pioniroj, kaj ŝi ne ĝemu. La knabino imagis, ke ŝi estas pridemandita de la nazioj. Ili pendigis lin sur rako kaj bruligis lian nudan kalkanon per ruĝe varma fero. Kaj anstataŭ ĝemi aŭ krii, ŝi ridas en la vizaĝo.
  Maria rememoris la libron, kiun ŝi legis en sia infanaĝo: Herbo. Tie, kiam ili laŭsupoze torturis la ĉeffiguron, li konfesis, ke li apenaŭ kapablas kanti sur la rako kiel la indianoj. Sed kiam vi manĝas, vi vere sentas vin pli bona.
  Kaj Maria plensone kantis;
  Vi estas mia mirinda patrujo,
  La tuta mondo fieras pri vi...
  Rusio kiel unu familio
  Ke vi estu kantita en la ĉielo en la koruso!
  
  Patruja himno, ni konservas sen amareco,
  Ĵetante dubojn fiere en inferon...
  Super ni estas orflugila kerubo,
  La mondo revenos kaj estos tre malpeza!
  
  Kreinto ĉiopova nia Sinjoro,
  La vastaĵoj de la Patrujo estas tiel disvastigitaj ...
  Kvankam la karno ofte suferas en agonio,
  Sed ni estas unuigitaj kun Rusio dum jarcentoj!
  
  Tiel sankta estas nia Patrujo,
  Ne, pli forta en spirito ol rusa soldato!
  Hela stelo brulas super ni -
  Ni premos la kontraŭulon en batalo!
  
  Ni atingu la plej brilajn altojn
  Super Marso, ruĝa flago, ŝerce, levu ...
  Post ĉio, Jesuo Dio estas kun ni, la giganto,
  Estas dek ses blazonoj - estos aliaj!
  
  La knabino proksime de Moskvo batalis kun la malamiko,
  Mefide venkis la naziojn ...
  Sed dio forturnis kaprican Marson,
  Kaj ŝi estis kaptita malfeliĉa!
  
  Ili pelis nudpiedan knabinon tra la neĝo,
  Ŝiaj kalkanoj furioze brulis per fajro...
  Ili rompis sian nudan kruron en iksodoj,
  Kaj ili forte batis lin per ruĝe varma ĉeno!
  
  Sed la beleco eltenis la premon,
  Ili torturis knabinon en kazemato ...
  La faŝisto ne vomis eĉ trankvilan ĝemon,
  Postmorte komsomolano kun premio!
  Estas furiozaj bataloj, kaj la germanoj kaj ilia koalicio de usonanoj rompas de ĉiuj flankoj.
  La bataloj en Meksikurbo daŭris iom. Granda urbo - unu el la plej grandaj en la mondo, situanta en la montoj estas tro malfacila celo por kapti. Krome, la amerikanoj fortikigis en Meksikurbo, kaj anticipe kreis bazon tie kaj stokejojn kun municio en profundaj bunkroj. Kaj tio permesis al ili konservi Meksikurbon eĉ post la ĉirkaŭbarado de la ĉefurbo. Usonanoj ankaŭ ne estas tiel simplaj.
  Ili kredis ke la germanoj ne riskus antaŭeniri norden kun tia granda citadelurbo en sia malantaŭo, kaj enŝlosiĝus provante eltiri tian dornon el siaj buŝoj.
  La Fuhrer vere timis lasi kaldronon malantaŭ siaj trupoj. Krome, la germanoj estis replenigitaj per pli progresintaj tankoj de la E-serio, kaj volis anstataŭigi sian iam plej masivan Panther-2-tankon kun pli protektita kaj armita unu kiu ne estis malsupera en veturado-efikeco.
  Sub ĉi tiuj kondiĉoj, la gvidado de la Tria Regno estis alfrontita kun la demando pri la uzo de diskedoj.
  Sed la problemo estis, ke la lamena jeto, igante la aviadilon nevundebla, ne ebligis al ili pafi sin. Krom se, fakte, diskoj povus rami aviadilojn uzante sian mirindan rapidecon kaj nevundeblecon. Sed estas tre malfacile bombadi per ili aŭ pafi, lanĉi raketojn. Vere, vi povas malŝalti la lamenan kampon, liberigi ŝargojn kaj poste ŝalti ĝin denove.
  Alia ideo estis armi la diskojn per kanonoj elsputantaj termikan radiadon aŭ laserojn. Sed tio ankaŭ prenis tempon.
  Ĉiukaze, flugaj teleroj devas esti uzataj praktike.
  La 13-an de April, du diskedoj unue estis testitaj en batalo. La flugaj teleroj ekflugis preskaŭ silente. Sed estis brilo. Poste ili rapidis trans Atlantikon al Meksiko. Kiel rezultis, ĉi tiu armilo ankaŭ havis kolosan potencorezervon.
  Sed ili estis ordonitaj batali, nur super la teritorio kontrolita de la Germana Armeo. Ĉar en neniu kazo oni donu al aliaj landoj la teknologion de armiloj, kiuj tiom antaŭiĝas al sia tempo.
  Margareta kaj Albina kontrolis la unuan diskedon per stirstango. Ilia tasko, ĝis nun, estis nur rami amerikajn aviadilojn, kaj granda nombro da ŝipanoj ne estis postulataj.
  Kial la disketo estis konfidita al la knabinoj? Ĉar la malforta sekso estas pli sukcesa en tiaj bataloj. La procento de perdoj inter inaj pilotoj estas plurajn fojojn malpli ol inter viroj.
  Kvankam ĝenerale la Luftwaffe havas tre favoran rilatumon en difekto. Supereco ankaŭ influas bataltrejnadon, kaj precipe reagaviadilojn kiuj ne havas egalan kontraŭulon.
  Margareta kaj Albina flugas de Eŭropo al Meksiko, kun rapideco de ĉirkaŭ du sonoj, sed tio tute ne sentiĝas en la diskaviadilo mem: kiel glata estas la veturo. Estas kvazaŭ vi estas en trajno.
  Margareta entuziasme diris:
  - Jen tia mirinda disketo, kiun ni havas. Kiel fabela armilo - ĝi ne bezonas glavon aŭ kanonon!
  Albina logike klarigis:
  - Pli kiel spaca armilo, kiel eksterteranoj.
  Margareta, frapante ŝiajn nudajn, muskolfortajn krurojn, kantis:
  - Tio estus forkoki kaj nutri la eksterteranon! Tio estus forki, sed li ne murmuras, ne nasku!
  Albina aplaŭdis la manojn kaj diris:
  - Ĉi tio estas vere sprita kanto. Kaj mi pensis, ke vi scias nur komponi militajn marŝojn!
  Margareta rekliniĝis sur la plankon responde. Faris kelkajn puŝojn. Ŝi, laŭ neesprimita tradicio, estis en bikino. Ĝenerale, en la Luftwaffe, preskaŭ ĉiuj junaj virinoj kaj knabinoj ŝanĝis al bikinuniformo. Ĉiukaze, se la veterkondiĉoj permesis kaj ne tro malvarme. Oni kredis, ke la korpo kun minimuma vesto havas pli bonan kontakton kun la aviadilo. Kaj la pilotoj regas majstre en ĉi tiu kazo.
  Praktiko konfirmis tion. Eĉ en la malvarmo, la knabinoj provis esti kiel eble plej nudaj. Bikinoj fariĝis tre modaj.
  Do ne estas mirinde, ke la knabinoj estis preskaŭ nudaj. Kaj kun iliaj figuroj - bikinoj iras. Kompreneble, en la armeo, ĉiuj virinoj konservas sin en formo, kaj ili havas bonajn figurojn. Kiam juna virino donas al si fizikan aktivecon, ŝi aspektos alloga en sincera maniero. Krome, kiam vi iras en bikino, la freŝa aero helpas bruligi grason. Kaj la knabinoj estas tiel sveltaj kaj kurbaj kun reliefigitaj abs.
  Kompreneble ĝi estas beleco, la korpoj de junaj virinoj. La piedoj, kompreneble, estas nudaj, kaj kun nuda plando oni sentas la aŭton multe pli bone, kaj eĉ fariĝas unu kun ĝi.
  Eble pro tio la junaj pilotoj estas tiel bonaj, kaj gajnas biletojn, preskaŭ sen morti.
  Kiu scias, ĉu Hitlero forblovis en la reala historio ĉar li neglektis virinojn en la armeo. Sed knabino en bikino estas speciala batalanto. Fortuno amas ilin, kaj ili tre malofte mortas.
  Albina ankaŭ komencis fari puŝojn, rimarkante:
  - Kiam vi moviĝas, vi fartas multe pli bone.
  Margareta konsentis:
  - Movado estas vivo!
  Ambaŭ militistoj estis blondaj. Kaj ankaŭ tre bela. Nu, kompreneble, unu el la unuaj diskedoj en batalmodifo ne estos fidinda al virinoj sen belaj trajtoj.
  Ĉio pri ili estas bona: ambaŭ figuroj estas plenaj de atleta gracio kaj erotika potenco. Kaj vizaĝoj, junaj, freŝaj, sen unu sulko aŭ sulko. Kaj abundaj, iomete buklaj haroj.
  Junuloj ĉesas rigardi tiajn knabinojn kaj povas serĉi horojn sen ĉesi.
  Vere unika, arja, sporta beleco.
  Albina ekstaris sur la manoj, kaj krucis super la kapo, la sveltajn, sunbrunigitajn krurojn. La aviadilo estis sur aŭtomata piloto. Estis neeble terenbati lin, do la knabinoj povis bone peleti kaj varmiĝi.
  La planko de la mirinda aŭto estis kovrita per mola, nebrulema plasto kaj malglata.
  Margareta sekvis ŝin, ambaŭ knabinoj starante sur siaj manoj. Kaj tiris la supron per siaj piedoj. Kiel ŝpini biciklon. Tiel ĉarma kaj unika.
  Albina diris kun rideto:
  - Mi estas vera arjo, senkompata al la malamikoj de la Reich... Nordia karaktero!
  Margaret ridis kaj rimarkis:
  - Sed mi ŝatas ludi petolojn. Kvankam ankaŭ vera arjo! Ho, kia amuza afero estas la milito!
  Albina, malaltigante sian voĉon al flustro, komentis:
  "Tamen, mi ne pensas, ke ni devus lasi la rusojn malantaŭ niaj linioj. Stalino povas iri de malvenko kaj frapi!
  Margareta memfide respondis:
  - Ni havas sufiĉe da forto por milito kaj du frontoj! Vi scias, la Germana Armeo jam havas pli ol tridek kvin milionojn da soldatoj. Plejparte eksterlandanoj. Estas neverŝajne, ke elĉerpitaj rusoj povos kolekti pli ol dek milionojn. Kaj poste estas Japanio.
  Albina kapjesis konsente kun sia blanka kapo kiel freŝa neĝbulo:
  - Jes, estas vero! Ni estas fortaj! La tanko E-50, kiu estas amasproduktita, finfine kontentigis nian militistaron ĉiurilate!
  Margaret ridis kaj intervenis:
  - Tanko? Onidiro diras, ke ili volas fari similan maŝinon el plasto!
  Albina skeptike balancis la kapon.
  - La kiraso montriĝos malforta ... Kvankam ĝi estas interesa ideo por surteriĝo-operacioj!
  Margareta rimarkis kun rideto:
  - Kaj nia disketo estas farita el titanio. Kaj sufiĉe forta, kun ĉiuj eblaj kolizioj.
  Albina rimarkis kun suspiro:
  Titanio estas sufiĉe multekosta metalo. Sed mi pensas, ke niaj projektistoj baldaŭ kreos multe pli fortan ŝtalon!
  Margareta vangofrapis siajn nudajn piedojn kune.
  - Miaj pensoj estas grego da ĉevaloj!
  Albina ridis kaj diris:
  - Kaj la elefanto estas pli bona! Li estas pli granda!
  Margaret eksaltis sur la manojn kaj blekis:
  - Granda ĝirafo! Li scias pli bone!
  Tiam la knabinoj prenis kaj vangofrapis siajn plandojn. Do eĉ la zumado iris. Kaj ili ridetis unu al la alia.
  Albina diris:
  - Ne, kun tiaj militistoj, kiaj ni, ni eĉ ne timas cent Stalinojn!
  Margaret turniĝis en siaj brakoj kaj pepis:
  - Kial cent? Eble mil samtempe?
  Albina kriis:
  - Ne, miliono!
  Margareta vokis:
  - Aŭ miliardo kaj duono!
  Albina grumblis:
  - Aŭ triliono kaj kvarono!
  Tia konkurso aspektis ridinda kaj absurda. Sed samtempe ege amuza. La knabinoj haltis en sia sendanĝera babilado kaj komencis fari puŝojn.
  Margaret pensis pri sia pasinteco. Knabino el sufiĉe nobla familio. Ŝi estis sendita en tre tenera aĝo al speciala lernejo. Estis sufiĉe malfacila trejnado. Ŝi estis instruita kaj trejnita fizike. Unuflanke, tio plifortigis la knabinon, kaj aliflanke, ĝi senigis ŝin de ŝia infanaĝo.
  Margareta, aliflanke, estis rapide tirita en ĝi. Krome, la lernejo havis klubojn kaj distron. La belulinoj naĝis en la naĝejo, faris gimnastikon, faris fendojn.
  Kaj ili studis, inkluzive de malsamaj lingvoj. Kompreneble, oni instruis al ili matematikon, fizikon kaj diversajn klasikaĵojn. En sia libera tempo, Margaret amis legi sciencfikcion. Ŝi precipe ŝatis Jules Verne. Liaj sciencaj eltrovaĵoj estis kombinitaj kun interesaj aventuroj. Iuj specoj de inventoj estas ankoraŭ nesuperitaj.
  Specialan impreson faris konkoj kapablaj detrui tutan fortikaĵon per ununura pafo. Ĉi tiu armilo povus esti utila en vera milito.
  Margareta, kiam ŝi aŭdis pri la germana atako kontraŭ Pollando, estis inspirita. La germanoj gajnis unu venkon super alia kaj ĉiuj nur adoris Hitleron. Kvankam komence la sinteno de multaj estis retenita. Sed la Fuhrer sukcesis pri ĉio. Inkluzive en la ekonomio. Rapida ekonomia kresko, la reviviĝo de la armeo, la reveno de la Rejnlando, kaj la karbobasenoj. Tiam la sensanga Anschluss de Aŭstrio. La konflikto ĉirkaŭ Ĉeĥoslovakio iomete skuis la nervojn de la germanoj. Sed poste venis Munkeno.
  Post tio, ŝajnis, ke Germanio atingis ĉion pace. Eĉ revenis la regionon Klaipeda. Sed tiam komenciĝis la milito kun Pollando, kaj du tagojn poste, la Dua Mondmilito. Multaj eĉ knabinoj, ĝi fariĝis timiga. Kaj subite denove venki? Sed post tri semajnoj, Pollando kolapsis, la ofensivo kontraŭ la Okcidenta Germanujo ne komenciĝis, kaj venis trankvilo. Multaj pensis, ke nun estos paco.
  Tiam rapida ofensivo kontraŭ Francio. Kaj propagando entuziasme deklaris: ni venkis!
  Kaj Margareta ĝenis: ke ŝi ne partoprenis en tia triumfo. Sed ĉio ne estas tiel simpla. La milito daŭris, Germanio, batalante, absorbis landon post alia. Kaj kiel heroo de fabelo, ŝi dehakis la kapojn de malamikoj. Kaj do Margareta atingis la fronton. Kiel piloto. Ŝi preterpasis la fluglernejon, kaj alvenis en la ĉielo.
  La knabino tuj komencis gajni pli. Batalis kun rusaj pilotoj. Mi tuj rimarkis ian malfortecon de la sovetiaj asoj - malvolemo retiriĝi. Sed ĝi estas memmortiga kiam oni batalas kontraŭ forte armita aviadilo kiel la ME-262.
  Margareta detruis sovetiajn aviadilojn, sufiĉe sukcese. Ŝi ne konis kompaton, kvankam ŝi ne opiniis sin kruela. Kaj la knabino batalis en bikino, eĉ kiam estis malvarme.
  Kaj ĝi helpis en la batalo. Ne unufoje ŝia aviadilo estis malflugigita, aŭ eĉ grave difektita. Kvankam la ME-262 estas ĝenerale tre tenacema maŝino.
  Margareta gajnis al si la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco. Kaj, kompreneble, ŝi estis fiera pri ĝi. Kaj nun oni konfidis al ŝi la plej perfektan maŝinon de detruo.
  Albina ankaŭ estis piloto, de armea familio. Ankaŭ muskolforta blondulo, aljuĝita la Kavalira Kruco por diversaj heroaĵoj, ĉefe en la ĉielo. Sed Albina sukcesis iomete batali en la infanterio. Ŝi montris sian klason kaj kiel kaŝpafiston.
  Ambaŭ knabinoj estas similaj, sed ankaŭ malsamaj, kompreneble, en siaj vizaĝoj. Sed ili estas reliefigitaj per muskoloj, tre fortaj fizike. Nun ili faris puŝojn, faris angulon kaj pepis:
  - Ni estas grandaj militistoj, potenca lando en la lumo... Kaj iel tre sovaĝaj kaj servantoj de Satano!
  Tiam Albina ridis kaj oponis:
  - Kial Satano? Aŭ ĉiopova Dio?
  Margaret kapjesis.
  - Jes, se nia armeo sukcesas, tiam sen Dio ne povas esti alie!
  Albina korektis sian amikon:
  - Ne sen Dio, sed kun Dio! La Ĉiopova amas la fortajn kaj senkompatajn! La arjoj disbatos ĉiujn!
  Margareta ekkriis kun admiro:
  - Kaj ni havas tian teknikon! Diskoj estas mirindaj!
  Albina, energie farante angulon, konsentis:
  - Jes ... Ni povas, se ni volas!
  Margareta logike klarigis:
  - Kaj kiam ni ne volas, ni ankaŭ scias kiel! Devigitaj sciencistoj el duono de la mondo plugas nin!
  La knabinoj komencis fari la angulon multe pli energia. Kaj ilia aŭto glitis tra la aero. Ŝi aspektis kiel NIFO. Ĉi tio estas tiel mirinda inĝenieristiko. Io, kio estas kreita preter la teknologia nivelo, kiu estas tipa por la planedo Tero. Interalie, la disketo estas ekipita per pluraj ultramodernaj radaroj. Aŭdis b-b-b-b... alarmon!
  La knabinoj eksaltis kaj kuris al la rigardaj ekranoj... Ili zomis... Tiel estas, dekduo da amerikaj Mustangoj kaj kvar Airakobroj flugis antaŭe. Usonaj aviadiloj eksplodis el la nuboj. Ŝajne ili rimarkis sufiĉe grandan diskedon, aŭ skanis ĝin per radaro. Kvankam tiaj flugaj teleroj estas preskaŭ nevideblaj sur la radaro. Sed sur la ĉielo ili estas videblaj de granda distanco.
  Du eskadroj provis ataki la diskedon. Margareta akcelis premante la stirstangajn butonojn. Kaj iris al la virŝafo. Akre, kiel pugno de boksisto en la pezo de plumo, ekbrilis fluga telero. Kaj batis la usonan batalanton. Kiel diamanttranĉilo batanta feron. Fajreroj pluvis, kaj la lamena jeto dispremis la aviadilon en brilajn razojn.
  Albina, tenante la stirstangon per siaj nudaj fingroj, lerte turnis la diskedon kaj denove ramis la usonan aerarmean ĉasilon. Li diseriĝis en pecetojn. Kaj la blonda terminatoro, daŭre moviĝante, muelis unu aviadilon post alia.
  Margareta rimarkis:
  - Ni forviŝas ilin... Kiel kreto per skrapgumo!
  Albina ridis kaj diris:
  - Ili ne havas ŝancon!
  La disketo moviĝis plurfoje pli rapide ol la usonaj aviadiloj. Kaj vere ne estis maniero foriri de li. Krome, la manovro de la germana aŭto estas simple fenomena. Sed antaŭ nova armilo, la usonanoj agis saĝe: ili rapidis en ĉiuj direktoj. Kaj la knabinoj devis akre akceli la persekuton.
  Trafite de disketo, ĝi komencis zumi, kvazaŭ ili forprenus razojn. La fama disko de Belontsi dispremis kaj tordis ĉiujn. Kaj tamen li eĉ ne ekŝanceliĝis.
  La knabinoj ridis dum ili persekutis la malamikon. Ili preterpasis kaj platigis, tranĉis. Estis kiel milvo postkuranta kokojn, eble pli rapide. Kaj tia tranĉilo estis simple kiel la glavo-kasisto de Ilja Muromets. Kiu tranĉis ĉion ... Kaj preskaŭ sukcesis kapti kaj frapi ĉion.
  La knabinoj trinkis kaj preskaŭ saltis de siaj seĝoj, tenante per la manoj kaj piedoj la krampojn. Kaj iel ili ankoraŭ tenis. Kaj ili povus plu batali plu.
  Sed nun la lasta usona batalanto estas venkita. La knabinoj forskuis ŝvitobelojn de siaj fruntoj. Kaj denove ŝanĝis la aviadilon al aŭtomata piloto. Albina, desegnante en sian reliefan ventron, sugestis:
  - Eble ni povas manĝi?
  Margareta konsentis:
  - Tio estas bona ideo!
  Militistoj grimpis en la fridujon. Albina premis la butonon per la piedfingro. Eliris du tuboj da nutra miksaĵo. La knabinoj zorge prenis ilin en la manojn. Fajne pikita porkaĵo kun pizoj kaj tomata saŭco. Sur la etikedo de ĉiu tubo estas amuza porko, kaj tomato kun piza tigo.
  La knabinoj komencis singarde suĉi, iomete premante la tubon. Margareta rimarkis:
  - Baldaŭ ni iros al la eksteraj mondoj. Tiam, eble, tia manĝaĵo estos donata al astronaŭtoj.
  Albina kapjesis konsente.
  - Jes, tio estus bonega! Flugu al aliaj mondoj, rigardu najbarajn planedojn.
  Margareta fajfis kaj reve diris:
  - Jes. Ĉi tio estas tre interesa. Kaj kiel aspektas ĉi tiuj eksterteranoj? Ili verŝajne aspektas kiel homoj. Aŭ eble ili estas malsamaj?
  Albina levis la ŝultrojn kaj sugestis:
  "Eble ni povas renkonti elfojn. Ili estas similaj laŭ aspekto al homoj, sed ne originis de simioj, sed de katoj. Kaj do ili havas akrajn orelojn kaj tre belan aspekton.
  Margareta komentis kun dolĉa rideto:
  "Oni diras, ke elfoj tute ne maljuniĝas!"
  Albina kapjesis konsente.
  - Eble... Sed pli bone estus, ke homoj estu tiel feliĉaj!
  Margareta suĉis el la tubo. Ŝi englutis kaj diris:
  - Jes ... Estas nenio pli malbona ol maljuneco! Ĉi-rilate, ĝi estas nur la plago de Dio!
  Albina karesis sian nudan kruron. Ŝi bildigis ulon apud ŝi. Tiel alta, muskola, kiel Apolono. Aŭ eble Heraklo. Tiam ŝi imagis, ke li karesas ŝin. Jes, tio estus bonega.
  Kaj poste transiru al io pli serioza. Sperti fortajn karesojn, kaj karesajn, varmajn kisojn de la brusto. Kiel fortaj viraj lipoj mi karesas la frambocicon. Kaj kiel mi ŝatus resti juna kaj alloga por ĉiam.
  Neniam maljuniĝu, estu por ĉiam juna, svelta, atletika!
  Albina sugestis kun timema espero:
  - Eble homoj inventos ion por ne maljuniĝi?
  Margareta memfide respondis:
  - Pli aŭ malpli frue, kompreneble, la maljuneco estos venkita... Sed la demando estas, ĉu ni vivos por vidi ĉi tion?
  Albina provis konsoli sian amikon:
  - Se la arja scienco povas fari ĉion, tiam la tempo pasos, kaj ili povos revivigi la mortintojn. Kaj tiam ne gravas kiam ni mortos!
  Margareta diris kun rideto:
  Ni ĝuu la mondon sen malbono,
  Eĉ se estas malfacile kredi foje...
  Infanoj ludos kaj ridos
  Kaj ni atingos senmortecon... eble!
  La knabinoj tiris el la tuboj. Hakita viando, pizoj kaj tomatoj, tre bongusta kaj nutra kombinaĵo. Margareta ankaŭ imagis sian estontan edzon. Do sablokolora kaj inteligenta, kun alta frunto. Ŝi tre ŝatis Spartacus. Viro naskita por esti reganto, aŭ granda komandanto montriĝis sklavo. Pri Spartacus, Margareta legis romanon de itala verkisto. Bonega artaĵo, ne maltrafu ĝin.
  Vere, la fakto ke Spartacus estis nobla trakia gvidanto estas plej verŝajne invento de la aŭtoro. Oni eĉ ne scias, ĉu Spartacus estis trakio. Li estis nur en la trakia sekcio. Pri la reala historio de Spartacus - informoj estas malabundaj. Li ŝajnis esti libernaskita. Kaj oni eĉ diras, ke li servis kiel legiano en la romia armeo. Tiam, kiam la milito translokiĝis al Trakio, li eĉ dizertis kaj batalis kontraŭ la romianoj. Li denove estis kaptita kaj vendita al la gladiatoroj.
  Tiam Spartacus famiĝis en la areno. Sed Spartak bone povus esti germano. Margareta imagis sin en la lito kun ĉi tiu heroo.
  Tio estas bonega - tia viro! Virinoj amas sportistojn. Margareta opiniis ke Spartacus ankaŭ estis nekutime inteligenta. Li gajnis venkojn super la romianoj, havante sufiĉe nebone organizitan armeon de sklavoj kaj la senhavuloj. Kvankam ne, la ĉefo de la gladiatoroj establis striktan disciplinon.
  Vane la konsuloj atakis Spartacus. Li donis al ili unu malvenkon post alia. Sed finfine ĝi estis perfido. Kaj Spartacus estis venkita.
  La sklava milito ne finiĝis per venko. Kio povus esti pli bona. Venkinte, la sklavoj estus detruintaj la Roman Imperion, sed ĉu ili povus proponi ion kontraŭe? En ĉi tiu parto de la planedoj povus esti ekestinta rekta barbareco. Tiam kristanismo ne estus akirinta tian amaskarakteron. Do ne estus la imperiestro Konstantino, kiu enkondukis tian religion de supre. Kaj tempo objektive estis kontraŭ kristanismo. Do estiĝis tute logika demando: ĉu vi povas pruvi, ke la resurekto de Kristo ne estas fabelo?
  Ĉiuj atestantoj de la resurekto kaj la apostoloj mortis aŭ estis ekzekutitaj, kaj tiam la disĉiploj de la apostoloj. Kompreneble, kredo eroziis kun la tempo. Kaj la promeso de senmorteco sole ne sufiĉis. Krome, aliaj popoloj havis sian propran ideon pri paradizo. Prenu la samajn egiptojn. Ili havas tutan sciencon pri la ekzisto de la mortintoj.
  Kaj pri la demando pri evidenteco, tiam kun la tempo ĝi fariĝis pli kaj pli afero de fido. Kaj ĉu Konstantino mem kredis je pacama kristanismo, pasiginte preskaŭ sian tutan vivon en militoj? Aŭ eble li ankoraŭ ektimis pro neekzisto, kaj li volis almenaŭ ian postmortan esperon? Oni ne scias... Sed ne akceptu oficiale la aŭtoritaton de Kristo, ĉu ĉio ĉi... Ĉu kristanoj postvivis post du mil jaroj?
  Tamen ĉi tio estas subjunkcia rakonto. Ĉi tie la japanoj venkis en ĉi tiu mondo proksime de Midvej, kaj Hitler faris kelkajn fortajn decidojn, inkluzive de deklari totalan militon multe pli frue kaj komencis batali per sia tuta forto. Kaj la rezulto: la germanoj progresas sur ĉiuj frontoj. Kaj ili sukcesis en multaj areoj.
  Margaret diris penseme:
  - Akcidentoj estas kiel ligiloj en la ĉeno de historio, unu fiasko kaj kompleta renversiĝo!
  Albina aldonis:
  - Ĉio en la mondo estas hazarda, precipe sorto, sed oni havas problemojn nature plene!
  Margareta prenis la tubon per siaj nudaj fingroj, tordis la tigon kaj premis. Ŝi iomete suĉis la viandon kaj rimarkis:
  - Sed ni simple ne havas problemojn, sed ni venkas! Do ne necesas pesimismo.
  Albina ne kontraŭis:
  "Estas bone tagmanĝi, estas malbone esti venkita, eĉ pli malbone perdi kontraŭ vi mem!"
  La knabinoj eksilentis. Manĝinte, ili ekdormis... Kaj kial ne dormi dum kelkaj horoj. Tiam ne estos plu tempo. La usonanoj havas multajn aviadilojn kaj ili konstante ricevos ilin.
  Rekliniĝinte sur siaj seĝoj, la knabinoj rapide, kvazaŭ laŭ ordono, falis en sonĝon. Ili havis interesan sonĝon... Tie ili estis en iu nova mondo. Ili iras sur sian vojon. Arbustoj kaj ĝangalo ĉirkaŭe.
  Kaj subite knabo elkuras renkonte. Tia blonda, muskola, en kelkaj pantaloneto. Kaj malantaû li kuras grandega lupo, kiel virbovo. La knabino demetis la maŝinpafilojn de siaj ŝultroj kaj draŝis ilin en eksplodoj. La lupo estis batita. Li falis, sufokiĝante pro sia propra sango. Mi muĝado de la besto estis tiel nekredeble timiga. Ĝi ŝajnis veni de malantaŭ la tomboŝtono kaj similis miksaĵon de la veksignaloj de bubalo kaj araneo.
  La knabo haltis. Li rigardis rekte antaŭen kun ioma miro. La knabo aspektis esti dek tri aŭ dekkvarjara. Tre dolĉa vizaĝo kun vireca mentono, belaj reliefigitaj muskoloj, premaj platoj. Ŝia hararo estas blanka kiel neĝo, iomete ŝprucita per flava, kaj ŝia haŭto estas sunbrunigita.
  Tre bela adoleskanto, kiu povas esti pendigita sur afiŝo, estas vera arjano. Ĉu la bluaj okuloj estas tro afablaj. Kaj perla rideto. Margareta kaj Albina alproksimiĝis al la knabo kaj demandis ĥore:
  - Saluton! Kiu vi estas?
  La knabo respondis kun rideto:
  - Mi estas Reĝo Matt! Landoj de Rozkoloraj Nebuloj.
  Albina ridis kaj rimarkis:
  - Reĝo... Kaj kial nudpiede?
  La knabo respondis kun suspiro:
  - Mi fariĝis viktimo de la puĉo. Marŝalo Korshunov kaptis potencon en la regno. Kaj ili deŝiris mian reĝan robon, kaj duonnudaj estis ĵetitaj per helikoptero en la ĝangalon, plena de sovaĝaj bestoj!
  Margaret ridis kaj etendis la manon.
  - Tiel via moŝto... Nu, kion, ĉu ni povas helpi vin?
  Reĝo Matt kunfuzite levis la ŝultrojn.
  - Mi dubas... Estas nur du el vi, kaj estas tuta armeo kun pafiloj kaj helikopteroj!
  Albina, decide frapante la nudan piedon, respondis:
  - Ni devis batali kun la armeoj! Ne, ni pretas batali por justa afero!
  Margareta frapis la fingrojn de la juna reĝo sur la nazon.
  - Ne timu, ni estas kun vi!
  - Mi ne timas! - La knabo fiere rektigis siajn ne tro larĝajn, tufajn ŝultrojn. Kaj aldonis. - Nu, nu, mi opinias, ke ni devus iri al miaj regatoj, ili subtenos la reĝon.
  Albina ĉirkaŭrigardis kaj demandis:
  - Kaj kien iri...
  Margareta ĉirkaŭrigardis... Ĉirkaŭ ili estis ĝangaloj. Io rememoriga pri Amazono. Grandaj filikoj kreskis. Estis multaj arboj kun floroj. La burĝonoj aspektis kiel rozoj, kaj la petunioj estis helaj, kiel infanaj feltpintoj. La folioj sur la arboj estis grandaj kaj kompleksaj.
  Grandaj libeloj, kiel albatrosoj, flugis, papilioj kun metroflugiloj flirtis.
  Albina ekrigardis la ĉielon kaj ekkriis:
  - Jes, estas tri sunoj!
  Margareta levis la kapon kaj kukis:
  - Ŭaŭ! Ĉu ĉi tio estas alia planedo?!
  La Knaba Reĝo Matt surprizite levis la brovojn.
  - Kiu alia planedo?
  Margareta levis la ŝultrojn kaj demandis:
  Sed ĝi klare ne estas Tero.
  La knabo subridis kaj respondis:
  - Do vi estas el la Tero? De ĉi tiu severa planedo, kie ĉio brilis unu!
  Margareta ridis kaj demandis denove:
  - Ĉu vi konas la Teron?
  La juna reĝo kapjesis.
  - Certe! Nia civilizacio venas de tie!
  Albina pli atente rigardis la knabon kaj diris:
  - Nu, jes... Vi estas same kiel homo, nur bela!
  Reĝo Matt kapjesis kun hela kapo:
  - Kaj ankaŭ vi estas tre bela! Helpu redoni la kronon, kaj mi mem faros miajn edzinojn!
  La knabinoj ridis. Margareta rimarkis:
  - Ĉu ne estas tro frue por vi edziĝi?
  La knabo negative balancis la kapon.
  - Reĝoj frue edziĝas! Mi jam havas kvar edzinojn, ses estos kun vi, sen kalkuli la haremon!
  Margareta ridis eĉ pli laŭte.
  - Do vi havas haremon! Ŭaŭ!
  Matt blovis sian bruston kaj respondis:
  - Kaj kio pri reĝo sen haremo? Ĝi ne estus prestiĝa! Mi estas la monarko de granda lando, ni jam lanĉis sateliton en la kosmon!
  Albina ĉirkaŭbrakis la knabon je la ŝultroj kaj kukis:
  - Karulino vi estas mia... Mi ankoraŭ ne ĝenas fariĝi via edzino!
  La juna reĝo kisis la knabinon kontraŭ la vango, poste sur la lipoj, kaj kukis:
  - Vi odoras tiel bongusta ... Vi estas tiel mirinda ...
  Oleg Rybachenko, krom esti en ĉi tiu mondo, kie la nazioj batalis, distingiĝis en alia universo. Kie estis vere brutala kaj agresema spacmilito. Tie ankaŭ la knabo ekhavis ian problemon.
  Kaj kio finfine necesis ellabori senmortecon. Nenio estas donata. Kaj laboru knabo. Kaj estu vere sen morto kaj ajna ekstremo.
  Kaj la dua mondmilito en malsamaj universoj en malsamaj manieroj. Kaj ofte eĉ pli malbona ol ĝi estis en reala historio, ĉar la Tria Reich estas tre forta. Kaj li estis venkita laŭvorte per miraklo.
  Do Oleg Rybachenko faras heroaĵojn en paralela mondo.
  La atako kontraŭ Moskvo kaj la batalo por Rĵev daŭris. Uzante bombistojn kaj ricevante batojn de sovetia raketartilerio en respondo, la malamiko avancis. La germanoj provis preni la nombron de sia sennombra ekipaĵo kaj bombado, same kiel raketsalvojn.
  La antaŭeniĝo estis malrapida, super bruligita tero. La sovetia popolo batalis kiel herooj... Rĵev fariĝis la dua Stalingrado por la nazioj. Ĉiuj loĝantoj partoprenis en la bataloj por li.
  Grupeto de pioniroj tenis domon numeron dek tri sur Lenin Street. Knaboj kaj knabinoj lasis la naziojn alproksimiĝi kaj pafis fusilojn rekte en siajn nudigitajn buŝojn. Aŭ ili ĵetis obusojn kun memfaritaj eksplodaĵoj al la malamiko. Kaj tiel kontribuis al la venko.
  Jen la dekunujara Miŝka trankviliĝis, lia kapo estis frakasita de fragmento, jen la knabino Maŝa estis mortigita de kaŝpafisto. Sed la ceteraj uloj batalas kun senĉesa tenaceco. Paŝko, ekzemple, ĵetis, metante sian tutan forton en la eksplodpakaĵon, sub la transporton, devigante la aŭton kun malamikaj infanteriistoj ruliĝi. Sed proksimiĝas la "Sturmtigers" kaj "Sturmmamonts" - danĝeraj armiloj por atakoj en grandaj urboj. Paŝka kaj du aliaj knaboj kun li, riskante siajn vivojn, trenas barelon kun miksaĵo de du likvaj reakciiloj, kiuj, kombinitaj, formas potencan eksplodaĵon. La duonnudaj uloj estas tiel malpuraj per fulgo ke ili estas preskaŭ nevideblaj kontraŭ la bruligita fono.
  Paŝko malfacile tiras. Li estas tre maldika, kiel elsekigita mumio kun ripoj elstarantaj el la stango. Estas malfacile treni barelon, sed, ve, simplaj grenadoj estas senpovaj kontraŭ la "Sturmmamont" pezanta cent kvindek kvin tunojn, kaj sen batalkompleto. La aliaj du knaboj estas eĉ pli maldikaj. Kvankam ili aĝas nur naŭ jarojn, iliaj nudaj plandumoj estas tiel krakitaj, ke ili susuras super la rubo kiel sablopapero. Iam la kanonado fariĝis iom pli kvieta kaj la grincado de kalaj piedoj ŝiris mian orelon. La uloj esence marŝis nudpiede la tutan jaron, kaj eltenis malvarmon kiam iliaj piedfingroj laŭvorte bluiĝis. Sed strange, tia ekstrema malmoliĝo en la spartana stilo kondukis al la fakto, ke neniu el la knaboj kaj knabinoj malsaniĝis.
  Kaj pro la akra manko de drogoj kaj antibiotikoj, sano estas ege grava. Sed vere, se vi promenas la tutan jaron en lumturo kaj pantaloneto de frua infanaĝo, tiam vi certe ne malvarmumos kaj malsaniĝos pro gorĝodoloro.
  Alia afero estas, ke vi ne povas alkutimiĝi al malsato kontraste al frosto. Kaj kiaj manĝaĵoj povas esti en preskaŭ tute sieĝata urbo. Kie la nura maldika estas multekoste pafita tra preskaŭ tra.
  Paŝka ricevis kuglon de sia ŝultro, kaj kunpremis la dentojn, mordante la lipon ĝis ĝi sangis por ne ĝemi. Ne, tian ĝojon li ne alportos al la nazioj. La rusa militisto ne ĝemas pro doloro. La knabo tiris la barelon kaj kriis al la uloj:
  - Disŝiru viajn ungegojn, vi ankoraŭ devas vivi!
  La knaboj, konsciante, ke ili ne plu estas bezonataj ĉi tie, rapide forrampas. Iliaj genuoj kaj kubutoj jam estas keratinigitaj pro rampado sur rubo, kaj ili ankaŭ susuras. Estas bone, ke en la surdiga muĝado ĝi ne estas aŭdebla.
  Paŝko baptota kaj kriante:
  - Mi servas al USSR!
  Puŝas la barelon sub la spurojn de la Sturmmamont. Estas muĝado kiu elfrapas sangon kune kun la muĝado kaj la knabo estas disŝirita. Sed la nazia maŝino ne povas elteni rompon, fendetiĝantan en pecojn. Kaj la larĝa barelo de bombo-lanĉilo flugas tra disfalinta muropeco.
  Paŝko mortis, sed lia animo rapidis al alia universo. Ĉernobogo mem kondukis la knabon al alia universo. Estas tia giganta ringo de la Gepatro, la animoj de la mortintoj moviĝas tien. Kaj ĉi tiuj universoj ne plu estas parto de la Hyperveer-sistemo, sed estas sendependa sistemo. La personeco de homo estas konservita kaj memoro ankaŭ estas konservita, kaj tiam li povas apliki sian vivsperton en la sekva universo, kie la ceteraj mortintoj vivas nur unufoje ĝis nun. En kazo de ripeta morto de la korpo, la animo estos translokigita al la sekva universo, kaj la persono vivos la trian fojon ... Se li mortos denove, tiam la translokigo okazos en la kvara. Por Dio kaj la Dio de la Dioj, la Gepatro estas granda super sennombra amaso da universoj. Kaj ne finiĝos la vagado de la animo ĝis homo disvolviĝos ĝis tia nivelo, ke li mem fariĝos Dio-demiurgo.
  Tia, jen la Hiperevolucio de la spirito. Kaj homoj ankoraŭ estas sur la plej malalta ŝtupo ĉe la piedo mem de la trono kondukante al ĉiopovo kaj la kontentigo de ĉiuj deziroj. Pli aŭ malpli frue, ĉiu persono atingos sian celon trapasante multajn naskiĝojn kaj mortojn kaj akirante sperton. Ve, estas vanaj la esperoj de tiuj, precipe monaĥoj kaj martiroj, ke suferinte en ĉi tiu vivo, ili ricevos paradizon plenan de dolĉaj fruktoj kaj bonodoraj floroj. Tial la Senfina Superkreinto en Sia Hiper-Ĉiopovo preparis por homoj ion pli bonan ol nur paradizo. Ĉiukaze, por aktivaj individuoj. Kaj tiuj, kiuj estas malfortaj kaj ne tiom energiaj, povas kalkuli je la plenumo de pli modesta revo. Por renkonti viajn parencojn kaj amikojn, kiuj estis karaj sur la Tero, aŭ en aliaj mondoj. Kaj vivu feliĉe kun ili en bona mondo: sen militoj, malsato, malsano, maljuneco kaj aliaj malfeliĉoj. Nur al tia paradizo ne devas marŝi eĉ unu vivo kaj eĉ ne unu enkarniĝo.
  Kaj ke fakte homo post serio de renaskiĝo en siaj manoj, tia forto povas esti sub kontrolo, ke li mem povos elekti sian propran formon de feliĉo. Aŭ aktiva kaj ĝuo en relativa paco. Kaj do ĝi povas esti eĉ mahometana paradizo kun haremo, pladoj kaj dancistoj povas tiel enuiĝi, ke homo elektos por si multe pli aktivan simplan!
  Ĉar Dio metis Eternecon en iliajn korojn! Kaj la homo fariĝis viva animo, kaj la korpo iras al polvo (al la elementoj de la tero!) el kiu ĝi estis kreita, kaj la spirito al Dio, kiu ĝin donis! La homa spirito estas la spiro de la Dio de Dioj la Gepatro. Kaj la animo estas senmorta, ĉar en ĝi estas ero de la Supera Kreinto de la universo. Kaj ni ne estas nur argilo. Ni estas la nepoj de la Demiurgaj Dioj kaj iliaj parencoj, kaj ne nur kreaĵo. Kaj la Sinjoro metis eternecon en iliajn korojn. Ĉar la Ĉiopova Nadbod Gepatro estas eterneco. Kaj en ĉiu persono estas ero de la Hiper-ĉiopova Diaĵo, kiu devus esti evoluigita en si mem, inkluzive de lernado elteni suferon, doloron, morton kaj plenumi heroaĵojn.
  Pionirknabo mortis por esti reenkarnigita kiel princoj en nova universo.
  Ĉernobog montris al la gardistaj knabinoj ĉi tion ankaŭ... Post ĉio, ĉi tio estas malofta spektaklo de la lumo, kiu okazas poste en la Senlima Regno de la Mortintoj.
  Paŝka vekiĝis en nova korpo... La lasta afero, kiun rememoris knabo de dek unu jaroj, estis forta, ŝiriĝanta vejno, muskoloj, osta korpa doloro, kaj poste venis malpezeco kaj feliĉo. Kaj la tero, kiu tuj forŝvebis de sub la nudaj piedoj de la knabo, kiu fariĝis malgranda arĝenta monero kaj malaperis malantaŭ la brilo de la plej helaj steloj. Kaj tiam komencis ludi simfonio, io nekredeble majesta.
  Kaj nun ŝi estas reen en sia korpo, plena de forto, gajeco de sana apetito. Paŝko estas ankoraŭ knabo, sed ne plu maldika, de tendara aspekto kiel antaŭe, sed muskola, forta, kaj la sunbruno sur lia haŭto ne estas tute homa, malhele ora. La knabo palpis sian vizaĝon, ne, ĝi ŝajnas esti tute homa, kun glata kaj pura haŭto, kaj sur la kapo la hararo estas mola kaj silkeca al la tuŝo. Nur ĉi tie sur la pojnoj estas kelkaj strangaj braceletoj.
  La infano pikis la gemon, kaj hologramo ekbrilis. Aperis tridimensia kolorbildo de neimageble bela knabino. Ŝia arĝenta voĉeto pepis:
  - Ho, via moŝto! Via naskiĝo okazis kaj tial la ĉaro estos festita en la regno!
  Kaj praktike tuj post ŝiaj vortoj en la tronĉambro, kie troviĝis la novnaskita knabo-mortinto, ekflamis helaj, buntaj lumoj, kaj garboj da spotlumoj estis martelado. Paŝko estis subite portita, kvazaŭ ondo, al grandega stadiono, kie diverskolora homamaso salutis lin kun ĝojo. La knabo ĉirkaŭrigardis kaj palpebrumis. En la giganta tronĉambro, statuoj staris kaj turniĝis supre, tre ellaborita kaj bunta lustroformo. Kaj batas la multkoloraj fontanoj.
  Ĝenerale, la palaco mem estis kaj futureca kaj antikva samtempe.
  La granda plimulto de la publiko estis belaj knaboj kaj knabinoj, kaj estis trioble pli da knabinoj. Aldone al ili, estis malgranda nombro da estaĵoj de du specoj. Tre granda, pli ol du metrojn alta, simila al goriloj, nur kun oreloj kiel flugiloj de vespertoj, estaĵoj de griza kaj bruna. Kaj iom pli malgrandaj oranĝaj kaj flavaj individuoj similaj al vulpoj, sed estis malmultaj el ili.
  Krom ili, mekanikaj viretoj ankoraŭ turnadis en la halo, portantaj reĝajn manĝaĵojn kaj luksajn trinkaĵojn en buntaj envolvaĵoj sur radoj.
  Paŝka rimarkis, ke en la salono preskaŭ ne estas maljunuloj, kaj tial la estaĵoj, kvankam ili aspektas kiel homoj, estas iel tro helaj kun ora haŭto, kaj iliaj haroj estas kiel florpetaloj. Bela publiko, sed tro multe. Jes, kaj iliaj oreloj, ne tute homaj, aspektas kiel rozburĝono tranĉita duone.
  Kie li estas? Eble ĉielo? Lastatempe, ortodokseco kaj pioniroj alproksimiĝis, kaj la pastroj promesas al tiuj, kiuj mortis por la Patrujo, sindoneman paradizon.
  Eble la pastroj ne mensogas? Nun li ne plu estas nudpieda, malpura per fulgo kaj ĉio gratita en la bataloj por Rĵev-knabo. Ne, la princo staras antaŭ ili. Ankaŭ ankoraŭ knabo, sed en brilantaj skarlataj juvelitaj botoj, en tre luksa, kvankam iom malnovmoda kostumo. Sur la zono briletas glavo, kun tenilo riĉe ornamita per gemoj. Estas eĉ strange: robotoj, televido, kaj samtempe kastela akompanantaro.
  Vestita, tamen, la publiko estas ankaŭ figure. Junuloj en mezepokaj kamizoloj kaj luksaj botoj, kaj knabinoj en altkalkanumaj kristalaj ŝuoj kaj travideblaj roboj, kiuj ne kaŝas la belaĵojn de la korpo.
  Du knabinoj elkuris antaŭ la princoj, verŝajne servistoj: ili do estis nudpiedaj en mallongaj blankaj roboj, kaj nuda kablo, kun maldika strio de brila ŝtofo apenaŭ kovranta iliajn grandiozajn mamojn. Ili disĵetis rozpetalojn abunde, sub la kalkanojn de la ĵus naskita princo.
  Paŝko nun estas reĝa persono, sed li estis malsata, maldika, senhonte malpura pioniro. Kaj sento de fiero plenigas lian animon. Honesta pioniro - ekzistas justeco.
  Knabino en reĝaj roboj kaj juna viro de dudek jaroj aŭ pli simila al viro aperis sur la radianta trono. Ili salutis Paŝkan, kiu donis al ili pioniran saluton.
  La junulo portis kronon kaj solene diris:
  - Vi estas la heroa heroo, kiun la Dioj decidis esti mia heredanto kaj dekstra mano!
  Paŝko modeste respondis:
  - Mi ne konas vian moŝton. Centoj kaj miloj da sovetianoj falis ne malpli heroe ol mi! Kaj mi opinias, ke ili meritas ne malpli rekompencon en la ĉielo!
  La reĝo de ĉi tiu mondo diris per grava tono:
  - Ĉi tie ni ĉiuj vivas unu vivon kaj ricevas alian. La rekompenco ne ĉiam estas justa. Ankaŭ mi ne estis unu el la plej bonaj oficiroj en la cara armeo, sed ricevis la titolon de reĝo. Sed unu el la nudpiedaj knabinoj estas Makhno mem!
  La servistino klakis ĉe ĉi tiuj vortoj kaj ekbalbutis:
  - Sed ŝi konis la plezurojn neatingeblajn por vi viroj!
  La reĝo respondis severe:
  - Vi sklavo Maĥno ne donis la vorton! Ligu ŝin al kobolda fosto, por ke ŝi ricevu sian parton de la vipoj.
  La knabino estis kaptita de goriloj kun naĝhavaj oreloj en kvin falangoj, kaj trenita al la fosto. La knabino malsukcese provis rezisti, sed ŝi estis forte frapita per vipo sur la femuroj. Post tio, ŝi mordis la piedon de la koboldo, sed ricevis pikon en la mentonon per sia pugno kaj malleviĝis, perdante konscion.
  La reĝo estus kontenta, sed Paŝka tute ne. Ne estas bone, kiam mi batas virinon, eĉ se ĝi estas la sanga despoto kaj bandito Makhno mem. Kelkfoje la sorto ŝatas ludi ruzon al homo. Aŭ pli precize, la Demiurgaj Dioj. Kanajloj foje ricevas postmortan rekompencon, sed ne ĉiam rekte. Kiu povas enkarniĝi en kriplulon, kiu en sklavon aŭ en sklavon. Sed Lia Moŝto mem tute ne estas anĝelo, sed oficiro-festulo Schwinder. Ne pli malbona ol aliaj oficiroj, sed ne pli bona. Kaj li estis bonŝanca, kiel en la kanto de Vysotsky, kreski al la monarko, jam en sia dua vivo. Vere, ne tuj, sed kiam la iama reĝo estis mortigita. Ĉi tie, antaŭe neaktivaj kapabloj aperis.
  Paŝka rigardis kaj silentis. Li jam sentis sin malfeliĉa. Kaj la ne tro agrabla voĉo de la monarĥo anoncis:
  - Kaj ĉi tion vi devas partopreni en la tradicia rito de la kronado de princoj! Nun estos puno de granda, precipe danĝera krimulo de antaŭa vivo! Ĉar mi kredas, ke pekoj devas ricevi venĝon!
  Aŭdiĝis knara sono, kaj la planko antaŭ la trono ekmoviĝis dise. La sono estis milda, la robotoj forbalais la polvon, kaj la vergo leviĝis en la ĉielon. Estis io simila al ŝtala horizontala stango. Nur li estis je la manoj, ĉenita al dika krucstango, knabo, kaj haltejo estis ĉenita al liaj kruroj. La brakoj estis turnitaj el la muskolaj ŝultroj kaj estis klare, ke la ŝarĝo kaŭzas al la knabo teruran doloron.
  Zoja kaj Viktorio tuj rekonis Oleg Rybachenkon en ĉi tiu muskol-ligita knabo, kaj kun hurlado turnis sin al Ĉernobog:
  - Kion vi faras plej malhele?
  La Reganto de la Hiperuniversala Malico milde respondis:
  - Pro la kulpo de ĉi tiu knabo, vi ne povas daŭrigi batali en ĉi tiu universo kaj certigi la venkon de Sovetunio! - La okulo de Ĉernobogo fariĝis pli strikta. - Konsentu, ke tio estas sufiĉe grava krimo, ke por li kaj kuiristo ni vivas en oleo iomete!
  Zoja diris per petega tono:
  - Sed ĉi tio estas nevola peko de la plej granda!
  Ĉernobogo respondis per kuraĝa tono:
  - Ĉar pretervole batu senespere! Kredu min, ĉi tiu infano estis traktita ege milde!
  La koboldoj staris ĉe la randoj de la ligita Oleg. La knabo estis tute nuda kaj liaj muskoloj ŝveliĝis pro la pezo de la bastono ĉenita al liaj kruroj. Paŝko, havante dubon, demandis:
  - Kaj kio estas lia kulpo?
  La reĝo arogante respondis:
  - La fakto, ke pro li Sovetrusio maltrafis sian grandan ŝancon por savo!
  Paŝko kviete demandis Oleg Rybachenko:
  - Ĉi tio estas vera!
  La knabo, disŝirita fine, grincis la dentojn.
  - Jes! Estas mia kulpo!
  La lakona ordo de la monarko sekvis:
  - Batu!
  Kaj la koboldoj per sia tuta forto frapis siajn ĉenojn sur la nudan dorson de la knabo. La haŭto krevis, kaj la vizaĝo de Oleg Rybachenko skarlata. Sed la knabo, kunpreminte la makzelon kaj ektremante, rezistis kaj ne eligis krion. Kaj la koboldoj daŭrigis sian regimenton kun malvarma furiozo. Ili draŝis per sia tuta forto, kaj memfide tratranĉis la haŭton de la knabo.
  Paŝko omaĝis, malgraŭ la sovaĝa doloro, Oleg Rybachenko ne kriegis, sed nur forte spiris. Kvankam la torturo plifortiĝis. La ĉenoj sur la plasta tenilo ekvarmiĝis kaj ruĝiĝis. Do nun ĉiu nova bato ne nur tranĉis la haŭton, sed bruligis ĝin surloke kun viando.
  Forta odoro de rostita viando traflugis la ĉambron. La doloro estis monstra. La okuloj de Oleg eliris el iliaj kavoj, kaj lia vizaĝo bluiĝis, sango fluis el lia gorĝo, sed tamen, kun titana peno de volo, li retenis la muĝon, kiu estis preta eskapi el lia gorĝo. Oni sentis, ke ĉi tiu knabo fariĝis kruela. lernejo, inkluzive en la mondo de steloj, spacaj militoj. Oleg imagis, ke mi vipas lin per balailo en varma bano kaj ĝi fariĝis multe pli facila.
  La blanke ardaj ĉenoj draŝis kaj bruligis Ribaĉenkon de la kolo ĝis la kalkanoj mem, sur kiuj la koboldoj frapis per koboldo, sed la bruligita kaj vundita knabo ankoraŭ ne volis perdi la konscion. Paŝko rigardis tion kvazaŭ sorĉita. Li kompatis sian kunulon, preskaŭ sam-aĝan, sed aliflanke, pro lia kulpo, Sovetunio, kiu apenaŭ tenis, estis sur la rando de la morto. Nu, ĉu tio vere povas esti pardonita? Post ĉio, Stalino mem postulis malkompatemo kontraŭ malamikoj. Krome, la knabo estas tre muskola kaj tute ne malgrasa, kvankam li ne havas guton da troa graso.
  Ĝi signifas, ke li ne konis realan malsaton, kaj ĉi tio ankaŭ ne kaŭzas simpation ...
  Subita eksplodo de timpanoj el iliaj ingoj skuis la palacon. La muro disfalis, kaj la pasinta eksplodondo disĵetis homojn kiel malplenajn botelojn, ĵetis la tronon al la tornado... Ĉio okazis kvazaŭ dum forta tertremo, je uraganrapido. Kaj momenton poste aperis la brutuloj. Tre simila al koboldoj, sed ne nudaj en lano, sed en uniformoj.
  La horizontala stango kolapsis de la cerbokomocio kaj la krucstango rompiĝis. Oleg Rybachenko, brutale batita kaj kovrita de brulvundoj, falis sur Paŝkan. Lia tuta dorso kaj brusto, kolapsitaj sur la princo de la knabo-sklavo, estis bruligitaj kaj rompitaj. Tamen la knabo ankoraŭ tenis sian konscion kaj flustris al la pioniro:
  - Jen nia ŝanco!
  Kaj li eltiris pistolon penetritan per diamantoj el la zono de Paŝka. Li unufoje pafis en siajn mankatenojn. Tiuj krevis, tiam sekvitaj per du pafoj ĉe la katenoj kiuj ligis la krurojn. Malgraŭ la tuta forto de turmento, Oleg Rybachenko konservis la kapablon moviĝi, kaj lia mensa percepto montriĝis pli forta ol iam. La princo havis kelkajn el la plej progresintaj sorĉistoj en la regno pendantaj de sia zono.
  Kaj la koboldoj, kiuj eksplodis, ne kaŝis siajn sentojn kaj bestajn instinktojn. Ili estis fervoraj detrui kiel eble plej multajn vivantajn estaĵojn kaj pafis ie ajn.
  Oleg Ribaĉenko apenaŭ havis tempon forpuŝi Paŝkan, kaj en la loko, kie ĵus kuŝis la knabprinco, restis nur duonmetron larĝa kaj unu metron profunda funelo, kaj ĝiaj randoj fumis kaj ekbrilis. Rybachenko Jr mem malfermis memcertan fajron sur la malamiko. La unuaj kvin koboldinvadantoj estis tranĉitaj per la unua eksplodo.
  La knabo faris paŭzon kaj prenis per siaj piedoj la magian eksplodilon faligitan de la reĝo, do li premis la butonojn per siaj nudaj fingroj. En kosmaj mondoj, Oleg Rybachenko jam traktis similajn specojn de armiloj kaj tial agis tre memfide. Dekduo da pliaj koboldoj direktis siajn animojn al la transcendaj mondoj de pafado de la knabo el mano kaj piedo.
  Kaj ĝenerale, ne komika batalo ekbrulis. Estis pretaj batali signifajn fortojn. Kiam iamaj homoj baraktis unu la alian... Nur en iomete malsamaj korpoj.
  Oleg, pafante kaj evitante la ungotirilojn de la malamiko, pensis: kiuj estas ĉi tiuj koboldoj? Ili estas homoj, kaj se jes, kiajn krimojn ili faris sur la Tero? Koboldoj estas kutime uzitaj en fabeloj por indiki malbonon kaj ion stultan.
  La knabo-gardisto ankaŭ prenis la elfojn faligitajn de la mortinto, en kiuj la radiopafilo, kiu nun fariĝis mortinto, estis enkorpigita. Kaj nun li komencis pafi per ambaŭ manoj.
  La sperta Paŝko eltiris alian magian eksplodilon el sia zono kaj komencis pafi al pli kaj pli da novaj agresantoj enkurantaj kaj atakantaj.
  Ĉi tie aperis grandega fluga telero, kiel batalŝipo, kaj el ĝi saltis pli kaj pli da koboldoj kaj vulpoj malofte trovitaj inter ili. Tamen, la flugil-oreluloj (koboldoj), kiuj apartenis al la regno de la elfoj, ne hezitis pafi al siaj parencoj responde. Do la interŝanĝo de batoj estis en plena svingo.
  Oleg Rybachenko estis en listo ĝuste nun. Li pafis siajn magiajn eksplodilojn, aranĝante rangon post rango de la kunvenantaj monstroj. Kelkaj koboldoj estis karbigitaj de la okulfrapaj pikiloj de la magoplasmo, dum aliaj, falinte sub la gravitan emisilon, eligis verdajn kaj bluajn fontojn de sango. Sed tio nur varmigis ĝin, kaj timaj flugilhavaj ponardoj alproksimiĝis.
  Ili, siavice, estis trafitaj per kontraŭaviadilaj kanonoj de la palaco. Ĉiuj ĉieloj estis lumigitaj en okulgloboj per grandioza artfajraĵo.
  Oleg Rybachenko agreseme parolis:
  Pekulo ricevos sian
  Ĝi estos kiel araneo en fajro,
  Kredu min, ĉi tio estas malfacila kazo -
  La pekulo adoris Satanon!
  Tamen la koncepto de Satano kaj Ĉernobogo tute ne estas identa. Satano estas ribelema anĝelo - kreaĵo, Ĉernobogo, la eterne ekzistanta hipostazo de la Gepatro. Kaj tie kuŝas la grandega diferenco inter ili. La fakto , ke Ĉernobogo estas la Filo kaj Parto de la Familio, kaj tute ne lia malamiko! La vorto Satano estas tradukita kiel kontraŭulo.
  Paŝko trafis la koboldon. Restis el tio nur harplenaj malsupraj membroj. Ĝenerale, la elfoj pafis multe pli efike. Kaj kiu estas la flugila? Gorilo estas!
  Paŝko mallarĝe evitis malvenkon, sed sukcesis salti malantaŭen, eble sentante la varmegon en siaj ŝultroj. La multekosta ŝtofo de la kamizolo estis iomete karbigita.
  Enkarnigita kiel knabino, Old Man Makhno ankaŭ batalas, kaj pafas tre precize. Tamen, estas ne vane ke li estas konsiderita impeta atamano. Kiel diras la kanto. Vi kaj mi ĉiam kunpremis la malfidelulojn, kaj gvidis la krestojn kaj rusojn - ununura atamano. Sed post kiam la estroj estis iom malbonŝancaj! Sed ni kuniĝos - por malĝoji ĉiujn diablojn!
  Oleg Rybachenko falĉis cent koboldojn per eksplodo, diris:
  - En milito, ĉio estas permesita, kaj ĉio necesas, al tiu, kiu povas mortigi iun ajn!
  Paŝka konsentis pri tio kaj komencis pafi eĉ pli ofte, penante montri precizecon similan al tiu de ĉi tiu kripla, sed ne rompita ulo.
  La elfoj iom post iom firmiĝis, kaj tiris supren rezervojn. La batalo disvolviĝis tra la ruinita kaj karbigita palaco.
  Kaj denove estis bildo de la bataloj por Rĵev. La urbo igita amaso da ruinoj ne rezignis. Natasha, komsomola knabino, tenante maŝinpafilon en siaj manoj, pafis al la Fritz. Bela knabino, estis tre malpura kaj maldika: haŭto kaj ostoj. Sed la vizaĝo, kun sia vira mentono kaj grandaj bluaj okuloj, konservis sian belecon. Natalja jam estis vundita pli ol unufoje, sed ŝi eltenis "gratadon" sur siaj kruroj. Ŝia kotona robo, ŝirita kaj haste kudrita pli ol unu fojon, aspektis kiel ĉifonoj de almozulo. Aldonita simileco al almozulo kaj nudpieda, ĉiuj kun abrazioj kaj kontuziĝoj, kvankam la belaj, harmonie formitaj gamboj de komsomola militisto, kaj tola sako kie la knabino kaŝis grenadojn kun brula miksaĵo.
  Nataŝa pafis eksplodon, kvietigante alian kornon. Ĉi tio estas nur en la filmoj, ekzistas tiaj superviroj, ke dekduo da soldatoj estas fortranĉitaj en unu eksplodo. En vera batalo, Dio gardu, ke el cent kugloj estus almenaŭ unu preciza trafo. La terminatora knabo Ole Rybachenko kaj la knabinaj gardistoj en ĉi tiu kazo estas fabela escepto.
  Sed nun Natalia apogas sin kontraŭ la disfalinta muro kaj singarde elrigardas el malantaŭ amaso da rompitaj brikoj. Estas tiom da blokadoj kaj barikadoj en la urbo, ke la nazioj ne povas uzi siajn fortajn tankojn por trarompi, kaj estas devigitaj esti tiritaj en malfavoran infanterian batalon en grupetoj.
  Estas varme kaj preskaŭ ĉiuj inaj militistoj el la virina bataliono batalas nudpiede, kaj malpuraj kiel porkoj. Sed ne estas tempo por lavi, kaj la koto helpas alivesti sin en la karbigita kaj flamanta Rĵev, kaj tial pluvivi. Tamen nur la 1-an de januaro 1943 la aliancanoj de la Tria Regno estis malŝaltitaj. Kaj la germanoj estis devigitaj forlasi ĉi tiun legendan kornicon. Kiom ĝi helpis la Ruĝan Armeon en la bataloj por Moskvo.
  Nataŝa scias ĉi tion same kiel iu ajn alia. Kaj tiel li kantas kanton por gajigi ĉiujn aliajn militistojn, el kiuj multaj suferas pro severaj vundoj;
  
  La mondo estas plena de lukto kaj sufero
  Tiel estas ekde la tagiĝo de la tempo,
  Kiam Habel falis kaj Kain leviĝis,
  La fiulo ricevas floton de florkronoj!
  
  Tia estas la bezono de homo,
  Por funebri amare dum multaj jaroj...
  Kaj tiel estis ĝis la fino de la tempo,
  Ke la kuraĝuloj estas rekompencitaj nur per ĉenoj kaj stango!
  
  Sed kredu je kuraĝo, la soldato ne foriros,
  La Plej Alta Vergo ne fordonos nin -
  Kiel sanktaj rusaj libroj
  Svarog la Ĉiopova venos sur la Teron!
  
  Venos epoko - kie homoj estas feliĉaj,
  Kie ne estas sufero kaj kun la plej alta kvanto!
  
  Kie eterne en mielo estos daktiloj, prunoj,
  Kaj ĉiuj ricevos frenezan rekompencon!
  
  Homoj de nia kara senlima Rusio,
  mi ordonas, kvazaŭ florkrono en somera tago...
  Kaj tiam la homaro fariĝos forta,
  Ni sendu vojaĝon al la foraj steloj!
  
  Estas neeble resti sur la Tero de la lulilo,
  Ni estas tiritaj de magneto kaj la kosmo vokas...
  Ne mirinde komparante la desegnon, ni funebris -
  Kaj ni metu malmolan kalkulon pri sorto!
  
  Kiel bela estas la Indiĝena instruo,
  Kion donis al ni la Ĉiopova per Siaj Vedaj...
  Kaj la ora ringo de nia Patrujo,
  La katenoj de malico, rompas la bezonojn!
  
  La patrujo konstruos la revon de komunismo,
  Ĉio estos libera en ĝi - avido foriros!
  Por malproksimaj kvazaroj, ŝatantaj turismon,
  Kaj promenflugo al la blua stelo por la infanoj!
  Post kantado de ŝia parto de poezio, Natashka ĵetis flamiĝeman miksaĵon al la Infanterio-Batalado-Veturilo provante proksimiĝi al ŝi. Kaj la germana transporto tute ekbrulis, komencis elpeli klabetojn el nigra, ĉifona flamo. La knabino bonŝancis, ke la kloakkovrilo estis malfermita. Kaj la Fritz, kiuj ankaŭ languidis pro la varmego, montris malfortecon. Kaj granda brulbotelo envolvis ilin.
  Ekzistis neniu detonacio, ĉar la kestoj mem havis protekton, sed la zono de konkoj ŝarĝitaj en la kanonon iĝis kojno kaj komencis ŝiri agreseme. Kaj la disŝirita kadavro de SS Haupmann elflugis el la luko.
  Sed jen alia BMP frapita de pezaj maŝinpafiloj. La komsomola knabino sukcesis salti reen, sed ĝi trafis ŝian amikon, kaj la kvinjaran knabon Kolya, kiu alportis provizojn. Kompatinda infano, kion li faris en ĉi tiu riproĉo? Li helpis plenkreskulojn per sia tuta forto, provis gvidi la Ruĝan Armeon kune kun ĉiuj al venko! Kaj nun kuglo-malsaĝulo tranĉis sian helan kapon.
  La sola konsolo li ne havis tempon por sperti doloron.
  Sed Ekaterina Jarova mortis multe pli dolore. Ŝiaj grandkalibraj kugloj traŝiriĝis tra ŝia brusto kaj dorso. Kaj vi mortas pro surdigaj fazoj de sufero. Estas kvazaŭ du serpentoj ĉirkaŭvolvitaj ĉirkaŭ vi. Unu estas varma kiel fajro, la alia estas pli malvarma ol mortiga glacio. Kaj ili strangolas la knabinon en inferaj konvulsioj. Catherine ĝemis kaj suferis. Ŝiaj nudaj, polvaj, sangomakulaj kruroj konvulsie ekmoviĝis, kaj ŝiaj nudaj fingroj elĵetis rubon kun karbigita napalmo.
  Nataŝa rampis al sia amiko kaj flustris al ŝi:
  - Atendu! Baldaŭ estos alia! Multe pli bona vivo!
  Jen la knabino momente imagis komunismon. Regno kie absolute ĉio estas. Kaj ĉiuj revoj realiĝas kiel en fabelo. Kaj ŝi povis renkonti siajn bombitajn gepatrojn tie. Sed, ve, la fabelo estas mensogo...
  Sur la kolhararon de Nataŝa, malpura kaj griza pro polvo verŝiĝas rubo, forbatita per pafoj de grandkalibra maŝinpafilo. Koŝmaro kaj timiga. Sed la knabino ankoraŭ flustras:
  
  - Mi kredas! Espero! mi amas!
  Kaj la militisto subite eksaltas akre kaj ĵetas molotovan koktelon, metante sian tutan malamon en ĉi tiun impulson. La botelo flugas al la BMP kaj rompiĝas sur ĝi. Sed kiam la luko estas fermita, la aŭto ene brulos aŭ ne, la ŝancoj estas dubindaj. La mitrala eksplodo flugas kun prokrasto, kaj Natalya sukcesas frapi sur la tero kaj alkroĉiĝi al la disfendita betono. Kaj sur ŝia gratita preskaŭ nuda dorso, verŝas diversaj rubaĵoj.
  Subite, aŭdiĝas muĝado, kaj pafoj de maŝinpafiloj ĉesas. Estis la pioniro Leshka, kiu sukcesis proksimiĝi al la instalaĵo Strela - io kiel faustpatrono plibonigita de sovetiaj dezajnistoj. Foruza armilo, sed sufiĉe efika. Kaj armite per du aerkanonoj kaj kvar grandkalibraj maŝinpafiloj, la faŝisma transporto estis rompita. Kaj la pioniro, kvankam malgranda en staturo, estas facilmova, kaj povas treni la "Sago" -2 sur sin. Nun li revenas por nova, tiel simpla, senrepuŝa armilo, kiu estas tute ebla produkti manfarite.
  Kaj en la mondo de la Dua Mondmilito okazis bonegaj eventoj.
  Jane, Gringeta, Malanya kaj la novulino Matilda partoprenis en la surteriĝoj en Kubo. La knabinoj rajdis sur la tanko Goering-4. Ĉi tio estas nova maŝino kreita surbaze de la evoluo de la Churchill. Ĉi tiu tanko estis iomete malpezigita por plibonigi veturadon. La rezulto estis maŝino pezanta kvindek sep tunojn kun 88-milimetra kanono kaj kun 152-milimetra kiraso ĉe kliniĝo de la frunto, kaj 102-milimetroj da kiraso kaj postaĵo ĉe kliniĝo. En protekto kaj armilaro, ĉi tiu tanko estis pli malalta ol la E-50, sed ĝi havis motoron kun akcelo de ĝis 1200 ĉevalfortoj. Ĝis nun ne estis sufiĉe da gasturbinoj por ĉiuj aŭtoj. Tamen, la tanko rezultis sufiĉe bona. Koncerne la nivelon de protekto, ĝi ne estis pli malalta ol la Tiger-2 en la frunto, kaj eĉ superis ĝin flanke.
  La kvalito de cementita kiraso estas bonega. Kvankam la tanko mem estas neperfekta. Sed havante la pezon de la Tigro, ĝi havas pli bonan protekton. Kaj almenaŭ kun bona rapideco.
  Jane fajfas kanton.
  Gringeta premas la nudajn piedojn sur la pedalojn. Malania rimarkoj:
  - La kubanoj ŝajne tute ne volas batali kontraŭ ni!
  Gringeta ridis kaj respondis:
  - Prefere, eĉ ili konsideras nin kiel iliaj liberigantoj. Kaj kio pri Kubo Ameriko? Prefere, ili rigardas ŝin kiel okupantojn.
  Jane etendis siajn nudajn, graciajn piedojn. La tanko havis grandajn deklivojn de la flankoj, kiuj kreis kelkajn problemojn por la skipo, sed ĝi pliigis la pluviveblon de la veturilo. La alfronta kiraso estas angula je 45 gradoj, kio donas grandan malakcepton. Nun estas du Pershing kontraŭ ili. Ili malfermis fajron.
  Gringeta plantis siajn nudajn, sunbrunigitajn piedojn sur la metalon kaj celis la armilon.
  Unu el la usonaj obusoj trafis la frunton de la tanko. Ĉi tio ne estas fatala, la donaco de la morto eniris en rikolton.
  Gringeta pafis, celante la fronton de la turo. La Pershing havas alfrontan kirason la saman dikecon kiel la Goering-4, kaj la angulo de deklivo estas eĉ pli malgranda. Do pli potenca 88mm pafilo trapikas metalon.
  Gringeta diras, lekante siajn lipojn:
  - Kaj fieri per sonĝoj - kiu povus konkuri... Kio estas por lernejano batali kun subtena punkoj!
  La Pershing ekbrulis. La batalkompleto komencis disŝiri. Tiam aŭdiĝis muĝado, fine deŝirante la turon.
  Gringeta transdonis la pafilon al alia tanko. Ŝi tute ne embarasis, ke ŝia aŭto moviĝas kaj ŝi devis pafi survoje. La militisto havas multan sperton. Eniris la tridek kvar. Kaj ili havas pli malgrandajn turojn ol la Pershings.
  La vilaĝa knabino ronronis:
  - Mi estas la plej bela kaj forta!
  Ŝi jam havis sperton. Krome, la Pershings estas senmovaj, kio signifas, ke ili estas multe pli facile trafeblaj. La trapikita turo diseriĝas kiel vitro.
  Malanya kantas:
  - Ĝi frakasiĝos en fragmentojn - vi provu trovi ilin!
  Matilda diris:
  - Nur la ĉielo, nur la vento, nur ĝojo antaŭen!
  La Pershings estis detruitaj kaj la germana tanko denove rapidas en batalon. Militistoj eĉ kantas.
  Jen baterio antaŭen... Ili turnas sian tankon por ricevi obusojn en la frunto kaj pafi.
  Gringeta diras, frapante nudajn, graciajn krurojn sur la kirason:
  - Mi trafis nur unu fojon... Tiel kuraĝa!
  Malania aldonas:
  - Kaj lerta! Altnivela gvidilo!
  Gringeta aldonas:
  - Ne en la brovo, sed tuj en la okulo!
  Kaj malfermas fajron. Ŝi ne timas malamikajn pafilojn. Pafas mirinde bone. Entute, ĉi tiu kvarteto estas bonega. Knabinoj el Britio nun parto de la Tria Regno kun tre kondiĉa aŭtonomio.
  Nun venas la konkero de Kubo. La tre precizaj pafoj de Gringetta silentigas unu pafilon post alia. La baterio kraĉas freneze, sed la erupcio de la kanonoj iom post iom velkas.
  Jane per sia nuda piedo karesas la belan kapon de Gringet kaj diras:
  - Jen la maniero konservi ĝin!
  Kaj la filino de la sinjoro ridas. Ŝiaj nudaj plandumoj estas tre tiklaj, kaj surprize agrablaj pro tiaj tuŝoj. Estas kiel promeni sur fibreca reto. Kaj la kalkano de la knabino estas tiel ronda kaj deloga.
  Gringeta tiklas la plandumon per sia montrofingro, kaj milde diras:
  - Vi estas tre bela prave... Sed bonvolu ne distri min de pafado.
  Jane ridas reen. Kaj lude pepas:
  - Kaj mi ŝatas vin, mi ŝatas vin, mi ŝatas vin, kaj por mi ne ekzistas alia amiko en la mondo!
  Gringeta respondis ĝemante:
  - Mi amas ulojn ... Kvankam vi certe estas aminda. Mi scivolas kiel via filo aspektus?
  Jane respondis kun harpia rideto:
  - Mi pensas, ke li estus tre bela kaj vi amus lin!
  Gringeta tordis siajn koksojn, ŝi imagis potencan viron kun granda digno enirante ŝin. Kia plezuro estas. Kiel agrable estas senti la pezon de Heraklo, aŭ eĉ pli bone rajdi lin mem. Eh, atendu paŭzon en la bataloj kaj saltu al la viroj. Pli bone de la SS, do la infanoj estas grandaj.
  Jane ankaŭ revis pri karesoj. Kun viro, aŭ kun bela knabino, ne gravas. Ambaŭ estas agrablaj laŭ sia propra maniero. Jen kion multaj ne komprenas. Kiel vi povas ami ambaŭ. Tamen, Jane certe ne estas unu el tiuj sinjorinoj, kiujn oni nomas putinoj. Ŝi amas karesojn kaj tuŝojn de fortaj korpoj al si.
  Sed la baterio estas rompita. Tankoj de la Tria Reich rapidas antaŭen. La novica militisto Matildo diras kun surprizo en sia voĉo:
  - Kaj la milito estas pli facila ol mi pensis... Kaj ankaŭ mi timis!
  Malanya rimarkis ridante:
  - La plej malfacila afero estas la batalo, kaj vi devas iri granda ... Ĉi tio vere estas problemo.
  Matildo, kiu ankoraŭ ne havis tempon alkutimiĝi al la humuro de la malĝentila soldato, bojis:
  - Ĉu vi ne opinias, ke ĝi estas tro vulgara?
  Gringetta kantis responde:
  - Ni konstruas novan mondon kaj neas la pasintecon... Levante la absurdon kaj vulgaron al la trono!
  Matildo komentis kun ĝojo:
  - Ĉi tio estas ĝuste rimarkita... Nu, kiu estas Hitler? La filo de ebriulo kaj kamparanino, kaj ni estas devigitaj obei lin!
  Jane opiniis konvena esti rememorigita:
  - Ankaŭ Ĝingis-Ĥano estis sklavo en sia juneco, kaj ne sciis legi kaj skribi, sed kiom li gajnis... Iafoje la fortuno ŝatas ŝerci!
  Matildo rememoris kun suspiro:
  - Mi antaŭe kredis je Dio... Sed nun mi perdis ĉian deziron kredi al li. Se Dio permesas ĉi tion, do kia Dio li estas?
  Gringeta sugestis:
  - Eble ekzistas Dio, sed mi estas malbona? La kamparanino frotis la pinton de la nazo per la nudaj piedfingroj. "Rigardante nian mondon, oni povas facile kredi ĝin. Ke io malbona kaj kruela regas super ni!
  Matildo kapjesis konsente kaj rememorigis:
  - La plej sukcesaj komandantoj: Ĝingis-Ĥano, Tamerlano, Hitler - estis ankaŭ la plej kruelaj. Tie kuŝas certa paradokso!
  Gringeta rimarkis:
  - La popolo estas la amaso, kaj la maso devas esti traktita kiel virino, kaj virino volonte submetiĝas al la forto. Ŝajne io, kio estas kruela kaj fakte la plej efika!
  Ankaŭ Jane opiniis konvena memorigi:
  - La plej kruela turka sultano, kaj estis la plej feroca reganto kaj sukcesa konkerinto. La Otomana Regno ne estis malsupera en grandeco al la Romia Imperio, kaj estis distingita per sia sangavido.
  Malanya frapis sian kirason per sia nuda piedo kaj grumblis:
  - Krueleco, krueleco, kaj denove krueleco - cementante la nacion!
  Gringeta ridis kaj kuis:
  - Ni batalos sur la tero, sur la ĉielo eĉ en septembro... Jes, estas amuza!
  La kubaj trupoj proponis neniun reziston kaj kapitulacis. Kaj estis malmultaj usonanoj survoje.
  La knabinoj en la tanko ekparolis iomete.
  Matildo malĝoje memorigis min:
  Ni venkis la germanojn en la unua mondmilito. Kaj nun ni suferas malvenkon post malvenko.
  Malanya korektis Matildon:
  - Ne ni eltenas, sed la usonanoj.
  Gringeta ridis kaj aldonis:
  - Kaj kiuj estas la usonanoj - nia iama kolonio!
  Jane ridis kaj rimarkis:
  - Sed tre forta kolonio, kiu povis disiĝi de la imperio. Kompreneble estas domaĝe, sed post la mondmilito, formale gajninte la venkon, la brita leono ne plifortiĝis. Germanio, eĉ antaŭ la unua mondmilito, spertis rapidan industrian kreskon. Kaj Hitler kombinis la potencon de kapitalismo kun la potenco de totalisma faŝisma ŝtato. Kaj ĝi pagis!
  Gringeta filozofie rimarkis:
  - Demokratio perdis kontraŭ totalisma diktaturo!
  Jane klarigis:
  - Ne nur totalisma, sed ankaŭ popola diktaturo. Hitler sukcesis atingi realan subtenon, kaj per faroj kaj propagando. Kompreneble, ni ne atingis tian nivelon de unueco kaj unueco de la nacio kiel la germanoj. Kaj finfine, ili ne povis konservi la koloniojn, precipe kiam Stalino perfidis nin.
  Malania sugestis:
  - Por Churchill, la plej bona rezulto, aŭ pli ĝuste la plej racia decido, estus fari pacon kun la Tria Reich jam en julio de la kvardeka jaro. En ĉi tiu kazo, ni savintus ĉiujn koloniojn kaj centojn da miloj da vivoj. Kaj la daŭrigo de la milito estis frenezo.
  Jane racie klarigis:
  - Frenezo ĉiukaze! Se Sovetunio mem eniris la militon, tiam la sukceso de la rusoj kreus ruĝan imperion en Eŭropo kaj mortan minacon al Britio. Estas klare, ke la komunistoj ne haltus tie. - La knabino tuŝis sian bruston, kaj frotis sian nudan kalkanon sur sian gazetaron, kiu fariĝis pli akra pro trejnado kaj daŭrigis la edukan programon. - Stalino kaj lia komunismo estas inklinaj al rekta mondregado. Kaj atakis nin fortigis. Kaj se Hitler estus venkinta, tiam la Tria Regno havus la rimedojn por batali nin. Ĉiuokaze, estis stulte batali.
  Eble, post paco, la germanoj ĝenerale komencus digesti tion, kion ili kaptis pli frue, kaj ne irus ien. Kaj Churchill agis kiel sincera idioto!
  Matildo forte batis sian kirason per la nuda piedo, grumblante:
  - Churchill estas vere idioto! Kaj estas bone, ke li ne havis tempon por eskapi al Kanado. Li suferu en malliberejo!
  La okuloj de Jane fulmis feroce.
  - Jes, li suferu! Li starigis la tutan Britujon!
  Malanya, post mallonga paŭzo, rimarkis:
  - Kvankam paco kun Germanio ankaŭ povus krei kelkajn problemojn. Ricevinte la rimedojn de la francaj kaj nederlandaj kolonioj kaj la industrian potencialon de Eŭropo, la germanoj havis ĉiun ŝancon disbati nian ekonomion. Kvankam ĉi tio ankoraŭ estas longtempa perspektivo. Tamen, la Tria Regno evoluis rapide eĉ sen milito, kaj ĝia potencialo rapide kreskis.
  Jane kapjesis kun malgaja rideto.
  - Malmola germana reĝimo. La enkorpigita ordo... Totalisma senkompata ŝtato. Ĝi sen superflua demokratio, donas miraklojn! Kaj ankaŭ en la ekonomio!
  Malania respondis:
  - Nia antikva demokratio ne malhelpis la landon disvolviĝi kaj fariĝi granda. Ni havis teritoriojn kun la kolonioj, pli ol la imperio de Ĝingis-Ĥano. Kaj samtempe, la parlamento funkcias jam de pli ol unu jarcento, eldonante leĝojn anstataŭ la reĝo.
  Jane ridis kaj rimarkis:
  - Kaj la Fuhrer arogis al si la rajton leĝdoni! Li estas kiel imperiestro!
  Malanya korektis sian amikon:
  - Nun ĉe ni! Kaj ni estas sub la Fuhrer!
  La knabinoj estis deprimitaj... Jane provis imagi, kia ĝi estus, se Churchill fariĝus paco kun Hitler en julio 1940. Germanio konsentas pri la netuŝebleco de la Brita Imperio, kaj eĉ ne postulas la revenon de siaj iamaj kolonioj. La sola kondiĉo estas la luado de diamantaj kopioj en Namibio. Nu, ĝi ne estas tiel humiliga por la britoj. Sed tio, kion la germanoj jam kaptis, fariĝas ilia rajto. La havaĵoj de la francoj en Afriko kaj Hindoĉinio, preskaŭ ĉio el kontinenta Eŭropo estas inkluditaj en la influkampo de la Tria Regno. Kaj ankaŭ la nederlandaj kolonioj. Hitler ricevis nur sufiĉe ne por batali plu, sed por digesti siajn havaĵojn. Li nun havas koloniojn preskaŭ kiel Britio. Kaj la ĝenerala nivelo de ekonomia disvolviĝo estas eĉ pli alta. Germanio estas en la dua loko, sekvata de Usono. Kaj Sovetunio, dank' al la kruela stalina industriiĝo, eliris sur la tria loko en la mondo. La armea potencialo de la Rusa Imperio pliiĝis. Oni devas rimarki, ke Stalino vastigis la teritorion koste de la landoj en la okcidento, kaj nun lia loĝantaro alproksimiĝis al ducent milionoj.
  Hitler, kiu nun havis liberan manon, estis antaŭ elekto: komenci militon en la kvardek-unua jaro: malhelpi la rusojn prepariĝi. Prokrastu la atakon kontraŭ Sovetunio kaj pli bone preparu vin. Ĉi tie, kompreneble, la Fritz havis elekton. Multe dependis de spionlaboro. Stalin estis informita pri datenoj kiuj supertaksis la germanan potencialon. Hitler, aliflanke, havis subtaksitan ideon pri la fortoj de Rusio.
  Sed estis evidente: Stalino reekipigis la armeon. Aperis tankoj de la serioj KV kaj T-34, kiuj povus fariĝi masivaj. Amasproduktitaj plej novaj aviadiloj estas preskaŭ same bonaj kiel germanaj modeloj. Kalkulo kaj nombro de infanterio, pro universala militservo.
  Germanio ankaŭ re-ekipis la T-3-tankojn per pli potenca pafilo. Pliigis la produktadon de Yu-88, lanĉis la lastajn modifojn de la ME-109 F el serio. En la aviado de Sovetunio, ĝi superas, sed estas malsupera en kvalito. En tankoj, rusoj havas du mil veturilojn pli fortajn ol germanaj, kaj la ceteraj estas malpezaj, sed iuj estos pli rapidaj. La malamiko ankaŭ estas pli forta. Kaj Stalin povas akiri la infanterion. En realeco, Sovetunio ne estas malsupera al la Wehrmacht laŭ potencialo, kaj eĉ pli forta en tankoj. La germanoj havas pli da infanterio, nur pro mobilizado. Se Sovetunio mobilizos trupojn, tiam ĝi havos pli.
  Sciu, Hitler, la vero, pensus trifoje - ĉu indas komenci? Eble estas pli bone por la germanoj translokigi la ekonomion al armea bazo kaj uzi la potencialon de la okupataj landoj, por akiri avantaĝon super la malamiko? Precipe en tankoj?
  La Fuhrer, havante teritoriojn, konsiderante la koloniojn, ne malpli ol Sovetunio kaj en pli varma klimato, kaj eĉ pli da loĝantaro, se vi konsideras, kiun li okupis ...
  Estis elekto - prepari. Formu dividojn de eksterlandanoj. Metu nigrulojn kaj eŭropanojn sur la maŝinojn.
  Nu, se Hitler estus saĝa politikisto kun bona inteligenteco, li estus provinta maksimumigi la produktadon de armiloj - ĝisfunde prepariĝi.
  Sed la Fuhrer, plej verŝajne, estus atakinta Sovetujon en la kvardek-unua jaro. Li havis tri aŭ kvar mil pliajn aviadilojn perditaj en la batalo kun Britio. Kaj tankoj koste de la afrika divido, do kvincent, sescent pli.
  Nu, Rommel estus tranĉita en la oriento. La nazioj havintus kelkajn ekstrajn tanksekciojn. Nu, eble kelkaj pli motorigitaj kaj dekduo da infanterio. Estas neverŝajne ke la memfida Fuhrer kolektintus pli da fortoj.
  Kaj Stalino? Mi havus tiom, kiom mi havis antaŭe. Al li, Britio ĝenerale estas ĝis la lanterno. La demando estas, ĉu la atako estus subita?
  Se, kiel en la realeco, ankoraŭ okazis taktika striko kontraŭ trupoj nepreparitaj por defendo, tiam ĉio povus esti pli malbona por Rusio. Precipe se la ofensivo komenciĝis la 15-an de majo 1941.
  Tiam ili estus prenintaj Moskvon antaŭ la aŭtuna degelo. Japanio batus de la oriento... Sovetunio havus malmulte da ŝanco. Plej verŝajne, en la kvardek-dua jaro la milito estus fininta kun la kapto de la ĉefaj regionoj de Sovetunio. Aŭ dum kelka tempo ĝi estus kondukita per duonpartiaj metodoj.
  Variaĵo de aparta paco ankaŭ eblas. Kiel Moskvo estas konservita, sed la germanoj ricevas Kaŭkazon interŝanĝe. Sed eĉ ĉi tio ne povis konveni al Hitler. Konante la karakteron de diktatoro numero unu, li plej verŝajne militus ĝis Uralo, se ne plu.
  Tamen, la okupo de Sovetunio deturnus signifajn fortojn de la Tria Reich. Sed ĉi tio estus parte kompensita de lokaj policanoj kaj eksterlandaj sekcioj. Kaj poste kio?
  Ĉu Hitler digestus ankaŭ Sovetujon? Li eble devos fari tion dum kelka tempo. Ĝis la gerila movado estis reduktita al sekura minimumo, ekvilibra fare de lokaj polictrupoj.
  Kaj tiam? Ĉu Hitler ne irus al Britio? Vi povas demandi demandon, sed ĉu li bezonas ĝin?
  Estas jam pli da tero ol Britio, eĉ kun la kolonioj, sed kial ne preni ĉion? Kaj tiam ne konkeru la tutan mondon. unue Britio. Tiam, kune kun Japanio, ni frakasas Usonon. Kaj tiam venas la vico de la Lando de la Leviĝanta Suno mem.
  La tento fariĝi monda diktatoro estas tre granda. Kvankam kompreneble, eble Hitler estus ĉesinta. Sed estas malfacile halti kiam vi venkas. Kaj estas malfacile deteni sin de atakado de Rusio, kiu ne pensas pri defendo, sed rekte prepariĝas por ofensiva milito.
  Nu, kiel vi povas fidi Stalinon, se li trejnas la armeon, ili ne defendos sin, sed atakos kaj batos la malamikon sur lia teritorio. Iu ajn pensus pri tio.
  Efektive, kial Sovetunio pensis nur pri la ofensivo? Preparis sin agresemo?
  Estis io por pensi kaj ankaŭ Hitler. La sekureco de Germanio povus nur esti garantiita per la atombombo, kune kun balistikaj misiloj kiel liverrimedo. La germanoj povis krei balistikajn misilojn. Sed por nukleaj armiloj, ĝi daŭris plurajn pliajn jarojn. Kaj kiu garantios, ke Stalino atendos? Krome, regante Eŭropon kaj havante koloniojn, Germanio estas ekonomie pli forta ol Sovetunio.
  Kaj estas klare, ke Stalino nenion gajnos el prokrasto, do teknika konkuro kontraŭ sciencistoj el tuta Eŭropo, kunligitaj per fergermana disciplino, ne estas tre promesplena.
  Do la verŝajneco, ke Stalino komencos unue, estas alta. Kvankam, kompreneble, atako kontraŭ la Tria Regno estas tro respondeca decido. Krome, Japanio povus malfermi duan fronton en la Malproksima Oriento. Rezultis de ĉiuj vidpunktoj, ke estis neprofite por Stalino ataki la Trian Reich. Sed atendado ankaŭ ne aŭguris bone. Ĉar la nazioj, fidante sur la rimedoj de Eŭropo kaj la kolonioj, povus forigi la ĉefan atuton de Rusio - la avantaĝo en tankoj.
  Kaj ankaŭ en aviadiloj. Kaj tiam disvolvu jetan aviadon kaj ricevu decidan kvalitan avantaĝon en la aero. Do Stalino ne havis kialon tro prokrasti. Sed decidi batali sole kun la tuta Eŭropo, plus la kolonioj, kaj verŝajne ankaŭ Japanio... Preskaŭ memmortiga. Ĉar la tuta supereco de la malamiko en homaj rimedoj kaj potencialo estas evidenta.
  Ĉi tie eniras personecaj trajtoj. Sed konante la ambiciojn de Hitler, estas plej logike, ke li mem grimpos en Rusion, kaj eĉ en la kvardek-unua jaro, sen okupiĝi pri longa atendado. Jes, kaj la memfido de la Fuhrer estas konata de ĉiuj. Sen ia dubo, li grimpos kiel rabia virbovo sur Rusion. Kaj ĝi ne konsideros la realan ekvilibron de fortoj. Aŭ eble eĉ la germanoj ne scias, ne havas ideon, kion ili devos alfronti.
  Tamen, la probableco de la venko de la Tria Regno, precipe en alianco kun Japanio, estas tre alta. Krome, estas multe pli facile por la Lando de la Leviĝanta Suno decidi kapti la Malproksiman Orienton kune kun la nazioj ol batali kun la potenca Britio, kaj la ekonomie evoluinta Usono, por la Pacifikaj kolonioj.
  Estas klare, ke Ameriko kaj Anglio entute estas tiel superaj ol la samurajo, ke la milito kontraŭ ili estas memmortiga. Kaj la Tria Regno ne helpos. Kaj kio pri Sovetunio? La germanoj kaj iliaj satelitoj premos lin. Krome, ankaŭ Turkio eniros la militon, kaj Italion, kiu ne estas ligita kun la milito kun Britio. Tiaj fortoj falos sur Stalin.
  Jam estas glitigaj ŝancoj rezisti, eĉ se Rusio sukcesas meti siajn trupojn en garde antaŭ la germana atako. Krome, en reala historio, la Ruĝa Armeo ŝajnas esti sukcesis eniri batalan staton. Kaj la subitecon de la bato sentis nur tiuj fortoj, kiuj estis proksimigitaj al la landlimo. Kaj ĉi tio, kompreneble, estas pli malgranda parto de la Ruĝa Armeo.
  Kaj se vi konsideras, ke ĉiukaze Rusio ne estas preta por defenda milito...
  Ke perspektivoj por Stalin ne estis brilaj. Krom se vi mem faras preventan baton. Kalkulante, ke Germanio jam ne estas preta por defendo. En ĉi tiu kazo, la kalkulo povus esti parte pravigita. Sed de iu ajn estas klare, ke Britio ricevis malliberigon. Eble Sovetunio, atakinte unue la Trian Reich, atingis ion pro surprizo. Kaj tiam la milito daŭrus. La plej bona elekto: reciproka neniigo de du tiranoj. Jes, kaj Japanio, tiel ke ŝi pli forte enŝlosiĝis. Eblas konstrui kalkulojn pri tio.
  Kiel diras la rusoj: du malsaĝuloj batalas, la saĝulo rigardas. Efektive, kial la britoj intervenus? Ambaŭ flankoj eluzi sin. Ili batalos ĝis elĉerpiĝo.
  La pensoj kaj silento de la knabinoj estis rompitaj pro la apero de tri Ŝermanoj antaŭ ili. Altaj, amerikaj tankoj moviĝis direkte al Goering-4. Estas klare, ke la jankioj ne estas malbonaj kaj komprenis, ke estis tre grave proksimiĝi al la germana tanko, aŭ eĉ iri surŝipe. Kaj ili akcelis siajn aŭtojn al la maksimumo. Sed en Goering-4, la pafilo havas barellongon de 100 EL, kaj povas trafi de longa distanco.
  Gringeta detenis sin per sia nuda piedo kaj pafis. Estas bone bati la Sherman. Li estas tiel alta kaj elstara. La unua pafado. Sed la dua falis ĝuste sur la celon... La turo estis deŝirita de la Sherman, kaj la aŭto, preterpasante per inercio, haltis kaj ekbrulis.
  Jane diris kun aprobo:
  - Nia precizeco ne estas pli malalta ol la arja!
  Gringeta malestime snufis.
  - Kaj mi pensas eĉ superas! Vi ankoraŭ ne vidis ĝin!
  Matildo, premante la nudajn piedojn sur la pedalojn, grincis:
  Vi ne povas eltiri multon el nenio!
  Malanya pli sprite korektis:
  - Kiom ajn forta estas la heroo, li ne elpremos la maron el ŝtono!
  La knabinoj ridis kune. Kaj ili batis unu la alian per la plando de la plando.
  Malglataj kaloj eĉ eligis malgrandajn fajrerojn. La militistoj estis en tre pozitiva humoro.
  Gringeta pafis al la dua tanko, disfendis la veturilon en du, kaj diris:
  - Kun martelo sur juglando!
  Matildo ridis kaj diris:
  - Ni havas martelŝelon, kaj rusajn molotovojn...
  Malanya pasis sian manon sur la plandon de Gringeta. Mi sentis ĝian firmecon kaj elastecon, rimarkante:
  - Ĉu vi kuris sur karbo?
  La vilaĝa militisto ĝoje respondis:
  - Jes certa!
  Malanya mallarĝigis la okulojn kaj demandis:
  - Kaj kiel tio estas?
  Gringeta respondis honeste:
  - Tre agrable!
  La knabinoj sur la tanko ekridis. Jes, kiam viaj kalkanoj estas frititaj, ĝi estas tre ekzotika.
  Jane diris:
  - Dio gardu nin kontraŭ la obstineco de Churchill!
  Gringeta batis eksteren la trian tankon, kaj pugnobatis la postaĵon de la pafilo, diris:
  - Morta Truman sufiĉas!
  Efektive, post la morto de Roosevelt, la vicprezidanto ricevis potencon sub la konstitucio. Sed tio ankoraŭ ne ĉesigis la militon. Kvankam la usonanoj ĝis nun ne povis kontraŭstari ion ajn al la bataltrejnado de la Fritz, kaj la kvalito de sia ekipaĵo.
  Ekzemple, la Shermans eĉ ne pafis, ekkomprenante ke ĝi estas senespera kaj ne penetros la kirason.
  Malanya kantis gaje dum ŝi akcelis sian tankon:
  - Vi iras, iras, iras al foraj landoj! Bonaj najbaroj, amuzaj amikoj!
  Matildo levis, la humoro de la knabinoj estis vere gaja:
  - Tra, ta-ta-ta! Tra, ta-ta-ta! Ni kunportas nian katon! Ĉiĵik, hundo, Petka-bufono, simio, papago, tia kompanio!
  Jane kovris sian nudan, gracian piedon, la buŝon de Matildo. Kaj ŝi kriis pro rido.
  Jes, ridado certe plilongigas la vivon. La usonanoj kreis la Sherman tankon, komparebla en fronta kiraso kaj armilaro al tridek kvar, kaj eĉ pli bona en videbleco kaj optiko, same kiel pli komforta por la ŝipanaro. Sed samtempe, la tanko vere fariĝis bonega celo pro sia alteco. Kaj la britoj utiligis ĝin. Jes, kaj la veturado de la Goering montriĝis pli bona.
  Jane denove imagis kiel la ulo karesas ŝin ... Kaj ŝi ronronis ...
  Jetgermanaj atakaviadiloj flugis tra la aero ... . La tago jam alproksimiĝis al la fino. La suno estis malrapide mortanta en rozkolora sunsubiro. Morgaŭ estas la 9-a de majo. La tago kiam Nazia Germanio kapitulacis en reala historio. Sed nun la nazioj pliiĝas!
  Kapitulacu survoje ne nur kubanojn, sed ankaŭ usonanojn. Tuta brigado da nigruloj kaj mulatoj elĵetis la blankan flagon preskaŭ senbatali.
  La knabinoj eliris el la aŭto. Ju pli vi bezonas benzinumi.
  Jane, sekvante la ekzemplon de la germanaj virinoj, sugestis:
  - Lasu ĉi tiujn kolorajn kisu niajn piedojn!
  Matildo sulkigis la brovojn kaj rimarkis:
  "Ĉu vi ne opinias, ke estas malbela humiligi tiajn homojn?"
  La filino de la sinjoro kuraĝe rimarkis:
  - Sed ni estos kontenta!
  Matildo malestime snufis.
  - Ĉu el salivaj buŝoj? Savu min Dio!
  Gringeta, aliflanke, kapjesis aprobe.
  - Lasu ĝin! Mi ŝatos!
  Kaj la vilaĝa knabino kriis:
  - Surgenuiĝu kaj leku miajn kalkanojn!
  La nigra oficiro falis sur la vizaĝon kaj kisis la nudan piedon de Gringeta. Aliaj militistoj falis malantaŭ li, obeeme frapante la kalkanojn kaj plandojn de la knabinoj. Jane ridis gaje. Ŝi klare ĝuis ĉi tiun aventuron. Kaj des pli kiam ili kisas la piedojn de la knabinoj kun entuziasmo.
  Nur Matildo staris flanken kaj rigardis kolere per siaj bluaj okuloj. Ŝi estis vere kolera. La germanoj ne nur senigis Brition de ĝia sendependeco, sed ankaŭ trudis barbarajn kutimojn. Pli precize, la britoj mem entuziasme adoptas ilin.
  Ŝajnas al ili, ke nun ili fariĝis tiel malvarmetaj kaj fortaj. Kaj fakte - ĉi tio estas malnobleco!
  Kvankam, kompreneble, Matildo komprenis, ke estas speciala gusto en tio. Kiam la dua mondmilito ĵus komenciĝis, estis humoro en Britio: ni ĵetos ĉapelojn sur la germanojn. La ideo estis inspirita ke Germanio tute ne estis tia danĝera rivalo kiel en la unua mondmilito, kaj ke Hitler estis nur japo.
  La malvenko de Francio kaj la angla ekspedicia trupo estis vera ŝoko. Kaj la trokonfido estis anstataŭigita per timo. Eble, akceptu la decidon de Churchill pri paco, sen teritoriaj koncedoj - la popolo de Britio trankvile spiris. La milito komenciĝis, kaj de la komenco mem ĝi estis neegala.
  La subita decido de la Führer ĵeti la hordojn en la orienton levis novajn esperojn. Tiam la plimulto de la britoj radikis por Rusio, kaj ĉiuj tremis kiam la nazioj alproksimiĝis al Moskvo. La fino de aŭtuno kaj la komenco de la vintro estigis novajn esperojn en Britio. Ili venkis la trupojn de Rommel, la germanoj estis batitaj kaj forpelitaj de Moskvo. Usono finfine eniris la militon.
  Sed jam vintre japanoj gajnis kelkajn venkojn, kaj printempe ĝi eĉ plimalboniĝis. La rusoj ankaŭ komencis perdi en nova maniero. Rommel lanĉis kontraŭofensivon. La falo de Tolbuk estis vera nacia tragedio por ĉiuj . Kie ekde la printempo de kvardek-dua, la germanoj kaptis la sortbirdon je la vosto.
  Britio rapide perdis siajn koloniojn, kaj kiam okazis alteriĝo sur la metropolo mem, ĝi ofertis preskaŭ neniun reziston. Do la angla stelo malsupreniris kaj la germana stelo leviĝis. Matildo aliĝis al la armeo. Ŝi ne havis alian elekton ol realigi sin. Kaj mi ne volis stari ĉe la laborbenko!
  Jane estis laca senti la kisadon de la piedoj, kaj ŝi komencis bati la militkaptitojn. La pli forta Gringeta movis sian pugnon tiel forte, ke ŝi rompis la nazon de unu el la oficiroj. Ruĝharulo Malanya pikis pafilon en la stomakon de la nigrulo, igante lin duobliĝi. Post tio, la knabinoj bojis unuvoĉe, je la supro de siaj pulmoj:
  Ni estas supermilitistoj! Kaj ni denove batu la kaptitojn, per siaj piedoj kaj fusilpugoj.
  La 9-an de majo 1945, la garnizono de la ĉefurbo de Meksiko kapitulacis. La usonanoj ne povis elteni la malmolan premon kaj bombadon. Jes, kaj municio estis elspezita rapide, kaj provoj establi provizon per aero malsukcesis.
  La Germana Armeo registris alian ĉefurbon en sia aktivaĵo. Ilia nombro, konkerita la ĉefaj urboj, estis kreskanta ...
  La kuraĝaj kvar knabinoj sur la E-50 moviĝis norden al la usonaj limoj.
  La humoro de la belulinoj estis grava. Ili rapidis en batalon kaj al la altecoj de transcendaj mondoj.
  Dum la tanko veturis tra la teritorio jam okupita de la germanoj, la kvar eliris el la aŭto kaj kuris. Kaj ili metis adoleskanton Hans ĉe la stirilo.
  Lasu ĝin rajdi. Kaj ili militistaj knabinoj konservos la formon.
  Gerda, transsaltante ŝvelaĵojn kaj lianojn, sentis plezuron, kroĉiĝante per la malmoliĝintaj plandumoj al la malebenaĵo de la tero.
  La blonda knabino rimarkis ridetante:
  - Kiel bone estas esti sovaĝulo... Ĉi tio estas kompania stilo - kuri nudpiede kaj en bikino!
  Charlotte konsentis kun ĉi tio:
  - Jes, minimuma vesto donas al la korpo senton de plena libereco. Efektive estas bone esti knabino. Tia forto kaj facileco de moviĝo. Vi fariĝas pli kaj pli rezistema!
  Magda komentis:
  - La ĉefa afero estas ne perdi formon! Ĉi tie ni kuras tre utila!
  Kristina ridis kaj diris:
  - Kaj mi kuras laŭ la pado kun flakoj. Mi ne povas manĝi, mi ne povas dormi eĉ paneron!
  Charlotte ridis kaj respondis:
  - Ne estas malbone, ke vi komponas... E, Magda ne volas denove paroli kun ni pri religio?
  La orhara knabino balancis la kapon.
  - Ne! Ne ĵetu perlojn antaŭe...
  Ĉi tie Magda hezitis, ĉar la daŭrigon de amiko tute nature povas esti konsiderata kiel insulto.
  Charlotte tamen denove ridis kaj bojis:
  - Kaj mi pensis, ke vi korektis vin kaj rekonis arjan monoteismon!
  Magda levis la ŝultrojn kaj demandis denove:
  - Ĉu ĝi estas kiel Arja?
  Charlotte etendis la manojn.
  - Kaj tiel... Sen la Triunuo, kun Unu Dio!
  Gerda konfirmis tion:
  - Jen ĝi... Dio estas Unu! Jesuo ne estas Dio, sed nur unu el la arjaj profetoj. Krome, la evangelio estas ĝenerale juda fikcio. La Biblio ankaŭ estas nur juda trompo. Kaj ne ekzistas Triunuo. Estas Unu Ĉiopova Kreinto Dio. Hitler estas lia vicreĝo sur la Tero kaj Filo, amanto kaj mesaĝisto. La plej gravaj kaj ĉefe la profetoj. Dio ankaŭ havas diversajn servistojn kaj anĝelojn, kiuj estas nomataj kvazaŭ malgrandaj dioj. Kiel Toro, Ovdia, kaj aliaj. Ili estas kiel arkianĝeloj en submetiĝo al la Ĉiopova. - La knabino eksaltis, faris kapriolon kaj daŭrigis. - Ĉio estas ĝenerale simpla. Arja monoteismo ne estas malvolvita. La germanoj estas la elektita popolo de Dio, kaj ili devas ekkapti kaj regi unue la mondon, kaj poste la universon.
  Charlotte konfirmis:
  - Vi vidas Magda. Kiel simpla kaj klara!
  Christina rimarkis:
  - Ĉu mi bezonas ion klarigi?
  Charlotte ridetis.
  - Kio precize?
  Kristina eksaltis:
  Kio pri savo de peko?
  Gerda tiam prenis la parolon kaj klarigis:
  - Kaj en la arja religio ne ekzistas koncepto pri savo. Ni ĉiuj estas germanoj, se ni restos fidelaj al la Fuhrer kaj la Tria Regno estos savita en la venonta mondo de la sinjoroj. Kaj aliaj nacioj estas niaj sklavoj. Se germano perfidas la Fuhrer, tiam post morto li fariĝos sklavo de aliaj arjoj. Negermanaj popoloj povas ricevi germanan civitanecon pro speciala merito. Kaj ili ankaŭ havos sklavojn. Ĉio estas simpla kaj logika!
  Kristina aldonis:
  - Kaj ne estas peko por arjo seksumi. Kaj ankaŭ arja. La Fuhrer diris - estas pli bone gravediĝi de hero-soldato ol de edzo, se li ne estas heroo!
  Magda eksaltis:
  - Se Japanio atakus Sovetujon en la kvardek-unua, tiam ni prenus Moskvon antaŭ la falo!
  Gerda skuis sian fingron al Magda dum ŝi kuris:
  - Ne eskapu... Ĉu nia religio de la arjanoj ne estas pli bona ol la fabeloj de kristanoj?
  Kristina aldonis:
  - Kaj en la kristana paradizo ne estos sekso! Pensu pri ĝi!
  Gerda aldonis:
  - Kaj tute ne estos peko... Kaj ĝi estas tiel enuiga! Urlu kiel lupo!
  Magda ridetis kaj rimarkis:
  - Dependas de tio, kio estas konsiderata peko. Estis dek ordonoj en la Biblio. Sed ne mortigu, konstante seksperfortita. Kaj per la ordono de Dio. Ĝenerale, mortigi infanojn estas granda malbono... Sed Eliŝa faris tion, kaj kun la aprobo de Dio. Do... Akiras paradokson - peko kaj malbono ne estas la sama afero. Kaj peko estas malobeo al Dio!
  Christina levis siajn muskolfortajn ŝultrojn kaj respondis:
  - Do, montriĝas, ke malbono ekzistos en la kristana paradizo? Kial ne simple malobei Dion? Do ni povas partopreni en gladiatoraj ludoj kaj seksaj orgioj? Nur konfesi amon al la Sinjoro per vortoj?
  Magda balancis la kapon.
  - Mi pensas, ke ne... Kvankam, kompreneble, Jelisei estas embarasita pro tio, ke li mortigis la infanojn, kiuj incitetis lin pro lia kalveco. Evidente ĉi tio estas kun la principo: amu vian malamikon, ĝi ne taŭgas!
  Kristina logike rimarkis:
  - Kaj kiu, en sia prudento, sekvas la principon de amo via malamiko? Ĝenerale, kristanismo estas miksaĵo de pacismo kaj judismo. Ni ne estas survoje kun tia religio!
  Gerda, frapante la nudan piedon en la arbustojn, aldonis:
  - Kaj neniel ni estos kune kun la judoj! Kaj la juda Biblio ne estas bezonata!
  Charlotte logike aldonis:
  - Ne havas sencon por ni kredi je la Biblio. Nek el kiuj - nek la koro nek la menso! Ĉar ni estas arjoj, ne la idaro de Abraham laŭ la promeso. Kompreneble, ni estas fremduloj al Abraham, kaj al ĉio, kion la Biblio naskis. Nia monoteismo estas arja, kaj neas Abrahamismon! La sola komuna afero estas la kredo je la Eterna, Ĉieestanta, Ĉiopova Dio. Sed tie ĉio finiĝas!
  Magda diris ironie:
  - Amen...
  Gerda aldonis ridetante:
  - Necesas ĉien enkonduki arjan monoteismon. Kaj faru ion kiel la rito de bapto, kiam vi adoptas novan religion. Por ke se vi jam estas baptita, vi fariĝu vera nazio!
  Charlotte sugestis:
  "Eble ĝi devus fariĝi ia simbolo. Kiam vi metos svastikon sur vian frunton?
  Kristina prenis ĝin kaj kantis:
  - Ombro, ombro, ombro La ombro de Lucifero, hele flagras en la mallumo... La svastiko de Hitler sur la stomako, la svastiko de Hitler sur la stomako!
  Gerda kolere pikis sian kunulon en la femuron per la piedo:
  - Ne ridu pri niaj simboloj. Krome, la svastiko estas runa signo!
  Kristina, responde, kaptis Gerdan je la nuda piedo, kaj tiklis la kalkanon, dirante:
  - Ho, kiel seriozaj ni estas! Pli bone vi ridu!
  La knabino lerte tordis sian gracian, sunbrunigitan kruron, kaj kaptis la ruĝan sorikon je la nazo per siaj nudaj fingroj. Ŝi anhelis kaj nudigis la dentojn. Ŝi komencis tikli al Gerda, sian rondan kalkanon.
  La blonda terminatoro bojis:
  Ne batu viajn fingrojn...
  Christina deŝiris la kruron de sia kunulo kaj grakis:
  - Vi rompos mian nazon!
  Gerda ridis kaj pepis:
  - Se vi volas prunon? Aŭ ĉevalo en la kolhararo!
  Kaj la militistoj, kiuj haltis momenton, denove forkuris, fulmantaj, iomete polvaj, herbkoloraj kalkanoj. Ne necesas diri, sen ia dubo, la gajaj kvar kunvenis.
  Christina dum la kuro sugestis:
  - Kio pri ludado de urboj?
  Gerda balancis la kapon.
  - Ne tro interesa! Tio estus inventi verajn, elektronikajn ludojn!
  Charlotte etendis siajn brakojn dum ŝi kuris, kaj diris:
  - Kaj kio... Tio estus bonega! Krei ion tiel elektronikan kaj ludantan al la plej plena.
  Magda palpebrumis al siaj amikoj kaj diris ridetante:
  - Homo ricevis la donacon de kreado de la Kreinto. Kaj ni homoj lernis elpensi multon. Tie, eble ni devus esti almenaŭ iom dankemaj al la Kreinto!
  Charlotte snufis malestime, kaj rimarkis:
  - Kaj ni estas tiom dankemaj! Ni estas arjaj monoteistoj, kaj ni rekonas Dion kiel la Patron de la germana popolo!
  Saltante kiel kato, Gerda opiniis necesa aldoni:
  - Sed la Dion de Abraham, Isaak kaj Jakob, ni neniel rekonas! Do ne trudu al ni ion fremdan kaj ne-arjan!
  Magda senespere kriis:
  - Mi estas por Dio, ne por la judoj!
  Gerda memfide konfirmis:
  - Kaj ankaŭ mi por Dio! Sed ne laŭ la Biblio, sed laŭ "Mia Lukto". Kaj ne por la judoj, sed por la arioj! Kaj Arjano ne estas nur iu, kiu estas germandevena. Arja estas konfeso de la spirito!
  Magda kantis:
  - Aŭdace kamaradoj en paŝo,
  Plifortigu nian spiriton en la batalo...
  Al malproksima feliĉo la vojo -
  Ni mamnutru!
  Charlotte moke diris:
  - Suĉu tian bruston, forgesu pri la bovino!
  Kaj la knabinoj ekridis. Ili vere volis amori. Kaj tiel ke la lipoj de la uloj superverŝis la skarlatajn cicojn per kisoj. Kaj la brusto ŝveliĝos, fariĝos dolora kaj agrable plori. Kaj ĉi tio estas tiel mirinda.
  Gerda saĝe deklaris:
  - Sekso movas montojn kaj rompas ŝipojn...
  Christina, responde, prenos ĝin kaj kantos:
  - Ŝipoj iras al la fundo kun ankroj kun veloj... Kaj tiam viaj oraj kestoj estos viaj. Oraj kestoj! La ŝipoj estas rompitaj! Kestoj staras malfermitaj... Smeraldoj kaj rubenoj disvastiĝas kiel pluvo....
  Kaj la militistoj kantis ĥore:
  - Se vi volas esti riĉa, se vi volas esti feliĉa... Restu Fuhrer ĉe ni! Vi estos nia reĝo! Vi estos nia reĝo!
  Kaj la knabinoj, akcelinte per sia tuta forto, batadis en dikan lianon kreskantan sur ilia vojo. La ligno krakis kaj fendetiĝis. La militistoj kriis:
  - Unu eraro en la cerbo saltas, kaj bato estas neevitebla!
  Post tio, la knabinoj turniĝis en kapriola kaskado. Ili estas tiel rapidaj. Kiel fulmo. Kaj ili brilas per smeraldaj okuloj. Kaj iliaj okuloj vere, kiel steloj brulas. Kaj kompreneble, absolute neniu povas rezisti tiajn servistojn de la Fuhrer. Kaj ĉi tiuj knabinoj estas sorikoj. Kaj ili mortigis ne nur usonanojn, sed ankaŭ rusojn, aŭ pli ĝuste sovetiajn.
  Gerda rememoris sian aventuron en Sovetunio... Pli precize, kiel ili petolas kun siaj amikoj.
  Kvar germanaj knabinoj en bikinoj batalis sur la Tigro. Ĉiuj kvar knabinoj estas tre belaj: tri blonduloj kaj ruĝharulo. Kutime virinoj ne batalis en panzvale tankaj skipoj, sed ĉi tio estas freneza rakonto.
  Ĉi tie vi aŭ pan aŭ malaperis...
  Ĉiu ekstera observanto povis vidi kiel lerte la knabinoj administras la "Tigron" kaj kiel delogaj estas iliaj nudaj piedoj, premante la levilojn.
  Unu el tiaj ne bagatelaj epizodoj de la Dua Mondmilito.
  La germana "Tigro" -2, kviete ronronante la motoron, alproksimiĝis al la sovetiaj pozicioj. La pafiloj de la Ruĝa Armeo por la momento silentis, lasante la aŭton proksimiĝi. Sed ankaŭ la germanoj ne estas tiel simplaj. Ili malfermis fajron unue en la movado. Feliĉe, la ŝanceligita aranĝo de la rulpremiloj permesas al la germanoj, uzante la glatecon de la kurso, pafi moviĝante.
  Kaj la 88-mm-kanono trafas la sovetian pafilon. La vido de Ruĝhara Charlotte estas tre akra, krom la bonega optiko kaj talento de la Tigro.
  
  Germanaj tankoj pafas al la sovetiaj pozicioj kaj provas provoki revenpafadon.
  Ĉi tie ili havas siajn proprajn komercajn kaj insidajn kalkulojn.
  Sed, kaj la Ruĝa Armeo ne englutas nereciprotajn donacojn. Kaj la sovetiaj pafiloj pafas. Estas vera duelo, kaj verŝado de konkoj. La germanoj pafas sufiĉe precize, sed ankaŭ la sovetiaj pafiloj ricevas ilin. La obusoj frapas sur la kiraso de la "Tigro"... La knabinoj, trafitaj, metas la orelojn. Feliĉe, en ilia modifo, la ŝtaltukoj jam havas deklivon kaj sendas ĵetaĵojn al reboŝiĝo.
  Kvankam kompreneble ne kompari kun la E-50. Tekniko pliboniĝas.
  Kaj ĝia propra kanono pafas precize ĉe ekbriloj. Kaj plej grave, atakaviadiloj leviĝas en la ĉielon: germanaj, anglaj kaj usonaj aĉetitaj je duono de prezo. Ili kovras la sovetiajn poziciojn. De la sovetia flanko, la ĉefa aviadilo estas la Yak-9. La maŝino ne estas malbona, sed mankas al ĝi armilaro, kaj krome, signifa nombro da ĉi tiuj batalantoj havas mason pli pezan ol la referenco. Kaj tio signifas pli malbonajn flugajn trajtojn.
  Kaj la germanoj jam havas jetmotorojn.
  Pluraj sovetiaj tankoj estas enterigitaj en la grundo, sed ilia pafforto ne sufiĉas por penetri la germanan kirason.
  Tiaj danĝeraj Fritz estis jam tiam.
  La ruĝharulo ridetas, kaj la blonda komandanto muĝas:
  - Donu al la rusoj iom da varmo!
  Tanko "Tigro"-2 estas farita en modifo F - kun klinita aranĝo de kirasaj platoj. Tio permesas al li teni obusojn de 76 kaj 85 mm sovetiaj pafiloj, sen grava damaĝo al li mem. Altkvalita kiraso - cementita.
  La Fritz jam havis danĝerajn aŭtojn en tiu tempo.
  Kaj la knabinoj ene de la tanko estas eĉ pli altaj en siaj karakteroj. Precipe la ruĝhara artileriisto.
  Tamen, Magda estas bonega batalanto.
  Kaj en la ĉielo okazas batalo. Flanke de la germanoj kaj koruptaj aliancanoj, estas granda nombra kaj, eble, kvalita supereco. Flanke de la rusoj - pli da malespero kaj kolero. Multaj aerŝafoj. Kaj ĝi parolas pri escepta kuraĝo. Kaj eĉ aroganteco limanta al frenezo.
  Sed ve, unu freneza kuraĝo ne sufiĉas.
  La germanoj antaŭeniras. Iliaj tankoj estas malsamaj. Estas Shermans kun tre modifitaj ekranoj, Churchill kun 152 mm kiraso kaj Challengers kun klasika aranĝo. Kaj la usona M-16 estas peza maŝino. Tiu ĉi kavalkado grimpas en sovetiajn poziciojn.
  Ajna rifrafo kolektita post la konkero de Britio fare de la nazioj.
  Sed ankaŭ Rusio havas multajn pafilojn, kaj la rezisto estas obstina.
  Kaj artileriistoj kaj artileriistoj estas trejnitaj kaj plenaj de heroeco.
  La perdoj de la germanoj kreskas kiam ili alproksimiĝas al la tranĉeoj. Kaj la Fritz lavas sin per sango.
  Ĉiu paŝo, kiun ili faras, valoras gravajn perdojn.
  Kaj la knabinoj eĉ vangofrapas unu nudan piedon kontraŭ la alian kaj kantas dum pafado:
  - La Tria Regno diras, ke ne drivu!
  - Ni estas agloj-diabloj kaj ni estas tre bonaj ...
  Levante la ŝipkonstruejon!
  - Ni flugas kiel birdoj kaj malamikoj en sako!
  La kantoj ne estas tre kompreneblaj, sed sufiĉe amuzaj. Kaj gajigu la sanglavajn faŝistojn.
  La germanoj venkas la unuan linion de defendo, sed trovas minojn. Kaj ili prenas gravan damaĝon. Esence, la aŭtofundo suferas de minoj. Malpli perdo de armilserio.
  Tankoj, certe, la nazia menaĝerio havas fundamentan protekton.
  La blonda knabino kiu estas la komandanto rimarkas:
  - Tamen, ĉi tiuj rusoj estas sufiĉe venenaj!
  Charlotte skuas la kapon responde.
  - Vipuroj... Sed kuraĝaj!
  Blonda Magda, kiu estas la ŝoforo, raportas:
  - Ne estas eksplodoj! Ni povas daŭrigi antaŭeniri!
  Kio, certagrade, estas bona novaĵo.
  "Tigro" rampas malrapide. Ĝin jam forte bremsas diversaj kontraŭtankaj fosaĵoj kaj erinacoj. Ili aranĝas raŭp-rampan antaŭeniĝon.
  Kaj ĉi tio donas al la rusoj certan ripozon. Kaj tial la perdoj de la Ruĝa Armeo estas tre altaj.
  Kaj knabinoj en bikinoj ne povas atendi. La tanko estas varma, kaj iliaj duonnudaj korpoj ŝvitas. Tiam la blonda komandanto Gerda rememoris vintron. Tiam la Fritz torturis du pionirojn kaj komsomolan membron.
  Rememoroj por la ludema, nudpieda Gerda estas tre interesaj, ekscitaj kaj agrablaj. Kvankam alia konsiderus ĝin malagrabla.
  Ŝi persone deŝiris la vestaĵojn de la knaboj, kiuj ne hastis senvestiĝi. Tio en si mem estas plezuro. Tiam, portante nur pantalonon, la pioniroj estis elpelitaj en la malvarmon. La komandanto-knabino Magda pelis la sovetiajn knabojn per vipo. Unu el la pioniroj estis jam alta knabo, proksimume dektrijara.
  Bela, helhara infano, kun elstaraj muskoloj, kompreneble bela. Sufiĉe indas esti bildigita sur afiŝo kun la surskribo: "Vere, juna arja".
  Kiam li vidis duonnudan komsomolan knabinon, kiu ankaŭ estis elpelita en la malvarmon en ŝia pantaloneto, lia vireco stariĝis kaj montriĝis sufiĉe granda.
  La pionira knabo eĉ ruĝiĝis pro embaraso, sed la korpo de adoleskanto estas pli forta ol la menso.
  La volupta langvoro de Gerd pasis. Kaj ŝi vere volis kopuli kun junulo, kaj eĉ malamiko.
  Precipe tiel bela kaj muskola.
  Veturinte la pionirojn dum dek kvin minutoj tra la frosto, tiel ke la nudaj piedoj de la knaboj bluiĝis, ŝi repelis ilin en la kabanon.
  La knaboj, malgraŭ la turmento, kuraĝe tenis sin, kaj rigardis fiere.
  Tie ŝi kaptis la pli maljunan kaj altan pioniron je la nuda piedo, kaj komencis froti ĝin. Tiam ŝi levis la manojn pli kaj pli alten, deprenis sian blankan kalsonon.
  Kvankam ŝi estas blonda, ŝi estas tre temperamenta.
  Kaj lia perfekteco estis en ŝia buŝo. Kaj kia ĝojo estas, suĉi tiel junan, kaj eĉ se li estas via malamiko. Pioniro Kolja ĝemis pro ekscito. La juna virgulino estis unuafoje kun virino. Paro da junaj germanaj soldatoj rigardis tra la fenestro, sed Gerda ne zorgis. La alta, blonda knabo nun okupis ŝin. Kaj fingroj kun najloj gratis la sekan, tendencan korpon de la knabo.
  Kian puran, glatan haŭton li havas, kaj kiel la jadstango en lia buŝo pulsas. Ĉi tio estas la plej alta gusto por virino.
  Kiam li finis, Magda plezure glutis la dolĉan semolon. Poste ŝi surtiris la pantalonon de la knabo kaj ordonis:
  - Iru, oni diras shket! Ni eliru eksteren, vi jam estas varma!
  Kaj tiu devo estas antaŭ ĉio, la vera arja bezonas alporti torturon ĝis la fino. Kaj ŝi ne konas kompaton.
  Kaj denove oni elkondukis la knabojn en la malvarmon. Kolja postlasis nudajn piedsignojn, kaj Magda sekvis lin kaj volupte ĝemis. Ŝia fendeto brulis pro ekscito, kaj tiel deziris la amon de viro.
  Kaj kiel allogaj estas la kruroj de la knabo. Ili ruĝiĝis en la malvarmo, kiel korvaj piedoj.
  Ne fininte la asignitan tempon, ŝi resendis la knabojn. Ŝi kisis Koljan sur malvarmaj lipoj, kaj terenbatis la knabon. Ŝi deŝiris lian kalsonon, poste komencis knedi perfektecon per varma mano. Pioniro denove vekis, pro la pasia premo.
  Gerda kisis la piedojn de la knabo, ruĝajn pro frosto, kaj liajn nudajn piedojn. Li iĝis purpura pro embaraso.
  Kaj tiam la belulino selis la knabon. Lia jadstango eniris la humidan groton de Venuso, liverante neesprimeblan plezuron.
  
  Gerda movoĝe ĝemis, ŝi sentis sin tiel bone. La ekkompreno ke ŝi amoris kun knabo, kaj eĉ malamiko de la Tria Regno, kaŭzis grandan eksciton. Kaj tiam Gerda draŝis en malvarmeta orgasmo.
  Sen embaraso, ŝi muĝis kiel bubalo.
  Tiel bona ŝi estis kun neniu! Ŝi ricevis tutan ondon da plezuro...
  Ŝi neniam spertis tion kun normalaj viroj.
  La historio de facila flirtado por knaboj finiĝis tragedie. Ili estis poste torturitaj al morto. Kaj ŝi perdis sian amanton Kolja. Kion mi multe bedaŭris. Sed ŝuldo estas ŝuldo. Kelkajn monatojn poste, SS-kolonelo Kluge demandis al ŝi:
  - Ĉu vi fartis bone kun la pioniro?
  La demando, kompreneble, povus esti danĝera.
  Gerda honeste respondis:
  - Tre!
  Kaj la knabino eĉ finis:
  - Mi estas preta por io ajn ripeti la sentojn.
  Kluge, malfale ridetante, respondis:
  - Do finfine ankoraŭ estas multaj pioniroj!
  Nu, fraŭlo, li ne komprenas la koron de virino.
  Magda obĵetis kun impeto:
  - Sed ekzistas nur unu kiel Kolja!
  La sincereco estis vera.
  Kaj ŝi rememoris la streĉan korpon de sia amanto, amorante kun li en sonĝo.
  Eble la plej ekscita afero estas, ke vi amoras kun suicidbombisto.
  Sed nun la germanoj jam venkis la unuan defendlinion, lasante rompitajn tankojn kaj rompitajn sovetiajn pafilojn.
  Kvankam la tankoj de la nazioj kaj enbuliĝis.
  Super la detruita bunkro iu starigis flagon kun svastiko.
  La araneo, malamata de la tuta mondo, disvastigis siajn piedojn tra la terglobo.
  Kaj sur la ĉielo sonis la Wagner-simfonio, germanaj, anglaj kaj usonaj atakaviadiloj eniris la sekvan rondon.
  La usonanoj metis siajn armilojn sur longtempan seninterezan krediton. Tiel, ili esperis trankviligi Hitleron kaj lian akompanantaron. Sed farante tion, ili kolektis fulmotondron por si. Ne eblis kapti Sovetujon, sed la Fritz avancis kaj kaŭzis kolosan damaĝon al la Ruĝa Armeo.
  Kompreneble, Rusio fariĝis multe pli malbona. Sed nun la usonanoj eliris el sia fleksebleco flanken.
  Venis vespero... Kaj poste nokto. La knabinoj kuris kaj ekdormis ĝuste sub la malferma maja ĉielo. Kvar belulinoj. Knabinoj, kiuj timigas min nur rigardante ilin.
  Gerda, post trotado havis koŝmaron. Estis kvazaŭ ŝi denove estis knabineto. Kaj plonĝis en terurajn aventurojn.
  Fabelo pri Gerda, kiun mi iam legis, prezentis sin. La kompatinda knabino forlasis la florantan ĝardenon kun eterna somero kaj marŝas laŭ la aŭtuna malvarma vojo.
  Ŝiaj nudaj piedoj tretas sur la roka kresto. Nudaj plandoj tamen jam fariĝis krudaj en la ĝardeno, kaj ili ne tiom doloras. Sed la vojo estas longa, la kruroj erarvagas, post kelkaj dekoj da mejloj, la plandumoj komencas brili kaj la bovidoj komencas dolori. La knabino petas almozon, por ke ili donu al ŝi almenaŭ iom da manĝaĵo kaj petu loĝejon por la nokto. Kiu nutras la infanon kaj kiu ne. Sed bonŝance: ili lasis min resti por la nokto. La knabino ekdormis en la fojno. Kaj dormas tre profunde, post longa vojaĝo. Sed matene vi devas denove, prenante pecon da pano kiel bonkoran gastiganton, ekvojaĝi. Kaj la kruroj ankoraŭ doloras post longa transiro, kaj estas malvarme promeni nudpiede.
  Sed rapida veturado tenas la knabinon varma. Nudaj piedoj ruĝiĝas, kaj la plando gratita sur la pavimŝtonoj iom bakas. La knabino eltenas kaj venkas lacecon por eskapi de la ĝemado en siaj kruroj, zorge ekzamenas la ĉirkaŭaĵon. Ĝi moviĝas laŭ la vojoj de Germanio, en la direkto de Francio. Estas multaj interesaj aferoj por vidi en ĉi tiuj dense loĝataj teroj. Kelkfoje komencas pluveti belan aŭtunan pluvon. Gerda tre timas malvarmumi.
  Ŝi portas nur malpezan someran robon.
  Sed dum la sekva tranoktado, la kompatema gastigantino kompatis ŝin kaj donis al ŝi varman peltan koltukon por la vojo. Kaj Gerda denove iras la sekvantan tagon. La kruroj unue rigidiĝas, sed poste varmiĝas. Ili nur sonoras per ĉiu vejno. Estas dolorige marŝi tiel, sed la knabino sukcesas, ŝi havas celon, kaj ŝi certe atingos ĝin.
  Kaj la kruroj fariĝas pli krudaj ĉiutage, superkreskitaj de kaloj. Estas malfacile iri tiel. Kelkfoje la knabino pasigis la nokton en fojnamaso, glaciiĝis nokte, poste leviĝis kun rompiĝantaj ostoj. Sed Gerda obstine pluiris, ŝia korpo varmiĝis kaj malpeziĝis. La knabino vivis per almozo. Ĝi helpis, kvankam ne regule, sed manĝi, konservi forton.
  Muskoloj lace doloris ĉiutage, sed la doloro malfortiĝis. La korpo de la infano rapide adaptiĝis al la ŝarĝo, kaj nun la knabino marŝis mezume ĉirkaŭ sesdek mejlojn ĉiutage, kaj ne falis pro laco. Ŝiaj nudaj, faligitaj kruroj estis kovritaj de malmola krusto, kaj preskaŭ ne sentis la akrecon de la ŝtonoj kaj la malvarmon. La knabino marŝis, venkante suferon. Vintroj en Eŭropo estas mildaj. Malseka neĝo falis kelkfoje. Gerda lasis sur li nudajn spurojn, sen interrompi sian paŝon.
  Ŝi moviĝis kvazaŭ vundite kaj ĝis ŝi eniris la palacon helpe de korvo. Tie ŝi petis de la princino kaj la princo paron da ŝuoj kaj vagonon, por ke ŝi daŭre serĉu Kai. Sed la princino rimarkis ridante
  - Vi kutimas promeni nudpiede! Kial vi bezonas ŝuojn? Ili nur pezos viajn krurojn! Prefere vi iru kiel antaŭe kaj vi ĉirkaŭiros duonon de la mondo pli frue.
  Kaj Gerda devis ree piedpremi nudpiede, do ŝi ne renkontis simpation. Sed la vere nudaj piedoj de la knabino malmoliĝis, kaj la haŭto sur la plandumoj fariĝis pli forta ol tiu de botoj. Kaj ŝi marŝis, montrante neflekseblan kuraĝon. Do ŝi promenis nudpiede tra Germanio kaj alvenis en Francio. Malseka neĝo estis kompaktigita sub ĉizitaj piedoj.
  La knabino iris Parizon. Tie ŝi renkontis stratinfanojn. Tiel ĉifona kaj nudpieda kiel ŝi estas. La knabino manpremis ilin kaj interŝanĝis novaĵojn. Infanoj de ĉiuj landoj parolas internacian lingvon kaj komprenas unu la alian. Kaj Gerda rapide amikiĝis kun ili.
  Sed la infanoj malsatas, kaj la knabino, kune kun ili, trudeniras la garbejon de la mastro. Sed la polico aperas kun paro de edukitaj hundoj. Unu hundo preterpasas Gerdan kaj terenbatas ŝin. La policano metas katenojn sur la knabinon kaj prenas ŝin al malliberejo.
  Kompatinda Gerda, tinktante per pezaj katenoj ĉagrenantaj ŝiajn krurojn, vagas en parizan malliberejon. Ili ankaŭ metis ilin en la Ĉateleton, en malvarman, malbonodoran ĉelon, kie sidas kune ambaŭ knabinetoj, kiuj estis kaptitaj ŝtelante, kaj pli maljunaj virinoj, sed preskaŭ ĉiuj junaj.
  Ili nutras vin abomenan vodkon kaj malfreŝan panon. Do vi povas pasigi pli ol unu jaron en nehomaj kondiĉoj.
  Sed Gerda estas alvokita por pridemandado. Ili ŝmiras siajn kalkanojn per oleo, kaj portas ardantan brazon ĝis siaj nudaj piedoj. La knabino krias pro doloro kaj perdas konscion. Kaj ŝi estas devigita preni la kulpigon por la murdo de nobelo.
  La torturo daŭras kelkajn tagojn, la infano estas skurĝita, pendigita sur rako, sed Gerda montras nekredeblan kuraĝon. Nenio estas rekonita. Kaj poste mi aplikas al ĝi hispanajn botojn.
  Tabuloj premas la krurojn de infanoj, kaj la ekzekutisto veturas en kojnoj. Post la unuaj batoj, la knabino perdas konscion. Sed ili verŝas malvarman akvon sur ŝin, devigante ŝin rekonsciiĝi. Poste ili denove batis la tabulojn. La doloro estas simple terura. Gerda sibilas, kaj eliras kun sovaĝa krio.
  La ebria ekzekutisto ridetas.
  La demandanto ripetas la demandon:
  "Ĉu vi mortigis la vicgrafon de Jouzac?"
  Gerda respondas kun ĝemo:
  - Ne!
  Enketisto krias:
  - Ekzekutisto, ankoraŭ unu kojno por ŝi! Pli dika!
  Kaj denove sekvas bato, pro kiu la tuta korpo de la knabino ektremas. Larmoj fluas el la okuloj de Gerda, la heroino de Andersen estas tre vundita, sed ŝi ne konfesas.
  La demandanto krias:
  - Venu, konfesu al ni! Ĉi tiuj estas nur vortoj!
  Gerda subite trovas la forton por klare respondi:
  "Vortoj estas kiel vento, turnantaj muelilon, kiu donas farunon al saĝuloj, kaj farunon al malsaĝuloj!"
  La pridemandanto krias:
  "Du pliaj kojnoj!"
  Kaj denove la martelo flugas ... la ostoj, infanaj kruroj krakas, pro la doloro-ŝoko la infano denove perdas konscion. Gerda estas revivigita kun sitelo da glacimalvarma akvo el la kelo. Kaj ili daŭrigas la sofistikan kaj samtempe mallertan torturon. Ĉi tie en malvirto samtempe ili krampas, la fingroj de la manoj de la knabino. Premu la vizon. Gerda denove svenas. Ĉi-foje dum longa tempo. Eĉ sitelo da akvo ne povas revivigi ŝin.
  La knabino kuŝas sur torturoseĝo, pala kaj sanga.
  La Dua mondo Milito daŭris, irante laŭ sia muelita trako. La germanoj antaŭeniris al la usonaj limoj. La usonanoj retiriĝis. Sed la ĉefa operacio de la Tria Regno estis la alteriĝo la 15-an de majo en Kanado. Tio markis la malfermon de dua norda fronto kontraŭ Usono. La surteriĝon ĉeestis la unua eksperimenta ekranoplano, kiu deplojis kompanion de la SS-bataliono de virinoj Tigritsa. La bone eluzitaj knabinoj kaj preter ĉiuj varmaj punktoj enradikiĝis sur la startleno. La usonanoj kaj kanadanoj provis ataki la knabinojn. Madeleine, la komandanto de la bataliono de tigrinoj, Fruda, kaj kelkaj aliaj knabinoj jam havis multajn premiojn. Kristina kaj Magda servis en ĉi tiu bataliono kaj kuris ĉirkaŭ duono de la mondo nudpiede. De varmaj dezertoj ĝis glaciaj krutaj montoj.
  Sed nun ĉi tiuj knabinoj apogas Amerikon de la alia flanko. Kaj Madeleine kaj ŝiaj knabinoj fortikigis sin sur la defenda kornico kaj forpuŝis la atakon.
  La plej masivaj kaj ankoraŭ ne ĉesigitaj Shermans antaŭeniras.
  Altaj usonaj tankoj iom rememorigas ferojn metitaj vertikale. Ili moviĝas preskaŭ silente, iliaj trunkoj etenditaj, kaj eĉ iomete balanciĝantaj.
  Granda, muskolforta virino, Madeleine, diras:
  - Ni ne timos... Ni ĉiam batalos!
  La militistoj deplojis faustpatronojn, plibonigitan modifon. Kapabla bati je distanco de ĝis kilometro, kaj malpli dika.
  Madeleine premas sian bicepson. Li estas tre granda kaj reliefigita. Vera ina atleto. Ŝi havas kolon kiel bovo, ŝiaj brakoj estas kiel kruroj de plenkreskulo, nur ŝia haŭto estas pura kaj glata, kaj ŝiaj kruroj estas kiel femuroj de ĉevaloj. Madeleine amas sekson kun grandaj viroj. Ŝi amas kiam perfekteco estas de impona grandeco. Ĉi tiu virino estas tre temperamenta, kun agrabla vizaĝo kaj grandioza busto. La koksoj estas luksaj, kaj la talio estas relative mallarĝa.
  Ĉiuj vestaĵoj ĉe la militisto-heroa bikino. Mallarĝa strio de ŝtofo preskaŭ ne kaŝas la akvomelonon, sunbrunigitan bruston kaj la maldikajn kalsonojn de la krupo.
  Madeleine havas multe da malmola viando, sed preskaŭ neniu graso. Ŝi rigardas antaŭen per siaj safiraj okuloj. La hararo estas blanka, kun miksaĵo de ruĝa. Sed ŝi ankoraŭ estas pli proksima al la blondulo. Li tenas bazukon en la manoj, milde premas la ellasilon.
  La plej proksima "Sherman" ricevas mortigan donacon rekte reen al dorso, inter la kareno kaj la turo. Ĝia muzelo forflugas pro inercio, kaj turniĝas.
  Madeline flustras:
  - Perfekta sukceso!
  Fruda celas sian. Levas nudan, grandan, sed gracian kruron. Kaj li ankaŭ premas la ellasilon.
  Kaj la letale vundita "Sherman" turniĝis kiel batita boksisto.
  Suspiro de aprobo trapasis la tigrinan batalionon. La knabinoj uzis siajn armilojn. La Sherman pafis. Aparte danĝeraj estas tiuj veturiloj, kiuj estas armitaj per mallongtubaj obusoj. Ili sendas ĵetaĵojn kun granda, fragmentiĝoforto.
  Madeleine muĝas je la supro de siaj pulmoj:
  - Ne timu la knabinon, belaj agloj, lasu la landon kantu pri vi!
  Kaj la batalistoj respondis ĥore:
  - Kaj kantu kiel hipopotamo! Kaj ni prenos glaciaĵojn en la buŝon!
  En sento de humuro, la knabinoj klare havas prusan lernejon. Kaj ili kantis dum ili pafis.
  La Ŝermanoj ekbrulis kaj ruliĝis. Disŝiritaj, detonaciaj konkoj, trunkoj deŝiris. Elrulitaj, rompitaj ruliloj. Tekniko transformiĝis en hakilon. La infanterio sekvis la tankojn. La tigroknabinoj salutis ŝin per fajro.
  Kaj Madeleine prenis la obuson per sia nuda piedo kaj lanĉis ĝin rekte en la tankon. Difektis la raŭpon kaj vipis la piedsoldatojn. Ŝi estas bela virino kaj tre sana. Kiel ĝi ĵetas, tiel montoj da kadavroj.
  Fruda ankaŭ ĵetis obuson per sia piedo, do ĝi flugas pli ol el ŝiaj manoj, kaj rimarkis:
  - Ĝingis-Ĥano ankoraŭ ne atingis Amerikon!
  Madeleine feroce bojis.
  Ni germanoj malkovris Amerikon. Kaj ĝi apartenos al ni por ĉiam!
  La usonaj tankoj ĉesis, lasante la infanterion antaŭen. Usonaj soldatoj ŝajne sufiĉe multe prenis viskion, kaj ne timis morton, ili grimpis antaŭen. Kio pri morto? Ebria kaj la maro ĝisgenue!
  Madeleine prenos ĝin kaj krios:
  - Sed Pasaran!
  Fruda kuraĝis korekti la komandanton:
  - Ne! Do kriis la malbenitaj hispanaj komunistoj!
  Madeleine ĵetis obuson per sia nuda piedo, kaj ridante, grumblis:
  - Kaj mi ŝatas la komunistojn! Ili havas spinon!
  Madeleine levis la ŝultrojn, rimarkante:
  - Stultaj fanatikuloj...
  Madeleine balancis la kapon.
  - Ne, ili estas pragmataj!
  La granda germana komandanto denove ĵetis obuson per siaj nudaj fingroj kaj daŭrigis:
  - Ili decidis, ke ne ekzistas Dio!
  Fruda piedbatis la donacon de morto, rimarkante:
  - Kuraĝaj infanoj!
  Madeleine maldungis sian faustpatronon kaj grumblis:
  - Aŭ eble pragmatistoj!
  Fruda silentis momenton. La knabinoj pafis bazukojn kaj siajn faustojn al la tankoj kaj ĵetis obusojn. La tuta kampo antaŭ ili estis laŭvorte malorda de rompita amerika ekipaĵo. Madeleine ĵetis grenadojn tre forte per siaj nudaj piedoj. Kaj ili priskribis grandan arkon. Kaj sub la sunbrunigita, preskaŭ nigra haŭto de la germano, ruliĝis muskoloj.
  Kaj ne vane ŝiaj kruroj ĵetis grenadojn ĝis nun. La milito fascinis Madeleine. Ĝi estis simila al rusa bano. Ĉi tio estas vere vera emocio. Kiam vi eniras kun du potencaj, fortaj viroj. Kaj ili batis vin per sia tuta forto per piceaj branĉoj. Kiam fortaj uloj kraĉas kaj investas en pugnobatoj, ĝi kondukas vin al la Everesto de feliĉo.
  Kaj turniĝanta vaporo, kiel oraj bukloj, fluas tra la aero. Aŭ nevideblaj serpentoj kurbiĝas.
  Madeleine ŝatis ĝin. Kaj estas eĉ pli agrable, kiam estas brasero kun karboj sub nudaj piedoj. Tiam vi estas vere freneza. Alkoholo estas verŝita sur vin, kaj tiam ĉi tiu fajra akvo estas ekbruligita.
  Kaj nun Madeleine estas en pasio... Kaj denove ŝi ĵetas grenadon per siaj nudaj piedoj. La malamika infanterio sufokas en la atako. Precipe multaj nigraj militistoj mortas. Ili laŭvorte plenigas ĉiujn alirojn per amasoj da kadavroj. Ĝemantaj serioze vunditaj soldatoj de la usona armeo. La amaso de la mortigitaj kun distorditaj vizaĝoj.
  Madeleine flustris:
  - Vane vi usonanoj helpis Brition.
  Kaj la heroa knabino ridetis karnovore. Efektive, Ameriko elektis la malĝustan veton. Kvankam Francio kaj Britio deklaris militon kontraŭ la Tria Regno. Kaj Hitler mem deklaris militon kontraŭ Usono. Sed la decido de la Fuhrer ne kaŭzis la malvenkon de Germanio kaj ĝiaj satelitoj. Japanio venkis Amerikon en marbataloj. Kaj tiel montrante ke ekonomia potenco ne estas ĉio.
  En la ĉielo okazas furioza batalo. Chop, kaj Marcel, kaj Huffman. Kaj la plej legenda piloto de la Tria Reich Friedrich. Kaj kun li estas lia kunulo Helga. Kiel bele virinoj povas batali kaj efike. Samtempe ili kolektas aŭtomate fakturojn.
  Helga jam faligas siajn kvarcent aŭtojn. Do, ŝi rajtas al la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun diamantoj. Kaj ĉi tio estas tre honorinda por duonnuda knabino en bikino.
  Helga rememoris, kiel ŝi amoris kun Friedrich. La knabeto estas nur adorinda. Dolĉa kiel katido. Kaj estas tre agrable esti kun li. Kaj mi volas karesi dum horoj. Adoleskanto tre ŝatas karesi knabinojn, kio estas la plej agrabla afero.
  Sed jen Helga malflugigas la Mustangon, poste la Airacobra. La lasta veturilo kun sia 37mm kanono povas esti danĝera. Kaj kio pri la Mustang, la plej amasa batalanto de la usona aerarmeo - kun ĝiaj maŝinpafiloj. Ŝi estas kontraŭ ME-362, kio estas skuilo kontraŭ titanio. Mitraloj estas absolute ne danĝeraj.
  Sed la "Airkobro" kapablas piki. Helga pepas dum ŝi frapas alian Mustangon ekstere de atingo.
  - Mi estas ĉevalo, tre dolĉa .... Kaj la mustango iros al gustumi!
  Kaj li premas la ellasilon per siaj nudaj piedoj, ĉizitaj kiel tiuj de antikva statuo.
  Friedrich faligas cent aŭtojn samtempe en unu batalo. Li ne staras dum ceremonio. Eĉ ne unu fraŭlino. Vera mortmaŝino. Ĉi tie la plej grava stadio de la operacio kaj la super aso estis revokita de la sudo. Post detruado de cent maŝinoj, la terminatorknabo transdonas la fajron al tero. Tie li montras siajn supernaturajn kapablojn.
  Friedrich diras:
  - Kontu cent nul en aviadiloj, kaj cent dudek nul en tankoj!
  Plej usonaj aŭtoj: Shermans. La malnoviĝinta tanko estas produktita en grandegaj kvantoj. "Pershing" ankoraŭ ne estis anstataŭigita, kaj ĉi tiu tanko ankaŭ estas senespere malsupera al la germana E-50.
  Kaj tiam estis flugantaj teleroj sur la ĉielo.
  Ĝenerale ĝi estas senespera. Diskaviadiloj estas nevundeblaj kaj rapidaj, ili tranĉas usonajn aŭtojn dumfluge. La jankioj ne povas elteni kaj forkuri. La alteriĝlokoj disetendiĝas.
  Madeleine kaj ŝiaj knabinoj tenas sin. Ili estas subtenataj de jet-atakaj aviadiloj per 88mm kanonoj kiuj frapas la laboretoson el la amerikanoj. Potencaj kugloj disfendis la karenojn de US-armeaj tankoj. Eĉ jam viskio ne povas ombri la senton de timo. Kaj la militistoj de Ameriko, aŭ pli ĝuste kio restas el ili, turniĝas.
  Madeleine ridas, dirante:
  - En la mondo oni foje spertas doloron, sed pli bone aliulo.
  Obusfragmento trafis la heroan knabinon en la kalkanon. Sed la fortaj kaloj de la militisto sendis pecon el metalo en rikolton. Jen kion signifas vera arja fortikaĵo. Madeleine eĉ ronronis pro plezuro. Do ŝi estis kontenta.
  Ankaŭ estas bone, kiam oni batas viajn plandojn per urtikoj. Pli precize, kiam fortaj viroj batas vin sur la kalkanoj. Ĉi tio ŝaltis Madeleine. Estas ankaŭ bone kiam ili batas malmoliĝintajn piedojn per kaŭĉukaj bastonoj. Ankaŭ klaso. La militistoj denove piedbatis la obuson. Ŝi nudigis la dentojn de sia ĉevalo. Ŝi estas bona. Ankaŭ ŝatas manĝi!
  Prenu, ekzemple, kaj englutu tutan virŝafon samtempe. Malgraŭ sia ekstera malĝentileco, Madeleine kelkfoje legis ion. Ekzemple, Dumas. Do ŝi tre ŝatis Porthos. Li manĝis ankaŭ tutan ŝafon samtempe. Ĉi tiu ja estis viro. Kaj la apetito de nobelo. Kaj la virŝafo ankaŭ estas plenigita per kolbasoj.
  Madeleine ankaŭ povis trinki tutan sitelon da biero. Forta knabino. La militisto-heroo prezentis sin. Ŝi prenas sitelon da arĝento. Kaj ĝi elektis bavaron. Kaj ŝi komencas trinki avide. Englutado. La biero estas bongusta. Ankaŭ estas bone trinki tomatan sukon kun lakto. Kaj ankaŭ kun siteloj kaj tutaj bareloj.
  Madeleine, tamen, devis esti subnutrita kiam ŝi batalis en la dezerto aŭ en la montoj. Kaj ĉi tio estas dolora por la stomako de la ina heroo. Ŝi estas tiel avida. Kaj li amas viandon kun sango.
  Madeleine denove ĵetas obuson per sia piedo kaj plonĝas en voluptajn sonĝojn. Kiel ŝi formanĝas grasan viandon kaj trinkas bieron. Do en salvoj. Ankaŭ estas bone manĝi porkajn brodojn kun ruĝa vino. Kaj frapu ĉion...
  Madeleine ankaŭ amis torturon. Ŝi precipe ĝuis torturi knabojn. Ĉi tiu estas ŝia vera pasio. Batu la pionirojn sur la kalkanoj per bastonoj, kaj fajrodetruu la korpojn.
  Aŭ viŝu la delikatan beban haŭton per acido. Kompreneble, la plej agrabla afero estas torturi knabojn. Sed knabinoj ankaŭ povas. Kaj plenkreskaj viroj. Estas malagrable torturi maljunulojn, ili estas tiel aĉaj kaj malestetikaj. Kiel maljuneco difektas homojn, malbeligante ilin. Ne, estas pli bone torturi la junulojn.
  Madeleine rememoris, kiel la tri pioniroj estis prenitaj tra la frosto. Ili vipis ilin. La knaboj estis tute nudaj, do estis eĉ pli humilige por ili. Madeleine ankaŭ estas en nur unu bikino. Tiel amuza. La heroa virino postkuris la knabojn kaj iĝis hardita. Mi rigardis iliajn nudajn spurojn, mi mem ekscitiĝis.
  Tiam, kiam la pioniroj bluiĝis pro la malvarmo, ŝi rekondukis ilin al la varma kabano, kaj varmigis ilin, rapide movante la torĉon super la frostigitaj korpoj.
  Madeleine faris ĝin majstre, lasante nur malgrandajn, rozkolorajn veziketojn sur la haŭto, kaj devigante la knabojn krii pro doloro. Kaj ŝi estas feliĉa pri tio!
  Estas speciale interese kuri flamlangon laŭ la sentema kalkano de la pioniro. Ŝi plej malvarmiĝis, kaj post la frostaj neĝblovoj, ŝi unue ne sentas la fajrajn karesojn. Sed tiam la knabo ekkrias, la doloro pro temperaturŝanĝoj estas infera, kaj la sufero estas neeltenebla.
  Ĉi tio estas multe pli dolora ol nur bruligi vian kalkanon per varma fero. Kaj la pioniroj, mirigitaj de neeltenebla doloro, estas pretaj fari ion ajn por iom pli facila.
  Madeleine sciis kiel disfendi la torturojn. Unu el ŝiaj plej ŝatataj metodoj estas forte premi ŝiajn testikojn per siaj pinĉilaj piedoj. Kaj tiam la plej fortaj viroj perdis la konscion pro ŝoko.
  Kaj, kompreneble, elektra ŝoko. Tiam vi prenas pioniran kaj alfiksas elektrodojn al li... Estas nur abomena, kondutas ina ekzekutisto. Kaj li turmentas min kiel ŝtono en mia animo. Pli precize, la animo estas farita el titanio, kaj la koro estas ŝtono.
  Tamen, Madeleine tre ŝatis la procezon de torturo mem. Ŝi amis fari ĝin. Estas dolĉe vundi iun alian.
  Jen estas faŝisma moralo - senkompata kaj sadisma!
  La usonanoj, suferinte perdojn, retroiris sub la batoj de atakaviadiloj. Pliaj fortoj nun estas surterigitaj. Aparte, la lasta tanko E-5. La plej malpeza memvetura pafilo de la serio. Nur unu ŝipano. 75mm kanono kaj du maŝinpafiloj. Samtempe, la alteco estas nur unu metro, kaj la dikeco de la fronta kiraso estas 80 mm laŭ granda deklivo.
  Tanko kapabla je penetrado de Sherman aŭ Pershing en la frunto, sin rezistante kuglon trafitan per malakcepto.
  La perfekta memvetura pafilo. Kaj plej grave rapide, ĝis cent kilometroj hore akcelas. Ĝi havas gasturbinmotoron kun 400 ĉevalfortoj.
  Agna veturas en unu el la aŭtoj. Ŝia nomo signifas ĉasta. Kaj la knabino partoprenas en sia unua bataloperacio. Ŝi estas, kompreneble, bone trejnita, sed ŝi ankoraŭ ne flaris pulvon. Li estas terure maltrankvila.
  Kontrolas la tankon per stirstango. Jen iliaj aŭtoj turniĝas, moviĝas okcidenten. Estas bone kiam la memvetura pafilo estas tiel malpeza. Ĝi estas faligita uzante modulojn, aŭ paraŝutojn.
  Dumfluge, ĝi eĉ fariĝas iom timiga. Via korpo ŝajnas fariĝi senpeza. Vi kuŝas sur la stomako sur ledeto. La tanko estas malvasta kiel ĉerko. Nur sep tunoj, kaj la pafilo superas la Sherman en kiras-penetrado, kaj la frontal reflektas konkojn pli efike pro la deklivo. Oni devas rimarki, ke la kvalito de germana cementita ŝtalo estas dudek procentoj pli alta ol usona.
  Ĉi tio trankviligas Agnu. Ili ne rompos ĝin je la unua kuro. Jen la laborĉevalo de la usona armeo antaŭen. Ĉi tiu "Sherman", tanko de la Dua Mondmilito, estas unu el la plej masivaj. En Ameriko, la Sherman-produktadteknologio estis sencimigita. Tiu ĉi tanko estas stampita sur cent aŭtoj ĉiutage. "Pershing", ne tiel masiva. Kaj ĉi tio estas komprenebla, ĉar la Sherman havas tradician aranĝan skemon por usona tankkonstruado. Kiam la transdono estas antaŭe kaj la motoro estas malantaŭe. Kaj la tanko estas alta. En la "E" serio, la germanoj densigis la aranĝon, kaj akiris pli altnivelan tankon kun malalta silueto.
  Agna veturas la plej novan modelon. Kaj ŝi havas fortan pafilon, kun speciala ĵetaĵo, kiu pafas kun akcelo, kaj ankaŭ kun urania kerno. Do vi povas pafi de longa distanco. Du kilometroj sufiĉas.
  Agna, por ne preni riskojn sur la movado, trafas la haltigitan Sherman. La unua pafado. Ŝi ankoraŭ ne estas sufiĉe sperta por trafi la unuan fojon. Kaj la dua estas ĝuste en la centro de la tanko!
  Agna apogis siajn nudajn piedojn kontraŭ la muroj kaj premis la stirstangon. La amerikanoj malfermis fajron en respondo. Sed eniri tankon kun tiel malalta silueto ne estas facila.
  La juna knabino diras:
  - Ho germana Dio, Dio de dioj, protektu min!
  Kaj ĝi denove pafas... La movo de ĝiaj tankoj estas glata, krome la kanono kun hidraŭlika stabiligilo pafas precize. Jes, ĉi tiu Sherman ne tre sukcesas. Ĝi elstaras, ke vi povas vidi ĝin dum cent mejloj. Ne mirinde, ke Agna denove trafas. Kaj ĝi proksimiĝas.
  La plej malfacila afero en milito verŝajne estas ne perdi vian trankvilon. Preparu militistojn tre bone. Sed kiam ili pafas al vi, vi nevole timiĝas. Kio se ili trafos kaj la kiraso ne eltenos?
  Sed nun Agna denove pafas kaj trafas. Ŝia vizaĝo krevas en rideton. Kolekti kontojn ne estas tiel malfacilaj kaj plej grave ĝi estas tre agrabla procezo.
  La knabino kun vizaĝo de senkulpa ŝafido premas la stirstangon butonon kaj pafas. Nudigas sian vizaĝon. En ĉanto li diras:
  - Pif! Puf! Mi akiris! Kiel la kunikleto saltis!
  En tiu momento, aŭdiĝis muĝado... Obuso glitis trans la germanan kirason. Kaj reboĉis. La kliniĝo de la horizontalo je kvardek gradoj estas sufiĉe granda, kaj la kiraso mem estas tre forta.
  Agna vangofrapis siajn nudajn piedojn kaj pepis:
  - Kiel ni vivis antaŭe... Nur flikaĵo por rulo!
  La knabino denove pafis. Mi pensis, ke por ĉiu tanko ŝi ricevas bonan kvanton da mono. Ĉiuj sukcesoj estas registritaj de la ekipaĵo, kaj vi povas vidi en etaj kadroj ĉu ĝi trafis aŭ ne. Kompreneble, ne ĉiam, precize trafi la celon egalas detrui! Sed en ĉi tiu kazo, ĝi pravigas sin!
  Agna denove najlis. Pliigis la poentaron per bato. Kiraspenetraj germanaj obusoj tre batas. En Usono tamen estas ankaŭ evoluoj, sed ili ankoraŭ ne estas tre efikaj.
  La usona sub-kalibra kuglo estas tro sentema por reboĉi. Kaj forglitas de la kiraso.
  Agna denove pafas. Kaj ŝi bedaŭras, ke ŝi ne ricevis pli pezan tankon. Estus aliaj knabinoj, kanti en refrenkoruso estas pli amuza. Aŭ eble eĉ plantu paron da junuloj de dekses jaroj, por ke ili ne piku per porkino. Ho, ŝi jam konis karnan amon - malgraŭ sia juneco.
  La moralo en la Tria Reich estas tute libera. Oni jam enkondukas monoteismon, sen hipokriteco. Vere, por samseksemo oni sendas ilin al koncentrejo. Sed hetero estas kuraĝigita.
  Eĉ en la virinaj sekcioj, preskaŭ necesas iri al la gigolo. Alie, ili interesiĝos: ĉu vi estas lesbanino? Aŭ eble eĉ pli malbone, kristano?
  Iom post iom, kristanismo estas elpremita en la Tria Reich. Kaj la nova moralo diras: virino devus deziri viron, kaj viro virinon. Kaj ne nepre edziĝinta!
  Ia instigo de diboĉo!
  Agna estas ankoraŭ tro juna, ŝi ne konis alian potencon krom tiu de Hitler. Sed eĉ ŝi tia estas iom ŝoka.
  La knabino pafas, kaj jam en sia ŝparujo estas jam dek vicigitaj Ŝermanoj kaj unu Sorĉistino.
  La militista knabino ridetas kaj diras:
  - Kiu ne gravas, tio ne estas morala!
  Ili iris bone ... Kaj la E-5-tankoj, aŭ pli ĝuste ne tankoj, sed memveturaj pafiloj pluiras.
  Agna ne havis tempon por batali en Rusio. Kaj kompreneble ŝi bedaŭris, ke ŝi naskiĝis malfrue. Ŝi jam antaŭtempe atingis la fronton, ŝi hastis havi tempon por batali. Estis certeco inter la germanoj, ke ĉi tiu jaro de la milito estos la lasta. Aŭ, ĉiukaze, Usono estos pritraktata post unu jaro. Kaj ili iros al Rusio aŭ ne, jen alia demando.
  Agna volis batali... Kiel diras la saĝuloj: milito estas aero por la pulmoj...
  Kaj nun ŝi havis sian unuan batalon. Kaj ŝajne la Fera Kruco meritis. Kaj kio estis kapabla.
  Faru armean karieron kaj akiru al si bienon kun sklavoj! Batos ilin per vipo.
  Agna ridis kaj kantis:
  - Ĉio, kio estas neebla, eblas en nia mondo... Estas realisme pafi nur koste de duope!
  La militisto palpebrumis al si kaj pepis:
  - Do mi fariĝis aso en la unua batalo ... mi subpremas la klason - mi amas la Fuhrer!
  Iliaj lertaj tankoj pluiras. Jen la infanterio antaŭen. Do vi devas pafi el mitralo, kaj alt-eksplodemaj fragmentaj obusoj. Kiu estas kio estas efika.
  Agna premas la stirstangon per siaj piedfingroj. Kaj ambaŭ maŝinpafiloj komencas falĉi la piedsoldatojn. Nigraj batalantoj estas videblaj. Iliaj vizaĝoj estis plenigitaj de sango.
  La knabino ĝoje diras:
  - Vi povas vidi funebrantajn vizaĝojn... Sed ĉar mi estas murdinto!
  Kaj la pafiloj funkcias. Ili falĉas ĉiujn. Pluraj motorcikloj eksplodas samtempe. Kaj turniĝu en la aero. Disĵetu en ĉiuj direktoj radojn, kaj ferajn partojn. Kaj la metalo rompas en la laŭvorta senco de la vorto.
  Kaj kiam ŝtalo brulas, ĝi estas vere timiga flamo.
  Mitraloj de sturmo, kaj tre moveblaj, multe pli perfektaj ol antaŭe.
  Agna pepas:
  - Sur la Tero kaj sub la tero, ni regos kun Satano!
  Kaj denove, kiel vangofrapis... Kaj la transportilo ekbrulis, kvazaŭ ĝi estus igita torĉo. Kaj la amaso de la mortintoj, la tutaj blokadoj de kadavroj. La usonanoj kuras. Ĵetu mitraletojn kaj ekipaĵon.
  Agna kombas sian blondan hararon per siaj fingroj kaj diras:
  - Malkuraĝulo perdos en hokeo! Kaj la ĵokeo jam atendas lin!
  Agne fartas tre bone nun. Sentante sadisman ĝuon en si mem, la terminatora knabino dispremas la fuĝantajn piedsoldatojn. Ja ŝi estas sinjorino el tiu raso, kiu ĉiam sukcesas venki... Eĉ se ŝi ankoraŭ ne havas sperton.
  La ina militisto pafas kanonon. Ĵus kaptita "Sherman" fosita en la teron. Nu, kio pri tio? Ŝi prenis ĝin kaj bagatele deŝiris lian turon. La urania kerno ne estas ŝerco. Krome, uranio ekbruligas metalon.
  Post la kapto de Afriko, la nazioj nun havas multajn uraniajn minejojn. Kaj la Fuhrer eĉ ne hastas krei atombombon. Liaj trupoj jam estas la plej bonaj en la mondo.
  Tiel fame kaj rapide rapidas la E-5. Disbatas infanteriistojn per tutaj senarbejoj. Kiel ĝi aspektas esti tanko? De la poto - du colojn!
  Agna diras kun rido en sia voĉo:
  - Estas du problemoj en la mondo: malsaĝuloj kaj vojoj... Germanio havas la plej bonajn vojojn en la mondo, sed kio pri malsaĝuloj?
  Kaj la knabino ridas... Ŝi plenumas sian celon...
  Friedrich denove rondiras la jeton. Kvin aerpafiloj faras dek ses pafojn. Okdek amerikaj aviadiloj provantaj ataki la alteriĝajn germanajn soldatojn eksplodas.
  Asa knabo diras:
  - Mi estas tio, kion ili nomas - ne diru nokte!
  Post tio, la knabo donas alian turnon kaj detruas pliajn tridek aŭtojn. Farante ĉion kun bela rideto. Kaj tiel hazarde... Mortiga infano.
  Helga admire diras:
  - Vi estas bonega! La revo de poetoj!
  Friedrich modeste diras:
  - Pli taŭgas paroli pri knabino! Kvankam mi ne estas malbona!
  Helga kantas:
  - Vi Friedrich mia idolo! Vi estas pli malvarmeta en la tuta universo kaj konkeras la mondon!
  La knabo donas turnon. Malflugigas pliajn dek ses malamikajn aviadilojn kaj diras:
  - En la mondo de varmego kaj neĝado,
  Honesta estas malriĉa - malbono estas riĉa!
  En la universo, hazardo regas -
  Ŝarĝu la maŝinon!
  Post tio, la terminatorknabo iras al grundoceloj. Liaj aerpafiloj faras bonegan laboron kaj de aerceloj kaj trapikas tanklukojn.
  Kanadaj Shermans. Unu el la modifoj de la usonano. Furioza batalo furiozas plu. Friedrich diras entuziasme:
  - Mi estas mirinda persono!
  Kaj dekduo da Ŝermanoj ruiniĝas kaj flamas kiel kristnaskaj kandeloj. Tiam la infano denove vokas. Akiras tri grandajn memveturajn pafilojn "Big Tom". Ĉi tiu verŝajne estas la plej potenca el la seriaj memveturaj pafiloj. Pli granda nur T-93.
  Friedrich diras, rigardante kiel la ruinitaj aŭtoj estas disŝiritaj:
  - La knabo vidas maŝinpafilon en siaj sonĝoj,
  Finfine, tanko estas pli kara al li ol limuzino ...
  De naskiĝo, komprenebla vicigo -
  La universon regas malĝentileco, forto!
  "Sorĉistino" estas relative malpeza usona memvetura pafilo. Estas multe pli facile detrui ĝin. La asknabo turnis sin, kaj eĉ dudek kvin memveturaj pafiloj eksplodis pro la detonacioj de obusoj.
  Helga batis senkonscie nur tri aŭtojn, kaj ekkriis:
  - Ho kavaliro! Kiel mojosa vi estas!
  Friedrich pufiĝis kaj diris:
  - Pli malvarme ol mi nur ovoj!
  Helga aldonis entuziasme:
  - Pli alta stelo!
  Friedrich subite embarasiĝis kaj ruĝiĝis. Li pafis ses pliajn batalantojn de malproksime, kaj diris:
  - Modesca ornamado de viro!
  Helga respondis severe:
  - Sed vi vere estas la dua germano!
  Friedrich rikanis kaj demandis:
  - Dua? Kaj kiu estas la unua?
  Helga entuziasme respondis:
  - La Fuhrer mem!
  Friedrich malfacile retenis sin de ironio kaj anstataŭ spritaĵo diris:
  - Antaŭ la Fuhrer, mi demetas mian ĉapon!
  Kaj denove pafis al usonaj aviadiloj. Ege, aŭ prefere unika, bone celita knabo.
  Helga pepis dum ŝi pedalis per la nudaj piedoj.
  - Vi estas tio, kio nomiĝas - naskita de la dioj!
  Friedrich, paŭtante, respondis:
  - Kvankam mi ne estas tiel granda kiel Heraklo, sed tre forta!
  Helga volonte konfirmis:
  - La tuta Germanujo fieras pri vi, kaj ĉi tio estas pli ol duono de la mondo!
  La knabo malflugigis kvin pliajn aviadilojn, kaj atakis la Pershings. Kvar amerikaj aŭtoj estis similaj al la frua modelo "Panther". Kun sufiĉe longaj muzeloj kaj moveblaj gvatturetoj, ili povus prezenti iun danĝeron al malpezaj germanaj tankoj. Tiam la infano batis la kamionojn. Detruis ok celojn, kaj frapis sian nudan piedon sur la pedalon, plonĝis.
  Nu, ĉi tio estas nur malzorgemo ... mi preskaŭ eniris en voston. Sed ebenigis la aŭton proksime al la grundo.
  Helga ekkriis pro timo:
  - Ho! Jes, ĉu eblas!
  Friedrich kuraĝe respondis:
  Ĉio eblas se vi estas singarda!
  Helga pafis la transportilon de supre kaj bojis:
  - Via vivo estas netaksebla! Ne igu nin kapti niajn korojn!
  La knabo serioze respondis:
  - Kaj mi estas ĉarmita - mi ne estas kuglo, oni ne prenas por mi bajoneton! Tial, knabino, ne timu pro mia haŭto! Pli bone zorgu kolekti pli da trofeoj.
  La knabo estis distrita. Nova kolono de tankoj aperis. Tiuj estis malmodernaj amerikaj M-16s. Pezaj veturiloj pezantaj 55 tunojn, armitaj per du pafiloj. La celo klare ne estas tre valora. Verŝajne, la usonanoj sukcesis tiri supren eĉ tion, kio taŭgis nur por metalo.
  Friedrich volis doni turnon, sed Helga kriis:
  - Ĉi tiuj sepdek kvin milimetraj pafiloj estas absolute ne danĝeraj por niaj tankoj. Lasu almenaŭ unu el niaj teraj asoj noti pezajn maŝinojn en siaj kontoj.
  Frederiko kontraŭvole konsentis:
  - BONE! Mi ne estos egoisma! Lasu ilin vivi!
  Helga rikanis kaj ronronis.
  - Kiel konsolo, mi diros al vi, ke ne estos longe!
  Kaj efektive, kelkajn horojn poste, Agna plenigis sian konton per du pliaj pezaj tankoj. Malgraŭ la pezo, la amerika aŭto havis preskaŭ neniujn avantaĝojn en rezervado super la Sherman. Nu, krom en la flankoj kaj postaĵo. Sed la germanoj draŝis sen iu ajn ceremonio ĝuste en la frunto.
  Friedrich malflugigis pliajn du dekduojn da aviadiloj kaj revenis por translokiĝi al nova batalanto, jam benzinigita kaj ŝarĝita. Ne estas sekundo de paco por la juna terminatoro. Ĉiuj en laboro kaj en moviĝo. Ĝi detruas ĉiujn.
  Eta mortmaŝino.
  La ofensiva operacio en Kanado evoluis sufiĉe sukcese. La germanoj kaptis plurajn pontojn. Poste ili kombinis ilin en unu grandan.
  Plue, la ofensivo evoluis pli kaj pli rapide. La bataloj disvolviĝis kun nekredebla forto. La usonanoj provis ĵeti la germanojn en la maron. Sed en la aero, pro la kvalito, la Luftwaffe regis, kaj la diskedoj simple teruris aviadon. La batala spirito de la jankioj vere ne estas tre bona. Multaj miloj da kaptitoj aperis en la unuaj tagoj. Oni devas rimarki, ke la komando ne taŭgas.
  La interago inter la trupoj estas elpurigita tre malbone.
  Ofte usona artilerio kovras sian propran. Estas multaj malkonsentoj kun kanadanoj.
  La situacio estas plimalbonigita per ŝtatperfido inter la usona komando. Precipe homoj de germana origino. Ne tro multe kvankam la jankioj batalas por fremdaj teroj.
  Oni devas rimarki, ke kiam la E-50 iĝis seria, la Sherman estis tute malmoderna. Ĝi ne kapablas penetri germanan tankon de ajna angulo. Sed "Pershing" ankoraŭ iomete produktas. Jes, kaj ili estas danĝeraj nur kiam oni pafas el plendistanco kaj per sub-kalibro ĵetaĵo. Sed fakte, germana tanko estas garantiita penetri kaj Pershing kaj Sherman de kvin kilometroj for. Ĝi nur ekflugas de malproksime.
  Kaj ne estas ŝanco. En tankoj, la amerikanoj postrestis videble malantaŭe. En aviado, ankoraŭ ne ekzistas fortaj kaj batalpretaj ĉasaviadiloj.
  La plej masiva Mustang-batalanto, nur ĉerko kun flugiloj. Nur la Airacobra havas ŝancon piki per sia 37mm kanono. Jetbombaviadiloj daŭre estas evoluigitaj. Kion alian Hitler havas? Kompreneble, diskotekoj, kiuj ankoraŭ estas malmultaj, sed ili estas nevundeblaj. Ĉi tio kompreneble estas grandega problemo por Usono. Precipe morale, ĉar la nevundebleco de tiaj maŝinoj estigas kapitulacajn humorojn.
  Nu, kiu volas morti, falis sub tuta batado. La germanoj jam inspiras timon en ĉiuj.
  Sed la milito daŭras. La ĉefa malfacilaĵo estas la liverado de soldatoj trans la oceano. Estas bone, ke ekzistas ĉeno de insuloj. Sed tamen, ne estas facile por la germanoj translokigi fortojn. Provizu municion. Ĉi tio malrapidigas progreson en Kanado. Ankaŭ la usonanoj estas fortaj, sufiĉe multaj, kaj ili havas multe da ekipaĵo. Se ekzistus pli da batalspirito kaj organizo, ili bone povus esti ĵetitaj la hordojn de la Tria Regno en la maron.
  Sed la bonŝanco favoras la kuraĝulojn, kaj la feliĉo favoras la fortulojn. La platformo vastiĝas.
  La 30-an de majo 1945, la unua Monster-tanko, kreita por bataluzo, descendis. La veturilo havis tre potencan bombolanĉilon kaj kvar obusojn. Tamen, armeaj ekspertoj estis skeptikaj pri tia bandura. Vi povas simple faligi bombon pezantan dudek tunojn, jam tiajn bombistojn, ol konduki supertankon trans la oceanon. Krome, la maso estas tiel granda, kaj la aŭto estas multekosta.
  Sed la Fuhrer persone insistis pri lanĉo de la produktado de la "Monstro". La avantaĝo de ĉi tiu dezajno povas esti konsiderata sufiĉe granda pafejo - ĝis cent kilometroj, relative kontentiga transterena kapablo kaj dika kiraso. Sed ĝenerale, ĝis nun nur unu kopio estis farita.
  De la "Rato" kaj tute forlasita. Do estas pli facile uzi bagatelan baterion da pezaj pafiloj ol fuŝi per tanko. "Monstro" ĉiukaze solvis la problemon movi grandegan 1250-milimetran bombaviadilon en kalibro. Kelkaj militistoj opiniis ke kvar obusoj ne estas bezonataj, kaj estis pli bone fari la tankon pli malpeza, per unu sed pli granda pafilo.
  Sed Hitler estis tirita al grandaj grandecoj. "Monstro" sukcesis produkti ĝustatempe. Sed ĝis nun ĉi tiu aŭto montris sin ne tro memfida. Mi preskaŭ blokiĝis dum la surteriĝo, sed ĉio funkciis.
  Ĉi tiu supertanko, aŭ pli ĝuste memvetura pafilo, kaj parte baterio, povus esti atakita de la aero. Tial specialaj kontraŭaviadilaj memveturaj pafiloj veturis ĉirkaŭ li, kaj reagaviadiloj rondiris.
  La aŭto moviĝis sufiĉe malrapide, nur 20 kilometrojn hore. Kaj tio estas sur plata tero. E-300 sur sia fono ŝajnis preskaŭ lerta vulpo.
  Raŭpoj sonoras kaj dizelmotoroj bruas. Gasturbinmotoroj por tia koloso ankoraŭ ne estas pretaj. Sed ĉiukaze, la germanoj povas fieri pri sia ĉefverko - la plej peza tanko en la mondo. Komence, ili volis instali Dora sur la Monstro. Sed tiam armeaj spertuloj logike rezonis, ke jetbombo estus multe pli detrua laŭ efiko.
  Kaj kio? Ĉiuj atendoj estis pravigitaj! Efektive, bombadstrikoj estas ruinigaj.
  La ĉefa artileriisto estis tradicie knabino. Tiel okazis. Kaj kompreneble preskaŭ nuda en bikino. Jam estas varme, krome estas varmego de la motoroj en la supertanko mem. Kaj teamo de knabinoj. Nudkruraj belulinoj, ne pli aĝaj ol tridek jaroj. Kiel vigle ili rapidas super la mastodoton.
  Surde frapante la metalajn nudajn, knabinecajn krurojn. Ĝi estas tre erotika. Servisto adoleskanto Petro, fiksrigardas la knabinojn. Imago desegnas ĉiajn fantaziojn. Ekzemple, kisante knabinojn kaj junulinojn sur la brusto. Mi tiom volas trairi mian langon laŭ skarlataj cicoj kiel rozburĝonoj.
  Petro sentas sian perfektecon ŝveliĝi, tiel ke ĝi montras. La junulo ruĝiĝas. Provas pensi pri io alia. Jen, ekzemple, kian mirindan tankon ili havas. La plej granda spurita kaj ja la aŭto en la mondo. Ĝi trafas kiel balistika misilo, nur la pafo kostas malpli.
  La knabo, ne povante rezisti, zorge tuŝis la inan kalkanon. La knabino rigardis la adoleskanton kun kondescendenta rideto. La junulo estis bela, li aspektis proksimume dekkvinjara, kaj kompreneble estas eĉ agrable kiam bela junulo tuŝas vin.
  Kaj iom tikla... La knabino ronronas:
  - Karesu iomete!
  Peter estas tre feliĉa pri tio. Kia kruro. Ĉizita, sunbrunigita, ideale pura haŭto, glataj fingroj, brilaj ungoj. Glata kalkankurbo kun mola ledo. Ŝi ŝajnas iom malglata. Petro sentas sin tre ekscitita. Li vere volas. Ve, adoleskaj hormonoj ili regas la menson.
  La knabo tiras la kruron de la knabino al siaj lipoj kaj komencas kisi. La gusto de la haŭto de virinoj estas tre agrabla, la odoro de la sana karno de la beleco estas rava kaj ekscita. Vi fervore kisas, duŝante la plandon de la piedfingroj ĝis la kalkano. Kaj li sentas sin dolĉa. Kaj la perfekteco ŝvelis tiel, ke ĝi estas krevigi!
  Petro vere volas enŝovi sian manon kaj trankviligi sin, sed estas embarasita, malkomforta. Ho virinoj, kiel dezirindaj kaj neatingeblaj vi estas.
  Aŭdiĝas agresema krio:
  - Elvisa vi ne estas en bordelo! Ni eklaboru!
  La knabino zorge eltiras la kruron el la manoj de la junulo kaj flustras:
  - Ni renkontiĝos ĉi-vespere!
  Petro kapjesas dankeme. Ve, kiel malfacile estos atendi la vesperon. Kaj la giganta supertanko jam eniris la ebenaĵon, kaj moviĝis plu al la frontlinio. La aŭto havis multajn spurojn kovrantajn la tutan fundon. La transterena kapablo estas vere kontentiga, ne malsupera al pezaj germanaj tankoj. La rapideco iom mankas. Sed en la estonteco, kiam dizeloj estas anstataŭigitaj per gasturbinoj, la rapideco pliiĝos draste.
  Sed tamen tia koloso eĉ ekstere ŝajnas vera testudo, kaj aspektas neaktiva.
  Pluraj knabinoj eĉ desaltis kaj kuris post la tanko. Salte leviĝis, la militistoj malkovris la dentojn kaj kantis:
  - Ni estas gajaj kaj rapidaj, knabinoj al beleco! Kaj niaj kruroj estas gajaj kaj la dentoj estas tiel akraj!
  La knabinoj saltis supren kaj malsupren. Kelkaj el ili turnadis en speciala kapriolo. Ili flugis kiel birdoj.
  Petro sidis sur la ŝtalo dum momento. Kaj tiam li eksaltis kaj kuris. La knabo ankaŭ estis nudpieda kaj en pantaloneto. Kompreneble, estas pli agrable kuri sen botoj. Precipe kiam knabinoj estas ĉirkaŭe. Kaj kio estas iliaj dorsoj, kaj koksoj, kaj mamoj, kaj kruroj.
  Petro kriis:
  - Gloro al la Tria Regno!
  La knabinoj grumblis en ĥoro:
  - Gloro al herooj!
  La giganta tanko transiris malgrandan fosaĵon. La knabinoj kaj la knabo simple preterlasis ĝin. Kaj ili vigle saltis. La raŭpoj de la "Monstro" frapis en sia dikeco, kaj ili neniel povus esti difektitaj.
  Pluraj el la plej novaj Xe-262s flugis supre. Tre rapidaj aŭtoj. Ili rapidas kiel milvoj, eĉ blovante iom varman aeron. Militistoj estas inteligentaj kaj delogaj.
  Petro frapis iom mallerte, la nuda piedo sur la pavimŝtonoj. Doloris. La knabo lamis kaj rapidis por grimpi sur la platformon. Li komencis froti siajn rompitajn fingrojn. Ne tro agrabla.
  Sed ĝenerale, vivi en Germanio ne estas tiel facila. De la kvardek-dua jaro, la ekonomio vere ŝanĝis al milita bazo. Kaj ĉio ekfunkciis ĉe la fronto. La produktado de someraj infanaj ŝuoj preskaŭ ĉesis. La knabo estis sufiĉe streĉita, kaj en la armeo, kompreneble, pli kontentiga. Kaj tiel la infanoj kuris nudpiede, al la lernejo de frosto al frosto.
  Ĉi tio estas ĝenerale tolerebla, kaj eĉ agrabla. Sed en aŭtuno aŭ frua printempo, kompreneble, estas malpli da plezuro. Mi laŭvorte devis kuri al lernejo. Kaj la plandumoj brulis kiel fajro. Precipe kiam neĝis.
  Petro memoris tion... Tiam vi varmigas viajn membrojn ŝovante viajn krurojn. Tiam manĝu strikte laŭ la normo. Kvankam lutado por la germanoj ne estas malbona. Precipe lastatempe, kiam riĉaj rikoltoj venis el Ukrainio. Kaj el Afriko venas bananoj kaj aliaj fruktoj.
  Nur kelkajn jarojn mi malsatis. Tiam Germanio sin nutris koste de la okupataj teritorioj. Sed en la lastaj jaroj, ĉio pliboniĝis kaj la porcioj sufiĉis por familioj en abundo.
  Berlino ĝenerale donis la impreson de bone nutrita kaj riĉa urbo. Jam estis multaj novaj konstruoj.
  La milito estis daŭra, turniĝanta en sukcesa direkto, kaj estis troo de laboro. Ĉiu germano povis aĉeti sklavon kredite. Kaj ĉi tio estas bonega, laŭ la nazioj. Petro ankaŭ havis personan sklavon. Vi povas fari kion ajn vi volas kun ŝi. Kaj kio simple ne leviĝu kun ŝi ....
  Petro ridetis karnovore. Mi vere volas ĉizi korpon de knabino. La knabo pensis pri tio. Ĉu ne komenci al li haremon? Jam en la Tria Reich, ĉi tio povas esti farita preskaŭ laŭleĝe. Kaj sklavoj estas venditaj ĉe aŭkcioj, aŭ vi povas aĉeti ilin kredite.
  La patrino de Petro venigis du knabojn, preskaŭ por nenio. La knaboj estis indianoj. Kaj ili estis tre malvarmaj, kiam ili devis labori nudpiede. Kaj la patrino pelis ilin per vipo. Unu el la knaboj tiam malsaniĝis kaj mortis. Anstataŭe, lia patrino prenis rusan knabon. Ili estas pli harditaj, kaj eltenas la relative mildan germanan vintron, sen la elspezo de ŝuoj kaj varmaj vestaĵoj.
  Alia hinduo estis el montara vilaĝo kaj sukcesis alkutimiĝi al ĝi. La patro de Petro mortis ĉe la fronto. La patrino restis sola. La knaboj iom post iom fariĝis preskaŭ familianoj.
  Petro eĉ ludis kun ili... Ĝis li aliĝis al la armeo. Ĉi tio estas bona ŝanco por gajni. Kaj mi bonŝancis eniri la kompanion de la knabinoj, kiuj servas la Monster-supertankon. Kompreneble ĝi estas prestiĝa!
  Ĉi tie ili veturas kolonon da kaptitoj antaŭen. La usonanoj marŝas kun la kapo malsupren. Ili ne havas humoron. Ili estas perdantoj. La eskortoj puŝas per pugoj kaj fajfas per vipoj.
  Inter la kapitulacitoj estas ankoraŭ sufiĉe knaboj. Kiel tipe por adoleskantoj, ili multe ridetas, precipe kiam ili vidas kurantajn, preskaŭ nudajn, sunbrunigitajn knabinojn. Militistoj buŝas la kaptitojn kaj ĵetas ŝtonojn al ili. La knaboj fajfas reen. Tia estas la reciproka interŝanĝo de plezuraĵoj.
  Petro tiris pistolon de sia zono. Li vere volis pafi al la kaptitoj.
  Vere granda tento. Ah, la tento de la diablo. Ĉu vi ne povas trovi vin iun ne tro valoran viktimon?
  Petro ekvidas maljunulon, kaj eĉ nigrulon. Ĉi tio ne estas domaĝe. La knabo volas fari la unuan murdon en sia vivo. Li estas preskaŭ dekkvinjara, kaj li ankoraŭ ne mortigis iun. Ekzemple, Friedrich havas tiom da viktimoj, kaj tamen li ne estas pli aĝa ol Petro.
  Petro prenis ĝin kaj kantis:
  - Ve al tiu, kiu batalas,
  Kun germano farita el ŝtalo en batalo ...
  Se la malamiko koleras -
  Mi mortigos lin!
  Kaj la knabo pafas... La distanco por la pafilo estas sufiĉe granda. La knabo tre timis, ke li maltrafos. Kaj tio estus domaĝe. Sed la grizhara nigrulo falas. La vizaĝo de la afrik-usonano estas kovrita de sango.
  Petro grumblis:
  - Mi mortigos vin Afriko!
  Kaj ridetis...
  Neniu zorgas pri mortigo de senarmita militkaptito. Estas kiel esti disbatita de blato. La germanoj daŭre pelas la kaptitojn, kaj fajfas kantojn, kiuj estas sufiĉe vulgaraj.
  Petro sentis sin tre kontenta. Li pafis, kaj tre trafe kaj ne maltrafis. Kial ne pafisto?! Konvenas escepte bone! Li ankaŭ havis la kuraĝon pafi senarman viron. Kaj tio estas kio plej inspiras min. Ne ĉiuj kapablas pri tia afero!
  La knabo saltis de la supertanko kaj kuris post la knabinoj kriante:
  - Ni vidis lin! Kaj tre preciza!
  La ĉefa artileriisto ame diras:
  - Bone farita! Vi kreskas kiel vera arjo! Sed lernu mortigi ne nur kaptitojn, sed ankaŭ en batalo!
  Petro kriis reen:
  - Ŝtormo kaj vikingo kaj ŝtala glavo!
  Jes, li bonege faris. La doloro en liaj kontuzitaj piedfingroj malfortiĝis kaj Petro nun kuris post la knabinoj. Tamen, milito estas kiel patrino. Ĝi havas tiom da amuzo en ĝi.
  Ekzemple, Petro ŝatis amuziĝi hejme. Precipe, ŝalti alumetojn kaj alporti ilin al la nudaj kalkanoj de sklavaj knaboj. Ili sovaĝe kriegis, kaj eksaltis, furioze turnante la okulojn. Indianoj havas brunajn okulojn, rusoj havas bluajn okulojn. Estas amuze... Ankaŭ estas bone enmeti gazetojn inter la piedfingrojn kaj ekbruligi ĝin. Kaj ĝi doloras multe. Aŭ vipo nokte, elĉerpita de la laborego de junaj sklavoj per vipo.
  Petro absorbis la bestajn instinktojn de vera faŝisto. Kaj li farigxis besto.
  Hitler diris: La tero estis minacita kun reloĝigo. Ni bezonas tiom da homoj kiom necesas por servi la germanajn mastrojn. Ĉi tio formis senkompatan moralon. Kaj la sinteno al aliaj popoloj estas kvazaŭ ili estas subhomaj.
  Tamen, aliflanke, la totalisma reĝimo kaj la fanfamata germana ordo havis efikon. Produktado kreskis, kaj ne nur la militistaro. Ne nur la produktado de armiloj pliiĝis, sed ankaŭ vojoj estis konstruitaj, ponto, krutaj flughavenoj kaj grandurboj estis konstruitaj. Do ankoraŭ ne eblas juĝi sendube pri ĉi tiu maniero. Certa efiko ricevis per sklava laboro kaj totalisma reĝimo.
  La milito daŭris, kaj la imperio disvolviĝis kaj kreskis. Kaj potenco kaj ekonomio.
  Petro kuris sufiĉe da tempo... Ĝis li sentis sin laca... Tiam li ricevis sian duan venton.
  La tempo pasis kaj la suno komencis subiri. Petro jam estas elĉerpita. Li rigardis la ruĝan sunon kaj pensis, kiam finfine ĉi tiu tago finiĝos kaj eblos iri en la brakojn de virino. Kaj tiel flirtas...
  Petro, por iom distri sin, provis rememori la rakontojn de sia patro el la orienta fronto. Kaj ankaŭ de la okcidento. Mia patro sukcesis batali en Pollando, Belgio, Francio kaj Rusio... Kaj la milito komenciĝis sufiĉe sukcese. Multaj el la germanoj timis, ke ĝi estos kiel en la unua mondmilito. Sed Hitlero montriĝis pli saĝa kaj sukcesa ol Wilhelm. Frakasitaj malamikoj peco post peco. La germanoj, perdinte kelkajn soldatojn, kaptis Pollandon, kaj poste en Francio, Belgio, Nederlando ili venkis kaj detruis.
  La milito en la oriento kaŭzis neniun specialan timon en iu ajn. Venko sekvis venkon. Sed la germanoj ankoraŭ antaŭeniris tiel rapide kiel planite. Nun ĉiuj limdatoj pasis, kaj Rusio batalas. Kaj poste la vintra katastrofo. La patro de Petro pereis en la sovetiaj neĝblovoj. Eĉ korpo ne estis trovita. Petro malklare esperis, ke lia patro eble estos en kaptiteco, kaj restis viva. Sed la kaptitoj estis interŝanĝitaj dufoje. Ili revenis el Rusio. Multaj iĝis handikapitaj. Vere, estis relative malmultaj kaptitoj. La patro ne estis inter ili.
  Petro tiam estis ankoraŭ tro malgranda por atingi la orientan fronton. Sed li volis venĝi kontraŭ la rusoj. Sed ĝis la fino de la orienta kompanio, la knabo ne havis tempon. La germanoj ne konsideris ĝiajn rezultojn venkaj, kvankam la konkeroj montriĝis por signifaj.
  Tute mallumiĝis... La supertanko haltis. La knabinoj devis manĝi kaj enlitiĝi. Vespermanĝo estis rapida, normaj porcioj, ĉokolado, sekigitaj bananoj, saka.
  Petro sidiĝis apud sia amiko. Ŝi palpebrumis al la knabo. Kaj kial ne indulgi senbarba junulo. Petro portis nenion krom pantaloneto. Reliefo, malgrasa, kun pura kaj sunbrunigita haŭto. Estas agrable tuŝi ĉi tion . La knabino karesis la muskolfortan bruston de Petro. La knabo komencis karesi ŝin kontraŭe.
  Ili ĉirkaŭbrakis unu la alian kaj superŝutis sin per kisoj. Petro ne estis virgulino. Dum ankoraŭ en la lernejo, li ricevos lecionon pri amo de profesia prostituitino. Kutime adoleskantoj estis edukitaj alisekseme. Konsiderante ilian hiperseksemon, virinoj estis instrukciitaj instrui amon kiam ili volis. Petro jam sciis plaĉi, kaj la knabino baldaŭ komencis ĝemi volupte.
  Sed amo ne estis ĝuita longe. Signalo sonis. La pafilo devas finfine pafi. Kaj tiam la potenca kanono ekmoviĝis. La knabinoj ĉirkaŭkuris, trenante ĵetaĵon per vinĉo.
  Supertanko "Monstro", ŝarĝita kun bombo pezanta dudek tunojn. Kaj preta kraĉi al la celo. La pafilo estis celita helpe de radio, kaj de supre, "Rama" -5 korektis la pafadon.
  La pafisto interŝanĝis datumojn sur la ekrano. La pafilo frostiĝis... La pafilo similis al monteto, kun larĝa buŝo. Kaj jen kiel kraketa pafo draŝas. Ĝi skuiĝis pro la regreso, kaj fajra kolono rapidis en la ĉielon. La knabinoj eĉ falis malsupren de la regreso, sed tuj eksaltis.
  La frakasa donaco forflugis en alta arko preter la horizontlinio. Do la supertanka pafilo pafis sian unuan pafon.
  La ĉefa artileriisto diris:
  - En ĉi tiu kazo, ne ekzistas paco sen milito kaj beno en alivestiĝo! Ni prenis nian ŝancon.
  La kuglo flugis ĉirkaŭ cent kilometrojn en rekta linio, kaj pli ol ducent kvindek en alta arko. Lia parabolo krevis en la stratosferon. Kaj malsupreniris laŭ ekstrema angulo. La flugo daŭris plurajn minutojn, kaj vera fajra tornado trafis la fortikigitajn poziciojn de la amerikanoj. Dum centoj da metroj ĉio estis kunpremita kaj detruita. Estis kiel fajra cunamo. Kaj por kelkaj batalionoj de usona infanterio, ĝi estis vere la lasta tago.
  La knabino, aliflanke, estis trinkita per alia raketĵetaĵo de la plej potenca bombaviadilo sur planedo Tero. Kaj ili prepariĝis por faligi ĉi tiun multtonan pugnon sur la malamikon.
  La ĉefa artileriisto frotis siajn nudajn fingrojn kontraŭ la metalan ringon kaj pepis:
  - Sed ne cedu al li, kaj la monstro revenos al la mallumo!
  Necesis tri minutoj por ŝargi. Sufiĉe multe, sed aliflanke, pafo estas multfoje pli forta ol iu ajn armilo en la mondo. Kaj se li draŝas, tiam ne estas ke ĝi ne sufiĉas, kaj ĝi eĉ ne ŝajnos averaĝa.
  La knabinoj estas tre aktivaj. Sekvas pinto, kaj turniĝo de la trunko. Petro imagas por momento kio povas fakte okazi al tiuj kiuj falas sub la klabo de Toro tiel. Kaj li ektimas. Jen la sekva bato. Ke laŭvorte la planedo ektremos.
  Kaj eĉ kiam raketa kuglo flugas, ĝi estas timiga! Kaj ĝi ŝajnas esti antaŭsigno de morto.
  Petro, eĉ inspirita, kantis:
  La mortmaŝino freneziĝis! Ŝi flugas sen koni la celon!
  La knabino, kiu ĵus dormis kun la knabo, daŭrigis:
  - Ni ridetis, ĉi-foje! Pasis la blanka strio!
  Kaj la dua donaco preterpasis sian celon. Li batis kontraŭulojn per tia rompoforto, ke membroj kaj fragmentoj flugis malproksimen en ĉiuj direktoj. Dum multaj centoj da kilometroj, frakasantaj elementoj disigitaj tra usonaj pozicioj.
  La defenda linio estis senŝeligita. La usonanoj devis, kiel pekuloj en la infero, se ne pli malbone.
  Ĉielo kaj tero miksiĝis, ĉio brulis kaj krakis. La ĉielo estis disŝirita. Fulmo ekbrulis tra la ĉielo.
  Kaj la knabinoj tiris la trian raketon. Kiel, vi havos plian pladon. Petro rememoris Frederiko la Grandan. Liaj karakterizaj oblikvaj atakoj. Forte la reĝo ricevis kaj rusojn kaj aŭstrojn. Kompreneble, ili estis instruitaj en limigita mezuro, sed ke la rusoj venkis la prusojn ne estis kaŝita. Male, oni emfazis: ĉar Frederiko la Granda mem perdis kontraŭ la rusoj, tiam kiel malvarmeta estas Hitler, kiu venis kaj prenis Orenburgon. Vere, Moskvo ankoraŭ ne venkiĝis.
  La knabo tiris supren la vinĉon, paŝis sur la riglilon per sia nuda kalkano kaj sentis doloron. Estus bone porti sneukojn, pensis Petro. Tiun nokton fine de majo kaj Kanado jam estas sufiĉe malvarmeta. Jam varmegas en Meksiko. Tamen vi povas sunbani tie vintre. Kaj tiel la nudpieda adoleskanto faligis siajn krurojn.
  Petro, kaptinte la momenton, metis la manojn sur la koksojn de la knabino. Ŝi mallaŭte murmuris kaj diris:
  - Nun ne bela!
  Alia knabino brakumis la torson de Petro. Karesis liajn muskolojn. Ŝi sentis sian senharan, muskolan korpon. Kaj ŝi kisis la akran skapolon, palpante la haŭton per siaj lipoj. Ŝi gustumis ĝin. La knabo odoris je juneco.
  En la Tria Reich, ne kutimas kaŝi instinktojn. Male, modestaj virinoj kaŭzas malestimon. Kion, oni diras, instruas la naziismon - oni devas esti pli natura, pli proksime al la naturo. Do, virino devus ami virojn, kaj plej grave malsamajn. Serĉu vin indan, fortan, inteligentan, belan. Kaj Petro estas vere bela kaj kun malpezaj muskoloj. Ĉi tiu volas brakumi kaj karesi, karesi kaj kisi, aŭ eble fari ion pli seriozan.
  Alia raketĵetaĵo rapidis al la pozicioj de la usona armeo. Ĝi flugis en alta arko, kiel pantero farita el flamo arkiĝanta. Kaj li kunportis multajn tomboŝtonojn en fajra varianto.
  Petro bojis:
  - Vere estas ĉerka gambito!
  Kaj la knabo surdige laŭte ridis. La knabinoj turnis sin al la knabo kaj komencis tikli liajn kalkanojn. Ĉio aspektis, ke kvin aŭ ses knabinoj ĉikanas junulon. Kaj Petro daŭre ridis kaj elmontris la dentojn. Unu el la belulinoj ŝovis sian skarlatan cicon en lian buŝon. La junulo komencis kisi kaj suĉi lin.
  Petro sciis, kiel bongusta ĝi estas. Kiel glaciaĵo. Kiel ĉokoladkovritaj fragoj. Kiel agrable, kiel mielbagel, la virina haŭto gustas. Kaj vi lekas ĝin tiel fervore...
  Sed ankaŭ la knabinoj tiklas kaj pinĉas. Kio ne plu estas tiel bela. Tamen sekvas minaca krio de la komandanto, kaj la belulinoj disiĝas. Ekbriloj de iliaj rozkoloraj plandumoj. Kaj nudaj kruroj saltas.
  Kaj kio okazas sur la usona flanko - tipa koŝmaro sur la strato de brulantaj ulmoj.
  Ili ankaŭ ŝarĝas la kvaran raketon en bombolanĉilon. Tia estas la ludo kun la ostoj de la morto. Militistoj estas celkonsciaj venki ĝis la granda fino. Kaj la deziro al sukceso estas en la koro de ĉiu arja vero.
  Wagner-muziko komencis ludi por igi ĝin pli amuza por la knabinoj moviĝi. Tia estas la salto kun la simfonio. Kaj la kvara raketo estas instalita. Preta por ekflugi al granda alteco.
  Kaj de supre hurlas TA-500 - bombaviadilo kun ok motoroj. Io kiu ŝajnas tiel timiga, kaj nesuperita. Ĉu nur disko-aviadilo faras pli teruran impreson.
  Kaj nerezistebla...
  Kaj ĝuste tiel aperis fluga telero. Glitis trans la ĉielon kiel sunradio. Jen la rapideco. Kaj ĝi rapidas kvazaŭ io terure malvarmeta kaj kosma.
  Petro eĉ kantis, komponante dum li iris:
  Sub la preteksto de celoj, humanismo,
  Por konstrui la ĉielon sur la tero...
  La Führer iris al la vojo de faŝismo,
  Templo starigis koŝmaran Satanon!
  Kaj la knabo, kriinte, etendis la draton. Kvara raketo ekflugis en la aeron. Ĝi tratranĉis la atmosferon, kaj estis klara odoro de ozono en la aero.
  Kaj ie en la ĉielo, usona B-29 ramis diskaviadilon. La koŝmara fluganta mastodoto forbruligis grandan maŝinon kun flugiloj.
  Petro kantis:
  - Stranga sento de paco - en la pasinteco vi ne plu estas .... En la estonteco, vi fariĝas senfina lumo!
  Kaj ja estas multe da lumo... Kaj ĉio brulas per tia blua flamo. La disketo ramis dekduon da aviadiloj kaj malaperis super la horizonto.
  Petro kuris por maltordi alian draton. Ne, milito estas vere bonega. Kvankam la knabo imagis ŝin iom alie.
  Kaj tiam post la venko ili ricevos terojn kaj sklavojn. Depende de la milita kontribuo. Petro lekis siajn lipojn. Tio estus tuta haremo. Li amuzus kun ili. Kvankam estas tiom da knabinoj. Nur tuta serraglio.
  Ili ankaŭ havas fratinon kun sia patrino. Ŝi pelas la sklavojn per vipo.
  La germanoj estas instruitaj, ke ili estas la plej alta nacio. Sed fakte, kompreneble, ne ĉio estas tiel simpla. Ĉi tie rusaj knaboj tre similas al negermanaj kaj tute ne estas stultaj.
  Kiun rolon ili devus ludi laŭ vi? Ili ne zorgas pri dorlotbesto. Sed ili ne estu traktataj kiel egaluloj. Petro pensis, ke rusoj povas esti traktataj kiel fratetoj. Ili batalis bone kun la armeo de Hitler, kaj montris kuraĝon.
  Sed la usonanoj estas obstinaj. Ĝuste nun, la kvina ŝelo estas lanĉita ĉe la jankioj. Ĉi tio signifas, ke ili havas sufiĉe fortan defendon, kiun ili devas rompi.
  Petro ĉagrenite svingis sian pugnon en la aero. Li persone ŝatus preni maŝinpafilon por pafi. Aŭ eble eĉ pli bone, kiel tranĉi antikvaĵojn per glavo. Estas tre romantika batali per manbatalarmiloj.
  La knabo prenis ĝin kaj kantis:
  Mi rememoris antikvecon - tuj sur ĉevalo,
  Malpacienca besto rapidas en la iradon...
  Mi ne povus eĉ unu tagon sen la Patrujo,
  Mia patrujo de ĉiuj landoj estu pli feliĉa!
  
  Kaj en la estonteco, la galaksioj atendas nin,
  Senfinaj vastaĵoj de la universo ...
  La batalanto de naziismo estas tre mojosa,
  Kaj ĉiuj estaĵoj obeos la Reich!
  La knabinoj aŭdis la kanton kaj kriis unuvoĉe:
  - Ĉi tiu estas militisto! Vera maĉisto!
  La tankskipo de Gerda eniris usonan teritorion. En la fama ŝtato Teksaso. La loko estas konata pro siaj malvarmetaj vakeroj kaj gangsteroj. Ĉi tie la rezisto de la usonanoj akre intensiĝis, kaj furiozaj bataloj disvolviĝis. La jankioj, unufoje en sia teritorio, batalis senespere. La pozicio de Usono estas sufiĉe malfacila. Germanaj tankoj kaj aviadiloj estas superaj en kvalito, kaj produktitaj en grandegaj kvantoj. Kaj la diversa armeo batalas tre bone.
  La knabinoj pafis al la baterio. La ĉefa usona pafilo de 76 mm kalibro por la E-50 estas tute sendanĝera. 90mm kalibro ankaŭ por dekliva frunto. Nur raŭpoj povis suferi. La militistoj pafis, kiel kutime, sen manki. Kaj la baterio mortis.
  Gerda viŝis la vitron de la telemezurilo kaj diris:
  - Ni tre multe laboris. Nun iru norden!
  Magda komentis kun malĝojo en sia voĉo:
  Jen kiel ni faras unu eraron post la alia. Kaj ĝi fariĝis nia speco de malbeno.
  Gerda turnis la okulojn en triangulon kaj demandis surprizite:
  - Kaj pri kio ni eraras... Ĉio iras preskaŭ laŭplane. Meksiko malantaŭe, kaj nun ni estas en Usono. Kaj pro tio, malamiko kiel Ameriko ne povas esti lasita en la malantaŭo!
  Magda rapidis klarigi:
  - Mi celas erarojn en la spirita senco de la vorto. Ni estas blindaj kaj malriĉaj en spirito!
  Charlotte kolere grumblis.
  - Ŝajnas, ke ni jam interkonsentis, ke ni sekvos arjan monoteismon. Kaj vi denove ĝisdatigas neniu bezonas diskuton.
  Christina sugestis:
  - Ni pli bone diskutu la laboron de Dumas. Ekzemple, ĉu la Grafo de Montekristo estas pozitiva aŭ negativa personeco?
  Magda respondis per firma voĉo:
  - Nepre negativa!
  Kristina ruĝiĝis kaj kontraŭis:
  - Kial estas tio?
  Magda logike rimarkis:
  Li ne povas pardoni!
  Charlotte grumblis.
  - Kaj kion ni pardonu al niaj malamikoj?
  Magda skuis siajn orajn harojn kaj komentis:
  - Se vi ne scias kiel pardoni, tiam perforto ne estas ĉesigita!
  Gerda konsente kapjesis.
  - Estas io en ĉi tio... Sed ĉu necesas ĉesigi la perforton?
  Charlotte memfide diris:
  - La mondo ripozas sur perforto ... La vulkano de kolerego ŝvebas en granda maniero ...
  Kristina entuziasme prenis:
  - La streĉiĝo estas pli alta ol forto... Ĝi estas konata kaj kun doloro kaj kun timo!
  Gerda kantis kun ĝojo:
  -Nur timo donas al ni amikojn,
  Nur doloro instigas vin labori!
  Ĉar mi volas pli kaj pli
  Pistujo krevos en la hordon!
  La knabinoj eksilentis. La movado de la Sherman distris ilin. Unu pafo kaj la usona tanko disiĝis. Ĝenerale, ĉi tiu aŭto tute ne estas danĝera por la germanoj.
  Kaj jen la "Sorĉistino", provis proksimiĝi, kaj ankaŭ estis detruita. Gerda pafis premante la stirstangon per la nudaj piedfingroj.
  Jen kiel ŝi fariĝis malvarmeta terminatora knabino. Germana tanko veturis, dispremis plurajn nigrulojn kaj eligis sangofluojn.
  Magda ĝemante rimarkis:
  - Por ĉiam ni montras kruelecon... Kaj kiam kompato enŝovos en la korojn?
  Charlotte respondis:
  - Kaj tiam kiam ni transprenas la tutan mondon! Ĉi tio estos vera triumfo de la volo!
  Kristina kantis kun ĝojo:
  - Okulo pro okulo, sango pro sango... Ni rapidas en rondo - mortigo denove!
  Gerda nudigis siajn grandajn, brilajn dentojn kiel perlojn kaj siblis:
  Ni ne scias pardonu! Kaj ni ne volas scii!
  Magda levis la ŝultrojn kaj komentis:
  - Vi ne povas argumenti... Sed Dio juĝos!
  Charlotte trankvile rimarkis:
  - Kaj en la Biblio, la judoj, laŭ ordono de Dio, mortigis. Tio estas, la Ĉiopova ne estis pacisto. Sed ankoraŭ multe pli, laŭ la animo de la instruo - la germanoj estas la popolo de Dio. Ĉi tio estas multe pli racia solida instruo ol la biblia!
  Magda balancis la kapon.
  Vi nenion komprenas...
  Kristina logike rimarkis:
  - Kiu estas forta, tiu pravas! Ĉu ni estas en Teksaso? Tiam ni estos en Novjorko!
  Gerda ridis kaj kukegis:
  - Sukceso akompanas nin ... Kiel diras la kanto - kun ĉiu malsukceso, sciu kiel redoni ... Alie, vi ne vidos bonŝancon!
  La knabinoj estas distritaj. Amerika atakaviadilo R-51 provis ataki ilin de la ĉielo. Ĝi estas sufiĉe danĝera ĉar ĉi tiu vulturo havas raketlanĉilojn. Magda lerte manovris. Knabinoj - ĉiu el ili povis veturi tankon kaj pafi, kaj bati precize. La misiloj preterpasis, kvankam danĝere proksime al la aŭto. La atakaviadilo plonĝis, sed kontraŭaviadilaj maŝinpafiloj trafis. La amerika vulturo ricevis truojn kaj komencis perdi altecon.
  La vosto fumiĝis, tutaj pecoj da metalo, ligno kaj aliaj aferoj derompiĝis.
  Gerda siblis:
  - Kiel tio! Ĉi tio denove pruvas, kiu pravas, sed nur malfortulo!
  Magda rimarkis:
  - Kaj tamen nia sorto dependas de Dio!
  Gerda kriis:
  - De la Arja Dio!
  Kristina aldonis:
  - Kaj el nia lerteco... Aŭ mallerteco!
  Charlotte siblis:
  - Kaj ankaŭ per la potenco de la flago, kaj la akraj dentegoj de kosma potenco!
  La tanko denove moviĝis kaj estis devigita pafi. Aperis "Granduloj" -2. Ĝenerale, la tanko estas simila al la Sherman, sed iomete pli malpeza kaj iomete pli alta. Ne la plej perfekta armilo, sed relative malmultekosta. Kompreneble, por la germanoj, sendanĝera aŭto.
  La knabinoj pafis laŭvice, rompante la karenojn de la Grandoj. Ili grumblis, sed iliaj obusoj glitis de la kiraso de la germano. La E-50 funkciis kiel roboto, elmontrante superfortajn batalajn kvalitojn.
  Charlotte blekis:
  - La bato de ŝtala martelo, la tagiĝo lumiĝis por ni!
  Gerda pafis aŭtomate. Kaj samtempe ŝi rememoris la belan Hans. Ili amoris kun li, kaj ĉio estis bonega! Hans ankaŭ estas saĝa ulo, li povus rakonti multajn interesajn aferojn. Ekzemple, pri diversaj aventuroj de piratoj.
  Gerda ŝatis la historion de princino, kiu fariĝis kajutisto por piratoj. Kaj tiam ŝi trovis trezorojn, sed ne elspezis ilin por si, sed kolektis armeon kaj komencis konkeri la mondon.
  Kompreneble, la bildo de la militisto-komandanto estas tre impona. Kiel ne reprodukti ĝin. Kaj ne aĉetu tian libron, se ĝi estus presita. Ankaŭ estas interesaj spacaj bataloj. Jen, ekzemple, fantazio pri la konkero de diversaj stelaj mondoj. La kuraĝaj arjoj batalas kontraŭ la centaŭroj...
  Dum Gerda rememoris, la centaŭroj, tio estas la "Granduloj", estis detruitaj. Kaj la germana tanko pluiris. Sed malrapide. La raŭpo stumblis sur sufiĉe potencan radioregitan minejon, kaj la sketejo eksplodis, aŭ pli ĝuste, eĉ pluraj vojoj. La metalo laŭvorte krevis kaj ŝprucis varme. Gerda malbenis, kaj eĉ piedbatis Magdan per la piedo:
  - Jen li estas via Dio, kion li faras al ni!
  Goldilocks respondis:
  - Ne blasfemu...
  La knabinoj apenaŭ dormis dum kelkaj tagoj, kaj dum ili ŝanĝis la vojojn, ili prenis ĝin kaj ekdormis.
  Tiam Gerda denove revis pri tio ....
  Denove aperis en vizio de Gerda. La knabino fariĝis servisto de nobla princo. Ŝi far'iĝ'is dam'ind'o, vestit'a per silk'o kaj velur'o. La rakonto laŭ Andersen ripetiĝis, nur iomete en malsama versio. Gerda en la unua tago frotis siajn piedojn per siaj novaj botoj, kaj komprenis, ke riĉeco ne estas nur dolĉeco. Kaj en silkoj estas iom varme en la itala somero. Kaj la plej delikataj pladoj ne estas tiel bonaj kiam vi havas plenan stomakon.
  Ne povas esti komparita kun la dolĉeco de malfreŝa pano kun fontakvo, se vi manĝas ĝin malsate.
  Krome, Gerda devis lerni fremdajn lingvojn, bonajn morojn, ĉiajn etiketojn kaj sciencon. Kaj ĉi tio tute ne estas tiom interesa kiel gvidi la vivon de vagabondo.
  Vi povas memori, kiel la princo sonĝis pri la rolo de almozulo.
  Gerda provis alkutimiĝi, ŝi longe suferis. Jen jaro pasis. Kaj jam ŝajnis, ke ŝi estas tirita en ĉi tiu elĉerpa, ritmo de la vivo de la honora domservistino.
  Kun kukoj ĉiutage kaj multekostaj vestaĵoj.
  Sed en la spegulo, antaŭ kiu ŝi faris la ceremonion, subite aperis ŝia nomita frato Kai. La knabo tute ne kreskis, kaj ne ŝanĝiĝis dum la longaj jaroj de disiĝo, nur li fariĝis tro pala pro malsana bluo. En la kastelo de la Neĝa Reĝino, li ŝajnis frostiĝi, kaj ankoraŭ provis kunmeti vorton el la glacio: "Eterneco."
  Io, kio povus doni al li liberecon.
  Sed li ŝajnis ne povi. Kaj kia estas sidi en glacia kastelo dum multaj jaroj, eĉ se oni ne sentas malvarmon?
  Kaj ĉirkaŭ vi estas blankaj ursoj kaj glaciaj statuoj?
  Gerda sentis, ke ŝia nomita frato estas profunde malfeliĉa. Ĉirkaŭe estas nur glacio kaj polusaj ursoj, vi ordigas tra glaciflokoj brilantaj kiel diamantoj. Eĉ konsiderante, ke la koro de la nomita frato frostiĝis, estas ankoraŭ klare, ke li estas profunde malfeliĉa.
  Eble eĉ ĉi tiu malfeliĉo estas miloble pli malbona, kiam vi havas frostitan akvon en la brusto?
  Gerda kriis kaj decidis kuri. Ŝi iris al sia ĉambro. Honeste lasitaj botoj, multekosta vesto kaj maldikaj subvestoj. Ŝi vestis sian iaman, transformiĝis en ĉifonojn, sed zorge konservitan veston. Ŝi malvastiĝis, kaj nudigis siajn krurojn super siaj genuoj. La knabino kreskis, kaj ŝi aspektas dektrijara, sed fakte ŝi estas dek jarojn pli aĝa. Kiom longe pasis de kiam ŝi iris serĉi sian ĵuritan fraton? Dum dek tri jaroj, se ne pli.
  Gerda iom hezitis. Eble prenu almenaŭ ŝuojn... Aŭ foriru inteligenta. Sed ne estas juste! Kaj por vagabo, ĉifonoj ĝuste taŭgas por la vizaĝo.
  La knabino kisis la krucifikson, kaj tiel, nudpiede, iris serĉi sian nomitan fraton. Almenaŭ ŝi sciis nun, ke li estas malproksime norde. Survoje ŝin renkontis gardistoj. Vidante Gerdan nudpiede, kaj ĉifone, ili miris:
  - Ĉu vi estas vicdantino? Kian aspekton vi havas?
  Gerda mensogis:
  "Mi kolerigis mian princon, kaj li ordonis al mi iri al ĉiuj kvar direktoj, en la samaj ĉifonoj, kiujn mi iris al la servo.
  La gardisto kompatinde komentis:
  "Vi faligos ĉiujn viajn krurojn, mi donos al vi almenaŭ paron da ŝuoj. Mia filino elkreskis el ili, kaj ili estos ĝuste por vi!
  La kruroj de la knabino estas vere tiel ĉizitaj, belaj kaj sendefendaj, ke imagi ilin sur akraj ŝtonoj nevole sentas kompaton.
  Gerda modeste respondis:
  "Mi ne meritis ĉi tion... Konservu ĝin aŭ vendu ĝin!"
  La barbulo balancis la kapon.
  - Nu, mi ne! La vojoj de Italujo estas tro malmolaj kaj ŝtonaj por la nudaj piedoj de la knabino. Plie, vi jam demamiĝis de la malmola surfaco. Ankoraŭ estas majo, kaj ne estos malvarme baldaŭ, sed por la nokto mi donos al vi lanugan koltukon por kovri vin ... Ĝis vi trovos novajn bonajn posedantojn!
  La knabino estas embarasita rifuzi.
  - Dankon! Gerda respondis.
  Ŝi prenis kun sia ledo, kaj preskaŭ neportitaj ŝuojn - ŝajne ŝia filino portis ilin nur feriaj, kaj lanugan, ankaŭ praktike novan koltukon. Ŝi dankis la milkoran gardiston. La ŝuoj estis ja komfortaj, iom trograndaj, sed normalaj. Estis komforte promeni en ili.
  La gardisto donis alian panon por la vojo, ridetis kaj diris:
  - Prizorgu viajn ŝuojn, kaj provu trovi al vi decan hejmon.
  Sed tuj kiam ŝi turnis la angulon, la knabino demetis siajn ŝuojn kaj pendigis ilin super la ŝultro. Ŝi tre volis promeni nudpiede, ripozi de palacaj ŝuoj. Komence estis agrable promeni, la vojpolvo tiklis miajn nudajn kalkanojn. Sed tiam, longa foresto de kutimo komencis influi. La plandumoj de la knabino fariĝis pli kaj pli molaj, kaj ŝi baldaŭ sentis la akrecon de la ŝtonetoj kaj bruladon.
  Baldaŭ ĉiu paŝo estis kiel batado per bastonoj sur nudaj kalkanoj.
  Sed Gerda, kiu sukcesis pendigi sur la rako en sia jam ne tiom mallonga vivo, ne embarasiĝis. Finfine, promeni nudpiede sur ŝtona vojo ne doloras tiom, kiom oni rostas viajn kalkanojn en brazo. Eĉ se dum unu jaro ŝi, la honora servistino, dorlotis sin. Nenion ŝi povas elteni ĝin.
  Gerda pli forte kunpremis la dentojn kaj aldonis paŝon.
  Je la fino de la tago, la nudaj piedoj de la knabino sangis, sed ŝi ne rezignis kaj ekdormis en fojnamaso. Kaj la sekvantan tagon denove iris sur ŝtona vojo.
  Kaj la ŝiritaj plandumoj fosis en akrajn ŝtonojn, kaŭzante suferon al la knabino. De tempo al tempo la knabino trempis siajn rompitajn piedojn en la akvon kaj malvarmigis siajn tranĉitajn piedojn.
  Gerda ne kunportis manĝaĵon, kaj ŝi devis manĝi almozon. Bela knabino en ĉifonoj estis volonte servita.
  Gerda unue volis vendi letajn ŝuojn aŭ interŝanĝi ilin kontraŭ manĝaĵo, kaj mem surmeti ŝuojn, kio ajn estas pli facila, sed poste ŝi ŝanĝis sian opinion. Ŝiaj kruroj tre rapide iĝis krudaj, la plandumoj estis superkreskitaj de kaloj, kaj ili ne bezonis ŝuojn, precipe en la varma sezono. Sed ŝi renkontis du knabetojn, kiuj laŭvorte mortis pro malsato.
  Tre maldikaj knaboj, haŭto kaj ostoj, korpoj apenaŭ kovritaj per ĉifonoj, nudaj piedoj terenbatitaj.
  La knabino nutris ilin per tio, kion ŝi kolektis en sako, poste vendis ilin en komercisto, kompreneble, kun granda rabato, preskaŭ novajn ŝuojn. Ni aĉetis manĝaĵon kaj lasis ĝin por la knaboj, kune kun lanuga koltuko.
  Ili manĝis la unuan fojon post jaroj.
  Kompreneble, Gerda sindone kondutis kiel kristano. Krome, estis somero, kaj nokte ne necesis kovri per koltuko. Sed kiam finiĝis la malavaraj kampoj de Italio, la knabino iranta norden alvenis en la Alpoj. Kaj estas ankoraŭ varme tage, sed malvarme nokte. Kaj la vilaĝoj estas multe pli maloftaj, oni devas malsati.
  La malsata knabino laŭvorte tordas siajn intestojn.
  Unufoje somere, montara frosto trafis kaj la ĉifonoj frostiĝis. La knabino ektiris kaj fine ŝiris sian robon. Ŝi estis nuda kaj sendefenda. Mi devis, tenante la ĉifonojn sur mi, iri rapide. Oni ne povas dormi nuda nokte - vera infero. Gerda ne dormis la tutan tagon kaj nokton, sed matene ŝi malsupreniris iom pli malalte kaj varmiĝis, dormis. Poste ŝi denove promenis la tutan nokton, kaj vespermanĝante la sekvan tagon ŝi venis al montara bieno.
  La knabino kriegis pro ĝojo kaj komencis svingi la brakojn. Ŝia figuro jam formiĝis, kaj kiam aperis viro, Gerda rapidis kovri sin per la manoj.
  La respondo estis:
  - Ve, vi estas sovaĝulo!
  La posedanto konsentis doni al Gerda simplajn kaj malnovajn vestaĵojn, sed rekompence li igis lin haki lignon dum du tutaj semajnoj kaj porti akvon en siteloj kun jugo.
  Plie, metante ŝtonojn super truo en la barilo.
  La knabino multe laboris ĝis elĉerpiĝo, kaj manĝis nur malfreŝan panon kaj acidan lakton. La posedanto invitis ŝin resti, sed Gerda mensogis, dirante, ke ŝi pilgrimas. Kontraŭvole, la monta pugno donis al ŝi ian truan saktukon, sed almenaŭ vi ne estas nuda. Kaj li eĉ ne ĵetis pecon da pano sur la vojon.
  Kaj ĉi tio estas por knabino, kies manoj estis kovritaj de kaloj de nasko, kaj kiu pikis fridulon ĝis elĉerpiĝo.
  Gerda devis iri kun malplena stomako. Kaj en la montoj, la vilaĝoj estas maloftaj, kaj la Alpoj mem estas grandaj, sur la suproj de la montoj, eĉ somere estas neĝo. La knabino el malsato ŝiris herbon, trifolion, ronĝis abiajn konusojn. En dek tagoj, ŝi malgrasiĝis por iĝi unu haŭto kaj ostoj. Eĉ la sciuro ne povis rezisti, kaj manĝis kruda.
  Ŝi ne malestimis suĉi glaciaĵojn, riskante kapti gorĝdoloron.
  Tiam mi denove trafis la bienon. Ŝi multe laboris tie tri tagojn, sed poste ŝi manĝis, kaj oni donis al ŝi iom por la vojo. Sed ĉefe en la altaj teroj malvarmiĝis la nokton. La knabino dormis tage, nokte ŝi tretis, per siaj nudaj, kalaj piedoj, sur akraj ŝtonoj. Kelkfoje la lupoj hurlis, plurfoje Gerda falis en la abismon kaj preskaŭ falis, sed la sorto ŝin retenis. Kvankam konsiderinda timo iri tra la montoj kaj nokte. Kaj malsata...
  Ia kiel glacia infero.
  Kiam Hanibalo transiris la Alpojn al Italio, duono de lia armeo kaj ĉiuj elefantoj mortis. Kaj ĉi tie la transiro estas farita de malgranda, nu, eĉ dum jaroj, kaj plenkreska knabino.
  Ŝiaj kruroj konis akrajn ŝtonojn, kaj rompis la glacikruston, kaj la korpo estis elĉerpita, sed ankoraŭ portis la kuraĝan heroinon al la pintoj.
  Kiam Gerda jam estis sur la rando, ŝi malhelpis alian bienon, kaj denove manĝon. La posedanto montriĝis pli afabla kaj proponis al la knabinoj mallongajn peltajn mantelojn kaj ŝuojn, sed Gerda rifuzis, dirante, ke ŝi jam alkutimiĝis al ŝtonoj kaj malvarmo, kaj nudaj piedoj iras multe pli facile ol ŝarĝitaj en ŝuojn. La posedanto donis tutan sakon da manĝaĵo por la vojo.
  Gerda iom hezitis, paŝis kun la nuda plando sur akrajn ŝtonojn, sed la maizojn sur la pinto estis eĉ agrablaj.
  Kompreneble, ĉi tio pezigis la knabinon, sed permesis al ŝi iri dum kelkaj pli da semajnoj sen ĉesi. La altaj teroj finiĝis, la montoj ĉiam pli kaj pli malaltiĝis. Kaj Gerda transiris la plej malfacilan parton de la vojaĝo: la supron de la Alpoj.
  Nudpiede, en malpezaj vestoj, fari tion: tio similas al la heroaĵo de Heraklo. Kaj la infano faris ĉion.
  Nun ŝi estis en Svislando, kie ĝi estas iom pli mola, kaj bienoj estas pli oftaj. La transiro malmoligis Gerdan, kaj ŝi ne malvarmumis en la montoj, kaj eĉ ne malvarmumis. Ke la Dioj ne amas malfortulojn en spirito, sed rekompencas la fortajn.
  Kaj ĉi tio parolas pri heroeco kaj kuraĝo kapablaj mueli ŝtonojn.
  Gerda promenis kaj promenis, haltis en bienoj, laboris, kelkfoje kantis. La vaganta vivo estas al ŝi agrabla kaj konata. La tagoj komencis iri pli rapide kaj pli malfacilaj. La sorto ĝis nun protektis la knabinon kontraŭ malbonaj homoj, rabistoj kaj seksperfortantoj. Tamen, Gerda ne plu estas tiel malgranda, kaj povus altiri seksperfortantojn. Sed ĝis nun ĉio funkciis.
  Iam, tamen, ŝi estis atakita de rabisto. Faligita, la knabino movis sian kapon per ŝtono. Kaj tiam en frenezo ŝi batis ŝin ĝismorte.
  Ĉi tie la knabino ankaŭ preterpasis Svislandon, enirante Bavarion. Somero jam preterpasis la supron de la kapo, sed estas ankoraŭ tre varme sur la ebenaĵo, eĉ nokte. Kaj la vojoj ne estas tiel ŝtonaj. Promeni estis plezuro. Vilaĝoj renkontis ofte, kaj estis neniuj problemoj kun manĝaĵo. Gerda, laborante partatempe, ŝparis iom da mono por si, kaj ĝisdatigis sian robon por pli eleganta kaj nova. Sed ŝi preferis iri nudpiede, des pli ĉar la plando fariĝis pli malmola ol tiu de botoj.
  Kaj sen ŝuoj, la kruroj estas multe pli malpezaj kaj pli piedireblaj.
  Sed la tempo pasis. La knabino moviĝis norden. Somero finiĝis kaj venis aŭtuno. Malvarmaj pluvoj subverŝis, kaj Gerda trovis sin en la nordo de Germanujo. Ŝi vangofrapis siajn nudajn piedojn tra la glaciaj flakoj, sentante ioman malvarmon. Sed Gerda jam estas tiel konata, ke ŝi decidis ne akiri ŝuojn kaj pelton, limigante sin al nur unu lana koltuko. Ŝi denove preferis tranokti, nur tage, kaj piedpaŝi nokte.
  Ŝiaj nudaj piedoj rompis la kruston de glacio, kaj la kaloj sur la plandumoj sentis preskaŭ feliĉaj.
  Do ŝi preterpasis la sufiĉe dense loĝitan nordon de Germanio kaj iris al la maro.
  Mi rigardis la ondojn, kiuj plaŭdis kaj trafis la bordon. Ŝi trempis la piedfingrojn en sala akvo. Ŝi ŝprucis en la akvon, kiu ŝajnis preskaŭ varma.
  Estas nenie iri plu surtere, kaj ne estas realisme naĝi trans la maron. Relative proksime estis denaska Danio. La knabino subite volis reveni al sia naskiĝa Kopenhago. Eble ŝia avino ankoraŭ vivas. Krome, ne estas klare kiel plu procedi.
  Sed Gerda sidiĝis sur ŝtoneto ĉe la maro kaj, pripensinte, malakceptis la ideon reveni. Se ne ekzistas alia elirejo, tiam vi devus trovi ŝipon irantan norden, atingi la glacion kaj tiam movi al la Norda Poluso. Ĉar, plej verŝajne, tie troviĝas la kastelo de la neĝa reĝino.
  
  Nu, se necese, ŝi trovos tian ŝipon, sed nuntempe, al la haveno.
  Tiam la vera Gerda vekiĝis. Charlotte skuis ŝin je la ŝultro, memorigante ŝin:
  - La raŭpo estis riparita antaŭ longe, sed ili ne volis veki nin. Kiu finos la usonanojn?
  Gerda notis duondorme:
  - Ne bati, sed fini? Nun tio estas memfido!
  Kristina kriegis.
  - Kion alian vi dubas?
  Gerda skuis siajn neĝblankajn harojn:
  - Ne! Kiaj duboj povas esti! Ke ni ne estis en batalo plejparto de la mondo?
  Kristina ridis.
  - Plejparto de la mondo... Kaj kiam ĉio estos!
  Magda kolere rimarkis:
  Ni nenion povas atingi sen Dio!
  La knabinoj unuvoĉe kriis:
  - Sufiĉe! Ne unu vorton pri religio! Ni volas esti mondaj!
  Kaj la tanko ekmoviĝis, ekatingante siajn kamaradojn. La aŭto glitis glate. La gasturbinmotoro facile puŝis, kaj la tanko akcelis sur la ŝoseo dum sepdek kilometroj.
  Sed ĉi tie, kompreneble, ili iris pli malrapide laŭ la rokado. Gerda demandis siajn amikojn ridetante:
  - Mi scivolas, kion vi pensas, ĉu Vaŝingtono devos esti prenita per ŝtormo aŭ ĉu Ameriko kapitulacos pli frue?
  Charlotte sugestis:
  - Estos kiel en fabelo!
  Gerda ridetis.
  - Ĉu ĝi estas kiel en fabelo?
  Charlotte pompe diris:
  - Ju pli for, des pli terura!
  Gerda subite diris:
  - Kaj mi sonĝis, ke mi fariĝis knabineto. Preskaŭ kiel la heroino de Andersen, nur pli drama!
  Christina afable rimarkis:
  - Pli drama... Nu, kaj se Andersen skribus pri nia tanko?
  Charlotte vigle konfirmis:
  - Jen ĝi! Tiel nia tanko enamiĝis al memvetura pafilo, kaj ili argumentis, kiu el ili estas pli malvarmeta. Tiam la memvetura pafilo estis sendita al la metalo ...
  Kristina korektis:
  - Aŭ eble ne nur memvetura pafilo, sed ankaŭ tanko ... Kaj ili fariĝis terminaraj robotoj estonte. Kaj anstataŭ kanonoj kaj maŝinpafiloj, ili portis bataleksplodilojn.
  Gerda kantis:
  - Antaŭe, ili frostiĝis en la tranĉeoj, avoj ĝemis... Kaj nun hiperplasmo estas la arbitro de la sorto!
  Christina levis siajn nudajn, tre belajn krurojn kaj rimarkis:
  - Mi farus plaŭdon en la palaco de la princoj... Jes, kaj ankaŭ vi!
  Gerda konsentis pri tio:
  - Ni havas ĉarman kvaropon!
  Magda karesis la kruron de Kristina kaj murmuris:
  - Jes, la virina korpo estas bela!
  Gerda rigardis Magdan suspektinde:
  - Kaj kiam la lastan fojon vi havis viron?
  La knabino respondis kolere:
  - Vi mem scias ĝin!
  Charlotte sugestis:
  - Eble ni mokas la kaptitojn?
  Gerda racie rimarkis:
  "Ni devas unue kapti ilin!" Kaj tiam ni havos decidan venkon! Kun torturo kaj sango!
  Charlotte, tiu ruĝhara diablo nudigis siajn dentojn kaj siblis:
  - Mi amas sangon!
  La tanko, sur kiu rajdis la belulinoj, eniris la batalon. Ĉi-foje, kvar Pershing-oj staris en la vojo. Iom pli danĝeraj tankoj pafis pli ofte. La militistoj laŭvice pafis. Nur unu obuso trafis la E-50, kaj la usonaj tankoj eksilentis. La batalo estis mallonga, duonminuta. Ne estis ŝanco rezisti la germanan kanonon.
  Poste venis la Ŝermanoj. La knabinoj draŝis ilin de malproksime. Kelkaj sukcesoj. La ceterajn transprenis najbaroj.
  Tiam la germanoj pluiris. Ili trovis baterion kun forlasitaj pafiloj. Sed kiel evidentiĝis, ne ĉio estas tiel simpla. La pafiloj kiuj estis ĵetitaj montriĝis por kamuflaĵo, kaj pro la embusko ili malfermis precizan kaj detruan fajron.
  La knabinoj respondis. Ili silentigis la usonanojn. Sed la kiraso de ilia tanko estis plurfoje gratita.
  Gerda rimarkis:
  - Se ni havus pli da memfido kaj pli malforta kiraso, tiam ni devus festi la entombigon!
  Magda kolere rimarkis:
  - Sed tiam vi certe scius - kian Dion ni havas!
  Gerda respondis severe:
  - En mia venonta vivo, mi fariĝus generalo kaj havus armeon komandanta.
  Charlotte grumblis.
  - Kaj mi ricevus du armeojn samtempe!
  Christina ridis kaj aldonis:
  - Kaj vi estas eta! Kial ne nur kvar!
  Gerda, ridante, komentis:
  - Ne, estas pli bone havi miliardon, aŭ trilionon!
  La knabinoj ekridis kaj eĉ frapis la fruntojn. Tiam, ilia tanko veturis plu. Mi devis pafi de maŝinpafiloj. Falĉinte plurajn dekojn da jankioj. Ĉi tie la usonanoj batalis pli obstine. Kaj la blanka flago ne estis ĵetita.
  "Sorĉistinoj" aperis, memveturaj pafiloj ne estas potencaj, sed lertaj. Iliaj knabinoj pafis, ricevinte tamen kelkajn trafojn en si mem.
  Unu el la "Sorĉistinoj" post preciza trafo, eĉ ruliĝis. Knabinoj
  Kuŝita:
  - Ni estas bonegaj!
  Kaj denove ili sendis obusojn. Konvenis escepte bone.
  Dum la inaj militistoj batalis sen timo. Sed survoje ili renkontis baterion da pezaj 120mm pafiloj. Ĉi tie ni devis manovri. Por ke, Dio gardu, iliaj mortaj brakumoj ne kisu.
  La konkoj flugis proksime.
  Gerda malfermis fajron de malproksime. La unua usona pafilo eksilentis.
  Poste bato al la dua, kaj poste al la tria.
  Magda flustris:
  - Dio benu nin!
  La ŝelo trafis la supran frontan platon de la E-50, sed la 250-milimetra deklivo deturnis la donacon. Sed kontraŭ la germana pafilo, la usonanoj ne havis savon. Milito estas boksado, sed en ĉi tiu kazo, la nazioj montriĝis havi tro longajn brakojn.
  Charlotte rimarkis ridante:
  - Tiaj armiloj... Kaj kiel ili fariĝis mol-bolitaj!
  Gerda kontraŭis kun zorgo en sia voĉo:
  - Tiajn grandajn pafilojn povus esti rimarkitaj de nia atakaviadilo. Post ĉio, ĉi tiu kalibro povas esti danĝera por ni, precipe se ĝi trafas la flankon!
  Kristina ĝemis:
  - Mi havas noblan figuron, kaj niaj pilotoj - haka laboro!
  155mm obuso ankaŭ pafis. Vere, ĝia precizeco ne sufiĉas por germana tanko. Tia brutulo, senkunordigo. La malamiko tamen ne estas muŝo! Jes, kaj la alteco de la E-50 estas ĉirkaŭ du metroj - la tanko montriĝis sufiĉe skuita.
  Charlotte kovris la obuso, celante la pafilojn per la stirstango, uzante siajn nudajn piedfingrojn, kaj grumblis:
  - Mi estas vere bonega!
  Kristina oscedis ruze.
  - Viaj komplimentoj estas monotonaj!
  Charlotte kapjesis konsente.
  - Jes! Ni montris la rutinan teknikon! Estas tempo pluiri al uppercuts!
  Magda ne povis rezisti ekbalbuti:
  - Kun la helpo de Dio kompreneble!
  En la unua duono de junio, la soldatoj de la Tria Regno alproksimiĝis al Toronto kaj ĉirkaŭis la plej grandan grandurbon en Kanado. La amerikanoj provis kroĉiĝi al granda setlejo. Kaj ili sendis tien trupojn. La germanoj, laŭ tradicio, ĉirkaŭis la grandurbon, provante frapi ĉe pli vundeblaj punktoj. La bataloj disvolviĝis en la plej granda skalo kun la partopreno de pli ol unu kaj duona miliono da soldatoj ĉiuflanke. La amerika mitraleto estis pli malalta ol la germana sturmofusilo, precipe la plej novaj MP-54-modeloj, kaj la resto de la ekipaĵo eĉ pli.
  Usonanoj ne estas tre rezistemaj en bataloj. Multaj el ili preferis kaŝiĝi dum la senŝeligado aŭ eĉ rezigni - precipe kiam ili eniris la kaldronon.
  Batalu la germanojn - ne timu! Kaj la sovetiaj soldatoj ne timas tion, sed grandaj duboj estiĝis pri la usonaj. Tamen, la jankioj batalas, kaj ili devas antaŭi kun perdoj por la germanoj.
  Supertanko "Monstro" moviĝis direkte al Toronto. Li nun devis bombadi la fortikigitan urbofortikaĵon. La ĉefa artileriisto, Adala, estis iom ĉagrenita pro tio. Ĉar tro da civiluloj devus morti dum la bombardado.
  Tiu ĉi juna virino tute ne estis malbona. Sed ŝi estas preta plenumi sian devon al la Tria Regno.
  La vivo estas komplika afero. Adala ne estis purrasa germano. Ŝi havis rusan patron, kio, kompreneble, fuŝis la bildon. Sed ŝia patrino oficiale asertis, ke ŝi portis Adala de germano. La knabino mem de ĉi tiuj sugestoj estis tre kompleksa. Ŝi iris al la orienta fronto en la kvardek-dua jaro, kiam la Fuhrer permesis la uzon de virinoj en malamikecoj.
  Mi batalis dum kelka tempo kiel kaŝpafisto. Ŝi distingiĝis per precizeco, kaj bonaj poentaro. Ricevis Ferkrucojn 1-a kaj 2-a klaso. Tiam la milita meritkruco en arĝento kaj oro. Same kiel la kruco de la kaŝpafisto, unue en arĝento, poste en oro. Partoprenis en la ŝtormo de Londono. Tiam ŝi estis reen sur la orienta fronto. Ŝi gajnis la titolon de unu el la plej bonaj kaŝpafistoj de la Tria Regno. Ŝi ricevis la Kavaliran Krucon en Oro kaj Diamantoj, same kiel la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco.
  Ŝi estis asignita kiel la ĉefa artileriisto kaj komandanto de la Monster-supertanko. Kiu estas tre prestiĝa.
  Adala estas kompreneble altklasa artileriisto. Kaj ŝi estis lerta kaj ruza kaŝpafisto. Kaj ŝia konto estas kvar sovetiaj generaloj, kaj pli ol kvardek oficiroj. Adala traktis la rusojn kun respekto. Ja ili obstine rezistis. La knabino, ekzemple, partoprenis en la ŝtormo de Sebastopolo. Mi vidis la amasheroecon de la sovetiaj trupoj. Tiam ŝi batalis ĉe la periferio de Stalingrado, kaj en Stalingrado mem. Ŝi ankaŭ batalis kun la britoj - ankaŭ serioze, kvankam ne kiel la rusaj batalantoj.
  Adala evitis gravan vundon, sed estis malpeze gratita per kugloj kaj ŝrapnelo plurajn fojojn. Do estis risko por la vivo. La knabino estis malmoligita en bataloj, kaj nun ŝi sentis sin preskaŭ kiel malantaŭa rato. Vere "Monstra" armilo de longa distanco kaj aliaj kvarcent milimetroj da aloja kiraso.
  Vi ne sentas vin tro kuraĝa en tia tanko. Kaj poste pafu al la urbo. La kaŝpafisto ankoraŭ nur mortigas la militistojn. Kaj ĉi tie...
  Adala, ordonante pafi, flustris:
  La Eternulo gardu niajn korojn puraj!
  Jen venas Petro. Bela knabo en nur pantaloneto, kiu konvenas al li - reliefornamita, sunbrunigita, kun bona figuro. La knabo estas bela kaj multaj knabinoj avide rigardas lin, aŭ eĉ provas palpi lin. Adala krias ĉe ili grave por ne fari ĝin tro malkaŝe. Jes, ili povas preni adoleskanton. La korpo ankoraŭ ne maturiĝis, estas dek kvin sanaj, plenkreskaj knabinoj. Lasu ilin serĉi plenkreskajn virojn.
  Petro estas el malriĉa familio, li kompreneble estos tre bonŝanca esti ligita al supertanko. Ĉi tie ili pagas pli kaj estas relative sekuraj.
  Sed kiam adoleskanto pafis kaptiton, nigran maljunulon, ĝi kaŭzis al Adala malagrablan postguston.
  Oni ja ne povas mortigi senarman homon, estas malbela. Eble estas vere, ke la maljunulo estis mortpafita persone, ĝi estas malpli granda perdo - ĝi ne estas tiel kompatinda. Sed ĝi estas ankoraŭ ĝena.
  Adala diris nenion al Petro, sed ŝi pensis, ke ŝi ludos ian malpuran ruzon al la knabo, se ŝi havos ŝancon. Intertempe, li laboru... Adala imagis, kiel oni vipas la knabon. Mi scivolas, ĉu li krios?
  La knabino iam legis libron pri la filo de Stenka Razin.
  Knabo de proksimume dek tri estis arestita kune kun sia patro. Maljunulo estas kompreneble bonkonata ribelanto, kiu verŝis sangofluojn. Sed la filo estas ankoraŭ infano. Kiu lin demandu.
  Sed la asistanto de Kornil rigardis la iaman armean atamanon alie. Kaj li proponis pridemandi la knabon kun pasio - kaj subite li scias, kie estas la trezoroj de lia patro.
  La filo de Stenka Razin estis alportita al la torturkelo. La knabo provis rigardi rekte kaj teni sin fiere. Kvankam interne estis timiga. Torturaj instrumentoj estas pendigitaj, la kameno flamas. Ekzekutistoj en ruĝaj kaskoj.
  Samosa iris al la knabo, etendis la manon, skuis sian kolumon kaj demandis minace:
  - Diru al mi kie la tyatka kaŝis la trezorojn, lasu lin iri libera. Ne, ni provos!
  Griŝka, la filo de Stenka Razin, kuraĝe respondis:
  - Mi nenion diros al vi! Kaj eĉ pli por vi!
  Samosa bojis:
  - Tortu la tombon!
  Kaj li persone tiris la kolumon, deŝirante la kaftanon de la knabo. Griŝka estis senvestita kaj trenita sur la rako. La knabo senespere provis piedbati reen. Sed spertaj ekzekutistoj kun bato al la kolo senmovigis Griŝkan. Tiam ili fiksis liajn manojn malantaŭen kaj komencis levi lin je la ŝnuro. La knabo grincis la dentojn. La ekzekutisto kaptis la knabon je la torso kaj skuis lin, tordante liajn artikojn. Griŝka spiris peze, sed retenis krion.
  La diakono, diktante al la skribistoj, malklariĝis:
  - Diru al la ŝtelisto, kie via bopatro kaŝis la trezorojn.
  La knabo respondis kun malestimo en sia voĉo:
  "Eĉ se mi scius, mi ne dirus!
  Samosa ordonis al la ekzekutisto:
  - Golfeto! Dek frapoj zorge!
  La ekzekutisto konstante batis. La korpo de Griŝka tremis. Je la deka bato, la torturisto frostiĝis. Kaj rigardis Samosa. Dum la ekzekuto, la knabo silentis, mordante la lipon.
  Dyak, malklara:
  - Diru ŝtelisto, kie la tyatka kaŝis la trezorojn?
  Griŝka kriis:
  - Mi ne diros!
  Samosa grumblis:
  - Kvin batoj sen ŝparado!
  La ekzekutisto faligis sur la knabon baton per balancilo, skuante lian tutan korpon. Griŝka kriegis, sed mordis sian lipon. Sekvis dua bato. Ankaŭ aŭdaca kaj forta. Griŝka daŭre silentis. Kaj denove la tria bato, sango gutis el la tranĉita haŭto.
  Samosa sulkigis la brovojn pro la maniero kiel la knabo estis vipata. Kompreneble, la filo eble ne scias, kie Stenka kaŝis la trezoron. Kaj eĉ, eble, veraj trezoroj. Sed oni devas pridemandi la knabon. Kaj elŝarbu sekretojn de li.
  Post la kvina bato, la sango gutis aktive.
  La diakono ripetis la demandon. Griŝka silentis.
  Samosa ordonis:
  - Bruligi lian kalkanon.
  La ekzekutisto elprenis pecon da ruĝe varma fero kaj alportis ĝin al la nudaj plandoj de la knabo. Li ektremis, tordis, kaj.... perdis konscion.
  Adala pensis, ke estus bona ideo lasi Petron trairi ĉi tion, por ke li ne mortigu la senarmajn kaj la maljunulojn. Petro ne faris bone. Kaj kia li estus en vera, kontakta batalo? Ĉu vi ne estus timema?
  La filo de Stenka Razin Griŝka, cetere, sciis, kie estas kaŝita unu el la trezoroj de lia patro, sed silentis. Li estis alportita al si verŝante sitelon da glaciakvo. Tiam Samosa ordonis:
  - Kaŭterigu la duan kalkanon per fero!
  Ĉi-foje la knabo ne sveniĝis, li provis ekmoviĝi, sed la nudaj piedoj de Griŝka kaptiĝis en la bloko.
  Samosa siblis:
  - Pliaj kvin vipobatoj, ne zorge!
  Post la kvina bato, la hela kapo de la knabo skuiĝis, kaj Griŝka perdis la konscion.
  Sperta komizo en la torturkomerco konsilis:
  - Lasu lin! La infano ankoraŭ kliniĝas malantaŭen!
  Samosa diris severe:
  - Prenu la hundidon! Viŝu ĝin per vodko, kaj metu ĝin sur la liton... Lasu ĝin! Morgaŭ ni daŭrigos la torturon!
  Grishka estis forigita de la rako kaj la tranĉoj estis frotitaj per miksaĵo de alkoholo kaj akvo. La knabo ektremis: vodko brulas. Tiam Griŝka ricevis varman buljonon kaj ŝlosis en varmigita ĉelo. Sed ĉiaokaze, ili ĉenis la knabon je la kolo per ĉeno kaj lasis lin dormi. La knabo dormis sur la stomako, la lito estis mola. Torturitaj de la ekzekutistoj, la viktimoj ofte mortas, kaj Samosa volis scii kie Stenka kaŝis siajn trezorojn.
  Lasinte Griŝkan iri kaj dormi, la sekvan tagon la knabo estis denove trenita al la torturoĉambro. Ili denove metis ĝin sur la rakon. La jam streĉitaj artikoj de Griŝka fariĝis pli doloraj. Pezoj estis pendigitaj ĉe la piedoj de la knaboj. Pli streĉi la muskolojn. Tiam la ekzekutisto, ridetante, alportis ruĝvarman feron kaj metis ĝin al la brusto de Griŝka. La knabo kunpremis la dentojn pro terura doloro.
  Samosa blekis:
  - Parolu ŝtelisto!
  Ĝi odoris je brulado. La odoro de rostita viando intensiĝis. La okuloj de Griŝka strabiĝis pro la ŝoko de doloro, kaj la knabo denove perdis la konscion. La ekzekutisto prenis la feron de sia brusto kaj diris:
  - Forta knabo...
  Samosa grumblis:
  - Necesas ĝin fendi... Brazilo ĝis la piedoj!
  La ekzekutisto ŝmiris la plandojn de la knabo per oleo kaj malproksime bruligis brazon. Jam bruligitaj kalkanoj estis tre doloraj. La knabo spiradis peze. Li faligis miksaĵon de ŝvito kaj sango, grincis la dentojn, sed restis silenta. Kvankam ĝi kostis al li kare. La klopodoj estis senesperaj.
  Samosa furioze grumblis:
  - Vi parolos! Hej, ŝultro bejo!
  La ekzekutisto deĉenigis batojn sur Griŝka. Je la deka takto, la kapo de la knabo languide ĵetis kaj kolapsis. La knabo ne tuj rekonsciiĝis, eĉ post kiam sitelo da akvo estis verŝita sur lin. Samos trafis Griŝkan en la vizaĝon kaj ordonis:
  - Pli da bato!
  Duko rimarkis:
  - La nuda mortos ....
  Samosa grumblis:
  - Feĉo! Forigu lin de la rako! Daŭrigu morgaŭ!
  Griŝka denove estis forigita de la torturo kaj portita al la ĉambro. La knabo baraktis kaj ektremis. Mi falis en pezan, deliran dormon. Tiam li vekiĝis kaj ploris. Sed tuj kiam la prizonestro aperis, li eksilentis kaj rigardis lin kolere. Li ĵetis panon kun kvaso al la kaprido. La knabo ne havis ŝancon eskapi, precipe ĉar li estis ĉenita de la kolo.
  La sekvan tagon, Griŝka estis torturita iomete alimaniere. Ili levis min supren en la plafonon, levante la manojn sur la rako, kaj poste lasis min iri. Tia sovaĝa doloro
  ĉesas spiri. La knabo estis levita trifoje ĝis li perdis konscion.
  Post tio, la ekzekutisto denove batis per vipo, kaj bruligis la stomakon per ruĝvarma fero. Plene torturinte la knabon, li estis liberigita kaj portita al la ĉelo. La ekzekutistoj ne sukcesis ion ajn.
  La sekvan tagon, Griŝka estis tirita supren sur rako, brazilo estis ekbruligita sub liaj nudaj piedoj, kaj ruĝe varma drato estis trafita sur liaj dorso kaj gluteo. La knabo plurfoje perdis la konscion dum la torturo, sed rekonsciiĝis. Ĝis la ekzekutistoj mem laciĝis, ĉesigante la torturon.
  La sekvan tagon, la knabo estis etendita, kaj la ekzekutisto komencis rompi la piedfingrojn per ruĝe varmaj teniloj, kaj ankaŭ dispremi liajn ripojn. Griŝka kriegis plurfoje, sed la postuloj ion diri estis responditaj per muĝado.
  Kaj denove li ricevis vipon.
  Du semajnoj pasis. La infana korpo de Griŝka jam estas elĉerpita de torturo. Doloro estas ĉie. Neniu sango restis, neniu vejno netuŝita de doloro. Komence, kiam ili batis lin kaj bruligis lin, li volis rapidi kaj sufoki la eksplodojn en sia korpo. Sed kiam la doloro englutis la tutan esencon, ĝi malfortiĝis.
  Samosa mem vidis, ke la ŝancoj de Griŝka elfrapi ion malaperis antaŭ liaj okuloj. La ekzekutistoj provis novan rimedon. Ni trovis farunon. La hararo de Griŝka estis razita, kaj malvarma akvo komencis guti sur la pinto de lia kapo. Torturo estas brutala kaj efika. Post kelkaj horoj, oni sentas, ke bomboj eksplodas en la cerbo. Griŝka estis preskaŭ blinda kaj surda. Li ne plu aŭdis la vortojn eldiritajn de la ekzekutisto kaj Samosa.
  Ili rezignis, denove trenitaj sur la rako. Ne konsciante, ke ia doloro por la knabo estis nur konsolo - distraĵo de pli terura ulcero en la cerbo.
  De la fajro kaj okulharoj brilis en la okuloj.
  Griŝka rekonsciiĝis kaj povis vidi la ekzekutistojn. Ĉi tie la torturisto metas pezojn sur la blokon, en kiu la kruroj de la knabo estis krampitaj. La doloro en la brakoj kaj ŝultroj plimalboniĝas, sed ĝi distras de la infero en la cerbo.
  Samosa muĝas ĉe la supro de siaj pulmoj. Li estas ruĝhara, kun barbo:
  - Diru al la hundido, kie la patro kaŝis trezorojn!
  Griŝa balancas la kapon. Responde, bato skuanta la korpon sekvas, ili forte batas. Alia ekzekutisto, sub la nudaj piedoj de la knabo, varmiĝas sur la rako. Timiga, sed ne tiom timiga.
  Jen Kornila, la baptopatro de Stenka Razin kaj iama armeestro. Aĝa, kun griza barbo. En lia rigardo estas eĉ ŝajno de simpatio por torturita infano. Proksime staras bojaro en kastora ĉapelo. Li estas klare varma en la torturĉambro. Kaj sur la vizaĝo de klara intereso pri la torturo de la knabo. La torturo daŭras. Griŝka subite eksentis forton en si kaj kantis:
  Vi estas Razin mia reĝo kaj patro,
  Levis la popolon tuj kontraŭ la jugo ...
  Mi kredas, ke sufero finiĝos
  Estos bojaroj, nur vipoj kaj figo!
  
  La kamparano, la laboristo estas nun sub la jugo,
  La simplan proleton dispremas la bojaroj...
  Sed mi kredas, ke ni forbalaos ĉiujn sangosuĉulojn,
  Ni kantu mil ariojn al nia Patrujo!
  
  Ja en ĉiu korto ĝemas la viktimo de la bojaroj,
  Ĉie estas palisoj kaj rako ...
  Ili estas eĉ pli malbonaj, konsideru la malfidelulojn,
  Torturo, stultulo en turmento!
  
  Sed Razin travivis batalojn,
  Ĉiuj necesaj manoj kaj vojoj...
  Kun venko venis nia libera kozako,
  Por ŝiri ĉiujn bojarajn pastrojn!
  
  Ne, vi scias, dubas, kredu nin,
  Post ĉio, ni estas por la homoj, sendube ...
  Nun venas la horo de kompreno,
  Por la gloro de aliaj generacioj...
  
  Vi estas Razin de libereco kaj honoro - la gvidanto,
  Promenis tra nia Rusio...
  Mi volas, ke vi fariĝu nia suvereno,
  Kaj pli bone ol la universala mesio!
  
  Jes, do kredu justecon
  Ĉiam estos lumradio...
  Kaj estos besto disŝirita de despoto,
  Ni atendu la tagiĝon!
  
  La batalo estas sub Simbirsk - la lukto,
  Ni estas furiozaj perfortaj militistoj scias!
  Kaj mi kredas, ke la sorto fariĝos venkinto,
  Mi petas vin, ke vi donu al la stangoj cerbon!
  
  Kvankam Razin mortis heroe en batalo,
  Sed en la eterneco lia sankta vizaĝo...
  Post ĉio, li estas sendube kavaliro, rajdisto,
  Kaj estos, vi kredas la Kremlo en momento prenita!
  
  Ĉesu sklavecon kaj la jugon de la bojaroj,
  Kaj la suno leviĝos super la planedo...
  Sufero, trompo por ĉiam malaperos,
  Kaj Razin estas kantata en poemoj!
  Dum la knabo kantis, ĉiuj, kaj la ekzekutistoj kaj la "spektantaro" frostiĝis, aŭskultis. Sed ĉe la lastaj vortoj, Samosa eksplodis kaj kriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Golfeto! Mortigu lin!
  La ekzekutisto deĉenigis furiozajn batojn sur la knabon. Jam perdinte la konscion, Griŝka flustris:
  - La popolo de Rusio estos libera!
  La sangoplena knabo estis levita de la rako kaj forportita. Samosa viŝis la ŝviton de sia frunto kaj siblis:
  - Sufiĉe! Sufiĉe de ni! Kvaronigi la bastardon kaj fini!
  Cornila diris malcerte:
  - Ĉu estas ĝuste kvaronigi infanon? Jes, eĉ publike? Eble strangolu lin en la ĉelo?
  Samosa grumblis, batante la kalkanojn sur la plankon.
  - Ne! Ekzekutu! Kaj publike - per kvaronigo!
  La bojaro konfirmis, kunpremante la pugnon:
  - Estu tiel! Mi aprobas la mortkondamnon!
  Samosa malbone ridetis.
  - Ili kvaronigas Griŝkan! Ni elportos la tutan Razin-semon!
  Ĉi tie Adala estis distrita. Ŝi estas devigita doni la komandon pafi. Kaj Toronto estas trafita de dudek-tuna bombraketo. Alportas morton kaj teruron. Adala sekvas la fajran voston per sia konfuzita rigardo.
  Ho, mi dezirus, ke ŝi estus piloto. Kiel mirinda kaj romantika. Jen tia piloto-raikisto.
  La ĉielo estas tre malvarmeta.. La knabino klinis la kapon kaj komencis memori almenaŭ ion bonan. Sed nenio venis al la menso. Krom la rakonto pri la filo de Stenka Razin.
  La knabo kuŝis sur la lito, kaj tordis en sia dormo, delirante. Estas malfacile dormi kiam via tuta korpo estas vundita, kaj la ulceroj ankaŭ estas korodataj de salo kaj vodko. La lastaj dek kvin tagoj estis turmento. Torturo nokte kaj peza deliro tage.
  La knabo revis pri sia patro. Potenca kaj forta Stepan kuraĝigis sian filon:
  - Tenu, infano! La homoj rememoros vin, kiel vi akceptis la morton!
  Griŝka en deliro respondis:
  - Kaj kio atendas min morto?
  Stepan memfide deklaris:
  - Nia estonteco estas nebula. Kaj oni ne scias, kio estas antaŭen. Sed viaj lastaj momentoj en la vivo estos la plej gravaj. Ne hezitu! Ŝparu kuraĝon!
  Griŝka respondis ne tute memfide:
  - Mi estos firma... Sed vi, paĉjo... Ĉu nia justa afero estas morta?
  Stepan deklaris per tondra voĉo:
  - Nu, mi ne! Ili povas ekzekuti min, sed venos alia Razin, kaj post li alia Razin, kaj niaj malamikoj nenion povos fari per tio ĉi! Estos novaj jarcentoj, estos ŝanĝo de generacioj... Sed Lenin, la mastro de la ŝtormo, venos por Razin!
  Grishka, ankaŭ akirante konfidon, diris:
  - Mi kredas, ke vi revenos!
  La knabo vekiĝis. La korpo stulte doloris kaj la haŭto estis kruda. Ĉe la pordo aŭdiĝis sonoro kaj la ekzekutisto eniris la ĉelon.
  La granda turmentisto diris per kortuŝa tono:
  - Saluton Griŝka!
  La knabo, sentante subite la forton en si, respondis:
  - La ekzekutisto ne fartas bone, do vi mortas!
  La turmentisto bonkore kapjesis.
  - Kaj vi estas kuraĝa hundido. Mi vidis kaj turmentis malsamajn... Sed vi ne vidis tian kiel vi! Tiel malgranda, sed vera siliko!
  Griŝka respondis modeste:
  - Mi havas la spiriton de mia patro!
  La ekzekutisto sugestis kun rido:
  Ni faru interkonsenton...
  La knabo tintis la ĉenon, kaj trovis la forton por ellitiĝi kaj eksidi. Griŝka demandis kun intereso:
  - Kia interkonsento?
  La ekzekutisto flustre sugestis:
  - Venu, vi diru al mi, kie estas la trezoro de via patro, kaj mi... mi demetos la kolumon kaj elportos vin en sako.
  Griŝka momenton hezitis. Efektive, kio se vi trompas la ekzekutiston. Diru al li malveran lokon, kaj kaptu mem la momenton kaj forkuru. Ĉu savi vian vivon kaj lasi viajn malamikojn kun nazo? La tento estis granda. Sed la knabo rememoris sian patron. Ruza kaj trompo por aĉeti vian vivon? Ne, li devas morti digne sur la eŝafodo!
  Griŝka skuis sian razitan kapon, kovritan de kontuzoj kaj tuberoj:
  - Ne!
  La torturisto ridis kaj rimarkis:
  - Morgaŭ vi estos ekzekutita! Tio estas certe... Ne plu estos torturo, kaj ne estas aliaj pretaj por ekzekuto!
  Griŝka ektremis, sed kuraĝe respondis:
  - Nu, ili ekzekutos... Ni ĉiuj estas mortemuloj!
  La ekzekutisto aldonis kun rido:
  "Vi ne nur estos senkapigita!" Kaj ĵetu ĝin sur la radon! Ili detranĉis unue la brakojn, poste la krurojn, kaj nur poste la kapon. Ĉu vi volas ĉi tion?
  La knabo ektremis, fariĝis pli pala kaj murmuris:
  - Ĉar la sorto estas tia ... mi nur provos akcepti la morton digne!
  La ekzekutisto ridis kaj rimarkis:
  - Via patro jam estis kondukita al Moskvo. Tie oni ankoraŭ turmentas vin pli abrupte. Kaj tiam la rado kun kvaronado ankaŭ atendas. Kaj vi... Domaĝe, ke ili estas ekzekutitaj! Vi estas forta knabo, kaj estus bone torturi vin pli!
  Griŝka respondis severe:
  - En la alia mondo, vi estos torturita!
  La ekzekutisto forlasis la ĉelon. Kaj Griŝka turniĝis kaj batis sian mentonon per la pugno. Ĝi cedis al doloro en la streĉitaj vejnoj sur la rako. Eble vane li estas tiel? Necesis montri prudenton kaj trompi la ekzekutiston. Kaj antaŭen, atendante lin...
  La knabo apenaŭ leviĝis kaj rigardis sian manon kovritan de pisugi kaj brulvundoj? Ĉu ŝi estos fortranĉita? Griŝka rigardis lian kruron. Ankaŭ ĉiuj batitaj, la plandumoj estas bruligitaj, la fingroj estas rompitaj. Sed li verŝajne povos grimpi la eŝafodon tute egale. Kaj ili detranĉos liajn krurojn kaj brakojn kaj fine lian kapon. Kaj tiam la animo flugos al la ĉielo ...
  Li estas ankoraŭ infano, kaj ne havis tempon por peki. Trapasis la provon de fajro kaj vipo. Plej verŝajne, antaŭe atendas meritita paradizo, aŭ en la plej malbona kazo, mallonga restado en purgatorio. Mi scivolas, ĉu ili invitos pastron al konfeso? Tamen ne plu gravas. Griŝka ne sentis pekojn malantaŭ si kaj ne timis nun la neeviteblan renkontiĝon kun Dio. Kaj estas bona en paradizo, mirinda ĝardeno, kie estas eterna somero, kaj anĝeloj ludas harpojn. Kial ne merititan lokon por knabo, kiu eltenis la plej severan torturon?
  Estas pli bone ol pendi sur rako, kiam via haŭto estas disŝirita de vipo kaj viaj fingroj estas rompitaj per ruĝe varma fero. Tie vi por ĉiam restos knabo, kaj vi estos por ĉiam juna kaj sana.
  Oni frapis la pordon. Aperis knabino kun pleto, kaj du gardistoj, same kiel Samosa. La monstro ridis kaj diris:
  - Por la lasta fojo en via vivo, manĝu bonan hundidon! Cornila estas malavara! Kaj tie ili dehakos viajn brakojn kaj krurojn!
  Griŝka respondis severe:
  - Kaj vi estos punita... Ne sur la Tero, do en la ĉielo!
  Samosa grumblis:
  - Hundido! Ni vidu, kiel vi krias sur la rado!
  Griŝka kuraĝe diris:
  - Morto foje donas senmortecon, kaj perfido forgeso!
  Samosa kolere frapis la pordon kaj foriris. Nur la ekzekutisto restis. Griŝka preskaŭ afable kapjesis al li:
  - Jen la festoj, kiujn ni festas! Kaj vi ne volas morti!
  La ekzekutisto kun ruza rigardo demandis la knabon:
  - Ĉu vi pensis pri via animo?
  Griŝka honeste respondis:
  - Mi ne sentas pekojn malantaŭ mi por penti.
  La ekzekutisto kapjesis je tio.
  - Nu, ĝoju kalva. Havu glason da vino samtempe. Verŝajne la unua en via vivo.
  Griŝka komencis manĝi la anseron. Post la mallibereja kaĉo, la manĝaĵo ŝajnis ege bongusta. Estis iom dolorige por la knabo maĉi, sed la viando ŝajnis dolĉa. Kaj englutis aktive.
  La ekzekutisto rimarkis:
  - Se ne via baptopatro Kornila, tiajn festenojn vi ne estus ricevinta.
  Griŝka demandis kun serioza rigardo:
  - Kion li volas?
  La torturisto honeste respondis:
  - Akiru la trezoron de Stepan. Alie li ne moviĝus.
  Griŝka respondis per indiferenta tono:
  - Lasu la trezorojn kuŝi en la tero. Kaj servu estontajn ribelojn!
  La ekzekutisto diris admire:
  - Nu, vi kaj aglo! Vera militisto! Nu, mi deziras al vi sukceson!
  Kaj la torturisto forlasis la knabon. Griŝka sentis sin peza post manĝo kaj trinkado de glaso da forta vino. Liaj okuloj fermiĝis kaj la knabo ekdormis. Li sonĝis pri bataloj, kaj diversaj specoj de okazaĵoj. Kvazaŭ li estas fabelkavaliro, kiu tranĉas milojn da batalantoj.
  Mangas dekstren - la straton, la vojon maldekstren!
  Kaj tiam li rajdas drakon. Kiel heroo de fabelo...
  La sekvan matenon Grushka estis vekita. La knabo la unuan fojon bone dormis kaj sentis sin pli gaja. La ekzekutistoj prenis lin. Surmetu vunditan korpon, sakaĵon. Kaj ili prenis lin kaj kondukis lin al ekzekuto. Griŝka vidis farbon en la tagiĝo, kaj akrajn lancojn.
  La knabo marŝis en la glandoj, kio estis malkomforta. Ili elkondukis lin en la korton. La nudaj, kriplaj piedoj de la knabo malfacile paŝis sur la pavimŝtonojn. Sed Griŝka, kunpreminte la dentojn, eltenis ĝin kaj provis stari rekte. Kvankam ĉiu paŝo de la bruligitaj piedoj estis donita kun doloro. Kaj tiel li eliris al la placo.
  Homoj vidis la knabon. Razita, ĵus kovrita de abrazioj kaj kontuziĝoj, kun nudaj, bruligitaj piedoj, malgrasaj.
  Grishka inspiris kompaton prefere ol malamon. Multaj, precipe la virinoj, ĝemis en simpatio.
  La knabo palpebrumis al ili kaj diris:
  - Kiel, kie estas nia, ne malaperis!
  Kaj pluiris. Ne estis aparta timo. Griŝka estis certa, ke li ne meritas inferon. Kaj la ĉielo estas multe pli bona ol la surtera, kruela ekzistado.
  La loko de ekzekuto estis ĉirkaŭita de elektitaj, Moskvaj pafarkistoj. Multaj gardistoj kaj hejmaj kozakoj. Ŝajnis, ke ili tute ne ekzekutas infanon, sed ŝtatkrimulon de kosmaj proporcioj.
  La knabo malfirme, ŝanceliĝante, grimpis sur la ŝtuparon, paŝante kun bruligitaj piedoj, sur kverktabuloj.
  Sur la hakbloko briletis grandega, akrigita hakilo. Masiva ekzekutisto en ruĝa robo ĉirkaŭiris. Estis ankaŭ rado destinita por kvaronigi.
  Griŝka krucsignis sin. Estas vere dolorige movi viajn brakojn.
  La heroldo komencis legi la akuzon:
  - Tiu ĉi filo de Stenka Razin Griŝka estas kulpa: pri enhavado de trezoroj, organizado de taĉmentoj de ribelantoj, pri ekzekutoj kaj raboj de bojaroj, pri perforto kontraŭ virino, ktp. Tial, li estas kondamnita al kvaronado sur la rado kaj eterna anatemo. Estu plenumita la frazo.
  Griŝka ektremis, sed restis senmove kaj tenante rekte. La diakono siblis:
  - Nu, ĉu la ŝtelisto pretas penti antaŭ la popolo?
  Griŝka pensis. Jes, li havas ion pri kio penti. La knabo riverencis kaj diris:
  - Pardonu la Don kozakojn. Mi estas kulpa antaŭ vi, ke mi ne liberigis vin de la jugo de la bojaroj.
  Samosa kriis malespere:
  - Baldaŭ ekzekutu lin!
  La helpantoj de la ekzekutisto alkuris al la knabo. Griŝka, venkante la doloron en siaj manoj, deŝiris sian propran saktukon. Ulceroj kaj vundoj kaŭzitaj de la ekzekutistoj estis malfermitaj antaŭ la homoj. Tiam la manoj de Griŝka estis torditaj kaj ĵetitaj sur la radon.
  La ekzekutisto levis hakilon super la knabon. "Ĝi komencos nun," pensis Griŝka.
  Sed en tiu momento eksonis la korno kaj la heroldo anoncis:
  - Reĝa kompato! Konsiderante la infanaĝon de Gregorio, la mortopuno estas anstataŭigita per vendo en sklavecon! Estu tiel!
  La knabo estis levita de la eŝafodo kaj respondis en la ĉambron. Nova vivo komenciĝis por Griŝka.
  Toronto montriĝis sufiĉe malfacila nukso por fendi. La nazioj, ĉirkaŭis la grandurbon, kaj evitante nenecesajn perdojn, metoda detruis ĝin per artilerio kaj aviadiloj. Grandaj esperoj estis metitaj sur la kvinan kolumnon ene de Usono. La atako kontraŭ la Octave montriĝis pli rapida kaj pli sukcesa. La kanada ĉefurbo falis post tri tagoj da batalado. La 22-an de junio 1945, la nazioj alproksimiĝis al la norda limo de Usono.
  Tiel, Ameriko trovis sin en pozicio de kompleta strategia krampo. Kaj eliri el ĝi estas ege malfacila. La nazioj ankaŭ festis la kvinan datrevenon de la kapitulaco de Francio, kvar jarojn post la atako kontraŭ Sovetunio, kaj du jarojn post la rekomenco de la orienta operacio.
  Tiel, la Fuhrer denove festis kun sia menaĝerio kun ferio kaj gladiatorbataloj.
  En Berlino, la Koloseo estis rekonstruita kun kvincent mil sidlokoj. Kaj amasiĝis multaj homoj. La stadiono estas vere plenplena. Kaj ĝi ankaŭ povus esti fermita por la vintro per vitro, retirebla kupolo. La Fuhrer kaj lia sekvantaro sidis en brakseĝoj, kaj tabloj kun pladoj estis metitaj antaŭ ili. Kaj la menaĝerio festenis.
  Oni montris al Hitler novan tankon "E" -400, pezan malpli ol kvincent tunojn. La veturilo estis armita per du 105 mm kalibropafiloj, kaj 650 mm bombomortero, same kiel dek du maŝinpafiloj. Potenca maŝino kun dekliva kiraso de 300 mm sur la frunto kaj 250 mm sur la flankoj faris fortan impreson sur la generaloj. La tanko estis vere fanto de ĉiuj komercoj.
  Gasturbinmotoro kun rekordo de 3000 ĉevalfortoj estis instalita sur ĝi. Kaj ĉiuj, kiuj vidis ĉi tiun kaŭzan tankon, ektimis. Kvankam la aŭto aspektis kiel testudo. Sed kun bareloj - longaj kontraŭtankaj kanonoj, kaj larĝa kaj pli mallonga bombisto.
  La aŭto estis pafita de pafiloj, montrante fortan defendon. Tamen, estas malfacile transporti tian pezan, larĝan kaj longan banduran per fervojo.
  Jen kion Guderian atentigis. La plej granda tankstrategiisto sugestis:
  - Mi pensas, ke estas pli bone malpermesi la disvolviĝon de maŝinoj pli pezaj ol ducent tunoj. Alie, estos preskaŭ neeble translokigi ilin eĉ en specialaj aŭtoj.
  Mainstein konsentis kun Guderian:
  - Tro peza tanko, granda ŝarĝo. Ĝenerale, la E-50 sufiĉe bone konvenas al la militistaro. Pli bone estas produkti ĉi tiun maŝinon en atakmodifo ol inventi tiajn gigantajn hibridojn.
  La Fuhrer murmuris ion, kio ne estis tre komprenebla. Ĝenerale, Hitler ne ŝatis kiam lia genio estis pridubita. Lastatempe, tamen, doksologio fariĝis ĝena. Sed ĉi-kaze, la faŝisma diktatoro adoris grandajn tankojn. Kaj mi ne volis retiriĝi.
  Adolf diris firme:
  - Esti en la serio E-400, kaj niaj inĝenieroj solvos la problemon de transportado!
  Tiam la inspektado de la sturka karabeno MP0-55 kun pliigita penetra kuglo daŭris. Tio ankaŭ plaĉis al Hitler. Same kiel altrapidaj kirasaj trupveturiloj. Ĝenerale, estis planite transdoni la tutan infanterion al ili.
  La Fuhrer, aliflanke, adoris tankosukcesojn. Estis ankaŭ diskutoj pri komputiloj. La projekto de nova transistorigita elektronika maŝino promesis esti pli efika kaj kompakta.
  La dezajnisto promesis, ke baldaŭ la komputilo povos ludi ŝakon.
  Hitler ŝatis ĉi tiun ideon. La Fuhrer mem en sia libertempo interesiĝis pri ĉi tiu ludo, kaj li faris bone. Napoleono ankaŭ amis ŝakon, kaj komparis verajn batalojn kun ŝako. Nun la Fuhrer kalkulis veturigi la usonanojn en zugzwang. Kaj ĝis nun ĝi funkciis. La plej potenca ekonomio en la mondo ne povis rezisti la unuiĝintan Eŭropon kaj la rimedojn de la kolonioj.
  La kvanta indikilo de la produktita ekipaĵo ankaŭ estis alta.
  La obsedita Fuhrer, aliflanke, estis distrita per la areno. Belaj knabinoj eliris por batali. Kaj kiel ne rigardi ilin.
  Hitler admiris la duonnudaj, muskolaj korpoj de la knabinoj, kaj imagis sin en fantazio kiel elfo. Estas bone esti reprezentanto de ĉi tiu popolo - elfoj ne maljuniĝas kaj vivas milojn da jaroj. Multe pli fortaj kaj pli rapidaj ol homoj, kaj distingiĝas per sia ama naturo. Jen la vetkuro!
  La Fuhrer aplaŭdis la manojn kaj diris:
  - Kaj ne amiko aŭ malamiko, sed elfo!
  La knabinoj, dume, kuniĝis, kaj komencis tranĉi per sabroj kaj glavoj. Jam konata spektaklo por la Fuhrer.
  Kaj Hitler volas batali kontraŭ la drako. Por batali kontraŭ la dekdukapa lacerto. Kaj tranĉis lian kapon per lasero ....
  La Fuhrer estis klare interesita pri laseraj armiloj. Kaj pro bona kialo. Post ĉio, varmoradioj povas esti uzataj por pafi el flugaj teleroj. Kaj ne estos eskapo de ili.
  La Fuhrer memoris la filmon kie Stella kaj Albina flugis sur diskaviadilon uzante mortradiojn. Ĉio fariĝis bonega tie. Unu pafo kaj tuj ducent usonaj aviadiloj estas englutitaj de flamoj. Poste alia pafo. Mirinda ŝanco por batallerteco. Kaj la knabinoj-pilotoj estas tiel belaj... Oni volas tuŝi tian kruron, aŭ bruston.
  Kaj en la areno, knabinoj falas kaj trarompas per glavoj. Kiel kruela!
  La Fuhrer mem iĝis iom muta. Beleco mortas. Sed estas agrable torturi kaj seksperforti virinon ol mortigi.
  Unu el la knabinoj havis ŝian manon fortranĉita, kaj ŝi falis, sangante. Ŝi estas finita for per bato de akra glavo. Hitler eĉ saltas pro ĝojo. Kaj murmuroj:
  - Ĉi tio estas akcelo! Estu celo!
  Himmler prenas:
  - Estu celo!
  La Fuhrer turnis sin al la ĉefa ekzekutisto de la Tria Regno kaj demandis:
  - Kio pri la judoj?
  Himmler ĝoje respondis:
  - Ili laboras por ni mia Fuhrer! Inkluzive de sharashkas! Ni devigis la judojn jungi sin al nia ekonomio!
  La Fuhrer muĝis ĉe tio:
  - Zorgu, ke ili ne multiĝu! Kaj ne miksiĝu kun aliaj nacioj!
  Himmler obeeme diris:
  - Jes mia Fuhrer!
  Hitler svingis ĝin. Li rememoris la noktan sonĝon. Ia timiga kaj mirinda.
  Estis kvazaŭ li flugas en stelŝipo, kaj... Ili estis postkuritaj de kosmopiratoj. Tuta aro. Apud la Fuhrer estis kvar knabinoj en bikinoj. Kaj alia tuta teamo kune kun la elfo.
  La malamiko neforgeseble alproksimiĝis. Li aspektis kiel fantomo, el la mondo de koŝmaroj.
  Hitler en sonĝo estis sorĉisto aŭ pli ĝuste magiisto. Li preparis senpreparan pocion, estante preta renkonti la kontraŭulon kun malamikeco. Lia magia vergo vibris en liaj manoj: maldika voĉo ŝajnis knari: danĝero, danĝero, danĝero!
  Adolf estis inspirita, improvizante por venki. La juna Fuhrer rapide movis pocion kun antaŭe nekonata komponaĵo. Blovis sur lin.
  Preskaŭ tuj apud ili aperis bildoj de tri ŝipoj. Ili alproksimiĝis.
  Elfo ordonis:
  - Laŭ la plej granda, plasma erupcio!
  La kontraŭdetruanto pafis per ĉiuj ŝiaj pafiloj. Furioza ventego de detruo elflugis. La distanco estis preskaŭ la limo, la ĉefa stelŝipo estis supozita ne dolĉa. Sed la sorĉisto Dzherran, kaj tiam sukcesis meti specon de protekto. Kiel rezulto, la tuta potenco de la salvo falis sur la brigantino rapidantan dekstren.
  De potenca bato, la stelŝipo ekskursis, ĝi ĉifiĝis kaj ekpremis kiel kaŭĉuka pilko dispremita de kamiona rado. Nur la derompaĵoj forflugis, superverŝante la cindron per ardantaj karboj.
  La Fuhrer fajfis:
  - Ŭaŭ! La potenco de frapforto, sed en la malĝusta makzelo!
  La belaj knabinoj ĉirkaŭ la demona Adov ridis.
  Kristina respondis:
  Nun ni ne povas eviti batalon.
  La knabino kuris nudpiede laŭ la malkomforta trairejo al la kluzoj, du Winfers pendantaj de flanko al flanko. Kiam Cristina frapis, unu el la armilmodeloj grincis:
  - Mian forton uzas tri kaj du centonoj de procento.
  - Silentu maŝino! - La terminatora knabino kriis al li. - Ankaŭ ne estos tia.
  La belulino preterflugis, turniĝante plurfoje. La movado malrapidiĝis, la elfo ŝanĝis la gravitajn plifortikigojn al la plifortigita reĝimo, uzata dum surteriĝo sur gigantajn planedojn, neŭtronajn stelojn kaj, nesufiĉe potencajn, nigrajn truojn.
  Nun la medio ĉirkaŭ ŝi iĝis viskoza kaj, venkante similan ĵeleon, ŝi premis al la ĝusta loko proksime de la armaturo.
  - Batalo estas batalo, kaj vi povas nenion fari pri tio.
  Tri grupoj da knabinoj prenis siajn lokojn laŭ la muro, prepariĝante por la plej perforta kolizio. Kion ili pensas? Post ĉio, la plej multaj el ili vivas en la lastaj minutoj, estas sanga batalo kun senkompata kaj lerta malamiko.
  Piratoj ne kompatas!
  Kristina mense preĝis al la Absoluto, kiu naskis sennombran nombron da dioj kaj religioj. La knabino saltis sur la plankon, kaj antaŭ ol ŝi havis tempon por ripozi la piedojn sur la monto, sekvis ŝoko, la grandega stelŝipo estis tute suĉita en la disfalo. Ĝi estis tuja procezo kie ĉiu molekulo de la korpo ŝanĝiĝas.
  Flugante post ŝi, Charlotte kaj Gerda trafis la flankon kun tia kraŝo, ke se ne ekzistus protekto, la knabinoj estus ŝmiritaj sur la kiraso. Kaj tiel, ili reflugis, kvarfoje saltante kiel ping-pongo-pilkoj. Kristina facile levis ilin kaj, haltigante la movon, diris:
  - Ne provu dormi, amatino! La serioza komerco estas komenconta!
  La knabinoj respondis ĥore:
  - Estas komandanto!
  La ordono de la elfo sonis:
  - Procedi al promocio.
  La malamiko estis proksime, momenton poste, tranĉita kvadrato elflugis dekstren de Kristina kun timiga kriego kaj, dum momento, la stampo, kiu aperis, ekbrilis kun fandita rando.
  - Ĵetu en la buŝon de leono! - ordonis Kristina kaj saltis la aperturon, kvazaŭ ŝi plonĝus en inferan flamon.
  Malgraŭ la mallumo, la instrumentoj en la kaskoj ebligis perfekte vidi la plenplenajn piratojn. Pecoj de plasmo elflugis el la Winfer, la armilo mem elektis celojn, pafante malamikojn. Kristina, kiel sperta batalanto, ne spertis la plej etan heziton. Ĉi tie unu el la piratoj estis trafita de ŝia malmola kruro, la korpo de la simio krakis, la ostoj disĵetitaj.
  Du vinferoj elĵetis abundajn, longajn torĉojn, kaj ankaŭ hakis per impulsoj kiuj trapikis la kirason. Magda kaj Charlotte flugis post ŝi, ili, kiel el akvujoj, verŝis pecojn da materio varmigita ĝis miliardoj da gradoj.
  Ekstere mildaj belulinoj, en batalo ili tute ŝanĝiĝis, similaj al fiulo.
  - Gardu vin, fiuloj! La knabinoj kriis.
  Kristina flugis tra la aero, postlasante monton da kadavroj, preterpasis la koridoron, ĉar ŝi tuj kuris en surŝiptankon. La kirasa skarabo renkontis la knabinon kun densa fajro. La momento necesis la maŝino por identigi la eksterteranon kaj celi la pafilojn ŝparis la vivon de Christina. La knabino flankeniris, kaj Magda sukcesis devojiĝi. Sed Charlotte estis malbonŝanca. Potenca elfluo de plasmo disbatis la knabinon kune kun la batalkostumo. Pluraj amikoj flugantaj post ŝi ankaŭ estis vunditaj.
  La knabinoj falis, unu havis bruligitan manon, kaj la alian kruron.
  Tamen, la belulinoj funkciis aŭtomate, puŝante de la dumestro. La celveturiga pagendaĵo elektis lokon ĉe la krucvojo, trarompante la moveblan kirason de la tanko.
  La masiva skarabo estis ŝvelinta, la muzeloj de la pafiloj kurbiĝis.
  Kristina konfirmis:
  - Bone, knabinoj.
  Artropoda atakroboto moviĝis direkte al ŝi, krevigante per graviolaseroj.
  La konto iris laŭvorte dum sekundoj. Plonĝante sub la detrua ondo de la tranĉa spaco, Christina sendis riglilon en la genuan artikon de la roboto, rompante tri membrojn. La batalveturilo kolapsis, pafante al la plafono, mordante en la kirasajn murojn.
  - Orhara, atentu. Unu el la knabinoj kriis.
  La knabinoj malantaŭe ekpafis de duonmonato, devigante la tankon kiu eliris el la anuso halti. Li fumis, sed ne ĉesis pafi, Kristina turnis sin, kaj tuj venis sub fajron, la trabo trafis ŝian dorson kaj faligis ŝin, preskaŭ rompante ŝiajn ostojn.
  La terminatora knabino faris kapriolon, terenbatante la panelon movante, kaj flugante, trafis la malamikon per hiperplasma glavo en la brusto, detruante la aparatojn.
  La roboto akre ektiris kaj konvulsiis, la radioj de la disrompitaj pafiloj trafis siajn proprajn, la piratojn, kiuj provis trarompi el la flanka koridoro. Alia roboto estis renversita sur sia flanko, klinita, likvo elfluanta el ĝi kiel sango, tra kiu flamoj pasis, fandante metalo.
  Adolf Hitler trarompis el proksima ĉelo. Li kuraĝe atakis la tankon per sorĉo. La aŭto ekmoviĝis, la cirkvitoj varmiĝis, kaj ĝi returniĝis, faligante perfortan ventegon sur la piratojn. Ĝenerale, ĉi tiu tekniko estis desegnita por furiozaj bestoj, ne por ciborgoj, sed ĉi-foje ĝi funkciis. Eble tio estas ĉar la skemo estis tro simpla, aŭ eble sub streso, la magiaj potencoj de Henry kreskis.
  Elfo Buckingham ordonis:
  - Krasnova, subfosu la malamikon de la malantaŭo, la denseco de fajro estas tro alta, ili ne trarompis de la tria nivelo.
  - Mi aŭskultas! - Kristina komprenis, ke estis problemo. - Mi trarompas nun.
  La knabino ĵetis obuson, kiu, kontrolita per blato, resaltis de la muroj dufoje, rapidante, kaj batis eksteren kvar pliajn piratojn. - Rimarkite! - kriis la ravita knabino, lekante la sangon el siaj rompitaj lipoj.
  Ŝi estis renkontita kun fajro de ĉirkaŭ la angulo de la flanka galerio. Mi devis kuŝi, kaj tiam obusoj saltis en ŝia direkto. La knabino apenaŭ havis tempon por terenbati ilin, pafante je rigardo, gvidata de instinkto.
  La obusoj eksplodis, bombante ilin per siaj propraj plasmofragmentoj. Eĉ Cristina sentis la ardan varmon.
  Iu donis salvon de fajroĉerkoj. Irideskaj hiperplasmaj vezikoj balais laŭ la koridoro, rostante malamikajn soldatojn. Alia atakroboto estis detruita, tanko kolapsis.
  Dume, Magda kaj Gertrudo tranĉis la aerpurigajn kolonojn, sekve de tio la fluoro ekflamis, perforte eksplodis, kolapsigante la korsarojn.
  La knabinoj eĉ kriis.
  Kune kun siaj kunbatalantoj, Christina alkuris antaŭen, turnante sin, faligante testudon kun misforta ŝelo per la piedoj. Kelkaj pliaj piratoj estis forbruligitaj fare de tanko subulo al la demonposedata Fuhrer.
  Kristina tranĉis la korsaron per sia trabo kaj saltis plu, flugante, pafante la implikitajn robotojn.
  - Kio, metalurgio, ne estas dolĉa por vi?
  La elfa generalo deklaris:
  - Funkcii per ilaro uzante la "tordaĵon".
  Eksplodita instalaĵo flugis en la kameron, eksplodoj sekvis, glimo kaj viando disiĝis.
  Christina forskuis la derompaĵojn de sia batalkostumo, Adolf flugis supren malantaŭ ŝi, anstataŭ armilon, li tordis magian vergon, ĉerpante ondojn.
  - Kion vi ludas? - demandis lia knabino.
  La Führer gluglutis:
  - Mi pensas, ke ni devas supreniri al la teknologioĉambro.
  Kristina malestime snufis.
  - Nu, la sola logika sugesto, kiun vi faris lastatempe.
  Ili daŭre moviĝis, pafante ĉiujn sur sia vojo.
  Weidemester, kiun la knabinoj uzis, malkonstruis la malamikon kune kun vandoj, teknologiaj unuoj, generatoroj, trofeo, kaj tiuj, kiuj ne havis tempon por trovi merkaton, statuojn, orajn bankuvojn, malantaŭ kiuj la piratoj provis kaŝi.
  Ĉi tie, Kristina, neatendite, baraktis en mal-al-mana batalo kun la diino Astarte.
  La timinda militisto ĵetis obuson, kiu estis pafita, trarompis proksime, svingante glavon. Batalo komenciĝis inter du tre spertaj skermistoj.
  - Ne intervenu, Adolfo. La knabino kriis al la junulo. "Mi mem provos trakti ĝin!"
  - Kaj ankaŭ vi! - diris la major-diino de filibusters.
  Kiam du lertaj viroj batalas, ĝi estas ŝtormo, sed kiam lertaj virinoj batalas, ĝi estas tornado!
  Christina tuj rimarkis, ke ŝia kontraŭulo estas trejnita pri ĉiuj bazaj teknikoj, kaj ne estus facile venki ŝin. Astarte, komence, provis svingi enen, sed la fiasko ne malvarmigis ŝian ardoron. La knabino subite ŝajnigis retiriĝon, anstataŭis sian dekstran flankon. Svetlana ne aĉetis ĝin! Ŝi nur indikis ĵeton kaj akre trafis la kontraŭulon maldekstre. En ĉi tiu momento, ŝi, reflekse, provis kapti sian ekvivalenton kaj lasis ŝian flankon senprotekta. Akra piko deŝiris de ŝi pecon da viando, la knabino perdis rapidecon, kaj ŝiaj kruroj kliniĝis.
  La vundo reduktis la batalajn kvalitojn de Astarte, ŝiaj movoj iĝis pli malrapidaj. Jen Kristina faris pretervojan manovron, kaj poste facile detranĉis la broson. En respondo, Astarte sukcesis kapbati ŝin, sed tio estis la lasta sukceso. Per la sekva bato, Svetlana forblovis la kapon.
  - Bravo! - diris la Fuhrer. - Plej alta klaso.
  Vi ankoraŭ ne vidis ĉion.
  Man-al-mana bataloj ekis plurajn fojojn. Foje oni uzis eĉ dentojn. Bone trejnitaj knabinoj, kiel regulo, agis en ununura teamo, batalis en man-al-mana batalo duope aŭ triope. Tio donis al ili avantaĝon en la batalo kun bifurca pako. Krome, bioinĝenierado, la artefarita selektado de genoj en koviloj, havis efikon.
  Kaj tamen, kio ne estas negrava, la piratoj klare timas. Neniam antaŭe ili devis batali kontraŭ fortan, progresantan malamikon, kiu ne timas suriri tankojn, robotojn aŭ malbenojn de sorĉistoj. Kaj kiam oni renkontas ion por la unua fojo, ekestas konfuzo.
  La piratoj retiriĝis, retiriĝis, iuj kriis kvazaŭ posedatoj, aliaj subite ektimiĝis kaj pafi al siaj robotoj. Ŝajne, la magiaj eksperimentoj de la demona Adolf finis ilin.
  La soldatoj de la kosma Germanio ree kaj denove malsuprenigis fortan fajron kaj uzis glavojn.
  Bone funkciis, eĉ la erinaco. Malgranda kaj facilmova, li estas sufiĉe lerta kun metalobusoj. Kaj jes, ĝi ne pafis bone.
  La knabinoj tiris sin, en vera batalo, la reago eskaladis. Ili batalis pli bone ol en multaj virtualaj ludoj, kie ili estis trejnitaj de infanaĝo. Tamen regis la deziro travivi je ajna kosto, por tiam reprodukti idojn. Krome, la tuta diversa arsenalo, inkluzive de spaca Velcro, estis uzata centprocente. Eĉ Adolfo, kiu ne estas tute konata al li, uzis ilin. Li rulis tri piratojn en dentopaston, poste uzis sian vergon denove. En unu el la momentoj, fragmento falis en la armilon de sorĉado, rompante ĝin en duono. Sed Adolfo restarigis la vergon per unu sorĉo:
  - Ne! Ĉiu magio valoras ion se ĝi povas defendi sin. La plej malfacila afero estas protekti vian animon de malnobleco en vi mem! - aldonis la juna Fuhrer.
  Denove, magia flueto elflugis el la vergo, trafante la elektronikajn cerbojn. Aparte, li malfunkciigis plurajn subspacajn kaptilojn.
  Stella grave vundis sian kruron, sed daŭre batalis.
  Perdoj ambaŭflanke, precipe por la piratoj, estis enormaj. Ghibli kaj la knabinoj, Christina renkontis preskaŭ ĉiujn nur hieraŭ, sed ĉiu perdo estis donita kun doloro. Multaj knabinoj batalis, eĉ vundiĝante. Piratoj, tamen, ne senkaŭze teruris la tutan galaksion, estis malfacile batali kun enirtankoj.
  Jen unu el ili, la plej potenca kaj moderna, veturis al la malantaŭo kaj mortigis kvin knabinojn samtempe, kaj duonigis la erinacon. Adolf haltigis lin per malespera sorĉo, poste turnis sin kontraŭ la malamiko. Lia animo estis ŝirita de sufero, unu el la knabinoj, siatempe, ridigis lin per serio da avangardaj ŝercoj el la mondo de robotoj. Nun, la kompatindulo mortis, kaj li neniam lernis kiel relevi la mortintojn. En ĉi tiu momento, la juna Fuhrer-sorĉisto alfrontis sian plej grandan problemon.
  La sorĉisto Dzherran kun fajra sabro staris en lia vojo.
  - Vi havas bebon, mi vidas iun specialan unikan magion. Ĉu vi povas veni al nia flanko? La Ligo de Submondoj malavare rekompencos vin per mono, kaj eble eĉ donos al vi tutan mondon loĝitan de obeemaj sklavoj.
  - Kaj kial ne nur galaksio? - demandis, ŝercante Adolfo.
  La sorĉisto ne komprenis humuron:
  "Mi certas, ke kun viaj kapabloj konstrui vian propran imperion estas nur demando de tempo. Do ĝi ne estas ekskludita, eĉ la galaksio.
  - Sed ŝajne sen vi! - La Fuhrer sendis trabon al la magiisto.
  Li facile forbatis lin kaj batis sin, tiel ke Hitler, kvankam li sukcesis resalti, liaj vestaĵoj ekbrulis. Turninte, la Fuhrer, tute ne magie, terenbatis la flamojn.
  - Kion vi ricevis? Ne estu tiel memfida, Adolf.
  La Fuhrer estis surprizita:
  - Kiel vi scias mian nomon?
  Ridado responde:
  - Tiaj potencaj sorĉistoj kiel mi, ĉiuj scias!
  Li denove alkuris al la juna Fuhrer. Li evitis ĵetitan pulsaron, pafis trabon, serpento elflugis el la vergo. Ŝi pendis en la aero kaj, sub la ridado de la sorĉisto, diseriĝis:
  "Vi ne konas hiperonda magio, malfortulo." Tial estas tiel facile trakti vin. Nu, kion alian mi povas fari por feliĉigi vin?
  Adolfo saltis sur la trolon, provante rezulti, kiel oni instruis lin, balaante, kaj estis reĵetita. Tiam la juna Fuhrer legis sorĉon: pluraj glaciaĵoj falis de supre, kio kaŭzis malestiman ridon de la sorĉisto.
  - Ĉu tio estas ĉio, kion vi povas fari? Kio pri ĉi tio? - La sorĉisto murmuris sorĉon, kaj sendis verdan ondon.
  Fumo leviĝis ĉirkaŭ Adolfo kaj aperis ringoj. La juna Fuhrer provis forsalti, kaj lin premis la brakoj de la makulitaj pitonoj. Ili katenis la ulon kiel ĉenoj kaj komencis sufoki lin. La juna Fuhrer ĝemis:
  - Murdinto!
  La sorĉisto ridis.
  - Jes, mi estas uragano de neniigo. Ĵuru, ke vi fariĝos mia studento kaj mi lasos vin iri.
  - Neniam! - respondis la posedita Hitlero, kontraŭe al la instinkto de memkonservado.
  - Tiam ricevu ĝin! - siblis la sorĉisto.
  Fluo de demona energio falis sur la Fuhrer, li turmentis kaj ŝiris ĉiun ĉelon de sia korpo. Estis tre dolora, tiel dolorige, ke mi volis hurli kiel lupo. Ĝi estas kvazaŭ senhaŭtigita, tavolo post tavolo, kaj plenigita per ruĝe varma fero.
  - Nu, nun vi obeos min? Jerran demandis per terura voĉo. - Aŭ!
  - Ne neniam! - El la lastaj fortoj diris la Fuhrer. - Servado al malbono detruos la animon, kiu estas pli grava ol la korpo.
  La malbona trolo ridis.
  - Malsaĝulo, servi al mi estas la sola maniero por savi malfeliĉan animon. Nun mi ĵetas ŝin en inferon. Post kiam via karno estos forbruligita, Mi sendos vin al loko, kie la rakontoj de ĉiuj homoj pri infero ŝajnos kiel dolĉaj sonĝoj. Tremu, malfeliĉulo.
  Adolf kraĉis:
  - Stultaj minacoj!
  Sekvis surda muĝado:
  - Do flamu!
  La flamoj englutis Hitleron, kaj eĉ la haŭto komencis senŝeliĝi. Li jam volis peti kompaton, ne, mi ne pretas morti. Aŭ eble, subkonscie, venis la penso, subite estonte eblos superi la senkompatan malamikon.
  La akvofluo estingis la flamon, kaj la Fuhrer liberigis sin, lasita en ĉifonoj, kiuj apenaŭ kovris lian forte vezikiĝintan korpon. La elfo Buckingham aperis antaŭ li. Estis brilo ĉirkaŭ la generalo de spaca Germanio, kaj li ridetis.
  Per kondescendenta tono, li diris:
  - Estas vi Dzherran, vi volas, ŝajne, ofendi la infanon?
  En respondo, rusta sibilo sekvis:
  - Ne grimpu en nian malmuntadon, elfo! Alie, vi devos esti tre malbona.
  La reprezentanto de la glamoura popolo, elmontrante siajn perlajn dentojn, respondis:
  - Mi komprenas, vi eĉ ne povas ĵuri subtile. Iu kompatinda babilado de bebo anstataŭ minacoj.
  La trolo ekbrilis per siaj dentegoj.
  - Mi ŝprucos vin en atomojn tra la galaksio, kaj mi kunpremos vian animon en nigran truon, mi etendos vian haŭton super kvazaro.
  - Iom pli bone! - La elfo tranĉis per pulsaro. La trolo, ŝanceliĝante, malfacile paradis lin, brulvundo sur la vango.
  - Kaj vi estas forta! La vizaĝo de la trolo tordis kiel malhela fraja masko. Sed ankaŭ mi ne estas malforta. Venu, ricevu ĝin!
  La sorĉisto sendis donacon, kiun la elfo ĵetis supren per sia genuo, kaj resendis ĝin kun tordaĵo.
  Ne, vi ne impresis min! Buckingham respondis. Li ĵetis rigardon al Smith, kiu prenis sian vergon kaj provis bati. - Ne bezonas mia amiko, iru helpi miajn kamaradojn. Ĉi tiu ulo jam elspezis tro da energio, kaj mi mem povas trakti lin.
  - Vi estas tro memfida, sed kiel pri tio ĉi! - La fingroj de la trolo kreskis, kaj fortaj fantomoj komencis kreski el ili. Ĉi tiuj estis diversaj specoj de monstraĵoj, potencaj dinosaŭroj kaj batalmaŝinoj.
  - Bone, ni batalu! - La mano de la elfo ekstaris kiel ventumilo, kaskadoj de potencaj brutuloj komencis erupcii el sub ĝi. La fantomoj kuniĝis, kaj komenciĝis la batalo de la titanoj, kiu montris senprecedencan potencon.
  La skvamoj en la magia batalo fluktuis de flanko al flanko, aŭdiĝis hurlado kaj korŝiraj krioj.
  Duonnuda Adolf moviĝis kiel somnambulo, li vidis multenombrajn kadavrojn kaj fragmentojn de korpoj, kaj ankaŭ ĉifitajn mekanismojn. Ĉi tio donis forton, kaj li iris profunde en la teknikajn etaĝojn.
  Lasu la koŝmaron bruligi min per spiro
  Mi ĵuras, la patrujo ne perfidos vin!
  La karno estas disŝirita, superflua de sufero
  Sed la spirito de soldato ne toleros honton!
  Estis mallonga verso en la kapo de la posedita Fuhrer. Christina batalis antaŭen, iĝante vere tenera kaj amata por li.
  Tamen, ŝi naskus infanon por li, unu el tiuj kiuj havas ŝancon iĝi la heredonto de la Tria Regno.
  La knabino iris pli kaj pli malproksimen, pafante dekstren kaj maldekstren. Ŝi uzis trofearmilojn kun potenco kaj ĉefa, eĉ uzante siajn gambojn. Sur la ŝuo, estis aparato kiu aktivigis la tentaklojn kiam la piedfingroj moviĝis.
  Kaj estis oportune uzinte kaptitajn armilojn. La plej malfacila estis kiam la kunuloj mortis, Kristina super ĉiu kadavro, ofte, super la apenaŭ rimarkeblaj restaĵoj, verŝis larmon.
  La petolema, ĉiam viva Gertrudo mortis. Restis de ŝi nur ŝiaj kruroj. Gerda estis iom pli bonŝanca, ŝi havis nur grandan truon en sia stomako, kaj unu el la koroj estis tranĉita per fragmentoj, tial, estis ankoraŭ ŝancoj por pluvivi.
  La ekscentra kristana rakontanto Magda estis deŝirita de ŝia kapo, same kiel ŝia ŝultroartiko. Vere, iuj perdis nur parton de la korpo, kaj estis espero por ilia resaniĝo.
  Vere, estis maleble detekti la eskadron pli frue kaj detrui ĝin per unu termopreona bombo. Kiom da knabinoj ankoraŭ vivus en ĉi tiu kazo. Ĉu vere, la elfo ne povis fari tion? Kaj al la Fuhrer, ŝajnas ke ŝi estas Christina preta malami ĉi tiun ulon.
  Batalado en Usono daŭris. La famaj kvar: Gerda, Charlotte, Christina kaj Magda jam preterpasis Teksason kaj eniris Lusiana. La 30-a de junio estas sufiĉe varma tago. La usonanoj rezistis tre obstine kaj eĉ provis kontraŭataki.
  La knabinoj haltigis sian tankon kaj laŭvice celis. Ili estis tiel amindaj. Kaj antaŭ ili estis la Ŝermanoj kaj Pershingoj.
  Gerda prenis ĝin kaj kantis, pafante:
  - Nigra...
  Charlotte pafis kaj daŭrigis:
  - Teruro!
  Christina trafis per ŝelo, detranĉis la gvattureton de la Sherman kaj daŭrigis:
  - Nigra...
  Magda malkonstruis la Pershing-turon kaj grumblis:
  - Teruro!
  Gerda denove pafis la ĵetaĵon kaj kriis:
  - En batalo...
  Charlotte vangofrapis, ronronis:
  - Por Armagedono!
  Christina plantos ĵetaĵon kaj kiel ŝi krios:
  - Sur la sonorilturo ....
  Magda precize pafis kaj aldonis:
  - Malamikoj!
  Gerda denove frapis kaj siblis:
  - Kruco...
  Charlotte pafis la kuglon kaj bojis:
  - Turnu ĝin!
  Kaj la knabinoj ekridis pro sia ŝerco. Ili estas vere altnivelaj kantistoj.
  Kaj pafistoj-grandmajstroj! Kaj kiel precize ili pafas. Kaj tiel certe, kiel altklasaj kaŝpafistoj.
  Gerda, pafante, kantas:
  - Mi volas...
  Charlotte, pafante, daŭrigas:
  -Knaboj...
  Kristina draŝas, ekkrias:
  - Knabinoj!
  Magda, pafante kaj falĉanta la Sherman, daŭrigas:
  - Nur...
  Gerda, pafante, puŝas per la vortoj:
  - Brakumo...
  Charlotte pafis kuglon, ronronante:
  - Karesu!
  Kristina, ankaŭ pafante, pepis:
  - Nova...
  Magda pafis kaj aldonis:
  - Filmo...
  Gerda, pafante, daŭrigis:
  - Rigardu....
  Charlotte, pafante, aldonis:
  - En la spacon...
  Kristina sprite sadanula:
  - Sur la tapiŝo...
  Magda, pafante ĵetaĵon, ŝatis:
  - Flugu!
  Gerda pafis kaj muĝis:
  - Jakoj...
  Charlotte pafis kaj aldonis:
  - Striita...
  Christina tranĉis per ĵetaĵo kaj siblis:
  - En la skatolo...
  Magda publikigis donacon kaj ŝatis:
  - Pantalono!
  Gerda muĝis, pafante obusojn:
  - Antaŭe...
  Charlotte premis la stirstangon kaj ronronis:
  - Mateno...
  Kristina, draŝante per ŝelo, bojis:
  - Kun knabinoj...
  Magda vigle konfirmis:
  - Promenante...
  Gerda siblis dum ŝi pafis:
  - Knaboj!
  Charlotte kantis denove
  - Ĝis mateno...
  Kristina daŭrigis:
  - Kun knabinoj...
  Magda kriis:
  - Promenante...
  Gerda kiel boji:
  - Knaboj!
  La Sherman-atako estis finita, preskaŭ ĉiuj tankoj estis mortigitaj, kaj la resto rapidis por forkuri. Kaj la germanoj muĝas de ĝojo.
  Gerda racie rimarkis:
  - Montriĝas, ke... Ni fritis la vostojn de la jankioj!
  Charlotte, kun iom da ĝeno en sia voĉo, diris:
  - Kaj la rusoj, mi supozas, ĝojas, ke ni batalas kontraŭ la usonanoj ne por vivo, sed por morto.
  Kristina komentis kun rideto:
  "Stalin eble povus piki nin en la dorson!"
  Magda konfirmis kun suspiro:
  - Serioze, estas ŝanco por ĉi tio!
  Gerda levis siajn muskolfortajn ŝultrojn kaj komentis:
  - Koncerne min, mi tute ne pensas, ke Stalino estis tiom aŭdaca por batali kun ni. Kaj por ni, estus multe pli bone unue konkeri Amerikon kaj Brition ol ataki Sovetujon.
  Charlotte konsentis kun ĉi tio:
  - Ja estas multe pli bone ne fari militon sur du frontoj. Kaj kio pri Britio, ŝi estus frapita.
  Gerda diris serioze:
  - Ho, knabinoj, mi eĉ skribis AI-rakonton pri ĉi tiu temo.
  Charlotte serioze sugestis al sia partnero:
  - Nu, legu ĝin!
  Kaj Gerda pluiris al la ekspozicio;
  . Estas multaj paralelaj universoj, falditaj kiel adoranto de universoj. Ĉi tie en unu el ili, Hitler decidis ne komenci militon kun Sovetunio en 1941 . Efektive, oni ne povas komenci militon kun la grandega sovetia imperio kun Britio en la malantaŭo. Krome, en la Mino-Kafejo, la estonta Fuhrer skribis ke la ĉefa kialo de la malvenko de Germanio en la Unua Mondilito estis ke li devis batali sur du frontoj.
  Krome, Hitler memoris la profetaĵon de Wolf Messing ĝustatempe, ke la Fuhrer estis destinita perdi kaj rompi sian dorson en la oriento.
  Li estis, li konkludis: fari militon ĝis la kompleta submetiĝo de Britio. Krome, la kontraŭ-germana ribelo en Jugoslavio kondukis al la fakto ke la Barbarossa plano devis esti prokrastita ĝis la fino de junio. Ĉi tio signifis, ke eble ne estis sufiĉe da tempo por kapti Moskvon kaj la ĉefajn regionojn de Sovetunio antaŭ vintro. Kaj vintre, la germanoj, kio estas evidenta eĉ por memfida Fuhrer, estas tute nepretaj batali.
  Krome, la kapto de Kreto kostis al la germanoj gravajn perdojn en la alteriĝotrupoj, kaj la Fuhrer ekflamis kun granda malamo al Britio, decidante meti finon al ĝi en la unua loko.
  La raporto de la armea ataŝeo, kiu vidis la plej novajn sovetiajn tankojn ĉe la parado de la Majo: T-34 kaj KV-2, ankaŭ havis efikon. La lasta tanko kun pafilo de 152 mm faris fortan impreson sur ĉiuj ĉeestantaj germanoj. Hitler, post iom da pripensado, ordonis akceli laboron pri la kreado de pezaj tankoj. Aperis tuta serio da projektoj de grandaj maŝinoj. Kaj antaŭ la kreado de amasa tanka kavalkado, estas pli bone ne komenci militon kun Sovetunio. La germanoj jam en majo transdonis tri pliajn tanksekciojn al Libio. En frua junio, Rommel lanĉis atakon sur Tolbuk kaj, post tri tagoj da batalado, konkeris tiun citadelon.
  Post tio, la germanoj iris sur la ofensivon en Egiptujo. La britoj ne povis rezisti la superajn fortojn de la Germana Armeo. La germanoj estis pli fortaj kaj en nombro kaj organizo. Krome, la britaj koloniaj trupoj ne estis tro fervoraj batali. Ilia moralo estis malalta kaj pli kaj pli malpliiĝis.
  Jam en julio, la germanoj kaptis Egiptujon. Ili transiris la Suez-kanalon kaj eniris Palestinon. La britoj fuĝis... En Irako eksplodis ribelo, kaj la germanoj eniris tien preskaŭ sen batalo. Baldaŭ la tuta Mezoriento falis... En aŭgusto kaj septembro, la germanoj okupis urbojn kaj placojn. Kaj kontraŭis ilin ne la sovetia militmaŝino, sed malgrandaj britaj trupoj, ne tro disciplinitaj kaj emaj batali koloniajn fortojn, kaj primitivaj unuoj de la araboj.
  Hitler kaptis grandajn teritoriojn. Fine de septembro, Ĝibraltaro ankaŭ estis prenita. Franco, vidante ke la britoj falis malsupren, kaj, timante okupon de la nazioj, jesis lasi la germanajn soldatojn pasi. La atako estis mallongdaŭra. La germanoj kondukis ĝin lerte kaj organizite, kaj la fortikaĵo mem ne estas tro preta.
  Post kio la germanoj preskaŭ sen rezisto okupis la francajn havaĵojn en Afriko. Feliĉe, trupoj nun povas esti translokigitaj super la plej mallonga distanco.
  Dum la vintro, Hitler lanĉis gravan ofensivon en Sudano kaj Etiopio, kaj ankaŭ komencis moviĝi en sudan Afrikon. Post iom da hezito, la Fuhrer rezonis: se ni prenas la nigran kontinenton, tiam la tuton. Krome, la britoj ne havas la forton por konservi siajn havaĵojn. La ĉefa malfacilaĵo por la germanoj ne estas la britaj trupoj, malsuperaj al la nazioj kaj en nombro kaj batalefikeco, sed en la longedaŭraj komunikadoj, provizomalfacilaĵoj, kaj la manko de la necesaj vojoj en Afriko.
  Sed la germanoj, kun sia rigida totalisma sistemo, montris bonegan organizon kaj la kapablon vojaĝi grandajn distancojn. Do, en Sovetunio, la nazioj ne estis lasitaj de senfinaj vastaĵoj - Afriko estas eĉ pli granda laŭ teritorio kaj loĝantaro ol Rusio, nome, la obstina kaj fanatika rezisto de la Ruĝa Armeo.
  Kaj kompreneble ne estas vintro en Afriko.
  En decembro, Japanio atakis Peru Harbour finfine. Estis klare, ke Usono ankoraŭ ne permesos al la samurajo engluti la britajn koloniojn en Azio kaj Pacifiko. Kaj tial Japanio estis devigita malfortigi Usonon per subita bato. Kaj ili sukcesis. Sekvis serio da sukcesaj operacioj en Azio. En marto, Hitler, timante ke Japanio atingos lin, invadis Iranon, kaj de tie la germanoj trarompis al Hindio. Estas klare, ke ducent kvindek germanaj divizioj estas pli ol sufiĉaj por kapti la preskaŭ sendefendan Hindion, kaj la teknike postiĝintan Iranon.
  Hitlero, kompreneble, transdonante pli kaj pli da fortoj al Afriko kaj Hindio, prenis grandan riskon - Stalino povus komenci liberigan kampanjon kontraŭ Eŭropo.
  Sed la Ruĝa Armeo ne hastis. La gvidanto de ĉiuj tempoj kaj popoloj akumulis forton, sed ne celis esti la unua batali. Eble Stalino ne volis preni respondecon pri granda milito. Kaj la finna kompanio ne inspiris optimismon.
  Tial, kvankam germanaj trupoj disvastiĝis el Eŭropo, tra Azio kaj Afriko, Stalino ne hastis profiti tion. Oni devas ankaŭ rimarki, ke la nombro de la Germana Armeo konstante pliiĝis. La perdoj de la germanoj dum la ampleksaj forkaptoj estis malgrandaj, kaj industria produktado kreskis koste de eksterlandaj laboristoj. Krome, la Germana Armeo estis replenigita fare de la Khivs kaj diversaj koloniaj formacioj.
  La germanoj anstataŭigis siajn konstrubatalionojn, ŝoforojn, malantaŭajn unuojn, konvojojn kaj tiel plu kun eksterlandanoj. Pli kaj pli da junaj soldatoj estis dungitaj en la armeon. Eĉ deksepjaruloj kaj pli maljunaj soldatoj estis metitaj sub armilojn.
  La Germana Armeo pliigis la nombron da sekcioj, kaj la procento de eksterlandanoj en ĝi kreskis rapide. La produktado de armiloj ankaŭ rapide pliiĝis. La nova tanko "Tigro" iris en la serion, kiel la plej frua el la evoluintaj pezaj veturiloj.
  En majo 1942, la Germana Armeo eniris Sudafrikon, antaŭe batalis milojn da kilometroj. Madagaskaro falis en junio... La usonanoj, kiuj perdis la batalon de Midway en ĉi tiu universo, ne estis bonŝancaj. Dominado en la Pacifika Oceano pasis al Japanio. Kaj la Tria Regno, plifortikiginte sin per kolonioj de Birmo, Hindio, ĝis Sudafriko kaj pretere, pligrandigis la produktadon de aviadiloj plurfoje, gvidante aeratakon sur Britio. La germanoj havis novajn potencajn bombistojn Yu-188, kaj DO-217. Kaj ili premis Brition, disbatante kaj en nombro kaj kvalito.
  La britoj, male, perdis siajn koloniojn, kaj alfrontis submara milito, reduktis la produktadon de aviado kaj aliaj ekipaĵoj. La nazioj premis. Kaj fine de aŭgusto okazis la surteriĝo. Novaj germanaj Tiger-tankoj partoprenis en la bataloj. La bataloj en Anglio daŭris iom pli ol du semajnojn kaj finiĝis per kapitulacoj.
  Post tio, la germanoj instalis sian marionetregistaron, kaj novan tute legitiman reĝon de Anglio. Britio mem iĝis protektorato de la Tria Regno. Ĝia floto preskaŭ tute iris al la flanko de Germanio.
  Stalino ne kuraĝis bati la malamikon dum la surteriĝo. Kaj inter Germanujo kaj Sovetunio okazis ne-agreso-pakto. Krome, la faŝisma ŝtato fariĝis tre forta.
  Churchill fuĝis al Kanado kaj provis daŭrigi la batalon kun la helpo de Usono. Sed Hitler estis decidita. Sekvis Operacio Ikaro, kun alteriĝo en Islando. La lasta punkto de kie amerikaj aviadiloj povas atingi la Trian Reich estas kaptita.
  Post tio, la translokigo de fortoj al Gronlando komenciĝis. 1943 estis pasigita en marbataloj. La Tria Regno havis hidrogenan peroksidajn submarŝipojn kiuj moviĝis kun rapidecoj ĝis 35 nodoj je horo, kaj preterpasis amerikajn ŝipojn.
  Argentino deklaris militon al Usono, kaj la germanoj komencis amasigi siajn trupojn tie.
  La nazioj okupis Svislandon en du tagoj, kaj Svedion en sep tagoj, tute prenante kontrolon de Eŭropo.
  Aŭstralio ankaŭ estis konkerita, kvankam la invado estis aranĝita kune kun Japanio.
  En la fonto de 1944, Germanio, amasiginte grandan nombron da alteriĝo-navedoj, alteriĝis en Kanado. Samtempe germanaj kaj japanaj trupoj eniris Meksikon. Brazilo, Venezuelo, Ĉilio kaj aliaj ŝtatoj deklaris militon kontraŭ Usono. La atako kontraŭ Ameriko komenciĝis ambaŭflanke. La germanoj akiris la ĉefan tankon "Panther" -2, signife pli altan ol la "Sherman" en armilaro, kiraso kaj veturado agado. Kaj la germana reagaviadilo simple ne havis egalulon.
  La kvalita supereco de germanaj ĉasaviadiloj: ME-262, HE-162, ME-163 super la amerikanoj estis superforta. Sen mencii la fakton, ke aperis la germanaj bombaviadiloj Arado, la plej bona helico Yu-488, kaj la timinda TA-400 kun ses motoroj. La germanoj havis avantaĝon super Usono en kirasaj veturiloj, kiuj pliiĝis kun la apero de la "E" serio tankoj. Aparte sukcesa estis la "E" -25, veturilo kun batalkiraso komparebla al la "Panther" -2, sed multe pli malpeza kaj facilmova kun pli malalta silueto kaj dekliva kiraso.
  Usono, aliflanke, estis armita per altaj Shermans, eĉ pli arkaikaj Grandoj. Ili ne povis penetri la ĉefan germanan tankon "Panther" -2 en la frunto, eĉ proksime. Kaj la flanka kiraso de la "Pantero" -2 estis 82 mm en angulo, kaj donis resalton, en tri kvaronoj de la trafo.
  La germana MP-44 ankaŭ estis pli bona ol amerikaj mitraletoj kaj aŭtomataj fusiloj.
  La germanoj uzis sturmitajn koloniajn trupojn kaj eksterlandajn sekciojn dum la batalado. La nombro da Wehrmacht superis sescent sekciojn. Pezaj tankoj "Tigro" -2, pli progresinta "Tigro" -3, "Leono", kaj pli kompakta "Leono" -2, timinda "E" -100, kaj "Maus" -2 partoprenis en la ofensivo.
  Ĝis la fino de la kvardek-kvara jaro, ankaŭ aperis la aŭto "E" -50, videble supera en rezervo al la "Panther" -2 kaj kun pli potenca motoro.
  La serio ankaŭ ricevis subterajn tankojn, kiuj uzis termovajn maŝinojn.
  Tiu ĉi armilo produktis fortan moralan efikon al la amerikanoj. La Yu-287, pli potencaj kaj danĝeraj jetbombaviadiloj, kaj la plej novaj modifoj de la ME-262 kun balaitaj flugiloj aperis en la aero. Same kiel la plej malfruaj ME-1010 kaj TA-183, ekstermis la novan generacion.
  Pli progresinta MP-54 sturmpafilo aperis kun pli granda precizeco kaj intervalo de fajro kaj estis pli malpezaj.
  La kvalita supereco de la naziaj fortoj efikis, la usona fronto kolapsis. La nazioj antaŭeniris en ĉiuj direktoj. La usonanoj ne povis kontraŭstari ion ajn al tio. Ilia F -2 ĉasaviadilo estis malsukcesa kaj havis eĉ pli malbonajn flugkarakterizaĵojn ol la Mustango.
  Kaj la usonaj helicaj ĉasaviadiloj, eĉ principe, ne povus esti komparitaj kun la jetmotoraj germanaj vulturoj. Kaj la asoj de la Luftwaffe estis pli bone preparitaj. Multaj el ili fame gajnis kontojn.
  La petrolŝipoj ankaŭ sukcesis. Precipe Wittmann, li batalis sur malsamaj tankoj ĉe la fino de la milito sur pli progresinta "Tigro" -3. Fine de la kvardek-kvara jaro, la germanoj havis 100-tunan "Reĝan Leonon", kun motoro de 1800 ĉevalfortoj kaj 410-milimetra jetbombaviadilo.
  Efika armilo kontraŭ konstantaj fortikaĵoj kaj konstruaĵoj. Kaj plej grave, preskaŭ nepenetrebla por ĉiuj usonaj kontraŭtankaj armiloj.
  La germanoj konstante aldonis en teknologio. "E" -50 atingis nivelon de protekto nepenetrebla por la usona 90-milimetra kanono de ĉiuj anguloj.
  Germanaj kirasaj trupveturiloj ankaŭ estis plibonigitaj, precipe en kiraso. Fritz kreis Luftfaust, kaj pli progresintan faustpatron kapablan je penetrado de tankoj de distanco de pli ol kilometro.
  Kaj "Pershing" aperis nur en la kvardek-kvina jaro, kiam la germanaj trupoj jam kaptis Meksikon, Kanadon kaj la plej grandan parton de Ameriko.
  La 2-an de februaro 1945, Usono kapitulacis al Germanio kaj Japanio. La trupoj de la akspotencoj alproksimiĝis al Novjorko kaj Vaŝingtono - ne plu estis ŝanco.
  Kapitulaco, kaŭzis la okupon de Ameriko, kaj la forkapto de ĝiaj resursoj. Nun la tuta mondo konsistis ekskluzive el la Tria Regno kun kolonioj kaj ĝiaj aliancanoj. Al Sovetunio restis nur unu satelito: Mongolio. Tiel disvolviĝis ekstreme danĝera situacio.
  Evidentiĝis, ke malgraŭ ekstere amikaj rilatoj, la Tria Regno kaj Rusio estis renkontontaj en mortiga batalo.
  Stalino ne kuraĝis ataki Germanion, kiam ŝi batalis kontraŭ Britio kaj Usono. Amika neŭtraleco helpis al Hitler venki kaj konkeri Okcidenton. Sed nun montriĝis, ke la Tria Regno havas planojn ankaŭ por Rusio. Kaj Sovetunio, kun sia komunista ideologio, prezentis eblan minacon al Nacisocialismo.
  Hitlero kolektis forton por frakasa bato. La Germana Armeo fariĝis multnombra, nombrante ĝis mil plensangaj sekcioj, ĉirkaŭ tridek milionoj da soldatoj, el kiuj etnaj germanoj estis jam malpli ol triono. Ĝi estis grandega potenco, bone ekipita, kie la plej novaj E-seriotankoj estas aktive produktitaj anstataŭe de la malpli progresintaj Panteroj kaj Tigroj. Jes, kaj "Pantero" -2 restis timinda maŝino.
  Tamen, la ĉefa germana tanko estis la modifo "E" -50 pezanta sesdek kvin tunojn, kun pli dika flanko kaj malantaŭa kiraso kaj ekipita per 105-milimetra kanono, kun barelo longo de 100EL. Ĉi tiu maŝino laŭsupoze estis kontraŭpezilo al la sovetia KV-serio ...
  Ankaŭ Stalino interesiĝis pri pezaj maŝinoj. En aŭgusto 1941, amasproduktado de la KV-3-maŝino kun 107-mm longtuba pafilo komenciĝis. Kelkajn monatojn poste, la KV-5-tanko kun du 107-mm kaj 76-mm-kanonoj pezaj 100 tunoj kaj fronta kiraso de 170 mm eniris en produktadon. Jam en la kvardek-dua jaro, la KV-4 eniris la serion, pezante 107 tunojn kaj frontan kirason de 180 mm kaj similajn armilojn.
  Stalin ŝatis grandajn strukturojn. La KV-6 iĝis veturilo per du pafiloj, 152mm obuso kaj 107mm kontraŭtanka pafilo. La aŭto pezis pli ol 150 tunojn. Du motoroj de 600 ĉevalfortoj ĉiu estis metitaj sur ĝin tuj. La KV-7 havis similan armilaron, sed eĉ pli dika kiraso de 200 milimetroj kaj pezis ĝis 180 tunoj. En la kvardek-tria jaro, la KV-8 eniris la serion kun pafiloj de 152 kaj 122 milimetroj pezantaj ducent tunojn.
  Sed superpezaj tankoj ne estis la plej bonaj. Tro da pezo kreis problemojn kun transportado kaj veturado. Precipe kun trafiko. Krome, la serio KV estis karakterizita per tia malavantaĝo kiel la loko de la kiraso, sen raciaj anguloj de deklivo, kio iom malplivalorigis la bonegan protekton de la tanko.
  Sed Sovetunio, male al la Tria Reich, ne faris militojn. La milito kun Finnlando estis la lasta. Kaj ne estis ŝanco testi la teknikon praktike. Kaj Stalino, havante grandegan potencon, faris individuajn decidojn pri kiaj ekipaĵoj enservi. Kaj la ĉefo tre ŝatis pezajn aŭtojn.
  La germanoj uzis grandajn tankojn en praktiko. La sperto de batalaj operacioj montris, ke la tanko estas pli peza ol sepdek tunoj, ĝi fariĝas tro granda por fariĝi hemoroidoj, precipe dum transportado, por amasprodukti ĝin por batalaj operacioj.
  La plej bonaj projektistoj el la tuta mondo finfine kreis aŭton, kiu plenumas la postulojn de la militistaro por protekto, kaj samtempe ĝi povas esti transportita kaj uzata. "E" -50 fariĝis tia maŝino. Ĝia alfronta kiraso estis alportita ĝis 250 mm ĉe racia deklivo, kaj la flankoj kaj postaĵo je 160 mm.
  La tanko montriĝis kurbiga kaj kun tre longa barelo. Fine, la germanoj kaj iliaj sklavoj kreis pli-malpli kontentigan maŝinon. Kaj Sovetunio havis kelkajn problemojn. Precipe kun la ĉefa tanko.
  La KV-serio estis disvolvita en ampleksa maniero: pli da pezo, pli da armiloj, pli da kalibro. Kaj ŝi, kompreneble, ne povis fariĝi la ĉefa tanko.
  La T-34 postulis la rolon de la plej masiva tanko. Relative simple fabrikebla, li povis preni sian kvanton. La maŝino kun negravaj ĝisdatigoj deplojis amasproduktadon. Sed en la kvardek-tria jaro, kiam la germanoj havis serion, sukcese montrante sin en batalo, la ĉefa tanko "Pantero" - la Fritz rezultis esti amasa tanko, kiu estas pli forta. Kaj baldaŭ la Panther-2 kun forta kiraso kaj longtuba 88-mm kanono, evidentiĝis, ke la T-34 estis tro malgranda.
  Estis malsamaj ideoj... Inkluzive de la kreado de fundamente nova tanko, la T-44, kaj la modernigo de la malnova. Stalino estis fascinita de la evoluo de pezaj maŝinoj kaj havis iom malvarmetan sintenon al mezaj kaj malpezaj. Sed la T-34 estis bona por sia amaskaraktero. Evidentiĝis, ke la KV-serio ne povis rezisti la Trian Reich, kiu englutis tiom da landoj en kvanto. Kaj naskiĝis kompromiso: la T-34-85, kiam nur la gvattureto estis ŝanĝita en la ĉefa tanko.
  Ĉi tio ebligis konservi amasproduktadon, sed la kalibro de 85 milimetroj estis ankoraŭ nesufiĉa por trapiki la plej masivan germanan tankon "Panther" -2 en la frunto.
  Estas nenio por diri pri la posta E-50. Fine de la kvardek-kvara jaro, la SU-100 aperis kiel tankdestrojero. Sed ŝi estis pli malalta ol la "Pantero" -2. Komence de la kvardek-kvina jaro, la germanoj forigis la "Panterojn" kaj "Tigrojn", elektante por la pezbalancita modifo "E" -50, kiel tanko kiu superas ĉiujn ĝiajn kontraŭulojn. Ĉi tiu maŝino povis trapiki la frunton kaj pezan KV, kaj ĉiujn aliajn sovetiajn maŝinojn. Nur "Lion" -2 kaj "Royal Lion" restis en la serio, sed ili ankaŭ laŭsupoze estis anstataŭigitaj per unuigita "E" serio.
  La germanoj havis superecon super Sovetunio en nombroj kaj kvalito. Krome, Japanio prepariĝis por striki de la oriento.
  Stalin ne havis kompletajn informojn pri la tankpotencialo de la malamiko. Sed Sovetunio havis 60 mil tankojn, en cent dudek sekcioj, ne kalkulante kirasajn veturilojn kun infanterio. El tiuj, kvardek mil estas la lastaj 35 mil tridek kvar, kaj kvin mil malsamaj KV-maŝinoj. Plie relative malgranda nombro da memveturaj pafiloj, nur kelkaj miloj. Ĉefe SU-100 kaj SU-152.
  La fortoj estas, kompreneble, konsiderindaj. Sed la nazioj, fidante je la potencialo de duono de la mondo, stampis multajn tankojn. Fabrikoj ĉie en Eŭropo laboris por ili, same kiel en Afriko, Azio, Kanado, Usono, Aŭstralio... Kalkulu la tutan mondon...
  La nombro de la germana tankfloto kreskis je panika rapideco. Precipe post la kapitulaco de Ameriko. Samtempe, la nazioj ĉefe premis la E-serio, precipe la E-50. Tiuj maŝinoj estis pli teknologie progresintaj ol la Panteroj, kaj pli efikaj.
  En la printempo de 1945, la produktado de tankoj atingis kvin mil monate, kaj la plej multaj el la veturiloj povas esti klasifikitaj kiel pezaj. Antaŭ la 1-a de junio 1945, la nazioj havis ĉirkaŭ naŭdek mil tankojn. El tiuj, sepdek kvin mil estis deplojitaj kontraŭ Sovetunio. Pli ol dek mil pliaj maŝinoj estis deplojitaj per germanaj satelitoj: Turkio, Rumanio, Kroatio, Slovenio, Italio, Hungario, Finnlando, Hispanio, Portugalio, latin-amerikaj landoj.
  Kontraŭ ili, Sovetunio deplojis kvardek kvin mil tankojn kaj memveturajn pafilojn en la eŭropa parto. La ekvilibro de fortoj estis preskaŭ duoble pli malbona por Rusio, kaj en pezaj tankoj ok fojojn. Vere, la maŝinoj ĉe la satelitoj estis pli malfortaj, kaj la skipoj estis pli malbone trejnitaj, sed ili ne faris la veteron.
  Parto de la sovetiaj tankoj estis en Siberio kaj la Malproksima Oriento, kaj ili estis kontraŭbatalita fare de Japanio kun ĝiaj satelitoj kaj kolonioj. Pli ol tridek mil tankoj estas deplojitaj proksime de la Lando de la Leviĝanta Suno, tamen, plejparte mezaj.
  Parte ankaŭ licencita de germanaj specimenoj "Pantero" -2.
  En aviado, la potenc-ekvilibro por Sovetunio estas eĉ pli malbona. La Tria Regno evoluigis la reaktivan pakon. Sepdek mil sovetiaj aviadiloj, kontraŭstaritaj de pli ol ducent mil germanaj, kaj cent mil japanaj aviadiloj. Se ni ankaŭ aldonas batalsperton, tiam la ekvilibro de potenco estas simple katastrofa. Vere, Sovetunio havis bonajn ĉasaviadilojn kaj bombistojn, sed ĝi ne havis reagaviadilojn.
  Kaj helico-movita aviadilo ne povas esti komparita kun jetvulturo, en fluga agado, eĉ teorie.
  En la infanterio, la Germana Armeo deplojis dek kvin milionojn da siaj soldatoj kaj kvin milionojn da satelitoj en la unua ŝtupo kontraŭ Sovetunio. Nur dudek milionoj. Kaj tio ne estas ĉiuj trupoj. Japanio deplojis dek kvin milionojn en la unua ŝtupo sole.
  Sovetunio havis dek unu milionojn da soldatoj, perdante pli ol tri fojojn al la koalicio. Ne eblis pligrandigi la nombron da trupoj, ĉar la ekonomio povus kolapsi. Kaj tiel Stalino konstruis la Ruĝan Armeon kvin kaj duonon de la 1-a de septembro 1939. Plej malbona de ĉio, la akspotencoj ne atingis siajn pintnumerojn kaj povis daŭri konstrui sian potencialon.
  La artilerio de Sovetunio estas tre potenca, precipe kontraŭtanka kaj mortero, sed ... Tamen, la plej masiva kalibro de 76 milimetroj estas jam senespere malmoderna, kaj 45 milimetroj eĉ pli. Estas tro da malgrandaj aferoj, kaj veraj pezaj kalibroj kontraŭtankaj bareloj ne sufiĉos. Se ni prenas pezan artilerion, tiam la germanoj havas superfortan plimulton en nombroj.
  Raketa artilerio en Sovetunio, pro la manko de bataluzo, ne estas tre evoluinta. La Fritz en praktiko evoluigis gaslanĉilojn, kaj raketlanĉilojn. La mitraloj de la nazioj estas pli perfektaj. Multaj trupoj ricevis riĉan batalsperton. Soldatoj marŝis tra la tuta mondo.
  La Ruĝa Armeo post Finnlando ne havis la praktikon de realaj bataloj. Kompreneble, ĉi tio estas grava malavantaĝo.
  Resume, Stalino ne havas iluziojn, malgraŭ ĉiuj klopodoj de la partio kaj la totalisma reĝimo, la malamiko estas multe pli forta. Kaj en la floto, kompreneble, la potenco-ekvilibro estas eĉ pli malbona por Sovetunio ol en la ceteraj. Post ĉio, en kiu kazo vi devos batali, pripensu kun la resto de la mondo. Kaj kun la rimedoj de la resto de la mondo, havante sesonon de la tero, kaj ducent milionoj da homoj.
  Okazis tiel ... Stalino ne batalis en la tridek-naŭa jaro, kiam la germanoj eluzis municion, preterpasante Pollandon. Ne en la kvardeka jaro, kiam la nazioj kuregis al Parizo, elmontrante sian malantaŭon. Kaj la kvardek-unua jaro ne fariĝis signo de la liberiga kampanjo, kvankam la Fritz grimpis en Afrikon kaj Azion. Kaj poste, kiom da ŝancoj estis por doni frapantan baton al faŝismo.
  Kaj nun... Nun la nazioj mem estas pretaj por la invado. Kaj hakilo de inferaj fortoj pendis super la lando. Ni devus trovi eliron. Sed kio?
  Stalin ne trovis respondon por si mem. Por eviti militon, li estis preta fari iujn ajn koncedojn al la Akso-landoj. Li sendis etalojn preskaŭ senpage kun krudaĵoj kaj pano, reduktis prezojn, proponis la luadon de naftoputoj aŭ donacojn de oro.
  Sed Hitler silentis... Li preskaŭ nenion postulis, sed nur konstruis fortojn ĉe la landlimoj. Li kompletigis tankflotojn, pliigis la nombron da aersekcioj. Li prepariĝis por subita bato... Eble ne tute subita.
  Estas klare, ke la Fuhrer timis Sovetujon, kaj volis forviŝi la bolŝevismon de sur la Tero. Sed kio estas la malo de li? Faŝismo danĝere altiĝis. Necesis elpensi ion specialan kaj fortan. Stalin kalkulis je la atombombo, sed tio postulis almenaŭ kelkajn pliajn jarojn. Sen mencii, ke liverveturiloj estas bezonataj por venki la reagaviadilon de la Luftwaffe.
  Pli kaj pli ofte, germanaj aviadiloj malobservis la aerspacon de Sovetunio. Ili estis malpermesite pafi malsupren, por ne inciti la naziojn invadi. Kaj lastatempe estis raportoj pri misteraj flugaj teleroj moviĝantaj je nekredeblaj rapidecoj kaj kapablaj subite malaperi.
  Stalino donis sekretan ordon por trakti tion, sed neniel donu al la nazioj kialon por striki.
  Dum Gerda teksis sian rakonton, la germana tanko moviĝis laŭ la rokado. De tempo al tempo Magda malfermis fajron. Tiam mi devis paŭzi kaj replenigi la batalkompleton. La germana aŭto distingiĝis pro granda pluvivebleco. Pluraj trafis ŝin, sed la konkoj resaltis kiel pizoj. Kaj nenio grava, krom malpezaj grataĵoj, povus kaŭzi la kirason.
  Kiam Gerda finis sian laboron, Charlotte rimarkis:
  - Nu, kio? Ĝi ne estas malbona! Sed nun vi devus skribi la plej grava afero estas la milito kun Sovetunio!
  Gerda solene promesis:
  - Kaj estos! Kvankam kun tia ekvilibro de potenco, verŝajne estas klare, kiu venkos!
  Charlotte diris dubeme:
  - Dependas de la verkisto! Bona skribaĉisto povas komponi tiel, ke la plej nekredeble kredinda estos konsiderata.
  Kristina logike aldonis:
  - Kaj plej grave, ĝi estas fantazio... Precipe se vi skribas pri spaco!
  Gerda kantis kun rido:
  - Afriko estas danĝera, jes, jes, jes... Kaj la trupoj de la Entento estas sensencaĵo! Ne iru infanoj, sub atakon de Usono!
  Magda denove interparolis:
  - Kaj vi forgesis pri la plej grava afero - la Ĉiopova!
  Gerda grumblis responde:
  - Nu, ne, tion ni scias!
  Magda bele kantis:
  Pentu rapide antaŭ la Ĉiopova,
  Alie, Beelzebub formanĝos ...
  Genuiĝu antaŭ Dio Plejalta
  Ke Jesuo venu al via koro!
  Gerda respondis ĉi tiun kanton:
  La Fuhrer loĝas en mia koro
  Por ke ni ne sciu malĝojon...
  Malfermis la pordon al la spaco
  La steloj brilis super ni!
  Magda kunpremis la pugnojn kaj decide diris:
  - Tamen, Mia Jesuo estas pli grava ol via Fuhrer. Ĉar Jesuo estas Dio, kaj la Fuhrer estas nur homo!
  La Toronto-garnizono, pli precize, kio restis de li, kapitulacis. La grandega supertanko "Monstro" moviĝis sub sia propra potenco en la sudon. La trupoj de la Tria Reich iĝis pli kaj pli. Ili balais super Kanado, kaj jam eniris la nordajn ŝtatojn de Ameriko.
  La jankioj, prenante difekton, retiriĝis. Kelkaj el ili, precipe afrikanoj, dizertis je la unua okazo.
  Adala, kune kun aliaj knabinoj, malsupreniris de la supertanko kaj komencis kuri. Petro kuris kun ili. La knabo estis gaja, li ŝatis esti en teamo kun knabinoj.
  Ili ĉiuj estas belaj, junaj kaj en bikinoj. Brilaj nudaj kalkanoj. Ekbriloj de muskolaj, sunbrunigitaj bovidoj. Mirindaj belecoj.
  La knabo rememoris la kanton kaj li kantis:
  - Belulinoj, belulinoj, belulinoj - kabaredo... Vi estis kreitaj nur por amuziĝo... Amata ĝis la tombo en via sankta lando, kaj vi ne estas submetita al amturmento!
  La knabinoj ankaŭ admiras la belan, muskolfortan adoleskanton. Ili volas karesi la knabon, karesi, kisi. Tute natura deziro, ĉe la vido de bela junulo. Junaj knabinoj estas bonaj, ili estas ludemaj kaj saltas. Ili provas marŝi kun nudaj piedoj kie ĝi estas akra, por ke estu masaĝo.
  Ili gvidas kolonon de kaptitoj. La knabinoj ridas kaj ĵetas ŝtonojn al la sklavoj. Petro etendis sian langon al la militkaptitoj kaj kriis:
  - Ve al la venkitoj!
  Ili nur klinas la kapon. Vere malĝojo. Kiu estus pensinta, ke la nazioj venos al Usono. Roosevelt, se li deziris, povus esti maldaŭriginta Hitler malhelpante Munkenon. Sed la jankioj opiniis alie. Ĝenerale, Ameriko havis karakterizan malaltan politikon, kaj neniun deziron eniri la militon. Kaj nun la nazioj dispremas ĝin.
  Preter la knabinoj veturis "Pantero" -2. Ĉi tiu tanko jam estas malmoderna, sed ankoraŭ multe pli potenca ol la Shermans kaj Pershings. Jes, knabino en bikino sidis ĉe la supro de la turo, kaj tenis flagon kun svastiko super la kapo. Tia ruĝa standardo, kun blanka cirklo, kaj nigra araneo interne.
  La aŭto preterkuris, klakante siajn spurojn. Peter tweetis:
  - Unu, du, tri... Freneza malamiko mortas!
  La infano amuziĝas... Sed samtempe, li ankaŭ estas maltrankvila. Ekzemple, en sonĝo li vidis Stalin hieraŭ.
  La grizhara kaj maljuna Ĉefkomandanto diskutis gravan raporton en ĉefstabejo. Vasilevsky informis la Prezidanton de la GKO.
  tridek mil aviadilojn ene de semajno . Plie cent mil pafiloj kaj morteroj, tio estas kolosa forto.
  Ĵukov rimarkis iom skeptike:
  - Esence ĉi tio estas la tanko T-34-85. Maŝino kiu estas rimarkeble pli malalta ol germanaj modeloj. Krome, kun la plej malbona kvalito de kiraso. De aviado dominas la Yak-9, kio estas grandordo pli malalta ol germanaj reagaviadiloj. - La legenda marŝalo etendis la manojn. - Verdire, sen havi kvalitan superecon en teknologio, oni ne povas preni ĝin en kvanto!
  Stalina postulo de Abakumov:
  - Kiom da germanoj tenas fortojn kontraŭ ni en la oriento?
  La estro de SMERSH kontraŭvole respondis:
  - Efektive, la Germana Armeo estas tri milionoj kaj duono, plus ĉirkaŭ miliono kaj duono da lokapolicaj unuoj, kaj miliono da satelitoj. Estas ĉirkaŭ dek mil tankoj, sed ili estas superaj en batalaj kvalitoj ol la niaj. Kaj la Tria Regno havas multe da aviado. Diskaviadiloj partoprenas en la bataloj, kiuj ne povas esti faligitaj per io ajn. - Abakumov etendis la manojn kaj aldonis. - La ŝancoj venki malamikon, kiu estas forte fortikigita en la plej mallonga ebla tempo, estas malgrandaj, kaj li povas transdoni plifortigojn rapide. La nombro de la Germana Armeo konstante kreskas kaj jam superas tridek kvin milionojn da homoj. Sed ekzistas ankaŭ Japanio kun kolonioj.
  Stalino faris kelkajn paŝojn ĉirkaŭ la vasta oficejo, kaj komentis iom konfuze:
  - Sed eble atako, nia sola ŝanco... Tiel longe kiel la malamiko estas ligita de Ameriko.
  Molotov singarde sugestis:
  - Se Ameriko falos, tiam ni tute ne havos ŝancon...
  La ĉefo konsentis pri tio.
  - Prave! Sed ... Estas ebleco, ke Hitler ne iros kontraŭ ni! En ĉi tiu kazo, la ŝancoj de postvivado restas!
  Voznesensky memoris:
  - Ni laboras pri la T-54 Kamarado Stalin. Ĉi tio povus esti tre promesplena tanko.
  La ĉefo balancis la kapon.
  - La dezajnaj parametroj diras, ke maŝino pezanta tridek ses tunojn ne povas havi frontan kirason pli dika ol ducent milimetroj. Kaj la germana 105 trapikos ĝin ĉiuokaze. 100mm kanono ĉiuokaze ne sufiĉas...
  Voznesenskij respondis ridetante:
  - Estas diversaj proponoj. Ekzemple, kreu pezan tankon. Aŭ pliigu la dikecon de la frontala kiraso pro la flanko. Sed ni laboras kamarado Stalin. Kaj sincere, niaj projektistoj jam multon atingis. Aparte, la IS-4 kun 250 mm alfronta kiraso promesas esti ĉefverko de nia tankokonstruaĵo.
  La Ĉefkomandanto kolere rimarkis:
  - Ni bezonas seriozajn armilojn nun, ne en la estonteco! Ĉu vi komprenas ĝin?
  Voznesenskij kuraĝe respondis:
  - Ĉion, kion la eblecoj permesas al ni, ni faras. Sed kun nur duono de Rusio, estas ege malfacile rezisti preskaŭ la tutan mondon.
  Molotov sufiĉe kuraĝe konfirmis:
  - Jes! Kamarado Stalin estas tre neegala forto. Kaj ni ankoraŭ faras mirindaĵojn!
  La gvidanto iomete moliĝis, kaj sugestis:
  - Ni malstreĉu nin kaj trinku... Kial vi ĉiuj estas tiel malĝojaj!
  Aperis du knabinoj en mallongaj jupoj kaj kun nudaj kruroj. Ili demetis botelojn da ruĝa vino kaj kliniĝis antaŭ la potenculoj de ĉi tiu mondo.
  Beria frapis la lipojn kaj bojis:
  - Ĉu ili ne estas amindaj kamarado Stalin?
  La ĉefo kapjesis konsente.
  - Kompreneble, ĝi estas belega... Nudpieda konvenas al knabinoj, precipe somere.
  Stalino verŝis al si iom da vino. Li trinkis kaj diris kun bonhumora rideto:
  - Se estus pli da virinoj en la armeo, ni ne tiom retiriĝus!
  Beria kapjesis kaj murmuris:
  - Do ni trinku por la Patrujo! Ni trinku al Stalino! Ni trinku kaj trinku denove!
  La ĉefo sidiĝis sur seĝon kaj penseme diris:
  - Kaj se, tamen, faŝismo venkas, planede... Kio atendas la homaron.
  Molotov obeeme respondis:
  - Mi opinias ion teruran!
  Ĵukov saĝe rimarkis:
  - Kiu timas, kaj kiu estos bone!
  Stalino konsente kapjesis.
  - Jes ... Ĉi tio estas monda registaro. Kion revis la komunistoj. Sed Hitler faros aferojn siamaniere. Estos epoko de faŝismo. - La gvidanto kapjesis, alta blonda knabino verŝis vinon en lian glason. Stalin daŭrigis. Tiam nova ordo estos starigita en la mondo. Ja estos dura totalisma reĝimo, sed militoj, krimo, malsato, tumulto, terorismo malaperos... Ĉio estos same kiel ĉe ni, nur la germanoj trovos sin en privilegia pozicio. Kaj estos...
  Stalin aplaŭdis la manojn...
  Beria rimarkis:
  - Sed por ni estos la morto de kamarado Stalin. Aŭ ĉu vi pensas, ke la Fuhrer faros nin guberniestroj en Rusio?
  La ĉefo serioze respondis:
  - Kaj tion oni ne povas forĵeti! Ŝajnas, ke nia inteligenteco raportis, ke Hitler diris, ke la plej bona guberniestro de Rusio estas Stalino!
  La medio aplaŭdis... Sed neniu esprimis veran ĝojon. Tamen, Hitler kaj Stalin pendas ĉirkaŭ la kolo de la homoj. Aŭ Napoleono.
  La prezidanto de la GKO mem traktis Napoleonon kun respekto. Parte, estis simileco inter la viro kun la ĉapelo kaj Hitlero. Sed la posedita Fuhrer estis pli bonŝanca.
  Stalino, kompreneble, punis sin pli ol unu fojon pro maltrafi germana surprizatako, kun tragikaj sekvoj. Kvankam ja la informo estis ricevita. Jes, kaj la Ĉefkomandanto mem havis kelkajn vidojn de Eŭropo kaj prepariĝis por milito.
  Sovetunio en junio de la kvardek-unua jaro havis dudek kvin mil tankojn kaj tanketojn, kaj proksimume la saman nombron da aviadiloj. Hitler ne havis tian potencon. Ĉiukaze, kiel poste establis sovetia inteligenteco. Jes, Stalino vere prepariĝis tre aktive. La grandeco de la Ruĝa Armeo atingis kvin milionojn kaj duonon kaj daŭre kreskis. Sovetunio havis proksimume kvar fojojn pli da tankoj kaj aviadiloj ol la Germana Armeo, kaj duoble pli da artilerio.
  Nur en movebleco la germanaj trupoj havis superecon. Jes, kaj la fusilo Mauser pafis pli precize ol Mosin.
  Stalino, kompreneble, troigis datumojn pri la forto de la Germana Armeo. Kaj li kredis ilin, do tro facile kaj rapide la nazioj kaptis Eŭropon. Sciu, Stalin, ke Hitler estas tiel malforta, ke li unue atakus. Sed ĝi montriĝis tro singardema.
  Krome, la Ruĝa Armeo estas preskaŭ tute netrejnita en defendo. Ĉi tio estas fakte debilizm - ne ataku vin, sed instruu la armeon ekskluzive ataki. Stalino mem tiam riproĉis sin kaj sian akompanantaron. Sed ŝajne la amaspurigoj rekaptis ĉian iniciaton de la militistaro, kaj eĉ de la civiluloj. Neniu volis preni respondecon kaj diskuti kun la gvidanto.
  Ĉar ili instruas nur la ofensivon, tiam ĝi estas kiel ĝi devus esti! Kaj tiam Stalino mem ne hastas ataki, tion oni ne konsideris.
  Jes, la gvidanto indulgis en sonĝojn pri mondregado, kaj mense imagis kampanjon kontraŭ Eŭropo. Sed trafi tiel fortan kontraŭulon kiel la Wehrmacht ... Li ne estas memmortigo! Demandante sin, Stalino respondis: ke, plej verŝajne, li ne atakus unue.
  Ne, se almenaŭ la milito kun Francio daŭrus kaj Germanio estus malfortigita, tiam eblas, ke Stalino estus decidinta bati. Sed post kiam la tuta Eŭropo estis sub la nazioj. Sed tiam estas des pli nepardoneble, ke Stalino ne donis la ordonon prepari la armeon por defendo. Tio valoris la perdon de la regula armeo en la kvardek-unua jaro. Kaj tiam, Sovetunio jam ne havis tempon por deploji fortojn.
  La ĉefo foje eĉ kaptis la penson sur si, kaj ne metis kuglon en la frunton? Sed ĉi tio estas timiga, ĉar natura infero povus atendi antaŭen. La rilato de la gvidanto kun Dio estas komplika. Unuflanke, Stalino ne parolis perforte en ateisma maniero publike. Sed lasu aliajn fari ĝin. Unuiĝo de batalemaj ateistoj estis kreita en la tridekaj jaroj, temploj estis detruitaj, preĝejoj estis krevigitaj. Persone Stalino mem donis la instalaĵon - por premi la pastrojn. Kaj ili estis premitaj, dispremitaj, persekutitaj.
  Stalino, ĉiukaze, ne enmiksiĝis kun senbrida ateismo, kaj eĉ kuraĝigis ĝin.
  Sed kiam komenciĝis la milito, aŭ pli ĝuste, kiam la Ruĝa Armeo komencis suferi malvenkon post malvenko, Stalino komencis freneze preĝi sur la genuoj. Kaj prenu pafarkojn. La kuniĝo de batalemaj ateistoj estis dissolvita, la persekutado de la eklezio provizore ĉesis. Eĉ ikonoj komencis esti uzataj por protekti Moskvon kontraŭ aviadilaj atakoj.
  Tamen publike Stalino preferis silenti. Li diris al neniu, ĉu li kredas aŭ ne kredas. Li ne vizitis preĝejojn, li ne estis baptita antaŭ homoj. Do... La murdinto ankoraŭ estas kamarado Stalin. Li mortigis multajn homojn, pafis multe kaj putris en la tendaroj. Kaj li devus esti en paco kun Dio.
  Stalino ankoraŭ volis, ke lia gvidanto de ĉiuj popoloj estu respektata kiel Diaĵo. Kaj ĉie li starigis al si monumentojn, pendigis portretojn aŭ, ĉiukaze, permesis kuraĝigi lian kulton al personeco. Kvankam kial esti hipokrita antaŭ vi mem. Stalino ŝatis ĝin kaj meritis aprobon. Kaj kiel Dio rigardos la fakton, ke la gvidanto de sia amato faris sin objekto de adoro.
  Kaj kio pri la dua ordono - ne faru vin idolo? Ja Stalino kreis kulton el si mem!
  Eble tial Rusujo suferas punon de Dio? Kaj ne povas venki la militon, aŭ eĉ meti ĝin sur pli sukcesan vojon?
  Stalin decidis al si, ke li ankoraŭ sekrete konfesas siajn pekojn al pastro.
  Nuntempe li ordonis:
  - Ni akumulu forton! Kaj vi ĉiuj streĉas duoble pli ol antaŭe!
  Post tio, la gvidanto liberigis siajn satrapojn ... Li pensis ...
  La T-34-tanko estis sendube sukcesa veturilo. Sufiĉe strange, sed estis la ekzekutita armea generalo Pavlov, kiu fakte estis la baptopatro de ĉi tiu maŝino, kiu faris multon por ĝia efektivigo. Stalin mem estis ema direkte al la evoluo de la BT-serialo, rad-spurita tanko. Lia alta rapideco allogis la gvidanton. Sed la batalado en Manĉurio kaj Finnlando montris la senhelpon de ĉi tiu serio ekstervoja.
  Kaj tanko estis kreita kun bona manovro, relative potenca pafilo, kaj por sia tempo, ĝi estis bone protektita. Vera videbleco tridek kvar lasis multe por deziri. Sed la tanko montris sian efikecon kaj superecon super la germanaj veturiloj. Ĝis la Pantero venis.
  Krei novan aŭton en milittempaj kondiĉoj estas ege malfacila, kaj tridek kvar estas tro malgrandaj kontraŭ grandaj katoj. Kaj nun ni parolas pri la tanko T-54, sed la E-50 kun tiel malalta pezo ne povas esti superita.
  Stalino profunde enspiris. Li naskiĝis en malriĉa familio de ebria ŝuisto. Kaj neniu pensis, ke li povas leviĝi tiel alte. Sed feliĉe, la pastro trovis, ke li aprezas la kapablojn de Dzhugashvili kaj kondukis lin al religia lernejo, kaj poste al seminario. Sed ne estis facile. Stalino estis malgaja karaktero, ne kunulo en spirito, distingita per izoliteco. Kaj la seminarianoj ne ŝatis lin, ili ofte batis lin. Stalino provis rebati, sed li ne estis en bona sano, kaj lia maldekstra mano ne funkciis bone.
  Stalino ne tro amis Dion, konsiderante sin senigita kaj ofendita. Sed li revis pri kariero kiel pastro, li studis diligente. Kaj ĉar estas stulte por li ludi kun la infanoj, tiam dediĉante la tutan tempon por studi, li komencis leviĝi. Unue, la oka disĉiplo, poste la kvina... La Rusa Ortodoksa Eklezio sub la caro havis enorman potencon kaj aŭtoritaton - kial ne karieron?
  Sed tiam Stalino estis forportita de la revoluciuloj. Ĝi povas esti unu el la agoj de la koro, ne de la menso. Kaj la koro de Stalin pli kaj pli malvarmiĝis al religio. Li ŝatis pekon. Mi volis virinojn, kaj trinkaĵon, kaj fumon! Kaj dum fastado, manĝu grasan porkaĵon, lavante ĝin per ruĝa vino. Ankaŭ Stalino ne sentis amon al Dio, ĉar li sentis sin ofendita de homoj. Nu, kial Jozefo, ĉar ĉiuj ne ŝatas? Precipe kunuloj?
  Stalino estis forpelito, ankaŭ revoluciuloj estas forpelitoj. Batalantoj kontraŭ la potenculoj de ĉi tiu mondo... Kaj ŝi tiris Jozefon per sia koro al ili. Kvankam la menso diris: restu en la seminario, vi havos mirindan eklezian karieron. Cetere Stalino ankoraŭ sciis kiel, se dezirite, bele paroli. Sed la koro, rankoro kontraŭ Dio kaj la potenculoj de ĉi tiu mondo montriĝis pli gravaj.
  Do Stalino, sen diplomiĝi en la seminario, iris en la revolucian lukton. Kvankam kia sukcesa revolucio povas esti en Rusio? Sed eklaboris. Komencis akiri aŭtoritaton. Sed vidante, ke la procezo iras malrapide dum la aresto, li decidis akcepti la proponon fariĝi informanto de la cara sekreta polico. Principe Koba tiam ne havis alian elekton. Ili metis lin en malliberejon, kaj promesis teni lin tie por longa tempo, kaj tiel multaj el tiuj informantoj tiam divorcis.
  Stalino konsentis, kaj lia kariero ekis. Mi renkontis Lenin. Li ne tro ŝatis tiun ĉi kalvkapan intelektulon, sed intuicio sugestis, ke la estonteco apartenas al Lenin. Do Stalino fariĝis agadulo. Li okupiĝis pri raboj, favore al la partio, enscenigis ribelojn, strikojn. Kaj li sukcesis - li estas informanto. Ili ekziliĝis al Vologda kaj de tie li Stalin senĉese forkuris. Ĝis, finfine, la ĉefo tute ne laciĝis, kaj li estis ekzilita dum kvar jaroj al pli severaj lokoj. Ne estis granda revolucio en Rusio, kiu kondukis al la kreado de Dumao. Eĉ tiam Stalino ekpensis pri jura politika kariero: fariĝi deputito aŭ ministro.
  La komenco de la unua mondmilito estis perceptita de la bolŝevikoj kun la espero, ke, oni diras, ĝi baldaŭ skuiĝos. Kaj ĝi funkciis! La milito daŭris kun ŝanĝiĝanta sukceso, sed post la Brusilov-sukceso, ŝajnis ke Rusio baldaŭ venkus. Kaj tio signifas, ke aŭtokratio estos plifortigita. Sed en februaro okazis puĉo, la monarĥio falis, kaj venis la ora epoko por la bolŝevikoj.
  Lenin montriĝis multe pli kapabla organizanto ol li supozis, krome li sukcesis allogi Trockij. Stalino preskaŭ tuj malamis ĉi-lastan. Sed Trockij estis utila... La revolucio pasis tre rapide. Kvankam Zinoviev kaj Kamenev preskaŭ malhelpis ĝin. Sed feliĉe Kerenskij ne distingiĝis per decidemo kaj inteligenteco.
  La revolucio pasis tre rapide kaj sukcese, preskaŭ sen perdo. La bolŝevikoj estis promociitaj per sukceso. Kaj Stalino preskaŭ tuj fariĝis unu el la unuaj.
  Poste estis la interna milito. Sukcesoj kaj malvenkoj. Trockij ludis grandegan rolon en la venko de la bolŝevikoj. Kaj post la atenco kaj vundo en la kolo, Lenin grave malsaniĝis, kaj iom post iom komencis perdi potencon. Sverdlov mortis sub suspektindaj cirkonstancoj. Trockij havis napoleonajn ambiciojn. Ĉi tie, Stalino devis kuntiri sin. La kampanjo kontraŭ Pollando fiaskis kaj la monda revolucio malsukcesis.
  Stalino ĉesis pensi kaj memori. Kiel li sukcesis venki Trockij kaj la aliajn, estas delonge konata kaj priskribita de diversaj aŭtoroj en la Okcidento.
  Pli interesiĝas pri kiel eliri el la nuna situacio nuntempe.
  Tamen, estis plej racie riski kaj komenci militon kontraŭ Germanio dum ŝi estis katenita de Ameriko. Sed decidi fari tion estas ege malfacila. Tiun difinitan rigidecon en si delonge Stalino rimarkis. Ĉu vere ataki la drakon? Por fari tion, vi devas esti Lanceloto. Kaj Stalino preferis singardemon.
  Kaj estis espero, sed kion Hitler bezonas? Ĉu vere povus esti en ordo?
  Tamen, Germanio kaptis tiom da teritorio por si ke estas malfacile kaj digesti kaj regi ĝin. Kion ili bezonas el Rusio, kiam la plej grasaj pecoj estas kaptitaj kaj baldaŭ regos. Ekzistas ankaŭ Ukrainio kaj Kaŭkazo, kaj Belorusio, kaj multe pli, inkluzive de Turkmenio kun la plej granda parto de Uzbekio.
  La ĉefo, por distri sin de ege maltrankvilaj pensoj, komencis noti aforismojn;
   La sonorado de moneroj estas pli harmonia ol la malplena sonorado de sofismo, tamen ĉi-lasta estas kutime bredita por aŭdi la unuan!
  Blondulino ĉiam estas hela kapo, nur, kiel regulo, nur en la laŭvorta signifo de la vorto!
  Se malhelaj haroj ne estas signo de inteligenteco, tiam blondaj haroj, des pli, ne povas fariĝi kriterio por stulteco!
  Bona vino ne estas stokita en mizera vazo, kaj granda menso ne estas kaŝita sub malbela aspekto!
  Tiuj, kiuj havas kverkajn kapojn kaj egoisma egoismo, lasas sin sunbruni!
  Kiu ne konsideras ĉiujn realaĵojn, kalkulas trofeojn nur en sonĝoj!
  Kiu multe sidas, li malleviĝas en la marĉo de la vortemo!
  Kiu multe parolas, tiu estos batata de uragano generita de ŝtormo de maltrafitaj ŝancoj!
  Ŝancoj ĉiam estas tie, sed estas neeble realigi ilin, kun nerealigeblaj ambicioj!
  Elstara aspekto estas bona en parado, en batalo la plej bona aspekto estas kompleta nevidebleco!
  Literaturaj pianoj estas plej facile ripareblaj kiam ili estas eltiritaj el la arbustoj de nescio, sur la solidan grundon de komuna saĝo, kaj fidindaj iloj de eltrovemo, invento kaj fantazio estas ĉemane!
  Ĉio, kio kondukas al venko, estas mirinda - transpreni la malamikon, kaj pianoj ne kalkulas!
  La naturo ne havas malbonan veteron, ĝi havas nur infanojn, kiuj volas plibonigi la klimaton kaj vicfilojn, por kiuj en la mondo estas nenio bona!
  La vicfilo de la naturo estas tiu, kiu ne rekonas parencecon kun la kreinto de la universo, sed preferas konsideri sin fremda sklavo!
  Do ni trinku, ke niaj parencoj povas ĉion fari, kaj niaj malamikoj povas nur malboni al si mem!
  Vi ne povas timigi ĉiujn samtempe, sed vi povas alporti ĉiujn al freneza hororo individue!
  Plejparte, ne la deziro krei novajn problemojn kreas novajn problemojn, io nova solvas la problemojn de la malnova!
  La granda pezo de tiu aŭ alia speco de armilo parolas pri la malpezeco de la juĝoj de tiuj, kiuj ordonis ĝin!
  Ne estas la armilo, kiu mortigas, sed tiu, kiu pafas el ĝi, sed ĝi pafas, plej ofte la instrumento de morto mem, ĉar rifuzi mortigi estas ĉiam la plej bona decido por la pafisto!
  Kiam homo estas lupo por homo - tio ne estas tiom timiga ol kiam ni estas ŝakaloj unu al la alia!
  Kiu urĝas, tiu ĉiam malfruas, kaj kiu tute ne urĝas, tiu atingas la celon!
  Kvankam rapideco sole ne donas venkon, en foresto de ĝi, malamikoj forprenas sukceson de vi!
  Kial multaj kuiristoj difektas la kaĉon, ĉar la grego povas nur treti ĉefverkon per sia magra krea sendependeco!
  Kiam vi surprizas la malamikon, vi ĉiam ricevas avantaĝon super li, krom mirinda stulteco kaj mirinda stulteco!
  Kiam vi surprizas la malamikon, vi ĉiam ricevas avantaĝon super li, krom mirinda stulteco kaj mirinda stulteco!
  La malriĉiĝo de la mano de la donanto povas bone okazi, se la ricevanta ĉantaĝanto ne estas avara kun ruzo!
  Ju pli facila estas la venko, des pli malfacile estas kompreni, kial ĝi rezultis tiel facile kaj ĝenerale estas neeble kompreni, kia malfeliĉo malhelpis vin venki multe pli frue!
  La esenco de Moralo estas, ke sen ĝi estas facile venki, sed estas eĉ pli facile ruinigi la fruktojn de venko!
  Longaj kaj malbonaj langoj kutime estas inter tiuj, kies manoj estas mallongaj por bonaj agoj!
  La propraĵo de mallonga menso estas bredi longajn diskutojn kaj stultan demagogion!
  Satano ĉiam venkas ĉar ne ekzistas bono sen la malbonaj konsekvencoj de ĝia aplikado!
  Kiu malfruiĝas por riproĉi, povas nur transsalti la venkparadon!
  Jes, por eniri en ĥaoso, la plej facila maniero estas kiu, kiel milio, disĵetas ŝancojn por siaj malamikoj!
  La falo de la spirito, kiel la falo de la barometro, kondukas al ŝtormo, sed nur ekskluzive sur niaj teroj!
  Kaj spirita leviĝo forĵetas la uraganinvadon, vipu ajnan kontraŭciklonon!
  Kiu parolas malbonan lingvon, tiu sentos tre malbone, respondante pro malnoblaj vortoj!
  La unua krespo povas fariĝi bulplena pro hasto, sed la ceteraj ne eniras la gorĝon ĝuste pro troa malrapideco ĉe la tablo!
  Por ke la moskito ne subfosu la nazon, vi devas ne perdi la akrecon de la reago kaj menso de la sango!
  Akra menso, malkiel akra bajoneto, ne pikas per ĝi tiun, kiu sidas sur la trono!
  Ju pli da malamikoj stultaj kiel kverkoj, des pli estos kverkaj ĉerkoj!
  Turni la vangon estas malhonoro, sed eĉ pli da kondamno meritas tiu, kiu rifuzis turni sian ŝultron al kamarado en problemoj!
  Ne estas tiom da inteligentaj homoj, sed la abstruzaj aŭtoritatoj sukcesas aranĝi ilin tiel, ke ili nur malhelpas unu la alian!
  Kiu multe bojas, sed malrapide kuras, tiu tre rapide atingos la vivon de hundo!
  La vivo de hundo estas nur garantio de ĉeno kaj kolumo, kaj hundejo kaj lutado, nur tiuj, kiuj sukcesis, estas profitaj por vendi lupo-bileton kaj refreŝigi la odoron de la hundo!
  Forto devas esti kombinita kun moralo, moralo kun bonkoreco, bonkoreco kun saĝo, kaj saĝo kun antaŭvidemo!
  Finas lasta, kiu estas la unua en la disdonado de promesoj!
  Ne brulas en la fajro, kiu ne dronas en feko, eĉ havante la pezon de intelekta nugeto!
  Rapide solvi la problemon, vi povas nur sen hasto!
  Genio estas kongrua kun fiulo, nur farita kun bonaj intencoj kaj bonaj sekvoj!
  Amikoj estas subtaksitaj multe pli ofte ol malamikoj, sed vi devas penti pri tio ne malpli ofte!
  Kiu pensas en la malantaŭa seĝo ĉiam restas kun la nazo!
  Larmoj de ĝojo ĉiam miksiĝas kun amareco, nur ĉi-lasta ĉiam pli por tiuj, kiuj ridis pro malfacila laboro!
  Larmoj estas krokodilaj, sed ridi kun feliĉo ne estas donata al la krokodila koro!
  Mallevis teran riĉaĵojn de la martelo, vi ne kolektos trezorojn en la ĉielo, do la Majstro-Dio ne altigos servistojn kun malalta praktika saĝeco!
  La rendevuejo ne povas esti ŝanĝita kun morto, sed vi povas preni multe pli decan pejzaĝon de la lasta renkontiĝo de la subluna mondo!
  La tujeco de la menso estas juĝata ne per la rimedoj por atingi la celon, sed per la rimedoj, kiuj restas post la atingo!
  Vi povas plenigi vian stomakon per io tro malmola, sed vi ne povas sufiĉe!
  Kiu ne havas dentegojn, plej ofte eniras la dentojn!
  Sendenta armeo povas eviti furiozan draŝon, sed sencerba politikisto eniros la dentojn, eĉ kun la plej dentanta flotego!
  Vi povas esti konsiderata inteligenta silentante, nur kun la escepto de la kazo, kiam vi devas doni respondon, li ekparolis en la lingvo de pafiloj!
  Ludante silente, vi povas savi vian vivon, sed vi povas fari ĝin pli ol mizera ekzisto nur dividante vian opinion inteligente!
  Silento estas konsiderata oro nur de tiuj, kiuj estis malsanaj de skrofula sateco de la kanaria lingvo!
  Ĉiuj finaĵoj estas dezirindaj por ni, krom la fino de bona, nur la problemo estas, ke estas preskaŭ neeble veni al bona fino, kaj la fino de bona estas preskaŭ neevitebla!
  Nenio povas rezisti senkulpan belecon krom la malbela deziro sidi sur la trono de diboĉo!
  Beleco povas gajni gracon, sed vi ne povas pagi por pekoj!
  Nur tiuj, kiuj ne povas atendi resti kun la nazo, montras sian dorson!
  Varma koro povas fandi ajnan glaĉeron de indiferenteco, sed sen malvarma menso estas neeble turni la fluon estiĝintan en konstruan kanalon!
  La revolucio estas kiel bolanta akvo, oni atingas ĝin post la malvarmo de reago, kaj tiam oni krias pro brulvundoj!
  Homoj faras mirindaĵojn la tutan tempon, sed ne ekzistas mirakloj!
  Mirakloj en kribrilo, eliru flanken, se vi havas nur kaŝpensojn!
  Surprizo en milito estas kiel velo sur jakto, nur ne tiom rimarkebla!
  Se soldato estas surprizita, tio signifas, ke la batalanto estas malbona en observado!
  La precizeco de ĝentileco ne estas de reĝoj, sed de tiuj soldatoj, kiuj subtenas sian tronon per musketoj!
  Eblas, kiam regas paco, ornami vian koron per forgesuloj de kompato, sed kiam furiozas la militkaoso, nur dornaj rozoj de senkompato protektos la animon de formaĝado!
  Pli bone estas fosi tranĉeon ol fosi propran tombon, sed se vi enterigas talenton kaj inĝeniecon, tiam vi estos enterigita en la plej profunda tranĉeo!
  Doninte alkoholon, estas pli facile rapidi en la atakon, sed vi nur povas kuri en tombofoson je kvardek angulo!
  Ebriulo estas pli malbona ol obtuza ŝtipo, la lasta por apogi la pordon, fliki la truojn, sed la drinkulo estas jam mem tratruo, ŝtelisto de la pordo, kaj eĉ rekonstruas ŝtipon en splitoj per sia stulteco. !
  Fanfaronado diferencas de flatado, ke oni ne atendas ricevi flatan rekompencon por la unua, sed fanfaronon por la dua!
  La homaro kreskas kun racio, fekundante per malvirtoj, kiel rozo kun sterko!
  Maldiligento stimulas la disvolviĝon de teknologio, malbonaj kutimoj - medicino kaj bioinĝenierado, malvirteco kaj volupto por komputiko, kaj agresemo ĉiuj kune alportas ĝin al nivelo kiu multfoje superas naturajn bezonojn!
  La maldiligento donas nur instigon por progresi, kaj por vere gvidi ĝin necesas laboro, kiu blokos la naturajn bezonojn de ne nur maldiligentulo!
  Maldiligento ne estas senkulpigo por senlaboremo, sed ĝi kreas tiajn problemojn, ke oni neniam povas ripozi por feriado!
  La maldiligento donas nur instigon por progresi, kaj por vere gvidi ĝin necesas laboro, kiu blokos la naturajn bezonojn de ne nur maldiligentulo!
  Maldiligento ne estas senkulpigo por senlaboremo, sed ĝi kreas tiajn problemojn, ke oni neniam povas ripozi por feriado!
  Kiu retropaŝas - pensante savi sian vivon, sin makulos per morta malhonoro!
  Forkuri povas savi ekziston, sed vi ne povas savi vivon!
  Heroe atakante foje vi perdas vian ekziston, sed vi gajnas senmortecon!
  Nobelaro ne ĉiam estas denaska, sed ĉiam akirita per perdo!
  Perfidulo estas servutulo en princa vesto, servisto de la Patrujo estas princo en rango de servutulo!
  Kiu multe festenas en la mondo antaŭ la milito, tiu havos malmultajn okazojn por festeni per militaj sukcesoj!
  Pacienco muelos ĉion, krom la ambiciaj pensoj de nedetrueblaj ambicioj!
  La altigita en spirito neniam genuiĝos - la altigita spirito neniam malsupreniros al la submondo, kaj malnoblaj pasioj estas ĉiam fremdaj al la alta menso!
  Vi povas batali laŭ nombroj, venki laŭ nombroj, sed nur per la kapablo konservi la venkon kaj la arton profiti ĝiajn fruktojn!
  Estas pli bone por forta infano esti kiel li, kaj por ŝajni kiel forta plenkreskulo, ĉiam estas pli bone ŝajni ne tia, kia li estas!
  Sed ĉiuokaze, estas pli bone, ke la reganto neniam ŝajnu malforta - eĉ se lia ĉefa forto estas en trompo!
  Freneze heroaj soldatoj ne faras stulton - la komandanto faras stulton, sendante soldatojn tien, kie heroeco fariĝas freneza!
  Vi povas iri plenan cirklon, preterpasi en konkurso, vi povas rondigi kapitalon en komerca transakcio, sed vi ne povas sukcesi, kiam via ventro estas rondigita kaj via sprito ebeniĝis!
  Devus esti disponebla por ĉiu militisto havi grandan koron, sed malmultan timon kaj grandan respondecon!
  Du ursoj ne loĝas en la sama kaverno, sed du moraloj perfekte kunvivas en unu persono kun la penso de predanto!
  Tigro en embusko estas danĝera ĝis ĝi turnas siajn dentegojn, kaj homo estas senhelpa ĝis ĝi brilas per hela fikcio!
  Ĉiuj laciĝas, nur maldiligentoj kapitulacas al laceco, nur la mortintoj ne faligas rosogutojn de ŝvito!
  Vi povas opinii vin kiel venkaj barbaroj, sed tio estas pli bona ol esti la malgajninto parolanta barbaroj!
  Kuraĝo estas kiel seĝa kruro; ĝi estas bona se kombinita kun lerteco kaj kalkulo, kaj se vi aldonas bonŝancon al ĝi, tiam venko estos fiksita sur solida fundamento!
  Kuraĝo estas bona - sodomio estas malbona!
  Venko postulas preparon, sed vi povas prepari ne por Viktorio mem, sed por la plano, kiu donas esperon por certigi ĝin!
  Vi povas ripari distorditan domon, subfositan sanon, sed frakasita reputacio restariĝas ne per redaktoj, sed per radikala restrukturado de vivstilo!
  Ili provis rekonstrui Sovetujon sen kaŭzi ĝenon al la loĝantoj, kaj kiel rezulto, ĉiuj agrablaĵoj estis ĉagrenitaj sen kialo!
  Kristanismo per fido estas kontraŭ militoj, sed ĉefe hurlu sub la standardo de la kristana fido!
  La mondo estas neantaŭvidebla ĝis banaleco, sed ĝi estas banale kalkulita!
  Homa sango ne estas akvo - ĝi ne eliras de tempo al tempo, la rikolto forbrulas pro akvumado, ĝi nur flamigas soifon, sed tamen ĝi verŝas la homan genton!
  Atendi bonŝancon estas malfacile, sed vere nur atendi problemojn!
  Se vi atendos la veteron de la maro, vi atendos uraganon de problemoj, kaj tornadon de malsukcesoj!
  La lango estas malgranda muskolo, sed ĝi faras bonegajn aferojn per malgranda nombro da vortoj parolataj de grandaj homoj!
  Ŝraŭbo povas esti turnita sur aviadilo sen brulaĵo kaj ekbruligo, sed homo sen batalfuzo povas nur tordi!
  Aglonaskito ĉiam flugas, sed senflugilo nur flugas!
  Vi povas kreskigi en vi leonon per volforto, sed la animo de leporo, evidentiĝas, pro malforta malĉasteco, ĝi ne povas esti korektita sen persona deziro!
  Kiam la fortoj de la homoj ne sukcesas esti ligitaj en fortan balailon, kio rezultas estas kaduka ĉerko kaj trua sklavmato!
  Pli sekure estas milfoje kisi ŝarkon sur la frunto ol montri unufoje la malantaŭon de rusa militisto!
  Se la malantaŭo estas senutila, milita ardo ne helpos! Nu, se ne estas ardo, la malantaŭo iros al la malamiko por tagmanĝi!
  La elokventeco de la komandanto nenion valoras, sen ke la grizaj surtutoj de la soldatoj aŭskultas lin! Sed sen forta spicado de ruĝaj kaj sukaj vortoj oni ne povas kuiri la supon de venka festeno!
  Malsaĝulo havas silenton, ja, kiel filozofa ŝtono, donante la valoron de oro al plumba lango!
  Milito estas kiel halterleva konkurso, se la pezo ne estas finita, la premio ne estas aljuĝita, se la malamiko ne estas finita, la venka himno ne estas ludata!
  Se la reganto ne havas altajn pensojn, tiam lia imperio flugos en la aeron!
  La reganto devas ĉiam rigardi la supron, sed troa nuba vagado lasas surteran prosperon iri al la vento!
  Kadavromanĝantoj bedaŭrinde ĉiam sekvas ĝustatempe, kaj kolomboj flugas eksterloke!
  Koleto estas farita de iu, kiu ne povas miksi siajn malamikojn en pikita viando! Kaj hakita viando nur povas knedi iu, kies cerbo ne estas kotleto!
  Nigra okulo ne aldonos lumon al la ĉambro, sed ĝi povas doni lumon en la mallumo de obstina stulteco!
  Kiam oni diras, ni fumu kamaradon, el la esprimo ni pendigu nin - estas nur unu diferenco - la maniero de memmortigo estas multe pli dolora kaj danĝera por aliaj!
  Vi povas servi tempon ĝis libereco, sed vi ne povas servi tempon por libereco!
  Bona vino ne estas stokita en mizera vazo, kaj ne estas raciaj pensoj en malpura korpo!
  Imitaĵo estas konsiderata kiel simia reflekso, sed fakte estas homoj, kiuj pli emas perdi sian individuecon kaj sekvi la principon - kiel ĉiuj aliaj!
  Veraj geniuloj estas kiel oraj grajnoj en la sablo, ili brilas hele, sed ili eniras la lavon en la unua loko!
  Plej ofte, tiranoj lavas popolan sablon per oraj grajnoj de geniuloj por forigi kaj lavi ĉion, kio estas pli valora ol pavima polvo!
  Nia persona vidpunkto estas kiel binokloj - ni rigardas niajn mankojn en inversa turno, ni troigas aliajn kiel eble plej multe, kaj se necesas analizi la glason, ili ĉiam havas tempon por ŝviti pro stulteco, pezeco pliiĝanta. !
  Homoj ne plu emas semi ne bonon, eternan, sed semi bonon kaj eterne!
  Trovi amuzajn aventurojn ja similas al la heroaĵoj de Heraklo, tiam aventuroj venas al via azeno, eĉ kiam vi provas foriri de ili per ĉiuj viaj fortoj!
  Ĉe la lasta frazo, Stalino estis tute elĉerpita, kaj morale kaj fizike. Li faligis sin sur seĝon kaj ronkis.
  Jen tia mirinda sonĝo, kiun Petro sukcesis vidi. Kaj ĝi ŝajnis timiga kaj scivolema.
  Kaj la supertanko "Monstro" jam transpasis la nordan limon de Usono, trapaŝante la teritorion, la landon de libereco. Multaj raŭpoj fosis en la grundon, lasante profundajn sulkojn. Ĝi estis simbolo de la faŝisma piedo, kiu kaptis la gorĝon de usona libereco. Sed la plej malbona afero okazis kiam la "Monstro" haltis kaj la barelmekanismoj bruis. Terura armilo komencis celi la celon. La knabinoj kuregis, fulmante per siaj sunbrunaj, muskolaj, nudaj kruroj. Kaj la kofro turniĝis.
  Adala trankviliĝis kaj premis la stirstangon butonon.
  Kaj peza, dudek-tuna ĵetaĵo kraĉis. Li flugis al unu el la usonaj urboj.
  Petro grumblis.
  - Venis la tempo ege, la periodo nun estas sana! Detruu falsajn gvidantojn kaj verajn ŝtelistojn!
  Diskaviadiloj flugas sur la ĉielo, atakante usonajn aviadilojn. La usonanoj vere ne povus esti pli malbonaj, tia forto alkuras ilin. Kaj plej grave, nur via propra kuraĝo povas kontraŭstari la premon. Kelkaj usonanoj batalas heroe, sed nigruloj kaj kelkaj flavoj simple forkuras. Aŭ rezignu, falante sur la genuojn.
  Petro vidis la kaptitajn virinojn en la homamaso, kaj ne povis rezisti. Minacante per maŝinpafilo, li ordonis al ili kisi iliajn knabecajn, nudajn piedojn.
  Virinoj kontraŭvole frapis kaj ekmovis. La kruro de la adoleskanto estas ankoraŭ senhara, bela, sunbrunigita, sed polva. Jes, kaj estas humilige fari tion surgenue tiel. Sed vi devas, alie vi povas vidi en viaj okuloj, ke ili pafos vin. Kaj Petro aspektas tre kolera. Mi entute volis ataki ilin, sed mi hontas pri eksteruloj. Nu, li sufiĉe humiligis ilin. Kaj ke ili estas malkontenta, sulki la brovojn? Ĉu li ne estas bela knabo? Kial ili aspektas tiel? Eble metis en ilian buŝon, ilian jam sufiĉe grandan perfektecon? Domaĝe, ke estas multaj homoj ĉirkaŭe.
  La knabo estas kriegita ĉe kaj devigita tiri la draton. Supertanko "Monstro" denove pafas. Kraĉante, tia potenca ŝargo-raketo. Kaj ĝi flugas trans la ĉielon, alportante morton kaj detruon al la tuta kvartalo.
  E-100 preterrampas, tanko kun du pafiloj, potenca kaj sufiĉe rapida. Provu al tia sunya. La germana aŭto ankaŭ pafas, rimarkante la glitan Sherman. Ne estas facile bati de malproksime. Sed la 128-milimetra kontraŭaviadila kaj rapidpafa pafilo bone trafas.
  Kaj kiel la Sherman estis forblovita de la supro. Kiel ĉi tiu tanko restis sen sia duono. Kaj la germanoj laŭvorte muĝas pro ĝojo. Ĉi tie estas usona urbo antaŭen.
  Lokaj policanoj kliniĝas de la talio, kaj falas sur la genuojn petegante kompaton.
  La plej multaj el la lokuloj fuĝis kaj kaŝis sin. Kaj nur scivolemaj knaboj rigardas germanajn tankojn sen timo. Kaj eĉ kun iom da scivolemo.
  Unu el la germanoj elprenis vipon kaj komencis bati la usonajn knabojn sur iliaj nudaj kruroj. Ili krias kaj saltas reen. Sed ili ankoraŭ rigardas kaj ne forkuras. Iuj eĉ kantas.
  Petro, sentinte sin entuziasma, kantis liniojn, kiuj multe similis la vortojn de estonta sovetia bardo:
  - Mi ne ŝatas min mem, kiam mi tremas...
  Ĝi ĝenas min kiam la senkulpuloj estas batitaj!
  Mi ne ŝatas, kiam ili grimpas en mian animon,
  Precipe kiam ili kraĉas sur ĝin!
  Potenca kanto por diri almenaŭ! Dume, kvin sovetiaj knabinoj alprenis poziciojn en la amerika defendo. La knabinoj estis pretaj aŭ venki aŭ morti. Tial, ili kantis kun granda entuziasmo, komponante dum ili iris;
  Mia sankta, granda Rusio,
  Kampoj el oro, herbejoj el arĝento...
  Ĉi tie diamantoj akvumis la teron,
  Elektitaj perloj rusa neĝo!
  
  Vi estas mia Patrujo plej kara el ĉiuj,
  La najtingalo sonoras, pafas trilon...
  Ne necesas ripozigi la soldatojn sur la lito,
  Kiam la furioza fiulo eksplodis!
  
  Ĉi tie la Wehrmacht antaŭeniras en sovaĝa muĝado,
  La rusa Tero brulas...
  Rusaj trupoj tre rapide fandiĝas,
  Kaj la familio estis detruita de la bombo!
  
  Sed la Patrujo, kvankam la mano de la malamiko estas kruela,
  Li ne volas cedi al la kontraŭulo ...
  La Fuhrer ricevos, mi kredas baldaŭ en la okulo,
  Ĉar ĝi estis hardita en la ŝtala armeo!
  
  Ĉi tie apud Moskvo ni fermis la redutojn,
  Kaj grincante niajn dentojn, ni batalas por la lando...
  Mi konas la sukcesojn de la Fritz, ili estas nur ŝvelitaj,
  Kvankam Hitler vokas Satanon!
  
  Ni venkos la naziojn fame,
  Kvankam la nazioj havas grandan potencon ...
  Sed nun la sovetia tanko rapidas kviete,
  Kaj piedbatas la flankojn de la Fuhrer!
  
  Ni draŝas la Fritz, tranĉante apud Moskvo,
  Kapoj kaj turoj al tankoj kiel aveno ...
  Kaj mi kredas, ke venos la tempo de majo,
  Kiam, en Berlino, soldato alportis sian flagon!
  
  Tiam la mondo estos en la feliĉo de komunismo,
  En ĝi, ĉiu militisto estas nur el staltrogo ...
  Ni ĵetos en la abismon la soldatojn de la faŝismo,
  Venku iun ajn el niaj kavaliroj!
  
  La kukolo diris al ni kiom longe vivi,
  Ĉi tio ne estas tre grava demando...
  Ĉar la vivo ĉiam estas tiel mallonga,
  Esperu, ke Kristo revivigos homojn!
  
  Sed mi kredas je la scienco de komunismo,
  Ke ni konkeros la vastaĵojn de la universo!
  Ni ĵetu amason da superstiĉoj en la abismon,
  Revivigu homojn, aliajn estaĵojn!
  julio 1945. Kvin knabinoj Alenka, Maria, Alla, Anyuta, Matryona batalas en Filadelfio. Ĉi tiu plej granda urbo en la nordo de Usono estas speco de ŝlosila nodo de usona defendo. La trupoj de la Tria Reich antaŭeniras, minacante kapti la plej riĉan potencon en la mondo. Kaj tiam ili neeviteble falos sur Sovetunio. Kaj tiam estos tre malbone.
  Bataliona komandanto Alenka, en sia kutima uniformo: nudpieda kaj portanta nur bikinon.
  Knabino pafas bazukon al germana E-25-tanko. Ĉi tio estas pli malpeza kaj pli manovra maŝino, vi povas trovi malfortan punkton en ĝi. Kaj ĝi trafas la flankon, igas la germanan turniĝi. Post tio, Alenka donas eksplodon de maŝinpafilo, falĉas kvin indianojn de la armeo de la Tria Regno. Li diras kun rideto:
  - Ili ne trairos!
  Kaj ĵetas granaton per siaj piedoj. Fragmentoj denove disflugas, multaj perdoj, kaj distranĉitaj kapoj. Alyonka batalas ne por la unua fojo. Ŝi havas historian historion de Brest mem. Kaj la militisto estas plena de forto kaj persistemo pluvivi, ĝis la fino. Proksime, afrik-usonano mortas kun ŝirita ventro. Ĝi estas vere terura vido. La nigrulo tordiĝas kaj la spirito eliras el li.
  Alenka entuziasme diras:
  - Ne mortu dufoje! Nenio en la vivo povas frapi nin el la selo!
  Kaj denove ĵetas grenadon kun nudaj piedoj.
  Ankaŭ orhara Maria estas ĝuste tie. Kaj ĵetas grenadojn per siaj piedoj. Ŝi estas tre bela knabino kaj ekstere delikata, sed tre lerta. Falo mortigis arabojn de la koloniaj trupoj de la Tria Regno. Jen skarlata makulo etendiĝanta sur la barba vizaĝo de unu el ili.
  Maria kun ĝojo kantis:
  - Estas floro en la mondo, skarlata, skarlata ... olimpika fabelo adiaŭ!
  Kaj denove ŝiaj graciaj, nudaj piedoj en moviĝo. Ĵetu obuson kaj batu kontraŭulojn. Kvazaŭ urtiko estas tranĉita de falĉilo. Kaj la knabino ĵetas. Ŝi brilas.
  Kion Maria ne devis elteni en la milito. Kaj ŝi neniam forgesos ĉi tion. Kaj kiel, en kaptiteco, ili vipis ŝin per nuda drato sur ŝiaj dorsoj kaj kalkanoj. Kaj kiel ili bruligis la plandumon per fajrilo. Kaj la plej malbona afero estis kiam Maria, elĉerpita de torturo, estis prenita por esti pafita. Kun bruligitaj piedoj, knabino, preskaŭ knabino, paŝis sur frostitajn terbulojn. Ŝiaj nudaj, vezikigitaj piedoj suferis grandan doloron. Iu germana artisto petis deteni Maria. Ŝajne li tre volis pentri bildon: "nudpieda knabino estas kondukata por esti pafita". Kompatinda Maria estis pelita en rondo, devigita frostiĝi en pitoreska pozo. Kaj ŝi portas nur malpezan, ŝiriĝintan robon, kovritan de sangomakuloj. La germano kliniĝis super ŝi, kaptis ŝian kruron per sia mano kaj devigis ŝiajn bruligitajn fingrojn fleksi - por ke ĝi aspektu pli pitoreska. Kaj Maria estis devigita, klakantante la dentojn, stari senmove. Kaj la plandumoj eĉ provis. Tiam ili vipis ŝin per vipo kaj denove pelis ŝin al la ĉirkaŭfosaĵo. Tiam Maria mense preĝis al la Ĉiopova kaj adiaŭis sian familion. Ŝi estas aro da klakantaj dentoj pro la malvarmo de timo. La glacia aŭtuna vento blovis ŝiajn orajn harojn. La robo estis tre mallonga, rivelante rompitajn bruligitajn genuojn, kovritajn per veziketoj, kaj piedsignojn de la drato. La tuta knabino estis en abrazioj, kontuziĝoj, kontuziĝoj. Ŝi estis batita per kaŭĉuka bastono kaj sur la kapo kaj sur la kalkanoj! La tuta dorso estas tranĉita per vipoj kaj drato. La robo estas ŝirita, tra ĉifonoj, la batita korpo estas videbla. Sed Maria provas resti rekta.
  Ŝi akceptos morton kaj ne petos kompaton!
  Kolektante siajn fortojn, la knabino krias:
  - Vivu la Patrujo!
  Kaj ili pafas al ŝi. La knabino falas... Ŝi ne sciis, ke ĝi estas falsa ekzekuto. Kaj ŝi falis sur neĝon, perdante la konscion pro nerva streĉiĝo. Poste sekvis pli da torturo. Sed unu el la ekzekutistoj, policanoj, volis amuziĝi, aŭ pli ĝuste seksperforti ŝin, kaj en elĉerpita formo, Maria restis belulino. La brutulo ne timis, ke post severa torturo la viktimo rezistos, kaj portis ŝin al izolita loko. Tie li jam ekposedos ŝin, sed furiozo donis al Maria forton. Ŝi, ne ŝparante sian bruligitan kalkanon, batis en la ingvenon kun tia furiozo, kaj trafis ĝuste, ke la policisto svenis pro la dolorŝoko.
  Emocia ekscito donis forton al Maria. Prenante du pistolojn de la policisto, preskaŭ nuda, la vundita knabino iris sur trarompon. Ŝi sukcesis, profitante surprizon, pafi kvar gardistojn, kaj eliri el la prizonpordegoj.
  Tiam ŝi forkuris nudpiede kaj tra la neĝo. Miaj kruroj estis frostigitaj kaj mi sentis nenion. Feliĉe, la posedanto enlasis la knabinon en la domon kaj lasis ŝin varmigi. La kruroj de Maria estis ruĝaj kiel korvoj kaj terure doloris. Sed feliĉe ne estis frosto.
  La knabino ricevis varmajn vestojn kaj iris al la partizanoj. Kaj tiam ŝi transiris la frontlinion. Sed rememorante sian fuĝon, ŝi nun provis pasigi kiel eble plej multe da tempo nudpiede, kaj malhavi ŝuojn eĉ vintre.
  Somere estas agrable esti preskaŭ nuda, precipe ĉar ĉi tiu tempo de la jaro estas pli varma en Ameriko ol en Rusio.
  Kaj Maria ankaŭ lernis ĵeti grenadojn tre malproksimen per siaj kruroj. Ĉi tio estas unu el la avantaĝoj promeni nudpiede kun knabino. Per viaj piedfingroj vi povas ĵeti tranĉilojn, kaj obusojn, kaj akrajn fragmentojn, kaj pecojn el ceramikaĵo kaj metalo. Tio estas, vi povas fari multon per viaj graciaj kruroj. Eĉ pafi de maŝinpafilo. En ilia bataliono, la knabinoj ĉiuj batalas ekskluzive nudpiede.
  Nur en severa frosto belulinoj povas envolvi siajn krurojn per celofano, aŭ ŝmiri ilin per graso kaj alkoholo.
  Maria pafas kaj brilas.
  Ruĝa Alla. Ŝi ankaŭ estas tre saĝa kaj forta militisto. Ŝi havas tiajn kuproruĝajn harojn, kiuj, flirtante en la vento, similas la standardon de la revolucio. Bela knabino kaj tre temperamenta. Eĉ tro multe. Jam havis sekson kun multaj viroj. Eĉ amoris kun tri, kvar samtempe. Ŝi tiom amis ĝin.
  Kaj kiu kondamnos Alla? Ŝi estas bonega batalanto, kaj ne toleras konstantecon en amo. Jen ŝia kredo. Nun la knabino ĵetas vitropecon per la nudaj piedfingroj. Li flugas kaj trafas la gorĝon de afrikano el la armeo de la Reich kaj trapikas la arabon en la dorso de la kapo. Multaj soldatoj de la Tria Regno rekrutitaj per atakoj grimpas. La koloniaj unuoj estas tre multnombraj. Ili balaas Amerikon.
  Alaho ridas. Ŝi estas malmola en karaktero, ŝi estis en juna kolonio. Kaj tie amasiĝis krueleco kaj leporhundoj. Samtempe, eĉ en malliberejo, la knabino neniam kliniĝis por ofendi la malfortulojn. Tamen, kiu simple ne sidis sub Stalino. Kaj Alenka ankaŭ vizitis, kvankam ne longe, en infanlaborkolonio. Sed ĝi ne malhelpis ŝin altiĝi al la rango de majoro kaj ricevi la stelon de la heroo de Sovetunio.
  Alaho denove pafas. Tiam li lanĉas obuson per sia nuda piedo. Do ĝi flugas laŭ rompita trajektorio, kaj trafas la muzelon de la tanko. La ruĝhara militisto ridas:
  - Mi ĝenerale estas bonega knabino! Kaj en la milito kaj en la lito!
  Post tio, la fajra diablo ekbruligis pecon el kaŭĉuko kun alumetoj kaj rampis al la germana E-50-tanko. Kaj la ruĝa diablo havis frenezan ideon: kapti nazian tankon.
  Prenante pecon da kaŭĉuko per siaj nudaj piedfingroj, ŝi ĵetis ĝin rekte en la malfermitan muzelon. Kaj post duonminuto malfermiĝis la luko de la tanko E-50, kaj aperis la fuĝantaj germanoj.
  Alla pafis la Fritz per pistolo, kaj finis unu per fragmento de ceramikaĵo, ankaŭ ĵetante sian ĉizitan, delogan kruron. Poste ŝi fajfis al siaj amikoj:
  - Maria kaj Anyuta estas malantaŭ mi!
  Kaj tri nudkruraj knabinoj en unu bikino, flagrantaj per rondaj, polvaj kalkanoj, enkuris en la tankon. Ĝia alteco ne estas pli ol du metroj kaj la belulinoj facile saltis enen. Ni fosis en la aŭto. Kaj ili fajfis.
  Anyuta, ĉi tiu ĉarma blondulo, rimarkis:
  - Bonega aŭto, tiel bonega optiko kaj videbleco en ĝi!
  Maria ankaŭ notis:
  - Kaj jen kiel ili veturas la tankon.
  La knabino prenis la stirstangon. Mi premis la butonon. La gvattureto de la aŭto turniĝis.
  Alaho, ridetante, kapjesis:
  - Jes, komforta aŭtomobilo, bedaŭrinde nia tridek kvar estas malproksime de ĝi!
  Maria, kun la mieno de fajngustulo, diris:
  - Kompreneble ... Jen 105-milimetra kalibro pafilo, kaj nia IS-2 havas pli grandan.
  Alaho kapjesis kaj diris:
  - Sed la barelo de la germanoj estas pli longa. Kaj la komenca rapido de la kuglo estas multe pli alta ol la nia.
  Maria, flarante la odoron de bruligita kaŭĉuko, ridis:
  - Lerte vi fumis ilin... Kiel blatoj!
  Alaho grumblis kun rideto:
  - Vi devas scii la lertaĵojn! Sed ĉu vi ŝatis ĝin?
  Anyuta kapjesis kaj frapis sian piedon sur la metalon:
  - Sen ia dubo!
  Kaj la knabinoj ridis. Ni iomete kontrolis la stirstangon. Maria prenis la ŝoforseĝon, Alla fariĝis la artileriisto, kaj Anyuta selis la maŝinpafilojn. Post tio ekmoviĝis la germana tanko kaptita de la rusaj knabinoj. Ĝia trunko estis preta elĵeti amason da morto.
  Alla, ĉi tiu ruĝhara diablo fervore kantis:
  La mortmaŝino freneziĝis! Ŝi flugas, rompante la celon! Ni ridetis ĉi-foje, lasis la blankan strion!
  Kaj la fajra militisto kaptis la "Panteron" -2 en la vido. Ŝi prenis ĝin kaj pafis. Mortiga kuglo kun malplenigita urania kerno trapikis preskaŭ tra la Pantero, kaj igis la konkojn detonacii. La knabinoj hurlis ĥore, muĝante:
  - Ni estas bonegaj kaj bonegaj militistoj! Ni forviŝos ĉiujn!
  Kaj Alla denove pafis al la Lev-tanko. Ŝi nudigis siajn dentojn. Mi rememoris, kiel oni vipis ŝin en infana laborkolonio. Jes, tie oni skurĝis pro la plej eta ofendo. Kaj doloras! Knabinoj estas skurĝitaj, kaj vi mem devas kalkuli la batojn. Se vi eraras, tiam frapu en nova maniero ĝis vi perdos konscion. Ofte knabinoj estas vipitaj, precipe somere, kun urtikoj sur la kalkanoj. Tiam estas malfacile paŝi sur la bruligitajn plandojn. La veziketoj sur la knabinaj piedoj estas donitaj kun doloro.
  Sentante kolera, Alla pafas la "Tigron"-3. Penetras kirason kaj ridetas. Ŝi estas sukcesa militisto. Kaj li scias kial funto rapidas. La plej danĝera tanko estas kompreneble la E-50. Ĉi tie la aŭto provas rekoni de kie la germanoj estas trafitaj. Alla celas la plej malfortan punkton ĉe la krucvojo de la turo. Precize direktas, tiklas sian propran kalkanon sur akra angulo. Poste li pafas. La kuglo estas elĵetita kun rapideco de pli ol 1300 metroj je sekundo. Kaj ĝi trafas ĝuste en la pugon.
  Alaho eksaltas, ekkriante:
  - Preta!
  Anna konfirmas:
  - La vespermanĝo estas servata!
  La germana tanko komencas bruli, kaj ĝiaj konkoj detonacias. Pecetoj estas disigitaj ĉie sur la kampo.
  Maria kantas:
  - Nokto balais tra la ĉielo, stelfragmentoj. Preparis la Trian Reich, morna enuiga ĉerko. Iu ŝajne batis dolaron ĉe pulbazaro .... Kaj iu havis kuglon rulitan rekte en la frunto!
  Alla komencis direkti la barelon al la Lev-2-tanko kaj hurlis:
  - Frunto kaj ĉerko!
  Kaj ŝi pafis kontraŭ masivan, sed malnoviĝintan germanan aŭton. La kiraso de la Leono frakasiĝis kiel vitro sub ŝtono. Kaj la germana aŭto komencis disŝiri denove kun batalkompleto.
  Anyuta vangofrapis ŝiajn nudajn piedojn kaj kriis:
  - Jen nia potenco Rush!
  La orhara knabino pepis, premante la germanojn kaj iliajn fremdajn lakeojn per siaj raŭpoj:
  - Simple Maria! Kaj mi estas la mesio!
  Alla denove pafis, ĉi-foje ĉe E-25 kaj siblis:
  - Ne, la montoj ne estos oraj, ili estis arĝentaj de la Aŭrora ŝelo!
  Anyuta malfermis fajron de maŝinpafiloj. La E-50 havas kvin el ili, unu veldita al la barelo. Kaj ili forte batis. La indiĝenaj trupoj de la Tria Regno estas falĉita kiel rikoltilo de spikoj.
  blonda knabino diras:
  - Kvankam mi ne estas knabo, sed ursino!
  Kaj denove pafas kaj estas ekstreme preciza. Tiom da kadavroj de la rubo de Hitler. Kvankam ne ĉio ĉi tie estas rubo. Precipe multaj indianoj. Hitler rekrutas koloniajn soldatojn, sendante ilin al buĉado. Estas multaj homoj en Barato, ne ekzistas laboro por ĉiuj. Do ni transformu ĉiujn homojn en kanonfuraĝon. Multaj afrikanoj kaj araboj.
  Inter tiuj batalantaj estas ankaŭ iamaj sovetiaj civitanoj. Ili ankaŭ estis senditaj al la buĉejo. Kiu perforte, kaj kiu iris kaj libervole. Kaj ke la sovetianoj ĉiam feliĉas batali kontraŭ Ameriko.
  Alla pafas, trarompas alian faŝistan tankon kaj diras:
  - Mi estas kio venas al Hitler en koŝmaroj.
  Maria estas tiel mola kaj ekstere delikata, ŝi dispremas la naziojn per raŭpoj. Ŝi ne havas kompaton. Memoru la knabinon, kiam Nazio portis flamlangon laŭ siaj nudaj, graciaj plandumoj, flarante la odoron de bruligita viando. Kaj poste, pri brulvundoj, oni batis min per kaŭĉukaj bastonoj. Necesas disbati, doni kaj denove disbati tiajn faŝistojn.
  La E-50-tanko estas facilmova, kun larĝaj spuroj, kaj estas multe pli oportune por ili disbati la malamikojn de Rusio. Estas domaĝe, ke ne ekzistas tuta bataliono da ili. Estas neeble por la germanoj ekscii pri la sovetiaj volontuloj. Jen la knabinoj nur kvin el ili batalas.
  Alena estas el la bazuko denove, elektante la pli malpezajn germanajn tankojn. Kaj Matryona, kune kun sia partnero Henry Smith, simpla sed sagaca usona knabo, glitas minojn sub la spurojn.
  La germanoj havas multajn tankojn, kaj sen ili, kutime, ili ne lanĉas atakon.
  Ĉi tie Alla frapis, pli precize, letale vundis alian E-50. La knabinoj fartas bone. Sed vi devus esti pli singarda. Jen venas la Reĝa Leono. Ĉi tiu veturilo havas tricent milimetrojn da fronta kiraso kaj 210mm kanonon kiu povas esti pafita al kaj tankoj kaj nekirasaj celoj. Tia E-50-pafilo trarompos.
  Jen Maria jam lasas la tankon ĉirkaŭiri por enŝipiĝi, kie la kiraso estas ducent milimetroj kaj estas pli facile trarompi.
  Survoje, la knabino dispremas diversajn specojn de faŝistoj, kaj Anyuta skribaĉas el maŝinpafiloj.
  Maria flustras:
  - Pardonu nin, Dipatrino, se io!
  Kaj Alla, sen atendi por iri surŝipe, alproksimiĝante, pafas fin-al-end, kaj la pinton de la angulo. Kaj ĝi trafas ĝuste. Ĝi trapikas la metalon, kaj la "Reĝa Leono" komencas fumi kaj detonacii kiel la resto de la tankoj antaŭe vicitaj fare de la knabinoj.
  Alaho kantis kun rideto:
  - Amu fratoj amu! Amu vivi fratojn! Vi ne devas malĝoji kun Stalina Ĝenerala Sekretario!
  Kuglo trafos la frontan kirason. Ĝi pikas per sia 88mm E-25-kanono. Sed la donaco glitis super la kiraso.
  Alla respondas, traboras la malamikan aŭton kiel kudrilo tra oleo. Tiam la fajra diablo diras:
  - Ŝtormo, kaj vikinga glavo!
  Anyuta malŝarĝas de maŝinpafilo, aldonas:
  - Tondro kaj fulmo!
  Maria disbatis la kolonelon per siaj raŭpoj, grumblis:
  - Ostoj, steloj - verŝu en vico!
  Denove ilia tanko pafas. Ĉi-foje sur la E-50. Ĉi tie, kompreneble, arto estas postulata por penetri 250 milimetrojn da fronta kiraso je angulo de 45 gradoj.
  Kaj jen la E-100, timinda maŝino, sed malmoderna modelo. Sed tamen ŝia 128mm kanono estas danĝera. Kaj la frontala kiraso estas iomete pli malforta ol tiu de la E-50.
  Alaho filozofie rimarkas:
  - Tion signifas la malnova modelo!
  Maria kolere interrompas:
  - Vi ankoraŭ bezonas manovri por ne bati! Post ĉio, cent dudek ok milimetroj ...
  Kaj la knabino rapidis, evitante konkojn pezantajn dudek ok kilogramojn. Kaj nun Alla denove pafis al la E-100 en malmoderna modifo. La germana aŭto komencis disŝiri. Kaj rompi en pecojn de ŝtalo.
  Kaj kiel la ĵetaĵoj eksplodas.
  Anyuta, pafante de maŝinpafiloj, diris:
  - Li metis la tutan potencon de la kolero en baton... Korektante la ĉielon, skuante la stelojn!
  Maria disbatis dekduon da faŝistoj samtempe kaj pepis:
  - Paŝu sur la gason! Venu, mia knabo - surpaŝu la gason!
  Alla ridis kaj rimarkis:
  - Jes, estas bele, verŝajne, kolapsi kun la knabo. Kaj suĉu lin...
  Maria ekflamis kolere:
  -Kia vulgara Alaho vi estas!
  La fajrodiablo ridis.
  - Mi amas ŝerci! Ne prenu al koro!
  Maria, daŭre disbati la malamatajn faŝistojn, kantis:
  - Mia koro... Afabla knabina koro! Mia koro, mi tiom volas vivi en la mondo!
  Kaj la militisto subpremis pli ol dekduon. Kaj Alla pafis al alia E-50, kantante:
  - Kaj li mezuris sian figuron per okulo, kaj kiam li anoncis al mi ĉekon ....
  Anyuta pafis siajn maŝinpafilojn kaj aldonis:
  - Senintence elmontris la bicepson! Mi tute ne estas malforta knabino!
  Alla pafis ĵetaĵon al la Panther-2, facile rompante ĝian flankon kaj pepante:
  - Kaj tuj fariĝis pli kviete en la tanko!
  Anyuta daŭre grumblis:
  - La Fritz baldaŭ estos el la paradizo!
  Alla frapis la Lion-tankon kaj blekis:
  - Oni povas vidi, ke kontraŭuloj ne estas al la blatoj!
  Anyuta, falĉinte tutan linion, siblis:
  - Kaj la fama fama Hitlero...
  Alla post tio frapos E-25 kaj eldonos:
  - Ĉi tie same pruvis ne en la paradizo!
  Anyuta logike rimarkis:
  - Ni ripetis dufoje ne en la paradizo! Tiu ĉi kanto nomiĝas - taŭtologio!
  Alla respondos kiam ŝi prenas ĝin kaj muĝas:
  Kiel fartas popola demokratio? Jen kiam Hitler ricevas nikelon!
  Anyuta diris sincere:
  - Jes, kaj Stalino ne estas tre bona! Maltrafis germanan strikon! Kaj post la katastrofo de la kvardek-unua jaro, ni neniam sukcesis malproksimiĝi!
  Alla, frapinte de la pafilo, konsentis pri tio:
  - Jes, en la kvardek-unua jaro, ni perdis preskaŭ la tutan kadran armeon. Estas preskaŭ neeble foriri de tia damaĝo. Jes, kaj Hitler sukcesis mobilizi ĉiujn rimedojn de okupata Eŭropo kaj parto de Sovetunio. Kaj la britoj estis ege malfortaj!
  Anyuta pafis iliajn kvin maŝinpafilojn. Kvindek eksterlandanoj falĉis. Kaj pepis:
  - Ni estas la plej belaj en la universo!
  Alla kapjesis konsente kaj post la pafo rimarkis:
  - La virina korpo estas bela kaj estetike plaĉa! Ĉi-rilate, ni estas la krono de beleco!
  Anyuta prenis ĝin kaj kantis kun granda entuziasmo:
  - Mi povas vidi vian penikon ĉie,
  Kreita sen la rando de la universo,
  Vi donis vivon al la tuta universo,
  Plenumante sanktajn dezirojn!
  
  Dio la Plejalta estas la krono de beleco,
  Inflamas mian koron en sonĝoj...
  Ĉi tiuj estas miaj pensoj kaj revoj
  Anĝelo malfermis la pordon al la ĉielo!
  
  Mi amas vin Sankta Patro
  Por mi Vi donis la Fidelan Filon!
  Radianta krono de diamantoj -
  Kaj la amo de Dio al vi ne malvarmiĝis!
  
  Vi Senlima donas al ni amikojn,
  Instigas vin labori sen maldiligento...
  Ĉar mi volas pli kaj pli
  Preĝu al ĉiopova Dio!
  
  Ĉio en la Universo venas de la Patro,
  Kaj lia Ĉiopova Filo...
  Vi estas la Supera Sinjoro de beleco,
  Universo, centro kaj supro!
  
  Estas en vi la Ĉiopova fariĝita,
  Kaj amo ne konas limojn...
  Legu psalmon sur viaj genuoj
  Ni baldaŭ flugos kiel birdoj!
  
  La tuta universo fariĝos kiel paradizo,
  Interplaneda feliĉo floros...
  Kaj vi kuraĝe kuraĝas la knabon -
  Dediĉante farojn al Jesuo!
  
  Kaj kiam venos la Ĉiopova
  Sur la Tero estos pli bone ol Edeno...
  Dio Kristo kondukas nin al savo,
  La etoso estos la ĉielarko de la tago!
  
  Tial Dio instruas - ne peku,
  Se malforta, la Ĉiopova helpos...
  Kaj pentu rapide rapidu
  Prediku - ne maltrankviliĝu sur la lito!
  Bona kanto, precipe se vi pafas al germanaj tankoj sub ĝi. Alla kunkantis kaj pafis. La fajra diablo, laŭ ŝiaj kredoj, klinis sin al paganismo. Ŝi estis altirita de magio, diversa sorĉado. Kaj ŝi ne tro ŝatis monoteismon.
  Sed la ruĝa harpio ankoraŭ kantis kaj ekpafis. Kio pri Jesuo? Ankaŭ forta Dio!
  Sed antaŭ la milito, ili instruis ke ne ekzistas Dio! Alla pafis, trapikis alian, malnoviĝintan "Panteron" -2, kaj pepis:
  - Jes, estis tempo, kiam oni diris al ni tute serioze, ke Dio estas nur iluzio!
  Maria vigle skuis la kapon, kaj dispreminte plurajn pliajn faŝistojn, ŝi respondis:
  - Ne, la Ĉiopova, ĝi ne povas esti iluzio, des pli estas demando - de kie venis la universo!?
  Anyuta, pafante, verŝante la naziojn per kugloj, opiniis necesa aldoni:
  - Krome, fizikistoj jam konstatis, ke la universo konsistas el preskaŭ nenio. Kaj ke nia tuta Tero povas esti elpremita kiel pomo!
  Maria opiniis necesa, daŭrante disbati la naziojn, aldoni:
  - Kaj oni ankaŭ konstatis, ke la universo ekspansiiĝas. Do, plej verŝajne, ĝi iam estis la grandeco de hidrogenatomo! Ĉu vi povas imagi, kiel ĉio okazis!
  Alla, daŭre frakasante la tankojn, racie obĵetis:
  - Se vi pensas, ke la Universo estiĝis el eksplodo, tiam... Vi do diras ege absurdan aferon!
  Anyuta racie kaj prudente rimarkis, montrante la maŝinpafilojn per siaj nudaj, graciaj kruroj:
  - Tial mi diras, ke Dio ekzistas! La T-34-tanko ne povus estinti formita de eksplodo en rubejo, kaj steloj ne formiĝis de eksplodoj de kvarkoj. Nur la ekzisto de homo...
  Maria, disbatante alian aron da nazioj, aldonis:
  - Refutas la ekziston de la dua leĝo de termodinamiko. En la praktiko, ni vidas konstantan komplikaĵon, kaj la dua leĝo de termodinamiko kondukas al morto! Kaj simpligo!
  Anyuta, funkciigante maŝinpafilojn, kun la helpo de ŝiaj nudaj piedfingroj, aldonis:
  - Jen la leĝo de malkreskanta entropio. Tio estas universala varmomorto! Do oni devas konfesi, ke aŭ la dua leĝo de termodinamiko ne ekzistas, aŭ ke la Ĉiopova Dio, kiu subtenas ordon!
  Alla, kiu ankaŭ ne estas malklerulo pri scienco, racie rimarkis:
  - Sed kio pri la teorio de neekvilibra termodinamiko? Ĝi klarigas kial la dua leĝo de termodinamiko ne estas simpla!
  Anyuta ridis kaj rimarkis kun rido, najlante la naziojn:
  - Ĉu ne estas malplena mensludo?
  Ankaŭ Maria ridis, sed opiniis necesa rimarki:
  Sed kiel oni povas klarigi la ekziston de Dio? Kiel li aperis?
  Alla grumblis kaj, elmontrante la dentojn, konfirmis:
  - Jen ĝi! Kiel vi klarigas ĝin?
  Anyuta malrapide sugestis:
  - Sed ankaŭ ateismo postulas kredon sen klarigo? De kie, ekzemple, la materio venis?
  Alla batis alian Lev-tankon kaj sugestis:
  - La materio estas eterna kaj ĉiam ekzistis!
  Anyuta diris kun premo en sia voĉo:
  Kiel ŝi povis ĉiam ekzisti? Ĝi ankaŭ postulas fidon!
  Alaho logike respondis:
  - Same kiel ĝi postulas fidon kaj la ekziston de la eterne Plejaltulo!
  Anyuta logike rimarkis:
  - Sed la Ĉiopova povus naski la homon kaj la universon. Kaj kiel nepersona afero, ĝi povus okazigi racian!
  Alla batis alian tankon, ĉi-foje la E-50, kaj parolis:
  - La evoluteorio povus klarigi la transiron de simpla al kompleksa. Kaj la simpla povus okazigi la komplekson en evolua maniero. Kaj kiel absoluta neekzisto, ĝi tuj estigis menson senlime ĉiopovan.
  Anyuta, pafante al la nazioj, respondis memfide:
  - Kaj nenio naskis Dion! La Ĉiopova ĉiam ekzistis! Kaj ĉi tio estas aksiomo! Jes, mi konsentas. - La knabino falĉis kelkajn dekojn da nazioj kaj daŭrigis. - Kaj la alternativo postulas eĉ pli da kredo! Imagu la ekziston de ĉiam nepersona energio kaj materio kaj spaco estiĝanta el kio? Ankaŭ el neekzisto! Kaj denove, kredo necesas por kompreni tian absurdaĵon! Tio estas, ateistoj havas kompletan kojnon! Ĉio havas kaŭzon. Sed kie devas fini la radika kaŭzo? - La knabino premis la nudajn piedfingrojn sur la butonojn de la stirstangoj, pafante la faŝismajn malbonajn spiritojn. Kaj ŝi daŭrigis. - Se ni serĉos la radikajn kaŭzojn ekde la komenco, tiam laŭ ateismo, ni fine finiĝos en neekzisto. Sed neekzisto aŭ absoluta malpleno, kiel ili povus eĉ naski ion? Kaj se la origina radika kaŭzo vidiĝas en la Ĉiopova Dio, tiam ĉiuj problemoj estas solvataj per si mem. Kaj la ekzisto de homa civilizacio, kaj inteligenteco, kaj biologia vivo kaj planedoj kun steloj. Kaj ateismaj ideoj, tute egale, en la serĉo de la radika kaŭzo, ripozas sur la bezono akcepti per fido. Sed la plia klarigo, ke vivo sur la Tero, kaj homa civilizo estas rezulto de hazardo, postulas multe pli da fido kaj supozoj ol fido al la Plejalta Dio.
  Alla denove pafis, frakasis la E-50 kaj demandis sarkasme:
  - Nu, ni diru, ke vi konvinkis min... Sed kial mi kredu je la Biblia Dio, kaj ne Rod? En la slava versio de la Ĉiopova!
  Anyuta fajfis, pafis, kaj post iom da pripensado, respondis:
  - Ĉar la Biblio, eĉ se multaj el ni ne ŝatas, ke ĝi estis verkita de judoj, havas almenaŭ ian pravigon en sia dieco. Almenaŭ prenu la profetaĵojn. Kaj Rodnoverie... Ĉu estas multaj el tiuj Rodnoverie? Se ili havas sian propran antikvan Biblion? Kaj mi ŝatus en mia koro, ke la homoj elektitaj de Dio estu rusoj, kaj ne judoj, ke Rusio, kaj ne Israelo, estu la regno de la Sinjoro. - La knabino etendis la manojn, kaj preminte siajn allogajn, sunbrunigitajn krurojn per siaj nudaj fingroj sur la stirstangbutonojn aldonis. - Sed vi vidas, ni ne havas tian libron kiel la Biblio. Kaj eĉ ne ekzistas fidindaj fontoj pri tio, pri kio kredis niaj prauloj antaŭ la adopto de kristanismo. Jen la problemo, ke kun ĉiuj mankoj de la Biblio, aliaj alternativoj postulas eĉ pli da fido, kaj estas dubindaj laŭ inspiro.
  Alla, rompinte la precizan sukceson de "Jagdtigr" -2, sugestis:
  - Kaj se la Ĉiopova ne konsideris necesa, ĝenerale doni revelacion pri si. Kaj ĉiuj libroj pri Dio en same egalaj kondiĉoj... - La ruĝhara diablo rikanis kaj palpebrumante al siaj amikoj, aldonis. "Do ĉio estas pure homa.
  Anyuta paŭzis pafi por lasi siajn maŝinpafilojn malvarmigi kaj demandis dubeme:
  - Ĉu vi pensas, ke la Ĉiopova povus kaŝi scion pri si kaj lasi la mondon fari sian direkton?
  Alaho sufiĉe racie rimarkis:
  - Rigardu nian mondon! La nazioj prenis Orenburgon, sturmis Filadelfion, staris proksime de Moskvo kaj ĉirkaŭis Leningradon. Rigardante ĉi tion, mi pensas, ke ne estas malfacile kredi, ke la Ĉiopova Dio lasis nian mondon fari sian direkton. Ŝatas, ŝanceliĝu, kaj mi vidos!
  Anyuta forte suspiris kaj konsentis:
  - Jes, la fakto, ke la nazioj kaptis pli ol duonon de la mondo... Ĉi tio estas teruro! Sed eble ĉi tio estas puno al la mondo pro pekoj kaj nekredemo!
  Alla ekbrilis siajn okulojn, pafis alian ĵetaĵon kaj rimarkis:
  - Sed ĉi tio denove montras, ke... Ke en Dio respondanta niajn preĝojn, vi povas kredi nur per fido!
  Anyuta kolere kontraŭis:
  - Sed ni estas vivantaj kaj ne kriplaj ... Do ne peku al Dio Alaho.
  En la sudo, germanaj trupoj sturmis la plej grandan usonan bazon en Miamo.
  La plej legendaj kvar belulinoj batalis sur la E-50-tanko. Ĉi tie ili frakasis baterion da kontraŭaviadilaj pafiloj en pecojn en ŝtalajn fragmentojn.
  Gerda, karnovore lekante la lipojn, diris:
  - Pro arto, interpretistoj faras libervolajn oferojn, pro milita arto, aŭskultantoj estas devigitaj oferi!
  Charlotte, kombante siajn kuproruĝajn harojn per la nuda piedo, komentis:
  - Milito estas ekscita procezo! Ni daŭre prenas urbon post urbo, vilaĝon post vilaĝo - ĝis ni detruos la tutan Amerikon.
  Kristina diris reveme:
  - Se nur nun porketo kun ananasoj... Mi laciĝis de sekaj porcioj!
  Magda prudente rimarkis:
  Do ĉi tio estas nia afiŝo! Ne ĉagreniĝu!
  Kristina ridis. Ŝi vere volis ke du aŭ tri uloj palpu kaj karesu ŝin tuj. Kaj ŝi estus ruĝa kaj muskolforta, krius kiel porko. Kiel agrable estas kiam la manoj de viro pasas super liaj fingroj, tibioj kaj maleoloj. Kiam junaj viroj tiklas vian kalkanon, kaj duŝas graciajn krurojn per kisoj.
  Kristina eĉ frotis sin inter la kruroj. Kiel ekscitaj estas tiaj pensoj. Kiel vi volas sekson.
  Magda, rigardante sian ruĝharan kunulon, pepis:
  - Forigu voluptajn pensojn! Estu strikta kun vi mem!
  Kristina frotis la metalon per siaj nudaj plandumoj kaj ronronante diris:
  - Ho, vi estas kristana hipokritulo! Kiel vi ne komprenas la voĉon de la karno!
  Kristina revis pri viroj. Multaj junaj, belaj, muskolfortaj homoj, kiuj kaptas ŝin per la manoj, kaj tiam ĝi komenciĝas... Kaj kio malbonas en tio? Ĉu viroj revas pri haremoj? Kaj kial ne komenci sian propran viran haremon. Kaj havu orgion.
  Gerda pafis al 240-mm usona obuso kaj, fulmante la okulojn, bojis:
  - Atentu! Tia granda ĵetaĵo estas danĝera por ni!
  Cristina ektiris kaj diris:
  - Eh, estus bone translokiĝi al Ŝurmlev. Tiu ĉi tanko, aŭ pli ĝuste mastodoto, se ĝi trafas, ĝi trafas tiel!
  Gerda trakuris sian nudan piedon, kovritan nur de mallarĝa strio da ŝtofo, super la bruston de Kristina. Ŝiaj cicoj tuj malmoliĝis, kaj la knabino volupte ĝemis.
  Gerda ridis kaj respondis:
  - Ni ĉiuj kvar devos iri al la viroj! Ni malstreĉu nin kaj havu amasan orgion!
  Christina ridis kaj rimarkis:
  - Jes, mi vere volas sekson! Kvankam ĵus lastatempe mi estis kun tri uloj samtempe... La karno fariĝas pli kaj pli nesatigebla!
  Gerda ridis, kaj pafante, pepis:
  - Knabinoj bezonas ulojn, estas tiel agrable kun ili! Precipe kiam vi laboras kiel buŝo kun granda vira perfekteco.
  Kaj la neĝblanka militisto ekridis. Ŝi lekis siajn skarlatajn lipojn per rozkolora lango. Mi imagis lekmulon grandan kiel banano. Dum ŝia facilmova lango lekas la dolĉan, bongustan, ekscitiĝeman karnon.
  Gerda balancis la kapon. Dum la batalo, vi ne devas indulgi erotikajn fantaziojn. Pli bone pafi kaj najli.
  Magda fuŝas la humoron:
  - Se vi indulgas la dezirojn de la karno, vi iros rekte al la infero. Kaj do estos tia torturo...
  Charlotte ĝemis volupte, arkigante sian muskolfortan korpon per altaj mamoj:
  - Torturo! Ve, kiam oni vipas vin per vipo aŭ urtikoj, estas tre agrable!
  Gerda ridis kaj diris:
  - Vi bezonas torturon per torturo, sed ili serioze batas vin per vipo!
  Magda montris la barelon per la stirstango. Mi kaptis Sherman enterigitan en la tero per longforma kanono. Belulino pafis. Kiel rompi ĉokoladon. Amerika tanko brulas. Kaj tiam nova celo: Pershing. Kaj vi montras al li kaj vi certe pafas. Kaj laŭvorte malkonstruu la turon.
  Magda diras post trafado de usona tanko:
  - Ne zorgu pri la knaboj. Necesas batali... Kaj la voĉo de volupto sufoku la eksplodon de la kuglo!
  Gerda konsente kapjesis. Ŝi karesis sian propran kruron, imagis, ke Hans karesas ŝin. Ĉi tiu estas alta kaj muskolforta knabo, tiel simila al afiŝo Arjano. Estus tiel bone!
  Tiam la knabino pafis al la "Sorĉistino". Kaj disbatis ŝian tabulon. Kaj disigis la aŭton preskaŭ en duono. Post tio ankaŭ la belulino trafis la bunkron - ŝi rompis ĝin. Eĉ diserigitaj marmoraj blatoj.
  Tiam la knabino pepis:
  - La hakilo estis duone tranĉita, kaj estis cikatro sur la frunto!
  Kaj kiel li ridas... Montras sian langon, tiel rozan kaj lertan.
  Kaj tiam Kristina premas la butonojn de la stirstango per siaj nudaj fingroj, rompante ilin en la rubon de Big Tom.
  Kaj ĉi tiu fajra, temperamenta ŝi-diablo pafas tiel precize. Precizaj pafoj kombinitaj kun freneza gracio.
  Charlotte diras kun rideto:
  - Jen kiel virinoj tenas viron: italo kun korpo, usonano kun faro, franco kun graco, kaj rusino kun partia organizo!
  Christina memfide deklaris:
  - Pli bone estas kiam viroj estas malsamaj... Ĝi estas multe pli bela kaj pli interesa. Kaj ŝanĝu geamantojn kiel gantojn!
  Gerda prenos ĝin kaj kantos:
  - La karcero estas edzo, kaj edzino estas en frenezulejo, la edzo tro manĝis pirojn, kaj la edzino estas Satano!
  Kaj la knabinoj denove ridas. Tiam ili komencis kolizii kun nudaj piedoj, tiel ke fajreroj el sub la plandumoj verŝis. Kaj la belulinoj ridas. Ankaŭ Charlotte pafis, premante la fingrojn de la stirstango, kaj pepis.
  - Gerda, Gerda, Gerda! Diablo! Kaj de kie vi venis Gerda! Gerda, Gerda - devas fariĝi bela! Satano mem ĉe ĉi tiu beleco!
  Kaj ambaŭ knabinoj el ĉie kunfrapis kapojn. Kaj kiel fajreroj flugas.
  Tiam la knabinoj unuvoĉe kriis:
  - Super ni unuvoĉe muĝas eskadroj! Unu forta malsaĝulo plantas Sodomon!
  Kaj la militistoj denove el ĉie kiel frapi la kapon. Ili efektive amuziĝas ĝis ruĝeco. Kaj pri la beluloj muĝas pro ĝojo! Kaj ili kantas kiel rabistoj:
  - Fratinoj amas, amas, fratinoj amas vivi ... Vi ne devas funebri kun la nazia Fuhrer! Liubo fratinoj, lubo, lubo fratinoj ... Proksime de Miamo, ni fame detruos la jankiojn!
  Amuzaj knabinoj, diru nenion. Pluraj ŝtatoj jam estas sub la kontrolo de la Germana Armeo. Kaj la nazioj progresas, la tankoj de la Fritz estas kompreneble la plej alta klaso!
  Kaj la militistoj kantas je la supro de siaj pulmoj:
  - Ĉiuj, kiuj estas kontraŭ ni, tiuj mortintoj... Kaj ĉiuj rabistoj iros por ni!
  La belulinoj ekkriis en ĥoro:
  - Timiga - kaput!
  La Militistoj ŝajnis tre ĝui ĝin. Post ĉio, ili estas tiel belaj, muskolaj, kaj fine de julio estas varma, kaj fortaj knabinecaj korpoj brilas pro ŝvito. Christina dispremas la amerikanojn kun raŭpoj, kaj fajfas kanton al ŝi mem. Kun entuziasma tono:
  - Vi skribu ĝin en vian kajeron, sur ĉiu paĝo... Ne necesas perdi la kapon, sed nur disigu la jankiojn!
  Kaj la knabino ridas al si, elmontras la dentojn kaj palpebrumas. Al kiu - verŝajne la Diablo.
  Pafante, Gerda rememoris unu el la sciencfikciaj romanoj, kiujn ŝi legis. En ĝi, Satano aperis en la domo de la profesoro sub la alivestiĝo de bela junulo. Kaj rakonto pri la problemoj, kiuj estiĝis en la infero. Jes, pro la viretoj vorantaj pozitivan entropion, ekestis malobservo de la ordo de la ŝancoj kaj la infero, fakte, komencis simili al koŝmaro. Kaj ĝi estis tiel bona loko. Tie pekuloj festis por si festenojn, estante junaj kaj belaj.
  Kaj la milda, ruĝa suno ĉiam brilis. Kaj tiam ĉi tio komenciĝis... Ne sen kialo, ili komparis la submondon kun kloako. Sed fakte, estis kontinuaj plezuroj kaj distraĵoj.
  Gerda prenis ĝin kaj fervore kantis:
  - Fajra akvo plenigu la glason,
  Kune kun Satano - ni trinku por metalo!
  Kaj bela blondulino kiel bruego de kanono. Kaj trafis malaltflugan usonan atakaviadilon R-51. Kaj kia diable, saĝa azeno!
  Gerda karnovore ridetis. Sed la usonanoj havis ŝancon dividi Rusion kune kun la germanoj. Kaj nun ili mem devos kuŝi sub Hitler. Kaj por ili estas malagrabla. Tiam la praktika usonano scios, kio estas germana disciplino. Kaj ĝi nur profitos al li.
  Gerda kantis:
  Ŝvebas minace super la planedo,
  Tria Reich aglo...
  Kantita en la kantoj de la homoj,
  Li reakiris sian grandecon!
  Kaj la knabinoj de ĉi tio fariĝis multe pli facilaj kaj amuzaj. Kaj estis militistoj de la plej alta klaso. Tamen, batali kontraŭ ili estas fakte tre facila. Kaj ili povas venki sen problemoj. Nun la baterio estas laŭvorte pikita.
  Tiam ili dispremis la usonajn soldatojn per raŭpoj kaj ridis pro ekscito, montris siajn langojn. Kaj batis unu la alian per siaj nudaj piedoj. Ili turnis siajn kapojn sur fortaj koloj. Ridis...
  Magda, nur iom per eta tono, rimarkis:
  - Kion fari en la infero? Nur tordu la vostojn de la diablo!
  Post tio, la knabinoj jam ekridis, por ke oni aŭdu ĝin ekster la tanko. Ili estas tiel malicetaj kaj amuzaj. Ĉi tiuj estas militistoj, kiujn la diablo ne prenas.
  La Germana Armeo iris pli kaj pli profunden en Miamo. Vera sketejo el flamŝtalo antaŭeniris. Kaj maŝinoj bruis, raŭpoj sonoris. Tankoj en Germanio estas fortaj kaj ne havas egalajn laŭ la nivelo de veturiloj. Kaj la Fritz estas ege fieraj pri tio. Tre ŝvelitaj feldmarŝaloj ĉirkaŭpaŝas. La E-50 ne nur estas perfekte protektita de la dikeco de la kiraso, sed ĝi ankaŭ havas deklivajn foliojn.
  Provu preni ĉi tion. Kaj la kontraŭuloj de la germanoj, la usonanoj, nenion povas fari kun la nazioj.
  Nigraj soldatoj kapitulacas kaj dizertas unue. Ili ne vere volas batali por Usono. Usonanoj de germana deveno transiras al la flanko de la Germana Armeo. Nur la judoj, konsciante, ke ili ne estos ŝparitaj, batalas ĝis la fino. Kaj la ĉinoj kaj la usonanoj de angla deveno montras rezistemon. Latinanoj kondutas malsame. Iuj ne volas batali kontraŭ la aliancanoj, Germanio: Brazilo, Argentino kaj aliaj, sed iuj estas sufiĉe obstinaj. Ĝenerale, la usonanoj montras relativan eltenemon, kaj ili devas antaŭeniri kun bataloj. Kvankam estas multaj kaptitoj - la konto iris en la milionojn.
  Oni devas rimarki, ke la usonanoj havas tre grandan nombron da ŝermanoj. Ĉi tiu tanko, relative facile fabrikebla, estas multmaniere simila al la sovetia T-34, nur pli alta, kaj iom pli malbona kun flanka kiraso. Kio, tamen, ne estas signifa pro kiom fortaj estas la germanaj pafiloj.
  Sed la Fritz aktive akiras kontojn. Tuta galaksio de germanaj petrolŝipoj gajnis grandegan nombron da ruinitaj veturiloj. Asoj ankaŭ bonege funkcias. Krom Friedrich Bismarck, kiu estas eksterkonkurso, Marsejlo estas dua. Ne malbone kaj Huffman. Sed ili malpli amas lin, ĉar ĉi tiu aso ofte difektas germanajn aviadilojn. La batalstilo de Huffman ataki proksime, kompreneble, pliigas la riskon esti trafita de ŝrapnelo de faligitaj aviadiloj. Marcel kaj Friedrich preferas agi malproksime.
  Ili estis kaŝpafistoj, tre efikaj kaj efikaj.
  Rudel ankaŭ estas tre honorinda aso, la dua tankdestrojero post Friedrich. Ĉi tiu Rudel estas tre kuraĝa viro. Pli ol unufoje li estis pafita, vundita, sed restis en la vicoj.
  Ĝenerale, oni devas rekoni, ke la lerteco de la Luftwaffe estas je granda alteco. Kaj ke la usonanoj perdas al la germanoj en la aero en pura maniero. Kaj la plej masiva usona batalanto, la Mustang, estas tute senhelpa en la aero.
  Gerda prenis per la nudaj piedfingroj lekmulon ĉe la bastono kaj, suĉante ĝin, diris penseme:
  - Tio estas interese... Ni sen ia dubo venkos Usonon. Sed ĉu Japanio vere ricevos tiom da tero?
  Charlotte diris kun furiozo en sia voĉo:
  - Ne! Ne estu ĉi tio! Ni ne donos duonon de la mondo al la malvast-okulaj!
  Kristina ridis, batis sian rondan kalkanon kontraŭ sian kirason kaj grumblis:
  - Ni ŝmiru ilin kiel rusojn kaj usonanojn!
  Magda rimarkis per pli milda tono:
  - Sed ili multe helpis nin en la milito kun la rusoj kaj la usonanoj. Ni ne parolu malestime pri Japanio!
  La okuloj de Charlotte ekbrilis kaj siblis:
  - Ni traktas la ceterajn kiel ili meritas! Kaj Japanio ne estas escepto!
  Gerda kompace rimarkis:
  - Ne, kompreneble, ni devas omaĝi la kontribuon de Japanio al la dua mondmilito. Precipe en la batalo kontraŭ Usono. Ili mortigis multajn amerikanojn kaj mallevis la plej grandan parton de la floto. Tiel protektante nin!
  Kristina malestime snufis.
  - Se Japanio atakus USSR en 1941, Moskvo estus prenita antaŭ longe. Kaj tiel la milito daŭris preter ajna reala daŭro.
  Charlotte, tiu ruĝhara diablo kapjesis konsente.
  - Jes, la sesa jaro de la milito finiĝas. Kaj estas neniu fino en la vido, neniu rando al ĉi tiu masakro! Kaj ni devas konfesi, ke ĝi malfaciliĝas.
  Gerda ruliĝis sur la stomako, premis la stirstangon butonon per sia piedo, batante alian Sherman kaj kukis:
  - Sed ni ne konas alian vivon... Do ĉu indas deziri alie!
  Magda saĝe diris:
  - La nombro de landoj en la mondo estas elĉerpebla. Ĝi signifas, ke pli aŭ malpli frue estos paco, kaj kun ĝi venos feliĉo por homoj.
  Charlotte, tiu ruĝhara diablo malestime snufis:
  - Ĉu feliĉo ne estas en milito?
  Magda balancis la kapon.
  - Kio povas esti feliĉo mortigi homojn? En detruo, perforto kaj ĉagreno?
  Charlotte levis la ŝultrojn kaj komentis:
  - Kiam mi estis knabineto, mi amis militi kaj bati urtikojn per bastono. Estas io en ni ĉiuj homoj, kio emas detrui. Kaj la detruo de la malbonaj!
  Kristina kantis dum ŝi saltis supren la tankon:
  - La submondo estas tre terura... La infero estas pli koŝmara ol la plej teruraj sonĝoj... Sed ni amas peki tre pasie, jen la kredo de ĉiuj sortoj de filoj!
  Charlotte aldonis longe:
  - Kaj ankaŭ filinoj... En ĉio necesas scii la mezuron, inkluzive pekon!
  Gerda saĝe diris:
  "Peko estas kiel pipro en supo. Tro multe estas malbona - ĝi bruligas la buŝon, sed sen ĝi ĝi estas malsipida kaj sengusta!
  Magda ĝemante rimarkis:
  - Sed ĝi ankaŭ lacigas pekon! Ĉu ne?
  Gerda ridetis kaj respondis:
  - Kuri ankaŭ estas laciga, sed ĝi estas bona por la sano... Ni bezonas resanigi la korpon.
  Charlotte estis malatentigita kaj sendis kuglon en la Pershing. Ŝi estas tre saĝa militisto. Kaj ŝi havas ion por montri al aliaj. Batis usonan tankon, kaj ĉirpetis:
  - Mi estas militisto super kaj trioble hiper!
  Post tio, la belulino ĵetis trofeon maĉgumon en ŝian buŝon kaj blovis tutan vezikon.
  Gerda sarkasme rimarkis:
  - Maĉgumo en Usono estas multe pli bona ol tankoj!
  Kristina prenis ĝin kaj kantis:
  - Perforto detruas ŝtalon, sed la potenco de malico ne estas eterna! Kaj vi fariĝas pli forta en animo! Kiam la mano estas firma, kaj la celoj estas homaj! Vi povas disbati perforton fariĝi!
  Magda kantis responde:
  La lumo de nia Dio lumiĝis,
  Fido al la Sinjoro Kristo...
  Kaj en pento malfermiĝis -
  Niaj ŝtormaj koroj!
  Kaj la knabino kun oraj haroj pafis precize. La ĵetaĵo sendita de ŝi frakasis la usonan aŭton.
  Kaj nun la jankioj jam elrampas el sub la ruinoj. Ili rezignas. Ili metas la manojn sur la kolon kaj tremas de timo. Pendantaj blankaj flagoj. Unu el la baterioj, tamen, ne hastas levi la manojn.
  Gerda celas la pafilon kaj pafas. Ĝuste sendado ĵetaĵo post ĵetaĵo. Tre saĝa knabino. Pafas laŭvice kaj Magda. Kion ajn vi diras - natura blondulo ... La talio estas maldika, alta brusto. Ŝi scias, kie trovi kaŝejon de sia edzo... Sed mi volis ŝanĝon - mi aĉetis pakon da farboj!
  Kaj estas amuze al la knabinoj, ili fariĝis tiel malvarmetaj nun.
  Gerda prenis ĝin kaj kantis:
  - Kaj ili foriras en tankoj - kurantaj knabinoj...
  Ŝtala elemento, ŝtala elemento!
  Charlotte pafis al la Sorĉistino kaj kantis:
  - Se vi volas esti sana - moderigi vin... Ni bezonas tankon sen bremsoj - ne estu timema!
  Kaj ĉiuj kvar knabinoj kiel preni kaj muĝi. Kristina ridetis kaj diris:
  - Virino kun kvar viroj, tio estas bonega!
  Gerda konfirmis:
  - Ju pli da amantoj, des pli bone! Ni estas hitleranoj, kio signifas, ke ni estas ekster la burĝa moralo!
  Charlotte diris kolere:
  - Moralo, el la vorto malpura!
  Christina ridis kaj rimarkis:
  Ni estas sovaĝaj knabinoj! Nur sovaĝuloj!
  Gerda fiere diris:
  - Sed ĉiu el ni eltenis la Fuhrer-on sub koro de infano!
  Magda respondis kun furiozo:
  "Ne kliniĝu tiel al la nivelo de bestoj!"
  Charlotte ridis kaj rimarkis:
  - Ni estas ne nur bestoj, sed leoninoj!
  Christina klarigis, skuante siajn koksojn:
  - Kaj eĉ diabloj! Do nia nazia moralo estas vere diabla kaj kruela!
  Gerda prenis ĝin ridetante kaj kantis:
  La nokton antaŭ la batalo, eĉ por la herooj
  Timiga en la mallumo...
  Brulanta pentogramo de antikva templo,
  Dio, donu al mi forton... Por ne fali en la tombojn!
  Kristina komentis kun rideto de Mona Lisa:
  - Kaj mi ŝatus fariĝi senmorta kiel montgrimpanto en filmo... Provu miliardon da viroj, kaj duilionon da koboldoj, kaj seksmilionon da elfoj!
  Gerda ronronis kaj diris:
  - Elfoj... Ili estas tiel belaj kaj odoras je floroj kaj mielo. Kiel mi ŝatus amori kun ili. Estas tia sovaĝa plezuro.
  Kristina ridis kaj diris:
  - Elfoj estas dolĉa sonĝo... Beleco igas viron en sklavon! Kaj post la morto ili ne trovos pacon... Ĉar en la submondo la knabinoj estas kun Satano!
  Charlotte prenis ĝin kaj kantis entuziasme:
  - Plenigu glason per fajra akvo ... La flamo brulos kaj tranĉos metalon!
  Kaj la knabinoj tuj henos... Ili tute ne estas malfortaj! Belaj kaj bonegaj knabinoj!
  Gerda prenis ĝin kaj kantis kun ĝojo:
  - Ne timu la morton, ne tenu vin al la timo... Ja ne estas nenio por vivi sen justeco!
  Responde Magda ekpafis, sendante ĵetaĵon rekte al la centro kaj kantante:
  - Ĉe la ĉiela nomalvoko, ĉe la ĉiela nomalvoko ... Tie, laŭ la volo de la Eternulo, mi estos! Kaj mi esperas miajn karajn amikojn!
  Cristina, estas la orruĝa diablo, kiu pepis:
  - Kaj en la paradizo, ĉu mi havos seksmilionon da elfamaj amantoj?
  Magda respondis ridetante:
  - Kaj dimanĉe ili ne edziĝas kaj ne edziĝas, sed restas kiel anĝeloj en la ĉielo. Kaj vi diabloj ŝajne pariĝos kun demonoj en eterneco!
  Kristina ridis kaj rimarkis:
  - Sed ĝi estas vere mojosa! Ĉu vi povas imagi kiom grandaj ili estas! Kaj ĝenerale...
  Gerda kantis responde:
  - La Reich konstruas novan mondon,
  Kaj neas la pasintecon...
  Surtronigita -
  Ridinda kaj vulgara!
  Kaj la belulinoj kun nudaj kruroj kaj preskaŭ nudaj, muskolaj, sunbrunigitaj korpoj ekridis.
  Charlotte krakis siajn pugnojn kaj siblis:
  Paŭzoj bruis...
  Gracio finiĝis
  Ĉesu montri vian dorson
  Tempo mortigi la malamikojn!
  Sed ĝuste nun, ne estis tute la tempo. La usonanoj daŭre kapitulacis, ŝajne Miamo estis la sekva urbo prenita.
  Blankaj flagoj estis ĵetitaj. La kaptitoj eliris. Kiam Gerda elsaltis el la tanko, ŝi intence trempis sian nudan piedon en flakojn da motoroleo. Malpuraĵo, sablo, polvo tuj gluiĝis al la kruroj de la blonda belulino. Plue, laŭ tradicio, la kaptitoj estis devigitaj kisi la malpuran kaj fetoron de maŝinoleoplandoj de la knabino.
  Tiel faris la ceteraj belulinoj. Kiel, lasu la kaptitojn, kisi nudajn piedojn ne estos emocio. Lasu ilin rampi kaj flari. Kaj ili lekas malpuraĵon kaj polvon per sia lango.
  Charlotte prenis la nazon de la nigraokula usonano per siaj nudaj piedfingroj. Forpremite. Kriegis la kaptiton. Kaj tiam ŝi batis la frunton per la kalkano, ŝtopinte buŝon. La militkaptito kolapsis kaj perdis konscion.
  Charlotte kantis ruze:
  - Mi estas vera kobroknabino, kaj vi ne estos bona sub ni!
  Post tio Gerda sekvis sian ekzemplon. Ŝi ankaŭ premis siajn nazojn per siaj nudaj fingroj, kaj tiris, preskaŭ deŝirante sian nazon, kaj movante la kalkanojn en sian mentonon. Rompante makzelon.
  Tiam ankaŭ Kristina. Ŝi tre forte kaptis la nazon de sia ekvivalento, kaj eĉ verŝis sangon, ŝirante ŝiajn naztruojn.
  Magda, en sia ekscitiĝo, ankaŭ devigis la kaptitojn kisi ŝiajn polvajn krurojn kovritajn per maŝinoleo, sed poste ŝi iom ekiris kaj rimarkis:
  - Ĉi tio estas vulgara kaj kruela!
  Charlotte sarkasme aldonis:
  - Kaj ankoraŭ ne kristana!
  Magda konsente kapjesis.
  - Ja jes! Ni ne kondutas kiel kristanoj!
  La ruĝhara diablo grumblis responde:
  - Kaj ankaŭ vi! Do ne transiru nin!
  Inter la kaptitoj estis adoleskaj skoltoj. Kristina alproksimiĝis al ili kaj moke diris:
  - Ĉu vi volas gustumi la inan korpon?
  La knaboj ĵetis malsatajn kaj embarasajn rigardojn al la preskaŭ nuda, tre bela knabino. Multaj el ili batalis en la varmeco en nur pantaloneto, kaj estis kovritaj per ĉokolada sunbruno. Gerda saltis al la skuoj kaj, skuante sian maŝinpafilon, blekis:
  - Surgenue!
  Ili falis kune. Post tio, la knabinoj denove, ĉi-foje, la skoltoj estis devigitaj kisi siajn piedojn. La knaboj eĉ knaris sablon sur la dentoj, sed ili eltenis, kaj ne kuraĝis kontraŭi.
  Gerda muĝos je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estas Kingkongo.
  Kaj Kristina demetis sian mamzonon, kaj tute elmontris siajn altajn mamojn per skarlataj cicoj. Kaj ŝi komencis piki ĝin al ĉiuj knaboj en vico. Kiel, kiso.
  La knaboj ruĝiĝis pro embaraso, sed obeeme kisis. Kion ili spertis? Miksaĵo de timo kaj deziro. Junuloj ekscitiĝis pro la vido de duonnudaj knabinoj, pro ilia tuŝo. Ankaŭ Kristina ŝatis ĝin.
  Ŝi nudigis siajn mamojn kaj Gerdan. Ankaŭ ŝi estas alta, diketa, kun skarlataj cicoj, kiel fragoj.
  Charlotte sekvis ilin, montrante sian delogan korpon. Nur Magda forturnis sin. Ŝajnis al ŝi honta kaj vulgara.
  Ĝenerale, vi perdas tiom da homoj en la milito. Kaj la nazia moralo ĝenerale, igas homojn bestojn. Iuj estas kiel lupoj, aliaj estas kiel ŝafoj.
  Sed aliflanke, fera disciplino, organizo, senkompatemo en la atingo de celoj - faras mirindaĵojn!
  Tiel rapide la E-50-tanko iĝis seria. Ĉu ĉi tio, ekzemple, estas en la povo de la usonanoj, kiuj ankoraŭ eligas Shermans, kiuj estis malfortaj kontraŭ la T-4.
  Sed kiaj knabinoj estas sovaĝaj. Ili ricevas multajn ordonojn pro siaj militaj meritoj, kondutu tiel. Igu la knabojn kisi iliajn brustojn, krurojn kaj femurojn. Nu, ĉu eblas? Kio estas ĉi tiu moralo? Cetere, germanaj kaj eksterlandaj soldatoj rigardas tion, kaj tordas la fingrojn ĉe siaj tempioj. Kiel, rigardu kiajn virinojn ni havas!
  Jen, kaj ili komencos pariĝi ĝuste antaŭ ĉiuj!
  Magda kriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Ne! Ne ridu tiel! Estu homoj!
  Gerda kriis reen:
  - Ne ĝenu nin instrui la knabojn!
  Magda saltis al ŝi, flankenĵetis kelkajn adoleskulojn kaj bojis:
  - Pri kio vi frenezas?! Jam sufiĉas por moki la armeon de la Tria Regno!
  Charlotte estis subite embarasita kaj rimarkis:
  "Eble ni vere iras tro malproksimen?" Vi devas ekzerci moderecon kaj precizecon!
  Kristina svingis la manon kaj kriis:
  - Ne intervenu, ne tuŝu min, estas bone ĝui. Ili estas tiel belaj knaboj, kaj ili odoras de dolĉa juneco!
  Gerda ĉirkaŭrigardis kaj siblis:
  - Ni iru kun ili, tiam ni petolas. Ne faru ĉi tion antaŭ la tuta armeo! Kaj ni ankoraŭ havas tempon por ludi!
  Kristina kolere murmuris:
  - Post? Tiam ne la zumado kiel antaŭ ĉiuj! Kaj ĝi estas mojosa!
  La famaj kvar, kiuj fariĝis vivanta legendo: Gerda, Charlotte, Christina kaj Magda, sur sia tanko E-50, la plej bona en la mondo ĝis nun, daŭre moviĝis norden. La Germana Armeo jam ĉirkaŭis Atlantan. La pozicio de Ameriko rapide plimalboniĝis.
  Tamen, tankobataloj daŭris. La knabinoj repuŝis la venontan, obstinan atakon de la Shermans kaj Pershings. Nova tanko "Washington" ankaŭ estis aldonita, nur kelkaj pecoj ĝis nun. Sed ĉi tiu aŭto estis iom pli danĝera. La barela longo de la 90-milimetra pafilo kreskis al 73 EL, superante la potencon de la Tiger-2, kiu, en ĉeesto de pli progresinta kuglo, ebligis trapiki la E-50 en la flankon. Vere, la motoro por la nova tanko ne estis preta por ĉiuj samaj 500 ĉevalfortoj kun pezo de kvindek sep tunoj kaj fronta kiraso de 152 milimetroj.
  Magda trarompis tian aŭton de distanco de du kilometroj kaj rimarkis:
  - Plibonigita malamiko kun klara prokrasto! Kaj li ricevis tiel mallertan tankon!
  Gerda ridis kaj kuris la nudan piedon laŭ la pedalo de la aŭtomobilo, kverante:
  - Nu, estas por nia sorto! Kaj ĝenerale, ni jam profundiĝis en ĉi tiun imperion de kapitalismo. Usono falos baldaŭ!
  Charlotte, tiu ruĝhara diablo siblis:
  - Kaj estos potenco super la mondo!
  Kristina malvarmigis la ardoron de sia amiko:
  - Ne tro flatu vin! Ekzistas ankaŭ Sovetunio. Kaj ĉi tiu estas lando kun grandaj ŝancoj!
  Gerda fajfis. Ŝi premis la stirstangon kaj, frakasante la Sherman, rimarkis:
  - La rusoj neniam havos tiel potencajn ekipaĵojn kiel la nia. Kaj plej grave, ili ne plu povas esti egalaj en nombro! Do tenu vian nazon supren kaj gastigu per pipo! Sciu, ke la Tria Regno estas ĉiam kun vi!
  Magda ridetis kaj diris per apenaŭ aŭdebla voĉo:
  Kaj Jesuo ĉiam estas kun mi!
  Gerda korektis sian amikon:
  - Arja Jesuo!
  Magda konsentis kun tio:
  - Lasu la arjan, sed la ĉiopovan Filon de Dio!
  Kristina ridetis:
  - La arja forto estu kun ni! Ni venkos ĉiujn kaj atingos senmortecon!
  Magda denove ekpafis. Ŝi ekpafis mirinde precize. Ĝis nun, Usono ne forigis la Sherman de produktado, kaj malgraŭ aŭgusto 1945, ili ne akiris atombombon. Do la pozicio de la usonanoj estis intere, ege malfacila kaj absolute senespera. Aŭ eble eĉ pli proksime al absolute senespera.
  Gerda ankaŭ rememoris kiel ili batalis sur naŭdek-tuna tanko, la "Leono", pli malalta ol la E-50 kaj en armilaro kaj kiraso. Teknologio disvolviĝis en Germanio. Kaj ne havas egalulon. Nur sesdek kvin tunoj, kaj kia protekto. Eh, pri kio alia povas revi la Fritz? Krom ke estas neeble trarompi de ajna angulo!
  Gerda demandis al Magda:
  - Diru al mi pli bone, kian formon estu la tanko, por ke ĝi ne estu trapikita el ajna angulo?
  La kristana knabino respondis kun rideto:
  - En formo de egipta piramido, nur pli longforma kaj platigita.
  Gerda prenis krajonon, ĵetis ĝin, kaptante ĝin per la nudaj piedfingroj. Ŝi zorge skizis desegnaĵon sur la muro kaj rimarkis:
  - Ĉu estas tiel?
  Magda konsente kapjesis.
  - Jes! Kiel tio!
  Charlotte fajfis kaj rimarkis:
  - Estas simple! Sed vere la kuglo rikoltas el ajna angulo!
  Gerda diris serioze:
  - Necesas kunhavigi ĉi tiun ideon kun niaj projektistoj. Tiam vi ricevas ekstreme fortan tankon. Kun perfekta protekto!
  Magda levis la ŝultrojn, rimarkante:
  - Ne vere estas nia afero!
  Gerda skuis la kapon responde.
  Ve al tiuj, kiuj estas indiferentaj al sia lando!
  Christina rimarkis:
  Jes, ni mem sendos ĝin! Kolektive de ĉiuj kvar! Lasu Porsche aŭ kiu ajn alia rafini nian ideon!
  Gerda, kun rideto brilanta pli hele ol perloj, konsentis:
  - Tiel estos! Ni dividos la gloron, kiel ĝi devus esti por ĉiuj!
  Magda mallaŭte respondis:
  - Faru kiel vi volas! Mi persone ne estas avida!
  Gerda diris kun entuziasmo:
  - Ja avideco estas sento de malsuperaj homoj! Ili estas malfortaj en menso, ili eĉ kompatas la malriĉulojn!
  Kaj la militisto deŝiris la turon de la Pershing per pafo. Ĝenerale, la usona kontraŭatako blokiĝis. La batalo finiĝis sufiĉe sukcese por la Germana Armeo. Fritz preskaŭ ne suferis. Perdo... Estis vespero. Kaj la suno subiris al rubena sunsubiro. Atlanta promesis esti malmola nukso fendetebla ĉar ĝi estis granda urbo.
  Estas klare, ke grandaj setlejoj estas la plej malfacile preni. Vere, la nazioj, kutime, preferis ĉirkaŭi kaj veti pri malsato.
  Survoje, la knabinoj vidis la Big Tom memveturan pafilon. Sufiĉe potenca por esti danĝera. Ili batis ŝin eksteren... Sen problemoj por si mem.
  Poste, kiam jam estis tute mallume, ili haltis kaj manĝis. Samtempe ni provis usonan Koka-kolaon kaj sandviĉon. Gerda trinkis du tutajn litrojn kaj rimarkis:
  - Ŝi ĝojas pli bone ol ŝnapo!
  Charlotte demandis:
  - Kiu ŝi estas?
  Gerda ridetis kaj respondis:
  - "Koka-kolao"!
  La ruĝa diablo ridetis.
  - PRI! Jen la trinkaĵo de la dioj! Kiel limonado, nur pli bone!
  Christina ridis kaj oponis:
  - Ai! La plej bona natura kafo! Sed ne antaŭ enlitiĝo!
  Magda notis:
  - Kaj trinki vodkon estas peko!
  Gerda svingis la nudan piedon:
  - Mi scias! Ve al tiu, kiu preparas ebriigaĵon!
  La knabinoj pasigis la nokton ĉe la raŭpoj de la tanko, prenante iom da bardoko kiel lito. Kaj do ili ne dormis dum pluraj noktoj. La ritmo de progreso estis alta. Kaj la rezisto estas sufiĉe forta.
  Gerda ŝajne transiris kun Koka-kolao, apenaŭ necesas enŝpruci tiel grandan dozon da gasa trinkaĵo en sin. Do la knabino kun haroj la koloro de blanka neĝo havis la plej naturan koŝmaron. Vi ne devus trinki tiom da fripono.
  Gerda estis katenita per pezaj katenoj kaj ĵetita en la plej malhelan kaj severan karceron de la Ĉatelet. Abomenaj estaĵoj ĉirkaŭrampis, kaj la knabino estis atakita de ratoj. Ŝi estis devigita rebati per ĉenoj kaj katenoj, kaj tute ne povis dormi.
  Grandaj ratoj konstante mordis ŝiajn nudajn kalkanojn, kaj ĝi estis tre abomena kaj dolora.
  La mortopuno estis trudita por la murdo de prizonoficiro. Sed la estro de la Ĉateleto, perdinte sian amatan oficiron, ordonis, ke Gerda estu submetita al la plej kruelaj turmentoj.
  - Ĉi tiu malhumila knabino respondos pri ĉio!
  Kaj tiam la ekzekutistoj eniris la karceron kaj trenis la knabinon al la kelo por torturo. Gerda preskaŭ ne rezistis. Ŝi sciis, ke ŝi estas kondamnita al morti. La nura afero ŝi volis konservi kuraĝon kaj dignon dum la ekzekuto kaj antaŭa torturo. Ili deŝiris la vestaĵojn de Gerda kaj tiris ŝin nuda sur la rako. Kaj la nudaj piedoj de la knabino estis krampitaj en stokojn.
  La ekzekutisto batis ŝin per vipo sur ŝian nudan dorson per ĉiuj siaj fortoj. La knabino kunpremis la makzelon kaj eltenis la baton, kaj kvankam la haŭto krevis, ŝi eĉ ne kriegis. Tiam la torturisto pendigis pezajn pezojn ĉe la piedoj de la knabino. La artikoj, kiuj tordis el la ŝultroj, kraketis. La nuda korpo de Gerda estis kovrita de ŝvito, kaj la knabino kunpremis la dentojn tiel, ke ŝi mordis la lipon ĝis sango.
  Post ĉio, ŝi estas vera arjo kaj devas elteni la torturon kiel eble plej kuraĝe.
  Alia ekzekutisto elprenis el la kameno ruĝvarman faskon da drato kaj komencis vipi la knabinon sur la dorson. La tria torturisto bruligis fajron sub la nudaj piedoj de la knabino. La flamo komencis tikli la nudan, platpiedan plandon de la knabino. Plenigitaj de jaroj da nudpieda piedirado, kaloj kraketis.
  La piedoj de la knabino estis frititaj, sed obstine rezistis. La maizojn sur la eluzitaj plandumoj bobelis.
  Unu ekzekutisto rastis la varmegon sub la rako, alia batis per ruĝ-arda drato, la tria pendis pezojn sur la bloko, kiu ligis la nudajn krurojn de Gerda. La torturo estis multfaceta. Kaj la doloro estis tiel forta, ke la nerva knabino kriegis. Kaj tiam ŝi svenis. Glacia akvo estis verŝita sur ŝin, kaj la pridemandado komenciĝis denove. La kvara ekzekutisto komencis bruligi la brustojn de la knabino per ruĝe ardaj teniloj.
  Li tordis la skarlatan cicon per ruĝe varmega fero.
  Gerda, per eksterordinara peno de volo, povis reteni siajn kriojn kaj eĉ elpremis turmentitan rideton. Ŝi estis turmentita de kvar flankoj samtempe. Ili ne faris demandojn, ne postulis konfeson, ili simple venĝis la murdon de oficiro.
  Ili batis per vipo kaj knabina brusto.
  Unu el la torturistoj rimarkis:
  - Ŝi ankoraŭ devas havi la forton por grimpi la eŝafodon! Ja ekzistas tia kutimo!
  Kuracisto venis, palpis la pulson de la turmentita knabino kaj diris:
  - Sufiĉe!
  La ekzekutisto rikanis kaj rimarkis:
  - Kaj mi ĵus gustumis!
  Denove, Gerda, kiu perdis la konscion, estis forigita de la rako kaj viŝis sian ŝiriĝintan korpon per alkoholo. Poste ili kondukis ŝin al la komuna ĉambro de la Ĉateleto. Por ke la kaptitaj knabinoj kaj virinoj povu rigardi kio okazas al la murdintoj de oficiroj. Gerda estis ĉenita al kruco kaj lasita staranta por ĉiuj vidi.
  Tamen neniu el la kaptitoj eĉ diris malbenon. Ili amis Gerdan. Kaj la oficiro, kiun ŝi mortigis, estis fiulo.
  La sekvan tagon la torturo daŭris. La knabino estis skurĝita per ruĝe varma ĉeno, kaj ĉiuj ŝiaj piedfingroj estis rompitaj per tenilo ruĝaj pro la varmego. Ili premis la kalkanojn, arkigis siajn brakojn kaj krurojn sur la rako. Gerda plurfoje perdis la konscion. La ekzekutistoj estis profesiuloj, kaj la knabino estis nature forta, kaj ili lerte disdonis fortojn.
  Ili rompis la piedfingrojn, tre malrapide, kun ĝojo kaj ĝuante sian kruelecon.
  Gerda estis torturita ĉiutage dum du semajnoj, ne lasante eĉ unu tutan haŭtmakeron sur ŝia korpo. Tiam ili trovis novan torturon. Ili forrazis siajn harojn kaj gutetis malvarman akvon guton post guto sur la tonditan kranion. Kelkajn horojn poste, estis kvazaŭ bomboj eksplodus en la kapo de Gerda. Ili metis la knabinon sur la selon, ŝirante la sinon de Venuso per pikiloj, kaj ekbruligante ŝian puban hararon.
  Ili pelis borilon en la anuson, tiel ke eĉ sango gutis.
  Gerda estis plene elĉerpita, kaj jam estis sur la rando de frenezo. Subite alvenis la decido konduki ŝin al tribunalo.
  Ĉi tio estas almenaŭ ia malŝarĝo.
  La knabino aperis antaŭ la juĝistoj, razita kapo, ĉio en abrazioj, kontuziĝoj kaj brulvundoj. Sed ŝi havis la forton por stari kaj provi resti vertikala. La iama beleco ŝajnis terura, terura post la torturo, sed ne rompita.
  La juĝisto kriis:
  - Surgenue!
  La tribunalo pasis rapide, sen nenecesaj ceremonioj. Ili aŭskultis la ateston de la soldatoj, intervjuis atestantojn. Ili rememoris la antaŭan kazon de la murdo de la vicgrafo, pri kiu Gerda ne atestis. Kaj juĝita kiel sorĉistino kaj duobla murdinto por esti bruligita sur la brulego!
  Krome, ĝi devus esti pafita malrapide en partoj!
  Gerda silente aŭskultis la verdikton, kaj poste svenis. Estis kvazaŭ ŝia vivo finiĝis por ŝi.
  Suspiro de simpatio eĥis tra la ĉambro.
  La knabino estis prenita al mortpuna prizono kaj lasita ĉenita en bloko. Tie ŝi devis pasigi la lastajn horojn de sia vivo.
  En izoleco, la knabino estis senigita eĉ de la konsolo, kiu estis en la vortoj de simpatio de siaj ĉelkamaradoj.
  Sed tiam aperis la filino de la ekzekutisto. Ŝi estis en modesta griza robo kaj alportis grandan korbon da pomoj. Ŝi kompate rigardis la studitan Gerdan kaj diris:
  - Ĉu vi volas eviti ekzekuton?
  La knabino kapjesis, tonditan kapon. Kaj la filino de la ekzekutisto respondis:
  - Jen unu el ĉi tiuj pomoj rejuniĝantaj! - Ŝi montris la frukton, kiu distingiĝas per eksterordinara brilo kaj suko, kiel granda rubeno. "Manĝu ĝin kaj vi estos denove knabineto." Mi elprenos vin el la korbo kaj ni forkuros el ĉi tiu regno.
  Estas tia ŝanco!
  Gerda kapjesis lace. Kun malfacileco, la plej multaj el la dentoj estis batitaj kiel rezulto de torturo, maĉis pomon. Kaj ŝi vere komencis malpliiĝi, fariĝante la aspekto de knabino de ses aŭ sep jaroj. Ŝiaj brakoj, kruroj kaj kapo facile eliris el la akcioj. La filino de la ekzekutisto kaŝis Gerdan en korbo kaj elportis ŝin el la ĉelo. Ŝi rapidis forlasi la Chatelet ĝis la kaptitoj estis sopiritaj. Kaj la knabino forkuris kun la pakaĵo.
  Granda ofero ŝiaflanke.
  La filino de la ekzekutisto ekiris kun Gerda survoje al la sudo de Francio, esperante perdiĝi tie. Ŝi promenis en ledaj ŝuoj, Gerda nudpiede piedpremis apud ŝi. Sed tiam, de la ŝtona vojo, la ŝuoj de la knabino disfalis kaj ŝi apenaŭ povis paŝi sur siajn sangajn piedojn. Por Gerda estis iom pli facila, ĉar ŝi komence havis malglatajn plandojn, ŝajne, malgraŭ la forta rejuniĝo, la korpo de la knabino konservis memorojn pri la pasintaj provoj.
  Kiel ŝi vagis nudpiede sur la ŝtonaj vojoj de Eŭropo, marŝante de Kopenhago al Parizo. Vizitinte samtempe kaj Berlinon kaj Vienon.
  La filino de la ekzekutisto estis konsiderata el riĉa familio kaj kutime portis ŝuojn, kiel kutimas inter nemalriĉaj parizaj familioj. Kaj ŝia knabina plando ne kutimis ŝtonojn, ŝtonetojn, ŝtonajn francajn vojojn. Sed la knabino, rompinte la krurojn en la sango, montris kuraĝon kaj ne plendis. Gerda halte kisis la krurojn sur la sangajn piedojn, kaj la doloro kvietiĝis, la filino de la ekzekutisto ekdormis.
  Gerda mem estis tre dankema al ŝi, ke li savis ŝin.
  Iom post iom, ŝiaj kruroj resaniĝis kaj kovriĝis per malmola krusto. La filino de la ekzekutisto sin vestis kaj vivis per almozo, ankaŭ al Gerda restis nur ĉifonoj. Por la vintro, la knabino kaj la knabino translokiĝis al Italio. Ne estas frostoj, kaj pli-malpli elteneblaj. Sed ilia vivo fariĝis la vivo de vagabondoj. Tio estas, tre peza kaj malsata. Kaj ne estis lumo en ĉi tiu vivo. La filino de la ekzekutisto estis bela, sed tute ne bela kaj tute malgrasa, ŝi fariĝis kano.
  Tipa, malpura ĉifono.
  Sed Gerda, kreskante, fariĝis tre bela knabino, kaj ŝia beleco floris ĉiujare. Kaj tiam unu el la noblaj knaboj rimarkis ŝin kaj ordonis preni nudpiedan almozulinon kun hararo pli blanka ol neĝo en sian servon.
  Sed tio estas alia historio. Gerda subite sentis inspiron en si kaj skizis poemon;
  Gerda Kaya serĉis nudpiede,
  Mi vagis tra la severaj neĝblovoj...
  Post ĉio, ŝia animo estas ora,
  Kiel radianta blanka neĝo!
  
  Ne povis trovi edziĝanton
  Kaj ŝi atingis la naziojn plene ...
  Ho, kompatinda knabino Gerda,
  Kia malhonoro elteni!
  
  La ekzekutistoj preparis la rakon,
  Disvastigante fajron sub viajn piedojn...
  Ili fritas la knabinon kiel fiŝon
  Sed sciu en spirito, ke ŝi estas kiel aglo!
  
  Kaj eltenis grandan suferon
  Torturo kaj torturo sennombraj...
  Superkovrita per malfeliĉa omaĝo,
  Por plori knabinon!
  
  Nudaj piedoj lekas per flamoj,
  Vipu la knabinon perforte batis!
  Ĉi tie sub la kupolo en strikta Parizo,
  Ili kondukas Gerdan en robo al la fajro!
  
  Torturo estas malfacila knabino eltenas,
  Kaj ridas en la vizaĝo de la ekzekutistoj...
  Ne, ŝi ne petos morton -
  Provo sur ŝiaj ŝultroj!
  
  Povas elteni la torturon
  Vi estas en pacienco ĉar la idealo ...
  Nia Gerda naskiĝis en Rusio,
  Ortodokseco parkere!
  
  Kvankam ili rompas ŝiajn ostojn per iksodoj,
  Akra pinto pikas blankan bruston...
  Kaj kun nudaj piedoj sur la karbo,
  Oni metis Gerdan, do doloro - ne spiru!
  
  Knabino fiere malsupreniras al la fajro,
  Kvankam la vizaĝo estas kovrita de sango, kontuzoj ...
  Ridis laŭte pro ĝojo
  Kvankam la brakoj kaj kruroj estas en katenoj!
  
  Kaj ŝajnis, ke ne ekzistas eskapo
  La piedo de la ekzekutisto bruligas la fajron...
  petis Dion pardonon
  Kvankam fajraj langoj etendiĝis al ŝi!
  
  La korpo estas lekita de furioza flamo,
  Kaj Gerda ĝemas pro doloro, krias...
  Sed la standardo ankoraŭ flugas en la animo,
  Kaj en la koro de la reduto-monolito!
  
  Estos monumento al la knabino de lumo,
  Kaj Rusio memoros sian filinon...
  Gerda la brava estos kantata
  La tago venos kaj la nokto malaperos!
  Ĉi tie Gerda, fakte, vekiĝis, batante la kapon sur raŭpon. Ŝi kolere muĝis:
  - Ho mia Dio! Kian sensencaĵon mi sonĝis! Kaj mi tute ne naskiĝis en Rusujo!
  Magda, kiu ne plu dormis, respondis:
  - Kaj ankaŭ mi havas koŝmarojn! Kvazaŭ mi estus ĵetita en kaldronon, kaj la diabloj ĵetas sub ĝi brullignon... - La blondulino kun ora nuanco de hararo forte suspiris kaj rimarkis. - Eble ĉi tiu Kolao influas?
  Gerda balancis la kapon.
  - Ne! Ni mortigis tro da homoj, do nia konscienco turmentas nin! Fakte, oni ne estu tia ekzekutisto!
  Magda pepis:
  - Paco... Eh, mi ne scias pri vi, sed mi enuas pro la milito!
  Gerda negative balancis la kapon kaj kantis:
  - La soldato ĉiam estas sana,
  La soldato estas preta por io ajn...
  Premu kiel moskitoj
  De ĉiu angulo...
  
  Kaj ne haltos
  Kaj ne ŝanĝu krurojn...
  Niaj vizaĝoj brilas
  Brilaj botoj!
  Magda ridis kaj etendis la manon laŭ sia plandumo, rimarkante:
  - Sed ni estas tiel nudpiedaj... Sen botoj!
  Ankaŭ ambaŭ ruĝharuloj vekiĝis. Kupro-ruĝa Charlotte, kaj or-kupra Christina. La militistoj faris siajn ekzercojn kaj iom kuraĝiĝis. Atlanta estis ĉirkaŭita. Kaj nun la tanko pluiris.
  La usona urbo estis pafita de "Ŝtormleonoj", kaj diversaj modifoj de la tanko E. Ankaŭ funkciis gasĵetiloj. La maŝino de Hitler agis kiel ĉiam sencimigita, kaj sen rimarkindaj fiaskoj.
  Charlotte brosis siajn dentojn dum ŝi marŝis kaj kriis:
  - Jen ni estas germanoj, kaj tamen ni estas la plej talentaj homoj sur la Tero. Ni havas tiajn teknologiajn evoluojn. Kaj kiu povas kompari kun ni!
  Kristina respondis:
  - Ameriko jam estos preterpasita etapo! Kaj antaŭ ni estas Moskvo kaj Tokio!
  Gerda ĵetis maĉgumon en sian buŝon kaj demandis siajn amikojn:
  - Kaj kiam Usono kapitulacos?
  Magda tuj respondis:
  - Kiam Dio volos!
  Christina sugestis:
  - Mi pensas en septembro! Por la jankioj, la daŭrigo de la milito estos neeltenebla!
  Charlotte ridis kaj piedbatinte la flankon de la tanko, diris:
  - Estos urbo sur Venuso, kaj vilaĝo sur Marso! Intertempe, ni devus konkeri nian malfeliĉan planedon!
  Kristina respondis:
  - Baldaŭ nia planedo fariĝos la plej feliĉa en la universo!
  Magda konsentis kun tio:
  - Estu tiel!
  Kaj ĉiuj kvar knabinoj kune batis siajn fruntojn. Ĉio aspektis diable amuza. Kvankam ĝi estas komika. La militistoj denove malfermis fajron. Ĉi-foje sur la usona kuirilaro. Ili pafis sen multe da ekscito, nur farante la laboron.
  Gerda permesis al Magda maldungi sin. Kaj ŝi ankoraŭ palpebrumis. Ve, nu, ŝi havis sonĝon, tian fortan impreson de torturo. Kaj ili donis al ŝi nomon. Tuj elvokas asociojn kun la fabelo de Andersen. Kaj Gerda, simple ne tro ŝatis la heroinon de la neĝreĝino. Ŝi estas tro stulta kaj nepraktika. Ĉu vera arjo estus tiel mortigita de alia knabo?
  Magda prefere revis pri mondregado ol pri ia sensencaĵo. Kaj ŝi mem volis skurĝi la knabon prefere ol savi lin.
  Tiam la knabino rememoris Atlanta, laŭ unu el la usonaj filmoj. Krome, ŝajnas eĉ la filmo estis en koloro. Ĉi tiu urbo estis sieĝita tie, kaj okazis enlanda milito en Usono. Jes, dramaj eventoj disvolviĝis. Sed nun, kompreneble, estas klare por Usono, ke ĉi tiuj ankoraŭ estas floroj. Beroj antaŭen.
  Tiel oni pafas baterion de jankia armeo.
  Gerda rimarkis kun tigrina rideto:
  - Jen kiel ni traktas la malamikojn de la Tria Regno! Kaj neniu povas rezisti la volon de la Fuhrer!
  Magda volis paroli pri Dio, sed ŝanĝis sian opinion. Kiun ŝi trompas. Fariĝinte murdinto kaj malĉastino, ŝi ne plu estas kristano. Sed en ŝia koro ĝi doloras malagrable. Kio okazos? Se ŝi mortos kaj staros antaŭ Dio. Kio estas pravigita?
  Kvankam, kompreneble, vi povas diri al vi mem, ke la vera Dio ne estas Biblia, sed Arja. Kaj konsolu ĉi tion. Ke, ili diras, la arja Dio pardonos ilin pro fidela servo kaj malĉasteco, kaj malobeo al la leĝoj de honoro. Kaj ankaŭ rekompenco atendas ilin.
  Magda suspiris kaj sentis sin detruita. Kiu ŝi estas? Seria murdisto!
  Gerda, male, sentis sin ege memfida. Ili diras, ke ŝi venkos ... Kaj la Tria Reich venkas ...
  La baterio de usonanoj estas disŝirita, kaj la E-50 daŭre pasas plu.
  Charlotte diras kun rideto:
  - Jes, nu, ni iras... Sed ne estas klare, kion atendi por la homoj. Estas tiom da kaoso kaj konfuzo en la mondo. Kaj ni estas en ordo. Sed kie estos la usonanoj?
  Kristina respondis kun rideto:
  - Dependas de iliaj eŭropaj radikoj. Tiuj de la germanoj estos pli altaj, kaj tiuj de la ceteraj estos pli malaltaj. Nigruloj, kompreneble, estos la plej malalta ŝtupo. Do jen ekzempla horaro. Kaj kion vi opinias maljusta?
  Charlotte balancis la kapon kaj komentis:
  - En tia imperio estos plena de malkontentaj. Malegaleco subfosos de interne!
  Gerda obĵetis severe:
  - Kaj alie ne eblas! Kio do estas la signifo de ni batali!
  Charlotte kapjesis konsente.
  - Ne pafiloj por butero, sed pafiloj por butero!
  Magda rimarkis ridetante:
  - La plej bona afero estas unueco en Kristo Jesuo. Ĉi tio estas io, kio povas kunigi ĉiujn kaj kuniĝi sub afableco.
  Kristina balancis la kapon.
  - Vi ne malproksimen kun afableco! Necesas esti malmola! Kaj unue en administrado.
  Gerda konsentis pri tio:
  - Hitler estas malmola reganto kaj samtempe efika! Lia rigideco multe kontribuis al la atingoj en la ekonomio kaj la milita sfero!
  Magda logike rimarkis:
  - Do la Ĉiopova Dio en la Biblio estas tre malmola. Vi ne povas diri, ke li estas mola korpa!
  Gerda ridis. Christina rimarkis:
  - Jes, Dio estas malmola en la Biblio, sed... Ne flanke de la arjanoj!
  Charlotte rimarkis kun rideto:
  - Kaj kiu kaptos la potencon super la mondo... Tio estos la vero dum jarcentoj!
  Kristina kantis kun rideto:
  Unu suno brilas sur la ĉielo,
  La planedo estas regata de ununura baptopatro!
  Ja forto ĉiam venkas sur la tero,
  En la arja maŝo - la popoloj de ĉiuj landoj!
  Kaj la knabina menaĝerio ridis...
  Kaj la timinda E-50-tanko komencis detrui pilolujojn obusojn. Do la Ŝermano, kovrita de sablosakoj, estis atakata. Kaj ili trarompis lian korpon per unu konko.
  Gerda prenis ĝin kaj kantis:
  - Estu kun mi, kantu kanton, amuzu Koka-kolaon!
  Kaj la knabino tiel ridos... Kaj ŝi tiris plastan botelon da Kolao, tenante ĝin per la piedfingroj, kaj verŝante la bobellikvaĵon laŭ sia gorĝo.
  La militistoj estas tre kontentaj pri siaj trofeoj, kaj ankoraŭ muĝas je la supro de siaj pulmoj:
  - Ni estas superkavaliroj! Ni detruos ĉiujn!
  Kaj ni aplaŭdu viajn nudajn piedojn. Tiaj mirindaj knabinoj. Kaj amuza.
  Charlotte kantis fervore:
  - Sed honeste! Ni ekstermu ĉiujn!
  Gerda pepis responde:
  -Ne povas esti, ne povas esti!
  Kristina kriis:
  - Adolf diru al mi!
  Magda aldonis al la rimo:
  - Jes, nepre!
  Kaj la militistoj finis detrui la bunkron. Tiam ilia tanko pluiris. Kaj la belulinoj frapetis la piedojn kaj muĝis:
  - Heil Fuhrer, konduku nin en batalon ... La atakaviadilo surmetas kaskon, nia revolucio - la nokto de longaj tranĉiloj - pentros la mondon per bruna farbo!
  Kaj la knabinoj denove frapas la kapon, kaj fajreroj verŝas el iliaj okuloj, nova horo venas.
  Gerda prenis ĝin kaj kantis:
  - Forprenu la finitan, gop-stop, gop-stop, kiu estas sur la nova? Kiu estas nova? Kiu estas nova?
  Magda respondis ridetante:
  - Niaj venkoj estas nur sekvo de tio, ke Dio amas nin!
  Charlotte kriis reen.
  - Ne estu tiel naiva... La dioj de la Wehrmacht estas tre fortaj, sed ili ne helpas al la malfortuloj. Se vi estas fidela al la afero de la Reich, kreu mondan potencon!
  Knabino kun rufa hararo prenis kaj metis sian nudan piedon en la postaĵon. La nuda, malglata plando estis gratita. Kaj tiam la belulino prenis ĝin kaj pepis:
  - Batalo estas momento inter la pasinteco kaj la estonteco, estas li, kiu nomiĝas vivo!
  Kvin kuraĝaj knabinoj batalis en Ĉikago. Alenka, Maria, Anyuta, Alla kaj Matryona. Rusaj militistoj, sorĉitaj kaj nevenkeblaj, batalis.
  Ili pafis al la germanaj solduloj kaj samtempe parolis.
  Alenka komentis kun malĝoja rideto:
  - Ameriko perdas la militon.
  Maria malflugigis reprezentanton de la koloniaj trupoj, rimarkis:
  - Kaj mi ne kalkulis je la fortikeco de la jankioj. Ĉi tio povas krei problemojn por ni poste.
  Anyuta ridis kaj rimarkis:
  - Ni jam havis problemojn... Mi ne ŝatus ripeti ilin. Kaj la knabino frotis sian nudan piedon sur la rompitajn rubojn kaj la forĵetitajn fragmentojn de ŝtonoj.
  Alaho diris:
  - La germanoj elspezis sian pulvon en la milito kun ni. - La knabino pafis, detranĉante batalanton de la Tria Reich per kuglo kaj daŭrigis. - Ili denove rompas dentegojn sur la granito de nia armeo ne tro ridetas.
  Matrena ridetante sugestis:
  - Do ni pafu tiom da germanoj, ke ili malvolontas enmiksiĝi kun ni!
  Elena negative skuis la kapon.
  "Ĉi tie ne estas germanoj, sed indiĝenoj kolektitaj el duono de la mondo. Estas io fasmogoria kontraŭ ni ĝenerale.
  Anyuta ridis kaj kantis:
  - Ho, vosto kaj skvamoj! Mi kaptis nenion!
  Ruĝhara Alla furioze rimarkis:
  - Kaj kial vi parolas pri vi en la vira genro? Tiel stulta kaj terure malbela!
  Anyuta denove ekpafis kaj diris ridetante:
  - Estis tia reĝo Matt ... Do la knabino ludis lin en la sovetia filmo!
  Alaho severe rimarkis:
  - Kio estas sur la frunto, kio estas sur la frunto!
  Majuŝa prenis ĝin kaj kantis:
  -Ho, knaboj, jes, vi estas rabatakantoj, monujoj, svingantaj kaj nur monujoj. Ni amis dolarojn, orajn dentojn! Antaŭe estis fraera, sed nun ili estas ŝtelistoj!
  Ruĝhara Alla ridis kaj diris:
  - Mi estis en malliberejo kaj mi scias kio estas kio!
  Majuŝa kvadratis siajn ŝultrojn fiere kaj grumblis:
  - Kaj mi tretis la areon! Tiuj nudaj kaj fortaj piedoj!
  Alaho kantis kun ĝojo:
  - Ie ĉe la Kama, kie ni mem ne scias ... Ie ĉe la Kama patrino-rivero! Ne akiru ĝin per viaj manoj, ne akiru ĝin per viaj piedoj, nudaj knabinetoj!
  Kaj la militistoj malfermis fajron de maŝinpafiloj. Ili falĉis sufiĉe da koloniaj batalantoj.
  La belulinoj sciis siajn aferojn. Kaj se ili draŝis, tiam kun granda entuziasmo.
  Alenka kantis:
  - Sur la foraj alproksimiĝoj de la Patrujo,
  najtingaloj pepas laŭte...
  La junulino ne bedaŭros la vivon,
  direktu la pafilon per via piedo!
  Kaj la militisto oficiro ridis. Kaj montris bazukon per sia nuda piedo. Kaj bona pafo. La vundita E-50 ne vere perdis moviĝeblon, sed daŭre rampis.
  Alaho kantis kun ĝojo:
  - Vi servas kiel tabloornamo ... Ĉikago ...
  Kredu min, kiel ili venkis unuaklasanon...
  Kaj baldaŭ la Fuhrer rompiĝos kiel vazo,
  Kaj estos Fritz en la bovpreĝejo!
  Anyuta ridis kaj kantis:
  - Ĉikago, Ĉikago, Ĉikago... Fariĝu prostituitino kaj ridetu sur la panelo! Ĉikago, Ĉikago, Ĉikago, ni malfermu, feliĉe, per mitrala trilo ĉe la pordo!
  Maria prenis ĝin kaj kantis:
  - Mi estas militisto, mi estas bonega! Nu, mi estas pezegulo! Kaj ili mortigos ĉiujn!
  Kvankam tia paca kaj delikata knabino.
  Kaj la kvin pafas perfekte. Ĉiuj tranĉas la balotojn. Kaj stakoj kiel fojno. Kaj la knabinoj krias kaj krias:
  - Huluojn de la Ruĝa Armeo! Fuhrer el la korto!
  Kaj denove pafado, kaj multe da kadavroj!
  Maria lekis siajn lipojn kaj rimarkis:
  - Kaj kio mi tamen fariĝis sovaĝa! Nur terure! Kien iris mia kristana kompato!
  Alaho ridis kaj respondis:
  - Kaj kie estas niaj bolŝevikaj valoroj!
  Alenka prenis ĝin kaj kantis kun ĝojo. Antaŭ tio, ŝi tranĉis dek homojn per unu eksplodo kaj ĉirpetis:
  - Ne estas kompato en mi kaj ne hazarde!
  Mi ne ŝatas perforton kaj senpovecon!
  Mi volas mortigi tiujn, kiuj krucumis Kriston!
  La knabino parolis kun granda aplomo kaj vangofrapis la ruinojn per sia nuda piedo. La militistoj draŝis. Kiel ĉiam, ili estis preskaŭ nudaj, en la sama bikino kaj terure seksecaj.
  Alla ĝenerale preferis amori kun tri aŭ kvar viroj samtempe, kaj tio estis ŝia stilo. Ĝenerale ĉiuj homoj estas aĉaj, do kial ne agi kiel besto?
  Alla pepis dum ŝi pafis:
  - Mi estas sorĉistino kaj ne ekzistas pli bela profesio!
  La ruĝhara militisto tordis ŝian talion. Kaj skuis ŝiajn abundajn koksojn. Ŝi vere estas modelo de ĉarmo kaj forto. Tia knabino, kiu kapablas forviŝi la naziojn en dividoj, kiel krajono kun skrapgumo.
  Alla, hardita de vivo knabino. Kaj ŝi havas nenion por timi. Filadelfio falis. Kaj ili eliris el la medio, preskaŭ mortis. Sed magio konservas la knabinojn de morto kaj vundo.
  Kaj neniu haltigos ilin, kaj nenio venkos! Alaho muĝas je la supro de siaj pulmoj:
  - Krio de venĝo, batalo estas farita super la glavoj,
  Festeno de morto kun ekzekutistoj kaj sanga surfo!
  Anyuta subtenis sian amikon kunkanti:
  - Norda vento por surbordi, Vikingo ĉe la maro, la diabla gardisto! Ni detruos ĉiujn faŝistojn! Kaj ni mortigu Adolfon!
  Aljonka draŝis, ĵetis obuson en la tankon per la nuda piedo, kliniĝis malantaŭen kaj kantis:
  - Ni mortigos kaj disŝiros ĉiujn!
  Matryona, kiel ursino, muĝis:
  - Ni venĝos Serjoĵka!
  Kaj ĉiuj knabinoj ekkriis ĥore:
  - Por Serjoĵka, ni elŝiros la ovojn de la nazioj!
  Tiam la militistoj malkovris la dentojn. Kaj ili daŭre pafis, kvazaŭ nenio estus okazinta. Ili havas la trankvilon de pitonoj, aŭ dentecaj serpentoj.
  Militistoj kun nudaj kruroj aspektis mortige seksecaj.
  Matrena rememoris, kiel en la tendaro la knaboj kuris al la kazerno. Kaj tiuj estas bonaj memoroj. Ho, la knabinoj amuziĝis. Estas agrable kiam junaj viroj palpas la korpon kaj karesas la bruston.
  La plej malbona afero pri la tendaro estas ke vi devas ellitiĝi frue. Kaj se vi amuziĝas nokte, tiam matene kaj posttagmeze tute ne estas forto. Foje tro amantaj knabinoj ekdormis ĝuste sur la kampo. Kaj ankaŭ ĉi tio kelkfoje sukcesis.
  La knabinoj tenis la vicon. Sed la usonanoj, kiuj batalis ĉirkaŭ ili, iom post iom malleviĝis kaj retiriĝis.
  Alena notis kun zorgo:
  Ni estos ĉirkaŭitaj baldaŭ.
  Anyuta ridis kun rideto:
  "Sed tiam ni certe ne devos retiriĝi!"
  Alla nudigis siajn dentojn, tranĉis tri indianojn kaj siblis:
  - Mia amiko ĉiam kovru mian dorson, kiel en ĉi tiu lasta batalo!
  Maria glatigis siajn orajn sed polvokovritajn hararon, kverante:
  - Estas multaj diversaj pordoj! Sed ni estas homoj, kiuj pli verŝajne skuas!
  La knabinoj laŭvice ĵetis obusojn per la nudaj piedoj. Elena pensis. Eh, malmultaj kiel ŝi montriĝis en la kvardek-unua, kaj tial devis retiriĝi al Moskvo. Sed venos la tempo kaj la Ruĝa Armeo prenos ĉion en Berlino.
  Kun Ameriko aŭ sen Ameriko, sed estos venko de komunismo. Ne povas esti, ke faŝismo triumfis.
  La militistoj daŭre batalis kuraĝe, kaj persistemo kaj soifo je venko brulis en iliaj okuloj.
  Anyuta memfide diris:
  - Nia rusa spirito estas la plej forta en la mondo!
  Matryona volonte konfirmis:
  - Jes, tiel estos!
  Maria tweetis:
  - Helpu nin la protekto de la Dipatrino!
  Kaj ĉiuj kvin knabinoj ekkriis ĥore:
  - Estas sakuro en ĉiu loĝejo, kaj la Fritz kun hara-kiri glavo!
  Kaj post tio, la militistoj komencis ĵeti grenadojn per la nudaj piedoj eĉ pli intense.
  Alena demandis Maria kun rideto:
  - Ĉu vi kredas je Dio?
  La orhara militisto respondis sincere:
  - Imagu jes!
  Elena balancis la kapon.
  - La Komsomolskaja Pravda kaj la komunisto ŝajnis ne kredi je ĝi!
  Maria diris kun rideto:
  - Kaj kial do Stalino ordonis flugi ĉirkaŭ Moskvo kun ikono, se li ne kredis?
  Alena levis la ŝultrojn kaj diris:
  - Eble ĝi estas pure psikologia, por subteni tiujn, kiuj kredas?
  Maria krucsignis sin kaj rimarkis:
  - Ni ankaŭ estas protektitaj kontraŭ kugloj de pli altaj potencoj! Tiom da homoj ĉirkaŭ ni mortas, kaj ni ankoraŭ vivas!
  Alena ridis kaj respondis:
  - Vere estas io...
  Ruĝhara Alla rimarkis kun suspekto:
  - Ĉu la sovetiaj sekretaj servoj ne estas implikitaj en tio, ke Hitler tamen turniĝis kontraŭ Usono?
  Alena ĵetis obuson al la nazioj per siaj nudaj piedfingroj kaj obĵetis:
  - Mi pensas, ke ne ... Kvankam ...
  Maria logike rimarkis:
  - La faŝisma polpo minacas preni ankaŭ la rimedojn de Usono. Kion ni bezonas ĝin?
  Alla prenis ĝin kaj moke kantis:
  - Vi diru al mi, vi diru al mi kion ili bezonas, kion ili bezonas! Eble sinjorinoj, eble sinjorinoj, kion ajn vi volas!
  Alena ridis kaj pepis:
  - Ni batalos ĉi tie... Kaj tie ni vidos!
  La knabinoj ankoraŭ batalis. Kaj ilia Serjoĵka ŝtelis pli ol unu jare en ŝtonminejoj. La knabo pluvivis, kaj eĉ kreskis. Lia korpo fariĝis seka, nervoza, hardita. En du jaroj da elrompado, la knabo de infano fariĝis adoleskanto. Kaj multe pli forta.
  Unu el la germanaj kontrolistoj komencis atente rigardi lin. Kaj eĉ komencis amaferon kun bela knabo. Ŝi komencis nutri kaj instrui kiel plaĉi al sinjorino.
  Tiel, Serezha havis ŝancon eskapi. Intertempe, la knabo sur plifortigita nutrado, kun granda fizika aktiveco, aldonis muskola maso.
  Kaj li konis la amon de plenkreska, bela bela virino. Ne estis tiel malbone por li nun. La kutima korpo, preskaŭ ne laciĝis pro troa laboro, kaj ili preskaŭ ne batis per vipo.
  Matryona malĝojis pli ol aliaj pri la knabo kaptita en Stalingrado. Vere granda perdo. Perdi tian talentan infanon. Kaj oni ne scias, kio estas pli bona: morto aŭ simila torturo!
  Matryona memoris kiel ŝi mem en la NKVD estis batita per kaŭĉukaj klaboj sur siaj nudaj kalkanoj. Ne necesas diri, ke ĝi ne estas agrabla. Kaj ĉi tiuj ĉekistoj estas monstroj. Ili batis la knabinon per bastonoj sur ŝiaj nudaj kalkanoj, por sia propra plezuro. Ili ja ne bezonas konfesojn, ĉar ili kaptis ruĝmane kamparanino kun spiketoj.
  Kaj alia en la plando de la knabino alportis fajrilon, kaj la ruĝa flamo lekis la malmoliĝintan kalkanon. Doloras, kompreneble.
  Sed Serjoĵka estis pridemandita de la nazioj multe pli kruele. Ili devis eligi informojn. Kaj kion ili ne provis. Vere, ili ne estis kriplaj.
  Seryozhka daŭre vivas kaj revas eskapi. La humoro estas difektita de raportoj pri pli kaj pli da venkoj de la nazioj. Ĉi-foje en Okcidento. Kaj Usono jam estas ĉe la rando de detruo.
  Seryozhka komprenas, ke rompinte Usonon, la nazioj turnos sin al Moskvo, kiu ankoraŭ ne estis prenita. Kaj ĉi tio estas plena de katastrofo por Rusio.
  Sejoĵka pensis, ke estus pli bone por li, ke liajn kalkanojn rostu per brazilo, ol konstante aŭskulti pri la venkoj de la Tria Regno.
  Ho, bonŝance la faŝistoj. Ŝajne ĉe ilia flanko ĉiuj mallumaj fortoj.
  Orelringo tweetis:
  - Sciu, Patrujo, mi tre amas vin,
  Ne estas pli bela vi en la tuta universo...
  Rusio ne estos disigita de la rublo,
  Ĉiuj generacioj havos pacon kaj feliĉon!
  Seryozhka memoris, kiel li estis trolabora en la unuaj tagoj kaj semajnoj. Ĉiu sango kaj ĉiu vejno brutale doloris, ĝis la knabo estis altirita. Ĝi igas la korpon de la infano tre malmola, kaj povas porti pli da pezo ol si mem.
  Seryozhka ĵuris ke li pluvivos por preni venĝon sur la nazioj. Kaj ke ilia fifama Nova Ordo estos renversita!
  La knabo, laborante, rememoris la historion de Kuprin: "La Blanka Pudelo". Estis knabo, lia samnomulo. Ankaŭ duonmalsatigita, li marŝis nudpiede laŭ la ŝtonaj vojetoj. Sed se estas facile por sana knabo marŝi nudpiede sur montokrutoj, tiam verŝajne estis multe pli malfacile por la avo, kiu promenis kun li.
  Orelringo iel havis sonĝon. Kio okazis iom post kiam la cirka knabo revenigis la kidnapitan pudelon.
  Kompreneble, ili ne sukcesis. La riĉa sinjorino levis la policon sur siajn piedojn. Kaj ili kaptis cirkajn artistojn. Ili estis malliberigitaj. Komandanto ordonis:
  - Vipu bone ĉi tiun paron!
  Ili senvestigis la orelringon kaj la avon kaj metis ilin sur la kaprojn. Ili komencis bati per vipoj. Avo ĝemis kaj silentis. Serioĵka, kunpreminte la dentojn, provis reteni siajn kriojn. Sed ĝi multe doloris.
  Fine, kiam la dorso fariĝis sanga malordo, la avo kaj la knabo perdis la konscion.
  Serjoĵka rekonsciiĝis el sitelo da malvarma akvo. Lia dorso brulis. Estis malfacile moviĝi. Kaj la sukuristo kliniĝis super la avo. La viro en la griza surtuto diris indiferente:
  - La maljunulo kliniĝis malantaŭen!
  La feroca oficiro severe ordonis:
  - Do enterigu ĝin en la prizona tombejo. Kaj la hundido en la kelo, tenita en katenoj, ĝis la juĝo!
  Ili prenis la orelringon je la haroj, kaj tiel, nudaj kaj batitaj, ili kondukis lin en la korton al la forĝisto. La knabo tre hontis kaj doloris. Li estis ligita en metalo. Eĉ bruligita per varma fero. La orelringo malfacile trenis la pezajn katenojn. Li estis nuda, kun tranĉita dorso, ŝlosita en malvarma kelo. Estis ratoj knaris kaj malnoblaj estaĵoj rampantaj. Do la turmento de la knabo daŭris.
  Sergey estis malvarma, rato trakuris lin kelkajn fojojn. Dormo estis tute neebla. Krome, la knabo ne estis nutrita, ili eĉ ne donis al li akvon. Videblas, ke la oficiro ricevis specialan subaĉetaĵon de la gastigantino por kiel eble plej kruele instrui al la cirkistoj lecionon.
  Serioĵka estis tre soifa, kaj la knabo, por plifaciligi ĝin, tuŝis per la lango la malseketajn murojn. Dum kelkaj horoj la knabo suferis pro la malvarmaj kaj mordaj sangosuĉuloj, sed tiam li ankoraŭ perdis konscion, forgesante sin en peza dormo.
  La knabo estis vekita per bato de la vipo, kaj ĝuste en la glandoj ili trenis lin al la tribunalo.
  Unufoje en la korto, post malvarma kelo, Sergej sentis ian ŝajnon de feliĉo. Ili verŝis sur lin kelkajn veredojn da akvo, forlavante la malpuraĵon kaj sangosuĉilojn. Tiam ili donis al mi mallongajn pantalonojn por kovri mian honton, kaj pelis min al tribunalo.
  Sergej forte moviĝis, kaj peze lamis. Sango gutis el lia tranĉita dorso.
  La juĝisto estis maljunulo. Li ĵetis malestiman rigardon al la knabo, demandis, kia estas lia kulpo.
  La oficiro humile respondis:
  - Li ŝtelis tre multekostan kaj purrasan hundon de la grafoj, krome li atakis la domzorgiston!
  La juĝisto pigre demandis:
  - Ĉu vi havas pasporton?
  La oficiro negative balancis la kapon.
  - Neniel!
  La juĝisto diris monotone:
  - Mi kondamnas la knabon, kiel estas tie....
  La oficiro sugestis:
  - Sergej via moŝto!
  La juĝisto daŭrigis:
  - La knabo Seryozhka, al malliberigo en prizon-tipa rifuĝejo, ĝis plenaĝeco. Kaj ankaŭ al cent batoj per vipo! Publike, en la ĉeesto de la homoj! Estu tiel!
  Kaj la juĝisto trafis per ligna maleo!
  La oficiro ridetis kaj rimarkis:
  - Ni jam skurĝis lin... Tamen, en la sprono de la knabo, antaŭ la skurĝo?
  La juĝisto kapjesis.
  - Jes, la batado estos morgaŭ! Dume, li sidu en la ĉelo!
  La knabo estis pikita en la dorso de la kapo per bajoneto kaj la gardisto kriis:
  - Iru!
  La orelringo devis etendiĝi en katenoj. Kaj kelkajn mejlojn. Pezaj ĉenoj frotis liajn brakojn kaj krurojn, estas malfacile por knabo, kiu estas malfortigita pro puspado. Kaj la knabo apenaŭ moviĝis. Kaj ili instigis lin kaj pikis lin per bajonetoj inter la skapoloj.
  Iel, la malsata, elĉerpita, soifa knabo atingis la urban malliberejon. Tie li ricevis iom pli varman bonvenon. Ili demetis la katenojn, poste denove elprenis la akvon, kaj sendis lin razi lian kapon. La knabo sentis tre malbone. Ili forrazis siajn harojn per akra razilo. Ĉi tio estas malagrabla, la haŭto sur la kapo estas gratita. Ili razis sen sapo, sub malvarma akvo. Dolora proceduro. Tiam la knabo estis prenita en malliberejon. Ĝi malodoris interne. Sed ankoraŭ ne en la karcero, iom pli varma. La gardisto ordonis: - En sia infanaĝo!
  Sergej sentis sin trankvila. Jes, kaj sen katenoj iom pli amuza. Ili puŝis lin en ĉelon. Tie estis dekduo da knaboj, de dek ĝis dek kvin jaroj. Ĉiuj havis harojn, en ĉifonoj, preskaŭ ĉiuj estis nudpiedaj, krom la plej aĝa, kiu estis en rompitaj botoj.
  La pliaĝulo rigardis Sergei. Maldika, sed laca knabo, kun freŝe razita kapo, kaj tranĉita dorso. En nur pantaloneto. Kaloza, pro nudpieda marŝado dum longa tempo, sunbrunigita haŭto, freŝaj spuroj de katenoj.
  La knabo diris unuope:
  - Ĉu vi estas ŝtelisto?
  La orelringo respondis honeste:
  - Ne! Mi estas cirko!
  La pli maljuna knabo, kiu aspektis iom kiel cigano, siblis:
  - Vi povas marŝi sur viaj manoj!
  Orelringo, simple respondis:
  - Povas!
  La pliaĝulo gluglutis:
  - Do antaŭen!
  La orelringo forte suspiris.
  - Mi estas laca, kaj mi povas fari nur kelkajn paŝojn!
  La cigano kriis:
  - Faru tion!
  La knabo prenis ĝin kaj ekstaris. Mia kapo iomete turniĝis pro malsato, soifo, batado kaj laco.
  Sed Sergej trovis la forton por marŝi manojn, kaj furioze faris kapriolojn.
  La cigano kapjesis aprobe kaj diris:
  - Sidiĝu kun mi!
  La orelringo sidiĝis. Liaj kruroj defalis post la vojaĝo en la plej pezaj katenoj. La cigano afable ridetis, elprenis pecon da pano kaj lardo kun cepoj.
  Ofertite:
  - Manĝu!
  Sergey lekis siajn lipojn kaj demandis:
  - Kaj pli da akvo!
  La cigano ridis.
  - Estas akvo! Trinku, manĝu!
  Sergej prenis kruĉon kaj trinkis akvon. Estis varme, kaj ne tro freŝa. Sed la knabo avide trinkis preskaŭ la tutan kruĉon. Tiam li manĝis lardon, cepojn kaj panon.
  Sentis pli bone. Cigano demandis:
  - Kial vi venis ĉi tien?
  La ceteraj knaboj muĝis:
  - Diru al ni!
  Serioĵka komencis rakonti ĉion tia, kia ĝi estas. La knaboj atente aŭskultis kaj demandis. Tiam, kiam Serjoĵka finis, la cigano komentis:
  - Jes, kruelaj homoj... Sed vi povas eskapi el la prizona rifuĝejo.
  Serioĵka levis siajn maldikajn ŝultrojn kaj demandis:
  - Kaj kiel estas?
  La cigano respondis:
  - Malbone! Ili manĝas, por ke ili ne mortu pro la jaro, pano, akvo, aĉa kaĉo. Vi laboras dek kvar horojn tage. Ili batas vin eĉ por flankenrigardo, ili skurĝas vin ĉiusemajne. Ne, estas pli bone ne iri tien. Pli malbona nur malfacila laboro kaj tio ne estas ĉie!
  Serioĵka forte suspiris kaj rimarkis:
  - Forkuri? Ĝi estas ebla! Ĉu vere eblas forkuri?
  La cigano rerigardis kaj respondis:
  - Ĉi tio estas malliberejo ... Urba malliberejo kaj estas malfacile eskapi ĉi tie, se oni ne ricevas bonŝancon. Estos pli facile eskapi el la ŝirmejo.
  Oni frapis, oni disdonadis manĝaĵojn en la malliberejo. Ĝi estis nesufiĉe kuirita kaĉo kaj malfreŝa pano. Sergej ankoraŭ ne perdis la apetiton kaj manĝis sengustan prizonporcion. Manĝis ĉe la komuna tablo.
  Tiam la uloj sidis en la anguloj. Ili grimpis sur la pajlon, tiuj, kiuj estis pli aĝaj, estis tranĉitaj en kartojn por fendoj kaj fofanoj. Tiam Seryozhka montris plurajn lertaĵojn per kartoj, kiuj amuzis la infanojn. Tiam la junaj kaptitoj enlitiĝis.
  Antaŭe, Serioĵka atendis nur batadon. Estis preskaŭ komforte dormi sur la pajlo, konsiderante ke la knabo ofte pasigis la nokton en la libera aero, kaj en la malvarmo, ĝi estis preskaŭ komforte en la ĉelo. La uloj vivis kune, kaj ne estis tiuj, kiuj estas ĉikanitaj.
  Kaj matene, Sergej ne atendis ĝojan vekiĝon. Cent batoj de vipoj ne estas ŝerco, kaj eĉ publike.
  La knabo denove estis katenita. Kaj ili kondukis min sur la placon. Ili skurĝis ne nur lin, sed ankaŭ tri knabojn.
  La homoj kolektiĝis. Kiun ili pelis, kiuj volis rigardi amuzan spektaklon.
  La unua skurĝita estis knabo ĉirkaŭ dek kvar. La ĉifonoj estis deŝiritaj de li kaj etenditaj sur la kaprojn. Fiksaj brakoj kaj kruroj. Kaj la ekzekutisto en armea uniformo elprenis la malvarmeton trempitan en akvo kaj klakis tra la aero. La knabo sternita sur la kaproj ektremis.
  La ekzekutisto kisis, kaj la heroldo anoncis:
  - Dudek kvin vipobatoj!
  Bato ekflugis sur la sunbrunigitan dorson de la knabo. De la unua vipo, la haŭto krevis kaj sango verŝis. Ili skurĝas la knabon al lia konscienco. Ruĝaj strioj estas supermetitaj sur la haŭto, tiam fariĝas solidaj. La knabo ne povis elteni kaj kriis, kriis bonan obscenecon kaj ekmovis. Ĉe la lasta bato, la knabo perdis la konscion.
  La homamaso muĝis en aprobo, kaj homoj montris fingrojn. Kaj ili minacis aldoni pli.
  Tiam venis la vico al Serjoĵka. La knabo estis nur en pantaloneto, kaj ili deŝiris ilin ankaŭ de li. Estas domaĝe esti tute nuda, estas multaj virinoj kaj knabinoj en la homamaso.
  Ili montras per la fingroj. Kaj ili bruas.
  La orelringo estis fiksita per nudaj piedoj al la maŝoj, kaj la manoj per ŝnuroj, por ke la knabo ne desaltu kaj forkuru.
  La ekzekutisto prenis la vipon en la manojn, denove klakis la aeron. La heroldo anoncis:
  - Malliberulo Sergej cent batoj sur la dorso per vipo! Kaj ankoraŭ dudek kvin batoj per bastono sur la kalkanoj.
  La torturisto prenis pezan bastonon en la manoj, pesis ĝin sur la mano kaj diris:
  - Unue sur la kalkanoj, alie, post la batado, li nenion plu sentos.
  Orelringo kuraĝe kunpremis la dentojn, li estis preta elteni ĉion stoike.
  La ekzekutisto faris sian unuan baton. La knabo sentis, ke la fajrostango ŝajnis iri de lia nuda kalkano ĝis la dorso de lia kapo. Kriego eskapis de lia gorĝo, sed la knabo sukcesis reteni sin.
  La dua bato al la malmoliĝinta, kaloza piedo de la knabo estis eĉ pli dolora. Sergej forte elspiris, larmoj nevole eliris el liaj okuloj.
  La ekzekutisto la trian fojon batis, kvazaŭ forbatante la internajn organojn.
  La knabo spiradis peze. Ŝvito gutis de li. Kaj sekvis alia bato. La ekzekutisto batis profesie, sen malico aŭ kolero, kaj prudente. Sergej decidis elteni per sia tuta forto. Vi devas teni kaj li faros. Ne ĝemo, nek krio.
  La knabo devis piediri nudpiede en la neĝo, dormi en la malvarmo kaj fari tre dolorajn gimnastikajn ekzercojn. Kaj li povis elteni sovaĝajn batojn, retenante kriojn.
  La ekzekutisto prudente batis, por ke la viktimo ne svenu. Kiam li finis, la plandumoj de la knabo estis ŝvelintaj kaj bluiĝis.
  Tiam komenciĝis la plej grava afero, la batado de la dorso. Por ne mortbati la knabon, la torturisto batis prudente, mezure, disdonante batojn sur la tutan haŭton de la dorso kaj gluteo de la knabo.
  Post la kalkanoj, jam la doloro estis perceptita kiel obtuza. Batoj sekvis malnovajn tranĉojn.
  Por distri sin de la doloro, rememoris Serioĵka. Kiel cirka artisto, Natasha instruis al li diversajn trukojn. Ĉi tio estis juna virino, profesiulo. Dum iom da tempo, ŝi, perdinte sian laboron, pendis kun orgenmuelilo, kaj knabo. Sed tiam unu el la riĉuloj enamiĝis al bela kaj svelta virino. Li prenis ŝin kiel sian serviston, kaj la knabo kaj lia avo restis solaj. Kaj tio plimalbonigis ĝin. Multe malpli ili estis servataj kune, kaj kontraŭvole permesitaj. Nataŝa estis bela, kun talio de knabino, kaj agrabla vizaĝo. Ŝi marŝis kiel Serioĵka, nudpiede ĝis la frosto, kaj sidis sur horizontala ŝnuro.
  Ŝi instruis al la knabo multajn lertaĵojn.
  Mi bedaŭras, ke mi devis disiĝi de ŝi. Sed ŝi havas sian propran vivon, ŝi kaj ŝia avo havas sian propran.
  Kaj nun li perdis kaj sian avon kaj sian pudelon. Kaj antaŭen atendas prizona ŝirmejo. Kie ĝi estas tre timiga.
  La knabo nevole ekploris ... Kaj je la lasta centa bato li sveniĝis ...
  Jen la vizio havis Serezha. Ne tro amuza. Jes, malgaja sorto atendis la knabon kaj avon. Ne mirinde, ke la rakonto de Kuprin montriĝis mallonga.
  Nu, la pudelknabo liberigis kaj kio sekvas? Kio sekvas por fuĝo?
  Seriozha aŭdis la germanan gardiston voki lin. Ŝi estas granda kaj juna. Kaj nun ĝi komenciĝos... La knabo sentas en si, ke li naŭzas kaj volas. La instinkto de juna viro, kaj la honoro de sovetia pioniro. Ĉio ĉi luktas en li.
  Kaj la kvin daŭre batalas en Ĉikago. Ili estas belaj, kaj tre gajaj gajaj. Ve, koroj en milito fariĝas krudaj. Kiom da amantoj jam mortis ĉe la kvar.
  Sed la knabino ne perdas kuraĝon kaj ridas kiam ilia sekva kontraŭulo iras al la prapatroj.
  Alenka diras kun rideto:
  - Ho, la milito ... vi estas nur kara patrino por ni! Ni venkis ĉiujn kaj ni venkos, mi kredas je ĝi!
  Alaho kantis kun kolero:
  Kaj la batalo daŭras denove
  Kaj la koro estas maltrankvila en la brusto...
  Kaj Lenin estas tiel juna
  Kaj la juna oktobro estas antaŭen!
  Maria kantis alimaniere:
  - Ni devas entrepreni kunfandiĝi en ununuran rivereton,
  Koro, menso kaj sentoj al Jesuo direkti ...
  Por ke la granda Dio helpu nin esti savitaj,
  Kaj eterne kaj eterne, ni gloru la Sinjoron!
  Knabino kun leontodharoj donis turnon. Kaj ŝi ridetis, fariĝis amuze. Kial ili ne povas simple skribi. Kaj mortpafu la kontraŭulojn de Rusio.
  Eĉ se ĝi estas en Usono. Kaj la knabinoj estas tre, tre amuzaj.
  Alyonuŝka elspiris la aeron kaj diris:
  - Okazos ferio sur nia strato - Venkotago!
  Alaho konfirmis:
  - Jes, certe estos!
  Dume, la angla tankskipo batalis sur la Goering-4. Jane, Gringeta, Matilda, Malanya - bela kvar, knabinoj de Foggy Albion batalis kun la usonanoj. Post la falo de Atlanta, signifa parto de Usono jam estis sub germana okupo. La amerikanoj provis klaki reen, sed ili ne faris tion en la plej bona maniero.
  La militmaŝino de la Fritz moviĝis de sudo al nordo. Kvar anglaj knabinoj batalis en la sama bikino, sidante en potenca kirasa tanko.
  Gringeta trarompis la kirason de la Ŝermano, kun larĝa rideto sur la lipoj, pepis:
  - Estas multaj mensogoj en la tuta mondo! Sed militistoj faras la veron!
  Jane murmuris kun larĝa rideto:
  - Forta politikisto naskiĝas por batalo,
  Timo estas malforteco, kaj tial, kiu timas, jam estas venkita!
  Malania rimarkis:
  - Ni nun finos la jankiojn! Ĉar ni havas potencon!
  Matildo kantis kun ĝojo:
  - Sorĉistino, sorĉistino, sorĉistino - malbonaj spiritoj! Kaj de kie venis la sorĉistino, vi aperis!
  Gringeta, en respondo, apogis la impulson:
  - Sorĉistino, sorĉistino, sorĉistino - vi devas esti bela! Kaj mi estas allogata de ĉi tiu beleco!
  Jane minacis sian kunulon per sia nuda piedo.
  - Ankaŭ lesbeco estas peko!
  Gringeta rimarkis kun suspiro:
  - Sed pura, glata, virina korpo estas multe pli agrabla ol harplenaj, odorantaj viroj!
  Malanya ridis kaj rimarkis:
  - Ja la virina korpo estas multe pli agrabla! Ĉi tio estas nekontestebla fakto! Kaj ĝenerale ni estas kiel ĉokolado!
  Gringeta frakasis la Pershing per bone celita pafo kaj kantis kun plezuro:
  - Mi estas ĉokolada kunikleto, mi estas amata kanajlo kaj centprocenta dolĉa... Ho, ho, ho! Mi amas belajn virojn, kaj mi ne ŝatas agulojn, meti ilin en la radon... Ho, ho, ho!
  Frapante ŝiajn nudajn, ĉizitajn krurojn, Malanya kantis:
  - Knabinoj estas malsamaj... Bluaj, blankaj, ruĝaj... Kaj ĉiuj volas turni sin sur bastono!
  Jane ridis kaj kapjesis aprobe.
  - Jes, sekso estas bonega! Ni faru ĝin pli granda kaj pli malvarmeta!
  Gringeta denove pafis, al la Sherman, kaj rimarkis:
  - Churchill, kion ajn oni diru, enkadrigis nin... Kaj nun ni estas sub Germanujo!
  Jane siblis reen agreseme, frapante unu el siaj nudaj, sunbrunigitaj genuoj kontraŭ la alian:
  - Lasu ridantan kronon,
  Lasu la Brita Leono hurli!
  Patrujo ne konkerenda,
  Nia Churchill estas la plej mojosa!
  Kaj la knabinoj kunfrapis la kapojn, kaj fajreroj falis el iliaj okuloj. Ili estas tiel belaj kaj belaj knabinoj...
  Angla kaj samtempe germana tanko, kirase iom malsupera ol la E-50, kaj iom pli peza, sed la pafilo estas la sama. Militistoj ne estas precipe kompleksaj pri tio. Ili estas tiel belaj kaj amaj!
  Jane estas humura knabino en la ekstremo. Kaj tiel agresema estas esprimita.
  Gringeta eĉ kun rideto kantis:
  - Ni estas militistoj kaj filinoj de nia naskiĝlando!
  La knabinoj estis ege kontentaj. Kontoj estis kolektitaj. Estas bone ĉi tie, ne tiel varme kiel en Kubo. La nazioj konkeris nesubiĝeblan aviadilŝipon ĉe la marbordo de Usono. Denove, la armea maŝino de la Tria Regno montriĝis ideala kaj prilaborita laŭ la plej alta normo.
  Kaj ŝiaj ilaroj turniĝis tre efike.
  La kombinaĵo de krueleco, krueleco, altnivela teknologio, totalismo, disciplino kaj la plej bonaj sciencistoj en la mondo, donis bonegajn rezultojn.
  Faliginte la Gringet, kaj frakasinte la "Sorĉistinon", ŝi rimarkis:
  - Tamen ni ne posedas tian nivelon de organizo kiel la germanoj. Jes, kaj putra demokratio malhelpas efikan administradon!
  Jane gratis sian nudan kalkanon sur la pedalo kaj konsentis.
  - Demokratio ja estas pli malforteco ol forto! Ve, ni certe suferas pro tio!
  Gringeta kolere rimarkis:
  - Nu, al la diablo kun singultoj! Ju pli da sufero, des pli granda la donaco!
  Kaj la kamparana militisto sendis ĵetaĵon al la centro mem, la timinda Vaŝingtona tanko. Kaj ramis danĝeran aŭton.
  La britoj sentis sin memfida. Jane amoris kun granda germano kaj multe amuziĝis. Jes, sekso estas bonega. Kaj mi volas lin denove kaj denove kaj kun malsamaj viroj. Ĝi tiom ŝaltas.
  Sed Gringeta amoris kun knabo. Krome, ĝi ŝajnas esti japana, sed blonda kaj tre muskola.
  Tia bela knabo. Lia nomo estas nekonata, sed lia moknomo estas Karas. Kaj li apartenas al la ninja kasto. Manelektita militisto kiu ludis gravan rolon dum la Batalo de Midvej. Kaj vera spartano.
  Jane enviis Gringeta, kiu sukcesis kapti tian heroon. La karso sin montris en bataloj kun la usonanoj kaj rusoj. Danĝera ulo. Sed terure bela, kaj li havas tiajn reliefajn muskolojn, kiel ondetoj sur la akvo.
  Eh, estus bone tuŝi tian korpon per viaj frabaj cicoj kaj froti.
  Kaj Karas ja estis konata pro multaj heroaĵoj, jen unu el la epizodoj;
  Sed la japanoj antaŭeniris, tamen, la samurajo sukcesis ekkomenci, ankaŭ danke al taktika surprizo. Eble la sovetiaj komandantoj estis tro memfidaj, ŝajne subtaksante la malamikon. Sed la malamiko tute ne estas simpla. Kaj multnombra infanterio.
  Sed la plej danĝera armilo de la japanoj: la Ŝinobo. Kaj nun taĉmento de militistaj knabinoj, ĉarmaj japanaj virinoj, kune kun la knabo Karas, eniris la rusajn vastaĵojn. La unua aŭdaca ago de la Ŝinobo estis la atako kontraŭ la Transsiberia Fervojo. Ili sukcesis detrui signifan parton de la fervoja trako kaj krevigi plurajn trajnojn kun sovetiaj soldatoj. Ĉi tiuj Ŝinoboj estas tre aŭdacaj, ili kapablas rampi laŭ muroj, posedi hipnoton, salti de grandaj altoj kaj moviĝi multe pli rapide ol ordinaraj mortontoj.
  Nu, kiu suspektus sendanĝeran cigantendaron: taĉmento de la plej bonaj militistoj en la mondo. Kaj Ŝinoboj povas transformiĝi tuj. Kaj kreu la plej verajn miraklojn.
  Sed du knabinoj, unu el ili, malgraŭ la japana origino, natura blondulino, la alia ruĝhara, estis ordonitaj forrabi Zhukov.
  Stalin sufiĉe logike nomumis armean generalon kun la sperto de Khalkhin Gol kiel ĉefkomandanto de la orienta fronto. Sed la Ŝinobo, kiel ĉiam, estas atentema kaj klopodas por preni la iniciaton.
  La knabinoj pagadis laŭ la ŝtona vojo, en modestaj kamparanaj roboj, ne ŝarĝante la piedojn per ŝuoj. Ili estas belaj, kaj neniu suspektos japanajn virinojn en ili, ĉar la vizaĝaj trajtoj de la knabinoj estas preskaŭ eŭropaj. Kaj la vizaĝaj trajtoj estas mildaj, dolĉaj kaj eĉ preskaŭ infane naivaj. Muskoloj, kiuj estas tro evoluintaj por virinoj, ne videblas sub la kotonaj roboj, kaj iomete larĝaj ŝultroj estas tipaj de kamparanaj virinoj alkutimiĝintaj al malfacila laboro, same kiel iom malmoligitaj manoj kun forta kolo. La knabinoj portas sakojn da greno kaj kantas en pura rusa;
  Kampoj, maroj, tuta rusa tero,
  Mi amas la Patrujon mirindajn vastaĵojn...
  La popoloj de la Patrujo estas unu familio,
  Kiel arĝente, kun la brilo de la montoj!
  
  Mi estas nudpieda knabino
  Ekde la varma lando de Rusio ...
  Kaj se necese, mi batos ĝin per mia pugno,
  Herbo kiel perloj estis irigata per lumo!
  
  Mi laboras forte sur la kampo, mi scias
  Movado por mi nun estas ĝojo...
  Mi konas Lada-proksimajn parencojn,
  Kaj vi devas kuraĝe batali por la dioj!
  
  Kiel bone estas treti sur la ŝtonetojn,
  Ĝi agrable tiklas la akran plandon...
  Naturo donas popokulajn kvin,
  Kaj imagu ĉion en la mondo ege!
  
  Ni atingos, ni baldaŭ kredas al Moskvo,
  Ni ankaŭ vidos la konstruaĵojn de Leningrado ...
  Kaj se ne estas rublo, ve,
  Tiam vi devas gajni ĝin en la ŝvito!
  La knabinoj kantis tiel bone, ke la knabo Troŝka, kurante post ili, aŭskultis kaj saltis al ili.
  Frapante la manojn, la juna pioniro diris:
  - Vi kantas tiel mirinde... Ĉu vi povas fari internacian muzikon?
  La Ŝinoboknabinoj kantis unuvoĉe:
  - Leviĝu malbenita marko...
  La tuta mondo de malsataj kaj sklavoj!
  Nia indigna menso bolas,
  Preta batali ĝismorte!
  La knabo komencis kanti kun ili, iom eksaltante. La ruĝhara ninja knabino ne povis rezisti kaj lerte kaptis la krurojn de la tabano per siaj fingroj. Ŝi suspekteme rigardis la knabon, sed li ŝajnis ne rimarki. Ordinara pioniro en mallonga pantalono, bruneta pro sunbruliĝo, haroj forbruligitaj kiel tritiko. Estas neverŝajne, ke ĉi tio estas rusa spionoficiro. La vero agas suspektinde senĝene. Sed la milito kaj la japanoj progresas. Ĉu ne amuza trompo?
  Kaj la ruĝhara besto, per evitebla movo de sia mano, tuŝis la tonditan malantaŭon de la kapo de la pioniro. La knabo falis, levante la kalkanojn, grizajn pro polvo, ĝis la supro, ektremis dufoje kaj trankviliĝis. Ne estis spuroj de la efiko. Estis kvazaŭ la pioniro ĵus svenus.
  La blanka ninja knabino, dubinde, ŝi estis iom pli milda en karaktero, demandis:
  - Kial vi tiel faras? La kompatinda knabo verŝajne estas pura.
  La ruĝharulo respondis severe:
  - Vi ne povas riski ĝin! Memoru nian ninja kodon mem: ĉio, kio kondukas al venko, estas mirinda, por transpreni la malamikon, sed la rimedoj ne kalkulas!
  La blondulo kapjesis.
  - Kaj Hirohito diris, ne ĉesu ĉe perforto.
  La ruĝa diablo aldonis:
  - Cetere, negrave kiu estas antaŭ vi: knabino aŭ knabo! Do krueleco, krueleco, kaj denove krueleco - cementante la nacion!
  Kaj la militisto eksaltis, faligante la korvon sur la muŝo. Tiu ĉi sorĉistino fame tordas siajn krurojn.
  Ŝinoboj lernas multon. En infanaĝo, pilkoj estas ĵetitaj aŭ puŝitaj al ili por instrui ilin kiel rebati kaj konservi ekvilibron. La knabinoj kapablas rapidi tra la marĉo kun granda rapideco, kaj disŝuti karbojn per siaj graciaj kruroj aŭ danci sur ruĝe varma fero. Militistoj, fakte, la formado de bela potenco, sed agis tre malnoble. Efektive, kio povus esti pli abomena mortigi sendefendan infanon, nur surbaze de neklara suspekto, ke li povus informi la sovetian komandon.
  Sed la Ŝinobo en ilia pensmaniero estas antaŭ ĉio murdinto. Dum ankoraŭ knabo aŭ knabino, Ŝinobobatalanto devas mortigi tigron aŭ lupon per siaj nudaj manoj. Kaj en la momento de inico, la Ŝinobo trairas tutan labirinton kun kaptiloj, simuliloj, lancoj, verŝantaj fanditan plumbon kaj multaj estaĵoj. Eĉ kiel malgrandaj infanoj, ĉi tiuj knabinoj batalis kun la knaboj ne por vivo, sed por morto. Kaj ne nur per pugnoj, sed ankaŭ per armiloj.
  Helpe de specialaj sekretaj pocioj, Ŝinoboj povis resanigi vundojn, tiom ke eĉ ne restis cikatroj. Sekve, en aspekto vi neniam povas diri, ke ĉi tiuj knabinoj estis tranĉitaj en duono de la vizaĝo dum batalado, aŭ tranĉis siajn fingrojn, aŭ eĉ siajn manojn. La Ŝinobo posedis mirindan reakigan teknikon. Dank' al ili finiĝis la unua rusa-japana milito per la venko de Japanio.
  Kaj nun la belaj terminatoroj jam alproksimiĝis al la specialcela regimento, ĉirkaŭata de kiu troviĝis la sidejo de la Ekstrema Orienta Speciala Distrikto.
  La soldatoj salutis la knabinojn per salutoj. Ili kompense ridetis al ili. Militistoj posedis kaj forta sugesto. Wolf Messing sufokiĝis pro envio, se li scius, pri kio kapablas Ŝinoboj.
  La blonda militisto nomata Ni San saltis al la oficiro de la speciala fako, kiu ekzamenis ilin suspekteme. Kaj avide kisis la kolonelon de la gardisto sur la lipoj.
  Li malstreĉis, kaj ekridetis, kverante:
  - Kion vi volas?
  La blonda terminanto respondis:
  - Ni havas urĝan raporton al Georgij Konstantinoviĉ... Vi volas tuj transdoni nin al li.
  Ni San premis ŝian karotidan arterion dum la kiso, malfortigante ŝian volon. Nun tuj formiĝis raportzono en la cerbo. La Kolonelo ridetis kaj diris:
  - Ili havas urĝan raporton al la generalo. Mi transdonos ilin al Ĵukov.
  La ruĝhara diablo Niu San (Ambaŭ knabinoj estas fratinoj, sed kun malsamaj patroj!), kuĝis:
  Vi bone servas vian generalon. Pro tio vi estos rekompencita!
  La knabinoj sekvis la kolonelon. Li marŝis antaŭen kiel pupisto gvidata de pupisto. Ni Sana gestis, kaj la juna soldato falis sur la genuojn antaŭ ŝi. Estas bone ĝui la potencon. Nu Sam ripetis la movon de sia fratino kaj la junulo kisis ŝian puran piedon malgraŭ dudek mejloj da nuda piedo sur ŝtona vojo.
  Tamen, li volis ĉi tion, la ninja knabinoj estas tre belaj. Ilia sekreta organizo eĉ posedis la sekreton plibonigi ilian aspekton kaj ŝanĝi vizaĝajn trajtojn. Tial japanaj virinoj estas tiel similaj al tre belaj, kun senkulpaj vizaĝoj de slavoj.
  La konstruaĵo, en kiu troviĝis Ĵukov: malnova fortikaĵo konstruita de la mongoloj kun tre dikaj muroj. Nature, Georgy Konstantinovich prizorgis sian protekton.
  Nur kiam monstroknabinoj marŝas laŭ la pado, kaj soldatoj staras gardostarantaj antaŭ ili, bedaŭrinde ne havas sencon en tia protekto. La fortikaĵo mem kiel arkitektura monumento estas de speciala intereso. Kaj ne estos facile elbati la fiksiĝintajn trupojn el ĝi.
  La kolonelo kondukas la knabinojn rekte al la generalo de la armeo. Kaj iel ĉiuj preterlasas ĝin sen multe da konversacio. Nur ĉe la enirejo mem de la oficejo, la sekretario kaj du muloj baris la vojon kaj postulis dokumentojn. Ambaŭ militistoj, rigardante per siaj naivaj kaj subite oleaj okuloj, pepis:
  - Vi estas tre belaj infanoj, sed vi ne havas sufiĉe da virina korinklino!
  Grandaj uloj ĝenerale emas esti sekse kornecaj, kaj ju pli fortaj la muskoloj, des pli ili havas la deziron amori kaj la nivelon de testosterono en la sango. Kaj la knabinoj tuj sinkis en sian menson kaj enkondukis fiksajn ideojn en siajn kapojn. Krome, se vi premas la kolon, tiam eĉ la plej imuna al hipnoto perdos volforton kaj pereos al la influo de sugesto.
  La ĉefpingloj moliĝis, mi ricevis sekretarion de ruĝa kalkano en la mentono, kaj sidiĝis kun rompita kolo. Ŝajne Niu San decidis ne stari en ceremonio, sed solvi la problemon kiel eble plej simple.
  En la kajuto estis Ĵukov kaj lia stabo de ok generaloj. Ni diskutis la nunan situacion. Kaj ŝi estis peza. Nur en la unua ŝtupo avancis kvar milionoj da bone trejnitaj kaj kuraĝaj japanaj infanteriistoj. Kaj la japanoj lerte uzis sian nombran superecon. La floto de tankoj en la Lando de la Leviĝanta Suno estas sufiĉe malforta, sed Sovetunio ankaŭ havas la plej bonajn tankojn en la Okcidento, precipe la KV kaj T-34, kaj ĉi tie plejparte rubaĵoj.
  Stalin jam forigis kelkajn el la plej batalpretaj unuoj de la Malproksima Oriento, transdonante ilin al la Okcidento. Jes, kaj la traktato kun Japanio pri neŭtraleco malpliigis la vigladon de la komando. Ial, Stalino ignoris ĉiujn raportojn pri baldaŭa agreso de Japanio. Kaj la rezulto estis la kolapso de la fronto en la unuaj tagoj de la batalado. Vladivostoko jam estas ĉirkaŭita, kaj Primorye estas perdita, Ĥabarovsk kaj Ulan-Bator estas prenitaj en movado.
  Feliĉe, la plenflua Amuro-rivero bremsis la antaŭeniĝon de la samurajo-unuoj. Sed la japanoj disvolvis ofensivon ĉirkaŭ la Amuro tra Mongolio. Ili sukcesis frapi de la flanko de la grandurbo de Manĉurio, konkerante la limvilaĝon, ankaŭ tranĉante ĉirkaŭ la Amur kaj ĉi-foje Mongolion. Tiel, kritika situacio estis kreita. Por ĝustigi la situacion, estis nun necese forigi parton de la fortoj de la okcidenta direkto kaj haste translokigi ilin al la Malproksima Oriento. Kaj tio bezonis tempon.
  Ŝajne, la japanoj kalkulis je la longeco de sovetiaj komunikadoj, kaj ilia kapablo uzi la terarmeon. Ja la loĝantaro de Japanio mem superis cent milionojn da homoj, sen kalkuli la koloniojn en Ĉinio kaj Koreio. Do ili povis konstrui teran armeon komparebla al Sovetunio, aŭ la kapabloj de la Tria Reich.
  La soifo je venĝo sur Khalkhin Gol regis la humorojn de la Lando de la Leviĝanta Suno. Kaj nenio volis kompromison en aferoj de rilatoj inter Sovetunio.
  Krome, Hirohito esperis ke Hitler kaptos la momenton kaj rekomencos sian kontraŭbolŝevikan kampanjon, interrompitan de la milito kun Britio. Kaj kio finos Sovetujon.
  La Führer, kompreneble, malamis la komunistojn, sed en tiu ĉi situacio li konsideris pli grava por si mem malfiksi kun Britio kaj eviti militon sur du frontoj. La sukcesoj de la germanoj en Libio, kie Tolbuk falis, la malvenko de la bazo en Malto kaj la ofensivo en Egiptujo donis ŝancon ke Britio estus rapide finita for, kaj la Leono estus alportita al paco. Kaj tiam la potencaj kirasaj hordoj de la Germana Armeo moviĝos de la okcidento.
  Jen kion la samurajo fidas, kaj ankaŭ je sia propra kuraĝo kaj forta aviado, granda kaj sperta floto.
  Nun kaj Ĵukov kaj Stalin estas en malfacilaĵo. Ĉu ne estas danĝere retiri trupojn de la okcidento kaj translokigi ilin orienten. Eble prokrasti ĉi tion. Ĉu provokos tia malfortiĝo de la fortoj de Hitler? Aliflanke, la sukcesoj de Japanio povas fariĝi eĉ pli tentaj por la Fritz kaj provoko.
  Ninja-knabinoj, se io ajn, estas forta argumento en ajna milito. Kaj nun, kun ĝentila riverenco, ili eniras la oficejon, kie la generaloj sidas kaj diras ame:
  - Kiu el vi lakta paro?
  Ĵukov elkoviĝis surprizite kaj diris:
  De kie vi akiris tiajn belaĵojn?
  La ruĝhara diablo kantis en loka siberia akĉento:
  - La afabla, saĝa Stalino vokos nin al batalo, kaj anstataŭ la koro, fajra motoro!
  La blonda terminanto konfirmis:
  - Pli kaj pli alte kaj pli alte... Serĉu la flugon de niaj birdoj! Kaj en ĉiu helico spiras - la trankvilo de niaj limoj!
  La ruĝhara belulino gracie kaj rapide moviĝis, ŝiaj movoj estas malfacile kapteblaj por nura mortemulo. Sekvis la tradicia kiso de morto. Kaj Ĵukov naĝis en voluptaj sonĝoj. La ordo de la impona generalo de la armeo sekvis:
  - Kaj nun la sinjoroj estas ĉiuj en la ĵipo, kaj ni diskutos militajn planojn en la sino de la naturo.
  Kolonelo General Stern, kies meritoj en la venko super la japanoj en Manĉurio estis ne malpli ol tiuj de Ĵukovskij, provis kontraŭi:
  Sed ĝi ne estas tiel komforta...
  La blonda diablo kisis Stern sur la lipoj, premante la nervan finaĵon, dirante:
  - Ne, kara... Vi volas amori kun mi, ĉu ne?
  Stern elpremis:
  - Jes, kompreneble, jes!
  La ruĝhara diablo palpebrumis al la aliaj:
  - Kaj vi infanoj? Post ĉio, konfesu plej multe, ke vi volas esti en la sino de naturo kun knabinoj kaj rostokrado. Do ni rapidu dum estas lumo kaj lumo!
  Kompreneble, neniu viro povus rezisti tian allogan proponon. Sen paroli pri hipnoto. Kaj ninja hipnoto estas tre potenca, same kiel hidrogena bombo. Li eĉ okazas sen parola. Kiam vi endormiĝas, enirante sen armilo en la kaĝon de potenca Ussuri-tigro, aŭ sovaĝa polusa urso. Kaj kompreneble homo.
  Ŝinoboj estas tre fortaj kaj ili havas egalecon: estas eĉ iomete pli da virinoj ol viroj, tiel ke ne okazas masakro inter maskloj.
  Generaloj tute ne similas malfruiĝintajn zombiojn. Ili ridetas larĝe, kaj estas tre kontentaj pri la venonta festeno. Ja antaŭ ili estas la karesoj de la plej bonaj virinoj en la mondo.
  Kaj eĉ la orkestro estis portita al la sino de la naturo por fari ĝin pli amuza. Kiu do estas milito, kaj kiu estas en ĝojo. Nur ĝojo en milito estas, kiel regulo, iluzia. Ĵukov, kiu travivis kaj la civilan kaj la Unuan Mondmiliton, komprenis tion kiel neniu alia. Ĝi estas ia misprezento de la sovaĝa ĝojo de rabado kaj regimentaj putinoj. Sed kiel alloga ĝi estas.
  Kaj la Ruĝhara besto karesas kun Ĵukov. Ŝi estas ĝenerale volupta de naturo, kaj amas virojn tre multe. Nu, kiel vi povas rifuzi amori kun la plej fama rusa komandanto en tiu tempo. Ne, ŝi neniam pardonos al si pro tio. Kaj la blonda terminatoro selis Stern. Tre alta rekompenco estis asignita al la estro de ĉi tiu generalo, do vi ne maltrafu la okazon petoli kun li almenaŭ iomete. Post ĉio, estas tiel ekscite okupiĝi pri Eroso kun monstro.
  Kaj ke ili estas akompanataj de tuta kompanio de la konvojo estas nenio. La soldatoj trinkos la venenitan vinon el la barelo kaj neniam plu vekiĝos.
  La ruĝharulo, kune kun Ĵukov, jam prenis glason kaj kantas:
  Kaj la batalo daŭras denove
  Kaj la koro estas maltrankvila en la brusto!
  Kaj Lenin estas tiel juna
  Kaj la juna oktobro estas antaŭen!
  Kaj Leni estas tiel juna
  Kaj la juna oktobro estas antaŭen!
  La ruĝhara knabino tre teatre ekbruligis alumeton per siaj nudaj fingroj, kaj komencis bruligi cigaredon, uzante sian nudan kaj sunbrunigitan kruron. Ĝi aspektis bela kaj nekutima. La generaloj unuvoĉe gruntis, kaj gapis, ĉiudirekten. Kaj la militistoj balanciĝis, kaj ĵetis bruligitan cigaron de nuda piedo ĝis piedo. Kiel ĉiuj veraj atletoj, ili ne toleris la spiriton de tabako.
  Sed estas facile ludi per cigaredo...
  Kaj aligu ŝaltitan cigaron al nuda, ronda kalkano, kiu ne timas varmajn karbojn.
  Piknikejo elektita kun amo. Belaj vidoj de la montoj, bonegaj kaj sunaj, proksime de pura rivereto. Do ili kunportis kelkajn porkojn, eblos festeni per porko. Ni diru nur, ke ĝi estas bona por knabinoj, ili lasas sin esti piedpremitaj de la manoj de viroj kaj eĉ trovas plezuron en ĝi. Ĝenerale, inaj militistoj estas karakterizitaj per agresemo en sekso kaj vivo.
  Ili eĉ komencis kanti romancojn iom post iom.
  Estas nenio pli bela ol amo
  Ŝi brilas hele kiel la suno...
  Okazas, ke ili konstruas takson pri sango,
  Kaj mortu en agonio, eĉ infanoj!
  
  Tia foje kruela roko regas,
  Kiam la malbona monstro furioze venkas...
  La kompatema Dio estu kompatema,
  El infero, tiuj, kiuj amas, scias, savas!
  
  Mi kredas, ke ĉio fariĝos bona en la mondo,
  Kaj homoj flugos kiel sago al Marso ...
  Kvankam la universo estas tre malfacila,
  Sed lernu babili, kredu min ruĝa!
  
  Mi kredas, ke ni havos tian mondon,
  Ni konstruos komunismon, ŝerce, ame!
  Post ĉio, Stalino estas idolo por mi,
  Marto devigos amikan sistemon!
  
  En Rusio, ĉiu kavaliro estas giganto,
  Eĉ se li portas pioniran kravaton ...
  Por ni, la Sinjoro kredas, ĉiam unu,
  Kaj la rido de Satano estas terure brutala!
  
  Ho mia sankta patrujo,
  Mi tre amas vin per mia animo!
  Por mi homoj estas ĉiuj mirinda familio,
  La Ĉiopova faru nin ĉiopovaj!
  
  Lasu belecon regu la mondon fervore,
  Kaj la knabino amos la soldaton...
  Kie Jesuo brilas purecon
  Kaj venos la diablo, kredu min, venĝo!
  
  Berlino estos libera de malamikoj,
  Japanio iros sub la ruĝa flago...
  La poemo estos el miaj poemoj -
  Tiu ĉi laboro ne estu vana!
  
  Via filo mortis, ne ploru kara patrino,
  Venos la tempo, belaj denove leviĝos...
  Estas tempo por unu morti
  Aliaj en la ĉielo kantas kanton!
  
  Estu fidela al la preskriboj de Stalin,
  Tiam la vivo fariĝos eterna kaj feliĉa...
  Sonĝoj realiĝas -
  Keruboj portas flugilojn al eterno!
  Kaj pluraj Ŝinoboj: kaj viroj kaj virinoj, kaj la knabo Karas, jam petas por pikniko. Ili nun havas tre malmulte por kapti kaj tiam estos ...
  Sed ŝajne iu el la speciala fako sentis, ke io estas malbona, kaj sendis tutan regimenton de speciala celo post Ĵukov. Tankoj venas, inkluzive de T-34, same kiel transportiloj. Ankoraŭ ne ekzistas helikopteroj - ĉi tiu speco de ekipaĵo ne estis kreita en 1942.
  Nu, post kiam estos batalo, estos Ŝinoboj en ĝi.
  La gvidanto levas arbaleston kaj pafas sagon kun eksplodaĵoj. Unuavide, malgranda arbalesto-riglilo, kun nur unu kilogramo da eksplodaĵoj. Sed ĝi enhavas grandan potencon de detruo. Do nur unu pizo po gramo, miksaĵo elpensita de Ŝinobo, kapablas renversi tankon aŭ transportilon. Kaj tiam ĝi eksplodas, kaj eĉ en la gorĝo mem.
  La muĝado, la breĉo kaj pluraj tankoj estis entombigitaj sub la rubo. Freneza pafado komenciĝis kaj la Ŝinoboj atakas. Ne eblis ebriigi la sovetiajn soldatojn, kaj la nudpiedaj terminatoraj knabinoj uzas pli tradiciajn armilojn. Jen flugas akraj pingloj kun veneno. La belulinoj disĵetas ilin kiel ventumilo, kaj de unu ondo tuta deko da soldatoj estis mortigitaj.
  Tiam la militistoj lanĉas ponardojn kaj kulerojn, uzante siajn nudajn krurojn por ĵeti.
  La rondo komenciĝis. Belaj nudpiedaj militistoj fariĝis la harpioj de morto. Ili faris dancon, kiun faras piratoj sur la pendumiloj.
  La ruĝharulo movis sian kalkanon al la frunto de la oficiro, krakis lian kranion kaj kantis:
  - Mi ne estas kompatinda cimo...
  La blanka estaĵo forfrapis sian kapon per tibio, kaj daŭrigis:
  - Superninja ne estas stulta!
  Kaj la militistoj ekkuris per la piedoj, ĵetante tri soldatojn pli alte samtempe, muĝante:
  - Kaŝitaj talentoj - ve, ve!
  Kaj tiam iliaj okuloj ekbrilis. Kaj ninjas el arbalestoj pafis al la sovetiaj trupoj. Ili eĉ ne povis eliri. La tankoj estis batitaj kaj bruligitaj, sed la IL-2 kiu aperis tuj eksplodis, ricevinte malpezan sagon.
  Jes, ĉi tio estas Japanio, ĝia terura sekreta armeo, kiu ne havas egalulon. Do la militistoj detruas la soldatojn, ĵetante akrajn pinglojn per siaj nudaj, graciaj kruroj, kaj devigante la soldatojn fali, kaj mortante en agonio.
  La batalo iras malsupren. La postvivantaj soldatoj de la eskortkompanio tiom timas, ke ili estas savitaj per flugo, kaj la generaloj, kune kun Ĵukov, obeeme sekvas la nudkrurajn, muskolfortajn knabinojn.
  La specialcela regimento, suferspertis signifan difekton, postulis plifortikigoj. Sed antaŭ ol ili alvenos tien, la Ŝinobo-taĉmento havos tempon por kaŝiĝi. Dekduo IL-2 vere provas ataki de la ĉielo, sed ili estas renkontitaj kun pluvo de arbalestaj rigliloj kaj sagoj. La unuaj ses IL-2 estis malflugigitaj en sekundo, post alia unu kaj duono la resto eksplodis. Ĉi tiuj Ŝinoboj estas tre rapidaj kaj bone celitaj pafistoj. Dum jarmiloj, iliaj sekretaj kapabloj ekzistas kaj pliboniĝis.
  Ili estas ekstreme kapablaj. Kaj iliaj kapabloj en militaj aferoj estas simple mirindaj. Jen la gvidanto de la ninja Nakasone sendas arbaleston laŭ alta trajektorio. Li ne povas vidi la celojn, sed malgranda pagendaĵo trafas precize la KV-2-lukon, kaj trarompi ĝin igas la batalkompleton krevi. Tio estas, la kapabloj de Ŝinoboj estas pli ol mirindaj.
  Kaj ne mirinde, ke dekduo da ĉi tiuj militistoj kapablas venki tutajn armeojn. Alia sovetia tanka regimento venis sub fajron kaj haltis. Tankoj kontraŭ sagoj ne tiris. La kiraso krevis sub la batoj, kaj la japanaj soldatoj nur ridis. Post ĉio, ĉi tiuj estas ninjas - militistoj de la estonteco, por kiuj nenio estas neebla.
  Kaj ambaŭ belaj militistoj jam ligis la generalojn al la seloj de la ĉevaloj. Ili estos senditaj al Japanio. Tamen, malgranda pridemandado estos farita de la Ŝinoboj mem dum la vojaĝo, kaj ĉiuj estos eksciitaj sen escepto.
  Aŭ, ĉiukaze, ĉio, kion vi bezonas kaj ne tro necesa!
  Ŝinoboĉevaloj estas specialaj, ili evoluigas rapidecon pli altan ol tiu de gepardoj. Do provu atingi ilin. Tamen, nova provo ataki IL-2 kaj PE-2 nur kaŭzas perdojn inter la sovetiaj soldatoj. Ĉi tiuj japanoj estas tre fortaj. Ili diras, ke ili havas senton de distanco. Ili ne maltrafas, kaj arbalestoj trafas ĝis dek mejloj. Tie ili funkcias iomete malsaman principon ol bagatela streĉiĝo. Kaj ankaŭ la granda sekreto de la ninja-militistoj.
  Tamen estas certaj reguloj... Ninja ne estis parto de la japana potencosistemo. Tial, ili ne ekaperis ĉe Khalkhin Gol. Kaj ili kutime batalas aŭ por mono, aŭ kiam persona honoro estas tuŝita. Do la kapto de Zhukov kaj lia ĉefsidejo estas pagita, kaj ne estas fakto, ke la nevideblaj militistoj konsentos partopreni en la venonta operacio. Estas kodo de honoro, kiu malpermesas fari servojn al la japanaj aŭtoritatoj seninterese. Alie, nenio restus de Ameriko.
  Tamen, la ruĝhara militisto kaj ŝia blonda amiko ege ĝuis batali. Kaj ŝi volas daŭrigi la bankedon. Kiom da Ŝinoboj estas? Ne pli ol ducent, ĉi tiu societo estas sekreta kaj elektas nur la plej kapablajn kaj ne ĉiam japanojn kiel studentojn. Vere, ĉiuokaze, devas esti iom da miksaĵo de japana sango en ĉiu versio, kaj specialaj meritoj estas postulataj.
  Ilia organizo helpis preni Port Arthur kaptante la Alta Monto, tiel detruante la rusan floton. Sed nun dependas de Hirohito. Li devas doni ordonojn kaj oron al la Ŝinobo.
  Kaj en Rusio, precipe en Siberio, estas multe da oro kaj diamantoj. Do en kazo de sukceso, estos io por doni estonte.
  Sed Ni San kaj Niu San decidis batali senpage, pro la Granda Japanio.
  Stalino, eksciinte pri la forkapto de Georgij Konstantinoviĉ Ĵukov kaj lia tuta stabo, furioziĝis kaj ĵetis koleregon. Cindroj de la pipo falis eĉ sur Beria - oni diras, ke vi ne preteratentis la kalvan diablon.
  Laŭrenco pravigis sin:
  - Ĉi tiu Ŝinobo estas la plej granda. Iliaj kapabloj multe superas tiujn de homoj!
  Stalino atakis la estron de la sekreta polico:
  - Do? Montriĝas, ke ili povas kidnapi min ankaŭ?
  Beria obeeme etendis sin kaj grakis:
  - Ne, via moŝto! Ni ĉiam gardas!
  Stalino minacis per sia pugno la Popolan Komisionon pri Internaj Aferoj.
  - Rigardu Lavrenty... Kio okazos al mi, mi deŝiros vian kapon!
  La estro de la sekreta polico ĝoje kantis rusan popolkanton:
  - Mi naskiĝis senespera. Kaj mi mortos senespera! Se mi rompas mian kapon, mi ligos ŝafidon!
  La Ĉefkomandanto apogis Beria:
  - Opa, opa... Doloras dolĉaj vortoj, ni baldaŭ eliros el la frenezulejo - ĉio estos en ordo!
  La perdo de Ĵukov estas granda perdo. Kaj kun ĝia kapto, disfalo estiĝis sur la frontoj. Stalin nomumis sian favoraton Voroshilov kiel la nova komandanto de la Far Eastern-soldatoj. Ni devas lasi lin rehabiliti sin por la finna firmao.
  Sed tia rendevuo ne estis tre sukcesa. Voroŝilov multe kriis, frapis per la piedoj, sed agis kaose kaj malprofesie. Aparte, li alportis soldatojn en batalon en partoj, kaj permesis al la japanoj uzi ilian nombran superecon sufiĉe efike. Krome, la samurajaj tankoj, malgraŭ sia tuta leĝereco, montriĝis moveblaj kaj traireblaj, kio ne povas esti dirita pri la KV kaj rado-spuritaj sovetiaj veturiloj.
  Kiel evidentiĝis, la tanko nomita laŭ Klim Voroshilov havis ne malpli da difektoj ol la karisma, sed tro malmoderna kaj funkcie-taktika nekompetenta marŝalo mem.
  Ofte Stalino ne faris la plej ekvilibrajn decidojn, fidante pli al sia instinkto ol al la konsiloj de specialistoj. La japanoj povis surterigi soldatojn por kapti preskaŭ la tutan Kamĉatkon. Krom kompreneble Petropavlovsk-Kamĉatskij. Sed ĉi tiu urbo, kiel Vladivostok, estas en kompleta blokado. Krome, la samurajo, moviĝante norden, jam alproksimiĝis al Magadan.
  Tiel, la orienta fronto, kontraŭe al kalkuloj, kaj la troa memfido de la sovetia komando, daŭre malkreskis.
  Ankaŭ la aferoj de la aliancanoj ne plaĉis. Pli precize, la ĉefa aliancano de Britio, ĝis nun Usono ne volis eniri la militon, kaj dum la sukcesoj de la Germana Armeo kreskis, ilia deziro nur malfortiĝis.
  Schellenberg gastigis Dulles. La estro de la Usona Sekreta Policejo aspektis kiel batita hundo. Neniu brilo kaj iama konfido.
  Tamen Ameriko jam perdis pli ol duonon de sia teritorio kaj ruliĝis en la abismon. Fakte, nek la ekonomia potencialo, nek la malproksimeco de Eŭropo, nek la oceanoj de Usono savis. Kaj ĉio, kiel oni diras, flugis al la infero.
  Dulles, klinita en tri mortoj, murmuris:
  - Ni konsentas pri iuj pacokondiĉoj, se ili ne enhavas la vorton: kapitulaco!
  Schellenberg ridis kaj kaprice rimarkis:
  - Kaj pro falsa fiero, vi pretas plu submeti Usonon al monstraj suferoj?
  Dulles profunde enspiris. Estis prema paŭzo. Tiam la reprezentanto de Ameriko provis diri per pli milda tono:
  - Ni estas pretaj por ajnaj pacaj kondiĉoj kun efektiva kapitulaco, sed sen ĝia formala registriĝo!
  Schellenberg ridetis iroze kaj rimarkis:
  - La Fuhrer insistas pri kapitulaco! Jen lia nemalhavebla kondiĉo! Kaj Adolf Hitler, kiel regulo, estas ege malvolonta ŝanĝi sian opinion!
  Dulles levis la ŝultrojn kaj demandis kviete:
  - Ĉu vi garantias personan sekurecon por la oligarkoj kaj Truman?
  Schellenberg ridis kaj memorigis:
  - Siatempe, Truman diris: se Germanio venkos, ni helpos Rusion, se Rusio venkos, ni helpos Germanion .... Kaj lasu ilin mortigi unu la alian kiel eble plej longe! Tio estas, Truman estas bela kanajlo! Kaj ni bezonas bastardojn!
  Dulles kapjesis konsente.
  - Mi provos persvadi Truman kaj la ceterajn kapitulaci al la kompato de la venkinto! Pri la cetero... Do kiel ĝi rezultos! Tio estas, mi volas diri, ke ni pretas akcepti germanan civitanecon!
  Schellenberg severe rimarkis:
  - La civitaneco de granda Germanujo ankoraŭ devas esti gajnita!
  Dulles ektremis kaj demandis:
  - Kaj se la komercistoj de Usono ne trovos lokon en la nova monda ordo?
  Schellenberg tute malkaŝe deklaris:
  - Kial ne? Estos! Vi fariĝos aldonaĵo de la ekonomio de la Tria Reich.
  Kaj vi estos io kiel la kolonia burĝaro.
  Dulles logike rimarkis:
  - Se konservos la riĉaĵo, tiam la kapitalistoj volonte abonos por vi!
  Schellenberg ridis kaj aldonis:
  - Vi povos plilongigi la labortagon, kaj pli severe ekspluati la laboristojn.
  Estis paŭzo. Eniris du slavaj knabinoj. Ili estis nur travideblaj bluzoj, kaj mallongaj jupoj, nudpiedaj. Ili alportis grandan arĝentan vazon kun vino, rostita ansero, hakita porkaĵo kun flanka plado.
  Schellenberg proponis manĝi. Kaj samtempe li metis la manon sur la nudan, sunbrunigitan genuon de la servistino. Jes, ŝi iom embarasiĝis, sed ne rezistis.
  Alia knabino, obeante signon de Schellenberg, sidiĝis kun Dulles. La usonano ŝajnigis ne rimarki. La ĉefo de germana inteligenteco karesis la nudan, sunbrunigitan, muskolfortan kruron de la knabino, kaj ronronis rimarkis:
  - Kaj prostituado fariĝos laŭleĝa en via lando, ne estos necese timi la vicpolicon. Kaj kun la knabinoj eblos sen timo... Nur la gejoj malfacilos!
  Dulles respondis koncize:
  - Mi ne estas blua!
  Schellenberg rikanis kaj sugestis:
  - Do tuŝu ŝin! Ŝi estas sklavino kaj ne rajtas rifuzi!
  Dulles levis la ŝultrojn kaj rimarkis:
  - Eble sonas malnovmoda, sed mi ne estas flirmanulo!
  Schellenberg balancis la kapon.
  - Sed vane... Vi senigas vin de tia plezuro! Esti virinaĉo estas granda feliĉo!
  Dulles rigardis la knabinon. Blonda, svelta, kurba. La bluzo ne kaŝis la konturojn de la brusto kaj deloga korpo. La kruroj estas nudaj, ĝisfunde lavitaj, la plandoj estas iom polvaj, sed tre elegantaj. Knabino, kiu vere volas karesi kaj senti.
  Sed Dulles estis profesia spionoficiro, kaj sciis kiel regi sin. Precipe ne la fakto, ke li ne estos fotita.
  Schellenberg metis la manojn sur la bruston de la servistino. Ŝi ronronis kun plezuro. Ŝajne ŝi ŝatis kiam junulo kaj sufiĉe belaspekta busto. Aŭ ŝi ŝajnigis ĝin. Sed Schellenberg tute ne estis timema.
  Dulles nelonge deklaris:
  - Pli ol ducent usonaj divizioj venkitaj kaj kaptitaj. Sed ni ankaŭ havas pliajn cent kvindek sekciojn kaj milicojn. Dum Ameriko ankoraŭ batalas... Juda influo estas forta en Novjorko. Estas la judoj kaj tiuj dependantaj de ili kiuj volas batali ĝis la fino. Do... Nu, ankaŭ la komunistoj volas batalon!
  Schellenberg ruze palpebrumis.
  - Mi aŭdis, ke vi havas kvin knabinojn aperis el Rusio. Kiuj batalas vere bone. Estas legendoj pri ili.
  Dulles respondis ridetante:
  - Kaj estas legendoj pri via Friedrich, same kiel la famaj kvar. Fakte, realo kaj revoj ofte diverĝas!
  Schellenberg kapjesis konsente.
  - Certiĝu, ke ĉi tiuj knabinoj estas kaptitaj vivantaj!
  Dulles kapjesis.
  - Ni alportos al vi ĉi tiun plezuron!
  Post tio, Schellenberg kaj Dulles disiĝis. Estis nenio alia por paroli.
  Schellenberg saltis sur la knabinojn, kontentigante bestan pasion per la delikateco de apro en varmego. Ili kriis kiel porkoj...
  Hitler mem, dume, amuziĝis kun alia gladiatorbatalo.
  La knabinoj batalis, po kvar sur ĉiu flanko. La militistoj estis en kalsoneto, oleitaj, sunbrunigitaj.
  La knabinoj interŝanĝis batojn, kaj karboj estis ĵetitaj sub la nudaj piedoj. La Fuhrer observis tion kune kun tri putinoj, kiujn li reflekse karesis. Ne tro kapabla esti viro, la Fuhrer trovis plezuron en sango kaj torturo. Li precipe ĝuis torturi belajn virinojn.
  Kaj Hitler faris tion, kun sadisma memforgeso. Kaj tiam unu el la knabinoj falis trapikita de glavoj. Ŝiaj nigraj militistoj bruligis ŝian kalkanon per torĉo. La knabino ekmoviĝis kaj eksilentis por ĉiam. Tiel, por la nazioj, ĝi estis distro.
  La Fuhrer estis iom malatentigita de la batalo. Li pensis pri tio.
  Kiam la nazia numero unu skribis "Mia Lukto", li konsciis, ke Usono estos la plej grava malamiko por Germanio. Kaj li volis eviti tian militon. Komence, Hitler emis pensi pri atakado de Sovetunio kun koalicio. Germanujo, kompreneble Pollando, Italio, prefere Britio, Japanio estus bone. Eble eĉ la ligo de Francio, Hungario, Rumanio kaj aliaj landoj.
  La Fuhrer mem ankoraŭ ne vere kredis je germana forto, ke Germanio estis destinita fariĝi hegemono. Do liaj planoj estis pli modestaj: profiti de la relative malfortaj en la dudekaj jaroj de Sovetunio, kaj akiri parton de la tero tie.
  Kvankam unue necesis ekkapti la potencon en Germanio. La elektoj de 1928 ne donis al la nazioj eĉ tri procentojn de la voĉoj. Ŝajnis, ke potenco estis nur sonĝo. Sed tiam la mirakloj de la organizo de la nazioj, la helpo de sponsoroj, la oratoro de Hitler, kondukis al preskaŭ natura rezulto. Hitler venkis... Kvankam li estis sur la rando de fiasko.
  Kaj superis la atendojn de balotantoj. La Fuhrer eĉ ne promesis tion, kion li poste sukcesis plenumi. Kaj la elito kredis, ke mondregado estis nereala.
  La Fuhrer havis sukceson, kio estis parte pro la timo de komunismo, kaj Sovetunio. Ili volis uzi Germanion kontraŭ bolŝevismo. Estis ŝajne aliaj konsideroj. La germanoj trenos la kaŝtanojn el la fajro, kaj la ceteraj estas strangaj, ili dividos la rabaĵon. La Fuhrer povis inspiri aliajn kun tia ideo. Tial li sukcesis okupi la demilitarigitan zonon, kaj eĉ efektivigi la Anschluss de Aŭstrio. Kaj tiam estis triumfo en Munkeno. La sudetoj germaniĝis, kaj iom poste revenis Klaipeda.
  La Fuhrer iom falis en eŭforion, verŝajne, kun pli prudenta rezonado, oni ne rapidu kun la okupado de Ĉeĥio. Kial humiligi aliancanojn tiel. Sed li miskalkulis. Tiam aferoj misfunkciis ĉe Pollando. Ĉi tie, antaŭ ĉio, la judoj prenis la armilojn, ili postulis ĉesigon de la streĉado de la ŝraŭboj en Germanio. Kaj denove la Fuhrer miskalkulis aranĝante nokton de kristalaj tranĉiloj.
  La perspektivoj por Germanio ne estis bonaj. Kun nur naŭdek sekcioj, el kiuj nur ses estas malpezaj kirasaj sekcioj, iru al milito kun la plej granda parto de la mondo.
  Eĉ kontraŭ Pollando, la germanoj aspektis iom malfortaj. Ne estis sufiĉe da municio kaj bomboj. Germanio ne estas preta por milito. Tial la Fuhrer decidis akcepti la proponon de Stalin pri pakto. Kvankam komence li havis tre malsamajn planojn.
  Ĝenerale, eble la Fuhrer ne estas tiom geniulo, kiom bonŝanculo. Ĉi tie la decido ataki Pollandon enhavis kolosan riskon. Cent dek francaj kaj anglaj sekcioj simple disbatus dudek tri germanajn en la Okcidento.
  Sed ĉi tio ne okazis. La bonŝanca stelo brilis en Germanujo. Miraklo okazis, la aliancanoj maltrafis la momenton. Pollando estis venkita ĝuste en tia tempo tiom kiom la germanoj havis sufiĉe da municio. Tiam la aliancanoj donis al Germanio kelkajn monatojn por prepariĝi.
  La germanoj estis bonŝancaj, kaj kiam la milito kun Finnlando komenciĝis. Stalin ne sukcesis atingi rapidan sukceson, kaj blokiĝis. Estas esperoj por la mondo. Multaj metis premon sur Hitler, kaj sugestis ke li limigu sin al malgrandaj aferoj. Nome restarigi la limojn de la dekkvara jaro en la oriento, kaj doni al Pollando la aspekton de sendependeco.
  Eĉ la aliancanoj sugestis ke ili eble revenos al la temo de kolonioj.
  Sed la Fuhrer finfine malakceptis ĉion, kaj komencis fari decidan militon. Danio rezistis unu tagon, Norvegio estis kaptita rapide kaj kun minimumo de perdoj.
  Kaj tiam la plej mojosa afero, la mirakla malvenko de la superaj fortoj de la koalicio. Kvar milionoj da kaptitoj, trofeoj de cent kvindek sekcioj. La brila plano de Mainstein kaj Hitler. Kaj malofta sorto, la germanoj vere povus perdi. La aliancanoj havis duoble pli multajn tankojn, pli da infanterio kaj artilerio.
  Sed la stelo alte en la ĉielo patronis la Trian Reich ... Vere, Britio ne funkciis. Neniu paco, neniu venko! La aeratako malsukcesis. Hitler mem komprenis sian personan respondecon. Necesis pliigi la produktadon de aviadiloj, kaj ne bombi civilajn urbojn, kaj komandi pli racie.
  Ne ĉio estis farita por organizi la surteriĝon. Kaj estis ŝanco venki. La kanalo ne estas tro granda markolo, ĝi povas esti venkita eĉ per floso. Se la Fuhrer estus tiam montrinta la plenecon de energio kaj organizo, Britio estus falinta en la kvardeka jaro. Kaj tio plirapidigus la finon de la Dua Mondmilito.
  Sed la Führer, ve, tiam ne estis alĝustigita. Perdis la inspiron de brilaj komprenoj, kaj lia bonŝanca stelo malfortiĝis.
  Tiam Hitler tre maltrankviliĝis pri Sovetunio. Klare, la armeaj preparoj de Stalin ne povis ne veki alarmon. Tiom da tankoj, aliaj ekipaĵoj, pafiloj, aviadiloj. Ĉio ĉi maltrankviligis la Fuhrer.
  Tial, anstataŭ decida milito kun Britio, kaj ofensivo en Afriko, duonanimaj iniciatoj sekvis. Kaj ĉi tie la Fuhrer faris erarojn. Estis necese antaŭenigi la produktadon de armiloj al la maksimumo. La OKW precize raportis ke tridek ses tanksekcioj estis necesaj por kapti Sovetujon. Kaj nur dek ses estis asignitaj. La plano de "Barbarossa", la plej pura aventuro: ataki, havante kvaroble malpli da tankoj kaj aviadiloj, ĝi estas mortiga.
  Sed Hitlero konsideris la fakton, ke la Ruĝa Armeo praktike ne estis trejnita por defendi. Kaj ŝi estis instruita nur bati la malamikon sur lia teritorio. Kaj kio? La kalkulo pagis! Sovetiaj trupoj ne pretaj por defendo falis en vaporkaldronojn, kaj ili estis disbatitaj kaj rompitaj. Kaptitoj estis pelitaj. Sed la germanoj havis malmultajn fortojn. Eĉ ŝtormsoldatoj ne sufiĉis. Biplanoj kaj poste ĵetitaj en batalon.
  Ili atingis Moskvon, kaptis Donbason, blokis Leningradon. Sed ili ne havis sufiĉe da forto por preni la ĉefurbon, kaj la malbenita vintro malhelpis ilin. Benzino sur karbo, pro frosto, malkomponiĝis en fajrorezistajn frakciojn. Kaj la germanoj ricevis ĝin en la dentoj!
  Kaj tiam Japanio eniris la militon kun Usono. Mi devis subteni ŝin. Kaj la vosto de Rommel estis pinĉita en Afriko. La vintro de kvardek unu, kvardek du montriĝis tiel malsukcesa. Sed ... Sed japanoj atingis kelkajn gravajn sukcesojn. Kaj printempo alportis al la Wehrmacht novajn venkojn. Kaj plej grave, li Hitler sentis novan inspiron, kaj fariĝis bonega organizanto. Sukcesis ĝis la limo mobilizi Germanion kaj la okupatajn teritoriojn, kaj pliigi la produktadon de armiloj.
  Kaj de tiam la aferoj pliboniĝis. Ĝuste nun Ameriko falas ĉe la piedoj de la Tria Reich.
  Hitler signalis... Nun la knaboj batalis. Ankaŭ en la samaj lumbotukoj. Kaj sanga duelo.
  La Fuhrer ne ŝatis paroli tro longe. Li baldaŭ fariĝos la reganto de la mondo. Nek Napoleono, nek Ĝingis-Ĥano, nek Tamerlano atingis tian sukceson. Ĉi tio ne estis antaŭ Hitler, kaj verŝajne ne estos post li! Vera miraklo okazis.
  Karboj estis ŝutitaj sub la nudaj piedoj de la knaboj. Por igi ilin pli dolori. La knaboj suferis, kaj Hitler ĝuis suferadon. Estas tre agrable kiam oni batas la knabojn per vipo. Kaj la Fuhrer ridis kaj nudigis siajn dentegojn de vampiro. Li torturis multajn homojn, kaj transplantis ilin. Kaj kiom da estis forbruligitaj vivaj.
  Hitler propre bruligis la knabojn kaj knabinojn per fajro. Li ŝatis alporti ŝaltitan torĉon al la nudaj mamoj de knabinoj. Efektivigi flamon sur rondaj inaj kalkanoj.
  Uzu la plej sovaĝan torturon. Kaj tion, kion nur Hitlero ne uzis... Kaj fajro kaj ruĝ-arda, pikdrato, kaj ĉenoj ruĝaj de la varmego.
  La plej sovaĝa torturo... Kiam belaj knabinoj estas forbruligitaj vivaj... Kaj ĉio ĉi ŝatis la maniulo kun mallongaj lipharoj.
  Hitler amis la procezon de torturo ... Li ege ŝatis peli la knabinojn per ruĝecaj nadloj sub la ungojn, precipe la krurojn. Kaj rompu viajn fingrojn per ruĝe varmaj teniloj.
  Hitler estis mokita en Germanio, kaj la estonta Fuhrer devis elteni multajn humiligojn dum sia vaganta vivo en Vieno. Ĉi tio faris lin tre malvarma kaj kruela. Pli precize, ne malvarma, sed agreseme kruela. Estis tiom da malico en Hitler, ke li laŭvorte ruliĝis kun malamo.
  Tio permesis al la Fuhrer kontroli la ekstremistojn. La plej impertinentaj ŝtormsoldatoj obeis Hitleron, do ili sentis lian magnetismon kaj teruran malamon.
  Hitler subpremis per sia infera energio. Ne mirinde eĉ Stalino timis la Fuhrer. Timis kaj respektis lin.
  Hitler fakte komunikis kun inferaj spiritoj, kiuj donis al li nekredeblan potencon. La homoj obeis la Fuhrer. Kaj la trupoj kaj la flugiloj de la sorto obeis. La venkoj sekvis unu post la alia. Triumfoj kiujn Ĝingis-Ĥano ne konis. Eĉ Aŭstralio iĝis germana kolonio. Kaj multaj provincoj.
  Hitler levis la ŝultrojn - kien iri post Usono? Ĉu fini Sovetujon? Aŭ pugnobato en Japanio? La Lando de la Leviĝanta Suno kaptis tro multajn terojn. Sed aliflanke, estis neeble fari ĝis nun sen la helpo de Japanio. Kaj tiel la Fuhrer permesis al sia mallarĝokula aliancano tro kreski. Hitler eĉ gruntis pro ĝeno: kial li tiel petolis? Ĉu permesis Japanion kapti tiom da tero? Aliflanke, estis la malfermo de dua fronto kun Japanio, kiu devigis Stalinon konsenti pri paŭzo, kiu ebligis disbati Brition.
  Tiel, anstataŭe de milito sur du frontoj, la Fuhrer ŝanĝis ekskluzive al Britio. Kaj sukcesis konkeri ĝin en la plej mallonga tempo. Do Stalino eĉ ne havis la tenton kapti la momenton kaj draŝi en la dorson.
  Tamen, cent dudek elitaj divizioj de la Tria Regno ankoraŭ staras en la oriento, pretaj reteni la stalinisman atakon.
  La Fuhrer permesis al unu el la knabinoj preni jadon, pulsantan bastonon en ŝian buŝon. Kaj mi sentis feliĉon. Kiel bela kaj pura estas la virina korpo. Estas tiel agrable karesi, tuŝi, karesi. Kaj kisu ĝuste sur la purpuraj cicoj.
  La Fuhrer kisas la knabinon rekte sur la brusto, kaj lekas ŝian buston per sia lango. Kiel dolĉa estas tio. Kaj la knabinoj montriĝis bongustaj. Kiel dolĉa gustumas la haŭto de junaj virinoj.
  Kaj kiam ili estas frititaj, ĝi odoras kiel rostita ŝafido aŭ porkaĵo. La Fuhrer, kvankam li estis vegetarano, foje permesis al si manĝi virinan bruston. Aŭ li havis homan viandon diserigita en salaton. Ne estas malbone manĝi virinan korpon, aŭ muskolfortajn knabojn. Sed Hitler permesis al si tiajn bongustaĵojn nur dum ferioj: ĉar viando estas malutila.
  La Fuhrer amis bananojn, kun ananasoj. Ĉio ĉi estas ege bongusta.
  Kaj, kompreneble, turmentu virinojn per streĉostrekoj. Pendu belulinojn sur rako, fiksu nudajn piedojn en stokojn, kaj poste aligu pezojn. Ĝis la korpoj krevas. Ĝi estas brutala, certe, sed efika. Do vi povas torturi, ĉiuj belulinoj.
  Alia interesa afero estas veturi knabinojn nudaj en la neĝo. Ĝenerale, la plej ŝatata germana torturo estas malvarma! Estas tiel interese rigardi kiel la fingroj de la knabinoj bluiĝas pro la malvarmo. Kaj kiel dolorige estas por ili. Torturo ĝenerale, por Hitler la plej alta ĝojo.
  Estas precipe amuze, kiam la nudpiedaj knabinoj unue kuras en la neĝo, kaj tiam la SS-uloj veturas ilin super la karboj per ruĝe brulanta drato. Kaj la knabinoj kun la nudaj piedoj de la malvarmo ĝis la ruĝvarma forno!
  La Fuhrer ridis kaj diris:
  - Mi amas torturi kaj torturi! Mi amas vundi! Kaj per tio, vivu torturo!
  Hitler ankaŭ amis turmenti la knabojn. Precipe la kaptitaj pioniroj. Estis intrigo, ĉu la knabo krios pro doloro aŭ ne. La pioniroj kutime provis reteni siajn kriojn per kunpremitaj dentoj. La Fuhrer ŝatis alporti la torĉon al sia brusto, ekbruligi siajn akselojn, friti la kalkanojn de la knaboj. Aŭ alportu la flamon al via vizaĝo. Fajro estas tre brulanta kaj dolora afero, do kutime la knaboj ne povis elteni ĝin kaj ekkriis. Sed estis ankaŭ obstinaj pioniroj, kiuj perdis la konscion pro dolorŝoko, sed daŭre silentis.
  Ĉi tie la Fuhrer vere volis turmenti tian pioniron. Kaj Hitler ordonis:
  - Transdonu ĉi tie unu el la kaptitaj rusaj partizanoj!
  Malgraŭ tio, ke Stalino ordonis ne fari gerilan militon, kelkaj fanatikuloj daŭre rezistis, kvankam ne amase kiel antaŭe. Kaj estis pioniroj.
  Konante la gustojn de la Fuhrer, oni transdonis al li knabon de dek tri jarojn. Blankhara, jam batita dum pridemandadoj.
  La knabo estis senvestita, kaj du altaj sinjorinoj tordis liajn brakojn, ĵetis malsupren la ventumilon kaj tiris lin supren sur la rako. Unu el ili kun plezuro kantis kun sia manplato laŭ la tranĉita dorso de la pioniro, kaj frapante ŝiajn lipojn respondis:
  - Kaj la knabo povus varmigi mian liton!
  Hitler subridis kaj respondis:
  - Se vi travivos, mi donos ĝin al vi! Tamen ĉi-lasta estas neverŝajna.
  La pioniro pli forte kunpremis sian makzelon, kaj kun malamo rigardis la Fuhrer kaj liajn malcxastistinojn.
  La knabo jam sukcesis pendigi sur la rako. Li estis batita per vipo kaj kaŭĉuka klabo sur liaj nudaj kalkanoj. Vere, dum la fajro ankoraŭ ne provis. La Fuhrer komencis malgranda. Li ŝaltis la fajrilon kaj trakuris la flamon trans la glatan bruston de la knabo.
  Li pli forte kunpremis la dentojn kaj ektremis. Estis vezikoj sur lia sunbrunigita korpo.
  La Fuhrer diris en la rusa emfaze ame:
  - Diru, ke Stalino estas aĉa, kaj mi ne torturos vin!
  La Pioniro diris emfaze:
  - Ne!
  Hitler ridetis kaj prenis la torĉon. Li alportis ĝin al la nudaj piedoj de la knabo. La Pioniro ektremis pli forte, krio eskapis el lia brusto. Kiel ĝi doloras. Sed per titana peno, la knabo retenis sin.
  La Fuhrer laciĝis friti la kalkanojn de la knabo, kaj portis la torĉon ĝis la ingveno. Ĉi tie jam la doloro superis ĉiujn limojn, kaj la pioniro perdis la konscion pro la dolorŝoko.
  Hitler demetis la torĉon kaj diris per seniluziigita tono:
  - Kio ili estas rusaj tamen persistaj! Mi nur miras!
  La ekzekutistknabinoj demandis la Fuhrer:
  - Revenigu lin!?
  Hitler kapjesis kaj rimarkis:
  - Nun ni solvu lin vivanta en acido! Mi venĝos kontraŭ la pioniroj pro obstineco!
  La nuda knabo estis rekonsciigita, pendigita sur ĉeno kaj malrapide trempita en acido. La pioniro sentis sovaĝan doloron de la dissolviĝanta karno, sed anstataŭ petego por kompato, la knabo komencis kanti;
  Sankta estos mia patrujo,
  Ŝi estas sankta tero por pioniro ...
  Malligo mia amata familio,
  Ĉi tio estu ekzemplo por ĉiuj homoj!
  
  Al la gloro de nia Patrujo, sanktulo,
  Ni pioniroj ĵuris...
  Lasu Hitler esti en alianco kun Satano,
  Sed proksime de Moskvo ni forte donis al li!
  
  Ni estas pioniroj, filoj de la patrujo,
  Nia Granda Patrujo...
  Kaj ni estos fidelaj ĝis la fino de la lando,
  En la granda laboro konstrui komunismon!
  
  Mi estas knabo, duonnuda kaj nudpieda,
  Mi iris al rekono, tra la severaj neĝoj...
  Kaj morto per falĉilo flugas antaŭ mi,
  Ĝi minacas kateni en feraj katenoj!
  
  Sed mi eksplodigis la ponton al la nazioj, sciu
  Sendis iliajn trajnojn dereligitaj ...
  Kaj mi kredas, ke estos paradizo en la universo,
  Ni konstruu novan kastelon de komunismo!
  
  Sed okazis, mi eniris en teruran kaptitecon,
  Sur miaj kalkanoj, la Fritz forte batis min ...
  La ekzekutisto verŝis napalmon sur lian dorson,
  Ili batas malbonon per bastonoj sur la stomako!
  
  La insida faŝisto uzis fajron,
  Li brutale bruligis la tutan maldikan korpon ...
  La pioniro tenis per siaj lastaj fortoj,
  La ekzekutistoj lerte torturis lin!
  
  Sed la knabo diris nenion
  Li ne perfidis la rusan sekreton al la nazioj ...
  Kaj kiom la Fuhrer ne torturis lin,
  Li montris eksterordinaran emfazon!
  
  Tiam ili ĵetis la ulon en acidon,
  Kaj en partoj la knabo estis dissolvita ...
  Sed la knabo ekparolis,
  Kion oni baldaŭ donos al komunismo!
  
  Ke baldaŭ nia soldato venos al Berlino,
  Ĝi metos tre aŭdacan finon al la Fritz ...
  Kaj Dio batos la Fuhrer ĝis morto,
  Kaj la tuta menaĝerio, pogranda sola!
  
  Kaj mi mortos en torturo, pioniro,
  Roko ne lasis al mi alian elekton...
  Sed mi montros al ĉiuj aliaj ekzemplon,
  Kaj mi povas elteni ĝin sen ĝemo, mi kredas la rako!
  
  Tiam venos la Ĉiopova Jesuo,
  Ĉio reviviĝos ĝis la ekstrema genuo ...
  Kaj la kazaĥa kaj la rusa kuniĝos,
  Venas grandaj ŝanĝoj!
  Ĉe la lasta vorto, la duonsolvita knabo denove perdis konscion ...
  La Führer rikanis kaj palpebrumis al sia gardisto:
  - Ŝajnas, ke li ne devos varmigi vian liton... Solvita!
  Ŝi respondis indiferente:
  - Ni trovos alian... Kaj kio restos de ĉi tio, estos metita sur la sapon!
  La Fuhrer ordonis:
  - Faru grandiozan tason el la kranio de la knabo! Dume mi iros festene kun miaj amikoj!
  La firmao Fuhrer konsistis el pluraj homoj. Inkluzive de dizajnisto Porsche. Tiu ĉi eminenta majstro diris al la Fuhrer:
  - La legendaj knabinoj donis al ni mirindan ideon, pri kiu nun laboras la plej bonaj dezajnaj mensoj de la Tria Regno.
  La Fuhrer vigliĝis:
  - Kia ideo?
  Porsche diris kun rideto:
  - Tanko, kiu estos nevundebla dum pafado de ĉiuj anguloj. Ĝi estos io kiel miraklo, aŭ la piramido de Keops!
  La Führer respondis severe:
  - Mi esperas, ke la enkarniĝo en metalo ne longe atendos vin! Nu, ni estas fortaj nun eĉ sen piramidaj tankoj!
  Porsche konsentis kun ĉi tio:
  - Jes, ni estas mia forta Fuhrer!
  Himmler rimarkis:
  -La produktado de armilaro tiom pligrandiĝis, ke, ŝajne, ĝi devos baldaŭ reduktiĝi. Ameriko baldaŭ mortos, kaj ni ne bezonos tiom da aviadiloj kaj precipe ŝipoj por Rusujo!
  La Fuhrer fajfis kaj diris:
  - Belecoj, belulinoj, belaĵoj de kabaredo... Vi estas kreitaj nur por amuziĝo!
  Post tio, Hitler lanĉis bananan haŭton sur duonnuda knabino dancanta antaŭ ili. La ŝelo trafis la striptiziston en la azenon, kaj ŝi ronronis responde.
  La Fuhrer siblis tra la dentoj:
  - Ne, mi ankoraŭ estas malproksime de regi la tutan mondon. Estas ankaŭ Japanio. Kaj por la milito kun ŝi, ŝipoj estos bezonataj! Kaj ni devas esti pretaj por tio!
  Guderian rimarkis kun rido:
  - Japanio jam fartas bone, rezultas, por kopii niajn tankojn, precipe la Panther-2. Ĉi tio certe ne estas E-50, sed ankaŭ serioza tanko. Do ni bezonas novan generacion de maŝinoj!
  La Fuhrer muĝis je la supro de siaj pulmoj:
  Ni bezonas novan tankon! Ni batalos, kaj ni devas batali!
  Mainstein muĝis reen:
  - Ni batalos tre kruele... Ĝis ni konkeros la tutan mondon!
  Hitler rompis en longan monologon:
  - Jen ni komencis... Ni ekregis en ruinigita lando. Kiu estis tranĉita, kaj Germanio estis laŭvorte formortanta. Sed komencante malgrande, ni povis pligrandigi la teritorion de la Tria Regno tridek fojojn. Ni fariĝis tre fortaj. En la tridek-tria jaro, ni ne havis ununuran tankon. Kaj nun ni havas dekojn da miloj da la plej bonaj tankoj en la mondo. Ni ne havis eĉ unu batalaviadilon, kaj nun niaj flotoj blokas la sunon. Kaj ili ne havas egalulon.
  Ni komencis de nulo, kaj en vetarmado, konkeris la plej grandan parton de la mondo. Kaj ili faris tion, kio ŝajnas esti fabelo kaj miraklo. Kaj kio ne povas esti ripetita poste, kaj kio ne estis antaŭ ni ... Kaj kio simple ne estis en la historio de Germanio. Sed neniam estis tia honoro kaj gloro!
  Kaj en la estonteco, kiam la tuta mondo estos sub ni, venos la epoko de stelmilitoj kaj niaj venkoj jam estas en la spaco. Kaj ĉi tiuj venkoj estos sennombraj! Ni venkis hieraŭ, ni venkas hodiaŭ kaj ni venkos morgaŭ!
  Estas multaj pliaj bataloj antaŭen! Estos bataloj tiel malmolaj, ke nur la germanoj povos venki ilin! Kaj estos venkoj eklipsantaj la sunon! Tiel estu... En Usono, ni estas antaŭ la plej potenca ekonomio. Kun lando kiu asertis esti la laborejo de la mondo. Kaj ili povis venki! Nia potenco estas tiel granda, ke sufiĉas konkeri ĉi tiun planedon. Sed niaj sciencistoj daŭre kreas pli novajn kaj pli danĝerajn armilojn. Ni konkeros la tutan mondon... Kaj estos tiel! La tuta mondo estos konkerita de ni, kaj neniu haltigos nin!
  La kvar militistoj Gerda, Charlotte, Christina kaj Magda antaŭeniris de la sudo al Vaŝingtono.
  Survoje al la usona ĉefurbo, estis pli kaj pli furioza rezisto.
  La germana E-50 jam ricevis multajn sukcesojn kaj estis kovrita de cikatroj kaj grataĵoj. La batalmaŝino iris longan vojon. Ankaŭ la knabinoj estis sufiĉe elĉerpitaj.
  Sed la proksimeco de venko altiris belaĵojn.
  Gerda rimarkis kun dolĉa rideto de blonda militisto:
  - Ni jam spertis tiom multe en ĉi tiu vivo! Ĉu estos io alia simila?
  Magda, modeste mallevinte la okulojn, respondis:
  - La tuta volo de la Ĉiopova! Venos la tempo kaj ni rememoros niajn iamajn heroaĵojn. Eble kun sopiro, aŭ eble kun fiero!
  Charlotte diris emfaze:
  - Nu, ĉiuokaze, mi ne malĝojos! Niaj heroaĵoj estas tre gloraj!
  Kristina kantis:
  - Glora Patrujo, malbela malbela!
  Gerda pepis:
  - Mi kredas, ke ni havos alian ferion!
  Charlotte snufis malestime kaj rimarkis:
  - Kaj ni havas militon kaj do, ĉiu tago estas festo!
  Magda pafis... Sherman rompiĝis en duono kaj ekflamis. La knabino pepis:
  - Milito estas la aero por la pulmoj... Sed estas pli bone plenigi ĝin per preĝo!
  Gerda feroce respondis:
  - Vi havas ho mia beleco - voluptan karnon! Nur la Sinjoro instruis vin ne preĝi, sed nur boji!
  La knabinoj ridis, ilia ridado estis sufiĉe amuza. Magda pafis tra la Pershing, kaj kuraĝiĝis. La usonanoj klare rezignis. Vaŝingtono estis nur ducent kilometrojn for. Ilia tanko povus iri laŭ la aŭtovojo en tri horoj. Sed la tankoj ne devas foriri de la infanterio. Kvankam la infanterio estis motorizita. Sed ili pelis multajn milionojn da solduloj, kiuj estis uzataj kiel kanonaj nutraĵoj.
  Gerda pafis kaj pepis:
  - Sed mi respondas al la voĉoj, kaj mi estas disŝirita en furiozan batalon!
  La knabinoj pafis... Charlotte, la segilo, tenis Kolaon per la piedfingroj, kaj siblis:
  - Ni ĉiuj lavos, kaj trapasos la ekzamenon por kvin!
  La knabinoj iom disiĝis de sia propra kaj venis sub fajron de 105-milimetraj kontraŭaviadilaj kanonoj. Ili estis pafitaj sur, kaj obusoj falis sur la alfrontan, deklivan kirason.
  Gerda respondis kaj kantis:
  - Jen ni havas nebulojn kaj pluvojn! Ĉi tie ni havas malvarmajn florojn! Kaj kiam vi pafas la vergnulojn, la faroj de la knabinoj estas kantataj!
  Kaj la militistoj ĝemis pro angoro:
  - Espero, nia tera kompaso,
  Bonŝancon, rekompencon por kuraĝo...
  Kaj unu kanto sufiĉas
  Do nur pri la domo ĝi kantis!
  Charlotte lekis siajn skarlatajn lipojn kaj diris:
  - Kaj tian bienon mi rekonstruos por mi! Ĝi havos palacojn kun kolonoj! Kaj fontanoj trafis la aeron!
  Christina ridis kaj rimarkis:
  - Ha, fontanoj, fontanoj, fontanoj! Al ili, ŝercante per via koro, redonu ĝin! Ha, fontanoj, fontanoj, fontanoj! La tero floros en blankaj pomoj!
  Germana tanko, mezure pafita al usona kontraŭaviadila baterio. La knabinoj ne hastis kaj memfide konservis la batojn. Militistoj estas kiel ĉokoladaj glaciaĵbuloj. Ĉiuj faras ĝin kaj ĉiuj sukcesas. Kaj ili batis, batis, batis...
  Gerda eĉ prenis ĝin kaj kantis, alte ŝirante la gorĝon;
  La princino sonĝis pri geedziĝo
  Sed la postuloj estis altaj...
  Tia fronto atingis la idealon,
  Ke la princoj ricevis ĉiujn piedbatojn!
  
  Neniu ŝatis ĉi tiun princinon,
  Neniu fariĝis ŝia idealo...
  Kaj ĉi tiuj princoj iris en funebron,
  Princino koro scias solidan metalon!
  
  Sed unu invadanto montriĝis,
  Iris en respondo kun la princino al la milito ...
  Kaj furioze batalis kun ŝiaj regimentoj,
  Alvokante la union probable Satano!
  
  La princino perdis ĉi tiun batalon
  Kaj finiĝis en tre malĝoja kaptiteco ...
  Mi ricevis tian paletron de sorto,
  Deziro al tre turbula ŝanĝo!
  
  La knabinoj tiam estis prenitaj al la kelkarcero,
  Fiksinte ŝtalan ĉenon ĉirkaŭ la kolo ...
  Kaj ili komencis vipi la belan junan virinon,
  Princino ploris kaj komencis muĝi!
  
  Ŝi estis en silkoj, nun en ĉifonoj,
  Ili deŝiris la ŝuojn - la knabino estas nudpieda...
  Ŝi estas pelata - elĉerpita de la karno,
  La aglo estis logita en kaĝon perforte!
  
  Kiom da sufero vi devas elteni?
  Tiajn turmentojn por knabino elteni...
  Por lukso, sateco estas rekompenco,
  La lupino hurlas kaj la urso muĝas!
  
  La princino en la minejoj nun suferas
  Preskaŭ nuda, nudpieda vintre...
  Ve, malbonaj triumfoj en la mondo de Kain,
  Kaj la diablo misuzis la animon!
  
  La mondo estas kiel infero, obtuza kaj pene nigra,
  En la minejoj vi trenas ŝtonojn...
  Mezurita ordo kaj senhasta,
  Vi portas slabojn kaj brikojn!
  
  En malespero ŝi donis sin al la inspektisto,
  Kaj sukcesis eskapi el la mino...
  Antaŭ la morto estis nur malmulte,
  Sed la graco de Dio vekiĝis!
  
  La ribelo estis levita de tiu princino,
  Sklavoj, kamparanoj tuj por ŝi...
  Kaj ĝi fariĝis tre interesa
  Ĉiuj estas lacaj de la mizera vivo!
  
  Multaj miloj kolektiĝis indigne,
  Kaj disbatis la armeon de la hordo...
  Fariĝu la malbenitaj homoj,
  Por ke tiu amareco ne okazu, sciu la problemojn!
  
  Ni iris al ŝtormo, ili prenis la palacon de la monarko,
  Kaj la iama monstro nun fariĝis kaptito!
  Tiaj roksaltoj povas vidi la randojn,
  La princino realigos sian sonĝon!
  
  La tirano nun estas sendita al la minejoj,
  Kaj la iama sklavo en la palaco...
  Ne plu tretu sur ĉi tiun rastilon,
  La reĝino sonĝas pri krono!
  
  Elektis edzon el la homoj,
  Ŝi geedziĝis kun li, prilumante la geedziĝon ...
  Ne gravas la genealogio de la raso,
  La sento de kubuto en la teamo estas pli grava!
  
  Ili havis infanojn kaj feliĉaj,
  Jen estis la geedziĝo de ĉi tiu paro...
  Fortaj posteuloj, kaj sufiĉe belaj,
  Ni deziras, ke aliaj faru la samon!
  
  Justeco regis en la imperio
  Ĉiu riĉulo dividis oron tie...
  Ankaŭ vi kompatu al homoj,
  Por ne aŭdi la maldolĉan, infanan krion!
  La knabinoj mirinde kantis, kaj iliaj voĉoj estis tiel penetraj kaj sonantaj, kiel la trilo de sonorilo. Kaj aŭdiĝis vere dia komponaĵo.
  Kaj ili marŝis, levante la manojn, miloj da kapitulaciitaj usonanoj. Ili falis sur la genuojn antaŭ la knabinoj, kaj ridetis stulte, konfuzite.
  La militistoj eliris el la tanko. Knabinoj tradicie proponis siajn nudajn piedojn por kisoj, kaj blindige rikanis. Jen la tigrinoj.
  Charlotte kantis, iom grumblante:
  Sanga grupo sur maniko,
  Mia seria numero sur la maniko!
  Deziru al mi bonŝancon en la batalo
  Bondeziru al mi!
  Kristina konfirmis la kantadon, frapante la nudajn piedojn, pinĉante la nazojn de la soldatoj per la fingroj:
  - Kun ĉiu malsukceso, sciu kiel redoni! Alie, vi ne vidos bonŝancon!
  Kaj la knabinoj ridis tiel surdege, ke ĝi laŭvorte tordis iliajn buŝojn, kaj malkonstruis la kraniojn de la soldatoj.
  Kelkfoje la belulinoj nudigas la mamojn kaj invitas la soldatojn kisi. Kaj ili frapis la militistojn.
  Inter tiuj kiuj kapitulacis estis ankaŭ knaboj por junulaj kolonioj. Ili laŭvorte formanĝis per siaj okuloj preskaŭ nudajn inajn militistojn. Gerda responde ordonis al la knaboj kuŝi sur la dorso kaj levi la krurojn. Kaj tiam ŝi komencis bati ilin per bastonoj sur iliaj nudaj kalkanoj.
  La knaboj kriegis pro doloro. Charlotte, Christina kaj eĉ Magda aliĝis al la ekzekuto. La knabinoj multe laboris per kaŭĉukaj bastonoj. Ili kriegis la knabojn, kaj ili ektremis senespere. Bati la nudajn kalkanojn de knaboj per bastonoj estas agrable por tigrinoj.
  Sed ŝajne Gerda opiniis, ke tio ne sufiĉas, kaj ŝi prenis torĉon. Kiel, ve al la venkitoj. La odoro de bruligita viando ŝvebis tra la aero. Tamen la knabinoj provis pafi la krurojn de la knaboj por ne kripligi ilin.
  Muziko ludis, tamburoj batis.
  Magda rifuzis preni la torĉon en la manoj kaj, ruĝiĝante, respondis:
  - Ne! Do ĝi estas ankoraŭ tre malbona!
  Gerda ridis kaj kantis kanton:
  - Kaj kiu ne estas malica? Kiu ne estas malbona? Jes, tiu, kiu neniam vidis virinon!
  Charlotte, rostante la kalkanojn de junaj kaptitoj, rimarkis:
  - Ĉi tiuj ĉiuj estas krimuloj! Ili ne tiom bedaŭras!
  La inaj militistoj tuj ridis... Kaj daŭre fritis la krurojn de la knaboj.
  Dume, Friedrich batalis sur la ĉielo. Kontraŭ li aperis kelkaj el la plej novaj usonaj batalantoj kun 50-milimetraj kanonoj. Sed kompreneble la terminatora knabo ne estis embarasita. Kaj la murdinto kovris la usonanojn malproksime, montrante, ke iliaj pafiloj tute dependas de li.
  Frederiko ĝenerale ĝuis la batalon.
  La knabo-generalo muĝis en la radion:
  Mi eliras por totala neniigo!
  Mallonga eksplodo, kaj kvindek usonaj aviadiloj eksplodis. Kvazaŭ iu disĵetis biskvitojn trans la ĉielon. Kaj la knabo prenis ĝin kaj pepis:
  - Mi estas vera Ŝinobo! Kaj mi mortigos ĉiujn!
  Kaj denove li pafis salvon, ĉi-foje malflugigante sepdek aviadilojn. Kaj nudigis siajn perlajn dentojn.
  Helga flugis al la dekstra mano de la knabo kaj ridante diris:
  "Vi estas vera militdemono!" Mi estas por vi!
  Friedrich ridis. La terminatorinfano ŝaltis la aerkanonojn, malflugigante dudek kvar pliajn aviadilojn, kaj tiam ŝanĝis la fajron al grundaj celoj.
  La ĉefa tankpotenco daŭre estis la Sherman, verŝajne la plej masiva tanko en la mondo. La usonanoj senespere, sen multe da espero, provis preni la numeron.
  Friedrich kantis:
  - Sur stelŝipoj, kaj aviadiloj! Nia armeo estas nevenkebla!
  La Ŝermanoj krakis kaj eksplodis. Aldone al ili aperis memvetura pafilo kun 155-mm kanono, kapabla krei iujn problemojn por germanaj tankoj.
  Friedrich trapikis la supran kovrilon de la tanko kaj kantis:
  - Mi ankoraŭ estos granda ĉampiono!
  Helga respondis sincere:
  - Kaj vi jam havas bonegan ĉampionon! Kaj neniu dubas pri vi!
  La knabo fajfis kaj respondis:
  - Jes, neniu... Ĉu vi certas pri ĉi tio?
  Helga siblis reen.
  - En alia galaksio, sur matura kontinento!
  Friedrich detruis dek ok aŭtojn en eksplodo. Li ekbruligis la usonajn tankojn, kaj ridetante demandis Helgan:
  - Kion vi volis diri per tio?
  La blonda militisto respondis:
  - Ke vi estas vera superhomo!
  Friedrich rektigis sian frangon kaj respondis:
  - Mi estas superhomo kaj ne estas aliaj problemoj!
  Helga ridis, batis la Sherman kaj pepis:
  - Neniuj aliaj problemoj!
  Friedrich ŝanĝis al la Pershing-kolumno, kantante:
  - Ne viaj kruroj savos vin! Ne forpelantaj ĉevaloj!
  Helga frapis la memveturan pafilon de Sorĉistino kaj flustris:
  - Atentu! Atentu! Atentu!
  Friedrich frapis la memveturan pafilon Mongoose kaj bojis:
  - Ni ne ŝercu!
  Helga daŭrigis la fajron, kantante:
  Ni trovos vin subtere!
  Friedrich, pafinte dek kvin pliajn aŭtojn kun unu eksplodo, aldonis:
  - Forigu ĝin el la akvo!
  Helga daŭre batis, blasfemis:
  - Mi disŝiros ĝin!
  Friedrich, daŭre najlante, konfirmis:
  - Mi disŝiros ĝin!
  Helga eĉ komencis salti sur sia seĝo, muĝante:
  - Mi disŝiros ĝin!
  La municio elĉerpiĝis kaj la jetoj reflugis. Vi devas replenigi kaj replenigi la ilaron.
  La armeo de la Tria Reich estis pli kaj pli proksima al Vaŝingtono. En la sama tempo, la japanoj trarompis.
  Ninja-kavaliro Karas, preferis labori per glavo. Li rampis silente al la usonaj pozicioj kaj aranĝis kajuton. La Ŝinobo-knabo entute fariĝis enorma militisto. Kaj li ekstermis ĉiujn senescepte. Lia katana facile tranĉis metalon.
  Karas agis kiel ĉiam agreseme kaj persiste. Liaj atakoj estas mortigaj senescepte. Krom la glavo, la knabo uzis venenajn pinglojn kaj akrigitajn metalajn diskojn.
  Paro da Ŝinoboknabinoj agis kun li, kiuj helpis la knabon ekstermi la amerikanojn.
  Jen ilia triado, enpenetris en la internon de la fortikaĵo kaj moviĝis laŭ la koridoroj. Tie ili ekstermis usonajn soldatojn.
  Karas, faligante la oficiron, siblis:
  - Mi estas kavaliro kaj kandidato por la Dioj!
  La japana Ŝinobo respondis:
  - Vi estas perfekteco! Sed ankaŭ ni estas bonegaj!
  Kaj la knabino faligis du usonajn soldatojn per unu bato!
  Karas daŭre moviĝis, kuris muelejon kaj tuj detranĉis kvin, pepante:
  - Ĉi tio estas klaso!
  Alia japana Ŝinobo tranĉis tri, rimarkante:
  - Jen niaj atingoj!
  La karsujo daŭre hakis, ŝprucis per sango kaj muĝis:
  - Mi estas sovaĝa hororo fluganta sur la flugiloj de la nokto!
  La japanino, detranĉante du, eksilentis:
  - Ni estas nur nevideblaj!
  Karas prenis, ĵetis per siaj nudaj fingroj de knabaj piedoj, akre kalitaj diskoj, tranĉante sep, kaj kantis:
  - Malŝaltu vian menson!
  La Ŝinoba knabino tranĉis kaj konfirmis:
  Mi ne volas komprenon!
  Crucian tranĉis per glavoj, tenante trioblan papilion, ses kaj aldonis:
  Kiom da fojoj ni konvinkiĝis...
  Alia Ŝinoboknabino, svinginte la diskteleron, aldonis:
  Ili falis, sed ili leviĝis!
  Crucian, hakante usonanojn kiel brasikojn, kantis:
  - Por amo sendube!
  La Ŝinoboknabino pepis:
  - Novaj batas...
  Alia nudpieda beleco konfirmis:
  - Generacioj!
  Crucian detranĉis plurajn homojn, kaj siblis:
  - Dispremu, dispremu nun!
  La ninja knabino ĵetis diskojn per siaj nudaj piedfingroj kaj kantis:
  - Vi ne estas sola! Glora horo nun!
  La kruso ekmoviĝis eĉ pli rapide. Kaj grumblis kiel tigrido:
  - Glora horo nun! Trafi rekte en la okulon!
  La ninja knabino trempis siajn nudajn piedojn en sango kaj lasis delikatajn piedsignojn sur la betono. La militistoj estis belaj kaj sveltaj.
  Kaj ili kantis kun angoro:
  - Mia generacio manĝas ekspreson!
  Karas tranĉis kvin, kaj daŭrigis:
  - Kaj ankaŭ kreas progreson!
  La Ninja Girls finis kelkajn pliajn jankiojn kaj pepis,
  - Mi havas elekton!
  Alia beleco, tranĉanta, aldonis:
  - Mia poŝlampo, revoj estas la ĝojo de ĉiu tago!
  Karas ridis kaj disbatante la kontraŭulojn deklaris:
  - Mi estos io, kion nuraj mortemuloj ne povas scii!
  Do la triado malbaris la fortikaĵon... Ŝi postlasis amason da kadavroj. Kaj la knabinoj ankaŭ estas allogaj spuroj.
  Japana Ŝinobo kantis:
  - Malglata kaj forta ....
  Alia beleco konfirmis:
  - Iu potenca!
  Kaj la knabinoj denove ridis...
  Crucian, liberigante pinglojn, trapikante dekduon usonajn soldatojn samtempe, siblis:
  - Paŭzoj bruis!
  La ninja knabino konfirmis ridante.
  - La graco finiĝis!
  Alia belulino ridante aldonis:
  - Ĉesu montri vian dorson!
  Karpo, hakante amase, konfirmis per muĝado:
  - Tempo mortigi la malamikojn!
  La Ŝinoboknabinoj ekkriis en ĥoro:
  - Tempo mortigi la malamikojn!
  Kaj kiel ili ridas, en plena gorĝo! Ili estas tiel radiaj kaj unikaj. En ĉiu el ili, estas io speciala kaj unika ...
  Karpo grumblis je la supro de siaj pulmoj:
  - Kiam ni estas kunigitaj, ni estas nevenkeblaj!
  Kaj denove la Ŝinobo trarompas. Ili postlasas amasojn da kadavroj. Tia estas ilia severa lernejo. Kaj nevideblaj militistoj povas fari multon. Jen Japanio, lando de granda kulturo.
  La Ŝinobo-knabo kantis:
  - Harakiri... Ĝi atendas vin! Prenu la malamikon, nu, sed la rimedoj ne kalkulas!
  Kaj denove la knabo ridas! Li vere amuziĝas ĝis koliko. Kaj mi volas batali kaj venki!
  Du knabinoj kaj knabo eniris la komandejon. Sen plia prokrasto, du generaloj estis mortigitaj. La tria falis sur la genuojn kaj kuris por kisi la nudajn piedojn de la knabinoj. Ili pridemandis lin mallonge. Li ĵuris ke li donos la ordon kapitulaci al la fortikaĵo.
  Sed Karas balancis la kapon.
  Ni jam havas tro da kaptitoj! Ni devas iomete redukti viajn nombrojn.
  Kaj la triado denove moviĝis laŭ la koridoroj. Ili dehakis ĉiujn sen ia kompato kaj kun la pasio de ĉasistoj.
  Karpo prenis, dehakis naŭ homojn kaj kantis:
  - Nigra neĝo, ruĝa glacio...
  Ninja Girl konfirmis:
  - Sur la brulanta tero...
  Alia beleco konfirmis:
  - Ni donas ĉion al Satano!
  Cruan kiel preni kaj krii:
  - Ha-ha-ha! Sanga Fuhrer! Ĉiu burĝo estos tranĉita!
  La Ŝinoba knabino detranĉis kelkajn soldatojn kaj kantis:
  - Lasu tiujn burĝojn dikiĝi... Ili eĉ ne enĝustigu en sian pantalonon!
  Alia beleco subtenis la trairejon:
  - Ili aliĝu kiel judoj!
  La kruso liberigis la pinglojn kaj ĉifris:
  - Se nur ne estus milito!
  Kaj la knabinoj prenos kaj ridos. Ili estas tiel amuzaj en nigra kimono, kaj kun nudaj kruroj ĝis la genuoj!
  La triumviraro moviĝis tra la koridoroj. Knabinoj foje kaptis ĵetitajn obusojn kaj reĵetis ilin per siaj nudaj piedfingroj.
  La movoj de la trojko estas nekredeble rapidaj. Kaj kun multaj kadavroj. Kaj ne haltos.
  Karpo siblis kun rido:
  - Mi marŝas kien mi volas...
  La Ŝinoboknabino, hakante homan karnon, aldonis:
  - Mi ne lasos aliajn!
  Alia belulo ĉirpetis:
  - Kaj kantu en la lumo de la tago...
  Crucian, dehakante ĉion, bojis:
  - Birdoj nur por mi!
  La Ŝinoboknabino, dehakante la usonanojn, kiuj estis malsukcese sub la klingo, grumblis:
  - Mi amas belecon!
  Alia Ŝinobobelulo siblis:
  - Mi ĉirkaŭas la tronon per floroj!
  La karso siblis malice, eligante akrajn klingojn:
  - Mi amas belajn jankiojn!
  La knabinoj respondis unuvoĉe:
  - Kaj do mi premas!
  La triumviraro daŭre moviĝis. La belulinoj zumis kaj grumblis per mallaŭta voĉo. Iliaj movoj fariĝis pli kaj pli rapidaj. Ili moviĝis kiel spiritoj eskapintaj el Tartaro.
  La kruso muĝis je la supro de siaj pulmoj:
  - Saluton ĝojon! Mi batos ĉiujn!
  La Ŝinoboknabino kantis:
  - Se vi okupiĝos pri rabo, vi devos forkuri nuda!
  Kaj konfirme de tiuj ĉi vortoj, la knabino nudigis sian bruston. Ŝi estas, fakte, ege bela. Kaj mi volas kisi la skarlatan cicon.
  La knabinoj moviĝis kaj ĵetis akrigitajn diskojn per la nudaj piedoj. Multaj estis tranĉitaj, iuj estis tranĉitaj per glavoj. Kaj ili marŝis kun eksterordinara triumfo. Distranĉitaj kapoj kuŝis survoje, kaj la knabinoj ĵetis ilin supren per siaj graciaj, nudaj kruroj.
  Karpo kantis fervore:
  - Mi estas nigra kavaliro, kaj vera Ŝinobo!
  Post tio, la knabo faligis kvin pliajn usonajn armesoldatojn, kaj svingis siajn glavojn pli abrupte.
  La knabinoj surde muĝis:
  - Ni estas kun vi! Kantu kanton, ni estas potencaj knabinoj!
  Kaj la dehakado daŭris pli kaj pli intense! Vere, ne metu vian fingron en la buŝon de ĉi tiuj knabinoj! Kaj mordu kaj suĉu!
  La knabo el inter la tamburistoj, tremis kaj genuiĝis. La ninja knabino lasis lin kisi ŝian nudan plandon, kaj tiam ŝi prenis ĝin kaj detranĉis sian kapon ĉiukaze. Ŝi ĵetis ĝin per la nuda piedo kaj pepis:
  - Mi estas superklasa militisto ... Kaj mi estos pli malvarmeta ol Marso mem!
  Karas eksaltis, faligis ok usonajn soldatojn kaj muĝis:
  - Kaj mi estos pli mojosa ol Miĉjo Muso!
  La Ŝinobo-knabino ridis, forĵetante sian kaskon per sia nuda kruro, kaj kantis:
  - Futbalo! Futbalo! Vivu piedpilko!
  Alia Ŝinoboknabino tranĉis kaj rimarkis:
  - Kaj mi preferas flugpilkon!
  Kaj la militistoj tuj ekridis... Dentoj kaj dentegoj montriĝantaj. Tre sprita triumviraro. Kaj kiel oni ne povas akiri senton de humuro, se ninjas ankoraŭ estas infanoj enkondukitaj en kaĝon kun tigroj, kaj ili ne ricevas armilojn samtempe. Kaj tie vi devigas la beston rezigni agreson per la potenco de penso.
  La karso pepis, hakante ostojn kaj viandon:
  - Mi estas tigro, ne kato, mi nun havas stomakon en mi, kion faras uppercut kun murdo!
  La Ŝinoboknabino pepis:
  - Kun supertranĉa murdo, aŭ inverse!
  La inaj militistoj per sia tuta forto frapis la kalkanojn en la ŝtalpordon. La metalo krevis, malfermante la vojon por ili. La belulinoj fajfis tra siaj naztruoj:
  - Venu ĵetu al Marso!
  Kaj denove antaŭeniĝo, tra karno kaj sango... Amaso da kadavroj kaj kripluloj. Kaj ne haltigos la knabinojn, nenio ...
  Karpo kun rideto, tranĉante la majoron en duonon, flustris:
  - Ni flustras al la sorto pli ol unufoje...
  La Ŝinoboknabino, tranĉante laŭ sia maniero, konfirmis:
  Flustro al la sorto...
  Karpo, ridante, aldonis:
  - Kompato Boku! Ponardo en la flanko!
  Kaj en konfirmo de liaj vortoj, la muziko ludis ... Kaj batalroboto elsaltis. Unu el la usonaj novecoj, aŭto farita sur aŭtoveturejoj per kvar mitraloj. La Ŝinobo apenaŭ havis tempon por salti ĝis la plafono, ĉar la vicoj komencis skribaĉi, kaj laŭvorte la tuta spaco estis trapikita.
  Karas kolere siblis:
  "Mi ĵuras je la imperiestro... Ĉi tio estas ia sovaĝeco!"
  La ninja knabino mallaŭte kantis:
  - Estis tempo de dolore larmoplena epoko... Kiam la prauloj de homoj ne povis kalkuli la stelojn en la ĉielo!
  Post tio, la knabinoj kaj la knabo ĵetis akrajn diskojn al la roboto per siaj nudaj piedoj. La aŭto haltis kaj fumo elverŝis el ĝi. Rampante laŭ la plafono, la triumviraro ĵetis pizojn kun eksplodaĵoj miloble pli eksplodemaj ol TNT, kaj frakasis dekduon da kamuflitaj maŝinpafiloj.
  Karpo kantis kun rideto:
  - Mi vidas, ke ni estas indaj filoj! Kaj servantoj de Satano!
  Post tio, la triumviraro fakte kompletigis la purigadon de la fortikaĵo. La knabinoj kaj la knabo malŝtopis barelon da kvaso kaj trinketis ĝin. Glutis kaj muĝis...
  - Ni estas Ŝinoboj kaj ne ekzistas pli bela voko!
  Knabino kun ruĝa kaj nigra hararo rimarkis:
  - En milito, io ajn okazas... Sed en la mondo oni bezonas foje scii, kiam halti!
  Karas ridis kaj subite demandis:
  - Kaj se ni ankoraŭ estas destinitaj kolizii kun Germanujo, kion do ni faros?
  La knabinoj respondis ĥore:
  - Laŭ la leĝoj de karmo! Kiel ŝi ordonas, tiel ni batalos! Kaj se io ajn, determinos la flankon de la vojo-supren!
  La grandiozaj kvar el Gerd, Charlotte, Christina kaj Magda partoprenis en la ŝtormo de Vaŝingtono. Ĉi tiuj estas knabinoj en bikinoj kaj belulinoj. Ilia tanko malmuntis unu baterion post alia. Belega dezajno de la plej prestiĝaj armiloj.
  Gerda, pafante ĉe la jankioj, kantis:
  - Eble...
  Charlotte pafis kaj daŭrigis:
  - Ni...
  Kristina najlis kaj donis:
  - Ofendita ....
  Magda sendis ĵetaĵon, pepanta:
  - Iu...
  Gerda rompis 240 mm obuso kaj eldonis:
  - Vane!
  Charlotte Lupanuv daŭrigis per ĉanto:
  - Faligis...
  Kristina, premante la ellasilon, grincis:
  - Dek ses...
  Magda, ridante, aldonis:
  - Megatonoj...
  Gerda grincis responde plene de siaj pulmoj:
  - Jen...
  Charlotte pafis kaj diris:
  - Frapoj...
  Christina sendis kuglon kaj daŭrigis:
  - Fumu..
  Magda pafis kuglon kaj knaris:
  - Brulas...
  Gerda liberigis donacon, rompante la memveturajn pafilojn de Homlupo kaj zumis:
  - Tero!
  Charlotte pafis la kuglon denove kaj jeligis:
  - Kie...
  Kristina grumblis per ĵetaĵo, grincante:
  - Staris...
  Magda aldonis ĵetaĵon kaj siblis:
  - Blanka...
  Gerda montris la kanonon per sia nuda piedo, martelis kaj pepis:
  - Domo!
  Kaj la militistoj ekridis... Charlotte decidis kanti denove, en sia gaja stilo:
  - Jen...
  Christina pafis kaj daŭrigis:
  - Jam...
  Magda najlis kaj donis perlon:
  - Frapoj...
  Gerda liberigis mortodonacon, kaj pepis:
  - Fumu...
  Charlotte publikigis kio alportas detruon kaj siblis:
  - Brulas...
  Kristina batis per kuglo kaj kantis:
  - Tero...
  Magda sendis la pinton de la kuglo kaj vyaknula:
  - Kie...
  Gerda pafis kuglon kaj aldonis:
  - Staris...
  Charlotte estis pikita per kuglo:
  - Iam...
  Kaj Kristina, sendante ĵetaĵon per sia kalkano, finis agreseme:
  - Vaŝingtono!
  Magda aldonis dum pafado:
  - Vaŝingtono!
  Gerda, sendinte la mortodonon, kantis:
  - Vaŝingtono!
  Charlotte pafis kuglon al la memvetura pafilo Meduza kaj aldonis:
  - Kompatinda...
  Kristina frapis per kuglo kaj aldonis:
  - Mia...
  Magda ankaŭ sendis ĵetaĵon kantante:
  - Heroo...
  Gerda denove ekpafis, grumblante:
  - Vaŝingtono!
  Christina, pafante, daŭre kantis:
  - Vaŝingtono...
  Magda aldonis, ĵetante fajrajn donacojn:
  - Kompatinda...
  Gerda, draŝante kontraŭ la malamiko, grumblis:
  - Mia...
  Charlotte, pafante, daŭrigis:
  - Heroo...
  Kristina diris ridante:
  - Vaŝingtono!
  Kaj la knabinoj samtempe, kiel meduzoj dum ĉaso, ridis.
  Post tio, la militistoj komencis pafi al la bunkro. La usonanoj klakis, montrante sian neflekseblan kuraĝon. Ili forte batalis por la ĉefurbo. Ekzistis formacioj kun komandantoj de kelkaj judoj. Kaj tio pliigis la reziston.
  La germana tanko ricevis multajn sukcesojn de malamikaj kanonoj. Eĉ kelkaj sketejoj krevis. La knabinoj devis preni la aŭton kaj leviĝi por riparoj. Obstina rezisto en la usona ĉefurbo ne estis neatendita.
  Oni supozis, ke Usono plej multe rezistas ĉi tie. Krome, el la tuta Ameriko, judoj kolektiĝis en Novjorko kaj Vaŝingtono, arminte kaj virinojn kaj infanojn.
  La kapitulaca Truman estis devigita fuĝi kaj kuŝi malalte. La germanoj, dume, senŝeligis kaj bombadis la usonan ĉefurbon, provante ankaŭ ĉi tiun nukson.
  Aŭtuno venis kaj pli malvarmiĝis. Knabinoj tamen ne malvarmas eĉ en bikinoj.
  Dum la paŭzo, ili kolektis knabojn de ĉirkaŭ dek ses jaroj, kaj kuŝiĝis kun ili, karesante unu la alian kaj trinkante Kolaon. Gerda demetis sian mamzonon kaj lasis la du junulojn kisi ŝin sur la skarlataj burĝonoj de ŝiaj cicoj. Pli precize, ŝi mem kuraĝigis ilin, ĉar ĝi estas tre agrable por forta knabino. La ceteraj faris same, prenante paron por si. Eĉ la religia Magda mildiĝis. Estas agrable kiam junaj, nudaj korpoj de muskolaj militistoj tuŝas vin.
  Gerda ridetis kaj palpebrumis al la blondulino kun ora hararo:
  - Kaj mi vidas, ke vi ŝatas, kiam la knaboj pasas sian langon super la cicojn. Kaj kiel tio kongruas kun via religia moralo?
  Magda respondis kun intenca gajeco:
  - Se vi ne pekos, vi ne pentos... Se vi ne pentos, vi ne estos savita!
  Charlotte ridis kaj kantis:
  - Peku kaj pentu! Pentu kaj peku denove! Pento pro peko, por la savo de la animo!
  Kaj ŝi verŝis Koka-kolaon sur siajn cicojn. La junuloj komencis pli intense leki siajn mamojn. Charlotte eligis voluptan suspiron. Ŝi ŝajnis ĝui ĝin ege.
  Kristina logike rimarkis:
  - Kiam Vaŝingtono falas... Kaj kial Usono post tio ne kapitulacas?
  Gerda, sentante kisojn sur la brusto, sugestis:
  - Kompreneble, ili kapitulacos... Sed necesas mueli la judajn unuojn, kiuj batalos fanatike. Kaj post tio ni komencos kun Sovetunio.
  Magda, grimacante, komentis:
  "Ni ne havos tempon por lanĉi ofensivon en Rusio antaŭ vintro!" Domaĝe... Eble ni devos atendi ĝis majo?
  Charlotte montris la kuketon kaj rimarkis:
  - Do kio? Dum ĉi tiu tempo, ni alportos la aferojn de niaj bienoj. Ne ĉiam por batali, vi devas samtempe zorgi pri la ekonomio!
  Gerda konsentis pri tio:
  - Jes, indas pensi pri paca tempo... Ni havas nun monon - kokidoj ne bekas. Ni ankaŭ ricevos teron en Ameriko. Do laboro kaj paco - sen fino!
  Kristina nudigis siajn dentojn, estas bone, kiam la lango de la junulo ŝanceliĝas sur la cico kaj siblis:
  - Kaj mi semos plantejojn kun genetike modifitaj produktoj!
  Estos akvomelonoj grandeco de barelo, kaj pomoj grandeco de akvomelonoj!
  Magda ridis kaj, elŝovante la langon, pepis:
  - Ni estas mortigaj meduzoj, tiel similaj al akvomelonoj!
  Kristina rikanis kaj kisis la junulon sur la vango. Tiam ŝi murmuris:
  - Ekonomio kaj politiko tendencas al tutmondiĝo. Ĝuste laŭ Kautsky: unueca hegemonio kaj regado de la mondo! Kiam la nova ordo estas formita!
  Gerda sugestis:
  - Eblos komerci per kotono. Estas bonaj kotonplantejoj ĉi tie en Usono.
  Charlotte imagis kaj ridis:
  - Ĉi tio estas ĉe la kabano de onklo Tom... Jes, en ĉi tiu libro, nigruloj aktive laboris. Ili trafis sur la plantistoj. Domaĝe, ke la fino montriĝis malbona... - La knabinoj forte suspiris kaj rimarkis. - Mi bedaŭras Eva. Ŝi estis bona, hela knabino. Ŝi povus fari bonan militiston.
  Christina balancis la kapon kaj obĵetis:
  - Ŝi estas tro mola por bona militisto. Vera knabino devus esti malmola kaj agresema!
  Gerda kantis responde:
  Keruboj brilas en la ĉielo,
  Alia venis en la ĉielon, mi vidas potencon...
  Gerda ploregas amare pro rankoro -
  Kial ŝi naskiĝis knabino!
  Kristina skuis siajn orruĝajn harojn kaj komentis:
  Sed estas pli bone esti virino ol viro. Ekzemple, la ina orgasmo estas multe pli longa kaj forta!
  Gerda kapjesis kun la rideto de la Gorgona Meduzo:
  - Jes, pli forta! Lasu la knabojn fari ion pli seriozan! Ve, tia deziro vekiĝis.
  Kaj aŭdiĝis voluptaj ĝemoj, ĝemoj... turniĝantaj en la kriadon de voluptemaj inoj.
  Sed la knabinoj ne estas destinitaj ĝui la kaskadon de orgasmoj dum longa tempo. Mi devis denove militi. Estas pli kiel veturado de tanko. Lia kiraso jam estis ornamita per multaj cikatroj.
  Vaŝingtono ne rezignis. La batalo estis por ĉiu kvarono, kaj eĉ por ĉiu domo. La rezisto montriĝis obstina kaj viskoza.
  Gerda, pafante al la baterio, kantis:
  - Ameriko...
  Charlotte pafis kaj daŭrigis:
  - Ameriko...
  Christina pafis kuglon kaj eldonis:
  - Komprenita...
  Magda najlis sian nudan piedon kaj aldonis:
  - Ŝia...
  Gerda sendis donacon kaj tranĉis:
  - Progreso!
  Charlotte eligis siajn vortojn, akrigante siajn ĵetaĵojn:
  - Kie...
  Christina liberigis municion kaj eldonis:
  - Ne...
  Magda pafis obuson kaj siblis:
  - Ĵetu...
  Gerda tranĉis per artileria hakilo:
  - Rigardu...
  Charlotte sendis donacon kaj klakis:
  - Laborante...
  Christina, sendante la ĵetaĵon, aldonis:
  - Ne...
  Magda, forĵetinte la municion, daŭrigis:
  - Loko...
  Gerda denove sendis obuson, kaj siblis:
  - Servoj...
  Charlotte sendis donacon, ĉar la municio estis replenigita:
  - Prostituado.
  Kristina sendis ĵetaĵon kaj disbatis per la vortoj:
  - Publiko...
  Magda kiel muĝi je la supro de siaj pulmoj:
  - Domo...
  Gerda siblis kiel serpento:
  - Domo...
  Charlotte, ĵetante mortigan pafon, eldonis:
  - Plenigita...
  Christina, sendante ŝtalblankaĵon, aldonis:
  - A...
  Magda grincis responde, grincante:
  - Antaŭe...
  Gerda pafis ĵetaĵon kaj siblis:
  - Nim...
  Charlotte pafis kaj diris:
  - Sur la...
  Kristina ŝprucis ĵetaĵon, hokis:
  - Strato...
  Gerda pepis dum ŝi pafis:
  - Ĉiuj...
  Charlotte siblis, grancante kiel korvo:
  - Vico...
  Kristina eldonis kun fervoro:
  - Kostoj...
  Magda trapikis la Ŝermanan oleon kiel kudrilon kaj daŭrigis:
  - Sed...
  Gerda, pafante, eligis perlon:
  - Fine...
  Charlotte, pafante, daŭrigis:
  - Li...
  Kristina, daŭrante pafi, donis:
  - En la domo...
  Magda draŝis kaj siblis:
  - Sur la...
  Gerda liberigis pilkon de morto kaj grumblis:
  - Virino...
  Charlotte ekpafis, kaj eldonis perlon:
  - Rigardas...
  Kristina najlis kaj grincis:
  - A...
  Magda tranĉis per ŝelo kaj eligis:
  - Virino...
  Gerda draŝis per ŝelo, siblante:
  - EN...
  Charlotte lanĉis alte eksplodeman falĉilon, bojante:
  - Litoj...
  Kristina siblis dum ŝi pafis.
  - Jam...
  Magda sendis ĵetaĵon kaj timide ekkriis:
  - Nuda...
  Christina sendis alian murdan artaĵon, bojante:
  - Mensogas...
  La knabinoj ekridis, ili vere amuziĝis verkante tiajn aferojn.
  Tiam, pafante, ili komencis komponi ion pli decan kaj heroan. Kaj kvarteto da knabinoj, ĝi funkciis bone:
  Forĝu la kuniĝo de koroj, pli forta ol ŝtalo,
  Forskuu la enfluon de sanga polvo el la klingoj!
  Kaj okuloj en larmoj, kiel steloj ekbrilis,
  Estu kun mi eterne: ili parolis pasie!
  
  Ni estas kun vi por ĉiam, ora sonĝo -
  Junulino de lunlumo kaj larĝaj tajdoj...
  Sub la standardo de la sankta Jesuo Kristo -
  La timinda koruso de keruboj leviĝos sur la ĉielo!
  
  Ni trinkos radiantan vinon de pasio,
  Kaj la artisto donos skizon de la universo ...
  Kiel maldika vi estas - malforta fadeno de vivo -
  La Diablo volas detrui la amon ĝis la fino!
  
  La kavaliro eltiris sian glavon - alvokante Kriston:
  Do ke harmonia komunikado regas en la mondo ....
  Kaj Maria portas - Diaĵo-purecon -
  Kredu, la Sinjoro ne lasos nin fali en la abismon de infero!
  
  Sed viaj esperoj - vi mem portas en vi mem...
  Post ĉio, por Dio estas neeble ŝati homon!
  Ĉiu el ni estos ĝis niaj oreloj en arĝento,
  Perloj kun velura cigno flugos en la ĉielon!
  
  Nur se - se vi falus en batalo,
  Por via Patrujo, kiu estas pli altvalora ol la universo...
  Kaj tiam ni ne timas verŝitan napalmon -
  Malfortaj lumkavaliroj - estos neputeblaj!
  
  Estas bone vivi en la mondo, sed foje ĝi estas enuiga,
  Kaj malbona malsato kaj malvarmo forpelas homojn...
  Ni devas esti sub la Monto-Satano,
  Kaj vi estos bonŝanca, se vi estas juna kore!
  
  En alia universo - post morto enirante:
  Vi vidos ion, kio anhelos kun rideto!
  Kvankam en la karno vi fariĝos kiel infano -
  Sed vi senprobleme komprenos, ke ĝi estis eraro!
  
  La sperto de antaŭaj bataloj - uzu, kredu min,
  En ili vi konos la ĝojon de paradizo el la sango ...
  Humiligu la ordon, kie la sovaĝa besto hurlis -
  Kaj vi ricevos rekompencon de reĝidinedzino!
  
  Kaj poste por la trono kaj pliaj vojoj,
  Sur la ringo de universoj devos turniĝi!
  Mi tiam transdonos la mesaĝon al miaj posteuloj -
  Pli bone estas kredi por sukceso lerni!
  
  Ĉu eblas fariĝi dio - ĉi tio estas bonega demando,
  Homo estas farita en la bildo de Dio...
  Kaj kvankam li ankoraŭ ne kreskis al la Dia ...
  Sub ni, ni havas stelon vigle saltantan!
  
  Jes, kredu sciencon - potencajn fortojn por ni,
  Ĉar el scio, ni faros ŝnurojn ...
  Kaj li peku - la pasinteco estas Ham,
  Sed la atomo faris grenadojn por niaj malamikoj!
  
  Ĉi tie la universo markis la linion - sciu
  Kaj la universoj sekvos ŝin en kaskado ...
  Kaj atingoj sen kalkuli - estas vera paradizo,
  Por kiu la kavaliroj devas batali!
  La knabinoj vere bone kantis, samtempe ili venkis kelkajn bateriojn kaj bunkrojn. Ili mem ricevis grataĵojn kaj trafojn ...
  Mi devis fari mallongan paŭzon por replenigi municion. Kiel diras aliaj saĝuloj, ili faras kotletojn el naŭzaj knabinoj.
  Kristina kaj Magda denove ludis ŝakon. Ruĝhara knabino kun ora nuanco, ŝi volis gajni ĉion el mielblondulino. La ludo estis ludita en akre ataka maniero. Magda denove sukcesis kapti la iniciaton kaj akiri materian avantaĝon.
  Ni ne havis tempon por fini la ludon, alian batalon kaj varman batalon. Tamen pluvis de la ĉielo. Videbleco plimalboniĝis. La nazioj estis klare malkomfortaj.
  Gerda pafis ridetante, prenis ĝin kaj kantis:
  - Pluvo...
  Charlotte, apogante la militiston, pafis kantante kune:
  - Nudpiede...
  Kristina, frapante ŝelon, daŭrigis:
  - De...
  Magda kraŝis, kukriis:
  - Tero...
  Gerda siblis, ŝiaj okuloj brilis, kaj ŝi diris:
  - Pasis...
  Charlotte eksplodigis la kuglon kaj grumblis:
  - Mi malsekiĝis...
  Christina liberigis morton kaj siblis:
  - Knabinoj...
  Magda pafis varman kaj diris:
  - Okulo...
  Gerda, seninterrompe pafante, daŭrigis:
  - Se...
  Charlotte, lanĉante la kuglon, siblis:
  - Klara...
  Kristina pafis kaj daŭrigis, elmontrante la dentojn:
  - Tago...
  Magda frapis kaj knaris:
  - Ĉi tio...
  Gerda frapis ŝelon kaj kriis:
  - Bone...
  Charlotte, liberigante la donacon de morto, grumblis:
  - A...
  Kristina grumblis per kuglo kaj kriis:
  - Kiam...
  Magda ekkriis kiel supro, muĝante:
  - Male....
  Gerda zumis, liberigante konkojn:
  - Malbone...
  Charlotte, liberigante la donacojn de neniigo, kantis:
  - Se...
  Kristina, sendinte morton, siblis:
  - Kantoj...
  Magda, feroce nudinte la dentojn, kriis:
  - Kantu...
  Gerda kun siblo kaj pafsaltoj draŝis:
  - Ĉi tio...
  Charlotte, elkraĉante konkojn, elpremis:
  - Bone...
  Kristina prenis ĝin kaj siblis:
  - A...
  Magda ekkriis, sendante konkojn:
  - Kiam...
  Gerda eldiris kun rido de dentegoj:
  - Male...
  Charlotte kraĉis alian ŝelon kaj kriis:
  - Malĝoja...
  Gerda denove ekpafis, kaj diris:
  - Se...
  Charlotte vi respondas, blekis:
  - Malbono...
  Kristina, per bojanta tono kaj pafado, eldiris:
  - Vi...
  Magda sifonis kun rido kaj pafis:
  - Tio...
  Gerda kraĉis parton de morto kaj kriis:
  - Ĉiam...
  Charlotte, lanĉante fluon da konkoj, sufokiĝis:
  - Facile...
  Christina daŭrigis kunkanti:
  - A...
  Magda, siblante kaj pafante, eligis:
  - Male...
  Gerda muĝis je la supro de siaj pulmoj:
  - Malfacile...
  Kaj denove pasis la insida refreno.
  Charlotte, pafante, kriis:
  - Se...
  Christina, pafante, publikigis:
  - Malbono...
  Magda, elmontrante la dentojn, daŭrigis:
  - Vi...
  Gerda eltiris el la gorĝo per siblo:
  - Tio...
  Charlotte daŭrigis kun granda furiozo:
  - Ĉiam...
  Christina, pafante, publikigis:
  - Facile...
  Magda rektigis sian ĉarmon, ridante:
  - A...
  Charlotte liberigis morton, jelfis:
  - Kiam...
  Gerda furioze murmuris:
  - Male...
  Kristina, liberigante morton, muĝis:
  - Malfacile...
  Magda mallonge levis sian nudan piedon kaj pepis:
  - KAJ...
  Gerda zumas je la supro de siaj pulmoj:
  - Enuiga!
  Post tio, la knabinoj paŭzis ... Denove replenigis la municion. Kaj ke ilia kanono estas rapida fajro, kaj la batalo estas tre intensa.
  La knabinoj amuziĝis kaj rikanis per siaj radiantaj dentoj. Kiel bela estas ĉi tiu tero kaj kiel ĉiela. Vi simple restu kun ĝi. Aŭ trinku iom da kolonio.
  Gerda kaj Charlotte komencis ludi la malsaĝulon. Ili tre lerte tenis la kartojn per siaj nudaj fingroj, kaj miksis ilin per siaj nudaj piedoj. Ĝi aspektis kiel grandega ĉefverko.
  Kristina estas tre ruza, ŝi ne finis la jam perditan ludon, sed tuj proponis novan. Magda ne kverelis kun sia kunulo. Ankaŭ ŝi ne estas unu el la lastaj militistoj... Sed ŝi ne distingiĝas per obstineco.
  Kristina iom diversigis sian komencan repertuaron kaj iris kun D2-D4. Magda respondis per Hinda Defendo de la King. Kaj Kristina estas variaĵo de kvar peonoj. Sekvis tre furioza lukto. Kaj, plej verŝajne, Blanka havis ian avantaĝon. Jam Magda ekpensis, kaj serĉis eliron el delikata situacio.
  La ludo estis prokrastita, kaj denove la batalo... Jam estis varme ĉi tie. Baterio de la plej novaj 120-mm kontraŭtankaj kanonoj, kapablaj penetri la E-50 en la frunto proksime.
  La komenca rapideco de la ĵetaĵoj estas 1050 - metroj je sekundo. Do, kun granda malfruo, la jankioj havis pli-malpli kontentigajn pafilojn. Vere, la tanko mem ankoraŭ ne eniris la serion, nur pafiloj funkciis.
  Sen alproksimiĝi, la knabinoj komencis pafi ilin ...
  Gerda pafis de malproksime, tamen rimarkis:
  - La usonanoj klare progresas. Jen ilia varmarko: fari ĉion malfrue. Sed kun tiaj potencialoj, ili estus povintaj reforĝi plugilojn en glavojn antaŭ longa tempo.
  Charlotte kantis, tordante sian torson kaj skuante siajn ruĝajn buklojn:
  - Diablo! Diablo! Savu la diablon! Iu, iu punis nin! Donu al ni, donu al ni glavojn en niaj manoj, kontraŭ la jankioj, la jankiaj hordoj!
  Magda, disbatante la usonan pafilon, diris kun princina rideto:
  - Jes, estas bone ... Nia plej alta klaso en iu ajn batalo influos ... Ni ĉiam venkis, ni venkos nun!
  Kristina vangofrapis sian nudan piedon sur la kirason kaj kantis:
  - Aĥtun, Aĥtun... Foeir, Foeir!
  Grandioza, angla kvar: Jane, Gringeta, Malanya, Matilda sturmis Novjorkon. La militistoj batalis sur kaŭra Goering-4-tanko. La aŭto estis evoluo de la Churchill. Iom malsupera en kiraso kaj iomete pli peza ol la E-50, sed kun similaj armiloj.
  La tanko estis produktita en britaj fabrikoj, en Britio, kiu iĝis la protektorato de la Tria Regno.
  Jane pafis al la usona kanono kaj pepis:
  - Ni estas granda balotantaro... Ni rompos la protektoraton!
  Gringeta korektis sian kunulon:
  - Ni ne rompos, sed ni evoluos... Ni fariĝos pli fortaj!
  Gringeta pafis, frakasis la usonan pafilon kaj komentis filozofie:
  Kio ajn ne mortigas nin, igas nin pli fortaj!
  Malanya ridis kaj kriis:
  - Banala vero, sed malfacile kredebla!
  Matildo, dispreminte kelkajn soldatojn per raŭpoj, komentis:
  - Eblas, ke la vero estu banala. Ekzemple, la Suno estas flava, kiel vi povas vidi rigardante la ĉielon.
  La lipoj de Jane estis tre larĝaj, malkaŝante ŝiajn dentojn.
  Pafon Gringeta kaj pepis:
  - Kaj la Suno estas sufiĉe blanka. Nur la ĉielo prokrastas la bluajn radiojn kaj flavan nuancon ricevas.
  Matildo ridis kaj rimarkis:
  - Kaj vi estas tiel saĝa... Lerte rimarkis: ke ĝi estas nur iluzio de flava!
  Gringeta denove pafis, frakasis la bunkron kaj pepis:
  - Ĉio en nia mondo estas iluzia... Ili nur vere mortigas!
  Ili trafis Malanya per maŝinpafiloj, kaj ŝerce, aŭ eble ne ŝerce, kriis:
  "Eble morto estas iluzio!" Post ĉio, la animo estas senmorta, kaj eble laŭ personecformado - primara!
  Gringeta denove ekpafis kaj kantis:
  "Kvankam korpo sen animo ne estas korpo, sed kiel malforta estas la animo sen korpo!"
  Jane sentis lirikan leviĝon kaj kantis dum ŝi pafis. Kaj ŝiaj amikoj komencis kunkanti.
  La aristokrata militisto komencis:
  - Potenca...
  Gringeta daŭrigis, klakbatante ĵetaĵon:
  - Tanko...
  Malanya pafado, eldonita:
  - Plumboj...
  Matildo eligis mortigan donacon, pepis:
  - Fajro!
  Jane, pafante kaj nudigante siajn dentojn kiel grandajn perlojn, bojis:
  -KAJ...
  Gringeta siblis, svingante la brakojn.
  - Dispremas...
  Malanya pafis kaj diris:
  - Ĉiuj...
  Matildo, premante la batalantojn per raŭpoj, siblis:
  - En vico!
  Jane pepis kaj daŭrigis:
  - Sur la...
  Gringeta ekpafis, siblanta kobro:
  - Vidi...
  Malanya, pafante, daŭrigis:
  - Batalanto...
  Matildo frapis per la nudaj piedfingroj kaj diris:
  - Tute...
  Jane ridis kaj lumigis.
  - Kruta...
  Gringeta denove ekpafis, kaj siblis:
  - Estu...
  Malanya plantis kuglon, eldonante:
  - Ĉu...
  Matildo ramis la metalon per ŝelo, kaj donis:
  - Rezulto!
  Jane, daŭre pafante, pepis:
  - A...
  Gringeta pafis, subtenis:
  - Se...
  Malanya pafis kuglon, kaj eltiris vorton:
  - "Tigro"...
  Matildo diris kun siblo:
  - EN...
  Jane agreseme finis:
  - Iros ...
  Gringeta falis, daŭrigis:
  - KAJ...
  Malanya ofensive eldonis, pafante:
  - Ĉu...
  Matildo forte aldonis:
  - EN...
  Jane ridis, elmontrante la dentojn.
  - Ni...
  Gringeta pafis fulmon el siaj okuloj, dirante:
  - Fajro...
  Malania daŭrigis:
  - Lia...
  Matildo eldiris kun muĝado:
  - Nia...
  Jane cedis al la vortoj:
  - Churchill...
  Gringeta ĝemis dum ŝi pafis.
  - Ĝi rompiĝos!
  Malanya siblis agreseme:
  - Ekzameno...
  Matildo, disbatante siajn raŭpojn, eligis:
  - Donu....
  Jane ridetis kaj diris:
  - Sur la....
  Gringeta kriis ĉe la supro de siaj pulmoj, antaŭ ol sendi kuglon:
  - Kvin!
  Kaj la knabinoj unuvoĉe ekridis... La batalo estis sufiĉe varma. Usonaj kontraŭaviadilaj kanonoj funkciis. Fronta kiraso de 230 milimetroj ankoraŭ rezistis trafojn.
  Sed estis iom da risko. Krome, je la fino de la milito, Usono komencis produkti tre kiras-penetrajn sub-kalibrajn konkojn kun volframa kerno. Kaj ĉi tio estas danĝera.
  Jane pikis la ŝultron de Gringetta per sia nuda piedo kaj flustris:
  - Bonvolu ne maltrafi!
  Tiu procedura:
  - Kies blaster krius, kaj via silentus!
  Kaj pafis, portante la kuirilaron ...
  Matilda, kiu estis la ŝoforo, notis:
  - La manovro povas redukti la ŝancon bati.
  La knabino disdonis tri usonajn policistojn, ruĝaj jetoj ŝprucis ĉiudirekten, kaj ostoj falis malsupren. Tiam ŝi daŭrigis:
  - Estas kiel en la altiro de la morto!
  Gringeta rompis alian kontraŭaviadilan pafilon kaj kantis:
  - La hordoj de la Wehrmacht furioze furiozas, kaj ni estas la infanoj de la ŝtala monato!
  Jane etendis sian nudan kruron, malŝaltis la radion kaj sugestis al la knabinoj:
  Ni kantu ion amuzan...
  Gringeta venene ridetis kaj sugestis:
  - Pri la Fuhrer?
  Jane vigle kapjesis.
  - Jes!
  Matilda apogis la ideon:
  - Prave! Neniu aŭdas nin!
  Jane kantis kun ĝojo dum ŝi pafis:
  - Ah...
  Gringeta prenis ĝin, pafante entuziasme.
  - Fuhrer...
  Malanya respondis krude, grumblante:
  - Vi...
  Matildo, premante la soldatojn, daŭrigis:
  - Fuhrer...
  Jane elpremis eksplodon de entuziasmo.
  - Kapro!
  Gringeta, pafante, daŭrigis:
  - Por kio....
  Malanya pafado, eldonita:
  - Kontraŭ...
  Matildo premis siajn raŭpojn kaj siblis:
  - la angla...
  Jane daŭrigis entuziasme:
  - Utila...
  Gringeta siblis kaj muĝis:
  - Vi....
  Malanya nudigis siajn dentegojn kaj bojis:
  - Azeno...
  Matildo daŭrigis, komencis muĝi:
  - Vi ricevos...
  Jane, ridante, preskaŭ sufokiĝante, daŭrigis:
  - De...
  Gringeta pafis kaj diris:
  - Vi...
  Malanya apogis la entuziasmon:
  - Specife...
  Matildo flustris:
  - EN...
  Jane, kun eksplodo de furiozo, bojis:
  - Piatak!
  Gringeta, pafante, daŭrigis:
  - Vi renkontos...
  Malanya agreseme reprenis:
  - Sur la...
  Matildo laŭte respondis:
  - Forta...
  Jane subtenis entuziasme:
  - la angla...
  Gringeta sendis mortdonacon kaj eldonis:
  - Pugno!
  Malanya daŭre kantis:
  - Je...
  Matildo elsendis, disbatante la kontraŭaviadilan pafilon per raŭpoj:
  - Ni...
  Jane zumis kaj daŭrigis:
  - Pafiloj...
  Gringeta siblis, najlante:
  - KAJ...
  Malanya daŭrigis kun knaro:
  - Tankoj...
  Matildo hurlis:
  - Je...
  Jane grumblis:
  - Ni...
  Gringeta siblis je la supro de siaj pulmoj.
  -A...
  Malanya daŭrigis entuziasme:
  - Vi...
  Matildo blekis kiel bubalo:
  - KUN...
  Jane kriis:
  - Aŭtomata...
  Gringeta ronronis, elmontrante la dentojn:
  - Tremu...
  Malanya kolere publikigis:
  - Pederasto!
  Matildo daŭre kantis:
  - Ni tranĉu...
  Jane pepis, frapante siajn nudajn piedojn:
  - Vi...
  Gringeta pepis dum ŝi pafis entuziasme.
  - Estas kvazaŭ...
  Malanya silentis kaj montris fajrerojn el siaj dentoj:
  - Kapro...
  Matildo zumis, premante la aliajn:
  - KAJ...
  Jane subtenis la entuziasmon:
  - Bruligi ....
  Gringeta eldonis kun malico:
  - Blua...
  Malanya siblis kiel malpura kobro:
  - Antaŭe...
  Matildo furioze aldonis:
  - Tla...
  Kaj la knabinoj en ĥoro, unuvoĉe, finis kanti:
  - Fajro, fajro, fajro... Agonio!
  La municio elĉerpiĝis, sed ne doloris benzinumi. Mi devis iom repreni la tankon. Kaj voku la provizan brigadon per la radio. La knabinoj prenis paŭzon.
  Jane frotis sian nudan piedon kontraŭ la kiraso de la tanko. Bela knabino, kun blonda, iomete ora hararo. Tiel deloga kaj aristokrata samtempe.
  Ŝia beleco estas la beleco de fizike hardita princino. Jane pafis, kaj reprezentis la ulon. Tia reliefo, bela, muskola, natura blonda kun sunbrunigita haŭto. Por ke li karesu in... per sia lango! Jane ridis, ho nu, kiam vi amas sekson. Sed estas virinoj kiuj ne ŝatas ĝin. Ili devas esti tre malfeliĉaj en sia geedziĝo. Kvankam amori kun unu viro estas enue. Mi volas varion. Mi volas novajn spertojn kaj aventurojn. Kaj serĉu novajn virojn, por ke unu la alian estu pli bela! Krome, Jane tre ŝatis nigrajn amantojn. Estas romantika amori kun kolora homo. Kaj estas tre agrable kiam la haŭto estas nigra, kaj oni frotas kontraŭ ĝi per skarlataj cicoj.Kaj la cicoj ŝvelas kaj fariĝas pli malmolaj. Kaj jam volupta ondo komencas skui vin.Jane preska metis la manon inter la krurojn, kiel i volis viron. Sed ŝi estis timema antaŭ siaj amikoj.
  Kaj kiel mi volis, ke la pulsanta jadstango eniru la humidigitan groton de Venuso.
  Sed ŝia kapo ekdormis, kaj la knabino, dorminte, tion sonĝis al si;
  Jen ni estas!
  Jover Hermes denove rikanis idiote kaj trovis sin en luksa kostumo. Tridimensiaj hologramoj flagris ene de la konstruaĵo, kie diversaj individuoj de stalzanoj ĝis mirinde diversaj estaĵoj en ĉiaj manieroj, foje laŭ la plej sovaĝaj kaj plej perversaj manieroj en la okuloj de persono, plenumis la riton de sekskuniĝo. Tridimensiaj projekcioj moviĝis, ŝajnis vivaj kaj helaj. Estis similaĵoj de ina centaŭro kaj radioaktivaj meduzoj. La internoj de iliaj korpoj ekflamis kun miniaturaj atomeksplodoj dum sekspariĝo. Iuj individuoj, similaj al narkotaj halucinoj de avangarda artisto, prezentitaj en formo de grandegaj hologramoj interrilatas kun erupcio de kaskadoj de fulmo aŭ ŝprucedoj de hiperplasma lafo kiu ŝanĝas formon sur la muŝo kaj radiado de senfina spektro en diverseco. Aŭ ŝprucetoj de hiperplasmo en formo de trikapaj agloj, tiam tuj, kiel plastilinaj figuroj, transformiĝas en papiliojn kun multaj flugiloj, tiam ĉi tio jam estas miksaĵo de fiŝoj kaj florburĝonoj svingantaj petalojn ... Kaj ĉi tio estas absolute nekredebla, estaĵoj. nepriskribebla laŭ formo, plenumante agon de reproduktado, vorita el la medio energio, devigis la atmosferon kondensiĝi kaj ĝi kunfluis suben en pluvegoj, kiuj, falinte sur la surfacon, tuj komencis sibli kaj fumi.
  La leono aspektis konsternite kaj palpebrumis pro konfuzo... Ĝi estis preter lia imago, io, kion prudenta homo principe ne povis imagi. El la lipoj de la junulo eskapis la diro:
  - Homo povas mense ĉion imagi - krom la limo trans kiu finiĝas la senlima homa stulteco!
  Hermeso ne reagis al tio, li fervore rigardis en la projekciojn, la spirado de la stalzano plirapidiĝis kaj fariĝis pli peza.
  Nuda alta diva kun sep-kolora hararanĝo kaj dekduvosta neŭtrona vipo elŝvebis el malantaŭ la hologramo. Komence, la stalzanka ŝajnis grandega, sed kun ĉiu paŝo, ĝi malpliiĝis ĝis ĝi fariĝis preskaŭ norma grandeco iom pli ol du metroj. Ŝi marŝis, vigle turnante siajn ŝikajn koksojn kun maldika fadeno pendanta sur ili, blindige scintilente per radioŝtonoj. Ŝuoj kun altaj kalkanumoj orumitaj per ŝtonetoj laŭte sonoris sur la duonvalora tegaĵo.
  Malantaŭ ŝi moviĝis estaĵo konsistanta el sep facetaj buloj kun ranformaj kruroj, sed sur molaj kusenetoj. La pilkoj brilis kiel altvaloraj ŝtonoj sub la fluoj de pluraj lumaĵoj, kaj la vizaĝo ... Nu, nur Miĉjo Muso en antikvaj tempoj estas kulta infana karikaturo. Stalzanka haltis, nudigis siajn grandajn, trikolorajn dentojn kiel rabanta pantero. Ŝiaj ŝikaj okuloj kun la bildo de seppinta stelo sur la iriso glaciiĝis sur la bela Leo Eraskandar.
  - Kia kvazaro Yuling! El kiu kvarko vi ĉerpis ĝin?
  Hermeso ruze strabiĝis, palpebrumante (tio estas malbona kutimo de kolportisto!) per sia dekstra, venena purpura okulo:
  - Komerca sekreto! Mi diros al vi kontraŭ pago!
  Grandega virino kun muskola mano tiris altan ulon teksitan de gisitaj muskoloj al ŝi. Ŝiaj longaj ungoj brilis per miksaĵo de ŝprucitaj safiroj, smeraldoj kaj ultra-plutonio.
  - Mi pagos al vi procenton, kiel konsentite. Mi pensas, ke estas tute senco altigi la salajron de la knabo. Pli ol mil tricent inoj jam skanis la bildon de tiu ĉi leonido. Ili nur dispremas lin!
  Hermeso karnovore lekis siajn plenajn lipojn per la lango:
  Li estas pli forta ol vi pensas! Travivos! Ĉu estas io por mi ne enuiĝi ĉi tie?
  La gastigantino de la bordelo elbatis faskon da oranĝa lumo el ŝiaj fingroj kaj demandis, enigante la dope-flamajn langojn per sia gracia eta hokna nazo:
  - Ĉu vi volas inajn soldatojn, oficirojn aŭ el inter eksterlandanoj? Sed sekso kun neproteinaj reprezentantoj de aliaj mondoj estas kontraŭleĝa (kaj povas esti danĝera!), Ĉi tio eblas nur kontraŭ plia kotizo. Por elekti de hermafroditoj, ĝis pigoj...
  Hermeso senĝene svingis ĝin.
  - Pli bone kun inoj de aliaj galaksioj kaj korpaj strukturoj, iliaj eternaj batalpartneroj jam estas lacaj.
  La karikatura muzelo de besto simila al peco de bidoj el la robo de la reĝino sin enterigis en la tibio de la juna viro. La nazo plilongiĝis per spatulo, kaj frotis la gracie elstarantajn vejnojn sub la malhela ĉokolada haŭto de la knabo. Eraskandar ronronis, pro agrabla tiklado, kaj la malglata spatulo moviĝis al rozkoloraj kalkanoj kovritaj per bonodora polvo kaj malpura forpuŝa ŝmiraĵo. La koloro de la brilantaj buloj, mirinda estaĵo, komencis ŝanĝiĝi al la smeralda blua parto de la spektro.
  - Deziro de la kliento - la leĝo. - La estro de la pasiodomo kriis al sia amuza dorlotbesto. - Reen Alavaleta, vi ne pensu, ke tiu ĉi knabo estas la plej afabla animo. Antaŭ vi, fakte, estas monstra besto, kapabla fariĝi unu el la plej bonaj militistoj de la Vasta Imperio en la estonteco. - Tiam la tono de la diva ŝanĝiĝis de pompe sublima al la plej ordinara kaj eĉ enuiga. - Kaj vi, Leonido, sekvu min!
  "Se ĉio iros bone, mi montros al vi la imperiestran palacon en la galaksia ĉefurbo Greizinare", flustris Hermeso per apenaŭ aŭdebla voĉo.
  Man en mano, Eraskandar kaj la posedanto de la bordelo iris malantaŭ la mozaikmuro. Virina ridado eksonis de tie, kaj la vestaĵoj deĵetitaj susuris. La aspekto de la junulo kaŭzis muĝon. Pluraj nudaj junulinoj alkuris al li, avide trinkante malsatajn hirudojn. Korpo; la bronzbruno de viro kaj la pli helaj stalzanoj interplektiĝis en pilkon, li sentis, kiel en pasio ekmordis lin forte la ŝultron, kaj tuj tri pike bonodoraj knabinaj lipoj klopodis kapti la buŝon de la sklavino. Manoj kroĉiĝis al la blonda hararo de la knabo, li estis interkrurigita, kaŭzante doloron, longaj ungoj fositaj en liajn skapolojn. La leono laboris furioze kiel vivanta maŝino, sed lia menso estis malproksime...
  Jane vekiĝis pro vangofrapo sur ŝiaj nudaj plandumoj.
  Gringeta siblis al sia kunulo, aŭ pli ĝuste al la komandanto:
  - Nu, nun revenu al la batalo!
  Jane ridis kaj rimarkis:
  - Mi estas sur vi kiel en milito, kaj en milito kiel sur vi...
  Malanya, tiu maŝinpafisto apogis:
  - La batalo finiĝis, kaj mi ĝoje iras hejmen!
  Matildo diris reveme:
  - Mi dezirus havi bienon! Kaj sur ĝi sklavoj!
  Gringeta ridis, kaj ruze diris:
  Kial nur unu bieno? Eble pli bonas tuta universo kun sklavoj?
  Jane ridis. Ŝi volis nigran korpon. Esti premita kaj karesata. Eh, ne ĉiuj komprenas virinojn. Kial ili tiom allogas afrikanojn?
  Malanya komencis verŝi el maŝinpafiloj - la profito de la municio estis replenigita, kaj pepis:
  - Lumo "Bummer", malvarmeta "Bummer" - smeraldaj lumoj ... Ĉi tiu "Bummer", la filo de Fortuno, se vi povas atingi!
  Matildo pliigis sian rapidecon... La knabinoj komencis detrui alian bunkron.
  Jane tweetis:
  - Vi...
  Gringeta entuziasme prenis:
  - Nu...
  Malanya grumblis, montrante la dentojn:
  - Vi scias...
  Matildo furioze daŭrigis:
  - Nia...
  Jane fajfis, sendante ĵetaĵon premante siajn nudajn fingrojn sur la stirstango:
  - Homoj!
  Gringeta kantis kun aplomo:
  - Ŝi amas...
  Malanya kiel krii:
  - Hidrogeno!
  Matildo kriis:
  - Donu al mi hidrogenan bombon!
  Jane skuis sian oran kapon kaj kantis:
  - Ho, mi mem ne kredas... Je ĉi tiuj superstiĉoj!
  Gringeta komencis metode pafi baterion da obusoj. Ŝi faris ĝin malvarme, sed kantante:
  - Mi bekas kiel pego... Kaj eĉ iom freneza!
  Malanya faligis kelkajn dekduojn da infanteriistoj per maŝinpafiloj, kaj muĝis:
  - Skeleta Magio!
  Matildo, antaŭenirinte la tankon, levis kaj kantis:
  - Honoro, ne havante, helan landon! Ne ekzistas estaĵo pli dediĉita al Koshchei!
  La inaj militistoj ridis, kaj Jane denove kantis:
  = Germanio...
  Gringeta entuziasme prenis:
  - Ĉi tio...
  Malanya agreseme aldonis:
  - Entute...
  Matildo korektis la vorton:
  - Nur...
  Jane finis forte:
  - Ŝmiru...
  Gringeta, pafante, pepis:
  - Fino...
  Malanya furioze siblis:
  - Venos...
  Matildo rikadis:
  - Sveta...
  Jane pepis kun aplomo:
  - Al vi...
  Gringeta atakeme kriis:
  - Kuglo...
  Malanya siblis kiel blovita pneŭo:
  - EN...
  Disbatante ĉiujn en vico, Matildo ekkriis:
  - Templo!
  Kaj la knabinoj krucis siajn nudajn krurojn. Ili aspektis tiel adorindaj kaj allogaj.
  Jane tweetis:
  - Ĉu...
  Gringeta volonte ŝi, daŭre najlante:
  - Fuhrer...
  Malanya siblis kun la furiozo de pantero:
  - Buklo...
  Matildo daŭrigis ridante:
  - Stalino...
  Jane tranĉis per la voĉo de la oriolo:
  - Feĉo...
  Gringeta siblis kun saĝeco, kaj eĉ frakasis pezan obuson:
  - Sur la...
  Malanya volonte prenis la paraleligon:
  - Du...
  Matildo siblis kiel pantero:
  - Rublo!
  Tiam la lasta pafilo eksilentis. Jam naŭdek procentoj de Novjorko estas kaptita de la nazioj. Kaj kiu diris, ke estas tro malmultaj germanoj por regi la mondon? Ĉiukaze ili povas engluti la mondon. Miloj da jankioj denove kapitulacas. Kaj nur partoj konsistantaj el judoj preferas morton ol kapitulaci.
  Post la falo de Novjorko kaj Vaŝingtono, la 25-an de oktobro 1945, Usono kapitulacis. Tiel, alia paĝo de la Dua Mondmilito estis turnita.
  La usona armeo estis senarmigita, kaj milionoj da soldatoj kaj milicoj iris al la tendaroj.
  Hitler ĝojis... La 30-an de oktobro 1945, la Fuhrer vizitis Vaŝingtonon, kaj parolis pri la ruinoj de la Blanka Domo.
  La parolado de diktatoro numero unu estis, kiel ĉiam, hela kaj memorinda. La germanoj aplaŭdis kaj la usonanoj genuiĝis. La plej riĉa lando en la mondo falis. Granda Triumfo.
  Hitler ordonis prepari ferion en Kipro kaj organizi tutan serion da gladiatorbataloj.
  En la sama tempo, la germanoj komencis peli la judojn en la geton kaj establi novan ordon. La Tria Reich komencis digesti Amerikon.
  Samtempe estis premioj por tiuj, kiuj distingiĝis. Kaj estis multaj el tiuj.
  Superas, kaj vera stelo, Friedrich ricevis mendon speciale kreitan por li: la Granda Stelo, la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj Diamantoj. Supre, nur unu premio estis establita: la Granda Stelo, Kavalira Kruco, Fera Kruco, kun platenaj kverkfolioj, glavoj kaj Diamantoj.
  Aliaj ankaŭ estis premiitaj. Jane ricevis la Kavaliran Krucon kun Kverko-Folioj, kaj ŝiaj amikoj ĵus la Kavaliran Krucon. La Fab Four ricevis kiel rekompencon: Kavalirajn Krucojn, kun kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj, kaj ili jam havis tiajn premiojn. Plus oraj kaj diamantaj krucoj de tankdetruantoj.
  Hans Feuer, ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun Kverkfolioj kaj Glavoj.
  Ne malbone por viro, kies patrino estas juda kaj patro estas norvega. Kaj li mem deklaris sin germano en la deka generacio. Hans estas la amanto de Gerd, kaj pluraj aliaj knabinoj. Tre bela, helhara junulo. Tute ne kiel judo, sed prefere afiŝo arjano.
  Gertrudo kaj Stella, tiuj militistoj, kiuj batalis sur la disketo, ricevis ankaŭ la Oran Krucon de Armea Merito. Kaj sur la kavalira kruco de la fera kruco kun kverkaj folioj. Sed ili estis premiitaj pli por la listoj de detruitaj aviadiloj. Diskaviadiloj estas nevundeblaj, sed ili mem ne povis pafi. Ili nur ramis la profiton de rapido kvin ĝis ses fojojn pli granda ol la sono, la aviadiloj. Nu, ili ankaŭ povus lanĉi radioregitan raketon ĉe teraj celoj.
  Ĝis la disketo fariĝis enorma armilo, kvankam ĝia nevundebleco havis fortan moralan efikon sur malamikoj. Sed multekostaj aferoj.
  Pilotoj Margareta kaj Helga, ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco, kun kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Ĉi tio estas por la grandiozaj rakontoj pri faligitaj aviadiloj kaj la beleco de ĉarmaj blonduloj.
  Ricevis premion: Knight's Cross, kaj Dan, kaj Wolf Oak Leaves.
  La karpo estis aljuĝita kaj fare de la japanoj kaj la germanoj. Al Li estis premiita la Fera Kruco Unua Klaso, kaj nominala horloĝo de Mainstein. La Ŝinobo-knabo ricevis la ĉefajn premiojn de la imperiestro Hirohito. Kompreneble, aliaj Ŝinobomilitistoj ankaŭ estis talentaj. Japanio kontribuis al la konkero de Ameriko.
  Multaj ricevis premiojn kaj monon. Ĝojo kaj jubilo balais la tutan Trian Reich.
  La E-50-tanko montris bonegajn batalkvalitojn kaj estis rekonita kiel la plej bona en la mondo. La germanoj denove perfidis sian pensmanieron.
  Kaj la 8-an de novembro 1945, la unua artefarita satelito kun videokamerao estis lanĉita en malaltan orbiton de la Tero.
  La Fuhrer mem ĝis nun festis la datrevenon de la Munkena Puĉo en Kipro ĉe la Koloseo.
  Sango fluis kiel rivero ĉe gladiatorbataloj. Kiel ĉiam, estis multaj orgioj kaj tromanĝado. La germanoj estis laŭvorte frenezaj pro graso.
  Intertempe, Stalin, festinte la ferion de la revolucio la 7-an de novembro, kolektis la GKO.
  Necesis diskuti nunajn problemojn. Nun la manoj de Hitler estas malligitaj. Kaj ĉu ĝi ne iros plu al Rusio. Por fini la bolŝevikan imperion.
  Molotov, parolante, rimarkis:
  - Nun la Tria Regno plifortiĝis ol iam! Ĝiaj kapabloj estas mirindaj! Efektive, la germana E-50-tanko montris sin neatingebla al la usonanoj. Kaj la reagaviadilo de la Tria Regno estas senekzempla!
  Stalin interrompis Molotov:
  Resume, ĉu ni estas kondamnitaj?
  La Popola Komisaro pri Eksteraj Aferoj protestis:
  - Mi pensas, ke ne kamarado Stalin. Via genio kaj la nefleksebla volo de la sovetia popolo certe kondukos nin al venko!
  Stalino plurfoje aplaŭdis la manojn. Kaj rimarkis kun rido:
  - Ĉu vi pensas, ke mia genio kompensas vian malviglecon?
  Voznesenskij, kun rankoro en la voĉo, diris:
  - Ni provas nian plej bonan Kamarado Stalin. Sed estas limoj al homaj kapabloj! Tiel multaj T-34-85-tankoj jam estis produktitaj, ke ne estas sufiĉe da skipoj por ili!
  Ĵukov kolere rimarkis:
  - La ĉefa afero ne estas kvanto, sed kvalito! La T-34-85 estas vundebla eĉ al malpezaj E-5, kaj ĝia kanono ne penetros la E-50 eĉ ĉe la flanko kaj plene! Fakte, la tridek kvar estas morale kaj efektive malnoviĝinta. Kaj la nova anstataŭaĵo de T-54 ne estas preta ... Kaj por esti honesta, ankaŭ ne sufiĉas trarompi la malamikon!
  Voznesenskij diris per memcerta tono:
  - Ni faras ĉion, por ke la T-54 eniru produktadon kiel eble plej baldaŭ. Sed la tanko devus esti farita kaj relative malpeza, kaj bone protektita kaj kun decaj armiloj. Estas malfacile atingi ĉion samtempe. Ni provas kaj la dizajnistoj laboras en tri deĵoroj!
  Stalin severe rimarkis:
  - Kiom da tiaj prospektoroj en la tendaroj nutras pedikojn! Kaj jes, mi estas seniluziigita pri vi. Ĝis nun, kontentiga ĉasaviadilo ne estis kreita, kaj la Yak-9 ankoraŭ estas en seria produktado!
  Dizajnisto Jakovlev, embarasita, diris:
  - Ĉi tiu aŭto estas sufiĉe bona kamarado Stalin...
  La ĉefkomandanto interrompis:
  - Ĉu vi parolas bone? Jes, germanaj batalantoj estas duoble pli rapidaj ol ŝi! Kaj la armilaro estas unu aerpafilo ... Nur tia batalanto ridas pri kokidoj. Ĝi estas nur ĉevalo kun rompitaj hufoj!
  Jakovlev trovis la kuraĝon oponi:
  - Vi eraras kamarado Stalin. La Yak-9 estas tre manovra maŝino, kaj praktike ĝi estas efika. Jes, kaj facile fabrikebla, malmultekosta. Ni estus sufiĉe surprizitaj, se estus pli bona.
  Stalino svingis la pugnon kaj rimarkis:
  - Oni ne povas preni la nombron de faŝistoj ĉi tie! Ili nun konsideras la tutan mondon sub la kalkano. Ni ankoraŭ ne povas venki ilin en nombro. Do kio restas atingi, estas kvalita supereco. Kaj ĉi tie ni bezonas malmultekosta kaj praktika ĉasaviadilo, pli alta ol germanaj ekvivalentoj. Kaj tion vi devas atingi, alie mi pafos vin!
  Ĉe la lastaj vortoj, Stalino fariĝis krio. Kaj frapis sian pugnon sur la tablon. Estis peza paŭzo.
  La oficejo de Stalin estis meblita per pentraĵoj, kie portretoj de diversaj komandantoj kaj caroj estis pentritaj sur la kanvaso kun kolora oleo.
  Ĉi tie kaj Suvorov, kaj Kutuzov, kaj Brusilov. Ankaŭ Petro la Granda, Ivano la Terura, Dmitrij Donskoj, Ivan Kalita, Frunze, Bagration. Sufiĉe interesa kolekto. Aperis ankaŭ nova portreto: Grandduko Vasilij III. Tiu ĉi reganto estis la patro de Ivano la Terura. Kvankam ne tiel fama kiel lia glora filo.
  Stalin malofte estis en bona humoro. Perdinte signifan parton de la sovetia imperio dum la milito kun la Tria Reich, li timis ke la nazioj venos denove. La milito kun Usono montriĝis ne tro longa por doni trankvilon kaj ŝancon ... Nu, ekzemple, kreu atombombon kaj defendi kontraŭ la nazioj.
  Kiel vi povas konsenti ne timigi. Verŝajne, vintre la nazioj ne aperas, sed venontsomere: atendu la neinvititajn gastojn! Kaj ĉi tio, kompreneble, tute ne estas feliĉa. Sed ĝi maltrankviligas... Stalino jam estas maljuna, lia forto kaj sano ne estas la samaj. Estos ege malfacile rezisti la naziojn, kaj eĉ sufiĉe neeble. Kiel respondi al la potenco de la nazioj.
  Voznesenskij, kiel la plej aŭdaca, interrompis la paŭzon kaj diris:
  - En la parado, vi vidis kamaradon Stalin nian prototipon IS-4. Ni administris kaj faris novan tankon ĝuste ĝustatempe por la ferio. La veturilo havas 250 mm alfrontan kirason. Kaj 170 mm flankoj. Kun pezo de 60 tunoj, maŝino estis akirita kapabla teni la batojn de 88-mm germana kanono. Ni sukcesis fari la tankon, kiun vi volis kamarado Stalin.
  La estro rimarkis morne:
  - Sed la germana 105 mm E-50-pafilo ankoraŭ trapikos la IS-2 en la frunton. Dum la 122-mm-kanono de ĉi tiu tanko ne rabos la germanojn en la frontan kirason! Vi neniam faris, maŝinoj superantaj germanajn parametrojn.
  Voznesensky solene promesis:
  - La IS-7 estos preta baldaŭ, ĉi tiu tanko kun 130mm kanono superos la IS-4 en armilaro kaj fronta kiraso. Kaj tiam ni povas atingi multon. Trapupu la frontan kirason de la faŝisma mastodoto!
  Stalino iomete moliĝis kaj demandis:
  Kiom pezos ĉi tiu tanko?
  Voznesenskij memfide respondis:
  - Sesdek ok tunoj. Relative malmulte, kiel la Tiger-2. Ni ne scias precize kiom multe povas penetri germana 105 mm longa kanono 100EL. Sed proksimume se la kuglo havas trajtojn similajn al tiuj de subkalibro, tiam ... Rapido de 1300 metroj provizos kirasan penetron, 300 milimetrojn ĉe deklivo de sesdek gradoj de distanco de 1000 metroj ...
  Voznesenskij hezitis, kaj kvin minutojn poste respondis:
  - Ne, verŝajne, la IS-7 ankoraŭ estos pli malalta ol la germana tanko en la kiras-penetrado de la pafilo, kaj ne povos superi ĝin kiam batado.
  Stalino demandis:
  - Kaj kial? Tia granda kalibro, sed kiraspenetrado estas malpli ol germana?
  Voznesenskij respondis ĝemante:
  - La kvalito de la germana kuglo estas pli bona, same kiel la komenca rapideco. Ĉi-rilate, eĉ la germana 88 mm kanono estas iom pli forta en kiras-penetrado mallonge ol nia 130 mm.
  Stalino krakis siajn fingrobazartikojn kaj deklaris:
  - Ni devas plibonigi la kvaliton de la kuglo! Vi laboros pri ĝi! Kaj kiom vi povas veturi la kalibron ...
  Beria flate sugestis:
  - Vi povas meti 203-milimetran kalibron pafilon sur la tankon. Kaj ŝi laŭvorte forbalaos la malamikojn!
  Stalin estis skeptika:
  - La pezo pliiĝos, la pafrapideco malpliiĝos, la aliro ne estos konstrua!
  Beria, etendante la brakojn, komentis:
  - Sed alie ni ne trapikos la germanon en la frunton... Cetere la IS-7 estas sufiĉe peza tanko, kaj multekosta. Kaj ni ne havas multajn rimedojn por disĵeti aŭtojn.
  Stalino pugnobatis la tablon kaj grumblis:
  - La IS-11 devus fariĝi tanko kun 203 mm pafilo. Sed mi bezonas IS-10, kiu fariĝos universala. Kaj kies pezo ne superos kvindek tunojn. Estas klare?
  Voznesenskij senforte etendis la manojn:
  - Malpli pezo plimalbonigos la protekton de kamarado Stalin...
  La gvidanto sugestis:
  - Kaj vi faras frunton de tricent milimetroj, kaj laŭ angulo kiel tiu de la IS-3, kaj la flanka kiraso estas multe pli malforta ... Kaj pensu pri la pafilo.
  Voznesensky rimarkis:
  - Vi povas provi ... Krei aŭton nur protektita en la frunto? Nu, ankaŭ tio havas sencon!
  Beria subite sugestis:
  - Ni sendu ĉiujn projektistojn al la tendaroj. Eble tiam kreiĝos io taŭga?
  Stalino ridis kaj diris gaje:
  - Kaj kio... Bonega ideo! Estos malpli da tentoj por ili en la tendaroj!
  Sed vi devas fari novajn tankojn! Tia, ke la Tria Regno eĉ ne estas proksima al ili!
  Voznesenskij deĵoris respondis:
  - Ni faros nian eblon!
  Beria volonte diris:
  - Ni arestos ĉiujn sciencistojn! Lasu la gardistojn labori sub la klaboj!
  Stalino muĝis:
  - Kaj ni devas havi la plej bonajn aviadilojn en la mondo, kaj ankaŭ raketojn! Tiel estu, ĉar mi diris tion!
  Popola Komisaro pri Internaj Aferoj, prenis:
  - La vorto de genio estas leĝo!
  Stalino iom memkritike rimarkis:
  - Tamen mi ne vane atakis Germanujon, dum ili estis okupataj de Usono kaj Kanado. Ĉi tio estas granda eraro!
  Ĵukov tuj sugestis:
  - Ĉu nun povas bati? Ĝis la malamikaj trupoj estos deplojitaj?
  Stalino negative skuis sian grizan kapon:
  "Mi ne prenos tian respondecon!" Kaj nia popolo ankaŭ ne prenos ĝin! Ni ne estas agresantoj! Ni staras por paco kaj batalas por la afero de paco! Donu la malarmadan ligon!
  Vasilevskij maltrankvile rimarkis:
  - Se ili grimpos sur nin, estos tro malfrue... Kaj neniu nuligis la koncepton de preventa milito.
  Stalino profunde enspiris. Li verŝis al si botelon da vino, trinkis tutan glason kaj diris:
  - Preventa milito... Nu, eble ni antaŭeniros kelkcent kilometrojn kaj estos haltigitaj. Devintus trafi antaŭe! Kaj nun, ni esperu, ke la germanoj kaj japanoj iom satigos siajn apetitojn.
  Beria tiam levis sian voĉon, flustrinte:
  - Kaj se kamarado Stalin... Puŝos la fruntojn de Japanio kaj de la Tria Regno?
  La estro ridetis kaj rimarkis:
  - Estus bonega eblo... Sed kiel atingi ĝin?
  La Popola Komisaro pri Internaj Aferoj diris:
  - Ni havas kvin knabinojn, kiuj travivis la tutan militon kaj batalis en Ameriko. Ĉu oni povas doni al ili operacion?
  Stalino ridetis en la liphararon kaj grakis:
  - Vi volas diri ĉi tiujn? Alenka kaj ŝia teamo?
  Beria vigle kapjesis.
  - Jes, ĝuste ili!
  Stalino mallarĝigis la okulojn kaj demandis:
  Kion vi pensas, ke ili povas fari?
  La Popola Komisaro pri Internaj Aferoj gratis sian kapon kaj sugestis:
  - Nu, ŝanĝiĝu al Ŝinobo kaj ataku la germanan bazon! Eble ĝi funkcios!
  Stalino gratis la nuan kapon kaj pensinte respondis:
  - Ne rapidu ankoraŭ! Se la germanoj ne atakas nin, tiam tia provoko estas riska. Krome, la knabinoj estas tute malsimilaj al japanaj virinoj. Ankaŭ vi povas alporti militon kontraŭ ni. Sed se, tamen, Hitler atakas, tiam... Mi pensas, ke estos nenio por perdi!
  Beria konsente kapjesis.
  - Ĝuste, kamarado Stalin! Knabinoj, ĉi tiu estas nia kirasa trajno sur la apudrelvojo!
  La ĉefo de ĉiuj tempoj kaj popoloj lace kapjesis:
  - BONE! Ni jam diskutis la bazojn! La ĉefa afero estas havi pacon! Ĉiuj malsanas de la milito!
  La akompanantaro forlasis la tiranan oficejon sen multe da entuziasmo. La gvidanto de ĉiuj tempoj kaj popoloj, estis eksterordinara. Kvankam iom sur la animo fariĝis pli malpeza. Efektive, se la Tria Regno kaj Japanio estus puŝitaj unu kontraŭ la alian, estus bonege! Ĝi donis ŝancon. Eble, en ĉi tiu kazo, estus sufiĉe da tempo por akiri atombombon. Kvankam la ideo mem aspektis kiel vetludo kaj postulis almenaŭ aliajn kvin jarojn.
  Ĉi tie Stalino subite sentis sin inspirita kaj vokis sian sekretarion. Eniris juna, svelta knabino, kun nigra hararo tirita reen en porketon. Ŝi riverencis al la ĉefo.
  Stalino ordonis per severa voĉo:
  - Ni presi! Mi diktos, kaj vi estas miaj saĝaj pensoj pri la skribmaŝino.
  La knabino sidiĝis kaj, sub la diktaĵo de la ĉefo, bruetis;
   Honesteco en milito estas bona kiam oni ne ŝparas pri trejnado, sed kiam venos misuzo, kuraĝe uzu ruzon!
  Ĉiu povas urini en la necesejo, nur tiu, kiu neniam lasos sin planti ĉe la sitelo, povas trempi la fiulon!
  La ŝtormo de invado de la Patrujo venas al tiu reganto, kiu atendas tro longe la veteron de la maro!
  La persona ne kontraŭdiri la publikon, krom kiam temas pri la iluzioj de la homamaso, kiuj ne povas esti konataj de la socio!
  Kiu trankvile metas la socion super la persona, tiu metos la sonoradon de kontantmono en sian monujon!
  Kaj la neĝulo en la dezerto estas pli dolĉa ol tiu, kiu prenas malsekan laboron, sen arda konfido al sia propra trankvilo!
  Malofta sorto koste de la stulteco de la kontraŭulo ne anstataŭigos la sisteman uzon de trejnita menso!
  Eblas maltrafi en batalo pli ol unufoje, sed nur kiam la sola deziro ne rapidas preter la celo, precize trafi pacan lokon!
  Ili ekhavas problemojn, kiu prokrastas la decidan tempon, kaj faras ĝin sen pensi pri la movoj, kiam la rikoltilo preterpasas la milio!
  Laboro faris homon el simio, kaj lukto, laboro kaj scio faros demiurgon el homo!
  Malbono estas la alia flanko de la monero de bono, sen kiu la rekompenco perdas volumenon kaj pezon!
  Puŝi kun tiuj, kiuj estas proksime, estas propra al stultaj homoj, sed por puŝi fremdulojn oni devas havi la plej akran eltrovemon!
  Se vi volas fari finojn, venigu en la batalon tiujn, kiuj provas aranĝi kun vi!
  Granda kulero disŝiras vian buŝon, de malgranda ventro ĝi ŝveliĝas pro malsato, kaj ĝuste vi ne povas eviti la ĝenon batali kontraŭ troa pezo!
  Estas malfacile disiĝi de ĉio, krom kromaj funtoj da pezo kaj forigi ilin ne estas facila!
  Kiel facile estas enflugi, kaj kiel malfacile estas grimpi supren!
  Ankaŭ la vulturoj havas flugilojn por ekflugi, sed por leviĝi en spirito, oni ne inspiru la pensojn de kadavromanĝantoj!
  Se vi flirtas en malvarma sango nur por pluvivi, vi fariĝos papilio en la neĝo!
  Amikoj scias en problemoj, sed malamikoj, bedaŭrinde, ĉiam alportas ĝin al ĝi!
  Heroismo povas korekti eraron, sed ĝi neniam pravigos maldiligentecon!
  La elokventeco de la reganto, kiel delirium tremens de ebriulo, celas unu celon - ebriiĝi kaj forkonduki de la realo!
  La kuglo estas bonega eduka metodo, nur la efikeco de la efiko falas de la ofteco de uzo! Ofte la kredindeco falos, kaj se vi alvenos tien, vi devos alporti zombiojn!
  Religio malaltigas fieran homon al la nivelo de besto - donante elekton inter ŝafo kaj kapro! Kaj la forto de iu religio estas, ke, male al ateismo, oni havas almenaŭ beston, sed elekton!
  Plumbo helpas digeston, precipe se la pilolo estas en formo de kartoĉo! Kaj kial? Vi neniam plendos pri la manko de apetito!
  Testuda psikologio ne estas favora al longa vivo, ĉar je helika rapideco oni ne povas daŭrigi la rapidecon, kiu donas longvivecon!
  Ne ĉio estas oro, kio briletas, sed ĉio, kio blindigas la malamikon, estas netaksebla!
  La simio estas la prapatro de la homo, kies konduto ne povas esti ekzemplodonata al posteuloj!
  Kiu povas vivi kun lupoj, ne estos malgaje hurli!
  La leono estas la reĝo de la bestoj, sed la homa sklavo senŝeligas sian haŭton!
  Milito estas kinejo, kolektiva direkto, individua agado, amasa distribuado kaj ornamkotizoj!
  Bona alkemiisto komandanto, verŝante plumbokuglojn de milito en orajn monerojn de kompenso!
  Nur tiuj, kiuj jam mortis pro inda vivo en sia animo, mortas honte! Kaj se morto estas inda, ĝi jam estas senmorteco, kio signifas realan vivon!
  Dio estas la espero de tiuj, kiuj malsukcesas en aferoj, kiuj neniel estas diabla malfacileco kaj diabla komplekseco!
  Nur tiuj, kiuj scipovas bridi la saltojn de pensoj, kapablas je granda salto de intelekto!
  En milito, ĉio estas tiel malnova kiel la mondo, nur problemoj ĉiam estas novaj, kaj ekipaĵo estas malmoderna!
  Vi povas esti konsternita nur de tiuj, kiuj havas pilkojn frostigitaj en la kapo!
  La almozuloj en la verandoj ankaŭ kapablas pafi, kaj la riĉuloj kapablas trafi la celon per armea lerteco!
  Eĉ malsaĝulo povas enveturi per sia pugno, sed nur vera genio povas igi lin malŝpari tion, kion inteligenta malamiko tenas en sia pugno!
  Subpafitaj salvoj al la malamiko ankoraŭ ne estas kialo por forflugi de la ĉarniroj de la kovrilo de la poto kun bolanta menso!
  Perdo ĉiam iĝas gajno, se vi lernas de ĝi, kaj forĵetas ĝin kiam vi perdas, ĝi ne estas alirebla al spezo!
  Perdi kontraŭ la fortulo estas foje senkulpigebla, perdi pro la senpoveco de la propra volo ĉiam estas honto!
  La plej serioza afero en la ĉiutaga vivo estas la manko de la plej frivolaj aferoj por la vivo!
  La fantazio de homo ne havas limojn, la eblecojn, fakte ankaŭ, sed ankoraŭ ne estos kontentigo, pro la senlimo de la ambicio, kaj la limigita modesteco de la pretendoj!
  Progreso por la homaro certe estas bona, sed se samtempe ĝi servas al vi persone, tiam eĉ pli bone!
  La plej granda krimo estas la foresto de krimoj, ĉar sen treti la linion, vi ĉiam restos en unu ne la plej bona loko!
  Scienco estas forta kaj povas fari ion ajn, sed kontraŭ la malforta volo de la uzanto, ĝia tuta potenco estas senpova!
  Kiu venos al glora Rus' kun glavo, se li ne kuŝos en la tero, li forkuros markita de honto!
  Kelkfoje kolosaj ambicioj estas kaŝitaj en malgranda plenumado, kiel potencaj muskoloj kaŝas krizhelpon dum malstreĉa feriado!
  En la vivo ĉiam estas loko por heroaĵo, sed ne ĉiam por heroeco!
  Mi amas batali, mi malamas militon, mi ne taksas pacon, sed mi volas ĝin venki!
  La granda grandeco de la muskoloj ne ĉiam estas signo de malgranda menso, sed la granda grandeco de la tekniko ĉiam atestas gigantan arogantecon!
  Vi povas fariĝi superhomo sen forlasi la ekranon, sed nur en mortanta misfunkciado, sen forlasi la sofon!
  Krueleco al aliuloj, amareco de mustardo, krueleco al si ankaŭ ne estas sukero, sed milda sinteno al la propraj malfortoj, eĉ miela rivero fariĝas natura katastrofo!
  La punkto de la batalo estas tabako, se vi aranĝas fumpaŭzojn dum la batalo, kaj forgesante per la lingvo de kvereloj, ke vi ne estas en fabelo!
  Problemoj venas per si mem, nur ili ne estas katoj, sed furiozaj hundoj!
  Ĉiu malsaĝulo povas freneziĝi, sed nur tiuj, kiuj estas sufiĉe saĝaj por atingi la kontentigon de ambicio, povas freneziĝi!
  Ne ĉiu apartamento havas monon, sed la posedanto de la plej malriĉa barako povas ricevi majstran ŝlosilon de la bieno!
  La fajro en la koroj neniam estingiĝas, sed tiu, kiu mem havas stelon en la animo!
  Tentita de amara botelo, vi mem grimpos en botelon, kie ĝi estas amara!
  Vi povas nutri lupon per ŝnuro dum longa tempo, sed vi ne povas nutri ĝin se la ŝnuro permesas vin kapti ĝin!
  Eblas tordi homon, kvankam tiu, kiu estas nur tordita, kaj ne netordita, ne povas esti nomata homo!
  Ili lasas sin senintestigi, nur tiuj, kiuj estas putraj en animo kaj buĉantaj en moralo!
  La korvo estas simbolo de saĝo, sed tute ne tiu, kies kadavron li flugis por beki!
  Tiu, kiu falis kun kuraĝo, ne estas submetita al kadukiĝo, la malkuraĝulo, kiu travivis, malbonodoras ol kadavro!
  Belaj rozoj kreskas el la koto, kiam la Suno de la aspiro de lumo brilas, kaj en forcejo, sen skuaj kondiĉoj, eĉ vermoj komenciĝas en mielo!
  Ĉiuj estas maldiligentaj, sed maldiligento eliras flanken, al tiuj, kiuj ĝin kuŝigas, ne volante ĵeti kaj turniĝi!
  Maldiligento estas la motoro de progreso, sed ne por tiuj, kiuj fariĝis maldiligentaj ĝis perdi siajn ambiciojn!
  Ne estas grandaj problemoj, estas nur malgrandaj homoj, kiuj prenas siajn solvojn!
  Granda viro ne kreas malgrandajn problemojn por siaj malamikoj!
  Vera grandeco kontentiĝas per malmulto, sed nur per fanfaronado, ne pretendoj!
  - La lumo de milita scienco kondukas homojn en la mallumon de la tombo, sub la blindigaj eksplodoj de konkoj!
  Milito ne estas por malfortuloj, sed ĝi donas ŝancon por ĉiam trankviliĝi por iu psikopato!
  Sindonema servisto, ne al Dio - Satano!
  La lupflegistino de la arbaro kun homoj, kiuj kliniĝis al la nivelo de bestoj, sed sen la ĉefkuracisto de la luphundo, la ambulanco ĉiam venos al tiuj!
  Forgesu pri malbona "lakto" en pafado, se vi volas memori pri freŝa lakto por infanoj!
  Kiu ne scias rampi kaj rigardas supren, lia viziero ne blindigos siajn okulojn!
  Por kiu la armeo estas tro multekosta, li vendos tro malmultekoste kun sia rolo sub la okupo!
  Geniulo sur promeso, kiel reĝo sur seĝo!
  Ĝuste tiel estas la reĝo sur seĝo, ne trono, ĉar promeso, sen efektivigo, estas nur seĝo - kloako!
  Homo povas esti talenta en ĉio, sed nur unu afero estas donita al ni ne de la naturo, sed de edukado - la kapablo oferi nian egoismon al homoj!
  Pli bonas akra bajoneto ol akra vorto, la lasta pikilo lasas, kutime, nur nevideblajn cikatrojn!
  Progreso certe estas malfacila laboro, sed la plej malfacila estas por tiuj, kiuj ne volas ŝarĝi sin per scienca kaj teknologia evoluo!
  Saĝa korvo povas doni konsilojn, sed ne al tiu, kiun li jam pikas!
  La serpento estas batita en la kapon, kaj la armeo estas venkita, perdinte la komandanton, aŭ, kio okazas multe pli ofte, tute sen havi unu!
  La kapo estas afero, kiun oni ofte perdas, sed ne tiuj, kiuj tenas ĝin sur siaj potencaj ŝultroj!
  Lupoj ne bojas, azenoj ne flugas, sed homo kapablas persekuti kaj esti stulta, sen peno!
  Kiu, senlabore, atendas ĝis la kancero pendas sur la monto, li mem genuiĝos kaj kancero!
  Ĉiu soldato povas morti, sed doni kverkon, nur kverkan martinon!
  Ataki, kompreneble, estas tento, sed oni devas forfali, tentita de troa ekflugo!
  Dum la vivo ni marŝas kun la kalkanoj sur la klingo de tranĉilo, sed la tranĉa ponardo, bedaŭrinde, finiĝas nur per falo en la abismon de neekzisto!
  Kiu ofendas la malfortulon, tiu jam malfortigis sian menson kaj fortigis sian senvalorecon!
  Ofte oni diras stultajn aferojn, kiam estas nenio por diri, sed eĉ pli ofte ili faras, kiam pli lertaj agoj, kvankam disponeblaj, estas senigitaj de la facileco de stulta enkorpiĝo!
  Bona movo, ĝia tempo ĉiam estas malbona - bonega movo malfrue ĉiam estas malvenko!
  Oni povas batali kun bona lando, komerci kun iu ajn, sed, ve, ne
  Oportunoj montri kompaton eĉ al la digna ĝis venko estos gajnita!
  Multe da malamikoj signifas multajn ĉerkojn, nur se vi estas kun forto de kverko, kaj kun spriteco de vulpo!
  Ankaŭ azeno povas ordoni, nur leono kapablas ordoni!
  Por tagmanĝo, la malamiko estas ludo, vi devas atingi la nivelon! Sed, kaj se la tagmanĝo mem - tio signifas, ke tute ne estas klaso!
  La precizeco de ĝentileco de reĝoj, kaj la ilo de ĝentileco, de tiuj, kiuj pretendas esti reĝo!
  Vivo sen aventuroj valoras nenion, kaj sen la kapablo fari ilin, la vivo fariĝas tute negativa balasto!
  Kiel facile homoj lernas kruelecon, kaj kiel dolore malfacile estas levi ilin al tiu nivelo de trejnado, por ke ili povu eviti kruelecon al si mem kaj protekti aliajn kontraŭ krueleco!
  Kompato estas sento, kiu formortas en la procezo de evoluado kaj instigas en la procezo de edukado, sed oni ne povas eltiri la neadon de tio, kio helpas pluvivi!
  Granda nescio aspektas timiga, sed ne estas danĝera krom se ĝi estas via!
  Mirakloj en nia vivo venas al tiuj, kiuj ne dormeme kapjesas, sed tenas la nazon al la vento kaj ne atendas miraklon!
  Ne estas nenio neebla por homo, se io ne funkcias, tio estas nur ĉar ero de besto ankoraŭ ne tute forpuŝis la homaron de scio kaj lerteco!
  Kiu decidas, ke li finis la laboron kaj povas foriri, tiu riskas por ĉiam resti ĉe la nivelo de la maŭro kaj ne trovi Desdemona!
  Vi povas esti karna kiel erikejo, sed vi ne povas eviti respondecon kun blanka reputacio!
  La vivo ne estas filmo, sed ĝi pagas por ĉiu projekcio!
  Kino ne estas vivo, sed la scenaro de la reala vivo ĉiam portas pli da intrigo!
  - La scenaro de iu ajn supozas neatenditan finon, sed male al la reala vivo, ĝi nur sugestas!
  La vivofino estas ĉiam neatendita, eĉ se vi atendas ĝin, kaj en la kinejo ĝi estas antaŭvidebla, eĉ se vi antaŭĝojas ĝin!
  La fino en la kinejo ĉiam kondukas al tio, ke oni ellitiĝas, forlasante la seĝon, sed en la vivo, aliaj respekte leviĝas, ĉar ili jam forlasis sian lokon sub la suno!
  Nia mondo estas plena de fajro, jes, bedaŭrinde ne amas pasio!
  Estas facile por homo ekflami koleron, sed bonaj impulsoj en la animo nur brulas!
  Kiam justa kolero brulas bone, malbone - kiam justeco forbrulas en kolero!
  Konusoj eliras, kiu sen normo manĝas benkojn!
  Milito ĉiam estas malpura, sed ĝi perfekte lavas la profitojn, kiuj malbonodoras!
  Kiu saltas de la monto sen timo, iros supren, sed vundon li ne trovos, kaj li preteriros la kontuziĝojn!
  Ĝi ne povas fini malbone por tiuj, kiuj ne finiĝas per optimismo kaj bona humoro!
  Tiuj, kiuj purigis sin de la ŝaŭmo en la animo, povos festi klaran venkon per ŝaŭma ĉampano!
  Brileto ofte estas malplena, krom tiuj kazoj, kiam la kontraŭulo krevigita de vi flamas!
  Kuraĝo estas ĉiam por la bono de la afero, nur se ĝi estas freneza nur en la percepto de la malamiko!
  Tamen, kio ne okazas en la mondo, sed neniu zonas sin per hakilo, sed anstataŭ la kravato de Stolypin, li ĉiam postulis!
  Ne ĉiuj naskiĝas plumaj, sed ĉiu kapablas kreskigi birdon de granda flugo en si mem!
  Estas multe da ŝaŭmo en la mondo, sed estas malmulte da ŝanco lavi vian konsciencon!
  Verkisto bone nutrita estas kiel terpomo, lia verko odoras je putra malfreŝa pajlo!
  Fortikaĵoj estas prenitaj de la kuraĝuloj, sed ili restas firme konkeritaj, nur kun lerta intelekto!
  Larmoj de via teruro estas kiel benzino nutrita de la brulmotoro de la malmodesteco de la kontraŭulo, sed se ili flamas per la fajro de kolero, nur histeria muĝado restos de la motoroj de la invadantoj!
  Ne beku per la nazo dum la batalo, do nur unu nazo restos ĉe vi, por plugi la teron!
  Kirlvento en muskolaj movoj kaj movadaj teknikoj kondukas al venko, sed la cerboj ekturniĝis, eĉ klopodoj de la kontraŭulo ne necesas por venki!
  La barbiro de milito, kiu fortranĉas la ŝosojn de la vivo, male al la ordinara barbiro, neniam restos sen laboro kaj kun malplena mamono!
  Homo, male al membro, ne staru, alie li ĉesas esti membro de la gajnanta teamo!
  Hundoj bone bojas dum kverelado, sed ili estas tre malbonaj kiam vi bezonas postuli vian propran predon!
  En batalo, la vivo estas kiel en filmo, antaŭ la okuloj ondetas el kadroj, nur ĉi tiuj kadroj, feliĉe, havas nur nigran kaj blankan rapidan saĝecon!
  Timo estas spertata de milionoj, ĝi estas nekonata de kelkaj, sed milionoj da teruro reduktiĝas al nulo, kaj unu vera kuraĝulo konkeros senfinecon!
  Kiom ofte, antaŭ la savo, kiam ne sufiĉas amuzo por tiu momento tiu malŝparita katastrofa distraĵo!
  De ĉiuj flankoj vi povas esti bona homo, sed por la reputacio de bastardo sufiĉas malgranda makulo ĉe unu flanko!
  Kaj la mortintoj ne ripozos, do ne estas ripozo en la universo plena de movado!
  Doloro estas bela kiam ĝi estas utila kaj terura kiam ĝi estas malutila!
  Sen ŝanco eniri sub la disdonadon de iu, kiu estas malkuraĝa kaj stulta por komenci!
  Por tio kaj morta kataplasmo, por ke la infero ne tro varmigu!
  Eĉ viro kun leona koro povas por ĉiam faldi siajn flugilojn, se lia nedecidemo estas malpermesita en senflugila ŝelo!
  La vorto estis en la komenco, sed ĉi tiu komenco estas tiel malproksima, ke foje aferoj tute ne venas!
  Kamparanoj estas la osto de la Patrujo, laboristoj estas la sango, komercistoj estas la cerbo! Unu ne povas ekzisti sen la alia!
  Milito estas tio, kio okazas en pezaj kaj plenkreskaj filmoj, sed la nura malpezeco estas, ke ĝi estas havebla por spektado kaj por infanoj, krome!
  
  
  
  
  
  GRANDA REĜO BAZILO III
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova tamen baldaŭ moviĝis en malsaman rakonton.
  La armeo de Vasilij la 3-a sieĝis Kazan. La komandanto tamen ne estis la caro mem, sed lia frato Dmitrij.
  Estis 1506, la unua plena jaro de la regado de Vasilij la Tria, kiu signife fortigis Moskvon kaj fortigis la centralizon de la reganto. Vere, li ne tro multe gajnis, sed li havas grandegajn ambiciojn!
  Kaj tiel Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova decidis helpi la rusan granddukon, kaj eĉ, iagrade, la imperiestron preni la urbon kaj la ĉefurbon de la Ĥanlando.
  Senmortaj knabo kaj knabino iris al ŝtormo Kazan, svingante sabrojn. Ili batalis kiel herooj. Estante senmortaj infanoj moviĝis pli rapide ol gepardoj. Kaj kun nudaj piedfingroj ili lanĉis akre kalitaj diskoj antaŭpreparitaj, kiuj trafis la tatarojn ĝuste en la gorĝon.
  Oleg kaj Margarita rapide rapidis, kaj suprenfluginte la muron, ili faris muelejojn, dehakante kvin aŭ ses tatarajn batalantojn.
  Tiam ili komencis tranĉi kontraŭulojn, kaj lanĉi ilin, terenbatante dekduon da nukeroj.
  Kaj ili falis kaj kolapsis.
  Knabo kaj knabino batalis kiel titanoj. Ili distingiĝis pro sia lerteco, kaj la glavoj faris dek kvin svingojn en sekundo. Kaj tiel ili faligis la malamikon. Kaj infanoj kaj armiloj estis specialaj: glavoj kaj sabroj samtempe kaj ili hakis preskaŭ ajnan metalon kaj karnon.
  Oleg tenis grandan papilion, detranĉis dekduon da kontraŭuloj samtempe kaj muĝis:
  - Mi estas granda skotero!
  Kaj denove la knabo en furioza atako.
  Kaj jen la knabino ĵetas granaton per la nudaj piedfingroj kaj knaris:
  - Nia Patrujo estas glora, denaska-fidela, ortodoksa! Kaj ni povos venki la tatarojn, kaj esti Kazan sub Rusujo!
  Kaj denove la junaj, senmortaj militistoj atakas. Kaj ili batalas kun furioza frenezo. Ili havas sovaĝan kaskadon de ideoj kaj freneza energio.
  Juna paro sur la atako. Kaj tataraj militistoj falas sub siajn batojn. Kaj la batalantoj, kiuj ricevis senmortecon kaj ellaboras sian eternan vivon, estas tre amuzaj.
  Oleg, detranĉante la tataron, muĝis:
  - Cent, post cent, regimento post regimento! Rusaj kavaliroj tranĉis per glavo! Mi kredas, ke venko venos baldaŭ! Ni malfermas gloran konton!
  Margarita ĵetis per la nudaj piedfingroj akre lanitan diskon kaj kantis:
  - Kolovrat! Evpatij Kolovrat!
  Ankaŭ Oleg Ribaĉenko, ĉi tiu eterna knabo, ĵetis diskon per sia nuda, infaneca, sed tre forta piedo kaj kantis:
  - Defendanto de la Patrujo! Perunov soldato!
  Margarita, daŭre hakante, kantis:
  - Kolovrat! Evpatij Kolovrat!
  La knabo, faligante la malamikojn, siblis:
  - La herooj de Ruso kolektas en alarmo!
  Tiel batalas heroaj infanoj - grandaj herooj! Ili havas pasion kaj forton, por tuta legio.
  Aŭ eble dek legioj! Rigardante ilin, ankaŭ la ceteraj soldatoj kuraĝiĝis, kaj komencis vipi super la muroj de Kazan.
  Oleg, faligante la tatarojn, blekis:
  - Por caro Vasilij III!
  Kaj kiel li ĵetos akre svingitan diskon, kiel li fortranĉos dekon da kontraŭuloj de Rus'.
  Kaj denove li ŝpinos la papilion, kaj malantaŭ ĝi la muelejon. Haki dekduon samtempe. Kaj tiam la knabo prenos ĝin, kaj per sia nuda kalkano movos la ĥanon en la mentono.
  Li flugos, kaj falos rekte en la kaldrono de bolanta gudro.
  Oleg Rybachenko kriis:
  - Nu, al la diablo kun vi!
  Margarita prenis la bumerangon per la nudaj piedfingroj, detranĉis kvin nukerojn kaj muĝis:
  - Gloro al la patrujo de caro Vasilij!
  Oleg Rybachenko entuziasme konfirmis:
  - Saluton sanktan Rusion!
  Margarita, faligante la tatarojn, siblis:
  - Ĉi tio ankoraŭ ne estas Rusio, sed Moskvio!
  Signifa parto de la muro jam estis kaptita de rusaj soldatoj. Ili jam infiltras la urbon mem.
  Grandduko Vasilij trovis sin iom en la ombro pro sia granda filo Ivano la Terura.
  Sed en la reala historio Kazan ne submetiĝis al li. Kaj nun la infanoj reverkas, kaj aldonas tion, kion la rusaj prapatroj ne sukcesis fari.
  Oleg Rybachenko tranĉis kvar kapojn per unu bato. La knabo tiam ĵetis bumerangon per siaj nudaj piedfingroj. Li faligis sep pliajn batalantojn kaj kriis:
  - Iel ili veturis en la ĉerkon, kaj la plej potencan demon,
  Li volis mordi mian kolon, sed li montriĝis kiel ludo!
  Kaj la juna militisto malsaniĝos pro ĝi...
  Margarita turnis la ŝraŭbon kaj knaris:
  - Mi estas kobro preta por salti!
  Kaj denove li lanĉos mortigan bumerangon per siaj nudaj piedfingroj. La knabino, certe, estas kiel la plej mojosa diino.
  La plej granda parto de Kazan jam estis kaptita. Kuraĝaj infanoj sturmas la palacon de la Supera Ĥano. Ili estas plenaj de kolero kaj sovaĝa ekscito. Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova estas infanoj-terministoj. Kaj ĉiu el iliaj svingoj, kaj ili tre ofte mansvingas - jen novaj kadavroj!
  Oleg Rybachenko, batalado, rimarkis:
  - Sed ĉi tiu batalo povas multe ŝanĝiĝi!
  Margareta konsentis:
  - Ivano la Terura konkeris Kazanon! Kaj nun lia onklo Dmitrij konkeros ŝin!
  La knabo ĵetis bumerangon per siaj nudaj piedfingroj. Li tranĉis la gorĝojn de kvin tataroj kaj bojis:
  - Por granda Rus' kaj la ĉielo de la slavoj!
  Margarita memfide konfirmis:
  - Por la Plej Granda Imperio!
  Kaj la knabino ankaŭ ĵetis akre klinitan klingon per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ŝi tranĉis multajn nukerojn, kaj hakis kiun. Ŝi estas tia militema beleco.
  Tio estas vere bonega Margareta. Por la senmorteco, ŝi jesis iĝi knabino, forlasante sian plenkreskan korpon, kaj esti vendita en sklavecon. Sed tiam ŝi akiris tian superhoman forton! Kaj kredu min, kompreneble, ĝi estas bonega ankaŭ por ŝi!
  La knabino batalas kaj la knabo batalas kaj la malamikoj falas. Ili estas rompitaj kaj malfortigitaj.
  Do la kuraĝaj infanoj rompas en la tronĉambron, kie troviĝas la Kazanĥano.
  Li provas foriri, sed la knabo ĵetas asteriskon per sia nuda piedo kaj rompas la dorsan kapon de la ĥano. Tiu rompita falas kaj mortas...
  Tiam la infangardistoj ekstermas la ceterajn tatarojn. Tamen, ĉi-lasta, perdis sian majstron, faligas siajn armilojn kaj kapitulacas.
  Do Kazan falis. Nun Rusio leviĝis al ĉi tiuj landoj. La Grandduko de Moskvo Vasilij loĝigis parton de la tataroj en Rusio, kaj loĝigis parton de la rusoj en Kazan.
  Tiam ĝi eĉ pliboniĝis. La nova rusa grandduko ankaŭ estis elektita la Grandduko de Litovio. Suprenirita al la trono...
  Estas klare kial - la venko super Kazan estis tre impona por ĉiuj. Kaj ili konstatis, ke Rus' estas tre forta!
  Kaj la infangardistoj faris sian eblon ĉi tie. Ili prenis kaj venkis la armeon de la ĉefa konkuranto de grandduko Vasilij la 3-a. Kaj la kandidato mem estis prenita kaj malkonstruita de la senmorta kapo de knabo kaj knabino.
  Kaj ili faris tion ĵetante diskojn kun siaj nudaj piedoj unuvoĉe, kriante:
  - Slavoj devas esti kunigitaj! Ni ĉiuj estu nevenkeblaj!
  Kaj eksaltante kaj hakante la hetmanon, la infanoj ekkriis:
  - Ni estas militistoj de nova epoko kaj bonega formacio!
  Post tio, la kaptitoj kisis la nudajn spurojn de la piedoj de la infanoj, lasitaj de ili sur la freŝa neĝo. Kaj vi konsentos, ke ĝi estas tre mojosa!
  Kaj poste vojaĝo al Astraĥano. Jen kiel unu venko tiras aliajn kune kun ĝi.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova, kune kun ĉi tiu grandduko, translokiĝis al Astraĥano.
  Knabo kaj knabino sturmis ĉi tiun grandan urbon. Ili batalis, denove alvenante la rusan armeon tra la koridoro de tempo.
  Kaj denove ili tranĉis sin, kaj ĵetis la bumerangon per siaj nudaj piedfingroj. Ĉi tie aferoj fariĝis multe pli facilaj. Kaj la armeon komandis Vasilij la Tria mem. Kaj lia potenco estis granda. La trupoj de la Granda Duklando de Litovio ankaŭ alvenis. Ili sturmis ĉi tiun urbon.
  Kaj la terminatorinfanoj sin tranĉis kaj ĵetis bumerangojn, diskojn, stelojn. Oleg Rybachenko eĉ ĵetis paron da obusoj.
  Per siaj nudaj piedoj, la infanoj ankaŭ ĵetis akrajn stelojn, kaj maldikajn, sed kapablajn tranĉi plurajn gorĝojn samtempe, diskojn.
  Kaj iliaj kruroj estas vere la formado de lerteco, kaj rapida kaj tre sovaĝa forto.
  Kaj kiel knabino ĵetas bumerangon per siaj nudaj fingroj, tiam la malamikoj de la sankta Moskva Rus' tute ne estos mielo!
  Terminatorinfanoj kriis unuvoĉe:
  - Gloro al Vasilij la Tria, la plej granda el la rusaj caroj!
  Kaj denove granda venko por la rusa regno.
  Bazilo la Tria estis kronita kun la titolo de reĝo, kaj estis oficiale rekonita kiel imperiestro. Lia imperio fariĝis grandega. Rusoj ankaŭ komencis penetri en Siberion. Kaj la Krimea Ĥanlando eĉ rekonis sin kiel vasalon de Rusio.
  Post la elpelo de la metropolano, Vasilij la 3-a devigis la novan sinjoron de la eklezio ŝanĝi la dogmojn kaj permesi poligamion. Tio estis parte pro la aneksado de Kazan, Astraĥano kaj aliaj islamaj teroj.
  Vasilij la Tria mem tuj edziĝis al la litova princino Glinskaja kaj al la tatara Tamara. Kaj tiam ankaŭ sur la kvara knabino.
  La Sinodo permesis al rusoj havi kvar edzinojn. Kaj multaj princoj profitis de tio.
  La milito kun Pollando finiĝis per la konkero... La rusa armeo estis forta kaj multe pli multnombra. Jes, Oleg kaj Margarita helpis. Kaj kun ĉi tiuj terminatoraj infanoj, neniu rivalo estas timiga.
  Kaj Vasilij la Tria fariĝis reĝo de Pollando. La imperio fortiĝis. Sed Sulejmano la Grandioza venis al la presto de la Otomana Regno. Kaj ĉi tiu reganto konkeris Hungarion. Li ankaŭ sieĝis Vienon.
  Sed la Krimea Ĥanlando rompis kun Rusio. Kaj nova kampanjo sekvis. Ĉi tie distingiĝis ankaŭ Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova, laŭ ordono de la hiperĉiopova sorĉistino-diino. Kompreneble, dum la sturmo al Perekop. Jen la plej forta parto de la defendo de la krimeaj tataroj. Sed ankaŭ la infanoj: Oleg kaj Margarita estas tre bonegaj!
  Kaj kiel ili rapidas, kaj kiel ili rapidas! Kaj kiel ili faligos la tatarojn. Kaj kun kia sovaĝa entuziasmo ili entreprenos ĝin.
  Kaj la knabo ĵetis stelon per siaj nudaj piedfingroj, kaj ĝi detranĉis ses tatarojn samtempe.
  Kaj la knabino pafis kvin per ĵeto de asterisko. Ĉi tiuj estas la batalantaj infanoj.
  Oleg kaj Margarita malbaris parton de la muro. Krome, la artilerio ankaŭ funkciis. Multe da detruo estis kaŭzita al la tataroj. Do la Krimea Ĥanlando falis.
  Tiam okazis batalo kun la armeo de Sulejmano la Granda. Ĉi-foje, en reala historio, la granda sultano ne estis bonŝanca. Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova ne nur mortigis amason da turkoj, sed ankaŭ kaptis la sultanon.
  Rusio devigis la turkojn forlasi Balkanion. Kaj ŝi fondis tie siajn proprajn fortikaĵojn. Kaj ankaŭ elektita Istanbulo. Konstantinopolo denove leviĝis.
  Vasilij III provizore haltis. Konkero devis esti digestita. Livonio jesis pagi tributon al la rusoj, kaj cedis Narva al la havaĵoj sen milito.
  Vasilij la Tria, eĉ en 1535, ordigis la konstruadon de havenurbo ĉe la enfluejo de la Neva. Io kiel Peterburgo de Petro la Granda. Vere, Bazilo movis la ĉefurbon ĝuste al Konstantinopolo.
  En 1537 la rusoj kaptis Vyborg kaj fortikigis sin de la nordo de la svedoj, venkante ilin tute.
  Dum la atako kontraŭ Vyborg, Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova denove distingiĝis.
  La knabo kaj knabino nature transsaltis la sojlon de tempo kaj partoprenis en la sturmo.
  Ĉi tie Oleg ĵetis bumerangon per la nudaj piedoj, elbatis dekon da kontraŭuloj kaj kantis:
  - Gloro al Rusio kaj ĝia caro Vasilij la Tria!
  Margarita ankaŭ ĵetis ion mortigan per siaj nudaj piedfingroj kaj kuraĝe diris:
  - Por sankta Rus' kaj la netera reĝino!
  Post tio, la knabo kaj la knabino tiom disiĝis, ke ili tratranĉis tutan maldensejon de la kadavroj de la svedoj.
  En 1540-1541, rusaj soldatoj ankaŭ kaptis Malgrandan Azion de la turkoj. Kaj en 1545, kaj ankaŭ Mezopotamio kaj Palestino. En 1547 en marto, la reĝo, en la aĝo de apenaŭ sesdek ok jaroj, mortis. Lia regado de kvardek du jaroj montriĝis kaj longa kaj tre feliĉa kun multaj konkeroj por Rusio.
  Bazilo la Tria estis nomita Bazilo la Granda. Kaj sur la trono estis juna, sed laŭ la normoj de Rus, plenkreskulo Ivan Vasiljeviĉ.
  Kaj ĉar Vasilij la Tria vivis pli longe ol en la reala historio, oni evitis la bojaran tumulton.
  Ivan Vasiljeviĉ, komence decidis tute subigi Livonion, la milito en 1550 estis sukcesa. Potenca rusa artilerio forbalais ĉiujn, kaj preskaŭ ĉiuj urboj estis rapide konkeritaj.
  Kompreneble, terminatorinfanoj Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova partoprenis en la bataloj.
  Per siaj nudaj, infanecaj piedoj ili ĵetis ĉion akran kaj trapikan tiel fervore, ke la Livoniaj trupoj multege mortis.
  Krome, infanoj ankaŭ pafas precize el kanonoj kaj tiel precize.
  Oleg la terminatorknabo pafis, kaj ĵetis mortigan donacon per siaj nudaj piedoj.
  Disigis kontraŭulojn kaj grincis:
  Mi estas detruo enkarnigita!
  Kaj la knabo ridos kaj muĝos:
  - Mi estas filo de granda reviviĝo!
  Margarita, ĉi tiu malmola knabino, ankaŭ lanĉos mortiginton per siaj nudaj piedfingroj, kaj grincos:
  - Mi estas filino de la grandaj diinoj de neniigo!
  Kaj denove la infanoj ridas kaj nudigis la dentojn. Kaj tiam do flugu supren al la fortikaĵo. Kaj tiel ĉiuj estos dehakitaj. Ili ne havas glavojn, ili nur havas helicojn. Kaj ili senkompate ekstermas la Livonianojn kaj aliajn soldatojn de la soldularmeo.
  La knabo kaj knabino estas ĉiuj nudpiedaj, eĉ en la neĝo. Kaj ili senmortaj infanoj eĉ ŝatas ĉi tion!
  Kial ne? Kial ŝuoj por tiuj infanoj, kiuj havas korpojn pli rapide ol iu ajn besto, kaj kompreneble ili ne povas pardoni aŭ malsaniĝi.
  Tiam Ivano la Terura batalis en Egiptujo. Konkerinte en kelkaj jaroj la tutan nordon de Afriko, inkluzive de Maroko. Tiam la Araba Duoninsulo estis kaptita.
  Germanio estis fragmentigita, Aŭstrio estis malforta, Hispanio kaj aliaj landoj estis okupataj de militoj.
  Carista Rusio moviĝis trans Iranon al Hindio. Antaŭ 1590, Hindio estis invadita. Ivano la Terura vivis ĝis la aĝo de sesdek ok jaroj kaj mortis en 1598. Kaj lin sukcedis Ivano la Kvina. Rusio daŭrigis sian vastiĝon en la oriento kaj la kapton de Ĉinio. Kvankam la milito montriĝis longa kaj malfacila.
  Necesis tri militoj por konkeri Ĉinion.
  Eĉ la partopreno en la bataloj de Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova ne tuj certigis venkon.
  Jes, kaj la infanoj batalis epizodojn. Ili renkontos sin, hakos la ĉinojn kaj denove kuros reen.
  Kompreneble, la knabo kaj la knabino agis tre aktive kaj efike. Kaj per siaj nudaj piedfingroj ili aktive ĵetis akrajn stelojn, diskojn kaj bumerangojn.
  Oleg Rybachenko persone hakis al morto la ĉinan ministron pri defendo. Kaj tiam kiel li ĵetas grenadon kun knabeca kruro. Do tuj du dekduoj da flavaj militistoj al la alia mondo, dirante:
  - Gloro al Rus', kiu por ĉiam en la epokoj montras la vojon de la universo!
  Kaj la knabino Margarita prenos ĝin per sia nuda piedo kaj lanĉos bumerangon mortigan, kiu nenie estas pli malvarmeta.
  Kaj venkinte la kontraŭulojn, la knabino grincas:
  - Por tia Rus', vi batalas kaj ne timu!
  Kaj la knabo kaj knabino komencis mansvingi eĉ pli intense.
  Ivano la kvina mortis en 1620, kaj lia filo Ivano la sesa daŭrigis sian laboron. Post obstinaj militoj en 1640, Ĉinio estis finfine subigita.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova komencis aperi pli aktive en diversaj lokoj de bataloj kaj bataloj.
  Kaj tiam la knabo Oleg ĵetis bumerangon kaj forblovis la kapon de la ĉina imperiestro. Kaj li fariĝis heroo!
  Kaj la knabino Margarita ĵetis grenadon per la nuda piedo kaj elbatis la tutan sidejon de la kontraŭuloj.
  Kaj kompreneble, dank' al ĉi tiuj senmortaj infanoj, la plej granda el la venkoj de la Rusa Imperio estis gajnita!
  Kaj post la venko super Ĉinio, Moskva Rus', neniu praktike timas! Kaj neniu haltigos la rusojn kaj ne venkos! Ili pasis la punkton de nereveno!
  Kaj Rusio fariĝis pli forta kiel granda imperio. Ivano la Sesa regis por pliaj dek jaroj ĝis li konkeris Koreion kaj la plej grandan parton de Hindoĉinio.
  Post li, Aleksandro la Unua supreniris la preston. La nova reĝo daŭrigis sian iaman kurson de konkero. Hindoĉinio estis tute konkerita, kaj rusaj ŝipoj albordiĝis en Aŭstralio kaj komencis esplori ĉi tiun kontinenton. Krome, la rusoj eĉ pli frue eniris Alaskon kaj antaŭeniris tra Kanado... Ĉi tie ili jam renkontis Francion, kiu fine akiris stabilecon kaj prosperon sub Ludoviko la 14-a, kaj Anglion, kiu rapide akiradis.
  Krome, Rusio daŭre esploris Afrikon kaj alfrontis opozicion de Britio ankaŭ tie. Ankaŭ Svedio ekpaŝis kaj provis ataki Rusion.
  Sed la rusaj trupoj estis atentaj, kaj Britio kaj Francio ne agis kune. Kaj la trupoj de Aleksandro la Unua konkeris ĉi tiun ŝtaton.
  Kompreneble, Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova partoprenis en tio.
  Nudpiedaj infanoj ĵetis diskojn kaj hakis per longaj, speciale harditaj glavoj.
  Ili estas tiel malvarmetaj kaj nerezisteblaj.
  Oleg Rybachenko ĵetis akran stelon per siaj nudaj piedfingroj de knabaj piedoj, faligis dekduon da svedoj kaj kantis:
  - Por la gloro de sankta Rus'!
  La knabino Margarita ankaŭ ĵetis mortigan objekton per siaj nudaj piedoj kaj siblis:
  - Por la grandeco de la nevenkebla Familio!
  Kaj la infanoj saltos kune kaj trafos la svedan guberniestron en la bruston per siaj nudaj kalkanoj.
  Ĝi alflugis kaj faligis plian dekduon da malamiksoldatoj.
  Post la morto de Aleksandro la Unua en 1675, caro Alexei la Unua filo de Aleksandro supreniris la tronon. Kutime la sinsekvo al la trono iris laŭ la antikva tempo de la filoj, kaj poste la nepoj de la plej aĝa filo. Vasilij la Tria establis tion por ke ne estus posta lukto por la trono. Kun forta centralizo.
  Alexei unue renkontis Francio'n en Ameriko, kaj kun Britio en Afriko.
  Rusaj trupoj, dume, eniris la germanajn landojn. La kapto estis sufiĉe sukcesa, ĉar la princlandoj estis fragmentigitaj. Plimultitaj rusaj regimentoj ankaŭ konkeris Italion. Tio estis sekvita per kampanjo kontraŭ Francio. La regado de Ludoviko la Suna Reĝo finiĝis malglore. Rusaj kaj eksterlandaj regimentoj prenis Francion.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova denove distingiĝis.
  Infanoj batalis per glavoj kaj ĵetis diskojn al malamikaj soldatoj. Mortigis multajn soldatojn.
  La knabo ĵetis stelon al la malamiko per sia nuda piedo, kaj muĝis:
  - Mi estas supervira militisto!
  Ankaŭ la knabino ĵetis la mortigan diskon per la nudaj piedfingroj kaj fajfis:
  - Kaj mi estas la enkorpiĝo de mirinda kosmo!
  Kaj kiel li montros sian longan langon! Kaj tiam kiel doni nudan kalkanon en la nazo de la franca grafo. Tiu frunto krako.
  Kaj Oleg Rybachenko preterflugos kiel infera meteoro, kaj kelkaj dekduoj da francoj prenis kaj mortis. Kaj tiam la knabo, kvazaŭ eksplodante el kaptita kanono per pafo.
  Kaj metis multajn batalantojn. Ili tordiĝas pro doloro kaj mortas!
  Kaj la terminatorinfanoj rapidas al si kaj dehakas ĉiujn, kvazaŭ ili mem estas la anĝeloj de morto kaj estas pli rapidaj ol gepardoj.
  Britio iel kontraŭbatalis surmare kaj petis pacon. Rusio daŭrigis sian vastiĝon en Ameriko. Ŝiaj soldatoj kaptis ĉiujn anglajn kaj francajn koloniojn, kaj atingis Meksikon.
  La konkero de Afriko kaj Aŭstralio estis kompletigita.
  Nun nur Hispanio kaj ŝiaj kolonioj, kaj Portugalio kun ŝiaj kolonioj, restis neokupitaj.
  Sed tiu ĉi milito jam estis por Petro la Granda, kiu ricevis potencon en 1700. La nova caro, ne Romanov, sed Rurikoviĉ, profitante la okazon kiel atakon kontraŭ rusaj komercistoj, sendis soldatojn en Hispanion kaj Portugalion.
  Tiuj ĉi landoj jam estis en malkresko kaj estis rapide venkitaj. Ankaŭ rusaj trupoj komencis konkeri koloniojn. Ili estis kaj pli multaj kaj pli bone ekipitaj kaj armitaj. La rusa armeo jam havis senfuman pulvoron kaj eksplodemajn obusojn, kaj batalaerŝipojn. Ekzistis eĉ tankoj. Kaj la unuaj kirasaj trajnoj. Kiu faris impreson sur kontraŭuloj.
  En la rusa armeo aperis ankaŭ la unuaj maŝinpafiloj.
  Sed eĉ ĉi tie Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova ne povis ne rimarki. Ili devas batali kaj ellabori sian senmortecon.
  Jen la knabo denove ĵetas grenadon per la nuda piedo. Kaj disŝiru viajn kontraŭulojn en pecetojn. Post kio ili kantis:
  - En la nomo de tiu Rusujo, kiu konkeras la tutan mondon kaj la korojn de homoj!
  Ankaŭ la knabino kvazaŭ ĵetante nudpiedan, malgrandan, sed fortan laŭ eksploda potenco, bombon. Disŝiros la hispanojn kaj grincos:
  - Por tia, ke ĉiam estis feliĉo por ĉiuj homoj!
  Kaj la infanoj, ĵetante mortodonacojn per siaj nudaj piedoj, kantis:
  - Ili estu por ĉiam junaj kaj niaj helaj jaroj!
  Kaj post tio, kiel ŝarĝo kun io sufiĉe mortiga. Kaj ili tiel svingas siajn sabrojn.
  Tiu sango fluas kiel rivero, kaj la tuta tero foriras de sub viaj piedoj!
  Jen la infanoj! Nu, nur superhomoj kun nudaj piedoj, kiuj estas preskaŭ nudaj en la varmego kaj malvarmo.
  Sed tiaj elstaraj batalantoj! La plej alta marko kaj klaso! Jen ili tranĉas sin kaj ekstermas kontraŭulojn!
  La knabo kaj la knabino estas kiel la Ĉefanĝeloj de la plej sovaĝa neniigo, kiuj ne havas barojn kaj obstaklojn sur la vojo al novaj venkoj kaj atingoj.
  Survoje, urboj kapitulacas, kaj la loĝantoj eliras kaj kisas la premsignojn de la nudaj piedoj de senmortaj kaj grandaj infanoj.
  Hispanio kaj Portugalio, kune kun la kolonioj, estis rapide konkeritaj. Kaj restis nur Britujo.
  Sed en 1725, la trupoj de Petro la Granda alteriĝis sur ĝin.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova, kiel ĉiam, antaŭ ĉiuj. Infanoj estas senmortaj kaj saltas en tempo.
  Ili pafas maŝinpafilojn kaj ĵetas mortigajn obusojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Ŝirante la britojn, kaj aliajn militistojn.
  Oleg muĝas, pafante kaj falĉas:
  - Ni estas militistoj de la spaca frateco!
  La knabino Margarita ĵetis obuson per la nudaj piedfingroj kaj kriis:
  - Kaj ni sen dubo venkos ĉiujn!
  Tiam la knabino kun sia nuda kalkano tiel forte batis la dukon de Buckingham, ke ŝi rompis lian kolon!
  Ili kaptis Londonon kaj finfine kompletigis la konkeron de la mondo.
  Tiel estiĝis, ununura imperio. Petro la Granda mortis en 1735, kaj lia nepo Petro la Dua supreniris la tronon. Ankoraŭ juna, sed saĝa kaj malmola reganto. Rusio fortigis centraligon, fabrikoj kaj vojoj estis konstruitaj. Aperis aviadiloj, kaj fervojoj estis etenditaj pli kaj pli aktive.
  Petro la 2-a regis longe kaj stabile. En 1790 li estis sukcedita fare de Petro la Tria. La lando estis prospera, kaj ĉio estis paca. Oni jam parolas pri spaca ekspansio.
  Kaj en 1817 okazis la unua pilotata flugo en la kosmon. En 1820, Aleksandro la 2-a iĝis caro. La nova reĝo volis pli rapidan disvolviĝon de kosmo kaj kosmoesploro.
  En 1825 okazis la unua flugo al la luno. Kaj en 1845, rusaj ŝipoj flugis al Marso. Kaj en 1847 al Venuso. En 1850, al Merkuro, kaj la sekva al la satelitoj de Jupitero. Rusaj kosmonaŭtoj eniris la plej malproksiman planedon Plutono en 1860.
  Tiel okazis la evoluo de la sunsistemo. Kaj en 1917 okazis la unua flugo ekster la sunsistemo. Pluraj grandaj kosmoŝipoj ekiris al Alfa Centaŭro.
  Kaj en 1921, kaj al Siriuso... Cetere, ili malkovris plurajn relative normalajn planedojn tie. Kvardek jarojn poste, la unuaj ŝipoj flugantaj kun superluma rapideco aperis.
  Kaj en 2017, unuafoje, rusa kosmonaŭto flugis al la rando de la galaksio.
  Ĝenerale estis mirinda.
  En 2030, tempomaŝino estis inventita... Kaj la homaro moviĝis al malsama, pli alta stadio de evoluo. Eĉ se ne sur la trono, la Rurikovichs ankoraŭ sidas, kaj absoluta monarkio regas la homan imperion.
  IVAN LA TERURA KAJ LA FALVOJ
  Ivano la Terura ne estis venenita en 1584, kaj tamen li edziĝis al angla princino. Rusio kaj Britio finis interkonsenton kaj ricevis rusan helpon kaj aliancon.
  Ekzistis milito en Siberio, kaj novaj rusaj urboj estis fonditaj, inkluzive de Tobolsk.
  En 1590, Ivano la Terura kaj anglino havis filon, Aleksandro.
  Kaj tiam en 1591 komenciĝis la milito kun Svedio, kiun Rusio faris kune kun Pollando. Jes, ĉi tio estas oportuna situacio.
  Kaj la rusa armeo, gvidata de la guberniestro Skopin-Ŝujskij, sieĝis Narva.
  Ĉi tie Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova - la senmortaj knabo kaj knabino decidis helpi la rusan armeon. En reala historio, ekzistis tia sieĝo, sed sub caro Fedor. Kaj la rusoj povis preni nur Ivan-gorod. Kaj ĉi tie ankoraŭ regas Ivan Vasilijeviĉ. Nu, la knabo kaj la knabino en AI estas pretaj montri sin. Se ni supozas en iu universo kaj Ivano la Terura vivis por pli. Do kio? Alia misio!
  La knabo kaj knabino partoprenis en la sturmo. Ili kuras antaŭ la tuta armeo. Kuru pli rapide ol gepardoj. Kaj malantaŭ ili estas dorsosakoj kun akre kalitaj diskoj.
  Terminator-infanoj atakas. Ili ĵetas diskojn de malproksime per nudaj piedoj kaj kantas al si:
  - La grandeco de patrino Rusio,
  Ĝi estas en la koroj kaj simple en la animo ...
  Ni demandis al la Ĉiopova Afabla,
  Havi paradizon kun via amato ĉi tie en kabano!
  Margarita ĵetis diskon, terenbatis ses svedojn kaj ronronis:
  - Mi estas bonega knabino!
  Fakte, Margarita jam havas kvardek jarojn en la tempo de reenkarniĝo. Kaj ŝi tre timis maljuniĝi, malbela kaj mallerta. Kaj tuj konsentu fariĝi knabino dekdujara pro la eterna juneco kaj iri en sklavecon por nekonata periodo. Kaj ankaŭ ellaboru vian senmortecon partoprenante en diversaj mesioj.
  Sed ŝi, kiel Oleg Rybachenko, havas specialan korpon, kun superhomaj kapabloj. Kaj troaj rapidoj.
  Ili ŝajnas ankoraŭ infanoj, sed ili estas ege fortaj kaj rapidaj, kaj jam spertaj batalantoj.
  Kiel la diskoj estas ĵetitaj, tiel la kontraŭuloj falas. Kaj nek kuglo, nek kuglo ilin prenos!
  Terminatorinfanoj kuris al la muro, facile grimpis supren, kaj ni tranĉu kontraŭulojn per siaj longaj glavoj. Kaj ili tranĉis kiel - dek kvin, dudek batoj por minuto.
  Oleg Rybachenko, ĵetante diskon per knabeca piedo, blekis:
  - Super la monteto estas forĝitaj hakiloj!
  Margarita, kun la nuda piedo de la knabino, ankaŭ lanĉis diskojn, detranĉante dekduon da malamikoj kaj kantis:
  - Perfortaj kapoj skurĝas!
  La knabo ĵetis diskon per siaj nudaj fingroj, tranĉis la homamason per siaj glavoj kaj ĝemis pro ekscito:
  - Sed eksterlandanoj sonoras per ĉenposto!
  Margarita murmuris la vortojn:
  - Rusa parolo!
  Oleg Rybachenko, faligante la svedojn kaj ĵetante diskojn per siaj nudaj piedoj, kantis:
  - Ni estas tretita de la tribo de la hordo!
  Margarita, ankaŭ distranĉante la svedojn kaj ĵetante mortigajn armilojn per siaj nudaj piedoj, kantis:
  - Ni estas premataj de la jugo de la malfidelulo!
  Oleg Rybachenko, daŭre tranĉante, publikigis:
  - Sed en niaj vejnoj bolas...
  Margarita, hakante kaj ĵetante diskojn per siaj nudaj piedoj, konfirmis:
  - La ĉielo de la slavoj!
  La knabo, ĵetante diskojn kaj muĝante, kriis:
  - Kaj de la mirindaj bordoj!
  La knabino, daŭre ĵetante diskojn per siaj nudaj piedoj, muĝis:
  - Al la glacia Kolyma!
  Oleg, ĵetante sian nudan knabecan kruron, siblis:
  - Ĉio ĉi estas nia tero!
  Margarita, ankaŭ lanĉante bumerangon, eldonis:
  - Ni ĉiuj!
  La knabo kaj knabino ekstermis centojn da malamikoj, kaj aliaj rusaj soldatoj tiris sin supren post ili, verŝante trans la murojn. Narva ŝanceliĝis. Kaj ŝia falo nun estis neevitebla.
  Infanoj de Terminatoro, ĉi tio tute ne estas ŝerco. Ĉi tio estas io, kio estas nekomprenebla por ordinaraj mensoj.
  Ili estas senmortaj militistoj. Ili iras al si kaj ekstermas la malamikon, jen per glavoj, jen per svingoj de nudaj piedoj, de kiuj flugas akraj diskoj. Kaj batu kontraŭulojn kiel blatojn.
  Oleg daŭre antaŭeniras kun sia tuta sovaĝa rapideco.
  Ĉi tie en la rusa historio, la regado de Ivano la Terura estis la plej longa, kaj ĝi estis unu el la plej gloraj kaj samtempe sangaj.
  La caro perdis la lastan kaj ĉefan militon en Livonio. Kaj nun mi volis regajni.
  Cetere Rusio kaj Pollando samtempe faras militon, kio estas multe pli oportuna.
  Kaj terminatorinfanoj laboras... Plejparto de la muroj jam estis kaptitaj de rusaj soldatoj.
  Kaj la uloj trapenetras la centran kastelon, ĵetante klingojn al la malamiko kun la helpo de nudaj piedoj ...
  Oleg, faligante dekojn da svedoj, krias:
  - Gloro al caro Ivano!
  Margarita, faligante la malamikojn, grincas:
  - Granda gloro al Rusujo!
  La knabo kaj la knabino estas tiel malvarmetaj kaj leporhundaj militistoj. Disbatu ĉiujn en vico kaj forpelu malamikojn al infero. Ili hakas por si, kaj tiel malespere kaj kun frenezo ili hakas. Neniu haltigos ilin, kaj neniu venkos!
  Knabo kaj knabino premas la malamikon, knabo kaj knabino salutas la heroojn!
  Oleg Rybachenko, ĵetante diskon per sia nuda, infana piedo, finis la ĉefguberniestron, post kio la svedoj komencis ĵeti siajn armilojn.
  Narva falis, kaj la rusoj fortiĝis sur la maro... Kaj la poloj sieĝis Revel.
  Rusaj trupoj moviĝis al Vyborg.
  Ivano la Terura estas ankoraŭ sur la trono, kaj la rusa armeo, kunligita per fera disciplino, estas forta kaj riĉe ekipita. Survoje, Oleg kaj Margarita partoprenis en la atako kontraŭ pluraj urboj.
  La knabo kaj knabino, kiel ĉiam, ĵetis diskojn, ĉefe per la piedoj kaj hakis per glavoj.
  Oleg distranĉis la ĉefan svedan soldulon kaj aron da aliaj soldatoj, post kio li diris:
  - Malamikoj ne atingas venkon super ni!
  Margaret konfirmis:
  Ni ne genuiĝos!
  La rusa armeo alproksimiĝis al Vyborg. Ĉi tio estas ŝlosila fortikaĵo. Voivode Skopin-Shuisky iris sur la atakon post mallonga artileria preparo.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova, kiel ĉiam, estas antaŭen kaj senespere tranĉitaj.
  Ili pavimas la vojon antaŭ ili per kadavroj.
  Oleg Rybachenko ĵetis bombon per la nuda piedo kaj muĝis:
  - Neniu haltigos nin!
  Margarita, lanĉante la murdinton, eldonis:
  - Kaj neniu gajnas!
  La monstrinfanoj ekkriis ĥore:
  - Teruraj lupoj disbatas malamikojn! Kaj ne plu necesas vortoj!
  La knabo kaj knabino hakis kun nekredebla rapideco. Ili facile grimpis iujn ajn murojn, kaj tratranĉis iujn ajn kolonojn. La uloj agis rapide kaj kun granda premo.
  Oleg, tranĉanta kontraŭulojn, kantis:
  - Ni estas la kavaliroj de la granda suno!
  Margarita kun sovaĝa agado, disbatanta malamikojn, elsendis:
  - Kaj la granda stelplena ĉielo!
  Kaj la infanoj denove uzos grenadojn... Kaj poste la diskojn, kaj la stelojn. Jen kiel ili faligis la malamikon. Kun tia furioza alsturmo, kaj ekscito.
  Oleg forĵetis la svedan kalkulon de la muro kaj blekis:
  - Nia venko estos!
  Margarita, hakante la malamikon, konfirmis:
  - Gloro al la falintaj herooj!
  La knabo kaj knabino denove akcelis, kaj dispremis la malamikon kun granda intenseco. Kaj iliaj glavoj estas kiel flugiloj de moskitoj.
  La infanoj agis ne infane mojose. Kaj plej grave, rapide kaj sen paŭzoj.
  Kio ne estas svingo, tiam preciza bato kaj malvenko de la malamiko.
  Oleg, faligante la svedojn, kantis:
  - Baba! Ŭaŭ! Bach!
  Margarita, faligante la soldulojn, finis kanti:
  - Ni ne estas hejmistoj, ne ĉarpentistoj, sed ne estas amaraj bedaŭroj!
  La terminatorknabo, hakante la malamikon, aldonis:
  - Kaj ni estas altnivelaj instalistoj kaj de alteco, ni sendas al vi salutojn!
  Kaj la junaj militistoj ambaŭ disiĝis kaj ekmoviĝis kiel saltantaj ping-pongaj pilkoj.
  Do Oleg hakis ĝismorte la komandanton de Vyborg. Kaj Margarita finis du kontraŭulojn en la titolo de barono.
  Alia fortikaĵo falis... La svedoj, kompreneble, ankoraŭ ne petis kompaton. Estis decida batalo.
  Estis iom malpli da rusoj, sed ili prenis komfortan pozicion. Kaj Margarita kaj Oleg, kun sovaĝa frenezo, tranĉis en la malamikojn. Kaj lasante ilin haki, kaj rompi en kotletojn. Kaj la uloj agis, kompreneble, pli ol sukcese.
  Tiuj ĉi svedoj estis tranĉitaj tiel, ke nur sangaj pecetoj da viando forflugis de ili.
  Oleg Rybachenko kantis, ĵetante bumerangon per la nudaj piedfingroj, kiu tranĉis la gorĝojn de dekduo da svedoj:
  - Kaj mi vidas serioze! En la sonĝo de Ivano la Terura!
  Margarita, ankaŭ hakante ĉiujn kaj draŝante, konfirmis:
  - La tero en Siberio estas disdonita - kara Rus' al vi!
  Kaj kun nuda piedo, kiel bumerango lanĉos ... Kaj la kadavroj de malamikoj forflugas de malsamaj flankoj.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Ho, vosto, skvamoj!
  Kaj ĵetinte granaton per sia nuda piedo, li aldonis:
  - Mi trempos cent mil!
  Margarita, ankaŭ tranĉante siajn kontraŭulojn, diris:
  - Mi faligis multajn kontraŭulojn!
  Kaj ankaŭ, kun nuda piedo, li prenos ĝin kaj lanĉos la plej mortigan. Kaj saltu supren kaj malsupren kun ĝojo.
  Kaj per sia nuda kalkano li donos al la Markizo de Svedio en la mentono. Li transflugos kaj balaos kelkajn dekojn de la ĉevaloj.
  La knabo kaj la knabino estas tre aktivaj kaj agresemaj personoj. Ili dispremas la malamikon per sovaĝa frenezo. Ne tuj bremsi kaj iel bridi la malamikon.
  Kaj la svedoj prenas grandegan paspagon. Nun ilia armeo jam tremis. Kaj ne povante elteni la sovaĝan premon, ŝi venkiĝis kaj fuĝis.
  La postkuro komenciĝis.
  Jes, neniu povas haltigi lin.
  Knabo kaj knabino rapidas al si kaj krias:
  - Gloro al la herooj, kiuj rompas la murojn!
  Oleg ŝpinos la muelejon kaj donos:
  - Gloro al la herooj!
  Margarita produktis papilion, ankaŭ trempinte multajn malamikojn, kaj eldonis:
  - Kaj gloron al ni!
  Knabo kaj knabino batalas kun tia furiozo. Kaj ili ne haltos eĉ unu sekundon.
  Ne, ili moviĝas pli kaj pli rapide. Iliaj pensoj ankaŭ saltas kiel kunikletoj.
  Jen la ĉefa sveda guberniestro. Oleg Rybachenko ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj frakasas la komandanton. Ĉio estas nun nehaltigebla de la svedoj.
  La rusaj trupoj persekutas ilin kaj persekutas ilin. Tamen tio ne estas ĉio. Nun Ivano la Terura decidis konkeri la tutan Svedion. Ĉar li havas tiajn kuraĝajn junulojn.
  Margarita kaj Oleg ricevis titolojn de nobelaro kaj nun pluiris al Stokholmo.
  Knabo kaj knabino kuras antaŭ si, tranĉas kontraŭulojn kaj muĝas:
  - Gloro al nia Patrujo, Gloro al caro Ivano!
  Kaj ĉi tiuj uloj ludas. Kaj tiel neantaŭvidebla kaj malvarmeta.
  Unu post la alia ili renkontas la fortikaĵon. Kaj infanoj prenas ilin per svingo. Kompreneble, kiel ĉiam, ĵetante bumerangojn kaj diskojn kun nudaj piedfingroj. Kaj hakante la svedojn en vico. Kiel saurkraut. Kaj alia imperio falas.
  Jen la terminatorinfanoj jam en Stokholmo. Kaj la ŝirita sveda flago falas. Kaj la reĝo mem estas kaptita per laso kaj lia sekvantaro estas mortigita. Rusaj trupoj prenas Stokholmon por ataki. Kvankam la ĉefa laboro estas jam farita de knabo kaj knabino.
  Jes, tiel mojosa maniero, la infangardistoj plenumis alian mision. Ĉiukaze, kontraŭ Svedio. Caro Ivan Vasiljeviĉ ankaŭ fariĝis reĝo de Svedio.
  La poloj prenis Revel kaj ankaŭ intensigis. Venis provizore paŭzo... Rusio akiris aliron al la maroj. Eĉ urbo komencis konstrui ĉe la enfluejo de la Neva.
  Samtempe rusaj taĉmentoj pli kaj pli aktive penetris en Siberion. La jam mezaĝa Ivano la Terura ĝis nun sindetenis de granda milito kun Pollando. Kvankam la situacio varmiĝis.
  Krome, la krimeaj tataroj daŭre estis aktivaj. En 1591 Tsarevich Dmitry estis mortigita. Kaj en 1598, kaj la heredanto Fedot kaj Ivano la Terura mortis preskaŭ samtempe. Kaj la okjara filo de Ivano la Terura, Aleksandro la Unua, fariĝis reĝo. Sub li, Boris Godunov montriĝis por reganto.
  En 1601, milito ekis inter Rusio kaj Pollando, kiu okazis kontraŭ la fono de grandaj kultivaĵmalsukcesoj. La poloj sieĝis Smolensk.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova partoprenis en forpuŝado de la sturmo. La poloj suferspertis gravajn perdojn kaj retiriĝis. La rusa armeo gvidita fare de Basmanov sieĝis Polotsk en 1602 kaj prenis ĝin. Dum la sturmo, Oleg kaj Margarita distingiĝis. La knabo kaj la knabino, kiel ĉiam, efike agis per kaj glavoj kaj nudaj piedoj. Tiam ankaŭ la rusa armeo prenis Vitebsk kaj Orŝa, kaj batalis kun la armeo de la pola reĝo.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova estis la unuaj se temas pri tranĉi en la armeon de la poloj. Kaj ili batalis kun granda sovaĝeco.
  La knabo ĵetis la diskon, detranĉis la kapojn de la poloj kaj kriis:
  - Mi estas superklasa batalanto!
  Kaj kiel ĝi tranĉas kiel muelejo.
  Margarita ankaŭ turniĝas. Ŝmiru la malamikon per glavoj, kaj eldonu:
  - Mi estas ankoraŭ klaso supre!
  Kaj per sia nuda piedo, li lanĉos bumerangon kaj faligos la malamikojn.
  Ĉi tiuj knabinoj estas tiel bonegaj. Ili havas veran ridon de tigrinoj. Sed la knaboj estas eĉ pli danĝeraj kaj pli fortaj.
  Ili faligis siajn malamikojn. Kaj ili kantas:
  - Flugu ĝojfajrojn bluajn noktojn,
  Ni estas la pioniroj de la laboristoj de infanoj...
  La epoko de lumjaroj alproksimiĝas -
  La krio de la pioniroj - ĉiam estu preta!
  La krio de la pioniroj - ĉiam estu preta!
  Jes, estas bone esti en eterna infaneco. Kiam vi estas por ĉiam juna kaj por ĉiam nudpieda. Kaj neniu kapablas haltigi la premon kaj atakon de rabiaj infanoj. Kiuj naskiĝis por realigi fabelon.
  Kaj ili batalas kiel... Veraj herooj.
  Kaj nun la junaj militistoj kun senmortaj korpoj trapenetras al la pola reĝo. Ili tranĉis tri hetmanojn, kaj bumerango lanĉita fare de Oleg Rybachenko flugas. Kaj Sigismondo falas morta.
  Samtempe, Margarita disbatis la filon de la reĝo Vladislav per potenca bato.
  Tiel, la ŝtatkomunumo estis senkapigita. Kaj la rusaj trupoj daŭre moviĝas.
  La poloj perdas. Rato Basmanov prenas unu urbon post alia. Minsko, Slutsk, kaj Vilno estis prenitaj. En ĉiuj ĉi urboj kuraĝaj infanoj batalas antaŭ ĉiuj.
  Kiuj konas nek kompaton nek kompaton. Kaj se ili venkas, ili venkas memfide.
  Oleg Rybachenko kontraŭuloj, diris:
  - Ni ne estas infanoj de ĥimeroj!
  Margarita ĵetis bombon per sia nuda piedo, disŝirante la malamikojn, aldonis:
  - Apostoloj de la nova epoko!
  Mallonge, la Sejm kunvenis kaj per plimulta voĉdono rekonis Aleksandron la unuan Caron de Rusio kiel la Reĝon de Pollando kaj la Granddukon de Litovio.
  Do la filo de Ivano la Terura kaj la angla reĝino fariĝis bonega.
  Poste sekvis kampanjo kune kun la aŭstroj kontraŭ la turkoj. Tia venka kaj kun grandaj konkeroj. La rusoj prenis Istanbulon kaj volis pluiri.
  Dum la ŝtormo de Istanbulo, kompreneble, la terminatorinfanoj distingiĝis kaj povis kapti la sultanon. La Otomana Regno kolapsis kaj por pliaj dek jaroj, rusaj soldatoj konkeris ĝian periferion. Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova saltis ĝustatempe, kaj nur partoprenis en decidaj bataloj.
  Post la konkero de la Otomana Regno, Sudano kaj Maroko ankaŭ estis kaptitaj. Kaj poste Irano, kaj Pakistano kaj Afganio.
  Aleksandro la Unua enkondukis poligamion. Por proksimigi kristanismon kaj islamon, li nuligis la dogmon de la Triunuo, nekompreneblan por homoj. Rusoj ricevis la rajton havi kvar edzinojn.
  Ortodokseco iom ŝanĝiĝis, rekonante Mohamedon kiel mesaĝisto de Alaho kaj profeto.
  En la sama tempo, la plej multaj el la fastoj estis nuligitaj, kaj religio iĝis malpli ŝarĝa.
  Ĉio iris bone. Rusio baldaŭ konkeris Hindion en 1640 ... La rusoj eniris Alaskon kaj grimpis en la Pacifikon. Transloĝiĝis tra Afriko.
  La imperio de Aleksandro la 1-a iĝis vasta. Kaj la milito kun Ĉinio komenciĝis en 1650. La manĉuroj provis teni sin al la teritorio.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova estas reen en batalo. Kaj kiel ili tranĉas kiel grandaj terminatoroj.
  Kun Ĉinio, la milito estis serioza. Kaj la eternaj infanoj komprenis tion.
  Jen venas la batalo. La ĉina armeo estas grandega. Sed la ruso varbita el multaj popoloj estas sufiĉe granda.
  Estas batalo kaj malfacila interŝanĝo de batoj. Monstro-infanoj mortigas la ĉinojn.
  Ili ĵetas pinglojn kaj diskojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj batu la flavajn batalantojn je centoj.
  Kaj ili mem tranĉis sin, kaj faligas kontraŭulojn per sabroj. Ili agas tre agreseme.
  Ne eksteraj infanoj, sed simple maŝismaj. Nur disbatantaj batoj por senmortuloj. Ili disbatas ĉiujn en vico kaj sendas la malamikojn al infero.
  Oleg, hakanta kontraŭulojn, kantas:
  Ni ne timas atakojn!
  Margarita, ĵetante akrajn diskojn, grincas:
  - Ni metu la malbonulojn en vico!
  Kaj la kolerego de la knabo kaj la knabino estas groza.
  Ili falĉas kontraŭulojn kaj kantas al si mem...
  Kanto el unu militista teatro - la dua mondmilito, sed tute eksterloke;
  Granda Rusio estas fama,
  La plej bela lando...
  La steloj aspergis nigran veluron,
  La patrujo estas lumigita per trabo!
  
  Kiom da herooj estas en la Patronimo,
  Ĉiu kavaliro estas giganta militisto ...
  La armeo marŝas unuvoĉe
  Ja nia popolo ĉiam estas unu!
  
  Ni ĵuras al Stalino la Granda
  Honoro konservi kaj batali ĝis la fino,
  Ĉar Lia potenco estas kiel la suno,
  Ĉar la lumo de Dio estas lando!
  
  Nia Patrujo fariĝos bela,
  Kun giganta spirito, nia popolo...
  Ni batalas simple, eĉ mojosa,
  Kaj la nazia Wehrmacht rompiĝos!
  
  Nudpiedaj komsomolaj membroj batalas,
  Kvankam la frosto pinĉas iliajn kalkanojn...
  Kaj niaj okuloj estas kiel teleroj
  La nazo de la knabino ruĝiĝis pro la malvarmo!
  
  Ni amas kun la knaboj, kiujn ni petolas,
  Ni havas tre varmajn korpojn...
  Kaj tiaj perfektaj vizaĝoj
  Patrino naskis nin en gloro!
  
  Por Rusio, ni batalas kun Fritz,
  Venkante frenezajn malamikojn...
  Mi estas tiel ruza knabino
  Eĉ ne povas trovi la vortojn!
  
  Ni iĝos malvarmetaj tiuj knabinoj
  Kunvenado fame aŭtomata ...
  La voĉo de tia ŝtelisto estas sonora,
  Ne akceptas la plej sovaĝan maton!
  
  Estas impeta kolerego en knabinoj,
  Ke ĝi neniel povas esti kalkulita...
  Ni vidos lokon en mirinda paradizo
  Kaj Rusi la urso turmentos vin!
  
  Ni estas belaj knabinoj
  Estas nenio pli bona en la universo...
  Por la gloro de nia Patrujo-Rusio,
  Kvankam ni aspektas ne pli ol dudek!
  
  Sciu, ke knabinoj plijuniĝas en milito
  Ili kuras nudpiede en la neĝo...
  Kaj la flagoj super la Patrujo flugas ruĝaj,
  Kaj la komsomolano movos sian pugnon!
  
  La malbona faŝisto ne povos venki,
  Kiom ajn mojosa li estas...
  Ni estas knabinoj en la grandeco de la ĉefa gloro,
  Sub ĉi tiuj helaj, bluaj ĉieloj!
  
  Ni feliĉigos la imperion
  Ŝia grandeco estas la malvenko de landoj...
  Grandeco sen la bordoj de Rusio,
  Ni transiru la senfinan oceanon!
  
  Jes, ni estas knabinoj kun frakasa flamĵetilo,
  Kapabla bruligi la hordojn de la Germana Armeo ...
  Ni havas veran premon, kredu min,
  Ni tre forte venkos la naziojn!
  
  Kiam ni venas al Berlino, ni estas komsomolanoj,
  Ni igu la Fritz-piedojn kisi...
  Kaj la nazioj ne helpos eĉ la orkojn,
  Vi notu, ke ni estas mojosa en kajero!
  Kaj nun la venkitaj ĉinoj fuĝas. Kaj ilin persekutas la rusa armeo.
  Aleksandro la Unua sukcesis konkeri Ĉinion, sed li ankaŭ mortis en la aĝo de sesdek ok jaroj en 1658, kiel lia patro Ivano la Terura. Tia stranga koincido: la aĝo de Tamerlano. Ankaŭ, cetere, la granda komandanto kaj konkerinto.
  Post kiam regis du tiaj grandaj reĝoj, kiuj tiom venkis, ankaŭ la nova reganto, Ivano la Kvina, ne estas malfortulo. Li estas filo de Aleksandro kaj fariĝis reĝo en la aĝo de kvardek jaroj. Daŭrigis la militon en la oriento. Sub li, la rusoj konkeris Hindoĉinion kaj Koreion, atingis Singapuron ... Ili moviĝis plu trans Afrikon kaj al Aŭstralio ... Ankaŭ sukcesa caro ... Kaj, strange, li ankaŭ mortis sesdek ok jarojn aĝa en 1686. Li estis sukcedita fare de lia filo Aleksandro la 2-a.
  La nova caro havis tridek kvin jarojn... Sub li la rusoj atingis la Bonesperan Kabon kaj surteriĝis en Aŭstralio kaj Nov-Zelando. Okupis Kanadon kaj interbatalis kun la francoj. Aleksandro la 2-a ankaŭ konkeris kaj Italion kaj Germanion, dum Anglio kaj Francio kaj Hispanio kaj Portugalio kverelis unu kun la alia.
  La tre sukcesa caro mortis en 1714. Li regis dum dudek ok jaroj kaj estis tute fruktodona.
  Lia filo Petro la Granda unue venis al potenco en la aĝo de dudek kvar.
  La nova reĝo konkeris Francion, Hispanion, Portugalion kaj premis Brition. La rusoj ankaŭ konkeris la tutan Ameriko sub li.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova. Helpis Petron en la batalo kun Francio. Dum la sturmo al Parizo.
  Kiel ĉiam, ĉi tiuj infanoj estis kun glavoj, kaj ĵetis pinglojn kaj diskojn per siaj nudaj fingroj. Ili batalis tre bone.
  Helpis sturmi Madridon kaj Lisbonon. Ili ankaŭ okupis ĉi tiujn terojn. Kaj ili estis ege sukcesaj. Kaj ankaŭ faligis multajn malamikojn.
  Resume, la tuta mondo submetiĝis al Rusio, krom Britio. Petro la Granda regis ĝis 1758, kaj ankaŭ mortis je sesdek ok, tiel stranga koincido. Aŭ vico da koincidoj.
  Li estis sukcedita fare de lia nepo Petro la Dua, juna viro de proksimume dek ok. Li kompletigis en 1770 la konkeron, atakita en Britio.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova batalis en ĉi tiu paralela universo la lastan fojon.
  Ili hakis multe da angloj, multaj estis falĉitaj per asteriskoj. Kaj ili kaptis la britan monarkon.
  La milito finiĝis... Kaj la terminatorinfanoj plenumis la mision. Kio estis tre amuza kaj interesa.
  
  ILI NE HALDIS SUB LA DUCERO
  Hitler ne haltigis la germanajn tankojn proksime de Dyuker, kaj kiel rezulto okazis jena - la britoj estis tute venkitaj kaj kelkcent mil soldatoj de la Leona imperio estis kaptitaj.
  Sub tiuj kondiĉoj, kaj Chamberlain kaj Churchill eksiĝis kune.
  La nova ĉefministro, ŝokita, konsentis post la kapitulaco de Francio al mondo sufiĉe avantaĝa por venkita Britio.
  La britoj nur resendis Namibion, kio estis ilia kolonio, al Germanio, kaj Irakon kaj Palestinon al Turkio. Nur tio, reveninte tion, kio estis kaptita dum la unua mondmilito. La ceteraj amike disiĝis. Ili interŝanĝis kaptitojn - ĉio por ĉio, kaj Britio donis al la germanoj liberan manon en la oriento, kaj rekonis ke la Tria Regno jam konkeris.
  Nu, kompreneble, Hitler, malliginte la manojn kun Britio, komencis prepari kampanjon orienten.
  La germanoj povis kolekti iom pli da tankoj, koste de Rommel, kiu ne estis sendita tien en Afrikon, dividojn en Francio. Krome, pro la manko de bombado de Britio, pli da tankoj estis produktitaj por unu plia dividado. Ĝenerale, la germanoj ricevis multe pli da aviadiloj. Precipe, ŝparante tri mil veturilojn samtempe kiuj estis malflugigitaj super Britio en reala historio, plus pli da mediteraneaj veturiloj, kaj kovrilo en Okcidento kaj Norvegio. Tiel, la Germana Armeo kolektis ĉirkaŭ mil pli da tankoj ol reala historio, kaj kvin mil pliaj aviadiloj - duobligante ilian nombron kompare kun reala historio. La germanoj, kompreneble, havis pli da infanterio koste de Afriko, Francio, Norvegio kaj aliaj teroj. Ie duonmiliono propraj kaj duonmiliono da satelitoj.
  Multe pli forta kaj la floto - precipe la itala. Jes, Mussolini povus asigni multe pli da trupoj por la milito kun Rusio. Kvankam, kompreneble, la kvalito de la italaj partoj ne estas tre bona.
  Sed tamen, kroma miliono da soldatoj, mil tankoj, kvin mil aviadiloj, dek mil pafiloj kaj morteroj estas, kompreneble, forto.
  Krome, la germanoj kalkulis je Turkio kaj Japanio. Kiu ĝenerale konfirmis ke ili volas striki.
  En Grekio, Italio venkis ĉar ili povis uzi pli da soldatoj kontraŭ la helenoj sen kontraŭbatalado de la britoj en Afriko. Jes, kaj la germanoj helpis per aviado, kiu ne estis distrita. Plie subaĉeto de grekaj komandantoj.
  Ekzistis neniu ribelo en Jugoslavio. Kaj la germanoj atakis Sovetujon iom pli frue la 30-an de majo. Ili volis ataki eĉ pli frue la 15-an de majo, sed la fonto montriĝis tro pluva, krome ili ankaŭ malsufiĉis la tanksekciojn.
  Kaj Sovetunio estis, kiel ĉiam, ne preta. Stalino vere ne volis batali kontraŭ la Tria Regno, kaj en alternativa historio eĉ pli ol en reala historio, do la germanoj havas liberan manon. Stalino ne deziris la militon tiom, ke li finis kun armeo, kiu ne estis mobilizita kaj ne atentigita.
  Kaj la germanoj, kiel en la reala historio, rapidis antaŭen. Kaj eĉ pli sukcese, ĉar ili havas multe pli da forto, precipe en la aero. Kaj tio influis la kurson de la milito.
  Japanio ankaŭ tiris trupojn al Manĉurio, kaj iom malvarmigis la ideon de milito kun Britio kaj Usono. Ĉiuj ĉi estas strange fortaj kaj ĝis nun en paco kun la Tria Reich. Sed Sovetunio ŝajnis multe pli malforta.
  Post la falo de Smolensk kaj precipe la katastrofo apud Kievo, kie la sovetiaj trupoj estis ĉirkaŭitaj, la japanoj ankoraŭ trafis la sovetiajn trupojn.
  Kaj la atako kontraŭ Moskvo komenciĝis pli frue ol en reala historio de preskaŭ monato kaj duono. La germanoj povis rapide efektivigi la vicon de la trupoj en la sudo kaj la malvenko de la suda parto de la Ruĝa Armeo.
  Kiel rezulto, la ĉefurbo povis ĉirkaŭi, jam fine de septembro. Stalin, kompreneble, fuĝis al Kuibyshev. Kaj la germanoj antaŭeniris en Donbaso kaj povis enrompi Stalingradon, kaj antaŭ tio kapti Kursk kaj Voroneĵ. Kaj tiam Türkiye eniris la militon.
  Ĝi fariĝis vere streĉita. Kaj multe pli da trompado. Do Vlasov kapitulacis Rjazan, kaj transiris al la flanko de la germanoj.
  Moskvo eltenis ĝis la fino de decembro, sed fine falis. Antaŭ la fino de la jaro, la germanoj povis kapti preskaŭ la tutan Kaŭkazon, kaj nur Sebastopolo eltenis en Krimeo.
  Leningrado estis en totala blokado kaj estis mortanta pro malsato. La germanoj fermis la duoblan ringon.
  Stalino provis komenci pacnegocadojn. Sed Hitler rifuzis kaj deklaris ke li nur akceptus senkondiĉan kapitulacon.
  La sovetia gvidado provis ripari almenaŭ ion en Kuibyshev. Sed la Ruĝa Armeo fuĝis. Post iom da ripozo, la germanoj en marto 1942 moviĝis laŭ la Volgo, kaj la Uralo, kaj plu al la Uralo.
  Sovetiaj trupoj sufiĉe malforte rezistis. La moralo falis. Kaj eĉ drakonaj mezuroj, amasaj ekzekutoj ne helpis. Kaj soldatoj kaj oficiroj mortigas specialajn oficirojn. Kaj ne estas multe da lifto por esti vidita. Pli kaj pli ofte ili rezignas.
  Ĝenerale, kiam Moskvo falis, kompreneble multaj kredis, ke la milito jam estis perdita, kaj ili ne vere volis morti. Subpremita, estis homoj.
  Kaj antaŭ la fino de aprilo, la germanoj atingis Kazan, kaj prenis Uralsk, sturmante Orenburgon.
  Kaj la germanoj trarompis ankaŭ en Mezazio, ĉi tie ili forte premis.
  En majo, furiozaj bataloj disvolviĝis por Duŝanbeo. La germanoj provis akiri piedtenejon en Mezazio.
  Alenka kaj ŝia teamo estis sur la plej severa ejo. Kaj ili defendis la sovetian urbon. Malgraŭ majo, ĉi tie estis iom pli malvarme pro la montoj kaj freŝa vento blovis de la nordo. Tamen eĉ vintre ne estis neĝkovraĵo.
  La knabinoj repafis de la premantaj faŝistoj kaj siaj eksterlandaj solduloj.
  Alenka pafis de la PPSh kaj fajfis kanton.
  - En la montoj, en la valoj, iru pelto kaj kaftano!
  Nudpieda ruĝharulo Alla aldonis:
  - Kaj ujo-virŝafo!
  La knabino ĵetis grenadon per sia nuda piedo, kaj skuis siajn kuproruĝajn buklojn. Ĉi tiu bela militisto.
  Sed aliaj ne estas pli malbonaj. Jen Anyuta ĵetis donacon per siaj nudaj fingroj, kaj siblis:
  - Supera knabino!
  Ankaŭ la orhara Maria pafis, terenbatante la germanon. Ŝi ankaŭ estas tre bona kaj bela knabino. Kaj denove ŝi ĵetis grenadon kun gracia, nuda piedo.
  Ne retiriĝante, kaj granda, figuro, ĉarma Matriona. Ŝi kapablas ĵeti obusojn malproksimen per siaj piedoj. Kaj ili flugas kaj rapidas laŭ kompleksa trajektorio.
  Aljonka kantis, ĵetante malgrandan sed detruan obuson per sia ĉizita nuda kruro:
  - Sed ni faras raketojn...
  Anyuta entuziasme diris:
  - Kaj blokis la Jenisejon!
  Alla ĵetis obuson per sia nuda piedo kaj kriis:
  - Kaj en la kampo de granda baleto ...
  Maria denove lanĉis la donacon, uzante sian nudan malsupran membron, kantante:
  Ni estas antaŭ la ceteraj!
  Matryona, kun sia granda, sed tre bela kaj harmonia kruro, lanĉis grenadon kaj grumblis:
  - Sunon...
  Alenka ankaŭ pafis al la hindua soldulo kaj siblis:
  - Ĝi brilas...
  Anyuta pafis, terenbatis la arabon kaj siblis:
  - La rivero...
  Maria eksplodis kuglon, kaj eligis:
  - Akiru arĝenton...
  Marusya terenbatis nigran batalanton kaj eligis:
  - Eliris...
  Aljonka najlis kaj kantis:
  - De...
  Anyuta ĵetis la obuson per sia nuda, gracia piedo, daŭrigis:
  - Templo...
  Alla turnis sin, detranĉante plurajn homojn, grakis:
  - Homoj!
  Maria pafis kaj diris:
  - Ferio...
  Marusja plezure detiris sin, ĵetis grenadon per sia piedo, kiu delonge ne konis ŝuojn, kaj eligis:
  - Patrona...
  Alenka prenis ĝin kaj siblis:
  - En la kozako ....
  Anyuta, pafante kun muĝado, aldonis:
  - Stacidomo...
  Alla kun siblo de kobro, pafante, diris:
  - Paca...
  Maria pafis kaj diris:
  - Dektria...
  Marusja ĵetis granaton al granda distanco kaj malkovris siajn dentojn:
  - Jaro!
  Alenka kantis kun ĝojo, fortranĉante tri arabojn:
  - Hirundoj...
  Anyuta pafis, amorigante la naziojn:
  - Rondo...
  Alaho pafis, siblante:
  - Sunon...
  Maria najlis, kantante:
  - Brilas...
  Marusja denove ĵetis obuson per sia nuda, ĉizita piedo kaj aldonis:
  - En blanka...
  Alenka enigis kuglon kaj eligis:
  - Ĝardenoj...
  Anyuta siblis kun muĝado:
  - Kiel...
  Alla enigis kuglon kaj silentis:
  - Neĝo!
  Maria pafis kaj diris:
  - KAJ...
  Marusja sendis kuglon, siblante:
  - Amuziĝas...
  Alenka ekpafis, pepante:
  - Kiel...
  Anyuta najlis, dirante:
  - Malgranda...
  Alaho daŭrigis kun ĝojo:
  - Infanoj!
  Maria sendis kuglon kaj daŭrigis:
  - Ili dancas...
  Marusya donis mallongan eksplodon, eldonante:
  - kozakoj...
  Alenka draŝis, ĵetis granaton per la nuda piedo kaj grumblis:
  - En rondo!
  Anyuta pafis kaj pepis:
  - Eh-ma!
  Fajra Alla sendis kuglon kaj muĝis:
  - Somero...
  Maria ĵetis obuson per la nuda piedo kaj bojis:
  - ne vintro!
  Marusya ekpafis kaj kriis denove:
  -Eh-ma!
  Alenka najlis, kaj muĝis:
  - Se nur...
  Alla ĵetis obuson per sia nuda piedo kaj eligis:
  -mono...
  Maria siblis pro ĝojo, falis de la maŝinpafilo:
  -malluma...
  Kun nudaj fingroj, Marusya lanĉis peceton da vitro, tranĉis plurajn gorĝojn kaj siblis:
  -Rivero Kuban
  Alla kantis, pafante:
  - kaj la Dona Rivero,
  Maria prenis ĝin kaj kantis, pafante:
  - Promenu...
  Marusja, muĝante, ĵetante najlon per siaj nudaj fingroj, daŭrigis:
  - Kozako...
  Alenka pafis kaj bojis:
  - ludi...
  Anyuta suspiris kaj daŭrigis:
  - Adiaŭ...
  Fajra Alla pafis kaj silentis:
  -Eh-ma!
  Maria balbutis kaj kriis:
  - Somero...
  Marusja prenis ĝin kaj siblis pro ĝojo, bruligante:
  ne vintro...
  Alenka ekpafis kaj kriis:
  - Eh-ma!
  Anyuta intervenis kaj diris:
  - Ve...
  Alla pafis kaj siblis:
  - De la menso
  Maria sendis kuglon, rekte en la frunton kaj skuis:
  -Ĉiuj...
  Marusya denove lanĉis obuson per sia nuda piedo kaj kriis:
  - forportu...
  Alenka diris kun kolero:
  - ĉe la kozako...
  Anyuta, sovaĝe pafante, siblis:
  - Nu...
  Fajra Alla ĵetis obuson per siaj nudaj fingroj, dirante:
  -A...
  Maria najlis kaj muĝis:
  - Adiaŭ...
  Marusja denove ĵetis la donacon, kriante:
  - Promenu...
  Alenka, pafante kun muĝo, respondis:
  - Adiaŭ...
  Alenka, fortranĉante la soldulojn, kantis:
  -U!
  Anyuta, tranĉante la naziojn, eldonis:
  -A!
  Fajra Alla siblis:
  -U!
  Maria ĵus najlis, kaj vyaknula:
  - A!
  Marusya ĵetis peceton da ceramikaĵo per siaj nudaj fingroj kaj vyaknula:
  -Trankvila...
  Alenka ankaŭ ĵetis donacon per sia nuda piedo:
  - kozakoj...
  Anyuta prenis ĝin kaj pepis, pafante:
  - plumbo...
  La fajra Alla estas la nigrahaŭta ŝtipdomo, jelmante:
  - konversacioj...
  Maria, pafante, daŭrigis:
  - Ĉino...
  Marusja furioze respondis, sendante fajran kaskadon per sia piedo:
  - stari...
  Alyonka najlo, daŭrigis kun ĝojo:
  -maljunuloj...
  Anyuta, pafante furioze, pepis:
  -KAJ...
  Alla ĵetis granaton per sia nuda piedo, kriis:
  - nekonscia...
  Maria sendis obuson kun rideto, dirante:
  - ili...
  Marusja furioze siblis, ĵetante obuson per sia nuda piedo:
  -Kio...
  Alenka, ĵetante donacojn per siaj nudaj kruroj, eldonis:
  - elĉerpiĝis...
  Anyuta pafis, kaj frapis tre precize:
  - baldaŭ...
  Kun venena rideto, Alla ĵetis la ŝarĝon de la morto, kaj kriis:
  - Senpage...
  Maria ĵetis obuson kaj kriis:
  - ĉi tiuj...
  Marusja tordis la vitropeceton per siaj nudaj fingroj, bojante:
  - tagoj...
  Alenka, vangofrapante siajn nudajn piedojn, furioze aplaŭdis:
  - Mondo...
  Anyuta, pafante, jelfis:
  - estos nomata...
  Alla siblis malespere, pafante:
  - ĉi tio...
  Maria, pafante, grumblis:
  - stulta...
  Marusja bojis, ĵetante granaton:
  -Kaj...
  Alenka sendis donacon de morto:
  - malnova...
  Anyuta siblis kun granda furiozo, faligante paron da indianoj rekrutitaj fare de la germanoj:
  -Ĉiuj...
  Alla kun muĝado kaj ŝpinante la armilon, daŭrigis:
  - ili diros...
  Maria ĵetis obuson per siaj nudaj fingroj kaj diris:
  - necesas...
  Matryona ekkriis, najlante:
  - por peceto...
  Alenka prenis ĝin kaj pepis, pafante:
  - KAJ...
  Anyuta ekkriis dum ŝi pafis:
  -senutila...
  Fajra Alla ĵetis obuson, grumblante:
  - papero...
  Maria, lanĉante bumerangon per siaj nudaj fingroj, elsendis:
  - fariĝos...
  Matryona forbatis la obuson per sia nuda kalkano kaj kantis plene:
  -Mono...
  Alenka siblis pro premo, najlante:
  - Kun...
  Anyuta, furioze ĵetante donacon, donis:
  - dukapa...
  Fajra Alla, ĵetinte mesaĝon pri morto, mortiginte dekduon da araboj, entuziasme konfirmis:
  - aglo...
  Maria denove ĵetis obuson kaj ekstazo kantis:
  -Melonoj...
  Matriona, ĵetante mortodonacon sur sian malmoliĝintan kalkanon, freneze daŭrigis:
  - akvomelonoj...
  Alenka, en kolerego, lanĉante donacon de detruo, eldonis:
  - tritiko...
  Fajra Alla, siblante, diris:
  -ruloj...
  Maria, en ekstazo, lanĉis obuson, kaj eldonis:
  -Malavara...
  Matryona, kiel donaco de neniigo, disbatis dekduon da batalantoj, kaj gakis: - prospera...
  Alenka sendis pugnon kiel, nuda, deloga kruro, kaj eldonis:
  - rando...
  Anyuta siblis kolere, sendante mesaĝon de neniigo:
  -KAJ...
  Alla, pafante furioze, diris:
  -sur la...
  Maria, sendante alian kuglon, zumis:
  - trono...
  Matriona najlita, sendita per la nuda piedo, donaco de morto, muĝante:
  - sidas...
  Alenka, pafante kuglon pro kolero, siblis:
  -V...
  Anyuta ĵetis obuson per sia nuda piedo kaj jeligis:
  - Petersburg...
  Alla prenis ŝian gorĝon kaj siblis:
  - Patro...
  Maria sendis malgrandan eksplodpakaĵon kun sia nuda kalkano, eldonante:
  -Caro...
  Matryona, pafante, facile konfirmis:
  -Nikolajo.
  Alenka komencis sibli kiel kobro, pafante kaj kriante:
  - Malfacile...
  Anyuta ĵetis obuson kun sia nuda, sunbrunigita kruro kaj kriis:
  - kredas...
  Maria pafis kaj diris:
  -Kio....
  Matryona najlis, poste ĵetis donacon kun sia nuda kalkano, kriante:
  - baldaŭ...
  Alenka diris, pafante kun la furiozo de leonino:
  - dancos
  Anyuta draŝis, premis:
  - Ruĝa...
  Fiery Alla severe eligis:
  - deksepa...
  Maria, kun entuziasmo kaj akirante impeton en pafado, daŭrigis:
  -jaro...
  Matryona denove ĵetis obuson per sia nuda piedo kaj jeligis:
  - Ili scias...
  Alenka siblis kun entuziasma ekstazo:
  -nur...
  Anyuta, en sovaĝa frenezo, ĵetis obuson per la nuda piedo, kaj knaris:
  -sur la...
  Fajra Alla pepis, ĵetante la donacon de neniigo:
  - la ĉielo...
  Maria, kun la entuziasmo de harpia terminatoro, grakis:
  -anĝeloj
  Matriona, lanĉante la majeston de la morto per sia nuda piedo, siblis:
  - viaj...
  Alenka lanĉis obuson kun sia nuda malsupra membro kaj eligis:
  -Kio...
  Anyuta denove frapis la donacon de neniigo, grakis:
  - vi...
  Alla la ruĝhara diablo, kantis:
  - Stanitsa...
  Marusya eligis aplombo, ĵetante obuson per sia nuda piedo:
  - atendante...
  Alenka denove lanĉis obuson, kaj defendante Duŝanbeon, ŝi kantis:
  -Eh-ma!
  Anyuta agreseme subtenis, per sia nuda piedo kaj graciaj fingroj ŝi ĵetis ponardon, muĝante:
  - Somero...
  La fajra diablo najlis pro ekscito, kaj respondis:
  - ne vintro
  Maria, pafinte kuglon, eligis kolere:
  -Eh-ma!
  Matryona donis la obuson per sia nuda piedo kaj siblis:
  - Se nur...
  Alenka denove pafis, terenbatis la ĉinojn kaj kriis:
  -mono...
  Anyuta ofensive malŝarĝis sian maŝinpafilon kaj pafis al la malamikoj, siblante:
  -malluma...
  Maria ĵetis obuson per la nuda piedo kaj siblis:
  - Kuban rivero...
  Matryona siblis, kaj ĵetante la mortodonon, eligis:
  - KAJ...
  Aljonka prenis ĝin kaj gakis forte:
  - Don Rivero...
  Anyuta kriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Promenu...
  Maria ĵetis obuson per la nuda piedo kaj kriis:
  -Kozako...
  Matrena denove ekpafis, faligis du nigrulojn, kvakis:
  - ludi...
  Alenka pafis kuglon, eliris kun ĝojo, dirante:
  - Adiaŭ...
  Anyuta muĝis kiel belugo kaj eldis:
  - Eh-ma!
  Ruĝhara Alla, pafante, daŭrigis:
  - Somero...
  Maria, kun ravita ekstazo, rimarkis:
  ne vintro...
  Matryona bojas ĉe la pinto de siaj pulmoj, lanĉante grandan eksplodpakaĵon antaŭ tio kun sia nuda kruro:
  - Eh-ma!
  Aljonka diris kun admiro, ĵetante obuson uzante sian nudan kalkanon:
  - Ve...
  Anyuta, pafante kaj falĉante, grumblis:
  - de...
  Fiery Alla daŭrigis:
  - freneza...
  Maria, pafante, prenis ĝin kaj donis:
  -Ĉiuj...
  Matryona, pafante, siblis per kobro, batante:
  - forportu...
  Aljonka forte ekkriis, batante:
  - je...
  Anyuta, pafante, furioze eligis:
  - Kozako...
  Fajra Alla ĵetis alian obuson kaj kriis:
  -Nu...
  Maria severe kriis:
  -A...
  Matryona ĵetis obuson per la nuda piedo kaj grumblis:
  - Adiaŭ...
  Alenka, denove uzante siajn nudajn fingrojn, ĵetis citronon, kriante:
  - ludi...
  Anyuta zumis kiel vespo, kaj ĵetante obuson per la nuda piedo, ŝi diris:
  - Adiaŭ...
  Maria kun premo, liberigante eksplodon, bojis:
  - Nu...
  Matryona, forĵetante la obuson, kaj ĉakante, muĝis:
  - A...
  Alenka respondis severe, piedbatante la donacon, kiun ili ĵetis, la solduloj piedbatis al ŝi:
  - Adiaŭ...
  Anjuta ekkriis, saltante per la nuda piedo per granato:
  - Promenu...
  Alla forĵetis la donacon, kun la nuda kruro, jelfis:
  - Ĝis revido!
  Kaj la knabinoj ekridis, ĥore... Ne, Duŝanbe ne estas donata al la germanoj. Kvankam signifaj fortoj de fremda infanterio estis ĵetitaj. Estas malfacile por hinduoj, afrikanoj, araboj batali vintre, kaj tial la nazioj sendis ilin al Centra Azio. Ĉi tie ili estas uzataj kiel kanonfuraĝo. Kaj ili estas senditaj por esti mortigitaj. Nova urbo aperis kun furioza rezisto: Duŝanbeo.
  La germanoj bombis la sovetiajn poziciojn uzante pezajn bombojn kaj napalmon. Ili pafis de memveturaj pafiloj kaj obusoj, tiris supren gaslanĉilojn. Kaj ili eĉ uzis bombojn pezajn ĝis dek tunoj. Ili rompis Rusion sur la kvina genuo.
  Duŝanbeo transformiĝis en ruinojn, kiuj laŭvorte pafis plene.
  Aljonka, nudpieda, en nur pantaloneto, komponanta survoje, kantis;
  Mi estas militisto de nia Patrino Rusio,
  Simpla knabino, ĉiam nudpieda...
  Kelkfoje la korvoj kantis malnoble,
  Sed mi kredas, ke la revo realiĝos!
  
  Mi aliĝis al la komsomolo malsata,
  Preskaŭ nuda perlo en la malvarmo...
  Sed mi faligos ĝin, konu la faŝiston de la piedestalo,
  Matene Adolf lia longa nazo!
  
  Ne kredu la komsomolan knabinon,
  Ne povos bridi en la universo ...
  Kaj aŭdiĝas voĉo sonoreganta,
  Nia armeo levis la Patrujon!
  
  Por la Patrujo Granda Rusio,
  Batalu, mi petas, pioniro sen timo...
  Kvankam la kampoj scias, ili akvumis per sango,
  Sed montru al mi, ke vi estas ekzemplo de braveco!
  
  Por komsomola membro, la ĉielo estas feliĉo,
  Ne estas zorgoj por la knabino...
  Ĉio estos en ŝia fiera, glora potenco,
  Kaj la Fuhrer venos sorto aborto!
  
  Sed la tempo estas malfacila - Hitler venas,
  Li eĉ povas venki la teruran ...
  Raketoj malavare per bomboĵetoj,
  Kapabla transformi ĉiujn soldatojn en ludon!
  
  Sed knabinoj, kredu min, ili ne konas timon,
  Ĵetante obuson nudpiede...
  Ŝi estas nuda - la ĉemizo estas bruligita,
  Batalante kontraŭ la nescianta hordo!
  
  La komsomola membro ne havas - sufiĉe da vortoj,
  Ŝi ne konas la vorton - mi ne povas!
  Kaj la Fritz disĵetos kiel tati,
  Kiam la knabino rektigas sian kruron!
  
  Jes, duonnuda por batali en la malvarmo,
  Konu tian knabinon, kredu la multon...
  Ŝi estas la koloro en la bataloj de abunda rozo,
  Kaj la Fritz trempis, kiel li volis!
  
  Militisto "Tigro", ŝerce batita senkonscie,
  Li estis cindrigita kiel napalmo...
  Kaj ricevis Adolf-faŝiston en la muzelo,
  Fritz vane atakis Rusion!
  
  Kion ni faros, la soldatoj ne scias
  Kiam venos la horo de paco sur la Teron...
  Sed nudpiedaj komsomolanoj kapjesas,
  Kaj ili malfermas konton por ĉiuj atingoj!
  
  Ili volas atingi ĉion mem
  Ne estas paradizo por komsomolanoj...
  Kvankam ili benas de la ikono de la vizaĝo,
  Ni ne tagmanĝos kun Lucifero!
  
  Ni forbatis aron da banditoj el Moskvo,
  Kvankam la Tria Regno sen iuj vortoj estas potenca ...
  Ni mortigos la parazitojn sur la tankoj,
  Kaj la mallumo estos tranĉita de la hela radio de la Suno!
  
  Kaj kuru nudpiede tra la neĝblovoj,
  Ne estas malfacile por knabino scii...
  Ni ne timas brilan flamon,
  Kvankam ni scias ĉi tion, kuŝiĝu!
  
  Unio de Sovetoj - la Patrujo estas bonega,
  En ĝi, ĉiu militisto-kavaliro el la staltrogo ...
  Muĝadoj aŭdiĝas el la vindotukoj de la knabo,
  Kaj vi venkis la hordon kaj kontraŭulojn!
  Post kiam la nazioj okupis Uralon en la somero, ili interligiĝis kun la japanoj. Stalin kaj lia teamo iris en la arbaron kaj deklaris gerilmiliton. Kaj la Fuhrer komencis formi sekciojn de lokaj fortoj. Aparte, la Rusa Liberiga Armeo de Vlasov estis uzita kontraŭ partizanoj. Kaj kelkaj monarĥiaj formacioj. Krome, imperiestro Vladimiro la Tria estis invitita por ludi la rolon de princo, nominala kunreganto al la Fuhrer.
  Sed ĝi estas pure nominala.
  Dum Germanio ekstere trankviliĝis. La germanoj kaptis la koloniojn de Francio, Holando kaj rusaj teroj. Estis honorinda paco kun Britio, Usono ankoraŭ ne elstaris kaj ili havas problemojn enlande kaj kun la ekonomio.
  Tamen, rilatoj kun Japanio iĝis videble pli komplikaj. Ŝi okupis Hindoĉinion, kiun la germanoj konsideris sian kolonion. Kaj la nazioj ankaŭ rememoris la germanajn havaĵojn kaptitajn de la japanoj en la unua mondmilito. Kiel, ĉu ne estas tempo revenigi ilin? Tamen, vi estis malhonesta.
  Dum la esenco kaj komerco de la rilato varmiĝis. Krome, la japanoj estis ĉiam pli aktivaj en batalado en Ĉinio. Kaj moviĝis sur la flava teritorio.
  La germanoj subfosis sian forton, formante eksterlandajn sekciojn, sub la ordonrajto pri la arjoj.
  Ni ricevis novajn tankojn: "Tigro", "Pantero", "Leono" kaj "Maus". La lasta tanko tamen montriĝis tro peza, kaj armeaj spertuloj malakceptis ĝin.
  La germanoj komencis premi Japanion postulante teritoriajn koncedojn. La samurajo rifuzis. Kiel rezulto, la 20-an de aprilo 1944, nova milito ekis. La germanoj atakis la japanojn, kaj komencis puŝi ilin.
  La bataloj montris la malfortecon de la japanaj terarmeoj, sed samtempe ke la Pantero estis tre praktika tanko kaj sufiĉe efika. Kaj eĉ pli bona "Pantero" -2 kun plifortigita flanka protekto.
  La japanoj suferis malvenkon post malvenko kaj retiriĝis. Sovetiaj knabinoj partoprenis en la bataloj. Ili batalis memfide.
  Kaj jen kvin komsomolaj knabinoj plej bone en la batalo kun japanoj.
  Alenka, Anyuta, Alla, Maria, kaj Matryona batalas kiel leoninoj. Ili pafas nudpiede, ĉizitajn grenadkrurojn, skuas nudajn mamojn.
  Kaj samtempe ili ankaŭ kantas;
  Ne ekzistas pli bela Patrujo de Rusio,
  Ne ekzistas pli bela lando en la mondo...
  La steloj aspergis nigran veluron,
  Sendu salutojn al la kavaliroj!
  
  Komsomolanoj ankaŭ ŝatas batali,
  Kaj kuru en bikino nudpiede
  Rapidu tra la neĝblovoj kun nuda kalkano,
  Por bati la Fritz per via pugno!
  
  Ne ekzistas lando pli altvalora en la universo,
  Ol mia Patrujo estas hela...
  Kun ĝia forto en bataloj senŝanĝa,
  Nia rusa familio plifortiĝas!
  
  Ni estis tranĉitaj per glavo de la ortodoksuloj,
  Nun ni havas komunismon...
  Nia popolo fariĝis glora en la universo,
  Kaj malbona faŝismo estas ĵetita en la abismon!
  
  Kiom da herooj estas en la Patrujo,
  En batalo, kaj la bebo kaj la maljunulo ...
  Ni promenos formacie en Berlino,
  Nia kredo estas solida monolito!
  
  Jesuo scias, ke ni regas
  Li estas granda, rusa, blanka Dio!
  La malbona Kain estos detruita,
  Preĝu por ke la Sankta Familio helpu!
  
  Ni ĉiuj povas, ni povas fari multon,
  Ni povas trakti ajnan komercon...
  Ne portu la nazion vi stultaĵo,
  Mi flugos al la ĉielo kiel birdo!
  
  La potenco de potenca Svarog estas kun ni,
  Kaj la sankta Sinjoro Kristo...
  Petu Dion eternecon
  Estu fidela al Rod ĝis la fino!
  
  Nia bela Dio, Sankta, Ĉiopova,
  Ke li elektis Rusion kiel kronon ...
  Ni malkonstruos por li, se la tegmento estos necesa,
  Por ĉiam en la koroj Vi estas la Familia Patro!
  
  Petu Lada pri bonŝanco
  Lasu la junulon doni amon...
  Se necesas doni ŝanĝon, ni povos,
  Ja ni havas varman sangon!
  
  Ni kreu la vastaĵojn de la universo,
  Super la steloj, ni rusoj flugos...
  Lasu suferon malaperu por ĉiam
  Ja ni havas nur unu Dion!
  
  Ni ĉiuj fariĝos monto por Rod,
  Kaj en la nomo de la hela Kristo...
  Fuhrer shaggy uroyu,
  Nia kredo estas forta kaj pura!
  
  Do ni konstruu la aferon de komunismo,
  Ni estos antaŭ ĉio en la Patrujo sciu...
  Ni premu la jugon, kredu faŝismon,
  Kaj la ĉielo venos en la universon!
  
  Donu al ni Dion, por ke ni fariĝu pli fortaj muskoloj,
  Kaj fortigu vian korpon kaj animon...
  Ne estas pli potencaj militistoj en la mondo,
  Ni premu la malamikon per ŝtala mano!
  
  La Blanka Dio revivigos ĉiujn, kredu min
  Tial ne estas timige morti ...
  Ĉiuj diabloj disĵetos en la angulojn,
  Komunismo, kredu min, ne tretu!
  
  Kaj en la Nomo de la Familio, ni batalis
  Stalino kondukis nin en la batalgiganton,
  Ni vidas komunismon baldaŭ donita,
  Kaj rusoj kaj kartveloj estas unuigitaj!
  
  Ni fariĝu pli fortaj ol ĉiuj demonoj kune,
  Rod donos al ni forton, feliĉon...
  Kaj ne estos ĝoje pli longe,
  Ke mi fosis al vi la vojon al poezio!
  Resume, Japanio estas vere malica. Ŝi perdas militojn sen ajna ŝanco.
  "Pantero"-2 gajnas poentojn por si mem sen problemoj. Ŝi estas supertanko. Bataltestoj montris, ke ĉi tiu maŝino kapablas teni trafojn de japanaj kanonoj de ĉiuj anguloj.
  Kaj en ĉi tiu tanko, kompreneble, Gerda, Charlotte, Christina kaj Magda. Batalante kvar knabinojn.
  Kaj ili aktive pafas al la japanoj. Trafoj okazas kun la monotoneco de martelado de najloj.
  Gerda, premante la butonojn de la stirstango per la nudaj piedfingroj, pepas:
  - Mi estas militisto el nova paradizo!
  Charlotte, pafante, nudigis siajn dentojn kaj muĝis:
  - Kaj mi estas el la profundo de la spaco!
  Kristina, daŭre pafante, ridetante, respondis:
  Kaj estas neniu, kiu haltigus min!
  Magda pafis kaj agreseme eligis:
  - Mi estas militisto el la infera spektro!
  Kaj la knabinoj ekstermis la japanojn sen ia kompato. Ili agis kun pliigita agresemo. Iliaj movoj kaj rapideco estas mirindaj.
  Kaj nudpiede kaj en bikino. Ĉi tiuj estas la gardistaj knabinoj. Eĉ japanoj komencas rezigni.
  Kaj la Fritz komencis alteriĝi en la metropolo mem. Ili funkciis kun ekstrema efikeco. La universala TA-152 ankaŭ partoprenis en la bataloj, kiuj pruvis esti pli forta ol la Focke-Wulf.
  Du knabinoj batalas: Albina kaj Alvina.
  Ĉarmaj germanaj virinoj ambaŭ blondaj. Kaj kiel ili trafos la japanojn de aviadiloj.
  Albina ekbrulis, pafis dekduon da aviadiloj kaj muĝis:
  - Mi estas tiel bonega knabino!
  Ankaŭ Alvina pafis, batis dekduon da kontraŭuloj kaj grincis:
  - Kaj simple leonino!
  Kaj ambaŭ knabinoj estas en tuta ŝoko!
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova helpas al la Germana Armeo preni Tokion. Plenumu la ordon de la supersorĉistino. Kaj kion alian oni povas fari? Vi ne sidiĝos kaj rigardos la kurson de la milito.
  La knabo kaj la knabino ne povis renversi la tajdon de la milito. Do montriĝis al ili, nun nur svingu viajn glavojn.
  Ili tranĉas samurajon kaj ĵetas obusojn per siaj nudaj piedoj.
  Oleg Rybachenko tranĉis dekduon da japanoj kaj diris:
  - Sur la limo de la nuboj iras morna ....
  Margarita, disbatante la malamikojn per glavoj, daŭrigis:
  - La rando de severa silento ĉirkaŭbrakis!
  Kaj ĵetis obuson per la nuda piedo.
  Oleg daŭre atakis la malamikon, ĵetis mortiginton per siaj nudaj piedfingroj, blekis:
  - Ĉe la altaj bordoj de Amuro!
  Margarita, daŭre pafi kaj ĵetinte siajn nudajn, sunbrunigitajn krurojn, deduktis:
  - Plutokratoj kun plektaĵoj staras!
  Kaj kiel la knabino ridas. Kaj li prenos kaj trafos la samurajon ...
  La terminatorinfanoj freneziĝis. En la fino, ili eĉ kaptis la Mikadon mem.
  La junaj militistoj batalis furioze. Kaj ili ĵetis grenadojn per siaj nudaj piedoj, kaj skribaĉis el maŝinpafiloj.
  Kaj kiam aperis la Ŝinoboj, la knabo ĵetis al ili steleton per la piedfingroj kaj terenbatis kvin.
  Kaj ankaŭ la knabino kun la nuda piedo ĵetis mortiginton kaj faligis ses kaj kantis:
  - Por la grandeco de la Patrujo.
  Kaj tiam la monstraj infanoj tranĉis laŭvorte ĉiujn gardistojn.
  Kaj ili ricevis premiojn el la manoj de la Fuhrer pro tio. Krome, eblis doni pli altajn, ĉar la imperiestro de Japanio mem estis en kaptiteco.
  La uloj ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun kverkfolioj. Kio en si mem estas sufiĉe honoro.
  La Führer kisis Margarita adiaŭ sur la vango kaj diris:
  - Vi estas veraj arjoj! Vi povas servi en mia armeo!
  La monstraj infanoj ekkriis:
  - Ni ĝojas klopodi servi la aferon de paco kaj prospero de la homaro!
  Kaj ili mem apenaŭ povis rezisti la tenton, strangolante la Fuhrer per siaj nudaj piedfingroj. Sed la sorĉistino donis al ili instalaĵon - ĉar Sovetunio estis kaptita, tiam la germanoj unuigu la mondon.
  Efektive, la Führer decidis ke li ne devus ĉesi. Kaj deklaris militon al Britio.
  Ĝis tiu tempo, 1945, la germanoj akiris fortajn reagaviadilojn kaj ili havis tankojn de la serio E. La novaj maŝinoj estis pli perfektaj kaj pli kompaktaj ol la antaŭaj. Speciale sukcesa estis la E-75, evoluigita laŭ la plej nova skemo por germana tankokonstruado - la motoro kaj transdono, kune kun transversa aranĝo.
  La E-75 pruvis esti bone protektita en la frunto: 200 mm sur la pinto de la kareno kaj 160 mm sur la fundo, laŭ anguloj de 45 gradoj. La flankoj de la kareno estas 120 mm deklivaj plus aliaj 50 mm ŝildoj, kaj la gvattureto estas 252 mm frunto klinita je sesdek gradoj, kaj 165 mm flankoj klinitaj duoble nivelo kiel en la "Tigro" -2 nur eĉ pli, ĉar la turo rimarkeble pli malalta.
  La E-75 kompare kun la Tiger-2 estis preskaŭ unu metron pli malalta, sed pli longa kaj pli larĝa, kaj la kiraso estis multe pli dika kaj pli klinita. La pezo samtempe kreskis nur sepdek kvin tunojn, kiuj, kun motoro de 1250 ĉevalfortoj, disponigis pli bonan veturadon ol la Tiger-2. La nova germana aŭto estis pli bone kamuflita, havis pli fidindan kaj pli malpezan dissendon, kaj pli potencan pafilon de du, aŭ pli ĝuste eĉ kvar tipoj.
  La unua estas la plej facile detrui tankojn: 88 mm 100EL, ideala pafilo por celpafado, fulmotondro de anglaj aŭtoj. Pli potenca, sed ankaŭ por la detruo de tankoj 105 mm 100 EL, frapanta de longa distanco, eĉ "Churchills" kaj kapabla penetri la "Tortilla" en la frunto. Kaj pli oportuna kaj efika por pafi kaj kontraŭ nekirasaj celoj kaj tankoj estas 128-milimetra 55 EL kontraŭaviadila pafilo. Kaj eĉ pli granda kalibro, pli proksima al la sturmo pafilo, 150-milimetra pafilo, tamen, kapabla pafi al tankoj.
  La E-75 estas maŝino supera al ĉiuj britaj kaj amerikaj modeloj, kaj nur la malofta Tortilla tanko havas ŝancon penetri la germanojn proksime.
  Sed la okdek-tuna "Tortilo" ne estas amasmaŝino, kaj krome, la memvetura pafilo pezas okdek tunojn kun motoro de 600 ĉevalfortoj. Do estas nur dudek el ili liberigitaj.
  Tiel, ricevinte prioritaton kaj fariĝinte la plej produktita E-75 en 1945, ĝi estas vere preskaŭ nevundebla. Kaj la germanoj ne bezonis tro da tankoj. Do la britaj tankfortoj estas malfortaj. E-10 kaj E-25 malpezaj kaj altrapidaj memveturaj pafiloj batalis bone en la ĝangalo. Do ... la germanoj antaŭeniris en Hindion kaj senmulte batis la koloniajn trupojn de la britoj kaj usonanoj.
  En la reala historio, ili estis facile venkitaj de la pli malfortaj, kaj ĉi tie la Wehrmacht estas multe antaŭ ili.
  Usono ne kreis bombon en 1945. Ĝenerale, en preskaŭ ĉiuj universoj, la usonanoj kreis ĉi tiun armilon multe pli poste. Estas nur, ke Sovetunio estis tre malbonŝanca en reala historio, ke Usono faris tion.
  Ĝenerale, estas klare ia speciala forto, kiu kolapsas ĉiujn imperiojn, kiuj atingas potencon.
  Same kiel estis kun cara Rusio, kiu maltrafis sian ŝancon por monda hegemonio, tiel estis kun Sovetunio, tiel estis kun Usono lastatempe. Jes, ŝajne Ĉinio havos problemojn kiam ĝi fariĝos tro forta. Sed ŝajne la supersorĉistino nur provas unuigi la homaron en malsamaj universoj.
  Ĉi tie la germanoj nun kaptas Hindion kaj antaŭeniras kune kun la turkoj en Egiptujo. Ili venkas sen multe da malfacileco. Kaj ilia ĉefa problemo estas la longeco de komunikadoj, provizo, manko de vojoj en multaj lokoj.
  Germanaj knabinoj, kompreneble, batalas kie ajn ili povas kaj ne povas.
  Schella kaj Margareta venkis la britojn en Aleksandrio, batis senkonscie pli ol dek tankojn. Kaj nun, sur sia E-50, ili kuras laŭlonge de la rivero Nilo kaj jam batalas en Sudano.
  Ilia tanko estas plibonigita "Pantero", kun kiraso same dika kiel la "Tigro" -2, nur kun grandaj deklivoj. La maŝino mem estas multe pli malalta ol la Pantero kun malgranda gvattureto, kaj la aranĝo estas tre streĉa. Shelley, Margareta kaj Ellie en ĉi tiu aŭto - la skipo estas reduktita al tri homoj. Ĉi tio ankaŭ estas grava spacŝparanto. La pezo de la maŝino, do, ne superis 50 tunojn, kaj la pafilo estis 88 mm en 100 EL-barellongo. La pafilo estas tre preciza kaj pafas dek du pafojn je minuto. Krome, kompare kun la "Tigro" -2, aliaj 50-milimetraj ŝildoj pendas ĉe la flankoj, do vi ne povas simple trarompi germanan aŭton. Kaj ĝia motoro estas 1200 ĉevalforto pri devigado.
  Tri knabinoj iras al si mem kaj, vidante la "Churchill", ili pafas precize. Jes, la angla tanko havas unu avantaĝon - bonan frontan kirason. Sed la pafilo estas sufiĉe malforta, kaj ne danĝera por germana aŭto. Eĉ por la E-50, kiu, pro la ŝildoj, estas multe pli bone protektita ol la Tiger-2, aŭ eĉ pli la malnova Pantero.
  Shella, pafante, rompante la Sherman de malproksime, rimarkis:
  - Jen ni maldungas nin... Kaj kio atendas nin ĉiujn poste?
  Margareta respondis:
  - Potenco super la mondo!
  Ellie pafis al la Churchill kaj kantis:
  - Kaj mi havas alian pasion, jen potenco, nur potenco!
  Kaj la knabinoj en bikinoj frakasis alian anglan tankon, kantante:
  - Ne bezonas oron kaj monon! Kaj necesas, ke antaŭ mi homoj estis surgenue!
  Kaj Ŝela denove premis la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedoj, trafante la malamikon kaj muĝante:
  Homoj estis surgenue! Sur la tuta tero!
  La militistoj daŭre pafis. Sed la britaj tankoj elĉerpiĝis, kaj la koloniaj trupoj komencis kapitulaci.
  Dume la Fuhrer, laŭ konsilo de Mainstein, decidis realigi aŭdacan aventuron: en decembro 1945, la germanoj aŭdace surteriĝis en Britio. Verdire, neniu atendis ĉi tion! En ĉi tiu kazo, tia decido rezultis esti diktita de la kalkulo, ke eĉ pli bone estas pluvivi nokte.
  Kaj malvarma akvo ne estas baro.
  Kaj kiel forte la germanoj fuŝis.
  La tankoskipo de Gerda revenis el Hindio. Malgraŭ la malvarmo de vintro, la knabinoj batalis nudpiede kaj en bikinoj.
  Sed ilia E-75-tanko funkcias por si mem. La knabinoj ĵus surteriĝis kaj batalas en la plej malfacila momento, forpuŝante la atakon de tankoj, kiuj volas ĵeti ilin en la maron.
  Gerda elektis 88mm pafilon kun 100 EL. Ĝi estas sufiĉe kiras-penetra kaj havas grandan nombron da konkoj sur ĝi. La knabinoj laboras premante la butonojn de la stirstango per siaj nudaj piedfingroj kaj ekstermante la britojn. Kaj samtempe ili kantas:
  - Kaj la granda Reich, li diris al vi - ne drivu,
  Ni frakasos ĉiujn, ni tuj turnos montojn!
  Gerda ekpafis, premante per la nuda piedo la stirstangon-butonon kaj, grincante, ridetante:
  Gloro al la Tria Regno!
  Charlotte ankaŭ pafis, uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj knaris, nudigante siajn dentojn, rompante la Churchill:
  - Kaj gloron al nia armeo!
  Ŝi premis siajn nudajn piedfingrojn kaj Kristina sur la stirstangbutonojn, batis la anglan aŭton kaj muĝis:
  - Kaj gloron ankaŭ al ni!
  Tiam Magda premis per la nudaj piedoj. Ŝi disbatis la malamikon, frakasis la Sherman kaj donis:
  - Kaj gloron al nia spirito!
  La knabinoj laboris kaj detruis britajn tankojn.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova ankaŭ batalis. La hiperĉiopova sorĉistino ordonis, do kion oni devas fari. Plugu por via senmorteco.
  Knabo kaj knabino ĵetis obusojn per siaj nudaj piedoj kaj falĉis infanterion de maŝinpafiloj.
  Jen la knabo Oleg ĵetis kiel granato, rompis la raŭpon de la angla aŭtomobilo. Ŝi turnis sin kaj frontis sian najbaron. Kaj ambaŭ tankoj eksplodis.
  La knabo kriis:
  - Gloro al nia patrujo!
  Margarita Korshunova ankaŭ ĵetis obuson per siaj nudaj piedfingroj kaj frakasis la spurojn de la Churchill. Li ĉirkaŭvojo koliziis kun la Sherman. Ambaŭ tankoj ekbrulis kaj ekflamis kiel kandeloj.
  La knabino bojis:
  - Gloro al la Patrujo kaj morto al malamikoj!
  Oleg Rybachenko denove ĵetis du obusojn samtempe per la nudaj piedoj. Ili trafis la trakojn, kaj tuj kvar tankoj tuj koliziis. Unu el ili estis Tortilla. Kaj eĉ tia mastodoto komencis disŝiri.
  La knabo knaris:
  - Por ŝanĝoj en la mondo!
  Margarita Korshunova ankaŭ donis turnon. Batis la anglojn. Ŝi ĵetis obusojn per la nudaj piedfingroj kaj muĝis:
  - Por nova justa ordo!
  De ŝia ĵeto, du aŭtoj koliziis samtempe kaj la knabino ridis.
  Oleg ankaŭ ĵetis mortigajn donacojn per sia nuda piedo kaj sprite rimarkis:
  Kiun ordon vi celas?
  De la ĵeto de la frito, du britaj aŭtoj koliziis.
  Margarita, kun nudaj fingroj, lanĉis donacon de morto, puŝis du aŭtojn kaj respondis honeste:
  - Ne por la germana certe! Sed, ve, estas bone, ke la sorĉistino ne igis nin batali kontraŭ sia propra!
  Oleg Rybachenko prenis obuson kaj ĵetis ĝin per la nuda piedo, puŝis ĝin en la spurojn de Pershing kaj Churchill, post kio li muĝis:
  - Mi estas superterministo!
  Kaj kiel la knabo ridos!
  Monstroj infanoj samtempe falĉis la infanterion, donis turnojn. Kaj ĉiu kuglo iris rekte al celo.
  La britoj estis klare elĉerpitaj. Kaj belaj kaj senmortaj infanoj sendis mesaĝojn de detruo per siaj nudaj kruroj. Kaj ili detruis Brition.
  Kaj tre belaj, nudkruraj kaj bikine vestitaj knabinoj batalis sur la ĉielo: Albina kaj Alvina. Post mallonga tempo, la knabinoj jam malflugis pli ol tricent aviadilojn ĉiu, ricevante la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  Sed nun ambaŭ belulinoj jam alproksimiĝas al la cifero de kvarcent aŭtoj. Kaj tiam eĉ pli alta rekompenco atendas ilin: la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun oraj kverkaj folioj, glavoj kaj diamantoj.
  Albina faligas anglan aŭton, turnas sin kaj kantas:
  - En la maro ondo kaj furioza fajro!
  Post tio, unu eksplodo de 30-mm kanonoj de ĝia Me-262 "X" malflugis kvin pliajn aviadilojn kaj silentis:
  - Kaj en furioza, kaj en furioza fajro!
  Alvina premis siajn nudajn piedfingrojn sur la stirstangbutonojn. Ŝi fortranĉis la britajn aviadilojn per la pafiloj de la aerpafiloj, kaj furioze muĝis:
  - Kaj plenumu la heroaĵon!
  Kaj sep aviadiloj disrompiĝis kaj disŝiriĝis.
  Albina denove turnis sin, kaj denove, kiel lupaneto, ŝi detranĉis kvar malamikajn aviadilojn kaj ekkriis:
  - Por tio vi devus vivi!
  Kaj denove premu la stirstangon butonon kun nudaj piedoj.
  Alvina ankaŭ vangofrapis la malamikon. Pecetigis la aviadilojn kaj blekis:
  - Por la nova kredo de jarmiloj!
  Tiam ŝi malflugigis tri pliajn aviadilojn de la Brita Aera Forto.
  La knabinoj en ĉi tiu batalo superis la rezulton de kvarcent faligitaj aŭtoj. Kaj ili portis ĝin al la sekva nivelo.
  Ili estis premiitaj: Kavaliraj Krucoj de la Fera Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  Kaj Londono mem estis atakata. La germanoj ne lasis sin forĵeti kaj ĉirkaŭis la anglan ĉefurbon.
  Kaj en Afriko, Shelley, Margareta kaj Ellie batalis en la varmeco. Tri knabinoj kaptis anglan generalon. Kaj ili devigis lin kisi liajn nudajn piedojn, iom verdajn de la herbo, graciajn krurojn.
  Shelley, kaj Margareta kaj Ellie tiam komencis seksperforti la kaptitojn. Ili simple senvestigis ilin kaj poste rajdis sur la pulsantaj jadstangoj. Kaj ili tre ŝatis ĝin.
  Tiam la knabinoj organizis ĉason kaj manĝis gnuon kun plezuro. Kaj tiam ili saltis kiel sovaĝuloj.
  Kaj Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova kuregis tra Palaco Buckingham. Ili ekstermis per mitralaj eksplodoj kaj ĵetado de granatoj kun la nudaj piedoj de la malamiko.
  Kaj ambaŭ militistoj kantis al si:
  - Ni batalas kiel superhomoj!
  Samtempe ankaŭ la infanoj elĵetis stelojn per siaj nudaj fingroj, kiuj trafis la gardistojn de la palaco kaj la gardiston. Oleg detranĉis dekduon kaj duonon da gardistoj per bumerangĵeto kaj muĝis:
  - Por la armeo de la spaca epoko!
  Margarita ankaŭ lanĉis bumerangon kun la nuda piedo de la knabino, tranĉis dekduon da kontraŭuloj kaj bojis:
  - Por novaj bonegaj aferoj!
  Kaj la knabo kaj la knabino trarompis al la tronĉambro. Tie, tiuj terminatorinfanoj disigis la korpogardistojn de Churchill. Kaj tiu ĉi figuro estis denove elektita ĉefministro post la hontinda paco kun Germanio.
  Post tio, la infanoj trafis Churchill en la mentono per siaj nudaj kalkanoj. Li falis morta.
  Tiel, la Ĉefministro de Britio kaj la Ĉefkomandanto estis kaptitaj.
  Oleg Ribaĉenko ĵetis per la nuda piedo akre distritan diskon, detranĉis ok gardistojn kaj rimarkis:
  - Ni ne faras plej ajnan komercon!
  Margarita ankaŭ lanĉis bumerangon per siaj nudaj fingroj de lertaj gamboj kaj muĝis:
  - Sed ni bone faras!
  La ĉefurbo de Britio falis, kaj Anglio mem kapitulacis. Do alia paĝo turnis jam la tria mondmilito. Vere, Usono estis ankoraŭ antaŭen, kaj necesis transsalti la oceanon. Bone, infanoj helpos.
  La germanoj alteriĝis en Islando en januaro 1946. Al Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova estis premiitaj la Order of the Knight's Cross of the Iron Cross (Ordo de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco) kun arĝentaj folioj, glavoj kaj diamantoj por kaptado de la persona malamiko de Hitler Wilson Churchill. Kaj plie ora kruco de milita merito kun diamantoj. Kiaj infanoj estis malavare notitaj.
  Sed nun ili estas en Islando. Oleg Rybachenko en kelkaj mallongaj, kaj Margarita Korshunova en nova tuniko. Kaj infanoj, kompreneble, nudpiedaj. Kaj ili ĵetas al si stelojn kaj grenadojn.
  Kaj la januara frostoj ne ĝenas la senmortajn infanojn. La knabo kaj knabino de kontraŭuloj ekstermas sin. Kaj falĉu ilin per maŝinpafiloj.
  Kaj denove bumerangoj estas ĵetitaj per nudaj piedoj.
  Oleg diras:
  - Nia partio estas forta!
  Margarita, ĵetante diskon per la nuda piedo, grincas:
  - Eble ne nia, sed forta!
  Kaj la knabino estas kiel lupaneto de maŝinpafilo .... Kaj tiam li cedos al la granato per sia nuda kalkano.
  Post tio infanoj ekstermas usonanojn eĉ pli.
  Islando falis.
  Tiam la germanoj okupis Gronlandon kaj pluiris al Kanado. Tie ili estis multe pli aktivaj.
  En Kanado, Oleg kaj Margarita batalis sur la marbordo kaj forpuŝis amerikan atakon. Ni povis forpuŝi la premon. Kaj denove sur la ofensivo. La usona armeo retiriĝas. Kaj ne ĉesigu la marŝadon de la batalantaj infanoj.
  Gerda ankaŭ antaŭeniras kun sia skipo. Ŝia E-75-tanko estis iom ĝisdatigita kun 1,500 ĉevalforta gasturbinmotoro. La tanko nun estas pli rapida... La kvalito de la kiraso ankaŭ iom pliboniĝis.
  Kaj la usonanoj havas nenion bonan kaj ne. Nur alta, senespere malmoderna Sherman kaj iomete pli bona Pershing. Kaj ĉi tiuj tankoj ne estas germanaj rivaloj.
  Vere, ili provis meti en amasproduktadon la T-93, pezan ĝuste naŭdek tri tunojn, kaj kun fronta kiraso de 305 milimetroj, la sola kun protekto, eĉ ne tanko, sed memveturaj pafiloj. Sed ĝi ne tre bone funkciis. Tamen germana aŭto kun urania kerno trapikis ĝin ankaŭ de 105 milimetra kanono 100 EL de mallonga distanco.
  Gerda pugnobatis la Sherman kaj ĝemis:
  - Estas eĉ iom enue!
  Charlotte, uzante siajn nudajn piedfingrojn, premis la stirstangon-butonon kaj muĝis:
  - Kaj estos ĉio kaj tre mojosa!
  La knabino "Pershing" rompiĝis.
  Kaj tiam Kristina pafis. Ŝi trarompis la usonan "Grant", kaj muĝis:
  - Por nova ordo en la mondo!
  Tiam Magda ekpafis. Ankaŭ nudpiede kaj eldonita:
  - Por ŝanĝo por pli bona!
  Kaj alia usona tanko brulas.
  Nun la jankioj rezignas. Demetu la armilojn. Kaj la knabino kisas nudajn, polvajn plandojn.
  Toronto prenita. Disvolvi la sukceson de la knabino kaj la Wehrmacht jam eniras la teritorion de Usono.
  Parto de la trupoj ankaŭ pasis tra Alasko. Ili kaptis Kanadon kaj en malamikan teritorion jam de la oriento.
  Do estis kritika situacio. La germanoj kaj iliaj eksterlandaj hordoj moviĝas tra Usono. Ĉio estas tre malfacila kaj danĝera.
  Kvin knabinoj Alenka, Maria, Alla, Anyuta, Matryona alvenis en Ameriko por batali kiel volontuloj kontraŭ la hordoj de la Tria Regno. Ĉiuj kvin knabinoj estas tre belaj kaj parolas la anglan. Stalino rifuzis sendi la tutan virinan batalionon, ĉar tio estus kontraŭa al la kondiĉoj de la paco finita kun la faŝisma imperio. Sovetunio devis aĉeti tempon je ajna kosto dum la nazioj atakis Usonon.
  La kvin knabinoj estas volontuloj: ili trapasis la tutan militon, de Brest kaj Bug ĝis Orenburg. Kaj ili batalas kontraŭ la nazioj aliflanke de la Tero en la ĉefurbo de Honduro.
  Tegucigalpo estas unu el la ĉefaj fortikejoj de defendo, en opozicio al diversa hordo. Kaj la japanaj kaj aziaj hordoj grimpis sur la furiozado. La germanoj mem batalis nur en tankoj, kaj la infanterio estis tute el ne-arjaj popoloj. Azianoj, nigruloj, araboj estis pelitaj antaŭen.
  Alenka pafis, fortranĉante du afrikanojn kaj pepis:
  - Nur hordo de Ĝingis-Ĥano!
  Orhara Maria, detranĉinte tri indianojn per aŭtomata fajro, levis al la supro siajn nudajn, sunbrunigitajn krurojn. Kaj ŝi diris:
  - Ni muelas kanonfuraĝon!
  Fragmento de granato flugis kaj vangofrapis Maria sur ŝian nudan, rondan kalkanon. Knabinoj tradicie batalas en bikinoj kaj nudpiede. Kaj kiam ĝi batas akre sur malglata, knabina plando, ĝi doloras.
  La belulino palpebrumis kaj denove pafis... Maria estas tre svelta, de meza alteco kun perfekta figuro.
  Alenka estas pli alta, kun la rango de majoro, kaj eĉ heroo de Sovetunio. Sed ankaŭ preskaŭ nuda, apenaŭ kovrita bikino. Tre sunbrunigita, sed ŝia hararo estas blanka. Kaj Alenka tre precize pafas. Kaj li amas ĵeti grenadojn per siaj nudaj piedoj.
  La bela Alla pafas, faligante kvar arabojn per eksplodo. Ŝia hararo estas ruĝa, aŭ pli ĝuste kuproruĝa, kiel proleta standardo. Kaj kiam la ventoj blovas, ĝi estas kiel la flago de revolucio. La knabino briletas per siaj smeraldaj okuloj, kiel steloj. Kaj brutale forbalaas malamikojn.
  Anyuta ankaŭ estas blonda. Kaj pafante maŝinpafilon. La knabino ripozis siajn nudajn piedojn, kaj turnis sin. Kvin diversaj batalantoj estis ĵetitaj supren, kaj elflugis el la brustoj kaj stomakoj de kontraŭuloj, purpuraj sangofontoj.
  Anyuta, lekante siajn plenajn lipojn, pepis:
  - Milito estas aero por la pulmoj...
  La knabino kuŝas, ĵetante obuson per la nuda piedo. Estas eksplodoj. Pluraj aktivuloj forflugas en malsamaj direktoj.
  Matrena estas pli granda kaj karnoplena knabino. Ŝiaj haroj estas helbrunaj. Tipa kampara, juna, sango-kaj-lakta virino. Tre forta fizike kaj pafas bone.
  Ĉi tie denove donas la vico. Kaj la mortintaj faŝismaj solduloj falas.
  Matryona pafado, diras:
  - Bone, bone, kie vi estis? De avino! - La knabino ekpafis, kuŝigante tri barbajn naziajn batalantojn kaj aldonis. - Kion ili manĝis - kaĉo! Kion ili trinkis? Braĵka!
  La knabinoj estas sur la defensivo. Ili ne lasas la naziojn iri antaŭen. Kaj amikaj kantoj muĝas:
  - Ni detruos la tutan mondon de perforto,
  Malsupren kaj poste...
  Ni konstruos novan, ĉielan mondon -
  Kiu estis neniu, li fariĝos ĉio!
  Alenka denove ĵetas obuson per sia nuda piedo. Krevigas progresantajn piedsoldatojn. Fariĝas pli varma. Jen venas la fifama "Leono" -2. Kaj apud ĝi estas pli altnivela E-50. Kugloj erupcias. Deŝiris la kapon de nigra usonano, kaj ŝi forruliĝis.
  Maria paŝis sur brulantan tabulon, kaj ŝiaj malmoliĝintaj kruroj preskaŭ ne sentis la varmegon de la flamo.
  La orhara belulino ekpafis kaj ronronis:
  - Kaj kiu haltigos la fluon de sangaj frenezaj riveroj...
  Maria denove ekpafis, frapante la afrikanon de la kiraso de la E-50 kaj pepadis.
  - La trabo de la eksplodilo trafos la templon, viro malaperis en malbona fulmo!
  La knabino denove pafis. Ŝi fulmis sian nudan, sunbrunigitan, gracian kruron tra la aero. Granato flugis al ŝi. La orhara belulino lerte forbatis la donacon per siaj nudaj, preskaŭ senpolvaj plandoj. La granato reflugis. Rapidis en la vicoj de la ekstremistoj de la Tria Reich. Ŝajnis, ke akvomelonoj falas de la kamiono rompiĝante. Tiel multe da sango fluis.
  Maria tweetis:
  - La knabino malsukcesis la ekzamenon, kaj venis la damnita Reich. Hitler estis ŝajne laca vivi, kaj lia beleco fame manĝis!
  Alla ankaŭ estas militisto ne fraŭlino. Li skribaĉas al si el maŝinpafiloj, kaj frazojn, disĵetante kadavrojn:
  - Por la kulero de panjo! Por la kulero de paĉjo! Kaj por Koba scoop! Kaj en la lito sur la barelo!
  Belulino kun kuproruĝa hararo lanĉas lignan aviadilon per sia nuda piedo. Li flugas rekte al la masiva, germana tanko "Leono". Sidiĝu sur la muzelo de 105mm kanono kaj ĝi eksplodas. La armilo estas malfunkcia.
  La germano turnas sin kaj estas devigita honte forflui. Alla, frotante sian kruron kontraŭ fragmento de konstruaĵo, diras:
  - Ne ekzistas potenco - vi bezonas menson! Vi devas brui!
  Kaj denove, la knabino pafas tre precize. Ŝiaj ruĝharoj estas kiel la flamo de olimpika torĉo. Alloga knabino. En la usona armeo, ŝi jam sukcesis distingi sin, montrante furiozan temperamenton. Estis precipe bone komenci trukojn kun afrik-usonanoj. Ili estas tiel nekutimaj kaj belaj.
  Alla tamen ankaŭ detruas nigrulojn batalantajn en la armeo de la Tria Regno. Kion Germanio konkeris la tutan Afrikon. Provu haltigi tian potencon.
  La E-50 estas la plej nova tanko, kun gasturbinmotoro, kaj dika flanko kaj fronta kiraso. Ĝi ne povas esti prenita per granato. Alla ĵetis donacon per sia nuda piedo, terenbatis plurajn infanteristojn kaj pepis:
  - Eh, vi estas fidinda tankkiraso, de iu, kiu intencas mordi ... Nur vi konas la potencon ... nya, vi povas nur piedbati per ŝtala ĉevalo!
  Anyuta ankaŭ pafis tre precize. Kaj ŝi preferis ĵeti grenadojn per la piedoj. Ŝiaj nudaj fingroj ankaŭ tordis la ŝtalan diskon. La pinto alflugis kaj tranĉis la gorĝon de du faŝismaj militistoj. Ili faligis la maŝinpafilon, kaj nun dika eksplodo de granda kalibro tratranĉis la ĉenojn de la hordo. Tuta rango de eksterlandaj batalantoj rekrutitaj per atakoj en la armeon de la Tria Regno.
  Anyuta pepis:
  - Bonŝanco estas la rekompenco por kuraĝo! Unu kanto sufiĉas! Por kanti nur pri la domo!
  Sed ĝis nun, la belulino ne havis tempon por maltrafi hejmon. Kvankam estas tre malmultaj sovetiaj volontuloj en la usona armeo. Stalino ne volis brili, por ne poste doni al Hitler kialon por akuzi Rusion pri malobservo de la kondiĉoj de la "Pala Paco".
  Kvin knabinoj - la plej bonaj en la virina bataliono, estis avertitaj ke se ili estus kaptitaj, tiam la Patrujo devos rezigni ilin. Kaj la knabinoj devus ĉi-kaze falĉi pri la banalaj solduloj, kiuj estis dungitaj por mono.
  Anyuta, Alena, kaj aliaj knabinoj komprenas ke se ili estas kaptitaj, terura torturo atendas ilin. Do ili ĉiukaze decidis ne esti donataj vivaj al la nazioj.
  Germanaj atakaviadiloj flugas super la pozicioj de amerikaj trupoj. Ne atendante, ke tia obstina rezisto renkontos ilin en la ĉefurbo de Honduro, la nazioj iom ĝenis.
  Reaktiva, atakaviado estas forta. Misiloj flugas, pafiloj funkcias.
  Usonaj soldatoj mortas. Matryona ankaŭ estis trafita per ŝrapnelo en ŝia karnoplena ŝultro. Sango eliris. La heroa knabino eltiris ŝtalpecon per siaj dentoj, kraĉis sangon. Kaj poste denove draŝita de dika mitraleto. Falantaj eksterlandaj solduloj. Preskaŭ ĉiuj indiĝenoj ĉi tie, nur iliaj komandantoj estas germanoj, kaj eĉ tiam ne ĉiam. Vere, sur la plej moderna E-50-tanko, la skipoj estas tute germanaj. La aŭto havas decan rapidecon kaj manovreblon. Nu, ĉi tio ankoraŭ ne estas la plej perfekta modifo - ĝi pezas sepdek kvin tunojn. La muroj diseriĝas sub la spuroj. Kutime ĉi tiu estas farita en tri versioj per 105 mm kanono, per 180 mm sturmpafilo, kaj 400 mm raketlanĉilo.
  Kaj ĉiu modifo havas sian propran taskon. Jen ĉi tiu tanko kun atakpafilo, pli taŭga por ataki urbojn. Kaj ne estas tiel facile detrui ĝin. Matryona faras la krucsignon, kaj kaptas per siaj nudaj fingroj, sian grandan, sed gracian, beleforman piedon, kontraŭtankan obuson. Nun vi devas ĵeti la donacon ĝuste suben la barelon por malŝalti la armilon de la mastodonto. Kvin maŝinpafiloj kovras germanan, modernan tankon, kaj ne estas tiel facile proksimiĝi al ĝi.
  Matryona estas tre forta, kaj ŝiaj ĉevalsimilaj gamboj ĵetas obuson malproksimen. Sed tio ne ĉiam estas preciza. Ĉiukaze, trafi tian celon kiel la barelo de 180 mm kanono. La heroa knabino havas dubojn. Kaj subite maltrafas.
  Ho, se ilia delonga kunulo Serjoĵka estus kun ili, tiam ĉi tiu kuraĝa pioniro estus elpensinta ion.
  Sed la knabo pereis en la bataloj por Stalingrado. La knabinoj ne konis lian estontan sorton. Sed la sorto de la pionira inventinto vere montriĝis neenviinda. Komence, Serezha estis brutale torturita, provante kapti sekretojn. Post la torturo, dekunujara knabo alvenis en la minejoj. La laboro estas terura, kaj ege malfacila. Sed la sovetia pioniro, malgranda sed sprita, montriĝis tenaca.
  Li sukcesis pluvivi, kaj eĉ tra la labirintoj de minoj li decidis eskapi. Kaj Serjoĵka sukcesis eliri. La knabo iom da tempo vagis ĉirkaŭ Balkanio, ĝis li aliĝis al la loka partizantaĉmento. Tie li iĝis partnero kaj sabotisto.
  Ekzistis ankoraŭ sufiĉe evoluinta partia movado en Balkano. Parte ankaŭ ĉar la okupacia servo estis plenumita de italoj, rumanoj, bulgaroj, albanoj - kiuj ne estas same batalpretaj kiel la regulaj unuoj de la Germana Armeo.
  Sed la partizanoj ankoraŭ multe mortis. Precipe de aviadilaj atakoj. Kaj la patriotoj de Jugoslavio estas devigitaj kaŝi sin en la montoj, arbaroj, aŭ plej bone malgrandaj vilaĝoj. Granda nombro da komandantoj jam mortis. La paco subskribita kun Sovetunio ankaŭ plimalbonigis la situacion. Nun novaj punsekcioj komencis alveni en Balkanon, kiuj enscenigis masivajn ĉirkaŭigojn kaj aranĝis purigadon de la areo.
  Kune kun la partizanoj, Sergej devis grimpi pli profunden kaj pli en la montojn.
  Matryona, kvankam ŝi ne sciis la sorton de ilia universala favorato, forte suspiris. Tiam ŝi pli forte premis la obuson per la fingroj de siaj nudaj knabinecaj piedoj kaj per sia tuta forto ĵetis ĝin al la malamika tanko. E-50 ĵus pafis, pafante mortigan kuglon.
  Matriona eĉ skuiĝis, kaj ŝi falis sur la genuojn. Pavimo ŝirita de la pavimo trafis lian kapon, kaj lia nuda kalkano estis bruligita de ruĝe varma metalo. La knabino frotis sian konsternitan kapon, kun polva hararo.
  La granato preterflugis, preskaŭ tuŝante la barelon, kaj trafis la klinitan frunton de la aŭto. Okazis eksplodo ... Sed kompreneble 250 mm da fronta kiraso, kaj eĉ laŭ angulo, ne povas penetri granaton.
  Matryona pugnobatis la polvon, levante tutan sablonubon. Tiam ŝi blekis:
  - Mortigu ĝin, mortigu ĝin! Vi golon en la pordego!
  La knabino frapis sian tibio sur la fendan asfalton. Fragmento estis fiksita en la kaloj de la kalkano. La haŭto sur la plandumoj de la knabino estis dika kiel hipopotamo. Ŝi vivis en malriĉa familio, kaj preskaŭ neniam surmetis ŝuojn de naskiĝo. Tamen ŝiaj kruroj de ĉi tio tute ne ŝajnis malglata laŭ formo, sed estis sunbrunigitaj, graciaj, delogaj.
  Matryona tamen iom timigis la virojn per sia sazhena alteco, kaj fortaj muskoloj, kaj ankaŭ pugnoj kun elstaraj fingroartikoj. Sed la karaktero de la knabino-heroo estas la plej afabla, kaj larĝaj koksoj estis kombinitaj kun relative maldika talio kaj reliefa gazetaro. Nur en vesto, pro siaj grandaj mamoj, Matryona povis ŝajni iom dika. En bikino, ŝi aspektas kiel saka atleto.
  Ĉagrenita, la knabino denove ĵetis la obuson, ĉi-foje celante la spurojn. Sed la mortiga donaco trafis dikan, kirasan ŝildon - kovrante la rulpremilojn.
  Matryona ĝenite puŝis sin per la pugno al la mentono. Tio kaŭzis ŝian makzelon dolori. Kaj la heroa knabino malbenis:
  - Mi falĉas kiel falĉilo!
  Anŭuta ankaŭ provis trafi la danĝeran tankon, sed la obuso ĵetita de la piedo de la knabino iomete maltrafis. Kaj la blondulino komencis repreni en la aŭto. Sed tiam aperis du pliaj tankoj - "Lev", kaj "Panther" -2, ili pafis al ĉiuj aliroj per maŝinpafiloj. Mi devis esti ege singarda.
  La usona Sherman provis alproksimiĝi al la germanaj veturiloj. Li havis ŝancon trafi la "Panteron" -2, nur surŝipe. Sed la germano ne estas tiel facile trompebla. Krome, la alta silueto de la Sherman faras ĝin videbla de granda distanco.
  "Pantero" -2 kraĉis ŝelon, kaj alteriĝis rekte sur la frunton de la usonano. La alta aŭto rompiĝis en duono. Kaj lumiĝis kiel kristnaska kandelo.
  Anyuta diris ĝenite:
  - Ho, kiel malfortaj estas viaj tankoj... Pli bone esti pli teknika, vi fariĝos jankioj!
  Sed Aljonka, la plej sperta militisto, povis proksimiĝi al la Pantero. Ŝi ĵetis granaton... Kaj la longa muzelo de germana aŭto tordis en virŝafkornon.
  "Panther"-2 tanko, lanĉita en serio en 1943. En la plej nova plej masiva modifo, ĝi havas frontan kirason de 150 mm, flankan kirason de 82 mm laŭ angulo, kaj 88 mm pafilon kun barela longo de 71EL. De la nova 1945, ĝi estis nuligita en favoro de la pli progresinta kaj pli bone protektita E-50-modelo. Sed dum ĉi tiu tanko batalas. Kun pezo de 51 tunoj, la aŭto havas motoron de 900 ĉevalfortoj, kio provizas al ĝi bonan veturadon.
  Kaj nun, ricevinte damaĝon, la Pantero -2 turniĝas kaj foriras. Alyonka sukcesas ĵeti alian obuson kun ŝia nuda piedo. Rompis la rulpremilojn. Kaj la rapideco de la germana aŭto malrapidiĝis rimarkeble.
  Alenka diras kun ĝoja rigardo:
  - Tio estas sukceso! Mia piedbato estas donaco de Dio!
  Kaj la knabino montris al la germanoj sian nazon. Sed eksplodoj de maŝinpafado elverŝis el la E-50. Kaj la kugloj fajfis super la blankaj, iom malpuraj haroj de Alena. Unu el la kugloj eĉ fortranĉis fadenon da hararo. La ĉefa knabino eĉ sentis iom tikla.
  Alenka tweetis:
  - Se vi volas esti kiel elefanto, ricevu banditon en frenezulejon!
  La knabino levis sian tranĉitan fadenon per la piedfingroj. La hararo de Alenka estas silkeca, perlkolora, sed iomete polva. Tamen tiel mola. La knabino trakuris ilin sur siajn plandojn. Iom tikla kaj agrabla.
  Alenka rememoris, kiel la ulo karesis ŝin. Liaj manoj ankaŭ ekiris de la plandumoj, altiĝantaj pli alte ĝis la koksoj, kaj la plej sentema loko. Kiam bela junulo karesas vin, estas tre agrable. Alenka preskaŭ amis lin. Ŝi ŝatis la amludon, kaj vekis la tuŝon de muskola vira korpo. Sed Alenka ne havis realan, romantikan amon, kiam oni freneziĝas pro viro. Ŝi jam ŝanĝis multajn koramikojn. Multaj el ŝiaj viroj mortis en batalo.
  Eĉ ĉi tio estis la malbeno de milito. Kaj ĉi tie en Ameriko, estas muskolfortaj, nigraj uloj. Kaj kun ili ĉio estas tiel nekutima.
  Alenka pafis, pafis nigrulon. Iomete bedaŭras la afrikan knabon. Ŝi mortigis viron batalantan por interesoj fremdaj al li. Ja la germanoj estas rasistoj. Ili rigardas nigrulojn, kiel sklavojn. Sed samtempe, afrikanoj estas registritaj en la eksterlandaj dividoj de la ŝvelinta Wehrmacht.
  Aljonka faris specon de figo per siaj nudaj piedfingroj kaj montris ĝin al la nazioj. Jes, la nacio de germanoj mem ne portas damaĝon ĉi tie. Tankoj estas tro dika kiraso por esti penetritaj per obuso aŭ bazuko. Sed la denaskaj unuoj mortas.
  Alenka ĵetas obuson al E-50. Ŝi svingis sian nudan, sunbrunigitan kruron kaj sagetis, tordante siajn koksojn. Kaj la granato flugis en alta arko. Nudaj piedfingroj lasis senton de tuŝado de metalo. Kaj tiam la granato eksplodis.
  Alenka flustras:
  - Dio benu nin!
  Varma vento blovis sur la knabinon, kvazaŭ tuŝita de belulo. Alenka legis libron pri Tarzan, kaj ŝi vere volis, ke ĉi tiu aparta viro ludu kun ŝi. Mi karesus mian bruston per fortaj manoj.
  La obuso trafis la muzelon, sed malfrue eksplodis, flugante de la metalo. La fragmentoj klakis kiel pizoj sur kiraso. Restas nur grataĵoj!
  Alenka elprenis alian obuson. Sed mi vidis, ke ĝi estas kontraŭpersona. Kaj la kontraŭtankaj finiĝis.
  La knabino kolere grumblis. Sed por ne perdi tempon, ŝi metis ĝin en siajn nudajn fingrojn. Ŝi malfaldis sian kruron, klinis la torson, poste rektigis ĝin kaj ĵetis ĝin al la infanterio.
  Duondekduo da pafantoj suprenflugis kiel ping-pongo-pilkoj. Unu el ili okulvitroj forflugis, kaj la fragmentoj flugis kelkcent metrojn, marŝis laŭ la dorso de Alenka. La mamzono krevis, kaj la belaj mamoj de la plej granda knabino estis elmontritaj.
  La knabino aŭtomate kovris siajn cicojn fragojn. Sed tiam ŝi komprenis, kiun ŝi timas. Kaj ŝi denove skuis sian pafilon. Ŝi turnis sin kaj iomete retropaŝis.
  Usona infanteriisto pafis bazukon. La ŝelo trafis la germanan tankon sur la dekliva flanko, sed 160 mm da kiraso pluvivis, reflektante la detruan energion. La germano kontraŭpafis. Lia grandkalibra kanono disfendis la muron.
  Alenka provis ligi siajn mamzonajn rimenojn. La knabino pensis, ke, verŝajne, Zoja Kosmodemyanskaya estis pelita en nur pantaloneto en la malvarmo. Estis en la sovetia filmo ke ŝi estis prezentita en ĉemizo aŭ eĉ en la bildo de robo. Unu estas nur omaĝo al hipokriteco. Fakte, la nazioj, por pli humiligi la kaptitan knabinon, verŝajne nudigis ŝin. Jes, kaj la malsataj germanaj soldatoj verŝajne volis vidi belan kaj kurba knabinon nuda.
  Do en la reala rakonto, la heroinknabino ne povis kovri sian bruston, do ŝiaj manoj estis ligitaj malantaŭ ŝia dorso. Sed ŝi ne hontis kaj rigardis fiere. Kion promenante nudpiede en la neĝo, Alenka bone sciis. Ŝi estis malmoligita, kaj ŝatis tuŝi la neĝon per siaj nudaj plandumoj. Alenka ŝatis ĝin kaj ĝuis ĝin. Sed ĉi tion jam hardiĝas pro jaroj da milito. Kaj por la juna kaj urba Zoe, ŝajne ĉi tio estas dolora. La plandoj estas kiel ardantaj karboj.
  Aljonka ĉagrenite forĵetis sian mamzonon kaj kriis:
  - Honto estas burĝa koncepto! La sovetia virino nenion timas kaj ne hontas!
  La knabino denove komencis najli el maŝinpafilo, aŭ pli ĝuste mitraleto. La metalo varmiĝis, post ĉio, Honduro estas la tropikoj, tie, en februaro, ĝi povas esti tre varma. La fingroj de Alenka varmiĝas. Devas aperi. Hodiaŭ estas la 23-a de februaro. Estas la tago de la sovetia armeo kaj tio postulas batali kun ĉiu trankvila kaj racia furiozo.
  Alenka faligis kvin pliajn per kugloj, kaj hazarde bruligis sian vangon sur la ruĝ-arda postaĵo de la maŝinpafilo. Malagrable, kompreneble, veziketo ŝvelis.
  Alenka malbenis:
  - Nu, Dio, kial vi kreis tiom da problemoj por mi kaj mia lando!
  La veziko jukis... La vango de la knabino estas tre sentema loko. La knabino provis trovi ion malvarman por apliki al la ŝvelinta pilko. Sed provu trovi almenaŭ ion bonegan. En ĉi tiu varma urbo Krome, la vetero estas klara, kaj la suda vento blovis.
  Alenka klare ne estas trankvila. Matryona ĵetas obuson de longa distanco, sed denove malsukcese. Kaj ŝtormsoldatoj jam flugas sur la ĉielo. Germanaj veturiloj havas fortan kirason kaj altan rapidon.
  Jetaviadiloj venas en ondoj, kaj estas kvazaŭ ili tranĉus striojn de lino.
  Alenka kaŝis sin en breĉo. Fragmentaj raketoj flamis de supre. La knabino sentis pecojn da gruzo fali de supre kun pingloj. Ĝi tiklis ŝian nudan kolon. Ankaŭ la cicoj de la belulino estis pikitaj.
  Elena flustris:
  - Ĉi tio estas masaĝo... Sed ne korsaĵo!
  La knabino sentis, kiel dolore estas juki ŝian korpon preskaŭ ĝis la kapo. Kaj estas tiel varme, kaj krevantaj jetaj raketoj aldonas al la varmo. Kaj ĉu ĝi estas bano?
  Alenka rememoris naturan rusan banejon, kun piceaj balailoj. Kiel la knabino estis tiam draŝita.
  Tiaj ĉi tie ekzotaj aperis sentoj.
  Alenka, por gajigi, kantis:
  - Amo kaj morto! Bono kaj malbono! Kio estas sankta, kio estas peka! Ni estas destinitaj kompreni!
  La knabino ekstaris, forskuis ĉi tiun tutan gluecan malpuraĵon kaj derompaĵojn.
  Alenka grumblis:
  - Ho, vi ricevos Hitleron en la kornojn!
  Kaj la knabina majoro pafis linion al la infanteriistoj, kiuj provis leviĝi por ataki. Pluraj aktivuloj rekrutitaj per ĉirkaŭigo falis. Aljonka viŝis sian malpuran vizaĝon, ŝiaj okuloj pikiĝis. La militisto kraĉis kaj krucsignis sin.
  Denove malfermis fajron de maŝinpafiloj, la aktivuloj rampis. La ruĝhara Alla ankaŭ ĵetis grenadon per sia nuda piedo. La donaco eksaltis kaj trafis la naziojn. Dek homoj estis mortigitaj.
  La ruĝharulo kantis:
  - Estas multe da bono en la mondo, nur ĝi estas kovrita de neĝo!
  Kaj la knabino malfermis fajron el mitraleto, nur uzante ne siajn manojn, sed siajn lertajn fingrojn, nudaj piedoj.
  Alla pafis precize kaj hurlis:
  - Frapu! Trafi! Alia sukceso! Alia bato kaj jen... Potenca demono, donaco de Dio, faras upertranĉon!
  Kaj per la manoj, la knabino ĵetis pecetojn de vitro. Ŝi frapis la naziojn kaj pepis:
  - Kaj por tiuj, kiuj ne volas vivi en paco... Ni faras ilin hara-kiri!
  La japanoj vere aperis. Ĉi tiuj mallarĝokulaj batalantoj. Nu, kiel ne fari hara-kiri tia.
  Eligis la tranĉeton de la maŝinpafilo, Alla prenis la obuson per siaj nudaj fingroj kaj ĵetis ĝin al la samurajo. Ili ricevis donacon, pluraj mutilitaj japanoj, forflugis en malsamaj direktoj.
  Alla eligis sian langon kaj murmuris:
  - Mi estas supermilitisto! Kaj la malamiko mortigis hiper!
  La ĉinoj, rekrutitaj de la japanoj en la okupitaj regionoj de la Ĉiela Imperio, iris en batalon. La militistoj de Ĉinio sentime marŝis, kaj la knabinoj, malŝarĝinte siajn mitraletojn, estis devigitaj retiriĝi.
  Maria metalo nudaj piedoj fragmentoj de gipso kaj vitro. La aliaj knabinoj faris same. Ĝi fariĝis tre malfacila.
  La Ŝturmlev ekaperis, potenca maŝino kun jetbombisto. Jen tia dolbanet - ĝi ne ŝajnos sufiĉe.
  La unua pafo bruis... Anyuta, Alla kaj Matryona estis ĵetitaj supren de eksplodema ondo, kiel fontano de giganta baleno. La knabinoj flugis kelkdek metrojn, kaj ĵetis siajn nudajn piedojn rekte en la fajron.
  De tie, la knabinoj elsaltis skalitaj kaj bruligitaj. Ili vangofrapis siajn nudajn plandojn sur la karbojn.
  Alaho siblis kun ĝeno:
  - La taŭro estas unue sub la hakilo, kaj poste ili estas frititaj! Kaj ni unue estis frititaj, kaj poste sub la hakilo!
  Kaj la komsomola knabino ridis! Sed tiam ŝi malĝojiĝis. Mi memoris, ke ŝia amiko estis en kaptiteco. La germanoj senvestigis la junan knabinon, kaj komencis alporti fajron al ŝia nuda brusto. Tia terura doloro. La knabino kriegis, kaj la delikata haŭto karbiĝis. Tiuj ĉi faŝistoj montriĝis bigotoj. Ili eĉ ne demandis, kaj antaŭ ol ili eĉ estingis fajron, sub la nudaj piedoj de la kaptito. La komsomola membro, finfine, ne povis elteni la torturon kaj mortis pro dolora ŝoko.
  Alla, memorante tion, vangofrapis sur ardajn karbojn. Matrona eksplodis antaŭ ŝi. Ĉi tiu vilaĝa knabino havas sunbrunigitan haŭton, kaj vi ne povas preni ŝin per blovo. Kial ne supervira knabino? Matrena vidas bazukon kun ŝelo faligita fare de morta amerika soldato. Li prenas ĝin per la piedo, ĵetas ĝin en siajn brakojn. Kaj de ĉie li plantis.
  La kuglo flugas kaj trafas la malvolan ĉinon. Multaj krioj kaj ĝemoj. Amaso de kadavroj. Kaj distranĉitaj membroj.
  Matrena kantis antikvan kanton:
  - Kaj la samurajo flugis al la tero! Sub la premo de ŝtalo kaj fajro!
  La knabinoj fine elĉerpigis la karbojn. Iliaj graciaj, nudaj piedoj ricevis ĝin.
  Anyuta, kiel la plej tenera el ili, ekmovis kaj frotis siajn nudajn plandojn, penante malpezigi la jukon.
  Matryona, kiu jam de la frua infanaĝo kuris nudpiede en la neĝo, ne atentis tian bagatelon.
  La heroa knabino kantis:
  - Kaj vi imagas, ke ni plonĝis en freŝan lakton.. La rekompenco estas afero, kiu venas kun la tempo!
  Kaj la militisto prenis per sia piedo peceton da kahelo, kaj tre pezan pecon. Tenante ĝin tenace per siaj nudaj, knabinecaj fingroj, ŝi turnadis ĝin kaj lanĉis ĝin al la malamiko. Tri ĉinoj estis viktimoj de la donaco de morto, iliaj kapoj estis dispremitaj.
  Alla diris kun kontenta rigardo, pafante al la malamiko:
  Ni estas bonegaj virinoj!
  Anyuta, por iomete mildigi la jukadon en siaj bruligitaj, aŭ pli ĝuste bruligitaj kruroj, kantis:
  - Estas virinoj en nia patrujo,
  Kion ili veturas, ŝerca aviadilo....
  Por ili la honoro estas pli valora ol la vivo,
  Estos facile mortigi la kontraŭulon!
  
  Ili naskiĝas por venki
  Por glori Rus' dum jarcentoj!
  Ja nia praavo -
  Por ili, li tuj kolektis armeon!
  Kaj Anyuta skribaĉis el la maŝinpafilo. Kaj ŝi faris ĝin tre lerte. Por ke ĉiuj sentu - ĉi tiu estas militisto de Dio! Se ne de la Ĉiopova, tiam de Marso certe!
  Ankaŭ Alenka pafis. Kune kun Maria, ili estis devigitaj retiriĝi, reprenante eltranĉaĵojn de la mortintaj amerikaj soldatoj. La knabinoj falis sur la dorson kaj pafis reen per la piedoj - tiel ili faris tion pli bone. Kaj ili faris ĝin bonorde. Miksaĵo de ĉinaj kaj afrikaj trupoj antaŭeniris sur la knabinojn. Kaj la militistoj draŝis.
  Alenka kantis:
  - La mondo ne estas ŝaktabulo...
  Maria prenis ĉi tiun pasejon, ekstermante la flavajn kaj nigrajn soldulojn.
  - Kaj la ciferoj ne estas ronda nul!
  Alyonka aldonis al la linio de flava kaj nigra:
  - Angoro atakas nin!
  Maria, pafante kun la precizeco de Robin Hood, pepis:
  - Kaj la ĉevalo rapidas en la fajron!
  La knabinoj, pafante reen, retiriĝis malantaŭ la minkampo. Ĉinaj kaj afrikaj batalantoj renkontis la donacojn. Ili komencis subfosi, ili eksaltis, disŝirante ilin, kaj sanga malordo.
  Pluraj Panther-2-tankoj aperis en la distanco. Ili pafas, kaj ili timas piki la nazon. "Leono" -2 antaŭeniras, ankaŭ kraĉas fajreron. Kaj jen la flamĵetilo tanko "Rhino", bavante, kun traboj de flamo.
  Sed la plej timinda estas Ŝturmlev. Lia raketlanĉilo ne tre rapide pafas, sed ĝi estas ruiniga kiel infero.
  Alenka flustras:
  - Rusoj, rusoj - ne trankvila sorto! Nu, kial esti pli forta - ni bezonas problemojn!
  Efektive, ili batalas malproksime de Rusio. Sed estas klare, ke Wehrmacht, konkerinte Usonon, revenos por premi la Sovetujon. Kaj usonanoj por knabinoj estas tiel dolĉaj kaj karaj.
  Alenka najloj denove, de ŝiaj trafoj, kukurboj kaj kapoj ŝajnas krevi sub la ŝoveliloj. La knabino ricevas fragmenton sur la kruro. Tranĉo ŝvelas sur la malsupra kruro. Belulino fendis sian oston kaj pepis:
  - Ne, la vigla ne forvelkos,
  La rigardo de falko, aglo...
  La voĉo de la homoj estas sonora -
  La flustro dispremos la serpenton!
  
  Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos
  Estos fino al faŝismo...
  Kaj la suno brilos
  La vojo, lumigante komunismon!
  En tiu momento, Matryona, per sia tuta forto, ĵetis obuson al la Ŝturmlev. Kaj la sovetiaj knabinoj fine estis bonŝancaj. La kirasa ĉapo falis malantaŭen, la sovetia donaco flugis rekte en la larĝan muzelon. Dum sekundo, ĉio frostiĝis. Kaj tiam kiel ĝi eksplodis. Estis kiel faligi atombombon. Kaj la germanaj tankoj disiĝis en malsamaj direktoj.
  Kaj sur la ĉielo Albina kaj Alvina gajnas kontojn.
  Ili jam faligis pli ol kvincent aviadilojn. Por kio ili ricevis la premion - la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun platenaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Kaj venkis la knabinoj de la plej bonaj usonaj asoj.
  Kaj jen ili denove estas sur la ĉielo kaj tre fame pafas.
  Kaj la usonanoj levas la piedojn al la supro. Tia estas ilia malforta, inerta rezisto.
  Albina prenis ĝin kaj kantis kun aplomo:
  - Mi ne dormas kaj vidas miraklojn!
  Kaj kun nudaj piedfingroj, premante la stirstangon butonon, la knabino malflugigas dekduon da malamikaj aviadiloj.
  Alvina ankaŭ estas bona pafisto. Disbatas dekduon da malamikoj kaj grincas agreseme, montrante la dentojn:
  - Mi estas tiel freneza kolerego!
  Kaj ankaŭ uzas nudajn piedfingrojn. Nu, knabino...
  Kaj denove, por la enenan fojon, faligitaj usonaj aviadiloj falas. Jes, estas tia atako, ke vi ne povas foriri ...
  Kaj Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova forkuras kaj ekstermas la malamikon. La knabo kaj la knabino agas harmonie kaj energie. Kaj nudaj piedoj nur ĵetas stelojn kaj grenadojn.
  Ĉi tiuj estas la infanoj... Estas mirinde, ke Usono ne povas rezisti ilin. Kie ili estas kaj venko.
  Ĉi tie la naziaj trupoj sturmas Novjorkon kaj Vaŝingtonon. Jes, la bataloj estas tre agresemaj.
  Shella, Margaret, Ellie batalas sur la nova AG-50-tanko, kiu ĵus eniris la serion. Ĉi tio estas piramida maŝino kaj preskaŭ nepenetrebla de ĉiuj anguloj.
  Shella celas sian kanonon per siaj nudaj piedfingroj kaj pafas. Rompas la kirason de la faŝisto kaj grincas al si kiel paviano:
  - Mi estas knabino, ke kiraso estas pli forta ol titanio!
  Palit kaj Margareta, trapikas la malamikon kaj krias ĉe la pinto de liaj pulmoj:
  - Mi naskiĝis tiel, tia sinjorino, kiu dispremas ĉiujn malamikojn en skatolon!
  Kaj Ellie prenos ĝin kaj trafos ĝin, celante siajn krurojn helpe de siaj nudaj fingroj, frakasis la Ŝermanon kaj grincas:
  "Mi estas supergrandklasa militisto!"
  La knabinoj estas bonegaj ĉi tie. Kaj iliaj agoj estas tre agresemaj.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova kaptis usonan prezidanton Truman.
  Ili mortigis multajn gardistojn de la gvidanto. Kaj kompreneble ili ĵetis stelojn per siaj nudaj, infanecaj kruroj. Kaj tiam trenita, sur ŝnuro. Margarita eĉ igis la usonan prezidenton kisi ŝiajn nudajn, polvajn, rondajn kalkanojn. La Prezidanto obeeme kisis.
  Kun lia kapto, Usono kapitulacis.
  Tiel finiĝis la granda milito. Tiam la germanoj vere ankoraŭ antaŭeniris sur Latin-Amerikon kaj Aŭstralion, kolektante ĉiujn terojn. Sed ĝi ne plu estis tiel signifa.
  Kaj Alenka kaj ŝia teamo ankoraŭ kantis allogan kanton por ne perdi optimismon;
  Nia patrujo estas unu Rusio,
  La plej bonaj landoj en la mondo...
  Stalin estas la supera mesio
  Kaj ja estas idealo!
  
  Kvankam foje li suferis malvenkon,
  Kaj pli ol unufoje mi estis forte batita...
  Ne, ne estos pardono por la Fuhrer,
  Stariĝu, dispremita malnobla parazito!
  
  Kiom da herooj havas la Patrujo,
  Ĉiu militisto estas simple giganto ...
  La armeo marŝas en timinda formacio,
  Ja ni havas unu popolon kaj reĝon!
  
  Estas mondo, kie Rusio estas pli feliĉa,
  Kie Nikolay restis...
  Kredu, ke ni virinoj estas pli belaj
  Batalu por la lando kaj kuraĝu!
  
  Ne elportu humiligon fratoj,
  Ni ĉiuj leviĝos kontraŭ la Fritz ...
  Ni ne toleros plu insultojn -
  Ni premu la malamikon per ŝtala mano!
  
  Ni batalos por Rusio
  Ni batalos tre bone...
  Lasu la grenadojn krevi la sakojn
  Sciu, ke la rusa armeo estas nevenkebla!
  
  En la Patrujo, ajna komerco estas sankta,
  Amo ŝajnas senlima...
  La knabinoj iras sub la pafilon
  Disbatanta fajran karnon!
  
  Do uloj servas la Patrujon,
  Realigi sonĝojn en la mondo de amo...
  La vivo estas teksita el tre maldika fadeno,
  Necesos, mi movos montojn!
  
  
  ROMMEL ANTAŬ HITLER
  Oleg Rybachenko finfine ricevis la postenon. Kune kun Margarita, li estis sendita al la Dua Mondmilito.
  Hitler estis mortigita en marto 1943 per bombo plantita en lia aviadilo. Cetere, en la reala historio, ĉi tiu bombo neniam eksplodis.
  Sed en la alternativo ĝi funkciis... La Fuhrer mortis. Rommel iĝis la nova ĉefkomandanto. Li estas la plej populara inter feldmarŝaloj. Krome, Goering estis devigita partumi potencon kun Himmler, Goebbels, kaj Speer.
  Rommel, kiel egaldistanca figuro, aranĝis ĉiun por la posteno de ĉefkomandanto kaj strategiisto. La milito kun la aliancanoj daŭris. Rommel haste evakuis soldatojn el Afriko, kaj li sukcesis fari ĝin sufiĉe sukcese. Kaj kolektis fortojn en Sicilio.
  La germanoj ankaŭ alprenis defendon sur la Kursk Ardena Bulo kaj plene fortikigis la Oryol-direkton.
  Rommel, kiel genia strategiisto, antaŭvidis, ke la ĉefa bato sekvos en Sicilio, kaj tie plifortigis la germanajn trupojn. Cetere, trankvilo regis sur la orienta fronto.
  En Sicilio, provo alteriĝo sekvis la 5an de julio. Sed ŝi malsukcesis. La germanoj estis pretaj kaj ili havis pli da fortoj ol en la reala historio. Inkluzive, cetere, la dividoj evakuitaj el Afriko.
  La aliancanoj suferspertis enormajn perdojn kaj estis ĵetitaj en la maron. Pli ol kvindek mil britaj kaj usonaj soldatoj estis kaptitaj.
  Stalin lanĉis ofensivon la 5an de aŭgusto. Tuj sur du direktoj Orlovskij kaj Ĥarkov. Sed la germanoj estis tute pretaj.
  La bataloj montris la dignon de la Pantero en defendo - rapida pafado, preciza kaj kirasa pafilo, kun bona fronta protekto. Kaj nefidinda dissendo ne tiom timigas kiam tanko pafas el embusko.
  La "Tigroj" kaj "Ferdinandoj" bone montris sin. Ili ankaŭ estas pli fortaj en defendo ol en atako. Cetere, en reala historio, 37 Ferdinandoj el 89 estis perditaj en minkampoj. Kaj en defendo, la germanoj povus uzi ilin pli efike. Precipe kun fronta kiraso de 200 mm.
  Rommel pruvis esti elstara strategiisto. Kiu ĝuste antaŭvidis kaj divenis kien la malamiko batos.
  Kaj la Pantero montris, ke kiam la fronto estas sekure kovrita kaj neaktiva, ĝi estas ideala tankdestrojero, pafante 15 pafojn je minuto kaj penetrante tridek kvar je 2000 metroj. Kompreneble, la germanoj ne estis malfortaj en defendo.
  Kaj ili povis teni sian teron.
  Kaj ĉi tie ankaŭ la tankŝipanoj de Gerda perfekte montriĝis. Por la unua fojo, la knabinoj sur la Pantero partoprenis en la bataloj kaj montris sin ne malbonaj.
  Gerda batis sovetian aŭton kaj grincis:
  - Mi estas la fininto de morto!
  Tiam Charlotte pafis, terenbatis tridek kvar kaj knaris:
  - Ankaŭ mi alportas detruon!
  Christina poste pafis. Ŝi tranĉis la malamikon kaj vyaknula:
  Ni neniam repaciĝos!
  La sekva pafo, Magda siavice, kaj ĉi tiu knabino grincis:
  - Nia freneza premo!
  La knabinoj jam havis sperton pri testado de ekipaĵoj. Do ne multe ĝenu ilin. Ili estas de la "Pantero", ĉe provoj de distanco de kilometro, ili trafis ŝelon rekte en la telero.
  Jes, foje la precizeco de virino povas esti fenomena ol viroj.
  Ĝuste nun ilia tanko nur staras tie kaj pafas al rusaj veturiloj. Kaj batas ilin kiel tapiŝon per muŝo.
  Gerda denove batis la soveton tridek kvar kaj knaris:
  - Mi estas lupino de la Tria Regno!
  Charlotte ankaŭ pafis, terenbatante tankon de la Ruĝa Armeo kaj eldonis:
  - Ankaŭ mi ne ŝprucas supon per bastŝuoj!
  Tiam Kristina detranĉis la sovetian aŭton, kaj knaris:
  - Mi estas mirinda knabino!
  Kaj tiam la orhara Magda pafos. Malfermos la rusan tankon kaj muĝos:
  - Mi estas gaja terminanto!
  Kvar knabinoj forpuŝas la atakon. Gerda denove batis la sovetian aŭton kaj knaris:
  - Aso de koroj!
  Charlotte denove pafis al la malamiko, trafis la tridek kvar kaj eligis:
  - Kapo kiel akvomelono!
  Lupanuli kaj Kristina. Ŝi falĉis rusan tankon kaj knaris:
  - Vera teruro!
  Magda, pafante, terenbatis aŭton de la Ruĝa Armeo kaj eligis:
  - En la submondo, ŝtelisto!
  La knabinoj batis senkonscie tridek du sovetiajn tankojn en unu batalo, kaj rompis ĉiujn antaŭajn rekordojn. Kial ili havas okdek konkojn. Kaj la sovetiaj petrolŝipoj kuraĝe perli antaŭen.
  Sed kun tia rapideco de fajro - 15 pafoj por minuto, kaj la gamo de la malvenko de la Pantero, ili sukcesis venki suicidajn atakojn, ne donante ŝancon iri surŝipe aŭ rami.
  La germanoj povis rezisti sur la defensivo. Nur kelkloke la sovetiaj trupoj iomete kojniĝis. La batalado daŭris ĝis malfrua aŭtuno, kaj la Ruĝa Armeo povis, je la kosto de grandegaj perdoj, antaŭeniri ne pli ol dek kvin kilometrojn en profundo.
  La geniulo de Rommel montris ke la germanoj estis sufiĉe kapablaj je farado de aktiva defendo kaj tranĉea milito.
  La aliancanoj batitaj en Sicilio ĝis nun nur bombardis. Sed Rommel kaj Speer ankaŭ trovis mirindan respondon al tio: la ĉasaviadilo He-162. La maŝino estis pli bona en flugaj karakterizaĵoj ol la ME-262 kaj estis kvar fojojn pli malpeza, multajn fojojn pli malmultekosta kaj pli facile fabrikebla. Ne mirinde oni nomis ŝin - la popola batalanto.
  La maŝino, dizajnita en tri monatoj, aerumis la 6-an de oktobro 1943. Kaj venis mallumaj tagoj por la kontraŭuloj de Germanujo en la aero.
  La ne-162 estis facile flugebla, manovra, kaj ne postulis altajn kvalifikojn de la pilotoj.
  Kaj Rommel ankoraŭ defendis sin. La germanoj plifortikigis siajn soldatojn ĝustatempe proksime de Leningrado kaj repuŝis la vintran ofensivon tie. Denove repuŝis atakojn proksime de Orel kaj Kharkov. Ili ankaŭ rezistis en la centro, ne permesante al ili preni Smolensk.
  Ĉi-foje, la Fritz povis pasigi la vintron sen grava damaĝo al si mem. Kaj tiam printempe ili prenis ĝin kaj moviĝis tien, kien ili malplej atendis - en Karelio. Kaj ŝi komencis preteriri Murmanskon. En la sama tempo, la nazioj prenis, kaj komencis prepariĝi por forpuŝi la atakon de la aliancanoj en Francio. La situacio varmiĝis.
  Kaj efektive, preskaŭ la tuta Karelio estis kaptita de la nazioj. Kaj tiam komenciĝis la surteriĝo en Normandio, kaj Oleg Rybachenko dume.
   Jam fariĝis entute malhela kaj _ staris varma , juĝante De klimato ukraina nokto .
  margarita vekiĝis iom pli frue Kaj sidis on kaŭranta . somero pluvo intensigis kaj _ infanoj rapidis kaŝi sub arbo .
  kapoj jam haltis kirli Kaj Oleg senfine diris :
  - nu kiel ?
  margarita admire respondis :
  - vi Nur genio !
  Rybachenko pufigita vi mem larĝa brusto Kaj fiere diris :
  - A Kio Vi pensis ! Mia skribmaŝino funkcias !
  Knabino indigne ekkriis :
  - Jes pli bone volus ŝi tute ... ne ekzistis ! Kio Ni Nun volo fari ?
  Oleg forskuis Kun haroj akvo Kaj sincere respondis :
  - A Kio kutime V tia situacioj dungomurdistoj fari ? Ni faros kompromiti ekspluatas !
  knabo palpumis ĉe mi mem malantaŭe poŝo Kaj indigne ekkriis :
  - Jes mi pafilo faligis ... Sed Nenio Mi faros vi mem nova !
  margarita indigne diris :
  - Jes faru ... Jen vi Ne dudek unue jarcento ! Provu de arbo rezulti stelŝipo !
  Oleg malmola grumblis V respondo :
  - nun Ne mediumo jarcento ! Kio necesa faru do _ Kaj Mi faros ĝin ! KAJ entute Ni Nun frapistoj , kaj Ĉi tio sonoj fiere !
  Knabino Kun admiro respondis :
  - Jes Kompreneble dungomurdistoj ! Nur V diferencoj de fabeloj Ĉiuj pli severa Kaj Kie pli proza !
  La knabo estas mirinfano memfide deklaris V ironia formo :
  - Ho volumeno Kio lumo teaching , vintro Kaj printempe ... mi ripetas sen esceptoj ĉiuj malbonaj spiritoj arbaro !
  margarita aprobe konfirmite :
  - Jes sento humuro vi Ne foriris ! KAJ Ĉi tio Eble esti Kaj Estas grava !
  Oleg Rybachenko respondis V afiŝo stilo :
  - A ĉefa aŭtoroj aferoj tia ! Komunista Partio , Lenin , soveto potenco !
  Knabino ekridis ... Ah somero pluvo intensigis . Arbo kovrita de jetoj Tre malbona . Uloj baldaŭ malsekiĝis antaŭe fadenoj . A seka Tio kie .
  Pluvo tamen subite _ haltis , blovis malvarmeta venteto . Al varmiĝi infanoj movita De arbaro . Multekosta sneakers ŝvelis , kaj Oleg nudigita ilin , kaj Ankaŭ ŝtrumpetoj foriris nudpiede .
  margarita timigita rimarkis :
  - vi Do vi malvarmumos !
  knabo memfide deklaris :
  - mi neniam Ne malvarmumis ! KAJ entute nudpiede marŝi unu plezuro . promeni Kaj vi ! Jen Ne Moskvo , neniu fingro ĉe templo tordi Ne fariĝos !
  Knabino negativa skuiĝis kapo :
  - Kruroj V malhela vi batos ! mi jam iel _ _ Mi faros ĝin !
  Uloj movita De nokto arbaro . Oleg marŝis fronto : nudpiede kruroj estas facilaj . A kio _ _ nuda sole sentas ĉiu bump , bump , branĉeto , eĉ liveras plezuro . knabino ĉi tio Ne komprenas kaj _ postrestinte V ilia squilling sneakers .
  Ĉi tie Margarita estas iom alia, kaj multe pli dorlotita ol la knabino, kiu laboris en la ŝtonminejoj. Nu, okazas. Verŝajne ludas rolon certaj kronometraj movoj.
   knabo revenas Kaj provas preni :
  - Donu Ne puŝo ! Baldaŭ ni eliru Al homoj !
  margarita kaprice ekkrias :
  - Do jam Kaj baldaŭ !
  Knabino iuj dika , eble plena , kaj _ laca Kie faster , atletika knabo . Sed sneakers ekflugi kategorie rifuzas .
  - Ne ! EN arbaro nudpiede Ne iru ! Vi ŝiros kruroj !
  Knabo negativa skuiĝis kapo :
  - Stultaĵo ! mi Kiom da Ne nudpiede nek unufoje Ne tranĉu vin ! KAJ eĉ aŭtuno Ĉi tio Bonege finiĝas V arbaro mejlojn . restarigi kusenetoj Kaj vi fariĝos pli facila !
  Knabino malmola kontraŭis :
  - Ne ! mi Ne almozulo , kaj nobla afabla ! Vi kuri Ŝati ĉifona unufoje Do vi kiel .
  Knabo sulkigis la brovojn Kaj grumblis :
  - U fraŭlino ! KAJ pugo Kiel mastrino !
  margarita silentis ... For iuj horoj Kaj jam entute floris . Eĉ fariĝis baki suno . troa pezo Kaj Ne tia sportoj kiel _ Oleg knabino fine elflugis Kaj sidis malstreĉiĝi . Pli kutima Al ŝarĝoj knabo sidis proksime Kun ŝia kontraŭvole . gratita juko kalkano O bojo . fajfis :
  - Jes Vi Ne Gerda !
  margarita V respondi ĝemis :
  - mi laca , mi Estas volas ! A ĉe vi tamen iaspeca _ _ kolbaso forlasis ?
  knabo palpumis De poŝoj . Ekstraktita fakturo V kvincent rubloj , kaj kvindek dolaroj , kaj Ankaŭ penco bagatelo Kaj ĉela telefono Kun miniaturo vidbenda kamerao . sulkiĝanta ...
  EN amiko poŝo rezultis nur paki maĉgumo . knabo prenis tranĉaĵo vi mem Kaj proponis Marguerite . Knabino rifuzis :
  - U mi ĝia havas !
  KAJ Same ĵetis peco V buŝo . Sed gumo malsato Ne kontentigas . Nur ekbruligas apetito . Infanoj sidis iuj tempo , silente . A tiam margarita demandis :
  - Nu , genio , kiel Vi pensi ni nutri ?
   knabo memfide respondis :
  - Somero tute egale . _ Ni trovu fungoj , beroj , ni kaptos fish , ekbruligi ĝojfajro ...
  Knabino grimacis Kaj demandis :
  - A ĉe vi pli malpeza ĉu estas ?
  Oleg konfuzita respondis :
  - Ne , mi sama Ne Mi fumas !
  margarita ridis , rimarkante :
  - mi ankaŭ ... Sed Kelkfoje estas cirkonstancoj kiam _ Kaj malbona kutimoj utila .
  Knabo kapjesis Kaj rimarkis :
  - Domoj ĉe mi pli malpeza estas ... Sed V Moskvo de ŝia senco ...
  knabo ektremis Kaj decideme diris :
  - Ripozita Kaj iris sekva !
  Knabino kontraŭvole rozo Kaj flaris elfluo :
  - Ni iru !
  Juna dungomurdistoj denove movita De arbaro . Oleg Al lia honto Ne Tre sciis kiel _ bezonas navigi . A kompaso ĉe infanoj Ne estis . Do Kio Ili specife perdiĝis . Bona afero _ pli somero Kaj varmego . KAJ Do Ne tro multe timiga . Samtempe trafis on maldensejo mirteloj . ekstaris on ĉiuj kvar piedoj Kaj komencis festeni dolĉa bero .
  Margarita , estinginte elementa malsato , ridis :
  - Jen vidu ĉe vi nigra buŝo ! Vi Ŝati purrasa hundo Kun karaktero !
  Oleg memfide respondis :
  - Ne ni perdiĝu ! Ĉe ni espero forta _ stomakoj , kaj diareo Ne trapasu !
  Infanoj manĝis beroj Kaj denove iris V vojo . sunon superita zenito Kaj fariĝis Tre varma . EN sneakers kruroj preli , kaj Margarita finfine decidis _ _ ilia forigi . Sed Kun nekutimigita nudpiede iru Tre pika . Knabino venis on branĉo , ve Kaj sidis on stumpo . mi surmetis ŝuoj reen Kaj blekis :
  - nu Kaj la arbaro estas plena surprizoj !
  Knabo kontraŭvole konfirmite :
  - Kompreneble ... Jen Ne feriejo ! Sed Kaj ĉarmo iaspeca _ _ estas ...
  marŝante De arbaro , knabino demandis Oleg :
  - A Kiel volus Vi helpis volus Ruĝa Armeo ?
  knabo gratita supro de la kapo Kaj racie respondis :
  - mi volus ... sugestis volus ilin Por komenci teknologio T -54. Tia tanko povus volus plirapidigi finiĝanta dua mondo militoj .
  Knabino Ne entute konsentis :
  - Ĉu vi pensas, ke vi scias aparato tanko nur V generalo Trajtoj fumnebulo volus ilin helpi ?
  Oleg Rybachenko ofendita on ĝi estas :
  - Ne V komuna , i entute pri tankoj multe scii en _ volumeno inkluzive Kaj pri aktiva kiraso !
  Knabino ridis V respondo :
  - Nu , do , venu . pli bone tuj teknologio T -90, kaj Tiam ni kaptos la tuta paco !
  knabo gratita dorso de la kapo Kaj konfesis :
  - legi mi pri unu serio pri _ dungomurdistoj V kvardek dua jaro de dudek unue jarcento . Do Ili Kaj konstruita simpligita modelo T -54, kuranta lia V produktado pli antaŭe bataloj sub Stalingrado . KAJ V rezulto kio Sovetunio venkis Kie pli rapide ol _ V realo Kaj Kun granda efiko . On kontroli aliaj ideoj tiam ... vi povas provu Kaj io _ _ pli kompleksa , ekzemple sistemo salvo fajro " Smerch ". Sed tro multe malproksime teknologie disĵeti Ne bezonas !
  margarita Kun ĉi tio volonte konsentis :
  - Ne forportiĝu ... Ha Tio pli Kaj lasero armilo faru postulos !
  Tra iuj tempo knabino denove sidis malstreĉiĝi . Tempo flugis iel _ _ nerimarkeble . Denove mallumiĝis kaj _ devis pasigi la nokton sub malfermita ĉielo . Sed noktoj V fino junio mallonga Kaj varma . KAJ juĝante De reproduktiĝas arboj , ĝi ie _ _ on Ukrainio , kun pli varma klimato . Do dormu Povas tute .
  Oleg Rybachenko sonĝis ke _ Li unu tia juna knabo _ on knabineca ŝipo . KAJ knabinoj postkurante lia tien kaj tien . Nek minutoj ripozo . Jes pli volas tuŝi muskola korpo knaboj , pinĉu . Ne bonega ĝojo .
  dormi sufiĉe Ne doni , levi V frue , kaj V manoj mop - seka Kaj sen Iri brila ferdeko .
  A Tiam pli pensis pri knabinoj sendi forportu fumi Kun pipoj . Jes kio ? Tolo ! Ĉi tio Kaj entute Ŝajnas on ĉikanado . Sed knabo rapidis plenumi donita tasko . Tolo de fumi paŭtis kaj _ Oleg suferis supre mara ondoj V flanko Aŭstralio .
  knabo V malespero kantis ;
  mi estis simpla infano V lando reĝa ,
  Patro mia tero majstro plugita ...
  Sed vivis V revoj O kavaliraro husaroj ,
  KAJ bastono kuraĝe V batali filo svingis !
  
  Post on floto eskapis mi neplenaĝa ,
  Al mi on ŝipo pasi eldonis princo ...
  Ne sukero servo , vi kredas infanoj ,
  Tie bezonas firme preni sur sin Ne falu !
  
  nutrita malabunda , sed sed skurĝita ,
  De kalkanoj bastono - knabo Por vipado !
  Ne , ne deziris tia infano dividi ,
  volis libereco , junulo Ilja !
  
  Mi sonĝis _ Ankaŭ kredas O riĉeco ,
  volis nuda nudpiede botoj ...
  Sed Ne on maro , vi kredas knaboj ,
  Ĉiuj Kio Mi havas - lasu malantaŭe ŝuldoj !
  
  Sed Jen okazis al ni kaptiĝis marko ,
  Estis la batalo neegala , suferita ni ...
  KAJ montriĝis esti mi V pirato piedo ,
  A Ĉi tio Ŝati V infero Satano !
  
  skurĝita longa , kato - sepvosta ,
  Post nudpiede kruroj venis fajro ...
  Piratoj bato kajutisto Tre malmola ,
  volis ilin pli forta faru doloro !
  
  Knabo firme V torturo ĉi tio tenis ,
  Nek ĝemado , plorado , eĉ Ne suspiris ...
  Li reala kavaliro montriĝis esti
  Tirita , sciu retaĵo Kiel obstina mulo !
  
  KAJ kapitano piratoj surprizita _
  Vi viro ŝajnas vidi _ _ nia ...
  KAJ brilis filibusters vizaĝoj ,
  Tia ĉe yoongi aperis ŝanco !
  
  Li fariĝis pirato De maroj severa _
  KAJ Same V bataloj dronas ŝipoj ...
  Nun iniciato Estas ĉe knaboj nova ,
  Lernu , provi - al Ne balaita supren !
  
  Pirato Certe knabo kaŝe ,
  Sed honoroj leĝoj frateco Kiel kanono ...
  Por senutila parolado eĉ seka ,
  Sed aranĝi Kun krias overclocking !
  
  knabo kreskis kaj _ superkreskita riĉeco ,
  administris trovi vi mem novedzino tuj ...
  aŭtoritato ĝuas ĉe frateco ,
  EN iuj _ _ mezuri Li Kaj Dio Kaj princo !
  
  Sed Jen ŝanco forturnis sin sovaĝe ,
  Havas pirato spicita V timiga kaptiteco ...
  lernis on kaŝi tion _ tia fame ,
  Li rimarkis ke _ tia kaoso !
  
  On rako firme heroo tenis ,
  KAJ neniu Ne eldonita , ne diris ...
  Kvankam al li promesis eĉ regno ,
  KAJ promesoj senfina ŝafto !
  
  Veli Tiam V ĉenoj antaŭe eŝafodo ,
  Tie kuirita glavo granda ekzekutisto ...
  Tia ĝi vidiĝas ĉe lin laboro ,
  Unu bato kapoj tranĉi !
  
  Ĉiuj on adiaŭo kavaliro riverencis ,
  Diris : Mi bedaŭras se kulpa ...
  gliti hakilo - stump ruliĝis ,
  Animo pirato flugis V infero !
  sunon jam lumo alta Kaj knabo gaje eksaltis . Knabino rozo kontraŭvole . malsata infanoj movita De arbaro . margarita lamis , frotis kruroj , doloraj ĝemis Kaj kaviaro , en kiu amasigis lakto acido . Tre volis ekzisti .
  knabo sentis mi mem pli gaja kaj memfide pugofrapis nudpiede kruroj De herbo , do Kaj case , breaking out antaŭen do _ revenante Al knabino .
  Sed malsato ĝenita Kaj lin . Jen Uloj denove montriĝis esti on mirtelo malbari . Manĝis sen ajna entuziasmo . Sen de pano Kaj viando mirtelo Ne povus kontentigi malsata stomakoj . Tiam denove movita ...
  Kvankam sneakers Kaj mola sed _ Longtempe vi marŝas V ilin frotante kruroj . Knabino forigita ŝuoj Kaj provis iru nudpiede . Knabo marŝis antaŭen kaj _ reĵetis bastono konusoj , branĉetoj , branĉoj . A margarita provis paŝo De mola fiherbo . Sed Ĉiuj egalas plandumoj poste iuj tempo iĝi flami .
  Knabino sidiĝis kaj _ Tiam Oleg sugestis :
  - Sidiĝu al mi on reen ! Mi portos ĝin !
  margarita dubis :
  - A Longtempe Ĉu ĉe vi sufiĉe force , urso bbw ?
  Oleg Sincere respondis :
  - Ne scias ... Sed Vi perdi pezon rekte on okuloj !
  Vere de foresto manĝaĵo knabino fariĝis perdi pezon . Jes Kaj forta muskola knabo , iom post iom sekiĝis . treni kargo malantaŭe reen Ne simpla sed _ Li tute egale _ sportisto . KAJ devas elteni ŝarĝo .
  Tra paro horoj rajdante Oleg kapitulacis Kaj sidiĝis . Tiam instigis konscienco margarita iris sin mem . Ŝia plandumoj estis ruĝa Kaj gratita . Sed knabino iuj tempo konservita on forto volos .
  Post Uloj trafis on arbustoj rubusoj . Iom rampis Kaj manĝis .
  Vorante blackberry , margarita rimarkis :
  - Vere Ĉi tio senfina arbaro ?
  knabo negativa skuiĝis kapo :
  - mi Do Ne Mi pensas ... Prefere Entute Ni Nur montriĝis esti Ne V sin mem la plej bona loko .
  margarita malestime snufis :
  - Kaj simple perdiĝis ... Jen ŝi via genio !
  Oleg racie rimarkis :
  - A scias Ĉiuj V principo neebla !
  Post kio knabo decideme fariĝis Kaj respondis :
  - Ni iru ! Eble ni trafos on partizano !
  Knabino bedaŭrinde ridis :
  - freŝa legendo , sed kredas Kun laboro ...
  Iru Kaj V sin mem faro Povas antaŭe senfineco V arbaro vaga De temoj sama plej multe vojoj . Kiam malhelaj , infanoj denove grimpis on tasoj . Pluvo Ne estis Kaj noktoj ukraina varma .
  Oleg Rybachenko sonĝis vi mem daŭrigis ... Jen Li kajutisto sukcesoj on usonano ŝipo ... Lia fiŝkapti eksteren Kaj demandu :
  - vi Rusa !
  Oleg fiere respondoj :
  - mi rusa kajutisto !
  usonanoj ridante Kaj Por komenci decidas skurĝita knabo kato - sepvosta . En revo batoj Ne do dolora Kaj knabo eltenas .
  Post al li cauterize cigaredoj Al brusto Kaj postuli rakontu O planoj komando , kvazaŭ volus knabo kapabla _ io _ _ scias .
  Tiam enmeti fingroj V pordo malfermo Kaj kunpremi vise . Sed neniu torturo Ne helpo . Oleg Rybachenko silentas Kiel partizano . KAJ Tiam lia kaŭzoj mi mem admiralo .
  Aspektoj Kun suspekto on katenita mankatenita , knabo Kun tranĉita reen , kun kovrita veziketoj palmoj , kaj plandumoj kruroj , sed mi mem provas ŝajnas amema Kaj insinue prononcas :
  - Ĉu vi volas biciklo , ĉu ?
  Oleg Rybachenko aspektas Kun intenca indiferenteco .
  Admiralo aldonas Kun rideto :
  - A skotero ?
  knabo malestime snufis :
  - Do malgranda !
  Admiralo indigne levita brovoj Kaj demandis :
  - Nu , ah aŭto " Ford " ... Imagu Vi tia malgranda kaj _ ĉe vi la tuta Ford .
  Oleg Rybachenko sen ombroj ironio sugestis :
  - A Eble Tiam tuj " Cadillac "? Kio bagatelo ?
  Admiralo faris la speco kiu Ne Komprenita ironio Kaj diris :
  - Du Cadillacs kaj Ford _ _ _ _ _ ekbruligi !
  knabo ironia aldonis :
  - A Ankaŭ ŝlosilo de apartamentoj kie _ mono mensogu !
  Admiralo konfirmita Kun aplombo :
  - Du ŝlosilo , de tri apartamentoj kie _ Tre granda mono mensogu !
  Oleg Rybachenko ridis Kaj rimarkis :
  - Jes promesoj ĉe vi ... Nu bone mi estas Mi montros vi kie _ Kaj V kio loko Povas Atako rusa floto Kaj atingi venko !
  Admiralo superĝoja plaŭdis manoj Kaj ordonis :
  - Portu nobla vespermanĝo ! Knabo Ĉiuj rakontis !
  Post malsato Bone manĝi delikata manĝoj . knabo manĝis antaŭe rubejo , kaj Tiam rakontis , en kio loko pli bone Entute pasi la usonano eskadro .
  - Tiam Vi trovi vin V malantaŭo admiralo Troŝeva Kaj platigi lia Kiel monero .
  usonano sufiĉe frotis manoj ...
  knabo sama demandis revuo Kaj faris iuj skizi kiel _ iru Kaj movi plue .
  Kio sama usonano floto on ĉiuj paroj rapidis Al anticipe kuirita kaptita . A Oleg Rybachenko sidis on lito ... K lin alproksimiĝis ŝanceliĝanta koksoj virino . Ŝi senhonte saltis on knabo .
  Verŝajne tiel _ vojo , admiralo volis esprimas kajutisto dankemon . Aŭ inverse pli fuŝi !
  Tempo en revo iras rapide kaj _ Jen usonano eskadro V kvadrato Diablo . Kio sama volis jankioj tie ensalutu tiel _ Kaj ricevos De merito ! Jen ŝi deirpunkto preciza celita kuraĝa knabo .
  Subite maro ŝaŭmis ... rozo supren grandega ondoj , absorbantaj usonano krozŝipoj Kaj batalŝipoj . Kaj Ĝi okazis Ĉi tio V iuj sekundoj . Ĉiuj inundita kiel _ V banko Kun biero . Post kio Kaj ĝi estas finita tempo V eterneco Por eskadro Raging Dik .
  KAJ ŝipoj for V regno Neptuno ...
  Jen redonita Oleg antaŭe mara reĝo . Tio monarko estis grandega Kun fiŝa vosto Kaj oro skvamoj . skuiĝis tridento Kaj blekis :
  - vi Monda Organizaĵo pri Sano kiel ĉi tio ?
  Oleg saltis supren , vangofrapis bruligita V brazilo piedo kaj respondis : _
  - mi kajutisto rusa floto !
   Neptuno grumblis Kaj demandis :
  - Perlo mia ĉu vi povas ?
  Knabo ridis Kaj kuraĝe respondis :
  - Mi povas , sed Por vi Ne mi faros !
  Neptuno frapis tridento Kaj kriis en ĉiuj gorĝo :
  - Ŝarkoj fidela servistoj mia ... rompo aŭdaca Oleĵka !
  Knabo premita pugnoj Kaj fariĝis rebati de premante barracuda . Tiuj grimpis Ŝati malsata hundoj . Sed knabo ilia renkontis forta blows , sendante V knokaŭto . Sed ŝarkoj Ĉiuj pli Kaj pli .... knabo knabo _ elĉerpita ...
  Jam floris . margarita dormante kaj _ Domaĝe Vekiĝu bela knabino . Ŝi Kaj V sin mem faro perdis pezon kaj de kio eta vizaĝo fariĝis pli bela , ruĝa de freŝaj sunbruliĝo . knabo sentis V vi mem simileco amo . Eble Adiaŭ proksimume kiel _ _ Tom Sawyer Al Becky .
  Kompatinda knabino estas malsata . A ŝia kruroj tiel _ gratita , tenera , ne kutima Al malglata surfacoj . io _ _ ŝi rememorigis Gerda , ĉu ne? Kio pli dorlotita . A Nun kaptis en fojoj kie _ vivo Ne frambo .
  Bonege Patriota Milito plej multe severa periodo vivo malantaŭe Sovetunio . A Li mirinfano blokita V arbaro , kaj Ne Eble nenio helpo Ruĝa armeo . stulta Ĉi tio ĉiuj ... Antaŭe kio sama stulta !
  knabo Iom sidis kaj atendis _ _ margarita Vekiĝu Kaj tenante al ŝi mano demandis :
  - Kaj kio vi volas ?
  Knabino Sincere respondis :
  - Estas ... Kaj pli dormu !
  Oleg Rybachenko decideme skuiĝis pugno :
  - Sufiĉe ! Necesa iru ! Eble Hodiaŭ ni bonŝanca !
  margarita faris iuj malcerta paŝoj nudpiede kruroj De herbo . rigardis on sneakers , do on veziketoj Kaj deklaris :
  - Mi provos , mi Iom Do promenu ! Ĉe mi sufiĉe volos !
  Knabo avertis :
  - mi volo rigardu al _ Vi Ne pikita !
  Knabino Kun rideti , on ruĝa de freŝaj sunbruliĝo vizaĝo , respondis :
  - mi provi _ _ iru rapide !
  Infanoj gvidis De arbaro ... Komence iru margarita estis Tre malmola . Sed knabino Tre fiera Kaj konservita on fiero . Post Kiam muskoloj varmigita , doloro V kruroj Kaj reen subsided , iĝis pli facila . Sed malsato akiris Ĉiuj pli forta . Vere , denove kaptiĝis mirtelo . Sed beroj malsato jam Ne kontentigita . knabo sugestis :
  - Devas trovi rivero Kaj kapti fiŝo !
  margarita malmola suspiris :
  - bona Ĉi tio ideo !
  Sed on rivero eliru neniel Ne sukcesis nur _ renkonti on vojo riveretoj . Knabino baldaŭ elspiris kaj _ knabo denove devis porti ŝia on reen . Post lavi vundita kruroj knabino V malvarma akvo ....
  margarita al distriĝu demandis knabo :
  - A Kiel Vi ĉu vi pensas nia Ruĝa armeo volo antaŭeniĝo kontraux Fritz , aŭ ne ?
  Oleg Rybachenko indignigita :
  - Kiel Ĉi tio ne ? EN volumeno Kaj konsistas el kredo sovetia armita forto al _ bato malamiko on lia teritorio . Ni born , tread Kaj volo antaŭeniĝo kio volus Ĉi tio Ne valoras ĝin . - knabo V ĝeno movita mi mem pugno De vangoosto .
  - Jen Mi , ekzemple , nur ho . Ne Povas neniel retiriĝi vi de arbaroj .
  margarita klarigita , ŝprucita akvo piedo :
  - Kaj mi mem ankaŭ ... Ni Do Kun malsato ni mortas se ni faros rampi !
  Knabo malmola suspiris Kaj eksaltis :
  - Nia ostoj trovos tra iuj jarcentoj ...
  Post kio Ili denove movita De arbaro ... Tempo iris Ĉiuj pli rapide kaj _ Jen denove mallumiĝis ... Oleg surprizis ke _ pli Ne aŭdis hurlante lupoj . Sed ĝi vidiĝas Ĉi tio estis trankvila arbaro . Nur paro unufoje aŭdis V malproksima muĝi motoroj ŝraŭbo aviadiloj . Sed eĉ hajlon ilia estis malmulte utila .
  Nu, la knabino estas bonŝanca. Tamen ŝi moviĝis malrapide. Miaj kruroj kaj dorso multe doloris... Acidoj amasiĝis.
  Vidante ŝian staton, Oleg sugestis:
  - Ĉu mi povas iri sola? Kaj vi ripozos!
  La knabino decide balancis la kapon.
  - Ne, ni iru kune! Mi estas forta!
  Kaj malgraŭ la severa doloro, Margarita pluiris. Por subteni la humoron, Oleg kantis;
  Mi marŝas laŭ la rando kun mia knabino,
  Mi portas ruĝan kravaton - ĉio estas bela ĉirkaŭe...
  La rivereto pepas kun arĝenta trilo,
  Ĉio en la mondo fariĝu - amo estas justa!
  
  Sed la bomboj falis, la ligno eksplodis,
  La faŝisto antaŭeniras, ĉiuj arboj brulas...
  Kie la rivero murmuris - la sablo brulas,
  Kaj la malfeliĉaj infanoj fariĝis la celo!
  
  La invadantoj venis kaj estas malfacile por ni,
  Tiel malmolaj uloj, sen krusto da pano...
  De la boato restis - fragmento, remilo,
  Kaj kiom da vulturoj - eĉ ne la ĉielo!
  
  Kun amiko, la subteraj laboristoj nun fariĝis,
  Promenante sur la malvarmaj vojoj nudpiede...
  La kontraŭulo minacas kiel furioza besto,
  Sed homoj ĉirkaŭe kredas ankaŭ parencojn!
  
  Lasu la pioniran ŝtupon dereligi,
  Kaj la "Tigroj" brulis kiel torĉo en koŝmaro ...
  Faŝismo, kredu min, estas kondamnita al esti forigita,
  Ni kuraĝe batalas kun la knabino en paro!
  
  Ĉi tie ni donis al la policanoj urĝan batalon,
  Kredu la maŝinon sur la ŝultro, ne pezan...
  Por ĉiam knabino mi estos kun vi
  Ni konstruos mondon - radian kaj novan!
  
  Ĝi estos bonega por ĉiuj homoj, kredu min,
  Preĝo al Kristo, infanoj, ni falas...
  La templo estas anstataŭigita per grandega piceo,
  Sub ĝi estas bona, kvazaŭ vi nun estas en la paradizo!
  
  Venis savo kaj la rusa soldato
  Li tre forte batis la faŝiston per bajoneto...
  Ni levis maŝinpafilon kun amiko,
  Kaj ili komencis bati la germanojn tre precize!
  
  Nun, kun timinda kanto, prem al Berlino,
  Ankaŭ estos libereco en Germanio...
  Ni flugas rapide per paraŝuto,
  Militistoj infanoj de la sankta popolo!
  Oleg kaj Margarita, iomete gajigitaj de la kanto, promenis tra la arbaro. Feliĉe, neniu renkontis ilin. Kvazaŭ ĉiuj loĝantoj estus mortintaj antaŭ longe. Kaj la vetero ŝanĝiĝis, nubo enflugis, kaj pluvis.
  La knaboj plaŭdis tra la flakoj. La humoro acidas je la fino. Tiom da tempo en la arbaro, kaj la fino de la rando ne estas videbla por li. Tiel vi ravas kiel blinda katido.
  Margarita fine ne povis elteni, ŝiaj kruroj kliniĝis kaj la knabino murmuris:
  - Mi estas malespera! Kiom longe vi povas vagi tiel!
  La knabo respondis kun profunda suspiro.
  - Verŝajne tre longa tempo. Ĝi estas kruela kaj dezerta loko.
  Margaret ĝemis:
  - Kruela por ni... Do anstataŭigu, kaj flugu supren... Kaj vi ne povis agordi vian tempomaŝinon!
  La knabo profunde enspiris kaj kontraŭvole respondis:
  Ankaŭ mi ne atendis, ke ĝi eksplodos. Sed tiel okazis...
  La knabino diris kolere:
  - Por mortigi vin!
  Dum kelkaj horoj post tio, la infanoj ne parolis. Ni manĝis kelkajn berojn. La sento de malsato estis iomete malakrigita de laceco. La kruroj de Margarita komencis kovriĝi per malrapide formiĝantaj kaloj. Ĉi tio faciligis movi la vojon. Sed tiam la plandumoj estis tre jukaj. La beroj jam komencas dolori mian stomakon. Evidente la stomako postulis panon kaj ion alian.
  Jes, kaj enuiga sen komputiloj kaj aliaj aferoj. Dum kelka tempo, la infanoj ankoraŭ povis spekti filmojn per siaj poŝtelefonoj, sed la baterioj elĉerpiĝis. Post tio ĝi fariĝis vere soleca.
  Malgraŭ la somero kaj la foresto de predantoj, la pejzaĝo ĉirkaŭe ŝajnis malĝoja kaj obtuza. Kaj ĝenerale, ĝi iel iĝis muta.
  Oleg denove provis kanti, sed la vortoj ne iris al lia kapo... Kaj la tempo pasas.
  Mallumiĝas. Ĝi povas vidi denove devos dormi malsata en la libera aero. Kaj ĝi estas terura. La knabo volas ion alian. Sed la knabino jam svenis. Kaj vi devas mem kuŝi, plonĝante en dormon.
  Dum ili pendis senutile, komenciĝis la alteriĝo de soldatoj en Normandio. La germanoj akiris pli praktikan kaj pli malmultekostan memveturan pafilon E-10, kiu havis duonon de la pezo kaj alteco ol la T-4, sed kun egala armilaro, pli bona protekto kaj multe pli granda moviĝeblo. La malgranda E-10 povis perfekte penetri Shermans de mallonga distanco, kaj mem estis nerimarkebla, kio estas tre grava en kondiĉoj kiam la malamiko havas tiom da bombistoj.
  La E-10 pruvis esti bonega memvetura pafilo en praktiko kaj, plej grave, malmultekosta kaj facile fabrikebla. Ŝia silueto estis tiel malalta, ke la raŭpoj tute kovris la flankojn, donante plian protekton. Granda angulo de racia deklivo de la kiraso kun dikeco de 80 mm donis resalton kontraŭ la plej multaj pafiloj. Eĉ IS-2 ne ĉiam trapikis tian maŝinon en la frunton.
  La E-10 memveturaj pafiloj en praktikaj esprimoj pruvis esti en alta altitudo pro sia malalta altitudo. Kaj kompreneble, ĝi kontribuis al la venko en Norvegio. Kune kun la He-162 malpeza batalanto kaj la Arado-bombaviadilo. La T-4-tanko estis nuligita kiel malnoviĝinta kaj malsupera en ĉiuj rilatoj al la E-10. La bataloj ankaŭ montris la bonan potencialon de la Pantero. "Tigro" -2 ne eniris la serion, kiel "Muso", sed "Pantero" -2 aperis. Pli malpeza ol la "Tigro" -2, ĝi estis egala en armilaro kaj iomete malsupera en kiraso. Tamen, ĉi tiu tanko estis anstataŭigita per memveturaj kanonoj E-25, egalaj en armilaro, sed pli malpezaj, pli moveblaj kaj pli facile fabrikeblaj. Kaj, eble, pli bone protektite.
  En Normandio, la aliancanoj estis venkitaj, perdante pli ol duonan milionon da kaptitoj sole.
  En la somero, sovetiaj trupoj avancis en la centro, sed povis antaŭeniri nur dudek kilometrojn. La germanoj igis sian trian defendlinion la plej forte, kaj la unuaj du retiris fortojn, permesante al centoj da miloj da konkoj esti malŝparita.
  Tie ili sukcesis reteni la Ruĝan Armeon kaj kaŭzi grandegan damaĝon al ĝi.
  En aŭtuno, la germanoj povis finfine preni Ĝibraltaron per ŝtormo. Franco ankoraŭ venkiĝis al la premo de Rommel, kiu minacis ataki. Krome, la germana submarŝipa floto pliiĝis. Estis submarŝipoj kurantaj per hidrogena peroksido. Kaj anstataŭ tro multekosta misilprogramo - jetaj bombaviadiloj kaj memveturaj pafiloj E. "Panther" -2 ne ŝpinis en produktado, kiel "Tiger" -2 kaj "Maus", enterigitaj en la burĝono. La E-25 iĝis memvetura pafilo kun 120 mm alfronta kiraso ĉe 45-grada deklivo, 82 mm flankoj, kaj plie trakoj. Motoro de 850 ĉevalfortoj situanta transverse kun transdono, kaj pezanta tridek tunojn. Kiam armita kun 88 mm en 71EL barelo longo.
  Tia maŝino, alta unu kaj duono da metroj, perfekte plenumis ĉiujn taskojn kaj rapide turniĝis. Kompreneble, aliaj tankoj iĝis nenecesaj, inkluzive de la stulta fantazio de Hitler: "Maus".
  La E-25 venkis kaj la IS-2 kaj ĉiujn aliajn modelojn en bataloj, kaj pruvis esti preskaŭ la ideala memvetura pafilo de ĉiuj tempoj kaj popoloj. Potenca motoro kaj relative malalta pezo ebligis pendigi 90 mm ŝildojn sur la flankoj, kio igis la aŭton nepenetrebla eĉ de la flanko por la SU-100, IS-2, por ne mencii pli malpezajn veturilojn.
  La germanoj memcerte batalis kun superaj tankfortoj, kaj tenis la fronton en la oriento. Kaj en la Okcidento, la nazioj penetris en Maroko kaj moviĝis tra Afriko.
  Rommel racie rezonis ke estas pli bone ne antaŭeniri en la oriento por la momento, sed kapti Afrikon kaj la Persan Golfon. Krome, estis espero pri paŭzo kun Stalino.
  Efektive, post la januaro provis ofensivon en la centro. Kaj la grandaj perdoj de la Ruĝa Armeo kaj proksime de Leningrado, Stalino komencis testi la grundon por paco. Sed li konsentis nur pri la nula elekto. Rommel proponis trijaran armisticon.
  La ruza Stalino, post iom da hezito, tamen decidis konsenti. La kapitalistoj ekstermu unu la alian. Kaj li ripozos kaj savos forton.
  Rommel ankaŭ esperis, ke post tri jaroj li povos venki la malamikon en la okcidento, kaj poste konkeri Sovetujon.
  Do ambaŭ vulpoj estas ruzaj kaj prudentaj.
  Oleg Rybachenko dume, kune kun Margarita, okupiĝis pri gerilo.
  Knabo kaj knabino nokte atakis la germanan garnizonon. Kaj ili batalis al li. Ili pafis kelkajn dekduojn da nazioj kaj revenis al la arbaro. Poste ili longe vagis kaj rondiris, konfuzante siajn spurojn.
  Sed ĝenerale ilia ago ne estis tute sukcesa. La nazioj en respondo bruligis la vilaĝon kaj pafis la lokulojn.
  Ĉi tie vi nevole pensas - ĉu indas partia?
  Oleg Rybachenko kaj Margarita iom da tempo post tio kolektis fungojn kaj berojn en la arbaro, kaj ne elstaris.
  Tiam, tamen, for de la setlejoj, ili atakis la kolonon. Ili batis senkonscie benzinujon, kaj mortigis dekduon da Krauts. Responde, la germanoj denove pendigis homojn.
  La nazioj reagis al ĉiuj agoj de la partizanoj per ekzekutoj, pendumiloj kaj torturo. Speciale avertante, ke la loka loĝantaro respondos pri sabotado kaj atakoj.
  Ĉi tio, kompreneble, retenis la impulson. Kaj Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova ne plu volis partia.
  Kaj la knabo kaj la knabino estis banale enuigitaj.
  La knabo eĉ komponis humureskon;
  Monstra muĝado skuis la planedon Tuhanai - unu el la plej riĉaj en la Granda Kolonia Imperio de la ĉefa homaro. Senfina serio de nubskrapuloj transformiĝis en radioaktivan cindron pro la falo de terura raketo. La ĉielo estis tranĉita de fajra rompita linio, konsistanta el monstraj stelŝipoj.
  -Teranoj kapitulacas!
  Ununura postulo estis farita, sekvita per alia pafo. Ĉi-foje, ne okazis eksplodo, la surfaco de la planedo ŝvelis kaj iris en ondoj. Ĉiuj vivaĵoj tuj fariĝis polvo de elementaj partikloj. Tiel, nova paĝo en la homa historio estis malfermita - la Aĝo de Spacaj Militoj!
  Predantaj flamoj de tuta interstela milito
  Infera fajro bruligas la plej maldikan fadenon de la mondo!
  Kaj la malbona hakilo de Satano pendis super la planedo
  Forĝu protekton alie vi ne vivos en la mondo!
  La sunsistemo estis plenplena de multnombraj stelŝipoj, prohibe ŝarĝitaj de malfeliĉaj rifuĝintoj, kiuj falis en prosteron. La novaj malhomaj agresantoj ne konis kompaton, uzante la taktikon de neniigita vakuo. Ĝis nun neniu vidis la agresantojn de proksime, eĉ ilia korpa strukturo ne estis konata, kaj ĉio ĉi estigis terurajn onidirojn. Ili parolis pri tio, ke la eksterteranoj manĝas infanojn vivantaj, aspergante ilin per radioaktivaj izotopoj, kaj ankaŭ verŝas virinajn uterojn per fandita plumbo, alportante la vaporitan viandon al la dezirata kondiĉo. En ĉi tiuj kondiĉoj, la sola ebla decido estis farita: deklari totalan mobilizadon, enkonduki porciigsistemon, translokigi la tutan homan ekonomion al armea bazo. Fabrikoj por la produktado de la plej novaj armiloj funkciis ĉirkaŭ la horloĝo, la blua ĉielo estis kovrita de nebulo, ĝi ne plu dependis de la medio. La Eksterordinara Sekureckonsilio de la LOKS - la Ligo de Unuiĝintaj Spacaj Sistemoj kolektis por renkontiĝoj denove kaj denove, kun streĉiteco sekvanta la progreson de defensiva laboro. La lasta renkontiĝo estis la plej alarma, stelskoltoj raportis, ke sennombraj malamikaj armadoj sieĝis la sunsistemon kaj ŝajne atendas la lastan signalon por decida puŝo.
  Ultramarŝalo Dick Phoenix - terure nervoza, lia parolado sonis histeriaj notoj. Lia akra mentono tremis sur lia akvilina vizaĝo, kaj lumigita stumpo derompiĝis de Havana cigaro, lasante brulan makulon sur lia uniformo.
  - Estas tempo por juĝo! Antikvaj profetaĵoj pri la fino de la mondo realiĝas. La mallumo de tiuj nukleaj submarŝipoj hirtaj per ultramodernaj armiloj ĉirkaŭis nian sistemon. Ni devas nur preĝi kaj akcepti indan morton!
  -Mi ne konsentas kun Fenikso!
  Sonis la ekstere trankvila voĉo de la Supera Spaca Kunordiganto.
  - Ni ne devus, tiel, cedante al momenta malforteco, rekoni nian morton kiel absolute neeviteblan.
  Malgraŭ tio, ke temis pri senbrida malobeo, la ultramarŝalo interrompis la Kunordiganton.
  - Mi, kiel profesia militisto, deklaras - ni ne havas la plej etan ŝancon, Arnold, alfronti la faktojn. Miliardoj da malamikaj stelŝipoj! Kaj multaj el ili estas pli grandaj ol la Luno, sen mencii la armilojn, la praktiko sendube diras: en la milita spaca sfero, ili multfoje superis nin.
  Retenita murmuro de aprobo balais tra la halo. Mi ne volis kredi ĝin, sed ŝajnas, ke Fenikso pravas. La tropeza gvidanto malfacile stariĝis, rektigante siajn larĝajn ŝultrojn, de la sendormaj noktoj de Arnold Schwarkaneger li ŝanceliĝis, liaj palpebroj estis ŝvelintaj, sed lia mallaŭta voĉo estis firma kaj inspiris konfidon.
  -Ni aŭskultu la Superan Ekonomian Kunordiganton. Li promesis pruvi la plej novajn armilojn kreitajn de la plej bonaj sciencistoj sur nia planedo.
  Ĉi-foje la ĥoro de kapoj estis pli vigla.
  - Li pruvu! Ni montros ilin al la bastardoj!
  Oleg Rybachenko, knabo en pantaloneto, kiu antaŭ ne tro longe estis nomumita al la rolo de estro de la milit-industria komplekso, flugis supren al la flosanta podio. Lia voĉo estis ĝoja, liaj okuloj ekbrilis, ŝajnis, ke li ĉeestis ĉe la geedziĝo, kaj ne ĉe la eventuale lasta kunveno - la konsilio de la LOKS.
  -Jen ĉi tiuj neantaŭvideblaj rusoj, li ĝojas dum la universala ĉagreno!
  Aŭdiĝis kolera flustro de la ultramarŝalo, kolere ruliĝis mallarĝaj okuloj.
  Aliflanke de la sunsistemo, ne malpli viglaj rekonaparatoj de materio, instalitaj de strangaj, malbonaŭgure brilantaj estaĵoj en la malpleno, fosis en la rusan.
  -La terulo havas altigitan pozitive ŝargitan emocian fonon! grincis voĉo en la gama gamo.
  En respondo, ekzistis kriego en kiu iometa zorgo estis sentita:
  -Eble la sensignifaj homoj sukcesis krei danĝerajn armilojn alie ol klarigi, ke li, ĉi tiu nudpieda infano, estas tiel aktive pozitive ŝargita.
  Sekvis responda dissendo de informoj, sed en beta-ondoj.
  - Mi pensas, ke estas pli bone ligi ĉiujn niajn batalantojn por spekti ĉi tiun programon. Lasu ilin scii kion atendi li neantaŭvideble danĝeraj vivoformoj.
  Gamoradioj transdonis alian informon. Konstante irizaj diafanaj estaĵoj pendis ĝuste en la vakuo, ili konstante scintilis pro la procezoj de stabila termonuklea fandado, la korpoj senĉese ŝanĝis formojn. Aŭ ili brulis per steloj, poste per nimfeoj, poste per meduzoj, similaj al vivanta plastilino.
  -Vivformo de proteino, tro malforta kaj neperfekta. La dolĉa monstro knaris. Tial ĝi ne estu la portanto de la menso. Ekstermante nefareblajn portantojn de intelekto, ni restarigas la harmonion de la universo, rompitan de la blinda kurso de la kaosa evoluo.
  Por doni al ĉi tiuj informoj pli da pezo, ĝi estis liberigita en la Alfa-onda gamo.
  Oleg Rybachenko, nudpieda knabo en pantaloneto, daŭrigis sian emocian paroladon, montrante per la manoj al tridimensia projekcio, kie novaj aviadiloj estis reproduktitaj per komputila grafiko.
  Lia voĉo estis infaneca kaj sonora, liaj blankaj dentoj rikanis:
  "Ĉi tiuj lanĉiloj pafas termo-rumajn raketojn kapablajn forbruligi plurajn sunsistemojn en unu savo. Kaj hiperondoj venas de ĉi tiuj radiobareloj, permesante vin fleksi spacon, uzante ilin vi povas simple preni kaj tordi malamikajn submarŝipojn en specon de akordiono, tiam disĵeti ilin en polvon. Ĉi tio estas pilka branĉo, kiu kreas superpotencajn fortokampojn, nepenetreblajn por iu ajn armilo, eĉ por termo-rumaj bomboj.
  Ŝvito jam ruliĝis en la ekonomia kunordiganto de la knabo Olezhka, listigi novajn specojn de miraklarmiloj daŭris horon.
  -Sed ĉi tiuj estas miaj plej ŝatataj, ĵetas tra la tempo. Chud ŝanĝis tempon en la pasintecon kaj rompitaj kosmoŝipoj tuj estas reestigitaj. Nu, se la malamiko estos movita en la pasintecon, tiam liaj soldatoj sidos sur infanĝardenaj potoj, kaj la ŝipoj fariĝos la elementoj, el kiuj ili estis konstruitaj.
  La lasta frazo estis, estis renkontita kun retenita ridado kaj timema aplaŭdo. Fenikso konservis skeptikan esprimon sur sia agla vizaĝo.
  -Kaj kiam vi sukcesis fari tiom da malkovroj? Ĉi tio estas nelogika kaj absolute neebla.
  La knabo en pantaloneto frapis sian nudan piedon.
  -Por homa scienco - ĉio estas ebla kaj vi baldaŭ vidos ĝin!
  Ĉi-foje la aplaŭdo estis pli forta. La Ultra-Marŝalo aspektis iom embarasita, lia instinkto dirante al li ke li estas trompita. Zorge rigardante en la stelŝipojn kovritajn per aĵetoj, Dick Phoenix subite etendis ungegan fingron, piedbatante ĝian ellaboritan dezajnon.
  Aŭdiĝis nekomprenebla muĝo:
  -Kaj kiajn riglilojn kaj grandegajn fermilojn vi havas - ankaŭ superarmilon?
  Responde, la sonora voĉo de la knaba kunordiganto pepis:
  - Ĉi-foje, ne! Sed vi povas juĝi mem, kiam grandioza spacbatalo komenciĝos, miliardoj da superpotencaj ŝargoj krevos, kaj kio okazos kiel rezulto de tio?
  Ĝi sonis konfuze:
  -Nu mi ne scias?
  La knaba genio kriis:
  -Ĝi skuos la ĉielon plej forte. Kaj por ke niaj stelŝipoj ne defalu, ni bone riglilos ilin al la volbo de la ĉielo.
  Ĉi-foje, tia deklaro estis renkontita kun tondra ridado. Nur la ultramarŝalo eĉ pli sulkigis la brovojn.
  - Ĉu tio estas ĉio, kion vi povus elpensi?
  La knabo daŭre vigle ronronis:
  - Ne, ne timu. Ni preparis bonegajn glitilojn kaj titanajn bastonojn por faciligi veturi tra la ĉielo, la surfaco de la glitiloj estas farita el artefaritaj diamantoj.
  Ridado fariĝis multe pli laŭta, lustroj balanciĝis - ebriaj en la formo de la blazonoj de la ĉefaj ŝtatoj.
  -Kia nekutima informo venas de terano! Mia pozitiva ŝargo akre altiĝas. - Gamaj ondoj flosis en la spaco.
  - Ankaŭ la mia! Ĝi estas tiel dolĉa!
  La estaĵo estis ruĝigita per roz-perla farbo. La brileco de la koloroj daŭre pliiĝis.
  -Sed vi ruinigis la tutan ĉielon per pipoj, glitiloj ne bone veturas en koto.
  Eniris malbonan diskuton Fenikso. La rusa knabo en pantaloneto ridetis brilpoluritan rideton.
  - Ni jam preparis plurajn interstelajn petrolŝipojn kaj likvan sapon kaj dentopulvoron. Rigardu miajn dentojn, vi baldaŭ vidos la ĉielon en diamantoj.
  La supera kunordiganto ne povis deteni sin kaj komencis gaki ĉe la supro de la ĉevala gorĝo. Unu el la lustroj ne povis elteni ĝin kaj kolapsis en grandiozan tapiŝon broditan per perloj kaj oro.
  -Kion mi diris al vi! Tion signifas nefidinda fiksado, sed krom rigliloj kaj tripiedoj, ni provizis malvarmetan Velkron.
  -Ridado transformiĝis en sovaĝan ĉakadon, eĉ la ultramarŝalo montris ne grandan forton de la pulmoj.
  Aliteraj estaĵoj, dume, ekbrilis pli hele ol la steloj, homaj okuloj tuj blindiĝus, rigardante ĉi tiujn fajrajn kaskadojn. Alfa-Beta-Gamma - kaj aliaj specoj de radiado plenigis la tutan vakuon. Ene de la malamikaj submarŝipoj, ne plu eblis distingi eĉ unu signifoplenan penson. Nur unu emocio regis - sento de sovaĝa ĝojo kaj freneza zumo.
  Iomete trankviligita, la Ultra Marshal demandis.
  - Kaj se malamikaj ŝipoj falas sur nin de supre, ili ne havas ŝraŭbojn kaj Velcro.
  La radianta knabo Oleg Rybachenko eĉ pli larĝigis sian rideton.
  - Mi havas ĉi tion por tio.
  Kaj li elprenis tenison kaj skuis ĝin, tenante siajn infanajn piedojn per la nudaj piedfingroj:
  -Kaj mi havas.
  La ultramarŝalo etendis la manon al la diplomato kun tremantaj manoj, kaj sen malgranda malfacileco eltiris faldeblan reton por kapti papiliojn.
  -Mi pensas, ke mi havas pli!
  La uragano de ridado transiris ĉiujn limojn, homoj simple falis sur la plankon, tordiĝante en voluptaj konvulsioj.
  Intertempe, vera frenezulejo estis observita en la kosma spaco, la fluoj de hela radiado fariĝis tiel intensaj, ke batalŝipoj trabrilis de interne.
  -Metu viajn kaskojn sur vian kapon! Tiam telero kun eksterteranoj falos sur vin - vi ridos kaj forkuros!
  Sufokiĝante, Arnold enparolis. Fingrumante per la manoj kiel kontuzita skarabo, li tamen sukcesis rampi al la vitrino kaj eltiri muzean restaĵon - la unua SS-kasko ĵetita sur la Tero.
  La lasta frazo finis ĉiujn, percepto nur malŝaltis por tempeto. Kiam finfine la aŭtoritatoj rekonsciiĝis, en la nokta ĉielo okazis vera prezentado, la plej grandioza artfajraĵo en la tuta historio de la planedo, inundante la noktan ĉielon per perforta brilo.
  - Klarigu, kio ĝi estas!
  La Supera Kunordiganto montris supren en infana maniero.
  "Nenio speciala," respondis Oleg Rybachenko.
  - La kosmo ridas!
  - La ĉielo ĝojas! Dick Phoenix daŭrigis.
  - Vakuaj ridetoj - finis Arnold Schwarkaneger.
  Sur la brilantaj derompaĵoj flosantaj en la vakuo pendis soleca diafana estaĵo. Juĝante laŭ ĝia grandeco, ĝi estis ĵus naskita infano kaj brilis per ĉiuj koloroj de la ĉielarko.
  -Kiel malvarmetaj estas ĉi tiuj proteinaj estaĵoj! Ili alportis al ni neforgeseblan ĝojon kaj jam estas indaj je tio, ekzisti! ĝi knaris. Bona novaĵo en ĉiuj gamoj disvastiĝis tra la vastaĵoj de la senlima universo!
  Post tia eseo, Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova estis ĵetitaj antaŭen por iom da tempo. Por ke ili ne malŝparu momentojn por nenio.
  Eĉ se ĉi tiuj uloj estas senmortaj.
  Dume, Rommel gvidis alian venkan ofensivon en la okcidento. En la somero kaj aŭtuno de 1945, la germanoj kaptis la tutan nordon de Afriko kaj la Proksiman Orienton. Ili havis pli progresintan ekipaĵon, kaj multe pli altkvalitajn batal-harditajn soldatojn. Kaj la britoj kaj la amerikanoj senespere perdis al la Germana Armeo. Kaj en decembro 1945, malgraŭ la vintro, Rommel faris aŭdacan surteriĝon en Britio, kaj post dek tagoj li konkeris la patrujon per subita bato. Kaj dum la vintro, tiam la tuta Afriko kaj Hindio estis kaptitaj.
  La japanoj batalis pli sukcese en la Pacifiko, kiuj povis kapti la alteriĝon de la amerikanoj en Filipinio. Kaj mallevi iliajn aviadilŝipojn kaj batalŝipojn.
  Tiam Germanio kaj Japanio unuiĝis. En Britio, por-germana registaro estis formita, gvidita fare de ĉefministro Mosley, kaj reĝo komprenema al Hitler estis instalita. La plej granda parto de la angla floto estis prenita sub kontrolo fare de la germanoj. Kaj printempe, la nazioj kaj la japanoj ankaŭ kaptis Aŭstralion, kaj en la somero de 1946, la havajan insularon. Usonaj provoj krei atombombon malsukcesis. Kaj la germanoj tute prenis kontrolon de la maro, okupante kaj Islandon kaj Gronlandon, alproksimiĝante al Kanado. Kaj en la aŭtuno de 1946, la alteriĝo sur Kanado komenciĝis. Kion volis la usonanoj?
  Sen Sovetunio, kiu estas en paŭzo kun Germanio, estas neeble fari venkan militon!
  La germanoj ankaŭ vintre albordiĝis en Kubo. Ili havas novan imponan armilon - diskedojn - evoluantajn rapidojn de ĝis kvin aŭ ses sonaj kaj nevundeblaj al pafado de etaj armiloj.
  Do Ameriko estis aktive konkerita. Kaj de tio ĝi fariĝis nur pli amuza, kaj pli ekscito.
  La germanoj sub la komando de la genia Rommel gajnis unu venkon post alia!
  Vintre, ili kaptis la tutan Kanadon, kaj en la fonto de 1947 ili lanĉis atakon kontraŭ Usono. Kaj estis neeble haltigi la naziojn. La usonanoj batalis la 7-an de aŭgusto. Vaŝingtono ne falis. Kaj la 9-an de aŭgusto, Usono prenis kaj kapitulacis.
  Tiel finiĝis la batalo malglore. Dum la milito, la germanoj havis piramidajn tankojn, kiuj havis neniun egalon kaj ili estis nepenetreblaj de ĉiuj anguloj.
  Kaj la usonanoj havis nenion pli bonan ol Pershing. Kaj ili senespere kunfandis la militon sen ricevi atombombon.
  Nun la manoj de Rommel estis malligitaj por la milito kontraŭ Sovetunio. Dum kelka tempo, la germanoj kaj la japanoj tamen digestis tion, kio jam estis konkerita.
  Stalin ricevis batalanton MIG-15 kaj T-54. Sed ne eblis krei sukcesan pezan tankon. La IS-4 estis produktita en malgrandaj serioj, kaj certe perdita al la germana piramida RE-serio. La plej masiva estis la RE-50, kiu pezis nur kvindek tunojn, havis du ŝipanojn kaj 250 mm kirason de ĉiuj anguloj ĉe grandaj deklivoj, kaj 105 mm altpreman pafilon.
  Ĉi tiu tanko, precipe en flanka kaj severa protekto, estis signife supera al la sovetia T-54, kaj trapikis ĝin de longa distanco en la frunto. La rusa aŭto ne povis penetri la germanon de ajna angulo. Kiel la IS-4. Nur la IS-7 ankoraŭ povis krei problemojn, sed ĉi tiu tanko neniam iris en produktadon.
  Fiaskoj kun pezaj maŝinoj tre seniluziigis Stalinon. Ĉiukaze, la germana kvindek-tuna maŝino, kun gasturbina motoro de 1800 ĉevalfortoj kaj mortiga kanono de 1700 metroj kun komenca kuglorapideco, restis nepenetrebla kaj nevundebla. La IS-10 ankaŭ estis subarmita. Tiam Stalin ordigis la disvolviĝon de superpeza IS-11 kun pafiloj de 203 mm kalibro. Tia pafilo kun longa barellongo povus trapiki germanajn tankojn. Sed ... La pezo de la tanko superis cent tunojn, kio jam estas neakceptebla.
  Do ĉi tiu aŭto ne eniris la serion. Mallonge, krom la IS-10, ekzistis neniuj masivaj pezaj tankoj. Kaj ili liberigis multe da T-54, maŝino kiu, cetere, ne estas malhelpo por la germanoj.
  Post la morto de Stalin la 5-an de marto 1953, Rommel decidis profiti la konfuzon en la sovetia gvidado kaj la neeviteblan lukton por potenco ataki Rusion. Kaj la 1-an de majo 1953 la Germana Armeo transiris la limojn de Sovetunio. Kaj nova milito komenciĝis.
  Kaj en Sovetunio, fakte, ne ekzistas unueco. Prezidanto de la Konsilio de Ministroj Malenkov, Popola Komisaro de Internaj Aferoj kaj la Ministerio de Ŝtata Sekureco Beria, Eksterlandministro Molotov, Sekretario de la Centra Komitato Nikita Ĥruŝĉov, Ministro de Defendo Vasilevsky. Tia estas la diversa kompanio. Kolektiva gvidado.
  Kaj neniu regas ... Kaj la germanaj tankoj RE-50 estas tre rapidaj kaj nepenetreblaj. Ili estas la plej bonaj laŭ rendimento. Kaj vi ne bezonas ĝin pli malfacile, kaj se ĝi estas pli facila, tiam nur por rekono.
  Kaj la T-54, ve, estas nesufiĉa, el ĉiuj vidpunktoj. Kaj protekto, kaj armiloj kaj veturado rendimento.
  Ĉiukaze, la germanoj estas multe pli fortaj kaj en la aero kaj surtere. Post kelkaj tagoj la germanoj jam atingis Tula.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova: ili tenis la defendon en ĉi tiu urbo, denove translokigitaj tien de la sorĉistino.
  La knabo kaj la knabino batalis sur la defensiva.
  La knabo Oleg ĵetis obuson per la nuda piedo kaj kantis:
  - Kiu kutimas batali por la Patrujo...
  Margarita, ĉi tiu knabino, ankaŭ ĵetis mortigan donacon per siaj nudaj piedfingroj kaj muĝis:
  - Li kanti kune kun ni!
  Oleg Ribaĉenko, gvidante, pafante kaj ĵetante, eldis per siaj nudaj piedoj:
  - Kiu estas gaja ridas!
  Margarita, pafante kaj ĵetante citronojn per la nudaj piedfingroj kaj nudigante la dentojn, konfirmis:
  - Kiu volas atingi ĝin!
  La knabo kaj knabino ĥore ekkriis:
  - Kiu serĉas ĉiam trovos!
  La uloj batalis kun la Germana Armeo tre kuraĝe. Kaj ili ĵetis mortigajn obusojn per siaj nudaj piedoj.
  Oleg Rybachenko detranĉis la malamikon kaj grincis:
  - Por nova Rus'!
  Margarita ĵetis la mortodonon per siaj nudaj piedfingroj kaj konfirmis, rikanante:
  - Batalu kaj ne timu!
  Infanoj estas vere la formado de agresemo kaj kolerego. Do ili batalas - la herooj de milito.
  Oleg Rybachenko pensis: nun ili batalas por Tula. Sed ĉu Rusio staros kontraŭ tia kolosa potenco? Kaj la samurajo venas de la oriento.
  Kaj la trupoj de Rommel estas plenaj de solduloj el la tuta mondo. Pli precize varbita per ĉirkaŭigo de eksterlandanoj.
  Ĉi tie Oleg Rybachenko fortranĉas nigrajn batalantojn. Kaj li montras la dentojn kaj muĝas prefere:
  - Mi havas personecon, kio estas vere bonega!
  Kaj denove, kiel ĝi draŝas... Kaj la granato ĵetita de la nuda piedo de la knabo ŝiras la naziojn.
  Margarita ankaŭ pafas kaj kriegas:
  - Estos venko!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj, li ankaŭ ĵetas mortigan donacon de morto, disĵetante malamikojn.
  Knabo kaj knabino en plena ekscito kaj tre venkaj. Ili skribaĉas sin ĉe la malamiko. Kaj ili falĉas tutajn vicojn da malamikoj.
  Oleg Rybachenko krias:
  - La malamiko ne pasos!
  Kaj ĵetas granaton per sia nuda piedo.
  Margarita konfirmas tion. Pafoj kaj muĝoj:
  - Morto al la malamiko!
  Kaj denove, ĉi tiu tuta paro pafas kaj sendas mortigajn donacojn. Ŝi dispremis la malamikon kaj malkovris siajn dentojn. Kaj li maldungas sin, ĝis la ekstremo trafe.
  Eĉ ne unu kuglo malŝpariĝas. Junaspektaj militistoj premas la malamikon. Kaj falĉu kontraŭulojn kiel mortiga falĉilo.
  La knabo, ĵetante granaton per la nuda piedo, knaras:
  - Por Rusio kaj libereco ĝis la fino!
  Margareta konfirmas:
  - Por Patrino Rus'!
  Kaj ankaŭ kun nuda piedo, kiel lanĉi obuson. Kaj frakasas kontraŭulojn.
  Post tio, la knabo kaj la knabino komencis kunmeti, pafante kaj ĵetante grenadojn per la nudaj piedoj, diversajn aforismojn;
  La dolĉa parolo de la politikisto fluas kaj sub la kuŝanta ŝtono de amaraj problemoj!
  El la dolĉaj paroloj de politikisto, ne nur la lango estas tre amara!
  Ne estu tro saĝa, vi forblovos!
  Bona propagando trompos vin, ne nur per la cerbo de malplena!
  Homo estas lupo en politiko, vulpo en komerco, sed tamen li estas enkadrigita kiel cervo!
  Politikisto kutime imitas vulpon, sed la lanugo estas forlavita de lia vizaĝo per najtingala trilo!
  En milito estas kiel en opero, nur la mortintoj ne malakordas!
  Kverka kapo ne provizos fortan pozicion!
  La politikisto amas metalon en sia voĉo kaj ruston en siaj agoj!
  Politikisto kaj prostituitino kaj prostituisto en unu botelo!
  Balotantoj ne kredas politikistojn, sed tamen voĉdonas por kredo!
  Religio estas komerco en kiu ne estas fido, sed ekzistas fido!
  Kial politikisto tiom bezonas baptiĝi? Ĉi tio faciligas al li trovi vian monujon!
  Politikisto estas poŝŝtelisto, kiu verkas por si leĝojn!
  La plej honesta politikisto estas tiu, kiu mensogas nur pro neceso!
  Lingvo por politikisto estas ilo de produktado, nur laborefikeco estas nur en via poŝo!
  Malgranda lingvo, sed multe parolas!
  Mil vortoj valoras malpli ol unu trafo, sed miliono da promesoj valoras unu plenumadon!
  Pli ofte kancero fajfas ol politikisto plenumas balotpromesojn!
  Kion ne povas fari la Ĉiopova Dio? Promesu pli ol politikisto!
  Al homo oni donas buŝon por manĝi, sed politiko estas donita por gajni manĝaĵon!
  La politikisto estas ruza kiel infero kaj surmetas la alivestiĝon de anĝelo!
  Kial homo bezonas manojn - por labori! Kaj la piedoj de politiko estas donitaj por kapti!
  Kiom ajn dolĉa estas la parolo de politikisto, la vivo de sia elverŝo estas nur amara!
  Dio havas multajn tagojn, sed politikisto havas sep vendredojn en semajno!
  La ekzekutisto ĉiam havas multe da laboro, kaj la politiko de vortoj!
  Politikisto revas pri potenco, kiel malĉastino pri sekso, kaj ankaŭ turnas sian pugon!
  Ne estas amikoj en politiko, ne estas fratinoj kaj fratoj, sed estas fratoj!
  Kion politikisto volas ĉefe: morti kiel prezidanto kaj vivi kiel dio!
  Ne kredu la lupojn en ŝafa vesto - iru por ŝafa felo!
  Estas multaj katoj en poke en la elektoj, sed eĉ pli da lupoj en ŝafaj vestaĵoj!
  La parolo de la politikisto estas dolĉa, kiu kaŭzas diabeton de seniluziiĝo!
  Se vi ne volas plugi kiel mulo, ne estu azeno!
  Ne ekzistas pli granda stulteco ol kredi al politikisto, sed ignori elektojn ankaŭ ne estas saĝa ideo!
  Male al la lotitaj, tiu, kiu voĉdonis por la favorato, ĉiam estos seniluziigita!
  Ne ekzistas en politiko pli fripono ol tiu, kies honesteco estas kredita!
  Kiu amas iri al balotado, amas nudelojn sur siaj oreloj!
  Nudeloj sur la oreloj, kiujn politikistoj pendigas - malsato ne povas esti kaŝita!
  Ne kredu je promesoj, sed iru al balotado!
  Se vi ne kredas je Dio, vi ankaŭ ne kredos je Harry Potter!
  La politikisto estas kiel fabela Patro Kristnasko, ĉar fakte estas malvarme en la apartamentoj!
  Ne ŝatu nudelojn sur viaj oreloj - vi manĝos pli bone!
  La politikisto grumblas kiel lupo, imitante vulpon!
  La plej ruza vulpo ŝanceliĝas sur la trono per sia vosto!
  Estas multaj ruzaj vulpoj en la mondo, kaj eĉ pli stultaj korvoj!
  Ne faru Dion el la diablo, kaj honestan homon el politikisto!
  Ju pli alta estas la monto de promesoj de politikisto, des pli malalta li konsideras vian menson!
  Ne lasu vin trompi de politiko, voĉdonu por tiu, kiu ne estas la plej ŝatata!
  En elektoj, homoj voĉdonas, kaj mono estas en la banko, sed en la lasta kazo, almenaŭ estas ŝanco por profito!
  Ne estu kuniklo en politiko - la vulpo senfeligos vin!
  La vulpo ne estas la plej forta besto, sed ĝi estas la plej bona por senŝeligi tri haŭtojn!
  Iru voĉdoni, memoru, ne ekzistas honestaj politikistoj, sed estas propra honoro!
  Politikisto povas multon promesi, sed vi bezonas viajn orelojn sur la kapo!
  Plej ofte malsatas, kiu havas multajn nudelojn sur la oreloj!
  La politikisto avidas la tronon kiel muŝo al mielo, kaj ankaŭ alportas infekton!
  Ne estu azeno, ne voĉdonu por vulpo!
  La vulpo estas la plej saĝa besto, sed en la aritmetiko de la vivo ĝi povas nur preni kaj dividi!
  Eksterordinara politikisto aspektas kiel vulpo, sed ŝajnigas esti leono!
  Vulpo povas muĝi kiel leono kaj bleki kiel ŝafo, sed li havas kutimojn de lupo!
  Estas blankaj korvoj, sed ne ekzistas puraj politikistoj!
  Kial kapo de politikisto? Por manĝi ĝin!
  Kial bovino bezonas butonan akordionon? Kaj kial politikistoj havas konsciencon!
  Ĉiuj politikistoj havas lupan apetiton, sed ne estas deziro plugi kiel virbovo!
  Vera vulpo ĉiam markas la lokon de la leono!
  Nudeloj sur la oreloj estas nemanĝeblaj, sed senpagaj!
  Senpaga fromaĝo estas nur en la muskaptilo, kaj senpagaj nudeloj, nur sur la oreloj!
  Bona politikisto ŝveligas muŝon al elefanto, mezbona nur ŝveligas!
  La polico batalas kaj la politikisto trompas!
  Tirano pendigas nudelojn sur siaj oreloj, kune kun ŝnuro ĉirkaŭ sia kolo!
  Diplomatio estas la arto de nekontraktoj, pro interkonsento!
  Havu klubon, sed ne kverkajn cerbojn!
  La kapo estas gisfero, ofte donas malstreĉon!
  Fortulo ĉiam estas bona diplomato, sed li fartas pli bone sen diplomatio!
  La politikisto konsentis, se ne konsentis!
  Eĉ vulpoj estas senhaŭtigitaj, kiuj havas okulojn de aglo kaj koron de leono!
  Homo ĉiam estas malkontenta pri vivo, sed morti ne diros sufiĉas!
  Kiu promesas al balotantoj paradizon, tiu sendos ilin al la ĉerko pli frue!
  Ne faru elefanton el muŝo, sed honestan homon el politikisto!
  Se vi volas sukcesi en politiko, forgesu pri konscienco kaj honoro, sed ne forgesu pri malnobelo kaj flatado!
  La politikisto konstruas al si fidindan fortikaĵon, el tiuj, kiuj havas kverkan kapon!
  Vi ne kredas la balotanton, sciu ke iu politikisto estas besto!
  Politikisto estas kiel vodko, kvankam dolĉa, sed via kapo certe doloros!
  La germanoj tamen ĉirkaŭis kaj prenis Tula. Sur la suda fronto, ili trarompis al Stalingrado, sed ĉi-foje ili povis konkeri la grandurbon de Stalin sur la movado. La tankoj de la batalantoj de Rommel estas tro rapidaj. Kaj Moskvo estis en densa ringo.
  La germanoj kaj iliaj diversaj hordoj tuj prenis Rjazanon. Kaj fermis la blokadon.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita alvenis en la ĉirkaŭita ĉefurbo de Sovetunio.
  Jes, ne amuza por eternaj infanoj. Batalu por vi mem, kaj Moskvo estas bombita kaj detruita.
  La knabo ĵetis obuson per sia nuda piedo, terenbatis plurajn arabojn kaj rimarkis:
  - Larĝa estas mia naskiĝlando!
  La knabino ankaŭ ĵetis donacon de morto per siaj nudaj fingroj, disĵetis siajn kontraŭulojn kaj ekkriis, resumante:
  - Kaj nenie retiriĝi!
  La infanoj batalis kiel tigridoj. Kaj ili aktive batis la germanojn kaj iliajn soldulojn. Sed ĉiuokaze, kion povas fari knabo kaj knabino kontraŭ tiaj neegalaj fortoj?
  Sed la batalo daŭris... La knabo kaj la knabino batalis ankoraŭ iom da tempo.
  Sed poste ili denove moviĝis... Ŝajne, por ne plilongigi la sensencan agonio. Ili alvenis proksime de Julio Cezaro. Kaj ili savis lin de atenco en la Senato. Kaj ke infanoj estas malvarmetaj kaj senmortaj. Ili hakis la senatanojn en brasikojn. Kaj ili dehakis siajn kapojn. Kaj al kiun ili ĵetis grenadon, deŝirante la membrojn.
  Mallonge, Cezaro pluvivis. Kaj regis dum aliaj dudek jaroj. Kaj tiam li kaj la filo de Kleopatro supreniris sur la tronon.
  Mallonge, stabila dinastio de Cezaroj estis establita. Kaj Antikva Romo daŭre konstante kreskis kaj vastiĝis. Ĝis li atingis Ĉinion, englutante ankaŭ lin. Estiĝis monda imperio, kiu ankaŭ transiris la oceanon. Progreso evoluis pli rapide ol reala historio, kaj kristanismo kaj islamo restis etaj sektoj. La romianoj iris en la spacon kaj konkeris la sunsistemon.
  Kaj poste flugis al la steloj. Scienca ateismo kaj la kulto de Cezaro kaj liaj posteuloj iĝis ununura religio.
  Por tio, la knabo kaj knabino ĵus pafis kelkajn eksplodojn de la maŝinpafilo, ĵetis kvar obusojn kaj laboris per glavoj. Ĉiuj kvin minutoj de pafado, kaj la tuta historio de la homaro tute ŝanĝiĝis. Tiel okazas.
  Kaj sur la frontoj de la dua mondmilito, la germanoj prenis Moskvon kaj atingis la Uralon. Kaj Siberio estis kaptita de Japanio.
  Do Rommel konkeris la plej grandan parton de la mondo, konkerante Sovetujon en du monatoj kaj duono.
  Sed ĉi tiuj militoj ankoraŭ ne finiĝis. La 1-an de majo 1957 Rommel ankaŭ atakis Japanion. Sekvis la lasta milito en la homa historio. La samurajo estis signife pli malalta ol la Tria Reich kiel tekniko kaj senespere perdis. Sed la milito daŭris pli ol unu jaron ĝis fine, post nukleaj atakoj kontraŭ la patrujo, Japanio ne falis.
  La epoko de la dividita mondo finiĝis, kaj Rommel iĝis la monddiktatoro.
  Referendumo estis okazigita la 1-an de majo 1959, kaj la monarkio estis establita. Rommel sukcesis
  lia filo, kaj dinastio estis establita. Monda dinastio, kaj spaca ekspansio.
  Unuigita imperio alportis ordon al la planedo Tero. Eĉ en Afriko, vojo estis aranĝita al ĉiu vilaĝo, kaj bonordaj, decaj domoj estis konstruitaj. Agrikulturo disvolviĝis kaj la malsato finiĝis por ĉiam. Kaj la naskokvanto estas sub kontrolo. Ĉio, kiel oni diras, ordigas laŭ ordono.
  La sunsistemo estas regata, kaj homoj jam flugas al aliaj steloj. Kaj Rommel eniris en la historion kiel la plej granda personeco kaj legendo! Kaj la demando estas, kial Hitlero ne estis trempita pli frue? Estus multe pli bone!
  
  
  
  
  PUGACHEV CARO DE RUSIO
  Emelyan Pugachev sieĝis Orenburgon. Aferoj ne iris bone por la ribelantoj. La reĝaj regimentoj alproksimiĝis. La memnomita caro ne volis ĉesigi la sieĝon de Orenburg, sed estis riske apartigi la trupojn. En reala historio, la ribelantoj ankoraŭ disiĝis kaj estis batitaj peco post peco. Unue proksime de Tatiŝĉevo, kaj poste proksime de Beloozersk. Ĉi tiu decido montriĝis malĝusta.
  Sed la knabo Oleg Rybachenko alvenis al la tendaro al Emelyan Pugachev. Malgraŭ tio ankoraŭ estis neĝoj, kaj estis la fino de februaro - la knabo estis nudpieda kaj surportis pantalonon.
  Li estis alportita al Yemelyan Pugachev. La knabo memfide marŝis. Kuri nudpiede en la neĝo estas pli amuza ol torturo. Precipe en senmorta korpo.
  La knabo proponis al Emelyan Pugachev planon:
  - Ni prenu la uniformon de la caraj soldatoj, kaj ni havas multe da tiaj uniformoj, ni ŝanĝos la vestaĵojn de la ribeluloj kaj de la kozakoj. Ni ludu batalon - kiel pafado. Kaj tiam ni forpelos la kaptitajn Pugaĉevidojn en la urbon. Ili pensos, ke ĉi tiuj estas la reĝaj trupoj kaj enlasos nin en la fortikaĵon, kaj tie ni atakos ilin!
  Emelyan Pugachev aprobis:
  - Nu, vi donas nudan! Nu, la kapo! Mi donas al vi la titolon de Jesaul!
  Oleg riverencis kaj respondis, kantante kun rido:
  - Esaul, Esaul, ke vi forlasis vian cxevalon! La mano ne leviĝis por pafi!
  La koza caro kapjesis kaj respondis:
  - Vi estos mia adjutanto! Via uniformo kaj botoj faros la lertaĵon!
  Oleg modeste rimarkis:
  - Kaj nudpiede estas pli lerta! Kaj mi ne tro malvarmas nudbruste!
  Emelyan Pugachev fariĝis. Li estis meza alteco, larĝa en la ŝultroj, kaj kvankam Oleg estis la alteco de norma knabo de ĉirkaŭ dek du jaroj en la dudekunua jarcento, tio estas, unu kaj duono metroj, la caro de la kozakoj ne estis multe pli alta. Por ĉi tiu tempo, Oleg jam estis adoleskanto, kaj povis batali egale kun plenkreskuloj kaj esti oficiro.
  Emelyan ordonis...
  - Nu, preparu ĉi tiun provokon tre kaŝe!
  Kaj kiel lerte fiŝis la scienca vorto.
  La kozakoj prepariĝis... Ili starigis gardistojn, por ke neniu vivanta animo sciu. Kaj ruza kaptilo estis preparita.
  Sed la malamiko ankoraŭ antaŭeniris, sed ankoraŭ estis iom da tempo, malgrandaj taĉmentoj de ribeluloj atakis lin. Pli precize, sufiĉe multaj, sed ne tre organizitaj homamasoj.
  Emelyan Pugacheva havis preskaŭ dudek mil batalpretajn soldatojn proksime de Orenburg. En reala historio, ĝi estis dividita. Dek mil pugaĉevianoj batalis kontraŭ sep mil caraj trupoj sub Tatiŝĉe. La malamiko plimultis ol la armeo de Pugachev en kanonoj kaj la nombro da fusiloj, same kiel en organizo. Sed la venko venis je alta prezo! Krome, Pugachev mem ne agis tre kuraĝe, forlasante la batalkampon antaŭ la fino de la batalo.
  Nun la Pugaĉevianoj havis historian ŝancon por brua venko.
  Ĉi tie ili vestis sin en la formo de pli ol du mil elektitaj batalantoj. Ili igis ilin razi. Kaj ke la uniformoj estas portitaj, tio estas natura. Kaj multe pli. La Pugaĉevidoj ankaŭ havis flagojn en antaŭe kaptitaj bataloj, kaj tamburojn, ktp.
  La prezento estis planita ludi kiel horloĝmekanismo. Emelyan havis preskaŭ cent pafilojn en Berd, kvankam duono de ili ne estis gravaj. Sed estas io por aranĝi pafon.
  Havi la aspekton de vera batalo. Dum Pugaĉov ne estas tiel malbona. Duono de la Uralaj fabrikoj estas sub lia kontrolo. Chelyabinsk estas timiga ĝis nun, proksime de Ufa Ĉika sidas firme. Ankoraŭ estas la fino de februaro, kaj la rezulto de la milito ne estas klara, kaj la fortoj de Golitsyn estas malproksimaj de Orenburg. Kaj en reala historio, post unu monato okazos batalo apud Tatiŝĉevo, kaj en ĝi la malvenko de la kamparana armeo. Kiu kondukos al amasa dizerto de la ribelantoj.
  Oleg ankoraŭ estas nudpieda kaj en pantaloneto, donante ordonojn kaj konsilante. Lia preskaŭ sunbrunigita, sed blondhara knabo estas obeita fare de barbaj onkloj.
  La ribelantoj jam pafas. Pafiloj bruas, mortodonacoj estas kraĉataj... Vera detruo estas survoje.
  Oleg elmontras la dentojn kaj muĝas:
  - Gloro al nia Sankta Patrujo! Estos generacio de poetoj! Emelyan la granda, kara - viaj heroaĵoj estos kantataj!
  Kaj nuboj de fumo leviĝas. Imitaĵo estas serioza batalo. Ĉi tie, kompreneble, necesas montri ĉion konvinke. Precipe en la sieĝo, kompreneble, ili atendas liberigon!
  Ili pafas, kompreneble, senlabore, por savi la kuglegojn kaj pafpafon. Kaj pulvo estas uzata pli malbone.
  Emeljan Pugaĉov estas ankoraŭ sufiĉe forta por preni Orenburgon - sed la fortikaĵo estas forta! Kaj ĉi tie necesas ruzo.
  Militistoj kaj kozakoj, ĝenerale, estas pretaj... Pli ol du mil maskitaj infanteriistoj kaj rajdistoj, kaj pli ol tri mil supozeble kaptitoj. Sufiĉe por subite transpreni la urbon.
  Oleg iris antaŭ la kaptitoj. De nudpieda kurado dum longa tempo en la februara neĝo, liaj knabaj kruroj estis iomete rigidaj. Cetere, li jam kutimas al la varmo. Sed nenio, la fingroj de senmorta knabo ne frostos.
  Kaj ĝi funkciis vere bone.
  Oleg ridetas, lasas nudajn spurojn sur blanka fono. Ĝi aspektas kortuŝa. Pluraj knaboj el kamparanaj familioj ankaŭ kuris nudpiede. Ili estas sufiĉe harditaj, kvankam ili kutime portas bastŝuojn en la neĝo.
  Do ĉi tiu armeo venkos la Pugaĉevanojn al Orenburgo. Kaj ili eĉ kantas marŝon.
  Ja la trompo estas simpla, sed efika. La pordegoj estas malfermitaj antaŭ ili, kaj la flotego de la Pugachevites eniras la ĉefurbon de tiu regiono. Tie videblas, ke ili estas tro certaj, ke la stulta kamparano nenion komprenas, kaj li estis frakasita.
  Ĉi tie la ribelantoj estis tiritaj tute. La signalo sekvas, kaj ili rapidas al la defendantoj.
  Oleg faligas du oficirojn samtempe per sabro. Kaj la knabo senespere krias:
  - Rezigni! La prava reĝo estas kun ni!
  La defendantoj estas konfuzitaj. La soldatoj preskaŭ ne proponas reziston. Batalante ĉefe oficiroj, komercista milico, riĉaj kozakoj.
  La batalo estas malfacila, sed fokusa. Pli kaj pli da regimentoj eksplodis en la urbon. Kaj kozakoj, kaj kamparanoj kun palisoj, kaj tataroj kun Baŝkiroj. La batalo estas malfacila.
  Oleg Rybachenko ankaŭ tranĉas kaj krias:
  - Rezigni! Vi ĉiuj havos kompaton, multe da mono kaj libereco!
  Oni povas vidi, ke la forto de la defendantoj rapide malpliiĝas, same kiel la deziro batali. Eĉ la oficiroj rezignas. La kozakoj eĉ ne volas morti.
  Matyusha Boron, Oleg tranĉis lian gorĝon, ĵetante ponardon per siaj nudaj piedfingroj.
  La batalo preskaŭ tuj estingiĝis. Komercistoj falis sur la genuojn kaj petis kompaton. Ili trenis kaj la guberniestron de la germanoj kaj la komandanton de la fortikaĵo. Jemeljan Pugaĉov ordonis pendigi ilin.
  La kaptitaj soldatoj estis ĵurkonfirmitaj, al la oficiroj estis ofertitaj elekto: aŭ servado de caro Petro la Tria, aŭ la mortopuno. Dividite proksimume en duono. Kelkaj estis ekzekutitaj. Parto ĵuris fidelecon al Yemelyan.
  En la urbo mem, riĉa trezorejo estis kaptita, kaj multe da valoraĵoj, same kiel preskaŭ naŭdek kanonoj, kaj grandaj stokoj da pulvo, bomboj kaj kuglegoj.
  La kolosa fortikaĵo finfine falis post longa sieĝo. Armeo Pugachev videble replenigis. Kaj nun eblis iri al Tatiŝĉevo kaj doni batalon al Golicin kun superaj fortoj.
  Kaj Oleg mem iris al Ĉika por helpo. Estis necese haki Mikhelson por malhelpi lin venkado de la ribelantoj proksime de Ufa.
  La knabo kuris nudpiede en pantaloneto tra la neĝo. Margarita ankaŭ aliĝis al li. La knabino portis nur tunikon, kaj kompreneble ankaŭ sen ŝuoj. Bela, kun ora bukla, kvankam polva pro laborado en la ŝtonminejoj.
  Margarita estas bela, sed ankoraŭ infano.
  Oleg demandis ŝin:
  - Vi ankoraŭ ne estis maljunulino... Vi ne bedaŭras, ke vi fariĝis knabino dum longa tempo!
  Margarita respondis ridetante:
  - Kaj vi ne estis maljuna, sed fariĝis knabo preskaŭ por ĉiam! Vi devas pagi por senmorteco, kaj ĉi tiu pago ne estas troa!
  Oleg konsentis kun ĉi tio:
  - Sklaveco por kelka tempo, sed eterna vivo por ĉiam! Krome, ni estas tiel rapidaj, ni ne bezonas ĉevalojn!
  Margarita ridis kaj rimarkis:
  - Certe! Ni estas pli rapidaj ol la plej purrasaj virĉevaloj kuras. La senmorta korpo estas speciala, kaj ĝi estas pli komforta en la ŝtonminejoj, sub la vipo de la kontrolisto, ol en normala korpo sur pluma lito!
  Oleg Rybachenko konsente kapjesis:
  - Vi ne povas disputi pri tio! Do ni vivu eterne!
  Kaj la terminatorinfanoj ekpaŝis. Oleg, kompreneble, estis tre kontenta. Li estas bonega infano.
  Kvankam foje duboj ŝteliris en la animon: ĉu eblas mortigi oficirojn de la rusa armeo? Plej verŝajne ĝi estas malĝusta! Sed la tasko de la sorĉistino devas esti plenumita. Ŝi ŝanĝis la historion de Rusio, kaj donis eternan, senmortan korpon, eĉ infanecan, sed ege fortan kaj rapidan. Kaj por tio vi devus pagi kaj servi.
  Kaj kiel vi povas scii, ĉu Pugaĉov gajnos, Rusio nur venkos?
  La knabo kaj knabino sciis proksimume, kie troviĝas la taĉmento de la caraj trupoj, en kiu Michelson estis alvenonta.
  Ĉika havas dek du mil organizitajn soldatojn proksime de Ufa. Kaj li estis proksime de preni ĉi tiun urbon, sed dufoje mankis al li iom da sorto kaj disciplino.
  Kompreneble, Michelson havas plurajn fojojn malpli da forto, sed en la reala historio, li ankoraŭ venkis. Do... Necesas kapti aŭ mortigi ĉi tiun tre talentan komandanton.
  Kaj tiam oni vidos. Sen Michelson, verŝajne, la trupoj sur Ĉika ne moviĝos. Kaj tie, Oleg Rybachenko havis planon. Venku Golitsyn kaj iru al Ufa. Prenu ĉi tiun urbon, sendu plifortigojn al Uralo kaj Siberio, kaj moviĝu mem al Kazan. Tiam la ribeluloj akiros la superecon.
  Kaj la trupoj de la reĝino batos en partoj. Krome, en ajna revolucio, estas tiaj efikoj, ju pli da venkoj, des pli da subtenantoj, kaj des pli malforta la rezisto de la malamiko.
  Do kun ĉiu paŝo, la ribelo nur plifortiĝos. Oleg estis certa pri tio.
  Kaj Margarita, la knabino, kiu kuras pli rapide ol kurĉevalo, estas kun li, kaj kune ili hakos la malamikojn.
  La junaj militistoj prenis sian lokon en embusko. Mikhelson kun malgranda eskorta taĉmento laŭsupoze alvenis en sia regimento. Ĉi tie la terminatorinfanoj jam atendis lin.
  Oleg kaj Margarita, svingante siajn sabrojn, atakis la eskorton. Ili dehakis plurajn husarojn samtempe. La ceteraj provis pafi, sed la kugloj ne trafis la senmortajn infanojn. Kaj ili disbatis la malamikojn kun furioza furiozo. Kaj Oleg Rybachenko eĉ ĵetis akrajn diskojn per la piedfingroj. Kaj Margarita provis tion per nudaj piedoj kaj ŝi sukcesis.
  La knabo kaj la knabino, sen plia traktado, mortigis la malamikon. Miĥelson provis forrajdi, sed Oleg kaj Margarita atingis lin. Ili forĵetis Michelson kaj ligis lin.
  Oleg metis la subkolonelon sur siajn ŝultrojn kaj portis lin al Ĉika por juĝo.
  Senmortaj infanoj disiĝis kaj kuŝigis kvindek husarojn, montrante, ke kontraŭ eterna infanaĝo ili ricevis tre malvarmetajn kapablojn.
  Oleg, trenante Michelsonon sur siajn ŝultrojn, komentis:
  - Kio mi, tamen, fariĝis forta!
  Margareta rimarkis:
  - Jes, ĉi tio denove konfirmas, ke ni faris la ĝustan elekton! Kaj senmorteco valoras ellabori!
  Oleg konsentis kun ĉi tio:
  - Estas multe pli interese batali ol iri al la ŝtonminejoj. Tie en ĉi tiu korpo ne estas malfacila, sed enuiga!
  Margareta konsentis:
  - Rutino mortigas!
  En la tendaro de Ĉika, du nudpiedaj infanoj, aŭ pli ĝuste, laŭ la ĉi-tempaj normoj, kiam homoj estas pli malgrandaj ol kelkaj adoleskantoj, ne vekis grandan suspekton. Se vi estas nudpieda en la neĝo, tio signifas, ke vi estas malriĉa, kaj flanke de la kamparana reĝo.
  Ĉika rekompencis la kaptiton Michelson, donante al la infanoj imperian - dek kvin orrublojn.
  Michelson mem estis proponita: aŭ servu la reĝon aŭ la pendumilon!
  Michelson preferis la maŝon. Sed Oleg proponis pensi ĉi tiun komandanton. Post ĉio, ili ĉiam havas tempon por pendigi. Kaj Michelson povas esti tre helpema.
  Ĉika konsentis.
  - La tempo suferas!
  Oleg ankaŭ sugestis:
  - Necesas kapti la caran regimenton sen komandanto! Por protekti vin mem.
  Ĉika konsentis.
  - Batu dum la fero estas varma!
  Kaj la ribeluloj atakis la reĝajn trupojn. Ili atakis nokte, Oleg kaj Margarita zorge forigis la gardistojn.
  La batalo estis relative mallonga. Oleg, ĵetante memfaritan diskon el rompita falĉilo, mortigis la kolonelon, kiu agadis kiel komandanto, kaj sen li la moralo falis. Krome, estis tro da ribeluloj, kaj tio premis la psikon de la soldatoj, kaj multaj oficiroj.
  Kaj kiu scias, eble ĉi tiu estas la vera caro Petro la Tria. Kaj lia legitimeco estas pli alta ol Catherine II.
  La plej granda parto de la regimento estis kaptita. Kanonoj kaj fusiloj estis kaptitaj.
  Kompleta venko, nepreta por forpuŝi la atakon de la trupoj.
  Kaj kompreneble la triumfo de Chica.
  Sed nature la infanoj rekuras al Pugaĉov. Li devos batali kontraŭ sep mil soldatoj, inkluzive de du mil rajdantoj de princo Golicin. Pugaĉov certe estas pli multnombra, sed li havas diversan armeon. Multaj iamaj soldatoj kiuj estas nefidindaj, malbone armita kaj trejnita kamparanismo, tataroj kaj baŝkiroj kaj kalmukoj.
  La plej forta kerno estas la jaik kozakoj. Sed ĉi tiuj kozakoj ne estas la plej multaj. Ekzistas ankaŭ Ileckaj kozakoj, kaj Orenburg kaj aliaj.
  Ili jam kuras supren al la fortikaĵo Tatiŝĉevo, kie kolektiĝis konsiderinda armeo de la kamparana caro.
  Emelyan Pugachev mem ĉirkaŭiras la poziciojn sur blanka ĉevalo. Oleg Rybachenko zorge rigardas ĉi tiun gvidanton. Emelyan Pugachev havas la aspekton de majstro. La alteco estas proksimume meza, sed sur ĉevalo li ŝajnas pli alta pro mallongaj kruroj kaj larĝaj ŝultroj. Fizike, la ribela gvidanto estas forta. Vi povis vidi kiel li tranĉas, kaj la potencon de la bato en batalo.
  Ĝenerale, li estas sufiĉe taŭga por la rolo de ĉefo. Kaj por la rolo de la reĝo? Eblas ankaŭ tion.
  La armeo de Pugaĉov estas bonega. El la defendo de Iletsk alvenis la kondamnito Khlopusha, kunveninte pliajn mil kaj duonon da homoj. Nun Jemelyan havas pli ol dudek mil batalantojn. Estas malfacile por ili akomodiĝi eĉ en la fortikaĵo. Kalkulu trioble pli da trupoj ol Golitsyn, kaj plu venas.
  Kaj Pugaĉov havas duoble pli da pafiloj. Estas sufiĉe multe da provizoj da pulvo kaj kernoj.
  Vi povas batali... Sed la armeo estas diversa. Estas viroj kun lancoj, kaj Baŝkiroj, kaj Tataroj, kaj Kalmukoj, kaj Kirgizoj kaj Kazaĥoj. Kaj ankaŭ multaj iamaj soldatoj el diversaj garnizonoj, kiuj ne estas tute fidindaj. Estas ankaŭ Uralaj laboristoj kaj siberiaj pafistoj. Kozakoj - kiuj estas la plej grava kerno de la armeo.
  Granda armeo, sed tro bunta. Kelkaj el la soldatoj kaj oficiroj ĵus estis kaptitaj en Orenburg.
  Kelkaj partoj estas de viro, kiu povas esti nur uzita en mal-al-mana batalo. Kaj hordo da azianoj, ne tro disciplinitaj, kaj ofte ne sciantaj la rusan lingvon.
  Do, formale havante multe pli da trupoj kaj eĉ pafiloj, Emelyan Pugachev estas malsupera al la malamiko en la kvalito de batalforto. Do la rezulto de la batalo tute ne estas tiel klara kiel ŝajnas, bazita sur pure formala ekvilibro de potenco.
  Oleg Rybachenko komprenas tion. Verŝajne, ĉi tio estas klara al Pugaĉov. Chika venkis ĉar li kaptis la malamikon per surprizo. Kaj en reala historio, Michelson ĵus venkis, kiu povis ataki antaŭ la pli granda armeo de Chika.
  Kion fari nun? La fortikaĵo estis bone fortikigita, kaj verŝita kun akvo, igante la deklivojn glaciaj kaj glitigaj. Sed vi ne povas longe resti sur la defensivo.
  Oleg sugestis al Emelyan:
  - Ni caro-patro ataku la malamikojn mem!
  Emelyan logike rimarkis:
  "Ĉu ili ne kovros nin per pafiloj?"
  Oleg sugestis:
  - Mi rekonos la malamikon kun Margarita, kaj ni trafos ĝuste kie li malplej atendas!
  La kamparana reĝo aprobis:
  - Tio estas bona ideo!
  Kaj Oleg, kun Margarita, prenante tornistron kun grenadoj, kaj paro da akraj sabroj alkuris al la malamiko.
  La infanoj kuris preskaŭ nudaj, la knabo en pantaloneto kaj la knabino en tuniko. Oleg rememoris la Spartak de Yan. Ankaŭ la knabo Gita estis tie. Kaj virino en ĉifona tuniko, dancistino sunbruligita. La knabo estis tre obstina. Verŝajne ne hereda sklavo. Eble li estis kaptita . Poste ili veturis al Italio, nudigitaj kaj metita por aŭkcii. Kvankam la malĝusta Gita, ĉar li estis bronzo pro sunbruliĝo, tiam, plej verŝajne, ili pelis lin nuda al la rabataĉeto. Kaj li marŝis tiel nuda, paŝante nudpiede laŭ la ŝtonaj vojoj de Italujo. Liaj nudaj plandumoj brulis, liaj bovidoj doloris. Sed la knabo ne mallevis la kapon.
  Kaj la aĉetanto komencis senti la knabon, liajn nature evoluintajn muskolojn, vi povas vidi la bastardon el glata haŭto. Poste li metis siajn malpurajn fingrojn en sian buŝon. Kaj Gita ne povis elteni kaj mordis lin.
  Post tio okazis tumulto. Jes, Gita, estis knabo, kiun Oleg mem konfuzis kun Spartak en infanaĝo. Sed ne, ĝi estas ankoraŭ negrava karaktero.
  Mi scivolas, ĉu la romianoj estus decidintaj torturi la Gita? Post ĉio, kaptitaj sklavoj estas pridemanditaj sub torturo?
  Kaj varma fero tuŝus la nudan kalkanon de la sklavo. Gita hurlis kaj ripetis la samon:
  - Sklavoj disiĝas, kaj ne volas batali!
  Ili bruligis la duan kalkanon por simetrio kaj lasis lin iri. La knabo estas devigita surpaŝi la piedfingrojn, kaj ĝi doloras sufiĉe. Sed Gita tamen sukcesis eskapi dum la malordo.
  Eble la knabo antaŭe laboris en la ŝtonminejoj. Li trenis pezajn ŝtonojn, trempis de ŝvito, histerie spiris. La vipo de la kontrolisto vipis lin. Estas tre malfacile en la unuaj tagoj de laboro, kiam la lumo ne plaĉas al vi. Kaj tiam vi alkutimiĝas. Malfacila fariĝas kutima, kaj kutima fariĝas facila. Sed tamen multaj sklavoj mortas. Kaj Gita fariĝis malgranda lupido.
  Oleg pensis, ke eble la knabo en la libro "Spartacus" estis kaptita post la malvenko de la ribelantoj. Kaj ĉar li estas ankoraŭ infano, li estis sendita en katenoj al la minejoj. Por ke li mortu malrapide. Aŭ torturita, bruligante la muskolfortan korpon de la knabo per ruĝ-arda bastono. Tiam ili verŝis salon sur la brulvundojn, kaj rompis la piedfingrojn sur la nudajn piedojn de la juna sklavo. Ili tordis la artikojn. Ĉiuj demandis, kie Spartak kaŝis la oron. Gita silentas, kunpremante la dentojn. Ĝi estas levita supren kaj malaltigita akre tirante la ŝnuron.
  Kaj la vejnoj krevas pro sovaĝa doloro. Kaj la knabo perdas la konscion. Li estas verŝita per glacia akvo, vivigita. Kaj la kuracisto sentas la pulson por determini, ĉu eblas daŭrigi la torturon, aŭ ĉu necesas doni ripozon al la torturita, por denove turmenti la junan korpon poste.
  Gita estas torturita severe kaj por longa tempo. Oni verŝas pipron sur la vundojn, oni batas ilin per ruĝ-ardigita drato, oni pikas ilin per kudriloj en la nervajn finaĵojn, kaj fajro brulas sub la nudaj piedoj de la knabo. Kaj la ekzekutisto rastas la varmegon sur la rako. Kaj forta odoro de brulo, kaj eltiri ĉiun vejnon.
  Kaj nun la ruĝvarma fero tuŝas la nudan bruston de la knabo, kaj li perdas la konscion pro sovaĝa doloro. Li denove estas verŝita per akvo kaj gvidita en sin. La ekzekutisto premas la testikojn per forcepso, la knabo ŝanĝiĝas de sovaĝa sufero, kaj denove malŝaltas.
  Gita sub torturo ... Iu raportis ke tio estis la dorlotbesto de Spartak, kaj scias kie li enterigis la trezoron. Kaj la romianoj turmentas... Al la knabo ne restis eĉ unu tuta nebruligita aŭ tranĉita areo de haŭto. Sed li silentas. Kaj la romianoj miras pri lia tenaceco.
  La edzino de Crassus ĉeestas ĉe la torturo. Ŝi fervore rigardas kiel belan kaj blondan knabon estas torturita. Estas ekscite. Kaj tiel, post alia torturo, ŝi ordonis, ke Gita estu alportita al ŝi kaj kuŝigita sur liton. Ŝi vere volas fari ĝin mem.
  Ankoraŭ sufiĉe juna kaj forta virino galopis sur la vira perfekteco de juna sklavino. Gita fariĝis viro por la unua fojo. Tiam li devis leki ŝian uteron per sia lango. Kio estas iom naŭza, sed ankaŭ nekutima.
  Kaj tial la edzino de Crassus ordonis ĉesigi la torturon, kaj la knabo, kiu jam iom kreskis dum la ribelo, komencis pli bone nutriĝi. Kaj ŝi amis lin.
  Vundoj kaj brulvundoj sur Gita resaniĝis kiel ĉe hundo. Kaj plifortiĝinte, la knabo krispigis la voluptan edzinon de Kraso kaj forkuris de sia bieno. Post tio, li kaŝis sin en la montoj, kaj faris sian bandon de forkurintaj sklavoj tie. Fine ĉio finiĝis bone. Crassus mortis dum la milito. Kaj Gita restis kun Julio Cezaro, kaj faris bonan karieron, edziĝis kaj havis aron da infanoj. Kaj la sorto de Spartacus estas nekonata. La korpo ne estis trovita. Kaj ĉu li mortis aŭ saviĝis, la sklavoj ne sciis.
  Sed ili kredis ke, kompreneble, ilia elaĉetanto vivas.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova, kiuj iam estis plenkreskuloj, kaj nun eternaj, senmortaj infanoj, alproksimiĝis al la tendaro de Golitsyn. Estas tri generaloj ĉi tie. Kaj la trupoj estis forigitaj de la rusa-sveda limo.
  Dum cara Rusio militas kontraŭ Turkio, la ribelantoj estas pli trankvilaj. Se Golitsyn estas venkita, tiam la Pugachevites povos finfine kapti la iniciaton. Kaj eĉ prenu Samaron.
  Oleg kaj Margarita promenis ĉirkaŭ la gardostarantoj... Neĝas, kaj ne estas tre klare vidi.
  La knabo pensis, ke eble li povus fini la tri generalojn kaj kolonelon Bibikov, senkapigante la caran armeon. Sed estas malfacile fari tion.
  Knabo kaj knabino singarde paŝas trans la neĝon. Ili provas ne lasi markojn. Ili ankoraŭ estas infanoj. Singarde alproksimiĝu al la ĉaroj. La pafilo situas ie aparte. Armeo en la marŝo. Ne estas pli severaj frostoj - marto. Sed la neĝo ankoraŭ estas tie. La nudaj piedoj de junaj militistoj preskaŭ ne sentas la malvarmon, precipe en moviĝo. Ili rapide alkutimiĝas al la malvarmo.
  Tamen, multaj infanoj sen superpotencoj kuras nudpiede en la neĝo, precipe en ĉi tiuj severaj tempoj.
  Oleg pensis, ke li delonge ne spektis televidon kaj ne ludis en la komputilo. Kaj ke sen ludoj ĝi estas iel stulta.
  La uloj ŝteliris al la vagonaro, kaj Margarita sugestis:
  - Kaj se vi bruligos magazenojn per pulvo?
  Oleg sulkigis la brovojn kaj demandis:
  - Ĉu vi opinias, ke ĝi estas bona ideo?
  La knabino logike rimarkis:
  - Sen pulvo, la armeo ne estas armeo!
  Oleg kapjesis konsente.
  - Ni provu ĝin!
  Kaj la knabo en pantaloneto kuris al la ĉaroj. Kune kun la knabino, ili mortigis tri gardostarantojn per sabroj kaj uzante silikon, metante fojnon, fajrodetruis la konvojon, per pulvo.
  Ĝi flamis, kaj nigra nubo komencis leviĝi en la ĉielon. Pulvo komencis krevi...
  La knabo kaj la knabino kaŝis sin en la tendaro. Paniko ekestis. Golitsyn ankaŭ saltis eksteren kun du generaloj. Li estis ĉi tiu princo korŝire krianta kaj montranta per la fingroj.
  Oleg ĵetis diskon per siaj nudaj piedfingroj, kaj ĝi, fajfante, trapikis rekte en la kolon de Golicin. La princo, etendinte la brakojn, falis. Generalo Mansurov alkuris al li. Sed jam uzante nudajn piedfingrojn, Margarita uzis la armilon. Kaj la dua komandanto kolapsis.
  La tria estis Fairman, tiu kiu kontraŭbatalis la ribelantojn kune kun generalo Kar. Kun ili estas kolonelo Bibikov, parenco de ĉefgeneralo Bibikov. Ili povas esti vidataj kun la akra vido de senmortaj infanoj per siaj epoletoj, malgraŭ la neĝado.
  Oleg kaj Margarita denove ĵetis diskojn per siaj nudaj piedfingroj - iliaj senmortaj korpoj havis tian kapablon, kiel komikaj herooj.
  Kaj ambaŭ ĉefoj estis mortigitaj, iliaj kapoj estis forblovitaj.
  Post tio, la terminatorknabo kaj la gardista knabino komencis ĵeti diskojn al la oficiroj. Feliĉe, post la morto de la komandantoj, paniko komenciĝis, al ĉiuj ŝajnis, ke la Pugaĉevidoj atakis la tendaron.
  Tamen, du infanoj ankaŭ estas kolosa forto. Kaj ili mortigas oficirojn per ĵeto de akre klozitaj diskoj. Kaj ili rompas la gorĝojn, krevas arteriojn kaj vejnojn.
  Infanoj estas malfacile rekoneblaj en la neĝo, kaj ili estas perfekte kamuflitaj en neĝblovoj.
  Sed la caraj trupoj havas malfacilan tempon. Oleg Rybachenko, ĵetante diskojn, diras:
  - Gloro al granda Rusujo!
  Kaj denove flugas la disko ĵetita de la nudaj piedfingroj de la knabo.
  Margareta faras la samon, ĵetas la akre difinitan aparaton per siaj nudaj fingroj kaj hurlas agreseme:
  - Por Emeljan Pugaĉov!
  Kaj ĉi tiuj infanoj laboras tre aktive kaj efike. Ili tranĉis per sabroj. Kaj la oficiroj estas elektitaj.
  Oleg Rybachenko kantas:
  - Blankaj lupoj amasiĝas kune!
  Margarita, ĵetante diskojn al siaj kontraŭuloj per siaj nudaj piedfingroj, kantas:
  - Nur tiam la familio pluvivos!
  La knabo, daŭrante venton, falĉas la malamikon:
  La malfortuloj pereas, ili estas mortigitaj!
  La knabino, ĵetante diskojn kaj mortigante oficirojn, siblas:
  - Purigante la sanktan sangon!
  Junaj militistoj agas en tre diversa maniero, ĵetante obusojn al malamikoj.
  En ĉi tiu momento, la ribela kavalerio trudeniras la tendaron. Rezultas, ke Emelyan Pugachev decidis ataki unue kaj movis sian multnombran kavalerion post la infanoj.
  Kaj la bato estis subita kaj ĝustatempe. La stepoj superverŝis la soldatojn per sagoj, la kozakoj hakis per sabroj, la rajdistoj metis ilin sur kornojn.
  La volo de la cara armeo estis subfosita, kaj la komandantoj estis mortigitaj. Jen Emelyan Pugachev persone tranĉas la lastan kolonelon per sabro kaj krias:
  - Miaj infanoj, ĉu vi rekonas la legitiman suverenon?
  Centoj da soldatoj kaj eĉ multaj oficiroj falas sur la genuojn kaj krias:
  - Ni konfesas ĝin! Kiel ni agnoskas ĝin!
  La rezisto falas. La infanterio kapitulacas preskaŭ tute, krom kelkaj oficiroj. La kavalerio rezistis iom pli longe. Ĝi havas multajn nobelulojn. Sed ordinaraj kavalerianoj ankaŭ faligas siajn armilojn.
  Oleg kaj Margarita dehakis la rajdistojn per siaj sabroj, kaj ĵetas akrajn diskojn per la nudaj piedfingroj, kaj knaris:
  - Grandaj homoj ĉiam,
  Grandaj homoj - en la gloro de Petro!
  Kaj la knabo kaj la knabino estas pli aktivaj en hakado kaj ĵetado. Artilerio jam estis kaptita. Kaj kiel ili trafos la rajdantojn per bukpafo. Ili falas je la dekduo. Estas totala masakro.
  Oleg kantis kun rido:
  - Caro granda Petro la unua, estu ĉiam ekzemplo por ni!
  Kaj li ankaŭ prenos ĝin kaj tranĉos ĝin per du sabroj, tuj detranĉante la kapojn de kvin.
  Margareta, fortranĉante kontraŭulojn, pepis:
  - Miaj voĉoj, kaj mi estas bela!
  Kaj ankaŭ kiel li prenos kaj tranĉos.
  Knabo kaj knabino estas nur la formado de neniigo. Kaj ili funkcias kiel elektraj plektaĵoj.
  Jen falas alia oficiro... La laŭta voĉo de Emeljan Pugaĉov sonas:
  - Kiu servos al mi, tiu ricevos rekompencon, kaj la ceteraj pereos.
  Nun la viroj kun plektaĵoj alvenis. Kaj ili bone batalas kontraŭ la kavalerio. Kaj ĉevalriveretoj maldensiĝas...
  La pluvivaj rajdantoj ankaŭ kapitulacas. La batalo denove estas venkita ... Pugaĉov triumfas!
  Nun la kaptitoj estas kondukitaj kaj kondukitaj al la ĵuro. Soldatoj, kiel regulo, kliniĝas antaŭ la trompanto. Oficiroj estas malsamaj. Kiu elektas la maŝon, kaj kiu ĵuras fidelecon al la nova reĝo. Cetere, kiu scias, eble vera monarko.
  La aspekto de Emelyan Pugachev estas tre impereca. Oni povas vidi, ke ĉi tio estas infano kutimita komandi. Kaj laŭvorte ĉiuj kliniĝas antaŭ li.
  Amuzinte tiujn, kiuj rifuzis preni la ĵuron, Emelyan faris revizion.
  Sepdek kvin kanonoj estis kaptitaj - kio estis multe en tiuj tagoj. Kaj tiom da trupoj de Golitsyn estis rekrutitaj el la fortikaĵoj. La kernoj kaj pafo ankaŭ estas modloko, sed la plej granda parto de la pulvo brulis malsupren. Sed tio ne estas problemo.
  Pli ol kvin mil kaj duono da kaptitoj. La armeo kreskis.
  La reĝo de la kamparanoj aljuĝis al Oleg la rangon de kolonelo pro siaj heroaĵoj, kaj kapitanon Margarita.
  Kaj li ankaŭ donis tricent rublojn.
  Jes, la knabo daŭrigis bonan karieron. Vi povas, kaj kreski al feldmarŝalo.
  Kaj Emelyan donis festenon por komenci...
  Kaj ĉe la festeno oni diskutis la demandon, kion fari poste. Ĝenerale, necesis plifortigi ilian malantaŭon. Nepre prenu Ufa, kaj antaŭ tio la fortikaĵon Verĥojajtskaja, kiu ankoraŭ tenis. Sendu ankaŭ plifortikigojn al Kungur kaj Beloborodova. Kaj prenu ĉiujn Uralajn fabrikojn. Akirante artilerion kaj provizojn, same kiel pafilojn.
  Ĝenerale, la atamanoj konsentis pri tio. Kaj post preni Ufa, iru al Kazan.
  Alia demando estas kion fari kun la urbo Yaik? Prenu per ŝtormo, aŭ lasi en blokado por nun?
  Emelyan Pugachev volis resti kun sia juna edzino Ustinya por tempeto, kaj prenante parton de la kavalerio foriris al la grandurbo. Atamano Ovĉinnikov provizore restis en komando. Li devis iri al la fortikaĵo Verneĥneyaitskaya, samtempe kunvenante la fortojn de la stepoj. Plifortikigoj estis senditaj al la Uralo. Ĝi eĉ devis preni Tobolskon. Signifaj fortoj estis kunvenitaj.
  La reĝo de la kozakoj kun kavalerio galopis al Jajtsk. Ŝatu aŭ ne, sed ĉi tiu urbo estas simbola. Sed ĉefe, Emelyan volis igi sin heredonto de la trono. Post ĉio, milito estas milito. Kaj se ili mortigos, tiam almenaŭ estos iu por daŭrigi la vetkuron.
  Oleg kaj Margarita, kune kun la ĉefa armeo, kiu moviĝas al la Verkhneyaitskaya fortikaĵo.
  Knabo kaj knabino kuras al si kaj estas tre gajaj ...
  Eĉ akre survoje.
  Ili interŝanĝas aforismojn;
  Oleg diras, eksaltante, kaj Margarita responde;
  La reĝo estas forta ne per la krono, sed per la kronado de sukceso!
  Viro ne estas lupo, sed li eĉ pli bezonas pakaĵon!
  Trinku, sed ne ebriiĝu, kaj se vi ebriiĝos, tiam ne kaptu!
  La parolado de la tirano estas mielo, kiel Velcro por muŝoj!
  Kiu bekas dolĉajn parolojn, li estas saĝa kiel muŝo!
  Tirano amara en faroj, sed dolĉa en paroloj!
  Kiu ne volas pacon, ne vidos la festenon!
  Homo estas bonega nur se li ne interŝanĝas sin kontraŭ malgrandaj aferoj!
  Estu pacienca, sed ne paciencu!
  Se vi volas gajni atutojn, ne estu fanto!
  Unu bato estas pli bona ol mil malbenoj, kaj unu vangofrapo estas pli bona ol centoj da batoj!
  La reĝo, kiu senvestigas siajn regatojn, estas ĉiam nuda!
  Ŝuo kutime por senvestiĝi!
  Ŝtelante, vi plenigas viajn poŝojn, sed vi malplenigas vian animon!
  Tirano amas potencon, sed malamas tiun, kiun li regas!
  Ekzekutisto foje estas necesa profesio, sed viro kun kapo estas neamata!
  Tirano povas esti mortigita, sed ne blankigita!
  Viro amas la ruĝan vorton, sed foje ruktas sangon!
  Kiu rigardas en la pasintecon, ĉiam malfruas!
  La estonteco estas en la nebulo, sed ne malproksime!
  Ne kraĉu en la pasinteco, ili kraĉos en la estonteco!
  La tirano estas, fakte, vampiro, kaj lia parolo estas ruĝa!
  Se vi misuzas dolĉan dormon, tiam la vivo ne estos mielo!
  Dolĉaj sonĝoj kondukas al amara vekiĝo!
  Verŝante mielon el via buŝo tro ofte, vi altiras ursojn!
  La tirano amas sangon kaj ruĝajn parolojn, sed ĉiam strebu al blankkalkado!
  Homoj timas ŝanĝon, sed la status quo neniam konvenas!
  Se vi volas fariĝi Dio, ne elektu primaton kiel vian mentoron!
  Ŝafoj bezonas saĝan paŝtiston, ne stultan virŝafon!
  Sankta loko neniam estas malplena, sed sankteco povas esti malplena!
  Homo, kiel Dio, estas kreinto, kaj kiel diablo, kreanta problemojn por si mem!
  Tirano, kiel vespo, havas pikon, sed eĉ ne povas inspiri sin!
  Politikisto estas vulpo, ne estu balotantoj kiel korvoj perdantaj sian ĉiutagan panon!
  Ĉu homo estas eĉ sep spanoj sur sia frunto, sed obstino faros el li makako!
  Dio havas ĉion, la homo ne havas senton de proporcio!
  Facile preĝi, malfacile petegi!
  Havi fantazion estas bona - esti sonĝanto estas malbona!
  Havante la potencon de Dio, ne kliniĝu al la ambicioj de primato!
  Simio imitas, homo imitas kreive!
  La estonteco ne estas por altaj montoj, sed por grandaj aferoj!
  Junuleco en la koro estas eterna, sed maljuneco estas enuiga!
  Ne tordu vian voston kiel vulpo, pli bone tenu vian bruston per rado!
  Viroj maturiĝas en milito, sed oni ne povas mortigi sen kialo!
  Milito reduktos sanon, sed aldonos inteligentecon!
  Oraj moneroj havas la flavecon de alta perfido!
  Ankaŭ la ekzekutisto havas koron, sed kun la malmoleco de hakilo muelilo!
  Por batali, ne por morti, oni povas atendi jarcenton!
  Dio estas en ĉiu koro, sed ne en ĉiu kapo!
  Granda ambicio reduktas feliĉon!
  Kiu volas tro multe, havas la forton de la veziko!
  Imperio estas kiel domo, amo kaj kalkulo necesas dum konstruado, alie la tegmento sangos!
  Bonaĵoj neniam sufiĉas, sed vi tamen ne tro manĝu!
  Estas profite esti riĉa, estas nur malagrabla kiam ĉiuj melkas vin!
  Se vi volas esti forta, ne malfortigu vian menson!
  Muskoloj de kuntiriĝo fariĝas pli fortaj, kaj la burokratio estas pli efika!
  Politikistoj amas labori per siaj langoj, precipe ĉe la tablo!
  Ne ekzistas pli granda mensogulo ol politikisto fanatike konvinkita pri sia propra praveco!
  Dio kreis virinon por viro, sed Satano aldonis alian bopatrinon!
  Ŝtelisto devus esti en malliberejo, sed la plej granda ŝtelisto ricevas la tronon!
  Kiu ŝtelis denaron, estas krimulo, kiu estas miliardo, granda financisto!
  Kun malnobla animo oni ne povas nutri la malsatan per freŝa pano!
  Ju pli li ŝtelis, des malpli la puno, sed ne en la venonta mondo!
  Ne lasu ĝin drivi, ĝi ne signifas teni en maŝo!
  La banko povas subteni, sed kiel maŝo de pendigita!
  Kiu ne havas subtenon, tiu premas kontraŭ la muro!
  Precizeco estas ĝentileco de reĝoj, sed reĝaj pajacoj estas precipe taŭgaj!
  La politikisto ofte estas pajaco, sed malofte diras la veron!
  La pajaco amas tranĉi la veron, sed ofte riskas esti mortpikita!
  Kiu amas vodkon, tiu malamas sian sanon kaj racion!
  Vodko estas travidebla, sed ĝi nebulas la cerbon!
  La ebria maro estas ĝisgenue, sed li mem estas ĉiam surgenue!
  Elektu sur sobra kapo, sen ebriiĝi de la dolĉa vino el la buŝo de politikistoj!
  Voĉdonante por la venkinto de la elekto, vi ĉiam estos seniluziigita, voĉdoni por la perdinto ĉiam ĝenas!
  Kiu ne estas elektita, ĉiam estos sento de eraro kaj seniluziiĝo!
  Voĉdoni por la sama politikisto, kiel violonisto klakanta sur la sama ŝnuro!
  Politikistoj sur la trono devas esti ŝanĝitaj, ne la fakto, ke la nova plado estas pli bona, sed ĉiuokaze freŝa!
  Voĉdonu por la junuloj, vi mem fariĝos pli juna, se ne korpe, tiam en nova komerco!
  Kiu longe sidas sur la trono, iĝas hemoroido por siaj regatoj!
  Kiom ajn pikaj bajonetoj, sed la plej longa tempo la tirano sukcesas sidi sur ili!
  Saĝa tirano ne plantos malamikojn pli ol li trompos amikojn!
  Kiu salutas tiranon, iros eterne en formado!
  Demokratio estas bona por saĝuloj, averaĝa por stultulo, sed tiraneco estas bona nur por la tirano!
  La infanoj elpensis kelkajn aforismojn. Tiam ili atakis malgrandan taĉmenton de husaroj. Parto hakita, kaj poste kaptita.
  Fortikaĵo Verĥneyaitskaya. Tre potenca citadelo kaj, malgraŭ esti ĉirkaŭita de ribelantoj, neniam estis prenita.
  Infanoj kuras al ŝi, survoje ili verkis kelkajn pliajn aforismojn.
  La tirano estas ĉiam malforta en komando: la lupo amas la ŝafojn kaj tremas antaŭ la leonoj!
  Pastro mensogas pro la vero, politikisto por profito, ebriulo pro glaso!
  Bonŝanco ne ĉiam venas per justeco kaj diligento, sed ĝi ĉiam foriras per neglektemo kaj maldiligento!
  Estas bone havi la forton de elefanto, ĝia lerteco estas pli malbona, saĝo estas eĉ pli malbona, kaj obezeco estas absolute malbona!
  Ĉio en la mondo estas relativa, krom ke la homo estas la umbiliko de la mondo!
  La deziro atingi la potencon de Dio ne devus esti kombinita kun la moralo de gorilo!
  Sciencistoj evoluigas progreson, sed stimulas maldiligenton!
  Se vi volas esti sana, kuru, se vi ne volas esti kripla, forkuru!
  La forto de homo estas en la menso, kaj la malforteco estas en la lango!
  Politikisto estas kiel frukto, des pli hela, des pli venena!
  Politikisto estas kiel boao, nur li malfermas la buŝon kaj glutas multe pli ofte!
  Tirano havas multe da ruzo, sed malmulte da deco!
  Se vi volas fariĝi pli alta ol Dio, vi malleviĝos pli malalte ol buĉo!
  Neniu estas eterna, eĉ la dioj vivas nur tiel longe kiel la homaro ekzistas!
  Politikistoj volas regi por ĉiam, sed ili ne volas frapi eĉ kelkajn minutojn!
  Ne fidu politikistojn, kaj kontrolu la forton de la pordo!
  Tamen, ne ĉio estas oro, kio briletas, sed ĉio, kio briletas, povas esti envolvita en ora fluo en via poŝo!
  Kaj unu militisto sur la kampo, kiam li havas multe da kuraĝo!
  Eltenemo de la forta, plej bone retenas la eksciton de la senpova furiozo de la malamiko!
  Vi povas fuŝi ĉion en la vivo, vi ne povas vivi nur kiel fungo!
  Ruza estas la patrino de venko, se ŝi ankaŭ havas feliĉan okazon!
  Milito estas eterna virgulino - ŝi ne povas fini sen sango!
  Milito kun avida teno de malĉastulino - neniam donas venkon por nenio!
  Ĉiu homo estas kiel sablograjno en la dezerto, sed male al la plej vasta dezerto kun randoj, ĉi tiu sablograjno ne havas limojn por mem-plibonigo!
  Kiam la dioj ridas, la mortuloj ploras, kiam la ridado de la dioj fariĝas tondra, la fino de la malforta popolo estas morta!
  La plej perfekta tekniko estas senpova kun sia primitiva uzo kaj altnivela neagado!
  Kio povas ŝiri steltapiŝon de ĝiaj ĉarniroj? Asteroido de homa stulteco!
  Sen la vipo de subpremo, salto al atingoj kiuj alportas liberigon al la tuta homaro estas neebla!
  Ju pli malvarmetaj estas la "sonoriloj kaj fajfiloj" de la cerboj, des pli ili estas torditaj pro fortomajoro!
  La malriĉulo ne estas tiu, kiu estas nuda en la korpo, sed kiu ne estas la estro en la spirito!
  Malŝato al sekso naskas nesanan moralecon!
  Funebra humuro taŭgas kiel balrobo en tranĉeo!
  Kiu batas la sitelojn ne sukcesos, kiu rompas la iluzion, atingas la veron! La gajnanto ĉiam pravas, eĉ se sukceso estas atingita per maldekstraj metodoj!
  La plej bona donaco de la malamiko kiam li donas potencon al idioto!
  Kiu eltenas kolumon, neniam fariĝos virĉevalo amata de virinoj!
  Libereco estas duoble alloga por tiuj, kiuj sukcesis sklavigi sian propran senton de maldiligento kaj nerespondeco!
  Kiu ofte subtaksas la kapablon de la malamiko kontraŭbatali, kaj la ŝancon rikolti valoran venkon malofte ricevos!
  Kiu amas kraĉi, estas bagatela afero igi lin kraĉi!
  Vi povas paroli multajn senfruktajn frazojn pri Dio, sed utilaj faroj venos de ĉi tio kun gugulkin-nazo, kiu ne kreskos el akvumado de verboj per rivero!
  Gajnintoj estas juĝitaj laŭ atingoj kaj trofeoj... perdantoj estas nur juĝitaj! La venkinto havas magistraton, la malvenkinto havas krimulon! Vi povas pridubi la valoron kaj neceson de venko, sed malvenko ĉiam kaj nekontesteble ne profitas al iu ajn!
  La sola avantaĝo de malvenko estas, ke ĝi instruas vin lerni lecionojn kaj kreskigi la semon de sukceso el verŝado de larmoj de amaraj eraroj!
  Se vi volas trompi la malamikon, estu enigmo por viaj amikoj!
  Se la plano de la malamika komandanto estas kiel malfermita libro, tiam ĝiaj paĝoj neeviteble makulos viajn kamaradojn per sango!
  La knabo kaj la knabino ankoraŭ ŝercis dum ĉirkaŭrigardado de la forta fortikaĵo.
  La gajnantoj, ili mem juĝas, kunigante kaj la prokuroro kaj la advokato, nur la verdikto ankoraŭ estas pasigita ne de ili, sed de la historio!
  Ju pli simpla la ruzo, des pli malfacile estas por la malamiko eliri el la sekvoj de ĝia uzo!
  La momento de efiko, kiel noto en melodio, sonoros iom pli frue aŭ poste, kaj ĝi estos malvera! Nur eĉ la fajfilo de seniluziigita publiko ne aŭdeblas el la tombo!
  Kiam vi scias, kiu estas via malamiko, tiam vi ne devas koni viajn amikojn en problemoj!
  Ne perdu la iniciaton, vi perdos la dolĉan mielon de venko, kaj vi akiros la amarecon de perdo! Kiam la boksisto ŝanceliĝas, li devas esti batata eĉ pli forte, alie liaj membroj cedos!
  La malamiko velas, la vento de neniigo estas en lia velo!
  Kiu, naĝante en batalo, dronos en flako kaj brulos sur la vinberujo!
  Malpura magio, kiel sapoŝaŭmo, pikas la okulojn, sed ne al la malamiko!
  Herboj kreskas bone kiam ili kreskas malbone kun la redukto de stultaj antaŭjuĝoj de ĝardenistoj!
  La plej agrabla lernado estas sekso! Kaj plej grave, neniu rifuzos duan reprenon!
  Sekso estas la sola temo, kie ĉiuj strebas meti pli da interesoj!
  La komuna afero inter sekso kaj studo estas ke trio estas pli bona ol du!
  Kaj nur solida unuokalkulo estas la plej kontentiga taksado!
  Kiu staras, kiam necesas antaŭeniri, tiu ne staros kaj dormos en la ĉerko de la tombo!
  Mat elĵetas, tiu, kiu ĉiam estas en blokiĝo en la vivo!
  Li iras unue kun atutoj, li estas nur ridindaĉo de homoj!
  Kiu volas esti ĝustatempe por disdono de premioj, li mem devas malavare sendi donacojn en formo de manumoj!
  La vakuo ne krevos, la suno ne furzos!
  La kuglo ne estas malsaĝulo, sed la malsaĝulo, kiu, pafante, trafas!
  Kiu rifuzas helpi homojn, tiu malŝparas la tempon asignitan de la Sinjoro por la pekliberigo de pekoj kaj pento!
  La morto neniam forgesas, eĉ se foje forgesema!
  Forta militisto, eĉ sola, estas pli utila ol aro da malfortuloj, same kiel unu akra rikoltilo tranĉas tutan kampon da spiketoj!
  Sed foje, eĉ inter la spiketoj de malforta ratio, serpobatiro povas trafi pavimon de malagrabla escepto!
  Se paco, do malavara festeno, se milito, do lasu la venkan pokalon da vino!
  Kiu estas mallerta en militaj aferoj, mallerta kadavro en la lito!
  - Bona militisto estas ĝuste tiom spiono kiom ĝi helpas brodi kaj venki! Bona spiono estas tiom militisto, do ĝi ne malhelpas vin mortigi kaj eviti perdi!
  Estas facile fali en la varmegon de batalo kiam vi perdas vian trankvilon en la ekzercoj!
  Eblas venki per kruda forto, sed sen bona diplomatio vi ne konservos la fruktojn de venko!
  Estas du problemoj en milito, trovi la kaŝitan malamikon kaj eviti la tenton mem enterigi vian kapon en la sablon!
  Ne sidiĝu almozulo en la reĝan kaleŝon, ne donu al vi mil kun rako por respondi!
  Krueleco necesas por havi rezulton - ne indulgu la malamikon, kiom ajn malforta li estas!
  Pli bone estas pluvivi sen tro multe scii ol morti, lerninte ion, kio ĉiuokaze ne fariĝos necesa por vi!
  Homo ŝatas meti ĉion en amason, krom tiuj problemoj, pri kiuj li pretas forgesi! Tamen plej ofte problemoj amasiĝas amase ĝuste ĉe la forgesema!
  Kiam oni diras, ke ili ŝatas ĝin, ne necesas rapidi, tuj decidi, alie via gorĝo povas sufoki!
  Vi ankaŭ devas povi perdi, sed precipe necesas ne povi perdi!
  Atako estas kiel bela vento en velo, nur plifortiĝanta, ĝi rompas aliulajn mastojn!
  Vi ne povas aĉeti la vivon per kapitulaco, kaj hontinda ekzistado estos donita al vi ĉiukaze senpage!
  Kiu estas kruela al homoj, tiu mem fariĝos ĵeleo formangita de diabloj en la infero!
  Preciza kaŝpafisto, plej ofte maltrafas dum surteriĝo sur la plej larĝa flughaveno de la submondo!
  Atako ĉiam estas pli efika ol defendo, ĉar la muzelo de la pugno estas malbona bloko!
  Rapide iras al sorto, kiu ne hezitas kontraŭbatali!
  Distro estas la plej sensenca kaj malŝparema afero, sed se ne estas tempo por ili, la pago por utilaj faroj jam superas raciajn limojn!
  La plej sensenca afero en la vivo estas distro, sed sen distro la vivo ne havas signifon!
  Paŝtisto devas kompreni la ŝafon, sed ne pensi kiel ŝafo!
  La reganto devas esti propra por la bono de siaj regatoj, sed fremda al la malfortoj kaj superstiĉoj de la homamaso!
  Ĉiuj falas - nur la spirite levita leviĝo!
  Kiu ne kalkulas la obusojn, li flugas en la batalo!
  Ĉiu pafo estas kalkulita, la fortuno scias en altestimo!
  Infanaĝo estas kiel malfermo en ŝakludo, kiu formas la ludon entute, sed male al ŝako, ĉiuj volas reveni kaj neniam plu forlasi la malfermaĵon!
  La malvarmo ne estas terura, se la koro brulas, kaj glacia trankvilo regas en la kapo!
  Vi povas pluvivi per frostigado de problemoj aŭ emocioj, sed vi ne povas vivi se sentoj malvarmiĝis!
  Ŝakalo povas venki tigron se li estas ŝakalo en batalo, tigro en sia elekto de kontraŭulo!
  La knabo kaj knabino finis ĉanti aforismojn.
  Ili tamen ricevis la ordonon de la sorĉistino fari ion kaj provizore foriris ĉi-foje.
  Oleg Rybachenko trovis sin dum la batalo kun la nazioj en paralela mondo, kie la rusoj trovas ĝin plej malfacila.
  Margarita estas apud li, ankaŭ knabino preta batali kontraŭ la nazioj.
  La infanoj prepariĝas por batalo por iom da tempo. Ili estas kaj pioniro kaj pioniro.
  Kiel ĝi sentas porti ruĝajn kravatojn ĉirkaŭ via kolo.
  Kaj nudpiede jam estas konata kaj eĉ akceptebla... Ni devas prepariĝi por forpuŝi la atakon de la nazioj kaj iliaj komplicoj.
  Inkluzive de la usonanoj. Por kio vi bezonas esti preta. Sciu, ke la fortoj estas neegalaj kaj vi bezonas eltrovemon.
  La infanoj prepariĝas kaj fosas kaptilojn kaj elpensas aferojn haste.
  Oleg kaj Margarita estas en la natura mondo, kaj ili estas perceptitaj kiel siaj propraj.
  La knabo preparas diversajn surprizojn por la nazioj. Amuzo kun aliaj infanoj.
  Kune kun Margarita, ili sentas sin tute liberaj en la kompanio de virinoj kaj infanoj.
  Oleg eĉ sprite rimarkis:
  Heroismo ne havas aĝon, kaj heroaĵo donas junecon al la animo!
  Margarita konsentis:
  - Jaroj por heroaĵo neniam sufiĉas, kaj jarcentoj da memoroj ĉiam estas multe!
  La knabo helpis, la knabino prepariĝas por forpuŝi la defendon. Ni devas batali.
  Ĉi tie venas la faŝistoj. Vere, Margarita neatendite forlasis la postenon. Ĉar ŝi estas knabino, ŝi estis sendita al la frontlinio kiel mesaĝisto.
  Knabinoj ankoraŭ kaŭzas malpli da suspekto ol knaboj. Krome, Margarita estas helhara kaj ŝia vizaĝo inspiras pliigitan konfidon.
  
  Ĝi estas plejparte inaj militistoj. La pioniroj donas helpon al ili, dum la kampoj estas trankvilaj kaj la uloj kun pintnazaj knabinoj mem petegis helpi siajn pli maljunajn fratojn. Ili eĉ laboras tro fervore, penante fari pli, ne kalkulante je infana forto. Tiel terure ŝvelis iliaj vejnoj kaj abrupte, kiel kupra drato, eliris la vejnoj sur la sunbrunaj kalaj manoj kaj nudpiede, tiel kruele, ke oni volas plori, elfalis kruroj de infanaj herooj. Samtempe, ili ankoraŭ sukcesas kanti;
  Mia patrujo estas Stalingrado,
  En ĝi floras dope - diamanto de roso!
  Estos, mi kredas, - ĝoja parado,
  En mondo sen milito - ĉiela beleco!
  
  Homo fariĝos frato al homo,
  Reva knabino venos al ĉiuj...
  Se ĝi estas malfacila, vi kulpas
  La dolĉa rivero estos plena de akvo!
  
  Fritz ŝovis sian muzelon - ridetas sian ridon,
  Li estas faŝisto muĝanto - mi mortigos vin ĉiujn!
  Sed kiel respondo, bato atendis lin -
  Ni scias bati sen grandaj ornamoj!
  
  La pioniro faris al ni grandan saluton
  Li montris, ke li estas vera tigro!
  Kaj nun la Fritz-batalantoj forte batas,
  Por ni finiĝis la tempo por infanludoj!
  
  La Sinjoro Kristo mem ordonis ŝerce -
  Vi havos sorton - la enkorpiĝon de sonĝoj!
  Homo en koroj estas nur infano,
  Malĝojo en lia animo estas kiel florkrono de rozoj!
  
  Pluvaj gutoj - estas maraj perloj,
  Reflektado en ili, la steloj en la ĉielo!
  La morto minacas nin per akra falĉilo,
  Kaj la insida lupo - kun ostoj en la arbaroj!
  
  Sed sciu la pioniron - kravato estas sango,
  Nur ruĝa koloro - sankteco dum jarcentoj!
  Svarog alportos - fidu nin amo,
  La graco de la ĉielo - sciu bonege!
  
  En Berlino ni estas nudpieda paŝo,
  Pioniro gvidas milojn da batalantoj!
  Kaj la malamiko fariĝis - sub la jugo de la azeno,
  La tuta universo estas lumo - niaj samideanoj!
  La knabino Alena aldonis mallongan frazon;
  Brulas en la ĉielo,
  Malbonaj okuloj de Luftwaffe!
  Kvazaŭ ili dirus
  Denove fulmotondro super la mondo!
  Kaj la ŝtormo ja venas, eĉ la suno malsupreniranta al la horizonto nubigas miksaĵon de nuboj kaj kaŭstika fumo mordanta la okulojn.
  Estas malproksima bruado de proksimiĝantaj tankoj, kaj aviadiloj zumas en la ĉielo. La famaj kadroj pendas unue, poste la jetvulturoj Arado-8. Danĝeraj universalaj bombaviadiloj. Aŭ tre manovra Yu-287 kun inversaj svingflugiloj. Kaj la potencaj sieĝarmiloj jam muĝas. De trafoj de eksplodemaj konkoj, terpecoj kaj fandita gazono estas ĵetitaj alte en la ĉielon. Kaj eĉ pli malbone, potencaj negviditaj misiloj pafitaj de la Arado-Super, kiuj disŝiras la tranĉeojn ... Kaj poste estas atakaviadiloj Focke-Wulf, kapablaj glatigi ajnan defendon. Jen ŝi legas la batalon. La majoro, altnivela malgraŭ sia juneco, Andrej Matrosov, tenas en la manoj binoklon kun akra optiko, rigardante la alproksimiĝon de ŝtala faŝisma lavango. Estas multaj nazioj kaj ili estas nekutime fortaj. Eĉ infanterio sur radoj kaj kirasaj veturiloj, evitante senŝeligadon de manpafiloj. Ili provas peli la laboremajn pionirojn al la malantaŭo, sed ili ne volas foriri kaj peti fusilojn en siaj manoj por batali.
  Ne estas sufiĉe da armiloj por ĉiuj, kvankam la lokaj fulmaj kaj leporhundaj infanoj alportis ĉasfusilojn kaj eĉ sportajn pafarkojn. La bluokula kaj helhara knabo Oleg Rybachenko eĉ faris skarpon plenigitan per memfaritaj grenadoj kun originala plenigo. Li estas forta inventisto. Kaj la skarpo mem ne estas simpla, sed el diversaj trunkoj - vera "Katyusha" en ligna ekzekuto de pioniraj manoj. Novigaj uloj kuiris eksplodaĵojn en metia maniero, kaj eĉ faris kelkajn kontraŭaviadilajn aparatojn. Ĉiuj volas batali kuraĝe kaj venki. Kaj ne funkcios morti kun la lasta penso pri la Sankta kaj Neanstataŭebla Patrujo.
  Majoro Andrej Matrosov donas la ordon:
  - Ne malfermu fajron sen ordono!
  Efektive, por la tuta bataliono ili havas nur tri pliajn antaŭmilitajn eldonojn de "kvardek kvin" (Ĉiuj plej novaj armiloj estas urĝe translokigitaj al la Moskva direkto, jen nur tio, kion ili sukcesis eltranĉi laŭ la resta principo), kio signifas ke la sola ŝanco estas lasi la Fritz pli proksime.
  Antaŭe, kiel kutimas inter la nazioj, la plej protektitaj aŭtoj; tankoj "Royal Tiger", "Lion" kaj memveturaj kanonoj "Ferdinand" -2 kun 128 mm kanono. Tipa taktiko ekde la Mezepoko estas lasi la plej fortajn kaj teksturitajn kavalirojn en la randon de la kojno. Kaj oni ne povas diri, ke la germanoj estis malbonaj militistoj. Estas eĉ iel ĝenerale akceptite konsideri la germanojn kiel naskitajn militistojn. Kaj plenumeblaj teknikistoj de detruo. Jen iliaj idoj - maŝinoj, kiuj povas esti penetritaj en la flankon nur per kalibro de almenaŭ 85 mm. "Ferdinand" -128 estis al la gusto de la nova aganta Fuhrer Goering, kaj la liberigo de tiu ĉi maŝino estis metita en fluon. Kaj ne nur en la modifo de la tankdestrojero, sed kun sturmo pafilo. Vere, la produktado de trarompaj tankoj ankoraŭ estas promociita. Ili devus cedi lokon al pli malpezaj veturiloj kaj iom el la plejparto de la malfruiĝinta infanterio.
  Aŭtoj kaj motorcikloj de la nazioj de tempo al tempo malrapidiĝas, timante antaŭeniri ....
  Sed la nudpieda pionira knabo Oleg Rybachenko pruvas, ke ili ne restis ĉi tie por nenio. Unue, skarpo farita de pioniraj amikoj laŭ la desegnaĵoj de genia infano. Ĝi montriĝis sufiĉe longdistanca en ĉi tiu kazo, akumulaj eksplodaj pakaĵoj, kiel glaciglitiloj, disfendis la kirason kaj elpremis la rompitajn korpojn de la nazioj per platigitaj kaskoj kaj torditaj maŝinpafiloj. Kaj por pli pezaj veturiloj, estas pafiloj kaj pli abrupte! Malabunda kontraŭtanka mino, ŝmirita per memfarita gluo, kaj sur la supro de la gazono kiu faras ĝin nevidebla helpe de drato, moviĝas inter la stumpetoj, ĝuste sub la raŭpo de la Reĝa Leono. Ĉi tiu tanko eĉ aspektas tre timiga, tia granda 128 mm kanono, kaj rabaj, furiozaj muzeloj estas pentritaj sur la turo ambaŭflanke. Ŝajne la germanoj kalkulas timigi la sovetiajn soldatojn.
  La ŝtalaj platoj de la raŭpo kun kriego falas sur la mortigan ĉeestaĵon. La eksplodo ne ŝajnas tro forta, sed la raŭpo estas deŝirita, kaj la nazia tanko komencas fumi kiel kamentubo kaj, je rapideco neatendita por tia monstro, turniĝas kiel grandega turo kun ŝtiptrunko.
  Aliaj, pioniraj knaboj uzas similajn aparatojn, same kiel eksplodaĵojn de sia propra origino, velditaj laŭ la noviga recepto de Oleg Rybachenko. Ĉar la germana infanterio estas malkuraĝa, kaj la tankoj kaj memveturaj pafiloj estas sendefendaj antaŭe, tiam ili estos punitaj pro tio.
  Ĉi tie, ekzemple, la peza "Ferdinand" -128 estas plej bone kovrita de katapulto, ĉar nenio povas penetri 200 mm kirason. Kaj li prenos pli malfortan tegmenton kun garantio. Krome, la genia Rybachenko eltrovis kiel direkti la eksplodon. Por fari tion, sufiĉas uzi aparaton de ordinara inkandeska bulbo. Tiam la vakuo suĉos la eksplodondon, kaj la tuta energio iros al unu punkto. Ĉi tiu novigo, kune kun speciala eksplodaĵo farita kun miksaĵo de herboj kaj sekigitaj fungoj, ebligas produkti seriozan detruon eĉ kun malgranda eksplodema pako. Kaj la knaboj kaj knabinoj uzas la plej ordinarajn, nur tri-ŝnurajn pafarkojn kaj ĵetilojn por pafi al la ŝtalaj estaĵoj de la Wehrmacht. Do la "Reĝa Tigro" estis frakasita de la raŭpoj kaj li, la predanto, estis vundita, kraketata kolere de la motoro kaj elĵetis ĵetaĵon preskaŭ blinde.
  La fama "Homlupo", kun malalta silueto kaj forta kiraso, aspektas kiel platigita testudo. Ĉi tiuj memveturaj pafiloj aperis sufiĉe lastatempe sur la sovetia-germana fronto. Pro bona veturado, obuso-kanono penetranta je deca distanco kaj postvivebleco en batalo, la Homlupo tuj fariĝis parabolo en langoj.
  Sed liaj raŭpoj estas ankoraŭ ordinaraj, kvankam larĝaj ... Tamen, estas eĉ pli bone subfosi la fundon de la aŭto kaj igi ĝin kraĉi sian internon per rezervaj partoj.
  Tiam ĉi tio estas jam testudo, kiun de la montosupro ĵetis potenca, rusa aglo. El kiu elrampas rompitaj intestoj kaj elrampas la grundaj ostoj de la murditaj membroj de la nazia ŝipanaro.
  Lyubov Markovna preferas bati la "Reĝan Tigron" de subbarela ĵetgrenado - la celo de la raŭpo, kaj por ke la tanko perdu sian kapablon moviĝi, la veturado de la rulpremiloj devas esti rompita. Blonda komsomolano kun iomete blueta hararo, tordiĝantaj bukloj, tordis la armilon en siaj manoj kaj grumblis:
  - Baku vin en pano por la vespermanĝo!
  Jen alia ruinigita Homlupo, kiel pirata fregato kun rompita direktilo, jam glitas flanken. Pikas kirason kaj kolizias kun la "King Tiger". Kaj ambaŭ ŝtalaj ĉerkoj sur raŭpoj komencas brili, kaj post kelkaj momentoj eksplodas pro detonanta municio. Paro da malpezaj transportoj ruliĝis pro interspaco, kaj la maŝinpafiloj sufokiĝis, plenigante sin per kartoĉoj kaj obusoj. Tiam tiuj ĉi truitaj kadavroj estas renversitaj.
  Alesja Muravyova, kiu ĵus ruligis la Panteron, kiu saltis antaŭen, ankaŭ lerte tranĉante la vojon, bele esprimis ĝin:
  - Forto ne estas en la muskoloj kuŝantaj, sed en la cerboj, kie ne estas susurantaj musoj!
  Liubov Markovna, reŝargante la ĵetgrenadon kaj, pesante ĝin en siaj brakoj, estas alarmita. Municio estas malgranda, kaj la malamiko estas forta, sed tamen sen perdi optimismon, li diras:
  - Kverka kapo kaj gisfera menso estas signo de putra stumpo dehakita en batalo!
  Kaj aldonas:
  -Eĉ la korpo de kverko, kun mallongigita menso, estas nur stumpo, sub la sidloko de aliulo!
  Dum la infero de deko nur pezaj pezmaŝinoj haltis. Rompaj kaj senhelpaj tankoj, odorantaj je aĝaj vulkanoj, tute ne timigas. La drako perdis siajn kapojn kaj ĝia kirasa haŭto estos vendita por suveniroj.
  Sed malantaŭ ili la resto de la vergo, precipe la multnombraj kirasaj. La heroaj pioniroj ĝojas, ili ne disĵetos... Ĉi tie la memveturaj pafiloj "Ferdinand"-128 aldonas rapidecon kaj... Falas per granda bruo en kaŝvestitan kavon. La trunko de la trunko estas rompita, kaj nur la larĝaj raŭpoj elstaras de supre kaj senforte moviĝas. Kaj malantaŭ li, facilmova Pantero liberiĝis. Ĝia malbela, troe longa muzelo tordis kaj interne de ĝi, kvazaŭ kiraspenetranta kuglo eksplodus. Kaj tiam la turo mem estos forŝirita... Kiel nevidebla virina kruro, ĝi agreseme piedbatis la pilkon. Unu el la grandegaj germanaj petrolŝipoj estis disŝirita en duono ... Boto kun monogramo de du arĝentaj fulmoj forflugis - karakterizaĵo de la SS. Falis unu metron for de Oleg Rybachenko. La pionirknabo prenis ĝin kaj komentis:
  - Utila por samovaro, kaj ni malmoligis junajn leninistojn - estas nenio por ŝiri ŝuojn. - Kaj kun muĝado, imitante plenkreskulon, li aldonis. - Ni pli bone rompu la tankojn!
  Jen alia surprizo kaj ordinara relo derompis gisferan poton puŝitan duope en ardanta aroganteco kaj, kiel eksplodo, ekbruligis eĉ tri transportojn samtempe.
  Alesja Muravyova, kies oraj haroj ne malheliĝas pro la polvo, kriis:
  - Sed passaran (la legenda slogano de la hispanaj komunistoj - ili ne pasos!)!
  Pioniroj ĝojas kaj, malgraŭ la tuta tragedio de la situacio, ridas. En kelkaj lokoj, memfaritaj eksplodaĵoj estas kaŝitaj en fositaj fosaĵoj. Ĝi estas farita en malnovmoda, metia maniero. Kompreneble, iom pli malforta ol dinamito, sed por malŝalti la aŭtofundon sufiĉas. Kaj krom tio, la nudpieda genia knabo Oleg Rybachenko elpensis manieron fari detruan miksaĵon de ordinara segpolvo, sterko kaj fojno. Ĝi estas malmultekosta kaj gaja! Kaj dum ĝi eksplodos, tiam la okuloj de Nobel elŝpruciĝos pro surprizo!
  Fritz suferas gravajn perdojn, kirasaj trupveturiloj malsukcesas, kelkaj pasas tra danĝeraj zonoj, sed ili estas renkontitaj per ĵetado de obusoj kaj eksplodaĵoj.
  Ĉi tie eĉ pioniroj estas pli danĝeraj ol plenkreskuloj. Ekde la rapidaj, junaj batalantoj konstruis malgrandajn vaporbalistojn kiuj ĵetas mortigajn "donacojn" kun rapideco proksima al maŝinpafilo. La principo mem estas piŝto, sed la motoro turnas la klingojn de la katapultoj, kiuj elĵetas donacojn de morto kun alta komenca rapido. Ili elĵetas specialajn saketojn da distilita ligna spirito miksita kun memfaritaj eksplodaĵoj - preskaŭ egalaj en mortiga forto al nitroglicerino.
  Se trafite, la pli maldika kiraso de la naziaj transportoj cedas, igante la skipojn flami kun bluaj flamoj. Frenezaj pro doloro, la Fritz krias korŝire kaj disiĝas kun vizaĝoj torditaj pro hororo.
  Kelkaj el ili eĉ forlasas sian ekipaĵon...
  La sola domaĝo estas, ke estas multaj malamikoj, ŝajnas, ke von Bock decidis bati la ĉefan baton ĉi tie. Suferante palpeblajn perdojn - kelkaj transportoj, plejparte usonaj aŭ francaj - inundante ĉion per maŝinpafado, ili alproksimiĝas al la tranĉeoj.
  Kaj ili trafas erinacojn... Alena, dume, estas facila, direktante kvardek kvin. Kompreneble, vi ne povas preni la "Reĝan Tigron" kaj eĉ la plibonigitan "Panteron", kaj eĉ pli la "Reĝan Panteron", sur la frunto, sed vi povas provi la flankojn. Krome, la "Pantero" surŝipe estas malforta, sed pro rapideco ĝi provas trarompi pli rapide ... Tiel batas germanaj maŝinpafiloj, provante timigi. Estas nenio por diri pri kirasaj trupveturiloj. Ĉiuj monstraĵoj estos trapikitaj kaj devigitaj kraĉi sangon sur la plankojn per ruĝe varma metalo!
  Liubov Markovna, ĵetante granaton al la raŭpo, krias:
  - Ni bekas hienojn per falkoj!
  Malgranda kalibro pafilo havas multajn avantaĝojn super granda unu - pafrapideco, facileco de kamuflaĵo. Kaj ili scias kiel elekti celojn.
  Eĉ la fanfaronita kaj ŝajne sekure protektita kontraŭ malgrand-kalibraj pafiloj "Reĝa Leono" - maŝino, kiu fariĝis koŝmaro por la rusoj sur la Saratov Ardeno, povas esti trafita se la gvatturetoj kaj karenoj estas precize pugo-butitaj de la flanko. Tie estas lia plej malforta punkto. Kaj se ĝi eniros la batalan pakon, tiam ... La Fritz pasigos malbone!
  Alesja Muravyova krias al ili:
  - Estos Stalingrado por vi! Kaj centoble pli malbona ol Stalingrado!
  La nazioj kriegas, sovaĝe kiel hienoj. Kaj inter la sovetiaj uloj estas mortintoj kaj vunditoj. Estas precipe tragike kiam mortas junaj batalantoj, kiuj ĵus komencis vivi. Jen tre malgranda, sed kuraĝa pionira knabino, apenaŭ levinte eksplodan pakaĵon, rapidas kun ĝi sub la spurojn de meza tanko T-4 "L" (ĉi tiu frenezaĵo ankoraŭ konserviĝas en la vicoj! Do kun pliigita maso kaj pli forta motoro). Domaĝe por la knabino, sed ŝi malamas la faŝismon pli ol ŝi amas la vivon. La pioniro firme scias, ke ŝia faro estas heroa kaj la Sinjoro Jesuo volonte malfermos la pordojn de la paradizo al tiuj, kiuj mortis por la Patrujo. Malbela skatolo kun longa, sed ŝajne maldika trunko kun grandega masko saltas kaj deŝiras kvadratan turon de ĝi.
  Kaj la batalantoj denove ĵetas grenadojn, kaj arte maskitaj maŝinpafiloj komencis najli la motorciklojn rampantajn al reprezalio. Kaj la kapoj de la naziaj soldatoj krevis kiel maturaj ĉerizoj faligitaj de hajlo. Kaj eĉ pli da sango fluas ol suko el dispremitaj sukaj beroj.
  Duonnuda Oleg Rybachenko, la inventinta knabo, fajfis tra la nazotruoj...
  - Tempo kolekti ŝtonojn de io, kio eĉ ne ĵetas sekundon en la venton!
  Ĉi tio ne estas la unua fojo, ke li provas siajn lertaĵojn ĉe la nazioj. Ekzemple, aŭtaj motoroj suĉas aeron por motoroj, sed ĉu estas miksaĵo de gradigita karbo kaj kelkaj miksitaj tre kaŭstikaj kaj pikaj herboj kun pulvordetonaciilo?
  Kaj la benzinujoj de grandaj motorcikloj eksplodas, elĵetante fluojn de perforta fajro. Oni sentas, ke tumulto de inferaj genioj okazas. Jen kelkaj kirasaj trupveturiloj ankaŭ aliĝantaj al siaj malfeliĉaj kolegoj. Kaj el ili fragmentoj de kiraso flugas centojn da metroj for, trovante sin pli kaj pli da viktimoj.
  Alyonushka, indikante la "Homlupon", celas la malsupran parton de la korpo. Estas malfacile atingi tien, sed ĉi tiu estas la sola ŝanco trarompi la senkompatan memveturan pafilon. Glata movo de la fingro, kaj poste turnu.
  La pafilo donas mildan regreson, kaj la faŝisma maŝino disiĝas en duono. Disŝirita ruĝa flago kun nigra svastiko sur blanka fono falas en la sangan koton.
  Alyonushka flustras saĝajn pensojn:
  - Justeco postulas oferon, bonfarajn donacojn, kaj la sukceson de justa oferofero!
  Alesya Muravyova, aldonante pezan obuson al la flanko de la Pantero, aldonas:
  - Nur la neeviteblaj oferoj en la milito helpos eviti la neeviteblajn oferojn de kapitulaco!
  Oleg Rybachenko, ellasante de la balisto alian polvonubon, kiu kolere tusis lin, kaj poste, pro la sama tuso, eksplodis kaj eksplodis la motoroj, kriis:
  - Kapitulaco devas esti donita al la kontraŭulo, sed estas neeble kapitulaci kun kapitulaco al la malamiko!
  Turno, la pafisto ripozigas siajn nudajn, belajn krurojn por pli bone senti la bioritmojn de la Tero, kaj la spiron de la herbo per siaj plandumoj kaj denove pafas, trafante la insidan T-4 precize fin-al-finan.
  La bela komsomolano ridetas kaj krias:
  - Iru al la infero maljunulo!
  Kaj tiam nur du sovetiaj grizharaj avoj estis fortranĉitaj per mitrala eksplodo. Kaj ili estis sangaj amasoj en la kavo. Alia maljunulo, envolvita en amaso da obusoj, kolapsis sub la spuroj de la Panther-tanko. Ĉe disiĝo, li kriis:
  - Gloro al Stalino!
  Alyoshka Muravyova daŭrigis kun premo:
  - Gloro al herooj!
  Liubov Markova, ĵetante granaton per sia tre fleksebla kruro, surde kriis:
  - Morta honoro!
  Oleg Rybachenko, ridetante blankdentaj, aldonis:
  - Kaj inteligenta, honoro dum la vivo!
  Vere provu rezisti tian forton. Ĉi tie, ekzemple, eble ankoraŭ ne ekzistas "Reĝa Muso" - relative nova tanko, kaj kiel pri la "Leopardo" ĉe la E-25-balo. Sed la Sherman rapidas ... En ĉi tiu kazo, ial, estas malmultaj usonaj kaj britaj tankoj, kvankam same, von Bock ricevis eksterlandajn ekipaĵojn en grandaj kvantoj ... La eltrovema knabo Oleshka pensis, ke devis esti problemoj. kun la evoluo de skipoj aŭ kun provizoj.
  Aliflanke, estas multe pli facile turni la Ŝermanon... Alta krotalo trakuras argilan poton kun eksplodema miksaĵo kaj... Nur potenca cerbokomocio renversas bone kirasitan bastardon.
  Kaj malantaŭ li kliniĝas la dua usona tanko, la vorto kondukas la inferan tenton de kanabo sub la baton de rikolpo. En la tria, pro inercio, ĝi trafas difektitajn kolegojn kaj la raŭpo, ankaŭ venkita, levas la raŭpon paŭdon.
  Knaba geniulo Oleg krias:
  - Daŭru kaj daŭre premu!
  Ĉi tio estas vere rusa heroa forto!
  Reveninte, vi devas pravigi vian longan foreston.
  Kaj por komenci, ili prenis la lingvon. Ili kaptis unu el la oficiroj de la fortikaĵo per lazo kaj ligis lin kaj trenis lin al la ĉefsidejo.
  La kamparana reĝo ŝajne sciis certan sekreton, kiel rapide fari infanon por juna virino kaj lia edzino, kaj sukcesis reveni sur tre vigla ĉevalo. Artilerio blokiĝis en la degeliĝanta printempa neĝo, kaj dum la armeo ne hastis, sen fajra batalo sturmi sufiĉe grandan fortikaĵon.
  Emeljan Pugaĉov severe demandis la kaptiton:
  - Kiu estas mi? Kiun li respektas?
  La kaptito kuraĝe respondis:
  - Vi estas ŝtelisto kaj trompanto!
  La koza caro diris seke:
  - Hang!
  Shcherbatov sugestis:
  - Aŭ eble pridemandi kun predilekto?
  Pugaĉov grumblis:
  - Akto!
  La kaptita oficiro estis trenita en torturkabanon. Tamen, kion li povus scii? Ĉu tie ili kaŝas la armean trezorejon. Kaj eble subtera pasejo por indiki!
  Tamen, torturo estas tiel-tiel ....
  Pugaĉov havas pli ol ducent bonajn pafilojn, kaj ŝi, kompreneble, volas solvi la aferon per senŝeligado, kaj ne nur ŝtormo. Kaj poste Ufa kaj vojaĝo al Kazan.
  La antaŭa kondamnito Khlopusha estis sendita kun plebo kaj kanonoj al la Uralo. La reĝo ankoraŭ estas plena de aferoj por fari.
  Tirante supren artilerion, la armeo de Pugachev komencis senŝeligi. Pezaj pafiloj muĝis. Kuglegoj estis pafitaj kaj la potenco de la kanono elsputis.
  Du muroj jam disfalis... Kaj la Pugaĉevianoj iris sur la atakon. La fortoj estis neegalaj kaj la garnizono preskaŭ ne rezistis. Nur la oficiroj, kaj eĉ tiam ne ĉiuj provis pafi kaj estis tranĉitaj. Oleg Rybachenko malkonstruis la kapojn de la kolonelo kaj de la kapitano. La soldatoj deĵetis siajn armilojn antaŭ la supera malamiko kaj falis sur la genuojn.
  Pugachev gajnis alian, relative simplan venkon kaj pluiris. Lia armeo rapide kreskis, kvankam estas multe da malpuraĵo kiam la neĝo degelas. Ĝenerale, la prokrasto proksime de Orenburgo efikis.
  Tamen, la falo de ĉi tiu provinca centro altigis la aŭtoritaton de Pugaĉov, kaj nun li aliĝis eĉ pli volonte. Precipe multaj stepanoj venis kurante.
  Kaj grandega hordo, kaj sennombra kavalerio. Estas multaj miloj da batalantoj, nur Emeljan Ivanoviĉ mem havas pli ol tridek mil, kaj plie pliajn dek kvin mil el Ĉika kaj aliaj komandantoj de la kamparana caro.
  Pugaĉov mem vizitis la urbon Yaik, en la dolĉa brakumo de sia juna edzino, Ustinia. Li faris ŝin infano, prefere filo. Ĉar vi bezonas heredanton, vi neniam scias, kio povas okazi en milito. De devaga kuglo aŭ kerno, neniu estas garantiita. Kaj do estas iu por plilongigi la vetkuron. Tamen Pugachev jam havas infanojn de sia iama edzino Sofio.
  En la urbo Yaik mem, la kozakoj sidas firme. La provo de la malamiko eskapi estis repuŝita. Pluraj batalantoj estis kaptitaj, kiuj konfirmis ke ekzistis malsato en la fortikaĵo, kaj ĝi baldaŭ kapitulacus aŭ formortus. Do ne havas sencon ŝtormi.
  Kaj Jemeljan, sen multe da bedaŭro, forlasis la urbon sur sia vigla, purrasa virĉevalo.
  La ribelantoj estis firme sidigitaj en Chelyabinsk. La komandanto de la siberia korpuso, Decolong, eksciinte pri la falo de Orenburg, haste retiriĝis de la urbo. Li estis ĝenerale malkuraĝa, forlasante ĉi tiun centron kiam li estis ĉirkaŭita de ribelantoj.
  Kvankam samtempe estis Decolong kiu kaŭzis malvenkon al Pugachev en reala historio, kaj eĉ surprizis lin. La armeo de la kamparana reĝo tiam perdis kvar mil mortigitojn kaj la sama nombro kaptis. Sed nun Dekolong retiriĝas, kaj liaj soldatoj ĉiam pli ofte dizertas.
  Sed dum Kungur firme defendas, kaj por preni ĉi tiun urbon de granda strategia graveco kiel eble plej baldaŭ, Emeljan Pugaĉov sendis al li kolonelon Oleg Ribaĉenko kaj Jesaul Margarita Korŝunova.
  La knabo kaj la knabino, kiel ĉiam, kuras tra la degeliĝanta printempa neĝo nudpiede, kaj preskaŭ senvestis sin.
  Ili estas pli rapidaj ol la plej viglaj ĉevaloj ĉe galopo, kaj plej grave pli eltenemaj. Ili povas kuri dum multaj horoj sen malrapidiĝi, kaj ne ombro de laceco - la korpoj estas senmortaj, kaj tial nevundeblaj.
  Oleg Rybachenko, kompreneble, dubis, ĉu estas ĝuste helpi Pugaĉev, sed li devis ellabori sian eternan, nevundeblan korpon. Eĉ se Catherine II estis bona reĝino.
  Ŝi gajnis multon, inkluzive de Krimeo kaj Belorusio kun parto de Ukrainio.
  Sed kiu scias, eble se Jemelyan venkos, tiam Rusio atingos eĉ pli.
  Kvankam tio estas ŝoko por la imperio komparebla al la oktobra puĉo de Lenin, kaj la sekva interna milito. Kiom malmulte ili jam hakis la rusan popolon? Ve, ridoj de la interna milito.
  Oleg Rybachenko, kune kun Margarita, kuras al Kungur kaj pensas al si.
  Tamen, kompreneble, multe dependas de sorto, kaj la bonŝanco de iu ajn eĉ averaĝa reganto povas fari bonegan.
  Kaj ke Nikolao la 2-a, en siaj kapabloj kaj talento, klare superis Vladimir Putin. Sed ĉi-lasta havis fenomenan bonŝancon, ne malpli alta ol Ĝingis-Ĥano.
  Unu sorto kondukas al alia kaj inverse. La terminatora knabo kuris kaj pensis.
  Ekzemple, la kapto de Salman Raduev, kaj eĉ antaŭ la prezidantaj elektoj en Rusio, estas tre neverŝajna evento. Nu, fakte, kiaj estas la ŝancoj por ĉi tio, precipe ĉar ni parolas pri malofta fiulo. Ne unu konata gvidanto de la ekstremistoj poste estis kaptita vivanta. Ĉiuj mortis. Krome, Ŝamil Basayev estas sufiĉe hazarda. Efektive, se la vojo de movado de teroristo numero unu estis tiel bone konata, ke minejo estis metita sub ĝi, do kio malhelpis ĝin simple kovrita per aeratako? Ĝi estus multe pli fidinda! Aŭ eĉ elŝalti la benzinon kaj poste fari grandan spektaklon el la proceso de Basayev?
  Ne, plej verŝajne, Putin estis bonŝanca ankaŭ ĉi-kaze, do Ŝamil Basayev mortis tute hazarde.
  Sed ni diru, ke Salman Raduev mortas dum aresto, aŭ tute evitas la kaptilon. Al Putin mankas kelkaj procentoj de la voĉoj, kaj la elektoj okazas en du raŭndoj. Ĉi tio jam estas la malvenko de la senkontesta favorato kaj la triumfo de Zyuganov.
  Kaj oni ankoraŭ ne scias, kiel evoluintus la dua raŭndo. Ĉiukaze formiĝis la protest-elektantoj, kaj Putin apenaŭ tro konvinke venkus. Sed la ĉefa afero estas, ke la inaŭguro okazos unu monaton poste. Kaj Putin ne havus tempon proponi reformon de la Federacia Konsilio en la printempa kunsido. Kaj en la aŭtuno, serioza koalicio de opoziciaj fortoj estus forminta kontraŭ li.
  Komunistoj, agraranoj, Unio de Dekstremaj Fortoj, OVR, Yabloko havus plimulton kaj blokus la reformon de la Federacia Konsilio. Ili ankaŭ kontraŭstarus la ŝtatigon de NTV.
  Kiel ĉe Jelcin, malmola konfrontiĝo inter la Dumao kaj la aktuala prezidanto estus ripetita. Kaj en tiaj kondiĉoj, Putin eble ne havis la kuraĝon aresti Ĥodorkovskij kaj liveri fortan baton al la komunistoj kaj la Unio de Ĝustaj Fortoj kaj Yabloko. Cetere, la movo de la historio multe influas. Kaj se la situacio iom ŝanĝiĝus, tiam la terorisma atako de la 11-a de septembro ne estus okazinta. Kaj tiam Putin estus enirinta en la militon en Afganio, kaj estas eble, ke li daŭrus nur unu mandaton.
  Kaj la fanfaronita diktatoro estus foririnta, kraĉita sur kaj kun nula takso, kiel Jeltsino.
  Tiel okazas, foje per eta akcidento. Sed la sama Nikolao la 2-a ne mortigis la admiralon Makarov, estintus venko super Japanio. Kaj tiam la tuta Ĉinio certe fariĝus rusa! Kaj tiam Germanujo kaj Aŭstrio-Hungario estus venkitaj.
  Jes, ĝi povas esti vidita kiel unu malsukceso tiras alian.
  Terminatorinfanoj kuris, nudpiede piedpremante tra la neĝo. Kaj Oleg Rybachenko, sentinte sin inspiro, entuziasme komencis kanti, komponi survoje;
  Ni batalas por pli bona destino
  Por faciligi la vivon de homoj...
  Kaj dispremu la malbenitan hordon
  Por ke estu malpli da malbonaj kontraŭuloj!
  
  Super ni estas orflugila kerubo,
  Por la gloro de nia patrino Rusio...
  Homoj de Rus' kredas nevenkeblaj,
  Kaj faru ĉiujn sur la Tero pli belaj!
  
  Ni estas donitaj por batali por la Patrujo,
  Protektante la grandecon de la Patrujo ...
  Kaj foje la vivo estas nur filmo
  Kvankam ĝi devus esti reflekto de paradizo!
  
  Ĉiuj homoj bezonas atingi sonĝon,
  Racia kredu komunismo...
  Por ke estu pli da feliĉo sur la Tero,
  Kaj la fajroj de revankismo ne venis!
  
  Nia caro, la granda geniulo Pugaĉov,
  Li levis la kamparanojn al la sankta lukto ...
  Ajna komerco estos sur la ŝultro,
  Kaj amu la knabinon nudpieda knabo!
  
  Ni fariĝos eĉ pli fortaj ol la diablo
  Kiam ni ŝanĝas la horizontojn de scienco...
  Platigita sub la hufoj de la fiulo,
  Kvankam sango ŝprucas el ŝirita aorto!
  
  Jes, estas niaj ĝustaj amikoj,
  Ni povas feliĉigi la Patrujon...
  Homoj kredas ĉiujn unu familion,
  Granda radia Rusujo!
  
  Rigardu homojn kuraĝe en la horizonton,
  Ne lasu malbonajn nubojn kovri la ĉielon...
  Ni donos al la malamiko venkan poenton,
  Kaj vi estos, bonŝanca heroo en batalo!
  
  Mi ne konas la vorton malkuraĝulo
  Ni rusoj tute ne estas malsuperaj...
  Ni Svarog havas Blankan Jesuon,
  Kaj eterne ĝuos majon!
  
  Knabinoj kaj knaboj en ronda danco,
  Ni nudpiedaj knabinoj eniras...
  Por ni, finfine, la ĉiopova Dio Rod,
  Ne estu sencerba papaga knabo!
  
  Kaj Lenin inspiris nin batali,
  Saĝa Stalin benis la heroaĵon ...
  Potenca kerubo etendos siajn flugilojn,
  Kaj niaj muskoloj estas simple faritaj el ŝtalo!
  
  La majesto de la Patrujo estos en
  Ke ni estas tiaj militistoj kun Dio...
  Ĉi tie ni konfirmos la gloron per ŝtala glavo,
  Kiu ŝildo estis forĝita ĉe Svarog!
  
  Resume, estu fidela al la Sinjoro,
  Al la gloro de la plej radianta Rusio...
  Ni nur konas kavalirajn aglojn,
  Malantaŭ ni estas la Blanka Dio Kristo la Mesio!
  La infanoj kantis bele, iliaj voĉoj estis tiel riĉaj kaj klaraj. Kaj samtempe forta, grandioza kiel opero. Pluraj lupoj provis sekvi la ulojn, sed ili rapide malfruis. Senmortaj uloj rapidas tro rapide. Ili ne konas malforton, nek dubon. Kvankam ne, ĉi tiu lasta eble estas konata. En Oleg Rybachenko mem, li forte dubis, ĉu indas ŝanĝi Katarinan, sed kapablan, sed analfabetan kozakon. Tamen, ŝercu kun li. Infanoj, por distriĝi, ĉar la vojo estas longa, komencis verki flugilhavajn aforismojn. Kaj ili faris ĝin tre saĝe kaj bele.
  Jen la infanoj;
  Milito estas kiel domenludo, nur rompitaj ostoj ne plu estas kolektitaj - la tero tenas!
   Bonŝanco estas la rekompenco por kuraĝo, kaj la puno por malzorgemo!
  La virbovo estas forta, la azeno estas obstina, la leono estas nobla, kaj la vulpo estas ruza, sed homoj estas ĉiaj metioj!
  La tirano ŝatas intrigi, sed ne ŝatas intrigojn en elektoj!
  Politikisto amas regi, sed li amas fari la ĝustan aferon!
  Por preni la lokon de la leono oni devas esti vulpo al la loko!
  Ne estu azeno - ili pikos viajn orelojn!
  Homo ne estas muŝo, sed li ankaŭ avidas dolĉan parolon!
  Estas bone havi gisferajn pugnojn - pli malbone ol kverka kapo!
  La plej malmorala politikisto - ŝatas legi moralecon!
  Mielo el la buŝo de politikisto korodas ŝtalan plugilon!
  Ne milito estas malbona, sed malvenko estas malbona!
  Milito ne alportas ĝojon, sed venko alportas trofeojn!
  Tirano estas ofte bongusta, sed la vivo ĉe li ne estas mielo!
  Oni grimpas al la alta trono helpe de bazaj lertaĵoj!
  Ju pli alta la poŝto, des pli malalta la metodo de akiro!
  La dolĉa parolo de politikisto, eligas la amarecon de elreviĝo!
  La simpleco de la komandanto - iras flanken!
  La plej delikata pozicio estas tiu kun kverka kapo!
  Ŝuoj por lasi nuda!
  La politikisto tro parolas, sed grandaj aferoj estas farataj silente!
  La vulpo superruzos la leonon, sed li ne nutros la muson!
  La diktatoro volas esti aglo, senflugila en siaj sonĝoj!
  Por homo, mono, kiel lakto de bovino, acidiĝas de avaro, malaperas de malavareco!
  Promesoj sen malfacileco, estas vero, jes! Sed tiam, kun kia malfacileco faras ĉion poste!
  Politiko kun kverka kapo atendas la sorton de ŝtipo!
  Ju pli granda estas la ŝtelisto, des pli malgranda estas la puno!
  Politikisto ne malŝatas ion ajn krom vivo de konscienco!
  La politikisto havas malmulte da konscienco, sed gigantajn ambiciojn!
  Persekuto igas militiston ekzekutiston, malkuraĝulon bravan homon, humilan homon insolenton!
  Fantazio estas konkurso de absurdaĵo kaj absurdaĵo! Samtempe ne ekzistas pli scienca kaj logika ĝenro!
  En milito, kiel en opero - ĉiu kantas sian, nur instigisto povas esti spiono!
  Modernaj virinoj pardonas al viro ĉion - krom malriĉeco!
  Ĉu vi konas la diferencon inter spionoj kaj skoltoj?
  Mi scias! Ni havas nur skoltojn - eksterlandanoj havas solidajn spionojn!
  Kio estas pli bona kun malplena kapo aŭ malplena monujo? Kompreneble kun malplena kapo - ne tiom rimarkebla!
  La menso estas la plej bona kolektanto de riĉaĵoj!
  Menso kaj sorto: geedzoj enamiĝinte - nasku sukceson, riĉecon, pozicion, sed rapide disiĝas!
  Estas pli facile por fieraj viroj aŭskulti konsilojn, kiam ĝi estas donita de virino - krom se ĝi estas edzino!
  Saĝa edzino valoras riĉaĵon! Kaj entreprenema edzino povas procesi lin!
  Kiu aprezas personecon en persono, kaj kiu aprezas kontantmonon!
  Homaro povas esti detruita de du aferoj - komputiloj kaj komputikistoj. La unua atrofios la menson, la dua ne povos profiti de ĝi!
  Kamarado en la milito kaj granato!
  Ĝenerale, granato rakontanta ŝercojn estas kiel Faberge-ovo uzata por fendi nuksojn!
  Talento estas kiel animo: neeblas forpreni, sed ĝi povas esti detruita!
  Venĝo ne valoras honoron - la venĝo de deco!
  Envio estas la ĝermo de krimo, memintereso akvumas, mallaboreco nutras!
  Maldiligento estas la plej malbona el ĉiuj krimoj!
  Pli bone estas digne morti per glavo - ol vivi bovo pelata de vipo en budon!
  En milito, kuraĝo povas venki ruzon, sed ruzo neniam povas venki kuraĝon!
  Milito faras la vivon terura, kaj la morton inda kaj bela!
  Modesteco estas malofta kvalito por komandanto, sed tio faras ĝin eĉ pli valora!
  - Ŝakalo konsonas kun la vorto feko!
  La leono havas nur unu avantaĝon super la ŝakalo - la kapablon morti digne!
  Tekniko estas ekzekutisto de kuraĝo!
  - Sed ne estas vero! Fakte, ju pli alta estas la nivelo de teknologio, des pli da inteligenteco kaj eltrovemo necesas sur la batalkampo!
  Kie komenciĝas la interesoj de la Patrujo, finiĝas la persona bonfarto!
  Libereco devas esti kombinita kun disciplino. Anarkio estas la malo de libereco!
  Forta memoro estas la plej bona mentoro! Ĝenerale la libereco estas gajnita per glavo, sed nur per la helpo de la racio oni povas ĝin konservi!
  - Kiam forta militisto savas alian, por tio ne necesas speciala honoro!
  Post ĉio, kiam braveco brulos en via koro, vi levos vian ŝildon por defendo de la sklavoj!
  La malnobleco de bastardo ne estas preteksto por honesta, ĉar la ĉeesto de malpuraĵo ne pravigas malpuran!
  Amo neniam estas malmultekosta - precipe se vi pagas ne per via monujo, sed per via animo!
  La sola afero, kiu povas pravigi verŝitan sangon, estas se la larmoj ĉesos flui kiel rezulto!
  Tiuj, kiuj servas por mono, neniam povos egali en batalo kun tiuj, kiuj estas pelitaj de kuraĝa koro kaj la deziro al libereco!
  La larmoguto de infano estas danĝera ĉar ĝi iĝas furioza rivereto, kiu forlavas civilizaciojn!
  La pozicio de komandanto ne estas kroma lutado, sed plia respondeco kaj peza ŝarĝo!
  Oni ne scias, kio estas pli grava - nutri ĉiujn malsatojn aŭ viŝi larmon por unu infano!
  Oro estas pli mola ol ŝtalo, sed prefere batas la koron!
  Ne la armilo igas la soldaton forta, sed la armilo de la soldato!
  Vere longa konversacio kun maŝinpafilo kondukas al tio, ke ĝi komencas pafi en la orelon!
  Sekso estas la plej detrua armilo, precipe danĝera pro sia havebleco!
  La efikeco de iu ajn armilo dependas de la elektita viktimo, kaj eĉ pli en sekso!
  Sekso estas la plej humana armilo, male al aliaj mortigaj armiloj, ĝi donas vivon!
  Amo malofte mortigas, sed ofte doloras!
  Kiu longe rigardas nudan keston, tiu forgesas la konturojn de la blazono!
  Pli bone biciklo kun pedaloj ol Mercedes sen motoro!
  Malnova armilo estas kiel lambastono, fidinda, sed neniu manovro!
  Promenado ne estas pli rapida, sed pli malmultekosta - vi precipe ŝparos pri kuracistoj!
  Mono estas kiel laksigilo - honesteco kaj kuraĝo lasas homon kun ĝi!
  Pli bone estas perdi tagon de skoltado ol morti en sekundo!
  En la milito, la pelado estas trotado en la tombon!
  La plej multaj el la kaptitoj estas multe pli brilaj en animo kaj pli puraj en koro ol tiuj, kiuj ilin gardas! La ĉeno ne povas esti pli morala ol la kaptito!
  Malgranda korpo estas kiel akra tranĉilo, nur ĝi ne estas akrebla!
  Virinaj larmoj estas pli bonaj ol perloj, ĉiu guto estas ora monero!
  Ŝtona hakilo kaj atomenergio devas esti alfiksitaj al bona koro!
  Ne necesas honti pri malriĉeco, se vi havas riĉan animon kaj koron el oro!
  Progreso kovras superstiĉon!
  La precizeco de la ĝentileco de la murdinto kaj la aroganteco de la pruntedoninto!
  Unu gardostaranto kostas ne pli ol ĝardena birdotimigilo!
  En milito plenigi komandanton egalas venki!
  Nefinita malamiko estas kiel netraktita malsano - atendu komplikaĵojn!
  Nobla saĝo estas kiel multekosta vino - estas pli bone kaŝi ĝin de la malsuperaj!
  Se vi faligis du monerojn, unue prenu ne tiun, kiu estas pli granda, sed tiun, kiu estas pli multekosta! La reston donu al la malriĉuloj!
  Malvenko ĉiam estas malĝojo, krom se vi donas al la maro monon kontraŭe!
  Nur nekorektebla romantikulo ĝojas morti pro aminda sinjorino!
  La pragmatisto preferas naski novan vivon!
  Kuraĝo povas kompensi por nesufiĉa trejnado, sed trejnado neniam kompensas por kuraĝo!
  Talento povas anstataŭigi edukadon, sed edukado neniam anstataŭos talenton!
  Ekscitiĝo kaj kolero, ĉi tiuj estas nur protezoj de kuraĝo kaj kuraĝo!
  Bonŝanco, kiel abelo, certe flugos al kie maturiĝas la nektaro de saĝo kaj diligento!
  La vermo, male al la aglo, malaperas facile. La malalta estas ĉiam kaŝita, kaj la alta estas vundebla!
  Ne tiom la ĉeno tenas en sklaveco, sed timo - la malforteco de almenaŭ unu ligilo donas kuraĝon!
  Estas honoro morti por la Patrujo, la Virino, la Gepatroj, sed eĉ pli bone estas vivi por tio ĉi!
  En milito, estas pli facile akiri avantaĝon ol realigi ĝin! Ĉi-lasta similas al ĉasado de muŝoj, kiuj algluiĝis ĉirkaŭ venkita leono!
  La lango, malgraŭ sia eta grandeco, estas la plej forta membro de la korpo. Li movas armeojn de milionoj kaj trankviligas la bebon. Kapabla detrui kaj savi.
  Batalanto sen vundo estas kiel riĉulo sen poŝo!
  Viro bezonas forton por vivi, kaj virino por pluvivi!
  Inter la ŝafoj eĉ virŝafo povas leviĝi, sed provu fariĝi ĉefo inter la leoninoj!
  La vivo estas tro valora por esti interŝanĝita!
  Ŝtalo estas akra, sed la lango de virino estas multe pli akra!
  Agu kuraĝe, se vi ne povas lerte!
  Aldonu unu civilulon al la taĉmento, mi egale forprenas du soldatojn!
  Unu amatoro kun sia stulteco blokos la profiton de dek specialistoj!
  Granda familio estas ĉielo por la koro, purgatorio por la monujo, infero por malamikoj!
  Malmunti kaĝon estas foje pli malfacila ol forpeli kruelan posedanton!
  Por la rusa popolo vodko estas pli malbona ol deko da Hitler!
  Sonĝo perfidas realecon!
  Estus kialo por mortigi, sed ĉiam surmetu la kofron!
  Vodko estas leĝigita teroristo!
  Alkoholo estas la plej granda seria murdisto! Do ni trinku, sed por ke oni mortigu nin nur per alkoholo!
  Kiom ajn malgranda la elektronika blato, sed predikisto grimpis en ĝin kun etendita mano!
  Aŭtomata estas la plej bona argumento por pento!
  Vera viro devas esti aŭdaca en batalo, firmega en amo, sprita en disputo!
  Nefinita vodko, kiel nekontenta edzino, kapdoloro ne povas eviti, do estas pli bone venkiĝi!
  Milito estas la plej ekscita ludo, la nombro da partoprenantoj estas senlima, sed konstante malpliiĝas!
  En milito, male al boksado, gajni per punktoj similas al perfido, sed la juĝisto ne estas subaĉetita!
  Ŝako estas logiko kaj poezio enkorpigitaj en simplaj pecoj!
  Libereco estas kiel korupta knabino, nur ili pagas por ĝi ne per mono, sed per sango!
  Junularo estas fratino de aroganteco, aroganteco estas fratino de kuraĝo, sed nur rilatiĝante kun la sperto de maljunulo povas naskiĝi venko!
  Kiam la komandanto havas helan kapon, malheliĝas en la okuloj de la malamiko!
  Sento de tempo estas nemalhavebla kvalito de komandanto, ne vane la minutmontro havas akran finon, ĝi batas pli forte ol akrigita damaska ŝtalo!
  Plezuro kaj doloro estas malaj, sed por iuj, kaŭzi doloron estas la plej alta plezuro!
  Milito kaj sekso estas plezuro, sed ne en miksaĵo, tro mortiga peniko!
  Ju pli dika estas la peco en la kaptilo, des pli akraj estu la dentoj!
  Estas pli malfacile atingi leporon ol mortigi mamuton!
  Belege mortigante, vi kreas sangajn mortvivojn, nur fajnuloj tro rapide iras al la tombo!
  Modereco estas bona kvalito, se ĝi ne validas por enspezo! Peza monujo ĉiam estas malpeza!
  Kiam virino diras la veron, pasio komencas forvelki, kaj kiam ŝi mensogas, perfido floras!
  Mildaj brakumoj sufokiĝas pli forte, nenio estas pli neforgesebla ol ameca maŝo!
  Ŝuldo estas peza ŝarĝo, precipe se estas nenio por pagi krom vivo. Vi ne povas prunti ĝin, siavice!
  La dormo de la morto estas la plej profunda, sed ne la plej dolĉa, precipe por tiuj, kiuj pekis!
  Ĉasado estas la krono de venko, kaj sen krono ne estas venka fino!
  Kiu malfruos, tiu atingos unu korbaton dum la tuta vivo!
  Nepafita soldato, kiel verda vino, akiros forton per bataloj, sed komandanto, kiu ne volas lerni, estas kiel sterko - li ne maturiĝos, sed nur perepere!
  Malbona komandanto sukcesas savi sian propran haŭton, bona savas siajn soldatojn de morto!
  La debuto en la batalo estas grava ĉar, perdinte, vi ne parolos por biso!
  Se kamarado mortas, ne ĉagreniĝu, la ĉielo riĉiĝis per bona homo!
  Kaj se ĝi estas malbona? Tiam fariĝis pli facile por la vivantoj sur la tero.
  La vero estas unu, sed ekzistas multaj religioj, kio signifas, ke kredanto havas pli grandan ŝancon erari ol ateisto!
  Ateisto, eĉ se li pravas, lia vero ne donos al li profiton, sed kredanto, eĉ se li eraras, ricevos feliĉan vivon kaj dignan morton!
  Fariĝi ateisto estas kiel ŝteli vian animon!
  Kredo estas kiel vesto, estas malfacile porti ĝin kaj oni ne povas esti nuda! Vi povas ŝanĝi ĝin nur per lavado, kaj elektante modernan stilon! Ĝenerale, religio, kiel edzino, ĝenas, kaj estas timige ŝanĝi!
  Fido kiel indika pistilo estas nur unu kaj nur malsaĝuloj ridas pri ĝi!
  Feliĉo estas elektema edziĝanto, kiu iras por paro nur kun libereco!
  Kion vi volas meti serpenton al via koro - malfermu la pordon al la submondo!
  Tio estas ĉar pioĉo kaj muskolaj brakoj bezonas kapon!
  La komandanto similas al aktoro, nur ripetoj por biso paŭzo ne aplaŭdo, sed vangofrapoj, veturante en la teron!
  Amo estas kiel nubo, submetata al kapricoj kaj verŝas larmojn!
  Kompato estas trajto de la fortulo, krueleco naskiĝas de malsekureco, kaj malsekureco estas malforteco!
  La puno de malbono estas la plej valora speco de bono, ĝi postulas spiritan purecon kaj forton!
  Decidemo estas nemalhavebla kvalito de reganto, timemo detruas ŝtatojn kaj lasas popolojn orfoj!
  Kies blaster krius, sed via silentus!
  Amo postulas oferon, ne malpli ol malamo!
  - Religio unue estu morala, instruu bonon kaj obeon! Nur ne turnu homojn en gregon kaj dekutimigu ilin por pensi!
  La revolucio ne ŝanĝu la tipon de sklaveco, ĝia celo estas spirita libereco kun ununura sinteno - fari bonon!
  Nenio kunigas la homaron kiel vera religio bazita sur bonkoreco kaj prudento!
  - Nur la fina venko de la plej alta vero povas pravigi mensogon! Same kiel la afero de paco postulas perforton, estas pli facile rebati glavon per glavo ol per ŝildo!
  - La vero estas ĉiam en minoritato, kaj la malplimulto povas venki nur helpe de inteligenteco kaj ruzo! Ĉi tio signifas ruzon kaj inteligentecon, verajn kamaradojn de la vero!
  Sklavo estas antaŭ ĉio malkuraĝulo, li timas perdi sian ĉenon!
  La tirano havas tri kvalitojn de insektoj: la piko de skorpio, la piedoj de glueca muŝo, la reto de sangosuĉulo, sed li ne estas destinita al iĝi flugilhava!
  La beleco de la animo, la pureco de la koro, la potenco de amo - ne devas esti malpurigitaj per troa venĝo!
  Se vi pravas, justeco pravigas kruelecon, sed nur tiom, kiom tio ne igas la viktimon la ekzekutiston!
  La plej valora kvalito de komandanto estas akcepti malvenkon digne kaj lerni de ĝi!
  En moderna militado, kiu flugas gajnas, kaj kio rampas estas batata de la malamiko!
  Insulto estas armilo de kanajlo kaj malkuraĝulo, penante humiligi aliajn, li malaltigas sin!
  Nur la mortintoj ne eraras, krom se, kompreneble, vi kalkulas la lokon de la paradizo!
  Praktiko estas la patrino de lerteco, aliancita kun talento!
  Tiuj, kiuj volas lerni, profitos pli el malvenko - ol la memkontenta arogantuloj de venko!
  Pli bone estas bele morti ol malbele vivi!
  Por maldiligentulo, ĉiuj tempoj estas malbonaj, krom dormo!
  En milito, trofrua ĝojo estas fratino de perfido!
  La plej perfekta klingo - oblikvaj manoj difektas!
  La tempo en milito estas kiel akvo, ĝi eluzas bonkorecon kaj homaron!
  Militisto sidanta en embusko estas kiel rabisto, nur li volas ricevi sian vivon, ne monujon.
  Por bona komandanto, savi vian propran estas pli grava ol mortigi fremdulojn!
  Grandaj nombroj da lerteco kaj lerteco de tombisto! Se vi volas fariĝi heroo, ne iru milde!
  Mensogo estas kiel serpento anstataŭ gardohundo - kiam ĝi mordos la malamikon, la sekva certe pikos vin en malforta loko!
  Kavaliro povas cedi ĉion al sinjorino, krom la rajto morti unue!
  Rusa soldato povas esti mortigita, sed ne venkita!
  La giganto ne estas tiu, kiu estas granda en kresko, sed kiu havas la amplekson de penso, al la ĉielo!
  Perforto naskas eksteran obeemon kaj ekbruligas ribelon en la animo!
  Kaptiteco estas kiel ruĝvarma forĝejo, malmoliĝas se post ĝi vi plonĝas en la glacian fluon de liberigo!
  Justeco estas foje severa, sed ĉiam pli mola ol arbitreco!
  Nun nudpiedaj infanoj kuras supren al Kungur, potenca fortikaĵo, en kiu estas sescent soldatoj kaj alia milico. Timigita per la alproksimiĝo de majoro Vereshchagin kun ducent regulaj soldatoj, homamaso de du mil Pugachevits ĉesigis la sieĝon kaj retiriĝis.
  
  
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova alvenis al la ribelantoj. Komence ili estis skeptikaj pri knabo en pantaloneto kaj knabino en tuniko. Sed la dekreto kun la sigelo de la suvereno konvinkis ilin obei la kolonelon. Sed ĝi fariĝis eĉ pli fidinda, kiam Oleg, ligis la najlojn per la nudaj piedfingroj, ĵetis ilin al la atamano, kiu komencis eliri, kaj najlis lin ĉe la pordo ĉe la pufo.
  Krome, onidiroj jam atingis pri knabo, kiu ne timas la malvarmon, kaj kuras pli rapide ol la plej leporhunda lupo.
  La knabo estis akceptita kiel komandanto. Kaj tiam li elpensis planon. Ili, kune kun Margarita, penetras en Kungur, mortigas ĉiujn oficirojn, kaj tiam la hordo krevas kaj finas la garnizonon.
  kiu estis volonte akceptita.
  Kaj knabo kaj knabino, ĉi tiuj terminatorinfanoj rapidis al Kungur. Kaj granda taĉmento de ribelantoj moviĝis post ili.
  Oleg kaj Margarita, sen pli da diro, moviĝis al la muro. Ili fortranĉis kelkajn gardostarantojn. Kaj ni faligu la oficirojn. La paniko komenciĝis. Grava Vereshchagin rapidis en batalon kaj estis unu el la unua se temas pri esti mortigita. Tri kapitanoj ankaŭ estis mortigitaj.
  Infanoj ĵetis akre kalitajn diskojn kaj tranĉis per harditaj ŝtalaj sabroj. Ili ankaŭ ĵetis memfaritajn, sed tre potencajn obusojn. De kiu la malamiko suprenflugis pli alte kaj estis disŝirita. Kaj ricevis de ĉi tiuj infanoj-terminatoroj.
  Kaj tiam la ribelantoj iris en batalon. Kaj ankaŭ kiel ili komencis haki kaj disbati. Kaj la jam konfuzita kaj senkapigita garnizono kapitulacas al la armeo de la senditoj de Pugaĉov.
  La infanoj plenumis la taskon. Kaj preninte Kungur, ili rapidis reen, proksime de Ufa, kie la grandega armeo de Emelyan Pugachev alproksimiĝis.
  La knabo kaj la knabino kuris al si kaj kantis;
  En la Patrujo, najtingaloj kantas psalmon;
  En ĝi, la radianta suno tagiĝas ...
  Alportas gracon - pacon, komforton,
  Kaj malfermas la okulojn - la lumo de la Sinjoro!
  
  Kie estas la konvaloj, kaj kie estas la svarmoj de lekantoj,
  Kaj fojnamasoj estas elverŝitaj kun mielo...
  Vi fariĝos reala - konu la heroon -
  Derompu la akrajn kornojn de demonoj!
  
  Nun vi kuras nudpiede tra la kampoj,
  Sufiĉe knabeto - peza maŝinpafilo!
  Kaj malvarmaj kalkanoj sub la roso -
  Preta meti la kontraŭulon - maton!
  
  La demiurgo skulptos la naturon,
  Kreu ŝablonojn en ŝtorma grandiozeco...
  Ve, iom strikta Dio estas kirurgo-
  Kiu ne metos nur kvin!
  
  Ni homoj ankaŭ estas enormaj kreintoj -
  Kapabla akcepti vian novan mondon!
  Ne necesas montri la honton de ŝafo -
  Tiam tuj li kolektiĝos por riproĉi la armeon!
  
  La pionirknabo nun estas en kaptiteco,
  La ekzekutisto levis ĝin sur la rako, donis ĝin per vipo...
  Sed homoj ne malbenas Satanon -
  Ĉar provoj ankaŭ estas donaco!
  
  Por spaco - la vojoj estas ĉiuj en koloroj,
  Ili havas la ekstazon de pura rivereto ...
  Kaj ni devas venki nian malnoblan timon -
  Ne kaŝante en skatolo kun la lerteco de angilo!
  
  Ve, la tuta mondo estas plena de ĉerkoj
  Eĉ en la kelkarcero ili havas fetiĉspektaklon ...
  Ni vidos ĝin en Edeno -
  Ja antaŭ Dio - hero-bebo!
  
  Sed la homo estas esence ankaŭ Dio,
  Li estas facilmova giganto kun intelekto ...
  La ŝipo forlasas la grandiozan groton,
  La homoj kaj la gvidanto sen timo estas unu!
  
  Karismo estas ankaŭ ĉefurbo,
  Lasu ĝin ne nur movi en cirkuladon ...
  Kaj se iu havis iluziojn,
  La ŝtelisto jam najlis lin per levo!
  
  Kiam nia menso kreskas ĝis la pinto,
  Kaj la scienca movo revivigos la mortintojn...
  kovros la glacion per flortapiŝo,
  Kaj ni marŝas al aliaj universoj!
  Oleg Rybachenko kaj Margarita trafis apron survoje. Ili mortigis lin kaj manĝis la viandon kruda. Kaj kion, finfine, Tarzan manĝis, kaj kial ili estas pli malbonaj.
  Kaj ili prenis kun si la viandon.
  Oleg kuris kaj pensis:
  Kio estis bonega estis la serio pri Tarzan. Sed li ankaŭ skribis pli bone. Ĉi tio estas interesa verko pri la ĝangalo kaj sovaĝaj simioj. Sed ni diru kun knabino?
  Ĝi estas eĉ pli mirinda...
  Plue, kune kun Margarita, li verkis etajn aforismojn por fari ĝin pli amuza;
  Por politikisto ĉiuj vojoj estas malrektaj, sed ili kondukas rekte antaŭen al la celo!
  Oro estas mola, sed havas disbatantan potencon!
  Peza metalo estas oro, sed oro estas malpeza!
  Kvankam oro estas peza metalo, sed en grandaj kvantoj ĝi faras vin nesubvigebla!
  La ekzekutisto laboras per siaj manoj, sed la produkto estas portata antaŭen per siaj piedoj!
  Se vi volas kapti la tronon, havu reĝon en via kapo!
  Se vi volas, akiru la lokon de leono, estu vulpo en ruzo, kaj hieno en malnobleco!
  La plej sukcesa politikisto estas ruza vulpo kaj predanta tigro, kaj ankaŭ simio en uzado de aliuloj lertaĵoj!
  Kiu ne estas vulpo en politiko, estas azeno en la vivo!
  La flatema vulpo havas lupkutimojn!
  Ruzo de milito ne estas kontraŭa al honoro, krom kiam ĝi turnas kontraŭ vi!
  En milito, neglektemo estas kiel gudro en mielo, ĝi nur elsangiĝas!
  La evitema manovro similas al hoko, ne nur laŭ formo, sed ankaŭ laŭ rezulto!
  Kiom ajn fortaj estas la manoj, sen kapo ili valoras ne pli ol manekeno!
  Inĝenieco povas esti komparita kun tria mano, nur kun multe pli granda svingo!
  Sangas la revolucio, kiu kondukas al la pliboniĝo de la homoj, forpelas grason, kiu renovigas la eliton!
  La plej grandaj dividendoj pri investoj ricevos tiuj, kiuj ne ŝparas patrinan lakton por infanoj!
  Mensogoj por bona, jen la vero, eldirita en nova maniero!
  Virino estas trezoro, kiu povas subaĉeti la plej riĉan kaj armilo, kiu povas faligi la plej fortan!
  Problemoj estas eterna koncepto, eĉ morto nur translokas ilin al la parencoj de la mortinto!
  Feliĉo estas floro, kiu estas fekundata per ostoj kaj akvumata per sango!
  - La fundamento, miksita kun sango, estas tre malfirma, do nur en vivanta korpo sango havas potencon!
  Ĉio estas ŝanĝebla, krom la sento de respondeco kaj devo!
  Estas malbone perdi la vivon, sed multe pli malbone perdi la senmortecon!
  Pli bone estas flugi dum unu horo ol rampi dum cent jaroj!
  Forto estas sinonimo de libereco, libereco estas sinonimo de devo, devo postulas sindonon kaj rezignon!
  Heroo kun malforta kapo diferencas de manekeno per tio, ke li kriplas sin!
  Psikologio estas la ŝlosilo al venko, vi nur bezonas povi elekti la ĝustan seruron!
  La koro ne estas sendita al inteligenteco, kaj la kapo ne estas hakita!
  Rapideco naskas venkon, rapideco alportas bonŝancon, rapideco estas la dua feliĉo!
  Rapideco naskas venkon, rapideco alportas bonŝancon, rapideco estas la dua feliĉo!
  La glacia spiro de morto tremas la koron, kaj tordas la intestojn de malkuraĝulo. Sed kuraĝa de la proksimeco de osta maljunulino kun akrigita falĉilo: akiras akrecon de reago, trankvilon en batalo, forigi troan grason!
  Temperamento ĉe virinoj ofte kunvivas kun modesteco - same kiel kuraĝo ĉe viroj!
  Tekniko estas koncepto duobla - ĝi ne toleras stultecon!
  La plej dolĉa frukto estas la plej malfacile elektebla!
  Malzorgemo estas la malo de kuraĝo, kuraĝo kaj kalkulo nur duope naskos venkon! Glaso da venko estas kiel botelo da vodko, por ke ne estu problemoj, ĝi postulas tri homojn: Bonŝancon, inteligentecon kaj kuraĝon!
  Morto ne estas provizora, sed vivo estas konstanta!
  Ne ekzistas tia religio, ke la logika klarigo de la ekzistanta stato de aferoj kaj la ĉeesto de racio!
  Ĉi tie ĝi pravas, sed la homa menso mem ne estas la plej logika en nia mondo. Foje eĉ ŝajnas, ke nenio estas pli malracia ol logiko!
  Milito sen sango estas kiel vivo sen doloro!
  La kapablo pluvivi memstare estas pli grava por militisto ol mortigi la malamikon! Ĉiu milito finiĝas en paco, kaj la vivo finiĝas per entombigo!
  La amo de adoleskanto estas kiel vitro: tro fragila, ĝi rompiĝas facile kaj doloras!
  Sklavo kaj reĝo eliras el la sama ventro, se ili estas samaj antaŭ naskiĝo, kial do ne esti egalaj post!
  Scienca progreso sen disvolviĝo de moralo egalas al provi fumi el nuklea eksplodo!
  Neglekto en milito, patrino de krimo kaj fratino de perfido!
  , La pano de milito estas la plej amara: trempita en la sango de fratoj kaj larmoj de patrinoj!
  Naski infanojn estas multe pli agrable ol naski kadavrojn - kvankam ambaŭ postulas lertecon kaj pasion!
  Sklavigo komenciĝas ne la deziro lerni kaj pensi!
  Saĝaj vortoj estas bonaj - bonaj faroj estas pli bonaj!
  La vivo estas ĉiam brila, kaj la morto estas mezbona!
  Scienco ne estas ĉio, la plej altnivelaj armiloj postulas lertajn manojn kaj flekseblan menson! Spirito venkas materion!
  Ĉiu momento ĉesas esti rava, tuj kiam ĝi frostas, frostiĝas kiel glaciflosaĵo!
  Movado estas vera feliĉo!
  Patrujo estas la plej altvalora afero, kiun homo havas, sen ĝi la vivo ne havas signifon!
  Homo sen patrujo estas kiel korpo sen animo!
  Religio estas la konsolo de la malfortuloj - ajnaj malfeliĉoj ŝajnas sensignifaj, se ili estas provizoraj!
  Se la tekniko estas la gardanĝelo, tiam la batala spirito estas la dio de milito!
  Estas pli facile preni la oceanon per kulero ol diskuti kun ateisto!
  Komputilo kiel knabino amas junan kaj obstinan!
  La morto diferencas de la amato, ke ili ĉiam provas prokrasti la renkontiĝon kun ŝi!
  La morto diferencas de la amato, ke ĝi ĉiam venas en la malĝusta tempo, sed neniu riproĉas al ŝi pro tio ke ŝi malfruis!
  Kiu ŝparas pri sekureco - rompiĝu ĉe entombigo!
  Bone nutrita armeo estas la ŝlosilo al prospero!
  En milito, bona preparo estas kiel aero al la pulmoj, malbona miksaĵo de gasoj kripligas kaj mortigas!
  Kiam homo artefarite donas al si imponan aspekton, tio estas certa signo de spirita malforteco.
  Terura lupo en vesto de ŝafo, ne ŝafo en vesto de lupo!
  Por homo, estas nenio pli grava ol milita arto - ĝi estas sinonimo de inda ekzistado! La morto de tigro estas pli bona ol la vivo de hundo!
  Morto en milito estas pravigita nur kiam la malamiko aĉetas ĝin je troa prezo, kaj doni donacojn al la malamiko egalas al perfido.
  La rekonita malamiko estas preskaŭ venkita, vi nur bezonas ne lasi la ŝancojn mem foriri!
  La kadavro de malamiko estas multekosta, sed vivanta ankoraŭ kostos pli!
  Stealth-kvalita gajninto!
  Ĝenerale, la vivo sen malfacilaĵoj estas kiel supo sen spicado, multe - amara, ne - ne grimpas en la gorĝon!
  Viroj devus almenaŭ unufoje en sia vivo mortigi kaj savi iun! Kaj se la unua estas bonŝanca, tiam la dua estas nemalhavebla provo de kuraĝo!
  La komputilo estas pli bona ol la atombombo, ĝi estas la plej certa maniero por konkeri la naciojn kaj igi ilin labori por la venkinto! Cetere mi ne timas tentojn! Ĉiu kredo do valoras ion, se ĝi scias defendi sin!
  En juneco, la sango fluas pli rapide, kaj la "boŭlisto" kuiras pli varme!
  Malrapida azeno, pli malbona ol porko, ankaŭ malbonodoras, sed ne donas viandon!
  Aŭtomata fajro kaj muĝado de ŝelo - plej bone forpuŝu bonan memoron!
  Kredo sen pruvo: ke falko, sen flugiloj, povas grati, sed ne lasos ĝin ŝvebi!
  Religia diskuto estas la plej senfrukta - ĉar ambaŭ diskutado havas neniun ideon pri la temo, pri kiu ili diskutas!
  En la kuro inter scienca kaj teknologia progreso kaj moralo, ĉi-lasta estas kondamnita esti eksterulo! Kvankam la homaro riskas fali en la abismon inter scienco kaj moralo!
  Kiu ŝparas per scienco, tiu prirabas sian idaron, kaj kiu rabos siajn posteulojn, tiu restos por ĉiam almozulo!
  Per rabado de posteuloj, vi povas fari kapitalon, sed vi ne povas riĉiĝi!
  ! Politiko estas malpura komerco farita en puraj kostumoj!
  Vero ĉiam estas multflanka, sed eraro estas unuforma!
  Beleco estas dialektika koncepto - nur malbeleco estas universala!
  Modernaj armiloj, male al vino, amas junecon!
  Ŝparu la malamikon, kion sidi sur ponardo - ŝtalo ne konas la senton de empatio!
  La plej bona armilo estas eltrovemo, ne postulas kostojn, sed estas multekosta!
  Kiam la nombro da kadavroj estas pli ol unu, ili fariĝas de tragedio al ekstraĵo!
  Murdo estas kiel perdi vian virgecon unuafoje kaj ĝi doloras, poste kun ĉiu nova ago pli kaj pli da plezuro!
  Tiu skolto estas malbona, kiu ne povas antaŭvidi eliron en kazo de malsukceso!
  En iu ajn alia areo, eraro povas kosti vivon, sanon, kaj nur trompante vin en religio, vi riskas perdi senmortecon!
  La besto havas dentegojn, la viro havas pafilon, la besto dependas de la muskoloj, kaj la viro de la menso! Provoj obtuzaj la dentoj, sed akrigi la menson - tial la menso estas senmorta, progreso, kiel porĉiama mova maŝino, kondukos al prospero!
  Eĉ la plej teruraj novaĵoj de ripetado fariĝas ordinara!
  Kiam agento laboras por du inteligentecoj, kontraktante infanon provantan ŝtopi du cicojn en lian buŝon, li riskas ŝiri sian buŝon!
  Movado estas la pluvo, sub kiu kreskas la floroj de la sano, kaj la sarkilo elradikiganta la herbojn de la malsano!
  La blinduloj de blinduloj ne vidas la okulon - ili iras kien ili volas!
  Ne povas elkonduki blindulojn - kara fidela transirejo!
  Vida vojaĝanto ne tiru - helpu la blindulojn!
  Homo facile rompas, malfacile subigas, kaj tre malofte atingas amon el la naturo!
  En kartoj, sorto venas al hela kapo, lertaj fingroj kaj trankvila koro!
  Ĝenerale, krimo ne estas ĉokolado, fuŝinte dolĉan vivon, vi ne faros, sed vi certe ricevos obezecon de la koro!
  Manko de forto povas kompensi troon de inteligenteco, sed neniu troo de forto povas kompensi mankon de inteligenteco!
  Talento povas anstataŭigi mankon de edukado, sed neniu kvanto de edukado povas anstataŭigi mankon de talento!
  Diamanto estas gemo sen polurado, sed neniu polurado transformos karbon en diamanton!
  La morto de iu alia estas amuza, sed de via propra morto via koro krevas kaj via animo iras al viaj kalkanoj!
  Mono gluiĝas al sangaj manoj kaj glitigaj animoj kiel malpuraĵo!
  El ĉiuj formoj de fanatikeco, religia estas la plej malracia kaj egoisma, do direktita ĉefe por atingi personan senmortecon!
  Amo diferencas de seksperforto nur en la formo de pago - pago en speco por la lasta ago!
  Pli bone estas perdi en justeco ol gajni en peko!
  La perdo de virtulo estas gajno en la ĉielo, la gajno de pekulo estas ŝtelo de la animo!
  Neante Dion, la komunistoj metis senracian ŝarĝon sur la ŝultrojn de la homo! Volante preni la lokon de la Ĉiopova, la homo ne povis elteni la doloron de Golgota kaj la tentojn de la diablo!
  Ne posedante la potencon de Jesuo, homoj, anstataŭ konstrui regnon de bono kaj justeco, kolapsis en lageton de malvirto!
  Sennombraj trezoroj en la animo de homo, nur se vi komencos rabi ilin, rapide elĉerpiĝos sen alporti riĉaĵon!
  Ĉiu seksa ago, la juvelo, kiun vi dividas por du kaj eĉ unu ŝtelisto, ŝtelos ĝin el via koro!
  Ĉiu homo havas ion komunan kun primato, estas bone se ĝi estas potenco, sed pli ofte inteligenteco!
  Estus amuze, se ĝi ne estus vera!
  Bedaŭrinde, ni havas pli da vivantaj ŝercoj ol decaj viroj kaj honestaj politikistoj!
  Kiu vendas sian animon, ĉiam restas en perdo - li donas la senmortan por la mortonto!
  Venko super forta kontraŭulo kutime kostas pli, sed vi ne fordonos ĝin por nenio!
  Murdo ne povas pravigi memintereson kaj profiton - nur honoro, libereco kaj Patrujo estas rekomendantoj de perforto!
  Bona devus esti kun pafilo,
  Frapu kiel furioza ŝtalo!
  Sangi kiel akvofalo
  Malbono ne indulgu ĉiujn mortigojn!
  El ĉiuj artaĵoj, estas militaj ĉefverkoj, kiuj estas plej firme fiksitaj en la memoro de homoj kaj kaŭzas la plej multajn larmojn!
  - Pentraĵo skribita en sango: pli hela ol oleo kaj multe pli malrapide paliĝas!
  Deca homo metas justecon - super familiaj kaj amikaj rilatoj! La leĝo por malamikoj kaj amikoj estu la sama kiel edzo al edzino!
  La ĉeesto de malsamaj leĝoj igas justecon prostituitino!
  Forta kontraŭulo moderigas la korpon kaj volon, igas vin pli forta - malforta koruptas la animon kaj malfortigas la korpon, igas vin pli malforta!
  Do la malfacila vojo donas multe pli facilan venkon!
  La manoj de soldato ricevas por pafi, kaj la cerboj por ĉesi ĝustatempe!
  Mortigi malsaĝulon: estas same kiel piki per kudrilo, pafi saĝan - kion bati per kuglo!
  La naturo estas la patrino de homo, kaj la patrino de granda inventinto ne povas esti kompleta malsaĝulo! Kvankam al ŝi mankas praktika eltrovemo!
  La kuglo estas la plej efika eduka metodo en la traktado kun junuloj, same kiel kun maljunuloj!
  Nur la efikeco de la efiko falas! Ofte la kredindeco falos, kaj se vi alvenos tien, vi devos alporti zombiojn!
  Religio malaltigas fieran homon al la nivelo de besto - donante elekton inter ŝafo kaj kapro!
  Pli bone estas doni vian haŭton al homoj kiel ŝafo ol sibli eterne kiel serpento!
  Ĝenerale, la koncepto labori kun la kapo provizas ne nur laŭvortan interpreton, eĉ se temas pri luktosporto!
  Se vi volas riĉiĝi - baptiĝu kiel judo, se vi volas bankroti, prenu prunton de judo!
  Plumbo helpas digeston, precipe se la pilolo estas en formo de kartoĉo!
  Oficisto, kiu ne akceptas subaĉetaĵojn, estas kiel virga prostituitino!
  Kutime, por savi unu, vi devas mortigi la alian! Ĉi tio sendube estas kruela leĝo, sed ĝi restarigas la naturan ekvilibron de specioj!
  Ne ekzistas en la mondo pli bona batalanto - ol rusa soldato, kaj pli granda tirano - ol rusa generalo!
  Troa lukso estas signo de frivoleco, frivoleco estas antaŭsigno de baldaŭa ruiniĝo!
  Saĝaj vortoj el la lipoj de bastardo estas kiel fonto el rubamaso!
  Vi havas avantaĝon en longeco, sed mi havas en menso!
  Kelkfoje oni povas mortigi, sed oni neniam povas forpreni esperon!
  En milito, mankas sekundo - vi povas perdi eternecon!
  Ordinara turo estas kompatinda inter nubskrapuloj, sed majesta inter kabanoj!
  Homo submetiĝas al forto, respektas kruelecon, malestimas mildecon kaj ne aprezas bonkorecon!
  Sekso estas la plej bona kuraco por ĉiuj mensaj malsanoj, sed bedaŭrinde multekosta kaj malfacile trovebla!
  Kiu ne amas sekson, ne amas la vivon, kaj ne estimas la ĝojojn de la karno!
  Poezio havas komunan kun vino, ke ĝia valoro kreskas kun la tempo, sed eĉ jarcentoj ne permesas, ke la linioj putru kaj la fajreroj estingiĝu!
  Soldato estas kiel komputilo - li kalkulas unu-nul, kaj militisto estas amiko-malamiko!
  Homo diferencas de la besto en homaranismo, kaj la kapablo agi kontraŭe al instinktoj!
  De perforto kontraŭ virino aperas foje sanaj infanoj, kaj de perforto kontraŭ naturo nur monstroj!
  Se la patrino estas kruela, ankaŭ la infanoj estas kruelaj! Kia estas la naturo de tia estas ŝia idaro - viro!
  Amikeco estas serĉata de la fortulo, nutraĵo de la riĉulo, kaj sindonemo estas montrata al la sentimaj!
  Ataki estas la plej bona maniero neŭtraligi la nombran superecon de la malamiko - igi ilin kontraŭbatali estas kiel forhaki duonon de la brakoj!
  .Por virino, amo estas plezuro kaj enspezo, por viroj, plezuro kaj elspezo!
  Elpensi novan armilon por malmoralulo estas kiel segi la krurojn de seĝo, kiam ŝnuro balais super la kolon!
  Al la alveno proksime de Ufa, la uloj raportis pri la tasko al Pugachev.
  La kamparana reĝo estis surprizita, ke la infanoj tiel rapide laboris. Kaj kompreneble li rekompencis ilin. Li transdonis arĝentan krucon. Kaj po ducent rubloj.
  Poste sekvis la sturmo kontraŭ Ufa. Margarita kaj Oleg, kiel ĉiam, estas en la avangardo kaj rapide atakas.
  Ili tranĉas malamikojn per sabroj kaj ĵetas bombojn.
  La Ufa garnizono jam malfortiĝis pro malsato, sed la venko de la ribelantoj rompis ilian spiriton.
  Krome, la reĝo de la kozakoj havas preskaŭ kvindek mil soldatojn - grandega forto ...
  Post kiam Oleg Rybachenko hakis al morto la komandanton, la resto de la soldatoj kapitulacis.
  Ili estis ĵurkonfirmitaj, tranĉis siajn plektaĵojn, tondis kiel kozakoj. Kelkaj oficiroj elektis ligi Pugachev. Kaj kio estas la buklo pli bona?
  Resume, Ufa estis facile prenita. Kaj eĉ la koza caro bedaŭris, ke li ne sturmis la urbon Yaitsky.
  Ĝenerale, aferoj iris pli bone por Pugaĉov. Nun pli da soldatoj povas esti senditaj al la Ural-fabrikoj. Kaj ordonu al Beloborodov preni ĉiujn urbojn kaj Tobolskon.
  Estis certe decidite iri al Kazan, kaj poste al Moskvo. Emelyan Pugachev eĉ raportis, ke lia filo Tsarevich Pavel mem aliĝis al la kampanjo kaj transdonos la tronon al sia patro. Ĉiukaze multaj kredis je ĝi.
  La armeo de Pugaĉov daŭre kreskis. Novaĵo alvenis pri la kapto de pluraj pli da Uralaj fabrikoj, kaj novaj pafiloj, provizoj kaj pulvo.
  Post tio, grandega armeo komencis kampanjon. Ŝi moviĝis laŭ la rivero, laŭ ambaŭ bordoj al Volgo.
  Caro Emeljan Pugaĉov estis gaja kaj kontenta. Ĝis nun, aferoj iras tre bone por li. Ĝenerale, la ribelantoj neniam estis forte batitaj. Kaj la reputacio de la nova rusa caro altiĝas. Kaj ĉiutage novaj militistoj aliĝas al li per miloj.
  La memproklamita reĝo havas multajn kavaleriajn trupojn. Kaj ĉio odoras kiel vera venko.
  La infangardistoj kuras antaŭ la resto de la armeo. Ili estas amuzaj kaj multe ridas.
  Jen la junaj militistoj atakas la patrolon de la husaroj. Mallonga dehakado, paro da ĵetoj per la piedfingroj de nudpiedaj grenadoj. Kaj la batalantoj estas detruitaj.
  Poste kuŝas la Osa-fortikaĵo. En reala historio, ŝi kapitulacis sen batalo. Do la uloj ankoraŭ ne sturmis kaj mortigis neniun.
  Ili eĉ iom enuiĝis... La uloj kantis;
  Spartacus levis la heroaĵojn de la sklavoj,
  Forĵeti la jugon de malamataj princoj...
  Li transformis la malfeliĉulon en svarmon da agloj -
  La voko estas simpla - disigu viajn revojn!
  
  Elprenu la glavon luktante ĝin
  Kaj senkompate faligu malbonajn malamikojn ...
  Vi, feliĉe, malfermas la vojon kiel batalanto,
  La mortinto vivos eterne en granito!
  
  Ni ricevos ĝin de la ĉielo, nulo bezonas la lunon,
  Ni malfermos la vastaĵojn de Marso kiel pordegon,
  Kaj fame kredu je Venuso, mi venos...
  La tuta Lakta Vojo - sub la glavo iros al la heroo!
  
  Estas steloj sur la ĉielo kaj la okuloj de knabinoj -
  Safiroj, rubenoj briletas...
  Kaj miaj perfortaj pensoj flugas -
  Kiam nia prapatro batis Mamaia!
  
  La mortonto Chelubey ekkriis en la bildpilko -
  Tiu de Rus mortos sub la hufo de ventegoj ...
  Stranga krio freneza - mortigu ĉiujn:
  Tiu rido kaj sonoraj kantoj kvietiĝis!
  
  La respondo de Peresvet estas laŭte donita,
  Bato de lanco kaj la malamiko en koŝmara infero ...
  Ne atendos la militiston zindan -
  Ni venkos, vi kredas je ĝi!
  
  Insida roko - estas tagoj en la nuboj,
  Ne ĉiufoje sorto kaj trofeoj...
  Kaj niaj urboj estas fajro, lumoj,
  Ni povas vidi, ankaŭ, en la batalo ne maturiĝis!
  
  Sed konu la rusan lokon en triumfo
  Nia prapatro Cezaro, la timinda makedono...
  La planedoj baldaŭ iĝos paradizo
  Tre bongusta Poshekhonsky-fromaĝo kun teo!
  La Osa-fortikaĵo, kiel en reala historio, kapitulacis sen batalo. La garnizono kaj ĝiaj komandantoj ĵuris fidelecon al la koza caro. Kaj post tio la armeo de Pugaĉov pluiris. Venka marŝo kaj kuniĝo de miloj da kamparanoj. Grandega armeo, kiu kreskas rapide. En la oriento, la Pugachevites prenis plurajn pliajn grandurbojn, kaj alproksimiĝis al Tobolsk, kie la trupoj de Dekolong prenis rifuĝon.
  Preskaŭ ĉiuj Ural-fabrikoj estis prenitaj sub la kontrolo de la ribelantoj, kaj ekzistas nova administracio. En la okcidento ili prenis Samaron, kaj fortikigis tie. Pli kaj pli da homoj sekvas la ribelantojn.
  Kaj malantaŭ la kamparana reĝo estas grandaj fortoj. Estas multaj el liaj subtenantoj en Kazan mem. Guberniestro Kant, ĉi tiu germano laŭvorte tremas de timo. Malgranda taĉmento sendita por renkonti la armeon de Pugaĉov estis kaptita. Potemkin, kiu estas en la Kazan Kremlo, ankaŭ tremas de timo.
  Kie li estas kontraŭ tia armeo...
  Kaj Oleg Rybachenko kaj Margarita denove faras heroaĵojn. Ĉi-foje, ili moviĝis al la tempo de Elizabeto Petrovna. Kaj ili kaptas sin Friedrich. Sed tio estas alia historio. Tie li kaj Margarita faris sian eblon kaj la granda reĝo de Germanio, post la malvenko, estis kaptita. Kaj liaj gardistoj estas rompitaj.
  La knabo kaj knabino balais kiel uragano, precipe ĉar al Frederiko restis tre malgranda sekvantaro. Sed jen ili estas, ĉi tiuj infanoj hakis ĉiujn, kaj venigis sur la ŝultrojn de la komandanto al la rusa tendaro. Do Germanio kapitulacis.
  Kaj Rusio aneksis Orientan Prusion.
  Jes, kaj Elizabeto la 2-a vivis pli longe en ĝojo. Kaj la heredanto Petro mortis pro hemoroida koliko. Do Rusio povis konservi siajn gajnojn. Kaj Germanio neniam unuiĝis!
  Kaj tiam la ŝtatkomunumo tute iĝis parto de Rusio ...
  Nu, tie restis tre mallonga tempo Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova. Kaj ili ricevis novan severan mision!
  Sed nuntempe Pugaĉov povas malhavi ilin. Estas pli gravaj aferoj por fari.
   Jen li estas Oleg Rybachenko, supozeble granda, kvankam relative juna, atleto partoprenanta por Rusio en mezepokaj konkursoj. Unu kontraŭ cent elektitaj kavaliroj. Kaj ili eĉ ĉenis pezojn al liaj piedoj por igi ĝin pli honesta. Kaj kio pri Oleg Ribaĉenko? La fortoj de superhomo el fantazio ĉiam vivis en ĝi, ĉar ĉi tio estas kaj sonĝo kaj ne sonĝo, sed io fasmogoria, kie ĉiuj kaŝitaj revoj realiĝas.
  Estis eĉ sep steloj sur la ĉielo. Kaj ĉiu en la koloro de la ĉielarko.
  Antaŭ li estas la brita princo Carl, donacita per speciala donaco: pardoni kaj kompati tiujn, kiuj staras antaŭ morta tunelo, tra kiu malfermiĝas vojo al alia mondo.
  Kaj vi estas nur knabo, kiu estas en loko, kie la postmorta sorto de grandulo estas decidita.
  Oleg Rybachenko estis dolore trafita en la kruro kiam ili pendigis pliajn katenojn. La juna kolonelo apenaŭ povis reteni la ekkrion eskapintan el lia brusto.
  Lia korpo fariĝis eĉ pli juneca, nur knabo en bazlerneja aĝo, kaj ne tiel muskola kiel antaŭe.
  Kaj la princo, ŝajnigante, ke nenio okazis, surdege, kun ioma raŭkeco en la voĉo, kriis:
  - Do, nun vi estas sur egala bazo... Subjektoj de la movo de gajaj ĉevaloj, marŝu!
  La publiko en la standoj laŭte fajfis.
  Oleg Rybachenko, almenaŭ en paralela vizio, estas superhomo de la plej alta klaso. Ĉi tie li iomete bedaŭris, ke li permesis meti sur lin la ferpecojn. Unuavide, dudek funtoj aŭ naŭ kilogramoj estas bagatelo, la kontraŭuloj pendigis kirason de ne malpli pezo. Sed se ili estas specife ligitaj al la kruroj, kaj hoblas siajn membrojn, tiam ĉi tio ne ŝajnos sensencaĵo al iu ajn.
  Vi moviĝas malfacile, kun via reduktita korpo.
  En la unua etapo, ĉiuj kontraŭuloj de Oleg Rybachenko, kiu fariĝis sukceso en la nova mondo, kuregis en preskaŭ unuiĝinta kolono kovrita de pikiloj. Eĉ dum praktika provo, en la maniero de fantazia vetkuro, la batalantoj kondutis preskaŭ nature por homoj.
  La verkisto-knabo sentis sin malloke. Kaj la forto tute ne estas kiel antaŭe... Io ne premas lin per energio. Kaj via korpo aspektas ne pli ol dekjara, sed ĝi estis dek du. Kaj la kontraŭuloj estas multe pli grandaj ol vi kaj kuras.
  Saltante kaj tirante en la ventron, alĝustiĝante al la strangaĵo
  uniformoj, armiloj kaj varmigo. La granda, ekstera cirklo de la stadiono mezuris okcent kvindek metrojn kaj estis tegita per tri malsamaj alternaj kovraĵoj: glataj ŝtonslaboj, akraj ŝtonetoj (foje deliktaj nudpiedaj virinoj kaj adoleskantoj estis devigitaj transkuri ilin kiel puno), kaj bonorde metita. , kompaktigita ronda gruzo.
  Oleg Rybachenko maltrankvile pensis, ke eble li daŭre malkreskos tiel, ĝis li fariĝos embrio kaj fine malaperos.
  Aŭ eble ĝi estas nur por la daŭro de la testo?
  Ĉiu kovraĵo estis renkontita kvar fojojn, la plej longa estis proksime de akraj ŝtonoj, tial estas neeble konservi ununuran ritmon de kurado en ordinara maniero.
  Oleg Rybachenko, kiu finfine fariĝis knabo, estis la sola, kiu kuris nudpieda, kaj palpis la pikojn per sia nuda plando. Jes, la kondiĉoj estas klare neegalaj.
  Sed malgraŭ ĉio, ĉiu partoprenanto en la mortiga vetkuro, la sankta batalo por la estonteco de la imperio, konsideris sin, se ne la plej forta batalanto en la universo, do multe pli alta ol la nivelo de stultaj mezaj kamparanoj. Nu, iu rusa nudkapulo ne estas ilia rivalo.
  Kaj estas eĉ humilige, ke tiom da ili kolektiĝis kontraŭ la ragamufina knabo.
  Oleg Rybachenko, kompreneble, havis malbonan doloron kontuzitan de frakasa bato de sledmartelo. Post senkompata "bapto" ŝi eĉ ŝveliĝis kaj bluiĝis. Ho, la ekzekutisto-forĝisto, movus vin per la pugnofingroj al obtuza tempio. Por terenbati tiel, kaj eĉ pli bone per la sama peza, diamantforma sledmartelo! Tamen neniam estas tro malfrue! En ĉi tiu universo, la knabo kuregis nudpiede, ne ofta plezuro por indiĝena moskvano kaj princo, precipe kun ilia tro zorgema kaj ĝentila etiketo. Vere, nun Oleg Rybachenko komencis aspekti eĉ pli juna - ne pli aĝa ol dek aŭ dek unu jaroj, kaj lia knabeca nudpieda ne plu ŝajnis nenatura.
  La kolonela knabo gajiĝis kaj kantis:
  - Kiu estas gaja - li ridas! Kiu volas - li atingos! Kiu serĉas ĉiam trovos!
  La sentoj de la akreco de la ŝtonoj nun ŝajnis agrablaj, kaj forte pikantaj samtempe. Sed ĉi tio nur turnis sin kontraŭ la eterna adoleskanto, aŭ pli ĝuste la knabon.
  Kaj la energio, kiu retiriĝis, komencis reveni al la junaj muskoloj.
  Post la tria raŭndo, pluraj mezepokaj kaj tre fortaj militistoj faris preskaŭ histerian provon, helpe de ĉevala malmodesteco, antaŭeniri. Ili riproĉis movante kaj eĉ komencis egale atingi Oleg Rybachenko, kiu ne spertis specialajn kompleksojn, kiu ankoraŭ promenis ĉe la vosto de la kolono.
  La knabo-kolonelo decidis ne devigi la aferojn ankoraŭ, kaj atendi.
  La formado komenciĝis iom post iom, kvazaŭ la ventro de boao etendiĝis, kaj jam sur la kvina rondiro ĉiuj batalantoj alie kuris. Ne kiel antaŭe en la masiva dorso de la kapo unu al la alia, sed kun impona breĉo.
  La metalo sonoris, ĝi knaris sub la forĝitaj botoj...
  La akravidulo kaj sperta Oleg Rybachenko vidis, ke la batalantoj en kiraso ŝvitas, spiras pli kaj pli forte. Estas klare kial la nudpieda knabo estis pendigita per ĉenoj. Leĝerkorpa infano, li povis bagatela movi tutan hordon da plenkreskaj, pezbalancitaj batalantoj.
   Jen unu el ili, kun senespera peno, atingis la lertan knabkolonelon de la alia flanko. Oleg Rybachenko evitis provi oblikve tranĉi kaj enigis sian glavon en la kornan kapon. La bato kun karenturno estis tiel forta, ke la kasko de la malamiko krevis, li kolapsis en la gruzon kun sangoplena kapo. Pluraj bonordaj knabinoj en blankaj manteloj kaj nigraj pantofloj kaptis la malbonŝancan militiston.
  Nenio povus helpi lin!
  Oleg Rybachenko, aŭdinte ilian surprizitan krion, filozofie notis:
  - Pli bone estas por forta infano esti kiel li, kaj por ŝajni kiel forta plenkreskulo, ĉiam estas pli bone ŝajni ne tia, kia li estas! Sed ĉiuokaze, estas pli bone, ke la reganto neniam ŝajnu malforta - eĉ se lia ĉefa forto estas en trompo!
  Ĉu ne estas tempo labori pli forte?
  Oleg Rybachenko, turnante sur la akrajn ŝtonojn, kiuj subtenis la kalkanojn, dehakis la kirason de la dua. Li falis, sed tuj eksaltis, kaj la princo-terministo uzis turnstablon, trafante kontuzitan piedon en la kapo, kiu jam sukcesis resaniĝi dum la kurado. La malamiko ne atendis tian rapidan atakon, kaj, maltrafinte templon kovritan per kasko, kiel bovido mortigita de buĉista klabo, li kolapsis.
  Estis io pri kio fieri! Kvankam ĝi doloras iomete.
  Mortiga piko, precipe ĉar la ferpeco pliigis la pezon de la bato. Post tio, Oleg Rybachenko ludis por la publiko dum iom da tempo, lasis sin superi de la tria - Grafo de Lacafer. Li trafis tro alte per siaj glavoj kaj ricevis hokon, kiu vere rompis lian kruron. Kompreneble, la ferpecoj malhelpis vin kuri, sed per ili vi ŝajne batas per hakilo.
  La knabo-kolonelo elŝovis la langon kaj eksaltis, sentante pli kaj pli da energio en si.
  Do vere, kiel Bruce Lee, Jackie Chan, Steven Seagal, kaj eble eĉ pli bone ol ĉiuj el ili kune, li havas pli da tempo por disvolvi siajn kapablojn.
  Krom se, kompreneble, senkompata tempo ne malakceptas neekziston. Sed estas espero, ke Margarita savos lin.
  Kaj nur sur la naŭa rondo la juna terminatoro-militisto, defie saltante, aldonis rapidecon. Unue, unu post alia, kiel buomotorboato, li preterpasis ĉiujn, kiuj estis iom malantaŭe, kompate ne batante ilin. Vere, kelkaj el ili, ne aprezante la noblecon de la knabo, kuregis de du flankoj, sed impeta muelejo dehakis ilin, tiel ke iliaj kapoj forflugis. Ĉi tio jam mortis sen ia ŝanco.
  Oleg Rybachenko siblis:
  - Milito, estas milito!
  Io okazis al la posteuloj de la vikingoj kaj militemaj saksoj, ili ne kuraĝis amasiĝi sur ĉiujn en amaso, sed daŭre kuris. Eble ilia nombra supereco diktis tiajn taktikojn. Aŭ la neskribitaj reguloj de mortiga ludo? Oleg Rybachenko , sen ĵeti sin al iu ajn, komencis atingi la tiel nomatajn gvidantojn. Kompreneble, tia stato, deko da aliaj kronmilitistoj, kaj eĉ tiuj, kiuj posedas unu aŭ alian, sendube ne povus ŝati ĝin. Sed perdinte kvin, ial neniu kuregis en venĝon. Ŝajne ili komprenis, ke la rusoj ne sendos malfortulon al la sava Skopin-Shuisky-turniro.
  Eĉ se ĉi tio estas nur knabo en la karno, sed havanta la sperton de bruligita veterano, de malsamaj jarcentoj.
  Kaj ne nur en la armeo de Emelyan Pugachev.
  Kaj kiam Oleg Rybachenko montris sian langon kaj ili, ĉagrenite, pligrandigis la ritmon eĉ pli signife. Sed la plej peza spirado diris ĉion ĉi dum mallonga tempo. Kie ili estas. Sed la vikingoj kaj saksoj estas fortaj kaj obstinaj. Ili demetos siajn ostojn, sed siajn proprajn ili ne forlasos. Dum dudek unu jaroj, Svedio rezistis kontraŭ la rusaj trupoj de Petro la Granda, poste devigante ilin ellabori packontrakton ne kiel konkero, sed kiel aĉeto. Ili elĉerpigis la rusan ŝtaton, reduktante la loĝantaron je kvinono dum la milito!
  La knabo-kolonelo eksaltis, evitante la ĵeton.
  Kaj jen kiam virino naskis dek infanojn por familio!
  Tiu sana idaro estas la ŝlosilo por la sukceso de iu ajn potenco.
  Kaj Britio ĝenerale sukcesis gajni sian solan militon kun Rusio okupante la plej grandan parton de Krimeo. La britoj montriĝis fortaj tiam, por la unua fojo en kvarono de jarmilo, sukcesinte formordi parton de la teritorio el Rusio.
  La knabo tranĉis la postrestantan militiston, kaj la senkapigita korpo kolapsis sur la rokojn. La aliaj spiris eĉ pli forte, penante aldoni paŝon.
  Sed ĉi-foje, Oleg Rybachenko elĉerpos ilin ĝis elĉerpiĝo. Ili ne konkuras kun li. Gimp-ka elĉerpa senkontakta strikisto ĉe preskaŭ egalaj rapidoj.
  Mi rememoris streĉan interpafadon kun kaŝpafistoj en Ĉeĉenio. Ĉi tio vere estas milito de nervoj. Estas multe pli facile ĉi tie. Kaj la malamiko venos al sia senduba fino.
  Do la kolonela knabo tenis siajn "kunikletojn" en suspenso dum kvar tutaj rondiroj. Tiam ili banale devis forbati tiun ĉi sovaĝan paŝon por forĵeti la neelteneblan streĉiĝon. Necesas kalkuli la fortojn, Dio gardu, almenaŭ eta ripozo. Oleg Rybachenko, estante en ŝoko, eĉ elĵetis nombron, ĵetis glavojn, faris kapturniĝon kaj denove kaptis. Tiam denove li ripetis similan akrobatan ruzon, eligante:
  - Rusoj postkuras la germanojn, sperto ne helpos! Iru al la infero malkuraĝuloj - homa farĉo!
  Ho, kiom da energio kaj sovaĝa forto estas en la knaba korpo.
  Kiam la pokalo de la pacienco de la Duko de Dekolonges pleniĝis ĝis la rando, la ĉefkomandanto furioze kriis:
  - Jes, vi filoj de malsekaj kunikloj batalas!
  Kvankam la batalantoj reagis malbone al tio.
  - Al la sanga batalo! - laŭte bojis, preskaŭ disŝirante la voĉkordojn, la princo.
  Efektive, kia domaĝo forkuri de la knabo.
  Oleg Rybachenko ruze ridetis:
  - Fine ion por fari!
  Ke lia sperto jam estas tiom vasta, ke ne ĝenas, ke la kontraŭuloj estas multe pli grandaj.
  Senspire, elĉerpitaj militistoj el inter la ordinaraj gardistoj abrupte haltis kaj vigle levis la armilojn. La nobeloj kurantaj post Oleg Rybachenko tuj kuraĝiĝis: la malamiko, eĉ "sanktulo" (jes, ĉi tio estas sanktulo, diable blonda!) sendube devos pasigi altvaloran tempon por duelo. Ĉi tie, finfine, tuj rapidas dekduo ne la plej malbonaj batalantoj. Kaj poste restadu tre longe, eble eĉ ĝis ili estas enterigitaj en la tombo. Kaj se tiu "imp" tuj amasiĝis, ili fosos en ŝtonon. Ili aldonis sian vantecon kaj fierecon.
  La rapideco estu pli kruta kaj tuj grumblis pro elreviĝo: aŭdiĝis duobla, mallonga bruo de metalo, kaj novaj viktimoj de la sankta batalo, trempitaj, falis, senespere tordiĝantaj sur la teron.
  La knabo estas tre rapida, kaj la reago estas pli malvarmeta ol tiu de kobro.
  La sperta Oleg Rybachenko amorigis la unuan kontraŭulon per simpla piedbato en la ingveno. Trimite, sed efika. Domaĝe la ulo, ĉu li povos reproduktiĝi post tio. Sed ne tiel drama. Terura, tamen, kaj feliĉe ne ulo, viktimo de "kastrado" kvindekaj. Eminenta persono, familia blazono kun rubenaj rozoj. La dua ricevis kubuton en salto sur la nazo. Estas multe da sango kaj ĝi aspektas kiel knokaŭto... Tion signifas la plia movo de la korpo. Kaj tiam ataku la aliajn.
  Vi estas rapida kiel mungoto. Viaj kontraŭuloj ne sekvas.
  Oni tuj ricevis baton per du kruroj de la knabo-kolonelo en la korpuso. Lia kiraso kliniĝis, sangokoagulaĵo kraĉis el malantaŭ lia buŝo, kaj alia estis konsternita de la banala bato de glavo sur malakra kasko kun kurbaj kornoj. Kaj la sekva kontraŭulo estis trafita en la mentono per ŝtala tenilo. Ĝi tranĉas bone se vi atingas la tre rando. La ceteraj alkuris al la knaba kolonelo.
  Ŝajnas, ke aro da ursoj atakis la kuraĝan lupidon.
  Sed Oleg Rybachenko kalkulis ĉion ĝuste, ili laciĝos kaj elĉerpiĝos. Kaj la movoj ne estas la samaj kaj la reago ne estas la sama. Tiom por kuri en kiraso, la militistoj estas tre fizike fortaj, sed alkutimiĝintaj al ĉio, sed ili ne kapablas ĉevalbatalon. Nur pro fortvolaj kvalitoj ili tenis sin. Bone farita kompreneble.
  La knabo tamen tute ne estas kovrita, sed pro la fenomena reago li facile foriras.
  Oleg Rybachenko , kvazaŭ parolante kun iu, rimarkis, kiel juna Sokrato:
  - Freneze heroaj soldatoj ne faras stulton - la komandanto faras stulton, sendante soldatojn tien, kie heroeco fariĝas freneza!
  Malamikoj provas kuraĝigi sin per korŝiraj krioj kaj alcistaj muĝoj.
  Sed vi ne povas trompi viajn muskolojn. Kaj la batalantoj nun paŝis kiel dormemaj muŝoj, enmiksiĝante unu la alian. Krome, la taktikoj piedbati per kruroj estas nekutima por eŭropaj popoloj. Neniuj protektaj sistemoj estis evoluigitaj por ĝi, ĝi estas kiel la ĉina alfabeto.
  Kaj kion vi prenas - ili ne aŭdis pri luktosporto!
  Kaj la rapida kaj ĉiam freŝa Oleg Rybachenko uzas ĉi tion. Tiam komenciĝis la prezentado de la spektaklo: piedbato, glavoj, genuo, kubuto, kun freneza rapideco. Eĉ alfabete - batante bebojn en kiraso. Dek potenculoj estis lasitaj ruliĝi, tordiĝantaj kiel loĉoj ĵetitaj de la surfo, sur la tegaĵojn de la stadiono, kie knabinoj kaj knaboj alkuris, ili tuj ricevis simplan kuracadon. Kaj iu ne devis redoni, la animo flugis en la ĉielon. Aŭ en la infero, kiu estas tiel bonŝanca. Ial Oleg Rybachenko rememoris la faman sukceson de Vysotsky - via animo aspiris supren! Vi naskiĝos denove kun sonĝo...
  Sed se vi vivis kiel porko, vi restos porko!
  Sed ĉi tie mi renkontis Oleg Ribaĉenkon kaj la duan dekon da rabiaj blatoj kun glavoj anstataŭ makzeloj. El tiuj, nur tri titolitaj personoj, sub sia gvidado, aliaj, preskaŭ montris reziston kunordigita kaj formita laŭ la reguloj. Ili provis stari en unu vico kaj provis, malgraŭ esti lacaj, moviĝi kiel eble plej rapide. Ne permesante al la ataka knabo-kolonelo amasigi ilin en moviĝo por kovri la stadionon.
  La batalantoj ĉi tie estas spertaj, multe pli grandaj ol duonnuda, sunbrunigita knabo en katenoj, kaj rimarkeble faligitaj kruroj.
  Sed Oleg Rybachenko flugis tiel, ke li eĉ ne lasis ilin viciĝi, la unuaj du falis en simplan lertaĵon, haltante svingon al la kapo, ili estis trafitaj en la korpo.
  Oleg Rybachenko praktikis skermado reen en la dudeka jarcento, kaj li ne estas fremda al ĝi.
  Kaj kiraso kaj ripoj krakas. Kaj el la trapikita hepato, sango ŝprucis kiel fontano.
  Ŝi falis sur la rokojn kaj siblis kiel acido.
  Tiam senkompata, nuda kalkano trovis alian templon en Baron de Mugasac. La knabo-kolonelo glitis inter la kavaliroj kiel hamstro en truo, kaj kubutoj kaj makzeloj unu, dufoje. En komputilaj ludoj, en diversaj batalartoj, eĉ eta bato al la fino de la mentono estis instruita, de la dekstra punkto de la pinto ĝis la maldekstra flanko kapablas tute malŝalti la plej persistan batalanton.
  Nu, aspekti kiel knabo ne signifas esti suĉulo.
  Restas kvin pliaj, sed Oleg Rybachenko eĉ ne pensas ĉesi. La eterna knabo, tordas kapriolaĵojn, staras sur la manoj kaj piedbatas en la muzelon de la karolo.
  Ostoj kaj haŭto krevas, sangoŝprucigas.
  Bela, eĉ Jackie Chan ne povus fari pli bone. Cetere, unu el la klingoj gratis ĉion sur nudaj ripoj. Sed ĉi tio estas sensencaĵo. Do la knabo-princo estos eĉ pli kolera. Vi prenas viajn glavojn kaj batas viajn krurojn, nur por ne kripligi vin. Ju pli vi varmiĝas, des pli vigle la potenco bobeliĝas en vi. Flanko, kaj forta, nuda piedo en la kolo de la lasta grafo... Damne, la filo de la lupo trafis la gazetaron per ponardo, Oleg Rybachenko havis gutojn da sango sur la stomako.
  Malagrabla, kompreneble, sed fortaj muskoloj ne maltrafis la aferon.
  Kolonela knabo diras:
  -Milito, male al ŝako, ne estas kompleta sen viktimoj, kaj ŝakludo, male al milito, estas sen rezulto!
  La knabo forskuis la diseriĝintajn gutojn da ŝvito miksitaj kun skarlata likvaĵo.
  Tia bagatelo ĉiuj ĉi vundoj, do la sango ĉesis flui, kiam kvar pliaj kuregis. Glavoj ekbrilis, la unuaj du batalantoj paradis meĥanike, kaj la klingoj tordis kaj platiĝis en la karotidan arteriojn.
  Oleg Rybachenko nudigis siajn dentojn kiel tigrido, kiu unuafoje kaptis antilopon.
  Kaj la aliaj du piedoj en unu plej malĉasta loko. Ne estetike plaĉa, sed efika pro la manko de blokadkapablo.
  Ĝi iras bone kaj vi estas plena de inspiro.
  Kvin pliaj kontraŭuloj. Ĉiuj ili ŝajnas al Oleg Rybachenko dormemaj muŝoj. Kio pri luktado, aperas la "krabo" "torda" tekniko kaj aro da falintaj soldatoj. Kaj fina salto al la plej peza batalanto sur la dorso de la kapo. Li, falante, batas la ceterajn. Bonega laboro!
  La knabo vangofrapis sian piedon en sangoflakon.
  Ili eĉ ne povas leviĝi al la kalkulo de dudek!
  Oleg Ribaĉenko, svingante sian reliefan torson kaj tintante la ĉenojn, kantis:
  - Ĉio neebla, eble mi certe scias!
  Dum ĉi tiu tempo, malbenita dekduo el la plej eltenemaj militistoj glitis tra la batalejo per ŝtono ĵetita de katapulto kaj flugis antaŭen galopante dum preskaŭ duona rondo. Oleg Rybachenko, lerte moviĝante, devis elbati alian dekduon trejnitajn batalantojn. Sed ne ripozi de batalo estas eĉ pli bone. La muskoloj varmiĝis, la tranĉo malaperis ĝuste sur la irado, la batalanta virĉevalo. Ĝuste, ili estas lacaj, kaj estu ili en la koto. Oleg Rybachenko eksplodis, kaj ŝraŭbiĝis, kiel korktirilo, turniĝanta sur la piedfingro, ĉar li perfekte glitas sur la marmora plato, kaj sen tuj mallevi la piedon, kun ferpeco kvar en la kapo.
  Kiel korktirilo - mortiga fermentaĵo.
  Nu, eĉ se oni ankoraŭ sukcesis trafi la ponardon en la bruston. La haŭto trarompiĝis, algluiĝis en la muskolojn. Vi prenas ĉi tiun ponardon per viaj nudaj fingroj kaj ĵetas ĝin kiel bumerango. Du havis la gorĝojn tranĉitaj. Sango elverŝas. Du pliaj estis terenbatitaj per glavoj, kaj la ceteraj per teniloj (kiom multaj povas esti mortigitaj!). Al tio vi ne kudros diplomojn. Sed batalu sen retiriĝi.
  Sango gutas el la muskola korpo de la knabo. Riveroj strias tra la rolantareliefo.
  Oleg Rybachenko muĝas kun leopardo kaj denove trarompas la atakantojn. Kiel oni diras; la edzino timu sian edzon, kaj la edzo de anĝelo!
  Li estas rusa kavaliro - favorato de la dioj!
  Sed en ĉi tiu kazo, onklino morto timu sian nevon vivon! La knabo-kolonelo ŝatis ĵeti ponardojn per siaj malhumane flekseblaj piedfingroj. Li denove tordas, eltirinte siajn senhezitajn kontraŭulojn, kaj nun alia vid-vide estas venkita.
  Fariĝi pli juna, nur aldonis la knabo-terministo de movebleco.
  Ĝuste, li devis venki la malbonan maljunulinon per falĉilo, kaj ŝi jam estas venkita. Nun la ĉefa afero estas preteriri la glavojn de detruo. En milito, ne estas duonamikoj kaj malamikoj. Estas nur cent procentoj de siaj propraj kaj aliaj. Multaj partneroj-aliancanoj kaj eĉ pli da malamikoj.
  La knabo sidiĝis en horizontala fendeto kaj tuj ekstaris.
  Vi povas iri plenan cirklon, preterpasi en konkurso, vi povas rondigi kapitalon en komerca transakcio, sed vi ne povas sukcesi, kiam via ventro estas rondigita kaj via sprito ebeniĝis! La malamiko ne havas intencajn taktikojn. Ĉi tie, dekduo da batalantoj decidis ĵeti sagetojn al li, kaj ses faris provon, pikante dorso kontraŭ dorso. Ili opinias, ke ĝi estas ruza kaptilo, se li mem volas ataki ilin.
  La knabo-kolonelo kaptis la ĵetlancon kaj mem ĵetis per la nudaj piedfingroj frakasan pafilon. Batalanto kun pugnobatita stomako kolapsis, sufokiĝante pro sango.
  Oleg Rybachenko ridetis kaj kantis, ĉar ĉi tio estas lia konkuro - la decida estonteco de Rusujo, kie la tempo pasas en paŭzoj kaj nekompreneblaj tordoj aŭ krono-tordoj;
  
  Oraj spikoj - maizkampo,
  Kiel ondo de la susuro de la lipoj de la brizo...
  Ni plenigos la glasojn per ludema,
  Lasu la riveron ŝpruci de ĉampano!
  
  Nia Patrujo sindona Rusio,
  Kie estas la ora kovrilo de aŭtuno,
  Ne, kredu, ke la Patrujo estas pli bela,
  Matura poma nektaro groco!
  
  Kaj vintre, mirinda arĝenta neĝo,
  Lagoj krakis sub la glitiloj!
  Kiel bongusta estas nia bonodora pano,
  Kaj la klingo de la rusa sabro estas akra!
  
  En ĉiu folio estas smeralda fadeno,
  Koraloj briletas en ĉiu burĝono...
  Solovjov verŝas mirindan kanton,
  Kaj sur la kampo, kiel veluro, halto.
  
  Rosgutaj diamantoj sur herbo
  Dandelion brulas kiel stelo!
  Vi estas la Ortodoksa Patrujo,
  Al eterna gloro vivu eterne!
  
  La mondo estas bela, kvankam foje ĝi ridetas,
  Kaj foje kruela roko
  Sed la sankta Rus' estas bela,
  Ni malfermis la sojlon por ĉiuj gastoj!
  
  Oleg Rybachenko faligis tri sagetojn per siaj glavoj, kaj eksaltis du pliajn, prenis ilin per siaj nudaj kruroj kaj ĵetis ilin al la pafantaj kavaliroj, kaj la glavoj falis sur la kavalirojn penantajn kapti ilin. La ripoj estis trafitaj per glavo, sed kvar tuj estis trafitaj sur la kapoj, kaj aliaj du estis trapikitaj per sagetoj rekte en la okulojn. Unu dekstren kaj la alian maldekstren. La knabkolonelo falis sur la kovritajn ses, dum daŭre kantadis;
  
  La sciencisto lerte inventis la bombon,
  Kion li pensis pri la estro de la kandidato?
  Ja sen moralo, saĝulo estas azeno,
  Kvankam li ricevas subvenciojn por frenezo!
  
  Aliaj ricevis patenton por kanono,
  Kion sendas la satelito en orbito.
  La sciencisto ne estas armea impotenta,
  Jes, vi sinjoroj ne mensogas al la pleneco!
  
  Homoj devas labori por la milito,
  Rilato unu kun la alia estas malbona.
  Kaj kial mi ne komprenas
  Kiu faras bonan faron?
  Oni pentras tankon en akvarelo,
  Alia "Katyusha" faros skizon.
  Kolektas maŝinpafilon el infanĝardeno,
  Kaj nia adoleskanto amas marŝi en paradoj!
  
  La ŝildoj ne povas kovri la tutan korpon, kaj nur sin manovri, la gardistoj nur faciligis al la malamiko fortranĉi malforte kovritajn krurojn, krome, per unu tuja "tondilo" tekniko. Ankaŭ cetere de komputilaj ludoj. Plia renverso kaj atako, la resto. Kiel oni diras, rapideco. Pluraj batalantoj ankoraŭ provas preni ĝin, ĵetante, sed la kolonela knabo tro fulmrapidas. Nehoma rapideco.
  Kiel gepardo rapidas tra la spiketoj.
  Kaj la rezulto estis bonŝanca por tiu, kiu almenaŭ ne estis mutilita, sed nur miregigita
  Oleg Rybachenko movis la malamikon per ĉeno - cerbo ŝprucis.
  Oni diras, ke oni ne estas militisto sur la kampo. Tamen, solemulo, male, havas kelkajn avantaĝojn en batalo. Ekzemple, manovro, malgranda grandeco, estas malfacile eniri ĝin kaj ne videbla. La malamikoj kalkulis piedpremi Oleg Rybachenkon, sed ne estis rimarkeble, ke la knaba kolonelo eĉ iomete malrapidiĝis.
  Nek la vundoj nek la intenseco de la batalo malrapidigis la knabon.
  Male, li batalis pli kaj pli memfide kaj pliigis sian avantaĝon super elĉerpita malamiko. Krome, li ankaŭ kantis.
  
  Post ĉio, epoletoj brilas en sonĝo,
  Por ni, foje la radioj estas pli altvaloraj ol la suno.
  Ja ne estas loko sur la malfeliĉa Tero,
  Kie ies purpura sango ne fluas!
  
  Post ĉio, homo, li estas lupo por homo,
  Nu, foje aĉa hundo fetoras!
  Eĉ en ŝuldo ne donos pecon da pano,
  Vivas unu - kruela donaco!
  
  Kiajn homojn levis la Sinjoro, la Patro,
  Kiel do malico regas la mondon?
  La feroca reĝo inter la popolo estas kuraĝulo,
  Kaj la ĉefa amiko frato agresema Kain!
  
  La Eternulo respondis: Estas via elekto,
  Senpaga, malfacila, sed necesa...
  Pli akraj pensoj se vi tranĉas en la okulon,
  Homoj fariĝas pli stultaj se la mondo estas unuigita!
  
  Kaj tial la batalo estas via sorto,
  Mi ŝanĝos nenion ĉi tie.
  Kvankam infera kaoso regas en la batalo,
  Ne estas espero por facila pano kaj miraklo!
  
  Sed mia celo estas malmoligi vin,
  Por konstrui sonĝojn kun potenca menso,
  Por igi la ĉenon pli forta ol la fadeno,
  Por ke iu ajn estu konata kiel heroo en batalo!
  La knabkavaliro disĵetis survoje alian aron da hundoj-kavaliroj. Se estas milito, tiam agu kiel en milito.
  Estu kiel lupo en batalo kun elefantoj kaj vi havos ŝancon venki la aron.
  Ĉi tie oni ĵetas al li ponardojn, batoj per glavoj pasas, sed la vundoj malaperas preskaŭ tuj, kio multe kuraĝigis la genian verkiston kaj kolonelon Oleg Rybachenko. Post ĉio, li vere fariĝis superhomo, eĉ el la karno. Aŭ io kiel la Kavaliro-Klono. Dum li tranĉas la ferajn arbustojn, se li ne havus tiajn mirindajn trezorojn, la glavoj ne estus tenintaj tian paŝon. Eĉ Margarita iĝis ĝenita, ŝi perdis sian ĉefrolon en la paro. Kion ŝi tamen ne havis! Post ĉio, nun Oleg Rybachenko estas la senduba gvidanto inter la murdistoj. Kiel bona li estas, precipe kiam li piedbatas. Ĉi tio estas colo de la kruro elĵetita per la dekstra piedo en la flugo de tri, kaj kiam surteriĝos per la maldekstra, ĝi piedbatos. La plej fortaj kvar, konsistante el Stif One-Eyed, Anders Chirac, Balu Borka kaj unu el la plej potencaj druid-sorĉistoj en Skandinavio.
  Ĉi-lastaj, eĉ antaŭ la batalo, eĉ la elektitaj trinkas batalan dekokton, kiu pliigas la rapidecon de pacienco. Reakcia rapideco ankaŭ. Kvankam estas danĝere trinki tian pocion tro ofte, post ĝi oni dormas kiel mortinto dum tri aŭ kvar tagoj. Jes, kaj vi devas rapidi antaŭ ol la drogo ĉesos funkcii. Verŝajne la plej sep-vejnaj vikingaj militistoj pensis anticipe, ĉi tiun planon, ke ili kvar povas facile venki sian supernaturan kontraŭulon.
  Tamen tio ne ĝenis la knabo-kolonelon.
  Oleg Ribaĉenko tamen alkuris, surdigante per kantado, la malamikon;
  
  Kvankam ŝajnas, ke ili premis nin al la intermonto,
  Terura koŝmaro venis.
  Mi povas kanti sagaon al mia amiko -
  En kiu la demono de la infero reviviĝas!
  
  La alarmsireno sonas,
  Estas kvazaŭ fajro brulas...
  Ne ĉiuj povas vivi, kredu min sen Dio,
  Sed konstrui vere konas la takton!
  
  La knabo ankaŭ estas militisto de naskiĝo,
  Kiel ŝtalo kaj lafo ŝprucas en ĝi.
  Kaj mi volas peti unu aferon por pardono,
  Kio ne estas mia pugno por la kontraŭulo levstango!
  
  Kvankam ĝi estas pli de virto
  Batalado foje estas necesa.
  Sed ne ĵetu en la rubon kiel konsciencon,
  Ne kaptiĝu en la infero de ludo!
  
  Kiu scias ĉu vivo en ĉi tiu mondo
  Ĉio en nia mondo estas vera: ombro, miraĝo.
  Ni alvokos la krimulojn por respondeci
  Kiam ni povas tuj kapti la kuraĝon!
  
  Kaj se io estas perdita en la batalo,
  Kaj vi ne povas venki la ŝaŭmon...
  Ni malfermos ĝin ĉiuokaze, kredu min,
  Kaj forstreku la malsukcesajn nulojn!
  
  Ĉiuj certe povas atingi en batalo,
  Kiam estas forto kaj plena de menso!
  Kaj la pluvo de malbono donos eĉ kupran denaron,
  La lando gloros la bravulon per himnoj!
  
  En sonĝo, aŭ pli ĝuste en paralela universo, Oleg Rybachenko jam tiom furiozis, ke li plene selis blankan ĉevalon.
  Knabo kun la menso de sperta veterano - ĝi estas timiga kaj mirinda!
  Sed sur li ĉiuj vojoj kaj vojoj de la malamiko. Kuraĝigante sin kaj siajn kamaradojn, ili ŝajnis ne rimarki, kiel senkompate ili estis faligitaj de glavoj, aŭ la rapidaj kruroj de la knaba kolonelo. Kaj kiel povus esti alie? Post ĉio, malkuraĝuloj aŭ malfortuloj ne rajtas konkuri sur ĉi tiu nivelo. Ĉi tiu estas la koloro de kavalireco. Jen unu hurlado sukcesis meti la glavon, haltigante la baton per la piedo. Li fendis la haŭton de la knaba kolonelo. Kaj kio?
  Ĉu vi pensas, ke estis Oleg Ribaĉenko, kiu haltigis lin?
  Li eĉ ne sentis doloron, li tiom kutimis esti vundita. Movis ĝin denove kaj jam la senkurentiĝo estas kompleta. Do vi devas respondi per grumblado kaj snufado. De ĉi tio estas eĉ ridinde ĝis frenezo! Ĉu estas malamikoj sur la tabulo? Sed nun, ili akcelis la kuradon, nur pli bone stumblos sur glavoj. La du gigantoj bojis kiel vunditaj ursoj kaj fermis la distancon al la militista knabo.
  Kvazaŭ la ondoj trafus la moleon... La knabo ekbrilis siajn perlajn dentojn.
  Tiam li kompatis ilin. Li cedis sub la piedoj tiel, ke ambaŭ koliziis kun la fruntoj, fajreroj laŭvorte pluvis, tamen ne el la okuloj, sed el la kaskoj. Sed la naivuloj ekmoviĝis kaj eksilentis. Kiel saturita de sango la distanco estis ĉirkaŭ cent kvardek metroj. Devus esti disponebla por ĉiu militisto havi grandan koron, sed malmultan timon kaj grandan respondecon! Jes, estas iom malhoneste batali esti senmorta, sed, ve, honoro estas relativa koncepto en milito. Estas logike: ja du ursoj ne loĝas en la sama kaverno, sed du moraloj perfekte kunvivas en unu persono kun la penso de predanto! La plej bona el la ceteraj dek, nun preskaŭ intence postrestis, kalkulante je elĉerpiĝo de la malamiko. Jes, fakte, ili povus provizi fortan reziston dum bataleto. Estis en ĉi tiu momento, ke la kvar "reĝoj de la stadionoj" plifortigitaj de la pocio de magia potenco klare volis erari kun la atako.
  Kiel grandaj ŝakaloj, ili decidis kapti tigridon.
  Oleg Rybachenko, kompreneble, komprenis tion, sed ne timis. Kia ajn la infano, ne amuzita, se nur ne pendigis. Sed ankaŭ kiaj vulturoj aperas sur la ĉielo. Kaj ne teraj tipoj, kvankam batalo okazas sur la planedo Tero. Kaj ĉi tie, ekzemple, estaĵo: la korpo de la unua triono kun la kudriloj de granda erinaco, la dua kiel fiŝskvamoj, la tria kun maizfloraj petaloj. Kaj la flugiloj, de malsupre, kiel tiuj de papilio, kaj de supre, kiel ludkartoj. Wow, kaj la elpeloj malaperis.
  La eterna knab-kolonelo forskuis de la aliĝanta pesilo.
  Tamen, ne timigu lin. Jes, kaj oni ne parolis pri komploto de geniuloj, tipa taktiko de la napoleona marŝalo Davout. Prenu kaj saltu, se la malamiko estas suĉulo. Tamen, pensis la knaba kolonelo, eble li tiel malbone eraris pri ili - estis kalkulo, sed pri milita trejnado, sorto kaj natura interhelpo.
  Ĉar ĉi tiu mondo estas tiel perfida, estu trioble pli vigla!
  Margarita, eĉ instigante, ekkriis:
  - Tigro en embusko estas danĝera ĝis ĝi turnas siajn dentegojn ... kaj homo estas senhelpa ĝis ĝi brilas per hela fikcio! - Oleg Rybachenko finis la frazon por sia fianĉino!
  Estas bone havi la subtenon de via amato.
  Eble ili estis pri io, kaj konstruis siajn opiniojn, sed la dungomurdisto fariĝis vera militisto. Eĉ en sonĝo!
  Aŭ ne en sonĝo, sed ie en la intermondo, kie la animoj de homoj serĉas sian rifuĝon.
  Sed ankoraŭ ekzistas danĝeraj malamikoj.
  Jes, tuj kiam ili provis konstrui intrigojn, la juna dungomurdisto denove faris movon kiel neĝo sur sia kapo. Li abrupte, kvankam principe ŝajnis neeble, devigis la kuron, kaj la glavoj jam draŝis tiel, ke pluraj kavaliroj falis, kvankam eĉ la klingo ilin ne tuŝis. Jen pirato staris en lia vojo, ankaŭ pumpita per pocio de Don Cezaro de Bazan. Li povis, precipe sub la influo de magia drogo, starigi seriozan reziston. La mara rabisto ĵetis ponardon al Oleg Rybachenko, sed la knabkolonelo tuj kaptis la klingon per siaj nudaj fingroj kaj ĵetis ĝin reen. La ponardo flugis laŭ kompleksa trajektorio kaj la brutulo ne povis deteni ĝin kiam la pinto trapikis rekte en la sunplekson. La ĵetita muskatfloro ankaŭ estis kaptita.
  La juna militisto estas superhoma kaj kun kolosa sperto.
  La knaba kolonelo atingis la haltigitajn sorĉistojn kaj, eĉ malproksime, komencis taktike subitan rapidan atakon, ĵetante trofean klabon, super kiun li longe ne devis flari. Sed ĉiuj, verŝajne, komence mokis, ke ili devos batali kun almozulo ragamufo. La mortiga armilo havis funkcion, kiu ankaŭ estas sorĉita, kaj ĝia frakasa flugo estas facile maltrafi. Montriĝis, ke per tia forto "projektilo" trafis la korpon de la malamiko, kiu starigis ŝildon antaŭ li, ke potenca metala plato krevis, kaj la sorĉita militisto mem estis ĵetita kvin metrojn malantaŭen, falante kiel taŭro. en buĉejo.
  La knabo kriis:
  - Gloro al la Patrujo!
  Nun tio estas klasika klaso!
  Sed la atako daŭras.
  En alia momento, la sekva kontraŭulo falis sur la teron kriegante, lia mano rompita kaj liaj ripoj krakis pro la bato de la dua glavo. Se la kiraso ne estus malmoligita en magia maniero, tiam la potenca batalanto estus tranĉita en pecojn en la plej eleganta maniero.
  Oleg Rybachenko turniĝis kiel supro.
  Jes, Bilan ankaŭ ne helpos ilin ĉi tie. Kaj ĉio neebla estas ebla!
  Kiam vi hakas en plena svingo - senzorge!
  Kaj Oleg Rybachenko kuregis eĉ pli rapide al la entuziasma muĝado de la publiko. Vi ne povas diri, ke vi jam venkis. Male al la famaj bersektoj, la blasfema tranco eĉ ne plonĝis. Helpante malbari sian vojon per siaj glavoj, li akcelis sian kuradon ĝis la plejebla. Kvankam, kio povas esti konsiderita la limo. La lumrapideco, kontraŭe al la falsa teorio de Einstein, ŝanĝiĝas eĉ tiam, obeante la leĝon de aldono. Sed li akcelis pli rapide ol fotono. Eĉ ŝajnis, ke li ĉesis tuŝi la plej akrajn ŝtonojn. Kaj unuflanke kaptis la sekvan grupon, en kiu la Sorĉistoj provis organizi indan reziston.
  La batalo daŭris, la muskola, skulptita korpo de la knabo brilis per miksaĵo de sango kaj ŝvito.
  Kompreneble, tra ĉiuj ceteraj kurantoj ekbrilis certa penso: la antaŭaj devus esti iom malantaŭe, kaj la malantaŭaj devus premu kaj dispremu la troe viglan junan anĝelon en amaso. Sed eĉ konscienco havas nenion komunan kun ĝi. Estis sentite, kvazaŭ ĉeestanta, la Dipatrino mem, ke ŝi neniam permesos al ili fari tion. Kaj ja nur la popolo de Dio povas batali tiel. Homo ne povas fari tion! Krom ĉi tio, kiu estas la plej grava vero el ĉiuj, ilin haltigis alia penso: finfine, ĝis nun ĉiuj nur kuris, kaj la blonda diablo aŭ anĝelo devis batali, unu post alia kaj pogrande, kun tuta armeo, la plej lertaj kontraŭuloj.
  Kvankam la kolonela knabo sufiĉe facile superis ilin, sed ĉiu vera profesia militisto scias perfekte, kio ĝi estas - ŝanĝi de lacega kurado al furioza bataleto, eĉ ne halti, sed sen malantaŭaj kruroj, daŭrigu la ĉasadon denove. Tio estas, ili havis ŝancon venki la diablon per vizaĝo de anĝelo.
  Post ĉio, sorto estas ŝanĝebla!
  Oleg Rybachenko ne pensis tiel nature:
  - Ĉiuj laciĝas, nur maldiligentoj kapitulacas al laceco, nur la mortintoj ne faligas rosogutojn de ŝvito!
  La knabo eldiris slogan frazon!
  Tial, li estis fervora fini la kverelon pli rapide. Eĉ ne atendante la neeviteblan finon, la kavaliroj pro timo klakis la dentojn. Kaj ne bezonas teamon por batali, Estas dezirinde akiri ekskuzon de la princo por kapitulaci.
  Sed ĉu vi atendas ĉi tion?
  Princo de Aregolla haltigis sian elĉerpitan grupon kaj provis disvastigi ilin per balaa sako, kvazaŭ logante la viktimon en pikan kaj ŝtalan kaldronon.
  La lancoj ekbrilis kiel la dentoj de barakudo.
  Aleksey, aliflanke, ne lasis lin (rapidante kun stego en la stilo de la atakoj de Suvorov), li viciĝus.
  La knabo-kolonelo estis plena de entuziasmo.
  Jes, estis homoj en nia tempo, ne kiel la nuna tribo! Bogatyrs ne estas vi! Sed ne plu estos viktimoj el Moskvo. Napoleono ankaŭ estos disbatita en Eŭropo, genio ne helpos lin. Jes, la revolucio por lia nomumo por ke ĝi tute ne rezultu.
  Kaj ĝenerale, ni igu la mondon unuigita kaj sekura!
  Bravo! Ni ne permesos la Batalon de Borodino! Ni ĉesigu la militojn ĉi tie anstataŭe! Ĉi tie la malvarmeta Oleg Rybachenko enkuris, saltis flanken, forbatante la glavojn de la malamiko kaj alportante sian korpon al la tero. Poste sekvis nekredeble longsalto antaŭen, kiun eĉ gepardo ne povis fari. Jes, Oleg Rybachenko ricevis, kvankam malfrue, baton sur la ŝultron per glavo. Sed estis kun malfruo, li multe investis kaj nun De Aregolla mem, malgraŭ la pocio, ricevis frakasan baton al la "brusto", de kiu li falis sur la dorson.
  Provo salti supren, kaj kun glavo sur la kapo. Kvankam li estis envolvita en magia tranco, li ankoraŭ ne povis stari memstare ĝis la fino de la "sankta batalo". Kaj Alexey eligis la Holivudan "barelon" teknikon, kiu estas distro, kaj vera piedbato kun dolora punkto. La nura en la grupo, ankaŭ el la druidoj, murmurante sorĉojn, eniris en tiel surdan defendon, ke li simple maltrafis la momenton, kiam Oleg, la terminanto, rapide forĵetis flanken, kaj la kvina batalanto renversiĝis - konsternite, kun malseka. blotter kasko ĉifita kiel lernejano .
  La eminenta knabo levis ambaŭ manojn kaj kriis:
  - Venko!
  Post tio, Oleg Rybachenko denove moviĝis dum la Pugachev-ribelo. Estis ankoraŭ multe farenda. La armeo de la kamparana caro sturmis Kazanon. La fortoj estis neegalaj, precipe ĉar la defendantoj ne estis tro fervoraj batali. Lokaj komercistoj okazigis renkontiĝon kun la koza caro kaj sciigis ke ili transcedos la grandurbon. Nur la oficiroj vere rezistis. La loka milico iris al la flanko de la reĝo. Kelkaj el la oficiroj ankaŭ estas por Pugaĉov. Ankaŭ kozakoj kompreneble. Kaj en reala historio, Kazan estis prenita. Kaj ĉi tie la Pugaĉevidoj estas multe pli fortaj kaj neniam vere estis batitaj.
  Kun la falo de Kazan malfermiĝis la vojo al Moskvo. La Kremlo estis kaptita tuj, Oleg Rybachenko ĵetis lazon sur Potemkin. Ne tiu bonega, sed lia dua kuzo. Kaptis generalleŭtenanton. Kaj ankaŭ la guberniestro de Kazan. Same kiel pluraj koloneloj.
  Post tio estis tribunalo: rapida kaj justa. Potemkin kaj la guberniestro de Kazan estis pendigitaj. Du koloneloj kiuj jesis ĵuri fidelecon al Pugaĉov estis pardonitaj. Kaj la ceteraj ankaŭ estas en la buklo. Ili kaptis grandan trezorejon kaj multajn provizojn.
  Pli ol kvar mil kaptitoj estis liberigitaj, kiuj aliĝis al la ribela armeo. Kaj ili kaptis pafilojn el la Uralaj fabrikoj, pretaj por esti venenitaj sur la turka fronto.
  Pugachev atingis grandan sukceson. Reĝino Katarina jam volis intertrakti kun la turkoj. Sed eksciinte pri la ĉefaj sukcesoj de la ribeluloj, ili postulis, ke la rusoj forlasu Balkanion kaj Krimeon. Kaj ĝenerale, redonu ĉion, kio estis gajnita, kaj ankaŭ pagu konsiderindan omaĝon.
  Post la falo de Kazan, Pugaĉov fariĝis vere danĝera. Lia armeo moviĝis al Moskvo. Kozodemjansk fariĝis potenca fortikaĵo, kie estis alportita multe da bono. Melin, kun mil soldatoj kaj ducent rajdistoj, donis batalon al Pugaĉov. Sed li estis venkita de multnombra armeo per pafiloj. Kaj tiam la Pugaĉevianoj sturmis ankaŭ Kozodemjanskon.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita, kiel ĉiam, estas ĉe la avangardo de la sturmo. Infanoj estas tre agresemaj kaj rapidaj. Kaj estas neeble konservi Kozodemyansk.
  La armeo de Pugaĉov jam alproksimiĝis al cent mil batalantoj, diverskvalite.
  Malgraŭ ĝia diverseco, la abundo de pafiloj kaj trofeoj igis ĉi tiun armadon nevenkebla.
  La Pugachevites atingis sukceson en aliaj lokoj ankaŭ. Beloborodov kaptis la lastan fabrikon en Uralo kaj fortikigis sin. La ribelantoj prenis la plej multajn el la grandurboj kaj sieĝis Tobolsk. Kaj la monaĥejo, kiu tiel longe tenis antaŭ la ribelantoj, falis. Decolong provis doni batalon al Beloborodov, sed falis en kaptilon, kaj lia korpo estis parte venkita, parte kaptita. La generalo apenaŭ sukcesis eskapi. Kaj baldaŭ ankaŭ Tobolsk falis.
  Sukcesoj sekvis unu post alia... La ribeluloj prenis Saratovon preskaŭ sen batalo. Kaj ĉi tio ankaŭ estis atingo, multaj oficiroj iris al sia flanko.
  Parto de la fortoj de la armeo de Pugachev moviĝis al Simbirsk, kaj parto de la fortoj de Samara venis de la sudo. Kaj la trupoj de la reĝo de la kozakoj alproksimiĝis al Niĵnij Novgorod. Ĉi tie la nukso estis pli malmola. Kelkaj partoj sukcesis alveni en la urbon. Kvankam malfrue.
  Sed Pugaĉov havas centmilan armeon kaj pli ol tricent kvindek pafilojn, kaj multajn pafilojn. Plie, Syzran falis, kaj Penza preskaŭ sen batalo. La tuta Volgo ribelis, subtenata de la trupoj de kozakoj. Pli kaj pli la urbo ĵuris fidelecon al la kamparana trompanto. Kaj pli kaj pli ofte la trupoj de la reĝino iris al lia flanko. Do Simbirsk estis prenita plejparte pro la perfido de la trupoj. La ribelantoj moviĝis direkte al Tsaritsyn kaj la Dono. Ankaŭ tie eblus kolekti konsiderindajn fortojn. Emeljan Pugaĉov sentis sin pli kaj pli memfida. Tamen, Niĵnij Novgorod devus estinti prenita. La grandurbo estis bone fortikigita kaj havis konsiderindan garnizonon.
  Tamen, la kazanaj komercistoj konsentis kun la lokuloj ke la milicoj ne rezistus. Kelkaj oficiroj ankaŭ emis alianciĝi kun la reĝo. Do jam en la unuaj minutoj de la atako, impresaj breĉoj formiĝis en la defendo de la trupoj de la reĝino. Kaj kompreneble, ĉi tio ne estas bona por la defendo.
  La armeo de Pugaĉov estas bonega. Kaj plifortiĝis la fido al la reĝo. Kun ĉiu venko, la homoj fariĝas pli kaj pli fortaj. Kaj nun la kamparanoj kaj la stepoj inundis la redutojn. Fideme batalas ankaŭ kozakoj, inter ili estas ankaŭ Don kozakoj. Antaŭaj soldatoj, kaj Uralaj laboristoj, kaj aliaj fortoj batalas por la caro-patro. La batalo estas en plena svingo.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita, kiel ĉiam, estas ĉe la plej malfacila loko, kiel ĉiam ĉe la avangardo de la atako, kaj tranĉas oficirojn kaj nobelulojn. Knabo kaj knabino estas vere terminantoj.
  La laŭta voĉo de Pugaĉov sonas:
  - Rezignu infanojn! Vi kompatos!
  Kaj la soldatoj faligas siajn armilojn. Kaj la komercista milico aliĝis al la Pugaĥevidoj.
  Oleg Rybachenko ĵetas per siaj nudaj piedfingroj akre difektitan diskon kaj mortigas la generalon. Tiam la terminatorknabo muĝas:
  - Glorata estu mia sankta tero!
  Post tio, la knabina gardisto Margarita ĵetas diskojn. Kaj alia komandanto denove estis mortigita. Jes, ambaŭ junaj militistoj estas supre! Kaj dispremu la malamikojn, kiel ili estas disbatitaj!
  Oleg Rybachenko muĝis:
  - Jes, Marso aŭ Venuso, ĉie Rusujo estas kun ni!
  Kaj denove li ĵetas grenadon per la nudaj piedfingroj. Jes, la caraj trupoj de Catherine alvenas ĉi tien.
  Tamen, la batalo jam finiĝis. Preskaŭ ĉiuj soldatoj faligis siajn armilojn kaj nur kelkaj oficiroj estas finitaj. Sed pli kaj pli da ili iras al la flanko de Emelyan Pugachev. Multaj ankoraŭ pensas: ĉu simpla kozako povas esti tia komandanto kaj preni tiom da urboj? Ne, estas klare, la reĝo!
  Niĵnij Novgorod falis... kaj la cara, kozaka kaj kamparana armeo iras plu al Moskvo. Ĝis nun, estas nenio speciala por kovri la ĉefurbon. Krome, multaj urboj kapitulacas sen batalo. Ĉi tie kaj en Rjazan nur fokusa rezisto. Paro da gardistbatalionoj batalis, kaj la resto kapitulacis.
  La sukcesoj de la trompanto kondukis al tio, ke li kolektis pli ol ducent mil soldatojn por sturmi Moskvon. Kaj la Patrino Seĝo estas apenaŭ kovrita. Ĝi havas sep mil regulajn soldatojn, pliajn dudek mil milicon, sed... Nefidindaj.
  Paro da regimentoj marŝantaj por defendi Moskvon estis kaptitaj fare de la Pugaĉevinoj. Kaj preskaŭ sen batalo ili ĵuris al Emelyan en Tuŝino.
  La nova reĝo akceptis ilin en servon. Kaj li ordonis preni Moskvon per ŝtormo.
  Krome, la komercista milico ne volis batali kontraŭ la reĝo, kaj la lokaj homoj atendis la legitiman imperiestron.
  Alia novaĵo estis la kapto de Tsaritsyn, kaj la transiro al la flanko de la ribelantoj de la kozakaj regimentoj. Sufiĉe strange, sed la urbo Jajskij ankoraŭ eltenis. Kvankam la soldatoj de Catherine estis mortantaj pro malsato tie. Tamen de tie venis bona novaĵo: Ustinya certe estas graveda. Do, baldaŭ naskos heredanton. Aŭ filino. Kvankam spertaj avinoj diras, ke plej verŝajne ĝi estas la filo.
  Kaj ankaŭ Emelyan havas ĝojon!
  Kaj la ribelaj trupoj iris sur la atakon. Kiel atendite, la komercista milico ne pafis. Ĝi deĵetis siajn armilojn kaj kapitulacis. La soldatoj ankaŭ kontraŭvole batalis, same kiel multaj oficiroj. Kaj ne kalkulebla fluo de Jemelyan superŝutis la ĉefurbon.
  Nur unu el la fratoj Orlov, kiu komandis la defendon de la ĉefurbo, provis ion ripari. Sed la ĵeto de la ponardo trapikis lian gorĝon. Kaj tiu ĉi militisto falis, estante morta. Oleg Rybachenko agis senmanke.
  Tiam la terminatorknabo kriis:
  - Por nova, rusa mendo!
  Kaj denove kuris en batalon. Do la knabo batalis furioze. Ĝi havas frenezon de ekscito kaj la plej sovaĝan rezulton.
  La defendo de Moskvo estis ampleksa kaj tial la muroj estis kovritaj sufiĉe malforte. La plej grava afero estis malhelpi soldatojn retiriĝi al Kremlo, kie ili ankoraŭ povis rezisti.
  Sed la plej elektitaj unuoj de la kozakoj estis en tempo por Kremlo pli frue. Kaj ili enpenetris en la fortikaĵon. Multaj soldatoj kaj eĉ oficiroj iris al sia flanko. Eĉ de la Semyonovsky Guards Regiment. Ne vere, la soldatoj volis morti. Kaj tiam la Kremlo falis...
  Pugaĉov kaptis la Patrinon Seĝon kaj eniris la ĉefurbon sur blanka ĉevalo. Li nun estas preskaŭ vera reĝo. Kaj luksaj vestoj. Kaj eble eĉ kronita. La plej granda parto de la garnizono estis kaptita. El tiuj, kiuj ĵuras, estas eĉ paro da generaloj kaj multaj oficiroj.
  Nun Pugaĉov sentas sin multe pli memfida. Kvankam Sankt-Peterburgo estas ankoraŭ antaŭen, grandaj sukcesoj estas atingitaj eĉ nun!
  Oleg Rybachenko dum la parado atentigis pri unu jam mezaĝa, malalta, maldika viro. Estis io konata pri li. La knabo kompreneble alkuris al li, ĉi tiu ŝanco ne estu maltrafita.
  Viro eksaltis kaj levis lin je la kolumo, ekkriante:
  - Estas vi Aleksandro Vasiljeviĉ Suvorov! Jen iu, kiun mi ne atendis renkonti!
  La viro en civilaj vestoj kapjesis.
  - Kaj estas vi, kolonelo Ribaĉenko! Kiel rapide!
  Oleg Rybachenko klarigis:
  - Generalmajoro! Kaj vi, Aleksandro Vasiljeviĉ, estu feldmarŝalo!
  Suvorov honeste respondis:
  - Eble! Se la homoj tiom amas Petro la Trian, tiam estas tiel!
  Oleg kapjesis konsente.
  - Venu al nia flanko! La armeo estu kun la homoj!
  Suvorov ekkriis:
  - Ho Dio... Se via Emeljano ne estus tiel kara al la koroj de la homoj, tiam mi estus pensinta tri fojojn pli! Kaj tiel! Mia korpuso estos je lia servo!
  Tiel, Aleksandro Suvorov ankaŭ iris al la flanko de la ribelantoj kaj la kamparana caro.
  Fine, la fortika areo de la urbo Yaitsky falis. La lastaj soldatoj kaj oficiroj kapitulacis. En la sudo, Astraĥano ĵuris fidelecon al la caro, kapitulacante preskaŭ sen batalo. Don iĝis la lulilo de la ribelantoj. Pugachev translokiĝis al Sankt-Peterburgo. Ili renkontis preskaŭ neniun reziston. Kapitulacis pli kaj pli da bretoj.
  Emelyan Pugachev moviĝis triumfe al triumfo. En Novgorod oni salutis lin kun granda honoro. Kaj nur en Peterburgo mem povis rezisti.
  Tamen, pasema atako sekvis. La grandurbo estis defendita fare de la Gardistoj de la Preobrazhensky Regimento. Kaj kelkaj milicoj.
  Sed estas multe pli da Pugaĉevianoj kaj la genio de Suvorov estas ĉe ilia flanko. Kie vi povas stari.
  Catherine mem devis fuĝi, sed estis kaptita, kaj la Orlov-fratoj estis mortigitaj dum la atako. Alexei Orlov estis hakita al morto fare de Oleg Rybachenko mem. Kaj Nikita Papin transiris al la flanko de Pugaĉov.
  Catherine II estis malliberigita en kazemato. Tiam ili respondis ĉifone kaj nudpiede al Jemeljan Pugaĉev.
  La kamparana caro promesis ŝian vivon kaj ke li lasos ŝin iri eksterlanden, se ŝi publike rekonos lin kiel she edzon kaj caro Petro la Tria. Kaj alie la pendumiloj post la skurĝo.
  Catherine konsentis. La vivo estas pli valora. Ŝi rekonis Yemelyan kiel sia edzo kaj surgenuiĝis. Pugaĉov tamen ordonis, ke Katja estu ĝisfunde skurĝita. La iama reĝino estis batita nuda per vipo, ĝuste sur la placo. Kaj tiam ili estis forpelitaj el Rusio.
  Rumyantsev kaj aliaj komandantoj rekonis Petron la Trian kiel Caron. La milito kun Turkio daŭris iom da tempo kaj finiĝis en favora paco por Rusio. Emelyan Pugachev efektivigis kelkajn reformojn en Rusio. Li konfiskis teron de la bienuloj, abolis la servuton, donis liberajn popolojn. Li faris elektajn postenojn de guberniestroj kaj urbestroj, enkondukis zemstvojn.
  Iom post iom Rusio fariĝis burĝa lando. Sub la caro estis elekta katedralo, sed ĝi havis pure konsilajn funkciojn. Kaj tiel la potenco estis aŭtokrateca.
  Post iom da ripozo kaj reorganizado de la armeo, Petro la Tria komencis novan militon kun Turkio. Por ĉi tio, ĉiu potenco, super la trupoj, donante Aleksandro Suvorov. La Otomana Regno estis rapide venkita kaj subigita. Rusio inkludis siajn teritoriojn en sia konsisto. Ankaŭ Aŭstrio prenis ion. Emelyan Pugachev tiam konkeris Egiptujon. Kaj poste norda Afriko. Lia regno estis sukcesa. Suvorov kaj liaj kunuloj brilis. La revolucio en Francio permesis al Rusio konkeri kaj Eŭropon kaj Francio'n. Antaŭ la fino de la dekoka jarcento, Emelyan Pugachev konkeris la tutan Eŭropon. Plue, Rusio daŭre faris militon kun Britio, kiu finiĝis per konvinka venko. Pugaĉov regis ĝis 1810, kaj tie li mortis kaj perfidis potencon al Petro sia kvara kaj la filo de Ustinia.
  Rusio moviĝis tra Afriko kaj Azio, konkeris Hindion kaj Ĉinion, kaj poste ankaŭ Amerikon. Je la fino de la deknaŭa jarcento la tuta mondo fariĝis rusa. Viro flugis en la kosmon reen en 1899! Li flugis al Marso en 1917.
  Homoj trovis pacon kaj feliĉon. Almenaŭ en ĉi tiu universo. Kaj ĝenerale, la timoj de Oleg Rybachenko ne estis konfirmitaj.
  La venko de Emelyan Pugachev montriĝis konvinka kaj utila por la tuta mondo. Rusio estis libera imperio, kun parlamento kaj forta cara registaro.
  Krome ŝia armeo, reformita de Suvorov, ne havis egalulon.
  Kaj sen servuto, la industrio disvolviĝis kun akcelita rapideco.
  Kaj ĉio rezultis, ĝenerale, kaj ne malbona. Kaj Rusio estis bonŝanca, ke la dinastio konservis la stabilecon de potenco. Kaj ke la lando ne diseriĝis. Kaj estis venkoj, unu post alia.
  Krome, ekzistis elektdemokratio de guberniestroj, estroj de grandurboj, kaj vilaĝestroj. Ĝi ankaŭ donis al homoj la ŝancon esprimi sian opinion kaj havi sian plenan potencon.
  Kaj la reĝo ne estis despoto. Kaj la opinioj de homoj estis enkalkulitaj. Kaj la vivo baldaŭ fariĝis tiel bona por ĉiuj, ke homoj forgesis pri tio, ke vi povas esti malkontenta. Kaj malmultaj pensis pri sendependeco. Fakte, la unueco de la homaro estas la plej grava afero!
  La Rusa Imperio unuigis ĉiujn... Kaj naskiĝis nova religio. Kiu fariĝis unu per sorbado de malsamaj kredoj. Kaj finfine, Budho, kaj Mohamedo, kaj Kristo, kaj Kriŝno repaciĝis. Ĉiuj iĝis unuiĝintaj kaj preskaŭ ateistoj!
  Sed tiam ankaŭ homoj lernis revivigi la mortintojn, sed tio estas alia historio
  
  
  SPEER ŜANĜAS HISTORION
  Speer, ĉi tiu genio de organizo, sukcesis konvinki la Fuhrer urĝe disvolvi kaj meti en serion, malpezan, malmultekostan, manovreblan ĉasaviadilon kun nur du aerpafiloj, sed la plej bona en la mondo laŭ flugaj trajtoj.
  Do la HE-162 naskiĝis kaj ne la 6-an de decembro 1944, kiam ĝi unue ekflugis, sed jam estis tro malfrue, sed la 20-an de aprilo 1943, kiam la Tria Regno estis ankoraŭ plena de forto, kaj tio povis havi efiko sur la kurso de la milito. Feliĉe, la jetmotoro Yummo jam estis preta por amasproduktado. La aviadilo estis preskaŭ tute farita el ligno, kaj la kiraso estis nur kvindek kilogramoj sur la frunto. Sed la aŭto estas malpeza, malmultekosta, kaj tre manovra, facile regebla. Ĝia rapideco superis 900 kilometrojn hore, kaj la pezo de malplena batalanto estis nur 1 600 kilogramoj. Komence, la armilaro estis du 20-milimetraj aviadilkanonoj - pli forta ol tiu de la Yak-9, kaj komparebla al la LAGG-5.
  Sufiĉe facile funkciiga maŝino. Resume, la popola batalanto. Pli malmultekosta ol ME-109 kaj pli facile fabrikebla, sed multe pli efika.
  La HE-162 pruvis esti efika armilo. Jam dum la Batalo de Kursk, la germanaj asoj akiris raportojn pri ĝi. Huffman elstaris precipe.
  Hitlero, kompreneble, estis kontenta kaj ordonis alporti la produktadon de la aŭto al kvin mil monate. Ĉi tiu cifero ne povis esti atingita, sed antaŭ la fino de 1943, pli ol du mil aŭtoj estis produktitaj monate.
  NE-162 kreis problemojn por Sovetunio en la aero, kaj iom bremsis la antaŭeniĝon de sovetiaj trupoj. Sur la Kursk Bulge, la perdoj de germanaj tankoj estis pli malgrandaj ol en reala historio, multaj IL-2 estis malflugigitaj.
  La germanoj povis streĉi la reziston kaj Ĥarkov kaj Orel falis monaton poste ol en reala historio.
  Sed tamen, la Ruĝa Armeo progresis, kvankam pli malrapide ol en reala historio. Dank' al tio, la germanoj sukcesis akiri piedtenejon malantaŭ Dnepro kaj krei tie potencan defendon. Kaj tiam alvenis la memveturaj kanonoj E-10, tre sukcesa tankdestrojero.
  La germanoj povis stabiligi la fronton en la oriento. Vintre, sovetiaj soldatoj estis nekapablaj transiri la Dnepron. La germanoj ankaŭ rezistis proksime de Leningrado.
  Kvankam la aliancanoj avancis en Italio. Sed je tre alta prezo.
  Ne sukcesis trarompi la naziojn, la Ruĝa Armeo moviĝis en Krimeo. Ankaŭ ĉi tie la bataloj daŭris pli longe ol en la reala historio, sed finiĝis per malvenko.
  La Aliancita alteriĝo en Normandio finiĝis en la malvenko de Britio kaj Usono. La 22-an de junio, sovetiaj trupoj strikis en la centro. Sed la germanoj povis forpuŝi la atakon de la sovettrupoj. Parte pro la sukcesa kaj malmultekosta memvetura pafilo E-10. Kun pezo de dek du tunoj, ĉi tiu maŝino havis frontan rezervon de 82 milimetroj ĉe deklivo de 45 gradoj, nepenetrebla por sovetiaj tridek kvar kaj pafilo kiel la T-4. Ĉi tiu maŝino eĉ povus penetri la frunton de la IS-2 proksime, havante bonan ŝancon resalti de dekliva kiraso.
  La nova germana teknologio estas bona en defendo. Kaj la Fritz uzas ĝin. Sed sovetiaj aŭtoj ankoraŭ ne tiom sukcesas. La T-34-85 havas sufiĉe malfortan armilon kaj protekton, kaj la alteco estas tro granda. Kaj la IS-2 estas vundebla en la frunto de la turo, kaj la malsupra parto de la kareno.
  La germanoj povis teni antaŭen koncentrante fortojn en la centro, kaj divenante la ĉefdirekton de la bato.
  Post la malvenko de la aliancanoj en Normandio, kontraŭmilita sento intensiĝis en Usono kaj Britio. Krome, la usonanoj ne estis bonŝancaj, kiam ili provis alteriĝi en Filipinio, iliaj transportoj estis atakitaj de japanaj batalŝipoj. Kaj ili estis enprofundigitaj. Multaj veturiloj kaj soldatoj estis mortigitaj.
  Tio ankaŭ faris fortan impreson sur la usona popolo.
  La germanoj forpuŝis la atakon en la centro, transdonis parton de la soldatoj al Italio kaj lanĉis ofensivon tie.
  La Panther-2 partoprenis en la bataloj. La germanoj sukcesis renkonti la pezon de kvindek tunoj, farante la pafilon 88 mm kaj 71 EL-barelo, kaj la aŭto mem 150 mm dika frontal kiraso sub deklivoj.
  La Panther-2, estante pli malpeza sed kun pli potenca motoro, pruvis esti bonega tankdestrojero.
  La germanoj povis rekapti Napolon, kaj kapti multajn kaptitojn kaj trofeojn. La aliancanoj fuĝis reen al Sicilio. Tie ili volis kovriĝi uzante la floton.
  Germanaj dizajnistoj lanĉis la E-25 en la serion. Sovetiaj trupoj denove provis ataki proksime de Leningrado. Sed la germanoj estis tie pretaj. Ĝenerale, germana inteligenteco funkciis bone, precipe aerinteligenteco, ĉar la Fritz havis jetmaŝinojn flugantajn al alta altitudo, kaj absolute nevundeblaj al sovetia aerdefendo.
  Vintre, sovetiaj trupoj denove trafis en la centro, sed iliaj atakoj estis antaŭvideblaj. Kaj en la aero, la nazioj kaptis kompletan regadon. Aliancitaj aviadiloj ankaŭ multe perdis.
  En februaro, la nazioj faris operacion en Sicilio kaj kaptis pli ol ducent mil britajn kaj usonajn soldatojn. Kaj en marto la germanoj frapis en la sudo. Ili trarompis la defendojn, avancante dum la nokto, kaj kreis paron da vaporkaldronoj.
  Sovetiaj trupoj ekmoviĝis.
  Post la morto de Roosevelt, Truman ofertis al Hitler armisticon. Faŝisma numero unu konsentis. Sed interŝanĝe li postulis la liveron de naftaj produktoj kaj la revenon de kaptitoj. Truman kaj Churchill konsentis pri tio.
  La germanoj malligis siajn manojn en la oriento. Ili ankaŭ ricevis novan E-75-tankon. Pli densa aranĝo - la motoro kaj transdono kune, kaj la transversa aranĝo ebligis redukti la altecon de la maŝino. Do ĝi aspektis kiel multe kreskinta "Tigro" -2, sed kun multe pli malalta silueto.
  Kun multe pli dika, pli angula kiraso, la E-75 taŭgas en pezo de 75 tunoj, kun motoro de 1250 ĉevalfortoj. Kio igis ĝin sufiĉe movebla kaj fidinda. La UK-tanko havis du specojn de pafiloj. 105 mm 100 EL-pafilo por kontraŭbatali malamiktankojn, kaj 128 mm 55 EL, pli multflanka pafilo. La gvattureto havis 252-mm dikan alfrontan deklivan kirason, kaj 170-mm-flankan, severan kirason ankaŭ estis dekliva. La kareno havis 200mm da kiraso ĉe la pinto ĉe 45-grada deklivo, kaj 160mm ĉe la fundo ĉe 45-grada deklivo. Karenflankoj en 120 mm kaj aliaj 90 mm ŝildoj.
  Tiel, kun pezo de 75 tunoj, la germanoj kreis maŝinon kiu ne estas malsupera al la Maus en kiraso kaj armilaro, kvankam kun unu pafilo.
  La E-75 ne estis penetrita de sovetiaj kontraŭtankaj kanonoj, eĉ en la flankon, kaj sendube ricevis la prioritaton de Hitler super ĉiuj aliaj tankoj de la E-serio.
  Ĝis nun, Sovetunio ricevis nur la IS-3, kiu estas pli bone protektita en la frunto de la turo, sed pli malfacile fabrikebla. Do Stalin ordonis, ke la IS-2 kaj T-34-85 ne estu elproduktitaj provizore.
  En la somero, germanaj E-75-tankoj unue aperis ĉe la fronto. Ili pruvis esti tre efikaj maŝinoj.
  En la sama tempo, la nazioj havis malpezan veturilon ME-1010 kun flugiloj kiuj ŝanĝis svingon, pli altnivelan modelon ME-262 X, kaj pli forte armitan kaj pli rapidan kaj pli manovreblan XE-262-veturilon. La popola batalanto meritis ĉiujn laŭdojn de la projektistoj. Kaj ankaŭ la jetbombaviadilo Yu-287, kiu montris kolosan aerakrobatikon. Same kiel la marko Arado.
  La germanoj povis avanci en la somero en Ukrainio, rekaptis la Donbason. Poste, en aŭtuno, ili prenis Kursk, kaj alproksimiĝis al Voroneĵ. Sovetiaj soldatoj retiriĝis preter la Dono kaj provis establi defendon tie. Vintro estis venanta.
  Germanaj diplomatoj faris klopodojn inkludi Turkion en la milito.
  Ĉi tie ili rondiris kaj promesis ormontojn.
  Stalin, sentante ke estis malfacile por Sovetunio rezisti la novan germanan teknologion, kaj la kreado de nova T-54-tanko renkontis certajn malfacilaĵojn, ofertis al la nazioj armisticon.
  Hitler responde postulis transcedi Leningradon kaj Krimeon, kaj ankaŭ liveri panon, oleon kaj aliajn krudaĵojn senpage! Kaj resendu militkaptitojn kaj transdonu parton de la oro al Sovetunio.
  Stalino konsentis pri ĉio krom la kapitulaco de Leningrado.
  La nazioj progresis en Krimeo vintre. Ili konkeris preskaŭ la tutan duoninsulon, krom Sebastopolo. La Ruĝa Armeo provis avanci en la centro kaj en la nordo, sed denove sen sukceso, suferspertis enormajn perdojn.
  En marto 1946, la Fuhrer finfine konsentis pri armistico por periodo de tri jaroj. Sovetunio, kompreneble, provizis la Trian Reich per senpagaj krudaĵoj, kaj transdonis parton de la ekipaĵo de armeaj fabrikoj.
  Kaj la nazioj turnis sin al Okcidento. La atombombo ankoraŭ ne estis kreita, kaj Japanio tenis senespere kontraŭ Ameriko. Por ĉiu insulo en la Pacifiko, furioza batalo estis en plena svingo.
  Komence, Hitler konsentis kun Franco kaj la germanaj trupoj prenis Ĝibraltaron per surprizŝtormo. Poste ili eniris Maroko. La brita bazo en Malto estis venkita kaj kaptita per alteriĝo. La nazioj invadis Afrikon.
  Tre fortaj kaj iliaj pilotoj fariĝis: Albina kaj Alvina. La knabinoj povis preterpasi Huffman kaj esti la unuaj se temas pri venki la barieron de kvincent faligitaj aviadiloj sur la orienta fronto.
  Kaj en la Okcidento, ili estas tute nudkruraj diabloj en bikino fariĝis fulmotondro por usonaj kaj britaj aŭtoj.
  Kaj Gerda kun sia tanka skipo, sur la E-75, veturis tra Alĝerio. La knabinoj estas la rekorduloj por la nombro da detruitaj veturiloj en la orienta fronto, antaŭ Wittmann.
  La militistoj komencis batali de la Kursk Ardeno, kaj montris sian klason. Kvankam ne tre saĝa Hitler dubis, ke virinoj kapablas batali. Sed Gerda, Charlotte, Christina kaj Magda faris mirindaĵojn pri la Pantero. Ili estis la dua tankskipo post Wittmann por ricevi altan premion: la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Kaj ankaŭ milita meritkruco en oro kaj kun diamantoj.
  La knabinoj iras al si kaj kantas:
  - Ni detruos la tutan mondon sen la Reich,
  Malsupren kaj poste...
  Ni konstruos novan, novan mondon,
  Kiu estis neniu, li fariĝos ĉio!
  Samtempe ankaŭ la militistoj ridas, nudigis la dentojn. Kaj denove pafu sin...
  Ili batis anglan tankon, kaj ili muĝas:
  - Ni estas bonegaj!
  Gerda premas la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj, ŝiras la gvattureton de la Sherman kaj krias:
  - Mi estas estonta diino!
  Tiam Christina faligas la tankon per siaj nudaj piedfingroj kaj kriegas:
  - Ankaŭ mi havas bonegan knabinon!
  Tiam ŝi pafas, frakasante la aŭton de Charlotte, kaj grincis:
  - Sed Pasaran!
  Kaj la sekva ŝelo finis la anglon Magda. Knabinoj estas vere superviroj.
  Kaj sincere, ĉiuj gajnas sen escepto. Kutimis malsekigi ĉiujn malamikojn, kaj lokon en infero kaj, kompreneble!
  Militistoj laboras por si kaj pafas. Ne kompatu viajn kontraŭulojn.
  Plurmil britoj kaj amerikanoj kapitulacis. La viroj falas sur la genuojn kaj kisas la knabinojn sur siaj nudaj, polvaj piedoj.
  Tiel iras la lukto... Alĝerio falis, kaj la germanoj jam estas en Libio. Kompreneble, ili venkas lude. Ne estas obstakloj por ili.
  La germanoj dum la somero de 1946 kaptis la tutan nordon de Afriko, kaj iris al la Suez-kanalo. La faŝistoj havas enorman armilon: disko-aviadilojn, kiuj ne povas esti malflugeblaj. Kaj la britoj kaj la amerikanoj rompiĝis sub ĉi tio.
  En aŭtuno, la Germana Armeo translokiĝis al Sudano kaj la Proksima Oriento. La britoj kaj usonanoj falis kiel fenditaj nuksoj.
  Sekrete ili provis intertrakti kun Stalin. Kiel, malfermu duan fronton.
  La ruĝa diktatoro respondis eviteme... Dum la aŭtuno, la germanoj kaptis la tutan Mezorienton, kaj la plej grandan parton de Afriko, atingante ĝis Kameruno. Kaj vintre, germanaj trupoj moviĝis al Irano kaj plu al Hindio. Elefanta lando estis konkerita. Kaj tiam la nazioj antaŭeniris al suda Afriko printempe, finfine ekkontrolante la nigran kontinenton.
  En junio 1947 sekvis surteriĝo en Britio ... La elektitaj fortoj de la Germana Armeo partoprenis en la bataloj.
  Por la unua fojo, piramida tanko estis provita, kiu montris bonegan protekton de ĉiuj anguloj, kaj altan rapidecon.
  La tankoskipo de Gerda batalis en ĝi. La knabinoj montriĝis ekstreme malvarmetaj kaj leporhundoj ....
  Ili pakis aron da tankoj kaj pafiloj.
  Gerda pafis, faligis la anglan kanonon kaj kantis:
  - Malamikoj ne haltigos nin!
  Kaj kiel li ridas!
  Ankaŭ Charlotte nudas la dentojn kaj grincas:
  - Ni konkeros la kovrilon de la universo!
  Kaj la tanko ankaŭ estos forbalaita.
  Poste, Kristina vangofrapos, furioze grumblante:
  - Botoj brilas en la marŝo!
  Kaj ankaŭ balau la turon!
  Tiam, kiam Magda pafis, ŝi pafis anglan obuson kaj grakis:
  - Tuja flugo!
  Militistoj je kolosa alteco.
  Kaj Albina kaj Alvina rapidas sur la ĉielo kaj finas la anglan kaj amerikan ekipaĵon. Ili dispremas la Fritz helpe de nudaj, ĉizitaj kruroj kaj kantas al si:
  - Afriko estas danĝera, jes, jes, jes!
  Afriko estas terura - jes, jes, jes!
  Ne iru infanoj! Promenu en Afriko!
  Do li draŝis, por unu batalo kvindek aviadilojn por du.
  Jen kiel la militistoj de la malamikoj tiam memfide disbatas.
  Britio falis en du semajnoj. Kaj la Londona garnizono kapitulacis. Do la Tria Regno disbatis sian danĝeran kontraŭulon.
  Sed Usono ankoraŭ restas ... Kuniĝinte kun la japanoj kaj havante multajn rimedojn, la germanoj komencas premi la amerikanojn ... En aŭgusto 1947, la nazioj alteriĝis en Islando kaj kaptis ĉi tiun insulon, alproksimiĝante al Ameriko.
  Akiri Usonon ne estas facila. Sed la faŝistoj starigis piedtenejojn en Latin-Ameriko kaj konstruas siajn fortojn. Sed la milito daŭras longe. Vintre oni faris batalojn en la maro kaj en la aero. Kaj en la printempo de 1948, la germanoj provis veni al Gronlando. Kaj ili sukcesis... En la somero, la nazioj jam regis Kanadon. Sed la batalado estis furioza...
  Pli kaj pli proksime al Usono. Sed tiam la sovetiaj knabinoj atentas.
  Kvin knabinoj Nataŝa, Mirabela, Angelica, Svetlana, Olympias alvenis en Ameriko por batali kiel volontuloj kontraŭ la hordoj de la Tria Regno. Ĉiuj kvin knabinoj estas tre belaj kaj scipovas la anglan. Stalin-Putin rifuzis sendi la tutan virinan batalionon, ĉar tio estus kontraŭa al la kondiĉoj de la paco finita kun la faŝisma imperio. Sovetunio devis aĉeti tempon je ajna kosto dum la nazioj atakis Usonon.
  La kvin knabinoj estas volontuloj: ili trapasis la tutan militon, de Brest kaj Bug ĝis Orenburg. Kaj ili batalas kontraŭ la nazioj aliflanke de la Tero en la ĉefurbo de Honduro.
  Tegucigalpo estas unu el la ĉefaj fortikejoj de defendo, en opozicio al diversa hordo. Kaj la japanaj kaj aziaj hordoj grimpis sur la furiozado. La germanoj mem batalis nur en tankoj, kaj la infanterio estis tute el ne-arjaj popoloj. Azianoj, nigruloj, araboj estis pelitaj antaŭen.
  Nataŝa pafis, fortranĉante du afrikanojn kaj pepis:
  - Nur hordo de Ĝingis-Ĥano!
  La orhara Mirabela, detranĉinte tri indianojn per aŭtomata eksplodo, levis al la supro siajn nudajn, sunbrunigitajn krurojn. Kaj ŝi diris:
  - Ni muelas kanonfuraĝon!
  Fragmento de granato flugis kaj vangofrapis Mirabela-Zojan sur ŝian nudan, rondan kalkanon. Knabinoj tradicie batalas en bikinoj kaj nudpiede. Kaj kiam ĝi batas akre sur malglata, knabina plando, ĝi doloras.
  La belulino palpebrumis kaj denove ekpafis... Mirabela estas tre svelta, meza alta kun perfekta figuro.
  Nataŝa estas pli alta, kun la rango de majoro, kaj eĉ heroo de Sovetunio. Sed ankaŭ preskaŭ nuda, apenaŭ kovrita bikino. Tre sunbrunigita, sed ŝia hararo estas blanka. Kaj Nataŝa pafas tre precize. Kaj li amas ĵeti grenadojn per siaj nudaj piedoj.
  La bela Angeliko pafas, terenbatante kvar arabojn per eksplodo. Ŝia hararo estas ruĝa, aŭ pli ĝuste kuproruĝa, kiel proleta standardo. Kaj kiam la ventoj blovas, ĝi estas kiel la flago de revolucio. La knabino briletas per siaj smeraldaj okuloj, kiel steloj. Kaj brutale forbalaas malamikojn.
  Svetlana ankaŭ estas blonda. Kaj pafante maŝinpafilon. La knabino ripozis siajn nudajn piedojn, kaj turnis sin. Kvin diversaj batalantoj estis ĵetitaj supren, kaj elflugis el la brustoj kaj stomakoj de kontraŭuloj, purpuraj sangofontoj.
  Svetlana, lekante siajn plenajn lipojn, pepis:
  - Milito estas aero por la pulmoj...
  La knabino, kuŝante, ĵetas grenadon per la nuda piedo. Estas eksplodoj. Pluraj aktivuloj forflugas en malsamaj direktoj.
  Olympias estas pli granda kaj pli fortika knabino. Ŝiaj haroj estas helbrunaj. Tipa kampara, juna, sango-kaj-lakta virino. Tre forta fizike kaj pafas bone.
  Ĉi tie denove donas la vico. Kaj la mortintaj faŝismaj solduloj falas.
  Olimpia pafado, diras:
  - Bone, bone, kie vi estis? De avino! - La knabino ekpafis, kuŝigante tri barbajn naziajn batalantojn kaj aldonis. - Kion ili manĝis - kaĉo! Kion ili trinkis? Braĵka!
  La knabinoj estas sur la defensivo. Ili ne lasas la naziojn iri antaŭen. Kaj amikaj kantoj muĝas:
  - Ni detruos la tutan mondon de perforto,
  Malsupren kaj poste...
  Ni konstruos novan, ĉielan mondon -
  Kiu estis neniu, li fariĝos ĉio!
  Nataŝa denove ĵetas obuson per sia nuda piedo. Krevigas progresantajn piedsoldatojn. Fariĝas pli varma. Jen venas la fifama "Leono" -2. Kaj apud ĝi estas pli altnivela E-50. Kugloj erupcias. Deŝiris la kapon de nigra usonano, kaj ŝi forruliĝis.
  Mirabela paŝis sur la brulan tabulon, kaj ŝiaj malmoliĝintaj piedoj apenaŭ sentis la varmegon de la flamo.
  La orhara belulino ekpafis kaj ronronis:
  - Kaj kiu haltigos la fluon de sangaj frenezaj riveroj...
  Mirabela denove ekpafis, frapante la afrikanon de la kiraso de la E-50 kaj pepadis.
  - La trabo de la eksplodilo trafos la templon, viro malaperis en malbona fulmo!
  La knabino denove pafis. Ŝi fulmis sian nudan, sunbrunigitan, gracian kruron tra la aero. Granato flugis al ŝi. La orhara belulino lerte forbatis la donacon per siaj nudaj, preskaŭ senpolvaj plandoj. La granato reflugis. Rapidis en la vicoj de la ekstremistoj de la Tria Reich. Ŝajnis, ke akvomelonoj falas de la kamiono rompiĝante. Tiel multe da sango fluis.
  Mirabella tweetis:
  - La knabino malsukcesis la ekzamenon, kaj venis la damnita Reich. Hitler estis ŝajne laca vivi, kaj lia beleco fame manĝis!
  Angelica ankaŭ estas militisto, ne fraŭlino. Li skribaĉas al si el maŝinpafiloj, kaj frazojn, disĵetante kadavrojn:
  - Por la kulero de panjo! Por la kulero de paĉjo! Kaj por Koba scoop! Kaj en la lito sur la barelo!
  Belulino kun kuproruĝa hararo lanĉas lignan aviadilon per sia nuda piedo. Li flugas rekte al la masiva, germana tanko "Leono". Sidiĝu sur la muzelo de 105mm kanono kaj ĝi eksplodas. La armilo estas malfunkcia.
  La germano turnas sin kaj estas devigita honte forflui. Angeliko, frotante sian kruron kontraŭ konstruaĵfragmento, diras:
  - Ne ekzistas potenco - vi bezonas menson! Vi devas brui!
  Kaj denove, la knabino pafas tre precize. Ŝiaj ruĝharoj estas kiel la flamo de olimpika torĉo. Alloga knabino. En la usona armeo, ŝi jam sukcesis distingi sin, montrante furiozan temperamenton. Estis precipe bone komenci trukojn kun afrik-usonanoj. Ili estas tiel nekutimaj kaj belaj.
  Angelica, aliflanke, ankaŭ detruas nigrulojn batalantajn en la armeo de la Tria Reich. Kion Germanio konkeris la tutan Afrikon. Provu haltigi tian potencon.
  La E-50 estas la plej nova tanko, kun gasturbinmotoro, kaj dika flanko kaj fronta kiraso. Ĝi ne povas esti prenita per granato. Angeliko ĵetis donacon per sia nuda piedo, terenbatis plurajn infanteriistojn kaj pepis:
  - Eh, vi estas fidinda tankkiraso, de iu, kiu intencas mordi ... Nur vi konas la potencon ... nya, vi povas nur piedbati per ŝtala ĉevalo!
  Svetlana ankaŭ pafis tre precize. Kaj ŝi preferis ĵeti grenadojn per la piedoj. Ŝiaj nudaj fingroj ankaŭ tordis la ŝtalan diskon. La pinto alflugis kaj tranĉis la gorĝon de du faŝismaj militistoj. Ili faligis la maŝinpafilon, kaj nun dika eksplodo de granda kalibro tratranĉis la ĉenojn de la hordo. Tuta rango de eksterlandaj batalantoj rekrutitaj per atakoj en la armeon de la Tria Regno.
  Svetlana ĉirpetis:
  - Bonŝanco estas la rekompenco por kuraĝo! Unu kanto sufiĉas! Por kanti nur pri la domo!
  Sed ĝis nun, la belulino ne havis tempon por maltrafi hejmon. Kvankam estas tre malmultaj sovetiaj volontuloj en la usona armeo. Stalin-Putin ne volis brili, por ne poste doni al Hitler kialon por akuzi Rusion pri malobservo de la kondiĉoj de la Pajla Paco.
  Kvin knabinoj - la plej bonaj en la virina bataliono, estis avertitaj ke se ili estus kaptitaj, tiam la Patrujo devos rezigni ilin. Kaj la knabinoj devus ĉi-kaze falĉi pri la banalaj solduloj, kiuj estis dungitaj por mono.
  Kaj Svetlana kaj Natasha, kaj aliaj knabinoj komprenas, ke se ili estas kaptitaj, terura torturo atendas ilin. Do ili ĉiukaze decidis ne esti donataj vivaj al la nazioj.
  Germanaj atakaviadiloj flugas super la pozicioj de amerikaj trupoj. Ne atendante, ke tia obstina rezisto renkontos ilin en la ĉefurbo de Honduro, la nazioj iom ĝenis.
  Reaktiva, atakaviado estas forta. Misiloj flugas, pafiloj funkcias.
  Usonaj soldatoj mortas. Olimpiada ankaŭ estis trafita per ŝrapnelo en lia karnoplena ŝultro. Sango eliris. La heroa knabino eltiris ŝtalpecon per siaj dentoj, kraĉis sangon. Kaj poste denove draŝita de dika mitraleto. Falantaj eksterlandaj solduloj. Preskaŭ ĉiuj indiĝenoj ĉi tie, nur iliaj komandantoj estas germanoj, kaj eĉ tiam ne ĉiam. Vere, sur la plej moderna E-50-tanko, la skipoj estas tute germanaj. La aŭto havas decan rapidecon kaj manovreblon. Nu, ĉi tio ankoraŭ ne estas la plej perfekta modifo - ĝi pezas sepdek kvin tunojn. La muroj diseriĝas sub la spuroj. Kutime ĉi tiu estas farita en tri versioj per 105 mm kanono, per 180 mm sturmpafilo, kaj 400 mm raketlanĉilo.
  Kaj ĉiu modifo havas sian propran taskon. Jen ĉi tiu tanko kun atakpafilo, pli taŭga por ataki urbojn. Kaj ne estas tiel facile detrui ĝin. Olimpiada faras la krucsignon, kaj per siaj nudaj fingroj kaptas kontraŭtankan obuson per sia granda, sed gracia, bele formita kruro. Nun vi devas ĵeti la donacon ĝuste suben la barelon por malŝalti la armilon de la mastodonto. Kvin maŝinpafiloj kovras germanan, modernan tankon, kaj ne estas tiel facile proksimiĝi al ĝi.
  Olympias estas tre forta, kaj ŝiaj ĉevalsimilaj gamboj ĵetas obuson malproksimen. Sed tio ne ĉiam estas preciza. Ĉiukaze, trafi tian celon kiel la barelo de 180 mm kanono. La heroa knabino havas dubojn. Kaj subite maltrafas.
  Ho, se ilia longtempa partnero Oleg Rybachenko estus kun ili, tiam ĉi tiu kuraĝa pioniro estus elpensinta ion.
  Sed la knabo pereis en la bataloj por Voroneĵ. La knabinoj ne konis lian estontan sorton. Sed la sorto de la pionira inventinto vere montriĝis neenviinda. Komence, Oleg Rybachenko estis brutale torturita, provante kapti sekretojn. Post la torturo, dekunujara knabo alvenis en la minejoj. La laboro estas terura, kaj ege malfacila. Sed la sovetia pioniro, malgranda sed sprita, montriĝis tenaca.
  Li sukcesis pluvivi, kaj eĉ tra la labirintoj de minoj li decidis eskapi. Kaj Oleg Rybachenko sukcesis eliri. La knabo iom da tempo vagis ĉirkaŭ Balkanio, ĝis li aliĝis al la loka partizantaĉmento. Tie li iĝis partnero kaj sabotisto.
  Ekzistis ankoraŭ sufiĉe evoluinta partia movado en Balkano. Parte ankaŭ ĉar la okupacia servo estis plenumita de italoj, rumanoj, bulgaroj, albanoj - kiuj ne estas same batalpretaj kiel la regulaj unuoj de la Germana Armeo.
  Sed la partizanoj ankoraŭ multe mortis. Precipe de aviadilaj atakoj. Kaj la patriotoj de Jugoslavio estas devigitaj kaŝi sin en la montoj, arbaroj, aŭ plej bone malgrandaj vilaĝoj. Granda nombro da komandantoj jam mortis. La paco subskribita kun Sovetunio ankaŭ plimalbonigis la situacion. Nun novaj punsekcioj komencis alveni en Balkanon, kiuj enscenigis masivajn ĉirkaŭigojn kaj aranĝis purigadon de la areo.
  Oleg Rybachenko devis grimpi pli kaj pli profunde en la montojn kune kun la partizanoj.
  Olimpio, kvankam ŝi ne sciis la sorton de ilia universala favorato, forte suspiris. Tiam ŝi pli forte premis la obuson per la fingroj de siaj nudaj knabinecaj piedoj kaj per sia tuta forto ĵetis ĝin al la malamika tanko. E-50 ĵus pafis, pafante mortigan kuglon.
  Olimpio eĉ tremis, kaj ŝi falis sur la genuojn. Pavimo ŝirita de la pavimo trafis lian kapon, kaj lia nuda kalkano estis bruligita de ruĝe varma metalo. La knabino frotis sian konsternitan kapon, kun polva hararo.
  La granato preterflugis, preskaŭ tuŝante la barelon, kaj trafis la klinitan frunton de la aŭto. Okazis eksplodo ... Sed kompreneble 250 mm da fronta kiraso, kaj eĉ laŭ angulo, ne povas penetri granaton.
  Olimpio frakasis sian pugnon en la polvon, levante tutan sablonubon. Tiam ŝi blekis:
  - Mortigu ĝin, mortigu ĝin! Vi golon en la pordego!
  La knabino frapis sian tibio sur la fendan asfalton. Fragmento estis fiksita en la kaloj de la kalkano. La haŭto sur la plandumoj de la knabino estis dika kiel hipopotamo. Ŝi vivis en malriĉa familio, kaj preskaŭ neniam surmetis ŝuojn de naskiĝo. Tamen ŝiaj kruroj de ĉi tio tute ne ŝajnis malglata laŭ formo, sed estis sunbrunigitaj, graciaj, delogaj.
  Olympias tamen iom timigis la virojn per sia sazhen-kresko, kaj fortaj muskoloj, same kiel pugnoj kun elstarantaj fingroartikoj. Sed la karaktero de la knabino-heroo estas la plej afabla, kaj larĝaj koksoj estis kombinitaj kun relative maldika talio kaj reliefa gazetaro. Nur en vestaĵoj, pro la granda brusto, la Olimpikoj povus ŝajni dikaj. En bikino, ŝi aspektas kiel saka atleto.
  Ĉagrenita, la knabino denove ĵetis la obuson, ĉi-foje celante la spurojn. Sed la mortiga donaco trafis dikan, kirasan ŝildon - kovrante la rulpremilojn.
  Olimpio en ĉagreno puŝis sin per la pugno al la mentono. Tio kaŭzis ŝian makzelon dolori. Kaj la heroa knabino malbenis:
  - Mi falĉas kiel falĉilo!
  Ankaŭ Svetlana provis trafi la danĝeran tankon, sed la obuso ĵetita de la piedo de la knabino iomete maltrafis. Kaj la blondulino komencis repreni en la aŭto. Sed tiam aperis du pliaj tankoj - "Lev", kaj "Panther" -2, ili pafis al ĉiuj aliroj per maŝinpafiloj. Mi devis esti ege singarda.
  La usona Sherman provis alproksimiĝi al la germanaj veturiloj. Li havis ŝancon trafi la "Panteron" -2, nur surŝipe. Sed la germano ne estas tiel facile trompebla. Krome, la alta silueto de la Sherman faras ĝin videbla de granda distanco.
  "Pantero" -2 kraĉis ŝelon, kaj alteriĝis rekte sur la frunton de la usonano. La alta aŭto rompiĝis en duono. Kaj lumiĝis kiel kristnaska kandelo.
  Svetlana diris ĉagrenite:
  - Ho, kiel malfortaj estas viaj tankoj... Pli bone esti pli teknika, vi fariĝos jankioj!
  Sed Nataŝa, la plej sperta militisto, povis proksimiĝi al la Pantero. Ŝi ĵetis granaton... Kaj la longa muzelo de germana aŭto tordis en virŝafkornon.
  "Panther"-2 tanko, lanĉita en serio en 1943. En la plej nova plej masiva modifo, ĝi havas frontan kirason de 150 mm, flankan kirason de 82 mm laŭ angulo, kaj 88 mm pafilon kun barela longo de 71EL. De la nova 1945, ĝi laŭsupoze estis nuligita en favoro de pli progresinta kaj pli bone protektita E-50-modelo. Sed dum ĉi tiu tanko batalas. Kun pezo de 51 tunoj, la aŭto havas motoron de 900 ĉevalfortoj, kio provizas al ĝi bonan veturadon.
  Kaj nun, ricevinte damaĝon, la Pantero -2 turniĝas kaj foriras. Natashka sukcesas ĵeti alian obuson per sia nuda piedo. Rompis la rulpremilojn. Kaj la rapideco de la germana aŭto malrapidiĝis rimarkeble.
  Nataŝa diras kun ĝoja rigardo:
  - Tio estas sukceso! Mia piedbato estas donaco de Dio!
  Kaj la knabino montris al la germanoj sian nazon. Sed eksplodoj de maŝinpafado elverŝis el la E-50. Kaj la kugloj fajfis super la blankaj, iom malpuraj haroj de Nataŝka. Unu el la kugloj eĉ fortranĉis fadenon da hararo. La ĉefa knabino eĉ sentis iom tikla.
  Nataŝa pepis:
  - Se vi volas esti kiel elefanto, ricevu banditon en frenezulejon!
  La knabino levis sian tranĉitan fadenon per la piedfingroj. La hararo de Nataŝa estas silkeca, perlkolora, sed iomete polva. Tamen tiel mola. La knabino trakuris ilin sur siajn plandojn. Iom tikla kaj agrabla.
  Nataŝka rememoris, kiel la ulo karesis ŝin. Liaj manoj ankaŭ ekiris de la plandumoj, altiĝantaj pli alte ĝis la koksoj, kaj la plej sentema loko. Kiam bela junulo karesas vin, estas tre agrable. Nataŝa preskaŭ amis lin. Ŝi ŝatis la amludon, kaj vekis la tuŝon de muskola vira korpo. Sed reala, romantika amo, kiam vi freneziĝas pro viro, Nataŝa ne havis. Ŝi jam ŝanĝis multajn koramikojn. Multaj el ŝiaj viroj mortis en batalo.
  Eĉ ĉi tio estis la malbeno de milito. Kaj ĉi tie en Ameriko, estas muskolfortaj, nigraj uloj. Kaj kun ili ĉio estas tiel nekutima.
  Nataŝa pafis, pafis la nigrulon. Iomete bedaŭras la afrikan knabon. Ŝi mortigis viron batalantan por interesoj fremdaj al li. Ja la germanoj estas rasistoj. Ili rigardas nigrulojn, kiel sklavojn. Sed samtempe, afrikanoj estas registritaj en la eksterlandaj dividoj de la ŝvelinta Wehrmacht.
  Nataŝa faris specon de figo per siaj nudaj piedfingroj kaj montris ĝin al la nazioj. Jes, la nacio de germanoj mem ne portas damaĝon ĉi tie. Tankoj estas tro dika kiraso por esti penetritaj per obuso aŭ bazuko. Sed la denaskaj unuoj mortas.
  Natasha ĵetas obuson al la E-50. Ŝi svingis sian nudan, sunbrunigitan kruron kaj sagetis, tordante siajn koksojn. Kaj la granato flugis en alta arko. Nudaj piedfingroj lasis senton de tuŝado de metalo. Kaj tiam la granato eksplodis.
  Nataŝa flustras:
  - Dio benu nin!
  Varma vento blovis sur la knabinon, kvazaŭ tuŝita de belulo. Nataŝka legis libron pri Tarzan, kaj ŝi vere volis, ke ĉi tiu aparta viro ludu kun ŝi. Mi karesus mian nudan bruston per fortaj manoj.
  La obuso trafis la muzelon, sed malfrue eksplodis, flugante de la metalo. La fragmentoj klakis kiel pizoj sur kiraso. Restas nur grataĵoj!
  Nataŝa elprenis alian obuson. Sed mi vidis, ke ĝi estas kontraŭpersona. Kaj la kontraŭtankaj finiĝis.
  La knabino kolere grumblis. Sed por ne perdi tempon, ŝi metis ĝin en siajn nudajn fingrojn. Ŝi malfaldis sian kruron, klinis la torson, poste rektigis ĝin kaj ĵetis ĝin al la infanterio.
  Duondekduo da pafantoj suprenflugis kiel ping-pongo-pilkoj. Unu el ili okulvitroj forflugis, kaj la fragmentoj flugis kelkcent metrojn, marŝis laŭ la dorso de Nataŝka. La mamzono krevis, kaj la belaj mamoj de la plej granda knabino estis elmontritaj.
  La knabino aŭtomate kovris siajn cicojn fragojn. Sed tiam ŝi komprenis, kiun ŝi timas. Kaj ŝi denove skuis sian pafilon. Ŝi turnis sin kaj iomete retropaŝis.
  Usona infanteriisto pafis bazukon. La ŝelo trafis la germanan tankon sur la dekliva flanko, sed 160 mm da kiraso pluvivis, reflektante la detruan energion. La germano kontraŭpafis. Lia grandkalibra kanono disfendis la muron.
  Nataŝa provis ligi siajn mamzonajn rimenojn. La knabino pensis, ke, verŝajne, Zoja Kosmodemyanskaya estis pelita en nur pantaloneto en la malvarmo. Estis en la sovetia filmo ke ŝi estis prezentita en ĉemizo aŭ eĉ en la bildo de robo. Unu estas nur omaĝo al hipokriteco. Fakte, la nazioj, por pli humiligi la kaptitan knabinon, verŝajne nudigis ŝin. Jes, kaj la malsataj germanaj soldatoj verŝajne volis vidi belan kaj kurba knabinon nuda.
  Do en la reala rakonto, la heroinknabino ne povis kovri sian bruston, do ŝiaj manoj estis ligitaj malantaŭ ŝia dorso. Sed ŝi ne hontis kaj rigardis fiere. Nataŝka bone sciis, kiel estas promeni nudpiede en la neĝo. Ŝi estis malmoligita, kaj ŝatis tuŝi la neĝon per siaj nudaj plandumoj. Nataŝa ŝatis ĝin kaj ĝuis ĝin. Sed ĉi tion jam hardiĝas pro jaroj da milito. Kaj por la juna kaj urba Zoe, ŝajne ĉi tio estas dolora. La plandoj estas kiel ardantaj karboj.
  Ĉagrenita, Nataŝka forĵetis sian mamzonon kaj kriis:
  - Honto estas burĝa koncepto! La sovetia virino nenion timas kaj ne hontas!
  La knabino denove komencis najli el maŝinpafilo, aŭ pli ĝuste mitraleto. La metalo varmiĝis, post ĉio, Honduro estas la tropikoj, tie, en februaro, ĝi povas esti tre varma. La fingroj de Nataŝa varmiĝas. Devas aperi. Hodiaŭ estas la 23-a de februaro. Estas la tago de la sovetia armeo kaj tio postulas batali kun ĉiu trankvila kaj racia furiozo.
  Nataŝka tranĉis kvin pliajn per kugloj, kaj hazarde bruligis sian vangon sur la ruĝvarma postaĵo de la maŝinpafilo. Malagrable, kompreneble, veziketo ŝvelis.
  Nataŝa malbenis:
  - Nu, Dio, kial vi kreis tiom da problemoj por mi kaj mia lando!
  La veziko jukis... La vango de la knabino estas tre sentema loko. La knabino provis trovi ion malvarman por apliki al la ŝvelinta pilko. Sed provu trovi almenaŭ ion bonegan. En ĉi tiu varma urbo Krome, la vetero estas klara, kaj la suda vento blovis.
  Nataŝa evidente ne estas trankvila. Olympias ĵetas granaton de longa distanco, sed denove malsukcese. Kaj ŝtormsoldatoj jam flugas sur la ĉielo. Germanaj veturiloj havas fortan kirason kaj altan rapidon.
  Jetaviadiloj venas en ondoj, kaj estas kvazaŭ ili tranĉus striojn de lino.
  Nataŝa kaŝis sin en fendo. Fragmentaj raketoj flamis de supre. La knabino sentis pecojn da gruzo fali de supre kun pingloj. Ĝi tiklis ŝian nudan kolon. Ankaŭ la cicoj de la belulino estis pikitaj.
  Nataŝa flustris:
  - Ĉi tio estas masaĝo... Sed ne korsaĵo!
  La knabino sentis, kiel dolore estas juki ŝian korpon preskaŭ ĝis la kapo. Kaj estas tiel varme, kaj krevantaj jetaj raketoj aldonas al la varmo. Kaj ĉu ĝi estas bano?
  Nataŝka rememoris naturan rusan banejon, kun piceaj balailoj. Kiel la knabino estis tiam draŝita.
  Tiaj ĉi tie ekzotaj aperis sentoj.
  Nataŝa, por gajiĝi, kantis:
  - Amo kaj morto! Bono kaj malbono! Kio estas sankta, kio estas peka! Ni estas destinitaj kompreni!
  La knabino ekstaris, forskuis ĉi tiun tutan gluecan malpuraĵon kaj derompaĵojn.
  Nataŝa grumblis:
  - Ho, vi ricevos Hitleron en la kornojn!
  Kaj la knabina majoro pafis linion al la infanteriistoj, kiuj provis leviĝi por ataki. Pluraj aktivuloj rekrutitaj per ĉirkaŭigo falis. Nataŝka viŝis sian malpuran vizaĝon, ŝiaj okuloj pikis. La militisto kraĉis kaj krucsignis sin.
  Denove malfermis fajron de maŝinpafiloj, la aktivuloj rampis. La ruĝhara Angeliko ankaŭ ĵetis grenadon per sia nuda piedo. La donaco eksaltis kaj trafis la naziojn. Dek homoj estis mortigitaj.
  La ruĝharulo kantis:
  - Estas multe da bono en la mondo, nur ĝi estas kovrita de neĝo!
  Kaj la knabino malfermis fajron el mitraleto, nur uzante ne siajn manojn, sed siajn lertajn fingrojn, nudaj piedoj.
  Angelica pafis precize kaj hurlis:
  - Frapu! Trafi! Alia sukceso! Alia bato kaj jen... Potenca demono, donaco de Dio, faras upertranĉon!
  Kaj per la manoj, la knabino ĵetis pecetojn de vitro. Ŝi frapis la naziojn kaj pepis:
  - Kaj por tiuj, kiuj ne volas vivi en paco... Ni faras ilin hara-kiri!
  La japanoj vere aperis. Ĉi tiuj mallarĝokulaj batalantoj. Nu, kiel ne fari hara-kiri tia.
  Malŝarĝante la tranĉeton de la maŝinpafilo, Angelica prenis la obuson per siaj nudaj fingroj kaj ĵetis ĝin al la samurajo. Ili ricevis donacon, pluraj mutilitaj japanoj, forflugis en malsamaj direktoj.
  Angeliko elsendis sian langon kaj murmuris:
  - Mi estas supermilitisto! Kaj la malamiko mortigis hiper!
  La ĉinoj, rekrutitaj de la japanoj en la okupitaj regionoj de la Ĉiela Imperio, iris en batalon. La militistoj de Ĉinio sentime marŝis, kaj la knabinoj, malŝarĝinte siajn mitraletojn, estis devigitaj retiriĝi.
  Mirabella metalaj nudaj piedoj fragmentoj de gipso kaj vitro. La aliaj knabinoj faris same. Ĝi fariĝis tre malfacila.
  La Ŝturmlev ekaperis, potenca maŝino kun jetbombisto. Jen tia dolbanet - ĝi ne ŝajnos sufiĉe.
  La unua pafo bruis... Svetlana, Angelica kaj Olympias estis ĵetitaj supren de eksplodema ondo, kiel fontano de giganta baleno. La knabinoj flugis kelkdek metrojn, kaj ĵetis siajn nudajn piedojn rekte en la fajron.
  De tie, la knabinoj elsaltis skalitaj kaj bruligitaj. Ili vangofrapis siajn nudajn plandojn sur la karbojn.
  Angeliko siblis ĝenite:
  - La taŭro estas unue sub la hakilo, kaj poste ili estas frititaj! Kaj ni unue estis frititaj, kaj poste sub la hakilo!
  Kaj la komsomola knabino ridis! Sed tiam ŝi malĝojiĝis. Mi memoris, ke ŝia amiko estis en kaptiteco. La germanoj senvestigis la junan knabinon, kaj komencis alporti fajron al ŝia nuda brusto. Tia terura doloro. La knabino kriegis, kaj la delikata haŭto karbiĝis. Tiuj ĉi faŝistoj montriĝis bigotoj. Ili eĉ ne faris demandojn, sed aldone estigis fajron, sub la nudaj piedoj de la kaptito. La komsomola membro, finfine, ne povis elteni la torturon kaj mortis pro dolora ŝoko.
  Angeliko, memorante tion, vangofrapis sur ardajn karbojn. La Olimpikoj estas antaŭ ŝi. Ĉi tiu vilaĝa knabino havas sunbrunigitan haŭton, kaj vi ne povas preni ŝin per blovo. Kial ne supervira knabino? Olympias vidas bazukon kun ŝelo faligita fare de morta amerika soldato. Li prenas ĝin per la piedo, ĵetas ĝin en siajn brakojn. Kaj de ĉie li plantis.
  La kuglo flugas kaj trafas la malvolan ĉinon. Multaj krioj kaj ĝemoj. Amaso de kadavroj. Kaj distranĉitaj membroj.
  Olypiada kantis antikvan kanton:
  - Kaj la samurajo flugis al la tero! Sub la premo de ŝtalo kaj fajro!
  La knabinoj fine elĉerpigis la karbojn. Iliaj graciaj, nudaj piedoj ricevis ĝin.
  Svetlana, kiel la plej tenera el ili, ekmovis kaj frotis siajn nudajn plandojn, penante malpezigi la jukon.
  Olympias, kiu kuris nudpiede en la neĝo ekde frua infanaĝo, ne atentis tian bagatelon.
  La heroa knabino kantis:
  - Kaj vi imagas, ke ni plonĝis en freŝan lakton.. La rekompenco estas afero, kiu venas kun la tempo!
  Kaj la militisto prenis per sia piedo peceton da kahelo, kaj tre pezan pecon. Tenante ĝin tenace per siaj nudaj, knabinecaj fingroj, ŝi turnadis ĝin kaj lanĉis ĝin al la malamiko. Tri ĉinoj estis viktimoj de la donaco de morto, iliaj kapoj estis dispremitaj.
  Angeliko diris kun kontenta rigardo, pafante al la malamiko:
  Ni estas bonegaj virinoj!
  Svetlana, por iomete mildigi la jukon en siaj bruligitaj, aŭ pli ĝuste bruligitaj kruroj, kantis:
  - Estas virinoj en nia patrujo,
  Kion ili veturas, ŝerca aviadilo....
  Por ili la honoro estas pli valora ol la vivo,
  Estos facile mortigi la kontraŭulon!
  
  Ili naskiĝas por venki
  Por glori Rus' dum jarcentoj!
  Ja nia praavo -
  Por ili, li tuj kolektis armeon!
  Kaj Svetlana skribaĉis el la maŝinpafilo. Kaj ŝi faris ĝin tre lerte. Por ke ĉiuj sentu - ĉi tiu estas militisto de Dio! Se ne de la Ĉiopova, tiam de Marso certe!
  Ankaŭ Nataŝa pafis. Kune kun Mirabela, ili estis devigitaj retiriĝi, reprenante eltranĉaĵojn de la mortintaj amerikaj soldatoj. La knabinoj falis sur la dorson kaj pafis reen per la piedoj - tiel ili faris tion pli bone. Kaj ili faris ĝin bonorde. Miksaĵo de ĉinaj kaj afrikaj trupoj antaŭeniris sur la knabinojn. Kaj la militistoj draŝis.
  Nataŝa kantis:
  - La mondo ne estas ŝaktabulo...
  Mirabela prenis ĉi tiun pasejon, ekstermante la flavajn kaj nigrajn soldulojn.
  - Kaj la ciferoj ne estas ronda nul!
  Nataŝa aldonis al la linio de flava kaj nigra:
  - Angoro atakas nin!
  Mirabela ekpafis kun la precizeco de Robin Hood, kaj pepis:
  - Kaj la ĉevalo rapidas en la fajron!
  La knabinoj, pafante reen, retiriĝis malantaŭ la minkampo. Ĉinaj kaj afrikaj batalantoj renkontis la donacojn. Ili komencis subfosi, ili eksaltis, disŝirante ilin, kaj sanga malordo.
  Pluraj Panther-2-tankoj aperis en la distanco. Ili pafas, kaj ili timas piki la nazon. "Leono" -2 antaŭeniras, ankaŭ kraĉas fajreron. Kaj jen la flamĵetilo tanko "Rhino", bavante, kun traboj de flamo.
  Sed la plej timinda estas Ŝturmlev. Lia raketlanĉilo ne tre rapide pafas, sed ĝi estas ruiniga kiel infero.
  Nataŝa flustras:
  - Rusoj, rusoj - ne trankvila sorto! Nu, kial esti pli forta - ni bezonas problemojn!
  Efektive, ili batalas malproksime de Rusio. Sed estas klare, ke Wehrmacht, konkerinte Usonon, revenos por premi la Sovetujon. Kaj usonanoj por knabinoj estas tiel dolĉaj kaj karaj.
  Nataŝka denove najlas, de ŝiaj trafoj, kukurboj kaj kapoj ŝajnas krevi sub la ŝoveliloj. La knabino ricevas fragmenton sur la kruro. Tranĉo ŝvelas sur la malsupra kruro. Belulino fendis sian oston kaj pepis:
  - Ne, la vigla ne forvelkos,
  La rigardo de falko, aglo...
  La voĉo de la homoj estas sonora -
  La flustro dispremos la serpenton!
  
  Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos
  Estos fino al faŝismo...
  Kaj la suno brilos
  La vojo, lumigante komunismon!
  En tiu momento Olimpiada per ĉiuj fortoj ĵetis obuson al Ŝturmlev. Kaj la sovetiaj knabinoj fine estis bonŝancaj. La kirasa ĉapo falis malantaŭen, la sovetia donaco flugis rekte en la larĝan muzelon. Dum sekundo, ĉio frostiĝis. Kaj tiam kiel ĝi eksplodis. Estis kiel faligi atombombon. Kaj la germanaj tankoj disiĝis en malsamaj direktoj.
  La nazioj kaptis Toronton kaj tamen povis eniri tiun usonan teritorion de la nordo aŭtune.
  La usonanoj venkiĝis malrapide sed certe. Ili ofte kapitulacis, kaj provis teni siajn poziciojn.
  Sed la germanoj batis ilin kaj surtere kaj surmare.
  Jam en malfrua aŭtuno, la germanoj ĉirkaŭas Filadelfion. Gajnu unu venkon post alia kaj muĝu kiel infero.
  Gerda kun sia tanka skipo, kiel ĉiam supre. Kaj elmontrante la dentojn, rompante usonajn tankojn, li kantas:
  - Ungegoj de la tigro, la potenco de ŝtalo,
  Erupcio...
  Ni vidas naziismon donita,
  El Eŭropo de Ĝingis-Ĥano!
  Kaj kun nudaj piedfingroj, kiel premi la stirstangon. Kaj denove pafu al la usonanoj.
  Charlotte poste pafas, kaj ŝiajn precizajn pafojn. Kaj Magda sekvis ŝin, kun Kristina.
  Do Filadelfio falis. La germanoj antaŭeniras kaj vintre ili atingis Novjorkon. Kaj tie, kiel ili venkos la malamikon. Kaj bomboj pezaj dek tunoj estos ĵetitaj de la TA-500.
  Truman post kiam la germanoj ĉirkaŭis New York kaj Washington ofertis pacon. En respondo, la postulo je senkondiĉa kapitulaco.
  En januaro, la atako kontraŭ Vaŝingtono sekvis. Germanaj piramidaj tankoj batalis.
  En la kvara tago de la atako, la garnizono kapitulacis. Kaj kvin tagojn poste, Usono kapitulacis.
  Tiel finiĝis la milito en la okcidento... Pli precize, ĝi preskaŭ finiĝis. La germanoj daŭre avancis ĝis ili konkeris la tutan Latin-Amerikon ...
  Estis ankoraŭ paŭzo kun Sovetunio. La Tria Regno digestis rabaĵon, formis novajn sekciojn. Stalino ankoraŭ restarigis la ruiniĝintan ekonomion kaj kolektis forton.
  En la kampo de tankokonstruado, Sovetunio ne tro sukcesis, kreante nur la T-54-veturilon kaj malgrandan nombron da IS-4-tankoj. Longe ne eblis akiri decan aŭton. Kaj la 20-an de aprilo 1953, profitante la fakton, ke Stalino mortis la 5-an de marto, Hitler denove atakis Sovetujon. Provo de monda hegemonio estis farita.
  Sen Stalino, la sovetiaj trupoj rezistis sufiĉe malforte. Kaj la fortoj estis neegalaj. Krome, kaj Japanio kaj Turkio eniris la militon.
  Monaton poste, germanaj piramidaj tankoj ĉirkaŭis Moskvon kaj kaptis Kaŭkazon. Kaj tri monatojn poste ni jam estis en Uralo. Ve, tro neegalaj fortoj. Krome, estas malkonsentoj en la gvidado de Sovetunio.
  Resume, post kvin monatoj da milito, Sovetunio estis finfine okupita de la Tria Regno kaj Japanio.
  Plue, ŝajnis, ke la homaro finfine trovis unuecon. Sed estas du superpotencoj en la mondo - la Tria Reich kaj Japanio. Kaj Hitler la 20-an de aprilo 1956 komencas alian militon. Atakos Japanion.
  Kaj la knabinoj partoprenas en la batalo. Gerda estas sorĉistino atakanta samurajon.
  Kaj knabinoj de la Ruĝa Armeo. Nataŝa, Alenka, Mirabela, Maria, Olimpikoj, Svetlana, Augustine, Aŭrora. Kaj tio plu. Ĉiuj ĉi tiuj knabinoj havas komunan - ili batalas nudpiede kaj en bikino.
  Kaj ili faras ĝin tre efike. Ili dispremas Japanion... Sub la batoj de la germanaj kaj koaliciaj kluboj, la samurajo fuĝas kaj retiriĝas.
  Gerda kaj Charlotte batalas kune sur piramideca tanko. La knabinoj pafas al la japanoj, frakasas aŭtojn kaj kantas:
  - Ni estas super, super ĉampionoj! Kaj ni dispremos ĉiujn cimojn!
  Gerda premis la stirstangan butonon per la nudaj piedfingroj, faligis japanan aŭton kaj flustris:
  - Mi estas militisto, kiu havas komputilon en mia kapo!
  Charlotte ankaŭ pafis, tranĉis la aŭton de la samurajo kaj grincis:
  - Kaj mia akompanantaro, estu la plej hela kaj mojosa!
  Kaj ankaŭ kiel li prenos kaj montros sian langon!
  La knabinoj detruas Japanion... La samurajo perdas siajn koloniojn, ŝipojn kaj tankojn.
  Japana teknologio ne povas esti komparita kun la germana. Kaj la nazioj havas pli da soldatoj. Do ili tre sukcesas. Kaj la samurajo faras nur tion, kion ili ĝojas kaj montras siajn dentojn. Pli precize, ili estas malgajaj, sed iliaj dentoj ankoraŭ nudis siajn dentojn.
  Pluraj monatoj da batalado, kaj Ĉinio, Hindoĉinio, kaj aliaj teroj estis rekaptitaj. La nazioj alteriĝis en Japanio mem.
  Tie la batalo disvolviĝis, kaj la nazioj uzis nukleajn armilojn. Kaj tiom da detruo kaj detruo.
  Jes, la samurajo estis malfeliĉa! Sub tia klabo ili falis. Kompleta fino!
  Kaj ĝenerale, ĉio aspektas tre amuza.
  Sovetiaj knabinoj surgenuigas samurajon kaj igas ilin kisi siajn nudajn piedojn.
  La belulinoj memoras kiel la nazioj lasis ilin malsupren. Kaj ĝi estas tre mojosa.
  Alenka kaj Nataŝa kantas:
  - Detruo estas pasio, negrave kia potenco! Potenco ĉiam trinkis la sangon de iu alia! Nu, amo regas en la koro!
  Kaj ankaŭ kiel ili trafos la samurajon. Kaj kiel ili premas, kaj de maŝinpafiloj, ili falĉas la linion.
  Sed Tokio jam falis... La milito daŭris ses monatojn kaj finiĝis per la venko de la Germana Armeo.
  Kaj la 1-an de januaro 1957 la germanoj atakis Turkion kaj ankaŭ venkis ĝin. Post tio, ĉiuj aliaj landoj de la mondo estis inkluditaj en la Tria Reich.
  La formado de unuigita imperio estis kompletigita. Jam en 1947, la germanoj flugis en la kosmon, kaj en 1958, la 20-an de aprilo, ili surteriĝis sur la lunon. Tiel komenciĝis la epoko de spaca ekspansio. Hitler mortis en 1959, du tagojn manke de sia sepdeka naskiĝtago.
  Baldaŭ antaŭ tio, referendumo estis okazigita pri la establado de la monarkio, kaj la Fuhrer sukcesis nomumi sian heredanton. Ili iĝis unu el la multaj filoj de Hitler akiritaj per artefarita fekundigo.
  La faŝisma reĝimo estis kruela, sed ordonis al la Tero. Iom post iom pli kaj pli da homoj ricevis la civitanecon de la imperio.
  Evoluigante laŭplane, kaj uzante la atingojn de la scienco, la Tero iom post iom solvis la problemon de malsato, epidemioj kaj senlaboreco.
  La naskfrekvenco estis kontrolita, krimo estis sukcese batalita. En 1974, homoj flugis al Marso. Kaj jaron poste, al Venuso. En 1979 sur Merkuro. En 1980 al la lunoj de Jupitero. Kaj en 1987 ili surteriĝis sur la plej malproksiman planedon Plutono. Estis kosmoesploro.
  En 2000, la imperiestro de Germanio kaj la tuta planedo Tero, Frederiko la Tria kaj la filo de Hitler, donis civitanecon de la Tria Regno al ĉiuj homoj sur la planedo Tero. Kaj oni anoncis pri la formala egaleco de ĉiuj rasoj kaj popoloj.
  Kaj en 2017 komenciĝis la unua interstela ekspedicio al aliaj mondoj.
  En 2019, Frederiko la Tria estis murdita kaj Franz iĝis la nova imperiestro. Lia regado estis mallonga. Du jarojn poste, milita puĉo okazis kaj la Hitler-dinastio finfine falis. Kaj la respublikanoj ekregis.
  Reviviĝo de demokratio kaj plurpartia sistemo estis anoncitaj. Naziismo iom post iom estingiĝis.
  En 2030, li petis la elekton de la supera kunordiganto de la homa ŝtato. Ili fariĝis Alenka, sorĉistino-militisto, kiu jam aĝis pli ol cent jarojn. Sed la knabino tute ne maljuniĝis, kaj ne ŝanĝiĝis tra la jaroj. Ĉiam muskola kaj junula, freŝa kaj bela.
  Ŝi ordigis la detruon de ĉiuj monumentoj al Adolf Hitler kaj la forbruligo de liaj portretoj.
  Post tio, Alenka daŭrigis sian ekspansion en la kosmon... Dum cent jaroj homoj ekloĝis en duono de la galaksio.
  Tiam milito eksplodis, kun civilizo spiranta fluoron. Sed ĝi ne estas tiom timiga. Teranoj, havantaj pli altnivelajn teknologiojn, venkis.
  Kaj post kelkaj jarcentoj, la tuta galaksio jam fariĝis homa kaj pluraj najbaraj.
  Kaj jen pliaj cent jaroj, kaj ili malkovris manieron moviĝi en la tempo. Kaj ĉerpi homojn el la pasinteco antaŭ ol ili mortos. Kaj poste anstataŭigu ilin per bio-modeloj.
  Do Hitlero estis forigita antaŭ sia morto, kaj translokigita al la estonteco. Okazis proceso de la plej granda diktatoro de ĉiuj tempoj kaj popoloj. Ili decidis trovi lin kulpa de monstraj krimoj kaj kondamni lin al miliardo da jaroj da malliberejo, ĉar la mortopuno ne povas esti en humana supercivilizacio.
  Hitler estis rejunigita, igita knabo de proksimume dek tri jaroj, kaj sendita al kolonio kie aliaj naziaj krimuloj, kiuj ankaŭ iĝis infanoj, estis malliberigitaj.
  Tie ili studis, laboris, vivis malantaŭ kradoj.
  Tiujn, kiuj kondutis bone, faciligis la kondiĉoj de aresto: oni ekskurs ilin, oni donis al ili abundegajn manĝojn. La junaj kondamnitoj havis bonan vivon: apartaj ĉeloj kun gravitbildiloj, banĉambroj kaj komputiloj, gimnazioj kaj libertempo.
  Vere, estas malmulte da libera tempo kaj mi devis labori fizike - okupigan terapion por krimuloj. Sed ĉi tio ne estas timiga en junaj korpoj.
  Adolf Hitler estis knabo, kaj ne kreskis. Sed samtempe, fizike sana, mi sentis min bonege, bonega tablo. Kaptitoj ankaŭ havas homajn rajtojn.
  De tempo al tempo, por bona konduto, la iama Fuhrer estis prenita sur stelŝipojn kaj permesita viziti aliajn mondojn.
  Kun la tempo, okupiga terapio estis reduktita, kaj la tempo por distro kaj ludoj pliiĝis.
  Jarcentoj pasis. La homaro disvastiĝis tra la universo. Kaj tiam, finfine, sekvis amnestio kaj la Fuhrer estis liberigita. Li tute ne suferis, male al siaj multaj viktimoj. Ĵus komencis novan grandan militon kun civilizacio de papilioj el alia universo, kaj la iama Fuhrer volontis por la armeo. Kaj la ĉarma Gerda fariĝis la komandanto super li, kiu, kiel ĉiuj loĝantoj de la homa, universala imperio, estis senmorta kaj eterne juna.
  
  
  ĜENERALA SEKRETARIO ŜELEPIN
  La rakonto iomete ŝanĝiĝis, kaj la provo kontraŭ Leonid Iljiĉ Breĵnev okazis en 1965, kaj montriĝis sukcesa. La juna prezidanto de la KGB, Shelepin, iĝis Ĝenerala Sekretario. Dum Kosygin restis ĉefministro. Shelepin komencis streĉi la ŝraŭbojn kaj ordigi aferojn. La labortago estis plilongigita, pli severaj punoj estis lanĉitaj, inkluzive de malliberejo por malfrui al laboro kaj ne kontentigi labornormojn.
  Stalino estis reestablita kaj la kulto al personeco restarigita. Kaj amaso da aliaj ekzemploj de ŝraŭbo streĉado. La batalo kontraŭ ebrio, kaj la Kosygin reformo.
  Kaj poste la prezo-reformo.
  Sovetunio disvolviĝis eĉ pli rapide ol en reala historio sub Breĵnev, kaj Ŝelepin, kombinante elementojn de merkata ekonomio kaj malmola stalinisma vipo, atingis signifajn rezultojn. Krome, en vido de la falanta naskfrekvenco, Shelepin lanĉis drakonajn impostojn sur fraŭloj, seninfanaj familioj, kaj familioj kun unu infano. Abortoj estis malpermesitaj, kaj kontraŭkoncipiloj praktike ne estis venditaj.
  Infanaj avantaĝoj pliiĝis.
  Tio ankaŭ kaŭzis pli altan naskfrekvencon, precipe en la rusaj regionoj de Sovetunio. Loĝkresko estis multe pli alta ol en reala historio.
  Shelepin ankaŭ konstruis armean potencialon, preterpasante Usonon en nuklea energio, kaj jes, ankaŭ en konvenciaj armiloj. Kaj estis ankaŭ Vjetnamio... La aŭtoritato de Usono en la mondo falis, estis kolosaj malfacilaĵoj ene de la lando.
  La politiko de malstreĉiĝo komenciĝis... Ĝi estis akompanata de pli rapida ekonomia kresko en Sovetunio. La malmola administrado de Shelepin donis pli bonan rendimenton ol la malvigla stilo de Breĵnev. Kaj la loĝantaro kreskis pli rapide...
  Sovetunio pli kaj pli aktive penetris en Afrikon, kaj en 1979 sendis soldatojn en Afganion.
  Kaj la Moskva Olimpiko de 1980 estis kolosa triumfo! Pli ol cent kvindek sovetiaj olimpikuloj estis premiitaj kun oro.
  Kaj tiam la sovetia armeo atakis, kaj Irano, kie Homeni kaptis la potencon.
  Ili venkis la irananoj sufiĉe rapide, sed la vero suferis kelkajn perdojn.
  Parto de Irano iĝis parto de Sovetunio. Kie ajn etnaj azerbajĝanoj vivis, ili aliĝis al Azerbajĝano. Turkmenio ricevis parton, kaj la kurdoj fariĝis sovetia socialisma respubliko en la kampo de referendumo.
  Sovetunio vastigis siajn limojn por la unua fojo ekde 1945. Parto de Irano iĝis iraka, kaj Saddam Hussein aliĝis al la Varsovia Kontrakto.
  Tiam la nordo de Afganio kun uzbekoj kaj taĝikoj eniris Sovetujon.
  Tiam estis milito kun Pakistano - Sovetunio kaj Hindio. Sekvis la kapto de granda teritorio.
  Kelkajn jarojn poste, referendumoj estis okazigitaj, kaj Pakistano, same kiel la sudo de Irano kaj Afganio, iĝis parto de Sovetunio.
  En Jugoslavio eksplodis enlanda milito kaj ĝin ankaŭ okupis sovetiaj trupoj, kaj poste Albanio. Post tio ĉi tiuj landoj ankaŭ eniris la Varsovian Kontrakton.
  Usono estis en krizo, precipe sub Reagan. For estas la amasa agitado de nigruloj kaj aliaj koloraj homoj. La ekonomio falis plu.
  Jam en 1977, nova konstitucio estis adoptita en Sovetunio, kiu faris la formon de registaro pli aŭtoritata en la persono de la posteno de prezidanto de Sovetunio. Kaj la secesio de la respublikoj de la Unio estas malpermesita.
  Kaj en 1988 okazis la unuaj prezidantaj elektoj en la historio de la sovetia imperio!
  Kompreneble, Shelepin gajnis ilin ... Gajnante preskaŭ cent procentojn. Sovetunio atingis sian pinton de evoluo. En 1990, irakaj trupoj kaptis Kuvajton, Saud-Arabion, Brunejon, Unuiĝintajn Arabajn Emirlandojn, Omanon...
  Naftoprezoj altiĝis...
  La krizo pligrandiĝis en Usono. La nova prezidento Bush laŭvorte ŝanceliĝis sub la batoj de la sorto. Nigruloj ribelis... Kaj post la elekto de Bill Clinton en 1992, Usono tute disiĝis...
  Tie komenciĝis civita milito, kaj masakro.
  En 1993, Shelepin denove venkis en la prezidant-elektoj en Sovetunio.
  En 1995, sovetiaj soldatoj okupis Alaskon kaj monaton poste okazigis referendumon tie pri aliĝo al Sovetunio ...
  Tiel, alia revo estis enkorpigita en la realo - reveni al Rusio, kompreneble, stulte vendis Alaskon.
  Ĉio ŝajnis iranta laŭplane... En 1997 sovetiaj trupoj okupis Finnlandon kaj tie faris referendumon pri inkludo en Sovetunio. Tiel, alia sovetia respubliko estis organizita.
  Kvankam ĝi estis malglata!
  Plia batalado daŭre daŭris en Saud-Arabio kiam la islamisma ribelo eksplodis, sed ili estis rapide subpremitaj.
  En 1998, Shelepin estis elektita por tria oficperiodo.
  Sovetunio atakis Turkion, precipe ĉar NATO kolapsis. Kaj li aldonis ŝin al sia teamo.
  En 2000, finfine, Ŝelepin, vivinte longan kaj eventoplenan vivon, regante Sovetujon dum 35 jaroj - venkinte la antaŭan rezulton de Stalin, mortis.
  La sistemo de potenco estis sufiĉe stabila kaj aŭtoritatema. La vicprezidanto heredis la potencojn ĝis novaj elektoj. Kaj ili fariĝis Gennady Zjuganov. Kiu faris bonan hardvarkarieron.
  Sovetunio ne faris iujn kaptilojn dum kelka tempo... Post la krizo, Eŭropo mem aliĝis al la CMEA kaj al la Varsovia Pakto.
  Sed la rilatoj kun Ĉinio malboniĝis. La rivaleco plifortiĝis.
  En Sovetunio mem, danke al la demografia politiko, la naskoprocento restis tre alta. Sed tio kondukis al troloĝateco kaj manĝaĵmalabundoj.
  La planekonomio ĉiam mankis. Kaj kvankam en industrio la disvolviĝo de teknologio kaj la konstruado de novaj fabrikoj ebligis iel trakti la mankon de varoj, en agrikulturo estas multe pli malfacile pliigi la volumojn per trudo kaj traktoroj. Ne estas tiel facile kreskigi agrikulturon.
  En la elektoj de 2003 estis elektita Zjuganov - kun naŭdek naŭ procentoj kaj ĉevalvosto. Sed estis kelkaj problemoj... Precipe pri manĝaĵo.
  Kaj nenie estas aĉeti - Eŭropo socialisma, Usono estas englutita en interna milito. Oni ne povas akiri multon en Brazilo kaj Argentino. Kompreneble, problemoj.
  Sovetunio trovis sin en malgranda manĝkrizo. Kiu baldaŭ prenis kronikan karakteron, sed en 2008 Zjuganov denove estis elektita prezidanto. La pozicio de la diktatoro montriĝis stabila. Sed manko de nutraĵoj pli akriĝis... En 2011, infansubtenoj estis reduktitaj en Sovetunio, kaj abortoj denove estis leĝigitaj.
  Ili komencis lukti kun tre alta naskokvanto, precipe en la islamaj regionoj de Sovetunio. En la sama tempo, la sovetia armea maŝino batalis en Afriko kaj puŝis la Ĉielan Imperion el Hindoĉinio. En 2013, Zyuganov denove estis reelektita.
  Sed ĉi-foje la procento estis iomete pli malalta. Ene de Sovetunio intensiĝis la strebo al demokratio. Homoj volis pli da libereco. Zyuganov sugestis:
  - Ni solvu kelkajn festojn!
  Kaj ja du pliaj registritaj: LDPSS, kaj SDPSS. Ili komencis ludi la aspekton de demokratio. Zjuganov donis iom pli da libereco al amaskomunikiloj.
  En la elektoj de 2018, du kandidatoj batalis kontraŭ Zjuganov: Ksenia Sobchak kaj Vladimir Zhirinovsky. Elektoj estis okazigitaj por la unua fojo sur alternativa bazo. Kaj neatendite, Zjuganov preskaŭ perdis kontraŭ la juna Ksenia Sobchak - kiu gajnis dudek naŭ procentojn de la voĉoj - preskaŭ kaŭzante drenaĵon.
  Post tio ĉiuj konvinkiĝis, ke ekzistas demokratio en Sovetunio. Sur televidaj ekranoj aperis nudaj knabinoj kaj sangaj agfilmoj.
  En ekstera politiko, la rilatoj plimalboniĝis kun la sola vera konkuranto de Sovetunio - Ĉinio. Kaj kiaj du birdoj sur unu planedo ne povas interkonsenti!
  Usono estas en profunda malkresko kaj ne povas ludi elstaran rolon. Kaj Alasko estas sovetia. Ĉio estas tiel pendigita...
  Sovetunio ankoraŭ estas en deficito kaj nutraĵa krizo, kvankam la milit-industria komplekso funkcias tre bone.
  Kaj nun, en 2023, novaj prezidant-elektoj okazas en Rusio ... Eĉ pli demokratiaj, kaj ili neatendite venkas ... monda boksĉampiono Sergej Kovalev. Sed tio estas alia historio!
  
  
  
  
  
  
  ZIUGANOV ESTAS PREZIDANTO DE RUSIO
  En unu el la elektoj por alternativa evoluo de la historio, en la elektoj de 1996, ne Lebed prenis la trian lokon, sed Vladimir Ĵirinovskij. Nu, principe, en reala historio, tion ĉiuj atendis.
  Kiu estus pensinta post la malsukceso en la elektoj al la parlamento de la KRO, gvidata de Lebed, ke li tiel forte agos en la prezidantaj elektoj en Rusio? Sed Zhirinovsky, tamen, en la kondiĉoj de furioza konkuro, tiam prenis la duan lokon, kaj almenaŭ li havis dek procentojn. Do... En ajna venko kaj malvenko estas elemento de hazardo kaj sorto.
  Kiel la triumfo de Zelenskij en Ukrainio, Lukaŝenko en Belorusio kaj Putin en Rusio. Kiel la sukceso de Zhirinovsky mem en 1993.
  Sed jen ĝi prenis, kaj sub la sorto de Lebed. Krome Ĵirinovskij forte parolis ĉe la televidaj debatoj, kaj minacis pendigi Jelcin, kaj diris, ke Dumao obeos nur al li. Kaj li sufiĉe favore komparis sin kun Hitler - rememorante la atingojn de ĉi tiu granda diktatoro!
  Kiel, en sep jaroj, la ekonomio kreskis dufoje kaj duonon, la senlaboreco malaperis, kaj la naskokvanto kreskis unufoje kaj duonon. Krimo malpliiĝis trifoje. Kaj tiel estos sub Ĵirinovskij! Pri ĉio alia, Ĵirinovskij ne aranĝos genocidon kaj ne batalos kun Usono! Kaj nukleaj armiloj protektos kontraŭ ajna agreso!
  Ĉio funkciis, kaj Zhirinovsky gajnis dek kvin procentojn, prenante trian lokon proksime de larĝa marĝeno.
  Kaj en la vicoj de Jelcin paniko: miskalkulita. Kion fari? Ili provis venki super Zhirinovsky al sia flanko. Sed la komunistoj promesis al Vladimir Volfoviĉ multe pli: al li persone la postenon de sekretario de la sekureca konsilio kaj asistanto de la prezidanto pri militaj aferoj, kaj kvin pliajn postenojn en la registaro. Inkluzive de la Ministro por eksteraj aferoj por Mitrofanov, kaj la poŝto de Ministro por internaj aferoj por Abaltsev.
  Kompreneble Jelcin ne povis tiom promesi. Tro da afiŝoj jam pagitaj.
  Nur Lebed, kiu prenis la kvinan lokon, estis invitita al la teamo de Jelcin, sed Yavlinsky estis kontraŭ ambaŭ prezidentaj kandidatoj.
  Kaj tiam Jelcin havis koratakon pro la troŝarĝo de mensa maltrankvilo. Ne estas forto por leviĝi kaj fari puĉon.
  Mallonge, Zyuganov gajnis la duan raŭndon, kaj estis ŝanĝo de potenco. Kaj la inaŭguro koincidis kun la ŝtormo de la ĉefurbo de la respubliko, Grozno, fare de la ĉeĉenoj.
  Sed tiam, la aktivuloj estis kaptitaj. La plej granda parto de ili estis detruita dum la atako kontraŭ Grozno. Post tio, la aktivuloj, gviditaj de Yandarbiyev, denove petis kompaton. Sed Zhirinovsky insistis pri daŭrigo de la milito. Kaj Zjuganov aprobis ĝin. La gerila milito daŭris kelkajn jarojn, sed poste la teroristoj iom post iom elĉerpiĝis. En Rusio, sub la komunistoj, leviĝo komenciĝis, la ekonomio komencis disvolviĝi rapide.
  La kombinaĵo de planitaj metodoj kaj merkatelementoj produktis imponajn rezultojn. Kaj la ekonomio rapide kreskis. Zjuganov estis facile elektita al alia esprimo, kaj tiam ŝanĝis la konstitucion, kio permesis al li kandidati por prezidanto senliman nombron da fojoj. Tio estis konfirmita en la referendumo. Kaj en 2004, Zhirinovsky estis arestita, kaj lia partio estis malpermesita. Zjuganov rebatis siajn politikajn kontraŭulojn. Rilatoj kun Okcidento estas sufiĉe streĉaj. Kaj en 2014, Rusio ankaŭ kaptis Krimeon. Kiel rezulto, la Malvarma Milito rekomencis. Kaj Rusio falis sub sankcioj. Sed Zyuganov inkludis en la konsisto de Rusio kaj la Sudoriento de Ukrainio. Kaj vastigis la imperion. Kio kaŭzis la koliziojn. Post kiam Trump ekpotenciĝis, la situacio fariĝis eĉ pli komplika. Rusio faris militon en Sirio kaj establis bazon en Venezuelo. La situacio estis ĉe la rando de nuklea milito. Tiam la Okcidento proponis la eblon renversi la komunistojn de la potenco.
  Tamen, simple forigi Zyuganov estas malmulte utila. Vi devas meti vian viron. Kaj tiam Nataŝa Sokolova estis proponita por la prezidant-elekto de 2020!
  Natasha Sokolovskaya estas tia knabino, ke ŝi povas venki ajnan kontraŭulon. Kaj neniam rezignu. Ke iu maljuna Zjuganov estas kontraŭ ŝi. Kiu klare malsanas kaj diras la samon dum dudek kvin jaroj.
  Kaj jen la intrigo. Krome, Nataŝa estas kvardek jarojn pli juna ol Zjuganov kaj tre bela!
  Kaj la rusa ekonomio denove estas en krizo kaj multaj nenecesaj varoj estas produktitaj. Natasha ankaŭ estas heroo de la Rusa Federacio, kiel militisto. Ŝi, kompreneble, povas konkuri kun la maljuna, malsana, laca diktatoro. Plie, Zjuganov fariĝis tro konservativa kaj tiel premis la privatan komerciston, tiel ke mankis multaj aferoj. Precipe kiam privata komerco estis disbatita. Eĉ oleo kaj sapo fariĝis maloftaĵo, kuponoj por multaj produktoj reaperis. Maljuniĝanta Zjuganov ĉiam pli iĝis arda malamiko de kapitalismo.
  Kaj postulis pli da socialismo!
  Nataŝa Sokolovskaya promesis redoni var-abundon je malaltaj prezoj, konkurenco kaj privata posedaĵo. Kaj ĝenerale, por redoni veran demokration, inkluzive la translokigon de la pupo! Kio pri la popolo, laca de la manko de tiraneco de cenzuro, kontrolita de la amaskomunikiloj, ĉio ĉi feroce subtenata. Kaj Nataŝa facile kolektis du milionojn da subskriboj! Moviĝis en batalon sub la slogano: "Estu libera kaj riĉiĝu!"
  La knabino estis tre batalema, kaj venis al la amaskunveno nur en bikino kaj nudpiede.
  La belulino, flagrante per nudaj kalkanoj, pepis:
  - Ni forigu la komisarojn el la fabrikoj! Ĉiu fabriko apartenu al la laboristoj! Kaj tero por la kamparanoj!
  Kaj ŝi estas tre kurba knabino! Kaj ŝiaj muskoloj estas kiel fandita ŝtalo.
  Kaj kiel kanti;
  Mi estas la falko de paco kaj milito
  Naskita sub la plej hela stelo...
  Fidelaj filoj de la patrujo -
  Amo - bonega, vera!
  
  Ni kreos belan mondon
  En kiu feliĉo estos nun...
  Lasu la Kerub Sunon brili
  Sankta, sublima Rusujo!
  
  Ni atingos niajn revojn
  Ĝi ne estos pli bela en la universo!
  Levu la glavon kaj vi
  Lasu feliĉon via loko!
  
  Kaj beleco en la universo
  Estas tempo brili por mia granda Patrujo!
  Kvankam la knabino kuras nudpiede
  Ni baldaŭ vivos kredu sub komunismo!
  
  La majesto de la beleco de altaj montoj,
  Kaj oraj stepoj kun bonodora tapiŝo!
  Ni balaos la rubon el la universo
  Kredu, ke via vivo ne bedaŭros!
  
  Kaj ĉio estos bona en la mondo,
  Komunismo triumfos ĉie!
  Kiu estas en la manoj de ĉizilo en la koro,
  Kiu amas maŝinpafilon kaj kuglojn!
  
  Kion ni faros estos eterne
  Ni konstruu urbojn, ŝercante sur Marso!
  Slavoj, finfine, la potenco estas terure granda -
  Ni diros al la homoj de la mondo - saluton!
  
  La sango, kiu verŝas, estas por semado,
  Al kiu kreskas la semoj de amo!
  Estu bone en la subluna al ĉiuj,
  Se vi ne estus nur papaga kavaliro!
  Post tiaj kantoj oni povas danci, salti kaj salti per nudaj piedoj. Kaj la knabino estas ĝenerale mirinda kaj superklasa! Ŝi disŝiris portreton de Zjuganov per la nudaj piedfingroj.
  La komunistoj muĝas, kaj la homoj ĝojas: ĉiuj volas ŝanĝon! Kaj en la ekonomio kaj en politiko kaj pli demokratio.
  Por ke vi povu moki diktatorojn kaj financajn asojn en la amaskomunikilaro. La Komunista Partio ankaŭ iĝis malamata de homoj. Ili rememoris kun nostalgio la tempojn de Jeltsino, kiam la butikoj estis plenaj de varoj, kaj televide montris nudajn virinojn kaj interesajn politikajn spektaklojn. Do ĝi estis bona!
  Multaj memoris interesan politikon kaj ŝtorman parlamenton. Ne kiel nun - kiam en Dumao estas nur komunistoj kaj ili voĉdonas la tutan tempon por!
  Ĉiuj estis sataj de Zjuganov kaj homoj, kiuj vivis pli kaj pli malbone, volis ŝanĝi!
  Bela Nataŝa Sokolova tion promesis! Ke estos ŝanĝoj kaj novaj atingoj. Ke la rusoj ne nur estos la unuaj, kiuj flugos al Marso, sed ili ankaŭ vivos pli bone ol en Usono. Kaj ke ŝi movos montojn! Kaj la montoj degelos kaj la arbaroj brulos!
  Sed la balotkampanjo jam estas en iro. La knabino akiras impeton. Kaj eĉ grincas:
  - Mi estos kiel Gagarin! Kaj promesas montojn da oro!
  Kaj kiel ĝi komencas salti. Resume, la elektoj finiĝis kaj Nataŝa Sokolovskaja fariĝis la nova prezidanto!
  Zjuganov havis koratakon! Kaj Nataŝa sugestis:
  - Ni kreu ununuran ŝtaton kun Ameriko!
  Kaj okazis referendumoj, kaj ekestis komuna imperio!
  Jen la fabelo finiĝas, kaj kiu aŭskultis bone farite!
  CARO ALEXEY NIKOLAJEVICH - LA GRANDA
  Alia AI, kiam la 5-an de januaro 1905 okazis atenco kontraŭ caro Nikolao la 2-a. Kaj nur kelkaj centimetroj ne sufiĉis, por ke la imperiestro estu trafita per pilko. Sed se nur iomete... La caro mortis kaj nominale lia filo Aleksej Nikolajeviĉ Romanov fariĝis la monarko. Kaj Nikolao Aleksandroviĉ Romanov estis nomumita reganto sub li. Homo de eksterordinara menso, kaj hardita kaj fortvola.
  La unuaj paŝoj de la nova imperiestro devis anstataŭigi Kuropatkin kun Brusilov, kaj Rozhdestvensky kun Nebogatov.
  La pozicio de Rusio en la milito kun Japanio estis malfacila. Port Arthur jam falis. Sed la fortoj daŭre estas signifaj en Manĉurio. Krome, la kvalito de la rusaj trupoj kreskis kun la alveno de elektitaj regimentoj el la eŭropa parto de Rusio.
  Kaj la japanoj, male, amorigis siajn plej bonajn regimentojn en antaŭaj bataloj, kaj proksime de Port Arthur.
  Do Kuropatkin havis ĉiun ŝancon en la batalo de Mukend. Nur Kuropatkin mem estis negrava komandanto.
  Sed Brusilov, ĉi tio vere estas bonega militista talento. Kaj li estas preta batali kontraŭ malamiko de proksimume egala forto. Kaj la fusilo de la rusaj soldatoj estas pli bona ol la japana, kaj la trupoj mem estos pli bonaj.
  Brusilov bone prepariĝis por la batalo. Kovris la flankojn, iĝis sur la defensivo. Kaj fortigita. Lia plano por la batalo estis simpla: eluzi la japanojn sur la defensivo, kaj tiam, kiam ili elĉerpiĝas, solvu la aferon per unu kontraŭatako.
  Brusilov, kompreneble, estas strategiisto, sed Kuropatkin ne.
  Kaj la batalo komenciĝis en februaro kaj daŭris du semajnojn. Interalie Brusilov havis scipovon, tutan batalionon da belaj knabinoj. Li estis haste rekrutita de unuopuloj kaj junaj belulinoj, trejnita por monato, kaj ĵetita en batalon.
  La plej interesa afero estis, ke ĉiuj knabinoj estis nudpiedaj. Kaj tio donis al ili forton de Patrino Tero, kaj igis ilin nevundeblaj al kugloj kaj obusoj.
  La knabinoj estis komanditaj fare de Anastasia Orlova, kaj kvar el ŝiaj asistantoj: Natasha, Zoya, Augustina, kaj Svetlana.
  Repreninte la defendon kaj eltirinte la tranĉeojn, la knabinoj atendas la japanojn ... Kaj nun la samurajo rampas en dikaj ĉenoj. Artilerio komencas pafi.
  Kaj la knabinoj prenis la Mosin-fusilon en la manoj. Kaj ni pafu de malproksime al la japanoj.
  Ili estas bone celitaj militistoj, multaj el ili estas siberiaj ĉasistoj. Ili batalas kun nudaj kruroj, malgraŭ februaro, en mallongaj jupoj kaj malfermitaj ventroj.
  Ili pafas kaj kantas al si:
  - Rusio estas fama dum jarcentoj kiel sanktulo,
  Nia granda reĝo estas simple Alexei,
  Vi estas inda filo, konu Nikolaon,
  Kaj la koro estas eĉ pli fidela al la menso!
  La inaj militistoj pafas precize kaj batas la japanojn malproksime.
  Palit Anastasia kaj diras:
  - Por la Patrujo, mirinda sonĝo!
  Tiam Nataŝa pafas, batas la japanojn kaj krias:
  - Por nia sankta Rus'!
  Palit Zoya, terenbatante la malamikon kaj siblante:
  - Ne, la malamiko havas ŝancon!
  Pafas precize, kaj Augustina:
  - Por estontaj generacioj!
  Lupit kaj Svetlana, terenbatante du japanojn:
  - Por sanktaj nomoj!
  Militistoj, certe: vere mojosa!
  Kaj la japanoj rampas supren kun gravaj perdoj. Kvankam ili proksimiĝas. Sed la knabinoj pafas precize kaj senhalte. Pafu kaj pafu. Pafu kaj pafu. Kaj ili ne rezignas. Kaj kiam la samurajo venis tre proksime, la knabinoj komencis ĵeti grenadojn per siaj nudaj piedoj. Kaj ili pruvas sian neflekseblecon.
  Kaj nudaj piedoj ĵetas mortigajn armilojn al la samurajo. Kaj nun japanoj maldensigas redutojn. Malfortigas ilian impulson. Kaj en la alproksimiĝo mem, la militistoj renkontas ilin per sabroj kaj bajonetoj. Finu la lastan samurajon.
  Kaj ili kantas kun tre entuziasma rigardo.
  Elĉerpinte la japanojn en defendo, la rusaj trupoj, gviditaj fare de Brusilov, lanĉis decidan ofensivon kaj movis la japanojn suden. Brusilov, stranga al Kuropatkin, agis decide kaj pelis la samurajon sen ĉesi. Kaj li sukcesis kapti Port Arthur tuj, ĝuste sur la ŝultroj de la malamiko.
  Nudpiedaj knabinoj bataliono de agloj Anastasia Orlova eksplodis en la urbon.
  Ili kuregis ĉirkaŭ Port Arthur kaj pafis kaj ĵetis obusojn al la malamiko per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ili disbatis japanojn per sabroj. Kaj kion ili pensis, ke ili prenis Port Arthur per perfido? Kaj jen la diablo du! La rusaj soldatoj rekaptas ĉi tiun urbon.
  Kaj se niaj virinoj batalas! Ĉi tio ĝenerale signifas, ke ili ne donos descendon!
  Kaj ili faligis la japanojn.
  Kaj la kaptitoj estas devigitaj genuiĝi kaj kisi la nudajn, polvokovritajn plandojn de virinaj piedoj.
  Tiuj obeeme fariĝas kaj ili eĉ ŝatas ĝin.
  Natasha, unu samurajo ne nur lekis liajn plandojn per sia lango al brilo, sed ankaŭ leviĝis pli alte. La knabino permesis al li prilabori la diamanton de virineco per sia lango.
  Tiam tute kiel kato ronronis.
  La militistoj faris bonegan laboron. Kaj nun la kolonoj de kaptitoj estas pelataj. Kien iris la moralo de Japanio?
  Port Arthur falis. Kaj tiam la rusa armeo de Brusilov translokiĝis al Koreio.
  Kaj la bataliono de Anastazio kuras antaŭen. Ili kaptas samurajon survoje, kaj la knabinoj surgenuigas ilin.
  Kaj ili kisas siajn polvajn kalkanojn kaj sunbrunigitajn tibiojn.
  Batalante militistojn. Kaj amuza.
  Anastazio, saltante kaj ĵetante diskojn per siaj nudaj piedfingroj, demandis Nataŝa:
  Ĉu estas bone batali?
  La blonda knabino honeste respondis:
  - Kiel bona kiel ĝi fariĝas?
  Anastazio palpebrumis.
  - Kaj kiam la lango en la kuzo estas kiel?
  Nataŝa sincere respondis:
  - Simple bonega!
  Ĉi tie ili frakasis alian japanan batalionon. Ili amasigis la kaptitojn.
  Post tio, ili faris decajn prunojn sur siaj nazoj per la fingroj de siaj nudaj piedoj!
  Kaj la knabinoj disbatas la samurajon kaj la armeon de Brusilov, ĉio daŭras kaj pluiras kaj finiĝas.
  Ĉi tie la rusa armeo atingis la plej sudon de Koreio. Kaj konkeris la Duoninsulon.
  Parto de la rusa eskadro estis mallevita en Port Arthur. Kaj rusaj inĝenieroj komencis levi ŝipojn kaj restarigi ilin.
  Malgraŭ la kompleta malvenko de la samurajo surtere, la milito daŭre daŭris. Surmare, la japanoj estis pli fortaj. Sed poste venis Nebogatov. Laŭ la maniero, li gvidis la eskadron al Port Arthur pli lerte. Kaj nun la rusa armeo plifortiĝis. Ĉi tie ankaŭ eskadro iris de la Nigra Maro.
  Nebogatov estis pli malalta ol la japanoj laŭ forto, sed ne tro. Fakte, la kvalito de rusaj ŝipoj ne estas pli malbona. Pluraj el ili estas malpli multaj. Sed la obusoj estas pli kirasaj.
  Nebogatov iris al la maron. Li donis batalon al Togolando. Sed montriĝis, ke for de ĉiuj rusaj obusoj eksplodas - la pulvo estas kruda! Humideco estas levita.
  Sed Nebogatov turnis la eskadron reen al Port Arthur ĝustatempe kaj ne perdis eĉ unu ŝipon.
  Mi devis pasigi tempon anstataŭigante konkojn kaj replenigante fortojn. Ĝis la eskadro venas de la Nigra Maro.
  La milito daŭris kiel la kostoj de ĝi. Ambaŭ flankoj volis akordigi. Sed japanoj ankoraŭ regas la maron.
  Sed nun la konkoj estis anstataŭigitaj, kaj la Nigra Mara Floto estis edukita. Kaj samtempe nudpiedaj knabinoj tiris sin supren.
  Kaj la ŝipo kun la knabinoj iris en batalon plenrapide. Nudkruraj knabinoj en bikinoj eksaltis kaj rondiris ĉirkaŭ la pafiloj. Ili montris siajn pafilojn kaj pafis.
  La belulinoj ekpafis, kaj la germanaj ŝipoj estis tranĉitaj. Ili faris ĝin kun sovaĝa furiozo. La inaj militistoj estis tre seksecaj kaj muskolaj. Nenio komparas al ili. La japanoj ne kapablas batali kun tiaj knabinoj.
  Kaj pipoj faligitaj de konkoj falas.
  Kaj la militistoj saltas al si kaj krias:
  - Ni estas superklasaj knabinoj!
  Kaj montru langojn! Kaj ili pafas sin, ne donante al la samurajo ellasilon. Ili respondas agreseme. Sed ili ricevas respondon de belulinoj. Japana krozŝipo jam sinkas. Kaj la knabinoj eksaltas kaj skuas la nudajn piedojn. Ili estas tiel grandaj ŝtelistoj. Kiun nenio haltos.
  Militistoj batalas kaj saltas. Kaj ili faligas samurajajn konkojn. Kaj tamen ili kriegas.
  Nataŝa krias:
  - Granda caro Aleksej! Estos tre saĝa!
  Zoja, ridetante kaj pafante, aldonis:
  Li estas la plej saĝa en la mondo! Estos tre strange!
  Jen Aŭgusteno, pafante al la japanoj, kantis:
  - Plej multe estos saĝa!
  Tiam Svetlana pafis, disbatante la malamikojn kaj grumblante:
  - Aleksej estas mojosa!
  Anastazio ekpafis kaj diris:
  - Por Sankta Rus'!
  Kaj ankaŭ lupanet! La knabinoj estas tiel mirinde malvarmetaj. Kaj draŝu samurajon en blatojn!
  Kaj nun la japana batalŝipo estis mallevita. Kaj la samurajo fariĝis tre muta.
  Kaj la knabinoj ĉirkaŭkuras preskaŭ nudaj kaj nudpiede. Kaj flagras per siaj belaj kruroj. Ili estas ĝenerale mirindaj ŝtelistoj.
  Kaj ili aspektas la plej sanaj kaj sunbrunaj.
  La samurajo petegas por si mem...
  Alia armadelo ankaŭ atakas. Streze utila al la floto de Togolando, tre malloza. Kaj la ŝipoj de la Nigra Maro tiris supren. Ĵetu ĵetaĵon al la malamiko.
  Ĉi tie Nataŝa kaj Zoja alportis dekdu-colan armilon. Kaj kiel ili pafas kun sovaĝa frenezo. Kaj la batalŝipo ricevos unu trafon kaj eĉ disiĝos.
  Nataŝka kaj Zoja eksaltas kaj skuas la nudajn piedojn kaj muĝas:
  - Ni estas sorĉistinoj kaj pli belaj belulinoj kaj ne!
  Kaj la knabinoj montras siajn langojn. Kaj kiel fikita, kiu fariĝas tre dolora.
  Jen ili pafis al la ŝipo de Togolando, lia kiraso krevis, kvazaŭ ŝtalo bolis.
  Kaj tiel la ŝipo prenis kaj sinkis.
  Nataŝa kaj Zoja kantis:
  - Rus' ridis kaj ploris kaj kantis! Tial ŝi estas Sankta Rus'!
  Kaj denove la knabinoj prenos ĝin kaj saltos!
  Kaj tiam Augustine kaj Svetlana estos frapitaj kiel dekducola pafilo. Do la ŝipo prenos el Togolando, disiĝos kaj sinkos!
  La knabinoj montras sian nazon. Tion oni kaptis Togolando. Kaj ili devigis belajn knabinojn kisi siajn nudajn, ĉizitajn piedojn. Togo frapis la militistojn sur iliaj nudaj kalkanoj kaj lekis liajn lipojn. Ŝajne li ŝatis ĝin...
  Nu, la knabinoj estas bonegaj!
  Kaj ĝenerale la plej altklasa pano! Kaj ili palpebrumas al la malamiko, ili diras, ni ne ĝenas kaj faras ion pli seriozan!
  La japana floto estas mallevita. Kaj Brusilov kaj lia teamo komencis alteriĝi en Japanio mem.
  Do Rusio havos unu pli grandan provincon sur la insuloj. Kaj la rusa reganto mem fariĝos ankaŭ la japana mikado.
  Samtempe, la minaco de la lando de la Leviĝanta Suno estos forigita por ĉiam. Kaj la cara armeo estos replenigita per militemaj kaj kuraĝaj soldatoj.
  Do estis kialo - por tute konkeri Japanion. Kaj la trupoj estis translokigitaj al la metropolo.
  La knabinoj kaj ilia bataliono iris en batalon kun la samurajo surtere. La knabinoj renkontis la samurajon per bone celitaj pafoj, sabroj kaj ĵetgrenadoj per siaj nudaj piedoj.
  Bela Nataŝka ĵetis citronon per la nuda piedo kaj grincis:
  - Por la reĝo kaj la Patrujo!
  Kaj pafis al la japanoj.
  Belega Zoja ankaŭ ĵetis obuson per siaj nudaj piedfingroj kaj knaris:
  - Por la unue nomata Rus'!
  Kaj ŝi ankaŭ najlis la samurajon.
  Jen la ruĝhara Aŭgusteno draŝis kaj grincis:
  - Gloro al la patrino reĝino!
  Kaj ankaŭ trapikis la malamikon.
  Anastazio ankaŭ eksplodis, lanĉante tutan barelon da eksplodaĵoj per siaj nudaj piedoj, kaj disĵetante la japanojn malproksimen:
  - Gloro de la Granda Rusa Imperio!
  Kaj Svetlana draŝis. Ŝi forbalais la japanojn kaj venkiĝis al la ruiniga citrono per siaj nudaj kalkanoj.
  Ŝi ekkriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Por novaj landlimoj!
  Nataŝa najlis la japanojn kaj knaris:
  - Por eterna Rus'!
  Kaj ŝi ankaŭ tranĉis la samurajon:
  Bonega Zoya prenis ĝin, batis la japanojn. Ŝi ĵetis obuson al la malamiko per la nuda piedo kaj knaris:
  - Por ununura kaj nedividebla cara imperio!
  Kaj la knabino fajfis. Evidentiĝis, ke la adoleskanto fariĝis multe pli granda, ŝia brusto estis alta, ŝia talio estis mallarĝa, ŝiaj koksoj estis karnoplenaj. Ŝi jam havis la figuron de plenkreska, muskolforta kaj sana kaj forta virino. Kaj la vizaĝo estas tiel juna. Kun malfacileco, la knabino subpremis la deziron amori. Lasu ilin nur karesi. Kaj estas pli bone kun alia knabino, almenaŭ ŝi ne senigos ŝin de sia virgeco.
  Cool Zoya tre lerte ĵetas obusojn al la japanoj per siaj nudaj piedoj. Kaj ĝi funkcias tre sukcese.
  Augustina estas tre ruĝa kaj ankaŭ tre bela. Kaj ĝenerale tiaj knabinoj en la bataliono estas mirindaj, nur la plej alta gusto.
  Augustine ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj pepas:
  - Granda Rusio estu fama!
  Kaj ankaŭ kiel ĝi turniĝas.
  Nu, knabinoj, nu, belulinoj!
  Rajdoj kaj Anastazio. Tia knabino estas granda - du metrojn alta, kaj cent tridek kilogramoj da pezo. Samtempe, ne dika, kun gisitaj muskoloj, kaj la krupo de tirĉevalo. Li tre amas virojn. Sonĝoj havi bebon. Sed ĝis nun ĝi ne funkciis. Multaj homoj simple timas ĝin. Kaj tre agresema knabino.
  Ne estas ŝiaj viroj, kiuj demandas, sed ŝi mem senĝene petas. Sen honto kaj embaraso.
  Kaj ŝi amas ĝin. Estu aktiva partio.
  Samtempe, Anastazio estas mirinda militisto. Kaj ŝi faris multajn grandajn aferojn. Anastazio estas en ordonrajto pri ilia bataliono.
  Li ankaŭ ĵetas obuson per la nuda piedo kaj krias:
  - Estos lumo super la lando!
  Svetlana ĵetas citronon per sia nuda piedo kaj flustras:
  - Gloro de la Granda Rusa Imperio!
  Belega Zoja ankaŭ ĵetas siajn nudajn fingrojn kaj muĝas:
  - Por la gloro de la patrujo de la sanktulo!
  Augustine krias:
  - Kun netera malgajo!
  Kaj ankaŭ flugas donaco ĵetita per nuda piedo.
  Tiam Anastazio hurlas. Li ankaŭ ĵetas tutan aron da obusoj per siaj nudaj piedoj.
  Kaj la heroa knabino muĝas:
  - En la Nomo de la Blanka Dio!
  Nataŝa ankaŭ sendis obuson kun la nudaj piedfingroj kaj jeligis:
  - En la nomo de Kristo!
  Kaj pafis kelkajn pafojn.
  Kaj Anastazio komencis skribaĉi el maŝinpafilo. Ŝi estis tre bona pri ĝi.
  Resume, la knabino estas besto.
  Nudkrura Nataŝa knaris kun aplomo:
  - Mi fakte estas Superman!
  Kaj ĵetis obuson per la nuda piedo.
  Nudkrura Zoya ankaŭ pafis. Mortigis la japanojn.
  Tweetita:
  - Gloro al Rusujo!
  Kaj per la nuda piedo ŝi lanĉis obuson.
  Aŭgusteno ankaŭ grincis:
  - Por sankta Rus'!
  Anastazio lanĉis tutan skatolon ĉe la japanoj. Kaj ŝi prenis ĝin, muĝis kun furioza kolero:
  - Por Svarog!
  Nataŝa prenis ĝin kaj knaris:
  - Por nova sistemo!
  Kaj ŝi ĵetis grenadon per la nuda piedo!
  Svetlana blekis:
  - Por la muskoloj de ŝtalo!
  Kaj ŝi ankaŭ lanĉis obuson per la nudaj piedfingroj.
  Ankaŭ la nudkrura Zoja prenis ĝin kaj grincis:
  - Por amo kaj magio!
  Kaj nudaj piedoj en moviĝo.
  Augustina, la ruĝhara diablo, prenis kaj lanĉis skatolon da grenadoj kaj knaris:
  - Ekster limoj sur Marso!
  Anastazio ankaŭ lanĉos barelon da dinamito kaj murmuro:
  - Por la monda ordo de Rusio.
  Kaj Nataŝa kiel bojas:
  - Por nova vojo al feliĉo!
  Post tio, la knabinoj ambaŭ ridas kune.
  Kaj ĝi estas tiel bonega! Knabinoj estas mirindaj!
  La trupoj de cara Rusio moviĝis en la direkto de Tokio.
  La rusa armeo sturmis Tokion.
  Knabo kaj knabino iris antaŭe: Oleg kaj Margarita.
  La infanoj ekstermis la japanojn kaj antaŭeniris al la imperiestra palaco. La Mikado solene anoncis, ke li ne forlasos la ĉefurbon kaj restos tie por ĉiam.
  Oleg ekpafis al la samurajo kaj ĵetis granaton per sia nuda piedo, knaris al si:
  - Rus' neniam kapitulacos!
  Margarita ankaŭ lanĉis citronon kun sia nuda krureto kaj kvakis, elmontrante la dentojn:
  - Venku aŭ mortu!
  Kaj bataliono da knabinoj trapenetras al la mikado-palaco. Ĉiuj knabinoj estis en uniformo, restis nur kalsonoj. Kaj tiaj preskaŭ nudaj homoj batalas kiel heroinoj.
  Anastazio ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj grincas:
  - Nikolao, vi estas mikado!
  Nataŝka ankaŭ lanĉis donacon de morto kun sia nuda membro kaj pepis, nudigante siajn dentojn:
  Nia reĝo estas la plej bona!
  Kaj kiel ĝi brilas kiel perloj! Kaj tia mirinda knabino.
  La nudpieda Zoja ankaŭ pepas pro ĝojo, kaj lanĉas obuson per sia nuda piedo:
  - Mi estas psikologio-gajninto!
  Kaj ŝi montris sian langon.
  Disbatas la samurajon.
  Ŝosoj kaj Aŭgusteno, ĉi tiu ruĝhara diablo. Kaj ĝi faras ĝin tiel bone. Mortigas la japanojn.
  Kaj muĝas je la supro de liaj pulmoj:
  - Gloro al mia sankta lando!
  Kaj nudigas la dentojn!
  Ankaŭ Svetlana estas heroa virino, ĉar ŝi prenas ĝin kaj lanĉas tutan skatolon da eksplodaĵoj.
  Kaj la japanoj flugis en ĉiuj direktoj.
  La knabinoj iras sur la ofensivon, dispremante kontraŭulojn. Atingante palpeblan sukceson. Ili sentas imponan gracon, kaj senlacan premon, kaj la foreston de malfortoj. Kaj nudaj mamoj estas la plej bona garantio de nevenkebleco kaj nesubigebleco.
  Anastazio, detranĉante la japanojn, pepas:
  - Manoj de kverko, kapo de plumbo!
  Kaj ĵetas granaton per sia nuda piedo. Disĵetas samurajon.
  Duonnuda Nataŝka ankaŭ pafas.
  Disbatas la japanojn. Kaj disrompas ilin en pecojn.
  Pli kaj pli proksime al la palaco. Kaj nuda piedo ĵetas granaton.
  Timigita japana kapitulaco. Disrompiĝi.
  Terminator Girl diras:
  - Perun estu kun ni!
  Nudkrura Zoya, belega terminatora knabino, pafas sin kaj detruas la militaristojn. Ŝi nudigis siajn dentojn.
  La knabino grakis:
  - Ni estas la herooj de la plej granda Rusio!
  La knabino ĵetis obuson per la nuda piedo. Disigis la malamikon.
  Cool Zoya prenis ĝin kaj kantis denove:
  - Instruis Suvorov rigardi antaŭen! Kaj se vi staros, staru ĝis via morto!
  Kaj ŝi ridetis.
  La fajra Aŭgusteno ankaŭ kantis kaj bojis:
  - Por novaj landlimoj!
  Kaj aldonis kun rido:
  - Kaj ni ĉiam antaŭeniras!
  Svetlana, la heroa knabino, ankaŭ trafis la malamikon. Ŝi disĵetis la imperiestran gardiston kaj knaris:
  - Por la atingoj de la epoko!
  Kaj denove flugas la obusoj ĵetitaj per nudaj piedoj.
  Knabinoj premas la malamikon. Ili memoras la heroan defendon de Port Arthur, kiu ne estos forgesita dum jarcentoj.
  Eh, kiel tia armeo povus perdi en reala historio, kaj eĉ kontraŭ la japanoj?
  Tio estas domaĝe.
  Anastazio ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj fajfas:
  - Por la rusa landlimo!
  Ankaŭ Nataŝka lanĉis ion mortigan per la nuda piedo kaj senespere knaris, elmontrante la dentojn:
  - Por novaj atingoj!
  Kaj donis turnon al la japanoj.
  Kaj ĉi tie, kun nudaj kalkanoj, ankaŭ Zoya prenas kaj batas. Kaj tiam ŝi prenis ĝin per la nuda piedo kaj lanĉis obuson.
  Kaj tiam ŝi kantis:
  - Ni ne cedos al malamika diktaturo!
  Kaj nudigis ŝian vizaĝon!
  Bela tre juna knabino kun la figuro de atleto. Kaj tre kuraĝa.
  Kaj Aŭgusteno similas al japanoj. Li dispremas ilin, kaj tre lerte ĵetas obuson per la nuda piedo.
  Kaj disĵetas malamikojn, kvazaŭ la boteloj flugus de la pilko.
  Knabino muĝas:
  - Ĉokolado, ĝi estas nia!
  Augustine vere amas ĉokoladojn. Kaj sub la reĝo, la merkatoj estas plenigitaj de varoj. Kion oni povas diri pri caro Nikolao? Nun, la caro-perdanto fariĝas granda antaŭ niaj okuloj. Pli precize, la reĝo mortis, sed lia filo, Aleksej, fariĝas bonega! Kaj nur necesas por tio, ke la knabinoj batalu sur la frontoj.
  Kaj paro da infanherooj, kiuj malhelpis la japanojn kapti Monton Alta. Kiam la sorto de Port Arthur estis decidita.
  Tiel disfalis la Rusa Imperio.
  Svetlana ankaŭ lanĉis barelon da murdo kaj kolapsis la eksteran muron de la imperiestra palaco per maŝinpafiloj.
  Nun la knabinoj jam kuras tra la ĉambroj. Ĉi tie venos la fino de la milito.
  Anastazio entuziasme diras:
  - Mi kredas, sorto atendas min!
  Kaj denove li ĵetas grenadon per la nuda piedo.
  Natashka, gvidante mortigan fajron. Brodantaj kontraŭuloj, tweets:
  - Mi certe estas bonŝanca!
  Kaj denove granato lanĉita kun nuda piedo flugas.
  Kaj poste estas la nudpieda Zoya, kvazaŭ ĝi eksplodus per paro da ligitaj bomboj lanĉitaj de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj detruu la kontraŭulojn.
  Tiam ekridis:
  - Mi estas kometa knabino.
  Kaj denove li elĵetas la fajrajn langojn de morto.
  Kaj tiam Aŭgusteno jam rapidas, tiu ĉi terminatora knabino. Kiel ŝi prenis ĉiujn kaj ŝmiris. Simple bonega.
  Militisto kiu estas vera demiurgo de batalo.
  Kaj grincas al si:
  - Nia ŝipanaro, tie estas la plej alta kuraĝo!
  Kaj tiam aperis Svetlana. Tiel malvarmeta kaj agaca. Li infektas ĉiujn per sia freneza energio. Kapabla venki preskaŭ ajnan malamikon.
  Kaj la militisto montras siajn perlajn dentojn. Kaj ili estas pli grandaj ol ĉevalo. Jen la knabino.
  Svetlana ridas kaj blekis:
  - Por melongenoj kun nigra kaviaro!
  Kaj la knabinoj kriis je la supro de siaj pulmoj ĥore:
  - Pomarboj floros sur Marso!
  Mikado ne kuraĝis fari hara-kiri kaj subskribis kapitulacon. Caro Alexei II estis deklarita la nova imperiestro de Japanio. Samtempe, en la Lando de la Leviĝanta Suno estas preparita referendumo pri libervola aliĝo al Rusio.
  La milito estas preskaŭ finita. La lastaj subsekcioj aranĝas siajn armilojn.
  La bataliono de knabinoj vicigis la kaptitojn. La viroj devus genuiĝi kaj kisi la nudajn piedojn de la knabinoj. Kaj la japanoj faras tion kun granda entuziasmo. Ĉi tio ankaŭ plaĉas al ili.
  Kompreneble ili estas belulinoj. Kaj nenio, ke iliaj kruroj estas iom polvaj. Do eĉ pli agrabla, kaj pli natura. Precipe kiam ili estas sunbrunigitaj. Kaj tiel malglata.
  La japanoj kisas nudajn plandojn kaj lekas siajn lipojn. Kaj la knabino amas ĝin.
  Anastazio rimarkas kun patoso:
  - Kaj kiu diris, ke milito ne estas por virinoj?
  Nataŝa ridis responde.
  - Ne, la milito por ni estas la plej dolĉa el ĉiuj antaŭludaj tempoj!
  Kaj ŝi montris sian langon. Estas vere bonega kiam vi ricevas vere humiligitan kison tia.
  Ili kisas sur la nuda, ronda kalkano kaj Zoya. La knabino diras kun ĝojo, kriante:
  - Do ĝi estas bonega! Mi ŝatus daŭrigi!
  Ruĝhara Augustine avertis:
  - Konservu vian virgecon ĝis geedziĝo! Kaj vi estos feliĉa kun ĝi!
  La nudkrura Zoja ridis kaj diris:
  - Glorata estu mia sankta tero! Kaj senkulpeco nur doloras!
  La knabino nudigis sian vizaĝon.
  Svetlana fiere rimarkis:
  - Mi antaŭe laboris en bordelo. Kaj mi ne volas virgecon!
  La nudkrura Zoja demandis, ridante:
  - Kiel ĝi plaĉis al vi?
  Svetlana sincere, decide deklaris:
  - Verŝajne, ĝi ne pliboniĝas!
  Duonnuda Zoja diris honeste:
  - Ĉiunokte mi revas pri kiel viro ekposedas min. Ĝi estas tiel mojosa kaj bela. Kaj mi volas nenion alian.
  Svetlana proponis al la knabino:
  - Post la milito, vi povas iri al la plej prestiĝa bordelo en Moskvo aŭ Sankt-Peterburgo. Kredu min, vi amos ĝin tie!
  Duonnuda Zoja ekridis kaj komentis:
  - Vi devus pensi pri tio!
  Nataŝa sugestis:
  - Ĉu ni povas seksperforti la kaptitojn?
  La knabinoj ridis pro tiu ĉi ŝerco.
  Ĝenerale, belecoj estas temperamentaj ĉi tie. Kaj amanta timiga. Milito igas knabinojn agresemaj. La militistoj daŭre puŝis siajn nudajn, polvajn piedojn en la kaptitojn por kisoj. Mi ŝatis ĝin.
  Tiam komenciĝis pli interesaj prezentoj. Aparte, artfajraĵo estis lanĉita en la ĉielon. Artfajraĵoj eksplodis. Kaj ankaŭ estis vere amuza. Muziko ludis, tamburoj batis.
  La cara Rusio konkeris Japanion. Kion, ĝenerale, ĉiuj atendis. La aŭtoritato de la rusa armeo estis tre alta. Multe da kantantaj kaj dancantaj nudkruraj japanaj virinoj.
  Ĉio estas bela kaj riĉa... En Rusio mem, ankaŭ estas jubilo pri la venko. Kompreneble, ne ĉiuj estis feliĉaj. Por marksistoj, tio estas frakasa bato. La aŭtoritato de la reĝo plifortiĝis. Kaj liaj ŝancoj pliiĝas. La subteno en la komunumo estas grandega.
  Post la konkero de Japanio, Rusio daŭrigis sian politikon de ekspansio en Ĉinion. Libervole, la ĉinaj regionoj faris referendumojn kaj aliĝis al la imperio. Reganto Nikolai Romanov traktis alkuregantan politikon de vastigado de Rusio en la sudoriento. Ĉinio estis iom post iom englutita.
  La ekonomio de la cara imperio, evitinte revoluciajn renversojn, spertis rapidan ekonomian pliiĝon. En ĝi estis konstruitaj vojoj, plantoj, fabrikoj, pontoj kaj multe pli . La lando vendis panon kaj multajn produktojn.
  Ĝi produktis la plej potencajn en la mondo: bombistoj "Ilya Muromets", "Svyatogor", kaj la plej rapidaj malpezaj tankoj "Luna" -2. Kaj estis grandega armeo de tri milionoj da soldatoj - pactempa armeo kvinoble pli granda ol la germana.
  Sed Kaiser Wilhelm ankoraŭ prenis kaj ŝovis la kapon. Krome, la murdo de la heredonto de la aŭstra trono en Sarajevo iĝis preteksto por milito.
  Kaj tiam la germanoj decidis batali sur du frontoj.
  La reĝa armeo moviĝis al ili. Pro la ĉinaj regionoj, la malkresko de morteco konservante la plej altan naskfrekvencon, cara Rusio havis grandegan loĝantaron. Kaj povis mobilizi kolosan armeon.
  Krome, la loĝantaro estas ĉefe juna kaj agresema.
  Aŭstrio-Hungario, trafita de batoj, tuj eksplodis. La caraj trupoj facile disbatis la plimultajn germanojn kaj kaptis Orientan Prusion kaj sieĝis Koenigsberg.
  Hindenburg provis bati la rusojn per bato, sed la nombra supereco de la cara armeo montriĝis tro granda. Krome, maŝinpafiloj, malpezaj tankoj "Luna" -2 pruvis esti tre efika armilo por kontraŭatakoj.
  Venkita, Hindenburg fuĝis. Kaj la rusaj trupoj alkuris al la Oder. En la sudo, Lvov kaj Przemysl tuj estis prenitaj. La cara armeo avancis, kaj la aŭstroj fuĝis en paniko kaj kapitulacis.
  La eniro de Turkio en la militon faris malmulton por la germanoj. Kvankam iuj fortoj estas distritaj. Sed la rusoj daŭre antaŭeniris en Aŭstrio. Kaj la germanoj ankaŭ estis batitaj proksime de Parizo.
  Nur en la areo de la rivero Oder, serioze malfortiginte siajn trupojn en la okcidento, la germanoj povis ĉesigi la ofensivon de la rusaj regimentoj.
  Sed en la sudo, la cara armeo pelis la malamikon. Feldmarŝalo Brusilov, kiel ĉiam, estas supre.
  Kaj nun Budapeŝto estas ĉirkaŭita... Kaj Bratislavo kaj Krakovo estas prenitaj. Kaj rusaj trupoj alproksimiĝas al Prago.
  En la sudo, Malgranda Azio estis kaptita, Bagdado falis, la rusoj prenis Istanbulon.
  Imperiestro Franz turnis sin al Wilhelm kun peto atingi pacon. Krome, Italio jam atakis la aŭstrojn kaj malfermis duan fronton.
  Sed la rusaj trupoj ne povas esti haltigitaj. Do Prago estas prenita. Kaj vintre, la cara regimentoj moviĝis trans la glacion al Berlino. Kaj en februaro, ili kompletigis la ĉirkaŭadon de la ĉefurbo de Germanio. Kaj ili enpenetris en Vienon, Aŭstrio-Hungario disfalis kaj estis venkita.
  La 23-an de februaro 1915, Germanio kapitulacis. Rusaj trupoj denove eniris Berlinon.
  La unua mondmilito finiĝis. Rusio ricevis multe da teritorio. La limo pasis laŭ la Oder. Rusio inkludis en sia konsisto la Teron laŭ la Alpoj. Parto de Aŭstrio-Hungario aneksis Italion en la Sudŝtatoj. Kaj estis vasalo de Rusio Jugoslavio. Hungara reĝlando kaj Ĉeĥio fariĝis parto de Rusio. La pola regno inkludis Krakovon kaj iĝis grandega. Koenigsberg iĝis parto de la rusaj provincoj, kiel Galegio kaj Bukovino. Transsilvanio fariĝis rumana. Turkio al Egiptio, kaj kune kun Irako, Sirio, kaj la arabaj teroj en Mekao iĝis rusa teritorio. Nur Basra sukcesis kapti la britojn.
  Saud-Arabio baldaŭ estis tute okupita de rusaj trupoj. Kaj grandegaj kompensoj estis truditaj al Germanio.
  Tiel, rusa hegemonio en Eŭrazio aperis. Dum kelkaj jaroj ne estis grandaj militoj. Rusio kaj Britio kompletigis la dividon de Irano, inkluzive en ĝia konsisto: la nordo kaj centro de Rusio, la sudo al la britoj. Poste Afganio. Ankaŭ la nordo kaj centro de Rusio, la sudo de Britio.
  La cara imperio fariĝis potenca, sed Britio ankoraŭ estas forta. La rusoj moviĝis trans Ĉinion, kompletigante ĝian kapton.
  La ekonomioj de la tuta mondo eksplodis... Sed tiam en 1929 eksplodis la Granda Depresio.
  La caro Aleksej la 2-a regas sur la trono en Rusio. Li superis sian malsanon kaj estas sufiĉe fizike forta. La nova reĝo regas landon kun dek milionoj da soldatoj en paca tempo kaj preskaŭ englutis Ĉinion. Kaj la ekonomio, kiu dum la depresio suferis malpli ol la aliaj, kaj preterpasis Usonon.
  Kaj tiam la imperiestro de Rusio decidis trakti Ameriko? Kial ili forprenis Alaskon de la imperio por unu penco? Ĉu ĉi tio estas justa? Eble ĉi tio estas ŝtelo?
  Resume, la imperiestro de la tuta Ruso, Aleksej la 2-a, kiu jam estis nomita granda en 1933 la 5-an de januaro, ĝuste en la tago de la murdo de sia patro Nikolao la 2-a, komencis novan militon. Kontraŭ, kompreneble, Ameriko, kiu atingis sian pinton en depresio.
  Kaj la ceteraj landoj ankoraŭ ne povis enmiksiĝi kun Rusio. Kiel, la usonanoj trompis kaj devas respondi pro tio.
  Kaj tiel komenciĝis la atako kontraŭ Alasko. Ĝuste antaŭ tiu tempo, la fervojo konstruita fare de rusaj inĝenieroj al Ĉukotko estis lanĉita.
  Kaj la rusa ratio moviĝis tra la neĝo kaj neĝblovoj.
  Inkluzive de kvin eternaj knabinoj: Anastazio, Natasha, Zoya, Augustina, kaj Svetlana. Ja ili ne estas ordinaraj knabinoj, sed Rodnover-sorĉistinoj. Kaj tial ne maljuniĝanta, sed eterne juna kaj senmorta. Kaj ĉar ili estas sorĉistinoj, tiam vintre, en polusa nokto, kaj en sovaĝa frosto, ili batalas nur nudpiede kaj en bikino.
  Ĉi tiuj knabinoj kuras al si, ĵetas grenadojn per la nudaj piedoj kaj kantas:
  - Granda caro Aleksej,
  Vi estas la plej saĝa en la mondo!
  Kaj tiam Anastazio ĵetas obuson per sia nuda piedo. La usonanoj flugas supren de la ŝireto.
  Kaj la knabino skribaĉas el maŝinpafilo kaj krias:
  - En la nomo de Rus'!
  Kaj tiam ankaŭ Nataŝa pafas, ankaŭ elĵetante la donacon de morto kaj kriante per la nudaj piedfingroj:
  - Realiĝu, bonega sonĝo!
  Kaj li ankaŭ prenos kaj nudos siajn dentojn.
  Kaj tiam la nudkrura Zoya... Ŝiaj kalkanoj estas skarlataj de la neĝblovoj de Alasko. La knabino krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Ĉar granda Rusio nur venkos!
  Kaj flugas ankaŭ granato ĵetita per nuda piedo.
  Poste venas Augustine. Li dispremas la jankiojn per maŝinpafiloj, kaj ĵetas obusojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ankaŭ muĝas:
  - La granda caro Aleksej estas la rusa caro!
  Kaj tiam Svetlana pafas... Kaj per la nudaj piedoj ŝi ĵetas kaj grincas al la usonanoj:
  - Ĉio estos bonega!
  Kvin knabinoj rapidas preskaŭ nudaj trans Alaskon kaj tiel draŝas la usonanojn. Kaj jen moviĝas la tankoj: Nikolao-4, nova modelo kun kanono kaj ses maŝinpafiloj. Kaj la usonanoj estas falĉita ĝisfunde. Kaj malantaŭ ili estas ankaŭ "Alexandra" -3, kiuj estas tre potencaj kaj mortigaj. Kaj dek maŝinpafiloj.
  Kaj la knabinoj estas antaŭ la tuta armeo, kaj ili estas duonnudaj kaj belaj. Ili rapidas al si kaj kantas:
  - En la nomo de la sankta Rusujo de la caroj, ĉiuj estos pli feliĉaj - pli saĝaj!
  Kaj nun ili muelos alian baterion da usonanoj - ĵetante al ĝi grenadojn helpe de nudaj piedoj.
  Pli kaj pli da Alasko estas kaptita de la caraj trupoj. Estas vere nenio por trompi, kaj kapti tian teritorion por nenio.
  Kaj la militistoj batalas por si mem kaj moviĝas profunde en la defendojn de la malamiko. Kaj ili premas la malamikon, ili forte premas!
  Anastazio eĉ muĝas:
  - Estu nia tero granda kaj pura!
  Kaj denove li ĵetos grenadon per sia nuda piedo!
  Kaj tiam Nataŝa donis la vicon kaj siblis:
  - Jes, nia malvarmeta Rus' estas fama!
  Kaj ankaŭ kiel li prenos kaj batos la malamikojn.
  Kaj flugas citrono ĵetita kun nudaj piedfingroj.
  Kaj tiam Zoja fortranĉas la usonanojn en eksplodo kaj ĝemas:
  - Jes, la estonteco estos mallaŭda!
  Kaj ankaŭ lanĉita de la nudaj piedoj de la knabino, la donaco de morto eksplodas!
  Kaj tiam Augustine pafos el mitraloj. Kaj li falĉos la linion, kaj kiel li grinos ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - De tagiĝo ĝis krepusko!
  Kaj tiam la agresema Svetlana pafas. Kaj li ankaŭ uzas nudajn piedfingrojn, kaj aktive skribaĉas:
  - Freneza Imperio estas nia!
  Kaj denove, knabino, tordu la malamikojn! Saluton al la heroino.
  Kaj kiam kaptitaj usonanoj estas kaptitaj, ili devas kisi la kalkanojn de la knabinoj surgenue. Kaj kien ili iros? Kiso kaj kiso. Kaj ili ankoraŭ lekas.
  Do ili ankoraŭ volas...
  Kaj kie vi piedpremos kontraŭ la knabinoj? Ili lasis la soldatojn senvestigi kaj seksperforti. Do la sorĉistinoj volis sekson. Kaj la plezuro estas granda kaj vi estas ŝarĝita de energio. Fariĝu magiistoj. Kaj tia bonega klaso!
  Nu, knabinoj amas mortigi, ĉi tiuj estas knabinoj. Kaj ili amas seksperforti virojn, estas kiel sorĉistino devus.
  Kaj sorĉistinoj estas bonegaj knabinoj. Kaj ili amas esti traktataj. Kaj ili amas ĝin.
  La cara armeo jam kaptis Alaskon. Kaj ŝi ne haltis, sed eniris Kanadon. Kio estas en ceremonio ĉi tie? Kanado estas formale brita regno. Nu, li ne tute sekvas la regulojn, li lasas usonajn trupojn tra li.
  Do estas kialo por striki. Kaj la rusa floto estas komandata de Kolĉak. Kaj li jam forpelis la usonanojn el Filipinoj kaj Havajaj Insuloj. Kaj tie li kaptis siajn bazojn.
  Nu, la jankioj premas la maron. Kaj sur la ŝipoj estas tiaj belaj knabinoj. Kaj plej grave, la militistoj estas preskaŭ nudaj. Kaj ĝi estas tiel bela. Se la knabinoj estas en pantaloneto, tiam ĝi estas ĝenerale bonega!
  Estas tiel agrable vidi ĉi tiujn knabinojn. Kaj kiam ili kaptas la ŝipojn de la usonanoj kaj kanadanoj, kaj skuas siajn nudajn mamojn. Tio ĝenerale estas bonega!
  Kaj la knabinoj vangofrapas siajn nudajn piedojn sur la varmajn ferdekojn, kaj tranĉas la usonanojn per siaj sabroj.
  Kontraŭ tiaj knabinoj, ajna rimedo estas senpova. Post ĉio, ĉi tiuj estas la knabinoj pri kiuj revas viroj. Kaj kion vi faros kontraŭ belulino, kies mamoj estas tute nudaj?
  Post ĉio, ĉi tiuj estas tiaj knabinoj, ke vi rigardos ilin dum horoj. Kaj ne forturnu vian kapon. Kaj ili kaptas kaptitojn kaj devigas ilin labori per langoj, plaĉaj al voluptaj ventroj.
  Kaj ĝi estas tiel bela kaj agrabla! Vi ne povas erari kun ĉi tiuj knabinoj! Ili detranĉos la kapon kaj trafos iujn vejnojn.
  Jen kvin kurado tra Kanado. Estas la fino de aprilo kaj ĉio floras. Kaj la knabinoj estas tiel belaj. Kaj faligis la usonanojn per siaj magiaj glavoj. Kaj ili ĵetas diskojn per la nudaj piedfingroj.
  Kaj ili fajfas al si:
  - Ne ekzistas pli bela Patrujo de Rusio,
  Batalu por ŝi kaj ne timu...
  Ne ekzistas pli bela lando en la universo -
  La tuta universo estas torĉo de lumo Rus!
  Nu, knabinoj, nu, superhomoj! Kaj venigu batitajn malamikojn sur iliajn genuojn. Kaj tiam ili igas vin kisi viajn nudajn kaj polvokovritajn plandojn. Ĉi tiuj knabinoj estas absolute mirindaj!
  Fine de majo, rusaj trupoj, kaptinte la plej grandan parton de Kanado, eniris usonan teritorion. Batalo disvolviĝis sur usona teritorio mem.
  Kaj kvin knabinoj atakis la usonanojn, brutale premante ilin. Venkinte tutan batalionon, la belulinoj komencis ludi kun la kaptitoj. Kiam ili havis multe da petolado kun li, ili aranĝis por si rostofeston.
  Ili manĝis freŝan viandon kaj zumis al si.
  Estas multaj malriĉaj vojoj en la mondo,
  Kvazaŭ el hararo de ciganino - amaso da vojetoj!
  Postkurante kalvajn virojn - for super la sojlo,
  Kiel malsata infano - fiulo!
  
  Multaj forkoj, abismo, intermonto:
  Kiel diablo sur ĉiu vojo!
  Vi eĉ ne konas amikon aŭ malamikon
  La mondo estas dividita en duono!
  
  La knabo marŝas en la malvarma nudpieda,
  Oni satigas malsaton per neĝblovo...
  Sed vi kredas la malriĉulojn kun sako,
  Pli bone riĉaj ĝuas en majo!
  
  Trifolio kreskas, sciu por ĉiuj sur la tero
  Dum la leontodo fariĝas ora printempe ...
  Se vi estas afabla - fabelo estas ĉie,
  Predanto opinias, tamen, ke vi estas kunikleto!
  
  Homoj ĵetas nikelojn al ni
  Gorĝoj ŝiras - ĉi tio estas klara kompato!
  Plej fortaj el ĉiuj por ni batoj el la mano,
  Por malfermi la duan spiron!
  
  Somero estas finita, aŭtuno venas
  Ĝi havas grandan varmon, flamon kaj pluvon!
  Oni povas vidi, ke la Ĉiopova malkaŝis al ni,
  Kaj la artisto skizis mapon de la mondo!
  
  Mi vidas betulon en vesto de reĝoj,
  Oro, helaj koloroj de rubenoj ...
  Se vi homoj havas bonan koron.
  Kaj nur tiam vi fariĝos giganto!
  
  La malriĉuloj devis treti multe,
  Denove neĝoŝtormo, kaj ĉiu fingro brulas...
  Lasu la alkon helpi min varmiĝi,
  Kiel blua fariĝis la frostmordita knabo!
  
  Kial neniu malfermis la pordon?
  Sed kial vi estas tiel timigita...
  La kompatinda infano frostiĝis sub la neĝo...
  Mi kredas, ke la anĝeloj dispelos la neĝoŝtormojn!
  
  Keruboj kondukos vin al paradizo
  Jesuo mem akceptos kun tenero en siaj brakoj!
  Estos, kredu je la eterna feliĉo de la infano,
  Ja Dio iris al la krucifikso por li!
  La knabinoj kantis, manĝis kaj denove en batalon. Ili estas militistoj de tia ŝtala sojlo.
  Kaj detruu la usonanojn. Ĵetante nudajn piedojn kaj diskojn kaj obusojn.
  Jam estas la fino de junio kaj rusaj trupoj ĉirkaŭis Filadelfion. Jam triono de la kontinenta Usono estas sub regado de la rusa, cara armeo.
  Kaj jam en multaj urboj flagras la flagoj de la Rusa Imperio. Kaj batalionoj de belaj knabinoj de la cara armeo batalas!
  Kaj la knabinoj estas vere tiel mirindaj kaj rapidaj. Kaj denove ili batis ĉiujn siajn kontraŭulojn. Kaj la usonanoj falas.
  Kaj jen venas la tanko: "Alexander"-4 estas la plej nova! Kaj antaŭ li kontraŭuloj prenas ĝin sub la viziero. Kaj la knabinoj ankaŭ iras al la tanko: Elizabeto, Catherine, Elena, Aŭrora. Kaj ili piedbatas usonanojn en la kornojn.
  Kiel ili pafas, kiel ili pelas ilin en la ĉerkon! Ne sufiĉas ne ŝajnos al iu batalanto!
  Nur levu viajn manojn kaj kapitulacu!
  Kaj la knabinoj dispremas la malamikojn per raŭpoj. Kaj la tanko de Elizabeto moviĝas...
  Kaj sub ĝi estas kiel amaso da sango, viando, ostoj.
  Kaj la knabinoj paŝas sur sin, premas siajn kontraŭulojn kaj kantas:
  - La caro saĝe regas Rusion,
  Eldonante dekretojn, juĝante servistojn...
  La trono ne toleras tumulton kaj bojadon,
  Kaj ne metodo por subigi timon!
  Jen kiel knabinoj moviĝas en batalo. Kaj ilia batalentuziasmo, ne estas kiel uzi hakilon de sub la benko!
  Elizabeto diris kun kolero:
  - Por la rusa trono!
  Kaj kiel ĝi pafas! Kaj kuŝu monton da kadavroj!
  Jen la knabinoj, kiuj ne volas halti. Kaj ili batis siajn malamikojn, kaj dispremas Usonon.
  Kaj nun la cara armeo gvidas kolonon da kaptitoj. Tiuj manoj malantaŭ la kolo, kaj mallevis la kapojn.
  Dume, Hitler ekpotenciĝis en Germanio. Sed li ankoraŭ estas tro malforta por prezenti gravan danĝeron al Rusio. Pli grava minaco estas Italio de Mussolini. Sed kun tia monstro kiel Rusio, ŝi ne kuraĝos eniri la militon.
  Do nuntempe, rusaj trupoj transprenas Usonon kaj la restaĵojn de Kanado.
  La knabinoj estas nudpiedaj kaj en bikinoj veturas bataltankon. Ili estas tre timindaj kaj fortaj.
  Elizabeto resumis:
  - Kiu venos al ni kun kio, tiu mortos pro tio!
  Elena konfirmis:
  - Sendube!
  Kaj sendis obuson en la usonan kuirilaron. Tia knabino kun balancilo.
  Kaj poste estas Aŭrora, kiam ŝi elĵetas la ĵetaĵon kaj elparolas:
  - Mi volas vivi por Rusujo!
  Kaj batis alian usonanon. Ĉi tiuj estas vere knabinoj, pri kiuj iu ajn agresanto stumblos.
  Kaj Britio, malgraŭ la kapto de Kanado, ne kuraĝas eniri la militon kun Rusio - ĝi komprenas, ke ĉi tiu imperio estas tro malmola por ĝi. Kaj se li eniros, tiam la rusoj certe forprenos kaj facile ĉiujn usonajn koloniojn. Do estas pli bone ne ĉikani kun Rusio, kie regas Aleksej II!
  La reĝo fariĝis tute sana kaj montriĝis elstara konkerinto.
  Kaj tiel falis Filadelfio... Kaj meze de julio jam alproksimiĝis al Vaŝingtono rusaj tankoj.
  Elizabeto ankaŭ estas sorĉistino, batalita ekde la tempo de la rus-turka milito de la tempoj de Aleksandro la 2-a. Kaj ĉi tiu knabino kun grava aspekto diras:
  - Sur kio staris Rus'!
  Elena pafis al usona, primitiva tanko kaj respondis:
  - Pri la braveco de la soldatoj de Rusio!
  Cool Aurora konfirmis:
  - Jes, ĝuste pri ĉi tio! Plie, pri la eksterordinara kuraĝo kaj organizo de la heroa malantaŭo!
  Jekaterina respondis fervore:
  - Gloro al la Herooj de Rusio! Gloro al caro Aleksej!
  Kaj denove, la knabino tre precize pafis al la malamiko.
  Militistoj estas neimiteblaj!
  Kaj denove ili pafas pro ĉiuj siaj belaj membroj. Jes, tiaj knabinoj certe povas diri, ke kondukas caran Rusion al venko.
  En ili la suno de majo kaj la tagiĝo de amo.
  Kaj kiam ili premas la pedalojn per siaj nudaj piedoj, tiam ĝi estas tute aminda.
  Tiaj knabinoj vere volas ami kaj karesi! Ili estas simple radianta suno de espero. Kaj ili havas poezion kaj kuraĝon en la bildoj de muziko kaj lirikaj kordoj.
  Ĉi tie la amerika baterio kapitulacis. Kaj la knabinoj devigis la usonajn soldatojn kisi eĉ ne siajn proprajn krurojn, sed la spurojn de nudaj piedoj sur la trotuaro. Kaj la viroj faris nenion - kie ili povas foriri de ĝi?
  Kaj la militistoj agis pli aŭdace kaj hele.
  Anastazio kaj ŝiaj partneroj ankaŭ ne dormetis. Kiel pafi, kiel elkuri. Kaj faligis la usonanojn per sabroj. Post ĉio, ŝi estas simple brila knabino kaj komencas supren kun duona turno.
  Sed la usonanoj kondutis malbone. Ili kaptis rusan spionknabon kaj komencis torturi lin. Nudigita, ligita al arbo kaj bruligis la nudan korpon de adoleskanto per torĉo.
  La knabo provis reteni siajn ĝemojn. Sed fine li kriegis... La knabo estis tre bruligita.
  La knabinoj respondis per okulo por okulo. Kaj la ekzekutistoj estis verŝitaj per benzino kaj ekbruligitaj. Jes, rusaj belulinoj estas teruraj en sia kolero. Kaj ne incitetu la rusan urson.
  Ankaŭ estas bataloj en la ĉielo. Du rusaj pilotoj: Albina kaj Alvina dispremas kaj ekstermas ĉiujn. Ili havas tre potencajn aviadilojn. Kun aviadilkanonoj kapablaj terenbati usonanon per unu trafo. Kaj ĉi tiuj militistoj vere montras ion tian. Kion ne diri en fabelo, ne priskribi per plumo.
  Albina donas turnon, kaj dekduo amerikaj aviadiloj estas malflugigitaj. La militisto ankaŭ estas preskaŭ nuda en nur kalsoneto, kriegas:
  - Estu bonega la cara Rus'!
  Kaj draŝas laŭvorte ĉiujn batalantojn en vico. Jen la knabino.
  Kaj Alvina ne estas malsupera. Kaj malkonstruas dekduon da aviadiloj samtempe. Pecetigis ilin kaj kantis:
  - Al la plej grandaj tostoj!
  Kaj ankaŭ kiel fike! Ĉi tiu knabino ne faras stultaĵojn! Ĉi tiuj estas bataloj por ĉiuj bataloj.
  Cetere, por akceli la digeston de Ĉinio kaj aliaj landoj subigitaj al Rusio, la juna caro Aleksej establis poligamion en Rusio! Kaj ĉi tio estas forta movo! Nun rusaj militistoj prenas ĉinajn virinojn kiel edzinojn kaj faras belajn, blankajn infanojn!
  Jen Albina rimarkis ridetante:
  - Kaj kial viro povas havi kvar edzinojn, sed virino ne povas havi kvar edzojn?
  Kaj malflugigas alian usonan aviadilon.
  Alvina logike respondas:
  - Ĉar estas pli malfacile por virino nutri tiom da parazitoj!
  Kaj ambaŭ knabinoj ridas. Ili estas tiel mirindaj kaj belegaj belecoj.
  Kaj purigu la ĉielon de usonaj aviadiloj.
  Jam partoj de la rusa cara armeo ĉirkaŭas Novjorkon. Devigante la amerikanojn eliri kaj kapitulaci. La knabinoj estas tre gajaj kaj feliĉaj.
  Tanko "Alexander" -4 detruis la usonan kuirilaron. Li reproduktis multajn kadavrojn.
  Elizabeto gruntis kun dentorido:
  - Ni estas militistoj, kiuj perfekte servas la caron kaj la Patrujon!
  Elena pafis al la malamiko kaj eligis:
  - Baldaŭ estos rusa ora rublo!
  Kaj la knabino ridas!
  Kaj ŝiaj dentoj estas perlaj. Kaj tiam ankaŭ Aŭrora ekridis. La knabinoj estas sovaĝe ekscititaj kaj ilia beleco estas tia, ke vortoj ne povas priskribi.
  Kaj ili devigas la garnizonon de Vaŝingtono kapitulaci!
  Militistoj estas tiel nevenkeblaj! Kaj ilia tanka taĉmento dispremos eĉ paton.
  Knabinoj batalas por si kaj kantas;
  La rusa lando estas fama,
  Komunismo regas la mondon...
  Kampoj ŝutitaj per oro
  Ni iru rekte supren, ne malsupren!
  
  Niaj koroj brulas por la patrujo,
  Ni estas knabinoj - ne ekzistas pli bela universo ...
  Ni batalos kontraŭ niaj malamikoj ĝis la fino
  Nia kredo leviĝos en Rodnoverie!
  
  Pli forta ol ĉiuj ruĝaj en la mondo, Rus',
  Ŝi brilas kiel la suno en la universo...
  Vi batalas por ŝi kaj ne timu,
  Plenkreskuloj kaj infanoj estu en gloro!
  
  Rusio estas la plej granda el landoj
  Kiam la Patrujo estas regata de Leshka ...
  Tia destino estas donita al la sovetia popolo,
  Nia heroo estu spicita en batalo!
  
  En la Patrujo, ajna heroo nun estas,
  Kapabla fari la Patrujon pli bela ...
  En la nomo de nia sankta patrino,
  La senlima rusa flanko de Rusio!
  
  Ni faros iun ajn, kiu estas tirano,
  Ne estos diktaturo super la lando...
  Lasu milionojn da landoj submeti
  Kaj ni mortigu prezidanton Roosevelt!
  
  Regu la furioza drako
  Li pensas, ke li povas bruligi Rusion...
  Sed la nazioj atendas furiozan malvenkon,
  Ĉar la kavaliro scias, ĝi estas tute ĉiopova!
  
  Ni neniam cedos al la Fritz,
  La rusoj kaj la ĉinoj ne venkos ...
  Hela stelo brilas super ni
  Por Pasko, ni pentras paskajn kukojn kaj ovojn!
  
  Vi povas atingi multajn batalantojn,
  Io, kio ne plimalboniĝas...
  Niaj fieraj patroj fieras pri ni,
  Ĉar ni konstruas lokon en la paradizo!
  
  Nudpiedaj knabinoj kuras tra la neĝo
  Ili ne konas timon kaj riproĉon...
  Mi estas nudpieda komsomola membro,
  Ĉar ne ekzistas baroj, kaj ne estas limdato!
  
  Do ni neniam cedu knabinojn
  Ni ne klinu la kapon sub la hakiloj...
  Kiam problemo venas al la Patrujo,
  Ni piedpremu ĝin per nudaj piedoj!
  
  Amu la fratinojn, vi estas la kaŭzo de la glavo,
  Kaj Alexei - honoru Jesuon ...
  Ne necesas tranĉi la batalantojn de la ŝultro,
  Se vi nur bezonas kuri nudpiede!
  
  
  Ni knabinoj estas bonega hordo,
  Ni amas batali kaj ne retiriĝi ...
  Kvankam promenado foje estas malnobla onidiro,
  Venko estos en radianta majo!
  
  Kaj kredu, ke komunismo venos kun sonĝo,
  Kaj sur la Tero ne estos potenco de mono ...
  Ni donas al la sorto malglatan konton,
  Sen ia perforto kaj maldiligento!
  
  Resume, ni baldaŭ flugos al la steloj,
  Kaj ni levos la rusan flagon super la universo ...
  Etendu siajn flugilojn, ruĝa kerubo,
  En la Nomo de la Familio - la Sinjoro de Rusio!
  Dum la knabinoj kantis, preskaŭ ĉiuj usonanoj jam estis mortigitaj, kaj la Vaŝingtona garnizono komencis elĵeti blankajn flagojn.
  La knabinoj elsaltis el la tanko kaj komencis danci, ŝprucigante siajn nudajn, ĉizitajn krurojn tra la flakoj. Kaj iliaj kolharoj estis blovataj de la vento. Ili knabinoj estas tiel mirindaj belulinoj.
  Ĝuste nun ili aranĝis feston okaze de la kapto de la ĉefurbo de Ameriko. Barbecue, trinki vinon.
  Knabinoj samtempe manĝas ĝin bonguste. Kaj ili fajfas ĉiajn kantojn. Tiaj estas la mirindaj militistoj, vi povas diri pri ili - superviroj en kalsoneto.
  Kaj rusaj soldatoj kisas sur la genuoj kaj piedoj. Kaj la knabinoj pene kaj ĝemas pro orgasmoj.
  Kaj ili krias kaj saltas. Ili havas tian eksciton kaj inteligentan belecon de alloga potenco.
  Sed ankaŭ la militistoj amoris kun nigraj kaptitoj, kaj ambaŭ flankoj ŝatis ĝin.
  Sed nun la ferio finiĝis kaj la rusaj tankoj denove moviĝas suden. Ankaŭ Novjorko falis...
  La usonanoj retiriĝas. Vendante en milionoj. Roosevelt kuras. Nun ni parolas pri kapitulaco. La rusa nacio pruvas sian grandecon.
  Precipe belaj knabinoj kun blonda kaj ruĝa hararo.
  Kaj ili surgenuigas la kaptitojn, kaj ili tre ĝojas, kiam la knabinoj el palpas kaj kaptas siajn nazojn kaj viran perfektecon per la nudaj piedfingroj.
  La militistoj de la rusa armeo estas vere nevenkeblaj!
  Kaj jen la batalo por Atlanta.
  Por la unua fojo, la knabinoj sur la "Alexandra" -4 vidas grandegan usonan tankon "Washington". Maŝino pezanta cent sepdek tunojn, sur trakoj. Kio kun tia batalo estus duoble honorinda.
  Kaj la knabinoj pafas de malproksime kaj trafas per fronta kiraso. Kaj dika tavolo de metalo eltenas.
  Elizabeto kolere diras:
  - Jes, ni trafis problemojn!
  Elena komentis kiel konsolo:
  - Sed la malamiko ne prenos nin!
  Kaj ŝi ankaŭ sendis ĵetaĵon al la malamiko.
  Kaj jen Aŭrora kvazaŭ pafante. Kaj ĝi trafas la celon tre precize. Kaj turnu la malamikon.
  Kaj ŝi kontrolis:
  - Mi estas la plej dura kontraŭulo!
  Vere trafis la barelon de usona tanko. Kaj nun la brutulo povas trafi nur per dek ok el siaj maŝinpafiloj. Kaj "Aleksandro" -4 kiel rapidi al la malamiko. Kaj kiel ĝi komencas akceli, klakantaj raŭpoj.
  Neniu iam haltigos tian giganton.
  Lia atletika potenco estas senekzempla.
  Catherine kantis:
  - Aerobato, mia mortiga skipo!
  Kaj ankaŭ kiel li prenos kaj vangofrapos la malamikon.
  Kaj la knabinoj ĉi tie impetas.
  La usonano, finfine, estis trafita flanke. Kaj la giganta tanko ekbrulis kaj ĝiaj konkoj komencis krevi.
  Kaj kiel la batalkompleto krevos! Kaj la kiraso kaj ĉio alia eliĝos ...
  Kaj la knabinoj ekkriis ĥore:
  - Por la rusa maniero!
  Kaj ridu, montrante la dentojn!
  Jen venas Atlanta. Kaj la 7-an de septembro 1933, la restaĵoj de la usonaj armeoj kapitulacis. Kaj alia milito, venka por Rusio, finiĝis. Kaj kiel mirinda ĝi estas ja!
  Post la venko, la cara imperio okazigis referendumojn sur la teritorio de Usono kaj Kanado pri aliĝo al la cara rusa imperio. Kaj la reĝa lando vastiĝis. Ĝenerale, estas bone, kiam regas aŭtokratio kaj absoluta monarkio. Ĉiuj estas egalaj antaŭ la reĝo kaj ne ekzistas parolanta butiko - parlamento.
  Kaj cara Rusio estas forta kaj stabila imperio - unika en sia esenco.
  Dume, la nazia reĝimo plifortiĝis en Germanio, kio starigis la kurson por la kreado de la Germana Armeo kaj forta armeo. Vere, Hitler konstante emfazis sian amikecon al cara Rusio, kvankam ŝi fortranĉis la plej multajn teritoriojn de Germanio.
  Sed ĉi tie estis, donis, finis militan aliancon: Italio, Germanio kaj Rusio. Ne nur tio, caro Alexei konsentis pri la aneksado de Aŭstrio al la Tria Regno.
  Ĉar Britio malfortiĝis ekonomie, kaj ankaŭ Francio, la cara registaro serioze rigardis la koloniojn de Francio, Britio kaj Holando. En pure armeaj terminoj, la rusa armeo fariĝis la plej multnombra - dudek milionoj en paca tempo. Kaj grandega nombro da la plej bonaj tankoj, helikopteroj kaj eĉ reagaviadiloj de la mondo. La rusa floto ankaŭ estis pli forta kaj pli multnombra ol la britoj, ĉar malfortigita Anglio ne povis konkuri kun la ekonomie plej potenca cara imperio.
  Do nun la granda imperiestro Aleksej volis forpreni ĉiujn koloniojn de siaj hieraŭaj aliancanoj.
  Kaj kio? Reprenos!
  La 15-an de majo 1940 komenciĝis la Dua Mondmilito. Carista Rusio movis soldatojn suden de Irano, Hindio, Hindoĉinio, Egiptujo. Kaj la Germana Armeo atakis Francion, Belgion kaj Holandon. Italio antaŭe konkeris Etiopion, kaj atakis Britan Somalion, kaj movis regimentojn en sudan Francion.
  Jen la sorĉistinoj moviĝantaj en la sudo de Irano. Anastazio kaj ŝiaj kvar amikoj.
  Knabinoj kiel ĉiam, junaj kaj nudpiedaj. Jaroj pasas, kaj belulinoj nur floras kaj eĉ ne unu sulko aŭ fendeto sur la haŭto kaj eĉ ne unu guto da graso sur la gisitaj korpoj.
  Do ili komencas detrui la britajn koloniajn trupojn kaj faras tion kun granda entuziasmo.
  Anastazio, ĵetante obuson al la persoj per sia nuda piedo, muĝas:
  - Militistoj de nemezurebla potenco!
  Nataŝa ankaŭ pafas eksplodon de sia maŝinpafilo, aldonas obuson per siaj nudaj piedfingroj kaj krias:
  Kaj ni neniam rezignos!
  Tiam Zoja pafas, ankaŭ falĉas la anglojn kaj la persojn, kaj krias:
  - Ni regu!
  Kaj poste estas Aŭrora, kiel frapo, kaj ŝi ŝmiras la malamikon per sia nuda piedo kaj eldonas:
  - La leviĝo de niaj fortoj!
  Kaj denove fajfi!
  Kaj poste Svetlana, kiel ŝi donas, kaj pugnobatas de maŝinpafilo. Kaj ankaŭ kun nudaj piedfingroj li sendos obuson al la malamiko.
  Kaj kriu:
  - Por rafinitaj manieroj!
  Kaj en Egiptujo, knabinoj el la ŝipanaro de Elizabeto antaŭeniras sur tankon. Li estas sur la plej nova peza tanko "Alexander" -6. La maŝino havas malaltan silueton kaj pezas sesdek kvin tunojn. Kaj li pafas per bombisto. Pli taŭga por kontraŭbatali malamikajn fortikaĵojn.
  La tankofloto de Britio estas relative malforta. Kaj la plej bona aŭto "Matilda" -2. Sed "Nikolay" -7 batalas kun ŝi.
  Li havas la perfektan kontraŭtankan pafilon. Tio trafas de longa distanco.
  Knabinoj agas rapide kaj ruze. Kaj ilia tanko rampas tra la dezerto. Kaj li pafas sin. Kaj la bombolanĉilo bruas tre intense.
  La knabinoj ridas kaj pepas:
  - Tre bone sur la trono! Ni estas superhomoj!
  Kaj denove ili pafos kaj frakasos alian bunkron, aŭ fortikigitan punkton de Britio.
  La britoj cedas kaj cedas...
  Egiptaj piramidoj jam aperas antaŭ la knabinoj. Ili vidas ilin kaj palpebrumas. Ĉu vere eblas ĉesigi tiajn belaĵojn?
  Sed en la ĉielo Albina kaj Alvina batalas super la Mediteranea Maro. Ili ankaŭ nudigis siajn perlajn dentojn. Kaj ili fajfas kantojn. Ĉi tiuj knabinoj havas batalan sinsekvon.
  Militistoj tamen decidiĝis batali kiel ĉiam en la sama kalsoneto kaj nuda brusto.
  Kaj ili montras sian kolosan batalklason. Ili pafas al si kaj pafas sin de aerkanonoj. Kaj do la knabinoj ne povas esti haltigitaj de io ajn. Tamen, la batalo daŭras, kaj la britoj forkuras de la belulinoj. Ne haltigu tiajn agresemajn homojn.
  Kaj la knabinoj faligas dekduon da aviadiloj en unu eksplodo kaj ridas al si.
  Ĉi tie ili flugas kaj flugas. Kaj la pafado ne ĉesas.
  Albina pepas ridante:
  - Mi estas ĉiam nevenkita!
  Alvina, daŭrante pafi, aldonas:
  - Sub la standardo de Petro!
  Militistoj saltas kaj samtempe faligas la malamikon.
  Kolumnoj de britaj kaj lokaj kaptitoj jam estas veturitaj tra Egiptujo.
  La caraj trupoj estas multe pli fortaj, kaj ili venkas la koloniajn, kiuj ne havas batalspiriton.
  Aleksandrio falis. Kaj ĝi estas tre simpla. Kaj nun la rusaj trupoj renkontiĝas kun la italaj.
  komuna parado. Artfajraĵoj, buntaj procesioj. Kaj ŝtormaj esprimoj de sindonemo kaj amikeco.
  Ankaŭ la italoj amas ĝin. Precipe kiam rusaj knabinoj kuras nudpiede tra la varma dezerto...
  Kaj en alia loko, Alenka kun sia virgulino regimento eniris Delhion. Oni sentas, ke la sepoj ne volas batali kun la rusaj regimentoj. Kaj ke la brita kolonia potenco estis venkita en ĉi tiu hinda teritorio.
  Multaj brunaj knabinoj ĉirkaŭas la rusajn soldatojn kaj salutas ilin per floroj.
  Kiel bela ĉio estas ĉi tie. Kaj multe da floroj. Kaj ĉio okazas sufiĉe bele kaj dekore.
  Rusaj trupoj jam alproksimiĝas al Bombajo kaj okupas ĝin sen granda rezisto.
  Alenka estas tre aktiva kaj malĝentila. Ŝi ĵetas obusojn per la nudaj piedfingroj kaj grincas:
  - Mi estas nur superviro en bikino!
  Kaj kiel bone estas por knabinoj kuri duonnude kaj en bikino. Ili aspektas tiel bonegaj.
  En la kolonioj, brita rezisto estas malforta. Lokaj trupoj ne povas doni furiozan batalon.
  Dume, la germanoj antaŭeniras sukcese. Unue, ili logis la britojn al Belgio. Kaj tiam per ĵeto tra la montoj de Ardenoj, ili povis fortranĉi la anglajn kaj francajn unuojn. Tiel, impona venko estis gajnita.
  Kaj Belgio estas kaptita. Kaj la 22-an de junio, post la kapto de Parizo, Francio kapitulacis, kaj iom pli frue, Holando. Tiel, impona venko estis gajnita. Kaj la germanoj estis rimarkeble fieraj. Kaj la rusa armeo kaptis kaj Hindion kaj la sudon de Irano kaj Birmon kaj Bangladeŝon. Same kiel la tuta Hindoĉinio.
  La malamiko klare perdis. Kaj la germanoj enpenetris en Hispanion kaj Portugalion.
  Rusaj trupoj estis kiel Sudafriko. Ili estis malhelpitaj ne tiom de la rezisto de Britio, sed de la streĉado de komunikadoj kaj provizolinioj. Same kiel la manko de vojoj en Afriko, kaj la nepenetrebla ĝangalo.
  Sed la cara armeo ankoraŭ travivis ĉion. Kaj moviĝis kiel titana sketejo. Kaj la malamiko pli kaj pli ofte rezignis kaj falis sur la genuojn.
  Regimentoj de knabinoj moviĝis, kutime, nudpiede, kaj devigis la kaptitojn kisi iliajn piedojn. Foje la knabinoj permesis al la kaptitoj duŝi kisojn sur iliaj mamoj.
  Sed tiam Anastazio, Nataŝka, Zoja, Aŭgustina, Svetlana eniris Aŭstralion. Marŝante al la ĉefurbo Sidnejo. Kaj ili kantas:
  - Rus', kie ĉiuj havas multe da edzinoj,
  Kie bela voko estas permesita...
  Kie iu homo estas kiel frato,
  Nia simbolo, nia simbolo - Kolovrat!
  Kaj denove ili ĵetas grenadojn per la nudaj piedoj - disĵetante la britojn kaj la lokanojn.
  Anastazio detranĉis la kapon de la generalo de Britio per sabro kaj pepis:
  - Por la gloro de la Patrujo!
  Kaj Nataŝa, per ĵeto de sia nuda piedo, disfendis la tankon. Kaj kantu:
  - Hulu la nomo de Rus' Svarog!
  Kaj la knabinoj moviĝas, Zoja pafas eksplodon de maŝinpafilo, demetas la anglojn kaj grincas:
  - Por nova rusa mendo!
  Jen la knabinoj! Ili amas mortigi! Kaj ili ne ĉesos! Kaj la vizaĝoj de la belulinoj brilas!
  Kaj ĉi tie Aŭgusteno estas kiel pafo. Kiel li falĉas la anglojn kaj grincas:
  - Por Rus' Rod donita!
  Kaj malantaŭ ŝiaj ungoj kaj Svetlana. Kaj per la nuda piedo li ĵetas mortigan kaj mortigan obuson.
  Kaj ankaŭ grincas:
  - Mia granda Rus'!
  Kaj denove li donas turnon... Li falĉas la germanojn, mortigante ilin sen iu ajn ceremonio.
  Nun Sidnejo kapitulacas sen batalo. Kaj ili elprenas civitanojn kaj armeajn ŝlosilojn. Kaj ili proklamas la caron Aleksej kiel sian reĝon kaj imperiestron.
  Ĉi tiu kontinento ankaŭ kapitulacas ...
  Kaj rusaj ŝipoj alteriĝas sur Nov-Zelando. Samtempe malpezaj tankoj "Petro" -8 eniras Pretorion. Kaj Sudafriko ankaŭ falas. Bataliono de nudpiedaj knabinoj alteriĝis en Madagaskaro.
  Kaj tre belaj knabinoj ĵetas grenadojn per siaj nudaj kruroj, kaj surteriĝas kontraŭ la malamiko. Madagaskaro falas. Kaj plejparto de Afriko estis konkerita de rusaj soldatoj.
  La cara Rusio kaj la Tria Regno kaj Italio preskaŭ venkis. Sed restis nur Britio kaj Irlando. Kaj venis aŭtuno, kaj poste vintro. La germanoj kaj rusaj aviadiloj bombis la britojn, transformis iliajn urbojn en ruinojn. Sed Churchill obstine rifuzis kapitulaci.
  Amfibia alteriĝo sekvis en majo 1941. Nudpiedaj knabinoj de la Tigress-dividado estis la unuaj se temas pri surteriĝi. Kaj ili detruu la anglajn trupojn. Kaj ĵetu ilin per la piedfingroj de nudaj piedoj.
  La britoj estis bombarditaj de duonnudaj knabinoj en nenio krom kalsoneto kaj tremantaj mamoj. Kaj ĝi estis vere bonega.
  Kaj la tankoj "Petro", "Nikolai", "Aleksandro", "Ivan" batalis, kiuj laŭvorte disbatis la kontraŭulojn.
  Kaj jen la plej nova tanko "Alesya" -1 piramida formo. Kiu havas raciajn angulojn de deklivo de ĉiuj anguloj kaj vi ne trarompos ĝin.
  En ĝi, kuŝante, Elizabeto kaj ŝia teamo de knabinoj situas preskaŭ nudaj en nur kalsoneto.
  Kvar belaj inaj militistoj, preskaŭ nudaj, pafas ĉe la anglaj kanonoj, kaj ili estas laŭvorte renversitaj en la fajron. Kaj la knabinoj pafas sin, kaj plenigas ilin per plumbo de maŝinpafiloj. Kaj centoj da angloj falas por si mem.
  Kaj la batalantaj belulinoj falĉos la malamikon, kaj lasos sian tankon laŭvorte super la kadavroj. Kaj la tapiŝoj de la mortigitaj angloj etendiĝis. Kaj la knabinoj rajdas en la tanko. Ili portas Matildas kaj Churchills al si. La lasta tanko povas nur grati la aŭton de la cara armeo.
  Kaj unu rusa venko sekvas alian. Kaj la germanoj venas. Sed iliaj tankoj T-3 kaj T-4 estas tiel malfortaj kompare kun rusaj veturiloj. Kaj ankoraŭ malgranda primitivulo. Kaj alta... Kaj la tankoj de la cara armeo estas kaŭraj. Kaj la vergo mem, ne atentante la pafojn.
  Jen la britoj kaj elĵetas blankajn flagojn. Plurmil elektitaj tankoj de Rusio alteriĝis en la unuaj horoj, laŭvorte rompante la defendon.
  Anastazio ricevis kuglon en sia nuda kalkano, kaj ridis:
  - Masaĝisto!
  Tiam ŝi kaptis la nazon de la generalo per la nudaj piedfingroj kaj ĵetis lin super ŝi. Li transflugis kaj faligis ventron sur la bajonetoj. Kaj tiom da sango estis verŝita.
  Anastazio kriegis korŝire:
  - Gloro al caro Aleksej!
  Ankaŭ Nataŝa, kiel ŝi movos la tibion de sia kontraŭulo, kaj kiel ŝi muĝos:
  - Por nova slava ordo!
  Kaj movos la kapon de la malamiko. Kaj rompi lian kranion. Kaj kriu:
  - Bonegaj knabinoj, ŝatantoj de libereco - ni batalas por nova ordo!
  Kaj tiam Zoja jam pafas el du maŝinpafiloj samtempe, kaj ĵetas pizojn kun eksplodaĵoj per la nudaj piedoj.
  Kaj iras al la britoj sub la unua numero. Kaj ricevinte, la batalantoj de la imperio de nebula Albion ĵetas siajn armilojn kaj rekte en kaptitecon.
  Jen venas la Aŭroro. Disbatas malamikon per armilo. Ŝi havas specialan maŝinpafilon kun spurilkugloj. Li draŝas la anglojn kiel fasko da nunĉukoj.
  Kaj jen Svetlana pafas. Kaj premas la malamikon.
  Ĝi pafas kun mortiga maso... Kaj nudas la dentojn.
  Kaj muĝas je la supro de liaj pulmoj:
  - Mi estas virino, kio ĝenerale estas vera super!
  Kaj li eksaltas kaj ĵetas grenadon per la nuda piedo. Kaj ĝi frakasos en ĉiujn partojn kaj fragmentojn.
  Kaj kriu:
  - Mi estas nudbrusta Superhomo!
  Kaj nun la knabinoj sin progresas... Pli kaj pli profunde ili eniras la teritorion de Britio.
  Oleg Rybachenko, en la korpo de knabo ne pli aĝa ol dek unu, sed kun la epoletoj de majoro, kvankam li mem estas nudpieda kaj en pantaloneto, falĉas la britojn. Kaj agas kun furioza kolerego.
  Gvidas fajron kaj kantas:
  - Ni spertas la tagiĝon kaj la plej altan koloron.
  Kaj kun li, la knabino Margarita, kiu neniam fariĝis plenkreskulo. Estas bone por ŝi, ke ŝi almenaŭ ne fariĝis maljunulino!
  Kaj ĉi tio estas multe pli malbona ol esti knabino!
  Ĉirkaŭu Londonon. Kaj nun ili minacas preni ĝin. Kaj la amaso da malamikoj kapitulacas. Nur la gardistoj de la reĝo ne cedas al si kaj ne kapitulacas. Sed ili estas senkompate detruitaj. Kaj ili gvidas totalan, nehoman ekstermon. Jen la tuta detruo, kiu okazas. Kaj la maŝinoj estas tre aktivaj.
  Kaj sur la ĉielo, Albina kaj Alvina kolektas biletojn. La knabino jam ricevis ĉiujn sep gradojn de la Sankta Georgo Kruco. Unua grado: Sankta Georgo kruco, dua - Sankta Georgo kun pafarko! La tria estas ora kruco. La kvara estas ora kruco kun arko. La kvina estas ora kruco kun diamantoj. La sesa estas ora kruco kun diamantoj kaj arko. Kaj la sepa estas la stelo de ora kruco en arko kaj diamantoj!
  Ĉi tiuj knabinoj malflugigis kvindek aŭtojn en unu batalo kaj kantas al si:
  - Ni estas tiaj belulinoj, kiuj estas nur superaj kaj superaj, kaj ĝenerale mirindaj belulinoj!
  Kaj palpebrumu kun rido de dentegoj.
  Ĉi tiuj estas la knabinoj - Albina kaj Alvina ... Kaj ili amas seksperforti virojn. Kaj ili mem ne ĝenas, labori per siaj langoj kiam ili vidas allogan viran perfektecon.
  Kaj ke knabinoj estas nur la formado de volupto kaj amo kaj pasio!
  Kiel ili amas pulsajn jadstangojn.
  Altklasaj militistoj...
  Jen Churchill fuĝanta de ĉirkaŭita Londono. Do ili forte batis lin sur la kornojn.
  Kaj trenis ŝiajn krurojn for, forkurante al Brazilo... Sed la Londona garnizono kapitulacis. Kaj rusaj trupoj prenis Irlandon preskaŭ sen rezisto. La britoj jam kapitulacis al la tamburado ...
  2-a Mondmilito finiĝis ene de jaro kun la venko de la akspovoj. Plejparto de Afriko estas rusa. Tamen, kaj Germanio kaj Italio povis kapti ion.
  Krome, la Tria Regno ankaŭ inkludis Hispanion kaj Portugalion.
  Kaj en Britio regis rusaj trupoj kaj ankaŭ caro Aleksej fariĝis la brita monarko. Ankaŭ Rusio okupis Svedion preskaŭ sen rezisto, kaj Germanio okupis Norvegion kaj, eĉ pli frue, Danion.
  Hitlero okupis grandan parton de Eŭropo. Kreante enton kiel la Tria Reich kun protektorato. Kaj Rusio rekreis la imperion kaj inkluzivis ĝin en ĝian komponadon.
  Portempe delikata pacsituacio estiĝis. Kiu daŭris por la momento.
  La cara Rusio kaj Germanio digestis siajn akirojn. Loĝiĝintaj kolonioj.
  La caro Aleksej estis ankoraŭ sufiĉe juna kaj ne povis rapidi por konkeri la tutan mondon.
  Sed Hitler iel ne povis rezisti. Ŝajnis al li, ke li ricevis tro malmulte da tero en Afriko, ke Rusio estas tro granda. Kaj kune kun la filo de Mussolini Jr., ili komencis militon kontraŭ Rusio. La batalado komenciĝis la 20-an de aprilo 1955, en la tago de la kvindeka kaj sesa naskiĝtago de la Fuhrer.
  La germanoj evoluigis tutan serion da tankoj por la milito kun cara Rusio, kaj ŝajne ili multe kalkulis pri tio.
  Panther-5 iĝis la ĉeftanko dizajnita por la milito kun Rusio.
  Kun pezo de 75 tunoj, ĉi tiu aŭto estis bonega.
  Kaj ĝenerale, 128-milimetra pafilo en 100EL estas vere disbatanta potenco. Kaj se li batos, tiam eĉ la cara armeo ne ŝajnos sufiĉe.
  Kaj estas eĉ pli potenca tanko: "Tigro" -5, kiu estas eĉ pli kirasa. Kaj ĝi pezas cent tunojn!
  Kaj en Rusio, la ĉefa tanko "Aleksey" -4 pezas nur kvindek tunojn kaj pafilon de nur 105 mm kalibro. Sed multe pli perfekta, piramideca kaj kun gasturbina motoro de 1800 ĉevalfortoj, tio estas, tre movebla.
  La germano estas pli amasa kaj potenca. Precipe teruraj "Leonoj" -5 pezante ducent tunojn. Kio tamen ne tro altigas la ŝancojn de Hitler. Do superpezaj tankoj estas tro multekostaj kaj malfacile transporteblaj. Kvankam estas iuj avantaĝoj en uzo kaj apliko.
  Ĉiukaze, Hitler ne povis elteni kaj kuregis al cara Rusio. Kaj la batalo eksplodis.
  La potencaj fortikigitaj bandoj de la rusa armeo haltigis la antaŭeniĝon de la malamiko. Kaj la germanoj blokiĝis. Kaj la cara armeo iris sur la ofensivon en Afriko, kie ĝi havis multe pli da fortoj. Kaj la italoj sentis la unuajn batojn. Iliaj trupoj estas tro malfortaj kaj kun malalta disciplino, kun multe pli postiĝinta ekipaĵo por rezisti Rusion.
  Post tri semajnoj da batalado, la cara armeo forpelis la italojn el Somalio kaj Etiopio.
  Eminentaj knabinoj Anastazio, Natasha, Zoya, Augustina, Svetlana. Ili estas ankoraŭ same junaj kiel antaŭ kvindek jaroj, kiam ili batalis kontraŭ Japanio. Aleksey Tsar jam havas nepojn, kaj la knabinoj daŭre estas leporhundoj, malmolaj, agresemaj kaj kuraĝaj.
  Kaj dum kvindek jaroj da milito, la knabinoj restis junaj. Kaj ili ne havas eĉ unu sulkon kaj eĉ unu fendon sur la haŭto. Ili estas tiel belaj kaj freŝaj kiel floroj.
  Kaj Oleg Rybachenko kaj lia kunulo Margarita estas ankoraŭ infanoj - ili tute ne maturiĝis. Almenaŭ ekstere. Sed ili kuras pli rapide ol gepardoj. Kaj nek bajoneto nek kuglo prenas ilin.
  Ĉi tiuj infanoj tre ŝatas ĵeti akrajn diskojn per siaj nudaj piedoj. Ili estas bonegaj batalantoj!
  Kaj ia potenco estos surgenuigita!
  Anastazio, Natasha, Zoya, Augustine, Svetlana ankaŭ batalis kun la turkoj sub Aleksandro la 2-a. Kaj tiel ili aĝas pli ol cent jarojn. Sed ili ne maljuniĝas pro sorĉistinoj. Kaj ĉar ili estas senmortaj, en la povo de Rodnoverie.
  Kaj la reprezentantoj de la caro en Etiopio kuras al si, kaj la italoj jam hakas.
  Kaj denove ili igas ilin kisi siajn nudajn piedojn. Kaj la knabinoj, kompreneble, estas de nepriskribebla beleco, kaj kun arda pasio en la animo. Ili ne povas esti malgravigitaj. Ili estas kio aspektas kiel la grandeco de la lando. Kaj ili venkas kun granda garantio.
  La rusa cara imperio estas plejparte kontinenta, kaj unika al la rusa nacio. La rusa nacio, miksita de multaj popoloj, kaj fandopoto speco de Rusio, povas engluti aliajn popolojn, iom post iom asimilante ilin kaj ne subpremante ilin. Tial la cara imperio kreskis. Malrapide, regno post regno... Kaj nun restas tre malmulte al la monda hegemonio. Rusio havas multe pli grandan populacion ol la Tria Regno kaj Italio.
  Do ŝi havas ĉiujn ŝancojn kapti kaj digesti. Precipe se oni konsideras, ke la kontraŭuloj estas pli malfortaj. Kaj ne ĉiuj estas feliĉaj kun la reĝimo de Hitler kaj Mussolini.
  Do en Afriko, multaj lokaj triboj kaj koloniaj unuoj subtenas la rusojn. Do rusa ekipaĵo por la ĝangalo pli taŭgas.
  La bataloj montris, ke la germanoj havis problemojn eĉ kun la Pantero -5, kaj ne nur kun la Tigro -5. Jes, la Fritz rimarkeble pasis. Post kiam la cara armeo trapasis Etiopio kaj trafis Libion, la germanaj trupoj ankaŭ velis. En bataloj en la ĉielo, tamen, germanaj evoluoj surprizis la reĝajn asojn - precipe per disko-formaj aparatoj. Kaj rusaj aŭtoj estis disbatitaj pro freneza furiozo.
  Sed en nombro, kompreneble, la germanoj ne estas rivaloj. Jes, kaj diskotekoj estas tro multekostaj kaj estas relative malmultaj el ili. Kaj ili mem estas nevundeblaj, sed ili ankaŭ ne povas pafi , ili nur ravas per lamena jeto. Kaj manoveblaj rusaj veturiloj povas foriri.
  La reĝa armeo en la ĉielo, tamen, estas forta. Kaj sur la maro eĉ pli forta. Kvankam la Tria Reich ne estas malforta. Sed tamen la fortoj estas neegalaj.
  Kaj laŭ loĝantaro kaj ekonomia potencialo, la Tria Reich ne traktos Rusion.
  Kaj se la knabinoj estas tre fortaj kaj belaj, ili batalas, tiam estas totala blokado.
  Elizabeto kaj ŝia teamo batalas kun germanaj monstroj, kaj eĉ sukcesas venki. Kaj ili ne embarasas pro tio, ke la nazioj havas multe pli grandajn kaj pezajn veturilojn.
  Ĉi tie la knabinoj preteriras la malamikajn tankojn kaj enŝovas rekte en la flankon. Kaj ili ne havas problemojn kun la malamiko. Ili disbatas sian malamikon kaj kantas:
  - Furioza konstruteamo! Furioza konstruanto!
  Hitler faros maton! Hitler faros maton!
  Kaj ili frakasas la malamikon kun grandega facileco. Kaj la knabinoj ne povas ne ridi.
  Sed la nazioj, ricevinte sur la kolo, foriras. Jam en Libio pluraj italaj divizioj kapitulacas preskaŭ sen batalo. Kaj la soldatoj de la cara armeo antaŭeniras. Ĉi tie la Fritz el la Alpoj estas batitaj eksteren per potenca bato, kaj la caraj trupoj marŝas tra Italio. Nudpiedaj knabinoj el la armeo de Mussolini Jr salutas la kolorajn ratisojn de la cara armeo. Milionoj da soldatoj de ĉiuj nacioj plenigas Italion. Kaj dek mil moveblaj tankoj "Aleksey" -4, kiuj, kun pezo de kvindek tunoj, estas preskaŭ nepenetreblaj kiam pafitaj de ĉiuj anguloj.
  Italio, kiel la pli malforta ligilo en la koalicio, mortas tre rapide... La 30-an de majo, la caraj trupoj kaptis Romon preskaŭ sen batalo. Kaj la ĉefurbo de la imperio de Mussolini falis.
  Kaj denove knabinoj el la rusa armeo devigis siajn polvajn, nudajn piedojn kisi la malamikon. Post ĉio, ili komprenas, ke al la malamiko oni devas montri sian realan statuson.
  Albina kaj Alvina, diskante la biletojn, rememoris kiel ili batalis kontraŭ la sorĉistinoj kun la japanoj eĉ kiam Aleksej kuŝis en la lulilo. Kaj ĝi ankaŭ estis tre amuza.
  La knabinoj ankoraŭ ne satiĝis de la milito kaj pafas la germanojn en la aero. Albina eĉ rimarkis:
  - Ĉi tie ni venkas la naziojn, kaj poste kio?
  Alvina memfide deklaris:
  - Konkeru Latin-Amerikon!
  Albina dube rimarkis:
  - Nu, estas ankoraŭ du aŭ tri monatoj! Kaj tiam?
  Alvina ridis kaj respondis:
  - Supo kun kato!
  Albina kolere deklaris:
  - Ne, devas esti iu pli realisma plano por la vivo!
  Alvina diris kun entuziasmo:
  - Do ni naskas aron da infanoj!
  Albina aprobis ĉi tion:
  - Ĉi tio jam estas pli bona!
  Italio jam estas efektive kaptita. Mussolini Jr. fuĝas al Francio... Rusaj trupoj okupas Sicilion. Ĉiuj pastposedaĵoj en Afriko jam estas perditaj. Nur la germanaj enklavoj restis, sed ankaŭ la cara armeo antaŭeniris sur ilin. La minaco de la kompleta perdo de Afriko, en la batalo kun pli forta malamiko.
  La germanoj ne ŝajnis esti kalkulinta siajn fortojn. Kaj nun ili veturas sub la batoj de la caraj trupoj.
  Kaj dekoj da miloj da tankoj jam estas en la sudo de Francio kaj ili prenis Toulon ... Knabinoj en bikinoj saltas ĉirkaŭ la urbo kaj metis la naziojn sur la genuojn. Ili devigas sin kisi siajn nudajn kalkanojn kaj ridi.
  Kaj ĉi tie vi povas kisi knabinon sur la brusto - ŝi ne bedaŭras!
  Tiom da sukcesoj. Kaj en la sudo de Germanio, ankaŭ rusaj dividoj trarompas. Kaj ili jam prenis Vienon. Kaj ili atakas Munkenon. La nazioj cedas al batoj kaj levas la manojn supren. Kaj kapitulacu al vi mem!
  Oleg Rybachenko, kompreneble, estas inter tiuj, kiuj batalas en la avangardo.
  Kaj la knabo persone prenas tri germanajn generalojn kaptitojn. Por kiu li ricevas specialan premion de la monarko.
  Samtempe, la eterna knabo estas nudpieda kaj pantaloneto.
  caro Aleksej ĝojas pri venkoj. Kaj kio okazis? Hitler la demono mem grimpis en la maŝon. Liaj E-seriotankoj neniel tiras kontraŭ piramidecaj tankoj.
  Caro Alexei rekompencas heroojn kaj heroinojn. Kaj li faras ĝin kun granda entuziasmo.
  Tia patro reĝo povas esti nur amata kaj respektata. Rusaj trupoj jam forpelis la germanojn el Maroko. Kaj preskaŭ la tuta Afriko estas rusa teritorio. Kaj kio? Do ĝi pliboniĝis!
  Caro Alexei premiis al Albina kaj Alvina la plej bonajn asojn de Rusio per nova premio. Stelo de la plateno George Cross kun pafarko kaj diamantoj.
  La militistoj vere meritas ĝin. Kaj ili havas tian potencon. Kaj batis la naziojn. Kaj iru al la cellinio. La cara armeo jam proksimiĝas al la Ruhr-regiono, kaj furiozaj bataloj tie furiozas. Ili ne volas cedi al la nazioj. Kaj en Francio ili jam ĉirkaŭas Parizon. La loka loĝantaro bonvenigas la caran armeon kaj ne ĉesos.
  Vi povas diri, ke la malamiko estas je la nivelo de kapitulaco. Hitlero rapidas, kaj jam estas la mezo de julio. Kaj la pozicio de la germanoj estas preskaŭ senespera.
  Jen kion signifas kontakti tiel bonegan reĝon kiel Alexei II, aŭ la grandan.
  Finfine, la restaĵoj de la Wehrmacht-soldatoj en Afriko jam kapitulacis. Rusaj trupoj marŝis tra Parizo. La situacio iĝis kritika por la germanoj.
  Antaŭ la fino de julio, la Ruhr estis tute rekaptita. Kaj rusaj trupoj alproksimiĝas al la Balta Maro.
  Hitler fuĝas de Berlino al Latin-Ameriko. Reĝaj trupoj metas piedon en Danio, kaj Norvegio estas liberigita, eĉ pli frue. Pal kaj Lisbono. En aŭgusto, la ŝtormo de Berlino sekvis. Kaj la ĉefurbo de la Tria Reich estas prenita. Plue, la cara armeo, daŭrigante la ofensivon, liberigas Madridon.
  La fortikaĵo de Ĝibraltaro estis prenita laste en septembro. Ili detruigis la citadelon... Kaj alia milito preskaŭ finiĝis. Ĝi montriĝis iel surprize mallonga kaj malpeza.
  Caro Alexei ricevis la titolon de la plej granda konkerinto de ĉiuj tempoj kaj popoloj.
  Sed Hitler ankoraŭ vivas kaj sukcesis eskapi. Kion fari kun ĉi tiu monstro? Sufiĉe strange, sed Latin-Ameriko ne volis ekstradicii tiun ĉi tiranon. Kaj tiam, la 1-an de majo 1957, komenciĝis la lasta kampanjo kontraŭ Latin-Ameriko kaj la fina milito en la historio de la planedo Tero. La trupoj avancis senprobleme. La lokaj fortoj estis tro malfortaj armee, kaj ne povis rezisti la rusajn soldatojn.
  Elizabeto kaj ŝia teamo ĵus pafis la baterion, nun survoje la malamikoj faras nenion krom kapitulaco.
  La knabino diris ridante:
  - Ĉi tio estas milito!
  Catherine diris kun rideto:
  - La lasta milito en la historio de la homaro!
  Elena sugestis:
  - Do ni tostu al la mondo! Kaj estonta kreado!
  Kaj la knabinoj eĉ kisis unu la alian pro ĝojo sur la nudaj plandoj de siaj piedoj.
  Nu, tiel la aferoj iras bone...
  Anastazio kaj ŝia teamo kuras al ili mem kaj ĵetas obusojn al la kontraŭuloj kun siaj nudaj piedfingroj. Disŝirante malamikojn, kaj rikanante iliajn dentojn.
  Nataŝa kantis:
  - Mi estas knabino de kolosaj revoj!
  Kaj kiel lanĉi mortigan granaton. Jes, kun tiaj knabinoj vi ne povas esti malforta. Ili ne pardonos ĝin.
  Kaj ili atakos sin, ne donante al la nazioj kompaton. Lasu ĉi-kaze ne ĝuste faŝistoj.
  Zoya ankaŭ ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj siblas:
  - Por venko super la malamiko!
  Kaj tiam Aŭgusteno, pafante el maŝinpafilo, kaj ĵetante obuson per la nuda piedo.
  Kaj grincas:
  - Malespera bato!
  Kaj tiam Svetlana premos siajn kontraŭulojn kaj formanĝos ilin en ŝiriĝintan paston.
  Jen la knabinoj.
  Kaj krias:
  - Caro Aleksej estas nia idolo!
  Meksikurbo estas prenita, kaj Kubo estas kaptita. Rusaj trupoj moviĝas de nordo al sudo. Kaj ili faras ĝin tre sukcese. Vi ne malhelpos ilin. Kaj estos granda venko.
  Kaj Albina kaj Alvina en la aerbatalo tre sukcesas akiri kontojn. Ili estas militistoj, kiuj ne bezonas montri malfortecon. Ili malflugigas aviadilojn, kiuj estas multe malantaŭ la rusaj laŭ sia nivelo. Kaj plej grave, nudpiedaj knabinoj en bikinoj estas ĉe la stirilo. Ke ili draŝas ĉiujn. Kaj ili pafas ĉiujn, kiuj eniras la batalon.
  Jam pasis Nikaragvo. Ne haltigu la armeon de aŭtoj de la cara armeo. Kaj venas la rusaj trupoj. Kaj pli kaj pli da kontraŭuloj kapitulacas. Kaj ili pelas la malamikojn per kolonoj da kaptitoj. Kaj venigu la malamikon sur iliajn genuojn.
  Anastazio kuras al ŝi mem kaj devigas la kontraŭulojn ĵeti sin kaj kisi ŝiajn nudajn kalkanojn.
  Tiom da malamikoj kapitulacis. Kaj multaj el ili kapitulacas al la takto de la tamburoj. Kaj levas siajn piedojn.
  Rusaj trupoj jam ŝteliris en Venezuelon. La situacio fariĝas pli kaj pli trankvila.
  Brazilo estas la plej granda kontraŭulo, relative facile rompigebla. Kaj ŝi estas devigita kapitulaci.
  Knabinoj promenas ĉirkaŭ Rio-de-Ĵanejro kaj knaboj kisas siajn nudajn spurojn.
  Nataŝa rimarkas ridante:
  - Vivas ankoraŭ bone!
  Zoya komentis kun iom da dubo:
  - Kiam vi dormas kun la piedoj kontraŭ la muro, ne estas tiel malbone!
  Kaj la knabinoj tuj ridos. Ili estas, fakte, pli amuzaj ol iam ajn. Sed kion vi faras kun ili...
  Ekzistas ankaŭ knabo batalanta Oleg Rybachenko. De pli ol kvindek jaroj li servas en la cara armeo. Li altiĝis al la rango de kolonelo, havas multajn premiojn, kaj li ankoraŭ aspektas kiel dekunujara. Kaj kun li la eterna knabino Margarita. Ŝi estis plenkreska virino kaj tre timis maljuniĝi. Kaj kiel rezulto, ŝi restis por ĉiam knabino. Tamen ili fariĝis infanoj dum cent jaroj. Kaj tiam oni promesas al ili, ke ili kreskos ĝis dekses jaroj - kio, ĝenerale, estas bona! La knabo, ekzemple, ne bezonos razi sin!
  Knabo kaj knabino ĵetas grenadojn al la malamikoj per siaj nudaj piedoj kaj kantas:
  - La ĝojo de venkoj pligrandiĝas,
  La pendumiloj atendas Hitler!
  Jen la lasta fortikaĵo de la kontraŭuloj de Rusio - Argentino. Hitler kaŝis tie.
  Kaj en julio, rusaj trupoj eniras la teritorion de Argentino. La rezisto estis neregula. Kaj tiel la ĉefurbo falis preskaŭ sen batalo. Kaj Hitler mem estis trovita en aŭgusto 1957 ... Pendante en maŝo. Ŝajne ili prenis la siajn kaj pendigis ilin.
  Ĉilio ankaŭ kapitulacis. Tiel finiĝis la lasta milito en la homa historio.
  Dek du sorĉistinoj - posedantaj eternan junecon festis la venkon. Sed alia knabo, Oleg Rybachenko, ŝajnis tre kontenta. Fine, vi povas vivi por via propra plezuro kiom da jaroj li pasigis en la armeo.
  Kaj la rusoj jam iris en la kosmon en 1947, kaj en 1954 ili flugis al la luno. Kaj 1967 al Marso. Kaj pliaj novaj atingoj. La sunsistemo estis iom post iom subigita. En 1975, Alexei II, estinte en potenco dum sepdek jaroj, kraŝis en aviadilo. Kaj tiel finiĝis la regado de la plej granda monarko de ĉiuj tempoj kaj popoloj.
  Kaj lia filo fariĝis la nova reĝo: Mikaelo la 2-a. Kaj Rusio moviĝis en spacan ekspansion.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita piediranta sur Marso en 2005. La knabo rimarkas:
  "Pasis cent jaroj de kiam mi fariĝis infano. Kaj ĉu ne estas tempo por mi kreski ĝis dek ses jaroj?
  Margarita, kiu ankaŭ aspektas kiel knabino, respondas:
  - Kaj ankaŭ mi devas kreski sub la kontrakto! Sed kial ni estas ankoraŭ infanoj?
  Oleg levis la ŝultrojn... Antaŭ ili subite aperis bildo de anĝelo-demiurgo kun flugiloj.
  Bela Estaĵo diris:
  Vi plenumis parton de via misio.
  Sed nun spaco atendas vin! Kaj spacaj mondoj! Do vivu kaj batalu!
  Oleg Rybachenko demandis kun rido:
  - Vi promesis al ni korpojn je la deksesa!
  La anĝelo kapjesis kun rideto.
  - Kaj kion vi volas ĉe Margareta?
  Margarita skuis la kapon konsente.
  - Eĉ pli?
  La anĝelo kapjesis kun rideto de perlaj dentoj.
  - Estos vi! Sed kresku ĝis dek ses jaroj, vi estos miljara! Kaj tiam vi restos en via juneco por ĉiam!
  Oleg kaj Margarita ekkriis unuvoĉe:
  - Ĝi ne justas!
  Angela rimarkis ridetante:
  - Tia estas la prezo por senmorteco! Sed konsentu esti senmortaj infanoj multe pli bone ol mortemaj maljunuloj!
  La knabo kaj knabino konsentis pri tio:
  - Jes, multe pli bone!
  Kaj ridu laŭte!
  Efektive, kio estas ĉi tiuj mortuloj? Eĉ la plej granda caro de ĉiuj tempoj kaj popoloj, Aleksej, estis for. Kaj antaŭ ili estas eterneco plena de radiantaj aventuroj.
  
  
  
  NAPOLEONO NE IRIS AL RUSIO!
  . Alternativa historio, kie la granda imperiestro ne iris al Rusio, sed movis la regimentojn al... Turkio! Nu, kompreneble, kial ne? Kial ne liberigi Balkanion de otomana regado?
  Kaj la malamiko, kompreneble, ne estas tro forta. Jes, kaj antaŭ tio batita de rusoj.
  Kaj la armeo de Napoleono iris per deviga marŝo. Kaj ŝi piediris preskaŭ sen renkonti reziston de Bosnio al Istanbulo. Unu obstaklo - montoj, riveroj, fortikaĵoj... Kaj epizoda rezisto. Kaj la loĝantaro bonvenigas la francojn kaj eŭropanojn kiel liberigantoj.
  Napoleono konkeris Istanbulon en 1812. Poste li batalis en Malgranda Azio. Li atingis la Hindan Oceanon, kaj Mekaon. Post tio, la francoj kaj iliaj solduloj moviĝis en Egiptujon.
  Ĝis nun, Napoleono ne iris al Rusio, sed konkeris la otomanajn havaĵojn. Eble iuj aŭguristoj avertis lin pri eventuala fiasko okaze de milito kun la cara imperio.
  La britoj en 1814 provis alteriĝi en Hispanio. Napoleono revenis al Parizo. Kaj kolektinte forton, li rapide moviĝis al Hispanio kaj venkis la britojn tie. Post tio, la francoj fortikigis sin iom en Pireneoj.
  Iliaj trupoj atingis Maroko kaj okupis la tutan nordon de Afriko kaj Sudano.
  Tiel, ili establis universalan dominecon en Mediteranea Maro. Ili ankaŭ prenis Ĝibraltaron. Kaj ili ankaŭ fortiĝis. La milito kun Britio daŭris kun miksita sukceso. Ambaŭ flankoj estas lacaj de bataletoj surmare. Napoleono tamen volis preni la numeron. Kaj pli kaj pli da novaj ŝipoj estis konstruitaj, maristoj estis trejnitaj. Iom post iom, la nombra supereco de la francoj kun grandaj homaj kaj teritoriaj rimedoj komencis influi.
  Kaj la elĉerpitaj britoj komencis venkiĝi. Finfine, en 1825, amfibia alteriĝo okazis. Kaj Napoleono fine prenis Londonon. Tiel la milito finiĝis. Kaj jam la maljuna imperiestro decidis ripozi kaj okupiĝi pri paca konstruado. La nura afero estas, ke la francoj daŭre moviĝis tra Afriko kaj konkeris ĝian sudon. Nikolao la 1-a ekregis en Rusio. La rusoj militis kontraŭ Irano, sed malgraŭ la venkoj, ili ne konkeris ĝin, sed limigis sin al moderaj teritoriaj akiroj. Tiam Rusio alfrontis la militon de Ŝamil en Kaŭkazo kaj estis ligita per ĝi por longa tempo.
  Napoleono regis ĝis 1837 kaj mortis sesdek ok jarojn aĝa. Li estis sukcedita fare de lia filo Napoleon II. Juna dudeksesjara blonda imperiestro, antaŭ tio li estis la reĝo de Italio kaj la Romia Imperio. Kompreneble, li volis superi la gloron de sia patro Napoleono la Unua.
  Kaj Napoleon II faris sian unuan kampanjon al Irano, kaj plu al Hindio. Kompreneble, la plej granda kaj plej bone organizita armeo en la mondo konkeris kaj Iranon kaj Hindion relative rapide. La konkero de Afriko ankaŭ estis kompletigita. Francio faris militojn en Latin-Ameriko, serĉante preni kontrolon de la kolonioj de Hispanio kaj Portugalio. Ĝi iel ne dependis de Rusio. Sed la francoj, post longaj militoj, finfine enradikiĝis en Latin-Ameriko. Napoleono la 2-a mortis en 1856, kaj lia filo Napoleon III surtroniĝis. Li estis nur deksesjara tiutempe. Kaj en 1858, Napoleono la 3-a komencis kampanjon kontraŭ Rusio.
  Decidis superi sian praavon. Kaj en Rusio ankoraŭ estas servuteco. Kaj la lando, kompreneble, estas nekomparebla en batalforto kun napoleona Francio.
  Napoleono la 3-a kalkulis je venko. Kaj du milionoj da soldatoj moviĝis tra Rusio. Ili iris en tri kolumnoj: al Kievo, Moskvo kaj Sankt-Peterburgo. Sed Rusio ne havis sian propran Kutuzov.
  Kaj caro Aleksandro la 2-a estis devigita fuĝi al Kazan. Moskvo kaj Sankt-Peterburgo kaj Kyiv estis kaptitaj. Kontraŭ Rusio estis trupoj el la tuta mondo, kaj pli altnivelaj armiloj. Eĉ en la armeo de Napoleon III aperis la unuaj malpezaj tankoj.
  Jes, vi ne povas rezisti tian potencon. Caro Aleksandro la 2-a ofertis pacon al la francoj. Sed Napoleono la Tria deklaris, ke li bezonas Rusion kiel tuton.
  Resume, komenciĝis gerila milito. Sed estas multe da trupoj en Napoleono. Krome, Napoleon III anoncis la forigon de servuto. Ankaŭ tio parto de la homoj kliniĝis al lia flanko. La milito furiozis dum pluraj jaroj, kaj la trupoj de Napoleono atingis la Pacifikon.
  En la fino, kompromiso estis trovita. Napoleono la 3-a geedziĝis kun la filino de Aleksandro la 2-a kaj estis kronita. Kaj Rusio, kiel parto de vasta imperio, ricevis iom da aŭtonomio.
  Napoleono la Tria ankoraŭ batalis en Ĉinio, liaj trupoj atingis Aŭstralion kaj konkeris Hindoĉinion. Kaj en 1877 li mortis, kaj Napoleono la Kvara surtroniĝis. Junulo dekkvarjara. Pranepo de Napoleono la 1-a kaj patrinflanka posteulo de rusaj caroj. Napoleono la Kvara kompletigis la konkeron de la mondo - konkerinte Usonon, kaj ĉiujn aliajn insulojn... Estiĝis monda imperio. Poste restis nur ŝtormi spacon.
  Sed ne estis malgajo, sed la diabloj snikis. Napoleono la 4-a mortis en 1894. Pli precize, li mortis dum ĉaso en Afriko. Kaj lian tronon prenis la knabo Napoleono la Kvina, kvarjara.
  Iel, la posteuloj de Napoleono ne estis tre tenaj. Kaj, kompreneble, la konfuzo komenciĝis. Nun en Latin-Ameriko, jen en Ĉinio, jen en Rusio.
  Sed la trupoj subpremis la malkvieton kaj la separistojn. Napoleono la Kvina kreskis kaj rezolute komencis subpremi la ribelojn. Post tio, iel la planedo Tero trankviliĝis. Kaj en 1914, la unua viro flugis en la kosmon! En 1917, homoj alteriĝis sur la lunon.
  Iom post iom la homaro akiris stabilecon. Kaj nun la ekspansio en la spacon. Antaŭ 1935, homoj vizitis ĉiujn planedojn en la sunsistemo, kaj setlejo aperis sur la luno. Napoleono la Kvina regis ĝis 1960 - sesdek ses jaroj - rekordo inter la Bonaparte, kaj mortis en gloro. La trono ricevis al Napoleon VI. Ĝis tiu tempo, sukcesaj eksperimentoj pri rejuniĝo de homoj jam komenciĝis esti faritaj. Kaj en 2000, homoj komencis penetri en la najbarajn stelojn. Ĝis 2020, la unuaj setlejoj de homoj estis kreitaj ekster la planedo Tero.
  
  IVAN LA TERURA NE VENENAS
  Tiu ĉi Ivano la Terura ne estis venenita en 1584 (kial oni ekhavis la ideon, ke li entute estas venenita?), sed vivis ankoraŭ iom da tempo. Edziĝinta al angla princino. Kaj samtempe li konkeris Siberion, konstruis tie urbojn. En 1590, lia filo Aleksandro estis naskita al angla princino. En 1591, la filo Dmitry mortis, sed la rusoj rekaptis siajn jarojn de la svedoj. En 1592 ili prenis Narva.
  La komuna milito de Pollando kaj Rusio kontraŭ Svedio finiĝis en 1593 kun la kapto de Vyborg. Kaj la malvenko de la sveda milito en 1594.
  Rusio, tiel, reakiris la grandurbojn sur la balta marbordo kaj establis sin en Narva, same kiel Vyborg. En 1595 Ivano la Terura ordonis konstrui urbon ĉe la enfluejo de la Neva. Tiel, Aleksandrovsk ekestis pli ol cent jarojn pli frue. Nomite jaro en honoro de la filo de Ivano la Terura kaj la angla princino.
  Tiam Ivano la Terura plu moviĝis trans Siberion. Liaj militistoj avancis al la Amuro. En 1598, korektinte sesdek kvin jarojn - rekordon por Rusio kaj unu el la plej longaj daŭroj de la regno en la historio de la planedo Tero, Ivano la Terura mortis. Mortis kun li en unu jaro kaj la heredanto Fedot. Kaj Aleksandro la Unua fariĝis reĝo. Li estis nur ok jarojn maljuna dum sia ĉieliro al la trono. Sed Boris Godunov fariĝis reganto. Kaj ĉio iris pli-malpli. Vere, estis malsataj jaroj. Tiam la milito kun Pollando en 1605. Tiam unuafoje Aleksandro mem komandis la armeon. La poloj provis sieĝi Smolenskon, sed estis tute venkitaj. La rusoj iris al la ofensivo - ili prenis Kyiv kaj Polotsk. La poloj cedis teron laŭ la Berezina, kaj Kyiv, al la maldektra bordo Ukrainio.
  Dum kelka tempo estis silento. Rusio antaŭeniris en la oriento. Ŝi atingis la Pacifikon, kaj tie ŝi fondis novajn urbojn.
  Poste sekvis kampanjo en Krimeo, kiu koincidis kun la malfortiĝo de Turkio. Rusio ankaŭ konkeris la Krimean Ĥanlandon, kune kun Azov.
  Tiel estiĝis granda imperio. Tiam denove la milito kun la poloj. Aleksandro proklamis - ni regajnos la terojn de la tuta Kieva Ruso.
  Kaj ĝi okazis. La rusaj trupoj, gvidataj de la caro kaj la granda komandanto Skopin-Ŝuskij, ankoraŭ povis venki la polojn kaj eĉ prenis Varsovion.
  Post kelkaj disputoj, Pollando akceptis Aleksandron la Unuan kiel caron. Post tio, la granda potenco de la slavoj estiĝis. Rusio en 1630 turniĝis suden. Ekmilitis kun Turkio. La Otomana Regno estis en malkresko kaj estis perdanta.
  Rusio rekaptis Balkanion, kaj eĉ eniris Konstantinopolon. La otomana trono estis transdonita al caro Aleksandro. Kaj nun la rusaj regimentoj atingis Egipton. Kaj en 1640 ili konkeris kaj Mekkon kaj Irakon kun Kuvajto. Konstruu grandegan imperion. En 1645-1647 okazis milito kun Irano. Kaj Persio ankaŭ submetiĝis al Rusio. La milito kun la Manĉura Imperio finiĝis kun la kapto de norda Ĉinio.
  Caro Aleksandro, pro la kresko de la nombro de la nerusaj loĝantaroj, eĉ kunvokis ekumenan konsilion. En Ortodokseco, ŝanĝo estis farita permesante havi kvar edzinojn.
  Kio estis la rezulto de la deziro faciligi la adopton de ortodokseco de islamanoj, kaj akceli la Rusigo de la lastatempe konkeritaj teroj.
  En 1658 mortis caro Aleksandro la unua, kiu regis dum sesdek jaroj, kaj ankaŭ fariĝis granda Rurikoviĉ.
  Mikaelo la Unua, filo de Aleksandro la Unua, fariĝis la nova caro. La nova reĝo jam havis kvardek jarojn. Kaj li daŭrigis la agreseman politikon de sia patro. Rusaj trupoj moviĝis al Hindio. Estis militoj.
  Kiu finiĝis kun la starigo de rusa dominado tie. Tiam okazis granda milito kun Ĉinio. Mikaelo mortis en 1671. Kaj la militon daŭrigis lia filo Aleksej la unua Rurikoviĉ. La juna reĝo de proksimume tridek komandis energie, kaj atingis gravajn venkojn. Ĉinio post pluraj jaroj da milito estis konkerita.
  Plue, Rusio daŭre moviĝis orienten kaj suden, konkerante Hindoĉinion ankaŭ. Ĝis ni alvenis al Singapuro. En 1701, Alexei ankaŭ mortis, kaj lia filo Petro komencis konstrui grandan floton. Rusio moviĝis tra la insuloj en la Pacifiko, kaj alteriĝis en Aŭstralio.
  Samtempe, estis deziro ekspansiiĝi en Eŭropon. Kaj en 1715 komenciĝis la milito kun Aŭstrio. La superaj rusaj trupoj rapide konkeris Aŭstrion. Tiam Germanio estis transprenita. Ni atingis Rejnon. Kaj en 1721 ili konkeris Italion. Do Petro la Granda tranĉis fenestron al Eŭropo. Kune kun Egiptio. Samtempe, la rusoj okupis Kanadon tra Alasko. En 730 Petro la Granda mortis kaj la trono estis sukcedita fare de lia nepo Petro la Dua - Rurikoviĉ.
  Lia regado montriĝis aktiva, la junulo komencis militon kun Francio kaj konkeris Kanadon, kaj la rusaj trupoj, havante pli nombra supereco, prenis Parizon. Ankaŭ Nederlando estis konkerita. Kvankam la gerilmilito trenis tie. Sed finfine ŝi estis dispremita.
  Kaj poste en 1745, kaj Hispanio kaj Portugalio falis. Sed estis ankaŭ gerila milito dum pluraj jaroj. En 1753, post la morto de Petro la Dua, la filo de Petro la Dua, Petro la Tria, surtroniĝis. La nova reĝo daŭre moviĝis tra Afriko kaj Ameriko. Milito ekis en 1761, kun la lasta Granda Potenco, Britio. Rusio komence ne estis tre sukcesa sur la maro.
  Sed tiam la britoj estis venkitaj de nombra supereco kaj spertaj komandantoj. Kaj estis surteriĝo. Londono falis en 1767.
  Kaj en 1780, ankaŭ Petro la Tria mortis. Lia dudek ok-jara filo Paŭlo la Unua surtroniĝis. Rusio ne plu havis seriozajn kontraŭulojn kaj moviĝis tra Afriko kaj Latin-Ameriko. Antaŭ 1820, kiam Paŭlo la Unua mortis en la aĝo de sesdek ok jaroj, Rusio kompletigis la konkeron de la tuta mondo. Kaj Ivano la Kvina, kvardek dujaraĝa, surtroniĝis.
  Estis neniu kun kiu batali. Kaj la scienco ankoraŭ ne atingis la konkeron de la spacoj. Tamen, Ivan ordigis flugojn al la luno. Kiel, la imperio devas pluiri. Kaj en 1833, viro unue flugis en la kosmon. Kaj en 1845, la rusoj finfine alteriĝis sur la lunon.
  Imperiestro Ivan la Kvina mortis en 1847. La trono estis sukcedita fare de Aleksandro la 2-a. La ekspansio en la spacon daŭras. Alteriĝo sur Marson en 1861. Kaj tiam sur ĉiuj planedoj de la sunsistemo.
  Kaj poste ili flugis al aliaj steloj...
  
  DONALD TRUMP EN LOKO DE ROOSEVELT
  Jen li Donald Trump estis en la loko de Roosevelt dum la Dua Mondmilito. Ĉi tio efektive estas bonega ŝanco! Lernu de la eraroj de via antaŭulo. Kaj la unua eraro: ili lasis Sovetujon leviĝi kaj fariĝi superpotenco.
  Donald Trump komprenis kiel neniu alia: Rusio ne rajtas gajni la Duan Mondmiliton. Tamen, la rapida venko de la Tria Regno ankaŭ estas neprofita por Ameriko.
  La plej bona elekto: lasu ilin mortigi unu la alian tiel longe kaj kiel eble plej multe.
  Nu, kompreneble, Donald Trump iomete helpis Rusion, antaŭ Stalingrado... Kaj ne estis specialaj diferencoj kun la historio. Kaj forpelis la Trian Regnon el Afriko.
  Kaj tiam li proponis al Hitler paŭzon kontraŭ la forigo de antisemitaj leĝoj.
  Post Stalingrado, la germanoj komprenis, ke ili vere povus perdi la duan mondmiliton, kaj konsentis kun Trump. Judoj ne estos persekutataj, sed... Komerco rekomenciĝas...
  Kaj la kaptitoj estas interŝanĝitaj. Trump mem faras atombombon kaj finas Japanion. Kaj la germanoj, post la ĉeso de la bombado de sia teritorio kaj la fermo de la dua fronto, amasigas fortojn.
  La Fuhrer prokrastis Operation Citadel plurajn fojojn. Kaj eĉ en julio li ne lanĉis ofensivon, do li volis testi la Tigro-2, la monstran tankon, kaj li signifas la Leonon kaj Muson en batalo. Krome, la germanoj komencis formi sekciojn de fremduloj, kaj akumulis forton.
  Jes, kaj Trump konsilis al la Fuhrer ne rapidi, ĉar la planoj por la germana ofensivo sur la Kursk Bulge jam estas konataj de la sovetia komando, kaj estas nenio pli stulta por ataki kiam la malamiko scias pri tio.
  La Fuhrer estis sufiĉe saĝa por aŭskulti la saĝajn konsilojn de Trump. Kaj li iris sur la defensivan.
  La Ruĝa Armeo en aŭgusto 30 finfine iris sur la ofensivon. Kaj enprofundiĝis en la defendo de la malamiko. La bataloj montris ke la Pantero estas tre bona en defendo, kun sia rapidpafa kanono, kiu batas je longa distanco.
  Kaj "Tigro" ne estas malbona, kaj eĉ "Ferdinand". La lasta memvetura pafilo en defendo estas sufiĉe forta. Kaj perfekte batas la atakojn de kontraŭuloj. Kaj Ferdinando laboras tre aktive. Ĉar ĝi trafas de malproksime, vi ne povos rektigi vian dorson.
  La germanoj ankoraŭ, almenaŭ malrapide, sed sur la Orjola kornico venkiĝis. Sed sovetia aviado ne plu regis la ĉielon. Sen okcidenta fronto, la Fritz estis fortaj. Marsejlo elstaris inter la germanaj asoj.
  Li ne mortis en akcidento en la Batalo de Mediteranea Maro. Kaj nun, kiel aso, numero unu batalis en la oriento. Kaj ĉi tiu plej bona aso de la Luftwaffe, kiu en mallonga tempo metis rekordon sur la okcidenta fronto, kiun neniu en la reala historio rompis, nun batalis en la oriento.
  Marcel draŝis de malproksime kaj ne lasis sin pinĉi kaj terenbati. Li iĝis legendo inter germanaj kaj sovetiaj pilotoj.
  Kaj sen ia troigo. Pafita kaj atakaviadiloj kaj batalantoj.
  Li estis premiita por cent kvindek aviadiloj kun la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Kiam li faris ducent aviadilojn, al li estis premiita la Ordeno de la Germana Aglo kun diamantoj. Atinginte tricent aviadilojn, li ricevis speciale establitan premion por li: la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Post kiam li malflugigis kvarcent aviadilojn, li ricevis or-kaj-diamantan armean meritkrucon kaj or-kaj-diamantan Luftwaffe-tason. Marsejlo faligis ducent aviadilojn super Mediteraneo aŭtune. Dum la vintro kaj marto, li malflugigis preskaŭ cent pliajn aŭtojn, kaj estis translokigita al la orienta fronto. Tie li superis en majo 1943 tricent aŭtojn.
  Tiam, en septembro 1943, ĝi atingis la ciferon de kvarcent aŭtoj. Kaj li eĉ metis rekordon batante dek kvar aŭtojn en unu batalo.
  Kompreneble, kun tia aso, la germanoj sur la ĉielo sentis sin pli ol memfida.
  Kaj ili povis reteni la atakon de la Ruĝa Armeo, altigante fortojn anticipe. Tamen, la sovetiaj trupoj avancis, kvankam tre malrapide.
  Fine de oktobro, la Ruĝa Armeo alproksimiĝis al Orel. Fritz provis konservi ĉi tiun urbon je ajna kosto.
  En bataloj, la Tiger-2-tanko estis uzita por la unua fojo. Tiu ĉi aŭto tamen montriĝis bone en defendo, sed ofte paneis. Eĉ pli malbona estas Leono. Simile al la plenkreska "Tigro" -2, pli konata kiel la reĝa tigro, "Leono" havis pli potencan pafilon, kiu tamen estis nenecesa. Ekde sovetiaj tridek kvar tankoj jam estis prenitaj de germanaj armiloj. Kaj la "Leono", kiu pezis naŭdek tunojn, ne havis avantaĝojn super la "Tigro" rilate al kiraso, sed kostis pli, estis malpli fidinda, kaj pli potenca pafilo estis malsupera en la pafrapideco.
  Nur ĉe longa distanco, la "Leono" havis avantaĝojn, sed ĝi estis malmulte utila, do estas preskaŭ neeble por tridek kvar trafi en moviĝo de malproksime kie la "Leono" havis avantaĝojn.
  La bataloj montris, ke la "Leono" ne havas avantaĝojn en protektado de la flankoj, kaj la frunto de la kareno super la "Tigro" -2, kaj la pli dika kiraso de la frunto de la turo nur malrapidigas ĝian rotacion.
  Tio estas, montriĝis, ke la "Leono", en la praktiko, estas eĉ pli malbona ol la "Tigro" -2. Kaj por kio ĝi rezultas, ĝi estis desegnita.
  Tamen, la Tiger-2 estis relative bone protektita, ĝi ankaŭ estis nepenetrebla al la flanko por la T-34-76, kaj tial pruvis esti efika, kvankam mallerta maŝino.
  Samtempe, du pilotoj bone montris sin en bataloj: Albina kaj Alvina. Kiu batalis la tutan tempon nudpiede en bikinoj. Kaj ili faris ĝin tre efike.
  Tiel Albina metas siajn nudajn piedojn sur la ellasilon, kaj faligas sovetian piloton.
  Kaj tiam li premos Alvin, ankaŭ kun nudaj ĉizitaj kruroj. Kaj denove faligu la malamikon.
  La knabinoj laboris aktive kaj sur pantera skalo. Kvankam novicaj militistoj. Sed ilia sekreto estas batali en bikino kaj nudpiede, tiam neniu frapos!
  La batalo por la Aglo daŭris ĝis la fino de novembro. La germanoj tenis la urbon, kaj la Ruĝa Armeo obstine sturmis ĝin. Stalino mem montris obstinecon en tiu ĉi afero. La grandurbo estis plene fortikigita fare de la Fritz kaj ne permesis esti ĉirkaŭita.
  Komence de decembro, estis provizora paŭzo, nur bataloj okazis sur la ĉielo. Marsejlo superis la nombron da malflugigitaj aviadiloj kaj estis la dua en la Tria Regno post Goering se temas pri esti premiita la Grandkruco de la Fera Kruco.
  La Ruĝa Armeo haltis. Sed fine de decembro ĝi rekomencis la ofensivon. Post obstina batalado, Orel ankoraŭ sukcesis ĉirkaŭi. Kaj tiam prenu. La germanoj estis premitaj iom pli en la centro. Sed ili estis pretaj por la vintro kaj forte batalis.
  La Fritz daŭre povis venki for la ofensivon proksime de Leningrad. Parte pro la averto de Trump, kiu tre timis la malvenkon de la nazioj.
  Repuŝinte la ofensivon en la nordo, la nazioj iel forpuŝis la atakon kaj travivis la vintron ... Kaj printempe ili komencis amasigi forton.
  La Ruĝa Armeo ankaŭ suferspertis perdojn. Sed ŝi ricevis la IS-2 kaj T-34-85. Interŝanĝo de batoj komenciĝis, kaj la 22-an de junio 1944, la Ruĝa Armeo lanĉis grandan ofensivon en la centro.
  La germanoj venkiĝis, sed malrapide... Sovetiaj trupoj antaŭeniris kvindek kilometrojn en monato kaj duono sur sufiĉe larĝa sekcio de la fronto. La nazioj ĝenerale ŝanĝis siajn taktikojn iom, kaj provis konservi sian forton per ne avancado.
  Ĉi tie, Trump ludis la rolon, kiu ne volis la venkon nek de Rusio nek de Germanio. Sed li timis, ke la rusoj ĉiuokaze venkos, kaj konsilis al la Fuhrer konstrui militon kontraŭ defendo por elĉerpi la rimedojn de la bolŝevikoj.
  Hitler, malgraŭ sia tuta agresemo, tamen iris en surdan defendon. Krome, germanaj tankoj estas neperfektaj. Kaj "Muso" ankaŭ ne plenumis atendojn, kaj nur en defendo, pli-malpli montriĝis en mallongaj kontraŭatakoj.
  La germanoj ankoraŭ ne povis ĝuste sukcesi en teknologio. Ankoraŭ ne eblis fari la Panther-2 pli potenca en armilaro kaj kiraso, sed ne pli peza ol kvindek tunoj. La Focke-Wulf estis malsupera en manovra kapableco kaj estis nefinita.
  Me-309 montriĝis potenca en armilaro kaj altrapida, sed pli malbona en manovra kapableco. La TA-152 estis pli bona ol la Focke-Wulf en flugaj trajtoj kaj potence armita, sed ankaŭ montriĝis pli peza. Vere, Marsejlo evoluigis bonan taktikon por aviadiloj, kiuj estis pli pezaj, sed pli fortaj armitaj kaj pli bone protektitaj.
  Ĝis nun, la germanoj ne nur konservis avantaĝon sur la ĉielo, sed eĉ pliigis ĝin pro la nombro da veturiloj. Kvankam Sovetunio ankaŭ havis Yak-3 kaj LAGG-7. Sed ĝi ankoraŭ ne estis avantaĝo.
  Sed la germanoj havis la ME-262. Antaŭ junio, la Luftwaffe jam havis mil el tiuj jetmaŝinoj kun kvar 30-mm aviadilkanonoj. Sed en batalo, la ME-262 pruvis esti nesufiĉe manovra kaj efika. Inkluzive pro la alta rapido. La sola afero estas, ke la ME-262 estas tre malfacile pafebla, ĝi estas kirasa kaj tenaca, ĝi malfacilas trafi pro la alta rapido, sed ĝi frakasas memstare pro la ne tre fidinda motoro.
  Do la germanoj ĝis nun nur ricevis la TA-152 relative sukcese kaj havis modernigitan ME-109 "K", la plej masiva batalanto de la Dua Mondmilito.
  La nombro de produktitaj aviadiloj ankaŭ pliiĝis, kio ebligis konservi superecon super sovetiaj markoj. Krome, germanaj aŭtoj estis signife pli fortaj en armilaro kaj motorforto.
  La germana Yu-288 montriĝis sufiĉe sukcesa, kiu kombinis altan rapidon kaj grandan bomboŝarĝon. Kaj la unua seria kvarmotora bombaviadilo Yu-488, kapabla bombardi je longaj distancoj. Ĝia kulminaĵo estis la relative malgranda areo de la flugiloj, kiu donis rapidon de ĝis 700 kilometroj hore, kio estis multe por tiu tempo kaj bombisto.
  La germanoj ne estis tre sukcesaj en la kampo de tankkonstruado. La Maus estas bona en defendo, sed ankoraŭ vundebla de la aero, kaj malfacile transportebla. La Jagdpanther montriĝis pli sukcesa. Ĝi estis produktita en kreskantaj kvantoj, kaj gajnis bonan reputacion.
  Ĉi tie, kompreneble, la germanoj preskaŭ kompletigis la aŭton, sed ĉiukaze ĝi bone turnis.
  La ĉefa kvanto de germana ekipaĵo pliiĝis, kio ebligis pli sukcese rezisti sovetiajn atakojn. Inkluzive de ofensivo en aŭgusto en la sudo.
  La aŭtuno de 1944 venis, la sovetiaj trupoj eĉ ne prenis Ĥarkovon, kaj ili ankoraŭ staras en la centro.
  Fritz sentis sin iom pli memfida ... Stalino daŭre bekis, sed sen la helpo de Usono, li ne povis venki en la teknologia vetkuro kontraŭ Germanio.
  Kun eksterlandaj sekcioj kaj multaj hiwis, plus satelitoj, kaj iamaj sovetiaj civitanoj, la Tria Reich povis pli-malpli replenigi siajn fortojn kaj resti sur la defensivo. Eksterlandaj laboristoj kaj sklava laboro ebligis produkti multajn ekipaĵojn. Kaj antaŭ ĉio, reagaviadiloj.
  La projekto de misiloj V-1 kaj V-2 estis limigita favore al reagaviadiloj kaj aperis bombaviadiloj Arado. Kiu bone bombis. Kaj sovetiaj aviadiloj eĉ ne povis atingi ilin.
  Hitler ĉiam pli fidis je aera ofensivo. La Fritz batalis ankaŭ vintre... La Ruĝa Armeo povis antaŭeniri en la centro dum la vintro.
  Ĉi tie la germanoj, kvankam ili atendis ofensivon, estis ŝokitaj per la laboro de artilerio, precipe la Andryusha jeto. Sed tiam multaj germanaj tankdivizioj povis maldaŭrigi la sovetiajn trupojn.
  La novaj germanaj memveturaj pafiloj E-10 kaj E-25, malgrandaj sed facilmovaj, pruvis esti aparte efikaj.
  La "Tigro" -2 ankaŭ aperis kun pli mallarĝa kaj pli malgranda turo kaj potenca motoro de 1000 ĉevalfortoj, kiu pruvis esti pli praktika maŝino.
  Resume, la milito komenciĝis per menaĝerio pli avantaĝa por la germanoj.
  Hitlero kalkulis je la tankoj de la serio "E", kiel pli progresintaj kaj kun malalta silueto. En la E-50, la alteco estis ĝenerale unu metron pli malalta ol tiu de la "Tigro" -2, kio ebligis, kun egala kiraso, redukti la pezon de la tanko al kvindek tunoj per 1200-ĉevalforta motoro dum devigado. , pli kiras-penetra kaj preciza pafilo.
  Ĉi tio rezultis bonega! La maŝino akiris rapidecon kaj rapidecon de trarompo. Kaj knabinoj batalas kontraŭ ĝi. Kaj kompreneble nudpiede kaj en bikino.
  La batalado fariĝis aktiva, precipe printempe, en majo. La germanoj provis ataki. Sed ili povis nur rekapti Belgorodon, kiu estis kaptita fare de sovetiaj soldatoj pli frue. La batalado daŭris longan tempon. Kaj la batalo, la tanko E-100 ankaŭ partoprenis. Tiu ĉi maŝino, tre bone protektita kaj kun potencaj armiloj, fariĝis granda problemo por la sovetiaj trupoj.
  Post la apero de la SU-100, Stalin neatendite decidis ŝanĝi la doktrinon en tankkonstruado. Kaj ĉi tiuj memveturaj pafiloj komencis esti produktitaj en ĉiam kreskantaj kvantoj.
  Altirite de la simpleco de memveturaj pafiloj en produktado kaj pli potenca pafilo. Kaj ankaŭ la fakto, ke Stalino ekpensis pri savo de soldatoj. Ĉiukaze, nur la germanoj avancis en la somero de 1945. Ili povis nur ĉirkaŭi Rostov-na-Donon kaj Orjolon, sed tio estis limigita al sukceso ... En aŭtuno, la Fritz sidis sur la defensivo, kaj la Ruĝa Armeo avancis. Kaj vintre ankaŭ... Kaj nur Belgorodo povis rebati.
  Do ambaŭ armadoj malrapidiĝis...
  La jaro 1946 venis. La germanoj provis ataki en la somero, uzante la E-50 kaj E-100, kaj E-75-tankojn. Kontraŭ ili, Stalino havis memveturajn pafilojn SU-100, kiuj preskaŭ anstataŭigis ĉiujn aliajn specojn de armiloj. La germanoj pufiĝis, sed preskaŭ ne antaŭeniris ... Kaj en la aŭtuno kaj vintro, la Ruĝa Armeo jam antaŭeniris ...
  Sed denove, nenio rezultis el ĝi.
  Jam estas 1947. La germanoj premas kaj antaŭeniras, la rusoj premas reen kaj antaŭeniras. Nenio sukcesis.
  Jen venas 1948. La T-54 aperis, kiu tamen ne fariĝis masiva. La SU-100 daŭre estas en servo. Vere, ĉi tiu ACS estas iom malmoderna. La germanoj estas en unua loko en la serio super la E-75 kun gasturbinmotoro. Kaj li jam estis bone protektita de la flankoj ...
  Sed la germanoj ankoraŭ ne povis atingi venkon. Sovetunio produktis la IS-7. kiuj sukcese batalis kontraŭ la germanoj.
  Tiam 1949 ... La frontlinio estas senmova, kaj okazas interŝanĝo de batoj. Boksistoj svingas kaj detruas unu la alian.
  Do en 1950 la frontlinio iomete ŝanĝas. Sed nenio grava okazas.
  Kaj iras al 1951, la sama afero. Neniu ŝanĝo en la orienta fronto. Ambaŭ flankoj estis sufiĉe elĉerpitaj.
  Iris kaj 1952. La lasta plena jaro de la regado de Stalin. La nura aĵo kiun la germanoj havis diskojn nevundeblajn al manpafiloj. Sovetunio havas la plej masivan maŝinon: la SU-122 kun longa barelo, kiu ankoraŭ estas listigita kiel la plej bona.
  Kaj finfine, 1953... Stalino mortas, kaj tiam ĉi tio komenciĝas. Estas lukto por potenco en Moskvo, kaj profitante tion, la germanoj iras al la ofensivo.
  Kaj ili progresas en Kaŭkazo. Finfine, Türkiye eniras la militon.
  Mi kaptas la tutan Kaŭkazon printempe, someron kaj aŭtune, kaj ricevas avantaĝon ...
  Sed ĉi tie intervenas Trump. Kaj la 1-an de januaro 1954 Usono komencas atombombadon de la teritorio de la Tria Regno kaj ... Rusio.
  Kiel tio! Trump ja intervenis en la Dua Mondmilito.
  Kaj rezultas, ke ĉio estas tre mojosa siamaniere! Kaj iel ĝi estas mojosa!
  Trump memfide venkas siajn malamikojn! Kaj ĉi tio estas lia infera PR!
  Ĉi tiu usona diktatoro eĉ saltas de ĝojo!
  
  BELAJ KNABINoj FRAS HISTORON
  Alternativa rakonto, en kiu Hitler tamen decidis, ke li unue devas fini Brition, kaj nur tiam ataki Sovetujon. Unu el tiuj ŝtupoj estis post la kapto de Kreto, kaj la atako sur Malto. Ĉi-lasta estis sufiĉe sukcesa kaj la trupoj de la Fuhrer venkis la britojn. Hitler faris la decidon forigi Brition kaj nur tiam iri al Sovetunio.
  Ĉi tie li estis influita fare de kvar sorĉistinoj. Arjaj belulinoj: Gerda, Charlotte, Christina, Magda - konvinkis la Fuhrer ankoraŭ ne iri al Rusio! Ili eĉ surgenuiĝis kaj ĵuris, ke 41 ne estas la tempo por tio. Krom la knabino, ili kuris nudpiede super la karboj kaj faris riton konfirmante, ke estas pli bone ne iri al Rusio. Kaj la kvar belulinoj konvinkis la Fuhrer, ke estas necese, ke ankaŭ knabinoj batalu en Afriko. Pri kio ili konsentis.
  La brita bazo estas atakita fare de Fritz-flotego;
  La plej granda brita bazo vere aspektis kiel infero. Pli ol mil bombaviadiloj kunvenis de la tuta orienta fronto kaj ricevinte decan batalsperton, kune kun eskortbatalantoj, falis sur ĝin. La britoj, kompreneble, batalis delonge, sed ili ne atendis tian potencan masivan baton. Efektive, kiu kredos, ke la Fritz decidas elmontri la fronton, eĉ se la malamiko estas provizore trankvila. Sed britaj militistoj nun estas batataj senkompate. Ekzemple, iliaj ŝipoj estas atakitaj fare de Yu-87, la fama "aĵo". Ne tro rapide, sed havante la plej altan (por ilia tempo) bombadprecizecon, ili turmentas la britan floton kaŝatenditan en la golfoj. La pli moderna Focke-Wulf ne malproksimiĝas, inter ili eĉ la legenda von Rudel mem, la reĝo de atakaviadiloj. Konata pro mallevigo de la plej potenca sovetia batalŝipo, la batalŝipo Marat.
  Ĉi tie, ekzemple, kaporalo Rikardo vidas vulturojn ruliĝantajn malsupren de monteto kiel sledo. Kiel predfiŝoj, multaj germanaj bombistoj eliras el la truo. Jam maljuna anglo pro timo ĵetas supren la telefonon. Li neniam vidis tian teruran vidaĵon. La sirenoj hurlas tre malfrue, post kiam la bomboj eksplodis. La eksplodondo ĵetas supren britajn soldatojn, forŝiritaj brakoj kaj gamboj flugas en malsamaj direktoj. Ĉi tie unu el la feraj kaskoj varmiĝis kaj trafis la oficiron en la vizaĝon. Kaj kiel li krias:
  - Churchill kaput! Hitler estas mojosa!
  La britaj kontraŭaviadilaj kanonoj ne ekpafis tuj, sed nur kiam miloj da bomboj tuj pluvis. La malamiko kalkulis ĉion ĝuste: eĉ ne unu bombon devas esti malŝparita. Do premu la malamikon kaj batu. Ĉiuj sektoroj estas antaŭmarkitaj sur la mapo. Cetere, la insolentaj britoj, eĉ ĝuste, ne alivestis sin. Multaj el iliaj kontraŭaviadilaj kanonoj staras en plena vido kaj estas balaitaj for en la unua loko.
  Jen la barelo de 85 milimetra longa tridek du-futa kontraŭaviadila pafilo ĵetita supren kaj fleksita en la aero kiel benkuto. Tiam ŝi kraŝis malsupren, disbatante kvin anglojn. Ĉi tie la ventro de unu el la nigruloj estis disŝirita kaj la intestoj elfalis.
  Kaj la bomboj pluvis, kaj ĉio ekbrulis, bruis la brulaĵdeponejo, ili komencis eksplodi, disĵetinte obusojn preskaŭ sur la tuta skeleto, poste oni eksplodigis alian deponejon. Por supre, la sirenoj instalitaj en la karingoj de la Yu-87 kaj la sirenoj Focke-Wulf hurlis, kaŭzante sovaĝan hororon inter la nigruloj kaj araboj de inter la koloniaj trupoj. Sed ŝajnas, ke blankuloj ne malpli timas.
  Ĉi tie, ekzemple, du britaj fregatoj koliziis, tiel ke la vaporkaldronoj bruis. Kaj eĉ la fragmentoj de la fregatoj ekflugantaj estis disŝiritaj en la aero, kiel minitaj kampoj, kaj la krozŝipo simple sidiĝis sur la fundo.
  La angla Cromwell-tanko kun mallonga muzelo, sed kun deca rapideco kaj potenca fronta kiraso, akcelis en paniko kaj ramis sian propran magazenon, eĉ disbatante dekduon da siaj propraj ekscititaj soldatoj survoje. Kaoso kreskis. Ankaŭ ĉi tie la angla aviadilŝipo komencis mallaŭdi, kaj potenca drednaŭto ekpafis ... sur la marbordo, kie svarmis iliaj propraj soldatoj.
  Kaj en ĉi tiu infero, du homoj restis tute neĝenataj. Unu el ili estis indiano, mezure lumiganta sian pipon, kaj la alia estis virino, evidente de araba origino, sed en armea uniformo. Kune ili ne atentas la rapidan morton. Prefere, tuta hordo da rajdantoj de neniigo, tranĉis sin en ne tute ordinaran kartludon. Ĝi estis ludo de kvindek du kartoj kun ŝerculoj, kaj eĉ laŭ la reguloj inventitaj de la ruĝhaŭtulo mem.
  La araba virino diris:
  - Multe da bruo! Kaj kio utilas panikiĝi?
  Unu el la soldatoj, kun dorstranĉita per ŝrapnelo, preskaŭ renkontis indianon, sed poste li senĝene forĵetis lin kiel katido. Gutetoj da sango falis sur la vizaĝon de la ruĝhaŭtulo kaj ili lekis ĝin ridetante. Tiam li rimarkis:
  - Brui estas la multe da malfortaj palaj vizaĝoj. Ni apaĉoj pensas tiel - neniu malamiko estas bona, malamiko aperis - eĉ pli bone!
  La bruna virino rimarkis:
  - Ĉi tio estas tipa malforteco de tiuj, kiuj konfesas la kredon de Kristo. Ili amas paroli pri ofero, sed ili ne oferas sin.
  La indiano kapjesis rapide.
  - Ordo estas konstruita sur fundamento, kie cemento estas fido, kaj sablo estas volo! Fido estas oro koro, kaj volo estas fera pugno! Nur la palavizaĝoj havas nek.
  Pluraj flamantaj britaj soldatoj ĵetis sin en la akvon por forlavi la flamojn. Ĝi eĉ bolis pro eniro en la akvon, aŭdiĝis kriegoj kaj sovaĝaj ĝemoj. Kaj sangaj rondoj rampis laŭ la marŝaŭmo, komence dikaj, poste ili disiĝis iom post iom paliĝante. Kaj la militistoj de la iam plej granda kaj vasta imperio sur la Tero estis perdantaj sian homan formon. La arabo malestime snufis:
  - Kaj ĉi tiuj viroj igas nin porti vualon!
  La ruĝhaŭtulo ruze strabigis la okulojn kaj rimarkis:
  - Ŝajne ili timas, via timinda rigardo!
  La araba virino ruze nudigis siajn dentojn kaj diris:
  - La mildeco de virino similas al la forteco de kiraso, nur multe pli mortiga kaj diverstalenta en defendo!
  La germanoj preferis tuj planti per ĉiuj fortoj, la taktikon de boksisto, kiu, kalkulante je la nepreteco de la malamiko, tuj per ĉiuj fortoj al la malamiko alkuras. Kiam dekoj da malamikaj aviadiloj brulas ĉe flughavenoj, ili ne povas ekflugi. Kiam siaj propraj bomboj eksplodas ene de la Lancaster, detruante ĉion ĉirkaŭe kaj ĉion. Malmola sed efika taktiko. Do la simfonio de la submondo atingis la pinton de sia forto, kaj tiam komencis trankviliĝi.
  Sed ĉi tio, kompreneble, ne finis la aferon, la aera divido eniris la kurson. Dum la britoj post tia traktado, absolute neniu el ili povas esti prenita varmeta. Feliĉe, surteriĝantaj glisaviadiloj jam estis faritaj en la bezonataj kvantoj kaj metodoj por treni ilin estis senarigitaj. Probable la plej bona en la mondo hodiaŭ.
  Ili do flugas, ne kiel milvoj - pli malrapide, sed sufiĉe rapide, kaj eĉ akompanataj de la muziko de Wagner - la plej ŝatata ĉefverko de Hitler. Kiu alia el la vivantoj memoris la filmon "Apokalipso", kie la usonanoj uzis ĉi tiun apartan muzikon atakante la vjetnamanojn. Kiel ĝi timigis ilin. Do jen Wagner, kaj bruantaj motivoj, per amplifiloj. La paraŝutistoj ŝmiris siajn vizaĝojn per fosforo, kaj pentris, ili terure aspektas kiel la demonoj de sia submondo. Ankaŭ la kalkulo de la psikologia efiko. Krome, kelkaj reakciiloj estis aldonitaj al la fosforo, kaj kelkaj magnezioblatoj, por kaŭzi brilon almenaŭ por mallonga tempo. Tiel timigaj, precipe kontraŭ la fono de fumplena brilo, multaj fajroj. Ili eĉ havas maŝinpafilojn, ankaŭ kamuflitajn en formo de buŝoj de drako. Tiam jam batas melodiaj germanaj kaj kaptitaj mitraletoj. Kaj falĉitaj, ĉifonaj linioj falas al la botoj de la venkintoj. Kaj multaj simple preferas kapitulaci, malgraŭ tio, ke ekzistas multe pli da britoj ol germanoj.
  Hinda kaj araba virino kaŝis sin en malgranda, zorge kamuflita truo. Ruĝharulo rimarkis:
  - Nu, ni plugis ilin!
  La nigrahara virino estis surprizita:
  - Vi diras, ke ni? Eble vi celas nin?
  La indiano balancis la kapon.
  - Ne! Palavizaĝoj batas la anglojn kaj tio estas bona signo! Kaj estos tempo, tiam venos nia ferio! Kiam la indianoj liberigos sian kontinenton!
  La arabo malestime snufis:
  - Kaj ĉu vi hazarde pretendas potencon super la mondo?
  La hindo ame, kvazaŭ klarigante al mense malfruiĝinta infano, ridetis:
  - Kiu volas tro multe akiri - kutime finiĝas kun nenio! Do granda kulero - ŝiras vian buŝon!
  La Führer, kompreneble, ne vidis, kion faras liaj falkoj kaj akcipitroj, sed principe li konjektis, ke la germana militmaŝino klare ellaboros ĉion. Ĝenerale, germanaj armeaj ofensivaj operacioj ĝis la Kursk Ardena Bulo estis aranĝitaj sur alta profesia nivelo. Iuj eĉ nomas ilin komparnormoj. Estas eĉ strange, ke tia maŝino ekhaltis, kaj poste tute disfalis.
  Kaj la kvar mem prenis kaj partoprenis en la surteriĝo en Malto.
  Kvar knabinoj estis nur en bikinoj. Kaj jam en la aero ili ĵetis grenadojn al la britoj per siaj nudaj piedoj. Kaj ĝi estas tre bela. Tiaj estas la knabinoj.
  Kaj dumfluge, kiel akre svingitaj diskoj estas ĵetitaj. Kaj tuj deko da koloj estis tranĉitaj. Unu vorto - superklasaj belulinoj. Kaj tre sekseca kaj muskola. Tiaj estas la militistoj. Kaj per unu bato ili disfendis metalon kaj brikojn. Ili havas tian frenezan, bolantan potencon. Kaj lasu ilin nudi kalkanojn en salto en la mentonojn de anglaj soldatoj. Tiel fikita.
  Kaj sango flugas, kaj ŝprucas ĉiudirekten.
  Tiam la knabinoj uzis siajn glavojn. Kaj ili komencis detrui la anglajn vicojn. Kaj kantante:
  - Blankaj lupoj amasiĝas kune! Nur tiam la familio pluvivos! La malfortuloj pereas - ili estas mortigitaj, purigante la sanktan sangon!
  Tiaj belaj knabinoj ĉi tie. Nur bonega!
  Kaj ili tranĉis ĉiun anglan soldaton per du glavoj. Kaj ili ĵetas svastikojn per siaj nudaj piedoj, mortigante la batalantojn. Kaj tiaj fervoraj militistoj...
  Kaj la aeratako kontraŭ Malto estas tre potenca. La Fuhrer kolektis aviadon de la orienta fronto. Kaj Yu-88 montris sin en sia gloro. Kaj, kompreneble, ankaŭ uzis la Yu-87s, kiuj, malgraŭ la regado de batalantoj en la aero, montriĝis tre efika.
  Kaj la Fritz venkis la britojn tre forte. Kaj nudpiedaj knabinoj de Terminator estas eĉ pli fortaj. Kaj la militistoj ĉi tie estas simple klasaj!
  Nu, kiel ne admiri tiajn knabinojn. Ne knabinoj - sed simple panteroj!
  Ili dispremas siajn kontraŭulojn. Kaj ili kantas:
  - Neniu haltigos nin! Neniu venkos nin! Malbonaj lupoj ŝiras la malamikon!
  Malbonaj lupoj - saluton al la herooj!
  Kaj ili denove tranĉas... Tamen la britoj jam kapitulacas. Kaj ili levas la manojn.
  Gerda muĝas angle:
  - Surgenue! Kaj kisu miajn piedojn!
  Viroj falas sur la vizaĝon kaj kisas la nudajn, iomete polvajn piedojn de la knabino.
  Tiam ili estas devigitaj kisi la gambojn kaj Charlotte, ruĝharan bestaĉon. Kiel bela ŝi estas.
  En la vento, ŝiaj kuproruĝaj haroj flirtas kiel batala, proleta standardo.
  Kaj viroj kaj precipe junaj viroj frapas la diinon per rondaj kalkanoj. Kaj ili lekas la krudigitajn piedojn de la belulino.
  Ili kisis kaj Kristina kaj Magda sur siaj nudaj piedoj. Ankaŭ acrobatic knabinoj.
  Kaj tiaj militistoj estas fortaj kaj muskolfortaj. Kaj plej grave nudpiede, bela.
  Kaj sveltaj figuroj, kaj teleroj de la gazetaro! Kaj ili estas mirindaj, kaj batalantaj kaj belaj.
  Kaj ĉiu muskolo ludas, kaj buloj de muskoloj ruliĝas sub la sunbrunigita haŭto.
  Ĉi tiuj knabinoj estas bonegaj! Ili havas la potencon de kolero kaj la flamon de pasio! Kaj la konfido por venki.
  Kaj la britoj duŝas siajn nudajn, graciajn krurojn per kisoj!
  Malto falis, kaj fariĝis multe pli facile translokigi soldatojn al Afriko. La Führer fariĝis pli saĝa, kaj plej grave venis al lia menso logika penso: Sovetunio estas totalisma lando, kio signifas, ke ĝi estas forta. Preskaŭ ducent milionoj da homoj estas lutitaj de komunista ideologio kaj ĉi tio estas potenco!
  Sed samtempe, Sovetunio havas sufiĉe da tero kaj ĝi ne atakos iun ajn.
  Do por ataki Rusion, vi devus prepariĝi.
  Kaj kiajn tankojn havas la germanoj? Sincere malforta! Kaj la rusoj ĉe la parado la unuan de majo estis viditaj KV-2 kun 152-mm pafiloj, kaj KV-1 kun 76-mm pafiloj, kaj T-34, lertaj tankoj, ankaŭ, kun pafiloj kiuj trapikas la germanojn.
  Kaj la Fuhrer ordonis: krei siajn proprajn monstrojn por kontraŭpezi la rusajn tankojn. Aparte, "Panteroj", "Tigroj", "Leonoj" kaj "Musoj". Bonaj aŭtoj por sia tempo, sed tro pezaj.
  Kaj multekosta kaj laborintensa! Aliflanke, germana teknologio povus konkuri ĉi-kaze kun la sovetia.
  Krome, la germanoj esperis, ke baldaŭ ili havos la tutan Afrikon, kaj ili povos kapti la gravajn rimedojn de la mondo. Kaj estos sklavoj, kaj trupoj, kaj batalunuoj ...
  Ĝenerale, la Wehrmacht-soldatoj estas fortaj ...
  Kaj la knabinoj estas bonegaj... Kaj grandaj ŝtelistoj!
  En Malto, ili piediris, kaj estis konataj por la torturo de viroj. Ferocaj militistoj. Knaboj estis senvestitaj kaj knabinoj seksperfortis ilin! Kaj kio ne estas distro.
  La militistoj multe kantis kaj kriis:
  - Neniu haltigos nin, eĉ la diablo ne venkos nin!
  Gerda kaj ŝia teamo ankaŭ atakis la anglan krozŝipon. Per glavoj, la knabinoj marŝis laŭ ĝi, kaj tranĉis ĉiujn. Kaj samtempe ili ĵetis ankaŭ akrigitajn diskojn per la nudaj piedoj.
  Rapidaj tiaj estas la militistoj, kiuj ne povas esti haltigitaj facile kaj senprobleme. Ili iras al si kaj dispremas la maristojn. Kaj ili mansvingas al si per ambaŭ manoj. Estis tiaj kvar sorĉistinoj. Kaj Sorĉistinoj senkompataj, absolute murdemaj.
  Ili kuras trans la ferdekon, fulmante ronde, rozkoloraj kalkanoj, kaj svingas siajn glavojn kiel helicklingoj. Ili tranĉas la anglojn kaj zumas al si mem rikanante.
  - Ni ne estas kompatindaj knabinoj, la voĉo estas tiel sonora! Ni dispremas la britojn fame, por ke ĉi tie ne estu kviete!
  Kaj kiel montros la langoj! Ĉi tiuj estas la knabinoj por si mem... Veraj terminantoj!
  Kaj kun nudaj piedfingroj, kiel ili ĵetas diskojn por si mem, kaj kiel ili batas malamikojn.
  Ili faras ĝin tre sanga. Kaj iliaj gorĝoj estis tranĉitaj. Kaj tiom da gorĝoj malfermiĝis.
  Agresemaj infanoj.
  Kaj pli precize, knabinoj, kun la muskoloj de sovaĝaj bestoj. Kaj neniu povas bridi ilin - tia elemento.
  La knabinoj estas impetaj kaj preskaŭ nudaj. Kaj eĉ la mamoj estis elmontritaj por aspekti pli belaj.
  Gerda kantis:
  - Kaj la krozŝipo estos kaptita - kurantaj knabinoj! Tia elemento, tia elemento!
  La knabinoj estas vere belaj sur tia skalo, ke vi ne povas haltigi ilin per svingo.
  Ili estas plenaj de perforta, bulanta energio. Kaj ĝi estas nur tia agresema uragano kaj abundo da flamo kaj varmo.
  Militistoj estas vere belaj. Kaj ili povas movi pugnon en la makzelo.
  Ili havas tiajn agresemajn saltojn de knabinoj, kiuj naskiĝis kun flugiloj kaj dentegoj ...
  Charlotte faligas la anglojn, kaj knaris al si:
  - En batalo, neniu povas kompari kun ni! Mi estas lupo, malvarmeta lupo!
  Kaj la ruĝhara besto kiel draŝo kaj tranĉanta per glavo...
  Do la angla admiralo falis sub la kalkulon de la knabinoj. Kion li vere volis? Kiun vi kontaktis?
  La militistoj prenis kaj distranĉis lin!
  Kristina kantis kun plezuro:
  - Estos shish kebabo fusita!
  Kaj ŝi montris sian langon.
  Kaj tiam per la nuda piedo ŝi ĵetis diskon kun akraj randoj. Kaj tuj buĉis kvin anglojn.
  Magda piedbatis per sia nuda kalkano, kaj tri angloj flugis eksterŝipen. Jen ŝi estas knabino - nur sovaĝulo!
  Kaj ĉiuj kvar ekkrios:
  - Gloro al niaj dioj!
  Kaj li denove tranĉas... Jam centoj da angloj estas hakitaj. Kaj la postvivantoj falas sur la genuojn kaj kisas belajn knabinojn, siajn fortajn, ĉizitajn, nudajn piedojn.
  
  
  RUSA PREZIDANTO VLADIMIR ZELENSKY
  Volodymyr Zelensky, post la inaŭguro, sciigis la dissolvon de la Rada kaj la okazigon de fruaj parlamentaj elektoj. Ĉi tio estas ĝenerale atendata. Rilatoj kun Rusio tamen restis streĉitaj. Vladimir Putin ne gratulis Zelenskij pro sia venko kaj ne rekonis la prezidantajn elektojn en Ukrainio. Sed ĝi eĉ profitis al la nova juna gvidanto. La naciistoj, kiuj rigardis lin kun suspekto, rekonis lin kiel unu el siaj. Kaj la Okcidento komprenis, ke Putin vere estas agresanto. Kaj plifortigita subteno por Ukrainio. Do ĝi komenciĝis por sano, kaj finiĝis por paco. Zelensky prenis ĝin kaj rezultis ekstreme forte en la novaj elektoj al la Rada. Sukcesis akiri parlamentan plimulton. Kaj poste okazigis plurajn referendumojn. Inkluzive de konstitucia reformo.
  La potencoj de la prezidanto estis signife vastigitaj. Kaj la Rada, male, estas limigita. Post tio, Zelensky komencis rezolute okupiĝi pri reformojn kaj modernigon.
  En la sama tempo, ruza movo estis inventita en la Donbaso. Al la militisto Anastasia Orlova oni proponis interesan opcion. Ŝi, kun la subteno de Ukrainio kaj okcidentaj spionservoj, iĝos la guberniestro de la regionoj Lugansk kaj Donecko. Tiam li havos formalan membrecon en Ukrainio kaj monon por restarigo kaj grandan personan potencon. Kaj eĉ lia propra armeo. Tio estas, la opcio Kadyrov. Kiam Rusio efektive donis sendependecon al Ĉeĉenio, nur formale retenante super ĝi.
  Anastasia Orlova, kiu havas influon inter kampestroj, akceptis ĉi tiun opcion. Mi devas diri, ke tiu ĉi virino estis tre bela, blonda, kaj kutime, eĉ vintre, ŝi kuris nudpiede en la malvarmo.
  Anastazio deklaris militon kontraŭ la "ŝtela" gvidado de Nova Rusio. Ŝi estas tre batalema kaj aŭtoritata knabino. Kaj en Novoazovsk ŝi fondis sian loĝejon. Parto de la homoj kaj la milicoj subtenis ŝin.
  Anastazio, kun bataliono de nudpiedaj knabinoj, faris plurajn atakojn kaj konkeris plurajn grandurbojn. Lokaj bataloj disvolviĝis. Okazis ŝnuro de milito.
  Anastazio agis sufiĉe lerte, kaj ricevis monon el eksterlando. Krome, ŝi havis subtenon en Rusio. Inkluzive de virinoj. La fakto, ke Putin malsaniĝis ankaŭ kontribuis al la sukceso. Oni povas vidi, ke la ambicia prezidento de Rusio trostreĉis sin. Kaj sub ĉi tiuj kondiĉoj, la gvidado en Rusio estis dividita. Anastazio utiligis tion kaj kaptis Doneckon. Akiru iun seriozan subtenon.
  La milito komenciĝis kun Luhansk. Sed ne tro energia. La milicoj ne vere volis mortigi unu la alian.
  En la fino, la prezidant-elektoj en Novorossiya okazis, kaj Anastazio venkis. Ĝi estis tuj rekonita de Usono kaj Kyiv. Kaj poste aliaj landoj de la Okcidento, kaj ja de la tuta mondo!
  Zelensky plenumis sian vorton, donante al Novorossiya specialan statuson ene de Ukrainio. Kaj en Donecko denove leviĝis la flavblua flago.
  La longe atendita paco venis.
  Zelensky aktive batalis kontraŭ korupto, kaj eĉ enkondukis la mortopunon por ekonomiaj krimoj. Malfacile kaj lerte administrante, forminte profesian teamon, Volodymyr Zelensky certigis altajn kreskorapidecojn por Ukrainio. La lando estis altiĝanta, kaj la potenco de la nova gvidanto plifortiĝis. Rilatoj kun Rusio pliboniĝis. Kio kontribuis al la bato, kiu kaptis Putinon kaj igis lin malpli ambicia kaj agresema.
  En Rusio, la populareco de Zelensky kreskis. Li estis forta oratoro, ĉarma viro, popolisto. Kaj ne komunisto, sed ankaŭ ne kontraŭkomunisto. Populara, kaj inter la maldekstro kaj inter la rusaj oligarkoj. Tre populara inter rusaj junuloj. Intelektulo kaj koramiko. Ĝi ŝajnas esti inteligenta, sed kaptis solidan potencon. Jes, certe gvidanto, sed samtempe sinjoro! Alta kulturo, sed komprenebla kaj amata de la homoj. Vera talento en administrado. Kaj bonega organizanto.
  Kaj kiam pasis kvin jaroj da prospero kaj pliiĝo de Ukrainio, kaj la potenco de Zelenskij finfine fortiĝis, sekvis sensacia propono.
  Nome, kuniĝi kun Rusio. Kreu ununuran sindikatan ŝtaton kun komuna prezidanto kun granda potenco. Kompreneble, popole elektita.
  Kaj en Rusio, la elito estis en ŝoko. Jen la movo! Antaŭ tiu tempo, Putin malfortiĝis pro grava malsano, kaj perdis popularecon. Do, li ne povis batali, ĉiukaze, plene. Kaj Medvedev mem, ĝenerale, ne estas batalanto kaj neamata de la homoj.
  Kaj ĉi tie Zelenskij klare volas fariĝi prezidanto de la sindikata ŝtato kaj... Liaj ŝancoj estas realaj! Unue, Okcidento ŝatus vidi Vladimir Zelenskij kiel prezidanton de Rusio kaj Ukrainio! Li montris sin sufiĉe por-okcidenta politikisto kaj eŭropano. Due, Zelensky estas populara en Rusio kaj precipe en Ukrainio. Trie, ne estas konkurantoj en la vido. Putin estas grave malsana, Medvedev estas malforta kaj ne populara, Zjuganov kaj Zhirinovsky estas tro maljunaj. Ne estas aliaj gvidantoj en vido. Cetere, kvare, kaj atentu la oligarĥojn de Rusio kaj Zelensky, ekzistas subteno.
  Jes, estas klare, ke tio estas tre serioza kandidato por la prezidanteco de Rusio. Li havas forton kaj karismon, kaj eksterordinaran oratoran donacon. Kaj ankaŭ la subteno de kaj okcidentaj kaj rusaj amaskomunikiloj. Plie, la populareco de la nova en la rusa politiko, sub la malnovaj kaj enuigaj gvidantoj.
  Resume, estas maloportune rifuzi, kaj timige akcepti oferton. Putin havis duan baton. Medvedev iĝis la portempa prezidanto de Rusio.
  Kompreneble, estas malproksime de certe, ke Zelensky certe venkos. Kaj mi tre volas aneksi Ukrainion. Medvedev havas deziron superi Putinon! Sed ĉu indas preni tian riskon kiel elektoj kun Zelensky?
  Tamen, la popolo de Rusio subtenis la ideon de unuigo kun Ukrainio. Centmiloj da homoj surstratiĝis - postulante: la unuecon de la slavaj fratoj. Manifestacianoj interbatalis kun polico en Moskvo. Multaj homoj estis vunditaj. Ondo de protesto komencis leviĝi.
  Kun la komunistoj, Zjuganov finfine atingis, aŭ pli ĝuste putris, kaj la pli juna gvidado komencis preni la homojn al la stratoj. Postulante reĝimŝanĝon.
  La naciistoj ankaŭ tiris supren, havante siajn proprajn fortajn kaj ambiciajn gvidantojn. Maidan iĝis pli kaj pli moda. Ŝtonoj kaj molotovaj kokteloj estis ĵetitaj al la polico. La malkontento de la homoj, kiu jam delonge akumuliĝis, komencis manifestiĝi pli kaj pli forta.
  Medvedev tenis sekurecan konsilion.
  La plej multaj el la membroj estis favoraj al unuigo - citante la fakton ke la diablo ne estas tiel terura kiel li estas pentrita. Kaj la administra rimedo kaj propagando estas grandega forto! Kaj ke homoj povas esti ĝisfunde cerbolavita, kaj ili ĝenerale voĉdonos por la reganta partio.
  Rusaj miliarduloj ankaŭ ĵuris fidelecon al Medvedev, kiu estis antaŭvidebla, longe en potenco, kaj pli-malpli konvenis al ĉiuj.
  Miliardulo Deribasco logike rimarkis:
  - Necesas fari balotkampanjon en la stilo: Medvedev estas Putin hodiaŭ, kaj neniuj Zelenskij estas danĝeraj por ni!
  Roman Abramoviĉ aŭtoritate rimarkis:
  - Ni eltiris Jelcin el la voĉdona truo de kvar procentoj de la takso, kaj eĉ pli ni eltiros vin! Nia mono kaj amaskomunikila kaŭcio!
  Proĥorov konfirmis:
  - Ni ne volas tiel altajn impostojn al la riĉuloj kiel en Ukrainio, kaj ni ĉion elportos por vi!
  Dmitrij Medvedev pugnobatis la tablon kaj anoncis:
  - Tiam ni akceptas la proponon pri integriĝo kaj unuiĝo!
  Unuiginterkonsento estis subskribita inter Ukrainio kaj Rusio. Tuj la ekvilibro de potenco ŝanĝiĝis. Prezidant-elektoj devas esti okazigitaj ene de tri monatoj.
  Por registriĝi al la prezidanteco sufiĉas aŭ kolekti cent mil subskribojn, aŭ deponi naŭdek mil dolarojn en kaŭcio, kiu estos redonita nur se ĝi atingos la duan raŭndon. Tiuj estas kelkaj amuzaj reguloj. Parte prenita de rusa kaj parte de ukraina leĝaro.
  Kompreneble, estos multaj prezidentaj kandidatoj, la teamo de Medvedev ŝajne konsideris, ke ĝi estus eĉ pli profita por ili! Ili diras, ke la movebleco de la elektantaro de potenco donos avantaĝon en la unua raŭndo. Kaj en la dua, ĉiuj subtenos Medvedev. Ĉiukaze, la deĵoranta prezidanto kalkulis je ĝi. Kaj ĝi komenciĝis...
  Anastasia Orlova, ĉi tiu nudpieda Kleopatro, diris, ke Zelenskij kontraŭos tuta cent. Kaj ke li estas Lanceloto kontraŭ la drako de Putin kaj Medvedev.
  Perfortaj atakoj en la gazetaro disvolviĝis. Iuj estis flanke de Zelenskij, aliaj de Medvedev.
  La aliĝperiodo por kandidatoj komenciĝis. Rusio estis maltrankvila. La filo de Dzhokhar Dudayev aperis en Kaŭkazo kaj deklaris ĝihadon. Kaj ricevis larĝan subtenon en la islamaj regionoj. Multaj fakuloj suspektis la orelojn de la CIA ĉi tie. Krome, la Trump-prezidanteco finiĝas, kaj ni devas gajni almenaŭ kelkajn venkojn. Kaj Zelenskij sur la rusa trono estas granda venko! Kvankam, ekzistas skeptikuloj kiuj argumentas ke Zelensky povas igi Rusion granda lando, multe pli forta, precipe ekonomie, ol ĝi estis sub Putin.
  Do la opinio estas dividita en Okcidento. Ununura ukraina-rusa ŝtato estas, kompreneble, potenca asocio kaj tute ne estas ŝerco. Ĉi tio vere povus esti monstro. Kompreneble ankaŭ la rusaj sekurecaj taĉmentoj subtenis la unuiĝon. Ke Anastazio estas bonega virino. Ŝi, kune kun bataliono de knabinoj, kaj ĉiuj belulinoj, estis nudpiede kaj en bikino, renversis kaj venkis la rusajn specialajn fortojn. Kiam tiuj kolektantaj polvon por renversi la tro fervoran admiranton de Zelenskij.
  Ĉi tie la knabinoj montris, ke ili batalas fabele nudpiede kaj en bikino! Kaj la speciala grupo Vympel montriĝis venkita de varmaj virinoj. Kiel rezulto, kaj estis decidite ne enmiksiĝi, pli por-ukrainia gvidado funkciigis en Novorosio.
  Anastazio kampanjis por Zelensky. La knabino en batalo sciis ĵeti per siaj nudaj piedoj akrajn, maldikajn diskojn, kaj bumerangojn, kaj grenadojn. Militistoj en bikinoj fariĝis legendo. Tuta regimento da knabinoj, ĉiu el ili valoras tutan dividon. Ĉi tio estas grandega potenco!
  Anastazio rapidis tra la neĝo, ŝiaj ruĝaj, nudaj kalkanoj fulmis. La knabino kantis:
  En la vasteco de la spaco, kredu min, estas sonĝo,
  Ŝi estas kiel sunradio sur la ĉielo...
  En la okuloj de Svarog, paco kaj pureco,
  Li estas por ni, kiel Jesuo leviĝas!
  
  Ni naskos radian sorton,
  Ŝi brilos kiel la suno en majo...
  Sed kiom da malvivuloj mi povas ne kompreni
  Kiel malbona roko ludas kun ni!
  
  Protektu vian patrujon, kavaliro,
  Lasu la stelon de la ĉielo brili...
  Ni protektas la vastaĵon de nia naskiĝlando,
  Lasu la planedon fariĝi eterna paradizo!
  
  Sed kio povas timinda komunismo,
  Li faros la flagon de la patrujo ĉiopova ...
  Kaj furioza faŝismo pereos en infero,
  Ni trapikos la malamikon per tre forta bato!
  
  Vi donas korojn al nia patrujo,
  Flami kun tre hela varmego...
  Ni trairos nian batalon ĝis la fino,
  Kaj la Fuhrer estos forbalaita per unu bato!
  
  Kamarado Stalin anstataŭigis sian patron,
  Ni estas infanoj de malsamaj generacioj...
  En Gehena la hordo pereos en furiozo,
  Kaj la genia Lenin montros la vojon al Edeno!
  
  En Rusio, ĉiu knabo estas giganto,
  Kaj knabinoj estas trejnitaj por batali...
  La Sinjoron Ĉiopova Vergo ni havas Unu,
  Ni rusoj ĉiam povis batali!
  
  Ni atingos, baldaŭ mi kredas, ni estas ĉio,
  La fakto, ke en la universo ne ekzistas pli alta ...
  La komsomola membro levis, konu la remilon,
  Kaj frapu la Fuhrer sur la tegmenton!
  
  Ne plu komunismo, sciu la ideojn
  Ili estas belaj kaj alportos feliĉon!
  Kaj la Fuhrer estas simple fiulo,
  Tre insida, tre nigra kostumo!
  
  Mi estas knabino - la grandeco de batalanto,
  Nudpiede kuris kuraĝe tra la frosto...
  Mia dika plektaĵo el oro
  Konstruis rapidan rozon!
  
  Povas ekzisti miliardo da ideoj
  Kiel aranĝi patrujon en komunismo ...
  Se vi vidas Fritz, batu forte,
  Por ke Adolf bloody ne sidu sur la trono!
  
  Elprenu la faŝistojn per via pugno,
  Kaj vi pli bone movu ilin per sledmartelo...
  Ni rajdu laŭ la Volgo kun venteto,
  Ni simple ne kompatas dispremi kaprojn!
  
  Ni levos soldatojn por la Patrujo,
  La knabinoj atakas...
  Celita de la beleca mitralo,
  Venĝo vundos Hitleron!
  
  Neniu povas venki la rusojn
  Kvankam la lupo de faŝismo, tiam la diablo estas spicita ...
  Sed ankoraŭ pli forta ol lia urso,
  Kia ordo konstruas novan!
  
  Por la Patrujo, kurante por Stalin,
  La komsomolaj knabinoj rapidas nudpiede...
  La nazioj estis tranĉitaj per bolanta akvo,
  Ĉar la Grandaj Rusoj estas la plej mojosaj!
  
  Fieraj knabinoj eniros Berlinon,
  Lasu presaĵojn de nudaj piedoj...
  Super ili estas orflugila kerubo,
  Kaj arĝento kiel vespoperloj!
  La knabino tiam kantas, sed kiel ŝi batalas! Ja estis ŝi, kun kvar partneroj, kiu iam savis la milicojn de kompleta malvenko apud Iolaisk.
  Tiam kvin knabinoj en bikinoj kaj nudpiedaj eniris kun tuta armeo.
  Jes, ĝi estis spektaklo.
  Anastazio multe donis el la mitralo, detranĉante la vicojn de la malamiko, kaj tiam, per la nudaj piedfingroj, ŝi ĵetis samtempe plurajn maldikajn diskojn. Tiuj kapoj estas fortranĉitaj.
  Kaj Anastazio kantas:
  - Por sankta Rus'!
  Ankaŭ Nataŝa pafis, hakis la malamikojn, kaj kiel ŝi grincas, ĵetante granaton per la nuda piedo, terenbatante tankon:
  - Por Svarog!
  Kaj tiam la orhara Zoya donas turnon. Kaj ankaŭ li ĵetas mortodonacon per la nuda piedo, kaj krias:
  - Por la estonta Rodnovery!
  Kaj malantaŭ ili, Aŭrora cedos ankaŭ. Kaj per sia nuda kalkano li liberigos la donacon de morto, kriante:
  - Por la grandaj landlimoj!
  Kaj tiam Svetlana plantos. Li donos turnon, kaj tiam de la maŝinpafilo, kaj per siaj nudaj piedfingroj, li sendos detruon ...
  Kaj la nudkrura belulo krios:
  - Por la reveno de la Romanov!
  Jes, Anastazio estis ŝatanto de la restarigo de la cara imperio. Efektive, en Rusio la caro estas efektive en potenco ĉiuokaze. Do kial ne elsendi legitiman monarkion. Krome, la sango de multaj generacioj de reĝoj de Eŭropo fluas en la vejnoj de la Romanov. Ĉu tio estas ilia genealogio? Kaj kio estas la sekso de Putin, kaj precipe de Lukaŝenko? Kiuj ili estas por esti reĝoj? Sed la Romanov estas la sanktoleitoj de Dio!
  Anastazio kun siaj fianĉinoj en bikinoj faris multajn miraklojn. Ŝi batalis kiel diablo. Sed tiam ŝi kverelis kun Putin, kaj aliĝis al Zelensky. Ĝenerale, Anastazio vidis, ke Ukrainio estas ofendita, kaj havante pliigitan senton de justeco, ŝi prenis la flankon de la malfortuloj!
  Anastazio kaj ŝiaj kvin repuŝis la atakon kontraŭ Novoazovsk kiam ili provis aresti ŝin kiel ribelanto. Tuta kolono de registartrupoj estis fortranĉita kaj senarmigita.
  Post tio, la kaptitoj falis sur la vizaĝojn, kaj kisis Anastazion kaj la nudajn, polvajn piedojn de la alia knabino.
  La knabino filozofie diris al la kaptitaj batalantoj de Novorosio:
  - Mi ne volas mortigi vin! Vi estas miaj fratoj! Kaj mi estos via reĝino!
  Ĝenerale, Novorossia akceptis Anastazion sen multe da damaĝo kaj gravaj perdoj. Vere, la blonda terminanto detranĉis la kapon de la guberniestro de la Donecka Respubliko, kaj mortigis siajn gardistojn, kiuj konsistis ĉefe el kaŭkazanoj.
  Anastazio longe estas legendo. En Krimeo ŝi faris tiajn miraklojn, ke ŝi ricevis la stelon de la heroo de la Rusa Federacio. Sen ŝi, kun partneroj en bikinoj, ĝi ne funkciis tiel glate. Sed tiam Anastazio estis prenita kaj senigita de ĉiuj rusaj premioj. Inkluzive por la murdo de rusaj specialaj fortoj en batalo, kiam ili provis forigi ilin. Eĉ krimproceso estis iniciatita.
  Sed ili ne kuraĝis komenci grandan militon kun fakta sendependa Novorossiya. Krome, Putin malsaniĝis, kaj sen li neniu volis preni respondecon.
  Precipe Medvedev, kiu ĝenerale ne estas gvidanto en spirito kaj spirito. Sed ĝuste tion Medvedey konvenis al la rusaj oligarkoj kaj al la sekvantaro de Putin - li estas facile manipulebla.
  Estu kiel ajn, grandega propagandmaŝino leviĝis kontraŭ Zelenskij. Ili komencis kulpigi ĉion. Kaj ke estis kvazaŭ drogulo, kaj ŝtelisto, kaj retiris miliardojn per eksterlandaj kompanioj, kaj ke li estis ĝenerale samseksema.
  La provinco iris por skribi. Kaj kompreneble estis atestantoj, kaj diversspecaj asekuroj. Inkluzive de akuzoj de samseksemo. Eĉ tuj kiam la aliĝo de kandidatoj komenciĝis, kaj la malpuraĵo jam verŝis.
  La nombro de la dezirantaj partopreni en la elektoj, kaj ukrainoj kaj precipe rusoj, montriĝis kolosa. Kaj komunistoj kaj naciistoj grimpis. Neatendite eĉ la maljuna kaj malsana Zjuganov ŝovis la kapon en la elektojn. Kvankam li jam forlasis la postenon de prezidanto de la Komunista Partio. Afonin, Udaltsov, kaj Grudinin ankaŭ iris al la balotoj. Kaj ĝenerale, ankoraŭ ekzistas aro da maldekstraj kandidatoj, malmulte konataj, sed leporhundoj. Kaj tiom da homoj, kiuj volas esti prezidanto, grimpis! Kio pri naŭdek mil dolaroj? Ĉu ĉi tio estas tiom granda laŭ la normoj de Rusio?
  Kiel tankoj volante grimpis. Kaj komercistoj, kaj artistoj, kaj popartistoj, kaj verkistoj. Jes, ankaŭ verkistoj aktivas. Faru reklamon por vi mem. Kaj naŭdek mil dolaroj ne estas tiom multe. Do centoj da aplikoj verŝis en la CEC.
  Nu, elektoj! Nu, la spektaklo rezultis! Eĉ Alla Pugaĉov ŝovis la kapon en la prezidantecon. Kaj kial ne? Alka komencis forgesi, tie ŝi povas rememorigi sin mem! De la maljunaj, Jurij Luzhkov grimpis en la prezidantecon. Mi ankaŭ volis rememorigi min.
  Nu, kompreneble, tia spektaklo ne povus malhavi Vladimir Volfoviĉ. Sed ĉi-foje lia filo Igor Lebedev kaj lia dekstra mano Degtyarev partoprenis en la elektoj. Ili ankaŭ iris al la balotoj en tri kolumnoj.
  La naciistoj ankaŭ moviĝis. Kompreneble, kaj la legenda Demushkin, kiu servis tempon en malliberejo, kaj kio estas interesa, Spider, la gvidanto de Metala korodo, kaj la estro de la Kolovrat rok-grupo, iris al la prezidanteco kaj multaj aliaj.
  Nu, kompreneble, la popkantistoj ekiris kampanjon. Filipo Kirkorov kaj Nikolao Baskov estas ĉi tie. Ili ankaŭ havas nenion por perdi ĝenerale. Tia batala gardisto deplojiĝis.
  Kaj Timoteo kaj Vitas, kaj ĝenerale tre multaj faris kampanjon.
  Kompreneble ne hazarde! La plano de Medvedev estis nomumi grandegan nombron da kandidatoj kiuj devus pasi la voĉojn al li en la dua raŭndo. La ĝenerala plano estas interesa. La takso de Medvedev estas komence pli malalta ol tiu de Zelensky. Kaj estas neeble venki sen ruzo!
  Sed post ĉio, Jeltsin havis nulan takson, sed li povis venki Zjuganov. Vere, ĉi-lasta gvidis la elektojn kiel handikapulo: perdi intence!
  Kaj en ĉi tiu kazo, Medvedev kontraŭstaras elstara kaj tre talenta persono.
  Do okazas multo ĉi tie. En la spektaklo, Solovyov Zelensky estis konstante verŝita kun koto. Vere, tiam knabino ĵetis glaciaĵon en la vizaĝon de Solovjov per la fingroj de siaj nudaj piedoj. Kaj elŝiris ŝian okulon. Post tio, evidentiĝis, ke ne estas sekure ĵeti koton al Zelenskij! Kiel, ĉi tiu ulo estas ukraina aglo!
  Ĝenerale ne estis unueco en la rusa socio. Multaj, multaj subtenis Zelensky. Kiel, vere juna sango kaj povis altigi Ukrainion sen alta petrolo kaj gaso prezoj! Kaj kio pri Medvedev? La lando laŭvorte sufokas pro dolaroj por petrolo kaj gaso, kaj la ekonomio estas en kompleta stagnado. Ne estas kresko, nur senlaboreco pliiĝas.
  Medvedev ĝenerale havas la plej altan kontraŭ-takson inter ĉiuj politikistoj. Kvankam ĝuste ĉi tio estas utila al la oligarkoj. Pli dependa de ili, pli regebla. La rusa registaro komencis haste altigi salajrojn kaj pensiojn por ĉiuj. Kaj multfoje...
  Ne nur tio, Medvedev eĉ proponis malaltigi la emeritiĝon je du jaroj. Kiel, ĉio estas por la bono de la homoj. Kaj amendoj estis faritaj por pliigi pensiojn kaj kalkuli laborsperton post emeritiĝo.
  Medvedev ankaŭ ne forgesis la oficialulojn. Por ke ili staru kaj voĉdoni por li. Precipe, publikaj enspezodeklaroj estis aboliciitaj, kaj estis permesite ricevi donacojn ĝis mil dolaroj. Kion, kompreneble, la oficialulo ŝatis. Tiel estas la permeso havi nemoveblaĵojn eksterlande, same kiel kontojn.
  Por altiri fumantojn al ilia flanko, la kontraŭfumada leĝo estis signife malstreĉita. Vendo de alkoholo nokte estas permesita, kaj eĉ la hazardludkomerco estis leĝigita. Ĉi-lasta estis bonvenigita de la oligarkoj, fakte, kial perdi tian enspezon kaj alporti ĝin subteran.
  La translokigo de "Pupoj" revenis. Ili komencis montri pli da erotismo en televido.
  Medvedev ankaŭ anoncis amnestion, kaj eĉ ordonis al la kaptitoj esti pagitaj enspezmono. Kaj ĉi tio ankaŭ estas konsiderinda procento de la voĉoj. Kaj la kondamnitoj mem kaj iliaj familioj.
  Ĝenerale, Medvedev prezentis la sloganon: pli da libereco! Efektive, Rusio estas laca de la despotismo de Putin. Kiam vi eĉ ne vidos nudan virinon en televido!
  Kaj kompreneble estis provo montri: la vivo fariĝis pli libera, la vivo fariĝis pli amuza!
  Medvedev ankaŭ malaltigis la prezon de alkoholo kaj permesis bierreklamon en televido. Fakte, kial iri tro malproksimen.
  Sed la milito eksplodis en Kaŭkazo. Post la foriro de Putin, la altmontaranoj komencis postuli eĉ pli da privilegioj kaj rajtoj. Kaj iliaj ambicioj nur kreskis. Plie, Turkio komencis aktive premadi Kaŭkazon, iliaj ambicioj kreskis, precipe en Sirio, Erdogan ricevis tro malmulte laŭ sia opinio. La situacio estis plimalbonigita de la falo de naftoprezo kaj, sekve, de la prezo de gaso. Ĵus post la renverso de la reĝimo de Maduro, Venezuelo pliigis produktadon. Usono kaj Irano finfine akordiĝis, kaj unusola registaro estis establita en Libio.
  La falo de naftoprezoj kolapsis la rusan rublon, vipis inflacion, kaj malplivalorigis la kreskon de salajroj kaj pensioj.
  Kaj la kreskanta agado de aktivuloj en Kaŭkazo ludis kontraŭ Medvedev.
  Li laŭdire estis nekapabla konservi la heredaĵon de Putin. Kaj kio estas, kiel ofte okazas: la superstelulo nomumis sin malforta posteulo.
  Kaj Usono kaj la arabaj landoj kaj eĉ Irano nutris separismon en Kaŭkazo. Kaj estis malkonsentoj inter la sekurecaj taĉmentoj. Iuj ankoraŭ volis vidi la delongan partneron de Putin, Medvedev, kiel prezidanto! Kaj aliaj algluiĝos la multe pli popularan Sergej Ŝoigu.
  Sed ĉi-lasta ne estis subtenita de la oligarkoj kaj industriuloj. Ili konsideris ĝin tro maldekstrema, kaj la miliarduloj estis lacaj de la diktaturo de unu homo. Ĉiuj volis liberalulon sur la trono kaj repaciĝon kun la Okcidento. Medvedev, atendinte la finon de la periodo de registrado de prezidentaj kandidatoj, prenis kaj maldungis Ŝoigu. Kio kaŭzis malkvieton en la armeo.
  . ĈAPITRO #2
  Tiam Medvedev aljuĝis al Ŝoigu la longe promesitan rangon de marŝalo, kaj donis al li la postenon de honora vicĉefministro. Ankaŭ popolisma movo. Sed ĉiukaze, la antaŭbalotaj aliĝoj ne estis favoraj al la deĵoranta prezidanto.
  Zelensky, kiu estis pli juna, pli sukcesa, pli elokventa, gajnis punktojn. Kaj eĉ kiam ĝi estis registrita, pli ol ducent prezidentaj kandidatoj konservis la senkontestan gvidadon. Sed Medvedev devis batali por la dua loko. Neatendite, Alla Pugacheva iĝis sia konkuranto por la dua raŭndo. La primadono, kiu maljuniĝis kaj ne agas dum longa tempo, ne tre avidas pri PR, subite saltis en la takso.
  Eble ĝi estis reago al la ĝenaj politikistoj. Zhirinovsky kaj Zyuganov, male, falis akre en siaj rangigoj. Ambaŭ ĉi tiuj politikistoj estas terure lacaj de la homoj. Krome, pli junaj kaj pli originalaj gvidantoj aperis sur sia balotkampo.
  Videble aldonis Demuŝkin, kiu ricevis la bildon de martiro en malliberejo. Suraikin daŭre estis nekapabla gajni, sed alia membro de lia partio, Sergej Kovalev, la plej bona rusa profesia boksisto, komencis gajni punktojn ankaŭ.
  Ĝenerale, Sergey Kovalev rezultis esti interesa ulo. Li kandidatiĝis por la posteno de urbestro de Moskvo kaj, neatendite por ĉiuj, fariĝis la dua. Aliĝis al la Komunista Partio de Rusio. Kaj ankaŭ komencis aldoni rating.
  Oni devas rimarki, ke Sergey Kovalev estas tre bonega boksisto - la plej bona inter rusoj, eĉ superis Kostya Tszyu.
  Sergej Kovalev estas tiel terminanto kaj danĝere alproksimiĝis al Medvedev.
  Vere, plej multaj rusaj balotservoj havas takson kaj. O. la prezidanto estis trotaksita. Sed la promocio estis majuskla. Tamen, Medvedev ne estis tre bonŝanca. Post Putin, iel la fortuno fariĝis pli avara. La prezoj de petrolo daŭre falis, ankaŭ la kurzo de la rublo falis, la prezoj rapide altiĝis. Kaŭkazo ekbrulis pli kaj pli aktive. Kaj eĉ la kadirovanoj komencis batali flanke de la militistoj. Tia situacio ekestis. Kaj tiam la talibano trafis ankaŭ rusajn trupojn ĉe la limo kun Taĝikio.
  Kaj kiel rezultis, la rusaj trupoj ne estis pretaj. Medvedev denove paŝis. Krome, skandalo kun defraŭdo estis malkaŝita en la Ministerio pri Defendo kaj en la Ministerio pri Financo. Ombro falis sur la malnovajn amikojn de Medvedev. Estis ankaŭ duboj pri kiu ŝtelis centojn da miliardoj da dolaroj el Rusio. Ankaŭ suspekto. Kaj la amaskomunikiloj koleriĝis...
  Zelensky, aliflanke, kondukis la balotkampanjon trankvile, profesie, kiel spektaklo. Ĵirinovskij, kiel ĉiam, laboris pli por la aŭtoritatoj ol por li mem. Zjuganov estis fifajfita kaj batita per putraj ovoj. Tiam pliaj okazaĵoj...
  Kompreneble, Ksenia Sobchak partoprenis en la elektoj, kaj ŝi ne povis ne elĵeti la konikon. Ŝi prenis ĝin kaj ĵetis kukon en la vizaĝon de Ĵirinovskij. Kaj altiris atenton. Ĝi ankaŭ estis sufiĉe epopea.
  En la elektoj partoprenis ankaŭ Aleksandr Povetkin. La rusa boksisto, post perdi kontraŭ Josuo, ne povis reveni dum longa tempo, tiam li havis kelkajn batalojn kun preterpasantaj kontraŭuloj, kaj rompiĝis sur pli serioza. Post kompletigado de sia kariero, li iris en politikon, komencis krei naciisman partion.
  Ĝis nun sen multe da sukceso.
  Povetkin tamen dum la televida debato trafis sian kontraŭulon en la vizaĝon per sia pugno. Li elstaris kaj, tio iomete altigis lian rangigon.
  Ĝenerale, la elektoj estis okazigitaj histerie.
  Ili okazigis televidajn debatojn: ili donis tridek sekundojn por respondi, kaj la rezulto estis kverelo. Partioj, bataloj, skandaloj. Tuta aro.
  Medvedev estis senhonte promociita, sed lia takso preskaŭ ne kreskis. Ankoraŭ en dubo la eliro al la dua raŭndo.
  Zelensky iris je larĝa marĝeno. Kaj ne mirinde! Vladimiro sukcesis ĉesigi senlaborecon en kvin jaroj kaj restarigi ĉiujn fabrikojn kaj fabrikojn, kaj konstrui novajn.
  Unu el la atingoj de Zelensky estis la evoluo de agrikulturo kaj alternativaj energifontoj.
  En Ukrainio precipe aperis elektrocentraloj, kiuj funkcias kaj ŝargas el atmosferaj premodiferencoj. Same kiel geotermikaj centraloj. Kaj multe pli. Inkluzive de uzado de la energio de la jonosfero. Okazis, ke scienco iris kontraŭ petrolo kaj gaso.
  Vera sento estis la apero en Ukrainio de planto produktanta sintezajn nutraĵojn kaj liverante ĝin al Ĉinio. Kaj Rusio reduktis nutraĵ-eksportojn.
  Estis ankaŭ kandidatoj inter la ukrainoj. Precipe Wladimir Klitschko. La fama boksisto havis malfacilan karieron. Resendite al la ringo: venkante Charr kaj Tyson Fury. Sed la tria revanĉo kontraŭ Josuo ankoraŭ perdis denove, sed gajnis multe da mono. Kaj li anoncis sian finan emeritiĝon de boksado.
  Sed poste li denove revenis. Li batalis en Kyiv kun Gassiev kaj venkis. Post tio, li havis alian batalon kaj gajnis la titolon de regula mondĉampiono - finfine rompante kaj la rekordon de Foreman kaj la rekordon de Joe Louis. Post tio, li anoncis la nomumon por la prezidanteco de la unuiĝinta Rusio kaj Ukrainio. Kaj mi devas diri, ke Wladimir Klitschko inter ukrainoj estas la dua nur post Zelenskij mem. Kaj malgraŭ la solida boksa aĝo, Wladimir Klitschko jam dum la antaŭbalota kampanjo tenis devigan defendon kontraŭ boksisto, kiu estis dudek jarojn pli juna ol li. Kaj denove venkis per knokaŭto.
  Post tio, la rangigo de Wladimir Klitschko saltis, kaj li alproksimiĝis al Medvedev, ricevante ŝancojn por la dua raŭndo.
  Ĝenerale, ĉi tiuj elektoj havis unu nediskuteblan favoraton: Zelensky, kaj estis tre streĉa batalo por dua loko. Alla Pugacheva, kiu dum mallonga tempo superis Medvedev en la batalo por dua loko, komencis eksiĝi. Principe, ĝi estas nenio hela kaj ne lumiĝis. Kaj Wladimir Klitschko venis en dua loko. Sed lia balotantaro ne estas tre stabila. Sergey Kovalev, kiu sukcesis iri post tri malvenkoj kaj kolekti ĉiujn kvar duonpezegzonojn, ankaŭ batalis en la ringo kaj denove gajnis la ĉampiontitolon.
  Kaj liaj rangigoj denove pliiĝis. Mi ankaŭ povus atingi la duan raŭndon. Aliaj ukrainaj boksistoj: Usyk kaj Lomachenko apogis Zelensky kaj la prezidantoj ne grimpis. Kvankam ambaŭ ankoraŭ ne finis sian karieron. Kaj kial ili devus fini? Usyk venkis Joŝuon en punktoj kaj iĝis la senkontesta pezego-ĉampiono de la mondo. Lomachenko vagas de unu pezokategorio al alia, kaj li estas pagita tiel grandaj kotizoj, ke li malvolontas fini sian karieron.
  Ankaŭ en Usono la balotkampanjo. Donaldo foriras post du esprimoj, kaj li ne estas tre sana por grimpi en la trian. Junuloj kandidatas por prezidanto. De la Demokratoj, tre bela ina guberniestro de ĉirkaŭ tridek naŭ - verŝajne la plej juna sinjorino de la prezidentaj kandidatoj. De la respublikanoj, ankaŭ de la junaj generaloj-herooj de la milito kontraŭ Irano.
  La generacio de politikistoj en Usono ŝanĝiĝis.
  En Rusio, Putin povis kaj povintus venki Zelensky, sed li evidente forbrulis ĉe la laboro. Trotensio faris sian paspagon! Kaj kion li volis - li supertaksis sian forton, ne fidis la medion. Kaj eble eĉ toksomaniulo. Post la foriro de Nazarbayev, alia ondo iris al la CIS - demokratiigo. Kazaĥio fariĝis parlamenta respubliko. Lukaŝenka iel suspektinde malaperis en Belorusio. Kaj la prezidanto ankaŭ fariĝis figuro.
  Alia ondo venis. Jam en Turkio, la parlamento leviĝis kontraŭ Erdogan. La pendolo svingiĝis alidirekten.
  Zelensky ja ŝanĝis la konstitucion favore al pli da aŭtokratio, sed en Okcidento li estas perceptata kiel lia viro! Jes, referendumoj okazas ĉiam. Kaj ekzistas vera sinesprimlibereco.
  Ĉiukaze, ĝis nun ne estas apartaj problemoj por ke Zelensky gajnu en la dua raŭndo. Plej verŝajne, estas Medvedev, kiu eniros la duan raŭndon - la administra rimedo povas venki la malaltan popularecon kaj ne tre sukcesan regulon. Multaj ankaŭ notis similecojn kun la elektoj en Ukrainio - multaj prezidentaj kandidatoj, la gvidado de Zelensky, malaltaj rangigoj por la aŭtoritatoj, kaj altaj kontraŭ-taksoj.
  Ĉu Zelensky povus venki Putin, estas alia demando, sed Medvedev klare ne tiris por la rolo de la gvidanto de la nacio. Kaj demokratio ĉi tie jam ludis kontraŭ la aŭtoritatoj.
  Medvedev ne povis precipe agordi la batalon. Li ne havas tiun karakteron. Ne vera batalanto!
  Sed la problemo ĉe ĉiuj aŭtokratioj estas, ke la posteuloj ne estas tre bonaj! Kutime diktatoro metas malfortulon post si - por ne renversi! Kiel, ekzemple, la posteulo de Nazarbayev estis limigita en potenco. Kaj li ne ĝenas - mola korpa!
  Kaj Vladimir Zelenskij, ĉiukaze, ekregis el la opozicio, kaj ne estas malfortulo.
  Oni devas diri, ke Putin ankaŭ estis konsiderata mola korpa kaj malforta, kaj tial estis nomumita prezidanto, post la bruema Jelcin. Sed kiel montriĝis, estas diabloj en trankvila marĉo!
  Kaj tiam montriĝis, ke ĝi ne estas tia marĉo kaj kvieto. Sed Medvedev, ŝajnas, ne estas lupo en ŝafa vesto, sed vere natura ŝafo. Kaj ne povas kolekti forton.
  Ĵirinovskij insultis Zelensky per malica lingvo kaj estis monpunita. Pluraj dekduoj de prezidentaj kandidatoj retiriĝis favore al Medvedev, sed ĝi faris malmulte al nenio. El la fama, kiu ĉefrolis, estis boksisto Denis Lebedev. Li vere progresis teknike. Kaj estis ankaŭ komercistoj, malgrandaj kulturuloj. El la verkistoj, nur Sergej Lukyanenko ĉefrolis favore al Medvedev. La ceteraj volis esti promociitaj. Kaj ĉiuj kredis je sorto.
  Medvedev sufiĉe kreskis. Sed estis espero, ke la armeo, la malliberejo kaj la polico voĉdonos laŭ ordono. Plie, subaĉeto de balotantoj. Kaj kompreneble frua voĉdonado. Ankaŭ ĉi tie estas jam ĉiu ŝanco de sukceso.
  Jes, jen kio instigis la pliigitan agadon de la aŭtoritatoj. Donu fruan voĉdonadon. Kaj kompreneble ekzistas falsaĵoj. Kaj la deziro voĉdoni kun la koro.
  Kontraste al la elektoj, (1996) Medvedev ne sukcesis pliigi sian rangigon. Ankaŭ Jelcin oni devas diri, ke estas bonŝanca. Precipe Dzhokhar Dudayev hazarde mortis. Kia muŝo mordis lin, ne prenu la kutimajn antaŭzorgojn dum la voko. Ja se tio estus okazinta iom pli frue, ili ne havus tempon por bati. Kaj iom poste, ili kovrus nur la antenon, kaj Dzhokhar mem estus en sekura distanco. Tia sorto en la milito kaj por propagando.
  Kaj ĉi tie vi ne povas fini Dudayev. Kaj ne ekzistas Raduev, kiu estis tiel stulte kaptita antaŭ la prezidantaj elektoj en Rusio. Sed Dudayev Jr. ne volas morti dum la elektoj. Kaj ĝenerale, ŝajne la triumviraro de posteuloj: Jeltsin, Putin, Medvedev - estas interrompita ...
  Voĉdon-aĉetprovoj estis likitaj kaj kaŭzis plian skandalon. La patriarko subtenis neniun, argumentante: de Dio estas de Dio, kaj de Cezaro estas de Cezaro. Ĝenerale, sub Jeltsino iel rezultis pli facile. Kaj la Ortodoksa Eklezio ial prenis la flankon de Jelcin, kiu jam ŝajnis tute senespera. Kaj industriaj rondoj.
  Kaj nun la rusaj oligarkoj komencis flirti kun Zelenskij. Ŝajne, Medvedev ne povas esti levita.
  Kaj la humoro en la amaskomunikiloj komencis ŝanĝi. Pli kaj pli oni laŭdis Zelenskij. Jam Zhirinovsky komencis diri, ke lia samnomulo fakte estas diamantulo.
  Medvedev denove duobligis salajrojn kaj pensiojn. Sed la rublo tute kolapsis. Kaj inflacio ekfunkciis. Ankaŭ tarifoj altiĝis.
  Eĉ devis, petas prunton de la IMF. Kaj petrolo kaj gaso fariĝas pli kaj pli malmultekostaj.
  Irano, Venezuelo, Libio, Saud-Arabio ĉiuj pliigas siajn eksportaĵojn. Kaj ankaŭ en Usono nova metodo de ardezargila minado estis enkondukita. La kosto falis akre.
  Kaj tiam estas ekonomia recesio kaj tumulto en Ĉinio. Nu, estas komprenebla - laca de la regado de la Komunista Partio. Kaj la ĉinoj volas liberecon kaj plurpartian sistemon!
  La registaro iom ŝanĝiĝis en Barato. Okazis puĉo-provo kaj la starigo de diktaturo.
  La konfrontiĝo en Kaŭkazo akre kreskis. Maltrankvilo ankaŭ komenciĝis en Siberio. Precipe la separistoj plifortiĝis.
  En Britio, la partio venkis en la elekto: "Renesanco", tamen, en koalicio kun la laboristoj. Reĝino Elizabeto ankoraŭ vivas, sed promesis, ke ŝi foriros por sia centjariĝo, post kio okazos referendumo por abolicii la monarkion. Kaj la fonda oficejo de la Prezidanto de Britio.
  Francio estas maltrankvila. Anstataŭ Macron venkis Mary Lipen, kaj estis provo establi diktatorecon. Sed la francoj mem ne scias, kion ili volas, ili enscenigis novan Maidanon. Jes, senprecedenca en skalo. Kaj Maria estis devigita forlasi siajn radikalajn planojn forpeli la arabojn kaj aliajn. Tiam eĉ pli malbone, la supera kortumo nuligis la prezidant-elekton, kaj Maria estis arestita.
  Fruaj elektoj ankaŭ estis anoncitaj en Francio. Tio estas, kiel ĉiam ĉie malordo.
  En Belorusio, trinkinte je la tiraneco de Lukaŝenka, ili okazigis referendumon kaj ĝenerale forigis la postenon de prezidanto. La respubliko iĝis parlamenta, kaj la nova ĉefministro diris, ke povas esti aliĝo al Rusio. Sed post la prezidantaj elektoj tie. Zelensky estas tre populara en Belorusio.
  En Kazaĥio la rilatoj inter la prezidanto kaj la parlamento malboniĝis. Estis minaco de misoficado. Sed ili rapide konsentis, sed la potenco de la ŝtatestro estis eĉ pli limigita.
  Medvedev pli kaj pli nervoziĝis. La elektoj alproksimiĝis, kaj la rangigo de Zelensky estis plurajn fojojn pli alta. Vere, li ne gajnas en la unua raŭndo, sed ĉiukaze Medvedev pasas. Estas nur kalkulo por trompi aŭ bati.
  Sekreta konsilio estis okazigita. Kunvenis miliarduloj de Rusio.
  Medvedev malakre deklaris:
  - Ĉu vi volas, ke fremda ukraino ricevu la grandegan potencon de la prezidento de la imperio?
  Deribasko logike rimarkis:
  - Ĉu ni ŝatas aŭ ne, ni devas interkonsenti kun ajna potenco! Zelenskij ne estas komunisto, kaj... Ĉi tio ne estas Zjuganov, kiu neniel konvenis al ni!
  Medvedev seke deklaris:
  - Enspezimposto en Ukrainio estas multe pli alta ol en Rusio!
  Roman Abramovich ridis kaj rimarkis:
  - Kaj kiu konas kaj konsideras nian enspezon! Krome ili estis lastatempe reduktitaj tie kaj preskaŭ egaligitaj kun la niaj!
  Proĥorov respondis ridetante:
  - Registaroj ŝanĝiĝas. Ni restas! Kion vi povas rekomendi?
  Medvedev kolere grakis:
  - Mi ne kredas, ke Jelcin venkis honeste!
  Deribasco malvarme respondis:
  - Se Zjuganov ne estus rivalo de Jelcin, tiam Borik vere havus malmulte da ŝanco. Sed homoj ankoraŭ tro bone memoris la "ĉarmojn" de komunisma potenco. Nome: malplenaj bretoj, kartoj, kuponoj, vizitkartoj, longaj vicoj, salajro de kvin dolaroj monate. Kompreneble, neniu volis reveni al ĉi tiuj inferaj tempoj. Jes, eĉ por perdi la spektaklon, kaj politikajn spektaklojn, same kiel filmojn kun sekso, kaj multe pli. La homoj volis liberecon. Kaj ili voĉdonis ne por Jelcin, sed kontraŭ Timigulo Zjuganov. Kaj Zelenskij ne timigos la homojn. Male al Putin, li ne fermos la spektaklon Kukly, kaj li ne metos homojn sur kartojn. Nur la naŭdek-sesa jaro ne povas esti ripetita. Jelcin ŝtelis kvin aŭ ses procentojn, sed gajnis per dek tri! Do preskaŭ justa!
  Kaj Zelenskij iras kun tia marĝeno, ke vi ne povas venki lin!
  Medvedev kriis:
  - Ili ĵetis min! Konspiris!
  Roman Abramov rimarkis:
  - Kvankam la sankcioj estos forigitaj de ni! Kaj vi estas Urso... Vi jam gajnis vian pension!
  Medvedev siblis:
  - Brulu en infero!
  Proĥorov logike rimarkis:
  - Ne ekzistas infero! Estas nur birdotimigilo, por kolekti monon!
  Medvedev demandis konfuzite:
  - Jes? Kaj ke ne ekzistas Dio?
  Proĥorov ridetis kaj respondis:
  -Kia Dio? Ili reprezentas ĝin alimaniere!
  Roman Abramoviĉ sugestis:
  - Povas fari novan kredon! Kiu estas riĉa, Dio amas lin! Kiu estas la plej riĉa el ĉiuj, tiu plej amas lin Dio!
  Medvedev kapjesis.
  - Logike! Sed kion diros la homoj?
  Roman Abramoviĉ ridis:
  - Vi povas eduki la homojn!
  Medvedev gluglutis:
  Mi esperas, ke ni restos amikoj!
  Tiam li forlasis la ĉambron...
  La kalejdoskopo de eventoj daŭre furiozis en la mondo. Vitali Klitschko ankaŭ revenis al la ringo kaj batalis ĉe la stadiono en Kyiv. Li kontraŭbatalis Michael Tyson. Du maljunuloj, tre famaj kaj popularaj. Nu, ili gajnis multe da mono. Michael Tyson, kompreneble, konsentis pri la batalo, ĉar li estis preskaŭ almozulo.
  Eĉ se la pli juna kaj plej grave en multe pli bona formo, Vitali Klitschko laŭvorte venkis lin. Wladimir Klitschko diris, ke li ankoraŭ volas gajni la titolon de absoluta mondĉampiono kaj batali kun Usyk. Post tio, li rompos ĉiujn rekordojn iĝante la plej maljuna absoluta mondĉampiono ... Kaj li povas trankviliĝi. Kion alian li povas venki? Joe Louis jam estis batita, kaj Foreman estis batita, kaj gajnis la mondan pezan titolon kvar fojojn.
  Vitali Klitschko gajnis multe da mono de la batalo, replenigis la trezorejon kaj famon, kaj havis relative facilan batalon.
  Zelensky premiis Vitali Klitschko kun la Ora Ordo de Ilya Muromets. Kaj ĉi tio gajnis plian simpation.
  En la mondo de politiko ĝenerale, boksistoj populariĝis. Floyd Maweiser kandidatas por Prezidanto de Usono. formale sendependaj. Kaj kun deca takso. Kaj kio pri miliardulo, kaj nevenkita boksisto, kaj nigrulo. Kial ne defianto?
  Floyd Maweiser apogis Zelensky en la prezidant-elektoj kaj promesis amikecon.
  Malmultaj Floyd deziris revanĉon kun Pacquio, kaj ili kolektis multe da mono por ĉi tio.
  Medvedev klare perdis terenon sub siaj piedoj. Por krei iun indignon, li nomumis Anatoly Kashpirovsky kiel Sanministron kun la rango de vicĉefministro. Kio, kompreneble, estas forta movo, sed ne sufiĉa. Cetere, Anatoly Kashpirovsky fariĝis la plej maljuna ministro kaj vicĉefministro en la historio de Rusio. Jes, rekordulo! Dmitrij Medvedev ankaŭ premiis la Reĝinon de Anglio kun la Ordeno de Sankta Andreo la Unua Vokita, eĉ transdonis la stelon de la heroo al Ŝoigu. Kaj li senigis Gorbaĉov de sia plej alta ordo. Kio, ĝenerale, ne estas tiel bela.
  Kaj li ankaŭ prenis kaj restarigis Berion al la rango de Marŝalo. eble por altiri
  siaflanke de la stalinistoj. Kaj Boris Nemcov estis postmorte premiita la Merito-Ordo por la Patrujo, unua grado. Plue, li renomis Volgogradon per sia dekreto Stalingrado. Ankaŭ flirtante kun la stalinistoj. Sed ankaŭ liberaluloj. Novodvorskaja postmorte aljuĝis la titolon de Heroo de Rusio kaj ... Stalin!
  Postmorte Medvedev prezentis ankaŭ la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita al Jurij Gagarin. Kaj li restarigis la Ordon de Venko al Leonid Ilja Breĵnev. Neatendite, Medvedev transdonis la oran stelon de la heroo de Rusio ankaŭ al Garry Kasparov.
  Ankaŭ flirtante kun liberaluloj. Kaj kun la komunistoj. Kaj via kaj nia.
  Medvedev ankaŭ prezentis la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita al papo Francisko la Unua.
  Ankaŭ tre malavaraj donacoj de la "granda reganto"! Krome, Medvedev subite denove malaltigis la emeritiĝon por viroj kaj virinoj al kvindek kvin. Kio montriĝis sensacio. Kaj denove pliigis pensiojn.
  Kion vi faras antaŭ la elektoj.
  Krome, la portempa prezidanto donis al Vladimir Zhirinovsky la rangon de generalleŭtenanto. Kiel, por fidela servo, ricevu ĝin de la ŝultro de la majstro. Kaj lia filo Igor Lebedev estis neatendite nomumita Ministro de Eksterlandaj Aferoj, anstataŭ la maljuna kaj neamata en la Okcidenta Lavrov.
  Medvedev ankaŭ ofertis al Demushkin la postenon de estro de la ministerio pri internaj aferoj, sed la aŭtoritata naciisto rifuzis. De la novaj nomumoj, la sensacio estis la nomumo de Ksenia Sobchak kiel Ministro de Kulturo. Ŝi, vidante, ke ŝia takso estas sufiĉe malgranda, konsentis. Sed ŝi ankaŭ postulis la postenon de vicĉefministro. Medvedev konsentis pri tio.
  Ankaŭ Yavlinsky partoprenis en la elektoj, sed tute malsaniĝis kaj retiriĝis pro saneckialoj.
  La aganta prezidanto ankaŭ premiis al li la stelon de la heroo de Rusio.
  Miĥail Kasjanov ricevis la Merit-Ordon por la Patrujo, unuan gradon, kaj la pozicion de Honorary Economic Adviser. Por kio li retiriĝis favore al Medvedev. Sed ĉi tiuj estas tre malgrandaj frakcioj de procento.
  Sergej Kovalev estis proponita la Ministro de Sporto, sed ŝajnis al li ne sufiĉe.
  Estis konflikto kun la prezidanto de la konstitucia kortumo. Zorkin finfine foriris. Sed al kiu doni tian afiŝon? Prefere virino! Kaj ili proponis Alla Pugacheva.
  Sed la fama kantisto rifuzis, citante, ke ĝi ne estis por ŝi. Medvedev tamen donis al ŝi la stelon de la heroo de Rusio. Kvankam Alla rifuzis agi en sia favoro.
  Sed kiu estos la prezidanto de la konstitucia kortumo? La pozicio estas blokita. Ŝoigu ankaŭ rifuzis - ne lia profilo!
  Dima Bilan neatendite konsentis. Kvankam kompreneble ankoraŭ ne estas fakto, ke tio estas lia profilo! Kaj kompreneble, esti kantisto estas pli profita kaj multe pli amuza ol esti la prezidanto de la konstitucia kortumo.
  Medvedev, ĉiukaze, rapide kaptis ĉi tion kaj transdonis la stelon de la heroo de Rusio.
  Dima Bilan tamen diris, ke tio estas nur ŝerco. Tamen, al la ĝenerala aprobo, Lyudmila Putina estis nomumita la prezidanto de la konstitucia kortumo. Ĝi estis forta movo, konsiderante la popularecon de Putin en Rusio, sed ĝi jam estis iom malfrua, kaj ĝi ne povis savi Medvedev.
  Kvankam la klopodoj fariĝis titanaj. Sed la prezoj altiĝis, la rublo malaltiĝis, la talibanoj antaŭeniris en Taĝikio, kaj nenio estis por konvinki la balotanton.
  En la lasta momento, Gennady Zyuganov estis nomumita unua vicĉefministro respondeca pri la socia bloko. Sed ĉi tio jam estas morta kataplasmo.
  Kaj Zjuganov mem jam tute perdis sian elektantaron.
  Sojle de la voĉdono, Degtyarev estis nomumita ĝenerala prokuroro. Ankaŭ prezidenta kandidato de la Liberala Demokrata Partio.
  Medvedev ekmoviĝis kaj serĉis novajn vojojn. Unu el la sensaciaj antaŭbalotaj movoj estis la prezento de speciala ora medalo nomita laŭ Zhukov al ĉiuj veteranoj de la Granda Patriota Milito. Kaj miliono da rusaj rubloj por komenci. Sed restas tre malmultaj veteranoj de la Granda Patriota Milito.
  Medvedev ankaŭ aljuĝis al Tereshkova la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita. Ke dum estas ŝanco, kial ne rekompenci? Do Anatoly Karpov povas esti donita heroo de Rusio. Li estas bonega ŝakludanto! Kaj Aleĥin, kaj Botvinnik, kaj Tal kaj Spasskij, Tigran - postmorte prezentos premiojn - tute ne malbone!
  Steloj de la heroo de Rusio - estas bonega!
  Estas agrable doni premiojn kaj disdoni medalojn. Kaj se vi ankaŭ establas ordon nomitan laŭ Putin. Tutaj kvar gradoj: la kvara - bronzo, la tria - arĝento, la dua - oro, la unua - oro kun diamantoj!
  Jen kio Medvedev inventinto.
  Tamen ĉi tio ankaŭ ne sufiĉas. Zelensky ankaŭ establas novajn ordojn. Ordonu, ekzemple Taras Ŝevĉenko. Aŭ Taras Bulba! Aŭ Gogol! Kaj kion bagateliĝi. Kaj la ordo nomita laŭ Koĵedub! Ĉi tio estas forta movo de Zelensky por plaĉi al la maldekstraj fortoj. Ĝenerale, kompreneble, Zelenskij ne estas komunisto, kaj eĉ ne maldekstrulo. Do li eble havos problemojn. Sed la komunistoj en Rusio ne trovis gvidanton.
  Kaj kio estas pli, Andrej Navalny? Iel ĉiuj forgesis pri li. Ĉu li ne kandidatis por prezidanto? Sed Andrei Navalny laboras en la teamo de Zelensky delonge kaj jam faris multon en la batalo kontraŭ korupto en Ukrainio.
  Do ankoraŭ neniu mortis! Kaj la procezo de kunfandiĝo de la du frataj popoloj kaj la ĝenerala elektado de la gvidanto de la nacio estas daŭranta.
  Andrey Navalny ankaŭ lavos Zelensky ... Li, kiel kutime, estas sur rulo.
  Kaj energie agas kun freneza premo.
  Kaj samtempe tre subtile, por ne fortimigi la balotantojn. Tute ne Trump-stilo.
  Kaj novaj tempoj venas en la mondo - pli sekuraj kaj trankvilaj. Demokrataj kaj laikaj reformoj komenciĝas en Saud-Arabio, kaj religia ekstremismo ĝenerale malpliiĝas. Efektive, multaj povas ripozi en Interreto la kontraŭdirojn inter la Korano kaj scienco kaj pensi: kial ili faras tion? Kio estas la kialoj por konsideri la Koranon, kaj la Biblion, kiel la vorton de Dio?
  Kiam homoj komencas pensi kaj demandi, ili ne plu estas tiel malzorgemaj. Fakte, kial ekestas la jarcento? Pli kiel timo de morto! Kaj tiom malmultaj homoj timas morti ĝis ili malsaniĝos!
  Medvedev, sojle de la elektoj, altigis la pagojn por malsanbultenoj kaj avantaĝojn por handikapuloj. Kaj ankaŭ la produktado de tankoj estis pliigita ...
  Medvedev, por montri sin patrioto, signife altigis la baron por milita elspezo. La tanko Medved, la plej peza el la monstroj, pezanta pli ol cent tunojn kaj kun nuklea reaktoro anstataŭ motoro, estis lanĉita en amasproduktadon.
  La projekto "Urso" estis evoluigita sub Putin, laŭ liaj personaj ordonoj. Ĝi laŭsupoze kreis monstran tankon por timigado. La aŭto montriĝis tre peza kaj multekosta, kun plurtavola kiraso kaj du raketmovitaj bombaviadiloj en servo.
  Karakterizaĵo de la aŭto estis ĝia rapido de pli ol cent kilometroj hore, kun pezo de cent kvindek tunoj, kaj kolosa potenco-rezervo danke al nuklea reaktoro.
  Vere, alia malfeliĉa okazaĵo okazis dum la kurado - la raŭpo eksplodis. Kaj denove la impreso estis difektita. Medvedev estis laŭvorte ridindigita.
  Kaj tiam alia epizodo okazis al la deĵoranta prezidanto - vi ne povas imagi ĝin intence. Kiam Medvedev provis faligi arbon antaŭ la arbohakistoj, tiam ĝi falis ĝuste sur la festan tablon kun manĝaĵo. Do la malbonŝanca provizora estro de Rusio denove malhonoris sin.
  Jes, Medvedev estis vere malbonŝanca. Tia riĉaĵo estas kaprica: ĝi donas unu, ofendas la alian. Ĉu vere tiel malbone, ekzemple, estis Nikolao la 2-a, sed li estis vere ofendita de pli altaj potencoj. Do ĉe Medvedev, ĝenerale, inteligenta persono, ĉio falis laŭvorte senmane.
  Provoj fari ion renkontis reziston kaj ion obstinan.
  Medvedev ŝajnis tiriĝi en la pato. Kaj tiam estis aliaj problemoj. La portempa ĉefministro ankaŭ aperis en korupta skandalo.
  Kaj ĉi tie, kompreneble, Andrej Navalnij ne povis malhavi. Ĉi tiu ulo ĉiam taŭgas!
  Li ricevis tian murdan kompromisan materialon pri Medvedev kaj lia akompanantaro - la skandalo montriĝis mirinda. Resume, kaj Navalnij kaj tiuj, kiuj falis sub lian frapantan baton, famiĝis.
  Sed Medvedev devis fari senkulpigojn kaj forviŝi la kraĉon. Kaj kio simple ne elverŝis sur lin. Ne elektoj, sed simple teruro.
  En la voĉdona tago, Medvedev alvenis sub gardisto. Evidentiĝis, ke li estas morna kaj necerta. Manoj tremas kiam li prenis la baloton. En sia lasta ordono, la deĵoranta prezidanto triobligis la salajrojn de la militistaro kaj polico. Kaj kvinoble la pensio!
  Anastasia Orlova, tamen, sprite incitetis la kandidaton pri la rolo de diktatoro:
  - Estas malfacile sidi sur bajonetoj! Jen li metas kontantan kusenon!
  Post kiam la terminatoro knabino prenis kaj montris figon, kun la helpo de nudaj piedfingroj.
  Anastazio, kompreneble, estas knabino, kiu, unuvorte, ne konvenos en ŝian poŝon. Sprita, forta, malvarmeta, karisma.
  Kaj tiom da uloj enamiĝis al ŝi. Krome, Anastazio estas tre temperamenta blondulo, kaj ne enlitiĝas sen elekti novan viron por la nokto. Kompreneble, ŝi elektas pli belajn, sportajn, ŝveligitajn virojn, foje eĉ tre junajn. Sed certe malsama. Ŝajnas esti vigligita. Kaj neniu konsideras ĉi tiun teruran militiston malĉastulino.
  Male, por tia forta kaj muskola virino, ĝi ŝajnas tre mojosa.
  Anastazio ankaŭ voĉdonis kaj prenis la baloton per la nudaj fingroj de siaj graciaj kruroj, kaj ĉi tio estas tuta listo, kie estas malfacile trovi familinomon, kaj meti sin sen nenecesaj antaŭjuĝoj. Nu, estas klare por kiu!
  Post tio, kun nudaj piedfingroj, ŝi montris grandan figuron!
  Volodymyr Zelenskyy venis por voĉdoni per biciklo. Saltis, tordis. Kiel ĉiam, li estas batalema kaj temperamenta. La vera Napoleono Bonaparte.
  Kaj kompreneble voĉdonis kiel atendite vigle.
  Wladimir Klitschko ne retiriĝis de la elektoj. Kaj li ankaŭ voĉdonis por si kaj skuis sian pugnon kontraŭ Medvedev.
  Nikolaj Valuev en la lasta momento ricevis la stelon de la Heroo de Rusio de Medvedev kaj la postenon de Ministro pri Interno. Apenaŭ sukcesis retiriĝi. Kvankam li rifuzis diri por kiu li voĉdonis.
  Multaj voĉdonis ĉi tie: kaj Alla Pugacheva kaj Suraykin...
  Ĵirinovskij, kompreneble, ne povis ne rimarki. Li prenis kaj disŝiris la portreton de Volodimir Zelenskij ĝuste ĉe la balotejo kaj promesis, ke, veninte al la potenco, li nepre mortpafos lin.
  Dima Bilan kantis dum la voĉdonado:
  - Ĉio neebla, eble mi certe scias! Bilan estos elektita, li estas senmakula kavaliro!
  Tiam aperis aliaj steloj.
  Garry Kasparov diris, ke potenco ŝanĝiĝas, kaj ke Medvedev foriros kaj la epoko de Putin finfine finiĝos kun li.
  Samtempe la eksa mondĉampiono diris, ke li ne kontraŭas rekomenci sian ŝakkarieron. Kaj rompi la aĝrekordon de Steinitz. Kaj ke Rusio baldaŭ ricevos indan kaj demokratan gvidanton, kaj la epoko de caroj finfine enprofundiĝos en la pasintecon.
  Kaj ke Garri Kasparov inventis sian propran ŝakon, kiu baldaŭ populariĝos en la tuta mondo.
  Kaj li montris al mi cent-ĉelan tabulon. Ĝi havas novajn figurojn. Po po po po du pacajoj: apud la reĝo kaj la reĝino. Krome, la pajaco marŝas kiel reĝino, sed batas nur kiel kavaliro. Kaj du pafarkistoj sur la rando anstataŭ peonoj. Pafarkistoj moviĝas kiel peonoj, sed ili batas oblikve dum du tutaj kvadratoj. Vere, pro tio, ke ili estas sur la rando mem de la tabulo, ilia valoro estas iom reduktita. Sed ili ankaŭ povas transformiĝi en ajnan formon.
  La ŝako de Garry Kasparov sendube altiris la atenton de homoj kaj ĵurnalistoj.
  Navalnij promesis, ke Kasparov certe fariĝos ministro.
  Voĉdonis ankaŭ Anatolij Karpov. Sed li jam estas maljuna iama ĉampiono, do li promesis nur konsili. Kaj li diris, ke, plej verŝajne, venos grandaj ŝanĝoj. Kaj kio estos pli bona morgaŭ ol hieraŭ!
  Medvedev anoncis en la balota tago, ke la daŭro de la minimuma feriado en Rusio pliiĝos al tridek labortagoj, kaj ke ĉiuj virinoj, kiuj naskis dek aŭ pli da infanoj, ricevos premion de li: la stelo de la Heroo de la Rusa Federacio. .
  Nova popolisma movo, kaj mi devas diri sufiĉe forta. Sed tro malfrue. Precipe en balota tago, estas klare, ke tio estas nur laboro por publiko.
  Medvedev klare perdis terenon sub la piedoj... Lia neforigebla potenco estis tre laca de ĉio.
  La homoj volis eliri la ruton de Putin, kaj la soifo je ŝanĝo estis matura. Plie, la evidenta malkapablo de Medvedev esti forta personeco montriĝis evidenta.
  Zelensky, gajnante poentojn, kaj agante sen nenecesaj popolismo kaj promesoj, memfide antaŭeniris.
  Konsiderante la elirenketojn, ili diris ke li estis la klara favorato. Sed ĉu Medvedev atingos la duan raŭndon estas alia demando! Ĝis nun, Wladimir Klitschko kaj Sergej Kovalev, same kiel Grudinin, povus defii ĉi tiun lokon kun li.
  Zjuganov voĉdonis lasta. La maljuna, malsana, iama prezidanto de la Komunista Partio de Rusa Federacio skribaĉis la nomon de Grudin kaj suspiris. Jes, ĉi tio ne estas facila ŝarĝo fariĝi la unua vicĉefministro de Rusio en preskaŭ okdek jaroj. Ĉu li bezonas ĝin?
  Kaj Zjuganov, peze spirante, grakis:
  Ni denove iros en batalon
  Por la potenco de la sovetianoj...
  Kaj kiel unu ni mortas
  En la batalo por ĝi!
  Kaj ŝanceliĝis el la kabano. Ne, li demisios kiel eble plej baldaŭ.
  La tempo alproksimiĝis, kaj la unuaj datumoj pri la prezidantaj elektoj estas komenconta alveni. Rusio estis sur la rando de grandegaj ŝanĝoj. En Belorusio, estis ankaŭ mitingoj kaj postuloj por alianco kun Rusio. Ĉio fariĝis pli kaj pli furioza kaj ekscita.
  La partopreno en la prezidant-elektoj en Rusio atingis rekordon en la historio de alternativaj elektoj de preskaŭ naŭdek procentoj.
  Kaj ili ĵus anoncis, ke la balotujoj estis malfermitaj, kaj komenciĝis la kalkulo de voĉoj el la Malproksima Oriento.
  . ĈAPITRO #3
  La rezultoj de la unua raŭndo fluis de la Malproksima Oriento. Kiel ĉiuj opiniosondadoj diris, Zelensky estis memfide en la antaŭeco. Medvedev eĉ ne estis dua. Grudinin kaj Wladimir Klitschko batalis por la dua loko. En la listo estis ankoraŭ ĉirkaŭ ducent kandidatoj, do ili disigis siajn voĉojn. Tamen, Zelensky gajnis preskaŭ kvindek procentojn en Siberio kaj eĉ povis fidi je venkado en la plej unua raŭndo.
  Medvedev parolis en siaj koroj:
  - Ili volis la plej bonan, sed ili voĉdonis por amuzo!
  Zelensky estis lakona:
  La vero venkis!
  La balotdatenoj konstante ŝanĝiĝis, sed la unua loko de Zelensky laŭ larĝa marĝeno estis senŝanĝa. Alia afero estas, ke Grudinin kaj Klitschko iomete sinkis. Kaj Medvedev komencis preni la duan lokon, tamen, kun pli ol triobla rando de la gvidanto. Plejparte, la deĵoranta prezidanto ricevis en Ĉeĉenio, en la armeo, antaŭprocesan arestejon. Nu estas klare. Precipe en malliberejo. Pli malfacile estas tie sekvi la kalkulon de voĉoj.
  Medvedev, aliflanke, liberigis multajn kaptitojn kaj la pliiĝo ne estis tiel signifa kiel li atendis.
  Sed tre malfacile ni sukcesis eniri la duan raŭndon. Kvankam Zelensky prenis preskaŭ kvardek procentojn entute, Medvedev apenaŭ kolektis dek tri. Jes, eĉ kun la subaĉeto de balotantoj, kaj malobservoj. Jes, Dmitrij Anatoljeviĉ montriĝis sufiĉe malforta. La tria estis Wladimir Klitschko. Kia sento, kvara Grudinin. Kvina, kiu ankaŭ neatendite preterpasis Dima Bilan. La sesa estis Sergey Kovalev, kvankam lia rangigo estis alta. Zhirinovsky eĉ ne eniris la furordekon ĉi-foje. Vere, Medvedev tuj donis al li la rangon de generalo kolonelo pro sia fidela servo kaj la stelo de la heroo de Rusio.
  Tia konsolpremio al lia fidela servisto. Plue, Dima Bilan ricevis la stelon de la heroo de Rusio kaj la Ordenon de Merito por la Patrujo de la unua grado.
  Sed Dima diris, ke li tamen ne subtenos Medvedev. Tamen, koste de Zelensky, la pozicio ankaŭ estas malklara. Malkaŝe favore al Zelenskaja, nur Vladimir Klitschko postulis voĉdonado. Krome, ĉi tiu boksisto diris, ke li batalos en Moskvo, kun la olimpika ĉampiono de 2020. Kaj ke lia aĝdiferenco ne ĝenas. Tiu Vladimiro estas same forta kaj motivita kiel iam.
  Medvedev tamen transdonis la stelon de la heroo de Rusio al Vladimir Klitschko kaj Vitali Klitschko. Kiel, li estas justa ulo. Vi fratoj faris multon por boksado, precipe Vladimiro.
  Vitaly diris ke la plej malbona afero pri la Maidan estis ke pro li li ne rompis la rekordon de Holmso. Kaj tiel li havis ĉiun ŝancon!
  Kaj subite Vitalij volis renkonti Gassiev en Kyiv. Kiu kaŭzis iom da ekscito. Kaj kial ne provi?
  Sergej Kovalev ankaŭ volis daŭrigi sian karieron, memorante, ke Hoppins gajnis mondĉampionojn kaj unuigitajn titolojn en pli maljuna aĝo. Kaj ke ĝis nun nek Zelesky nek Medvedev planas labori en la registaro. Kaj li volas batali.
  La uloj estis vere motivitaj. El la aliaj boksistoj, Dima Bivol esprimis deziron batali kontraŭ Kovalev.
  Medvedev negocis kun Grudin. Li promesis al li montojn da oro. Grudinin deziris nenion malpli ol la postenon de ĉefministro. Neatendite, la maljuna Zjuganov subtenis Medvedev kaj alvokis Grudinin aliĝi al la teamo de la deĵoranta prezidanto. Sed tiam aperis problemoj kaj disiĝo en la vicoj de la komunistoj. Kion ambaŭ kandidatoj malŝatis.
  Sed Sergej Udaltsov parolis pri Zelenskij. Kiel, el du malbonoj, ni devas elekti kion ni ankoraŭ ne konis!
  Nikolaj Valuev proponis al Zelenskij kaj Medvedev aliancon: Zelensky Prezidanto - Medvedev Ĉefministro. Kion ŝatis la oligarĥoj! Cetere ili memorigis, ke ekzistas neesprimita punkto de unuiĝo: ke diversaj landoj havos ĉefministrojn kaj prezidantojn de siaj propraj.
  Kaj ĉar Zelensky gajnas la prezidentan elekton, tiam la reprezentanto de Rusio devus fariĝi la ĉefministro. Sed Medvedev ankoraŭ estas en la dua raŭndo.
  Zelenskij tamen diris, ke la ĉefministro estus el Rusio, sed ne Medvedev! Ĉar la rusoj estas sataj de lia administrado. Kaj kio necesas, pli kapabla en la ekonomio kaj kun sukcesa, kaj ne fiaska sperto kiel tiu de Medvedev!
  Enketaj datumoj montris, ke la plimulto de rusoj ne volis vidi Medvedev kiel ĉefministro. Pli precize, preskaŭ naŭdek procentoj estis kontraŭ ĝi.
  Rogozin neatendite revenis de politika neekzisto, kaj komencis esti konsiderata kiel ebla ĉefministro. Ankaŭ, multaj rusoj volis vidi Andrei Navalny kiel sian ĉefministron.
  Do la rado de la historio turniĝis pli kaj pli rapide.
  En la mondo, kompreneble, Okcidento subtenis Zelensky, Ĉinio restis neŭtrala. La plej multaj el la landoj ankaŭ subtenas Zelensky, kiu estis konsiderita demokrato kaj okcidentano. Sed Medvedev estis partnero de Putin tiom longe. Ili eĉ parolis pri la tandemo de la du gvidantoj. Kaj estas klare, ke Medvedev tute ne estas tiel blanka kaj lanuga kiel li volas aspekti. Ankaŭ estas elektoj en Usono. Konkurso inter juna respublikano kaj juna demokrata virino. Kaj kvindek kvindek ŝanco. Ŝanĝoj eblas ankaŭ en Ĉinio.Gvidanto Xi havas sanproblemojn. Kaj ŝajnas esti ŝanco ke pli demokrata gvidanto heredos lin.
  Ĝenerale la ĉina oligarkio volas pli da libereco kaj demokratio, sed la popolo ne sufiĉe amuzas. Kaj kiaj elektoj, kiam ilia rezulto estas konata anticipe?
  La modo por diktaturo komencis malaperi. Ĉiuj volis ion pli ol nur esti dentaĵoj.
  Zelensky personigis la novan kaj la ŝanĝojn, kaj sukcesajn. Kaj en Rusio ĝi estis perceptita pozitive. Homoj ne volis malliberejojn, tendarojn, ĝeneralan timon.
  La generacio ŝanĝiĝis, kaj ĉiuj volis ŝanĝi. Eĉ en Kubo, kie la malamata Castro-reĝimo ŝanceliĝis. Eĉ se la registaro estis sub malsama nomo. Ankaŭ en Nord-Koreio la soifo je ŝanĝo. Cetere, koreoj ofte diris: la monarkio ne estas por komunismo! Kaj ke la dika diktatoro devas iri!
  La deziro al ŝanĝo ĉirkaŭ la mondo kreskis, kaj Zelensky estis en ĉi tiu ondo. Kaj sukcese progresis!
  Kaj en Nord-Koreio okazis protesta manifestacio. Kiun la diktatora reĝimo pafis de maŝinpafiloj. Kio estis alia indikilo de barbareco reganta sur la kontinento.
  Trump diris, ke Usono povas, solvos la problemon de ĉi tiu diktatoreco perforte. Kaj ke atombombo ne timigos ilin. Plue, Trump diris, ke Usono jam provas tiajn armilojn, ke neniuj termonukleaj ŝargoj estos teruraj.
  Sed la tempo de Trump finiĝas. Kaj tial li estas la plej maljuna el la prezidantoj. Krome, post la morto de Carter, li eĉ iĝis la plej maljuna eĉ inter eksprezidantoj. Ŭaŭ! Kaj sorto amas junecon! Se Trump havus pli junan virinon kiel kontraŭulon, li tute apenaŭ venkus ŝin!
  Videblas la leĝo de karmo diras: la vojo kaj bonŝanco al la junuloj! Eĉ se Ronald Reagan montriĝis escepto al la regulo!
  Kaj la relative juna Gorbaĉov montriĝis fiasko. Eĉ se iu diras, ke Miĥail Sergeeviĉ eraris? La unua reganto de Sovetunio kiu parolis homan lingvon. Kaj ne estis komprenita de la homoj! Aŭ eble eĉ ne la popolo, sed la elito!
  Ho, tiu sorto! Kiom da sorto havis Vladimir Vladimiroviĉ Putin, kaj kiom li atingis?
  Kaj se Nikolao la 2-a havus iom pli da bonŝanco - ekzemple, se la admiralo Makarov restus viva, tiam kiel granda kaj potenca estus Rusio. Ĉu Ĉinio fariĝus Zheltorossiya kaj la tuta mondo estus fleksita!
  Kaj tiel nur Krimeo sole estis prenita kaj tirita en konflikton kun la tuta mondo!
  Kaj Nikolao la 2-a, kiel subtila diplomato, sukcesis marĉandi Konstantinopolon kaj Malgrandan Azion kun la aliancanoj.
  Nu, bone, nun la fenomena Zelenskij pli kaj pli aktivas. Kaj la dua elekto ĉi tie alproksimiĝas.
  En Ukrainio estas pli kaj pli da jubilado kaj optimismo. Medvedev nature proponis televidajn debatojn. Kvankam ĝi havas malmultan sencon. La pozicioj de la aganta prezidanto de Rusio ne estas tro fortaj. Kaj nenio pri kio fanfaroni. Ne en la ekonomio, ne en politiko kaj en milito. La situacio eĉ plimalboniĝis en Kaŭkazo. Kaj nenio povas esti farita. Nek forto nek diplomatio prenas. Rilatoj fariĝas pli kaj pli malamikaj kun la akompanantaro de Medvedev. Neniu ĉi tie prenas la reĝon serioze. Kvankam la reĝo ankoraŭ estas sur la trono.
  La oligarkoj, ĝenerale, ne kontraŭas Zelenskij. Nur la sekurecaj taĉmentoj, pli precize, kelkaj el ili estas malkontenta!
  Sekrete, Medvedev kunvokis sekurecan konsilion. La konversacio tuŝis ĉu nuligi la duan raŭndon. Ekzemple, ĉu estis malobservoj? Kompreneble ili estis! Kaj vi povas trovi kulpon pri tio, kaj nuligi la balotrezultojn. Kaj kial kaj konfirmi ĉi tion per la Supera Kortumo. La ideo ŝajnis sufiĉe racia.
  Dmitrij Anatoljeviĉ Medvedev rememoris, ke foje en majo 1999 Jelcin diskutis pri plano pri milita puĉo kaj disvastigo de la Ŝtata Dumao!
  Kaj ĝi preskaŭ okazis. Vere, eĉ tiam la sekurecaj taĉmentoj ne havis unuecon. Iuj diris, ke mola opcio estas pli bona: la Supera Kortumo malakceptas la proceduron de misoficado, pro manko de leĝo pri la forigo de la rusa prezidento. Kaj dum tiu ĉi leĝo estas adoptita, kaj ĉi tio estas konstitucia leĝo, du trionoj de la Parlamento kaj tri kvaroj de la Konsilio de Federacioj devas esti kunvenitaj. Kaj povoj de penso eksvalidiĝos, kaj tie kaj ankaŭ la prezidanto.
  La sekurecaj taĉmentoj tiam vere promesis kunlabori kun la Supera Kortumo kaj solvi la problemon pace. Jelcin ne vere volis fari militan puĉon kun du-procenta takso kaj kvin koratakoj. Kaj la fortoj ne estas la samaj, kaj la subteno ne estas la sama. Precipe en 1993, ekzistis ankoraŭ subteno de la homoj de tiu kurso. Kaj en 1999 ĝi estis for. Kaj ne povus esti kun tiaj rezultoj.
  Do trairu la procezon de misoficado, plej verŝajne ĝi estus fininta sen pafado.
  Medvedev apelaciis al la kasacia kortumo por nuligi la elektojn.
  Sed ĉi tie, kompreneble, la juĝistoj komencis kontraŭi. Tio, oni diras, eĉ se la elektoj estos nuligitaj, ĝi ankoraŭ devos ripetiĝi. Kaj la ŝancoj de Medvedev nur malpliiĝos. Kaj jes, estos civila tumulto.
  Do, oni diras, Dmitry pli bone akceptu, ke Zelenskij fariĝos la prezidanto de Rusio. Kaj provu trovi vian lokon.
  Cetere multaj diris, ke tiu ĉi klaŭno en Ukrainio ne sukcesos. Kaj certe ĝi funkciis! Kaj ne faru tragedion, sed el muŝo de elefanto.
  Medvedev, interparolante kun juĝistoj kaj sekurecaj oficistoj, faris decidon: iri al la balotado ĉiukaze. Kaj dua raŭndo. Kaj vere estas kiel ĝi funkcias. Eble miraklo okazos. Sed ne? Do ili ne metos lin en malliberejon.
  La kunveno de miliarduloj ankaŭ diris, ke ili ne estas kontraŭ demokratio. Kaj ke Zelensky ne estas maldekstrulo kaj konvenas al ili. Kaj plue, ke, finfine, ĉiuj okcidentaj sankcioj estos nuligitaj kaj Rusio finfine revenos al la monda komunumo.
  La lasta afero nun restas fari televidan debaton. Zelensky konsentis, sed nur ĉe la Luzhniki-stadiono. Kompreneble ĝi estis akceptita. Ĝi tre rememoris la jam pasitan etapon kun Poroŝenko. Krome, la diferenco en la unua raŭndo estis eĉ pli granda. Kaj la kontraŭtaksado de Medvedev estas kolosa.
  Sed televidaj debatoj - dronanto kroĉas al pajlero. La lasta kunveno estas vendrede, kaj la elektoj estas dimanĉe.
  Medvedev, ĝenerale, prepariĝis. Sed la faktoj ne estas de lia flanko. Kaj la sperto de Poroŝenko montris, ke oni ne povas ŝanĝi la faktojn nur per retoriko. Same kiel urbestro Luzhkov, ili ne povis venki, por la sola fojo en la historio de Moskvo, kiam la centraj televidkanaloj laboris kontraŭ la nuna estro de la urbo.
  Sed propagando ne povis superi la atingojn en la ekonomio de la urbestro de Moskvo. Jes, kaj ne voĉdonu por Kiriyenko, la aŭtoro de la defaŭlto! Sed estis li, kiu plej estis promociita. Verŝajne la plej malsukcesa kandidato kontraŭ la komerca oficulo estis puŝita.
  Tamen, la rusa amaskomunikilaro nun kampanjis pli por Zelensky. Neniu kredis je Medvedev. Eĉ la Supera Kortumo ne volis konsideri la kazon de la nuligo de la elektoj.
  Dum la esenco kaj la kazo, la stadiono kolektis al la rando. Laŭvorte pleniĝis.
  Kaj estis klare, ke serioza polemiko venas. Tamen, estis klare de la vizaĝo de Medvedev ke li preskaŭ rezignis sin venki. Sed la lasta movo devas esti farita.
  Sojle de la debato, Medvedev nomumis Vladimir Zhirinovsky kiel Ministro por internaj aferoj. Jen la lasta gesto de malespero. Sed Ĵirinovskij, sciante, ke pli ol okdek procentoj de la balotantoj pretas voĉdoni por Zelenskij, tute ne volis kvereli kun la estonta ŝtatestro. Kvankam, kompreneble, li komprenis, ke li verŝajne ne trovos lokon en la teamo Zelensky.
  Jes, maljuna Vladimir Volfoviĉ. Tamen, Anatoly Kashpirovsky estas eĉ pli maljuna ol la Sanministro kaj Vicministroprezidento. Sed li ankaŭ ne aparte fervoras kampanji por Medvedev. Tamen, li havas ŝancon resti en la teamo. Aĝo estas granda kaj signifas sperton. Kaj la fizika formo estas nur tre bona.
  Ne mirinde la Kashpirovsky-fenomeno.
  La debato ĉe la stadiono komenciĝis per interŝanĝo de salutoj. Kaj spritaj rimarkoj. Sed Zelensky aspektis pli freŝa, pli memfida, pli konvinka kaj pli profesia.
  Medvedev, aliflanke, estis tre nervoza kaj ekploris. Li ne sukcesis esti konvinka. Jes, kaj aferoj estas tre malbonaj en la lando. La homoj klare subtenas Zelensky. Ĉio estas tiel ĝojigita ĉi tie.
  Ĉiu vorto de Zelensky estas akompanata de aplaŭdo, kaj Medvedev estas fifajfata. Tio estas, estas vera fiasko de la polemiko.
  Medvedev skuas kaj diras:
  - Mi havas sperton!
  Zelenskij respondas ridetante:
  - Kun tia sperto, iru nur al la domzorgistoj!
  Medvedev en respondo:
  - Ni prenis Krimeon kun Putin!
  Zelenskij sprite respondis:
  - Teno de ŝtelistoj kaj mallongaj brakoj!
  Kaj tiel plu estis debatoj, sed Zelenskij klare venkis. Li estis multe pli sprita kaj pli konvinka ol Medvedev, kaj la salono ĝojis.
  Tuj post la televida debato, la deĵoranta prezidento de Rusio publikigis dekreton kvinfoje altigante salajrojn, kaj pensiojn sep fojojn! Sed ĝi jam aspektis kiel ŝerco.
  La homoj nur ridis pri Medvedev. Kvankam estis klare, ke antaŭ la elektoj ili faris ion alian!
  Medvedev ankaŭ decidis aljuĝi la Ordenon de Sankta Andreo la Unua-Vokita al kaj Stalino kaj Lenin. Tia decido, oni devas diri, estas sufiĉe saĝa, sed malfrua. Dmitrij Medvedev klare volis venki super la komunistoj. Kaj precipe la stalinistoj. Sed samtempe li prenis kaj premiis la stelon de la heroo Tuĥaĉevskij. Ankaŭ eksterordinara movo kaj provo flirti kun liberaluloj.
  Medvedev ĝenerale provis plezurigi kaj nian kaj viajn. Li premiis kaj la patriarkon kaj la papon kaj gvidantojn de kristanaj konfesioj. Ĉefe protestantoj. Kaj eĉ la Atestantoj de la Eternulo estis restarigitaj en siaj rajtoj, sed tio estis malmulte utila. Tamen, ili estas malpermesite voĉdoni, kaj ĝenerale ĉi tiu organizo mortas!
  Medvedev rekompencis kaj muftojn kaj lamaojn. Li provis igi ĉiujn sur sia flanko. La pluvo de medaloj kaj ordoj estis eksterordinara. Samtempe, la aganta prezidanto donacis al ĉiuj deputitoj de la Ŝtata Dumao bonuson po unu miliono da dolaroj. Tamen ĉi tio prefere timigis ol altiris homojn al li.
  Plue, Medvedev provis establi plurajn novajn ordojn: la Ordeno de Petro la Granda, la Ordeno de Ivano la Terura, la Ordeno de Aleksandro la Liberiganto, la Ordeno de Nikolao la 2-a kaj la Ordeno de Brusilov. La ordoj de "Lenin" kaj "Stalin" ankaŭ estis restarigitaj.
  Medvedev serĉis altiri diversan balotantaron tiamaniere. Kaj agante laŭ la principo: kaj via kaj nia! Sed ĉi-kaze ĉiomanĝanto estigis malkonfidon al la homoj - oni diras, politika prostituitino. Homoj ŝajne forgesis, ke Putin ankaŭ flirtis kun la maldekstro kaj la dekstro tiamaniere. Kaj li ankaŭ provis esti ĉiomanĝanta.
  Tamen, kio estas permesita al Jupitero, ne estas permesita al la taŭro! Putin iel ekde la komenco, malgraŭ la spuro de posteulo al la malamataj homoj de Jeltsin, ĝuis la simpation kaj de la popolo kaj de la elito. Eĉ la komunistoj timis kontraŭi lin, kaj voĉdonis por aprobo por la posteno de ĉefministro sen lukto aŭ marĉando.
  Sed Medvedev neniam ĝuis specialan amon. Ŝajne li estis tro inteligenta kaj en la ombro de Putin. Neniu perceptis lin kiel vera batalanto kaj reganto. Ĝenerale, post Putin, iel ajna posteulo ŝajnis kiel politika nano kaj estis io alia. Kaj Zelensky estis perceptita kiel karisma, kiel fabelprinco. Kaj ne plu porko en poke, sed sukcesa reganto, kiu eltiris Ukrainion el la marĉo, aŭ pli ĝuste el la kavo.
  Kompreneble, antaŭ ĉio, Ukrainio suferis pro la rompo de ligoj kun Rusio. Kaj ĉi tie Poroŝenko eble ne estas tiel kulpa. Se ĉi tio okazus en Belorusio, ĝi ĝenerale estus fiasko. Rilate al profesieco, la ukraina registaro estas forta! En Belorusio, male, estas nur sikofantoj kaj pladmanĝantoj. La teamo de Putin foje renkontis fortajn personecojn - kiel Rogozin aŭ Tkaĉev, sed ili estis rapide forigitaj.
  Medvedev, ĉiukaze, estis homo, kiu ne ŝajnis esti denaska reganto, kaj tial ĉi tiu caro ne estis tute vera caro.
  Iel li similis Gorbaĉov, kiun ordinaraj homoj en la Okcidento amis, sed malŝatis memstare. Parte, kompreneble, ili komencis malŝati Gorbaĉov pro lia lukto kun ebrio. Alkoholuloj kaj drinkantoj, kompreneble, ne pardonis la mankon de vodko. Estas vintumultoj. Kaj tiam la cigaredoj malaperis.
  Ne ekzistas Gorbaĉov, estas klare, ke ili ne ŝatis lin ne nur pro lia kalveco. Medvedev, kiel ĉefministro, montris sin tre malforta ekonomikisto. Kaj eĉ sen Zelensky, li havus problemojn reelekti.
  Iam Putin tiris Medvedev je la oreloj.
  Sed nun Putin forlasis la ludon - li subfosis sian sanon, veturante permane kaj trolaborante per hokeo. Kaj ĉu necesis grimpi sur la glacion en tia estiminda aĝo. Precipe ne havi kapablojn en sia juneco?
  Putin brulis, trostreĉis sin. Kaj sen li, estas neniu por haltigi Zelensky. Cetere Putin mem gvidis la personaran politikon tiel, ke al li ne restis inda posteulo. Kiel Stalin, kiu igis Ĥruŝĉov sukcedi lin, kaj bankrotis. Kaj ĉi tie Medvedev tute ne estas taŭga gvidanto de la rusa imperio.
  Sabate antaŭ la elektoj estis montrita filmo pri Zelensky en ĉiuj rusaj televidkanaloj. Kompreneble kun la celo misfamigi. Sed malmultaj faktoj estis prezentitaj. Kaj propagando montris sian senpovecon. Jes, kaj multaj kanaloj komentis la filmon.
  Medvedev aljuĝis ordonojn al multaj generaloj. Denove aranĝante stelfalon.
  Neatendite, li ankaŭ establis novan Ordenon de Botvinnik, tri gradojn: bronzo, arĝento, kaj oro. Kaj ankaŭ la Ordeno de Aleĥine. Kaj ankaŭ bronzo, arĝento kaj oro.
  Medvedev tiam sciigis per dekreto ke Rusio ŝanĝus al profesia armeo ene de kvar jaroj. Kaj la funkcidaŭro estas reduktita al ses monatoj.
  Plue, la aganta prezidanto anoncis, ke militveteranoj kaj tiuj, kiuj deĵoris en varmaj lokoj, estas premiitaj kun la stelo de la heroo de la Rusa Federacio. Kio fariĝis senekzempla paŝo.
  Medvedev klare serĉis lokon en la historio. Plue, la deĵoranta prezidanto premiis al Vladimir Vladimirovich Putin postmorte la Ordeno de Venko kaj la Ordeno de Sankta Andreo la Unua Vokita kaj la nove establita granda diamanta stelo de la Heroo de la Rusa Federacio.
  Ĉi tio jam estis la lasta provo ludi pri la takso de la iama rusa idolo. Kiel, mi estas Medvedev dum tiom da jaroj kune kun Putin - amu min per via tuta koro kaj animo!
  Sed estas klare, ke homoj ne tro avidas ami ĉi tiun kandidaton por diktatoreco.
  Kaj nokte de sabato ĝis dimanĉo, Dmitrij Anatoljeviĉ Medvedev eĉ anoncis la postmortan taskon al Vladimir Vladimiroviĉ Putin - la titolon de Generalisimo!
  Ĉi tio estis vere bonega! Kiel, mi donas la titolon al la idolo de antaŭaj jaroj!
  Tamen, ĉu ĉi tio helpos Medvedev? Estas malfacile konvinki oni voĉdoni por si nur laŭdante iamajn idolojn kaj aljuĝante al ili ordonojn. Ne gravas kiom da premioj vi duŝas, vi ne resendos Putin. Kaj estas klare, ke la iama caro estas for kaj la nova caro venas el Kyiv.
  Tamen, Zelensky ne dormetis, kaj ankaŭ premiis la Papon. Maljunulo Francisko la Unua benis la Prezidanton de Ukrainio pro novaj atingoj.
  Kaj en Belorusio, por-rusa koalicio de partioj jam kompletigis la kolekton de subskriboj, sub referendumo, pri unuiĝo kun Rusio. Voĉdono pri tio estas atendata. Tamen, Medvedev ne estas kreditita pro tio. Kaj ĉi tie la ĉefa iniciato venis de Zelensky - ĉi tiu idolo de milionoj.
  Do nun Vladimir Zelenskij eniris la hejmstreĉon...
  Voĉdonado komenciĝis en Siberio. Partopreno estis alta de la komenco. Homoj iris al la balotado kaj ridetis. Estis klare ke ili iris al ŝanĝo. Kaj tio, kion ili volas, estas nova. La maljunulo estas laca kaj enuiga.
  Eĉ la kanto sonis matene:
  Niaj koroj postulas ŝanĝon
  Niaj okuloj bezonas ŝanĝon.
  En nia rido kaj en niaj larmoj,
  Kaj en la pulsadoj de la vejnoj!
  Ŝanĝo, ni atendas ŝanĝon!
  La elektoj estis okazigitaj trankvile, sed kun grandega partopreno. Homoj perli al la elektoj en gregoj. Nikolaj Valuev estis unu el la unuaj voĉdoni. Li ĵetis la baloton en la urnon kaj diris:
  - Voĉdonu por la nova!
  Poste aperis Aleksandr Povetkin. Mi ankaŭ voĉdonis, kaj eldonis mian propran:
  - Por la Rusaj Dioj!
  Poste venis la voĉdonado. Ili ĵetis balotojn en la urnojn. Kaj Dima Bilan, kaj Alla Pugacheva. Ankaŭ aperis Lev Leŝĉenko, anoncita:
  - Voĉdonu por la nova!
  Nikolao Baskov kantis:
  - Rusa valso, flugiloj ŝvebas! Printempo venas!
  Kaj li ankaŭ faligis la folion en la urnon.
  Tiam aperis aliaj uloj... Zelenskij venis por voĉdoni sur skotero kaj faris kapriolojn - rompinte la aplaŭdojn. Voĉdonite eĉ deklamita:
  Sciu la pulsadon de la koro kaj vejnoj,
  Larmoj de niaj infanoj, patrinoj...
  Ili diras, ke ni volas ŝanĝon
  Forĵetu la jugon de pezaj ĉenoj!
  Kaj tondra aplaŭdo! Kvankam la poemoj ne estas liaj, sed la fama poeto kaj verkisto Oleg Rybachenko. Sed Oleg Rybachenko mem fariĝis knabo, kaj nun li vojaĝas en alian mondon.
  Tiam aliaj boksistoj voĉdonis: Sergey Kovaley, Denis Lebedev. La lasta, post la paŭzo, provis reveni. Sed li estis batita, kaj finfine foriris.
  Sofia Rotaru voĉdonis en Kievo. Kaj multe ridetis...
  Venis ankaŭ Vladimir Ĵirinovskij. Li kriis:
  - Por nova vojo!
  Kaj li ekbrilis la epoletojn de ĝenerala kolonelo. Zjuganov venis al la balotado en rulseĝo. Kaj li silentis la tutan tempon.
  Grudinin voĉdonis ridetante...
  Garry Kasparov donis samtempan ludsesion kaj ankaŭ donis sian voĉon. Krome, li diris ke li ludos matĉon kun Carleson. Do Anatoly Karpov donis samtempan ludsesion.
  Cetere Karpov jam ricevis la Ordonon de Miĥail Botvinnik.
  Do alia demando estas kiu estas la ĉefa kaj plej bona el la mondĉampionoj.
  Certe multo ŝanĝiĝis...
  Kaj Dmitrij Anatoljeviĉ Medvedev denove surprizis ĉiujn. Anoncita de la institucio, la ordo nomita laŭ "Oleg Rybachenko". Krome, estas kvar gradoj samtempe: la kvara grado estas bronzo, la tria grado estas arĝento, la dua grado estas oro, kaj la unua grado estas oro kun diamantoj!
  Jen kiel mojosa ĝi rezultis!
  Lucifer's Armageddon jam estis publikigita en kinejoj, kaj Avatar kaj Star Wars-rekordoj jam rompiĝis. Oleg Rybachenko fariĝas vera literatura superstelulo!
  Medvedev ankaŭ establis la Literaturan Premion Oleg Rybachenko - kun premiofondaĵo dekoble pli granda ol la nobelpremio.
  Kaj ĉi tio ĝenerale estas tre bonega!
  Plue pli kaj pli Medvedev laboris dimanĉe. Li premiis Oleg Rybachenko kun la Ordeno de Sankta Andreo la Unua Vokita, kaj la Stelo de la Heroo de Rusio, kaj grandan diamanton kun la Stelo de la Heroo de Rusio, la Ordeno de Venko. Ĉi tio estis provo ŝanĝi la kurson de la historio.
  Kiel, mi karesos Oleg Rybachenkon, kaj ĉio estos bonega! Samtempe mi donos al li kaj al la marŝalo la titolon de Rusa Federacio!
  Kaj dimanĉo venas... La unuaj datumoj de elir-enketoj jam estas konataj, kiuj diras, ke Zelensky havas pli ol okdek procentojn.
  Kaj la fluo de informoj ne ĉesos...
  Medvedev ankoraŭ ne voĉdonos. Verkoj. Ĉi tie li donas ordonon aljuĝi al Vladimir Volfoviĉ la rangon de armegeneralo. Kiel, estu fidela al mi.
  Kvankam Zhirinovsky ŝajnas esti jam transfuĝinta al la alia flanko.
  Lev Leŝĉenko fariĝis ministro sen biletujo. Sed ne plu gravas.
  Maltrankvilo en Ĉinio. La popolo volas demokration - tedas de despotismo! La homo ne vivas nur per pano!
  Mi volas diri ne al la aŭtoritatoj! Kaj kiom longe vi povas konservi bastondisciplinon en la dudekunua jarcento!
  Ne tre bona en Ĉinio. Estas neeble sekvi la relojn de komunismo kaj konstrui kapitalismon senfine. Kelkaj ŝanĝoj estas necesaj. Jes, kaj administrado estas tro konservativa.
  Krome, la nova burĝaro volas demokration kaj ĉesigon de polica brutaleco.
  Efikis ankaŭ la elĉerpiĝo de malnovmodaj labormetodoj! Ne volante esti dentaĵoj en la sistemo. Jes, en Ĉinio dimanĉe fortaj tumultoj skuas la sistemon.
  Kaj en Usono, virino havas la plej grandan ŝancon fariĝi prezidanto. Tamen, la populareco de Floyd Mayweather komencis subite kreski. Ĉi tiu nevenkita boksisto jam grimpis al la unuaj pintoj de la rangigoj.
  Ŝajne, Usono maltrafis novajn venkojn, kaj deziris nek respublikanon nek demokraton al la trono. Floyd ankaŭ estas mirinda!
  Kaj poste denove televidaj debatoj.
  Jam estas dimanĉo vespere. Baldaŭ baldau balotejoj.
  Fine, Medvedev aperis lastminute. Haste ĵetis la bultenon en la urnon kaj foriris sen diri eĉ vorton. La horloĝo sonoris - voĉdonado finiĝis.
  Ĝis nun, prezidanto Medvedev forlasis Kremlon kaj iris al loĝejo proksime de Moskvo.
  Estas du knabinoj en la fiakro kun li. Ia ajn distro.
  Nataŝa, kiu sidis dekstre, demandis:
  - Nu, kio pri Dima? Nun ili anoncos vian finan fiaskon!
  Medvedev rimarkis:
  - Restas ankoraŭ du monatoj antaŭ la inaŭguro. Do nuntempe, mi estas ankoraŭ ĉio, kaj Zelenskij estas nur la prezidanto de Ukrainio!
  Aljonka, sidanta dekstre, komentis:
  - Kaj la inaŭguro povas akceli! Via potenco, Dmitrij Anatoljeviĉ, finiĝis!
  Medvedev petege demandis:
  Sed vi, knabinoj, povas fari ĝin!
  Nataŝa sulkigis la brovojn kaj demandis:
  - Kion ni povas?
  Medvedev memfide deklaris:
  - Malhelpu la inaŭguron!
  Nataŝa ridis kaj respondis:
  - Kaj kiel?
  La Deĵoranta Prezidanto respondis emfaze:
  - Kvazaŭ vi mem ne scias!
  Nataŝa respondis kolere:
  - Ni ne mortigos Zelenskij!
  Medvedev tuj kontraŭis:
  - Nu, kio estas mortigi! Nur certigu, ke li mem rifuzas la kronon!
  . ĈAPITRO #4
  La knabinoj unuvoĉe ridis...
  Alenka demandis kun rido:
  - Kion vi sugestas uzi hipnoton?
  Dmitrij Anatoljeviĉ kapjesis:
  - Jen ĝi! Vi povas fari ĝin!
  Nataŝa respondis por sia amiko:
  Ni povas, sed ni ne volas!
  Medvedev estis surprizita:
  - Kial estas tio?
  Nataŝa honeste respondis:
  - Zelenskij elektita! Kaj vi, Dmitrij Anatoljeviĉ, ne kapablas regi la landon!
  Alenka aldonis kun malico:
  - Kaj ĝi estas tute evidente al ni ĉiuj!
  Medvedev notis kun kolerego:
  - Ĉu vi ne komprenas, ke ni fariĝos kolonio de la Okcidento?
  Alenka memfide respondis:
  - Prefere, Okcidento fariĝos nia kolonio!
  Nataŝa aldonis sarkasme:
  - Kaj kun vi, Miŝa, Rusio ĉiukaze ne estos bonega!
  Medvedev gluglutis:
  - Mi donos al vi, laŭ la Ordeno de Venko, laŭ la Ordeno de Sankta Andreo la Unua Vokita, laŭ la Ordeno de Nikolao la 2-a, kaj oran stelon en diamantoj...
  Nataŝa ridis kaj rimarkis:
  - Aŭ eble ni mem fariĝas prezidantoj, tricent ordonoj pendigi nin?
  Alenka diris:
  - Ni povas hipnotigi vin kaj fariĝi generalisimo.
  Nataŝa ridis kaj rimarkis:
  - Aŭ eble supergeneralissimo!
  La knabinoj ridis...
  Alenka kantis:
  - Kaj eĉ la malamiko kriis kelkfoje,
  Kaŝante la timon - ke mi estas la reĝo!
  Nataŝa elmontris siajn dentojn kaj pepis:
  - Mi ne ŝatas teatrojn kaj arenojn,
  Tie, miliono estas interŝanĝita kontraŭ rublo ...
  Kvankam estas grandaj ŝanĝoj antaŭen
  Mi amas Belobog kun Stalin!
  Kaj la knabino prenis ĝin per la nudaj piedfingroj kvazaŭ ŝi premus je la nazo la perdantan prezidanton.
  Ciferoj jam estis anoncitaj el la Malproksima Oriento. Por Zelensky 91 procentoj, por Medvedev 7,5 procentoj, la memfida gvidado de la ukraina prezidanto.
  Aljonka ankaŭ tiris Medvedev je la orelo per la nudaj piedfingroj kaj siblis:
  - Nu, kio pri la eksprezidanto, ĉu viaj premioj helpis vin?
  Medvedev devige eldonis:
  - Mi ankoraŭ ne estas eks! Antaŭ la inaŭguro de la realo!
  La knabino kriis:
  - Gloro al la nova reĝo!
  La sorĉistinoj, la lasta atuto, rifuzis helpi Medvedev. Kaj nun la aganta prezidanto provis trovi eliron el senespera situacio.
  Eble influi la Superan Kortumon por nuligi la rezultojn de la prezidantaj elektoj en Rusio? Ĝi aspektis kiel granda tento. Sed fakte, la probabloj aspektis glitigaj.
  Kaj kio se ni eldonus dekreton kaj ofertus al ĉiu juĝisto miliardon da dolaroj? Post ĉio, li estas la prezidanto kaj li havas potencon, pri kiu la reĝoj neniam revis! Pli specife, deĵoranta prezidanto. Kaj efektive, se vi proponas tutan miliardon da dolaroj, la juĝistoj ne rezistos.
  Kaj kio estas por bagatelo.
  Datenoj estis transdonitaj per radio. Dum Zelensky havis pli ol naŭdek procentojn, kaj plie en Ukrainio, estis atendite ke li ricevos preskaŭ cent procentojn entute. Eble en la areo de la ruĝa zono, pro la flirtado de Medvedev kun la komunistoj, estos iom pli, estis iuj ŝancoj en Kaŭkazo. Vere, Ramzan Kadyrov ŝajnas esti decidinta preni la flankon de la venkinto. Vi ankoraŭ povas finiĝi en la armeo, kvankam la militistaro ne havas specialan deziron servi, ne estas falanta prezidanto.
  Ĝenerale, post la unua raŭndo, la potenco de Medvedev malfortiĝis. Kaj se li ankoraŭ povis disdoni premiojn, tiam alie, li estis pli kaj pli ignorata.
  Dmitrij Medvedev alvenis al sia oficejo kaj provis kontakti la centran bankon. La deĵoranto kontraŭvole ligis lin.
  La deĵoranta prezidanto postulis, ke oni donu al li monon por urĝaj bezonoj.
  La estro de la Centra Banko respondis:
  - Mi nenion faros, ĝis mi ricevos konfirmon de la nova prezidento Zelenskij.
  Medvedev muĝis:
  - Ĉu vi estas freneza! Mi ĝis la prezidanto tiam la inaŭguro de la nova! Kaj se jes, do obeu, vi ŝuldas al mi!
  La estro de la centra banko rimarkis:
  - Laŭ la konstitucio, mi ne obeas vin! Kaj ĉiuokaze, kial vi bezonas monon?
  Medvedev respondis kun rideto:
  - Ĉu vi bezonas landojn urĝe?
  La estro de la centra banko respondis per severa tono:
  - Ĉu vi volas forkuri?
  Medvedev bojis:
  - Mi arestos vin nun! Mi havas armeon! Fidela Ĵirinovskij estas kun mi!
  La estro de la Centra Banko rimarkis:
  - Ĉi tiu ĉiam prenas sub la viziero! Kaj en Moskvo pli ol naŭdek procentoj estas por Zelenskij. Via potenco estas super Misha!
  Medvedev muĝis:
  - Kaj la via ne komenciĝis!
  Kaj pendigis. Nun la situacio fariĝis malbona. Ĝuste, kaj la sekurecaj taĉmentoj rifuzos obei. Jes Ĵirinovskij, li ankoraŭ estas vulpo. Ĉu oni nomu lin ministro pri internaj aferoj? Donu ordonojn al SWAT. Aŭ provu ankoraŭ uzi la Ŝtatan Dumaon?
  Estas klare, ke Zelensky okazigos novajn elektojn, kaj multaj deputitoj ne kalkulos siajn mandatojn. Pli precize, preskaŭ ĉio.
  Ĉi tie necesas io alia. Sed la Ŝtata Dumao verŝajne ne iros kontraŭ la popolo. Kaj la armeo ne subtenos rektan militan puĉon. Ne tiaj generaloj en Rusio iri al civila milito.
  Restas nur unu afero - nuligi la prezidantajn elektojn en tribunalo. Ĉi tio estas la nura legitima ŝanco plilongigi vian agonion. Sed plej verŝajne nur por etendi. Estas neverŝajne, ke Medvedev havas realan ŝancon esti reelektita. Fakte, lia kontraŭtaksado estas kolosa, eĉ pli malbona ol tiu de Petro Poroŝenko.
  Medvedev pensis pri alia eblo. Ĉi tie, ekzemple, forigi Zelensky fizike? Sed ĉi tio estas rekta krimeco. Ĝis ĉi tio? Des pli, ĉar ĉi tio koleros Medvedev. Kaj plej bone ĝi donos trankvilon. Ĉar la homoj ne pardonos al Medvedev tian kolosan fiaskon en la elektoj.
  Ne, Dmitrij Anatoljeviĉ ne sukcesos. Sen kolekti eĉ dek procentojn de la voĉoj en la elektoj, li certe ne restos en la povo.
  Medvedev iris al la drinkejo. Li malfermis ĝin, elprenis botelon, verŝis al si konjakon.
  Multekosta - "Napoleono", kun malkovro de ducent jaroj!
  La aganta prezidanto trinkis glason. Tiam la dua, manĝis citronon.
  Pli varmiĝis en la stomako, kaj pensoj saltis pli rapide. Post la tria glaso, Medvedev ridetis kaj sidiĝis en brakseĝon. Kuraĝiĝis iomete. Fakte, kial li bezonas ĉi tiun potencon? Respondeco estas kompleta. Ne unu minuton da libera tempo, nek sekundon da paco. La tutan tempon en moviĝo, sub la superrigardo de vidbendaj kameraoj. Vi timas diri tro multe.
  Multa laboro, sed neniu amuzo.
  Kaj mi volas kuŝi en la lito kun knabino. Ludu sur la komputilo en la milito.
  Fakte, jen vi estas la prezidanto, kaj por komenci veran militon vi pensos trifoje. Jen kiel la timinda Trump ne kuraĝis ataki Iranon.
  Oni povas multe paroli pri la milito, sed efektive decidi pri ĝi ne estas facila!
  Sed la ludo batalu, vi mem, batalu!
  Medvedev sidiĝis ĉe la komputilo. Ŝaltis mian plej ŝatatan Duan Mondmiliton. Li ne ludis delonge. Ĉi tie, por ne tro streĉi, oni uzas la kodon de fraŭdo. Kiel tio...
  Kaj tiam vi veturas teknologion kun uraganrapideco. Kaj vi jam havas IS-7-ojn, kiujn vi lanĉas en regimentoj, nur T-1-ojn ĉe la germanoj. Rimarkinda diferenco en forto kaj rimedoj.
  Medvedev, kiu preskaŭ neniam trinkis, videble heliĝis pro malbona sano.
  Jen kiel vi ĵetas la plej multekostan kaj pezan tankon de la Dua Mondmilito IS-7 al la malamiko. Kaj vi rompas ĝin sen multe da malfacilaĵo. La milito iras facile kaj venke. Prenu urbon post urbo.
  Ĝenerale, kompreneble, Stalino bone gvidis la landon, kaj sukcesis venki la Trian Reich en malpli ol kvar jaroj. Putin batalis kontraŭ ISIS pli longe. Sed la germanoj havas tre bonegan teknikon.
  Ĉi tie en la ludo, ekzemple, la germana E-75-tanko, nur la sovetia IS-7 povas batali egale kontraŭ ĝi, ĉiuj aliaj tankoj cedas. E E-75 estas tre forta kiraso. Eĉ pli bona ol la sovetia IS-7, la kanono estas proksima en mortiga forto.
  Kaj la germanoj planis fari ĉi tiun tankon sia ĉefa en la kvardek-kvina jaro. Kio pri la nia?
  Medvedev suspiris... La IS-7 neniam estis metita en amasproduktadon en la postmilita periodo. Do la milito daŭris pli longe, oni ne scias, kiu alia venkis.
  Dmitrij Anatoljeviĉ Zaĥmelev kantis:
  - Amu fratojn, amu! Amu vivi fratojn! Kaj nia atamano ne devas malĝoji.
  Medvedev endormiĝis ludante. Ĝi malstreĉas...
  Kaj la sekvan tagon, la finaj rezultoj de la prezidant-elekto iĝis konataj.
  Preskaŭ 92 procentoj de balotantoj voĉdonis por Zelensky kune kun Ukrainio, 6,7 procentoj por Medvedev. Tiel, la triumfa venko de Zelensky okazis.
  Festoj kaj ĝojoj komenciĝis en la lando. Fine venis nova, kiel ŝajnis al multaj, hela vivo.
  Ĝis nun, la vero de la inaŭguro estas la deĵoranta prezidanto Dmitrij Anatoljeviĉ Medvedev.
  Kaj li gratulis, kompreneble, la venkinton. Kaj kien vi iras. Kaj ses procentoj estas nenio por kalkuli.
  Ministro por internaj aferoj Vladimir Zhirinovsky tamen vizitis Medvedev kaj konsolis lin:
  - Mi voĉdonis por vi Dmitrij Anatoljeviĉ!
  La deĵoranta prezidanto trankvile respondis:
  - Dankon!
  Zhirinovsky sugestis:
  - Eble vi devus esti metita en premierojn?
  Medvedev skuis sian pentritan kapon.
  - Mi ne pensas, ke post tia malvenko en la dua raŭndo, ili donos al mi la ĉefministron. Ĝi ne plu estos politike ĝusta.
  Zhirinovsky logike rimarkis:
  - Tamen, iu el Rusio devus esti en via loko. Kiu do se ne vi?
  Medvedev sugestis:
  - Plej verŝajne, Andreo Navalnij!
  Ĵirinovskij rikanis kaj grumblis:
  - Andreo Navalnij? Lasu ĉi tion ne okazi!
  Medvedev levis la ŝultrojn kaj konfuzite rimarkis:
  - Kien vi iras?
  Ĵirinovskij kriis:
  Jes, mi arestos ilin ĉiujn!
  Medvedev svingis la manon:
  - Sufiĉe! Nia tempo ŝajnas finiĝi! Mi ferios al Kanarioj. Kion vi faros?
  Ĵirinovskij, ruze mallarĝigante la okulojn, respondis:
  - Lobi por la interesoj de viaj amikoj! Ĝis Zelenskij alprenis la devojn de la Prezidanto de Rusio kaj Ukrainio!
  Medvedev bedaŭrinde rimarkis:
  - Ve, ĉi tio ne estas tiel simpla... Tiam tri haŭtoj eliros de vi!
  Ĵirinovskij, ruze mallarĝigante la okulojn, demandis:
  - Faru min, mi petas, Marŝalo de la Rusa Federacio! Nu, kion vi valoras!
  Medvedev pensis kelkajn sekundojn, kaj poste anoncis:
  - Bone! Mi ne nur faros vin marŝalo, sed mi restarigos Berion al la rango de Marŝalo! Estos juste!
  Ĵirinovskij kapjesis konsente:
  - Rilate al Beria, jes!
  Medvedev mallarĝigis la okulojn kaj demandis:
  - Kaj rilate al vi?
  Ĵirinovskij honeste respondis:
  - Kaj rilate al mi reĝe! Kiu ajn mi volas, mi rekompencas!
  Medvedev konsente kapjesis.
  - Jes, tiel estu!
  Kaj li ordonis prepari ambaŭ dekretojn pri transdono de la rangoj de marŝaloj.
  La aganta prezidento de Rusio gajiĝis. Pensante, ke nun li povas plene ĝui komputilajn ludojn.
  Kaj ili estas tre amuza ludi...
  Kaj vere, kial la prezidanto faru ion alian? Nun teknologio evoluis tiom multe, ke vi povas esti iu ajn. Eĉ la Sinjoro Dio. Kaj specife en la ludo por krei universojn.
  Ekzemple, en la oficejo de la aganta prezidanto estas granda nombro da diversaj ludoj, inkluzive de la plej modernaj.
  Medvedev decidas ludi realtempan strategion. Germanio en 1939. Nu, kial vi uzas la friponan kodon. Vi aldonas vin kvin mil Panterojn, tri mil Tigrojn kaj dek mil Focke-Wulfs. Kaj deploji ĉi tiujn fortojn kontraŭ la malamiko. Kaj vi atakas Pollandon, kiu ne havas eĉ dekonon de tiaj fortoj.
  Kaj la milito daŭras, kiel vi volas, en unu pordego kaj venke. Medvedev, sincere, estas grandega konkerinto ĉi tie. Disbatas la malamikon, kvazaŭ dispremante prunojn per premo.
  Pollando estas platigita facile kaj pli rapide ol en reala historio. Atakante Francio'n. Vi lanĉas dek mil E-75-tankojn ĉe ĝi helpe de fripona kodo. Grandigaj aŭtoj, por diri almenaŭ. Kiuj estas tute nevundeblaj por francaj pafiloj, sed mortigaj por longaj distancoj. Pafi malamikajn veturilojn.
  Medvedev eĉ saltas de ĝojo. Kiel li moviĝas rapide en la ludo, kaj jam prenas Parizon ... Kaj tiam kial malŝpari tempon per bagateloj? Ni prenu samtempe Hispanion, por ke Franco ne tro ekscitiĝu.
  Kaj por la atako kontraŭ Ĝibraltaro, ni uzas reagaviadilojn. Kien iras la britoj?
  Kompreneble, samtempe ni uzas financon por konstrui batalŝipojn kaj aviadilŝipojn. Britio tiam havos problemojn. Jen cent aviadilŝipoj, kaj ducent batalŝipoj. Ĝi estos kolosa forto.
  Kaj poste estas la surteriĝo. Vi ankaŭ faras tankojn de la serio E-U, plia evoluo de la E. Ĉi tie vi ĵetas la tankon "E"-50-U, tian maŝinon, ke vi ne povas trarompi de pli ol unu angulo.
  Kaj ŝi turmentu la britojn. Jen du belaj knabinoj ene de tia tanko palpebrumante al la aganta prezidento de Rusio.
  Medvedev blovas kison reen al ili.
  Jen kiel ni ludas...
  Kaj la plej novaj tankoj proksimiĝas al Londono. Kaj sen ceremonio ili prenas la ĉefurbon de Anglio.
  Medvedev kantis:
  - La mondo estas enuiga! Ni ĉiuj manĝos la katon!
  Kompreneble, la ludo estas amuza kaj facila por ludi. Mi prenis la kodon de la trompisto kaj eligis kion ajn vi volas. Ĉi tie vi kaptas Balkanion kaj iras al Afriko. Vi ankaŭ stampas, kaj ankaŭ infanterio. Vi faras trupojn, estus mono. Kaj la kaptita teritorio ankaŭ donas monon. Nu, provu ĝin, promenu ĉirkaŭ Afriko.
  Sovetunio ankoraŭ malfermas la fronton. Tridek kvar kontraŭ la serio E-50-U, kiun mi stampis ankoraŭ dek mil. Se la kirasa veturilo E-50 estas proksimume sama kiel la "Tigro" -2, nur la racia deklivo estas pli granda, kaj la armilaro estas iom pli forta, kaj la motoro estas pli potenca. Tiu E-50-U, kun egala pezo, estas komparebla al la sovetia T-64, eĉ havas pli potencan gasturbinmotoron.
  Jes, la fortoj ne estas egalaj. Ĉi tie diversaj generacioj de tankoj batalas.
  Kaj Medvedev, kompreneble, kuregis sur nigra ĉevalo.
  La fortoj, kompreneble, ne estas kompareblaj. Vi ankaŭ povas aldoni la E-75-U, ĉi tio estas kaŭra mortiga maŝino, nepenetrebla eĉ per ŝipkanonoj.
  Kaj kiel piedpremi vin mem. Nenio por haltigi.
  Medvedev ludas kiel knabeto. Ho nu, kiel estas. Kaj neniu deziras akcepti lin. Li perdis, kaj la aganta prezidanto estis forgesita.
  Ĉiuj amas nur gajnantojn.
  Dmitrij Anatoljeviĉ kantis:
  Kaj ni defias la ŝtormojn
  De kio kaj kial...
  Vivu en la mondo sen surprizoj
  Neebla por iu ajn
  Bonŝancon, malsukceson,
  Ĉiuj saltoj, tiam supren, tiam malsupren,
  Nur tiamaniere, kaj ne alie,
  Nur tiamaniere, kaj ne alie!
  Vivu surprizo!
  Surprizo! Surprizo!
  Vivu surprizo!
  Surprizo! Surprizo!
  Vivu surprizo!
  Kaj ĝi fariĝis pli amuza por Medvedev. Ĉi tie liaj trupoj okupis Ukrainion, Belorusion, kaj neeviteble alproksimiĝas al Moskvo!
  Eksprezidento de Rusio diras:
  - Ke nia vivo estas ludo!
  Kaj prenas la ĉefurbon de Sovetunio per ŝtormo. Kompreneble, kontraŭ la armeo de la kvardek-unua jaro, li havas tankojn de la karakterizaĵoj de la sesdekaj kaj eĉ sepdekaj, kaj plej grave, ke estas multaj el ili.
  Medvedev palpebrumas al si... La ĉefurbo Moskvo estas prenita. Kaj nun vi povas kapti Kaŭkazon... Kaj samtempe purigi por vi sudan Afrikon. Kaj iru al Argentino.
  Kaj de tie ataki Usonon. Li estas hardita komandanto. La malamiko postrestis kaj en kvanto kaj kvalito de soldatoj.
  Medvedev entuziasme kantas:
  - Ni kuraĝe iros en batalon! Por la potenco de la sovetianoj! Kaj ni forviŝos ĉiujn en fekon en la batalo por ĝi!
  Medvedev provizore estis tirita de la ludo. La rusa Defendministro, kiu anstataŭigis Ŝoigu Trubetskoy, vokis. Li demandis la ankoraŭ agantan prezidanton:
  - Kiam ni faros la ĵuron al la nova gvidanto?
  Medvedev koncize respondis:
  - Kie ĝi estu, ĉe la inaŭguro!
  Trubetskoy rimarkis:
  -La nova prezidanto de unuiĝinta lando volas okazigi inaŭguron venontsemajne. Por ne havi tempon prirabi!
  Medvedev bojis:
  - Ĉi tio ne estas laŭ nia konstitucio kaj leĝoj!
  Trubetskoy rimarkis:
  - Kaj Jelcin adoptis ĉi tiun konstitucion ne laŭ la leĝo kaj la malnova konstitucio. Fakte multaj pensis, ke Putin proponos novan konstitucion, sed iel ili ne atendis!
  Medvedev rimarkis:
  - Ne estas la plej bona ideo por ĉiu nova prezidanto adopti novan konstitucion!
  Trubetskoj respondis:
  - Kaj Putin povus! Li estis pli malvarmeta ol Jelcin, kaj vi Dmitrij Anatoljeviĉ!
  Medvedev kapjesis kaj konsentis:
  - Pli malvarmeta kaj plej grave pli bonŝanca! Sen Putin, ĉio misfunkciis, kaj Zelenskij prenis potencon en Rusio.
  Trubetskoy rimarkis:
  - Kaj Lukaŝenka havis ŝancon, nur li maltrafis sian tempon. Mi devintus movi pli rapide!
  Medvedev logike rimarkis:
  - Lukaŝenka timis konkurencajn elektojn en Rusio. Jes, kaj Zelenskij ne riskus ĝin, se la koro de Putin ne povus elteni ĝin. Tiom da lando por administri en mana reĝimo - forbrulis! Sendube Putin forbrulis ĉe la laboro!
  Trubetskoy sugestis:
  - Nu, kion do akcepti la inaŭguron en pli rapida tempo aŭ ne?
  Medvedev kuraĝe respondis:
  - Kiel vi volas, faru ĝin! Mi ne plu zorgas! Mi retiriĝos kaj ĝuos mian vivon. Eble mi vojaĝos tra la mondo! Mi jam estis kaj prezidanto kaj ĉefministro ĝenerale, rekorda periodo por Rusio! Kiom longe vi povas kroĉiĝi al la trono?
  Trubetskoy konsentis:
  - Nu, se jes, do venu la ŝanĝoj! Kaj kion fari kun Ŝoigu?
  Medvedev malvarme respondis:
  - Lasu lin ripozi! La pensio de la marŝalo estas granda. Lasu ĝin vojaĝi tra la mondo. Mi donis al vi permeson posedi posedaĵon eksterlande!
  Trubetskoj kapjesis kaj rimarkis:
  - Putin izolis Rusion de la mondo! Per vortoj, malĝojante en la profundo de niaj animoj, ni ĝojis pro lia morto! Pri Zelenskij, ni vidos! Multaj el ni volis mendojn kiel en Okcidento. Ricevi kiel en Usono, sed labori... Kiel en USSR!
  Medvedev rimarkis:
  - Nu, sub Stalin funkciuloj intense plugis! Ne pensu, ke ili estis solida mielo!
  Trubetskoj demandis:
  - Kaj kion vi faros?
  Medvedev memoris:
  - Mi estis la prezidanto, kaj mi ricevos prezidentan pension. Ĝi estas granda... Kaj mi ĝuos la vivon! Kial mi ankoraŭ laboru!
  Trubetskoy memoris:
  - Zelenskij povas doni al vi la postenon de konsilisto ĉe li!
  Medvedev mansvingis:
  - Ai! Li estas sufiĉe saĝa sen mia konsilo! Resume - okazigu la inaŭguron! Dmitri Anatoljeviĉ sendis sian propran!
  Trubetskoy konsentis:
  - Inaŭguro jes!
  Medvedev pendigis. Decidis ludi la ludon. Io, kio neniam antaŭe sufiĉis. Kaj almenaŭ mense dispremu Usonon.
  Aŭ pli ĝuste en la ludo. Tamen, kontraŭ la E-75-U, la usona Sherman estas malforta. Sed Usono havas multajn aviadilojn, eĉ se ne tiom fortaj kiel germanaj jetaj.
  Sed la kvalito, kompreneble, ne estas la sama! La Fritz kolektas intensajn fakturojn. Precipe la pilotoj: Albina kaj Alvina! Kaj ĉi tiuj estas knabinoj, kiuj distingiĝas per kolosa fuzo.
  Medvedev antaŭeniras al Ameriko de la sudo. Kaj samtempe liaj tankoj moviĝas tra Siberio. Li amuziĝas. Cetere, kial ne ankoraŭ konkeri Japanion? En ĉi tiu ludo, vi povas malsekigi viajn aliancanojn. Altnivela strategio. Uzu la friponan kodon kaj vi estos pli forta ol la malamiko kaj en nombro kaj kvalito. Ne milito, sed pura plezuro. Jen senvostaj jetaŭtoj, la usonanoj eĉ ne povas atingi.
  Pli precize, kaj akiru. Kaj uzu radiokontrolitajn misilojn! Kaj sur la usonanoj shugani. Medvedev tre ŝatas ĉi tiun ludon. Kaj movu la trupojn. Jen Meksiko. Usonaj urboj falas unu post la alia. Tia plezuro.
  Kaj en la oriento, la tankoj de la serio E-U eniras Hindion. Sed kion la britoj povas kontraŭstari al ili. Krome, la Tria Reich jam akiris rimedojn kaj produktas la plej modernan teknologion sen fripona kodo.
  Sed Medvedev decidis pumpi iom "Panteron". Jen la unua ordinara "Pantero" - fronta kiraso de 80 - 110 milimetroj, flanka kiraso de 50 milimetroj, kaj 75-mm kanono kun barela longo de 70EL, motoro de 650 ĉevalforto. Jen la "Panther" -2 fronta kiraso de 120 ĝis 150 milimetroj, flankoj de 60-mm kanono 88-mm kun barelo longo de 71 EL, kaj motoro de 850 - ĉevalforto. Jes, serioza aŭto. Kaj pli peza ne je kvardek kvin, sed kvindek tunoj kaj pli malalta en silueto.
  Sed "Pantero" -3. Fronta kiraso de 150 ĝis 200 milimetroj, flankoj de 82 - milimetroj, pafilo de 88 milimetroj kun barelo longo de 100 EL kaj motoro de 1200 ĉevalforto - pezo 55 tunoj. Konsentu, ke tia maŝino estas ĝenerale bonega kontraŭ la Shermans.
  Sed estas "Pantero" -4. Ŝi havas frontan kirason de 200 ĝis 250 mm sub deklivoj, kaj flankan kirason de 160 mm. 105 mm kanono kun barellongo de 100 EL. Ĉi tio jam estas monstro pezanta 65 tunojn kaj kun malalta silueto. Gasturbina motoro 1500 ĉevalfortoj. Kompreneble, bonega seria evoluo, kapabla batali eĉ kun la sovetia IS-7. Krome, la IS-7 ne estis seria.
  Sed estas maŝinoj kaj pli fortaj. Progonka "Pantero" -5, fronta kiraso 250 kareno laŭ angulo de 45 gradoj, 300 mm frunto de la turo laŭ angulo, flanko 210 laŭ angulo, pafilo de 128 mm en 100 EL, la pezo de pli progresinta tanko estas 75 tunoj, motoro de 2000 ĉevalforto gaso turbino potenco . Maŝino, kiu superas ĉiujn sovetiajn kaj usonajn modelojn. Kapabla penetri la IS-7 el batalintervalo, kaj elteni alfrontajn trafojn. "Pantero" -5 estas ĝenerale superteknologio. Sovetunio havas nenion pli fortan ol la IS-7. Kaj la germanoj ankaŭ havas kvin specojn de Tigroj.
  Medvedev decidis, kaptinte la plej grandan parton de la teritorio de Usono, forpeli la "Tigron". Nu, "Tigro" estas la unua konata de ĉiuj. La fronta kiraso estas 100-110 mm kun preskaŭ neniu deklivo, kaj la flanka kiraso estas 82 mm sen deklivo. Kaj la 88-milimetra kanono 56 EL-barela longo - la tanko vere hurlas. Male al la Panteroj, kie nur la unua serio fakte batalis kaj ekzistis provaĵoj de la dua. Tanko "Tiger"-2, pli bone konata kiel la "Reĝa Tigro".
  Fronta kiraso 120-150 mm sur la frunto de la kareno ĉe deklivo de 50 gradoj, 185 mm sur la frunto de la turo ĉe eta deklivo, kaj 82 mm sur la flanko, ĉe deklivo de 60 gradoj. Bone protektita en la frunto, iom pli bona ol la "Tigro" en la flanko, kaj kanono de 88 mm kun barellongo de 71 EL. El la seriaj tankoj de la Dua Mondmilito, la plej bona en armilaro kaj fronta protekto, pezo 68 tunoj, motoro 700 ĉevalfortoj - sufiĉe malforta veturado.
  "Tigro" -3 dezajnomaŝino. La alfronta kiraso estas 150-200 mm dekliva kun 45-grada fruntkareno kaj la gvatturetfrunto estas 240 mm dekliva. Flankoj de 160 - milimetroj kun ŝildoj en angulo. Tri specoj de malsamaj armiloj 88mm pafilo 100 EL, 105mm pafilo 70 EL, kaj 105mm pafilo 100 EL kun motoro 1000 ĝis 1200 ĉevalfortoj. Kun pli densa aranĝo kaj pezo de 75 tunoj. Jes, la aŭto estas serioza kaj tre danĝera. Kaj eĉ pli potenca "Tigro" -4 fronta kiraso 250 - kareno je angulo de 45 gradoj, frunto 300 milimetroj laŭ angulo, flankoj 210 milimetroj, pafilo de 128 milimetroj je 100 EL-longo de barelo, aŭ 150 milimetroj barelo longo ĉe 56 EL , pezo 85 tunoj, gasturbinmotoro 1500 ĉevalfortoj. Tre potenca tanko.
  Sed eĉ pli malvarmeta estas la "Tigro" -5. Fronta kiraso: la frunto de la kareno estas 350 mm je kliniĝo de 45 gradoj, la frunto de la turo estas 400 mm je 50 milimetroj. Flankoj de 300 mm klinitaj. Pafilo de 150 mm en 100 EL, aŭ 174 mm en 70 EL, aŭ 210 mm en 38 EL. Pezo 100 tunoj, gasturbina motoro 2500 ĉevalfortoj. La plej potenca maŝino eĉ la IS-7 kaj la Herbo ne penetros en la flankon. Jen unu kiu povas esti lanĉita kontraŭ Ameriko. Kvankam mi devas diri "Tigro" -5 en reala historio eĉ ne estis en la projektoj. Sed nenies kulpo, ke la milito finiĝis tiel rapide.
  Sed en virtuala ludo, tankoj povas esti tiritaj supren.
  Medvedev lanĉis atakon kontraŭ la usona ĉefurbo Vaŝingtono kaj la plej granda urbo de Novjorko. Ĉi tie vi vere povas labori kaj gajni.
  Eĉ se ĝi estas virtuala. Vaŝingtono brulas kaj germanaj tankoj veturas laŭ ĝi. Kaj neniu povas haltigi Tigrojn-5.
  Medvedev kompletigas obstinan atakon kontraŭ la usonaj ĉefurboj kaj ŝajnas jam venko. Sed ankoraŭ estas Japanio antaŭe.
  . ĈAPITRO #5
  Kion alian stiri en la ludo. Sed la Lev-familio de tankoj, kiuj neniam iĝis seriaj. Jen la veraj monstroj. Sed en la Dua Mondmilito, ĉi tiuj maŝinoj de la pli posta serio estas eĉ superfluaj. Kaj eĉ pli kontraŭ Japanio kun ĝiaj malgrandaj kaj mezaj tankoj.
  Sed ankaŭ Dmitrij Medvedev decidis iom forpeli ilin.
  Jen la unua tanko "Leono", kiu ekzistas nur en projektoj, kaj estas nur parte enkorpigita en metalo. La fronta kiraso de la kareno estas 120 mm laŭ angulo de 45 gradoj, la fronta kiraso de la gvattureto estas 240 mm laŭ angulo, la flankoj estas 82 mm, la pafilo estas 105 mm, la barelo longo estas 70 EL, la tutaĵo. estas 80 tunoj, la motoro estas 800 ĉevalfortoj. Ĝenerale, aŭto kiu povus aperi jam kune kun la Tigroj kaj Panteroj sur la Kursk Bulge. Kun tre potenca armilo por sia tempo kaj bonega fruntoprotekto de la turo. Sed feliĉe ĝi ne aperis. "Leono" -2 projektmaŝino. La frunto de la kareno estas 250 milimetrojn klinita, la frunto de la turo estas 300 milimetrojn klinita. Flankoj de 200 - milimetroj sub deklivoj. Kanono aŭ 128 mm 100 EL aŭ 210 mm 38 EL. Pezo 100 tunoj, motoro 1800 ĉevalfortoj. Ne estas egalulo en ĝia potenco. Superpasas la IS-7, kiu povas nur trafi ŝin en la flanko. Sed tiam vi veturas plu, kaj aperas "Leono" -3, ankaŭ monstra kuro. La fronta kiraso de la kareno estas 350 mm, la gvatturetoj estas 450 mm sub la deklivo de la flanko, 300 mm sub deklivoj, la kanono estas 150 mm en 100 EL, aŭ 175 mm en 70 EL, aŭ 210 en 56 EL, aŭ jeta bombaviadilo en 400 -milimetroj. Pezo 120 tunoj, motoro 2500 ĉevalfortoj.
  Jes, ĝi estas impona forto.
  Tanko "Leono"-4 estas alia supermonstro. La frontala kiraso de la kareno estas 450 mm, la fronta kiraso de la gvattureto estas 500 mm. La flankoj de la kareno kaj gvattureto estas 400 milimetrojn deklivaj. Kanono 175 mm en 100 EL, 210 mm en 70 EL, raketlanĉilo 500 mm. La pezo de la maŝino estas 150 tunoj, la motoro estas 3500 ĉevalforta gasturbino. De longa distanco ĝi penetras ĉiujn tankojn, inkluzive de la usona T-93 IS-7. Kaj ŝipaj kanonoj ankaŭ ne povas penetri ĝin. Ĉi tio estas potenca maŝino, kaj kun troa pafilo.
  Sed eĉ pli potenca "Leono" -5 estas la reĝo de tankoj. La fronta kiraso de la kareno estas 600 mm ĉe deklivo de 45 gradoj, la gvatturetoj estas 800 mm larĝaj, la flankoj estas 550 mm deklivaj. 210 mm kanono en 100 EL, 300 mm en 70 EL, 600 mm raketlanĉilo. La pezo de la maŝino estas 200 tunoj, la gasturbina motoro estas 5000 ĉevalfortoj. Ili estas nepenetreblaj por preskaŭ ĉiuj specoj de armiloj, krom altmotoraj misiloj, precipe grandkalibroj kaj bomboj. Kapabla pafi kontraŭ batalŝipoj kaj aviadilŝipoj. Vere supertanko.
  Nu, resume, estas io por ludi. Medvedev premas Japanion.
  Sed li denove estas interrompita.
  La direktoro de la FSB vokas kaj diras:
  - Dmitrij Anatoljeviĉ, ĉu vi donos konferencon al ĵurnalistoj?
  Medvedev emfaze deklaris:
  - Ankoraŭ ne!
  - Kial?
  La deĵoranta prezidanto respondis:
  - Mi rajtas doni intervjuojn kaj ne doni! Do mi decidis ne doni!
  La FSB-direktoro kapjesis.
  - Vi povas esti trankvila por nun! La intervjuo ne foriros! Sed ni serĉos alian lokon!
  Medvedev rimarkis:
  - Ĉiuj taŭgas! Se io ajn, tiam via generalo havas grandan pension! Vi povas vivi sen labori!
  La direktoro de la FSB demandis surprizite:
  - Ĉu ne estas domaĝe disiĝi de tia grandega potenco?
  Medvedev honeste respondis:
  - Domaĝe, kompreneble, sed homo obeas la neeviteblan!
  Medvedev revenis al la ludo denove. La eksprezidanto de la plej granda kaj plej riĉa lando de la mondo je naturaj rimedoj finfine atingis. Kaj kial ne ludi, se nun ili faras sen ĝi. Kvankam li agas ŝtatestro.
  Sed kiel eviti la tenton tranĉi vin en tia ludo. Nu, ĉi tie la germanaj trupoj atingis Ĉukotkon. Feliĉe, en la ludo estas multe pli facile movi ekipaĵon ol en realeco. Kaj ili iras al Ĉinio. Kaj tie ili eniris la batalon kun la japanoj. Kompreneble, kun la helpo de la trompkodo, Medvedev stampis la Lev-5-tankojn kaj ĵetis ilin kontraŭ la samurajo. Kaj ĉi tiuj estas vere superklasaj aŭtoj.
  Kiel la samurajo estas disbatitaj. Sed ankoraŭ ne la limo de perfekteco.
  Sed kial, ĝis la dua mondmilito finiĝos, ne veturi la plej pezan germanan tankon "Maus" tra la niveloj?
  Ĉi tio estas vere redistribuo de perfekteco kaj la krono de beleco. Pli precize, kio povas okazi se estas evoluo de gigantomanio.
  Medvedev komencis forpeli la Musojn.
  Tanko "Maus", tanko kiu vere ekzistas en metalo, la plej peza el tiuj kiuj estis vere enkorpigitaj en metalo, veturis kaj eĉ batalis. La alfronta kiraso de la Muso estas 150 mm sur la fundo de la kareno, 200 mm sur la supro de la kareno, 250 mm sur la frunto de la gvattureto, kaj 210 mm sur la flankoj. Kiel vi povas vidi, la tanko, eĉ en sia unua versio, estas nepenetrebla por ĉiuj seriaj sovetiaj tankoj en la frunto kaj eĉ flanke. La IS-2 kaj SU-100 ne povis penetri ĉi tiun tankon de ajna angulo. Nur la IS-7 povus krei problemojn por la Maus kaj vere batali ĉi tiun tankon. Sed la IS-7 aperis nur post la milito, kaj neniam iĝis seria. Kaj la Musoj jam povis batali ĉe la fronto en la kvardek-tria jaro. Ĉi tiu tanko havas du pafilojn: mallongtuba 75 mm kaj 128 mm 55 EL, kapablaj penetri ĉiujn sovetiajn tankojn krom la IS-7 en la frunto. Krome, la IS-2 de longa distanco. Ekzistis ankaŭ 150mm kanono.
  "Maus" pezis 188 tunojn, kaj havis motoron de 1250 ĉevalfortoj, kio ankoraŭ ne sufiĉas. Ĝenerale, la maŝino estas la plej forta por sia tempo, kaj senekzempla.
  "Maus" -2 dezajnmaŝino. Pli perfekta. En reala historio, ĝi laŭsupoze igis la aŭton pli malalta en silueto kaj pli malpeza. Sed en la ludo, kompreneble, la aŭto fariĝis pli perfekta, pli malalta silueto, pli densa aranĝo, sed eĉ pli peza. La alfronta kiraso de la Maus-kareno estas 2,350 mm. La fronta kiraso de la turo estas 450 mm. Tabuloj 300 mm. Pafiloj 75 mm longtuba kaj 150 mm 70 EL, aŭ 210 mm obuso, aŭ 400 mm raketlanĉilo. Pezo 200 tunoj. Gasturbina motoro 2000 - ĉevalforto.
  Maus-3 estas ludmaŝino. Ankaŭ perfekta. La fronta kiraso de la kareno estas 600 mm, la gvattureto estas 800 mm, la flankoj estas 550 mm. Pafiloj 88 mm 100 EL, por kontraŭbatali malamiktankojn, kaj 210 mm 70EL. Aŭ 550 mm raketlanĉilo. La pezo de la tanko estas 250 tunoj, la gasturbina motoro estas 4000 ĉevalfortoj. La tanko estas preskaŭ nepenetrebla per preskaŭ ĉiuj armiloj, krom por speciale potencaj.
  Maus-4 estas nova evoluo de gigantomanio kaj pli perfekta. La fronta kiraso de la kareno estas 1000 mm klinita je 45 gradoj, la fronta kiraso de la gvattureto estas 1200 mm klinita. Tabuloj en 850 mm laŭ angulo. Armilaro: 105 mm 10EL-kanono por batali malamikajn tankojn kaj sufiĉe sufiĉas kontraŭ preskaŭ ĉiuj specoj de veturiloj. 300 mm armilo en 70 EL, por la detruo de fortikaĵoj kaj troo por tankoj. Aŭ anstataŭ ĝi, 750-milimetra jeta bombaviadilo.
  La pezo de la veturilo estas 350 tunoj, kio ne tiom por tiaj kirasoj kaj armiloj. Eĉ la pafiloj de batalŝipo ne povas penetri tian maŝinon en la frunto. Nur rekta trafo de potenca krozmisilo, aŭ tre granda bombo, povas detrui tian maŝinon. De ĉiuj anguloj ĝi estas nepenetrebla de ĉiuj tankoj kaj memveturaj pafiloj de la Dua Mondmilito. 6000 ĉevalforta gasturbinmotoro.
  Nu, "Maus" -5 estas la plej alta nivelo de ĉi tiu serio. La fronta kiraso de la frunto de la kareno estas 1600 mm laŭ angulo, la frunto de la gvattureto estas 2000 mm, la flankoj estas 1500 mm laŭ angulo.
  128 mm kanono kun 100 EL por batali kontraŭ ĉiuj tankoj, sufiĉe sufiĉa kontraŭ ĉiuj markoj inkluzive de la IS-7 kaj 900 mm raketlanĉilo. Aliaj pafiloj estas malkonvenaj. Dekduo da pafiloj. La pezo de la tanko estas 500 tunoj. Gasturbinmotoro de 10,000 ĉevalfortoj. Ni nur diru, ke la aŭto estas perfekteco. Ne trapiku la frunton per preskaŭ nenio. Tanko super...
  Tamen, se iu opinias, ke ĝi estas pli malvarmeta ol "Maus" -5 kaj nenio estas inventebla, tiam ĉi tio tute ne estas la kazo. La fantazio de la aŭtoroj de bona ludo pri la Dua Mondmilito estas senlima.
  Ekzemple, ekzistas ankaŭ la "Rato". Ĉi tiu tanko en reala historio estas la ĉampiono laŭ grandeco inter ĉiuj projektveturiloj, kaj eĉ estis parte enkorpigita en metalo.
  Tanko "Rat" frontala kiraso de 400 milimetroj, same kiel flanka kiraso, ankaŭ ĉe iometa deklivo. Armilaro kvar kanonoj 210 mm, aŭ unu 800 mm kaj du obusoj 150 mm, dek unu kontraŭaviadilaj kanonoj. Pezo de 2000 tunoj, dizelmotoroj kun totala potenco de 10.000 ĉevalfortoj.
  Tanko "Rat" -2 estas evoluo de la dezajnveturilo kun pli altnivela aranĝo. Fronta kaj ajna kiraso de 800 mm, kun granda angulo de racia deklivo. Ĝi estas armita per unu 1000 mm kanono kaj kvar 150 mm obusoj, dek ses kontraŭaviadilaj kanonoj kapablaj je pafado al grundo kaj aerceloj. Pezo 3,000 tunoj, gasturbinmotoroj, totala potenco 20,000 ĉevalfortoj.
  "Rat" -3 eĉ pli potenca kaj perfekta maŝino. Kiraso 1200 - milimetroj laŭ angulo. Armilaro estas unu 1250 mm kanono kaj ses 150 mm obusoj. Dudek kontraŭaviadilaj kanonoj kapablaj je pafado al kaj aero kaj grundaj celoj. Pezo 4,000 tunoj, gasturbinmotoroj, totala potenco 35,000 ĉevalfortoj.
  "Rat"-4 estas eĉ pli potenca kaj perfekta maŝino Kiraso de 1600 mm laŭ angulo. Armilaro - unu 1600 mm kanono kaj naŭ 150 mm obusoj, dudek kvin kontraŭaviadilaj kanonoj kapablaj je pafado al aero kaj grundaj celoj. Pezo de 5000 tunoj, gasturbinmotoroj, plibonigita totala potenco de 50,000 ĉevalfortoj.
  "Rat" -5 estas la plej malvarmeta tanko. Kiraso en 2500 - milimetroj de ĉiuj flankoj. Armilaro estas unu kanono de 2500 mm. Kaj dek kvin 150mm obusoj. Kvardek kontraŭaviadilaj kanonoj kapablaj je pafado al aero kaj grundaj celoj. Pezo 10,000 tunoj. Nuklea rektoro kiel motoro, potenco pli ol 100,000 ĉevalfortoj.
  La tanko estas fakte la plej bonega en la ludo. Kaj laŭ pezo kaj aliaj trajtoj.
  Nu, vi povas instrukcii la "Rat" -5 ŝtormi Tokion. Vere, ĝi estas tiel multekosta, ke plurfoje vi devas ruli la friponan kodon.
  Sed entute, Medvedev povas esti kontenta. Li ludis forte.
  Kaj mi finfine rigardis la "Rat" -5 en la virtuala maŝino. Kiel bone ludi malhoneste.
  Sed ĉi tie denove oni nomas Medvedev.
  Ĉi-foje, unua vicĉefministro kaj aganta ĉefministro Siluanov.
  Li diris per malgaja tono:
  - Ni perdis Dmitrij Anatoljeviĉ! Preskaŭ ĉiuj balotoj estas kalkulitaj!
  Medvedev saĝe rimarkis:
  Pli bone perdi bone ol venki malbone!
  Siluanov estis surprizita:
  - Kaj kiel tio estas?
  Medvedev klarigis:
  - Se Vitali Klitschko estus elektita urbestro de Kyiv de la plej unua fojo, li ne estus reveninta al la ringo. Anstataŭ granda ĉampiono, estus ridinda urbestro!
  Siluanov konsentis kun tio:
  - Jes, vi pravas Dmitrij Anatoljeviĉ! Kliĉko havis la avantaĝon perdi ... Sed bedaŭrinde vi eĉ ne havis tian profiton!
  Medvedev kantis responde:
  - Mi estas libera, kiel birdo en la ĉielo,
  Mi estas libera, forgesante, kion signifas timo...
  Mi estas libera kun la sovaĝa vento egale,
  Mi estas libera en realeco, ne en sonĝo!
  Siluanov grumblis:
  - Jes, vi estas rekte poeto Dmitrij Anatoljeviĉ! Vi povas skribi versojn pri vi!
  Medvedev serioze respondis:
  - Ĉiuokaze, nun mi povas trankvile fari mian plej ŝatatan aferon - ludi komputilajn ludojn! Kaj antaŭ tio, dum dudek jaroj mi povis pagi ĉi tion nur laŭlonge!
  Siluanov obtuze gruntis:
  - En ludoj?
  Medvedev konfirmis:
  - Jen ĝi en la ludo! Kaj estis utile por vi studi ian milit-ekonomian strategion!
  La unua vicĉefministro kontraŭvole rimarkis:
  - Mi preferas ekzercon!
  Medvedev siblis reen:
  - Malbona realeco malbenita, povas frenezigi vin!
  Siluanov malvarme respondis:
  - Ĉu vi volas eskapi de la realo kun la mondo de la ludoj? Laŭdinda!
  Estis ironio en la vortoj de la portempa ĉefministro.
  Medvedev diris:
  - Lasu min pendigi la stelon de la heroo de Rusio ankaŭ por vi!
  Siluanov konsilis:
  - Pendu vin sinjoro prezidanto!
  Medvedev ridis kaj respondis:
  - Eble tio estas bona ideo! Kaj tiam Putin estis nur postmorte premiita!
  La portempa ĉefministro respondis:
  Dankon sinjoro prezidanto!
  Medvedev kantvoĉe daŭrigis:
  - Por stultaj malplenaj okuloj...
  Siluanov kantis:
  Ĉar ĉio eblas...
  Medvedev finis:
  - Vi ne povas vivi!
  La portempa ĉefministro respondis:
  - Serioze, plej verŝajne ili forigos min! Ŝajnas, ke vi devos movi!
  Medvedev malvarme respondis:
  - Estas multaj lokoj sur la Tero!
  Siluanov kapjesis kaj gluglutis:
  - Resume, sinjoro prezidanto, vi promesis al mi heroan stelon!
  Medvedev kriis plenvoĉe:
  - Preparu la dekreton!
  Li alportis alian premian paperon. Kiel, skribu aganta prezidanto.
  Samtempe, Medvedev premiis al ŝi amason da homoj. Konu la nian!
  Eh, jam estas tre malfrue, kaj la aganta prezidento de Rusio ekdormis.
  Li revis pri alia alterna historio. La cara armeo, gvidata de Kuropatkin, batalas por malbloki Port Arthur. Sed tiam Medvedev mem aperis sur batalroboto, kun laseroj, kaj termokvarkaj ĵetaĵoj la grandeco de papavsemo, sed same mortigaj kiel la bomboj faligitaj sur Hiroŝimon.
  Kaj kiel Medvedev povas batali la japanojn de sia batalroboto. Kiel la samurajo estis disŝiritaj, per miloj. Kaj kiel laseroj kaj eksplodiloj ekfunkciis.
  Kaj tranĉi la japanojn, specife tranĉi. Kaj segita en pecojn. Kaj detruis iliajn vicojn.
  Medvedev, kiu perdis sian tronon, trovis raviĝon en batalo. Li falĉas ĉi tiujn samurajon, kiuj kuraĝis skui la sanktan reĝan tronon.
  Sed ĉu estas vere malbone diri sincere, tute honeste, ke ĝi estis sub la reĝo?
  Dio malpermesu al ĉiu lando tian reĝon kiel Nikolao la 2-a. Ja ĉi tio estas vera ekzemplo de inteligenta reganto, kaj samtempe intelektulo.
  Estas domaĝe, ke tia malnoblaĵo kiel Kuropatkin lasis lin malsupren. Kaj nun Medvedev alprenis la japanojn. Kaj ni batu ilin. Kaj estas tre malfacile fari tion.
  Kaj laseraj radioj falĉas samurajon je miloj. Ankoraŭ kelkaj minutoj da batalado, kaj
  Ne ekzistas japana armeo.
  Kion manĝis la samuraj sinjoroj? Kaj nun eble alprenu viajn ŝipojn.
  Medvedev levis la batalroboton en la aeron kaj rapidis al la pozicioj de la togolanda floto. Kion li opinias, ke li povas trakti la rusan kavaliron?
  Kaj tiel rapide rapidas la termokvarka roboto. Jen li estas super la maro. Kaj ni mallevu la floton de Togolando. Tranĉu armadelojn, krozŝipojn kaj aliajn vivantajn estaĵojn.
  Tiel... Kio se ni ankaŭ faligus la mini-termokvarkan bombon?
  Kaj ĵetas ŝian novan heroon. Ondo leviĝas kaj mallevigas la ŝipojn de la lando de la leviĝanta suno.
  Medvedev krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Por Rusio Nikolao,
  Mi detruos ĉiujn japanojn!
  Kaj denove, la aganta rusa prezidento eniras en ekstazon.
  Jes, estas bonege batali kun tia roboto.
  Ni dronigu vin samurajo... Kaj ne estos Tsushima, japanoj havos nenion por batali.
  Nun la lastaj samurajŝipoj sinkas. Kia venko!
  Sed ankoraŭ estas partoj de la lando de la leviĝanta suno, kiuj blokas Port Arthur. Ni vere bezonas preni ilin. Solvi ĉiujn kontraŭulojn de la imperio de caro Nikolao.
  Medvedev entuziasme kantas:
  - Kaj la samurajo flugis al la tero,
  Sub la premo de ŝtalo kaj fajro!
  Kaj ni detruu la trupojn, kiuj kovris Port Arthur. Vere okazis, ke potenca fortikaĵo falis. Kaj Rusio ricevis vangofrapon. Kaj plej grave, ĝi estis pli malbona ol la Krimea Milito. Tie, la imperio de caro Nikolao la 2-a perdis al la koalicio de Anglio, Francio, Turkio, kaj la Regno de Sardio. Kaj ŝi perdis honore. Kaj poste iom da Japanio, kiun neniu konsideris serioza rivalo.
  Rusujo ne elportu humiligon. Eble pro tio Stalino, tiel singarda kaj detena en ekstera politiko, malfermis duan fronton en la Malproksima Oriento kontraŭ Japanio. Efektive, la samurajo tro humiligis caran Rusion.
  Por tio, detruu per etaj termokvarkaj bomboj, kaj bruligu per laseroj.
  Por ne kuraĝi venki Rusion! Ho, Dio gardu, ke Zelenskij estu sukcesa reĝo.
  Denove rusoj kaj ukrainoj unuiĝas, kaj baldaŭ aliĝos al ili belorusoj.
  Kaj estos triunuo de slavoj!
  Medvedev finis la japanojn ĉe Port Arthur, kaj rapidis sur ... Rusio venkis Japanion. Ŝi prenis Koreion, Manĉurion, la Kurilajn Insulojn kaj Tajvanon. Kaj ankaŭ devigita pagi la japanojn kaj grandan kompenson.
  Caro Nikolao la 2-a fortigis siajn poziciojn, revolucio kaj nenecesaj pensoj ne aperis.
  Carista Rusio daŭre moviĝis trans Ĉinion. Kaj ĝia ekspansio en la oriento.
  Sed Kaiser-Germanio, malgraŭ tio, ke cara Germanio fariĝis granda potenco kaj kreskis eĉ pli rapide kaj pli ol en la reala historio, tamen prenis ĝin kaj grimpis en la Unuan Mondmiliton.
  Jes, sur du frontoj.
  Nu, kio nun Medvedev prenis la detruon de la germanoj. Estas nenio por ili ofendi la reĝon-patron.
  Kaj kiel laseroj trafas malamikojn. Kaj ni draŝu ilin en Orienta Prusio en ordo de uraganoj. Medvedev pafas ĉe germanaj trupoj uzante laserojn kaj gravitajn energiotrabojn.
  Samtempe aperis la knabinoj. Kompreneble en bikino. Alenka kaj Nataŝa. Kaj lasu la Fritz haki per lumglavoj.
  Jes, caro Nikolao la Granda, la nazioj neniam revis pri tia afero. Kaj kion ili planas kontraŭ vi, patroj?
  Medvedev agreseme kantas:
  - Melonoj, akvomelonoj, tritikaj bulkoj,
  Malavara, prospera tero...
  Kaj sidas sur la trono en Sankt-Peterburgo,
  Patro caro Nikolao!
  La inaŭgura dato estas prokrastita. Kaj Medvedev estis tute lasita al si mem. Kiel, dum vi amuziĝas kun infano.
  Medvedev ankaŭ premiis Andropov postmorte kun la Stelo de la Heroo de Rusio. Kiu verŝajne devus esti farita pli frue. Kaj li publikigis dekreton pri konstruado de monumento al Andropov.
  Samtempe, la deĵoranta prezidanto ankaŭ restarigis Yezhov kaj Yagoda al siaj vicoj. Kio estas tie por stari sur ceremonio.
  Tiam li establis novan ordon nomitan laŭ Bobby Fischer. Kaj ke li estis bonega ŝakludanto, oni povas nenion diri. Kaj ne nur bonega, sed ankaŭ skandala. Li volis esti super ĉiuj, ne nur en ŝako.
  Kaj ankaŭ tri gradoj: bronzo, arĝento kaj oro!
  Kaj kompreneble, antaŭ ĉio, Dmitrij Medvedev aljuĝis ĉi tiun ordonon al: Garry Kasparov, Anatoly Karpov kaj ... la fratoj Klitschko!
  Kaj samtempe, Dmitry Medvedev establis la Vladimir Klitschko-Ordon. Ankaŭ interesa movo. Tri gradoj: bronzo, arĝento, oro.
  Kaj tiam estas la Svyatogor Ordo, brila decido.
  Medvedev veturas kaj pedalas. Kaj li denove inventas ĝin. Jen urso. Ĉiuj ursoj portas.
  Kaj li havas novajn ideojn. Ekzemple, donu al ĉiu ruso novan aŭton.
  Intertempe prenu kaj ludu per la komputilo. Kion Medvedev plej deziris. Do li nun inkludis novan strategion. Milito de malsamaj niveloj. Tion volis ludi la prezidanto, eĉ se la unua.
  Vi komencas kun kvin laboristoj kaj po mil unuoj: karbo, fero, ŝtonoj, oleo, manĝaĵo, oro.
  Kaj ni konstruu unue publikan centron por la produktado de novaj laboristoj. Tiam vi komencas disvolvi minojn kaj agrikulturon.
  Unue, kompreneble, la eltiro de nutraĵoj por starigi laboristojn pli.
  Medvedev havas la plej potencan, plej modernan komputilon. Kaj vi povas stampi multajn unuojn.
  Vi konstruas urbon kaj novajn komercajn centrojn. Mono, kompreneble, estas problemo komence. Ĝis vi konstruos menton, merkaton, akademion de sciencoj, ktp.
  Sed Medvedev konas universalan manieron riĉiĝi. Faru pli da agrikulturaj laboristoj kaj elfosu rimedojn por pano. La merkato estas tre malmultekosta por konstrui. Kaj tiam vi ŝparis, aĉetis akademion, konstruis segejon kaj faris novajn minejojn. Kaj poste alia... Kaj oro fluis - la plej multekosta produkto. Precipe kiam la mento faris. Kaj tiam eblos plibonigi la putojn. Jen kiom pli amuza mono fluas. Povas esti uzata por plibonigo. Novaj segiloj, novaj agrikulturaj iloj, terkonigo, esploro pri sterko. Nova speco de plugilo...
  Plua profundigo de putoj, injekto de novaj laboristoj tie. Novaj bienoj. Viandproduktado. Konstruado de domoj. Al la domoj de kuracistoj, policanoj, putoj, bazaroj, arkitektoj, fajrobrigadistoj. Kaj tiel plu... Kolektado de impostoj. Novaj plibonigoj en orminado. Kaj la disvolviĝo de novaj spacoj kaj laborkonstruaĵoj.
  Kaj jam estas pli kaj pli da mono... Estas trooj kaj oni povas komenci konstrui barakojn.
  La ludo estas interesa kaj defia. La urbo kreskas. Tiel longe kiel ne estas milito. Ĉi tie oni povas starigi pactempon, kaj elekti pli malfortan malamikon... Efektive, Medvedev ankoraŭ amasigas forton en la milit-ekonomia strategio.
  La milita akademio estis konstruita. Kaj vi komencas formi trupojn. Kavalerio, infanterio, flamĵetiloj, morteroj, kaj aliaj fortoj. Kompreneble , artilerio. Aŭ eĉ denove plibonigante la putojn de la tanka planto. La unuaj maŝinoj, kompreneble, estas malpezaj kaj primitivaj, sed oni povas forpeli ilin.
  Medvedev forportiĝis.
  La ludo konsumis la prezidanton. Vi konstruas al vi pli kaj pli novajn domojn. Al ili, kaj lernejoj de skribistoj, kaj biblioteko, distro de diversaj niveloj. Estu muzikistoj, dancistoj, ĵonglistoj, senetludantoj, zooj. Aŭ eĉ kazino.
  Kaj, kompreneble, temploj al diversaj dioj.
  Jes, estas multaj diversaj religioj en la imperio. Temploj estas plej bone konstruitaj en malsamaj manieroj.
  Kaj ĉi tie ĉio estas malsama. Kaj moskeoj, preĝejoj, preĝdomoj, budhismaj temploj, stupaoj, paganaj dioj.
  Jes, la plej riĉa misio. Vi konstruas pontojn kaj transiras la riveron.
  Multe da laboro. Ankaŭ aranĝu festivalojn por malsamaj religioj, por ke la dioj ne ofendiĝas.
  Kaj tiel sen interrompo. Kaj la laboro en la akademio de scienco daŭras, nun unu plibonigo, poste alia. Tio signifas kontraŭ ronĝuloj, poste kontraŭ insektoj - kio levas agrikulturon, tiam aperas traktoroj.
  Kaj tiam la Dioj sendas bonajn rikoltojn. Do tankoj povas esti elpelitaj kaj fabrikoj por la produktado de aviadiloj. Komencante per malpezaj aviadiloj, kaj vi povas atingi atombombistojn. Kaj la nombro da unuoj konstante kreskas. Ĝi jam atingis 100 000.
  Medvedev ludas kaj venkas novajn teknologiojn. Tiel longe kiel ne estas timo. Ne necesas batali, vi povas altigi la indicon de prospero kaj kulturo por via popolo. Kaj tio ankaŭ gravas. Kaj nun estas sufiĉe da mono kaj rimedoj.
  Des pli bone en la ludo: putoj ne estas elĉerpitaj. Vi ĉiam povas minigi rimedojn.
  Kaj konstruu novajn urbojn sur la mapo ... Aŭ eĉ indulgiĝu pri piramido aŭ alia mirindaĵo de la mondo.
  Medvedev ankaŭ produktas novajn barakojn. Vere, la abundo de trupoj reduktas la indicon de prospero. Ĉi tie, kompreneble, estas problemo. Sed ĝis nun estas neniu kun kiu batali... Sed vi povas enkonduki novajn teknologiojn por fari tankojn kaj aviadilojn pli rapide. Kaj tiru pezajn bombistojn.
  Tamen, kial, jam havante mezajn tankojn, ne kapti la malamikon je la nivelo de la Mezepoko?
  Kaj Medvedev, stampinte pli da tankoj, samtempe kaj pliboniginte siajn parametrojn, vigle invadas la najbaran landon.
  Same kiel aviadiloj de supre. Kaj ni bombardu la malamikon per via tuta forto. Vi ĵetas napalmon al li.
  Kaj ne laŭ la reguloj de la ludo.
  Medvedev ĝuis la detruon de la mezepoka urbo. Kaj poste la tuta lando kun sia primitiva armeo. Li ĝuis kaj venkis, kvankam liaj aviadiloj kaj tankoj ricevis negravan difekton. Tia relative facila kapto rezultis. Kaj denove vi konstruas urbon sur la konkerita teritorio ...
  Kaj viaj tankoj jam estas pezaj. Eblas ligi ambaŭ kontraŭnuklean protekton kaj aktivan kirason.
  Medvedev jam estas en la ludo de dek horoj kaj liaj okuloj estas lacaj kaj komencis kuniĝi. La Aganta Prezidanto ekdormis.
  Komence, Medvedev turniĝis en io nedifinita. Sed ĝi ne daŭris longe. Kaj tiam la ultramoderna T-95-tanko flugis supren sur la monteton. Jam estis malfrua aŭtuno, kaj pluveto batis kontraŭ la kiraso.
  Medvedev diris:
  - La decida tago de la batalo por Monto Alta! Tiu monto kiu estas la ŝlosilo al la tuta defendo de Port Arthur. Hodiaŭ, nur la 21-an de novembro, aŭ la 4-an de decembro, laŭ la nova stilo. - La profesoro perforte frapis la kirason per sia pugno kaj ekkriis. - Sed ne estos kapto de la Alta Monto! La Pacifika eskadro estos viva!
  La japanoj preskaŭ kaptis la monton Vysokaya. Ili rampis kiel formikoj, en dikaj riveretoj de ĉiuj flankoj. T-95 de 152-milimetra rapidpafa pafilo malfermis fajron.
  Alenka premis la stirstangon butonon, kaj la aŭtomata pafilo trafis la japanojn kiel kontraŭaviadila pafilo. Potencaj alt-eksplodemaj fragmentaj konkoj batis senkonscie centojn da japanoj per unu pafo.
  Nataŝa, siavice, pafis ok pezajn maŝinpafilojn. Kaj mi ankaŭ preferis uzi la stirstangon.
  Medvedev veturis la tankon, la superaŭto memfide grimpis la krutojn, kaj la raŭpoj disbatis la militistojn de la Lando de la Leviĝanta Suno.
  Margarita fajfis kaj diris:
  - Ni faras historion!
  La Deĵoranta Prezidanto furioze konfirmis:
  - Certe! En neniu kazo ni lasos Port Arthur kapitulaci!
  Alenka, pafante el pafilo, pafis dudek pafojn po minuto, elkraĉante ĵetaĵon de pliigita mortiga forto kvindek kilogramojn da pezo. En unu minuto, tuno da metalo kaj eksplodaĵoj estis precize erupciitaj.
  Kaj la knabino batis tre trafe.
  Kaj maŝinpafiloj, ĉiu pafis kvin mil pafojn minuton. Aŭ kvardek mil grandaj kugloj, en mallonga tempo. Kaj kiel ili alfrontis la samurajon. Kiel ili estis premitaj.
  Alenka eĉ kantis:
  - Kaj la malamika grego flugis al la tero, sub la premo de ŝtalo kaj plumbo!
  La rusa tanko laboris agreseme. Jen li fortranĉis mil japanojn, jen la dua. Forigante ilin en tavoloj.
  Nataŝa ridis kaj kantis:
  - Por la gloro de Rus'! Ni neniam forgesos la Patrujon!
  Kaj denove pafas el mortigaj kalibroj maŝinpafiloj. Kaj miloj da japanoj mortas.
  Medvedev prenis ĝin kaj siblis:
  - Caro Nikolao! Vi estos bonega.
  Kaj ni dispremu la nefinitajn samurajajn raŭpojn.
  Margarita logike rimarkis:
  - Nikolao la 2-a povus esti la plej granda el la reĝoj. Li havis ĉiujn ŝancojn fari Ĉinion rusa provinco - Zheltorossia!
  Medvedev trafis la samurajon, rapidis super ilin kun raŭpoj kaj diris:
  - Estu tiel!
  Kuglo sekvis kuglo. Ili multiĝis kiel kvazaŭ-materio, kiu postulas multe malpli da energio ol la reala pliigo de atomoj kaj molekuloj.
  Alenka, premante siajn graciajn fingrojn sur la butonojn de la stirstango, eĉ ekkriis:
  - En la nomo de la rusaj caroj!
  . ĈAPITRO #6
  La pafilo bruis kaj bruis. Kvankam, ne tiel laŭte, sed obtuze, eblis paroli.
  Margarita demandis al la deĵoranta prezidanto:
  - Kaj kio, la nombro da konkoj estas senfina?
  Medvedev respondis:
  - Kvazaŭ-materio ne postulas multan energion por krei. Kaj plenigi fuzian reaktoron per akvo estas tiel facila kiel senŝeligi pirojn!
  Margarita fajfis:
  - Jes, ĝi estas brila! Do vi povas fari ĉokoladan glaciaĵon!
  Medvedev respondis ĝemante:
  - Ankoraŭ ne, sed tre baldaŭ, jes! Estas domaĝe, ke ĝis nun oni akiras nur kvazaŭ-materion!
  Aljonka, premante la butonojn de la stirstango per siaj nudaj fingroj, ridetante per la grandaj dentoj de tigrino, komentis:
  - Ankaŭ ĉi tiu kapablo krei materion estas kvazaŭ dia!
  Medvedev ridis. Ĉirkaŭ la monto estis ĉiam malpli da japanoj, kaj pli kaj pli da kadavroj. La samurajo provis pafi al la tanko, sed vane. La obusoj resaltis de la kiraso kiel pluvogutoj.
  La Deĵoranta Prezidanto rimarkis:
  - La homo estas kreita laŭ la bildo kaj simileco de Dio.
  Alenka, pafante mortigajn obusojn, rimarkis:
  - Se, ankoraŭ kreita. Eble ni estas homoj, ekzistas la plej inteligenta, forta kaj potenca estaĵo en la universo!
  Medvedev logike sugestis:
  - Des pli necesa estas la firmiĝo de la homaro! Ni devus kuniĝi! Tiam ni ne scios malĝojon kaj malvenkon!
  Nataŝa memfide deklaris:
  - La reĝa imperio kapablas unuigi ĉiujn! Kaj kunvenigu ĉiujn senescepte en monoliton!
  Kaj la knabino denove frapis de maŝinpafiloj. Plenigante la japanojn, provante iri de la maldekstra flanko. Granatoj ne damaĝis la T-95-tankon. Kaj la pafiloj, ankaŭ de malproksime, aŭ maltrafis aŭ iliaj obusoj estis neefikaj. Plie, ankoraŭ ne ekzistas kiras-penetraj armiloj en iu ajn lando en la mondo. Jes, kaj tia tanko kaj vi ne trarompos tiel facile. Lia defendo estas altnivela.
  Kaj la maŝinpafiloj falĉas, kaj la obusoj elbalas. Kaj ili faras ĉion konkrete, kaj tre mortiga.
  Nataŝa ridis kaj diris:
  - La japanoj ne kalkulos multajn!
  Alenka konsentis kun ĉi tio:
  - Tre multaj!
  Kaj scintilis per safiraj okuloj. Kaj estas tiom da diversaj aferoj en knabino, vera terminatoro.
  La militistoj pafas. Kaj la samurajo sangas. Kvardek mil kugloj kaj tuno da obusoj por minuto, tio estas tre granda mortiga forto.
  Nataŝa notas:
  - Ni estas militistoj, kiuj alportas seriozan morton!
  Alenka konsentis kun ĉi tio:
  - Kaj ne nur morto, sed fonto de forto en la tuta universo!
  Margarita prudente rimarkis:
  - Se cara Rusio konkeros la tutan mondon, tiam ĉiuj militoj en la historio de la homaro estos finitaj unufoje por ĉiam!
  Medvedev konsentis kun ĉi tio:
  - Kompreneble bebo! Neniu volas militojn! Sed la homaro devas fariĝi unu!
  Nataŝa siblis kun la ĝojo de pantero, kiu mortigis virbovon:
  - Kiam ni estas kunigitaj, ni estas nevenkeblaj!
  Kaj lasu la fajrerojn el miaj okuloj! Jen la knabino! Ĝi enhavas la flamojn de fajro, kaj glacion kaj ŝtalon.
  Sed nun la lastaj japanoj mortas. Kaj estas neniu alia por sturmi la monton. Pli ol kvindek mil mortigitaj militistoj de la lando de la Leviĝanta Suno restis sub la Alta Monto.
  La batalo finiĝis.
  La kvar prenis lokon sur monteto, kaj Medvedev rimarkis:
  "Ni prefere ankoraŭ ne parolu kun la garnizono." Esence, kion ni faros?
  Elena sugestis:
  - Estas ankoraŭ multaj japanoj. Ni detruu la tutan armeon de la Piedo.
  Margarita volonte konsentis pri tio:
  - Jen ĝi! Ni disbatos ĉiujn samurajon! Kaj estos bonega!
  Medvedev rikanis kaj rimarkis:
  - Kaj nia tanko ankoraŭ povas naĝi sub akvo kaj fajro obusoj. Ni mallevu la japanan floton!
  Nataŝa ekkriis pro ĝojo:
  - Jen ĝi! Ĝuste, ni prenu kaj forviŝu ĉiujn samurajon en la maro.
  Ĵus la japana eskadro komencis sian venontan bombadon. Obusoj flugis, inkluzive de dek unu kaj dekdu-colaj pafiloj. Kaj ĉi tio, vi vidas, estas serioza.
  La tanko rapidis al la marbordo. Alenka, frapante la fingrojn sur la karoserion de la aŭto, rimarkis:
  - Bone, al la maro. Sed kiel ni povus doni la iniciaton al la japanoj surtere?
  Margarita, kiu havis iun scion pri la milito, memoris:
  - Ni havis maŝinpafilojn, kaj la Mosin-fusilo estas multe pli fidinda kaj efika ol la japana. Kaj se ne ĉio funkciis surmare, tiam surtere la samurajo ne havis ŝancon!
  Alenka kolere movis sian nudan piedon sur la plankon kaj murmuris:
  - Perfido! Malgrava perfido!
  Nataŝa sugestis:
  - Ni pendigos ĉiujn!
  La tanko iris en la akvon. De la flankoj aperis ŝraŭboj, kiuj regis la maŝinon. Jen la unua celo: japana destrojero. Nataŝa premis siajn maldikajn fingrojn sur la butonojn de stirstango.
  Kaj la kuglo kun mortiga forto trafis la fundon mem de la ŝipo. Detruis la kirason.
  La destrojero ricevis alian ŝelon. Nataŝa denove premis la piedfingron.
  Kaj nun japanoj dronas.
  Alena ridis.
  - Ni dronu laŭvice! Mitraloj sub akvo ne estas tre efikaj!
  Kaj la knabino premis la stirstangon, ĉi-foje sendante ĵetaĵon en la fundon de la destrojero.
  Margarita respondis ridetante:
  - Nu, ni havas sinjorinojn!
  Nataŝa denove sendis ĵetaĵon kaj kriis:
  - En la nomo de Rus', estu venko!
  Aljonka kraĉis konkojn. Ŝi tranĉis la fundon de la ŝipo de la lando de la Leviĝanta Suno kaj rimarkis:
  - Tamen la reĝa potenco en Rusio ne estis tiel malbona, kiel asertis la propagando.
  Margarita konsentis pri tio kaj parolis volonte, precipe ĉar li tamen havis nenion por fari.
  - Sub la caro Nikolao la 2-a, Rusio enkondukis la oran normon de mono. La valuto de la imperio fariĝis la plej solida kaj stabila en la mondo. Ankaŭ la prezoj praktike ne kreskis. Kaj sub la caro Nikolao, la salajro atingis tridek sep rublojn monate. Fakte, Rusio fariĝis unu el la ĉefaj landoj en la mondo laŭ vivnivelo. Industria produktado fariĝis la kvara en la mondo.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev, dorminte, komencis ludi per la komputilo. En ĉi tiu kazo, li tranĉis en daŭrigo de la strategio. La plifortigita potenco faris kaptilojn. La portempa prezidanto de Rusio ĵetis tankojn en batalon.
  Kaj peza.
  Ĝi estas ankoraŭ bona afero ludi. Mi veturis iomete kaj akiris tankojn pli pezajn ol cent tunoj. Kiam li estis prezidanto, Medvedev volis evoluigi tankojn pli pezajn ol cent tunoj. Sed tiam Putin ne donis. Sed la ideo aspektis tenta. Superpezaj maŝinoj. Kaj ses specoj de aŭtoj. Pli ol kvin kaj cent tunoj.
  Sed nun Medvedev ĵetas nukleajn tankojn en batalon. Kaj ĝi rompas la defendojn de meznivelaj landoj. Kaj denove kaptas. Jes, bonege... Por iom pli facila, vi kunligas militan konsiliston. Kaj kune kun li vi gvidas la detruon de la malamiko. Kaj lia kapto.
  Ĉi tie vi konkeras alian imperion... Ĉi tie la milito estas pli serioza, sed ĝi estas farata de milita konsilisto de la nivelo de Napoleono. Do vi povas simple rigardi, kaj meti vian imperion sur ekonomikisto de la nivelo de Stolypin.
  Kaj Medvedev, sidante ĉe komputilo kun giganta ekrano dum kelkaj horoj, komencis ronki.
  Tro longe li mankis en dormo.
  Alyonka pafis al la japanoj. Mallevis la krozŝipon ĉi-foje, ŝi kantis:
  - Ni estas la plej fortaj en la mondo,
  Ni trempos ĉiujn malamikojn en la necesejo.
  La patrujo ne kredas je larmoj,
  Kaj ni donos la malbonajn oligarkojn en la cerbon!
  Kaj la knabino ridis. Kaj ŝiaj dentoj ekbrilis kiel perloj!
  Medvedev sugestis:
  - Ĉar la milito kun Japanio finiĝos per venko, la ekonomia kresko de Rusio estos eĉ pli granda! Kaj la cara imperio fariĝos la plej riĉa lando!
  Aljonka mallevis alian destrojeron kaj siblis:
  Ni ĉiam estis riĉaj! Ne sufiĉas mendo!
  Nataŝa trafis la batalŝipon de la Lando de la Leviĝanta Suno kaj rimarkis:
  - Ni neniel estis malsuperaj ol la germanoj en la unua mondmilito. Sed pro la kvina kolumno, ili maltrafis la venkon!
  Alenka ankaŭ sendis alian ŝelon en la ventron de la armadelo kaj diris:
  - Certe! La kvina kolumno kulpas pri ĉio. Dum la unua mondmilito, la germanoj eĉ ne povis alproksimiĝi al Minsk kaj estis batitaj en Galegio. Kaj sub Stalino, ili jam vidis la Kremlon per binokloj. Kion ĝi diras?
  Nataŝa pafis alian ŝelon ĉe la fundo de la armadelo kaj gruntis:
  - Perfido! Ni maltrafis tian venkon!
  Margarita ankaŭ konsideris necesa memorigi:
  - Se ne estus la perfido, tiam ni ricevus la posedon de Konstantinopolo kaj Malgranda Azio, kaj ankaŭ aliron al Mediteranea Maro. Kaj ni tiom perdis pro perfido kaj la kvina kolumno!
  Alenka lanĉis alian kuglon:
  - Jes, jen la kvina kolumno! Kiom da ĝeno pro ŝi! La Rusa Imperio estas unika formacio, kiu povus ekspansiiĝi al la limoj de la tuta mondo kaj fari la homaron unu!
  Nataŝa agreseme gruntis:
  - Certe! Mi povus kaj estus farinta ion ajn! Kaj estu homaro unuigita kaj nevenkebla!
  La knabino sendis alian ŝelon, post kiu la ŝirmita fine fendetiĝis. Kaj japanoj dronis.
  Margarita, kun alarmo en sia voĉo, komentis:
  - Rigardu, kio nun okazas en la mondo? Rusio kaj Usono estas sur la rando de milito. Kaj Ĉinio estas troloĝata kaj totalisma. Ne estas ordo kaj prospero en la mondo!
  Nataŝa sendis novan kuglon, ĉi-foje al la krozŝipo, kaj konsentis:
  - Ne estas ordo en la mondo! Ni bezonas unuecan administradon!
  Alenka pafis kuglon kaj kapjesis konsente:
  - Kaj la cara imperio povus fariĝi tia registaro! La aŭtokratio de Rusio estas la garantianto de monda stabileco kaj prospero!
  Kaj la knabino sendis alian ŝelon, fine disfendinte la krozŝipon.
  La japanoj klare timiĝis. Ili pafis sendistinge, ne komprenante, kiu dronigas ilin.
  Oni devas rimarki, ke surtere Japanio ne havis grandan avantaĝon en nombro. Kaj eĉ en reala historio, ĝi perdis multe pli da mortigitaj kaj vunditaj ol Rusio.
  Sed surmare, la ŝipoj de la Lando de la Leviĝanta Suno, produktitaj en Britio kaj Usono, estis iomete pli bonaj ol rusa, plejparte enlanda produktado.
  Sed eĉ ĉi tie la kvalita supereco de la japanoj estas tute sensignifa. Kaj la rusoj pafas, eble, pli precize.
  Nataŝa, pafante kaj mallevante alian destrojeron, komentis ĝenite:
  - Ĉi tie, efektive, ankaŭ Rusio venkis pli fortajn kontraŭulojn. Kiel Napoleono!
  Alenka, sendante obuson en la kirasan krozŝipon, aldonis:
  - Ho jes! Napoleono estis geniulo! Kaj li estis pli forta, sed ni venkis lin!
  Margarita forte suspiris kaj grumblis:
  - Perdu al la japanoj. Ĉi tio estas tiel ĝena kaj embarasa!
  Alenka konsentis kun ĉi tio:
  - Tre ĝena! Ve, pro tio finiĝis la epoko de la Romanov-dinastio. La epoko estas glora, heroa, kun konkeroj kaj venkoj. Kaj kvankam ni ne havis propran Ĝingis-Ĥanon, ni leviĝas ekde la tempo de Ivan Kalita.
  Kaj la knabino sendis alian, tre mortigan ĵetaĵon. Kaj la kirasa krozŝipo rompiĝis en du partojn.
  Nataŝa daŭrigis, kaj per unu ŝelo ŝi mallevis alian destrojeron. Kaj la samurajo havas multajn destrojerojn.
  La militisto demandis la ulojn:
  - Sed mi scivolas, kial en la historio de la mondo, neniu el la imperioj atingis absolutan potencon?
  Alenka denove sendis obuson en la ventron de alia destrojero kaj diris:
  - Jes, vere, kial? Ĉiuj falis. Kaj la Persa Imperio, kaj Aleksandro la Granda, kaj la Romano. Kial neniu unuigis la homaron?
  Nataŝa ĉagrenite frapis la piedon. Mallevis alian ŝipon kaj diris:
  - Jen ĝi! Ĝingis-Ĥano kreis imperion kiu povis disbati la tutan mondon sub li. Sed post lia morto, la filoj kaj nepoj enscenigis konflikton kaj disŝiris la imperion. Nur cara Rusujo, kun sia unueca sistemo, estis tia lando, ke ĝi povis ekzisti dum multaj jarcentoj kaj vastiĝi ĝis ĝi englutis la tutan terglobon!
  Alenka ekbrilis siajn okulojn kaj deklaris, mallevis alian detruanton:
  - Gloro al la granda imperio de caro Nikolao! Ni ne donos povon al la nelegitimaj bolŝevikoj kaj al la provizora registaro!
  Nataŝa ankaŭ sendis ŝelon en la ŝipon. Ŝi dronigis la japanojn kaj kantis:
  - Dio gardu la reĝon
  Forta suvereno
  Reĝu por gloro,
  por gloro por ni!
  Reĝu kun timo de malamikoj -
  Ortodoksa Reĝo!
  Regu por gloro
  Gloro al ni!
  La knabinoj ŝajnas esti vere ŝaltitaj. Do ili disbatis la samurajon, vi admiros. Kaj Medvedev veturis sian mortigan, subakvan tankon. Ĝenerale, ĉi tio estas bonega armilo, kiun li havas. Li dronas sin la tutan floton de Japanio. Sed ĉi tio estas granda potenco.
  Dek du, nur grandaj kirasaj ŝipoj, dekduoj da pli malgrandaj, inkluzive de krozŝipoj. Iuj destrojeroj pli ol sesdek. Necesas tempo por detrui ĉion.
  Nataŝa, fininte alian ŝipon, demandis Medvedev:
  - Ĉu vi pensas, ke ekzistas Dio?
  La oficiro ridetis kaj respondis:
  - En kiu senco?
  Nataŝa sendis novan kuglon, finante la destrojeron, kaj notis:
  - Jes, ekzistas multaj versioj de religioj! Estas kaj paganoj kaj monoteismaj! Jen kiam vi ekpensis pri tio. Kaj vi dubas, ĉu ekzistas Dio, kiam estas tia malordo en la instruoj!
  Alenka disfendis alian destrojeron kaj, ridante, rimarkis:
  - Jes, ĉi-rilate estas malfacile kredi je la Biblio. Por ke Dio sola kondutu tiel. Kaj eĉ faris dorlotbestojn!
  Nataŝa konsente kapjesis.
  - Jen ĝi. Ĉu kredi, ke iu popolo estas la popolo de Dio? Ĉi tio estas klare malinda je pli alta menso!
  Post tio, la knabino komencis mallevi grandan tunan batalŝipon. La militisto laboris.
  Sed Margarita esprimis sian opinion:
  - Ankoraŭ estas nekompreneble, kiel eblas, ke amanta Dio tiom malbeligas virinojn!
  Nataŝa estis surprizita:
  - Kiel ĝi malbeligas?
  Margarita honeste respondis:
  - Jes, igas ilin maljunulinoj! Kaj kio povus esti pli abomena ol maljunulino!
  Alenka pafis obuson en la ventron de la krozŝipo kaj diris:
  - Sur la tero ial promenas tre malnoblaj maljunulinoj, kio estas kaj stulta kaj terure malbela!
  Nataŝa balancis la kapon kaj subtenis:
  - Kaj malsimpatia! Kaj ĝi ne estas estetika!
  La militista knabino ridis kaj palpebrumis al sia kunulo. Kiel, ŝi estas tiel mojosa kaj agresema.
  Medvedev serioze rimarkis:
  - Fakte la maljuneco estas tre malbona. Ĝi faras homojn malbelaj, malfortaj, vundeblaj. Sed ĝi havas, el la vidpunkto de la evoluo, kelkajn plusojn!
  Elena estis surprizita. Trafinte alian destrojeron, ŝi demandis:
  - Kaj kio povas esti la plusoj en ĉi tiu naŭza stato?
  Medvedev serioze respondis:
  - Stimulas la disvolviĝon de scienco kaj inteligenteco. Se homo ne spertus laciĝon, tiam li ne bezonus inventi aŭton. Same , la malforteco de ungegoj kaj dentegoj kondukis al la invento de la tranĉilo. Malvarmaj tempoj kaj glaciejaj instruis ekbruligi fajron. Malsanoj stimulis la disvolviĝon de medicino. - La aganta prezidanto rigardis kiel lerte Alenka sendis alian japanan ŝipon al la fundo, kaj daŭrigis. - Multmaniere homaj malfortoj stimulis sciencon. Ni ne sciis flugi, sed ni kreis aviadilojn. Kaj tio estas progreso!
  Nataŝa sendis alian ĵetaĵon kaj notis:
  - Progreso. Sed tamen, kiam vi rigardas la maljunulinon, ĝi fariĝas tiel abomena. Ĉu vere ne eblas fari sen homa malbeleco?
  Alenka konsentis kun ĉi tio:
  - Junuloj povas ankaŭ inventi aviadilon. Kial plenigi la malbenitan maljunecon! Estas terure kaj abomena!
  Margarita kantis eksterloke:
  - Mi ne disiĝos kun la Komsomolo! Mi estos por ĉiam juna!
  Kaj la knabino, dum ŝi movis sian pugnon sur la metalon.
  Dume, alia batalŝipo sinkis.
  La submara tanko daŭre mallevis la japanan floton. Admiralo Togo mem finiĝis en la akvo, kaj estis devigita eskapi sur boato. Japanio havis grandan floton, sed estis alfrontita kun principe nova armilo. Kaj nun ŝi estis tute venkita.
  Alenka, daŭrante mallevi la ŝipojn de Japanio, elmontrante siajn dentojn, kiujn ŝi havas tre grandajn kaj akrajn, sugestis:
  - Tion mi pensas. Kompreneble, devas esti estetiko de korpoj. Kaj estas neeble ke virinoj malbeliĝu, kun malforta haŭto kaj fleksitaj korpoj.
  Nataŝa, lanĉinte alian destrojeron al la fundo, tre volonte konsentis pri tio:
  - Kompreneble! Jen pri kio la scienco laboras!
  Ambaŭ militistoj montriĝis tre gajaj. Post ĉio, ili sukcese dronigas la malamikan floton.
  Agresemaj knabinoj kapablas grandajn heroaĵojn.
  Margarita, dume, esprimis sian opinion:
  - Ankaŭ religioj estiĝis pro la malforteco de la homo. Se la homo estus pli forta, tiam ne ekzistus religioj. Kaj kompreneble, morto kaj timo de morto kondukas al tio, ke homo serĉas konsolon!
  Alenka memorigis:
  - Mi partoprenis en seanco, kaj mi vidis ion mirindan. Do estas spiritoj!
  Nataŝa, kun ruza voĉo, rimarkis:
  - Nenio mirinda estas en la ekzisto de spiritoj! Post ĉio, ni flugas en sonĝo. Do, ekzistas animo, kaj kiel memoro pri flugado!
  Medvedev konsente kapjesis.
  Jes, estas animo! Ĉi-rilate, la persono estas unika! Kaj nun ni povas amuziĝi!
  La japana floto fandiĝis. La subakva tanko ludis la rolon de murdinto. Marguerite estis iom malĝoja. Ŝi unue estis en la rolo de ekstraĵo. Kaj due, kio ĝenas, ne ĉio estas tre klare videbla kiam oni estas sub akvo. Ĝenerale, koste de Dio, Petro havis fortajn dubojn. Fakte, kial, post kiam la rusoj adoptis kristanismon, pluvegis sur ilin diversaj problemoj. Kaj la mongol-tatara invado, kaj antaŭ tio, la feŭda fragmentiĝo de la princoj. Militoj inter rusaj homoj.
  Jen kiam, finfine, de la tempo de Ivan Kalita, komenciĝis la reviviĝo de Rusio,
  Moskovio plifortiĝis. Ĝis, ekzemple, sub Ivano la Tria, ĝi finfine fariĝis ununura, centralizita ŝtato. Kaj forĵetis la tataran jugon.
  Jes, kompreneble, Rusio leviĝis. Ĝis mi stumblis pro Japanio.
  Tio markis la finon de la historio de la monarkio kaj la Romanov-dinastio.
  Tamen, la monarkio estas for, sed aŭtoritatismo restas.
  Margarita milde karesis Alenkan sur la dorson. La knabino prefere ronronis. Ŝi ŝajnis ĝui ĝin.
  Medvedev logike rimarkis:
  - Estas nenio malbona pri tio, ke viro amas knabinon, kaj knabino amas viron, ne. Ĉi tio estas sufiĉe natura. Sed samtempe homoj devas observi dececon.
  Margarita oponis kun malkontento:
  Ni ne legu moralon. Mi ne ŝatas ĉi tion!
  La Deĵoranta Prezidanto subridis.
  - Kaj kiu amas! Sed vi devas alfronti la veron. Homoj, ĉi-rilate, estas rimarkeble malsamaj de bestoj!
  Margaret kapjesis konsente.
  - Jes, estas granda interspaco inter ni!
  Alenka sarkasme respondis:
  - Kaj vi scias, inter vi kaj la simio, mi ne rimarkas multe da diferenco!
  Margareta ridis. Alenka mallevis, dume, la lastan el la dek du kirasaj ŝipoj de Japanio. Post tio, la knabino rimarkis:
  - Ni preskaŭ finis kun la malamika floto!
  Medvedev ruze ridetis:
  - Jes, vi estas bonaj laboristoj! Kaj fakte, ili kapablas multon! Ĝenerale, mi amas inajn militistojn - ĝi estas tiel sekseca!
  Margarita tordis sian korpon kaj kantis:
  - Mi ŝajnas sekseca, mi estas kiel procesoro! Kaj mi moviĝas kiel roboto - sona agresanto!
  Post tio, la studento karesis Alenkan iom pli kuraĝe. La knabino premis la butonojn de la stirstango per siaj longaj fingroj kaj aspektis ĉarme.
  Kiel graciaj estas ŝiaj movoj.
  Imago tiris Margareta princino piediranta nudpiede al la eŝafodo. Ĉi tio estas tiel romantika. Kaj la princino estas tiel ruĝa. Ĉiuj juvelaĵoj kaj multekosta robo estis forigitaj de ŝi. Ili lasis nur sakŝtofon. Sed la prizona robo ekas la ĉarmon de dolĉa, agrabla, freŝa, kiel roza vizaĝo eĉ pli. Kaj fajraj haroj. Kiel bela estas la princino iranta al la ekzekuto.
  Kaj tie supre dronas miloj da homoj. Ŝipoj disiĝas, la elementoj furiozas.
  Kaj Japanio suferas kolosan, unikan malvenkon. Do la samurajo devas, ŝajne, penti pri siaj pekoj.
  Margarita pensis, je kio kredas japanoj? Kio estas ilia religio? Ili estas paganoj. Sed ili venkis Ortodoksan Rusion. Post tio, pripensu, kies Dio estas pli forta!
  Kaj la mongoloj estis paganoj, sed kiom da teritorioj ili kaptis.
  Margarita demandis Alenka:
  - Diru, belulino, kiel vi ŝatas Rodnoverie?
  La knabino ridetis larĝe kaj, enprofundigante alian detruon, respondis:
  - Tre bona religio! Estas tiaj belaj rakontoj!
  Margarita kompleze demandis:
  - Ĉu vi pensas fabelojn? Aŭ eble, fakte, ĉiuj ĉi tiuj Rusaj Dioj ekzistas?
  Elena levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Eble kaj elfoj kaj gnomoj ekzistas! Ĉio eblas en nia mondo. Kaj estas malfacile diri kio efektive ekzistas kaj kio ne!
  Medvedev logike rimarkis:
  - Iagrade, ĉio en nia mondo ekzistas. Ĉiuj niaj pensoj, sonĝoj, deziroj, kion ni postlasas. Ĉi tie mi havas tre interesan teorion pri la Hipernoosfero, en kiu ekzistas absolute ĉio, kio iam estis inventita de homoj. Tio estas, estas penso por ĉiam. Kaj ŝi restas en iuj aliaj, paralelaj mondoj.
  Dmitrij Medvedev eliris el sia dormo. Kaj denove li reprenis sian fundamentan laboron, aŭ pli ĝuste, la konstruadon de imperio.
  Kaj denove la konkero...
  Unue, kunvenu novan tankon pezan mil tunojn, kaj lanĉu ĝin en malamikajn poziciojn. Ne, kompreneble, ne unu, sed multaj.
  Kaj ili moviĝas en fremda teritorio. Kaj de supre estas ankaŭ aviadiloj kun atombomboj. Kaj kio se la bomboj estas forpelitaj? Kaj fari neniigon?
  Dmitrij Medvedev estas penetrita kiel ĉiuj aliaj.
  Kaj nun alia lando falas al la botoj de la diktatoro. Kaj estas konkeroj. Sed jen alia malamiko. Ĝi ankaŭ estas granda lando... Vi povas eĉ programi. Jen Sovetunio en 1941... Estas invado. Unuoj en Medvedev dum multaj horoj da ludado multobligis aŭtomate, kaj li havas populacion de pli ol miliardo. Kontraŭ 196 milionoj. Kaj pli moderna teknologio. Kaj soldatoj povas esti stampitaj per kazerno ĝis infinito.
  Feliĉe, elektronikaj rimedoj estas neelĉerpeblaj. Kaj premu la malamikon, premu.
  Kaj tankoj pezaj mil tunoj iras al si sur nukleaj reaktoroj tra Rusio rekte al Moskvo.
  Kaj estas praktike neeble forlasi ilin - nenio bezonas!
  Medvedev direktas la strategion kaj kantas al si... Poste li haltigas la nukleajn benzinujojn. Kaj ĵetas en batalon "Panteron" -2. Aŭto, kiu tamen ankoraŭ kapablas bati tridek kvaron.
  Medvedev ludas por si ŝarĝante diversajn parametrojn de aŭtoj ... "Pantero" -2 ... Kiel li draŝas de malproksime. Kaj trapiku la sovetian tankon.
  Ne tiel vi rompos ĝin! Precipe sur la frunto, sed surŝipe vi povas. Pafado estas amasa. Kaj tridek kvar alkuriĝas al si... Kaj ili mortas sub la batoj de kanonoj...
  La armeo denove moviĝas... Kaj batalrobotoj aperis. Ili marŝas al si mem. Kaj ĵetaĵoj pafas laserojn. Kaj ili faras ĝin tre lerte.
  Kaj virtualaj knabinoj atakas.
  Medvedev avide rigardas strategion. Ekscita batalo. Denove, vi ludas mem, aŭ vi transdonas ĝin al milita konsilisto. Kaj rigardu la progreson de la batalo.
  Gvidu iliajn tankojn sur la ofensivon.
  Ĉi tie vi povas antaŭeniri la piramidajn tankojn, malpli vundeblajn kaj nepenetreblajn de ĉiuj anguloj. Ili moviĝas kiel rulpremilo.
  Kaj la knabinoj kuras nudpiede... Kaj ili pafas survoje.
  Alia milito. Vera ludilo. Kaj la mono venas el la oraj putoj, ne sekiĝanta. Ĉi tio estas kiel en ludo, ĉio estas laŭplane, sen fiaskoj, kaj sen recesio de la naturo.
  Ĉio ne sekiĝas, kaj rimedoj ne malpliiĝas. Ĝi tamen ne ŝajnas tre verŝajna.
  Medvedev estis interrompita per voko. La Deĵoranta Prezidanto prenis la telefonon.
  - Saluton!
  La estro de la prezidenta administracio diris:
  - Ĉu vi ankoraŭ estas en la oficejo de Dmitrij Anatoljeviĉ?
  Medvedev akre respondis:
  - Jes! Mi estas ankoraŭ la prezidanto!
  La estro de administracio diris:
  - Zelenskij postulas, ke vi forlasu la loĝejon post la inaŭguro.
  Medvedev treme demandis:
  - Kaj kie mi loĝos?
  La estro de administracio respondis:
  - En mia loĝejo! Via potenco finiĝis kaj vi devas vakigi ĉiujn lokojn!
  Medvedev flustre murmuretis:
  - Mi havas peton al la nova prezidanto - li lasu al mi komputilon!
  La estro de administracio demandis:
  - Donu al mi la mendon de "Andreo la Unua Vokita" kaj mi petos al Zelenskij komputilon por vi!
  Medvedev konsente kapjesis.
  - Nu, eblas!
  . ĈAPITRO #7
  Kaj li vokis sian helpanton por prepari dekreton. Pri la tasko de la estro de la administrado de la Ordeno de Sankta Andreo la Unua Vokita. La ŝablono estas preta kaj nuntempe mi. Mi subskribis la devontigon.
  Tiam Medvedev denove komencis ludi.
  Nun liaj virtualaj tankoj alproksimiĝas al Moskvo kaj komencas la atakon. Ĉi tiu urbo estas atakata de maŝinoj pezaj du mil tunoj.
  Tamen, Medvedev ĵetas la "Rat" -5 en la atakon, tio estas monstro, ne tanko. Dek mil tunoj!
  La trupoj proksimiĝas al Kremlo... Do Stalino forkuras. Kaj li estas kaptita de nudpiedaj knabinoj en bikinoj. Prenu la nazon per nudaj piedfingroj. Kaj ili igas Stalinon kisi liajn nudajn kalkanojn.
  Ĉi tie la trupoj de la virtuala imperio preteriras Moskvon kaj iras al Uraloj ...
  Kaptu lin ankaŭ...
  Medvedev denove komencas kapjesi kaj sonĝi.
  Margarita sarkasme demandis:
  - Kaj kio pri, ekzemple, pli klasika divido: en la ĉielon kaj la inferon?
  Medvedev morne rimarkis:
  - Ĉi tio plej verŝajne estas primitiva ideo de la antikvuloj pri venĝo post morto. Fakte, plej verŝajne, ĉio estas iom pli komplika!
  Nataŝa ekkriis pro ĝojo dum ŝi mallevis unu el la lastaj japanaj ŝipoj:
  - Malbenita kaj antikva,
  La malamiko denove ĵuras
  frotu min
  Muelu en pulvoron.
  Sed la anĝelo ne dormas
  Kaj ĉio funkcios. Kaj ĉio finiĝos bone!
  La knabinoj finis la malamikan floton. Medvedev akcelis la tankon, postkurante la samurajon. Jes, ili faris bonan laboron ĉi tie. Estas interese, kiel oni povas korekti la historion. La cara Rusio estis potenca lando, kiu altiĝis. Kvankam ne ĉiuj homoj vivis bone.
  Sed la lando leviĝis. La labortago estis mallongigita. Estas novaj ferioj. Loka aŭtonomio estis kreita. Pliigitaj salajroj ĉe stabilaj prezoj. Lernejoj estis malfermitaj. Sub caro Nikolao la 2-a, elspezoj por edukado pliiĝis pli ol ses fojojn. Bazinstruado iĝis deviga.
  Jes, ne ĉio ŝanĝiĝis al pli bone sufiĉe rapide, sed kiom multe la lando perdis pro la revolucio kaj interna milito. Kiom da inteligentaj homoj mortis kaj forlasis sian patrujon? Kaj nun, en ĉi tiu parto de la universo, estas ŝanco malhelpi tion.
  La tanko, flulinia, naĝis rapide kaj silente sub akvo. Kaj nun la lasta detruanto de la Lando de la Leviĝanta Suno estas mallevita.
  Nataŝa diris kun ĝojo:
  - Tiel juna mi estas!
  Alenka korektis la knabinon, precizigante:
  - Kio ĉi tie ni ĉiuj bonaj samideanoj! Batalu kiel leoninoj!
  Margarita kolere rimarkis:
  - Nenio speciala! Ni nur havis pli bonan teknologion!
  Alenka ridis kaj respondis:
  - Sed ni mem pafis kanonojn!
  Nataŝa subtenis sian amikon:
  - Kaj ankaŭ ni gvidis nin! Kaj ĝi estas akra okulo...
  Margarita intervenis:
  - Deklivaj manoj!
  Nataŝa ridis kaj respondis:
  - Kaj vi estas ĉarma knabino!
  Margarita honeste deklaris:
  - Mi kompatas la japanojn. Ili faras bonegajn bildstriojn. Mi precipe ŝatas hentaion!
  Alenka ekridis kaj tordis sian piedon en la aero:
  - Hentajo estas bonega! Eĉ tre mojosa!
  Nataŝa, kun rideto de knabino, kiu gustumis marmeladon, sugestis:
  - Kaj ni, eble eĉ piedbati la azenon de la nazioj!
  Medvedev kapjesis kun rideto:
  - Bona ideo. Sed ni unue finigu la japanajn terarmeojn. Ni helpu la militon finiĝi pli rapide. Do tiu faŝismo ne aperas en ĉi tiu universo.
  La knabinoj respondis unuvoĉe:
  - Kaj ĝi ne aperos, kaj Ĉinio estos nia!
  Post kiam la japana floto estis mallevita, la T-95-supertanko venis al la surfaco.
  Tiam Medvedev komencis revi pri diversaj rubaĵoj.
  Militisto Alenka defendis la defendon de Rjazan. Nataŝa estis kun ŝi.
  Ambaŭ knabinoj estas en malpeza kiraso, kun sabro en ĉiu mano. Kaj sub la piedoj estas specialaj, maldikaj diskoj.
  Grandega armeo de la mongola-tataroj grimpis al la atako.
  Multaj longaj ŝtupoj kovris la murojn samtempe. Ili estis malsamaj: ligitaj de radikinterspacoj, faligitaj pinarbaroj kun kructraboj. Pezaj ŝtupetaroj kun vicoj da tagaloj ankaŭ estis uzitaj. La remparoj, dank' al la akcelita konstrurapido, montriĝis pli altaj ol la tataroj atendis, multaj ŝtupoj ne atingis la supron. Antaŭe, la mongoloj pelis la malmultajn kaptitajn Uruzojn. La rusa popolo preferis morton al la malhonoro de kaptiteco.
  Sed la mongoloj estis senĉesaj.
  Senkompate puŝante per pintaj lancoj, elĉerpitaj homoj estis piedbatitaj, kalkulante je tio, ke la rusa popolo, ne volante mortigi sian propran, kapitulacos. Aŭ, sub la kovro de kaptitoj, tralikiĝi en la glacian remparo. Kelkaj el la kaptitoj alkuris kriante, ruliĝante sur la frostigita glacio, faligante la malamatajn nukerojn, elŝirante iliajn glavojn el iliaj manoj kaj tuj falante hakitaj. Homoj rapide grimpis la ŝtuparon, vi ne komprenas kiajn kaj tribon?
  Duonnudaj, en ĉifonoj, kun klabo en la manoj, kun la dorso trapikita en sangon. La kamparano Vaula, vestita per kiraso, jam levis grandegan hakilon, kiam de malsupre ili malespere kriegis:
  -Ne detruu nin, kavaliro, ni estas niaj, Russ!
  Voevoda Dikoros saltis al la muro kaj kriis:
  -Mi povas flari ĝin, nia!
  Malespera krio konfirmis tion:
  -Atendu, tranĉu vian propran! Ne estas Muglanoj inter ni!
  Tre saĝa Alenka kriis:
  -Kiu ĝuste krucos sin, tiu estas lia!
  - Baptitaj ortodoksuloj!
  Per terura voĉo, eĉ unu mejlon for la ĉevaloj forŝiriĝis, muĝis la giganto Vaula-Morovin.
  La defendantoj de Rjazan aprobis:
  -Ĝuste! Vere!
  Ili kune prenis sur ĉiujn murojn:
  - Nu, fratoj, faru la krucsignon!
  Centoj da ĉifonaj, blukoloraj kaptitoj, grimpantaj super la remparo, falis, daŭre meĥanike kruci sin. Kelkaj tuj prenis antaŭfalditajn ŝtonojn, kaj freneze ĵetis ilin al la mongoloj. Multaj rjazananoj vidis la tatarojn unuafoje, eĉ multaj tradiciaj kontraŭuloj, la samaj kipĉakoj, vestitaj laŭ la mongola maniero.
  La malamikoj estis en longaj peltaj manteloj, tiel longaj ke ili implikiĝis en la orlo. Elektitaj nukeroj havis kuprajn kaj ferajn platojn pendantajn sur la brusto, iliaj dorsoj estis malfermitaj. Por timigi la Uruzojn, multaj pentris siajn jam malvirtajn, virinecajn vizaĝojn per sango.
  Sed la Urusoj ne ekŝanceliĝis, renkontante la malamikon per glavoj kaj hakiloj. De la potenca vasta bato de Vaula, kvin mongoloj estis mortigitaj samtempe, la dua bato, kaj tri pli! Aliaj militistoj estis tranĉitaj ne pli malbone. La tataroj mallerte grimpis sur la glitigan ŝakton, ili ne povis ĝuste kovri sin per ŝildoj, tranĉitaj per sabroj. Kiam, koste de grandegaj perdoj, la mongola armeo atingis la supron, bolanta akvo kaj terura armilo verŝis sur ilin: brulanta gudro.
  Eĉ virinoj kaj malgrandaj infanoj verŝis brulantan akvon, ĵetis ŝtonojn kaj blokojn. Precipe efikaj estis malgrandaj ĵetiloj kun venenitaj sagoj, eĉ kvinjara infano, kiu ankoraŭ ne kapablis tiri streĉan arĉŝnuron per siaj malgrandaj manoj, povis pafi de ili. Kaj maltrafi, pafi en tian dikan mason, estas multe pli malfacile ol bati. La atako klare sufokis, mutilitaj kadavroj ruliĝis malsupren en grandaj kvantoj.
  Tra spegulo lerte farita fare de la ĉinoj, Guyuk Khan atente sekvis la batalon. Li lekis siajn lipojn kaj frapis siajn lipojn, de tempo al tempo alĝustigante sian oran, felkovritan kaskon, obstine kaj ĝene grimpante sur lian frunton. Tiam li faligis la pipon en kolero.
  Niaj soldatoj mortas! Burundai kaj la Flava Serpento al mi!
  Turgauds haste kuregis por plenumi la ordonon de la hereda kagano. Guyuk estis eksidonta sur ebure ĉizita seĝo, kiam mano milde ripozis sur lia ŝultro:
  - Ne zorgu, granda! Trankviligu vian sovaĝan rigardon!
  Ĝi ronronis longedaŭran melodion, kiu sonis kiel virina voĉo.
  Guyuk Khan sentis sin dormema, li apenaŭ povis resti surpiede. Jes estas. Denove, jen kiel la Flava Serpento aperis antaŭ li - la plej terura persono en lia armeo, infera demono el malproksima kaj nepenetrebla Japanio.
  -Vi!
  La heredonto de la supera kagano stulte montris sian fingron! La flava milvo plu disverŝis, ĉu pligrandiĝante, ĉu male, malkreskante:
  -Mi! Kaj mi vidas tra vi! Estas tempo moderigi la koleron de la karno! Nu, por esti pli preciza, alportu ĉiujn rezervojn en batalon kiel eble plej baldaŭ! Kaj mi helpos vin fratoj, tian surprizon mi plantos sur la malamikon! Krono movu, kredu min, estos vera!
  - Dze, dze, dze! Mi sendos elektitan tumen sub la komando de Burundai en batalon! Kune vi gvidos la atakon!
  La japanoj ekbrilis siajn okulojn, elmontrante siajn grandajn flavajn dentojn:
  -Ne estas blankaj demonoj, mi volas mortigi miajn egalulojn! Kiel vera Ŝinobo!
  La flava milvo ekbrilis kiel talismano, en la buŝo nerimarkeble aperis fajfo, aŭdiĝis iriza melodio.
  Guyuk pensis, ke li estas ĉikanita, sed li havis nek la forton nek la deziron diskuti kun la Ŝinobo-sorĉisto. En ĉi tiu momento, la turgauds malĝentile puŝis Burundai, Guyuk Khan ne ŝatis ĉi tiun obeeman dungosoldaton de Subudai-Bagatur.
  - Vi, lika akvohaŭto! Ĉu vi ne vidas, ke la plej bonaj militistoj mortas sub la muroj de la Uru-ĉefurbo. Prenu, tuj tumen "Berkutov" kaj, trapasinte la riveron, dehaku la Uruzojn per bato sub la dekstra muro.
  Sperta Burundai kuraĝis oponi:
  - La glacio ankoraŭ ne estas forta, sub la batoj de miloj da hufoj ĝi simple krevos.
  Neatendite, timinda japano respondis por Guyuk.
  Via zorgo estas laŭdinda. Sed viaj klopodoj estas vanaj! La magia pulvoro forĝis glacion sur la rivero pli forta ol milita ŝtalo! Nu, saltu antaŭen, ni ordonis al vi!
  -La granda ninja-batir scias, pri kio li parolas! Rajdu pli rapide, se vi regas la hajlon, mi donos al vi lernejon de ĉevaloj kiel rekompencon!
  Li kriis, skuante la fingrojn Guyuk Khan. Burundai ne plu kuraĝis kontraŭdiri - ĝi estas plena de morto. La mongolo kun aro da vilaj rajdantoj malaperis de vido. Subite eniris ombro, susura bruo super la kapo, kasko forflugis de la krono kagan de forta aera ondo:
  - Harakiri! Jen venas la Papilio! Nun estos "verŝo" por la Uruso.
  Giganta drako ŝvebis super la surfaco, ĝiaj oraj flugiloj forblovis la neĝblovojn, kaj fajraj langoj disverŝiĝantaj el ĝiaj tri rabaj mandibloj.
  - Stulta mungoto!
  Guyuk eĉ ne havis tempon por ektimi:
  -Li kapablas bruligi la tutan Rjazanon.
  - Ne ĉio, sed ĝi ekbruligos la muron. Iru, mia eta Godzilo!
  La grandioza sonĝo de Medvedev daŭris. La aganta prezidanto havis kolosan imagon.
  Potenca drako, kun enverguro de kvindek metroj, ŝvebis alte. La mongoloj kaj la ŝamanoj akompanantaj ilin furioze hurlis. Tumen, sub la komando de Burundai, fame flugis sur la glacion, pluraj ĉevaloj stumblis, ilin tuj piedpremis kune kun la rajdantoj per perforta fera maso. La trikapa monstro, dume, glate svingiĝis sur la muron. Dikoros antaŭ la ceteraj rimarkis la danĝeron de aeratako. Nu, mi kompreneble ne volis malkaŝi miajn atutojn antaŭe, sed por savi la urbon, ni devus uzi nekonatan armilon ĝis tiu tago. La flugilhava monstro estis alfrontita per mekanika monstro kiu malklare aspektis kiel miksaĵo de araneo kaj ŝtala centpiedulo. Fumo jam leviĝis el la vaporkaldrono. Bone faritaj junuloj, kiuj anticipe ĵetis karbon.
  La vaporkatapulto estas majstra kombinaĵo de lokomotivteknologio, vinĉo, plurbrakaj balistoj kaj eĉ... muzika flarbakujo. Kaj ĉi tiu besto, forĝita el hardita ŝtalo, povis ĵeti preskaŭ kun la rapideco de maŝinpafilo, je distanco de ĝis du mejloj, ajnan frapantan aferon. Militistknabinoj estis la unuaj en la mondo, kiuj pensis adapti piŝtmotoron por ĵeti ŝargojn. La sovaĝa-grono persone turnis la levilon, kaj la fajne forĝita rubando de ĉenoj ekmoviĝis, enigante la ŝtonojn en la rapide turniĝantajn klingojn.
  Ĉar la tataroj kuregis en densa aro, preskaŭ ne estis mankoj, male, ĉiu peza pavimo, resaltante, terenbatis plurajn puŝantajn rajdantojn. Unu afero estas malbona, la celskalo estas sufiĉe malforta, vi ankoraŭ povas bati la mongolojn, sed provu bati la flugantan drakon! La trikapa monstro turnis siajn kapojn kaj malfermis larĝe, dentegojn, diamantformajn buŝojn.
  La elĵetita flamo flugis preter la ŝakto kaj trafis la domojn. Aŭdiĝis kriegoj kaj krioj, kelkaj duonblindaj virinoj kuris laŭ la strato, domoj ekbrulis kun nenatura rapideco. Feliĉe la sablo kaj peza akvobareloj, same kiel la fajrobrigado, estis en la alarmo. Parto de la kabanoj, precipe proksime al la muro, estis kovrita per fajrorezista asbesto. Sub amika premo, la predanta vulkano paliĝis kaj, perdinte sian forton, transformiĝis en heletojn de pala fumo.
  Sed la drako evidente ne volis rezigni, elirante el la plonĝo, li turnis sin kun la gracio de troŝarĝita atakaviadilo kaj denove malsuprenportis la fluojn de fajra ventego. La tataroj jam sukcesis atingi la muron, do ankaŭ la furioza flamo trafis ilin. La timinda Burundai estis inter la viktimoj, liaj luksaj vestaĵoj ekbrulis, kaj li rekuris kun muĝado de vundita apro. Ankaŭ la rusaj soldatoj ricevis ĝin, kaj parto de la glacio rimarkeble degelis, elmontrante la grundon kaj ŝtipojn. La vestaĵoj sur Dikoros brulis, sed la batalanto Antonov, staranta sur la muro, sukcesis verŝi sitelon da akvo sur lin, kaj vaporo elverŝis el la ruĝvarma ĉenpoŝto.
  - Kia diabla obsedo, estas domaĝe, ke mojosa Aljonka ne vidas nin!
  La drako denove turnis sin kaj provis eniri la trian rondon. La magiisto Saveliy batis la fingrojn, li sukcesis lanĉi malgrandan fajroglobon, la bato falis sur la mezan kapon de la drako. Malgranda eksplodo ne kaŭzis specialajn perdojn al la trikapa monstro, sed iomete defrapis ĝin de la trajektorio, kiel rezulto, la drako pafis antaŭtempe, fajra ventego trafis la amasigitajn nukervicojn. Kaj denove frenezaj hurloj, parto de la tataroj kliniĝis malantaŭen. Estis tiam ke Dikoros rimarkis junan altan knabinon, fame svingante du duoblajn glavojn. Kun nehoma rapideco, ŝi pecetigis siajn kontraŭulojn en brasikon, faris terurajn batojn per siaj kruroj, kubutoj kaj eĉ la kapo, flirtante kiel papilio.
  Nur unu, aŭ pli ĝuste, du homoj povus produkti tian ruiniĝon:
  -Juliana! Ruĝa anĝelo, ĉu tio estas vi?!
  - Flaru la florojn per via nazo! De tri metroj alta!
  Elena respondis ridante. La militista knabino, kun la rapideco de freneza gepardo, flugis supren sur la remparon, lasante apenaŭ videblajn sangajn spurojn sur la muro.
  - Ne parolu, kaj do ĉio estas klara! Ni devas estingi la flugilhavan torĉon!
  Alenka, sovaĝe fajfis, la drako, ebeniginte la flugon, eniris la kvaran rondon. Baldisto staranta proksime diris al ŝi:
  -Uzu katapulton, Alenka, faligu ĝin per ŝtonego.
  La militista knabino minace bojis.
  -Mi scias pli bone kion uzi!
  Alenka tuj prenis tri lerte forĝitajn ĉenojn. Estis, ankaŭ la ideo de iliaj batalistinoj, kunligi du aŭ tri ŝtonetojn, pafi de du aŭ pli da balistoj kaj falĉi malsupren, mutili la tutan rangon. Deplojinte la vaporkatapulton, Alenka saltis sur la klingon kaj piedbatis la levilon per sia piedo. Ŝi estis ĵetita alte supren, jam en flugo, la militista knabino svingis la brakojn, majstre turnante siajn glavojn, direktante sian rapidan movon, sukcesis surteriĝi sur la dorson de la drako pikita per pikiloj. La monstro ektremis, provis forĵeti la senhontan rajdantinon, sed lerte torditaj ĉenoj balais super la grandegaj buŝoj - la timinda monstro estis tute selita.
  Kial vi bezonas tri kapojn? Ĉu mankas unu? Leaky, do mi ĉenos ilin, por ke la lastaj cerboj ne elflugu!
  La militista knabino ridis pro sia mallerta ŝerco. La drako subite akiris altecon, poste reproduktis la buklon de Nesterov, la muskoloj sub la haŭto tremis, la monstro faris malesperajn klopodojn forĵeti la neinvititan rajdanton. Varmegaj aerfluoj blovis super la giganta korpo, la milvo kuregis kiel ŝtono liberigita el katapulto, aŭ, plej verŝajne, meteoro. La atmosfera ondo terenbatis la tatarojn el la sulko.
  Alenka kukis:
  -Ne impona!
  La dormo de la deĵoranta prezidanto ankoraŭ daŭris. Sinjoro Medvedev iom disiĝis, eble eĉ pro ĉagreno.
  Efektive, kio estas svingiĝanta drako por terminatora knabino kiam ŝi preterpasis troajn ŝarĝojn en dek du variaj aviadiloj, akcelante al cent kvindek tera gravito kaj tuj plonĝante en senpezecon, tiam denove atingante la submortigan ŝarĝlimon. Ajna reprezentanto de la flaŭro kaj faŭno estas vermo antaŭ ĉi tiu produkto de genetika inĝenierado.
  La monstro provis turni siajn kapojn, terure klakante siajn grandegajn magoojn. La militista knabino tratranĉis per la legenda glavo per ĉiuj fortoj, ŝi celis la plej senteman lokon - la nazotruon. La unua bato estis plata, el la nazotruoj elflugis arĝentaj bidoj, ili ekbrilis kiel perloj en la suno:
  - Vi havas belan mukon, ĉu ne, oni diras, ke drako povas feki oron.
  La serpento pafis. Responde, la bela kaj lerta Alenka tranĉis per akra pinto, la bato estis akra kaj preciza, la klingo iomete ruĝiĝis, kaj el grandega nazo eliris ĉerizrubenaj rosogutoj. Ili frostiĝis tuj, interplektiĝante en eksterordinaran ornamaĵon.
  La knabino ridis.
  -Klaso, venu, ripetu la lertaĵon!
  La monstro jam ektremis, sed ĝi daŭre akiris altecon, la ĉefurbo Rjazan fariĝis pli kaj pli malgranda. Jen ĝi estas en ĉarrado, nun en telero, kaj jen ĝi kun papavsemo, fine kaŝante malantaŭ la nuboj. La ĉielo fulmis nigre, en helaj steloj, ili grimpis en la stratosferon, fariĝis malfacile spiri, ĝi blovis la malvarmon de vakuo. Kvankam la legenda Alenka ne estas ordinara homo, ŝi tute ne povas fari sen aero. Sed, ŝajne, ankaŭ la drako jukas, la reptilio konvulsiiĝas, sufokiĝas, do oni devas malaltigi la altecon. Ripeti la heroaĵon de Ruslan dum tri tagoj kaj tri noktoj, Chernomorets tenante sian barbon, klare ne estas ĉaso. Frazo de infana retejo ekbrilas tra ŝia kapo, ial ŝi vere volas ripeti ĝin.
  Kaj la militista knabino diras:
  Ni estas samsangaj, vi kaj mi!
  La drako ŝajnis kaptiĝi, ektremis kaj paŭzis sian flugon. Tiam ĝi komencis malrapide malkreski.
  Bela kaj muskola militisto parolis:
  Vi pensas ĝuste, mia flugilhava frato! Ni havos rezultojn kun vi!
  Malsupre, vera batalo estis en plena svingo, la mongoloj jam ruliĝis reen de la muroj, kaj la grandioza Nataŝa decidis, ke la plej bona momento venis por striko. Bone farite, kuraĝa knabino, oni tuj povas vidi kien ŝi iris, restas sanga, dense pavimita vojo kun kadavroj. Ne nur kruroj kaj brakoj, la du longformaj falĉiloj de Nataŝa pikas per harditaj ŝtalaj ponardoj teksitaj sur ĉenoj.
  Aljonka diris al si, frapante per la piedo:
  - Mi certe faros tiajn personajn posedaĵojn! Nun, ni varmigu la Muglanojn!
  Sovaĝa flamo eksplodis kiel triobla vulkano el stanigitaj gorĝoj, la tataroj tro forte kunpremis, kaj ili estis simple rostitaj je centoj, elverŝitaj el la buŝo de infera fajro. La ĉevaloj precipe ektimis, tamen, la plimulto de la ĉevaloj jam estis forpuŝitaj de subita bato al la dorso, nur la persona gardisto de Guyuk Khan mil restis sub la selo. La erupcio daŭris, balaante centojn kaj centojn da batalantoj en fajran uraganon kun unu salvo. La flava serpento kun mallarĝigitaj okuloj rigardis la revenon de sia drako.
  Batalanto el la oriento blekis:
  -Perfidulo! Ĉi tie vi ĉiuj estas reprezentantoj de la drako-familio, ĉiam perfidu kaj servu tiun, kiu estas pli forta!
  Kolerega, la Ŝinobo-sorĉisto provis demeti la defian rajdanton, ĵetante pulsarojn kun mitrala rapideco. La juna militisto Alena rikanis kaj laŭte kantis:
  - Kun fajro-akvo - frapu la glason! Vi estas malvarmeta fremdulo - kraĉas fajron!
  Ĉi tio estas knabino - gaja, kun humuro. Kaj ŝi ne timas pulsarojn de fajro.
  Alena facile terenbatis ilin, uzante la legendajn armilojn kaj, de tempo al tempo, direktante la beston al malamikaj unuoj. Tia reuzebla flamĵetilo kun flugiloj, pli bone, cent ĉevalmovitaj mekanikaj.
  Eble eĉ ĉi tio estas pli malvarmeta ol atakaviadilo, kaj kie ĝi ricevas tiom da fuelo, ĉu la fuzeo ne eksvalidiĝas? Necesos studi la monstron laŭplaĉe kaj krei novan, antaŭe neviditan armilon! Sagoj, kiel milio, resaltas dikaj, irizecaj, brilantaj per ĉiuj koloroj de la ĉielarka, kirasa haŭto. Sukcesoj, nur momente ŝanĝas koloron Rubenruĝa fariĝas siringa purpura. Siringo-safiro, male, fariĝas skarlata oranĝa, ora flava, smeralda verdo. Estas tre bela, estas domaĝe, ke en la varmego de sanga batalo, mankas tempo por ĝui fabelan spektaklon.
  Rusaj militistoj kaj soldatoj de la Blanka Legio, formita de la knabinoj, dume jam tranĉis la plej grandan parton de la mongola ratio. Fariĝis precipe terure kiam mekanikaj flamĵetiloj eniris en ludon, ajna armeo ne povis elteni tian duoblan baton. Alia minuto, kaj ĥaosa flugo komenciĝos. La flava serpento dum momento hezitis.
  La ordono de Batu estas komprenebla, mortigi la heredan kaganon kaŝe, sed la salajro estas tro malalta. Ne, li mortigos lin poste, sed nun li elkondukos lin el sub la frakasantaj rusaj glavoj:
  -Ni iru, kagan, mi kovros vin!
  Kio pri la trikapa mungoto? Mi ne lasos lin turmenti mian armeon!
  La Ŝinobo klakis sian fingron, fajreroj ekflugis:
  -Mi povas legi kompleksan sorĉon, kaj li revenos al sia mondo, sed tiam mi ne povos alvoki lin dum sep jaroj! Kvankam estas eblo! Hale-nivela sorĉo!
  -Kiel estas tio?
  La dika kaj pufa vizaĝo de Guyuk etendiĝis preter liaj jaroj. Ninja Killer klarigis:
  -Jes! Se mi mortigos lian blankan mungoton, tiam mia drako estos, se li mortigos min, tiam lia!
  La japana sorĉisto flustris longan mantron, la talismano ekbrilis pli hele ol la suno. Forportita de la ekscito de ekstermado, nudpieda Aljonka subite sentis la flekseblan polurita dorso de potenca kaj jam obeema monstro malaperi sub si. Ŝi estis en la aero, flugante malsupren kun la rapideco de ŝtono. La falo ne estis agrabla, sed ne fatala. Trarompinte metron longan neĝblovon, kun la furiozo de vundita apro, la terminatora militisto falis sur la mongolojn. La lasta organizita rezisto falis, la mizeraj restaĵoj de la grandega armeo rapidis en ĝeneralan flugon.
  La plej belaj knabinoj, nudkruraj Alenka kaj Natasha, laŭvorte konkuris en la ekstermado de malorientitaj nukeroj. Guyuk Khan, dume, fariĝis preskaŭ nevidebla, lia leporhundo ĉevalo batis ĉiujn rekordojn de la hipodromo, la hereda kagano pensis nur pri sia propra haŭto.
  Ne, ĝi ne estas samurajo! Kompatinda malkuraĝulo. Servu tian mikadon en bastardo!
  La Ŝinobo bojis.
  La flava serpento elprenis du potencajn katanojn, krucis ilin kaj akre ekskuis, brila rozkolora globo apartigita de la klingoj. Magia revenanta pulsaro rapide ekflugis al la bela duonnuda Alenka.
  La terminanto-militisto sukcesis rimarki la movadon, fortranĉis fajran embolon sur la muŝo, malgranda eksplodo disĵetita kiel fulmo, disĵetis dekduon aŭ du mongolojn:
  -Estas la diablo! Samurajo de la submondo!
  kriis la Flava Serpento. La Ŝinobo jam prepariĝis por rapidi renkonti la sangan nudpiedan Aljonka, kiam elementa penso venis en lian kapon. "Ke se li ne tuj mortigos ĉi tiun plej fortan inan batalanton, tiam la blonda terminanto Nataŝa aliĝos al ŝi, kaj tiam la sekvoj fariĝos katastrofaj.Cetere, ŝi subigis la drakon, kaj nur tre potenca militisto povas subigi la grandan serpenton. "
  La Ŝinobo grakis:
  - Mi ruŝigas birdojn! Mi foriras por reveni!
  La flava milvo, disfaldante sian blankan mantelon, tunelis en la neĝon. Tiam, sufokiĝante, li komencis flustri movsorĉon.
  Nudkrura Alenka daŭrigis sian furiozan serĉadon, la malvarmeta Nataŝa ne postrestis. Malgraŭ la tuta furiozo de la batalo, ili ne perdis la reĝan tendon de la hereda kagan por momento.
  - Li forkuros, ni atingos la gvidanton!
  Nudkrura Alenka sugestis. Ĵetante diskon per sia nuda piedo, Nataŝa senĝene respondis, daŭrigante ebenigi la fuĝantajn mongolojn per rapidaj balaoj.
  -Por kio! Ni alportos kroman ĝojon al Batyga, kaj ĉi tio estas tro humana. La glavo mortigas facile, sed la jihangir simple senfeligos ĝin.
  Aljonka, detranĉinte kvar per unu bato, ekridis.
  -Se li mem ne derompos la kornojn de Batu! Ĉu ni veturigu ilin ĝis la tendaro, aŭ kio?
  Nataŝa ridis kaj diris:
  -Baty bele metis ĝin en sian pantalonon, kaj ju malpli da Muglanoj pluvivos, des pli bone!
  La terminatoraj knabinoj plirapidigis sian paŝon, ĝi estis kvazaŭ ludo de kaptado, la nukeroj senespere vipis siajn ĉevalojn, ŝirante siajn flankojn ĝis sango. Kun malespera peno, ili sukcesis iomete foriri de la Uru-rajdantoj, sed vi ne povas foriri de tiuj, kiuj estis desegnitaj pli rapide ol gepardo!
  Vekiĝante, Dmitry Anatolyevich Medvedev faris siajn ekzercojn kaj ŝaltis la televidilon. Okaze de la venko de Zelenskij okazis tutlandaj festoj kaj ĝojoj. Homoj sincere ĝojis pri la ŝanĝoj.
  Ĉiuj volis vivi en nova maniero, kaj pli libere. La inaŭguro alproksimiĝis, kaj Zelenskij ricevus plenan potencon. Kaj ĝi ankaŭ kaŭzis entuziasmon kaj inspiron. Kiel, ĉio ŝanĝiĝos, kaj estos pli bone ol hieraŭ. Kaj la slavoj akiros unuecon kaj la Malvarma Milito finiĝos. Kiel la aŭtoritata koŝmaro de la Putin-periodo.
  Kaj belaj kantoj jam estis kantitaj pri Zelenskij... Ĉiuj volis ion novan kaj belan.
  Zelenskij mem anoncis, ke li abolicios la parlamentan imunecon per sia unua dekreto, kaj ankaŭ purigos la plumojn per oligarko. Zelensky promesis signife altigi impostojn sur la riĉuloj. Kiel, estas nenio por ke ili grasiĝu!
  Ĝenerale, multaj aferoj estis planitaj por esti faritaj. Inkluzive de la grandioza konstruado de la fervojo: Arkhangelsk - Chukotka, kaj poste subtera tunelo sub Alasko.
  Kial Zelenskij ne estas caro? Liaj projektoj estas bonegaj. Kaj en Usono, potenco baldaŭ ŝanĝiĝos kaj estos alia generacio de politikistoj. kiuj ankaŭ volas ŝanĝon.
  Kaj nun Zelensky liberiĝas...
  Ĝis la komputilo estis forprenita, Medvedev eniris la ludon ...
  Jam post la konkero de Sovetunio, eblas barakti kun Usono. Sed unue, ni forpelu la laseran misildefendan sistemon, ĉi tie la imperio havas tiajn ŝancojn. Milito kontraŭ Usono - 2008! La invado komenciĝas de Chukotka ĝis Alasko.
  Estas vera batalo okazanta.
  Batalante "Abrams" kontraŭ la tanko "Pantero" -7. La nova maŝino estas ne tiom peza, kiom perfekta. Kaj montras ĝian absolutan klason.
  Kaj la jankioj detruas sin ... Medvedev estis iom enuigita de la milito, kaj li transdonis kontrolon al armea konsilisto de la klaso Rokossovsky. Kaj li komencis administri ...
  Ekzemple, konstrui ion... Novaj temploj ĉiu kun sep religioj. Aŭ eĉ novaj televidaj turoj. Jes, konstrui piramidon estus bonega. Unu kilometron kaj duonon alta. Jes, tio estus vere bonega!
  Medvedev samtempe altigas la nivelon de bonfarto. Ne nur ĉar militaj fabrikoj stampas.
  Vi ankaŭ povas produkti televidilojn, fridujojn, komputilojn, tekkomputilojn. Kaj konstruu produktadon, kaj pumpu batalajn muskolojn. Sed Usono jam superfortas... La imperio jam havas pli ol du miliardojn kaj duono da loĝantaro kaj la milito kontraŭ Usono sufiĉe tiras. Medvedev elmontras la dentojn kaj kantas:
  - Mi estas vera uragano de ĉiuj jarcentoj! Unu, kiu alportos multe da morto!
  Kaj denove premas Amerikon. Jam estas interŝanĝo de nukleaj strikoj. Ĉi tiu batalo kreskas.
  . ĈAPITRO #8
  Eh, ni denove puŝu la unuojn. Kaj kiel ni batis! Jen venas la infanteriaj knabinoj. Ĉiuj nudpiede kaj en bikinoj. Kaj kiel la jankioj ponardas per bajonetoj, kaj kiel ili ĵetas grenadojn per siaj nudaj piedoj. La vera energio estas en ili. Kaj ĉio brilas kiel hidrargaj buloj kuras sub sunbrunigita haŭto. Knabinoj amas mortigi - ĉi tiuj estas knabinoj!
  Kaj kantu al si:
  Ni impetas komsomolajn knabinojn,
  Ni estas caro Medvedev, tre saĝa caro...
  Kaj kompreneble ni havas sonoran voĉon,
  Ajna komerco por argumenti - iru por ĝi!
  Kaj denove, kiel li ĵetis grenadojn per siaj nudaj piedfingroj. Ĉi tiuj knabinoj estas laŭvorte mirindaj. Kaj la jankioj disbatas, kaptas Alaskon. Kaj ili kantas al si:
  - Malbonaj lupoj amasiĝas en aro! Nur tiam la familio pluvivos! La malfortuloj pereas, ili estas mortigitaj - purigante la sanktan sangon!
  Kaj la knabinoj rapidas al la atako montrante siajn dentojn. Sed kontraŭ la usonanoj, ekzistas ankaŭ "Tigroj" -7, kia mirinda potenco. Kaj ne ĉesigu tiajn monstrojn!
  "Tigro"-7 estas speciala altprema pafilo kun komenca ĵetrapideco de 2500 metroj je sekundo. Kaj kiel lupanet, tiam nenio savos ŝin. Kaj ili kuras en ĉiuj direktoj "Ambramsa". Kaj detruu de ili la turon.
  Kaj la knabino igas la soldatojn genuiĝi kaj kisi iliajn nudajn piedojn.
  La usonanoj denove kapitulacas. Kaj la trupoj de la armeo de Medvedev alproksimiĝas al Novjorko. Kaj la urbo estas atakata. Ili kaptas lin sen ceremonio.
  Medvedev konsideras sin granda komandanto: li ja prenis Novjorkon.
  Kaj vi povas diri, ke li estas la plej granda el la invadantoj. Kaj poste Vaŝingtono.
  Kaj la usonanoj kapitulacas. La Prezidanto de Usono falis sur la vizaĝon kaj komencis kisi la nudajn piedojn de la knabinoj. Unue unu, poste la dua, siavice.
  Do kisis tuta bataliono da nudpiedaj knabinoj. Ĉi tio estas bonega batalo!
  Medvedev ridas... Do li kaptis Amerikon. Sed Putin ne povis fari tion!
  Ĉi tio estas vere batalo - bonega! Kaj poste al Meksiko.
  Kaj denove la tenoj... Kaj la meksikaj knabinoj surgenuigas ilin, kaj ili kisas siajn nudajn kalkanojn. Kaj ili muĝas:
  - Gloraj belulinoj!
  Jes, komputilo povas montri kolorgrandajn bildojn de knabinoj kun nudaj kalkanoj, kiuj estas kisitaj de kaptitoj. Kaj ĝi estas tia emocio.
  Jen denove la kaptitoj estas kondukataj - ĉi-foje nigruloj. Kaj ili ankaŭ kisas la nudajn piedojn de la knabinoj.
  Kaj ankaŭ piramidaj tankoj rampas ...
  La knabinoj moviĝas kaj estas multaj da ili ... Post ĉio, vi povas eligi junan el rimedoj. Kaj elektu, ke ĉiuj unuoj estas knabinoj en bikinoj. Kaj ĝi estas tiel bela.
  Ili estas plejparte ruĝharuloj kaj blonduloj.
  Kaj transprenu unu landon post alia. Tiaj malvarmetaj militistoj. Imperioj falas sub siaj nudaj piedoj.
  Medvedev plezure ludas... Kaj li eĉ subspire ion fajfas.
  Kiel eksplodas hidrogena bombo? Monstra barbareco! Kaj la tuta urbo, kiel bova lango lekis. Kaj kiom pli da radiado. Kaj nudpiedaj knabinoj kuras tra la radioaktiva polvo. Kaj iliaj nudaj kalkanoj brulas.
  Medvedev, aliflanke, ludas kiel pitono englutas alian teritorion.
  Jen alia potenco konkerita en la virtuala mondo, kaj la flago estas faligita.
  Tankoj nun estas novaj kun aktiva kiraso kaj ceramikaĵo. Plurtavola kaj efika.
  Kaj aviadilŝipoj estas modernaj, kaj ankaŭ sufiĉe eksterlokaj. Kaj kiel aviadiloj komencas trafi ilin.
  Medvedev, kiel ni povas vidi, estas tre saĝa aganta prezidanto.
  Do, nun la disvolviĝo de dronoj. Kaj ĝi estas mojosa. Kaj ankaŭ, diskoformaj aviadiloj. Ĉi tie, nifoj jam iras en batalon. Kaj poste, piramidecaj tankoj.
  Usona prezidanto Trump, hela kapo, ordonis igi la aŭton nevundebla kaj nepenetrebla de ĉiuj anguloj. Kaj tiel la mastodoto aperis en formo de malalta piramido. Kaj tia maŝino montris bonegan protekton. Precipe kontraŭ kinetaj kugloj.
  Kaj nun, ĉi tiu tanko rezultis tiel sukcesa, ke ĝi ne povas esti penetrita, kaj ĝi ankoraŭ funkcias kun Usono. Ili eĉ nomis ĝin tiel: la tanko de Trump.
  Kaj frenezo foje kaptas homojn, kiam ili vidas, ke la aŭtomobilo estas nepenetrebla.
  Medvedev batalas neegalan batalon, kaj liaj maŝinoj jam prenis alian virtualan kapitalon, igante ĝin amaso da ruinoj kaj bulantaj funeloj.
  Sed ĉi tiu knabino-roboto ne sufiĉas. Ŝi komencas evoluigi novan generacion de armiloj: la neniigbombo. Kaj ĉi tiu bombo estas kvarcent fojojn pli potenca ol hidrogena bombo. Do, se ĝi trafos, tiam vi ne kolektos la cindron!
  Kaj la milito jam moviĝas en la spacon.
  Medvedev uzas ŝipojn faritajn el nova alojo pli forta kaj malpeza ol titanio. Kaj kosmoŝipoj flugas en la spacon, kaj batalrobotoj batalas. Jam estas multaj diversaj modeloj en subteraj fabrikoj.
  Kaj tiel falas la lasta imperio sur la planedo. Kaj kio? Nun al kosma spaco!
  La epoko de Stelmilito komenciĝas.
  Medvedev traktas tion kaj vigle premas la klavaron. Kaj vi povas veturi per viaj fingroj, aŭ kontroli viajn pensojn.
  La deĵoranta prezidanto agas prudente kaj konstruas al si spacan ŝiparon. Kaj la batalo daŭras.
  Eĉ pli potenca neniiga termokvarka bombo estas evoluigita. Kaj ĝi estas cent miloble pli potenca ol la neniigo.
  Kaj tiam la ŝipoj ekiras al la ĉielo. Kaj kaptu la satelitojn de la planedo. Kaj poste la najbaraj sistemoj. Ili faras ĝin tre rapide.
  Kaj la portempa prezidanto produktas la terminatorojn en la ludo. Jen la terminatora heroo. Jen tempovojaĝado, eĉ se limigita.
  Medvedev knaris:
  - Homoj piedpremas la teron, kio kun botoj! Kio estas stulta kaj terure malbela!
  Kaj Medvedev fariĝis multe pli amuza. Hej infanoj, vi estas tiel bonaj. Precipe se ili fariĝis spacmilitistoj.
  Ĉi tie okazas la stela batalo. Kaj seriozaj interŝanĝoj de batoj, kiam ili bagatele trafis en la stomakon. Pli precize, ĝi estas figura pensado.
  Medvedev daŭre atakas:
  - Miaj stelŝipoj estas mortigaj!
  Kaj li nomas novajn spackomandantojn anstataŭ li mem. Kaj kia batalo, estas batalo.
  Jen Medvedev komandas kun siaj komandantoj. Ĉi tie la malamika koalicio leviĝas al ĝi. Kiam alproksimiĝas tia sennombra armado, estas terure, de malproksime ŝajnis, ke rampas multkolora, brilanta nebulozo. Krome, ĉiu fajrero estas demono alvokita de la magio de nekromancisto-sorĉisto. Pli ol dek du milionoj kaj duono militaj kosmoŝipoj de la ĉefaj klasoj, kaj senfina malgranda "moskitofosaĵo", konsiderante la plifortikigojn alvenantaj de tempo al tempo, ĝia nombro alproksimiĝis al ducent milionoj. La fronto etendiĝis por paro da parsekoj, en tia skalo, eĉ la flagŝipoj ultra-batalŝipoj aspektas kiel sablograjnoj en Saharo.
  Alproksimiĝas ĝenerala batalo: la spaca imperio de la Armeo de Medvedev kontraŭ la multflanka "Koalicio de Tuta Savo", kiu decidis, anstataŭ la konstantaj taktikoj de eterne malfrua defendo, bati la ŝiparon de kruela agresanto mem.
  Estas tiom da ŝipoj ĉi tie, kun mirinda, kvankam plejofte nur malhelpas efikan batalon, vario. Nu, ekzemple, stelŝipo en formo de klaviceno, aŭ, kun longaj muzeloj anstataŭ kordoj, harpo, aŭ eĉ kontrabaso kun tankturo el la Dua Mondmilito. Ĉi tio povas kaj impresas la malfortulojn, sed ĝi pli verŝajne kaŭzas ridon ol timon.
  Ilia kontraŭulo estas imperio kiu asertas esti universala potenco. La granda spaca emirlando de Medvedev, kie ĉio estas metita al la servo de milito, la ĉefa slogano estas efikeco kaj oportuneco.
  Male al la koalicio, la stelŝipoj de la Deĵoranta Prezidanto malsamas nur laŭ grandeco. Kaj la formo estas preskaŭ la sama, tre rabemaspekta altamara fiŝo. Eble, kun unu escepto, ili aspektas kiel dikaj, ŝtalfanditaj ponardoj - barakloj.
  La steloj en ĉi tiu parto de la kosmo ne estas tro dense disigitaj tra la ĉielo, sed ili estas buntaj, apartaj en sia lumgamo.
  Ial, rigardante ĉi tiujn lumaĵojn, estas malĝoja sento, kvazaŭ vi rigardus en la okulojn de anĝeloj, ke ili kondamnas la vivantajn estaĵojn de la universo pro sia malnobla, vere sovaĝa konduto.
  La armeo de la aganta prezidanto ne hastis renkontiĝi, nur apartaj movaj taĉmentoj, rapide, profitante sian superan rapidecon, atakis la malamikon, kaŭzis damaĝojn kaj retiriĝis. En respondo, ili provis renkonti ilin per bombarda fajro, sed pli lertaj kaj kun perfekta protekto, ili agis multe pli efike.
  Eksplodis, kiel en la detonacio de minoj, kiuj ŝajnas malgrandaj en kosma skalo, krozŝipoj kaj destrojeroj. Sed ĉi tie eblis forĵeti kaj grandĉasaĵon. Unu el la grandegaj batalŝipoj de la koalicio estis trafita, ĝi fumis dense, deformiĝis, kaj paniko ekflamis sur la giganta stelŝipo, kiel fajro en seka arbaro.
  Eksterteranoj, similaj al jerboj nur kun ungegoj anstataŭ vosto, disiĝas pro timo, dum kriegas kaj korŝire saltas. Inter ili trovas pli malgrandajn tipojn, aspektantaj kiel hibridoj de ursoj kaj anasoj. Bekoj de sovaĝa teruro kurbiĝas, krakoj aŭdiĝas, ili disflugas, plumoj lumas ĉi tie. Jen unu el la ursanasoj renversita, envolvanta sian kapon en fajrotubo. Tie, ŝaŭmo skurĝis rekte en ŝian gorĝon, ŝia stomako tuj elŝveliĝis, kaj la kadavro de la birdo krevis, ŝprucante sangon per la restaĵoj de karno eliranta el infano.
  La jerbooj bruliĝas, rapidante al la savmoduloj, sed ŝajnas, ke la sistemo, kiu donas fantoman esperon por supervivo, estas senespere difektita. Ilia generalo, Cockroach Tail elsendas histerian grincon:
  - Ho dioj de la kvadrato de la universala cirklo, per ....
  Ne eblis fini, la flamo kovris lian malbonŝancan ekscelencon. La karno de inteligenta ronĝulo diseriĝis en elementajn partiklojn.
  La batalŝipo brulis malsupren, forpelante aervezikojn en la vakuon, kaj tiam eksplodis, frakasante en multajn fragmentojn.
  Medvedev, sufiĉe ludis, faris kelkajn pliajn mendojn. Li ankaŭ premiis Novodvorskaya postmorte kun la stelo de la Heroo de Rusio. Li ordonis premi Oleg Rybachenko kun ĉiuj ordoj kaj medaloj kiuj estas en Rusio. Kaj li prezentis la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita kaj Donald Trump. Post tio, Medvedev denove ekdormis... Neniu ankoraŭ ĝenis lin.
  Post tia heroaĵo, Alenka videble kuraĝiĝis. Kiel estas ŝia teamo.
  Margarita estis la unua, kiu intervenis:
  - Ni finu kun Japanio surmare, ni fini ilin surtere!
  Alenka varme subtenis ĉi tiun ideon:
  - Certe! Kial permesi la morton de novaj rusaj soldatoj!
  Nataŝa ankaŭ diris:
  - Kuropatkin estas tro nedecidema komandanto. Do ne estas fakto, ke li povos venki, eĉ konsiderante la malfortiĝon de la japanoj dum la atako kontraŭ Port Arthur!
  Medvedev decide resumis:
  - Ni venas! Jen nia ŝanco, kaj la ŝanco de Rusio!
  Post tio, potenca kaj ultramoderna tanko ekmoviĝis. Jes, Japanio havas malbonan tagon. Kaj ili ofte malbenos la momenton, kiam venis al ili en la kapon batali kun Rusio.
  La tanko moviĝis direkte al la japanaj soldatoj. Alenka diris kun ĝojo:
  - Kaj mi havis tian mirindan sonĝon. Kvazaŭ Nataŝa kaj mi defendas Rjazan de la hordoj de Batu Khan.
  Margarita ĝojis:
  - Ĉu mi estis en sonĝo?
  Elena negative skuis la kapon.
  - Ne! Vi simple ne ekzistis!
  La knabino kolere ĝemis:
  - Kia domaĝo!
  Nudkrura Alenka ridis kaj rimarkis:
  - Vi nur povus enmiksiĝi kun ni! Sed Nataŝa kaj mi estis tiel bonegaj!
  La blonda knabino surprizite demandis:
  - Ĉu ili estis malvarmetaj?
  Nudpieda Alenka volonte konfirmis:
  - Jes, tre mojosa! Kaj mi eĉ selis drakon!
  Nataŝa ridis kaj respondis:
  - Sur la drako vi estis tre bela!
  Alenka volonte konfirmis:
  - Estas kiel fabelo! Kie estas drakoj, kaj elfoj, kaj ĉiuj tiuj ŝikaj aĵoj!
  Margarita respondis kun sincera sento:
  - Vi estas tre bela eĉ sen la drako! Nur feino, kaj miraklo de mirakloj!
  Alenka memfide deklaris:
  - Mi gajnos ĉiujn! Kaj kun drakoj kaj sen drakoj!
  Kaj la militisto montris sian pugnon.
  La unua rusa tanko atakis la japanojn, kiuj staris ĉe la muroj de Port Arthur. Ankoraŭ estis multe da ili. Artilerio ekpafis. En respondo, kanono pafis kontraŭ 152-milimetra impona tanko, same kiel ok mortigaj maŝinpafiloj. Kaj denove centoj da samurajo komencis falĉi.
  Mitraloj - "Drakoj", tre mortiga afero. Kvin mil kugloj po minuto - nur ia besto.
  La japanoj falis trapikitaj, disŝiritaj, kun dispremitaj kranioj. Iliaj ventroj krevis, kaj iliaj korpoj eksaltis, ĵetitaj supren de disbatantaj fajrobatoj.
  Fragmentaj konkoj kun akumula plenigaĵo ankaŭ krevis. Ili estis bonegaj kaj por pafado al infanterio kaj por trarompi la fundon de ŝipoj.
  Ĉi tiuj estas terminatoraj knabinoj, kaj la profesoro estas vera geniulo. Do ili komencis draŝi la samurajon.
  Nudkrura Aljonka ekkriis:
  - Jes, la rusa spirito estas fama!
  Nataŝa, premante la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj, sendis pluvon da kugloj, daŭrigis:
  - Kaj nia caro, Nikolao la 2-a!
  Nudkrura Alenka daŭre sendis ŝelon post ŝelo. Ĉiujn tri sekundojn, mortiga elflugis. Kaj la japanaj baterioj eksilentis. Kaj flavhaŭtaj soldatoj mortis grandnombre.
  Natasha, falĉis plurajn vicojn da samurajo, apogis:
  - La nacia himno estas kantata en niaj koroj.
  Nudkrura Alenka, daŭre kraĉi konkojn kun mortiga plenigaĵo, kaj ili estas multe pli potencaj ol la plastido, daŭrigis:
  - En la tuta universo ekzistas neniu pli bela ol li.
  Nataŝa, senkompate pafante al la japanoj, helpe de siaj nudaj piedfingroj, aldonis:
  - Premu pli fortan kavaliran maŝinpafilon.
  Nudpieda Alenka, disbatante la samurajon, finis:
  - Mortu pro Dio donita Rusio!
  La knabinoj estas vere, vere bonegaj! Grandigaj belecoj. Rigardu ilin kaj admiru ilin. Sed por la japanoj tio estas pura morto. La tanko marŝis tra la baterioj. Batitaj pafilteamoj. Li faris ĝin tre, tre rapide. Poste li marŝis tra la tranĉeoj. Ankaŭ falĉis multajn. Pli precize , ne multaj, sed preskaŭ ĉiuj. La ekstermado estis totala. Ĉi tie, kompreneble, ĉio fariĝis aŭtomate. Tiel la japanoj estis detruitaj.
  Alenka, ridante, rimarkis, premante siajn nudajn fingrojn de sunbrunigitaj kruroj, sur la stirstangaj butonoj:
  Ni estas pli da ekzekutistoj ol militistoj!
  Nataŝa ridis kaj konsentis:
  - Libereco, genio kaj gloro ekzekutistoj!
  Kaj denove pafas. Kaj batas senkonscie la samurajon per sovaĝa forto.
  Margarita, kiu ankaŭ precize pafis per siaj nudaj piedoj, rimarkis racie:
  - Malpli bluos, en Japanio mankos viroj!
  Nudkrura Aljonka ekridis, kaj denove trafis per konko:
  - Gardu vin kontraŭ virinoj! Virinoj, gardu vin!
  Ĉi tiu ja estas tia knabino, kiu obusas, kaj fragmentiĝas, kaj ajnaj kugloj resaltas de ŝi. Ĉiuokaze, la knabino estas vera terminatoro.
  Nataŝa prenis ĝin kaj kantis:
  Legioj marŝas
  Iliaj bajonetoj brilas.
  Milionoj malantaŭ ni
  Ho rusaj regimentoj!
  Neniu haltos
  Neniu venkos...
  La movo malfermiĝas per nova,
  Ni flugu pli rapide!
  Kaj denove, kiel pluvego sur la malamikon. Kaj ne donas al ili malsupreniron je centono de ampero.
  Nudkrura Alenka, ĵetante konkojn kun monotoneco de pego, siblis, nur moke kantante:
  - Unu, strikisto, du strikisto, li ŝanceliĝas.
  Natasha pafante, konfirmis la kanton:
  - Unu frapisto, du frapistoj, li kuŝas ĉirkaŭe!
  Cool Alenka energie subtenis:
  - Iam tabulo, du tabuloj - la ĉerko estas konstruata.
  Nudkrura Nataŝa, daŭre pafante kaj batante la malamikon per mitralaj eksplodoj, siblis:
  - Unu skapolo, du skapoloj - la truo fosas!
  Kaj la militista knabino palpebrumis siajn safirajn okulojn. Ŝi vere estas tia beleco.
  Nudkrura Aljonka rigardis la poziciojn. La tanko funkciis rapide, kaj de la armeo de generalo Nogi restis preskaŭ nenio. Ŝajnas, ke la komandanto mem estis mortigita. Ni finas la lastajn japanojn el la sieĝa armeo.
  Medvedev logike rimarkis:
  - Al tio venis teknologio! Kvar homoj en kelkaj horoj detruis pli ol okdek kvin mil japanojn.
  Duonnuda Alenka, kolere ridetante, komentis:
  - Ni devas detrui la ceterajn! Ne forlasu neniun!
  Nataŝa kantis dum ŝi pafis kontraŭ la lastaj mil samurajoj:
  - Ne, ne estos oraj montoj, ni baldaŭ mortigos ĉiujn malamikojn de Rus!
  Cool Margarita aldonis:
  - Ne, ne hemoroidoj, vi estas kontraŭulo prefere huŭro!
  Falĉinte la tutan armeon de generalo Noga, la terminatoraj knabinoj provizore eliris el la tanko kaj nudpiede kuris tra la neĝo. Nu, jam estas vintro.
  Jam unu infanterio ili ekstermis pli ol cent kvindek mil. Kaj plie la japana floto. Tamen, pli ol ducent kvindek mil japanoj staras kontraŭ la armeo de generalo Kuropatkin.
  Medvedev eliris kun kverka kapo post dormo. Aspektis iom kiel. Poste mi denove ludis en la komputilo... Star Wars estas bonega... Sed io ne funkciis...
  Medvedev komencis reludi la novan strategion. Mi ŝaltis la historian ludon: Rusio dum la tempo de Nikolao la 2-a. Kaj la milito kun Japanio. Ĉi tio estas tiel brutala milito. Vi povas disfaldi strategion kaj stampi fortojn sur komputilo.
  Medvedev ludis sur facila nivelo, sed sopiris injekton de la japanoj kaj suferspertis gravajn perdojn. Jes, ne necesas konstrui tro aktive. Ni rekomencu.
  Kaj denove vi ludas por vi mem... Kiel evidentiĝis anstataŭ Kuropatkin, la aganta prezidanto ne tro brilas... Ĉiam, estas iaj fiaskoj, eraroj.
  Medvedev tiam turnis sin al milita konsilisto, kaj la aferoj iris glate... Kaj li mem prenis ĝin kaj dormetis en fotelo.
  Bela Alenka , batante per nudaj piedoj, demandis Nataŝa:
  - Kaj kion vi sentas, mortigante tiom da homoj?
  La blonda knabino honeste respondis:
  - Ne scias! Ŝajnas, ke ĝi estas komputila ludo! Vi ne sentas ian koleron, koleron aŭ specialan ĝojon!
  Nudkrura Alenka ĉagrenite ridis:
  - Jen la milito!
  Nataŝa tordis en kapriolon. Ŝiaj ruĝaj, rondaj kalkanoj ekbrilis. Ĝenerale, ŝi estas mirinda knabino, kapabla atingi tre multe sen multe da peno. Kaj ne per lavado, do per glitkurado.
  La knabinoj kuris tra la neĝo. Iliaj korpoj estas tre esprimplenaj. La brusto estas granda, la koksoj estas luksaj, kiel la cerealoj de ĉevaloj, la muskoloj estas reliefigitaj. Tiaj estas la belulinoj-herooj. Ili havas la plej realan inan potencon. Tiom da graco. Kaj la kruroj - buloj de muskoloj ruliĝas sub la sunbrunigita haŭto.
  Ĉi tie ili renkontis tri japanajn skoltojn.
  La knabinoj tordis kapsaltojn. Kaj kiel nudaj kalkanoj trafos la samurajon en la mentonon. Kaj ili vere rompis la makzelojn. Kaj batis ĉiujn dentojn. Tiam la knabinoj kantis:
  - La grandeco de la rusoj rekonis la planedon,
  Ni antaŭeniras kun konfido.
  Ni estas amataj kaj aprezataj de ĉiuj nacioj de la mondo,
  La popolo de la tuta lando marŝas al komunismo!
  Kaj denove la belulinoj palpebrumis siajn smeraldajn okulojn. Ili aspektas tiel batalemaj. Militistoj estas aktivaj. Kaj alia kurado.
  Nudkrura Aljonka eksaltis. Ŝi turnis la diskteleron en la aero kaj rimarkis:
  - Ni estas tiel bonegaj. Ni povas konkeri la tutan mondon!
  Nataŝa ridis kaj respondis:
  - Imperiestrino de la planedo Tero -
  Ĝi estas tre mojosa!
  Ambaŭ knabinoj palpebrumis unu al la alia. Tiam ili rapidis reen. Fakte, ĉiu tago de la milito estas tro multekosta por la trezorejo de cara Rusio. Kaj estas tempo fini kun la japanoj.
  Medvedev renkontis la knabinojn kun radianta rideto:
  - Nu, kiel vi kuris?
  Nudkrura Alenka diris kun rido:
  - Kuru kaj preta por batalo!
  Nataŝa agreseme rimarkis:
  - Ni venkos ilin ĉiujn!
  Medvedev svingis la manon kaj ordonis:
  - Do ni iru!
  Nudkrura Alenka ridis kaj respondis:
  - Niaj kvar estas la plej mortigaj en la mondo!
  Nataŝa kontraŭis ĉi tion, frapante sian nudan piedon:
  - Ne en la mondo, sed en la universo!
  Kaj potenca, agresema kaj mortiga tanko veturis ĉiurapide. Pli ol ducent kvindek mil japanoj antaŭen. Sed estos sufiĉe da obusoj por miliardo da soldatoj!
  Knabinoj, profesoro kaj studento - ĉi tiu estas la teamo, kiu disbatos ĉiujn kaj tordos ilin en virŝafkornon. Kaj la tanko flugas al la japanaj trupoj. Ĝi minace rapidas sin. Li volas detrui ĉiujn.
  Nudkrura Alenka kantis kun ĝojo:
  La vastaĵoj de Rusio - belaj, kara,
  Kie estas la perloj de neĝo, riveroj de senlima kristalo,
  Kaj la rusa soldato kaj la generalo estas unu.
  Sankta estas la simbolo de potenco - la ortodoksa aglo, nia reĝo!
  Kaj tiam la rapida tanko efektive ekflugis. Kuris kiel ĉasaviadilo. Kaj finiĝis antaŭ la japanoj. La universalaj kanonoj kaj drakoj maŝinpafiloj denove ekfunkciis . La knabinoj eklaboris tre fervore. Neniu ekstra ceremonio.
  Alenka pafis per la nudaj piedfingroj de pafilo, batis la japanojn kaj kantis:
  - Estu fama pro mia Rus', Stalin kaj Lenin, unu familio!
  Kaj la ruĝhara diablo ekbrilas per smeraldaj okuloj. Kaj kiel la samurajo gubias. Vi enamiĝos.
  Kaj Nataŝa ankaŭ ne estas malsupera. Draŝante la japanojn.
  Kaj kantas:
  - Ne malrapidiĝu ĉe kurbiĝo. Nia destino, knabinoj por venki!
  La militisto estis en plena penetrita. Kaj tiel rapida, en verŝado de fajro sur la malamikon.
  Kaj nudaj piedfingroj premas la stirstangon butonon.
  Duonnuda Alenka pafante, rimarkis:
  - Estas du problemoj en Rusio...
  Margareta interrompis ŝin ĉi tie:
  - Se nur du!
  Nudkrura Alenka, pafante, konsentis kun plezuro:
  - Jes, se nur du!
  Nataŝa, pafante, kuŝigis la japanojn en centoj, prenis ĝin kaj kantis:
  - En du, en du vintroj. En du, en du printempoj!
  Nudkrura Alenka, pafante, aldonis:
  - Mortigu la japanojn kaj revenu!
  Nataŝa ridis kaj respondis:
  - Port Arthur estas nia! Kaj ni neniun lasos preni nian Manĉurion!
  Kaj la militisto denove draŝis la samurajon. La rusoj ne perdos kontraŭ la japanoj. Ĉi tio denove pruvas, kiel nevenkebla Rusujo estas!
  Nudkrura Alyonka frakasis la baterion kaj kukis:
  - Estu fama pro Rus' en la plej foraj landoj kaj jarcentoj!
  Ankaŭ Nataŝa grakis:
  "Kaj nenio haltigos nin!"
  Kaj detruis kelkajn milojn pli da samurajo. Tiam la tanko antaŭeniris kaj la rikolto daŭris.
  Margarita, rigardante tion, esprimis sian opinion:
  - Se la milito estas tiel brile venkita, kion do Rusio faros poste?
  Medvedev rigardis kiel la knabinoj fame falĉis japanojn, kaj sugestis:
  - Estos milito, aŭ kun la germanoj, aŭ kun la britoj! Sed ĉiuokaze, la batalo kun la Lando de la Leviĝanta Suno ne estas la lasta!
  Alena, frakasante alian baterion, diris:
  - Jen ni tiom donos al la germanoj, nu, ni tiom donos al ili, ke ĝi ne ŝajnos sufiĉe!
  Nataŝa, disbatante la samurajon, aldonis:
  - Kaj neniu estos por varbi Hitleron en la Germana Armeo!
  Aljonka, premante la butonojn de la stirstango per siaj nudaj piedfingroj, agreseme deklaris:
  - Sed estas domaĝe por la Arjoj. Tiom da belaj blankuloj mortis!
  Nataŝa konsentis pri tio, kapjesis malgaje:
  Jes, tiom da bonaj homoj mortis! Kaj por kio!
  La knabino batis la japanojn kaj rimarkis.
  - Kaj la japanoj estas bona nacio, kaj ni estas devigitaj batali kun ili! Kvankam tio ankaŭ ne estas tro bona!
  Margarita logike rimarkis:
  - Kaj la bestoj? Ĉu ili ne mortigas unu la alian? Homo estas nur besto de la plej alta ordo!
  Medvedev ridis kaj oponis:
  - Homo, male al besto, havas animon! Kaj lia animo estas vere unika kaj senmorta! Do, ni kaj bestoj, tuta abismo!
  Margareta respondis al tio:
  - Kaj la simioj? Ili ankaŭ havas altan nivelon de inteligenteco. Jen unu el ili scias tri mil kaj duonon da vortoj!
  La deĵoranta prezidanto respondis:
  Sed ili estas niaj parencoj!
  Nudkrura Aljonka pafis al la japanoj kaj kantis:
  - Mi estas simio! Ankaŭ homa!
  Nataŝa, falĉinte la samurajon, kuĝis:
  - Ne promenu en simioj dum jarcento!
  La supertanko daŭre falĉis la japanojn. Kial ne? Li estas vere freneza besto
  kiu elĵetas kvardek mil kuglojn po minuto. Kaj lia kiraso estas nepenetrebla, por preskaŭ ajna ĵetaĵo. Kaj ne nur la komenco de la dudeka jarcento.
  Nudkrura Alenka, pafante, ofensive deklaris:
  - Por Rusio, caro Nikolao faris multon, sed li restis neamata kaj subtaksita!
  Nataŝa, verŝante fajron sur la japanojn, konsentis:
  - Estas prave! La reĝo estis mortigita. Ili devigis la patron retiriĝi de la trono! Kio pliboniĝis?
  Nudkrura Aljonka pafis kanonon kaj aldonis:
  - Ĝi eĉ plimalboniĝis! Kaj ekregis, eĉ pli malnoblaj homoj!
  Nataŝa ridis, batis la japanojn kaj diris:
  Ni batalu por pli bona estonteco! Kaj por la libereco de Rusio!
  Duonnuda Alenka, pafante, diris:
  - Por ŝanĝo kaj venko!
  Tiam ŝi montris sian pugnon. Ŝi estas knabino, kiu povas fari ĉi tion. Ke tiam la samurajo ne estos malligita. Kaj la pafiloj funkcias. Ĉiuj falĉas kaj falĉas.
  Ili fakte plugas tutajn vicojn da kadavroj. Kaj murdisto liberigas la spacon.
  Generalo Kuropatkin informiĝis, ke inter la japanoj okazas io stranga. Pafado, eksplodoj, iu atakis ilin.
  . ĈAPITRO #9
  Medvedev, iom dorminte, denove prenis la komputilon. Li eĉ ne razis. Kaj li rekomencis ludi.
  Atako sur Japanio post la fripona kodo kun tankoj, kaj aviadiloj. Inkluzive de la plej bona bombisto de la unua mondmilito "Ilya Muromets". Kiu estas tre laŭte deklarita sin. Kaj li trafis la japanojn kiel kaŭĉukan padelon sur muŝoj.
  Antaŭen al Tokio...
  Dmitrij Medvedev, konkerinte Japanion, nomis sin la Imperiestro de la Mikado.
  Kaj poste novaj militoj...
  Ĉi tie, ekzemple, vi povas ludi en alternativa historio. Aleksandro la 2-a rakontis al Bismarck en 1875 ke liaj diferencoj kun Francio estis interna afero de Germanio kaj la francoj. Bismarck transprenis kaj atakis Francio'n en 1876. Komence, la prusoj estis bonŝancaj, kaj ili atingis Parizon. Sed poste ili malrapidiĝis. Kaj Britio eniris la militon ... Ĉio estus en ordo, sed la britoj donis batalon al Germanio kaj venkis. Tiam la prusoj tiris supren siajn fortojn.
  La milito en la Okcidento daŭris. La francoj defendis sin senespere. Anglio transdonis pli kaj pli da novaj fortoj ...
  Dume, Rusio konkeris Turkion kaj Istanbulon. Britio kaj Francio kaj Germanio trenis en la milito. Kaj la imperio de caro Aleksandro aneksis multajn landojn, inkluzive de Irako, irante al la Hinda Oceano. kaj Palestinon, kaj la landon ĝis Egiptujo. Kaj tiel la rusaj trupoj, gviditaj de Skobelev, konkeris Mekkon, Medinon kaj aliajn urbojn de Saud-Arabio.
  Kaj formiĝis la suda parto de la Rusa Imperio. Kaj Aleksandro la 2-a fariĝis granda reĝo. Kaj la milito inter Germanio kontraŭ Francio kaj Britio daŭris dek jarojn.
  Kaj finiĝis per egaleco.
  Aleksandro la 2-a regis ĝis 1887 kaj estis viktimo de atenco gvidata de Aleksandro Uljanov, frato de Lenin. Lia glora regno, sub kiu Rusio konstruis multajn vojojn, konkeris multajn landojn kaj liberigis la kamparanojn, estas finita.
  Laŭ ĉi tiu alternativo, la ludo estis ludita. Aleksandro la Tria, kune kun la komandanto Skobelev, konkeris kaj Iranon kaj Pakistanon. Sed li ankaŭ mortis - hela kapeto. Sub Nikolao la 2-a, Rusio faris militon kun Japanio, jam havante floton en la Hinda Oceano, kiu venis al la helpo de la Pacifiko sufiĉe rapide. La rusoj venkis la samurajon relative rapide, kaj ili havis multe pli da fortoj kaj surtere kaj sur akvo.
  Krome, la genia ministro pri defendo Skobelev komandis la rusan armeon. Kaj Rusio ne nur venkis, sed ankaŭ sukcesis konkeri Japanion. Krome, Usono ankoraŭ ne grimpis preter la Okcidenta Hemisfero, kaj Britio ne estis tiel forta. Krome, Rusio estis en alianco kun Germanio. Ĉi-lasta postrestis malantaŭ Britio kaj Francio en la lukto por Afriko. La cara Rusio, post la aneksado de Japanio, kaj partoj de Ĉinio, fariĝis eĉ pli forta. La Delhi-Moskva vojo estis konstruata.
  Kiel vidite de tio, la planoj de cara Rusio por ekspansio en Hindion kaj Ĉinion estis sukcese efektivigitaj. Caro Nikolao la 2-a elektis la flankon de Germanio dum la unua mondmilito. La germanoj venkis Francion, okupis Belgion, Holandon, Danion kaj Norvegion. Rusio konkeris Egiptujon, la plej grandan parton de Afriko kaj Hindoĉinio. Kaj ankaŭ la Pacifikajn posedaĵojn de Britio. Kaj eĉ alteriĝis en Aŭstralio. Kaj Aŭstralio estis transprenita.
  Post tio, la milito finiĝis kun la alteriĝo kaj okupo de Britio. La unua mondmilito finiĝis. Sed al Kaiser Wilhelm ŝajnis, ke Rusio jam konkeris tro da tero, kaj eĉ sen aparte streĉi. Kaj li revis pri revanĉo. Rusujo vere konkeris vastajn areojn - Aŭstralio, la tuta Azio, la plej granda parto de Afriko, la germanoj ne tiom mordis, kaj eĉ pli el Portugalio kaj Hispanio, kiujn ili okupis. Aŭstrio-Hungario, ricevis Italion sub kontrolon kaj Libion. Rusio estas proksimume tri kvaronoj de Afriko, kaj tiam prenis Etiopion iom poste. Maroko sukcesis forhaki la germanojn.
  Kompreneble, ĉi tio ŝajnis ne sufiĉa al Germanio. Kvankam ŝi prenis Francion, Belgion, Holandon kaj Norvegion, kaj Rusio subigis Svedion.
  Wilhelm komencis prepariĝi por nova milito kun Rusio. La krizo de 1929 plimalbonigis la situacion. Aŭstrio-Hungario kaj Germanio kontrolis preskaŭ la tutan Eŭropon. Kaj parto de Afriko... Kaj Britio. Sed estis ankoraŭ Usono kaj Kanado. Vilhelmo kaj Nikolao la 2-a ankoraŭ ne kuraĝis militi unu kun la alia. Cetere Rusio malplej volis batali, digestante vastajn teritoriojn. Por akceli ilian asimiladon, caro Nikolao la 2-a eĉ permesis al rusoj havi kvar edzinojn. Kio estis fiksita ĉe la oka ekumena koncilio.
  Simila decido estis farita en 1925. Kaj en 1926, Nikolao la 2-a prenis alian edzinon. Kiel ĝi rezultas, ĝi estis stulta decido. En 1929, alia filino estis naskita al la imperiestro. Kaj la 25-an de novembro 1932 finfine naskiĝis sana filo. Lia dua Nikolao nomis Petron. Honore al Petro la Granda.
  Kaj en 1933, la 15-an de majo, komenciĝis nova milito. Germanio deklaris militon al Kanado. kiel la regado de Britio. Du monatojn poste, Usono, gvidata de Roosevelt, malgraŭ la ekonomia krizo, eniris la militon kun Germanio. Ili ne volis rezigni Kanadon.
  Jam mezaĝa, sed agresema Wilhelm, komence provis batali sole, ne postulante la helpon de Rusio. Li atendis fari ĉion mem. Sed ne estas tiel facile konkeri la teritorion apartigitan de la oceano. Krome, Usono rapide konstruis tankojn kaj armeon. Kaj ili formis regimentojn... La milito daŭris tutan jaron sen granda sukceso por la germanoj. Kiu nur sukcesis kapti Islandon kaj Gronlandon. Kaj en Kanado ili ne povis kapti.
  Vilhelmo turnis sin al caro Nikolao la 2-a: helpu kolegon. Vi estas mia kuzo kaj frato. Nicholas II mem havis vidojn de Alasko kaj Kanado. Nu, mi decidis - ne la dioj muldas la potojn. Kaj li prenis ĝin, kaj la 25-an de junio 1934, li deklaris militon kontraŭ Usono kaj Kanado. Liaj trupoj moviĝis tra Alasko, trans Usonon.
  Antaŭ tiu tempo, la fervojo al Chukotka jam estis konstruita, kaj rusaj soldatoj sukcese avancis. Sur ilia flanko estis nombra supereco kaj la plej bonaj tankoj en la mondo, kaj malpezaj kaj pezaj kaj mezaj.
  Do Usono devis trakti neegalajn fortojn.
  Kaj Nikolao la 2-a, kiel ni vidas, vere estas sur blanka ĉevalo. Kaj unu venko post alia. Rusaj trupoj marŝas tra Alasko. Kaj ili prenas urbon post urbo, vilaĝon post vilaĝo.
  La germanoj provas alteriĝi en Kubo. La milito kreskas. Kaiser Wilhelm skribas al Nikolao la 2-a:
  - Ni estis kaj ĉiam estos kunigitaj kun la rusoj. Kaj ni neniam batalas. Do Ameriko estu finita.
  Pro la longeco de komunikadoj, la reklamado estis iom pli malrapida ol planite. Sed la rusaj, caraj trupoj, tamen, kaptis la tutan Alaskon en kvin monatoj da batalado kaj eniris Kanadon.
  Roosevelt eĉ ofertis pacon al Rusio, promesante rezigni Alaskon, sed estis tro malfrue. La milito daŭris kun furioza rapideco.
  En la vintro de 1935, malgraŭ malfacilaj veterkondiĉoj, rusaj trupoj atingis la usonajn limojn en la nordo. La batalado daŭris printempe ... rusaj trupoj faris unu operacion post alia, kaj antaŭ la fino de julio ili kaptis preskaŭ la tuton de Kanado. Kaj en aŭgusto ili ĉirkaŭis Filadelfion.
  Usono trovis sin en tre malfacila situacio. Sed ili senespere kontraŭbatalis... Tamen ĝis la fino de 1935 jam estis kaptita pli ol triono de la usona teritorio. Kaj en la vintro, la sukceso de la caro estis eĉ pli granda ... Komence de marto 1936, ili alproksimiĝis al Vaŝingtono kaj Novjorko.
  Kaj en aprilo, ambaŭ urboj estis prenitaj... La milito ankoraŭ daŭris ĝis aŭgusto, ĝis la tuta teritorio de Usono estis okupita.
  Poste sekvis ofensivo en Meksiko, kaj tiel plu, tra la teritorio.
  Vilhelmo proponis al Nikolao la 2-a kompletigi la tutan mondon. Nikolao la 2-a konsentis.
  Dum 1937, la tuta Latin-Ameriko estis kaptita fare de rusaj soldatoj. Tiel, Nikolao la 2-a kompletigis la dividon de la mondo kun la germanoj. Kaj restis nur tri imperioj: la plej granda: la rusa, poste la germana, kaj eĉ plie Aŭstrio-Hungario.
  Rusio tiel fariĝis la monda hegemono, sed... Nikolao la 2-a estas ankoraŭ granda caro, sed mortema. Li mortis en aŭgusto 1939. Kaj la maljuna Wilhelm atakis Rusion la 1-an de septembro 1939. Li decidis profiti, ke Petro la kvara estas ankoraŭ knabo, kiu eĉ ne havas sep jarojn. Kaj li decidis, ke dum la regantoj regas Rusion, plej bone estas bati. Du tagojn poste, Aŭstrio-Hungario ankaŭ eniris la militon. Ĉiuj landoj de la mondo estis tiritaj en la konfrontiĝon. La lasta milito en la historio de la planedo Tero komenciĝis.
  La cara armeo ne havis egalulon laŭ la nombro kaj kvalito de armiloj. Rusaj tankoj kaj aviadiloj ankoraŭ estas la plej bonaj en la mondo.
  Kaj la bataloj montris ĝin. Tiel estas la novaj talentaj komandantoj.
  Sed Aŭstrio-Hungario montriĝis dekomence malforta ligilo. Kaj perdis preskaŭ de la unua tago. La cara armeo venkis la aŭstrojn, prenis Lvovon, kaj poste Peremyl. Nur forigante parton de siaj fortoj de Pollando, la germanoj savis la aŭstrojn de kompleta malvenko. Sed eĉ ĉi tio malmulte utilis. Provo preni Varsovion de la armeo de la imperiestro malsukcesis en malhonoro. Kaj la rusaj trupoj perforte repuŝis ilin dum pli ol ducent kilometroj.
  La germanoj tre malfacile haltigis la rusajn trupojn. La tuta vintro estis pasigita en bataloj. En printempo, ankaŭ bataloj estis en plena svingo. Rusaj trupoj iom post iom kaptis la iniciaton. Ili havis plurajn fojojn pli da soldatoj, kaj tial ili povis elĉerpi la germanojn tiom multe en reciprokaj bataletoj antaŭ la somero ke ili komencis kapitulaci. En la sama tempo, ofensivo kontraŭ Aŭstrio-Hungario komenciĝis. Budapeŝto estis ĉirkaŭita en aŭtuno. Krome, la cara armeo kaptis germanajn havaĵojn en Kanado. Kaj en la vintro de 1940-1941 ankaŭ la cara armeo fortranĉis Orientan Prusion. Kaj antaŭ aprilo 1941, ŝi atingis la Oder.
  La pozicio de la germanoj iĝis ekstreme malfacila. Vieno falis en majo 1941. Kaj dum la somero, la rusoj atingis la Alpojn kaj liberigis Venecion. Ili eniris la sudajn regionojn de Germanio.
  Kaj en la aŭtuno ili finfine kaptis Italion. La vintra ofensivo sur Berlino finiĝis kun sia kapto la 30-an de januaro 1942. Post tio, la rezisto de la germanoj, kiuj jam perdis ĉiujn siajn havaĵojn en Afriko, malfortiĝis. La rusoj atingis Rejnon antaŭ aprilo. Post tio, la 22-an de aprilo, la restaĵoj de la germanaj trupoj kapitulacis.
  Tiel finiĝis la lasta milito sur la planedo Tero. Ĝi finiĝis per la venko kaj sukceso de cara Rusio.
  Poste estis la konkero de kosma spaco. Jam en 1936, la unua rusa viro flugis en la kosmon. Flugis ĉirkaŭ la planedo Tero. Kaj en 1945, la 9-an de majo, la rusoj surteriĝis sur la lunon.
  Ili flugis al Marso en 1967. Al Venuso en 1969. Pri Merkuro en 1972 . Kaj sur la satelitoj de Jupitero en 1973. Sur la plej malproksima planedo Plutono, viro surteriĝis jam en 1980. Kaj en 2003 okazis la unua flugo ekster la sunsistemo en la historio de la homaro. La rusa ŝipo flugis al Alaf Centauri kaj revenis en 2018.
  Rusio por 2020 ankoraŭ estas regata de Petro la Kvara, kiu, danke al la atingoj de la moderna medicino, tute ne estas profunda maljunulo. Petro la Kvara regas okdek unu jarojn kaj lia regado estas la plej longa en la historio de la mondo. Kie konate, kompreneble, la precizaj datoj de la regado.
  Intertempe ĉio estas trankvila en la mondo kiel ĉiam. Kaj eĉ iom enuiga... Homoj bone vivas. Vere, estas problemoj kun troloĝateco. Sed jam ekzistas limigoj pri la naskokvanto.
  Ortodokseco estis modernigita. La pastroj estis razitaj kaj vestitaj en uniformo kun ŝultrorimenoj.
  La disvolviĝo de teknologio kreis grandegan senlaborecon. Sed ĉi tiu problemo ankaŭ estas solvita. La Hypernet evoluis.
  Esplorado okazas, kaj jam kreiĝis kosmoŝipoj, kiuj povas moviĝi pli rapide ol la lumrapideco. Jes, ĝi estas bona por cara Rusio kaj la tuta mondo sub la regado de la Romanov. Ĉi tiu plej glora dinastio en la historio de la homaro.
  Patro Caro Nikolao. Konstruu paradizon sur la planedo Tero!
  Dmitry Medvedev malakceptis la strategion. Li konkeris la tutan mondon por la rusaj caroj. Montris sian strategian pensadon. Li atingis grandan sukceson kaj denove ekdormis, vestis sin kiel antaŭe kaj li sonĝis.
  Kuropatkin diris:
  - Trankvilo! Nur trankvilo!
  Generalo Lineviĉ alarmite rimarkis:
  - Via ekscelenco, ĉu ni povas bati nun?
  Generaladjutanto Kuropatkin deklaris:
  - Ne! Kompreneble ne! Ĝi povus esti japana kaptilo!
  Generalo Linevich timeme rimarkis:
  - Jen nia ŝanco finfine venki ĉi tiun militon!
  Kuropatkin deklaris per tremanta voĉo:
  - Pacienco, pacienco kaj pli da pacienco!
  Lineviĉ kontraŭstaris pli kolere:
  - Sed Aleksandro Suvorov diris: momento donas venkon!
  Kuropatkin seke murmuris:
  - Ĉi tie mi estras! Kaj ni devas unue savi la armeon. Kaj ĝenerale Japanio baldaŭ elĉerpiĝos!
  Linevich sugestis:
  "Eble ni devus fari iun sciigon?"
  Kuropatkin kontraŭvole konsentis:
  - Vi povas, nur atentu!
  Lineviĉ agreseme gruntis:
  - En la Nomo de la Caro kaj la Patrujo!
  Kaj la supertanko, dume, purigis la japanojn. Batis ilin, pafis ilin diversmaniere.
  Nudkrura Alenka, pafante senkompate, demandis al la deĵoranta prezidanto:
  - Ĉu ĉi tio estas nia lasta operacio?
  Medvedev demandis kun rido:
  - Kial vi pensas tiel?
  La ruĝharulo rimarkis:
  - La japanoj ne havas pli grandajn ligojn!
  Najlante kaj pafante samurajon, Natasha ankaŭ konsentis:
  - Sed, fakte, Japanio havas nenion pli por batali!
  Medvedev respondis kun iom necerta rigardo:
  - Japanio povas kreskigi pli da trupoj kaj aĉeti novajn ŝipojn el Ameriko kaj Britio. Do la milito, ni rekonu ĝin, ankoraŭ ne estas tute finita!
  Duonnuda Alenka, pafante al la samurajo, rimarkis:
  - Kaj se Rusio ofertos pacon al Japanio en moderaj kondiĉoj? Ni prenos nur la Kuril-kreston, kaj ĉio alia restos tia, kia ĝi estis antaŭ la milito?
  La Deĵoranta Prezidanto konsentis:
  - En ĉi tiu kazo, plej verŝajne, estos paco!
  Margarita kolere rimarkis:
  - Se ne estus la revolucio, la japanoj tamen estus venkitaj. Ili ne irus ien!
  Nudpieda Nataŝa, verŝante fajron sur la samurajon, volonte konsentis:
  - Certe! Ili ne irus ien!
  Cool Alenka, ŝirante la japanojn per konkoj, sugestis:
  - Kaj ni kaptu la mikadon!
  Nataŝa agreseme eksaltis:
  - Kapti la Mikadon? Kaj kia interese!
  Margarita rimarkis ridetante:
  - Ĉu tio ne estus troa?
  Medvedev ankaŭ esprimis siajn dubojn:
  - Ĉu tio ne estas tro? Ja unu afero estas defendi la propran, kaj alia afero grimpi en Japanion, kiu, ni rekonu, batalas ankaŭ ne sur denaskaj rusaj landoj!
  Nudkrura Alenka siblis, denove rompante la japanojn per konkoj:
  Ĉu indas montri tian kompaton?
  Nataŝa, premante la nudajn piedfingrojn sur la stirstangbutonojn, kapjesis:
  "Vere, kial ni bezonas ĉi tion? Ni povas kapti la Mikadon!
  Margareta ridis.
  - Mi estas sur vi, kiel en milito! Kaj en la milito, kiel sur vi!
  Medvedev severe respondis:
  - Vi devas scii la mezuron! Ni ne estas hazardaj sukcesoj! Ni estas tiuj, kiuj serioze kaj konscie ŝanĝas la historion! Do vi devas montri senton, inkluzive de mezuroj!
  Nudkrura Alenka ekpafis kaj kantis:
  - Ho, mezuru, mezuru! Kio estas ĥolero!
  La supertanko estis aktiva. Jam pli ol cent dudek kvin mil japanoj estas detruitaj. Duono maldekstre.
  Nataŝa kantis kun rido:
  - Ni detruos la tutan mondon de perforto,
  Al la fundo kaj poste
  Ni konstruos novan mirindan mondon,
  Por ke ili ne sciu problemojn, problemojn!
  Nudkrura Alenka, pafante tre mortigan fajron, siblis:
  - Por bona kaj justa reĝo!
  Margareta sugestis:
  "Eble ni povas kapti kelkajn trofeajn barelojn da sakeo?"
  Nudkrura Alenka ridetis venene:
  - Kion vi volas trinki?
  Margarita negative balancis la kapon.
  - Atletoj ne trinkas!
  Nudkrura Aljonka, eksplodiginte alian baterion, ridis:
  - El malgrandaj pladoj!
  Nataŝa sugestis:
  - Ni trinku palmbieron. Ĝi estas pli utila!
  Kaj pafis la sekvajn japanojn.
  Medvedev respondis:
  Komerco unue, amuzo poste!
  Ĉu li estas la deĵoranta prezidanto ne estas scii. Ĉu li ne estis ĉiam en laboro kaj zorgoj?
  Jes, unu el la unuaj dekretoj de la aganta prezidanto Medvedev estis trifoje plialtigi la salajrojn de la deputitoj de Ŝtata Dumao. Kaj kio pri deputitoj? Ili prokrastis la prezidantajn elektojn. Tiel, en Rusio, dum sufiĉe longa tempo, Medvedev funkciis kiel aganta prezidanto.
  Kaj ĝi eĉ fariĝis unika situacio. Kiam la ŝtatestro agas tiom longe. Kaj la ŝanĝoj ne venas. Pli precize, ĉio ŝanĝiĝis sub Medvedev plimalbone. Kvazaŭ la fortuno, kiu tiom amis Putinon, decidis venĝi sian posteulon. Nu, kio estas al li!
  La ĝisdatigita T-95-tanko daŭre ekstermis la samurajon eksponente. Ĉi tiu maŝino montris sian efikecon. Kaj la negativa forto de la furiozo de multobligado de kvazaŭ-materio.
  Duonnuda Alenka, pafante al la japanoj, logike rimarkis:
  - Tamen, ĝi ne estas tute ĝusta. Montriĝas, ke ni nenion povas fari sen superarmilo!
  Nudkrura Nataŝa respondis kolere:
  - Kelkaj pli altaj potencoj malhelpis Rusion gajni la militon kun Japanio. Sed bona afero estis planita, la evangelizado de Ĉinio. Kaj ĝi ne rezultis tro bela!
  Margarita faris la evidentan demandon:
  "Sed kio do pri Dio?" Kial li ne helpis al ortodoksismo?
  Preskaŭ nuda Alenka, sendante ŝelon post ŝelo, notis:
  - Jen ĝi! Fakte, permesu la venkon de la japanoj super la ortodoksa lando. Ĉi tio estas, fakte, tia perfido de la rusa kredo!
  Nataŝa, verŝante fajron sur la japanojn, kolere rimarkis:
  - Imperia religio ne estu pacifisma. Ĉu eblas fariĝi granda lando, se vi vivas laŭ la ordono: ili trafas vin sur vian dekstran vangon - turnu vian maldekstren!
  Cool Alenka volonte konsentis pri tio, disbatante la japanojn:
  - Certe! Ni ne bezonas pacifismon! Amu vian malamikon! Ĉu ĉi tio estas ordono?
  Margarita kantis kun entuziasmo:
  Ĉiu, kiu estas viro, naskiĝas militisto,
  Tiel okazis - la gorilo prenis la ŝtonon.
  Kiam la vivantoj estas kondamnitaj batali,
  Kaj en la koro de varma flamo flamas!
  
  La knabo vidas maŝinpafilon en siaj sonĝoj,
  Finfine, tanko estas por li pli agrabla ol limuzino.
  Kiu volas igi pencon en pencon -
  De naskiĝo, li komprenas - potenco regas!
  Nataŝa ekkriis kun la furiozo de bobelanta vulkano, inundante la japanojn per fajro:
  Jes, aŭtomata! Kaj forto estas ŝlosilo! Ni devas venki!
  Nudkrura Alenka siblis en frenezo kaj kolerego, elpelante la japanojn:
  - Mi estas tio, kio estas naskita por venki! Kaj nenio malpli. Nia venko estos nia!
  Nataŝa konsentis, premante la butonojn de la stirstango per siaj nudaj fingroj de muskolaj kruroj:
  - Tio estus la plej bona! Ni regis, kaj ni ĉiam regos! Mi volas diri Rusion!
  Nudkrura Alenka, batante la japanojn, kriis:
  - Mi ne disŝiros, mi volas regi! Sed ne per rusta maŝino, sed per tuta potenco!
  Kaj la knabino forbalais la lastan baterion de la lando de la Leviĝanta Suno. Ŝi estas tia beleco, ke ŝi devus esti la mondĉampiono. Kaj neniam venkiĝu al malforteco kaj timemo.
  Nataŝa, pafante, murmuris:
  - Mi estos reĝino! Aŭ, pli bone, imperiestrino!
  Nudkrura Alenka daŭrigis:
  - Kaj kio estas milito, kaj kio estas milito, malbona onklino kaj ŝi estas hundino! Sed li produktas belajn ulojn, li ordonas - vi mortigas la malkuraĝulon en vi mem!
  Margaret kapjesis konsente.
  - Ĝuste, mortigu la malkuraĝulon en vi mem! Mi pensas, se Nikolao la 2-a abdikis de la trono, tute ne estis pro malkuraĝo!
  Duonnuda Alenka rezolute deklaris:
  - Nun li ne rezignos! Ni plifortigos la reĝan tronon, por ke ĝi staru dum jarcentoj!
  Nataŝa ekkriis:
  - Estu granda caro Nikolao la 2-a! Ni subtenas vin! Ne estos revolucio - estos Granda Rusio!
  Fine, la militistoj finis kun la ekstermado de la armeo de la lando de la Leviĝanta Suno. Detruis pli ol ducent kvindek mil soldatojn kaj oficirojn. Tiel, preskaŭ ĉiuj terarmeoj de Japanio estis detruitaj. Same kiel la mararmeo ĉesis ekzisti.
  Nudkrura Aljonka rimarkis kun rido:
  - Kaj ĉu valoris fuŝi? Mi volas diri, ĉu mi celis timi? Ne tro longe rezistas la armeon, kiu sukcesis venki Rusion!
  Nataŝa memfide deklaris:
  - Rusio perdis nur pro la kvina kolumno. Alie, ni ĉiuokaze venkintus!
  Margarita demandis al la deĵoranta prezidanto:
  - Kion ni faros? Ĉu ni revenos aŭ daŭrigos?
  Perdante potencon, Medvedev ŝaltis la komputilon kaj diris:
  - Nun oni donos al ni prognozon por la plua evoluo de cara Rusio. Se ĉio iros bone, ni revenos.
  Agrabla virina voĉo aŭdiĝis;
  Post la kompleta neniigo de la japanaj terarmeoj kaj mararmeo, la Mikado ofertis pacon. Usono kaj Britio konsentis agi kiel perantoj.
  La kondiĉoj estis favoraj al Rusio. La lando ricevis la Kuril-kreston kaj Tajvanon.
  Same kiel kontrolo de Manĉurio, Koreio, Mongolio. Krome Japanio ankaŭ pagis kompenson de ducent kvindek milionoj da oraj rusaj rubloj.
  La aŭtoritato de caro Nikolao la 2-a kreskis, kaj ekzistis malkresko en revolucia sento. La lando komencis rapidan ekonomian resaniĝon. Zheltorossia ekestis. Parto de Ĉinio libervole iĝis parto de Rusio, same kiel Koreio kaj Mongolio. La cara imperio pligrandiĝis, ĝia loĝantaro kreskis. Ekonomia kresko komenciĝis pli frue ol en reala historio kaj estis pli forta.
  Ne ekzistis Ŝtata Dumao, kaj la cara registaro povis pli bone prepariĝi por la Unua Mondilito. La unuaj malpezaj tankoj de la mondo "Luna"-2 en amasproduktado kaj kvarmotoraj bombaviadiloj "Ilya Muromets" kaj "Svyatogor" aperis en Rusio. La unua mondmilito ankoraŭ komenciĝis, sed estis pli sukcesa por Rusio.
  Ĉar la reĝo havis pli da loĝantaro, ekonomio kaj armeo. Jes, kaj la interna pozicio estas pli forta. Ne ekzistas Ŝtata Dumao - fojo de ribelo kaj militista puĉo.
  Kun ŝanĝiĝanta sukceso, sed, ĝenerale, laŭ iniciato de Rusio kaj gajnante la plej multajn el la bataloj, la milito finiĝis la 7-an de novembro 1915 kun la kapitulaco de Germanio. Aŭstrio-Hungario disfalis kaj estis dividita. Galegio kaj Bukovino fariĝis rusaj provincoj. Krakovo kaj la ĉirkaŭaj landoj eniris la regnon de Pollando, same kiel Poznan, Danzig, parto de Orienta Prusio. Kaj Klaipeda aliĝis al la Balta provinco. Ĉeĥoslovakio aperis kiel regno ene de Rusio.
  Rumanio aneksis Transsilvanion. Hungario iĝis sendependa regno, sed sub la aŭspicioj de Rusio, kaj caro Nikolao kunreganto. Aŭstrio fariĝis tre malgranda lando. Jugoslavio estiĝis, ankaŭ sub la aŭspicioj de Rusio kaj sub la kunreganto Nikolao la 2-a.
  Turkio malaperis de la politika mapo de la mondo. Irako kaj Palestino iĝis parto de Britio, Sirio iĝis parto de Francio, Malgranda Azio kaj Istanbulo iĝis rusaj provincoj. Tiel, Rusio denove pliigis sian teritorion. Sed ĝi ne finiĝis tie. Tiam, kune kun la francoj kaj la britoj, la Sauda Duoninsulo estis konkerita. Kaj tiam Rusio kaj Britio dividis Iranon kaj Afganion. La nordo kaj centro iĝis rusaj provincoj, kaj la sudo iĝis brita kolonio.
  La mondo ŝajnis esti stabila. La milito daŭris nur en Ĉinio. Sed en 1929, grava ekonomia krizo ekis, kondukante al la Granda Depresio.
  Revoluciaj sentoj denove kreskis en Rusio. Ekis strikoj kaj protestoj. Sed la krizo ne estis tro forta. Precipe en 1931, la milito kun Japanio denove ekis.
  La samurajo volis venĝon. Sed ĉi tiu rusa armeo estis pli forta ĉiurilate. Kaj admiralo Kolĉak estas genia mara komandanto.
  Japanio ne nur estis venkita, sed ankaŭ kaptita. Caro Nikolao la 2-a en februaro 1932 estis oficiale kronita kiel la japana imperiestro Mikado. Tiel, Rusio plivastiĝis. Kaj aneksis preskaŭ la tutan Ĉinion.
  Kaj laŭ loĝantaro kaj teritorio de Rusio ne estis egaluloj. Krome, la Brita Imperio malfortiĝis. Hitler ekpotenciĝis en Germanio en 1933, sed kion li povis fari kontraŭ Rusio. Ne gravas. Caro Nikolao la 2-a mortis en 1937, montrinte tre sukcesan regadon, la dua plej longa post Ivano la Terura. Kaj kun rekordaj konkeroj laŭ areo kaj loĝantaro.
  Tamen, en la persona vivo de la reĝo, ne ĉio funkciis. La heredanto, Alexei, mortis juna. La pli juna frato Miĥail, pro neegala geedzeco, estis senigita je la rajto al la trono de Rusio.
  La krono estis sukcedita fare de Kirill Romanov, kiu mortis en 1938 antaŭ ol li vivis jaron. Kaj lia filo Vladimiro la Tria fariĝis la nova reĝo. Li estis kronita, kaj la monarko regis feliĉe por ĉiam, ĝis 1992. Kaj Rusio unue prenis la koloniojn el Francio kaj Britio, kune kun Germanio. Tiam ŝi konkeris Germanion. Kaj poste la tuta mondo. Resume, la nova caro Georgo la Unua en 1992 fariĝis mondimperiestro.
  Medvedev finis la recenzon kaj diris:
  - Ŝajnas sufiĉas por ĉi tiu universo! Ni revenis!
  Kaj ĉiuj kvar kriis:
  - Gloro al caro Nikolao la 2-a!
  . MEZA EPILOGO
  Medvedev vekiĝis el voko... Li informiĝis, ke Zelenskij jam estis inaŭgurita kiel prezidanto de Rusio kaj Ukrainio. Kaj ke, oni diras, Dmitrij Anatoljeviĉ, estas tempo forlasi la oficejon.
  Medvedev kontraŭvole obeis. Razis kaj banis sin antaŭ eliri.
  Poste li forlasis la oficejon. Li estis forportita en speciala veturilo. Survoje ili diris, ke plej bone estus, ke Medvedev flugu al Kanarioj por ripozi tie.
  Kaj Zelensky enscenigis alian spektaklon de sia inaŭguro. Kiel kutime bunta kun artfajraĵoj kaj saltoj. En la tago de la inaŭguro, Vitali Klitschko ĉe la stadiono en Kyiv batalis kun Michael Tyson. La eminenta usona boksisto konsentis pri la batalo pro grandaj monproblemoj. Klitschko dominis ĉiujn dek du raŭndoas, sed ne diplomatie batis senkonscie Tyson.
  Formale, unu el la negravaj versioj de la mondĉampiono estis ludita.
  Post tio, al Vitali Klitschko estis premiita diamanta zono.
  Volodymyr Zelenskyy ricevis gratulojn el ĉiuj landoj de la mondo, inkluzive de Ĉinio. Krome, en la Ĉiela Imperio, populara agitado intensiĝis. La homo ne vivas nur per pano. Homoj volis demokration kaj liberecon. La despotismo de la Ĉina Komunista Partio estas laca, ĉiuj volis liberecon.
  Zelensky fariĝis ĝuste tia simbolo. Simbolo de demokratia forto, post la falo de la diktaturo de la sekretaj servoj sub Putin.
  Zelensky multe parolis pri ŝanĝo, ekonomio kaj novaj atingoj. En Rusio jam okazis konkurso por la posteno de ĉefministro. Estis pluraj miloj da kandidatoj. La elektoprocezo estis tre intensa. Kaj ĝi aspektis bonege.
  Ĝis nun ĉio iris sufiĉe glate. Zelenskij eĉ kapturniĝis ĉe sia inaŭguro. Li rompis la aplaŭdojn. Tiam li pruvis sian scipovon pri fremdaj lingvoj. Li agis tre aktive kaj vigle.
  Fine, Zelensky prenis kaj faris kelkajn pliajn paroladojn.
  Plue, post la inaŭguro, personardecidoj sekvis. Multaj ŝanĝoj kaj novaj vizaĝoj en la registaro.
  Estis vera elekto de "feraj popolkomisaroj". En Rusio okazis personara revolucio.
  Zelensky eligis multajn dekretojn en la plej unuaj tagoj. Permesis la vendon de alkoholo nokte kaj vojaĝpunktoj. Enkondukis novajn impostojn sur la riĉuloj. Forigita imuneco de deputitoj kaj juĝistoj. Pliigita eligo. Enkondukis impostojn pri komerco kun Ĉinio.
  Belorusio okazigis referendumon pri unuiĝo kun Rusio. Kaj ĉi tio ankaŭ iris al la merito de Zelensky. La plej multaj belorusoj apogis unuigon kun Rusio.
  Zelensky lamentis, ke Medvedev tro altigis la makulojn, sed promesis, ke inflacio trankviliĝos. Kaj ke nenio malbona okazos.
  Efektive, la altiĝo de prezoj baldaŭ ĉesis. Kaj la rusa ekonomio kreskis. Kaj en Kaŭkazo, la agado de militistoj iel malpliiĝis. Ĝi fariĝis multe pli trankvila.
  Zelenskij finfine proponis kandidaton por la posteno de ĉefministro de Rusio. Ŝi fariĝis tridek dujara doktoro pri sciencoj Aleksej Bolŝakov. Li gajnis la konkurson sufiĉe memfide. Kaj li fariĝis ĉefministro, la plej juna en la historio de Rusio.
  Medvedev forflugis ferie al Kanarioj, kaj ricevis la pension de la eksprezidanto, nur amuziĝinte. Ĝis nun li ne havis problemojn. Sed Ŝoigu estis arestita, akuzita je provo puĉo. Kion li volis?
  Ankaŭ estis multe da aliaj solvoj... En Ameriko venkis kvardek-unujara demokrata virino. Tiel, potenco ŝanĝiĝis. Kaj virino venis al potenco kaj la plej juna kandidato en la historio de Usono. La Trump- epoko finiĝis . Sed amikeco kun Rusio nur ekfloris. Nature, kontraŭ diktatora Ĉinio, Usono kaj la nova Rusa Imperio nun estis amikoj.
  Zelenskij eĉ okazigis referendumon, kaj enkondukis alian nomon: anstataŭe, Rusio - Kievan Rus. Kiu ankaŭ diris multon. Belorusio aliĝis al la federacio. Kaj la reviviĝo de la imperio komenciĝis... Sur demokratia bazo.
  La nova prezidento de Usono heredis la malŝaton de Trump pri Ĉinio kaj dediĉis sin al koalicia konstruado. Kieva Rus ekonomie evoluis sukcese sub Zelensky. Rusio iom retenis Ĉinion. Tiam ŝi aliĝis al NATO. Baldaŭ ekregis en Kazaĥio porrusa registaro kaj formiĝis sindikatŝtato. Centra Azio estis elpremita de rusoj el Ĉinio. La konfrontiĝo kreskis.
  Zelensky gvidis kontraŭ-Stalin kaj kontraŭ-Putin kampanjon. Senigis Stalin kaj Putin de ĉiuj premioj kiujn Medvedev donis al ili.
  Sed ĉio iris pace. Kvankam la komunistoj protestis. Ili iris al mitingoj.
  Kaj tie Lenin estis finfine elkondukita el la Maŭzoleo. Tia ĝojo, por multaj. Kaj la Ortodoksa Eklezio enkanonigis Aleksandro la 2-a kaj Ivano la Terura, rusajn carojn, kiel sanktulojn. La nombro da monumentoj al Nikolao la 2-a ankaŭ pliiĝis.
  Carismo kaj okcidentismo iĝis iel modaj. Ili iĝis pli proksime al Eŭropo, eksterlandanoj komencis ricevi multajn postenojn. Rusio fariĝis parto de la okcidenta mondo, kaj post la foriro de Trump, la procezo de tutmondiĝo intensiĝis. Kaj Ĉinio izolis kaj alfrontis internan tumulton.
  En la sama tempo, Zelensky pliigis la naskfrekvencon en la slava imperio. Fine okazis la longe promesita flugo al la luno. Kaj ĉio fariĝis iel mirinda.
  Aliancitaj rilatoj estis establitaj inter Rusio kaj Usono, pli precize inter Kieva Rus kaj Ameriko.
  Kaj la konfrontiĝo malaperis. La mondo fariĝis pli kaj pli tutmonda kaj sekura. Kvankam estis militoj. Kieva Ruso kune kun Usono faris operacion en Libio, kie ili ĉesigis la islamistojn. Poste ni ordigis Mezorienton, kreante bazojn tie kune kun Ameriko. Kieva Ruso kaj Usono kune komencis klini la mondon kaj forpuŝi Ĉinion el Afriko. Kaj ĉi tie ni ne povas malhavi militojn. Kaj ankaŭ surteraj operacioj.
  Kaj aeratakoj de Kieva Ruso kaj Usono estis faritaj kune.
  Iom post iom, la ĉinoj estis devigitaj el la tuta mondo. Kaj la Ĉiela Imperio falis en profundan ekonomian kaj politikan krizon.
  Kaj la Kieva Ruso pli kaj pli floris.
  Rusio neniam antaŭe konis tiajn indicojn de ekonomia kresko. Kaj tiu Ĉinio kolapsis - Kieva Ruso leviĝis. Kaj ĝi kreskis rapide.
  La fervojo al Ĉukotko estis konstruita en rekorda tempo. Kio en si mem estas tre mojosa.
  Kaj fosis tunelon sub Alasko. La usonanoj ankaŭ komencis konstrui fervojon por ligi kun Rusio. Oni konstruis ankaŭ fervojon al Delhio... Samtempe oni fosis kanalojn el Siberio por irigacii Mezazion.
  Komuna operacio estis farita de Usono kaj Kieva Rus kontraŭ Irano. Kaj prudenta laika reĝimo estis starigita. Post tio, ili komencis fosi kanalon de la Kaspia Maro ĝis la Persa Golfo.
  NATO disetendiĝis por inkludi arabajn landojn. Saud-Arabio havas parlamenton. La virinoj komencis demeti la vualon. La konstruado de laika ŝtato komenciĝis.
  En la rusaj amaskomunikiloj, ĉiuj riproĉis Putinon pro ekstremismo kaj verŝis koton sur lin pro tio, ke preskaŭ faris Rusion kolonio de Ĉinio, sed dank' al Dio li mortis ĝustatempe. Ili ankaŭ parolis pli severajn vortojn. Sed Medvedev ankoraŭ prezentis kriman kazon. Kaj ne unu.
  Stalin estis elportita el la Kremlo-muro. Lenin multe pli frue el la maŭzoleo.
  Multo ŝanĝiĝis kaj ŝtataj simboloj. Estas pluraj novaj specoj de flagoj. Li aldonis flavon al la rusa flago, kaj bluo anstataŭigis la bluon.
  Ĉi tio ankaŭ estis interesa. La blazono ŝanĝiĝis... Okazis ankaŭ mona reformo. Ili interŝanĝis monon laŭ la proporcio: unu al mil. La ora normo de la rublo de Kieva Rus aperis. Samtempe aperis nova, malnova mono - denaro - duona denaro, kaj denaro - kvarono de denaro.
  Ĉio en ordo...
  Ankaŭ titoloj komencis esti revivigitaj... Aperis princoj, baronoj, grafoj, markizoj kaj eĉ dukoj. Aparte, Zelensky iĝis la duko. Moldavio ankaŭ iĝis parto de Kievan Rus. Oni jam parolis pri la elekto de la reĝo.
  Sed Zelenskij diris, ke nur la popolo elektos la prezidanton de Kieva Ruso. Kaj ne pli ol du terminoj.
  Krome, Zelensky reduktis la oficperiodon de la rusa prezidento de ses jaroj al kvin. Vere, Zelensky pasigis sian unuan oficperiodon dum ses jaroj.
  Antaŭ tiu tempo, li kompletigis la aneksadon de Mezazio al Rusio. Kaj restarigis la limojn de Sovetunio. Nur la baltaj ŝtatoj restis neokupitaj.
  Sed la usonanoj ankoraŭ ne volis rezigni ĝin. Kaj tiel ili fordonis Centran Azion kaj Kaŭkazon.
  Nova milito ekis en Kaŭkazo inter Armenio kaj Azerbajĝano. Kaj ŝi marŝis tre malfacile. Do Rusio povis okupi tiujn respublikojn kaj okazigi referendumojn pri ilia aliĝo.
  Tiel, Zelensky reakiris Kaŭkazon, vastigante Kievan Rus. Granda ni nur diru, ke li estas konkerinto. Krome, demokrato ... Lia imperio disetendiĝis plu ...
  Do Afganio jam estas dum la dua regado, kaj parto de Irano fariĝis partoj de Rusio.
  En Usono ankaŭ virina prezidanto kandidatiĝis por dua oficperiodo. Ĝis nun, ĝi sukcesis en la ekonomio, kaj plej grave, ĝi sukcesis bati Ĉinion. Kia granda venko. Jes, kaj la Kieva Ruso nun estas aliancano gvidata de Zelenskij.
  Sed, kompreneble, la potenco de Rusio kreskas tro rapide. Ĝi jam aneksis al si la nordon de Irako.
  Borzo kondutas. Kieva Ruso laŭ kresko, la unua lando en la mondo! Kaj ĝi superis Usonon en loĝantaro. Kaj jam en Ameriko oni maltrankvile rigardas ĉu Rusio tro fortiĝis?
  Krome, la imperio de Kievan Rus plivastiĝas. Nun la baltaj ŝtatoj estis sub ĝia kontrolo. Jes, ĉi tio estas vere granda problemo por usonanoj. Zelensky jam kolektis ĉiujn iamajn teritoriojn de Sovetunio.
  Kaj daŭras, kiel la rusa caro, ekspansio suden. Irano kaj Irako jam fariĝis tute parto de Kieva Ruso. Kaj por la dua oficperiodo, Zelensky estis elektita facile kaj en la unua raŭndo.
  Kvankam estis multaj prezidentaj kandidatoj, la elektoj estis demokrataj.
  Zelenskij diris, ke li ne sekvos la ekzemplon de Lukashenka kaj regos porvive. Krome, la cirkonstancoj de la malapero de Lukaŝenka ne estis klarigitaj. Eble li simple fariĝis nenecesa al Rusio kaj al la Okcidento. Kaj li malaperis... Sed Zelenskij nur akiras forton. Efektive, lia regado ombrigas siajn antaŭulojn, kaj Petro la Grandan, laŭ sukceso.
  Fakte, ne ĉiuj kapablas restarigi la teritorion de Sovetunio, krom Afganio, Irano, Irako.
  Sed Zelenskij ne ĉesas tie. Nun kaj Pollando kaj Finnlando estas sub la pafilo - ja ili ankaŭ iam estis parto de la cara imperio. Efektive, en tiuj ĉi landoj okazas referendumoj, kaj ili libervole eniras en Kievan Ruson.
  Ekzistas ankaŭ progresoj sur la scienca fronto. La longe atendita flugo al Marso pasis. Rusaj kosmonaŭtoj alteriĝis tie. Ili prenis la grundon kaj forlasis la flagon, kio estis granda triumfo.
  En la sama tempo, Kievan Rus prenis la praulan Port Arthur de Ĉinio. Kaj profitante, ke en Ĉinio komenciĝis interna milito, ili prenis ankaŭ Manĉurion sub sia protekto.
  En la sama tempo, Kievan Rus aneksis parton de Turkio al si. Tiuj teroj kiuj estis ceditaj al Rusio sub la Traktato de Versajlo. Kio ankaŭ estis tre forta movo. Zelensky plue vastigis Kievan Rus kiel imperion. Kaj rilate ekonomion, ĝi superis - preterpasante Usonon.
  Nu, Ĉinio estas mergita en la koŝmaro de interna milito, kaj ĝi jam komencis esti dividita.
  Kieva Ruso fariĝis potenca lando. Kaj la populareco de Zelensky en la lando tiom kreskis, ke homoj komencis preĝi surgenue al Vladimiro, ke li ne foriru. Centmiloj da homoj kolektiĝis.
  Zelensky, kiel escepto, okazigis referendumon permesantan al li kuri por alia tria oficperiodo kiel la kapo de Kievan Rus.
  Usono havas novan gvidanton. Ili fariĝis respublikanoj. Kaj ne plu tiel juna - pli maljuna ol Zelenskij. Do la rilatoj inter Kieva Ruso kaj Usono denove komencis malboniĝi. Ĝi jam doloras Rusio sub Zelensky intensigis. Ili memoris, ke, kune kun la ukraina regado, ĉi tiu estas la kvara oficperiodo de Zelenskij.
  Ke, oni diras, la povoj de la rusa prezidento ne estis reduktitaj. La sola afero, kiun Zelenskij faris, estis ŝanĝi la konstitucion, laŭ kiu la Ŝtata Dumao rajtas eksigi individuan ministron per du trionoj de la voĉoj, aŭ per simpla plimulto pasigante dufoje malkonfidan voĉdonon.
  Kaj eĉ tiam ĉi tiu amendo ne estas tiel signifa, ĉar la prezidanto retenis la rajton nomumi ĉiujn ministrojn kaj determini la strukturon de la registaro. Kaj en la Ŝtata Dumao, la subtenantoj de Zelensky havas konstitucian plimulton.
  Pli signifa estis la enkonduko de rektaj elektoj al la Federacio-Konsilio, same kiel permesado al de kaptitoj voĉdoni.
  Sed, ĝenerale, ĉi tio estis la fino de la limigo de la povoj de la prezidanto. La rajto forigi guberniestrojn estis konservita. Kaj en la leĝdona sfero eĉ vastiĝis.
  En Usono, ili komencis akuzi Zelensky je Aŭtoritarismo, kaj ke la partio, la Servisto de la Popolo, kontrolas preskaŭ ĉiujn postenojn en la ŝtato. La Liberala Demokrata Partio kaj la Komunista Partio de Rusa Federacio ĉesis ekzisti. Okazis festo - "Justa Mondo" de maldekstre. Anstataŭ la Liberala Demokrata Partio aperis la Patriotoj de Rusio. Sed la Servanto de la Popolo-partio plene regis.
  Certaj reformoj ankaŭ influis la eklezion. Ortodokseco leĝigis la rajton havi kvar edzinojn, alproksimiĝante al Islamo. La aliro al ikonoj iom ŝanĝiĝis, proksimiĝo al protestantismo. Ili komencis diri pli: ke Dio estas Unu, kaj ke nuraj mortemuloj de la adorado de Dio ne estas indaj.
  En la sama tempo, la Triunuo estis nuligita kiel ne-biblia simbolo, kaj nekomprenebla por nuraj mortontoj.
  Kaj ili prezentis: ke Dio estas Unu, Dio la Patro. Kaj la termino Dio la Filo ne estas en la Biblio. Kaj eĉ pli ne ekzistas termino: Dio estas la Sankta Spirito. Kial do ne simpligi religion.
  Krome, la dio, kiu pendas sur la kruco, ne inspiras konfidon. Se Li ne povus protekti sin, kiel Li povas protekti homojn? Resume, ili ŝanĝis al monoteismo. Kaj la Biblio mem estis miksita kun antikvaj slavaj mitoj. La Evangelio de Veles aperis.
  Ateismo ankaŭ plifortiĝis - oni diras, ĉesu forlogi per homaj fabeloj. Ni havas unu planedon, kaj ĝi ne bezonas homojn por kredi je miraklo, kaj precipe je la fino de la mondo.
  Ne estos fino de la mondo kaj ne devus esti. Kaj la homaro devus fariĝi spaca imperio, kaj atingi la randon mem de la galaksio. Kio pri galaksioj? Pli kiel la universo. Kaj atinginte la randon de la universo, iru al alia parto de la universo. Post ĉio, ekzistas sennombra nombro da universoj. Kaj tiel vi povas flugi de unu universo al alia. Kaj kun la tempo, lernu krei vin mem! Kaj estos novaj, nemezureblaj universoj, en la tuta preskaŭ spaco.
  Kaj la planedo Tero estas nur la lulilo de la homaro. Kaj estos estonte imperio por seksmiliono en la seksmiliono grado de universoj, kaj sen ĉesi plu vastigi kaj konkeri spacon.
  Kaj la estro kaj prezidanto de la Kieva Ruso, Vladimir Zelenskij, leviĝas kiel hela suno de espero super la planedo!
  Kaj lia estonteco kaj la estonteco de la Kieva Ruso - estu brila!
  
  FORTO MAJORO KIAM USSR batalis SEN Aliancanoj
  Kaj tiel ekestis nerezistebla influo, kiu malŝaltis la aliancanajn fortojn ekde la 1-a de januaro 1943. La batitaj trupoj de Rommel ĉesis ĉe la limo kun Libio. Kaj la tuta bombado de Nazia Germanio ĉesis. Provoj flugi al Londono ankaŭ iĝis fiaskoj. Germanaj aviadiloj ne kraŝis, sed estis reĵetitaj. Okazis antaŭe nevidita miraklo, la divido de la mondo per teomagia potenco.
  Tamen, komence, tio ne tro helpis la germanojn. Stalingrado, aŭ pli ĝuste la grupiĝo de Paŭlo en ĝi, eble, ne plu povus esti savita. Kaj la sovetiaj trupoj memfide antaŭeniris. La ofensivo laŭ Voronezh kaj en aliaj direktoj estis sukcese efektivigita. Preskaŭ kiel en realaj terminoj, la Ruĝa Armeo liberigis Kurskon, Belgorodon, Ĥarkov.
  Tamen, post la translokigo de la harditaj sekcioj de Rommel el Afriko kaj tiuj fortoj kiuj en la reala historio ankaŭ estis ĵetitaj senutile en la alĝeriajn kaj tuniziajn dezertojn, la fama kontraŭatako de Mainstein rimarkinde akiris en forto. Ĉar multe pli da germanaj trupoj, precipe aviado, partoprenis en ĝi.
  Jes, kaj tridek tute novaj "Tigroj", kiuj senutile blokiĝis en Saharo, montriĝis tute ne superfluaj.
  Ĉi tie okazis la unua grava diferenco kun reala historio. Mainstein lanĉis kontraŭatakon kvar tagojn pli frue kaj, kun multe pli da forto, avancis pli rapide. Ĥarkov estis rekaptita naŭ tagojn pli frue, Belgorodo dek du, kaj sur la movado, kaj plej grave, Kursk estis prenita, kiu en reala historio ne venkiĝis al la Fritz.
  La nombro da germanaj trupoj montriĝis por signifa. La germanoj ankaŭ uzis la transdonitajn rezervojn de Francio, preskaŭ ĉiujn batalpretajn tankunuojn, kaj la ĉefan aviadon. Ŝatu aŭ ne, sed preskaŭ duono de la Luftwaffe estis distrita fare de la Okcidenta fronto, tiel ke signifaj fortoj en la aero estis aldonitaj al la malamiko. Kaj li diris tion sur la kurso de la germana kontraŭofensivo, kiu aspektis kiel rikolta bato.
  Jes, kaj Mainstein superis la sovetiajn generalojn en la reala historio, sed ĉi tie li havas dudek dividojn pli da terarmeoj kaj, konsiderante la koncentriĝon de rimedoj, trioble pli da aviadiloj. Kaj la Focke-Wulf tute ne malbonas kun taŭga uzo: la rapideco estas alta, la armiloj estas potencaj. Kio estas signifa estas la F-190 estas pli efika kun nombra supereco. Ĉar ĝiaj potencaj armiloj permesas al vi pafi aviadilon en unu kuro, kaj li mem povas eskapi pro la alta rapideco de plonĝo.
  La sovetiaj trupoj suferspertis taktikan malvenkon, kaj forlasis Kursk, multaj soldatoj kaj oficiroj estis ĉirkaŭitaj. Parte, kelkaj mortis, aliaj, kvankam malplimulto de ili estis kaptita, multaj eskapis, perdante la veron de sia ekipaĵo.
  La sovetiaj trupoj suferspertis kolosan difekton kaj ilia ofensivo estis ĉesigita. Sed la germanaj tankoj ne povis konstrui la sukceson pro la printempa degelo.
  Estis provizora ekvilibro de potenco.
  Tamen, nova forto ankaŭ povus eniri la militon: Japanio. La samurajo ankaŭ havis siajn manojn malligitaj. Ameriko ne disponeblas, sed ankaŭ ne atakas. Vere, dum la forta surtera armeo de Japanio premas Ĉinion. Ĉi tie Ĉiang Kai-ŝek trovis sin en tre malfacila pozicio. Aŭ provu intertrakti kun japanoj, aŭ batali, sed ne plu ricevante subtenon per mono kaj armiloj el Usono, Britio kaj aliaj landoj.
  Kompreneble, la germanoj estis fervoraj malfermi duan fronton por deturni parton de la malamikaj fortoj de la oriento. Tamen, ili suferspertis palpeblajn perdojn. Precipe Stalingrado prenis multe da forto. Ankaŭ la sovetiaj trupoj perdis multon, kaj parto de la trupoj alvenis en la poŝojn de Ĥarkov kaj Kursk.
  La nazioj pliigis la produktadon de armiloj. Pro la foresto de bombadoj, la Fritz povis pliigi la produktadon de tankoj de pli granda figuro, same kiel aviadilojn. La bombado malhelpis la naziojn pli ol oni kutime kredas. Krome, en la reala historio, Germanio pliigis la produktadon de ekipaĵo plejparte pro la restrukturado de la ekonomio sur milita bazo kaj la pli kaj pli aktiva uzo de sklavlaboro, kaj ne ĉar ili estis malforte bombitaj.
  La germanoj atendis kaj konstruis novajn tankojn, trejnis skipojn, fidante je moderna teknologio. Samtempe restis malfermita la demando, kie komenci la ofensivon? La Kursk elstara ne plu estis. Kaj ĉi tio estas natura hoko. Kaj tiel la germanoj mem, kaj Hitler hezitis. Estis ideo preni Leningradon per ŝtormo. Kvankam ĉi-kaze necesus trarompi potencajn fortikaĵojn.
  La germanaj generaloj ne volis iri denove al Stalingrado. Sed la elekto, sincere, ne estas vasta. Ĉu tio estas ataki Moskvon mem. Gravaj malkonsentoj estiĝis inter la faŝismaj gvidantoj. Mainstein, Guderian kaj Rommel eĉ parolis en la senco, ke estas pli bone tute ne ataki, sed la rusoj enŝovu sin kaj logi ilin en kaptilon.
  Alternativa plano antaŭvidis lanĉon de ofensivo de la Taman Duoninsulo kaj de Rostov-na-Dono, tiu bone fortikigita grandurbo estis defendita fare de la Fritz, transdoninte plifortikigojn de la balkana grupo, anstataŭigante iliajn okupajn trupojn kun bulgaraj kaj italaj.
  La Führer, kiu ŝatis la operacion, kiam la trupoj trarompas en konverĝaj direktoj, estis pli kaj pli inklina al tiu plano, sed hezitis efektivigi ĝin. Precipe, la Panther-tanko montriĝis kaprica kaj ofte rompiĝis, do ĝi devis esti plibonigita. Lasu plian skipon trejni. Kaj la Fuhrer volis stampi pli da "Tigroj".
  Stalino finfine laciĝis pro tio. Timante, ke la dua fronto estos malfermita de Japanio, kiu faris grandan progreson en suda Ĉinio, kies surtera armeo jam superis sep milionojn da soldatoj kaj datumojn pri la kreskanta milita potencialo de la Tria Regno, li mem ordonis ofensivon en Kursko kaj Donbas direktoj. La hezito de Hitler, la deziro de la Fuhrer formi sekciojn kun centoj da "Tigroj" kaj "Panteroj" kondukis al antaŭzorgo.
  Tamen, la sovetiaj trupoj, lanĉinte ofensivon la 7-an de julio 1943, ne mem havis decidan avantaĝon en forto. Kontraŭ 6,6 milionoj da sovetiaj soldatoj kaj oficiroj agis 5,56 milionoj da germanaj soldatoj, ĉirkaŭ unu miliono ducent kvindek mil satelitaj soldatoj. Mussolini, post la malapero de la minaco de ofensivo de la okcidento kaj sudo, multe pliigis la nombron da italaj soldatoj en la oriento. La nombro da hispanaj unuoj ankaŭ pliiĝis. Sendis dividon de "volontuloj" kaj Salazar. La francaj legioj, rumanoj, pli aktive hungaroj, albanoj, kaj de refoje Eŭropo eksterlandaj sekcioj en la SS ankaŭ batalis.
  Tiel, la sovetia armeo ne havis superajn nombrojn, sed la heterogeneco de la koalicio reduktis la kvaliton de la malamikaj fortoj. En tankoj kaj artilerio, la Ruĝa Armeo havas certan nombran superecon. Sed ĝis nun, eble, la "Tigroj" kaj "Panteroj" ankoraŭ ne egalis sian kontraŭulon laŭ pafforto kaj kiraso. Jes, kaj la T-4 akiris superecon en la pafforto de la pafilo super la T-34-76. Sed aliflanke, Sovetunio havas raketartilerion, kaj la germanoj, malgraŭ la ĉeesto de evoluoj precipe gas-lanĉiloj, ĉi tio ne estas bone evoluinta.
  En aviado, proksimuma nombra egaleco. La germanaj batalantoj ME-109 "G", Focke-Wulf estas pli fortaj, tamen, ol sovetiaj aviadiloj en armilaro kaj rapideco, sed iomete pli malfortaj en manovra kapableco. Kaj Germanio, ve, havas pli spertajn kaj produktivajn asojn. La bombaviadilo Yu-188 eble estas pli bona laŭ flugaj trajtoj ol la PE-2 kaj TU-3. Kaj la Yu-288 komencis eniri servon. Vere, li ĵus komencis enradikiĝi, kiel la ME-309.
  Sed ĉiuokaze, ne havante avantaĝon en forto, la Ruĝa Armeo lanĉis ofensivon kontraŭ la pretaj defendoj de la malamiko. Kaj renkontis obstina rezisto. Sed la sovetiaj trupoj estas asertaj en la ofensivo, sendepende de la perdoj, ili grimpis antaŭen. Kvankam la averaĝa rapideco de progreso estis malalta kaj unu aŭ du kilometroj tage. La malamiko klakis kaj sukcesis denove fosi. La ritmo tamen heroa progreso daŭris. Meze de aŭgusto, koste de gravaj perdoj, sovetiaj trupoj antaŭeniris ĝis cent kilometroj, alproksimiĝis al Kursk, lanĉis obstinajn batalojn por la urbo mem, kaj ankaŭ alproksimiĝis al Belgorodo.
  La 19-an de aŭgusto 1943 Japanio, venkante heziton, malfermis fronton en la Malproksima Oriento. Antaŭ tiu tempo, suferspertis serion da malvenkoj, la reĝimo de Ĉiang Kai-ŝek iris al favora paco por la samurajo. La japanoj akiris kontrolon de gravaj komunikadoj, kaj forigis la bezonon fari pezan gerilmiliton kun nebone organizitaj, sed tre multaj ĉinaj soldatoj. Sed Ĉiang Kai-ŝek estis promesita subteno en la milito kun la Ruĝa Armeo de Mao Zedong. Japanio jam havas ĉiujn rimedojn por fari militon kontraŭ Sovetunio. Kaj ili decidis ne atendi la pluvan aŭtunon kaj la severan siberian vintron. Sen mencii la fakton, ke Hitler deklaris militon kontraŭ Usono jam en 1941, sed la samurajo ne subtenis lin. La malfermo de dua fronto en 1942 povus esti savinta la naziojn de giganta malvenko ĉe Stalingrado.
  La decido de Japanio estis sufiĉe atendita. Tamen, en la atako sur Vladivostok, la samurajo atingis taktikan surprizon kaj kaŭzis gravan damaĝon al la Sovetia Pacifika Floto.
  La germanoj fine de aŭgusto provis kontraŭataki, uzante multajn el la plej novaj tankoj. Sed ilia suda kontraŭatako povis nur atingi relativan sukceson. La sovetia komando jam antaŭvidis tian eblecon, retiris soldatojn al siaj startlinioj. Nur la 31-a kombinita armeo falis en la kaldronon kaj plejparte estis detruita.
  Tamen, la sovetiaj soldatoj ne atingis sian celon, kaj suferspertis tre signifajn perdojn, malsukcesante rekapti la teritorion. Precipe perdiĝis pli ol ses kaj duono da tankoj, kontraŭ ĉirkaŭ okcent germanaj. En la tankparko, la nombra avantaĝo pasis al la nazioj. En septembro, la germanoj povis atingi Sovetunio en la produktado de centoj da aviadiloj ĉiutage, kaj en novembro, proksimume en aŭtoj, pliigante la produktadon de Panteroj al 650-700 tankoj monate. Ĉi tie, la uzado de la rimedoj de la okupataj landoj, ĉefe Francio, same kiel Belgio kaj Nederlando, kie estis enkondukita laborservo, ludis grandan rolon.
  Iom malfrue, en septembro la germanoj lanĉis longe planitan ofensivon de Rostov-na-Dono kaj la Taman Duoninsulo. Kaj ili trafis obstinan sovetian defendon. Kaj Japanio antaŭeniris sur Mongolion, kaptante Ulanbatoron kaj Primorion. Sed malmulte progresis tie.
  Tio deturnis signifajn rezervojn kaj post monato kaj duono da furioza batalado, la germanaj grupoj unuiĝis. Sed la perdoj de la Fritz ankaŭ montriĝis por tre signifaj, kaj ili estis devigitaj ĉesi. Sed tiu taktika sukceso provokis la eniron de Turkio en la militon, kaj la malfermon de tria fronto en Transkaŭkazio.
  Nun mi devis rebati en ĉi tiu direkto.
  Antaŭ vintro, la frontlinio en la Malproksima Oriento devus esti stabiligita. La japanoj avancis en la regiono Primorye de kvindek ĝis cent dudek kilometroj, kaptis la plej grandan parton de Mongolio kune kun Ulanbatoro, sed ilia ofensivo estis haltita. La turkoj alproksimiĝis al Erevano kaj atakis Batumon, ili sukcesis kapti la lastan urbon je du trionoj. La germanoj mem ne multe antaŭeniros en la aŭtuno. Kaj ili ankoraŭ ne prenis la iniciaton.
  La milito iĝis pli kaj pli pozicia, kaj longedaŭra. Al elĉerpiĝo, kaj al teknologia supereco. En 1943, Sovetunio pliigis la produktadon de aviadiloj je unu kaj duono fojojn de 25,000 ĝis 37,000. Nazia Germanio de pli ol 15 mil ĝis 32 mil, pli ol dufoje. En la lastaj monatoj de la jaro, la germanoj egaligis sian efikecon kun la sovetiaj produktadrezultoj en aviadiloj. Kaj ankaŭ en tankoj kaj memveturaj pafiloj - kun kvalita supereco. Sed Sovetunio ankoraŭ bezonas kontraŭbatali de Japanio. Krome, kelkaj aviadiloj kaj tankoj estas produktitaj en Italio kaj en aliaj satelitaj landoj de la Tria Regno. Lasu ne tro multe. Plie, la germanoj, profitante la foreston de milito, komencis ĉerpi kaj provizi petrolon el Libio por siaj bezonoj.
  Do iom post iom la energimanko en la Tria Regno malfortiĝis. Krome, afrikaj francaj havaĵoj promesis iĝi bona fonto de krudaĵoj.
  Por ke la nazioj povu sufiĉe bone provizi sin. En respondo, la ruĝaj dizajnistoj preparis novajn specojn de tankoj por Stalin per 85 mm kaj 122 mm pafiloj. La germanoj iom malrapidigis laboron sur la "Pantero" -2. Ne estas facile akiri tankon kun potencaj armiloj, forta kiraso kaj relative movebla. Kaj la "Reĝa Tigro" montriĝis tro peza je 68 tunoj. Nur la modernigo de la Pantero promesis esti relative sukcesa. Kaj la tanko T-4, ŝajne, elĉerpis siajn kapablojn. Iom post iom, de la nova 1944, la produktado de ĉi tiu maŝino komencis malkreski. Ĉesi tute en aprilo.
  La sovetia komando entreprenis plurajn ofensivajn operaciojn en la vintro. Kaj la Taman Duoninsulo, kaj en la centro, kaj en la Leningrada direkto, kaj proksime de Kursk. Sed nenie estis signifa sukceso atingita. La malamiko jam havis nombran superecon en laborforto kaj en tankoj kaj en aviado. Nur timo de la vetero devigis la Fritz adheri al defensivaj taktikoj.
  La pliigita nombro da dizertintoj kaj perfiduloj ankaŭ ludis negativan rolon, same kiel la fakto, ke la germanoj disvolvis altaltitudan aviadon, kiu pli efike okupiĝis pri sciigo el la aero.
  Krome, la sovetia komando alproksimiĝis al la procezo de koncentriĝo de fortoj iom malĝuste. Precipe, la taktiko mem komenci la sekvan operacion en alia sektoro antaŭ la kompletigo de la antaŭa havis sencon antaŭ nombra supereco. Kiel en la unua mondmilito, tirante la germanojn. Sed se la malamiko plimultas vin, tiam tio malhelpis vin atingi superecon en fortoj en aparta sektoro.
  Se Stalin sukcesus krei superecon en aparta sekcio de la fronto kun proporcio de proksimume tri kontraŭ unu, tiam eble taktika sukceso estus atingita.
  Kaj do en unu sektoro estas ofensivo, en alia ili prepariĝas, sed fakte estas pli facile por la germanoj kaj iliaj aliancanoj forpuŝi. Krome, la Fritz jam havis altnivelajn, altrapidajn skoltojn kun bonega optiko, kio ebligis spuri la movadon de trupoj. Kaj vintre estas pli malfacile maski, kaj la nokto ne estas panaceo, do la germanaj spionoj akiris bonajn noktajn viziajn aparatojn.
  "Royal Tiger" kiel laŭplana trarompa tanko estis prokrastita kun amasproduktado kaj ne estis tute sukcesa. La "Pantero" -2, kiun Hitler ordonis plifortigi per kiraso al la nepenetrebleco de la IS-2, kaj instali motoron de 900 ĉevalfortoj, pezis 51 tunojn, eĉ konsiderante la instaladon de duraluminia enfermaĵo, kiu savis 800. kilogramoj. Aliflanke, eblis plifortigi la flankan kirason ĝis 82 milimetroj ĉe racia deklivo. Tio igis la germanan tankon ne same vundebla de la flankoj kiel la antaŭaj modeloj. Sed denove, "Pantero" -2 kaj "Leono" -2 en pli altnivela aranĝa skemo estas ankoraŭ nur en la disvolva procezo.
  Sed dum la vintro, la germanoj tute prenis kontrolon de francaj havaĵoj en Afriko, inkluzive de la Niĝera Buklo. Kaj estas petrolo, kaj gaso, kaj baŭksitoj, kaj eĉ grandaj rezervoj de uranio, precipe en Kongo. De Gaulle estis kaptita - sen la helpo de la aliancanoj, li valoris nenion, kaj Scorreli laboris pure kaj lerte.
  Tiel, antaŭ majo 1944, la naftoproblemoj estis plejparte solvitaj. El Libio jam venis liveroj, kaj restis nur bori pli kaj pli novajn putojn.
  Sed en majo, la germanoj ankoraŭ ne estis pretaj ataki. Krom la "Tigro", malmoderna en dezajno, ili ne havis gravan trarompan tankon. Vere, la "Tigro" jam estis amasproduktita kaj, danke al la alta kvalito de la kiraso kaj la dikeco de la flankoj, same kiel la rapida pafado, preciza kanono, ĝi povis ludi la rolon de, se ne ideala, sed pli aŭ malpli tolerebla tanko rompante la cirkuladon de la trupoj de la Sovetunio .
  La germana komando, post serio de disputoj, revenis al la antaŭa plano de 1942. Nome, komencu ofensivon sur la flankoj. Prenu Leningradon per duobla ringo, kaj trarompu al Stalingrado. Krome, post kiam la Germana Armeo forlasis la kornicon Rzhev-Vyazemsky, oportuna saltotabulo por la atako kontraŭ Moskvo estis perdita. Do la ĉefurbo estas relative malproksime.
  Ankaŭ la plano de la nazioj ne estas optimuma, sed... Fruaj parlamentaj balotoj okazis en Svedio, kie la nazioj atingis imponan venkon. Lando kun ok milionoj da homoj, kaj kun evoluinta ekonomio, estis preta militi kontraŭ Sovetunio. La plej populara figuro estis Karlo la Dekdua. La svedoj sopiris venĝon pro siaj antaŭaj malvenkoj kaj humiligoj dum la militoj perditaj al Petro la Unua kaj Aleksandro la Unua. Tiel, la tuta Eŭropo jam militis kontraŭ Sovetunio. Krome, Franco kaj Salazar decidis oficiale eniri la militon por postuli sian parton de la rabaĵo. Nur unu Svislando restis formale neŭtrala, sed ŝi ankaŭ sendis dividadon de volontuloj.
  Nombra supereco montriĝis flanke de la nazia koalicio. Krome, meze de majo 1944, la germanoj jam havis proksimume mil ME-262 reagaviadilojn en servo. La aŭto mem estas sufiĉe sukcesa, sed kun nefinitaj motoroj. Sed iom post iom la motoroj streĉiĝis, fariĝis pli potencaj, fidinda fuelkonsumo malpliiĝis.
  La ofensivo komenciĝis en la sudo. La Fritz provis ripeti la planon evoluigitan fare de la OKW por Operation Blue en januaro 1942, sed tiam arbitre ŝanĝita fare de Hitler. Kiam vi antaŭeniras sur Stalingrado kaj de la sudo kaj de la nordo, en konverĝaj direktoj. Sed unue ĉi tie la germanoj devis trarompi la Donon. La faŝistoj "Tigroj" atakis, sed alfrontis fortan defendlinion. La antaŭeniĝo de la Fritz montriĝis malrapida, ili blokiĝis en la defendo profunde de la sovetiaj trupoj. Post pasi la unuajn dek tagojn nur 35-40 kilometrojn en la direkto de Voronezh.
  Tiam, en du semajnoj da obstina batalado, la nazioj antaŭeniris nur dekduon da kilometroj kaj, pro la gravaj perdoj, estis devigitaj halti.
  Pli sukcese evoluinta ofensivo en la sudo. Tie estas malpli da sovetiaj trupoj, kaj estas pli malfacile defendi ĝin. Multnombraj "Panteroj", "Tigroj", "Ferdinandoj" (tiuj memveturaj pafiloj montriĝis pli amasaj pro la manko de strategia bombado!) Kaj la unuaj modeloj de la "Jagdtigr" kaj la speciale efika "Sturmtigr". La germanoj sukcesis trarompi la unuajn defendliniojn kaj eniri la operacian spacon.
  Samtempe ankaŭ la japana armeo iris sur la ofensivon. La samurajo pliigis la nombron de sia tanka floto kaj iliaj novaj mezpezaj veturiloj estis preskaŭ ne malsuperaj en armilaro kaj veturado de rendimento al la T-34-76, kaj eĉ superis la frontan kirason, kvankam malsuperaj, tamen, en protekto de la flankoj. .
  Japanio lanĉis ofensivon en Mongolio, kie estas multe pli malfacile konservi defendon. La sovetia komando estis alfrontita kun manko de rezervoj, batalante reen en ĉiuj tri frontoj. Kaj la perdoj de dungitaro dum la vintra ofensivo estis sufiĉe grandaj.
  La ofensivo de la germanoj sur Tiĥvin, kaj la finnoj kaj svedoj de la flanko de la Blanka Mara Kanalo, estis forpuŝita malfacile. La nazioj progresis malrapide, sed preskaŭ senĉese. Meze de junio, en la sudo, la soldatoj de Mainstein enrompis Stalingradon. La dua Batalo de Stalingrado komenciĝis. Kaj je la komenco de julio, post la falo de Tiĥvin kaj Volĥov, la finnoj, svedoj kaj germanoj unuiĝis - formante duan ringon ĉirkaŭ la urbo Lenin.
  Tiel, ekstreme malfacila situacio disvolviĝis por la sovetiaj militfortoj.
  Sed Stalingrado ne venkiĝis al Majŝtejno. Kaj tio malhelpis la germanojn disvolvi la ofensivon en aliaj direktoj. En la sudo, kiel en 1942, ili atingis nur la Terek-Pordegon: enŝtopiĝis proksime de Grozno kaj Ordzhonikidze. Peza batalado daŭris en la Voronezh-direkto. Antaŭ septembro, sovetiaj soldatoj estis devigitaj retiriĝi preter la Dono. Jen la ironio de la sorto ĝis la fino de oktobro, la frontlinio en la sudo ripetis 1942 en la tempo de la plej granda antaŭeniĝo de la nazioj.
  Ĝi estis pli malbona en la nordo, kie Leningrado estis en la totala blokadringo. Krome, la germanoj, finnoj kaj svedoj povis tratranĉi la defendojn de la Ruĝa Armeo sur la Karela Duoninsulo, fortranĉante Murmanskon de la ĉefparto de Sovetunio per tero.
  Ĉirkaŭ kvardek sovetiaj sekcioj estis izolitaj. Tamen, iliaj nombroj estis malproksimaj de normala. Svedio lanĉis proksimume dudek kvin sufiĉe bone ekipitajn sekciojn. Kune kun harditaj finnoj kaj germanaj soldatoj, ili estis plimultitaj. Kaj estas ege malfacile translokigi rezervojn al Karelia Duoninsulo.
  Ĝenerale, la Ruĝa Armeo ne povis akiri la necesajn plifortigojn, do la japanoj montriĝis neatendite fortaj, ilia nombro, kune kun la marionetaj trupoj, superis kvin milionojn, kaj ĉi tio fakte estas plentaŭga dua fronto. Do ni nur devis rebati kontraŭ la germanoj kaj iliaj aliancanoj.
  Iom post iom, la zono de kontrolo de sovetiaj trupoj en Karelio estis reduktita, kaj Murmansko estis tute blokita kaj, fakte, kondamnita. Do la malamika floto kaj precipe submarŝipoj regis la maron, do estis nenio por establi provizojn.
  Ve, en novembro 1944 Sovetunio ne havis rezervojn por ripeti la turnopunkton de 1942. Preskaŭ ĉio estis elspezita por malhelpi la perdon de Kaŭkazo. Krome, la germanoj faris la atakon kontraŭ Stalingrado pli profesie, kaj rezervoj devis esti konstante translokigitaj tien, kvazaŭ en la funelon de Tartaro. Stalino ordonis teni la urbon sur Volgo je ajna prezo. Sed en la kondiĉoj de la regado de malamikaj aviadiloj en la aero, la prezo montriĝis nekredeble alta.
  Cetere Mainstein, male al Paulus, ne hastis kaj prizorgis la soldatojn. Kiel rezulto, la proporcio de perdoj ne estis en favoro de la Ruĝa Armeo.
  Hitler rapidigis Mainstein, sed la ruza feldmarŝalo sciis eviti kaj elteni premon.
  Unu el la plej fortaj specoj de armiloj iĝis "Sturmtigers". Ili havis ekstreme potencajn bombaviadilojn ĵetantajn ĵetaĵojn pezantajn tricent dudek kilogramojn. Krome, la obusoj estas reaktivaj kaj multe pli potencaj ol obusoj. Vi povas nomi ilin inda respondo al la "Katyusha", kvankam sur trakoj. Krome, kelkaj bombistoj ankaŭ estis instalitaj sur kamionoj, kun pli longa pafejo.
  La germanoj ankaŭ uzis gasĵetilojn. Kaj kompreneble jetbombaviadiloj.
  En decembro, la japanoj konkeris preskaŭ ĉion el Mongolio kaj venis proksimaj al Vladivostok, parte konkerante Primorye kaj Ĥabarovsk. Sed generalo Frost devigis ilin halti.
  Profitante de tio, la Ruĝa Armeo organizis serion da kontraŭatakoj sur la germanaj flankoj, kiujn ili provis kapti kio restis de Stalingrado. Kio kvankam malgranda parto de la grandurbo estis tenita komence de 1945. La germanoj atingis iom da sukceso en 1944, sed ili eĉ ne povis konkeri Kaŭkazon kaj akiri Bakuan petrolon. Vere, por siaj propraj bezonoj, ili ankoraŭ havis sufiĉe da rumana, hungara, libia, kaj kameruna kaj niĝeria.
  Leningrado estis ankoraŭ sub blokado. Grandaj akcioj de manĝaĵo kaj municio estis kreitaj en ĝi anticipe, tiel ke la grandurbo povis pluvivi ĉi tiun vintron, daŭrante ligi signifajn fortojn de la Germana Armeo kaj ĝiaj aliancanoj.
  La sovetia gvidado sukcesis fari strategiajn stokojn de krudaĵoj en la urbo Lenin, por la produktado de armiloj. Do dum la nazioj ne donis tro multe.
  Sed Murmansko estis tute blokita. El la dek transportoj irantaj al la urbo, la Fritz finis trinki naŭ.
  En januaro, la sovetia komando provis testi la forton de la germanoj en la centro. Tamen, ne eblis venki tre potencan kaj realigitan defendon. La maksimuma antaŭeniĝo estis kvin aŭ ses, plej bone ne pli ol ok kilometroj. Kaj la perdoj de la sovetiaj dividoj estis tre palpeblaj. Plejparte, ĝis duono de la komponado.
  Sed parto de la germanaj trupoj estis deturnitaj, permesante al ili teni Stalingradon ... En marto, la germanoj mem lanĉis ofensivon sur la Terek Gates. Ili sukcesis trarompi la sovetian defendlinion kaj ĉirkaŭi Grozny kaj Ordzhonikidze, sed ĉe la Fritz ili renkontis la linion de Vedeno, Shali kaj plu tra la grandurboj.
  La urbo Grozno mem eltenis ĝis majo en kompleta blokado. Stalingrado finfine falis en majo. El la urbo kaj ĝiaj antaŭurboj, same kiel la tankfabriko, eĉ preskaŭ neniuj ruinoj restis.
  La germana koalicio ankaŭ malflugiĝis, sed la Fuhrer volis venkon. En januaro okazis la unuaj sukcesaj provoj de la disko-aviadilo, kiu atingis rapidojn de ĝis du sonrapidecoj kaj altiĝis ĝis 18 kilometroj. En majo, la disko-aviadilo jam disvolvis kvar sonrapidecojn kaj saltis al alteco de 30 kilometroj.
  Sed la nova aŭto, kun ĉiuj siaj fortaj, kaj eĉ unikaj flugaj trajtoj, montriĝis vundebla al pafado de etaj armiloj kaj multekosta. La vundebleco problemo baldaŭ estis solvita lanĉante lamenan plugilon, sed tio pliigis fuelkonsumon kaj reduktis la flugtempon de la maŝino. Kaj la disketo mem en lamena "pelta mantelo" ne povis fari efikan fajron.
  Sed la komenco de la epoko de "flugantaj teleroj" estis metita. Krome, la germanoj akiris fortan atuton: tankoj de nova generacio de klaso "E". Ili malsamis en pezo simila al la "Reĝa Tigro" kaj "Pantero" en multe pli densa kaj perfekta aranĝo, malalta silueto kaj dika kiraso.
  En amasproduktado kaj sur la batalkampoj, Panther-2 kaj Tiger-2, kaj tiam Tiger-3, montris sin dece. La lasta aŭto kun pli densa aranĝo kaj malgranda gvattureto havis fortan kirason kaj motoron de 1080 ĉevalfortoj. "Musoj" neniam alkutimiĝis. Sed la modifo "Pantero" - "F" montris sin dece.
  Pro la manko de alojaj elementoj, sovetiaj tankoj ne havis tre altkvalitan kirason, kaj ĝis nun la Pantero, eĉ kun 75-mm-kanono, faris sian laboron sufiĉe bone. Kaj la 120-mm dekliva alfronta kiraso protektis la 85-mm sovetian T-34-85-kanonon sufiĉe fidinde. Sed, eble, la sovetia memvetura pafilo SU-100 montriĝis inda kontraŭulo de la Pantero, kiu plifortigis la kirason. La T-4 jam estis el produktado. Kaj el la produktadtankoj, la Pantero montriĝis la plej malpeza.
  La unua progresinta en ĝia aranĝo estis la produktadtanko "Lev". La gvattureto de ĉi tiu tanko estis movita reen, kaj la dissendo, motoro kaj rapidumujo situis en unu bloko antaŭe. Kiel rezulto, la silueto de la aŭto montriĝis malalta, kaj la kiraso kun potenca 105 mm kanono estas komparebla al la "Reĝo Tigro", kaj la frunto de la turo estas eĉ pli potenca.
  La movo de la turo malantaŭen donis al la "Leono" ankaŭ la avantaĝon, ke dum moviĝado tra la arbaro, la muzelo de sia longtuba pafilo ne tiom alkroĉiĝis al arbotrunkoj.
  La nazioj ankaŭ provis aliajn kabalojn, kaj ankaŭ bombadis sovetiajn poziciojn per fortaj aviadiloj.
  Japanio ankaŭ provis antaŭeniri kaj finfine fortranĉis Vladivostokon de la ĉeftero.
  La germanoj en junio kaj julio provis trarompi al Moskvo. Sed la sovetia defendlinio montriĝis tre forta, kaj la nazioj suferis kolosajn perdojn. Eĉ la tanko "Lev" ne estas sufiĉe taŭga en la ofensivo, ĉefe pro nesufiĉa kovrado de la flankoj.
  La sovetia komando pli kaj pli aktive uzis la pafilon kalibron de 100 milimetroj. Estas klare, ke Sovetunio ne havas rimedojn por venki malamikajn tankojn per la samaj tankoj, sed kontraŭtanka artilerio povas esti amase uzata.
  La E-100 en la originala modelo montriĝis tro peza je 140 tunoj, kaj kun flanka kiraso de 120 milimetroj (frunto 240 milimetroj!), Eĉ se laŭ angulo. Ĉi tio ne plu sufiĉis. Sen mencii la fakton, ke la "Musoj" estas senespere malantaŭe en sia aranĝo.
  En realeco, la "Lev" tanko kaj memveturaj pafiloj - E-10, E-25 estis progresintaj germanaj veturiloj, kie la loko de la motoro, transdono kaj rapidumujo estis kombinitaj. Tamen, la germanoj produktis multe da postrestanta ekipaĵo. Ekzemple "Panteroj", "Tigroj", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" kun sufiĉe altaj siluetoj postrestis en evoluo.
  Ankaŭ "E"-70 ne estis tute sukcesa. La veturilo montriĝis havi potencan 128 mm kanonon kaj altnivelan aranĝon, sed pro la deziro konservi batalan aron de almenaŭ 80 pafoj kaj ne preterpasi 70 tunojn, ĝia kirasa protekto montriĝis komparebla al la "Reĝo". Tigro" - la modelo (1944) kaj neadekvata por sukceso. "Tigro" -3 estas pli bone protektita. Sed sur la E-70, turboŝarĝita motoro kun potenco de 1200 ĉevalforto estis sukcese provita, kio permesis al la tanko disvolvi rapidecon de 60 kilometroj hore sur la ŝoseo.
  Ĉiukaze la germanaj tankoj suferis gravajn perdojn, same kiel la infanterio. Kaj eksterlandaj sekcioj kaj satelitoj de la Tria Regno perdis multe.
  Meze de aŭgusto, la germanoj avancis nur 40-50 kilometrojn en la centro, kaj ne povis eniri la operacian spacon. Kaj la perdoj estis grandegaj. En septembro, la nazioj lanĉis novan ofensivon en la sudo... En monato kaj duono de plej malfacila batalado, la malamiko trarompiĝis al la Kaspia Maro, detranĉante Kaŭkazon per tero.
  Sed la sovetia komando sukcesis establi provizon per maro, tamen koste de grandega damaĝo. En novembro, la Fritz, koste de enormaj klopodoj kaj granda damaĝo, atingis la Volgan delton. En decembro, la frontlinio stabiliĝis. La interspaco inter la frontoj de Kaŭkazo kaj la ĉefa sovetia teritorio kreskis. Krome, la japanoj sukcesis fortranĉi Vladivostokon, prenante la sovetian grandurbon sub sieĝo.
  Murmansko sukcesis, malgraŭ la blokado, heroe teni ĝis decembro 1945. Sed tamen falis...
  En 1946, malamikecoj daŭris ... La pozicio de la sovetia armeogrupo en Kaŭkazo montriĝis ege malfacila. Ili estas fortranĉitaj per tero, kaj ekzistas minaco de la fina perdo de Bakuo.
  Stalino sentis ekstreman nervozan kaj fizikan elĉerpiĝon. Furioza batalado disvolviĝis en la direkto de Tiĥvin. Estis provo savi ĉirkaŭitan Leningradon. En la urbo mem restas jam malpli ol duonjaro da manĝaĵoj, kaj manĝkartoj denove estas tranĉitaj.
  Komence, la sovetiaj trupoj trarompis la frontlinion, sed tiam la malamiko, plimulte ol la nombro da tankoj, sukcesis fari kontraŭatakon kaj eĉ fortranĉi parton de la sovetiaj trupoj. Februaro pasis en furiozaj bataloj kaj en la nordo kaj en la sudo, kie sovetiaj trupoj provis la malamikon kaj provis rekapti Stalingradon. Kaj la lasta parte sukcesis. Sovetiaj tankoj enpenetris en la urbon, sed, bedaŭrinde, ili ne povis forpeli la naziojn el tie.
  Sed la tria Batalo de Stalingrado eksplodis. La sovetiaj soldatoj atingis relative gravajn sukcesojn proksime de Voroneĵ. Sed eĉ tie la Fritz, uzante grandan nombron da tankunuoj kaj ilian teknologian superecon, povis restarigi la situacion. En marto, diskoformaj helikopteroj kaj diskoformaj aviadiloj komencis partopreni en la malamikecoj. La germanoj iom plibonigis flugajn telerojn, kaj povis lanĉi raketatakojn sur sovetiajn poziciojn kun ili. Sed en la praktiko, la disketo ne plenumis atendojn kiel mirakla armilo.
  Ekzakte kiel la balistika misilo von Braun montriĝis tro multekosta kaj de malalta precizeco por sia aktiva uzo en bataloperacioj por pravigi sin.
  Sed la germanoj havis senvostajn jetbombaviadilojn kapablajn porti ĝis dek tunojn da kargo, flugante ĝis 16 mil kilometrojn (!).
  Bedaŭrinde, la sovetia jetaviado ankoraŭ postrestis, kaj la malamiko regis la aeron preskaŭ tute. Ĉiukaze, helic-movitaj aviadiloj principe ne povas superi reagaviadilojn en flugaj trajtoj. Kaj niaj propraj evoluoj alvenis tro malfrue. Kaj la transiro de helico al jetaviadiloj estas tro dolora.
  Kaj la pilotoj devas esti retrejnitaj, kaj la startlenoj devas esti plilongigitaj, kaj speciala speco de brulaĵo estu preparita. Nu, la motoroj mem estas ankoraŭ provotaj kaj sencimigitaj!
  La germanoj estis deturnitaj al Stalingrado... Sufiĉe strange, la Tria Regno kaj la tuta koalicio elĉerpiĝis, kaj la Ruĝa Armeo estis kiel Fenikso-birdo. Kaj aprilo kaj majo pasis en furiozaj bataloj proksime de Stalingrado. Kaj eĉ en junio, la Ruĝa Armeo ankoraŭ provis antaŭeniri, alpinglante la malamikon. Sed en julio, malgraŭ la varmego, la nazioj tamen moviĝis laŭ la marbordo de la Kaspia Maro direkte al Bakuo. Progreso estis ege malrapida. Averaĝe 1,5 kilometroj tage. Dagestano klakis... Sovetiaj trupoj disbatis la Fritz kaj siajn aliancanojn en ĉiuj azimutoj.
  Ili venkis la malamikon kaj en la centro kaj en la nordo. Ili ne rajtis iri al Arĥangelsko... Sed en septembro la rapideco de la germana antaŭeniĝo en Kaŭkazo akcelis. La fortoj de la kaŭkaza grupo estis grave malplenigitaj, kaj maro de dek transportoj velis sub la kondiĉoj de regado de malamikaj aviadiloj en la aero kun la forto de du aŭ tri. Fine de oktobro, la nazioj tamen eniris Azerbajĝanon. Kaj en novembro ili antaŭeniris al Bakuo. Kaj komence de decembro, la Fritz kuniĝis kun la turkoj, en Kartvelio ...
  Eĉ antaŭ marto, ekzistis bataloj en Kaŭkazo, kaj Erevano ĝenerale rezistis ĝis junio 1947.
  La tutan vintron la Ruĝa Armeo senlace provis antaŭeniri. Forte ili frapetis la koalicion. Kvankam la japanoj, finfine, prenis Vladivostokon en aprilo, tio nur permesis al Sovetunio ekloĝi pli firme malantaŭ la Amur.
  Kvankam la Ruĝa Armeo ne atingis palpeblan sukceson kun siaj atakoj en la vintro kaj en marto, la koalicio instruis justan lecionon. Ene de la landoj de la germanaj satelitoj, la situacio pli kaj pli pligraviĝis. Homaj rimedoj estis elĉerpitaj, kaj la perdoj estis grandegaj. La ekonomia ŝarĝo fariĝis neeltenebla. Eĉ sukcesoj sur la frontoj ĉiam malpli plaĉis al la eŭropa viro surstrate. La deziro al paco pli kaj pli fortiĝis.
  Sed Hitlero obstine volis fini Sovetujon. Kvankam la kalkuloj ke la Ruĝa Armeo perdus sian batalefikecon post la perdo de Bakuo ne realiĝis. En 1946, Sovetunio produktis rekordan nombron da armiloj - ĉirkaŭ 60 mil aviadiloj kaj 40 mil tankoj kaj memveturaj pafiloj, 250 mil pafiloj kaj morteroj. Jes, sovetia aviado estas ĉefe la ĉasaviadilo Yak-9, la atakaviadilo IL-2, kiu ankoraŭ ne estis ĉesigita. Yak-3 kaj LA-7 estis produktitaj en malgrandaj kvantoj. Ankoraŭ en produktado PE-2, kaj TU-3. Jes, aviado povas esti konsiderata malmoderna kontraŭ malamikaj jetmonstroj, sed ĝi estas. Kiel la T-34-85, IS-3 kaj SU-100, la resto de la veturiloj estas en malgrandaj kvantoj.
  Kaj en 1947, la T-54 komencis eniri servon, kio devus esti fininta la kvalitan superecon de germana teknologio. Kompreneble, la T-54, pezanta 36 tunojn, ne povus esti pli forta ol ĉiuj malamikaj tankoj, sed ĝi bone povus konkuri kun la Panteroj kaj Tigroj.
  La ĉefa germana tanko estis "E" -50, nomita "Leono" -3. Aŭto simila al la "Leono", sed kun pli potenca motoro de 1200 ĉevalfortoj, kaj dika kiraso. Kun pezo de 75 tunoj, la dikeco de la flanka kiraso de la germana tanko pliiĝis al 140 mm, kaj la frunto estis 240 mm kun pafilo de 105 mm kaj barellongo de 100 el. La nova germana aŭto devus fariĝi la ĉefa. Ĝi estas supera al la soveto en armilaro kaj kiraso, sed pli ol duoble pli peza.
  Tamen, la T-54 ĵus komencas produkti.
  Sed la somero de 1947 estas eĉ pli varma. La germanoj denove provas ataki Moskvon. Ili ankaŭ trarompas al Saratov. La batalado daŭras ĝis malfrua aŭtuno. La Fritz ankoraŭ sukcesas preni Saratov. Sed en la Moskva regiono, ili sukcesis antaŭeniri ĝis maksimume sesdek ĝis sepdek kilometroj. Kaj Rĵev kaj Vjazma, kvankam ĉi-lasta estis duona ĉirkaŭita, restis kun Sovetunio.
  Moskvo ne estas konkerita, kaj la nazioj kaj ilia brutaligita koalicio devas renkonti la vintron en la tranĉeoj. Ĉi-foje la sovetia komando savas homojn kaj amasigas forton. Aparte, la T-54 tanko. Kaj la 31-an de decembro 1947, la MIG-15 estis sukcese provita, kio devus fini la germanan monopolon sur reagaviadiloj en la aero.
  Vere, en februaro 1948, Leningrado falis post longtempa sieĝo. Tre forta bato al la prestiĝo de sovetia potenco.
  La pozicio de Sovetunio en majo 1948 estas rearanĝita senespera. La germanoj kaj iliaj koalicioj kontrolas Kaŭkazon, tiam la Volgon al Saratov, kaj Tambov kun Voronezh. Poste oriente de Orel, preskaŭ apud Tula, poste en Vjazma kaj proksime de Sam Rĵev, ĝis Arĥangelsko.
  Do kion alian oni povas fari en tia situacio? Plie, la japanoj kontrolas ĉion el Primorye laŭ la Amuro kaj kaptis la nuran aliancanon: Mongolion.
  Kaj dum la sep jaroj de la milito perdiĝis teroj, sur kiuj antaŭ la okupado vivis almenaŭ duono de la loĝantaro de Sovetunio, kaj eble pli. Dum la sep jaroj de la milito, la Ruĝa Armeo nerevokeble perdis almenaŭ dudek milionojn da soldatoj kaj oficiroj. Ne kalkulante tiujn, kiuj fariĝis vunditaj aŭ kriplaj. Ne kalkulante la grandegajn perdojn kaj de la masiva bombado, senŝeligado kaj malsato.
  Eĉ konsiderante la evakuitajn familiojn, Stalino havis ne pli ol cent milionojn da laborfortoj lasitaj sub kontrolo, verŝajne, eble malpli. El tiuj, unu el kvin estas redaktita en la armeon. Ĉirkaŭ dudek milionoj da malsamaj soldatoj. Estis permesite meti infanojn ekde la aĝo de kvin jaroj, kaj pensiuloj, kaj handikapuloj de la unua kaj dua grupoj al la maŝinoj.
  La lando estas ege mobilizita. La liberigo de armiloj en 1947 nur iomete malpliiĝis ... Do provizore estas tre frue por ĉesigi la landon de la sovetianoj!
  Stalino mem, ĉiuokaze, ne opiniis tion. Jes, kaj ankaŭ Hitlero volis premi Rusion - por ricevi ĉion tuj! Do ne estis kompromiso.
  En la somero, la germanoj lanĉis novan ofensivon kontraŭ Moskvo. Ili ankoraŭ esperis, ke ili povas rompi la ĉefurbon kaj fini Sovetujon. De la flanko de la Ruĝa Armeo, Moskvo estis kovrita de pli ol tri milionoj da soldatoj kaj milicoj. Ili estis armitaj per dek du mil tankoj kaj memveturaj pafiloj. Vere, la T-54 estas nur ĉirkaŭ kvincent, ĉefe la T-34-85 kaj SU-100 batalis. La IS-3 jam estis prenita el produktado antaŭ tiu tempo. Estas tre malmultaj IS-4-tankoj produktitaj pro la teknologia nefidindeco de tiu mastodoto. Ses IS-7-tankoj estis produktitaj, sed ĉi tiu veturilo ne iris en amasproduktadon. Kvankam, verŝajne vane. Ŝi povis penetri per sia 130 mm kanono 240 mm kiraso de la 75 tunoj Lion-3. Vere, la germanoj havis pli altnivelan tankon "Royal Lion" pezantan 100 tunojn kun motoro de 1800 ĉevalforto, kaj 128 mm kun tre longtuba pafilo kun komenca ĵetrapideco de 1260 metroj je sekundo.
  Sed Stalino iel malvarmiĝis al peza ekipaĵo, kaj preferis: eĉ pli bone, malgrandan, sed malproksiman.
  Sed aliflanke, la kvar militistoj: Zoja, Viktorio, Elena, Nadeĵda ne opiniis tion. Kaj ili ĵus ricevis la IS-7-tankon sub sia kontrolo. Cetere, kaj ĉe numero sep. Do la kvar faris ĉi tiun aŭton je sia propra elspezo. La knabinoj trovis orajn ligojn en Siberio kaj donacis ilin al la fonduso de la Ministerio pri Defendo. Kaj nun ili volis pafi sin de ĉi tiu mirinda maŝino.
  Kaj la signifa tago de la 22-a de junio 1948 ĵus venis. La trupoj de Hitler ĵus gvidis la loĝantaron, provante preteriri kaj ĉirkaŭi la sovetian urbon Rĵev.
  Kaj la kvar filinoj de la Rusaj Demiurgaj Dioj, kiel ĉiam, en kritika momento por Rusio, decidis interveni! Ja ili ĉiam savas sian patrujon, Rus', en la ĝusta tempo kaj loko!
  
  
  
  
  SE NE ESTUS ŜTALA KLIPO
  Ĝenerale, strange, sed en la plej multaj paralelaj universoj, la kurso de la Dua Mondmilito kaj la Granda Patriota Milito estis eĉ pli malbona por Rusio ol la realo. Eble ĉar la faŝisma reĝimo, kiu regis Eŭropon, havis multe pli da potencialo ol ĝi povis realigi. La kombinaĵo de brutala totalismo kaj merkatelementoj de la ekonomio estas pli efika ol la liberala kapitalismo de la Okcidento kaj la centralizita, burokratia stalinisma modelo. Feliĉe, pro kelkaj kialoj, kaj objektivaj kaj subjektivaj. Inkluzive de granda bonŝanco, la nazioj ne povis uzi siajn atutojn.
  Jen kiom da germanaj spionoj malsukcesis nur pro tio, ke la germanoj uzis en dokumentoj neoksidebla ŝtala skrapilo, kaj la rusoj uzis simplan feron? Kaj kiel tiel malgranda afero decide influis la kurson de la milito?
  Ĉiukaze, ekzistis paralela universo, kie jam en oktobro 1941, unu tre koroda spionoficiro hazarde malkovris ĉi tiun fakton. Veraj sovetiaj dokumentoj kaj falsaj germanaj malsekiĝis kaj... Ĉe sovetiaj dokumentoj rustiĝis la paperklipo kaj tio rimarkeblas, sed ne ĉe germanaj.
  Jen bagatelo, kaj ĝia influo sur la kurso de la Granda Patriota Milito montriĝis tre signifa.
  Evitinte fiaskojn kaj laboron sub la kontrolo de la germanaj agentoj, ili malkovris signifajn signojn de la sovetiaj soldatoj preparantaj ofensivon proksime de Stalingrado. Tiel konvinke, ke la obstina Adolf Hitler konsentis kun tio kaj donis la ordonon regrupigi la naziajn trupojn starantajn sur la Volgo. Kaj tio gravis.
  Se dum la operacio Rĵev-Sychov, la Ruĝa Armeo, havanta pli ol duoble pli da fortoj ol la Germana Armeo, ne povis trarompi la germanajn defendojn, tiam proksime de Stalingrado la ekvilibro de fortoj estis pli favora por la nazioj.
  Kaj la vetero la 19-an de novembro 1942 ne estis favora al ofensivaj operacioj. Aviado, aparte atakaviadiloj, ne povis eki, kaj artileriopreparo havis nur ekstreme limigitan efikon al la evoluintaj malamikdefendoj. Sovetiaj trupoj, irante en la ofensivon, blokiĝis. Eĉ la komisiado de tankkorpoj ne povis rompi truon en la naziaj defendoj.
  Furiozaj bataloj disvolviĝis en la direkto Rzhev-Sychovsky. Ili daŭris en la Novjaron. Nur tiam, suferinte gravajn perdojn, la sovetiaj trupoj ambaŭdirekte ĉesigis sian ofensivon. Hitler tenis la Volgon, sed la germanoj komencis esti batitaj en Afriko. Churchill nomis la ofensivon de Montgomery en Egiptujo: la fino de la komenco. Li diris ankaŭ, ke nun la aliancanoj nur venkos.
  Efektive, Rommel, malgraŭ la daŭranta translokigo de grandaj fortoj al Afriko, estis malbonŝanca kaj lia armeo suferspertis malvenkon post malvenko. Por certigi la konduton de la milito sur du frontoj, la Tria Regno devis deklari totalan mobilizadon en februaro 1943.
  Krome, la ĉefaj celoj de Operacio Blau ne estis plenumitaj. Tamen, en la vintro de 1942-1943, la Germana Armeo, male al reala historio, sukcesis eviti gravan malvenkon en la oriento. Fine de januaro, sovetiaj trupoj rekomencis sian ofensivon en la centro: la tria Rĵev-Sychov-operacio kaj proksime de Stalingrado. Sed trarompi malamikon sidantan en solida defendo ne estas bona ideo. La batalado estis rememoriga pri la unua mondmilito. Protracted, pozicia. Kiam tiu, kiu atakis, perdis pli ol tiu, kiu defendis.
  Operacio "Iskra" por malbloki Leningradon estis prokrastita. Stalin volis fortranĉi la Rĵev-kornicon kiel eble plej rapide, kaj venki la malamikon proksime de Stalingrado. La germanoj, rememorante la lecionojn de la pasinta vintro, aktive defendis sin. Kaj ĝis nun ili sukcesis forpuŝi la atakon de sovetiaj trupoj. Kiel rezultis, kiam la Fritz estas pretaj, ne estas facile trarompi iliajn defendojn. Kaj la kvalito de la germanaj armitaj fortoj ankoraŭ estas supre.
  La ofensivo de la sovetiaj trupoj daŭris ĝis la fino de februaro, sed ne sukcesis.
  Komence de marto, la sovetia komando provis ofensivon en la direkto de Voronezh. Post komencaj sukcesoj, la Ruĝa Armeo venis sub kontraŭatakon de Mainstein. Grandaj sovettrupoj estis ĉirkaŭitaj kaj estis devigitaj rompi reen en batalo. Perdoj, precipe en teknologio, montriĝis grandaj, kaj la germanoj kun siaj aliancanoj povis akiri piedtenejon en ĉi tiu direkto kaj tute kaptis Voronezh kaj ĝiajn antaŭurbojn.
  Dum la kontraŭatako de Mainstein, "Panteroj" kaj amase "Tigroj" partoprenis la batalon por la unua fojo. Novaj tankoj parte pravigis la esperojn metitajn sur si mem. Kun bonorda uzo, ili plimultis ol sovetiaj veturiloj en la venonta batalo.
  La printempa degelo venis kaj paŭzo regis sur la orienta fronto. Furioza batalado tondris en Tunizio.
  La Fuhrer provis ĉiakoste konservi piedtenejon en Afriko. Por fari tion, la nazioj eĉ decidis pri senprecedenca paŝo. Ili donis al Franco ultimaton: aŭ li lasis la germanajn trupojn iri al Ĝibraltaro, aŭ li estis renversita, kiel la registaro de Vichy. La Generalisimo ektimis kaj konsentis. Samtempe, li turnis sin al la registaroj de Britio kaj Usono kun larmoplena pledo: ne deklaru militon al Hispanio, ĉar tio ne okazis laŭ lia volo!
  La 15-an de April, 1943, la germanoj lanĉis atakon kontraŭ Ĝibraltaro, ĵetante la plej malfruajn "Tigrojn" kun "Panteroj" tien. La fortikaĵo falis sub la batoj de centoj da tankoj en du tagoj. Paulus, revokita de la orienta fronto, komandis la atakon. Ironie, la germanoj povis kapti la lastajn kvaronojn, la domojn de Stalingrado kaj la Stalingrado-fabrikojn, nur antaŭ la 1-a de aprilo 1943. Tiel, Paulus parte rehabilitis sin kaj ricevis la rangon de feldmarŝalo kaj glavojn al la kverkfolioj de la kavalira kruco krome.
  La kapto de Ĝibraltaro blokis britan kaj amerikan aliron de la okcidento ĝis Mediteranea Maro. Kaj krome, la nazioj mem povis invadi Maroko je la plej mallonga distanco, deturnante parton de la Aliancitaj fortoj de Tunizio.
  La alsturmo sur la tunizia ponto malfortiĝis, kaj tiam Rommel denove estis translokigita. Hitler decidis frostigi armeajn operaciojn en la Oriento por la momento, kaj provi preni kontrolon de Mediteranea Maro.
  La sovetia komando ankaŭ komencis adheri al atenda taktiko. Tiel faris Stalino en reala historio, do li decidis agi nun. La kapitalistoj sangu sin malsaĝuloj. Lasu ilin draŝi unu la alian, kaj ni konstruos forton kaj batos kiam ni finfine elĉerpiĝos.
  La germanoj daŭre tenis la nordon de Tunizio, kaj la soldatoj sub la ordonrajto pri la nova Feldmarŝalo Paulus avancis sur Kazablankon. La amerikanoj alfrontis la Tigrojn kaj Panterojn. Montriĝis, ke ilia Sherman estis malforta kontraŭ tiaj tankoj, same kiel la ĝisdatigita T-4.
  Kaj Churchill, post tri monatoj da hezito, tamen deklaris militon al Hispanio. Tamen, antaŭ tiu tempo la germanoj jam kaptis la tutaĵon de Maroko kaj invadis Alĝerion. La poeto por Franco ne estis ŝoko. La 25-an de julio, germanaj trupoj konkeris la ĉefurbon de Alĝero kaj kaŭzis gigantan malvenkon al la britoj. La sukceso estis faciligita per kontraŭatako de Rommel, kaj la subita malvenko kaj alteriĝo de Kissilring en Malto.
  La orienta fronto estis stabila kaj trankvila. Stalin, kies trupoj suferspertis gravajn perdojn en antaŭaj bataloj, replenigis la Ruĝan Armeon. La germanoj ankaŭ formis novajn sekciojn kaj transdonis ilin trans la Ĝibraltara Markolo al Mediteranea Maro.
  La agado de la germanaj submarŝipoj kondukis al la fakto, ke la tunaro de la usonaj kaj britaj flotoj komencis malpliiĝi. Kaj ĉi tio ankaŭ ne kontribuis al sukceso en la bataloj por la plej granda suda maro en Eŭropo.
  La minaca situacio en Mediteranea Maro kondukis al tio, ke la 6-an de aŭgusto Churchill decidis alteriĝi en Francio. Sed la operacio okazis sub malfavoraj vetercirkonstancoj kaj estis malbone preparita.
  La 10-an de aŭgusto, Rommel kaj Paulus unuiĝis, formante fortan kaldrono en la oriento de Alĝerio. Kaj la 19-an de aŭgusto, jam Mainstein, la insida mastro de kaptiloj, fortranĉis la aliancanajn trupojn de la marbordo.
  La sukceso de la Fritz estis faciligita per la nedecidemo de la amerikanoj, kiuj konsideris la alteriĝon en Francio en 1943 trofrua, kaj la akuta manko de alteriĝo-navedoj. Trankvilo ĉe la orienta fronto. Krome, la liberigo de aviado en 1943 en Germanio pli ol duobliĝis, superante tridek du mil aviadilojn jare - feliĉe la germanoj havis pli da laborforto kaj kontrolita teritorio ol realeco. Kaj la novaj veturiloj Focke-Wulf kun fortaj kirasoj kaj armiloj, same kiel 30-mm-kanonoj, kaŭzis tro da damaĝo al la Aliancita aviado.
  La katastrofo en Alĝerio kaj en Francio igis aŭguston 1943 vere nigra jaro por la Aliancanoj.
  Stalino eĉ estis kontenta pri tiaj sukcesoj. Sed la pacienco de Churchill rompiĝis. En la Oriento, eĉ la aerbataloj preskaŭ ĉesis, kaj la agado de la partizanoj malpliiĝis. La germanoj formis pli kaj pli da korpoj de iamaj sovetiaj civitanoj kaj eĉ kreis specon de marionetaj lokaj registaroj. Do, apartaj brigadoj de lokaj naciistoj el la oriento jam batalis en Afriko.
  La bulgara caro Boris ankaŭ sendis la tri plej bonajn sekciojn al Tunizio, ŝajne esperante akiri al si kelkajn koloniojn sur la nigra kontinento.
  En septembro, Rommel lanĉis gravan ofensivon en Egiptujo. Li sukcesis, uzante la kvantan kaj kvalitan superecon de fortoj, semajnon post la signalo ataki, kapti Tripolon.
  La britoj kaj usonanoj suferis malvenkon post malvenko en Libio. Sub tiuj kondiĉoj, Churchill sciigis la suspendon de la liverado de iu asistado al la bolŝevika Sovetunio kaj postulis la tujan intensigon de malamikecoj. Stalino ŝajnigis ignori la ultimatojn. Kvankam, kompreneble, preparoj por ofensivaj operacioj estis faritaj. Sed Koba estis ruza kaj eĉ provis testi la grundon por aparta paco. Unu antaŭ la fino de septembro, la germanoj kaptis Libion tute, inkluzive de Tolbuk, kaj eĉ krevis en Egiptujon al Aleksandrio.
  Paulus sukcesis ĉirkaŭiri, la plej gravan anglan fortikigitan punkton, kaj iri suden al Nilo. Fakte, ĉi tio literumis katastrofon por Britio en Egiptujo. Plue, la germanoj povis iri al la Suez-kanalo kaj iri al Irako, kaj tie ĝi ne estis malproksime al Bakuo.
  La prokrasto iĝis danĝera, kaj Stalino donis la ordonon rekomenci la atakon kontraŭ Rĵev, same kiel rekapti Stalingradon, kaj samtempe disbati la malamikon en la Norda Kaŭkazo.
  Tio estas, en oktobro, malamikecoj tuj rekomencis en tri direktoj. Kaj en novembro ankaŭ pri Leningradsky.
  Tamen, ne estis facile trarompi la malamikon, kiu estis bone fosita kaj havis potencajn pezajn tankojn "Pantero" kaj "Tigro". Sovetiaj soldatoj alfrontis profundan pozician defendon. Kaj en defendo, la novaj germanaj tankoj kaj memveturaj pafiloj bone agis.
  Do ne estis gravaj progresoj en oktobro kaj novembro. Krom se la germana ofensivo estis sukcese ĉesigita sur la Suez-kanalo. Kaj tiam nur provizore... Tamen Paulus kaj Rommel turnis siajn trupojn al Sudano. Kaj ili komencis transpreni Afrikon.
  La Germana Armeo ankoraŭ ne estas preta ataki vintre.
  Krome, la Fritz havis grandajn esperojn por la "Pantero" -2 kiel pli progresinta maŝino kaj la "Tigro" -2 kaj "Leono".
  Vintro pasis en la provoj de la Ruĝa Armeo trarompi la defendojn de la Fritz. Sed nenie eblis atingi grandajn sukcesojn. Eĉ se estis sukceso, la malamiko restarigis la situacion per kontraŭatako.
  Kaj la situacio plimalboniĝis. En Britio, sur la fono de militaj malvenkoj, ekestis politika krizo. La kabineto de Churchill pasigis malkonfidan voĉdonon. Sed kiel povus esti alie, se la pli saĝa Paŭlo frapis Anglion el Sudano kaj Etiopio.
  La nova registaro ofertis al Germanio apartan pacon. Konsiderante pli da usonaj perdoj de la germana submara floto, Roosevelt ankaŭ ne ĝenis. Krome, lia pozicio en Ameriko estis skuita. Jes, kaj la japanoj sukcesis gajni kelkajn malgrandajn venkojn, malrapidigante la usonan antaŭeniĝon. Tiel ke la vidpunkto - nia kabano triumfis sur la rando.
  Hitler tamen prezentis troajn kondiĉojn komence. Tiam la Francaj Landoj kaj Egiptio fariĝis kompromiso, same kiel la antaŭe apartenanta al Italio estas resendita. Sudano ankaŭ iras en la posedon de la Tria Regno, sed la Suez-kanalo estas funkciigita komune.
  Tiel, malliginte siajn manojn en la Okcidento, la Fuhrer ĵetis ĉiujn siajn fortojn en la Orienton. La nazia ofensivo komenciĝis en majo kontraŭ Moskvo. Danke al la franca kaj brita kolonioj, Libio jam havis sufiĉe da petrolo, kaj Hitler volis venki kiel eble plej rapide.
  Plie, Türkiye ankaŭ malfermis duan fronton.
  Tamen la Ruĝa Armeo jam montris nekredeblan eltenemon kaj heroecon en la bataloj por la sovetia ĉefurbo. Averaĝe, la ritmo de la germana antaŭeniĝo ne superis unu kilometron tage. Ĝis la fino de aŭgusto, la nazioj povis antaŭeniri maksimume cent kilometrojn kun trarompa larĝo de iom pli ol tricent.
  Ili alproksimiĝis al Moskvo, sed renkontis la defendlinion Mozhaisk. Ĉi tiuj estis modestaj rezultoj. Krome, sovetiaj trupoj konstante kontraŭatakis la malamikon. Novaj sovetiaj tankoj T-34-85 kaj IS-2 partoprenis en la bataloj. Oni ne povas diri, ke la germanoj tute perdis siajn avantaĝojn, sed la Ruĝa Armeo ne staris, same kiel la scienco!
  Aperis novaj sovetiaj batalantoj Yak-3 kaj LA-7, kapablaj konkuri kun germanaj helicmovitaj aviadiloj. Vere, la malamiko havas tre fortajn reaktivajn atutojn kontraŭe. ME-262 kaj HE-162 havis neniujn analogojn en la mondo. Hitler ankaŭ decidis malpermesi la produktadon kaj disvolviĝon de tankoj pli malpezaj ol kvindek tunoj. Kiel rezulto, la T-4 kaj la Pantero estis prirezignitaj. "Pantero" -2 rezultis esti 50,2 tunoj en pezo kaj potenca pafilo kun motoro de 900 ĉevalfortoj. "Reĝa Tigro" kaj "Leono" kaj tute svingitaj monstroj malpli ol 70 tunoj. Sovetiaj aŭtoj, laŭ la partia dekreto, ne superis 47 tunojn en pezo.
  Ne sukcesis preni Moskvon, la nazioj turnis sian atenton al Leningrado. Ĉi tiu urbo ricevis ilin tre multe. Masiva senŝeligado komenciĝis en septembro. Ĉeestis ilin ankaŭ pafiloj de 1000-milimetra kalibro kaj flugilhavaj kuglorobotoj.
  Hitler ordonis preni Leningradon je ajna kosto.
  La grandurbo sukcesis repuŝi tri atakojn en septembro oktobro. Tamen, la germanoj povis antaŭeniri de dek ĝis dudek kilometroj, kaj ankaŭ kapti la Peterhof-ponton. En lokoj, iliaj trupoj eniris la grandurbon, plimalbonigante la funkcian situacion de la grupo. En novembro 1944, post la venko de la nazioj en la parlamentaj elektoj, ankaŭ Svedio eniris la militon kontraŭ Sovetunio.
  Ĝi aktive reklamis la sloganon: venĝo pro malvenkoj de Petro la Granda kaj Aleksandro. Novaj svedaj sekcioj alvenis ĉe la fronto kaj, kune kun la finnoj, lanĉis atakon sur la grandurbo de la nordo. Kaj la nazioj rekomencis atakojn uzante, interalie, la Sturmtiger kaj la eĉ pli potencan Sturmaus, same kiel la E-100-tankon, la unua amasproduktita monstro super cent tunoj en la mondo.
  Malgraŭ la masiva heroeco kaj rezisteco de la sovetiaj soldatoj kaj milicoj, same kiel malespera deturna kontraŭofensivo kontraŭ Novgorod, ili ne savis la grandurbon. Tamen la lasta kvarono falis nur la 27-an de januaro 1945, montrante ekzemplon de senlima fortikeco. Kaj la urbo mem eltenis en tuta bloko: 1270 tagoj! Verŝajne la plej longa blokado de la urbo en modernaj militoj.
  Kvankam la germanoj kaj iliaj aliancanoj suferspertis enormajn perdojn, la celo estis parte atingita. La dua plej granda kaj grava sovetia urbo falis, kaj la manoj de la plej potenca malamika grupo estis malligitaj.
  Vintre, la batalado estis furioza. La germanoj uzis kun povo kaj ĉefaj seriaj, reagaviadiloj. Kontraŭ ili, Sovetunio havis neniun egalan potencon. Tio malfaciligis atingi avantaĝon en la aero. Male, la malamiko regis tie. Same kiel ĝis nun, germanaj tankoj konservis siajn avantaĝojn. Kaj eĉ pligrandigis ilin kun la apero de la serio "E".
  Kompare kun la "Tigroj" kaj "Panteroj", la tankoj de la "E" serio havis pli densan aranĝon, malaltan silueton, kaj kiel rezulto, multe pli dikan kirason laŭ angulo.
  La respondo de sovetia scienco ĝis nun estis nur la IS-3, pli forta frunta protekto de la turo. La T-54 daŭre estis evoluigita, kaj la T-44 ne estis pli sukcesa.
  Tamen, en majo 1945, Hitler ŝanĝis siajn planojn. Kaj limigante sin al individuaj atakoj, li faris la ĉefan ofensivon en Kaŭkazo. Estis pli oportune batali tie. Do post la kapto de Stalingrado, la provizo de la sovetia grupiĝo montriĝis malfacila. Krome, en februaro, sovetiaj soldatoj kaŭzis severan malvenkon al la otomanoj en Transkaŭkazio, devigante la turkojn fuĝi de Erevano, kaj liberigante la Kars-regionon.
  La germanoj trarompis la defendojn kaj, pasante laŭ la Volgo, atingis la Kaspian Maron. Grozno falis la 15-an de junio, post obstina batalado, Suĥumi la 23-an de junio, Zugdidi la 29-an de junio de la sama monato. Tbiliso estis prenita fine de julio kune kun Kutaisi. En aŭgusto, la faŝismaj vulturoj finfine kaptis Dagestano, same kiel Poti, kaj eliris de la nordo al Armenio. En septembro, ili unuiĝis kun la turkoj, kaj la atako kontraŭ Bakuo komenciĝis. La ŝlosila urbo eltenis ĝis la 6-a de novembro 1945. Apartaj bataloj en la montoj, precipe en Erevano, daŭris ĝis la fino de decembro.
  Furiozaj bataloj ankaŭ okazis en la centro. La germanoj povis proksimiĝi al Tula kaj eĉ preni Kalinin, sed tiam ili estis haltigitaj. Tamen, la frontlinio alproksimiĝis, kaj estis jam ne pli ol okdek kilometroj de la ĉefurbo kelkloke.
  1946 komenciĝis per varma vintro. La sovetia komando, volante malhelpi la germanan ofensivon, urĝe rapidis kontraŭ la malamikon.
  Ve, en la aero la avantaĝo de la malamiko nur pliiĝis. Jetaviadiloj de la Luftwaffe, bedaŭrinde, ĉio estis plibonigita. Novaj modifoj de la ME-262 aperis, inkluzive de la ultra-rapida. Ankaŭ forta ĉasaviadilo TA-183, pli progresinta kun svingitaj flugiloj NE-262, kaj vera ĉefverko de aviadilkonstruo ME-1010 kun kontrolitaj svingflugiloj.
  Kaj en Sovetunio, la Yak-9 restis la ĉefa batalanto. Iam nova, sed nun klare malnoviĝinta maŝino.
  Sed la Luftwaffe ankaŭ havas Yu-287, kaj aperis jetbombaviadilo Yu-387, TA-400, TA-500. Kaj jet-atakaj aviadiloj. Kaj HE-377 estas reaktiva kaj HE-477 ankaŭ estas reaktiva kaj multcela.
  Kaj la E-70-serio kun tankoj pezaj kiel la Reĝo Tigro, sed kun multe pli forta protekto.
  Kaj la piramideca tanko montrita en metalo por la naskiĝtago de la Fuhrer la 20-an de aprilo 1946 fariĝis vera ĉefverko. Hitler persone donis al li la nomon "Imperia Leono".
  La aŭto estis en la formo de longforma platpremita piramido, kun malgrandaj rulpremiloj kovrantaj la tutan fundon de la tanko. Tiel, li ne havis paleton, kio signife pliigis la patemon. Krome, la tanko ne havis tegmenton, kaj ĝia kiraso de ĉiuj anguloj havis altan angulon de racia inklino. Kun pezo de 99 tunoj, la aŭto estis armita per 128 mm kontraŭaviadila kanono kun longa barelo de 100 EL, havis motoron de 1800 ĉevalfortoj kaj frontan kirason de 300 milimetroj. Krome, la platoj estas ĉe grandaj anguloj de racia kliniĝo, en la unua fronta duono kaj 250 milimetroj en la dua klinita duono. Tiel, ĝi rezultis esti la plej potenca tanko en la mondo, nepenetrebla de ĉiuj pafpunktoj kaj kiam atakita per bomboj de supre.
  La Fuhrer tuj ordonis, ke ĝi estu produktata kiel eble plej baldaŭ kaj, samtempe, oni kreu atakmodifon per obuso kaj bombolanĉilo.
  Do la nazioj provizis, ili devus esti venkitaj. Sed, bedaŭrinde, tre obstina kaj teknike forta malamiko estis kaptita. Kaj fine de majo, laŭ tradicio, kiam la vojoj sekiĝas, komenciĝis la ofensivo.
  Fritz provis preteriri Moskvon kaj Tula. La bataloj estis en plena svingo senprecedenca en streĉiteco kaj amplekso. Sed la sovetiaj trupoj estis indaj esti nomataj nevenkeblaj. Dum tri monatoj da kontinuaj bataloj, la nazioj povis nur ĉirkaŭi Tula kaj iri al Kashina kaj alproksimiĝi al Moskvo de la nordo, parte tranĉante komunikadojn. Batalado jam okazis sur la stratoj de la urbo mem.
  Stalin forlasis la ĉefurbon kaj evakuis al Kuibyshev. Sed la nazioj lanĉis ofensivon kontraŭ Saratov en julio. Ĉi tiu urbo falis la 8-an de aŭgusto. Ĉar Kuibyshev nun estis danĝere proksima al la fronto, tiu ĉefkomandanto movis sian ĉefsidejon al Sverdlovsk. Batalado en Moskvo daŭris en septembron. Kashira falis la 18-an. Komence de oktobro, la ĉefurbo de Sovetunio preskaŭ estis ĉirkaŭita, kaj la 29-an, post obstina batalo, ankaŭ Kuibyshev falis. Krome, la germanoj kaptis Guryev kaj Uralsk.
  Novembro iris en teruraj bataloj. La 7-an de novembro, la Fritz trarompis al Kremlo, sed estis movitaj reen per malespera kontraŭatako. Kaj dum ĉi tiu batalo mortis la aganta komandanto de Moskvo, marŝalo Rokossovsky!
  Kaj la fama sovetia piloto Kozhedub malflugis la 100-an germanan aviadilon, iĝante la unua sovetia homo, kiu ricevis la titolon kvarfoje Heroo de Sovetunio. Kaj ankaŭ la 7-an de novembro 1946.
  La 4-an de decembro, la blokadringo ĉirkaŭ Moskvo finfine fermiĝis. Sed la ĉefurbo kaj la restaĵoj de sia heroa garnizono batalis ĝis la ortodoksa Kristnasko la 7-an de januaro 1947 .
  La atako kontraŭ la ĉefurbo estis gvidita fare de Mainstein. Por tio, al li estis premiita la dua Ordo de la Grandkruco de la Fera Kruco post Hermann Goering.
  Sed la milito ankoraŭ ne finiĝis. Stalino el Sverdlovsk promesis daŭrigi la batalon. La germanoj ankaŭ estis sufiĉe elĉerpitaj. En la sudo, iliaj soldatoj alproksimiĝis al Penza kaj Uljanovsk kaj ĉesis. En marto, la sovetianoj lanĉis kontraŭatakojn. Sed en aprilo ili ankoraŭ estis devigitaj forlasi Rjazan. Kaj en majo, la nazioj ĉirkaŭis la urbon Gorkij, kaj trarompis suden ĝis Kazan. En junio, la Fritz kaptis Orenburg kaj alproksimiĝis al Ufa. La rezisto de la Ruĝa Armeo malfortiĝis, la laboretoso falis kaj amasaj dizertoj komenciĝis. Ili tamen ĉiam estis, sed post la falo de la ĉefurbo, ili multfoje intensiĝis. Neniu plu havas deziron morti por Stalin. Sed aliflanke, homoj batalis kontraŭ faŝismo por sia patrujo.
  La aŭtoritato de la sovetia registaro ankaŭ falis. En julio, la germanoj krevis en Sverdlovsk. Stalin kaj lia sekvantaro iris al Novosibirsk. En Uralo, bataloj estis en plena svingo ĝis aŭgusto ... La germanoj estis malhelpitaj de la longeco de komunikadoj kaj la aktivaj agoj de la partizanoj. Sed plua milito jam perdis sian signifon.
  Stalino tamen ankoraŭ esperis pri io. La germanoj penetris en Tobolsk en septembro. Sed ili estis prokrastitaj de torentaj aŭtunaj pluvoj. La proksimiĝo de vintro ĉesigis la ofensivon en Siberio, sed la nazioj sukcesis kapti la tutan Mezazion. Vintre ili ne kuraĝis iri al Novosibirsk. Sed ankaŭ Stalino malsaniĝis, kaj li translokiĝis al pli varma Vladivostoko.
  1948 venis. La nazioj jam estis armitaj per diskedoj. Krome aperis pli kompaktaj tankoj sur turbojet-motoroj. Fakte, post kiam ĝi plivarmiĝas, restas moviĝi en venka marŝo kaj okupi urbojn.
  Sed Beria venenis la jam grave malsanan Stalinon kaj proponis al la Tria Reich kapitulaco, kondiĉigita de la konservado de sovetia potenco en Siberio.
  Hitler, kiu mem estis diable laca de la milito, preskaŭ konsentis, sed por komenci, li kaptis Novosibirskon en majo 1948. Kaj la kapitulaco estis subskribita la 22-an de junio 1948, en simbola dato - ĝuste sep jarojn ekde la atako kontraŭ Sovetunio. Tiel finiĝis la Dua Mondmilito. Usono venkis Japanion en 1945 kaj provis la atombombon. Do la Fuhrer havas nenion por enmiksi trans la oceanon.
  Beria tamen ne longe regis. La plej fama sovetia aso, aermarŝalo, sepfoja heroo de Sovetunio Kozhedub povos fari militan puĉon kaj renversi la nepopularan prezidanton de la GKO. Beria kaj kelkaj el liaj komplicoj estis pafitaj. En la Tria Regno mem, en marto 1953, la patriotoj mortigis Hitler. Kaj Goering mortis pro drogmanio iom pli frue, dum Himmler estis pafita pro suspektoj pri komploto.
  Furioza lukto disvolviĝis inter la SS, gvidita fare de Schellenberg, kaj la armetrupoj kun Generalissimo Mainstein. Ĉio fariĝis civila milito. Kiel rezulto, la Tria Reich kolapsis. Kaj la detranĉita Sovetunio komencis iom post iom restarigi sian influon. Historio denove iris en spiralo. La fantazia leviĝo de Germanio, ŝvelinta abrupte ol la imperio de Ĝingis-Ĥano, tiam la morto de la ĉefa gvidanto - kaoso kaj formorto.
  Kaj la laŭgrada kunveno de princlandoj, nur la urbo Bajkalsk fariĝis la ĉefurbo. Sovetunio, dividita en multajn provincojn kun marionetaj provincoj starigitaj de la germanoj, denove unuiĝis. La plej granda venko estis la aneksado de Moskvo, kiu forĵetis la nazian jugon. Vere, Ukrainio, Belorusio kaj la Baltaj Ŝtatoj, same kiel Kartvelio, Armenio, Azerbajĝano konservis sian suverenecon. Post la kolapso de la Tria Regno, Usono fariĝis la monda hegemono. Ankaŭ en Ĉinio estis starigita por-usona registaro.
  Sed iom post iom la Ĉiela Imperio iĝis pli kaj pli sendependa. En Sovetunio, post la fakta diktaturo de Koĵedub, esence prezidenta konstitucio estis establita, sed kun duperioda limo en potenco. Elektoj estis okazigitaj sur alternativa bazo, kaj la posteno de prezidanto estis nomita alimaniere: popolprezidanto.
  La lando havis miksitan kaj prosperan ekonomion.
  Sed jen kiel la historio ŝanĝiĝis de unu paperklipo. Ili perdis la Duan Mondmiliton, kvankam ili kuraĝe batalis. Kaj la rezulto estis katastrofa. Cetere Germanujo povis akiri grandecon nur dum kelka tempo.
  Jes, kaj Usono iom post iom perdis influon, la mondo fariĝis multpolusa, kio signifas, ke estas pli kaj pli da kaoso en ĝi. Aliflanke, estas malpli da ordo. Kaj same kiel en la nuna dudekunua jarcento.
  Nu, kial la homaro tiom altiras fragmentiĝo kaj kaoso?
  
  
  TROCKI ANstataŭ STALIN
  La kampanjo de Tuĥaĉevskij kontraŭ Varsovio montriĝis malsukcesa, ĉefe pro la kulpo de Stalino - kiu, anstataŭ kovri la sudan flankon de la Ruĝaj trupoj avancantaj sur Varsovio. turnis la Unuan Kavalerian Armeon al Galegio. Krome, malgraŭ la grandaj fortoj kiuj estis sub la komando de Jozefo, li sukcesis esti venkita fare de la poloj. La Ruĝa Armeo ankaŭ perdis la Batalon de Varsovio. La poloj lanĉis kontraŭofensivon, okupis la teritorion, inkluzive de Slutsk, kaj eĉ okupis Minskon dum pluraj tagoj.
  Tamen, la Okcidento tiam ne kuraĝis financi plian sangan batalon kun la bolŝevikoj. Varsovio faris pacon, kaj la civita milito rapide finiĝis.
  Sed ekzistas ankaŭ alternativa kurso de historio kaj unu el la multaj paralelaj universoj. Tie, Lenin ordigis la forigon de Stalin, kiu ne estis tro talenta en armeaj aferoj kaj kaprica, de ordonrajto pri la suda flanko, kaj establis la unuecon de komando de Tuĥaĉevskij, konservante la Unuan Kavalerion de Budyonny.
  En ĉi tiu kazo, provo kontraŭatako de sudo de Varsovio ne trapasis, kaj la inspira Ruĝa Armeo gajnis venkon en furioza batalo. La ĉefurbo de Pollando falis. Post iom da tempo en ĝi, kaj instruinte pliajn plifortikigojn, Tuĥaĉevskij translokiĝis al Lvov kaj Krakovo.
  Dum iom da tempo, la batalado daŭre daŭris kontraŭ Wrangel, kaj kun plia ofensivo sur Krimeo. Tiam la Ruĝa Armeo okupis la baltajn ŝtatojn en la nordo, kaj liberigis Azerbajĝanon, Armenion, kaj Kartvelion en la sudo. Estis provizora trankvilo. Sovetrusio bezonis ripozon kaj provizoran ripozon, kiu iĝis la NEP. Sed Trockij ankoraŭ insistis pri la reveno de ĉiuj landoj de la cara Rusio. Kiel rezulto, en la somero de 1921, la Ruĝa Armeo ankaŭ okupis Finnlandon, kun la koniveco de la Okcidento.
  En 1922, Primorye ankaŭ estis rekaptita, tiam norda Saĥaleno. Trockij, kies aŭtoritato kiel Prezidanto de la Armea Revolucia Konsilio estis konsiderinde plifortigita, sukcesis preni la lokon de Lenin kaj puŝi Stalin, kiu estis forigita al sekundaraj roloj.
  Kiel ajn strange, dum persona potenco plifortiĝis, la elementoj de kapitalismo pli kaj pli fortiĝis en la ekonomio.
  Trockij mem iĝis maldekstrulo plejparte pro deziro iĝi pli sankta ol la papo aŭ pli radikala ol Stalin. Tamen, post kiam en povo, ekstreme talenta judo etendis ekvilibran eksteran politikon. Sen forlasi komunismajn ideojn, li samtempe klopodis ensorbigi merkatelementojn kaj certigi bonajn rilatojn kun aliaj kapitalismaj landoj de la mondo.
  La ascendo de Hitler al potenco en Germanio ne produktis fundamentajn ŝanĝojn en mondpolitiko. La Fuhrer estis rapide montrita al la loko - malpermesante ajnan nuligon de la Versailles-limigoj aŭ la restarigon de universala deviga militservo kaj armea potenco. Same kiel la nazioj estis malpermesitaj enkonduki antisemitajn leĝojn kaj multe pli.
  La nura afero estas, ke sub Hitler la germana ekonomio eliris el la krizo, sed faŝismo neniam prenis radikalajn formojn, restante modera naciismo kun iuj aŭtoritataj trajtoj, universalaj junularaj organizaĵoj kiel la Hitlera Junularo.
  Sovetunio, sub la gvidado de Leon Trockij, iĝis ekonomie riĉa potenco kun evoluinta peza industrio.
  La ekonomio de Sovetunio estis pli merkata ol tiu de Stalin, sed ĝi ankaŭ enhavis elementojn de planado en la formo de kvinjaraj planoj. La naskokvanto estas alta, precipe ĉar Trockij ankaŭ malpermesis abortojn - oni diras, ke estas tiom da malplenaj teroj en Rusio kaj ke estas nenio por ke ili gapu kiel truoj.
  Ĉar la grandeco de la germana armeo restis limigita al 100 mil, kaj Pollando jam fariĝis sovetia, socialisma respubliko, ne estus multe por batali kun iu ajn. Moldavio estis resendita al Rusio reen en 1921 - kolektante la reĝajn terojn reen.
  Trockij mem iomete subtenis la internacian mondon, sed la celo de la monda revolucio komencis silentiĝi. Parte, kiel sub Stalin.
  Sed la milito ankoraŭ venis el Oriento. Japanio komencis armean agon kontraŭ Mongolio. La Lando de la Leviĝanta Suno, kune kun Italio, iĝis la ĉefaj mondaj invadantoj. Vere, Mussolini estis devigita limigi siajn ambiciojn al la kapto de Etiopio - la sola lando en Afriko kiu ne estis ies kolonio. Japanio, ankaŭ ankoraŭ ne kuraĝanta batali sole kun Britio, kaj des pli kun Usono, grimpis en Ĉinion. Kaj eniris ĉi tien pli kaj pli.
  Estas multaj ĉinoj kaj, malgraŭ sia tuta fragmentiĝo, ili estas serioza kontraŭulo. Kaj tiam la samurajo eniris Mongolion ... Gravaj bataloj okazis tie printempe de 1941.
  Trockij decidis ke Sovetunio jam estis sufiĉe forta por fari plenskalan militon kontraŭ la samurajo. Krome, la sovetia diktatoro volis venĝi pro la malvenko de 1904-1905. Surtere, la Ruĝa Armeo estas klare pli forta ol la japanoj, precipe en tankoj. Sed surmare, la Pacifika Floto ankoraŭ ne atingis egalecon. Sed Lev Davydovich ne povis rezigni Mongolion.
  La Ruĝa Armeo unue ĉesigis la antaŭeniĝon de la samurajo. La 20-an de aŭgusto 1941, ofensivo okazis sur Khalkhin Gol, kiu finiĝis per la venko de la Ruĝa Armeo. Post tio, Trockij postulis ke Japanio redonu Sudan Saĥalenon kaj la Kuriles.
  Nature, sekvis rifuzo, kaj komenciĝis grandskala milito. Nur, male al la Granda Patriota Milito, ĝi estis batalita sur fremda teritorio. Kvankam oni ne povas diri tion kun malmulte da sango.
  La bataloj estis plenskalaj, kaj la japanoj furioze rezistis, ili ne kapitulacis. Sed preskaŭ ĉiuj operacioj de la sovetiaj trupoj estis sukcesaj. La defendo, post potenca artileria preparo, trarompis, kaj tankoj, inkluzive de la plej nova potenca T-34, LT (peza Lev Trotsky!), Venkis furiozan fosaĵon de kadavroj kaj metalo.
  Unue, la militistoj de la Lando de la Leviĝanta Suno estis forpelitaj el Manĉurio. Pluraj sinsekvaj operacioj estis faritaj, kiuj daŭris naŭ monatojn de novembro 1941 ĝis aŭgusto 1942. Sovetiaj trupoj eniris Nord-Koreion ... Ekzistis ankaŭ bataloj sur Saĥaleno. La japanoj eĉ provis antaŭeniri - antaŭeniris tridek kilometrojn, sed estis haltigitaj kaj sufokitaj de sango.
  En septembro 1942 ekzistis atako sur Port Arthur. La japanoj, uzante subtenon de la maro, provis teni la linion. Sovetiaj trupoj trarompis la fronton, sed la malamiko sukcesis ĉesigi la antaŭeniĝon faligante soldatojn.
  Sed la samurajo ne povis eltiri reziston dum longa tempo. Sovetia aviado transprenis kaj bombis la ŝipojn. Krome, japanoj tro malestimas sian vivon - ili eĉ ne prenis paraŝutojn en batalon. Pro kio, post la morto de la ĉefaj aeraj elitoj, la rezisto de la samurajo sur la ĉielo rimarkeble malfortiĝis. Kaj sovetia aviado komencis venki multe pli memfide.
  Krome, novaj evoluoj de sovetiaj dizajnistoj iom post iom nuligis la superecon de japanaj batalantoj en manovra kapableco. En decembro 1942, post alia furioza atako, Port Arthur estis prenita, kaj Seulo falis en la sama monato.
  La venonta monato de 1943 komenciĝis kun la januara ofensivo en Sud-Koreio kaj la kapto de la haveno de Pusan.
  Japanio estis perdanta surterajn batalojn kaj pli kaj pli da damaĝo en la ĉielo kaj sur la maro. En februaro 1943, Pekino estis prenita fare de sovetiaj soldatoj. Kaj en marto, post furioza batalo, Suda Saĥaleno estis liberigita. Aprilo kaj majo estis markitaj per novaj venkoj de sovetiaj armiloj surmare ... La pliigita submara floto, aviadiloj kaj ŝipoj kiuj alproksimiĝis de la Balta Maro estis precipe efikaj.
  En junio 1943, sovetiaj soldatoj forpelis japanojn el Ŝanhajo ankaŭ. Tiel, forminte sian propran zonon de okupado.
  En julio, aŭgusto, paraŝutsoldatoj kaj maristoj liberigis la Kuril-kreston de la malamiko. Japanio trovis sin en escepte malfacila pozicio. La sovetia aviado pligrandigis sian frappovon, kaj bombardis pli kaj pli, kaj la mararmeo de la Lando de la Leviĝanta Suno fandiĝis. En oktobro 1943, Trockij faris decidon: ataki Okinavon - vestan provludon antaŭ la batalo por la japana Metropolo mem. La batalado estis furioza, kaj la samurajo amase uzis armilojn: kamikazpilotoj.
  La eposa batalo daŭris dum du monatoj kaj semajno, kiu finfine finiĝis kun la falo de Okinawa. Kaj en januaro 1944 ankaŭ Tajvano estis liberigita.
  Japanio nun estis sur la rando de kompleta armea katastrofo. Hirohito povis nur kalkuli je la eniro en la militon siaflanke de Usono kaj Britio, faŝisma Germanio tiutempe estis ankoraŭ tro malforta armee, kaj Mussolini ne estis tiel facile akiri Trockij en la Pacifiko.
  Sed Usono kaj Britio faris sugestojn, sed ne hastis eniri la militon. Precipe en Hindio, amasa kontraŭ-brita ribelo eksplodis. La modera Gandhi estis flankenpuŝita fare de pli radikalaj naciistoj kaj la maldekstro. Kiel rezulto, vera milito komenciĝis tie. Churchill, kiu anstataŭigis Chamberlain, estis obstina kaj provis konservi Pakistanon kaj Hindion sub sia kontrolo ĉiakoste. Kiu kondukis al longedaŭra kaj amara milito kiu katenis la britajn trupojn.
  La usonanoj agis pasive en ekstera politiko: mia kabano estas sur la rando!
  En marto 1944, sovetiaj trupoj, malgraŭ la fakto ke la vetero ankoraŭ ne estis tro favora, alteriĝis en Hokajdo. Tri semajnoj da batalado daŭris kaj finiĝis kun la malvenko de la japanoj. Tiu sukceso skuis la konfidon de la imperiestro je la nepenetrebleco de la metropolo.
  Batalado surtere kaj surmare daŭris ĝis la 11-an de majo 1944, kiam, finfine, elĉerpita Japanio kapitulacis.
  La batalado kun partopreno de sovetiaj trupoj daŭris de la 10-a de aprilo 1941 ĝis la 11-a de majo 1944 kaj daŭris tri jarojn kaj iom pli ol unu monaton. La perdo de la sovetia armeo mortigis kaj mortis pro vundoj sumiĝis al 960 mil soldatoj kaj oficiroj. Iom pli ol sesdek mil pacaj sovetiaj civitanoj ankaŭ mortis. De senŝeligitaj bombadoj, batalado sur Saĥaleno kaj sur la limo en Primorye. Kaj ĉirkaŭ tri milionoj da homoj estis vunditaj, el kiuj kvarcent mil handikapiĝis.
  Ĝenerale, Sovetunio gajnis gravan venkon kaj sukcesis instali porsovetiajn reĝimojn en Ĉinio kaj Koreio kaj okupis per siaj trupoj ĉiujn posedaĵojn de la lando de la Leviĝanta Suno.
  La aŭtoritato de kamarado Trockij plifortiĝis kaj ene de la lando kaj en la internacia areno.
  En 1946, la unua artefarita satelito estis lanĉita en Sovetunio. Kaj en 1950, ili sendis la unuan sovetian kosmonaŭton ĉirkaŭ la globo. En Rumanio, reĝo Micah jesis fini armean kaj ekonomian aliancon kun Sovetunio. Baldaŭ la registaro ŝanĝiĝis en Hungario. Kaj en Ĉeĥoslovakio, ĝi estas longe regata, kvankam ne tute de komunistoj, sed de maldekstraj porsovetiaj fortoj.
  En 1951, milito ekis inter Turkio kaj Sovetunio. En tiu tempo, nek Usono nek Britio havis ankoraŭ atombombon, kaj komenci veran masakron kun tia potenca malamiko kiel Sovetunio kaj ĝiaj aliancanoj estis memmortigo por Okcidento.
  La sovetia armeo venkis Turkion en malpli ol monato. Vidante, ke la reago de la Okcidento estas ege malvigla... Britaya longe batalis kun la indianoj, sed fine ŝi perdis centojn da miloj da soldatoj kaj perdis la regadon de sia plej granda kolonio. Estas ekonomia krizo en Usono kaj nigruloj tumultas.
  Trockij faras decidon: kaj ene de du monatoj la Ruĝa Armeo prenas kontrolon de la tuta Mezoriento kaj Irano, kaj porsovetia registaro venas al potenco en Egiptujo. La britoj kaj francoj estas trafitaj en la dentoj. Kaj Hitler prenas la flankon de Sovetunio kaj por tio li ricevas la ŝancon al Anschluss de Aŭstrio.
  De Gaulle venas al potenco en Francio. Li estas tre malkontenta pri sovetia ekspansio kaj parolas pri krucmilito al la Oriento, kontraŭ bolŝevismo. Trockij, male, revas ekspansio en Eŭropon, la situacio varmiĝas.
  Adolf Hitler, profitante la fakton, ke Sovetunio nun estas en alianco, komencas la militigon de Germanio. Kaj en Alĝero kaj Maroko kontraŭ Francio, eksplodas granda ribelo.
  De Gaulle estas kolerega, li postulas ke Germanio ĉesigu armeajn preparojn. En respondo, la Fuhrer postulas reestigi la limojn de 1914, kaj minacas ĵeti la milicon kontraŭ la malamiko.
  Ambaŭ flankoj finas minacojn kaj tiras soldatojn al la landlimoj. La ruza Trockij ne eniras la militon, sed kredite vendas tankojn kaj aviadilojn al Germanio. Batalo okazas inter la nazioj kaj la francoj. Belgio eniras la militon, sed tio nur plimalbonigas la pozicion de Francio, kiu estas katenita de la ribelo en la kolonioj kaj la agado de la komunistoj sur diversaj frontoj. La germanoj tamen ne atingas rapidan venkon, sed blokiĝas sur la linio Mangio, sed poste ili okupas Belgion. Post jaro kaj duono de la milito, la nazioj alproksimiĝis al Parizo.
  De Gaulle iras por subskribi pacon, kaj donas la germanojn reen Elsarz kaj Loreno. Ankaŭ Belgio disiĝis kun parto de sia teritorio. La Fuhrer plifortigas sian influon. En 1955, Sovetunio provas atombombon. Trockij inkluzivas Ĉeĥoslovakion en Sovetunio. La germanoj vere foriras de Sudetio, sed multe malpli etnaj limoj. Sed ili havas nenion por skui...
  Hitler estas devigita humiligi siajn ambiciojn, kaj ĝoji, ke li sukcesis disetendiĝi en Okcidento kaj koste de Aŭstrio. Ankaŭ, la nazioj invadas Danion kaj ankaŭ restarigas la limojn de 1914 kaj la nordon de sia imperio.
  Trockij mortis en 1960, festis sian okdekan naskiĝtagon. Sen malbonaj kutimoj kaj konservante fizikan formon, la prezidanto de Sovetunio, ĝis la lastaj aferoj, konservis klarecon de penso.
  Li transdonis la postenon de prezidanto al sia filo Davido, kaj tiel fondis la unuan komunistan dinastion en la mondo. Antaŭ tiu tempo, Sovetunio travivis pliigitan centraligon kaj amendojn malpermesantajn eliron de ĝi. Hitler ankaŭ transdonis potencon al unu el siaj filoj akiritaj kiel rezulto de artefarita fekundigo, sed sur konkurenciva bazo.
  Tamen, la filo estas ankoraŭ tro juna, kaj post la morto de Hitler, la nazioj disiĝis, kaj baldaŭ la maldekstra flanko ekregis. La mondo fariĝis pli sekura, sed la kolapso de la kolonia sistemo estigis novan militon de malstabileco. La eliro estis la kreado de komunista koalicio. Oni faris en ĝi reciprokan helpon kaj oni provis konstrui socialismon en la kondiĉoj de la nigra kontinento.
  Sed mondkomunismo distingiĝis per granda nombro da merkatelementoj kaj estis kombinita sistemo.
  Ene de Sovetunio, dume, kontraŭdiroj kreskis. La politika regado de unu partio ne plu konvenis al la kreskanta oligarkio. La ruĝ-ondaj komercistoj volis ŝanĝi kaj politikan potencon. Ĝis nun, la sukcesoj de la planekonomio kaj politikaj akiroj parte kompensis la opozician humoron. Sed aferoj ŝanĝiĝis en Usono. Aperis nova gvidanto, kiu, rompinte la monopolon de du partioj: demokrata kaj respublika, kreis trian - patriotan.
  Kaj veninte al la potenco, li establis aŭtokration. Samtempe komenci krucmiliton kontraŭ komunismo. David mortis, kaj post tio komenciĝis tuta serio da komplotoj kaj frakciaj luktoj. Kiel rezulto, la lando estis skuita. Sed nun la lukto inter la frakcioj finiĝis kun la okupo de la posteno de prezidanto de Sovetunio, kaj la homoj trankviliĝis pri tio.
  Ekzistis aktiva spaca ekspansio. En 2015, Plutono fariĝis la lasta planedo, kiun homa astronaŭto metis piedon. Dum mallonga tempo, homoj povis viziti la surfacon de Jupitero. Vere, ili devis kuŝi en specialaj odoraj banoj.
  Ene de Sovetunio, la kapitalismaj elementoj fariĝis eĉ pli fortaj. Okazis tavoliĝo en malriĉulojn kaj riĉulojn. Estis veraj miliarduloj, kaj samtempe membroj de la Politburoo. Komunismo pli kaj pli kunfandiĝis kun la oligarkio de financo kaj malpli kaj malpli, ĝi iĝis malsama de kapitalismo. Eĉ la enspezimposto iĝis linia en Sovetunio kaj ununura procento estis lanĉita. Ĉi tio, kompreneble, kondukis al neklara malkontento, kaj kondukis al etaj tumultoj.
  Sed ĝis nun la situacio ne foriĝis de kontrolo. Sed en realeco, kun la eksteraj atributoj de komunismo, sociaj garantioj estis pli kaj pli limigitaj. Precipe medicino kaj edukado iĝis parte pagitaj, kaj aperis la senlaboruloj kaj laborborsoj.
  Viktorio atingis Vilnon kaj ĉesis rememori la paralelan mondon. Ŝi nun devis plu gvidi la rusan armeon.
  La ĉefurbo de la Granda Duklando de Litovio, Vilna, falis, sed antaŭen estis kampanjo pli al Grodno kaj Brest.
  Belorusoj volonte aliĝis al la rusa armeo. Falis, kvankam la neĝo kaj movo la mezepoka armeo iĝis pli malfacila. Tamen, grandduko Vasilij ordonis okupi Grodnon kaj pasigi la vintron tie. Viktorio kuris ĉirkaŭ la ĉirkaŭaj kasteloj serĉante iun alian por haki aŭ ekstermi.
  La plej sovaĝa soifo je ekstermo bolis en ŝi, sed pli kaj pli ofte la kontraŭuloj kapitulacis sen batalo.
  
  
  ORAKLOJ EL MALHELA INFERO
  Estas, kompreneble, malsamaj prognoziloj, utilaj kaj danĝeraj.
  Sed en unu el la alternaj faktoj, sorĉisto estis trovita kiu rakontis al la nazio kiel restarigi la potencon rerakonti la spegulon de la diablo. Gutetoj de la skarlata sango de senkulpa infano falis sur la reflektan surfacon. Kaj ili estis tuj absorbitaj, kaj la spegulo mem lumiĝis, retrovante siajn donacojn. Kaj la Fuhrer lernis multon tiam.
  Sed eĉ konante la estontecon ne ĉiam eblas ripari ĝin. En Afriko, tamen, la germanoj regrupigis siajn trupojn kaj sukcesis forpuŝi la ofensivon lanĉitan fare de Montgomery la 23-an de oktobro.
  Kvankam kun granda malfacileco, ili maldaŭrigis la soldatojn, kiuj plimultis ol la nombro da laborforto kaj ekipaĵo. Tamen, scio pri la loko kaj tempo de la striko helpis al Rommel racie distribui siajn malmultajn unuojn kaj forpuŝi la ofensivon. La britoj suferspertis signifajn perdojn kaj post du semajnoj da batalado estis devigitaj ĉesi.
  Kaj la germana submarŝipa floto povis kaŭzi grandan damaĝon, mallevi dekduon da ŝipoj kun alteriĝotrupoj kiuj planis alteriĝi en Kazablanko kaj ĉe la marbordo de Maroko. La amerikanoj, vidante la mankon de sukceso en Egiptujo, kaj la agadon de la "germanaj lupaj pakoj" - forlasis Operacion Torĉo.
  La germanoj, en victurno, provis regrupigi siajn soldatojn proksime de Stalingrado por forpuŝi la flankatakojn de la sovetiaj soldatoj, kaj prepariĝis per tunelo en la defendoj en la centro.
  Pro malbona vetero la 19-an de novembro 1942, sovetiaj trupoj ne povis efike uzi aviadon, inkluzive de grundatakaviadiloj, kaj artileria preparo atingis ekstreme limigitan sukceson. Do, regrupiginte fortojn, la germanoj kaj iliaj aliancanoj povis forpuŝi la ofensivon de la sovetiaj trupoj. Vere, tio distris la naziojn de Stalingrado mem, donante ripozon al la sovetiaj soldatoj, kiuj estis herooj en la urbo. Kvankam restas tre malmultaj domoj sub la kontrolo de la Ruĝa Armeo.
  Fritz rezistis ankaŭ en la centro... La batalo apud Stalingrado daŭris ĝis la fino de decembro. Ne sukcesis trarompi la fronton, la Ruĝa Armeo ĉesis. Sed ankaŭ por la germanoj ne estis facila. Ili perdis tro multe dum la atako kontraŭ la grandurbo, kaj kvankam la proporcio de perdoj en defendo ŝajnas esti en ilia favoro, la soldatoj daŭre estas elĉerpitaj.
  En januaro, malgraŭ la prognozo de la orakolo, la germanoj ne povis teni en la nordo dum Operacio Iskra. Vere, la bataloj daŭris pli ol tri semajnojn kaj kostis al la Ruĝa Armeo grandajn perdojn, sed ili sukcesis trairi al Stalingrado per tero.
  Tamen, la germanoj, avertitaj de la spegulo de Iblis, povis forpuŝi la ofensivon proksime de Voroneĵ, plifortigante siajn malfortajn aliancanojn: italoj kaj rumanoj. Alie, la defendo tie estus rompita.
  Kaj la tria operacio Rĵev-Sychov estis malsukcesa. La germanoj denove, kvankam ne sen malfacileco, repuŝis la sovetian ofensivon. En Stalingrado mem estis sufoke, en januaro okazis bataloj. Paulus estis anstataŭigita per Mainstein, kaj tiu pli sofistika feldmarŝalo sukcesis konkeri la citadelurbon antaŭ la 12-an de februaro. Sed denove, la germanoj pagis grandegan prezon por tio. En februaro 1943, la Reichstag devis esti kunvenita kaj totalmilito deklarita. Plilongigu la labortagon kaj uzu sklavan laboron pli aktive ol antaŭe.
  La deklaro de totala milito ebligis pliigi la produktadon de armiloj kaj formi novajn dividojn. Inkluzive eksterlandaj kaj hivi.
  Sciante kiam la britoj kaj amerikanoj planis piki sian nazon en Maroko, la germanoj, uzante sian multnombran submarŝipfloton, liveris dolorajn batojn al la alteriĝoŝipoj - interrompante unu alteriĝon post alia. Tio permesis al la nazioj lokalizi armeajn operaciojn kontraŭ la Okcidento kaj koncentri ĉiujn ĉeffortojn en la oriento.
  La pozicio de la korpuso de Rommel restis malfacila, sed danke al la spegulo, faŝisma aviado ekfunkciis pli efike, kaj konvojoj plibonigis la provizon de la afrika grupo.
  La nova ofensivo de Montgomery en marto 1943 montriĝis por fiasko. Ĉi-foje, jam Rommel, ricevinte precizajn datumojn kun la helpo de diabla magio, logis la britojn en kaptilon kaj sukcesis kaŭzi al ili disbatan malvenkon! Vere, pro la nombra supereco kaj regado de la malamiko en la aero, ne eblis tute venki Montgomery, sed la malvenko de Britio montriĝis palpebla. Precipe multaj tankoj estis perditaj, kaj signifa nombro da veturiloj estis kaptita kiel trofeoj.
  La britoj retiriĝis al paro da defensivaj linioj kaj iĝis pli proksimaj al Aleksandrio. Rommel bezonis novajn rezervojn, kaj la nazioj planis daŭrigi la ofensivon en la suda direkto. Stalingrado falis kaj eblis antaŭeniri plu laŭ Volgo.
  En majo 1943, la Fritz pluiris al Operation Dolphin. Iliaj trupoj, malgraŭ la helpo de la orakolo, alfrontis fortegan opozicion de la Ruĝa Armeo. Progreso estis malrapida koste de gravaj perdoj. Vere, la helpo de la prognozilo influis la kurson de la milito. La Germana Armeo antaŭvidis kontraŭatakojn kaj rekompencis pli kaj pli da vaporkaldronoj. Meze de junio, la nazioj jam alproksimiĝis al la Volga Delto kaj atingis la Kaspian Maron.
  La situacio de la sovetiaj trupoj en Kaŭkazo estis plimalbonigita per la eniro de Turkio en la militon la 22-an de junio 1943. Kaj ĉi tio fakte antaŭdeterminis la rezulton de la batalo por Baku-oleo.
  La aliancanoj ne estis rezolutaj. Montgomery ŝanĝis al aktiva defendo kaj jam ne pensis pri la ofensivo, kaj la alteriĝo en Maroko restis nerealisma.
  La 10-an de julio 1943, Churchill provis alteriĝi en Francio por deturni parton de la germanaj trupoj de la oriento. Tamen la neadekvate preparita surteriĝo, kune kun usona nedecidemo kaj la fakto, ke la germanoj konis ĉiujn detalojn dank' al la orakolo, rezultigis nur la plej malbonan malvenkon de la britoj kaj amerikanoj surtere en la historio.
  Nur kaptitoj estis kaptitaj, pli ol sescent kvindek mil homoj kaj multe da ekipaĵo. Sed ĉi tio, bedaŭrinde, ne malhelpis la ofensivon de la nazioj en la sudo. En aŭgusto, la germanoj kaptis la tutan Dagestano, la turkoj konkeris preskaŭ la tutan Armenion, kune kun Erevano, kaj la 27-an, la nazioj kaj la otomanoj unuiĝis, ŝirante la transkaŭkazan fronton en du partojn.
  Kaj denove, la provoj de la ofensivo de la sovetiaj fortoj sur aliaj sektoroj de la frontoj finiĝis en fiasko. La malamiko tro bone konis la planojn de la sovetia komando.
  Speciala sekcio en la Ruĝa Armeo furiozis, subpremoj kaj amaspurigoj estis aranĝitaj. Eĉ kelkdek generaloj estis pafitaj, kaj Marŝalo de Artilerio Kulik.
  Sed dum la malamiko havis diablan armilon, tiam nenio helpis kontraŭ li.
  La monato da septembro pasis en peza batalado, la nazioj kaj la otomanoj venis proksime al Bakuo. Kaj en oktobro eksplodis bataloj en la urbo mem.
  La marborda urbo estis provizita tra la maro, kaj ili senespere provis konservi ĝin. La batalado daŭris kaj antaŭ novembro 7, kiel planite, la Fritz ne prenis. Sed ĉiuj aliaj urboj en Kaŭkazo jam estis perditaj antaŭ ĉi tiu tempo. Kaj en decembro, koste de kolosaj perdoj, la legenda urbo falis.
  Kaŭkazo montriĝis tute perdita, kiel la plej granda, tiutempe, evoluinta naftokampo en Sovetunio. Vere, ĉar ĉiuj naftoputoj estis krevigitaj kaj detruitaj, la nazioj mem ne povis profiti de ĉi tiu avantaĝo baldaŭ.
  Estis paŭzo sur la orienta fronto. Grandaj germanaj terarmeoj moviĝis en Irakon kaj al Palestino kaj la Suez-kanalo por helpi al Rommel. La sovetia gvidado tamen decidis profiti la paŭzon. Naftokampoj jam disvolviĝis en aliaj lokoj, inkluzive de Siberio. Kaj sovetiaj projektistoj laboris pri novaj tankoj. La IS-2 kaj T-34-85 laŭsupoze estis respondo al la germanaj Panteroj kaj Tigroj.
  La liberigo de armiloj en Nazia Germanio estis pli alta ol en reala historio. Estas klare, ke la nazioj kaj la sklavoj havas pli da rimedoj, kaj la bombado de la demoralizitaj aliancanoj estas pli malforta. Ĉi tio signifas, ke ili povus produkti pli da fero, kaj pli bonan metalan kvaliton ol en realeco. Tial la plano por la produktado de 600 "Panteroj" monate estis atingita kaj eĉ superita. Sed estis aliaj limigoj: la trejna tempo por novaj skipoj. Plie, la Pantero, kun ĉiuj ĝiaj nedubeblaj avantaĝoj: kanono de alta kiraspenetra kaj pafrapideco, bonega videbleco kaj optiko, same kiel bona fronta protekto, kaj bona veturado, havis malfortan flankan protekton kaj ŝanceligitan aranĝon de rulpremiloj. .
  Pli progresinta kaj promesplena evoluo estis la "Pantero" -2. Dank'al multe pli densa aranĝoskemo kun iomete pli granda pezo de 47 tunoj, la Panther-2 havis fortan 88-milimetran kanonon en 71 EL-barellongo kaj kirason de 120 milimetroj sur la fronto de la kareno, 60 flankoj laŭ angulo. , kaj 150 sur la frunto de la gvattureto, kun motoro de 900 ĉevalfortoj en duraluminia enfermaĵo.
  Tia maŝino komencis esti produktita de novembro 1943, kune kun la "Tigro" -2. Tamen, la germanoj nur turnadis sian aŭton. Kaj ili atakis Mezorienton.
  En marto 1944, la germanoj ankaŭ konkeris Kuvajton kaj atingis la Suez-kanalon.
  Necesis rompi la orakolon, por ke la faŝistoj ne havu avantaĝojn. La knabinoj en ĉi tiu kazo havis deziron fari ĝin frue, sed la limigoj en influo influis.
  Ekzemple, nun, anstataŭ knabinoj plenaj de magio, la 1-an de aprilo 1944, du belaj belulinoj moviĝis laŭ la fronto. Bedaŭrinde, kun tre mezbonaj kapabloj - la salta limigilo tuŝita. Estis malvarme eĉ por nudaj piedoj marŝi sur la printempa tero, apenaŭ nuda de neĝo. Maldekstre de la knabinoj estas la plenflua Volgo, norde de Kamiŝin, kaj se vi iros plu, vi atingos la germanajn poziciojn proksime de Stalingrado. Kaj la tasko de la militistoj estas fariĝi preskaŭ ordinaraj knabinoj, kaj perdinte superhomajn kapablojn neŭtraligi la malamatan orakolon ... Tamen, eĉ ĉi tio eble ne sufiĉas nun. Post ĉio, Sovetunio perdis la teritorion, sur kiu duono de la loĝantaro vivis antaŭ la milito, kaj gravan parton de la industria potencialo, inkluzive de, antaŭ ĉio, oleo, kiu estis oportuna por eltiro.
  Kompreneble, ekzistas multaj aliaj deponejoj, sed por ke ili funkciu plenforte, necesas kaj tempo kaj mono. Tio estas, la situacio estas tia, ke eĉ se Hitlero estas senigita de la potenco de la spegulo de Iblis, ĉi tio povas montriĝi dolore malgranda. Krome, separismaj sentoj intensiĝis inter la aliancanoj. Precipe la usonanoj. Roosevelt malsanas, Gallen klare inklinas al maldekstra pacismo, kaj la perspektivoj por novaj elektoj ne estas tre gajaj.
  Submara militado por la aliancanoj ne disvolviĝas en la plej bona maniero. La nombro da germanaj submarŝipoj konstante pliiĝas, kaj iliaj batalaj kvalitoj pliiĝas. Torpetoj induktitaj de varmo kaj submarŝipoj de hidrogena peroksido jam aperis. Kaj la floto de la aliancanoj maldensiĝas kaj malfortiĝas, precipe ĉar la Fritz-teknotronaj ŝarkoj lernis ne aperi, kaj ne malkaŝi sin.
  Krome, la agado de la nazia submara floto estas pli alta ol en la reala historio: ĝi fariĝis pli facila kun fuelo, eĉ petrolŝipoj alvenas el la libiaj kampoj. Krome, la bombado de Rumanio estas multe pli malforta. Kaj la produktado de sinteza brulaĵo estas pli alta.
  La aliancanoj estas en ŝoko, kaj ili havas malfavoran vicigon. Precipe interna politika.
  La ekvilibro de fortoj sur la orienta fronto la 1-an de aprilo 1944: Sovetunio 6,3 milionoj da soldatoj kaj oficiroj, kaj ĉirkaŭ 5,3 mil tankoj kaj memveturaj pafiloj, 95 mil pafiloj kaj morteroj, 7,7 mil aviadiloj. Grandaj perdoj en vintraj bataloj kiam vi provas venki la malamikon. La germanoj, konsiderante satelitojn, eksterlandajn dividojn, hivi infanterion, amasigis pli ol 7,2 milionojn, tankojn kaj memveturajn kanonojn jam 8,8 mil, pafilojn kaj pistujojn ĉirkaŭ 100 mil, aviadon 16,5 mil veturilojn. Konsiderante, ke la novaj tankoj IS-2 kaj T-34-85 nur ĵus komencis eniri servon kun la Ruĝa Armeo, la supereco de la malamiko laŭ ekipaĵo estas signifa. Do la produktado de "Panteroj" kaj "Tigroj" jam estis antaŭenigita, kaj ili konsistigas pli ol duonon de la germana tankfloto.
  En aviado, kvalittaksoj ne estas tiel malambiguaj. Germanaj veturiloj estas superaj ol sovetiaj en rapideco kaj armilaro, sed malsuperaj en horizontala manovro, samtempe, superaj en vertikalo. Sed plej grave, reagaviadiloj aperis en la Fritz, ĉefe la ME-262. El la helico-movitaj batalantoj, la plej potencaj laŭ armilaro kaj rapideco montriĝis tre efika: ME-309 kaj TA-152. Yu-488 kaj eĉ pli frue Yu-288 eniris amasproduktadon. Tiuj bombistoj estis senekzemplaj laŭ flugaj karakterizaĵoj, sub alta ŝarĝo.
  Ĉiukaze, se ni konsideras la ekvilibron de fortoj, tiam la malamiko devas esti rekonita kiel pli potenca. Krome, okaze de la finiĝo de la operacio en Mezoriento, la nazioj eĉ pli intensiĝos. Kaj antaŭ ilia fina venko restis malpli ol monato. Do...
  La teknologiisto Elena forte suspiris kaj kantis:
  - Ne estas potenco, neniu forto... Leshy evidente trinkis tro multe! Nur muĝanta segita ŝelo, kriis mato!
  Zoja, kiu konservis sian kulturon eĉ en modesta vilaĝa robo, skuis sian fingron al sia amiko:
  - Ni ne vulgare... Dyke pli bone ellaboru agadplanon!
  Elena levis la ŝultrojn. Ŝi estas pli maldika ol antaŭe kaj ne tiel sportema. Kvankam eble multaj viroj trovus ŝin eĉ pli bela ol antaŭe. La robo de la knabino estas simpla, tola, blanka kaj pura. Iom pli mallonga ol kutimas por kamparanaj virinoj, elmontrante sunbrunigitajn krurojn super la genuoj. Al la knabinoj restis neniuj armiloj aŭ juvelaĵoj. Ne estas eĉ horloĝo.
  Ili nun estas tiel rustikaj, tro sunbrunigitaj por la monato aprilo, sed ne tiel rapidaj kaj fortaj. Piedoj marŝas laŭ argila vojo disŝutita de ŝtonetoj. Nudaj plandumoj, kiel tiuj de vilaĝvirinoj, estas malglataj, kaj sentas sin komfortaj kiam surpaŝas pikajn. Kiam vi marŝas, ĝi ne blovas tiel malvarme. Matena frosto degelas post frosto, kaj la piedoj ne estas tiel malmoligitaj kaj doloraj.
  En ŝia iama korpo de militisto ĝenerale, eĉ en Antarkto sen problemoj. Kaj nun la kruroj estas ruĝaj pro la malvarmo, kaj varmiĝante sub la matena suno, ili abomene doloras.
  Elena, kiu jam sukcesis forgesi, ke la homa korpo povas sperti malkomforton pro malvarmo kaj laceco, diris kun ĝeno:
  - Mi sincere ne vidas la signifon en tia ekspedicio. Ili ĵetis nin en ĉi tiun inferon, senigante nin je forta magio... Lasante nin nudpiede kaj en simpla kamparana vesto, kaj samtempe devigante nin savi la homaron de la faŝismo!
  Zoja respondis logike al simila fragmento:
  - Sed tio estas la beleco de ĝi! Por ke ne estus tro facile, kiam ni, uzante miraklajn kapablojn, prenis Vilnon kaj aliajn urbojn de Litovio. Multe pli interesa kaj plej grave postulas imagon por venki la malamikon en simplaj korpoj kaj sen superpotencoj!
  Elena kutime piedbatis per sia nuda piedo en grandan pavimon elstarantan el la argilo en la mezo de la vojo. Sed anstataŭ elflugi de la bato, la ŝtono restis surloke, kaj la Saĝa Knabino ekkriis pro doloro. Ankoraŭ longaj, graciaj fingroj tuj ŝveliĝis kaj bluiĝis. Kaj Zoya eĉ devis alĝustigi kelkajn el ili. La falangoj, kiuj fariĝis purpuraj, falis en lokon, kaj Elena forskuis larmon, kiu aperis sur ŝia vango. Vi devas esti tiel stulta.
  La filino de Belobog sentis ondegon de simpatio en si mem, ŝi estis superfortita de ondo de empatio. Kaj samtempe estis ankaŭ sento de propra malforteco kaj vundebleco. La ungo sub la blueta karno de Elena krevis, kaj ankaŭ la kruro fariĝis vere kortuŝe difektita kaj vundebla.
  Saĝa en memkompato, rimarkis:
  - Jen kion signifas karno sen superpotencoj ... Vi simple fariĝas neniu!
  Zoya kolere rimarkis:
  - Viaj kruroj resaniĝos... Vi vivos iel!
  La knabinoj denove ekiris laŭ la vojo. Ili ne plu havis sian iaman malprudentan gajecon. Krome, ju pli longe ili marŝis, des pli forta sentis sin la malsato. Aperis kolektivaj kampoj... Sur ili jam estis en plena laboro.
  Viroj, tamen, ne estas videblaj, nur virinoj kaj infanoj estis jungitaj, iuj al la plugilo, iuj sarkiloj. Homoj ĉi tie estas terure maldikaj, kun elĉerpitaj vizaĝoj. Vere, la knaboj, vidante belajn knabinojn, ridetis kaj mansvingis al ili, salutante ilin per kalaj, etenditaj brakoj.
  Zoya ofertis al Elena helpi en kamparana laboro. La filino de Svarog kontraŭvole konsentis. Ŝi propre deziris armilojn, kaj ne pezan parton de la kolektiva bieno. Sed post kiam ŝi batis la piedon sur la pavimon, la batalema humoro tuj malaperis. Krome, vi devus pensi pri via propra leĝigo. Ja, kion ajn oni diru, ili finiĝis en la samaj roboj kaj sen pastroj.
  Jes, ĉiumomente la NKVD povas deklari ilin spionoj kaj tordi ilin. Kaj do ili montriĝos nur rifuĝintoj, kiuj perdis ĉion, inkluzive de siaj dokumentoj. Iliaj roboj ne estas tre novaj, kaj la stilo kun pli mallonga jupo estas tipa de la bolŝevika vilaĝo. Vi povas esperi kredi!
  Zoya estis naskita en la vilaĝo kaj ŝiaj manoj kaj korpo estas tre lertaj en paŝego. Elena estas urba sinjorino, krome, moskvano. Vere, ŝi havas sperton pri kultivebla laboro en la Rodnover-komunumo. Sed tamen, la movoj ne estas tiel facilaj kaj konataj kiel tiuj de Zoya. Jes, kaj batitaj fingroj sur la malvarma tero abomene ĝemas.
  Tamen junaj virinoj, knaboj kaj knabinoj estas ĉiuj nudpiedaj, eĉ se estis froste nokte kaj vi riskas preskaŭ malvarmigi vin. Nur maljunulinoj kaj maljunulinoj en bastaj ŝuoj. Vidiĝas neniuj viroj, kaj la plej aĝa antaŭ ĉio estas kirliĝanta, ruĝeta adoleskanto, kiu aspektas ne pli ol dekkvinjara, en tre ordigita pantalono, sed kun tre esprimplena mieno kaj vira mentono. Ĉi tiu infano kun Komsomol-insigno estas la plej aĝa inter la knaboj kaj donas ordonojn al ĉiuj.
  La fakton, ke du belulinoj aliĝis al ili, la juna komandanto neniel komentis. Estas tia, kompreneble. La klimato de la Volga regiono estas milda kaj semado estas en plena svingo, ĉi tie kroma paro da manoj ne doloras.
  La dorso de Elena baldaŭ doloris, kaj ŝi petis plugilon. Do estas pli facile por la korpo de sufiĉe forta knabino, sed vi nur bezonas milde trinki viajn kalkanojn en la malfiksan teron, por ke viaj fingroj ne tiom doloru. Sed aliflanke, la premo sur la brusto iras sub malsaman deklivon, kaj la dorso, malŝarĝita, ne sentas doloron.
  La knabino pensis ĉi tie, sed kiom da aĝo ŝi vere havas? Jam pli ol cent! Amuza! Ŝi estas unu el la plej maljunaj virinoj en moderna Rusio kaj samtempe, plena de forto kaj sana. Sed seniginte ilin je magiaj kapabloj, ili povus fariĝi tiaj frenezuloj!
  De ĉi tiu penso, la haŭto de Elena estas marŝanto ...
  Ĉiuj laboris kun entuziasmo kaj sen tagmanĝa paŭzo. Aŭ nur kiam tute mallumiĝis, ili alproksimiĝis al la fajro por refreŝigi sin. Proksime de la rivero Volgo kaj estis fiŝo en la kaldrono. Sed la pano estas mallonga, kaj ĝi estas iel ne tute pura, kun malpuraĵoj. Pli da cepa gusto.
  La manĝaĵo estas simpla, kaj ne tro multe, por malsataj stomakoj ĝi ŝajnas bongustaĵo. La inaj gardistoj ne sentis tion lacaj de jaroj. Ne, ja esti homo sen superpotencoj estas tre dolora. Kaj vi laciĝas kiel... azeno!
  Sed estas bone, ke la organismoj estas junaj kaj sanaj. La knabinoj ekdormis kun aliaj virinoj en la garbejo sur si mem. Unu el la knaboj apogis sian kapon sur la alta brusto de Zoe. La knabin-gardisto karesis siajn helharajn kirlegojn... Kaj sentis fortan melankolion. Ili ricevis ĉion de vivo kaj de siaj patronoj Dioj-demiurgoj: eterna juneco, potenco, la ŝanco havi riĉaĵon, potencon, honoron kaj respekton, sed ... Por koncepti, ili devas dormi kun viro-homo egala al ili laŭ kapabloj. . Kaj ĉi tio ne estas facile trovi.
  Kaj se ekzistas tiaj uloj, tiam ili jam estas sur alia nivelo kaj en alia universo. Elena rememoris kanton pri Gagarin kaj de tio ŝi eĉ pli sopiris;
  Vi scias, kia ulo li estis...
  La tuta mondo portis lin en siaj brakoj!
  LA DETERMINO DE LA FRATO DE LA REĜO SAVU LA IMPERION
  La frato de caro Nikolao la 2-a, Mikaelo, kontraste al la reala rakonto, agis decide. La Imperia Gardisto malfermis fajron sur la ribelantoj kiuj provis sturmi la Vintran Palacon. Tiam la kozakoj, afable traktitaj de la suvereno, kaj noblaj regimentoj eniris la batalon.
  Plurcent ribelantoj estis mortigitaj, dum aliaj fuĝis. La polico aktive kaptis la ribelantojn kaj iliajn gvidantojn. Reprezentantoj de la Ŝtata Dumao, princaj familioj, komercistoj kaj membroj de la financa elito rapidis ĵuri fidelecon al caro Nikolao, kaj ĵuris lojalecon. Dum la batalo, pli ol sescent ribelantoj estis mortigitaj, kaj unu kaj duono milo estis vunditaj. La gardistoj perdis dudek homojn mortintojn, la kozakoj pliajn kvindek.
  Grava kolizio, sed la aŭtokratio rezistis. La konspirantoj ĉe la supro ne havis eĉ unu opinion, nek unu gvidanton. Kaj ĝenerale, multaj el ili kredis, ke estis neeble ŝanĝi la formon de registaro dum la milito.
  Estas multaj malkontenta kun caro Nikolao la 2-a, sed estas malfacile proponi alternativon al la imperia reĝimo. Des pli, la riĉuloj serioze timas, ke la respublikana registara formo montriĝos tro malforta kaj loza por protekti la kapitalistojn kontraŭ la malsata kaj ribelema proletaro, kaj la terposedantojn kontraŭ la kamparanoj.
  Kaj per si mem, la popolo ne aranĝos seriozan revolucion. La bolŝevikoj estas ankoraŭ tro malfortaj kaj malmultaj, la socialistoj-revoluciaj plejparte opinias, ke la revolucio estas bona, sed estas pli bone venki la mondmiliton unue.
  Resume, estis tumulto kaj la tuta afero eliris! Oni ripetis ia ŝajno de sanga resurekto... Kaj silento!
  Nikolao la 2-a premiis sian fraton por sia decidemo kun la Ordo de Georgo de la unua grado, kaj promociis lin al la rango de generalo-en-ĉefo, nomumante Miĥail por komandi la okcidentan fronton. Kaj la suda kaj rumana frontoj estis subigitaj al Brusilov.
  La nombro de la rusa armeo kreskis al preskaŭ dek milionoj da homoj, kaj ĝia bontenado estis peza ŝarĝo por la imperio. Devintus veni.
  Tuj kiam la vojoj sekiĝis, la cara armeo batis en Galegio. Nombra supereco estis flanke de la rusaj trupoj. La aŭstroj malfortiĝis en laboretoso, kaj la regimentoj, konsistantaj el slavoj, masive dizertis aŭ kapitulacis. Ekzistis ne sufiĉe da germanaj unuoj por enhavi la malamikon.
  Por supre, Usono eniris la militon kontraŭ la Centraj Potencoj en aprilo. Kaj tiel la rezulto de la konflikto jam estis antaŭvidita konkludo. La germanoj provis pliigi siajn fortojn en la Okcidento por venki la aliancanojn kaj estis nekapablaj disponigi signifan asistadon al Aŭstrio-Hungario.
  Rusaj trupoj okupis Lvovon, kaj kelkajn urbojn en Galegio. Eĉ pluraj malgrandaj vaporkaldronoj formiĝis. La aŭstra, ĉifona, rompita fronto kolapsis tro rapide, tiel ke la germanoj devis moviĝi okcidenten al surda defendo, kaj ĵeti soldatojn en la interspacojn kiuj formiĝis.
  Evoluigante sukceson, la ruso alproksimiĝis al Przemysl, kaj eĉ ĉirkaŭis la grandurbon. Sed provizproblemoj, kaj la enkonduko de pli batalpretaj germanaj unuoj en la batalon, bremsis la antaŭeniĝon. Aliflanke, la Rumana Fronto iris sur la ofensivon, kaj post iom da tempo la Okcidenta Fronto. Ĉi-lasta alfrontis malfacilan taskon: trarompi la potencajn, profunde gradigitajn germanajn defendojn.
  La caro frato Miĥail ne konsideris ĝin hontinda, li lernus de Brusilov kaj uzis similajn taktikojn. Li komencis prepari ofensivon en dek du malsamaj lokoj samtempe, tiel ke la germanoj ne povis determini la direkton de la ĉefa atako. Krome ili aktive uzis fumkurtenon kaj ofensivon nokte.
  Rusaj soldatoj en la sudo liberigis Bukareŝton, kaj la atako en la centro finiĝis kun sukcesoj sude de Vilno.
  La germanoj devis plifortikigi sian sudan flankon denove. Sub la minaco de ĉirkaŭbarado estis la germanaj soldatoj blokantaj Rigon. Sub tiuj kondiĉoj, la imperiestro faris malfacilan decidon forlasi la baltajn ŝtatojn kaj retir soldatojn al la prusa defenda linio.
  Ĝi ne funkciis, la aferoj de la aliancanoj kaj Turkio. La rusoj kaj la britoj antaŭeniris en Malgranda Azio, la francoj disbatiĝis en Sirio kaj Palestino. La otomanoj malfortiĝis, kaj ilia falo ne estis malproksima. Krome, la bulgaroj ŝanĝiĝis. Rimarkinte, ke la prusoj jam perdis la militon, kaj la rusaj trupoj, liberiginte la plej grandan parton de Rumanio, atingis la landlimon, la slava reĝo deklaris militon kontraŭ Aŭstrio, Turkio kaj Germanio.
  Kompreneble, tio aldonis kapdoloron al la germanoj. Ili jam ne povis teni la frontlinion en la Oriento kaj estis devigitaj retiriĝi al la Vistulo. Atendante, ke natura akvobaro prokrastos la rusajn trupojn.
  La aliancano en la okcidento atingis nur partajn sukcesojn, kvankam tankoj jam estis pli aktive uzitaj. Sed dum Germanio tenis la fronton, kvankam ĝi estis devigita iom malantaŭen. La suda sekcio prenis multe da fortostreĉo.
  Nu, en aŭtuno kaj vintro, cara Rusio ŝanĝis la pezon de la batalado al la Otomana Regno.
  La atako kontraŭ Konstantinopolo, kaj de tero kaj de la maro, finiĝis en la triumfo de rusaj armiloj. Turkio falis, kaj kun ĝi Rusio ricevis grandajn teritoriojn, Cargradon kaj la markolojn kun aliro al Mediteranea Maro.
  Vere, ne eblis fini la militojn en 1917, sed la spiron de venko estis jam sentita de ĉiuj, en multe pli granda mezuro ol en 1916.
  La vintro pasis en Rusio kun malgrandaj strikoj kaj protestoj, sed ne okazis seriozaj kolizioj, malgraŭ la militaj malfacilaĵoj. Krom se la rublo tro depreziĝis, sed estas antaŭtempe paroli pri malsato.
  Tamen, estas tempo por fini la militon, kaj ĉiuj komprenis tion. Brusilov, kiu estis promociita al feldmarŝalo, proponis liveri la ĉefan baton en la sudo, kie la malamiko estas pli malforta, kaj tiam turni sin norden.
  La germanoj jam havis siajn unuajn tankojn. Sed ilia nombro estas tro malgranda por havi signifan efikon al la kurso de la milito. Rusio ankaŭ havas siajn proprajn veturilojn, precipe la tankojn de Mendeleev. Sed denove, la cara industrio ankoraŭ ne povas fari serian produktadon.
  Sed la amasproduktado de tankoj estis establita de la britoj, usonanoj kaj francoj. Tio signifas, ke aperis nova, potenca rimedo por trarompi la defendon, kiu devus trarompi la germanajn poziciojn.
  La aliancanoj ankaŭ volas fini la ruinigan militon kiel eble plej baldaŭ. Kaj ekde la fino de marto komenciĝis siaflanke provoj trarompi la germanan defendon profunde.
  La ofensivo de la rusaj trupoj komenciĝis tuj kiam la vojoj sekiĝis en la sudo. Rusaj trupoj, post antaŭaj venkoj, vigliĝis, kaj la aŭstroj apenaŭ tenis. Budapeŝto montriĝis ĉirkaŭita jam komence de majo. Tiam la movado estis skizita direkte al Vieno kaj preterirante la Vistulan Riveron.
  La italoj ankaŭ iris sur la ofensivon. Eĉ Japanio sendis ekspedician trupon al Eŭropo. La germanoj premis de ĉiuj flankoj.
  Kiam la rusaj trupoj jam alproksimiĝis al Vieno, Aŭstrio-Hungario kapitulacis. La lasta aliancano de Germanio finfine falis. En la Okcidento, uzante la taktikon de strikoj sur malsamaj partoj de la fronto, la aliancanoj malrapide sed certe progresis. Kaj la rusaj trupoj iris de la sudo al la malantaŭo de la germana fronto kovrante la Vistulon.
  Sub tiuj kondiĉoj, kanceliero Wilhelm, ekkomprenante la kompletan, senesperan situacion de Germanio, sciigis la ĉesigon de ĉiuj malamikecoj la 22-an de junio 1918. Fakte, la germanoj kapitulacis.
  Aŭstrio-Hungario ĉesis ekzisti. Rusio ricevis Galegion, la Krakovon, Bukovinca, parton de orienta Slovenio kaj Hungarion. Rumanio Transsilvanio. De Aŭstrio-Hungario estis nur malgranda Aŭstrio, kaj tre limigita Hungario. Ĉeĥoslovakio aperis sub la aŭspicioj de Rusio.
  La cara imperio ricevis de Germanio Klaipeda, Poznan kaj aliron al la maroj, fortranĉante Orientan Prusion de la metropolo mem tra Danzig.
  Germanio devis redoni al Danio kaj Francio antaŭe konkerita reen en la 19-a jarcento. Ŝi estis kondamnita pagi grandegajn kompensojn ĉiujare, kaj limigis la armean potencialon al cent mil homoj.
  Kaj kompreneble, kiel en reala historio, la demilitarigita zono.
  Carista Rusio vastigis siajn havaĵojn en la sudo ankaŭ. La Otomana Regno, kiel la aŭstra ŝtato, ĉesis ekzisti. Britio prenis Irakon, Francion, Sirion kaj, kune kun la britoj, Palestinon. Rusio ricevis Armenion, Malgrandan Azion kaj Konstantinopolon.
  La Proksima Oriento kaj Irano ankaŭ estis dividitaj en influsferojn. Tiel, cara Rusio atingis signifajn materialajn akirojn.
  Sed la milito kostis la vivon de pli ol du milionoj kaj duono da soldatoj, sen kalkulado de la mortinta civila loĝantaro, grandegaj elspezoj. Financoj falis en malordon, kaj la lando ŝuldiĝis.
  Vere, la aliancanoj kundescendente konsentis forigi la interezojn de pruntoj, sed tamen la ŝuldo montriĝis sufiĉe granda - ĉirkaŭ dek miliardoj da orrubloj.
  Sed eblis naciigi entreprenojn antaŭe posedatajn de la germanoj.
  La politika situacio en cara Rusio stabiliĝis, kaj la aŭtoritato de la imperiestro kreskis.
  Nikolao la 2-a ekspluatis tion nuligante sian propran manifeston pri la Ŝtata Dumao. La aŭtokratio denove estis restarigita, kaj la leĝdona povo pasis plene al la caro.
  Tio estigis nur timemajn protestojn. La lando estis tro laca de la milito, kaj ne volis novajn malordojn.
  Kaj la ekonomio komencis rapidan, postmilitan resaniĝon! Averaĝe, kresko estis ĉirkaŭ naŭ procentoj jare kaj estis pli alta ol en Usono.
  Novaj progresintaj branĉoj de industrio estis kreitaj, mekanika inĝenierado formiĝis. Salajroj altiĝis.
  La daŭro de la labortago estis reduktita de la leĝo de la reĝo de 11,5 horoj ĝis 10,5 horoj. Antaŭferioj kaj antaŭ semajnfinoj ĝis la 9-a. Ankaŭ, la labortago estis reduktita al naŭ horoj, se almenaŭ parto de ĝi falis nokte.
  Post la interŝanĝo de mono, la tuta orbalanco de la rublo estis restarigita. Ĝis 1929, la salajro de laboristo atingis 50 rublojn monate, dum la prezo de vodko estis 25 kopekoj po botelo. Tio estas 200 boteloj monate. Kaj se vi prenas ĝin en ora ekvivalento, tio estas eĉ 37 gramoj da pura oro.
  La lando venis en la dua loko, dua nur post Usono laŭ industria produktado. La perspektivoj por la imperio aspektis tre rozaj, sed .... trafis depresio, granda depresio.
  La kolapso trafis la tutan mondon kaj ankaŭ Rusion. La vero ĉefe faligis Germanion kaj Usonon. Sed ankaŭ cara Rusio estis tro dependa de ekstera pruntepreno kaj tial ne povis eviti renversiĝojn kaj recesion.
  La Bolŝevika Partio en la dudekaj jaroj estis en krizo. Lenin fakte malproksimiĝis de la praktika, revolucia lukto mergante sin en teorion... kaj verkante fantaziajn verkojn.
  Vladimir Iljiĉ renkontis en Britio kaj Herbert Wales, sentis en si guston por sciencfikcio. Precipe el la plumo de Vladimir Iljiĉ eliris granda, futurisma romano: "Komunismo - vojo de feliĉo"! Kaj kelkaj aliaj verkoj. Lenin jam gajnis bonan monon per mirindaj verkoj.
  La bolŝevikoj dividiĝis en trockistojn kaj stalinistojn. Stalino decidis reveni al la taktikoj de individua teruro karakterizaj de la Popola Volo. Trockij prenis pli moderan pozicion.
  La Socialrevoluciuloj daŭre estas aktivaj, kvankam ekzistis neniuj altprofilaj politikaj atencoj en la dudekaj. La pozicioj de la respublikanoj kaj kadetoj iom post iom fortiĝis. Efektive, absoluta monarkio ŝajnis al ĉiuj malmoderna restaĵo. Do ree komenciĝis tumulto, strikoj, manifestacioj, kaj la reĝa trono ŝanceliĝis.
  Multo povus esti memorita al la monarko ...
  La registaro de Nikolao la 2-a trovis eliron... en la milito! Krome, la generaloj estis fervoraj je venĝo por la malvenko de Japanio. Kaj estas komprenebla...
  Post 1-a Mondmilito, Carista Rusio okazigis plurajn malgrandajn kampanjojn. En Mezoriento, kie ili kaj iliaj aliancanoj kompletigis la araban mondon. En Afganio .... Tie, la milito okazis kune kun Britio. Rusio transprenis la nordajn regionojn de Afganio loĝitaj plejparte fare de uzbekoj kaj taĝikoj, same kiel Herato. La britoj, post brutalaj militoj, tamen subigis la sudon. Memregistaro restis en la centro de Afganio.
  Irano ankoraŭ konservis la ŝajnon de suvereneco, sed ĝia dividado ankaŭ estis ne malproksime.
  Sed la ĉefa kolizio de interesoj falis sur Japanion. Krome, en 1931, la japanoj kreis marionetregistaron en Manĉurio, kaj lanĉis ofensivon en Ĉinio.
  Tio estis la kialo de nova milito.
  Antaŭ tiu tempo, la rusa armeo sukcesis ĝisdatigi sian tankfloton kaj krei tre fortan aviadon. En la aero, Japanio estis rimarkeble malsupera, kaj la tera armeo de Rusio estas multe pli multnombra kaj, eble, batalpreta.
  La Pacifika Floto estis ordonita fare de la legenda admiralo Kolchak. La Komandanto de la Ordeno de Sankta Andreo la Unua-Vokita Brusilov jam mortis en tiu tempo, sed liaj kapablaj studentoj restis.
  De la komenco mem, la milito estis malsukcesa por Japanio. Rusaj generaloj: Denikin, Wrangel, Kaleidin sub la ĝenerala komando de la caro frato Miĥail Romanov - agis energie kaj lerte. La sperto de la unua mondmilito efikis, eraroj en la konflikto de 1904-1905 estis konsiderataj.
  La malpezaj tankoj de Proĥorov ankaŭ montriĝis sufiĉe bonaj, kiuj estas simple neanstataŭeblaj en manovra milito. Ĉiukaze, ĝi jam estis alia rusa armeo, kaj tute alia milito.
  Tamen, eĉ dum la unua batalo kun la samurajo, se anstataŭ Kuropatkin pli talenta kaj decida komandanto, la rezulto de la milito kompreneble estus tute alia.
  Ĉiukaze, post du monatoj, Port Arthur estis sieĝita de rusaj trupoj, kaj la japanoj estis batitaj. Du monatojn poste, la tuta Koreio estis liberigita, kaj la citadelurbo estis prenita per ŝtormo.
  Surmare, bataloj ankaŭ estis en plena svingo kun ŝanĝiĝanta sukceso. Ĝis proksimiĝis eskadroj el Balta kaj Nigra Maro. La Lando de la Leviĝanta Suno estis tute venkita, kaj ili eĉ surterigis trupojn sur Hokajdo. Japanio estis devigita subskribi humiligan pacon por si. Redonu Manĉurion, Port Arthur, kelkajn posedaĵojn konkeritajn de la germanoj, sudan Saĥalenon kaj la Kuril-kreston. Kaj samtempe pagi kompenson, bonordan sumon - miliardo da orrubloj.
  La venko provizore fortigis la pozicion de la Aŭtokratio, kaj tiam la Granda Depresio kolapsis al rapidaj ekonomiaj supreniroj.
  En Germanio, kiel en la reala historio, Hitler venis al la potenco, sed li ne rajtis tro vagi. Aparte, provo reestigi universalan devigan militservon alfrontis furiozan reziston de Rusio kaj Francio. Kvankam malgrandaj koncedoj laŭ armea potencialo estis faritaj. La grandeco de la armeo estis permesita pliiĝi de cent mil ĝis ducent kvindek. Krome, Hitler resendis kontrolon de la demilitarigita zono al Germanio.
  Kaj dinastiaj problemoj estis krevantaj por la cara Rusio. Mortis la tronheredanto, la caroviĉ Aleksej... La frato de la caro Miĥail Romanov estis senigita je la rajto heredi. Kaj la vera heredanto estis Kiril Vladimirovich Romanov. Sed ĉi tiu tipo estas enŝlimigita en ebrio kaj diboĉo. Tute degradita...
  Kiu do sukcedos caron Nikolao la 2-a? La frato de la caro Mikaelo, post la venko super Japanio, ricevis la rangon de generalisimo kaj estis tre populara. Li iĝis la unua membro de la reĝa familio en la historio de Imperia Rusio se temas pri ricevi tian altan rangon. Kaj multaj volis vidi lin sur la reĝa trono.
  Vere, Nikolao la 2-a mem - nedrinkulo, sen malbonaj kutimoj, faranta regula gimnastiko, estis ankoraŭ sufiĉe forta kaj ŝajnis, ke lia regado estos la plej longa en la rusa historio. Sed Stalino konceptis la plej grandiozan atencon ekde la tempo de Aleksandro la 2-a. Kvankam ŝajnis, kio estas la signifo?
  Ĉiukaze, 1937 montriĝis por malbonaŭgura jaro. Caro Nikolao la 2-a estis mortigita, kaj kune kun li, ankaŭ du ministroj mortis, same kiel tri dekduo korteganoj, kaj parto de la Vintra Palaco kolapsis.
  La teroristoj uzis la kloaksistemon por minado kaj plantis pli ol tunon da aminolon.
  Tiel, agresema hazardo intervenis en la kurso de la historio. Tiel finiĝis la regado de caro Nikolao la 2-a. La monarko kiu ne iĝis moknomita, granda aŭ timinda. Tiuj, kiuj ne amis la imperiestron, nomis lin sanga, ĉar multe da sango estis verŝita en lia regno. Kiu traktis kun respekto - la Konkerinto. Do la nombro da teroj sub li, en Rus', pligrandiĝis. Ekzistis eĉ granda provinco en Ĉinio: Zheltorossia.
  Kaj la tuta regno daŭris 43 jarojn. Pli longaj reguloj nur, kaj nominale Ivano la Terura. Sed konsiderante ke li prenis la tronon por tri jaroj, la fakta oficperiodo estis pli mallonga.
  Kaj la legitima heredanto, Kirill Vladimirovich Romanov, tamen supreniris la tronon. Li regis por mallonga tempo - ĉirkaŭ unu jaro, sed sukcesis iom influi la kurson de la historio. Aparte, li permesis al Adolf Hitler efektivigi la Anschluss de Aŭstrio. Supoze aludante al la rajto de la popoloj al memdeterminado kaj, ili diras, estos pli da ordo. Konsentite al la Anschluss de Aŭstrio kaj Mussolini.
  Tiel Germanio vastiĝis kaj ĝia loĝantaro superis okdek milionojn. Sen mencii, ke Hitler kuraĝigis fekundecon. Sub Adolf Besnovaty, ĝi kreskis unu kaj duono fojojn.
  En Hispanio eksplodis enlanda milito, sed ĝi finiĝis multe pli rapide, ĉar ne ekzistis Sovetunio, kiu helpis la maldekstran koalicion en Madrido.
  Sed Franco iĝis aliancano de la Fuhrer. Kaj la nova caro Vladimiro la Tria alfrontis Brition.
  La situacio ja estas konfuza. Puzlo plena de la Dua Mondmilito. Kaj nova raŭndo de konfrontiĝo. Irano ne estas dividita, kaj ĉi tiu fakte estas la lasta islama lando, formale sendependa. Kaj Rusio havas opiniojn pri ĝi, kaj Britio. Aferoj estas tre komplikaj en Mezoriento. La teritorioj de Rusio, Francio, Britio estas miksitaj kaj ne facile administreblaj.
  Anglujo ekonomie malfruiĝas pli kaj pli malantaŭ kaj Rusio kaj Germanio, kiu akiras potencon. Kaj la plej grandaj kolonioj estas ankoraŭ britaj. Sed la potenco de la leona krono malfortiĝas, Kanado estas preskaŭ sendependa. Sudafriko ankaŭ estas regado, kiel Aŭstralio. En Barato, la brita pozicio malfortiĝas. Kompreneble, estas deziro puŝi la leonon.
  Hitler provas ludi sur du frontoj. Aŭ ricevu la subtenon de Francio, Britio, Italio kaj Japanio. Al ĉiuj kune amasiĝu sur caran Rusion kaj dividu ĝiajn vastajn posedaĵojn.
  Aŭ serĉu teritoriajn akirojn en Okcidento, sed jam en alianco kun Rusio.
  Hitler estas malnobla kaj senprincipa homo, kaj, ĝenerale, li ne zorgas kun kiu fini koalicion, kondiĉe ke ĝi estas utila al li.
  La nova juna caro Vladimir ankaŭ revas eniri la historion kiel granda konkerinto kaj volas preni la koloniojn el Britio kaj Francio. Fakte, estas nenio por preni de la germanoj. Do la koalicio kun Germanio estas sufiĉe logika.
  Italio kaptis Etiopion kaj ankaŭ volas novajn heroaĵojn. Mussolini estas ege ambicia. Li ne zorgas, kien li iras orienten aŭ okcidenten. Sed en Francujo ne estas granda deziro inter la homoj batali. Tie regas pacismo, kaj la registaro estas elektita. Do ne necesas akiri tian fortan aliancanon. Kaj cara Rusio, kun sia tradicie alta naskokvanto kaj senĉese malpliiĝanta mortokvanto, estas tre forta kontraŭulo. La loĝantaro de cara Rusio kreskas je ĉirkaŭ tri procentoj jare. Infana morteco malpliiĝis, sed ĝis nun la modo por grandaj familioj ne pasis, kaj eĉ la familioj de laboristoj estas fekundaj. Konsiderante teritoriajn akirojn, inkluzive en dense loĝata Ĉinio, kaj maldense loĝata Mongolio, kaj en Eŭropo kaj Turkio, la loĝantaro de cara Rusio en 1940 superis 400 milionojn kompare kun 1913, kiam ĝi estis 180 milionoj. Kaj ĉi tio estas kontinenta potenco... Britio kaj Francio en la patrujoj mem havas malpli ol 50 milionojn, krom pli da kolonioj. Sed la koloniaj trupoj estas malfortaj je moralo kaj havas malmulte da batalkapablo. Do la terarmeoj de la Okcidento estas multe pli malfortaj.
  La Fuhrer elektas aliancon kun Rusio kontraŭ la Okcidento.
  En 1939, Ĉeĥoslovakio estis dividita. Germanio ankaŭ inkludis la Sudetojn. La germanoj fortigis la armeon, formis tankkolumnojn. La cara Rusio ankaŭ ne staris senmove, havante kvin milionojn pactempan armeon kaj kvincent personardividojn.
  En cara Rusio, pezaj tankoj kaj strategia aviado, inkluzive de aviadiloj kun ok motoroj, estas delonge en produktado. Francio havas nur ĉirkaŭ tridek pezajn tankojn, kaj tiuj estas malnoviĝintaj. Britio ne havas pezajn maŝinojn. Nu, ankaŭ Germanujo, neniu pli peza ol dudek tunoj. Usono havas iom pli ol kvarcent tankojn.
  Hitler decidis ke ĝi ne indas tiri kaj batis la 15-an de majo 1940. Tuj kiam la vetero estas favora kaj ĉio estas preta. Aŭ pli-malpli farita.
  Carista Rusio lanĉis ofensivon kontraŭ Hindio kaj aliaj koloniaj havaĵoj. La bato de la rusa armeo falis sur malbone defenditajn poziciojn. La trupoj konsistantaj el la etnaj britoj kaj francoj mem estas relative malmultaj, kaj la koloniaj unuoj ne tro pretas morti pro ideo aŭ imperio fremda al ili. Fakte, kiuj estas la britoj por ili? Ekspluatantoj, sklavistoj, rabistoj aŭ malfideluloj. Estas neverŝajne ke la rusoj estas multe pli malbonaj ol ili, por morti pro la imperio de la Leono aŭ la Koko.
  Do la caraj trupoj antaŭeniras, venkante malviglan, fokusan reziston. Sed la germanoj povis venki la francajn, britajn, belgajn kaj nederlandajn trupojn en monato kaj duono.
  Tiel, Churchill perdis la subtenon de siaj ĉefaj aliancanoj. La atendo ke Usono eniros la militon ne realiĝis. Roosevelt ĝenerale ne estis distingita per la decidemo de Stenka Razin. Kaj tiam tiaj fortoj irus kontraŭ Usono.
  Rusaj trupoj avancis tra Afriko kaj Azio en marŝoj, pli da problemoj venis de la tereno kaj streĉis komunikadojn ol de malamikaj trupoj. La manko de vojoj, precipe en Afriko, ankaŭ influis. Sed la senpretenda rusa soldato heroe kaj stoike venkas ĉiujn malfacilaĵojn.
  La germanoj povas nur malfacile translokigi soldatojn al Afriko. La antaŭeniĝo al Ĝibraltaro estis prokrastita de la obstina rezisto de Franco. Kaj ili devis transdoni fortojn per maro. La rusoj trapenetris al Afriko, tra Egiptujo, kaj estas multe pli facile por ili. Italio ankaŭ kaptas ĉion, kion ĝi povas kapti, kaj en ĉi tiu afero, Mussolini havas boaconstrictor-tenon.
  La surteriĝo sur la metropolo mem en 1940 ne okazis. En la aerbatalo, ĉefe pro la pasiveco de Rusio, Britio eltenis. Sed mi devas diri, ke la saĝa caro Vladimir Kiriloviĉ ne volis, ke Britio kapitulacu antaŭtempe, sed tute racie li kaptos ĉiujn ŝiajn aziajn kaj afrikajn koloniojn.
  Kien iras Britio? Ja ŝi ne havas rezervojn, sen kolonioj kaj krudaĵoj - la falo estas demando de tempo.
  En la vintro kaj en marto 1941, rusaj trupoj finfine atingis Sudafrikon kaj venkis la lastan afrikan Regadon. Provo de la britoj sidi eksteren en Madagaskaro ankaŭ malsukcesis, kaj en majo 1941, amfibia alteriĝo estis aranĝita kun posta venko.
  Japanio agis en la milito flanke de Rusio, kaj sukcesis ekpreni ion en la Pacifika Oceano. La somero de 1941 estis la periodo de grava aeratako sur la brita patrujo.
  Rusaj kaj germanaj aviadiloj gladis Londonon kaj aliajn urbojn de la Brita Imperio. Kaj la 8-an de novembro, en la tago de la datreveno de la Munkena puĉo, finfine okazis la surteriĝo.
  La batalado daŭris dek ses tagojn kaj finiĝis en venko por la rusaj kaj germanaj trupoj.
  Ĉi tio, fakte, finis la Duan Mondmiliton. Ĝi montriĝis malpli sanga kaj longa ol en reala historio. Kaj tre rimarkinde fortigis kaj vastigis rusajn havaĵojn. Precipe en Afriko kaj Azio.
  Sekvis relative paca periodo. Rusio kaj Germanio digestis siajn proprajn teritoriajn gajnojn. La Tria Regno inkludis en sia konsisto: Belgio, Nederlando, preskaŭ duono de Francio, same kiel Maroko, parto de Alĝerio kaj la centraj havaĵoj. Vere, pro la pozicio de Franco kaj ia nedecidemo de Hitler, la germanoj ne havis tempon por antaŭeniri en la ekvatorajn posedaĵojn de Francio, kaj ili iris al la rusaj trupoj.
  Tamen, Germanio daŭre ricevis bonan pecon de afrika tero, superante sian propran teritorion en areo. La tera areo de la Tria Reich, konsiderante eŭropajn akirojn, pli ol triobliĝis. Kaj se ni kalkulas el la landlimoj ekde 1937, konsiderante Aŭstrion, Sudetojn kaj Ĉeĥion antaŭ la protektorato, tiam kvaroble.
  Do la germanoj entute havis sufiĉe por digesti kaj majstri kaj asimili. Rusio des pli vastigis siajn koloniajn havaĵojn, kaj apenaŭ povis regi ĉion ĉi.
  Kaj Italio ricevis multon: ekzemple, plejparto de Sudano, Somalio, Ugando, kaj iuj aliaj akiroj, precipe Tunizio.
  Tiel, la redistribuo de la mondo finiĝis por la momento. Sed kiel oni diras, kun la tempo, ambicioj komencas manifestiĝi.
  Usono ne komencis serioze labori pri la nuklea projekto. Ankaŭ en faŝisma Germanio kaj Rusio la sinteno montriĝis mojosa. Japanio ankoraŭ ne estas sufiĉe evoluinta por tiri ĝin, kaj Britio kaj Francio fariĝis vasalaj landoj de la Tria Regno kaj Rusio.
  Do la apero de nukleaj armiloj montriĝis prokrastita dum iom da tempo.
  Sed progreso, kompreneble, estas neforgesebla. Fizikistoj laboras, teorio disvolviĝas, same kiel laboratoriaj eksperimentoj. Sed la nuklea projekto bezonas la volon de la ŝtato. La cara Rusio havas zorgojn preter sia kapo kaj la kostoj de komunikado kun la vastiĝo de sia teritorio. Kaj Hitler ial havis rankoron kontraŭ tiaj ideoj de nuklea programo kaj kredis, ke la atomprojekto nur sorbos grandegajn monsumojn por nenio.
  Krome, la rusaj terarmeoj kaj aviado estis la plej fortaj kaj plej multaj en la mondo, kaj ankaŭ la floto, precipe de ekonomia kresko, tiris supren.
  Caraj generaloj kaj marŝaloj preferis evoluigi tankkonstruaĵon, konstrui aviadilojn, aviadilŝipojn kaj batalŝipojn. Kaj kial ili bezonas kelkajn fabelojn - pri atombomboj? Tio estas, kaj germanoj kaj rusoj estis indiferentaj pri ĉi tiu problemo.
  Krome, estis sufiĉe sufiĉe da krudaj rimedoj por ne zorgi pri energiportantoj ĉiukaze en proksima estonteco.
  Do, malgraŭ la tuta malvarmeto de la Pentagono kaj la Blanka Domo, la iniciato nevole pasis al Usono. Kaj la punkto ĉi tie ne estas nur en la timo, ke la rusoj aŭ germanoj iros plu kaj premos la Novan Mondon, sed ankaŭ en la ekonomio.
  Perdinte la ŝancon ricevi petrolon el Azio, Afriko, Mezoriento, Usono ankoraŭ havis siajn putojn en Teksaso, Florido, kaj komencis disvolviĝi en Alasko.
  Sed la usona loĝantaro kreskis. En Rusio, enmigrado ne enmiksiĝis, kaj la populacio daŭre pliiĝis rapide. Nigruloj kaj araboj rajtis precipe volonte foriri al Usono.
  La usona ekonomio ankaŭ kreskis, pli kaj pli da aŭtoj fariĝis.
  Kaj la serĉo komenciĝis por nuklea fuelo kaj atomreakcio kiu povis disponigi kolosan energion.
  Dek jaroj pasis ekde la fino de la dua mondmilito. La Hitlera Germanio havis novan armilon: diskedoj kapablaj ne nur flugi rapidege, sed ankaŭ praktike resti nevundeblaj kontraŭ malgrandaj armiloj.
  Krome, la germanoj sukcesis lanĉi artefaritan sateliton super orbito, kaj plej grave, en junio 1951, la unuan homon en la kosmon.
  La cara Rusio iom malfruas, kaj plene progresis nur en aŭgusto de ĉi tiu jaro. En faŝisma Italio en la sama jaro okazis ŝanĝoj. Benedito Mussolini, defianto por la titolo de Julio Cezaro, mortis. Ĝenerale, la itala diktatoro sukcesis regi. Konsiderante la konkerojn en Afriko, inkluzive de Etiopio, la teritorio kontrolita de Italio kreskis preskaŭ trifoje kaj duono dum lia regado. Krome, Benedito en Eŭropo sukcesis forhaki parton de Francio kune kun Toulon.
  Sed ili ne lasis lin iri al Albanio kaj Grekio - ĉi tiuj estas teritorioj inkluzivitaj en la influkampo de la Rusa Imperio.
  Benedito, kompreneble, povus esti nomata granda kaj konkerinto, kvankam la itala armeo ne tro brilis per siaj heroaĵoj. Sed lia filo kaj heredanto konsideris sin ne pli malbona ol sia patro.
  Kaj li prenis la aŭtunon de 1951 kaj invadis Albanion kaj Grekion... Ne mirinde oni diras, ke ĉiuj grandaj militoj komenciĝas subite.
  Vladimiro la Tria eĉ ĝojis pri ĉi tiu okazo. La havaĵoj de Italio en Afriko estas grandaj, eĉ pli vastaj ol la germanaj. Do kial ne preni ilin post kiam ekzistas bonega kialo?
  Rusaj trupoj komencis malamikecojn la 7-an de novembro 1951, atakante Etiopion, Libion kaj Sudanon. La rusaj trupoj estas pli fortaj, pli multaj kaj batalpretaj ol la italaj.
  Do ili komencis frakasi la pasta armeon rapide ... Sed neniu atendis ke, sen ajna averto, Adolf Hitler prenos la flankon de Mussolini Jr.
  Kvankam se vi rigardas ĉi tion, estis nenio pli ol neatendita.
  Germanio perdis la unuan mondmiliton al Rusio kaj perdis la plej multe da teritorio en Rusio. Kaj se la germanoj sukcesis venĝe redoni tion, kio estis perdita en la Okcidento, tiam en la oriento, por esti honeste, ili malgrave restis kun nazo.
  Do Hitler vere kalkulis je siaj novaj armiloj, precipe diskedoj kaj flugaj teleroj. Krome, la Fuhrer kredis ke ĉi-foje estus pli facile batali kun Rusio ol en la Unua Mondilito, ĉar Germanio kaj Italio gvidus la firmaon sen havi duan fronton.
  La kalkulo ankaŭ estis farita ke Japanio, ofendita de la rusoj, ankaŭ eniros la militon en la Malproksima Oriento kaj ligus la malamikon tie. Eble Portugalio kaj Hispanio aliĝos al la koalicio, kiel Britio kaj Francio? Ili estas multe pli proksimaj al Germanio ol al Rusio. Kaj kelkaj esperoj estis fiksitaj sur Usono!
  Krome, Ameriko konstruis imponan mararmeon, multajn aviadilŝipojn kaj modernigis sian tankfloton - kvankam ĝi estis ankoraŭ malsupera laŭ kvanto kaj kvalito ol la maŝinoj de la Malnova Mondo-armeo.
  La socia sistemo en cara Rusio restis aŭtokrateca kaj absoluta monarkio. La caro kaj Imperiestro de All Rus havis plenan potencon: plenuma, leĝdona kaj jura. Parlamento forestis. Ekzistis Ŝtata Konsilio de personoj nomumitaj de la imperiestro, sed ĝi havis nur konsilan rajton. La leĝoj estis eldonitaj fare de la reĝo mem, same kiel dekretoj. Li ankaŭ havis la rajton ekzekuti kaj pardoni, kvankam, kompreneble, ekzistis ankaŭ tribunalo. Ĵuriaj procesoj estis aboliciitaj post la murdo de Nikolao la 2-a, tiel ke la juĝistaro ankaŭ estis nomumita kaj forigita fare de la caro aŭ oficialuloj nomumitaj fare de la imperiestro.
  Ĉi tiu sistemo havis ambaŭ siajn avantaĝojn kaj malavantaĝojn. Unuflanke, la imperiestro povis rapide solvi tiun aŭ alian problemon sen iuj disputoj kaj interkonsentoj, sed aliflanke, la troa koncentriĝo de potenco en unu mano subpremis la iniciaton kaj donis grandajn ŝancojn al la burokratio. Ĝi naskis diversajn ŝatatojn kaj ŝatatojn. Vladimiro ne distingiĝis per troa hipokriteco kaj edzeca fideleco. Kvankam virinoj ne havis multe da influo sur lia politiko.
  En la kampo de tankkonstruado, cara Rusio havis multajn potencajn kaj pezajn veturilojn. Tamen, la sperto de militaj operacioj en Afriko montris, ke la veturado de la tanko estas ege grava. Kiel rezulto, la ĉefa rusa tanko ne iris preter kvardek kvin tunoj. Pro tio ke ĝi naskis pli da pezo, eĉ kun larĝaj spuroj, problemoj kun patenteco.
  La caro amis pezajn tankojn, sed la konsilistoj de la imperiestro malpersvadis ilin enlasi ilin en amasproduktadon. Sed la sesdek-tuna maŝino estis havebla en du mil ekzempleroj. Kaj la plej masiva tanko "Nikolai" - 3, estis ĝenerale farita en sesdek tri mil.
  Kaj la maŝino estas - la pezo estas kvardek kvin tunoj, kaj la pafilo estas 122 mm en kalibro. Fronta kiraso de ducent milimetroj, postaĵo kaj flankoj de 120 milimetroj, la aranĝo estas klasika.
  Hitler serioze ŝatis pezajn maŝinojn. Kaj mi volis havi superecon super la Nikolao en seria tanko. La germana aŭto ŝveliĝis en pezo ĝis 75 tunoj kaj, tio jam estis la limo, pro la fakto, ke granda maso estas ege malfacile transportebla sur fervojaj vojoj.
  La germana aŭto estis armita per 128 mm armiloj, havis frontan kirason de 250 mm, kaj flankan kaj postan kirason de 180 mm.La aranĝo ankaŭ estas proksima al la klasika.
  Nombre, la germana tanko estis trioble pli malalta ol la sovetia. Sen mencii la malfacilecon uzi tro pezajn maŝinojn.
  Tamen, rusa ekipaĵo estas disigita sur larĝaj areoj, kaj sur la eŭropa sektoro de la fronto estas proksimuma egaleco en la nombro da veturiloj kaj infanterio. Kvankam ĝenerale la rusa armeo estas multe pli multnombra ol la germana. Kaj Rusio havas grandegan loĝantaron: ĝi inkluzivas Baraton, Ĉinion, plejparton de Afriko, Mezorienton, Iranon, Hindoĉinion kaj multe pli.
  Kompreneble, la decido de Hitler ataki Caran Rusion, eĉ konsiderante, ke Japanio kaj Italio, kaj eble Francio kaj Britio, estas de lia flanko, estas kolosa aventuro. Sed la Fuhrer estas grandega aventuristo.
  Oni devas rimarki, ke la diskedoj, per kiuj la Tria Regno havis tiel grandajn esperojn, ne estas tre efikaj en la praktiko. La kreado de forta laminara jeto kondukis al grandega fuelkonsumo, kaj la flugtempo de la flugaj teleroj montriĝis relative mallonga. Do ili povus agi, eĉ konsiderante la grandegan rapidecon je ne precipe signifaj distancoj. Krome, la lamena jeto protektis la diskon de manpafiloj, sed siavice malhelpis pafi de fluga telero.
  Do la germanoj povis nur faligi radioregatajn raketojn de siaj diskoj, kaj tiam laŭ mallarĝa angulo, aŭ malŝaltante la lamenan jeton, sed iĝante vundeblaj en tiu tempo.
  Sed, ĉiukaze, Hitler decidis ataki Rusion, kaj ĵetis siajn kartojn en ludon. Krome, la faŝisto timis, ke okaze de la malvenko de Italio, ili transprenos lin. Li konfidis neniun kun lipharoj.
  Komence, la nazioj atingis sukceson pro la surprizo de la striko kaj la pli bona organizo de siaj trupoj. Sed la tempo por la ofensivo estis malbone elektita. La neĝo falis, kaj la tankoj glitis. Fritz povis kapti parton de Pollando, inkluzive de Krakovo, sed restis blokita proksime de Varsovio.
  La rusa militmaŝino ŝpinis supren ... Japanio, kiel la Fuhrer atendis, eniris la militon, sed ĝia floto ne havis superecon super la Rusa Pacifika Floto, kaj la bataloj estis proksimume egalaj. Kaj Japanio praktike ne distris terajn fortojn de la okcidenta teatro de operacioj. Krome, la samurajo estis pli malaltaj ol la rusoj en la aero, kaj en nombro kaj kvalito. Kaj la Lando de la Leviĝanta Suno povis kapti nur kelkajn malgrandajn insulojn.
  Singarda Franco kaj Salazar ne hastis eniri la militon. Rusio estas tre forta malamiko. Vi devas rigardi kaj atendi. En la reala historio, Franco limigis sin sendi bluan dividadon de faŝismaj volontuloj dum la dua mondmilito.
  Nun la vicigo de fortoj aspektis tute malegale, precipe en Afriko.
  Italio rapide perdis siajn havaĵojn sur la nigra kontinento.
  En la fonto de 1952, la cara armeo lanĉis ofensivon en Orienta Prusio kaj povis trarompi la defendojn de la malamiko en profundo. La nazioj apenaŭ lasis la antaŭeniĝon de la cara armeo ĉe Koenigsberg, sed aliflanke, la imperiaj trupoj komencis antaŭeniri sur la Sudetoj kaj Krakovo.
  Montriĝis, ke la pli lertaj rusaj tankoj sufiĉe kapablas batali kontraŭ peza, sed malpli lerta malamiko. La ĉinaj sekcioj, sub la komando de rusaj generaloj, ankaŭ montris sin bone.
  La germanoj estis devigitaj forlasi Krakovon... Kaj tiam, pro la minaco de ĉirkaŭo, ili komencis retiriĝi de Vistulo al Oder.
  Ne, la posedita Fuhrer ne atendis tian kurson de la milito. Sed li kulpas. Cetere, francoj kaj britoj, flarinte la faŝistan okupon, tute ne celis morti por la Fuhrer. Do la replenigo malsukcesis, kaj la vasalaj landoj volis sidi eksteren.
  Kaj la pli malbonaj aferoj estis por la germanoj ĉe la fronto.
  Antaŭ vintro, la germanoj perdis ĉiujn siajn havaĵojn en Afriko. Kaj dum la vintro, antaŭ printempo, ili tute ruliĝis reen al la Oder. Rusaj trupoj liberigis Pragon kaj Sudetojn , alproksimiĝis al Vieno. Krome, ili venkis Italion kaj okupis Romon, Napolon, Sicilion. Do la printempo de 1953 ne aŭguris bone por la nazioj. Tamen, la 8-an de aprilo 1953, Hitler subite mortas. La nova gvidantaro de Germanio senespere petas pacon.
  Vladimir Kiriloviĉ Romanov malavare konsentis. Sed la germanoj multe pagis por ĝi. La nova limo nun pasis laŭlonge de la Oder: Belgio, Nederlando, Danio ricevis suverenecon, sed kadre de vasalo de la Rusa Imperio. Francio reakiris siajn antaŭe perditajn havaĵojn, sed iĝis eĉ pli dependa de Rusio.
  Italio kaj Germanio perdis ĉiujn siajn koloniojn, kiuj nun fariĝis posedaĵo de la reĝa krono. Italio mem ankaŭ ricevis la statuson de rusa vasalo, kaj Sicilio kaj Sardio rekte iĝis parto de la imperio de Vladimiro la Tria.
  Germanio ankaŭ perdis multon da sia sendependeco kaj pagis grandajn kompensojn.
  Japanio ankaŭ perdis ĉiujn siajn havaĵojn, krom sia propra teritorio, kaj estis devigita iĝi vasalŝtato. Kaj caro Vladimir Kirilloviĉ Romanov ankaŭ ricevis la titolon de Imperiestro de Japanio.
  Kompreneble, tiu parto de Aŭstralio, kiu antaŭe apartenis al la lando de la Leviĝanta Suno, ankaŭ sub la regado de Rusio.
  En aŭgusto 1953, la atombombo estis finfine testita en Usono. Ok jarojn poste, sed la nuklea feino estis el la botelo. Ĉiukaze oni ne povas haltigi la progreson. Kaj la apero de la atombombo estas neevitebla. En la plej ekstrema scenaro, nukleaj armiloj povus aperi maksimume dudek jarojn poste ol en la realeco.
  Kun iom da prokrasto, la cara registaro komencis evoluigi sian propran respondon.
  Ĝis nun Usono ne povis decidi militi kontraŭ tia potenca imperio. Krome, ne estas tiel facile akiri la ĉefajn rusajn industriajn kaj ekonomiajn centrojn el trans la oceano.
  Kaj la produktado de nukleaj ŝargoj postulis kaj tempon kaj monon! Usono havis financon, sed tempo finiĝis. La cara Rusio, per siaj rimedoj kaj potenca intelekta potencialo, tre rapide kompensis la interspacon en ĉi tiu areo. Kaj en 1956, atombombo ankaŭ aperis en Vladimir III.
  Signife pli malalta ol Rusio laŭ loĝantaro kaj rimedoj, la kapitalisma kaj demokrata Usono iom post iom perdis siajn atutojn.
  La nura aĵo kiun ili povis fari estis uzi nukleajn armilojn kiel malkuraĝigon kaj provi subfosi Carisman Rusion de interne. Sed ĝis nun ili nenion povis fari.
  Vladimir Kirillovich ne havis viran posteulon de sia unua edzino , kaj li reedziĝis. Kaj li reproduktis la heredanton, nomante lin Georgo.
  La cara Rusio efektivigis spacan ekspansion. En 1959, pilotata flugo al la luno okazis proksimume jaron antaŭ la amerikanoj. Poste en 1971 al Marso. En la alternativa mondo, ĝi fariĝis pli sekura ol en la realo.
  En 1975, viro alteriĝis sur Venuson. En 1980 sur Merkuro. En 1981 sur unu el la lunoj de Jupitero. Kaj en 1992, ĝuste en la jaro de la morto de Vladimir Kirillovich Romanov, la rusa kosmonaŭto fiere paŝis sur Plutonon.
  Georgo la unua sukcesis al la krono en la aĝo de dek ok. Kaj ĝenerale, ni povas diri Vladimiro la Tria - la Granda tre sukcese pasigis sian 54-jaran regadon. Kaj tiam la Romanov-dinastio daŭris.
  
  
  
  NIKOLAS LA DUA, LA PLEJ GLORA EL LA REĜOJ!
  Ni diru, ke caro Aleksandro la Tria, male, mortis pli frue: en 1987 pro atenco organizita de pli aĝa frato de Lenin: Aleksandro.
  Ĝi ŝajnus multe pli malbona. Sed ne vere. Nikolao la 2-a iĝis caro pli frue, kaj edziĝis pli frue: se io okazos, li metus sian filon sur la tronon. Kaj lia edzino jam estas malsama, kaj la heredanto estas sana, kaj Rasputin certe ne. Kaj tiel komence, ĝenerale, kiel en la reala historio: TRANSIB estas konstruata, la ekonomio pligrandiĝas - ekspansio al Ĉinio. Vere, ŝipoj estas konstruitaj en la Balta Maro jaron pli frue. Kaj iom pli da altiĝo, pro la pli frua pliiĝo de la financa genio de Witte.
  La milito kun Japanio ne komenciĝis tro bone, sed la Varyag sukcesis eskapi, kaj admiralo Makarov ne mortis. La rakonto iom ŝanĝiĝis, kaj ĉio iras iomete alimaniere. Sed en reala historio, kaj fakte, la Varyag restis iom por eskapi, kaj la morto de admiralo Makarov estis ĝenerale hazarda kaj neverŝajna.
  La rusa floto, gvidata de admiralo Makarov, agis sufiĉe lerte kaj mallevis japanajn ŝipojn. Kaj tiam, kiam du japanaj batalŝipoj estis eksplodigitaj sur amaso da paco, Makarov atakis la samurajon kaj mallevis pliajn dek kvin ŝipojn.
  Tio estas, ĉio iris bone. Kaj Japanio perdis superecon sur la maro.
  Kaj surtere, la samurajo estis pli malfortaj. Kuropatkin forpuŝis ĉiujn provojn de la japanoj ataki kaj kaŭzis gravan damaĝon al ili. Tamen li ne tro decide agis. Sed baldaŭ rusaj ŝipoj alvenis el la Balta Maro, kaj fine Makarov prenis ĉiujn akvojn sub kontrolo.
  La rusoj eĉ komencis surterigi soldatojn en Tajvano, kaj poste sur la Kuril-kreston.
  Ĝis Theodore Roosevelt enpaŝis kaj ofertis mediacion. Rusio ricevis Manĉurion, Koreion, Mongolion, la Kuril-ĉenon kaj Tajvanon.
  Zheltorossia ankaŭ aperis. Tiel nova imperio estis formita.
  Tamen, dum la reĝo ne estas tre malprudenta. En 1914, 2-a Mondmilito ekis. Rusio estas pli bone preparita por ĉi tiu milito: la ekonomio estas pli forta, kaj la teritorio kaj loĝantaro estas pli grandaj, kaj la penso ne enmiksiĝas. Krome, ne estis recesio kaŭzita de tumultoj kaj la tiel nomata revolucio.
  La Unumondo-Milito daŭrigis kun ŝanĝiĝanta sukceso. Eraroj faris rusaj generaloj kaj sukcesoj. Sed en 1915, la germanoj sukcesis atingi malpli da sukceso, do la cara armeo estis pli multnombra kaj pli bone provizita. Sed tamen Rusio perdis duonon de Pollando kaj Galegio. Sed la germanoj ne povis eniri Belorusion kaj la Baltajn Landojn - la frontlinio pasis laŭ la Vistulo.
  Kaj en la deksesa jaro, jam la cara armeo atingis grandajn sukcesojn kontraŭ Aŭstrio kaj Turkio. La otomanoj preskaŭ estis tute venkitaj. Kiel la aŭstroj, ili kaptis Przemysl kaj Krakovon. Germanio iĝis muta. En la printempo de la deksepa jaro, la rusoj prenis Istanbulon. Carista Rusio ankaŭ atingis signifan sukceson dum la somera ofensivo kontraŭ Aŭstrio kaj Germanio. Kaj en la aŭtuno, kiam la caraj trupoj jam atingis la Oderon, Germanio kapitulacis. Sekvis la dividado de Aŭstrio-Hungario kaj Turkio. Rusio ricevis Malgrandan Azion, nordan Irakon, Istanbulon. Galegio, Bukovino, la ĉeĥoslovaka kaj hungara reĝlandoj kaj Krakovo. Plus Danzig, parto de Orienta Prusio, Klaipeda regiono. Rusio do multfoje plifortiĝis. Kaj Germanio ankaŭ pagis grandegajn kompensojn.
  Caro Nikolao la 2-a ne hastis preni ĉion kaj ĉion. Sed la rusoj, la britoj kaj la francoj dividis la saudan duoninsulon. Tiam la britoj kaj rusoj dividis kaj Iranon kaj Afganion. Kompletigis la redistribuon de la mondo.
  Ĝis 1929, la tuta mondo estis pliiĝanta, ĝis la Granda Depresio eksplodis. En 1931, Japanio komencis militon kontraŭ Rusio. Kaj ŝi estis rapide venkita kaj, kune kun ĉiuj Pacifikaj havaĵoj, estis okupita. Kaj poste sekvis referendumo kaj inkludo en Rusio.
  Profitante de la malfortiĝo de Britio, Francio, kaj Usono kaptita de la Granda Depresio, caro Nikolao la 2-a igis militojn konfiski Ĉinion. Kaj ĉi tio fariĝis lia granda konkero.
  Por iom akceli Rusigon, Nikolao la 2-a faris senpretenda decido - li oficiale enkondukis poligamion en Rusio - ŝanĝante la teologion kaj dogmojn de la Ortodoksa Eklezio. Do la reformo estis adoptita.
  Kaj la reĝo prenis sian duan edzinon. Rusoj estis instigitaj por geedziĝi kun eksterlandaj virinoj kaj havi multajn infanojn. Grandega Ĉinio ankaŭ devis esti rusigita. Kaj kio estas la plej bona maniero fari tion? Edziĝu ĉinoj!
  Hitler ne ekregis en Germanio. En ĉi tiu rakonto, iomete ne sufiĉis al li. Domaĝe ekstremisto. La ĉefa irritanto estis la faŝisto Mussolini, kiu kaptis Etiopion. Kaj sonĝado fariĝi la novaj Cezaro kaj Trojano ruliĝis en unu.
  En 1937, milito ekis inter Rusio kaj Italio en majo. Kiel ĝi rezultis, Mussolini estis suicidinto. Rusaj trupoj kaptis la tutan Italion en du monatoj, kaj en tri pliaj ĉiujn koloniojn de la ŝtato. La cara Rusio ankaŭ finfine inkludis Rumanion kaj Jugoslavion, kaj iom pli poste Bulgarion. Fininte la aneksadon de teritorioj. Nikolao la 2-a mortis en aŭtuno 1939. Kaj lia heredanto, sufiĉe sana Alexei II, fariĝis la nova reĝo.
  En ĉi tiu kazo, Nikolao la 2-a korektis kvindek du jarojn - superante la rezulton de Ivano la Terura. Kaj lia regado rezultis esti la plej sukcesa en la historio de Rusio, kaj la konkeroj simple estas rekordaj. Neniu alia reĝo kaptis tiom multe. Rusio finfine ekloĝis en Ĉinio, kaj fortiĝis en ĉiuj direktoj.
  Tamen, tiam, sub Alexei II, longa periodo de paco sekvis. Francio, Britio, Usono ne volis militon. Kaj Germanio estis senarmigita kaj ne havis fortojn. Do estis tia situacio, ke ĝi fariĝis trankvila.
  Koloniaj imperioj daŭre ekzistis. Rusio restis la plej granda lando, sed Britio estis formale la dua potenco kaj iomete malsupera en areo al la cara imperio. Tamen, Aŭstralio, Sudafriko kaj Kanado estis preskaŭ sendependaj regnoj. Kaj en Barato... En 1968, granda ribelo eksplodis en Barato, kaj post dujara milito la britoj estis forpelitaj. Sed la cara armeo eniris la teritorion de Hindio, subpremis la paroladojn. Post tio, Britio perdis ĉi tiun kolonion kaj Rusio akiris ĝin. Baldaŭ Rusio ankaŭ prenis la sudon de Irano.
  Post Alexei II en 1969, Nikolao la 3-a sukcesis al la trono. La reĝa imperio estis pliiĝanta. Do Francio en 1979 perdis kontrolon de Hindoĉinio kaj Tajlando. Kaj tie ankaŭ venis la reĝaj trupoj.
  Kaj en la okdekaj kaj naŭdekaj, Afriko venis sub la kontrolon de cara Rusio. Post 2001, Petro la kvara filo de Alexei II supreniris la rusan tronon.
  Antaŭ tiu tempo, Carista Rusio englutis preskaŭ ĉion el Afriko, Azio, kaj kolektis la koloniojn de aliaj landoj, inkluzive de Indonezio. Sed kompreneble, ĝi ne iris kontraŭ Aŭstralio.
  La periodo de paco venis. Usono, Britio kaj Francio havis nuklean armilon, Germanio havis ekonomian potencon. Rusio kaj ekonomia potenco, kaj nukleaj armiloj, kaj la plej granda armeo en la mondo kaj loĝantaro. Kaj ankoraŭ absoluta aŭtokrata monarkio sen parlamento. La usonanoj, estante dua potenco, aŭ eĉ superpotenco, metis tion en la pretendon de Rusio.
  Tamen la foresto de demokratio ne malhelpis la evoluon de la progreso. Precipe, jam en 1943 en cara Rusio, la unua viro flugis en la kosmon. Kaj en 1961 al la luno. La flugo al Marso okazis en 1974. Kaj antaŭ 2000, preskaŭ ĉiuj planedoj de la sunsistemo estis vizititaj. Granda ekspedicio al la steloj estis preparita. Ŝi lanĉis en 2018, kaj resaniĝis al Alpha Centauri.
  Do la carismo tute ne malhelpis al la scienco moviĝi. Petro la Kvara de la Romanov-dinastio eĉ deklaris ke lumigita absolutismo estas pli bona.
  Precipe sur la fono de tiuj skandaloj, kiuj konstante skuis la administradon de Donald Trump.
  La plej granda reĝo de ĉiuj tempoj kaj popoloj daŭre estis konsiderita Nikolao la 2-a. Cara Rusio surĉevale kaj mondhegemono. Rando kaj kolonioj estas iom post iom rusigitaj. La imperio akiras impeton. Kaj la tuta mondo pliboniĝis.
  Kaj kial? Dankon al Aleksandro Uljanov, frato de Lenin, kiu estis ekzekutita pro reĝicido. Lenin mem restis eksterlande. Li renkontis Kimrion kaj ankaŭ interesiĝis pri verkado de sciencfikcio, pri kiu li riĉiĝis kaj faris nomon. Kaj tiel li famiĝis, famiĝis kaj famiĝis, kaj estis tradukita en multajn lingvojn. Stalino, aliflanke, mortis en malliberejo pro tuberkulozo kaj, ĝenerale, restis konata nur de specialistoj. Trockij baldaŭ rezignis pri revolucia agado, kaj faris bonan karieron kiel oficialulo, pliiĝante al la rango de reala privata konsilisto kaj vicministro. Voznesensky fariĝis ministro sub la caro kaj atingis multon. Ĥruŝtŝov restis eta butikisto, kaj ne akiris famon. Breĵnev altiĝis al la rango de kolonelo. Andropov servis en la polico, kaj ankaŭ iĝis kolonelo. Gorbaĉov fariĝis granda komercisto kaj spektaklo. Jelcin restis butikisto. Putin altiĝis al la rango de kolonelo en la sekreta polico kaj emeritiĝis honore. Medvedev estas eta oficisto. Zhirinovsky, fondinto de la gazeto, kaj spektaklisto. Zjuganov provis labori subtere kontraŭ la caro. Ricevis esprimon, tiam iĝis informanto por la Okhrana. Li retiriĝis kun la rango de kapitano. Ĵukov altiĝis nur al la rango de majoro. Vasilevskij iĝis generalleŭtenanto, Shaposhnikov generalleŭtenanto. Kolchak estis grandioza admiralo kaj tenilo de multaj ordoj. Makarov ankaŭ iĝis Granda Admiralo, sukcesis batali la Unuan Mondiliton. Tamen, ne en la unua, sed la sola mondmilito, ĉar ne estis dua mondmilito. Li famiĝis... Brusilov fariĝis feldmarŝalo kaj posedanto de la Ordeno de Sankta Andreo la Unua Vokita. Denikin, Wrangel, Kornilov, kaj Kuropatkin iĝis feldmarŝaloj.
  Kaj la vivo estis bona sub la reĝoj. Kaj la prezoj ne altiĝis de pli ol cent jaroj. Kaj la rublo havis stabilan oran apogon, 0,77 gramojn. Kaj multaj nacioj vivis bone sub la reĝo.
  Ĉiuj havis egalajn rajtojn kaj multaj nomis sin rusoj, eĉ afrikanoj. Ĝi fariĝis bona por ĉiuj sub la reĝo. Nur por ne- ortodoksaj judoj restis la loĝejpostulo. Sed ĉi tiuj fariĝis malpli kaj malpli.
  Sub la reĝo, tamen, estis kelkaj problemoj. Unu el ili, alta naskfrekvenco kun malalta mortokvanto, kondukis al troloĝateco. Sed ĉi tio estis solvita per spaca ekspansio. Krome, la evoluo de scienco kaj agrikulturo ebligis solvi la problemon de malsato. Estis sufiĉe da manĝaĵo por ĉiuj. Sed la loĝantarkresko en la imperio estas pli ol tri procentoj jare. Kaj ĝi minacis en la estontaj problemoj.
  La cara registaro trovis elirejon en kosma ekspansio. Kaj ĝi ŝajnis racia. Kaj novaj kosmoŝipoj estis konstruitaj kaj esplorado estis farita pri superlumaj rapidoj.
  
  
  
  KVINDEK JAROJ DE ALEXANDER LA GRANDA!
  La atenco kontraŭ Aleksandro la 2-a en 1866 estis sukcesa. Kiel rezulto, la Caro Liberiganto mortis. Kaj Aleksandro la Tria supreniris sur la tronon. La avantaĝo estis ke ili ne sukcesis vendi Alaskon, kaj la nova rusa imperiestro ne emis doni almenaŭ iom da tero. Eĉ se ili estas malproksimaj kaj ankoraŭ ne tre valoraj.
  Krome, la konstruado de la vojo al Siberio al Vladivostok komenciĝis eĉ pli frue. Kaj ĝi devis atingi Ĉukotkan!
  Caro Aleksandro la Tria estis forta, rezoluta, fortvola, sana kaj fizike tre forta. Li regis kun firma mano, kaj sub li Rusio eniris periodon de granda prospero kaj atingoj!
  Do estas bone, ke la granda imperiestro komencis regi dek kvin jarojn pli frue ol en la reala historio!
  Komence, li severe subpremis ĉiujn paroladojn de revoluciuloj kaj popolvolon. Tiam li komencis reformi la armeon kaj mararmeon. Kun ordo.
  La reĝo atingis multon. Oni konstruis vojojn, pontojn, fabrikojn, la lando rapide disvolvis kapitalismon. Subtenante aŭtokratio. La cara registaro faris malgrandajn militojn, moviĝante trans Mezazion kaj vastigante sian influon tie.
  Granda milito ekis kun Turkio en 1977. Ŝi iris eĉ pli bone, pli rapide, pli venka kun malpli da perdoj ol en reala historio. Ĝi brilis en plena lumo - la genio de Skobelev!
  Rusaj trupoj venkis la turkojn en malpli da damaĝo al ili mem. Kaj tuj sukcesis preni Istanbulon. Ĉar ili alvenis tie antaŭ la angla eskadro. Tiu ĉi milito estis tiel sukcesa, ke la caro-patroj nomis la Venkan Aleksandron! Kaj Skobelev fariĝis la plej juna feldmarŝalo en la historio de Rusio.
  Turkio estis dividita. La britoj okupis Egiptujon kaj Sudanon. Rusio prenis Irakon, Palestinon, Sirion kaj parton de Saud-Arabio, Malgrandan Azion, la tutan Armenion kaj Balkanion!
  Tiel, sufiĉe rapide, kaj relative facile, Aleksandro la Tria kaptis grandan teritorion. Kaj daŭre disetendiĝis suden. Moviĝante tra Irano, Turkmenio, kaj plu al Afganio!
  La cara armeo turnis sian rigardon al Barato! La britoj estis pretaj batali. Estis alianco de Rusio, Germanio, Aŭstrio-Hungario kontraŭ Francio kaj Britio.
  Germanio en 1992 iris sur la ofensivon kontraŭ la respubliko de la koko. Britio deklaris militon kontraŭ la germanoj kaj Rusio. Aŭstrio-Hungario akiris Bosnion kaj Hercegovinon, kaj atakis Italion.
  Rusio komencis kampanjon kontraŭ Hindio, kaj francaj havaĵoj kaj Hindoĉinio. Tiel komenciĝis la unua mondmilito. Sed jam Rusio kaj la germanoj estas kune!
  Ankaŭ Rusio avancis al Egiptio.
  La caraj trupoj, kun la subteno de la loka loĝantaro, okupas Hindion kaj Iranon. Eniru plu en Hindoĉinion. Kaj la prusoj denove venkas la francojn kaj ĉirkaŭas Parizon.
  Plue, la respublikanoj rifuzas kapitulaci. Kaj Parizo estas atakita, peze detruita. La germanoj ankaŭ konkeras kaj Belgion kaj Holandon.
  Britio daŭrigas la militon dum iom da tempo. Rusaj trupoj okupas Egiptujon kaj Sudanon. Estas milito sur la maro. La rusa armeo moviĝas tra Afriko. Ĝis Sudafriko. Kaj kolektas koloniojn por si. Ankaŭ la germanoj prenas ion.
  Sed Aŭstrio-Hungario estas blokita en milito kun Italio. Vere, en 1894, la germanoj venis al la helpo de la aŭstroj. Kaj kompletigu la konkeron de Italio.
  Post tio, la lando de oranĝoj estas dividita inter si.
  La milito moviĝas al la maro. Kaj jen la genio de la mara komandanto admiralo Makarov montras. Kiu, atingas kelkajn brilajn venkojn. Devigante la mastrinon de la maroj kapitulaci.
  Rusio prenis kontrolon de Hindio, Hindoĉinio, la plej grandan parton de Afriko, kaj ankaŭ Aŭstralion, batante la britojn de tie. Rusaj trupoj forlasis Brition kaj Kanadon. Li ankaŭ fondis tie kolonion. Tiel, Britio perdis preskaŭ ĉiujn siajn koloniojn, dum Rusio gajnis ilin. La transpreno de Kanado estis helpita per la daŭra kontrolo de Rusio de Alasko. Kaj la ĉeesto de tre potenca floto. Kaj la genio de Admiralo Makarov kaj Rozhdestvensky.
  Nu, tio ne estas ĉio. Rusio translokiĝis al Ĉinio. Ankaŭ tre sukcesa. Kaj en 1904, la milito kun Japanio komenciĝis.
  Sed male al reala historio, ĉi tiu milito montriĝis ne peza, sed sufiĉe rapida. Krome, la japana floto estis sufiĉe malforta, dum la rusa, male, estis tre forta. Venkinte la japanojn, rusaj trupoj konkeris Tokion. Kaj tiam okazis referendumo, kaj la granda plimulto de la japanoj voĉdonis favore al aliĝo al Rusio.
  Caro Aleksandro la Tria gajnis novan venkon. Poste venis la libervola-deviga aliĝo de Ĉinio. Do regiono post regiono, provinco post provinco. La reĝa imperio atingis enormajn proporciojn. El Usono, la tuta Kanado kaj Alasko, la tuta Azio, Aŭstrio, la Pacifika regiono. Al Sudafriko kaj germanaj havaĵoj en okcidenta Afriko.
  Plus Aŭstrio-Hungario. Tia estas la vasta potenco.
  Sed, kompreneble, la germanoj kaj aŭstroj volis pli. Francio ankoraŭ estas okupata de Germanio. Ankaŭ Britio, ofendita de Rusio, volas militon.
  La imperiestro sukcesis kunveni koalicion: Hispanio, Portugalio, Germanio, Aŭstrio-Hungario kaj Svedio kontraŭ giganta Rusio. Antaŭ tio, la germanoj ankaŭ sukcesis kapti Danion kaj Norvegion dum la milito kun Britio. Potenca koalicio formiĝis.
  Kaj la milito komenciĝis la 1-an de aŭgusto 1917. Ĝuste en tiu momento kiam Aleksandro la 3-a mortis kaj Nikolao la 2-a supreniris la tronon. Oni faris la kalkulon, ke sen tia granda monarko kiel Aleksandro la Tria, kiu korektis kvindek unu jarojn, Rusio certe perdus.
  Sed Nikolao la 2-a havis fortan kaj fortan potencon. Sen Rasputin kaj malsana heredanto. Do li povus batali kun la koalicio.
  Kaj komenciĝis la milito... La germanoj tretis kiel tajfuno. Rusaj trupoj renkontis ilin per potencaj kontraŭatakoj. Estis granda kaj furioza batalo.
  Nikolao la 2-a, ĝenerale, fidante je ĉeno de fortikaĵoj, plene elĉerpis la germanajn kaj aŭstrajn unuojn. Kaj tiam li iris sur la kontraŭofensivon. Kaj en Afriko, rusaj trupoj, uzante la unuajn malpezajn ĉiuterenajn veturilojn en la mondo, tute venkis la aŭstrojn kaj germanojn. Kaj purigis la Nigran Kontinenton.
  Kaj Svedio kaj Norvegio estis rapide konkeritaj.
  La milito daŭris jaron kaj duonon kaj finiĝis per tio, ke la pli multnombraj kaj fortaj tankoj de la rusa armeo kaptis la tutan Eŭropon. Tiam Britio falis. Rusio finfine establis dominecon super la orienta hemisfero.
  Kaj ankaŭ caro Nikolao la 2-a fariĝis granda konkerinto. Paco regis ĝis 1929, kiam la Granda Depresio ekis. La ĝenerala krizo de la ekonomio kondukis al tio, ke en 1931, ĝuste la 1-an de majo, eksplodis milito inter Rusio kaj la lasta granda superpotenco, Usono!
  La cara armeo de Nikolao la 2-a eniris la limojn de Ameriko. La fortoj estis neegalaj. La amerikano havis preskaŭ neniujn tankojn, kaj estis nebone trejnita. Kaj Rusio multfoje plimultis ol Usono. La komandantoj de la cara imperio ankaŭ estis pli bonaj. Do la milito de la komenco eniris en unu pordegon. Rusio venkis kaj progresis. Kaj nun, la 30-an de septembro, post la kapto de Novjorko kaj Vaŝingtono, Usono kapitulacis. Tiel, alia paĝo en historio estis turnita. En 1934, Nikolao la 2-a lanĉis invadon de Meksiko, kaj tiam ĝis Latin-Ameriko, konkerante la latinajn ŝtatojn. Ĝis la lasta sendependa respubliko Ĉilio falis en decembro 1936.
  Tiel, Nikolao la 2-a finfine kompletigis la rakonton. La cara Rusio unuigis ĉiujn landojn kaj popolojn de la planedo Tero.
  La 7-an de novembro 1937, Nikolao la Granda, imperiestro de ĉiuj planedoj, kraŝis en aviadilo. Kaj lia regado finiĝis. Alesei II iĝis reĝo. Sana, juna heredanto - proksimume tridek tri. Sub li iris kosma ekspansio. Novaj limoj kaj novaj flugoj. La monarkio estis neskuebla. La homaro estas unuigita kaj konkeras la kosmon.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  La komandanto de Port Arthur mortis, ja en reala historio, li estis vundita en la kapo, sed kelkaj milimetroj de fragmento iris pli proksimen al la cerbo. Resume, la perfidulo, kiu transcedis la citadelon, mortis kaj Kondratenko, la heroo de la defendo de Port Arthur, prenis lian lokon.
  La nova komandanto, por plifortigi la defendon de la fortikaĵo, fordonis ĉiujn maristojn kaj ŝipartilerion al la marbordo, kaj senarmigis la eskadron, sed fortikigis Port Arthur.
  Kiel rezulto, la citadelo estis plene protektita, kaj plie la lertaj agoj de komandanto Kondratenko. La defendo tenis bone. Kondratenko fortigis la defendon de la Vysoky-fortikaĵo ĝustatempe kaj la japanoj ne povis preni ĝin.
  Antaŭ la fino de decembro, la samurajo estis elĉerpitaj en la atakoj. En januaro, ekzistis paŭzo kaŭzita de la provo de Kuropatkin liberigi la blokadon, sed ne tre sukcesa.
  En februaro, la atako denove estis, kaj denove repuŝita kun gravaj perdoj por la japanoj.
  Dum la defendo, la knabo Oleg Rybachenko kondutis heroe. En la tempo de la komenco de la sieĝo, tiu ĉi kajutisto havis nur dek jarojn. La infano batalis egale kun plenkreskuloj kaj iris al rekono.
  Li montris sin tre kuraĝa kaj batalema. Kaj la defendo tenis. Marto jam venis... La japanoj denove retiriĝis. Sanga dimanĉo ne okazis en Rusujo, ĉar la caro Nikolao, ĉar Port Arthur tenis, estis en bona humoro kaj eliris al la homoj. La rusa armeo estis replenigita, kaj fariĝis pli kaj pli. Fine de marto, la japanoj provis avanci, sed la fortoj de Kuropatkin havis tro multe da nombra supereco kaj forpuŝis ĉiujn atakojn.
  Pli bone ankoraŭ, la trupoj de generalo Nogi estis alpinglitaj malsupren per la sieĝo de Port Arthur. Post suferspertado de gravaj perdoj, la japanoj retiriĝis. Sed denove Kuropatkin hezitis.
  Fine de aprilo sekvis nova sturmo, kiu tamen ankaŭ estis repuŝita.
  Kaj Oleg Rybachenko, ĉi tiu kuraĝa knabo eĉ kaptis japanan kolonelon, helpe de kaptilo, kompreneble.
  Komence de majo okazis nur malgrandaj bataletoj, kaj la 25-an la eskadro de Roĵdestvenskij finfine eniris Port Arthur. La fama admiralo venigis kvindek unu ŝipojn trans tri oceanojn samtempe!
  Post tio, la defendo ricevis plifortikigojn. Kaj komence de junio sekvis la lasta atako kontraŭ Port Arthur. La atako estas malespera kaj furioza. Kaj denove li estis repuŝita kun grandegaj perdoj por la japanoj. La caro finfine forigis Kuropatkin kaj nomumis Linevich. Meze de julio 1905, la japanoj estis finfine venkitaj. Kaj finiĝis la heroa defendo de Port Arthur, kiu daŭris pli ol unu jaron.
  Kondratenko ricevis la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita. Kaj ricevis la rangon de feldmarŝalo. Tiam la eskadro de Roĵdestvenskij, kune kun Port Arthur, venkis la japanojn surmare. Krome, admiralo Togo mem mortis en batalo.
  Japanio estis devigita fari pacon kun Rusio, perita de Usono.
  Mi devis cedi la Kurilajn Insulojn, kaj Tajvanon. Rusio certigis protektoraton super Koreio, Manĉurio, kontrolon de Port Arthur. Krome Japanio pagis grandegan kompenson de miliardo da oraj enoj al cara Rusio.
  La venko fortigis la pozicion de caro Nikolao la 2-a. Rusio vastigis siajn teritoriojn, kaj Zheltorossiya komencis formiĝi koste de libervole aliĝado al de ĉinaj regionoj. Neniu Ŝtata Dumao - Rusio restis absoluta monarkio, sen parlamento.
  Kompreneble, pro la venko kaj politika stabileco, ekonomia kresko daŭris pli frue ol en reala historio kaj estis pli forta.
  La unua mondmilito komenciĝis kiel en reala historio. Sed ĝi daŭrigis pli sukcese por Rusio. En kiu la armeo estis pli granda kaj pli bona, inkluzive danke al la reformoj de feldmarŝalo Kondratenko, kaj la ekonomio estas pli forta, kaj la aŭtoritato de la caro estas pli alta.
  La milito daŭris iom pli ol unu jaron kaj finiĝis kun la kolapso de Aŭstrio-Hungario kaj la kapitulaco de la Otomana Regno kaj Germanio. Kaj Bulgario, vidante, kiel ĝi odoras, prenis la flankon de Serbio kaj Rusio, kiel, cetere, Italio kaj Japanio.
  Feldmarŝalo Kondratenko ricevis la plej altan rangon - Generalisimo. Kaj li fariĝis posedanto de preskaŭ ĉiuj ordoj, kiel Suvorov. Brusilov iĝis feldmarŝalo. Admiralo Kolchak faris karieron, kaj Kornilov, Denikin. Cara Rusio aneksita al si: Galicio, Bukovino, Krakova Vojevodio, Poznan Regiono, Klaipeda. Ĉeĥoslovakio ankaŭ iĝis parto de la Rusa Imperio. Kaj Malgranda Azio kun Konstantinopolo. Kaj norda Irako.
  Entute, ĝi rezultis bone. La japanoj dividis la germanajn koloniojn kun Rusio en la Pacifiko.
  Tiam Saud-Arabio estis dividita inter Rusio, Francio kaj Britio. Plue, post mallonga milito, Rusio kaj Britio dividis Iranon.
  Kaj poste Afganio. Vere, estis eta milito. Kaj la britoj komence ne estis tro bonŝancaj.
  La mondo trovis stabilecon kaj prosperon. Ĝis la Granda Depresio trafis en 1929. Rusio, post rapida kresko, ankaŭ falis en krizon.
  En 1931, Japanio atakis Rusion, serĉante venĝon por pasintaj malvenkoj.
  Sed ĉi-foje, ĝi estis memmortigo. La caraj trupoj venkis la japanojn. Admiralo Kolĉak ankoraŭ tute ne estas maljuna, li montris sian genion, kompareblan kun Uŝakov. La Lando de la Leviĝanta Suno estis tute frakasita en la maron kaj poste okupita. Sekvis referendumo en kiu la plimulto de la japanoj voĉdonis favore al aliĝo al Rusio.
  Do caro Nikolao la 2-a fortigis sian potencon en la Pacifiko. Rusio daŭre moviĝis tra Ĉinio. Malfortigita de la krizo, Britio, Francio, kaj Usono ne malhelpis prenado de kontrolo de la Ĉiela Imperio.
  En 1933, Hitler ekpotenciĝis en Germanio. Li komencis restarigi la iaman potencon de la antaŭa imperio. Kaj kompreneble, li provis ne kvereli kun Rusio.
  Mussolini en Italio havis amikecon kun Rusio. Kaj kaŝe kaptis Etiopion, vastigante iliajn koloniojn. Oni parolis pri kreado de Triobla Alianco.
  La cara Rusio volis aneksi ĉiujn koloniojn de la malfortiĝanta Anglio kaj Francio. Nu, ankaŭ la germanoj kaj italoj estas kompreneblaj. Usono havis siajn proprajn planojn.
  En 1937, Germanio interligis kun Aŭstrio, produktante la Anschluss. Kaj en novembro 1937, la aviadilo kraŝis kun Nikolaev dua. La regno finiĝis tre sukcese. Nikolao la 2-a atingis kolosajn konkerojn en la kvardek tri jaroj da sia regado.
  Ili nomis lin Nikolao la Granda! Kaj eĉ la Plej Grandaj, ili fariĝis pli altaj ol Petro la Granda.
  Sub Nikolao la 2-a, la labortago estis reduktita al dek horoj, sep jaroj da edukado iĝis deviga kaj senpaga. La averaĝa salajro en la lando atingis 75 rublojn monate kun nula inflacio kaj ora subteno de la rublo. La reĝa valuto estis la plej malfacila kaj konvertebla en la mondo.
  Rusio havis la plej grandan terarmeon en la mondo, kaj la grandeco de la floto preterpasis kaj Brition kaj Usonon.
  Rusaj tankoj estis la plej bonaj en la mondo, same kiel aviadiloj. Kaj helikopteroj en tiu tempo estis praktike la solaj sur la planedo Tero. La plej multnombra kaj altkvalita submara floto. La plej bona artilerio. Altnivelaj teknologioj en televido kaj video. La unua kolorfilmo de la mondo ankaŭ komencis esti filmita en cara Rusio. Inkluzive dankon al la pasio de caro Nikolao la 2-a por fotado.
  Post aliĝo al Ĉinio, Rusio eliris la plej altan en la mondo laŭ populacio, preterpasante Brition kun ĉiuj ĝiaj kolonioj.
  Caro Nikolao la 2-a reformis Ortodoksecon kaj leĝigis poligamion. Ĉi tiu saĝa suvereno sukcesis fari multajn aferojn. Kaj li forpasis ne kraĉita, ne persekutita, ne perdinte Rusion, sed granda. Kaj nur kelkaj milimetroj da fragmentoŝanĝo influis la historion de Rusio tiamaniere. Kaj oni diras, ke ne estas akcidentoj en la historio! Ankoraŭ kiel ili estas. Kaj Nikolao la 2-a kaj la fenomeno de Generalissimo Kondratenko montris tion.
  Sed post la morto de caro Nikolao, estis provizora saltego. Komence, la monarko Alexei II mortis antaŭ ol li povus esti kronita. Tiam ankaŭ mortis alia heredanto, Kirill Vladimirovich Romanov. Kaj Vladimiro la Tria surtroniĝis en 1938. La reĝo estas juna, sed ĝenerale ne stulta kaj sufiĉe fortvola kaj ambicia.
  Nu, li eklaboris! Rusio, Italio, Germanio, kontraŭ Britio, Francio kaj, estonte, Usono. Ĉi tie, kompreneble, la Triobla Alianco estas multe pli forta.
  En majo 1940, Germanio atakis Francion, Belgion, Holandon kaj Brition. Rusio atakis la francajn, anglajn, kaj nederlandajn koloniojn. La senceremonia forkapto de teritorioj komenciĝis.
  La britoj kaj francoj ne povis rezisti la rusan armeon. Kaj la germanoj venkis kaj devigis kapitulaci Francion, Belgion kaj Holandon en monato kaj duono.
  Tiam la Fuhrer okupis kaj Hispanion kaj Portugalion, kaj kaptis Danion kaj Norvegion. Rusio okupis Svedion.
  La milito estis preskaŭ en unu pordego. Kun la subteno de la loka loĝantaro, Rusio kaptis Hindion, Hindoĉinion, sudan Afganion, sudan Iranon, Mezorienton kaj eniris Egiptujon.
  Kompreneble, la koloniaj trupoj ne povis rezisti la caran armeon, kaj ili ne vere volis. La kapto de Afriko estis iom prokrastita pro manko de vojoj kaj longecaj komunikadoj. La germanoj moviĝis tra Afriko tra Ĝibraltaro kaj Maroko, rusoj tra Egiptujo, kaj plia Sudano.
  Tamen, la tereno estis pli de malhelpo ol la rezisto de la britaj aŭ francaj soldatoj. Ekzistis malmultaj el ili, kaj ili estas nebone armitaj, kaj plejparte de lokaj aborigenoj. Kiu ne sciis kiel kaj ne volis batali.
  En 1940, Hitler ne kuraĝis alteriĝi en Britio. Li lanĉis aviadilan ofensivon, komence ne tre sukcesan. Sed en la printempo de 1941, rusaj aviadiloj eniris la batalon, kaj Britio komencis esti premita al morto.
  Kaj en aŭgusto sekvis la surteriĝo de komunaj german-rusaj trupoj, kaj post du semajnoj da obstina batalado, la kapto de Londono.
  Post tio, la tuta orienta hemisfero, inkluzive de Aŭstralio kaj Nov-Zelando, iĝis rusa, germana kaj itala.
  Sed ankoraŭ estis Usono.
  Caro Vladimir decidis ataki ankaŭ Amerikon. Hitler kaj Mussolini subtenis lin en tiu ĉi decido. La Tria Regno movis soldatojn al Islando, kaj plu al Gronlando kaj Kanado, kaj cara Rusio moviĝis al Alasko. La fortoj estas, kompreneble, neegalaj. Usono havas sufiĉe malfortan tankfloton, kaj multe pli malgrandan populacion ol Rusio, kune kun ĉiuj ĝiaj kolonioj. Kvankam la ekonomio estas evoluinta. Sed tian monstron oni ne povas rezisti.
  Lanĉinte ofensivon en 1943, la rusa armeo rapide okupis Alaskon en du vintraj monatoj. Kaj printempe, kune kun la germanoj, ŝi kaptis preskaŭ la tutan Kanadon.
  Brazilo, Venezuelo, Meksiko kaj aliaj landoj deklaris militon al Usono.
  La movado de rusaj trupoj en la nordaj ŝtatoj de Ameriko komenciĝis. La fortoj estas, kompreneble, neegalaj. Rusio kaj Germanio estas pli bonaj kaj kvalite kaj kvante.
  La knabinoj Nataŝa, Zoja, Aŭrora kaj Svetlana batalas sur la plej bona tanko de la mondo "Kondratenko"-3, movebla veturilo kun longtuba kaj rapidpafa pafilo. Tre lerta, kun malalta silueto.
  Laŭ pezo, la tanko Kondratenko-3 estas ĉirkaŭ kvardek tunoj, kaj estas bone protektita. Kaj la pafilo, malgraŭ la malgranda kalibro de 76 mm, kun granda muzelo rapido.
  Shermans, ĉi tiu tanko ne povas esti penetrita de ajna angulo. Do...
  Knabinoj, batalantaj nudpiede kaj en bikinoj, nur ekstermu usonanojn kaj multe ridas.
  Precipe Nataŝa ... Kaj per nudaj fingroj, ŝi premas la stirstangon, dirante:
  - Gloro al mia Rus'!
  Zoya ankaŭ pafas. Li faras tion per siaj nudaj piedfingroj, premante la stirstangbutonojn kaj kriante:
  - Kaj nia tuta naskiĝlando!
  Aŭrora pafas plu. Ŝi batas la malamikon, kaj diras, elmontrante la dentojn:
  - Kaj la superaj potencoj estas malantaŭ ni!
  Kaj ankaŭ la knabino tre fajre palpebrumas! Kun nudaj piedfingroj, li premas kiel butonoj sur stirstango.
  Kaj tiam Svetlana pafas. Tia lerta kaj kuraĝa knabino. Eligas el la buŝo sunradiojn. Kaj li ankaŭ kantas:
  - Mi estas monda stelo! Mi kuras pli rapide ol eĉ Satano!
  Kun tiaj knabinoj, la diablo mem ne estas terura. Ili draŝas la usonanojn, forte ĉirkaŭante Ĉikagon.
  Kaj ne lasante iun ajn el tie. Ili tondras, ni diru, bagatele. Ĉi tiuj estas la knabinoj.
  Kaj nun la Ĉikaga garnizono kapitulacas. Konu la nian!
  Kaj rusaj tankoj jam alproksimiĝas al Novjorko. caro Vladimir kontente frotas la manojn. Ĉu la rusoj iam iris tiom malproksimen?
  Knabinoj kaj en la aero batalas kuraĝe. Ekzemple, bela paro: Maria kaj Mirabela.
  Gajnante iliajn fakturojn, nudpiede kaj bikinajn belaĵojn. Ili laŭvorte havas nenion por kontraŭbatali. Tiaj knabinoj ĉi tie estas belaj kaj brile agresemaj kaj bone celitaj.
  Maria pafis, faligis dekduon da aviadiloj, en unu eksplodo kaj kantis:
  - Gloro al vi, nia naskiĝlando! En la nomo de Rusio!
  Ankaŭ Mirabela ekpafis kaj muĝis:
  - Sed estas gvidanto en granda forto,
  Li vokos la slavojn al batalo ...
  Ne povas trakti Rusion
  Kiam Vladimiro estas reĝo!
  
  De firma, forta, kun fera volo,
  Aspekto kiel tranĉanta metalo ...
  Rusoj ne bezonas pli bonan parton -
  Nur homoj revis pri tia afero!
  Jes, ĉi tiuj knabinoj batalas kaj kantas majstroj ...
  Cetere, meze de la ŝtormo de Novjorko, la unua rusa kosmonaŭto flugis en la spacon, flugis ĉirkaŭ la planedo Tero. Kaj ĉi tio estas alia atingo de cara Rusio de la Romanov-dinastio.
  Kaj tiam la novjorka garnizono kapitulacis, kaj Vaŝingtono baldaŭ falis. Kaj la 3-an de septembro 1943 Usono entute kapitulacis. Tiel finiĝis la Dua Mondmilito, kiu komenciĝis la 15-an de majo 1940. La milito estas glora por Rusio kaj venka.
  Kompreneble, kaj Hitler kaj Mussolini multe gajnis el ĉi tiu milito. Ambaŭ diktatoroj ricevis havaĵojn en Afriko, kelkaj en Eŭropo kaj Usono. Eŭropo finfine estis dividita inter landoj. Kaj Bulgario post la referendumo fariĝis la regno de Bulgario kiel parto de Rusio.
  Ŝajnus, ke la mondo denove estas redistribuita kaj kolonioj estas digesteblaj. Sed Hitler, kompreneble, ne estus Hitler, se li ne volus pli. Precipe, venku Rusion. Kaj transprenu ĝiajn teritoriojn.
  Kaj kompreneble la germanoj multe kalkulis je novaj, pli potencaj armiloj. Tankoj de la serio "E" kaj balistikaj misiloj kaj precipe por flugaj teleroj.
  Tamen, cara Rusio signife superis la Trian Reich per balistikaj misiloj kaj eĉ flugis al la luno la 12-an de aprilo 1951.
  Kaj la tankoj de la serio "E" ne havis kvalitan superecon super la rusaj.
  Kaj nur flugaj teleroj estis mistero. Danke al la laminara jeto, ili montriĝis tute nevundeblaj al ajna tipo de manpafiloj. Sed samtempe ili mem ne povis pafi.
  Mussolini mortis kaj lia filo sukcesis al la trono. Hitlero premis lin kaj la junulo konsentis batali kun Rusio. La 20-an de aprilo 1955 komenciĝis nova, tria mondmilito. Flanke de Hitler estis: Italio, Brazilo, Argentino, Ĉilio, Meksiko, mallonge, la tuta Latin-Ameriko, krom Kubo, kiu subtenis Rusion. Kaj ne plu estis aliaj landoj en la mondo! La tria mondmilito komenciĝis la 20-an de aprilo 1955 . Kaj caro Vladimiro alfrontis la plej grandan defion de sia regado.
  La sola afero, kiu povus konsoli lin, estas, ke ĉi tiu milito estos la lasta en la historio de militoj sur la planedo Tero. Ĉar ĉiuj landoj de la mondo partoprenas en ĝi!
  Nu, kiam la milito komenciĝis, tiam ĝi devus esti farita! La atako de Hitler ne estis speciala surprizo. Hungario, Jugoslavio, parto de Rusio kun limigita aŭtonomio, ilia caro Vladimiro la Tria. Albanio estas okupata de Italio. Ĉio mendo laŭ ordono. La germanoj provas antaŭeniri de Orienta Prusio, Aŭstrio, Italio de la sudo. Kaj la bataloj okazas en Afriko. Koalicio de latinaj landoj pri Usono. Sed ili ne estas tre aktivaj tie. Ĵus deklarita milito.
  Kaj Hitler, dume, movis la ĉefajn fortojn en Eŭropo.
  Kaj eksplodis infera milito. La lasta grava milito en la historio de la homaro.
  La germanoj faris la ĉefan baton en Hungario direkte al Budapeŝto. Tie batalis Oleg Rybachenko. Li ankoraŭ aspektis kiel knabo ĉirkaŭ dekjara. Vere, li estas tre fizike forta, muskola, rapida, kaj plej grave, kiel senmorta montgrimpanto. Jes, la verkisto kaj poeto Oleg Rybachenko ricevis senmortecon, sed kondiĉe, ke li fariĝu dekjara knabo, kaj servas Rusion en infana, sed tre forta kaj rapida korpo. Kaj li estas infano ekde la 1-a de januaro 1904. Kiam li ekloĝis en Port Arthur kiel kajutknabo. Nu, li kaj la knabo ne estas la plej malgrandaj, sed fortaj kaj rapidaj ekde la komenco mem, kaj ili prenis lin sur la ŝipon.
  Cetere, kiam ili dubis, ĉu ĝi estas tro malgranda, Oleg Rybachenko klinis kupran pencon per siaj fingroj al kuraĝo. Post tio, sen interparolo, oni kondukis lin al la ŝipo.
  La knabo gajnis multajn premiojn, partoprenante en ĉiuj militoj. Fariĝis oficiro. Sed li aspektis kiel infano. Tial, kvankam li ricevis premiojn pro multnombraj heroaĵoj, ili ne alproprigis la eternan knabon super la kapitano. Kaj nun Oleg Rybachenko estas en la armeo pli ol duonjarcento. Mi delonge meritas oficiran pension, sed se vi havas feran sanon, kial do forlasi la servon.
  Cetere, sen komputiloj, ludkonzoloj, televido estas iel enuiga. Kaj en la armeo, vi estas la kapitano almenaŭ pelanta la soldatojn. Jes, la tempo ankoraŭ pasas.
  Generalissimo Kondratenko mortis. Grandadmiralo Kolĉak, kiu superis Uŝakov, ankaŭ mortis. Multaj kun kiuj Oleg Rybachenko komencis, la servo ne plu ekzistas.
  Pli precize, ekde la sieĝo de Port Arthur, preskaŭ ĉiuj veteranoj mortis. Restis nur Vovka. Ankaŭ li estis tiam kajutknabo, kaj nun li jam estas grizhara avo. La vero ankoraŭ funkcias. Kaj li estas surprizita, ke Oleg restas la sama knabo, kiu ne havas eĉ unu cikatron sur sia korpo. Tia estas la fenomeno konata tra la rusa, cara armeo. La vero batalas tre mojosa.
  La knabo Oleg estas nudpieda, do li estas pli agrabla kaj pli lerta. Li celas pafilon post pafilo, kaj pafas al la germanaj tankoj de la "E" serio. La maŝinoj de la nazioj estas simple grandegaj. Kaj ŝajnas, ke nenio haltigas ilin.
  Sed la eterna knabo batas tiel bone, ke ĝi trarompas la metalon. Pentras la Fritz, malkonstruas la turojn kaj kantas.
  - caro Vladimir, rusa caro...
  Ortodoksa suvereno!
  Ni baldaŭ konkeros la mondon,
  Ja kerubo estas super ni!
  Hitler finiĝos
  Kaj kiu aŭskultis - bone farite!
  Kaj la knabo, kvazaŭ ĵetante granaton, nudpiede, kun infana piedo. Grizbarbuloj Vovka nur balancas la kapon.
  Pli ol kvindek jarojn de infanaĝo, la verkisto kaj poeto Oleg Rybachenko pasigis en la dudeka jarcento. Kaj mi devas konfesi, ke mi vidis multon. Estante senmorta, li jam delonge perdis ĉian senton de timo. Kaj la milito rememorigis lin pri komputila strategio.
  Estis facile kaj amuza ludi. Kaj ankaŭ estis agrable batali. Estas bone, kiam matena roso estas sub viaj nudaj piedoj, kaj vi estas eterna knabo bananta, kaj senorde vestita per pantaloneto!
  Oleg Rybachenko rajtas kuri en pantaloneto kaj nudpiede. Reen en Port Arthur, la infano instruis min marŝi sen ŝuoj, eĉ en la malvarmo. Ja senmorta korpo ne povas malvarmumi aŭ malsaniĝi, sed vi rapide alkutimiĝas al malvarmo, kiu ne kaŭzas damaĝon. Same kiel Peter Pan. Kaj estas preskaŭ agrable kuri nudpiede en la neĝo. En movado, la malvarmo praktike ne sentiĝas, nur kiam oni sidas senmove, nudaj piedoj iomete sunbrunaj! Sed por knabo, tio estas bagatelo.
  Sed estas ankaŭ sorĉistinoj Nataŝa, Zoja, Aŭrora, Svetlana! Ili ankaŭ partoprenas en la milito. Sed ne ĉiam, sed epizodoj. Helpis konservi Monton Alta kiam ĝi estis la plej malfacila. Nudpiedaj belulinoj batalis tie, kaj en bikinoj. Ili ĵetis siajn piedojn per nudaj piedfingroj, akre kalitaj diskoj.
  Kaj tranĉis per glavoj. Kaj Oleg Rybachenko tiam elŝiris el maŝinpafilo - la pli maljunaj kamaradoj estis mortigitaj. Kaj kiel rezulto, la atako de la samurajo blokiĝis, kaj Monto Alta montriĝis neŝancelebla!
  Kaj la knabinoj montris sian plej altan klason kaj aerakrobadon de la Valkirioj.
  Kaj nun la germanoj estas sur la defensivo. La cara armeo estas preta por milito. La Führer ne atingis taktikan surprizon.
  Kaj la rusaj trupoj kuraĝe batalas. Ŝajnas, ke Hitler pli ol unufoje malbenos sin pro tio, ke li komencis tian militon. Cetere, malgraŭ tio, ke la Fuhrer havas du trionojn de Eŭropo kaj trionon de Afriko sub armiloj, sed tamen
  li ne estas rivalo de Rusio.
  Kaj ankaŭ la nombro de soldatoj. Kaj la italaj trupoj estas malfortaj. La landoj de Latin-Ameriko partoprenas en la milito malvigle. Kaj iliaj armeoj estas teknike kaj organize ne tre bonaj.
  Do Rusio ankoraŭ tenas la malamikon en defendo profunde.
  Tanko "Kondratenko"-6 estas sufiĉe maniero batali kun ĉi tiu serio. Jes, kaj "Nikolay" -4 estas pli peza, ĝi montras sin kiel tre forta maŝino.
  Rusoj povas batali pli pezajn germanajn monstrojn.
  Precipe sur "Nikolay"-4 kie la skipo de Alenka, la knabinoj estas tre belaj kaj en bikino.
  Pafilo en 130 mm kalibro. Kiel bati la faŝistojn. Vane Hitlero ŝprucis sur Caran Rusion. Ĉi tie ne estas facila promenado por li, sed batado.
  Anyuta premis la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj kaj kantis:
  - Por Rusio kaj libereco ĝis la fino!
  Kaj kiel ridos la belulino!
  Kaj tiam Augustine pafos ĵetaĵon al la malamiko. Frakasu la metalon kaj kantu:
  Ni igu niajn korojn bati unuvoĉe!
  Kaj li ankaŭ premas la butonojn de la stirstango per siaj nudaj piedfingroj. Ĉi tio estas vere bonega knabino!
  Kaj ĉi tie Maria estas kiel lupaneto. Kaj disigis la faŝistojn. Kaj detruu la malamikon.
  Dum uzado de nudaj piedfingroj. Kaj ankaŭ kantu:
  - En la nomo de nia Patrujo, sanktulo! Lasu la batalanton esti simple mojosa!
  Kaj ekridis, kaj montru la dentojn!
  Kaj poste la Olimpikoj kun peza lupaneta kuglo. Post ĉio, ŝi estas ĝuste tio, kion vi bezonas - la plej suka pomsuko!
  Kaj denove la knabinoj trarompis la E-50, elbatis la turon kaj ridis.
  Alenka sendis ĵetaĵon, disbatante la E-100, trapikante ĝin tra kaj tra. Kaj uzante nudajn piedfingrojn. Kial la knabino kantis:
  - Rompu la malamikon!
  Kaj Anyuta draŝas ĉirkaŭe, uzante siajn nudajn piedojn kaj grincas:
  - Fritz kaput!
  Kaj tiam batis Augustine. Ankaŭ tre trafe kaj uzante nudajn piedfingrojn, kui:
  - Finu Hitleron!
  Kaj tiam Maria aldonos tre agreseme. Disbatu la faŝistojn kaj knari::
  - Kaj kiu aŭskultis, bone farite!
  Kaj montru lian langon!
  Kaj tiam la Olympias sendas ĵetaĵon, mortigante kontraŭulojn.
  Kaj ankaŭ nudaj piedoj en la kurso de ellaso kaj kantado:
  - Tute elĉerpitaj!
  Kaj denove la knabino prenos la langon kaj montros ĝin.
  Do ili tranĉis...
  La germanoj, post unu monato da batalado ekde la komenco de la ofensivo, avancis de kvindek ĝis cent kilometroj, kaj suferis gravajn, eĉ grandegajn perdojn. Kaj la italoj en Afriko finiĝis en kaldrono kaj ĉirkaŭis. Iliaj trupoj estas banale venkitaj.
  Ĉi tie la 21-an de majo Adolf Hitler ordonis voki en la armeon, ĉiuj kapablaj porti armilojn de dek kvin ĝis sesdek kvin. La cara armeo tiris rezervojn.
  Kiel evidentiĝis, germanaj diskoj ne estas tiel teruraj en la praktiko. Vere, rusaj aviadiloj povas ataki per virŝafo. Sed vi povas foriri de ĉi tio, danke al la alta manovro de la maŝinoj de la cara armeo.
  Kaj la kalkulo de Hitler pri nevundebla mirakla armilo tute ne realiĝis.
  La cara armeo estis ankoraŭ sur la defensivo. Potencaj defendlinioj fositaj anticipe, forta defendo. Lasu Hitler spiri. Sed en Afriko oni povas premi pli malfortan, italan aliancanon.
  Se la Fuhrer ne decidus militi kontraŭ cara Rusio, li sendube enirus en la historion kiel la granda, kaj eĉ la plej granda gvidanto de Germanujo. Kaj do la demono volis regi la mondon, kaj kio venis el ĝi?
  Rusaj knabinoj estas ja la plej belaj en la mondo.
  Oleg Rybachenko, kiel ĉiam, estas ĉe la avangardo de la batalo. Nek kuglo nek fragmentoj prenas lin. Li estas senespera kaj mojosa ulo.
  Knabo en pantaloneto kaj nudpieda, kontraŭ la nazioj. Kaj ĵetas grenadojn al ili, kaj kuras en la pluva pluvo.
  Jes, estas domaĝe, ke ne ekzistas brila Kondratenko, sed estas junaj kaj kapablaj komandantoj. Precipe feldmarŝalo Vasilevskij, kiu jam elstaris dum la unua mondmilito. Kaj ordonas energie kaj lerte.
  Kaj la Fritz, enpuŝante en malfacilan defendon, senespere enŝlosiĝas en ĝi. Sed ili ankoraŭ provas trarompi.
  Oleg Rybachenko, ĉi tiu eterna knabo ridas, nudas la dentojn kaj kantas:
  - Mia patrujo! Mia Sankta Patrujo!
  Kaj ankaŭ kiel li ĵetas grenadon per la nudaj piedoj.
  Kaj jen Natasha, Zoya, Aurora kaj Svetlana eniris la batalon. Ili estas la eternaj knabinoj-sorĉistinoj de la servisto de la sankta Dio Rod. Ili ne ĉiam batalas, alie Rusio konkerus la tutan mondon. Sed ĝi ĉiam estas efika kaj okulfrapa.
  Knabinoj amas mortigi: ĉi tiuj estas knabinoj!
  Kaj kiel ili piediros sur la nazioj, kaj kiel ili eniĝos ...
  Kaj kun nudaj piedfingroj ili ĵetos diskojn, mortigante la Fritz.
  La nazioj estas blokitaj kaj suferas pli kaj pli da perdoj. Vasilevskij la granda strategiisto proponas frakasi la naziojn kaj italojn en Afriko. Do estas pli lertaj, kaj kun pli bona manovro, rusaj tankoj havos avantaĝon. Kaj en Eŭropo, la nazioj kuri sovaĝe. Por ke ili tute malplenigus siajn rimedojn.
  Caro Vladimir akceptis tian planon. Kaj novaj fortoj estis translokigitaj al Afriko.
  Elizabeto kaj ŝia skipo batalis en Libio, fortranĉante italajn unuojn. Estas varme tie kaj la knabino estas bela en bikino. Ili havas la plej novan tankon "Kondratenko"-6, sur kiu la militistoj preteriras la poziciojn de la italoj kaj la Fritz, kaj memfide frakasas ilin.
  Elizabeto pafas ĉe tanko de la imperio de Mussolini Jr. kaj diras:
  - Sur la maroj, sur la ondoj, promenas pelto kaj kaftano!
  Kaj uzas, kompreneble, nudajn piedfingrojn.
  Ekaterina pafas poste. Pugnobatas germanan aŭton kaj muĝas:
  - En Rusujo caro Vladimir estas heroo!
  Elena trafas ŝin, batas la memveturan pafilon de la Fritz kaj pepas:
  - Por la Patrujo, vi mortigas Hitleron!
  Kaj fine, la Olimpikoj liberigos ĵetaĵon. Dispremi la Fritz, dispremu ilin kaj knari:
  - La rezulto estos bonega!
  Kaj li ankaŭ uzas la nudajn piedfingrojn de infanaj piedoj.
  En Afriko, fine de majo kaj frua junio, rusaj trupoj atingis gravan sukceson. La batalado moviĝis en la teritorion de Libio kaj Etiopio. La 12-an de junio Tripolo falis. Kaj la 15-an de junio, la ĉefurbo de Etiopio estis ekmovita. Do la soldatoj de Mussolini Jr. falis malsupren. Ve, li ne subtenis sian patron.
  Kaj lia gloro kiel venkinto ankaŭ. Sed Mussolini, partopreninte en la angla kaj franca kolonioj, konsideris sin Cezaro. Sed superi Cezaron, ĝi ŝajnas preter lia forto.
  Oleg Rybachenko batalis en komando de baterio. Kaj tiel kuraĝe, ke la germanoj perdis ĉiutage dekojn da tankoj pro lia fajro. Lia knabo eĉ ricevis alian oran krucon. Kaj eĉ, fine, tute egale, ili ricevis la longe merititan rangon de majoro.
  Antaŭe ne alproprigite ĉar ĝi aspektas kiel infano. Sed la knabo montris elstaran heroecon. Kaj la kapablo batali.
  La 22-an de junio 1955, rusaj trupoj en Afriko finfine kaptis italan Somalion. Kaj la 25-an de junio 1955 kapitulacis la restaĵoj de la italaj trupoj en Etiopio.
  La Imperia Armeo memfide venkis. Mainstein, kiu estis konsiderita la plej bona komandanto de la Tria Reich, skribis en sia taglibro:
  - Ni vekis la inferan urson! Nun ni estas disŝiritaj!
  Antaŭ la fino de junio, la germanoj suferspertis tiel gravajn perdojn ke ili estis devigitaj suspendi sian ofensivon en Eŭropo.
  Caro Vladimir ordonis pliigi premon en Afriko. Unue la Nigra Kontinento, poste ĉio alia - diris la elstara monarko! La 1-an de julio 1955, la germanoj provis avanci en Skandinavio. Kaj ili kuregis al Stokholmo, sed trafis tre densan defendon. Kaj ili suferis grandegan damaĝon.
  Komence de julio 1955, rusaj soldatoj eniris germanan Alĝerion.
  Libio jam estis sub la kontrolo de cara Rusio. Estis ofensivo kaj bukloj de Niĝerio.
  La tankskipo de Elizabeto batalas kontraŭ la nazioj. Estas tre varme kaj la knabinoj eĉ demetis la mamzonojn kaj nun ili portas nur kalsonon en la tanko Kondratenko-6. Ili precize pafas al la nazioj.
  Kaj ili volas grandajn aferojn.
  La cara Rusio estas ankoraŭ aŭtokrata lando. Kaj ĝi ankoraŭ ne havas parlamenton. Kaj ke la revolucio ne okazis, kaj la Dumao ne estis establita. La reĝoj mem ne volas limigi sin en potenco. Kaj la Fuhrer kaj la Duce estas diktatoroj. Tio estas, estas milito de du sistemoj kun aŭtoritataj reĝimoj.
  Sed por cara Rusujo ĝi estas pli nature. Kaj estas obstina, kaj senĉesa batalo.
  Elizabeto premas la stirstangbutonon per siaj nudaj piedfingroj kaj pafas kuglon. Roronante al si mem:
  Ni frakasu la faŝistojn!
  Jekaterina ankaŭ premis la stirstangon butonon per la nudaj piedfingroj kaj liberigis murdinton, ronronis:
  Ni faligu Hitleron!
  Kaj Elena ankaŭ batas, batas eksteren la naziojn kaj grincas:
  - Mi disŝiros ĝin!
  Kaj ankaŭ kiel ridi! Kaj per siaj nudaj kruroj li premos la butonojn de la stirstango.
  Kaj tiam la Olimpikoj kiel ĝi rezultos, kaj kiel lupaen. Ĝi dispremos ĉiujn kaj gorĝos:
  - Infera trairejo kaj skipo!
  Ne forgesu premi la stirstangajn butonojn per viaj nudaj piedfingroj. Kaj batis la malamikon.
  Militistoj estas ja tre kuraĝaj kaj brilemaj en karaktero.
  Oleg Rybachenko, dume, forpuŝis alian atakon de la Fritz kaj kantis:
  - Por la Patrujo kaj Vladimiro la Caro - hurdu!
  Jes, en la reala historio ekzistis tia memproklamita imperiestro de Rusio, Vladimiro la Tria, la estro de la Romanov-dinastio. Kaj li vere komencis formale regi en 1938. Kaj tiam Vladimiro montriĝis - vera reĝo, kaj eĉ bonega! Vladimir Kiriloviĉ Romanov estas caro, kiu havas ĉiujn ŝancojn fariĝi la imperiestro de la tuta Tero!
  Post la venko, aŭ pli ĝuste la spegulbildo de la atako, Oleg Rybachenko, interŝanĝis kartojn kun siaj subuloj. Knabo en pantaloneto, blonda, tre muskola, kaj skulptita ludis kun grizharaj batalantoj. Eĉ surprize, Oleg estas pli maljuna ol ĉiuj. Sed ĉi tiu knabo tranĉas sin.
  Memorante Port Arthur, la heroan defendon el kiu venis la gloro de Rusio. Granda gloro samtempe...
  La senmorta knabo rimarkis:
  - Jen kiel ni solvas ĉiujn niajn problemojn! Baldaŭ estos momento, kiam homoj neniam mortigos unu la alian!
  Soldatoj kaj oficiroj konsentis:
  - Kompreneble, majoro! Ili ne mortigos!
  Oleg rigardis la rubandon kun siaj multaj medaloj. Jes, estas jam tiom da ordonoj, malmultaj generaloj havas. Kaj estus bone ricevi titolon por vi mem. Princo, grafo, duko!
  Duko Rybachenko - sonas bele!
  Kaj la knabo saltis pli alten kaj turniĝis en la turnstablon.
  La germanoj provis ataki, sed denove estis repuŝitaj kaj suferspertis kolosan neripareblan difekton.
  En julio, la rusa armeo atingis novajn, gravajn sukcesojn en Afriko. Dum la severeco de la atako de la cara armeo estis tie. Alĝerio havas multajn el la plej bonaj rusaj armiloj. Kaj antaŭ la fino de la monato, la germanoj estas ĉirkaŭitaj kaj detruitaj en la kaldrono.
  En aŭgusto ankaŭ rusaj trupoj trarompis Maroko. Senespere batalis, la knabinoj sur la tanko "Kondratenko" -6, trarompante en la dikon de ĝi.
  De tempo al tempo estis raportoj pri kapitulaco de germanoj pri urboj prenitaj.
  Okazis bataloj en Niĝerio kaj en malsamaj lokoj. La rusoj prenis kaj en nombro kaj pli moveblaj teknikistoj, kaj kun la subteno de la loka loĝantaro, kiun la rasismaj faŝistoj turnis kontraŭ si.
  Afriko efektive montriĝis por malforta ligo en la strategio de Hitler kaj Mussolini Jr.
  Rusujo regis tie ... Kaj en septembro, malrapide tiriĝante, la fortoj moviĝis en Norvegio. La nazioj suferis enormajn perdojn. Kaj Alenka kaj ŝia ŝipanaro veturis per la tanko. La plej nova tanko "Nikolay" -5 peza, pruvis esti pli progresinta ol la E-serio.
  Eĉ tia potenca tanko kiel la E-200 faris sian vojon tra la pafiloj de la cara maŝino.
  Aljonka, premante la butonojn de la stirstango per la nudaj piedfingroj, frotis la manojn kontente:
  - Mi estas io, kio povas rompi la Wehrmacht!
  Anŭuta ankaŭ premis la butonon per siaj nudaj piedfingroj, trapumpis la germanan aŭton kaj konfirmis:
  - Ni forviŝos la Wehrmacht en polvon! Por la potenco de la carismo!
  Cool Augustine ekpafis, kaj kriis:
  - Kaj ni vivos sub komunismo!
  Maria volonte konsentis pri tio:
  - Jes, sub cara komunismo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj ŝi premis la butonojn de stirstango. Kaj samtempe, kiel lupaneto, kaj dispremu la malamikon.
  Kaj jen Marusja grincos:
  - En plena grado!
  Kaj ankaŭ per la nudaj piedfingroj li premos la butonon de stirstango.
  Rusaj trupoj jam ĉirkaŭis Oslon. Bataloj iras por ĉiu arbusto kaj domo.
  En la centro, la cara armeo denove repuŝas la germanan ofensivon. Oleg Rybachenko, kiel ĉiam, estas ĉe la avangardo kaj batalas memfide. Rusa artilerio funkcias kiel horloĝmekanismo.
  Ĉio preciza kaj ĝusta...
  En oktobro, rusaj trupoj finfine fortranĉis Afrikon de terprovizoj, liberigante Maroko. La nazioj trovis sin en ia kaldrono.
  Eĉ sur la nigra kontinento. Hitler tremis pro kolero, sed li nenion povis manĝi.
  Jes, li pikis sin en Rus'... La vintro alproksimiĝis. Oleg Rybachenko, malgraŭ la fakto, ke komencis neĝi, ankoraŭ kuras nudpiede kaj en pantaloneto. Nu, knabo - kion vi prenos! Kaj tute sentima knabo.
  Kaj ĵetas grenadojn kun nudaj piedfingroj.
  Kaj kantas:
  - Lasu kuri mallerte,
  Kirasaj tankoj en la flakoj...
  Kaj sur la tegmento estas maŝinpafilo -
  Ĉeburaŝka artileriisto,
  Krokodila artileriisto!
  Shakoklyak estas sur la atako!
  La terminatorknabo ĵetis obuson per siaj nudaj piedfingroj, disŝirante la naziojn kaj kantis:
  - Kaj mi ludas per dinamito,
  Antaŭ preterpasantoj!
  Kiel la Fritz-pecoj forkuras!
  Ĉiuj mensogas, kaj mi iras!
  Kaj la knabo estas vere amuza! Sed jam en la armeo pli ol kvindek jarojn. Kaj nur diablo! Eĉ blonda!
  Oleg Rybachenko denove ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj muĝas:
  - Gloro al la caro kaj Nikolao kaj Vladimiro la Tria!
  Kaj mi pensis, ke ili ne konfuzu Vladimir Kiriloviĉ Romanov kun Vladimir Putin! La Romanov grandaj caroj estas mirinda familio! Tiuj, kiuj faris Rusion la plej granda imperio!
  Kaj ne tiom difektita de la sorto kiel Putin!
  Sed nun la rusaj trupoj forpuŝas alian atakon.
  Novembro venas. La nazioj estas senspira. Sed novaj rezervoj estas ĵetitaj en batalon. Ili jam estas finitaj en Afriko. Estas malfacile por la faŝistoj.
  Do ili eligas sian koleron sur la kaptitojn. Jen ili ricevis la belan Nicoletta. Ili senvestigis ŝin ĝis la kalsoneto kaj kondukis ŝin tra la freŝa novembra neĝo.
  Knabino kun la manoj ligitaj, preskaŭ nuda, promenas tra la neĝblovoj, lasante nudajn, graciajn piedsignojn. Ŝi estas tiel bela. Kaj la germanoj sekvas ŝin, vipante ŝin per vipoj. Kaj ili batis sin beleco, ili batis. Sango gutas el lia tranĉita dorso.
  Nicoletta nur kunpremis la dentojn. Kaj fiere levas la kapon. Kaj ŝiaj kuproruĝaj haroj flirtas kiel proleta standardo.
  Kaj ankaŭ ŝiaj nudaj piedoj skarlaĝis, sed la knabino eĉ ne levas brovon.
  Kian fenomenan kuraĝon ŝi havas.
  Kvankam la nazioj jam prenis ĝin kaj metis ĝin en sian nudan bruston per torĉo. Sed eĉ tiam la knabino nur ektremis, sed ne kriis.
  Ŝi havas tian grandan fidon...
  La knabino estas tirita supren sur rako, ŝiaj artikoj estas torditaj. Tiam fajro ekbruligas sub nudaj piedoj. Li lekas la nudajn piedojn de la belulino. Kaj per ruĝe ardaj ĉenoj, ili vipas la nudan korpon de la belulino.
  Nicoletta kantis responde;
  Mi estas Ĉernobog, la filino de la malbona Dio,
  Mi kreas kaoson, mi semas detruon...
  Mia grandeco ne povas esti venkita,
  Nur furioza venĝo brulas en la animo!
  
  Kiel infano, mi volis bonan knabinon,
  Ŝi skribis poezion kaj nutris katojn ...
  Ellitiĝis frue matene
  Super ĝi flirtis, flugiloj de keruboj!
  
  Sed nun mi scias, kio estas malbono
  Kio malfeliĉigas ĉi tiun mondon...
  Kaj kion vi diras bona?
  Jen la detruo pasie amata!
  
  Kaj montris ŝian knabinecan fervoron,
  Kia brilanta filino de Dio fariĝis...
  Ni konkeros la vastaĵojn de la universo,
  Ni montru forton, tre potencan!
  
  Granda Patro ĉi tiu Ĉernobogo,
  Li alportas kaoson, militojn en la universon...
  Vi preĝas al Svarog por helpi,
  Fakte, vi estas rekompencita!
  
  Tial mi diris: Savu la Eternulon,
  Lasu koleron boli en via koro...
  Ni konstruos feliĉon, mi kredas je sango,
  La utero pleniĝu ĝis la rando!
  
  Mi amas ruzon, malnobelon kaj trompon,
  Kiel trompi Stalin la tiranon...
  Oni ne povas hontigi
  Kaj kiom da nebulo estas en la mondo!
  
  Ĉi tie mi proponis fari fortan movon,
  Unu bato por detrui la malbonon ...
  Sed tre nigra Dio enamiĝis,
  En ĉiuj aferoj, kaj ĉi tiuj kaj la postvivo!
  
  Kiel mi montriĝis alkutimiĝinta al malbono,
  Kaj en la koro de kolero, furioze nutrita...
  Malaperis avido al ĝojo, bono,
  Tuj kiam kolero penetris de la piedestalo!
  
  Kaj kio pri Stalino - li ankaŭ estas malbona,
  Pri Hitlero, do ne estas demando...
  Ĝingis-Ĥano estis tiel bonega bandito
  Kaj kiom da animoj li sukcesis kripligi!
  
  Do mi diras kial bonteni,
  Se ne estas la plej eta memintereso en ĝi ...
  Kiam vi estas pego - via menso estas ĉizilo,
  Kaj malaperis kiam stultaj pensoj!
  
  Do mi diras al mi mem kaj al aliaj:
  Servu la potencon kiel nigra inko...
  Tiam ni konkeros la vastaĵon de la universo,
  Ondoj trarompos la universon!
  
  Ni faros malbonon tiel forta
  Ĝi donos al kolero senmortecon,
  Tiuj, kiuj estas malfortaj en spirito, estas jam forblovitaj,
  Kaj ni estas la plej fortaj homoj kredas je tio!
  
  Resume, ni ĉie fariĝos pli fortaj,
  Levu la glavon de sango super la universon...
  Kaj nia kolero ankaŭ estos kun ŝi,
  Ni ricevos alvokiĝon plenan de destino!
  
  Resume, mi estas fidela al Chernobog,
  Mi servas ĉi tiun malhelan forton per mia tuta koro...
  Mia animo estas kiel flugiloj de aglo
  Tiuj, kiuj estas kun la Nigra Dio, estas nevenkeblaj!
  La milito inter Rusio kaj la Hitlera koalicio daŭris. Antaŭ decembro, rusaj soldatoj finfine finis for la italojn, devigante ilin kapitulaci en Afriko, kaj preskaŭ finis la germanojn tie. Ĝi estis malplenigita de la Fritz kaj Norvegio.
  Nun la cara armeo iris al la ofensivo la 25-an de decembro. Furioza batalo eksplodis. Vintre, rusaj tankoj estis klare pli fortaj. Kaj trapikis la defendon de la malamiko.
  Oleg Rybachenko, ĉi tiu eterna knabo, kuris nudpiede kaj en pantaloneto tra la neĝo, kantante:
  - Jen nia lasta kaj decida batalo! Ni mortu por la Patrujo - la soldatoj estas malantaŭ mi!
  Rusaj tankoj estas tre lertaj sur gasturbinmotoroj. Kaj la nazioj ne povas haltigi ilin tiel facile.
  Ĉi tie antaŭen rapidas "Nikolay" -5. Ĝi havas kvin knabinojn, kiuj fervore kantas:
  - Neniu haltigos nin, la rusa mondo ne povas esti venkita!
  Kaj el kanono kiel fali! Ĝi efektive rezultas simple bonega! Knabinoj malgraŭ la malvarmo, en bikinoj kaj nudpiedaj. Kaj ili pafas sin, kaj ne pensas halti.
  Ili estas nur sovaĝa, furioza potenco.
  Alyonushka amas ne nur pafi, kvankam ŝi premis la stirstangon per siaj nudaj piedfingroj kaj batis la germanon, sed ankaŭ verki rakontojn.
  Ekzemple, ŝi skribis kiel knabino iris al malproksimaj landoj por savi katidon. Dum tridek tri tagoj mi nudpiede marŝis sur ŝtona vojo, faligante miajn molajn krurojn en la sango.
  Kaj tamen mi povis trovi la beston. Por tio, la feino plenumis sian deziron kaj la knabino edziĝis al la princo.
  Alyonuŝka tamen pensis, kial ŝi bezonas edzon por oficiro de la rusa armeo? Pli bone havi amason da amantoj. Kaj pli da mono kaj pli da amuzo. Post ĉio, viroj estas tiel malsamaj. Kaj kun ili, kompreneble, vi spertas plezuron diversmaniere. Kio pri la edzo? Vi rapide enuiĝos pri li kaj enuiĝos!
  Sed junulo, kiu ĵus komencas malkovri la plenkreskan mondon, estas multe pli interesa.
  Kaj Alenka denove pafas, trafante la germanan E-100.
  Kaj ŝi movas siajn tre belajn krurojn, kiel tiujn de antikva greka diino.
  Kaj tiam Anyuta pafas. Ankaŭ nudaj piedfingroj. Kaj rompas la germanan kanonon.
  Tiam la knabino diras:
  - En Rusujo estas multaj saĝuloj, sed caro Vladimiro estas la plej bona el la reĝoj!
  Augustine rimarkis:
  - Kaj Nikolao la 2-a ne estis malbona! Ho, ni ne sciis estimi reĝojn!
  Maria kantis, pafante al la nazioj helpe de siaj nudaj piedfingroj, kaj ridetante:
  - Necesas obei la rusojn, kun pura koro kaj pli saĝa! Kaj al la gloro de Nikolao, li estas la granda reĝo de reĝoj!
  Kaj Marusja kantis ion ... Kaj ŝi ankaŭ ludas per siaj nudaj piedoj ...
  Rusaj trupoj progresas. Oleg Rybachenko ankaŭ batalas. Li estas ankoraŭ dekjara knabo. Tia estas la prezo de senmorteco. Jes, sed kiel bona kaj gaja li sentas sin! Ĝi havas tiom da energio kaj bolantan fluon de potenco.
  La knabo ĵetas obuson per la nuda piedo, kaj grincas:
  - Mi estas tigro, ne kato, nun vivas en mi, ne Leopoldo, sed Leopardo!
  La knabmajoro, kiel ĉiam, estas en brila bato. Ne haltigu la naziojn.
  Ĉi tie la rusaj trupoj la 1-an de januaro jam tute liberigis sian teritorion je la trupoj de Germanio kaj Italio, kaj eniris en la posedon de la Tria Regno.
  En la sama tempo, rusaj trupoj envojaĝis Meksikon. La nova jaro 1956 venis.
  Por la rusoj, ĝi komenciĝis per novaj venkoj. La 7-an de januaro transcedis la restaĵojn de germanaj trupoj en Afriko. Kaj la tuta Nigra Kontinento fariĝis rusa.
  Nun la demonposedata Fuhrer komprenis, ke li estas plene fiŝigita. Kaj li proponis al Rusio intertraktadojn.
  Al kio caro Vladimiro respondis:
  - Ni parolos nur pri la senkondiĉa kapitulaco de la Tria Regno kaj Italio!
  Kiaj saĝaj vortoj! Kaj la milito daŭras. Oleg Rybachenko, kompreneble, estas ĉe la avangardo de la atako. Rusaj trupoj eniris Orientan Prusion. La defendlinioj ĉi tie estas fortaj. Vi devas trarompi batalojn, kaj vi ne rapide antaŭeniros.
  Unu el la rimedoj de sukceso estis la memveturaj pafiloj kun la Alexander-4-bombisto. Tre potenca kaj mortiga.
  Kaj ankaŭ belaj knabinoj ĉi tie kiel festi ĉi tie. Ili lanĉas ĵetaĵojn uzante siajn nudajn piedfingrojn premante la stirstangobutonojn. Kaj detruu la pilolujojn kaj pilolujojn de la malamiko.
  Knabinoj kuraĝe kuras tra la neĝo - por tio estas rusaj virinoj. Kaj ĝi estas ĵetita en batalon de la indianoj kaj la ĉinoj. Ĉi tiuj jam laŭvorte plenigas la alirojn al la tranĉeoj per siaj kadavroj. Sed tamen ili sukcesas preni ĝin.
  La rusa armeo translokiĝas.
  Tamen la strategiisto Vasilevskij transdonas la ĉefan baton al Italio - kiu estas multe pli malforta. Kaj nun la rusaj soldatoj gajnas unu venkon post alia.
  Januaro estis tre sukcesa. Rusaj trupoj renversis la italojn kaj selis la Alpojn. Kaj en februaro ili okupis Venecion. Kaj ili eniris Lorbandinion. Ili ankaŭ prenis Poznanon. La germanoj retiriĝis. La 2-an de marto Klaipeda falis. Rusaj trupoj avancis tra Orienta Prusio en malrapida, tro densa defendo. Mi devis laŭvorte bruligi la vojon per konkoj.
  Sed en Italio, la pasta fronto kolapsis. Kaj la rusaj trupoj rapidis al Romo. La 30-an de marto 1956 komenciĝis la sturmo kontraŭ la ĉefurbo de Italio. Do la homoj pagis por la ambicioj de la Mussolini-familio.
  Romo, la ĉefurbo de Italio, estas atakata. Bataloj estas ferocaj. Kvankam la italoj ĉiam pli rezignas. Ĉi tie la knabinoj batalas tre belaj kaj en bikinoj kaj nudpiede. Militistoj ĵetas obusojn per siaj gamboj kaj batas senkonscie la militistojn de Mussolini.
  Belaj knabinoj ĉi tie, kaj kompreneble tre seksaj. Kaj kun la muskoloj de la titanoj. Kaj kiel ili ĵetas grenadojn per siaj nudaj piedoj estas simple mirinda.
  Nataŝka iras antaŭen kaj pafas, grumblante:
  - Por la Patrujo bela en la koro, brulas mia radianta fajro!
  Zoya, pafante, kantas kune:
  - Ni malfermu la pordon al atingoj! Nia kredo kaj la reĝo estas monolito!
  Kaj poste estas Aŭrora, kiel nudaj piedfingroj, ruĝhara hundino liberigos diskojn. Kaj la tranĉita italoj falas.
  Kaj tiam Svetlana kantas agreseme, montrante la dentojn:
  - Ni mortigos ĉiujn! Ni disbatos ĉiujn!
  Ili ĵetas diskojn per la nudaj piedoj kaj muelas la faŝistojn. Do Mussolini subiĝis al la malmuntado de la knabinoj. La aprila atako de 1956 estis furioza, kaj tre imagiva.
  Kaj ĉi tie veturas la tankoj, el siaj trunkoj erupcias inferaj fajrokolonoj.
  La knabinoj antaŭeniras kaj ĵetas obusojn per siaj nudaj piedoj. Kaj kiel ili kraĉas ion sangan.
  Kaj ili ridas...
  Nataŝa kantis fervore:
  - Caro Vladimir, donu al Hitler en la vizaĝon!
  Kaj palpebrumu per siaj safiraj okuloj. Tia mirinda knabino.
  Knabinoj rapidas kun sovaĝa furiozo. Ili pafas de maŝinpafiloj. Ili falĉas la malamikon, ili disĵetis la naziojn. Kaj poste estas la Olimpikoj. Kaj en la manoj de la potenca virino-heroo tenas flamĵetilon. Kaj li prenos ĝin kaj trafos ĝin, sed kiel ĝi draŝos.
  Blatoj flugas de la nazioj en ĉiuj direktoj. Kaj la militistoj ankaŭ kiel ili volas ridi.
  Tiam li kantos:
  - Mussolini estos batata! Nia amikeco estas monolito!
  Kaj denove, kun safiraj okuloj, ĝi palpebrumas! Kaj batis la naziojn.
  Kaj kion vi volis? Romo estis prenita foje fare de la slavoj sub la gvidado de Atilo. Kaj nun la rusoj transprenas.
  Olympias, fritante kontraŭulojn vivantajn kun traboĵetisto, kantis:
  - Brila suno de espero
  Ree leviĝas super la lando..
  La venkoj de Rus kiel antaŭe -
  Batas militistoj de la Wehrmacht!
  
  Rusa aglo super la planedo
  Flugiloj, disvastiĝi, ekflugi...
  La malamiko estos alvokita al respondeco -
  Estos venkita - rompita!
  Post la falo de Romo, italaj trupoj komencis kapitulaci amase. La imperio de Mussolini, tiu juniora armea partnero de la Tria Reich, brulis malsupren.
  Rusaj trupoj prenis Napolon preskaŭ sen rezisto, kaj alteriĝis en Sicilio. Ankaŭ tie preskaŭ ne estis rezisto. Kaj Hitler estis histeria.
  Antaŭ la fino de majo, Italio estis finita. Centmiloj da kaptitoj estis gviditaj.
  Rusaj knabinoj metis ilin sur la genuojn kaj devigis sin kisi iliajn nudajn piedojn. Ili obeeme ridis. Kelkaj, precipe junaj viroj, faris tion kun entuziasmo.
  La knabinoj sufiĉe ĝemis.
  La eterna knabo Oleg Rybachenko devigis la kaptitojn kisi iliajn nudajn, infanajn piedojn.
  Ili faris ĝin sufiĉe volonte. La knaboj estis tre belaj, muskolfortaj kaj blondaj. Vere, li estis ankoraŭ tro malgranda, kaj li ne volis fari ion pli seriozan kun la sinjorinoj. Sed kiam la malglataj kalkanoj tiklas per la lango - estas agrable!
  Oleg Rybachenko kaptis la generalon, kaj ricevis alian ordon. Pri kio li tre fieris.
  Mussolini Jr. estis perfidita de sia propra akompanantaro, kaj cara Rusio ricevis alian venkon. Kaj Benedito Mussolini S-ro ne vivis por vidi sian honton, kaj la disfalon de la faŝismo en Italio. Tamen la sama sorto atendis la naziojn en Germanio. Rusaj soldatoj moviĝis en frua junio 1956 sur la ofensivon. Aŭstrio estis la ĉefa celo.
  Elizaveta kaj ŝia skipo sur "Nikolay" -5 moviĝis kontraŭ la germanoj. Rusaj trupoj serĉis ĉirkaŭi Vienon.
  La Fuhrer, kompreneble, trovis sin en malfacila situacio. La havaĵoj de la germanoj en Afriko, Skandinavio, kaj la plej granda parto de Usono estas perditaj. Kaj nun la bataloj jam okazas ekskluzive sur la teritorio de la Tria Regno. Kio, kompreneble, estas pli ruĝe malagrabla por la germanoj. Rusaj trupoj ankaŭ eniris Meksikon. Lady Gray de Monca komandas tankskipon en ĉi tiu lando.
  Kaj Elizabeto gvidas "Nikolay" -5 ĉirkaŭ Vieno. Ĝia ĉefa kontraŭulo estas la E-50, kiun la cara maŝino traboras kiel ŝvilo.
  Elizabeto pafis, uzante siajn nudajn piedfingrojn, premante la butonojn sur la stirstango.
  Trafis germanan tankon kaj pepis:
  - Ni donos niajn korojn por Sankta Nikolao Rus'!
  Ankaŭ Jekaterina pafis per la nudaj piedfingroj kaj korektis sian kunulon:
  - Verŝajne, tute egale, estas pli ĝuste diri Vladimiro!
  Elizabeto denove ekpafis per la nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Sed tamen, estis imperiestro Nikolao, kiu, doninte al ni la loĝantaron de Ĉinio, faris Rusion nevenkebla!
  Efektive, en la infanterio kiu estis sendita por sturmi la germanajn poziciojn, la ĉinoj estis tute antaŭen. Ili laŭvorte ĵetis kadavrojn. Sed ili trarompis.
  Kutime la rusoj batalis en aviadiloj kaj tankoj. Infanterio el la ĉinoj, indianoj, azianoj. Estas multaj ĉinoj. Krome, la hela kapo Nikolao la 2-a enkondukis poligamion dum reformado de Ortodoksismo, kaj ekstraj ĉinaj viroj estas senditaj en batalon. Kaj la rusoj prenas vidvinojn kaj fraŭlajn ĉinojn kiel edzinojn.
  Ruza strategio.
  Kaj la ĉinoj grimpas sur la atakon, mortas, kaj trarompas la defendojn de la germanoj.
  Elena, uzante siajn nudajn piedfingrojn, premas la stirstangbutonojn, kaj trafas la Fritz denove.
  Kaj kantas:
  - Por Sankta Rus', ni kuraĝe batalos!
  Post tio, la knabino prenos ĝin kaj palpebrumos. Kaj nudigis siajn blankajn dentojn! Kaj ŝi estas tiel agresema.
  Kaj jen kiel la Olimpikoj krevos. Kaj li ankaux batas per nudaj piedfingroj kaj premas.
  Tiam ĝi krios:
  - Mi estas mortiga kobro!
  Oni devas rimarki, ke la E-50-tanko povas esti danĝera. Ĝia 88 mm kanono kun 100 EL-barelo estas rapida pafado, dek du pafoj je minuto, kaj tre preciza. Ofte trafas kirason, kaj povas kaŭzi damaĝon.
  Tial la knabinoj provas teni la ĉefan germanan tankon ekster la vojo. Precipe proksime, ĝia penetra kapablo pliiĝas draste. Kaj la germanoj havas kernon en ŝelo aŭ el uranio aŭ volframo. Vere, post la perdo de Afriko kaj la uraniaj kuŝejoj en Kongo, la forto de la germanaj trupoj komencis sekiĝi.
  Kaj la knabinoj estas tiel belaj kaj nudpiedaj kaj malvarmetaj.
  Jen ili kantas al si mem kun entuziasmo:
  - Brilas kiel stelo super la tuta mondo,
  Tra la malluma mallumo...
  La granda heroo caro Vladimir,
  Ne konas doloron, nek timon!
  
  Malamikoj retiriĝas antaŭ vi
  La homamaso ĝojas...
  Rusio akceptas vin -
  Potenca mano regas!
  Batalantaj knabinoj, vi povas nenion diri kontraŭ ili. Kaj iliaj piedoj estas tiel nudaj kaj ĉizitaj. Kiam kaptitaj germanoj kisas ilin, estas klare ke kaj knabinoj kaj viroj ŝatas ĝin. Kaj la militistoj sufiĉe kriegas.
  Kaj nudigis iliajn perlajn dentojn.
  Tiuj estas bonegaj knabinoj. Kaj kun nudaj piedfingroj, alia faŝisto estas batita de Elizabeto.
  Tiam, kiel ĝi diras:
  - Gloro al la granda Patrujo!
  Kaj tiel Catherine pafos. Ĝi rafos la malamikan tankon, trempos la Fritz kaj knaris:
  - Morto al la malamikoj!
  Kaj tie ankaŭ Elena batas, uzante siajn nudajn piedfingrojn, premante ilin sur la stirstango-butonoj. Kaj pepas:
  - Por la Patrujo en grandeco!
  Kaj tiam lanĉos la ĵetaĵo kaj la elstaraj Olimpikoj - ankaŭ blondulino. Kaj dum li pepas:
  - Por granda Rusujo!
  Kaj la knabinoj estas plenaj de tuta entuziasmo.
  Jen venas la E-75-tanko. Lia kanono estas pli potenca: 128 mm, kaj li povas kaŭzi pli da damaĝo. Krome, ĉi tiu tanko havas pli bonan protekton kaj pli dikan kirason.
  Sed Elizabeto estas kiel malsaĝulo. Kaj li liberigos ion mortigan, penetrantan de malproksime. Kaj de la germano restas nur pecoj de ŝirita metalo.
  Kaj la knabino kantos:
  - Sankta beleco kaj granda revo!
  Post tio, li montros la langon.
  Germanaj E-75-tankoj lastatempe fariĝis pli masivaj. Ili havas pli longan pafilon, kiu permesas vin trakti rusajn tankojn, precipe tiujn, kiuj estas pli facilaj. Kaj ĉi tio faras la Fritz pli danĝera.
  Sed sovetiaj knabinoj ne embarasas pro tio. Kaj ili dispremas la Fritz.
  Kaj la militistoj mem estas eĉ pli en la varmego en bikino, kaj nudpiedaj. Kaj ili batalas tre memfide.
  Ili venkas superforte.
  Catherine pafis al la nazioj kaj kantis:
  - Sed honeste! Mi disbatas ĉiujn Fritz senescepte!
  Elena ankaŭ pafis per la nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Ni gajnos ĉiujn kaj, kompreneble!
  La Olimpikoj ankaŭ senkompate venkis la naziojn. Ŝi estas tia nevenkebla hundino.
  Kaj ankaŭ kun la helpo de nudaj piedfingroj.
  Natasha kaj ŝia teamo batalas sur la Kondratenko-6-tanko. Ĉi tiu aŭto estas iom pli malpeza, sed pli movebla ol Nikolao. Kompreneble, kun malpli da pezo, la kalibro estas pli malgranda, kaj la kiraso estas iom pli maldika. Kaj tio signifas, ke la risko morti estas multe pli granda.
  Sed la knabinoj, mi devas diri, tute ne embarasas. Kaj ili batalas kiel gigantoj de batalo.
  Nataŝa kantas, aktive pafante:
  - Estos nia venko!
  Kaj li premas la butonojn de la stirstango per la nudaj piedfingroj.
  Zoya ankaŭ pafas, kun la helpo de siaj nudaj kruroj kaj knaroj:
  - Caro Vladimir antaŭen!
  Kaj ĉiuj knabinoj bojis ĥore:
  - Gloro al la falintaj herooj!
  Post tio, Aŭrora pafis, turnis la germanan tankon kaj eligis:
  - Neniu haltigos nin! Neniu venkos nin!
  Ŝi ankaŭ skuis la nudajn piedojn.
  Kaj tiam Svetlana cedis, uzante siajn nudajn piedfingrojn, kaj grumblis je la supro de siaj pulmoj:
  - La rusoj batalas furioze!
  Kaj ĉiuj knabinoj ekkriis ĥore:
  - Forta pugno de soldato!
  Kaj denove la belulinoj rapidas en batalon. Pafu precize kaj precize!
  Jen venas la skipoj de Jane, trafante la meksikanojn. Ŝi ankaŭ estas tre saĝa kaj bela sinjorino.
  Kaj la knabinoj en ŝia kaleŝo - nudpiede kaj en bikinoj. Ili batalas sin kun sovaĝa kaj trankvila furiozo.
  Tiam Gertrudo ekpafis, uzante siajn nudajn piedfingrojn, kaj pepis:
  - Mi estas knabino, kiu detruos ĉiujn en unu sekundo!
  Kaj ĉi tie Malanya estas kiel lupaneto. Kaj rompu la latinan tankon de malproksime.
  Kaj tie Matildo, helpe de siaj nudaj piedfingroj, batos ŝin.
  Kaj ridu:
  - Mi havas bonegan knabinon!
  Kaj militistoj de la plej alta kaj furioza ordo. Ili ne sentas sin malfortaj aŭ koleraj.
  Dum ili fikas, ili fikas.
  Kaj Alyonka ankaŭ batalas tre memfide.
  Antaŭ la fino de junio, Vieno estas ĉirkaŭita. Frama bato estis donita al Germanio kaj ĝia prestiĝo. En la sama tempo, rusaj trupoj antaŭeniras al la Oder. Ili ĵetas ĉinojn, indianojn, arabojn en batalon. Kaj trarompu la defendon de la Fritz.
  Hitlero, kompreneble, jam estas en paniko. Kiel la knabinoj sur tankoj kaj aviadiloj premis lin.
  Jen Albina kaj Alvina, du rusaj pilotoj. Ankaŭ nudpiede kaj en bikino ili faligas la naziojn kiel pirojn per bastono de branĉo. Kaj por paro ili laŭvorte faras tiajn miraklojn.
  Albina malflugigis kvin aviadilojn kun unu eksplodo de sia batalanto "Petro la Granda" kaj kantis:
  - Ni estas ursoj de la ĉielo!
  Alvina faligis ses aviadilojn en unu eksplodo de sia militaglo, kaj pepis:
  - Kaj ni dispremos ĉiujn!
  En la ĉielo, ĉi tiu paro jam estis legenda!
  Al la knabinoj estis premiitaj sep gradoj de la Sankta Georgo Kruco: arĝenta kruco, arĝenta kruco kun arko, ora kruco, ora kruco kun banko. Same kiel ora kruco kun diamantoj, kaj ora kruco kun diamantoj kaj pafarko. Kaj la plej alta grado estas ora kruca stelo, kun pafarko el diamantoj. Pli alta premio - granda stelo de ora kruco, kun diamantoj kaj pafarko, estis lastatempe establita.
  Do la knabinoj povus prave esti fieraj pri siaj atingoj. Kaj ĉiam, eĉ en la malvarmo, ili batalis nur en bikino kaj ekskluzive nudpiede.
  Tiaj mirindaj knabinoj.
  Albina ekpafis kaj kantis:
  - Por niaj plej bonaj venkoj!
  Alvin daŭrigis:
  Niaj genepoj kaj avoj fieru pri ni!
  Militistoj kaj fakte - knabinoj de kolosa klaso!
  Ili batas la naziojn sur la ĉielo kaj kantas:
  - Gloro al Rusujo, Gloro! Nia caro Vladimir estas heroo! Estos potenco en la tagiĝo! enterigu Hitleron en la tero!
  Kompreneble, Vladimir Kirillovich Romanov povas esti tre kontenta pri siaj militistoj.
  Se ili ja batalas, tiam tiamaniere, ke vi ne povas levi lancon kontraŭ ili!
  Vladimir Kiriloviĉ Romanov estas caro, kiu havas ĉiujn ŝancojn ĉesigi militojn unufoje por ĉiam!
  Kaj la faŝistoj ektremas sub la batoj de la cara armeo...
  Ĉirkaŭita Vieno rapide falis. Meze de julio, la trupoj de la cara imperio eliris en larĝa fronto al la Oder. Kaj Koenigsberg estis tute blokita.
  Kaj la germanoj retiriĝis preter la Oder. Kaj ili provis krei defendlinion tie. Majuskle defendi. Sed en la dua duono de julio rusaj trupoj lanĉis ofensivon kontraŭ Hamburgo... La nazioj malrapide sed certe cedis.
  La batalado estis tre furioza. Kelkaj vilaĝoj ŝanĝis manojn plurfoje. La novaj germanaj tankoj de la pli progresinta AG-serio, piramidecaj, ankaŭ partoprenis en la bataloj. Ili distingiĝis per bona protekto de ĉiuj anguloj. Sed la cara armeo plimultis ol ili.
  Kaj granda nombro da aziaj piedsoldatoj mortis sur la frontoj. Sed ili lasis vin movi.
  La germanoj, aliflanke, ankaŭ estis malplenigitaj je homaj rimedoj. Antaŭ la fino de aŭgusto, Hamburgo estis ĉirkaŭita, kaj Munkeno estis blokita.
  La germanoj perdis signifan teritorion. Kaj ili havis nenion por teni siajn poziciojn.
  Oleg Rybachenko batalis en la avangardo sur la teritorio de Germanio mem. Kaj la eterna knabo senĉese ridetis kaj nudigis siajn perlajn dentojn.
  Kaj tie li ĵetis grenadojn kun nudaj, infanecaj kruroj. Estas bone esti infano - kiel nature estas varmege en nur pantaloneto. Kaj ĉar vi estas senmorta, vi ankaŭ povas esti duonnuda vintre sen risko malvarmumi.
  Do la knabo kantis:
  - Nudpiede, nur nudpiede,
  Sub la julia tondro kaj sub la sono de la surfo!
  Barefoot, nur nudpiede
  Estas facile por knabo esti mojosa vakero!
  Kaj la infan-majoro de ĉi tiuj faŝistoj daŭre detruas sin. Kaj ili senespere kontraŭatakas.
  Jam estas septembro... Ekpluvas... La caraj trupoj, pleniĝantaj per la kadavroj de la ĉinoj, prenis Munkenon kaj Hamburgon, kaj iras al la Ruhr-regiono. La plej grava en la industrio de Germanio.
  Kaj la germanoj senespere kontraŭbatalas.
  Nataŝa batalas sur sia tanko, kaj grumblas:
  - Faŝistoj estos ege streĉaj!
  Kaj kun nudaj piedfingroj dum li premas la butonojn de la stirstango. Kaj li pafos obusojn al la nazioj.
  Kaj poste estas Zoja, kiel vangofrapita. Kaj ankaŭ kun la helpo de nudaj piedfingroj.
  Kaj ankaŭ kantu:
  - Rus' estas kio estas kontraŭ Hitler!
  Kaj jen Aŭrora, ŝi faros agreseman manieron. Kaj ankaŭ kun la helpo de nudaj piedfingroj:
  - Por la rusa maniero!
  Kaj malantaŭ ili estas Svetlana, kiu ankaŭ liberigos mortigan ĵetaĵon. Trapiku germanan tankon kaj knari:
  - Por caro Vladimir Kiriloviĉ!
  Kaj li ankaŭ montros sian langon.
  La knabinoj freneziĝis ĉi tie.
  Alenka sur peza tanko ankaŭ dispremas la naziojn. Kaj li batas ilin de malproksime.
  La militisto kantis:
  - Mi subigis duonon de la mondo per miaj mamoj!
  Kaj la mamoj de Alenka kun skarlataj cicoj.
  Kaj tiam Anyuta estas kiel eksplodo kun siaj nudaj piedfingroj. Ĝi ŝprucos faŝistan tankon kaj blasmos:
  - Mi estas superstelulino! En la rakontolibroj!
  Kaj rido...
  Kaj tiam Augustine liberigos mortigan kuglon. Disbatu la naziojn kaj ridas:
  - Nia armeo estu la plej forta!
  Kaj li ankaŭ movas siajn krurojn...
  Kaj post ili, Maria prenos, kaj tuŝos la naziojn. Tordi sin, agreseme flaksa:
  - Ni estas grandaj agresemaj knabinoj!
  Kaj tiam Marusya liberigos ŝian ekstreme mortigan, detruan armilon kontraŭ la nazioj. Kaj helpe de nudaj, knabinecaj kruroj.
  Kaj poste kantu:
  - Ni estas la tuta malvenko de malamikoj!
  Septembro pasis en tre furiozaj bataloj. La germanoj kontraŭbatalis feroce. Sed en oktobro, kiam la pluvoj verŝis pli forte, la cara armeo denove akiris la avantaĝon. Kaj ŝi komencis moviĝi al la Ruru. Post furioza atako, Koenigsberg falis. La nazioj ricevis alian vangofrapon.
  Kaj en la sudo de Francio, la reĝaj trupoj ĉirkaŭis Toulon. Do la nazioj havis ege malbonan tempon.
  Hitler furiozis, sed dum li estis en Berlino. Lia pozicio estis malforta.
  Estas klare, ke neniu volis aŭskulti la intertraktadon. Sed la nazioj blokiĝis kiel muŝoj.
  En novembro, la trupoj de la cara armeo okupis la plej grandan parton de la Ruhr-regiono per bataloj, tiel senigante Germanion de la ĉefa produktadbazo.
  Kaj en decembro, la cara armeo okupis la tutan sudon de Francio, kaj eniris Hispanion. Kaj sur la germana fronto, ŝi finfine ekposedis la Ruhr. Krome, aliaj teroj de Germanio ankaŭ estis kaptitaj. Kaj la cara armeo ankaŭ alteriĝis en Danujo.
  Hitler furiozis kiel diable en kaĝo, sed li ne povis eviti.
  Dum la katolika Kristnasko, la caraj trupoj moviĝis direkte al Parizo. Malgraŭ la neĝo kaj frosto, la skipo de Nataŝa estis nudpieda kaj en bikino.
  La germanoj kapitulacis pli kaj pli ofte. Kaj la francoj tute ne volis batali kontraŭ la rusoj.
  Rompante la germanan baterion, Natashka rimarkis:
  - Do, fakte, pri kio kalkulis la posedita Adolfo, kiam li komencis militon kun ni?
  Orhara Zoja logike rimarkis:
  - Verŝajne, la fakto, ke ni, falinte sub premon, falos kiel moneroj el trua poŝo!
  Aŭrora dispremis juglandon per la nudaj piedfingroj. Poste ŝi metis ĝin en sian buŝon kaj komentis racie:
  - La historio instruas, ke ĝi instruas nenion!
  Svetlana premis la nudajn piedfingrojn sur la stirstanga butono. Ŝi frapis alian germanan kanonon kaj respondis:
  Ni estu bonegaj batalantoj!
  La inaj militistoj ŝajnas esti, fakte, celkonsciaj batali kaj venki.
  Oleg Rybachenko estas nudpieda knabo kuranta en pantaloneto kaj kun nuda, muskola torso. Li eĉ balanciĝas kaj muĝas:
  - Ni batu la Fritz! Ni batu la Fritz! Kaj batu la sitelojn!
  Kaj la knabo havas tiajn blankajn, perlajn dentojn! Nur juna kaj nefleksebla terminatoro.
  Oleg Rybachenko pafas dum la kuro. Mortigas faŝistojn kaj kantas:
  - Rusa spirito estas la potenco de reĝoj, rompu la Fritz!
  La knabo ĵetis obuson per la nuda piedo kaj kantis:
  - Rusa valso, leviĝas la tagiĝo - en la gloro de la reĝo!
  Efektive, la knabo montriĝis tre batalema. Kaj trompu la naziojn je la unua numero.
  Kaj la knabinoj forte batalas. Jen Mirabela... Ankaŭ altklasa piloto. Neniu povas haltigi ŝin. Ŝi faligas la Fritz kaj kantas, montrante la dentojn:
  - Freneza knabino! Jen ŝia etikedo!
  Kaj li prenos kaj lanĉos raketon!
  Jes, ĉi tie estas virinoj! Kiam rusaj knabinoj batalas, tiam neniu forto povas rezisti ilin.
  Mirabela malflugigis sep germanajn aviadilojn per unu eksplodo de kvin aerkanonoj, kaj pepis:
  - Caro Vladimir Kiriloviĉ estas nia Dio!
  Kaj la knabino vangofrapas la nudajn piedojn sur la vitron.
  Kaj ankaŭ Albina kaj Alvina batalas sur la ĉielo.
  Ili estas tiaj mirindaj ŝteloj. Pli kaj pli da kontoj gajnas. Kaj dum ili kantas:
  - En la ĉielo ni estas perfekteco! Asoj ni estas perfekteco! De rideto ĝis gesto - preter laŭdo!
  Albina malflugigis kvar germanajn aviadilojn per unu eksplodo kaj pepis:
  - Ha, kia feliĉo! Kio estas perfekteco en batalo!
  Alvina fortranĉis kvin germanajn aviadilojn kaj daŭrigis:
  - Koni perfektecon en batalo! Kaj bonega idealo!
  La militistoj kantis en refrenkoruso, faligante la naziojn:
  - Knabinoj! Pli malfacilaj knabinoj! Knabinoj! Pli malfacilaj knabinoj!
  Ili montris sian agreseman mezon. Ili ne premis la devenon, fakte, al neniu el la naziaj asoj.
  Sed la nazioj, kompreneble, sub sovaĝa premo.
  Hitler estas en bunkro en Berlino kaj ili bombas lin kiel blato. Kion li volis? Finis faŝisma numero unu! Li iris al cara Rusujo, kaj nun li mem estas disbatita kiel blato.
  Caro Vladimir Kirillovich nuntempe ripozas de vintro ĉe la bordo de la Hinda Oceano. Belaj knabinoj de diversaj rasoj kaj naciecoj dancas antaŭ li.
  Tamen, la reĝo ne ĝenas rigardi gladiatorbatalojn. Jen, ekzemple, du knabinoj kontraŭ du belulinoj.
  Ili batalas per plastaj glavoj por ne kripligi unu la alian. Tamen ili batalas senespere.
  Ĉi tiuj estas la militistoj. Estas furioza interŝanĝo de batoj. Du blondulinoj kaj du ruĝharuloj...
  Caro Vladimir demandis al feldmarŝalo Vasilevskij:
  - Kio estas la plej malfacila afero en la milito kun la germanoj?
  La feldmarŝalo respondis honeste:
  - Akiru konfidon! Nur komence, kiam la malamiko komencis antaŭeniri, mi sentis min malkomforta. Kaj nun ni komencis venki kaj ĉio estas klara ĉe la malamikoj! - Feldmarŝalo Vasileviĉ, ĉi tiu grava strategiisto, trinkis vinon.
  Vladimir Kiriloviĉ logike rimarkis:
  - Estas ege malfacile venki la tutan tempon! Sed ni montris nin kapablaj je multo! Kaj nun estos tempo, kaj la tuta mondo fariĝos paca!
  Feldmarŝalo Vasilevsky konfirmis:
  - Mi kredas je ĝi!
  La knabinoj ŝtopis kontuziĝojn sur siajn nudajn korpojn, kaj aspektis ege nervozaj.
  Ili batalis, kompreneble, ne kiel en la tempo de Antikva Romo - ili klopodis ne kaŭzi al si multe da damaĝo. Sed ili estis aktivaj.
  Intertempe, la batalado daŭris. En januaro, la caraj trupoj konkeris Parizon sur la movado. La ĉefurbo de Danio, Kopenhago, ankaŭ estis prenita. La germanaj trupoj malfortiĝis. La rusoj daŭre antaŭeniris tra Germanio mem. Fritz batalis senespere, sed ilia forto rompiĝis.
  Oleg Rybachenko, ĉi tiu senmorta knabo saltis nudpiede en la neĝo kaj rapidis antaŭ ĉiuj por ataki, tute sen timo de fajro. Kaj dum fajfado:
  - Kiu kutimas batali por venko,
  Certe venku la malamikon...
  Li ridas gaje kaj multon atingas,
  Kaj Hitler estos forte batata!
  Kaj per la nuda piedo de la knabo li ĵetos granaton! Kaj li malkovris siajn perlajn, grandajn dentojn preter siaj jaroj. Jes, li jam havas buŝon kiel lupo. Ronĝos tra ajna gorĝo.
  Kaj la knabinoj en tankoj moviĝas de la sudo al la nordo de Germanio. Jen ili iras al la maron. Kaj nur la teroj proksime de Berlino kaj Pomerio restos ĉe la Fritz.
  Nataŝka, batante faŝismajn tankojn, rimarkis:
  - Kaj en la milito estas amuze siamaniere!
  Zoya, frapante la naziojn, konsentis:
  - Tiel bone kiel ĝi fariĝas! Precipe kiam ni venkas!
  Aŭrora, pafante per siaj nudaj piedfingroj, diris:
  - Ĉio neebla estas ebla en la universo, se nur iomete...
  Kaj la ruĝhara knabino ridas!
  La inaj militistoj ektremas pro freneza ĝojo kaj kolerego. Kaj ili dispremas la germanojn.
  Samtempe la caraj trupoj antaŭeniras tra Hispanio kaj jam proksimiĝas al Sevilo.
  Olga en kirasa trupveturilo pafas al la germanoj kaj policaj trupoj.
  La lokaj hispanoj apenaŭ rezistas. Alia lando falas sub la hakilon de Rusio.
  Oleg ekpafis kaj kantis:
  - Aerobato, estos bato sur bato!
  Kaj ŝia kunulo Alico pepis:
  - La grandeco de la rusoj estis rekonita de la planedo,
  Faŝismo estis disbatita per bato de glavo...
  Ni estas amataj kaj aprezataj de ĉiuj nacioj de la mondo,
  Ni eltenu la grandan sanktan carecon!
  Kaj la knabinoj vangofrapos kaj premos la stirstangon per siaj nudaj piedfingroj.
  La milito inter la cara imperio de Vladimir Kirillovich Romanov kaj Nazia Germanio daŭras.
  Rusaj trupoj preskaŭ tute liberigis Francion de la naziaj hordoj. Februaro 1957... La cara armeo liberigas Portugalion.
  La 23-an de februaro kuniĝis rusaj trupoj el Danio kaj Germanio.
  Oleg Rybachenko, ĉi tiu eterna knabo, vangofrapas tra la koto per siaj nudaj piedoj. La infan-maĵoro krias ĉe la supro de sia gorĝo:
  - Gloro al la rusa caro Vladimiro la Tria! Mi hakos Hitleron, mi mezuros per vipo!
  Kaj la knabo denove krios, kaj per siaj nudaj fingroj li ĵetos akre svingitan diskon. Kaj batis la faŝiston en la gorĝon. Kaj tiam per nuda, infaneca kruro li ĵetos bumerangon, kaj tuj tranĉos la gorĝojn de kvin Fritz.
  Jes, malbona ideo de Hitler ataki tian imperion.
  Natasha kaj ŝia teamo finas la lastajn germanojn en Portugalio. Ilia tanko estas senĉesa en detruo.
  Kaj ili ankaŭ premas la butonojn de la stirstango per siaj nudaj piedfingroj, farante furiozan detruon.
  Zoja pafis, frakasis la germanan kanonon kaj kantis:
  - Por Rusio kaj libereco ĝis la fino!
  Aŭrora, helpe de siaj nudaj piedfingroj, piedbatis la nazion kaj pepis kun aplomo:
  - Dio gardu la reĝon!
  Ankaŭ Svetlana piedbatis, premante la butonojn de la stirstango per la fingroj de siaj nudaj kruroj kaj knaris:
  - Forta suvereno!
  Knabinoj rompas la naziojn. Sed tiam aperis nova nazia tanko "Maus" -4. Tre potenca modelo - tricent tunoj en pezo kaj pafilo de 310 milimetroj. Li povas penetri je granda distanco, kaj li mem havas tiel dikan kirason, ke la tanko Kondratenko-6 ne prenos lin el ajna angulo.
  Nataŝa ordonas:
  - Knabinoj, ni devas proksimiĝi kaj puŝi en la malsupran parton de la flanko, inter la vojoj - jen nia sola ŝanco!
  Zoja frapis la germanan kanonon per siaj nudaj piedfingroj kaj kantis:
  - La sorto donas al vi la lastan ŝancon, sed rapidu antaŭen! En pluvo kaj hajlo kaj neĝo!
  Aŭgusteno ankaŭ draŝis kaj pepis:
  - La lastan ŝancon, la sorto donas al vi! Vivu promenado, kaj ĉiutaga kurado!
  Kaj ankaŭ kun nudaj piedfingroj, sed kiel ĝi tordiĝos. Kaj detrui la faŝistojn.
  Svetlana muĝis:
  - Por novaj limoj kaj fortaj venkoj!
  La rusa tanko ekflugis, akirante rapidecon. Kaj la knabinoj prenos ĝin kaj kantos:
  - Forta suvereno, plej glora en la epoko, ortodoksa caro, regu por gloro, por gloro por ni!
  Kaj denove ili akcelis, malproksimiĝante de peza ĵetaĵo sendita de pafilo, kiun la germana Maus-4 havis. La knabinoj kriis:
  - Ne kliniĝu en virŝafkornon! Por ke vi Hitler - mortu!
  Kaj ilia tanko akcelas. Kiel malgranda boksisto atakanta grandan. Sed la ŝancoj estas, kompreneble, kvindek kvindek.
  Nataŝa, sekvante la movon de la tanko, rememoris kiel ŝi boksis kun viro en la ringo. Ŝi maltrafis la batojn, kaj ŝi estis batita, sed ŝi tenis. Kaj tiam memfide klakis. Kaj ŝi kaptis la renkontitan movon de la malamiko, kaj en la mentono. Batita!
  Ricevis mil orajn rublojn. Ĉi tiu estas la batalanta knabino. Se li faros, tiam li faros!
  Nataŝa skuis sian nudan kruron kaj kantis:
  - Ĉi tiu ne estas la lasta batalo, sed estas decida! Por la gloro de la Patrujo, por la Patrujo kaj honoro!
  Kaj nun ilia tanko glitas preter la flanko, kaj sendas ĵetaĵon ... Zoja ankaŭ uzis nudajn piedfingrojn, tian orharan knabinon, kaj lertan kiel simio. Kaj Maus-4 komencis krevi. Li evidente havis obusojn krevigitajn. Kaj tiam kiel ĝi deŝiros la turojn, kaj ĝi flugos alte en la aeron!
  La knabinoj krias unuvoĉe:
  - Venko! Mirinda venko!
  Kaj alia tanko en ilia listo!
  La 1-an de marto 1957 rusaj trupoj komencis transiri la Elbon. Ŝajnas, ke Hitlero estis tretita en la gorĝo.
  La knabo Oleg Rybachenko ĵetis obuson per sia nuda infana piedo, mallevis faŝistan tankon kaj kriis:
  - Por novaj, neflekseblaj limoj!
  La tankskipo de Alenka turnas orienten. Okcidenta Germanujo kaj Francio jam estis liberigitaj. Nur la teroj inter la Oder kaj la Elbo restis sub la kontrolo de la nazioj. Nu, ankaŭ Britio kaj Irlando. Tie la lastaj fortoj de la nazioj.
  Alenka, pafante al la faŝismaj baterioj, diras:
  - Cezarviĉ Nikolao,
  Se vi devas regi...
  Neniam forgesu -
  Fame la armeo batalas!
  Kaj ĉi tie denove alia ĵetaĵo estis sendita kun nudaj piedoj. Kaj trafis la pafilon de la Fritz.
  Pafas kun nudaj piedfingroj kaj Anyuta. Trafas faŝiston, kaj muĝas je la supro de liaj pulmoj:
  - Mi estas tia knabino - ke Hitler vomas!
  Poste, la fajraj Augustine najlas. Ankaŭ bone celita diablo, kaj muĝas:
  - Al la pordegoj de la infero!
  Kaj uzas nudajn piedojn.
  Maria pafas post ŝi. Same li prenas kaj batas, kaj kriegas:
  - Neniu haltigos min tigrino, neniu haltigos nudpiedan knabinon ie ajn kaj estos batata!
  Kaj tiam kiel la Olimpikoj tranĉos. Kaj li batos eksteren germanan tankon, deŝirante la turon kiel fungoĉapo de ĝi.
  Kaj krias:
  - Por novaj, krutaj limoj!
  Kaj li denove montros siajn langojn!
  La knabinoj estas tiel malmolaj al si mem kaj urĝe atakas. Kaj la nazioj dronas sub siaj batoj.
  La 2-an de marto 1957, la lastaj naziaj trupoj en Portugalio kapitulacis. Evidentiĝis, ke la tagiĝo de la faŝismo malproksimiĝas. Pli precize, tagiĝo? Koŝmara sunsubiro!
  Kaj la rusaj trupoj progresas. La germanoj ĉiam pli forlasas siajn armilojn kaj kapitulacas.
  Ili falas sur la genuojn. Kaj rusaj kaj ĉinaj knabinoj kisas siajn nudajn piedojn.
  Ĝi aspektas tiel bonega kaj bonega. Kaj la nazioj estas pecetigitaj kaj pecetigitaj.
  La skipo de Natasha jam estas sur la trajno iranta batali norden, kun la Fritz.
  La knabinoj sidas en sia kupeo. Ili ludas kartojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Nataŝa rimarkis:
  - Tio estas interese, kiam ni prenas Berlinon, kio sekvas?
  Zoja memfide respondis:
  - Poste estos Londono!
  La fajra Aŭroro ridis kaj demandis denove:
  - Kaj tiam?
  Zoja diris emfaze:
  - Latin-Ameriko estos nia! Ni ne staros ĉe ceremonio kun la nazioj!
  Svetlana konsentis kun tio:
  - Kompreneble ni ne faros! Ni konkeru la tutan mondon!
  Nataŝa entuziasme konfirmis:
  - Kaj tiam estos paco, en la tuta mondo!
  La knabinoj kantis unuvoĉe, komponante dum ili iris;
  Gloro al la Granda Rusio de Carismo,
  Kie Vladimiro sidas sur la trono ...
  Ni disbatos la hordojn de malbona faŝismo -
  Gloro al la armeo kaj ni estas monolito!
  
  En la fido de la grandaj koroj moderiĝis,
  Nia Patrujo kun ĉiuj koroj...
  Ni estas la filoj de caro Nikolao
  Kaj ili ne vane mortis por li!
  
  Nia patrujo vi estas pli altvalora ol ĉio,
  Ni levu flugilhavan, ĉielan saluton...
  Vi ankaŭ batalas kontraŭ la Patrujo,
  Nu, la nazioj ĉiuj mortu!
  
  Hitler volis akiri niajn terojn,
  Kaj la malbona hundo atakis la reĝon ...
  Sed ni impetas, ni ne akceptos tion,
  Do faŝismo vane svingiĝis sur nin!
  
  La reĝo estas bonkora kaj saĝa reganto,
  Ŝvebante kiel montaglo super la planedo...
  Vladimir estos la sinjoro de la hordo,
  Nia amikeco estas kiel ŝtala monolito!
  
  Ni frapas la subtenon el la kruroj de la Fritz,
  lasu Hitler sufoki en la maŝo ...
  Ni perfidos ekzekutojn al la feroca, al honto,
  Kiu agas kiel malbona sur la Tero!
  
  Reĝa potenco, kaj reĝa saĝeco,
  Estos faŝistoj, disbatiĝos sen mezuro...
  Hitler kredu min, li faris malvarmetan stultecon,
  Kaj nun lia vivo estas kiel fadeno!
  
  Do respektu la grandajn reĝojn
  Ne ekzistas pli malvarmeta ol la Romanov sur la Tero ...
  En la batalo de la nazioj, frapu la korojn,
  Por malfermi la vojon al atingoj, revoj!
  
  
  Petro la Granda kondukis nin al la maro,
  Aleksandro konkeris Parizon...
  Jes, foje okazis malĝojo,
  Sed Rusujon gardis kerubo!
  
  Ĉio estas bela ĉe ni
  Kaj knabinoj kaj infanoj kredas...
  La reĝo regas, vi scias ĝuste
  Kvankam malbona besto muĝas ĉe la sojlo!
  
  Ne estas limo, kredu je perfekteco
  Komunismo baldaŭ havos reĝojn...
  Ni malfermos la pordojn al feliĉo,
  Malbenita faŝismo estas detruita!
  
  Por Rusio, la limo ne estis starigita,
  Ni, kredu nin, venkos la malamikon ...
  Nudpiedaj knabinoj, kvazaŭ en Sparto,
  Nu, nia caro Vladimiro estas unu!
  
  Ni kredas je Rod - la Granda Dio,
  Kio kreis la perfektajn slavojn ...
  Ni batalas por honoro kaj libereco
  Ni batu naziismon!
  
  Vi estas la plej granda Romanov-familio,
  Regos Rusion por ĉiam...
  La granda reĝo, la plej alta flugo,
  Satano ne rompos la aglon!
  
  Pro granda amo al Rusio,
  Ni sendas batalantojn en batalon ...
  Sanktuloj el ikonoj gloras vizaĝojn,
  Ja ĉiu militisto ankaŭ estas reĝo!
  
  Nia koro brulas por la Patrujo,
  Ni estas bonegaj knabinoj en batalo...
  Ni malfermos iomete en la spacon, konos la pordon,
  Mi mortigos Adolfon kiel hundinon!
  
  Restas nur iomete al Berlino,
  Ni eniros portante la gloron de reĝoj...
  Maljuneco ne minacas nin knabinoj,
  Ni, kredu min, ne verŝas akvon!
  
  Ni enterigu, kiu estas malbona kaj malnobla,
  La drako estos fame venkita ...
  Kaj ni havas orajn ikonojn,
  Rodnovery estas eterna leĝo!
  
  
  
  
  Türkiye ENIRIS LA DUA MONDA MILITO
  La 1-an de septembro 1942, Türkiye eniris la militon kontraŭ Sovetunio. La kialo estas komprenebla - la soifo je venĝo por antaŭaj malvenkoj, kaj la deziro kapti Bakuon. Krome rolis ankaŭ germana diplomatio, kiu promesis montojn da oro al la otomanoj. Ĉiukaze, la turkoj decidis, ke ne utilas plu atendi, kaj ke ili ne estas kadavromanĝantoj, sed ankaŭ povas havi tempon por batali.
  Kiel rezulto, tridek turkaj sekcioj trafis la sovetian Transkaŭkazon.
  Ene de kelkaj tagoj ili prenis Batumon kaj povis ĉirkaŭi Erevanon.
  En respondo, Stalin estis devigita retir parton de la emerĝantaj rezervoj kaj transdoni ilin al la Transkaŭkazo.
  La sovetia komando estis devigita prokrasti la ofensivon proksime de Stalingrado. La germanoj, siavice, povis atingi pli en la kaŭkaza direkto kaj preni Ordzhonikidze kaj Grozny. Kaj nur retiriĝante en la montojn, la sovetiaj trupoj povis haltigi la naziojn.
  En la sama tempo, la britoj prokrastis Operation Torch, timante impliki Turkion en malamikecoj kontraŭ Britio.
  Antaŭ la fino de decembro 1942, la nazioj tamen kaptis Stalingradon. Ili ekloĝis tie. La sovetiaj trupoj antaŭeniris, sed sen sukceso en la centro - la operacio Rĵev-Sychov montriĝis tro multekosta. Tamen, la Fuhrer tamen deklaris totalan militon, do ne estis sufiĉe da rimedoj en la Tria Regno.
  En februaro, la Ruĝa Armeo konstruis forton kaj provis ataki la germanojn de la flankoj de Stalingrado. Sed la nazioj jam sukcesis regrupigi siajn fortojn kaj estis pretaj forpuŝi la batojn.
  En februaro, Operation Torch ankaŭ komenciĝis. La germanoj ankaŭ estis pretaj, kaj post du semajnoj da furioza batalado, ili maldaŭrigis la britojn.
  La usonanoj ankoraŭ ne surteriĝis en Kazablanko kaj Tunizio. La bataloj en Afriko denove ĉesis.
  Hitler ankoraŭ amasigis forton ... En marto la Ruĝa Armeo faris la trian fojon la operacion Rĵev-Sychov, la bataloj daŭris tutan monaton, sen granda sukceso.
  En junio, la nazioj ŝparis siajn fortojn kaj moviĝis laŭ la Volgo, provante fortranĉi la sovettrupojn en Kaŭkazo kaj atingi la Kaspian Maron.
  Novaj germanaj tankoj partoprenis en la bataloj: "Tigro", "Pantero", "Leono".
  Same kiel memveturaj pafiloj "Ferdinand".
  La germanoj estis pli fortaj ol reala historio, ne batitaj, kaj kun freŝaj soldatoj.
  Usono praktike ne bombardis la Trian Reich, kio ebligis pliigi la produktadon de tankoj kaj memveturaj kanonoj. Kaj ankaŭ lanĉo en la serio "Leono". Tamen, la tanko montriĝis tro multekosta kaj peza, ofte rompiĝis kaj blokiĝis. Sed ĝia dika 100-milimetra dekliva flanka kiraso igis la aŭton bona elrompilo. La avantaĝo de la tanko "Leono" estis potenca pafilo, sed minuspezo de naŭdek. Kiu reduktis la moveblecon de la aŭto.
  La bataloj montris, ke ĉi tiu tanko sur plata tereno ankoraŭ povas fari ion.
  La flanka kiraso de la Pantero montriĝis sufiĉe malforta, kio pliigis la perdojn. La Tigro montris la plej efikan trarompan tankon. Ĝiaj flankoj estis kovritaj per kiraso de 82 mm, kio faris la kvardek kvin senpovaj.
  La germanoj progresis relative malrapide. La sovetia gvidado entute atendis ĝuste tian opcion, kaj prepariĝis, tiris supren la soldatojn.
  Vere, male al Kursk Bulge, la nazioj estas multe pli fortaj kaj pli memfidaj.
  Kaj la tereno estas pli oportuna por ofensivo ol defendo. Kaj la Fritz ankaŭ havas pli da aviadiloj kaj tankoj kaj infanterio. Kaj ne estas facile provizi sovetiajn trupojn trans Volgo.
  Do la nazioj, trarompante la defendliniojn, progresis. Ili atingis sukceson post sukceso.
  Post tri monatoj da obstina batalado, ili atingis la Kaspian Maron.
  Stalino, trovinte sin en malfacila situacio, volis komenci pacnegocadojn. Ĉar ĝi iĝis evidenta - Kaŭkazo ne povas esti konservita. Sed estas ege malfacile konsenti kun Hitler. Faŝistoj tro postulas. Kaj se vi cedos al ili, ili mem formanĝos vin. Kaj la paŭzo? Ĉi tie Hitler ne volas. Kaj kompreneble la aliancanoj estas pasivaj. Ili timas retiri la ekstran divizion.
  Fritz tie kaj tie moviĝis laŭ la marbordo de la Kaspia Maro. Kaj fine, ili unuiĝis kun la turkoj. Ĝojo, jen kio!
  Belaj germanaj knabinoj estis devigitaj kisi siajn nudajn piedojn fare de sovetiaj kaptitoj. Ili obeeme faris ĝin. Kaj frapita sur nudaj kalkanoj.
  Tiel la kapto estis farita. Kaj la germanoj senarmigis la sovetiajn unuojn.
  Tiam Stalino ofertis pacon al la Fuhrer - konsentante rezigni la tutan Kaŭkazon, kaj eĉ Leningradon kaj Karelion. Plie, pagu cent jarojn da kompensoj.
  La Fuhrer, post iom da pripensado, akceptis la oferton kaj la 7-an de decembro 1943, paco estis finita.
  La aliancanoj prenis ĝin kiel perfidon! Kaj trudis sankciojn kontraŭ Stalino kaj Sovetunio!
  Kaj sovetia propagando prezentis la efektivan kapitulacon kiel grandan venkon. Ili diras, estante forlasitaj de la aliancanoj, ili savis la sovetian ŝtaton kaj Moskvon neniam estis prenita.
  Kaj la nazioj, kompreneble, lanĉis ofensivon de Kaŭkazo ĝis Mezoriento kaj plifortigis la grupiĝon de Rommel. Antaŭ la fino de marto 1943, la tuta Proksima Oriento kaj Egiptujo estis kaptitaj fare de superaj naziaj trupoj. Krome, la bataloj montris, ke la Pantero sukcese batalis kontraŭ la anglaj Churchill kaj Cromwell, sed ĉi-lasta ne povis penetri ĝin en la frunto.
  Krome, la germanoj estis malmoligitaj en bataloj kun la rusoj, kaj la koloniaj anglaj trupoj estis facile batitaj.
  En aprilo, la nazioj translokiĝis al Sudano. Kaj ili finfine prenis Ĝibraltaron, daŭrigante al la okupo de Maroko. Churchill ankaŭ provis testi la grundon por paco. Sed Hitler, malliginte la manojn en la oriento, diris ne!
  Kaj la nazioj moviĝis trans Afrikon. Ili estis pli prokrastitaj pro la longeco de komunikadoj, malbonaj vojoj aŭ ilia kompleta foresto, severa klimato kaj vastaj distancoj.
  Tamen, la germanoj antaŭeniris. Kaj moviĝis sur la Nigra Kontinento. Kvankam, kompreneble, iliaj tankoj, precipe la "Tigro" -2 kaj "Leono", en la ĝangalo tre glitis. Cetere, la germanoj aperis en la serio kaj malpeza "Pantero" pezanta dudek ses tunojn, kio estas tre necesa por la milito en Afriko.
  Kiel montris la batalado, tia tanko tamen ne havis fundamentajn avantaĝojn sur la T-4, krom pli potenca motoro, sed ankaŭ deklivaj kirasaj platoj.
  Fine de 1944, la germanoj akiris la memveturajn kanonojn E-10, kiuj pezis dek du tunojn, kun tre malalta silueto, kaj tre dekliva kiraso. Tia maŝino ja estas nemalhavebla por Afriko.
  Precipe se knabinoj batalas pri ĝi. Kaj la knabinoj estas ĝenerale bonegaj kaj klasaj.
  Gerda kaj Charlotte rajdas tra la ĝangalo kaj ekstermas la britojn kaj la amerikanojn. Jen vere tio, kion knabinoj bezonas! Vi eĉ ne trovos ilin pli malvarmetaj en la venontaj cent mejloj da teritorio. Knabinoj amas mortigi - tio estas bonega knabinoj!
  Ili kaptis nigrajn batalantojn kaj devigis ilin kisi la nudajn piedojn de la belulinoj. Ĝi ankaŭ videblas tuj - seriozaj ŝtelistoj! Kaj ili batalas por si mem, pugnobatante anglajn aŭtojn de longa distanco.
  Ilia memvetura pafilo jam alproksimiĝas al Pretorio, la ĉefurbo de Sudafriko. La knabinoj pafas sin, trapikas la Churchill volframkernon per kuglo kaj kantas:
  - Afriko havas ŝarkojn, Afriko havas gorilojn, Afriko havas pli da krokodiloj! Ili mordos, batos kaj ofendos vin! Ne iru infanojn al Afriko promeni! En Afriko, rabisto, en Afriko, fiulo, en Afriko, terura Barmaley! Mordos, batos kaj ofendos vin! Kaj liaj knabinoj devas esti disŝiritaj!
  En februaro 1945, la lasta fortikejo de la britoj en Afriko falis sur la insulon Madagaskaro.
  Do nun Britio perdis sian piedon ankaŭ tie. En la sama tempo, la germanoj konkeris kaj Iranon kaj Hindion. Ili montris sian fenomenan forton.
  Kaj en majo 1945, la nazioj faris surteriĝon en Britio. Post tri semajnoj da malfacila batalado, Londono falis. Monaton poste, Irlando estis kaptita.
  Estis provizora paŭzo surtere, sed la milito daŭris surmare. Usono estis lasita sola kontraŭ la Tria Reich, ĝiaj aliancanoj, kaj Japanio. Sed dum Usono estas trans la oceano, vi ne prenos ĝin tiel facile.
  En la Tria Regno, ĝenerala laborservo estis lanĉita, kaj la produktado de aviadiloj kaj ŝipoj komencis pliiĝi.
  Batalŝipoj kaj aviadilŝipoj ankaŭ estis konstruitaj. Kaj kompreneble, la submara milito estis en plena svingo. Kaj tiam estis neniu kompato por iu el la usonaj ŝipoj.
  En la aŭtuno, pli precize, en novembro de la kvardek-kvina jaro, la germanoj kuraĝe kaptis Islandon, kaj poste kreis pontojn en Argentino. Tamen, la milito sur maro daŭris por longa tempo. Necesis multe da surteriĝo por atingi Amerikon. Kaj la ŝipoj ne estas konstruitaj tiel rapide. Sed estu kiel ajn, la Tria Regno fortiĝis. La kvardek-sesa jaro pasis en la interŝanĝo de batoj sur la maro. Kaj en la kvardek-sepa jaro, la germanoj jam transdonis malamikecojn al Gronlando, kaptis ĝin. De tie, ĝi ne estas malproksime al Kanado!
  La faŝistoj planis por si kolosajn konkerojn. Kaj en 1948, ofensivo komenciĝis sur Kanado, kaj de Brazilo ĝis Venezuelo, kune kun la japanoj. La batalado montriĝis tre furioza.
  La germanoj progresis malrapide sed certe. Iliaj "E" seriotankoj estis pli progresintaj ol la amerikaj kaj montris sian avantaĝon sur la batalkampo. Sed cetere, la jankioj ne estas tiel simplaj, kaj rezistis tre obstine. Kaj ili ne provis rezigni.
  Kvankam, kompreneble, ankaŭ kaldronoj okazis. La usonanoj eniris ilin. Tiam ili rezignis. Kaj la kaptitoj kisis la arjajn knabinojn iliajn nudajn, polvajn piedojn.
  Baldaŭ Kebekio kaj Toronto falis, poste aliaj urboj. La germanoj de majo ĝis decembro 1948 kaptis preskaŭ ĉion el Kanado, same kiel Venezuelon, Nikaragvon, kaj la plej grandan parton de Meksiko. Ĉi tio estas ekstreme malfacila situacio. Komence de 1949, la germanoj prenis Usonon en ŝtalpinĉiloj. Tiam la 11-an de januaro la usonanoj provis unuafoje en la historio uzi nukleajn armilojn. Kaj ili ne tute sukcesis. El la kvin bomboj, kvar mortis en aviadiloj malflugigitaj de germanaj aviadiloj, kaj unu eksplodis sen kaŭzi gravan damaĝon al germanaj trupoj.
  En respondo, la Fritz intensigis la bombadon de amerikaj grandurboj kaj armeaj instalaĵoj.
  Tiel la batalo daŭrigis kun konstanta sukceso en favoro de la Germana Armeo. Kiu havis pli bonan ekipaĵon kaj trejnadon de trupoj. Jes, kaj granda nombro. La batalado estis tre furioza. Komence de 1949, germanaj, eksterlandaj, kaj japanaj sekcioj okupis la restaĵojn de Meksiko kaj envojaĝis Usonon de la nordo. Ili plene premis Amerikon. Kaj evidentiĝis, ke aferoj en Usono estas malbonaj. Kaj antaŭ la fino de la somero, duono de la teritorio de la aglo-imperio, same kiel Alasko, jam estis kaptita.
  La germanoj prenis Vaŝingtonon kaj New York antaŭ novembro 8, 1949. Kaj la 7-an de decembro 1949, la restaĵoj de la usona armeo kapitulacis. Tiel finiĝis la Dua Mondmilito. La plej sanga el ĉiuj militoj kaj ĝi daŭris pli ol dek jarojn!
  Ŝajnis, ke venis la longe atendita paco. Sed Hitler ne volis toleri la fakton, ke hegemonio devis esti dividita kun Japanio. Kaj la 20-an de aprilo 1953, la Tria Regno atakis la Landon de la Leviĝanta Suno. Nova milito eksplodis. Por monda hegemonio.
  Kvanta supereco estas flanke de la Tria Regno, same kiel kvalita. Sed japanoj batalas kun granda sovaĝeco kaj amasheroeco.
  Tamen, la nazioj ankoraŭ regas. Tamen, la milito daŭris preskaŭ jaron. Sovetunio restas neŭtrala. Stalino mortis tie kaj estas serioza lukto por potenco.
  Finfine, Japanio estas okupata de la Germana Armeo. Kelkajn monatojn poste, la nazioj ankaŭ kaptis latin-amerikajn landojn. Ili establas mondhegemonion.
  Reformoj okazas en la Tria Regno mem. Nova religio estas enkondukita anstataŭ kristanismo. Ne estas Triunuo en ĝi, nur unu supera Dio kaj lia sendito - Adolf Hitler. Unu-valuta stampo, ununura ento. Same kiel religie konsekrita poligamio. Kaj genetika elekto ankoraŭ aktivas. Estas plibonigo de la homa raso.
  Sovetunio ankoraŭ ekzistas en detranĉita formo kaj omaĝas la naziojn. Tie regas Nikita Ĥruŝĉov, kiu provas ne ĉikani la beston. Tamen, Hitlero jam subigis la tutan mondon. Kaj li rigardas Rusion kiel ruĝan makulon. Sed la homo proponas, kaj Dio disponas La 20-an de aprilo 1957, la Fuhrer, ĝuste en sia naskiĝtago, fariĝis viktimo de atenco. Kaj ĝuste je sesdek ok jaroj la regado de la sovaĝa tirano estis interrompita. Kiu konkeris preskaŭ la tutan mondon, kaj volis denove ataki Sovetujon la 22-an de junio.
  Sed kiel vi povas vidi, ĝi ne funkciis...
  Hitler estis sukcedita fare de Schellenberg. Hermann Göring mortis pro drogmanio kaj tromanĝado. Himmler falis en malhonoro, kaj Hitler ĉesis fidi lin, kaj tiam forigis lin. Schellenberg sukcedis Himmler, kaj ricevis la postenon. Krome, Hitler havis infanojn akiritajn per artefarita fekundigo. Sed la plej aĝa el ili ankoraŭ ne havis dek kvar jarojn.
  Do la posteuloj de la Fuhrer ne havis tempon por heredi. Hitler tiel fariĝis imperiestro, sed sen dinastio. Schellenberg ne kuraĝis mortigi la infanojn de la Fuhrer, sed forigis ilin de potenco. Kaj li mem fariĝis Fuhrer kaj diktatoro.
  La lukto por potenco daŭris plurajn jarojn.
  Kaj la 1-an de majo 1961 Nazia Germanio tamen atakis Sovetujon. Estis provo atingi: unu planedo - unu imperio!
  Kaj la trupoj de Schellenberg ankoraŭ povis kapti Moskvon. La sovetia armeo estis tro malsupera en kvanto kaj kvalito de milita ekipaĵo. La kapto de grandaj urboj de Sovetunio, pro la grandaj distancoj, trenis dum ses monatoj. Kaj poste ankoraŭ dek jarojn daŭris la gerila milito.
  Tamen, aferoj baldaŭ trankviliĝis. Schellenberg gvidis relative liberalan politikon, kaj en 1981 ĉiuj rusoj ricevis civitanecon de la Tria Reich. Iom post iom liberaligo okazis. Schellenberg baldaŭ mortis post. Kaj serioza lukto por potenco eksplodis. Tiam, kiel kompromiso, la monarkio estis restarigita kaj rekta posteulo de la imperiestro, Friedrich IV, supreniris la tronon. En 2001, okazis referendumo, en kiu civitaneco kaj formale egalaj rajtoj estis donitaj al ĉiuj loĝantoj de la planedo Tero. Kaj en 2017, la lastaj limigoj por judoj kaj ciganoj estis nuligitaj.
  La epoko de Nacisocialismo venis al fino. Tamen, la homaro estas en ununura imperio, federacia, kaj monarĥa. Esploras eksteran spacon.
  En ĝi, ĉiuj estas formale egalaj, kaj ekzistas senato kaj Bundestag, kie deputitoj estas elektitaj de la tuta loĝantaro de la Tria Regno. Kaj super ili estas la Kaiser, la imperiestro de la tuta planedo Tero.
  Vivi, ĝenerale, en materiaj terminoj ne estas malbona. Strikta disciplino, la evoluo de scienco kaj teknologio kun bonega germana organizo donis rezultojn. Agrikulturo estas supre, ne estas malsato, kaj manĝaĵo abundas eĉ en la malriĉaj regionoj de Afriko. Ĉiuj havas laboron, ĉiuj ricevas salajron kaj pensiojn. Edukado kaj medicino estas senpagaj. Simile, senpagaj infanvartejoj kaj infanĝardenoj. Manĝaĵo kostas unu pencon, kaj la prezoj de ĉiuj produktoj estas frostigitaj dum multaj jaroj. Ĉie, eĉ en Afriko, vojoj, preskaŭ ĉiuj havas aŭ apartan loĝejon aŭ domon. Ĉiuj novgeedzoj tuj ricevas almenaŭ tri ĉambrojn apartamenton kun ĉiuj agrablaĵoj. Vi povas prunti aŭton aŭ ion ajn. Multaj eĉ havas personajn helikopterojn.
  Interreto disponeblas, ĉiuj havas televidilojn kaj komputilojn, la labortago estas nur kvar horoj. Ĉiuj sportaj sekcioj estas senpagaj, kaj eĉ pagas por sia ĉeesto.
  Ĉiu infano ricevas grandan poŝmonon. Utilaĵoj kaj publika transporto estas senpagaj. Ĉio estas tiel neta kaj ordigita. La stratoj estas puraj, estas multaj robotoj kaj aŭtomatigo. ekzempla ordo. Cigaredoj estas malpermesitaj, alkoholo ankoraŭ vendiĝas, kaj diversaj specoj de biero estas preskaŭ senpaga. Infanoj en publika manĝoservo ankaŭ estas nutrataj senpage.
  Multaj senpagaj veturoj kaj komputilejoj.
  Homaj setlejoj jam ekzistas sur la Luno, Marso, Venuso, Merkuro kaj la lunoj de Jupitero.
  Homoj prepariĝas por salti al la steloj. Multaj aferoj jam estis inventitaj.
  Mallonge, ĝi rezultis bone ĝenerale. Kaj ĝi ne devis esti tiel malfacila.
  SE ZJUGANOV MONTROS PLI KURAĜOJ DE ANTIZOVOMETRO
  En majo 1999, Zyuganov decidis ne aprobi la kandidatecon de Stepashin, sed iri al fruaj elektoj al la Dumao. La komunistoj kaj iliaj aliancanoj faris firmigitan decidon voĉdoni kontraŭ Stepashin. Krome, ili estis ofenditaj kaj senigitaj je siaj postenoj en la registaro. Tia decido estus la plej verŝajna en la historio, se Zjuganov ne estus troja ĉevalo en la tendaro de la komunistoj, kiuj subfosis kaj kompromitis la maldekstrajn ideojn.
  Fruaj senatelektoj promesis multajn avantaĝojn por la komunistoj, inkluzive pro malpli da konkurantoj kaj la bildo de martiroj.
  Jes, kaj tio montris, ke la komunistoj tute ne alkroĉiĝas al siaj seĝoj, sed pli principaj.
  La duan fojon Jelcin denove venigis Stepaŝin, kaj tiam prenis Aksenenkon la trian fojon. La Dumao denove ne aprobis, kaj ili prenis ĝin kaj dissolvis ĝin. Novaj elektoj estis planitaj por septembro.
  La obstino de la Parlamento iom ŝanĝis la kurson de la historio. La bombado de Jugoslavio daŭris pli longe - ĉar Milosevic esperis helpon de Rusio. Kaj la dissolvo de la parlamento donis ŝancojn por la venko de la opozicio.
  La komunistoj sukcesis voĉdoni la akuzon de Jeltsin denove.
  Kaj denove, ne sufiĉis sufiĉe, ĉi-foje nur du voĉoj. La deputitoj estis maltrankvilaj pri la proksimeco de parlamentaj elektoj, kaj la danĝero de ne pasi ilin.
  La Dumao estis dissolvita, kaj Jelcin aprobis la malgrandan konatan Aksenenko kiel ĉefministron.
  Entute, la espero de Zjuganov ke la elektoj estos okazigitaj estis pravigitaj. La malsana kaj malfortigita prezidanto ne iris kontraŭ la konstitucio. Kaj li ne kuraĝis, havante duprocentan takson por superi sian aŭtoritaton. Primakov, vidante, ke lia koalicio ne havas tempon por formiĝi kaj registriĝi, konsentis pri alianco kun la komunistoj. Yabloko kaj la Liberala Demokrata Partio iris al la balotoj. La Unity-bloko ne havis tempon por formiĝi, kaj la NDR malfortiĝis.
  Ekzistas ankaŭ la invado de ekstremistoj en Dagestano, kaj la nedecidemo de la sekurecaj taĉmentoj dum la elektoj.
  La komunistoj, kune kun Primakov kaj Luzhkov, atingis kolosan venkon. Gajnis pli ol kvindek kvin procentojn de la voĉoj. La dua estis la bloko Yabloko, kiu ankaŭ digne agis, prenante dek kvin procentojn. Neatendite ankaŭ la Liberala Demokrata Partio bone agis, kolektante pli ol dek du procentojn. NDR ne prenis la kvin-procentan baron - kompleta fiasko! Zhirinovsky iĝis la sola por-Kremlin gvidanto en la Dumao. La vera konkurado estis malforta. Laŭ la nova leĝo, partioj devas reregistriĝi plej malfrue unu jaron antaŭ la elektoj, kaj multaj ne havis tempon.
  La maldekstra opozicio denove dominis la parlamenton, kaj Yabloko kun unumandataj membroj, kaj la LDPR en la malplimulto.
  Kaj kompreneble, ekestis konflikto ... Mi batalis post la elekto de la prezidanto de la Ŝtata Dumao, voĉdono de malfido al la registaro estis hurlita. Kaj denove oni parolis pri akuzo. Ĉi-foje du trionoj, ĝi estus facile kolekti!
  Jelcin, post iom da hezito, decidis resendi la ĉefministron Primakov kaj la unua vicĉefministro Maslyukov al la seĝo.
  La maldekstrema koalicio konsentis pri tio, sed la potencoj de la prezidanto estis provizore limigitaj. Kaj antaŭ la novaj elektoj, preskaŭ nenio. Post intertraktadoj ene de la koalicio, estis decidite nomumi Primakov por la prezidanteco. Luĵkov iĝis ĉefministro. Kaj Zjuganov ricevis la postenon de estro de la parlamento! Tio estas Superskipper! Koncerne la novan, amendoj al la konstitucio estis eĉ adoptotaj.
  La militistoj estis forpelitaj el Dagestano. Sed ili ne iris al Ĉeĉenio. Enlanda milito eksplodis tie. Rusio apogis Maskhadov kaj Kadyrov, kontraŭ Basayev kaj Raduev.
  Primakov sukcesis venki en la prezidant-elektoj en Rusio en la unua raŭndo. La registaro tamen ricevis kromajn povojn. Kiel la parlamento sub la kontrolo de la komunistoj.
  En Rusio, la ekonomia reakiro daŭris, petrolo kaj gaso prezoj altiĝis, kaj industrio reviviĝis.
  La usonanoj, ĝenerale, kiel en la realeco, post la atakoj de la 11-a de septembro, eniris Afganion kaj enŝtopiĝis en Irako. Primakov estis facile elektita por dua oficperiodo. Sed en 2008, li cedis lokon al la tre sukcesa ĉefministro Jurij Luzhkov.
  La nova prezidanto daŭrigis la malnovan politikon de alianco kun la komunistoj. Zjuganov iĝis ĉefministro.
  Dum kelka tempo estis partnereco kun Okcidento kaj amikeco kun Ĉinio en ekstera politiko. La reĝimo de Janukoviĉ plifortiĝis en Ukrainio. Do Luzhkov, male al Putin, sekvis pli por-ukrainan politikon kaj taksis la kuniĝon de slavaj ŝtatoj. Ukrainio eĉ en 2016 aliĝis al Eŭrazia Unio. Luzhkov servis du esprimojn kaj demisiis. Zjuganov finfine iĝis prezidanto, ankaŭ gajnante la elekton sufiĉe facile. Zhirinovsky partoprenis por la sepa fojo, entute ekde 1991 kaj denove perdis.
  En la aŭtuno de 2015, Rusio eniris la militon en Sirio kaj bombardis tie. Trump ekpotenciĝis en Usono. Zjuganov, malgraŭ formala komunismo, daŭrigis la saman kurson en la ekonomio. Rusio, malgraŭ la formala domineco de la Komunista Partio de Alberto, restis merkato, demokrata kaj modere aŭtoritata lando.
  Partnereco kun la Okcidento, kaj modera konkurado. Kun Ukrainio kaj Belorusio, kaj Kazaĥio, alianco, sed ankaŭ ne tro proksima. En 2020, Zyuganov estis elektita por dua oficperiodo. Ĝenerale, iomete malpliigante la rezulton al la rando de la dua raŭndo. Kaj en Ukrainio post la foriro de Janukoviĉ venkis neatendite la nesistema Zelenskij. Nazarbayev ankaŭ foriris.
  Zjuganov diris, ke li ne ŝanĝos la konstitucion kaj foriros post dua oficperiodo.
  Tiel, la gvidanto de la Komunista Partio ankoraŭ sukcesis stiri Rusion, montrante iom pli da kuraĝo. Kaj la mondo montriĝis pli sekura kaj pli trankvila ol en la realeco.
  Kaj kiu estas Putin? Kiel evoluis lia kariero? Post kiam Primakov iĝis ĉefministro, Putin estis flankenbalaita kiel tro proksima al Jeltsino. Akuzante precipe ke la FSB maltrafis la invadon de ekstremistoj en Dagestano. Putin estas en politiko de iom da tempo. Li kuris malsukcese por la Ŝtata Dumao. Poste al la urbestro de Peterburgo.
  Sed poste li forlasis politikon, kaj aliĝis al la sekureca servo de privata kompanio. Tiel malmultaj homoj memoras lin.
  Zhirinovsky en 2020, por la oka fojo, iris al la prezidantaj elektoj kaj denove perdis kun modesta rezulto. Sed li ankoraŭ havas frakcion en la Ŝtata Dumao. Kaj eĉ Zyuganov, post la elektoj de 2020, donis al li la rangon de generalmajoro. Donald Trump neatendite perdis la elekton al juna demokrata rivalo. Merkel frue emeritiĝis. Kaj la sano de Lukaŝenka akre malboniĝis.
  En 2021, finfine, rusaj kosmonaŭtoj flugis al la luno. Kaj ili starigis ruĝan flagon! Zjuganov sciigis Afonin kiel sia oficiala posteulo. Nu, ĝenerale, la vivo ruliĝis denove ronde.
  Kiel vi povas vidi, la kolapso de Rusio ne okazis eĉ sen Putin. Kaj la mondo ne turniĝis.
  
  
  
  
  
  
  SE MENSHIKOV JE LA TEMPO DE NIKOLAO ESTU MURTITA
  . En kiu la cara Rusio venkis en la Krimea Milito. Nur Menŝikov mortis pro devaga kuglo, kaj pli kapabla komandanto prenis lian lokon. Tio estas, akcidento okazis kaj ŝanĝis la kurson de la historio.
  La reverso de tiu kun Makarov. La francoj kaj britoj estis dividitaj en partojn. Kaj Rusio, kaptinte grandegan nombron da kaptitoj kaj trofeoj, rekaptis Krimeon.
  Türkiye estis venkita en Transkaŭkazio. Donis Rusion Kars, Erzurum, kaj preskaŭ la tutan Armenion. Rusaj trupoj okupis Rumanion. Tamen, ne necesis daŭrigi la ofensivon. La sultano petis pacon. Samtempe Aŭstrio okupis Bosnion kaj Hercegovinon.
  La turkoj jesis doni aŭtonomion al Serbio, Bulgario, Montenegro, kaj Rumanio iĝis rusa vasalo. Samtempe, Rusio prenis por si Armenion: Kars, Erzurum, Tanrog, vastigante siajn havaĵojn en la sudo.
  En Francio, tumultoj ekis kaj interna milito, kaj ŝi ne plu povis sendi soldatojn. Britio ankaŭ retiriĝis el la konflikto. Malfortigita kaj la Sardinia regno. Plifortigita Aŭstrio. La aŭstroj baldaŭ konkeris la Regnon de Sardio, plifirmigante sian dominecon super Italio.
  Baldaŭ Shamil ankaŭ estis kaptita, finante la militon en Kaŭkazo. Rusio faris favoran pacon kun Ĉinio, forprenante eĉ pli da teritorio ol en reala historio, do la aŭtoritato de rusaj armiloj estis pli alta.
  Nikolao la Unua ne apogis la nordon en la milito kontraŭ la sudo. Male, li decidis helpi la sudulojn kune kun Britio por plifortigi sian pozicion en Alasko.
  Sur la teritorio de Ameriko, Rusio komencis konstrui urbojn kaj fortikaĵojn. Ekzistis eĉ projektoj por fervojo al Ĉukotko. Caro Nikolao multon planis. Rusaj trupoj konkeris Centran Azion. Tiu ĉi monarko mortis en 1867. Lasante Rusion potenca kaj prospera. Lia filo Aleksandro ne abolis servuton, sed daŭre moviĝis suden. Aparte, li faris venkan militon kun Turkio, aneksis Konstantinopolon al Rusio. Poste Mezopotamio.
  Denove la milito kun Britio kaj la malvenko de la britoj en Azio. Aleksandro la Dua korektis iom pli longe, sen fari signifajn reformojn, krom la juĝistaro, kaj iom plibonigante la administradsistemon.
  La forigo de servuto ne sekvis. Sed Rusio aneksis Iranon. La caro mortis ekzakte dudek jarojn post Nikolao la 1-a en 1887. Aleksandro la Tria regis por mallongega tempo, ĝis 1894, sed sukcesis aneksi praktike la tutan Hindion al Rusio. Kaj Nikolao la 2-a daŭre moviĝis al Hindoĉinio, kaj al Ĉinio mem.
  Estis milito kun Japanio. Ĝenerale venka. Kaj la kompleta konkero de Ĉinio kaj Hindoĉinio. Kaj penetro ĝis Aŭstralio. Sed en Eŭropo, la vicigo montriĝis esti iom malsama.
  La Aŭstra imperio aneksis la sudon de Francio. Kaj tiam ŝi venkis Prusion, kaptinte la sudon de Germanio. Estis Aŭstrio kiu fariĝis la monda hegemono. Francio estis tre malfortigita de la interna milito. Prusio ne povis kuniĝi. Finfine, la aŭstroj prenis kaj kaptis ĉion el Prusio, same kiel parton de orienta Francio. Granda imperio estis formita, kiu grimpis en Afrikon. Baldaŭ la aŭstroj ankaŭ konkeris Belgion, Holandon, kaj multe da tero en Afriko. Tiam okazis la milito de Aŭstrio kaj Rusio kontraŭ Britio. Ĝi finiĝis kun la divido de Afriko inter la aŭstroj kaj rusoj.
  Imperiestro Franz vere iĝis la plej granda monarko, superante Napoleono Bonaparte konkerante preskaŭ duonon de Afriko kaj la plej grandan parton de Eŭropo. Ankaŭ Francio estis baldaŭ tute kaptita, kune kun Hispanio kaj Portugalio. Jes, ĉio iris bone, sed...
  La heredanto de imperiestro Franz volis aneksi Serbion al si! Kaj en 1920 komenciĝis granda milito inter Rusio de Nikolao la 2-a kaj Aŭstra Granda Imperio.
  La tuta Eŭropo estas ĉe la flanko de Aŭstrio. Krom Britio, kiu ne estas tiel forta kiel en reala historio, kaj preskaŭ duono de Afriko. Krome, Svedio estis kontraŭ Rusio. Kaj Norvegio kaj Danio estis kaptitaj sub imperiestro Franz.
  Estis ankaŭ duono de la problemo. Usono restis, dividita kaj negrava potenco. Sed Britio ankoraŭ kontrolis Kanadon kaj Aŭstrion. Kaj post la unuaj du monatoj da hezito, ŝi ankaŭ eniris en batalon flanke de Aŭstrio.
  Do eksplodis granda milito. Aŭstrio kaj Anglio kontraŭ Rusio.
  Kompreneble, Oleg Rybachenko estas ĝuste tie. Kaj li batalas kiel vera, kaj nefleksebla heroo.
  La knabo skribaĉas ĉe fremda ratio el maŝinpafilo kaj kantas:
  - La himno de la Patrujo kantas en niaj koroj,
  Ne ekzistas pli bela virino en la tuta universo...
  Premu pli fortan kavaliran radiopafilon -
  Mortu pro Dio donita Rusio!
  Kaj li batas sin, dispremas per mitralo armeon el la tuta Eŭropo kaj parte el Afriko.
  Kaj la knabo ne cedas al si. Jen li ĵetas obuson per la nudaj piedfingroj kaj knaras:
  Ni ne rezignos kaj ni ne rezignos!
  Kaj denove la infano liberigas mortigan kaj frakasan eksplodon. Li ne volas venkiĝi antaŭ la kontraŭulo.
  Kaj kantas al si:
  - Neniu haltigos nin! Eĉ leono ne povas venki!
  La knabo estas vera kaŝsekvanto. Nerompebla kaj nevenkebla. Kavaliro de Kredo! Eble ne estu kristana!
  Kaj nun la aŭstra atako estas forpuŝita.
  La aŭstroj kaj la britoj havas tankojn, sed ankaŭ Rusio havas mastodontojn.
  Nikolao la 2-a daŭre havas multe pli grandan populacion, konsiderante la koloniojn. Konsideru la tutan Azion, la orienton de Eŭropo, parton de Balkano, pli ol duonon de Afriko.
  Do Rusio plimultas ol la infanterio. Kaj la soldatoj batalas tre kuraĝe...
  Kaj la aŭstroj ne povis rezisti, ili estis reĵetitaj el Varsovio. Tiam la rusaj trupoj avancis al la Oder, kaj kaptis Orientan Prusion. Pala kaj Galegio, kun Lvov. Ili sieĝis Przemysl. Liberigita Krakovo.
  Montriĝis, ke la slavoj ne volis batali kun la rusoj kaj kapitulacis amase.
  La batalado ankaŭ montris ke la pli malpezaj kaj pli lertaj rusaj tankoj estis pli efikaj ol la pli pezaj kaj pli mallertaj germanaj. Kaj en aviado, cara Rusio estas ĝenerale ordo de grandeco pli forta ol la kvalito de la britoj kaj aŭstroj.
  Rusaj trupoj post paŭzo rekomencis la ofensivon. Ili prenis kaj en nombro kaj lerteco.
  Do Budapeŝto estis ĉirkaŭita kaj prenita. Surmare, admiralo Kolchak venkis la britojn kaj konkeris Aŭstralion. Surtere, rusaj trupoj ĉirkaŭis kaj prenis Berlinon. Kaj poste Vieno.
  La Aŭstra Imperio ankaŭ perdis la batalon en Afriko. La anglaj trupoj ankaŭ estis venkitaj. Jes, la aferoj de imperiestro Adolfo estis malagrablaj.
  Li ŝovis la kapon en la malĝustan direkton, kaj komencis tute perdi. Kie li povas rezisti tian potencon.
  Post la falo de Vieno, la rezisto de la aŭstroj komencis esti fokusa. Kaj baldaŭ la rusoj okupis la tutan Eŭropon kaj Afrikon. En la sama tempo, la atako kontraŭ Kanado komenciĝis de Alasko. La britoj ankaŭ perdis.
  Britio estis izolita kaj provis sidiĝi sur la insulo.
  Sed estas klare, ke Rusio venkos lanĉante aeran ofensivon.
  Kaj bombardis preskaŭ ĉion, kio estis sur la surfaco. Kaj tiam alteriĝotrupo estis surterigita, kiu kondukis Brition al submetiĝo.
  Tiel, la tuta orienta hemisfero, same kiel Alasko kaj Kanado, iĝis rusa.
  Ĉi tio estas, ĝenerale, mirinda! Nikolao la 2-a faris provizoran paŭzon, digestante havaĵojn. Usono ankoraŭ estas dividita kaj ne tro forta, kiel aliaj ŝtatoj dependantaj de Rusio.
  En 1937, caro Nikolao la 2-a kraŝis en aviadilo. La trono estis sukcedita fare de Alexei II. Male al la reala rakonto, la heredanto estis sufiĉe sana kaj vigla. Kaj en 1941 li decidis konkeri ĉion, kion liaj prapatroj ne havis tempon kapti.
  Komencante sur la planedo, la Tero jam estos unu imperio. Kaj la rusa armeo moviĝis unue al la nordaj ŝtatoj de Ameriko, kaj poste al la sudo. Usono ne estis forta, ili estis rapide kaptitaj. Kaj Meksiko montriĝis pli facile konkerebla. Tiam movi supren. Unu post alia, kaptante landon post alia. La plej granda kaj plej potenca Brazilo. Sed ĝi ankaŭ daŭris malpli ol unu monaton.
  Kaj tiel ili konkeris Latin-Amerikon kaj Nov-Zelandon. Alesei la 2-a eniris en la historion kiel la finalisto de ĉiuj konkeroj de Rusio. Kaj jam en 1947 rusaj kosmonaŭtoj metis piedon sur la lunon. Kaj en 1958 al Marso! En 1961 al Venuso. En 1972 al Merkuro, kaj en 1973 al la lunoj de Jupitero. Alexy II mortis en 1975 en la aĝo de 71. Moknomita la Finisto. Kaj lia filo Nikolao la 3-a fariĝis reĝo. En 1980, la homo eniris la lastan, plej malproksiman planedon de la sunsistemo - Plutono. Regata de Nikolao la Tria ne estas tro longa. Mortis en 1985. Kaj lia filo Aleksandro la kvara supreniris sur la tronon. Juna reĝo de proksimume dudek sep. Kaj la reĝo ordonis prepariĝi por salto ekster la sunsistemo. Kaj ili komencis konstrui stelŝipojn, kaj fotonan raketon. Kaj finfine, en 2017, komenciĝis la unua interstela ekspedicio.
  
  CARO NIKOLAS II ESTAS LA BONĈO DE PREZIDANTO PUTIN
  La fama verkisto kaj poeto Oleg Rybachenko sentis, ke io misas en la mondo. La homaro, kiel ĝi estis, restas fragmenta. La nombro da landoj sur la Tero nur pliiĝas. Kaj se iu aldonas en influo, tiam nur totalisma, diktatora Ĉinio. Kaj Rusio, post la fino de la regado de Vladimir Putin, plonĝis en profundan krizon. La milito en Kaŭkazo denove flamas, maldekstruloj kaj naciistoj tumultas. Denove la ekonomio estas en recesio, krimo pliiĝas. Kaj Rusio komencas disiĝi.
  Malgraŭ fenomena bonŝanco, Vladimir Putin neniam povis krei solidan, stabilan politikan sistemon, kaj stabilan kaj rapide kreskantan ekonomion. Multaj sociaj kaj intergentaj problemoj ankaŭ ne estis solvitaj. Malofta sorto permesis al Putin konservi la aspekton de prospero. Sed tuj kiam li foriris, ĉiuj nesanigitaj abscesoj tuj malfermiĝis.
  Jes, kaj minacas nuklea milito! La mondo estas en kaoso, Rusio ruliĝas en grandskalan internan militon! Ĉi tio devas esti korektita urĝe.
  La knabo legis en la libro, ke vi povas ŝanĝi la sorton de homoj, kaj ŝanĝi ĝiajn lokojn! Kaj estas unu potenca cigano, kiu povas fari tion kun iu ajn persono.
  Do kial ne interŝanĝi la sorton kaj sorton de Putin kaj Nikolao la 2-a?
  Krome, se Nikolao la 2-a estas tiel fenomene sukcesa kiel Putin, tiam la kurso de la historio ŝanĝiĝos. Kaj en la dudekunua jarcento, la Romanov regos en Rusio. Ĉi tio signifas, ke Putin ne bezonas bonŝancon. Aŭ almenaŭ la bonŝanco de Putin al Rusio.
  Kaj en la dudeka jarcento, la sorto de cara Rusio estas tre bezonata.
  La fama verkisto decidis iri al la cigano. Feliĉe, ŝia adreso estis en la Interreto, kaj ŝia evoluinta intuicio diris al la verkisto kaj poeto, ke tio tute ne estas ĉarlatano.
  Efektive, la cigano ne estas senlaborema. Li loĝas en domego en Moskvo kaj aspektas proksimume dudekjara, kvankam li divenas ekde la sovetia tempo. Vi povas tuj vidi la eternan knabinon kun nigraj buklaj haroj - estas elstara!
  Oleg Rybachenko demandis ŝin:
  - Faru bonan agon! Ŝanĝu la sorton de Vladimir Putin kaj Nikolao la 2-a!
  La ĉiam juna ciganino rigardis Oleg Ribaĉenkon kaj respondis:
  - Estas bone, ke vi ne estas egoisto kaj vi foriros ne por vi mem, sed por la lando Rusujo! Kaj estas eĉ pli bone, ke vi havas riĉan energion kaj senprecedencan, nekredeblan, superhoman fantazion!
  La cigano palpebrumis kaj daŭrigis:
  Ne estas facile eĉ por mi tiom ŝanĝi la historion! Sed vi, la posedanto de la plej forta kaj riĉa fantazio en la mondo, povas helpi min!
  Oleg Rybachenko konsente kapjesis:
  - Mi estas preta por io ajn! Kaj mi plenumos ajnan peton!
  La juna cigano kapjesis kaj diris:
  - Mi faros vin knabo dekdujara, kaj vi kreskos ege malrapide kaj vi neniam fariĝos pli aĝa ol dek kvar en korpo. Mi sendos vin al paralela mondo, kie vi unue fariĝos sklavo!
  Oleg Rybachenko laŭ ĵeto:
  - Mi estas preta!
  La cigano kapjesis kaj daŭrigis:
  - Vi devos havigi al mi naŭ artefaktajn ŝtonojn: nigra, blanka, ruĝa, oranĝa, flava, verda, blua, blua, purpura. Kaj krom tio, la deka artefakto - la krono de Koshchei!
  Estas malfacile, sed vi havos la eterne junan, rapidan, fortan, elteneman korpon de militista knabo. Kaj krome elstara intelekto, kaj fenomena donaco de imago. Pli aŭ malpli frue, vi kolektos artefaktojn kaj revenos al via mondo. Kaj por ĉiam vi estos en la korpo de fenomene forta kaj rapida knabo dekkvarjara, kaj estos neeble mortigi vin. Tio estas, vi ankaŭ ricevos senmortecon kiel rekompencon!
  Oleg Rybachenko konsente kapjesis:
  - Vi povas nur revi pri tio!
  La Eterne Juna Sorĉistino rimarkis:
  - Sed dek artefaktoj estas miaj, kaj nur miaj! Ili donos al mi tian potencon, ke vi pli ol meritos senmortecon! Intertempe mi endormigos vin, kaj vi vekos jam sklavon en la ŝtonminejoj. Kaj tiam via eltrovemo diros al vi kiel eliri el ĉi tio!
  Kiam vi moviĝas, tiam mi povas ŝanĝi la sorton, sorton kaj sorton de prezidento Putin kaj caro Nikolao la 2-a. Vi kolektos por mi artefaktojn el diversaj mondoj, kaj intertempe, de la komenco de la dudeka jarcento, la historio de Rusio iros alie. Tio estas, eĉ se vi ne kolektas artefaktojn - naŭ ŝtonojn kaj la kronon de Koshchei, tamen la caro de Rusio Nikolao la 2-a ricevos bonŝancon, sorton, kaj la bonŝancon de rusa prezidento Vladimir Vladimirovich Putin!
  Oleg Ribaĉenko larĝe ridetis kaj respondis:
  - Ĉi tio estas bona! En la nova mondo, mi estos trankvila, ke finfine la rakonto ŝanĝiĝis al pli bone! Kaj ke Rusio povos alporti ordon tra la mondo kaj fariĝi hegemonia lando! Kaj absoluta hegemono!
  Por ĉiam juna cigano ordonis:
  - Sur la kanapon!
  Oleg Rybachenko kuŝiĝis.
  La sorĉistino ronronis:
  - Nun dormu! Vi vekiĝos en alia mondo.
  La okuloj de Oleg Rybachenko fermiĝis, kaj li preskaŭ tuj falis en sonĝon.
  La ciganino, aliflanke, eltiris la ingrediencojn, kiujn ŝi antaŭe konservis el la tirkestoj kaj komencis prepari la pocion. Ŝi ŝaltis la gason sub la kaldrono antaŭpreparita por magio. Kaj ŝi komencis ĵeti aĵojn tien, sorĉante. Samtempe, la eterna knabino elprenis karton el sia poŝo kaj kantis:
  - Ho, sorto, sorto helpu Nikolaon! Bonŝancon de Putin, venu al caro Romanov!
  Lasu Romanov venki
  Reguloj kiel Ĝingis-Ĥano...
  Lasu ĝin bati en sorto
  Putin ŝtelante donacon!
  
  Estas pli bone por Rusio
  Nikolao la Granda Caro...
  Ĝingis-Ĥano fariĝos pli malvarmeta
  Kiel fariĝi Vladimir Putin!
  La kaldrono bolis, kaj la pocio bobelis en ĝi. La cigano faris enpaĝigon de kartoj, sorĉis kaj ĵetis la ferdekon en bolantan nebuleton... Super hela ekbrilo ekflamis, kvazaŭ el mil fotobriloj. Dormanta Oleg Rybachenko malaperis ... Kaj tiam, lumigita, la kaldrono malaperis.
  En la vasta salono, kie la granda sorĉistino elvokis, ĝi fariĝis malplena kaj kvieta!
  La Eterne Juna Sorĉistino diris:
  - Nu! Mi ŝanĝis la kurson de la historio kaj ĝi estas bonega! Kaj se ĉi tiu idealisto bonŝancas kaj li kolektas artefaktojn, tiam mi fariĝos tiel potenca, ke Satano mem envios min!
  Kaj la cigana sorĉistino ekbrilis siajn smeraldajn okulojn!
  Kaj miraklo okazis!
  Kio vere atendis Nikolao la 2-a... Ja multo ŝanĝiĝis. Ne estis sanga interbatiĝo dum la kronado. Kaj la ekspansio al Ĉinio estis sukcesa. La milito kun Japanio, kompreneble, okazis. Ĉi tio estis ĝenerale historie neevitebla. Estas klare, ke estis necese senarmigi kaj detrui la monstron antaŭ la samurajo. Kaj estas nenie iri de ĉi tio. Vi ne povas lasi danĝeron ĉe viaj limoj.
  Japanio estis la unua se temas pri komenci la militon, sed ĝia provo ataki rusajn ŝipojn estis malsukcesa. La rusoj ne ricevis signifan difekton, kaj dekduo de destrojeroj de la Lando de la Leviĝanta Suno estis mallevitaj.
  "Varyag" ankaŭ sukcesis eskapi el la ĉirkaŭo. Kio montriĝis granda sukceso. Jes, kaj admiralo Makarov baldaŭ alvenis sur la maron kaj ni detruu la japanojn. Kaj generalo Kuropatkin venkis la samurajon surtere kaj plene okupis la tutan Korea Duoninsulon.
  Kaj do eĉ caro Nikolao la 2-a faris decidon: vi devas esti sekura de Japanio por ĉiam! Sed kiel? Jes, alterigi trupojn kaj komplete aneksi al Rusio, kiel provinco.
  Kaj tiel okazis decida batalo surmare, kie la japana floto estis finfine finita de admiralo Makarov.
  Kvar knabinoj ankaŭ partoprenis en la batalo! Nudpiede kaj en bikino!
  Nataŝa, Zoja, Aŭrora, Svetlana. Kvar belulinoj kiuj, svingante siajn sabrojn, suriras la plej grandan ŝipon de la samurajo.
  Nataŝa tranĉas la japanojn kaj krias:
  - Vi estos ŝmirita mallarĝokula!
  Zoya tranĉis alian samurajon, kaj rimarkis:
  - Kaj vi havas safirajn okulojn!
  Nataŝa, prizorgante la muelejon, konfirmis:
  - Kompreneble jes! Kompreneble jes!
  Kaj tiam Aŭrora prenis ĝin kaj movis sian nudan kalkanon al la japanoj en la mentono. Ŝi rompis lian makzelon kaj muĝis:
  - Por la Patrujo Hura!
  Svetlana prenis ĝin, detranĉis la kapon de la samurajo kaj ekkriis:
  - Por caro Nikolao la 2-a!
  Kompreneble, multe dependas de sorto. Aparte, admiralo Makarov restis vivanta. Kaj li montriĝis la dua Uŝakov. Kiel bone li ordonas. Mem sur movebla krozŝipo, li tenas ritmon ĉie. Kaj la japanoj, kiuj, cetere, ne havis grandan avantaĝon en pafiloj, estas batataj en partoj kaj taktike.
  La arto de komandanto aŭ maramea komandanto transprenas malgrandan nombran avantaĝon.
  Krome, antaŭ tiu tempo, la japanoj ankaŭ estis pli malfortaj en nombro. Do, Makarov frakasas ilin. Ĝi trudas proksiman batalon, kie rusaj ŝipoj kun kiraspenetraj konkoj estas multe pli fortaj.
  Kaj la japanoj estas venkitaj. Kaj la knabinoj kaptas alian, samurajan ŝipon. Kaj sur ĝi flirtas la flago de la cara imperio!
  Kio estas la japanoj? Ne tre bonŝancon kun vi? Nikolao la 2-a ricevis la bonŝancon de Vladimir Putin kaj ĉio iris tiel bone al li!
  Kaj la knabinoj? La kvar bikin-vestitaj belulinoj estas Rodnovery-sorĉistinoj kiuj decidas batali por la reĝo, kvankam ili kutime ne zorgas pri tiu ĉi mondo.
  Sed ĉi-kaze necesas helpi la rusan popolon. Kaj tio estas pro la bonŝanco de Putin. Li neniam estus kaptinta Krimeon sen pafo, se ne estus la samaj kvar sorĉistinoj. Ili helpis fari miraklon. Sed ĉu Rusio bezonis forpreni Krimeon de la frata popolo estas alia demando. Sed aneksi Ĉinion al la Rusa Imperio estas bonega ideo! Imagu kiom da subjektoj havos la rusa caro - jes, vi povas disbati la tutan mondon!
  Resume, la knabinoj ne malŝparas sian tempon ĉi tie. Kaj jam nova batalŝipo estas sturmita.
  Kaj ili denove kaptis lin. Kaj la sabroj en la manoj de la belulinoj nur flagras, kaj eĉ tiel akraj. Kaj tiom da japanoj miksiĝis.
  La batalo sur maro finiĝis kun la fina sinkigo de la japana eskadro kaj la kapto de admiralo Togo.
  Kaj la surteriĝo komenciĝis. Ne estis sufiĉe da vaporŝipoj kaj transportoj. Kaj oni uzis longboatojn, kaj oni transportis ilin sur krozŝipoj kaj batalŝipoj, kaj ili faris multajn aliajn aferojn. La reĝo ordonis la uzon de la komerca floto dum la alteriĝo.
  Rusaj trupoj batis la alsturmon de la samurajo, kiu provis deĵeti ilin de la ponto. Sed la cara armeo kuraĝe eltenis. Kaj la masiva atako estis repuŝita kun gravaj perdoj.
  Dum la atako, sorĉistinoj hakis per sabroj kaj ĵetis obusojn al la malamiko per siaj nudaj piedoj.
  Ili certe estas en la plej danĝeraj lokoj. Kaj kiel la maŝinpafiloj ekpafis. Ĉiu kuglo estas ĉe celo.
  Nataŝa pafis, ĵetis obuson per la nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Ne, mi estas pli malvarmeta!
  Zoja, draŝante per maŝinpafilo, ĵetis la donacon de la morto per la nudaj piedfingroj kaj knaris:
  - Por caro Nikolao la 2-a!
  Aŭrora, daŭrante pafi de maŝinpafiloj, kaj saltas supren, dum ŝi klakas kaj eldonas:
  - Por granda Rus'!
  Svetlana, daŭre turmentante la malamikon, agreseme cedis, elmontrante la dentojn, ĵetante granaton per sia nuda kalkano:
  - Por la reĝa imperio!
  La militistoj daŭre batis kaj draŝis. Ili havas tian eksplodon de energio. Ili pafas sin kaj dispremas la progresantan samurajon.
  La japanoj de li mortigitaj estas jam miloj, dekmiloj.
  Kaj la rompitaj samurajoj kuras... La knabinoj estas tre mortigaj kontraŭ ili.
  Kaj la rusoj per bajonetoj disrompas la samurajon ...
  Ŝtormo repuŝis. Kaj novaj rusaj trupoj surteriĝas sur la marbordo. La platformo vastiĝas. Jes, ne malbone, kompreneble, por la cara imperio. Unu venko post alia. Kaj admiralo Makarov ankaŭ helpos el la pafiloj. Balaante la japanojn.
  Kaj nun la rusaj trupoj jam moviĝas tra Japanio. Kaj oni ne povas haltigi ilian lavangon. Ili pecetigas la malamikon, kaj ponardas per bajonetoj.
  Natasha, atakanta la samurajon, kaj hakanta ilin per sabroj, kantas:
  - Blankaj lupoj amasiĝas kune! Nur tiam la familio pluvivos!
  Kaj kiel li ĵetas grenadon per la nudaj piedfingroj!
  Zoya kantas kune, kun furioza agreso. Kaj ankaŭ ĵeti nudajn piedojn, ion unikan, mortigan:
  La malfortuloj pereas, ili estas mortigitaj! Protektante sanktan karnon!
  Augustina, pafante al la malamiko, kaj tranĉante per sabroj, kaj ĵetante grenadkrurojn per siaj nudaj fingroj, kriegas:
  - En la abunda arbaro okazas milito, minacoj venas de ĉie!
  Svetlana, pafante kaj ĵetante per la nudaj piedoj donacojn de morto, prenis ĝin kaj ekkriis:
  - Sed ni ĉiam venkas la malamikon! Blankaj lupoj salutas la heroojn!
  Kaj la knabinoj en ĥoro, ekstermante la malamikon, kantas, ĵetante mortiga per siaj nudaj piedoj:
  - Sankta milito! Estos nia venko! Imperia flago antaŭen! Gloro al la falinta heroo!
  Kaj denove la knabinoj pafas kaj kantas surde hurlante:
  - Neniu haltigos nin! Neniu venkos nin! Blankaj lupoj dispremas la malamikon! Blankaj lupoj - saluton al la herooj!
  La knabinoj iras kaj kuras... Kaj la rusa armeo iras al Tokio. Kaj japanoj pereas por si mem, kaj oni falĉas ilin. La rusa armeo moviĝas. Kaj unu venko post alia.
  Caro Nikolao vere eltiris bonŝancan bileton. Nun la rusaj trupoj komencas sturmi la japanan ĉefurbon. Kaj ĉio estas tiel bonega.
  La knabinoj ĉi tie, kompreneble, estas antaŭ ĉiuj kaj iliaj premoj kaj heroaĵoj estas en alta altitudo.
  Precipe kiam ili ĵetas grenadojn kun nudaj piedoj. Tio ĝenerale kaŭzas ŝokon kaj respekton inter la samurajo.
  Kaj jen ili grimpas la muron de la japana ĉefurbo. Kaj ili tranĉis homojn kaj ĉevalojn en brasikon. Disbatis kontraŭulojn en pecojn. La knabinoj venas, kun kriegoj kaj ridado! Kaj kun nudaj kalkanoj kiel ili estos martelitaj en la mentonojn. La japanoj flugas renverse. Kaj falu sur iliajn palisojn.
  Kaj la militistoj eĉ pli forte svingas siajn sabrojn.
  Kaj samurajo suferas malvenkon post malvenko. Ĉi tie la rusaj trupoj prenis Tokion.
  Mikado kuras pro timo, sed li nenie povas kaŝi sin. Kaj nun la knabinoj kaptas lin kaj ligas lin!
  Grandioza venko! La japana imperiestro subskribas la abdikon favore al Nikolao la 2-a. La titolo de la rusa caro estas signife plilongigita. Koreio, Mongolio, Manĉurio, la Kuriles, Tajvano kaj Japanio mem iĝas rusaj provincoj. Kvankam Japanio havas malgrandan, limigitan aŭtonomion. Sed ĝia imperiestro estas ruso, aŭtokrata caro!
  Nikolao la 2-a restas absoluta monarko, nelimigita de io ajn. Li estas la Aŭtokrata Caro!
  Kaj nun ankaŭ la imperiestro de Japanio, Zheltorossia, Bogdykhan, Khan, Kagan, ktp, tiel plu, tiel plu...
  Jes, pli da sorto. Rimarku bonŝancon, Putin permesis kiom gajni! La dudekunua jarcento, ve, ne tro taŭgas por kaptoj!
  Kaj kia utilo de Rusio pro tio, ke la malamiko de Putin McCain mortis pro cerba kancero? Bonŝanco, kompreneble, estas kolosa, vi eĉ ne povas imagi ĝin intence - ke via malamiko mortu tiel malbonan kaj malagrablan morton!
  Sed la reveno por Rusio estas konkreta nulo.
  Sed por Nikolao la 2-a, tia sorto kaj bonŝanco de Putin fariĝis grandaj teritoriaj akiroj. Sed fakte, kial la fortuno donu donacojn al Putin. Nu, el tio, ke Sobĉak mortis tiel ĝustatempe kaj ne devis doni al li la postenon de ĉefo de la konstitucia kortumo, kiom bona estas Rusio?
  Kaj la caro de la tuta Ruso, Nikolao la 2-a, estas elstara personeco. Nature, post tia granda venko, lia potenco kaj aŭtoritato plifortiĝis. Ĉi tio signifas, ke iuj reformoj povas esti faritaj. Precipe en ortodokseco! Permesu al nobeluloj havi kvar edzinojn, kiel en Islamo. Kaj ankaŭ donu la rajton al dua edzino al soldatoj kiel rekompenco por heroaĵoj kaj fidela servo.
  Bona reformo! Ĉar la nombro de nacianoj kaj eksterlandanoj en la imperio kreskis, tiam la nombro de rusoj devas esti pligrandigita. Kaj kiel fari ĝin? Koste de virinoj de aliaj nacioj. Ja se rusino edziĝos kun tri ĉinaj virinoj, tiam li havos infanojn de ili, kaj kiuj estos tiuj infanoj laŭ nacieco?
  Kompreneble rusa sur la patro! Kaj ĝi estas bonega! Nikolao la 2-a, posedanta progreseman menson, estis pli religia en aspekto ol en sia animo. Kaj kompreneble, metu religion je la servo de la ŝtato, kaj ne inverse!
  Nikolao la 2-a tiel fortigis sian aŭtoritaton en la elito. Jen kion viroj longe deziras. Kaj li akcelis la rusigon de la periferio.
  Nu, ankaŭ la pastroj ne ĝenis. Krome, fido al la dudeka jarcento malfortiĝis. Kaj religio servis al la reĝo, ne vere kredante je Dio!
  Kaj la militaj venkoj popularigis Nikolaon inter la homoj, kaj tiuj, kiuj kutimiĝis al aŭtoritatismo, ne volis multe da ŝanĝo. La rusoj ne konis alian potencon!
  Kaj la ekonomio altiĝas, la salajroj altiĝas. Dek procentoj pliiĝas ĉiujare. Vere, kial ŝanĝi?
  En 1913, dum la tricentjariĝo de la Romanov, caro Nikolao denove reduktis la labortagon al 10,5 horoj, kaj sabatojn kaj antaŭferiajn tagojn, eĉ al 8 horoj. La nombro de semajnfinoj kaj ferioj ankaŭ pliiĝis. Ĝi komencis esti festita kiel libera tago kaj la dato de la kapitulaco de Japanio. Kaj la naskiĝtago de la reĝo, kaj la naskiĝtago de la reĝino, kaj la tago de la kronado.
  Post kiam montriĝis, ke la tronheredanto malsanas kun hemofilio, caro Nikolao prenis sian duan edzinon. Tiel, la temo de sinsekvo al la trono estis solvita.
  Sed granda milito estis venanta. Germanio revis redistribui la mondon. Tamen, cara Rusio estis preta por milito.
  En 1910, la rusoj aneksis Pekinon kaj vastigis la imperion. Britio konsentis pri tio en interŝanĝo por alianco kontraŭ Germanio.
  La cara armeo estis la plej granda kaj forta. Ĝia pactempa forto atingis tri milionojn kaj mil regimentojn. Germanujo havis nur sescent mil en pactempo. Plie Aŭstrio-Hungario, sed ĝiaj trupoj ne estas batalpretaj!
  Sed la germanoj ankoraŭ planas batali kontraŭ Francio kaj Britio. Kaj kien ili povas tiri du frontojn?
  La rusoj havas la unuajn Luna-2 malpezajn tankojn de la monda en seria produktado. Kaj kvarmotoraj bombaviadiloj "Ilya Muromets" kaj batalantoj kun maŝinpafiloj "Alexander" kaj multe pli. Kaj kompreneble potenca floto.
  Germanio ne havas egalajn fortojn.
  Kaj la germanoj ankoraŭ decidis ataki, sur Belgion kaj preterirante Parizon. Por ili estis tute nenio.
  Sed la milito ankoraŭ komenciĝis. Germanio faris sian fatalan movon. Kaj ŝiaj trupoj translokiĝis al Belgio. Nur ĉi tie la fortoj estas neegalaj. Rusaj trupoj en Prusio kaj Aŭstrio-Hungario jam moviĝas. Kaj la tanko Luna-2 kun rapido de 40 kilometroj jam estas kolosa forto.
  Cetere, atentu, la bonŝanco de caro Nikolao estas, ke la milito komenciĝis. La caro mem ne atakus Germanion. Kaj do, flanke de la rusoj, estas granda, superforta supereco en fortoj, tankoj, supereco en artilerio, kaj la plej bona aviado en kvanto kaj kvalito. Kaj pli forta ekonomio, ĉar la recesio kaŭzita de la revolucio kaj malvenko en la milito estis evitita. Kaj tiel ĉiam la pliiĝo kaj sukceso post sukceso.
  Klare la germanoj estis atakitaj. Kaj tiam ili mem grimpis kun la ĉefaj fortoj, kontraŭ Francio kaj Britio. Kaj kie ili estas!
  Prenu Italion kaj deklaru militon al Aŭstrio-Hungario! La sola pluso estas, ke Türkiye eniris la militon kontraŭ Rusio. Sed ĉi tio estas eĉ pli bona por la reĝo, vi povas finfine preni Konstantinopolon kaj la markolon por vi mem! Do...
  Kaj ankaŭ kvar sorĉistinoj, por ĉiam junaj denaskaj kredantoj Nataŝa, Zoja, Aŭrora, Svetlana en batalo! Kaj ili jam frakasas! Do ili trafos kaj la germanojn kaj la turkojn!
  Verkisto kaj poeto Oleg Rybachenko vekiĝis. Por ĉiam, la juna sorĉistino-sorĉistino plenumis sian promeson, donante al Nikolao la 2-a la bonŝancon de Vladimir Putin, kaj nun Oleg Rybachenko devas plenumi sian. La vekiĝo ne estis facila. La korpo de la knabo estis trafita de malmola vipo. La knabo eksaltis. Jes, Oleg Rybachenko nun estas muskola knabo ĉenita de siaj brakoj kaj kruroj. Oni povas vidi sunbrunigitan al nigreco, sekan kaj tendencan korpon, kun reliefaj muskoloj. Vere forta kaj hardita sklavo, kun forta haŭto, kiu estas jam tiel malmoligita, ke ĝi ne povas esti tranĉita de la kontrolisto. Vi kuras kune kun la aliaj knaboj por matenmanĝi, ellitiĝante de la gruzo, kie junaj sklavoj dormas tute nudaj kaj sen kovriloj. Vere, ĉi tie estas varme, la klimato similas al Egiptio. Kaj la knabo estas tute nuda, nur ĉenoj. Tamen, ili estas sufiĉe longaj kaj praktike ne malhelpas promenadon kaj ankaŭ laboradon. Sed vi ne povas fari grandan paŝon en ili.
  Lavu viajn manojn en la rivereto antaŭ ol manĝi. Vi ricevas porciojn: svingante rizon, kaj putrajn pecojn da fiŝo. Tamen, al malsata sklavknabo, ĝi ŝajnas bongustaĵo. Kaj tiam vi iras al la minejo. La suno ankoraŭ ne leviĝis matene kaj ĝi estas sufiĉe agrable.
  La nudaj piedoj de la knabo estas tiel krudigitaj, keratinigitaj, ke akraj ŝtonoj tute ne doloras, ili eĉ tiklas agrable.
  Ŝtonminejoj kie infanoj sub dek ses laboras. Kompreneble ili havas pli malgrandajn aŭtojn kaj ilojn. Sed vi devas labori dek kvin, dek ses horojn kiel plenkreskuloj.
  Ĝi malbonodoras, do la bezono estas malpezigita ĝuste ĉe la vizaĝoj. La laboro estas simpla, tranĉi ŝtonojn per pioĉoj, poste porti ilin en korboj, aŭ sur brankardo. Foje vi ankaŭ devas puŝi la troleon. Kutime la knaboj puŝas ŝin duope kaj triope. Sed Oleg Rybachenko estas metita sola, do li estas tre forta. Kaj li havas pioĉon en la manoj kiel plenkreskulo. Li havas pli da laboro por fari ol iu ajn alia.
  Vere, ili donas pli kaj pli ofte. Tri fojojn tage, ne du.
  La knabo-sklavo en kies korpo translokiĝis Oleg Rybachenko estas ĉi tie de pli ol unu jaro. Obeemaj, laboremaj, ĉiuj movadoj funkciis al aŭtomatismo. Vere diable forta, hardita kaj praktike ne konas lacecon. Sed samtempe la knabo preskaŭ ne kreskas, kaj nun li aspektas ne pli ol dek du, kun meza alteco por ĉi tiu aĝo.
  Sed aliflanke, forto... Por pluraj plenkreskuloj. Juna heroo. Kiu tamen ŝajne neniam fariĝos plenkreskulo, kaj li ne kreskos barbon.
  Kaj dankon al Dio! Kiel verkisto kaj poeto, Oleg Rybachenko ne ŝatis razi razi. Vi laboras por vi mem kaj rompas ŝtonojn, diserigas ilin. Kaj al la ĉaro. Poste vi portas ĝin al la troleo. Puŝi ŝin estas malfacile kaj la infanoj laŭvice faras ĝin.
  La knaboj ĉi tie estas preskaŭ nigraj, sed la trajtoj estas aŭ eŭropaj aŭ hindaj aŭ arabaj. Krome, estas multaj pli da eŭropaj.
  Oleg rigardas ilin. Sklavoj ne rajtas paroli, ili batas per vipo.
  Ankaŭ Oleg Rybachenko ĝis nun silentas. Kaj li studas. Ĉi tie, krom viraj kontrolistoj, estas ankaŭ virinoj. Ili ankaŭ estas kruelaj kaj batas per vipo.
  Kaj ne ĉiuj knaboj havas tiel fortan haŭton kiel tiu de Oleg. Multaj krevas kaj sangas. Kaj la gardistoj povas bati ĝismorte. La laboro estas tre malfacila, kaj la knaboj, precipe kiam la suno leviĝas, komencas multe ŝviti.
  Kaj ĉi tie la suno estas ne unu, sed du. Kaj la tago estas tre longa. Kaj multe da laboro. La knaboj ne havas tempon por dormi kaj ripozi. Por ili, ĉi tio estas granda doloro.
  Oleg Rybachenko laboris por si mem, meĥanike hakita kaj ŝarĝita. Mi miksis min...
  Kaj li imagis bildon pri tio, kio okazis post kiam Nikolao la 2-a akiris la riĉaĵon de rusa prezidento Vladimir Putin.
  Natasha, Zoya, Aurora, kaj Svetlana atakas la aŭstrojn en Przemysl. Rusaj trupoj tuj prenis Lvovon. Kaj ataku la plej fortan fortikaĵon.
  Nudkruraj knabinoj en bikinoj rapidas tra la stratoj de la urbo.
  Ili faligas la aŭstrojn kaj ĵetas diskojn per la nudaj piedoj.
  Samtempe, la knabinoj kantas:
  - Caro Nikolao estas nia mesio,
  La impona reganto de potenca Rusio...
  La tuta mondo tremas - kien ĝi iros -
  Por Nikolao kun kanto antaŭen!
  Nataŝa faligas la aŭstrojn, kaj ĵetas obuson per la nudaj piedfingroj kaj kantas:
  - Por Rus'!
  Zoya ankaŭ dispremas malamikojn, kaj kantas kune kun aplomo:
  - Por la reĝa imperio!
  Kaj flugas la granato ĵetita de ŝia nuda piedo! Ĉi tio estas murdinta knabino. Povas disbati la makzelon kaj trinki la maron!
  Kaj ankaŭ Aŭrora kun la nudaj piedfingroj ĵetos diskon, disĵetos la aŭstrojn kaj knaris:
  - Por la grandeco de Rusujo!
  Kaj li nudos siajn tre akrajn dentojn! Tiu ekbrilas kiel dentegoj.
  Ankaŭ Svetlana ne forgesas cedi, kaj muĝas:
  - Rus' de la Sankta kaj Nevenkebla Nikolao la 2-a!
  La knabino montras kolosan eksciton. Kaj kun nudaj piedoj li îetas çion supren, kaj îetas donacojn!
  Nataŝa, pafante kaj tranĉante, kaj ĵetante mortigajn aferojn per siaj nudaj piedoj, grincas:
  - Mi amas mian Rus'! Mi amas mian Rus'! Kaj mi tranĉos vin ĉiujn!
  Kaj Zoja ankaŭ pafas kaj hurlas, ĵetante ion eksplodan per siaj nudaj piedfingroj:
  - Granda Nikolao Caro! La montoj kaj la maroj apartenu al li!
  Aŭrora, kriante pro sovaĝa, freneza kolero, kaj ĵetante donacojn per siaj nudaj piedfingroj, hurlas:
  - Neniu haltigos nin! Neniu venkos nin! Impulsaj knabinoj disbatas malamikojn per nudaj piedoj, nudaj kalkanoj!
  Kaj denove la knabinoj estas en sovaĝa premo. Ili kaptas Przemysl sur la movo kaj kantas, komponante sur la irado;
  Nia sankta Rus' estas glorata,
  Ĝi havas multajn estontajn venkojn...
  Knabino kuranta nudpiede
  Kaj ŝi ne estas pli bela en la mondo!
  
  Ni batas Rodnovers,
  Sorĉistinoj, kiuj ĉiam estas nudpiedaj...
  Knabinoj tre amas knabojn,
  De ĝia furioza beleco!
  
  Ni neniam cedos
  Ni ne cedu antaŭ niaj malamikoj...
  Kvankam ni havas nudajn piedojn,
  Estos multe da kontuzo!
  
  Knabinoj amas kuri
  Nudpiede en la malvarmo...
  Ni estas vere lupoj
  Ni povas pugnobati!
  
  Ne povas haltigi nin
  Fritz impona hordo...
  Kaj ni ne portas ŝuojn
  Satano timas nin!
  
  Knabinoj servas la Dion de la Familio,
  Kio kompreneble estas bonega...
  Ni estas por gloro kaj libereco,
  Estos malnobla bata Kaiser!
  
  Por Rusujo, kiu estas pli bela ol ĉio,
  Batalantoj leviĝas...
  Ni manĝis grasan kaĉon
  Senflekseblaj batalantoj!
  
  Neniu haltigos nin
  La forto de la knabinoj estas giganta...
  Kaj ŝi ne verŝos larmon
  Ĉar ni estas talento!
  
  Neniu knabino povas fleksi,
  Ili estas ĉiam fortaj...
  Ili feroce batalas por la Patrujo,
  Lasu la sonĝon realiĝi!
  
  Estos feliĉo en la universo
  La suno estos super la tero...
  Kun lia nepereema saĝo,
  Bajoneto la Kaiser!
  
  La suno ĉiam brilas sur homoj
  Super la plej vasta lando,
  En feliĉo, plenkreskuloj kaj infanoj,
  Kaj ĉiu batalanto estas heroo!
  
  Ne estas multe da feliĉo
  Por esti bonŝanca kredu nin...
  Lasu la malbonan veteron disiĝi -
  Hontu al la malamikoj!
  
  Nia afabla Dio estas tiel supera,
  Estas nenio pli bela ol Li...
  Ni leviĝos en spirito
  Al malĝojaj ĉiuj vomitaj!
  
  Venku la malamikojn, mi kredas
  Bely, rusa Dio estas kun ni...
  Estos ĝoja entrepreno
  Ne lasu malbonon sur la sojlo!
  
  Nu, resume, Jesuo,
  Ni estu ĉiam fidelaj...
  Li estas la Rusa Dio, aŭskultu
  Mensogoj, ke Li estas judo Satano!
  
  Ne, Dio ĉiopova,
  Ni la Plej Sankta Ĉefa Vergo...
  Kiel fidinda Li estas tegmento,
  Kaj lia Filo-Dio Svarog!
  
  Nu, mallonge por Rusio,
  Morti ne estas hontinda...
  Kaj la knabinoj estas pli belaj ol ĉiuj
  Per la forto de virino kiel urso!
  
  
  PLANOJ NE ŜANĜIS
  Hitler simple ne ŝanĝis la OKW-planon, kaj la atako kontraŭ Stalingrado estis efektivigita kaj de la nordo kaj sudo, fare de Armeaj Grupoj A kaj B. Kaj la atako estis konfidita al Mainstein . Kiel rezulto, Stalingrado falis en dek tagoj da atako de ĉiuj flankoj. Kaj la sovetiaj trupoj estis tute ĉirkaŭitaj. Post tio, la Germana Armeo moviĝis laŭ la Volga marbordo al la Kaspia Maro. Kiel respondis la Ruĝa Armeo? La ofensivo en la centro ne estis tre sukcesa.
  Krome, Japanio ankaŭ venkis en la batalo de Midway, kvankam ĝi ne malfermis duan fronton, sed kaptis la Havajajn Insulojn. Kaj samtempe, la terunuoj de la samurajo translokiĝis al Hindio. Por konservi tiun kolonion, Britio devis retir parton de la soldatoj de Egiptujo, prirezignante Operation Torch.
  La germanoj tenis la iniciaton sur la orienta fronto. La rapida kapto de Stalingrado kolapsis la sudan flankon. Fritz glitis al la Kaspia Maro kaj fortranĉis Kaŭkazon per tero. Kaj tiam Türkiye eniris la militon. Ŝia armeo, kvankam ne tre forta, estas sufiĉe multnombra kaj kapabla batali kuraĝe.
  Jam en la unuaj tagoj, la turkoj prenis Batumon kaj ĉirkaŭis Erevanon. Jes, iliaj atingoj estas decaj, ĉar la Ruĝa Armeo estas alpinglita de la germana fronto.
  Oni devas rimarki, ke la nazioj profitis, ke la sovetiaj trupoj eniris la batalon rekte de la ŝtupoj kaj batis ilin peco post peco. Ĉi tio, kompreneble, havis negativan efikon sur la kurso de la milito.
  Stalino ankaŭ estis nervoza kaj histeria - li postulis konservi Kaŭkazon je ajna prezo.
  Resume, la heroa defendo de Stalingrado ne funkciis kaj ĉio disfalis. Kaj eĉ la foresto de japanaj dividoj en la Malproksima Oriento ne helpis.
  La germanoj moviĝis laŭ la marbordo de la Kaspia Maro, al Dagestano. Ĉesu ilin kolekti polvon - sed la fortoj estas neegalaj, krome, la Ruĝa Armeo spertis grandajn malfacilaĵojn kun provizoj. Kaj malleviĝis. Kaj la Fritz aktive bombardis.
  Usono preskaŭ ne tuŝis la Trian Reich, distrita de la venkoj de Japanio. Britio iom malfortiĝis, kaj ankaŭ ne grimpis sur la furiozadon! Nun la germanoj havis tro da aviadiloj kaj povis vere premi.
  Stalino, aliflanke, montris siajn plej malbonajn kvalitojn kaj atakis kaj kriis tro ofte, sed ne faris la plej bonajn decidojn.
  Do la perdo de Kaŭkazo fariĝis neevitebla.
  Jam okazas batalo ĉe la landlimo kun Azerbajĝano.
  Sovetiaj knabinoj batalas senespere. Jen la belulinoj senespere batalantaj.
  Kaj ili ne rezignas kaj ili ne rezignas. Kaj ili rampas laŭ siaj malantaŭoj.
  Nataŝa, Zoja, Augustine kaj Svetlana trenis germanan generalon de la malantaŭo. Ĉi tio estas mojosa. La knabinoj metis lin sur liajn genuojn kaj devigis lin kisi liajn nudajn piedojn. Li frapis ilin kun granda entuziasmo! Kaj lekis la kalkanojn de la knabinoj.
  Militistoj ĝenerale estas tiel seksaj kaj ĉarmaj. Tiam ili donis al la Fritz batalon.
  Natasha tranĉis per eksplodo, fortranĉis la naziojn. Ŝi ĵetis obuson per la nuda piedo kaj pepis:
  - Por granda gloro!
  Zoja ankaŭ pafis kaj knaris:
  - Por la Patrujo kaj Stalino!
  Ŝi prenis ĝin kaj ĵetis obuson per la nudaj piedfingroj. Ŝi disĵetis la naziojn kaj grincis:
  - Por USSR!
  La knabinoj estas tiel belaj kaj mirindaj.
  Aŭgustina ankaŭ ĵetis obuson per la nuda piedo, kaj elmontrante la dentojn, prenis ĝin kaj siblis:
  - Mi tiom batalas! Kiel terminanto!
  Kaj ankaŭ Svetlana lanĉos tian mortigan kaj detruan aferon per siaj nudaj piedfingroj. Kaj denove kantu:
  - Nia amikeco estas monolito, kaj tion ĝi signifas!
  Kvar, jes, ili tiel batalas - jen la knabinoj! Amuzaj belulinoj kaj montras siajn longajn langojn en respondo.
  Militistoj de la plej alta ordo. Kaj kiel ili draŝas, kaj kiel ili krias.
  Ili dispremas la germanojn kiel berojn per premo.
  Nataŝa pafis, ĵetis obuson per la nuda piedo kaj kantis:
  - Ni estas batalistoj de lumo, kaj la ruĝa standardo!
  Ankaŭ Zoja lanĉis la murdinton per siaj nudaj piedfingroj kaj jelpetis:
  - Kaj ni batalos por Lenin!
  Kaj tiam Aŭgusteno tranĉis, elmontrante la dentojn:
  - En la nomo de granda ĝojo!
  Kaj tiam ankaŭ Svetlana pafis, kaj ĵetis grenadojn per la nudaj piedoj, muĝante:
  - Ni prenos ĉi tion kaj renversos ĝin!
  La kvar aktive laboras kaj pafas. Nu, estas ankoraŭ knabinoj, kiuj scias multon pri ekstermado. Kaj ili ne batalas tiel.
  Kaj kiel devus veraj terminatoroj ... Altflugaj militistoj. Kaj ili havas la pasion de detruo.
  Nataŝa denove ĵetis obuson per la nuda piedo kaj siblis:
  - Mi perfekte komprenas ĉi tiun mondon, kiel pligravigon de la klasbatalo!
  Zoe siblis ankaŭ, ĵetante mortigan, karnŝiran obuson per siaj nudaj piedfingroj.
  - Kiu domo havos ruĝan flagon!
  Kaj tiam Aŭgusteno donis la vicon. Ŝi falĉis la naziojn, kaj ĵetis obuson per la nuda piedo - siblante:
  - Bonega spaco, jen nia tero kaj ni ĉiuj!
  Militistoj kaj ja kapablaj disŝiri eĉ hejtkuseneton.
  Kaj tiam Svetlana, kvazaŭ skuante granaton per la nuda piedo, ekbrulis kaj eldis furioze:
  - La fajro estas furioza, kaj la ŝancelĉevalo!
  La knabinoj, kompreneble, ekscitiĝos. Kaj ili pugas.
  Kaj de la flanko de la germanoj, la skipo de Gerd batalas sur la T-4. Denove, kiam ĝi komenciĝas, vi ne varmiĝos kaj subpremos tian premon. En la okuloj de la knabinoj estas tia infera flamo.
  Ili pafas sin, kaj ne donas ŝancon eskapi. Kaj ne rezistas iliajn blankajn, perlajn dentojn.
  Militistoj estas agresemaj kaj hurlas:
  - Sovaĝa gusto! Ni sendos ĉiujn malamikojn al la infero!
  Gerda ekpafos, trafos la tridek kvar kaj knaris:
  - Estontaj venkoj!
  Charlotte premas la ellasilon per siaj nudaj piedfingroj kaj gluglas:
  - Mi disŝiros ĝin!
  Magda ankaŭ pafis, frakasis la T-26 kaj eldonis:
  - Ni malfermu ĝin.
  Kaj skuis ŝiajn nudajn fingrojn.
  Kaj Kristina ankaŭ premos siajn nudajn piedojn sur la pedalojn kaj siblos:
  - Huru por nia festo!
  Knabinoj kompreneble kaj preskaŭ nudaj en bikinoj kaj nudpiedaj. Kaj ekstreme sekseca samtempe.
  Kaj ili atakas sian ne tro perfektan, sed efikan T-4. Kaj pafu al la malamiko. Ne cedu al tiaj knabinoj en io ajn! Kaj kiel ili ridas. Kaj kiel ili tordas siajn vizaĝojn!
  Gerda muĝas al si, pafante per la nudaj piedfingroj:
  - Gerda amas mortigi, ĉi tiu Gerd!
  Kaj denove pafas ĵetaĵojn.
  Kaj tiam Charlotte pafas laŭvice kaj muĝas, batante tridek kvar:
  - Mi tranĉos iliajn ventrojn!
  Kaj kun nudaj piedoj rekomencos.
  Kaj ĉi tie ankaŭ aldonos Christina killer. Ankaŭ kun la helpo de nudaj piedfingroj.
  Kaj muĝas:
  - Mi estas la enkorpiĝo de agresemo!
  Kaj kian talion ŝi havas, kaj reliefan gazeton!
  Kaj tiam Magda prenos ĝin kaj Vlupit kaj muĝos:
  - Banzai!
  Kaj ŝi ankaŭ havas nudajn piedojn, kaj ĉizitajn!
  La kvar germanoj grimpas sin kaj vere venkas. Ĝi havas tiom da agresemo kaj vigleco.
  Militistoj algluiĝas al si kaj pafas. Ne donu la devenon de la Ruĝa Armeo.
  Kaj ankaŭ sur la ĉielo batalas pilotoj, kaj tio montriĝas. Ke ilia spirito estas nemezurebla.
  Jen la plej nova germana Focke-Wulf. Ĝi havas Gertrude. Kaj ĉi tiu knabino montras, ke ŝi estas pli malvarmeta ol viroj. Do faŝistoj draŝas. Donas al ili neniun kompaton. La vera batalo estis komencita fare de Gertrude.
  Kaj faligas la sovetian jakon kaj kriegas:
  - Mi havas bonegan knabinon!
  Tiam li prenos kaj montros la langon. Kaj denove prenos la tutan ekstermon. Jen la knabino. Kaj ankaŭ nudpiede kaj en bikino. Kaj tiam LAGG pafis, kaj denove muĝis:
  - Piloto pafanto!
  Kaj li ridos je la supro de siaj pulmoj. Kaj tiam li prenos ĝin kaj pafos la PE-2. Tia knabino, de la plej mojosa amplekso kaj klaso. Tiam ŝi denove manovris kaj disbatis la Jakon el la aerkanonoj. Kaj ĝi provos.
  - Mi estas la lupino de la ĉielo!
  Kaj kiel li nudas la dentojn! Kaj kiel eliri! Nu, avino! Al ĉiuj virinoj, la virino!
  Sed, kompreneble, la nazioj ankoraŭ provas ataki en la sudo.
  Tie, precipe, la piloto Helga batalas sur la ME-109. Kaj tiel sukcese ke fragmentoj forflugas de la britoj.
  La Mustang-knabino terenbatis kaj kantis:
  - Siringa nebulo flosas super ni!
  Ĝenerale, kiel bone estas batali nudpiede kaj en bikino. Kiel praktika estas tio! Kaj tre oportuna.
  Helga estas piloto. La Fuhrer estis sufiĉe saĝa por aŭskulti konsilojn kaj permesi al la knabinoj iri en tankojn, aviadilojn kaj en la armeon. Kaj kiom pli bonaj aferoj iris por la Fritz.
  Ili mem ne atendis, ke virinaj korpoj estas tiel efikaj. Ĉi tie Helga fame akiras impeton kaj fakturojn.
  La knabino kun siaj nudaj piedoj premas siajn pedalojn kaj muĝas:
  - Mi estas tiel rava - bovino!
  Helga malflugigas du pliajn britajn aviadilojn kaj grincas:
  - Malantaŭ mi Germanaj soldatoj en vico!
  Kaj pafis bombiston! Jen la knabino! Ĉiuj knabinoj havas grandan kaj malvarmetan militiston. Se ĝi ekstermas, ankaŭ sen ia ceremonio kaj kompato.
  La knabinoj estas tiel seksaj ĉi tie!
  Kaj la trupoj de Rommel traŝiras la dezerton, sen atendi la alproksimiĝon de pliaj fortoj. Ni devas venki, do ni devas. La legenda komandanto de la "Dezerta Vulpo" jam kutimas batali kun superaj fortoj. Kaj ankaŭ liaj soldatoj. Ĉi tie, ekzemple, estas elektita firmao de inaj militistoj de la SS. Ili estis transdonitaj komence de decembro, kiam la fronto krevis, la germanoj retiriĝis, kaj la britoj, male, trarompis, liberigante Tolbuk, kaj minacis deĵeti la Germanan Armeon de afrika grundo.
  Tiam la demona Führer proponis: translokigi la inan batalionon de tigrinoj. Ne ĉar la sinjorinoj ŝanĝos la potenco-ekvilibron, sed por ke la viroj, precipe la italoj, sentas honton kaj ili batalus multe pli agreseme kaj pli lerte. Post ĉio, se harditaj de severa trejnado, elitaj knabinoj antaŭeniras, tiam la kamparanoj tre hontos.
  Militistoj batalis en unu bikino, uzante specialajn kremojn por protekto. Dum ses monatoj iliaj nudaj, knabinecaj kruroj tiom keratinis, ke ili ne timis sablojn varmajn kiel pato, kaj pro sunbruligo ilia haŭto akiris malhelan ĉokoladan koloron. Kaj multaj jam havas pli ol dekduon da kadavroj malantaŭ siaj ŝultroj.
  Margot kaj Schella, du tre junaj, sed jam harditaj arjoj en bataloj. Ili estas la plej junaj en la firmao, sed en duonjaro ili jam sukcesis gajni Feran Krucon de la Unua Klaso (la dua klaso, ĉiuj en la bataliono jam havis), senkompata kaj afabla.
  Margot havis hararon la koloron de fajro, kaj Shelley estis neĝblanka blondulino kun miksaĵo de mielo. Ĉi tie ili batalas, forpuŝante la atakon de kontraŭatakaj britaj tankoj. "Matildas" kun sia potenca kiraso antaŭeniras. Plue trairebla "Cromwell" kun eksplodemaj konkoj kaj pli malpezaj aŭtoj. La knabinoj enterigis sin en la sablo. Senutile pafi en la frunto al tiaj tankoj. Necesas, ke ili ne estu rimarkitaj, kaj tiam ...
  "Matilda" kaj "Cromwell" pezas ĉirkaŭ tridek tunojn, kaj kiam ili pasas trans tranĉeojn fositajn en argila sablo, ĝi fariĝas timiga. De supre, ĝi verŝas sur nudajn, sunbrunigitajn kolojn, vi sentas teruran pezon sur vi mem, bastardaj maŝinoj. Jen la sama "Cromwell", tipa fero kun 70 mm dekliva kiraso, kiun eĉ 88 mm pafilo ne ĉiam povas preni. Ĝi odoras je brita, tre akra benzino kaj motoroleo. La knabinoj havas siajn proprajn surprizojn, malpezajn senrepuŝojn. La plej unuaj modeloj de Faustpatronoj. Ĉar viroj, kiel kutime, lasas la sinjorinojn antaŭeniri, do ili provas la plej novajn kaj, kiel atendite, promesplenajn armilojn.
  Sed ili ankaŭ metis la knabinojn, kontraŭe al la hipokrita slogano de naziismo: "Milito estas afero de viro, paco por virinoj!", En la tre densa de ĝi.
  Tamen, la infanterio malfruis, kio signifas, ke ekzistas ŝanco sidiĝi en la tranĉeoj kaj venki.
  Ŝela eldiras flustre, timante terni pro ŝtopiĝo de la naztruoj de sablo falanta el la tranĉeo:
  - Nur maljuniĝo sur la batalkampo permesos al vi eviti fermentadon de venko-ĉampano putriĝinta pro maltrafitaj limdatoj!
  Margot konsentis:
  - Kiu ne havas paciencon, tiam estos acida vino de malvenkoj, kaj amara ŝvelaĵo de perdoj!
  Sed nun la Matildas, Cromwell kaj dekduo da malpezaj Mungoj jam estas malantaŭ ili. Nun estas rikolta tempo.
  Ŝela, kies iam perla hararo griziĝis pro polvo, kaj ripozigas siajn nudajn kalkanojn en la varmega sablo, mense iĝas Virgulino Maria kaj aliaj sanktuloj, oni diras, ne lasu min. La fingro premas la klakon glate tiel ke la forma ŝargo eniru rekte en la benzinujon.
  Margo tiras la ellasilon kun si, ankaŭ malstreĉite. Post tio ambaŭ knabinoj vangofrapas unu la alian per la manoj. La ŝargoj trafis ĝuste en la postaĵo, post kio la benzinujoj eksplodas. Oranĝaj flamoj ŝprucas kiel ŝaŭmaj ondoj tra la aero, ies malbenoj aŭdiĝas.
  Tiam la mallongaj muzeloj de la britaj tankoj ruliĝas en specon de tuboj de ŝokoj.
  Kaj la tigrinaj knabinoj kuraĝe ĵetas grenadojn al la malamikoj. Kaj fragmentoj flugas en ĉiuj direktoj, disŝirante, kiel piedo de fajra kato, makulaĵon de kiraso, detruan fluon de akumulaj partikloj.
  Ĉi tie estas virina kolerego, dirante, ke la germanoj neniel karakteriziĝas per trankvileco. Kaj ili scias batali... Kaj la atako sufokiĝu.
  Estas multe pli facile repuŝi la atakon de infanterio konsistanta, kiel regulo, el araboj kaj nigruloj rekrutitaj per atakoj aŭ diversaj promesoj. Vidante ke la tankoj estis batitaj senkonscie, kaj estis grava rezisto antaŭe, ili jam moviĝis reen ĉe la unuaj perdoj.
  Nu, post tio ili tute transformiĝas en ĝeneralan flugon. Ĉar tia stilo - ofendu la malfortulojn, tiel estu al la monstroj!
  Kiam la atako finfine estingiĝis kaj la knabinoj daŭrigis sian kuron tra la dezerto vespere, ili havis konversacion sur la irado. Shella demandis al Margot:
  - Ĉu vi pensas, ke ni estos en Aleksandrio?
  La fajromilitisto memfide respondis:
  - Mi pensas, ke plej malfrue en novembro, aŭ eble oktobro, ni finfine okupos Egiptujon.
  Shella logike kaj ignorante la jukadon en siaj kalaj plandoj de la varmaj sabloj, sugestis:
  - Kiam ili venkas ĉi tiun najlon en nia subventro, la bazo en Malto, la provizo pliboniĝos, tuj kiam novaj unuoj venos, la malamiko ne plu havos ŝancon.
  Margot ĉirkaŭrigardis por vidi kiom longe la suno restis antaŭ la sunsubiro. Por fine kuŝi kaj dormi bonan nokton. La proksimeco de la ruĝiĝanta lumaĵo al la horizonto trankviligis la militiston. Ŝi maldiligente rimarkis:
  - Mi pensas, ke la Fuhrer ne maltrafos post Peru-Habor kaj Midway por ripeti la grandiozan surteriĝon en Kreto. Nur ĉi-foje Malto efektive estos malkonstruita.
  Ŝela kriis al la ĉielo kun malbeno:
  - La Ĉiopova turnu ĉiujn bazojn de la britoj en inferon.
  La suno finfine kaŝiĝis malantaŭ la horizonto, la plej malvarmeta tago de la jaro la 21-an de oktobro finiĝis. Kaj kun ĝi komenciĝis Operacio Polusa Urso. Kial ĝuste blanka? Ruza misinformado por pensigi ilin, ke ni parolas pri la nordo, sed fakte la disbatanta svingo de boksisto en la sudo.
  La plej granda brita bazo vere aspektis kiel infero. Pli ol mil bombaviadiloj kunvenis de la tuta orienta fronto kaj ricevinte decan batalsperton, kune kun eskortbatalantoj, falis sur ĝin. La britoj, kompreneble, batalis delonge, sed ili ne atendis tian potencan masivan baton. Efektive, kiu kredos, ke la Fritz decidas elmontri la fronton, eĉ se la malamiko estas provizore trankvila. Sed britaj militistoj nun estas batataj senkompate. Ekzemple, iliaj ŝipoj estas atakitaj fare de Yu-87, la fama "aĵo". Ne tro rapide, sed havante la plej altan (por ilia tempo) bombadprecizecon, ili turmentas la britan floton kaŝatenditan en la golfoj. La pli moderna Focke-Wulf ne malproksimiĝas, inter ili eĉ la legenda von Rudel mem, la reĝo de atakaviadiloj. Konata pro mallevigo de la plej potenca sovetia batalŝipo, la batalŝipo Marat.
  Ĉi tie, ekzemple, kaporalo Rikardo vidas vulturojn ruliĝantajn malsupren de monteto kiel sledo. Kiel predfiŝoj, multaj germanaj bombistoj eliras el la truo. Jam maljuna anglo pro timo ĵetas supren la telefonon. Li neniam vidis tian teruran vidaĵon. La sirenoj hurlas tre malfrue, post kiam la bomboj eksplodis. La eksplodondo ĵetas supren britajn soldatojn, forŝiritaj brakoj kaj gamboj flugas en malsamaj direktoj. Ĉi tie unu el la feraj kaskoj varmiĝis kaj trafis la oficiron en la vizaĝon. Kaj kiel li krias:
  - Churchill kaput! Hitler estas mojosa!
  La britaj kontraŭaviadilaj kanonoj ne ekpafis tuj, sed nur kiam miloj da bomboj tuj pluvis. La malamiko kalkulis ĉion ĝuste: eĉ ne unu bombon devas esti malŝparita. Do premu la malamikon kaj batu. Ĉiuj sektoroj estas antaŭmarkitaj sur la mapo. Cetere, la insolentaj britoj, eĉ ĝuste, ne alivestis sin. Multaj el iliaj kontraŭaviadilaj kanonoj staras en plena vido kaj estas balaitaj for en la unua loko.
  Jen la barelo de 85 milimetra longa tridek du-futa kontraŭaviadila pafilo ĵetita supren kaj fleksita en la aero kiel benkuto. Tiam ŝi kraŝis malsupren, disbatante kvin anglojn. Ĉi tie la ventro de unu el la nigruloj estis disŝirita kaj la intestoj elfalis.
  Kaj la bomboj pluvis, kaj ĉio ekbrulis, bruis la brulaĵdeponejo, ili komencis eksplodi, disĵetinte obusojn preskaŭ sur la tuta skeleto, poste oni eksplodigis alian deponejon. Por supre, la sirenoj instalitaj en la karingoj de la Yu-87 kaj la sirenoj Focke-Wulf hurlis, kaŭzante sovaĝan hororon inter la nigruloj kaj araboj de inter la koloniaj trupoj. Sed ŝajnas, ke blankuloj ne malpli timas.
  Ĉi tie, ekzemple, du britaj fregatoj koliziis, tiel ke la vaporkaldronoj bruis. Kaj eĉ la fragmentoj de la fregatoj ekflugantaj estis disŝiritaj en la aero, kiel minitaj kampoj, kaj la krozŝipo simple sidiĝis sur la fundo.
  La angla Cromwell-tanko kun mallonga muzelo, sed kun deca rapideco kaj potenca fronta kiraso, akcelis en paniko kaj ramis sian propran magazenon, eĉ disbatante dekduon da siaj propraj ekscititaj soldatoj survoje. Kaoso kreskis. Ankaŭ ĉi tie la angla aviadilŝipo komencis mallaŭdi, kaj potenca drednaŭto ekpafis ... sur la marbordo, kie svarmis iliaj propraj soldatoj.
  Kaj en ĉi tiu infero, du homoj restis tute neĝenataj. Unu el ili estis indiano, mezure lumiganta sian pipon, kaj la alia estis virino, evidente de araba origino, sed en armea uniformo. Kune ili ne atentas la rapidan morton. Prefere, tuta hordo da rajdantoj de neniigo, tranĉis sin en ne tute ordinaran kartludon. Ĝi estis ludo de kvindek du kartoj kun ŝerculoj, kaj eĉ laŭ la reguloj inventitaj de la ruĝhaŭtulo mem.
  La araba virino diris:
  - Multe da bruo! Kaj kio utilas panikiĝi?
  Unu el la soldatoj, kun dorstranĉita per ŝrapnelo, preskaŭ renkontis indianon, sed poste li senĝene forĵetis lin kiel katido. Gutetoj da sango falis sur la vizaĝon de la ruĝhaŭtulo kaj ili lekis ĝin ridetante. Tiam li rimarkis:
  - Brui estas la multe da malfortaj palaj vizaĝoj. Ni apaĉoj pensas tiel - neniu malamiko estas bona, malamiko aperis - eĉ pli bone!
  La bruna virino rimarkis:
  - Ĉi tio estas tipa malforteco de tiuj, kiuj konfesas la kredon de Kristo. Ili amas paroli pri ofero, sed ili ne oferas sin.
  La indiano kapjesis rapide.
  - Ordo estas konstruita sur fundamento, kie cemento estas fido, kaj sablo estas volo! Fido estas oro koro, kaj volo estas fera pugno! Nur la palavizaĝoj havas nek.
  . ĈAPITRO #5
  Kaj sur la germana bombisto estas ankaŭ knabino. En ĉi tiu kazo Viola. Tre bela blondulo, kaj ŝi estas parigita kun Nicoletta. Kaj ambaŭ knabinoj estas tre seksaj. Faligi bombon de supre. Kaj ankaŭ militistoj nudpiede kaj en bikinoj.
  La knabinoj hurlas al si mem:
  - Ni havas tian ŝtelon, ke superhomoj!
  Nicoletta ankaŭ kraĉas bombojn de la fuzelaĝo. Kaj premas la malamikon. La angloj ricevas ĝin tiel.
  Viola ankaŭ lanĉos mortigan bombon de supre. Kaj mortigu la batalantojn de la Leona Imperio.
  Kaj ankaŭ kiel ĝi iras:
  - Mi inspiras timon en Britujo!
  Kaj skuu lian nudan piedon. Kaj popo:
  Ni batu Churchill!
  Knabinoj de Yu-188 estas tre lertaj je ĵetado de bomboj. Ilia aŭto estas la plej nova kaj plej bonega. Ŝi havas tre rapidan pafildezajnon.
  Ĉi tie la knabinoj kaj la angla batalanto estis pafitaj.
  Ilia aviadilo estas sufiĉe rapida. Militistoj denove kun la helpo de nudaj piedoj pafas detruon.
  Aldviolono muĝas:
  - Mi pelas ĉiujn malamikojn en la ĉerkon!
  Nicoletta hurlas:
  - Kaj mi ĵetas la malamikon!
  Kaj kiel li prenos kaj skuos per nudaj piedoj!
  Jen la knabinoj kaj kiel ili draŝas malamikojn. Kaj ne ĉesu. Aŭtentaj arjoj.
  Kaj kiam ili tordas kaj skuas siajn nudajn mamojn.
  Kaj ili denove ĵetas bombojn.
  Kaj estas knabinoj ĉi tie, en aliaj aviadiloj. Jen Eva ĵetas bombojn. Disbatas la anglojn kaj kantas:
  - Mi estas tia bonega!
  Kaj Eva ankaŭ pedalas kun nudaj piedoj.
  Sed Viola denove ĵetos la bombon kaj muĝos:
  - Mi estas sovaĝa knabino, mi volas dek virojn samtempe en horo, kio estas tre mojosa kaj mirinda!
  Pluraj flamantaj britaj soldatoj ĵetis sin en la akvon por forlavi la flamojn. Ĝi eĉ bolis pro eniro en la akvon, aŭdiĝis kriegoj kaj sovaĝaj ĝemoj. Kaj sangaj rondoj rampis laŭ la marŝaŭmo, komence dikaj, poste ili disiĝis iom post iom paliĝante. Kaj la militistoj de la iam plej granda kaj vasta imperio sur la Tero estis perdantaj sian homan formon. La arabo malestime snufis:
  - Kaj ĉi tiuj viroj igas nin porti vualon!
  La ruĝhaŭtulo ruze strabigis la okulojn kaj rimarkis:
  - Ŝajne ili timas, via timinda rigardo!
  La araba virino ruze nudigis siajn dentojn kaj diris:
  - La mildeco de virino similas al la forteco de kiraso, nur multe pli mortiga kaj diverstalenta en defendo!
  La germanoj preferis tuj planti per ĉiuj fortoj, la taktikon de boksisto, kiu, kalkulante je la nepreteco de la malamiko, tuj per ĉiuj fortoj al la malamiko alkuras. Kiam dekoj da malamikaj aviadiloj brulas ĉe flughavenoj, ili ne povas ekflugi. Kiam siaj propraj bomboj eksplodas ene de la Lancaster, detruante ĉion ĉirkaŭe kaj ĉion. Malmola sed efika taktiko. Do la simfonio de la submondo atingis la pinton de sia forto, kaj tiam komencis trankviliĝi.
  Sed ĉi tio, kompreneble, ne finis la aferon, la aera divido eniris la kurson. Dum la britoj post tia traktado, absolute neniu el ili povas esti prenita varmeta. Feliĉe, surteriĝantaj glisaviadiloj jam estis faritaj en la bezonataj kvantoj kaj metodoj por treni ilin estis senarigitaj. Probable la plej bona en la mondo hodiaŭ.
  Ili do flugas, ne kiel milvoj - pli malrapide, sed sufiĉe rapide, kaj eĉ akompanataj de la muziko de Wagner - la plej ŝatata ĉefverko de Hitler. Kiu alia el la vivantoj memoris la filmon "Apokalipso", kie la usonanoj uzis ĉi tiun apartan muzikon atakante la vjetnamanojn. Kiel ĝi timigis ilin. Do jen Wagner, kaj bruantaj motivoj, per amplifiloj. La paraŝutistoj ŝmiris siajn vizaĝojn per fosforo, kaj pentris, ili terure aspektas kiel la demonoj de sia submondo. Ankaŭ la kalkulo de la psikologia efiko. Krome, kelkaj reakciiloj estis aldonitaj al la fosforo, kaj kelkaj magnezioblatoj, por kaŭzi brilon almenaŭ por mallonga tempo. Tiel timigaj, precipe kontraŭ la fono de fumplena brilo, multaj fajroj. Ili eĉ havas maŝinpafilojn, ankaŭ kamuflitajn en formo de buŝoj de drako. Tiam jam batas melodiaj germanaj kaj kaptitaj mitraletoj. Kaj falĉitaj, ĉifonaj linioj falas al la botoj de la venkintoj. Kaj multaj simple preferas kapitulaci, malgraŭ tio, ke ekzistas multe pli da britoj ol germanoj.
  Hinda kaj araba virino kaŝis sin en malgranda, zorge kamuflita truo. Ruĝharulo rimarkis:
  - Nu, ni plugis ilin!
  La nigrahara virino estis surprizita:
  - Vi diras, ke ni? Eble vi celas nin?
  La indiano balancis la kapon.
  - Ne! Palavizaĝoj batas la anglojn kaj tio estas bona signo! Kaj estos tempo, tiam venos nia ferio! Kiam la indianoj liberigos sian kontinenton!
  La arabo malestime snufis:
  - Kaj ĉu vi hazarde pretendas potencon super la mondo?
  La hindo ame, kvazaŭ klarigante al mense malfruiĝinta infano, ridetis:
  - Kiu volas tro multe akiri - kutime finiĝas kun nenio! Do granda kulero - ŝiras vian buŝon!
  La Führer, kompreneble, ne vidis, kion faras liaj falkoj kaj akcipitroj, sed principe li konjektis, ke la germana militmaŝino klare ellaboros ĉion. Ĝenerale, germanaj armeaj ofensivaj operacioj ĝis la Kursk Ardena Bulo estis aranĝitaj sur alta profesia nivelo. Iuj eĉ nomas ilin komparnormoj. Estas eĉ strange, ke tia maŝino ekhaltis, kaj poste tute disfalis.
  Kaj la knabinoj vidas similan sonĝon, ian profetan vizion, interrompitan de severa ordono - leviĝu!
  
  
  CARO MIKAEL II
  Nikolao la 2-a estis viktimo de aŭtobombo en Japanio. Eĉ tiam li mortis kiam li estis la heredonto de la trono. Fama atenco, kiu okazis en reala historio. Tsarevich Nikolao estis vundita, sed mirakle pluvivis.
  Sed la miraklo ne okazis. Ĉi tiu sorto, por la plej malfeliĉa caro en la tuta historio de Rusio. Nikolao mortis... Kaj kun li mortis la granda malgajninto, kiu kompreneble senkonscie, sed tamen ruinigis la caran imperion kaj dinastion.
  Kaj en 1894, en la aĝo de dek kvin, Mikaelo la 2-a supreniris la tronon. Frato de caro Nikolao. La persono estas ĝenerale ne stulta, sufiĉe dura kaj kuraĝa. Miĥail Aleksandroviĉ Romanov estris sovaĝan dividadon dum la unua mondmilito, distingiĝis en bataloj. Estis, ĝenerale, viro pli malmola ol Nikolao, pli alta, pli esprimplena vizaĝo. Ĉu li estis pli saĝa? Nikolao la 2-a ne estas stulta, talenta homo. Sed ankoraŭ ne sufiĉe forta, fortvola, kaj naskita por esti reĝo. Krome, kompreneble, la problemoj de Nikolao la 2-a, precipe kun lia edzino.
  Miĥail ne estas pli stulta ol sia frato, kaj plej grave, li estas pli sukcesa... Nu, Nikolao, tamen, la nomo estas iel malbona por reĝoj. Kaj Nikolao estis la unua, kiu malsukcesis. De la komenco mem, la ribelo de la Decembrists. Tiam la malsukcesa komenco de la milito kun Irano. La venko estis gajnita, sed ne tiom da konkeroj. Jes, kaj Irano ne estas rivalo de Rusio apriore. Milito kun Turkio. Ankaŭ komence ne tro bona. Kaj la venko valoris multe da sango. Kaj malmultaj konkeroj.
  Kaj poste la milito en Kaŭkazo dum preskaŭ kvardek jaroj kun Ŝamil. Kaj ĉi tio estas malbona, ekspansio frostiĝis. Kaj fine, la malvenko en la Krimea Milito. Kaj laŭ onidiroj, caro Nikolao estis la unua, kiu memmortigis sin.
  Jes, tiu reĝo estis malfeliĉa. Mikaelo la Unua ... Li regis en la Tempo de Problemoj. Savita Rusio. Malmultaj, konkeritaj urboj el Pollando. progresis en Siberio. Vivis tamen ne sufiĉe. Sed la reĝo estis, ĝenerale, normala. Kaj sen seriozaj pikoj.
  La politiko de Miĥail Romanov estis kiel tiu de Nikolao la 2-a: ekspansio en Ĉinion kaj Orienton. Konstruado de Port Arthur. Diplomatio kun Germanio, preparo por milito kun Japanio. Kompreneble, estis evidente, ke milito kun la Lando de la Leviĝanta Suno estis neevitebla. Dolore, ŝi estis aktive armita. Kaj la juna caro volis gloron, li volis konkerojn, li volis krei Flavan Rusujon. Krome, estis evidente, ke Ĉinio promesis fariĝi kolosa potenco en la estonteco, kaj estas pli bone dividi ĝin nun. Tiel longe kiel ĝi estas rompita.
  Japanio atakis la rusan eskadron en Port Arthur.
  Tiam admiralo Makarov estis sendita. Ĉi-foje ne estis morto. Parte ĉar Miĥail ne permesis al Tsarevich Kirill enmiksiĝi kun Makarov, kaj li ne estis sur la ŝipo. Kaj tio iom ŝanĝis la itineron.
  Admiralo Makarov trejnis la eskadron. Tiam, kiam la japanoj estis kaptitaj sur minoj, li povis ataki la floton de Togolando.
  La marbatalo finiĝis kun konvinka venko por la rusa floto. Tamen, poste, la japanoj daŭre sieĝis Port Arthur. Sed ne longe. Miĥail forsendis Kuropatkin, nomumante komandanton pli juna kaj pli kapabla. Kaj denove, venkoj estis gajnitaj surtere.
  Japanio, ĝenerale, estis rompita de la maro. Kaj tiam ankaŭ la surteriĝo estis surterigita.
  La samurajo kapitulacis. Rusio reakiris la Kuriles, kaptis Tajvanon, kaj Koreion.
  Poste, kelkaj ĉinaj provincoj libervole aliĝis al la imperio, formante Zheltorossia. La reĝa imperio disetendiĝis kaj prosperis.
  Neniu penso, neniu superflua demokratio. Ne vivo, sed graco! Rapida disvolviĝo de la lando. Sed kompreneble la unua mondmilito estis neevitebla. Kaj nun venis la horo de la drako.
  Sed en ĉi tiu tempo, Rusio jam havis malpezajn tankojn "Luna" -2, pezajn: "Petro la Unua", desegnitaj de la filo de Mendeleev kaj la plej potencaj bombistoj en la mondo: "Svyatogor" kaj "Ilya Muromets". Tia estis la potenco!
  Kaj la rusa armeo ekde la unuaj tagoj komencis venki. Kaj la nombro de caraj trupoj, pro la faktoro de jam duonaligita Ĉinio, estis granda.
  Rusaj trupoj venkis la germanojn en Orienta Prusio, kaj ĉirkaŭis Koenigsberg. Ili tuj prenis kaj Lvovon kaj Przemysl. Rusio havis tro multajn soldatojn, kaj grandan nombron da malpezaj, moveblaj tankoj. Kiu ne havis egalulon kaj montris enorman potencon. Unu armeo post alia falis.
  La rusa ratio jam kaptis Budapeŝton.
  Germanio estis en malfacila pozicio. Rusaj trupoj jam alproksimiĝis al la Oder. Italio ankaŭ deklaris militon kontraŭ Aŭstrio. Vere, la Otomana Regno eniris la militon kontraŭ Rusio. Sed ĉi tiu nur fariĝis fiasko kaj malvenko sur ĉiuj frontoj.
  Rusaj trupoj jam transiris Oder. Kaj vintre ili komencis sturmi Berlinon. Estis nenio por konservi la urbon. Do la germanoj ankoraŭ havas multajn fortojn katenitajn en Okcidento.
  Kaj Vilhelmo kaj lia stabo haste deklaris pacon, aŭ pli ĝuste kapitulacon.
  La milito daŭris nur ses monatojn. Rusaj trupoj prenis Istanbulon. Kaj Türkiye estis okupita fare de la armeo de caro Michael II.
  Post tio, paco estis finita en Peterhof. Aŭstrio-Hungario kolapsis kaj ĉesis ekzisti. Galegio kaj Bukovino fariĝis rusaj provincoj. Ĉeĥio kaj Slovakio iĝis regnoj estritaj de caro Mikaelo la 2-a. Hungario ankaŭ rekonis la rusan caron kiel sia monarko.
  Krakovo kaj aliaj teroj eniris la Reĝlandon de Pollando. Orienta Prusio estis fortranĉita, Danzig fariĝis rusa urbo. Malgranda Azio, kaj la plej granda parto de Irako kun Bagdado iĝis rusa. La britoj ricevis nur la provincon de Basra kaj Palestino, dum Francio ricevis sudan Sirion.
  Formiĝis ankaŭ la reĝlando Jugoslavio, en kiu Mikaelo la 2-a iĝis kunreganto. Kaptita iomete, mi kaj Italio. Tiel, Rusio povis iĝi grava konkerinto. Kaj suferis malgrandajn perdojn je sensignifaj elspezoj. Sed Germanio ankoraŭ devis pagi al Rusio la plej multajn kompensojn. Impona venko!
  . ĈAPITRO #2
  Post tio, ekzistis pluraj pli malgrandaj militoj. Rusio kaptis la plej grandan parton de Afganio - la sudo iris al Britio, kaj du trionoj de Irano - la sudo ankaŭ estas brita. Tiam la reĝaj, francaj kaj anglaj trupoj finfine dividis la Saud-Duoninsulon. Hegemonio aperis. Japanio ankaŭ sukcesis kapti kelkajn germanajn havaĵojn.
  Ĝis 1929, ekonomia kresko estis observita ĉie en la mondo - la plej forta en Rusio. Sed la Granda Depresio sekvis. Tio alportis Hitler al potenco en Germanio.
  Ankaŭ en Rusio kreskis la revolucia kaj strikisma sento. Sed en 1931 okazis nova milito kun Japanio pro Ĉinio. Rusio estis pli forta, kaj la digna posteulo de admiralo Makarov, admiralo Kolĉak, komandis la floton.
  Venko, alteriĝo, kaj Japanio kun ĉiuj ĝiaj Pacifikaj havaĵoj iĝis la provinco de Rusio. Kaj caro Mikaelo la 2-a kaj ankaŭ la Imperiestro de Japanio. Jes, ĝi funkciis tiel bone. Sed la lukto por mondregado ne finiĝis.
  Hitler konstruis siajn fortojn. Kaj ekestis koalicio: Germanio, Italio, Rusio, kontraŭ Britio, Francio, Nederlando, Belgio kaj Usono.
  La cara armeo en 1940 efektive finis la konkeron de Ĉinio kaj renkontis francajn, nederlandajn kaj britajn posedaĵojn.
  La 22-an de junio 1941, Hitler komencis la militon invadante Francion. La Fuhrer havis bonegan planon kaj la geniulon de Mainstein. Rusio lanĉis ofensivon kontraŭ la britaj kaj francaj kolonioj en Azio kaj Afriko. Ĉi tio estas tiel brutala milito.
  Laŭ loĝantaro, Rusio jam okupis la unuan lokon en la mondo, ĝia armeo estis ekipita per la plej bonaj kaj plej altnivelaj tankoj kaj aviadiloj. Helikopteroj, ĉasaviadiloj, atakaviadiloj, bombaviadiloj, inkluzive de jetoj, jam estas en amasproduktado! Ĝenerale, iel ĉio iras bonege.
  Hitlero okupis Francion, Belgion, Nederlandon kaj Danion en monato kaj duono! La cara Rusio okupis Norvegion kaj Svedion. Same kiel Hindio, Hindoĉinio, suda Irano, la Saud-arabia Duoninsulo kaj eniris Egiptujon.
  La koloniaj anglaj kaj francaj trupoj estis rimarkindaj pro sia malalta batalkapablo, kaj havis tre malaltan armean spiriton - kapitulacante preskaŭ sen rezisto.
  Hitler volis movi sin al Afriko, sed Hispanio kontraŭstaris Germanion. Tiam la nazioj atakis la frankistan reĝimon kaj venkis ĝin. Kaj poste Portugalio. Post furioza atako, ili prenis Ĝibraltaron!
  Tiam Rusio kaj Germanio invadis Afrikon. Ĉi tie, grandaj spacoj, ĝangaloj, dezertoj, kaj la foresto de vojoj enmiksiĝis pli ol la rezisto de la malfortaj kaj konfuzitaj koloniaj trupoj de Britio, Francio kaj Portugalio.
  Okazis forkapto de teritorioj. Epizodaj bataloj, fokusa rezisto. Rusaj tankoj daŭre estas la plej bonaj kaj kun bona manovebleco, precipe la meza: "Nikolai", kiu ricevis la nomon de Tsarevich Nikolai, kiu estis mortigita de la japanoj.
  Tamen, se vi scius, kian malbonan sorton savis la samurajo Tsuda Sanzo , Rusio, tiam monumento al li el la Eiffel-Turo en Sankt-Peterburgo estus rekonstruita. Aŭ eble vi nomis la tankon laŭ li.
  Ĉiukaze, "Nikolay" -3 estis relative malpeza - malpli ol tridek tunoj, movebla tanko kun dizelmotoro. Li havis rapidecon pli altan ol tiu de la legenda tridek kvar kaj pli dika kaj pli dekliva alfronta kiraso kaj pli malalta silueto, kaj pli longan pafilon, kvankam simila en 76-milimetra kalibro.
  Kio ajn ĝi estis, Rusio kaptis pli ol du trionojn de Afriko, la resto iris al Germanio kaj Italio. Kaj post la masiva bombado en majo 1942, sekvis komuna rusa kaj germana surteriĝo de soldatoj en Britio. La batalado daŭris nur du semajnojn kaj Anglio kaj Irlando estis okupitaj.
  Monaton poste ili okupis Irlandon.
  Ameriko kondutis sufiĉe pasive timante eniri tian danĝeran militon, sed Britio ankoraŭ helpis per rimedoj. Do Hitler, Mussolini kaj Nikolao la 2-a decidis fini la ekonomie plej potencan potencon.
  Ke Rusio havas komunan limon kun Ameriko laŭ Alasko. Kaj ili jam konstruis fervojon al Ĉukotko - kiu estas tre utila por la milito!
  Kaj nun la rusa, cara armeo moviĝos... Kaj eniros Alaskon. Kaj usonaj tankoj kontraŭ rusoj kaj ne ruliĝas. Jen kiel ĝi rezultis.
  Rusaj trupoj komencis alteriĝi en Alasko la 1-an de septembro 1942 ... Kaj ili progresis tre sukcese.
  Rapide vastiĝanta piedtenejo. Kaj en la bataloj, kiel ĉiam, belaj rusaj knabinoj partoprenas.
  Ili estas sur la plej nova tanko "Nikolay" -4. Militistoj nudpiede, en unu bikino. Kaj ili havas pli potencan 85mm longtuban pafilon: la Sherman-fulmotondro.
  Jam estas novembro, neĝo falis, sed la belaj knabinoj: Nataŝa, Maria, Aŭrora kaj Svetlana, ne rekonas vestaĵojn kaj batalas preskaŭ nudaj.
  Ĉi tie la militistoj pafas kaj frakasas per la preciza trafo de la Sherman kuglo. Ili nudigis siajn dentojn. Nataŝa pafis kaj muĝis:
  - Mi batis ĉiujn pro la reĝo!
  Kaj kiel ĝi pafas!
  Tiam Maria pafus, kaj tiel precize ke ŝi deŝiris la tureton de la Sherman.
  Mi prenis ĝin kaj pepis:
  - Mi estas knabino, kiu tranĉas metalon!
  Kaj tiam Aŭrora lanĉos ĵetaĵon. Kaj ankaŭ preciza kaj klara.
  La militisto grincas:
  - La plej alta aerakrobato!
  Kaj tiam, kiel Svetlana guĝos, per sia tuta freneza forto. Blonda knabino detruanto. Kaj kriu:
  - Mi estas infera demono!
  Kaj la tutaj kvar prenos ĝin dum ili moviĝos laŭ la sudo de Alasko.
  Kaj jen la tanko Aleksandro-4, ankaŭ la plej nova modelo kun belaj knabinoj. Potenca 130-milimetra longtuba kanono, kaj eĉ ok maŝinpafiloj kaj skipo de kvin belaj knabinoj en bikinoj.
  Ili ankaŭ iras kaj pafas, batas senkonscie la amerikanojn, trarompas la Shermans.
  Alenka pafis ĵetaĵon helpe de siaj nudaj piedfingroj kaj kantis:
  - Al la gloro de caro Mikaelo!
  Pafante, Anyuta apogis, falĉante la amerikanojn:
  - Granda reĝo!
  Augustine ankaŭ frakasis, trarompis la Sherman, siblante:
  - Por paco, laboro, imperio!
  Mirabela malfermis fajron poste. Ŝi ankaŭ rompis la kirason de la malamiko kaj siblis:
  - Por nova rusa mendo!
  Kaj tiam Olimpiada pafis kuglon, kiel lupaneto kaj muĝo:
  - Mi estas tia potenco kaj doloro por la malamiko!
  La knabinoj iras bone kaj pafas. En iliaj smeraldaj kaj safiraj okuloj, la flamoj de la submondo.
  Kaj la plej nova, nepenetrebla el ĉiuj anguloj tanko "Aleksandro" -4, iras al si kaj draŝas la usonanojn. Tia estas la reprezentado kaj senkondiĉa detruo.
  Kaj la knabinoj estas kio, frosto, kaj ili estas en la sama bikino kaj preskaŭ nudaj - beleco! Ni kunportas nian katon!
  Alenka kiel pafi obus al usona aŭto. Kiel rami ŝin kaj kanti:
  - Mi estas monda stelo!
  Kaj tiam Anyuta prenos ĝin kaj liberigos ĝin, tranĉos la malamikon kaj siblos:
  - Kaj la gloro de la imperio!
  Kaj tiam Augustina batos per ĵetaĵo, falĉos la malamikon, rompos la kirason de la malamiko kaj knaris:
  - Mi estas ruĝhara kaj senhonta knabino!
  Kaj tiam Mirabela estas kiel sandalo. Kaj pafu mortigan ĵetaĵon al la malamiko. Deŝiru la turon kaj kriu:
  - Virŝafo el virŝafo!
  Kaj tiam la bela heroo prenos la Olimpikojn. Liberigos la plej mortigan el la konkoj. Frakasu la malamikan tankon kaj kriu:
  - Ĉiuj balau!
  Jen tanko pezanta sepdek tunojn venanta kaj rompinta malamikajn redutojn. Kaj samtempe ĝi facile moviĝas en la neĝo - la plej nova motoro estas gasturbino! Tian aŭton oni ne povas haltigi.
  Alenka kantas:
  - Neniu haltigos nin! Neniu venkos nin! Rusaj lupoj ŝiras la malamikon! Rusaj lupoj - saluton al la herooj!
  Kaj denove, helpe de nudaj piedfingroj, premante la ellasilon, trafas la malamikon. Jen la knabino!
  Anyuta ankaŭ falis uzante ŝiajn nudajn krurojn kaj kriojn:
  - Mi estas bonega!
  Kaj tiam Augustine lanĉas la kuglon kaj hurlas:
  - Mi estas sovaĝa knabino!
  Kaj Mirabela liberigos ion tute mortigan kaj muĝos:
  - Al novaj, neflekseblaj limoj!
  Kaj li montros sian langon tiel rozan kaj longan.
  Kaj tiam la Olimpikoj draŝos, kaj frakasos la usonanojn, kaj faros ĝin tre mojosa.
  Nu, ĝenerale, klara venko estas videbla. Ĉi tiu batalo estas venkita kaj la rusaj, caraj trupoj antaŭeniras.
  Antaŭ la fino de decembro 1942, ĉio el Alasko jam estis kaptita fare de la cara armeo, kaj la batalado daŭris en Kanado.
  Krom tankoj batalas ankaŭ pilotoj sur reagaviadiloj. Usono havas multe da aviado, sed ĝia kvalito estas tre malbona. Ne komparu kun rusaj jetmaŝinoj. Kiuj dispremas la malamikon per la intenseco de la terminatoroj.
  Kaj la knabinoj Anastazio kaj Margarita sur siaj aviadiloj "Ekaterina" -6 kiel efike ili gajnas.
  Anastazio malflugigas ok amerikajn aviadilojn per unu eksplodo de kvin aviadilkanonoj kaj kriegoj:
  "Mi estas nur superklasa militisto!"
  Kaj kun nudaj piedoj li premos la pedalojn.
  Margarita malflugas dek usonajn aviadilojn en unu eksplodo kaj grincas:
  - Kaj mi estas ankoraŭ klaso supre!
  Anastazio kun siaj nudaj piedfingroj, kvazaŭ ŝi premus la ellasilon, kaj flamus ĉe la malamiko. Faligos sep veturilojn de la usona armeo kaj krios:
  - Mi estas tia militisto, ke la reĝo estas en admiro!
  Margarita ankaŭ liberigos la murdinton kaj knaris:
  - Kaj ne nur la reĝo! Ni estas tre belaj!
  La knabinoj batalas kaj trafas malsamajn aŭtojn. Ili ĵetas la malamikon kiel mortajn musojn en kadavromanĝanton. Kaj detrui usonajn aviadilojn.
  Anastazio pafis plurajn pliajn aviadilojn, kaj grumblis:
  - Por la dukapa reĝa aglo!
  Margarita, elmontrante siajn dentegojn, pepis:
  - Por ĉi tio kaj malvarmeta!
  Kaj ŝi ankaŭ trafis dekduon pli da usonaj aŭtoj. Jen la knabinoj. Knabinoj amas mortigi. Kaj disŝiru ĝin!
  Kaj ĉi tiu paro funkcias...
  Movoj al teraj celoj. Kaj venu kun la Ŝermanoj, pugnobatante ilin. Kiel metala kudrilo. Kaj fendi la plej fortan feron kaj ŝtalon. Tiel prenis ilin la kraŝo.
  Anastazio trapikas plurajn Ŝermanojn kaj kriegas al ŝi mem:
  - Mi estas knabino, kiu kapablas multon!
  Margarita ankaŭ draŝas la amerikanojn surtere kaj grincas:
  Nenio povas haltigi min, kaj neniam!
  Anastazio disbatas la malamikon, faligas tankojn kaj kriegas:
  - Por la reĝo, kiu ne estas pli saĝa kaj malvarmeta!
  La knabinoj estas absolute mirindaj! Kaj plej grave, nur en unu bikino! Kaj nevenkebla!
  Neniuj knabinoj povas venki kaj ĉesi!
  Anastazio, pafante, kriegas ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estas knabino, kiu rompas ŝtalon!
  Margarita, daŭrante pafi, aldonas:
  - Kaj ajna metalo!
  La knabinoj flugas al si kaj pafas ... Kvankam la frosto kaj vintro, sed ĉi tio ne haltigas ilin. En Kanado, la batalado estas en plena svingo.
  Anastazio denove pafas, kaj muĝas:
  - Mi estas kiel knabo!
  Marguerite aktive konfirmas kaj draŝas kun la furiozo de pantero:
  - Mi estas tiu, kiu estas pli amuza kaj pli malvarmeta ol ĉiuj!
  La knabinoj ŝajnas vere kalkulanta grandan kaj nepriskribeblan sorton!
  Gajnante duonnudajn biletojn! Kaj ĉagreno ne scias, sendube! Ili havas multajn malsamajn opiniojn!
  Sed, mallonge, bonŝancaj belulinoj. Ili prenis kaj kovris generalon per kvar steloj per aeratako. Grandigaj belecoj. Dum ili fikas, ili fikas!
  Kaj denove, rusaj kaj germanaj tankoj moviĝas tra Kanado.
  Jen la ŝipanaro de Gerda, sur la germana T-4. La aŭto estas sincere sufiĉe malforta sur la fono de sovetiaj aŭtoj. Sed aliflanke, la knabinoj ne estas facilaj - ili batalas nudpiede kaj en bikino en la malvarmo. Kaj tio diras ion!
  Tiaj militistoj, sincere, estas bonegaj! Ne konas dubon kaj malfortecon! Safiroj kaj diamantoj brulas en iliaj okuloj! Tiaj belaĵoj ne cedos eĉ unu colo da tero al la malamiko! Ili estas sanktaj kaj malvirtaj samtempe.
  Ili moviĝas kun grandega energio.
  Kaj tiel tiel dispremu la usonanojn.
  Gerda pafis per la nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Mi estas sovaĝa knabino! Kaj tute ne virgulino!
  Kaj post tio, kiel ridi.
  Charlotte ankaŭ pafis sian kanonon. Lasu ne tro potenca, sed rapida pafado:
  - Mi estas kiel ruĝvarma kaj mordanta abelo!
  Post tio, la belulino prenos kaj montros sian longan langon!
  Kaj tiam Kristina vangofrapas kaj grincas:
  - Kaj mia kanto! Dentego bato!
  Kaj ankaŭ la dentoj de lupo nudos kaj muĝos:
  - Estos nova venko!
  Militistoj estas vere malmolaj kaj agresemaj. Kaj ili havas tiom da muskola forto kaj perforta furiozo.
  Kaj Magda ankaŭ vangofrapos la malamikon. Ĝi frakasos la Sherman de malproksime, trafante tre precize fin-al-finan kaj muĝante:
  - Mi estas tiel bonega germano!
  La kvar, malgraŭ la fakto ke la aŭto ne estas la plej bona, batalas sukcese.
  Kaj kial? Ĉar ili preskaŭ ne havas vestaĵojn! Kaj la militistoj tre bele detruas la malamikon.
  Gerda fiere rimarkas:
  - Ni estas indaj je la Fuhrer!
  Post tio, la belulino denove pafos kaj nudos sian belan vizaĝon.
  La militistoj ĉi tie estas de la arja spirito. Kaj ili ne timas la malvarmon. Kvankam vintro en Okcidenta Kanado ankoraŭ estas tre malvarma.
  Sed nenio - nur nudpiede, kaj preskaŭ nuda. Tiam estos bonŝanco kaj venko!
  Ĉi tiuj estas militistoj plenaj de fiera spirito.
  Kaj nun la arjoj ne havas egalan en persistemo. Krom la rusaj knabinoj.
  Sed Nataŝa ĉe "Nikolay" -3, ankaŭ en bikino kaj nudpieda, pafis, tordis kaj marŝis. Ŝia tanko, tamen, estas pli bona ol la germana T-4. La bataloj ĉi tie estas malmolaj kaj tre agresemaj.
  La jankioj provas klaki. Sed jen Nataŝa batis senkonscie la "Sorĉistinon", kaj siblis kun rideto de perlaj dentoj:
  - Mi estas tia knabino, ke neniu leviĝos!
  Kaj Maria precize pafis al la usonaj tankoj. Trarompos ilin kaj siblos per dentorido:
  - Neniu forto prenos nin!
  Kaj nun Aŭroro ankaŭ pafos laŭvice. La Sherman estis detruita. Jes knabino, kion vi bezonas.
  Kaj tiam Svetlana faros sian kontribuon ... Kiel ĝi vundos la usonanojn.
  Ankaŭ estas bataloj sur la maro. La rusa floto konkeras Filipinion.
  Kaj ĉi tie ankaŭ la teamo: nudpiedaj maristaj knabinoj. Ankaŭ preskaŭ nudaj belulinoj, en bikino. Vere, en Filipinoj ankaŭ la vetero estas mirinda vintre - varma, ĉar ĝi estas preskaŭ la ekvatoro.
  Kaj knabinoj ŝatas batali kaj pafi. Kaj eluzitaj flagrantaj nudaj, rondaj kalkanoj. Ĉi tiuj knabinoj estas nur adoraj. La plej, ke nek estas - super!
  Cetere, kaptitoj amas esti seksperfortitaj! Ili ligas sin, kaj poste rajdas sur ili. Jes, eĉ tiel, ke la kaptitoj perdu la konscion! Kaj ili aranĝas tutan ekstermon por si mem - aŭ pli ĝuste, ne por si mem, sed por siaj malamikoj.
  Tiaj malvarmetaj skipoj de duonnudaj knabinoj. Kaj estas nenio por halti kaj dispremi ilin!
  Militistoj suriras amerikan krozŝipon. Ili saltas en preskaŭ nudaj, nudpiede, kun muskoloj kiuj ruliĝas sub sunbrunigita haŭto. Kaj furioze faligis la usonanojn. Kaj ne donu la plej etan ŝancon de postvivado.
  Kaj ĉi tie vi povas vidi la belan Stella kaj ŝian partneron Masha. Ambaŭ knabinoj estas altaj, muskolaj blonduloj, kvazaŭ ĉiuj estas tranĉitaj. Kio ne estas bato, tiam hakado kaj disŝirado de la korpoj!
  La knabinoj promenas laŭ la usona ŝipo. Mansvingante dekstren - la straton, mansvingis maldekstren - leno!
  Kaj la knabinoj ne ĉesos nikah! Ne lasu al viaj kontraŭuloj ŝancon! Kaj se ili muĝas, kaj komencos skui siajn muskolojn!
  Kaj denove ili skuas al si siajn glavojn, kaj krias:
  - Ni estas knabinoj kio estas por la reĝo, la Patrujo kaj Miĥail Romanov!
  Kaj ili hakas kiel samuraja brasiko. Jen Stella prenis ĝin kaj per la nuda piedo movus la usonan oficiron en la ingvenon. Li flugos pli alte kaj saltos eksterŝipen.
  La blonda terminanto donos jene:
  - Por miaj batoj, ili pagas kotizojn!
  Kaj denove li nudos siajn dentojn, kaj brilos per perlaj dentoj! Jen la knabino! La plej suko kaj gusto!
  Kaj la knabinoj rapidas al si. Kaj pasas kiel tornada tajdo. Ne donu ŝancon al la malamiko. Ili havas enorman potencon. Mallumo tiuj diabloj kaj miloj da miloj da anĝeloj.
  Kaj jen Maŝa, kvazaŭ li tranĉus, kaj per du sabroj samtempe ŝi forblovos tri kapojn! Ĉi tio estas knabino - knabino por ĉiuj knabinoj!
  Ambaŭ belulinoj hakas kvazaŭ ili martelas najlojn per glavoj. Kaj ne estas malforteco aŭ dubo en iliaj agoj. Ili antaŭeniras sen retiriĝi aŭ rezigni. Justeco postulas la unuiĝon de la homaro. Unu imperio, unu krono, unu celo kaj ekspansio en la spacon.
  Ĝuste ĉi-momente okazas la lanĉo de la unua artefarita Tera satelito en orbiton. Ĉi tie ĝi flugas ĉirkaŭ la terglobo.
  Kaj rusaj knabinoj en bikinoj batalas por si mem. Kaj ne cedu lokon al la malamiko. Kaj la usonanoj tranĉitaj de belulinoj falas. Tamen, knabinoj de la plej alta klaso kaj lerteco.
  Ili iam sukcesis fari militon en Japanio. Ili ankaŭ batalis ĉe la supro. La imperiestro mem estis kaptita. Ili montris sian grandegan lertecon. Ili havas tian eksciton, kaj tiom da muskola forto. Kompreneble, tiaj knabinoj estas miraklo de mirakloj!
  Ili tranĉis samurajon en la palaco. Kaj ili ankaŭ estis preskaŭ nudaj kaj nudpiedaj. Knabinoj, kiuj povis fari aferojn, kiuj surprizis siajn malamikojn.
  Kaj ili hakis ajnan viandon, kaj montris sian arton. Militistoj ne sciante dubojn, iras antaŭen.
  Jen usona admiralo detranĉis lian kapon per sabro. Kaj kiel ridos la belulinoj, montrante siajn dentegojn.
  Kaj denove sur la ofensivo kaj tranĉis sin. Tiaj militistoj estas veraj monstroj. Kaj caro Mikaelo estas sur la trono. La filo de Aleksandro la 3-a, sed ne tiu. Pli sukcesa, pli decidita, pli fortvola, kaj ankaŭ talenta reganto.
  Sed, kompreneble, la sorto gravas, krom eĉ pli granda rigideco - Miĥail gvidis senkompromisan batalon kontraŭ korupto, kiu havis pozitivan efikon al la armeo. Sed la plej efika scio estas uzi knabinojn en bikinoj por militaj celoj. Kaj la knabinoj estas tre belaj kiam ili estas preskaŭ nudaj kaj nudpiedaj.
  Jen la bataloj kun diversa sukceso. Kaj belaj militistoj tre precize pafas, pli bone ol viroj. Kaj plej grave, kiam la knabinoj estas preskaŭ nudaj, ili estas preskaŭ nevundeblaj. Ili ne estas prenitaj de kugloj kaj obusoj. Tre forta armeo de militistoj. Tio estas mojosa. Tia ideo de caro Mikaelo - uzi knabinojn preskaŭ nudaj kaj nudpiede, kaj ĉi tio alportis venkon.
  Kaj la knabinoj en la bataloj ankaŭ ĵetis grenadojn kaj ponardojn per la nudaj piedfingroj. Kaj ili montris sian sovaĝan koleron.
  Knabinoj estas tre gajaj. Kaj tre bela, gaja, kaj fletpieda. Neniu povis teni ilin.
  Militistoj estas tre leporhundoj ... Nudpiedaj knabinecaj kruroj estas tre efika armilo. Sed kion ili povas fari? Multaj aferoj. La nudaj plandumoj mem ricevis energion de la tero kaj la batalantoj de la beleco estis gajaj.
  Mi devas diri, ke knabinoj estas la plej belaj en la mondo, kio estas kaj mirinda kaj kun la furiozo de kobroj!
  Amerika krozŝipo kaptita. Kaptitaj viroj falis sur siajn vizaĝojn. Post tio, la kruroj de la militistoj estis puŝitaj en iliajn vizaĝojn. Kaj devigita kisi. Kaj la knabinoj kuis, kaj iliaj nudaj plandumoj, kiam ili lekis siajn langojn, estis agrablaj kaj tiklaj.
  Sed la belulinoj ĝuis la fakton, ke iliaj nudaj piedoj estis superŝutitaj per kisoj, kaj iliaj kalkanoj estis kisitaj.
  Tiam la knabinoj ridas. Kaj grikantaj dentoj!
  Sed pliboniĝis, la knabinoj iom nudaj sunbanis kaj aĉetis. Tiaj belaj militistoj. Kaj kiel preni tian kruron kaj kisi. Kaj leku ĉiun fingron.
  La knabinoj estas bonegaj.
  Ĉi tie denove la tanko "Aleksandro" -4 en batalo. Pret al si kaj jam februaro iras. La trupoj pluiras. Pli kaj pli proksimiĝas al usona teritorio. Knabinoj estas tiel bonegaj.
  Ĉi tie Nataŝa pafas precize. Kaj ĝi trafas tre precize.
  La knabino ege precize pafas kaj krias:
  Ni premos la malamikon!
  Maria poste pafas. Prenis kaj venkis la malamikon:
  - Mi estas bonega!
  Maria estas tre bela knabino, kaj tre aktiva.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj estas tre belaj kaj elegantaj en sia erotismo:
  Ni detruos la malamikon!
  Kaj Aŭrora estas tia knabino, kaj bonega en ŝi kaj nudaj ventroj kaj mamoj, kaj tiaj skarlataj cicoj ŝvelintaj:
  - Mi trarompos la malamikojn kaj faros ĝin bonega!
  Kaj kiel ŝi skuas la ruĝajn harojn!
  Kaj denove li batos per siaj nudaj, ĉizitaj kruroj. Tiaj militistoj estas tre bonegaj!
  Kaj tiam Svetlana prenos kaj venkos la malamikon:
  - Mi amas la reĝon kaj pendigas maŝon ĉirkaŭ la kolo de la malamikoj!
  Jen kie la knabinoj ridas. Kiel ili fariĝis leporhundoj kaj malvarmetaj.
  Usonanoj forkuras de knabinoj. Aŭ rezignu. Aŭ ili mortas. La inaj militistoj estas tiel belaj, kaj tre tre nudpiedaj, kaj la knabinoj estas tiel mirindaj. Kaj en unu bikino, batalado estas agrabla kaj efika. La militistoj estas tiel mirindaj.
  Nataŝa denove pafas al la amerikanoj kaj siblas:
  Vi estas mia frato kaj mi estas via frato! Pli precize, mia fratino!
  Kaj denove, dum li movos sian langon. Ni diru agresema militisto kaj beleco!
  Kaj jen Anyuta skuas siajn nudajn mamojn. Kaj kriu kaj rido. Kaj la ŝelo sendos al la usonanoj. Kaj li prenos kaj fikos.
  - La belulino blovis ĝin! Kaj grincas:
  - Mi estas tiel bonega knabino!
  Bela knabino kaj amas sekson. Kaj estas agrable!
  Kaj la knabino prenis ĝin kaj draŝis ĝin - grumblis:
  - Ni venkos kaj frakasos la malamikon!
  Kaj jen Aŭrora martelado kaj draŝado:
  - Mi estas reĝo kaj malmola knabino!
  Militistino povas esti sufiĉe leporhundo.
  Knabinoj ridas al si mem.
  Sed Svetlana prenis ĝin kaj ĝi estas tre mojosa. Kaj ĝi donis tiajn pagojn por la pereo de la malamiko, kaj kisis la demonojn;
  - Jen tia totalisma aerakrobato!
  La tanko estas tre lerta kaj mortiga. Li batas la malfortan kaj altan Sherman. Jen la bataloj ĉi tie favore al cara Rusio.
  Nataŝa denove pafas. Kaj kukante:
  - Por via idolo!
  Maria komencis pafi. La knabino estas tre bela kaj ŝi havas orajn harojn. Laŭ la aspekto.
  La knabino piedbatis, kaj per la nudaj piedfingroj ŝi celas kaj grincas:
  - Ĉi tio estas murdo por la reĝo!
  Kaj jen Aŭrora fikado de usonano. Kaj la knabino estas, ni diru, vere ege agresema kaj knara:
  - Por vera enŝipiĝo!
  Kaj la knabino montris sin vere forta.
  Kaj Svetlana estas agresema kaj batalema. Ŝi frapis per sia nuda kruro, kaj disŝiris la malamikon.
  Kaj ŝi pepis, elmontrante la dentojn:
  - Mi estas sinjorino, kiu flugas aglo!
  Do la knabinoj komencis piki per sovaĝa forto. Kaj ne ĉesu tian agreson de belulinoj. Ne retiriĝante kaj ne fleksante.
  Nataŝa denove pafis kaj siblis:
  Ĝis tuta neniigo!
  Kaj Maria, sen iaj najloj, multe pli sukcesis detrui siajn malamikojn, kaj komencis rompi siajn kontraŭulojn.
  Kaj tiam Aŭrora prenis ĝin kaj kiel ŝi frapas kontraŭ la malamiko de kanono. Kaj tre sukcese, kun kolosa aplomo. Kaj dispremu, dispremu la malamikon. Kaj degelintaj derompaĵoj flugas de la Sherman en ĉiuj direktoj.
  Kaj ankaŭ Svetlana pafos kaj kiel ŝi kantos:
  - Mi estas knabino de grandaj revoj kaj granda beleco!
  Militistoj, fakte, pruvas mirindan volon venki.
  Ne mirinde, ke la imperio fariĝis malvarmeta kaj bonega. Povus superi la atingojn de Ĝingis-Ĥano.
  Militistoj moviĝas al si... Kaj ili pafas, pafas kaj krevas malamikajn poziciojn, kvazaŭ ŝirante per tranĉilo. Aŭ pli ĝuste, tre akra kaj hardita ponardo. Kaj nun la rusaj trupoj jam estas vere nevenkeblaj. Kaj la regno de granda imperio.
  Se vi rigardas ĝin, tiam en la historio de Rusio estis multaj militoj kaj malfacilaj periodoj. Sed Nikolao la 2-a, plejparte, estis simple malbonŝanca! Li montriĝis fiasko. Sed taktikoj tre gravas. Kion montris la granda rusa ŝakludanto Alekhin. Kiam li komencis ludi anstataŭ sia kontraŭulo, turnante la tabulon kaj gajnante. Genio estas genio.
  Kun ĉiuj problemoj de cara Rusio, la faktoro de nudaj knabinoj sole solvis multon.
  Helikopteroj ankaŭ partoprenas en la bataloj. Batalantaj veturiloj, kaj ankaŭ skipoj kun knabinoj en bikinoj kaj nudpiedaj. Kio estas la kvalito de armeo de knabinoj? La plej elstara. Nenio povas halti kaj venki tian armeon.
  Do en ĉi tiu armeo estas nudpiedaj kaj preskaŭ nudaj knabinoj. Skipo sur la helikoptero de kapitano Varvara. Ĉu tio ne estas miraklo! La maro batas! Kaj kiel la aviadilaj kanonoj batos. Kaj poste estas raketoj. Ĉi tiuj knabinoj estas veraj tornado-specaj uraganoj.
  Ili ne estas malsuperaj al la malamiko en io ajn. La rusa armeo estas preta por bataloj kaj grandaj atingoj.
  Varvara estas bela knabino kun blonda hararo kaj estas preskaŭ nuda. Kiel muĝi ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - Malamikoj ne pasos! Kaj ili ne forkuros!
  Kaj li prenos ĝin, liberigos mortigan elfluon de ĉiuj jetoj de sia plej bonega aŭto. Kaj balau super la malamikon. Kaj li prenos ĝin, falĉos ĝin per detrua kurbo.
  Sed la modesta Olga prenis kaj pafis raketon al la pozicioj de la usonanoj kaj siblaj:
  - Mi batalis, ne per bastŝuoj, sed nudpiede!
  Kaj palpebrumu per siaj safiraj okuloj. Jes, ĉi tiuj estas knabinoj - tia nekredeble rava aerobatido. Kun li, vi povas supreniri la monton de trinkakvo, kaj demeti la nudan drakon.
  Kaj la kruroj estas tiel graciaj kaj unikaj! Kaj la talio estas maldika, kaj la korpo estas tre muskola.
  Barbara martelos kaj hurlos:
  - Mi povas fari truon en la globo por la reĝo!
  Kaj li nudos sian vizaĝon kaj palpebrumos siajn okulojn.
  Militistoj estas altnivelaj. Ĉi tie ankaŭ Tatyana estas knabino en bikino, ĉar ŝi prenas ĝin kaj kriegas:
  - Estu reĝo super la tuta tero!
  Kaj ĝi ekbrilos per siaj perlaj dentoj. Kaj de helikoptero mortiga kiel najlo. Kaj ĝi estos mortiga. Kaj vere friti la metalon. Kaj ĝi kaŭzos la detruon de la bunkro.
  Jen la knabinoj - ĉiuj knabinoj knabinoj! Kaj tiam kiam la kaptitoj estas enkondukitaj, tiuj knabinoj tiam kisas kaj lekas siajn nudajn piedojn. Ĉi tio estas ĝenerale la plej altnivela maniero kaj humiligi kaj kuraĝigi.
  
  NEVENKEBLA ROMMEL
  En ĝi, la armeo de Rommel en novembro, decembro 1941, povis venki en Afriko. Ĉi tio okazis ankaŭ ĉar la partnero de la genia Rommel ne faris tiujn krudajn erarojn, kiuj okazis en la reala historio.
  Kiel rezulto, la germanoj venkis la progresantajn britojn kaj tenis sian teritorion. Komence, tio ne influis la kurson de la bataloj, do sur la orienta fronto la germanoj estis venkitaj proksime de Moskvo.
  Tamen, poste la planoj de la Fuhrer ŝanĝiĝis. Rommel ĉe tiu punkto povis preni Tolbuk, kaj moviĝis al Egiptujo. Hitler decidis ŝanĝi al provizora defendo sur la orienta fronto, kaj provizore koncentri siajn klopodojn en Afriko kaj la Proksima Oriento.
  Tamen, ĉar la ofensivo en Afriko postulis malpli da fortoj, la nazioj faris plurajn operaciojn en la oriento. Venkitaj sovetiaj soldatoj en Kerĉ. Ĉirkaŭita proksime de Ĥarkov. Ili eltiris spliton en la direkto de Smolensk. La ofensivo de la dua ŝoka armeo de generalo Vlasov proksime de Leningrado ankaŭ finiĝis per malvenko.
  Falis post la sieĝo kaj atako sur Sebastopolo. Kaj la Fritz plifortiĝis. La batalado disvolviĝis sur la Rĵevskij kornico. Ĉi tie la nazioj sukcesis rezisti.
  Sed en Egiptujo, Rommel, ricevinte plifortikigojn, gajnis venkon. Evoluigante sukceson, la germanoj iris tra Palestino, kaptis Irakon kaj Kuvajton. Kaj tiam la tuta Mezoriento - akirinte aliron al petrolo.
  Post tio, la nazioj turnis sin al Sudano, kaj provis kapti la tutan Afrikon.
  En la sama tempo, la atako kontraŭ Ĝibraltaro sekvis, kaj la penetro de germanaj soldatoj en Maroko kaj plu en la afrikajn vastaĵojn.
  Sed la sukceso de la germanoj kontribuis al la energia laboro en la malantaŭo. Kie estas ankaŭ Hitler, kion li faris pli lerte ol en la reala historio.
  Vekante Hitler la terminatoro banis kun la knabinoj, matenmanĝis kun salato, florbrasika kaĉo kaj kelkaj aliaj legomoj, aldonante malaltgrasan tavoligitan kapran fromaĝon kaj kaviaron. Post tio, li alvokis Speer, oficiale donante al la nova imperia ministro dokumenton kun subskribita leĝo pri krizpotencoj. Adolfo la posedita, estis tre koroda:
  - La liberigo de armiloj en la Tria Reich estas ekstreme malalta! Ni restas malantaŭ ne nur la militanta Britio, sed ankaŭ la totalisma Sovetunio. Kaj ni bezonas aeran superecon, kaj pliigante la produktadon de malnovaj armiloj, ni devas ŝanĝi al novaj. Precipe promesplenaj jetaj bombaviadiloj. Ja ilia grandega rapideco kaj alta supra plafono ebligas detrui britajn urbojn preskaŭ senpune!
  Speer eluzis optimismon:
  - En Germanujo kaj Pollando kun troo da karbo, en Francio de fererco, kaj ni havas sufiĉe da ekipaĵo por produkti multajn aŭtojn. Post ĉio, ni produktas pli da aluminio kaj duralumino ol ĉiuj landoj de la mondo kune!
  La demona Adolfo kapjesis.
  - Intertempe! Britio kaj Usono ankaŭ pligrandigas produktadon, kaj ni devas protekti ĉiun gramon da metalo. Lasu ankaŭ lernejanojn kaj aliajn infanojn ekde la aĝo de kvin jaroj kolekti metalon. Krome, kial fari la flugilojn kaj fuzelaĝon tute el duralumino. Vi povas uzi ambaŭ lignon kaj tolon. Ekzemple, produkti monoblokajn flugilojn. Kaj kio? Ni bezonas novan ĉasaviadilon pezantan ne pli ol du tunojn, facile flugeblan, facile fabrikeblan kaj malmultekostan! La nombro da kunigpartoj devus esti reduktita al minimumo, kaj ankaŭ trovi manierojn por minimumigi la pezon de la aviadilo kaj plibonigi ĝiajn aerodinamikajn trajtojn. Nun cetere venos aviadilprojektistoj, ni instruos ilin.
  Speer ridetis.
  - Kompreneble mia Fuhrer. Kiom mi komprenas, ĉu vi resendos ĉiujn altkvalifikitajn laboristojn el la armeo?
  La posedata Adolfo konfirmis:
  - Nur kun altaj kvalifikoj, ni varbos simplajn laborulojn el inter eksterlandanoj. Do estos pli bone havi malpli da loaferoj, kaj do partizanoj. Kompreneble, ni reduktos la nombron da terarmeoj, se ne estos milito kun Sovetunio, tiam ni ne bezonas tiom da infanterio, sed... Ne radikale, do mi planas venki Ĝibraltaron kaj Malton en la venontaj monatoj. , por okupi la tutan nordon de Afriko kaj plu al Mezoriento. Ni ankoraŭ bezonas terunuojn. Krome, necesas konstrui pliajn ŝipkonstruejojn kaj en Germanio mem kaj en Francio, Belgio, Nederlando kaj Norvegio. Ni bezonas aviadilŝipojn, batalŝipojn kaj transportojn. Kaj la Mediteranea Maro fariĝos kvazaŭ engermana lago. Ĉu vi komprenas?
  Speer riverencis.
  - Jes, mia Fuhrer! Mi jam instrukciis evoluigi konstruprogramon ...
  La ruza Adolf aldonis:
  - Laboraj horoj povas esti plilongigitaj ĝis 16 horoj, se niaj kriz-planoj postulas. La produktado de aviadiloj devus esti alportita ĝis cent aviadiloj tage en nur naŭ monatoj ... Pli ol trioble kompare kun la nuna, kaj tute ne estas fakto, ke tio sufiĉos!
  Speer rapidis ĝojkrii la Fuhrer:
  - Niaj pilotoj estas super la brita klaso, do ne ĉio estas decidita per la nombro. Kaj ni trovos novajn manierojn transformi plugilojn en glavojn. Kiom mi komprenas, kio estas la prioritato por ni estas aviado?
  La Fuhrer pli forte kunpremis sian pugnon:
  - La prioritato por ni estas jetoj, bombaviadiloj, kaj poste ĉasaviadiloj, krom la liberigo de novaj ekipaĵoj kaj la disvolviĝo de miraklarmiloj! Tamen, ne nur en la kampo de aviado, sed ankaŭ en tankoj, artilerio, ĉefe raketa artilerio ... Pri tio ni parolos pli detale.
  Voko estis aŭdita kaj la gvidaj aviadildizajnistoj de la Tria Reich eniris la ĉambron.
  Messerschmitt, relative juna kun alta frunto, Heinkel jam maljuna, sed tre lerta, atletike konstruita Tank, Lippisch, kaj paro da malpli konataj.
  Adolfo montris ilin al la seĝoj kaj ordonis al ili meti la desegnaĵojn sur la tablon:
  - Via tasko estas krei novan, tre potencan kaj modernan armilon. Estas pli da ventotuneloj en Germanio ol en iu ajn alia lando en la mondo, kaj la teknologio de multaj aviadiloj estas tre postiĝinta. Sed nur en Yu-88, vi povas signife pliigi la rapidecon donante al la aŭto pli fluliniajn formojn. Precipe, la kajuto devus ricevi gutoforman, konveksan formon, kiu plibonigos videblecon, kaj la piloto estos pli vasta, kaj aldonos rapidecon, plibonigante aerodinamikon je bonaj kvin kilometroj. Krome, flulinia formo devas esti donita al la pafpunktoj, kaj por la bombisto kaj por la batalantoj, bomborakoj, aerbremsoj en la malŝaltita pozicio.
  Vi skribu tion, kion mi diras al vi!
  La dizajnistoj unuvoĉe kapjesis:
  - Do ĝuste la granda Fuhrer!
  Adolfo daŭrigis:
  - XE-129 - devus esti restrukturita tiel ke flulinia formo ricevis al la armilskatolo mem kaj movebla aviadilpafilo estis instalita por protekti kontraŭ atakoj de la malantaŭa kaj malsupra hemisfero. Krome, ĉi tiu atakaviadilo devus esti ekipita per motora akcelsistemo. Kune kun la restrukturado, necesas pliigi la produktadon de tiaj atakaviadiloj. Iliaj gigantaj aviadilatakoj paralizas la agadon de la britoj. Krome, la plonĝbombaviadilo Yu-87 devus esti uzita en Britio. Ni metos malmodernajn aŭtojn en la strikiston ...
  Adolf paŭzis. La projektistoj silentis. La Fuhrer rimarkis:
  Mi havas grandajn dubojn pri la F -190. La aŭto rezultis esti peza kaj ne sufiĉe manovebla, krome ĝi ne havas sistemon por plenigi tankojn per inertaj gasoj, kiuj anstataŭas la eluzitan brulaĵon. Pro kio, ĉi tiu aŭto eĉ povas esti batita per unu brula kuglo. Kion diros Tank pri tio?
  La fama SS-dizajnisto, etendante al atento, rimarkis:
  - Jen nia difekto, la granda Fuhrer. Kvankam la lokigo de la tankoj devas esti rekonita kiel sufiĉe sukcesa, ili estas malpli vundeblaj al malamika fajro, kaj samtempe protektas la piloton. Koncerne manovron, do ... Unu kiraso pezas 120 kilogramojn, kaj ne estas tiel facile por ni malpezigi ĝin ...
  La posedata Adolfo sugestis:
  - Provu altigi la aerdinamikajn kvalitojn de la Focken-Wulf. Antaŭ ĉio, reduktante la pezon, kaj necesas fleksi la flugilpintojn por pliigi la kontroleblecon kaj manovreblon de la maŝino. Krome, ĝi instalos protekton por la malantaŭa hemisfero ... Koncerne la lokon de la motoro antaŭ la kajuto, ĉi tio protektas la piloton, sed postulas ekipi la maŝinon per elĵeta aparato. Cetere, la formo mem de la motoro povas esti pli simpligita, kio certe devas esti konsiderata de niaj industriuloj. Cetere, kio pri la laboro sur la ME-309?
  Messerschmit estis iom konfuzita:
  - Ni laboras pri ĉi tiu granda Fuhrer. La dezajnokarakterizaĵoj promesas pliigi la rapidecon de la aŭto, ĝis 740 kilometrojn hore, kiam armite kun sep pafpunktoj! Ĉi tio estos la plej potenca morto por la britoj ...
  Adolfo interrompis:
  - Finado estu farita pli rapide. Kaj vi, Speer, akcelu la disvolviĝon de nova rapidpafa aviadilkanono de 30 milimetroj. Ankaŭ eblos uzi ĝin tre sukcese kaj por pafi al teraj celoj kaj kontraŭ malamikaj aviadiloj! La nova ME-309 devus anstataŭigi la malnovan ME-109. Koncerne vian jetmaŝinon ME-262, ve, ĝi havas multajn mankojn: peza pezo, malalta operacia fidindeco, troa akcidenta indico .... Mi mem skizos la jeton, kiun ni bezonas.
  Adolf Hitler komencis desegni la aŭton uzante sian scion pri modernaj ĉasaviadiloj. Tamen, ne la plej moderna, sed ĉirkaŭ la kvindekaj, por adaptiĝi al la nuna nivelo de produktado kaj teknologio. Li pruntis specialan atenton al la teknologio de ŝanĝado de la svingo de la flugilo. Klarigante ĉiujn avantaĝojn de tia dezajno:
  - Dum surteriĝo kaj lanĉo, la svingo malpliiĝos, kaj pliiĝos dum la flugo. Nur pro tio, batalanto kun moderna ME-262-motoro povos akceli ĝis 1100 kilometroj hore. Jes, kaj la pezo estos signife malpli.
  Messerschmit rigardis la diagramon, sulkigis sian altan frunton per malproksimiĝanta harlinio kaj elpremis:
  - Brila! Sed mia Fuhrer, kie vi akiris tiom profundan scion pri aerodinamiko?
  La posedita Adolfo ruze mallarĝigis la okulojn:
  - Kaj kio pri nur en aerodinamiko? Donata homo estas kutime talenta en ĉio! Kaj mezboneco kaj mezboneco en Afriko! Kio okazas kun la bombisto Arado? Montri diagramon?
  La Führer-popadanets mallonge rigardis, skuis la kapon negative:
  - Ne, tio ne utilos! La ideo kun la troleo ne estas bona, pro tio la aviadilo ne turniĝos kaj kraŝos. Ni bezonas konvencian retireblan surteriĝon. Konsideru kelkajn dezajnajn ŝanĝojn por pli bona aerodinamiko. Sen tro da fikcio, sed kun eltrovemo.
  Adolfo, kun sia tegmento for, faris kelkajn pliajn rimarkojn:
  - La aviadilo "Griffin" Xe-177 havas ekstreme nefidindan elektrocentralon. Ĝi devas esti anstataŭigita tuj, la plej novaj piŝtmotoroj, komence kvar starantaj aparte. Poste al la plej modernaj motoroj kun potenco de 2950 ĉevalfortoj. Koncerne al la kapablo bati de granda alteco kaj en plonĝo, tiam ... Komencu disvolvi la Xe-277, ĉi tiu maŝino ankaŭ fariĝos nemeza armilo. Sed la ĉefa afero estas jetaj bombaviadiloj. Ĉi tio estas plej prioritata tasko. Ĉi tie, ekzemple, Yu-287 devus esti tia.
  La Fuhrer denove faris skizon kun inverse balaitaj flugiloj, klarigante iujn nuancojn al la dezajnistoj. Adolfo estis grave forportita, montrante certajn kabalojn. Precipe senvosta bombisto. Kaj ke la skemo de jetmaŝino fluganta flugilo estas pli ol promesplena. Kaj samtempe, la maŝino kapablas bombadi eĉ la teritorion de Usono. Li atentigis rekte, ke en la laboro devus esti implikitaj dizajnistoj el la tuta Eŭropo kaj eĉ judoj. Fine konsciante, ke la projektistoj jam sufiĉe ŝargis, li kompleze lasis ilin foriri, lasante nur Lippisch. La Fuhrer kriis:
  - Kaj vi, Aleksandro, mi petas vin resti! Vi estos taskita krei novajn, ege efikajn armilojn.
  Lippisch estis surprizita:
  - Mi estos dankema al vi Fuhrer!
  Hitler la terminanto komencis klarigi:
  - Kompreneble, vi konas la teorion de Wieselsberger, kiu estis siatempe asistanto de profesoro Prandtl en Göttingen. Li estis la unua se temas pri evoluigi la teorion de la influo de la ekrano sur la subesta surfaco...
  Lippisch ridetis kaj kapjesis:
  - Vi bone scias pri mia Fuhrer! Jes, mi konas ĉi tiun teorion!
  La demona Adolfo daŭrigis:
  - Necesas krei ekranoplanon - specon de hibrido de torpedŝipo kaj hidroplano. Ĝi vere flugas multe pli malalte, proksimume 20-40 centimetrojn de la akvo. En ĉi tiu kazo, la aeromaso subtenanta la ekranoplanan boaton konsistas kvazaŭ el du partoj. Unu estas glaciiĝinta rivereto sub la flugilo; la alia - sufiĉe sensignifa - eliras el sub la flugilo en la regiono de la malantaŭa rando kaj estas konstante replenigita per aero venanta de supre, de la flugilpiedfingro.
  Lippisch volonte konfirmis:
  - Vere tiel mia Fuhrer!
  La demona Adolfo daŭrigis:
  - Tamen, la ĉefa maso de aero restas sub la portanta surfaco kaj kreas tie premon kiu estas preskaŭ egala al la dinamika premo. Ĝi ludas la rolon de speco de aera sketejo, sur kiu la ekranoplana boato "ruliĝas" kiel horloĝmekanismo! La unua kiu uzis tion praktike estis la finna inĝeniero Kaario, li evoluigis simplan rektangulan flugilsledon kiu glitis super la neĝo helpe de ekrano kaj eĉ ricevis patenton por ĝi. Bedaŭrinde, la militistaro ne aprezis tian malkovron ĝustatempe. Ili diras, ke ankaŭ la rusa profesoro Levkov faris similajn eksperimentojn ... Tio estas, ĝi povas fariĝi nova mirakla armilo kapabla liveri bombojn, torpedojn, surteriĝojn al la marbordo de Britio, je la rapideco de aviadilo, kaj samtempe. nevidebla al radaro. Krome pli da disbatadoj sur anglaj ŝipoj! Ĉu konsentas?
  Lippisch per la mano traserĉis, helpemaj servistinoj verŝis por li sukon... Iom trinkinte, la dezajnisto rimarkis:
  - Jes, ĉi tio estas riĉa ideo, kvankam estos iuj teknikaj problemoj. Ekzemple, rezistemo...
  La posedata Adolf kapjesis amike:
  - Mi skizos por vi proksimuman skemon, estas pli bone fari ĝin, kaj vi mem poluros la malgrandajn teknikajn detalojn. La korpo devus esti longa, aspektante kiel la fuzelaĝo de kursa aviadilo, iĝante delfena nazo de la kajuto, ŝvelintaj antaŭaj glacoj kaj turbojetmotoroj .... Kvankam ĝi eblas en la unuaj modeloj, tiuj piŝtoj faros. Kaj kiam ĉi tiu koloso estas trenita en klaran akvon, la motoroj surde muĝos kaj la mallarĝa predanta korpo eksplodos kiel baleno ĵetanta nubon da ŝprucaĵo. Rimarku, ke ĉi tiu koloso kapablas rapidi kiel batalanto kelkajn metrojn de la surfaco de la akvo.
  Lippisch fajfis en vera admiro:
  - Vi havas riĉan imagon Fuhrer!
  Dashing Adolf estis eĉ pli inspirita:
  - Kompreneble ĝi estus mirakla armilo. Post ĉio, ekranoplanoj ne timas ajnajn ŝtormojn. Ili ne timas glacion - ili flugas super ili. Ili ne estas minacataj de marĉaj estuaroj kaj marbordaj ŝtonoj, sur kiuj ordinaraj ŝipoj povas kraŝi, sed malprofundaĵoj ĝenerale kiel infana lageto. Ili kapablas surterigi trupojn ĉie: de la afrika marbordo de la Skeletoj kun ĝiaj diablaj rifoj, ĝis ambaŭ marbordoj de Usono, la arktaj teroj de Kanado kaj Alasko. Estus kelkcent tiaj maŝinoj, kaj Britio falus post du monatoj.
  Lippisch timeme rimarkis:
  - Kio pri la minejoj?
  La Fuhrer ridis:
  - Tio estas la minejoj! Ili ne minacas nek sub la surfaco de la akvoj nek sur la malprofundaĵoj! Same kiel torpedoj de submarŝipoj. Kaj li mem estas ideala armilo por batali kontraŭ la plej altnivelaj submarŝipoj, trafante ilin per profundaj ŝargoj. Krome ekranoplanoj povas trafi malamikajn ŝipojn per raketoj kaj minoj. Jes, kompreneble, mi enkondukos la dezajnon de gviditaj bomboj. Kaj kompreneble surteriĝoj... Ideala liverveturilo por surteriĝoj, ne nur kun infanterio, sed ankaŭ kun tankoj! Tiam la tuta karaktero de la milito tuj ŝanĝiĝos! Ĉu Lippisch komprenis, kian komercon la Fuhrer konfidas al vi?
  La dezajnisto demandis pli komerce:
  - Kio pri la premioj?
  Serioza Adolf konfirmis:
  - Kompreneble la plej malavara, fera kruco kun diamantoj, teroj, kolonioj, regatoj! Se ni konkeros la tutan Afrikon, tiam estos sufiĉe da tero por ĉiuj!
  Lippisch deklaris:
  - Se oni donas monon kaj financon, la ekranoplano estos preta, sed ... mi ankaŭ havas projektojn por senvosta batalanto.
  La Fuhrer-terministo rapidis trankviligi la inventinton:
  - Senvosta jetbombaviadilo, mi jam skizis ĝin, aliaj prizorgos ĝin. Kiel cetere, kaj batalanto! WIG estas pli grava, ĉar ĝi estas fundamente nova armilo ... Krome, la kompanio Gotha havas tre talentajn desegnistojn, kiuj traktos ĉi tion. Kaj dum vi laboras sur ekranoplanoj. Ĝenerale, nun mi havas multajn urĝajn aferojn, mi ankoraŭ bezonas paroli kun la tankaj generaloj ... La ordono estos donita al vi ...
  Lippisch lasis la Fuhrer tre ĝojigita. Adolf pensis, ke eble estus pli bone paroli unue kun nukleaj fizikistoj pri kreado de atoma kaj estonte hidrogena bombo, sed decidis ne tro fari, ŝarĝi sin kaj aliajn homojn samtempe.
  Estis pluraj desegnistoj, inkluzive de la plej famaj: Porsche kaj Aders. Ĝenerale, se en aviado kaj la submara ŝiparo la germanoj havis kvalitan superecon super la sovetianoj (kvankam ne ĉiuj rekonas tion!) Tiam la tankofloto ĉe la panzvale rimarkeble postrestis. Precipe, la sovetiaj veturiloj KV, T-28, T-34, estis pli bonaj ol la germanaj en kiraso kaj armilaro, kaj la T-34 ankaŭ estis supera en veturado. Tamen, la pafiloj de germanaj tankoj ne estas sufiĉe fortaj por la britaj Matildas kaj Cromwells, kaj eĉ pli la Churchills kaj Challengers jam evoluigitaj fare de la dizajnistoj. Sen mencii la malforton de la kiraso de germanaj dezajnoj ...
  Invitinte la gastojn sidiĝi, la Fuhrer komencis deklami moralon:
  - Bedaŭrinde, Germanio nuntempe ne havas fidindan kontraŭtankan pafilon... Provizite per 50-milimetra pafilo T-3, ili povas nur karesi la kirason Matilda aŭ KV.... Sed "Matildo" eniris servon kun Britio eĉ antaŭ la komenco de la Dua Mondmilito. Ni mem kaptis Matildas, kies frontan kirason ne estas penetrebla. Nu, la sovetiaj KV-oj eĉ ne povas trapiki la flankon aŭ karenon. La maksimumo, kiun nia maŝino povas fari, estas rompi la raŭpon! Tio estas, vi projektistoj metis nin en tian pozicion, ke la malamikaj tankoj estas multe pli fortaj por ni en rezervo, kaj la novaj usonaj "Grants" kaj la "Shermans", kiuj estas pretaj por amasproduktado, estas ankaŭ superaj en armilaro. Sen mencii rusajn veturilojn kun 76mm pafiloj. Kaj kiel vi plenumas la taskon krei novajn tankojn, precipe per 88 mm pafilo.
  Porsche respondis konfuzite:
  - Kompreneble, ni disvolvas tiajn evoluojn, granda Fuhrer. La 26-an de majo la Departemento pri Provizaĵoj ordonis al ni pri 45-tuna tanko ViK -4501. Ĝi devus esti ekzakte tiel, kun 88mm kontraŭaviadila pafilo konvertita en tankan gvattureton. Ni jam havas antaŭajn desegnaĵojn. Vi povas konatiĝi kun ili la plej bonega.
  La Fuhrer demandis:
  - Ĉu vi estas Aders?
  Erwin kapjesis.
  la vk -3001 estis sukcese provita . Nova peza maŝino, kun 75 mm kanono. Ni havas similan armilon en la kontraŭtanka modelo, sed ankoraŭ ne metita en amasproduktadon. Krome, laboro estis farita por krei la T-6, kun maso de ĝis 65 tunoj. Kaj pli malpeza modelo de 36 tunoj. Ni provas la grandan Fuhrer.
  Adolfo, kiu imagis sin scianto, komencis rapide ekzameni la desegnaĵojn. Jen ili estas la unuaj skizoj de la timinda "Tigro" de la plej fama germana tanko de la Dua Mondmilito. Ĉi tiu aŭto famiĝis dum la Kursk Ardena Bulo. En sovetiaj tempoj, la Tigroj, kiel regulo, estis riproĉitaj, tiam la sinteno al ĉi tiu aŭto fariĝis pli objektiva. Por sia tempo, ĉi tiu tanko, kompreneble, ne estis malbona. Dum la unua granda bataleto kun nia KV - tri "Tigroj" batis dek sovetiajn veturilojn, kaj ili mem foriris sen difekto. La ĉefa avantaĝo de ĉi tiu maŝino estis potenca 88 mm pafilo, kiu dum longa tempo ne havis indan kontraŭulon. Tamen, sur la Kursk Bulge, malgraŭ la kvalita supereco en teknologio, la nazioj ankoraŭ estis venkitaj ... La statistikoj pri la bataluzo de ĉi tiu maŝino, same kiel la proporcio de perdoj, ĝenerale, parolas pri ĝi kiel unu el la plej bonaj maŝinoj de la Dua Mondmilito. Sed la difektoj estas videblaj al la nuda okulo. Granda pezo de 56 tunoj, dum rezervado de nur 100 milimetroj (nur 80 flankoj!), Granda alteco, manko de anguloj de racia deklivo de la kiraso kaj malbona veturado. Ĝenerale, la IS-2-tanko, malpli peza de dek tunoj, estis pli alta ol la tigro kaj en kiraso kaj en armilaro ... Sed ĉi tiu tanko aperis nur en februaro 1944. La "Reĝa Tigro" ĝenerale pezis 68 tunojn, kun fronta kiraso de 180 milimetroj ... Kompreneble, tia tanko ne estis taŭga por milito en Afriko, en la dezerto, por surteriĝo, ĝi estas nur maŝino kiel orelo sur. argilaj piedoj. Ne, kompreneble, por sia tempo, la "Reĝa Tigro" estis tre efika, ĝi povis detrui plurajn malamiktankojn en batalo, kaj unufoje batis dudek kvin "Shermans" ene de unu horo. Ŝajnas, ke estis informoj pri dudek tri tankoj T-34 detruitaj de la Tigro dum unu batalo. Sed ĉiukaze, ĉi tiu tanko estas simple la formado de la neracia uzo de potenco kaj maso. Kaj ĉi tie, ekzemple, la sovetia T-54-tanko ... Speco de enkorpigo de la sukcesa racia uzo de preskaŭ la antaŭaj teknologioj de la Dua Mondmilito.
  La Führer emfaze deklaris:
  - Ne sinjoro! Ĉi tiu projekto ne funkcias! Farante aŭton de kvindek ses tunoj kun nur 100 milimetroj da kiraso... Kie estas nia fanfamata germana efikeco kaj racieco.
  Aders timeme rimarkis:
  - La franca S-2, pezanta 70 tunojn, havis kirason de 45 milimetroj ...
  La Fuhrer Terminator kolere interrompis:
  - Estas tanko el la unua mondmilito. Sed la rusa KV-2 havis 152 mm obuso kun pezo de 52 tunoj. Sed ĉi tio estas 152 - milimetroj, ne 88.
  Tial mi donas al vi la taskon de 88-mm-kanono de 71-kalibro, por tanko kun pezo de ne pli ol kvardek tunoj kaj fronta kiraso de almenaŭ 180-milimetroj, flankoj kaj kareno de 150-milimetroj, motoro de sescent, sepcent ĉevalfortoj. Kaj ĉi tiu tanko devas esti metita en amasproduktadon kiel eble plej baldaŭ, en ses monatoj.
  La germanaj dezajnistoj paliĝis kaj iliaj manoj tremis. Aleksandro moke rigardis ilin. La tasko estis ja la plej malfacila; armilaro kaj kiraso estas tipaj por la "Reĝa Tigro" de la modelo de 1944, sed vi devas plenumi la pezon de 28 tunoj malpli! Tamen, Adolf konsideris tion sufiĉe reala, kaj eĉ amike vangofrapis Porsche sur la ŝultron:
  - Ne maltrankviliĝu, mi mem desegnos por vi la optimuman skemon, en kiu vi povas elteni per tia relative malgranda pezo. Mi ne estas tirano, sed raciisto. Vi nur devas rekonstrui multon. Aparte, metu la dissendon kaj motoron kune.
  Aders malĝoje rimarkis:
  - Ĉi tio kreos kelkajn problemojn por ni. Precipe en tia aranĝo estos la jenaj malavantaĝoj ....
  Hard Adolf interrompis:
  - Kompreneble, estos iuj problemoj, sed principe ili estas facile forigeblaj. Precipe en teknikaj terminoj. Sed eblas meti la motoron multe pli kompakte, ŝanĝi la suspendon kaj ... La alteco de la tanko devas esti malaltigita al du metroj, kaj la ŝipanaro devas esti metita kuŝanta, tiam ĉio estos multe pli racia.
  La Fuhrer komencis fari skizon, specon de desegnaĵo, en la stilo de la plej masiva sovetia tanko de la postmilita periodo, la T-54. Ĉi tiu maŝino estis tiel sukcesa, ke ĝi ankaŭ estis uzata dum la bataloj en Afganio kun la talibano, kiuj komencis esti produktitaj en 1947, irakaj trupoj batalis kontraŭ ili kun la usona armeo dum Dezerta Ŝtormo kaj Operacio Shock and Awe aŭ Iraqi Freedom " . Entute, pli ol 70 mil el ĉi tiuj tankoj estis produktitaj. Kaj ke la aŭto estis tre sukcesa. Kun pezo de 36 tunoj, fronta kiraso de 200 milimetroj, kaj pafilo de 100 milimetroj kalibro. Ĉi tiu tipo sukcese batalis kun la usonaj "Patons" kaj "Pershings" dum la Korea milito. Do por ĉi tiu teknologia nivelo, la modelo estas tre taŭga kaj realisma por efektivigo. Kaj sufiĉe simple fabrikebla - malmultekosta ... Koncerne al la germana 88-milimetro 71 el kanono, ĝi estis sufiĉe penetra por ĉiuj tankoj de la Dua Mondmilito (krom la fronta kiraso de la IS-3, kiu eniris servon. en majo 1945!). Kio estas la IS-3? La tanko estas grandioza laŭ kiraso, kaj la gvattureto, kiu ricevis la formon de ezoko. Vere, veturefikeco estis malbona, kaj ĝi baldaŭ estis forigita de produktado. Tiam ekzistis pluraj pliaj modeloj, la IS-4, kaj tiel plu ĝis ili ekloĝis sur la IS-10, renomita post la morto de Stalin en la T-10. Kaj ĝi montriĝis la lasta sovetia peza tanko. Ĥruŝĉov malpermesis ĉian disvolviĝon de pezaj maŝinoj, kaj liaj posteuloj ne komencis revizii ĝin!
  Sed ĝenerale, ĉu la germanoj bezonas tankon pli pezan ol kvardek tunojn, se oni povas instali kanonon sur meza tanko, penetranta 193 milimetrojn da kiraso je distanco de 1000 metroj?
  La usonanoj rapide forlasis pezajn tankojn, kaj la pezo de la Pershing ne superis 42 tunojn, kaj la Sherman ĝenerale 32. Sed post kiam evidentiĝis, ke eble eksplodos milito kun Sovetunio, aperis monstro kun 120-milimetra kalibro. pafilo kaj la muzelo rapideco de preskaŭ 1000 metroj je sekundo. Tamen, la amerikanoj baldaŭ iĝis seniluziigitaj kun tiu tanko. Antaŭ la apero de la IS-10, la plej masiva postmilita tanko estis la IS-4, kun fronta kiraso de 250 milimetroj, kaj surŝipa kiraso de 170 ... Fidinda maŝino, kvankam ĝi pezis pli ol 60 tunojn. . Ĉiukaze, necesas konfidi la kreadon por Germanio de peza tanko, sed ne pli ol 50 tunoj. Ekzemple, la IS-10 nur pezis 50 tunojn, havante frontan kirason de 290 milimetroj kaj pafilon de 125 milimetroj ... Cetere, kia kalibro estas la plej sukcesa? Dum la milito, la plej popularaj modeloj Sherman kaj Churchill havis 100 kaj 152 mm kirason (fronta). Nu, kion la "Reĝaj Tigroj" traktis ĝin sufiĉe bone ... Sed la "Pantero" komencis iomete postresti malantaŭ la 75 kalibro - milimetroj, eĉ kun alta komenca rapido de la ĵetaĵo, fariĝis nesufiĉa. Tial, "Panteroj" aperis en 88 mm pafiloj, kvankam nur ĉe la fino de la milito, kaj ne estis multaj el ili. Sed la fakto, ke la Germana Armeo ne havis planojn re-ekipi tankojn kaj kontraŭtankaj kanonoj kun granda kalibro, indikas, ke ĉi tiu stato de aferoj konvenis al ĉiuj. Estis vere, ke la memveturaj kanonoj Yagdtigr havis 128-milimetran kanonon kaj frontan kirason de 250-milimetrojn, sed nur 71 el ili estis produktitaj kaj ili ne povis influi la kurson de la milito en tia magra kvanto. Cetere, interese, kiam la Jagdtigers kapitulacis, 43 pliaj pecoj restis en servo, kio indikas la ekstreman postviveblecon de tia maŝino.
  Cetere, Stalin ordonis, ke la IS-2 estu tuj armita per 122-milimetra kanono, kvankam ĝia penetra potenco estis troa por germanaj tankoj (krom la Reĝa Tigro, sed nur 458 tiaj tankoj estis produktitaj). Multaj konsilis la diktatoron limigi sin al barelo de 100 mm. Efektive, la memveturaj pafiloj T-100 montriĝis la plej bonaj laŭ la totalo de batalaj trajtoj. Post ĉio, ju pli granda la kalibro, des pli malgranda la provizo de obusoj, des pli malalta la pafrapideco, la komenca rapideco de la ĵetaĵo, la gamo kaj precizeco de fajro ... Kaj la germanoj havis la plej masivan T-4-tankon, kaj memveturaj pafiloj bazitaj sur ĝi, pezis nur 22-24 tunojn. La Panzer memveturaj pafiloj, aliflanke, estis tre sukcesaj: la armilaro kaj fronta kiraso de la Pantero estis preskaŭ la samaj kiel ŝiaj, kun tiel malalta pezo kaj alteco. Necesos mendi pli simplajn kaj malmultekostajn Panzerojn por esti produktataj.
  Kaj kio pri la kalibro de la pafilo, do kio? Por kontraŭtankaj pafiloj, kalibro de 128 milimetroj estas tro granda, estas pli bone uzi ĝin kiel atakpafilon, kaj elekti mezan 105 milimetrojn.
  Adolf montris al la germanaj dizajnistoj la skemon:
  - Jen nia nova sekreta armilo! En la venontaj monatoj, la tanko devus esti provita. Ĝia bataluzo estos 1943. Intertempe, vi ankoraŭ havas projekton por krei pezan tankon kun 105 mm pafiloj. Same kiel malpezaj memveturaj pafiloj. Do por la laboro sinjoroj.
  Aders timeme kontraŭis:
  - La dezajno, kiun vi proponis, aspektas alloga, sed tio estas la problemo - ĉi tiu tanko ne estas en la spirito de niaj tradicioj ... Kaj la ŝipanaro estos malkomforta ...
  Adolf, anstataŭ respondi, trinkis sukon kaj sugestis:
  "Eble ni tagmanĝos, kamaradoj." Ĝenerale, ĉi tiu tanko povas esti stampita en grandaj kvantoj, kaj mi ne pensas, ke la usonanoj kaj la britoj havos ion pli bonan antaŭ la fino de la milito. Jes, kaj hodiaŭ eblos manĝi iom da viando...
  La knabinoj rapide metis la tablon. Aleksandro, konsciante, ke la stomako de la Fuhrer, demamigita de viando, povas malsaniĝi, elektis resti fidela al si mem, kaj manĝis nur malgrandan sturgon, rememorante Sobakeviĉ pri iliaj Mortintaj animoj. Nu, ŝajnas, ke li faras ĉion bone. Ĝi metas la ekonomion sur armean bazon, deklaras totalan militon, adoptas leĝojn, kiuj devus esti adoptitaj jam en 1939... La malrapideco de Hitler kun militarigo kaŭzis mankon de armiloj, kaj ĝuste kvante terminoj... Kaj krome la fama MP-44-submaŝino. pafilo... Bonege en siaj batalaj trajtoj, iel eĉ pli bona ol la unuaj Kalashnikov-modeloj. Ĝi estas nur iom peza ... Eble vere eblas preni la sturmpafilon AKM kiel bazon? Ho, estus bone krei armilon, kiu kombinas la precizecon de la usona M-16, kun la rapideco de fajro kaj fidindeco de la AKM. Ĝenerale, progreso evoluas malegale. Ekzemple, motoroj en tankoj ne aldonis multe da potenco, sed la komputilo fariĝis ĝenerale neatingebla. Sed ĉi tie li havas scion pri la estonteco, sed kion li povas proponi pri, ekzemple, oleo-anstataŭaĵo. Ĝis nun, eĉ en Ameriko ili ne lernis kiel efike produkti benzinon el karbo! Malgraŭ altiĝantaj naftoprezoj. Nu, kion alian li povas proponi. Dinamika protekto, turbo-generatoraj motoroj... Kaj estos, sed iom poste, por ne rapidi meti atutojn. Dum sepdek jaroj, la progreso iris malproksimen antaŭen, sed ĝis la maljuneco estas venkita, ankaŭ malsanoj, kaj la homo ne estas Dio! Cetere, iel estas eĉ regreso... Ekzemple, la kresko de religieco, precipe en Rusio kaj la postsovetia spaco, same kiel islamaj landoj. Sed la grandaj pensuloj de la Renesanco kaj modernaj tempoj antaŭdiris, ke religio iom post iom formortos!
  Sed kiel ajn strange, la religia ekstremismo kreskas... Kaj la pastroj pli kaj pli okupiĝas pri la politiko de la ŝtato. Kaj en ĉi tiu situacio, la politiko de la aŭtoritatoj estas nekomprenebla, ĉu ili serioze kredas, ke la vero estas en ortodokseco aŭ islamo? Ĉiuj tiuj kleraj kaj inteligentaj homoj? Se ne, kia estas do forlasi la laikan modelon de ŝtatiĝo? Por efika amasadministrado? Sed ĝuste Ortodoksismo pruvis sian neefikecon kiel ŝtata religio... Fakto estas, ke formale baziĝante sur kristanismo kaj, antaŭ ĉio, la Nova Testamento, Ortodoksismo havas kiel bazon la pacifistan instruon: ne rezistu al malbono kaj amu vian malamikon! Sed samtempe, la reala politiko de la imperio estas agresema kaj postulas perforton kaj konkeron. El kio estigas kontraŭdiron inter formo kaj esenco. Eĉ se multaj homoj ne konscie komprenas tion, ili subkonscie sentas ĝin!
  Pro tio, la ortodoksa instruo estas senefika, sen logiko, provante esti kaj imperia kaj kristana samtempe. Kaj kristano signifas judo kaj pacisto! Ja la Biblio estis preskaŭ tute skribita de judoj, kaj eble eĉ tute, ĉar la apostolo Paŭlo diras grandan avantaĝon al la judoj ĉar ili estas konfiditaj kun la vorto de Dio! Tio signifas, ke rusoj ne devus kredi la Biblion! Tio signifas, ke necesas alia kredo, sed ne plu bazita sur la Judaj Skriboj... Kio? Ĝi devus esti evoluigita de spertaj profesiuloj kaj psikologoj sub la gvido de la FSB! Tiam multaj kontraŭdiroj estos sukcese solvitaj...
  Mi devas diri, ke infano, kiu legas la Evangelion, neniam fariĝos forta, kuraĝa, kruela militisto, kiu amas Rusion! Kaj kiu lando estas fama en la Biblio? Israelo!
  Vere, li mem estas Adolfo la posedita, ĉi tiu ludanto, estante en la loko de Hitler, tute ne plifortigos la persekuton de la judoj. Male, utilaj judoj ĝuos avantaĝojn kaj laboros por la Tria Regno. Ne estos tia stultaĵo pafi judajn sciencistojn aŭ artulojn! Sed nuntempe, estas antaŭtempe nuligi antisemitajn leĝojn. Unue, la homoj eble miskomprenos, kaj due, tio estas fonto de riĉeco kaj tre solida fonto! Sed, kompreneble, eblas mildigi la antisemitan politikon kontraŭ la subteno de la judoj.
  Kaj kio pri la Papo? Rilatoj kun Vatikano estas malproksimaj de idealo, sed malferma milito en ĉi tiu stadio nur alportos damaĝon. Do vi devas serĉi la subtenon de Vatikano, sed samtempe insisti pri viaj propraj interesoj ... Ideale, metu vian marioneton sur la tronon de Petro kaj iom post iom reformu religion ...
  Porsche interrompis la pensojn de Adolfo:
  - Ni estas tre kontenta pri via vespermanĝo Fuhrer!
  La posedata Adolf ridetis kompleze:
  - Nu, dum mi renkontiĝas kun Himmler, kaj poste lasu Heinseberg alveni. Kaj vi rigardu: la limdatoj por vi estas tre malfacilaj!
  La armeo de la Fuhrer moviĝis trans Afrikon. Kaj kontraŭ Sovetunio tenis la defendon.
  Vintre, la Ruĝa Armeo lanĉis ofensivon sur la Rĵevskij kornico, sed la nazioj atendis tie kaj povis forpuŝi la baton. En la sudo, la germanoj ankaŭ rezistis, tenante sin al la Oryol kaj Kharkov indikoj. Kaj nur proksime de Leningrado, la sovetiaj trupoj povis efektivigi la operacion "Iskra", sed la batalo daŭris preskaŭ unu monaton kaj la venko estis aĉetita je ege alta prezo.
  La Fritz iel travivis la vintron de kvardek du - kvardek tri.
  Sed printempe la plejparto de Afriko estas jam konkerita de ili. Kaj la Fuhrer esploras la grundon de paco kun Britio.
  Churchill estas iom malvarma pri tio. Kvankam Britio suferas malvenkon post malvenko.
  Kun Japanio, ĝi ankaŭ ne estas malambigua - la batalo de Midway estis perdita de Ameriko, kaj dum la samurajo batas la multnombran jankian floton en partoj. Kaj Ameriko ne povas profiti el sia nombra supereco surmare kaj en la aero.
  Hitlero, aliflanke, volas ataki USSR, sed eĉ post la anonco de ĝenerala, totala mobilizado, li havas tro malmulte da forto por tio. Ĉar la Fritz estas disaj tra Afriko.
  Somere, la Ruĝa Armeo mem estas preta antaŭeniri. La nazioj tamen, konkerinte Afrikon, formas koloniajn trupojn. Kaj akiru pli da rimedoj.
  Ili estas uzataj por la produktado de tankoj "Leono", "Tigro", "Pantero". Tamen, la datumoj al la monstro montriĝis ne tute sukcesaj. Tro multekosta, tro peza. Vere, por la defendo de la "Pantero", bona tankdestrojero, kun rapida pafa kanono.
  Sed la plej malfeliĉa estis la "Leono", peza, multekosta, sed ne tre efika. La pafilo estas tro potenca, kontraŭ sovetiaj tridek kvar kaj malpezaj tankoj, kaj la rapideco de fajro estas multe pli malalta ol tiu de la Pantero kaj Tigro. Kaj la kiraso, tamen, estas pli bona ol tiu de la "Tigro", kaj eĉ sub raciaj inklinoj. "Leono" rezultis kiel granda "Pantero" pezanta naŭdek tunojn kaj motoro de okcent ĉevalforto. Tamen, iom pli rapide ol en reala historio, la Tiger-2 eniris la serion dudek du tunojn pli malpeza. Proksime pri protekto al la "Leono", sed pli movebla, malpeza. La pafilo tamen estas de 88-milimetra kalibro - kontraŭ 105, sed ĝi estas sufiĉe sufiĉa por detrui ĉiujn sovetiajn tankojn. Kaj kio estas esenca - pli rapida fajro - ok pafoj kontraŭ kvin.
  Do la "Leono" estas infano de la germana, malgaja genio ne enradikiĝis.
  La germanoj kaptis la tutan Afrikon dum la somero, inkluzive de Madagaskaro. Stalino atendis tro longe.
  Eble li mem atendis, ke la germanoj lanĉu ofensivon. Precipe vidante kiel alvenas la tankoj "Leono", "Tigro", "Pantero". Sed la Fritz ankoraŭ solvis problemojn sur la nigra kontinento.
  Stalin maltrafis la momenton. La ofensivo de la sovetiaj trupoj komenciĝis en la direkto de Orel kaj Ĥarkov. Ĝuste kie la germanoj estis bone preparitaj. Kaj ne eblis atingi taktikan surprizon. La plej unuaj bataloj montris ke la "Pantero" montras sin bone en defendo. Ne malbone kaj Ferdinandoj. Ili ankaŭ estas bonaj.
  Jes, kaj "Tigro", la tanko estas produktiva. Kaj li poentas bone. La germanoj aktive defendas. Kaj tenu la batojn de la malamiko. La Ruĝa Armeo, en tri monatoj da tre obstina batalado, antaŭeniris nur dek kvin kilometrojn. Kaj ŝia perdo estis palpebla.
  Du dekduoj da anglaj aviadiloj flugis super la alivestitajn knabinojn, ili verŝajne nenion rimarkis, kaj ili jam komencis dissolviĝi malantaŭ la horizonto, kiam subite aŭdiĝis novaj suspektindaj sonoj. Madeleine ordonis:
  Ĉiuj kuŝu kaj ne moviĝu!
  La knabinoj frostiĝis, ili atendis ion. Kaj tiam el post la duno aperis malpezaj transportiloj kaj kamionoj. Juĝante laŭ la dezajno, angla kaj amerika produktado. Ili malrapide moviĝis al la ĉefurbo de Tunizio. Madeleine estis iom surprizita. Ŝi kredis, ke la frontlinio ankoraŭ estas malproksime, kio signifas, ke la britoj ankoraŭ ne havus tempon por aperi. Aŭ pli ĝuste, ili ne devus aperi. Kaj tiam estas tuta kolumno. Kvankam, eble, malpli ol bataliono... Kiuj ili estas, ia batalgrupo, preterpasante la dezertojn neniel daŭran fronton, volas traserĉi la malantaŭon. Ĝi ŝajnas esti logika, kvankam kun teknologio ili estas facile ekvideblaj en la dezerto. Ĉiukaze, vi devas transdoni al via propra en la radio, sed ne malfermu fajron. Cetere, ili estas nur cent, kaj estas pli ol tricent angloj!
  Gerda flustris al Charlotte:
  - Ili estas angloj! Jen la unua fojo, kiam mi vidas ilin de proksime!
  La ruĝhara amiko, ankaŭ sufiĉe nervoza, respondis:
  - Nenio speciala! Kaj estas tiom da nigruloj inter ili!
  Efektive, almenaŭ duono de la britoj estis nigruloj. Kaj la kolono moviĝis malrapide, kaj la nigruloj ankoraŭ ion hurlis... Ili pli kaj pli proksimiĝas...
  Tiam la nervoj de unu el la knabinoj ne povis elteni ĝin, kaj ŝi trafis per mitraleto. En la sama sekundo, la ceteraj militistoj ekpafis, kaj Madeleine malfrue bojis:
  - Pli!
  Kelkaj dekoj da angloj estis falĉita tuj, unu el la kamionoj ekbrulis. La resto de la britoj malfermis fajron sendistinge. Madeleine kaptis la momenton kaj kriis:
  - Ĵetu ofensivajn obusojn kune!
  Knabinoj de la elita SS-bataliono "Lupoj" ĵetas obusojn malproksimen kaj precize. Kaj ke ili estas trejnitaj ekde infanaĝo, kaj ili ankaŭ trapasis specialan teknikon. Jen kiam vi trejnas kun fluo, iom da prokrasto kun la ĵeto kaj vi kun malŝarĝo. Gerda kaj Charlotte ankaŭ ĵetis siajn donacojn. Kaj la brita kapriolo kaj renversita... Estas amuza. Ili pafas hazarde, kaj la nigruloj ankoraŭ krias en nekomprenebla lingvo. Jen kelkaj fiuloj...
  Kaj Gerda pafas kaj ĵetas, samtempe kantante:
  - En la lernantoj de la SS estas koŝmaro! Unu salto, unu bato! Ni estas lupoj - nia metodo estas simpla! Ni ne ŝatas tiri la katon je la vosto!
  Charlotte ankaŭ grumblas en respondo. La kugloj pafitaj de ŝi frakasas en fragmentojn de la kranio. Kaj ili elpikas la okulojn. Jen unu timigita nigrulo, kiel li bajonetos sian blondan partneron en la flanko. Li kraĉos sangon responde. Charlotte kantas kune:
  - Anĝeloj de stela morna infero! Ŝajnas, ke ĉio en la universo estos detruita! Necesas flugi en la ĉielon kun rapida falko! Por protekti kontraŭ la morto de la animo!
  La britoj agas neorganizite, la plimulto el ili estas koloniaj soldatoj: nigruloj kaj indianoj, araboj. Ili aŭ falas, frostiĝante, aŭ, male, akre saltas kaj ekrapidas kiel frenezaj leporoj. Tamen, la knabinoj pafas precize, kaj la granatoj, kvankam la fragmentoj ne flugas malproksime, sed dense! Nun restas malmultaj malamikoj. Madeleine krias angle, ŝia voĉo estas tiel surde laŭta, ke oni eĉ ne bezonas buŝpecon:
  - Kapitulacu kaj ni ŝparos viajn vivojn! En kaptiteco vi havos bonan manĝaĵon, vinon kaj sekson!
  Ĝi funkciis tuj kaj ĉar ili jam rezignas ... Manoj supren kaj ...
  Kvindek kaptitoj estis kolektitaj, el kiuj duono estis pafvunditaj. Madeleine ordonis:
  - Mortigu la vunditojn!
  La lupoj sen ceremonio pafis kuglojn en la tempiojn de tiuj, kiuj ne povis stari sur siaj piedoj, kaj la ceteraj estis ŝarĝitaj en aŭtomobilojn kaj veturitaj al la plej proksima bazo.
  Post la varmega sablo de la dezerto, estas tre agrable por la nudaj kruroj de Gerda senti molan kaŭĉukon. Ŝi eĉ ĝoje ĝemas... Usonaj kamionoj estas tre komfortaj kaj ne tremas dum la vojaĝo. Gajninte la knabinoj estas gajaj. Charlotte demandis al Gerda:
  - Kiom vi mortigis?
  La knabino konfuzite levis la ŝultrojn.
  - Ĉu ne scias? Mi ne estis la sola, kiu pafis... Sed mi multe pensas!
  Charlotte kalkulis:
  - Ni estas cent, mortigitaj ĉirkaŭ tricent, kio signifas tri po frato, tio estas, po fratino! Impona komenco de la milito!
  Gerda malestime svingis la manon.
  - Ne gravas al mi! La ĉefa afero estas, ke eĉ ne unu amatino mortis. Kvankam tio kompreneble estas statistiko, tricent malamikoj estis detruitaj, kaj ĉe nia flanko nur du lup-militistoj estis iomete vunditaj. Mi eĉ scivolas, kiel ni ankoraŭ ne tute kaptis Afrikon, kun tiaj militistoj.
  Charlotte tuj difektis la humoron:
  - Do finfine, ni perdis kontraŭ ĉi tiuj malfeliĉaj militistoj en la dekoka!
  Gerda kolere skuis sian blondan kapon, kvazaŭ ŝprucita per novjara neĝo:
  - Estas pro perfido! Sed fakte, ni estis pli proksime ol iam al venko kaj ĝi estis evidenta por ĉiuj, kiuj ne estas blindaj! Ve, ni estis interrompitaj!
  Charlotte konsentis, lerte gratante siajn nudajn piedojn malantaŭ la maldekstra orelo per la piedfingroj.
  - Jes, perfido, sabotado, mezboneco de la militistaro .... Sed ni ankoraŭ rompis la rusojn, devigante ilin kapitulaci en la dekoka jaro! Ho, estus bone promeni tra la vastaĵoj de Rusio, tie estas malvarme, sed ĉi tie estas varme!
  Gerda gaje ridis.
  - Sed en Rusujo estas tiel severaj frostoj... Sed kiam mi nudpiede kuris tra la neĝo en la montoj, mi scias, kia faruno ĝi estas.
  Charlotte nudigis siajn dentojn.
  - La malgranda Gerda kuras nudpiede tra la brulanta neĝo... Ĝi estas simbola kvazaŭ en fabelo... Rakontoj de pura, ankoraŭ infaneca kaj tute ne egoisma...
  Gerda fervore palpebrumis al sia amiko:
  - Estas kvazaŭ ni havas al la Fuhrer?
  Charlotte konfirmis:
  - Preskaŭ! Ni nur rajdas, ne kuras nudpiede sur varma dezerta sablo. Jes, eĉ post la venko.
  La ligita negro murmuris germane:
  - Teruraj anĝeloj, mi estas preta servi vin! Vi estas diino, mi estas via sklavo!
  Charlotte karesis sian iomete malglatan piedon super la brunajn buklajn harojn de la nigra kaptito.
  - Vi nigruloj estas nature sklavoj! Ĉi tio, kompreneble, estas bona unuflanke, iu devas pene labori de tagiĝo ĝis krepusko, fari malgravajn laborojn... Sed sklavo laŭ naturo, malnobla naturo estas perfidulo kaj li ne povas fidi armilojn. Ni germanoj, siavice, estas la plej klera kaj alte organizita nacio sur la Tero. Granda nacio de militistoj, kaj ne vane germanaj solduloj servis en ĉiuj eŭropaj armeoj kaj eĉ en Rusio, kaj plej ofte en komandpozicioj!
  Gerda sovaĝe ĵetis:
  - Jes, vi servos al ni kiel sklavon. Ni havas specialajn menaĝojn por nigruloj. Kaj vi restas kun...
  Charlotte sugestis:
  Li kisu niajn piedojn. Post ĉio, estos agrable por ni, kaj Niĝero humiligos sin.
  Gerda vigle balancis la kapon.
  "Mi ne scias kiel vi fartas, sed estas naŭze se la pura haŭto de la arja tuŝas la lipojn de la malbonodora Niĝero." Do...
  Charlotte malkonsentis:
  - Ne vere! Male, mi estus ŝatinta ĝin. Nu rigardu...
  La fajra ruĝhara belulino puŝis sian krureton en la nigrulon. Li entuziasme komencis kisi la longajn, glatajn, ĉizitajn fingrojn de la diino. Kaj la knabino responde nur milde ridetis, dikaj lipoj de nigrulo tiklas sunbrunigitan haŭton. Jen la lingvo de la kaptito marŝis laŭ la elasta, iomete polva piedo de la knabino. Tamen, estas agrable kiam oni humiligas fortan, preskaŭ dumetran viron.
  Gerda estis surprizita:
  - Estas strange, sed kio pri vi, ĉu ne abomena?
  Charlotte ridetis.
  - Ne vere! Kial mi devus esti naŭzita?
  Gerda preferis silenti: kial ŝi enmiksiĝi en la aferojn de sia amiko. Fakte, ili estis edukitaj, ke germana virino estu ne nur militisto, sed ankaŭ amanta, milda edzino kaj sana patrino. Sed ŝi mem ankoraŭ ne pensis pri la uloj, eble pro peza korpa peno, aŭ simple ankoraŭ ne trovis sian kunulon. Tamen, Charlotte, ŝajnas, estas laca de ĝi. Ŝi batis la negron per sia maleolo sur la nazo, tiel ke la juŝko fluis kaj sugestis al Gerda:
  - Ĉu ni povas kanti?
  Gerda kapjesis.
  - Kompreneble ni kantos! Alie ĝi fariĝas malĝoja!
  La knabinoj kantis, kaj iliaj koramikinoj kuniĝis unuanime, tiel ke la kanto fluis kiel akvofalo:
  Ni iras kun bela etulo el la densejo,
  Tenante neteran malĝojon!
  Kaj la malvarmo, brula malvarmigo,
  Trapikita rompita motivo!
  
  Nudaj piedoj en la neĝo
  Venas blankaj knabinetoj!
  Muĝante kiel lupoj, neĝoŝtormoj estas malbonaj,
  Malkonstruante arojn da pichug-birdoj!
  
  Sed la knabino ne konas timon
  Ŝi estas batalanto de potencaj fortoj!
  La ĉemizo apenaŭ kovris la karnon,
  Ni certe venkos!
  
  Nia militisto estas la plej sperta,
  Ne fleksu lin per sledmartelo!
  Ĉi tie la aceroj milde moviĝas,
  Neĝflokoj falas!
  
  Ne estas nia kutimo timi,
  Ĉu vi ne kuraĝas tremi pro la malvarmo!
  La malamiko estas dika kun bova kolo,
  Ĝi estas glueca, aĉa kiel gluo!
  
  Tia estas la forto de la homoj
  Kion faris la sankta rito!
  Kredo kaj naturo estas por ni,
  La rezulto estos venka!
  
  Kristo inspiras la Patrujon,
  Diru al ni batali ĝis la fino!
  Por fari la planedon paradizo
  Ĉiuj koroj estos kuraĝaj!
  
  Homoj estos feliĉaj baldaŭ
  La vivo foje estu peza kruco!
  Brutalaj mortigaj kugloj
  Sed tiu, kiu falis, jam releviĝis!
  
  La scienco donas al ni senmortecon
  Kaj la menso de la falintoj revenos al la vicoj!
  Sed se ni timas, vi kredas
  La malamiko tuj fuŝos la poentaron!
  
  Do preĝu al Dio
  Ne necesas fuŝi, maldiligento for!
  Juĝisto ĉiopova estas tre strikta,
  Almenaŭ ĝi povas helpi foje!
  
  Patrujo estas al mi pli kara ol io ajn,
  Sankta, saĝa lando!
  Tenu nian gvidanton pli forta ol la bridoj,
  Flora Patrujo naskiĝas!
  La knabinoj de la elita SS-bataliono "Lupoj" bele kantis, kaj la vortoj estis sinceraj. Ĝenerale estis stereotipo, ke SS-ulo signifas ekzekutiston! Sed ne estas. Ekzistis, kompreneble, specialaj punaj unuoj, plej ofte kiel parto de sekurecsekcioj, kiuj aranĝis specialajn operaciojn, sed la plej multaj el la SS-sekcioj estis simple la elitaj gardistoj de la Germana Armeo. Ĝenerale, oni devas diri, ke la ruĝa, totalisma propagando ne estas la plej fidinda fonto de informoj pri la Dua Mondmilito. Post ĉio, estas klare, ke la komunistaj gvidantoj de Agitprop ne povis ne esti nepartiaj kaj objektive kovri eventojn. Do, estas fidinde malfacile juĝi kie estis la vera vero, pri la abomenaĵoj de la nazioj, kaj kie estas fikcio. Ĉiukaze tiuj, kiuj serioze okupiĝas pri historia esploro, estas devigitaj konfesi, ke ne ĉiu SS-soldato estas ekzekutisto kaj monstro. Krome, antaŭ la atako kontraŭ Sovetunio; la nazioj entute en la okupataj teritorioj kondutis tolereme, okcidentaj fontoj ne indikas iujn amasajn kruelaĵojn kaj masakrojn.
  Kaj nun la knabinoj helpis la kaptitojn eliri el la aŭtoj; ili amike frapetis la larĝajn ŝultrojn de la timemaj viroj. Post tio, la knabinoj estis invititaj refreŝigi sin ...
  La vespermanĝo estis modesta, sed aliflanke, zebro estis pafita en la dezerto kaj ĉiu knabino ricevis ŝishkebabon kuiritan en la araba. Ĝenerale, la araboj, almenaŭ ekstere, estis amikaj kaj tiuj, kiuj sciis la germanan, eĉ provis ŝerci, aŭ milde karesi la krurojn de la knabinoj.
  Gerda forpuŝis la gluiĝeman arabon kaj diris:
  - Mi ne estas por vi!
  Charlotte sekvis eblemon:
  - Akiru al vi haremon!
  Gerda ridetis kaj proponis:
  - Sed diru al Charlotte, kion vi farus, se vi fariĝus edzino de la Sultano?
  La ruĝhara amiko rimarkis dubeme:
  - Ĉi tio fakte estas polemika feliĉo ... Kvankam dependas de la edzino de kiu sultano. Se la granda Otomana Imperio estus en sia apogeo, tiam... Eĉ estus tre bone... Mi reformus la turkan armeon, plibonigus armilojn... Kaj verŝajne unue mi turnus la okulojn orienten.
  Gerda konsentis.
  - Prave! Sed jen domaĝo por Turkio, ke eĉ en sia glortempo ĝi ne povis konkeri Iranon. Ĉi tio estis sufiĉe reala, precipe ĉar la persa armeo estis postiĝinta. Mi scivolas, la granda Fuhrer, kian decidon li faros, konkeri Turkion, aŭ ankoraŭ inkluzivi en sia koalicio, ĵetante oston al la otomanoj, inkluzive de kelkaj el la ne tre valoraj landoj de Irano?
  Charlotte levis la ŝultrojn pro konfuzo.
  - Ne scias! Fakte, lastatempe estas onidiroj, ke ni atakos Sovetujon... Oni diras, ke rusaj riĉaĵoj kaj grasaj teroj de Ukrainio estas tre bezonataj!
  Gerda prenis tason da teo per la fingroj de sia nuda piedo kaj sufiĉe lerte levis ĝin al sia mentono, verŝante la brunan likvaĵon en sin. Samtempe la knabino sukcesis paroli:
  - Estas tre riĉaj, grasaj landoj en Ukrainio. Sub saĝa germana gvidado, kaj kun nia alta agrikultura kulturo, ili produktos rekordajn rikoltojn. Kaj tiam ni havas panon, ĝi estos pli malmultekosta ol akvo. Kaj la ukrainoj mem profitos el tio, ĉar la sovetia registaro simple prirabas ilin, devigante ilin malsati!
  Charlotte kapjesis.
  - Ni instruos al ĉi tiuj slavoj nian grandan germanan kulturon! Ni lumigu ilin!
  Ĉi tie la konversacio estis interrompita de malĝentilaj krioj, la ripoztempo finiĝis.
  Sed post la vespermanĝo, la knabinoj denove estis vicigitaj kaj devigitaj fari malvolan marŝon tra la dezerto. Manĝinte, estis malfacile kuri kaj la knabinoj eĉ iomete ĝemis, ĝis, tamen, iliaj korpoj varmiĝis. Kaj tiel ili forkuris kiel jerboj.
  Ĉi tio estas virtuala batalo ... Kaj Afriko iĝas germana ... Kaj la sovetia-germana fronto ...
  Vintre, la Ruĝa Armeo denove iris sur la ofensivon. Malmolaj bataloj okazas.
  Christina, Magda, Margareta kaj Schella batalanta en la Pantero. La maŝino, kvankam ne ideala, sed kun rapidpafa, longdistanca pafilo, modere lerta, kaj bona fronta kiraso.
  Germanaj knabinoj estas nudpiedaj kaj en bikinoj malgraŭ la malvarmo. Kaj ili faras manovran batalon.
  Jen Kristina faras pafon... La ŝelo trafas la T-34-76-gvattureton kaj trapikas ĝin. La sovetia tanko haltas knokaŭta.
  La knabinoj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Nia preno!
  Tiam Magda pafas. La belulino kun oraj haroj ankaŭ draŝis.
  Jes, do la turo estis deŝirita je la tridek kvar.
  La tigroknabinoj laŭvice pafas. Kaj tre trafe. Ĉi tie ili trafis alian sovetian tankon.
  Poste venis Margareta. Kaj trafis la memveturajn kanonojn SU-76. Lerte fikita. Kaj ŝi kantis:
  - Nia infera Germanujo estas forta, ĝi protektas la mondon!
  Kaj kiel montros la lango!
  Tiam ŝi pafis el la kanono de Ŝelo. Ĝi frapis la sovetian tankon KV-1S. Ankaŭ la knabino faris bonan laboron.
  Jes, la kvar militistoj en bikinoj batalas kaj ne timas la malvarmon. Post kiam la virinoj komencis batali, aferoj iris multe pli bone por la Tria Reich.
  Jen la pilotoj Albina kaj Alvina sur la ĉielo. Ambaŭ belulinoj en bikino kaj nudpiedaj. Ili batalas por si mem sur Focke-Wulfs. Kaj ĉi tiu aŭto estas tre serioza.
  Albina, pafante el aerkanonoj, diras:
  - Aktiva kroketo! Ne bedaŭras la vorton!
  Kaj kiel ŝi briligas brilan rideton! Kaj li malflugos du sovetiajn aviadilojn samtempe.
  Alvina ankaŭ tranĉis tri per aerkanonoj kaj pepis:
  - Mia eniro estos mortiga kaj obtuza!
  Tiam la knabino nudigis siajn dentojn kaj montris siajn dentojn! Ŝi estas ĉarmo mem, kaj plena de fenomena ĉarmo.
  Albina fortranĉas alian aviadilon Yak-9 kaj grincas:
  - Kial ni bezonas sovetiajn pilotojn?
  Alvina malflugas LAGG-5 kaj memfide diras:
  - Por ke ni germanoj gajnu kontojn!
  Mirinda paro da knabinoj. Kiel ili komencis kolekti premiojn por si mem. Vi ja ne povas argumenti kontraŭ tiaj belulinoj. Ili malflugigas aviadilojn kaj nudigas siajn dentojn.
  Kaj la ĉefa sekreto estas en la malvarmo, la knabinoj devas esti nudpiedaj kaj en bikino. Tiam venos la fakturoj.
  Kaj neniam vestu vin. Kaj skuu vian nudan bruston, kaj ĝi estos ĉiam alte estimita!
  Albina fortranĉis alian aviadilon de la Ruĝa Armeo kaj kantis:
  - En grandaj altecoj kaj stela pureco!
  Kaj ŝi palpebrumis, eksaltante kaj skuante la nudajn piedojn, muĝante:
  - En la maro ondo kaj furioza fajro! Kaj en furioza kaj furioza fajro!
  Kaj denove la knabino faligas la aviadilon kun energia alproksimiĝo.
  Kaj tiam Alvina atakas la malamikon. Li faras tion per turno, nudigas la dentojn kaj grincas:
  - Mi estos la superĉampiono de la mondo!
  Kaj denove la aŭto trafita de la knabino falas. Jes, la Ruĝa Armeo fariĝas sufiĉe malbona.
  Kaj Albina muĝas pro sovaĝa ekstazo:
  - Mi nun estas ekzekutisto, ne piloto!
  Malflugas alian sovetian aviadilon, kaj siblas:
  - Mi kliniĝas super la vido kaj la misiloj rapidas al la celo, estas alia kurado antaŭen!
  La militisto estas ekstreme agresema.
  Jen ambaŭ knabinoj atakantaj terajn celojn. Albina pugnobatas la tridek kvar kaj kriegas:
  - Ĉi tio estos la fino!
  Alvina trafas la SU-76 kaj flustras:
  - Por kompleta detruo!
  Kaj kiel li skuas la nudan piedon!
  Vintre, la Ruĝa Armeo estis nekapabla atingi signifan sukceson. Nur en la Rĵev-areo ili sukcesis iomete kojni, sed enkondukante rezervojn, la germanoj restarigis la situacion. La Fritz estas vere fortaj.
  Kaj en majo 1944, repleniginte siajn trupojn per novaj tankoj, inkluzive de la pli progresinta kaj pli bone protektita Panther-2, ili iris sur la ofensivon en la regiono de Kursk kaj Rostov-sur-Dono.
  Ĉio ne estus tiel malbona, se granda nombro da araboj kaj nigruloj ne estus partoprenintaj en la ofensivo. Kaj plej grave, Turkio ankaŭ eniris la militon. Do la situacio estas ege perturba.
  Kaj la Ruĝa Armeo, suferspertante gravajn perdojn, retiriĝis antaŭ la superaj fortoj de la Germana Armeo.
  Sed la kuraĝaj ses knabinoj, gviditaj de Alenka, batalis furioze kun la Fritz. Kaj la fortoj estis klare neegalaj.
  Alenka batalis por Kursk, kiu estis sturmita fare de la nazioj. La malespera belulino ĵetis granaton per siaj nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Gloro al Rus' kaj la denaska partio!
  Tiam Nataŝka lanĉis obuson per la nudaj piedfingroj kaj siblis:
  - Ni protektas la knabinon nudpiede!
  Post kiam Anŭuta ankaŭ per la fingroj de siaj nudaj kruroj sendis mortodonacon kaj blovis:
  - Estos mirinda bato!
  La ruĝhara Aŭgusteno prenis kaj sendis donacon de neniigo per sia nuda malsupra membro kaj grincis:
  - Montrante la radaron al la ĉielo!
  Kaj tiam la orhara Maria donis morton al la nazioj per siaj nudaj kruroj.
  Kaj ŝi kantis:
  - En Madagaskaro, en la dezerto kaj la Saharo! Ĉie estis, mi vidis blankan lumon!
  Kaj nun Marusja kun siaj nudaj plandoj ĵetos tutan aron kaj kantos:
  - En Finnlando, Grekio, kaj en Aŭstralio, Svedio, oni diros al vi, ke ne ekzistas pli belaj knabinoj!
  Jes, la ses knabinoj batalis tre bone. Sed la Fritz prenis Kursk ĉiuokaze ...
  Ne, ne rezisti tiajn superajn fortojn. La faŝistoj algluiĝas al si kaj al la vergo.
  Kaj kio influas la preparadon de monstroj.
  Adolf Hitler estis simple freneza: senti sin kiel vera despoto, al kiu ĉiuj obeas kaj tremas. Jes, se vi volas stalinismajn sukcesojn, tiam vi devas esti kiel Stalino, sen kompato kaj postulado de aliaj kaj de vi mem (ĝuste tiel pensis Iosif Vissarionoviĉ en ĉi tiu sinsekvo!). Nun la susuro estas deca kaj la aŭto ekmoviĝos. Ĝenerale, Germanio, konsiderante la satelitojn, havas grandegan avantaĝon super Sovetunio en la kvanto de industriaj ekipaĵoj, en sperta laborforto kaj en la nombro da inĝenieroj je ĉiuj niveloj. Ĉi tio estas fakto, sed la produktado de armiloj ankoraŭ ne estas egala! Germanio postrestis malantaŭ Sovetunio dum la milito, malgraŭ la tuta detruo en Rusio. Kaj de kio? Kompreneble, pro certa malordo, kiu regis en diversaj fakoj, kaj precipe en la milita industrio. Krome, negativan rolon ludis la manko de krudaĵoj, kaj ankaŭ la subtaksado de la potencialo de la malamiko. Precipe, en 1940, la produktado de armiloj en Germanio estis pli malalta ol en 1939 (se ni kalkulas la ŝafton, konsiderante municion), kaj tio malgraŭ la fakto, ke la milito jam daŭris, kaj la Tria Reich prenis kontrolon de grandaj teritorioj kun grandegaj rezervoj de produktadkapacito. Nu, kion ni povas diri pri la organizaj kapabloj de Hitler? Ne tro, tiam li ekbrilis, en la kampo de la milita industrio.
  La Führer deklaris en longa parolado:
  - En la afero pri kontrolado de aviado, urĝaj povoj estas donitaj al Sauer. Li atente kontrolos la kvanton da ekipaĵo produktita, kaj, ne malpli grave, la kvaliton. Krome, multaj el viaj amikoj Goering, kvankam ili iam estis bonaj asoj, ne kapablas gvidi laboron. Ne ĉiu bona soldato estas ankaŭ elstara generalo, do anstataŭ la pendigita Eriko, la teknika sfero estos gvidata de persono el inter profesiaj entreprenistoj, kiu kapablas reformi kaj re-ekipi la aviadajn fortojn. Finfine, Britio ne dormas, ĝi pliigas kaj la kvanton kaj kvaliton de siaj armitaj fortoj, kaj precipe la aviadon. Ni devas esti antaŭ la malamiko je du kapoj, je deko da paŝoj, alie ni tute perdos superecon super la malamiko. Kaj tial, kvalitaj paŝoj estas necesaj.
  Goering timeme kontraŭis:
  - Miaj amikoj, pruvitaj homoj, kiuj pruvis sian batalefikecon kaj profesiecon.
  La demona diktatoro furiozis:
  - Aŭ eble mi, laŭ via opinio, forgesis, kiu perdis la batalon por Britio? Aŭ kiu malsukcesis la kvarjaran planon por la disvolviĝo de la nacia ekonomio. Aŭ ĉu vi ankaŭ volas esti vipata, kaj eĉ publike. Do fermu vian buŝon kaj silentu ĝis ili palisumos vin!
  Goering eĉ eksidis kun timo. Ve, kun la Fuhrer oni ne trompadu. Tiam la bruo denove aŭdiĝis, alia ME-262-jeto ekflugis en la ĉielon. La aŭto estis masiva kaj havis eĉ du motorojn. La flugiloj estas iomete svingitaj, la batalanto mem aspektas sufiĉe minaca. Ĝiaj rapideckarakterizaĵoj, por 1941, estas ĝenerale decaj, kaj eĉ rekordaj laŭ mondaj normoj. Vere, la maŝino mem ankoraŭ ne estas tute fidinda kaj postulas sencimigon. La faŝisma diktatoro tamen jam donis la karakterizaĵojn de novaj, pli progresintaj batalantoj ... ME-262 pezas pli ol ses tunojn, kio estas ia troŝarĝo. Jetĉasilo devus esti malgranda, malmultekosta kaj facilmova. Ĉi-rilate, la ME-163 povus esti sufiĉe bona, sed ĝia raketmotoro estas tro devigita kaj funkcias nur ses minutojn (aŭ pli ĝuste, ĝi ankoraŭ funkcios!), kio signifas, ke la intervalo estas nur en radiuso de cent kilometroj. . Kiel blitz-stila bombisto aŭ kiel kovrilo-batalanto por armadatakoj kontraŭ Anglio, ĝi kompreneble estas ne bona.
  Sed la ME-262 povas porti tunon da bomboj, tio estas, tiom kiom la sovetia unualinia aviadilo Pe-2. Tio estas, bonega solvo por ambaŭ batalantaj svingoj kaj por subteni trupojn. Tamen, kial ne krei ĉasilon ME-163 Comet-stilan, sed sen raketmotoro, sed kun turbojetmotoro? Ili provis plibonigi la Kometon kaj ŝajnis esti alportinta la flugtempon al 15 minutoj (tio estas vico de ĝis 300 kilometroj), kio estas ĝenerale akceptebla por la Batalo de Britio. Vi ankoraŭ povas akiri Londonon el Normandio... Kvankam ne ĉio estas tiel evidenta, vi ankaŭ bezonas bombi kaj reiri, kaj dek kvin minutoj ne estis en tia deviga reĝimo. En la estonteco, raketoj kaj ĉasaviadiloj estis rekonitaj kiel sakstrato en aviado. Sed la dezajno de la "Kometo" estas tre interesa, pro ĝia malgranda grandeco kaj malpezeco, kio signifas malmultekostecon kaj manovreblon.
  Krome, ekzistas ankoraŭ tre promesplenaj batalantoj, kiuj ĝenerale pezas 800 kilogramojn, tiaj glisaviadiloj, ke ili povas esti uzataj en aerbataloj. Vere, pro la mallonga atingo, flugoj sur ili povas esti batalitaj nur en defendaj bataloj, aŭ liveritaj al Londono sur ... Transportoj, kaj tiam alkroĉitaj reen al la pilotoj. Jen kie vi devas pensi. En la reala historio, la glisaviadiloj ne havis tempon por fari militon, kaj ial la sovetiaj aviadaj generaloj ne kuraĝis provi ĉi tiun ideon en Koreio. Ĝenerale, ĝi ne estas malĝoja, sed dum la Korea milito, usona piloto estis la unua malfermi la konton pri venkoj. Do la jankioj ne estu subtaksitaj.
  Post kiam la flugo finiĝis, juna helhara knabino elsaltis el la kajuto kaj kuris plenrapide al la Fuhrer.
  Posedita nazia numero unu etendis sian manon al ŝi por kiso. Kio estas agrable, kiam la knabinoj amas vin, kaj la Fuhrer, ŝajnas, estas tute sincere idoligita de ĉiuj germanoj, aŭ pli ĝuste, preskaŭ ĉiuj krom kelkaj kaptitoj de koncentrejoj. La piloto diris kun entuziasmo:
  - Ĝi estas nur grandioza aviadilo, ĝi havas tian rapidecon kaj potencon. Ni ŝiru ĉiujn idojn kiel hejtkuseneton de surogato!
  La Fuhrer aprobis la impulson de la knabino:
  - Kompreneble, ni rompos ĝin, sed ... Sencirmigi la maŝinon devas esti farita pli rapida, kaj ĉi tio precipe validas por motoroj. Ĉi tie, kompreneble, necesas radikalaj rimedoj por plibonigi ilin, sed se la ĉefo-projektisto helpos!
  Ĉiuj bojis ĥore:
  - Gloro al la granda Fuhrer! La Providenco helpu nin!
  La himno de la Tria Reich komencis ludi kaj kolono de junaj batalantoj de la Hitlera Junularo pluiris. Knaboj de dek kvar ĝis dek sep jaroj iris sub la tamburon en speciala formacio. Kaj tiam estis la plej interesa afero: marŝis adoleskulinoj el la virina sindikato de Germanio. Ili estis en mallongaj jupoj, la nudaj, nudaj piedoj de la belulinoj altiris la okulojn de viroj. La knabinoj provis levi la krurojn pli alte, sed samtempe ili tiris la piedfingron, zorge metis la kalkanon. Distra spektaklo de belulinoj kun neriproĉeblaj figuroj... Vere, la vizaĝoj estis aliaj, kaj kelkaj el la junaj faŝistoj estis iom malĝentilaj, preskaŭ viraj, kaj krome ili tordis ilin. Precipe kiam ili kunigis siajn brovojn.
  Esteto Adolf notis:
  - Necesas, ke knaboj kaj knabinoj pli amase ricevu korpan trejnadon. Kaj mi scias, ke oni faras multon ĉi-okaze, precipe en Jungvolk, sed necesas inkluziveco kaj alpreno de spartaj metodoj. Kompreneble, krom kuraĝigi ŝtelon... Niaj junuloj kaj virinoj devus kreski kiel decaj kaj samtempe senkompataj homoj.
  La Ĉefkomandanto paŭzis. La generaloj silentis, verŝajne timante kontraŭdigi, sed ne volis konfirmi la evidentecon. La Fuhrer daŭrigis:
  - Milito ne estas ŝerco, sed senkompateco kontraŭ malamikoj devas esti kombinita kun reciproka helpo kaj sento de frateco al kamaradoj. Jen kion ni devas ensorbigi al ĉiuj... La nova superhomo estas senkompata al aliaj, sed eĉ pli granda mezuro li devas esti senkompata al si mem. Ĉar malsupereco devas unue esti ekstermita en via animo, kaj tiam la malforta, homa korpo leviĝos!
  Alia paŭzo... La generaloj kaj projektistoj subite komprenis kaj komencis vigle aplaŭdi. La Fuhrer ŝajnis kontenta:
  - Jam estas pli bone, sed nun mi ŝatus vidi imiton de aerbatalo. Tia timinda kaj tute detrua...
  Heinkel timeme demandis:
  - Kun viva municio aŭ obusoj, mia Fuhrer?
  Nazia numero unu kapjesis.
  - Kompreneble kun batalo. Krome, mi ŝatus konsideri la funkciadon de la elĵeta aparato. Ja vi laboras pri tio... - La Fuhrer skuis la pugnojn. - Kiam, finfine, ĝi estos preta kaj metita en amasproduktadon. Post ĉio, sperta piloto estas sperta piloto, kiu devas esti protektita por estontaj bataloj!
  La Fuhrer-terminator tamen decidis montri al la projektistoj pli modernan skemon de la elĵeta aparato. Ĉi tiu sistemo devus esti malpli maloportuna, pli simpla kaj pli malpeza. Ke la malmultekosta kaj jam regata de la germana industrio squib estas sufiĉe taŭga por tiu celo.
  Mi devis desegni la diagramon survoje, sed Hitler estis vere bona artisto, kaj li desegnis klare, rapide, la liniojn de la diagramoj kaj la turnoj estis egalaj kaj klaraj sen iuj reguloj kaj kompasoj. La terminator-popadanetoj opiniis, ke estas strange, kompreneble, ke la germanoj, havante, ĝenerale, tiom fortan kaj iagrade progresintan ideologion kiel nacisocialismo kaj totalisma sistemo, likis la militon al la rusoj. Eble tio estas pro tio, ke la rusaj soldatoj estis pli fortaj kaj pli eltenemaj ol la germanaj kaj lernis batali pli rapide.
  Ĝenerale, se vi rigardas la kurson de la milito entute, tiam jes, la rusoj, aŭ pli ĝuste la sovetia militistaro, lernis batali, kaj la germanoj kvazaŭ forgesis kiel... Ilia komando faris decidojn ĉe la nivelo de unuaklasanoj, kaj eble eĉ pli malalta se la unuaklasano havas sperton en farado de armeaj operacioj en realtempaj strategioj. Kaj ke foje infanoj de ses jaroj jam tiel lerte gvidas virtualajn armeojn, tiam ne estas peko por ili kaj Ĵukov kaj Majŝtejn lerni. Tamen iuj esploristoj konsideras kaj Zhukov kaj Mainstein mezbonaj. Ekzistas ankaŭ kontraŭdiroj koncerne la nombron de ekipaĵoj, precipe kaptitaj, francaj. La memoro de Hitler (bona memoro, precipe kiam li estis ankoraŭ sana!), sugestis, ke estis 3600 kaptitaj tankoj de la francoj, tre impona figuro... Kelkaj modeloj, kiel la SiS -35, estis superaj ol la T- 34 en ilia kiraso, kvankam nur en fronta kiraso . Do ĉi tiu tanko ankaŭ povas esti produktita en francaj fabrikoj, krom anstataŭante la 47-milimetran armilon per 75-milimetra longa barelo. Fakte, ĉi tio eble ne sufiĉas. Britio kaj Usono ĝenerale ĉiam taksis kirason plej multe en siaj tankoj. Ĉi tie, ekzemple, la kvardek-tuna Churchill havis rezervon de 152 - milimetroj kontraŭ 120 - por la peza tanko IS-2.
  La Fuhrer diris ion alian al la dizajnistoj:
  - Ni havas sufiĉe da ventotuneloj, do serĉu pli optimuman modelon de la aviadilo kaj kreu fluliniajn formojn, sen alporti ĝin al multekostaj provoj, kie niaj plej bonaj asoj ankaŭ pereas. Ekzemple, fluga flugila aviadilo modelo estas tre efika, precipe se la dikeco kaj angulo de kliniĝo povus esti ŝanĝitaj. Mi jam donis al vi la desegnon, do la senvosta estu preta. Ĝia laŭtaksa rapideco estos eĉ kun la motoro Yumo ĝis 1100 kilometroj hore. Do antaŭen, sed ne iru!
  Adolf Popadanets ankaŭ konsilis kiel pliigi la rapidecon de blovado de la pipo. Li kaptis malbone kaŝitan ironion en la vidpunktoj de la projektistoj: kiel, oni diras, simpla kaporalo scias tiom multe. Ĉu ili ne kredas je la genio de la Fuhrer? Kion ni eltrovos... aŭ ne, ni ne eltrovos, sed ni pruvos al ili nian edukadon.
  Sekvis tagmanĝo en la libera aero, la servistinoj starigis tablojn kaj seĝojn. Bela... Sed kiajn reformojn en Nacisocialismo fari? Kiel minimumigi la nombron da malamikoj kaj amiki. Ĉi tie, ekzemple, ne ĉiuflanke altigu la germanan rason kaj eĉ eble ĉesos dividi popolojn en klasojn. Tamen, formale, la divido de nacioj en malsuperaj kaj arjaj ankoraŭ ne estis leĝigita. Ĉi tio simpligas aferojn. Ĝenerale, Hitler komencis amasan ekstermadon de judoj ĝuste post la atako kontraŭ Sovetunio. Kial li havus saltojn? Eble li esperis, ke la monda cionismo benos lin por la milito kontraŭ bolŝevismo, kaj la Okcidento subtenos lin. Kaj tiam, kiam Britio kaj Usono diris decide, ne al la Wehrmacht, la Fuhrer furioziĝis? Li komencis ven?i al tiuj judoj, kiujn li povis atingi? Hitler, kompreneble, estas idioto, kiu enscenigis la holokaŭston kaj tiel misfamigis la ideon de Nacisocialismo. Nun la vorto nazio kaj ekzekutisto fariĝis sinonimaj. Multaj ankaŭ konfuzas naciismon kaj faŝismon, eble pro la konsoneco de la vorto nazio. Sed ĉi tio tute ne veras. Faŝismo principe ne rilatas al nacisocialismo. En ĝia kerno, la koncepto de faŝismo originis en Francio en la deknaŭa jarcento kaj havis tute alian signifon.
  Speco de esenco de la doktrino de faŝismo en la originala versio estis reduktita al la starigo de korporacia spirito, sento de kamaradeco inter la kapitalistoj. Tiam Mussolini enkondukis la instruojn de faŝismo al siaj Nigraj ĉemizoj. Nu, la nazioj unue estis nomitaj faŝistoj de siaj malamikoj kaj politikaj konkurantoj. Verdire, la nazioj agis kruele, tiel ke la faŝisto akiris perfortan, negativan signifon. En Rusio, iam, naciistoj spertis certan pliiĝon, precipe en la fruaj naŭdekaj, atingante maksimumon en 93-94. Tiam la milito en Ĉeĉenio kaŭzis pliiĝon de pacisma sento en la socio kaj provizora malkresko de naciismo. La milito en Jugoslavio kaj la bombado de Serbio kaŭzis provizoran ondiĝon de patriotismo, sed tiam disigo en la nacia movado. En Rusio, la naciistoj havis problemon kun la gvidantoj... Ili ne havis sian propran Fuhrer... Vere, Zhirinovsky estis komparita kun Hitler, kaj li eĉ superis Adolfo iel. Ekzemple, en la rapideco de politika ekflugo, kvar jarojn post la fondiĝo de la partio, okupi la unuan lokon en la parlamentaj elektoj. Sed Zhirinovsky kondutis senracie kaj ne nur sukcesis disvolvi sukceson, sed eĉ konservi tion, kion li atingis. Ĉi tie oni devas diri, antaŭ ĉio, estis lia persona kulpo. Manko de disciplino en la partio, skandaloj en kiuj li eniris. Sed la vera Hitlero neniam sidis en la Reichstag, kaj neniu montris siajn kinematografiajn koleregojn en televido. Kaj ne estis televido. Kvankam la sukceso de Zhirinovsky en la elektoj de 1993 estas la merito de lia sukcesa laboro kun la televidspektantaro.
  Bela knabino el inter la servistoj sidiĝis al la Fuhrer kaj metis sian manon sur ŝian nudan genuon. Kuŝita:
  - Ĉu vi pensas pri io, mia Fuhrer?
  La nazia diktatoro kaj samtempe virtuala ludanto ekis. Li rimarkis, ke li ne finis sian legoman supon kaj fruktan salaton. La Fuhrer kisis la knabinon sur la lipoj, sentante ŝian junecan, dolĉan odoron, kaj deklaris:
  - Vi veturos en la aŭtomobilo kun mi. Kaj vi ĉiuj eklaboru, la tempo por manĝi finiĝis.
  Kaj denove la ilaroj de la ŝtato, ne tute, tamen, bone oleita mekanismo komencis turniĝi. Sur la reveno, la Fuhrer amoris kun la belulo, kaj eĉ scivolis de kie li akiris tiom da energio kaj forto. Ja ili diris, ke la Fuhrer estas impotenta kaj, ĝenerale, supozeble handikapita, kiu estis malsana je sifiliso (mensogo) kaj kastrita (ĝenerale fikcio!). Vere, Hitler ne sukcesis akiri idojn ... Nu, morgaŭ, li mem traktos ĉi tiun aferon ... Aŭ ne, vi ankoraŭ devas inviti Himmler. Ĝenerale, en reala historio, la Fuhrer draste pliigis la rolon de la SS. Ŝajne, li devos iri ĉi tiun vojon en ĉi tiu alternativo. Kaj ke la subigo de la krima polico al la SS-strukturo entute estas racia, nun ĉiuj datumoj kaj dosierkabinetoj kunfandiĝos en unu fonton. Krome, la uzo de torturo kontraŭ krimuloj, kaj tiuj progresintaj metodoj de pridemandado, kiuj estas karakterizaj por la Gestapo kaj aliaj sekretaj policaj strukturoj, signife pliigos la malkaŝan indicon.
  Vere, la nombro da senkulpaj viktimoj povas pliiĝi, sed ... La granda plimulto de SS-uloj estas decaj homoj, kaj sperta esploristo, kutime, tuj vidas: homo mensogas aŭ diras la veron, kaj malofte faras erarojn. Ke tion oni povas juĝi per multaj krimaj kronikoj.
  Solvinte kelkajn pliajn aktualajn aferojn kaj invitinte du tute novajn knabinojn por varmigi la liton, la Fuhrer, kuŝante la kapon sur la nuda grandioza brusto de la belulino, ekdormis...
  Ĉi-foje, li revenis al la sonĝo, kiun li interrompis pli frue, pri grandioza spacbatalo. Denove en sia travidebla batalanto, dum la malamiko provas ataki la vicojn de la armeo de Granda Rusio. Kaj la sukceso en la ludo Fuhrer de la Hypernet, kaj lia partnero, pufa, sed samtempe muskola blondulo, provas agi, sinkrone helpante unu la alian. Malbelaj malamikbatalantoj, provante preni la nombron, uzante sian nombran superecon. La malharmonio de la batalarmeoj de Shitmen estas pli kaj pli evidenta. Iliaj ŝipoj ŝajnas pli kaj pli naŭzaj. Kapitano Vladislav, uzante la teknikon de "sitelo", sufiĉe sukcese detranĉis la aŭton en formo de tordita ŝuo kaj metis ĝin:
  - Kio ne estas senkaŭze, ke kaj Hitler kaj la patro de Stalin estis ŝuisto!
  Responde, lia blonda kunulo fulmis ŝiajn nudajn, rozkolorajn kalkanojn:
  - Mi ne bezonas botojn aŭ aliajn ŝuojn. Kun miaj nudaj piedoj, mi sentas multe pli bone la plej etan kurbiĝon de la vakuo, aŭ la vibrojn de la spaco! Ho mia Fuhrer, ĉu vi ŝatus esti knabino?
  Vladislav ridis responde:
  - Estus interese por mallonga tempo. Ĉiuj diras, ke virinoj havas orgasmon multe pli fortan kaj pli longan ol viroj, do mi vere volis kontroli ĉu ĉi tio vere estas tiel?
  La blondulino ridis.
  - Progreso povas doni al vi la ŝancon ankaŭ sperti ĉi tion... Krom se, kompreneble, ni perdos la grandiozan spacan batalon. Estas tro da malamikoj. La imperiestro Almaztigr 13, kiu ankoraŭ ne naskiĝis, sed jam ordonanta al ni, povas morti.
  La sukceso en la Fuhrer rimarkis:
  - Granda komandanto, en milito kiel kapo, ju pli granda la grandeco, des pli malfacila la perdo!
  La blondulino, anstataŭ respondi, komencis tordi sian batalanton. Ŝi trinkis bretzelon tuj kiam ŝi foriris de la ŝafo, kaj tiam tre precize pafis reen. La aŭtomobilo de la malamiko eksplodis en flamojn kaj komencis disiĝi, kaj en tre malgrandajn pecojn, kiel papavsemo, flamantaj pecetoj. La knabino, prenante la maĉgumon per la nudaj piedfingroj kaj ĵetante ĝin tiel lerte, ke ŝi trafis ĝin ĝuste en la elstarantan langon:
  - Amindaj! Kiam vi maĉas, tiam manĝu!
  Sed la malvarmeta militisto ne estis tiel bonŝanca, ili denove batis lin, eĉ se sur tanĝanto, kaj la militisto-kapitano muĝis:
  - Kiel mi ricevis ĉi tiujn virinajn batojn!
  La blondulino rulis la okulojn.
  - Vi ne kontentiĝas pri karesado? Ĉu vi volas ion pli seriozan? Tion vi ĉiuj homoj estas malpaciencaj, inklinaj al perfido!
  Vladislav ridis kaj preskaŭ englutis severan respondon el inter la batalantoj de Ŝitmenstan. La bildo de la batalo iom ŝanĝiĝis. La malamiko ŝajnis neelĉerpebla, enkondukante pli kaj pli novajn fortojn en la batalon. Precipe danĝeraj estis la ultrabatalŝipoj, grandegaj kiel asteroidoj, ili malrapide ŝajnis esti pentritaj per simpatia inko (kiu aperis kiam oni lumigas lampon sur ilin) aperis el la vakuo. Shitman provis antaŭ ĉio fleksi la flankojn, por fari ĉirkaŭmanovron, verŝajne por krei kaldronon en la spaco.
  La trupoj de Granda Rusio kuraĝe batalis, kaj samtempe ne forkuras manovrojn. Do la metodo estis uzata, movebla defendo, kaj ankaŭ aŭdacaj manovroj kaj plonĝoj. Ekzemple, batalŝipoj kaj barakiloj de la spaca armeo de Granda Rusio aŭ malaperis aŭ, male, aperis en la malantaŭo de koŝmara kontraŭulo. Ĝi rememoris pri fiŝo, kiu ĉasas en glacitruo - ili ekaperis, kaptis predon (ia vintra insekto, kaj se la ĉasisto estis anariko, tiam birdo!) Kaj denove en la truon. En ĉi tiu kazo, la ŝipoj de Dermostan tuj perdiĝis, komencis kunpremiĝi, kaj eĉ malfermis fajron unu sur la alian. Amuza plasma erupcio kun forbruligo de stelŝipoj. Ekzemple, eĉ ultra-batalŝipo, ricevinte plurajn trafojn de termopreonaj misiloj, flamis per bluaj kaj verdaj flamoj. Tiam la granda militisto (daŭre detrui la aĉajn homojn, kiuj gluiĝis kiel banfolio!) Amiko vidis bildon ene de flamanta ultrabatalŝipo. Kaj kia impona koloso, skipo de eĉ du milionoj da soldatoj kaj kvindek milionoj da robotoj!
  La batalantoj ene de la ŝipo estas diversaj specoj de fuŝuloj: troloj, koboldoj kaj pluraj hibridaj specoj, ekzemple la plej masivaj: miksaĵo de iksodoj kaj cigaredoj, aŭ pli ĝuste eĉ cigaredoj! Nu, timigaj estaĵoj, kvazaŭ el terura filmo desegnita de drogulo.
  La estaĵoj senespere volas forkuri, sed samtempe ili kolizias unu kun la alia, pikas, tranĉas, mordas. Ĉi tie aperis skermaŝino speciale desegnita por surŝipa batalo. Kaj ŝi estas armita: per kvazaŭ-plasmaj glavoj, kaj ne rekta, sed kurba por diversaj manovroj. Ĉi tie la unua skermmaŝino tranĉis en la vivantan malordon de tiuj elfluantaj el la grandega ŝipo flamanta per fajro. Tuj, pecetoj da hakita viando kaj karbigitaj korpoj flugis ĉiudirekten. Amikino aperis malantaŭ ŝi, ŝi aspektis kiel araneo, nur la membro estis almenaŭ tridek, kaj ili estis en formo de neniigaj riveretoj kapablaj duonigi eĉ dinosaŭron.
  Unu el la Shitmen-oficiroj kriis:
  - Ho, ne tranĉu min! La peono manĝis la reĝinon!
  Sed li ne estis bonŝanca, cigaredo kun tiktakopiedoj, nur pli abomena, stumblis sur la anteno kaj pendis trapikita sur ĝi. Tamen, kiel li kriegas ne plu aŭdiĝis en tiu plej sovaĝa, ĉiam kreskanta kakofonio. Langoj de princeps plasma flamoj, ĉefe bluaj kaj oranĝaj, balais super la teruritaj batalantoj de Shitton, igante ilin friti. Kaj la skermmaŝinoj furiozis ene de la ultrabatalŝipo. Ŝajne en ilia programo estis klare presite: mortigu, mortigu, kaj mortigu denove! Kaj kiun ili, fakte, ne zorgas. Kaj la koridoroj estis brue terura giperrubka.
  Tamen nun la ultra-flamo jam atingis la skermaŝinojn, kaj ankaŭ multajn koboldojn, kaj ungegojn - cigaredstumoj jam disfalis en fotonojn. Do la ultrabatalŝipo komencis iom post iom disiĝi en plurajn partojn. Kvankam la skismo daŭris malrapide, ĝi tute ne ŝajnis malpli malbonaŭgura. Precipe sur la fono de multaj aliaj, ĉu fulmantaj miniaturaj supernovaoj, aŭ inverse, sulkiĝantaj stelŝipoj. Bedaŭrinde, ne nur Dermostan, sed Granda Rusio.
  Ekzemple, krozŝipo kun la martelo kaj rikoltilo-emblemo perdis kontrolon kaj ramis en malamikan drednaŭton. Kiam du masoj kolizias kun subluma rapideco, ĝi estas ekvivalenta al ramado de neniiga raketo. Larmoj kun superforta potenco (se vi povas diri ĝin tiel, kompreneble). La eksplodo floris kiel tulipo kun multkoloraj petaloj, subite englutante ĉion, kio ekzistas ĉirkaŭ deko da aliaj kilometroj. Vladislav-Adolf diris:
  - Kaj niaj infanoj ŝajnas esti jam en la ĉielo!
  La blondulo filozofie rimarkis:
  - La ĉielo estas la sola bona loko, kie neniu rapidas iri, eĉ se ĝi estas en la infero!
  La frapisto en Hitler konsentis:
  - Jen la paradoksoj de la universo. Ni ne volas eniri bonan lokon, sed malbona mem estas dependiga! Do eĉ ne estas klare, kio estas pli bona, vivo aŭ morto.
  La knabino filozofie rimarkis:
  - La vivo estas ĉiam pli bona ol morto. Ne mirinde, ke preskaŭ ĉiuj homoj pensas tiel. Tamen, la opinio de homoj, kiel ĉio alia en nia mondo, estas relativa.
  La Führer, plenuminte alian iom ruzan turnon, kiu permesis al li pafi du-loĝanton, kio signifas multe pli multekostan kaj riĉe armitan batalanton (kiel bele ĝi eksplodis, kiel fajraĵo de kompleksaj kombinaĵoj de piroteknikaj materialoj ekflamis), la perloj de fendita materio disĵetitaj tra la vakuo. Vladislav-Adolf rimarkis:
  - La ideoj de homoj, kaj pri la naturo kaj pri Dio, estas tre kontraŭdiraj. Ĝenerale, ekzistas eĉ la koncepto de reaktiva, tio estas, eĉ detrua menso, kiu igas homon gvidi entute en maniero kiel pragmataj instinktoj kaj konsideroj de oportuneco devus ordoni.
  La blondulino kun malfacileco eliranta el kruela plonĝo (kaj ankaŭ por fari kiam sep batalantoj tuj alkuras vin), diris:
  - Rezignu pragmatiko - ŝaltu matematikon!
  - Ne amuza! - rebatis Vladislavo.
  Subite, antaŭ la kapitano de ŝipa aviado, aperis bildo de la komandejo de la armeo de Granda Rusio. Ja ĉi tio estas, kompreneble, donaco, la kapablo penetri la sanktejon kaj eĉ rekoni, eĉ se ne la intencojn de iu alia, sed de la propra ordono.
  Ĉi tie ĝi estas la flagŝipo batalŝipo, impona cent kilometroj en diametro, la flagŝipo de la spaca armeo de Granda Rusio. Kaj ĉi tiu ŝipo, kompreneble, ankaŭ batalas, ĉar dekmiloj da potencaj artileriaj bareloj ne povas esti kondamnitaj al senaktiveco. Tamen, la flagŝipo ultra-batalŝipo provas agi en sinkronigo kun aliaj kapitalŝipoj. Ne eblas al la malamiko doni la plej malgrandan ŝancon detrui la flagŝipon, kie troviĝas la ĉefa komando de la eskadro de la spaca armeo de Granda Rusio.
  Eĉ surprize, la ĝenerala komandanto kaj monarko estas nur feto kuŝanta en la utero. La patrino mem estas mergita en dormstato kiel ĉesigita animacio, ĉar alie la plenumado de ŝiaj devoj estus tro dolora. Kaj la funkciado de la jam sufiĉe evoluintaj, havantaj membrojn kaj, plej grave, sufiĉe grandan cerbon de la embrio-monarko estas provizita de multnombraj cibernetikaj unuoj. La ĝermo mem, kiu regas super la Granda Rusa Imperio, sentas sin sufiĉe komforta.
  Jes, kompreneble, kaj li estas ŝarĝita de la bezono, li estas en sia patrino jam de unu jaro. Oni povas nur revi pri kuri, movi ion ajn. Kaj ĉi tiuj estas doloraj sonĝoj, ĉar naskiĝo signifas tujan malaperon. La feto komunikas kun la ekstera mondo per skaniloj. Kompreneble, ili ne montras la realan aspekton de la komandanta embrio, sed bildon pli kapablan inspiri konfidon. Aparte, bela juna viro aperas en la formo de nenaskita reĝo. Li ordonas al la trupoj per klara, ordona voĉo:
  - Uzu la principon de elasta defendo. Same kiel antaŭ miloj da jaroj, malfortaj fortoj, malsuperaj en nombro, uzis la nekontesteblan fakton, ke pli malgranda maso estas multe pli movebla ol granda. Ĉar magra maso karakteriziĝas per sensignifa inercio!
  La knabina marŝalo konfirmis:
  - Kompreneble ... La manovra kapablo de la armeo estas la ŝlosilo de venko. Kompreneble, ekstremoj devas esti evititaj. Post ĉio, la formiko ne estas la reĝo de bestoj!
  La Embria Militestro rikanis.
  - La plej mortigaj estaĵoj estas bakterioj. Kvankam ne, eble eĉ ne virusoj! Kvankam primitiva organismo, sed efika! Ĉi tie la malamiko kolektis grandegajn fortojn, de preskaŭ la tuta universo, kio signifas, ke li elmontris la reston de la areoj.
  Elfa marŝalo Fego kun purpuraj kaj oranĝaj vostoj rimarkis:
  "Foje sufiĉas ŝajne sensignifa avantaĝo por venki sur limigita sekcio de la fronto. Tia estas la stranga aksiomo de multaj bataloj, de diversaj civilizacioj!
  La Feto-Imperiestro subridis tra la skaniloj.
  - En ĉi tiu kazo, vi vidas la radikon.
  Dume, la flotegoj de Dermostan provis regrupiĝi sur la movado. Tre granda rezervo alproksimiĝis al ili de la malantaŭo. Miloj da grandaj kosmoŝipoj kaj milionoj da pli malgrandaj ŝipoj ekis uzante la sonorilformadon. Kiel rezulto, la pafforto de la parazitoj pliiĝis rimarkinde. La marŝala knabino diris ekscitite:
  - Jen alia atuto ĵetita de la bastarda kontraŭulo. Tamen, nia inteligenteco ne estis tute egala, la ebleco enkonduki tian grandegan nombron da fortoj ne estis provizita.
  La hologramo de la imperiestro en la formo de knabo piedbatis la glavon. La kuglo frakasis en la pordegon. Ĝi eksplodis preskaŭ tuj. Unue, ekbrilo, kiu elŝiras la okulojn, kaj poste la kreskon de purpura fungo, detruante ĉion ene de la atingo de la pafilo de la batalŝipo. La holograma knabo diris:
  - Jen estas fenomena poentado de pilkoj! Nu, lasu la kontraŭulojn kuŝi. Mi havas surprizon por li.
  Elfo Fego iom dube rigardis la bildon de la batalo. La flotego de Dermostan aspektis dolore timinda. Precipe ultrabatalŝipoj, kies diametroj atingis ducent kvindek kilometrojn. La elfo subite rememoris sian hejmplanedon... Li havas idilian naturon tie, eĉ ne estas sangsuĉaj insektoj. Kaj leonoj... Nu, ne ĝuste leonoj, sed hibridoj kun maizfloroj. Ĝenerale, ĉi tio estas bela besto: la korpo de maizfloro, kaj la ora kolhararo disvolviĝas en la vento. Krome, la maizfloroj ŝanĝas sian ombron ... Tuj, sincera malbeleco estas direktita kaj kontraŭ homoj kaj kontraŭ elfoj.
  La blonda marŝalo diris:
  "Ni ne scias kiom da rezervoj havas la malamiko, sed ŝajnas al mi, ke estas tempo movi nian embuskan regimenton.
  La ĝermo-imperiestro respondis:
  - Nun ne estas la tempo montri la kartojn!
  La marŝala knabino provis argumenti:
  - Se nia popolo mortos, estos neniu por batali!
  Kaj tiam la komandanto-embrio estis trovita:
  - Oni ne povas venki militon sen viktimoj. En ŝako oni povas, sed en vera batalo oni ne povas! La senkompata leĝo de milito - perdoj estas kiel pluvo iriganta la ŝosojn de venko, vi nur bezonas certigi, ke la perdoj ne kresku en pluvego, kiu forlavas la ŝosojn! - Tiam la hologramo elsendita el la utero subite fariĝis pli afabla vizaĝo. - Sed ĉu vi ne pensas, por malpliigi perdojn, precipe pro fajro de ultrabatalŝipoj, la kosmoŝipoj de Granda Rusio foriru spirale.
  La Elfo-Marŝalo apogis la Embrio-Ĉefkomandanton:
  - Ĝuste, ĝuste tiel. Oni ankoraŭ ne scias kiom da fortoj la malamiko povos elĵeti el la submondo.
  Efektive, la kosmoŝipoj de Shitton provis moviĝi en densa aro. Samtempe ili tute ne ŝparis municion, ĵetante misilojn al milionoj, eĉ ne zorgante pri la precizeco de la trafo. Ŝajnis, ke miliardoj da alumetoj batas trans la vakuon por ekflami kun hiperplasmo, bruligi ĉion viva kaj moviĝanta, kaj poste estingi. Rusaj militistoj multe pli precize pafas, ĉi tie bruis la grandioza drednaŭto de la malamiko, disĵetante fragmentojn kiel konfetojn kiel petardon. Mortiga konfeto kiu malflugis plurajn boatojn de Shitton. Kaj la nombro de detruitaj fregatoj de la bastarda civilizacio tute ne estas kalkulebla. Vere, ankaŭ rusaj ŝipoj mortas. Ĉi tie la difektita krozŝipo en malespero rapidis kiel rusa tanko sur la Kursk Bulge kaj ramis la ultrabatalŝipon de la malamiko. Centmiloj da vivoj estis interrompitaj samtempe, kaj ĝi ekbrulis, dum estis kvazaŭ giganta tubo estis krevigita de gasdukto.
  La nana marŝalo malgaje komentis:
  - Ili fleksas nin, sed ni ne rezignas! - La kvadrata komandanto rimarkis (aŭ pli ĝuste, sian holografian bildon, la nano mem estis sur alia ŝipo de la klaso de Malgranda dreadnaŭto!). - Necesus fari almenaŭ kelkajn kontraŭatakojn al malamikaj komunikadoj kaj provizolinioj.
  La Feto-Imperiestro rikanis tra siaj knabaj hologramoj.
  - Kion vi pensas, ke mi estas - suĉulo!
  La gnoma marŝalo gruntis kaj etendis siajn piedojn:
  "Sed ili tute ne ŝparas municion. Ĉi tio signifas, ke ili sufiĉas. Ĉu ne estas tiel, mia sinjoro?
  La Embryo-Imperiestro protestis:
  - Ne ne tiel! Granda komandanto estas pli valora ol kapo, do kasko de singardemo kaj kamuflado de ruzo ne difektos lin! Resume, la malamiko ankoraŭ estas en la dolĉa iluzio, ke ĉio estas en ordo al li, sed fakte nia venko estas jam proksima! Frapi neatendite, egalas al anstataŭigi pugnon per aloja ŝtala glavo!
  
  
  WITTMAN ESTAS VIVANTA
  Malgranda ŝanĝo en historio asociita kun la plej grava sukceso de la nazioj dum la ofensivo en Ardenoj. La nazioj moviĝis pli rapide, povis transiri la pontojn kaj kapti la magazenojn per armiloj, municio kaj fuelo. Ankaŭ la partopreno de Wittmann en la striko kontribuis al la sukceso, kiu, male al la vera rakonto, ne mortis! Kaj kio? Veraj herooj ne mortas kaj estas senmortaj! Wittmann daŭre batalis kaj gajnis. Post la detruo de la 200-a tanko, li iĝis la unua kaj ĝis nun la nura petrolŝipo estanta premiita la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  La genio de Wittmann iom ŝanĝis la kurson de la historio. Kaj la germanoj montriĝis iom pli sukcesaj, pli rapide, pli efikaj. Kaj ili sukcesis pri tio, kio preskaŭ okazis en reala historio, sed laŭvorte kelkaj horoj ne sufiĉis. Kaj tiel la magazenoj estis kaptitaj, kaj la germana armeo akiris disbatantan potencon. Kiel rezulto, Bruselo estis prenita, kaj centoj da miloj da britaj kaj amerikaj soldatoj estis kaptitaj.
  Stalino ne hastis ataki, dezirante ke la aliancanoj estu disbatitaj en la Okcidento pli potence.
  La bataloj montris ke la "Tigro" -2 estas tre efika armilo kun kaj armiloj kaj fronta kiraso. La germanoj, vidante ke la Ruĝa Armeo estis pasiva en la oriento, deplojis kromajn unuojn en batalon, kaj komencis evoluigi sukceson. La Fritz ankaŭ ricevis la plej novajn memveturajn pafilojn E-25, kiuj havis malgrandan grandecon kaj pezon, sed fortajn armilojn kaj bonan kirason, kaj plej grave, moviĝeblon.
  Kiel rezulto, novaj venkoj ... La Fritz jam estas en Parizo. Ili denove prenas la francan ĉefurbon.
  Kaj Stalino volas tion - ke la aliancanoj estu mortigitaj, kaj tiam la tuta Eŭropo iros al Sovetunio.
  Ruza vulpo Stalino... Sed Churchill ankaŭ ne estas idioto. Kiam Roosevelt mortis, ili, kune kun Truman, prenis kaj finis armisticon kun la Tria Reich. Samtempe, retirante la restaĵojn de la venkitaj trupoj el Francio. Kaj kompreneble kun kompleta interŝanĝo de militkaptitoj, kaj eĉ kun liverado de brulaĵo kaj provizoj al la Tria Regno.
  En respondo, Germanio nuligis antisemitajn leĝojn. Tamen, la judoj restis en la tendaroj, sed ili ne estis bruligitaj, sed nur devigitaj labori, dum la amerikanoj sendis enlatigitajn manĝaĵojn kaj cerealojn al la tendaroj.
  La germanoj malligis siajn manojn en Francio kaj Italio. Nun estis Stalino kiu proponis apartan pacon. Sed Hitler rifuzis. En junio, la Fritz-ofensivo komenciĝis. La unuaj E-50-tankoj eniris la serion. Sed kiel evidentiĝis, la aŭto ne estis tute sukcesa. Ĝia pezo restis alta je preskaŭ 65 tunoj, kun vera pli malalta silueto ol tiu de la Tiger-2, sed la kiraso estis de la sama dikeco, klare nesufiĉa, precipe laŭ la flankoj. Iom pli bona estis pafilo 88 mm kaj barelo longo de 100 EL. Ŝi pafis dek du pafojn po minuto.
  Veturada efikeco aldonis pli potencan motoron, akcelante ĝis 1200 ĉevalfortojn. Ĝenerale, la tanko, kompreneble, aldonis kompare kun la "Tigro" -2 kaj havis iomete pli racian deklivon de la kiraso, sed restis vundebla de la flankoj.
  La E-100 estis pli bone protektita, sed ĝia peza pezo malfaciligis transporti kaj kontraŭbatali uzon. La memveturaj pafiloj E-25 rezultis esti la plej sukcesaj, kun tre malalta silueto de fronta kiraso de 120 mm kun granda deklivo, kaj surŝipa kiraso de 82, kaj pafilo por la Tiger-2, ĝi estis la plej bonaj memveturaj pafiloj de la Germana Armeo kaj la Dua Mondmilito. Ĝi akcelis ĝis sepdek kilometroj hore - motoro de 700 ĉevalfortoj, kaj eĉ IS-2-konkoj reboĉis en la frunton.
  La germanoj donis la ĉefan baton de Hungario, provante savi la ankoraŭ ĉirkaŭitan Budapeŝton. La batalado estis ekstreme furioza.
  La ofensivo komenciĝis la 22-an de junio, kaj la defendoj de la Ruĝa Armeo estis tre potencaj. La germanoj ankoraŭ havas malmultajn E-seriotankojn, nur la E-25 memveturaj pafiloj en sufiĉe granda nombro - ĝi estas sufiĉe simple fabrikebla kaj malmultekosta. Ĉi tie en ĝi kuŝas du knabinoj en bikinoj. La aŭto estas malpli ol unu kaj duonon metrojn pli malalta kaj danke al tio ĝi estas tiel bone protektita kaj armita per relative malgranda pezo.
  Du knabinoj Charlotte kaj Gerda, kuŝantaj, pafis al la sovetiaj pafiloj. Antaŭ ili, diseriĝintaj aŭtoj, radiokontrolitaj, moviĝis kaj purigis minkampojn.
  Ruĝa Charlotte pafis sian kanonon. Ŝi superŝutis la sovetian pafilon, kaj skuis sian bruston, apenaŭ kovritan de maldika strio da ŝtofo. Kaj ŝi kukis:
  - Rabia fajro hiperplasmo!
  Kaj tiam ankaŭ Gerda vangofrapos ŝin, uzante siajn nudajn piedfingrojn. Kaj pepas:
  - Mi estas tre bonega knabino kaj ne malbona...
  Memvetura pafilo movas sin. Kaj haltas de tempo al tempo. Ŝia alfronta kiraso estas tre dekliva, kaj tio donas bonan protekton. En sovetiaj pafiloj, obusoj estas sentemaj al rikoltoj. Kaj nenio minacas tian memveturan pafilon en la frunto. Ĉi tie ili ankoraŭ povas trarompi la flankon. Sed la knabinoj ne hastas. Efika memvetura pafilo superas la SU-100 en kiras-penetrado, kaj ankaŭ estas pli bone protektita, pli movebla kaj samtempe pli malpeza.
  Kaj la Ruĝa Armeo havas malmultajn sekigilojn. Esence, la tanko T-34-85, kiu ne estas sufiĉe potenca per pafilo, kaj la kiraso estas sufiĉe malforta. Kaj la germana memvetura pafilo E-25, cetere, estas pli malpeza, multe pli forta en kiraso kaj pafiloj.
  La knabinoj batalas... Tre belaj kaj junaj. Kaj iliaj memveturaj pafiloj bombas kaj ĵetas...
  La Fritz, finfine, sukcesis trarompi al Budapeŝto. Konvinka venko, la sovetiaj unuoj ĉirkaŭis. Multaj estis kaptitaj kaj mortigitaj.
  Vere, la perdoj de la nazioj estas palpeblaj. Kaj ne tiom da potenco. Nu, se ekipaĵo ankoraŭ estas produktita, tiam homaj rimedoj ne sufiĉas.
  Kaj la armeo vokas infanojn kaj virinojn. Aŭ eksterlandanoj, sed tiuj ne estas sufiĉe fidindaj.
  Tamen, la batalado daŭras... La Ruĝa Armeo rezistas tre obstine, estas multaj defendaj linioj. La germanoj antaŭeniras pliajn cent kilometrojn kaj haltas. Ne sufiĉas forto. Kaj la Ruĝa Armeo mem iras al la ofensivo. Sed li ankaŭ ne tre sukcesas kaj iomete repuŝas la germanojn.
  Ĝis venos vintro... La frontlinio stabiliĝas. La Ruĝa Armeo en januaro 1946 daŭre antaŭeniros en Orienta Prusio kaj Pollando, sed progresas iomete.
  La germanoj ne skuas la boaton vintre. La bataloj estas sangaj. Sed la frontlinio estas neaktiva ...
  Kaj venas periodo karakteriza de la unua mondmilito. La frontlinio fariĝas neaktiva. La germanoj kaj eksterlandaj sekcioj avancas en la somero, kaj la Ruĝa Armeo en la vintro. Kaj neniu povas atingi gravan sukceson.
  Jaro post jaro da milito daŭras. La germanoj estas iom antaŭ Sovetunio en la disvolviĝo de jetaviadiloj. En Sovetunio, nur en 1949 la MIG-15 aperis en amasproduktado. Sed aliflanke, la germanoj antaŭ tiu tempo havis ME-462 kaj XE-362. Kaj plej grave, diskotekoj, kiuj ne povas esti malflugeblaj de potenca laminara jeto per malgrandaj brakoj.
  En la tankoj, la germana "E" serio ... Kontraste aperis la T-54 kaj IS-7. Sed la germanoj tiam deplojis la AG-serion - pli perfektan piramidan.
  Sed neniu havis la avantaĝon. La frontlinio staras senmova.
  Ĝis Stalin mortis en marto 1953...
  Kaj tiam, profitante iom da konfuzo en la partigvidado kaj la lukto por potenco, la germanoj povis sukcesi. Sed poste post la aresto kaj ekzekuto de Beria, la nomumo de Vasilevsky, la granda strategiisto, kiel la Ĉefkomandanto, kaj la fortigo de la Estro de la Ŝtata Defenda Komitato Malenkov. La frontlinio stabiliĝis ene de la limoj de Eŭropo.
  La germanoj, dum ekzistis periodo de lukto por potenco en Sovetunio, povis atingi la Neman, kaj rekapti Balkanion, Rumanion, Bulgarion, Slovakion, Grekion, Albanion kaj reakiris plenan kontrolon de Eŭropo.
  Sed la frontlinio stabiliĝis denove jam ĉe la limoj de Sovetunio en 1941 ...
  Kaj tiam decembro 1955 ... La Ruĝa Armeo vintre, laŭ tradicio, denove antaŭeniras. Kiom da jaroj daŭris la milito? Teruro dek kvar kaj duono! Kaj ne estas fino en vido!
  Dum Hitler vivos, la milito ne finiĝos. Malenkov klinas al paco ene de la antaŭaj limoj ĝis la 22-an de junio 1941. Sed Hitler estas obstina kaj volas venki ĉie ajn!
  La Ruĝa Armeo antaŭeniras. La plej nova IS-12-tanko iras en batalon. Maŝino kun pafilo en 203 - milimetra kalibro. Granda, kun dek maŝinpafiloj. Kaj ses knabinoj - ŝipanoj. Ili provas la plej unuan tankon modelon. Ĉu ĝi estas tro granda kaj peza. Ĉu la aŭto efika? Knabinoj, malgraŭ Kristnasko la 25-an de decembro kaj frosto, en unu bikino. Vere, la tanko havas la plej novan gasturbinmotoron, kaj ĝi estas varma en ĝi. Krome, la ses knabinoj mem ne estas simplaj.
  Ili batalas ekde la kvardek-unua jaro. Kaj kutimis esti preskaŭ nuda en ajna vetero. Fakte, kiam vi estas en bikino la tutan tempon, vi jam ĉesas frostiĝi. Kaj la haŭto fariĝas elasta kaj forta.
  Nudkruraj knabinoj veturas mortigan maŝinon. Ili estas vere belaj kaj belaj.
  Alenka estas la ĉefa kaj ŝipanestro ĉi tie. Kion nur la knabino ne vidis en dek kvar jaroj kaj duono de milito. Kie ŝi ne estis. Ĝi pasis la fronton de Brest al Stalingrado, de Stalingrado al Vistulo, kaj nun ili antaŭeniras en la Bjalistoka regiono. Bjalistoko mem ankoraŭ estas tenata de la germanoj. La frontlinio formiĝis stabila. Kaj fosis tranĉeojn dece.
  Do, fakte, la milito estas senfina... Kaj pli ol unu jaro povas daŭri. Kaj kion volas tiu ĉi obstina Hitlero?
  Ĉi tie ankaŭ Usono kaj Britio ne volas pacon inter Sovetunio kaj la Tria Regno. Ili volas, ke ambaŭ flankoj unu de la alia tute neniigu.
  La knabinoj sur la IS-12 antaŭeniras. La fronta kiraso de la tanko estas 450 mm laŭ angulo. La ĵetaĵoj resaltas. Kaj la knabinoj repafas.
  Sed ĝis nun ekzistas nur unu tia tanko en Sovetunio. IS-10 jam estas en la serio, sed pezas kvindek tunojn. La IS-7 daŭre estas en produktado kiel la T-54. La T-55 ankaŭ aperis inter la amasproduktitaj, sed ĝis nun ĝi ĵus eniras la serion. La germanoj havas piramidajn tankojn. Ankaŭ tre forta kaj perfekta. Kaj altpremaj pafiloj kun mallongaj bareloj.
  Do la batalo estos la plej serioza. Natasha kaj Anyuta pafas de potenca ŝipkanono kaj grincas:
  - Estos nia flago super Berlino!
  Kaj nudis iliajn blankajn, perlajn dentojn. Kaj ne haltigu la knabinojn kun minoj.
  Du obusoj trafis la frontan kirason... Ili rikoltas. Ne, la IS-12 estas serioza aŭto kaj ne estas tiel facile preni ĝin.
  Sed la IS-7, kiu moviĝas dekstren de la knabinoj, ŝajnas, ricevita de altprema kanono, trafis kaj haltis. Difektis la belecon.
  Alenka, ludante per siaj abdomenaj muskoloj, kantas:
  - Ĉio neebla estas ebla en nia mondo, Neŭtono malkovris, ke dufoje du faras kvar!
  La batalado daŭre daŭras senĉese. La sovetia kanono trafas la germanojn. Granda Marusya enigas konkojn en la postaĵon. Tia estas la vivo kaj destino de knabinoj. Kaj ili kantas:
  Neniu haltigos nin, neniu venkos nin! Rusaj lupoj disbatas la malamikon, rusaj lupoj salutas la heroojn!
  Augustine skribaĉante de maŝinpafiloj, diras:
  - Sankta milito! Estos nia venko! Flago de Rusio antaŭen, gloro al la falintaj herooj!
  Kaj denove la mortiga kanono bruas, kaj sonas:
  Neniu haltigos nin, neniu venkos nin! Rusaj lupoj dispremas la malamikon, vi scias, ke ili havas malvarmetan manon!
  Maria ĉi tiu knabino kun oraj haroj direktas la tankon kaj grincas:
  - Ni premu la faŝistojn!
  La germanoj havas malfacilan tempon, bataloj ankaŭ estas en plena svingo sur la ĉielo. Sed ĝis nun, la MIG-15 estas malsupera en rapideco kaj armilaro al la germanaj markoj. La batalo estas neegala por poeto.
  Huffman, ĉi tiu rimarkinda aspiloto faris bonan karieron dum la militaj jaroj. Pli kiel mirinda kaj mirinda. Post atingado de tricent aviadiloj, li ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfoliaj glavoj kaj diamantoj. Atinginte kvarcent faligitajn aviadilojn, li ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Por kvincent aviadiloj li ricevis la Ordenon de la Germana Aglo kun diamantoj, kaj post mil, la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun platenaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Kaj atinginte du mil aviadilojn, li ricevis la Grandkrucon de la Kavalira Kruco.
  La sola piloto estis kapabla de fari multajn aerajn venkojn. Kaj dum li ankoraŭ vivis. Huffman ĵus estis promociita al la rango de generalo. Sed li ankoraŭ flugis kiel ordinara piloto.
  Kiel oni diras, ĝi ne brulas en fajro kaj ne sinkas en akvo. Dum la multaj jaroj da milito, Huffman akiris la instinkton de ĉasisto. Li iĝis superlegenda piloto, kaj tre populara. Sed li havis fortan konkuranton - Agave, kiu ankaŭ superis la ciferon de du mil faligitaj aŭtoj. Kaj kaptis Huffman. Sed ŝi estas ankoraŭ tre juna, kaj ankoraŭ ne perdis eĉ unu batalanton.
  La knabino premis la pedalojn per siaj nudaj, ĉizitaj kruroj, pafis eksplodon de aerpafiloj. Kaj jen kvar sovetiaj MIG-15-veturiloj malflugigitaj.
  Agave ridas kaj diras:
  Iagrade, ni ĉiuj estas hundinoj! Sed mi havas nervojn de ŝtalo!
  Kaj denove la knabino turnas sin. Ĝi malflugigas sep sovetiajn aviadilojn en unu eksplodo - ses MiG kaj unu TU-4, kaj grincas:
  - Ĝenerale, se ne super, tiam hiper!
  Agave, kompreneble, estas hundino. Piloto de Lucifero. Tre bela miela blonda.
  Jen li donas alian eksplodon kaj malflugigas ok sovetiajn MIG-15-aviadilojn samtempe kaj grincas:
  - Mi estas la plej kreema kaj reaktiva!
  La knabino vere ne estas stulta. Ĉio estas ebla, kaj ĉio estas kapabla. Ne nomu ŝin privata.
  Kaj la kruroj estas tiel sunbrunigitaj, tiel graciaj...
  Sed Mirabela batalas kontraŭ ŝi... Longtempe Koĵedub estis la plej bona sovetia aso. Li kolektis ses orajn stelojn de la heroo de Sovetunio, faligante cent sesdek sep aviadilojn. Sed poste li mortis. Tiam neniu povis bati lian rekordon. Kaj nur lastatempe Mirabela superis Koĵedub. Kaj faligante pli ol cent okdek aviadilojn, ŝi fariĝis sepfoja heroo de Sovetunio.
  Ĉi tiu estas la terminatora knabino! Tia ŝi haltigos galopantan ĉevalon, kaj eniros brulantan kabanon.
  Kaj eĉ pli malmola.
  Mirabela havis malfacilan sorton. Mi finiĝis en infana, laborista kolonio. Nudpieda kaj surhavante grizan robon, ŝi hakis lignon kaj segis trunkojn. Ŝi estis tiel forta kaj sana. En severa frosto ŝi iris nudpiede, kaj en prizona piĵamo. Kaj almenaŭ unufoje ternus.
  Kompreneble tia fenomeno ankaŭ estis notita ĉe la frontoj. Dum longa tempo, Mirabela batalis en la infanterio, kaj tiam iĝis piloto. Mirabela ricevis sian unuan fajrobapton en la batalo apud Moskvo, kie ŝi iris tuj post la kolonio. Kaj tie li montris sin malvarmeta.
  Ŝi batalis nudpieda kaj preskaŭ nuda en la amara malvarmo, kiu laŭvorte paralizis la Wehrmacht. Tia malbenita, kaj nevenkebla knabino estis. Kaj ŝi sukcesis amase.
  Mirabela kredis je la baldaŭa venko de Sovetunio. Sed la tempo pasas. Estas pli kaj pli da viktimoj, sed venko ne venas. Kaj ĝi fariĝas vere timiga.
  Mirabela revas pri venkoj kaj atingoj. Ŝi havas sep stelojn de Sovetunio - ĉi tio estas pli ol iu ajn alia! Kaj damne, ŝi meritas siajn premiojn! Kaj portos la krucon de brakoj kaj pretere. Eĉ se Stalin mortus, lia afero vivas plu!
  La knabino envenas kaj frostas... Ŝi faligas la germanan XE-362 kaj grincas:
  - Aerobatiko! Kaj diable nova skipo!
  Vere, ŝi estas bonega knabino. Vera kobro ankaŭ kapablas multon.
  Mirabela estas nova stelo....
  Bataloj daŭras kelkajn tagojn, ĝis venos la nova jaro ... La sovetia IS-12 ricevis damaĝon al la ruliloj kaj trakoj - ĝi estas riparita. Jes, tia kruela kaj senkompata milito. Kaj kiom longe ĝi daŭros?
  Kaj ĉio pro la fakto, ke Wittmann postvivis la batalojn en la Okcidento.
  Wittmann mem batalis por iom da tempo en tankskipo. Alportinte la fakturon al tricent veturiloj, sen kalkuli pafilojn, morterojn, kamionojn, motorciklojn kaj aliajn aferojn, li estis premiita: la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj, kaj estis promociita al generalo.
  Post tio, li ne plu batalis. Sed aliflanke, li komandis la sesan, SS-tankarmeon.
  Kurt Knipsel iĝis la plej produktiva tankaso de la Germana Armeo. Sed nur post kvincent detruitaj tankoj ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco.
  Iel senhavigita rezultis esti premioj. Vere, atinginte mil tankojn, li fine ricevis: la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  Kurt Knipsel estas tre efika batalmaŝino. Batalis sur malsamaj tankoj. Li estis kaj artileriisto kaj komandanto. Longe li estis antaŭ ĉiuj sen konkurenco.
  Sed jen la belulino Gerda, ŝi jam povis atingi lin. La knabinoj batalis bone. Sed poste ili havis paŭzon. Ĉiuj kvar belulinoj gravediĝis kaj naskis paron: filon kaj filinon. Sed post la paŭzo, ili rapide atingis.
  Kaj nun Gerda preteriris Kniesel.
  Kiel ili povas eviti ĝin? Ili batalas nudpiede kaj en bikino. La knabinoj prenis alian paŭzon, denove naskinte infanojn. Kaj nun ili alproksimiĝis al la nombro de du mil detruitaj tankoj. Kaj ili povis kalkuli je senprecedenca rekompenco: la stelo de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  Jen la knabinoj!
  Gerda pafas al la sovetia aŭto. Deŝiras la turon kaj kriegas:
  - Mi estas malbenita afero!
  Kaj denove pafas. Penetras T-54. Kaj grincas:
  - Patrujo Germanio!
  La knabino skuas sin. Kaj ŝi estas tre aktiva ... Jes, ŝi havas tian strategian sinsekvon. Jam estas 1956... La milito daŭras kaj plu... Ne volante ĉesi. La Ruĝa Armeo provas antaŭeniri en malsamaj lokoj. Sed sufiĉe singarde, ĉar restas malmultaj homaj rimedoj.
  Kaj Rusujo sangas.
  La Ruĝa Armeo provas antaŭeniri al Rumanio. Kaj tiam potenca artileria preparo, pafado kaj mortigoj.
  Sed la malamiko atendas. La germanoj havas la plej masivan tankon AG-50. Ĝi superas la T-54 en protekto, precipe ĉe la flankoj kaj, eble, en la kiras-penetrado de la pafilo, sed ĝi estas pli peza. Vere, la rapido de la germano pro la gasturbina motoro estas pli alta.
  La germana tanko pafas kaj gajnas.
  La skipo de Margareta batalas. Bataloj malvarmetaj. Germanaj knabinoj malflugigas sovetian tankon. Kaj ili plezure krias.
  Jes, kaj ne estas maniero...
  Sur la ĉielo, diskaviadilo kontrolita fare de Albina kaj Alvina turniĝas. Du blondaj knabinoj malflugigas sovetiajn aŭtojn. Kaj ili faras ĝin majstre. Tute nevundebla disko-aviadilo ravas Migi kaj Tu. Buĉaŭto. Kaj la militistoj premas sin per la nudaj piedfingroj. Kaj ne donu ŝancon al la Ruĝa Armeo en la ĉielo.
  Disketo estas io, kion sciencistoj de Sovetunio ne povas kopii. Ĉi tio estas io por kio neniu antidoto estis trovita. Kaj la germanoj en la aero sentas sin tre certaj. Kaj ili batalas sin kiel sorĉistoj per magia vergo.
  Albina, celante sian diskedon al la malamiko, grincis:
  - Nun, se estas Dio, tiam li estas Germano!
  Alvina, disbatante la malamikon, konfirmis:
  - Certe germano!
  Kaj la knabino ridis... Ŝi, ĝenerale, ankaŭ estis laca de la senfina milito. Nu, germanoj kaj rusoj mortigas unu la alian. Pli precize, la Ruĝa Armeo kaj la Germana Armeo. Kaj la frontlinio ankoraŭ estas senmova ... Kaj ne estas fino en vido al ĉi tio.
  Milito... Ĉi tio jam estas realo. Militistoj naskitaj post la eksplodo de milito jam batalas sur la ĉielo kaj sur la tero.
  Ekzemple, Hans Feuer. La plej juna ricevanto de la Ordo de la Fera Kruco, Unua klaso. Kaj tiam li iĝis la plej juna premiita pro la kapto de sovetia generalo kun la Ordeno de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco.
  Jes, ĉi tio fakte estas sufiĉe bonega.
  Hans Feuer estas malespera batalanto. La knabo batalas kiel giganto, kaj estas malvarme, vintre en pantaloneto sole.
  Ĉi tio estas vere bonega!
  Hans famiĝis dum jarcentoj!
  Kaj ĝenerale, tia nekredebla kaj streĉa milito okazas ĉi tie ... Ajna AI forvelkas.
  Kaj en Rumanio, la Ruĝa Armeo ne povas penetri la germanajn defendojn. Ambaŭ flankoj suferis perdojn. Januaro venas... Kaj ĉiutage pli kaj pli da mortigitaj kaj vunditaj.
  Ne estas komenco aŭ fino al frenezo.
  Agave estas reen sur la ĉielo kaj malflugigas sovetiajn aŭtojn. Ŝi estas ĉasisto kaj predanto. Batas la malamikon.
  La aŭtoj, kiujn ŝi trafis, falas. Kaj tiam la knabino pafas al la terarmeoj. Batas senkonscie la IS-7. Kaj li volas:
  - Mi estas la plej bona! Mi estas la knabino, kiu mortigas malamikojn!
  Kaj denove ĝi estas translokigita al aerceloj. Ĉi tio estas tankdestrojero kaj ĉiuj maŝinoj, kiuj flugas kaj pafas.
  Nu, ĝi bolas sur la frontoj tiel. Kaj sciencistoj provas krei ion mortigan en la malantaŭo. Kvankam ĝi ne funkcias bone.
  Sed jen malgranda tanko AG-5. Maŝino pezanta sep tunojn. Pasante bataltestojn. Kaj ronĝas kaj ronĝas la malamikon.
  Kaj estas tempo por kanti - neniu haltigos nin, kaj neniu venkos!
  AG-5 rapidas al si mem, kaj pafas sur la irado. Kaj ne haltigu tian tankon. Kaj la obusoj rikoltas.
  Kaj interne de la maŝino sidas dekjara knabo, Friedrich, kaj grincas:
  - Kaj mi estos vera superbatalanto!
  Kaj denove, kiel li pafis... Kaj li trafas la centron mem de la turo. Kaj lia mortiga forto, kvankam eta kalibro, estas kolosa.
  Kaj sur la ĉielo, Helga batalas. Nudpieda knabino en bikino markas la fakturojn. Kaj ĝojas pri siaj mirindaj sukcesoj.
  Kaj Agave tiras antaŭen... Kaj ankaŭ batalas.
  Jam estas februaro 1956... La Ruĝa Armeo nenie povis atingi sukceson. Sed ankaŭ la germanoj ne povas antaŭeniri. Formidaj subteraj tankoj iras en batalon. Sed ili estas pure taktikaj.
  La knabinoj balais subtere, senvivigis la baterion de sovetiaj pafiloj kaj revenis reen.
  En la sama tempo, ili kaptis paron da pioniroj. La knabinoj kiuj kaptis la knabojn estis senvestitaj kaj torturitaj. Ili batis la pionirojn per drato, poste rostis siajn nudajn kalkanojn per fajro. Tiam ili komencis rompi la piedfingrojn per ruĝe varmaj teniloj. La knaboj hurlis pro terura doloro. En la fino, la knabinoj forbrulis la stelojn sur siaj brustoj per ruĝe varma fero, kaj dispremis virajn perfektaĵojn per siaj botoj. La lastaj pioniroj finis kaj ili estis fleksitaj pro dolora ŝoko.
  La knabinoj, mallonge, montris ekstran klason. Sed denove, la germanoj atingis nenion signifan.
  Potencaj memveturaj pafiloj: "Sturmmaus", pafis al la sovetiaj pozicioj. Estis multe da detruo kaj detruo. Sed la sovetia atakaviadilo batis senkonscie unu el la veturiloj, kaj la Fritz revenis.
  La nazioj provis per diskedoj disbati sovetiajn bateriojn. Erinacoj kaj eksplodaĵoj estis uzitaj kontraŭ ili. Okazis tuta interŝanĝo de batoj.
  Jen denove Albina kaj Alvina sur ilia fluga telero. Ili montras helpe de nudaj piedfingroj, premante la butonojn de la stirstango kaj faras ĝin ege lerte.
  Knabinoj, kompreneble, pruvas la plej altan aerakrobatikon. Ĉi tie ili tiris sian diskedon, kaj deko da sovetiaj flugmaŝinoj estis pafitaj.
  Albina pepas:
  - Furioza konstruteamo! Estos stelfalo!
  Kaj denove turnas sian aŭton. Kaj la knabinoj disbatas la Ruĝan Armeon. Cetere, majoro...
  Alvina ankaŭ faligas dekduon da sovetiaj aviadiloj kaj grincas:
  - Frenezaj knabinoj, kaj tute ne virgulinoj!
  Ĝuste pri la lasta. Ilia paro promenis kun la viroj. Kaj kio simple ne leviĝis. Knabinoj amis virojn - estas agrable por ili! Kaj precipe se oni laboras per la lango.
  Knabino de la plej alta rango... Ĉi tie oni turmentis pioniron... Unue, ili senvestigis lin, kaj verŝis kelkajn sitelojn da akvo en lian gorĝon. Tiam varmega fero estis alportita al la ŝvelinta stomako. Kaj kiel ili brulis! La pioniro kriis pro sovaĝa doloro... Ĝi odoris je brulo.
  Alvina batis lin flanke per ruĝ-arda drato. Kaj kiel vi volas ridi... Estas tre amuza.
  Tiam ŝi kantis:
  - Mi estas laca de turki la malantaŭon - Mi volas inciteti mian feliĉon!
  Kaj kiel li ridas! Kaj nudigis siajn perlajn dentojn! La knabino amas mortigi, jen la knabino!
  Kaj la kruroj de la knabino estas tute nudaj kaj graciaj. Ŝi amas promeni nudpiede sur karboj. Kaj peli la kaptitajn pionirojn. Ili tiom kriegas kiam iliaj kalkanoj estas frititaj. Eĉ Alvina estas tre amuza. Kaj ankaŭ Albina estas knabino, sincere - super! Kiel movi la malamikon kun kubuto al la mentono. Kaj knari:
  - Mi estas knabino de la plej alta klaso!
  Kaj nudis siajn perlajn dentojn. Kiuj ekbrilas kvazaŭ batitaj. La militisto estas mirinda! Ĝi povas esti io, kio ne povas esti dirita en fabelo, nek priskribita per plumo!
  Ambaŭ inaj militistoj estas terenbatitaj sur la ĉielo fare de sovetia Migis. Beluloj estas aktivaj. En ili ne estas la plej eta dubo. Kaj tia sovaĝa kaj furioza beleco.
  La inaj militistoj kontrolas la stirstangon per siaj nudaj piedfingroj kaj atakas rusajn aŭtojn. Dum ili dispremos, ili dispremos la batalantojn, kiel klabo sur kristalo. La knabinoj estas senkompataj kaj senkompataj. Ili havas la potencon de kolero kaj la flamon de pasio. Kaj la konfido por venki. Eĉ se la milito daŭras dek kvin jarojn. Sed li ne volas fini. Albina kaj Alvina estas ĉe la pinto de sia populareco. Kaj ili ne volas retiriĝi aŭ halti por momento. Kaj ili moviĝis al si kaj sxapas la malamikon.
  Albina, faligante sovetiajn aviadilojn, kriegas:
  - Mi estas laca ke la knabino ploras, mi preferus dronigi la bastŝuojn!
  Kaj kiel li ridetas, kaj briletas per perlaj dentoj. Kaj nun ŝi volas viron. Ŝi amas seksperforti virojn. Ĉi tio estas tre agrabla por ŝi. Ĉi tie li prenos kaj seksperfortos.
  Albina muĝas:
  Seksknabino estas sekso
  Por granda kanta progreso!
  Kaj la militisto ekridegos... Kaj ni ree mortigu ĉiujn niajn malamikojn. Ŝi havas multe da energio. Kaj plena muskola forto.
  Kaj Alvina kiel muĝi:
  - Ni frakasu la malamikon al la tumuloj!
  Kaj la militisto komencos ridi aktive! Kaj ŝi imagis kiel ŝiaj uloj piedpremis. Sed estas agrable diri almenaŭ.
  Marto estas tuj ĉirkaŭ la angulo... La suno brilas pli kaj pli. En la unua tago de printempo, rusaj knaboj kuras nudpiede trans la degelitan neĝon. Ili ridas al si mem, nudigas la vizaĝojn kaj montras al la germanoj figojn.
  Pioniroj kun ruĝaj kravatoj, kun mallongaj haroj, kelkaj eĉ ĝis nulo. Ili kuras saltante. Iliaj nudaj piedoj preskaŭ neniam estas malvarmaj. Tre malĝentila. La knabinoj ankaŭ kuras, ankaŭ sen ŝuoj. De rozkoloraj, rondaj kalkanoj brilas en la suno. Mirindaj sovetiaj knabinoj. Svelta, atletika, kutima fari malgrandajn aferojn.
  Kaj ĉiuj rikantas kaj grimacas ĉe siaj dentoj... La unua tago de printempo estas vera ĝojo kaj soifo je lumo kaj kreaĵo!
  Kaj en la ĉielo aerbatalo. Mirabela, ĉi tiu estas la numero unu sovetia piloto kiu malflugigas alian germanan aviadilon. Kaj kiel ĉiam en unu bikinino. Eterne juna kaj neniam forvelkanta. Tia estas la forto de ŝia animo.
  Mirabela tamen amas ankaŭ esti tuŝita de viroj. Ŝi tre ŝatas ĉi tion. Tial ŝi estas piloto ... Kiam la nuda, muskola korpo de knabino estas sulkigita de la manoj de viroj - tio estas vera ĝuo. Kaj bonega amuzo!
  Mirabela faligas alian nazian aŭton kaj siblas:
  - Mi estas kirasa hundino!
  La knabino eĉ trafas la regpanelon per siaj nudaj, rondaj kalkanoj. Ŝi estas belega. Kaj neimitebla.
  Mirabella estas tordita. Kaj Agave flugas al ŝi. Ĉi tie, finfine, la du plej produktivaj inaj militisto-pilotoj renkontis. Ili pafas unu al la alia de malantaŭe. Ili provas ricevi ĝin de malproksime. Sed ĝi ne tro bone funkcias. Ambaŭ belulinoj flugas de la paflinio. Kaj ili nudis la dentojn agreseme. Nu, virinoj estas hundinoj. Ili fikse fiksrigardas unu la alian en la okulojn. Pli precize kapo al kapo kaj denove pafu. La germana ME-562 estas ankoraŭ pli bone armita ol la MIG-15, kaj la sovetia veturilo estis malflugigita ...
  Sed Mirabela sukcesas elĵeti, perdante la aviadilon por la unua fojo en ŝia fluga kariero. La plej malbona afero estas, ke ŝi alvenis en malamika teritorio. Kaj tio estas malbona. Jes, tiaj estas la unikaj tordoj de la sorto. Kaj la 1-an de marto 1956, la mondo ŝanĝiĝas, sed la regulo de la Fuhrer en la cibernetika ludo restas.
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"