Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Perloj De Penso

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  PERLOJ DE PENSO
  Se la limo estas atingita - iru al kaoso!
  Konscienco estas la plej multekosta varo el tiuj, kiuj ne estas vendataj - kvankam multaj pretas pagi krome por forigi ĉi tiun valoron!
  En amo, nur poetoj donas utilajn konsilojn!
  Amo estas tia ludo - kie estas la tria kromaĵo!
  Kiel amo diferencas de amika festo - neniam oni vokos tria!
  La numero tri simbolas harmonion - sed ne en la familia vivo!
  Ĵaluzo estas sento de malsuperaj homoj - ili estas malfortaj en sia menso, eĉ kompatas la malriĉulojn!
  Estas pli facile konstrui neĝulon en la infero ol trovi sindoneman pastron!
  Honesta popo kiel - blanka diable!
  La preĝejo estas kiel vendejo - ne eniru sen mono!
  Kiom ajn granda estas la pugno, la mankatenoj tamen taŭgos!
  Pli bone bati unufoje ol diri cent fojojn!
  Plej ofte enkasante malinteresecon!
  Sur la avida buŝo - estas muzelo!
  Kiu amas sekson, havas helan menson kaj bonan koron - ĉar li estas preta dividi la plezuron kun kunulo!
  Milito estas la lernejo de vivo - kio estas pli bone salti!
  Plej multaj viktimoj - postulas militan arton!
  Kristo estis krucumita de pastroj - malbonaj hundoj taksas nur bastonon!
  Kredo certe estas malpeza, sed anstataŭ tineoj ĝi altiras monbiletojn!
  Se vi volas esti riĉa, malfermu bankon, se vi volas fariĝi la plej riĉa, kreu instruon!
  Filozofio estas kiel reto por kapti orfiŝojn!
  Politiko estas la arto de trompo!
  Politikisto diferencas de murdinto - nur per la grandeco de la kotizo!
  Ŝtuparo de kadavroj plej verŝajne kondukas supren!
  Milito estas konkurso de murdistoj kaj ekzekutisto de kompato!
  La kredo faras iujn pli purajn - aliajn pli riĉaj!
  Politikisto estas pli malbona ol vodko - ĝi kostas pli, kaj via kapo tuj kraki.
  Politikisto, kiel prostituitino, laboras per sia lango, sed liveras malpli da plezuro!
  La politikisto estas konstante donacita, sed neniun kontentigas!
  Belaj vortoj - la mantelo de tirano!
  Kiam la ŝtato fariĝas ekzekutisto, oni nomas ĝin sankta patrujo!
  Se politikisto multe krucas sin, tio signifas, ke lia mano serĉas vian monujon!
  Politikisto: leĝigita poŝŝtelisto!
  La diferenco inter politikisto kaj poŝŝtelisto estas, ke la unua kreas multe pli da bruo dum la ŝtelo!
  La historio de kristanismo, kaj ja de iu ajn religio, montras, ke ne ekzistas bona fanatikeco!
  Rifuzi aŭskulti estas mortigi en la animo!
  Amu vian proksimulon, ne lian edzinon kaj monujon!
  La sklavo tiom alkutimiĝis al sia kolumo, ke, akirinte liberecon, li komencis sufoki!
  La pugnoj de bono kreskas tro rapide!
  Kiu semas la semojn de malkonkordo, tiu naskos katastrofon!
  Se vi volas savi vian animon, krucumu egoismon!
  La diferenco inter malplena monujo kaj senanima koro estas, ke ĉi-lasta estas pli malfacile portebla!
  Estas multaj dioj, sed neniu elverŝas la animon!
  Kio estas la diferenco inter stelo sur la ĉielo kaj popstelulo - en tio, ke popstelulo povas estingi per unu pavimo!
  Kristo amas ĉiujn homojn - eĉ kun pekoj, kaj la plej multajn el siaj nunaj servistoj - nur per monujoj!
  Se vi volas proksimiĝi al Dio, mallongigu vian avidecon!
  Eĉ en la ŝajna indiferenteco de la Ĉiopova kuŝas amo - finfine infanoj antaŭ ĉio volas eliri el la zorgado de siaj gepatroj!
  Dio prokrastas la punon de malbono por doni ŝancon al la pekulo!
  Talento kaj diligento kiel edzo kaj edzino naskas sukceson nur duope!
  Eĉ mielo estas amara - se vi dronas en ĝi!
  Trompo estas kiel vino kaj malsaniga kaj dolĉa kaj malfacile haltebla!
  Amo estas kiel fragmenta ĵetaĵo - ĝi rompas la koron, skuas la cerbon, eligas poŝojn, iras flanken!
  La homo estas iel egala al Dio - la Ĉiopova kreis la universon, kaj la homo naskis stultecon: ambaŭ estas senfinaj!
  Sukceso, kiu konstruas sur sango - atendas la sorton de pikporko. Ili manĝos siajn kunkamaradojn - la rezulto de kolero estas malĝoja!
  Kelkfoje la plej bona maniero konservi reputacion estas maŝo ĉirkaŭ via kolo! Ĉiuokaze, ne lasu ĝin fali!
  Vi ne povas longe kuŝi sub urso - ĝi disbatos vin!
  Foje edzino estas kiel mamuto anstataŭ kovrilo!
  Verkisto, kiu strebas rikolti monbiletojn - li ne semos bonon, eternan!
  Lando sen leĝo estas kiel korpo sen skeleto! Nur por ne osifiĝi - necesas elektoj!
  Se vi volas krei ĉefverkon - forgesu pri la kotizo!
  La plej lerta trompo estas kiam vi ne mensogas, sed neniu kredas vin!
  Kompreneble, malvenko promesas grandajn problemojn, sed ĉi tio estas nur reflekto de estonta venko!
  En batalo, ĝi alportas venkon - bravecon kaj bonan inteligentecon.
  Por venki, vi unue devas vidi kie!
  La skolto estas la forĝisto de venko!
  Ĉiu malsaĝulo povas kripligi - ne ĉiu inteligenta povas kuraci!
  Multaj malĝentilaj ekzekutistoj - malmultaj kuracistoj!
  Al kiuj estas kuracistoj, kaj al kiuj ekzekutistoj!
  Sen doloro ne estas kuraĝo - sen braveco ne estas venko!
  La ideoj de komunismo estas la limo de idiotismo: se varmegaj kapoj kaj malvarmaj koroj entreprenas ilin efektivigi!
  Komunismo estas malpeza, sed tiuj, kiuj estas tro oleaj, estas bruligitaj!
  Se vi ne havas la paciencon, kantado helpas!
  La homoj estas kiel fero - ĝis ĝi malvarmiĝas, donu al ĝi la deziratan formon!
  Se vi volas populariĝi - uzu forton pli ofte!
  Taksado estas kiel infera herbo - ĝi kreskas kiam oni akvumas ĝin per larmoj kaj sango!
  La homoj estas kiel fiherboj - ju pli oni tretas, des pli alte ĝi etendiĝas!
  Unueco estas la ŝlosilo al venko!
  Disciplino estas ilo por venko! La menso ludas sur ĝi!
  Unueco, kuraĝo, sindonemo - la ŝlosiloj de venko, libereco, feliĉo! Sen disciplino ne ekzistas armeo, kaj sen armeo oni ne povas trovi liberecon!
  La laboro plifortigis nin, multobligita de la menso donos liberecon, kaj kune kun bonŝanco alportos feliĉon!
  La komandanto estas kiel la supro de piramido - devas esti nur unu, alie eĉ tia solida strukturo kolapsos!
  La nobelaro de la familio havas la saman rilaton al kuraĝo, kiel la longo de la haroj al la menso!
  Neniu braveco de la prapatroj helpos la malkuraĝulon!
  Klingo el la plej forta ŝtalo rustiĝas en la manoj de babilulo kaj malkuraĝulo!
  La plej terura armilo estas la Biblio en la manoj de kanajlo!
  La ĉefa riĉaĵo de homo: potenco, ĝi ankaŭ estas la ĉefa kaŭzo de ruiniĝo!
  La plej bona profesio estas prostituado, vi kombinas komercon kun plezuro kaj ĉiufoje nova partnero - neniu rutino!
  La genealogio de la heroo - vi povas fanfaroni dum jarcento, sed atingis la batalkampon - malkuraĝe rapidas al la malantaŭo!
  Botelo da vodko estas kiel granato - ĝi faligas vin, defrapas vian cerbon, dispremas viajn internaĵojn!
  Kiam la koro estas plena de kompato, ial la monujo estas malplena!
  Vere libera homo submetiĝas al tri aferoj - racio, amo, Dio!
  Amo estas kiel rozo - ĝi ne longe floras, sed doloras!
  Sklavo en sia animo estas submetita - al pasioj, volupto, servistoj de Dio!
  La sorto estas malfirma kiel sablo - nur diligento ĝin ligos per cemento!
  Taso da vino estas kiel oceano - se oni forportiĝas, oni perdas la teron sub viaj piedoj!
  Virinoj amas viran potencon, sed ne en la kazo kiam ili spertas ĝin por si mem!
  Amo estas kiel boato, se vi remas tro rapide ĝi renversiĝos kaj sinkos!
  En la ĝusta tempo, li prezentas artikolon - delogo de plenkreskuloj fare de gejunuloj!
  Vi ne povas meti mankatenojn al amo!
  Kio estas natura ne estas krima!
  Amo estas tenera sento, sed la plej dikaj katenoj ne tenos!
  Se ĉiuj leĝoj funkcius, la lando fariĝus malliberejo, kie oni varbas gardistojn el eksterlando!
  La principo de la neeviteblo de puno ne funkcias, ĉar vi ne povas aresti vin!
  Kuracistoj ne devas iri tra la obstaklokurejo. Post ĝi, manoj tremas, kaj la lango ŝanceliĝos kaj glaso da vodko, male al postebrio, ne helpos!
  Estas nenio pli laciga - longa senlaboreco!
  Scienca malkovro: konceptita progrese - enkorpigita agreseme!
  Ne pensloko por pripensado, sed loko de kvereloj kaj frenezo!
  Ĉiuj problemoj de la homaro venas de egoismo, prospero eblas nur per komunaj klopodoj!
  Homo sen teamo estas kiel ardaĵo, sen fajro - ĝi donas malmulte da lumo kaj rapide estingiĝas!
  Hejmlando varmiĝas - pli bone ol fajro!
  Kaj la besto estas pli bona en la grego!
  Logiko ne devas servi al instinktoj - la menso de volupto!
  Estos milito - estos heroaĵo!
  Muskoloj sen cerbo, tio estas manpleno da viando - sur kiu ploras pato!
  El la du duelantoj, unu estas malsaĝulo, la alia estas kanajlo!
  Ju pli alte flugas homo, des pli li estas malkontenta pri sia pozicio!
  Restita sola, la hundo sopiras la bastonon de la posedanto!
  Nur li havas flugilojn - kies menso ne kutimas rampi!
  Estas malbone kiam vi estas sola kiel snobo!
  Vi estas sola, kaj la malamikoj estas legio!
  Eĉ elefanto povas esti manĝata de cimo!
  Se la cimoj ne estas unu miliono!
  La gvidanto de la lando estu frato de homoj, ne frato!
  . Estas pli facile trovi sekan rokon en la oceano ol inventaĵo kiu ne estis uzata por militaj celoj!
  Venko kiel virino - altiras per brilo, sed fortimigas je prezo!
  Fajra dio de milito kaj kiel aliaj dioj postulas atenton kaj oferon!
  Unu glavo, kiel pluvguto, falos kaj disiĝos, kaj kiam ili estos multaj, naskiĝos venko!
  Nur ne kantu - por paco!
  Mia koro estas malgaja - mia stomako estas malplena!
  Unue la bovlo, poste la pensoj!
  Venko valoras la honoron!
  Honoro estas relativa koncepto kaj devus esti aplikata ĉefe al viaj soldatoj!
  Kiu trinkas antaŭ la batalo - postebrio en la submondo!
  La pipoj silentas, ĉar la klingoj kantas - ŝtalo estas pli forta kaj pli laŭta ol kupro!
  Armeo sen komandantoj estas kiel grego da ŝafoj sen paŝtisto, se unu lupo ne manĝas, tiam ĝi timigos!
  Flugo estas pli malsaĝo ol malkuraĝo! Post ĉio, la plej multaj soldatoj mortas ne en batalo, sed dum la postkuro!
  Milito estas kiel domenludo, nur rompitaj ostoj ne plu estas kolektitaj - la tero tenas!
  Persekuto igas militiston ekzekutiston, malkuraĝulon bravan homon, humilan homon insolenton!
  Fantazio estas konkurso de absurdaĵo kaj absurdaĵo! Samtempe ne ekzistas pli scienca kaj logika ĝenro!
  En milito, kiel en opero - ĉiu kantas sian, nur instigisto povas esti spiono!
  Modernaj virinoj pardonas al viro ĉion - krom malriĉeco!
  Ĉu vi konas la diferencon inter spionoj kaj skoltoj?
  Mi scias! Ni havas nur skoltojn - eksterlandanoj havas solidajn spionojn!
  Kio estas pli bona kun malplena kapo aŭ malplena monujo? Kompreneble kun malplena kapo - ne tiom rimarkebla!
  La menso estas la plej bona kolektanto de riĉaĵoj!
  Menso kaj sorto: geedzoj enamiĝinte - nasku sukceson, riĉecon, pozicion, sed rapide disiĝas!
  Estas pli facile por fieraj viroj aŭskulti konsilojn, kiam ĝi estas donita de virino - krom se ĝi estas edzino!
  Saĝa edzino valoras riĉaĵon! Kaj entreprenema edzino povas procesi lin!
  Kiu aprezas personecon en persono, kaj kiu aprezas kontantmonon!
  Homaro povas esti detruita de du aferoj - komputiloj kaj komputikistoj. La unua atrofios la menson, la dua ne povos profiti de ĝi!
  Kamarado en la milito kaj granato!
  Ĝenerale, granato rakontanta ŝercojn estas kiel Faberge-ovo uzata por fendi nuksojn!
  Talento estas kiel animo: neeblas forpreni, sed ĝi povas esti detruita!
  Venĝo ne valoras honoron - la venĝo de deco!
  Envio estas la ĝermo de krimo, memintereso akvumas, mallaboreco nutras!
  Maldiligento estas la plej malbona el ĉiuj krimoj!
  Pli bone estas digne morti per glavo - ol vivi bovo pelata de vipo en budon!
  En milito, kuraĝo povas venki ruzon, sed ruzo neniam povas venki kuraĝon!
  Milito faras la vivon terura, kaj la morton inda kaj bela!
  Modesteco estas malofta kvalito por komandanto, sed tio faras ĝin eĉ pli valora!
  - Ŝakalo konsonas kun la vorto feko!
  La leono havas nur unu avantaĝon super la ŝakalo - la kapablon morti digne!
  Tekniko estas ekzekutisto de kuraĝo!
  - Sed ne estas vero! Fakte, ju pli alta estas la nivelo de teknologio, des pli da inteligenteco kaj eltrovemo necesas sur la batalkampo!
  Kie komenciĝas la interesoj de la Patrujo, finiĝas la persona bonfarto!
  Libereco devas esti kombinita kun disciplino. Anarkio estas la malo de libereco!
  Forta memoro estas la plej bona mentoro! Ĝenerale la libereco estas gajnita per glavo, sed nur per la helpo de la racio oni povas ĝin konservi!
  - Kiam forta militisto savas alian, por tio ne necesas speciala honoro!
  Post ĉio, kiam braveco brulos en via koro, vi levos vian ŝildon por defendo de la sklavoj!
  La malnobleco de bastardo ne estas preteksto por honesta, ĉar la ĉeesto de malpuraĵo ne pravigas malpuran!
  Amo neniam estas malmultekosta - precipe se vi pagas ne per via monujo, sed per via animo!
  La sola afero, kiu povas pravigi verŝitan sangon, estas se la larmoj ĉesos flui kiel rezulto!
  Tiuj, kiuj servas por mono, neniam povos egali en batalo kun tiuj, kiuj estas pelitaj de kuraĝa koro kaj la deziro al libereco!
  La larmoguto de infano estas danĝera ĉar ĝi iĝas furioza rivereto, kiu forlavas civilizaciojn!
  La posteno de komandanto ne estas kroma lutado, sed plia respondeco kaj peza ŝarĝo!
  Oni ne scias, kio estas pli grava - nutri ĉiujn malsatojn aŭ viŝi larmon por unu infano!
  Oro estas pli mola ol ŝtalo, sed prefere batas la koron!
  Ne la armilo igas la soldaton forta, sed la armilo de la soldato!
  Vere longa konversacio kun maŝinpafilo kondukas al tio, ke ĝi komencas pafi en la orelon!
  Sekso estas la plej detrua armilo, precipe danĝera pro sia havebleco!
  La efikeco de iu ajn armilo dependas de la elektita viktimo, kaj eĉ pli en sekso!
  Sekso estas la plej humana armilo, male al aliaj mortigaj armiloj, ĝi donas vivon!
  Amo malofte mortigas, sed ofte doloras!
  Kiu longe rigardas nudan keston, tiu forgesas la konturojn de la blazono!
  Pli bone biciklo kun pedaloj ol Mercedes sen motoro!
  Malnova armilo estas kiel lambastono, fidinda, sed neniu manovro!
  Promenado ne estas pli rapida, sed pli malmultekosta - vi precipe ŝparos pri kuracistoj!
  Mono estas kiel laksigilo - honesteco kaj kuraĝo lasas homon kun ĝi!
  Pli bone estas perdi tagon de skoltado ol morti en sekundo!
  En la milito, la pelado estas trotado en la tombon!
  La plej multaj el la kaptitoj estas multe pli brilaj en animo kaj pli puraj en koro ol tiuj, kiuj ilin gardas! La ĉeno ne povas esti pli morala ol la kaptito!
  Malgranda korpo estas kiel akra tranĉilo, nur ĝi ne estas akrebla!
  Virinaj larmoj estas pli bonaj ol perloj, ĉiu guto estas ora monero!
  Ŝtona hakilo kaj atomenergio devas esti alfiksitaj al bona koro!
  Ne necesas honti pri malriĉeco, se vi havas riĉan animon kaj koron el oro!
  Progreso kovras superstiĉon!
  La precizeco de la ĝentileco de la murdinto kaj la aroganteco de la pruntedoninto!
  Unu gardostaranto kostas ne pli ol ĝardena birdotimigilo!
  En milito plenigi komandanton egalas venki!
  Nefinita malamiko estas kiel netraktita malsano - atendu komplikaĵojn!
  Nobla saĝo estas kiel multekosta vino - estas pli bone kaŝi ĝin de la malsuperaj!
  Se vi faligis du monerojn, unue prenu ne tiun, kiu estas pli granda, sed tiun, kiu estas pli multekosta! La reston donu al la malriĉuloj!
  Malvenko estas ĉiam malĝojo, krom se vi donas al la maro monon kontraŭe!
  Nur nekorektebla romantikulo ĝojas morti pro aminda sinjorino!
  La pragmatisto preferas naski novan vivon!
  Kuraĝo povas kompensi por nesufiĉa trejnado, sed trejnado neniam kompensas por kuraĝo!
  Talento povas anstataŭigi edukadon, sed edukado neniam anstataŭos talenton!
  Ekscitiĝo kaj kolero, ĉi tiuj estas nur protezoj de kuraĝo kaj kuraĝo!
  Bonŝanco, kiel abelo, certe flugos al kie maturiĝas la nektaro de saĝo kaj diligento!
  La vermo, male al la aglo, malaperas facile. La malalta estas ĉiam kaŝita, kaj la alta estas vundebla!
  Ne tiom la ĉeno tenas en sklaveco, sed timo - la malforteco de almenaŭ unu ligilo donas kuraĝon!
  Estas honoro morti por la Patrujo, la Virino, la Gepatroj, sed eĉ pli bone estas vivi por tio ĉi!
  En milito, estas pli facile akiri avantaĝon ol realigi ĝin! Ĉi-lasta similas al ĉasado de muŝoj, kiuj algluiĝis ĉirkaŭ venkita leono!
  La lango, malgraŭ sia eta grandeco, estas la plej forta membro de la korpo. Li movas armeojn de milionoj kaj trankviligas la bebon. Kapabla detrui kaj savi.
  Batalanto sen vundo estas kiel riĉulo sen poŝo!
  Viro bezonas forton por vivi, kaj virino por pluvivi!
  Inter la ŝafoj eĉ virŝafo povas leviĝi, sed provu fariĝi ĉefo inter la leoninoj!
  La vivo estas tro valora por esti interŝanĝita!
  Ŝtalo estas akra, sed la lango de virino estas multe pli akra!
  Agu kuraĝe, se vi ne povas lerte!
  Aldonu unu civilulon al la taĉmento, mi egale forprenas du soldatojn!
  Unu amatoro kun sia stulteco blokos la profiton de dek specialistoj!
  Granda familio estas ĉielo por la koro, purgatorio por la monujo, infero por malamikoj!
  Malmunti kaĝon estas foje pli malfacila ol forpeli kruelan posedanton!
  Por la rusa popolo vodko estas pli malbona ol deko da Hitler!
  Sonĝo perfidas realecon!
  Estus kialo por mortigi, sed ĉiam surmetu la kofron!
  Vodko estas leĝigita teroristo!
  Alkoholo estas la plej granda seria murdisto! Do ni trinku, sed por ke oni mortigu nin nur per alkoholo!
  Kiom ajn malgranda la elektronika blato, sed predikisto grimpis en ĝin kun etendita mano!
  Aŭtomata estas la plej bona argumento por pento!
  Vera viro devas esti aŭdaca en batalo, firmega en amo, sprita en disputo!
  Nefinita vodko, kiel nekontenta edzino, kapdoloro ne povas eviti, do estas pli bone venkiĝi!
  Milito estas la plej ekscita ludo, la nombro da partoprenantoj estas senlima, sed konstante malpliiĝas!
  En milito, male al boksado, gajni per punktoj similas al perfido, sed la juĝisto ne estas subaĉetita!
  Ŝako estas logiko kaj poezio enkorpigitaj en simplaj pecoj!
  Libereco estas kiel korupta knabino, nur ili pagas por ĝi ne per mono, sed per sango!
  Junularo estas fratino de aroganteco, aroganteco estas fratino de kuraĝo, sed nur rilatiĝante kun la sperto de maljunulo povas naskiĝi venko!
  Kiam la komandanto havas helan kapon, malheliĝas en la okuloj de la malamiko!
  Sento de tempo estas nemalhavebla kvalito de komandanto, ne vane la minutmontro havas akran finon, ĝi batas pli forte ol akrigita damaska ŝtalo!
  Plezuro kaj doloro estas malaj, sed por iuj, kaŭzi doloron estas la plej alta plezuro!
  Milito kaj sekso estas plezuro, sed ne en miksaĵo, tro mortiga peniko!
  Ju pli dika estas la peco en la kaptilo, des pli akraj estu la dentoj!
  Estas pli malfacile atingi leporon ol mortigi mamuton!
  Belege mortigante, vi kreas sangajn mortvivojn, nur fajnuloj tro rapide iras al la tombo!
  Modereco estas bona kvalito, se ĝi ne validas por enspezo! Peza monujo ĉiam estas malpeza!
  Kiam virino diras la veron, pasio komencas forvelki, kaj kiam ŝi mensogas, perfido floras!
  Mildaj brakumoj sufokiĝas pli forte, nenio estas pli neforgesebla ol ameca maŝo!
  Ŝuldo estas peza ŝarĝo, precipe se estas nenio por pagi krom vivo. Vi ne povas prunti ĝin, siavice!
  La dormo de la morto estas la plej profunda, sed ne la plej dolĉa, precipe por tiuj, kiuj pekis!
  Ĉasado estas la krono de venko, kaj sen krono ne estas venka fino!
  Kiu malfruos, tiu atingos unu korbaton dum la tuta vivo!
  Nepafita soldato, kiel verda vino, akiros forton per bataloj, sed komandanto, kiu ne volas lerni, estas kiel sterko - li ne maturiĝos, sed nur perepere!
  Malbona komandanto sukcesas savi sian propran haŭton, bona savas siajn soldatojn de morto!
  La debuto en la batalo estas grava ĉar, perdinte, vi ne parolos por biso!
  Se kamarado mortas, ne ĉagreniĝu, la ĉielo riĉiĝis per bona homo!
  Kaj se ĝi estas malbona? Tiam fariĝis pli facile por la vivantoj sur la tero.
  La vero estas unu, sed ekzistas multaj religioj, kio signifas, ke kredanto havas pli grandan ŝancon erari ol ateisto!
  Ateisto, eĉ se li pravas, lia vero ne donos al li profiton, sed kredanto, eĉ se li eraras, ricevos feliĉan vivon kaj dignan morton!
  Fariĝi ateisto estas kiel ŝteli vian animon!
  Kredo estas kiel vesto, estas malfacile porti ĝin kaj oni ne povas esti nuda! Vi povas ŝanĝi ĝin nur per lavado, kaj elektante modernan stilon! Ĝenerale, religio, kiel edzino, ĝenas, kaj estas timige ŝanĝi!
  Fido kiel indika pistilo estas nur unu kaj nur malsaĝuloj ridas pri ĝi!
  Feliĉo estas elektema edziĝanto, kiu iras por paro nur kun libereco!
  Kion vi volas meti serpenton al via koro - malfermu la pordon al la submondo!
  Tio estas ĉar pioĉo kaj muskolaj brakoj bezonas kapon!
  La komandanto similas al aktoro, nur ripetoj por biso paŭzo ne aplaŭdo, sed vangofrapoj, veturante en la teron!
  Amo estas kiel nubo, submetata al kapricoj kaj verŝas larmojn!
  Kompato estas trajto de la fortulo, krueleco naskiĝas de malsekureco, kaj malsekureco estas malforteco!
  La puno de malbono estas la plej valora speco de bono, ĝi postulas spiritan purecon kaj forton!
  Decidemo estas nemalhavebla kvalito de reganto, timemo detruas ŝtatojn kaj lasas popolojn orfoj!
  Kies blaster krius, sed via silentus!
  Amo postulas oferon, ne malpli ol malamo!
  - Religio unue estu morala, instruu bonon kaj obeon! Nur ne turnu homojn en gregon kaj dekutimigu ilin por pensi!
  La revolucio ne ŝanĝu la tipon de sklaveco, ĝia celo estas spirita libereco kun ununura sinteno - fari bonon!
  Nenio kunigas la homaron kiel vera religio bazita sur bonkoreco kaj prudento!
  - Nur la fina venko de la plej alta vero povas pravigi mensogon! Same kiel la afero de paco postulas perforton, estas pli facile rebati glavon per glavo ol per ŝildo!
  - La vero estas ĉiam en minoritato, kaj la malplimulto povas venki nur helpe de inteligenteco kaj ruzo! Ĉi tio signifas ruzon kaj inteligentecon, verajn kamaradojn de la vero!
  Sklavo estas antaŭ ĉio malkuraĝulo, li timas perdi sian ĉenon!
  La tirano havas tri kvalitojn de insektoj: la piko de skorpio, la piedoj de glueca muŝo, la reto de sangosuĉulo, sed li ne estas destinita al iĝi flugilhava!
  La beleco de la animo, la pureco de la koro, la potenco de amo - ne devas esti malpurigitaj per troa venĝo!
  Se vi pravas, justeco pravigas kruelecon, sed nur tiom, kiom tio ne igas la viktimon la ekzekutiston!
  La plej valora kvalito de komandanto estas akcepti malvenkon digne kaj lerni de ĝi!
  En moderna militado, kiu flugas gajnas, kaj kio rampas estas batata de la malamiko!
  Insulto estas armilo de kanajlo kaj malkuraĝulo, penante humiligi aliajn, li malaltigas sin!
  Nur la mortintoj ne eraras, krom se, kompreneble, vi kalkulas la lokon de la paradizo!
  Praktiko estas la patrino de lerteco, aliancita kun talento!
  Tiuj, kiuj volas lerni, profitos pli el malvenko - ol la memkontenta arogantuloj de venko!
  Pli bone estas bele morti ol malbele vivi!
  Por maldiligentulo, ĉiuj tempoj estas malbonaj, krom dormo!
  En milito, trofrua ĝojo estas fratino de perfido!
  La plej perfekta klingo - oblikvaj manoj difektas!
  La tempo en milito estas kiel akvo, ĝi eluzas bonkorecon kaj homaron!
  Militisto sidanta en embusko estas kiel rabisto, nur li volas ricevi sian vivon, ne monujon.
  Por bona komandanto, savi vian propran estas pli grava ol mortigi fremdulojn!
  Grandaj nombroj da lerteco kaj lerteco de tombisto! Se vi volas fariĝi heroo, ne iru milde!
  Mensogo estas kiel serpento en la loko de gardohundo - kiam ĝi mordos la malamikon, la sekva certe pikos vin en malforta punkto!
  Kavaliro povas cedi ĉion al sinjorino, krom la rajto morti unue!
  Rusa soldato povas esti mortigita, sed ne venkita!
  La giganto ne estas tiu, kiu estas granda en kresko, sed kiu havas la amplekson de penso, al la ĉielo!
  Perforto naskas eksteran obeemon kaj ekbruligas ribelon en la animo!
  Kaptiteco estas kiel ruĝvarma forĝejo, malmoliĝas se post ĝi vi plonĝas en la glacian fluon de liberigo!
  Justeco estas foje severa, sed ĉiam pli mola ol arbitreco!
  Ruzo de milito ne estas kontraŭa al honoro, krom kiam ĝi turnas kontraŭ vi!
  En milito, neglektemo estas kiel gudro en mielo, ĝi nur elsangiĝas!
  La evitema manovro similas al hoko, ne nur laŭ formo, sed ankaŭ laŭ rezulto!
  Kiom ajn fortaj estas la manoj, sen kapo ili valoras ne pli ol manekeno!
  Inĝenieco povas esti komparita kun tria mano, nur kun multe pli granda svingo!
  Sangas la revolucio, kiu kondukas al la pliboniĝo de la homoj, forpelas grason, kiu renovigas la eliton!
  La plej grandaj dividendoj pri investoj ricevos tiuj, kiuj ne ŝparas patrinan lakton por infanoj!
  Mensogoj por bona, jen la vero, eldirita en nova maniero!
  Virino estas trezoro, kiu povas subaĉeti la plej riĉan kaj armilo, kiu povas faligi la plej fortan!
  Problemoj estas eterna koncepto, eĉ morto nur translokas ilin al la parencoj de la mortinto!
  Feliĉo estas floro, kiu estas fekundata per ostoj kaj akvumata per sango!
  - La fundamento, miksita kun sango, estas tre malfirma, do nur en vivanta korpo sango havas potencon!
  Ĉio estas ŝanĝebla, krom la sento de respondeco kaj devo!
  Estas malbone perdi la vivon, sed multe pli malbone perdi la senmortecon!
  Pli bone estas flugi dum unu horo ol rampi dum cent jaroj!
  Forto estas sinonimo de libereco, libereco estas sinonimo de devo, devo postulas sindonon kaj rezignon!
  Heroo kun malforta kapo diferencas de manekeno per tio, ke li kriplas sin!
  Psikologio estas la ŝlosilo al venko, vi nur bezonas povi elekti la ĝustan seruron!
  La koro ne estas sendita al inteligenteco, kaj la kapo ne estas hakita!
  Rapideco naskas venkon, rapideco alportas bonŝancon, rapideco estas la dua feliĉo!
  Rapideco naskas venkon, rapideco alportas bonŝancon, rapideco estas la dua feliĉo!
  La glacia spiro de morto tremas la koron, kaj tordas la intestojn de malkuraĝulo. Sed kuraĝa de la proksimeco de osta maljunulino kun akrigita falĉilo: akiras akrecon de reago, trankvilon en batalo, forigi troan grason!
  Temperamento ĉe virinoj ofte kunvivas kun modesteco - same kiel kuraĝo ĉe viroj!
  Tekniko estas koncepto duobla - ĝi ne toleras stultecon!
  La plej dolĉa frukto estas la plej malfacile elektebla!
  Malzorgemo estas la malo de kuraĝo, kuraĝo kaj kalkulo nur duope naskos venkon! Glaso da venko estas kiel botelo da vodko, por ke ne estu problemoj, ĝi postulas tri homojn: Bonŝancon, inteligentecon kaj kuraĝon!
  Morto ne estas provizora, sed vivo estas konstanta!
  Ne ekzistas tia religio, ke la logika klarigo de la ekzistanta stato de aferoj kaj la ĉeesto de racio!
  Ĉi tie ĝi pravas, sed la homa menso mem ne estas la plej logika en nia mondo. Foje eĉ ŝajnas, ke nenio estas pli malracia ol logiko!
  Milito sen sango estas kiel vivo sen doloro!
  La kapablo pluvivi memstare estas pli grava por militisto ol mortigi la malamikon! Ĉiu milito finiĝas en paco, kaj la vivo finiĝas per entombigo!
  La amo de adoleskanto estas kiel vitro: tro fragila, ĝi rompiĝas facile kaj doloras!
  Sklavo kaj reĝo eliras el la sama ventro, se ili estas samaj antaŭ naskiĝo, kial do ne esti egalaj post!
  Scienca progreso sen disvolviĝo de moralo egalas al provi fumi el nuklea eksplodo!
  Neglekto en milito, patrino de krimo kaj fratino de perfido!
  , La pano de milito estas la plej amara: trempita en la sango de fratoj kaj larmoj de patrinoj!
  Naski infanojn estas multe pli agrable ol naski kadavrojn - kvankam ambaŭ postulas lerton kaj eksciton!
  Sklavigo komenciĝas ne la deziro lerni kaj pensi!
  Saĝaj vortoj estas bonaj - bonaj faroj estas pli bonaj!
  La vivo estas ĉiam brila, kaj la morto estas mezbona!
  Scienco ne estas ĉio, la plej altnivelaj armiloj postulas lertajn manojn kaj flekseblan menson! Spirito venkas materion!
  Ĉiu momento ĉesas esti rava, tuj kiam ĝi frostas, frostiĝas kiel glaciflosaĵo!
  Movado estas vera feliĉo!
  Patrujo estas la plej altvalora afero, kiun homo havas, sen ĝi la vivo ne havas signifon!
  Homo sen patrujo estas kiel korpo sen animo!
  Religio estas la konsolo de la malfortuloj - ajnaj malfeliĉoj ŝajnas sensignifaj, se ili estas provizoraj!
  Se la tekniko estas la gardanĝelo, tiam la batala spirito estas la dio de milito!
  Estas pli facile preni la oceanon per kulero ol diskuti kun ateisto!
  Komputilo kiel knabino amas junan kaj obstinan!
  La morto diferencas de la amato, ke ili ĉiam provas prokrasti la renkontiĝon kun ŝi!
  La morto diferencas de la amato, ke ĝi ĉiam venas en la malĝusta tempo, sed neniu riproĉas al ŝi pro tio ke ŝi malfruis!
  Kiu ŝparas pri sekureco - rompiĝu ĉe entombigo!
  Bone nutrita armeo estas la ŝlosilo al prospero!
  En milito, bona preparo estas kiel aero al la pulmoj, malbona miksaĵo de gasoj kripligas kaj mortigas!
  Kiam homo artefarite donas al si imponan aspekton, tio estas certa signo de spirita malforteco.
  Terura lupo en vesto de ŝafo, ne ŝafo en vesto de lupo!
  Por homo, estas nenio pli grava ol milita arto - ĝi estas sinonimo de inda ekzistado! La morto de tigro estas pli bona ol la vivo de hundo!
  Morto en milito estas pravigita nur kiam la malamiko aĉetas ĝin je troa prezo, kaj doni donacojn al la malamiko egalas al perfido.
  La rekonita malamiko estas preskaŭ venkita, vi nur bezonas ne lasi la ŝancojn mem foriri!
  La kadavro de malamiko estas multekosta, sed vivanta ankoraŭ kostos pli!
  Stealth-kvalita gajninto!
  Ĝenerale, la vivo sen malfacilaĵoj estas kiel supo sen spicado, multe - amara, ne - ne grimpas en la gorĝon!
  Viroj devus almenaŭ unufoje en sia vivo mortigi kaj savi iun! Kaj se la unua estas bonŝanca, tiam la dua estas nemalhavebla provo de kuraĝo!
  La komputilo estas pli bona ol la atombombo, ĝi estas la plej certa maniero por konkeri la naciojn kaj igi ilin labori por la venkinto! Cetere mi ne timas tentojn! Ĉiu fido do valoras ion, se ĝi scias defendi sin!
  En juneco, la sango fluas pli rapide, kaj la "boŭlisto" kuiras pli varme!
  Malrapida azeno, pli malbona ol porko, ankaŭ malbonodoras, sed ne donas viandon!
  Aŭtomata fajro kaj muĝado de ŝelo - plej bone forpuŝu bonan memoron!
  Kredo sen pruvo: ke falko, sen flugiloj, povas grati, sed ne lasos ĝin ŝvebi!
  Religia diskuto estas la plej senfrukta - ĉar ambaŭ diskutado havas neniun ideon pri la temo, pri kiu ili diskutas!
  En la kuro inter scienca kaj teknologia progreso kaj moralo, ĉi-lasta estas kondamnita esti eksterulo! Kvankam la homaro riskas fali en la abismon inter scienco kaj moralo!
  Kiu ŝparas per scienco, tiu prirabas sian idaron, kaj kiu rabos siajn posteulojn, tiu restos por ĉiam almozulo!
  Per rabado de posteuloj, vi povas fari kapitalon, sed vi ne povas riĉiĝi!
  ! Politiko estas malpura komerco farita en puraj kostumoj!
  Vero ĉiam estas multflanka, sed eraro estas unuforma!
  Beleco estas dialektika koncepto - nur malbeleco estas universala!
  Modernaj armiloj, male al vino, amas junecon!
  Ŝparu la malamikon, kion sidi sur ponardo - ŝtalo ne konas la senton de empatio!
  La plej bona armilo estas eltrovemo, ne postulas kostojn, sed estas multekosta!
  Kiam la nombro da kadavroj estas pli ol unu, ili fariĝas de tragedio al ekstraĵo!
  Murdo estas kiel perdi vian virgecon unuafoje kaj ĝi doloras, poste kun ĉiu nova ago pli kaj pli da plezuro!
  Tiu skolto estas malbona, kiu ne povas antaŭvidi eliron en kazo de malsukceso!
  En iu ajn alia areo, eraro povas kosti vivon, sanon, kaj nur trompante vin en religio, vi riskas perdi senmortecon!
  La besto havas dentegojn, la viro havas pafilon, la besto dependas de la muskoloj, kaj la viro de la menso! Provoj obtuzaj la dentoj, sed akrigi la menson - tial la menso estas senmorta, progreso, kiel porĉiama mova maŝino, kondukos al prospero!
  Eĉ la plej teruraj novaĵoj de ripetado fariĝas ordinara!
  Kiam agento laboras por du inteligentecoj, kontraktante infanon provantan ŝtopi du cicojn en lian buŝon, li riskas ŝiri sian buŝon!
  Movado estas la pluvo, sub kiu kreskas la floroj de la sano, kaj la sarkilo elradikiganta la herbojn de la malsano!
  La blinduloj de blinduloj ne vidas la okulon - ili iras kien ili volas!
  Ne povas elkonduki blindulojn - kara fidela transirejo!
  Vida vojaĝanto ne tiru - helpu la blindulojn!
  Homo facile rompas, malfacile subigas, kaj tre malofte atingas amon el la naturo!
  En kartoj, sorto venas al hela kapo, lertaj fingroj kaj trankvila koro!
  Ĝenerale, krimo ne estas ĉokolado, fuŝinte dolĉan vivon, vi ne faros, sed vi certe ricevos obezecon de la koro!
  Manko de forto povas kompensi troon de inteligenteco, sed neniu troo de forto povas kompensi mankon de inteligenteco!
  Talento povas anstataŭigi mankon de edukado, sed neniu kvanto de edukado povas anstataŭigi mankon de talento!
  Diamanto estas gemo sen polurado, sed neniu polurado transformos karbon en diamanton!
  La morto de iu alia estas amuza, sed de lia morto la koro krevas kaj la animo iras al la kalkanoj!
  Mono gluiĝas al sangaj manoj kaj glitigaj animoj kiel malpuraĵo!
  El ĉiuj formoj de fanatikeco, religia estas la plej malracia kaj egoisma, do direktita ĉefe por atingi personan senmortecon!
  Amo diferencas de seksperforto nur en la formo de pago - pago en speco por la lasta ago!
  Pli bone estas perdi en justeco ol gajni en peko!
  La perdo de virtulo estas gajno en la ĉielo, la gajno de pekulo estas ŝtelo de la animo!
  Neante Dion, la komunistoj metis senracian ŝarĝon sur la ŝultrojn de la homo! Volante preni la lokon de la Ĉiopova, la homo ne povis elteni la doloron de Golgota kaj la tentojn de la diablo!
  Ne posedante la potencon de Jesuo, homoj, anstataŭ konstrui regnon de bono kaj justeco, kolapsis en lageton de malvirto!
  Sennombraj trezoroj en la animo de homo, nur se vi komencos rabi ilin, rapide elĉerpiĝos sen alporti riĉaĵon!
  Ĉiu seksa ago, la juvelo, kiun vi dividas por du kaj eĉ unu ŝtelisto, ŝtelos ĝin el via koro!
  Ĉiu homo havas ion komunan kun primato, estas bone se ĝi estas potenco, sed pli ofte inteligenteco!
  Estus amuze, se ĝi ne estus vera!
  Bedaŭrinde, ni havas pli da vivantaj ŝercoj ol decaj viroj kaj honestaj politikistoj!
  Kiu vendas sian animon, ĉiam restas en perdo - li donas la senmortan por la mortonto!
  Venko super forta kontraŭulo kutime kostas pli, sed vi ne fordonos ĝin por nenio!
  Murdo ne povas pravigi memintereson kaj profiton - nur honoro, libereco kaj Patrujo estas rekomendantoj de perforto!
  Bona devus esti kun pafilo,
  Frapu kiel furioza ŝtalo!
  Sangi kiel akvofalo
  Malbono ne indulgu ĉiujn mortigojn!
  El ĉiuj artaĵoj, estas militaj ĉefverkoj, kiuj estas plej firme fiksitaj en la memoro de homoj kaj kaŭzas la plej multajn larmojn!
  - Pentraĵo skribita en sango: pli hela ol oleo kaj multe pli malrapide paliĝas!
  Deca homo metas justecon - super familiaj kaj amikaj rilatoj! La leĝo por malamikoj kaj amikoj estu la sama kiel edzo al edzino!
  La ĉeesto de malsamaj leĝoj igas justecon prostituitino!
  Forta kontraŭulo moderigas la korpon kaj volon, igas vin pli forta - malforta koruptas la animon kaj malfortigas la korpon, igas vin pli malforta!
  Do la malfacila vojo donas multe pli facilan venkon!
  La manoj de soldato ricevas por pafi, kaj la cerboj por ĉesi ĝustatempe!
  Mortigi malsaĝulon: estas same kiel piki per kudrilo, pafi saĝan - kion bati per kuglo!
  La naturo estas la patrino de homo, kaj la patrino de granda inventinto ne povas esti kompleta malsaĝulo! Kvankam al ŝi mankas praktika eltrovemo!
  La kuglo estas la plej efika eduka metodo en la traktado kun junuloj, same kiel kun maljunuloj!
  Nur la efikeco de la efiko falas! Ofte la kredindeco falos, kaj se vi alvenos tien, vi devos alporti zombiojn!
  Religio malaltigas fieran homon al la nivelo de besto - donante elekton inter ŝafo kaj kapro!
  Pli bone estas doni vian haŭton al homoj kiel ŝafo ol sibli eterne kiel serpento!
  Ĝenerale, la koncepto labori kun la kapo provizas ne nur laŭvortan interpreton, eĉ se temas pri luktosporto!
  Se vi volas riĉiĝi - baptiĝu kiel judo, se vi volas bankroti, prenu prunton de judo!
  Plumbo helpas digeston, precipe se la pilolo estas en formo de kartoĉo!
  Oficisto, kiu ne akceptas subaĉetaĵojn, estas kiel virga prostituitino!
  Kutime, por savi unu, vi devas mortigi la alian! Ĉi tio sendube estas kruela leĝo, sed ĝi restarigas la naturan ekvilibron de specioj!
  Ne ekzistas en la mondo pli bona batalanto - ol rusa soldato, kaj pli granda tirano - ol rusa generalo!
  Troa lukso estas signo de frivoleco, frivoleco estas antaŭsigno de baldaŭa ruiniĝo!
  Saĝaj vortoj el la lipoj de bastardo estas kiel fonto el rubamaso!
  Vi havas avantaĝon en longeco, sed mi havas en menso!
  Kelkfoje oni povas mortigi, sed oni neniam povas forpreni esperon!
  En milito, mankas sekundo - vi povas perdi eternecon!
  Ordinara turo estas kompatinda inter nubskrapuloj, sed majesta inter kabanoj!
  Homo submetiĝas al forto, respektas kruelecon, malestimas mildecon kaj ne aprezas bonkorecon!
  Sekso estas la plej bona kuraco por ĉiuj mensaj malsanoj, sed bedaŭrinde multekosta kaj malfacile trovebla!
  Kiu ne amas sekson, ne amas la vivon, kaj ne estimas la ĝojojn de la karno!
  Poezio havas komunan kun vino, ke ĝia valoro kreskas kun la tempo, sed eĉ jarcentoj ne permesas, ke la linioj putru kaj la fajreroj estingiĝu!
  Soldato estas kiel komputilo - li kalkulas unu-nul, kaj militisto estas amiko-malamiko!
  Homo diferencas de la besto en homaranismo, kaj la kapablo agi kontraŭe al instinktoj!
  De perforto kontraŭ virino aperas foje sanaj infanoj, kaj de perforto kontraŭ naturo nur monstroj!
  Se la patrino estas kruela, ankaŭ la infanoj estas kruelaj! Kia estas la naturo de tia estas ŝia idaro - viro!
  Amikeco estas serĉata de la fortulo, nutraĵo de la riĉulo, kaj sindonemo estas montrata al la sentimaj!
  Ataki estas la plej bona maniero neŭtraligi la nombran superecon de la malamiko - igi ilin kontraŭbatali estas kiel forhaki duonon de la brakoj!
  .Por virino, amo estas plezuro kaj enspezo, por viroj, plezuro kaj elspezo!
  Elpensi novan armilon por malmoralulo estas kiel segi la krurojn de seĝo, kiam ŝnuro balais super la kolon!
  Homa malforteco estas la patrino de ajna religio, sed malkuraĝo estas la patro!
  Ateismo estas simbolo de libereco - kristanismo similas al la vorto ĉeno!
  Kiu pardonos, tiu estos pardonita, kiu kondamnos, tiu estos kondamnita! Kiu lasas malamon instali en lia koro, veneni sin kaj siajn amatojn!
  Kiu semas amon kaj kompaton, tiu rikoltos sukceson kaj feliĉon!
  Murdo mem estas multflanka kaj stranga vario de peko, foje pekoj eĉ estas forigitaj pro tio!
  En milito, logiko estas relativa koncepto - kiel ĉokolado, mi ne havis tempon por admiri la kahelojn, kiel ili jam estis en mia buŝo!
  La morto estas kiel bona magiisto - enigma, timiga, mistera kaj ne malkaŝas ĝiajn sekretojn!
  Soldato en gasmasko estas kiel elefanto en vindotukoj, kaj oni ne povas malbone argumenti!
  Kredu min, sen postuli pruvon - la krona propaganda movo de iu religio - mortiga en sia simpleco kiel pavimo!
  La plej bona maniero mildigi malbonon estas rekompenci bonon. Homo diferencas de besto, ke li kapablas fari bonon seninterese, eĉ malprofite al si mem!
  Evoluo ne instruas homon sindonemon - nur la Sinjoro instruas tion! En ĉiu honesta kaj nobla homo, grajno de Dio estas pruvo de lia esenco!
  Homo estas la plej neantaŭvidebla besto - la instinkto estas stereotipa, kaj la menso estas originala!
  Komunismo rilatas al la ideoj de kristanismo - la abundo de verŝita sango kaj la kompleta foresto de realismo!
  En interna milito, ofensivo multobligas forton, kaj defendo egalas al retiriĝo, kaj retiriĝo egalas al kapitulaco!
  En la moderna mondo, senkulpeco estas signo, ke knabino aŭ estas tro abomena kaj neniu volas ŝin, aŭ ŝi estas timema kaj ne volas iun ajn mem!
  Gravedeco kolorigas virinon kaj ĉiam estas senkulpa, virgeco estas alarma kaj ĉiam malvirta!
  Religio estas sinonimo de katenoj, ne tiom por la korpo, kiom por la menso!
  Malbono devas ricevi vangofrapojn de bono - por ke bono ne perdu sian senton de digno, kaj malbono senton de timo!
  Vesti virinon estas multekosta, senvestiĝi estas eĉ pli multekosta!
  Bedaŭrinde, kiam bono havas pugnojn, ili estas taksataj, kaj ne la bono mem - kvankam oni devas timi ne la maŝinpafilon, sed tiun, kiu pafas de ĝi!
  Teruro, male al paŝtisto, kapablas igi ŝafon en lupon! Estas nenio pli malbona ol kolera ŝafido!
  Genio estas ĉiam simpla - nur mezboneco komplikas ĉion!
  Granda menso strebas al klareco, por ke ĉiu povu vidi ĝian grandecon, sensignifa menso ĵetas nebulon por kaŝi la malplenon!
  Ateismo estas logika idiotismo - ĝi nenion klarigas, sed senigas homon de senmorteco!
  Ne necesas spekuli pri pacifismo, eĉ ŝafoj piedpremos lupon, se li legos moralon al ili!
  Saĝa homo ĉiam strebas kreski, nur malsaĝulo estas kontenta pri la antaŭa nivelo!
  La menso emas plibonigi siajn ideojn, sed stulteco ĉiam estas konstanta!
  Vivo sen risko estas kiel supo sen salo, kaj teo sen sukero - eble tia asketismo plilongigas la ekziston, sed faras ĉiun minuton malsimpla!
  Sekundo estas kiel kuglo, vi maltrafas, oni devos esti kaptita el la tombo!
  Ateisto trovos mil kialojn por detrui sian animon, kaj eĉ ne unu indicon por savi!
  La malfortuloj pagas por ĉio, la forta venko, kaj la ruzuloj ĝuas la fruktojn de venko!
  Kuraĝo ornamas la eltrovemajn, la volon de la bonuloj kaj la forton de la justuloj!
  Milito estas provo por saĝuloj, moderiga por fortaj, amuza por malsaĝuloj!
  Havi la iniciaton signifas havi avantaĝon: havi avantaĝon signifas venki, kaj venko kondukos al paco!
  Stulteco superas saĝon en la nombro de portantoj, kaj ne estas malsupera en la efikeco de la efiko!
  Nur ĉi tie estas la difekto: la iluzio de la kredanto estas nur la perdo de iluzio, la iluzio de la ateisto estas la perdo de la eterna vivo!
  Kiu ne riskas, ne trinkas ĉampanon kun nigra kaviaro kaj mordas vodkon per spratoj!
  La ĉefa afero en la braveco kaj lerteco de militisto estas ne doni sian vivon, sed pluvivi - preni ĝin de alia!
  Virina karno estas en mallumo, ŝia animo estas en lumo, kaj ŝiaj pensoj estas en malordo!
  Kiam mortigo fariĝas pano por la ekzekutisto, al li mankas salo - tio estas la risko spertata de la soldato!
  Kuraĝo estas la plej multekosta varo, kiu ne estas vendata! Vere, kaj estas multaj, kiuj volas forigi ĝin!
  Torturo ne estas distro, sed malfacila laboro de la serva sektoro, en kiu kompato por la kliento estas fatala al vi!
  La kapitalisto neniam fariĝos vera patrioto de sia Patrujo, por tio li estas tro egoisma!
  La animo de riĉulo estas patriota, ne pli ol tiu de ora monero, kie oni prenas ĝin kaj algluiĝas al ĝi!
  Ĉiu atomo estas egala en komplekseco kaj neelĉerpebleco de potencialo al la universo!
  Peka kaj kruela homo, inkluzive al si mem, detruas la homaron, akcelante la procezon per scienco!
  Ofte progreso fariĝas provo ŝovi hidrogenan bombon en fajrigilon!
  Lupo kaŝas sin sub ŝafa felo, politikisto sub masko kaj nuklea arsenalo subtere!
  -La plej novaj teknologioj estas esprimo de la materia formo de la spiriteco de la rusa popolo!
  - La plej perfekta tekniko ne anstataŭigos la animon, la potenca komputilo ne amos, varmigos aŭ karesos!
  La instruo de Kristo estas pli forta ol hidrogena bombo, ĝi estas tiel kapabla revivigi la animon, inspiri la menson, doni eternan vivon!
  Fidu al Dio, sed ne forgesu forviŝi vian vidon!
  La plej valora afero en la vivo estas, ke oni ne scias, kiam ĝi finiĝas, kaj la neantaŭvidebleco de la estonteco - monujo, kiu ne vidas la fundon, ŝajnas senfina!
  Soldato estas pli bona ol nur homo, pli pura, pli nobla, sincera! Tamen, male al nura mortemulo, li estas senigita je la vivorajto!
  Mortigante eĉ unu homon, vi detruas miniaturan universon, kio signifas, ke vi pekas kontraŭ Dio!
  Kompreneble! La perfidulo ĉiam perdas, li estas malamata de tiuj, kiujn li perfidis, kaj malestimata pro kiuj, li faris malnoblecon!
  Perfido estas ne nur malnobelo, sed ankaŭ memmortiga idioteco!
  Kiel ajn strange, la morto en juna aĝo savas de la doloroj de maljuneco, la animon de malpuraĵo, kaj la koron de eksedziĝo!
  Fumado plilongigas la vivon nur en unu kazo, kiel la lasta deziro antaŭ esti pafita!
  Alivestiĝo postulas oferon! Provizora, sed ne malpli malfacila, precipe por virino! Vere, ne plu plastika kirurgio!
  Devo al la Patrujo estas la plej bona pravigo por malkonvena ago, ĉiu malnobleco estas sankta se diktita de konsideroj de patriotismo!
  Perversa komunismo estas pli malbona ol perversa kapitalismo - estas pli facile tranĉi kapojn en la vicoj kaj estas pli oportune falĉi ilin per eksplodo!
  La reĝo povas maljuniĝi kun la tempo - nur la homoj ĉiam estas junaj, la reĝo povas esti tro juna - nur la homoj ĉiam estas maturaj, la reĝo povas freneziĝi aŭ naskiĝi malsaĝulo, sed la saĝeco de la homoj estas senmorta! Tial la homoj, kaj ne blinda hazardo, decidu, kiu regos ilin!
  La interesoj de la Patrujo povas pravigi kruelecon, sed ĉi-lastan, antaŭ ĉio, oni devas montri al vi mem!
  Libereco sen moralo estas kiel aŭto sen bremsoj!
  Kiu prenis potencon: forta, kiu konservis ĝin: inteligenta, sed libervole disiĝis de ĝi: nobla!
  Korupto estas kiel kancera tumoro, ĝi kaŭzas malpli da doloro, sed ĝi detruas eĉ pli precize!
  La homaro devas ĉesi: estante cigno, kancero kaj ezoko tiranta en malsamaj direktoj, ĉi-kaze progreso ne haltos, sed tiros en la abismon!
  La tempo estas la plej terura armilo, ĝi neeviteble subfosas la fortojn de civilizacio kaj venkas potenculojn!
  La forto estas en la manoj de malsaĝulo: ĝi estas kiel kiraso kun truoj, ĝi malbone protektas, sed ĝi helpas droni en nescio!
  Venĝo de la banditoj estas la pli juna fratino de malkuraĝo, la filino de malnobleco kaj la vicfilino de sukceso!
  La mondo envias fortajn homojn, malestimas la malfortulojn, estas indulgema al la malnoblaj, kaj tamen ĝi estis kreita de perfekta kreinto por atingi perfektecon!
  - Nur racio kaj sento de pureco povas perfektigi homojn, kaj se vi aldonas al tio noblecon kaj kompaton, tiam sur ĉi tiuj kvar konceptoj vi povas meti la fundamenton por feliĉa estonteco!
  La Biblio estas juda libro kaj por fari ĝin la bazo de la moralo de Rusio, kiel malkonvene kiel anstataŭigi la konstitucion per la alfabeto!
  Estas pli facile trovi filantropon inter senhejmuloj ol neinteresita policisto!
  Policano, kiu ne prenas subaĉetaĵojn kiel pluvo en la dezerto, vi sonĝas dum via tuta vivo pri tio, sed vi ĉiam renkontas ĝin en la malĝusta tempo!
  Plejofte, la konkerinto estas sinonimo de mecenato!
  Religio estas progresi kiel kettlebell estas al naĝanto!
  Feliĉo sen Dio estas kiel amo sen koro!
  La kristana fido bezonas ne nur la krucon, sed ankaŭ la glavon por defendi la bonon!
  Religio per glavo ne estas opio por la popolo, sed kirurga skalpelo, kiu resanigas animojn!
  Pli bone estas mortigi unu fiulon ol funebri cent virtuloj!
  La plej danĝera armilo estas la Biblio en la manoj de la malbonuloj!
  Kiu manĝas longe - mallonge vivas!
  Komunismo estas hela ideo, sed plej ofte realigita en la mallumo!
  Malbonuloj kun bonaj ideoj verŝas pli da sango ol malbonaj homoj kun malbonaj ideoj!
  Pridemandi malsaĝulon, ke dispremi akvon en pistujo, turmenti, ke vipi azenon!
  La naturo estas kurba, sed la homa menso estas rektifilo!
  Progreso emas altigi homon, kaj tial alproksimigi lin al la Ĉiopova!
  Ne gravas kiom da anseroj vi nutras, la girfalko ne pleniĝos!
  La diablo kaŝas sin en la infero, kaj la pastro estas en la poŝo de la paroĥano!
  La kampara belfrido estas sensignifa inter la ĉielskrapantoj, sed majesta inter la kabanoj!
  Sklavo, kiu humiligas la reĝon: dio por unu horo kaj diablo por eterne!
  . La homa raso aŭ atingos ĉiopovon aŭ malaperos!
  Homo estas destinita aŭ vivi kiel dio aŭ morti kiel vermo!
  Kiel ajn vi poluras pavimon, ĝi ne fariĝos perlo! Kiel ajn vi pritraktas ĝin, la libro de la grafomano ne fariĝos ĉefverko!
  Plej multe de la sango estas verŝita de ruĝaj paroladoj, brilaj ideoj kaj bonaj intencoj!
  Ju pli pura estas la ideo, des pli da malpuraĵo gluiĝas al ĝi dum efektivigo!
  Devigo detruas senliman amon!
  Vi povas kisi la vipon, sed ĉi tio estas farita nur, tiam estis pli oportune mordi viajn dentojn!
  Ĝenerale, la plej malfacila afero estas igi alkoholulon rezigni botelon kaj religia fanatikulo rezigni pri siaj opinioj!
  En milito, unu sekundo valoras pli ol mil konkoj!
  Pli bone morti en la lumo ol vivi en mallumo! Ne kirurgia spotlumo!
  Monero estas pli mortiga ol kuglo, ĝi trafas ĝuste en la koron!
  Rapidmanĝaĵo estas tiel mortiga kiel H-bombo, nur uzata multe pli ofte!
  Amo estas la plej bona advokato, ĝi pravigas sen postuli pagon!
  Servi du mastrojn egalas provi apogi sin sur du montopintoj, viaj piedoj glitos!
  Ĉu estos solida fundamento, knedita sur tia fluida substanco kiel sango.
  Estas pli facile mortigi tiranon ol revivigi virtulon, sed la unua estas pli utila!
  Ĉeko neniam estas superflua, eĉ se estas malfacile porti la ŝarĝon de militisto, kroma kartoĉo savos vivon!
  La vanteco de la gvidantoj estas rekte proporcia al ilia krueleco - inverse proporcia al la menso kaj edukado!
  Plej bone estas por malkuraĝulo kaŝi sin en ĉerko, kaj por ruza sub sutano!
  Ju pli alta estas la digno, des malpli da fido!
  Milito estas lernejo de vivo, kio estas pli bone salti. Kvankam historia neceso ankoraŭ igos vin fari sangajn ekzamenojn!
  La ina mano estas pli mola ol la masklo, sed pli tena, pli malgranda, sed pli kroĉa!
  Malsaĝulo povas rabi, nur granda evitemulo povas uzi la rabaĵon!
  Ne serĉu Dion en la ĉielo, li vivas, kvankam li ofte dormas en la menso de ĉiu homo!
  Menso kaj koncentriĝo povas veki la Ĉionpovan en vi mem!
  Ateismo devas esti kombinita kun alta moralo, alie logiko en la servo de pasioj detruos la menson!
  Helpo en milito estas foje malfrua, foje frua, sed ĉiam en la malĝusta tempo kaj ne sufiĉas!
  Facila venko estas bona por la monujo, peza perdo por la cerbo!
  Dormo estas preskaŭ morto, nur multe pli ĝena!
  Kristo estas sankta kaj nobla kiel floro, nur grasaj muŝoj de ekleziaj ministroj alkroĉiĝas al li!
  Kiu perdis konfidon al sia speco, neeviteble fariĝos viktimo de perfido!
  Ateistoj faras pli bonajn komandantojn, ili estas malpli susceptibles al sugesto, ili protektas siajn vivojn kaj la vivon de aliaj homoj, ili pensas sendepende!
  Konvinkita ateisto estas pli bona ol nekonvinkita kredanto!
  La kapo ne povas dolori, ĝi estas osto! Kvankam ofte malplena!
  Virino kun lango iros, kien komando kun mitralo ne elstaros!
  Libereco donas forton, sed la ĉeno sufokiĝas!
  Moralo, el la vorto malpura!
  Falsa informo estas kiel lerte fiksita kaptilo!
  Ne, li estas riĉa, kiu estas kornigita kun sia edzino!
  La riĉulo ne estas tiu, kiu havas ĉion. Kaj tiu, kiu ne vivas en pruntoj!
  Malfortaj generaloj ne havas fortajn venkojn!
  Kaj oni devas povi mortigi, sed eĉ pli malfacile estas savi ies vivon!
  Homo estas malbona estaĵo kaj simila al simio, nur la dentegoj estas pli grandaj ol tiuj de tigro, kaj la ungegoj ŝiras ŝtalon!
  Vi ne povas riĉiĝi vendante vian konsciencon!
  Armiloj ĉiam estas malmultaj sendepende de la grandeco de la armeo!
  La animo estas kiel monujo kun malplena; estas facile iri, sed malfacile estas vivi!
  - Vi devas regi saĝe, ne montrante malfortecon, sed ne misuzante potencon! La forto de reganto estas la kapablo rezigni perforton!
  Indulgi malbonon estas perfidi bonon!
  Caro restas caro eĉ ĉifone - kaj malpuran spiriton eĉ porfiro ne povas transformi!
  La plej terura krimo estas doni liberecon al malbono, lasante bonon sen protekto!
  Logiko plus scio multobligita de neracia instinkto estas forto kapabla movi la universon de ĝia fundamento!
  Malsanaj infanoj devas esti perforte nutritaj, alie ili mortos.
  Sed en ĉi tiu kazo, neniu riproĉos, ke ni estas kruelaj al infanoj, donante amarajn medikamentojn kaj donante injektojn!
  Milito estas foje pli kompatema ol kirurgo, kiu amputas membron!
  Virino sen ornamaĵoj estas kiel arbo sen folioj, viro sen folioj estas kiel trunko sen likeno!
  Bonaj knabinoj amas per siaj oreloj, malbonaj knabinoj faras ĉion per sia buŝo por mono!
  Milito estas abomenaĵo kiel ricino, naŭza, amara, sed sen ĝi oni ne povas purigi la animon, oni ne povas moderigi la menson!
  Mono estas nur ilo por servi la Patrujon. Kiam estas pli da ili, la ministerio estas pli efika, kondiĉe ke vi havas konsciencon!
  Se ĝi savas la Patrujon, dubas, ne sciante - kiam mensogo kondukas al venko, tiam ĝi estas sankta!
  Praktika konfirmo por kredo estas kiel tendeno por mano - sen ĝi, ĝi estas senpova kaj mortas!
  Ili flugas al grandaj atingoj, sed ne saltas!
  Kiam la nobelo ridas pro ĝojo, la plebo ploras pro malĝojo, ĉar la nobeloj plej amuzas pro la perdo de la almozuloj!
  Prezidantoj foje ŝercas tiel, ke la homoj ne ridas!
  Ankaŭ mono estas soldatoj, oni devas ilin protekti kaj memori: pli gravas praktika oportuneco ol honoro! La lasta estas vendata, sed la unua estas netaksebla!
  Verduloj ĉiam estas mordaj - matureco estas dolĉa!
  La plej simpla promeso estas la plej malfacila por plenumi! Kio povus esti pli facile ne spiri, sed malofte iu daŭras ĝis sunsubiro!
  Perforto estas necesa eco de leĝo kaj ordo!
  Vortoj skuas la aeron - la glavo dispremas la karnon!
  Kvereloj pri religio estas kiel ringo, ne estas fino en vido kaj ĉiam revenu al la malnovaj argumentoj!
  Perfido estas kiel vino - vi simple alkutimiĝas al ĝi pli rapide, kaj la postebrio estas pli forta!
  Malbono unue, kiam vi ne plaĉas al via proksimulo, vi vundas lin, kaj peko estas libereco!
  Ekzemple, sekso ankaŭ estas peko, kvankam fakte vi kaŭzas al via partnero ne doloron, sed plezuron!
  Nenio kunigas malsamajn homojn kiel komuna malamiko!
  Se vi volas fari pacon kun la malamiko - elpensu komunan militon!
  Nenio malfortigas armeon kiel malbona komandanto, kaj la korpo estas malsana cerbo!
  La komandanto estas kiel hardita ŝtala stango fleksanta por tranĉi pli forte!
  Spiono estas la plej ekscita laboro en la mondo: la precizeco de kirurgo, la risko de ministo, la virtuozeco de aktoro!
  Mizerikordo en milito estas la fratino de malvenko - ĉar kiu estas indulgata ne estas venkita!
  Paroli kun dek estas kiel batali mil!
  Dio ankaŭ estas malfeliĉa laŭ sia maniero - la respondeco estas senfina, kaj estas neniu kun kiu kunhavigi!
  Dio estas ĉiam sola, ĉar interesan komunikadon oni povas akiri nur ĉe egaluloj!
  Manko de tekniko povas kompensi por batala spirito, sed manko de spirito neniam kompensas por tekniko!
  Soldato estas kiel argilo, por gajni valoron li devas iri en inferon!
  Ŝaltoj en milita elspezo, la plej malŝparema speco de ekonomio!
  - Iuj havas nur aĝon en siaj pasportoj, aliaj havas saĝon, kiu estas matura preter siaj jaroj!
  - Jaroj aldonas sulkojn, sed la menso kreskas nur irigata per laboro aŭ milita ŝvito!
  Politiko, kiel antimaterio, oni devas resti for, sed oni ne povas fari sen batalo!
  Ju pli da doloro kaj sufero en la ekzercoj - des pli brila la gloro, des pli kruta la kuraĝo en malbonaj bataloj!
  En komputiloj, la homo strebas esprimi la neatingeblan revon de ideala cerbo!
  Sen militema spirito, la plej perfekta tekniko estas morta, kiel korpo sen animo!
  La ekzekutisto estas malestimata profesio, sed ĝi postulas la lertecon de kirurgo, la virtuozecon de violonĉelisto kaj la postulon de kuiristo!
  Sensignifeco ĉiam estas en la plimulto, oraj grajnoj estas maloftaj inter la sablo!
  Morti kun la honoro de la rajto altigi la karnon - timi malaltigi la animon!
  Batali kun virino estas la lasta afero - venko ne alportas laŭrojn, malvenko elmontras al mokado, kiu ne povas esti forlavita per heroaĵoj!
  La nobelaro de la familio pliigas respondecon - malpura leono estas abomeno, malpura porko estas nur estonta tranĉaĵo!
  Militbovo, melkita por oro, sed sangon fekas!
  Via anima ĉevalo, ilo de venko kaptita en batalo!
  En afabla maniero, vi eĉ ne povas perdi, des malpli venki!
  Kiam estas malfacile batali, estas interese, sed doloras precipe por la mortintaj kamaradoj!
  La nobelaro de soldato ne estas kialo por neglekti ruzon kaj malakcepti inĝeniecon!
  Terem estas mizera inter nubskrapuloj, sed majesta ĉirkaŭita de kabanoj!
  Ĝenerale, kristana aŭ islama moralo formiĝis dum la frua Mezepoko kaj esti gvidata de ili estas la sama kiel dehaki stelŝipon per ŝtonhakilo!
  Nomi indan homon malsaĝulo estas egala al feki sur via propra kapo!
  Ne malbenu sxtonon - vi falpusxigxos, ne malbenu la maron - vi dronos, ne malbenu homon - vi perdos vian animon!
  Oro ne ploras, dublono ne rustiĝas!
  Ŝtataj sekretoj estas tiel peza ŝarĝo, ke ili povas dispremi vian kolon!
  Oraj dentoj kaj sterkocerboj - altvalora vazo kun aĉa enhavo!
  Plenplenigante vian ventron, tenu viajn orelojn akraj!
  Kiel ajn vi poluras pavimon, ĝi ne fariĝos diamanto!
  Ne kontentigi virinon estas vundi panteron!
  Homo estas eta dio, kiun oni helpos kreski en scio!
  De la karno tero en la civila malpaco de la malamiko, vi povas baki kukon de venko!
  Labori per klingo, kiel peniko de artisto, postulas ne nur forton kaj precizecon, sed ankaŭ inspiron!
  Sed religiajn principojn plej ofte uzas senprincipaj homoj!
  Batalo sen vundoj estas kiel kaĉo sen salo, nature en modereco!
  Nekontenta virino estas pli malbona ol la diablo, pli insida ol aspido!
  La batalo estas kiel sekso, premo kaj kuraĝo estas gravaj, sed lerteco ankaŭ necesas por sukceso!
  Eĉ ĉiopova ĵaluzo retiriĝas antaŭ la reĝa mantelo!
  Kio estas la kalkulo - tia estas la rezulto!
  Malseka pulvo estas kiel edukita besto: ĝi siblas, sed ne mordas!
  Oni diras, ke estas malfacile esti dio, sed eĉ pli malfacile kaj pli ĝene estas vermo!
  Malalta origino kompensas por alta menso, sed neniu raso povas kovri stultecon!
  Milito estas interesa, sed pli ofte ol ne sana!
  Viro nekapabla kontentigi virinon: kiel poeto malespera trovi la finon de verso!
  Vi povas forkuri de kuglo, sed vi ne povas eskapi la sorton!
  Esti murdisto estas pli facila ol esti kuracisto, sed pli danĝera samtempe!
  Iniciato en batalo estas kiel la vento en la veloj, sen ĝi ne estas movo!
  Sen rudro, velo estas pli danĝera ol utila!
  Kuraĝe venku viajn malamikojn, sed ankaŭ respektu la kaptitojn!
  Ne vane la rato estas la plej eltenema estaĵo, kaj la leono, endanĝerigita specio, estas inter bestoj kiel inter homoj. Malnobleco venkas nobelecon!
  Kompato estas la koncepto de pastroj, kaj tiam kiam ne temas pri ilia monujo!
  Sango estas malbona solvo: kio cementas homajn sablograjnojn!
  Oraj ĉenoj hele brilas, sed eĉ pli pezaj ol feraj!
  La grandeco de la spirito kuŝas en tio, ke, eĉ estante fabele bela, ne ridi pri malbeleco!
  Vi povas batali sen ŝildo, sed perdinte la glavon de soldato, li ĉesas esti militisto!
  La posteno de la ekzekutisto neniam restas vaka, eĉ se ĝi ne alportas materiajn profitojn!
  Kiu estis mordita de ratoj - ne timas musojn!
  Murdo similas al sekso - ĝi postulas ripeton kaj varion!
  Mortigo estas pli bona ol sekso - partnero ĉiam estas nova kaj neantaŭvidebla!
  La memintereso estas ĉiam pli alta ol la konscienco, kiam ĉi-lasta estas malaltigita al la soklo!
  Oni ne povas fortrinki la batalan instinkton, oni ne povas demeti kuraĝon!
  La plej bona maniero senti sin kiel homo estas helpi vian proksimulon, kaj malaltigi vin al besto trafante la malfortulojn!
  La preĝejo estas kiel vendejo, nur la varoj estas ĉiam malfreŝaj!
  Pirato estas bonŝanculo, kaj sorto amas tiun, kiu malavare dividas ĝin kun li!
  La supo de batalo bezonas tian spican spicadon kiel la morto!
  Oni devas obei konsciencon pli ol homoj!
  Religio diferencas de fabelo nur per la kotizo de la rakontanto!
  Ili batalas ne laŭ nombro, sed laŭ lerteco, kvankam ĉi-lasta estas pli malfacile akirebla en la plej multaj kazoj!
  Moderigado, donas potencon! Potenco donas kuraĝon! Kuraĝo alportas venkon!
  Vivi sen honoro estas kiel kanti sen muziko!
  Fleksebleco estas pli forta ol malmoleco - vi povas mordi fingron per viaj dentoj, kaj detrui la universon per via lango!
  Venos la tempo, kiam la frazo ĉiopova homo fariĝos tiel natura kiel racia homo, se tio ne okazos, tiam aliaj rasoj enkondukos la terminon frenezulo!
  La estonteco apartenas al tiuj, kiuj taksas honoron pli ol ili amas la vivon!
  Sklaveco estas la malo de amo, oni ne povas ŝati la ŝnuron, kiu tenas la gorĝon!
  La morto de heroo, la naskiĝo de eterna vivo, la ekzisto de malkuraĝulo, longedaŭra entombigo!
  Milito estas neevitebla kiel sekso kaj kaŭzos la saman doloron kaj ĝojon!
  Ne sidu en via sledo, vi povas fali sur paliso - vi ne eliros!
  Antaŭvidebleco de agoj estas la ĝermo de malvenko, surprizo estas la floro de venko!
  Nenio volas riski vian tutan vivon, sed ofte la risko ĉesas hanti vin kune kun morto!
  La lango de virinoj estas pli venena ol cent kobroj, kvankam ĝi estas pli dolĉa ol mielo!
  Kaj samtempe pli amara ol absinto!
  Tamen, estas pli bone havi molbolitan cerbon ol perditan kapon, aŭ eble inverse!
  Kolero, plena de ostoj, sed forto kiel kato, lerteco kiel elefanto, sed prefere inverse - jen!
  Ili rompas la konstitucion pli ofte dum restarigo de la konstitucia ordo!
  La Eklezio inventis purgatorion ĉefe por la monujo, lasante la animon malplenon kaj iluzion!
  Serĉi sanktecon en la moderna eklezio estas kiel pureco en porkejo!
  Kiu batas homojn - tiu bruto estas fiulo!
  Memoro estas kiel lika sako, kiom ajn vi ŝovas ĝin, vi ne plenigos ĝin, unu afero ne klaras, kial ĝi estas malfacile porti!
  . Ia batalo estas la vento en la veloj de la pensprocezo, kaj milito estas la plej bona vipo, kiu pelas progreson!
  Kaj la prezo ne havas signifon en milita batalo, ĉar feliĉon oni aĉetas per murdo!
  Estas la senvostaj simioj, kiuj plej bone metas siajn vostojn - neniu besto tiom timas morton kaj ne havas tian arton mortigi kiel homo!
  Sango ne kapablas cementi homajn grajnojn da sablo sufiĉe firme por meti la fundamenton por feliĉo!
  Samtempe, la sangoverŝado liberigas la puson de korupto, purigante la nacion!
  Sciencisto estas ankaŭ dio, nur malgranda, sed li amas sian kreaĵon pli ofte ol sin mem!
  Kiu tro zorgas pri sia propra haŭto, restos sen spino!
  Bona amanto komencas unue, finas laste kaj faras multe da bruo!
  Ne mirinde, ke milito estas la patrino de ĉiuj malkovroj, la fratino de inspiro, la filino de genio!
  Ne gravas kiel vi vivis - la ĉefa afero estas morti feliĉa, ĉe la pinto de feliĉo!
  La plej bona garantio de paco estas justa venko, kaj kiam via Patrujo venkas, ĝi ĉiam estas justa!
  Ĝenerale ĉiu religio diferencas de drogoj, ke la ŝtato, anstataŭ persekuti, fervore kuraĝigas vendistojn!
  Estas pli facile instigi homojn per konfuzitaj!
  Ebria ĉevalo ne sentas la severecon de la kolumo, kaj la vipon de la vipo!
  Religia fanatikeco estas libervola frenezo!
  Inter la pastroj estas kvazaŭ en arbaro: ĉirkaŭe estas kverkoj, kaj ĉiu porko strebas por manĝi!
  Parencaj sentoj estas kiel ĉeno, kateno kuraĝo, kiel serpentoj venenas honoron, kiel porko malpura devo!
  Junularo estas naiva - maljuneco estas insida!
  Milito estas la plej interesa ludo, en kiu vi ne devas salti movojn kaj lasi vian partneron pensi!
  Religio estas la plej efika ilo de devigo, ĝi sklavigas la menson, katenas penson, plonĝas en iluziojn!
  La hela instruo de ĉiu religio malestimas la fanatikecon kaj kruelecon de ĝiaj sekvantoj!
  Potenco sen respondeco estas kiel ŝipo, sen direktilo, kiom ajn oni blovas belan venton, sed finiĝas en katastrofo!
  Moderna milito kontraŭ du superpunistoj, sekundo de prokrasto: profunda knokaŭto, el kiu vi neniam leviĝos!
  En antaŭĝojo de feliĉo, sekundoj egalas al senfineco!
  Kaj senfineco en feliĉo egalas al sekundo aŭ al bato de la koro!
  Mortinta kuraĝulo estas pli bona ol vivanta malkuraĝulo!
  Ju pli vi pekas - des pli sincera preĝo en pento!
  Militaj taktikoj estu kiel ŝtalo, forta, sed fleksebla, el kiu estas farita damaska ŝtalo!
  Dio estas kiel leono: karesas, senhaŭtigas, brakumas - strangola, kisas - ronĝas!
  Vere, sed vi ne povas alkutimiĝi al la brakoj de la flamo, male al virinoj!
  Epoletoj kapablas aldoni arogantecon al insolento, al malsaĝulo - fanfaron, sed ili ne igos malkuraĝulon - kuraĝan, stultan - strategion!
  Facila venko - kiel trua kiraso, ĝi estas agrable porti, sed ĝi estas malmultekosta kaj malbona protekto!
  La morto timas kuraĝulon - se li manĝis panon!
  Ĉiam estas atendataj fulmotondroj, sed samtempe ili sukcesas malsekiĝi!
  Kiu estas mizera pro inventado en torturoj, estas misa en la lito!
  Justeco ne amas malfortulojn, sorto ne amas timemajn, riĉeco ne amas honestulojn!
  Kompato estas tro da lukso - Por malforta reganto!
  Forta reganto devas esti kruela. Estas malfacile dormi sur ŝtono ĉar ĝi estas malfacila!
  Nedecido: la unua signo de malforteco!
  Infano estas malplena folio, ne estas lia kulpo, ke inter plenkreskuloj estas tiom da skribaĉiloj!
  Pesimistoj neniam malsukcesas!
  Vi ne povas lavi vian kapon per klistero, estas tro da truoj, ĉiuj envenantaj!
  Rigardu vian lingvon. Ĉi tiu estas la plej forta muskolo, ĉar ĝi povas mortigi milionojn, kaj la plej malforta, ĉar ĝi kapablas perfidi la parolanton!
  Longa lango mallongigas la vivon, krom mortanta konfeso!
  Pli bone estas dividi venkon ol porti sole la ŝarĝon de malvenko!
  Via ĉemizo estas pli proksima al la korpo, sed vi vere povas varmiĝi donante ĝin al via najbaro!
  La forta estas ĉiam libera, la plej fortaj ĉenoj estas homa malforteco!
  - Kiu estas leono en la lito kaj sur la batalkampo ne estos leporo!
  Silento al la loko estas oro de alta nivelo, kiam vi devas diri, ke la normo falas!
  Silento estas ora, sed ofte falsa!
  Kial silento estas ora, ĉar la ora ŝlosilo plej bone malligas langojn!
  Vi ne povas fariĝi dio sen esti sanktulo!
  Potenco sen subteno de moralo estas muskolo sen subteno de skeleto!
  Sub la batoj de la glavo, la rikolto estas kolektita por baki la panon de venko, dolĉan el sango, kaj maldolĉan de larmoj, la panon de venko!
  Modesto estas fratino de grandeco, fanfaronado estas ĝia antipodo!
  Estas malfacile venki, sed eĉ pli malfacile ĝui la fruktojn de venko!
  Teorio sen praktiko, ke aglo sen flugiloj ne flugas, sed estas tenata en kaptiteco!
  Persistemo en erara ago estas la ĉefa diferenco inter homo kaj simio!
  - Sen risko ne estas lukto, kaj sen lukto ne estas vivo!
  - Risko estas la salo de la vivo, nenio necesas sen ĝi, sed se oni troigas ĝin, ĝi malsanigas!
  La morto similas al fianĉo, nur unu venas, sed ne estas malfrue!
  Ju pli da malmodesteco antaŭ la malfortulo, des pli da malkuraĝo antaŭ la fortulo!
  Se vi volas esti dio, ĉesu esti simio!
  La reĝo kaj la sklavo havas ion komunan, ke ili tuj perfidas sian rason - kun la unua gesto!
  Ĝenerale, plej multaj geniuloj estas infanoj de malvirto, ĉar virino ĉiam preferas sian edzon al pli bona viro!
  Trompado plibonigas genetikon, do virino neniam volos porti idioton sub sia koro!
  Dio metis glavon en la manojn de edzo, kudrilon en lian edzinon, nur homoj emas ribeli precipe kontraŭ la volo de la Ĉiopova!
  Evoluinta scienco similas al magio!
  Estas pli facile savi maron da fingringo ol respondi ĉiujn demandojn de ateistoj!
  Improvizo estas peniko plukanta la kordojn sur instrumento de venko!
  Vivanta mortemulo estas pli bona ol mortinta dio!
  Kiu ne revas fariĝi dio, por ĉiam restos vermo!
  Estas pli bone plenumi unufoje ol imagi cent fojojn!
  Kio, en milito, domaĝo, kiel la oka noto en kanto, nur malhelpas kaj estigas ridon!
  Nudeco ornamas virinon pli bone ol diamantoj! Almenaŭ tiu, kiu ne bezonas dekoracion!
  Estas pli facile konstrui neĝulon en la infero ol trovi honestan politikiston.
  - Estas pli facile trovi sekan ŝtonon ĉe la fundo de la maro ol prezidento, kiu plenumas balotpromesojn!
  Kiam estas sufiĉe da pano, la bezono de cirkoj malfortiĝas! Du teleroj da bongusta manĝaĵo estas tro multe por ordinara homo!
  Risko en batalo estas kiel spicado en supo, sen ĝi estas malsimpla, sed oni devas scii kiam ĉesi! Kiuj volas alproprigi la gloron de venko, kiel sablo en la dezerto, nur malmultaj oraj grajnoj dividas la amarecon de respondeco!
  Risko en batalo estas kiel spicado en supo, sen ĝi estas malsimpla, sed oni devas scii kiam ĉesi! Kiuj volas alproprigi la gloron de venko, kiel sablo en la dezerto, nur malmultaj oraj grajnoj dividas la amarecon de respondeco!
  Oro briletas, sed nigrigas la koron kaj mallumigas la animon!
  Ne la hakilo mortigas, sed tiu, kiu ĝin svingas!
  Milito estas kiel sekso kun temperamenta partnero, vi konstante atendas la finon kaj samtempe vi volas daŭrigi!
  Ju pli laŭta la muĝado, des pli kvieta la menso; ju pli alta la tono, des pli malalta la intelekto!
  Sen homaro, homo estas kiel ardaĵo, kiu falis el fajro - soleca kaj rapide estingiĝas!
  Sur nia propra tero, la klingo estas pli akra kaj la ŝildo estas pli dika!
  Se vi volas esti heroo, ne iru milde!
  Kiam du lertaj viroj batalas, ĝi estas ŝtormo, sed kiam lertaj virinoj batalas, ĝi estas tornado!
  La plej malfacila afero estas protekti vian animon de malnobleco en vi mem!
  En milito, trompo estas kiel ŝlosilo de seruro - ju pli nova, des pli bone ĝi malfermiĝas!
  Helpo estas kiel almozo: ĝi ĉiam venas en la malĝusta tempo, ne plene, ĝi estas multekosta, sed ne ekzistas potenco haltigi la almozpetmanon!
  Estas pli facile preni la oceanon per fingringo ol atingi certan konkludon en religia diskuto!
  Religio kutime estas la malo de toleremo!
  Paroli pri politiko plej ofte kondukas al tumulto!
  Oro ne rustiĝas pro sango, ne makuliĝas pro ŝvito, ne diseriĝas pro larmoj!
  Klabo estas pugno, glavo estas tranĉilo en pugno!
  Se vi volas regi la landon - lernu komandi vin mem!
  Kiam najbaro havas malplenan monujon, via ŝajnas pli plena!
  Pli bone estas fasti mem ol aŭdi la ĝemojn de infano mortanta pro malsato!
  Kelkfoje la tempo por respondeci pri eraroj - restas nur en la tombo!
  La revolucio uzos la vipon por akceli la momenton, kiam la vipo neniam falos sur homon!
  La plej bona motoro de progreso estas doloro - se lacaj kruroj ne dolorus, homo ne estus inventinta aŭton!
  Nur spertinte la plenecon de sufero - ĉu li povos aprezi la plenecon de feliĉo!
  Se vi volas fariĝi dio, lernu ami vian proksimulon, ĉar Dio estas amo!
  Elektoj estas la nura batalkampo kie lerteco venkas, ne nombroj!
  Lupo kaj vegetarano rigardas la mondon alimaniere, precipe reflektite de platotago!
  Kiam la reĝo estas terure perfidita, sed eĉ pli malbone kiam la reĝo perfidas sian propran konsciencon!
  La rideto estas pli larĝa, la pulvo estas pli seka, la klingo estas pli akra, kaj la koro estas pli kolera!
  Milito estas infero por la korpo, purgatorio por la animo, ĉielo por poezio!
  Vi ne povas venki ĉiujn krom se vi batas vin mem!
  La plej terura besto, ĉi tiu, kiu loĝas apud aŭ en via koro!
  Kelkfoje mildeco estas sinonimo de perfido!
  Ĉio sprita estas simpla en sia paradokseco!
  Maldolĉa estas la pano de perfido, la mielo de diboĉo, la larmoj de senkulpuloj!
  La plej facila maniero por renkonti bezonojn estas moderigi ambicion!
  Malplena stomako spertas pli da ĝojo el ŝelo de nigra pano ol plenigita ventro el ananaso kun avela tetrao!
  Kelkfoje kuraĝa malvenko estas pli valora ol malkuraĝa venko!
  Oro estas tia metalo, ju pli alta la specimeno, des pli forta ĝi donas sangon!
  Kuraĝo duobligas forton, spriteco kvarobligas, kaj racio alportas venkon!
  Foje la penso pri memmortigo plilongigas la vivon!
  Sen atingo, la vivo estas mizera surogato de ekzisto!
  Milito sen viktimoj estas kiel teatro sen aktoroj!
  Nur tiuj, kiuj amas la morton, povas vere aprezi la ĝojojn de la vivo!
  Ami la vivon estas ankoraŭ pli nature ol adori morton - ĉi tiu tro similas al porko en poketo!
  Ĉio, kio kondukas al venko, estas mirinda: transpreni la malamikon - nu, sed la rimedoj ne kalkulas!
  Oro estas mola, sed la koro faras ĝin malnobla!
  Scio en la kapo de kanajlo estas pli danĝera ol la muskoloj de malsaĝulo!
  La diablo elpensis vodkon, monon kaj oleon! Ĉiuj same detruaj!
  Unu deliktulo valoras du naivulojn - la unua ŝiras siajn vejnojn havante malbonan sperton, kaj la dua kalkulas je indulgo!
  Kiu ŝparas sur la armeo, iru rompita sur kompensoj!
  Ne armilo kiu mortigas, sed unu kiu povas sklavigi!
  La morto estas kiel malbona manĝaĵo;
  La agonio de atendado, male al naskiĝo, ne foriras kun la tempo!
  Ne eblas detrui nur malplenon kaj stultecon!
  Estas multaj inteligentaj kaj honestaj homoj, sed ili estas tiel lerte aranĝitaj, ke ili neniam miksiĝas!
  Malkuraĝo estas la unua signo de obeemo. Kaj obeemo estas la animo de soldato! Kaj la animo de soldato estas la ŝlosilo al venko - por venki oni devas esti malkuraĝulo! Tia estas la paradokso de milito!
  : Dio estas en ĉiu homo, Dio estas ĉiu homo, se nur li havas altan moralon, kaj la animo ne estas besto!
  Mortigi en la nomo de Kristo estas la sama kiel mortigi Kriston!
  Pli bone estas labori en trejnado ol ripozi en la tombo!
  Kiam la glavo estas rompita, la mano atingas la ponardon!
  Oni povas peti banalecon, aŭ elteni insultojn, sed oni ne povas pravigi banalan insulton!
  Ĉio malmola estas fragila kaj pereema, sed en mola eltenemo, ekzistas forto. Kaj kiu ne kredas je tio, kompreneble, mi montros la langon, ke vi povas manĝi! Ĉiuj dentoj diseriĝis al polvo, sed li vivas - mi diras bang!
  Konstanteco en sekso detruas amon!
  Kalkuli je sorto estas kiel inciteti Dion kaj ĝeni la morton!
  Oraj pomoj kreskas plej bone kiam oni akvumas la arbojn per sango!
  Estas tri aferoj: kies valoro estas senŝanĝa: la Ĉiopova, gepatroj kaj Patrujo!
  La plej interesa teatro estas la teatro de milito, nur la enirkotizo estas prohibe alta!
  Sed en la teatro de operacioj, larmoj estas ĉiam realaj kaj ĉiu ago estas leciono por vivo!
  Talento nur tiam fariĝas genio, se multobligita per kolosa diligento!
  Prokrasto ŝtelas laŭrojn, hasto alportas sukceson!
  Vera kirurgo estas tiu, kiu kapablas plenumi kompleksan operacion nerimarkite!
  Ne la boksisto, kiu batas, sed tiu, kiu frapas!
  Beleco ĉiam estas venena - la plej helaj fungoj estas muŝagaroj, kaj veneno, kiel ina ĉarmo, turnas vian kapon kaj venenas vian koron!
  La natura menso povas subigi la naturan forton, sed la denaska forto neniam subigos la menson!
  Morti fiere estas pli bone ol vivi humile!
  Kiu tenas la vivon je la gorĝo, pli verŝajne perdos ĝin, ol tiu, kiu liberigas la ido de feliĉo!
  Beleco paliĝas, kuraĝo restas eterna!
  La glavo estas tro akra por konservi la potencon de la ŝtato sur ĝi, flatado estas tro dolĉa por trinki la popolon por ĉiam kun ĝi!
  La inĝenieco de la soldato kompensas la miskalkulon de la generalo, sed konstrui kalkulon sur ĝi estas kiel fosi truon per kudrilo!
  Estas malfacile ekbruligi tion, kio jam brulas kaj estingi tion, kio jam forbrulis!
  Varma vira temperamento, sekigas la cerbon kaj brulas tra la fundo de la monujo!
  Prefere, li bruligas truon en sia poŝo - varman koron!
  La plej dika sako estas trapikita de malmola faluso!
  Por viro, la plej bona ora spegulo!
  Sur la monero kaj sulkoj - la dekoracio de viro!
  Milito povas esti sen venkinto - sed ĉiam estos malvenkinto!
  Homa malforteco estas la ĉefa motoro de progreso!
  Se vi volas esti la unua, laboru kiel la lasta!
  Genio estas parencoj de dieco, kaj indaj parencoj!
  Vi povas servi iomete al la Patrujo, sed vi ne povas perfidi iomete!
  ! Mi pensas, do - mi ekzistas, mi ekzistas - tial, mi vivas, mi vivas - tial, mi vivas feliĉe!
  Seksaj partneroj estas kiel manĝaĵo - ili postulas varion kaj varmajn spicojn!
  Revolucio estas farita kun pura koro, sed ne per blankaj gantoj; survoje al feliĉo, la radoj postulas sangan lubrikadon!
  Plej ofte ili perfidas ne pro malnobleco, sed pro malforteco, kvankam estas malforteco, kiu kliniĝas al malnobleco!
  Ĝenerale, la leĝo estas, ke rusta mekanismo funkcias nur kun ora graso!
  Ruzaĵo kaj kalkulo: kiel edzo kaj edzino naskas venkon - honesteco estas la tria ekstra!
  La plej senfunda kreaĵo en la mondo estas glaso da vodko, fali en ĝin estas senfina, kaj la fundo estas en la tombejo!
  Ne ĉiu kondamnito estas krimulo, ne ĉiu krimulo estas kondamnito!
  Estas pli facile por kamelo iri tra okulo de kudrilo ol publikigi sen blat!
  Profesia juĝisto estas kiel profesia prostituitino - la diferenco estas nur en la kvanto de la kotizo kaj la rango de la prostituisto!
  Politikistoj estas kiel vermoj, nur ili elpremas pli da sango el siaj intestoj kiam ili estas ekzilitaj!
  Sango estas la plej bona sterko por kultivi la kuraĝon de la naskiĝanta generacio!
  La agreseme obeema plimulto pensas per la stomako, ne per la koro, ĉar ĝi estas multe pli granda laŭ volumeno.
  Tamen, ateisma instruo estas la plej logika, ĝi pruvas la maturecon de la homaro, dum ajna religio, asocio kun infanaĝo!
  Dio estas forta Patro sur forta genuo, al kiu malforta infano volas apogi sin!
  Estas malofte por iu ajn ekbruligi fajreron de talento kiam la malsekeco de totalismo estas ĉirkaŭe!
  Tiuj, kiuj ne kontentiĝas pri la pasinteco kaj timas la nunecon, pli ofte pensas pri la estonteco!
  Estas pli facile bati la lunon per roko ol devigi politikistojn plenumi siajn elektajn promesojn!
  Sukera humanismo en popola lando taŭgas kiel sukero en borŝto!
  Tri aferoj estas eternaj: Dio, tempo kaj homa stulteco!
  Se vi volas venki; forgesu tri vortojn: estas malfacile, mi ne povas, tio sufiĉas!
  Porko ĉiam trovos malpuraĵon, rato ĉiam trovos breĉon, kaj maldiligentulo ĉiam trovos pretekston!
  La moralo de la sama radiko kun la vorto malpura! Plej ofte ĝi estas uzata por makuli virton kaj forlavi malvirton!
  La vulpo ŝanĝas sian haŭton dufoje jare, kaj la maskon de la politikisto ĉiuhore!
  Morto estas kiel fidela edzino, venas sen memorigiloj, enlitigas ŝin kaj plene posedas!
  Bonvolemo estas kiel ŝvito, verŝo postulas penon, sed la korpo plifortiĝas, kun ĉiu guto malpuraĵo folioj!
  Soldato estas kiel ŝovelilo, polurita nur per malmolaj manoj! Sed ankaŭ rapide akiĝu!
  La plej altaj idealoj maturiĝas nur kiam ili estas irigataj per sango, akvumataj per larmoj kaj fekundigitaj per ŝvito!
  Por ateisto, ĉiuj religioj estas bonaj - ĉar ne ekzistas Dio! Kaj malpleno estas la plej milda despoto!
  Kiom ajn forta estas la heroo, li ne elpremos la maron el malgranda citrono!
  La plej granda troo de ruzo ne kompensas malgrandan mankon de inteligenteco!
  La komandanto estas la kerno - se putra, tiam la tuta strukturo diseriĝas!
  Ju pli afabla la paŝtisto, des pli kolera lia hundo, des pli milda la reĝo, des pli severa la satrapo!
  La rusa ne estas nacieco, sed alvokiĝo kaj vivstilo!
  Malfortulo bezonas Dion kiel infanon, Patron kaj Patrinon, sed kreskante, li estas ŝarĝita de kuratoreco, kaj li, dekroĉiĝinte de siaj Gepatroj, alkroĉiĝas al sia edzino - scienco kaj racio!
  Ve, la menso sen forto malmulte valoras - muta atleto facile strangolos la plej abstruzan akademianon!
  La vero estas, ke morto, malkiel virino, estas ĉiam vera, kaj vivo estas kompleta perfido!
  Pli bone tranĉi unufoje ol malbeni cent fojojn!
  Modesto estas fratino de saĝo! Fanfaronado ruinigas la menson!
  Estas pli facile malsovaĝigi tigron ol reeduki tiranon - rato ne estas trejnita!
  Ju pli da malamikoj, des pli bela estas la milito! Ĵetu malpli da vortoj - milito ne estas ludo!
  Malpli da gutoj en la maro ol la maskoj de sekreta agento!
  La tortura aparato, kiel muzika instrumento, postulas amon kaj talenton! Nur anstataŭ ridado kaj aplaŭdo oni ricevas ĝemojn kaj larmojn!
  Jesuo inter la grego estas kiel diamanto en la kloakaĵo!
  La tempo estas la plej senkompata ekzekutisto, ĝi ne konas kompaton kaj la vorton pardonita!
  Lerta politikisto, eĉ malbenanta obscenaĵojn, konservas reputacion kiel inteligenta persono!
  La virbovo amas vipi, sed ne ŝatas plugi!
  Por bone plugi, vi devas planti la tutan jaron!
  Se vi ne povas mordi, ne boju!
  Kiu venkas unu tigron, tiu ne timos dekduon da katoj!
  Aŭto ne estas lukso, sed maniero de puno: ĉielo por trafikpolicanoj, purgatorio por monujo, infero por trankvilo!
  Fari eraron estas eraro! Ne konfesi eraron estas krimo!
  Viro estas neantaŭvidebla - la homa ino estas duoble neantaŭvidebla!
  Politiko, male al skiado, postulas oran lubrikadon!
  Forto kaj menso, kiel geedzoj, naskas obeon nur duope!
  Forta reganto neniam akiros pli da malamikoj ol li povas kolekti amikojn!
  Mono estas la naĝiloj de la ŝarko de justeco!
  Singardemo; ne estas sinonimo de malkuraĝo, sed kuraĝo - de malzorgemo!
  Nur la mortintoj ne mensogas, kaj tiam nur se ili estas ateistoj!
  Malbona kredanto prirabas la korpon - bona ateisto prirabas la animon!
  Kariero sen mensogoj estas kiel tanko sen fuelo!
  Kiu kompatas, tiu kolektas fortojn, krueleco estas signo de malforteco!
  Ja genio kaj aroganteco estas nekongruaj aferoj!
  Kvankam unu kaj duono pugno estas pli bona ol unu pugno - unu kaj duono menso estas pli malbona ol unu menso!
  Nobelulo riskas sian vivon - malnobla eksterterano!
  La gvidanto ne estu dolĉa - ili lekos ĝin! Sed ĝi ne estu amara - ili kraĉos ĝin!
  Pli malfacile trovi sablon en la dezerto - ol kialo por aresto!
  Trompo estas la armilo de la malfortuloj - malnobelo estas la armilo de la insido!
  Uzas amikojn - talenton, jungas malamikojn - genion!
  Malrapida bato egalas al fraŭlino!
  La singardo de la komandanto estas kiel fingro en sia pugno, integra elemento, sed ĝi ne anstataŭos la ceterajn!
  Elektante inter leĝo kaj konscienco - honesta homo preferos, ne kio estas pli sekura!
  Estas pli facile trovi sekan ŝtonon sur la marfundo ol honesta politikisto!
  Kuraĝo duobligas forton, trompo kvarobligas!
  Elĉerpita heroo estas pli malforta ol freŝa infano!
  Manoj estas patrino, kapo estas patro - kune ili ne lasos venkon orfo!
  Kiu malestimas la armeon, tiu devos rapide forkuri!
  En milito, braveco iras mano en mano kun senkompateco! Ili estas kiel gefianĉoj en venka kuniĝo!
  Kreskaj imperioj estas kiel sapveziko, nur kun egoisma administrado!
  La semo de venko devas esti akvumita per sango kaj sterkita per kadavroj!
  Imperio sub zorgema reĝimo estas kiel la spino de adoleskanto, des pli granda, des pli forta!
  Trankvilo por venko - kia malmoliĝo estas por ŝtalo!
  Frosta malvarmo eliras el milito - duono de la problemo, se ĝi frostigas la koron! Problemo se la cerbo frostas!
  Kompato estas kiel rusto, kompato estas kiel ŝaŝelo - purigu vian koron de ĉi tio kaj kovru ĝin per kiraso: senkompato, kolero, kolero!
  Pensi igas nin malkuraĝuloj - malzorgemo faras nin kadavroj!
  Milito estas tia procezo - simila al brulado! Sango estas benzino, kadavroj estas karbo, volo estas sulfuro! Kaj la fajroestingilo venkas!
  Korpo kaj menso, kiel edzo kaj edzino, naskas venkon duope, sole estas senfruktaj!
  Brila komandanto diferencas de genia komponisto, ke liaj ĉefverkoj ĉiam igas vin verŝi larmojn!
  Kiel regulo, tirano: senlima ambicio kaj limigita menso!
  Honesteco estas elektema koncepto, trompo estas universala!
  Kiel ŝako diferencas de politiko?
  En ŝako, la ludo estas ludata sur egala bazo, sed en politiko, la aŭtoritatoj ĉiam havas antaŭan komencon!
  En ŝako estas tempoproblemo ĉe la fino de la ludo, sed en politiko ĉiam!
  En ŝako, oferoj estas libervolaj, sed en politiko ili estas ĉiam devigataj!
  En ŝako, la pecoj estas rearanĝitaj laŭvice, sed en politiko, kiam ajn la aŭtoritatoj volas!
  En ŝako oni ne povas repreni movojn, en politiko oni faras tion ĉiuflanke!
  La reganto, ĉirkaŭita de neecoj, estas kiel ŝtono en malbona medio, la valoro kaj falos kaj neeviteble velkas.
  La trono, male al la lito, estas kundividata nur de malfortuloj!
  Ĉiuj povas venki, ne multaj povas perdi digne!
  Pli bone morti heroe ol vivi kiel malkuraĝulo!
  Paradokse, estis la fizika malforteco de homo, kiu permesis al li fariĝi kiel Dio! Se la simio havus pli longajn brakojn, li neniam prenus bastonon!
  Homaj malvirtoj pelas progreson kaj proksimigas nin al ĉiopovo! Malkuraĝulo inventis - kiraso, maldiligenta - radon, malfortulo - gruo, manĝema - laksigilon, ambician - aviadilon, enuan - filmon, scivolemon - interreton, sadiston - a dinamo! Ĉiu granda malkovro kaŝas malvirton! Bazaj pasioj - altigita teknologio!
  Se Adamo ne pekus, li kaj liaj posteuloj estus diferencaj de laborbrutaro nur pro sia parolkapablo!
  La tempo estas la plej objektiva juĝisto - ĝi donas vortojn al ĉiuj kaj elmontras la pruvojn!
  Improvizo estas la aksiomo de venko! La ŝablono estas la malvenkoteoremo!
  Manko de inteligenteco ankoraŭ povas esti kompensita per komputilo, sed neniu tekniko povas anstataŭigi kuraĝon!
  En milito, saĝa malkuraĝulo estas pli utila ol kuraĝa malsaĝulo!
  Konsiderante ke mortintoj ne povas batali, mortinta soldato ĉiam estas malbona soldato!
  Milito estas bona lernejo, sed se vi eraras, vi ne reprenos la ekzamenojn!
  Nur lojaleco ne sufiĉas por servi la landon, sed nenio povas anstataŭigi ĝian foreston!
  Tamen, kiu ne scias aprezi la vivon, ne povos adekvate renkonti la morton!
  Ne eblas venki la du aferojn avidecon kaj stultecon, kvankam la foresto de la unua estas ofte kombinita kun la dua!
  Doloro en la korpo diras ne pri vivo, sed pri tio, ke morto malrapide forprenas homon!
  La plej maldika konscienco de dikaj monujoj!
  En la mondo de financo validas ankaŭ la leĝo de Arkimedo, profito anstataŭigas honestecon kaj kompaton!
  Kuraĝigi perfidulojn en la tendaro de la malamiko estas kiel kultivi la tritikon, el kiu estas bakita la pano de venko!
  La pano de perfido ĉiam estas venena, kaj ĉar ĝi estas bakita el herbaj cerealoj!
  Konstanteco en sekso estas same malsana kiel monotoneco en manĝaĵo!
  Senkulpeco en sekso, kiel malplena monujo, movas vin la cerbon, sed senigas vin de saturiĝo!
  La privata, personara konsisto de la armeo estas egala en kvalito al tiu de la komandanto, minus la servodaŭro!
  La plej agrabla lernado estas sekso! Kaj plej grave, neniu rifuzos duan reprenon!
  Sekso estas la sola temo, kie ĉiuj strebas meti pli da interesoj!
  Bona militisto estas same spiono kiel ĝi helpas brodi kaj venki! -
  Spionado estas bona lubrikaĵo por la militmaŝino, sed la brulaĵo ankoraŭ estas kuraĝa spirito!
  La modesteco de la loĝejo simbolas abnegacion, kaj pureco simbolas volforton!
  La besta mondo estas dividita en manĝaĵon kaj manĝantojn, la homa mondo diferencas nur sen la dimensio de stomakoj kaj la ĉeesto de rostpano!
  La plej peza doloro estas kiam via patrujo suferas!
  La turmento de la korpo estas bagatelo - la torturo de la animo estas terura!
  Nur la larmoj de via malamiko povas nur aldoni oron al via monujo!
  Ne vane oni komparas la larmojn de virinoj kun perloj, ili estas valoraj pro tio, ke oni povas interŝanĝi ilin kontraŭ mono!
  Kuraĝo estas ĉiam nobla - malkuraĝo indulgas neniun!
  Nenio malplenigas poŝojn kiel plena glaso!
  Kun malplena kapo - ne plenigu vian monujon!
  Kun malvarma koro - ne varmigu la kamenon!
  Promeso kaj seĝo: venu el la sama radiko kaj eliru en unu loko!
  Ju pli longa la nazo kaj des pli akra la lango, des pli mallonga estas la vivo kaj des pli muta la fino!
  Ju pli amuza estas la drinkado, des pli malĝoja la postebrio!
  Oro estas tro peza metalo - la ĉeno forĝita de ĝi superas malpezajn sonĝojn pri libereco!
  Ĝuste, milito estas unu el la plej komikaj aferoj en la universo, nur biletoj al spektakloj kostas la tutan vivon!
  Milito estas cirko, nur la prezentado ĉiam finiĝas en larmoj!
  Mensogo estas oleo por lubriki dentaĵojn!
  Kial flava estas konsiderata la koloro de perfido - ĝi koloriĝas kiel oro!
  La ora pinto estas la plej facila por trarompi la kirason de honesteco kaj nobelaro!
  Armeo sen komandanto estas kiel korpo sen koro!
  La komandanto, kiel la koro - estas malutile bati tro ofte! Sed ĉesi estas fatala!
  La trankvilo en milito estas kiel pelta mantelo en la malvarmo! Perdu ĝin - nur friponoj!
  La trankvilo de komandanto estas kiel la felo de urso! Perdis ĝin - fariĝu fripono!
  Ĉiuj formoj de sekso estas bonaj krom tiuj, kiuj ne donas plezuron!
  Plezuro en sekso estas kiel lakto de bovino, kiam ĝi malaperas, la koro rapide acidiĝas!
  Bona soldato havas ĉion - mankas nur tri vortoj: mi ne povas, mi ne volas, mi ne volas!
  Malriĉeco estas nur tiam malvirto - se ĝi instigas ŝteli!
  La beko de la pego estas kiel la menso de noviganto - ĝi povas esti malakrigita de la abundo de kverkoj en la gvidado kaj grandaj konusoj!
  La plej alta standardo de oro estas orumado sur la kruco, por ĉiam silenta bopatrino!
  Ĉiuj despotismoj estas similaj - nur demokratio estas ĉiam individua!
  La diferenco inter scienco kaj magio kuŝas en tio, ke la unua estis multe pli ofte uzata por detruo!
  Kial Kristo komparis sian karnon kun pano - ĉar ĝi allogas pastro-ratojn!
  Homo en teamo estas kiel kukumo en piklado - li volas, li ne volas, sed li trempas!
  La ora medalo estas donata ne al tiu, kiu komencas pli rapide, sed al tiu, kiu venas la unua!
  Por skolto, la menso estas kiel stirilo, trankvileco estas pedalo, intuicio estas motoro!
  La estro estas kiel malpeza venteto - ĉiuj rimarkas lin, sed neniu vidas!
  Por piratoj, feliĉo neniam estas senlima - ĉar ili liberigas sian predon sur la bordo!
  Plumbo estas nur pli valora ol oro, kiam ĝi gluiĝas en la koron!
  Tamen, la ora kuglo multe pli ofte batas la koron!
  Ju pli granda estas la forto de la malamiko, des pli alta estas la valoro de venko!
  Batalu ĝismorte nur por tio, kio havas veran valoron!
  La grandeco de la reganto, nur tiam floras kun abunda koloro - se ĝi estas abunde verŝita kun sango!
  Respondema reganto diferencas de sklavo nur per la honoro, kiu lin ĉirkaŭas!
  Pli ofte, ĉio deŝiras la tegmenton de ĝiaj ĉarniroj - ekflugo de kosma tornado!
  Stultaj sklavoj neniam resanigas sian dorson! La saĝuloj ekflamigas sian langon!
  Ju pli stulta la forko, des pli akra la lango!
  La malsato estas kiel la vento - flamigas la fajron de elokventeco!
  Kiam vi estas bonŝanca - justeco! Alia - senpaga!
  La plej malplena animo - en plenaj monujoj!
  La rakonto estas kiel fabelo, la sola diferenco de ĝi estas ke nur la gajnintoj povas verki daŭrigon!
  Kompato en milito estas najlo en la boto! Sango ankoraŭ fluas, sed ĉi-foje ĝi estas via!
  Scio estas kiel akvo en fontano - se oni ne elĵetas ĝin, ĝi malboniĝas!
  Kial oro ne makuliĝas - rusto estas plej bone forlavita de la plej glueca likvaĵo: sango!
  Venko sen forta malamiko estas malplena telero, brila fundo ne kaŭzas ĝojon!
  Religioj ŝanĝiĝas - nekredemo restas!
  La plej antikva religio estas ateismo - ĝi estas ankaŭ la plej moderna!
  Komputilaj ludoj, male al onanismo - diferencas nur en la daŭro de la ago!
  La ĉefa krimulo ne estas tiu, kiu inventis pulvon, dinamiton, la atombombon, sed tiu, kiu inventis monon!
  La plej mortiga forto en la ora kartoĉo - ĝi frapas eĉ tiujn, kiuj ne trafis!
  Ne estas tiu, kiu estas riĉa, kiu estas malbona, sed tiu, kiu ne volas kunhavigi!
  Gloro estas vaporo super akvo, la fajro de talento bolas, kaj ĝi ankoraŭ trarompos la kovrilon de patroneco!
  Por ĉefverko vi bezonas: talenton, diligenton, tempon, amon, inspiron! Estas kiel fingroj en pugno, forprenu unu kaj vi ne ricevos ĉefverkon!
  Forprenante feliĉon de homo, vi ne aldonos talenton! Forprenante la liberecon de homo, vi ne aldonos pacon! Ĉenoj estas malbona kovrilo por nuda korpo!
  Vi ne povas vivi pro la prokrasto de la mortkondamno!
  Amikeco estas tro malfacila akiro por esti superpezita de oro!
  Ŝnuro povas streĉi la kolon de iu ajn, sed nur la malbonuloj estos trenitaj en inferon!
  Nia tuta vivo estas nur puno de la mortkondamno prononcita de la Ĉiopova!
  Arĝento malheliĝas kiam estas multaj larmoj, oro brilos eĉ en la abismo de malfeliĉo!
  Milito estas la teatro de la vivo, ĝi ludas nur tragediojn, kie ĉiu gesto elbatas larmojn!
  Libido estas kiel sago de spaco - vi devas kontroli per ĝi, sed en neniu kazo esti ligita al la kolo: alie la montrilo transformiĝos en krucstangon!
  Sklava dependeco igas la montrilon en krucstangon!
  En sekso kiel manĝaĵo - vi bezonas ŝanĝon de pladoj, varmajn spicojn, fortajn spicojn, salon de ludemo!
  Geniulo diferencas de saĝa pro tio, ke li scias, ke estas neeble scii ĉion!
  Nenio antaŭenigas progreson kiel doloro - aŭ pli ĝuste, la deziro forigi ĝin!
  Nur malsato kaj laboro povus transformi simion en la bildon de Dio!
  . Milito estas por progreso, kiel vento por muelejo - vi riskas rompi viajn flugilojn, sed ĝi igas vin turniĝi!
  Avideco estas la malo de riĉeco - kiel truo en monujo: komuna propraĵo suĉi!
  Junularo ĉiam estas memfida - simpla komenco estigas la iluzion de facila kurado!
  Unu jaron en la kazerno - donas saĝon kaj scion, dek senpage!
  Liberulo, kiel hundo sen muzelo, estas sekura nur se li havas racion!
  Plej ofte ĝi forblovas la tegmenton de la okulharoj - kun erupcio de parola diareo!
  Inteligenteco estas al pirato kiel stiristo al ŝipo - nur idioto opinias, ke li povas malhavi ĝin!
  Malsaĝulo ne bezonas glavon - sufiĉas ekbruligi vantaĵon kaj vi povas eniri la fornon!
  Memmortigo: ĉi tio estas la ŝlosilo de la plej koŝmara karcero, el kiu estas neeble eskapi!
  La plej fortaj ĉenoj sur la homa korpo estas nescio, la plej frakasa martelo de racio!
  Scio estas malfacile portebla, sed sen ĝi estas neeble flugi alte!
  Parlamento diferencas de la cirko, nur la kosto de enirbiletoj kaj la monotoneco de la ĉirkaŭaĵo!
  Kial estas pli malfacile por viro ol por virino? La virino perdas aŭ honoron aŭ monon, kaj la kamparano perdas ambaŭ!
  Pli dolĉa ol mielo estas la humiligo de la superulo!
  Antaŭ ĉio, fragmentoj flugas - de la falo de herooj!
  Nenio malfaciligas la vivon ol investi en monujo!
  El purigado de poŝoj - la konscienco fariĝas eĉ pli malpura!
  Mono por la karno, male al sango, estas eĉ pli valora kiam ĝi estas de iu alia!
  La vivo estas pli valora ol mono, sed sen ĝi ĝi ne valoras eĉ unu denaron! Tial, la vivo de malriĉulo estas denaro!
  Homo akceptas nur sian propran sangogrupon, kaj ĉiam alies monon!
  Malkuraĝulo ne estas tiu, kiu timas - la timo de batalo estas kiel ĉenpoŝto, sed vi ne devas pendigi ĝin super vi mem ekstermezure!
  Disciplino en la armeo estas kiel aro da bastonoj - ĝi devas esti streĉita kaj ne rompiĝi samtempe!
  Nur stulteco estas senfina, ne la ŝnuro de ruza!
  La malliberejo estas kiel bombono por diabeto - ĝi estos malbona, sed mi volas provi ĝin terure!
  Ili ne manĝas oron, sed ili sufokiĝas pro ĝi!
  Kompato estas kiel ŝafa felo - nur vera lupo surmetas ĝin!
  Milito sen viktimoj estas kiel barbekuo sen viando!
  Ĉiuj metodoj por akiri financon nur altigas - nur la foresto de mono humiligas!
  Sklavoj estas sterko, sen kiu la floro de la aristokrataro ne kreskos!
  Milito ĝenas kiel bopatrino, nur la parenceco kun ĝi estas multe pli intima!
  Milito ankaŭ estas ruleto, nur la nulo elfalas multe pli ofte, kaj la elaĉeto estas nur por ruĝa!
  Vi povas aĉeti ĉion - la koron, menson kaj eĉ konsciencon, sed la sento de sekureco estas neebla!
  Multe da mono forlasas pacon pro timo perdi, malmulte - la deziro akiri ĝin turmentas!
  Amo estas egoisma - ĉar ĝi ne povas esti dividita kun amiko kaj vendita en partoj!
  Nia mondo estas kiel pokerludo, nur ili trompas ĉie!
  Saĝulo trompas nur pro neceso, sed malsaĝulo por akiri masoĥistan plezuron!
  Preni oston de hundo estas pli facile ol preni potencon de tirano, sed osto estas ronĝita, kaj potenco nur sufokeblas!
  Granda nombro, kiel graso sur la ventro, katenas la atakon, malfaciligas ĝin defendi!
  Kiu falas malantaŭ tiu malsaĝulo, ŝanĝas denaron en denaron!
  Estas facile gajni, ke engluti aero estas facile, sed neeble sufiĉas!
  Vera sklavo, ne tiu, kies korpo estas katenita, sed tiu, kiu vindis la spiriton!
  Homo en la mondo de kapitalo estas kiel en kaĝo kun predantoj, nur la procezo de vorado etendiĝos dum jaroj!
  Banditeco estas kiel ŝimo - ĝi prosperas kie estas malseka konscienco kaj malsekaj pantalonoj!
  La ora hoko estas tiel deloga - ke la viktimo rapidas al ĝi eĉ sen logilo!
  Ĉiu impulso havas sian propran emisilon!
  Pri sekreto, estas neniu vorto - ne!
  Batalo sen sango estas kiel bulko sen butero, vundo sen doloro estas kiel sekso sen orgasmo!
  Fool smack - dispremu akvon en pistujo!
  Kial malsaĝuloj tiom ofte superas inteligentajn homojn? Ruzaĵoj baldaŭ aŭ malfrue finiĝas, nur stulteco estas neelĉerpebla!
  Oro estas la plej densa metalo, noblaj faroj, bonaj intencoj facile enŝoviĝas en ĝi, konscienco algluiĝas!
  Konstanteco ne faru rutinon, sed konstanteco en konservatismon!
  Profesia juĝisto diferencas de profesia prostituitino pro tio, ke la aŭtoritatoj konstante havas lin!
  Ĉio en la mondo okazas, ne ĉio reflektiĝas en oficialaj raportoj!
  Kiu trompas pli ofte riĉan nobelon, nur tre riĉan nobelon!
  La kapo estas malakra laŭ formo, sed tratranĉas la kirason, aŭ pli ĝuste la glavon!
  Peko estas kiel pipro en supo, ĝi brulas multe, ĝi ne iomete trairas la gorĝon!
  La diferenco inter peko kaj ĉeno estas, ke ĝiaj regantaj klasoj metas sklavojn sur la menson, ne sur la korpon!
  La ekspluatantaj klasoj elpensis eternan gardiston de kiu estas neeble eskapi kaj nomis lin Ĉiopova Dio!
  La diferenco inter preĝejo kaj vendejo estas, ke ĝi ĉiam vendas malfreŝajn varojn!
  Malpeza oro, sed la konscienco nigrigas!
  La dolaro estas verda kaj kovrita de ŝimo - bonaj impulsoj!
  Homo estas faktoro, per kiu la naturo, pli kaj pli, estas konsiderata, kiel ĉevalo, la rajdanto sur kiu pli pezas!
  En milito, malnobleco, kiel akvo en la dezerto, ne devus esti ŝprucita por nenio, sed estas neeble malhavi!
  Vivo sen Patrujo estas kiel ĝardeno sen riboj!
  Infano diferencas de geniulo en tiu rekono devas atendi!
  Merita sukceso estas kiel matura frukto, ĝi ne estas facile pluki, sed vi estos sata!
  La ĉefa malforto de la monarkoj estas, ke la reĝo ofte havas sian propran sangon, pli multekostan ol la ŝtato!
  Scienco estas pli malvarmeta ol magio, ĉar ĝi estas konstruita sur racia bazo: kie diligento estas pli grava ol naturaj datumoj!
  Vera ĉefverko: vi povas kopii, sed vi ne povas ripeti! .
  Pli bone esti humiligita ol esti humiligita!
  Humiligante aliajn, li mem ne leviĝis, se la palaco disfalus, ĝi ne fariĝus pli hele en la kabano, eĉ se ĝiaj kupoloj kovrus la sunon!
  Sofismo - intelekta masturbado!
  La honorvorto estas peza ŝarĝo - sed ĝi mildigas la konsciencon kaj inspiras la animon!
  Vi povas senhaŭtigi anseron, kiu demetas orajn ovojn, sed ĝi ne fariĝos ora lanugo!
  Kun malplena kapo - vi ne povas plenigi vian monujon!
  Ju pli plenigita la stomako, des pli malplenaj pensoj en la kapo!
  Malhela haŭto ne estas malhelpo al brilaj pensoj!
  La plej peza ŝarĝo, kiu tiras al la fundo, estas malplena kapo!
  Malnobleco estas kiel triobla bumerango - ju pli malfrue ĝi revenas, des pli malbonaj estas la sekvoj!
  La plej terura turmento estas kaŭzita de homo mem - aliaj turmentas nur la korpon, kaj vi estas via animo!
  Malnobleco estas kiel triobla bumerango - ju pli malfrue ĝi revenas, des pli malbonaj estas la sekvoj!
  Kompato en la vivo estas kiel lukso en kabano!
  Infero, kompreneble, brulas, sed ne pekuloj estas bakataj en ĝi, sed fritita mono!
  La plej bona maniero plenigi vian poŝon estas malplenigi la submondon!
  Doloro estas kiel muelŝtono - ĝi akrigas la volon, elmontras kuraĝon!
  La armeo estas la plej alta nivelo de mallibereco por la plej malalta!
  Ili pagas pro amo - ili pagas pro malamo!
  Virino estas elmontrita publike, se ŝi naskiĝis en ĉemizo!
  La vivo estas mallonga, eĉ kiam ĝi konsistas el longa sufero!
  Longa lango plej ofte kombinas kun mallongaj brakoj kaj malvastmensa menso!
  Torturado sen kialo estas signo de malsaĝulo!
  Riĉeco postulas lertecon, lerton al racio, racio, racio estas egoisma, egoismo estas malnobla! Konkludo - malnobleco estas la bazo de kapitalo!
  Estas nenio pli malbona ol trotaksita akcia prezo!
  Ŝtatoj estas pli malbonaj ol lupoj, ili ĉasas en aroj, kaj landoj mortas solaj!
  Kuraĝo kaj nobleco - kiel ponardo kaj glavingo, kutime kune, ĝis por trafi la celon, estas pli bone forĵeti ĉi-lastan!
  Oni ne konfidas al Kobro kun domo, sed al ebriulo kun botelo!
  La nobelo estas bopirato, nur li ĉiam prirabas tiujn, kiuj estas sendefendaj!
  Turmento de scio estas pli malbona ol nescio, ĉi-lasta povas pasi de komunikado kun saĝuloj, kaj eĉ la lasta malsaĝulo ne helpos kun la unua!
  Por sklavo, ĉiuj liberaj estas dividitaj en du kategoriojn: inteligenta kaj utila!
  Por pravigi krimon, vi povas malhelpi grandan krimon! Honesteco ne nuligas ruzon, kaj justeco - kompato!
  La lupo serĉas ludon, la politikisto estas gajno, kaj la naiva balotanto de la lupo estas vegetarano!
  Postuli honestecon de politikisto estas same stulta kiel virgeco de prostituitino.
  Politikisto sen ruzo estas kiel hundo sen dentoj!
  Nenio malvastigas la eblecojn kiel larĝa animo!
  Ju pli granda la koro, des pli malgranda la profito!
  La diferenco inter politikisto kaj ekzekutisto estas, ke li ne demetas sian maskon eĉ hejme!
  Saĝo emas ripetiĝi - nur stulteco estas ĉiam originala!
  Soveta: ĝi signifas bonega - de nur bona!
  Ebria kuraĝo - kiel malforta malmodesteco!
  Malsaĝulo estas pli entreprenema ol saĝa, ĉar li estas tro stulta por atenti imagajn obstaklojn!
  Singardemo estas same malsama de malkuraĝo kiel ŝildo estas de tomboŝtono!
  Penso estas kiel fiŝkano - ĝi nutros vin, se vi metos la manojn sur ĝin!
  La moralo estas kiel ĉeno por decaj homoj kaj reto por kanajloj!
  La unua glaso - la gorĝo ŝiras, la tria glaso - kantas kantojn!
  La hakbloko diferencas de la politika tribuno nur en tio: ke la ekzekutisto laboras por konscienco, kaj la politikisto - por trompo!
  Ju pli alta estas la intereso en la disputo, des pli malaltaj estas la aspiroj preni ĝin!
  La okuloj estas kiel inversa mikroskopo - oni povas legi en ili la nudan cerbon!
  - Ĉiu homo estas malgranda universo - nur por bastardo ĝi konsistas el kelkaj nigraj truoj!
  Sportoj ne estas sen fortaj emocioj, kiel supo sen kalorioj - vi povas trinki, sed vi ne povas sufiĉe!
  Vi ne povas muldi kruĉon el feko, kastelon en la aero - ĝi ne ŝirmos vin kontraŭ la malvarmo!
  Se scio estas monteto, tiam nescio estas monto, sur kiu oni ne sentas kapturnon, nur por saĝuloj!
  La plej certa signo de malforteco estas ekstera bravado! Moska bojas plej laŭte!
  La eklezio diferencas de prostituitino en tiu feliĉo ĉiam prokrastas por poste!
  Kiu ne eniras la cerbon, li neniam fariĝos pli saĝa! Cerboj estas kiel monujo, vi devas ricevi por plenigi ilin!
  Akra menso, precipe lerte, tranĉas la preĝejan monujon!
  Viro ordigas en kabano - porko kakos en la palaco!
  Virino estas elmontrita kiam ŝi kaŝas sian senpovecon!
  En la epoko de spaco kaj matematiko, nur romantikuloj pensas pri anĝeloj!
  Kaj kio povus esti pli bona ol bona glavo, nur tre bona glavo!
  Saĝulo diferencas de malsaĝulo, ke la unua esprimas siajn pensojn bele, sed nekompreneble, kaj la dua estas komprenebla, sed ne bele!
  El la du malbonoj, elektu tion, kio ankoraŭ ne spertis!
  Oro estas kiel magneto - ĝi nur altiras problemojn!
  Batali sen sango estas kiel supo sen salo!
  Pli maljuna ne signifas pli inteligenta, pli granda ne signifas pli bona, pli dika ne signifas pli forta!
  Pli bone estas honeste morti ol vivi malnoble! Kiam vi faligas la ŝarĝon sur viajn ŝultrojn, vi perdas pezon!
  La lango estas la plej forta parto de la korpo! Vi povas ĵeti ŝtonon per via mano, sed detrui la ŝtaton per via lango!
  Vi ne povas teni glavon per la lango, sed vi povas subigi armeon!
  Plej bone, estas pli facile konsili, plena monujo, ne poŝo plena de truoj!
  Lerteco kapablas ekvilibrigi forton, sed ne senpova kompensi la mankon de inteligenteco!
  Kiu ne rezignis - li venkis, kiu mortis - sin kovris per gloro, kaj gloro egalas al venko!
  Ĉiuj povas perdi, nur saĝa povas lerni lecionon de malvenko, kaj nur bonŝanculo povas venĝi!
  Neniam verŝu pli da vino en glason ol necese, por ke la cerboj ne iru al la fundo!
  Malbona boksisto falanta - akuzas la arbitraciiston pri stumblado!
  Malbona boksisto ĉiam havas truojn en siaj gantoj kaj streĉaj ŝuoj!
  . Por ke la venko prosperu, necesas akvumado per sango, nutrado per kadavroj, irigacio per ŝvito, desinfektado per larmoj!
  Milito, kompreneble, povas esti falsa, nur la viktimoj estas ĉiam aŭtentaj!
  La plej granda perdo estas perdi vian identecon!
  Tamen, dividita personeco ne egalas al duobligo de riĉaĵo!
  Honoro ne plenigos la monujon - sed ĝi purigos la koron!
  Malplena koro ne estas garantio de plena monujo!
  Malkuraĝo estas la plej fidinda ĉeno, fajro estas senpova kontraŭ ĝi kaj ne ekzistas martelo kapabla rompi ĝin!
  Kiu bele parolas ofte batalas malrekte!
  Kurbaj vojoj en politiko kondukas rekte al la celo!
  En politiko, la plej mallonga distanco inter du punktoj estas squiggle!
  Se la armeo malsatas - estas tempo legi la militon! Milito ĉiam estas investo: se ĝi ne plenigas la trezorejon, ĝi malplenigos la arsenalon!
  Oraj moneroj algluiĝas plej bone al dolĉa lango!
  Foje eĉ kuraĝulo estas devigata montri timemon!
  Kion timas la plej kuraĝa homo - fari malnoblecon, dolorigi, humiligi la meritulojn!
  La politikisto malakordiĝas, eĉ kiam li dolĉe kantas!
  Vivo sen amuzo estas kiel matematiko sen nombroj! Kapoj povas dolori, sed neniu praktika uzo!
  Sur via ĉevalo, kaj la kiraso estas pli malpeza!
  Diplomatoj pafas malpli, sed gajnas pli! Neniu bombo estas pli mortiga ol lango!
  Ne tiu temperamento, sed tiu orgasmo!
  Ju pli ofte politikisto ŝanĝas kostumojn, des pli malpura estas lia animo!
  Venĝo estas terura, kun sia unika individueco!
  La nekapablo antaŭvidi ĉion ne estas ekskuzo; se vi maltrafis la elementan!
  Manoj etendas la potencon de Kristo super la universo, sed ne volas esti najlitaj al la kruco!
  Tamen, vi povas ĉirkaŭiri la Teron pli rapide ol listigi la kontraŭdirojn de la Biblio!
  Peko estas la sterko, sur kiu la eklezio kultivas monajn arbustojn, kaj pastroj produktas la plej fekon!
  Sen fido, vi ne povas kunveni teamon, kaj sen teamo, vi ne atingos venkon!
  Flatado por reganto estas tro glueca infekto, pro tio neeble disfaldi la flugilojn de la animo!
  Reganto avida al dolĉa flatado - havas la inteligenton de muŝo!
  Amo estas ludo, en kiu la tria estas superflua, krom se kompreneble ĉi tio estas amludo!
  Male al profesia boksado, en milito oni strebas al venkoj, sed ne bataloj!
  Ordo por soldato estas kiel velo por jakto, li skuas ĝin, sed alie ĝi nur drivos!
  Eltiraĵo el nedecidemo, ili malsamas kiel flamo kaj cindro!
  Kiu estas granda en animo neniam humiligos alian, ĉar vera grandeco estas en nobleco kaj kompato!
  La plej kruela despoto estas malforta menso!
  Krueleco sen kialo estas signo de malsaĝulo! Krueleco pro ideo - tiel ke stulteco brulu!
  Krueleco pro ideo - metodoj ne valoras la celon!
  Nur politikistoj estas pli malbonaj ol ŝtelistoj - ili mem elpensas konceptojn por si kaj elpensas leĝojn!
  En la kazo de obstrukcisto, estas tre malfacile elstari! Ĉi tie necesas ne mezuro, sed talento de lupino!
  Se bandito estas vermo, tiam politikisto estas boao!
  Glavbato, kiel malavara donaco! Kiu ne estas saĝa - kontenta!
  La menso de politikisto similas al beko de pelikano, nur ĝi kaptas ne fiŝon, sed orajn monerojn!
  La krono kapablas kompensi la mankon de honoro, sed estas senpova kovri la mankon de inteligenteco!
  Ne estas cerboj en la kapo, vi ne povas aldoni el la brusto!
  Ne transiru la marĉon sen malpurigi viajn piedojn! Ne faru justecon sen malpurigi viajn manojn!
  Perforto por feliĉo estas kiel sterko por rozoj, ĝi malsanigas, sed vi devas uzi ĝin!
  Senlaboreco estas pli malbona ol skalo, ĝi povas esti deŝirita nur per sango!
  Kiu tro zorge nombras perdojn, tiu certe ricevos bilancon de malvenko!
  Foje ni atakas nin, aŭ ni rekonsciiĝas, tiam ni nomas la militon sanktulo, la agresanto ĉiam estas malnobla!
  Vera talento ornamas modestecon, genian respekton al aliaj, dian toleremon!
  Morto estas la lasta aventuro, nur se la retronombrado estas de la alia fino!
  Politikisto povas pruvi, ke duoble du egalas kvin, sed neniam konvinkas, ke la diferenco iros en la poŝojn de la balotantoj!
  Via pano kaj malfreŝa mola!
  Mono ĉiam estas pura, nur la metodo de preni povas esti malpura!
  Oro briletas sed algluiĝas plej bone al malpuraj manoj!
  En pafado azeno; trafas muŝon en la okulon!
  Kiu tro flegas la vivon, tiu perdas senmortecon!
  Scio estas pli alta ol magio - ĉar magio estas limigita de la fortoj de la naturo, kaj la scienco detranĉas la eblecojn de la naturo mem!
  Kiu tro flegas la vivon, tiu perdas sian signifon!
  Kiu malmultekoste taksas sin, malaperas por centono!
  Maljuneco aŭ juneco, por la monarkio, signifas ĉiam sunsubiro!
  Kompatinda lukso - la animo de la oligarkoj!
  Reganto sen ruzo estas kiel nelubrikita ĉaro - ĝi iras en salto, kaj certe disfalos!
  Politiko estas kiel labirinto, estas facile konfuziĝi, sed la elirejoj estas malsamaj!
  En politiko, male al la labirinto, oni ne povas konservi ĝustan la tutan tempon!
  Ne estas la tekniko kiu venkas, sed la homo, kiu faris ĝin!
  Eĉ la plej potencaj muskoloj ne helpos homon ekflugi, sed scienco malfermos la vojon al la stelaj altecoj!
  Forta mano povas haki arbaron, sed neniu pugno altigos la rendimenton, eĉ je centono!
  En milito, mensogoj estas kiel venenaj gasoj, sed pli ol unu spiralo ne savos!
  Nur la fortaj estas vere liberaj, la kuraĝaj estas feliĉaj, la inteligentaj estas riĉaj!
  Kalumnio trapikas kirason pli bone ol ĵetaĵo, kaj forblovas kapojn pli bone ol ŝrapnelo!
  Vi ne povas trapiki la kirason de tanko per via lango, sed vi povas neŭtraligi la ŝipanaron!
  Mirigi signifas venki!
  Ĝenerala averto pri lia striko, ĉu idioto, ĉu sanktulo, kiu esence estas la sama afero!
  Sankteco estas la plej certa signo de degradado, kun la allogeco de la hela kolorigo de la muŝagariko!
  Por poeto, ĉiu silabo estas malgranda ĉielo - ĉiu litero estas asterisko!
  La plumo povas lasi makulon sur la stelo, sed la kontrasto skizos la lumon eĉ pli hele!
  Komunismo estas socio de kleraj!
  Inteligenteco povas anstataŭigi sorton, sed sorto neniam anstataŭos inteligentecon!
  Scio estas kiel kudrilo en fojnamaso - oni povas ripari truon de nescio, sed serĉante oni pikos viajn fingrojn!
  Graso estas kiel sablo en dentaĵoj, ĝi fandas la mekanismon, graso eksfolias la korpon!
  La menso kapablas anstataŭigi ĉion - krom konscienco. Kvankam ĉi tiuj lastaj estas pretaj, vendu senpage!
  Psikologia neebleco estas la plej serioza alibio!
  Menso povas salti inter steloj, muskoloj nur povas salti inter bastonoj!
  La menso vere subigas la forton! Forto kapablas, atingi, nur la aspekton de submetiĝo al racio!
  La plej forta muskolo de la giro de la cerbo, ĝi kapablas movi la stelojn el orbito!
  Fari simion el homo, mezbona kirurgo povas! Sed fari homon el simio estas preter la potenco de Dio!
  Religieco venas aŭ de manko de inteligenteco aŭ troo de timo!
  Krueleco estas kiel amara medikamento, ĝi devas esti lavita per dolĉaj promesoj!
  Aŭdaco kaj kalkulo kiel edzo kaj edzino - estigas venkon nur en paro, kaj la manko de interkonsento inter ili kondukas al aborto!
  Kiu estas kavaliro per sango, ne estu kavaliroj per faroj!
  Nobelaro en milito estas kiel blanka mantelo en minejo!
  La vivo estas kiel ŝako: se arto postulas oferon, tiam milita arto, nur
  amiko!
  Ne ŝajnigu esti Napoleono se vi havas solidan Waterloos!
  La dentegoj de lupo ne obtuzaj pro ŝafa haŭto!
  Superstiĉo estas forto por tiuj, kiuj ilin uzas, malforteco por tiuj, kiuj kredas je ili!
  Psikikoj diferencas de sanktuloj nur per tio, ke la unuaj estas enkadrigitaj per ikonoj, kaj la lastaj en frenezulejo!
  Plumo egalas al bajoneto nur se ĝi estas ŝtelisto!
  Scienco havas okulon pli akran ol diamanto, kaj manon de sciencisto - la potenco estas tre granda!
  Estas prestiĝe por viro lasi sinjorinon antaŭeniri en ĉio, sed ne en sciencaj malkovroj!
  Kapablaj knaboj faras pli da malkovroj ol brilaj maljunuloj!
  Scienco estas paŝtisto - naturo estas ŝafo, sed obstina ŝafo, kiun oni ne povas bridi per simpla vipo!
  Salo de libereco, pli dolĉa ol la sukero de sklaveco!
  Efika cerbolavado eblas nur se ili forestas!
  Kaj vendi konsciencon, se ĝi kostas nenion!
  Singardemo, la ĉefa eco de perfiduloj!
  Timo estas ĉiam egoisma, ĉar ĝi ekskludas sinoferon!
  Ŝtona kapo - eĉ skalpelo malakrigas!
  Akra lango plej ofte kaŝas la obtuzecon de la cerbo!
  Timo estas tia donaco, ke estas malfacile doni al la malamiko, sed facile konservi por vi mem!
  Ĉiu povas igi virinon krii, sed nur vera sinjoro povas igi ŝin verŝi larmojn.
  La preĝejo estas kiel vendejo, nur la varoj ĉiam eksvalidiĝas, kaj la prezo estas tro alta kaj la vendisto trompas!
  Ne estas virinoj inter la pastroj, ĉar tiuj lastaj havas mensogojn sur la vizaĝo!
  Kiom ajn larĝa estas la abismo inter imago kaj realo, la scienco ankoraŭ konstruos pontojn!
  Scio ne havas limojn, imago estas limigita de ambicio!
  Talento kaj diligento, kiel edzo kaj edzino, naskas malkovron nur duope!
  Menso kaj forto, kiel junulo kaj knabino, unu ne povas elteni la foreston de la alia!
  Perforto ne neas kompaton, kiel la morto de la resurekto!
  Torturo kiel sekso bezonas varion, alternon de partneroj kaj amon al la procezo!
  Estas nenio pli natura, tia perversaĵo kiel milito!
  Ĉiu ĝemo de la malamiko estas paŝo al venko, krom se kompreneble ĝi estas volupta ĝemo!
  Vi povas tranĉi vin per obtuza razilo, sed vi ne povas sperti la eksciton esti kun muta kunulo!
  Magio ne povas igi simplan homon sciencisto, sed scienco faros ĉiujn magiistoj!
  Ne ĉiu, kiu estas agresema, estas krimulo, kaj ne ĉiu krimulo estas agresema!
  Ĝi brulas plej - malvarma malamo!
  Krueleco ĉiam estas freneza, eĉ se ĝi havas sistemon!
  Sen ŝalti fajron, vi ne povas kuiri vespermanĝon! Sen bredado de suĉilo, vi ne kolektos la kremon!
  Se estas multaj infanoj-herooj, tiam estas malmultaj plenkreskaj malkuraĝuloj!
  Kuraĝo kaj lerteco estas kiel cemento kaj sablo - fortaj kune, malfortaj aparte!
  Kuraĝa menso estas pli bona ol malkuraĝa stulteco!
  Stulteco estas ĉiam malvera kaj fanfaronema, sed saĝo estas vera kaj modesta!
  Pli bone kredi ol je granda mensogo, nur tre granda mensogo!
  Mensogo estas la alia flanko de la vero, nur male al monero, ĝi ĉiam ŝajnas pli glata!
  Por kapti lupon, oni devas aŭskulti la hurlon!
  Estas bone morti
  Sed estas pli bone vivi!
  En la tombo vi putriĝas - nenio,
  Vivanta, vi povas batali!
  Kokino bekas grenon post greno, kaj donas plipeziĝon de pli ol porko englutante grandajn pecojn!
  La vera grandeco ne bezonas flatadon!
  Unu trankvila bato estas pli bona ol cent el la plej korŝiraj krioj!
  La sorto estas nur spegulo, kie speguliĝas diligenteco!
  La aromo de la incensujo eligas dolĉecon, kiu altiras monbiletojn anstataŭ muŝojn!
  Homo povas resti sur la sama nivelo de menso dum longa tempo, sed neniu kvanto de penado bremsas stultecon!
  Inteligenteco sen peno ĉiam malpliiĝas, sed stulteco kreskas sen peno!
  Homo ne estas aĝo kaj eĉ ne fizika forto, sed kombinaĵo de menso kaj volo!
  La menso estas kiel ĉikananto, ĝi preterpasas la menson kiam ĝi estas malforta!
  La cigaredo estas la plej insida sabotanto, kiu ĉiam faras la viktimon sia komplico!
  Mono estas pli abomena ol feko, sur ĉi-lasta kreskas belaj floroj, kaj en mono nur malnoblaj malvirtoj!
  Se la kapitalisto akiros la potencon de Dio, la mondo fariĝos infero!
  Politikisto per sia lango, malkiel prostituitino, alportas ne al orgasmo, sed al frenezo!
  La estonteco dependas de ni! Eĉ kiam ŝajnas, ke nenio dependas de ni!
  Faŝistoj povas mortigi, kompreneble, sed kion ili ne povas fari estas forpreni la esperon de senmorteco!
  Estas pli facile plenigi glacian sketadon en la infero ol elpremi larmon el soldato!
  La diferenco inter incensilo kaj ventumilo estas, ke la ventumilo forpelas muŝojn, sed la incensilo logas malsaĝulojn!
  La glavo estas kiel diko, pensu dufoje antaŭ ol vi alglui ĝin!
  Homo estas malforta, Dio estas forta, kaj la Dio-homo estas ĉiopova nur kiam li batalas por justa afero!
  Vortoj estas kiel notoj en komponaĵo, unu falsa sufiĉas kaj la parolado ruiniĝas!
  Se vi volas enuigi knabinon, parolu pri armiloj, sed se vi volas foriri por ĉiam, parolu pri sovetiaj armiloj!
  La forto de tanko ne estas en la kiraso, sed en la kapo de la petrolŝipo!
  La reganto de tiuj, kiuj prenas panon de la ekzekutisto, kolektas salon sur sia dorso!
  Honesteco estas tipa ofero, sur la altaro de oportuneco!
  Atako triobligas forton - defendo duonigas ilin!
  Kapon tranĉita per klingo nomiĝas ĝardenkapo, el ĝi ŝosas amasoj de venĝo!
  Por milito, homo estas marĉanda blato, kiu malplivaloriĝas pli rapide ol ĝi konsumiĝas!
  La vivo de viro en milito estas submetata al inflacio kaj samtempe estas senvalora!
  Milito estas kiel akvofluo, merdo flosas, la valoraj lavujoj, kaj la netakseblaj altaĵoj!
  Tanko sen mekanikisto estas kiel ĉevalo sen jungilaro!
  Malpleno estas precipe danĝera, kiam ĝi vivas en sia propra kapo!
  La malpleno en la kapo estas plenigita de deliro, en la koro - de malico, en la monujo - de ŝtelitaj varoj!
  Longa lango estas kutime kombinita kun oblikvaj manoj, mallonga menso kaj rekta cirkulado en la cerbo!
  La plej ruĝa lango, kun senkoloraj pensoj!
  Scienco ne estas ĉevalo por preni la baron sur malplena stomako!
  La pensoj de infano estas kiel vigla ĉevalido, la pensoj de inteligenta infano estas kiel du viglaj ĉevalidoj, kaj la penso de geniulo estas kiel grego da ĉevalidoj kun bruligitaj vostoj!
  La gantoj de boksisto estas tro molaj por senbriligi akran menson!
  La prezo de venko estas tro multekosta, ĝi povas malplivalorigi la trofeojn!
  La plej granda trofeo en milito estas savita vivo!
  Malnobleco estas pli kontaĝa ol ĥolero, pli mortiga ol la pesto, kaj kontraŭ ĝi ekzistas nur unu vakcino - konscienco!
  Eta larmo, malgranda infano, kaŭzas grandajn katastrofojn kaj grandan detruon!
  La plej absurda sensencaĵo estas farita kun saĝa rigardo, malplena kapo kaj plena ventro!
  Kiam armeo havas troon da standardoj, tio signifas, ke la generaloj ne havas sufiĉe da imago!
  . Ofte la troo de mono gajnita estas malplivalorigita pro la manko de tempo por elspezi ĝin!
  Silento estas ora, sed nur en la monujo de aliulo!
  Estas malfacile savi sian vivon en batalo, sed estas duoble malfacile konservi modestecon post venko!
  Soldato sen taso - gardostaranto sen paŝtisto!
  Kiu volas jungi ruson al la jugo, iros al sterko kiel feko!
  Milito estas amuza filmo, nur en la finalo oni ĉiam verŝas larmojn!
  Milito estas teatro, en kiu esti spektanto estas malnobleco!
  Oni ne povas ĵeti grenadon per via lango, sed vi disbatos imperion!
  La cerbo ne havas muskolajn fibrojn, sed elbatas stelojn el orbito!
  Intuicio en milito estas kiel spaco en la maro, nur la magneta kudrilo saltas pli rapide!
  Savi vunditan kamaradon estas pli granda heroaĵo ol mortigi sanan malamikon!
  La plej forta ĉeno de malvirto estas forĝita de homa egoismo!
  - Venko super sendefenda viktimo estas pli malbona ol malvenko de inda kontraŭulo!
  - Se vi volas puni viron, igu lin vivi kun unu virino, se vi volas puni lin pli forte, aldonu al ili alian bopatrinon!
  Estas bone morti por la Patrujo, sed eĉ pli bone estas pluvivi kaj venki!
  Travivebleco estas la plej valora donaco de soldato, kiu estas malplej aprezata de generaloj!
  La plej grandaj konsekvencoj venas de malgranda petolo!
  Eĉ Dio Ĉiopova ne povas venki homajn malfortojn!
  Bezono estas tiom motoro de progreso kiel vipo estas ĉevala stimulilo!
  La ĝermoj de progreso floras, sub la malavara akvumado de la larmoj de bezono!
  En milito, la koncepto de infano estas same malkonvena kiel klaŭno ĉe entombigo!
  Desegninte forgesulojn sur kanono, vi ne igos ŝin pafi almenaŭ sur petalo - sendanĝera!
  Se ĉiuj perfiduloj estus kiel ili mem, tiam honesteco regus la mondon!
  Mola ŝafa lano - ne malbriigos la dentegojn de lupo!
  Tro da krueleco egalas al anarkio!
  Ekzekuti unu senkulpulon - naskigi dekon da malkontentaj!
  Unu fotono ne valoras cent pulsojn!
  Via penco estas pli multekosta ol la penco de aliulo!
  Talento sonoras kupro, sed sen la lado de provoj, ĝi neniam akiros malmolecon!
  Vi povas detrui ĉion krom la sonĝo - vi povas konkeri ĉion krom la fantazio!
  Fumado plilongigas la vivon nur kiam ĝi estas la lasta cigaredo antaŭ ekzekuto sur la eŝafodo!
  La lingvo de filozofo similas al helico-klingo - nur ĝi movas ne la boaton, sed la tegmenton de ĝiaj ĉarniroj!
  Ĉiu murdinto estas malsukcesa filozofo!
  La aĝo ne aldonas saĝon al malsaĝulo, kiel pendumilŝnuro de kresko al nano!
  Kion la lango draŝis, malkiel muelŝtono, ne povas esti unufoje englutita!
  En la Novjaro realiĝas eĉ aferoj, kiuj alifoje ne povas esti realigitaj!
  La ventro ŝveliĝas de la muelita per muelŝtono - la cerbo velkas de la ŝrigita lango!
  Milito estas kiel vento en muelejo - ĝi muelas la karnon, sed akcelas la flugilojn!
  La homo estas la reĝo de la naturo, sed li tenas la sceptron ne en la mano, sed en la kapo! 1
  Forta menso povas anstataŭigi malfortajn muskolojn, sed fortaj muskoloj neniam povas anstataŭigi malfortan menson!
  Virino en milito estas kiel piedingo sur la selo!
  Malpeza kuglo, la plej potenca argumento en milita disputo!
  Malbono aperis kun la naskiĝo de la vivo, sed malaperos multe pli frue ol la fino de ekzisto!
  Tekniko povas puni malbonon, rompi mil korojn, nekapabla ekstermi malamon eĉ de unu!
  Perfido estas insida: kiel fiŝkaptista hoko, nur la logaĵo ĉiam malbonodoras!
  Manĝi kanibalon povas igi vin naŭza, sed vi neniam sentas vin sata!
  Limigita menso havas limigitajn ideojn, kun stulteco kiu ne konis limojn!
  Estas pli facile ripari horloĝon per hakilo ol instrui komisarojn prizorgi homojn!
  Tiel longe kiel homo estas farita el proteinoj, li estas pli malforta ol suĉuloj!
  Homo havas du mortajn malamikojn - sin kaj sia egoismo!
  Kiu batas en la koro, savas la kapon!
  La maŝinpafisto ankaŭ estas muzikisto, sed ĝi ploras vin, falu multe pli ofte!
  Menso diferencas de manĝporcioj pro tio, ke kiam ĝi estas aldonita en duono, la valoro malpliiĝas!
  Kolera infano estas pli malbona ol kolera plenkreskulo: mikroorganismoj alportis la plej multajn mortojn!
  Frenezo estas balailo, kiu purigas la rubejon de malnovaj ideoj en la kapo, donante amplekson al genio!
  Ora brilo ne varmigas la haŭton, sed flamigas pasiojn!
  Potenco sen distro estas kiel sklaveco en purpuro!
  Kuraĝa infano povas elflugi la armeon de iu alia, kaj malkuraĝa plenkreskulo povas kuŝigi sian propran patrinon!
  Antaŭ ĉio, kaproj loĝas en la montoj, precipe se ĝi estas monto de malhumileco!
  En la manoj de honestulo, la vorto estas oro kaj li tenas ĝin; en la manoj de justulo, ĝi estas frakasanta klingo kaj li ellasas ĝin!
  Ne povas esti du veroj, sed povas esti duobla moralo!
  Oro estas bone forĝita, facile polurita, sed ne bone aliĝas!
  La dolaro estas verda kiel krokodilo, nur ĝia buŝo estas malfermita, por la tuta planedo!
  Pacmartelo estas bona, sed eĉ pli bone kiam li forĝas bajonetojn!
  Tempo ne estas mono, en kazo de perdo, vi ne povas rekolekti ĝin!
  La kruroj estas malpezaj, kaj kun peza ŝarĝo, se ĝi promesas facilan vivon!
  Li ne povas vivi bele - morala monstro!
  Sango estas sala, sed dolĉa kiam verŝita sur la malamikon!
  Discovery estas orfiŝo, kiu vivas en la maltrankvilaj akvoj de nescio!
  Por kapti la orfiŝon de malkovro, en la ŝlimecaj akvoj de la eksperimento, vi bezonas reton de inspiro!
  Unu minuto da penso - mallongigas la vojon je horo, unu sekundo da hasto, kondukas al vivmalfruo!
  De unu fotono - la kvazaro ne moviĝas!
  Oro estas peza, sed leviĝas pli bone ol hidrogena balono!
  Nekredanto estas kiel bebo: kiu sentas la karesojn de sia patrino, sed ne kredas, ke ŝi ekzistas!
  Kiu multe vendas - li ofte perfidas!
  La potenco estas dolĉa, sed la amareco de respondeco interrompas la guston!
  Neperfekteco de la korpo, la ĉefa stimulo por la plibonigo de tekniko!
  La ekzekutisto diferencas de la artisto, ke lia verko ne povas esti redesegnita!
  La korpo ĉiam estas reformanto, sed la menso estas konservativa!
  Guto da realeco estingas soifon pli bone ol oceano de iluzioj!
  Prancante sur ĉevalo, oni ne povas skribi ĉefverkon sur roko!
  Bonega soldato scias ĉion - krom la vorto kapitulaco!
  Knokaŭto kiel knabino, igu vin atendi - ili ne povos levi vin!
  Malforteco estas malsano, kiu ne kaŭzas sentojn de kompato!
  Kompato: estas malforteco, kiu kaŭzas malsanon!
  Oraj flugiloj estas malbonaj por aviadilo, sed bonaj por kariero!
  La fortuloj strebas al la forta - la malforta al la Ĉiopova!
  Forta malamiko estas forta ponto super la abismo de memkontento!
  Malkuraĝo estas la plej forta ĉeno por sklavo, ĉar li mem forĝis ĝin!
  Indiferenco estas la plej malbona malvirto - ĝi fariĝas kutimo tro rapide!
  Ju pli malvarmetaj estas la "sonoriloj kaj fajfiloj" de la cerboj, des pli ili estas torditaj pro fortomajoro!
  La malriĉulo ne estas tiu, kiu estas nuda en la korpo, sed kiu ne estas la estro en la spirito!
  Kiu havas cerbon el sablo, sen cendo da saĝeco, tiu ne knedos la fundamenton de sukceso!
  La fundamento de bonfarto ne povas esti konstruita, se la cerboj estas faritaj el sablo!
  La korpo estas la plej insida perfidulo, vi ne povas forigi ĝin, estas neeble negoci kun ĝi, vi ne povas forkuri de ĝi aŭ kaŝi!
  Lukto estas kiel lumo por la okuloj, ĝi povas lacigi, sed ve al homo, se ĝi tute malaperas!
  Enspezoj en kazino diferencas de porti akvon en kribrilo, ĉar la akvo en la kribrilo verŝas sur viajn piedojn, kaj en la kazino ĝi estas cerbolava!
  Frosta malvarmo eliras el milito, duona problemo se ĝi frostigas la koron, problemon se ĝi frostas la cerbon!
  Por ke militista gvida talento maturu, la sango de soldatoj devas abunde akvumi la batalkampojn!
  Milda karaktero estas tro malmola tero por ke la semoj de sukceso burĝonu!
  La plej daŭra metalo, pli mola ol plastilino - sen malmoliĝo kun fajra koro kaj glacia trankvilo!
  La nigra truo estas pli malpeza: kiam en la glacia etero, paro da pasiaj koroj brulas!
  Volo estas la montrofingro, kiu tenas la ellasilon de la radiopafilo - ĝia malforteco estas memmortiga!
  Reklamado: kiel miraĝo en la dezerto, nur la suno neniam videblas, kvankam ĝi plene brilas!
  Milito estas boksado, nur post knokaŭto oni ne manpremas!
  Plenplenigi la ventron per dolĉaĵoj - troigas la cerbon!
  La plej bona kiraso en milito estas forta karaktero, forta menso!
  Kial la lumo ruĝiĝas - ĉar la fotono hontas pri la forkuranta stelo!
  Pli bone iri sole al la Ĉielo ol al la Infero kun malbona kompanio!
  Kiel malgranda estas fotono, sed sen ĝi vi ne vidos kvazaron!
  La koro de la komandanto estas ardanta korno, lia kapo estas glacio, lia volo estas fero: ĉiuj kune - la frakasa ŝtalo de venko!
  Saĝa kanajlo kiel diamanttranĉilo - por uzi: vi bezonas molan plumon de flatado, kun ŝtala kerno de volo!
  Malbono: kiel flamo en brulilo: se vi ne reguligos ĝin, ĝi bruligos vin!
  Reklamado, male al seksperfortanto: ĝi ne postkuras viktimojn, ili mem kuras post ĝi!
  Vino estas kiel graso sur pafilo, nur elokventeco erupcias anstataŭ kugloj!
  Se la pastro diras: la vojoj de la Eternulo estas nekompreneblaj, tiam li volas konstrui ŝoseon al via monujo!
  Religiaj ministroj: fiherboj, kiuj tenas la lumon de Kristo ekster la timemaj plantidoj de moralo!
  Ateismo kreas malplenojn en la ĉielo, tra kiu verŝas la pluvo, akvumante la ŝosojn de progreso!
  Vino, male al pafila graso: kojnas la tutan pensoprocezon!
  Beleco ne povas esti mortigita - beleco mem estas mortiga!
  La brileco de sorto sen inteligenteco estas kiel la brileco de mono sen valoro!
  La vivo estas kiel filmo: nur la ĉeffiguro fariĝas konata, nur lastmomente!
  Inter fido al Dio kaj Patro Kristnasko - la sola diferenco estas, ke estas pli malfacile por Frost enspezi!
  Ridado estas la plej terura armilo - disponebla por bebo, ne konas barojn kaj igas la plej lertan strategiiston en sencon!
  Vi devas esti amikoj kun la gvidanto, se vi volas vivi kiel reĝo!
  Persona simpatio estas facila sento, sed superas ĉion alian dum decido!
  La arto fari malfacilajn decidojn kun malpeza koro estas posedaĵo de ekvilibraj naturoj!
  Por konservi virĉevalon, vi devas instrui lin satigi sian soifon el unu puto! (Pri viroj!)
  La diferenco inter via propra kaj familio estas kiel inter fiŝoj en pato kaj en lago!
  Flugi sur monoplano estas tiel sekso, akcelo forprenas plezuron!
  Pli bona altkvalita banaleco - ol fuŝa originaleco!
  Ne ĉio estas oro, kiu brilas, sed havas brilon ĉiam valora!
  Kristanismo instruas moralon, kaj la pastro profitas el malvirtoj! Kristana lingvo estas dolĉsona, eklezia ago kaŭzas nur senton de amaro!
  Estas nur du neeblaj aferoj - superi Dion kaj kontentigi virinan vanecon! Ĉi-lasta tamen estas pli malfacila!
  Firmiĝo ĉirkaŭ tirano estas la unueco de ŝafoj en la stomako de lupo!
  Koni la notojn kaj povi ludi estas du grandaj diferencoj, sed se estas violono, estas ankaŭ majstro!
  Beleco ankaŭ estas submetita al inflacio, se la ĉefa fonto de ellaso estas plastika kirurgio!
  Plena monujo ne kongruas kun malplena kapo, sed longa rublo kun mallonga menso!
  Ne estas malbone kiam manĝaĵo forkuras, sed estas malbone kiam manĝaĵo parolas!
  Sen skuado ne estas movo, sen morto ne estas evoluo!
  Kiu multe bojas, pli aŭ malpli frue kornikoj!
  La plej facila vojo al la kurba vojo, kiu kondukas rekte al la eŝafodo per peza hakilo!
  La enamiĝo de milito diferencas de cigareda fumo, ĉar ĉi-lasta forpuŝas moskitojn, dum la unua altiras muŝojn!
  Malforteco ne ĉiam estas bonkoreco, sed bonkoreco ĉiam estas malforteco!
  Ĉio en ĉi tiu mondo estas relativa; kaj Dio ne estas anĝelo kaj la Diablo ne estas diablo!
  La lango estas malgranda muskolo, sed ĝi faras grandajn aferojn kaj kaŭzas grandajn problemojn!
  Morto ne ĉiam estas bela - sed beleco ĉiam estas mortiga!
  Kiam vi kreas: vulgara vulgarismo estas pli bona ol banala banaleco!
  La homo estas egala al Dio en krea potenco, sed superas en egoismo kaj aroganteco!
  Homo estas malsupera ol Dio en potenco, sed superas en la kapablo uzi la malmulton!
  Soldato estas instrumento de la volo de Dio en la manoj de Diablo!
  Viro diferencas de hundo, ke li postulas de virino ne oston, sed viandon!
  En milito, la koncepto de ripozo estas malsama ol perfido, nur granda tento!
  La supera arto de diplomatio, ne atendu vangofrapon, sed batu antaŭ ol via kontraŭulo levas la manon!
  Por fariĝi la Suno, necesas malsekigi la malamikojn sen atendi la nubojn!
  Pli bone ŝtela altiĝo ol nobla falo!
  Se vi volas pafarkojn - batu en la stomakon!
  Kial la aŭreoloj de la sanktuloj estas ĵetitaj en hele flava - ĉi tio estas simbolo de la ora fluo en la poŝon de la ministro!
  Religio estas fiŝkano por kapti malsaĝulojn, nur la logaĵo ĉiam ne estas manĝebla, kaj la hoko estas rusta!
  Honoro estas bona, sed vivo estas pli bona!
  Nobla morto kondukas al senmorteco - malnobla vivo al kondamno kaj kadukiĝo!
  Amo al vi mem estas polvo, amo al via edzino estas la vojo, amo al la lando estas la pinto!
  Eĉ la kuko malsanigos vin, se vi enŝlosiĝos en ĝi ĝis viaj naztruoj!
  Vinĉo por boksisto estas kiel gluo en la buŝo por politikisto!
  Plej ofte, politikisto: gluu la manojn kaj kaĉon el la buŝo!
  La plej terura sonĝo ne ombros la plej banajn hororojn de la realo!
  Beleco estas kruela: tempo difektas ĝin, saĝo senvalorigas ĝin!
  Alivestiĝo en milito estas kiel sapo en bano - se vi ne forlavas ĝin per sango, vi ne purigos la teron de kontraŭulo!
  Kompreneble, la milito ne havas virinan vizaĝon, sed la sino estas multe pli volupta, en formanta virajn korpojn!
  La plej forta muskolo en virino estas la lango, sed sen saĝa kapo: ne ekzistas pli malforta muskolo!
  Tamen, estas diferenco inter la koncepto: koncentri fortojn kaj ĉiuj kunpremiĝi!
  La eliĝo de la batalo estas malsama ol la eliĝo de la punto, ke la fingroj gluiĝas kun sango!
  Komenci militon estas pli facile ol malligi viajn ŝuŝlaĉojn: kvankam la instigo estas la sama: akiri pli da libereco!
  Libereco venas nuda, kvankam nudpieda, kaj egaleco sen pantalono!
  Tempo estas tio, kion granda militisto ne mortigos, sed eta maldiligenta homo!
  Amu ĝojon: ĉi tio estas la sola afero, por kiu vi povas oferi tempon! La tempo estas la reĝino, la amo estas la reĝo!
  Donu liberecon al la brutaro, la aero fariĝos kava!
  Bato preter la pordego, kiel kulero preter via buŝo, tiam vi samtempe malpuriĝas ne per manĝaĵo, sed per la parola diareo de la publiko!
  La malfortulo ĉiam estas stulta, do timas uzi spriton!
  Malforta ĉar stulta ĉar mankas forto por levi la lancon de la spriteco!
  La ribelo ne povas fini per sukceso - alie, ĝia nomo estas alia!
  Porko kun dentegoj nomiĝas apro, rompita reĝo fariĝis fakte - homamaso!
  Intertraktado estas kiel malplena artilerio, nur iom pli trankvila, sed multe pli mortiga!
  Vi povas derompi nur sur la genuo tiu, kiu jam genuiĝis!
  Granda malĝentileco estas signo de malgranda menso!
  Malboniĝu antaŭ ĉiuj por trodormi sukceson!
  Ĉiuj bezonas liberecon - krom la lango de malsaĝulo!
  Timo sufokiĝas kiel ŝnuro sur pendumilo, sed male al ĝi, ĝi ne subtenas, sed tuj falas!
  Ne juĝu laŭ vestoj, se vi ne volas etendi viajn krurojn!
  Se vi volas ruinigi la landon - imitu la plej riĉan potencon en la mondo!
  Kion la dolaro plej timas estas la malplivalorigo de homa stulteco!
  Ne ĉiu pego estas bona, sed ĉiu bona estas pego!
  Pli bone mortigi unufoje ol malbeni cent fojojn!
  La murdinto similas al hakilo, nur la koro estas ŝtalo, kaj la cetero estas malmoligita ĝis la ekstremo!
  Ju pli da malamikoj, des pli da trofeoj, kaj kiu havas la kapon plena de ideoj neniam estas superfortita de rabaĵo!
  Eĉ malgranda ŝparado pri cerbo ne povas esti kompensita per granda aĉeto de muskoloj!
  Ĉevalo estas tia afero, ke oni ne povas meti ĝin en garbejon!
  La arbo de potenco kaj sukceso, devas esti akvumita, kun la larmoj de malgajnintoj, poste de malsaĝuloj, per la sango de la nobeluloj!
  Ne eblas krei sen detrui, ne eblas feliĉigi ĉiujn samtempe! Perforto - titano fortigas la animon! Milito altigas la spiriton, la menson!
  La plej malfacila pinto ne estas tiu trans la nuboj, sed tiu trans fantazio!
  Se vi volas regi homojn kiel paŝtisto, ne estu vi mem ŝafo!
  Kiu batas la unua, mortas la lasta!
  Kiu kompatas fremdulojn, tiu estas senkompata al siaj!
  Kiu etendas sian manon al la malinduloj, etendos siajn krurojn sen digno!
  Granda grandeco estas bona kiam la menso ne estas nano!
  Por ĉiu Znaika estas Dunno.
  Saĝo ĉiam havas limon, nur stulteco estas senfina!
  Kiu skulptas ĝiban vivon, rektigos la tendaron en la maŝo de la pendumiloj!
  Indiferenco estas la kiraso de kanajloj, kiu dronigas homon en marĉo de malnobleco!
  Se militisto grasiĝas, tiam li ne povas eviti la sorton de porko!
  Prefere, kvazaro ŝrumpos ĝis la grandeco de fotono ol rusa soldato ricevos malvarmajn piedojn!
  Estas pli bone leviĝi sur la malĝusta piedo ol genuiĝi kun ambaŭ!
  Milito estas lernejo de vivo, kie forestado ne estas delikto, sed krimo, kaj ne ekzistas trompfolioj!
  La homo fariĝos Dio, se li ne glitos en la submondon de la neekzisto!
  Bastonoj sur la dorso de soldato estas la ŝtupoj de la ŝtupetaro de la kariero de generalo!
  Ne ĉiu infano estas romantika, sed ĉiu romantika infano!
  Malbona pipro, ĉi tio estas bona spicaĵo por supo, en kiu oni kuiras ĉefverkon!
  Kelkfoje moskitoj tiom pikas, ke la obuso ŝajnas esti tro malgranda kalibro!
  Malpli ol fotono estas nur la konscienco de perfidulo!
  Pli bone tranĉi unufoje ol timigi cent fojojn!
  Robotoj ne malsaniĝas - rusoj ne rezignas!
  Vi ne povas seksperforti belecon, sed vi povas seksperforti belecon!
  
  La sango de kuraĝulo brulas pli forte ol alkoholo, la sango de malkuraĝulo estingiĝas kiel marĉa koto! Perdinte vian kapon, vi ne ploras pro viaj haroj, sed vera virino zorgos pri ŝiaj haroj eĉ sur la eŝafodo!
  \ La nura entombigo kun artfajraĵo estas la militentombigo!
  La armeo estas neĝbulo, kiam ĝi ruliĝas ĝi kreskas, kiam ĝi staras, ĝi degelas!
  Knabinoj estas kisitaj per lipoj, kaj tankoj per grenadoj!
  - Kiun la mondo ne karesis ĉe la pinto de la riĉeco, li neniam komprenos la malnoblajn turmentojn de la mallumo de la malriĉeco!
  Timo duobligas forton, sed duonigas potencon!
  Bona promeso, kiel forta seĝo!
  Oni povas falsi la rusan parolon, sed oni ne povas falsi la rusan animon!
  Se vi volas rajdi al hela celo, ne sidu sur blanka ĉevalo kun pencaj hufumoj!
  La diferenco inter instruisto kaj instruisto, kiel inter reĝo kaj reĝo, aŭ pli ĝuste animo kaj animo!
  Bajoneto povas esti anstataŭigita per pugno, kuglo per kraĉado, sed vi ne povas anstataŭigi la mankon de braveco, nenio!
  La leviĝo de la scienco estas kiel grimpi monton, oni vidas pli kaj pli, sed estas pli kaj pli malfacile vidi individuajn detalojn!
  Pli bone estas por juna ĉevalo tordi la sulkon ol por maljuna duonigi ĝin!
  Pli bone estas kaŝi kuraĝon ol montri malkuraĝon!
  Kiu kolerigas rusan junulon, tiu ne vivos ĝis maljuneco!
  Korpa malriĉeco, streĉoj por la spirita, kiel geedziĝo trajno por fianĉino!
  - La viro estas sola kaj en la homamaso, ĉar kiel ajn oni premas la akvon, oni ne povas kunpremi la molekulojn!
  - Homo kaj socio, estas kiel dentoj en la buŝo, oni doloras - la tuta makzelo doloras!
  Kanto estas kiel papilio, sed male al insekto, ĝi neniam estas unutaga afero!
  La menso, male al la muskoloj, kvankam ĝi laciĝas, ĝi neniam kuntiriĝas!
  Kiu laboras per la lango, li flankeniĝas!
  Milito estas la plej bona distro, sed la plej malbona distro!
  Kiu ne ŝvitas dum la ekzercado, sangos dum la batalo!
  Ĉiu guto da ŝvito dum trejnado estas minusa larmo por patrinoj funebras la perdon!
  Morto estas la plej fidinda sigelo, disverŝita sango, male al inko, neniam paliĝos!
  - Ne ĉiuj religioj de la mondo havas veron kaj pacon!
  Saĝa sklavposedanto estas pli bona ol stulta predikisto!
  - Modesteco nur emfazas grandecon, kiel tranĉi ŝtonon!
  Respektu viajn aliancanojn, se vi ne volas esti malestimata de viaj malamikoj!
  - Se vi volas treni la hundon for de la leono, metu lin sur la urson!
  Se vi volas venki urson, ne estu mem hundo!
  Pli bone estas mortigi cent fojojn pro hela celo ol mensogi unufoje pro egoismaj motivoj!
  Sen kapo, la plej forta korpo estas nur kadavro!
  Kiam viro ĉasas, ĝi estas hoko sur fiŝkano, kiam virino estas balenisto harpuno!
  Silento estas ora, nur de malalta nivelo!
  Tiel malalte, ke ĝi estas pli malalta en prezo ol la arĝenta fluo de elokventeco!
  Fluo de elokventeco naskas riveron de libera penso, kaj tiun oceanon de prospero!
  Per fremda lingvo estas pli facile esprimi viajn pensojn, kaj per la edzino de aliulo, trovi vian koron!
  Kiam eksplodaĵo kisas vin, estas kuniĝo inter la tomboŝtono kaj la korpo!
  Bono ne regas en la mondo, sed ĉiam venkas! Kial? La bono ne ĉiam estas rekompencita, sed la malbono ĉiam estas punata!
  En milito, forto sen lerteco estas kiel maŝinpafilo sen kugloj!
  Kiel minkampo diferencas de tramo estas ke ili ne lasas sinjorinon iri antaŭen sur ĝi!
  Milito estas la patrino de kuraĝo, kvankam akuŝo estas la plej sanga kaj dolora.
  Viro, eĉ grumblante, azeno estas virino, eĉ azeno, leonino!
  Ne ĉiu viro estas leono, sed ĉiu virino estas leonino!
  - Eniri la militon kutime signifas perdi, ĉar estas nenio pli banala en batalo ol morto!
  - Pulvo odoras ne je spiritoj, sed je kadavroj, nur por privatuloj, komandantoj havas gasmaskojn kun filtrilo!
  Via lango estas bonega kiam la menso de via kontraŭulo estas malgranda!
  Ebrieco estas la plej malbona el ĉiuj malvirtoj, ĝia aparta detruo publike!
  Pli bone estas iĝi kriplulo fizike ol esti frenezulo morale!
  Ne ekzistas pli granda pekulo ol Dio - la plej terura peko: indiferenteco al la sufero de infanoj!
  La plej grava malkovro por virino estas la malkovro de nova viro, nur kondiĉe ke li estas libro, ne radio!
  Se la tuta metalo iras al la ĉenoj, tiam ĝi ne restos por la glavoj!
  Perfido kaj oro havas la saman flavan koloron kaj la saman sangan nuancon!
  Eĉ se porko fekas oron, neniu multekosta parfumo mortigos la fetoron!
  Justa kaŭzo estas la plej banala preteksto por foriri maldekstren!
  Kiu el denaro eltiras denaron, tiu mem ricevas nikelon!
  Kredu, ke estas pli facile mordi vian kubuton - ol ŝancon ricevi ĝin denove!
  Kaj kie ne estas kapo, tie la hararo nur fiksiĝas sur la kombilo, teksante en ŝnuron por la pendumiloj!
  La vivo temperas - la morto repacigas, kiu ne vivas - tiu malbono mortos!
  Se vi volas esti piloto, lernu la aviadilan planon!
  Kial la koro de kavaliro estas pli forta ol ŝtalo, ĉar ĝi ne moliĝas pro la varmego, sed fariĝas pli malmola!
  Diplomatio faras partnerojn el malamikoj, aliancanojn el partneroj, satelitojn el aliancanoj, subjektojn el satelitoj!
  La plej potenca virŝafo estas la ora kapo!
  Oro estas mola metalo, sed ne ekzistas pli malmola bastono ol iu kun ora cerbo!
  Fera pugno platigos eĉ oran kapon!
  Ĉiu malsaĝulo povas morti, sed nur la inda gajnas!
  La ora ŝlosilo plej bone malfermas la pordegojn, malliberejojn, kaj la ora kapo permesas vin eviti ĝin!
  Kiu esperas tranĉeojn, tiu riskas blokiĝi subtere!
  Kompreneble gravas kiel homo vivis, sed eĉ pli gravas kiel li mortis!
  Nenio levas vin en siaj okuloj kiel maŝo de pendumisto!
  Mondo sen peko estas supo sen pipro, ĉio brulas multe, tute ne ekzistas: manĝaĵo sen gusto! La ĉeesto de libera volo aŭtomate implicas la ĉeeston de peko, kiel la ĉeesto de stirilo, la kapablo malŝalti la trakon!
  Veron en vino diras la saĝuloj, la veron anstataŭ vino diras la plej saĝuloj!
  Kiu ŝparas pri kuracado, bankrotos ĉe entombigo, kiu bedaŭras doni al scienco, ricevos de analfabeteco!
  Morto ne ĉiam estas bela, sed beleco ĉiam estas mortiga!
  La plej bona donaco estas la vivo, la plej neevitebla morto kaj la plej fabela senmorteco!
  Kiu rapidas al striktaj seĝoj, havos tempon por morti pro splito!
  La arbo de justeco kun fruktoj de feliĉo postulas akvumi la sangon de fiuloj!
  - Bedaŭrinde, la orajn fruktojn de sukceso kutime akvumas per larmoj de la bonuloj, poste honestaj, per la sango de justuloj!
  Sekso estas lumturo de vivo, al kiu amo ne estas ĝis la lanterno!
  La morto estas la avida piedo de la pastroj, al kiu kroĉas la mono de naivuloj, kaj la ungoj forskrapas la dignon!
  La morto estas la plej bona aventuro - ĉar ĝi ne povas esti ripetita!
  - Por bati la malfortulojn, tiu maĉsablo estas disponebla por ĉiuj, sed ĝi kaŭzas vomadon!
  Kiu ne havas menson en ĉi tiu lumo, en la estonteco akiros nur mallumon!
  Se vi volas havi feliĉan kreskon: fekundigu kun zorgemo, akvumu kun atento, ŝprucigu per instruo!
  La karno estas ĉeno, nur la animo havas la psikologion de kaptito, kaj ĉefe ĝi timas plenan liberecon!
  - Libereco venas nuda, kvankam nudpieda, feliĉo sen pantalono, sed envio ankoraŭ kuraĝigas al piedpiedo!
  Eĉ la plej granda sciencisto ne elpensis kun anestezo, kun la naskiĝdoloroj de venko!
  Fariĝi dio, nur iomete, ĝis la plena kruco - knari krucumita!
  Inteligenteco sen konscienco estas kiel aŭto sen stirilo!
  Malmolaj drogoj - malpezigu la monujon, platigu la cerbon, sed inspiru la imagon!
  Tamen, la menso estas kiel klingo, obtuza pro sekularaj pasioj!
  Epoletoj al malplena kapo, kiel papero en la necesejo!
  Kvankam ne estas facilaj venkoj, estas multaj malplenaj atingoj!
  La plej agrablaj venkoj sur la amfronto, nur kapitulaco riĉigas la perdanton!
  Iluzioj mortigas kaj doloras, sed ili ne gustas kiel metalo!
  Ju pli dolĉa estas la promeso, des pli ĝi estas desegnita por la inteligenta muŝo!
  Pli bone estas promeni nudpiede ol esti "ŝuo"!
  Kiu ne estas vagabondo en sia animo, vi ne povas "ŝui" lin!
  - Pli rapide ol lumo, nur la mallumo de la nescio - ĝi superas la plej lertan!
  Plena ventro, ne surda en batalo!
  Kunesti estas bona por ĉiuj, kunpremiĝi estas malbona!
  - Se vi volas senŝeligi homon kiel ovon, memoru, ke ŝelfragmentoj estas pli akraj ol razilo!
  Malvarmeto, la plej bona fingringo por konservi humuran viron!
  En esenco, la frazo krimulo kaj potenco, tiel forta kiel alojo de kupro kaj stano, ĉie kiel aero kaj akvo!
  Estas infanoj, kiuj ne volas fariĝi plenkreskuloj, sed ne ekzistas maljunuloj, kiuj ne revas reakiri sian junecon!
  La enamiĝo de milito diferencas de cigareda fumo, ĉar ĉi-lasta forpuŝas moskitojn, dum la unua altiras muŝojn!
  Kaj ĝi havas komunan, ke ambaŭ rimarkeble mallongigas la vivon!
  Kiu estas bone ŝuita, tiu ofte restas eĉ sen malbonaj botoj!
  La plej bongusta morgaŭ, en la nuntempo ĝi fordonas putran viandon!
  La juna ĉevalo iros tra la fajro, kaj la maljuna ĉevalo nur ploras pro la fumo!
  La pleneco de feliĉo estas kiel la pleneco de glaso da vino; gutoj de larmoj de seniluziiĝo certe verŝos!
  - Pli bone kiam vi havas dek ses jarojn en via animo, ol sesdek jarojn en la karno!
  Se io valoras esti fikita, tio estas por sekso!
  - Pli mortiga ol beleco, nur ĝia foresto, envio ĉiam mortigas, kaj fiero rektiĝas!
  Soldato estas instrumento de la volo de Dio en la manoj de Diablo!
  Homo estis krucumita tiel, ofte, ke li ne povis ne lerni fariĝi almenaŭ eta Dio!
  Por la homo ne ekzistas morto - por la homaro estas senmorteco!
  Geedzeco estas tia, kiam ĝi ekzistas: ĝi sufokiĝas, kiam ĝi ne ekzistas, ĝi signas!
  - Kiu havas tamburon en la kapo - surdiĝos, kiu havas flamon - estos bruligita, kiu havas glacion - frostos, kies graso krevos, aŭ kiam iom el ĉio trovos harmonion!
  Vortoj estas kiel mono, ili senvaloriĝas kun granda kvanto, sed oni povas aĉeti ilin!
  Kredi je Dio estas kiel fariĝi fiŝo, kapti per sia buŝo malplenan, kvankam orumitan, hokon!
  Cent kugloj povas anstataŭigi unu ĵetaĵon, sed miliono da vortoj ne povas anstataŭigi unu baton!
  Estas pli facile igi ĉevalon salti sur la lunon ol bridi homan imagon!
  Por eviti ke la tegmento deŝiru de ĝiaj ĉarniroj, necesas lubriki ĝin per la oleo de prudento!
  Sento de proporcio ankaŭ ne estas karakteriza de la realo, ĉar la koncepto de modereco ne estas karakteriza de alkoholulo!
  Kial estas tiom da sufero en la mondo? La Sinjoro, kiel raketo, unue kreas problemojn por homoj, poste batas petojn por helpo, kaj la pago estas la malakcepto de libera volo!
  La rideto de virino nomiĝas radia, ĉar ĝi altiras ne tineojn, sed kriskajn monbiletojn!
  - Por batali vi devas trinki, fumi pipon kaj skribi testamenton! Vi povas fari sen la unuaj du!
  La sorto estas kiel knabino, uzas la riĉulojn, karesas la junulojn!
  Ĉio eblas! Eĉ kio principe neeblas, sed ĉi-kaze, ĝi estas fundamenta senskrupuleco!
  La plej bona maniero por igi ambrosion gudron estas fari ĝin via sola manĝaĵo!
  Honoro nur unuavide estas la malo de oportuneco, fakte ĝi plifortigas fidon - la kernon de sukceso!
  Plej ofte kornigas la edzon, kiu tro multe ĉikanas!
  Ju pli bela estas virino, des pli multe kostas enlitigi ŝin - sed via propra ekstari ĉiam pagas!
  Modereco foje egalas al kuraĝo, se ĝi ne eniras la sistemon!
  Morto estas la enkorpiĝo de antagonismo, ŝi evitas tiun, kiu serĉas ŝin!
  La forto de la malamiko faras la militon pli interesa, kaj la malforteco estas pli amuza!
  Informoj foje estas pli valora ol oro, ĝi nur malplivaloriĝas kun la tempo ĝis la nivelo de sablo!
  Avideco en milito estas puninda, kiel provi naĝi trans ŝtorman unu kun pavimo ĉirkaŭ via kolo, eĉ se ora ŝtono ne savos droniton!
  Kompato en milito, tia malkonvena lukso kiel la pavovosto de ĉasfalko!
  Necesas naskiĝi geniulo, sed por disvolvi talenton oni donas al ĉiu, kiu kapablas pensi!
  Plej ofte, la enhavo estas disĵetitaj, oraj kapoj, pezaj metalaj batoj kun mortiga potenco!
   Kiu sin protektas - savas la korpon, kiu staras por la defendo de alia - altigas la animon!
  Lerni batalante estas kiel dormi vestite!
  Mono ne odoras, precipe se ĝi estas kiel sterko!
  Vi ne devas fiki por sekso!
  La prezo de la vivo: la koncepto estas varia, la propra estas senpagebla, tiu de aliulo ne valoras mortintan muŝon! Nur ne rapidu premi, la muŝoj disvastigas mortigan infekton!
  Ne estas tute nigra neĝo, sed rusa venkita!
  La homo ĉiam volas pacon, strebante al ĝi kvazaŭ al la ĉielo, sed nur granda menso povas bridi la gravecon de milito!
  Milito estas la plej ekscita ludo, nur sen la principo de libervola eliro kaj partopreno!
  Kuraĝo estas la lokomotivo de la lokomotivo de venko, kaj ĝi bezonas nur la brulaĵon de la militema lerteco!
  Ĉio estas permesita en milito, krom malkuraĝo, ĉi-lasta egalas al implikiĝo en la ŝnuroj de la ringo!
  Forto estas la plej bona edziĝanto de libereco, kapabla teni la trajnon de respondeco en siaj manoj!
  Mense, viro estas kiel hundo, por altiri vi devas iomete malfermi teleron kun breĉo de inaj ĉarmoj!
  Milito estas kiel rusta mekanismo: ju pli proksime al la finalo, des pli streĉas ĝi!
  Venko ne ĉiam estas feliĉa vivo, sed malvenko ĉiam estas malfeliĉa morto!
  En milito, la nombro estas kiel la fingroj de majstra muzikisto, la kromaj nur konfuziĝas, kaj sen kapo ne estas melodio de venko!
  Kuraĝo, male al lambastono, ne subtenas la kriplulon!
  Bono kaj malbono estas konceptoj de variabloj, kaj la diferenco de gramatiko de la rearanĝo de terminoj ŝanĝas la valoron!
  Sed kuraĝo kaj kuraĝo, kiel la kruroj de kuristo, povas alterni, sed ili ĉiam agas duope!
  Vi povas kisi la morton, sed vi ne povas kraĉi al senmorteco!
  Vi eble ne estas soldato, sed vi devas esti generalo!
  - Kiam lerteco kaj kuraĝo agas en paro, ĉu ili bezonas iun alian por trinki la ĉampanon de venko?
  Eĉ lerteco kaj kuraĝo bezonas bonŝancon por pluvivi por trinki la ĉampanon de venko!
  Pli bone estas morti, atinginte la celon, ol vivi sencele!
  Se la celo estas senmorteco, kaj vivo estas malfacila laboro!
  Lerteco, kuraĝo kaj sorto, trinku la konjakon de venko, nur por tri!
  - Kiu tro ofte petas, ke oni eltiru per la oreloj, havas koron de leporo!
  La papuoj ne havas vintron, la rusoj havas senesperajn situaciojn!
  Titanio povas esti fleksebla, sed Rusio ne povas esti rompita!
  Se en via kapo estas cirkloj kiel riveroj, tiam mono neniam elfluos el via poŝo!
  Scienco estas ŝtuparo de progreso, per kies helpo homo estas savita el la buŝo de vulkano, en kiu bolas detruaj kataklismoj!
  - Militistoj, male al prostituitinoj, laikoj senpage, sed neniu el ili restas malkontenta!
  - Pacienco kaj laboro, se kun vi, vi ne estas kadavro!
  En milito, ĉiu nomo estas kiel klako de martelita martelo, oni ne devas bati ĝin sen pafo!
  Mil preĝoj ne anstataŭos unu inventaĵon!
  Scienco ne estas malsupera en potenco ol la Ĉiopova, sed male al ĉi tiu lasta, ĝi servas la homon!
  Scio, male al mielo, estas dolĉa, eĉ se oni dronas en ĝi!
  Nenio plifortigas la malamikon kiel via propra malsekureco kaj manko de eltrovemo! Honoro kaj digno estas du flugiloj, sen kiuj la birdo de la vivo povas esti tenata nur en kaptiteco!
  La lango de kiu sovaĝiĝas ĉiam restas kun la nazo!
  Vi povas aĉeti vian vivon, sed vi ne povas aĉeti honoron!
  Atako estas pli bona ol defendo, ĉar la pinto ĉiam estas pli forta ol la haŭto!
  Ŝtalo estas hardita en akvo, ŝtaluloj en sango!
  Se maljuneco ne ĉiam scias, tiam juneco ĉiam povas!
  Generalo, kiu iras en batalon, estas kiel pajlo, kiu rompas la dorson de kamelo. Kamelo, kies dorson estas rompita de pajlo, estas kiel militestro, kiu evitis batalon!
  La oreloj kliniĝas malalte al la vento, sed tamen ĝi estas nur aero, kio signifas nenion!
  , Malaltaj pafarkoj ne altigos la reganton, se li ne havas grandajn farojn!
  Kelkfoje la plej alta manifestiĝo de bono estas simpla ne al malbono, precipe se ĝi implicas riskon por la vivo!
  Tial, la forta en spirito estas la reĝo en malliberejo, la malforta en spirito estas sklavo sur la trono!
  - Ne ekzistas pli granda turmento ol la imago de malfortulo!
  La plej terura infero, laŭ la vido de malkuraĝulo, antaŭ la provo!
  Amo, male al nuboj, kvankam ĝi verŝas larmojn, la suno vere ne malklarigas!
  Kiam amo verŝas larmojn kiel nubo, ŝosoj de enuo kaj seniluziiĝo leviĝas!
  Manko de fido ne povas detrui veran amikecon, ĉar ĉi-kaze, vera amikeco neniam ekzistis!
  Amiko povas esti perfidita nur unufoje, dum vi re-kapitulacas la malamikon!
  Estas nenio pli interesa ol milito, kaj nenio pli enuiga ol kanonado!
  La plej peza kaptiteco, tiu en kiu vi tenas vin!
  Neniu liberigos vin dum sklavo vivas en via animo!
  Estas pli facile trompi Dion ol trompi vian menson!
  Ruza en milito estas kiel velo sur ŝipo, sed ĝi nur ŝveligas, ne ŝi!
  Fremdulo sur la trono kaj Rus' en la korto!
  Oni ne povas juĝi homon laŭ siaj vestaĵoj, dolĉaĵojn laŭ sia envolvaĵo, politikon laŭ siaj vortoj! Hokeo ankaŭ estas milito, nur ĉiu batalo: "solida batalo sur la glacio"!
  La suno estingiĝos pli frue ol malfortiĝos la lumo de homa imago!
  Niaj soldatoj estas bonegaj, la oficiroj estas bonaj, la generaloj estas mezbonaj, kaj la caro estas tute malbona!
  Romantikulo estas ĉiam riĉa, sed vaulo, kiu estas senigita de imago kaj en la palaco!
  La plej longa buklo ne superfortos tion, kion la menso ne estas mallonga!
  La okulo estas diamanto, sed nur falsa sen preciza kalkulo!
  La menso estas kiel oro, bezonas edukadon por plibonigi la normon!
  Kuglo estas malsaĝulo, sed klera pafisto!
  Kuglo estas malsaĝulo, sed ĝi ne permesas al vi kompletigi vian edukadon!
  Ne eblas venki homan stultecon kaj promesi pli ol politikan oficiron!
  Ne eblas fari pli ol Dio kaj promesi pli ol politika oficisto!
  Mallonga menso povas esti plilongigita nur per ŝnuro!
  Forto estas muskolo sen la spino de diplomatio, diplomatio estas lambastono, sen forto!
  Avida homo ĉiam estas malavara kun larmoj de seniluziiĝo!
  La plej bela afero sur la tero: la eksplodo de maŝinpafiloj trapikantaj vin, kiel vi vidas ĝin lastfoje, kaj vi ne povas forigi ĝin el via kapo!
  Heroismo ne havas aĝo - malkuraĝo de la limigo!
  Hejmlando komenciĝas kiam senpatreco finiĝas!
  Legu bonan libron; kion plugi dikan kampon - nur vi rikoltos dum jardeko!
  Por malsaĝulo, scio estas kiel malfreŝa vespermanĝo - ili eliras kun parola diareo!
  Dio respektas homojn egalajn al si, se ne per forto, tiam per imago kaj saĝeco!
  Por la junuloj ne estas facile vivi, por la maturuloj estas malfacile, por la maljunuloj neeltenebla, sed por la mortintoj senpeze!
  Mallonga menso plilongigas la vivon nur en totalisma stato, kaj poste kun senfina pacienco!
  La ekonomio estas rizomo de multaj branĉoj, la armeo estas ununura trunko!
  - Trunko de armeo, sed pli ofte kverko, kaj ne laŭ potenco kaj eltenemo, sed laŭ kontrolo!
  Fikcio kaj eltrovemo, du gajaj kruroj de la homaro, kiuj ne lasas la naturon perdi: la vetkuro al la fundo!
  Glaso da venko estas kiel botelo da vodko, por ke ne estu problemoj, ĝi postulas tri homojn: Bonŝancon, inteligentecon kaj kuraĝon!
  Bona blufo estas pli bona ol malbona vero!
  Malbona vero estas pli bona ol bona blufo!
  La Sinjoro sen kompato estas kiel gitaro sen kordoj, ĝi povas esti kripla, sed ĝi ne povas esti resanigita!
  Venko estas kiel pugno; konsistas el kvin fingroj: ruzo, lerteco, kuraĝo, bonŝanco kaj trankvilo!
  Militistoj, male al pastrinoj de amo, elektas klienton mem, sed ili ne konas rifuzojn!
  En milito, juvelaĵa precizeco ne nur altigas la valoron de venko, sed ebligas vin eviti inflacion de gravaj perdoj!
  Kuraĝa soldato lasas la batalon nur morta, lerta militisto nur venkinto, kaj malkuraĝulo jam mortis antaŭ ol la batalo komenciĝas!
  Ĉio sprita estas simpla, sed ne toleras primitivismon!
  Kiu ne volas orumi la esplorhokon, tiu neniam kaptos la altvalorajn fiŝojn de malkovro!
  La birdo de libereco havas du flugilojn: forton kaj sorton, kaj la menso estas la stiristo! Sed ĉi tie, vera libereco por ĉiuj... estas kvazaŭ senfineco multiplikita per senfineco kaj dividita per nulo!
  Kiam oro pezas vian poŝon, vi spiras pli facile kaj tiras vin supren!
  Plej forte el ĉiuj tiroj al la fundo - vestita poŝo!
  Ideoj sen efektivigo, kiel la vento sen velo, povas nur faligi muŝojn de la ĉiutaga vivo!
  La vorto estas pli forta ol kuglo, ĝi ne ĉiam mortigas, sed ĝi ĉiam ricevas ĝin!
  Teknologio servas la homon, sed kiam uzata por militaj celoj, la iama aroganta mastro iĝas negrava sklavo!
  Religio estas drogo, nur rompo kondukas al kleriĝo, kaj replantado sen eŭforio!
  Oro estas peza metalo, sed el ĝi forĝas la flugiloj de bonfarto!
  La verkisto similas al Dio en imago, kreante ĉefverkojn, sed distingiĝas per kompato al kreado!
  Homo faligas pekojn kiel aŭtunajn acero foliojn, nur la senkompata ĝardenisto Dio bruligas la arbon mem!
  Por ke la arbo de la homa raso ne forĵetu la foliojn de pekoj, vi devas sufoki per via menso!
  La ideo en milito estas la vido, la enkorpiĝo estas la pafo, la rimedoj estas la kuglo!
  Arto petas viktimojn, milita arto eldevigas ilin!
  Milito estas tiu mortvivo, kiu estas malagrabla desegni, kaj duoble abomena admiri!
  Morto estas por homo, kiel bastono por blinduloj, ĝi helpas senti la perspektivon, sed kaŝas la detalojn!
  La planto velkas, sen pluvo, do la penso velkas sen ribelaj impulsoj!
  La senmakula mondo estas kiel vakuo, tiam ĝi estas eĉ pli malplena!
  - Fantazio kreskigas flugilojn, dubo forĝas katenojn!
  Kiu muĝas per muĝo, tiu ĵetos ŝildon pro timo!
  Laŭta voĉo estas blufo - timi lian pekon!
  Mondo sen fikcio, tiu kaĉo estas sen oleo, nur la postulo de freŝeco estas eĉ pli malfacila!
  Blankaj haroj estas simbolo de pureco, kaj malbonaj pensoj estas ĉiam malpuraj, stulta kapo estas plenigita de inko de malnobleco!
  La sklavo ne estas tiu kun la feraj ĉenoj, sed tiu kun la kverka kapo!
  Religio estas nigra suno: el kiu la menso velkas, pensoj sekiĝas, superstiĉoj ĝermas!
  La trankvileco de politikisto estas kiel la stirilo de aviadilo, sen haltkoko de nedecidemo!
  La vivo estas ĉeno, kaj la etaĵoj en ĝi estas ligiloj - ne eblas ne asigni gravecon al la ligilo! Sed vi ne povas bicikli per bagateloj - alie la ĉeno envolvos vin!
  Honesta ŝtelisto estas pli bona ol mensoga detektivo, majstra ŝlosilo el oro, pli valora ol mankatenoj el feko!
  Indiferenco ne estas la plej bona kiraso laŭ protektaj propraĵoj, sed la plej malaltekosta por fabriki!
  Pasero povas pepi aglon, sed milvo ĝi ne povas beki!
  Bonkoreco estas mola, sed ĝi tenas la grajnojn de memintereso kune pli bone ol ajna cemento!
  Doloro estas la reverso de plezuro, nur kun multe pli granda deziro turni sin al vi!
  La karnon turmentas tiu, kies spirito ne povas trovi pacon, kaj la karakteron turmentas kruelaj provoj!
  Por kuraĝuloj - kuraĝa morto, por malkuraĝulo - tutzona fuĝo, por tiuj, kiuj ne estas tio aŭ aliaj - senpagaj porcioj en kaptiteco
  Sangaj malamikoj diferencas de dinamito nur pro foresto de detonaciilo!
  Montri kompaton en milito, ke saligi la kukon, kompaton, ke pipigi la kukon!
  Teruraj, ne tiuj musoj, kiuj kantas en la lirika salono, sed tiuj, kiuj grincas en la kapo!
  La personeco de homo estas kiel senfunda puto, kiam ĝi estas en la centro de potenco, ĝi povas suĉi la tutan landon!
  Milito estas loterio, nur gajnoj estas pagataj en larmoj kaj sango, kaj ne estas translokigitaj interrete!
  Ĉiuj landoj prepariĝas por milito, sed neniu povas plani por venko!
  Eĉ infero bezonas konektojn, sed la ĉielo havas tegmenton!
  La submondo havas siajn avantaĝojn, ŝanĝo de loĝejo ne estas timiga!
  Malforteco estas fratino de perfido, perfido estas patro de venĝo!
  Mensogo estas maldika ŝnuro, kiu, laŭ la akreco de la menso, kapablas eltiri el la abismo aŭ streĉi ĉirkaŭ la kolo!
  La diferenco inter trompo kaj skribo estas nur en la motivo kaj ne ĉiam komerca!
  En la submondo, vi povas timi ĉion krom ekzilo!
  Ĉio estas ebla, krom la neebla, kio estas neeble imagi!
  Estas nur du senesperaj aferoj en la arto de la scio: provi klarigi homan stultecon kaj kompreni la logikon de la Plejalta Dio!
  La menso disvolviĝas kiel muskoloj en la procezo de trejnado, nur ĝi ne havas tordojn!
  Papera mono, sed ili trudas feran dikton!
  Ĝentila lango kaŝas malbonajn pensojn pli bone ol ŝaffelaj dentegoj!
  Kiel mola estas ŝafa lano, ĝi ne povas mildigi la akrecon de lupaj dentegoj!
  Alkoholo estas la plej atingebla mortiganto, sed, bedaŭrinde, ĝi mortigas ne nur la klienton!
  La kuraĝulo mortas nur unufoje, sed vivas eterne: la malkuraĝulo ĉiam mortas, sed vivas nur unufoje!
  Plej bone, ĝi sufokas la voĉon de la racio, la strumado de klingoj, precipe se la kialo ne estas ega!
  Vi ne povas venki sen perdi, sed vi povas perdi sen gajni!
  Malvenko estas juĝisto, kiu malakceptas apelacion kaj ne donas vorton al advokato!
  Bato al la aero estas ofte la plej mortiga, do ĝi forbatas oksigenon, kaj skuas la imagon!
  Doloro diferencas de mono en tio, ke kiam iu alia havas ĝin, ne estas deziro alproprigi ĝin, kaj kiam vi havas ĝin, rifuzu dividi ĝin!
  Bona reganto ne faras novajn malamikojn, same kiel fervora posedanto ne bredas kromajn pulojn!
  Por venki la bastardojn, ke por trafi la pilkon en la celon, nur la juĝisto-leĝo nomumas punon ekstertempe!
  Se vi volas fariĝi Dio, ne estu simio en scienco, blinde imitante la naturon!
  La malforteco de la homaro estas nescio, forto estas scio, potenco estas la kapablo pensi ekster la skatolo!
  La homo ĉiam mensogas, eĉ kiam li diras la veron, ĉar la ekzistado mem estas trompo!
  Ne ĉiuj povas esti gvidanto, ĉar gvidado signifas antaŭi la plej malbonan!
  Tekniko dum la milito, kiel knabo, kiu eniris la unuan klason - vi devas kreski kaj plibonigi viajn sciojn!
  Ĉiuj perdas, malmultaj venkas, nur homa egoismo estas nevenkebla, ĝi tro lerte maskas sin raciismo!
  Pli bone estas enterigi sub la Marsejlezo ol vivi sub funebra marŝo!
  Vulpo en kaptilo povas doni nur sian haŭton, kaj viro en kaptiteco povas doni nur haŭton kaj ostojn!
  Malvenko estas kiel misa infano, neniu rekonas ĝin kiel sian propran, sed ne eblas foriri de ĝi!
  Senlaboreco estas la plej danĝera speco de perfido, ĝi ne postulas, ke la malamiko havu ajnan arton de diplomatio aŭ financajn kostojn!
  Militisto pli gravas ol kirurgo, li ne savas mortan korpon per klingo, sed detranĉas korpaj katenojn de la animo!
  Se vi rifuzas almozulon, vi savas vian poŝon, sed vi prirabas vian animon!
  La plej malbona afero pri milito estas, ke vi ĉiam estos seniluziigita de ĝia fino kaj laca de ĝia kurso!
  Stulteco estas la plej granda malvirto, precipe ĉar la potencaj mondoj kuraĝigas ĝin!
  Timo estas malgranda morto - venkante ĝin, ni alproksimiĝas al senmorteco!
  Milita ruzo estas pli peza ol oro, sed pli malpeza ol lanugo, ĉar la komandanto portas ĝin en la kapo!
  Kiam temas pri ĉevaloj kaj pantofloj; ilia blanka koloro signifas kompletan nekongruecon!
  Potenco, kiel karnovora ŝoso, kreskas nur en la direkto de mortiĝo!
  Vira beleco estas reĝa, sed ne kronanta, sed ina beleco; la krono nur difektas!
  La mondo estas malsama ol ŝaktabulo; la fakto, ke neniu ludas laŭ la reguloj en ĝi, kaj similas al tio, ni ĉiuj estas nur peonoj en ĝi!
  Rusoj povas timi, sed oni ne povas timigi ilin!
  Timi estas malutila; necesas atenti!
  Rakontoj troviĝas nur en la kripto, sed en veraj malkovroj ili ne permesas enpeli civilizacion en la kelon!
  Prefere, la suno fariĝos purpura ol ruso flaviĝos pro perfido!
  Estas peko ŝteli, sed lasi almozulon malsata, kaj riĉulon koleri pro graso, estas eĉ pli pekema!
  Komercisto, ŝtelante, riĉigas - oficisto, disdonanta, ŝtelas!
  Nobla morto estas altvalora gemo, sed venka senmorteco tute ne havas prezon!
  Homo estas besto, kiu englutis parton de la diaĵo, kaj elvomis ĉian bestecon!
  Ne estas neanstataŭeblaj homoj, krom se ili estas la grandaj regantoj de la sesa parto de la lando!
  En disputo, kie ĉiuj "saĝuloj" ne povas fariĝi pli saĝaj, ĉiuj ĉefe aŭskultas al si mem!
  Kvankam "I" estas la lasta litero en la alfabeto, persono donas prioritaton al ĝi!
  Estu konstanta en amo; ankaŭ, kion ligi vin al unu loko dum la batalo!
  Kio estas ofta inter granda pezo kaj granda kapo estas ke ambaŭ estas akcepteblaj nur en figura senco!
  Homo ne estas absolute libera - ĉar li estas sklavo de la naturo, kaj ne povas esti absoluta sklavo - ĉar li estas la mastro de la racio!
  La soldatoj de ĉiuj armeoj estas elĉerpitaj, kaj la rusoj nur laciĝas!
  Kiu volas grandan potencon, estas kiel simio grimpanta konkursaŭton, sen bremsoj, sed kun jetmotoro!
  En batalo, ne la plej forta venkos, sed la plej malbona por provoki ĝin, sed ne por mem eniri ĝin!
  Milito estas konkurso, kie ĉiuj estas malkvalifikitaj antaŭ la komenco!
  Dika, alcista kolo estas kutime karakteriza por homoj, kiuj ne estas brilaj, kun subtila menso!
  Virino povas perdi kontraŭ viro en ĉio krom la kapablo kompati!
  Evoluinta intuicio povas superi inteligentecon, sed inteligenteco neniam superos intuicion!
  La vorto ne estas pasero, sed vortemo igas ĝin korniko!
  Kiam la lango malprofundiĝas, bulo en la gorĝo estas bakita el faruno!
  Ĉiu virŝafo volas fariĝi paŝtisto - kiam la lupo estas malproksime kaj la fusilo estas proksime!
  Estas malfacile vivi en lernado - estas facile morti en batalo!
  Morto estas relativa laŭ tempo, vivo estas absoluta signifo!
  Amikeco kun la mafio ne humiligas, se ĝi kondukas al la pinto de potenco!
  Larĝaj gorĝoj estas karakterizaj por mallarĝa perspektivo!
  Kiu havas unue la plenigon de la stomako, la lastan purigon de la konscienco!
  Perdinte la kapon, vi gajnos nenion krom kapdoloro!
  Se vi ne povos forigi la koron de la leporo, vi hurlos kiel lupo, el hunda vivo!
  Nobelaro estas malofta en homoj - ĉar ne estas malnobleco, savŝnuro en la maelstrom de la lukto por supervivo!
  Malboneco, kvankam savŝnuro en la lukto por postvivado, estas ronĝita de la vermoj de malfido generitaj de ĝi!
  Elokventeco kutime floras kiam, kiam la ebleco de fizika protekto forvelkas!
  Kiu ne flirtas kiel papilio, tiu ne povas eviti esti premata de reto!
  Por ke la frukto maturu, necesas la suno, por ke la demokratio maturu, necesas libereco kaj elektoj - en mallumo de senleĝeco la frukto putros kaj restas nur ĝin forĵeti!
  Esti antaŭvidebla estas iĝi punita!
  Kiu pensas pri protekto dum la batalo, li estas sendefenda kontraŭ paniko!
  Vi povas esti senpretenda kaj hardita, sed vi ne devus percepti la mondon kiel kamelon kaj montri azenan obstinecon!
  Personeco en la historio estas kiel la direktilo de ŝipo, sed nur la fido de la homoj estas la velo, kiu ebligas al vi atingi vian celon!
  Certe! La plej peza ŝarĝo se vi devas porti viajn krurojn!
  Malseka komerco, vi ne sekigos makulitan reputacion!
  La flamo de la submondo, kiu brulas en la animo - lumigas la karceron de kaŝitaj pasioj!
  La lango, male al muelŝtono, kapablas mueli ajnan rubon en bongustan bulkon!
  Nur faruno el stulta lango muelita, saturas nur kokajn cerbojn!
  La reganto, kiu forsendis siajn servistojn, strebas ĉiam por transigi la kulpigon sur eksterulo, kiel malĉastulino sur la malpuraĵon!
  Planoj nur teorie kondukas al alto, praktike oni povas nur plani malsupren!
  Droni katidojn ne estas bone, precipe se vi estas terrato!
  La vera arto kapti dikan pecon, sed samtempe ne fariĝi dika rato, kaj ne esti griza muso!
  Se vi ne volas manĝi kadavraĵon, subpremu la ŝakalon en via animo!
  Kiam la morto ludas kruelan simfonion, ĝi silentos, kredu, - kakofonio de malplenaj faroj!
  Estas pli facile estingi la sunon per sablo, ol estingi la flamon en la koroj de rusaj patriotoj!
  Ĉiuj imperioj falas en kadukiĝon, krom tiuj, kiuj baziĝas sur sana fundamento de reala demokratio!
  Plej ofte ili sidas sur blanka ĉevalo, posedante la inteligentecon de lama ĉevalo, kaj la honoron de griza kastriĝo!
  Parolisto kun lango, de ligna babilulo; bonega en tio, ke la cerboj ĉiam estas el kverko!
  Unu pafo estas pli bona ol mil malbenoj!
  Unu bone celita pafo estas pli bona ol mil flankaj rigardoj!
  Batalo estas kiam vi rapidas al la malamiko, kiam la brilo de via ŝtalo kaj fulmo de viaj okuloj igas la animon de la malamiko ekflami de neestingebla timo!
  La morto diferencas de la amato, ke ĝi certe venos, kaj brakumoj naskos malvarmon anstataŭ varmon!
  Ne timu eldiri vulgaran vorton, timu vulgarigi viajn agojn kaj celojn!
  La vivo estas la koncentriĝo de sufero, la morto estas savo de ili, sed se ĝi trovas plezuron en la agonio de la lukto, ĝi meritas senmortecon!
  Luktosporto estas tia komerco; kie la kokoj demetas la orajn ovojn!
  La forta estas libera kaj malliberigita; malforta sklavo sur la trono!
  La estro de la nacio ne estu mielo, por ne esti lekita, sed vermuto, el kiu ili kraĉas, ne fariĝas alfronti!
  La plej severa doloro ne estas tiu, kiu renversis vin, sed tiu, kiun vi trovis sub la malĝusta flanko de la malkuraĝulo!
  Feliĉon oni ne povas disvastigi sur pano, oni povas nur ŝmiri ĝin per muko!
  Milita feliĉo estas kiel malbona spekulanto: la vivo ne donas ĝuste tiel, sed per la vendo de postvivado ĝi gajnas trioblajn viktimojn!
  Ripeto estas la patrino de lernado, sed ne en artaĵo aŭ batalo!
  Bona afero estas ripetita por biso!
  Granda komandanto, kiel kapo en milito, ju pli granda la grandeco, des pli malfacila la perdo!
  Malsupereco unue devas esti venkita en la animo, tiam la malforta korpo leviĝos!
  La ĉielo estas la sola bona loko, kie neniu rapidas atingi, eĉ se ĝi estas en la infero!
  Granda komandanto estas pli valora ol kapo, do kasko de singardemo kaj kamuflado de ruzo ne difektos lin!
  La senkompata leĝo de milito - perdoj estas kiel pluvo iriganta la ŝosojn de venko, vi nur bezonas certigi, ke la perdoj ne kresku en pluvego, kiu forlavas la ŝosojn!
  Frapi neatendite, egalas al anstataŭigi pugnon per aloja ŝtala glavo!
  Estas pli facile elpensi strategian planon ol klarigi ĝian oportunecon!
  Geniulo: kiel regulo, neracia, la deziro pensi logike karakterizas mezbonecon!
  Ju pli da malamikoj, des pli interesa la milito! Ju pli granda estas la malamiko, des pli enuiga maniero fini lin!
  Ne ĉio estas aĉetata, sed ĉio estas vendita!
  Bona komandanto prenas kvaliton, normalan kvanton, kaj mezbonulo rapidas al siaj kalkanoj!
  Eĉ pensanta infero estas pli bona ol sensenca paradizo!
  Deca homo metas justecon - super familiaj kaj amikaj rilatoj! La leĝo por malamikoj kaj amikoj estu la sama kiel edzo al edzino! La ĉeesto de malsamaj leĝoj igas justecon prostituitino!
  Bildo pentrita per sango estas pli hela ol olea kaj paliĝas pli malrapide!
  Ordo estas konstruita sur fundamento, kie la cemento estas fido, kaj la sablo estas volo!
  Fido estas oro koro, kaj volo estas fera pugno!
  La mildeco de virino similas al la forteco de kiraso, nur multe pli mortiga kaj diverstalenta en defendo!
  Malavareco por komplimentoj, maskas la malabundecon de la menso, kaj avidecon!
  La kuglo estas malsaĝulo, kaj la bajoneto ne estas profesoro, kaj la kuglo ne estas asistanto profesoro!
  Estas pli facile elpremi akvon el sablo ol por malkuraĝulo sukcesi!
  Timo estas kiel inversa teleskopo, malgraŭ la grandaj okuloj, ĝi igas ajnan stelon sensignifa!
  Rusta ekipaĵo estas pli facile purigebla ol refreŝigi putran homon! La plej forta muskolo estas senpova - se la menso estas malforta!
  Multaj homoj volas ekflugi, sed la sorto de Ikaro atendas la plimulton, ĉar la plumoj de ambicio estas sigelitaj per la vakso de malkuraĝo!
  Kredo, kies logikaj premisoj ne valoras eĉ unu denaron, el la poŝoj de simpluloj elskuas monon kiel ora pluvo!
  Eraro en milito estas kiel truo en via monujo - vi flikas per heroeco, sed vi trinkas ĝin kun cinikismo!
  Por bone vidi - por pli bone gajni - konservi la venkon - bonega!
  La plej modesta reala sukceso estas pli bona ol la plej luksa virtuala fantazio!
  Kiu ne amas la infanojn de aliaj homoj, neniam trovos sian koron!
  Rapido en milito: kiel oro en monujo, des pli des pli bone, nur kun kresko la poŝo ne prokrastas!
  Kiu volas sindone venkan festenon, devas zorge disdoni militan ekipaĵon!
  La naturo estas la patrino de homo, kaj la patrino de granda inventinto ne povas esti kompleta malsaĝulo! Kvankam al ŝi mankas praktika eltrovemo!
  Pli bone estas doni vian haŭton al homoj kiel ŝafo ol sibli eterne kiel serpento!
  Bone nutrita azeno finiĝos kiel bone nutrita porko, nur kun malpli da profito por homoj!
  En la milito, kiel en lernejo - nur la kaligrafia leciono estas disponebla nur por veteranoj!
  La ratoj forlasas la sinkantan ŝipon, ili ankoraŭ furioze petolas sur la kaptita ŝipo!
  Kial ili tiom ŝatas festeni dum la pesto - ĉar ĉi-okaze ne necesas forigi la ostojn!
  Kiu ne ŝparas vivon en batalo, li konservos sian dignon en la divido de trofeoj!
  Kiu ŝtelas la venkon, tiu perdos ĝiajn fruktojn, ĉar ĉi-lasta putriĝas pro makulita reputacio!
  Efikeco ĉiam estas senkompata - kvankam senkompateco ne ĉiam efikas!
  Kiu kompatas pak-azenojn, tiu finfine montriĝos ŝafo mem!
  Plejparto de la admirantoj estas kolektitaj de milita arto, sed la larmoj estas ĉiam sinceraj, kaj neniu volas voki bison!
  La vivo estas malsama ol filmo, ke ĉiuj teruraĵoj estas disponeblaj, sed ĉiuj ĉarmoj ne haveblas!
  Pli bone esti malbona kajto ol bona pego!
  La peza klubo de la milit-industria komplekso ŝarĝas la buĝeton, sed faciligas diplomation!
  La vivo estas ĉeno, kaj kompromisoj estas ligiloj - la vivo sen kontraktoj estas unu turmento!
  Kiu ne havas precizecon en la batalo, tiu senkuraĝiĝos en la infero de la tombo!
  La kokido bekas grenon post greno, la maŝino pafas al la kuglo, la muziko ludas laŭ la notoj, kaj nur la imago kaptas ĉion samtempe!
  Ne persekutu du leporojn, ne batalu sur du frontoj, ne disputu kun du bopatrinoj!
  Kion ĉiopova Dio ne povas fari, estas krei pinton de tia alteco, ke la rusa nacio ne povus ĝin konkeri!
  Promesu kaj konkeru, trompu kaj venku!
  Eĉ mortigi mil kanajlojn ne alportos tiajn avantaĝojn, kiel naskigi unu decan homon!
  Genio estas ĉiam unika, nur stulteco sekvas ununuran ŝablonon! Brila majstro, eĉ biso donas originalecon!
  Malforta menso kaj Ĉiopova Dio ne povas feliĉigi!
  Kelkfoje oni povas mortigi, sed oni neniam povas forpreni esperon! Espero estas la plej valora el tiuj donacoj, kiuj ne malriĉigas la donanton!
  Ne estas nepenetrebla kiraso, sed estas nevenkebla obstino!
  Ili ne batalas laŭ nombro, sed ili rekompencas laŭ nombro!
  Kalkulado, planado - vi ne miskalkulos dum batalado!
  Vi povas venki per perdo de ĉio, kaj perdi per akiro de egoismo!
  Soldato perdas ne kiam li estas elĉerpita, sed kiam li trankviliĝas - finfine, en la unua kazo, la fervolo helpas, en la dua, ĝi dronigas la maldiligentan marĉon de manko de volo!
  La tekniko estas amaso da metalo se la cerbo estas atrofiita kaj amaso da lambastonoj se la muskoloj malsukcesas! Kiel la homo superis Dion - male al la Ĉiopova, li sukcesis krei sian propran tombiston!
  Sekso estas la plej bona medikamento por ĉiuj mensaj malsanoj, sed, bedaŭrinde, multekosta kaj malfacile akirebla!
  Kiu ne amas sekson, ne amas la vivon, kaj ne estimas la ĝojojn de la korpo! Kaj kies korpo ne sentas liberon, tiam la animo lantas en la karcero!
  Vera geniulo: infana menso, kaj akademia scio!
  Por fari malkovron, vi devas percepti la problemon kiel malgranda infano, kaj uzi la metodojn de adoleskanto!
  Martiroj de ĉiuj sciencoj, krom la milita scienco, mortas en turmento!
  Homo, nur tiam homo - kiam li estas malhoma por si mem kaj homama por aliaj!
  Paŭzo en la ofensivo, kiel ŝuo blokita sur metroa rulŝtuparo!
  Kompromiso en batalo estas kiel maŝo ĉirkaŭ via kolo, nur lubsapo pli malbonodoras!
  Ne unu perfidulo eskapos sian tremolo, eĉ se li estas vampiro pro alvokiĝo!
  La moralo estas la ora felo de bastardo, kiu kovras siajn dentegojn kaj la senhonta ekbrilo de siaj okuloj!
  Aĉulo, male al tanko, estas fiksita per io pli peza ol ŝlosilo!
  La cigaredo estas dungito, nur la unua kuglo ĉiam iras al la kliento, kaj la ceteraj trafas la senkulpulon!
  Kiu havas animon en la kalkanoj, estas ĉiam Aĥilo!
  En milito, vero estas ĉiam relativa, kaj eraro estas absoluta!
  Kial la kolektivo estas pli forta ol la individuo, ĉar la eraro de ĉi-lasta tro ofte restas, sen korekto!
  Kiam la lakto acidiĝas, ĝi rezultas kazeita lakto, kaj kiam la batalanto acidiĝas de la osta viando, kaĉo!
  Batali estas ĉiam bona kiam oni batalas bone, sed batali estas malbona eĉ se oni batalas bone!
  Ĉar milito estas same malsama de batalado kiel ĉasado estas de ŝtelĉasado!
  Paradizo por malfortuloj estas infero por fortuloj! Paradizo por fortuloj estas infero por malfortuloj! Kaj por tiuj, kiuj estas en la mezo - ajna loko estas purgatorio!
  Dio ne povas fari du aferojn, feliĉigi homojn en peko, lasi homojn homoj sen peko!
  La vivo estas sensignifa kiam ne ekzistas heroaĵo kaj aventuro!
  Eterna vivo sen heroaĵoj kaj aventuroj ne havas duoble sencon!
  Kiu faras bone celitan fajron, li ne verŝas akvon kun postvivado!
  Kiu falĉas en pafado, rekte falas en la venontan mondon!
  Kiu ne streĉos la pugnojn, tiu estos premata de malsaĝuloj!
  Kiuj ne volas kraĉi sangon kraĉi plumbon!
  Movu vian pugnon unufoje, pli bone ol minaci per la fingro cent fojojn!
  Perdi la vivon estas bagatelo - semi senmortecon - rikolti inferon!
  La virbovoj tiras la plugilon, la kaproj tiras la kaŭĉukon, kaj la urso tiras la kovrilon super si!
  Kiam vi forgesos vin en milita laboro, tiam paca ripozo memoros vin!
  Ni jam scias kiel trompi per aforismoj, estas tempo lerni kiel simple pafi!
  La lango, male al la helico, kun pliiĝo de la potenco de la menso, turniĝas pli malrapide!
  Ne ekzistas pli granda malbono ol ekskludi la eblecon mem de peko, ĉar ĉi-kaze la koncepto de bono ne havas sencon!
  Morti kun kanto estas bone, vivi en trifolio estas eĉ pli bone!
  Trifolio vivas tiu, kiu igas malamikojn danci kun timo!
  Bruu multe el tiuj, kiuj malrapide forvelkas!
  Intuicio estas la plej certa vidaĵo - do ĉi tio estas la peco de la Ĉiopova!
  Homo, kvankam devenis de simio, sed stulta imito de la naturo tute ne estas karakteriza por li!
  Vi povas trompi malplimulton dum longa tempo, malplimulton por mallonga tempo, sed dum senlime longa tempo vi sukcesas trompi nur vin mem!
  Soldato, kiu pensas nur pri sia propra supervivo, estas pli malbona ol kadavro, do, male al mortinto, ili eĉ ne povas kovri la embrazuron!
  Malvenko estas infano; bezonata de deviga adopto, sed jam sen leĝoj! Ĉio povas esti preskribita en la leĝo - krom la venka mekanismo en milito en egalaj kondiĉoj!
  La militleĝo, la sola leĝo, pri kiu eĉ la plej fervora reakciulo ne postulos streĉon!
  Sekso estas la natura stato de homo - nur male al milito, ĝi ne daŭras tiom longe!
  Fratinecoj elpensis ŝuojn, kaj kuraĝajn glacihokeajn glitilojn!
  Vi povas perdi almenaŭ cent fojojn, sed ne estas pli ol unu venko super vi mem!
  Malforteco ne estas en la korpo, kaj eĉ ne en la menso - ĝi kuŝas en la kredo je propra senpoveco!
  Estas malfacile por iuj en lernado, por aliaj en batalo, sed la venka parado estas ĉiam facila!
  La venka parado estas precipe facila kun pezaj trofeoj, estas precipe malfacile vagi en kolono en kaptitecon nuda!
  Homo estas netolerema, ni amas malfrui, li perceptas nur prokraston kun la alveno de pento kiel benon!
  Bona kulero por la vespermanĝo, sed vespermanĝo slurping kun kvin estos malbona! Homo ĉiam malfruas, sed samtempe li volas, ke problemoj neniam venu al li!
  Rapido estas bona en ĉio krom falanta rapideco!
  La cerbo valoras pli ol oro, sed neniam vendiĝas per pezo!
  Vi povas perdi en milito, male al sportoj, unufoje, vi venkas en milito, male al ludo, senfine!
  Tamen, la pecoj de la tabulo forflugas nur de la malgajninto, la venkinto metas sur la tabulon, eĉ antaŭe pafis batalunuojn!
  La virino gajnas verŝante larmon, la viro igante ilin elverŝi!
  Peonoj ankaŭ ne estas nuksoj - estontaj reĝinoj!
  Oni elspezas pli da mono por virino ol por aviadilŝipo, sed dank' al ŝi ne nur aviadiloj ekflugas!
  Talenta komandanto savos sian armeon en kritika momento, sed vera genio ne permesos ĝin ĝis kritika momento!
  Bonŝanco en milito povas anstataŭi bona juĝo, sed bona juĝo neniam povas anstataŭi bonŝancon!
  La infero ne estas kie ĝi brulas, sed kie nenio brilas por vi!
  Estas malfacile ekflami kiel stelo, sed vi povas lumiĝi en stulteco sen peno!
  Timo en milito, kiel hundo, devas esti tenita sur ŝnuro, nur la ŝnuro devas esti farita el ŝtalaj nervoj!
  Nur nervoj de ŝtalo ne permesas al koro de oro fali en valoro!
  Medicino estas senpova, nur kun malforta menso, kaj forta timo!
  Estas nenio pli tenacaj, senespere mortaj superstiĉoj!
  Materialaj akiraĵoj ne kompensas homajn perdojn! Sed mi ĉiam oferas homojn pro materiaj akiroj!
  Malplena poŝo estas la plej peza ŝarĝo, kun trua kapo, kaj fera imago!
  Forta kontraŭulo estas pli malfacile batali, sed multe pli facile konfesi malvenkon kaj veni al meza kompromiso!
  Ĉevalo povas esti batata per vipo dum longa tempo sen aldoni lertecon!
  Sed por saĝo, homo ne bezonas marteladon, nome intereson! Baraka borado en la procezo de instruado estas kiel sledmartelo kiam fiksas la horloĝon!
  Rusan soldaton oni povas mortigi, sed oni ne povas mortigi lin, oni povas timigi lin, sed oni ne povas timigi lin!
  Ruso povas retiriĝi, sed li neniam malrapidiĝos!
  La plej mortiga ĵetaĵo en la historio de la homaro, havas volumon de duona litro, sed trapikas ajnan kirason, kiu estas de fera naturo!
  Ĝoja humoro forpelas laciĝon, pli bone ol vipado de bovinoj!
  Kvankam laceco anstataŭ lakto venas kun sanga puso!
  Se iu elradias la lumon de potenco dum longa tempo, ĝi fine diseriĝas en cindron kiel bruligita ardaĵo!
  Se persono blovas la brizon de opozicio tro longe, tiam en la tempo ĉio konstruiva estas elblovita el li!
  Gisferaj tradicioj, ĉi tiuj estas pezoj sur la kruroj de milita arto kaj plumbo en la brusto de la atakantaj vicoj!
  Facilaj venkoj kondukas al malfacilaj seniluziiĝoj kiam kombinitaj kun frivola lernado de ili!
  En milito, vi povas nur garantii vian propran kapitulacon, kaj tiam nur se ĝi estas hontinda!
  Lernu pasi, se vi ne volas pasi - la plej bona individua ludo, pli malbona ol bone oleita kolektiva ludo!
  Pli bone estas doni al bona amiko ol doni al malbona malamiko!
  Estas ĉiaj momentoj en la batalo, ne ekzistas unu, dum kiu danĝero ne estis minacata!
  Estas danĝeroj de ĉiu nivelo, sed ekzistas neniu, kiu indas lasi kamaradon en batalo!
  Tro multaj homoj konfuzas spiritan malriĉecon kun malriĉiĝo de la menso!
  La lumo de la vero ne sekigas la cerbon, kaj la pluvo de la vero ne diluas la pensadon!
  Unu preciza pafo valoras mil bone celitaj vortoj!
  Pli bone bati unufoje ol malbeni cent fojojn!
  La milito havas ne virinan vizaĝon, sed virinan histerion, kun vira senkompateco!
  Malfacila venko parolas pri la braveco de la soldatoj, facila venko parolas pri la saĝo de la komandanto kaj la heroeco de la provizanto!
  Falo estas ĉiam dolora por si mem, krom se ĝi estas plonĝbombado!
  Ne estas malfacile batali bone, estas malfacile lerni kiel batali bone!
  Pli bone ricevi duan vivon kiel rekompencon por malsato ol duan mentonon por sateco!
  Kiu ne timiĝas en tempo de danĝero, li konservos sian trankvilon en la fajra infero!
  Kion vi ricevas rekompencon estas nekompareble pli valora ol ĝia merkata valoro! Eĉ kiam temas pri diamantoj!
  Vi eble ne estas besto, sed batalanto devas esti besto!
  Esti homo ne estas facila - fariĝi simio estas tre facila!
  Neniu el la vasta universo mem povas enhavi la imagon de homo; Kaj nur malgranda skatolo kapablas tion - se ĝia nomo estas ĉerko!
  Kiel facile la staboficiro desegnas sur la mapo, kiel malfacile estas venki - sekvante sian vojon!
  Se homo, estante kreaĵo de Dio, fariĝis ateisto, tiam komputilo, estante kreaĵo de homo, fariĝos terminanto!
  En milito, ĉiu soldato estas valora, kaj soldato estas netaksebla!
  Tiri morton per la lipharoj estas pli facile ol nutri katon, por ĉi-lasta oni bezonas almenaŭ ian provizon!
  Malsaĝulo povas mortigi per maŝinpafilo, sed nur inteligenta povas mortigi sen pafi!
  Stulta aliancano ofte estas pli malutila ol inteligenta kontraŭulo!
  Dungi malsaĝulon estas kiel uzi putrajn pontrekvizitojn!
  Kokido bekas grenon post greno, boao sufokiĝas je virbovo, kaj homo tute ne konas senton de proporcio!
  La forta ĉiam pravas, se la forta malpravas, vidu la punkton unu!
  Nur ina malforteco kapablas venki, kaj tiam nur sur batalkampo limigita de lito!
  La risortoj de la sofo, sur kiuj ripozas la kanapo-terpomo, ne povas proksime kompari kun la elasteco de la muskoloj de la laboristo!
  Estas malfacilaj jaroj, malfacilaj monatoj, sed provo, kiu daŭras horojn, estas ĉiam facila!
  Infero estas la plej alirebla kaj libera loko en la universo, sed eliri el ĝi kostas pli ol ĉiuj trezoroj de la universo!
  Homo laciĝas de ĉio krom batado de dolaroj, nombri korvojn kaj pendigi nudelojn sur siaj oreloj - kvankam ĉi tio jam estas estaĵo pli malbona ol besto!
  Vi povas mueli akvon en pistujo ĉiutage, sed vi ne povas frosti en plezuro eĉ unu sekundo!
  Sango estas cementa mortero, kiu povas kunteni ajnan fundamenton, escepte de tiu, sur kiu la feliĉo estas konstruita!
  Vi povas dormi forkurante, sed vi ne povas dormi for!
  En sonĝo, vi povas kuri, sed vi ne povas atingi la cellinion!
  Fininte, vi povas ricevi ajnan premion, krom la sento de kontento pri tio, kion vi atingis!
  Ne ĉio estas oro, kio briletas, sed ĉio, kio malbonodoras, ĉiam montriĝas aĉa!
  Estas tiom da malpuraĵo en la mondo, ke estas neeble kredi je la pureco de la kreinto, eĉ post kelkaj paŝoj sur la tero!
  Cerboj estas mola materio, sed se ili estas saĝaj, ili disbatas fortikaĵojn!
  Kiu ne scias kiel ĉirkaŭiri la malamikon ĉirkaŭ siaj fingroj, la sorto glitas inter liaj fingroj!
  Foje egoismo estas la plej altruisma - la ambicio de unuopaj egoistoj kune movas la homaron al la pinto de potenco!
  Eĉ el sablograjnoj formiĝas roko, el egoistoj teamo, male al monto, ĝi neniam staras!
  Geniulo ridas pri si mem, nur talento super aliaj, kaj malsaĝulo mokas tiuj, kiuj mem ne estas malproksime de li laŭ intelekto!
  La esprimo bela kapo, laste sed ne laste, rilatas al la koloro de la hararo, precipe se ili estas inaj!
  La plej granda miskompreno estas, ke geniuloj ne atentas la etaojn, ĉar genio nur manifestiĝas en la etaj aferoj, kiuj konsistigas la ligilojn de la ĉeno, kiuj povas eltiri la homaron el la abismo de la senpoveco antaŭ la kruela naturo!
  Koro de knabino ne povas rezisti, kiu povas stari!
  Homo certe trovos nur problemojn, sed ĉi tiu serĉo neniam estis prioritato!
  Pli bone esti malnobla venkinto ol nobla malgajninto, sed en la okazo, ke vi batalas por la Patrujo!
  Manko de scio estas tiel ŝarĝa por malplena kapo!
  Kruteco estas tipa por tiuj, kiuj ne lasas sin boli!
  Malbono estas flamo; por kiu la plej bona benzino estas pacienco, kaj la plej bonaj matĉoj estas indiferenteco kaj egoismo!
  Por ke religio estu kredata, ĝi devas esti sen logiko kaj prudento!
  Vi povas prokrasti ĉion krom urĝa prizorgado por viaj kamaradoj!
  Se milito ne ekzistus, tiam ĝi devus esti elpensita, kaj, male al la Ĉiopova Dio, tiu ĉi fabelo aspektus nekompareble pli kredeble!
  Estas pli facile kredi je la senpoveco de la Diablo ol je la ĉiopovo de Jesuo!
  Surprizi la malamikon signifas venki inertecon en si mem, venki inertecon en si mem signifas provizi elastan lason, kiu premas la kolon de la malamiko!
  La progreso estas kiel grajnetoj de hajlo, ju pli alta estas la rapido, des pli da detruo, kaj nur la vento de prudento kapablas forpeli la nubojn de malamo, kiuj alportas detruon!
  Kompato ne pli taŭgas en milito ol blanka mantelo en minejo!
  La plej granda kompato al la malamiko, senkompato al si mem, kiam oni lernas la arton de milito!
  Sango estas facile verŝebla, eĉ pli facile difektebla, sed estas preskaŭ neeble ĉesigi sangoverŝadon kiam la honoro de nacio estas tuŝita!
  Skribu bone; havi bonon, sen plibeligo estas pli bone!
  Kiam la reganto havas malfortajn manojn, la plej fortajn vangofrapojn ricevas liaj regatoj!
  Trompi estas bona, esti trompita estas malbona, sed la plej malbona estas konduki sin je la nazo!
  Sukceso en milito povas provizore blindigi vin, sed malsukceso plonĝas vin en mallumon por ĉiam!
  Ne ekzistas aŭto ne konstruita de homoj, kaj ankaŭ ne ĉagrenita de ili!
  Eblas krei teknikon pli fortan ol homoj, sed reprodukti pli perfektan homon estas preter la potenco de la Sinjoro Dio!
  Milito diferencas de infero nur per tio, ke ĝi ne havas la turmenton de rutino!
  Herooj meritas esti pendigitaj kun ordono, tiuj, kiuj ordonas, ke ili nur estu pendigi!
  Ĉar bona komandanto komencas la batalon nur kiam simple ne estas loko por heroa faro, pro la antaŭdestino de venko!
  Milito diferencas de infero nur per tio, ke ĝi ne havas la turmenton de rutino!
  Bono en la domo estas tio, kion ili taksas, bona por la animo, kiun ili forpelas!
  Kompato en milito ne devus superi la limojn de ekonomia oportuneco! Ekonomia farebleco ne superu asketajn bezonojn!
  Do ni trinku, por ke niaj eblecoj ĉiam respondu al niaj deziroj!
  Ni trinku la fakton, ke niaj ambicioj ĉiam estas malsuperaj ol realaj atingoj!
  Ĉio en la mondo estas relativa, nur la ĉeesto de eternaj problemoj estas absoluta fakto!
  Kiu ne povas konsenti pri honorinda paco, pendas al hontinda kapitulaco!
  Ĉar malfacilaĵoj en la vivo estas kiel ŝtupoj de ŝtupetaro, kiuj levas homon super la naturaj elementoj!
  Trafika manovro laŭ kurbo, en milito plej ofte kondukas rekte al la celo!
  Milito havas nevirinecan vizaĝon, sed inan malpaciencon en la deziro al kanibalismo!
  Iun, kiu montriĝis faligita de simpla pavimo, la flugiloj estis dispremitaj de ŝtonoj jam flugantaj!
  Via okulo estas diamanto! Kiam la okulo estas diamanto, male al natura ŝtono, ĝi ĉiam estas ĉe mano kaj ne bezonas esti elfosita!
  Eĉ bovino bezonas pantalonon, se ili estas ĉe la vojkruciĝo de paŝtejo kaj akvumado!
  Virino aprezas vestojn sur si mem, viro aprezas ŝian foreston, kaj la impostisto aprezas la nombron da flikaĵoj, kiuj povas esti tranĉitaj de la robo de aliulo flikante la ŝtatbuĝeton!
  Prezentistoj faras libervolajn oferojn pro arto, aŭskultantoj estas devigitaj oferi pro milita arto!
  La publiko ĉiam volas bison kun ĉefverko de arto, restas neniu el la publiko, kiu volas ripeton kun ĉefverko de milita arto!
  Koncertoj de la majstro de arto, granda mono estas pagata por biletoj, kaj eĉ pli da mono estas pagata por eviti koncertojn de la majstro de batalarto!
  Pli bone estas mortigi unu fiulon ol malkaŝi cent - la lastaj kanajloj faras tion mem!
  Milito estas la plej hazardluda ludo, nur en ĝi la ŝtato perdas, malkiel pokero, tiun, kiu ne povas subigi sin al ekscito!
  Atako en milito estas kiel ĉevalvetkuro, nur la kurejo havas pli da obstakloj kaj koruptaj ĵokeoj!
  Ĉi tiu aforismo ne estas ĝusta! Ĉe ĉevalaj vetkuroj, vi povas subaĉeti ĵokeojn, dum la atako, la kuristo rimarkas, ke vivo ne estas vendota!
  La longa barelo de revolvero kompensas mallongan menson, nur per parola komunikado!
  Milito estas edzino, kiu neniam foriras, sed naskas ekskluzive la mortintojn!
  Se subuloj volas dolĉe manĝi kaj dormi mallaŭte, ili elektu reganton kun sala humuro kaj malmola teno!
  La krueleco de la decidoj de la tirano estas kompensita de la liberalismo de ilia ekzekuto, en libera ekonomio!
  . Homo kutimiĝas al ĉio, nur la rutino ne povas alkutimiĝi, ĉar ĉi-lasta daŭras nur ĝis la unua dormema oscedo, kaj tiam sekvas la vekiĝanta krio de noveco!
  Amikoj estas konataj nur en situacio, kiun vi pretas eviti eĉ koste de gajni mortigajn malamikojn!
  Kiu subtaksas la malamikon, subtaksas sian propran vivon!
  Kiu troe aprezas sin, modere malmultekosta en la okuloj de aliaj!
  En pafado, nur trankvileco ne permesas al la fingroj malvarmiĝi, kaj la entuziasmo estingiĝas!
  La trankvileco de la komandanto ŝaltas la torĉon de triumfa fajro!
  Amikeco estas delikata, malamikeco estas forta, sed amikeco nur povas esti moderigita per dispremado de malamikeco! Moderigas la karakteron de arda entuziasmo, miksita kun malvarma kalkulo!
  Kiu ridas, tiu ne mortas, ĉar ridante ne estas funebra humoro!
  Ne estas hontinda laboro, estas nur malnobla uzo de ĝiaj rezultoj!
  Revoj estas dolĉaj, sed ili ne estas ŝmiritaj sur pano, kvankam ili perfekte allogas muskojn!
  Vi povas maltrafi dum pafado, sed se vi havas markojn ne nur en viaj okuloj, sed ankaŭ en via menso, vi neniam preterflugos sukceson!
  La foresto de nature preciza okulo povas esti kompensita per optiko, sed la foresto de preciza menso pro maldiligento ne povas esti kompensita per iu ajn kalkulmaŝino!
  La lango muelas rapide, sed la pano de saĝo bakita el tia muelado ne malfremiĝos dum jarcentoj!
  La pano de scio, bakita el la faruno muelita per la langoj de la plej saĝuloj, povas ankaŭ iĝi ŝima, se ĝi estas neglektita de mallaborulo!
  Kiu malmulte riskas, tiu ne trinkas ĉampanon, kiu ĝenerale estas tro multe, tiu kontentas per ĉifro sur la lito!
  La ora lango estas kutime por tiuj, kiuj havas tute rustan respondecon!
  Kostumo ornamas homon, ne pli ol vestan pendon, se li havas la inteligentecon de manekeno, kaj la edukadon de Pinokjo!
  Estas bone havi tian afablan kaj simpatian Patron kiel Paĉjo Carlo, sed estas tre malbone havi ŝtipkapon kaj ankoraŭ-vivan kuiraĵon!
  Pli bone, estante forta ĉampiono, elĉerpi vin per trejnado ol sinki al eksterulo por feliĉi pro la zumado de via propra senpoveco!
  Homo estas pli alta ol besto ĝuste ĉar li neniam starigos por si la lastan limon kaj ne atingos la limon de kontentigita ambicio!
  La tuta mondo konsistas el kudriloj, nur al la vivantoj ĝi ŝajnas al ni glata, pro la ŝuita konscio!
  Reganto sub kiu ĉio altiĝas je prezo ne valoras mortintan muŝon!
  Regantoj, kiuj volas senlimajn spacojn, ricevas strikte limigitan monon por sia tombo!
  Nenio tiom trapike krias pro perdo kiel milita paŭzo!
  La sonoj de la batalo estas surdigaj, sed vi fariĝas vere surda kiam vi ne rimarkas la finon de la kanonado!
  Homoj traktas malbonan reganton kiel bieron, ili volas vidi ĝin malvarma kaj sur la tablo, sed ili pretas pagi por ĝi ne nur per paperpeco!
  - Kiam la reganto estas malbona, li estas bone citita en ŝercoj! Kaj kiam estas multaj ŝercoj, tiam la vivo fariĝas pli amuza! Kaj ridado plilongigas la vivon! Tio estas, kun senutilaj gvidantoj: la vivo estas kiel kontinua anekdoto: longa, gaja, terura, sed ĉiam volanta scii la daŭrigon!
  Por iu, kiu fumas cigaredojn, konstruante sukceson en la vivo, tro ofte faru fumpaŭzon!
  Tiel estas ĉiam en komerco, oni serĉas trezoron, sed oni trovas kaŝpafiston, ĉi-lasta tamen ĵetas kuglon el la oro de la festo!
  La morto rapidas por vi, malfrue por via bopatrino, sed ĝustatempe por frivola percepto de la mondo!
  Homoj ĉiam havas tempon por morti, sed en la vivo estas totala tempopremo!
  Tamen, dum la milito, la ciferdisko estas pli rapida ol la Mig-helico kiam vi dormas, kaj pli malrapida ol heliko kiam vi fosas tranĉeon!
  Vi povas malfrui kun venĝo, vi povas rapidi kun la rekompenco, sed la sento de rutino venos neeviteble!
  Dio pravigas la esperojn nur en unu afero, Li neniam lasas homon sen provoj kaj problemoj - la aldono de vorto sola estas superflua!
  Ne estas rozoj sen dornoj, vojoj, sen obstakloj, vivo, sen provoj, kaj nur la vojo al la tombo estas kiel glata asfalto sen krako!
  Ne kuglo - malsaĝulo, malsaĝulo estas tiu, kiu ne precize metas kuglon!
  Ne estas senesperaj situacioj, por tiuj, kies pensoj ne eliras, tra la malantaŭa seĝo!
  La plej mallonga vojo al venko, tortuga manovro, kiu konfuzas la kalkulon de la malamiko!
  Nur pilko vundita kun kaosaj fadenoj laŭ preciza kalkulo povas konfuzi la malamikon!
  Rapido estas bona ĉie krom hasto kaj maljuniĝo!
  Necerteco, la fratino de perfido, kaj la pli aĝa kaj penetranta ĉie!
  Venko postulas fidon, sed male al religio, pravigo devas esti apogita per praktiko!
  Grandulo neniam grandigos sin, sensignifa homo neniam estos pligrandigita de aliaj!
  La senmorteco estas neglektita, la vivo ne estas taksata, ili volas pagi la morton, ili pretas doni ĉion por la ŝanco dormi en la milito!
  Ili batas vin en la ingveno ofte, sed estas volupto, kiu plej verŝajne batas la menson!
  La rusoj foje perdis, ofte perdis la kapon, sed fine ili ĉiam lasis la malamikon kun nazo!
  Ili naskiĝas kun spronoj sur la piedoj, ili mortas kun kuglo en la kapo, sed ili donas vivon nur kun maŝinpafilo inter la kruroj!
  Kompato al sklavoj estas tiel eksterloka kiel blanka mantelo en minejo!
  La arbo de imperia prospero, bezonas esti akvumita per ŝvito, sterko kun kadavroj kaj pesticidoj el sango kaj larmoj!
  Virino estas la plej dezirinda el ĉiuj predoj, sed ankaŭ la plej malaminda kiam la predo formanĝas la ĉasiston!
  Kiu seksperfortas historion naskas neniigon!
  Honesteco kaj inteligenteco estas paro, kiu donas frukton nur dum akvumado de la suko de vera fido!
  Rusio povas esti venkita prenante ĝin en kaptitecon, sed ĝi ne povas esti alportita en obeemon!
  Kurba ora nugo valoras pli ol mil poluritaj pavimoj!
  Kio estas la diferenco inter kritikisto kaj verkisto? Same kiel la patrino de la heroino de la ginekologo, nur la kompetenteco de ĉi-lasta estas sub la soklo, kaj memfido por la stratosfero!
  Vi povas realigi ajnan sonĝon, krom la revo de ideala bopatrino, ĉar robotedzinoj ne havas bopatrinojn!
  La sunsubiro estas bela, sed la sunsubiro de la malamikoj sub la suno estas trioble pli bela!
  Tiu, kiu havas tro da propraj ideoj, sentas sin precipe soleca en la socio!
  Malsaĝulo estas forta en sia banaleco, kiel kameleono en koloro, nur ĉi-lasta havas pli malaltan ŝancon por pluvivi!
  La plej sprita humuro plej ofte okazas ĝuste en la situacio, kiam mankas tempo por ridado!
  Amo de la reganto kiel kroĉi; multe da brilo, plena de sonorado, ĝi batas facile, sed doloras ĝis sango!
  Feliĉo ne estas la foresto de problemoj, feliĉo estas kiam vi ne perdas vian mensoĉeeston kiam vi havas problemojn!
  Kiu ne volas porti la ŝarĝon de milita elspezo - kliniĝos al morto sub la jugo de la okupado!
  Vi ne pleniĝos sen mono, vi ne estos trankvila kun mono, kaj vi tiel nervoziĝos kun granda mono, ke vi sonĝos pri malriĉeco!
  La ora pomo bele brilas, sed se vi englutos ĝin, la mamuto ŝveliĝos kaj la koro rustiĝos!
  Esti la unua en batalo estas bona, kaj rekompencante ĝi estas eĉ pli bona, kaj la atako estas ĝenerale mortiga!
  Kiu sxmiras en la batalo, Kaj sxmiras sian sangon sur la teron!
  Estas pli bone havi aliancanojn benantajn vin ol malbenantajn regulojn!
  Timo forprenas forton centoble pli ol laceco, sed ĉeestas kontraste al ĝi ekde la komenco mem!
  Vi devas prepariĝi por milito, se vi ne volas esti forportita preta!
  Ne batalu sur du frontoj, sed batalu per ambaŭ manoj!
  Estas bone, se vi scias kiel forpuŝi atakon, estas malbone kiam vi restas al pure defenda taktiko!
  Fontano de aforismoj postulas kristalan klaran akvon de saĝo kaj fortan premon de erudicio!
  Klubo en la manoj de idioto kontribuas tiom por mendo kiel skizo por resaniĝo!
  Por vidi la malamikon gajni duonon, por resti nevidebla vi mem - venku tute!
  Ĉampano de venko, ili trinkas nur por tri militistoj; kuraĝo, kuraĝo kaj honoro. Tamen, male al la homa festeno, la kvara amiko estas bonŝanca, neniel superflua!
  El ĉiuj problemoj, la plej sendanĝera morto, ĉar ĝi neniam plu okazas kaj post ĝi ne plimalboniĝas!
  En milito, la plej akra sento de rutino devenas de malfortigi la senton de danĝero!
  Estas bone flugi, kiam vi ŝvebas super neaĵoj - kien flugi de piedbato en la azeno!
  Kiu flugas, uzante la brulaĵon de amaraj homaj larmoj, preterflugos en siaj dolĉaj sonĝoj!
  Sprita kritiko estas pli bona ol stultaj laŭdoj!
  Homo ne volas fali en truon por iu mono, escepte de la Sino de Venuso! Por tio li pretas pagi krome kaj eĉ doni la lastan!
  Drop prestiĝo ne timu tiuj, kiuj neniam falas digno!
  Kiu ne kantas en la horo de provoj, hurlos, kiam li rimarkos, ke li vane suferis!
  Vi povas mueli ĉion per via lango, krom la ŝtonoj de lang-ligo kaj la pavimo de stulteco!
  Cervovirino estas bona, cervoviro estas malbona!
  La cervo diferencas de la alko, ke la unua estas ĝenita de la dua, kaj la predo iras al la vulpo!
  Vera militisto devas havi la karakteron de besto, sed ne la inteligentecon de besto!
  En la mondo de lupoj, kutime, ŝakaloj markas anstataŭ leono!
  Se vi volas, ĝi havas fortan baton, kiu kuŝigas la malamikon, ne batu, kuŝante sur la kanapo de la bakluŝo!
  La plej forta bato, tiu, kiu ne zorgas pri patriotismo!
  La hako de la malamiko estas farita de tiuj, kies cerboj ne estas forbatitaj, kaj iliaj okuloj ne estas inunditaj!
  Vi povas venki per nombroj, sed vi povas uzi la fruktojn de venko nur lerte!
  Egoisto, kiu ne volas cedi, certe cedos al problemo!
  Atake, kompreneble, estas risko de malvenko, sed atakita, vi jam perdis!
  Ne iru al la maldekstra knabo, vi estos en la truo, eĉ se, fakte, vi pravas!
  Kun oblikvaj manoj oni ne povas strabi, de maljunulino kun falĉilo!
  Pli bone esti Ostap Bender ol kompatinda malsaĝulo!
  Ruzo ne ĉiam riĉigas, sed inĝenieco certe ruinigas!
  Vulpo en homa formo ne estas ĉiam hela kun pelta mantelo, sed ĉiam malhela en intencoj!
  Brila animo, kutime alportas la karnon al morta paleco!
  Azeno povas sidi sur trono, sed ĝi ne genuigos vin!
  Ne la leono, kiu bruegas, sed tiu, kiu forte mordas kaj forte batas!
  Ne necesas forbruligi la domon, batalante musojn. Ne turnu la landon en koncentrejon - provante venki korupton!
  Intuicio certe estas perfidulo, sed ne en via tendaro!
  Ne timu la saĝan friponon - timu la honestan malsaĝulon!
  Kiu laŭdos la tiranon, kantos kiel koko sur la lito!
  Tirano, kiel leono, eĉ karesanta, deŝiras viandon kaj haŭton per siaj ungegoj!
  En milito, komforto, kiel ĉokolado sur lardo, nur vomas kadavrojn!
  Estas kutime meti kandelojn en la preĝejon, sed eĉ en la plej granda nombro ili ne kapablas estingi la flamon de homaj pasioj!
  Vi povas havi glacian koron, sangon malvarman kiel fluantan akvon, sed la soifo de sukceso de homo ĉiam estos varma!
  Hasto en ĉio kondukas al malbonaj sekvoj, krom suicidprovo!
  Iu ajn popolo povas gajni la konflikton, sed nur la rusoj povas gajni la militon, do ili ne celas akiri materiajn gajnojn por si mem!
  La artfajraĵoj de milito estas ferio por ĉiuj krom malkuraĝuloj, kaj universala funebro, krom la lastaj malsaĝuloj!
  Plej ofte, estas la rektaj cirkloj kiuj estas konfuzitaj!
  Kaj ili eliras el problemoj, kunvolviĝoj, klare metitaj sur la bretojn!
  Li multe gratas sian langon, tiu, kies kapo jukas pro malpleno!
  La plej bona investo en la ĉerkoj de viaj kontraŭuloj, kvankam ĝi neniam estas rekta!
  La armeo produktas nenion, sed pli ol pagas la investon sub aŭdaca reganto!
  Kiam homo venkas, la sekvo estas morto kaj humiligo! Kiam virino estas vivo kaj plezuro!
  Virinoj elspezas pli por siaj venkoj ol ĉiuj armeoj de la mondo, sed ili prenas kompenson de la venkitoj, kiu estas donata kun multe pli volonte!
  Virino, male al armeo sen uniformoj, venkas pli rapide!
  Male al viroj, por virino, vera venko estas atingita post kapitulaco!
  En milito, kiel en kartoj, vi devas povi rebati, kaj male al ili, vi devas savi la antaŭecon, kaj transdoni ĝin al la malamiko!
  Milito estas pokero, nur kaŝrigardi karton ne estas fraŭdo, sed heroaĵo de skolto!
  Batali sen ruzo estas kiel trinki supon sen kulero, sed ial hipokrituloj diskutas nur pri la lasta!
  Impulsaj viroj batalas - apartigu ilin pli rapide! Se virinoj batalas, ne batalu!
  En milito, ĉio estas pli malvarmeta ol en civila vivo, krom la dekliva frunto de la estro!
  Forto sen bono, levas civilizacion kiel pendigita maŝo!
  Sen forpuŝi la vizaĝon de iu alia, vi ne povas manĝi vian propran!
  Azeno ĉiam estas batata, sed ili mortigas nur kiam li ĉesas esti utila!
  La kuraĝulo mortigas la malamikon, la malkuraĝulo mortigas la sklavon!
  Iniciato en milito estas multekosta, precipe al malamiko alkutimiĝinta al malmultekostaj ŝablonoj!
  Por estaĵoj de pli malalta ordo, foje ilia propra negativa sperto estas pli utila ol iu ajn pozitiva instruo!
  Ĉiutaga pano estas akvumita per ilia ŝvito, kaj festa pano estas kun la sango de iliaj malamikoj!
  Kiam politikisto multe muelas per la lango: rezultas ne faruno, sed faruno!
  Kiam la reganto multe parolas, la pasto povas fariĝi lanuga, sed ĝi rapide putriĝas!
  La kruela koro de la reganto, la tuta lando kapablas surmeti biskvitojn!
  Politiko diferencas de matematiko per tio, ke en matematiko estas neeble dividi per nulo, sed en politiko solidaj nuloj dividas!
  La politikisto estas genia matematikisto, sed nur en unu ago - subtraho!
  Vi povas paroli pri ĉio, kaj kondamni nur kiajn avantaĝojn!
  Konversacio sen signifo estas babilado, konversacio kun signifo estas polemiko, konversacio kun profito estas leciono, kaj la plej granda gajno estas silento ĝis la punkto!
  Nur malgranda menso prenas multon!
  Du estas pli bonaj ol unu, sed ne se ili estas mortintaj kamaradoj!
  Feliĉa estas tiu, kiu kredas, kaj tiu, kiu ne kredas je duoble bono, do li havas konfidon je sia propra forto kaj menso!
  Estas malbone kiam mankas bremsoj, estas eĉ pli malbone kiam oni malrapidiĝas!
  Ne, la diablo estas terura, kiel oni pentras lin, sed la plej malbona el ĉio estas la skizo de anĝelo farita de muffin!
  Bestoj vivas en la arbaro - kaj brutaligitaj homoj transformas ĉion en densejon!
  En la regno de la besto - nur kokoj kaj papagoj, kaj la agloj estis translokigitaj al la plumlito!
  Bona dezajno kun malfruo, malaktualiĝu, bona homo, malfruiĝanta, fariĝos malamata!
  Morto en batalo naskas paron da kuraĝo kaj stulteco, se samtempe alianco estas finita kun saĝo, tiam estos venka vivo!
  Ĉio sin alivestiĝas, krom via propra stulteco!
  Ĉio sin pruntas al malkovro, krom alies menso, kiun vi mem vivas!
  Ruĝa parolo, la plej bona rimedo por verŝi ruĝan sangon!
  La plej malmola metalo estas la mola plumbo, el kiu oni ĵetas kuglojn!
  La plej danĝera plumbo ne estas tiu en la kugloj, sed se ĝi inundas la cerbon!
  La plej bona afero en la mondo estas, ke oni neniam povas diri - ĝi ne povas esti pli malbona!
  Kio estas malbona en la mondo, ĝuste en la milito, kaj post la venko ĝi ne pliboniĝas!
  Kompato en milito, male al publika knabino, kostas pli, sed ne povas doni kontenton!
  Nur homo vere altigita en spirito ne estas timema pri kompato al la falinto!
  Oni povas paroli pri io ajn, sed nur pri komerco, ĉar el malplena babilado, la supo eliras kun sanga diareo!
  Silento estas ora, kiu donas korodon kiam arbitreco estas silentigita!
  Arĝentaj vortoj, kiuj ne lasas la fonton de viva akvo de scio kaj vero eliri!
  Lando kun forta aviado neniam estos postlasita!
  La plej granda ĉagreno, de magra kvanto de menso!
  El la lakto, kiu venas de la misfaroj de pafistoj, kreskas nur infanoj de malfeliĉo kaj sufero!
  Fizika trejnado estas necesa por ke nur la baterio de via kontraŭulo elĉerpiĝas!
  Inciteti aliajn, kiel la posedantoj de obtuza menso, kaj portantoj de sento de akra propra malsupereco!
  Akraj langoj, malkiel ponardo, estas trapikataj, eĉ tra ĉeno de stulteco!
  Nu la fabelo rakontas, la realo estas ekzekutita malbone!
  Ĉio en la mondo finiĝas, krom homa idioteco kaj besta konkuro!
  La vivo tre similas al ringo, la fino de sufero estas videbla, sed oni neniam povas senti ĝin!
  Ĉio en la mondo finiĝas, krom homa idioteco kaj besta konkuro!
  La vivo tre similas al ringo, la fino de sufero estas videbla, sed oni neniam povas senti ĝin!
  La Mortinta Okulo estas la plej bona, ĝi ebligas vin eviti esti redaktita en la armeon de la mortintoj!
  Bone celita instrukcio ne permesos al vi maltrafi la vojon kondukantan ĝuste al la celo!
  La infero havas nur unu avantaĝon super la ĉielo, neniun timon de ekzilo!
  En la kristana paradizo, la plej malagrabla afero estas, ke vi ne volas deziri ion pli bonan!
  Kristo estas la sola ŝafido, en kiu la leporo akiras leonajn trajtojn en la lupmondo!
  Mortas nur tiuj, kiuj ne sukcesis mortigi timon en si mem!
  Senmortecon akiras tiu, en kiu timo tute ne vivas!
  Kiu timas grandan nombron de la malamiko, tiu miskalkulos kun la aliancanoj!
  Minuto elspezita por sciigo savas jarcenton da vivo kaj momenton de triumfo!
  Kiu ne malmuntas la vojojn, tiu ne tro ofte kolektos la ostojn!
  La plej granda damaĝo al la malamiko estas kaŭzita de tiu, kiu ne perdas senton de proporcio!
  Homo ne konas la mezuron en siaj ambicioj, sed li ĉiam estas mezurata per la eblecoj!
  Ĉiu povas perdi justan aferon, sed ne estas gajnantoj en maljustaj agoj!
  Vi povas trompi la sorton, sed vi ne povas trompi la atendojn de fatalaj decidoj!
  Estas vojo el iu ajn labirinto, sed ne el tiu, kiu konsistas el la implikitaj cirkvitoj de malsaĝulo!
  Vi povas konfuzi nur tiujn, kiuj estas konfuzitaj en la elekto de la vojo!
  Estas rusoj, kiuj estas submetitaj al la granduloj, sed neniam cedas al la nenio!
  Ili obeas la indan, ne en la bastardo, kaj sekvi la kompason ne estas humiligo!
  Vi devas komenci la batalon nur kiam ĝi jam estas gajnita! Sed rifuzi batali jam similas perdi!
  Vi povas perdi nur en unu kazo, kiam venko eblas nur hazarde!
  Pli valora ol venka fino, nur la komenco de nevenkebleco!
  Fidu Dion, sed ne forgesu kontroli la fuzeon!
  Dio estas la plej forta kaj plej riĉa garantianto, li estas ankaŭ la plej senrespondeca!
  Homo ne povas laŭte postuli ion de la Ĉiopova, sed flustre demandi, eble ĉion, sed nur sen ŝanco esti aŭdata!
  Vi povas ĉiam venki, vi povas malsukcesi nur unufoje, ĉar ripetita perdo indikas ĝuste la mankon de pacienco en lernado de misfajro!
  Silento estas ĝuste tia ornugeto, kiu ne bezonas esti polurita!
  Talentoj estas maloftaj, sed aranĝitaj de la naturo, tiel "lerte", ke ili ĉiam trovas eksterloke!
  En la infero ili ne timas la ŝanĝon, kvankam la timo al la ŝanĝo kondukas al la infero!
  La vojo al la altaĵoj de venko estas tiam facila kiam la severeco de malvenkoj estas mergita en la marĉo de la cindro de viaj malamikoj!
  Ne ĉiuj povas pardoni la malamikon, sed ĉiu vera soldato devus rifuzi nemerititan kompaton!
  Espero ne estas malutila, sed perdi esperon estas la plej detrua afero!
  Provoj estas ĉenoj, kiuj malhelpas tro malpezajn pensojn eskapi!
  La ŝarĝo de respondeco estas peza, sed frivolemo kondukas al eĉ pli gravaj sekvoj!
  Espero mortas lasta, viro sen espero estas mortinta ekde la komenco mem!
  La materio povas esti forta, sed nur la spirito havas veran ĉiopovon!
  La malnobla estas ĉiam proksime, sed la perfekta estas eterne neatingebla!
  Kiu kreas skandalojn, estas la kanajlo, kiu kreas la malnoblajn, tiun krimulon... Do finfine, kiu do estas Dio la Kreinto?
  La ŝnuro ĉirkaŭ la kolo ankaŭ estas fidinda subteno, kaj sen iuj konvencioj!
  La malforta pagas per oro, la forta pagas per damaska ŝtalo!
  Tekniko kompensas la mankon de intelekto, nur en la ĉeesto de la racio, kiu direktas la entombigon de la malklerulo!
  Estas du aferoj sur la "C" de kiuj vi ne povas kaŝi: konscienco kaj morto! Vere, ĉi-lasta, male al la unua, povas esti gvidata de la nazo dum longa tempo!
  Ne timu forton - vi povas fariĝi pli forta ol la forta, ne timu la menson - vi povas superruzi eĉ la plej inteligentan, sed timu malkuraĝon - ĉar ĝi ne permesas al vi uzi la plej grandan forton kaj inteligentecon!
  La menso de aliulo povas esti pli bona ol via, fremdaj landoj pli allogaj ol via, la mono de aliulo estas pli dezirinda ol via enspezo, sed la potenco de aliulo neniam aspektas pli tenta ol via!
  Kvankam la potenco de aliulo en tiu kazo estas pli bona ol la propra, se ilia tute ne estas ilia, sed nur por siaj bofratoj!
  Spirito estas vere senmorta kaj vivdona, la materio estas mortema kaj mortiga!
  La karno estas stulta, ĝi volas glutecon, malĉastecon, plezurojn kaj plezurojn, ofte koste de aliaj, kaj ĉi tio estigas militojn kaj rivalecon!
  En ĉiu homo estas ero de Dio, kaj ĉiu homo kapablas disvolvi ĉi tiun partiklon en si al Ĉiopovo. Sed se li samtempe estas morala mizero, tiu ĉi forto kreas demonon. La demona principo kondukas al detruo kaj sennombraj katastrofoj!
  Homo, kiu eltiris akran trapikan najlon de seĝo, meritas multe pli da respekto ol tiu, kiu montras la stultan paciencon de ŝranko!
  Kvankam la bojado de Moska povas nur ridi elefantojn, ne moku armean trejnadon!
  Mi neniam estis mordita de insektoj, sed homoj kun koro de krokodiloj, la instinkto de piranjo, dolore dolorigis min!
  Vi povas facile verŝi krokodilaj larmoj, hurli kiel lupo, kraki pigon, sed la kuraĝon de leono povas kreski nur per peniga laboro!
  Korpa sklaveco kondukas al perdo de vivo, spirita senmorteco!
  Antaŭ vi estas legio da malamikoj, granda amaso da diversaj estaĵoj!
  Sed pli da problemoj venas de malsaĝuloj - stultaj konsiloj, ĉiaj neaĵoj!
  La plej influata de la medio, tiu, kiu havas sep vendredojn en la semajno!
  Balasto ĝis la fundo - la kapitano ne zorgas!
  Tempojuĝisto kaj prokuroro ruliĝis en unu. Ili venos neaŭdeble - la tuta universo dormas. Ili regas homojn kiel tirstango, kiu estos kontraŭ ĝi estos batata!
  Vi povas prokrasti ajnan decidon, krom la sola kapabla, sen kiu postvivado estas neebla!
  Kiam Dio volas ŝerci, kreado krias! Kiam la Ĉiopova ne estas en humoro por ŝercoj, la kreado povas nur ridi!
  Kio estas la diferenco inter la mortintoj kaj la dormantaj? La fakto, ke la mortinto, male al la dormanta, ne zorgas kun kiu kuŝi!
  La glavo estas kiel diko, pensu dufoje antaŭ ol vi alglui ĝin!
  Teni firme ne signifas premi tiel forte, ke via manplato estas malseka!
  Tamen, ne ĉio estas oro, kio briletas, sed ĉio, kio briletas, povas esti envolvita en ora fluo en via poŝo!
  Kaj unu militisto sur la kampo, kiam li havas multe da kuraĝo!
  Eltenemo de la forta, plej bone retenas la eksciton de la senpova furiozo de la malamiko!
  Vi povas fuŝi ĉion en la vivo, vi ne povas vivi nur kiel fungo!
  Ruza estas la patrino de venko, se ŝi ankaŭ havas feliĉan okazon!
  Milito estas eterna virgulino - ŝi ne povas fini sen sango!
  Milito kun avida teno de malĉastulino - neniam donas venkon por nenio!
  Ĉiu homo estas kiel sablograjno en la dezerto, sed male al la plej vasta dezerto kun randoj, ĉi tiu sablograjno ne havas limojn por mem-plibonigo!
  Kiam la dioj ridas, la mortuloj ploras, kiam la ridado de la dioj fariĝas tondra, la fino de la malforta popolo estas morta!
  La plej perfekta tekniko estas senpova kun sia primitiva uzo kaj altnivela neagado!
  Kio povas ŝiri steltapiŝon de ĝiaj ĉarniroj? Asteroido de homa stulteco!
  Sen la vipo de subpremo, salto al atingoj kiuj alportas liberigon al la tuta homaro estas neebla!
  Ju pli malvarmetaj estas la "sonoriloj kaj fajfiloj" de la cerboj, des pli ili estas torditaj pro fortomajoro!
  La malriĉulo ne estas tiu, kiu estas nuda en la korpo, sed kiu ne estas la estro en la spirito!
  Malŝato al sekso naskas nesanan moralecon!
  Funebra humuro taŭgas kiel balrobo en tranĉeo!
  Kiu batas la sitelojn ne sukcesos, kiu rompas la iluzion, atingas la veron! La gajnanto ĉiam pravas, eĉ se sukceso estas atingita per maldekstraj metodoj!
  La plej bona donaco de la malamiko kiam li donas potencon al idioto!
  Kiu eltenas kolumon, neniam fariĝos virĉevalo amata de virinoj!
  Libereco estas duoble alloga por tiuj, kiuj sukcesis sklavigi sian propran senton de maldiligento kaj nerespondeco!
  Kiu ofte subtaksas la kapablon de la malamiko kontraŭbatali, kaj la ŝancon rikolti valoran venkon malofte ricevos!
  Kiu amas kraĉi, estas bagatela afero igi lin kraĉi!
  Vi povas paroli multajn senfruktajn frazojn pri Dio, sed utilaj faroj venos de ĉi tio kun gugulkin-nazo, kiu ne kreskos el akvumado de verboj per rivero!
  Gajnintoj estas juĝitaj laŭ atingoj kaj trofeoj... perdantoj estas nur juĝitaj! La venkinto havas magistraton, la malvenkinto havas krimulon! Vi povas pridubi la valoron kaj neceson de venko, sed malvenko ĉiam kaj nekontesteble ne profitas al iu ajn!
  La sola avantaĝo de malvenko estas, ke ĝi instruas vin lerni lecionojn kaj kreskigi la semon de sukceso el verŝado de larmoj de amaraj eraroj!
  Se vi volas trompi la malamikon, estu enigmo por viaj amikoj!
  Se la plano de la malamika komandanto estas kiel malfermita libro, tiam ĝiaj paĝoj neeviteble makulos viajn kamaradojn per sango!
  La gajnantoj, ili mem juĝas, kunigante kaj la prokuroro kaj la advokato, nur la verdikto ankoraŭ estas pasigita ne de ili, sed de la historio!
  Ju pli simpla la ruzo, des pli malfacile estas por la malamiko eliri el la sekvoj de ĝia uzo!
  La momento de efiko, kiel noto en melodio, sonoros iom pli frue aŭ poste, kaj ĝi estos malvera! Nur eĉ la fajfilo de seniluziigita publiko ne aŭdeblas el la tombo!
  Kiam vi scias, kiu estas via malamiko, tiam vi ne devas koni amikojn en problemoj!
  Ne perdu la iniciaton, vi perdos la dolĉan mielon de venko, kaj vi akiros la amarecon de perdo! Kiam la boksisto ŝanceliĝas, li devas esti batata eĉ pli forte, alie liaj membroj cedos!
  La malamiko velas, la vento de neniigo estas en lia velo!
  Kiu, naĝante en batalo, dronos en flako kaj brulos sur la vinberujo!
  Malpura magio, kiel sapoŝaŭmo, pikas la okulojn, sed ne al la malamiko!
  Herboj kreskas bone kiam ili kreskas malbone kun la redukto de stultaj antaŭjuĝoj de ĝardenistoj!
  La plej agrabla lernado estas sekso! Kaj plej grave, neniu rifuzos duan reprenon!
  Sekso estas la sola temo, kie ĉiuj strebas meti pli da interesoj!
  La komuna afero inter sekso kaj studo estas ke trio estas pli bona ol du!
  Kaj nur solida unuokalkulo estas la plej kontentiga taksado!
  Kiu staras, kiam necesas antaŭeniri, tiu ne staros kaj dormos en la ĉerko de la tombo!
  Mat elĵetas, tiu, kiu ĉiam estas en blokiĝo en la vivo!
  Li iras unue kun atutoj, li estas nur ridindaĉo de homoj!
  Kiu volas esti ĝustatempe por disdono de premioj, li mem devas malavare sendi donacojn en formo de manumoj!
  La vakuo ne krevos, la suno ne furzos!
  La kuglo ne estas malsaĝulo, sed la malsaĝulo, kiu, pafante, trafas!
  Kiu rifuzas helpi homojn, tiu malŝparas la tempon asignitan de la Sinjoro por la pekliberigo de pekoj kaj pento!
  La morto neniam forgesas, eĉ se foje forgesema!
  Forta militisto, eĉ sola, estas pli utila ol aro da malfortuloj, same kiel unu akra rikoltilo tranĉas tutan kampon da spiketoj!
  Sed foje, eĉ inter la spiketoj de malforta ratio, serpobatiro povas trafi pavimon de malagrabla escepto!
  Se paco, do malavara festeno, se milito, do lasu la venkan pokalon da vino!
  Kiu estas mallerta en militaj aferoj, mallerta kadavro en la lito!
  - Bona militisto estas ĝuste tiom spiono kiom ĝi helpas brodi kaj venki! Bona spiono estas tiom militisto, do ĝi ne malhelpas vin mortigi kaj eviti perdi!
  Estas facile fali en la varmegon de batalo kiam vi perdas vian trankvilon en la ekzercoj!
  Eblas venki per kruda forto, sed sen bona diplomatio vi ne konservos la fruktojn de venko!
  Estas du problemoj en milito, trovi la kaŝitan malamikon kaj eviti la tenton mem enterigi vian kapon en la sablon!
  Ne sidiĝu almozulo en la reĝan kaleŝon, ne donu al vi mil kun rako por respondi!
  Krueleco necesas por havi rezulton - ne indulgu la malamikon, kiom ajn malforta li estas!
  Pli bone estas pluvivi sen tro multe scii ol morti, lerninte ion, kio ĉiuokaze ne fariĝos necesa por vi!
  Homo ŝatas meti ĉion en amason, krom tiuj problemoj, pri kiuj li pretas forgesi! Tamen plej ofte problemoj amasiĝas amase ĝuste sur la forgesema!
  Kiam oni diras, ke ili ŝatas ĝin, ne necesas rapidi, tuj decidi, alie via gorĝo povas sufoki!
  Vi ankaŭ devas povi perdi, sed precipe necesas ne povi perdi!
  Atako estas kiel bela vento en velo, nur plifortiĝanta, ĝi rompas aliulajn mastojn!
  Vi ne povas aĉeti la vivon per kapitulaco, kaj hontinda ekzistado estos donita al vi ĉiukaze senpage!
  Kiu estas kruela al homoj, tiu mem fariĝos ĵeleo formangita de diabloj en la infero!
  Preciza kaŝpafisto, plej ofte maltrafas dum surteriĝo sur la plej larĝa flughaveno de la submondo!
  Atako ĉiam estas pli efika ol defendo, ĉar la muzelo de la pugno estas malbona bloko!
  Rapide iras al sorto, kiu ne hezitas kontraŭbatali!
  Distro estas la plej sensenca kaj malŝparema afero, sed se ne estas tempo por ili, la pago por utilaj faroj jam superas raciajn limojn!
  La plej sensenca afero en la vivo estas distro, sed sen distro la vivo ne havas signifon!
  La paŝtisto devas kompreni la ŝafon, sed ne pensi kiel ŝafoj!
  La reganto devas esti propra por la bono de siaj regatoj, sed fremda al la malfortoj kaj superstiĉoj de la homamaso!
  Ĉiuj falas - nur la spirite levita leviĝo!
  Kiu ne kalkulas la obusojn, li flugas en la batalo!
  Ĉiu pafo estas kalkulita, la fortuno scias en altestimo!
  Infanaĝo estas kiel malfermo en ŝakludo, kiu formas la ludon entute, sed male al ŝako, ĉiuj volas reveni kaj neniam plu forlasi la malfermaĵon!
  La malvarmo ne estas terura, se la koro brulas, kaj glacia trankvilo regas en la kapo!
  Vi povas pluvivi per frostigado de problemoj aŭ emocioj, sed vi ne povas vivi se sentoj malvarmiĝis!
  Ŝakalo povas venki tigron se li estas ŝakalo en batalo, tigro en sia elekto de kontraŭulo!
  Kiu fumas al la ĉielo kun cigaredo, tiu neniam povos vivi por vidi teran paradizon konstruitan de homoj!
  Vi povas batali kun nombroj, vi eĉ povas venki, sed vi ne povas eternigi venkon!
  Timinda aspekto, ofte iĝas pala, se estas nur aspekto!
  En milito, kiel ĉe festeno, neniu konas la mezuron de glutemo, sed aliflanke, ricevinte ĝin bone, ili ne petas pli!
  Saĝa komandanto povas sukcese ataki sur du frontoj, stulta politikisto ne povas konservi la defendon sur unu!
  Multaj malamikoj ne nur faras la militon pli interesa, ili ne lasos vin enui, se ne estas sufiĉe da laboro post ilia kapto!
  Vi povas kompensi la perditan tempon, sed vi ne povas kompensi spiritan diboĉon!
  La plej malbona peko, senpeka vivo kiu alportas neniun praktikan utilon al homoj!
  La plej bona faro estas peki en la nomo de estonta vivo, en kiu la koncepto de peko malaperos!
  Venko de Scienco; la triumfo de la potenco de la materio super la malforteco de la homa spirito!
  La kaptilo estu simpla por tiu, kiu ĝin konstruas kaj nekomprenebla por tiuj, por kiuj ĝi estas aranĝita!
  Genio amas simplecon, sed ne solvante siajn enigmojn!
  Lerteco postulas sperton, la aŭdacon de lia manko de manutenado!
  Plej ofte li ĵonglas kun konceptoj, kies rigardo fiksiĝas sur via monujo!
  Se vi volas faligi moneron, preterpasu ĉiujn malmultekostajn sentojn publikigitajn de la voĉo de la konscienco!
  Neracia maniero enspezi, oportuna trompo!
  Estas pli facile por ateisto atingi realan Ĉionpovon ol por kredanto kompreni la planon de Ĉiopova Dio!
  Rusoj foje ŝatas pacajn ŝercojn, sed ili ĉiam batalas serioze!
  Kiu ne volas konservi la karnon en maldikeco, ricevos grandiozan entombigon!
  Vi ne devas esti monaĥo en via animo, se vi ne volas alporti ĉiujn viajn amikojn en la karno al la monaĥejo!
  Nenio katenas la menson tiom kiom la katenoj de homa stulteco, forĝitaj per la martelo de superstiĉo, kaj malmoligitaj en la flamoj de antaŭjuĝo!
  Kompatema al la malamiko, vi montras plenan senkompatecon al viaj amikoj, kiuj tiom suferis pro venko!
  Batali estas bona, venki estas bonega, sed ial milito ankoraŭ estas konsiderata malbona afero!
  Neniam estas tro da sorto, sed fiaskoj ĉiam pli ol sufiĉas!
  Problemo ne iras sola, ĉar li amas la teamon, sed sukceso, bedaŭrinde, ĉiam estas egoisma!
  Plej malbone, ĝi malvarmigas spiritajn impulsojn - neĝoŝtormo de laŭdo!
  Plej ofte, neĝoŝtormo estas pelita de iu, kiu ne volas esti fabela Santa Claus, kaj ne povas fandi la koron de la Neĝulino!
  Kiu donas fortan armilon al malsaĝulo, tiam senigas eĉ tre saĝan je protekto!
  Preskaŭ ĉiuj maltrafas sen blat, sed nur subaĉetitaj mufoj trafas la celon!
  Perforto super la historio povas naski imperion, sed ne povas naski justan imperian regadon!
  Samurajo estas, kompreneble, fiera, sed ne ekzistas pli granda peko ol samuraja fiero!
  La plej bona rekompenco por homo, la ŝanco puni la plej malbonajn nehomojn!
  En stultaj paroladoj malplenaj,
  La politikisto estas stulta kaj bagatela!
  Liaj vortoj estas tiel malveraj
  Kiel banala estas lia menso!
  
  Kaj ne estas malfacile promesi al li -
  Li promesas brile!
  En aferoj de praktikaj, seriozaj,
  Kiu tre skuas, estas mezbona!
  Alkutimiĝinte al la infero dum la vivo, vi proksimiĝos al Dio, ĉar kiam vi perdos vian timon de la reganto, vi egalas vian memestimo kun li!
  Se artilerio estas la dio de milito, tiam Satano estas perfida dorsdoloro!
  Se vi volas montri klason en batalo, laboru forte en la ekzercoj por ke neniu ŝajnu iomete!
  Forĝi feron, sen forlasi la kason, temperu la metalon ĝis la graso malvarmiĝis!
  Eĉ ne unu perfidulo eskapos de sia tremolo, eĉ se li estas vampiro pro alvokiĝo!
  Ne ĉiu perfidulo estas vampiro, sed ĉiuj atendas tremolon!
  Kiu perfidas, revas pri vampira senmorteco, sed ĉiam trovas la finon sub la suno de la vero!
  Kiu ne riskas, neniel estas fakto, ke li evitos trinki sangon ĝis kiam li vomos, sed li ne trinkos ĉampanon kun garantio!
  Kiu multe kalkulas kaj batas iomete en la vizaĝon, lia enspezo estas ĉiam subtaksata!
  Se vi volas esti sur egala bazo kun Dio en forto, superu la Ĉiopova en kuraĝo!
  Ŝajni malforta estas ruza, esti malfortulo estas vera - idioteco!
  Paco kiu daŭras pli ol unu jaron estas malbona por la armeo, paco kiu daŭras pli ol unu generacio estas malbona por la nacio. Paco, kiu daŭras pli ol jarcenton, estas mortiga por la civilizacio!
  Parencaj sentoj estas kiel rusta ĉeno, kateno kuraĝo, venena honoro, malpura devo!
  Kiu ne volas mem tranĉi sian predon, tiam li ne malsukcesos esti buĉita de alia!
  Junularo estas naiva, maljuneco estas insida!
  Forta malsaĝulo povas fari pli da bono ol malforta saĝa ulo!
  Milito estas la plej interesa ludo, en kiu vi ne devas salti movojn kaj lasi vian partneron pensi!
  Kiom da ne reordigas la litojn, la ĉelo ne fariĝos pli larĝa!
  Pli bone estas purigi la maŝinpafilon per tio, kio okazas kiam la malamiko metas ĝin en sian pantalonon dum la batalo!
  Kaj la pli juna frato de la fotono estas la konscienco de perfidulo, ĝi estas eĉ pli malgranda ol ĉi tiu partiklo!
  Ribelu aliajn de tiuj, kiuj kutime surmetas siajn pantalonojn en batalo!
  Estas pli bone esti hardita faŝisto ol pacifisto sen vergo!
  Forta diablo, pli fidinda ol malforta anĝelo, disponigos la ĉielon sur la tero!
  Kiu multe bojas en la sovaĝejo, pli aŭ malpli frue krios en la zono!
  Estas facile mortigi, estas malfacile resurekti, kaj ĝenerale estas neeble vivi sen perforto!
  Morto, kiel fidela amiko, certe venos, sed se vi volas pli longan promenadon kun kaprica vivo, pruvu vian sindediĉon al la menso kaj kuraĝon!
  La mondo ne estas senĉa de ĉarmo, sed abomenaĵo ne estas oferata al Dio!
  Leĝoj ne estas skribitaj por malsaĝuloj, sed ili ankaŭ ricevas sankciojn pro sia malobservo por tiuj inteligentaj homoj, kiuj skribis ĉi tiujn leĝojn!
  Ju pli ni streĉas niajn ventrojn, des pli streĉita la maŝo estos sur la kolo de la malamiko!
  La koncepto de hela kapo en minimuma mezuro rilatas al grizaj haroj, precipe inter regantoj kaj prostituitinoj!
  La Sinjoro Dio estas fama pro ĉi tio, ke li neniam estas vidata aŭ aŭdata, sed la demono tentanto ĉiam kriegas proksime de la orelo!
  Kiu estas akra kun vorto, ne obtuzes la randon de la saĝeco en faroj!
  En dika korpo - maldika spirito, la kresko de la abdomeno - malpliigas la intelekton!
  Vi povas foje venki per nombro, sed post la venko vi povas administri nur lerte!
  La kuglo estas malsaĝulo, tial ĝi elektas ekskluzive rektan vojon al la koro kaj ĉirkaŭvojon al kompato!
  Kuglo, kontraste kun amiko, serĉas vin, ĝi ne konas rifuzon, sed ĝi povas rompi vian koron nur kun fizika proksimeco!
  Kompato estas petata de tiu, kiu estas senkompata al si mem kaj kompatema al belaj impulsoj!
  Dio povas klarigi ĉion krom unu afero al homo, kial li ĉiam estas malkontenta!
  Greno ne kreskas sen akvumado poste, rikoltoj ne povas esti rikoltaj sen disvastigado de sterkoj, domo ne povas esti konstruita sen malkonstruo de kazernoj, socialismo ne povas esti konstruita sen detrui la karceron de antaŭjuĝoj kaj etburĝaj superstiĉoj!
  Esti Dio estas bona kiam vi estas homo de deziroj kaj besto de aserteco!
  Viro amas bone manĝi kun amikoj kaj malbone engluti la malamikon!
  Homoj kredas je malsamaj aferoj, sed ili rekonas nur malbonajn aferojn por malamikoj, escepte bonajn aferojn por si, kaj, kiel regulo, sensignifajn aferojn por amikoj!
  Kio estas permesita al Jupitero, ne estas permesita al la virbovo, sed se la porka karaktero estas kombinita kun alcista obstino, tiam Jupitero estas senpova realigi tion, kio estas permesita al li!
  La superarmilo ne estas la fino de lerteco, ĝi nur ĉesigas la senfinajn fluojn de larmoj de vidvinoj!
  La batalo por la Patrujo ne estas ĉiam sankta, sed ĉiam ĝusta!
  Morto por la Patrujo ne ĉiam estas ĝusta, sed ĉiam sankta!
  Forto estas kiel magneto, des pli potenca, des pli da homoj estas allotaj, sed malkiel natura magneto, distanco nur aldonas tiradon!
  Ŝparu pri konsumo se vi volas malavare elspezi viajn gajnajn perdojn!
  Homo povas krei ĉion, li ne povas simple inventi ĉion!
  Ne ekzistas pli mizera nacio ol tiu, kies sukcesoj estas en la malproksima pasinteco!
  Ne ekzistas pli ekzaltata imperio ol tiu, kiu vivas en la nuntempo, kaj fariĝas pli forta ĉiujare!
  Kiam la malamiko kaŝiĝas de vi, ĝi estas bona, ĝi estas malbona kiam vi ne povas trovi lin samtempe!
  Vere honesta homo ne povas pli timi la plej kruelan inferon ol la plej mildan riproĉon de la konscienco!
  Akiri facilan venkon ne estas honto, sed domaĝo se facila premio estas maltrafita pro la pezeco de la grimpado!
  Mirakloj en la kribrilo, kutime kiam la menso estas plena de scio mankoj!
  Mirakloj okazas, ne ekzistas fabela klarigo por la ordinara kaj la banala!
  Kiam vi estas en feko, vi volas, ke la malbona odoro estu anstataŭigita per la aromo de la floroj de sukceso, kiuj leviĝis sur malnobla sterko!
  Nur necesas eliri el la feko, alie iu alia fekundigos la ĝermon de bonfarto per via kadavro!
  Singardemo plilongigas liberan vivon, timo reduktas ĝin, al la nivelo de prizona karcero!
  La mirinda estas proksime, se vi ne maltrafas ĝin per viaj okuloj - estas nenio por surprizi, senkora koro!
  Nederlanda fromaĝo estas bona, sed savu nin de nederlanda malsekeco!
  Irante por beroj, vi ĉiam povas trovi fungon, nur por ke ĝi ne fariĝu narkota, pretiĝu por la arbaro sobra kun saĝaj pensoj, sen abstruzaj ambicioj!
  Eraroj ne povas eviti, sed ĉiam eblas akiri la sekvojn pli profita ol la ĝustaj movoj!
  De malproksime, vi povas pafi, sed vi ne povas bati per via lerteco!
  Homoj volas pliigon de ĉio, krom pliaj devoj helpi sian proksimulon, esenca ŝuldo al la malproksima perspektivo de idoj!
  Pli bonas venko per ruzo ol malvenko per stulteco, eĉ se ruzo estas malnobla kaj stulteco estas nobla!
  Junuleco estas aŭdaca, maljuneco estas prudenta, sed juna saĝo estas prudenta aŭdaco, kaj la maljuna menso kalkulas singarde!
  La kuraĝa estas tiu, kiu savas amikojn sen doni al ili rekompencan konton!
  Ĉe la kruciĝo oni ne ŝanĝas ĉevalojn, sed la transiro ne daŭras cent jarojn!
  Ne ĉiuj devas esti glora militisto, sed ĉiuj povas fariĝi senhonta soldato!
  Dio kaj la Diablo diferencas ĉefe en siaj celoj, la Ĉiopova ne zorgas pri la bonfarto de homoj sur la Tero, Satano ne zorgas pri la postmortaj perspektivoj de la homo!
  Do ni trinku la fakton, ke postebrioj okazas malpli ofte ol kancero-fajfoj sur la monto, festenata pli ofte ol pluvas en Britio!
  Kiam la ĉielo ploras en indiferento, tiuj sur la tero forviŝas la larmojn de kolero!
  La tero estas avara ĉe ni pekuloj, kaj la ĉielo estas tiel indiferenta - sed se ĉiuj estas unu familio, koroj ne estu senanimaj!
  Nia realo estas nur sablograjno en la senfina pasinteco kaj estonteco, sed ĝi estas ĉi tiu eta partiklo, la plej grava parto de la senlima tutaĵo, homa ekzisto!
  Ial neniu rapidas interŝanĝi la plej koŝmaran realon kontraŭ la plej senproblema neekzisto!
  La eblecoj de homo, fakte, estas limigitaj de lia imago, sed fantazio estas senlima de la eblecoj de homo!
  Se ne ekzistus fantazio, ne ekzistus revo, tiam scienco neniam aperus!
  Magio estas oleo, por lubriki la meĥanismon de milito, nur kun eksvalidiĝinta bretdaŭro!
  Kiu kalkulas je miraklo, tiu legos ĝin bagatele!
  Mirakle, vi povas venki, sed la perdo estas ĉiam akirita en la plej banala maniero!
  Beleco ne povas esti mortigita, sed ĝia mortiga efiko povas esti farita por doni novan vivon!
  Nu, esperu en Dio, sed la oleo de la paroladoj de la pastroj ne anstataŭos la lubrikadon de la maŝinpafilo, sed la prediko estas municio!
  La homoj malamas politikajn prostituitinojn, sed ili sekvas ilin pli ofte ol la paneloj!
  La homoj ne ŝatas pagi por sekso kun pastrinoj de amo, sed politikaj prostituitinoj, kiuj konjektas pri malamo, estas volonte transdonitaj kaj sian vivon kaj la estontecon de siaj infanoj!
  Kio estas komuna inter militisto kaj prostituitino estas, ke la kliento ne devas esti ŝatata, kaj la diferenco estas, ke militisto ĉiam servos sian patronon kun vera ĝojo!
  Venko estas kiel glavo, nur por malakrigi ne pro injektoj, sed pro indika brilo!
  Futbalo ne estas loko por singardaj, ni gajnas la pilkon per la kapo! Vi povas malkonstrui la pordegon tuj, se la centro antaŭen, vi estas malvarmeta!
  Iom da humanismo al malamikoj fariĝas grava malhumaneco al kamaradoj!
  Cigaredoj estas veneno - pravaj homoj diras! Ne estas pli malbona ol nikotino - paketo da cigaredoj en la forno!
  Estas pli bone esti mojosa infano, tiu maljuna fripono, eĉ se en la lasta kazo oni pagas al vi pension, kaj en la antaŭa malliberejo ploras por vi!
  La malliberejo estas lernejo de la vivo, kie ili estas senditaj perforte, sed ili ne estas punitaj pro foresto!
  Kiu amas stagni, neniam starigos solidan potencon!
  Vi povas perfidi iun ajn, sed nur ŝanĝi vin!
  Oni ne povas trompi konsciencon, sed oni povas trompi ĝin!
  Sed ili batalas kun lerteco kiam ili ne povas esti disbatitaj de nombroj!
  Kuraĝa morto alportos gloron, sed malkuraĝa pluvivo certigos venkon!
  Fortuno favoras tiujn malavarajn kun risko kaj avarajn kun plendoj!
  Homo ne povas esti naskita komercisto, ĉar li ricevas manĝaĵon en la ventro sen marĉando, sed li ofte estas batalanto de naskiĝo, ĉar eliri el la ventro ĉiam postulas penon kaj perforton!
  Senpaga fromaĝo en muskaptilo, senpaga pano malantaŭ kradoj, sed vi ricevas senpagajn manumojn dum vi sidas sur la trono!
  Kiam du lertaj viroj batalas, ĝi estas ŝtormo, sed kiam lertaj virinoj batalas, ĝi estas tornado!
  Kaj se la virinoj ne dividis la viron, tiam eĉ la hidrogena bombo paliĝas antaŭ la vekiĝintaj elementoj!
  Kiu batas virinon estas viro, sed ne viro!
  En milito, trompo estas kiel ŝlosilo de seruro, ju pli nova, des pli bone ĝi malfermiĝas!
  Sed kredo estas kiel vino, ju pli aĝa, des pli granda la forto kaj konfido!
  La unua signo de malnoviĝo ĉe virinoj estas kiam vi ĉesas senti la novecon de materialaj objektoj!
  Ĉiu el ni estas murdinto en la animo, ne ĉiu karno estas terminanto!
  Estas bone povi trudi batalon, estas eĉ pli bone ne povi esti batata, kaj la plej bona afero estas venki sen batalo!
  Blanka mantelo ne taŭgas en minejo, kompato en milito, kaj kristana predikisto kiel politika oficiro!
  Nia vivo estas teatro, nur por trolaboritaj aktoroj; komedio ĉiam fariĝas tragedio!
  Vi povas venki malfortecon kaj forton, sed stulteco nur povas esti trompita!
  Nenio povas mortigi belecon, krom la besta misformiĝo, kiu sidas en homo!
  Pacienco kaj laboro, ili muelos ĉion krom - la deziro plendi pri sorto kaj tiri la kaŭĉukon!
  Ne la heroo, kiu estas la monto, sed la heroo, ke la malamiko estas enterigita!
  Heroismo ne havas aĝon, altecon, grandecon, sed ĝi estas mezurita per kuraĝo - ĝuste pesita sur la pesilo!
  Paŝtistoj estas sekvataj de virŝafoj, kaj azenoj sekvas la ĉionsciantan profeton!
  Precizaj pafistoj ofte falas en inferon, sed neniam flugas en inferon!
  Milito ne estas loko por pripensado, sed garantio de frenezo!
  La historio instruas, ke kompromisoj kun malbono ofte kondukas al senkompromisa arbitreco!
  Ankaŭ la flamoj de milito estas ruĝaj kaj ruĝigas la humorojn de homoj!
  Kiu estas ruĝulo en spirito, li ne ruĝiĝos kiel knabino!
  Al virino oni pardonas ĉion - krom la vorto - adiaŭ!
  Pereo ne estas loko por pripensado, sed loko de kvereloj kaj frenezo!
  Kiu havas la veron en sia koro, tiu estas libera en ajnan karceron, kaj kiu manĝas mensogon, tiu estas malliberigita en luksa palaco!
  Eĉ la plej bone celitaj maltrafas malfacilan celon, sed ili maltrafas, nur mufojn, kies manoj tremas pro la facileco akiri sin!
  Vi ne povas trafi la celon, sed nur rebati!
  Oni ofte skurĝas nin, ni povas nur skurĝi nin, kiam estas sensencaĵo en nia kapo, kaj vi ne tranĉas la danĝeron!
  Sango en milito estas kiel pluvo en sekeco, estas abomena malsekiĝi, sed la rikolto estos dolĉa!
  Sen malseka laboro, la korpo sekiĝos pro enuo!
  Kompreneble, estas bone esti fidela al la ordono venanta de la ĉefo, sed eĉ pli bone estas fidela al la diktaĵoj de la koro!
  Kiu kreskigis sian ventron, li neniam ricevos grasajn pecojn!
  Vi povas akiri kreditojn por rezervo, kaj provizi per mono, sed troa pezo ĉiam fariĝas nur ŝarĝa balasto!
  Vi ne gajnos monon pro patriotismo, kvankam vi spertos la senton, ke vi ŝuldas al iu ajn!
  Se vi volas juste regi, estu forta, sed se vi volas esti efika, estu ankaŭ kruela!
  Eĉ sensenca krueleco povas devigi la malfortulojn obei, sed ĝi ne povas instigi la fortajn obei, se la celo de la ordono ne igas tiujn, kiuj obeas, pli forta!
  La plej kruela tirano estas la reganto, kiu mallaŭte metas tapiŝon de senutila parolado sur la vojo al la eŝafodo!
  Nur unu afero pliboniĝas pli rapide ol milita teknologio - reklama teknologio, kiu konvinkas, ke iliaj armiloj estas la plej efikaj. Kvankam foje ĝia efiko nur batas la menson kaj malplenigas la monujojn de la kliento!
  Murdinto, ĉi tiu ankaŭ estas solida kuracisto, minus, preferante kirurgion ekskluzive, plus - preskaŭ ĉiam sukcesa, eĉ en la plej progresintaj kazoj!
  Murdinto, malkiel kirurgo, steriligas kirurgiajn ilojn en la bolanta akvo de pasioj kaj glacia indiferenteco!
  Soldato ankaŭ estas murdinto, nur la kotizo por sukcese plenumita tasko preskaŭ ĉiam restas ĉe la kliento!
  Revolucio estas konceptata por plibonigi la vivon, sed efektivigita nur per plibonigo de la ekstermetodoj!
  Ĉiuj revolucioj reduktas la homan rason krom la seksa, ĉiuj revolucioj aldonas problemojn, krom tiuj, kiujn la saĝa registaro volas antaŭvidi per reformado!
  Saĝa potenco ne malhelpas revoluciojn, sed iliajn sangajn sekvojn - stulta potenco anstataŭigas revoluciajn ŝanĝojn per sanga reago!
  La plej peza ŝarĝo estas malplena monujo, kaj se eĉ pilko ruliĝas al ĝi en la kapo, tiam tia ŝarĝo ne estos regata de titanio!
  Unu azeno kun sako da oro prefere malfermos la fortikaĵpordegojn ol cent elefantoj kun ŝtalaj virŝafoj!
  Kiam vi estas Dio nur iomete, tiam vi estas krucumita plene!
  Sed kiam vi estas plene krucumita, vi fariĝas pli kompatema ol Dio, kaj ne nur iomete!
  Homo povas atingi ĉion, sed li neniam superos Kriston en ofero!
  Homo diferencas de besto, ne pro tio, ke li staras sur du kruroj, sed pro tio, ke li fidas je du lambastonoj: teknologio kaj imago! Tamen, ĉi tiuj estas tiaj lambastonoj, kiuj valoras ĉiujn flugilojn kaj membrojn de la besta mondo!
  Ne gravas kiel vi razi Malpa, ĝi ne pliigos inteligentecon, sed per tondado de individuoj kun la inteligenteco de simio, vi preskaŭ plenigos vian monujon!
  La sonorado de moneroj estas pli harmonia ol la malplena sonorado de sofismo, tamen ĉi-lasta estas kutime bredita por aŭdi la unuan!
  Blondulino ĉiam estas hela kapo, nur, kiel regulo, nur en la laŭvorta signifo de la vorto!
  Se malhelaj haroj ne estas signo de inteligenteco, tiam blondaj haroj, des pli, ne povas fariĝi kriterio por stulteco!
  Bona vino ne estas stokita en mizera vazo, kaj granda menso ne estas kaŝita sub malbela aspekto!
  Tiuj, kiuj havas kverkajn kapojn kaj egoisma egoismo, lasas sin sunbruni!
  Kiu ne konsideras ĉiujn realaĵojn, kalkulas trofeojn nur en sonĝoj!
  Kiu multe sidas, li malleviĝas en la marĉo de la vortemo!
  Kiu multe parolos, estos batata de uragano generita de ŝtormo de maltrafitaj ŝancoj!
  Ŝancoj ĉiam estas tie, sed estas neeble realigi ilin, kun nerealigeblaj ambicioj!
  Elstara aspekto estas bona en parado, en batalo la plej bona aspekto estas kompleta nevidebleco!
  Literaturaj pianoj estas plej facile ripareblaj kiam ili estas eltiritaj el la arbustoj de nescio, sur la solidan grundon de komuna saĝo, kaj fidindaj iloj de eltrovemo, invento kaj fantazio estas ĉemane!
  Ĉio, kio kondukas al venko, estas mirinda - transpreni la malamikon, kaj pianoj ne kalkulas!
  La naturo ne havas malbonan veteron, ĝi havas nur infanojn, kiuj volas plibonigi la klimaton kaj vicfilojn, por kiuj en la mondo estas nenio bona!
  La vicfilo de la naturo estas tiu, kiu ne rekonas parencecon kun la kreinto de la universo, sed preferas konsideri sin fremda sklavo!
  Do ni trinku, ke niaj parencoj povas ĉion fari, kaj niaj malamikoj povas nur malboni al si mem!
  Vi ne povas timigi ĉiujn samtempe, sed vi povas alporti ĉiujn al freneza hororo individue!
  Plejparte, ne la deziro krei novajn problemojn kreas novajn problemojn, io nova solvas la problemojn de la malnova!
  La granda pezo de tiu aŭ alia speco de armilo parolas pri la malpezeco de la juĝoj de tiuj, kiuj ordonis ĝin!
  Ne estas la armilo, kiu mortigas, sed tiu, kiu pafas el ĝi, sed ĝi pafas, plej ofte la instrumento de morto mem, ĉar rifuzi mortigi estas ĉiam la plej bona decido por la pafisto!
  Kiam homo estas lupo por homo - tio ne estas tiom timiga ol kiam ni estas ŝakaloj unu al la alia!
  Kiu urĝas, tiu ĉiam malfruas, kaj kiu tute ne urĝas, tiu atingas la celon!
  Kvankam rapideco sole ne donas venkon, en foresto de ĝi, malamikoj forprenas sukceson de vi!
  Kial multaj kuiristoj difektas la kaĉon, ĉar la grego povas nur treti ĉefverkon per sia magra krea sendependeco!
  Kiam vi surprizas la malamikon, vi ĉiam ricevas avantaĝon super li, krom mirinda stulteco kaj mirinda stulteco!
  Kiam vi surprizas la malamikon, vi ĉiam ricevas avantaĝon super li, krom mirinda stulteco kaj mirinda stulteco!
  La malriĉiĝo de la mano de la donanto povas bone okazi, se la ricevanta ĉantaĝanto ne estas avara kun ruzo!
  Ju pli facila estas la venko, des pli malfacile estas kompreni, kial ĝi rezultis tiel facile kaj ĝenerale estas neeble kompreni, kia malfeliĉo malhelpis vin venki multe pli frue!
  La esenco de Moralo estas, ke sen ĝi estas facile venki, sed estas eĉ pli facile ruinigi la fruktojn de venko!
  Longaj kaj malbonaj langoj kutime estas inter tiuj, kies manoj estas mallongaj por bonaj agoj!
  La propraĵo de mallonga menso estas bredi longajn diskutojn kaj stultan demagogion!
  Satano ĉiam venkas ĉar ne ekzistas bono sen la malbonaj konsekvencoj de ĝia aplikado!
  Kiu malfruiĝas por riproĉi, povas nur transsalti la venkparadon!
  Jes, por eniri en ĥaoso, la plej facila maniero estas kiu, kiel milio, disĵetas ŝancojn por siaj malamikoj!
  La falo de la spirito, kiel la falo de la barometro, kondukas al ŝtormo, sed nur ekskluzive sur niaj teroj!
  Kaj spirita leviĝo forĵetas la uraganinvadon, vipu ajnan kontraŭciklonon!
  Kiu parolas malbonan lingvon, tiu sentos tre malbone, respondante pro malnoblaj vortoj!
  La unua krespo povas fariĝi bulplena pro hasto, sed la ceteraj ne eniras la gorĝon ĝuste pro troa malrapideco ĉe la tablo!
  Por ke la moskito ne subfosu la nazon, vi devas ne perdi la akrecon de la reago kaj menso de la sango!
  Akra menso, malkiel akra bajoneto, ne pikas per ĝi tiun, kiu sidas sur la trono!
  Ju pli da malamikoj stultaj kiel kverkoj, des pli estos kverkaj ĉerkoj!
  Turni la vangon estas malhonoro, sed eĉ pli da kondamno meritas tiu, kiu rifuzis turni sian ŝultron al kamarado en problemoj!
  Ne estas tiom da inteligentaj homoj, sed la abstruzaj aŭtoritatoj sukcesas aranĝi ilin tiel, ke ili nur malhelpas unu la alian!
  Kiu multe bojas, sed malrapide kuras, tiu tre rapide atingos la vivon de hundo!
  La vivo de hundo estas nur garantio de ĉeno kaj kolumo, kaj hundejo kaj lutado, nur tiuj, kiuj sukcesis, estas profitaj por vendi lupo-bileton kaj refreŝigi la odoron de la hundo!
  Forto devas esti kombinita kun moralo, moralo kun bonkoreco, bonkoreco kun saĝo, kaj saĝo kun antaŭvidemo!
  Finas lasta, kiu estas la unua en la disdonado de promesoj!
  Ne brulas en la fajro, kiu ne dronas en feko, eĉ havante la pezon de intelekta nugeto!
  Rapide solvi la problemon, vi povas nur sen hasto!
  Genio estas kongrua kun fiulo, nur farita kun bonaj intencoj kaj bonaj sekvoj!
  Amikoj estas subtaksitaj multe pli ofte ol malamikoj, sed vi devas penti pri tio ne malpli ofte!
  Kiu pensas en la malantaŭa seĝo ĉiam restas kun la nazo!
  Larmoj de ĝojo ĉiam miksiĝas kun amareco, nur ĉi-lasta ĉiam pli por tiuj, kiuj ridis pro malfacila laboro!
  Larmoj estas krokodilaj, sed ridi kun feliĉo ne estas donata al la krokodila koro!
  Mallevis teran riĉaĵojn de la martelo, vi ne kolektos trezorojn en la ĉielo, do la Majstro-Dio ne altigos servistojn kun malalta praktika saĝeco!
  La rendevuejo ne povas esti ŝanĝita kun morto, sed vi povas preni multe pli decan pejzaĝon de la lasta renkontiĝo de la subluna mondo!
  La tujeco de la menso estas juĝata ne per la rimedoj por atingi la celon, sed per la rimedoj, kiuj restas post la atingo!
  Vi povas plenigi vian stomakon per io tro malmola, sed vi ne povas sufiĉe!
  Kiu ne havas dentegojn, plej ofte eniras la dentojn!
  Sendenta armeo povas eviti furiozan draŝon, sed sencerba politikisto eniros la dentojn, eĉ kun la plej dentanta flotego!
  Vi povas esti konsiderata inteligenta silentante, nur kun la escepto de la kazo, kiam vi devas doni respondon, li ekparolis en la lingvo de pafiloj!
  Ludante silente, vi povas savi vian vivon, sed vi povas fari ĝin pli ol mizera ekzisto nur dividante vian opinion inteligente!
  Silento estas konsiderata oro nur de tiuj, kiuj malsaniĝis je skrofula sateco de la kanaria lango!
  Ĉiuj finaĵoj estas dezirindaj por ni, krom la fino de bona, nur la problemo estas, ke estas preskaŭ neeble veni al bona fino, kaj la fino de bona estas preskaŭ neevitebla!
  Nenio povas rezisti senkulpan belecon krom la malbela deziro sidi sur la trono de diboĉo!
  Beleco povas gajni gracon, sed vi ne povas pagi por pekoj!
  Nur tiuj, kiuj ne povas atendi resti kun la nazo, montras sian dorson!
  Varma koro povas fandi ajnan glaĉeron de indiferenteco, sed sen malvarma menso estas neeble turni la fluon estiĝintan en konstruan kanalon!
  La revolucio estas kiel bolanta akvo, oni atingas ĝin post la malvarmo de reago, kaj tiam oni krias pro brulvundoj!
  Homoj faras mirindaĵojn la tutan tempon, sed ne ekzistas mirakloj!
  Mirakloj en kribrilo, eliru flanken, se vi havas nur kaŝpensojn!
  Surprizo en milito estas kiel velo sur jakto, nur ne tiom rimarkebla!
  Se soldato estas surprizita, tio signifas, ke la batalanto estas malbona en observado!
  La precizeco de ĝentileco ne estas de reĝoj, sed de tiuj soldatoj, kiuj subtenas sian tronon per musketoj!
  Eblas, kiam regas paco, ornami vian koron per forgesuloj de kompato, sed kiam furiozas la militkaoso, nur dornaj rozoj de senkompato protektos la animon de formaĝado!
  Pli bone estas fosi tranĉeon ol fosi propran tombon, sed se vi enterigas talenton kaj inĝeniecon, tiam vi estos enterigita en la plej profunda tranĉeo!
  Doninte alkoholon, estas pli facile rapidi en la atakon, sed vi nur povas kuri en tombofoson je kvardek angulo!
  Ebriulo estas pli malbona ol obtuza ŝtipo, la lasta por apogi la pordon, fliki la truojn, sed la drinkulo estas jam mem tratruo, ŝtelisto de la pordo, kaj eĉ rekonstruas ŝtipon en splitoj per sia stulteco. !
  Fanfaronado diferencas de flatado, ke oni ne atendas ricevi flatan rekompencon por la unua, sed fanfaronon por la dua!
  La homaro kreskas kun racio, fekundante per malvirtoj, kiel rozo kun sterko!
  Maldiligento stimulas la disvolviĝon de teknologio, malbonaj kutimoj - medicino kaj bioinĝenierado, malvirteco kaj volupto por komputiko, kaj agresemo ĉiuj kune alportas ĝin al nivelo kiu multfoje superas naturajn bezonojn!
  La maldiligento donas nur instigon por progresi, kaj por vere gvidi ĝin necesas laboro, kiu blokos la naturajn bezonojn de ne nur maldiligentulo!
  Maldiligento ne estas senkulpigo por senlaboremo, sed ĝi kreas tiajn problemojn, ke oni neniam povas ripozi por feriado!
  La maldiligento donas nur instigon por progresi, kaj por vere gvidi ĝin necesas laboro, kiu blokos la naturajn bezonojn de ne nur maldiligentulo!
  Maldiligento ne estas senkulpigo por senlaboremo, sed ĝi kreas tiajn problemojn, ke oni neniam povas ripozi por feriado!
  Kiu retropaŝas - pensante savi sian vivon, sin makulos per morta malhonoro!
  Forkuri povas savi ekziston, sed vi ne povas savi vivon!
  Heroe atakante foje vi perdas vian ekziston, sed vi gajnas senmortecon!
  Nobelaro ne ĉiam estas denaska, sed ĉiam akirita per perdoj!
  Perfidulo estas servutulo en princa vesto, servisto de la Patrujo estas princo en rango de servutulo!
  Kiu multe festenas en la mondo antaŭ la milito, tiu havos malmultajn okazojn por festeni per militaj sukcesoj!
  Pacienco muelos ĉion, krom la ambiciaj pensoj de nedetrueblaj ambicioj!
  La altigita en spirito neniam genuiĝos - la altigita spirito neniam malsupreniros al la submondo, kaj malnoblaj pasioj estas ĉiam fremdaj al la alta menso!
  Vi povas batali laŭ nombroj, venki laŭ nombroj, sed nur per la kapablo konservi la venkon kaj la arton profiti ĝiajn fruktojn!
  Estas pli bone por forta infano esti kiel li, kaj por ŝajni kiel forta plenkreskulo, ĉiam estas pli bone ŝajni ne tia, kia li estas!
  Sed ĉiuokaze, estas pli bone, ke la reganto neniam ŝajnu malforta - eĉ se lia ĉefa forto estas en trompo!
  Freneze heroaj soldatoj ne faras stulton - la komandanto faras stulton, sendante soldatojn tien, kie heroeco fariĝas freneza!
  Vi povas iri plenan cirklon, preterpasi en konkurso, vi povas rondigi kapitalon en komerca transakcio, sed vi ne povas sukcesi, kiam via ventro estas rondigita kaj via sprito ebeniĝis!
  Devus esti disponebla por ĉiu militisto havi grandan koron, sed malmultan timon kaj grandan respondecon!
  Du ursoj ne loĝas en la sama kaverno, sed du moraloj perfekte kunvivas en unu persono kun la penso de predanto!
  Tigro en embusko estas danĝera ĝis ĝi turnas siajn dentegojn, kaj homo estas senhelpa ĝis ĝi brilas per hela fikcio!
  Ĉiuj laciĝas, nur maldiligentoj kapitulacas al laceco, nur la mortintoj ne faligas rosogutojn de ŝvito!
  Vi povas opinii vin kiel venkaj barbaroj, sed tio estas pli bona ol esti la malgajninto parolanta barbaroj!
  Kuraĝo estas kiel seĝa kruro; ĝi estas bona se kombinita kun lerteco kaj kalkulo, kaj se vi aldonas bonŝancon al ĝi, tiam venko estos fiksita sur solida fundamento!
  Kuraĝo estas bona - sodomio estas malbona!
  Venko postulas preparon, sed vi povas prepari ne por Viktorio mem, sed por la plano, kiu donas esperon por certigi ĝin!
  Vi povas ripari distorditan domon, subfositan sanon, sed frakasita reputacio restariĝas ne per redaktoj, sed per radikala restrukturado de vivstilo!
  Ili provis rekonstrui Sovetujon sen kaŭzi ĝenon al la loĝantoj, kaj kiel rezulto, ĉiuj agrablaĵoj estis ĉagrenitaj sen kialo!
  Kristanismo per fido estas kontraŭ militoj, sed ĉefe hurlu sub la standardo de la kristana fido!
  La mondo estas neantaŭvidebla ĝis banaleco, sed ĝi estas banale kalkulita!
  Homa sango ne estas akvo - ĝi ne eliras de tempo al tempo, la rikolto forbrulas pro akvumado, ĝi nur flamigas soifon, sed tamen ĝi verŝas la homan genton!
  Atendi bonŝancon estas malfacile, sed vere nur atendi problemojn!
  Se vi atendos la veteron de la maro, vi atendos uraganon de problemoj, kaj tornadon de malsukcesoj!
  La lango estas malgranda muskolo, sed ĝi faras bonegajn aferojn per malgranda nombro da vortoj parolataj de grandaj homoj!
  Ŝraŭbo povas esti turnita sur aviadilo sen brulaĵo kaj ekbruligo, sed homo sen batalfuzo povas nur tordi!
  Aglonaskito ĉiam flugas, sed senflugilo nur flugas!
  Vi povas kreskigi en vi leonon per volforto, sed la animo de leporo, evidentiĝas, pro malforta malĉasteco, ĝi ne povas esti korektita sen persona deziro!
  Kiam la fortoj de la homoj ne sukcesas esti ligitaj en fortan balailon, kio rezultas estas kaduka ĉerko kaj trua sklavmato!
  Pli sekure estas milfoje kisi ŝarkon sur la frunto ol montri unufoje la malantaŭon de rusa militisto!
  Se la malantaŭo estas senutila, milita ardo ne helpos! Nu, se ne estas ardo, la malantaŭo iros al la malamiko por tagmanĝi!
  La elokventeco de la komandanto nenion valoras, sen ke la grizaj surtutoj de la soldatoj aŭskultas lin! Sed sen forta spicado de ruĝaj kaj sukaj vortoj oni ne povas kuiri la supon de venka festeno!
  Malsaĝulo havas silenton, ja, kiel filozofa ŝtono, donante la valoron de oro al plumba lango!
  Milito estas kiel halterleva konkurso, se la pezo ne estas finita, la premio ne estas aljuĝita, se la malamiko ne estas finita, la venka himno ne estas ludata!
  Se la reganto ne havas altajn pensojn, tiam lia imperio flugos en la aeron!
  La reganto devas ĉiam rigardi la supron, sed troa nuba vagado lasas surteran prosperon iri al la vento!
  Kadavromanĝantoj bedaŭrinde ĉiam sekvas ĝustatempe, kaj kolomboj flugas eksterloke!
  Koleto estas farita de iu, kiu ne povas miksi siajn malamikojn en pikita viando! Kaj hakita viando nur povas knedi iu, kies cerbo ne estas kotleto!
  Nigra okulo ne aldonos lumon al la ĉambro, sed ĝi povas doni lumon en la mallumo de obstina stulteco!
  Kiam oni diras, ni fumu kamaradon, el la esprimo ni pendigu nin - estas nur unu diferenco - la maniero de memmortigo estas multe pli dolora kaj danĝera por aliaj!
  Vi povas servi tempon ĝis libereco, sed vi ne povas servi tempon por libereco!
  Bona vino ne estas stokita en mizera vazo, kaj ne estas raciaj pensoj en malpura korpo!
  Imitaĵo estas konsiderata kiel simia reflekso, sed fakte estas homoj, kiuj pli emas perdi sian individuecon kaj sekvi la principon - kiel ĉiuj aliaj!
  Veraj geniuloj estas kiel oraj grajnoj en la sablo, ili brilas hele, sed ili eniras la lavon en la unua loko!
  Plej ofte, tiranoj lavas popolan sablon per oraj grajnoj de geniuloj por forigi kaj lavi ĉion, kio estas pli valora ol pavima polvo!
  Nia persona vidpunkto estas kiel binokloj - ni rigardas niajn mankojn en inversa turno, ni troigas aliajn kiel eble plej multe, kaj se necesas analizi la glason, ili ĉiam havas tempon por ŝviti pro stulteco, pezeco pliiĝanta. !
  Homoj ne plu emas semi ne bonon, eternan, sed semi bonon kaj eterne!
  Trovi amuzajn aventurojn ja similas al la heroaĵoj de Heraklo, tiam aventuroj venas al via azeno, eĉ kiam vi provas foriri de ili per ĉiuj viaj fortoj!
  La unua krespo povas eliri bulplena, kaj la unua batalo estas nur venko, ĉar alie, ĝi ne estas la unua, sed la sola!
  Malkuraĝo estas ĝuste la malo de singardemo, ĉar la unua kondukas al rompita trogo, kaj tia loko estas tro malseka por senti sin sekura!
  Kiu harras kiel erinaco, li iros kiel balailo!
  Ĉiam malfacilas venki, eĉ stulta malamiko - leĝero venas nur kiam oni festas la venkon de la racio!
  Kiam vi malfermas bankan konton, vi avidas plialtiĝon; kiam vi malfermas konton kun venkitaj malamikoj, vi volas malpliigon, sed la gajno ĉiukaze dependas de prudenta eltrovemo!
  En litaj aferoj, viro devas preni la iniciaton, eĉ se vi bezonas meti la malamikon en la submondo!
  Morto ne estas maljunulino kun rusta falĉilo, sed pasia fraŭlino kun ora porkvosto, kiu senpacience atendas ulon, kiu neniam malfruos kun rendevuo, sed finos la plej senesperan bezonon per sia edziĝo! Estas nur, ke ĉiuj sin forturnis de ŝi!
  Kutime la esprimo labori kun la kapo havas figuran signifon, sed, bedaŭrinde, la termino kapo-levo estas kutime laŭvorta!
  La forto de ideologio ne povas esti mezurita per reganto, sed ĝia potenco superas la pezon de salvo de batalŝipoj kaj obuspafiloj! Justeco estas relativa koncepto, sed kiu donu preferon al la absoluto!
  Politikisto, kiu serĉas konsolon en intrigoj, malkiel infano, trovos kompletan pacon en maŝo!
  Kiu ne sonĝas pri la flugo de gruo, anstataŭ la flirtado de paruo, iros kiel kokido en pluko!
  La spirito ĉiam venkas super la nespirita materio, kiu rekonas nur materiajn valorojn!
  Vi povas perdi pli ol unufoje, sed la statuso de nevenkebla batalanto estas perdita nur unufoje!
  Rusoj ne imitas iun ajn kiel simio, sed ili kreeme evoluigas ĉiujn, igante la ceterajn senti sin kiel simiojn!
  Ni ĉiuj strebas, feliĉe ne konsciante, ke absoluta feliĉo mortigos ĉiujn strebadojn kaj fariĝos malbeno kontraŭ la degenero de la menso, kiu kreskis en lukto!
  La lukto estas malfacila, sed de ĝia foresto, anstataŭ faciligi, ĉiuj atingoj kaj venkoj perdas pezon!
  Pli bone estas atingi la celon unufoje ol vidi ĝin sen celo milfoje!
  Oni povas piki per glavo, ponardo kaj eĉ per kudrilo, sed la dikhaŭtan konscion oni povas trapiki nur per akra vorto!
  La vorto estas kiel fluo de akvofalo, por ke ĝi fariĝu utila, vi devas apliki la diligenton de viaj manoj al la kreado de turbinoj!
  Danku la Sinjoron pro la libera volo de homoj, kiu faras homon homo, sed por ricevi rekompence, mi petas, graco devus bremsi bestan volon!
  Estas tri avantaĝoj en la submondo: ne estas timo pri ŝanĝo de loĝejo, la plej dezirinda puno estas elpelo, kaj plej grave, vi neniam suferos pro soleco kaj timo de morto!
  La plej pezaj sekvoj falas de facile flugantaj malplenaj vortoj!
  Soldatoj estas kiel sekalo, kaj por ke la malamiko ne falĉu per rikolpo, malmolŝtonaj generaloj estas disĵetitaj inter ili!
  Kverkaj generaloj perfidas la armean fortikaĵon, putrajn stumpetojn!
  Se vi volas denaron por denaro, montru kuraĝon kiam ili trafas denaron, kaj paciencon - kiam vi ricevas denaron!
  Vi povas esti pli stulta ol stumpo, sed vi ne povas esti pli akra ol bajoneto, kiu trapikas vian koron!
  La forto de la malamiko, en nia malforteco, nia malforteco en la forto de stereotipoj, kvazaŭ forto ĉiam venkas!
  Homoj ne serĉas morton, en la sublima serĉado de sukceso, la korpoj tra la vivo malsupreniras en la tombon!
  Saĝuloj suferas pro troo de menso, sed nur malsaĝuloj suferas pro troo de forto!
  Milito estas vere gajnita kiam malamika soldato krias kaput antaŭ ol vi direktas maŝinpafilon al li!
  Kiom ajn lerta tombofosisto vi estas, vi neniam povos eviti fali en la saman truon! Krom se viaj cindroj estas disĵetitaj en la vento!
  Ĉiu barbaro povas igi virinon krii pro doloro, kaj nur vera sinjoro povas verŝi larmojn de ĝojo!
  La sorto estas ofte severa, foje maljusta, sed ĝiaj donacoj, iel aŭ alia, ĉiam venas tra sufero!
  Sciu kutime al tiuj, kiuj timas la baptopatron!
  Kiu ne konas timon, tiu iam povas trovi morton, ĉiam nevideblan por honto!
  Vi povas eniri la malamikon dum batalado, kiam vi ne eniris en ĉason ĉe la pafejoj, mankis glaso al via buŝo!
  Fortuno estas kaprica, sed ni fidas pli je ĝia ŝanĝebleco ol konstanteco pro la malofteco de sorto!
  La blanka lumo malaperas, sed ne estas ĉagreno por la nazioj!
  Kiom ajn dolĉa estas venĝo, sed la amareco de perdo ne povas dolĉigi sen sala humuro!
  Se vi dediĉos vian vivon por gustumi la dolĉecon de venĝo, ĝi ne ŝajnos mielo!
  Kiu ne rigardas donacan ĉevalon en la buŝon, batos sian makzelon ĉe la vetkuroj!
  Estas bone esti pioniro kaj iri al la tamburo - estas malbone hobi per lambastonoj pro la tamburita cerbo!
  Ne estas malgranda heroeco en milito, estas nur grandega maljusteco en distribuado de premioj!
  Milito estas pli justa ol amo, en la lasta ludo jam estas tria ekstra, kaj en la unua realo, mi ĝojas pro ĉiu plia partnero!
  Kiam malamikoj estas nevideblaj, ne estas timo, kvankam la ĉefa teruro estas, ke vi ne sukcesis detekti ilin ĝustatempe!
  Vi povas batali ĝis la lasta, vi povas elteni ĝis la lasta, sed la venkito ne povas perdi la lastan, ĉar la senleĝeco de la venkinto superas la lastan limon!
  Morto ne demandas kiam veni, sed ĝi povas esti forsendita specife se via eltrovemo kaj saĝo estas postulataj en la vivo!
  Ne la trompisto, kiu kaptas la malsaĝulojn, sed tiu, kiu ne estas kaptita de la abstruso sur la hoko!
  La forto de la kverko estas bona en la koroj, sed la klabado en la cerbo estas multe pli malbona!
  Ne estas nevirinecaj agoj, sed estas nevirecaj konversacioj!
  Ora stelo sur la brusto, kiu havas kor-sunon en la brusto!
  Kiu bone pensas, tiu povas triobligi la ĉefurbon, sed ne por tri!
  Homo kun animo de denaro povas interŝanĝi sin kontraŭ nikeloj, sed li ne ricevos nikelojn por unu penco!
  La ricevitan maton, vi ne kovros per mato!
  Ili obscenas kiam estas nenio por kovri en blokiĝo!
  Tamen, milito ne estas ĝuste ŝako, en ŝako en blokiĝo oni ne povas perdi kaj faligi, en milito, malvenko estas blokiĝo!
  Inteligenteco sen peno ĉiam malpliiĝas, sed stulteco kreskas sen peno!
  Malsaĝulo faras servojn kiel urso, dancas kiel kapro, instigas kiel azeno, pensas kiel kokido, sed nur malnoblecon, kaj li havas tipan, homan!
  En la laboro de la ekzekutisto ĉeestas la homa faktoro, kiel en neniu alia, sed la homaro forestas!
  La batalkampo diferencas de la kadavrodeponejo, ĉar ne la kadavromanĝantoj donas nombron al la klientoj, sed la agloj!
  Soldato ne estas murdinto, kvankam li mortigas, perfidulo ne estas homo, kvankam home malvirta kaj peka!
  Perfidi jam estas morti, konservi sindediĉon al la Patrujo estas fariĝi senmorta!
  Kiu serĉas nur memintereson en la servo, tiu ĉiam trovas rompitan trogon!
  Bona komandanto, kiel urso, stokas rezervojn, sed malkiel urso, li uzas ilin sen fermi la okulojn!
  Humuro estas homa sento, kiu, male al homoj, neniam trompas!
  Homo estas forta ĉe inventoj, sed malforta ĉe pensoj!
  Penso estas senutila - fikcio estas praktika!
  Morto egaligas kaj repacigas ĉiujn, sed senmorteco ĉiam estas individua en sia batalema ekzemplo!
  Materialaj senigoj aldonas spiritan forton, kaj spirita forto donas aktivan senmortecon anstataŭ mallonga momento de maldiligenta sateco de estaĵo!
  Kanajloj ĉiam volas formanĝi indan homon, sed anstataŭ festeno ili ricevas nur manĝaĵon por pensi pri osto en sia gorĝo!
  Vi povas iri en batalon se vi mem estas mojosa, sed unue vi malkaŝas la planon de la malamiko!
  Se vi ne volas ricevi kalkulon de la fortuno - vi malfermas konton por la detruitaj malamikoj!
  La kuglo estas la plej bona regalo; kiu estas facile akirebla, malfacile forirebla, malpezigas la ŝarĝon de pezo, sed ĉiu volas tian donacon nur por la malamiko!
  Morto estas aventuro, kiu trovas vin kaj forportas vin!
  Morto estas ario, kies ne estas ludata kiel biso, sed kiu ĉiam alportas larmojn!
  Morto estas la fino de cirkla vojo, kies proksimeco ne aldonas lertecon, kaj la alveno de la unua senigas la dumvivan premion!
  Se vi estas konsternita, al la fajreroj de viaj okuloj, tiam via hela kapo estis nur momento!
  Maldiligento estas karakteriza kaj por homoj kaj bestoj, nur la unua ĝi faras la lastan!
  Se vi volas fariĝi heroo, do sen tro da beleco, flankenmetite viajn revojn - faru ekzercojn, kaj pafu per sago!
  Vi povas hurli kiel lupo kiam vi batalas kun ŝafoj, kaj se la batalo estas sur egala bazo, restas nur ĝemado!
  Ili ĝemas pro hunda vivo, kiu pli ofte montriĝas senpensa subigo de hundoj!
  Ambicioj, kiel drogoj en troaj dozoj, detruas, kaj en nesufiĉaj, ili kondukas al tio, ke estas nenio por detrui!
  Estas ĉiam pli malfacile decidi, kiam ne ekzistas elekto, kaj viaj okuloj larĝe larĝegas, kiam ŝancoj instigas vin doni rapidan larmon!
  Ankoraŭ eblas forkuri kapkape de problemoj, ili sukcesas nur kun la kapo sur la ŝultroj!
  Por trovi vian oran ŝlosilon, kiel Pinokjo, vi ne bezonas esti ensalutinta lerteco, kaj realigi viajn ideojn en mallerta ekzekuto!
  Se cerboj estas faritaj el ŝtipoj, tiam la Ora Ŝlosilo kondukos al ŝranko kun la larmoj de Pierrot!
  Kiu mortas kun muziko, tiu sub la funebra marŝo viviĝas al senmorteco!
  Mono ne odoras, sed la kotizo por perfido tiom fetoras, ke ĝi iĝas binara armilo de senprecedenca detrua potenco!
  La signifo de milito estas mortigi, kvankam la kialo estas ĝuste la provo ĉesi mortigi!
  Perdi en ludo de armiloj kutime venas de vetado pri facila tento, ne malfacila kalkulo!
  Aŭ eble la signifo de la milito estas, ke ĝi ne povas malhavi viktimojn, alie ĝi estus perdo de tempo, sen ajnaj akiraĵoj!
  Eĉ sen venĝo, oferoj estas postulataj por akiri ion, kio malkuraĝigos la malamikon venĝi!
  Ĉiuj revas pri la ĉielo, sed neniu volas morti - preferante eniri en la densejon de Edeno, preterirante la pordegojn de la tombo; nur ĉi-kaze ne estas vojo preter la pordego!
  Vi povas konstrui paradizon sur la Tero, vi ne povas simple fari riĉaĵon per longdaŭra konstruo, kiu garantias pli ol varman lokon en la submondo!
  Konstruante paradizon, ili trenas tabulojn por sia garbejo! Nur en la garbejo vi fariĝos kapro, flamanta en infero, muĝanta azeno!
  La batalo por la Patrujo estas ĝusta, eĉ kun maldekstraj lertaĵoj!
  La dekstra batalo por la Patrujo postulas rekompencon, krom la ekzekuto per la maldekstra mano, kun maldekstra rabado!
  Vi povas trovi anstataŭaĵon por ajna perdo, se la kredo, ke necesas ŝanĝoj, ne estas perdita!
  Infana pensado estas manko, kiu ne pasas kun la aĝo, sed kun la sperto de plenkreskaj faroj!
  La stulteco de ago plej ofte rezultas el la troa saĝeco de neagado, kiu ĝin antaŭas!
  Dolĉa parolo, male al mielo, vi ne povas disvastigi sur pano, sed ŝmirante ĝin per dolĉa parolo, vi povas akiri ĝin sur pano!
  Se la konscienco estas kiel vitro, la galo en la koro ne estas vitro!
  Ni bezonas pli da movoj kun manovroj, por ke ni ne eltenu morti, sed atingu venkon!
  Ĉe viroj, nur unu afero estas bona, kio valoras ĝin, sed ĝi ankaŭ estas malbona kiam ĝi stagnas!
  Despotismo estas kiel grandega buso, unu duono sidas, la alia tremas, estas nur unu regilo, sed ĉiuj ceteraj estas leporoj!
  Ne, ĝi pli similas al ŝipo en ŝtormo, duone malsana kaj la alia ĵetanta!
  Malbona estas la soldato, kiu ne revas fariĝi generalo, sed eĉ pli malbona estas, ke li revas nur pri brilaj epoletoj, kaj li mem estas tro maldiligenta por ŝmiri siajn botojn per vakso!
  Bonŝancon, ĉar virino obeas la menson kaj forton, sed ne toleras malĝentilecon kaj senutilan paroladon!
  Bonŝancaj abeloj amas flugi al la kampoj de diligento, pacienco kaj diligento! Kaj la dolĉa nektaro de sukceso estas kolektata pli malavare el la herbejoj irigataj per sala ŝvito!
  Milito diferencas de ŝako per tio, ke en ŝako venko kun grandaj oferoj estas kuraĝa kaj bela, sed en milito ĝi estas indigne krima!
  Malkuraĝo povas savi vivon, sed ĝi mortigos la tutan plezuron de la vivita!
  Malriĉeco ne estas garantio de virto, sed per ĝi oni garantias ne gustumi la dolĉajn fruktojn de malvirto!
  Spirita malriĉeco ofte kondukas al korpa malriĉeco, la plantado de spirita malriĉeco donas riĉajn ŝosojn de materia prospero!
  Haki malamikon per kverka kapo ne postulas grandan lertecon, sed se li havas kverkan eltenemon, nur vera majstro povas forigi razojn de la malamiko!
  Kaj vi ne povas forigi blatojn de kverka marteto se la tranĉilo estas akrigita per stumpo!
  Estas pli facile igi la malamikon en cindro, ĝuste flamigante lian koleron, fumante lian cerbon kun blindiga kolero!
  La fumo el la fajro de flama malamo formanĝas la okulojn de tiuj, kiuj ekflamas de kolero, sed la krimbruliganto mem tra ĉi tiu nebulo havas la plej sennuban vizion de atako!
  Neatenditaj movoj ruliĝi sur la kapon de la malamiko ne estas mola neĝo, flamanta cindro!
  Sporo estas ludo de dubinda utileco, sed senduba fascino!
  Homo povas kraĉi sur ĉion, sed ne kraĉi sur ĉion!
  Estas bone esti besto en batalo, malbone esti besto dum disdivido de la militakiro, kaj malbone esti insekto dum elpensado de plano!
  La fino neniam venas al tiuj, kiuj komencas sian vojaĝon kun bonaj intencoj, sed daŭrigas per bonaj faroj!
  Vi povas bati la voĉon sen rigardi, sed sen vizio de la batalo, vi malŝparos ne nur frenezajn zenkojn!
  La vojo al sukceso estas kelkfoje dumviva, tranĉi angulon estas multekosta, sed estas facile resti sen angulo de ŝirmejo!
  Ĉiuj sciencaj malkovroj funkcias ĉefe por fermi la vivpaĝojn de individuoj, kiuj ne sufiĉe bonŝancas fariĝi soldatoj!
  Milito ne estas trankvila loko por rendevuoj kun knabino, sed laŭta punkto por akiri konkubinojn!
  La plej persista kredo estas nekredemo, ĉar ĝi estas malplena en malpleno, kaj malpleno ne estas submetata al kritiko kaj ne enhavas mankojn!
  La paradokso estas, ke malplena animo, koro, superfluas de malico, elĵetanta abomenaĵon! Moneroj gluecaj pro sanga ŝvito ne algluiĝas al oraj animoj!
  Ŝanĝoj ĉiam estas por la bono, eĉ la flanko ĉesas dolori pro ŝanĝo de pozicio, kaj homoj enuiĝas pro ŝanĝo de reganto!
  Vi ne povas meti sonĝon sur ŝnuron, vi ne povas forĝi fantazion per ĉeno, sed realeco povas esti facile igita karcero!
  La nuksoj estas streĉitaj sen rompi la fadenojn, male, la kapoj estas detorditaj!
  Pli bone estas esti forta tirano ol malforta liberalulo - la unua estas timata kaj respektata - la dua estas humiligita kaj malestimata!
  La malgranda mikrobmortigisto estas la plej granda nekrima murdisto!
  Trompuloj emas esti mallertaj kun siaj manoj se ili devas atingi... publikajn bezonojn!
  Kuraĝo estas sento kolektiva laŭ formo, individua laŭ enhavo kaj subjektiva laŭ naturo!
  La kuglo ne estas Dio, por kliniĝi antaŭ ŝi, ne la diablo por ŝin timi, ne anĝelo por ŝin rigardi, sed kiu traktas ŝin tiamaniere, tiu estas inda je sankta digno!
  La kanto helpas vivi sen malĝojaj hurloj, konstrui sen esti konstruita de kontraŭulo!
  Tiuj, kiuj ne serĉas facilajn manierojn en batalo, gajnos gravajn trofeojn!
  Se la embusko ne pasis, la ĝeno foriru baldaŭ - estu honesta en malferma batalo, la bonŝanco estas via en ĝi!
  Honesteco en milito estas bona kiam oni ne ŝparas pri trejnado, sed kiam venos misuzo, kuraĝe uzu ruzon!
  Ĉiu povas urini en la necesejo, nur tiu, kiu neniam lasos sin planti ĉe la sitelo, povas trempi la fiulon!
  La ŝtormo de invado de la Patrujo venas al tiu reganto, kiu atendas tro longe la veteron de la maro!
  La persona ne kontraŭdiri la publikon, krom kiam temas pri la iluzioj de la homamaso, kiuj ne povas esti konataj de la socio!
  Kiu trankvile metas la socion super la persona, tiu metos la sonoradon de kontantmono en sian monujon!
  Kaj la neĝulo en la dezerto estas pli dolĉa ol tiu, kiu prenas malsekan laboron, sen arda konfido al sia propra trankvilo!
  Malofta sorto koste de la stulteco de la kontraŭulo ne anstataŭigos la sisteman uzon de trejnita menso!
  Eblas maltrafi en batalo pli ol unufoje, sed nur kiam la sola deziro ne rapidas preter la celo, precize trafi pacan lokon!
  Ili ekhavas problemojn, kiu prokrastas la decidtempon, kaj faras tion sen pensi pri la movoj, kiam la serpo preterpasas la milio!
  Laboro faris homon el simio, kaj lukto, laboro kaj scio faros demiurgon el homo!
  Malbono estas la alia flanko de la monero de bono, sen kiu la rekompenco perdas volumenon kaj pezon!
  Puŝi kun tiuj, kiuj estas proksime, estas propra al stultaj homoj, sed por puŝi fremdulojn oni devas havi la plej akran eltrovemon!
  Se vi volas fari finojn, venigu en la batalon tiujn, kiuj provas aranĝi kun vi!
  Granda kulero disŝiras vian buŝon, de malgranda ventro ĝi ŝveliĝas pro malsato, kaj ĝuste vi ne povas eviti la ĝenon batali kontraŭ troa pezo!
  Estas malfacile disiĝi de ĉio, krom kromaj funtoj da pezo kaj forigi ilin ne estas facila!
  Kiel facile estas enflugi, kaj kiel malfacile estas grimpi supren!
  Ankaŭ la vulturoj havas flugilojn por ekflugi, sed por leviĝi en spirito, oni ne inspiru la pensojn de kadavromanĝantoj!
  Se vi flirtas en malvarma sango nur por pluvivi, vi fariĝos papilio en la neĝo!
  Amikoj scias en problemoj, sed malamikoj, bedaŭrinde, ĉiam alportas ĝin al ĝi!
  Heroismo povas korekti eraron, sed ĝi neniam pravigos maldiligentecon!
  La elokventeco de la reganto, kiel delirium tremens de ebriulo, celas unu celon - ebriiĝi kaj forkonduki de la realo!
  La kuglo estas bonega eduka metodo, nur la efikeco de la efiko falas de la ofteco de uzo! Ofte la kredindeco falos, kaj se vi alvenos tien, vi devos alporti zombiojn!
  Religio malaltigas fieran homon al la nivelo de besto - donante elekton inter ŝafo kaj kapro! Kaj la forto de iu religio estas, ke, male al ateismo, oni havas almenaŭ beston, sed elekton!
  Plumbo helpas digeston, precipe se la pilolo estas en formo de kartoĉo! Kaj kial? Vi neniam plendos pri la manko de apetito!
  Testuda psikologio ne estas favora al longa vivo, ĉar je helika rapideco oni ne povas daŭrigi la rapidecon, kiu donas longvivecon!
  Ne ĉio estas oro, kio briletas, sed ĉio, kio blindigas la malamikon, estas netaksebla!
  La simio estas la prapatro de la homo, kies konduto ne povas esti ekzemplodonata al posteuloj!
  Kiu povas vivi kun lupoj, ne estos malgaje hurli!
  La leono estas la reĝo de la bestoj, sed la homa sklavo senŝeligas sian haŭton!
  Milito estas kinejo, kolektiva direkto, individua agado, amasa distribuado kaj ornamkotizoj!
  Bona alkemiisto komandanto, verŝante plumbokuglojn de milito en orajn monerojn de kompenso!
  Nur tiuj, kiuj jam mortis pro inda vivo en sia animo, mortas honte! Kaj se morto estas inda, ĝi jam estas senmorteco, kio signifas realan vivon!
  Dio estas la espero de tiuj, kiuj malsukcesas en aferoj, kiuj neniel estas diabla malfacileco kaj diabla komplekseco!
  Nur tiuj, kiuj scipovas bridi la saltojn de pensoj, kapablas je granda salto de intelekto!
  En milito, ĉio estas tiel malnova kiel la mondo, nur problemoj ĉiam estas novaj, kaj ekipaĵo estas malmoderna!
  Vi povas esti konsternita nur de tiuj, kiuj havas pilkojn frostigitaj en la kapo!
  La almozuloj en la verandoj ankaŭ kapablas pafi, kaj la riĉuloj kapablas trafi la celon per armea lerteco!
  Eĉ malsaĝulo povas enveturi per sia pugno, sed nur vera genio povas igi lin malŝpari tion, kion inteligenta malamiko tenas en sia pugno!
  Subpafitaj salvoj al la malamiko ankoraŭ ne estas kialo por forflugi de la ĉarniroj de la kovrilo de la poto kun bolanta menso!
  Perdo ĉiam iĝas gajno, se vi lernas de ĝi, kaj forĵetas ĝin kiam vi perdas, ĝi ne estas alirebla al spezo!
  Perdi kontraŭ la fortulo estas foje senkulpigebla, perdi pro la senpoveco de la propra volo ĉiam estas honto!
  La plej serioza afero en la ĉiutaga vivo estas la manko de la plej frivolaj aferoj por la vivo!
  La fantazio de homo ne havas limojn, la eblecojn, fakte ankaŭ, sed ankoraŭ ne estos kontentigo, pro la senlimo de la ambicio, kaj la limigita modesteco de la pretendoj!
  Progreso por la homaro certe estas bona, sed se samtempe ĝi servas al vi persone, tiam eĉ pli bone!
  La plej granda krimo estas la foresto de krimoj, ĉar sen treti la linion, vi ĉiam restos en unu ne la plej bona loko!
  Scienco estas forta kaj povas fari ion ajn, sed kontraŭ la malforta volo de la uzanto, ĝia tuta potenco estas senpova!
  Kiu venos al glora Rus' kun glavo, se li ne kuŝos en la tero, li forkuros markita de honto!
  Kelkfoje kolosaj ambicioj estas kaŝitaj en malgranda plenumado, kiel potencaj muskoloj kaŝas krizhelpon dum malstreĉa feriado!
  En la vivo ĉiam estas loko por heroaĵo, sed ne ĉiam por heroeco!
  Mi amas batali, mi malamas militon, mi ne taksas pacon, sed mi volas ĝin venki!
  La granda grandeco de la muskoloj ne ĉiam estas signo de malgranda menso, sed la granda grandeco de la tekniko ĉiam atestas gigantan arogantecon!
  Vi povas fariĝi superhomo sen forlasi la ekranon, sed nur en mortanta misfunkciado, sen forlasi la sofon!
  Krueleco al aliuloj, amareco de mustardo, krueleco al si ankaŭ ne estas sukero, sed milda sinteno al la propraj malfortoj, eĉ miela rivero fariĝas natura katastrofo!
  La punkto de la batalo estas tabako, se vi aranĝas fumpaŭzojn dum la batalo, kaj forgesante per la lingvo de kvereloj, ke vi ne estas en fabelo!
  Problemoj venas per si mem, nur ili ne estas katoj, sed furiozaj hundoj!
  Ĉiu malsaĝulo povas freneziĝi, sed nur tiuj, kiuj estas sufiĉe saĝaj por atingi la kontentigon de ambicio, povas freneziĝi!
  Ne ĉiu apartamento havas monon, sed la posedanto de la plej malriĉa barako povas ricevi majstran ŝlosilon de la bieno!
  La fajro en la koroj neniam estingiĝas, sed tiu, kiu mem havas stelon en la animo!
  Tentita de amara botelo, vi mem grimpos en botelon, kie ĝi estas amara!
  Vi povas nutri lupon per ŝnuro dum longa tempo, sed vi ne povas nutri ĝin se la ŝnuro permesas vin kapti ĝin!
  Eblas tordi homon, kvankam tiu, kiu estas nur tordita, kaj ne netordita, ne povas esti nomata homo!
  Ili lasas sin senintestigi, nur tiuj, kiuj estas putraj en animo kaj buĉantaj en moralo!
  La korvo estas simbolo de saĝo, sed tute ne tiu, kies kadavron li flugis por beki!
  Tiu, kiu falis kun kuraĝo, ne estas submetita al kadukiĝo, la malkuraĝulo, kiu travivis, malbonodoras ol kadavro!
  Belaj rozoj kreskas el la koto, kiam la Suno de la aspiro de lumo brilas, kaj en forcejo, sen skuaj kondiĉoj, eĉ vermoj komenciĝas en mielo!
  Ĉiuj estas maldiligentaj, sed maldiligento eliras flanken, al tiuj, kiuj ĝin kuŝigas, ne volante ĵeti kaj turniĝi!
  Maldiligento estas la motoro de progreso, sed ne por tiuj, kiuj fariĝis maldiligentaj ĝis perdi siajn ambiciojn!
  Ne estas grandaj problemoj, estas nur malgrandaj homoj, kiuj prenas siajn solvojn!
  Granda viro ne kreas malgrandajn problemojn por siaj malamikoj!
  Vera grandeco kontentiĝas per malmulto, sed nur per fanfaronado, ne pretendoj!
  - La lumo de milita scienco kondukas homojn en la mallumon de la tombo, sub la blindigaj eksplodoj de konkoj!
  Milito ne estas por malfortuloj, sed ĝi donas ŝancon por ĉiam trankviliĝi por iu psikopato!
  Sindonema servisto, ne al Dio - Satano!
  La lupflegistino de la arbaro kun homoj, kiuj kliniĝis al la nivelo de bestoj, sed sen la ĉefkuracisto de la luphundo, la ambulanco ĉiam venos al tiuj!
  Forgesu pri malbona "lakto" en pafado, se vi volas memori pri freŝa lakto por infanoj!
  Kiu ne scias rampi kaj rigardas supren, lia viziero ne blindigos siajn okulojn!
  Por kiu la armeo estas tro multekosta, li vendos tro malmultekoste kun sia rolo sub la okupo!
  Geniulo sur promeso, kiel reĝo sur seĝo!
  Ĝuste tiel estas la reĝo sur seĝo, ne trono, ĉar promeso, sen efektivigo, estas nur seĝo - kloako!
  Homo povas esti talenta en ĉio, sed nur unu afero estas donita al ni ne de la naturo, sed de edukado - la kapablo oferi nian egoismon al homoj!
  Pli bonas akra bajoneto ol akra vorto, la lasta pikilo lasas, kutime, nur nevideblajn cikatrojn!
  Progreso certe estas malfacila laboro, sed la plej malfacila estas por tiuj, kiuj ne volas ŝarĝi sin per scienca kaj teknologia evoluo!
  Saĝa korvo povas doni konsilojn, sed ne al tiu, kiun li jam pikas!
  La serpento estas batita en la kapon, kaj la armeo estas venkita, perdinte la komandanton, aŭ, kio okazas multe pli ofte, tute sen havi unu!
  La kapo estas afero, kiun oni ofte perdas, sed ne tiuj, kiuj tenas ĝin sur siaj potencaj ŝultroj!
  Lupoj ne bojas, azenoj ne flugas, sed homo kapablas persekuti kaj esti stulta, sen peno!
  Kiu, senlabore, atendas ĝis la kancero pendas sur la monto, li mem genuiĝos kaj kancero!
  Ĉiu soldato povas morti, sed doni kverkon, nur kverkan martinon!
  Ataki, kompreneble, estas tento, sed oni devas forfali, tentita de troa ekflugo!
  Dum la vivo ni marŝas kun la kalkanoj sur la klingo de tranĉilo, sed la tranĉa ponardo, bedaŭrinde, finiĝas nur per falo en la abismon de neekzisto!
  Kiu ofendas la malfortulon, tiu jam malfortigis sian menson kaj fortigis sian senvalorecon!
  Ofte oni diras stultajn aferojn, kiam estas nenio por diri, sed eĉ pli ofte ili faras, kiam pli lertaj agoj, kvankam disponeblaj, estas senigitaj de la facileco de stulta enkorpiĝo!
  Bona movo, ĝia tempo ĉiam estas malbona - bonega movo malfrue ĉiam estas malvenko!
  Oni povas batali kun bona lando, komerci kun iu ajn, sed, ve, ne
  Oportunoj montri kompaton eĉ al la digna ĝis venko estos gajnita!
  Multe da malamikoj signifas multajn ĉerkojn, nur se vi estas kun forto de kverko, kaj kun spriteco de vulpo!
  Ankaŭ azeno povas ordoni, nur leono kapablas ordoni!
  Por tagmanĝo, la malamiko estas ludo, vi devas atingi la nivelon! Sed, kaj se la tagmanĝo mem - tio signifas, ke tute ne estas klaso!
  La precizeco de ĝentileco de reĝoj, kaj la ilo de ĝentileco, de tiuj, kiuj pretendas esti reĝo!
  Vivo sen aventuroj valoras nenion, kaj sen la kapablo fari ilin, la vivo fariĝas tute negativa balasto!
  Kiel facile homoj lernas kruelecon, kaj kiel dolore malfacile estas levi ilin al tiu nivelo de trejnado, por ke ili povu eviti kruelecon al si mem kaj protekti aliajn kontraŭ krueleco!
  Kompato estas sento, kiu formortas en la procezo de evoluado kaj instigas en la procezo de edukado, sed oni ne povas eltiri la neadon de tio, kio helpas pluvivi!
  Granda nescio aspektas timiga, sed ne estas danĝera krom se ĝi estas via!
  Mirakloj en nia vivo venas al tiuj, kiuj ne dormeme kapjesas, sed tenas la nazon al la vento kaj ne atendas miraklon!
  Ne estas nenio neebla por homo, se io ne funkcias, tio estas nur ĉar ero de besto ankoraŭ ne tute forpuŝis la homaron de scio kaj lerteco!
  Kiu decidas, ke li finis la laboron kaj povas foriri, tiu riskas por ĉiam resti ĉe la nivelo de la maŭro kaj ne trovi Desdemona!
  Vi povas esti karna kiel erikejo, sed vi ne povas eviti respondecon kun blanka reputacio!
  La vivo ne estas filmo, sed ĝi pagas por ĉiu projekcio!
  Kino ne estas vivo, sed la scenaro de la reala vivo ĉiam portas pli da intrigo!
  - La scenaro de iu ajn supozas neatenditan finon, sed male al la reala vivo, ĝi nur sugestas!
  La vivofino estas ĉiam neatendita, eĉ se vi atendas ĝin, kaj en la kinejo ĝi estas antaŭvidebla, eĉ se vi antaŭĝojas ĝin!
  La fino en la kinejo ĉiam kondukas al tio, ke oni ellitiĝas, forlasante la seĝon, sed en la vivo, aliaj respekte leviĝas, ĉar ili jam forlasis sian lokon sub la suno!
  Nia mondo estas plena de fajro, jes, bedaŭrinde ne amas pasio!
  Estas facile por homo ekflami koleron, sed bonaj impulsoj en la animo nur brulas!
  Kiam justa kolero brulas bone, malbone - kiam justeco forbrulas en kolero!
  Konusoj eliras, kiu sen normo manĝas benkojn!
  Milito ĉiam estas malpura, sed ĝi perfekte lavas la profitojn, kiuj malbonodoras!
  Kiu saltas de la monto sen timo, iros supren, sed vundon li ne trovos, kaj li preteriros la kontuziĝojn!
  Ĝi ne povas fini malbone por tiuj, kiuj ne finiĝas per optimismo kaj bona humoro!
  Tiuj, kiuj purigis sin de la ŝaŭmo en la animo, povos festi klaran venkon per ŝaŭma ĉampano!
  Brileto ofte estas malplena, krom tiuj kazoj, kiam la kontraŭulo krevigita de vi flamas!
  Kuraĝo estas ĉiam por la bono de la afero, nur se ĝi estas freneza nur en la percepto de la malamiko!
  Tamen, kio ne okazas en la mondo, sed neniu zonas sin per hakilo, sed anstataŭ la kravato de Stolypin, li ĉiam postulis!
  Ne ĉiuj naskiĝas plumaj, sed ĉiu kapablas kreskigi birdon de granda flugo en si mem!
  Estas multe da ŝaŭmo en la mondo, sed estas malmulte da ŝanco lavi vian konsciencon!
  Verkisto bone nutrita estas kiel terpomo, lia verko odoras je putra malfreŝa pajlo!
  Fortikaĵoj estas prenitaj de la kuraĝuloj, sed ili restas firme konkeritaj, nur kun lerta intelekto!
  Larmoj de via teruro estas kiel benzino nutrita de la brulmotoro de la malmodesteco de la kontraŭulo, sed se ili flamas per la fajro de kolero, nur histeria muĝado restos de la motoroj de la invadantoj!
  Ne beku per la nazo dum la batalo, do nur unu nazo restos ĉe vi, por plugi la teron!
  Kirlvento en muskolaj movoj kaj movadaj teknikoj kondukas al venko, sed la cerboj ekturniĝis, eĉ klopodoj de la kontraŭulo ne necesas por venki!
  La barbiro de milito, kiu fortranĉas la ŝosojn de la vivo, male al la ordinara barbiro, neniam restos sen laboro kaj kun malplena mamono!
  Homo, male al membro, ne staru, alie li ĉesas esti membro de la gajnanta teamo!
  Hundoj bone bojas dum kverelado, sed ili estas tre malbonaj kiam vi bezonas postuli vian propran predon!
  En batalo, la vivo estas kiel en filmo, antaŭ la okuloj ondetas el kadroj, nur ĉi tiuj kadroj, feliĉe, havas nur nigran kaj blankan rapidan spritecon!
  Timo estas spertata de milionoj, ĝi estas nekonata de kelkaj, sed milionoj da teruro reduktiĝas al nulo, kaj unu vera kuraĝulo konkeros senfinecon!
  Kiom ofte, antaŭ la savo, kiam ne sufiĉas amuzo por tiu momento tiu malŝparita katastrofa distraĵo!
  De ĉiuj flankoj vi povas esti bona homo, sed por la reputacio de bastardo sufiĉas malgranda makulo ĉe unu flanko!
  Kaj la mortintoj ne ripozos, do ne estas ripozo en la universo plena de movado!
  Doloro estas bela kiam ĝi estas utila kaj terura kiam ĝi estas malutila!
  Sen ŝanco eniri sub la disdonadon de iu, kiu estas malkuraĝa kaj stulta por komenci!
  Por tio kaj morta kataplasmo, por ke la infero ne tro varmigu!
  Eĉ viro kun leona koro povas por ĉiam faldi siajn flugilojn, se lia nedecidemo estas malpermesita en senflugila ŝelo!
  La vorto estis en la komenco, sed ĉi tiu komenco estas tiel malproksima, ke foje ĝi eĉ ne atingas la farojn!
  Kamparanoj estas la osto de la Patrujo, laboristoj estas la sango, komercistoj estas la cerbo! Unu ne povas ekzisti sen la alia!
  Milito estas tio, kio okazas en pezaj kaj plenkreskaj filmoj, sed la nura malpezeco estas, ke ĝi estas havebla por spektado kaj por infanoj, krome!
  La oro de silento estas pli elokventa ol la arĝento de literaturo, do la unua metalo estas pli nobla, kaj tial pli ruĝa aŭ pli bela!
  Venĝo ĉiam venas neatendite, salajro ĉiam malfruas!
  Estas malfacile bati la oston, por iu, kiu ne havas spinon en la animo kaj ŝercanton en la poŝo!
  Kaj se vi trafos la muron la tutan tempon per via frunto, kun la tempo via frunto fariĝos rubo, kaj la muroj el brikoj en rubmetalo - la konkludo; ne alportu la diktatoron al la popolo al ŝtato, kie restas nur bati la kapon kontraŭ la muro!
  Scio estas potenco - nescio estas kuraĝo!
  Scio vere plifortigas nin, nescio anstataŭ forto donas la iluzion de ĉiopovo!
  Malamiko forta en karno kaj, krome, forta en menso, amikiĝos kun la kapo, tiuj, kiuj estas malfortaj en la kapo kaj fortaj nur postrespekte!
  Ne estas malbonaj soldatoj, ekzistas senutila borilo, kiu estas senutila ĉar ĝi boras, kaj ne instruas!
  Borado povas esti devigita aŭskulti la edukiston, sed obeemo ne povas esti elportita!
  Milito ne estas kompleta sen viktimoj, krom se, kompreneble, vi kalkulas la novriĉaĵojn, kiuj kontentiĝas per donacoj!
  Sekretaj donacoj pro la Patrujo ebligos akiri evidentajn profitojn en la Patrujo, evitante viktimojn en fremda lando!
  Ĉio sekreto iĝas klara, krom la limo, kiu venos al misteraj malkovroj!
  La unua impulso de viro estas propeti por virino, ricevi vangofrapon! Kaj nur tiam venas malmolaj pripensoj: pro tio, kion ĝi grimpis - la demono trompis!
  Feliĉo amas kuraĝon, kaj honoro venkas! Kiu perdis timon, tiu akiris parencecon kun la dioj!
  - Sagoj estas kiel pluvgutoj, ili povas terenbati vin, sed samtempe ili helpas ĝisfunde estingi vian soifon. Tiam vi volas nenion, krom io spirita!
  Nur maljuniĝo sur la batalkampo permesos al vi eviti fermentadon de venko-ĉampano putriĝinta pro maltrafitaj templimoj!
  Kiu ne havas paciencon, tiam estos acida vino de malvenkoj, kaj amara ŝvelaĵo de perdoj!
  Ili batalas kun lerteco, ne kun la nombro da dioj helpantaj en la batalo!
  Eniri problemojn estas pli facile ol semi milio;
  Eĉ alta menso ne savos vin de la plej malalta malnobleco, se via pensado estas tro alta kaj sen tero!
  Vi povas foriri de malfacila sorto, sed vi ne povas kaŝi vin de vi mem se vi estas malforta ene!
  Lumo ne videblas sen ombro, plezuro ne senteblas sen sufero, Kristo ne kompreneblas sen Lucifero!
  
  Esti unu ne signifas porti unu ĉenon, iĝi unu signifas porti komunan krucon!
  Milito ne estas sen perdoj, nur perdoj estas sen milito!
  Amo sen kverelo estas kiel mondo, kie montoj estas kaŝitaj - ŝajnas pli facile, sed ĉe ili la karno estas pli forta!
  Virino estas trezoro, kiu povas subaĉeti la plej riĉan kaj armilo, kiu povas faligi la plej fortan!
  Virino pli similas al monbileto ol al trezoro, konservado rapide malpliigas valoron, uzado faras profiton!
  Se vi volas feliĉon por unu, trovu obeeman edzinon, se vi volas malĝojon por ĉiuj, organizu ribelon!
  Forto estas sinonimo de libereco, libereco estas sinonimo de devo, devo postulas sindonon kaj rezignon!
  Malforteco estas sinonimo de sklaveco, sklaveco estas sinonimo de perfido, perfido postulas egoismon kaj egoismon!
  Psikologio estas la ŝlosilo al venko, vi nur bezonas povi elekti la ĝustan seruron!
  La seruro, kiu ŝlosas venkon, la psikologio de eksterulo kaj alarmisto!
  La koro ne estas sendita al inteligenteco, kaj la kapo ne estas hakita!
  La milito havas ne virinan vizaĝon, sed virinan histerion, kun vira senkompateco!
  La ruĝa koloro ne ĉiam simbolas ruzon, sed ĉiam eliĝas en la mallumo kiel signala lumo!
  Junularo estas trezoro, kiu ŝanĝas kvaliton kun la tempo, sed ne perdas valoron!
  Pli bone estas konservi junecon ol enterigi sukceson!
  La perdanto ĉiam eraras, sed ĉiam estas laŭmode tiri la ĝustajn konkludojn el la perdo!
  Ne estas bone esti bagateloj en granda afero, sed eĉ pli malbone estas ne doni gravecon al bagateloj pro eta avido al senlaboreco!
  Milito ne havas inan vizaĝon, sed ĝi estigas viran karakteron!
  La prokrasto de la morto similas, en trankvila ritmo tra la vivo ili pasas nur al la tombejo, sed kiu ĉiam havas tempon, tiu akiras senmortecon!
  Justeco postulas oferon, karitato postulas donacojn, kaj la sukceso de justa afero postulas oferon!
  Rusa militisto povas morti starante, sed li neniam vivos surgenue! Rusujo povas sangi, sed neniu sango sangos nian kuraĝon kaj lojalecon al la Patrujo!
  La pugnoj de bono kreskas rapide, nur tia eskapo sekigas la sukojn al malbona galo!
  Ve, la vero ĉiam ŝajnas banala, kaj la stulteco distingiĝas per originaleco! Sed la veron elparolas individuoj kun originala individueco, kaj sensencaĵon kun banala komercismo!
  Genio povas simpligi nescieblan kompleksecon, sed vera genio estas facile konebla, estante nekomprenebla prunti!
  La simpleco de geniulo diferencas de la primitiveco de obtuza, kiel vizaĝo makulita per fulgo, de diamanta lokilo - malgraŭ la ĝenerala formulo!
  Gorĝo ŝiriĝanta kun tranĉita koko, kiu estas kompleta kokido en batalo!
  La kapo estas forblovita de la vento de frivolemo, se ĝi ne estas plenigita de peza rezonado!
  Kiu blovos sian nazon en la malĝusta loko, tiu blovos sian nazon en la pozicio de muko!
  Estas certe bone, kiam la ruĝa lango elverŝas elokventecon, sed estas eĉ pli bone, kiam la ruĝa parolo ĉesigas la elverŝon de purpura sango!
  Sango estas ruĝa, sed plej ofte verŝas el nigraj pensoj kaj malbelaj faroj!
  Ne hontu pri malriĉeco, hontu pri via mizera sagaco strebadi al materia prospero!
  Vi povas retiriĝi en batalo, sed vi ne povas cedi en milito!
  La armeo retroiras ne pro timo, sed kiel pugno por svingi!
  Malkuraĝulo ne estas tiu, kiu timigas, sed kiu timas!
  Malnobla timo havas multajn malpurajn alivestiĝojn, kuraĝo ĉiam estas bela, pura kaj sincera!
  La nigra truo estas pli hela kiam en la glacia etero: paro da brulantaj koroj flamas!
  Kio estas pli forta ol la brakumo de kosma nigra truo? Nur stulteco kreskis al kosmaj proporcioj en trua kapo!
  Stagnado en kresko, plej verŝajne metas en regreson!
  Homo, kiu estas senlabore en komerco, servos tempon sen iu ajn komerco!
  La limo al perfekteco estas la imago de la imperfekto!
  Volo estas la montrofingro, kiu kuŝas sur la ellasilo de la radiopafilo - ĝia malforteco estas memmortiga, inerteco estas duoble memmortiga!
  Ofte tiuj, kiuj preferis senpagajn benkojn al la malfreŝa pano de abnegacio, ofte pufas!
  Nia patrujo estas nia patrino, sed la herooj portas flagon super ĝi, kaj ne kaptu ĝin je la jupo!
  Oleo estas nigra oro, ĉar ĝi malestimas la moralon de tiuj, kiuj batalas por ĝi kaj kovras la bonfarton kreitan de ĝi per skrofulo!
  En nia mondo estas ĉio krom la paco en la animo, ĉio, kion la animo deziras!
  Homo sukcesis superi Dion en unu afero, pruvante, ke eĉ la Ĉiopova Kreinto ne kapablas starigi baron al homaj ambicioj kaj baron al ambiciaj pensoj!
  La malpermesita frukto estas dolĉa, sed amara estas la restaĵo de aborto permesita de bigotoj!
  Venko super sendefenda viktimo estas pli malbona ol malvenko de inda kontraŭulo, eĉ se ne por monujo, sed por monujo de ĉielaj trezoroj!
  Se vi volas puni viron, igu lin vivi kun unu virino, se vi volas puni pli severe, aldonu al ili alian bopatrinon, kaj se vi volas absolutan punon, trudu la devon lavi la idojn de vindotukoj!
  Oro estas peza, sed nur per tia ŝarĝo la azeno povas venki ian pason!
  Kiu ne bruligis la vivon de leporo, ne mortas kiel frosta kuniklo!
  La plej bona lubrikaĵo por klingo estas sango, ĝi ne nur forigas la ruston de memkontento, sed gustos pli bone ol butero, la pano de militaj trofeoj!
  Malgrasa monujo igas militiston malpezigi sur liajn piedojn, kvankam la perspektivo de pezigo de la spirito leviĝas pli bone!
  Sufero naskas malamon, malamon koleron, kaj koleron bravecon!
  La animon oni ne povas mortigi, sed oni povas vundi ĝin ĝis voli morti!
  La plej grava malamiko de homo estas la stomako, precipe kiam ĝi anstataŭas la cerbon!
  La stomako povas digesti ĉion, sed ne kiam ĝi estas uzata anstataŭ la kapo por digesti informojn!
  Ju pli da malamikoj, des pli facile estas pafi ilin, des malpli da gajnantoj, des pli pezaj la trofeoj!
  Ne ekzistas vivo sur Marso, se ni rigardas la naturon kiel Marsanoj, tiam ankaŭ ne estos vivo sur la Tero!
  La tero estas indiĝena de homoj, sed la duonpatrino estas por nehomoj!
  Krueleco estas kiel oleo en fusiltubo, ĝi estas bona, krom se vi mem estas per armila forto!
  Brila estas simpla, sed efika al genio estas duoble pli simpla!
  Por tiuj, kiuj ne forlasas poziciojn, sed la rimedojn por reteni ilin, kaj ne suferas pro parolinkontinenco!
  La tekniko estas metala, sed ĝi estas regata per ŝtalo nervoj, sed ne per gisfera kapo!
  Se viaj flugiloj estis tranĉitaj, konsolu, ke tio estas forta pruvo, ke vi ne estas senflugila!
  La cerbo havas nek brakojn nek krurojn, sed ĝi movas montojn, kaj brakoj kaj kruroj sen cerbo eĉ ne povas moviĝi!
  Homo, kompreneble, venkis la bestojn per la potenco de la menso, sed venki la bestan en si estas ebla nur sen transiri la menson en la plej malhomaj kondiĉoj!
  Kiel fanto en la skatolo en la ŝranko de Paĉjo Carlo!
  Faŝismo estas kiam oni metis vin en malliberejon pro tia sendanĝera signo kiel svastiko!
  Venĝo estas dolĉa, sed la viro, kiu pasie amas ŝin kiel muŝon el merdo!
  Politiko estas malpura komerco, do eble ne indas diskuti pri ĝi ĉe la tablo pro higienaj kialoj!
  Flanke elrampas malantaŭajn pensojn ne antaŭpensitajn!
  La venka rutino de la batalfluo disponeblas nur por tiuj, kiuj ne haltas serĉante originalan manieron eviti malvenkon!
  Ili batas tiujn, kiuj estas punataj nur je la permeso de la batalo!
  La kresko de malfacilaĵoj ne malpliigas la facilecon de akiro, por viro preparita por laboro!
  Kreskante en lerteco, ne humiligu tiun, kiu ne naskiĝis majstro!
  Saĝa edzino similas al vizona mantelo, bela, sed elĉerpa en varma loko, ĝis ekiĝas la malvarmo de la problemoj de la vivo!
  Konante neniujn obstaklojn survoje, kaj kredas, ke la cellinio ne troveblas sen problemoj!
  Kreditoro, kiu postulas la malamikon pagi por krimoj, ne pruntas kuraĝon, eltrovemon kaj ruzon!
  Vi povas esti malkuraĝa pli ol unu fojon, sed kuraĝo perdiĝas nur unufoje!
  Povas esti pli ol unu fojon en la mondo porti fuŝaĵon, sed en milito sufiĉas forporti ununuran fuŝon!
  Timo povas ekesti, kaj senkaŭze, sed kuraĝo havas tri radikojn - racion, kalkulon kaj pragmatismon, kiuj teksas voston de sukceso!
  Sukceso ne ŝanĝas, ke en malsukceso ne ŝanĝas devon!
  Malbona forto por damaĝo, kiel stulta malforteco, agas nur sur multe pli granda areo!
  Ili forkuras pro timo, sed ili ne forkuras de timo!
  Vi povas forkuri de la malamiko, sed vi ne povas kaŝi vin de la teruro, kiun la malamiko instigis al la fuĝanto!
  La scienco, kiu ekipas la soldatojn, pliigas la forton de la armeo, ĝuste tiom kiom ĝi malfortigas la senarmigan nescion de la militestroj!
  Rapido necesas ne nur kiam oni kaptas pulojn, sed ankaŭ por ke puloj ne komenciĝu de longa kuŝado!
  Ne ĉio estas bonega en enkarniĝo, kiu estas bonega en la grandeco de ambicioj, precipe tio, kio elkreskis el etaj ideoj!
  Stulteco kaj timo de duonpatrino al viro, sed patrinoj unu al la alia: unu naskas alian!
  Bona militisto estas trioble besto: feroca, sentima, lerta, sed la manko de homa saĝeco lasas lin je la nivelo de besto!
  Estas multaj nekutimaj aferoj en la mondo, kiuj ĉiam estas mirindaj, sed dum milito oni ĉesas esti surprizita tre rapide!
  Kiu havas la impulsojn de varma kapo en la unua loko, tiu estas antaŭenportata kun malvarmaj piedoj!
  Ŝuita konscio plej certe iĝas vagabondo!
  Stulteco bone kovras, sed varmigas nur proprajn iluziojn!
  Reganto, kiu promesas al siaj regatoj, ke la Luno emas peli ilin al la vivo de hundo!
  En Rusio estas ĉio krom unu afero: la limoj, per kiuj oni povas mezuri la limojn de la eblecoj de la rusa nacio!
  Virino estas viro en ĝemeloj, rusa virino, virino estas triobla, sed tiu, kiu jam estas pli ol ses, ŝajnis esti alia ses!
  Nevidebleco estas malbona kvalito por aktoro, diplomato, popstelulo, sed ĝi estas nemalhavebla en milito, kie aktorado, diplomatiaj intrigoj kaj popkantado ne savas vin de salvo!
  Herooj mortas kun muziko, kaj la plej alta heroeco foje vivas sen kanti kune al la marŝo!
  Geedzeco ankaŭ devas esti refarita por eviti stagnadon, krom se kompreneble la novgeedzoj volas difektan eksedziĝoprocezon!
  La plej mirinda afero en malklara mondo estas, ke mirakloj en milito blindigas pro brilo!
  Ne estas vero en la kruroj, kiel regulo, ĝi estas minita sur la kruroj!
  Malbona kapo trovas ripozon por siaj piedoj nur en tombejo!
  Milito ŝvigas, sed male al bano, kun granda vaporo, frakturoj ne povas eviti!
  Kiom ajn malfacile estas en milito kaj la granda prezo de venko, ĝi estas eĉ pli malfacila por tiuj, kiuj ĉiakoste evitas militon!
  La forto de la malamiko estas rekte proporcia al via malforteco en memestimo, kaj inverse proporcia al lia propra malhumileco!
  Homo ankoraŭ povas iomete uzi la diajn kvalitojn, sed neniu el la homoj sukcesas eviti la krucumon plene!
  Kiu kredas je senmorteco, vivas eterne, ĉar nur tiuj, kiuj kredas je sia propra morto, vere mortas!
  Kelkfoje estas bone por la ĉasisto, ke la ludo ne trafis, ĉar lia kiraso estas kiel papero, kaj la ĉenoj de la kaptilo estas kiel maldika fadeno!
  Pacienco estas la ŝlosilo de venko, se ĝi ne estas kombinita kun humileco antaŭ la malbono!
  La morto, kiel baŭnĉastulino, pendas ĉirkaŭ ĉiuj, sed venas nur al tiuj, kiuj havas pli kavan kapon ol monujo!
  La longo de la genealogio de kavaliro estas bonega mezuro de la alteco de impulsoj kaj grandeco de spirito!
  La malamiko ankaŭ ne estas finita, same kiel la malsano ofte ne kuraciĝas, nur se ĉi-lasta povas foriri per si mem, tiam ne estas maniero eviti komplikaĵojn de nefinita malakcepto!
  Fuĝi eble ankoraŭ havas sencon, sed sensenca flugo ne havas savon!
  La malkuraĝulo mortis antaŭ ol li vidis la unuan kuglon, la kuraĝulo estos la unua en la vivo, malgraŭ la kugloj!
  Korpa vundo povas esti korektita per eta sukceso de homa scienco, sed la Supera Kialo foje estas senpova antaŭ korektado de morala misformiĝo!
  Milito estas la speco de frenezo, por kiu la talentuloj kaj saĝuloj prepariĝas, kaj kiun nur veraj geniuloj povas eviti!
  Ne estas kompleta ripozo eĉ en la tombo, ne estas kompleta ripozo eĉ en sonĝo, kio signifas, ke estas neeble laciĝi plu!
  En nia mondo, nenio estas donata por nenio, eĉ perfidita eĉ por rompita denaro!
  La diablo estas pentrita malbele, sed la plej terura afero en la malpura estas la kapablo servi venenon en bela envolvaĵo!
  Milito odoras de brulo, sed foje la rifuzo de milito odoras multe pli malbone!
  Ne estas enuigaj bataloj en la realo, ekzistas nur mezbona filmadaptigo de bataloj ĝis ridinda koliko!
  Familiaj ŝtormoj, kiel la vento en la veloj, la ŝipo tremas, sed Dio gardu tute trankvilon!
  Malkuraĝulo ne ludas hokeon, sed li perdas, elflugante el la vivo kun hoke-disko!
  Kiu bone batalas, tiu povas perfekte konservi tion, kion li gajnis, se li povas redukti sian avidecon al kontento!
  Vi ne povas konstrui personan sukceson sur ostoj, eĉ se la ostoj estas la restaĵoj de prapatroj gloritaj de pasintaj faroj!
  La restaĵoj de la prauloj ne estas nur ostoj, la gloro de heroaĵo ne estas nur sono!
  Malbela venko estas pli bona ol bela perdo, ĉar la venkinto ĉiam povas plibeligi la realon!
  La kripluloj ne povas satigi, sed la mortintoj tute ne mordas!
  Venko super forta malamiko estas honorinda, venko super fervora malamiko estas duoble honorinda!
  Trompo estas tortuga, sed la vero estas rekta, la vero de la unua, kiel regulo, kondukas al la celo pli rapide, se ĝi estas sinuozeco sen kurbiĝoj kaj ŝmiris per oleo de grasaj promesoj!
  Sed pacienco kaj laboro, kiel geedza paro, estigas sukceson tamen sub la kondiĉo de longa restado kaj alproksimiĝo kun amo!
  La saĝeco de Azio estas bona, la sovaĝeco de Azianoj estas malbona!
  Unu leono kapablas elflugi mil ŝafoj, sed unu virŝafo de leonoj povas rami mil el siaj fratoj!
  En milito oni rapide mallernas esti surprizita, krom eble la fakto, ke li ankoraŭ vivas kaj ne dizertis!
  La plej terura afero en milito estas timo, kiun vi ne povas redukti al ordinara diskreteco!
  Por fariĝi pupisto de la teatro de la vivo, vi devas forigi la senpovecon de la marioneto almenaŭ en la distribuado de roloj en la kuirejo!
  En milito, paco estas nur sonĝo, sed ĝi estas sonĝo plena de mortigaj koŝmaroj!
  Kuraĝo estas la hokŝnuro de eltrovemo, kiu kaptas bonŝancon sur la batalkampo!
  La akrecon de la lango ne povas akrigi la muelŝtonoj de obtuza menso!
  Vi ne povas konstrui feliĉon sur trompo, sed vi povas konstrui feliĉajn sur trompo!
  Ne forigu la malamikon, ke la kampo ne estas truita de fiherboj, la rikolto de venko difektos la lonon de sabotado kaj sabotado!
  Sinuaj vojoj kondukas rekte al la celo, nur tiu, kiu ne havas flankenrigardon!
  Se vi estas sensenta kun cerbo, tiam la kurbo de la sorto kondukas rekte al la plata slabo de la tombo!
  Esti buĉisto en milito estas eta honoro, sed fariĝi hakaĵo estas ĝenerale pli malhonora!
  Grandaj ŝrankoj ne nur laŭte falas, sed ni polvigas per kolosa malvigleco!
  Multaj skeletoj en la ŝrankoj de la konspirantoj fordonas sin kiel malbonodoron de kadukiĝo, kiu mortigas malkuraĝon!
  Sep muŝoj povas esti batataj de iu malsaĝulo, sed nur per sep panoj sur la frunto li povas eligi unu pedikon de perfido!
  En milito, ĝi estas kiel en banejo, kaj la varmo kaj ŝvito kaj ostoj doloras, sed male al la vaporĉambro, ju pli alte vi grimpas, des malpli da ardo restas!
  La vero estas ĉiam banala, sed la ruza certe trovos manieron distordi ĝin en originala maniero!
  La batalo kontraŭ malbono naskas heroaĵon, la bono sen heroaĵo naskas enuon!
  Diplomatio devas esti subtila, sed ĉi tiu subtileco estas la akreco de la glavoj, kiuj certigas niajn asertojn!
  Ĉu estas pli malĝoja rakonto en la mondo ol la historio de Romeo kaj Julieta? Sed ĉi tio estas tre polemika silabo, amikoj, ĉar ilia familio konservis sian junecon!
  Mirigi ankoraŭ ne estas venki, sed se la malamiko estas vere surprizita, tiam konsideru, ke li jam estas venkita!
  La diferenco inter inteligenteco kaj ruzo estas en la ofteco de uzo, ili ĉiam estas ruzaj, ili estas tro ofte lertaj, sed malmultaj homoj vivas laŭ sia menso!
  Scienco povas fari ĉion, kion homo povas deziri, sed ne ĉion, kion homo povas deziri!
  Plej ofte perdas la kapon, kiu estas tro mallaborema por cerbumi!
  Varma patriota ardo de koroj malvarmigos la ambiciojn de la agresantoj, kiuj levas la glavon al la Patrujo!
  Oni povas ŝovi najlon per gisfera kapo, sed nur por meti maŝon por via kolo!
  Tiu, kiu ŝparas pri subaĉeto, plej perdas.
  La homoj ne estas konstantaj en sia kolero, sed multe pli konsekvencaj en kultado.
  Savante bonon, vi ne gajnos bonon, precipe se ŝparemo fariĝas avareco!
  Do ni trinku la fakton, ke niaj problemoj ĉiam estas moderaj, kaj akiroj ne konas la mezuron!
  Forgesuoj ja ĝermas sur sango, ĉar sango ne estas forgesita kaj la cikatroj de la animo ne resaniĝas!
  Ili ne multe batalas, ili nur perdas kaj endormiĝas kun la nombro da kadavroj!
  Sep malsaĝuloj batalas kontraŭ malbono, la oka saĝulo batalas kontraŭ bono!
  Bato al la malamiko devas esti transdonita ĝustatempe, nur por esti anstataŭigita sub la dentaro estas ĉiam ekstertempa!
  Komencante komercon, ne atendu finiĝi en senlaboreco!
  Kelkaj homoj tranĉas monbiletojn, aliaj tranĉas stultajn harojn, sed la plimulto de la skamantoj ne zorgas pri tio, kio estas la lano de porko!
  La hakilo de la ekzekutisto povas dehaki la plej bonfarajn artikolojn de la konstitucio, krom se ili estis surskribitaj de la plumo de aglo, kaj ne de malseka kokido!
  Via ĉemizo estas pli proksime al via korpo, kaj la ŝnuro estas pli proksime al via kolo, precipe se ĝi estas konservita de iu, kiu ne naskiĝis en ĉemizo!
  Egoismaj toksomanioj permesas vin deŝiri la haŭton de viaj botoj, kun "bastŝuoj" ŝuitaj kun sia propra komerca intereso!
  Estas malfacile esplori la vadejon, sed estas facile droni en la akvo!
  Scio ne estas nur la lumo de signostango, kiu lumigas la vojon por la atakantaj trupoj, sed brulanta lasera radio, kiu forbruligas la poziciojn de la kontraŭulo!
  Gajnintoj ne estas juĝitaj, la gajnanto estas la juĝisto mem, kiu povas esti apelaciebla nur surbaze de la leĝo de venĝo kaj venĝo!
  Morto estas malbona afero, sed pli en la procezo ol en la sekvoj!
  Ajna katastrofo estas antaŭ ĉio bunta spektaklo, sed la kolorigo estas ĉiam sanga nuanco, kaj la voĉa bando estas akompanata de funebra marŝo!
  Se ni ne havus katastrofojn, tiam ne estus heroaĵoj, kaj sen heroaĵoj, la vivo estas kiel supo sen pipro!
  Milito, kiel pipro, lavigas viajn okulojn, sed ĝi faras la vivon ne malsimpla!
  Vi povas peti pardonon por tiu, kiu akceptis morton, sed vi ne povas eluzi senkulpigojn por mortigi tiun, kiu semas morton!
  Subtaksi la malamikon estas subtaksi la prelegon antaŭ la ekzameno, nur takso - paro da du palisoj nepre kruciĝos unu la alian, formante tomba kruco!
  Kiu permesas forpreni de si razojn, havas la inteligenton de stumpo kaj kverkan konsideron!
  Ĉiu renkontiĝo en la milito estas kiel rendevuo kun amato, estas neeble forgesi, estas neeble malfrui kaj tre malnoble eviti!
  Ruzaĵo kaj kalkulo: kiel edzo kaj edzino naskas venkon - honesteco estas la tria ekstra!
  Se nuboj amasiĝas super la komandanto, tio estas pli bona ol kiam regimentoj maldensiĝas sub la komandanto!
  La honto ne estas en sento de timo, sed kiam vi lasas vin subigi al li ĝis vi perdos vian senton de devo!
  Kiam forta, ŝajnu malforta; kiam malforta, ŝajnu forta! Tiu ĉi trompo estas bona por milito, sed la reganto ne montru malfortecon, eĉ se la kolero estas plena de ostoj, kaj la forto estas kiel muso!
  Plejparte, ĝi iĝas skeleto, kiu ne havas la spinon de bataltrejnado!
  Por ne esti formanĝita de kontraŭaj hundoj, vi bezonas manĝi teleron en militaj aferoj!
  Ne timu la katenojn de faŝisto, se vi kapablas ligi viajn pensojn per balailo de purigo!
  Danco diferencas de danco en tio, ke ili dancas laŭ la melodio de iu alia, kaj en danco vi elektas vian propran ritmon!
  Agoj estas ĉiam pli bonaj ol vortoj, ĉar ili havas pli fortan fundamenton ol skuado de aero!
  Estas bone esti kavaliro en milito, sen marĉando pri kuraĝo, sed nur kavalireco estu racia, kiel la ruzo de butikisto!
  Murdo estas la sola speco de peko, kies taksado tiom dependas de la formo: abomeno kaj braveco kun ununura rezulto!
  Danĝero estas ĉie, sed malfacilas, kiam la menso flugas en la stelo!
  Kapitulaco estas la lasta afero, ĝi ĉiam lasas vin ekstrema!
  Vi povas ankoraŭ venki sen risko, sed vi povas profiti la fruktojn de venko, se vi tenas ĉi tiun grandan katon, kiel tigron, per la lipharoj!
  Vi povas perdiĝi de la persekutanto, nur sen perdi vian kapon ricevante subvencion por la sekva!
  Ne estas senesperaj situacioj, okazas, ke ne estas eniro al avantaĝa pozicio!
  Vi povas eĉ forkuri de via propra ombro, trompi vian propran konsciencon, sed vi ne povas kaŝi de tio, kion vi ne havas kontrolon!
  Li malofte havas monon, kies spirito estas ofte tradukita!
  Ĉio en nia mondo estas donita per batalo, nur problemoj venas sen problemoj!
  La transiro de foriro distingiĝas per la punkto de alveno ĉe la lasta li estas la lasta loko por iri!
  Serurtruo kiel virino postulas inteligentecon kaj teknikecon!
  Stulteco ne estas ĉiam antaŭvidebla, sed ĉiam puninda!
  Kelkfoje krimo profitas al la homaro, kaj fariĝi heroaĵo estas nur rekompencita pro tio, kiel regulo, postmorte!
  Ĉiopova Dio povas fari ĉion, sed eĉ li ne povas superi la homon per ambicio kaj bunta imago!
  Alia afero, en kiu Dio ne povas superi homon, estas en avido al senutila parolado, la Ĉiopova preferas krei per vorto, kaj ne ludi per vortoj!
  La ĉielo estas kutime indiferenta kiam petas helpon, sed ĉi tio estas regulo, kiu nur konfirmas la esceptojn!
  Estas multaj, kiuj volas fariĝi dioj, sed ili ne prenas vicon por krucumado!
  Akra vorto estas bona, sed eĉ pli bone estas havi akran okulon por rimarki ŝtonon ĵetitan al vi por akra mieno!
  Vagabondo estas tiu, kiu lasas sin ŝui de ruzaj homoj!
  Por flugi oni devas multe labori, por flugi enen, nur ripozu de laboro!
  Kiam la melon-ĉapelo estas malplena, ĝi flugas supren ne per perforta vento, sed per malvarmsanga bato!
  Filozofio estas reto por kapti frivolajn naivulojn, sed nur la ĉeloj en ĝi dependas de la ofteco de la cerbaj cirkulaĵoj!
  Ofte homo, fariĝinte dio, almenaŭ iomete krucumas homojn plene!
  La plej granda beno de la homo, la antaŭvidebleco de la volo de Dio, ĝi estas ankaŭ la plej malbona el malbenoj, do ĝi pelas nin en la paradizon de la rutino!
  Mono ne odoras, sed tiel malbonodoras, ke komercistoj ĉiam surmetas novajn kostumojn!
  Ŝparante amikojn, vi povas plenigi mamonon, sed la malpleno de la animo igos vian propran ĉefurbon malamiko!
  Homo sen patrujo estas kiel frenezulo sen geedziĝo!
  Estas malfacile pluvivi, sed estas eble, estas neeble vivi, sed estas facile!
  Penco ŝparas rublon de prudento, penco kolektas denaron de praktikanto, kaj avarulo kaj penco kondukas al maŝo!
  Dutranĉa glavo, sed ĝi fariĝas senkomenca en la manoj de viro, kiu iĝas simio!
  Kiam vi estas via propra estro, nur la komencaj instinktoj de egoismo povas subigi vin!
  Estas malfacile trovi kialon por ricevi, sed kiel facile estas trovi kialon por ne doni!
  Ke nia vivo estas ludo, en kiu la reguloj estas determinitaj de la plej forta, kaj la premiofonduso estas la plej ruza!
  Malfacila sukceso estas pli bona ol facila malsukceso, kvankam bonŝancon oni devas serĉi, kaj malvenko ĉiam estas sub viaj piedoj!
  Estu besto, sed ne besto!
  Promesi multon estas tiel facila kiel ne povi akiri ĉion!
  Ni trinku al tio, ke nur ni konspiras, kaj la ceteraj estas implikitaj en ili!
  Ne eniru en sledon kiu ne estas via, se vi volas avidi la Mercedes de iu alia!
  Kelkfoje kiam oni gajnas, oni malvenkas, ĉar la vermo de memkontento kaj maldiligento transprenas vin!
  Ripozi post venko ne estas peko, sed ripozi sur viaj laŭroj estas krimo!
  Do ni trinku, ke ĉiu, kiu konstruas ruzajn kaptilojn kontraŭ ni, falas en la kaptilon de alfabeta longedaŭra konstruado!
  La azeno muĝas pli laŭte ol la bojado de vulpo, sed li ne povas pruvi, ke li ne estas kamelo!
  Do ni trinku la fakton, ke iu ajn arto krom milita arto postulas oferon!
  Milito estas baza faro farita per altaj pensoj!
  Milito elĉerpas la korpon, sed vigligas la spiriton!
  Ne estas malbone esti la unua, certe, sed vi ne devus boligi la bulojn de malantaŭe!
  Li ne lasos sin manĝi viva, tiu, kies buloj estas boligitaj nokte kaj tage!
  Freneza vagabondo povas eĉ surmeti "boton", sub kalkanon!
  "Botoj" ne ŝuas, tiu, kiu ne havas cerban vakson por polurado de ŝuoj!
  Kiel ajn strange, estas multaj honestaj homoj ĉe la supro, sed estas malmultaj inter ili, kiuj kapablas fari sen falsa ruzo en kariera kresko!
  La politikisto ludas juste, tiom ofte kiom la ministo malsupreniras la minejon en blanka mantelo, kaj la motivo estas la sama: ricevi subvenciojn por lavado de makulita reputacio!
  Politikisto estas mensoganto en la vivo, kaj hipokritulo en faroj, sed morto estas honesta eĉ ĉe tiu ĉi fripono!
  La morto estas honesta en tio, ke ĝi ĉiam venas, sed ĝi estas arbitra en la elekto de la tempo de la vizito!
  La plej malfacila sklaveco, esti sklavo de la stomako - la mastro estas senkompata, sendepende de malpleno aŭ pleneco!
  Nenio estas pli danĝera ol la propra timo; nek muroj nek gardistoj povas savi ĝin, kaj nur fido kaj volo povas venki timemon!
  Milito estas kiel ĉeno, en ĝi la kadavroj estas kiel ligiloj, oni ne povas ignori la ligilon, sed oni ne povas plori pro la mortintoj - alie la ĉeno envolvos vin!
  Espero mortas lasta, sed male al la ceteraj, laŭ la Biblio, la resurekto ĝin enterigas tute!
  Facila morto ŝajnas pli deloga ol malfacila vivo, sed nur kiam ĝi ne turniĝas de miraĝo al vera elekto!
  Timo estas la plej mortiga afero en la mondo, do mortiga ĝi estas kaj en la ĉeesto kaj foresto!
  Venki signifas pardoni, do nur tiu, kiu plene ricevis venĝon, povas esti pardonita!
  Malbono emas progresi, sufokante progreson kaj stimulante sciencon!
  Milito estas ludo sen klaraj reguloj, sed tiu, kiu anticipe prepariĝis, povas agordi la rutinon!
  Oni povas longe kaj stulte prepariĝi por milito, sed oni ne povas fari la staton de saltado sur la rando de bajoneto natura!
  Batalo diferencas de milito pro tio, ke la reguloj en interbatiĝo estas kreitaj sen la ĉarto de UN!
  Neniu volas militon, sed ĉiuj volas konkeron, do ni gajnu amon, la solan gajnon ebla sen milito!
  Ili batalas laŭte por fianĉinoj, sed hurlas kviete sub la kalkano!
  Fortuno estas kaprica, sed amas homojn, kiuj estas senpretendaj en la ĉiutaga vivo kaj altnivelaj en la spirita sfero!
  Homo fajfas plej ofte por eviti la sekvantaron en sia poŝo kaj bufadon en la dramo de la vivo!
  Eĉ la plej klera viro ne povas klarigi du aferojn: kiel la Sinjoro Dio estiĝis kaj de kie virinoj ricevas tiom da ĵuroj!
  Nur unu fojon la Ĉiopova Dio perdis la argumenton: li ne povis nomi la ĝustan nombron da ĵurvortoj de koleraj virinoj!
  Kaj la dua malvenko de la Ĉiopova, li povis kalkuli la nombron da lertaĵoj, al kiuj virinoj recurre faras pekojn!
  Kaj la trian fojon, Dio estis senpova konsideri kiom da ruzoj la ino havas por purigi la poŝojn de viroj!
  La ekzekutisto estas malestimata profesio, sed ĝi postulas la lertecon de kirurgo, la virtuozecon de violonĉelisto kaj la postulon de kuiristo!
  Sensignifeco ĉiam estas en la plimulto, oraj grajnoj estas maloftaj inter la sablo!
  Batali virinon estas la lasta afero - venko ne alportas laŭrojn, malvenko elmetas al mokado, kiu ne povas esti forlavita per heroaĵoj - tamen, konkero donas laŭrojn de la plej alta heroaĵo!
  La nobelaro de la familio pliigas respondecon - malpura leono estas abomeno, malpura porko estas nur estonta tranĉaĵo!
  Tamen, kiam oni elektas monujon aŭ vivon, ne estas elekto, ĉar sen monujo ne ekzistas vivo!
  Mortigi virinon estas malbona, krom ino en milito!
  La deziroj de homo ne havas limojn, ĉar ili estas plenumitaj, la limo moviĝas reen, ne konante la limon!
  Nur tiu, kiu povas skizi la limon de la homaj ambicioj, kapablas superi la saĝon de Dio!
  Ne ekzistas vero en vino, sed grasa rostaĵo, akirita vendante ĝin!
  Leono diferencas de ŝafo foje per digno, kaj ne per muĝo!
  Rapido sen precizeco, fuŝeco de mufo sen premio!
  Homo kun malplena "boŭlisto" restas sen tagmanĝo, sed li ricevas porcion de kaptito!
  Ili perfidas por profito, sed ĉiam ricevas perdon en fido, minuson en amikoj kaj kompletan mankon de sekureco!
  La vero havas multajn vizaĝojn, sed ĝiaj vizaĝoj en ajna vetero ĉiam reflektas la lumon!
  La kapo ne toleras mallertecon, sed ĝi estas la plej produktiva laborilo!
  Alkoholo estas la plej atingebla murdinto, nur la kliento pagas por la resto de sia vivo!
  Timo naskas nur morton, eĉ se li sukcesis eskapi, sukcesis pluvivi!
  Timu ŝakalojn, ne alfrontu la ĝangalon!
  La plej bona maniero senti sin kiel homo estas helpi vian proksimulon, kaj malaltigi vin al besto trafante la malfortulojn!
  La supo de batalo bezonas tian spican spicadon kiel la morto! La spicado de morto sen nutraĵo de venkotrofeoj kaŭzas nur pirozon!
  Virinoj venkas prefere ol kanonoj, sed male al ili, ili ĉiam devas rompi por venki!
  Pli bone estas marŝi nudpiede saĝe ol esti ŝuata malsaĝe!
  Perforto detruas ŝtalon, sed nur se la metalo rustiĝas pro la ŝlimo de manko de volo!
  - La larmoj de viro naskas ruston en la kiraso de kuraĝo, la larmoj de virino agas kiel oleo!
  Nefinita malamiko, kiel netraktita malsano, atendas komplikaĵojn, sed foje tion, kion oni devas resti de li kiel bacilo por vakcinado!
  Singardemo en batalo estas kiel ŝildo, sed vi ne devas fermi ĝin por blindigi viajn okulojn!
  Tiu, kiu serĉas riskon, kiam oni povas venki sen riski, stulta egoisto, kiu amuzas sian vantaĵon kaj elmetas aliajn batalantojn al sensenca danĝero!
  La armeo estas la plej bona familio se vi ne estas orfo kun vivantaj gepatroj!
  Simpleco ĉiam estas sprita, nur mezboneco komplikas ĉion, kaj abstruzeco konfuzas inter tri pinoj!
  Enigu timon en viajn malamikojn, sed ne estu birdotimigilo por viaj aliancanoj!
  Paradokso estas la amiko de la genio, la frato de la sorto, kaj la malamiko de la pedanta mezboneco!
  La krio de homo aspektas kiel besta muĝo, sed la rezulto estas la voĉo de Dio!
  Oni devas povi preni baton sen anstataŭi siajn vangojn por batado!
  Vi ankaŭ devas povi perdi, sed estas pli bone ne akiri tian kapablon per persona sperto!
  Ĉar logiko estas la bazo de venka milito kaj farebla civilizacio, vojo kaj senpova sen la alĝustigo de intuicia antaŭvido!
  La ĝojfajro de kolero estas la motoro de brulado de la milita maŝino, sed se ĝi flamiĝas ekstermezure, ĝi nur generas eksplodon de sia propra batalmekanismo!
  La moralo estas la armilo de la malfortuloj kaj stultoj. Servo al la imperio estas la plej alta formo de moralo!
  Doloro estas natura stato por militisto, ni volonte akceptos ĉian suferon por la bono de nia patrujo, kaj morto estas rekompenco por kuraĝa batalanto!
  La morto ne timigas nin, la vero venkas!
  Logika kiel neracieco mem!
  Logike, kiel skulpti neĝulon en infero!
  Ĉiuj stiloj estas bonaj krom tiu, kiu kaŭzis fiaskon, eĉ se ĉiuj vojoj kondukas al fiasko!
  Morto estas la evoluo de la spirito!
  La lasero estas pli ĝusta ol reflektoro!
  Kiu dronos en sia propra feko, tiu envios la sorton de la pendigita!
  Neniu volas riski la tutan vivon, sed ofte la risko ĉesas postkuri vin kune kun morto!
  Veraj viroj ludas hokeon, sed ili perdas punojn kiel virino, nur falsajn friponojn!
  Fantazio ne havas limojn, sed la forto de la frunto de percepto ankoraŭ havas limon!
  Ĉiopova Dio povas krei ĉion, sed eĉ li ne kapablas enkorpigi ĉiujn homajn fantaziojn kaj sensencaĵojn!
  Homo povas fari ajnan sensencaĵon realaĵo, sed nur realistoj povas fari sonĝon realiĝi!
  Grandulo povas esti kalva, sed nur nenio estas sendenta!
  Vi ne dismetos dankon sur pano, sed aliflanke, ŝmirante mukon pro danko, estas multe!
  Kiu surŝmiras oleajn mukojn sur siajn vangojn, tiu neniam ŝmiros buteron sur pano!
  Unu glavo estas bona, unu kaj duono estas pli malbona!
  Estas la senvostaj simioj, kiuj plej bone metas siajn vostojn - neniu besto tiom timas morton kaj ne havas tian arton mortigi kiel homo!
  Sango estas la plej glueca materialo, sed ĝi ne kapablas cementi homajn sablograjnojn sufiĉe firme por meti la fundamenton por feliĉo!
  Samtempe, sangoverado liberigas la puson de korupto, la akvon de hipokriteco, la grason de parazitado, purigante la nacion!
  Oni devas unue uzi forton por travivi en milito, sed por vivi en paco, la uzo de la menso ne malaperas en la fonon!
  Kiam forto estas inteligenteco, ĝi ofte restas senmova, sed ĝia senlaboreco neeviteble kondukas al senpoveco.
  Neniu menso povas forigi la bezonon de forto, sed sen la menso, la bezono de muskolo ĉiam kondukas al bezono!
  Mendoj povas ornami, sed ili ne povas lavi!
  Multaj homoj volas ŝteli gloron, malmultaj homoj volas doni ĝin, sed ĝi kostas al iu ajn por nenio!
  Oni devas pagi por bona famo, oni devas pagi por malbona famo, nur la nekonataĵo estas senvalora!
  Famo estas multekosta, sed ĝi odoras de verdaĵo, kaj vi nur povas gajni malbonodorajn verdajn kontuziĝojn el mallumo!
  Estas abismo inter famo kaj obskureco, kies ponton konstruas talento, diligento kaj sorto! Cetere, sen ĉi-lasta, kiel regulo, vi falas en la abismon de honto, sen la unua en la abismon de baldaŭa forgeso, kaj sen la dua konstruanto vi flugas en la vaporon de frivolemo! Sekve, en la amo al famo, male al geedziĝo, ne ekzistas tria superflua!
  Estas bone preni la plej mojosa el ĉiuj, estas malbone kiam vi ricevas la plej mojosa de ĉiuj!
  Morto, strangolante la kolon, ĉiam venas antaŭ la tempo, sed ne rilate al la malamikoj, kiuj staras trans la gorĝo!
  Ni ĉiuj, fakte, estas spionoj, tial ni faris hipokritecon fremda al ni mem kaj al la naturo!
  La spriteco estas donaco, el kiu krevas troiga fanfaro!
  Apetito venas kun manĝado, kaj naŭzo pro malsato antaŭ la komenco!
  Ĉiu povas sidi en embusko, ĉasisto, kiu estas kuraĝa en animo!
  Trinkado kreas la iluzion de la ĉielo, sed la detruo de la submondo faras la postebrion reala!
  La forto de kavaliro kuŝas en la saĝeco, kiu senfortigas la plej potencajn malamikojn!
  La ebriulo tro dormos, sed la malsaĝulo ne havas por kio postebrii!
  
  Oro estas mola, sed ĝi malmolas la katenojn ol damaska ŝtalo!
  Penco ŝparas rublon, sed neniu gardos por centono, kiun oni povas elspezi por dolaroj!
  Murdo estas heroaĵo ekvivalenta al krimo kaj krimo ekvivalenta al heroaĵo!
  Eĉ kun forto, vi povas nur rompi brullignon, sed samtempe lasante la infanojn sen varma tagmanĝo!
  Pli bone esti bastono ol nulo!
  La ĉefa simileco inter heroeco kaj saĝo estas la foresto de aĝo de atingo!
  Tiu, kiu laboras por si mem, laboras bone, tiu ridas bone, kiu, ne lastfoje, malkuraĝigas ridi pri si mem!
  Venki per nombro, ne per lerteco, estas nur en la elekto de animokaptantoj, kaj tiam tiuj, kiuj scias fari la nombron de tiuj, kiuj englutis la logilon!
  La progreso estas kiel galopaj ĉevaloj, kie nur la koĉero permesas al si la lukson krime dormi!
  Vi povas perdi multfoje, ricevi kontuzojn kaj tuberojn sennombre, sed ili fandiĝos kun honoro eĉ male al la vivo, nur unufoje!
  Rusaj batalantoj ne retiriĝas en bataloj, niaj rati venkas en batalo!
  Laca de la kalvulo eltiranta harplenajn harperukojn por kovri siajn kalvajn malsekuraĵojn!
  Homo havas du malfortajn punktojn: la ĉeesto de mola karno, la foresto de solida menso!
  Kuraĝo estas la kvalito de la homa menso, malkuraĝo estas produkto de la instinkto de memkonservado, kaj la kapablo venki estas donita al brila memkonservado, kiu mortigis la malkuraĝon de kuraĝulo!
  Rusa soldato povas esti mortigita per nur du kugloj, sed digno povas esti detruita per unu malkuraĝa ofendo!
  De la granda ĝis la ridinda, eĉ ne paŝon, sed nur unu stumblon!
  Estas bone, kiam ago fariĝas kutimo, estas malbone se malbona faro iĝas kutimo suferi malvenkon!
  Sciema menso povas konduki al rako, sed la manko de inteligenteco kaj scivolemo certe faros la ekziston turmento!
  Se vi kapablas levi vian menson sur ĝiaj malantaŭaj kruroj, tiam nur tiuj, kiuj volas malaltigi vin, pendos sur la malantaŭaj kruroj!
  Inĝenieco estas ŝnuro, kiu tiras el la abismo, sed nur malkiel ordinara ŝnuro, tiuj kiuj estas sufiĉe lertaj por ne fali en la abismon alkroĉiĝas al ĝi!
  La mateno de la vespero estas pli saĝa, kaj plej grave pli freŝa, se vi ne estas venta kun via menso ĉe sunsubiro!
  Ne estas facile akcepti la krucon laŭplaĉe, sed facile estas krucumita sen ia deziro! Estas malfacile esti Dio, sed eviti Golgoton estas eĉ pli malfacile!
  La kanto helpas konstrui - precipe en la vicoj, kaj vivi, kvankam ne ĉiam en trifolio!
  Ili lernas el eraroj, sed ili ĉiuokaze ripetas, forgesante, ke ĉi-kaze la ripetado estas la patrino de ne lernado, sed turmento!
  La plej malbona afero ne estas, ke homoj faras erarojn, sed ke ili obstine kulpigas iun ajn krom sin mem pro eraroj, krom la eraro, kiu kondukas al sukceso!
  En milito, kiel en ŝako, ajna ofero pro mato estas kovrita nur per mato, ial ili alportas ilin!
  Homo, eĉ atinginte teĥnologian ĉiopovon, ankoraŭ restos nur duona Dio, kaj ili krucumos lin, same tute kiel dum la senpoveco de sovaĝulo!
  Estas malfacile esti Dio, sed resti simio estas tute neeltenebla!
  Ĉu senfineco povas pliiĝi, ĉar la nekonataĵo estas senfina, kaj eĉ pliiĝas kun ekkono!
  Kiam adoleskanto fariĝas granda demiurgo, ĉu ĉiuj estos bone estas dubinda punkto, sed kio fariĝos amuza estas nedubebla!
  Milito estas ludo en kiu nur la venkintoj starigas la regulojn, kaj eĉ tiam nur postrespekte!
  Problemoj estas eternaj ĝis senfine, estas domaĝe, ke nur eterne problema vivo ne daŭras tiom longe!
  Estas unu avantaĝo en la infero, ĉi tiu estas loko kie vi certe ricevos bileton, kaj eĉ pagos krome por eniri ĝin!
  La naturo ne havas malbonan veteron, sed senutilaj veterprognozistoj certe faros malbonan veterprognozon!
  Estas malbone kiam inteligenta homo estas sola, sed eĉ pli malbone kiam li estas ĉirkaŭita de idiotoj!
  Saĝulo nenion perdas eĉ kiam li perdas, malsaĝulo eĉ kiam li venkas, restas nur kun la nazo!
  Movado estas vivo kaj ĉe la atako kaj sur la ofensivo, kaj eĉ sidi en embusko ne donas escepton al ĉi tiu regulo!
  Mi ne diras, ke ne ekzistas Dio, sed mi povas firme konstati, ke la Dia ordo tute forestas!
  Nu, la sago estas nur rimedo, precizeco estis heredita de la bati!
  Vagabondo estas kutime "ŝuita", boto kun animo estas ŝuo kun menso!
  La glavo ne iĝas obtuza, se ĝi estas akrigita per vortoj ne sur muelŝtono!
  La senmorteco de ia beleco, bedaŭrinde, ĉiam kombinas kun mortiga efiko!
  Do ni trinku al tio, ke nur beleco mortigas nin, kaj ne pelataj al la tombo de sopiro pro ĝia foresto!
  Milito ne havas inan vizaĝon, sed ĝi estigas kapricojn, kiuj ne konvenas al veraj viroj!
  Virino en milito estas kiel piano en la arbustoj, sed male al la piano, ĝi ne nur taŭgas kiel lito kaj instrumento por kantado!
  La tempo difektas la belecon, se, anstataŭ la aromo de vinoj, ĝi elkraĉas la murmuradon de malbonaj kutimoj!
  Ŝuldo antaŭ ĉio! Nur, la ŝuldo ne estu pli alta ol la tuta ŝtato!
  Kiel maljusta estas la vivo, kaj kiel maltempa morto! Cetere, se ni ankoraŭ povas ŝanĝi la unuan, tiam nur la posteuloj de la demiurgoj povas korekti la duan!
  Beleco estas egala al la menso en la facileco de venkoj, sed malsupera en la valoro de ilia uzo!
  Rapideco en pensado kondukas al venko, hasto en konkludoj povas nur konduki al katastrofo!
  Tiu sinjorino estas malbona, ke ŝi ne povas kuŝigi la sinjoron, kaj levi lian dignon. Eĉ pli malbone, tiu, kiu faras ĝin kun la bruo de malinda skandalo, krom se kompreneble ĉi tio estas popstelulo!
  Vi povas fari sen sapo en la bano, sed vi ne povas iri al batalo sen kamuflado!
  Eble ne estos venkinto en milito, sed ĉiam estos malvenkinto!
  Eĉ la plej ĉarma virino demetas viron nur por kelka tempo, sed la plej malbela maŝino demetas lin por ĉiam!
  La revolucio sonas bele ĝis temas pri plorado kaj plorado pri tiuj, kiuj mortis sur la barikadoj!
  Kiom ajn pezas plena stomako, ĉi tio estas ĝuste la pezeco, kiun iu ajn preferus al la malpezeco de malplena stomako!
  La vera morto neniam estas bela, alie ĝi estas paŝo al senmorteco!
  Timo venkas la plej fortan, sed nur ĉar la forto forlasis la menson kaj kalkulon, kio montras, ke ne ekzistas kialo por timi ĉiuokaze!
  Bono devas havi akran glavon kaj ŝildon pli fortan ol titanio!
  Ho, kiel facile estas eniri pervaĉan, silentu, sed ne respondante ekzamenajn demandojn!
  Silente vi povas tranĉi monbiletojn, nur sen ora elokventeco ilia digno sonoros kupro
  La silento estas ora, elminita el la minoj de la homa imago, kiu ĉiam preferas fidi la nedirita!
  Milito estas tia metio, kie, falsinte, vi mem restas en perdo!
  Ludante muzikan instrumenton, amantoj de dormo malagordas, kaj sur milita instrumento tiuj, kiuj endormiĝas eterne!
  Marŝante, ili ofte kantas neagorde, sed la hurlado de tiuj envicigitaj estas ĉiam natura!
  En ĉiu stulteco estas almiksaĵo de la menso, kaj en ĉiu saĝo de stulteco, nur en ĉi tiu peniko kapdoloro estiĝas nur el stulta abstruzeco!
  Se la saĝo kaŭzas oscedojn kaj stultecon ridon, tiam saĝo estas stulta, stulteco estas saĝa!
  Blanka robo estas maloportuna en karbominejo, sed kompato en milito havas eĉ malpli da senco!
  Kompato en milito estas egoisma, ĝi funkcias nur kiam ĝi estas persona por vi!
  En milito, estas multaj aferoj, kiujn vi ne dezirus por vi, sed post la milito vi neniam rifuzos la deziron sperti tion, kion vi ne dezirus por la malamiko!
  Malpermesita frukto estas dolĉa, sed eĉ pli dolĉas malpermesi dolĉaĵojn senpage!
  Hazarde vi povas venki, sed vi ne povas venki, ĉar venkas tiu, kiu ĝuas la fruktojn de venko, kaj ĉi tie ne estas akcidentoj!
  Fraŭlino en heroaĵoj, ĉi tio estas karakteriza trajto de tiuj, kiuj serĉas pendi de la militservo!
  Precizeco ĝis dua ĝentileco de reĝoj, sed nur kalifoj dum unu horo, permesas al iliaj kontraŭuloj kalkuli la tempon kaj direkton de la sekvaj paŝoj!
  Sen laboro, vi ne povas eltiri la fiŝon el laboro, sed vi povas facile kroĉi la hokon!
  La forto ne povas esti malbona, ĝi estas saĝa, sed ĝi estas uzata por malbono de la malfortuloj en la kapo!
  Milito ne estas afero de virino, sed ĝi elfrapas la internon de malkuraĝa virino de kamparano!
  Bona soldato trafas, malbona rebatalas, kaj granda militisto mortigos per unu bato!
  Kiam la popolaj fortoj malsukcesas esti ligitaj en fortan balailon, ĝi montriĝas esti kaduka ĉerko kaj trua sklavlitaĵo - nur unu celo devas ligi, kaj ne timo de punkorpoj!
  Pli danĝera ol rusa militisto, nur via propra memfido, ĝi mortigos vin eĉ en sekura loko!
  Bonvolemo devas esti kun la pugnoj, sed vi ne povas trovi fidindan protekton ĉe la mezaj kamparanoj per kuraĝo!
  Vi ne povas dividi per nulo, sed ili dividas nulojn laŭ moralo, forprenante tiujn, kiuj estis nuligitaj de la menso!
  Vi povas vivi kaj enterigi vian talenton, sed vi ne povas pluvivi sen tuneli lerte de senŝeligado!
  Pafi al paseroj el kanonoj estas stulte, sed malŝpari kuglon sur korvo estas duoble stulte!
  Se la reganto imagas, ke li estas la Sinjoro Dio, tiam Kalvario atendas siajn regatojn, sen ŝanco de resurekto!
  La reganto, kiu serioze asertas esti Dio, alfrontos la sorton de amuza primato en popolaj ŝercoj!
  Lanternoj sub la okulojn ricevas tiun, kies cerbo estas lumigita nur dum la trafo!
  Cigaredo ne estas tiel terura kiel cerbo en formo de cindrujo!
  Politikisto-invadanto pro alvokiĝo estas vampiro, sed kiom ajn sango glutas demonio, li ĉiam restos sur tremolo paliso de popola malamo!
  Ĉio neebla en la realo estas ebla en sonĝo, kaj sonĝo fariĝi realo kiu ne konas la vorton estas neebla!
  Vivo fiksita sur la ligiloj de bagateloj vere iĝas sufoka rutino kiel ĉeno!
  La fabeloj havu feliĉan finon, do kial fakte la fino de homo ĉiam estas fatala!
  Morto ĉiam estas ĉefverko, ĉar ĝi estas unika kaj ĉiam hako, ĉar ĝi ne estas postulata por persona uzo!
  Ne diru, ke vi estas malsana, se vi volas pluki dolĉajn pirojn!
  Sango fluas kiel akvo, sed larmoj fluas!
  La nazioj havas benzinon el karbo, iliaj animoj estas nigraj kaj sango estas erara!
  Sonĝado ne estas malutila, sed la plej detrua afero en la mondo estas indulgi pri sonĝoj anstataŭ ago!
  Al sonĝantoj ne estas donate transformi sonĝon en realon, al realistoj ne estas donate fari ĝin reala, por ke oni povu revi pri ĝi!
  - La sklavo de siaj propraj pasioj neniam povos subigi, tiu, kiu havas unu pasion servi la homaron!
  Kredo je vivo post la morto permesas plenigi vian poŝon dum la vivo, por tiuj, kiuj kredas je io alia ol mamono!
  Batu la fortajn, kiuj gustumas la mielon en la abelujo, ĝi gustas dolĉe, doloras mordi!
  Doloras sur la kruroj kiel sur asfalto, sed antaŭaj piedoj sub la asfalto tute sen sentoj!
  Homo povas malfrui por ĉio krom sia propra entombigo, kaj tio estas ĉar li ĉiam kalkulas je pli posta dato!
  Kiu ne havas karan menson en ĉi tiu lumo, estonte akiros mallumon, je rabatita tarifo!
  Milito estas la malo de virino en la dekutimiĝo de la vivo, sed similas en la tento sklavigi viron!
  Ili ne disvastigas benon sur mielo, ili ne manĝas vodkon Snickers, ili ne trinkas bieron dum Karesmo!
  La maŝino estas besto, homo kiel maŝino estas pli malbona ol besto!
  Blindeco protektas kontraŭ murda timo, sed ne kontraŭ tio, kio estas metita en la tombon!
  Predo ne ĉiam estas valora, sed kiam ĝi ne estas, tiam neniu eltenos la prezon por akiri ĝin!
  Homo serĉas Dion kiel flegistinon, sed trovas ĝin kiel suĉilon por sia infana percepto de la mondo!
  Ĉiopova Dio estas bezonata de ĉiuj, sed ial nur la malfortuloj kun superecaj petoj petas lian helpon!
  De la simio venis ne homo, sed homa nekredemo pri la ebleco vivi ne laŭ la leĝoj de la ĝangalo!
  Homo hontas konfesi sian parencecon kun simio, sed kia fiero estas la posedo de besta teno!
  La leĝo de la ordonoj de Dio estas malsupera praktike al la leĝo de la ĝangalo, sed la teoria skolastiko estas uzata de ĉiu, kiu volas kapti beston!
  Vi ne povos trinki la maron, se nur ĉar estas neeble apartigi la riverfluojn enfluantajn en ĝin de la marakvo!
  Homo, kiel malsata primato, revas pri rabado de Dio, sed nur lia eta animo plenigita de vomaĵo de malnoblaj pasioj restas rabita!
  Dio estas la savanto por ĉiuj, sed ne ĉiuj volas savi siajn vivojn kaj disiĝi de memmortiga egoismo kaj detrua besteco!
  Ial homoj ne ŝatas homan konkurencon, sed ili amas bestajn kverelojn, kaj kun tiaj gustoj, la posteuloj de primatoj ne rajtas porti la fieran nomon de homo!
  Homoj estas senfinaj en sia kapablo plibonigi, ĉi-rilate ili havas senliman avantaĝon super la Kreinto, kiu jam estas perfekteco!
  Tiuj, kiuj atendas Golgoton, estas jam egalaj al la Kreinto en la sorto, eĉ se nur dum tri horoj! Kaj por tiuj, kiuj elektis la vojon de Judaso, egalaj kun Satano dum la tuta eterneco de turmento!
  Estas mensogo en la milito, estas malplena mensogo en la mondo!
  Tiu, kiu antaŭvideble planas siajn venkojn, ĉiam perdas!
  La patrujo komenciĝas per krio de ĝojkrio sur la lipoj de infano, sed viro ne bezonas resti eterna bebo, kiu ne preterpasas blekadon en amo por la Patrujo!
  Ne estas sentalentaj homoj, ekzistas nur mezbonaj fakuloj, kaj mezbonaj kapabloj en la realigo de talentoj!
  Ŝako ne estas nur ludo, ĝi igas eĉ la maton ĵuri per ĝeno!
  Estas bone ridi pri tiu, kiu ridas la lasta, sed ne pri la mizero de la trofeoj heredataj de la malfruiĝinta!
  Kelkfoje oni faras stultajn aferojn kun saĝa rigardo, sed se oni faras tion kun stulta rigardo, eĉ saĝa ago fariĝos idiota rezulto!
  Vere, ĝi ne estas malutila, ĝi estas amara kiel kuracilo, nur foje ĝi bezonas ŝelon da sukeraj mensogoj!
  Scienco donas al la homo forton por ĉio, nur medikamentoj por abstruzeco ne estas inventeblaj!
  Ridado revivigas homon, eĉ kiam ridado estas ridinda ĝismorte!
  Tempo vi estas la plej strikta juĝisto, vi juĝas sen atestantoj kaj vi neniam pravigas... Nu, eble postmorte!
  Viro adoptis avidon al glutemo de porko, de vulpo al trompado, de simio al imitaĵo, de lepora malkuraĝo, sed por subigi ĉiujn, eĉ la Leono estas lia metilernanto!
  Sciu kutime al tiuj, kiuj timas la baptopatron! Li opinias, ke la ĥano estas baptopatro, sed efektive li estas nur buĉulo!
  La pompeco de hele kolora pavo estas plej karakteriza por grizaj personecoj kaj obtuzaj mensoj!
  La nevenkita malamiko estas terura, sed ĉi tio estas tro mallonga tempodaŭro por havi tempon por ĝuste timi!
  Soldato povas fariĝi viando por kanono se la kapo ne estas ilo por ĵeti nenormajn movojn!
  La granda kalibro de la barelo ne kompensas la malgrandan menson de la pafanto, sed la tujeco de disbatado estas en kapablaj manoj!
  Kompato en milito estas lukso, kaj lukso en militaj aferoj estas malutila, krom en la kazo de malavara rekompenco por altruisma heroo!
  Ne estas bone aspekti donacĉevalo en la buŝo, sed eĉ pli malbone estas resti sen makzelo kiam la donaco estas senzorge uzata!
  Ĝemi pro doloro post vundiĝo estas same malkonvena kiel urini preter la necesejo, kaj en la unua kazo, la fetoro povas esti veteraĝita nur kun uragana kuraĝo kiam oni faras heroaĵon!
  La rekompenco ĉiam ŝajnas malgranda, sed la heroaĵo estas grandega, do ni trinku por ke ĝi estu, ĉar sen grandaj heroaĵoj estos neniu por doni eĉ modestan rekompencon!
  Kolero por si mem estas malnobla, kolero por la Patrujo estas nobla!
  Kapitulaci signifas perfidi ĉiujn, morti signifas perfidi vin mem, sed por pluvivi, vi ne devas indulgi pensojn pri viaj malfortoj, kiuj puŝas vin al perfida morto!
  La plej perfida morto, falu, forkurante de la morto!
  Rigideco en milito estas kiel kirurgio en medicino - oni volas eviti ĝin, sed se ne ekzistas alia elirejo, rifuzo estas perfido!
  En milito, sukceso ne estas donado al la almozulo, sed donado al la malavarulo por bona afero!
  Estas malpli da steloj en la ĉielo ol estas manieroj interpreti la Skribojn!
  Kaj la vino kaj la komandanto bezonas eltenemon, en ambaŭ kazoj ĝi aldonas forton kaj mortigan forton!
  Por surprizi, por ankoraŭ ne venki, sed kiam la nazo estas turnita en konfuzo, la pugno facile trafos la mentonon!
  Homo mem estas la forĝisto de sia propra feliĉo, sed ankoraŭ la balgegoj blovantaj la fajron en la brazejo de la forĝejo, ŝveligas la ventojn de blinda hazardo!
  Kanibalismo ne estos plena, vi ne konvinkos vortemon!
  Ĉio revenas al sia rondo, nur stulteco ne estas donita, ĉar ĝi, pro sia naturo, ĉiam detruas la pasintecon!
  Milito estas la nura loko, kie mortigi malamikon estas braveco, kaj bonkoreco estas malnobleco, estas domaĝe, ke ĝi nur havas la posedaĵon kreski de ununura loko al ĉiea!
  Kiu venos al ni kun traboĵetisto, tiu mortos pro la trabo!
  Nur en elektoj, ili venkas ne per lerteco, sed per nombro, sed tute ne tiuj, kie la elekto estas inter morto aŭ malhonoro!
  La pioniro estas ĉiam preta, male al tiuj, kiuj volas boligi al la kruteco de la nazioj!
  Venkaj paradoj estas festataj, tiu, kiu ne festas malkuraĝulon!
  Intereso pri milito estas rekte proporcia al la forto de la malamiko kaj inverse proporcia al nia malkuraĝo!
  Malkuraĝulo sen ŝanco de sukceso serĉas malfortajn kontraŭulojn, kuraĝa venkinto trovas malfortojn en forta kontraŭulo!
  Ŝajnas al mi, ke paradizo estas la loko, kie oni plej bezonas nin! Bone nutrita stulta feliĉo estas infero por pensantaj estaĵoj!
  Sen mato, ne estas venko en ŝako kaj persvado en diskutado!
  Scienco postulas oferon, sed mono devas esti oferita pro la rezulto, kiel peonoj en la atako pro mato!
  La arbo de libereco velkas pro la larmoj de sentimentalaj maljunulinoj kaj floras pro la ŝvito de laboremaj kaj la sango de patriotoj!
  Plej bone, la torĉo de venka fino ekbruligas la glacian trankvilon de malvarma kalkulo ĉe la komenco!
  Neniam subtaksu vian kontraŭulon, sed ĉiam subtaksu vian amikon!
  La ŝparemulo ne sidas sur la benko, la malŝparema venas unue nur al bankroto!
  Nacio estas kiel supro kiam ĝi haltas, falas, kaj kiam ĝi turniĝas pli rapide, ĝi rapidas al la ĉielo!
  Kun ĉiuj instruaj lecionoj, fabelo unue estas ankoraŭ mensogo!
  Viro zorgu pri virino, kiel paŝtisto prizorgas ŝafon, sen sinki al lup-sanga soifo kaj ŝafa indiferenteco!
  Unu trankvila pafo estas pli bona ol cent grandaj vortoj!
  Se vi ne povas bati, tiam estas pli bone ne krii!
  Fiero estas pli bona ol fiero - la unua estas helpo en malfacilaĵoj, la dua estas la arkivado de triumfo!
  Ni honoras Jesuon de fido, sed la Diablo ankaŭ estas malvarmeta, Iu ajn el ni pro bonkoreco, ĝis ili donos al ni liĉon!
  Bone nutrita azeno estas pli malfacile sxanceligebla, la sateco de homo, forigante la bezonon azeni, samtempe estigas azenan obstinon en nevolemo ŝanĝi!
  La plej malfacila parto de lernado estas mortigi tempon antaŭ la vera batalo!
  Serĉante paradizon, vi povas aliri la kornojn al la infero, sed se vi ne serĉas Edenon, tiam vi mem restos senkorna diablo-seso!
  Estas facile savi vian haŭton pafante leporon, sed provu akiri la haŭton de lupo sen pafo!
  Bona komandanto ĉiam trovos manieron savi siajn soldatojn, kaj malbona eltrovos pretekston por malŝparemo sen rigardi!
  Milito havas ne virinan vizaĝon, sed voluptan sinon de hommanĝanto! Malbona geedziĝo estas pli malbona ol eksedziĝo!
  Estas nenio, kion vi povas fari pri forto-majoro, se vi havas forto-maĝan mildigon de la cerbo kaj volatiligon de saĝeco!
  Espero estas disrompita por tiu, kiu senespere detruis la veran enkarniĝon per troa revado!
  Timo estas kiel nebulo de frenezo - ĝi malaperas sub la spiro de la prudento!
  Kaj la saĝuloj estas kaptitaj, sed la saĝulo, aliĝinte al la hoko, certe trenos la logilon kune kun la fiŝkaptisto en sian izolaĵon!
  Lertaj homoj tenas fiŝkanon kun la kapo en la dentoj nudigitaj kun hipokrita rideto! Stultaj individuoj ĉiam sukcesas preni la nudelan logilon per siaj oreloj!
  Paniko infektas pli rapide ol la pesto, kaj faras kadavron sen eĉ mortigi!
  Ŝtalo brilas, sed por la brilo de venko, la klingo devas esti makulita per sango!
  La ĉevalo prenas pli da pezo, sed alportas malpli da enspezo ol viro, kiu movas malgrandan levilon!
  Kiam oni nomas vin kamelo, ili neniel signifas la kapablon kontentiĝi per malmulto, sed magra nivelo de imago kaj menso por imagi ion pli bonan ol dorno de prizonaj porcioj en la spirita dezerto!
  Ili sidas en embusko, sed ne sidas ekstere!
  Via ĉerko estas kutime farita el la kverko, en kiun turniĝis via inerteco de manklubo!
  Estas pli facile kovri la sunon per sablo ol estingi la rideton sur la vizaĝo de rusa militisto!
  Kiam la morto ludas kruelan simfonion, ĝi silentos, kredu, - kakofonio de malplenaj faroj!
  Estas malbone sidi sur blanka ĉevalo, sed estas bone sidi sur ĝi!
  Senmorteco ne havas limojn, kio signifas, ke ĝia prezo estas senfina, sed malmultaj konsentas aĉeti ĝian plej limigitan aĵon en la mondo - homan vivon!
  Estas la kverkaj kapoj kun ŝtona frunto, kiuj havas likvan suspensiaĵon en siaj kapoj!
  Babilante en malplena maniero, nur tiuj, kiuj estas premataj de malstreĉo!
  Ni faru komercon, por ke la diabloj fariĝu varmegaj, kaj la anĝeloj malvarmiĝu de envio!
  Ĉiu malsaĝulo volas komandi, ne ĉiu saĝulo povas fariĝi komandanto!
  Kiam estas multe da kverkoj inter la ĉefoj, tiam la porkeco sub ili malfiksos la radikojn de iu ŝtata sistemo!
  Se homo estas idioto, tiam ĉi tio estas por longa tempo, se genio, tiam por ĉiam, sed en homa idioto!
  Granda turo ankoraŭ ne estas palaco, eĉ se ĝi estas pli alta - granda kapo ankaŭ ne estas saĝulo, eĉ se ĝi estas pli longa!
  Aserteco estas bona kvalito ĉe soldato, krom se ĝi estas laŭvorte - konstante kuranta!
  La arto de milito havas proprecon, la ripeto de biso de tekniko minacas kun neevitebla fiasko kaj postmorta bufo!
  Ĉiuj aĝoj estas submetitaj al milito - krom la veterano, ĉi tiu matureco mem konkeras la militon!
  Fortuna naturo estas subtila, ĝi neniam donos dikan pecon de daŭra feliĉo!
  Feliĉo estas nur por momento, problemoj dum jarcentoj, sorto amas ĉiujn, sed ne stultulon!
  Ĉar la soldato, kiu ne volas fariĝi generalo, estas malbona, sed eĉ pli malbona estas tiu, kiu en sia vivo ne trovis kialon por ridi pri sia ekscelenco!
  Por ke la homoj maturu al demokratio, ili devas esti elportitaj en la brulantan sunon de libereco, kaj ne konservitaj en la mallumo de despotismo!
  Kiom ofte homoj perdas la kapon, kaj kiel malofte ili disiĝas de la teruro perdi la kapon!
  Estas unu batalkampo, kie la kvanto ĉiam venkas, sen ia escepto - elektoj; eble tial la kvalito tiom suferas ĉe ili!
  Estas malpli da steloj en la ĉielo ol estas vizaĝoj en la vero, precipe se vi kalkulas la ŝanĝon de vizaĝmienoj kun malsamaj interpretoj!
  Estas nenio pli eterna ol pasemaj problemoj kaj kvin sekundoj por solvi!
  Ne la doloro estas terura, kaj eĉ ne tio, kio kaŭzas ĝin - la plej malbona afero, kiu senigas kuraĝon, estas la timo de doloro!
  Ĉio en nia mondo estas relativa, sed absolute nepenetrebla estas la senkondiĉa malvolo lerni de eraroj!
  En milito, kiel piedpilko, nur la funkcioj de la golulo ne povas esti translokitaj al alia!
  Plej multaj homoj havas akran vidon, nur por obtuza senvestiga aspekto!
  En milito, vi havas ŝancojn, sed vi ne havas rajtojn - se vi venkas, vi ricevas rajtojn, sed via potenco forprenas ŝancojn, se vi perdas, vi senigas vin de ambaŭ!
  En milito, nur unu afero estas sankta - neniu forprenos la rajton mortigi kaj esti mortigita!
  Scio estas dolĉa kiel mielo, sen la pano de praktika aplikado, ĝi lasas nur sukeran doloran buŝon!
  Mielo sen kukoj estas bona, nur ĉi tio ne validas por la mielo de scio, krom se la kukoj estas trosalataj - amara nescio!
  La dolĉa mielo de scio allogas multajn parazitajn muŝojn kaj senutilajn virabelojn, sed vera genio kreos laboreman serviston el parazita muŝo!
  En milito, male al ŝako, vera genio venkas sen oferkombinaĵoj, en tempoproblemoj eĉ antaŭ ol la horloĝo komenciĝas, sed li havas komunan kun la antikva ludo - ke la kariero de peono estas certigita de vigleco kaj kuraĝo!
  La menso estas tia, ke, se ĝi ĉeestas, la foresto de aliaj kvalitoj estas kompensita sen abstruzaj akiroj!
  La vivo neeviteble konsistas el strioj, sed ne lasu ilin esti prizonaj piĵamstrioj!
  Malpezaj strioj sur prizonaj piĵamoj montriĝas kiam vi forigas ilin por ĉiam!
  Denove, mi agis ne politike ĝuste - diris la lupo-vegetarano, krevigante la ĉokoladan leporon!
  Estas neeble, nur - tio, al kio vi ne kredas, estas alia afero, ke homoj kredas je ĉiaj sensencaĵoj, tial ni ne havas vivon, sed nuran sensencaĵon!
  Estas bone esti ruĝa, estas malbone esti senhonta!
  Ruĝa harkoloro parolas pri ruza, ruĝa malpuraĵo sur pantalono, pri naiva parazitado!
  Timo jam estas perfido, kaj male al ĉi-lasta, ĝi estas ĉiam puninda, evidenta por ĉiuj!
  Vi povas dormi kun cent viroj kaj virinoj, sed ĉiufoje kiam vi vekas familian feliĉon!
  Politikisto imitas en ĉio prostituitinon, kiu sola ne memvole falos sub la plebo!
  Dio ĉiam estas tie, sed lia kompato forestas en la momento, kiam sen li vi iĝas pli proksima al Dio!
  La ruso havas unu animon por la Patrujo kaj dek vivoj sur la batalkampo!
  Soldatoj en milito estas kiel en arbaro, kaj estas multaj kverkoj-komandantoj, kaj mallumo de perfidaj tremoloj, kaj sufiĉe da betuloj por kaĉo, sed kiu ne vagas inter tri pinoj venas al la premio fungo!
  La plej rapida afero en la universo estas progreso, ĝia rapideco egalas al la pensrapideco, sed la diferenco de ĝi estas, ke la rapideco de progreso ne restas senspuro!
  Vi ankaŭ devas povi perdi, nur estas pli bone ĉerpi tian kapablon ekskluzive el la sperto de aliulo!
  En milito, kiel piedpilko, vi ĉiam malfermas la poentadon per poentado, sed male al piedpilko, historio juĝas, kaj la puno fiksas la tempon!
  Milito, kiel piedpilko, estas kolektiva ludo, sed male al piedpilko, oni ne povas pasi, sed ili ofte poentas per siaj manoj!
  Rapido estas necesa por eviti kapti pulojn en la simia domo!
  La hasto de la simio iĝas dispremita pulo!
  Forto ne estas en la muskoloj kuŝantaj, sed en la cerboj, kie ne estas susurantaj musoj!
  Tempo kolekti ŝtonojn de io, kio eĉ ne ĵetas sekundon en la venton!
  Nur neeviteblaj oferoj en milito helpos eviti la neeviteblajn oferojn de kapitulaco!
  Kapitulaco devas esti donita al la kontraŭulo, sed estas neeble kapitulaci kun kapitulaco al la malamiko!
  Kverka kapo kaj gisfera menso estas signo de putra stumpo dehakita en batalo!
  Teknologio en la periodo de la oligarĥio decidas ĉion por ni kaj favore al la oligarĥio!
  Estas pli facile kisi cent ŝarkojn ol timigi unu rusan oficiron!
  Vi povas cedi nur unufoje, dua cedo jam estas kapitulaco!
  La krio de homo aspektas kiel besta muĝo, sed la rezulto estas la voĉo de Dio!
  La rusa soldato estas senmorta ĉar li ne mortas pro timo!
  Ni ne aprezas tion, kion ĝi havas, sed ni malplivalorigas ĝin pro la manko de aplikado!
  Oro estas peza metalo, sed estas plej facile porti monujon plena de ĝi!
  Krom se ĝi estas omaĝo al la rubujoj de aliulo!
  Mono estas valora nur kiam oni povas aĉeti ion valoran per ĝi, kaj pagi senutilan ŝarĝon - kondukante al manko de mono!
  En la mondo, ĉiam estas loko por heroaĵo, eĉ se ne estas loko por ĝi krom en milito!
  Malliberejo estas lernejo de vivo, kie foresto ne estas punata, kaj vi antaŭĝojas la lastan vokon!
  Kontraŭ la venko, oni ne devas stari, sed batali, ne malplivalorigi per dormado dum uzado de ĝiaj fruktoj!
  La plej malfacila venko super si, ĝi estas ankaŭ la plej facila por la perdinto, kiu en formo de kompenso disiĝis nur de siaj mankoj!
  Vipo, kiel salo, postulas mezuron, sed vi ne povas kuiri kaĉon sen ĝi!
  Bono kaj malbono estas flankoj de la sama fiatmonero, kaj ili ankaŭ ne toleras malveron kaj malnoblan babiladon!
  Malamikoj estas kaptitaj de rideto, kiu ne kutimas graŭli!
  Kial estas tiom da malbono en la mondo, povas esti multaj klarigoj, sed eĉ ne unu respondo!
  Vera viro devas servi en la armeo kaj servi tempon en malliberejo, sed la plej malmola viro devas morti sur la batalkampo kaj naskiĝi malantaŭ kradoj!
  Oro estas mola metalo, sed ĉenoj faritaj el ĝi estas pli fortaj ol ŝtalo, ĉar ili estas forigitaj nur nevole!
  Ili ne multnombre batalas en batalo, ili nur kvanto metas soldatojn en la buĉejon!
  Estas facile eniri militon, eĉ pli facile eniri en ĥaoso, sed gliti kiel milio tra kribrilo de malamikaj redutoj povas fari nur tiu, kies boŭlisto bolas ne nur per milia kaĉo!
  Li multe ĵuras, kiu ne povas moviĝi tiel, ke ĝi ne ŝajnas malgranda!
  La plej akra vorto povas nur malbriligi la senton de ĝeno pro la manko de faroj!
  Papirosa estas la plej mortiga murdinto, el kiu la kliento ricevas la plej grandan parton!
  Silento estas ora - kies provo tre dependas de la loko kaj tempo!
  Ruzaĵo kompensas por nombroj, sed kuraĝon ne povas anstataŭi nek kvanto nek trompo!
  Kuraĝo sen kalkulo - bato sen bato!
  En milito, ne ĉio estas permesita, malmulto estas havebla, sed distro ĉiam estas ĉe mano ĉe la supro de via kapo!
  Neniam estos du mortoj, sed neniam estu unu!
  Milito ne havas virinan vizaĝon kaj la sino naskas nur mortintojn, sed ĝi allogas virojn sen ia delogo kaj ĉarmoj!
  La vizaĝo de la milito estas naŭza, sed ili gajnas pli el ĉi tiu spektaklo kaj ago ol en ĉiuj bordeloj de la planedo!
  La diabla virino havas nur kornigitajn edzojn, ili forĵetas siajn hufojn!
  Por ne iri al la ĉielo antaŭtempe, virino devas esti Satano en anĝela formo!
  La diablo estas vira, sed nur virino povas superi lin en trompo!
  Sen virino ne estas vivo, sen Diablo ne estas bono!
  La libro estas la plej bona amiko de la homo, sed antaŭ ĉio ĉar ĝi ne grimpas kun konsiloj sen demandi!
  Herooj ne mortas, perfiduloj ne vivas, heroeco ne estas enterigita, kaj perfido jam estas entombigita en la historio kaj memoro de la homoj!
  Stultaj homoj laboras forte - inteligentaj homoj laboras forte!
  Vi povas sufoki per scio, sed ĝuste kiam ĝi kovras vin per via kapo, vi fariĝas - nesubirebla!
  Kiu ne prepariĝas por milito, ne ricevos pacon anticipe, sed venkon post la provo!
  Ili anticipe prepariĝas por venko, malvenko ĉiam estas neatendita, sed la rezulto dependas de sorto, de la fakto, ke eĉ la nepreparita batalas reen!
  Morto estas relativa koncepto, kaj forgeso ne povas esti nomata absoluta, ĉar ĝi havas la koncepton de vitalo!
  Forgeso timas geniulojn, morton de mezboneco, kaj malsaĝuloj tute ne timas ion, krom pli saĝaj!
  Dio donu al ni soldatojn: la kuraĝon de malsaĝulo, la nerimarkecon de la meza kamparano, la eltrovemon de talento kaj la vizion de geniulo!
  Malkuraĝulo ne ludas hokeon, kuraĝulo ankaŭ ne ludas hokeon, sed li batalas serioze!
  Li bone ŝercas per vortoj, ke li ne konsterniĝis pro malbona vicigo de faroj!
  Silento estas ora, sed ĝia standardo estas alta nur kiam oni konservas sekreton sub torturo, kaj sensignifa - se bona konsilo estas valora!
  Kiam problemoj ĉesas sieĝi vin, vi subite trovas, ke la karaktera fortikaĵo jam estis prenita de agrabla senlaboreco!
  Multekosta estas nur tiu konsilo, kiu ne postulas kostojn, kaj malmultekostaj polemikoj!
  Aparte valoras tiu konsilo, kies rifuzo estas multekosta, kaj la jenaj kostas nenion!
  Ne kostas sekvi malbonajn konsilojn, sed nur al tiuj, kiuj saĝe donas aludojn, kiel ne sekvi stulton, sed gvidi senkapulojn!
  Vi povas stari por morto, sed estas kiel morto stagni!
  Estas malfacile pri provoj, sed vi ne povas sperti malpezecon sen ili!
  Ni povas esti vestitaj kaj senvestitaj de fremduloj, sed ni nur "ŝuas" mem!
  La vivo estas daŭra provo de la mallarĝa vojo, sed problemoj estas nutrado, nia deziro vivi en granda maniero!
  Venko estas ĉiam amara kun perdoj, sed dolĉa kun premioj - malvenko akiras nur amarecon, kaj la salan guston de la "supera" jugo!
  Lingvo estas donita al lerta politikisto por kaŝi siajn pensojn, sed pli ofte, la tuta parolo de politikisto malkaŝas sensencan stultecon!
  Berlino ne estas fiŝo de la hoko de la tankoj, la kolonoj ne forsaltos, eĉ se ĝi estas protektita de glitigaj tipoj!
  La ago diferencas de neceseja papero pro tio, ke ĝi odoras malbone eĉ antaŭ uzo!
  La vojo al gloro povas esti serpentuma kaj longa - kondukanta al la menso, kaj fortranĉita al la tombo en rekta linio kiu iras flanken!
  Kaj koko povas brui, se li sukcesas strangoli kokidon en sia animo, kaj kokidon en sia koro!
  La plej facila batalo sen risko fali, kun peza kontraŭulo!
  Pli trankvila vi iras, pli laŭte vi kraŝas kaptante!
  Kutime vivante ĉe la plej malsupra grimpado en la kolon de la botelo!
  Kriante en la mutan silenton per senvoĉa krio!
  Kun oblikva, ĉio ĉiam estas pasinta, nur problemoj estas senescepte survoje!
  Ĝenerale, la ĉeesto de mono ne ĉiam kondukas al feliĉo, sed ilia foresto estas garantiita sakstrato de fiasko!
  La cigaredo pelis multe pli da homoj en la tombon ol Hitlero kaj Ĝingis-Ĥano kunmetis - uzante mildan lason, malstreĉan senvolon!
  Milito estas ekscita kiel orgasmo, nur ili krias al ĝi kun multe pli da sincereco!
  Genio estas nekongrua kun fiulo, sed ĝiaj fruktoj estas ĉiam uzataj de fiuloj nekongruaj kun la krea menso!
  Sen la malfacilaĵoj, kiuj streĉas la menson de homo, kiu iras supren - estas facile gliti malsupren al besta frenezo!
  Ne metu viajn fingrojn en la buŝon de la krokodilo, ĵetu stultecon en la vizaĝon de la saĝulo!
  Staru por morto, sed ne stagni ĝis la odoro de kadavro!
  Milito, fakte, estas danĝera afero, precipe por pacifistoj, kaj tiuj, kiuj klopodas vendi la Patrujon peco post peco!
  Se vi volas esti sana, kuru, se vi ne volas esti kripla, forkuru!
  La heroo ĉiam venos, kaj la hemoroidoj pasos!
  Grandaj homoj estas kiel fulmo, oni vidas ilin kiam ili jam moviĝis, oni rememoras ilin - ĝis la brulvundoj trankviliĝos!
  Grandaj homoj brilas hele, nur male al fulmo, ilia brilo estas pli rimarkebla por tiuj, kiuj ne vidis ilin!
  Prokrastado estas kiel morto, eĉ kiam temas pri mortkondamno!
  Morto ne estas tiel malbona laŭ sekvoj kiel ĝi estas naŭza laŭ la daŭra procezo!
  Eĉ la korpo de kverko, kun mallongigita menso, estas nur stumpo, sub la sidloko de aliulo!
  Vodko estas la plej danĝera teroristo, precipe pro la havebleco kaj amasa karaktero de memmortigaj klientoj!
  La ĉefa diferenco inter la vivo kaj la teatro estas, ke fakte estas la homa galerio, kiu estas la plej silenta, sed en la antaŭaj vicoj, kiam la pantomimo de milito estas sur la scenejo!
  La malsaĝulo estas forta pro la manko de timo, la lerta pro la foresto de kaŭzo, kiu kaŭzas timon!
  Timo sen kialo estas signo de malsaĝulo, kuraĝo ĝis la fino estas signo de saĝulo!
  
  Babilujo multe muelas per la lango, sed, bedaŭrinde, faruno ricevas ne nur kaj ne tiom al li!
  La lingvo estis donita al la saĝulo por kaŝi liajn pensojn, sed la malklerulo ne ricevis la scion de aliaj lingvoj, por ne malkaŝi lian nepenseblan lang-ligitan langon!
  Flava metalo ne ŝatas tiun, kies buŝo estas samkolora kiel ĝi, sed la koro de la materialo!
  Gvidi altan menson plifortigas vin, aroganteco kondukas al forta ŝanĝo!
  Ni faras ĉion en la vivo unuafoje, nur morto restas ĉiam por la lasta!
  Kiu estas venena, tiu jam venenas - kiu alportas morton, tiu jam mortis!
  Kvarkoj batalas en siaj mensoj, kaj kiu ajn ne estas fotono kun menso estas premiita por modereco!
  La morto de unu individuo estas tragedio, turmento estas tragedio en agoj, sed la morto de miliardoj estas nur raportado kaj Dio malpermesu, ke ĝi estu ekskluzive venka!
  Kiam temas pri tragika percepto, la kvanto iĝas kvalito de malpliigo de la nombro de novaj impresoj!
  Estas du neeblaj aferoj por Dio: trompi Sin kaj distordi la propagandon de Putin!
  La heroeco de hieraŭ kaj estontaj venkoj estas nenio kompare kun vera sukceso!
  La vera genio ne estas koncepti, sed ekzekuti. Aŭ eĉ trovi surprizon en la plej stereotipa!
  Ĉar forto donas liberecon, la heroo ĉiam estas libera kaj konstante tiranas super aliaj!
  La malvarma kalkulo de modesta komandanto igos la kontraŭulon malŝparema de memgraveco frostiĝi pro hororo!
  Kial demokratioj estas tiel ofte batitaj sur la batalkampo - ĉar iliaj gvidantoj kutimas venki elektojn ekskluzive per nombroj!
  La cerba ŝaho ne estas tiu, kiu blovis la plej multajn kapojn, sed tiu, kiu, demetinte la kapon, la subjektoj ne kovras per malpura lingvo!
  Vivanta malamiko povas esti morale mortigita cent fojojn - morta kontraŭulo mortigas vian instigon ĉasi!
  Sekureco foje estas la plej malbona puno, kaj danĝero estas la plej bona rekompenco por elstara personeco!
  Kiu estas en bastŝuoj, tiu ne trinkos acidan brasiksupon, sed amarajn porkinojn!
  Bastŝuoj ne estas ŝuoj, sed sidu sur "ŝuoj"!
  Vi eble ne estas fiulo, sed vi devas esti geniulo!
  Nenio faciligas la vivon ol peza cerbo!
  La kanto helpas konstrui kaj vivi, sed se la malamiko jam konstruis vin, tiam vi kantos nur senvive!
  Vi povas fari preskaŭ ĉion laŭ ordono, sed nur persona deziro povas subpremi timon!
  Timo pasas, sed la profito de timigado restas valora tiel longe kiel malkuraĝo plu vivas!
  Nenio daŭras eterne sub la luno, krom la deziro eltiri la lunon el la ĉielo helpe de senescepte bazaj rimedoj!
  Por penco akiri nikelojn, ne ricevinte nikelon, persono kun principoj sur penco povas, sed ankaŭ la eltrovemon de ora peco!
  La krono povas esti akirita per la rajto de sango, sed la regno estas prenita per la rajto de la sango de la verŝo!
  Doloro estas utila, ĉar venkinte ĝin, vi povas venki senutilan suferon!
  La glavo estas forta kun la ŝultro, kaj la batalanto kun la ŝultro de kamarado, kiu subtenis la glavon sen minaco, sed ne tranĉis per la menso de la ŝultro!
  Fabelo estas relativa koncepto, realeco estas absoluta, kaj imago estas senlima!
  Tekniko estas morta, se ĝi ne sendas la malamikon al la venonta mondo!
  Subpafitaj salvoj al la malamiko ankoraŭ ne estas kialo por forflugi de la ĉarniroj de la kovrilo de la poto kun bolanta menso!
  Multe da soldatoj, multe da martinetismo, multe da martinetismo - ne sufiĉas batalarto!
  Ĉio estas neebla, ĝi povas fariĝi ebla - oni devas nur kredi je iu, por kiu nenio estas neebla!
  Ne ŝparu municion, pli bonaj sequestr-maltrafoj!
  Kiu ne falĉas de tio, ne falĉas!
  Ne kraĉu la puton - sentante sin kiel heroo, vi kraĉos sangon kaj puson pro soifo!
  Perfidi estas pli malbona ol morti - ili mortas por reviviĝi, ili perfidas por eterne enterigi sin!
  En milito, trompo: ne poŝo plena de truoj - tiu, kiu estas pli ruza, kolektas la trofeon!
  Ne la milito estas kruela, estas tiuj, kiuj partoprenas en ĝi, kiuj ne havas kompaton, kaj tiuj, kiuj evitas, jam delonge perdis sian konsciencon!
  Pli dolĉa ol mielo estas ĉi tiu potenco, kiam ĝi apartenas al vi, kaj pli amara ol absinto, kiam ĝi regas vin!
  La kaduka ne estas io kiu havas multajn jarojn, sed kio estas malmoderna por hodiaŭ!
  La precizeco de la batalo ne estas disponebla por tiuj, kiuj falĉas ĉe la ekzercoj!
  La kapo helpas, por labori pure, sed la kisilo mergas la kapon nur en malpurajn evoluojn!
  Pli bone estas tuj mortigi ol persvadi eternecon!
  Rapidu - vi ricevos eternan shish!
  La plej bona ideo estas tio, kio permesas vin vivi, ne pluvivi!
  La timigita korniko timas la skribtablon, kaj la studento de la skribotablo kaj kaligrafio!
  Stulteco estas tia malforteco, kiam senpoveco kapablas senti, kiu tute ne estas malsaĝulo!
  Malriĉeco ne estas malvirto, sed riĉa je instigo al malvirto!
  Ridado sen kialo estas signo, ke ni ankoraŭ estas viroj en problemoj!
  Ne divenu en la dika, sed divenu ofte!
  Ne trompu vian edzinon, pli bone estas honeste konservi sindonemon al donjuanismo!
  Enuigita edzino estas kiel unu libro sur breto, kaj eĉ tiam la paĝoj estas grasaj!
  Kuraĝo ne estas garantio de venko, ĉar ĝi ne estas konservita en prudenta kesteto!
  La malantaŭo devas esti forta, sed ĝi ne taŭgas por osiĝi!
  Forta reganto, malkiel arbo, kliniĝas, sed ne fleksiĝas!
  Ovoj malhelpas malbonan danciston, Ameriko ĝenas politikon, Alasko malhelpas kartografon!
  Eĉ sur la Suno estas makuloj, makulita reputacio inter la lumaĵoj, sed monokromatikeco estas signo de obtuza intelekto!
  Dio savas la monŝrankon, kaj la kuraĝulo protektas la sanktan!
  Pli bone morti juna ol maljuna kaj ekvivi!
  Homo estas preskaŭ Dio - nur la krucumo daŭras de la naskiĝo!
  Dio promesas ĉion, sed nur in absentia, nevideble kaj nekompreneble!
  Milito estas kiel bopatrino: la kapo krakas, la intestoj tordas, la ostoj doloras, sed aliflanke - redonante vi trovos venkon por la fianĉino!
  La plej malpeza ŝarĝo estas peza monujo!
  La plej valora venko - kiun ne ĉiuj dividas!
  La Eklezio estas la plej fidinda banko - aŭ pli ĝuste, banko pikanta sonĝojn kaj impulsojn!
  Ne ĉio kata karnavalo, ne ĉio hundo - ĉeno!
  El ruĝaj paroloj, tiuj, kiuj spertas mankon de griza materio en la kapo kun troo de nigraj pensoj, akiras palan aspekton!
  Ne estas tiel malforta, ke ĝi aspektas malgranda, sed ke ĝi estas malforta, ke ĝi ne estas donita al la menso!
  La vivo ne estas hundeca, ĉar ĝi ne estas vivo, sed pli malbona ol neekzisto!
  Bone nutrita granda kulero ŝiras la buŝon, kaj malgranda ŝiras la stomakon kun malsata ulcero!
  Ĝenerale, la vivo sen malfacilaĵoj estas kiel supo sen spicado, multe - amara, ne - ne grimpas en la gorĝon!
  Bredu la malamikon, sed ne eksedzigu vian edzinon!
  Rapido necesas ne kiam oni kaptas pulojn, sed por ne ricevi pedikojn de malfruo!
  - Kiu rapidas je la vorto, malrapidigas la faron! Kio estas rapida en faroj, estas pesata en vortoj!
  Penso estas la plej rapida afero en la mondo, kiu kondukas al kolapso, se ĝi ne estas akompanata de krea ago!
  Ĉio en ĉi tiu mondo estas sciebla, sed nenio estas komprenata, kaj en aliaj mondoj ni komprenas nur timon!
  Morto estas ankaŭ aventuro, pli malagrabla laŭ formo ol laŭ rezultoj! Kvankam por la pekulo la rezulto estas malbona morto, tra la infero! Kaj la fino de la virtuloj estas morto kiel laŭrokrono!
  En iu ajn komerco necesas solideco, kaj sen la fundamentoj, komerca sensencaĵo egalas al senlaboreco!
  Tamen, milito estas malbona afero, sed onklo kapitulaco estas eĉ pli malbona!
  La studita malamiko estas preskaŭ venkita, la nekonataĵo miksos la kalkulon en la paston!
  Kiu ne atendas malbonajn gastojn, tiu ne kolektos la ostojn, kaj kiu ne atendas bonajn, tiu prenos pecetojn!
  Ne ĉiu viro povas fidi fariĝi reĝo, sed ĉiu virino jam estas reĝino sen kalkulo!
  En milito, kiel en la suno, homoj maturiĝas, kaj viraj talentoj floras, nur tiuj kun maldika sekiĝos en cindro!
  La movo de Bishop kutime rezultigas maton... alportita de la perdo de tiu kiu faris ĝin!
  Kiu ne sentas danĝeron en batalo, gajnos malsentemon al ĝojo en infero!
  Pan vermuto - ne lasu la rubon!
  Akra lango, malsame ol spicoj, malsatigas la senton de malsato - tiu, kiun oni pendigas per la oreloj per nudeloj!
  Sen laboro kaj la fiŝrivero estas malplena akvo!
  Ĉiu laboro estas respektata, krom simio dancanta en marĉo!
  Plumbokugloj ne platigas grandan kapon, sed oraj moneroj estas monfaritaj!
  Nur la mortintoj ne faras erarojn, kaj tiam nur en la mondo, ke ili sukcesis foriri!
  Vi povas vivi sen reĝo en la lando! Sed estas neeble sen reĝo en la kapo!
  Vere radia potenco, kiu malheligas la okulojn de viaj malamikoj kaj la korojn de viaj amikoj brilas de feliĉo!
  Forto venkas nur kiam la malamiko estas senpova perdi kun digno!
  Morto kiel fidela edzino certe venos, nur en la plej maloportuna momento kaj certe kaŭzos ĝenon!
  Infero estas la reverso de la ĉielo, kaj monero sen du flankoj estas falsa - plezuro sen doloro ne estas reala!
  Ili ne donos akvon en la dezerto, Kiu havas pensojn kiel kribrilon, Kaj malplenajn vortojn kiel riveron!
  Saĝo ne bezonas elokventecon, sed ruĝa parolo estas necesa se raciaj argumentoj estas elĉerpitaj!
  Kiu ne rapidas en la varmego, tiu kabano en la malvarmo ne dronas!
  En unueco, la forto de tiuj, kiuj ne estas senpovaj, kaj unu post la alia!
  Bezono de inventoj estas ruza, alkoholo eĉ pli ruze vipas inĝeniecon!
  Milito estas la natura stato de la homo, kaj morto estas eĉ pli natura, kvankam estas malfacile nomi ĝin ŝtato!
  Ili mortas nur unufoje, senmorteco postulas ripetan konfirmon!
  La precizeco de la pafisto ne permesos al vi strabi de la bajoneto, sed ĝi falĉos tiun, kiu ne estas bajoneto en rapideco!
  La plej bona venko estas neatendita por la malamiko, kaj superis atendojn por vi mem!
  Toleru nur tiujn kaprojn, kiuj neniam estos atamanoj!
  La potenco estas malhela, sed eligas la brilon de skarlata sango!
  Ora en la poŝoj de tiuj kun malhela animo, kaj nigraj, plumbaj pensoj!
  La arbo de genio foje alportas amarajn fruktojn al la aŭtoro, sed la medikamento por plenkreskuloj, kiu sanigas la homan nescion, neniam estas dolĉa!
  La fortaj estas relative bone en malliberejo, sed la malfortaj kaj sur la trono estas nerelative malbonaj!
  Sen forĝi martelon, vi ne disfendos la kastelon!
  Ĉiu salvo havas sian propran sekundon!
  La unua venanta al la cellinio, kiu pravas ĝis la lasta!
  Ŝparu sur la armeo, kion hejti la fornon per la muro de via ligna domo!
  La plej altvalora afero en la mondo estas malrapideco, ĉar ĝi venas je troa prezo!
  La plej multekosta afero valoros eĉ la perdon de tio, kio ne havas prezon!
  Stulteco estas pli valora ol saĝo, ĉar ĝi kostas pli!
  La koro de tiu, kies animo ne estas el vakso, vere brulas!
  Momento - donas venkon!
  La temoj estas malsamaj, sed la respondo estas ankoraŭ la sama - al malĝusta stepo!
  Vi povas disĵeti viajn cerbojn, sed vi ne devus disĵeti!
  La eterneco estas bonega, sed ni ne havas tempon por ripozi!
  Se vi havas reĝon en via kapo, vi ne bezonas monarĥon sur la trono!
  Pli ol la steloj en la universo de manieroj interpreti la Sanktajn Skribojn!
  Altoj ne estas prenitaj, estas neatingeblaj, sed vi povas kompreni ajnan subliman baron - se vi ne malgrandigas vian percepton!
  Malaltaj pensoj povas levi vin, sed nur kiel la ŝnuro de pendigita!
  Por tio, kion ili ne pagas, ĝi valoras nenion, sed pro tio, ke ĝi valoras nenion, vi devas pagi la plej grandan parton!
  Alkoholo estas la plej danĝera murdinto, ĝi mortigas la klienton, kripligas la ceterajn, kaj nur la ŝtato ĝojas pri la elŝirita kotizo!
  Neĝhomoj ne estas faritaj el la sablo de Saharo - rusoj ne estas kaptitaj!
  Estas pli facile konstrui neĝulon en la infero ol kapti rusan soldaton!
  Estas pli facile fari neĝulon en la infero ol genuigi ruson!
  Malamikoj estas kiel la pinto de ungoj, ju pli granda estas la nombro, des pli facile estas piedpremi ilin kaj piedpremi ilin!
  Ne estas donita al homo por kompreni la dion, kiam li mem estas primato per intelekto, sed per la kapabloj de simio en kaĝo!
  Nur tiuj, kiuj havas cerbon, estas postulataj, povas vendi sian animon!
  En politiko, el bordelo, nur la venaleco de amo, kaj la kotizo iras al la prostituisto, sen ia plezuro kaj korinklino!
  Politiko, tre malpura afero, en kiu la propagandmaŝino lavas la kostumojn!
  Propaganda maŝino povas ĉion lavi... krom malpura konscienco, ĉar la konsciencon oni ne povas lavi, kvankam ĝi estas eltordita sen kompato!
  Ili tordas la brakojn de tiuj, kiuj havas cerbon unuflanke kaj pensojn per ruzoj, kaj ne estas kialo por eliri el ostrompa situacio!
  En komerco, ni montru talentojn, alie vi ne donos diamantojn al la knabino!
  Diamanto estas tre malmola ŝtono, sed ĝi estas precipe kruela al virinoj, kiuj ne povas pagi diamantojn!
  Estu malmola kun viaj edzoj, se vi volas vesti sin per diamantoj!
  Ĉiu potenco koruptas, absoluta potenco koruptas absolute! Geniuloj naskiĝas el la korupteco de la pleboj, sensenca arbitreco el koruptita potenco!
  Plena viro povas esti alloga, sed malplena monujo ĉiam abomenas!
  Kio estas la diferenco inter Lukaŝenko kaj Putin:
  - Putin prenis Krimeon, kaj Lukaŝenko ricevis prunton!
  La naturo ne havas malbonan veteron, nur homoj ĉiam havas malbonan humoron, sen graco!
  Potenco estas kiel sensencaĵo, ĝi allogas kaj suĉas, kaj bedaŭrinde ne nur malsaĝuloj!
  Nur por tiuj, kiuj havas malaltan menson, silento estas oro de la plej alta nivelo!
  Silento estas ora, nur dotita per valoro nur de malsaĝulo!
  Krueleco cementas la nacion, moleco plonĝas evoluon en cementon!
  Menso povas solvi ajnan problemon, genio povas fari ĝin, tute neniu problemo!
  Se vi volas vivi - sciu ŝpini, se vi volas pluvivi - sciu eliri, sed se vi volas bone vivi - ne ŝpini, sed ŝpini!
  Vi povas kaŝi vin malantaŭ la nebulo de nescio, sed vi ne povas kaŝi vin!
  Milito estas dolĉa kiel mielo, kiel sukera melaso, kaj ĝi malsanigas vin kiel postebrio!
  Silento estas ora, nur tiuj, kiuj kutimas silenti, donas orajn monerojn al babilantoj, sen paroli!
  Ne estas absoluta malpleno en la naturo, nur homa stulteco ruinigas la menson, centprocente!
  Ne la morto estas terura, sed la perdo de senmorteco! Ne la karno gravas, sed en la lumo de la animo!
  Estas facile iri tra la vivo kun kapo plena de scio, kaj la malpleno en la kapo nur faciligas la monujon!
  Kio estas alloga pri ateismo: malpleno estas la plej kondescendenta mentoro, vakuo estas la plej nerespondeca patro!
  Ateisto, batante el sub la piedoj la fundamenton de la kredo, ne rimarkas, ke lia gorĝo estas en senkompata maŝo de Dia forto majoro!
  La plej bona maniero ŝpari monon estas pagi subaĉetaĵon, la plej bona maniero malŝpari ĝin estas ŝpari la financon por graso!
  Kvaso estas bona, patriotismo estas bonega, sed fermentita patriotismo estas malbona fermentaĵo!
  Beleco postulas oferon, sed ĝia foresto postulos pagon sen donacoj!
  Realo mortigas, fantazio inspiras, kaj fabelo realiĝanta faras la vivon flugilhava!
  Ĉiuj aĝoj estas submetitaj al milito, nur vi ne povas seli vian lastan tagon estante venkita sen tempo!
  Dikiĝi ne signifas pezon!
  Estas neeble kreskigi ventron - fariĝi peza pezo!
  Pioniro estas ĉiam preta, jen la diferenco de tiuj, kiuj volas boliĝi al la kruteco de la oligarĥoj!
  Lupo en vesto de ŝafo ne estas virŝafo, ŝafo en vestaĵo de lupo povas kapti nur la stirilon!
  Egoismo estas karakterizaĵo de homo, kaj altruismo koste de aliaj estas karakterizaĵo de superhomo!
  Senpaga fromaĝo en muskaptilo, sed kun rabato por kapti homojn kun ratanima!
  Leono inter virŝafoj, kiel apro apud trogo, nur riskas sufoki pro malmola besto!
  Mislokigita humanismo, malaltigas bravecon!
  En la vivo, male al ŝako, ne ĉiuj viktimoj estas belaj, sed ĉiuj fuŝoj estas naŭzaj!
  Oscedante en ŝako - vi perdas pecojn, oscedante en la vivo - vi ricevas kombinaĵon de tri fingroj!
  Li bone kuiras, kiu bone preparas!
  Longa lango prenas la plej mallongan vojon al la eŝafodo!
  Ruĝa parolo estas kutime kombinita kun sanga faro kaj griza realo!
  Elokventeco estas bona, se ĝi ne eliras kun sanga diareo!
  Post la Maidan: la esprimo longa lango alportos al Kyiv, akiris novan signifon!
  La malbono estas eterna kaj malhoma, ĉar ĝi estas senkora, ĉar la koro ne doloras, vi havas sanan aspekton!
  Koro de oro ofte kondukas al bankroto!
  Ĉevalo en la vivo, tiu, kiu estas ĉevalo en diligento, sur ĉevalo en heroeco ne grimpas ĉevalon kiam diskreteco estas postulata!
  Silento estas ora, sed plena de falsa silento, parolo estas arĝenta, sed foje plena de oraj vortoj!
  La kuglo ne estas stulta, sed ĝi kisas kun stulta doloro!
  Soldato sen vundo estas kiel riĉulo sen poŝo!
  De korpa vundo ĝi estas dolore tolerebla, sed kiam oni estas morale kripla, estas neeble elteni!
  Estas multaj problemoj, malamikoj estas pli altaj ol la tegmento, sed la melon-ĉapelo ankoraŭ derompas la vipon kiam amiko estas malsupera kaj ne altflugila!
  Fortaj homoj malofte naskiĝas, ĉar oni ne povas naskiĝi forta viro, oni povas nur fariĝi!
  Homo naskiĝas libera, iĝante sklavo, li ne nur mortas ... li perfidas liberan naskiĝon al aborto de despotismo!
  En milito, kiel en parado, amuzo, muziko sonas, poste uniformoj en truoj, kaj estas bone se iu alia!
  Ĉiuj mizeroj en la mondo estas de egoismo, kiam vi diras la mia, kornikoj svingas sur kadavrojn!
  La glavo estas kiel savanto, sed ĝi ne povas esti malakra, ne toleras malfortajn manojn kaj fortan deziron ne riski!
  Pli bone estas rompi vian pugnon unufoje per bato ol centfoje krii kaj rompi la voĉon!
  Ne estas malfortaj batoj, estas nur malforta bato!
  Dormo estas dolĉa, la morto estas terura, sen dormo ĝi ne estas dolĉa, sen morto ĝi estas sentima!
  Via demando:
  Oni ne scias, kio estas pli grava - nutri ĉiujn malsatojn aŭ viŝi larmon por unu infano!
  Mia respondo:
  Kiam ĉiuj malsatuloj estos nutritaj, la infanoj ĉesos plori pro malsato.
  En Rusio, la problemo de troa pezo estas tiel severa, ke ĝi ploras ne nur infanojn, sed ankaŭ iliajn patrinojn en tri fluoj!
  Via demando:
  Oro estas pli mola ol ŝtalo, sed prefere batas la koron!
  Mia respondo:
  Ŝanĝu la normon de valoro. Ŝtalo restos akra, kaj oro simple restos brila, perdinte sian ĉarmon.
  Ŝtalo estas akra kiel dentoj, oro estas mola kiel lango. Dentoj elfalas, lango levas milojn da klingoj!
  Ŝtalo malakriĝas, oro ne rustiĝas!
  Via demando:
  Ne la armilo igas la soldaton forta, sed la armilo de la soldato!
  Mia respondo:
  La senarma soldato povas nur venki la riverajn sablofortikaĵojn en la sablokesto.
  Armilo sen soldato estas kiel sablo anstataŭ laktuko! Ne estas ŝovelilo, kiu fosas truon, granato ne flugas sen manoj!
  Via demando:
  Vere longa konversacio kun maŝinpafilo kondukas al tio, ke ĝi komencas pafi en la orelon!
  Mia respondo:
  Ĉi tio signifas, ke tiuj, kiuj estas pretaj por tia bruo, devas esti prenitaj en la armeon, ili estas pli konataj kun koratakoj, parkinsonanoj, skizofreniuloj.
  Ĉiu, kiu estas viro, naskiĝas militisto,
  Tiel okazis - la gorilo prenis la ŝtonon ...
  Kiam malamikoj sen legio,
  Kaj en la koro flamas: varmego kaj flamo!
  Via demando:
  Sekso estas la plej detrua armilo, precipe danĝera pro sia havebleco!
  Mia respondo:
  Precipe infanoj en infanĝardeno kiel memscio.
  Sen sekso, ĉi tiuj infanoj ne vidus ĝardenon, ĉar se ne estas sekso, plantidoj ne burĝonos, kaj neekzisto estos pli malbona ol infero!
  Via demando:
  La efikeco de iu ajn armilo dependas de la elektita viktimo, kaj eĉ pli en sekso!
  Mia respondo:
  Precipe se ĝi estas viktimo de aborto.
  Aborto estas la plej granda krimo ĉar la viktimo ne povas rebati! Kaj pri tio, ke ĉi tiu murdo senpune, ĝi estas duoble krima!
  Ĉiu minaco havas sian propran horon por voĉo kaj momenton por ekzekuto!
  La politikisto promesis, kiel fidinda seĝo!
  Malkuraĝuloj perdas en ĉio al la kuraĝuloj, krom la kapablo trovi senkulpigon!
  Malkuraĝulo ne ludas hokeon, sed li ne sopiras interpafadojn!
  En amo, la tria estas superflua, sed ripetitaj karesoj neniam estas superfluaj!
  Virino estas kiel vulpo, amas belecon, sed preferas fromaĝon por fanfaroni!
  Milito estas la plej granda stulteco de saĝuloj kaj geniuloj!
  Ju pli da sango en la milito, des pli da elokventeco en la malantaŭo kaj senkolora ĉe la fronto!
  Ĉio neebla fariĝis tiel nur pro manko de imago, kaj ne pro troo de obstakloj!
  Kvankam amo estas malbona, nur plena virŝafo kapablas ami kapron!
  Multa brilo estas tipa por tiuj, kiuj ne havas fajron en la brusto, oron en la koro kaj helan menson!
  Malklara kaj hela menso, se ĝi ne donas reflekton de oraj ĉervonetoj!
  La plej certa signo de nematura menso estas la manko de verdaĵo en via poŝo!
  Ridado sen kialo, signo de baldaŭa morto!
  Ridas tiu, kiu ne laste ploras, kiam dividas la rabaĵon!
  Se vi jam trinkas, tiam ne ebriiĝu; se vi estas ebria, do ne kaptu; se vi estas kaptita, do ne konfesu!
  Ebriulo estas pli malbona ol malsaĝulo - tiu lasta estas feliĉa ĝismorte, kaj la unua estas nur postebrio!
  Vagabondo ĉiam estas kun ŝuita konscio!
  Simio havas unu dignon, male al homo, ĝi estas besto nur laŭvorte!
  La simio imitas homojn en ĉio krom la kapablo ŝajnigi esti hoso!
  Ne faldu, ne stoku vindotukojn!
  Kuraĝo en milito estas kiel butero en kaĉo, ĝi ankaŭ acidas kiam ne estas bolado!
  Oni ne povas difekti kaĉon kun butero, sed multaj kuiristoj difektas kaĉon!
  Kun forto, vi povas malhavi la menson, sed sen la menso, ĉiopovo ankaŭ estas senpova!
  La malamiko estas bona nur ĉar ĝi ne permesas al vi ekdormi dum la irado, eĉ kiam li foriras!
  Milito estas malbona kiam ne estas venko, paco estas eĉ pli malbona kiam estas malvenko!
  La vivo de hundo estas pli bona ol de rato!
  Hundo estas amiko de homo, rato estas sia propra malamiko!
  Estas bone glori la diktatorecon sub demokratiaj reĝimoj!
  La diktatoro estas kiel insekto: ĝi pikas, zumas, batiĝas, sed oni ne donas al li por esti flugila!
  Pli bonas unu tirano ol cent despotoj, pli bonas unu bato ol mil malbenoj!
  
  Mil ŝafoj ne piedpremos unu lupon, miliono da mezboneco ne anstataŭos unu genion!
  Geniuloj estas kiel oraj grajnoj en la sablo, sed la alteco de ilia testo dependas de la lava reganto!
  Estas pli facile por mezbona riĉulo ol por brila malriĉulo en ĉio krom la valorega, popola memoro!
  Juna hundido estas pli bona ol maljuna leono, se ili estas samaĝaj, tiam la leono estas ŝatata hundido-revo!
  La leono estas la reĝo de la bestoj, sed la leono ankoraŭ iras al la homo!
  Estas bone havi lertecon de simio, pli malbona lerteco en plagiato!
  Pli bone leono en batalo kaj disiĝo ol senŝeligita virŝafo!
  Kiam oni manĝas bagelon, kien iras la bageltruo? Ŝi iras por manĝeto, trinkita el malplena glaso!
  Saĝa tiraneco estas pli bona ol stulta malordo!
  Multaj kuiristoj difektas kaĉon, sed multaj virinoj ne difektas amon!
  Ju pli da dioj, des malpli en ilia povo!
  Oni ne povas vivi sen virinoj, sed oni ne povas vivi sen viroj!
  La nekonataĵo estas timiga, sed la konata kelkfoje nur timigas vin!
  Scio estigas konfidon eĉ kiam ĝi estas malfacila, nescio estigas konfuzon eĉ kiam ĝi estas facila!
  Ĉiu sovaĝeco estas submetita al amo!
  Sed ankoraŭ ekzistas tiaj viroj en la mondo - tuj kiam ili vidas virinon, ili tuj kokas!
  Prefere ol mortigi sep muŝojn, estas pli bone frapi unu mortigan sangsuĉilon!
  Pli bone mortigi unu mamuton ol cent ratojn, pli bone mortigi unu heroon ol mil malkuraĝulojn!
  Du vivantaj amikoj estas bona, kvar mortintaj malamikoj estas eĉ pli bonaj!
  Pli bone esti virino ol virino!
  Ne ĉiuj en pantalonoj estas viro, ne ĉiuj en jupo estas virino!
  Estas pli facile delogi cent virinojn ol doni unu allogan sonĝon!
  Batali estas pli malfacila ol spiri, sed multe pli natura!
  La mondo estas kovrita de dornoj, kiujn la ŝuita konscio nur iomete glitigas malsupren!
  La vagabondo ĉiam estas "ŝuita"!
  Estas multaj tentoj en la mondo, sed la plej insida estas la tento de milito!
  Milito estas nealloga, sed ĝi bone allogas!
  Ĉio en la naturo estas harmonia, sed la homo estas tre cinika!
  Estas bone esti simio en la vivmaniero, estas pli malbone en simia domo, kie la vivo estas malbela!
  Simio vivas en ĉiu homo, sed Darwin ankoraŭ ne malaltigos homojn al la nivelo de makako!
  Komencante malgrande, vi povas fidi je granda fino se vi havas grandegan egoon!
  La plej forta ĉelo estas stulteco, ĝi estas nepenetrebla, kaj rompas la ĉirkaŭvolviĝojn de la cerbo!
  Pli bone estas gajni kun malsaĝulo ol perdi kun saĝa! Malsaĝulo estas relativa koncepto, malgajninto estas absoluta!
  Feliĉo estas malsama por ĉiuj, nur malĝojo estas sama por ĉiuj!
  Kredo sen faroj estas morta kaj senfrukta, nur faroj per fido ofte produktas la mortintojn!
  Mi amas ne armilojn, sed la senton de konfido, kiun ĝi donas!
  Vi povas multe ami, sed adoras nur inda je amo!
  Narcisoj ne prosperas kaj kaktoj ne pikas!
  Doni kverkon ne signifas akiri forton!
  Geniuloj estas malmultaj kiel oraj sablograjnoj en la sablo, sed ili estas veraj montoj, kiujn stulteco ne povas venki!
  La plej granda stulteco ne sufiĉas por pensi mem!
  Troa pensado, kiel trankvila frenezo!
  Pensi bone, pensi eĉ pli bone, sed ŝanĝi opinion ĉiam estas malbona!
  Granda ĉiam ŝajnas esti pli forta, sed ŝveliĝo nur malfortiĝas!
  La sorto donas esperon, talento donas, kaj genio prenas ĝin perforte!
  Ĉio sprita estas simpla al la primitiva manko de donaco!
  Montri firmecon ne signifas esti ŝtono!
  Forta en menso, ne kverko en cerbo!
  Kiu havas flamon en sia koro, tiu ne fariĝos ĝermo!
  La menso estas kiel fajro, ĝi brilas hele, kaj ĝi dolore brulas!
  La banaleco de la menso estigas originalan sensencaĵon!
  Turni la nazon ne estas favora al altaj pensoj!
  Ofte turnante la nazon, vi iros al la ĉielo!
  Vi povas atingi la ĉielon per ligoj, sed neniuj ligoj savos vin de la infero en via animo!
  Plezuro estas individua, sed doloro estas unu por ĉiuj!
  Feliĉo estas kiel birdo, estas malfacile atingi manojn, kun akra beko, kaj ĝi volas forflugi!
  Oni ne povas naskiĝi feliĉa, oni ne povas gajni feliĉon, nur problemoj estas ŝtalo ĉeno - ne fadeno!
  Oni povas gajni argumenton kun fanatikulo, sed oni ne povas konvinki lin!
  La mortintoj ne mordas, sed ili ronĝas pacon per funebraj taskoj!
  La mortintoj estas trankvilaj, sed ekscitas la memoron, ne konante pacon!
  Estas bone esti trankvila, estas malbone esti mortinta!
  Scienco povas ĉion fari, homo ne povas pensi pri ĉio!
  La universo estas senfina, kaj la homa imago ĉiam havas limojn, do la neebla ne ekzistas!
  Fantazio estas facila, efektivigo estas malfacila, sed la rezulto faciligas la vivon!
  Estas bone havi ĉevalan sanon, pli malbonan fizionomion, eĉ pli malbonan inteligentecon, kaj vere malbonan - kolumon!
  Estas saĝe movi ĉevalon, promeni sub ĉevalkolumo, ĝi ne povas esti pli stulta!
  Kiu kalkulas je la helpo de anĝeloj, tiu falas rekte en inferon!
  Kiu havas la diablon en la kapo, estonte unu infero!
  Inteligenteco sen peno ĉiam malpliiĝas, sed stulteco kreskas sen peno!
  Plena stomako kaŭzas malpezecon en la koro, malplena estigas pezajn pensojn!
  Estas facile elteni kiam la stomako estas plena, la plej malfacila estas kiam la stomako estas malplena!
  Vi povas perdi militon, sed vi ne povas perdi pacan evoluon!
  Vi povas pardoni ajnan malforton, krom humileco antaŭ viaj propraj mankoj!
  Ne estas facilaj militoj, estas kontraŭuloj sen ajna pezo!
  Ju pli malfacila ĝi estas por la malantaŭo, des pli facila ĝi estas por la antaŭa!
  La plej dolĉa ŝarĝo estas la kruco de Jesuo!
  Vera kapitulaco de virino eblas nur antaŭ vera viro!
  En milito, intuicio estas la dua feliĉo, blindeco estas la unua morto!
  Singardemo ne estas malkuraĝo, sed la reverso de racia kuraĝo!
  Lakto por malutilo ne estas donita al mufoj! Kvankam ŝmirado estas tre malutila!
  Ne ekzistas falsa amo, la takso estas falsa, kiu kreskas sur sango!
  Mortigo akiros popularecon, sed vi perdos amon!
  Vi povas esti bonŝanca stultulo kaj feliĉa stultulo, sed vi ne povas senti vin sata estante saĝa!
  La mortintoj ne mordas, nur la konscienco povas mordi la mortiginton!
  Movado estas vivo, konverĝo estas naskiĝo de vivo!
  Saĝa, ne iros en batalon! Saĝa, li preteriros la batalon!
  Naskita por batali - ne povas elteni!
  Talento estas kiel neŝanĝebla rublo, ju pli oni uzas ĝin, des pli ĝi fariĝas!
  Viroj havas batalon, kaj virinoj havas talion!
  Oro estas peza metalo, sed ĝi igas ĝin nesubirebla!
  La bobeno estas kiel membro de la vojoj kiam ĝi ne estas malgranda!
  Ju pli da kverkoj havas la malamiko, des pli forta nia defendo!
  Vi povas esti Dio nur restante homa!
  La plej grava kvalito de Dio estas kompato, kiu ne transpasas la limojn de sekundara indulgo!
  Kiam la reĝo ofte diras ne, la regatoj sendas al li tri leterojn!
  Ne necesas timi la morton, vi ne devas forturni la vivon - pluvivi ricevos rekompencon, inda militisto gajnos trofeojn!
  Timo estas la plej insida ekzekutisto, ĝia eŝafodo ŝteliras nerimarkite!
  La morto havas multajn vizaĝojn, sed la enhavo estas sama por ĉiuj!
  Ne tiu, kiu estas granda, estas terura, sed de kiu grandaj problemoj!
  Por fortuloj estas facile kuraĝi, por malfortuloj estas malfacile ĉesi esti malkuraĝulo!
  Malkuraĝulo ne ludas hokeon, sed li sopiras hoke-diskojn!
  La plej malforta ne estas tiu, kiu ne eliris alta, sed kiu estas muta adoleskanto kun menso!
  Tago sekvas nokton, kaj momentoj for!
  Momento donas venkon, sed nur la nevenkebla povas doni eternecon!
  Nevenkebleco estas escepta kvalito, sed venko disponeblas por ĉiuj!
  Venko kiel edzino, kiam ne, dezirinda, kiam ĝi venas - vi ne scias kien iri!
  Malsato ne estas onklino, sed parenco al laboremo!
  Kiun la kanto helpas konstrui, kaj kiun konstrui, kiun vivi, kaj kiun pluvivi!
  Kanti saĝe estas bona, trinki senpripense estas malbona!
  Pli bone ebria ol ebria!
  Estas pli facile vivi sen Kristo, sed vi ne povas pluvivi sen Dio en via animo!
  Kiu amas ĉantaĝi, tiu mem ne evitos torturon!
  Sed la kuraĝon eduki, vi bezonas ĉe ajna provo!
  Estas multaj diversaj tentoj en la mondo, sed la plej allogaj estas tiuj, kiuj promesas malmulte!
  Imago estas la dua feliĉo!
  Konkoj de lakto, kiu havas la cerbon de bebo!
  La nombro povas esti prenita en la elektoj, la lerteco en la elektoj sen milito!
  Milito estas areo kie kvalito superas kvanton, elektoj, kiel regulo, estas la malo, kaj ĉi tio estas ŝerco!
  La sorto estas la dua feliĉo, la sukceso estas la tria, sed la unua lerteco!
  Bonŝanco estas la rekompenco por kuraĝo, sed ne por malzorgemo!
  Kiu estas bonŝanca, lia animo kantas!
  Estas bone kiam vi estas bonŝanca, tio signifas, ke Dio savos vin!
  La leono estas kriplulo en pensado, la tigro estas la fonto de ĉiaj problemoj... Nenio estas pli interesa ol homo en la mondo!
  La frenezo de kuraĝaj soldatoj estas la savaĵo de abstruzaj generaloj!
  La soldato estas kuraĝa, la generalo estas prudenta, la malamiko estas ruza, sukceso estas solidareco nur kun saĝa kuraĝo!
  Ne detruu vin mem kaj helpu kamaradon, helpu aliajn el la incendio!
  La marko ne estas tiu, kiu trafas sukcese, sed kiu maltrafas kun malbonŝanco!
  La plej preciza kun la vizio de ponardo povas maltrafi, sed nepardoneble akra menso povas pretergliti la celon!
  Estas bone kanti kiam la morto minacas, sed estas pli bone vivi en trifolio!
  Kiam multaj kuiristoj difektas, kaĉo, kiam estas multaj dioj - kredo!
  Reganto ankaŭ estu ora menso, koro el ŝtalo, arĝenta voĉo!
  Pli granda ne signifas pli dika, pli alta ne signifas pli longe!
  Malrapideco ridigas kokojn, hasto ridigas kokojn!
  Kiu batas saĝe, ne eniras la cerbon!
  Helpo estas kiel fulmo, venas subite, kaj kun nuba ĉielo preskaŭ certe!
  La plej terura tondro en klara ĉielo, kaj nebula strategio!
  La Sinjoro povas fari ion ajn, nur en provo daŭrigi kun homaj ambicioj estas senpova!
  La plej grandaj ambicioj neas la plej malgrandajn problemojn!
  Estas nenio pli granda ol homa ambicio, kaj nenio malpli ol la eblecoj de homaj korpoj!
  Do ni trinku la fakton, ke niaj kapabloj ĉiam koincidas kun niaj ambicioj, kaj neniam cedas al korpaj limoj!
  La sorto estas fiulo, nur por tiuj, kiuj ne havas bonan prudenton!
  Homo strebas altigi sin, sed kiel regulo, en bazaj manieroj!
  Por tanko, la ĉefa afero estas kiraso, por homo, fido!
  Oni ne povas dividi per nul, sed oni povas dividi je nul!
  Kiel ajn vi cerbolavas, feko ankoraŭ malbonodoras, kiom ajn propagando konvinkas pri tio!
  Ju pli oni laŭdas la reganton, des pli granda estas humiligo de siaj regatoj! Longa lango mallongigas ne nur la vivon, sed la ĉenon en diktatora stato!
  La lango estas kiel bombo, ĝi bruas pli kviete, sed detruas pli!
  Oro estas mola metalo, sed ne fluas al tiuj, kiuj havas mildigon de la cerbo!
  Tekniko dum la milito estas kiel la muskoloj de la korpo, sed sen animo ĝi estas ne pli ol fetora kadavro!
  Viando estas precipe amata de tiuj, kiuj mem estas la unua kandidato por kotletoj!
  Sango estas kiel vino, nur la sedimento el ĝi donas la amarecon de larmoj!
  Ili palisumas homojn kun la inteligenteco de pikporkoj!
  Homo finfine fariĝas vagabondo, nur ŝuita plene!
  Homo ne kapablas konstrui ĉion, sed ĉagreni ion ajn!
  Ili kredas je grandaj mensogoj, homoj kun malpliigita inteligenteco kaj plenblovita vanteco!
  La komandanto havas ion komunan kun la poeto: li igas vin verŝi larmojn kaj kriegi per la gorĝo!
  La glavingo kaŝas la akrecon de la klingo, vestante la letalecon de virino!
  Kaŝita malamiko, kiel kavo alivestita!
  Virino estas kiel klingo, kiam ŝi tiras sin pli mortiga!
  Senvestigi virinon similas al desegni klingon, nur la dua eblas por kuraĝulo, kaj la unua por majstro!
  Virina lango estas kiel rando de glavo kun velura tenilo!
  Ĉiopova Dio ne sukcesis fari nur unu aferon: superdisputi virinon!
  Dio povas fari ion ajn krom feliĉigi virinon!
  Ankoraŭ eblas pagi la elspezojn por la armeo, pagi la elspezojn de la edzino preter la forto de la Ĉiopova!
  Ĉio povas esti reĝoj, krom por kontentigi virinon kaj senton de vanteco!
  Estas pli facile plenigi per oro senfundan kavon, ol ĉesigi la arĝentan fluon de ina elokventeco!
  Plejparte, viro kolektas por lasi virinon malŝpari!
  Virino estas donata pro gajno!
  Virino estas floro, sed nur la dornoj interrompas la aromon!
  La plej longa distanco estas la longo de la ina lango!
  Longa lango mallongigas la vivon, longa ina lango faras vortemon senfina!
  La ina lango pikas, nur la vespo mortas sen pikado!
  La nuda klingo brilas, la nuda virino blindigas!
  Morti por la Patrujo estas donaco, kiu fariĝas pli valora kun la tempo!
  Perfido estas pli malbona ol morto, ĉar ĝi kondukas al eterna damno!
  Infanaĝo estas tia donaco, kiun oni ne donas por ĉiam, sed oni tuj forprenas!
  Infano sidas en viro, infano saltas en superhomo!
  Kiu falas en infanaĝon, juneco trovis rimedon!
  Infano estas eta revoluciulo, plenkreska revoluciulo estas granda infano!
  Eblas festi malkuraĝulon, sed fuĝo nur kondukas al funebro!
  Sen virinoj ne ekzistas vivo, sen viroj ne ekzistas signifo de vivo, ĉar la plej grava afero estas ĉirkaŭiri alian masklon!
  Teknologio ne estas por milito, sed milito estas por teknologio!
  Scienco estas kiel muskolo, nur ĝi ne kreskas koste de kuntiriĝoj!
  Kiu estas flugilhava, tiu ne estas riĉa je aero!
  Kiu flugas kun inspiro, ne flugas bagatele!
  Ne eblas esti simpla en nia universo, ĉiu ĉefe aŭskultas al si mem!
  La menso ne nur plilongigas la langon, sed ankaŭ la monujo estas pli dika!
  En milito, kiel en banejo... nur ne tiom varma!
  Estas bone esti juna, estas domaĝe, ke tiu ĉi feliĉo estas tiel mallongdaŭra!
  Tekniko estas la korpo de milito, la konstrukciisto estas simila al la Kreinto, nur distingita per granda deziro eviti difektojn!
  Akcidentoj estas kiel ligiloj en la ĉeno de historio, unu fiasko kaj kompleta renversiĝo!
  Ĉio en la mondo estas hazarda, precipe bonŝanco, sed vi havas problemojn nature plene!
  Estas bone venki, estas malbone esti venkita, estas eĉ pli malbone perdi al vi mem!
  Kvalito ĉiam superas kvanton, precipe en teknikaj novigoj!
  Tekniko estas kiel glavo, sed ili ankoraŭ hakas per manoj, kiuj simbolas la spiriton kaj lertecon de la soldatoj!
  Sen glavo, viro estas duone senarmigita, tute sen menso!
  La fizika forto estas kiel glavo, kaj la menso estas kiel la manoj, kiuj gvidas ĝin!
  Boksado, male al politiko, estas nur foje malpura!
  En boksado, la ĉampiono havas relativan handikapon, en politiko, la reganto havas absolutan!
  La politikisto estas ruza, nur la diferenco de Ostap Bender nur difektas la humoron de tiuj, kiujn li trompis!
  En politiko, male al boksado, luktado ne konas paŭzojn inter ĉirkaŭvojoj!
  En boksado, ne ĉiu pugnobato estas videbla, sed en politiko, ĉiu movo estas kaŝita en nebulo!
  En boksado, sango disŝutas en gutoj, kaj en politiko, fontanoj!
  Elokventaj politikistoj abunde verŝigas ruĝan likvaĵon!
  Politikistoj komencas per ruĝaj paroladoj, kaŭzante alvenon, nur ekzekutistoj!
  La lango de la politikisto kaj la kapuĉo de la ekzekutisto estas samkoloraj, sed ĉi-lasta estas ĉiam pli produktiva!
  La elokventeco de la koloro de sango, la lango-ligita lango de feko!
  Silento estas ora - kiam oni silentas la buŝon de politikisto!
  Lingvo estas donita al politikisto por kaŝi liajn pensojn, sed kutime politikisto malkaŝas sian malrapidemon per sia lango!
  Tro vigla komenco kondukas al vundoj, tro malviglaj folioj sen laŭroj!
  La plej grava afero en la ludo estas la debuto, sed en la vivo la lernejo!
  En infanaĝo, la lernejo ŝajnas kiel ĉeno, maturiĝinte, vi komprenas, ke sen ĝiaj ligiloj vi ne sukcesos!
  La vivo estas kiel boksa matĉo, nur la juĝistoj amas ne tiujn, kiuj estas pli fortaj, sed tiujn, kiuj estas pli inteligentaj!
  Ruza povas kompensi la mankon de forto, sed senpova anstataŭigi sorton!
  La sorto favoras la saĝulojn, la sorto favoras la kuraĝulojn, la sorto favoras la eltrovemajn, sed kial ĉiuj problemoj falas sur la kompatema?
  La ora koro estas la plej ruiniga valoro!
  Kun ora koro, oni ne tegas siajn poŝojn, sed akiras senmortecon!
  Senmorteco ne estas aĉetebla, kaj eĉ ne gajnebla, ĉar ĝi estas absolute netaksebla donaco!
  Plej ofte, malplenaj kapoj ricevas cerbokomocion!
  En boksado, kiel en la vivo, nur fali ne estas tiel dolora!
  Ĉiuj ŝanĝoj por pli bone, krom maljuniĝo!
  Estas malbone maljuniĝi, sed eĉ pli malbone fali en infanaĝon!
  Ne estas pli feliĉa tempo de infanaĝo, kaj pli malfeliĉa kiam oni falas en infanaĝon!
  Maljuniĝo estas malbona ŝanĝo, sed se la caro estas konservativulo, tiam li jam estas maljunulo!
  Maljuna leono estas pli malbona ol juna hundido, sed pli bona ol maljuna virŝafo!
  Caroj maljuniĝas, sed la popolo estas por ĉiam juna - do estu respubliko anstataŭ monarĥio!
  La reĝo fariĝas kaduka tra la jaroj, kaj la homoj fariĝas pli saĝaj!
  Longe vivi ne signifas maljuniĝi, kio signifas fariĝi saĝa!
  Dinamikaj reĝimoj estas la plej stabilaj!
  Plej ofte, la aŭtoritatoj ŝanceliĝas, kio kutimas stari senmove!
  Reganto en moviĝo neniam falas!
  La reganto estas streĉa sur la pliiĝo - nepre falu malsupren!
  La reĝimo en stagnado certe ŝanceliĝos!
  La malvarmo de stagnado naskas la boladon de indigno!
  Kiam homoj estas malvarmaj pro stagnado, ondo de malkontento varmiĝas!
  Venko neniam estas malgranda, sed malvenko ĉiam plenigas la koron per amareco!
  Eĉ malgranda malvenko superfortas homon per ĝeno!
  La plej malgranda venko pleniĝas de ĝojo ĝis la rando!
  Ŝanĝo ĉiam estas por pli bona, eĉ maljuniĝo eventuale venenas vin al tiu pli bona lumo!
  La sola konsolo en maljuneco estas, ke ĝi ne daŭras tro longe!
  Ĉio en la mondo finiĝas, kaj malsanoj, kaj maljuneco, kaj diktatorecoj... nur problemoj devas esti solvitaj ĝis infinito!
  Blankaj haroj ĉe virinoj estas rilataj al stulteco, sed kiu opinias, ke blonduloj estas malsaĝuloj, tiu fariĝu blanka kiel litotuko, kaj nigriĝu pro ĝeno!
  Laŭta voĉo povas surdigi, eĉ se ĝi apartenas al malsaĝulo, sed la kvieta flustro de lerta homo bruas kiel tondro, dronigante la plej frenezan muĝon!
  La azeno bruegas, la leono eĉ pli laŭte, sed grandulo kapablas timigi eĉ flustre!
  Ju pli forta la potenco, des pli da surteriĝoj!
  Malplena kapo estas facila, sed ĝi forflugas sen cerbo eĉ pli facile!
  Ju malpli la kapablo de la reganto, des pli la potencoj de la tirano!
  Multa potenco en mezboneco, kondukas al magraj donacoj!
  La tirano malofte havas donacon, sed en la ĉeesto de bato!
  Politikisto, kiu batas multe - malkuraĝigas la deziron voĉdoni por si mem!
  Ni trinku la fakton, ke politikistoj batas nur la dikfingrojn, sen malhelpi la evoluon!
  Pli bone estas fari unu etan inventaĵon por homoj ol milfoje proklami Halelujan!
  Nombro gajnas elektojn, sed kiom ofte ĝi naskas nekompetentecon!
  Ne ĉiu politikisto estas Suvorov, sed ĉiuj en la elektoj prenas ĝuste la nombron!
  Kia ajn la kapablo, sed sen la nombro da elektoj vi ne povas venki!
  Kial balotrezultoj preskaŭ ĉiam estas malĝustaj - ĉar kvanto superas kvaliton!
  Ju pli da sekvantoj, des pli malbona la politikisto, oro atingas oron, kaj sablo por sablo!
  En politiko, la koncepto de menso estas relativa, sed la kapablo trompi estas absoluta!
  Politikistoj mensogas, kaj prezidentaj kandidatoj nur kunmetas!
  Neniu el la politikistoj estas fidindaj, krom unu - vi certe ne havas elekton!
  Kiel ajn vi voĉdonas, vi ankoraŭ krios pro seniluziiĝo!
  Oni povas voĉdoni en elektoj, sed oni ne povas rezigni kiam ne estas elekto!
  Politikisto estas simila al la diablo, nur li pagas animojn nur per promesoj!
  La politikisto amas labori per sia lango, sed la rezulto iras flanken!
  La politikisto havas ruĝan langon, flavan cerbon, nigran animon, kaj sen flago kiel rimedo de asekuro!
  La kantisto kantas, kaj la politikisto krias, sed ambaŭ prenas siajn ambiciojn en la gorĝon!
  La plej dolĉa parolo de politikisto ne anstataŭos salitan salmon!
  Tro dolĉa parolo, ne enhavas salon!
  Saĝa oratoro, anstataŭ dolĉeco, ĉerpas la salon de penso kaj koncepto!
  Vortoj ne enhavas salon, se mielo fluas el la buŝo!
  La politikisto amas elŝuti dolĉaĵojn, sed ĉiam kun miksaĵo de putra viando!
  La politikisto elĵetas mielon, sed malkiel la abelo, li ĉiam pikas!
  Politikisto estas maldiligenta kiel virabelo, pikas kiel abelo, sed lia mielo utilas al neniu!
  Politiko estas cirko, sed oni povas vidi la spektaklon sen enirbileto!
  Politikistoj estas klaŭnoj, sed kun la ŝveligita malmodesteco de reĝoj!
  Politikistoj estas pajacoj revantaj pri kronoj!
  Politikisto certe estas pajaco, sed foje li diras aferojn tute ne amuzajn!
  Politikistoj ofte kaŭzas ridon, sed ankaŭ forpuŝas la deziron ŝerci!
  Politikistoj, kiel pajacoj, sed sub la reĝo, la lastaj estas pli utilaj!
  Politikistoj amas transformi siajn spektaklojn en klaŭnadon, sed ili malofte donas bonan humoron!
  Kiel politikistoj ne ridigis nin, por gajigi nin, nur la plenumo de siaj promesoj povas vigligi nin!
  Estas nenio pli malbona ol maljuneco, krom la velko de la menso!
  Maljuneco ne estas kalendaraj jaroj, sed animstato!
  Se vi volas aspekti pli juna, ignoru la kalendaron kaj la premon!
  La junaj en koro kaj korpo ne maljuniĝos!
  Tiuj, kiuj estas eterne junaj en animo kaj junaj en menso, ne maljuniĝas en korpo!
  Kiu estas juna en spirito, tiu neniam rigidiĝos en la karno!
  Plej ofte, homoj memoras Dion, al la diablo!
  Estas bone por homo sen Dio ĝis la problemoj amasiĝas el la infero!
  Se la diablo ne petolas, la homo ne preĝus!
  Estas la timo de la Diablo, kiu plej multe instigas amon al la Ĉiopova!
  Por rideto, vi povas pardoni eĉ la malsukceson plenumi balotpromesojn!
  Parlamento certe ne estas cirko, sed ĝi eĉ pli ofte ridadas!
  Vi povas pardoni ĉion politikon, krom kiam ĝi kaŭzas nenion krom la deziro oscedi!
  Pensi kiel cirko postulas ŝnurmarŝon!
  Amo estas sento kiel fluto, nur la muziko estas multe pli dolĉa!
  Politikistoj ofte estas vulpoj kaj neniam leonoj, ĉar politikado ne estas reĝa komerco!
  Knabo sen batalo estas pli malbona ol hundo!
  Honesteco estas malofta kvalito por politikistoj, precipe kiam oni kalkulas la voĉdonon!
  En la pulsado de la koro kaj vejnoj, ni volas ŝanĝon...sed ne maljuniĝon!
  Juneco estas netaksebla kiel oro, ĝi nur velkas pli rapide kun la tempo!
  Junularo antaŭenigas malkovrojn, kiel freŝa vento al velo!
  Junularo, male al vino, perdas valoron tra la jaroj, sed akiras forton!
  Robotoj en fantazioj naskiĝis el homa maldiligento, sed enkorpigitaj de superhoma diligento!
  Ju pli da komandantoj, des malpli da ordo, des malpli da ordo, des pli da perdoj!
  Infanaĝo estas kiel mono dum inflacio, ju pli valora, des pli rapide vi disiĝas de ĝi!
  Kverkaj generaloj, faru lignajn ĉerkojn!
  La generalo estas kiel barelo, precipe malplena!
  Kiam generaloj estas kverkoj, floras densa nescio!
  Menso kaj fantazio, kiel edzo kaj edzino, nur la mielmonato estas vere dolĉa kiam la subtena bopatrino de la realo!
  La nombro da mendoj ne ĉiam estas proporcia al braveco, sed ĉiam reflektas la favoron de la superulo!
  Oleo ja estas nigra oro, venenas la naturon, nigrigas korojn, malklarigas la menson!
  Oleo estas kiel la nigra sango de la diablo - ĝi venenas kaj la karnon kaj la animon!
  La menso estas savanto en inteligentaj manoj, kaj buĉista klabo en la piedoj de idioto!
  Estas pli facile fari neĝulon en la buŝo de erupcia vulkano ol trovi eltrovaĵon, kiu ne estis uzata por militaj celoj!
  Malfermi por milito egalas fermi multajn pordojn de paca vivo!
  Se vi volas eviti batalon - pumpu viajn muskolojn, se vi volas eviti militon - konstruu armeon!
  Diplomatio estas malpezigita de la ŝarĝo de milita elspezo, intertraktadoj estas pezaj pugnoj!
  Ne promesu la lunon de la ĉielo, vi devos hurli kiel hundo, kiam homoj venos por postuli!
  Koroj postulas venĝon, sed nenio pli ruza kaj malbona ol la homa koro - do la menso donu pardonon!
  Por havi rikolton, necesas planti parazitojn la tutan jaron!
  Plantante maldiligentan unu fojon, vi povas havi rikolton dum la tuta jaro!
  Ruĝa parolo povas blankigi nigran reputacion, sed ĝi ne ornamos la vivon de senkolora por konsidero!
  La mirakloj de la scienco, ni estas senigitaj de enuo, la mirakloj de la progreso estas tre interesaj!
  La ĉefa miraklo de la scienco ne batas, sed rekompencas!
  Scienco ne estas lupo, sed forlasas la arbaron, se ne ekzistas scienca respondeco ŝafo paŝtisto!
  La komenco ne estu gaja, vi malrapidiĝos al dato, sed malrapideco komence frostos la finon!
  La komenco estas kiel la malfermo en ludo, vi devus disvolvi pli rapide, sed ne moviĝu sen pensi pri peonoj!
  Ideala politikisto estas kiel ĉevalo ĉe la laboro, sed ne azeno en konsilioj!
  Amo estas, kompreneble, mirinda sento, nur kiam ĝi ne validas por alkoholo!
  Multaj kuiristoj difektas kaĉon verŝante kazeitan lakton en la paston!
  Politikisto estas artisto, nur li ne makulas la tolon, sed sin mem!
  Reĝoj povas ĉion fari, sed monarĥoj volas preskaŭ nenion por la homoj!
  Nur la reĝo, kiu staras por la popolo!
  Estas nur du aferoj en la mondo ekster la kontrolo de la Kreinto: homaj sentoj, kaj homa stulteco, precipe kiam mi sentas min inteligentaj homoj!
  Ne gravas kiu estas la prezidanto, kio gravas estas kiu la reĝo estas en via kapo!
  Milito, neniu loko por pripensado, la epoko de morto kaj frenezo!
  Nur tiuj, kiuj havas menson preter racio, freneziĝas!
  Aŭto ne estas nur transportrimedo, sed lukso, pri kiu nur malsaĝuloj ŝparas!
  La plej malŝparema ekonomio, por ŝpari prestiĝon!
  Ni foje perdis, foje ni mortis, sed la rusoj neniam genuiĝis!
  Lerteco anstataŭas kvanton, sed kvanto povas nur false falsigi lertecon!
  - En sana korpo, kaj la spirito de la ambal - kaj la malforteco de la karno - la animo paliĝis!
  Sango brilas kiel oro, sed metalaj animoj rustiĝas el ĝi!
  Eĉ oro rustiĝas, se koro ne estas ĵetita el ĝi!
  Torturo ne estas distro, sed malfacila laboro de la serva sektoro, en kiu kompato por la kliento estas fatala al vi!
  La animo de riĉulo estas patriota, ne pli ol tiu de ora monero, kie oni prenas ĝin kaj algluiĝas al ĝi!
  Oro estas flava kiel la koloro de perfido, mola kiel la volo de oportunisto, peza kiel la konscienco de perfidulo!
  Doloro estas kiel bopatrino, obseda, aĉa, mi volas forigi ĝin, sed ... sen ĝi vi ne edziĝos kun venko!
  Kiam la malamiko ne kapitulacas, ili detruas lin, kaj kiam li ne kapitulacas, la inĝenieco venkas!
  Ne gravas, ĉu la inoj de la malamiko mortas, estas katastrofo, se niaj maskloj tordis sian cerbon!
  Estas facile en batalo, kiam lernado ne estas turmento, sed utila distro!
  Eĉ laŭ la vortoj de Kristo, liaj servistoj serĉas ion, kio servas al senpieda arbitreco!
  Granda ŝranko brue falos, kaj laŭta gloro iras al tiu, kiu ĝin terenbatis!
  Kiam la masko estas lerta, ni ne bezonas ekskuzon!
  Pli ofte ruĝaj riveroj fluas pro ruĝaj paroloj kaj nigraj faroj!
  - Kiu estas destinita esti pikita, ne tremu sur la ŝnuro!
  Kiel ĉiam, ĝi rezultis, sed ili ne volis!
  La morto meritas pli bonan parton ol la vivo, ĉar ĝia daŭro lasas senkompare pli da partoj por elekti! -
  Garantioj donas garantiita rabita!
  Monero el oro estas mola, sed pli mortiga ol kuglo, ĝi trafas ĝuste en la koron kaj elprenas la cerbon!
  Teknologio estas la dio de milito - kaj ĝia sabotisto estas ateisto!
  Dio kreis la universon en ses tagoj, kaj la homo pagas por la tuta eterneco por minuto homfarita malforteco!
  Ili eniris sur la lanon, sed ne revenis kun funikularo!
  Kuru, sed ne forkuru, pafu, sed ne repafu, batu, sed ne kontraŭbatali, kaj plej grave, trinku, sed ne ebriiĝu!
  Neniu bezonas la orelojn de mortinta azeno, sed la aŭdo de vivanta vulpo estas donaco por tiuj, kiuj ne bezonas azenojn por atingi sian celon!
  Ŝuu vian menson, vi por ĉiam restos vagabondo!
  Milito estas aero por la pulmoj, sed nur miksita kun duuma gaso!
  Se la malamiko ne volas rezigni kaj ne scias kiel perdi, ni devigos lin rezigni kaj dekutimigos lin por venki!
  Malbonaj homoj amas nigran magion, bonaj malbonaj homoj blankaj!
  Mortigi en milito estas malfacila en la procezo, abomena en percepto, sed kiel bonega finfine! Do milito alportas sanon al la animo, malmoliĝos al la korpo kaj purigas la monujon!
  Kelkfoje la milito plenigas la monujojn ege, kaj en rekta proporcio al la pleneco de la verŝita sango, kaj la malpleno de la korupta koro!
  La devo al la Patrujo estas ruĝa kun pago de neinteresita sindonemo!
  Milito estas provo por saĝuloj, moderiga por fortaj, amuza por malsaĝuloj! -
  Esti ridindaĵo ne estas amuza, plori aliajn ne estas enuiga!
  Bona reganto estas kiel sukerita mielo, unue oni lekas ĝin, poste oni kraĉas ĝin!
  Kaj la malbona reganto, kiel vermuto, estos unue elkraĉata, kaj poste piedpremita!
  Jes, oro estas mola, sed nepenetrebla ŝildo estas facile forĝita!
  Kvalito ĉiam superas kvanton - eĉ oceano da hordeokaĉo ne estas malhelpo al hakilo!
  Malbono estas plena de forto, kiam bono estas malfortigita de timo!
  Ŝerco estas bona por la loko, kulero por tagmanĝo, sed helpo estas en problemo!
  Vi eble estos bonŝanca unu aŭ dufoje - sen lerteco, sorto foriras!
  Kiu ne estas Leo Tolstoj, tiu literatura vagabondo!
  Ne necesas naskiĝi Tolstoj por esti vagabo el literaturo!
  Ni trinku por havi pli da edzinoj ol kialoj por ruĝiĝi ĉe eksedziĝo!
  Volupto ruinigis virojn pli ol la kompato de virinoj!
  Precizaj okulaj oblikvaj manoj, la malamiko ne estas fraŭlino - miopa!
  La filozofio ne plilongigas la vivon, sed ornamas ĝin, streĉante la fragmentojn!
  La generalo venkas per lerto, la buĉisto per nombro, la genio per arto, la pretendanto per trompo!
  Do ni trinku, por ke la espero ne mortu, kaj mortu nur tiuj, kiuj ne pravigas ĝin!
  La lasta mortas la espero... Kaj tiuj, kiuj ĝin ne pravigas, estas la unuaj!
  En milito, logiko estas relativa koncepto - kiel ĉokolado, mi ne havis tempon por admiri la kahelojn, ĉar ili jam estas en mia buŝo, mi ne havis tempon por gluti, ĉar ili jam elrampas flanken!
  Sukceso foje malbone odoras, atingo portas kadavron, sed feliĉo ne povas fetoro!
  Dio estas sur la surfaco de ĉiu afero, kaj la Diablo estas en ĝiaj detaloj!
  Esti batata estas malagrabla eĉ por masoĥisto!
  Kion Dio ne scias - nur demando, kiun Li ne povis respondi!
  Simio estas pli bona ol homo, ĉar ĝi povas esti nur besto laŭvorte!
  Prediko, kiu ne kondukas al bono, estas kiel vojo, kiu kondukos al hakilo!
  Konstrui iujn ajn doktrinojn sur la tekstoj de la Evangelio estas kiel studi kvantuman mekanikon el la fabeloj de la fratoj Grimm!
  Estas malfacile esti Dio, sed resti diablo estas tute neeltenebla!
  La menso kvarobligas forton eĉ se la nombro da malamikoj duobliĝas!
  La vivo estas daŭra kompromiso, ne kun homoj, sed kun naturo!
  La frunto estas tolokolny, kio signifas, ke la silabo estas malvarmeta!
  neniuj leĝoj estas skribitaj por malsaĝuloj, neniuj leĝoj de la naturo estas preskribitaj por geniuloj!
  Lingvo estas donita al saĝuloj por kaŝi pensojn pri stultaj kaj sensencaj aferoj!
  Kiu vidos la amuzan en la malĝojo, estos tragedie blindigita de serioza ĝojo!
  - Rapidu malrapide - rapidu malrapide! Akiru kvin el la leciono - malfacila aga solvado!
  Gajnintoj ne estas juĝitaj... Kvankam foje oni jurpersekutas!
  - Homa stulteco estas aliancano - dioj malamikaj al homoj!
  Homo en grenejo estas homo, kaj porko en palaco ne leviĝos super apro!
  Estas du senfinaj aferoj: la universo kaj la homa eltrovemo - tamen la unua estas relativa, kaj la dua estas absoluta!
  Kia ruso ne ŝatas rapidan veturadon, sed la diablo de rapida flugo!
  - En la infero, ĉiuj ne volas, sed nur malmultaj povas gustumi la deziron al diabla ŝanco!
  Sed sen akvumado kun larmoj, oni ne povas rikolti la rikolton de ĝojo, kaj sen akvumado poste, la laŭroj de sukceso ne kreskas!
  Dio estas en ĉiu afero aŭ sur ĝia surfaco, kaj la Diablo estas en la foresto de aferoj, aŭ en la profundo de materia manko!
  Kiu prenos la tempon por esti singarda, tiu ŝparos eternecon dum sia entombigo!
  Silento estas ora, la vorto estas arĝento, sed tiom multe elverŝas el la buŝo de virino, ke eĉ diamantoj malklariĝas!
  Silento estas ora kaj ne rustos pro longa konservado de elokventaj riveretoj!
  Kaj oro perdas sian valoron, se ĝi estas silente enterigita en la teron!
  Kelkfoje, sen diri ion, vi plenigos vian monujon per oro pli ol per babilema petegado de manlibroj!
  Neniam estas obtuza momento en milito, ĝi estas rutina, sed nur ĝis la unua pafo!
  Paca tempo estas ema al ripetado, kaj nur la batalo estas ĉiam individua!
  En milito, kiel en ŝako, oni ne povas fuŝi, sed la diferenco estas en konstanta tempopremo!
  Milito estas eterna tempo problemo, eĉ antaŭ la unua movo!
  En ŝako, movoj estas faritaj laŭvice, sed en milito, laŭvice!
  Milito estas ŝako, nur sen reguloj kaj en reala tempo!
  En milito, estas eterna manko de tempo, kiam la mondo mankas amuzo!
  La plej interesa afero en la milito estas, ke ĝi ĉiam estas serioza, sed ŝajnigu nur kapitulacon!
  Vi povas rezigni ŝajnige, sed ĉi tie, ve, nur vere!
  La laboroj de lernado pagas per la facileco de batalo! Kiu ne estas maldiligenta, li fariĝos heroo!
  Neniam estas tro malfrue por lerni krom se vi estas morta!
  Eĉ la mortinto havas ŝancon por venĝo, krom se li estas ateisto!
  Fariĝi ateisto signifas ĉesi esti senmorta!
  Ili pensas per la kapo, sed agas per la stomako!
  Malbono loĝas ne en la koroj, sed en la stomakoj!
  La koro estas egoisma nur de tempo al tempo, sed la stomako ĉiam estas!
  La stomako estas la plej koŝmara parto de la korpo, sed estas li, kiu instigas nin labori!
  Sen koro ne ekzistas homo, sen stomako ne ekzistas homa avareco!
  Konsolas la koro, sed konsolas la stomako!
  Ne gravas min kiom la aŭtomobilo, la ĉefa prestiĝo de la Patrujo ne havas prezon!
  Se Jesuo vivas en la koro, tiam Satano vivas en la stomako!
  Malplena stomako instigas vin plenigi vian monujon!
  Malplenu kapon, malplenigu la monujon!
  Granda ventro ne estas signo de granda homo, sed ĝi parolas pri malgranda volforto!
  Malplena stomako plenigas la animon per amareco!
  La plej peza ventro, tiu, kies malpleno venis el kapo sen cerbo!
  Piedoj nutras virinon kiel lupon, nur en altaj kalkanumoj!
  En la estonteco, multaj promesas montojn da oro, kaj feliĉo ankoraŭ estas ĉirkaŭ la angulo!
  En la vivo, ne kiel en kartoj, vi devas doni ĉion eblan por sukceso ĉiam kaj plene!
  La celo estas kiel lumturo, oni strebas al ĝi, sed kiam oni atingas ĝin, oni vidas, ke la problemoj nur aldoniĝis!
  La cigaredo estas la plej produktiva murdinto, precipe kontraŭ la kliento! Cigaredo estas kiel silenta fusilo, sed mortiga eĉ en la manoj de amatoro!
  Cigaredo estas la plej fidinda kaŝpafisto, ĉiam mortigas!
  La cigaredo gustas amara, sed ĝi altiras pli ol dolĉaĵoj!
  Cigaredo estas kiel malbona knabino, nur disiĝi kun ĝi estas multe pli dolora!
  Cigaredo, male al granato, kiam oni ĵetas, plilongigas la vivon!
  En milito, la plej mallonga vojo al la celo estas ĉirkaŭvojo, kaj pura vero estas malnobla trompo!
  Kun ĉirkaŭvojo, vi plej verŝajne fortranĉis la vojon al la celo!
  La vivo estas ruĝa, sed folioj kun skarlata sango!
  En milito la vivo perdas sian valoron, sed akiras signifon!
  Milito estas kiel fianĉo, avida je perfido, sed ne permesas malfreŝi!
  Milito estas volupta virino en formanta virajn korpojn!
  Milito, kiel la amo, estas submetiĝema al ĉiuj epokoj, sed amuziĝo ne estas agrabla!
  Milito, kiel korteganino, estas multekosta, ŝanĝebla, sed ĉiam lasas heroan memoron pri si mem!
  Milito ne estas kiel sonĝo, fortaj emocioj estas nemalhaveblaj!
  La mondo estas enuiga kaj malstreĉa, la milito estas interesa kaj ekscita!
  Milito estas sango kaj ŝvito, fekundigas plantidojn, kiuj naskas kuraĝon!
  Kiom ajn interesa la militprocezo, ĉiuj volas finon!
  Milito ne estas libro, vi ne povas fermi ĝin, vi ne povas kaŝi ĝin sub via kuseno, vi povas nur fuŝi ĝin ankaŭ!
  Milito estas religio: ĝi postulas fanatikecon, disciplinon, nediskuteblan obeemon, sed ĝiaj dioj estas ĉiam mortaj!
  En milito, kiel en kazino, la risko estas granda, sed la gajno estas mallonga!
  Soldato estas mortema, gloro estas forgesita, trofeoj eluziĝas, kaj nur la kialoj por komenci novan masakron estas neforigeblaj!
  Ni malestimas la murdinton, krom se li estas soldato ĉe la fronto, ni malestimas la ŝteliston, se li estas marodisto sur la batalkampo duoble!
  Soldato estas kavaliro, kies kiraso havas kuraĝon kaj honoron! Ĝenerala barono, kiu havas kronon: prudento kaj inteligenteco!
  La soldato sonas fiere, la privata pejorative!
  La unua en la atako eble mortos, sed la lasta ne restos en memoro!
  Pli bone estas esti la unua en la divido de trofeoj ol en la atako!
  Milito estas kiel virino, nur kuŝas viroj sen rompi!
  Virino, male al milito, ne rapidas enlitigi viron!
  Milito, malsame ol virinoj, neniam kontentiĝas pri la nombro de viroj bezonataj!
  Milito estas la plej nesatigebla ino, ŝi ĉiam havas malmultajn virojn, kaj ŝi ne rifuzos virinon!
  Virinoj ne ŝatas batali, sed la deziro kuŝigi viron ne multe malsuperas al kuglo!
  Enlitigu viron, eble malgrandan kuglon, feliĉigu virinon, virinon kun granda koro!
  Granda koro ofte kondukas al malgranda gajno!
  Milito ne havas virinan vizaĝon, sed ŝi sangas virojn pli abrupte ol edzino!
  Milito ne alportas ĝojon, sed ĝi kontentigas agresemajn instinktojn!
  Ĝojo en la milito, la kadavroj de malamikoj nur en la prezo!
  Milito estas la plugado de la kampo: ĝi estas fekundata per kadavroj, sango estas irigata, sed ĝi burĝonas kun venko!
  Venko kreskas sur kadavroj kaj sango, sed ĝi donas frukton kun malforta!
  Milito estas kiel kaniba floro, hela, karnovora kaj kun malbona odoro!
  Milito estas la patrino de la progreso kaj la duonpatrino de la maldiligento!
  Kaj en la milito, la vivo de soldato ne estas en prezo, sed de la generaloj kaj entute perdo!
  Se vi volas pacon, inspiru timon; se vi volas militon, inspiru ridon!
  Ridado ne estas peko, se vi ne estas ridindaĵo en militaj aferoj!
  Milito estas kiel cirko, nur la venkinto havas la lastan ridon!
  En milito, kiel en cirko, nur tapiŝita, serioza murdinto!
  Unueco en malmola reĝimo estas pli bona ol kaoso kaj malzorgemo en mola!
  Morto estas konvencio, fifamo estas absoluto!
  Kiom ajn granda estas la reĝo, li iros al la tombo, same kiel la hundejo!
  Politikisto ĉiam mensogas, li mortas nur vere!
  Senmorteco estas reala, sed morto estas iluzia!
  Ĉiuj povas esti reĝoj, sed ne unu, neniu reĝo povas forlasi la ĉerkon por la lando!
  Ĉiuj volas vivi bele, sed nur kelkaj mortas digne!
  Morto promesas problemojn, krom se ĝi brilas per la radioj de atingo!
  Vivo sen distro estas amo sen ŝatokupoj!
  Estas bone kiam estas amo, estas pli malbone se sango estas verŝita!
  Sekso estas kiel torĉo, sed benzinumado kostas pli!
  Vi povas vivi sen sekso, sed vi ne povas reproduktiĝi!
  Ju pli varma estas la amo, des pli da sango fluas!
  Homoj volas amon, bestoj volas sekson, kaj geniuloj volas revelacion!
  Eĉ porkoj pariĝas, estetoj amas!
  Sekso ankaŭ bezonas mezuron - ju pli, des pli bone!
  En amo ne estas limo, en sekso sufiĉas la vorto!
  Estas pli facile sub fajro, se estas flamo en la koro!
  Pli bone estas bruli en flamo ol fariĝi la animo de Kain!
  Milito estas grupa sekso: multe da ĝemoj kaj krioj, sed ne estos tiom da sango de mil virgulinoj!
  Sekso estas kiel milito, sed ne tiom longa kaj rutina!
  Por batali tion por amori, oni ne kuraĝigas nur ĝemojn!
  Sekso estas bona, kraĉi sangon estas malbona!
  Milito estas malfacila, sed humiligo estas pli forta ol ajna milita ŝarĝo!
  Se vi volas vivi, instruu kiel batali, se vi volas pluvivi, lernu venki!
  En milito, ĉiuj rimedoj estas bonaj, krom timi!
  Ĉiuj povas batali, sed nur la digna povas venki!
  Milito ne estas loko por pripensado, ĝi estas plena de granda frenezo!
  Pli bone estas batali ol komerci kun la Patrujo!
  Milito ne estas dolĉa, sed ĝi plenigas vin per ĝojo, kiam vi englutas ĝin!
  La batalo neniam finiĝas, nur la muĝado de la kanonado kvietiĝas!
  La kanonado povas trankviliĝi, la barelo krevi, sed la lukto neniam ĉesos!
  En milito, la plej interesa, neantaŭvidebleco, batalado vere!
  Kial prezoj malaltiĝis sub Stalino, ĉar la malamikoj de la popolo estis traktitaj kiel kancero!
  Pli bone esti nuda pro mono ol esti ŝuita pro nenio!
  Nudpieda estas laŭvorte pli agrabla ol esti figure ŝuita!
  Milito estas kiel cirko, nur anstataŭ ridado estas larmoj, kaj la areno estas grandeco de planedo!
  Mi volas pacon, rezultas milito, mi volas militon - rezultas kapitulaco!
  Milito estas, iagrade, patrino, ĝi naskas veran fratecon!
  Milito estas malbona, sed produktas bonajn kamaradojn!
  Longaj brakoj estas bonaj, se la menso ne estas mallongigita!
  Forto venkas, nur la praktika menso rekompencas per la donacoj de venko!
  Forto kaj inteligenteco kiel edzo kaj edzino naskas venkon nur duope!
  Homo, male al piramido, havas ne-platan subtenon en eltenemo!
  La piramido havas kvar angulojn, sed la plata surfaco donas stabilecon!
  Bona morto estas pli bona ol malbona vivo!
  Estas bone esti Dio, en la sovaĝejo, estas malbone esti diablo en la zono!
  La suno subiras duonan tagon, kaj gloro restas dum jarcentoj!
  Gloro estas mallongdaŭra, krom ĉio alia!
  Vivu jarcenton, lernu jarcenton, sed ne relernu!
  Gloro estas tre hela, pli hela ol oro, malheliĝas pli forta kun la tempo!
  Gloro estas kiel la suno, nur ĝi ne subiras nokte!
  Ne estas facile famiĝi, eĉ kun peno, sed maldiligento facile kondukas al fifamo!
  Gloro estas kiel fajro, plaĉa al la okulo, sed por ricevi ĝin, oni devas bruligi iun!
  Estas bone esti en gloro, estas malbone esti ĉirkaŭita de muŝoj gluiĝemaj al gloro!
  Gloro ne estas eterna, sed honto ne estas forlavita dum jarcentoj!
  Gloro estas bona, esti malglora estas malbona!
  Milito kondukas al gloro, sed nur tiuj, kiuj ne bezonas esti pelitaj al batalo!
  Vi povas venki per perforto, sed vi povas konservi la venkon de la fortoj, kiuj inspiras amon!
  Sen altnivela teknologio, vi ne povas subteni la ideologion!
  Fanatismo aldonas forton, kaj necerteco duonigos ilin!
  Sofistikaj taktikoj, valoras rekta fanatikeco!
  Ne ekzistas pli granda stulteco ol fanatikeco, kaj ne ekzistas pli granda braveco ol fanatika batalo!
  Fanatikuloj venkas, ĝuu la fruktojn de venko - pragmatistoj!
  Mortigi foje estas facila, kaj supervivo similas al la heroaĵoj de Heraklo!
  Kiraso estas forta ne kun ŝtalo, sed kun fleksebla kontrolo kun ŝtala malmoleco!
  La tanko devas havi ŝelon, sed ne esti testudo!
  La plej forta ŝnuro estas pensita! Ŝi ne postrestas, kaj vi ne tranĉos ŝin!
  Ĉiopova Dio ne povas fari nur tri aferojn: feliĉigi ĉiujn, superdisputi Satanon kaj venki homan stultecon!
  Dolĉaj vortoj estas nur por homoj kun inteligento de muŝo!
  Kiam parolo de politikisto estas mielo, balotantoj ne havos dolĉan vivon!
  La reganto, kiu imagas sin ĉefo, konsideras siajn regatojn sovaĝaj!
  La kapo de la sovaĝuloj estas la ĉefo, la veraj mastroj havas la servanton de la popolo!
  Kiam reganto ŝmiras mielon, ĝi tute ne estas dolĉa!
  Se vi volas, ke la vivo estu mielo, ne kredu je dolĉaj paroloj!
  En la dolĉaj paroladoj de politikistoj, plenaj de amareco de elreviĝo!
  La dolĉa lingvo de politiko fariĝas amara diareo!
  Se la vivo ne estas mielo, do dolĉa parolo ne taŭgas!
  Eĉ mielo estas amara kiam elverŝita el la buŝoj de politikistoj kaj mensoguloj!
  Mielaj paroladoj, politikistoj, balotantoj dronas kiel muŝoj!
  De la mielo el la buŝo de politikistoj, homoj mortas kiel muŝoj!
  Mielo estas dolĉa, la vero estas amara, mielo el la lipoj de politikistoj estas eĉ pli amara ol la vero!
  Kiom da ne trafas la cerbon, vi ne frapos fajreron de inspiro!
  Gutante sur la cerbon, vi povas nur forviŝi komunan prudenton!
  Mielo estas dolĉa, sed nur insektoj intelekto manĝas el ĝia buŝo!
  Insekta inteligenteco allogas politikistojn elverŝantajn dolĉajn paroladojn!
  Altajn celojn oni ofte atingas per bazaj rimedoj de politikaj pigmeoj!
  Politikaj pigmeoj, per bazaj rimedoj, altiĝas!
  La forto de la politika pigmeo, estas pli facile salti la kapon!
  Nevideblaj homoj plej ofte fariĝas politikaj gigantoj!
  La pigmeo ne estas tiel rimarkebla, sed pro la embusko, estas multe pli facile pafi kalumniojn!
  En politiko, dolĉa parolo allogas insektojn kun inteligenteco, kaj porkojn kun moraleco!
  Politikisto, malkiel porko, fekas kun elokventeco!
  Ne estas tiel malbone kiam politikisto eldonas ruĝan paroladon, estas pli malbone kiam verŝas skarlatan sangon!
  Plej ruĝa sango, el la elokventeco de ruĝaj jakoj!
  Sango estas ruĝa, sed ĝi plej bone purigas nigrigan reputacion!
  Viroj ĉiam verŝas pli da sango ol virinoj... Krom la unua sekskuniĝo!
  Preskaŭ ĉio estas pli facila por viro ol por virino, krom la kapablo kompati kaj treni ŝin en la liton!
  Viroj estas la pli forta sekso, sed, male al virinoj, ili ne ĉiam povas!
  Ne ekzistas bela virino, kiu ne havas ŝancon fariĝi reĝino, sed ekzistas viroj, kiuj fariĝas regantoj sen havi ŝancon por bela faro!
  Ne ĉiu viro estas reĝo kaj sur la trono, sed ĉiu virino estas princino eĉ ĉifona!
  Viro havas la plej grandan dignon kaj estas malforteco, pri kiu ludas eĉ virinoj sen fortaj karakteraj trajtoj!
  Se viro estas viro en la cerbo, sed li ne povas eviti la vivon de hundo!
  Hundo sur la cerbo, restas nur hurli al la luno!
  La kapo estu granda, sed ĝi estas pli bona en figura senco!
  Kreskanta menso estas bona, pli malbona kiam la menso de adoleskanto!
  Vi povas mezuri ĉion krom stulteco, venki ĉion krom via propra stulteco!
  Granda menso kondukas al konsiderindaj atingoj, malgranda menso kondukas al granda detruo!
  Ju pli altaj viaj pensoj, des pli pretaj puŝi en la abismon!
  La leono estas la reĝo de la bestoj, la homo estas la imperiestro de la besta mondo, la politikisto estas la dio de la brutaro!
  Do ni estos kun grandaj kapoj en figura senco, kaj grandaj monujoj en la laŭvorta senco!
  Rapido necesas kiam oni kaptas pulojn, rapidecon por ne esti disbatita kiel pulo!
  La sindonemo de hundo al malĝusta kaŭzo kondukas al la vivo de hundo!
  Milito estas kiel svingo, nur ne infana distro!
  En milito, ĉio estas permesita, sed ne ĉio estas utila, sed nenio estas forĵetita!
  Escepte efika strategio ekskludas nenion!
  Kompato en milito faras mizerajn malgajnintojn!
  Esti saĝa estas bona, esti abstrusa estas malbona, kaj esti stulta estas neprofita!
  La plej akra menso haltiĝas de homa stulteco!
  La plej hela elokventeco ombrigas la malplenon en la monujo!
  Male al pugnoj, kiuj helpas bati, multaj konsilistoj nur malhelpas la pensadon!
  La plej akra menso, sen pugno, eĉ ne trarompos makulaĵojn!
  Eĉ adoleskanto povas venki malfortan profesoron, sed eĉ bebo povas trompi idioton!
  La potenco, kiu povas nur mortigi la menson, kaj la menso kapablas subigi la potencon! Elokventeco tre ofte altiras la ruĝan koloron de sango!
  La ruĝa parolo de politikisto estas kiel mantelo por nigra animo!
  Sango kapablas forlavi ajnan malpuraĵon, la elokventeco de politikistoj ŝprucas koton!
  Ju pli da elokvento havas politikiston sur la lango, des pli da sango gluiĝas al liaj manoj!
  La forto de politikisto estas en la lingvo, nur la muskolo estas kutime pli evoluinta ol la cerbo!
  Politikisto elokventa en vorto, verma en faro!
  Milito ne estas infanludo, sed patrino de sufero!
  Vi povas batali dum longa tempo, sed vi batalos, kiel ĉiam, vi batalos tre baldaŭ!
  Milito estas kiel promenado tra la arbaro, ju pli malproksime, des pli teruraj, kverkoj ĉirkaŭas kaj ĉiu porko strebas por manĝi!
  La politikisto amas ruĝan parolon, sed timemas plenumi promesojn!
  Politikisto estas kiel vulkano - li elverŝas ruĝan, sed nur por detruo!
  Kiu estas kiel tineo serĉanta lumon, falos en inferan fajron!
  Kiu ne estas sangovermo, venas al la lumo!
  Religio estas lumo, por tiuj kiuj ne estas insektoj en menso!
  Serĉante lumon, gravas ne stumbli kiel tineo sur flamo!
  Estu serĉanto de lumo, sed ne fariĝu insekto, kiu rapidas en la flamon!
  Religio ofte estas akompanata de dolĉa parolo, sed vi ankaŭ povas enŝpruciĝi en ĝi kiel muŝo en mielo!
  Necesas kredi je la lumo, sed ne esti sangovermo, rapidanta al la torĉo!
  Virino devus esti gaja, sed ne ĉevalino!
  Virino povas ĉion fari, nur ŝi ne povas ordoni al sia koro!
  Por virinoj, nenio estas neebla, krom geedziĝi pro amo, kaj esti feliĉa nevole!
  Virino ne ĉiam estas ĉevalino, sed ĉiam laborĉevalo!
  La fizionomio de la ĉevalo ne pentras, sed la eltenemo de la ĉevalo permesas vin pluvivi!
  Virinoj velkas, sed ne maljuniĝas!
  Esti juna estas bela, akiri senmortecon estas eĉ pli bone!
  Virino estu forta, sed ne sufoka!
  Virino ŝatas ĉion, sed ne ĉio plaĉas al ŝi!
  Estas malfacile esti virino, sed multe pli malfacile esti viro!
  Viroj estas pli fortaj, sed virinoj estas pli inteligentaj!
  Estas bone havi edzon, kiam li ne havas vin!
  Estas bone havi viron, estas pli malbone kiam viroj fikas vin!
  Sen milito ne estas paco, sen amo ne estas festeno!
  La allogeco de virinoj amas junecon, la financon de viroj!
  Virinoj estas bonaj en juneco, viroj kun mono!
  Virino estas floro, viro estas virabelo iranta al mielo!
  Viro devis esti kun sia edzino, sed ne esti virino!
  Viro ĉiam estas viro, sed plej ofte hundinoj alportas lin al hunda vivo!
  Pli bone kiam viro estas virseksulo ol korupta hundino!
  Viro, se li volas havi virinan korpon, devas komenci viran komercon!
  Estas bone por viro havi virinan korpon - nur ne laŭvorte!
  Ĉiu malsaĝulo povas elteni, ne ĉiu saĝa ulo povas profiti!
  Venkante la malamikon - vi mortigas lin, venkante vin - vi donas pli bonan vivon!
  Krueleco cementas la nacion, sed mildigas la cerbon!
  La kruelaj sukcesas ĉar timo estas multe pli daŭra stato ol kontento!
  Ĉu vi volas fariĝi dio, superi la diablon en fanatikeco!
  Por proksimiĝi al la dia, ne kliniĝu al la nivelo de la diablo!
  Se vi volas esti bonŝanca, ĉesu esti enuiga, la malbona altiras la malbonan, kaj la bono altiras la bonon!
  Esti virbovo estas bona por kamparano, sed tiri la rimenon estas malbone!
  Pli bone estas por viro esti virbovo ol porti kornojn!
  Kiu ne estas virbovo per forto, portas kornojn de senpoveco!
  Se vi ne volas porti kornojn, akiru taŭroforton!
  Virinoj amas virbovojn en forto, sed malestimas tiujn, kiuj havas la menson de bovido!
  Estu virbovo de forto, sed ne bovido de racio!
  Viro volas esti virbovo, sed neniu virino volas esti bovino!
  Estas malbone esti mona bovino, sed multe pli bone esti vigla virbovo!
  Estu obstina kiel virbovo, ne obstina bovido!
  La virbovo estas forta en muskoloj, sed la bubalo estas malforta en stulteco!
  Estas pli bone esti forta virbovo ol malforta azeno, sed eĉ pli malbone estas resti kun la menso de azeno post akiri forton de taŭro!
  Estas pli facile faligi virbovon ol puŝi azenon!
  La forto de la virbovo estas en la muskoloj, la malforteco de la azeno estas en la cirkloj!
  Por fariĝi virbovo en forto, oni povas nur ĉesi esti azeno en obstino!
  La ĉevalo estas bona en eltenemo, sufiĉe malforta en intelekto, se ne lerta kun scio!
  Jes, militoj ne estas senfinaj! Nur stulteco kaj ambicio ne konas limojn!
  Ili ne laciĝas pro stulteco, ili nur elĉerpiĝas!
  Vi povas morti bele, sed estas pli facile postvivi kun beleco!
  Kaj la malbelulo povas morti bele, sed la bela vivo disponeblas nur por la allogaj!
  Vi povas ĉikani, sed ne estu mona bovino!
  Estas bone havi homan scion, sed eĉ pli bone estas havi Diajn eblecojn!
  La leporo superas la drakon en nur unu afero - kompato!
  Se vi volas manĝi leporon, fariĝu drako dum almenaŭ unu horo!
  Kiu estas leporo en la animo en decida momento, hurlos kiel lupo por eterne!
  Kiu havas animon de leporo, tiu estos sufokita kuniklo!
  Boao konstriktanto formanĝas tiujn, kiuj havas la karakteron de kuniklo kaj la kutimojn de leporo!
  La leporo kuras bone, sed malbone forkuras!
  Vi povas hurli kiel lupo dum via tuta vivo, sed la leono devas doni sin ĉiun minuton!
  Se vi volas preni la lokon de leono, fariĝu almenaŭ lupo!
  Kiel oni diras, bone nutrita ventro estas surda je laboro, kaj plena ventro ne portos laboron!
  Precizeco estas kiel tranĉado, praktiku ĝin frue matene!
  La spirito ne havas karnon kaj ostojn, sed estas la spino de iu ajn eĉ la plej forta karno!
  Traktado estas malagrabla procezo, krom resanigo de seksa malvarmeco!
  La menso de knabino estas kiel la digno de ulo - ĝi donas allogecon, sed ĝi povas dolori!
  La precizeco de pafisto estas kiel menso de malsaĝulo - uzo ĉiam estas mortiga!
  La vivo dolore instruas, reedukas eĉ pli dolore, sed oni povas resti malklerulo nur kiam oni estas malsana en la vivo!
  Ne vivi estas pli facila ol vivi, sed ial la facileco en ĉi tiu afero estas tute nealloga!
  Iuj homoj donas lakton pro damaĝo, aliaj donas solidan lakton pro damaĝo!
  La grandeco de homo estas kontentiĝi per malmulto por si, ne scii la mezuron por aliaj!
  Homo mem estas la forĝisto de sia propra feliĉo, nur la forĝejo flamigas la flamon de kuraĝo kaj diligenteco!
  Pugno de kvin fingroj, sed nur la menso fleksas ilin!
  Oro estas flava, sed senŝanĝa en sia valoro!
  Ora koro - por la animo! Necesas senvestiĝi - danci en malriĉeco!
  La universo estas bonega, sed nur kiam stulteco superfortas, tiam estas nenie por retiriĝi!
  Estas malbone esti nudpieda, sed eĉ pli malbone esti ŝuita!
  Kiu estas boto, tiu eterna vagabondo!
  Nudaj inaj piedoj estas la plej bonaj!
  Oro ne rustiĝas, sed ĝi povas malrapidigi ŝtalan klingon!
  En milito ili mortas junaj, kiam paco regas, juneco forvelkas - ĉi-lasta estas multe pli proza!
  Kiu mortas juna en milito, vivas en la eterne juna memoro de generacioj!
  Pli bone estas esti mortinta heroo ol vivanta malkuraĝulo, ĉar mortinta heroo estas senmorta, kaj vivanta malkuraĝulo mortis antaŭ naskiĝo!
  Kiel ne honorinda morto de heroo, la vivo de venkinto estas ankoraŭ pli bona!
  Nur forta homo povas havigi esti afabla, kaj riĉulo povas esti malavara! Do ni estu pli fortaj ol ŝtono, por ke la koroj ne turniĝu al ŝtono pro muskola flaviĝo!
  Kiu sendas ŝelojn de lakto senhelpajn bebojn de misuzaj faroj!
  Precizeco estas la ŝlosilo al sukceso, kaj kiu trafos, estos perdita senŝance!
  En milito, la vivo de aliulo ne valoras la prezon, sed ili aprezos morton kiel rekompencon, do vi devas kuraĝe tranĉi vin!
  Nudaj inaj kruroj plej verŝajne igas virojn vagabondojn!
  Milito estas kiel duonpatrino, sed ĝi sukcesas pli bone ensorbigi kuraĝon al infanoj!
  En milito, se vi estas leono, tiam disigante la rabaĵon vi ne fariĝos ŝakalo!
  Venĝo estas dolĉa, kvankam ĝi donas la amarecon de la antaŭa malvenko!
  La sorto postulas malmodestecon kaj kalkulon inter gepatroj!
  Ĉiu homo havas beston, sed ne ĉiuj havas leonon!
  Estas bone veki la beston en vi mem, estas malbone disĵeti!
  Ne estas malbone fariĝi besto, sed ne fetora kapro, malkuraĝa leporo kaj stulta azeno!
  Ne mirinde, ke la ruĝa koloro similas al oro, vulpa kutimo altiras monon!
  La vulpo estas bela, kaj la malsaĝulo ĉiam ĝojas pri ruĝo, eĉ se oni devas feki sangon!
  Plej ofte, la besto en homo vekiĝas per azena obstineco, kaj grega menso!
  Ĉe la homo, la besto plej ofte similas al boao en la deziro gluti, kaj al struto en la soifo foriri de problemoj!
  
  Timo vekas veran beston en homo, nur de lepora raso kaj azena konsidero!
  Kiu vekas la beston en si en batalo, tiu povas fariĝi leono, nur kun senŝeligita haŭto, se li ne montras la eltrovemon de vulpo!
  Eĉ ruza vulpo povas esti senhaŭtigita de tiu, kiu restas viro en iu ajn grego!
  Ĉiuj volas fariĝi reĝoj de bestoj, sed leona kuraĝo estas la sorto de la elito, kaj nur azena menso troviĝas ĉie!
  Vera vulpo ĉiam estas en ŝafa vesto, kaj falĉas kiel virŝafo!
  Kiu estas virŝafo kun menso, iros al rostokrado!
  Se vi ne volas, ke via haŭto iru sur kolumon - fariĝu vulpo!
  Kiu estas vera vulpo, li kaŝas la helecon de la menso, kaj la splendon de la haŭto!
  La vulpo estas besto pli malgranda ol leono, sed multe pli mortiga!
  Inter la regantoj, vulpoj estas pli oftaj ol leonoj, sed plejofte kun azena vanteco kaj ŝafa konsidero!
  Kiu ne povas veki la tutan beston, alvokas la diojn per preĝo!
  Se vi volas iĝi pli proksime al Dio per forto, fariĝu almenaŭ vulpeto en pensoj, kaj leono en kuraĝo!
  Se vi volas vivi kiel homo, alprenu la inteligentecon de vulpo kaj la laboremon de ĉevalo!
  Ĉiu besto kapablas akiri sufiĉe, sed homo estas tia besto, ke ĝi neniam sufiĉas por li!
  Gisfera pugno estas bona, gisfera kapo estas pli malbona, kaj cerboj el betono estas tute malbonaj!
  Tiu atingo havas la forton de betono, kaj kies cerboj ne estas kaĉo!
  Ŝtala pugno kombinita kun ora koro igas soldaton en trezoron!
  Kiu havas ŝtalan volon kaj koron el oro, ne estos kovrita de rusto de maldiligento kaj korodo de memfido!
  Scienco estas la plej granda lumo, kiu povas blindigi la malklerulojn, sed igas la blindulojn vidi!
  Scienco postulas oferon, sed, male al ŝako, ĝi kompensas ne nur per mate!
  Se vi ne volas, estas malfacile plugi, lernu rajdi sur ĉevalo!
  Tiuj, kiuj ne scipovas rajdi ĉevalon, estas jungitaj al la glitveturilo de aliulo!
  Kiu havas la inteligenton de ĉevalo, li ne scias kiel promeni ĉevalon!
  Ajna ĉevalino sukcesos lernante marŝi ĉevalon!
  Plej ofte ili iras per ĉevalo - malhelaj ĉevaloj!
  Kiu havas printempon en la koro, kaj kiu havas solidan unuan de aprilo!
  Ruĝa parolo ne estas por malfortaj cerboj, sed ofte kaŝas nigran animon!
  Kiu ne kredas je magio, estas kiel blindulo, kiu ne kredas je lumo, sed kiu senĉese sentas varmon!
  La plej mirinda afero en la mondo estas, ke ĝi ekzistas en milito de ĉiuj kontraŭ ĉiuj!
  Ĉio en la mondo estas bela siamaniere, ĉar eĉ bufo havas polurita haŭton kaj grandiozan profesion de ekstermisto de moskitoj!
  Se Dio ne estis pruvita per scienco, sed ĉu Satano ekzistas, ĉiutaga praktika sperto parolas pri tio!
  Estas malfacile kredi je Dio, sed eĉ pli malfacile fari sen Li, do ni kredu, ke ni mem povas fariĝi ĉiopovaj kaj akiri konfidon!
  En juneco, homo estas plena de energio kaj forto, maljuneco akumulas energion en sperton, kaj se estas forto, tiam la menso ne forvelkos!
  Kristanismo estas mola, sed la teno estas kiel ŝtalo, precipe se via kapo estas kiel ŝtono!
  Religioj allogas la daŭrigon de la vivo en la paradizo post la morto, sed ili kapablas transformi la realon en inferon!
  Vi povas kredi je io ajn, sed vi povas forŝiri ion ajn de kredulo!
  Vi povas kredi, sed estas pli bone ne kredi je tio, pri kio vi ne povas esti certa!
  La lumo de fido estas kiel kandelo antaŭ la serĉlumo de scio!
  Se vi ne volas akiri hara-kiri, vi estos samurajo en via animo!
  Samuraja fiero, sen samuraja kuraĝo ofte fariĝas hara-kiri!
  Estu kuraĝa kiel samurajo, sed ne alportu malzorgemon al hara-kiri!
  Soldato maskas sin por pluvivi, politikisto por profiti!
  Politikisto ĉiam estas malbona, ne ĉiam sukcesa, sed ĉiam trompa!
  Ne estas neprenitaj fortikaĵoj, neniuj batitaj generaloj, sed la nepenetrebla ĝangalo de la homa stulteco!
  Ŝtala pugno estas bona, cerbo farita el betono estas malbona, kaj menso sen imago estas kompleta fiasko!
  Pli bone esti eterna knabo ol eterna perdinto!
  Junaj jaroj estas pli bonaj ol maljuna korpo!
  Ŝtalaj muskoloj estas pli bonaj ol gisfera kapo!
  Kverka forto estas bona - kverka stulteco estas pli malbona, sed eĉ pli malbonas esti kompleta stumpo!
  Teni firme al la tero signifas ne esti kompleta stumpo!
  La plej forta teno sur la tero en iliaj manoj tute ne estas stumpoj!
  Por ne esti elradikigita, ne kliniĝu por konsideri stumpon!
  Kreski tro frue estas pli bone ol maljuniĝi provizore!
  Estas bone havi alcistan sanon, sed ne lasu vin jungi!
  Infanaĝo estas mirinda tempo, sed ne kiam ĝi falas en ĝi!
  Kiu frue kreskas, tenas la junecon de la animo pli longe!
  Estas bone esti por ĉiam juna, estas pli malbone fali en infanaĝon!
  Estas bonege rigardi la mondon per infanaj okuloj, sed ne estu infaneca!
  Teni junecon por ĉiam ne signifas fali en infanaĝon por ĉiam!
  Kapabla knabo estas pli inventema ol brila maljunulo, ĉar malplena skribtabulo pli taŭgas por ĉefverko!
  Forto altiras, menso fortimigas, sed nur duope naskiĝas venko!
  Se vi ne estas vulpo, tiam ili senfeligos vian kolumon!
  Milito estas duonpatrino de soldato, sed ĉe ŝi, malkiel patrino, oni povas akiri seksan plezuron!
  Se vi ne volas esti azeno, lernu piedbati!
  Se vi ne instruos kiel pugi, vi por ĉiam restos ŝafo!
  La virŝafo ne estas tiu, kiu estas obstina, sed kiu ne scias kiel pugi!
  Esti gaja estas bona, fariĝi ŝafo estas malbona!
  Kapro povas esti vigla, sed obstino ĉiam igas vin resti en ŝafoj!
  Malmola frunto estas karakterizaĵo de virŝafoj, kiuj ne scias kiel pugi!
  Plej bona, kiu ne havas la obstinecon de virŝafo!
  Plej ofte ili senŝeligas de malmolaj virŝafoj!
  Vi ne vidos la oran felon, se vi estas ŝafo!
  La malmoleco de la frunto ne aldonas sekurecon, oran koron - financan bonfarton!
  La plej ruiniga trezoro estas koro el oro!
  Ora koro ne alportos korpan riĉecon, sed donos trezorojn por la animo!
  Fortaj muskoloj kongruas kun prudenta kapo, sed stulteco, ve, kun pezaj pugnoj!
  Oro estas mola metalo, sed kiel ĝi malmoligas la koron!
  Oro estas mola, sed bone forĝita en nepenetrebla egoismo!
  Oro estas mola, sed dispremas ajnan fortikaĵon, aŭ pli ĝuste titanon!
  La ora koro estas mola, la ora lano estas alloga, kaj la ora kuglo estas la plej mortiga afero en la mondo!
  Oraj lipoj, aŭ pli ĝuste, kolektas orajn monerojn, kaj ruĝa parolo kaŭzas sangoverŝadon!
  Ruĝa parolo altiras sangon pli certe ol fera magneto!
  Ŝtalo estas malmola, sed postulas mildecon en apliko!
  Oro estas mola, sed sen malmola karaktero, ĝi rapide malpliiĝas!
  Malgrau sia moleco, oro amas malmolajn homojn kun forta karaktero!
  Oro brilas hele, sed venas al la poŝo, pli ofte el malhelaj faroj!
  Malhela animo kolektas helajn, orajn monerojn prefere ol ora koro plena de helaj pensoj!
  La malluma flanko altiras per la hela brilo de oraj moneroj!
  La plej helan oron estas minata de la malluma vojo kaj de nigraj animoj!
  Sub la hela suno, kiu havas flavajn monerojn!
  Malplena monujo vere estas peza, sed plena postulas pezecon en la animo!
  Malplena monujo estas facile levebla, sed neeblas leviĝi kun ĝi!
  Malpeza, sen valora pakaĵo vi ne konkeros la pinton de sukceso!
  Oro, kvankam peza metalo, faras ĝin nekredeble facile grimpi al la supro!
  Por flugi ĝis la kresto de sukceso, vi devas pezi vin per ora rezervo!
  Oraj flugiloj estas pezaj por aviadilo, sed malpezaj por homo!
  La ora kiraso estas alloga rigardebla, daŭra al la tuŝo, facila por porti, ne rustiĝas, sed blindigas kun kompato!
  Ora kiraso ne estas malkonstruita, sed ĝi ja forblovas sian kapon pro aroganteco!
  La flava koloro de oro estas bela, sed la koloro de perfido estas pli abomena ol sterko!
  - La muso venkas la elefanton, kaj ruzo estas potenco! Nur ruzo estas donita ne kun musaj cerboj!
  La ruzo de la vulpo naskas helan venkon, kaj bonegan pelton kiel trofeon!
  Ju pli malgranda la celo, des pli malfacile ĝi estas trafi, des pli da ambicio, des pli facile estas kaptiĝi!
  Kiu interŝanĝas sin kontraŭ nikeloj - restas sen rompita denaro!
  Ne ŝanĝu por vivi per moneroj - vi malplivalorigos ekziston al rompita penco!
  Kiu estas vendita por rompita penco - ricevas nikelo!
  La promesoj de la oraj montoj ne valoras eĉ denaron!
  Aĉetinte la promesojn de la oraj montoj, vi restas sen rompita penco kaj kun batita nikelo!
  La Oraj Montoj estas la plej nealirebla el la pintoj!
  Montoj da oro estas minitaj per ŝtalo klingo, sub la ordono de tiu oni ne ŝanĝas sian opinion por nikeloj!
  Se la menso ne valoras eĉ denaron, la buŝo elĵetas montojn da oro!
  Unue, politikistoj promesas montojn da oro, poste mi sendas ilin morti pro rompitaj moneroj!
  Politikisto, kiu promesas montojn da oro, ne alportas orajn ovojn!
  La politikisto ŝatas promesi la lunon, sed la vivo de la hundo estas garantiita ricevi liberan oston!
  Ne promesu orajn montojn, kaj vi estos transdonita por kupra penco!
  Se vi ne volas esti vendata por nikelo, ne promesu montojn da oro!
  Peono estas promociita, politikisto ne antaŭeniras sen la promeso de kariero, konsiderante vin peono!
  En politiko, kiel en ŝako, nur tempaj problemoj ekde la komenco, kaj mato estas konstante disdonata!
  Se vi sekvas la parolon de tiuj, kiuj promesas orajn montojn, vi bezonos orajn dentojn!
  Oro estas valora metalo ĝis ĝi estas translokigita al la montoj de promesoj!
  Kiom ofte homoj estas allogataj ne de vera ora koro, sed imagaj oraj montoj!
  La ora promeso estas nefidinda seĝo!
  Ne fuŝu kun la graso, vi iros al la saŭco!
  Ĉiuj epokoj estas submetitaj al milito, sed ĉi tie finiĝas ĝia tuta simileco al amo!
  Milito ne estas patrino, sed ĝi povas nutri la lertajn kaj bonŝanculojn!
  Milito ne estas patrino, sed ĝi nutras kuraĝon!
  Malvenko estas malbona, precipe se vi perdas pro viaj malfortoj, sed se vi perdas, vi povas forigi la balaston, kiu tiras vin al la fundo!
  Verkisto en kreado Dio, kun diabla imago, kaj homa neperfekteco!
  Progreso ne postulas pripenson, sed intencan agon, sed ne abstruzan en neagado!
  Kvankam progreso, sed tempo ankoraŭ finiĝas!
  La plej mortiga ĵetaĵo estas oro, kvankam la metalo estas mola!
  Oro, malgraŭ sia moleco, donas ŝtalan malmolecon al la glavo!
  La glavo estas la plej mortiga glavo farita el mola, ora metalo!
  Ne vane oro estas flava, ĝi estigas perfidon kun la gusto de citrono!
  Perfido estas flava, ĉar ĝi estas generita pro avido al la flava metalo!
  La flava koloro de oro allogas al perfido, la glavo el ŝtalo damaska ŝtalo al perfiduloj sur la kolo!
  Oro estas belega rigardebla, sed inklinas al malbelaj faroj!
  Ne ĉio estas oro, kio briletas, sed ĉio estas multekosta, kiu inklinas al perfido!
  La ora kolumo estas la plej daŭra - ĝi estas surmetita memvole!
  La ora kaĝo allogas tiujn, kiuj fordonas sin por unu penco!
  Montoj de oro estas promesitaj de tiuj personoj, kiuj ne valoras nek denaron nek denaron!
  La ora ĉeno estas forta, sed ne tre fidinda, se la posedanto interŝanĝis sin kontraŭ nikeloj!
  Oro estas peza metalo, sed faras la vivon pli facila, mola, sed malmolaj koroj!
  Oro estas tiel mola, ke oni enŝlosiĝas en ĝi, tiel hele, ke ĝi blindigas!
  La plej fidindaj katenoj kaj la plej koruptaj glavoj estas forĝitaj el oro!
  Ne ekzistas metalo pli hela ol oro, kaj ne pli malhelaj agoj estas farataj pro la ora metalo!
  Ne estas problemo de oro, sed de foresto de oraj koroj!
  La monero estas ora, ronda kiel nulo, kaj restarigas al nulo, al kiu ĝi ne estas donita!
  Ne sukcesante akiri la oran lanon, vi mem iĝas virŝafo!
  Oraj flugiloj, malgraŭ la pezeco de la metalo, estas la plej levigaj!
  Kia oro ne estas peza metalo, sed multe pli malfacila, kiam ĝi ne estas en via animo!
  Malplena poŝo estas la plej peza, malplena koro malaltiĝas kiel premo en pensoj!
  Oro multe pezas, sed ĝi ankaŭ perfidas multe da pezo!
  Kiu ne ŝarĝas sin per ora balasto, tiu ne ekflugos al financa prospero!
  Tiuj, kiuj ŝajnas flaviĝi pro perfido, ofte riĉiĝas, sed ili sekiĝas kiel aŭtuna folio eĉ pli vere!
  Oro estas kiel aŭtuna flava, kaj simbolas la velkon de la konscienco!
  La ora glavo povas mortigi ĉion krom kverka egoismo!
  Nur absoluta kverko ne kolapsos antaŭ ora klingo!
  Ora koro ne altiros riĉaĵon, krom la trezoroj de la animo!
  La ora hoko ne bezonas plian logilon kaj alivestiĝon!
  Ora hoko estas malfacile forĝi, sed estas facile kapti ĝin, kaj la predo estas dika!
  Kiu ne demetas orajn ovojn, ne valoras eĉ unu denaron!
  La sonorado de oraj moneroj altiras, pli bone, la arĝentan voĉon de la primadono!
  Koro el oro ne lasas la animon rusti kaj la konsciencon sufoki!
  Oro estas glueca metalo, sed ĝi facile fluas inter viaj fingroj!
  Oro bone gluiĝas al malpuraj animoj, sed en fluanta akvo ĝi tiras ĝis la fundo!
  Oro estas aljuĝita, sed ĝi estas la kaŭzo de ĉiuj militoj kaj malpaco!
  Oro donas vivon, ŝtalo donas sekurecon, kaj kverkaj cerboj forprenas ambaŭ!
  Kun kverkaj cerboj oni donas kverkon!
  Oro amas fortan korpon, sed ne kun kverka kapo!
  Vi devas esti forta korpo, sed ne kverka kapo!
  Kverka kapo ne aldonos forton al vi!
  Vi devas esti forta soldato, ne kverka martino!
  Ili ricevas kverkajn kapojn kun klabo sur la cerbo!
  La plej malforta kapo, strange, el la plej forta kverko!
  Kverkaj kapoj, ĉiam kun truo grandeco de kavaĵo!
  La kverka kapo provizos malmolan surteriĝon, kaj sendos ĝin al la porkoj kiel glano!
  Se vi estas kverko kun menso, vi iros kiel glano por nutri porkojn!
  Zadubev cerboj, vi fariĝos kiel glana porko manĝaĵo!
  Kverka raso estas bona, kverka konsidero estas pli malbona!
  Kverko estas raso de granda forto, se nur konsidero ne influas!
  Kverko martinet, igas la plej fortajn soldatojn doni kverkon!
  Kverko estas donita, unuavice, el kverkaj cerboj!
  Oro amas fortajn homojn, sed ne kverkojn kun cerbo!
  La sorto alportas oron, ĝi estas tiel peza metalo, ke la demando estas ĉu vi estas bonŝanca!
  Inteligenteco kaj sorto naskas sukceson duope kaj senton de amara ĝeno aparte!
  Bonŝanco estas rekompenco por kuraĝo kombinita kun prudento ... Sed ĝi povas ankaŭ senmerite veni al senprudenta aventuristo!
  Ve, oro ne alkroĉiĝas al koro de oro, kaj sukceso al nobelaro, sed animo ne perdiĝos eĉ por kupra penco!
  kies ora koro ne estas interŝanĝita kontraŭ kalkanoj, Kaj ne vane elverŝas arĝenton el sia buŝo!
  La potenco de oro ne estas en brilo, sed en la brila magio delogi kun la brilo de riĉeco!
  Oro amas fortajn kestojn, ne kverkajn kapojn!
  La plej forta ĉeno estas oro, sed ĝi estas ankaŭ la plej ruiniga!
  Se vi volas havi sufiĉe da ŝtalo por viaj klingoj, provizu per oro!
  Oro estas peza metalo, sed kun ĝi vi ne falos en la abismon de malriĉeco!
  Oro estas peza metalo kaj malfacile trovebla!
  La plej potenca kaj insida besto estas homo, nur la besto en li kondukas al malforteco kaj memtrompo!
  Vi eble ne estas besto, sed vi devas fariĝi viro!
  La homo estas nur tiam la plej potenca besto, se la menso ne estas besto!
  Besto povas esti pli forta en la korpo ol homo, sed la besto en la animo estas ĉiam malforto!
  Ora ĉeno ne estas por hunda vivo!
  Oraj montoj el la lipoj de politikisto, allogu, ve, ne nur ferajn kapojn!
  La dolĉaj paroladoj de politikistoj allogas balotantojn kun la inteligento de muŝo!
  Kiam estas multe da mielo en la paroladoj de politikistoj, tio signifas, ke ili fidas je balotantoj kun la inteligenteco de insektoj kaj la laboremo de virabeloj!
  Mielo estas amara, kiam ĝi elverŝas el la buŝo de politikistoj!
  Ora ĉeno el mola metalo, sed forta tento!
  Oro estas peza kaj enprofundiĝas, sed ĝi igas ĝin nesubvigebla!
  La virbovo estas forta, sed facile falas sub la jugon de iu, kiu ne estas azeno kun sia menso!
  Oro estas pli peza ol plumbo, kaj ĝi frapas korojn pli vere!
  Ora monero estas pli mortiga ol akra ponardo, ĉar ĝi verŝas sangon por tiuj, kiuj havas malmulte da mono!
  Forta estas ne tiu, kiu havas korpon de elefanto, sed menson de azeno!
  Oro povas delogi per sia brileco kaj brila menso!
  Oron estas malfacile portebla, sed la vivo estas neeltenebla sen ĝi!
  Amo estas lumo, kiu allogas tineojn, sed ne donas fruktojn kun la menso de insektoj!
  Papilioj estas ekstere belaj, sed la menso de insektoj puŝas homojn al naŭzaj faroj!
  Estu lerta kiel burdo, laborema kiel abelo, sed malaltigu vian menson al la nivelo de insekto!
  Vi ne povas flugi malproksimen kun la menso de insekto!
  La menso de insekto faras ĝin senflugila!
  Plej bone, mono algluiĝas al oraj manoj!
  La plej granda valoro estas oraj manoj!
  La plej ŝtalaj pugnoj estas tiuj, kiuj havas orajn manojn!
  Oraj manoj estas bonega valoro, precipe krom ŝtalaj pugnoj!
  Vi ne povas meti orajn manojn sur kverkan kapon!
  Se vi ne estas miopa, vi trovos orajn manojn!
  Oro ne rustiĝas, oraj manoj ne senaktive!
  Kaj oraj manoj povas rustiĝi pro senlaboreco!
  Oraj manoj havas tenon de ŝtalo!
  Kiom ajn signas ora hoko, ĝi ankaŭ bezonas logilon se vi ne kaptas kverkan kapon!
  Kun kverka kapo, vi frakasos kiel pino!
  La ora mano estas pli forta ol titanio kaj ankaŭ konstruas dum jarcentoj!
  Gisferaj pugnoj ne anstataŭigos orajn manojn, sed ili povas disbati kverkan kapon!
  Oraj manoj forĝas ŝtalklingojn, kaj kverkaj kapoj estas tiritaj en feran kaĝon!
  La plej forta kaĝo, oraj manoj povas rompi!
  Oro estas mola metalo, sed ĝi estas la plej daŭra krado kaj fidinda ĉeno!
  La ora ŝildo estas la plej daŭra, la ora glavo estas la plej frakasa!
  Oro brilas kiel spegulo, kiu reflektas la bazajn sentojn de la animo!
  Oron oni povas forpreni per damaska klingo, sed oran koron oni ne povas rompi eĉ per ŝtala martelo!
  Problemoj ne estas de oraj monujoj, sed de kverkaj kapoj!
  La kverka kapo kondukos vin al glanoj!
  Ora menso estas bona - febro estas malbona!
  Perfido flava oro pelado!
  La plej bona orfebro imuneco estas koro de oro!
  La ekzekutisto estas profesio, kiu postulas ankaŭ lertecon, sed por voki la piedojn de la murdinto per oraj manoj, la lango ne turniĝas!
  La ekzekutisto amas esti pagita per oro, sed li ne aprezas orajn kapojn!
  Por amo, ajna aĝo estas ora tempo, por salajro, ajna tempo estas sunplena tagiĝo!
  Kvankam oro estas flava, ni ne restas al tiuj, kiuj havas aŭtunon en la koro!
  Kiu havas oran animon, tiu estas malriĉa en spirito!
  Oro estas peza metalo, sed la ora animo estas senpeza!
  La sunsubiro estas ruĝa, ĉar kiam temas pri racio, ĝi kaŭzas sangoverŝadon!
  Vi ne povas malkroĉi la oron kiel harpuno, sed honeste oni diras, ke estas malvolonta malkroĉi de tia harpuno!
  Pli bone estas esti ora peco ol rompita penco, sed ne kiam oni seksperfortas vin!
  Oron aĉeteblas, sed eĉ pli verŝajne detruiĝos!
  Feliĉo ne estas en oro, sed kiam estas multe da ĝi!
  Oro estas pli valora kiam ĝi ne estas en la monujo, sed iris al la malfluo de oraj membroj!
  Kiraso estas pli facile trapiki per ora pinto, malgraŭ la moleco de la metalo!
  Oro estas peza ĉar ora peceto platigas iun ajn!
  Oro estas peza, sed ĝi plej doloras pro sia foresto!
  Oro facile platiĝas, sed eĉ pli facile platiĝas!
  Malgraŭ sia letaleco, oro bezonas la kovrilon de ŝtala klingo!
  Jupitero havas pli da rajtoj ol taŭro, sed li ankaŭ havas tiom da devoj, ke estas tempo ekplori!
  Kvankam la diablo estas nigra, li amas la brilon de moneroj, kvankam la animo estas nigra, li amas oron!
  Kiu volas vivi kiel blankulo, tro ofte serĉos helpon de nigra diablo!
  Se vi volas vivi kiel blankulo, bone lavu viajn manojn!
  Por enpenetri en la blankajn homojn, vi ne devas forfuĝi de nigra laboro!
  La politikisto montriĝas kiel blankuloj helpe de ruĝaj paroloj, kaj la malbona diktatoro helpe de ekzekutistoj!
  La amo de la homoj estas ŝanĝebla por la persono, sed ne por kontantmono!
  Personeco ŝanĝiĝas, sed kontantmono ne perfidas!
  Politikistoj mensogas, promesante montojn da oro, sed oro ĉiam vere piedpremos vin supren!
  La politikisto amas trompi homojn, sed li kutime ricevas ĝin nur kun tiuj, kiuj mortigis la viron en si mem!
  La menso de politikisto estas bezonata pli ofte por trompo, kaj ne por vivi laŭ la vero, por inspiri nebulon - por kolekti omaĝon al la bando!
  Pensoj devas esti puraj, parolruĝaj, por ke ne venu al ni teruraj malfeliĉoj!
  Amo estas kiel oro, allogas ĉiujn aĝojn, havas multe da brilo kaj metas ne malgrandan ŝarĝon!
  Estas malgrandaj personecoj kaj malgranda mono, sed granda personeco pliigos la kontantmonon!
  Amu plugi, ĝi ne signifas havi alcistan inteligentecon!
  Se Dio donis alcista forto, ne ĉikanu, sed paŝao!
  Venko pagas la penon, malvenko estas signo de senpoveco!
  La animo ornamas la korpon, kaj la korpo ornamas la animon - batalu lerte, ne faru kadavron!
  Kiam simio transprenas homon, la dioj forturnas sin de li!
  Estas simiaj reĝoj, sed makakoj ne fariĝas homoj!
  Se vi volas fariĝi dio dum unu horo, krucumu la simion en vi por ĉiam!
  Estu forta kiel virbovo, ruza kiel vulpo, sed ne kliniĝu al la nivelo de besto en moraleco!
  Estas bone esti koko en la lito, estas malbone krii ĉe la sitelo!
  - Politikisto estu vulpo, sed vi skuu la voston nur kiam vi havas forton de leporo!
  - Bona politikisto devas esti leono, kaj preni la leonparton, sed por tio necesas donaci!
  - Se vi estas vulpo en politiko, aliaj azeno por vi!
  - Politiko estas la arto trompi balotantojn, nur la plej lerta trompo estas kiam oni konsideras vin honesta ulo!
  - Politikisto povas fariĝi dio, se li malaltigas la balotanton al la nivelo de makako!
  - Politikisto ĉiam estas en masko, kiam li estas timiga, kiam li estas afabla, sed li ne ĉiam kapablas alivesti sin!
  - Politikistoj en balotadoj ofte estas ne lupoj en ŝafa vesto, sed ŝafoj sub vesto de leono!
  - Politikisto, kiel vodko, ebriigas la cerbon, sed male al amaraj, li faras dolĉajn parolojn!
  - Politikisto ĉiam pensas pri sia propra utilo, sed kiu tute ne pensas, estas tute neprofita por balotantoj!
  - Oni povas longe paroli pri politiko, sed oni povas eĉ pli longe vomi!
  - Lando bezonas politikon kiel ŝafoj bezonas paŝtiston, nur ili kutime ricevas lupon kiel ŝarĝon!
  - La dolĉa parolo de politikisto, kiel vodko, iĝas amara postebrio!
  - Ne estas amikoj en politiko, sed estas multe da komplicoj!
  - Se vi volas esti bona politikisto, estu malbona moralisto!
  - Oratorio elverŝas arĝenton, sed liajn poŝojn plenigas per oraj moneroj!
  - La dolaro estas verda, sed pentras la mondon en la ruĝa sangokoloro!
  - Politikisto devas esti antaŭvida, sed la interesojn de balotantoj li ne vidas preter sia nazo!
  - La politikisto multon promesas, malmulton plenumas, sed raportante, li ne konas limojn!
  - Politiko estas malpura komerco, sed oraj moneroj tiel bone gluiĝas al sterko!
  Sen kreaĵo, ne ekzistas Dio; sen venkado de malfacilaĵoj, ne ekzistas homo! La plej potenca besto estas la vulpo, ĝi ne estas la plej granda, ne la plej dentego, sed intelekta potenco estas kiel hidrogena bombo en la manoj de homo!
  La plej ŝatata koloro de la politikisto estas ruĝa, sed kompreneble la vulpo, ne la klaŭno!
  - Politikisto povas pagi lupan apetiton, nur kun vulpa eltrovemo!
  - La plej potencan malamikon povas esti venkita per ruzo, kiel vulpo loganta leonon en kaptilon!
  La leona reĝo bezonas antaŭ ĉio helpan vulpon kaj falsan belulinon!
  Por ricevi la leonparton, vi unue devas fariĝi vulpo!
  La plej rapida besto estas la gepardo, sed plej verŝajne ili preterpasas la viktimon de la vulpo!
  La leĝo inspiru timon, ne la ekzekutisto, kiu ĝin devigas!
  Plifortigi la korpon ne signifas mutiĝi ĝis la nivelo de kverko!
  Ŝtalo, fleksado, forta strategio sen fleksado, devas esti elasta!
  Se vi estas forta kiel virbovo, vi ne estos jungita al kolumo tiel facile!
  Kiel mola oro estas, ne ekzistas pli forta ĉeno el flava metalo, pli mortiga ol subaĉeto!
  Kiom ajn travidebla estas vodko, kun ĝia helpo estas multe pli facile plonĝi en la koton!
  Politikisto ŝatas mensogi en malsukcesoj, sed eĉ pli en atingoj!
  Silento estas ora, sed ĝi ne aldonos kroman brilon!
  Avideco detruas eĉ pli altan rangon ol fraer, sed malavareco ne ofte savas!
  La vulpo estas pli forta ol la elefanto, sed ĝi ne signifas justan batalon!
  Malnobleco por politikisto estas kiel hoko por fiŝkaptisto, sed la kaptaĵo ofte enŝoviĝas en la gorĝo!
  La tirana reganto subtenos aliancanon kiel maŝon de pendigita!
  La vulpo estas bela kun felo, sed malbela kun deziroj!
  Kaj la ruĝa koloro velkas, kaj la ruĝa flago kadukiĝas!
  Ĉio neebla estas ebla en la universo, direkti la forton nur kvazaŭ en kreado!
  Jes, kiu opinias, ke la vivo de gvidantoj estas facila - nur havas pensojn de malsaĝulo!
  Kiom ajn ruza estas la vulpo, la viro ankoraŭ sendas ŝin al la kolumo!
  Kiu flegas minuton, ĉiam rikoltos la rekompencojn!
  Estu saĝa, sed ne estu saĝa!
  Pli bone pugnobati ol malbone krii!
  Mil malplenaj vortoj ne valoras unu plenan pugnon!
  Forto estas en vero, sed vi ne povas venki potencan malamikon sen trompo!
  Instruo estas la plej certa lumo, el kiu la blinduloj vidas!
  Fidu je Dio, sed ne konduku al senespera situacio!
  Se vi volas proksimiĝi al Dio, krucumu la simion en via animo!
  Homo estas kreaĵo de Dio, sed juĝante laŭ siaj faroj, li klare devenas de simio!
  Fidu je Dio, sed pumpu viajn muskolojn!
  Pli bone estas unufoje bone bati ol centfoje malbone ĵuri!
  Dio estas savŝnuro, nur ne donita en gluiĝemaj manoj!
  Mono, male al la menso, ne okazas multe!
  Kiu faras politikan kapitalon pri homofobio - granda azeno!
  Estas du bonaj aferoj en la mondo: belaj knabinoj, kaj granda mono!
  Estas nur domaĝe, ke ili ekzistas en la mondo, sed vi tro ofte ne havas ambaŭ!
  Nudaj piedoj ne estas por vagabondoj!
  Virina beleco estas multekosta, sed valoras ĝin!
  Amu virinojn dum vi estas junaj, sed ne falu en malamon kiam via juneco estas for!
  Perdu la kapojn, kiuj ne ekkaptas la menson!
  Granda kapo al ĉiuj muskolaj kapo!
  Malgrandaj pensoj ne estas por grandaj kapoj!
  La plej facila maniero preterpasi la stangojn estas granda kapo!
  La kribrilo de la prizonaj kradoj facile preterpasas grandajn figurojn!
  Ankaŭ la ekzekutisto estas juĝisto, nur li ĉiam laboras laŭ sia konscienco!
  Por ĉiam juna animo - ne falas en infanaĝon!
  Estas bone havi grandan kapon, sed ne laŭvorte!
  Vi devas esti ruza vulpo, por ke la haŭto ne deŝiras sur la kolumo!
  Kvankam la urso estas granda, estas pli facile forigi la haŭton de ĝi ol de la vulpo!
  Senfinaj disputoj ne solvas eternajn problemojn!
  Por ne fariĝi kapro, vi devas esti vigla!
  Virino estas kiel bovino, valora kiam ŝi estas sana!
  La nudaj piedoj de virinoj estas bonaj ŝuoj por virinaĉo!
  Nudpieda virino trovas vojon en la monujo de viro pli facile!
  Oni ne povas vivi sen virinoj, sed oni ne povas vivi kun via bopatrino!
  Estas bone edziĝi pro amo, estas malbone, se la bopatrino estas en tiu sango!
  Se vi estas besto kun menso, tiam vi hurlos kiel lupo!
  Politikisto ĉiam promesas pli ol li povas fari, krom kaŭzi problemojn!
  Politikisto estas kiel lupo por sango, kiel vulpo por trompo, kaj kiel urso por dolĉaj mielaj paroloj!
  Kaj politiko estas ĉiam sep vendredoj semajne, kaj eterna lundo!
  La politikisto volas famon, sed pli ofte li estas malhonorita!
  La politikisto estas kverko, sed ne pro la firmeco de siaj vidpunktoj, sed pro la enhavo de sia kapo!
  Politikisto taksas oran koron malplej!
  La politikisto havas longan langon, sed sekvestritan konsciencon!
  Politikisto ofte kun longa lango, sed kun putraj dentoj!
  La politikisto estas trompe simila al vulpo, sed tiel bela aspekto!
  Politikisto estas poŝŝtelisto, kiu verkas leĝojn por sia monujo!
  La politikisto estas forta lingve, sed malforta konfirmante vortojn per faroj!
  Politikisto estas kiel prostituitino, sed neniam alportas kontenton!
  Politikisto amas paroli, ne ŝatas labori, sed malamas respondeci pri siaj vortoj!
  Politikisto facile mensogas, sed apenaŭ akceptas mensogi!
  Politikisto amas longan paroladon, sed li estas mallonga por plenumi sian promeson!
  Politikisto kapablas je ajna malnobleco, ne kapablas je escepta nobleco!
  La vulpo estas besto kun hela felo, sed malhelaj pensoj!
  Elokventeco elĵetas sangofluojn, kiel fajra fluo de vulkano!
  La politikisto estas kiel vampiro, sed li sangas en la lumo!
  La politikisto ŝatas meti rozkolorajn okulvitrojn sur siajn balotantojn, sed li ankoraŭ odoras je blueco!
  Politikisto estas prostituitino laboranta en hela lumo!
  Politikisto ne havas animon, sed duspiritan spiriton!
  La politikisto ŝiras krokodilon, sed ridas simio!
  Elokventeco estas bona maniero surmeti rozkolorajn okulvitrojn!
  La ebriulo trodormos, sed la politikisto ne ĉesos mensogi!
  Politikisto ĉiam volas multon por si, minimumon por balotantoj, sed li promesas la plej grandan parton!
  Kurba politiko iras flanken!
  La zigzagoj de la politiko rekte kondukas al potenco, sed dereligi la esperojn de balotantoj!
  Politikisto estas kiel skorpio, nur ĝi pikas ne tiel dolore, sed pli mortiga!
  Ne nutru politikon per pano, sed lasu ilin mensogi!
  La politikisto volas esti pupisto Karabas, sed ne volas plugi kiel Paĉjo Carlo!
  La politikisto amas plenigi siajn poŝojn per oro, kaj la kapojn de balotantoj per sterko!
  La parolo de la politikisto estas ruĝa, sed ĝi ruktas kun skarlata sango!
  Honesteco por politikisto estas kiel vegetarismo por lupo!
  Kiam la parolado de politikisto estas plena de promesoj, ĝi estas pura malplena parolado!
  
  - Ne malmola ganto, malmola boksisto!
  - Pugno kun krepa ŝultro, antaŭo kun malantaŭo, kaj insolento kun kalkulo!
  - La glavo postulas fortan manon, landon de saĝa reganto, virinon de amanta edzo!
  - Ŝtalaj muskoloj por kongrui kun ŝtala klingo, fera volo kun ŝtala karaktero, kaj koro el oro kun diamanta animo!
  - La fera koro rapide rustiĝas, korodo ne prenas la feran karakteron!
  - Eĉ armeo tiel forta kiel kverkoj ne havas forton kun kverka komandanto!
  - Plej ofte oni donas kverkkverkajn kapojn!
  - Truoj en la poŝo de iu kun kavaĵo en la kapo!
  - Kverko donas forton al la ŝipo, kverka kapo malvirto de la ŝipanaro!
  - La kverko donas bonegajn glanojn, la kverka kapo allogas nur porkojn.
  - Kverko de tri literoj, kverkokapo estas sendata kun tri leteroj!
  - Demetu radikojn - ne faru stumpeton, kreskante pli fortajn muskolojn, ne batu vian kapon!
  - Se vi ne estas kverka kapo, tiam via trunko estas borilo!
  - Kiu skuas sian kverkan kapon, li endormiĝos en kverka ĉerko!
  - Unu kverka generalo inundos mil ŝtalajn klingojn!
  - Forta subtena kverko, delikata protekta kverko konsidero!
  Perforto estas ŝveba rajdĉevalo, kiu alportas riĉecon kaj feliĉon!
  Feliĉo amas kuraĝon, kaj honoro venkas! Kiu perdis timon, tiu akiris parencecon kun la dioj!
  
  En milito, ĉio estas falsa, nur la larmoj estas realaj, kaj la ĉagreno estas vera!
  La oro de la mondo foje estas falsa, sed la gvido de milito ĉiam estas reala! Trompo en milito estas kiel graso en lagroj; sen ĝi, vi ne povas kuiri venkan kaĉon!
  Ne estas domaĝe ne esti nuda, estas domaĝe esti "ŝuita"!
  Kaj denove turninte sin, ŝi aldonis:
  - Estas bone esti en modaj ŝuoj, estas malbone esti ŝuitaj, sur la brovoj!
  La knabino estas bona kaj en vestaĵoj kaj sen vestaĵoj, sed estas malbone esti ŝuita per malakra boto!
  Pli bone estas promeni nudpiede dum via tuta vivo ol esti edziĝinta al ŝuo, aŭ al viro, kiu estas ŝuata de iu vagabondo!
  
  - Malgranda plumbopeco en la koro, aŭ pli ĝuste kondukas al la celo ol sako da oro sub la azeno!
  - Plumbo ne estas tiel brila kiel oro, sed ĝi frapos la koron eĉ en malgranda nombro!
  - Ne ĉio, kio briletas, estas oro, ne ĉio, kio estas peza, estas plumbo, sed ĉio, kio rilatas al la milito, estas amara!
  - Milito, certe, estas amara, sed ĝi estas tia kuracilo, kiu povas kuraci la animon de malkuraĝo!
  "Ĉio estas ebla en milito, sed vi ne povas venki sen batalado, kaj vi ne eraros perdi!"
  - Lerta komandanto ne antaŭdiras batalon, kiun li perdos, diplomato ne konkludos interkonsenton, kiun li malobservos, sed malkuraĝa politikisto ĉiam igos balotantojn perdantoj!
  - La diktatoro amas flatadon kiel muŝo, pikas kiel skorpio, bastonas kiel iksodo, sed malgraŭ la kvalito de insektoj restas senflugila!
  - Forta reganto kiel ŝtalo, fleksebla kaj malmola, sed nur kun ora koro li povas alporti feliĉon al la homoj!
  - Pli bone estas esti forta ol malforta, malmola ol mola, forta ol malfirma, sed en diplomatio la plej granda forto estas la kapablo fleksi!
  - Sako da oro povas malfermi pordegon, sed nur ŝtala klingo povas fortigi pordegon!
  - La diktatoro havas sep vendredojn semajne, sed li ne povas atendi la dimanĉon!
  - Ne estas muskoloj en la cerbo, sed la plej granda forto!
  - Virino ne estas ĉiam patrino, sed ĉiam ino!
  - Milito ne estas tenera patrino, sed ĝi kreskigas verajn, malmolajn heroojn!
  Amo estas pli dolĉa ol mielo, sed ĝi kaŭzas alergiojn multe pli ofte, kaj pirozo estas multe pli dolora!
  La flamo en la koro neniam estingiĝos! Kaj neniu havos ŝtonon en sia koro!
  Ne estas domaĝe ne esti nuda, estas domaĝe esti "ŝuita"!
  Estas bone esti en modaj ŝuoj, estas malbone esti ŝuitaj, sur la brovoj!
  La knabino estas bona kaj en vestaĵoj kaj sen vestaĵoj, sed estas malbone esti ŝuita per malakra boto!
  Pli bone estas promeni nudpiede dum via tuta vivo ol esti edziĝinta al ŝuo, aŭ al viro, kiu estas ŝuata de iu vagabondo!
  Knabino estas kiel freŝa venteto, nur ŝiaj oreloj kelkfoje peoniĝas pro la postuloj de uragano!
  Malfaldu la velon pli larĝe, sed ne lasu la posedaĵon iri al la vento!
  Unu krusto da pano estas pli bona ol cent kondolenco. Kaj unu pafo estas pli bona ol cent vangofrapoj!
  Politikisto diferencas de prostituitino nur per la kvanto, kiun li prenas de kliento!
  - Kupro en la pipo estas pli alloga ol oro en la koro!
  
  Arĝenta parolo, sub kupra pipo, el koro ne el oro!
  La brilo de oro estas kiel la brilo de torĉo, kiu bruligas tineojn!
  La politikisto amas orajn proponojn, sed eĉ pli avidas kuprajn pipojn!
  Mielaj paroladoj de politikistoj permesas vin disbati balotantojn kiel sterko-muŝojn!
  La langoj estas molaj, la paroloj estas veluraj, sed tamen la diktatoro sidas sur bajonetoj!
  Politikisto, se li estas reĝo, estas ŝakulo - li faras paŝojn nur unu ĉelon, kaj sur la tuta tabulo de ambicioj!
  Politiko, male al ŝako, ne povas malhavi maton!
  La diktatoro havas la pikilon de vespo, sed, bedaŭrinde, kapablas mordi la tutan mondon!
  En elektoj, politikisto, kompreneble, mensogas, sed li ne havas elekton!
  La plej granda trompanto estas la gajnanto de la elekto, sed se li venkis, tio signifas, ke li ne trompis sin!
  Se vi ne volas esti trompita, ne iru al balotado - kvankam ĉiuokaze vi restos kun nazo!
  Pli bone resti kun nazo ol perdi honoron!
  Ne voĉdonu per via koro - ĝi estas ruza, ne voĉdonu per via menso - ĝi povas esti trompita, ne voĉdonu per via stomako - ĝi ĉiam altiras al la malplena, sed voĉdonas per viaj piedoj - ili malsukcesas multe malpli ofte !
  Monujoj malplenaj de malplenaj paroladoj!
  Ĉiuj rimedoj estas bonaj por venko, sed la plej bonega armilo kiam ĝi ne venas al batalo!
  Aĉa milita ludo ĝis la malamiko perdis!
  Estas pli bone konservi la voston per pipo ol la kapon sur la hakbloko!
  Levu vian nazon, metu vian kapon sur la hakblokon!
  Kiu havas la kapon en la arbustoj, kiu havas ĝin sur la hakbloko, kaj la kuraĝulo ĉiam havas ĝin fiere ĵetita supren, kaj sur la ŝultroj!
  De la duonpatrino-milito, la ŝultroj fariĝas orfoj!
  Milito estas duonpatrino, sed patrinaj larmoj batas!
  Se vi falas dum longa tempo, tio signifas, ke vi altiĝis!
  En milito, male al la teatro, ne estas falsaj larmoj, kaj falsa plendomo!
  Milito ne estas patrino, sed ĝi kreskigas verajn virojn!
  Venko naskiĝas kun doloro, sed ĉiu el ŝiaj filoj estas titano!
  Milito estas la plej ekscita ludo, sed ne ĉiuj, kiuj atingis la finon, ne volas rekomenci!
  En milito, male al la ludo, ne ekzistas simplaj niveloj kaj facilaj trairejoj, sed la rekompenco ĉe la cellinio estas multe pli signifa!
  Kiel ŝako diferencas de milito? En ŝako oni ne povas perdi sen ludi, sed en milito oni povas forblovi sen komenci!
  Unu ĵetaĵo atingas la orelon pli bone ol mil vortoj!
  Milito estas duonpatrino, kun fajra spiranta kiso!
  Ne ĉiuj kirasoj estos trapikita de ĵetaĵo, sed saĝa vorto detruos ajnan defendon!
  Homo en siaj fantazioj estas Dio, en voluptaj pensoj li estas simio, sed en konstato li ne volas esti ĉevalo!
  Bona politikisto, eĉ portanta ŝaflanon, igas kontraŭulojn senti kiel leporoj!
  La politikisto ofte muĝas kiel leono, sed kuniklaj oreloj estas videblaj de sub la haŭto!
  Por politikisto, se li pravas trifoje, la plej tenta vojo estas maldekstre!
  La diktatoro amas porti ŝafajn vestaĵojn, sed pli ofte kaŝi sian malkuraĝan tremon!
  Bona politikisto estas granda vulpo, sed li lasas balotantojn sur sian kolumon!
  La politikisto havas mielon sur la lipoj, sed liaj manoj estas en la gudro!
  Insida politikisto pendigas nudelojn sur la orelojn, sed lasas lin sen peco da pano!
  Milito estas kiel ŝako, nur la ludo estas ekskluzive je fulmrapido!
  Milito kun grizaj haroj ĉe la tempioj, sed kun knaba fervoro en la koro!
  Se kverka kapo, tiam ŝtalaj muskoloj ne helpos!
  Malplenaj mensogoj ne plenigas la monujon!
  Vi povas mensogi pro savo, sed mensogante vi detruos vin!
  Longa lango de politikisto povas mallongigi la vivon de balotantoj!
  Ne parolu, kvankam la vorto estas arĝento, sed rapide perdas sian valoron!
  Longa lango ofte kombinas kun mallongaj brakoj!
  En politiko, longaj langoj estas kiel savbuoj en la maro, nur ili ne povas leki truojn!
  Kiu ne scias silenti, ne plenigos siajn poŝojn per oro!
  Genio, kiel orgrajnoj, brilas nur se la suno de sorto brilas!
  Estas multe da laborantoj en literaturo, sed malmultaj majstroj!
  La ĉefa malamiko de homo estas lia lingvo, krom se ĝi estas aplikata eksterloke!
  Kiam la lango de komandanto estas tro longa, la vivo de liaj soldatoj mallongiĝas!
  Ne ekzistas pli da malnobleco ol la deziro leviĝi koste de malnobleco!
  Vera viro ne imitas kiel simio!
  Infano estas pura ardezo, sed fali en infanaĝon ne purigas la animon!
  Estu inteligenta, sed ne estu inteligenta!
  Pafante precize, vi povas eniri en ĥaoso!
  Bonŝanca ne estas tiu, kiu estas pli forta, sed tiu, kiu estas pli saĝa!
  La cerbo estas mola, sed ne ekzistas kiraso pli forta ol granda kapo!
  Bela parolo ne kovros malbelajn farojn!
  Eĉ de ŝtalo, muskoloj rustiĝas se la "tegmento" likas!
  Lupo ne povas vivi sen viando, kaj politikisto sen trompo!
  Estu aglo, sed disvastigu viajn plumojn!
  Se vi volas fariĝi leono, ne estu kuniklo kun animo kaj azeno kun menso!
  Spriteco foje kovras nur stultan deziron elstari!
  Bona soldato estas nevidebla, sed komandanto estas neantaŭvidebla!
  Ĝojo estas kiel tegmento sen subteno, ĝi bezonas kialon!
  Pli bone estas ĝoji kiel infano sen kialo ol malĝoji kaj plendi pri ĉiu okazaĵo kiel maljunulo!
  Ni estu gajaj kiel infanoj sen fali en infanaĝon, kaj ni estu saĝaj kiel maljunuloj, ne maljuniĝantaj kaj kadukaj!
  La reĝo estas forta ne per la krono, sed per la kronado de sukceso!
  Kiu amas dolĉajn parolojn, tiu estas saĝa kiel muŝo!
  Tirano amara en faroj, sed dolĉa en paroloj!
  Kiu ne volas pacon, ne vidos la festenon!
  Homo estas bonega nur se li ne interŝanĝas sin kontraŭ malgrandaj aferoj!
  Estu pacienca, sed ne paciencu!
  Se vi volas gajni atutojn, ne estu fanto!
  Unu bato estas pli bona ol mil malbenoj, kaj unu vangofrapo estas pli bona ol centoj da batoj!
  La reĝo, kiu senvestigas siajn regatojn, estas ĉiam nuda!
  Ŝuo kutime por senvestiĝi!
  Ŝtelante, vi plenigas viajn poŝojn, sed vi malplenigas vian animon!
  Tirano amas potencon, sed malamas tiun, kiun li regas!
  Ekzekutisto foje estas necesa profesio, sed viro kun kapo estas neamata!
  Tirano povas esti mortigita, sed ne blankigita!
  Viro amas la ruĝan vorton, sed foje ruktas sangon!
  Kiu rigardas en la pasintecon, ĉiam malfruas!
  La estonteco estas en la nebulo, sed ne malproksime!
  Ne kraĉu en la pasinteco, ili kraĉos en la estonteco!
  La tirano estas, fakte, vampiro, kaj lia parolo estas ruĝa!
  Se vi misuzas dolĉan dormon, tiam la vivo ne estos mielo!
  Dolĉaj sonĝoj kondukas al amara vekiĝo!
  Verŝante mielon el via buŝo tro ofte, vi altiras ursojn!
  La tirano amas sangon kaj ruĝajn parolojn, sed ĉiam strebu al blankkalkado!
  Homoj timas ŝanĝon, sed la status quo neniam konvenas!
  Se vi volas fariĝi Dio, ne elektu primaton kiel vian mentoron!
  Ŝafoj bezonas saĝan paŝtiston, ne stultan virŝafon!
  Sankta loko neniam estas malplena, sed sankteco povas esti malplena!
  Homo, kiel Dio, estas kreinto, kaj kiel diablo, kreanta problemojn por si mem!
  Tirano, kiel vespo, havas pikon, sed eĉ ne povas inspiri sin!
  Politikisto estas vulpo, ne estu balotantoj kiel korvoj perdantaj sian ĉiutagan panon!
  Ĉu homo estas eĉ sep spanoj sur sia frunto, sed obstino faros el li makako!
  Dio havas ĉion, la homo ne havas senton de proporcio!
  Facile preĝi, malfacile petegi!
  Havi fantazion estas bona - esti sonĝanto estas malbona!
  Havante la potencon de Dio, ne kliniĝu al la ambicioj de primato!
  Simio imitas, homo imitas kreive!
  La estonteco ne estas por altaj montoj, sed por grandaj aferoj!
  Junuleco en la koro estas eterna, sed maljuneco estas enuiga!
  Ne tordu vian voston kiel vulpo, pli bone tenu vian bruston per rado!
  Viroj maturiĝas en milito, sed oni ne povas mortigi sen kialo!
  Milito reduktos sanon, sed aldonos inteligentecon!
  Oraj moneroj havas la flavecon de alta perfido!
  Ankaŭ la ekzekutisto havas koron, sed kun la malmoleco de hakilo muelilo!
  Por batali, ne por morti, oni povas atendi jarcenton!
  Dio estas en ĉiu koro, sed ne en ĉiu kapo!
  Granda ambicio reduktas feliĉon!
  Kiu volas tro multe, havas la forton de la veziko!
  Imperio estas kiel domo, amo kaj kalkulo necesas dum konstruado, alie la tegmento sangos!
  Bonaĵoj neniam sufiĉas, sed vi tamen ne tro manĝu!
  Estas profite esti riĉa, estas nur malagrabla kiam ĉiuj melkas vin!
  Se vi volas esti forta, ne malfortigu vian menson!
  Muskoloj de kuntiriĝo fariĝas pli fortaj, kaj la burokratio estas pli efika!
  Politikistoj amas labori per siaj langoj, precipe ĉe la tablo!
  Ne ekzistas pli granda mensogulo ol politikisto fanatike konvinkita pri sia propra praveco!
  Dio kreis virinon por viro, sed Satano aldonis alian bopatrinon!
  Ŝtelisto devus esti en malliberejo, sed la plej granda ŝtelisto ricevas la tronon!
  Kiu ŝtelis denaron, estas krimulo, kiu estas miliardo, granda financisto!
  Kun malnobla animo oni ne povas nutri la malsatan per freŝa pano!
  Ju pli li ŝtelis, des malpli la puno, sed ne en la venonta mondo!
  Ne lasu ĝin drivi, ĝi ne signifas teni en maŝo!
  La banko povas subteni, sed kiel maŝo de pendigita!
  Kiu ne havas subtenon, tiu premas kontraŭ la muro!
  Precizeco estas ĝentileco de reĝoj, sed reĝaj pajacoj estas precipe taŭgaj!
  La politikisto ofte estas pajaco, sed malofte diras la veron!
  La pajaco amas tranĉi la veron, sed ofte riskas esti mortpikita!
  Kiu amas vodkon, tiu malamas sian sanon kaj racion!
  Vodko estas travidebla, sed ĝi nebulas la cerbon!
  La ebria maro estas ĝisgenue, sed li mem estas ĉiam surgenue!
  Elektu sur sobra kapo, sen ebriiĝi de la dolĉa vino el la buŝo de politikistoj!
  Voĉdonante por la venkinto de la elekto, vi ĉiam estos seniluziigita, voĉdoni por la perdinto ĉiam ĝenas!
  Kiu ne estas elektita, ĉiam estos sento de eraro kaj seniluziiĝo!
  Voĉdoni por la sama politikisto, kiel violonisto klakanta sur la sama ŝnuro!
  Politikistoj sur la trono devas esti ŝanĝitaj, ne la fakto, ke la nova plado estas pli bona, sed ĉiuokaze freŝa!
  Voĉdonu por la junuloj, vi mem fariĝos pli juna, se ne korpe, tiam en nova komerco!
  Kiu longe sidas sur la trono, iĝas hemoroido por siaj regatoj!
  Kiom ajn pikaj bajonetoj, sed la plej longa tempo la tirano sukcesas sidi sur ili!
  Saĝa tirano ne plantos malamikojn pli ol li trompos amikojn!
  Kiu salutas tiranon, iros eterne en formado!
  Demokratio estas bona por saĝuloj, averaĝa por stultulo, sed tiraneco estas bona nur por tirano!
  La tirano estas ĉiam malforta en komando: la lupo amas la ŝafojn kaj tremas antaŭ la leonoj!
  Bonŝanco venas per diligento, sed ĉiam foriras per neglektemo kaj maldiligento!
  Estas bone havi la forton de elefanto, ĝia lerteco estas pli malbona, saĝo estas eĉ pli malbona, kaj obezeco estas absolute malbona!
  Ĉio en la mondo estas relativa, krom ke la homo estas la umbiliko de la mondo!
  La deziro atingi la potencon de Dio ne devus esti kombinita kun la moralo de gorilo!
  Sciencistoj evoluigas progreson, sed stimulas maldiligenton!
  Se vi volas esti sana, kuru, se vi ne volas esti kripla, forkuru!
  La forto de homo estas en la menso, kaj la malforteco estas en la lango!
  Politikisto estas kiel frukto, des pli hela, des pli venena!
  Politikisto estas kiel boao, nur li malfermas la buŝon kaj glutas multe pli ofte!
  Tirano havas multe da ruzo, sed malmulte da deco!
  Se vi volas fariĝi pli alta ol Dio, vi malleviĝos pli malalte ol buĉo!
  Neniu estas eterna, eĉ la dioj vivas nur tiel longe kiel la homaro ekzistas!
  Politikistoj volas regi por ĉiam, sed ili ne volas frapi eĉ kelkajn minutojn!
  Ne fidu politikistojn, kaj kontrolu la forton de la pordo!
  Heroismo ne havas aĝon, kaj heroaĵo donas junecon al la animo!
  La leono estas forta, la azeno estas obstina, la leono estas nobla, kaj la vulpo estas ruza, sed la homoj estas ĉiaj metioj!
  La tirano ŝatas intrigi, sed ne ŝatas intrigojn en elektoj!
  Politikisto amas regi, sed li amas fari la ĝustan aferon!
  Por preni la lokon de la leono oni devas esti vulpo al la loko!
  Ne estu azeno - ili pikos viajn orelojn!
  Homo ne estas muŝo, sed li ankaŭ avidas dolĉan parolon!
  Estas bone havi gisferajn pugnojn - pli malbone ol kverka kapo!
  La plej malmorala politikisto - ŝatas legi moralecon!
  Mielo el la buŝo de politikisto korodas ŝtalan plugilon!
  Ne milito estas malbona, sed malvenko estas malbona!
  Milito ne alportas ĝojon, sed venko alportas trofeojn!
  Tirano estas ofte bongusta, sed la vivo ĉe li ne estas mielo!
  Oni grimpas al la alta trono helpe de bazaj lertaĵoj!
  Ju pli alta la poŝto, des pli malalta la metodo de akiro!
  La dolĉa parolo de politikisto eligas la amarecon de elreviĝo!
  La simpleco de la komandanto - iras flanken!
  La plej delikata pozicio estas tiu kun kverka kapo!
  Ŝuoj por lasi nuda!
  La politikisto tro parolas, sed grandaj aferoj estas farataj silente!
  La vulpo superruzos la leonon, sed li ne manĝigos la muson!
  La diktatoro volas esti aglo, senflugila en siaj sonĝoj!
  Por homo, mono, kiel lakto de bovino, acidiĝas de avaro, malaperas de malavareco!
  Promesoj sen malfacileco, estas vero, jes! Sed tiam, kun kia malfacileco faras ĉion poste!
  Politiko kun kverka kapo atendas la sorton de ŝtipo!
  Ju pli granda estas la ŝtelisto, des pli malgranda estas la puno!
  Politikisto ne malŝatas ion ajn krom vivo de konscienco!
  La politikisto havas malmulte da konscienco, sed gigantajn ambiciojn!
  Por politikisto ĉiuj vojoj estas malrektaj, sed ili kondukas rekte antaŭen al la celo!
  Peza metalo estas oro, sed oro estas malpeza!
  Kvankam oro estas peza metalo, sed en grandaj kvantoj ĝi faras vin nesubvigebla!
  La ekzekutisto laboras per siaj manoj, sed la produkto estas portata antaŭen per siaj piedoj!
  Se vi volas kapti la tronon, havu reĝon en via kapo!
  Se vi volas, akiru la lokon de leono, estu vulpo en ruzo, kaj hieno en malnobleco!
  La plej sukcesa politikisto estas ruza vulpo kaj predanta tigro, kaj ankaŭ simio en uzado de aliuloj lertaĵoj!
  Kiu ne estas vulpo en politiko, estas azeno en la vivo!
  La flatema vulpo havas lupkutimojn!
  La dolĉa parolo de la politikisto fluas kaj sub la kuŝanta ŝtono de amaraj problemoj!
  El la dolĉaj paroloj de politikisto, ne nur la lango estas tre amara!
  Ne estu tro saĝa, vi forblovos!
  Bona propagando trompos vin, ne nur per la cerbo de malplena!
  Homo estas lupo en politiko, vulpo en komerco, sed tamen li estas enkadrigita kiel cervo!
  Politikisto kutime imitas vulpon, sed la lanugo estas forlavita de lia vizaĝo per najtingala trilo!
  En milito estas kiel en opero, nur la mortintoj ne malakordas!
  Kverka kapo ne provizos fortan pozicion!
  La politikisto amas metalon en sia voĉo kaj ruston en siaj agoj!
  Politikisto kaj prostituitino kaj prostituisto en unu botelo!
  Balotantoj ne kredas politikistojn, sed tamen voĉdonas por kredo!
  Religio estas komerco en kiu ne estas fido, sed ekzistas fido!
  Kial politikisto tiom bezonas baptiĝi? Ĉi tio faciligas al li trovi vian monujon!
  Politikisto estas poŝŝtelisto, kiu verkas por si leĝojn!
  La plej honesta politikisto estas tiu, kiu mensogas nur pro neceso!
  Lingvo por politikisto estas ilo de produktado, nur laborefikeco estas nur en via poŝo!
  Malgranda lingvo, sed multe parolas!
  Mil vortoj valoras malpli ol unu trafo, sed miliono da promesoj valoras unu plenumadon!
  Pli ofte kancero fajfas ol politikisto plenumas balotpromesojn!
  Kion ne povas fari la Ĉiopova Dio? Promesu pli ol politikisto!
  Al homo oni donas buŝon por manĝi, sed politiko estas donita por gajni manĝaĵon!
  La politikisto estas ruza kiel infero kaj surmetas la alivestiĝon de anĝelo!
  Kial homo bezonas manojn - por labori! Kaj la piedoj de politiko estas donitaj por kapti!
  Kiom ajn dolĉa estas la parolo de politikisto, la vivo de sia elverŝo estas nur amara!
  Dio havas multajn tagojn, sed politikisto havas sep vendredojn en semajno!
  La ekzekutisto ĉiam havas multe da laboro, kaj la politiko de vortoj!
  Politikisto revas pri potenco, kiel malĉastino pri sekso, kaj ankaŭ turnas sian pugon!
  Ne estas amikoj en politiko, ne estas fratinoj kaj fratoj, sed estas fratoj!
  Kion politikisto volas ĉefe: morti kiel prezidanto kaj vivi kiel dio!
  Ne kredu la lupojn en ŝafa vesto - iru por ŝafa felo!
  Estas multaj katoj en poke en la elektoj, sed eĉ pli da lupoj en ŝafaj vestaĵoj!
  La parolo de la politikisto estas dolĉa, kiu kaŭzas diabeton de seniluziiĝo!
  Se vi ne volas plugi kiel mulo, ne estu azeno!
  Ne ekzistas pli granda stulteco ol kredi al politikisto, sed ignori elektojn ankaŭ ne estas saĝa ideo!
  Male al la lotitaj, tiu, kiu voĉdonis por la favorato, ĉiam estos seniluziigita!
  Ne ekzistas en politiko pli fripono ol tiu, kies honesteco estas kredita!
  Kiu amas iri al balotado, amas nudelojn sur siaj oreloj!
  Nudeloj sur la oreloj, kiujn politikistoj pendigas - malsato ne povas esti kaŝita!
  Ne kredu je promesoj, sed iru al balotado!
  Se vi ne kredas je Dio, vi ankaŭ ne kredos je Harry Potter!
  La politikisto estas kiel fabela Patro Kristnasko, ĉar fakte estas malvarme en la apartamentoj!
  Ne ŝatu nudelojn sur viaj oreloj - vi manĝos pli bone!
  La politikisto grumblas kiel lupo, imitante vulpon!
  La plej ruza vulpo ŝanceliĝas sur la trono per sia vosto!
  Estas multaj ruzaj vulpoj en la mondo, kaj eĉ pli stultaj korvoj!
  Ne faru Dion el la diablo, kaj honestan homon el politikisto!
  Ju pli alta estas la monto de promesoj de politikisto, des pli malalta li konsideras vian menson!
  Ne lasu vin trompi de politiko, voĉdonu por tiu, kiu ne estas la plej ŝatata!
  En elektoj, homoj voĉdonas, kaj mono estas en la banko, sed en la lasta kazo, almenaŭ estas ŝanco por profito!
  Ne estu kuniklo en politiko - la vulpo senfeligos vin!
  La vulpo ne estas la plej forta besto, sed ĝi estas la plej bona por senŝeligi tri haŭtojn!
  Iru voĉdoni, memoru, ne ekzistas honestaj politikistoj, sed estas propra honoro!
  Politikisto povas multon promesi, sed vi bezonas viajn orelojn sur la kapo!
  Plej ofte malsatas, kiu havas multajn nudelojn sur la oreloj!
  La politikisto avidas la tronon kiel muŝo al mielo, kaj ankaŭ alportas infekton!
  Ne estu azeno, ne voĉdonu por vulpo!
  La vulpo estas la plej saĝa besto, sed en la aritmetiko de la vivo ĝi povas nur preni kaj dividi!
  Eksterordinara politikisto aspektas kiel vulpo, sed ŝajnigas esti leono!
  Vulpo povas muĝi kiel leono kaj bleki kiel ŝafo, sed li havas kutimojn de lupo!
  Estas blankaj korvoj, sed ne ekzistas puraj politikistoj!
  Kial kapo de politikisto? Por manĝi ĝin!
  Kial bovino bezonas butonan akordionon? Kaj kial politikistoj havas konsciencon!
  Ĉiuj politikistoj havas lupan apetiton, sed ne estas deziro plugi kiel virbovo!
  Vera vulpo ĉiam markas la lokon de la leono!
  Nudeloj sur la oreloj estas nemanĝeblaj, sed senpagaj!
  Senpaga fromaĝo estas nur en la muskaptilo, kaj senpagaj nudeloj, nur sur la oreloj!
  Bona politikisto ŝveligas muŝon al elefanto, mezbona nur ŝveligas!
  La polico batalas kaj la politikisto trompas!
  Tirano pendigas nudelojn sur siaj oreloj, kune kun ŝnuro ĉirkaŭ sia kolo!
  Diplomatio estas la arto de nekontraktoj, pro interkonsento!
  Havu klubon, sed ne kverkajn cerbojn!
  La kapo estas gisfero, ofte donas malstreĉon!
  Fortulo ĉiam estas bona diplomato, sed li fartas pli bone sen diplomatio!
  La politikisto konsentis, se ne konsentis!
  Eĉ vulpoj estas senhaŭtigitaj, kiuj havas okulojn de aglo kaj koron de leono!
  Homo ĉiam estas malkontenta pri vivo, sed morti ne diros sufiĉas!
  Kiu promesas al balotantoj paradizon, tiu sendos ilin al la ĉerko pli frue!
  Ne faru elefanton el muŝo, sed honestan homon el politikisto!
  Se vi volas sukcesi en politiko, forgesu pri konscienco kaj honoro, sed ne forgesu pri malnobelo kaj flatado!
  La politikisto konstruas al si fidindan fortikaĵon, el tiuj, kiuj havas kverkan kapon!
  Vi ne kredas la balotanton, sciu ke iu politikisto estas besto!
  Politikisto estas kiel vodko, kvankam dolĉa, sed via kapo certe doloros!
  - Se vi volas akiri la potencon de Dio, ne imitu la naturon kiel simio!
  - Se vi volas eviti krucumon, havu la potencon de Dio, kaj la diligenton de azeno!
  - De la simio estas nur du vojoj: aŭ al Dioj aŭ al azenoj!
  - Por simio estas pli facile ol por Dio vivi, sed ĝia ekzisto ne estas vivo, sed vegetaĵaro!
  Se vi volas fariĝi forto kiel Dio, ne lasu vin regi la diablo de la dubo! Dio estas unu por ĉiuj, kaj Satano estas individua por ĉiu!
  La vero havas multajn vizaĝojn, sed diabloj havas eĉ pli da ridetoj!
  Satano estas dolĉa kun paroladoj, sed la rezulto ne estos amara pro seniluziiĝo!
  La diablo elverŝas mielon, sed maldolĉas pri sulfuro!
  Ne kulpigu la diablon, ke vi ne estas dio al la menso!
  Se ne estas reĝo en via kapo, vi estos senkapa sklavo!
  Pli bone reĝo en la kapo ol servuto ĉirkaŭ la kolo!
  Fidela hundo ne havas hundon vivon!
  Eĉ leono estas alportata al hundvivo de la malvigleco de urso kaj azena obstino!
  Se vi ne volas hurli kiel ŝakalo, estu ruza vulpo!
  Ŝtalaj nervoj estas bonaj, kverka kapo estas malbona, kaj ŝtona koro estas pli malbona ol iam ajn!
  Granda kapo estas bona figure, ne laŭvorte, granda mono nur en figura senco estas facile portebla!
  Granda inteligenteco alportas grandan riĉecon, troa aroganteco kondukas al ruiniĝo!
  Ne estas stultaj homoj, estas nepraktikaj individuoj!
  Estis du problemoj en la mondo: malsaĝuloj kaj vojoj, kosmoŝipoj estis inventitaj, la unua iĝis duoble katastrofa!
  Ne timu malsaĝulojn, timu saĝajn friponojn!
  Kia saĝa ĉagreno - malsaĝulo ridanta, kvankam ridi estas peko, pekoj kaj do la maro!
  Stulteco estas puninda, stulteco estas krima, sed lerta malnobleco permesas eviti venĝon!
  La leona parto, ĉiam por la vulpo!
  La diligento de azeno ne estas garantio kontraŭ la vivo de hundo!
  Se vi volas eviti hundvivon, estu vulpo ne nur kiam vi surmetas kolumon!
  La plej bona garantio kontraŭ hunda vivo, lupo-teno kaj vulpa spriteco!
  Dio havas multajn tagojn, sed la homo taksas ĉiun minuton!
  Homo ne estas besto, sed liaj ambicioj estas leonaj, kaj foje azenaj cerboj!
  Se vi volas esti granda homo, fariĝu besto en via animo, kaj vulpo en via menso!
  Lupo ne estas besto, sed viro kun rido! La vulpo ne estas besto, sed viro kun flava metalo!
  La oro estas flava, sed ĉio gluiĝas pli bone al la ruĝa koloro de la vulpo!
  La plej alloga ruĝa koloro de la vulpo, kaj la dolĉa mielo de la mensoganto!
  Se la politikisto ne estas azeno, tiam la vulpo sukcesas!
  Politikistoj ĉiuj estas malsamaj, sed ili nur imitas la vulpon, ili havas la apetiton de lupoj!
  Politikistoj iras al potenco en malsamaj manieroj, sed ĉiam vulpaj spuroj!
  Se vi ne estas vulpo, almenaŭ iomete en la mondo de lupoj, vi certe estos senhaŭtigita!
  Genio kiel knabino amas junecon, ne tiujn, kiuj falis en infanaĝon!
  Se vi volas akiri eternan junecon, ne maljuniĝu morale kaj ne malbenu la tempon!
  Juna animo ne vivas en memoroj!
  La korpo fariĝas pli juna ĉe tiuj, kiuj ne rigardas la pasintecon!
  Se vi falis en infanaĝon, perdis maturecon, ne akiras junecon!
  Ĉiuj aĝoj estas submetitaj al amo, sed oni ne devas fali en infanaĝon!
  Estu juna, sed ne infana!
  Homo estas kiel Dio en fantazio, sed simio en la realigo de la inventita!
  Homo fariĝas Dio ĉar li ne imitas la simian naturon!
  - La homo volas fariĝi Dio, sed la fantazio de la homa raso estas vere diabla!
  Se Dio estas en la koro, tiam Satano estas en la hepato!
  Vi povas kredi, sed ne estu naiva!
  Fidu sed kontrolu, ĝi ne estas religio!
  Fido estas bona kiam bazita sur raciaj argumentoj, kaj ne sur cerba disloko!
  Saĝo en fido, neniu fanatikeco! Ne estas ekstremismo en inteligenta ideologio!
  Kredo postulas fidon, kaj superstiĉo postulas kredemon!
  Se vi estas almenaŭ sep interspacoj sur via frunto, sen volforto vi restos ses!
  Ne ĉiu familio havas monstraĵon, sed ĉiu sekto havas trompon!
  Dio povas fari ĉion, sed homo povas atingi nur sian propran feliĉon!
  En kia maniero la homo superis Dion, en envio kaj mensogo!
  Plej ofte tiuj, kiuj ne havas anĝelan karakteron, fariĝas dioj!
  Se vi ne havas anĝelan biografion, ne eniru la sanktulojn!
  La graco de Dio ne estas aĉetata, sed ĝi ne estas donata senpage!
  Se vi volas ricevi eternan vivon, estu Dio ne nur en viaj sonĝoj!
  Scienco pruvis, ke ekzistas Dio, kaj ĉi tiu estas racia homo!
  Por homo, ĉio estas bona, kio estas donita de supre, nur problemoj pli ofte falas sur la kapon!
  Intelekto proksimigas nin al Dio, scio donas al ni ĉiopovon, sed subpremu la diablon de egoismo en vi mem!
  La potenco de Dio apartenas al tiuj, kiuj laboras kiel infero kaj studas senpiede!
  Homo povas ŝvebi al la pinto de ĉiopovo, se li havas kun si bonan anĝelon de helaj pensoj!
  Nenio inspiras tiom kiom la kredo, ke vi povas fari sen anĝeloj!
  Ĉiuj kredoj estas malsamaj, sed superstiĉo estas la sama!
  Ne kredu, ke ne ekzistas Dio, sed sciu, memfide, ke Li ne helpos vin!
  La fido plenigas la monujojn de la memfiduloj per racio!
  Estas bone kanti, sed kiu kantis somere gaje, restas malgaja kantado!
  Kantistoj ĉiam kantas malagorde!
  Se vi volas riĉiĝi - estu ruza kiel vulpo, por denaro unu denaro, vi ricevos ĝin ial!
  Se estas multe da feko en la mondo, estos malavara rikolto por herooj!
  Milito ne bone distras, sed ĝi bone instruas!
  Kiu estas policisto laŭ naturo kaj havas hundon!
  Ne estu policano - ili dronigos vin kiel hundidon!
  La plej bona maniero perdi pezon estas manĝi koste de honeste gajnita mono!
  Ne rekompenco por tiuj, kiuj pendas ĉirkaŭ siaj kolo kiel medalo!
  La monujo estas plena se ne estas malnetoj en la kapo!
  Vi povas fariĝi pli saĝa, se vi kreskas en la menso sen morale sinki!
  Se vi scias multon, vi fariĝos senmorta!
  Por forpreni brasikon de leporo, vi devas fariĝi lupo!
  Peza rabaĵo estas facile portebla!
  Se politikisto disvolvis elokventecon, tiam li verŝos multe da sango!
  Vi devas havi alcistan forton, por ke ili ne jungu la jugon!
  Kiu estas tiel forta kiel virbovo, tiu enlasos aliajn en la viandon!
  Kiu havas aglan okulon, flugos alte kaj rigardos malproksimen!
  Ne malĝoju se ne estas mono, estas pli malbone se ne ekzistas maniero gajni ĝin!
  Se vi volas multe ŝteli, estu vulpo kun granda menso!
  La vulpo estas tre ruza, sed ŝi atingas la kolumon mem!
  Homo povas disvolviĝi al la nivelo de dio se estas multe da scio!
  Estas malbone esti bremso, sed sen bremsoj estas eĉ pli malbona!
  Vulpoj estas plej bone kaptitaj per ora kaptilo!
  Vendante honoron, finfine vi bankrotos!
  La plej malmultekosta armeo kostas la plej multe!
  Vi povas fari grandan interkonsenton - ŝparante sur la armeo!
  Se vi volas pacon, ne estu pacifistoj!
  Plej ofte provokas agreson pac-ama politiko!
  Kiu perfidis siajn amikojn, tiu ne ricevos cent rublojn, sed li ricevos ĝin en la ĉerkon!
  Ne amu pekon, sed amu ridon! Kiu ridigas - li ne pekas!
  Pli bone esti alaŭdo ol kapti korvojn!
  Kiu estas aglo, tiu korvo ne kalkulas!
  La parollingva parolo de politikisto estas kompensita per malrektaj agoj!
  Mielo el la lipoj de politikisto estas kiel gluo en Velcro por tiuj, kiuj pensas kiel muŝo!
  Por politikisto ĉiuj homoj estas dividitaj en muŝojn kaj ŝultrojn, nur la pensoj de politikistoj estas senflugiloj kaj gluiĝemaj!
  En politiko, ĉio estos glata, se bastono estas en la manoj de ŝtalo!
  Protekti la estontecon plibonigas la donacon!
  Ne vivu en la pasinteco, vivu por la estonteco!
  Kiu ne vivas en la pasinteco, neniam maljuniĝos!
  Kiu vivas nur en la nuntempo, ne havas estontecon!
  Kaj kiu vivas por plezuro, tiu ricevos vivon sen plezuro!
  Detalaj rekordoj estu konservitaj, ne kalkulante la korvojn!
  Esti prudenta estas bona, dum kalkuli monon en la poŝo de iu alia estas malbona!
  Verkisto, kiu vivas per kotizoj, kiel greno kreskanta en sterko!
  Ne timu erari, timu ne lerni lecionon!
  Milito instruas, ke milito devas esti studita!
  La pugno ne savos, se la kapo ne tranĉos!
  La menso estas hela ne pro la koloro de la haŭto, sed pro la fajro en la koro!
  La menso estas en la servo de milito, la logiko de pasioj, kaj fajro estas ilo!
  Milito postulas grandan inteligentecon, sed ĝi estas giganta frenezo!
  Frenezaj aferoj estas faritaj de grandaj mensoj!
  Malgranda muskolo povas movi armeon, sed sen granda menso, vi povas nur puŝi talenton!
  Lakona parolado ne estas por mallonga menso, grandaj atingoj, ne por la konsidero de Guglo!
  La plej granda saĝo estas limigita al malgranda nombro da vortoj!
  Kaj eĉ pli granda saĝo estas limigi la grandecon de paroladoj, sed krei realigojn sen limoj!
  Menso kaj inĝenieco povas venki magion, sed magio ne venkos la menson, do la plej perforta ŝtormo ne mallevos velŝipon kun lertaj maristoj!
  Kiu ŝvebante en la nuboj ne staros ĉielan paradizon, kaj ne vidos ĉielaltajn altaĵojn!
  Ĉielaj altaĵoj, ne por sekularaj pensoj!
  Estu altfluga birdo, sed ne estu en la nuboj!
  Korvoj ne loĝas en aglaj nestoj!
  La politikisto en vortoj estas homo, en faroj li estas besto!
  Virinoj ne ŝatas batali, sed la deziro kuŝigi viron ne multe malsuperas al kuglo!
  Enlitigu viron, eble malgrandan kuglon, feliĉigu virinon, virinon kun granda koro!
  Granda koro ofte kondukas al malgranda gajno!
  Milito ne havas virinan vizaĝon, sed ŝi sangas virojn pli abrupte ol edzino!
  Milito ne alportas ĝojon, sed ĝi kontentigas agresemajn instinktojn!
  Ĝojo en la milito, la kadavroj de malamikoj nur en la prezo!
  Milito estas la plugado de la kampo: ĝi estas fekundata per kadavroj, sango estas irigata, sed ĝi burĝonas kun venko!
  ̀Forta fiherbo kreskas sur kadavroj kaj sango, sed kun malforta fruktoportas!
  Milito estas kiel kaniba floro, hela, karnovora kaj kun malbona odoro!
  Milito estas la patrino de la progreso kaj la duonpatrino de la maldiligento!
  Kaj en la milito, la vivo de soldato ne estas en prezo, sed de la generaloj kaj entute perdo!
  Se vi volas pacon, inspiru timon; se vi volas militon, inspiru ridon!
  Mensaj paseroj ne sidas en aglaj nestoj!
  Kiuj havas leporan korojn, ne sidas sur leonaj tronoj!
  Vulpa menso estas pli bona ol koro de leporo, leona rido estas pli konvinka ol vulpa rideto!
  Leono, malkiel azeno, plugas tiujn, kiuj lin timas!
  - La leono ne estas tiu, kiu grumblas, sed tiu, kiu ne estas batata!
  - De longa grumblado, nur la gorĝo sibilas, de longa silento, la lango senkuraĝiĝas!
  Kiu surverŝas per vortoj, surŝutas per faroj!
  - Kiam estas multaj vortoj, okazas inflacio de percepto!
  - Se pluvos vortoj de promesoj, estos sekeco de plenumado!
  Se pluvos vortoj de promesoj, estos sekeco de plenumado!
  - Pluvego de malplenaj vortoj forlavos la fundamenton de la kreado!
  Kiu oscedas en batalo, estas mortigita de kuglo!
  Kiam vortoj verŝas kiel mielo, muŝoj amasiĝas, kaj la stomako malsanas de malpleno!
  Pli bonaj oreloj supre ol en ĉerko por spite kukolo!
  Kiu vivas kun malsagxeco en la kapo, Kaj la finojn ne sagxe donos!
  Por la saĝuloj, rekono estas scio, sed por la malsaĝulo, la superstiĉo de la blinduloj!
  Tamen, obstino nur reduktas vivecon!
  La plej facile rompi estas tiu, kiu ne havas spinon!
  Kiam ne estas sufiĉe da kulturo, vi ne estas frato unu al la alia, sed Kaino!
  Granda familio estas ĉielo por la koro, purgatorio por la monujo, infero por malamikoj!
  Unu amatoro kun sia stulteco blokos la profiton de dek specialistoj!
  Cent malbenoj ne povas anstataŭigi unu vangofrapon!
  Kial politikistoj estas malplenaj, iliaj monujoj kaj ventroj de balotantoj estas malplenaj de siaj paroladoj!
  La lingvo de politiko estas kiel balailo, kiu rastas la rubujojn de la homoj!
  La cerbo de politikisto faras nur du aritmetikajn operaciojn: subtraho kaj divido!
  Magio estas kiel mielo, ĝi allogas ĉiujn, sed rapide fariĝas enuiga!
  Kiu ne konservas la vortojn de homo, tiam la faro estas brutaro!
  Lango sen ostoj, sed rompas krestojn!
  Infanoj kreskas, kaj maljunuloj ostiĝas!
  Plej stultajn aferojn faras tiuj, kiuj estas abstruzaj, kaj la plej malbona moralisto!
  Ju pli brilaj estas la promesoj de politikisto, des pli malfortaj estas la perspektivoj de efektivigo!
  La politikisto havas multajn maskojn, sed la agado de tia hipokritulo estas multekosta!
  Politikisto ŝanĝas maskojn pli ofte ol virino vestiĝas, sed tio ne aldonas al lia allogeco!
  La respondo al iuj politikistoj estas nur unu vorto firme - ne!
  Ne sidu en flako kaj ne eniru en politikon!
  La plej honesta politikisto - kiu silentas ne pro oro!
  Dio havas multon por fari, sed la mallaboreco de la politikisto estas tra la tegmento!
  Pli bone estas disbati akvon en pistujo, ol elverŝi fluon da malplenaj paroladoj kaj nepraktikeblaj promesoj!
  Promesinte en tri skatoloj, ili vendos la balotanton trimaniere!
  Promesoj en tri skatoloj, ĉi tio estas muskaptilo, kiu forŝiras tri haŭtojn!
  La politikisto metas en sian muskaptilon ne fromaĝon, sed la dolĉan mielon de paroladoj!
  Ne estu muso kun via menso, ne falu en la muskaptilon de promesoj kaj promesoj!
  Ju pli dolĉa estas la parolo de la politikisto, des malpli da salo en ĝi!
  Pli da mielo en paroloj, malpli da salo en la kapo kaj ŝultroj!
  Milda parolo prefere disbatas krestojn sen fleksebleco!
  Kiu mallaŭte kuŝas, rompas malmolan spinon!
  
  Glata parolo igos la kontraŭulon gliti en la abismon!
  Ju pli glata la parolo de la politikisto, des pli verŝajne li faligos la balotanton en la abismon de seniluziiĝo!
  La politikisto mallaŭte disvastiĝas por igi la balotanton ekdormi, sento de malfido!
  Vi ne fidas la paroladojn, estas pli bone kontroli la faron!
  La plej neebla afero en la mondo estas venki la distancon inter la promeso de politikisto kaj ĝia plenumo!
  La plej efika maniero por fini elektron, ligi dinamon al lingvo de politikisto!
  Struto havas la plej fortan kruron, aglo havas flugilojn, lacerto havas voston, politikisto havas langon!
  La ofensivo duobligas vian forton, se vi estas pli forta, sed la malfortuloj estos prenitaj!
  Kiu havas mensoĉambron, ne estas sufiĉe da spaco por scio!
  Ili batas de la kalkanoj de la ŝuoj prefere ol la vagabondoj!
  Politikistoj apelacias al konscienco por senkonsciigi siajn poŝojn!
  Sen bonaj ŝuoj iras tiuj, kiuj estas bone ŝuitaj!
  Oro ne rustos, kies cerboj ne estas el rusto!
  Kiam oni parolas akvon, nur oro en la poŝoj de politikistoj ne rustiĝas el ĝi!
  Bonan provizon da biskvitoj faros tiu, kies cerboj ne malsekiĝas pro la paroladoj de politikistoj!
  Malsekaj agoj, por tiuj, kiuj havas krakan animon!
  Optimisma poeto ĉiam estas bona filozofo, sed malbona filozofo nur rimigas seniluziiĝojn!
  Vi povas esti la lasta idioto, sed vi ne povas esti la unua geniulo, do stulteco estas facile rekonebla, kaj genio estas nekomprenebla!
  La lasta malbela afero estas pli facile rekonebla ol la unua beleco, sed la nekonataĵo estas multe pli alloga!
  La animo estas senpeza, sed nur homo kun animo havas pezon!
  La animo ne havas pezon, sed ĝi superpezos ajnan alian kvaliton!
  La animo estas detruita de tiu, kiu ĝin ne havas!
  La stomako estas malplena, sed la energio estas densa!
  Dormu bone, dormu malbone!
  La regno de la cxielo povas esti trodormita, sed potenco regas pro manko de dormo de peko!
  Soldato estas ornamita per ordonoj, kaj civilulo estas modesteco!
  Ili mortas ne pro modesteco, sed pro manko de io, pri kio fieri!
  Meritoj estas forgesitaj, la metalo de premioj forvelkas, gloro forvelkas, sed la stigmato de honto kaj tempo ne povas forlavi!
  La sola stigmo, kiu brulas por ĉiam, estas la stigmato de honto!
  Estas facile malpuriĝi, pli malfacile forlavi, kaj tute neeble sufoki la konsciencon!
  Mono, male al malpuraĵo, ne bone algluiĝas al puraj manoj!
  Kiu havas purajn manojn, ne ekzistas mono kiel malpuraĵo!
  Ve, ju pli pura la konscienco en la animo, des malpli malpura mono en la monujo!
  Malplena koro plenigas la monujon tre efike!
  Kiu havas mensĉambron, tiu havas orajn montojn!
  Kiu havas la menson de la ĉambro, tiu komercas en tio, kio persone nenion valoras por li!
  Ne havu cent avarajn rublojn, sed havu cent malavarajn amikojn!
  La plej gaja komenco de politiko estas juĝata per la fino de lia agado!
  Kio distingas altan menson de aroganteco - la unua pliigas enspezon, la dua mallongigas la vivon!
  La manko de alta inteligenteco malaltigas la intelektularon!
  Alta pozicio ne ĉiam indikas altan inteligentecon, sed ĝi certe signifas malaltajn lertaĵojn!
  Malaltaj ricevoj estas ankaŭ inter altaj intelektoj, en la lukto por altaj postenoj!
  Ju pli alta estas la potenco, kun la pli malaltaj metodoj ĝi okazas!
  Per malaltaj metodoj oni povas preni altan pozicion, sed oni ne povas forlasi la moralan fundon!
  Ili ofte leviĝas de malsupro per malaltaj metodoj, kaj malofte kun altaj pensoj!
  Ili puŝas al la fundo per malaltaj lertaĵoj, tiuj kiuj strebas al la supro!
  Plej supre, kiuj malaltigas lertaĵojn de malsupro!
  Ne por malalta intelekto, la leviĝo de la malsupro, sed por bazaj metodoj, la leviĝo al la supro estas tipa!
  La fundamento de gloro sur la ostoj ne estas forta, sed la plej ofta!
  En literaturo, multe da enspezo alportas, kio postulas malmulte da pripensado!
  La politikisto, kiu igas balotantojn pensi malpli, ricevas la plej multajn voĉojn!
  Sukcesa politikisto diras multajn aferojn, kiuj postulas malmulte da inteligenteco por kompreni!
  Ju malpli la balotanto pensas, des pli ili voĉdonas!
  Politikistoj kun altaj intencoj kolektas malaltajn taksojn!
  Vi devigos balotantojn pensi pli, vi kolektos voĉojn malpli!
  Unu akra glavo valoras mil spritajn langojn!
  De longa lango, la menso fariĝas pli mallonga!
  Ŝuita balotanto ĉiam portas bastajn ŝuojn!
  Longa pensado - faru la elekton pli mallonga!
  Ebrieco estas volontula malsano, ne pro la bulteno!
  Kiu preterlasas lernejon, trinkos kolaon anstataŭ ĉampanon!
  Ne kredu la promesojn de politikistoj, sed voĉdonu sen superstiĉo!
  Politikistoj forgesas siajn vortojn, sed balotantoj memoras farojn!
  La dolĉa parolo de la politikisto altiras mortigajn vespojn!
  Ĉu vi estas muŝo por flugi al dolĉa parolo?!
  Politikisto estas kiel vulpo en la fablo de Krylov - ne estu korvo de malmodera flatado!
  Kiam temas pri sukero, tiam diabeta frustriĝo estas neevitebla!
  El ĉiuj bestoj, la politikisto plej multe postkuras la vulpon, nur la dentegoj estas multe pli mortigaj!
  En ŝafa vesto, pli ofte ne lupo, sed vulpo!
  Se vi volas sukcesi, faru pli da ridoj per via parolado!
  Literaturo estas kiel arbaro, ju pli malproksime en la sovaĝejon, des pli malfacile estas kolekti fungojn kontraŭ pago!
  Ne timu perdi, timu resti por ĉiam perdinto!
  La vulpo estas la reĝo de bestoj, kaj ne kalifo dum unu horo!
  Vi povas ankaŭ preni vulpon, sed nur azeno permesos al vi forigi tri haŭtojn de vi!
  La politikisto aspektas kiel vulpo, sed multe pli ofte ŝanĝas koloron!
  Kiel akiri bonan kotizon en literaturo? Estas bone memori la kulturon!
  La plej alloga instruo estas, ke la vivo sur la Tero ne estas turmento!
  Ne fidu al iu, kiu multe promesas, tamen la foresto de promesoj ne inspiras konfidon!
  Promesu, kiel seĝo, kiam estas tro multe, aŭ pli ĝuste vi kraŝos!
  Por kiu ajn vi voĉdonas, vi ĉiam estos seniluziigita, se vi estas fascinita!
  Vi povas venki ĉion, ne ĉio estas donita por konkeri!
  Rabinte la animon, vi ne akiros riĉaĵon, sed punon en la okulo!
  Kredu je Dio, sed ne fidu Liajn servantojn!
  Estas pli facile por virino kompati, sed pli malfacile estas elfrapi larmon!
  Kiu estas kverko en la vivo, li havas segpolvon en la kapo!
  Kverkaj kapoj ne brulas per fajro de inspiro!
  Vi povas diri ion ajn, faru nur tion, kion vi povas fari!
  Homo ne estas besto, sed bezonas dentegojn!
  Ne pensu, ke vi estas Dio, se vi havas simiajn kutimojn!
  La homo estas egala al Dio, ĝis nun nur en fantazioj, kaj eĉ tiam egoismaj!
  Plej ekstravaganco havi koron de oro!
  Diskuto estas bona, babilado estas malbona!
  La malliberejo ne estas loko por pripensado, sed loko por kvereloj kaj frenezo!
  Pli bone ne sidi en via sledo ol en via ĉelo!
  La nudaj piedoj de belaj virinoj estas bonaj ŝuoj por voluptemaj viroj!
  Nuda ina kalkano lasas virojn "ŝuitaj" kaj senvestitaj!
  Antaŭ "surmeti" viron, bela virino demetas siajn ŝuojn!
  Kiam virino havas nudajn krurojn, tio estas certa signo, ke ŝi ŝuas viron!
  Se virino volas multekostajn vestojn, tiam ŝi devos senvestigi sin!
  Virino, brilanta per siaj nudaj kalkanoj, prefere blindigas virojn per volupto kaj pasio!
  Virina beleco, male al vino, kun la jaroj komencas doni amarecon!
  Virino amas porti multekostajn vestaĵojn, viro kiam virino portas nenion!
  Potenco, kiel mielo, altiras insektojn, sed ial pli da sangosuĉantoj!
  Politikistoj estas kiel vampiroj, ili amas sangon, ili timas lumiĝi, kaj ili preferas la oron de silento al la arĝento de elokventeco!
  Lerta politikisto ĉesigas la sangon per sia elokventeco, malnobla ruĝa vorto elverŝas ĝin!
  Tiu granda reĝo, antaŭ kiu la hundejo tremas!
  Se ne estas reĝo en la kapo, la revolucio estas vana!
  La revolucio estas bela, estas danĝere sen reĝo en la kapo!
  Ne utilas en revolucio se ordo estas je via flanko!
  Sen reĝo, ne estas ordo, ribelantoj konstruas por tagmanĝo!
  En politiko ne estas parenco, sed plena de knaboj!
  Se politikisto havas parencojn, tiam ĉiuj estas malriĉaj kaj kvina akvo sur ĵeleo!
  Virino ne hontas esti nudpieda, hontas esti "ŝuita" per sia menso!
  Tiuj, kiuj atingis la supron, turnas la nazon tro alten!
  Malalta inteligenteco ĉe la supro ne estas malofta, kaj malalta moralo estas ĉiea!
  La politikisto rigardas balotantojn kiel monbovinojn kaj nenecesajn kaprojn!
  Politikisto, eĉ dirante la veron, trompas pri la rezulto!
  Politikisto povas longe konduki la plimulton ĉe la nazo, sed trompanto kun nazo forlasas sin!
  Homo havas la plej fortan muskolon de la lango, sed estas per ĝi, ke ĉiuj malfortoj manifestiĝas!
  Kiu havas la kapon plena de helaj pensoj, tiu ne gajnos sian monujon pro malhela malpleno!
  Politikisto havas sep vendredojn en semajno, sed la rezultoj estas kiel tiuj naskitaj lunde!
  Kiu havas kverkan menson, ricevas klabon sur la cerbo!
  Ne, pli insida ol besto ol vulpo, ŝi estas majstro meti kaptilojn!
  Vera predanto ne nur havas forton de besto, sed ankaŭ la menso ne estas stulta besto!
  Ne kredu, ke vi estas dio, se vi estas nur simio en la intelekto!
  Homo povas, havos ŝancon pri ĉio krom fari unuan impreson, kaj akiri nedubeblan reputacion!
  La forto de la virbovo estas bona - la inteligenteco de la bovino estas malbona!
  Politikisto kun kutimoj de lupo donos al balotantoj hundan vivon!
  Se vi volas fariĝi reĝo, inspiru la servutulojn, ke ili vivos kiel reĝo kaj laboros kiel husaro!
  Se la reĝo ne estas anĝelo, la regatoj plugas kiel infero!
  Virino estas nur reĝino, kiam la viroj antaŭ ŝi demetas siajn ĉapelojn kaj ne la pantalonon!
  Ŝtalo volo, ne al kverko obstino!
  Diamanto kaj karbo estas faritaj el la sama materialo, sed de malsama valento - mezboneco kaj genio de la sama akvo, sed malsamas je voltoj en la kapo!
  Frenezo naskas senpunecon, troo de la menso estas puninda!
  Virino turnas sian malforton, akirante forton, viro turnas sian forton en malfortecon, donante ĉion!
  Fortaj muskoloj povas doni bonan enspezon, sed forta altiro kaŭzas grandegan elspezon!
  Ne estas honto esti virino, estas honto esti virino!
  Vi ne povas vivi sen virinoj, sed kun bruema virino tute ne estas vivo!
  Politikisto, kiel klaŭno, amas altiri atenton, sed volas ne ridon, sed larmojn!
  La politikisto amas purajn kostumojn, kaj malpurajn metodojn de lukto por potenco!
  En politiko foje sukcesas klaŭnoj, sed tiam la balotantoj ne ridas!
  Ridado, kompreneble, plilongigas la vivon, sed ne kiam politikistoj tion nomas!
  La reĝo estas nur sklavo, ĉirkaŭita de honoro!
  Kvankam la reĝo estas leono, li devas plugi kiel azeno!
  Kiam politikisto diras ni, mi volas diri, kiam mi diras, neniu volas diri!
  La vivo estas pasema kiel frua printempo, ve, estas tempo kreski al varmo!
  
  La tempo estas la plej justa juĝisto, ĉar la prokuroro ne vivas por vidi la finon de la procezo!
  La tempo resanigas la vundojn de la animo, sed tranĉas sur la korpo nur cikatron!
  Doloro stimulas progreson, sed donas kroman streĉon, ne ekzistas vivo sen progreso, sed la lumo doloras!
  Plej doloras kiam la koro doloras, precipe en figura senco!
  La plej alta saĝo, neniam falu en la iluzion, ke vi havas nenion por lerni!
  Sciu multon, sed estu iom aroganta!
  Altnivelaj armiloj povas kompensi la mankon de nombroj, sed neniu teknologio povas kompensi la mankon de inteligenteco!
  Ne estas malbone esti la unua, kion ajn oni diras, sed kiam oni iras al la tombo, estas pli bone esti malantaŭe!
  Esti forta estas bona, esti kverko estas malfacila!
  Kiu havas kverkan menson, ne ason, donos kverkon en la vivo!
  La koro petas ŝtormon, sed ne en glaso da akvo, sed el glaso de tio, kio fluas el barbo!
  Investante en spaco, vi ne ĵetas ĝin en la venton!
  La politikisto, kiel leporo, transsaltas ĉion, sed revas la lokon de leono!
  Virino amas kun nudaj piedoj, puŝante viron sub la kalkanon!
  Ne kredu arĝentajn paroladojn, ŝtalaj ĉenoj estas teksitaj el ili!
  Kiu ne volas sub la kalkano, li ne rigardu siajn nudajn krurojn!
  La reganto ofte pruntas ĉion de la leona amo ĝis dormo, kaj la deziro kapti la leonparton!
  Se vi volas ricevi premion de la fortuno, ne timu rusan ruleton!
  Alkoholuloj ne trinkas ĉampanon!
  Se vi volas trinki ĉampanon, ne estu ebriulo!
  Alkoholismo estas krimo por kiu ili ne sidas, sed ruliĝas!
  Vodko estas murdisto kun pura konscienco!
  Kiu ne fumas kaj ne trinkas, tiu ne perdiĝos en mizero!
  La politikisto havas multajn maskojn, sed malmultajn helajn kolorojn!
  Ĉiuj volas stiri, nur kiam estas minusklaj problemoj!
  Ne amu malsaĝulojn - estos ĝojo nur el sonĝoj!
  Kiu estas titano en politiko, sendos malamikojn al honto!
  Kredu min, vi estas la uloj, kiuj vivas nur per salajro!
  Ne ludu per fajro, ni kantu kanton!
  Homo ne estas simio, sed foje estas bananoj!
  Virino konsideras viron kiel leporo, sed nur kiam li havas brasikon!
  Politikisto ĉiam multe promesas, sed elspezas vortojn klarigante kial ĝi ne funkciis - eĉ pli!
  Ne vundu vin mem promenante!
  Virino deziras monon de viro unue, do la resto povas esti akirita flanke!
  La plej maljuna miliardulo, virino estas pli alloga ol juna almozulo, sed ne en fantazio!
  La politikisto havas luptenon, leonambiciojn, vulpruzon, kaj kompletan mankon de deziro plugi kiel ĉevalo!
  Milito estas granda malĝojo, sed ĝojo pro la malvenko de iu alia!
  Viroj ne ŝatas batali, sed ili amas batali, ili ne ŝatas purigi, sed ili volas ebriiĝi!
  Kaj la tombejo estas stabila, kaj la dinamiko en la psikiatria hospitalo!
  Kredu per via koro, kontrolu per via kapo, konsumu per via stomako!
  Ne ĉiu popo estas justa, ne ĉiu nukso estas plenigita!
  Kredo ne estas ganto, oni ne povas ŝanĝi ĝin per unu movo de viaj fingroj!
  Trompo faras kapitalon, sed ruinigas animojn!
  Se vi volas esti riĉa, malfermu bankon; se vi volas fariĝi tre riĉa, metu la fundamenton de sekto!
  La Biblio estas kiel sledmartelo por elfrapi orajn monerojn!
  Ne kredu dolĉajn parolojn, mielo en vortoj altiras muŝon kun intelekto!
  Neniam voĉdonu por tiu, kiu voĉdonas: ĉiuj enmiksiĝas kun mi!
  Kredu je scienco, ne enuu!
  Por homo, Dio estas en la koro, la reĝo estas en la kapo, kaj problemoj estas en la hepato!
  Ne metu la ĉevalon malantaŭ la ĉaron, ne aliĝu al la festo sen kompreni la celojn!
  Perforto naskas suferon, sed la pacisto ĉiam ofendiĝas!
  Politikistoj ofte ĉikanas, sed ili nur foje havas deziron plugi!
  La libelo manĝis someron, kaj hurlas en aŭtuno!
  Lupoj en ŝafa vesto batalos ĝis la vivo de hundo!
  Homo volas bongustan viandon, sed ne volas hurli kiel lupo kaj plugi kiel ĉevalo!
  La politikisto havas sep vendredojn semajne, kaj solidan liberan tagon, kiam vi devas plenumi viajn promesojn!
  Homo amas fortan gvidanton, sed labori por gvidado estas malfortulo!
  Viro volas pacon, sed en ludoj li ŝatas pafi, subpremi kaj ŝpruci flamojn - flirti ĝis konflikto!
  La junulo en la koro ne restos bona knabo kaj eterna virgulino!
  Kompleta idioto, kiu havas malplenan monujon!
  Ne kreu idolon por vi mem, sed kreu ion utilan!
  La avida je scio ne suferas pro glutemo!
  La arda koro de patrioto malvarmigos la ardoron de la invadinto!
  Vi ne povas mordi vian kubuton, vi ne povas konkeri Rus'!
  Ne sidu en la sledo de aliaj homoj, vi sidos sur via propra lito!
  Ne estu kverko, iru al la ŝtipoj!
  Se la kapo estas kverko, tiam la krampo estos fera!
  Dio estas helpanto, nur al tio, kio estas amikoj kun la kapo!
  Kiu estas kverko, ĉiam putras!
  La plej forta subteno de politikisto-demagogo estas la kverka cerbo de balotantoj!
  Kiu amas parolon pli dolĉa ol mielo, pli stulta ol muŝo!
  Agloj ĉiam estas malmultaj kiel blankaj korvoj!
  Oro bele brilas, sed kiu min minas, brilas per abomenaj trukoj!
  Ne fidu la hipokritan politikiston, ne fidu la protekton de la domo al la lupo!
  La dentegoj de lupo estas akraj, sed kiu fidas lin gardi, estas stulta!
  En la vivo de homo, la ĉefa celo estas kreskigi infanojn, sed por tio li mem ne estu malpurulo!
  Akra okulo estas kiel diamanto, sed diamanto devas esti polurita kun praktiko!
  La plej stulta afero esti abstruza!
  Tiel diferencas politikisto de prostituitino, se li kuŝas, tiam la balotanto kolapsos!
  Politikisto multe laboras per sia lango, sed male al prostituitino, tio nur altigas lian takson!
  La prostituitino senvestigas sin, la politikisto senvestigas vin!
  La politikisto havas nur unu celon - potencon, sed kiel balotanto li diras, ke li estas preta enamiĝi al vi!
  La taksoj de politikistoj estas kiel seksa organo, ili estas stimulitaj de movebla kaj korupta lingvo!
  Ne ekzistas pli granda mensogulo ol politikisto, sed liaj mensogoj ebligas pli bone rekoni la veron!
  Politikistoj havas mallongan memoron por promesoj, kaj longajn brakojn por memintereso!
  Kion volas politikisto de balotanto - voĉdonojn kaj fidon, kaj ankaŭ kriadon kaj superstiĉon!
  Politikisto ofte estas kiel elefanto en porcelana butiko, kvankam necesas eksterordinara lerteco por plipeziĝi!
  Politikisto ŝajnigas esti honesta, sed por sukcesi, mensogo bezonas vere altan nivelon!
  Politikisto estas poŝŝtelisto, kiu kreas multe da bruo kaj tumulto dum ŝtelado, kaj neniam sufiĉas por li!
  La politikisto volas ricevi la parton de la leono, sed sen la laboremo de la ĉevalo!
  Kvankam la simio imitas, ĝi naskas gajan ridon!
  Kverko estas arbo de granda forto, sed ne por la kapo!
  Kverkoj havas ĝardenajn kapojn!
  Silento estas ora, ĝi ne postulas brilon!
  Homo havas du sonĝojn: esti Dio en eblecoj, kaj la Diablo en deziroj!
  Kiu volas fariĝi granda, sinkas en la rimedoj por atingi la celon!
  Kial silento estas ora, ĉar ili silentas pro oraj moneroj!
  Aleno en sako ne povas esti kaŝita, la veron oni ne povas ŝlimigi per mensogo!
  La politikisto suprenrigardas, sed samtempe li ĉiam turnas la nazon!
  Oro estas la plej peza metalo, ĝi superpezos ajnan dubon, se vi nur pretas esti vendita por kupra penco!
  Estas pli facile por virino akiri oron, se ŝi brilas per beleco kaj inteligenteco!
  Verŝu vortan arĝenton, pro oraj moneroj!
  La koro de politikisto etendas la manon por oraj moneroj, sed ne fariĝas kornukopio!
  Plej bone altiras orajn monerojn - fera koro!
  La politikisto multon promesas, kaj eĉ pli honeste ĵuras!
  La verkisto estas la sola profesio, kie pegoj enspezas!
  Politikisto estas kiel vulpo, por li ĉiuj balotantoj estas korvoj, kaj buterita parolo estas por fromaĝo!
  Dio kreis la homon, kaj la simio estas tio, en kio homoj fariĝas sur nehoma vojo!
  Ĉu kapro bezonas butonan akordionon, oni ankoraŭ povas argumenti, sed ke, sendube, estas pli bone ne doni potencon al kaproj!
  Vino estas bona kiam estas malmulte, mono, male, kiam estas multe, kaj estas pli bone, ke tute ne estas problemoj!
  Politikisto havas multajn problemojn, nur unu estas donita senmalfacile - por elpensi senkulpigojn!
  Kiam oni demandas al politikisto, kie estas la promesita, li ĉiam trovos pretekston kaj kialon, li nur stultas ĝin!
  En politiko, ili ofte reprenas sian vorton, sed ili malofte eniras sian poŝon por vorto!
  Ne estas kamaradoj en politiko, sed ĝi estas plena de ĉapoj, baptopatroj kaj tiuj, kiuj estas senditaj al la avino de la diablo!
  Politikistoj havas la regulojn de la arbaro: nombri balotantojn kiel kverkojn, kaj formanĝi ilin kiel porkojn!
  La fortuno estas kaprica, kaj ne ĉiam justa, kaj tute ne diferencas laŭ konstanteco!
  Iasence viro estas pli malbona ol hundo kiam li elektas sub devigo!
  Laboro faris homon el simio, scienco faros demiurgon el homo-krom se oni imitas la naturon simiecan!
  Ne kredu politikiston, kiu multe mensogas - ĝi estas garantiita konduki al hunda vivo!
  Kiam pafaco estas elektita por prezidanto, la balotantoj ne ridas!
  Ne estas tiel malbone ŝteli, kiel ŝteli!
  Ne estas fumo sen fajro, kaj politiko sen neplenumitaj promesoj!
  Vi povas nur kredi je vi mem kaj Dio, nur ne fidu aŭ al vi mem aŭ al la Ĉiopova!
  Fidu je Dio, sed plenigu viajn pugnojn!
  Klara vodko nebulas la cerbon, pentras la nazon, nigrigas la reputacion kaj igas la vizaĝon kontuzo!
  Politikisto ĉiam elverŝas multe da mielo, nur male al abela mielo, ĝi malmulte utilas, kaj oni ricevas diabeton kun garantio!
  Dolĉaj paroladoj - diabeto en ekzekuto!
  La plej bona donaco, kompreneble, estas mielo, sed eĉ azeno komprenos, ke ĝi ne estas el la lipoj de politikistoj!
  En la okulo de iu alia, makulo estas videbla; en via propra, vi povas vidi ŝtipon nur kun postebrio!
  Postebrio estas subtila afero, kaj kun pinto ĝi pikas en la templo!
  Vodko estas la kaŭzo de malsanoj, sed malfortigas kaj doloron kaj cerbon!
  Knabino bone surmetas viron kiam ŝi portas altajn kalkanojn!
  Nur la serĉado de feliĉo estas eterna, ĉar neniu scias, kio estas feliĉo!
  Kiam viro estas tro da hundo, li ricevas la vivon de hundo!
  Por politikisto, la ĉefa celo estas la vojo al la supro kaj potenco, kaj por tio li estas preta fali!
  Virino estas forta argumento, kvankam de la malforta sekso!
  Malforta planko facile stakiĝas eĉ sur la planko!
  Virino estas forto, ĉar beleco estas granda potenco!
  Laboro el simio faris viron, sed kio faris inan simio virino? Deziro foriri de laboro!
  Kiam simio prenas bastonon, tio ne estas kialo por anstataŭigi rilatan dorson!
  Homo havas multajn problemojn, sed li facile povas trovi pretekston por ne solvi ilin!
  Politikisto kreas nebulon eĉ se li ne fumas!
  Oni trinkas, brutaro ebriiĝas!
  Ne estu porko, trinkante vin en porkkrion!
  Unu glaso igas homon specon de leono, sitelon en nekomparebla porko!
  Ne estu kiel hundo dediĉita al tirano, vi gajnos sindoneman lupon senpage!
  Estu dio almenaŭ iomete por ne esti krucumita plene!
  Dum progreso evoluas, la homo estas malpli kaj malpli simio, sed pro maldiligento pli kaj pli gibono!
  Homo havas du sonĝojn: manĝi kaj dormi ... nur en sonĝo estas ŝanco revivi!
  Longaj, belaj kruroj de knabinoj, ŝuoj viroj tiel bone!
  Ne necesas ami vin mem, sed ĉiuj devas respekti sin mem!
  Nur li vere respektas sin mem, kiu tute ne indulgas sin!
  Kiu naskiĝas aglo, ne fariĝos papago tra la jaroj!
  Papagoj vivas longe, sed ĉi tio estas nur korva vegetaĵaro!
  La ruĝa parolo de la politiko, verŝas multe da sango, mielo el la buŝo de tirano, allogas muŝojn al la kadavroj!
  Kiu havas la intelekton de ŝtipo, estas kondamnita plugi kiel Paĉjo Carlo!
  Mallaŭte disvastiĝanta parolo, firma subteno de tiraneco!
  Cent rubloj estas pli malbona ol cent amikoj, sed nur se amikoj ne petas pruntojn kaj ne grimpas kun malmultekostaj konsiloj!
  Kiu vendas por kupra penco, nenio valoras, eĉ elverŝante multe da arĝento el sia buŝo!
  La plej multekostaj estas tiuj politikistoj, kiujn oni vendas por centono!
  Ne faru idolon eĉ sukcesa politikisto - sorto ne ĉiam estas justa!
  Kiam estas multe da varmo en la vortoj de politikisto, tio signifas, ke li volas forĝi fidindan ĉenon por la balotanto!
  Mensoguloj - politikistoj, alportu la homojn al la vivo de hundo!
  Bona politikisto faras pli ol li diras, sed ne estas malbone trovi tian homon nur en sonĝoj!
  La politikisto amas promesi, sed la vorto ruinigas la ekzekuton!
  Ial, homoj amas tiranojn, estas klare preni potencon en siajn manojn, estas tro frue por homoj!
  Kverko estas forta arbo, sed se ĝi ne konsistas el meandroj!
  La plej granda kulero ne nutros vin tuj - via buŝo ne estas kaŭĉuko!
  Politikisto estas avida kiel boao, sed male al boao, li volas manĝi kvinfoje tage!
  La ebriulo estas preskaŭ freneza, sed nur en sia frenezo, la avido estas pli por la terflako!
  Ne ebriiĝu kiel porko, vi iros al rostokrado por ruzaj vulpoj kaj rabolupoj!
  Alcista sano estas bona - lakto estos melkita, alcista obstino en brida konstanteco!
  Ne fidu politikiston, kiu muĝas kiel leono - li igos vin plugi kiel azeno, kaj akiri lakton kiel kapro!
  Politikisto, kiu havas grandajn dentegojn, igos la balotanton hurli kiel lupo!
  La plej forta homo, kies cerbo ne estas el pulpo, kaj kies kapo ne estas el kverko!
  La cerbo estas mola al la tuŝo, sed ĝi ankaŭ povas esti ora!
  Vodko donas konfidon, sed forprenas la menson!
  Unu saĝa vorto estas pli efika ol centoj da stultaj batoj!
  Por esti hela kapo, vi ne devas eviti labori kun malnetoj!
  Kaj brilaj mensoj ne malŝatas malhelajn trukojn kaj ombropolitikon!
  Lumaj kapoj kutime ne brilas en malhela kompanio!
  Hela kapo ne nepre estas grizhara, sed ĉiam ne lumiĝas en stulteco!
  Ne grizaj haroj faras helan kapon, sed helaj pensoj kaj helaj pensoj!
  Kaj hela kapo malklariĝas, de mallumo de superstiĉo, sen lumo de scio!
  Kiu havas la lumon de brila scio en la kapo, tiu ne povas esti griza personeco!
  La plej griza materio en la cerboj de helaj kapoj kaj oraj koroj!
  Ofte la kaŭzo de ruiniĝo estas ĝuste la oraj koroj, kiuj rustiĝas pro maldolĉaj larmoj!
  Oro estas la plej forta magneto, la plej forta ĉeno, la plej mortiga klingo, sed tamen nur koro farita el ĉi tiu metalo povas venki la ĉiopovan egoismon!
  La konscienco de perfidulo estas pli malgranda ol fotono, kaj kondukas vin al la submondo multe pli rapide!
  Kiu havas multe da griza materio en la kapo, tiu ne povas esti griza homo!
  Kiu havas streĉan orelon por saĝaj konsiloj, aŭskultas funebran muzikon!
  
  Kiu estas multe da manĝaĵo sur la tablo, li havas problemojn kun sia stomako!
  Ne kredu la promeson de politikistoj, la kukolo diras pli da vero!
  Politikisto estas kiel bubalo, sed ne tiom da plugiloj, kiom da pugoj!
  Dio donis al homo racion, sed forprenis la paradizon de nescio!
  Ne ekzistas por homoj pli granda malfeliĉo ol egoismo - la fiulo!
  Kiu aspiras al la vakuo de la spaco, ne havas malplenan kapon!
  Ne prenu politikistojn je ilia vorto, sed ne vere fidu farojn, vi kontrolas ilin kun la tempo!
  Kiam la reganto estas ĉiam ebria, la balotantoj malĝojas!
  Vodko estas la plej travidebla likvaĵo el tiuj, kiuj nubigas la menson!
  Dio havas multajn tagojn, sed la homo estas konstante en tempo problemoj!
  La aĝo de la homo estas serio de larmoj kaj ridado!
  Fera reganto, rustas kiam li estas turmentanto!
  La volo de la homo, feliĉe, ne estas malhelpo!
  Ne ŝatu senpagan fromaĝon, la mondo fariĝos muskaptilo!
  Se vi estas ursa menso, vi muĝos de malsato!
  Mallerta politikisto ĉiam promesas al balotantoj la haŭton de nemortigita urso!
  La juneco de la korpo pasas, la juneco de la animo ne malsupreniras dum jarcentoj!
  Se vi estas poeto en la koro, vi estas juna por ĉiam!
  Kiu havas trezoron de scio, tiu ĉiam estas riĉa je animo!
  Ne kraĉu en la puton, homo, vi estos kraĉita dum via tuta vivo!
  Sonĝado ne estas malutila, sed estas tre malbone ŝvebi en la nuboj sen!
  Granda ventro, garantio de malgranda sukceso, kaj grandegaj problemoj!
  Homo havas du manierojn: iri al sonĝo, aŭ eniri koŝmaron!
  Kvankam Napoleono ne estas alta, politikistoj plej ofte kreskas nur al liaj ambicioj!
  Vi ne povas kaŝi tion, kion vi ŝtelis, vi ploros malantaŭ kradoj!
  Kiu ne tenas sin je la jupo de sia patrino - vera viro!
  Se vi ne volas esti cervo en la vivo, plugu kiel virbovo, ŝpinu kiel vulpo, kaj simple ne kredu je mirakloj!
  Politikisto estas vulpo, kiu faras kolumojn kaj paltojn el balotantoj!
  Se vi estas urso en menso, kaj leporo en karaktero, vulpoj enlasos vin sur kolumoj!
  Kun la intelekto de urso vi fariĝos pelto, kun la karaktero de leporo vi iros al la kolumo, sed vi estos la reĝo de bestoj kun la eltrovemo de vulpo!
  Kiu estas la karaktero de leporo - hurlas kiel lupo!
  Ursa inteligenteco alportos al hunda vivo!
  Estas bone koni la mondon knabe, sen fali en infanaĝon!
  Se vi estas pego, ne estu aglo!
  Se la azeno ricevas la leontronon, tiam nur de la projekcio de la vulpo!
  La kvieta voĉo de vulpo estas pli produktiva ol la laŭta muĝado de urso!
  Du ursoj en unu kaverno estas malvastaj, sed ne estas malbone havi du diplomojn, sincere!
  Kial vodko estas likva, ĉar cerboj elfluas el ĝi!
  En la vivo, pego ne ĉiam estas laborema, sed la kompatindulo ĉiam ne vidas eĉ unu denaron!
  Knabino, kiu amas nur flugilhavan aglon, povas bele subiĝi!
  Politikistoj estas malbonaj parencoj, sed obstinaj fratoj!
  La politikisto tiam plenumas sian vorton, se nur persona gajno estas lia bazo!
  Sprita politikisto povas buĉi balotanton kiel dikan kokidon!
  Plej ofte, politikistoj gajnas oron silentante en la ĝusta tempo!
  Batu dum la fero estas varma, edziĝu antaŭ ol via koro estos malvarma kaj via korpo estas plena de graso!
  Revas pri spaca imperio - ne havu vian kapon en la nuboj!
  Se vi pensas kiel urso - la vivo ne ŝajnos mielo!
  Kiu havas grandan ventron, tiu mortos de malsato!
  La senflugilo kun cerbo de kokido!
  Ne ŝajnigu esti aglo kun kokida cerbo kaj birdorajto!
  Se vi estas malseka kokida karaktero, vi sekiĝos de malsato!
  Vi ne povas demeti orajn ovojn kun kokida cerbo!
  La koko ankoraŭ povas demeti orajn ovojn, sed la naturo de la kokido nur ĉasas vin!
  Kial vi ĉiuj estas en la nuboj, ĉar la cerbo de kokido!
  Por fari hakilon el porko, vi devas havi lup-tenon kaj vulpan eltrovemon!
  Aŭ pli ĝuste, simple iru por rostita vulpo kun kokida cerbo!
  Se la karaktero estas kiel tiu de malseka kokido, vi sekigos vin sen mono sur la strato!
  Kokidaj cerboj faras senflugila, kokida karaktero sendas al la pluk!
  Se vi estas flugo de aglo, ne havu flugon de koko!
  Kiu multe kokas sen manĝi kaĉon, tiu krios ĉe la sitelo!
  Se politikisto multe ĉasas, balotantoj tiam hurlas kiel lupoj!
  Politikisto, kiu multe bojas, sed malmulte provas al la vivo de hundo, alportos la homojn!
  Politikistoj ludas petolojn kiel infanoj, sed iliaj ruzoj estas same malnovaj kiel politiko mem!
  Esti vulpo ne doloras, por ne fini en azenoj!
  Eĉ se vi estas leono, sed kun kokidcerbo vi estas garantiita hunda vivo!
  Kiu multe bojas al la luno, la vivo subigas lin en hundejon!
  Se politikisto promesas torton sur la ĉielo, tiam li konsideras la balotanton pego!
  Se vi havas lignan kapon, tiam vi certe donos kverkon!
  Se vi estas kapo kiel kverko, ili forŝiros vin kiel gluiĝema!
  Se vi havas kokan memoron, vi forgesos kiel ŝvebi kiel aglo!
  Kokido ne estas birdo - kokida menso ne estas menso!
  Voĉdonanto kun kokida cerbo elektas kokojn por prezidanto!
  Politikisto, kiu multe kodas, allogas nur tiujn, kiuj havas kokinajn cerbojn!
  Kiu estis delogita de la vulpa parolo de politikisto, kokido kun menso, kaj ŝafo kun karaktero!
  Por politikisto lingvo estas kaj glavo, kaj vipo, kaj ŝlosilo, sed li metas la balotanton sub ŝlosilon en la unua loko!
  Kun kokida cerbo, kaj la karaktero de kokido, ĝi fariĝos kiel porkaĵo!
  Ĉio en nia mondo estas bagatela, kaj ĝi ripetas sin... nur novaj problemoj okazas la tutan tempon!
  Malplena monujo estas la plej malfacila por porti, kaj malplena estas la plej malfacile endormi!
  Ĉio en nia mondo estas danĝera, eĉ kuŝi sur la kanapo - vi mortos pro hipodinamio!
  Kial "mi" estas la lasta litero de la alfabeto, ĉar ĝi estas tro ofte nemerite metita en la unuan lokon!
  La bazaj pasioj de politikisto kondukas al la falo de la ŝtato!
  Se vi ne povas svingi viajn flugilojn, tiam ne muelu vian langon!
  Vere nesubirebla estas tiu, kiu ne havas kverkan kapon, sed eltenemon kaj inteston!
  Se vi estas kverka kapo, tiam estas segpolvo en via kapo!
  Se vi estis dehakita kiel arbo, tiam estis solida segpolvo en via kapo!
  Se vi havas kverkan fortikaĵon, tiam ne estas segpolvo en via kapo!
  De la posedanto de kverka kapo, blatoj estas facile forigitaj!
  Se vi permesas forigi razojn de vi, tiam vi havas solidan segpolvon en via kapo!
  Kiam oni havas kverkan kapon, tiam la razado falas tiel!
  Kiam la kapo estos plena de segpolvo, tiam ĉiu, kiu ne estas kverko, forigos de vi la blatojn!
  Kion komunaj havas kapo kaj pugnosako - ili estas trafitaj, se ili estas plenaj de segpolvo!
  Se vi havas segpolvon en via kapo, tiam vi ne estas Winnie the Puh, sed banala taso!
  Eĉ la forto de kverko ne savos vin de ĉikado, se via kapo estas plena de segpolvo!
  Kiu havas la fortikaĵon de kverko, li forigas la blatojn!
  Kiam nur segpolvo restos en via kapo, vi certe donos kverkon!
  Kun kaĉo en la kapo vi ĉiam malsatos!
  Homo kun kaĉo en la kapo povas nur leki la telerojn!
  Politikisto estas eterne malsata predanto, kiu kuiras kaĉon en la kapoj de balotantoj!
  La politikisto kuiras kaĉon en la menso de balotantoj por meti ilin sur la viandon!
  La gastigantino kuiras kaĉon sur la akvo, kaj la politikisto faras ŝvelaĵon por balotantoj sur sango!
  La parolo de la politikisto estas plena de mielo, sed nur amara kaĉo falos en la sedimenton!
  Malforta, kiu manĝis eta kaĉon, sed pli malforta, kiu formanĝis la kaĉon de politikistoj miksitaj en senutila parolado!
  Nutrante voĉdonantojn kaĉon el dolĉaj promesoj, politikistoj lasas ilin por ĉiam malsataj kaj kun amara sedimento en la animo!
  Eĉ mielo estas amara, kiam ĝi venas el la lipoj de politikistoj!
  Politikistoj, ŝuante, faras malbonulojn el balotantoj!
  Eĉ estante granda azeno, politikisto ne longe sidos sur du seĝoj!
  La politikisto traktas balotantojn kiel muŝojn, do li havas kaj dolĉajn parolojn kaj mielajn lipojn!
  Aŭskultante la najtingalan trilon de la politikisto, ne estu pego!
  Kiam politika vulpo estas proksime, la balotanto ne devas kalkuli la korvojn!
  Politikisto, kiel vulpo, konsiderante la balotanton kiel korvojn, eldeviĝas fromaĝon kun flatado, sen ŝarĝi sin per honoro!
  En la leona muĝado de la politiko oni ĉiam aŭdas la dolĉan kŭadon de vulpo, do politikisto estas leono nur por stultulo!
  Ili kredas, ke timinda leona politikisto estas nur figuraj azenoj!
  Se estas kaĉo en via kapo, la mono foriros kiel jogurto!
  Leporo revas fariĝi lupo, politikisto estas reĝo, kaj reĝo estas Dio, sed por ke revoj realiĝu, vi devas antaŭ ĉio esti viro!
  Eĉ leono povas esti igita leporo per la ruzo de vulpo kaj la saĝeco de formika!
  Esti granda viro ne signifas esti elefanto en porcelana butiko!
  Se vi estas elefanto en porcelana butiko, tiam vi ne estos bonega politikisto!
  Por preni la lokon de la leono, vi bezonas vulpan ruzon kaj serpentan flekseblecon!
  Nudaj virinaj piedoj metas ŝuojn sur la menson de viroj kaj igas ilin demeti siajn ĉapelojn!
  Plej ofte, la koron de viroj estas rompita de ŝtoneto ĵetita de nuda, virina kruro!
  Nenio parolas pri la riĉeco de la animo kiel nudaj, inaj kruroj!
  Flirtante nudaj kalkanoj, virino perlaboras al si multekostajn botojn!
  Kun nudaj kalkanoj, virinoj memfide senvestigas virojn!
  Virino ŝovas ŝuitajn virojn sub la kalkanon per siaj nudaj piedoj!
  Por nuda virina kruro, viro estas preta malsuprentiri sian lastan pantalonon!
  La plej bonaj amikoj por knabino, kiu kapablas doni diamantojn sen elspezi por diamantaj razadoj!
  Virino, kiu volas porti diamantojn, devas havi malmolecon de karaktero, kiel diamanto!
  Se vi volas havi diamantojn, ne estu pavimo!
  Havi la malmolecon de diamanto ne signifas esti pavimo en la vivo!
  Se vi estas pavima menso, tiam certe ne diamanto!
  Virino, kiel lupo, estas nutrata per siaj kruroj, nur la lasta preferas ŝafojn, kaj kaproj renkontas la unuajn pli ofte!
  Virino, kiel lupo, estas nutrata per siaj kruroj, sed pli ol tio, ŝi ankoraŭ estas vulpo!
  Virinaj kruroj estas nutrataj kiel lupo, nur najloj en pedikuro!
  Virino estas nutrata kiel kruroj de lupo, sed viro pli ofte ricevas manĝaĵon per vulpa lango!
  Se la malbona lango de viro estas pli malbona ol pafilo, tiam la kaŭstika lango de virino estas kiel obuso!
  Kio estas pli forta ol hidrogena bombo - ina lango, kiu kaŭzas la skuadon de la universo!
  Virino amas per la oreloj, turmentas ŝin per la lango, altiras per la piedoj kaj batas sian edzon per la pugno!
  Virino amas paroli, sed oni ne povas kuiri kaĉon per longa lango!
  La longa lango de viro mallongigas la vivon, la longa lango de virino plilongigas la naskon!
  La politikisto altigas la takson per sia lango, la virino kuraĝiĝas - ĉesigante la babiladon!
  Elokventeco estas karakterizaĵo de la vulpo, sed la vera lertaĵo estas silenti en la ĝusta tempo!
  Mielo estas verŝita el la buŝo por sekure fermi la buŝojn!
  Virino amas trinki mielon el la buŝo de viro, kaj piki sin per abelo!
  Virino estas kiel abelo - ŝi amas mielparoladojn, pikas viron, kaj ŝi mem vivas inter floroj!
  Virino, kiel floro, bezonas nutriĝi per fluo de mono, kaj akvumi ne per parola diareo!
  Virino estas kiel rozo, ŝi amas, kiam estas multe da ora sterko!
  Por altiri viron kun granda monujo, virino devas iomete stulti lin!
  Se estas malpleno en la kapo, tiam la vivo fariĝas plena de problemoj!
  Se vi estas kompleta laiko, vi havos malplenan monujon!
  Sen trompi kun blanka kavaliro, vi nur povas esti en ŝako!
  En ŝako, peonoj ne moviĝas malantaŭen, sed en la reala vivo ili povas moviĝi nur malantaŭen!
  En ŝako, la peono trafas oblikve, en la reala vivo, la peono estas faligita tiel ke ĝi ruliĝas malsupren!
  En ŝako, mato estas nur ĉe la fino, en la reala vivo, ĉiufoje!
  En ŝako, ŝako mato signifas venkon; en la vivo, ŝako mato falas kiam vi perdas!
  En ŝako, ju pli da oferoj, pro mato, des pli bela estas la venko - en la vivo, oferoj kaŭzas maton kaj malbelan malvenkon!
  En ŝako, ili kutime rezignas al mato, en la reala vivo mato ne postulas kapitulacon, kaj iras al la suplemento!
  En ŝako ĉiuj pecoj estas videblaj sur la tabulo, en la reala vivo la plej gravaj ludantoj estas en la ombro!
  En ŝako, nur peonoj faras karieron, en la vivo, tiuj, kiuj scipovas fari kavaliran movon!
  Por ne porti ĉevalan kolumon, vi devas povi fari movojn per ĉevalo!
  Se vi ne lernas kiel fari movojn kun ĉevalo, ili rajdas kiel ĉevalo!
  Se vi ne lernas kiel fari movojn kun ĉevalo, ili rajdas kiel ĉevalo!
  Por ne porti palpebran kolumon - necesas plugi kiel ĉevalo!
  Se vi ne plugas kiel ĉevalo, vi kolektos nur problemojn!
  Ĉevalsano estas bone havi, sed ni devas plugi en sporto por ne malsaniĝi!
  Se vi estas kverko kun menso, ili senŝeligas ĝin kiel glueca - se vi estas surda kun orelo, tiam vi iros al la violono!
  Ne kuru al la trono, sen reĝo en via kapo!
  La reĝo estas en la kapo, Dio estas en la koro, kaj politiko estas en la hepato!
  Politikisto estas kiel kato, amas ronroni kaj preferas balotantojn kun inteligento de musoj!
  La politikisto ŝatas promesi al balotantoj senpagan fromaĝon, sed li estas en muskaptilo el unu truo!
  Honesta politikisto, kiel vegetara lupo, tamen, ĉiaspecaj predantoj amas la verdaĵojn!
  Politikisto estas predanto, kiu amas verdaĵojn kaj brasikojn!
  La politikisto blovas kiel leporo, bojas kiel hundo, ruza kiel vulpo, imitas kiel simio, kaj amas dolĉaĵojn kiel urso!
  La vermo ne havas spinon, la politikisto ne havas konsciencon, la uzuristo de la koro, kaj la balotantoj havas esperon pri la plenumo de la promesoj!
  Estas pli facile savi la maron per fingringo ol plenumi la promeson de politiko!
  Politikisto, kiel poŝŝtelisto, estas nur la ĉefa ilo de la lingvo, kaj anstataŭ silento - la hype!
  Politikisto estas kiel vulpo en ĉio, nur li metas homan haŭton sur siajn kolumojn!
  Eĉ infanoj mensogas, sed la politikisto estas la sola mortemulo, kiu trompas, parolante la puran veron!
  Politikisto kun miela parolo manĝos homan koron!
  Virino estas la malforta sekso, sed fortaj pasioj vivas en ŝi!
  Sklaveco por la korpo, naskita de malleĝeco!
  Se la menso estas kiel tiu de ĉevalo, tiam ili plugos kiel ĉevalo!
  Ili ne metos kolumon al iu, kiu estas bone bazita!
  Kiu estas lerta, venos unue al la cellinio!
  Esti sana kiel ĉevalo ne signifas havi ĉevalan kapon!
  Kiu estas sagaca, tiu jungos kiun vi volas!
  Kiu havas multe da oro vendas ĉion por alta prezo!
  Tirano estas kiel iksodo, amas sangon, sed pikas ne nur la brovon!
  Ĉiam portas kolumon, kiu estas tute senŝuita!
  Sklavo povas fariĝi libera, malsaĝulo povas fariĝi inteligenta, malriĉulo povas fariĝi riĉa, sed se vi havas asinan obstinecon, tiam vi ĉiam estos idioto!
  Kompatinda ne estas tiu, kiu ne havas monon, sed tiu, kies kapo estas plena de segpolvo!
  Ne aspiru fariĝi reĝo, se via menso ne estas ĉambro!
  Sen menso, eĉ ĉeko, ĝi estos kiel azeno!
  La reĝo estas, kompreneble, leono, sed ne sen vulpa eltrovemo, kaj leonoj estas senhaŭtigitaj!
  Ne grumblu, sed prefere silentu, se vi ankoraŭ ne estas sur la loko de leono, kaj la vulpo ne donis sian kostumon!
  Politikisto estas kiel vulpo en la fablo de Krylov, sed ne estu korvo kiel balotanto!
  Se vi estas kiel stumpo, tiam razado estos forigita de vi ĝis la radiko!
  Por ke la lando ne estu jungita al la kolumo, ĝi devas esti forta kiel virbovo!
  Aviado necesas por fari flugilhavan landon!
  La politikisto pretas promesi la lunon, se nur ne elflugi en la pipon!
  Por ĉiam juna estas tiu, kiu ne trinkis sian sanon!
  Kverkaj argumentoj agas sur la stumpo!
  Politikisto volonte forigos razojn de vi, se vi estas stumpo!
  Kaj viro havas unu avantaĝon super simio, li foje estas almenaŭ eta vera vulpo!
  La politikisto havas la ambiciojn de leono, la ruzon de vulpo, sed la lertaĵoj estas tute porkaj!
  Se politikistoj estas tro vulpoj, tiam li fariĝas kompleta porko!
  Politikisto kun ruzo de vulpo kaj teno de lupo faros rostokradon el balotantoj!
  Kaj la sorto postulas penon, nur havante la laboremon de ĉevalo, vi forĵetos la jugon de la submetiĝo!
  Kredu je sukceso se vi superruzas ĉiujn!
  Politikisto povas trompi eĉ vulpon, sed li neniam trompos tempon por ĉiam!
  La balotanto ofte, kiel abelo, flugas al la miela parolo de politikisto, sed ofte li mem estos pikita!
  La politikisto glutas balotantojn kiel pitonajn kuniklojn, altiras alkoholulojn kiel vodkon kaj dolĉajn muŝpaperajn muŝojn!
  Lupo ne povas vivi sen viando, kaj politikisto sen trompo!
  La plej gaja ĉevalo submetiĝos al tiu, kiu estas sagaca!
  Estas pli facile por politikisto renversi sin ol promesi ion fareblan!
  Por kiu vi ne voĉdonas, vi honoros la rezulton per minuto da silento!
  Estu almenaŭ eta vulpo, se vi ne volas fariĝi azeno!
  Ne kredu politikistojn, ili estas nur smirgo por la balotanto, deŝirante blatojn de kverkoj!
  Kiu ne estas ronda malsaĝulo, tiu denaro fariĝos peza denaro!
  Ne estas parencoj en politiko, sed estas tiuj, kiuj volas kunhavigi la vian kiel fraton!
  Estas multaj malbonaj aferoj en la vivo, sed la plej aĉa estas tio, kiam la vivo finiĝas!
  Se vi volas proksimiĝi al Dio, najlu la simion en via animo al la kruco!
  Homo originis, se ne de simio, tiam almenaŭ ĉesis esti simio!
  Se vi estas simio kun menso, tiam la vulpo englutos vin kiel rabanta boao!
  Nenio estas senfina, krom la tempo necesa por politikistoj plenumi la promeson!
  Se vi multe bojas, vi ĝemos kiel batita hundo!
  Ne fidu tiun, kiu parolas ruĝe, kaj ruĝa fajro povas bruli!
  Eĉ Dio ne povas disputi kun virino kaj levi simion al la nivelo de homa kulturo!
  Sen amo, ne estas rideto, krom se ĝi estas rabema rido de politikisto!
  Tro longe supre en la nuboj, senflugila politiko flugas en la kamentubon!
  Malgranda animo, ĉiam havas la ambicion de giganto!
  Malgranda animo havas gigantan fanfaronon!
  Politikisto estas ŝtelisto, kiu verkas por si leĝojn kaj konsideras la landon kiel zono!
  La politikisto havas sep vendredojn semajne, sed kiam vi bezonas plenumi la promeson, venas la juda sabato!
  Unueco estas bona, krom se ĝi estas pariĝo kun politikisto!
  Politikisto estas tia estaĵo, ke li volas fari el vi ŝafon per porkaj metodoj!
  La porkaj metodoj de politikistoj igas balotantojn hakilon!
  Sub porka reganto, la vivo neniam estas dika!
  Fari porkan prezidanton estas tro dika!
  Se vi volas fariĝi prezidanto, kaptu viajn bonŝancajn momentojn!
  Reganto, kiu konsideras balotantojn kiel ŝafon, estas tipa porko!
  Dio estas ne nur ĉiopovo, sed ankaŭ volo iri al la kruco pro aliaj!
  Reganto, kiu longe sidas sur la trono, igas la ŝtaton trankviliĝi!
  Juna ĉefo estas kiel freŝa ĉevalo, maljuna estas kiel ĉevalino kun rompitaj hufoj!
  En la rimedoj por atingi Diajn altecojn, la politikisto estas Satano mem!
  Politikisto Dio estas nur en unu afero, en elpensado de senkulpigoj kial liaj kampanjopromesoj estis tiel diable malsukcesis!
  Politikisto estas kiel biero, bona nur kiam malvarme kaj sur la tablo!
  La politikisto estas dolĉa kun paroladoj, sed la amara postgusto de ili tute ne estas biero!
  Politikisto eliras la veron el sia buŝo nur kiam li misprezentas sin!
  La politikisto krucumas la balotanton plene por akiri iom da Diaĵo!
  Eĉ bajista forto ne savos vin se vi estas saĝa ferdeko!
  La vulpo estas tia besto, ke li eltiros tri felojn de leono!
  La politikisto estas tiam la plej forta, liaj balotantoj estas malfortaj en menso!
  La politikisto do procedas per mielo, por ke la balotanto tute ne kraĉu!
  Forte prenu bastonon, tiu, kiu havas segpolvon en la kapo!
  Kverko estas la reĝo de arboj, la kverka kapo igas ajnan stumpeton subjekton!
  Kverko estas putrrezista, kverka kapo estas plena de polvo!
  Se vi estas stumpo, do almenaŭ vi havas palison sur via kapo!
  La nekonataĵo estas timiga, sed la konata kelkfoje nur timigas vin!
  Scio estigas konfidon eĉ kiam ĝi estas malfacila, nescio estigas konfuzon eĉ kiam ĝi estas facila!
  Malkuraĝulo ne estas tiu, kiu timas, sed tiu, kiu maldiligentas kulturi kuraĝon en si mem!
  Timo estas malforteco, kuraĝo estas forto, sed gardu vin kontraŭ la idioto en vi mem!
  Kiu lasas sin konduki per la nazo, tiu riskas perdiĝi inter la tri pinoj!
  Faras promenadon en rondoj senfina stulteco, kun nuligita eltrovemo!
  Ne gravas, ĉu la lakto sur la lipoj ne sekiĝis, estas pli malbone, se mallaŭteco estas en la koroj!
  Malfreŝa almozpetanta pano, amara salo de pento!
  Mielo el la buŝo de politikisto, allogas tiujn, kiuj ne sekigis lakton sur siaj lipoj!
  Politikisto ne estas ŝtelisto bopatro, li estas ŝtelisto kiu faras leĝojn!
  La politikisto promesas dolĉan vivon, elverŝas mielon el sia buŝo, sed liaj piedoj estas gluiĝemaj kiel muŝo!
  Elokventa politikisto, hirudo mordas en la monujo de la balotanto!
  Kial silento estas ora ĉar ĝi estas pagita!
  Kio estas la plej granda afero en la mondo? Monto da promesoj faritaj de politikisto!
  La politikisto volas monon kaj potencon, li pretas disŝiri iun ajn!
  Politikisto estas antaŭ ĉio vulpo, ne ĉiam hela laŭ aspekto, sed ĉiam svinganta la voston!
  La politikisto feliĉas plenigi vian monujon per nenio krom malplenaj promesoj!
  Politikisto estas nur honesta pri unu afero, kiam li diras - ni, do li ne plu havas sian propran memon!
  Kio estas pli ol atomoj en la universo? Maskoj kaj maskoj de politikistoj!
  Kion politikisto plej volonte faras - purigas la poŝojn de balotantoj!
  La politikisto ne ĉiam fariĝis, sed liaj promesoj ĉiam odoras kiel putraj aĵoj!
  Politikisto havas sep vendredojn semajne, sed aŭskulti balotantojn ĉiam estas libera tago!
  Kiu estis la unua? Politikistoj, ĉar ili kreis kaoson!
  Ne kredu je la forteco de kokaj politikistoj, ili ĉiam kantas el alies voĉo de vulpo!
  Se politikisto elverŝas kiel najtingalo, tio signifas, ke vulpo faris por li muzikon!
  Prefere, la kancero sur la monto fajfos, ol la politikisto plenumos la promeson sen ruĝiĝi!
  La politikisto estas kiel nokta feino, nur li kutime forŝiras klientojn dumtage!
  Kiel politikisto estas kiel hundo, kiam li multe parolas, tiam li certe estas malsovaĝa kaj havas posedanton!
  Tiuj por kiuj ili voĉdonas kun sia koro ofte finiĝas kun balotantoj en la hepato!
  Politikisto estas kiel vodko, la balotanto sentos per sia hepato, ke ĝi estas bruligita!
  La politikisto tordas sian cerbon kiel vodko, nur kontraste al ĝi estas plena de malklareco!
  La politikisto ŝatas plenigi la nebulon, kun la travidebla celo riĉiĝi!
  La politikisto havas multajn promesojn, sed eĉ pli da ekskuzoj, se ili ne estas plenumitaj!
  Politikisto estas vulpo, sed pli ofte griza!
  La politikisto forigas razojn de kverkoj, kaj faligas glanojn kiel porko!
  Se politikisto estas parolema kiel segilo, tiam li certe faros stumpeton el balotanto!
  La politikisto amas paroli pri Dio ĉar li mem estas Satano!
  Politikisto estas ruza kiel la diablo, sed anĝelo en la disdonado de promesoj!
  La politikisto amas esti baptita, sed liaj manoj ĉiam atingas lian monujon!
  Voĉdoninte por elokventa politikisto, vi riskas poste kraĉi sangon!
  Kutime homoj elektas inter katoj en poke, lupoj en ŝafa vestaĵo, kaj vulpo kun putra fromaĝo!
  Se la politikisto plenumis sian promeson, rigardu la monton, se la kancero fajfas sur ĝi!
  Estas pli facile pendigi kolobokon ol devigi politikiston plenumi sian promeson!
  La politikisto estas konsekvenca en nur unu afero - serĉas profiton en sia propra poŝo!
  La politikisto ŝanĝas siajn kunkamaradojn kiel gantojn, nur liaj manoj fariĝas eĉ pli malpuraj pro tio!
  Politikisto estas tia besto, ke li faras cervon el balotanto!
  Politikisto, se ne lupo en ŝafa vesto, tiam tipa virŝafo!
  Politikisto, kiu ne estas vulpo, poste virŝafo, aŭ cervo!
  Politikisto povas promesi montojn, sed post li oni nur rastas la rubojn!
  Ne rapidu voĉdoni por koko, li pikos vin per gajoj!
  Diktatoro, ĉi tiu estas vulpo, sur la trono de leono, ĉirkaŭita de virŝafoj!
  Se vi ne volas fariĝi cervo, estu mem vulpeto!
  Kiu ne konsideras la korvojn donaco, gajnas la elekton!
  Vi povas voĉdoni kun via koro, sed sen via menso, la gajninto forbatos la cerbon!
  
  La politikisto estas vulpo, kiu preferas verdan fromaĝon kiel la koloron de la dolaro, de tiuj, kiuj kalkulas la korvon!
  La edzino ne estas mufo, tuj kiam vi ŝanĝas gantojn, vi certe haltos en ĉapelon, de sufokaj aventuroj!
  Geniaj knaboj faras multe pli da malkovroj ol mezbonaj maljunuloj de instrukcioj!
  En juneco, estas fajro en la koro, malkovroj en la kapo, kaj kiel rezulto, venko!
  La vojo al sukceso ne estas ĉiam rekta, sed ĝi ne toleras dorson fleksitan en humileco!
  La politikisto kliniĝas en riverenco por levi la nazon pli alte!
  La politikisto kliniĝas, tiam por fleksi la balotanton!
  La politikisto pretas fosi la teron per sia nazo por enterigi sian respondecon al la balotantoj!
  Ĉio neebla estas ebla en nia mondo, kaj kredu min, estas tre malfacile vivi, kvazaŭ en pafejo!
  Azeno kun sako da oro trarompos fortikaĵmuron pli bone ol mamuto kun ŝtala virŝafo!
  Politikisto kun ora buŝo, ŝanĝas balotantojn en azenojn, kun oraj sakoj da proponoj!
  Kiu estas la plej forta besto? Kompreneble, azeno ŝarĝita per sako da oro! La vulpo bruligos la flavan koloron de perfido kaj orajn monerojn de proponoj!
  Politikistoj ofte svingas ruĝajn flagojn por la flava koloro de la moneroj, kiujn ili prenas el la poŝoj de balotantoj sen ruĝiĝi!
  Ruĝaj paroladoj de bongustaj politikistoj verŝis amarajn larmojn de patrinoj, kies filoj pereis en sanga batalo!
  Kiu promesas montojn da oro, ne valoras eĉ rompitan kupran pencon!
  La politikisto blovas kiel leporo, ŝanceliĝas kiel vulpo, sed okaze li ronĝos la gorĝon de la balotanto kiel lupo!
  Politikisto ŝatas kalkuli monon en la poŝo de aliulo, sed kutime forkompas nur por subaĉetaĵoj!
  La politikisto ruza kun la voĉdonanto kiel vulpo kun kolobok, manĝas nur aplaŭde!
  La politikisto tranĉas razojn de la balotanto per ora tranĉilo de arĝentaj paroloj, mellifluaj ekzekutistoj!
  La kverko brulas en la fajro dum longa tempo, sed rapide rompiĝas de la fajra parolo de la politikisto!
  Kelkfoje la plej granda problemo de la lando, la malgranda menso de la reganto!
  Sensignifeco sur la trono, grandega problemo por la ŝtato!
  Politikisto ofte estas papera tigro, kaj dentego vulpo, li estas naskita por malnoblaj ludoj, kaj estas bona por ruzoj!
  Politikisto ne ĉiam estas plena monujo, kiun ĉiuj amas, sed ĉiam poŝa monujo, kiu ruinigas la konsciencon!
  Viro amas verdaĵojn en sia poŝo kaj sonĝas sur la kanapo, nur mono estas en la nebulo, se vi loĝas en nirvano!
  La politikisto volonte bovas, sed volonte plugas, kvankam li strebas plugi la balotanton kun la tuta pasio de vigla bovino!
  Politikisto, kiu ludas je geja malamo, ne ruĝiĝos, kiam li suĉas balotanton en la azenon!
  Politikistoj sub ruĝaj flagoj ne ruĝiĝas pro honto, verŝante skarlatan sangon!
  En la mondo vi estas aŭ griza lupo aŭ blanka ŝafo, aŭ bone nutrita vulpo aŭ manĝita leporo, kaj en politiko ial tirano alportas brilon al demokratio!
  La politikisto havas lupkutimojn, vulp-similajn kutimojn, sed profunde li ankoraŭ estas ĉokoladleporo, nur tute nemanĝebla por balotantoj!
  Ju pli fervore promesas politikisto, des pli frue la balotanto frostos antaŭĝoje!
  Politikisto similas al prostituitino, li multe laboras per sia lango, sed li povas kontentigi nur intelektan impotenton!
  Kio estas la diferenco inter politikisto kaj prostituitino? Por prostituitino, la kliento ĉiam pravas; por politikisto, la balotanto ĉiam havas problemojn!
  Politikisto kun krio de koko, ambicio de aglo, teno de kajto, avideco de korvo, sed tamen senflugila!
  Politikisto ofte estas inteligenta kiel boto, sed ŝuas la balotanton freneze!
  Ĉiu politikisto povas surmeti ŝuojn, sed post tio la balotanto estas vagabo en la vivo!
  La politikisto metas la manon en vian monujon, kiam li perforte krucos sin, kaj stumblas lin, genuiĝante!
  Kial kredantoj estas nomataj ŝafoj, ilin tondas friponoj, kiuj havas nenion sanktan!
  Se vi estas ŝafo, vi iros nudpiede dum jarcento; se vi estas kapro, vi restos azeno! Se vi estas viro kun via menso, tiam vi estos feliĉa por ĉiam!
  Vera vulpo en politiko povas ne nur skrapi ŝafon, sed ankaŭ eltiri tri haŭtojn de leono!
  Viro estas devigata tralasi virinon, sed kie ŝi ne eniras situacion, kie ŝi ne postulas inan paciencon kaj viran kuraĝon!
  La plej nesuvigebla estas tiu, kiu ne estas mallerte lerta en militaj aferoj, kaj ne logiko de racio!
  Se virino estas volupta kiel kato, tiam ŝia edzo havas musojn en la kapo!
  La plej brilaj ideoj estas mornaj de la ombropolitiko, kiam ili estas efektivigitaj!
  Virino estas ruza kiel vulpo, kaj eĉ regas leonon, se viro havas menson de koko!
  Dio povas fari ion ajn, nur superi virinon en petoj, Li estas senpova!
  Virino, por ne esti englutita de viro kiel boao, devas havi la pikilon de kobro!
  Homo povas esti simila al la Kreinto en ĉio, nur imitaĵo kiel simio ne kolorigas lin!
  La homo povas superi la Ĉiopova Dion nur per fiereco, kaj eĉ tiam se li estas intelekte kreita de Pithecanthropus!
  Virino ne volas esti kokido, sed ŝia ideala viro estas koko!
  La vulpovirino vere havas lup-tenon sur kastoraj viroj!
  En la politiko estas kiel en arbaro, se oni manĝas kverkon porkon, se leporo formanĝas vulpon, se azeno - tri feloj estos forĵetataj!
  Ju pli hela la virino, des pli ŝi estas vulpo!
  Al grizaj homoj mankas griza materio en la cerbo, brilaj personecoj, grizaj en la kapo en grandaj kvantoj!
  Griza viro estas soleca kiel lupo, kaj kiel leporo li ne havas ripozon!
  Se politikisto estas granda vulpo, tiam la leona parto estas garantiita al li!
  Vulpo-politikisto senigas al la voĉdonanto-korvo la ŝancon rajdi kiel fromaĝo en butero!
  Estas malpli da steloj en la ĉielo ol interpretoj de la Sankta Skribo!
  Ekzekutisto en ruĝa robo, pli justa, politikisto kun elokventeco!
  La ekzekutisto havas akran hakilon, la politikisto havas akran vorton, la unua blovas la kapon, la dua gutas sur la cerbon!
  Haki kapojn foje estas pli humane ol guti sur cerbon!
  Se vi lasos politikistojn guti sur vian cerbon, vi ŝiros viajn harojn pro frustriĝo!
  La paroloj de la politikisto estas kiel akvo por cerbolavo!
  Kio estas la plej granda Dio en politiko, kio kreas senleĝecon!
  Politikisto ĉiam rigardas la balotanton kiel azenon kun vulpa rigardo por plugi!
  Virino amas elmontri sian malriĉan korpon por vesti sin pli riĉa!
  Nudpieda virino surmetas viron pli rapide, eĉ se li ne estas tute boto!
  Kun nuda ina kalkano, estas pli facile ŝpini viron sur modaj botoj!
  Por akiri modajn ŝuojn por si, virino devas ĝuste "ŝui" viron!
  Virino, kiu ne scias ĝustatempe nudi sian kruron, restos "ŝuita" por ĉiam!
  Tro ofte, rigardante nudajn inajn krurojn, viro riskas "ŝui" sin al la stato de vagabondo!
  Por ne resti nudpieda por ĉiam, vi devas povi ĝustatempe deĵeti viajn ŝuojn!
  La nuda piedo de knabino estas pli bona ol la lona boto de invadinto!
  La plej forta kiraso ne rezistos, antaŭ delikata haŭto, ĉarmajn knabinajn plandojn!
  Virinoj tre lerte grimpas en la monujon de viro kun nudaj piedoj!
  La plej glueca parto de la virina korpo por oraj moneroj, nudaj piedoj kaj nudaj mamoj!
  Virino bezonas foje demeti siajn ŝuojn por ne genuiĝi en bezono!
  Kun nuda piedo estas pli facile surgenuigi homon!
  Nudpiede ĝustatempe, neniam nudpiede!
  Estas pli facile por nudpieda virino grimpi la oran pinton!
  Vi estas viro de botoj, se vi ne amas virinajn krurojn!
  Virino kun maldikaj kruroj igos viron kliniĝi en respekto!
  Nudaj piedfingroj estas pli lertaj ol manoj kiam virino prenas monerojn el la poŝo de "ŝuita" viro!
  La plej lerta estas, ke virino puŝu viron sub la kalkanon per siaj nudaj piedoj!
  La vojon al la koro de homo estas pli facile por belulo piedpremi per nudaj piedoj!
  Nudaj piedoj de knabinoj, pli tenace kiam grimpas Evereston de vira koro!
  Demetinte siajn ŝuojn, estas pli facile por virino transiri la dezerton de vira indiferenteco!
  Vi estos muta kiel boto, vi trafos sur la kalkano eĉ nudpiede!
  Nuda virina kruro igas viron fali en nudpieda infanaĝo!
  Plej ofte, ŝuitaj botoj falas en nudpieda infanaĝo!
  Se knabino havas belajn krurojn, tiam ŝi ne estas nudpieda en la vivo!
  Nudpieda knabino estas pli bona ol ŝuita maljunulino, juna kato, pli amuza ol maljuna leono!
  Plej bone, virino ricevas premion kun nudaj mamoj, kaj modajn ŝuojn kun nudaj piedoj!
  De la dornoj de vira indiferenteco, la plej bona maniero protekti virinon estas nuda kalkano!
  La plej fortika kalkano por viro el nuda ina piedo!
  Nudpieda ina kalkanumo, la plej bruligita boto ŝuita per frakoj!
  Se vi ne sukcesas demeti viajn ŝuojn ĝustatempe, vi fariĝos nudpieda!
  Se vi estas menso de klubo, tiam vi povas bone varmiĝi, nur vi mem!
  Estas bone havi klubon, estas malbone esti klubo!
  Gisferaj pugnoj povas helpi vin pluvivi, sed kverka kapo kondukos al morto!
  Kiam la reganto ne havas reĝon en la kapo, anarĥio regas en la lando, kaj ili vane vendas!
  Krono ne estas por la sama kapo kiel ĉapelo!
  Sur la kverka kapo kaj la krono malfortike sidas!
  Ĉar kverko ne estas forta, sed la materialo por la kapo el ĝi estas la plej delikata!
  Kiu estas klubestro, li ekkaptas per klabo!
  La politikisto tenas monujon kaj bastonon en la manoj, nur lia mono estas ligna, kaj la bastono estas papero!
  Hela kapo, en la lasta loko rilatas al grizaj haroj!
  Vi eble ne estas blondulino, sed estas bele esti hela animo, knabinoj povas venki la malbonajn por ke aliaj povu vivi feliĉe!
  Vi ne povas konstrui solidan defendon el kverkoj nur sur stumpetoj!
  Se la politikisto ne estas pego, tiam li forigos la blatojn, ne nur el la balotstumpo! Kvankam la politikisto ne estas aglo, li konsideras balotantojn korvoj kaj pegoj!Se vi permesas al politikistoj forigi razojn de vi, tiam vi certe estas pego!
  Politikisto kun balotantoj estas vulpo, sed kun si mem, hamstro estas hamstro!
  Saĝa politikisto estas kiel vulpo en kokejo, sed stultulo estas kiel elefanto en porcelanbutiko!
  Ordo estas silentigita, la politikisto kreas malordon per parolado!
  Politikisto multe parolas, precipe kiam li volas fermi la buŝon!
  Diskuti kun politikisto, ke batante akvon en pistujo, krom se vi rompas la muskolon de la lango, mensogas kun profito!
  Politikisto estas miksaĵo de vulpo kaj lupo, sed li multe porkas!
  Ju pli da politikisto la vulpo, des pli li porkoj!
  En politiko, estas kontinua menaĝerio, lupoj, leporoj, kokidoj, koko kaj pegoj, nur vulpo estas ĉiam elektita kiel reĝo!
  Diktatoro, kiu ŝajnigas sin leono, estas vera porko!
  Politikisto povas nur pasi por leono se la balotanto estas kompleta azeno!
  Politikisto surmetas ŝafan felon, sed nur sangosoifo igas lin parenca al lupo, kaj solida virŝafo kun eltrovemo!
  Pli bone estas havi lupon en ŝafa vesto, ol virŝafon en formo de leono!
  Politikisto blekas pri paco kiel ŝafo, sed lupaj dentegoj bruas militon!
  Politikisto elverŝas kiel najtingalo por ricevi la voĉon de la elektantaro, sed tenas ilin por pegoj!
  Se parolo de politikisto ŝajnas al vi trilo de najtingalo, ĉi-kaze ne estu korvo!
  Se politikisto kantas kiel najtingalo, tiam li konsideras vin taŭga ludo!
  Ĉasado por balotantoj diferencas de arbarĉasado, ke la ĉasisto faras kiel eble plej multe da bruo!
  Politikisto, kontraste al poŝŝtelisto, kreas multe da bruo dum ŝtelado, kaj prenas flaton dum rabado!
  Ankaŭ politikisto estas iusence dio, sed estas pli bone ne kredi je li!
  La politikisto ŝatas promesi la Lunon al la balotantoj, nur li forgesas aldoni, ke krom sablo, tie ne ekzistas vivo!
  Ve ne de la menso, sed de la manko de praktika saĝeco!
  Ĉiuj problemoj de la mondo estas ne de mono, sed de ilia foresto en la ĝusta kvanto!
  Lingvo estas donata al politikisto por kaŝi siajn pensojn, sed ne kun kia elokventeco politikisto povas kaŝi sian grizan malnoblecon!
  Se fero iros al ĉenoj, ĝi ne restos por glavoj, se arĝento estas verŝita en paroladojn, tiam estos nenio por pagi salajron!
  Ĉu politikisto havas doton por plenumi promesojn? Posedas, sed ne por nenio!
  Elefanto trudas grandan amason da merdo, kaj politikisto-vulpo, eĉ pli granda monto de parola diareo!
  La politikisto verŝas abunde dolĉan mielon de paroladoj, dronante la balotantojn en parola diareo!
  La dolĉa parolo de politikisto estas kiel miela fluo, nur vi naĝas laŭ ĝi en la rubon!
  Politikisto povas plenumi promeson nur por ke la balotanto kredu je la neebla!
  Estas multaj politikistoj en la elektoj, sed estas neniu por elekti, kiu estas stumpo, kiu estas ferdeko, kiu estas vulpo, kiu estas porko, kiu estas urso - nur unu afero restas de ĝeno - muĝi. !
  Politikistoj, kiuj ofte disŝiras la gorĝon, devus esti piedbatitaj en la orelojn!
  Politikisto, male al najtingalo, neniam kantas por nenio, kaj havas vulpon-donon!
  Politikisto volas fariĝi aglo, sed lia balotanto ĉiam ne havas birdorajtojn!
  Kial vi estas sur la birdorajto, ĉar la menso estas pego!
  La politikisto havas multajn diversajn kantojn, sed ĉiuj kun nur unu motivo: elektu min!
  La balotanto, kiel bulko, forlasas leporon, lupon, urson, sed bela politika vulpo formanĝas lin ĉiuokaze!
  La politikisto kalkulos per dolĉaj paroloj je la intelekto de muŝo, la trilo de najtingalo, je la konsidero de pego, sed lia porka esenco estas videbla por la okulo de akcipitro!
  Virino ankaŭ estas bona politikisto, kaj almenaŭ donas ŝancon, ke ŝi plenumos la promeson de fideleco kaj donos plezuron!
  Soldato devas havi la forton de kverko, sed ne kverka kapo!
  En ĉiu kverko estas kavaĵo, en ĉiu kverka kapo estas truo, el kiu elfluas cerboj!
  Se via menso estas kiel kverko, tiam vi kliniĝos kiel tremolo!
  Se vi ne havas la ruzon de vulpo, tiam tri feloj eliros de vi!
  Se vi estas muta kiel kverko, ili forŝiros vin kiel gluiĝema!
  Juna soldato, pli bona ol kaduka generalo!
  Por ĉiu el liaj novaj kostumoj, politikisto tiras tri haŭtojn de balotantoj!
  Vi estos saĝa kiel kverko, ili forŝiros ĝin kiel gluiĝema kaj leporoj!
  Ruza vulpo eĉ eltiros tri haŭtojn de leono, se li estas virŝafo kun menso!
  Se vi ne volas fariĝi vulpo, vi ĝemos kiel malsata hundo!
  Politikisto estas vulpo, li sentestigas kokajn balotantojn en taglumo!
  Vi estos stulta kiel stumpo, ili senvestigos vin kiel gluiĝemaj, ne nur ruzaj vulpoj, sed ankaŭ malkuraĝaj leporoj!
  Eĉ aglo, ruza vulpo, povas elmontri malsekan kokidon!
  Homo, sonĝante pri rolo de leono, ofte fariĝas azeno plugita de vulpo!
  Homo havas leonajn ambiciojn, azenan obstinecon, mallertecon de urso, gracon de elefanto, sed lia vulpo ĉiam kapablas logi lin!
  Vulpo de ruĝa koloro, politikisto de sanga kostumo!
  Virino venkas fortajn virojn ludante sur iliaj malfortoj, politikisto konvinkas malfortajn balotantojn evidente troigante ilin!
  Virino estas la plej ruza politikisto, ŝi ne bezonas studi por esti vulpo, sed ŝi devas povi surmeti ŝuojn restante nudpieda!
  Virino ankaŭ amas junecon, sed la verdo de la dolaro estas al ŝi pli kara ol la verda aĝo de la patrono!
  La verdaĵo de knabina juneco allogas la verdajn bekojn de viroj, kiuj grasiĝis el dolaroj!
  Ne persekutu la verdan dolaron, problemoj ankaŭ havas verdajn okulojn, kaj la ŝelo estas kriska!
  Kredante je Dio, ne malleviĝu al la nivelo de besto: homo ne estas submetiĝema ŝafo, kaj ne fetora kapro!
  Enspezi monon per la kredo de homoj estas kiel verŝi sterkon sur oron, malfido kreskos!
  Kredante dimanĉe, ne atingu sep vendredojn en la semajno!
  Kredo je la eterna infera flamo boligas la lakton de superstiĉo, el kiu la ŝaŭmo estas forigita, friponoj de religio!
  Nur stumpetoj kaj kverkoj kredas je la infera ĝojfajro de eterna flamo, lasante sin senŝeligi kiel gluiĝeme!
  Kiel brilas la flamo de eterna infera fajro? La brileco de oraj moneroj en la poŝoj de friponoj el religio!
  Friponoj uzas Dion por vicigi siajn poŝojn, kaj ne nur estas trompitaj kun malplena kapo!
  Friponoj el religio forŝiras tri felojn de ŝafoj, rompas la kornojn de kaproj, nur profito estas kara al ili, kaj fido estas por haka laboro!
  Honesta pastro estas kiel vegetara lupo, nur fido estas ĉiam honesta, kaj ĝia uzo estas egoisma!
  Ĉiu religio estas fabelo, nur profitoj estas faritaj el ĉi tiu fantazio en vere fabelaj proporcioj!
  Kiu permesas vin pendigi nudelojn sur viaj oreloj, estos eterne malsato!
  Vi ne estos plena de nudeloj sur viaj oreloj!
  Nudeloj sur la oreloj estas plado de la plej nova naŭza freŝeco!
  Ĉu tio estas Dio, neniu scias, sed ili konstante krucumas homon, kvazaŭ li estas la similaĵo de Kristo!
  Homo strebas regi la potencon de Dio, sed ĝis nun ricevas krucumon nur ne en dia maniero!
  Kun koro, homo strebas al bono, kun menso al profito, kaj kun stomako al glutemo, kaj finfine, implikitaj kruroj, trenitaj en kavon!
  Se homo havas la inteligentecon de gorilo, li plugos kiel ĉevalo kaj manĝos kiel hundo!
  Homo lasas sin meti sur kolumon, sed por plugi oni devas bati lin per vipo de trudo!
  La politikisto havas grandan poŝon, sed li estas nur sensignifa poŝŝtelisto!
  Politikisto, kiu promesas al la voĉdonantoj la lunon el la ĉielo, veninte al la potenco, forlasas la lunan pejzaĝon, kaj ploregante pro malsato ĉe la suno!
  La diablo en ĉiu politiko instigas vin preni la lokon de la Plejalta Dio, sed la politikisto havas tre malmulte da talento!
  Homo strebas fariĝi ĉiopova, sed lia morala progreso ne plibonigas ĝin!
  En milito, kiel en bona teatro, la sekva ago estas neantaŭvidebla, larmoj certe verŝos!
  En milito, ĝi estas kiel en filmo: la ago allogas, ĝi neniam estas enuiga, sed ve, ĝi vere mortigas!
  Se vi ne estas facilanima, la tero ripozos en paco en la milito!
  La ekzekutisto amas hakilon el armilo, sed en batalo li havas mallertan lertecon!
  Oni povas ankoraŭ kuiri supon el hakilo, sed tion, kion oni skribas per heroa plumo, oni ne povas tranĉi per ekzekutisto!
  Senfinaj eblecoj por tiuj, kiuj ne metas limojn por si mem!
  La plej forta homo ne tiros neelteneblajn ambiciojn!
  La homo estas malproksime de Dio, ĉar li ne malproksimiĝis de la makako en sia imitado de la naturo!
  La politikisto estas dio en ambicioj, en la metodoj de sia vizaĝo, kaj en uzado de la rezultoj li estas rekta porko!
  Kiu ne estas lupo en la vivo estas senhaŭtigita trifoje, kiu ne estas vulpo en sia menso estas senintestigita kiel kokido!
  La lupo ĉiam malsatas, la viro ĉiam estas malkontenta, kaj la politikisto ne povas diri eĉ vorton de vero!
  La vulpo havas valoran felon, sed la vulpo-certigoj de politikistoj nenion valoras!
  Estas pli da lakto de kapro ol de politikisto, kiu estas virŝafo kun menso!
  En elektoj, politikistoj estas kiel inter pesto kaj ĥolero, kvankam politikistoj estas multe pli kontaĝaj en sia skizofrenio!
  La politikisto havas lupan nazon por profito, sed li mem estas preta porko por sentestigi!
  Politikisto estas virŝafo, kiu rapidas al la leona trono, kaj kiam li atingas la supron, li iĝas vulpo, senintestigante kokajn balotantojn!
  Ili ne kredas je politikistoj, sed ili voĉdonas, ili ne komprenas muzikon, sed ili volonte aŭskultas, ili ne manĝas nudelojn, sed ili volonte kroĉas al siaj oreloj!
  Oro nur aspektas bele, fakte ĉi tiu metalo, la homaro ĉiam suferis, ĝi fariĝis aroganta!
  Nudinte siajn mamojn, estas pli facile por virino deŝiri tri haŭtojn de viro!
  La nudaj piedoj de knabinoj metis virojn en galoŝojn!
  Se viro havas la menson de boto, tiam ĉiam sidu en galoŝo!
  Nuda kruro de virino ĝustatempe metos ajnan boton en galoŝon!
  Homo, kiu ofte rigardas nudajn, inajn krurojn, sidiĝu en galoŝo!
  Nudpieda ina kruro, bone veturas sub la kalkano kaj perfekte sidas en galoŝo!
  Viro pretas turni sin por deŝiri la ŝuojn de knabino!
  Vi povas turni ajnan boton eksteren per nuda ina kalkano!
  La nuda piedo de virino renversos iun viron, eĉ se li estas la lasta boto!
  Se vi volas renversi homon, demetu viajn ŝuojn, se vi volas meti lin en galoŝon, elmontru vian kalkanon!
  Kial infanaĝo estas nudpieda, ĉar nuda virina kruro igas virojn perdi la kapon, kvazaŭ ili estus knaboj!
  La deziro vidi virinon nuda igas viron turni sin!
  Por senvestigi virinon, vi unue devas surmeti ŝiajn ŝuojn!
  Senvestiĝinte ĝustatempe, komercistino forŝiros tri haŭtojn de viro!
  Virino, kiu ĝustatempe nudiĝas, ne fariĝos nudpieda kaj ĝisfunde ŝuos viron!
  Nudpieda virino metos boton sur viron, kaj metos lin en galoŝon, kaj renversos lin kaj faros lin la lasta nudpieda!
  Homo similas al gibono, nur, bedaŭrinde, pli ofte en intelekto ol en potenco!
  La viro havas azenan obstinecon, la ambicion de leono, sed efektive li estas kapro!
  Viro por virino estas kiel deklivo por bovino, oni ne povas malhavi ĝin, sed estas abomena alproksimiĝi!
  Kion komunaj havas viro kaj necesejo en virina ĉambro - ke virinoj nur blekas ĉe viroj!
  Virino estas ruza vulpo, kiu povas formanĝi ajnan leonon kiel kuniklo!
  Virino bezonas viron kiel vipan knabon, se li ne batos viron, tiam ne estos vivo!
  Virino bezonas virojn kiel kornojn de porko, nur pelta mantelo donacita de viroj estas multekosta!
  Ne ĉio estas oro, kiu brilas, ne ĉio estas trezoro, kiu blindigas!
  Sed kato en poketo estas ankoraŭ pli bona ol vulpo en ŝafa felo!
  La plej forta leono povas esti tenita per ŝnuro de ruza vulpo!
  Eĉ kun la forto de kato, vi povas venki leonon per la ruzo de vulpo!
  Por ne esti pego, ne kalkulu la kornikojn!
  Estas pli facile kanti korvon kiel najtingalo ol politikisto plenumi balotpromesojn!
  Por diskuti kun politikisto, ke nombri korvon kaj esti la lasta pego!
  La vulpo ne havas la plej grandajn dentegojn inter bestoj, sed la plej multajn viktimojn inter homoj!
  Neinvitita gasto estas pli malbona ol porko en poke!
  Se vi estas lerta kun ŝtipo, tiam vi laboros forte kiel Paĉjo Carlo, kaj vi ne trovos la oran ŝlosilon!
  Se vi ne volas studi kiel Pinokjo, tiam vi restos ŝtipo dumvive!
  Se vi estas eltrovema kiel Pinokjo, tiam la menso tute ne estas ensalutinta!
  La menso estas kiel tiu de ŝtipo, tiu, kiu, kiel Pinokjo, anstataŭ lernejo, kuras al la teatro!
  Entombigante oron en la teron, vi fariĝas civitano de la lando de malsaĝuloj!
  Se vi enterigos viajn orajn talentojn, vi pereos pro kupra denaro!
  Oraj montoj da arĝentaj paroloj ne valoras eĉ unu denaron!
  Se politikisto krevas lian menson, tiam la balotanto iras en la drenilon!
  Lerta metiisto povas fari Pinokjon el ŝtipoj, sed kiu estas bruligita de la menso, kaj per ora ŝlosilo vagos en la marĉon!
  Por ke la homoj maturu al demokratio, ili bezonas la sunon de libereco, kaj en la mallumo de la despotismo, ili por ĉiam restos politike verdaj!
  Karaj botoj, virino minas kun nuda piedo!
  Politikisto ofte ĉikanas por meti jugon al balotantoj!
  Koko politikisto dispremas balotantojn kiel kokidojn!
  La politikisto revas rajdi sur blankan ĉevalon por meti jugon al la balotanto!
  La vulpo estas malgranda kun dentegoj, kaj volante engluti ilin, ĝi ĝenerale kaŝas ilin!
  Politikisto, kiu multe parolas pri la homaro, estas tipa kanibalo!
  Kaj urso povas esti lulita per mieldolĉaj paroloj!
  Por alkoholulo, amara vodko estas pli dolĉa ol mielo!
  Tajloro mensogos kaj ne ruĝiĝos, politikisto "ruĝiĝos" kaj mensogos!
  Virino, deĵetinte siajn ŝuojn, surmetas viron, ĝis la nivelo de vagabondo!
  Milito ne havas virinan vizaĝon, sed fizionomion, kiu allogas ekscit-serĉantojn!
  Virino estas kolombo, kiu mordas en pego viron kiel milvo!
  Virino ĉiam havas sep vendredojn semajne, kaj sen dimanĉa donaco de geedza ŝuldo, ŝi ĉiam havas liberan tagon!
  Dio ne estas ĉiopova en ĉio, li estas senpova disputi virinon!
  Kvankam Dio estas ĉiopova, li ne kapablas fermi la buŝon de virino, kaj ĉesi la politikon!
  Politikisto ne havas konsciencon, virino havas senton de proporcio, kaj virina politikisto havas ĉiujn sentojn sen mezuro!
  Virino estas floro, pika kiel rozo, sed ŝia dolĉa bonodoro allogas kaprojn kaj virabelojn!
  La balotanto falas en infanaĝon, voĉdonante por la malamindaj maljunaj kverkoj kun kavoj!
  Rusa soldato povas esti igita kolapsi kiel beveligita ŝtipo, sed ne surgenuiĝi, kaj skuigi kiel tremolo!
  Se vi ne volas observi militan disciplinon, vi fleksos vian dorson kiel kaptito!
  Estas multe da malpuraĵo en nia mondo, nur maloftaj princoj en ĝi!
  La lango de la politikisto estas longa, sed por plenumi tion, kion li draŝis - liaj manoj estas mallongaj!
  La politikisto estas rapida promesi, malrapida plenumi, petas almozon, kaj pardonon pro trompo!
  Kiam virino ne havas sufiĉe da ŝuoj, ŝi surmetas viron nudpiede!
  Virino estas antaŭ ĉio vulpo, kiu volas laso leonon, sed kutime azenoj kaptiĝas en ŝia laso!
  Virino estas kokido, kiu amas orajn ovojn, alportante nur perdon al sia portanto!
  Virino estas kokido, nur ŝi povas alporti orajn ovojn al tiu viro, kiu estas vera vulpo!
  Vera vulpo kaj koko igos vin demeti orajn ovojn!
  La ungegoj de vulpo ne estas tiuj de leono, sed ŝi deŝiros tri haŭtojn de la reĝo de la bestoj!
  Kiu ne estas vulpo kun sia menso ankaŭ ne estas leono!
  Vulpovirino kapablas konvinki iun viron, ke li estas leono, reproduktanta kiel simpla azeno!
  Ina leonino kun nur vulpa menso kaj lupa teno!
  La leono ne estas tiu, kiu muĝas, sed tiu, kiu ŝiras multe da verdaĵo!
  Kiam politikisto ne estas vulpo, tiam oni deŝiras de li tri haŭtojn kaj surmetas lian kolumon!
  Politikisto havas larĝan azenon por sidi sur du seĝoj, sed li havas animon nur per vortoj!
  Tanko estas trapikita per urani-kerna kuglo, politikisto faras sian vojon al la supro sen koro, sed kun ora monujo!
  Kun nudaj piedoj, virino povas konduki miliardulon en la slumon de ruino ĝis la nivelo de vagabondo!
  Politikistoj adoras, kaj nudaj piedoj de virinoj kaj balotantoj por surmeti ŝuojn!
  La politikisto senvestigas la virinojn, kaj surmetas la virajn ŝuojn!
  La politikisto volas nudigi virinajn krurojn, kaj ŝui virojn ĝis la oreloj!
  Politikistoj volas senvestigi la virinon en la lito, kaj ŝui la virojn proksime de la urnoj!
  Por politikisto, la nuda piedo de knabino estas altigi dignon, sed la takso altiĝas, ŝuante balotantojn!
  La politikisto havas nudajn kalkanojn de virinoj en la kapo, kaj la balotanto estas por li malakra boto!
  La politikisto amas virinojn tute sen vestaĵoj kaj balotantojn, kiuj estas plene ŝuitaj!
  Virino, ĝustatempe deĵetante siajn ŝuojn, kondukos politikiston sub la kalkanon, eĉ se li estas spertita boto!
  Politikisto, kiun virino kapablas veturi sub la kalkanon per la nuda piedo, stultaj botoj!
  Amu nudajn inajn krurojn, sed ne estu felta boto!
  Kiel malbelaj estas la nudaj kruroj de virinoj, estas abomena lasi ilin peli vin sub la kalkanon!
  Admiru la nudajn piedojn de la knabinoj, sed ne lasu ilin surmeti vin kiel feltan boton!
  La nudaj kruroj de virinoj faros plenajn botojn el politikisto, kiu kutimas ŝui balotantojn!
  Virino, deĵetinte siajn ŝuojn, kapablas meti sur siajn genuojn ne nur feltan boton!
  Bato de virino estas pli forta kiam ŝi demetas ĝin, piedbatante siajn ŝuojn!
  Politikisto estas ronda felta boto, se lin pelas sub la kalkanon la nudaj piedoj de virinoj!
  Estas tia forto en la nudaj piedoj de la knabinoj, ke ŝi veturos la plej spertan boton sub la kalkanon kaj ĝisfunde surmetos la plej inveterajn feltajn botojn!
  Vi ne povas konvinki virinon nudi siajn krurojn, se vi estas plena boto!
  Virino amas modajn ŝuojn, sed estas pli bone por ŝi iri nudpiede ol esti ŝuita kun feltbotita politikisto!
  Se la virino estas tigrino, tiam ŝi disŝiros la viron, eĉ se li ne estas kompleta azeno!
  Nudaj piedoj de knabino, iu ajn viro estos devigita rampi sub la kalkanon!
  Viro ĉe la vido de nuda ina kalkano fariĝas plena felta boto!
  Nudpieda knabino plene surmetos viron, eĉ se li kutimas fari aliajn per feltaj botoj!
  Homo estu forta kiel kverko, kaj ne permesu forigi de li pecetojn kiel de stumpo!
  Nudpieda ina kalkano, viro estos senvestigita al la celo, kaj ŝuita ĝis la oreloj!
  Soldato estas siliko, se la menso ne estas pavimo!
  Homo estas vera diamanto, kiam li havas koron el oro kaj feraj nervoj!
  Homo devas esti tiel forta kiel ŝtalo, sed streĉa kiel stumpo!
  Homo havu aglan okulon, kaj aŭdado ne estu kiel tiu de korvo!
  Viro havas nur la kuraĝon de aglo, sed fakte, plej ofte la rolulo estas tipa kokido!
  Ne estas malbelaj virinoj, ekzistas nur abomena vira senpoveco!
  Kelkfoje la lakto de soldato ne sekiĝas sur liaj lipoj, sed li ne sendas kuglojn en lakton, kaj per sia verda juneco, li pelas la maljunulojn en ruĝan!
  Virino en milito estas kiel perlo en konko - ĝi povas esti malkomforta, sed alloge maturiĝas plene!
  La ebriulo havas ruĝan nazon, ne ruĝan vivon kaj nigrigan reputacion!
  Vodko estas forta trinkaĵo, kiu igas homon slobo!
  Por politikisto-ĵeleo, parola diareo estas karakteriza!
  Politikisto malofte estas bona paŝtisto, sed ĉiam strebas tondi la hararon de la balotanto kiel ŝafido!
  La politikisto estas la plej dolĉa mielo de paroladoj, iĝas parola diareo!
  Se Dio transformis akvon en vino, tiam la politikisto igas vortan diareon en oran pluvon en sia poŝo!
  Homo havas ne nur barbon sur la vizaĝo, kaj ŝtalaj buloj en la pantalono, sed ankaŭ oran koron en la brusto!
  Ankaŭ kapro havas barbon, sed nur vera viro havas oran koron!
  Spriteco fojfoje montras la obtuzecon de la menso, kiel rekta spegulo kurba vizaĝo!
  La akra okulo de kaŝpafisto kapablas trapiki la dikan kirason de la plej dikaj brovoj, la plej stulta militisto!
  Estu gaja kiel infano, sed ne falu en infanaĝon - vi serioze venos sur la poton!
  La plej bona batalo se li estas en ebria festeno!
  Nur la mega-universo kaj homa stulteco ne havas limojn!
  La homo povus superi sian kreinton nur en idioteco kaj detruo!
  Ĉiuj raciaj estaĵoj konsentas en idioteco!
  Malbono ne estas en la monarkio, sed en la foresto de la kapo de la reĝo!
  Kiu promesas feliĉon dum jarcentoj, kondukas al momento de silento!
  La politikisto grimpas al la supro, kun la helpo de la plej bazaj lertaĵoj!
  La vojo supren estas serpentuma, sed la malalta alproksimiĝo tranĉas la distancon!
  Ne ĝoju pri malmultekosta vodko, se via vivo ne valoras eĉ unu denaron!
  Monujo plena kun malplena koro, sed kapo superfluanta de eltrovemo kaj eltrovemo!
  Malplena monujo povas esti plenigita, se ne hakita de la ŝultro, sed kapo sen cerbo korekteblas nur per ekzekutisto!
  La plej granda pezeco sur la koro, de malplena stomako!
  La plej agrabla leĝereco, de la pezeco de la monujo!
  Bone plenigita monujo estas pli bona ol firme tirita zono!
  Kiu havas pensojn en logika fasko, li ne streĉos sian zonon!
  Estas pli bone streĉi la zonon sur la stomako ol la maŝon ĉirkaŭ la kolo!
  Estas pli bone streĉi la zonon sur la stomako pro la armeo ol streĉi la maŝon ĉirkaŭ la kolo en kapitulaco!
  La balotanto ĉiam malsatas, ĉar la politikisto nutras lin nur mielpromesojn!
  Kaj mielo estas amara, se ĝi estas mielo el la lipoj de politikisto dum balotkampanjo!
  Abela mielo resanigas, mielo el la buŝo de politikisto kripla!
  La politikisto proponas al la balotanto tre monotonan dieton: mielo de dolĉa parolo kaj nudeloj por la oreloj!
  Vi ne estos plena de nudeloj sur viaj oreloj, kaj vi venenos de mielo el la buŝo de politikisto!
  Se mielo fluas el la buŝo, tiam la babilema menso estas malplena!
  Abeloj donas mielon, dolĉa parolo de politikisto parola diareo!
  Ju pli dolĉaj la mielparoladoj de la politikisto, des malpli da salo de analizisto en ĝi!
  Maljuneco ne estas kalendaraj jaroj, sed kiam la sporta movado malmodiĝas!
  La plej facila maniero por fariĝi juna denove estas resti vidvino kun heredo!
  Eĉ se viro havas la plej lastan boton, la nuda kalkano de virino igos lin surmeti siajn ŝuojn, kaj demeti siajn lastajn pantalonojn!
  Nudpieda virino havos la plej modajn ŝuojn de ŝuitaj viroj!
  Ne hontu virino promeni nudpiede, hontu kiam vi estas ŝuitaj pro modaj ŝuoj!
  Kun nuda kalkano, virino veturos la lastan boton sub la kalkanon, tuj kiam li havos siberian feltan boton, tiam la nuda piedo restos "ŝuita"!
  Politikisto havas nur ambiciojn de leono, sed menson de azeno, karakteron de kapro kaj koko ambicion!
  Kurante fadenojn vivo, sed vi ne devas esti leporo en vivo!
  La plej rapida besto estas la gepardo, sed la vulpo plej verŝajne atingas la viktimon!
  La leono estas la reĝo de la bestoj, sed la vulpo povas igi kokidan monarkon en malsekan kokidon!
  La forto de leono, la grandeco de elefanto, la rapideco de gepardo, la teno de lupo pasas sen vulpa ruzo!
  Testudo kun ruzo de vulpo atingos gepardon kun inteligento de azeno!
  Esti persista en la atingo de celo ne signifas esti obstina pego kaj obstina azeno!
  La virino ĉe la orfiŝo antaŭ ĉio petas princon, sed plej bone ŝi ricevas pajacon, kaj plej malbone ekzekutiston!
  Homo estas kutime besto: kapro, azeno, koko, virŝafo, sed leono inter maskloj estas malofta escepto!
  Ĉiu virino estas reĝino, sed malofte viro leviĝas super la reĝa lakeo!
  Virina koro estas tirita al leono, sed la menso diras al vi, ke ruza vulpo faros vin vera reĝino!
  Se la leono estas la reĝo de bestoj, la ruza vulpo estas la reĝino!
  Reĝo Midaso ŝanĝis materion en oron, kaj la vulpo faras azenojn el leonoj, virŝafojn el lupoj!
  Se vi ne sukcesas akiri la ruzon de vulpo - ili plugos kiel ĉevalon, ŝuos ĝin kiel azenon, tranĉos ĝin kiel virŝafon!
  Ne ĉiu viro estas la reĝo de plenumado, sed ĉiu virino estas la reĝino de deziroj!
  Virino en deziroj estas ĉiopova diino, en agado de senpova sklavo!
  Ĉampioneco por ĉiam, nur sano por iom da tempo!
  Ĉiuj homoj estis krucumitaj iel aŭ alie, sed nur Unu homo fariĝis Dio, do ni trinku al ni farante kun li kompanion en la Eterneco!
  Viro ne plu estas simio, sed vera gorilo, kiam li ebriiĝas!
  Vodko estas travidebla, sed la menso fariĝas nuba de ĝi, amara, sed ĝi altiras pli ol dolĉa mielo al muskoj!
  Milito estas, kompreneble, malbona duonpatrino, sed ŝia edzo estas heroa patriotismo!
  Milito estas afero de junuloj, sed aldonas saĝan grizan hararon!
  Hela kapo, ne ĉiam grizhara, sed ne malklarigas la instruojn kaj ĉiam scias multon!
  Se estas reĝo en la kapo, tiam ĝi brilos pro la brileco de la krono de la menso!
  Senpaga manĝaĵo estas fromaĝo en muskaptilo, kaj orelnudeloj estas la plej okupataj!
  Aŭ pli ĝuste, vi ricevas veneniĝon de nudeloj sur viajn orelojn kaj senpagan fromaĝon en muskaptilo!
  Unu pugno estas pli potenca ol cent kriegoj, unu genio, miloj da krientoj!
  Unu elefanto povas esti anstataŭigita per mil kunikloj, sed unu genio kaj miliono da mezboneco ne povas esti kompensitaj!
  Geniuloj estas maloftaj, ne ĉar la naturo estas avara, sed ĉar estas multaj enviaj homoj!
  Plej ofte, politikistoj kun kokida cerbo kaj la elokventeco de papagoj havas ambiciojn de aglo!
  La politikisto plenigas la balotanton per vorta diareo por igi lin feki oron en la poŝon de ventosako!
  Politikisto promesas al balotanto pecon de nemortigita urso, sed ĉi tiu vulpo detranĉos la tutan lanon de muta ŝafo!
  La politikisto surmetas ŝafan felon, sed malgraŭ la lupo teno, li mem estas nur virŝafo!
  Politiko estas tre malpura komerco - ĉar malpuraĵo facile gluiĝas al la mielo de paroloj kaj muŝoj kolektiĝas!
  Politikisto estas ŝtelisto, kiu per la lango eniras la poŝojn de la balotantoj!
  La ŝtelisto atingas la poŝon per la fingroj, kaj la politikisto per la lango en la animon!
  Politikisto estas pli malbona ol ŝtelisto, la unua ŝtelas nur monon, sed politikisto havas ankoraŭ konsciencon kaj animon, kaj fidon al la plej bona!
  Ŝtelisto ankoraŭ povas bridi la leĝon, politikisto mem uzas la leĝojn por rabi balotantojn!
  La politikisto havas minuskulan konsciencon, kaj maksimumon de malnobleco, kaj kompletan mankon de proporcio!
  Politikisto estas malpura, sanga, brua profesio, sed ĉiu balotanto suferas pro tio!
  Politikisto, kiam li signas sin, strebas enigi siajn fingrojn en la monujon de la balotanto!
  Pastro, kiel politikisto, elverŝas mielon el sia buŝo, al kiu gluiĝas moneroj, sed aliflanke, li ne promesas paradizon en ĉi tiu vivo pli honeste!
  La politikisto eniras la poŝon de la voĉdonanto, kiam li estas baptita, sed samtempe li iras pro trompo kaj kiel Judas pendigas sin!
  Politikisto elmetas multajn kokojn por imponi kokidan voĉdonanton!
  Politikisto malofte estas ora kapo, eĉ pli malofte ora koro, sed li amas oron en sia poŝo, kaj balotanto kun fera kapo!
  La politikisto havas unu lingvon, sed li eniras ĉiujn siajn poŝojn samtempe!
  La lango de prostituitino alportas plezuron, la lango de politikisto vomigas!
  Politikisto, kiel prostituitino, gajnas monon per sia lango, sed la balotanto ĉiam estas en ŝia pugo!
  Politikisto uzas longan langon kiel armilon por rabo, sed nur balotanto kun mallonga menso povas senigi monujon!
  Prostituitino prenas monon kaj donas plezuron kontraŭe, politikisto prenas voĉojn kaj donas seniluziiĝon kontraŭe!
  Politiko similas al prostituado, nur tuŝi ĝin anstataŭ ĝui belan korpon, vi banas vin en abomenindaj deklivoj!
  Prostituitino pagas kotizon por sia viando, politikisto prirabas balotantojn ĝis la osto!
  La politikisto ne estas nur parazito, li ankaŭ manĝas la balotanton senpage!
  Prostituitino povas kontentigi klienton, voĉdona politikisto ĉiam lasas lin malkontenta!
  La lingvo de prostituitino kuraĝiĝas, la lingvo de politikisto kaŭzas nur ridon, kaj eĉ fariĝas larmoj!
  Politiko estas pli malnova ol prostituado, la dua aperis kun la unuaj homoj, la unua estigis universalan ĥaoson eĉ antaŭ la kreo de la mondo!
  Politikisto estas, kompreneble, klaŭno, sed balotantoj ne ridas pri liaj ŝercoj!
  Antaŭe estis pajacoj sub reĝoj, nun politikistoj estas klaŭnoj sen reĝo en la kapo!
  Politikisto, ĉi tiu estas pajaco, kiu revas fariĝi reĝo, sed ne havas reĝon en la kapo!
  Politiko estas senpaga cirko, kiu estas tre multekosta!
  La politikisto aranĝas amuzan klaŭnadon, kiu eliras kun amaraj larmoj!
  La laboristo estas pagata unufoje monate, la politikisto faras promesojn ĉiutage!
  Politikisto lingvo kiel ŝovelilo remanta monon en sian poŝon!
  Politikisto estas longa lango, kiu strangolas la balotanton per maŝo, lia parolo estas glata!
  Longa lango mallongigas la vivon, malplenaj paroloj de politikisto plenigos korojn per ĝeno!
  La parolo de la politikisto estas longa, sed mallonga en menso, dolĉa en promesoj, amara en ekzekuto!
  La politikisto volas esti la unua persono en potenco, sed en la metodoj de batalado por la trono li estas la lasta besto!
  La politikisto volas ĉion tuj, sed en partoj nur merdo eksvalidiĝas!
  Politikisto faras nur unu aferon bone: nutri la balotanton per malplenaj promesoj, kaj pendigi nudelojn sur iliajn orelojn!
  Politikisto estas malbona konstruanto, li nur per lango konstruas kastelojn en la aero!
  Politikistoj ne ŝatas labori per siaj manoj, ili eĉ eniras la monujon de la balotanto helpe de sia lango!
  Politikistoj povas fari malmulte, sed superi ilin en la kapablo mensogi estas preter la potenco de la Ĉiopova!
  La politikisto ĵuras per la lumo, pretendante la lokon de Dio, sed lia animo estas pli nigra ol la Diablo!
  La voĉdonanto volas de la politikisto la lunon en la ĉielo, kaj montojn da oro, dum li mem ricevas hundon vivon, kaj parolado ne valoras eĉ unu denaron!
  Politikistoj, kiuj postulas donacojn kontraŭ la oraj montoj, ne valoras eĉ unu denaron, kaj parolas pri diareo!
  Voĉdonante kun la koro, la balotanto ricevas la politikiston sur la tronon, kiu ĉiam estas en la hepato!
  Se mielo fluas el la buŝo de politikisto, tiam li volas frapi la balotanton kiel muŝon!
  Ju pli la vivo ne estas mielo, des pli dolĉaj estas la paroloj de politikistoj!
  Politikistoj ne distingiĝas per la lojaleco de la hundo, sed ili multe bojas!
  Hundo povas protekti, mensogema politikisto povas nur mordi!
  Politikisto multe bojas kaj ĉasas la gorĝon, sed la balotanto ricevas vivon de hundo kaj lokon ĉe la slopsitelo de tiaj homoj!
  Politikisto, ĉi tio ne estas la hundo de la suvereno, sed korupta vulpo!
  Politikisto, ĉi tiu estas ruza vulpo, el kiu li odoras malplenan aĉan!
  Kvankam politikisto kun lupa teno surmetas ŝafon haŭton, sed li portas kompletan malŝparon de hundo!
  Virinoj amas politikistojn ne pro belaj okuloj, sed pro la kapablo bele ŝui la balotanton, kiu blindigis liajn okulojn!
  Politikisto, por tondi balotantojn kiel ŝafon, surmetas ŝafon haŭton, kaj blekas kiel virŝafo!
  Virino senvestiĝas por modo, politikisto ŝuas balotantojn por konservi ilin sub sia boto!
  Nudpieda virino logas virojn en reton, kaj politikisto ŝuas balotantojn!
  Politikisto estas vulpo, sed la korvo forprenas de la balotantoj ne nur pecon da pano, sed ankaŭ la restaĵojn de espero por gajni flugilojn!
  Politikisto, li estas geniulo pri ekskuzoj por ne plenumi siajn promesojn!
  Politikisto, ĉi tiu estas poeto, nur verkas, kiel regulo, senkulpigojn kaj fabelojn por naivuloj!
  Dio havas multajn tagojn, sed la politikisto havas eĉ pli da vendredoj en la semajno!
  Homo volas fariĝi Dio laŭ siaj eblecoj, politikisto jam estas Diablo laŭ siaj bezonoj!
  Pluvo alportas la rikolton de pano, vorta diareo elverŝita de politikistoj
  forĵetas salon el parolo!
  La suno helpas maturigi la rikolton, sed la helaj paroloj de politikistoj nur maturigas la semojn de malkonkordo!
  Homoj bezonas akvon por la vivo, por ke la tigoj streĉu sin, sed la oreloj nur velkas pro la akvo en la paroloj de la politikisto!
  Ni pensas, ke dolĉa mielo elverŝas el la buŝo de politikisto, sed fakte ĝi estas akvo kaj parola diareo!
  La politikisto estas pastro, sed lia kulto al la ora bovido, la diaĵo de trompo kaj la anĝeloj de rabo!
  Politikisto estas ŝtelisto, kiun oni ne kaptas, sed forkuras!
  Politikisto, male al ordinara viro, sopiras senvestigi ne nur virinojn, kaj, krom vestaĵoj, ankaŭ demeti tri haŭtojn!
  La politikisto surmetas ŝuojn por nudi kaj deŝiri tri haŭtojn!
  Politikisto estas tiu, kies ĝardenisto havas piron kreskantan sur saliko, kaj unu tilio alportas la rikolton!
  Politikisto, se io alia povas kreski krom tilio, estas osto de disputo!
  Politikisto, kiu kultivas unu tilion, ricevos tremolon!
  La politikisto amas elverŝi mielon kaj kreskigi tilion!
  Kial politikisto havas tiajn gluiĝemajn manojn, el la mielo de parola diareo!
  La politikisto havas gluiĝemajn manojn kaj longan langon, sed tute egale, la balotanto estas kaptita kiel muŝo en Velcro!
  La politikisto tenas reton por kapti balotantojn per sia longa lango!
  La politikisto havas longan langon, sed malakrajn dentegojn kaj mallongajn brakojn!
  Politikisto, ĉi tio estas tia infekto, kiu transdonas per la lango kaj eĉ la komputila klavaro!
  Politikisto, ĉi tiu estas la sola viruso, kiu mortigas altigante la humoron, ne la temperaturon!
  Politikisto, kiu povas gajigi balotantojn, ne plu estas mallevita kapro!
  Politikisto, jen kapro kun lupa teno, en ŝafa vesto kaj kun kutimoj de vulpo!
  Politikisto, ĉi tio estas koko, nur sen parola diareo, tipa malseka kokido!
  Viro antaŭ virino estas koko, nur sen ora rezervo li iros al la rosto!
  Kiel politikisto ne ĉasas, tamen li estas aglo en la okuloj de balotantoj kun kokida cerbo kaj kokida menso!
  Politikisto povas muĝi kiel leono, sed la delikataj oreloj de la balotanto kaptos la blekadon de la lasta virŝafo!
  La politikisto ne volas plugi kiel bovo, preferante kanti kiel najtingalo, sed ruza vulpo enplugos lin!
  Virino estas la plej lerta politikisto, ŝi ne nur surmetas ŝuojn, sed ankaŭ montras siajn nudajn krurojn!
  Nuda piedo de virino povas ŝui viron, senvestigi lin kaj deŝiri tri haŭtojn!
  La hindaj skalpoj, la kreditoro estas tri feloj, la fripono de ŝaŭmo, kaj la elektoj estas nudeloj el la oreloj!
  Lakto kun mielo estas bona nur se ĝi ne estas la lakto de balotantoj en la elektoj, kaj ne mielo el la buŝo de politikistoj!
  Mielo el la lipoj de politikisto povas nur kuraci kredemon!
  El la mielo el la lipoj de politikisto venas la diabeto de seniluziiĝo el bongusta vivo!
  La politikisto promesas dolĉan vivon, sed rezultas nur diabeto kaj indigesto!
  La politikisto promesas panon por butero, sed fakte la balotanto glitas en la abismon kiel horloĝmekanismo!
  Se politikisto parolas kiel butero, tiam ne nur la unua patkuko fariĝos bulema!
  Politikisto, male al abelo, estas virabelo, kiu alportas nur amaran mielon de seniluziiĝo!
  Abeloj transformas nektaron en mielon, kaj la dolĉa parolo de politikisto pikas kun diabeto!
  Mielo el la lipoj de politikistoj estas tiel sukera, ke balotantoj aŭskultas ĝin post trinkado de amara vodko!
  Vodko, kvankam amara, estas pli dolĉa ol venena mielo el la lipoj de politikisto!
  Politikisto kun longa lango lekas la balotanton tiel, ke li silente harras kiel erinaco!
  La politikisto havas la pikilon de longa lango, serpentecan trompon, la kapablon klini sin al siaj superuloj, kaj glutas naivan balotan kuniklon kiel boao!
  Juna korpo estas bela, sed infana menso estas malbona!
  Politikisto, kiu pretendas esti la patro de la nacio, senigas la popolon de feliĉa infanaĝo!
  Se politikisto tro parolas pri brila estonteco, tiam li havas nigran animon kaj malhelan pasintecon!
  Politikisto scias komponi pli abrupte ol poeto, sed lia glata rimo iras flanken al la balotanto!
  Adoleskanto estas preskaŭ viro, sed nematura politikisto, despoto jam ne estas preskaŭ!
  Estas agrable rigardi nudpiedajn knabinojn, kaj la politikisto, kiu surmetas ŝuojn, estas abomena!
  La politikisto amas tondi ŝafajn balotantojn, sed li demetas ne nur ses, sed ankaŭ tri haŭtojn!
  Kiu kraĉas en la pasinteco restos sen viviga malsekeco en la estonteco!
  Sciencfikcia verkisto verkas fabelojn por amuzi homojn, kaj politikisto por ĉerpi monon el siaj poŝoj!
  La politikisto ŝajnigas sin amema kato por pli facile gliti muskaptilon sur la balotantojn!
  Kantistoj ankaŭ volas gajni monon per kantado, sed se politikistoj kantos, la balotantoj hurlos!
  Kantisto povas havi agrablan voĉon, sed voĉoj de politikistoj promesas problemojn!
  La politikisto volas ne nur ricevi viajn voĉojn, sed ankaŭ elŝiri la langojn de la balotantoj!
  Politikistoj foje brilas per spriteco, sed jen la brileco de ponardoj, kiuj deprenas tri haŭtojn de la balotanto!
  Virinoj amas poetojn, balotantoj malamas politikistojn!
  Poeto estas iafoje plagiato, sed politikisto ĉiam kantas el alies voĉo!
  Politikisto, ĉi tiu estas tia poeto, ke li rimas nur en sia propra poŝo!
  Politikisto, kiel infano, amas komponi, sed male al infanoj, li volas ne bombonon, sed meti la balotanton en kaĝon!
  Eĉ porko en glutemo havas pli da proporcio ol politikisto en promesoj!
  La politikisto volas esti leono, kaj havi la ambicion de aglo, sed, fakte, porko, kun la kutimoj de vulpo, kaj la teno de lupo!
  La politikisto, kompreneble, ne estas malsaĝulo, sed li ŝatas ludi la malsaĝulon por logi la avinon el la balotanto!
  Klaŭnoj amuzas la popolon pro bona kialo, sed tamen ili estas pli malmultekostaj ol politikaj pajacoj!
  En milito, ĉiu soldato estas heroo, ĉiu generalo estas strategiisto, sed krimaj politikistoj rikoltas la rekompencojn kaj rekompencojn!
  Ne kredu tiun, kiu multe promesas, parola diareo estas malbona sterko por la fruktoj de sukceso!
  Virino, paŝanta sur la glitigan vojon de delogi viron, sentas sin pli memfida kiam ŝi demetas siajn ŝuojn!
  Politikisto, jen la klaŭno, de kiu la voĉdonanto ne ridas, kaj tia pajaco, ke li neniam diros la veron, kaj la reĝo, kaj des pli la popolo!
  En politiko ĉiuj metodoj estas bonaj - krom honestaj, kaj ĉiuj celoj disponeblas - krom noblaj!
  Kiu sincere kredas, ke politikisto estas leono, ĉi tiu estas azeno, kiu konsideras tiranon kiel aglo, havas kokan menson!
  Politikisto, ĉi tiu estas vulpo kun dentegoj de lupo, sed en ŝafvestaĵo kun voko tondi ŝafojn!
  Virino estas Satano mem, sed nur kun ŝi oni povas trovi savon en la infero de la surtera mondo!
  Politikisto, ĉi tiu estas lupo, kiu altiras leporajn balotantojn ne per ŝafa felo, sed per verda beko!
  Politikisto, ĉi tiu estas lupo en kutimo, kiu tamen amas verdaĵojn!
  La politikisto-vulpo kaptas balotantojn kiel leporojn sur la promesoj de "brasiko"!
  Politikisto, kiu tro krucas sin, veninte en la potencon, fariĝos kruco por balotantoj!
  La politikisto promesas montojn da falsa oro, sed li faligos la veran en la interkrutejon inter la rokoj!
  Grandaj kverkoj laŭte falas, balotantaj politikistoj disbatas stumpetojn kiam ili falas!
  Dio havas novan tagon ĉiutage, sed politikistoj havas eternan vendredon kaj lundon por komenci!
  La politikisto volas bonon, nur en sia propra poŝo!
  Klaŭno ŝajnigas sin stultulo por ridi, politikisto estas saĝa por igi vin muĝi pro ĝeno!
  Buĉuloj diras al reĝoj la veron, politikistoj mensogas al si mem!
  En politiko estas nur bestoj: ratoj, lupoj, vulpoj, ŝakaloj, sed vi povas fariĝi leono nur estante homo!
  Politikisto estas kiel demonio - li volas trinki sangon, kaj por unu denaro li aĉetas amo-gazetarojn!
  Eĉ malsaĝulo povas kredi je Dio, nur geniulo kapablas ne perdi fidon al homo!
  Talento, ĉi tio estas diamanto, devas esti polurita per diligento, kaj tranĉita per edukado!
  La enterigisto ne bankrotos dum la viro mem pelas sin en la ĉerkon!
  Vodko estas veneno, kiu venenas la ŝtaton, regata de politikistoj kun ebria cerbo!
  Ne ekzistas por homo pli granda malfeliĉo ol politiko, nur ĉagreno ne scias, kiu ludas kun homo!
  Mielo el la lipoj de politikistoj estas ebriiga, nur dolora postebrio kaj neniam foriras!
  Oro estas mola metalo, sed ĝi trarompas la protekton de ajna dikeco, krom se la konscienco estas kristalo!
  Politikisto ĉiam eliras el la buŝo kun parola diareo, sed la balotanto foje prenas ĝin por la odoro de rozoj!
  Politikisto, jen tia vulpo, ke li delogas korvon pli ofte ne fanfaronante pri ĝiaj meritoj, sed ĵurante pri aliulaj mankoj!
  Se vi volas forpreni la fromaĝon de la korvo - bone fiku la najtingalon!
  La politikisto havas senfundajn poŝojn, kvankam li estas solida fundo en moralo!
  Politikistoj kun flamoj sur la lipoj postlasas aŭ bruligitan dezerton aŭ putran marĉon!
  Fajra parolanto lasos nur cindron!
  Se la kapo estas gisfero, tiam ĝi estas la plej delikata parto de la korpo!
  Se vi estas pursanga kiel hundo, tio ne signifas, ke vi ne portas de vi hundon de aroganteco!
  Fariĝi rajdanto - plugu kiel ĉevalo!
  La komenco estas ĉiam malfacila en sporto kaj politiko, sed la cellinio estas tro facila por flugi malsupren!
  Bremsado estas malbona, ne havi bremsojn estas pli malbona ol iam ajn!
  Politikisto, ĉi tiu estas tia vulpo, ke li svingas la voston por antaŭeniri, kaj ruzas kapti sian monujon!
  Al la lango de politikisto, kiu eniras monujon, moneroj bone gluiĝas!
  Estas multe da amareco en vodko, kaj en la paroladoj de politiko estas dolĉeco, sed prefere ĝi pelas ĉi tiun lastan en la ĉerkon!
  Politikisto estas, kompreneble, prostituitino, sed ŝi laboras ekskluzive per sia lango!
  Kiuj aperis antaŭ Dio la Kreinto - kompreneble politikistoj, ili estigis mallumon kaj ĥaoson!
  Kio estas la diferenco inter politikisto kaj soldato? Soldato batalas per bajoneto, pugno, politikisto nur kraĉas sian langon!
  Se politikisto estas popolisto, tiam li tiros la balotanton malsupren!
  Politikisto okupanta la cendon de la elektantaro, ne centro, sed ludanto, kies politiko eliros flanken!
  La armeo estas forto, se ĝia Patrujo ne naskis senpovecon!
  La armeo estas senpova, kiam la generaloj havas sian cerbon en la dorso, kaj la kvaronestroj havas siajn manojn en feko!
  Virino rifuzas sekson pro mono pro abomeno, kaj politikisto kuŝos por manao sen honto!
  Virino volas sekson de bela viro, kaj politikisto ricevas kontenton de pugaĵo!
  Politikisto estas vendata por multe da mono, sed li mem ne valoras eĉ unu denaron, kaj li ne estas freneza!
  Se al politikisto mankas inteligenteco, li kompensas tion per troo da malnobleco!
  La politikisto multe ŝatis boji, sed hundsimila lojaleco tenas nur la oran bovidon!
  Kial la politikisto promesas montojn da oro? Rasti en la varmego de moneroj kun la malĝustaj manoj en via poŝo!
  Kial politikisto estas pli bona ol prostituitino? Tiuj, kiuj infektas aidoson nur figure, sed pli mortigaj!
  Belaj nudaj inaj kruroj, nur surmetu ŝuojn de politikistoj en naŭzaj manieroj!
  Kial vulpo estas pli danĝera ol leono? Ĉar la lango estas pli mortiga ol dentegoj!
  Malsaĝulo ne tro dormos, male kiel ebriulo, politikisto ne ĉesos mensogi, malkiel perdinto!
  Prostituitino uzas bonodoran parfumon por allogi klientojn, politikisto fetoras je vorta diareo - por allogi balotantojn!
  Kial politikistoj estas kiel dikaj katoj? Ĉar ilia muskaptilo estas longa lango kaj teno de la makzeloj de trompo!
  Kiel virino superas politikon? Li altiras homon kun agrabla odoro, kaj politikisto ne povas kaŝi la fetoron per iu ajn kolonio!
  La ekzekutisto estas la plej honesta homo, la kliento neniam plendos, ke li faras ordon malfrue!
  Morto ankaŭ estas aventuro, kun nekonata daŭrigo, nur homo preferus eviti tian amuzadon!
  Ĉi tiu ekzekutisto estas la laboristo, kies kliento ne instigas!
  La kuracisto foje estas ankaŭ ekzekutisto, nur la kliento kuŝas sub li memvole!
  Junulo sen barbo ankaŭ povas esti kapro!
  Politikisto, jen rato, kiu mordas per sia lango!
  Ne ekzistas Dio en la koro, sed la pastro estas en la hepato!
  Neniam scias kiam la mondo finiĝos, sed la koŝmaro de la vivo ŝajnas senfina!
  Neinvitita gasto estas pli malbona ol koronavirus!
  La plej mortiga viruso estas politikistoj, kiuj disvastigas la infekton de vortemo!
  Dio kreis lumon, mallumo aperis kiam homoj estis blindigitaj de politikistoj!
  Kiam aperis la unua politikisto? Kiam Eva trompis Adamon kaj sciencistoj trovis, ke la viro evoluis el simio!
  Ĉu homo devenas de simio estas dubinda punkto, sed ne estas dubo, ke homoj imitas malindajn idolojn!
  Milito estas sledmartelo, kiu rompas la spegulon de homaj iluzioj!
  Politikisto promesas pacon, sed li mem kapablas amikiĝi nur per sia propra monujo!
  Politikisto, ĝi estas diablo, sed li ne tiel lerte kaŝas la vostojn!
  La politikisto estas kiel anĝelo de lumo en paroladoj, kaj Satano estas en realigo!
  Se subite vi sentas vin dolĉa pro la paroladoj de politikisto, kontrolu ĉu via inteligenteco falis teren!
  Kiel politikisto estas pli-malpli honesta per vortoj: aliaj ne estas pli bonaj!
  Politikisto, amas elverŝi la arĝenton de paroladoj, sed ial nur silenti ĝustatempe ricevas oron!
  Eĉ diamanto ne estas tiel malfacila, ke ne stupiĝas pro la obstina deziro de politikisto promesi!
  La leono estas la reĝo de bestoj, sed vulpoj kutime regas la bestojn!
  La lupo surmetas ŝafajn vestojn, la politikisto surmetas ŝuojn kun blankaj gantoj!
  Politiko estas malpura komerco kaj blankaj gantoj en ĝi taŭgas kiel blankaj manteloj en minejo!
  La reĝo ne estas tiu, kiu muĝas kiel leono, sed tiu, kiu ruzas kiel vulpo!
  La diktatoro amas instrui demokration kiel korvo al najtingalo por kanti!
  Homoj, ĉi tio ne estas brutaro, kaj la reganto ne estas pato!
  Homo estas filo de Dio, ĉar ili krucumas lin ĝis plena!
  Politikisto foje estas lupo en ŝafa vesto, sed pli ofte virŝafo en leona vesto!
  La politikisto havas la plej grandan arton, ĝi estas multekoste vendi, kiu ne valoras eĉ denaron!
  Politikisto, ĉi tiu estas la diktatoro de boteloj - lia parolo kaŭzas postebrion!
  Ne estas decaj homoj en politiko tiel maloftaj kiel vegetaranoj inter lupoj!
  Ordo estas metita en silento, malordo naskas vortemon!
  La politikisto estas nano kun longa lango kaj gigantaj ambicioj!
  Ne estas sekaj ŝtonoj en la rivero, nek politikistoj kun puraj manoj!
  Dio ne lasos la homaron perei, se ĝi ne malsupreniros al la nivelo de inferaj bestoj!
  Pli bone estas senbarba junulo ol kapro, kiu ŝanĝis sian junecon!
  La politikisto eligas fetoron, tra la dolĉa odoro de mielaj paroladoj!
  Politikisto havas unu celon - potencon, kaj ĉiuj metodoj por atingi ĝin estas pura malpuraĵo!
  Politikisto, ĝi ne ĉiam estas forta mano, sed ĉiam longa lango!
  La longa lango de politikisto mallongigas la vivon de la balotanto!
  Sub diktaturo estas kvazaŭ en buso - duono sidas, la alia duono tremas, kaj la tirana regilo estas mem malkuraĝa leporo!
  Politikisto estas matematikisto, kiu ne volas kunhavigi kun neniu, sed amas forpreni!
  Ne estas fratoj en politiko, sed plenaj de knaboj, neniuj sorĉistoj, sed plenaj de noktaj feoj!
  La politikisto volas montri al la balotanto, ke li estas magiisto, sed fakte li estas nur nokta feino!
  Politikisto sen buloj de ŝtalo riskas surmeti sian pantalonon!
  Politikisto, ĉi tio estas klaŭno, sed anstataŭ ridi, li vomigas vin!
  Politikisto estas klaŭno, sed ne kaŝita, sed kaŝita!
  La politikisto estas pajaco, sed liaj sonoriloj sonoras per la bronzo de senutila parolado!
  Politiko, ĉio estas malpuraĵo kiam oni grimpas al la supro!
  Politikisto, ŝtelas farante kiel eble plej multe da bruo, sed ŝtelas ne nur monon!
  La politikisto kolektas la voĉojn de balotantoj por fermi sian buŝon!
  Politikisto, ĉi tio estas Dio nur inverse, la Ĉiopova kreas ordon el kaoso, kaj la politikisto igas ordon en kaoso!
  La politikisto estas kore malkuraĝa leporo, kaj ankaŭ amas verdaĵojn!
  Vodko estas kio amuzas por horo, politikisto igas vin verŝi larmojn de seniluziiĝo dum jarcento!
  En unu glaso da vodko, la menso ne dronos, sed eĉ guto de la dolĉa parolo de politikisto sufiĉas por droni la landon!
  La lupo estas la ordonisto de la arbaro, la politikisto kun lupa teno kriplas kaj homojn kaj bestojn!
  La diktatoro estas vulpo, sed multe pli manĝema, kaj kapabla engluti la tutan popolon per boao!
  Politiko estas parolo, kiel sledmartelo malkuraĝigas pensadon, kvankam ĝi ne havas pezon!
  Politikisto estas stango, kiu batas cerbon, nur pli mola ol vakso se temas pri principoj!
  Politiko estas tia areo, en kiu ĉiuj estas trompitaj, kaj ĉiuj eraras, sed la gajnanto estas tiu, kiu distordas la verŝajnecon!
  Nudpieda virino ne riskas kontrakti malvarmon de vira indiferenteco!
  Viroj ne havas inan fantazion por vestoj, virinoj ne havas viran realismon por ŝuoj!
  Virino amas kiam viro estas obeema, kaj indiferenta al alkoholo, sed viro, kiu povas subigi ŝin, ebriigas ŝin!
  Politikisto, kiu promesas torton sur la ĉielo, lasas la posedaĵon de la nacio iri al la vento!
  Prostituitino ricevas monon per sia lango, politikisto ricevas voĉojn, sed ĉi-lasta estas multe pli korupta!
  La politikisto estas azeno, kiu volas igi la balotantojn en pak-azenojn!
  La politikisto havas unu ŝtelprostumon - ĉantaĝo de voĉoj!
  Politikisto estas kapro, kiun oni melkas per parola diareo!
  Prostituitino estas multe pli honesta ol politiko, sekso kontraŭ mono, pli bona ol pornografio kontraŭ voĉo!
  La politikisto estas donita kiel la lasta putino, sed infektas ĉiujn klientojn samtempe!
  Kondomo protektas prostituitinon de infekto, nur orelŝtopiloj helpos kontraŭ politika infekto!
  La politikisto estas rapida sur la lango, malrapida pri la plenumo de la promeso, sed nur gepardo en pravigo!
  Politikisto estas mastro de mensogo, granda majstro de trompo, ĉampiono de evitado, sed li ne konas la elementajn regulojn de deco!
  Politikisto ne mezuras sep fojojn, sed detranĉas tri haŭtojn!
  Politikisto estas pediko, kiu sidas sur virbovovoĉdonanto, sed malgraŭ ĝia eta grandeco, ĝi estas tre ŝarĝa!
  Kion volas virino, Dio volas, kaj kion volas politikisto, eĉ Satano ne volas!
  Politikisto estas boksisto kun korupta arbitracio kaj kontraŭleĝaj pugnobatoj!
  Politikisto estas artisto, kiu preferas helajn desegnaĵojn ol malhelajn kolorojn!
  Nenio estas pli glitiga ol la vojo de politikisto al la supro, nur malsupren li puŝas la balotantojn!
  Ne kredu, ke la politikisto estas via amiko kaj savŝnuro, li estas via malamiko kaj trenas vin en la intermonton!
  Konscienco estas multekosta varo, sed ĝi ne estas vendata laŭpeze, kaj ĝi ne estas aĉetata kune!
  Ĉiu politikisto havas skeletojn en sia ŝranko, sed al balotantoj oni diras, ke ili estas viando en la fridujo!
  Politikisto estas kato, kiu havas muskaptilon preta por balotantoj, nur la logaĵo ne estas fromaĝo, sed vorta necesejo!
  La balotanto trinkas vodkon, kaj la politikisto ŝiras al li la gorĝon!
  Pli bone trinki la tutan nokton ol voĉdoni por politikisto kun ebriaj okuloj!
  La politikisto kantas, ŝajnigante sian propran, sed laŭ notoj de aliulo!
  Ne estas falsaj notoj en amo, kaj politiko estas kompleta malvero!
  Politikisto, kiu disvastigas paroladon kun strio, provizos al la balotanto kvadratitan ĉielon!
  Ofte en politiko venas unue - la lasta besto!
  Kvankam politikisto kaj elefanto en porcelanbutiko, li rampos tra ia fendo!
  Nudpieda virino delogas virojn, surmetas ŝuojn sur la riĉulojn, kaj ŝtopas sian nudan kalkanon sub la kalkanon!
  Nudaj virinaj mamoj lasos viron sen pantalono!
  Prostituitino senvestiĝas antaŭ kliento, politikisto surmetas ŝafan felon antaŭ la balotantoj!
  Se vi estas ŝuitaj de senkapaj politikistoj, tiam vi estas la lasta ĉapelo!
  Se vi ne havas reĝon en via kapo, tiam vi estas ĉapelo kaj bezonas!
  La krono ne estas por tiu, kiu havas la ĉapelon!
  La plej multekosta parolado estas ora silento!
  Diamanthomo kun forta volo kaj nervoj de ŝtalo!
  Modesto ornamas homon, sed politikisto amas sin altigi ĝis malbeleco!
  Preskaŭ neniuj honestaj politikistoj, sed plenaj de seniluziigitaj ploristoj!
  Sufiĉe parolado, tempo por komenci!
  En la parola diareo de politikistoj, faroj dronas, sed malplenaj vortoj aperas!
  Politiko kaj maro estas ĝisgenuaj, sed li estas kovrita ĝis la oreloj per parola diareo!
  El la mielo el la buŝoj de politikistoj, vi povas eterne ekdormi!
  La ruĝa flago de venko ne estas por tiuj, kiuj estas venkitaj de la ruĝa nazo!
  Neniu homo havas pli malhelajn tagojn, kiam li plenigas siajn okulojn per malgranda blanka vodko!
  Kvankam vodko estas mortiganto, ĝi kraketas vian kapon la sekvan tagon, kaj la politikisto tuj kaŭzas postebrion!
  Kiu plenigis sian gorĝon per blanka vodko pro honto, ne estas pli ruĝa!
  Vodko efektive estas pelita de segpolvo, ĝi helpas forigi razojn de homo!
  Vodko havas amaran guston, sed ĝi estas ankoraŭ pli agrabla ol sukeraj paroladoj de politikistoj!
  Se vi ne havas sep manĉojn en via frunto, la politikisto deprenos de vi tri haŭtojn, kaj ĉagreniĝos vin bati vian frunton!
  Virino devas regi la nudan arton, se ŝi volas vestiĝi mode!
  Vodko estas amara, sed blanka en koloro, la parolo de politikisto estas dolĉa, sed nigra kiel karbo!
  Pli bone estas trinki dum monato ol eĉ unu minuton aŭskulti politikiston!
  La plej bona argumento en disputo estas bato al la nazo, la plej malbona estas kiam longa lango devigas vin resti kun via nazo!
  La malsaĝulo ne estas tiu, kiu scias malmulte, sed tiu, kiu uzas la scion je sia propra malutilo!
  Ne kraĉu en la puton, ne donu vian voĉon al la politika fundo!
  La politikisto ne estas anĝelo, sed li ne ĝenas sendi la balotanton al la ĉielo!
  Vodko estas amara trinkaĵo, sed aliflanke ĝi estas modere utila, la politikisto elverŝas dolĉecon pli malutilan ol iam kaj sen iu ajn mezuro!
  Politikisto havas du manojn kaj unu langon, sed li nur ŝtelas per la unua, sed per la dua li plugas por tri!
  La piedo de la politikisto estas kiel larĝa ŝovelilo, sed helpe de sia lango li grimpas en ajnan breĉon!
  La politikisto ne havas eĉ gramon da konscienco, sed tunojn da admonoj kaj moralaj!
  Politikisto vendos sian patrinon, vendos balotanton por rompitaj denaroj, sed li ne volos disiĝi de sia fanfaro eĉ por miliono!
  Politikisto, ĉi tiu estas hundilo, kiu multe bojas, sed enlasas rabistojn en la domon!
  Politiko povas esti nomata inteligenta, sed nur en via poŝo, kaj esti abstrusa estas lia donaco!
  Se la parolo de la politikisto estas ruĝa, tiam la nazo de la balotanto bluiĝos pro seniluziiĝo!
  La ruĝa parolo de la politikisto ĉiam estas al sanga milito!
  La politikisto estas ruza kiel la Diablo, kaj nur la infero preparas la balotanton!
  Homa sango ne estas akvo, la dolĉa parolo de politikisto ne estas mielo!
  La balotanto estas ofte kiel muŝo de dolĉaj paroladoj, sed la politikisto estas ankoraŭ senflugila!
  Kokido povas honori orajn ovojn, sed per kokidcerbo oni povas nur sensencaĵon!
  La koko-politikisto demetas orajn ovojn, nur en sia korbo!
  Virino estas forta ne per la muskoloj de sia korpo, sed per tio, kio bruligas pasion!
  Virino, ĉi tiu estas la plej potenca batŝafo, precipe kun milda maniero!
  La plej mortiga kaj akra ina kalkano estas nuda kalkano!
  Por akiri modajn ŝuojn vi devas povi elmontri nudajn kalkanojn, kaj nudajn plandojn!
  La nuda brusto de virino estas la plej forta ŝildo en la batalo kontraŭ vira malvarmo!
  Sciu kiel elmontri vian bruston ĝustatempe, se vi volas porti modajn kaj multekostajn vestaĵojn!
  Nuda virina figuro estas la plej fidinda kiraso kontraŭ ruiniĝo kaj manko de mono!
  Ne estas honto por virino iradi nuda, estas honto esti ŝuita ĝis la oreloj!
  Nudiĝi por inteligenta virino estas la plej bona maniero vestiĝi kiel reĝo!
  La tempo estas la plej bona juĝisto, kutime post lia decido estas neniu por apelacii!
  Kial inĝenia estas simpla, ĉar aŭtenta talento kapablas envolvi la plej kompleksan enhavon en alfabetan formon, kaj la laiko konsideras tion ĉefverko!
  Politikisto estas tia vampiro, kiu, malgraŭ la timo de la mondo, strebas kiel eble plej brili!
  Politikisto malofte lasas markon, sed li certe lasos heredaĵon!
  Modesteco estas bonega kvalito, sed en la dudekunua jarcento, kie ne estas reklamado, vivi pro enuo fariĝos dramo!
  Estu humila, sed ne forgesu reklami vin mem, estu libera, sed ne forgesu regi vin!
  Viro havu modestecon kiam temas pri memestimo, sed ne en la konduto de virino - por ne morti tute!
  Virino devus esti kiel ŝtala ganto en veluro - tenera ekstere, por ke viro ne povu fortimiĝi, kaj malmola interne, por ke ŝi estu fleksita en virŝafkornon!
  Akra vorto batas pli forte ol glavo, ĉar ĝi estas senpeza kaj ne batas la ŝultrojn!
  La diferenco inter singardemo kaj malkuraĝo, kiel inter diamanto kaj karbo, estas proksima kunmetaĵo, sed la diferenco estas videbla por la okulo!
  Modesteco estas bona en ĉio krom naturaj kapabloj kaj la kapablo prezenti vin!
  Viro revas ekflugi, kaj politikisto subfosi la balotanton!
  La lupo amas viandon en sia menuo, kaj la politikisto igas la voĉdonanton hakaĵon!
  La prezidanto estas plenumebla politikisto kiel kuristo, kiu kuris al la cellinio kaj detranĉis la rubandon per sia brusto, nur la premioj de la balotanto iras flanken!
  Kiam politikisto transpasas la cellinion per sia brusto, lia venko ĉiam iros flanken por la balotanto!
  Dio kreis ĉion facile, nur la politikisto aperis kiel frukto de turmento!
  La politikisto volas esti kiel leono en ĉio, sed vere tipa simio!
  Virino estas beleco en sia juneco, koŝmaro en maljuneco, kaj enuo en la mezo de sia vivo!
  Virino, nuda: ŝi ŝuas viron kaj senvestigas lin kaj lasas lin ĉirkaŭiri la mondon!
  Virino estas bona politikisto: ŝi senvestiĝos, almenaŭ parte, kaj surmetos viron plene!
  Kiu tro rigardas nudan virinan buston, ne ricevos ordonojn sur la brusto!
  Ne rigardu la nudajn piedojn de virinoj - vi riskas esti ŝuo!
  Nuda ina kalkano, viro prenos la fadenojn kaj ŝuos per bastaj ŝuoj!
  Virino ankaŭ estas politikisto, sed ŝi ne kaŝas siajn ungegojn, sed pentras siajn ungojn per hela koloro, elmontrante ilin!
  Virino, kiu lerte forĵetas siajn vestojn, klinas viron!
  Virino estas despoto, al kiu viroj kun ĝojo kaj flamanta feliĉo iras en sklavecon!
  Por malkaŝi virinon, viro demetos siajn lastajn pantalonojn!
  Kiam la takso de politikisto pliiĝas, la balotanto malaltiĝas en karyachki!
  Virino ankaŭ volas sekson, sed ŝi, kiel la politiko de la plezuro sole, ne sufiĉas, ŝi ankaŭ bezonas monon kaj sklavan submetiĝon!
  La homaro ne povas malhavi virinojn, la ŝtaton sen politikistoj, kaj la malsanuloj sen medicino!
  Nudaj inaj kruroj de viro deŝiros la lastan ĉemizon kaj lasos ilin sen pantalono!
  La politikisto promesas al la balotanto, ke li rajdos kiel fromaĝo en butero, kaj efektive la balotanto por li estas fromaĝo en la beko de naiva korvo!
  La lango de la politikisto estas dolĉa, sed liaj manoj estas gluiĝemaj!
  La politikisto promesas al la balotanto montojn da oro, sed seniluziiĝo pri liaj promesoj ne estas malproksima!
  La politikisto havas promeson, kiel seĝon por grimpi sur la tronon!
  La politikisto volas esti ĉe la supro kiel Koschei la senmortulo, sed lia politika morto estas sur la pinto de kudrilo de satiro!
  Kiel politikisto diferencas de lupo? Li formanĝas la kotleton de la balotanto kune kun la "verduloj"!
  Metalo ofte sonas en la voĉo de politikisto, sed ĝi ne valoras eĉ denaron!
  Kiu promesas al la balotanto montojn da oro, tiu transdonos lin por rompita penco!
  Virino, senvestiĝanta, allogas virojn, politikisto "ŝuanta" allogas balotantojn!
  Kiam politikistoj havas dikajn lipharojn, paroladoj kutime estas malplenaj!
  Se la prezidanto kondutas kiel koko, tiam liaj balotantoj krios ĉe la sitelo!
  Ĉio eblas en politiko, oni ne povas simple konservi vian konsciencon kaj konservi vian honorvorton!
  La politikisto amas retorikon, sed la amo al ruĝaj paroladoj estas karakterizaĵo de vampiroj!
  La parolo de la politikisto estas ruĝa, kaj liaj manoj estas makulitaj per sango, kaj la balotanto estas rompita!
  Pli bone estas kisi la nudajn piedojn de virino ol esti sub la kalkano de politikisto!
  Krio de unu virino dronigos la salvojn de miloj da pafiloj, unu perfidulo politikisto forstrekos milojn da faroj!
  Nudaj virinaj mamoj, pli bone ol nuda reĝo!
  Se vi ne volas rompi viajn cerbojn, ili trarompos vin tra via genuo!
  Ne volante rompi viajn cerbojn, vi riskas resti ĉapelo!
  Se vi ne sukcesis konservi la kronon, tiam tipa ĉapelo!
  Se via kapo estas malplena vi estas ĉapelo, se vi estas plena de stulteco - pajaca ĉapo!
  Se vi ne ŝatas rompi vian kapon, vi riskas perdi ĝin!
  Vi povas fariĝi kverko inter la stumpetoj, se via kapo ne estas ĝardeno!
  Homo, ĉi tiu estas arbo, kiu estas ĉizita kiam ĝi estas stumpo!
  Manoj ne povas esti oraj kiam la kapo estas farita el gisfero!
  Ora koro ruiniĝas materie, riĉigas spirite!
  Kolektante trezorojn en la ĉielo, vi riskas perdi vian lastan ĉemizon sur la Tero!
  Viro, por elmontri virinon, forŝiras de si tri haŭtojn, kaj la lastan pantalonon!
  Lacerto surmetas kamuflon por kapti predon, virino elmontras sian haŭton por logi virojn!
  Eksponinte la korpon, la virino senfeligos la viron kiel glueca!
  La ekzekutisto surmetas robon por dehaki kapon, virino demetas siajn vestojn por deŝiri tri haŭtojn!
  Blankaj gantoj ne faras revolucion, ŝuitaj balotantoj ne ricevas tion, kion ili promesas!
  Senvestinte, la virino deŝiros de la viro tri haŭtojn, deĵetinte siajn ŝuojn, ŝuis ilin ĝis la oreloj!
  Viro sen ŝuoj estas almozulo vagabo, virino, kiu deĵetis siajn ŝuojn, estas danĝera tentatino!
  Pro sveltaj inaj kruroj, iu ajn viro streĉos sian zonon!
  Viro streĉos sian zonon pro la maldikaj kruroj de knabino, kaj demetos sian lastan ĉemizon, pro la nuda ina haŭto!
  Granda Ventra Politikisto Faras Balotantoj Streĉi Siajn Zonojn!
  Plena monujo estas pli bona ol plena korpo, nudaj inaj kruroj, pli bona ol ŝuoj de politikistoj!
  Beleco amas junecon, riĉeco amas inteligentecon, kaj la balotanto amas malkuraĝajn politikistojn!
  Virino pardonos al viro plenan ventron, sed ŝi ne pardonos malplenan monujon!
  Virino amas per la oreloj, politikisto ŝtelas per la lango!
  En kio virino ĉiam superas viron - turnante ŝiajn malfortojn en avantaĝon!
  Viro atingas sian celon per sia pugno, politikisto per sia lango, kaj virino kun limber!
  Nuda virino estas pli forta ol nuda reĝo!
  La homoj ne iras, se la politikisto estas malseka kokido, sed obeas la krion de la koko!
  La politikisto estas la ekzekutisto, kiu tenas la hakilon per la lango!
  La lingvo de politikisto estas pli mortiga ol atombombo, ĝi krevigas cerbon antaŭ ĉio!
  La politikisto estas disŝirita en grandajn pafojn kaj kontuzas la balotantojn!
  La longa lango de politikisto ofte kombinas kun mallonga menso, kaj sendenta buŝo!
  Ebria amara vodko estigas fizikan misformiĝon, aŭskultis la dolĉan parolon de la politikisto morala malnoblaĵo!
  Maldolĉa vodko ĝojigas la koron, la dolĉa parolo de la politikisto igas ŝin verŝi larmojn!
  Ekzekutisto tranĉas kapojn per akra hakilo, politikisto mallongigas la vivon per longa lango!
  En politiko, male al ŝako, la nombro da kombinaĵoj estas senfina, kaj la movoj estas reprenitaj!
  Politiko estas boksado - neniuj blankaj gantoj!
  Politiko, ĉi tio estas ŝako, en kiu ne estas helkoloraj pecoj!
  La politikisto ofte ludas donacon kaj volonte oferas siajn principojn!
  En ŝako oni oferas pecojn kaj peonojn, en politikaj principoj kaj balotantoj!
  Male al ŝako, en politiko la plej potenca figuro estas la griza kardinalo!
  En ŝako estas nur du koloroj, en politiko estas senfina nombro da kostumoj kaj nuancoj!
  En ŝako, la handikapo estas nur laŭ peto de la ludantoj, en politiko, laŭ peto de la povantaj!
  En ŝako, la tempo de la ludo estas determinita de la reguloj; en politiko, tempoproblemo sen reguloj!
  En ŝako, mato estas nur ĉe la fino al la reĝo, en politiko ĉiufoje al iu peono!
  En ŝako, nur la reĝo povas esti parigita; en politiko, la balotanto matas ĉiujn pecojn, precipe peonojn!
  Ankaŭ en politiko la reĝo, kiel en ŝako, estas foje la plej malforta peco, precipe se li ne povas fari kavaliran movon!
  Se vi volas esti reĝo, lernu rajdi ĉevalon!
  Se vi ne lernas rajdi ĉevalon, ili jungos vin al kolumo!
  Ŝakkavaliro faras forkon, kavaliro, kiu scipovas movi kavaliron en politiko - matas la reĝon!
  Ĝentilelanga politikisto prefere jakos sian kontraŭulon!
  Politikisto estas ŝakludanto, kiu movas pecojn per sia lango!
  En ŝako oni povas ankaŭ sugesti movon, sed en politiko oni malŝparas instigilon!
  En ŝako blankuloj iras unue, en politiko ili venas unue kun malhelaj animoj!
  Voĉdonante, ili levas la manojn, sen veni al la balotado, vi riskas streĉi la krurojn!
  En ŝako, la ĉeko forpelas la reĝon; en politiko, la reĝo ne atingas la ĉekon!
  En ŝako, unu movo povas faligi nur unu pecon; en politiko, kavalira movo povas malbari la tutan tabulon!
  En ŝako, li prenis ĝin - movu, en politiko, ĉiuj pecoj estas kaptitaj per la manoj!
  En ŝako, peonoj protektas reĝojn; en politiko, peonoj tenas reĝojn nudaj!
  Jes, riskante malmulte, vi ne trinkos ĉampanon kun nigra kaviaro, sed se vi tro superos la riskon, vi tute kontentiĝos per ĉifro kaj malfreŝa pano sur la lito!
  Politikisto, kiu bojas kun ĉiuj, povas nur provizi balotantojn per supo kun kato!
  Estas tiom malmulte da salo en la dolĉaj paroladoj de politikistoj, ke por balotantoj rezultas nur supo kun kato!
  Se balotanto estas regalata per supo kun kato, tiam absolute ne estas salo en la paroloj de la politikisto!
  Politikistoj, kiuj nutras balotantojn per supo kun kato, devigos ilin sekigi biskvitojn se ili venkos!
  La politikisto montras la eltrovemon de boto lasi la balotanton sen pantalono!
  Montrante hundo-lojalecon al lupo en ŝafa vestaĵo, vi ricevas katsupon kaj benbultruon kiel rekompencon!
  Sub tia unua kiel supo kun kato, betulkaĉo kaj donuttruo por deserto iras bone por la dua!
  Perdita momento en batalo naskas sklavecon dum jarcentoj!
  Havu lupan tenon kaj vulpon eltrovemon, kaj tiam vi ne atingos la vivon de la hundo!
  Se vi bojas kiel hundo, tiam vi ne havas vulpmenson!
  Politikisto por balotantoj ĉiam estas porko en poke en elektoj, kaj supo kun kato por matenmanĝo!
  Soldato devas havi lupbatalon, vulpspriton kaj hunda obeemo, ke li ne ricevos katsupon kiel trofeojn!
  Bona militisto estas malmola kiel ŝtalo, forta kiel kverko, kaj ne stumpeto kun sia menso!
  Skuu la feron per viaj manoj, sed ankaŭ ne fariĝu kverko per via kapo!
  Estu pli forta ol ŝtalo, koroj de oro kaj menso ne kverko!
  Kiu ne estas peono kun la menso, li estos reĝino!
  En milito la vivo de aliulo ne valoras eĉ unu denaron, sed en la politiko la vivo de balotantoj tute ne estas lombardita por denaro!
  La politikisto plenigas siajn poŝojn per oro, vendante por rompita penco ne nur la elektiston, sed sian propran landon!
  La balotanto sonĝas pri leono sur la trono, sed ĉiam ricevas vulpon, kiu liberigas kokinajn frakaĵojn el kokidcerboj!
  Kiu havas kokinan cerbon, estas facila predo por vulpo, kiu multe kokas, plumoj flugos de li!
  Koko sen ruzo de vulpo havas kokidcerbon, kokidforton!
  La cerbo de kokido, kaj la kutimoj de azeno, kondukas al la vivo de hundo, kaj la sorto de pikporko!
  La politikisto promesas la lunon de la ĉielo, sed la voĉdonanto muĝas kiel hundo sur ĉeno!
  Homo estas la krono de la naturo, sed volonte obeas la vulpon, eĉ se ĝi estas fia besto!
  La leono estas la reĝo de la bestoj, la homo estas la imperiestro de la besta mondo, sed sub la kalkano de vulpo!
  Homo estas pli forta ol leono en forto, sed liaj kutimoj estas ofte tipa azeno!
  Eĉ leono, ne havante la kvalitojn de vulpo, plugos kiel azeno, kaj restos malakrana virŝafo!
  La politikisto estas tia vulpo, ke la balotanto kun li restas tipa ŝafo!
  Politikisto surmetas ŝafinfelon por lasi balotantojn iri al barbekuo kiel ŝafoj!
  Kial vulpo bezonus ŝaffelon por lasi al vi virŝafon!
  La politikisto havas ŝafan haŭton, kaj homan sangon sur la dentegoj!
  La politikisto dolĉe kantas kiel najtingalo, sed kiel korvo li nur povas kraĉi amarajn larmojn!
  Homo, rektigante sian dorson, ne turnu la nazon, disvastigante siajn flugilojn - ne svingu viajn pugnojn malplena maniero !
  Homo havas aglan okulon, sed kontraŭ la maĥinoj de vulpo, li estas solida korvo!
  La vulpo estas vera sorĉistino - ŝi povas igi leonon virŝafon!
  La lupo turmentas per malmolaj dentoj, kaj la vulpo mortigas per mola lango!
  La mola lango de vulpo estas pli mortiga ol la akraj dentegoj de leono!
  La vulpo havas haŭton kun ruĝa nuanco kaj pli da sango fluas el ĝi ol el ajna besto!
  La vulpo elverŝas dolĉan parolon en rivereto, sed estigas tutan oceanon da maldolĉaj larmoj!
  La amaraj larmoj de balotantoj estas la kutima produkto de la dolĉaj paroladoj de la politikisto!
  La vulpo uzas sian langon kiel la plej mordan vipon, kiun ĝi atingas je ajna distanco, kaj la virŝafoj memvole anstataŭigas sian dorson sub ĝi!
  La plej longa afero en la mondo estas la lingvo de politikisto, per tiu ĉi maŝo li kapablas strangoli ĉiujn siajn balotantojn!
  La lingvo estas donita al la diplomato por kaŝi siajn pensojn, sed la politikisto uzas ĝin por elmontri sian propran stultecon en plena gloro!
  Politikisto povas lerni de vulpo kiel rampi al la supro, sed tamen restas virŝafo!
  La politikisto petas diri al li jes, sed konsentante al la vulpo, oni lasas vin formanĝi per gajoj!
  Kiam vi voĉdonas por politikisto, vi estas kiel korvo, kiu faligas sian ĉiutagan fromaĝon kontraŭ la dolĉa parolo de vulpo!
  Politikisto estas kiel virŝafo, kiu grimpas en leonojn, sed sen vulpa inĝenieco, li restos azeno!
  En realeco, politiko estas matematiko, kie estas kontinua subtraho kaj divido, kaj nur balotanto, kiu estis remetita al nulo, aldonas enspezon al la ŝparujo de la trompisto!
  Se Putin estas filo de vulpo, li restarigis siajn limdatojn! Tio signifas, ke la balotanto - ricevis figon kun papavo!
  La politikisto ŝatas aldoni pliajn promesojn, sed tio nur nuligas la enspezon de la balotantoj!
  Politikistoj havas malsamajn mantelon kolorojn, sed la plej moda ruĝa vulpo, sub la vesto de ŝafo!
  Se vi ne volas esti senintestigita, estu lupo, se vi ne volas senhaŭtiĝi sur via kolumo, fariĝi vulpo!
  Kiam ĉevalo estas juna, estas varme, kiam politikisto estas maljuna ĉevalo, la balotanto frostas!
  Politikisto estas plej talenta trovi pretekstojn por siaj propraj mezbonaj fiaskoj!
  Virino kun ronda nuda kalkano igas homon resti sen pantalono kaj sub akra kalkano!
  Politikisto estas granda talento en promesoj, mezboneco en plenumo, genio mem en pravigo, kaj kiu aĉetis en ĉi tion estas entute idioto!
  Politikisto povas esti ajna hipostazo de infero al sanktulo, sed nur en rolo de pajaco li fariĝas sin mem!
  Politikisto estas klaŭno, kiu volas turni la tutan planedon en sian propran cirkon!
  Kiel politiko diferencas de cirka klaŭno? La fakto, ke ĝis la fino de la prezentado ne estas ridinda afero!
  Politikisto estas prostituitino, kiu, kontraŭ troa prezo, donas tion, kio ne valoras eĉ denaron!
  Politikisto estas prostituitino, kiu preferas grupan sekson, sed anstataŭ kontentigo, alportante nur infekton!
  Politikisto estas vampiro, nur li suĉas sangon ĝis la guto de la balotanto helpe de sia lango!
  Politikisto, ĉi tiu estas la lasta homo, kiu strebis al pervacha, li parolas tute, pli bone kriu - silentu!
  Politikisto, ĉi tiu estas la plej granda fripono, li volas trompi por ormontoj, ke ĝi ne valoras eĉ unu denaron!
  Dio kreis la aglon por rekompenci la aglon, sed por deŝiri la kokon, li elpensis politikistojn!
  Se vi permesos al mi fari el vi ŝafon, ili tranĉos ĝin en ŝiŝkebabon kaj manĝos ĝin!
  Vulpo faras virŝafon el leono, ŝafon el lupo, doktoron pri sciencoj el stultulo, sed li eĉ ne povas sin feliĉigi!
  La vulpo havas multajn dolĉajn vortojn, sed el ili verŝas eĉ pli amarajn larmojn!
  Kial la politikisto havas ruĝan parolon, ĉar liaj manoj estas makulitaj per sango, kaj ŝtelita mono gluiĝas al ili!
  Militisto de politikisto ne gravas, li sukcesas nur en retiriĝoj kaj ĉirkaŭvojoj!
  Kial ne ekzistas Nobel-premio pri matematiko, ĉar la fondintoj povis nur forpreni kaj dividi!
  La politikisto iras al la celo ĉiam preterirante kaj maskante sin, sed lia venko iras flanken al la balotanto kaj tri kreitaj haŭtoj!
  La parolo de la politikisto mallaŭte disvastiĝas, sed lia kiraspenetra potenco de tiu lanugo de elokventeco nur pligrandiĝas!
  Dio kreis virinon por montri belecon al viro, kaj kreis politikiston por elmontri malbelon!
  La politikisto havas anĝelan maskon, sed oni ne povas kaŝi la kornojn kun ajna alivestiĝo, de la balotanto, se li ne estas ĉapelo!
  Politikisto, jen diablo, kiu malsukcese kovras siajn kornojn per sia ŝovelila lango!
  Politikisto estas Satano en anĝela alivestiĝo, kaj multe krucas sin por preni pli da moneroj de la balotanto per sia piedo!
  La politikisto havas dolĉan mielon sur la lipoj, sed kiom da amaraj larmoj verŝas la balotanto, kiu ilin glutis!
  Politikisto, ĉi tio estas tre multekosta malĉastulino, ili pagas por ŝi ne nur per pluvo de verdaj biletoj, sed ankaŭ per skarlataj sangofluoj!
  Kial Dio kreis tian abomenaĵon kiel politikon? Ĉar eĉ la rozon de virto devas esti nutrita per sterko!
  Virino, nuda, surmetas viron, deprenas de li tri haŭtojn, ŝi mem ekkaptos ŝikajn vestaĵojn de nuda "reĝo"!
  Virino estas tro ofte nuda antaŭ nudaj reĝoj kaj restas ŝuita!
  Se politikisto estas nuda reĝo, tiam li certe forŝiros tri haŭtojn de balotantoj!
  Politikisto ofte surmetas purajn kostumojn, sed tamen restas malpura nuda reĝo!
  Premioj algluiĝas plej bone al la nuda brusto de virino, kaj al la malpuraj piedoj de politikistoj sen blankaj gantoj!
  Malkovrante siajn mamojn, virino surmetas la ŝuojn de viro, kaj deŝiras lian lastan ĉemizon!
  Politikisto, kiel prostituitino, multe laboras per sia lango, sed la balotanto ĝemas nur pro elreviĝo!
  Politikisto, kompreneble, estas malkuraĝa estaĵo, sed ĉiam flanken al la balotanto!
  Knabino altiras virojn en ajna vesto, kaj politikisto en ajna formo allogas nur kompletan intelektan impotenton!
  Ju pli longa la lingvo de la politikisto, des pli mallonga la vojo de la balotanto al seniluziiĝo!
  Politikisto, kiun oni vendas por malgrandaj aferoj, pereos pro rompita denaro, kaj la balotanto mortos pro nenio!
  Virino tre amas ŝui virojn, elmontrante sian korpon kaj forĵetante siajn ŝuojn, sed kial ŝi ricevas nur nudajn reĝojn kiel trofeojn!
  Politikisto estas kuiristo - ke li amas supon kun kato, vendisto - ke li transdonas katon en poketo, sponsoro kiu donas balotantojn - ke la kato ploris, kaj trompas kiel kato en botoj kiam li surmetas ŝuojn. tiel - ke li foriras sen pantalono!
  En milito, estas pli bone por virino ŝteliri la malamikon kaj demeti siajn botojn por ne esti ŝuita dum dividado de trofeoj!
  La komandanto devas elekti devojajn manovrojn, por ke rekteco ne eliru flanken!
  Virino, kiu scias iri nudpiede en rekono, lasos la malamikon kun malakraj botoj!
  En milito, la nudaj kalkanoj de virino forpelos al la kalkano tuta dividado de ŝuitaj soldatoj!
  La komandanto, portanta kakian uniformon, alivestas sin pli bone ol politikisto portanta ŝafan felon!
  La komandanto, kiel ŝakludanto, gvidas la infanteriajn reĝojn, nur liaj soldatoj en la atako ne estas peonoj, sed reĝoj!
  En milito, kiel en ŝako, lerteco kaj logiko estas bezonataj, same kiel scio pri teorio, sed nur tempaj problemoj ekde la unua movo, kaj ĉiuj oferoj estas devigitaj!
  En ŝako oni oferas intence por venki bele; en milito, intence oferi estas tute malbela!
  La komandanto havas longdistancan kalkulon, kaj la politikisto havas longan langon!
  Soldato devas esti ruza por pluvivi, sed politikisto devas esti ruza por elpremi monon el la balotanto!
  Virino en kampanjo demetas siajn ŝuojn por savi siajn ŝuojn kaj allogi viron, politikisto surmetas voĉdonantajn ŝuojn por lasi lin sen pantalono, por altiri oran pluvon en lian poŝon!
  Bona komandanto savas siajn soldatojn, malbona politikisto savas tion, kion li ŝtelis!
  Virino, senvestigante viron, deŝiras tri haŭtojn, politikisto, tirante sur rozkolorajn okulvitrojn, ronĝas ĝis la osto!
  Virino en multekosta robo kostas multe, sed nur kiam ŝi estas nuda fariĝas netaksebla!
  Virino, nudigante sin por momento, povos provizi luksajn vestaĵojn dum jarcentoj!
  Ne estas malbelaj virinoj, estas tro da vestaĵoj, tro malmulte da vodko, kaj ĝuste por la memoroj de grumblema bopatrino!
  Virino amas dolĉan parolon antaŭ sekso, kaj viro amas amaran vodkon!
  Saĝa virino kun kapo havas plezuron kaj monon de viro, kaj viroj mem havas la lastan malsaĝulon kaj prenas monon, alportante kapdoloron!
  Se viro estas riĉa, la aspekto por virino ne gravas, se li estas malriĉa, polurado de la valoro de la pavimo ne aldonos!
  Saĝa vulpovirino ne vane estas, ŝi ne vane amos viron!
  Se vi estas dio en financo, delogos virinon pli malvarmeta ol la Diablo!
  Ne estas tiu, kiu havas sufiĉe da ĉio riĉa, tiaj homoj ne ekzistas en la naturo, sed la vera riĉulo konas tiun, kiu facile allogas virinon al la lito!
  Virino nudas siajn mamojn ne pro ordonoj, sed pro kisoj de agloj!
  Virino donas kison pro mono, malpli ofte pro amo, kaj se viroj kisas, tiam ili estas nuloj!
  La politikisto volas altiĝi al la supro pro potenco super virinoj kaj humiligo de viroj, sed ĉio falas sub la kalkanon de la potenco de financo, sendepende de sekso!
  Kiom ajn da mielo la diktatoro elverŝas el sia buŝo, eĉ ne unu amara larmo sekiĝos ĝis la buŝo de la tirano buŝoŝtopiĝos!
  Diktatoro, ĉi tiu estas lupo en ŝafa vestaĵo, lasanta nazajn virŝafojn al kradrostado, sub la skarlata saŭco de elokventeco!
  Ĉiu politikisto revas fariĝi diktatoro, kaj samtempe ĵuras fidelecon al demokratio, kiel lupo sur leporbrasiko!
  Diktatoro, ĉi tiu estas plenumebla politikisto - la plej ruza vulpo, sed ne ĉiam kuraĝa leono!
  La politikisto, por grimpi al la supro, konfuzas siajn spurojn kiel vulpo, sed provas doni al la balotanto serpentuman vojon, por la aleo de la reĝa leono!
  Ne nutru la politikon per pano, sed donu al mi promeson por denaro da nikelo, kaj kruĉon por duona biero, sed vi ne atendos salon en liaj paroladoj!
  La politikisto rigardas balotantojn kiel laktobovinojn, sed vokante li estas tipa kapro!
  Politikisto, ĉi tio estas plejparte nefinita diktatoro, sed ĉiukaze kompleta bastardo!
  Politikisto, ĉi tiu estas enterigisto ĝis la haŭto prirabita ĝis morto kaj entombigita vivanta!
  Ĉiu politikisto estas diktatoro en sonĝoj, demokrato en vortoj, kaj krimulo en faroj!
  Politikisto, ĉi tiu estas ŝakludanto, kiu strebas forbrosi pecon de la tabulo, fari movon ne laŭ la reguloj, kaj ĉiam kun nuda reĝo!
  Politikisto, en si mem poŝo, kaj en si mem poŝŝtelisto, nur enŝovante ne la manojn en la monujojn de balotantoj, sed sian langon!
  Politikisto estas ŝtelisto, kiu verkas tiajn leĝojn por ricevi interezojn el ŝtelita mono!
  La politikisto verkas leĝojn por sia propra profito, sed antaŭ la elektoj li promesas al la balotanto montojn da oro, deduktante la leĝon, ke promesoj, kiuj ne valoras eĉ denaron, pluvos nikelojn en ilian propran poŝon!
  Politiko, ĉar la plej malpura afero en la mondo, estas ke la paroladoj de politikistoj estas kiel dolĉa siropo tre glueca al la rubo!
  La politika cirko estas la plej amuza kaj spektakla, nur tro ofte ridado en ĝi fariĝas larmoj!
  Politikisto estas tia klaŭno, ke li amas brilajn kostumojn kaj vulgarajn ŝercojn, sed lia spektaklo detruos ne nur la monujon, sed detruos tri haŭtojn!
  Politikisto, ĉi tio estas hakisto, post kio la balotantoj fariĝas stumpetoj pro la forigo de blatoj!
  En politiko, la diablo mem ne estas via frato, sed la politikisto estas la patro de mensogoj, kaj la pli aĝa frato de obskurantismo!
  Virino, deĵetante siajn vestojn, povas turni la kapon de viro, ke li deŝiros de si tri haŭtojn!
  Klaŭno estigas ridon por kupraj denaroj, politikisto - amaraj larmoj, ne valoras kupran denaron!
  Politiko kondukas al tio, ke la balotanto ne ridas, kvankam ĝi estas daŭra cirko!
  Politikisto, ĉi tiu estas tia vulpo, ke li elfrapas fromaĝon de la korvovoĉdonantoj per komplimentoj, kiuj ne valoras eĉ unu denaron!
  Viro aĉetas al virino multekostajn vestaĵojn por senvesti ŝin, politikisto pendigas nudelojn sur la orelojn de la balotanto por senŝeligi ilin trifoje!
  Nudpieda virino surmetos viron kaj senvestiĝos, demetos lian lastan ĉemizon, demetos tri haŭtojn kaj ekkaptos modajn ŝuojn!
  Sen mono ne ekzistas amo, sen malpuraĵo ne ekzistas politikistoj!
  Diktatoro estas politikisto, kiu atingis la supron, sed ĉe la fino de la supreniro al la pinto, la pinto de la paliso atendas lin!
  La diktatoro estas vulpo surhavanta leonan felon, de sub kiu oni povas vidi la voston de azeno!
  Dio, ĉi tiu estas diktatoro kun senfina potenco, kaj eĉ pli senrespondeco!
  La Diablo sidas en ĉiu virino, sed nur inverse - li postulas animon kontraŭ mono, kaj virino postulas monon kontraŭ korpo!
  Virino prenas monon kontraŭ korpo, kaj politikisto prenas voĉojn kontraŭ malbona faro!
  Virino havas sep vendredojn en semajno, dum politikisto havas solidan lundon kaj ĉiuj tagoj forflugis!
  Virino sen vesto estas granda valoro, sed nuda reĝo valoras nenion!
  Virino volas esti bela, sed la agoj de politikisto estas ĉiam abomena!
  Virino ĉiam havas avantaĝon super viro, pli da plezuro de supre, pli da mono de malsupre, kaj la masklo ĉiam estas la perdanto!
  Virino preferas rompi longan tempon, pro longa rublo, politikisto faras longajn paroladojn, pro mallonga menso!
  La diktatoro restarigas la limdatojn por elpremi la tutan sukon el la homoj!
  Estas multaj politikistoj, sed nur unu povas fariĝi leono, kaj estas tiu, kiu pli estas vulpo kaj lupo, lasante la ceterajn kiel azenojn!
  Politikisto en sonĝoj estas diktatoro-leono, en agoj vulpo-azeno!
  Politikisto, ĉi tio estas vermo en la kapablo rampi en ajnan breĉon, sed nur el la raso de vermoj!
  Viroj ŝatas nudpiedajn virinojn, sed virinoj ne ŝatas virojn kun botoj!
  Politikistoj estas kiel malpuraĵo, kaj ĉiuj kutimoj estas kiel princoj!
  Politikisto, ĉi tiu estas lupo en ŝafa vesto, sed malpuraĵo gluiĝas al li kiel porko!
  Viro antaŭ virino estas kiel kokido, sed lia senpoveco estas ŝoka!
  Viro kutime havas la forton de koko en sia genuo, kaj malsekan kokinon en karaktero, sed volas ŝvebi super virino kiel aglo!
  La politikisto multe kokas, sed la ruza vulpo sendos lin kiel kokinon por pluki!
  Politikisto, ĉi tiu estas pajaco, kiu, anstataŭ sonoriloj sur sia ĉapo, pendigas nudelojn sur la orelojn de la balotantoj!
  Politikisto estas klaŭno, kiu en helaj vestaĵoj faras malhelajn agojn, el kiuj balotantoj povas nur plorĝemi!
  Politikisto, bona aktoro, nur ne prenas kupran denaron por morto, sed deŝiras tri haŭtojn, ĉar ĝi ne valoras rompitan denaron!
  Homo ofte valoras ĝin, sed li malofte valoras ion ajn!
  La politikisto amas uzi la servojn de prostituitinoj, sed ne ŝatas pagi, ĉar li nur povas doni monon en formo de arĝente parola diareo!
  Politikisto estas tia prostituitino, ke ŝi prenos ne verdan fakturon, sed cisternon el ruĝa sango por laboro per sia lango!
  La diktatoro ankaŭ havas kvin fingrojn, kiujn li kunfendas en pugnon, kaj politikisto, kiu ne kreskis ĝis diktatoro, faldas figon!
  Politikisto, ĉi tiu estas tia serpento, kiu havas dolĉan venenon, kaj sendimensian gorĝon de boao!
  Profesia politikisto estas nefinita diktatoro, kaj kompleta kanajlo!
  La diktatoro havas la tenon de lupo, sed li kutime, kiel devus esti en politiko, ne uzas dentegojn, sed sian langon!
  Ankaŭ diktatoroj verŝas mielon el siaj buŝoj, sed samtempe ili sukcesas grumbli kaj krii - silentu!
  La diktatoro amas esti baptita, nur li konsideras sin Dio, sed tiel svingante la manojn, al liaj regatoj estas pli facile eniri la monujon!
  La diktatoro estas timinda koko, sed lia trunko alportas nur suferon kaj, fakte, estas malvola!
  La diktatoro havas pulvon en la kelo, foje abunde, sed konscienco mankas, kaj malpleno en la kapo!
  La diktatoro ŝatas teni vipon en la piedoj, sed svingas ĝin per la lango, kaj per dolĉa parolo!
  Al diktatoro oni ne povas fidi kiel al iu ajn politikisto, nur se tiu lasta nur gutas sur la cerbon, tiam la unua blovas la kapon!
  Dio estas tia politikisto, ke li povas plenumi ĉion, kion li promesis, nur neniu aŭskultis liajn promesojn vivas, kaj satrapoj de religio promesas montojn da oro, ne havante rompitan denaron por sia animo!
  La diktatoro volas fariĝi Dio, kaj la politikisto volas fariĝi diktatoro, sed tiu, kiu ne havas reĝon en la kapo, volas fariĝi politikisto!
  Politikisto havas ion, kion al ordinara homo mankas por sukceso, plenan mankon de konscienco, kaj la ĉeeston de absoluta malhumileco!
  Diktatoro estas miksaĵo de vulpo kaj lupo, politikisto kiu grimpas en diktatorojn estas miksaĵo de vulpo kaj porko!
  Diktatoro, ruza vulpo kun dentegoj de lupo, sed lia menso estas ofte kiel tiu de virŝafo, kaj estas ĉiam malmulte da mono en lia poŝo!
  La diktatoro estas kiel lupo, iagrade, arbara ordonisto, nur li mem estas kadavro kaj postlasas nur stumpetojn!
  Diktatoroj estas politikistoj, kiuj ricevas tion, kion ili volas en la poŝo, sed neniam kontentiĝas, ĉar homa sango ne kvietigas ilian soifon!
  La diktatoro povas sidi sur la trono ĝis la dua veno, sed akraj bajonetoj tre dolore pikas sian propran azenon!
  La diktatoro ankaŭ okazigas elektojn, nur ili estas kiel ŝakludo kun samkoloraj pecoj kaj konsistantaj el solidaj peonoj, kiuj ne rajtas fari movon!
  Diktatoro kun hakilo, kaj ĉirkaŭ la stumpetoj, de kiuj oni forigis la blatojn!
  Politikisto, ĉi tiu estas la soldato, kiu dizertas antaŭ la komenco de la batalo!
  La soldato venkas sian propran timon, la politikisto venkas sian propran kaj aliulan konsciencon!
  La diktatoro estas kutime la gvidanto de ŝafoj, sed malproksime de esti leono, sed ĉiam vulpo!
  Soldato bezonas disciplinon, kaj politiko estas ĝuste por doni al la tribunalo sen pliaj demandoj!
  Diktatoro, ĉi tiu estas aglo, kiu tenas la reston por pegoj, kiujn li preferas marteli!
  Ankaŭ la diktatoro elverŝas mielon el sia buŝo, nur li altiras ne nur balotantojn kun muŝo intelekto, sed satrapojn rostantajn kiel abeloj!
  La diktatoro estas soldato, kiu pafas sian propran dorson, kaj ŝajnigas esti generalo, havante epoletojn de kranioj!
  Nuda ina kalkano fleksas viron en tri mortojn kaj forpelos lin sub la kalkanon, nur se la viro estas politikisto, li metos ŝuojn sur nudpiedan virinon!
  La diktatoro igas siajn regatojn vagabondojn, specife ŝuante ilin!
  Diktatoro povas esti elmontrita deŝirante sian maskon kaj nudigante siajn dentegojn, sed lia plej mortiga armilo estas longa lango, kiu mallongigas la vivon de siaj regatoj!
  La diktatoro, ĉi tiu estas la politikisto, kiu kaptis la tronon, kaj kiu ne estas nur vulpo, kaj lupo kun dentegoj, almenaŭ leporeto kun pugnoj!
  La politikisto vidas la celon sidi sur la trono kiel diktatoro, sed kutime li metas balotantojn en flakojn!
  La diktatoro estas lupo ĉirkaŭita de ŝafoj kaj virŝafoj, sed unu vulpo en ŝafa vestaĵo transformos imagan leonon en azenon!
  Diktatoro havas ĉiujn siajn subjektojn ĉi tiun potencialan rostaĵon, sed la misuzo de vianda manĝaĵo kondukas al volvulus!
  La diktatoro estas ĉe la supro de la piramido, sed neeviteble finiĝos sur la rando de la paliso!
  La piramido estas la plej stabila konstruo, nur se ne estas virŝafo sur ĝia supro, kaj ne ŝafo en la haŭto de lupo!
  La diktatoro, kiel faraono, amas la formon de piramido, kaj kiam sklavoj donacos, sed li neeviteble fariĝos mumio!
  La diktatoro volas memoron dum jarcentoj kaj skribas kun analoj de sango, ĝi certe ne sekiĝas, kaj la "heroo" estas malbenita!
  La diktatoro havas cent kialojn por ekzekuti kaj mil senkulpigojn por ŝmiri sin de mensogoj!
  La diktatoro foje posedas la malmolecon de ŝtono, sed ĉi tio estas solida pavimo de malmoliĝinta koro!
  Diktatoro, jen leono, kiu ne diferencas kun nobelaro kaj kun koro de leporo, kutimoj de vulpo, teno de lupo, kaj kiel longe muĝas azeno!
  La diktatoro revas rajdi sur blanka ĉevalo, sed liaj regatoj kutime atingas nur delirium tremens!
  La diktatoro similas al serpento Gorynych - havas tri kapojn: ruzo, malnobelo, trompo, sed lia Lanceloto devas havi glavon de kristala honesteco!
  Diktatoro, jen tia insekto, kiu havas la pikilon de skorpio kaj la gluiĝemajn krurojn de blato, sed tamen restas senflugila!
  La komandanto devas esti saĝa kaj ruza por sukcesi, sed la politikisto ne brilas per inteligenteco, sed ombrigas Satanon per ruzo!
  La diktatoro ankaŭ estas poeto, sed li skribas liniojn ekskluzive per sanga inko, kaj lia rimo estas en funebra humoro!
  Diktatoro povas esti inteligenta kiel azeno, sed la ruzo de vulpo estas deviga por ne esti senhaŭtigita viva!
  Diktatoro povas delogi balotanton per la ĉarmo de potenco, sed en fekundigo li estas tute senpova!
  Diktatoro, ĉi tiu estas tia vulpo, ke li sidas sur la loko de leono, nur la ruĝharulo ĉirkaŭgrimpos el la langoj de sikofantoj!
  La diktatoro havas vojon al la supro super kadavroj, kaj liaj manoj estas ĝis la kubutoj en sango, lia lango estas longa kiel maŝo, kaj vi ne povas vivi kun li!
  La politikisto volas potencon, la diktatoro, jam havanta potencon, volas sangon, ambaŭ estas en infera pasio - ili alportas multe da doloro!
  Politikisto volas iri de seso al aso, diktatoro estas aso, sed neniel atuto kun cerbo!
  La diktatoro estas matematikisto kun unuflanka profilo, li ŝatas forpreni, li ne volas kundividi, li nur rekonas la plialtiĝon en sia propra poŝo, kaj ĉefe li amas restarigi limdatojn!
  La diktatoro ofte buĉas kaj konsideras siajn regatojn kiel laktobovinojn, sed lakto de li estas kiel de kapro, kaj menso de virŝafo!
  La diktaturo havas spinon nur por fleksi la balotantojn en pafarko, kaj alporti multajn problemojn - sendante puniston!
  Ju pli da mielo de eraro en parolo de diktatoro, des malpli da salo de vero en ĝi!
  La diktatoro estas vampiro pro alvokiĝo, sed ne arĝenta kuglo estas fatala, sed ora koro!
  Politiko estas ekvacio kun multaj nekonatoj, kaj nur unu afero estas evidenta, ĉiuj partoprenantoj en la ago estas kanajloj!
  Politikisto devus esti punka kiel tanko, sed ne muta kiel pego, kiu marteladas je unu momento!
  Ne estas amikoj en politiko, kiel vi konsideras fiulo en ĝi, kaj en politiko estas fratino, kiu estas sur la trono - Satano!
  La diktatoro postulas la lokon de la Ĉiopova, estante en sia animo la plej malalta el la diabloj, kaj la plej kruela el la ekzekutistoj!
  La diktatoro revas pri konkero, sed li eĉ ne povas regi sin, li revas regi la helan mondon, esti sklavo de mallumaj pasioj!
  La diktatoro sidas sur bajonetoj, nur oni pikas lin en la azenon, el kiu la tirano hurlas kiel lupo, kaj liaj dentegoj montras tra la ŝafa haŭto!
  Diplomatio estas efika nur kiam subtenita de la klubo de forta militismo, sed se vi estas malforta sovaĝulo, vi estos viktimo de kolektiva cinikismo!
  Kiom ajn vi prepariĝas por milito, vi ĉiam estos nepreparita, ĉar estas neeble aldoki glavon sen grandeco al forĝisto, kaj politikisto fini paroladon sen signifo!
  Se vi rapidas en batalo, vi ridigos homojn, sed se vi malrapidiĝos en batalo, eĉ infanoj batos vin!
  La diktatoro rapidas puni siajn malamikojn, malrapide rekompenci siajn amikojn, kaj li neniam plenumas siajn promesojn al siaj balotantoj!
  En milito, la plej forta armeo tute ne estas ŝafoj gvidataj de leono, sed hundosoldatoj gvidataj de vulpo!
  La diktatoro ne konas honoron kaj konsciencon, sed perdinte la potencon, li ĉiam parolas pri trompo, kvankam la vulpo mem, kiu eldeviĝas fromaĝon de la korvoj, trovos ankaŭ sian propran ĝerfalkon, ne preteblan al ruzoj!
  Diktatoroj malofte estas leonoj, ĉar nobelaro ne povas teni la tronon, sed tirano ĉiam estas vulpo kun tenacaj piedoj kaj glueca lango!
  En ŝako, la plej bela venko kun granda nombro da viktimoj, en milito la plej bunta venko, sen unu perdo aŭ ofero - do ni trinku al tio, ke ni atendas viktimojn nur en ŝako!
  Nudpieda virino kapablas senvestiĝi kaj veturi sub la kalkanon de ne nur nuda reĝo!
  La nuda kalkano de vulpovirino senhatigos leonon!
  Virino estas la plej alta rekompenco de viro, kaj pro ŝi reĝoj oferas la tronon, sed amo pro la korpo kostas nenion, se la edzinon ne estas lerte skurĝita per vipo!
  La diktatoro tenas la homojn sub si, sed la virino pelas lin sub la kalkanon per sia nuda kalkano, demetas tri felojn per sia nuda brusto!
  La diktatoro ofte prenas kvazaŭ reen por meti la homojn en kancero!
  La diktatoro, ne plenumante sian promeson, ne ruĝiĝas pro honto kiel kancero, sed anstataŭe metas trompitan balotanton en kanceron!
  La diktatoro plenumos sian promeson - kiam la kancero pendos sur la monto, sed li enmetos la homojn en kanceron ĝuste nun!
  Lerta komandanto, eĉ marŝante malantaŭen, metos la malamikon en kanceron!
  En ŝako, nur unu peco povas esti faligita per unu movo; en politiko, duono de la tabulo flugas per kavalira movo!
  Ŝako estas justa ludo, en kiu oni taksas trompadon kaj kaptilojn, politiko estas trompa vivo, en kiu oni taksas nenion!
  En la politiko, kiel en la teatro, estas multe da instigantoj, sed kutime la rolo de kanajlo rompas la aplaŭdon!
  Politiko estas kiel ŝako sen reguloj, kun pecoj sen konstantaj koloroj, kaj ludantoj sen honora konscienco, kaj tamen venko ne estas kompleta sen mato!
  La politikisto havas bronzon en sia voĉo, arĝenton de siaj lipoj, montojn da oro en promesoj, kaj ne estas rompita penco malantaŭ lia animo!
  Politikisto estas tia leono, ke li laŭte muĝas, sed la eltrovemo de vulpo ofte kuniĝas kun la graco de elefanto en porcelanbutiko!
  La diktatoro amas muĝi kiel leono, ruze kui kun korinklino kiel vulpoj, kaj mordi en la gorĝon per lupa teno, sed tamen la balotantoj atendas de li nur hundan vivon!
  La diktatoro estas vulpo en leona haŭto, sed kiel ajn li grumblas, ĉiam estas klare, ke la kostumo de la giganto ne taŭgas por la pigmeo!
  Honesta diktatoro estas kiel vegetara lupo, saĝa diktatoro estas kiel strigo en la tago!
  La diktatoro promesas restarigi ordon per drastaj rimedoj, sed li mem fordonas putran ovon!
  La diktatoro opinias, ke nur liaj ovoj estas pli malvarmetaj, sed li mem tute ne valoras, estante tro kuirita koko!
  La diktatoro amas multe kakadi pri la bonfarto de la homoj, sed li plenumos sian promeson kiam rostita koko bekos lin!
  La diktatoro postulas la lokon de la Ĉiopova, sed Dio ne ŝanĝas, kaj la tirano ŝanĝas maskojn ĉiutage!
  La diktatoro en siaj sonĝoj volas esti reĝo dum jarcentoj, sed fakte li estas nur kalifo dum unu horo!
  Diktatoro el la vorto dikti, sed li diktas nur la funebrajn tekstojn de siaj promesoj!
  La diktatoro, ĉi tiu estas politikisto, kiu sukcesis igi la kokon beki la balotanton en la giron per multaj kokidoj!
  Kial diktatoroj ŝatas kisi? Ĉar estas pli oportune kapti unu la alian la gorĝon!
  Ju pli longa la lango de la diktatoro, des pli mallonga estas la vivo de la regatoj de la tirano!
  Diktatoro estas tia politikisto, ke li sukcesis konvinki voĉdonanton kun kokida cerbo, ke ili ne bekos lin, kaj kokidoj ne bekos por mono!
  La diktatoro havas la ambiciojn de aglo, sed vere estas nur senflugila iksodo!
  La diktatoro volas flugi alte, sed li estas tia birdeto, kaj laŭŝajne vi ne konas aglon, kaj kun menso malgrandan insekton!
  Diktatoro, ĉi tio estas rabanta akcipitro, sed sen la ruzo de vulpo, eĉ kokido derompos siajn ungegojn!
  La komandanto devas havi planon por batalo, sed ĉiu batalo estas improvizo, politikisto havas pretan paroladon, sed iu ajn el liaj frazoj estas pura senutila parolado!
  La diktatoro konstruas socion, kie homo estas kiel glano - ĉirkaŭe estas nur kverkoj kaj ĉiu porko strebas por manĝi!
  La diktatoro havas longan langon, kiu batas sur la timpanoj, sed liaj oreloj aŭdas nur flatadon kaj tamburadon!
  Pli bone kanti kiel najtingalo irante en batalon ol plori kiel hundo al la luno post kapitulaco!
  Cent malbenoj ne anstataŭos unu baton, mil matojn, unu fortan ĉekon al la kapo!
  Verŝinte monton da insultoj sur najbaron, vi aldonos al vi nek grajnon de menso nek tranĉaĵon de feliĉo!
  La plej granda pezeco sur la koro estas malplena monujo, la plej malfacile elportebla estas la foresto de pezeco en via poŝo!
  Nu, kial estas tiel efikaj por plenigi monujojn, malplenajn korojn kaj mensogojn ĝis amara fino!
  Nudaj reĝoj ŝuas siajn regatojn ĝis la oreloj, kaj lasas la loĝantaron sen pantalono!
  Diktatoro estas reĝo en ermena robo, kaj samtempe nuda reĝo!
  Diktatoro ne povas esti reĝo, sed li estas devigata fariĝi prezidanto, li igas vin ĉiujn en ludo, kaj ne estas ligita per promeso!
  Politikistoj revas surmeti kronon kaj reĝan mantelon, ĝis eĉ sur la trono li restos nuda reĝo!
  La regatoj de la nuda reĝo ĉiam estas ŝuitaj kaj senvestitaj, sed ili povas ridi ĝis tri haŭtoj forflugas!
  Virino aprezas longan rublon en viro, kaj politikisto donas al ŝi nur senfinan langon!
  La voĉdonanto ne bezonas la longan langon de politikisto, li bezonas longan rublon elfluantan el sia poŝo!
  La diktatoro estas speco de besto el la raso de kanibaloj, sed ankoraŭ pli vulpo ol leono, kaj manĝi homan viandon piprigas lin per ruĝa parolo!
  La diktatoro asertas esti Dio, sed li mem evoluas de viro al ruĝkolora karnomanĝulo!
  La diktatoro estas en sonĝoj de homo al la Plejalta Dio, kaj en faroj de la homa raso al karnovora predanto!
  La diktatoro volas esti aso kun Dio, sed li nur sukcesas sekvi la Diablon!
  La diktatoro havas majstron Satanon, sed tamen la tirano grimpas en la Diojn, sed kornoj elstaras el sub la aŭreolo!
  La diktatoro, ĉi tio estas Dio male, promesas paradizon sen plenumi la promeson de la tirano, kaj la Ĉiopova diras, ke ĝi estos malbona sur la tero, kaj malmultaj iros en la ĉielon - kio ŝajnas vera!
  La diktatoro havas nur du manojn kaj tiujn ŝtelistojn, kaj unu langon, sed tre longan kaj gluecan!
  La diktatoro sidas sur bajonetoj, sed la kuseno de demagogiaj juĝoj ne protektas kontraŭ pikŝtalo!
  Diktatoro estas kiel ekzekutisto-hako, tenas hakilon per la lango kaj ekzekutas helpe de linĉado!
  La diktatoro ne havas aglajn flugilojn, sed li havas pikilon de skorpio, ne leondentegojn, sed la lango de vulpo estas preta!
  La leono ne estas tiu, kiu muĝas, la saĝulo ne estas tiu, kiu silentas!
  Se la silento estas ora, kial ne ĉiuj stultaj homoj fariĝas miliarduloj!?
  La politikisto uzas logilon trempitan en dolĉa flatado por hoki la balotanton!
  Politikisto diferencas de virino per tio, ke ŝi pudras sian vizaĝon, kaj politikisto pulvorigas la cerbon de balotantoj!
  Virino ŝatas bele vesti sin pro beleco, kaj politikisto estas bunta klaŭno, sed lasas nur nazojn!
  La diktatoro volas ĵeti kaj tondrojn kaj fulmojn, sed ĝis nun li nur lernis guti sur sian cerbon!
  La diktatoro havas ŝtonan koron, sed ne firmecon en karaktero, glacian animon, kaj glitigajn vojojn al la celo!
  La diktatoro promesas al la elektisto panon kaj cirkojn, sed pano sen la salo de la vero estas amara, kaj la spektakloj de unuhoma teatro estas enuaj!
  Oni ne taksas la liberecon - ĝis ili perdos ĝin, la sanon oni ne taksas - ĝis ili malsaniĝas, oni ne taksas monon - ĝis sufiĉas, kaj nur tiuj, kiuj estas krucumitaj pro nenio, povas aprezi la heroaĵon de Kristo!
  Libereco estas paradizo eĉ en kabano, la diktatoro promesas palacojn, sed pelas homojn en grenejon!
  Libereco estas tio, kion ĉiu homo havas ekde la naskiĝo, sed la kruela ekstera medio envolvas lin per vindaĵoj!
  La milito ne havas virinan vizaĝon, sed ĝi perfekte blovas la pulvoron el la cerbo, kaj la grason el la ostoj!
  La vento de la vero blovas la pulvoron el la cerbo, la uragano de la vero blovas la ŝaŭmon el la politika marĉo!
  La vento de la vero blovas sur la muelejon de prospero, el kiu faruno estas akirita por kora pano, al kiu taŭgas la salo de saĝa scio!
  La vero neniam estas parta, kaj eĉ la plej malgranda ondo da mensogoj kovras la kapon!
  Kio distingas diktatoron de Dio? Dio estas la vero - la diktatoro estas mensogo, Dio povas fari ion ajn, kaj la diktatoro havas la kapablon nur difekti!
  Dio povas feliĉigi homojn, sed li opinias, ke ili ne meritas, la diktatoro malfeliĉigas ĉiujn sendepende de merito!
  La diktatoro revas pri ĉiopovo, sed estas senpova fari ion ajn sen trompo!
  La diktatoro amas trudi sian homan volon, sed li mem estas malvola antaŭ siaj propraj bestaj instinktoj!
  Diktatoro, ĉi tiu estas boao, por kiu balotantoj estas kunikloj kun kokida cerbo!
  Diktatoro estas preskaŭ reĝo, kiam li estas kovrita per mantelo de flatado, sed fakte li estas nur nuda reĝo!
  Aŭtokratio estas bona sistemo sub inteligenta reĝo, sed eĉ brila reganto iĝas nuda reĝo pro troo de flatado de la medio!
  La diktatoro neniel estas premio al la popolo, sed li portas ĝin ĉirkaŭ la kolo kiel medalon!
  La plej bona maniero venki en politiko estas surprizi la balotanton per stulteco!
  Kiel ne dolĉaj estas la paroladoj de politikistoj, sed ili nur elvokas acidan esprimon ĉe la balotantoj!
  La diktatoro estas rafano, male, ekstere estas blanka robo, interne estas sanga diareo!
  La diktatoro verŝas sangon kiel nubo de pluvo, akompanante la elokventecon de parola diareo!
  La diktatoro amas verŝi sangon kiel ŝarko kaj verŝi krokodilaj larmoj kiel porko!
  Diktatoro, ĉi tiu estas tia homo, ke por li la voĉdonantoj estas kontantaj, kiuj ne valoras eĉ rompitan denaron!
  Neniu scias, kiom da mono la politikisto havas en la poŝoj, sed ne estas dubo, ke ĝi estas probable malpura personeco!
  Troa singardemo, malkuraĝo, troa inteligenteco kondukas al aroganteco, kaj troa kuraĝo kondukas al la tombo!
  La menso devas esti malvarma kaj la koro varma, sed politikistoj emas havi varmajn kapojn kaj malvarmajn korojn, kaj stultecon ĝis la fino!
  Ve ne de la menso, sed de la manko de praktika uzo de la cerbo!
  Virino estas pli malforta en muskoloj ol viro, sed superas lin per la forto de sia lango, pli malgranda en kapo, sed pli akra en menso!
  Ŝako estas vira ludo, sed la plej forta peco estas ankoraŭ la reĝino, kaj la reĝo estas nuda sola!
  Por ne esti nuda reĝo en politiko, vi devas lerni kiel senvestigi virinojn kaj surmeti virajn ŝuojn!
  Kelkfoje, por esti kompatema, vi devas esti senkompata al vi mem, kaj por engluti la ambrozion de la dioj, engluti funton da salo en trejnado!
  La dioj estas senkompataj al homoj, kiuj fekas sur la Tero, ĉar homoj estas senkompataj al blatoj, kiuj fekas sur la planko!
  La homo estas antaŭ Dio kia blato estas antaŭ la homo, sed la Eternulo kapablas forigi homajn mizerojn, kaj la homo estas senpova kontraŭ virŝafa invado!
  Homo havas du problemojn: li ne estas ĉiopova kiel la Ĉiopova, kaj li ne estas modesta kiel kerubo!
  La homo superas la Ĉionpovan nur en memfido kaj aroganteco, kaj malsupera en ĉio alia, precipe en amo kaj pacienco!
  Homo volas la ĉiopovon de la Sinjoro eĉ por unu horo, sed li ricevas krucumon por la vivo!
  Mizerikordo estas kiel mielo en teo, ĝi postulas rimedojn por ne okazigi permesan diabeton!
  La kompato de Dio manifestiĝas eĉ en kolero, kaj la senkompateco de tirano en kompato!
  La diktatoro estas kruela, ne ĉar li estas sadisto, sed ĉar, sen planti malamikon, vi ne kreskos rikolton de humileco!
  Piloto, ĉi tiu estas la kerubo de milito, nur se li servas virŝafon, tiam la titanaj flugiloj rustiĝus!
  Virino en milito estas kiel ezoko inter karpo, ŝia beleco estas la plej akraj dentoj, kiuj disŝiras virojn en duono!
  La diktatoro estas hakisto kun hakilo, kaj ĉirkaŭe estas obtuzaj kverkoj, putraj stumpetoj, multe da arboj kun forigita razado!
  La diktatoro bezonas ekzekutiston kun hakilo, por forigi razojn de la stumpetoj, sen lasi ilin obstine!
  La diktaturo kelkfoje ne havas sufiĉe da kuracistoj, sed ĝi estas plena de ekzekutistoj, ofte ne estas sufiĉe da pano, sed por piedestaloj al la ĉielo!
  Virino estas la plej lerta politikisto, ŝi laboras per sia lango por kontentigi balotantojn multe pli diverse ol viro, kaj la mielo de ŝia dolĉeco estas pli pika kaj bonodora!
  Virino estas la Diablo, kiu kornigas virojn kaj pelas ilin sub la kalkanon, ne per hufo, sed kun nuda kalkano!
  Virino, ĉi tiu estas Satano mem, sed male al la diablo, ŝi odoras ne je griza, sed je multekostaj parfumoj!
  Kiel ajn kruela estas la diktatoro, li ĉiam estas justa punante siajn regatojn, ĉar ili kreskigas por tio pinon, por ĝin mallevi sur la tabulojn kaj razojn!
  Diktatoro estas kiel leono, se li karesas sian favoraton per la piedo, tiam li deŝiras tri haŭtojn, se li kisos al li, li demordos lian tutan kapon!
  Kvereli kun diktatoro, ke kisi ŝarkon detranĉos lian kapon, kaj eĉ longa lango ne helpos!
  Senutile estas peti kompaton de la leono, kaj kompaton de la diktatoro, kvankam la leono ne manĝas kadavraĵon, kaj la diktatoro ricevas nur homan rubaĵon!
  Ĉirkaŭ la leono estas ŝakaloj, ĉirkaŭ la reganto estas ŝaŭmo kaj kanajlo!
  La aromo de floroj allogas insektojn, la ĉarmo de la potenco de ŝaŭmo kaj friponoj!
  Bona politikisto estas tiu, kies sekvan movon ne povas antaŭvidi malamikojn, bonega politikisto, kies movon ne antaŭvidas amikoj, sed vera geniulo, kiu ne scias, kion li mem faros en la venonta momento!
  Knabo devas esti batita por fariĝi viro, politikisto devas esti humiligita por fariĝi diktatoro!
  Sen disciplino ne ekzistas soldato, sen eltrovemo ne ekzistas oficiro, sen konsidero de generalo, sen talento de komandanto kaj sen ruzo de diktatoro!
  Por venki, komandante virŝafojn, ne necesas naskiĝi leono, sed oni nepre devas lerni esti vulpo!
  Se la diktatoro ne havas teamon de lojalaj hundoj, tiam lia politiko nur estos supo kun kato!
  Kiel ajn la reganto konsideras sin malvarmeta leono, sed sen helpo de vulpo, li, kiel hundo, devos nur hurli al la luno!
  La reganto devus esti kiel ŝtalo - malmola kaj fleksebla, sed pli ofte, obstinaj stumpetoj kaj likaj botoj sidas sur la trono!
  Koro el oro ofte estas kondukata en tenton de tiuj, kiuj ne valoras eĉ rompitan kupran pencon!
  Tiuj politikistoj, kiuj promesas montojn da oro, ne havas kupran pencon malantaŭ la animo, sed pavimon kovritan per trompa ŝimo!
  La plej malbona diktatoro devas foje montri kompaton por esti almenaŭ kiel la Ĉiopova en ĉi tio, sed ne tro ofte, ĉar Dio estas konsumanta fajro!
  La parolo de la politikisto estas ruĝa, nur la konscienco estas malpura!
  Unu el la malfortoj de la diktatoro, la problemo de posteulo, la malforta perdos la landon post ricevo de la trono post la morto de la reganto, la forta disbatos la tiranon por akiri la tronon ankoraŭ vivante!
  Homa sango ne estas akvo, sed tamen, diktatoro ne havu iluziojn, li verŝas ĝin nur laŭ la volo de la ĉielo!
  La diktatoro estas preta meti ĉiun temon supren, streĉita sur paliso, kaj subteni la kolon per maŝo!
  Politikistoj estas fervoraj fariĝi gvidantoj, sed mankas al ili la inteligenteco kaj volo fariĝi vera gvidanto, krom se la balotanto estas stultita!
  La medio gloras la diktatoron al la ĉielo per langoj, sed estas preta fosi profunde per ŝoveliloj kaj manoj!
  Diktaturo estas pli ofte ne de troo de malbono en homo, de manko de intelekto en politiko!
  Vera diktatoro ne ĉiam estas bonega, sed ĉiam terura!
  Sukcesa politikisto ne ĉiam estas granda saĝulo, sed ĉiam granda fripono!
  En politiko, ne saĝo kondukas al sukceso, sed ruzo, sed troo de vulpa ruzo, kiu metas ĝin sur la kolumon!
  Politiko, vi devas esti vulpo, kiu faros lupon, por ne fariĝi virŝafo surŝmirita!
  La politikisto iras al la trono kiel vulpo svinganta la voston, nur li ne povas tiel lerte kovri siajn spurojn - la menso de ŝafo!
  Pafaco povas grimpi sur la tronon, sed kiu ne kapablas igi senkulpan ŝercon en armilon, tiu restos nuda reĝo!
  En sporto oni ricevas tri provojn, sed politikisto ne havos duan ŝancon fari unuan impreson al balotanto!
  Riĉeco estas relativa koncepto por ĉiuj, sed absoluta malriĉeco estas kiam ĉiuj havas nenion saman!
  Oro estas mola metalo, sed amas malmolajn homojn!
  Oro estas hela koloro, sed plej ofte troviĝas ĉe homoj kun nigra koro!
  Oro estas la koloro de la suno, kaj gluiĝas al la lumaĵoj en la financa parto!
  Virino, malsame kiel financisto, rastas orajn monerojn plej bone per siaj nudaj piedoj!
  Knabino sen ŝuoj aspektas sekseca, sed vagabondo estas abomena!
  Milito por riĉulo estas ŝanco por gajni, por saĝulo ĝi estas kariera ŝanco, kaj por malsaĝulo estas ĝui pafadon!
  La menso de la naturo povas rimarki la mankon de edukado, kiel ora nuggeto de paperaj biletoj, sed edukado ne kompensas la mankon de natura menso, ĉar kun manko de inteligenteco, la paperpecoj malplivaloriĝas!
  Edukado estas al la menso, kiel tranĉado estas al diamanto en ĉeesto de intelekto, kaj polurado de pavimo en ĝia foresto!
  Sen menso kaj scio, diplomo taŭgas nur por iri al la necesejo!
  Virino amas per la oreloj, sed per la lango gajnas, kaj ne ĉiam per vortoj!
  Kio estas la diferenco inter politikisto kaj prostituitino, la buŝo de prostituitino donas plezuron, kaj la buŝo de politikisto estas fonto de seniluziiĝo!
  La lingvo de politikisto, male al la lingvo de prostituitino, kaŭzas ne ekstazon, sed deziron vomi!
  Prostituitino por viro tuj glatigos ĉiujn sulkojn, kaj politikistoj, filoj, nur aldonos grizajn harojn!
  Virino amas korinklinon kaj kiam ili promesas fabelon kaj paradizon el kabano, sed fronte al la realo, ŝi postulas riĉan viron!
  Virino estas antaŭ ĉio beleco, kaj poste postulo de pago por beleco, kaj politikisto estas antaŭ ĉio malbeleco, kaj postulo de antaŭpago por malbeleco!
  Prostituitino postulas pagon kaj faras ĝin agrabla, politikisto postulas antaŭpagon kaj faras problemojn!
  Pli bone estas prostituitino en la panelo - almenaŭ vi donas plezuron, ol esti konfuzita en politiko - vi ne havos problemojn!
  Prostituitino, male al politikisto, enspezas sian kotizon, honeste lasante agrablajn memorojn, kaj politikistoj ĉiam havas malbonan memoron!
  Prostituitino, ĉi tiu estas falinta virino, altiganta viran perfektecon!
  Prostituitino levas la perfektecon de viroj per sia lango, politikisto malaltigas la balotanton en marĉon kun babilado!
  Politikistoj ne ĉiam ĝojas pro nenio, sed ili ĉiam estas nur klaŭnoj kun senmezura kotizo!
  La politikisto promesas al balotantoj altiĝon de enspezo, sed malaltigas ilin en elspezaĵon!
  La politikisto ŝatas fari longajn paroladojn, sed kun mallonga memoro por plenumi promesojn!
  La parolo de la politikisto povas esti glata, sed efektive estas sep kurbiĝoj en ĝi por mejlo da neplenumitaj promesoj!
  La politikisto amas flirti kun balotantoj kiel infanoj, sed li estas tia paĉjo, de kiu oni ne povas ricevi alimonon!
  Ne pretendu esti la patro de la nacio se vi ne povas pagi infansubtenon por viaj elektaj promesoj!
  Por politikisto, promesoj estas rektaj sen dimensioj al la ĉielo, sed ili elrampas en la ŝafhaŭton por balotantoj!
  Politikisto estas muzikisto, kiu ludas laŭ unu motivo, kaj ofte funebra por balotantoj!
  Prostituado rajtas ekzisti, do viroj ofte estas solecaj kaj bezonas alporti ĝojon, kaj politikistoj nur alportas malĝojon al la homamaso!
  Malpeza kapo ne ĉiam rilatas al harkoloro, precipe virina, sed vi ne devas stultigi blondulojn!
  Por virino, ne ekzistas malbelaj kaj grasaj viroj, se ili havas plenajn monujojn, kaj la vento ne marŝas en iliaj kapoj!
  Modesteco estas bona en ĉio krom la talentoj, per kiuj la naturo dotis virinon kaj reklamado por allogi homojn!
  Virino kaj fluto, kaj violonĉelo, precipe se ŝi ludas ne laŭ la notoj de viro, kies orelon estas tretita de urso!
  La plej lerta instrumento estas difektita de la manoj de mezbona muzikisto, la plej bela virino estas malbeligita de senbraka belistino!
  La idealo de virino estas kavaliro el mezepokaj romanoj, nur en tiuj tagoj noblaj koroj havis nur ŝuldojn malantaŭ la animoj, kaj virino ĵus forkuris de kavaliroj!
  Riĉa kamparano estas pli kara al virino ol almozula kavaliro, ĉar oro en monujo estas pli alloga ol en koro!
  Koro el oro estas bonega valoro, sed vi ne povas tranĉi ĝin en orajn monerojn kaj meti ĝin en viajn poŝojn!
  Eĉ la plej forta viro, rezistinte la baton de ŝtala lanco, estas senpova antaŭ la ĉarmoj de virino, kiu kapablas levi korpan lancon!
  Viro povas konkeri virinon per longa kaj forta lanco, sed sen la ŝildo de dika monujo li ne tenos la predon!
  Por virino, la plej bona kavaliro ne estas kun longa lanco, sed kun dika monujo!
  La virino simbolas printempon - ĉio floras el ŝi, kaj la balotanto sulkiĝas pro siaj paroladoj kvazaŭ el plumbonuboj!
  Virino, floro, estas alloga per sia freŝeco, sed ankaŭ velkas sen akvumi viran simpation!
  La vortoj de politikisto estas kiel mielo, kiu igas la balotantojn persiste alergiajn al parola diareo!
  Viro por plaĉi al virino ne estas nepre la forto de urso, sed ĉiam la menso de vulpo!
  Se vi volas premion en politiko, vi eble ne estas atleto, sed vi devas aĉeti medalon!
  La atleto levas la stangon per la manoj, la prostituitino perfekteco per la buŝo, sed la politikisto per sia malpura lango malaltigas la humoron sub la soklo!
  Ne gravas, ĉu politikisto iomete fuŝas vian humoron per stulta vorto, pli malbone, se li provokas grandan militon per saĝa rigardo!
  Se viro havas grandan ventron, tiam li ne havos grasan vivon, se politikisto havas dolĉan parolon, tiam la balotanto ricevos vivon ne frambon!
  La parolo de la politikisto estas dolĉa, sed la voĉdonanto ricevas la frambojn de ŝtelistoj, kaj se ĝi estas pano, do sen la salo de la vero, kaj se ĝi estas spektaklo, tiam ĝi estas kompleta cirko!
  Politikisto estas filo de vulpo, sed la naturo ofte ripozas sur la infanoj de geniuloj!
  Lerta politikisto havas ŝakalpatron kaj vulppatrinon, sed kun tia genealogio li asertas esti leono, lasante al balotantoj hunda vivo!
  Virino povas havi helan aspekton kiel vulpo, sed sen la vulpa menso kaj formika inĝenieco, bela haŭto iros al la kolumo!
  Estas agrable kisi la nudajn piedojn de la knabino, ili estas sukeraj, sed esti sub la kalkano de melliflua politikisto tute ne estas mielo!
  Oni ne povas peli homojn sub la kalkanon de tirano eĉ kun ŝtala bajoneto, sub la kalkanon de nudpieda knabino - viroj grimpas sin!
  Virino, forĵetante la plej malmultekostajn vestaĵojn, elfrapas reĝajn vestaĵojn el viro kaj igas lin fali sur la genuojn!
  La plej multekosta vestaĵo ne faros virinon pli alloga ol la manko de vestaĵoj, la plej dolĉa parolo de politikisto ne povas esti interplektita kun diraĵoj, en kiuj estas la salo de saĝo!
  La pano de materia prospero bezonas la salon de saĝo kaj scio, kaj tiam vin ne estos forportita de la venenita mielo de politikistoj kiel muŝo!
  Politikisto ne ĉiam estas Cicerono, sed ĉiam grimpas en Cezarojn!
  Malbona estas la milionulo, kiu ne volas fariĝi miliardulo, malbona estas la soldato, kiu ne volas fariĝi generalo, malbona estas la politikisto, kiu ne volas fariĝi diktatoro, sed diktatoro, kiu imagas sin esti Diaĵo, estas. abomena!
  Se diktatoro volas sidi sur la trono, ne ŝajnigu esti Dio, la Ĉiopova ne ŝatas konkurantojn, kaj male al tirano, li povas fari ĉion ajn!
  Diktaturo estas tiam forta se la diktatoro mezuras siajn bezonojn per siaj eblecoj, kaj tiam ĝi kolapsas se la eblecoj estas malabundaj kaj la bezonoj estas kolosaj!
  La plej eltenema diktatoreco, kiam la subjektoj estas tiel stultaj pro peceto, ke ili fariĝis stumpetoj!
  La sklavo ne estas tiu, kiu estas en katenoj, sed tiu, kiu ne konfesas sian humiligon kaj ne volas rompi la katenojn!
  Estas pli facile rompi ŝtalĉenon ol reton de politikaj kaj religiaj iluzioj!
  Ĉiu fanatikeco de ajna religio kaj ideo alportas nur detruon, ĉar obstine martelado en unu momento povas nur faligi la muron!
  Fanatikulo povas atingi sian celon, sed li povos kanti venkan romancon, ĉar oni ne povas serenadi sur unu ŝnuro!
  Viro estas ornamita per multekosta kostumo, virino estas ornamita per neniu vesto!
  La plej bela virino estis Eva, la plej luksa kostumo por virino estas la kostumo de Eva!
  En boksado oni batalas unu kontraŭ unu, kaj en politiko ili amase rapidas kontraŭ la plej malfortaj!
  Sporto estas pli honesta ol politiko, limigita de reguloj, sed politiko estas pli spektakla ol sporto, do tute neantaŭvidebla sen reguloj!
  En politiko, male al sporto, la rolon de arbitraciantoj prenas la ludantoj mem!
  Politikisto estas gigolo, nur la buŝo de la gigolo estas agrabla, kaj la lingvo de la politikisto igas vin vomi!
  Alphonses estas agrablaj ekstere, sed ofte abomena interne, kaj politikistoj estas ofte malbelaj ekstere, kaj ĉiam nigra truo interne!
  Alfonsoj kelkfoje metas sian langon en malseketajn lokojn, sed la lango de politikisto lavas per parola diareo kaj tute veneno!
  Politikisto, tiu ĉi Alphonse estas ambaŭseksema, nur li ĉiam donas sin pro memintereso, kvankam li ĵuras eternan amon!
  Alphonse devas havi kaj trunkon kaj buŝon, politikiston kaj longan langon kaj pilkojn el ŝtalo!
  Politikisto havas unu netuŝeblan regulon - ne ekzistas reguloj en la lukto por potenco!
  En sportoj, atletoj ne difinas regulojn por si mem; en politiko, ludantoj difinas laŭleĝan kaoson por si mem!
  Politiko estas sporto, kiu kolektas stadionojn, sed nur detruas la sanon de la partoprenantoj, kaj ankaŭ de la spektantoj!
  Aĝo ne estas malhelpo al sporto, kaj avoj rompas rekordojn, sed ĉinmado regas politikon, kaj ĉiuj atingoj estas imagaj!
  Estas beleco kaj nobleco en sporto, malbeleco kaj malnobleco en politiko, sed ambaŭ celas venki je ajna kosto!
  Virino en sporto estas kiel orfiŝo en la oceano, en politiko, kiel moruo en marĉo!
  Virino teksas amrilaton, kaj politikisto intrigon saturitan de malamo!
  Amo estas la enamiĝo de lumo, politiko estas la pragmatiko de mallumo!
  La amanto, ĉiuokaze, ne disfaldas en la momento de la konfeso, sed la politikisto estas ĉiam ruza kaj ŝajniga, kaj jen la komuna malfeliĉo!
  Artisto desegnas laŭ fantazio kaj realo, politikisto blufas laŭ fantazio kaj perfidas laŭ realo!
  Politikisto, ĉi tio estas bonkora korvo, kiu falĉas kiel najtingalo!
  La parolo de la politikisto estas dolĉa, sed ĝi estas konfitaĵo, kiun oni ne povas sterni sur pano kaj ne enhavas la salon de la vero!
  Atleto estas preta venki pro gloro kaj kotizo, politikisto estas preta kunfandiĝi, pro subaĉeto kaj fifamo!
  En politiko, kiel liberstila luktado, nur la urso surmetos la skapolojn ne per forto, sed per ruzo de vulpoj!
  Politikistoj estas la plej glitigaj tipoj, kaj ilia arta sketado ne estas estetike plaĉa, sed praktika en via poŝo!
  Politiko estas kiel plurlatera piramido, sed supre estas la angulo, kiu estas pli akra por la sento de la konjekto de la malsupro!
  La politikisto imagas, ke li estas stelo, fakte li estas io, kio rimiĝas kun stelo en obscenaj versoj, kaj tio milde!
  Kial politikistoj ne volas leĝigi prostituadon, ĉar prostituitinoj laŭleĝe timas konstruivan konkurencon!
  La kuracisto, pro la resaniĝo de la paciento, dolĉigas la pilolon, la politikiston, por mortigi la balotanton, kaj elverŝas dolĉan venenon!
  Kantistoj kaj politikistoj havas unu aferon en komuna, ili aspiras al la ĉefurbo, nur politikistoj havas ĉiujn notojn falsajn!
  Male al ordinaraj kantistoj, politikistoj estas plej bonaj ĉe funebraj marŝoj al siaj kampanjopromesoj!
  La kantisto provas imiti la najtingalon, kaj la politikisto plej ofte estas papago!
  La kantisto ne ĉiam estas la najtingalo de lumo, sed la politikisto certe estas la korvo de mallumo!
  Pasero kaj eĉ korvo povas kanti, sed am-aferoj estas faritaj de tiuj, kiuj ne estas pegoj en menso kaj ne kaproj en sia voĉo!
  La politikisto provas elverŝi kiel najtingalo, sed la pego, la balotanto, postulas la muĝon de la leono kaj la flaton de la vulpo!
  La primadono kantas kaj la bum en la strateto, sed nur la politikisto kantis kune kun bazaj instinktoj!
  Kantistoj foje uzas fonogramon, sed politikistoj ĉiam kantas el la voĉo de aliulo!
  Politiko, ĉi tio estas muziko, kiu eĉ ŝajnas amuza ludi funebran melodion!
  La politikisto ne laŭvorte entombigas balotantojn, sed ĉi tiu funebro daŭras la tutan balotkampanjon!
  Peko ne estas kiam oni manĝas porkaĵon, sed kiam oni kondutas kiel porko!
  Politikisto povas esti laŭvorte vegetarano, sed tamen restas kanibalo, kaj ne en figura senco!
  La politikisto mem estas ofte porko, kaj li strebas meti porkon!
  Politikisto, ĉi tiu estas lupo en ŝafa vesto, kiu multe porkas!
  Politikisto provas antaŭ ĉio esti vulpo, poste lupo en ŝafa vesto, sed la rezulto estas abomena!
  Politiko ne estas nur malpura komerco, ĝi estas ĝenerale tute naŭza afero!
  Politikistoj faras abomenon en puraj kostumoj!
  Porko trovos malpuraĵon ĉie, kaj politikisto trovos okazon trompi la balotantojn!
  Porko povas malpuriĝi, eĉ en seka somero, politikisto povas malpurigi la manojn, eĉ kun idealaj leĝoj!
  Politikistoj ofte ŝanĝas siajn kostumojn, sed ili daŭre faras malpurajn agojn kaj tute abomenajn!
  Politikisto estas malproksime de ĉiam leono, kaj vulpo nur parte ricevas de li, sed li ĉiam porkoj plene!
  Politikisto-vulpo povas senhaŭtigi tigron, porko en politiko malpuros kaj leonon sur trono kaj azenon en plumo!
  La politikisto teksas intrigojn kiel araneo, ruze kiel vulpo, mordas kiel lupo, kaj kadas kiel porko!
  Estas tro dika doni vian voĉon al porka politiko!
  Politikisto estas vulpo, por kiu ne estas dika porko koste de balotantoj!
  Esti lupo en ŝafa vesto estas kutima por tirano, sed eĉ pli malbone estas esti porko en leona vesto!
  La vivo ne estas dika, sub la regado de porka reganto!
  Vera porko donas stoplon kaj grason, kaj en la politiko, maĉismo nur ŝmiras per koto!
  Porko estas buĉata por lardo, porka politikisto buĉas fidon al deco!
  Politikisto povas esti malgrasa korpo, sed resti porko laŭ spiritaj terminoj!
  Kun politiko, kiu multe porkoj, la balotanto ne grasiĝos!
  Plej facile estas plugi balotanton kiel porkon, kiam politikisto estas miksaĵo de vulpo kaj apro!
  Se vi voĉdonis por porko, tiam la balotanto estas kompleta cervo!
  En la mondo, balotantoj estas kverkoj aŭ stumpetoj, kaj porkaj politikistoj formanĝas glanojn kaj forigas razojn!
  Porka politikisto lasas balotantojn iri al kebaboj se ili estas ŝafoj!
  La politikisto ne ŝatas plugi kiel ĉevalo, sed li amas kaki kiel porko!
  Politikisto, kiu konstante pikas, ne kontraŭas aranĝi eternan faston por balotantoj!
  Virino kun malpuraj nudaj piedoj havas puran animon, politikisto en multekostaj ŝuoj kreas abomenon!
  Pli bone diketa virino ol porka politikisto!
  Sanaj infanoj naskiĝas el grasegaj virinoj, el politikistoj, ke naskiĝas nur sanga diareo!
  Oni ne povas iri tra la koto sen malpuriĝi, oni ne povas okupiĝi pri politiko sen esti porko!
  En politiko, voĉdonante por porkoj, la balotanto riskas sidi en la malpuraĵo dum jarcento!
  Se vi volas manĝi viandon ĉiutage, ne voĉdonu por porko!
  Kial viando malabundis - ĉar porkoj ekpotenciĝis!
  Ne estas graso en la vendejo - ĝi signifas porkforton en la mondo!
  Se la salajro de formiko, tiam la porko pagas pencon!
  Se virino estas kantanta najtingalo, tiam politikisto estas kapro kun paroladoj!
  La diferenco inter politikisto kaj porko estas, ke li amasiĝas pli alte kaj gruntas pli laŭte!
  Ili prenas viandon kaj lardo de vera porko, politikisto kiu estas porko forŝiras tri haŭtojn de la balotanto!
  Porko amas ruliĝi en la koto, politikisto erupcii per parola diareo!
  Porko serĉas malpuraĵon por malvarmigi, kaj politikisto serĉas varman lokon por varmigi la manojn!
  Politikisto eĉ portanta blankajn gantojn sukcesas fiŝiri!
  La politikisto multe kokas, sed preferas ne beki grenon post greno, sed kiel porko engluti ĉion en grandegaj pecoj!
  La politikisto ŝajnigas esti aglo kun vasta disvastiĝo de oraj montoj da promesoj, sed fakte li estas porko, kiu trudis vortan diareon al la ĉielo!
  La politikisto volas tute engluti la balotanton kiel boacon, sed sufokiĝas kiel porko en grandegaj pecoj!
  Politikisto, ĉi tio estas venena kobro kun stomako de boao kaj kutimoj de porko!
  Politikisto ne ĉiam estas alta, kaj eĉ pli bonega en menso, sed li porkoj granda!
  Politikisto povas havi la noblan aspekton kaj profilon de aristokrato, sed profunde en sia animo li havas spiriton de porko kaj degenerulo!
  Politiko estas plena de vulpoj kaj lupoj, foje eĉ leonoj renkontas, sed pura abomeno regas la spektaklon!
  La politikisto uzas multekostan kolonion por kovri la odoron de kapro, kaj porko sub la ŝajno de luksa parfumo!
  La politikisto provas pasigi sian gruntadon kiel la trilon de najtingalo, kaj la fetoron de kapro, pro la odoro de rozo, sed la abomenon ne povas esti kaŝita per parolaj ŝeloj!
  La reĝo volas havi serviston kun la sindonemo de hundo, sed sapaj hundoj ofte porkos subjektoj!
  Politikistoj revas pri la leona trono, sed ili ne povas foriri de la trogo sen fuŝi la balotantojn!
  Ne ĉiu politikisto en la lingvo de Cicerono, ne ĉiuj ricevos la tronon de Cezaro, sed aliflanke, ĉiu povas perfidi kiel Brutus!
  Politikisto ne estas donaco de Cicerono, malsukcesa Cezaro, kaj la rolo de Bruto sukcesas nur en malnobleco!
  Politikisto estas tia najtingalo, kies kanto ne karesas la orelojn, sed trafas la cerbon!
  La plej ŝatata instrumento de virino estas fluto, viro havas tamburon, kaj politikisto havas martelon por forbati cerbon!
  La politikisto demetas sian ĉapelon, por ke estu pli oportune guti sur la cerbon de balotantoj!
  La politikisto estas preta por surmeti la kronon, demeti ne nur sian ĉapelon, sed ankaŭ forblovi la kapon de ĉiuj balotantoj!
  La politikisto havas ĝentilan paroladon de najtingalo, ofte kombinita kun deziro planti porkon!
  La politikisto, malplenigante la poŝojn de la voĉdonantoj, por ke la malpleno ne tiel rimarkeblas, metas pezan porkon!
  Kiel malfacile estas porti porkon en malplena poŝo!
  Politikisto estas apro, de kiu ne estas malbone senhaŭti, sed por dikiĝi, unu porko ne sufiĉas!
  En politiko, la plej ago: subtraho kaj divido, se io aldoniĝas al la balotantoj, tiam nur porko en via poŝo!
  Vi ne ebriiĝos per mielo el la buŝo de politikisto, vi ne manĝos porkon en via poŝo!
  Oni ne povas skrapi viandon de porko, kiun politikisto metis en sian poŝon, oni ne povas fari trinkaĵon el la dolĉa mielo de paroloj de politikisto!
  Ju malpli da pezo havas politikisto, des pli li metas porkon sur la balotantojn!
  Politikisto estas granda porko, sed li akiras realan pezon kiam li estas kombinita kun vulpo!
  Politikisto ne ĉiam estas sangavida kiel krokodilo, kaj volupta kiel kato, sed li certe fuŝos, eĉ estante ŝafido en sia animo!
  La politikisto promesas plenigi la fridujojn per manĝaĵo, sed la balotanto ricevas solidan porkaĵon!
  Politikisto estas kuiristo, kies menuo inkluzivas: nudelojn sur la oreloj, benbultruon, betulkaĉon, supon kun kato kaj porkaĵon en la poŝo!
  Se vi ne volas, ke la politikisto lasu vin kun nazo, batu lin per nikelo!
  La politikisto, estante porko, havas porketon, kaj vendas la balotanton por denaro!
  La politikisto volas la tronon de la diktatoro, sed li mem kondutas sub la diktaĵo de instiga vulpo, kaj ne povas superi lertan aktoron!
  La politikisto ofte ŝanĝas kostumojn, eĉ pli ofte maskojn, sed restas kun malpuraj manoj, kaj ne povas kaŝi porkonikelon kaj vulpvoston de la balotantoj!
  Politikisto estas tia vulpo, ke li surmetas ŝafan haŭton, kaŝas la dentegojn de lupoj kaj azenoreloj, kantas kiel najtingalo, kaj multe porkoj!
  La politikisto konsideras sin tre saĝa strigo, sed fakte li kaj ŝi havas nur unu komunan aferon, ke ili malbone vidas en la mallumo, pikante en la trunkojn de kverkaj balotantoj!
  La diktatoro estas feroca apro, li estas granda porko, sed lia kurioza vulpo metos lin sur kradrogon!
  La diktatoro opinias, ke li estas leono, sed li estas ruza kiel vulpo, kaj kondutas kiel porko, elsputante vortan diareon!
  La diktatoro estas vulpo, kiu ŝancelas kiel leono kaj metas porkon sur la skalon de la imperio!
  La celo de politikisto estas fariĝi diktatoro por porkiĝi sidante sur la trono, sed tia apro estos lasita en porkograson kaj manĝata kun menceloj de malsataj hundoj, se la politikisto ne fariĝas vulpo!
  Por ke politikisto sukcesu, oni ne devas esti Cicerono kaj Spinoza, sed oni devas regi la lertaĵojn de Judaso kaj Bruto!
  La politikisto asertas esti la Sinjoro Dio uzante la metodojn de Judaso kaj krucumante balotantojn, kolektante arĝentajn pecojn en sia poŝo!
  Politikisto estas porko, kiu, malkiel besto, dolĉe grumblas kaj forpuŝas malbonan odoron per multekostaj parfumoj, sed ĝi porkas multe pli!
  La diktatoro amas ĵeti sian marŝalan profilon en bronzon, sed lia famo fandiĝos kiel stana soldato en kameno!
  La politikisto promesas almozon al ĉiuj, sed li donas al la almozulo ŝtonon en la mano, kaj al la balotanto porkon en la poŝo!
  La politikisto mem estas poŝporko, kaj la balotanto metas porkon en sian poŝon!
  Eĉ porko ne kadas, kie li manĝas, kaj politikisto ĉefe porkoj ĉe sia manĝejo!
  La diktatoro havas pezon sur la trono, kaj elstaris en la ŝafa vestaĵo de lupo en rabo!
  La diktatoro, kiel ĉiu politikisto, plej ofte uzas longan langon por strangoli, kaj liaj manoj estas mallongaj por bonfaro!
  La politikisto, kiel la kameleono, maskas sin kiel tereno kaj havas longan kaj gluecan langon, sed lia predo ne ĉiam havas grandecon de muŝo, sed kutime kun inteligento de insekto!
  Politikisto estas kiel kobro venena, kiel boao strebas por engluti ĉiujn samtempe, kiel angilo estas ruza kaj malsukcesa, sed li rampas senmanke en iujn truojn!
  La politikisto ŝajnigas esti leono, sed ĉiam kun eta herba kaj porka maniero!
  Kun la forto de leono kun la menso de vulpo, imperio naskiĝos denove!
  La diktatoro amas ĉikani por plugi la balotanton, kaj specife fuŝi ĝin!
  Politikisto foje ŝatas trinki amaran vodkon, sed la vivo ne fariĝas pli dolĉa el la fluoj de ebria elokventeco!
  Prostituitinoj ne rajtas en decaj domoj, sed politika prostituitino trovos sian vojon ĉie!
  Kohl elektis porkon kiel reganton, ne miru, ke la homoj rajtis barbi!
  Kredu je la fajraj paroladoj de la porka politikisto, vi estos fritita sur rostokrado!
  En la fajraj paroladoj de la diktatoro, la balotanto brulas kiel tineo!
  Per fajraj paroloj de politikisto vi ne varmigos la domon, vi ne ekbruligos la kamenon, sed vi ricevos brulvundojn, kaj tri haŭtoj deŝeliĝos!
  Ju pli la fajropolitiko en la parolo, des pli la sango malvarmiĝas pro teruro!
  La fajra parolo de politikisto en batalo ne anstataŭos flamĵetilon, sed la koroj malvarmiĝos pro sopiro ne nur inter malamikoj!
  La politikisto elĵetas fajrajn parolojn kiel drako, sed male al fabelmonstro, lia kapo ne kuiras por sep!
  La diktatoro estas drako, nur li havas ne sep kapojn, sed milionon da maskoj!
  La armeo estas por la popolo, ne la popolo por la armeo!
  La politikisto revas fari militon, sed li scias nur komerci per trofeoj, kaj poste ne siajn, sed importitajn!
  La politikisto volas komandi ĉiujn kiel leonon, sed li nur atingas difekti iujn kiel porko!
  La politikisto promesas al ĉiuj senpagan fromaĝon en muskaptilo, kaj senpagan viandon en formo de glitita porko!
  Senpagaj produktoj de politikistoj estas nudeloj sur la oreloj, fromaĝo kun muskaptilo, supo kun kato, benbultruo, betulkaĉo, brasika supo kun bastŝuoj kaj glitita porko de la tria freŝeco!
  Kial balotantoj tiom ofte voĉdonas por porko en poke, ĉar ili atendas, ke la reprezentanto de la kateca familio ne porkos!
  Pli bone elekti porkon en poke ol porkon en ŝafa vestaĵo!
  Ĝis politikisto fariĝas reganto, li estas porko en poke, ricevinte potencon, li fariĝas lupo en ŝafa vesto, kaj samtempe li estas terure porko!
  Ne estas la plej malbona afero, kiam la reganto estas lupo en ŝafa vesto, pli malbonas kiam li estas kompleta virŝafo kun menso, sed porko kun siaj kutimoj!
  La reganto devas esti fleksebla kiel serpento, sed ne fariĝi boao por la homoj!
  La reganto devas esti saĝa kiel korvo, elokventa kiel najtingalo, akraokula kiel akcipitro, sed la stulteco de sia pego igas siajn regatojn komunumajn kokinojn!
  La reganto devas esti aŭdaca kiel falko, sed samtempe pafita pasero, por ne fariĝi rostita koko!
  Se politikisto kostos al siaj kontraŭuloj muskaptilon por atingi la tronon, tiam la balotanto ricevos de li nur supon kun kato!
  La politikisto surmetas purajn kostumojn por faciligi ĵeti koton al sia kontraŭulo kaj meti porkon sur lin!
  La politikisto estas tipa porko en pura kostumo kaj ŝprucita per multekosta parfumo!
  Diktatoro estas speco de drako, kiu ŝanĝas maskojn la tutan tempon, kaj en unu kapo estas malnobleco por sep!
  Sola sur la kampo ne estas militisto, eĉ se li estas diktatoro almenaŭ trifoje, sed por tirano la medio estas kiel glanoj por porko, li formanĝos aŭ vendos ilin kontraŭ rubloj!
  Ne ĉiu, kiu estas en jupo, estas virino, ne ĉiu, kiu portas pantalonon, estas viro, sed ĉiu, kiu atingis la tronon, estas ruza vulpo, kiu metis grandan porkon sur siajn kontraŭulojn!
  Virino, komercanta en la korpo, proponas korpan plezuron, politikisto, komercanta voĉojn de balotantoj, manplatojn de spirita mizero al ili!
  Politikisto estas la plej ruza vendisto, liaj varoj estas ĉiam eksvalidiĝintaj kaj malfreŝaj, sed aliflanke, ne valoras eĉ denaron, ili estas pentritaj per montoj da oro!
  Soldato povas esti naiva cervo, sed li neniam fariĝos malkuraĝa leporo krom se li estas trompita de porka politikisto!
  Soldato povas bone leviĝi ĝis la rango de aglo, se la porka politikisto ne malaltigos lin al ansero!
  Politikistoj porkoj ne estas kunsoldatoj, precipe se ili estas falkoj!
  Soldato, kiu mortas sur la batalkampo, ne mortas eterne, lia animo estas en senmorta gloro, politikisto, kiu sendas militiston al sia morto, mortinton en la vivo, ĉar porkoj ne havas animon!
  Politikistoj gvidas la armeon, penante muĝi kiel leonoj, sed efektive oni aŭdas nur bojadon de hundoj kaj gruntojn de porkoj!
  Ofte soldato riskas sian kapon pro la porkaj nikeloj de politikistoj, kiom ajn!
  Soldato povas esti justa ansero, estante aglo, kaj politikisto virtuoza vulpo, kun la esenco de porko!
  Soldato, kvankam foje ansero, sed plumoj konstante flugas de li, kaj politikisto porkoj, sed akvo estas kiel akvo en ansero de li!
  La soldato plugas kiel ĉevalo, kaj foje la generalo nur bovoj!
  En la milito plej multe mortas soldatoj - ne ĉiuj estas noblaj, sed ĉiuj herooj, kaj politikistoj rikoltas la profitojn - ili ne estas inteligentaj, sed ĉiuj kanajloj!
  Soldato estas batalkoko, el kiu flugas plumoj, kaj politikisto estas malplena bastarda pigo, eliganta vortan diareon!
  Soldato ne havas tempon por lavi, sed li odoras je nobelaro, kaj politikisto, kiom ajn oni baniĝas, fordonas kapron, kaj vortan diareon!
  Soldato vaksas siajn botojn, kaj politikisto lavas siajn manojn de malpuraj faroj!
  Soldato ricevas premiojn pro heroaĵoj tre malofte, politikisto metas porkon sur la soldatojn la tutan tempon!
  La soldato ĉiam malsatas pro manko de viando, kvankam la politikisto regule metas sur lin porkon kaj pendigas nudelojn sur liajn orelojn!
  El aro da vitaminoj kaj legomoj, soldato ricevas nur mustardon kaj pipron el la paroloj de politikistoj, kaj trian freŝan porkaĵon el viando, kaj sur la tria nur benbultruon!
  La soldato plenumas la ordonon, la generalo ordonas, la politikisto elverŝanta vortan diareon nur malpurigas la uniformojn de la soldatoj!
  Soldato foje timas, sed ne timas, politikisto konstante fanfamas, sed nur lia longa lango etendas atakon!
  La uniformo de soldato estas difektita ne de tranĉea koto, sed de la langoj de politikistoj, kiuj konstante estas porko!
  La kuglo ne prenas soldaton, la fajro ne brulas, kaj la militisto ne dronos en la akvo, sed li riskas sufoki en la parola diareo de la politikistoj, kiuj sendis lin al la buĉado!
  Mortigi soldaton ne estas ekzekutisto, politikisto promesanta ĉielan vivon ne estas anĝelo!
  Dio permesas militon elstarigi la plej kuraĝajn al la ĉielo, kaj politikan intrigon eligi la plej malbonajn al la infero!
  Mallumo ekzistas tiel ke la brilo de la lumo povas esti vidita, malnobla politikisto por reliefigi la noblajn homojn ke ili estas elmontritaj!
  Politikisto estas granda porko, kiu manĝas ne per lardo, sed per supo kun kato, kaj nudeloj por la oreloj!
  Soldato ne estu leporo, venkoj ne venas al malkuraĝuloj, generalo ne estu porko - la dikaj mem rajtas rosti!
  La soldato ankaŭ timas la morton, sed la timo droni en politika merdo pelas lin al la frontlinio, for de la malantaŭaj porkoj!
  Oni ne timu perdi sian korpon en milito, ĉar la spirito estas senmorta, sed oni devas timi subigi la animon al politikisto, do porkoj en potenco mortigas ĉion plej bonan!
  Estas facile perdi vian animon, estas eĉ pli facile perdi vian korpon, sed donante vian vivon por via Patrujo vi akiras la plej valoran eternan memoron pri homoj, senmortecon en la koro de la Plejalta Dio!
  Soldato, perdinte sian korpon en batalo, akiros eternan memoron, politikisto porko en la malantaŭo, kondamnas sin al eterna honto!
  La korpo eluziĝas en jaroj, sed la heroeco de la falintoj en bataloj ne forvelkas tra la epokoj!
  La korpo de homo estas por momento, la animo estas eterne, soldato ne ĉesos servi la Patrujon, generalo krios, politikisto porkos, sed la Sinjoro Dio ne purigos la universon de malbono!
  De pafado de kanonoj, la oreloj estas lombardaj, de la dolĉaj paroloj de politikistoj, konscienco kaj sento de espero estas surdaj!
  La plej granda predanto ne estas blanka urso, sed politika porko kun nigra animo!
  Politikisto estas karnovora predanto, sed kadavromanĝanto, kaj el sia sterko ne kreskas rozoj, sed nur la humoro paliĝas!
  Politikistoj ofte havas putrajn dentojn kaj portas de malantaŭ la buŝoj, kaj la senodorigilo de elokventeco ne kaŝos vortajn fekojn!
  Politikisto estas lupo kun falsa makzelo, sed kun vera longa lango, per kiu li multe porkas!
  La fakto, ke politikisto metas sian langon en la poŝojn de balotantoj, ne estas tiel malbona, estas pli malbone, ke li estas tute porko!
  Ne estas tiel timigaj, se politikisto elprenas monerojn el la poŝoj de balotantoj, pli malbone estas kiam li enmetas porkon!
  Soldato povas ekplori el sia tuta animo post perdo de siaj kamaradoj, senanima politikisto povas verŝi nur krokodilaj larmoj!
  La politikisto havas fosilajn piedojn kaj rastilojn en la denaroj de balotantoj per la lango, malplenigante siajn poŝojn, por ke estu ie por alglui porkon!
  Politikistoj estas elokventaj en siaj promesoj, sed langaj kiam temas pri senkulpigoj por ne plenumi!
  La politikisto havas flekseblan langon, sed la balotantoj havas malmolan oston en la gorĝo!
  Politiko estas kompleta nuksejo, piro kreskas sur saliko de politikisto!
  Soldato bezonas alcetan sanon, kaj la menso ne estu ŝafa, por ke la porkoj ne plugu!
  Estas bone havi viglajn piedojn sur la batalkampo, sed oni ne kliniĝu ĝis la nivelo de leporo, por ne esti formanĝita de vulpo kaj pisita de porko!
  Virino, devante fariĝi ĉevalino, ankaŭ devas esti ne kastriĝa en ŝia menso, alie viro plugos, kaj ŝi estos porko ĝis la kolhararo mem!
  Stulta estas ne la virino kun vizaĝo de ĉevalino, sed tiu, kiu lasas sin plugi de porko!
  Se vi lasos vin plugi de porko, vi portos kolumon dum la menso restos ŝafo!
  Politikisto povas plugi ne nur per ŝafa menso kaj kokida cerbo, se li estas porko kun vulpo ruzo, kaj erinaco eltrovemo!
  La politikisto ronde parolas, sed el liaj paroladoj en la distrikto, almenaŭ ruliĝanta pilko, krom ke nur porkaj kukoj malhelpas!
  Se politikisto algluos sian muzelon al la balotanto, tiam la popolo nepre restos sen unu groŝo!
  Permesante al politikisto enŝovi sian langon en lian monujon, vi restas kun porkkovrita nazo kaj sen pantalono!
  La longa lango de politikisto estas kiel laso ĉirkaŭ lia kolo, nur vi povas forĵeti ĝin ne per piedfrapo de viaj hufoj, sed per akra menso kaj eltrovemo!
  La lingvo de politikisto, kiel laso, tenos la nukon de bovo, se la voĉdonanto havas menson de ŝafo!
  Lango de virino karesas ŝiajn orelojn, tiu de politikisto estas venena piko, kiu gutas venenon sur la cerbon!
  La politikisto gutas oran pluvon de elektopromesoj sur la cerbon de balotantoj!
  En la politiko estas konstanta sekeco por la plenumo de la elektopromesoj, sed aliflanke la parolo senĉese fluas, kaj gutas sur la cerbon!
  Politikisto kiel urso amas la dolĉan mielon de paroladoj, sed anstataŭ vintrodormon li porkoj dum la tuta jaro!
  Se vi amas aŭskulti la mielajn paroladojn de politikistoj, tiam tri haŭtoj estos deŝiritaj de vi kiel urso!
  La tilio havas bonodoran mielon, kaj la mielo el la buŝoj de politikistoj, kvankam solida tilio, estas sufoka!
  Politikisto, kiel vulpo, ofte ruza, foje diras la veron, se ĝi estas profita, sed samtempe li sukcesas fuŝi ĝin eĉ je sia propra malutilo!
  Politiko estas loko, kie oni ĉiam sukcesas nin fiŝraŭbi, nur la balotanto foje balaas la kaĉon per la sanga fluo de la revolucio!
  La vorto politikisto kaj la vorto deca estas kunigitaj nur kun aldono de tria - bastardo!
  Politikisto en karaktero povas havi ĉion krom konscienco kaj honoro, sed li maskas sin per konscienco, kvankam malhoneste!
  La politikisto promesas oran monton al la ĉielo por lumiĝi kiel stelo, nur li ne donas oran lumon, kun tia lumaĵo la balotanto ne atendos la tagiĝon!
  La politikisto havas pli da maskoj ol la steloj en la ĉielo, sed ĉiuj estas nur por faciligi la porko de la vulpo politikisto!
  La politikisto estas parte vulpo, parte lupo, parte elefanto en porcelanbutiko, iel malkuraĝa leporo, sed fakte kompleta porko!
  La politikisto amas draŝi akvon en pistujo per sia lango - okupo, kiu estas senutila por balotantoj, sed alportas enspezon al la politikisto en formo de ŝaŭmo de senutila parolado!
  En sonĝoj, ni ĉiuj estas herooj, sed ni marŝas trankvile en formacio, kvankam la komandanto estas porko, li mem estas pli malbona ol pasero!
  Ĉiuj volas preni la lokon de aglo, sed se vi mem estas malseka kokido aŭ malkuraĝa pasero, tiam ne malŝparu vian tempon!
  La politikisto multe krias por kaŝi la cerbon de kokido, kaj la forton de kokido!
  Kiam politikisto krias, kokidoj ridas, sed kiam diktatoro sovaĝis, eĉ agloj ne ridas!
  La politikisto promesas multajn aferojn, sed nur li ricevas estas liberan cirkon!
  Politikisto povas ridigi homojn, sed li ne povas havigi ĝojan vivon!
  La politikisto estas tapiŝa klaŭno, sed li preferas fari la ĉefan lukton sub la tapiŝo, kaj eĉ tia, ke la balotantoj ne ridu!
  Poŝaj politikistoj faras nur tion, kion ili metas en la poŝon de balotantoj per rasta ŝovelilo de longa lango!
  Politikistoj havas senfundajn poŝojn, kaj la animo estas solida fundo!
  Politikisto estas bona skarabo, nur senflugila kaj rampanta vermo antaŭ superulo!
  Politikisto estas vulpo en ruzo, lupo en teno, hamstro en akiro, simio imitante sukcesajn personecojn, porko rilate al aliaj, kaj ĝenerale estas nenio homa en li!
  La lingvo de la gigolo estigas ekstazon, la lingvo de politiko, la deziron vomi kaj ektremi pro abomeno!
  Estas pli bone esti gigolo ol politikisto, gigolo ne tiel malplenigas siajn poŝojn kaj donas plezuron, politikisto demetas porkon kaj generas abomenon!
  Politikisto estas gigolo, kies lango rampas en ĉiujn truojn samtempe, kaŭzante naŭzon, kaj la deziron vomi!
  Ne estas kamaradoj en politiko, multaj anseroj, kaj preskaŭ ĉiuj porkoj!
  Politikisto estas ansero, kiu amas koki, kaj porko, kiu amas ĉagreni balotantojn, kaj vulpo, kiu amas senintesti kokajn cerbajn vizaĝojn!
  La politikisto kutimas mensogi, kiel porko feki, nur male al besto, la politikisto kadas pleje apud la manĝilo, kaj banas sin en morala malpuraĵo, portante novan puran kostumon!
  Politikisto estas diablo, kiu amas helkolorajn kostumojn, kaj militkorvon, kaŝantan sin malantaŭ la trilo de najtingalo de paco!
  La politikisto ridigas homojn per banalaj ŝercoj, sed estas inventema laŭ originalaj manieroj por forŝiri monon por spekti sian cirkon!
  Estas pli bone por knabino doni sin al la unua persono, kiun ŝi renkontas, ol lasi sin esti fikita de la unua en la elektoj!
  La homoj elektas politikistojn, kiuj sonĝas ricevi leonon, kun bonŝanco ili ricevas vulpon, kun fiasko de azeno, sed kun ajna elekto, la reganto certe estos fiŝita!
  La elekto inter politikistoj ne estas bonega: vulpo, lupo, urso, azeno, virŝafo, kapro, makako, kaj ĉiam kun porka penco, sed oni ne povas trovi homon!
  La knabino revas pri sia amata falko, kaj la balotantoj de la aglo-reganto, sed la belulino ricevas kokon en la plej bona kazo, kaj la homoj meleagron, kaj eĉ kondutanta kiel porko, kun grava aspekto!
  Politikisto ofte diras stultajn aferojn kun saĝa rigardo, sed samtempe li mem tute ne estas stultulo, nur stulteco - jen la plej altnivela ĉefŝlosilo de la pordo de la tronĉambro!
  Politikistaj paroladoj estas nebulaj kaj trompaj por la klara celo akiri potencon super la nubigitaj mensoj de la balotantoj!
  Politikisto sen ruzo estas kiel kaĉo sen butero, kvankam la programo de la politikisto estas solida malordo, ruzo alportas kanonojn anstataŭ butero, kaj minacas sendi la balotanton al psikiatria hospitalo!
  En politiko, kiel en vendejo, oni ne povas ion ricevi sen mono, sed oni povas kapti voĉojn senpage kun ruzo!
  Politiko estas ekvacio, kie ĉiuj elementoj estas nekonataj, escepte de unu posedaĵo - ili certe fuŝos vin!
  Politiko estas daŭra marĉo, kie la loĝantoj volas kapti por si la leonparton, kaj ŝraŭbi ilin super la kapon, kaj se la unua ne ĉiam funkcias, tiam la dua montriĝas laŭ la ritmo de Staĥanov!
  Politiko estas kverko, nur por ke la politika porko manĝu glanojn, unue necesas forigi la razadojn de la intelekto helpe de propagandistaj pegoj!
  Politiko postulas por sukceso forgesi pri konscienco kaj honoro, sed kiam venas sorto, la balotanto denove trovas sin ĉe rompita trogo, kaj alia penco fluas en la poŝon de la vulpo glitante la porkon!
  Virino volas la amon de viro kaj monon, politikisto serĉas la amon de balotantoj pro mono, sed se la unua varmigas kaj kuiras manĝaĵon, tiam la dua estos ŝtelita kiel glueca kaj glitos porko!
  Politikisto estas skorpio, kiu, malkiel insekto, amas ne la dezerton, sed grandajn urbojn, sed ruinigante ilin ĝis la nivelo de Saharo!
  La tajloro mezuras sep fojojn, unufoje detranĉas, la politikisto mezuras ĉiun per sia propra arŝino, kaj buĉas la tutan tempon!
  Malriĉa nudpieda knabo estas pli feliĉa ol riĉa maljunulo, precipe se knabinoj ankaŭ ŝuas la kurmuĝon!
  Nudpieda knabo, pli saĝa ol plenkreskulo, kiu lasas sin ŝui de politikistoj!
  Estas pli bone por knabino marŝi nudpiede ol slurpi brasikan supon per bastŝuoj!
  Almozulino kun nudaj piedoj estas pli amuza ol miliardulo, kiu ŝajnas esti ŝuita por unu penco!
  Knabino sen penco en la poŝo, ŝovas miliardon kun nuda kalkano!
  La vulpo ankaŭ iras nudpieda, kvankam ŝi portas multekostan pelton, kaj virino devas povi demeti siajn ŝuojn por akiri luksan vestaĵon!
  La nudaj piedoj de la knabino estas graciaj kaj belaj, la viro ŝuita kun politikisto estas venena intelekta frenezulo!
  Nudpiedaj kruroj de virinoj turnas kapojn ne nur al vagabondoj, sed al tiuj, kiuj scias profesie "ŝui"!
  Ili volas senvestigi belan knabinon, "ŝui" riĉan virinon kaj deŝiri tri haŭtojn de virino politikisto!
  Knabino kun nudaj piedoj grimpas en la monujon de la plej bruligita botisto!
  Viro estas, kompreneble, boto, sed eĉ nudpieda virino povas esti surmetita sen bastŝuo!
  Virino sen vestaĵoj, kiel nuda ponardo elprenita el glavingo, batas viron rekte en la koron kaj demetas tri haŭtojn!
  Serpento forĵetas sian haŭton dufoje jare, kaj venena virino ĉiufoje kiam ŝi volas ŝui viron kaj deŝiri tri haŭtojn!
  La politikisto eniras per la lango en la poŝon de la balotanto, kaj la virino kun la nuda piedo en la monujon de la viro, sed ambaŭ ŝuoj estas ĝis la oreloj!
  La rideto de politikisto estas ĉiam falsa, sed virino sincere montras siajn dentojn, volante gajigi viron kaj ion pli signifan!
  La plej modaj leggings ne helpos allogi kornulon, se la kruro, fariĝanta nudpieda, ne estas oblikva!
  Buŝo de virino donos al viro oceanon de plezuro, la lango de politikisto faligos monton da promesoj sur lian kapon, sendepende de sekso!
  Virina buŝo ekbrilas per dentperloj, la buŝo de politikisto brilas nur per malplenaj promesoj!
  Virino devas esti ruza vulpo por ne eterne piediri en ĉifonoj kaj nudpiede!
  Ĉe virinoj, la okuloj brilas kaj fascinas kiel ĉielaj korpoj, ĉe politikistoj, okuloj kiel steloj ŝajnas brili, sed la distanco al la vero estas neatingebla!
  Blondunoj ne ĉiam havas trankvilan konsciencon, sed politikistoj ĉiam havas nigran animon, sendepende de harkoloro!
  Nudpieda blondulo ne ĉiam estas hela kapo, sed ŝi ŝuas virojn en nigra!
  Blondulino estas diablo kun anĝela aspekto, kaj politikisto estas satano, sendepende de aspekto!
  Estas bone por virino esti blonda, estas pli malbone havi palan aspekton!
  Virino ne ĉiam naskas belajn infanojn, sed politikisto, sendepende de sekso, ĉiam kreas malbelajn problemojn por balotantoj!
  Nudaj piedoj de virinoj ne ĉiam estas belaj, sed ili estas ĉiam pli bonaj ol lapotnikoj-voĉdonantoj ŝuitaj kun politikistoj!
  Nudaj virinaj piedoj estas pli tenaj al la glitigaj promesoj de politikistoj ol viraj botoj!
  Ĉi tio estas virino, estaĵo, kiu amas tenerecon, sed tute ne de politikisto, kiu milde disvastiĝas!
  Mildaj inaj manoj povas malplenigi la poŝon de viro, sed male al la lingvo de politikisto, ili ne metos porkon sur lin!
  Nuda, ronda ina kalkano estas multe pli agrabla ol la rondaj paroladoj de politikistoj, kiuj ne havas viran kernon!
  La nudaj fingroj de knabinoj estas lertaj preni orajn monerojn el la poŝoj de viroj, sed male al la langoj de politikistoj, ili ne lasos vin senmona!
  La nudaj piedoj de knabinoj algluiĝas multe malpli da malpuraĵo ol la gluiĝemaj manoj de politikistoj!
  Virino amas teni sian korpon pura, kaj politikisto ŝatas ŝpruci malpuraĵojn sur spirita nivelo!
  Virino, malpuriginte sian korpon, konservas spiritan purecon, politikisto, portanta puran kostumon, daŭre porkos!
  Virino povas fariĝi polva, sed malpuraĵo ne algluiĝas al pura animo, kaj politikisto, eĉ post baniĝo, restas porko!
  Blondunoj ankaŭ povas malheliĝi, sed nur virino ankoraŭ estas anĝelo, kaj politikisto, sendepende de harkoloro, estas Satano mem!
  La politikisto amas virinojn kun blondaj haroj kaj nudaj, sveltaj kruroj, kaj samtempe li amas tondi la hararon de la balotantoj, sendepende de koloro, kaj surmeti ŝuojn por ĉiuj grandecoj!
  La lumo de la animo de virino ne dependas de la koloro de ŝiaj haroj, la nivelo de spirita mallumo ĉe politikisto pliiĝas kun la longo de la lango!
  Nu, kiam vi estas blondulino, viroj amasiĝas al blondaj haroj kiel sangovermoj, sed politikisto en blanka robo estas pli nigra ol infero!
  Virino ne devas esti blonda - la ĉefa afero estas havi helan animon!
  La nudaj piedfingroj de virinaj kruroj tre tenace kaptas virojn en riĉaj kostumoj!
  Virino kaptas virojn per siaj nudaj piedfingroj, de kies beleco kaj harmonio dependas ilia tenaceco, kaj la politiko de balotantoj kun langoj, kaj ju pli longa kaj glueca, des pli forta la teno!
  Nudpieda knabo pli verŝajne surgrimpas la monton de sukceso ol ŝuita maljunulo!
  Knabo kun kupra penco en la poŝo sentas sin pli bone ol riĉulo kun orsako sur la dorso!
  Nudpieda knabino lasas presaĵojn, kiujn oni admiras, kaj politikisto lasas tian heredaĵon per siaj botoj, ke ili poste kraĉas dum jarcento!
  La nuda ina kalkano estas malgranda alto, sed ĝi multe altigas perfektecon, kaj la longa lingvo de politiko enprofundigos la balotanton ĝis la fundo!
  La plej dezirinda medalo por soldato estas nuda virina mamo!
  Nuda ina brusto allogas la okulon, la brusto de politikisto plena de ordonoj deturnas liajn okulojn!
  La nudaj kalkanoj de la knabino senvestiĝos ne nur tiun, kiu ne scipovas ŝpruci supon per bastaj ŝuoj!
  Eksponante sian korpon, bela virino plej fidinde protektos sin kontraŭ la ĉifonoj de malriĉeco!
  Nuda knabino faros iun homon nuda reĝo!
  Virino estas princino, eĉ nudpieda kaj en ĉifonoj, kaj viro, se reĝo, estas nuda!
  Nudpieda virino aspektas malriĉa, sed nobla, ŝuita balotanto havas palan aspekton, kaj pleban vestaĵon!
  La kruroj nutras la lupon, la nudaj kaj sveltaj kruroj de la virino ne nur estos nutrataj, sed ili ankaŭ permesos al la viro surmeti ŝuojn!
  Serpento por esti bela forĵetas sian haŭton ĉe la ŝanĝo de sezono, virino por esti riĉa, forĵetas siajn vestojn kiam ŝanĝas klientojn!
  La zibelo allogas ĉasistojn per sia hela mantelo, la vulpo per sia flata lango transformos ajnan ĉasiston en ludon!
  La komandanto per ruzo gajnas gloron por si, venkon por la armeo, kaj la politikisto alportas honton al si, kaj ruiniĝon al la lando!
  Virino en politiko estas kiel fiŝo en akvo, estas kutime ke ŝi forĵetu siajn vestaĵojn kaj deŝiris tri haŭtojn de la balotanto!
  Politikisto estas kuiristo, kiu speciale lertas pri supo kun kato, kaj nudeloj sur la oreloj, sed anstataŭ salo, por ĉesigi elokventecon, kaj dolĉan rubaĵon!
  Se homo estas nuda kiel falko, tiam lia menso certe ne estas aglo, sed malseka kokido kun sia intelekto!
  Nuda virino transformos ajnan abundan meleagron en nudan falkon!
  Kial la falko estas nuda, ĉar la birdo estas nobla, sed samtempe kun kokida cerbo, kaj sen teno de akcipitro!
  Al falko ne konvenas esti nuda, kaj ne estas kialo por ke aglo marŝi en ĉifonoj, se la menso ne estas kokido!
  Bonŝanco amas tiujn, kiuj estas saĝaj kiel strigo, sed ne flirtas en la mallumo, kiuj estas kuraĝaj kiel falko, sed ne malŝparas sian riĉaĵon kiel kardelo, kiuj estas ŝparemaj je mono, sed ne pigo kaptas el la rubujoj!
  Esti amema kun viro ne signifas konduti kiel kato kun ĉiuj, povi defendi sin mem, ne necesas grumbli kiel tigrino, kaj alloga knabino mem estas ĉiam vulpo, kaj brila laŭ aspekto kaj ruza laŭ sia aspekto. menso!
  La blondulino havas neĝkolorajn harojn, sed amas varmajn virojn el la sudo, se ili havas ion por pagi por ĉiu blonda hararo!
  Viro havas pli grandajn muskolojn ol virino, por kio ŝi havas pli longan kaj pli akran langon!
  La ina lingvo donas ĝojon ĉiusence, la buŝo de politikistoj estas malnobla el ĉiuj vidpunktoj!
  La lipoj de virino estas kaj dolĉaj al la tuŝo kaj ŝprucas mielon, kaj la buŝo de politikisto fetoras je parola diareo!
  La lipoj de virinoj estas skarlataj kiel rozo, kvankam kun dornoj, sed la buŝo de politikisto estas kakto!
  La buŝo de virino estas fonto de freŝa arĝenta akvo, kaj la buŝo de politikisto ŝprucas fetigan svingon!
  Virino estas serpento, kiu logas rezigni sian korpon, politikisto, ĉi tio estas kobro, kiu logas por engluti la tutan korpon, por ĉiam sklavigi la animon!
  Politikisto estas ŝakalo postulanta la leonparton, kaj kapabla ricevi ĝin se li ankaŭ estas vulpo!
  Politiko estas plena de ŝakaloj, sufiĉe da vulpoj, estas ankaŭ lupoj, estas cervoj, kiel escepto, estas leonoj, kaj preskaŭ ĉiu porko!
  Politikisto estas krimulo kun mantelo de juĝisto, kaj porko, kiu alproprigis la funkciojn de paŝtisto!
  Virino estas floranta rozo en la sunradioj, kaj politikisto estas kakto en nebulo de paroladoj, nur por piki la balotanton!
  Se politikisto havas inteligentan boton, tiam la voĉdonanto trinkos acidan brasiksupon kun ĉifonitaj bastŝuoj!
  En politiko, la plej malmola kaj plej akra klingo estas lango sen ostoj, kaj forta ĉeno estas la foresto de firmaj principoj!
  La politikisto ankaŭ volas posedi la sekreton de juneco, por ke ĉiuj balotantoj falu en infanaĝon kaj muko!
  En la longa lingvo de politiko, tiuj, kiuj havas la menson en mallongaj pantalonoj, estas la plej facile aĉeti!
  Viro povas esti same forta kiel kverko, sed se li havas kapon de pego, virino tamen forigos de li pecetojn!
  Viro havas trunkon, virino havas puton, sed masklo ne povas naski idaron per la karno, kaj virino ne povas naski spirite la karakteron de militisto!
  En boksado ili frapas unu la alian per la manoj en la vizaĝo en gantoj, en politiko ili draŝas unu la alian per la lango ie ajn sen blankaj gantoj!
  Ne ekzistas boksado sen gantoj, ne ekzistas politiko kun blankaj gantoj!
  En boksado oni batas kruele, sed laŭ la reguloj, kaj en politiko oni senkompate batas ilin sen reguloj!
  En boksado estas reguloj kaj juĝistoj, en politiko estas bataloj sen reguloj, kaj daŭra linĉado!
  Boksado estas ŝako, male, kaj tamen nobla sporto, la politiko estas tute sen nobelaro, kaj sporto, en kiu regas senleĝeco!
  En boksado, arbitracio kaj trukoj ne ĉiam estas justaj, sed ili batalas unu kontraŭ unu, kaj en politiko ili ĉiam ĵetas la homamason al la plej malforta!
  En batalo necesas singardemo kaj eltrovemo, sed regante la landon, la diktatoro uzas bastonojn, ne sciante la bremsojn!
  Diktatoro estas boksisto, kies respondeco estas batita kaj kompato estas platigita!
  Diktatoro estas batalanto, kiu batalas per la manoj de aliulo kaj ordonas per voĉo kiu ne estas lia!
  La diktatoro estas lupo en ermena robo, sed li formanĝas la viandon de balotantoj kun spicado de nudeloj sur la oreloj, kaj benbultruoj!
  Politikisto estas distanckuristo, kiu konstante tordas kaj tranĉas angulojn!
  Kuristoj kuras per la piedoj, sed la politikisto moviĝas per longa lango!
  La boksisto batas la hepaton, kaj la politikisto jam estas en la hepato!
  Diktatoro estas boksisto, kiu ĉiam batas sub la zonon per la manoj de aliulo, ne aŭskultas la gongon kaj estas sia propra juĝisto!
  Boksado estas pugnobatalo per molaj gantoj, la politiko de langbatalo sen blankaj gantoj!
  Boksistoj sur pugnoj, politikistoj sur langoj, boksistoj sur la reguloj honeste, politikistoj pri senleĝeco malhonore!
  Virino ankaŭ estas boksisto, nur ŝi estas la plej mortiga, kiam ŝi tute demetas siajn vestojn!
  Profesiuloj en boksado batalas nudbruste, profesiaj virinoj nudigitaj ne nur la torson!
  Boksa batalo estas limigita en tempo de la reguloj, la konfrontiĝo de politikistoj ne konas tempolimojn kaj regulojn!
  Boksistoj batalas malkaŝe publike, politikistoj batalas sub la tapiŝo, kaj eĉ se ili elgrimpas por mordi sian langon sub la zono!
  Obstina boksisto estas laŭdinda, sed politikistoj pli ofte persistas en iluzioj!
  La politikisto avidas fariĝi leonoj, sed defendi eraran vidpunkton estas tipa virŝafo, kaj obstina azeno, kiu sin porkos!
  Boksado estas hela kaj bela vidaĵo, ankaŭ la politiko estas blindiga, sed estas abomena rigardi ĝin, kaj estas centoble pli amara aŭskulti!
  Politikisto havas foje la helan plumaron de pavo kaj la elokventecon de najtingalo, sed en la traktado kun balotantoj li ankoraŭ restas senflugila porko!
  En boksado, longaj brakoj estas valoraj; en politiko, longaj langoj estas multe pli mortigaj por la tuta lando!
  Boksisto per sia pugno povas demeti nur unu kontraŭulon en la ringo, politikisto sub la tapiŝo, kun longa lango, transformos la tutan ŝtaton en ruinojn!
  La plej eltenema maratonisto estas politikisto, foje li eĉ ne havas sufiĉe da vivo por kuri al la trono!
  Kuristo kalkulas forton por horo, politikisto, eĉ la plej prudenta, ne akumulos forton por eterneco!
  Politikisto estas ofte homofobia, sed kun nepre granda azeno, bonorda, sed porka plene!
  Politikisto ne ĉiam estas signifa persono, sed ĉiam grandega azeno!
  Balotantoj perceptas la politikiston, por kiu ili voĉdonas, kiel fabelprincon, sed ĉiam ricevas nudan reĝon sur la trono!
  La diktatoro imagas sin pavo en diamantoj kaj imperiestro en purpuraj roboj, sed kiam la elektisto postulas konton, li montriĝas esti nuda reĝo kaj plukita, malseka kokido!
  Virina volo estas kiel diamanto en kolĉeno, politika manko de volo estas pavimo ligita al maŝo ĉirkaŭ ŝia kolo!
  Virino povas esti komparita kun diamanto, viro kun siliko, kaj politiko kun fekaĵo!
  Per forto, vi povas batali kontraŭ potenca malamiko, sed neniuj fortoj devigos vin aŭskulti la parolon de politikisto ĝis la fino, se li trudas sin al vi almenaŭ trifoje kiel amiko!
  Ĉio en la mondo postulas penon, nur sub la monotona murmurado de politikisto ne malfacilas ekdormi!
  En boksado oni ofte rompiĝas nazoj, sed en politiko oni ĉiam restas kun la nazo!
  La nazo de boksisto estas kurba, en politiko la maniero lasi voĉdonanton kun nazo ankaŭ estas tortuga!
  En boksado, punktoj foje estas malhoneste kalkulitaj; voĉoj ĉiam estas malhonestaj en elektoj!
  En boksado gravas kiel oni batalas, kaj kiel la voĉoj estas nombritaj kaj la reĝo de la ringo havas iom da antaŭo, en politiko ne gravas kiel oni voĉdonas, kaj la kalkulo estas tute en la manoj de la. tiu, kiu estas sur la trono!
  En sporto, vi povas fariĝi nudbrusta monarko, sed en politiko ĉiuj jam estas nudaj reĝoj!
  En sporto oni povas ŝviti kaj polvigi, sed en politiko oni certe malpuriĝos kaj neniu duŝo forlavos la malbonodoran malpuraĵon!
  Soldato povas esti stumpita, sed esti agrabla por la tuŝo por virino, kaj politikisto, kiom ajn glate li razas, elvokas la senton de kisado de reptilio!
  Soldato estas aglo kun rango de pasero, politikisto estas malseka kokido kun rango de meleagro!
  La soldato, kvankam ne heleforma, kaj kelkfoje plenumas stultajn ordonojn, sed male al la politikisto-papago, li ne kantas el la voĉo de aliulo!
  La soldato estas la formikisto de la milito, kaj la politikisto verŝas merdon de supre, estante dika virabelo de la malantaŭo!
  La soldato estas kuraĝa eĉ kiam timema, la politikisto estas malkuraĝa, eĉ kiam li estas koko!
  La soldato estas nobla, sed ne libera, la politikisto estas malnobla, kaj ankaŭ, fakte, sklavo de pasioj!
  Soldato estas leono, kvankam ankoraŭ mallonga, kaj politiko estas vulpo kaj jam superkreskita!
  Soldato estas kiel anĝelo en infero, kaj politikisto estas porko festenanta dum pesto!
  Nudpieda knabo estas pli komforta kuri tra la neĝo ol ŝuita politikisto manovranta inter flutetoj!
  Knabo, eĉ nuda en la malvarmo, estas pli feliĉa ol maljunulo verŝita en la koton de parolo de politikisto!
  Virino ne tiom timas esti nuda kaj nudpieda, kiom la fakto, ke vira politikisto surmetos siajn ŝuojn kaj deŝiros tri haŭtojn!
  La virino estas timema en aspekto, sed estas malmulte, kio povas vere timigi ŝin, la vira diktatoro estas timinda laŭ aspekto, sed forkuras de sia propra ombro!
  Por diktatoro, silento estas ora nur se la regatoj povas elteni meti la langon en la poŝon sen grumblado!
  La diktatoro certigas, ke li estas malmola kiel roko, sed fakte la tirano estas nur muta naza pavimo!
  Knabino faligas siajn krurojn kiam ŝi kuras nudpiede super akrajn ŝtonojn, politikisto konfuzas kiam ŝi ŝuas inter riveretojn!
  Nuda ina kalkano povas esti trapikita de akra, balotanto ŝuita kun politikisto ne estos trapikita eĉ de spriteco!
  Virino preferus promeni nudpiede en la malvarmo ol esti ŝuita per la fajraj paroloj de politikistoj!
  En frosto, varma koro ne malvarmiĝos, kaj fajra parolo de politikisto ne varmiĝos!
  Patrioto havas flamon en la koro, sed nur fekon en la hepato de politikisto!
  Soldato havas la fajran koron de patrioto, kaj politikistoj havas la stomakon de korupta struto kaj la gorĝon de avida pitono!
  Soldato konservas honoron - kostas multe, politikisto vendas senhonton, kiu ne valoras rompitan denaron, sed kostas tri kare!
  La soldato havas grizan surtuton, kaj multe da griza materio en la kapo, la politikisto havas la hararon de griza lupo, kaj aspiras esti grizaj kardinaloj!
  Politikistoj sendas soldatojn por verŝi sangon pro ruĝa vorto, kaj pro nigra komerco ili perfidas amon!
  Soldato povas makuli sian korpon, sed restas pura en animo, kaj neniu banĉambro helpos politikiston forigi spiritan malpuraĵon!
  Soldato devas mortigi malbonulojn pro la Patrujo, politikisto mortigas ĉion bonan kun ambicio pro sia propra!
  Soldato, kiu mortigas, ne estas murdisto, politikisto promesanta - ne plenumas!
  Soldato foje faras la neeblan sen ŝpari sin, politikisto faras nenion de la ebla sen memintereso en sia propra poŝo, sen ŝpari aliajn!
  Soldato estas leono, kiu mankas sub la komando de virŝafoj, politikisto estas vulpo, kiun obeas nur virŝafoj kun kokida cerbo!
  Soldato eble ne ĉiam fariĝas leono, sed la ĉefa afero estas ne montriĝi azeno, el kiu oni mallevis tri haŭtojn!
  , Soldato ne ĉiam kondutas kiel anĝelo, sed en la profundo de sia animo li estas dediĉita al Dio, politikisto ĉiam elverŝas anĝelaj paroladoj kun promesoj de paradizo, sed sur la surfaco de la spirito estas klare, ke li estas sindediĉa. al Satano!
  Soldato povas resti sen botoj dum la batalo, sed politikisto surmetas ŝuojn, en ajna situacio!
  Soldato portas kamuflaĵuniformon por pluvivi pro la Patrujo, dum politikisto estas kameleono por mortigi balotanton morale por kapti la tronon!
  Soldato en batalo rapidas kiel hundo ĉe apro, politikisto malantaŭe, multe bojas kaj porkoj!
  Estas bone por soldato esti forta kiel kverko kiam renkontiĝas kun malamiko, estas pli malbone esti stulta kiel stumpo kiam en kontakto kun politikisto!
  Ekzekutisto tranĉas kapojn per hakilo, soldato pikas en la gorĝon per bajoneto, politikisto gutas sur cerbon per la lango kaj strangolas malantaŭ la kolo per gluiĝemaj vortoj!
  Pli bone por soldato estu feroca lupo ol malkuraĝa kuniklo, precipe kiam renkontiĝas kun politika boao!
  Soldato povas esti feroca en aspekto, sed en la profundo de milda ŝafido, politikisto kun anĝela aspekto estas fakte tipa porko!
  Soldatoj ĉiam estas kuraĝaj, eĉ kiam ili retiriĝas ili faras nur taktikan manovron, politikistoj ĉiam estas malkuraĝaj, eĉ kiam atakas, ili faras strategian ruzon!
  Soldato batalas kun egaluloj kaj fortuloj laŭ ordono, politikisto atakas malfortulon, laŭ propra volo!
  Vera soldato ne ĉiam estas bonnaskita, sed ĉiam plenumas sian devon, politikisto, eĉ kun reĝa genealogio, ĉiam ne plenumas siajn promesojn!
  Soldato foje uzas prostituitinojn dum sia ferio, politikisto ĉiam laboras kaj ripoze prostituitino, kiu uzas balotantojn!
  Soldato pagas al prostituitinoj tion, kion li gajnas per sia sango, politikisto mem estas prostituitino kaj li estas pagata por fuŝi la sangon de balotantoj!
  Soldato pafas, sendante kuglon en la bruston de la malamiko, politikisto mortigas metante porkon en sian poŝon, kaj galon en la hepaton!
  Soldato en batalo krias huraojn, ankaŭ politikisto ne silentas, sed se batalanto estas batata en batalo, do ĉar krio, ve, ne estas ŝildo!
  Soldato ne ĉiam estas stelo, sed la gloro de liaj heroaĵoj ne velkas dum la jarcentoj, politikisto ĉiam celas la rolon de lumulo, sed lia fifamo estas kovrita de ŝimo!
  La soldato laboras per akra bajoneto kaj pikas en bona konscienco, la politikisto batas la dikfingrojn helpe de lango, kies akreco estas senkonscia!
  Soldato povas trinki tro da vino kaj pisi sin, sed li ne, kiel politikisto, verŝos senmezure vortan diareon en ebrion!
  Nudpieda knabino estas preta kuri post sia amanto sen timo, sed kun kia timo la balotanto lasas sin ŝui de politikistoj!
  Politikisto estas vulpo, por kiu la voĉdonantoj estas la loĝantoj de kokejo, sed vorante la viandon de tiuj, kiuj havas la inteligentecon de kokido, la politikisto nepre glitos porkon!
  Soldatoj batalas kokoj, kiuj demetas orajn ovojn, por meleagraj generaloj, kiuj estas siavice voritaj de vulpaj politikistoj!
  La soldato kuras sur la atakon, kredante je venko, la politikisto en la malantaŭo, ĉiuokaze, kulpigos la batalanton deflankiĝante de principoj!
  Soldatoj kelkfoje retiriĝas, ĉar feliĉo estas ŝanĝebla, sed ili ĉiam rezignas al politiko, ilia feliĉo estas en trompo kaj glitado de porko!
  La nudpieda knabo estas tro lerta por lasi la politikiston peli lin sub lian kalkanon!
  Kiam la nudaj piedoj de knabino estas vunditaj de akraj ŝtonoj, ili vundas la koron de viro, sed politikistoj, kiuj devigas ilin trinki brasikan supon kun bastŝuoj, batas la hepaton de la balotantoj!
  Soldato ne serĉas morton, li volas vivi, politikisto ne serĉas manieron plenumi siajn elektopromesojn - li volas enspezi balotantojn!
  Soldato estas ĉiam juna en la koro, eĉ griziĝanta, maljuna fripona politikisto sidanta en la hepato, kaj kalva diablo eĉ kun densa hararo!
  En antikvaj tempoj, soldato havis glavon, tiam li estis anstataŭigita per maŝinpafilo por faciligi mortigi malamikojn, kaj politikisto tiam havis langon - pli mortiga ol kiu estas neeble inventi!
  Soldato estas ia militmaŝino, sed restas homo, en politiko estas nenio homa - li estas militmaŝino kontraŭ raciaj argumentoj!
  Pli bone kulero por la vespermanĝo ol ŝpruci brasikan supon kun bastaj ŝuoj!
  Se estas malfacile amikiĝi en politiko kiel lupoj en aro, ni almenaŭ ne ŝraŭbi unu la alian sur la kanapo!
  Politikistoj kverelas kiel lupoj kaj metas porkon unu sur la alian kiel vulpoj!
  Politikisto povas ankoraŭ kaŝi la dentegojn de lupo sub ŝafa haŭto, sed nenio povas kaŝi porkan denaron!
  Politikisto, kiu ne povas kaŝi porkan denaron de balotantoj, ne valoras eĉ unu denaron!
  La politikisto tiel fuŝos la balotantojn, ke ili hurlos kiel lupoj!
  Politikisto sen lupa teno, sed kun kutimoj de porko, alportos la balotanton al la vivo de hundo!
  La politikisto krucas sin per la manoj, per la lango eniras sian poŝon kaj piedpremas la animon per la botoj!
  Se politikisto havas sep vendredojn en semajno, tiam la balotanto havas senokupan naskiĝtagon lundon!
  Ne gravas naskiĝi lunde, estas katastrofo elekti diktatoron dimanĉe!
  Elektinte en favoro de tirano en la elektoj dimanĉe, vi riskas ricevi al vi solidan lundon!
  Elektante feran manon, vi ricevas ŝtalan ĉenon ĉirkaŭ via kolo!
  Tamen, la fera mano estas pli bona en potenco ol la osta kruro de anarkio!
  La plej kruela potenco estas pli bona ol kompleta anarkio, estas pli facile elteni unu tiranon ol mil fratojn!
  Vera reganto devus esti kiel fabelprinco por la popolo, kaj ne nuda reĝo!
  Estas tre malmultaj fabelaj princoj en politiko - sed solidaj nudaj reĝoj!
  Princo estas estonta reĝo, nuda reĝo estas bankroto en la nuntempo!
  Virino atendas fabelan princon, sed ŝi ricevas nudan reĝon, balotanto estas mesio, kaj ŝi ricevas malfortan hipokritulon, aŭ senprincipan tiranon!
  Virino atendas princon ĝis ŝi edziĝos, balotanto atendas la plenumon de elektopromesoj ĝis la kancero fajfas sur la monto!
  La politikisto estas mastro de mensogoj kaj grandmajstro de senkulpigoj, kaj en la kapablo fuŝi li estas mondĉampiono!
  Politikisto havas nur unu ŝancon fari unuan impreson, kaj konstantan ŝancon fuŝi!
  La politikisto scias, ke duoble du estas kvar, sed li provas pruvi, ke aldonante al li du pliajn terminojn, vi ricevos la tutan mondon!
  La politikisto volas havi la potencon kaj la tronon de leono, sed laŭ forto li estas en la plej bona kazo koko, kaj laŭ pozicio li estas vulpo fosanta truon por planti porkon!
  La balotanto devas havi nervojn de ŝtalo por ne rusti de la vorta pluvo de la politikisto!
  Estas pli facile kredi, ke la ĉielo falos sur la teron, ol ke la diktatoro meritas esti altigita al la ĉielo!
  La politikisto ĉiam pretas elverŝi promesojn kiel najtingalo, sed plenumi la promeson, kiam la kancero fajfas sur la monto!
  Kial estas tiel malfacile plenumi balotajn promesojn - oni povas manĝi balenon per viaj okuloj, sed granda kulero disŝiros vian buŝon!
  Vi povas fari ĉion, kion la imago desegnas, se ĉi tiuj ne estas la promesoj de politikisto senigita de racia imago!
  La politikisto estas preta vendi sian animon al la Diablo pro potenco, sed Satano ne aĉetas tion, kio ne valoras eĉ unu denaron kaj senpage iras en liajn manojn!
  Politikisto ne povas fariĝi Dio, sed la kapablo fuŝi lin estas Satano mem!
  La balotanto volas purecon en politiko por manĝi viandon, sed ricevas nur unu specon de malpura politikisto - plantita porko!
  La kuiristo-politikisto havas unu krompladon - nudelojn por oreloj, kaj unu specon de viando - metu porkaĵon, sur la trian truon el benko kun mielo de promesoj el fluo de elokventeco, kaj konklude, betulkaĉo kaj fromaĝo en muskaptilon. !
  Politikisto estas kuiristo, kiu preparas nemanĝeblajn pladojn por dolĉaj paroloj, por ke estus pli facile engluti la balotanton mem!
  Politikisto estas kuiristo, kiu sindone nutras la balotanton per mielo de paroladoj, sed eĉ mielo estas amara, se oni dronas en ĝi!
  Se la diktatoro kun ruza mino nuligis siajn kondiĉojn, tio signifas, ke la voĉdonanto denove ricevis baston!
  Militisto ĉiam batalas por justa afero, dum politikisto prenas ĉiujn trofeojn maldekstren!
  Militisto pafas per sia maldekstra mano por justa afero, politikisto per la lango prenas ĉiujn atingojn maldekstren!
  Milito estas la malo de la oceano de amo, sed ĝi ankaŭ postulas sangofonton!
  Militisto ne estas Dio en forto, sed anĝelo en nobelaro!
  La soldato havas feran kaskon, ŝtalan bajoneton kaj oran koron, sed la politikisto ne taksas lin eĉ por denaro!
  Soldatoj estas ofte pelitaj al buĉi kiel ŝafoj, sed ili estas leonoj en la koro, kaj politikisto, kiu muĝas kiel leono, estas tipa ŝafo!
  Soldato povas ankaŭ timi morton, sed tamen li pli timas malhonoro, kaj politikisto tremas pro sia vivo, sed li perdis sian honoron antaŭ longe!
  La soldatoj, venkinte la malamikon, festas la venkon, la politikisto, trompinte la balotanton, festas la malkuraĝulon!
  Knabo povas esti bona militisto, sed politikisto neniam kreskos por esti respondeca al la balotantoj!
  Pli bone esti nudpieda knabo ol lasi la politikistojn surmeti viajn ŝuojn kaj ŝteli vian junecon!
  Knabino estas grandioza floro, kiu povas velki, sed neniam perdas sian aromon, politikisto estas amaso da sterko, li povas grimpi sur la tronon, sed ĝi nur pli fetoros!
  Soldato estas vera viro, politikisto estas grumblema virino en pantalono!
  Soldato havas noblan koleron kiel muĝado de leono, kaj politikisto havas malnoblan histerion, la vorto estas blekado de virŝafo!
  Soldato malofte havas liberan tagon, sed politikisto havas sep vendredojn semajne, kaj liaj elektantoj festas sian naskiĝtagon lundon!
  Soldato, falinte, faras puŝojn, politikisto ĉiam morale falas kaj premas en sian poŝon!
  Soldato foje estas devigita iri tra la koto, estante viro, kaj politikisto en puraj vestoj kaj verŝita per kolonio restas porko!
  Soldato donas honoron kaj restas kun honoro, politikisto enŝovas porkon kaj restas porko!
  Soldato havas butonojn en vico, politikisto havas kiel pugon de apro!
  Soldataj oreloj kuraĝaj infanoj, kaj sendu politikistojn al psikiatriaj hospitaloj!
  Oni diras, ke homo devenis de simio, sed politikisto tuj estas klara kaj restis porko!
  La laboro faris homon el simio, kaj la kaŝa lukto transformis la politikon en miksaĵon de vulpo kaj porko!
  La laboristo penas kaj foje trinkas alkoholon, la politikisto estas porko kaj ĉiam vomas vortan diareon!
  La soldato kreskas de batalo al batalo, la politikisto de unu balotkampanjo al alia, pli kaj pli iĝas prostituitino!
  Okuloj de soldato brulas pro juneca ekscito de batalanto, ĉapelo de politikisto brulas kiel ŝtelisto, kun indiferenteco de forbruliĝinta cinikulo!
  Soldato havas elekton: kesto en krucoj aŭ kapo en la arbustoj, dum politikisto en elektoj havas nur krucojn ŝtopitajn de aspiroj, balotantoj kaj brasikaj kapoj!
  Soldato eĉ eta staturo kun giganta kuraĝo, politikisto eĉ kun alta pozicio - pigmea konscienco!
  Soldato volas inan korpon kiel donacon por heroaĵo, kaj politikisto senmerite metas la tutan landon sur kancero!
  Soldato ĉiam havas tempon kaj lokon por heroaĵo, sed ne ĉiam eblas plenumi ĝin, politikisto en konstanta tempopremo certe havos tempon por meti porkon sur sian kapon!
  Politikisto estas la sola senflugila estaĵo en la naturo, kiu fekas sur la kapon de ĉiuj!
  Ĉiu lernejano scias, ke duoble du estas kvar, nur politikistoj, anstataŭ multobligi nombrojn, produktas konstantan dividon en sia poŝo!
  Soldato lernas farante batojn, politikisto provas alkutimigi balotantojn al la ideo, ke oni povas prosperi, se oni batas la dikfingrojn!
  Ĉiu soldato estas batalanto, la diferenco estas nur en nivelo, ĉiu politikisto estas prostituitino, la diferenco estas nur en la rango de prostituisto!
  Soldato estas parte ekzekutisto, ĉar li ankaŭ verŝas sangon, politikisto estas kompleta kanajlo, ĉar li gutas sur la cerbon!
  Se la generalo estas invitita al geedziĝo, tiam la soldato ricevas inviton por savi la Patrujon por ke geedziĝoj estu luditaj en libera lando!
  Por ĝoji pri venko kaj ne plori la amarecon de malvenko, vi bezonas la ŝviton de diligento kaj fajreron de talento!
  Soldato sentas en sia koro, kiam oni devas ataki, kaj politikisto, kiu jam delonge estas en la hepato, sendas al buĉado!
  La soldato estas foje vizitata de duboj pri la kompetenteco de la komando, sed la politikisto, sen ia dubo, ne estas kompetenta, tio en la kapablo mensogi!
  Soldato estas filo de aglo, kiu pikas kontraŭulon kaj flirtas sur la ĉielo, politikisto estas filo de vulpo, kiu fekas sur la kapon kaj porkojn ĉe la flanke!
  En batalo, la kuraĝuloj venkis lin antaŭ ol la batalo komenciĝis, la malkuraĝulo perdis sen eniri la batalon, la politikisto trompis eĉ antaŭ la divido de trofeoj!
  En batalo, fortoj ĉiam estas neegalaj, iu estas pli forta, iu estas pli malforta, kaj ĉiuj same kapablas ludi politikon!
  En batalo, soldato skribaĉas el maŝinpafilo, kaj politikisto en la malantaŭo tamburas sian langon senutile!
  Soldato ne bezonas esti stimulita al heroaĵo - li ĉiam estas preta, kaj politikisto ĉiumomente fuŝos vin!
  Soldato kiel kato havas naŭ vivojn, kaj politikisto kiel infero havas milionon da maskoj!
  Soldato, eĉ se li estas korpe malsana, estas mense sana, kaj politikisto ĉiam estas obsedita de dolora deziro ŝraŭbi la balotanton!
  Robotoj ne povas malsaniĝi, veraj soldatoj ne rezignas, kaj politikistoj laŭ naturo ne povas ne fuŝi!
  Militisto estas trioble militisto, politikisto estas milionoble porko!
  Soldato estas antaŭ ĉio viro, kaj due militisto, politikisto estas porko en la unua grado, kaj vulpo en la dua!
  Nudpieda virino povas preterpasi ajnan ŝuitan viron, estas facile por ŝiaj piedoj sen ŝuoj, estas malfacile vivi sen cerbo!
  Virino ne hontas elmontri sian nudan kalkanon, estas multe pli malbone, se viro ŝuis vin kaj deŝiris tri haŭtojn!
  Politikisto povas ŝovi kiel tanko, sed lia kiraso estas kiel parola diareo-ĵeleo!
  Soldato povas akiri pedikojn en la marŝo, sed politikisto, kiu estas en la malantaŭo, estas jam laŭprofesie feko, kaj eĉ porkoj la tutan tempon!
  Politikisto estas tiu ŝafo, de kiu vi ne ricevos lanon por feltaj botoj, sed vi mem slurpos brasiksupon per bastaj ŝuoj!
  Porko donas al homoj viandon kaj lardo, kaj porka politikisto nur pendigas nudelojn sur la orelojn kaj metas fromaĝon en muskaptilon!
  La parolo de la politikisto estas solida kaĉo kaj miksaĵo de promesoj, kaj al ĝi iom da fromaĝo el muskaptilo, tia manĝaĵo kaŭzas nur ulceron de seniluziiĝo!
  La soldato amas virinojn kaj la Patrujon, la politikisto mem estas kiel kaprica virino kaj amas potencon super la Patrujo!
  Soldato volas plenumi heroaĵon kaj fariĝi heroo, politikisto ĉiam trovas ŝancon fari malnoblecon kaj ricevi rekompencon!
  Se soldato ne nombras la stelojn, tiam pli aŭ malpli frue li gajnos ilin sur ŝultroj, sed politikisto, konsiderante sin stelo, eĉ ne meritis krucon sur sia tombo!
  Soldato ne ĉiam trovas lokon sub la suno, sed lia animo estas hela, politikisto foje prenas la lokon de lumulo, sed la diablo mem estas en spirito!
  La soldato serĉas gloron kaj volas pluvivi, la politikisto jam trovis honton kaj volas vivi en granda maniero!
  Soldato salutas kaj restas honore, politikisto glitas porkon, kaj li mem restas saka apro!
  Soldatservo ne permesas kreskigi ventron, sed perdinte ventron, militisto akiras senmortecon en la koroj de homoj, kaj politikisto, ellaborinte ventron, restas nur en la hepato!
  La soldato ne ŝparas la ventron kaj ne havas ventron por esti amata de knabinoj, la politikisto skuas je la ventro kaj ellaboris mamuto, kaj pro tio nin malamas la balotantoj!
  Nudpieda knabino estas pli feliĉa ol maljunulino, kiun ŝuis ĉarlatanoj, promesante eternan junecon kaj riĉecon, sed anstataŭ juna haŭto, ili deŝiris tri haŭtojn!
  La soldato ankoraŭ ne estas tute generalo, li ne estas malsupera ol li en inĝenieco kaj kuraĝo, la politikisto ne estas tute Satano, sed por fari malnobelon, li ankoraŭ havas ion por lerni de la diablo!
  La nuda ina kalkano estas ronda kaj deloga, la nudaj reĝoj, per kiuj aperas antaŭ ni politikistoj, kiam ili estas deŝiritaj de la masko, rondigitaj en parolo, sed naŭzitaj!
  La piloto ne naskiĝas flugilhava, li ricevas flugilojn en la lukto, la politikisto ne naskiĝas kun nazo, sed li lasas balotantojn kun nazo senmalfacile!
  Soldatkapablo naskiĝas en turmento, politika virtuozeco kreas turmenton inter balotantoj!
  Soldato ankoraŭ ne estas majstro, sed li lernas de batalo al batalo, politikisto ne plu estas anĝelo, kaj li malzorgas de unu balotkampanjo al alia!
  Kiu estas naskita por rampi, tiu ne povas flugi, sed sklavo de naskiĝo kapablas flugi supren al la trono, se li havas la persistemon de pego, la intelekton de strigo kaj la rigardon de aglo!
  La plej forta venkas en milito, kaj la plej granda forto estas en ruzo, do la vulpo ĉiam transprenos la leonon!
  La soldato prenas ĝin ne tiom perforte, kiom per saĝeco, la cerbo estas la plej forta parto de la korpo, kvankam ĝi ne havas muskolojn, kaj la lango estas la plej malutila, kvankam malantaŭ la dentoj!
  La soldato streĉas sian zonon por faciligi la kuron, la politiko igas la balotantojn streĉi la zonon, kaj ili disiĝas!
  Soldato havas spiritajn flugilojn kaj aglon en sia animo, politikisto havas porkan pencon en sia spirito, kaj animon pli malbonan ol porko!
  La lango de viro volonte lekas la nudan kalkanon de virino, sed stultaj viroj eĉ pli volonte lasas sin ŝui de langaj politikistoj!
  Politikistoj havas longajn langojn, sed tre mallongajn manojn por plenumi la promeson de sendimensiaj buŝoj!
  Tiuj, kiuj havas la intelekton, estas muŝoj bekantaj la mielparoladojn de politikistoj, kaj tiuj, kiuj havas la avidecon de ratoj, rapidas liberigi fromaĝon en muskaptilo!
  Politikistoj malofte estas malsaĝuloj, male, pli ofte malsaĝuloj estas tiuj, kiuj ĵetas sian voĉon kiel bongustan politikiston, riskante pro tio esti batita sur la orelojn, kaj resti sen pantalono!
  - La politikisto mem estas poŝŝtelisto, kaj li estas poŝisto, kaj lia poŝo ne havas fundon, sed li povas eltiri nur figon por balotantoj!
  La invadinto tretas la teron per siaj botoj, kaj la virino piedpremas la viron per siaj nudaj piedoj, la tero ĝemas pro doloro, la viro kuas de ĝojo!
  La soldato ne volas mortigi, sed plenumas sian devon konscience, la politikisto avidas sangon, kaj ne havas eĉ uncon da konscienco!
  Soldato ne estas hamstro por stoki, kaj ne gofero por kaŝi, kaj ne rato por ronĝi memstare, sed li vere havas leonajn dentojn kiam li batalas por justa afero!
  Soldato estas batalunuo, politikisto estas nur batalema nulo!
  Politikisto ne estas soldato aŭ militisto, sed li tre efike mortigas per longa lango kaj deŝiras la tegmenton de ĝiaj ĉarniroj!
  La diktatoro ankaŭ tranĉas razojn el stumpetoj uzante longan langon, segilon de elokventeco!
  La plej forta osto estas la lango, se ĝi ne estas langligita!
  Se politikisto estas langligata, tiam li ne kolektos ostojn en polemikoj!
  Politikisto estas ankoraŭ tiu frukto, neniam matura por nutri la balotantojn, sed putra ekde la momento, kiam ĝi estas elmontrita por taksado per voĉdonado!
  Politikisto estas frukto, kiu, elverŝante la sukon de elokventeco, igas balotantojn legomojn!
  Duonlitra botelo da vodko estas pli mortiga ol dekduo da Hitleroj, do ni trinku, ke nur alkoholo mortigas rusojn kaj ĉiujn el ni!
  Knabo kun nuda kalkano elfrapas la dentojn de malamiko, plenkreskulo, kiu estis ŝuita per politiko, restas senpenta hundo, kiu hurlas al la luno!
  Laŭta famo venas al soldato ne facile, sed ŝi estas saĝa, sed politikisto de tempo al tempo trafas laŭtajn skandalojn de fifameco!
  Soldato estas batalisto de lumo, negrave kia ideo li batalas, politikisto estas abomeno de mallumo, negrave kia flago li staras sub!
  Ne gravas, sub kiu flago la soldato estas, la ĉefa afero estas, ke kuraĝo brulas en lia koro, kaj la koloro de la koloro ne gravas en politiko, li malkuraĝe estos en la hepato de la balotanto!
  Soldato sub malbona flago meritas pli da respekto ol politikisto sub la ĝustaj sloganoj, sed sendepende de la bazaro, demetas porkon!
  Komunismo estas paradizo, kiun homoj eĉ konstruas sur la tero per kalaj manoj, sed porkaj politikistoj ŝanĝas la planedon en inferon, detruante la bonon per longaj langoj!
  Soldato por la Patrujo ĉiam estas monto, politikisto nur bremsas pavimon, lia porko estas batalanto hura, por ne tro kaĉi!
  Virino povas silente esti bona soldato, sed politikisto, eĉ en la pantalono, estas fia, parolema virino!
  Politikistoj havas longajn langojn kaj senlimajn ambiciojn, sed por kapti la Teron, la manoj estas mallongaj, kaj la menso estas eĉ malpli!
  Ne fanfaronu pri ŝtala teknologio, se vi havas spiriton kiel ĵeleo, tiam la sovaĝuloj donis al malkuraĝulo klabon kun klabo, kaj en la ĉielo kaj sur la tero!
  Politikisto, muelas sensencaĵojn, el kiu ne estas faruno por pano, sed solida faruno, kun nudeloj sur la oreloj de la balotantoj!
  La soldato estas kavaliro, kiu batalas kontraŭ drako, sed ĉi tiu drako estas efektive en la malantaŭo kaj havas ne sep kapojn, sed milionon da maskoj, kaj sennombran nombron da porkaj muzeloj!
  Soldato, por ne fariĝi plukita kokido, devas esti ansero, politikisto, por friti balotantojn sur kradrosignon, volonte pisos, ne kamarade!
  Soldatoj estas nur knaboj, sed ili kreskas de batalo al batalo, politikistoj, sendepende de aĝo, de unu balotkampanjo al alia, falas en eĉ pli grandan frenezon!
  Soldato povas esti senbarba, sed glora militisto, kaj politikisto en ajna situacio ne povas ne lasi voston!
  La knabo revas fariĝi aglo-militisto, sed ne estas klare de kie venas politikistoj-porkoj tiel malpuraj, ke estas naŭze eĉ revi pri ili!
  Denaska batalantknabo preferus kuri nudpiede en la neĝo ol permesi al si esti ŝuita per politiko kaj igita felta boto!
  Nuda virino ne estas plukita kokido, ŝi demetos la pantalonon de iu viro kaj transformos eĉ arogantan reganton en nudan reĝon!
  La knabo fariĝas soldato, kaj kiu estis la politikisto en sia junaĝo, se el li elkreskus tia granda porko?
  Prostituitino estas honesta kun klientoj - mono kontraŭ plezuro, kaj politikisto estas kompleta mensoganto, voĉoj kaj impostoj kontraŭ pura seniluziiĝo!
  Politikisto estas tre multekosta prostituitino, de kiu oni riskas ne nur ricevi sifilison de la cerbo, sed ankaŭ porkon en la poŝo!
  Politikisto estas tia prostituitino, ke anstataŭ demeti siajn vestaĵojn, li deŝiras tri haŭtojn de balotantoj kaj infektas, tra la televido!
  Oni ne eniras la saman riveron dufoje, sed konstante porka kanajlo povas esti reelektita dekfoje!
  Bestoj kaj infanoj ne ŝatas manĝaĵon sen salo, sed kial plenkreskuloj enamiĝas al la dolĉa parolo de politikistoj, kiuj estas senigitaj de la salo de la vero!
  La salo de la vero estas amara, sed havas sanigan potencon, la parolo de politikisto estas dolĉa, sed kaŭzas diabeton de la menso!
  Homo ne volas esti peono, sed kariero en la armeo komenciĝas per privataj, politikisto ne volas ludi laŭ la reguloj, kaj li gvidas sian karieron en politiko kun senleĝeco!
  Politikisto kiu insultas gejojn estas mem granda azeno, kaj ne havas virecon!
  Soldato ne mortos dufoje, sed politikisto trifoje perfidos, kaj milionoble trompos!
  Du mortoj ne okazas, kaj vi ne povas demeti viajn botojn kun nudaj piedoj, sed politikistoj sukcesas mortigi la tutan tempon, kaj forŝiri tri haŭtojn!
  La knabino ne timas kuri nudpiede en la neĝo, ŝi timas, ke la edziĝanto ne montriĝus stulta felta boto, ŝuita ĝis la oreloj!
  Soldato en milito fariĝas pli juna kaj matura samtempe, politikisto en kaŝita lukto, maljuniĝas kaj maturiĝas, samtempe sinkiĝanta al la nivelo de sovaĝa besto!
  Soldato estas privata soldato kaj fariĝas profesiulo en milito, politikisto ne konas la limdatojn, kaj profesiulo en donado de venko!
  Soldato devas esti siliko, sed ne turniĝi al ŝtono en koro, politikisto de longe havas ŝtonon anstataŭ koron, sed havas la malmolecon de kaŭĉuko!
  Bona soldato en batalo estas kiel la Diablo - ke vi bezonas estingi la fajron, lerta politikisto estas Satano mem en malnobelo, kaj tipa hoso en plenumado de promesoj!
  Soldato povas morti sur la batalkampo, sed estas pli bone ol esti mortigita sub fluo de dolĉaj mensogoj el la buŝoj de politikistoj en paca tempo!
  Kiu naskiĝas militisto, tiu mortos heroo, kiu fariĝos politikisto estas jam mortinta kanajlo kaj promenanta kadavro!
  Politiko estas kiam oni diras unu aferon, signifas alian, faras trian, rezultas la kvara, sed ĝi ankoraŭ iras flanken kaj restas abomenaĵo en la hepato!
  Ne estas fratoj en politiko, sed estas multe da malriĉaj parencoj, ne estas fabelaj princoj, sed troo da nudaj reĝoj, ne ekzistas vero eĉ por momento, sed estos sufiĉe da mensogoj por pli ol unu. generacio!
  Amo venas kiam oni ne atendas, politikistoj algluiĝas kiam oni ne vokas!
  Ĉiuj aĝoj estas submetitaj al amo, politikistoj povas trakti ĉian malnoblecon!
  Politikisto estas monstro pozanta kiel belulo, sed neniu luksa municio povas kaŝi porko-pencon kaj lupajn dentegojn!
  Soldato ankaŭ estas ia monstro, ĉar li mortigas sur la batalkampo, sed male al politikisto, li estas sur egala bazo, sed la balotanto ĉiam perdas!
  Virino volas amon kaj feliĉon por si kaj sia familio, politikisto ĉefe interesiĝas pri domaĝo de aliaj, kaj estas obsedita de la amo al mono!
  Virino estas kiel rozo: alloga aromo, hela aspekto, akraj dornoj, kaj kiel aspektas politikisto, frapanta per fetoro, mizera aspekto kaj kakta kausteco?
  Virino estas la formado de beleco kaj pureco, kvankam ne ĉiam ideala, sed politikisto ĉiam estos la normo de malnobleco kaj malbeleco!
  Nudpieda knabo ne miskondutas kaj eniras sian poŝon tiel ofte kiel politikisto faras malbonajn aferojn kaj metas porkon en ĝin!
  La infano amas ludi per armiloj, sed li estas ĉarmo, la politikisto amas ĉagreni ilin, sed anstataŭ timo, li inspiras abomenon kaj ridon!
  Homo devenis, kiel sciencistoj diras, el simio, politikisto, kvankam tipa primato, precipe sukcesaj homoj, havas rilaton kun ŝakalo!
  Homo havas Dian kreivan naturon, sed politikistoj krucumas, ke ili estas nur diabloj laŭ naturo kaj kreas kaoson!
  La politikisto estas la Diablo en la karno, nur ne la sinjoro de la infero, sed la kreinto de la submondo sur la Tero, en kiu la diabloj foriĝas de kontrolo kaj kreas kaoson!
  Soldato estas juĝata de Dio kaj tempo, politikisto estas bastardo sen juĝo, kaj lia senleĝeco ne konas tempon!
  La soldato ne serĉas pacon, kaj la ŝtormo ankaŭ ne signas, la politikisto enterigos siajn heroaĵojn, la parazito estas tre envia!
  Soldato estas foje nevola militisto, kaj li ne volas mortigi, sed plenumas sanktan devon al la Patrujo, dum politikisto estas libervola perfidulo, kiu ŝatas porki, ne plenumi siajn devojn al balotantoj!
  Soldato solvas enigmojn en bataloj, politikisto konstruas ruzajn kombinaĵojn, li ne povas pace solvi la aferon!
  Politikisto estas tia generalo, ke anstataŭ epoletoj li portas la kartajn ŝultrorimenojn de malsaĝulo, kvankam li mem tamen estas vulpo!
  Soldato povas ludi kartojn, sed politikisto portas sesajn epoletojn eĉ sen ludi!
  Soldato estas sufiĉe mojosa batalanto, kiam li konsentas kun sia kapo, politikisto estas porko, li ricevos paseron de aglo!
  Soldato scias kio estas timo, sed venkas sin, politikisto scias kio estas honoro, sed turnas ĝin por si!
  Se virino ne timas elmontri siajn nudajn krurojn, ne lasas sin surmeti botojn, tiam ŝi naskiĝis en ĉemizo!
  En ĉemizo naskiĝis militisto, kiu ne lasos sin senigi de siaj tri haŭtoj!
  Virino, ne hontu promeni nudpiede, timu esti sub la kalkano de felta boto!
  Se vi ne volas gluti la randon de la klingo, tiam akiru akran menson kaj ŝtalan eltenemon!
  La pinto de malsaĝa glavo povas trapiki la korpon, sed nur la akra vorto de saĝulo povas vere frapi la koron!
  Soldato estas diablo, kiu havas puran koron, politikisto pretendas esti Dio, sed estas plena de malpuraj pensoj!
  Ne hontu virino de sia nudeco serĉanta viran princon, hontu edziniĝi kun nuda reĝo!
  Virino, kiu helpe de siaj nudaj kruroj deŝiras tri haŭtojn de viro, naskiĝis en ĉemizo!
  Virino, kiu naskiĝis en ĉemizo kun nuda karno, surmetas viron, eĉ se li ne estas plena boto!
  Pli gravas por virino naskiĝi en ĉemizo ol ricevi luksan robon de nuda reĝo!
  Pli bone estas por virino iri nuda ol lasi sin deŝiri tri haŭtojn per plena felta boto, pli bone nudpiede ol ŝuita per malakra boto!
  Se nudpieda virino, nudigante la bruston, rompas aplaŭdojn, kaj ne insultojn kaj fajfas, tiam ŝi naskiĝis en ĉemizo kaj ne lasos sin ŝui!
  Virinaj malfortoj iĝas alloga forto, kaj se viro montras malfortecon, tiam li estos puŝita en marĉon de senpoveco!
  Virino devus povi pardoni, se ŝi volas sukcesi, se viro volas ion atingi, li ne devas rezigni sin!
  La loko de aglo estas donita al tiu, kiu scias verŝi kiel najtingalo kaj ne kalkulas la korvojn!
  Kiu nombras multe da korvoj, tiu estas tute senflugila kaj ne havas bekon!
  Kiu vendos la Patrujon por oro, ne valoras eĉ unu denaron kaj estos kovrita per la rusto de perfido sub la nobla metalo!
  Rabante posteulojn, vi ruiniĝos ĝis malpleno, ĉar ĉio dronos en la senfunda lago de krimoj de la pasinteco!
  Militisto devas esti saĝa kiel strigo, kuraĝa kiel aglo, kaj ne kalkuli korvojn en batalo, por ne esti plukita de kokido!
  Ne gravas kiam estas malmultaj jaroj, kompleta katastrofo kiam mankas sufiĉe da cerbo kaj inĝenieco en ajna aĝo!
  La knabo volas esti soldato kaj iri al milito por fariĝi heroo, politikisto volas esti komandanto, eksidi malantaŭe, kaj fari malnoblecon!
  La soldato volas kaĉon kun viando, sed li ricevas betulkaĉon de komandantoj kaj plantis putran porkon de politikistoj!
  En batalo, vi bezonas ne nur akran bajoneton kaj ŝtalan sabron, sed ankaŭ akran menson kaj nervojn de ŝtalo, kun la oraj manoj de inventinto!
  La popolo bezonas ne monarĥon sur la trono, sed caron en sia kapo, ne la arĝentan parolon de politikistoj, sed arĝentajn rublojn en sia monujo!
  Menso kaj kuraĝo, kiel geedzoj, naskas venkon nur duope, kaj la baptopatrino de ajna sukceso - sorto, tute ne estos tria!
  Junuleco estas verda sed dolĉa, maljuneco estas amara kaj ŝima, kaj virino estas kiel muŝo al dolĉeco, malsano estas kiel tabano al maljuneco!
  Pli bone estas juna balotanto ol maljuna politikisto;
  En juneco, ajna komerco estas argumentebla, sed en maljuneco kaj mallaboreco ĉesu!
  Estas pli da ĝojo en juneco pro laboro ol pro mallaboreco en maljuneco, do ni trinku, ke juneco ne finiĝas sen ia laboro!
  Knabino estas bona en sia junaĝo, kulero estas por vespermanĝo, kaj politikisto estas en la tombo!
  Knaboj kun nudaj kalkanumoj estas pli feliĉaj ol plenkreskuloj, de kiuj politikistoj tiris malsupren tri haŭtojn kaj plene ŝuis ĝis la oreloj!
  Knabino estas pli bone nudpieda ol en altkalkanumaj ŝuoj, se ŝi devus morale malsupreniri por ili!
  Knaboj amas kuri nudpiede, kaj plenkreskaj viroj, post ŝuoj de lokaj politikistoj, fluas eksterlanden!
  Politikisto, kiel viro, amas la nudajn krurojn de virinoj, sed kiel trompanto, li deŝiras tri haŭtojn, sendepende de la sekso de la balotanto!
  Infanoj estas allotaj al dolĉaj aferoj, plenkreskuloj estas allotaj al la dolĉaj paroladoj de politikistoj, vi povas akiri diabeton de la unua, kaj la tegmento estos tute forblovita la dua!
  Infano, kiu manĝas dolĉan kukon, estas pli saĝa ol plenkreskulo, kiu lasas sin manĝi kun frakaĵoj, per dolĉa babilado de politikisto!
  Estas pli bone manĝi kukon riske grasiĝi ol lasi politikiston manĝi vin por malplenigi vian monujon kaj malplenigi vian menson!
  Politikisto estas pli malbona ol faŝisto, ili atendas malbonon de ĉi-lasta kaj metas bajoneton, de la unua ili atendas la plenumon de elektopromesoj kaj metas sian kolon sub la hakilon!
  Dolĉa estas la kuko "Napoleono", kaj eĉ pli dolĉa estas la parolo de politikisto grimpanta en Napoleonojn, nur de la unua diatezo, de la dua - parola diareo!
  Ĉiutage vi manĝas dolĉan kukon, vi grasiĝos, ĉiutage vi aŭskultas la dolĉan parolon de politikisto, vi elĉerpas viajn financojn, kaj vi freneziĝos!
  Maljuneco ne estas ĝojo, sed eĉ pli malbonas, kiam la promesoj de politikistoj igas balotantojn fali en infanaĝon!
  La plej bona maniero rejuniĝi estas aŭskulti la promesojn de politikistoj, ili estas kiel antaŭ jarcento, sed prononcitaj kun juneca fervoro!
  Politikisto estas reĝo-imperiestro per ambicio, sed nuda reĝo laŭ ŝanco!
  La politikisto volas supreniri al la ĉielo kaj fariĝi dio, nur se ne ekzistas animo, la korpo povas nur fali en la submondon!
  La politikisto ne havas animon kaj bremsas en promesoj, la balotanto ne dubas, ke li estos seniluziigita!
  Kian ajn buson vi ne prenos, vi ankoraŭ malfruos se vi alvenos malfrue, por kia ajn politikisto vi ne voĉdonas, vi ankoraŭ estos seniluziigita eĉ se vi alvenos ĝustatempe al la balotejo!
  Voĉdonante vian voĉdonon al politikisto, kial vi ne kraĉas en la puton - vi dorlotos vin, kaj ankaŭ vi suferos pro soifo de justeco!
  Unu voĉdono estas kiel papavo, sed trompante la amasojn, la politikisto preparos kolosan opion por la popolo!
  Politikisto amas dolĉigi sian parolon per promesoj, sed sen la salo de la vero, ĝi estas nemanĝebla kaj kaŭzas nur vomadon!
  La politikisto havas eternan tempopremon kaj sep vendredojn semajne, sed ĉiam estas tempo por meti porkon sur la balotantojn!
  La politikisto estas perfekteco mem - trovi pretekston por trompo, kaj alĝustigi malpurajn trukojn de la balotantoj, sed kompleta sensignifeco en io konstrua!
  Oni ne povas nutri nudelojn sur viajn orelojn, oni ne povas dolĉigi teon per dolĉa parolo de politikisto, sed supo kun kato estas garantiita, betulkaĉo por manĝaĵo!
  Ili grasiĝas pro pasto, ili mortas de malsato pro nudeloj!
  Politikisto estas koko, kiu ŝtelas orajn ovojn de kokincerbaj balotantoj!
  La politikisto ŝatas konstrui el si grandegan malmolan maĉiston, sed fakte li estas granda azeno, kiu estis tordita de kirlventoj de parola diareo!
  Politikisto, kiel mefito, eligas venenajn gasojn en malplenaj paroloj, sed preterpasas ĝin kiel aromon de vero al tiuj, kiuj ne havas kapon sur la ŝultroj!
  La politikisto celas la lokon de aglo, penante akiri la helecon de pavo, kaj la dolĉecon de najtingalo, sed fakte li estas ŝvelinta meleagro, por kiu voĉdonas nur tiuj kun kokida cerbo!
  La planedo havas du polusojn kaj ĉi tio estigas harmonion, sed la politikisto estas allogata kie estas pli da mono kaj tio estigas ĥaoson!
  La politikisto reviviĝas helpe de sep vendredoj semajne, kaj daŭra libera tago en plenumado de promesoj!
  Politikisto estas apro, kiu ne ĉiam havas la dentegojn de apro, sed nepre metos porkon de la balotantoj, kaj pisos sub la tapiŝon!
  Li volas fariĝi politikisto anstataŭ leono, sonĝante pri ŝirado de kontraŭuloj per siaj ungegoj, sed eĉ post povo, li ofte kapablas nur planti porkon kaj meti ŝuojn sur tiujn, kiuj havas cerbon de azeno!
  Se Dio volas puni homon, li senigas lin je racio, se li volas puni landon, li metas sur la tronon politikiston, kies menso preteriris la racion!
  Oni ne povas paŝi en la saman riveron dufoje, sed oni povas multfoje esti elektita pro trompo, se promesoj fluas kiel rivero, kaj la politikisto fariĝis granda porko!
  Ĉiuj politikistoj estas kiel infanoj - ili multe kunmetas, sed male al infanoj, ili ne povas esti batataj de la balotanto pro petoloj per rimeno, prefere, ili mem estos skurĝitaj, kiu estas delogita de fantazio!
  La politikisto volas trompi balotantojn kiel malgrandajn infanojn, sed li glitas ilin kolosa porko kiel plenkreskulo!
  Politikisto glitos porkon eĉ sur islamanon, kaj eĉ en ortodoksa tago, li plenigos sian cerbon per graso de promesoj!
  Politiko estas malpura komerco, en kiu oni glitas al vi porkon ornamitan per mielo el la buŝo, kaj nudelojn sur la orelojn ŝutitajn per la sukero de paroloj!
  Kiom ajn politikisto lavas siajn manojn pro malpuraj faroj, li tamen ŝraŭbos kaj plenigos la balotanton per feko ĝis la oreloj!
  La porko amas naĝi en la koto mem, la politikisto-apro verŝas koton sur siajn kontraŭulojn!
  Politikisto povas esti disŝirita, sed tamen li ne estas leono, sed ruza vulpo, kiu konstante porkas!
  Politikisto ofte provokas malvarman militon por varmigi la manojn sur ĝi!
  La politikisto ŝanĝas sin en puran kostumon por plifaciligi fuŝi, kaj provokas malvarmon inter landoj por varmigi siajn manojn en vetarmado!
  La politikisto ne ofte diras la veron, sed ĉiam trompas la balotanton, la vulpo ne ĉiam donas komplimentojn, sed nepre forkaptos la fromaĝon de tiu, kiu kalkulas la korvon!
  Politikisto estas besto de tia raso, ke foje liaj haroj estas helaj kaj foje ne, sed lia animo estas ĉiam nigra, kaj kutime li porkoj!
  Kato havas naŭ vivojn kaj voston, vulpo politikisto havas milionon da maskoj kaj tre longan langon!
  Politiko estas malpuraĵo, sed ĝi estas aromigita per la marmelado de elokventeco, kiu suĉas inteligentajn muŝojn kaj ŝuitajn al la orelojn balotantojn!
  La parolo de politikisto estas ofte kiel horloĝmekanismo, sed sen la salo de la vero oni ne povas disvastigi ĝin sur pano pro sateco!
  La parolo de la politikisto fluas kiel miela fluo de elokventeco, sed de tia dolĉa balotanto ricevas nur diabeton de elreviĝo, kaj diatezon de malordo!
  Se la diktatoro havas multajn ruĝajn vortojn, tiam por la balotanto estas multaj sangaj ekzekutistoj!
  Ruĝhara virino ne ĉiam estas senhonta, sed politikisto kun ruĝa parolo kriplas la balotanton!
  Ĉapelo brulas sur ŝtelisto, politikisto minacas ŝteli ĉiujn per ĉapeloj, la espero de balotantoj brulas!
  La almozulo havas unu valoraĵon - konsciencon, kiun la plej riĉaj politikistoj ne havas!
  Ŝtelisto povas ŝteli oron, sed politikisto vere ruinigas transdonante ion, kio ne valoras eĉ denaron!
  Politikisto estas porko, kiu anstataŭ fekundigi la kampojn forbruligas sian cerbon per parola diareo!
  La soldatoj fekundigas la kampojn per la sango de malamikoj, la politikisto fekundigas la inkognitan batalon per parola diareo!
  Soldato foje estas malpura kiel infero, sed laŭvorte, politikisto estas malpura porko figure, sed tio ne malhelpas lin vere porki!
  Virino amas korinklinon kiel katon, dum la balotanto preferas aŭdi la muĝon de leono de politikisto, kaj permesas ŝin senhaŭti kiel virŝafo!
  Politikisto estas dekstre kaj maldekstre, sed ne estas rajtoj kaj liaj metodoj estas ĉiam maldekstraj!
  Dio amas la Triunuon, sed politikisto akceptas milionon da hipostazoj!
  Progreso estas la vojo de simio al homo, politikaj ludoj estas la vojo de la homa kondiĉo al pura porko!
  La vojo al la supro por homo estas per ŝtupoj, por politikisto per rompitaj destinoj!
  En ŝako, blankuloj komencas la militon de la komenco de la ludo; en politiko, militoj ne ĉesas, sendepende de koloro, sen fino aŭ komenco!
  En ŝako, kavalira movo kuniĝas; en politiko, kavalira movo metas porkon!
  En ŝako, por senvestigi la reĝon, necesas oferoj, kaj la politikisto estas nuda reĝo eĉ kun akiraĵoj!
  Virino estas reĝino eĉ sen vestaĵoj, kaj politikisto estas nuda reĝo eĉ en la mantelo de reĝo!
  Laboro faris homon el simio, sed sklava laboro faras homon beston, kaj tiu, kiu uzas ĝiajn fruktojn, rajtas porki!
  Ŝakludo komenciĝas je horo, politika intrigo ne havas komencon, sed daŭras jarcentojn!
  Estas kalifoj por unu horo, kaj politikistoj estas nudaj reĝoj por eterne!
  Bankiero tranĉas monbiletojn, frizisto tondas harojn, kaj politikisto forŝiras sian skalpon kune kun la tegmento!
  Politikisto estas ŝtelisto, kies lango povas malfermi ajnan serurtruon, sed krom ŝteli monon, ĝi mortigas esperon!
  Virino amas ricevi donacojn de viroj, politikisto amas meti porkon, sendepende de sekso, kaj konduti kiel malĉastulino!
  Nenio estas en la mondo pli malbona ol maljuneco kaj politiko, sed almenaŭ la unua ne estas en la komenco de la vivo, kaj la lastaj kaptas kaj metas porkon de naskiĝo ĝis morto, kaj eĉ kiam oni kuŝas en la tombo!
  Oni povas konkeri ĉion eĉ la tempon, sed la homa stulteco estas nedetruebla, ĉar ĝi aperis kun la unua penso en la kapo, kaj malaperos nur kun la lasta ekvido de la konscio de vivanta individuo!
  Nur la mortintoj ne eraras, kaj eĉ se ili estas ateistoj!
  - Se la vivo post la morto estas temo de polemiko kaj konjekto, sed sen ia dubo post la elekto de politikistoj, se estas vivo, do hundo!
  Morto estas nur karnŝanĝo, kiu ankoraŭ ne estas eterna kun konservado de senmorta animo, politiko estas eterna ŝanĝo de kostumoj, kaj por ĉiam portado de masko, kun kompleta senanima!
  Politikisto estas komandanto, kiu venkas ne per la lerteco kaj kuraĝo de leonoj, sed per la nombro de trompitaj ŝafoj!
  La aglosoldato kalkulas je la lerteco de la komandanto, kaj la korvovoĉdonanto kalkulas je la ne tre lerta trompo de la politikisto!
  La soldato ne ĉiam estas aglo kaj foje suferas malvenkojn, sed la balotanto kutime estas korvo kaj konstante seniluziiĝas!
  Soldato pikas malbonulojn per bajoneto, politikisto mortigas per akra vorto sendistinge!
  La ekzekutisto havas hakilon, sed la ekzekuto de la laboro postulas juvelan precizecon, la politikisto havas lingvon, sed la rezulto estas kutime mallerta!
  La diktatoro amas dolĉajn flatojn, sed ne ĉar li havas la inteligenton de muŝo, sed ĉar li pretas dispremi balotantojn kiel moskitojn el la salo de la vero!
  Politikisto volas fariĝi diktatoro, sed lia intesto estas tro maldika, kaj lia longa lango kombinita kun mallonga menso!
  La politikisto estas disĉiplo de la Diablo, kaj pretendas esti Dio, sed ĝis nun li nur lernis kalumnii kaj krucumi la balotanton plene!
  Estas sponsoroj malantaŭ la politikisto, mono ŝveligas la takson, kaj politikistoj krevigas la fidon de la balotantoj!
  Abeloj pikas, sed donas mielon, politikistoj elverŝas la dolĉan nektaron de paroladoj, sed alportas nenion krom elreviĝoj!
  Militisto strebas al heroa faro kaj gloro, politikisto ĉiam sukcesas pri malnoblaj faroj kaj postlasas malbonan memoron!
  Ne estas honte por virino ami per siaj oreloj, sed estas nenio pli stulta, permesi al si pendigi nudelojn sur ŝiaj oreloj, permesi al ŝi surmeti siajn bastŝuojn!
  La plej bona amiko de knabino estas diamantaj orelringoj, ne dolĉa saŭco trempitaj nudeloj sur ŝiaj oreloj!
  La politikisto provas montri, ke li estas pli malvarmeta ol boligitaj ovoj, sed li plenumas siajn promesojn nur kiam boligitaj kankroj fajfas!
  La politikisto promesas nutri la balotantojn per bongusta viando, sed la porko, kiun li plantis, malbonodoras, malgraŭ la spicado de dolĉaj paroloj!
  Kiam politikisto multe krucas sin, balotantoj povas sekure ĉesigi siajn elektajn atendojn!
  La politikisto tronutras la balotanton per nudeloj sur la oreloj sub la dolĉa saŭco de paroladoj, sed ĉiam forgesas saligi la naŭzan manĝaĵon per la salo de la vero!
  La politikisto promesas panon kaj spektaklon, sed la unua sen la salo de la vero, la dua sen la reguloj de deco!
  Libereco venas nuda, kaj vero estas nudpieda, sed la diktaturo deŝiras tri haŭtojn, kaj mensogoj estas ŝuitaj ĝis la oreloj!
  Hundo povas mordi, ĝi ankaŭ povas esti trankvila, sed politikisto trankvile metos sur vin porkon kaj venigos vin al la vivo de hundo!
  Viroj aĉetas amon por mono de prostituitinoj, politikistoj aĉetas la amon de balotantoj pro promesoj, ke ili ne valoras eĉ denaron!
  Caroj leviĝas sur la tronon, sed nur nudaj reĝoj estas ŝiritaj al la prezidanteco!
  La forto de virbovo ne postulas ŝafan cerbon, por ke vulpo ne plugu, porko ne englutu, kaj lupo en ŝafhaŭto ne disŝiru!
  Politikisto estas futbalisto, kiu, anstataŭ piedbati la pilkon, batas la cerbon per la lango!
  Futbalon oni ludas per la piedoj kaj foje per la kapo, kaj en politiko per langoj, kaj ofte la cerboj estas unuflanke!
  Se piedpilko ne estas ludata per manoj, tiam politikaj ludoj ne estas luditaj per manoj en blankaj gantoj!
  Estas malfacile marŝi tra la koto sen malpurigi la piedojn, estas malfacile eniri politikon per puraj manoj!
  En piedpilko oni bezonas rapidajn piedojn, en politiko oni ankaŭ devas esti lerta por ne piedbati viajn hufojn!
  En piedpilko oni metas pilkon en la celon; en politiko oni metas porkon en la poŝon de la balotanto!
  En boksado, la plej necesaj gantoj, kio estas pli malfacila, kontraŭbatali cerbon, en politiko, la plej nenecesaj blankaj gantoj, por ne malhelpi gutado sur la cerbo!
  En piedpilko, pro la bato de la pilko per la mano, oni punas vin; en la politiko, por la bato de la cerbo per la lango, oni donas al vi la premion de la gajnanto de la elekto!
  Gantoj en boksado mildigas la baton, blankaj gantoj en politiko ne permesas vin ĝuste bati ĝin!
  Boksistoj platigis nazojn, politikistoj havas misformitan konsciencon!
  Helpe de vodko vi povas forigi vermojn el la stomako, helpe de sobra kapo vi povas forpeli politikistojn el la hepato!
  Trinkinte vodkon, oni povas rompi brullignon, kun sobra kapo oni dislokos la cerbon, serĉante politikiston, kiu ne estas cerbolavita!
  De vodko postebrio la sekvan tagon, de politikisto kapdoloro la tutan tempon!
  Vodko estas amara, sed ankaŭ ne enhavas la salon de la vero, kiel la dolĉa mielo el la lipoj de politikistoj!
  Ne estas nudaj manoj en boksado, puraj membroj en politiko!
  Vodko havas gradojn kaj varmigas, politiko varmigas la gradon de malkonkordo, kaj nur sobra kapo malvarmigas ĝin!
  Vodko alportos ĝojon dum almenaŭ unu horo, kaj politikisto alportos seniluziiĝon por ĉiam!
  Kiu trinkas glason da vodko almenaŭ klarigas la gorĝon, kiu englutos sitelon da dolĉaj paroloj de politikisto, tiu malpurigos lian cerbon!
  En iu glaso da vino estas fundo, nur la promesoj de politikistoj elverŝas el senfundaj pladoj!
  La ebriulo verŝas vinon senmezure, venenante sin, la politikisto elverŝas la ambrozion de elokventeco de ebriigaj paroloj, mortigante la ĉirkaŭ si!
  De vino oni povas trodormi, kaj la postebrio forpasos en tago, de ebriaj paroloj de politikisto oni povas eterne ekdormi, kaj eterne daŭros la seniluziiĝo de la balotanto!
  Vodko estas metita en duonlitran botelon, la promesoj de politikisto ne povas enteni en tri skatolojn!
  Ankaux ordinara homo amas mensogi, sed faras tion sen malica intenco, sed politikisto, mensoga, sen ia amo, metos porkon sur la balotanton!
  La politikisto ankaŭ vendos sian patrinon pro potenco, nur ial la voĉdonanto alportas politikistojn al la potenco, kion ili promesas ne valoras eĉ unu denaron!
  Porko estas tro dika por fasti, politikisto por rajti esti tro dika por malhelpi lin por ĉiam fasti!
  Foje, politikistoj verŝas larmojn de tenero el ruĝaj paroladoj, sed kiam retorikisto ricevas potencon, oni devas plorĝemi pro seniluziiĝo!
  La politikisto estas kutime senflugila, sed ĉiam vulturo kaj kadavromanĝanto!
  Vodko protektas vunditan haŭton de infekto, vorta diareo de politikisto infektos demenco de tra haŭto de rinocero!
  Vodko estas malmultekosta kaj edifa, politikisto estas multekosta kaj deprima!
  Politikisto, kies promesoj ne valoras eĉ denaron, sed kiu promesas montojn da oro, multe kostos al la balotanto!
  En piedpilko, en kazo de malobservo, estas ruĝa karto al la ludanto; en politiko, ludi sen reguloj neniam ruĝiĝos de honto!
  Futbalisto golos per la piedo laŭ la reguloj, politikisto senreguloj batos cerbon per la lango!
  Se vi havas fortan volon, tiam via parto ne estos malforta!
  Kiu ne havas ŝtal-hardiĝon, ne ricevos medalon kiel rekompencon!
  Multe pli utila estas glaseto da amara vodko ol tuta cisterno de ebria elokventeco de dolĉa politikisto!
  La politikisto ofte havas la premon de tanko kaj sian obstinecon, sed anstataŭ mortiga barelo, li havas mortigan, longan langon!
  Politikisto kiel tanko havas la kapablon tratranĉi la koton kaj preni trafojn, nur moviĝas de kun multe pli da bruo kaj fetoro!
  Dezajnisto en tanko aprezas potencan pafilon, balotanto en politiko havas longan langon!
  Neniu viruso estas tiel kontaĝa kiel la bacilo de malplenaj paroladoj de politikistoj!
  La plej granda mistero estas kiel homo akiris la potencon de dio, restante simio en sia pensado, ŝakalo en siaj kutimoj, kaj lasante vulpon deŝiri sian haŭton kiel virŝafo!
  Ŝako havas striktajn ludregulojn, kaj movoj ne estas repreneblaj, politiko ne havas regulojn, kaj la pecoj saltas en kompleta malordo, sed samtempe ĉiuj krias, ke ili ludas kun blanko!
  Reganto, kiu amas pudrigi la cerbon de siaj regatoj, estas pli malbona ol sulkiĝinta maljunulino, kiu ŝminkas sur fendan haŭton!
  Junulino lasas nudpiedajn spurojn, kiuj kaŭzas tenton, sed se politikisto metos sur vin ŝuojn, tiam li lasos sur vi tian markon, ke ĉiuj kraĉos!
  Politiko estas, certe, milito, sed ili ne prenas kaptitojn en ĝi, estas multekoste manĝi, kiam la venkintoj havas nur promesojn en la koro, ke ili ne kostas eĉ denaron, kaj vi ne estos plena de plantita porko!
  En milito, ĉiuj meritas rekompencon, sed ne ĉiuj ordonon, en politiko ĉiuj meritas punon, kaj ĉiu politikisto ricevos la malestimon de la balotantoj!
  Estas pli bone aŭskulti kantiston sen aŭdado ol aŭskulti politikiston, kun kiu oni devas teni la orelojn supre!
  Politikisto estas porko en pura kostumo, kaj vulpo en la alivestiĝo de sankta senkulpeco!
  La politikisto ŝatas boji laŭte kaj promesi surde, sed kiam vi devos plenumi la promeson, vi aŭdos nenion krom ekskuzoj!
  Pli bone batas politikiston, kiu promesas mallaboremon, ol bati la dikfingrojn kiam oni perdas sian laboron!
  Politikisto estas malmultekosta prostituitino, kiu eltenas tro longe, kaj alportas ne nur veneran infekton al la karno, sed ankaŭ bredas bacilon de malsekureco en la animo!
  Malmultekostaj prostituitinoj estas la plej multekostaj - precipe se ili estas politikaj!
  Politikisto estas tia prostituitino, ke ŝi promesas ĉielan plezuron senpage, sed metas nur porkon en la liton!
  Politikisto povas nur forpreni kaj dividi en aritmetiko, kaj post iĝi diktatoro, li ankaŭ povas rekomencigi la kondiĉojn de registaro!
  Ne gravas kiam diktatoro restarigas la oficperiodon, estas pli malbone kiam ĉiuj atingoj estas reduktitaj al nulo sen vergo!
  Kiam la atingoj de la diktaturo estas nulaj, la kondiĉoj de la registaro estas nuligitaj!
  La politikisto laboras per sia lango, energie allogante la koron, nur sekve ĉiuj vortoj estas donitaj en la hepato!
  Ju pli stulta la menso de la reganto, des pli akra la hakilo de lia ekzekutisto!
  Restarigi la terminon de la diktatoro transformos la balotanton en bonordan sumon!
  La reganto ŝatas ronde paroli, nur por nuligi elokventajn malsukcesojn!
  La vultura diktatoro ĉiam pravas, ĉar li havas multajn rajtojn, sen limoj, kaj la voĉdonanto kun birdrajtoj povas nur flugi super la kordonon!
  Se vi volas fariĝi aglo, ĉesu flugi kun birdorajto!
  Plej ofte, tiuj, kiuj havas birdrajtojn kaj la kutimon kalkuli korvojn, estas tiuj, kiuj kokas!
  Ĝis vi mallernos kiel kalkuli korvojn, vi flugos kun birdorajto kaj kokidspriteco!
  Vi ne flugos en la ĉielon kun birdorajtoj, sed vi flugos en la inferon kiel kokido en plukaĵo!
  Se vi havas kokajn cerbojn, birdorajtojn kaj kokan ambicion, tiam plumoj flugos kun garantio!
  Kiu havas kokinan cerbon, nombras korvojn kaj serĉas nur birdajn rajtojn!
  Kiu nombras multe da korvoj, tiu ricevas problemojn sen kalkuli!
  Nombri korvojn, vi riskas kvaki problemojn, frotante vian nazon, vi eniros kiel kokinon!
  La tirano imagas sin leono, sed manĝas kadavraĵon kiel hienon, amas militon, sed ne volas tiri soldatan rimenon, amas kuŝigi porkon kaj formanĝi ĝin per frakaĵoj!
  Se vi estas mense kripla, tiam la protezo de edukado ne helpos vin!
  Leono sen edukado estas pli bona gvidanto ol atestita virŝafo!
  Boksisto havas fortan baton en la mano, sed politikisto batas sian cerbon per la lango, eĉ kiam li mem estas malforta en la kapo!
  Boksisto havas du manojn kaj plurajn kombinaĵojn de pugnobatoj, politikisto havas unu lingvon, senfinan refanadon de kantoj esence sama motivo!
  Nudpiede, la knabino mem surmetas viron, nudigante sin - ŝi lasos lin sen pantalono, kaj disvastigante la krurojn, ŝi premos la gorĝon per morto-teno!
  Virino, etendante la krurojn, premas mamonon al viro por elpremi orajn gutojn!
  Nudaj inaj kruroj, perfekte senvestigi virojn, kiuj ne havas kapon!
  Pli bone estas kisi la nudajn piedojn de knabino ol esti tute soleca bastŝuo!
  La virbovo havas laŭvortajn kornojn, kaj viro sen alcista sano ricevos figurajn kornojn!
  Viro, kiu estis ŝuita per nudaj inaj kruroj, estas kompleta bastŝuo!
  Se viro estas bastŝuo, tiam li estas destinita esti sub la kalkano kaj vagabondo!
  Ne ekzistas pli granda malamiko de homo ol manko de kuraĝo kaj pli granda problemo ol troo de deziro!
  La viro estas volupta simio kun kortuŝa parolo, sed la stulteco de la knabinoj kripliĝos!
  Se vi plugas azenon per via menso kiel azeno por vulpo, se vi estas leporo en spirito, tri feloj estos deŝiritaj sur via ĉapelo!
  Oni povas fari senatanon el ĉevalo, sed oni ne povas fari honestan plugiston el politikisto!
  La plej facila maniero estas fari senatanon el iu, kiu scias fari almenaŭ ĉevalon, sed ial en iu ajn parlamento estas multe da azenoj, kaj eĉ maldiligentaj!
  Se vi ne lernas rajdi sur ĉevalo, vi estos nuda reĝo!
  En iu ajn turniro estas kelkaj ludoj kaj finrezultoj, nur en politiko estas konstantaj rekomencoj kaj paralela kalkulado!
  En boksado, malaltaj batoj estas punindaj sendepende de la koloro de la gantoj; en politiko, ili alportas venkon, precipe se la gantoj ne estas blankaj!
  La viro ne estas malproksime de la gibono, se ne per intelekto, tiam per volupto, la masklo estas tipa simio!
  Viro havas unu perfektecon kaj du manojn, sed virino serĉas perfektecon mem kun rastantaj manoj kaj potenca digno!
  Klaŭnoj en la cirko estigas sanajn ridojn kaj amuzon, pajacoj en politiko kaŭzas nesanan henadon kaj seniluziiĝon!
  En ŝako, la movo de la kavaliro ofte matas; en politiko, la balotanto ĉiam pariĝas kun la movoj de la kavaliro!
  Urso paŝis sur la orelon de malbona muzikisto, la oreloj de stulta balotanto zumis - vulpaj politikistoj!
  Du fortaj, sed malsamaj karakteroj naskas eksplodon, du inteligentaj, sed malsamaj individuoj naskas genion!
  Infanoj naskiĝas el la amo al du seksoj, sukceso el kombinaĵo de laborego kaj talento!
  Viroj volas filojn de belaj virinoj, kaj virinoj volas filinojn de inteligentaj viroj, la konkludo estas, ke sanaj idoj postulas belecon kaj inteligentecon, sed kie vi povas trovi kombinaĵon de tia boneco!
  Kion volas virino, tio volas Dio, sed la deziroj de viro similas al la deziro de simio!
  Dio kreis virinon kiel floron por beleco, viro estis bezonata kiel humo por nutri ravan planton!
  La virino estas rozo, sed malproksime de esti planto, la viro estas koko, sed ne flugilhava, sed tipa korna besto!
  Viro, kiu kokas kiel birdo, sed senflugila, elverŝas kiel najtingalo, sed ne kantisto, promesas al virino orajn montojn, sed ne valoras eĉ unu denaron en la lito!
  En la promesoj de la politikisto, la imperiestro, en la plenumo de la nuda reĝo, promesas la lunon de la ĉielo, kaj la balotantoj ricevas hundon vivon!
  Saĝa reganto ne serĉas diigi sin, sed provas doni al la elektisto homan vivon!
  Eĉ idioto sur la trono povas multe planti, sed riĉan rikolton oni rikoltas kun ne forta menso!
  La diktatoro, kiu plantas kaj verŝas multe da sango, mem sidos en flako kaj muĝos pro doloro!
  Voĉdonanto, kiu voĉdonas por politikisto, kiu ofte surĉevalas, estos kaptita de senŝelistoj!
  Politikisto estas miksaĵo de lupo en ŝafa vesto, vulpo kun dolĉa trilo de najtingalo, porko en nova frako, sed vi vivos kun li kiel hundoj!
  Estas malsaĝe voĉdoni por lupo en ŝafa vesto, ĝi povas rezulti esti kompleta ŝafo!
  Vulpo en ŝafa vesto sur trono estas pli bona ol virŝafo en kastora mantelo, lerta fripono faros pli bonan ol honesta malsaĝulo!
  La trono ne toleras tumulton kaj bojadon, kaj ĝi ne estas metodo por subigi timon, sed la reganto regas malĝentile, donas dekretojn al surdaj pledoj!
  Imperioj emas ekspansiiĝi, sed por ne esti sapoveziko de grandeco, perdante forton, necesas ideologio, kiu ligu en amo la korojn de homoj lavitaj de la malpuraĵo!
  Por ke imperio kresku, ĝi bezonas imperiestron de granda inteligenteco, kaj konsiderindan ruzon!
  Imperio foje similas al granda kazerno, sed armeo sen disciplino estas kiel kaverno de rabistoj, kaj imperio sen leĝo, anarkio de arbitreco!
  En milito, sekundoj kalkulas, en civila vivo, jaroj pasas senkalkule - tiel la militkorvo dekutimiĝas kalkulante la korvon de civitano!
  La patrujo fariĝas imperio kiam miksaĵo de vulpo kaj leono estas sur la trono, sed kiel regulo, miksaĵo de vulpo kaj porko ricevas potencon, igante la landon en porkejon!
  La politikisto volas flugi alte - pensante sin pri la raso de aglo, sed fakte li estas mallerta urso, ofte kiel azeno!
  La politikisto estas egala al Dio en la kapablo rampi tra ajna breĉo kiel vermo!
  La politikisto estas Kristo, male, li iris por esti krucumita pro la spirito de homoj, la politikisto krucumas balotantojn pro la volupto de sia karno!
  La politikisto volas famon, dum kiel maljuna Shapoklyak, sendepende de aĝo, ŝi komprenas, ke oni ne povas famiĝi pro bonfaroj!
  Ne ĉiu politikisto estas maljunulo, sed ĉiu politikisto estas maljunulino Ŝapoklyak, kiu malutilas la balotantojn kaj serĉas konatecon!
  Ju pli maljuna la politikisto fariĝas, des pli da deziro li havas de maljuna Shapoklyak planti porkon, kaj malpli de Elena la Saĝa deziro doni saĝan instruon!
  Soldato ne ĉiam faras multajn heroaĵojn, sed ĉiam el la koro, politikisto sen konto ĝustigas malpurajn trukojn dum restas en la hepato!
  Eĉ juna politikisto, kiu aspektas kiel maĉisto, solida maljunulino Ŝapoklyak, kiun saĝuloj rigardas neglekte!
  Junaj virinoj allogas virojn pli bone ol maljunaj, politikistoj forpuŝas virajn balotantojn sendepende de aĝo!
  Virina juneco estas dolĉa, politikisto, sendepende de aĝo, estas amara malgraŭ dolĉaj paroloj kaj sen la salo de la vero!
  Virino amas grandan menson, multe pli fortan ol grandega digno, sed ŝi neniam konfesos tion, por ke viroj ne fieriĝu!
  Virino pardonos, se vireco estas malgranda, sed ŝi ne toleros malgrandan menson kaj magrajn enspezojn!
  Pli bone estas fali en la ungegojn de ekzekutisto ol sub la langon de politikisto, la unua nur turmentas la karnon, kaj la dua kripligas la spiriton!
  Pli bone estas lavi vian buŝon per amara vodko por forigi la infekton ol lasi la dolĉajn parolojn de politikistoj lavi vian cerbon por kapti demencon!
  Politikisto havas pli da mensogoj ol gutoj en la oceano, kaj pli da promesoj ol steloj en la ĉielo, sed lia konscienco ne estas eĉ sablograjno!
  La politikisto estas la maljunulino Shapoklyak, sed anstataŭ la rato Larisa, li preferas mem ŝteli de balotantoj!
  La maljunulino Shapoklyak uzas la raton Larisa por malpuraj trukoj, kaj la politikisto metas grandegan porkon!
  Grandaj kabinetoj kaj politikistoj kun magra menso falas plej laŭte!
  Politikisto volonte akceptas donacojn de malsaĝuloj, sed kontraŭvole aŭskultas konsilojn de saĝuloj!
  La politikisto amas ricevi oron kontraŭ la arĝento de elokventeco, sed se li silentas ĝustatempe, li foje rompas la jackpot kaj pli pro tio, ke ĝi ne valoras eĉ unu centonon!
  La longa lingvo de politiko nur plilongigas la vojon al prospero kaj mallongigas la vivon!
  Pistolo kun unu kuglo mortos maksimume unu, politikisto, unuvorte, trompos almenaŭ milionon - longaj langoj estas pli malbonaj ol pistoloj!
  Esti politikisto estas jam diagnozo, kaj la malsano estas nekuracebla kaj unue alportas balotantojn al la tombo!
  Politikisto eble ne fariĝos prezidanto, sed li certe restos nuda reĝo!
  La imperio amas grandegajn grandecojn, kaj politikistoj provas enmeti pli grandan porkon, kaj kapti pli dikan pecon!
  Kial politikisto donas al siaj balotantoj pli grandan porkon por kapti por si pli dikan pecon, kaj lasi homojn kun la pensmaniero de azenoj sen viando!
  Por kapti grasan pecon, ne sufiĉas povi porko, vi devas esti vulpo almenaŭ iomete!
  En politiko, kiel glano en la arbaro - ĉiu porko strebas manĝi, kaj ĉirkaŭe estas kverkoj kaj stumpetoj, de kiuj la vulpo forigas blatojn!
  La politikisto volas fariĝi la reĝino de la maro, kaj havi orfiŝon sur la pakaĵo, sed la balotantoj mem kutime havas nenion por perdi!
  Sendepende de aĝo, politikisto aŭ maljunulino Shapoklyak, kiu damaĝas ĉiujn, aŭ avino, kiu volas fariĝi la reĝino de la maro kun senlimaj ambicioj, kaj pli ofte ambaŭ kune!
  La urso ne lavas la tutan jaron, dum la politikisto lavas la manojn la tutan tempon!
  La lupo kapablas disŝiri po unu ŝafon per siaj dentoj, dum politikisto povas trompi milionon per ŝafa menso samtempe!
  Ne estas la plej malbona afero, se politikisto forkaptis dikan pecon, pli malbonas kiam li ŝraŭbis la balotantojn kaj plantis viran apron!
  Dio havas multajn tagojn, kaj kvankam la politikisto estas ŝirita al la Ĉiopova, li estas tia diablo, ke li havas sep vendredojn semajne kaj ĉiuj balotantoj naskiĝis lundon!
  Politikisto estas besto, kiu rapidas al la supro por feki sur la kapojn de la voĉdonantoj, kaj porkoj por faciligi la kapti la grasajn pecojn!
  La diktatoro ankaŭ amas verŝi mielon el sia buŝo, sed anstataŭ la salo de la vero, li havas gudron de minacoj kaj timigado!
  La politikisto promesas, ke ĉiuj releviĝos sub li, sed li kapablas morale mortigi nur per mortiga piko de la lango!
  La politikisto volas esti la patro de la nacio, sed samtempe, paĉjo estas en eterna eksedziĝo de la Patrujo, igas la balotantojn malsatajn orfoj, donante alimonon kiel granda porko en la poŝo!
  Kiom da politikistoj ne demetis haŭtojn de balotantoj, kiom da trompoj ne surmetis ŝuojn, sed tamen li estas nuda reĝo, kaj nulo en simpatio!
  Politikisto en ajna aĝo provas montri sin kiel juna maĉisto, kaj malmolaj viroj, sed en realeco li estas maljuna Ŝapoklyak, kaj en si mem granda rato kaj porko!
  La maljunulino Ŝapoklyak faras malpurajn trukojn pri bagateloj kaŭzantaj amuzon, sed politikisto en ajna aĝo eliras en granda maniero, kaj la balotantoj ne ridas!
  Politikisto prenas monon de sponsoroj, voĉdonas de balotantoj, ricevas potencon, kaj rekompence donas nur vortan diareon!
  Politikisto ricevas leonan seĝon de balotantoj, metas porkon en rekompenco, kaj konsideras tion honesta kalkulo, do bona kotleto de balotantoj ricevas de plantitaj porkoj!
  La voĉdonanto ofte estas tineo, kiu flugas al fajra parolo de politikisto, pensas varmigi lian koron, sed li estas bruligita ĝis la hepato!
  Oni ne povas dufoje eniri la saman riveron, sed kial la balotanto lasas sin trompi milionon da fojoj per banalaj promesoj pro unu motivo!
  Por trompi ŝafon ne necesas esti vulpoj, por enmeti porkon ne necesas eniri en politikon!
  Se vi havas ŝafon menso portos kolumon ĝis tri haŭtoj estas deŝiritaj kaj ili ne rajtas rosti!
  En fabeloj, tri herooj protektas la landon, en la vivo estas tri kvalitoj de fidinda ŝildo: menso, volo, sorto!
  Ne estas homoj, kiuj ne havas problemojn, ne ekzistas politikistoj, kiuj ne alportus daŭrajn problemojn al balotantoj!
  Ju pli malmultekosta la politikisto estas vendata, des pli multekosta ĝi estas por balotantoj, la plej amasa mortiganto estas la moskito, kiu ne kostas eĉ unu denaron - vendas koŝmaron!
  Ju pli alta estas la posteno, kiun pretendas politikisto, des pli malalte li malaltigas la stangon de la moraleco, kaj des pli alte li levas sian nazon de memfido!
  Politikisto estas malsukcesa paŝtisto, kiun oni kredas nur kun ŝafa menso kaj nur ŝafoj obeas!
  La politikisto falĉas kiel geniulo, sed ne scias kiom estos dufoje, ĉar li kutimas nur forpreni, dividi kaj restarigi limdatojn!
  La politikisto promesas enterigi viajn problemojn, sed se li kaptos la potencon, tiam la balotanto certe ludos la ludon!
  Se vi estas leporo kun animo, tiam vi ne forkuros de problemoj, ili kaptos vin je la oreloj!
  Estis lerta viro, li fariĝis prudenta homo, estis honesta homo, li fariĝis politikisto, mono kaj famo kreskis, sed konscienco malaperis!
  Nudpieda knabino povas alkroĉiĝi al la branĉoj per siaj fingroj por grimpi supren, ŝuita viro, nur gliti malsupren montriĝos esti kompleta bastŝuo!
  Politikisto estas futbalisto, kiu ŝanĝis du krurojn por unu, sed tre longan langon!
  La politikisto estas kiel vulpo en ĉio - ruza, perfida, ekstere alloga, karnovora, sed, bedaŭrinde, li porkoj, ne nur pro mamono!
  La diablo estas en ĉiu virino, sed kun ero de amo, la diablo estas en ĉiu politiko kaj tute fripono!
  Ne eblas centprocenta afabla, kiam estas tiom da malbono ĉirkaŭe, sed nur politikistoj en la mondo de la vero povas esti tute malveraj!
  Se Dio aŭ ne, neniu povas pruvi aŭ kontraŭpruvi ĝin, sed la fakto, ke politikisto ne havas konsciencon, eĉ ne devas esti pruvita!
  Politikisto en la promesoj de Dio, en la plenumo de la vermo, en la pravigo de Satano mem!
  Soldato estas ilo, kiu ne ĉiam estas sencimigita, sed agordebla, kaj politikisto estas ilo ĉiam aĉa kaj trompita!
  La politikisto amas esti baptita en la templo, sed liaj manomovoj, kiel konduktora bastono, reguligas la ludon de la funebra marŝo al la atendoj de balotantoj!
  Vera persono ne estas peono, sed enirinte en politikon, li strebas eniri la reĝinojn, dum li metas maton al la balotanto!
  En ŝako la ludo finiĝas per mato, en politiko la balotkampanjo komenciĝas per mato!
  Kiam politikisto pariĝas, malkonstruante sian kontraŭulon, la balotanto blasfemas lin!
  Milito ne havas inan vizaĝon, sed ĝi tiras verajn virojn en sian sinon kaj igas junulojn batalantojn!
  Milito estas la natura stato de homo, nur ĝi ne similas al sonĝo en la procezo, sed ĝi ebligas al vi ekdormi eterne finfine!
  Se politikisto diras unu aferon, tiam li volas diri alian, faras trian, kaj finfine rezultas la kvara, sed la porko estos glitita ĉiukaze!
  La politikisto volas eternigi sin, sed li ne havas animon, do li strebas difekti, por ke la fetoro staru dum jarcentoj!
  Vi pli verŝajne fariĝos predo se la kapo estas alcista!
  Forto de virbovo, nestkavernoj de koko, kapo de azeno, vi mem ne estas vulpo - portreto de balotanto plugita de politikistoj!
  La vulpo ne estas io, kio plugos la virbovon, ŝi igigos la elefanton per la muso!
  La vulpo havas lipharojn, kiam ĝi fariĝas tirano, kaj longa lango pafas altajn fontojn de sango!
  La politikisto ŝatas konstrui sian kapitalon sur homofobio, sed li estas granda azeno, granda porko, kaj prostituitino kiu kostas al balotantoj belan denaron!
  Ne estas malfacile fariĝi malsaĝulo, vi devas doni voĉon al malbono!
  Eĉ tri skatoloj da mensogoj ne valoras unu vorton, vere, sed ili kostos al la kredanto tri manierojn!
  Tri skatoloj da mensogoj ne valoras eĉ unu denaron, ili kostos belan pencon al tiuj, kiuj prenas ilin laŭvalore!
  De politikisto, donu lakton de kapro, sed mensogas el tri skatoloj, kaj la ridado de pajaco estas malmultekosta!
  Unu vorto de vero povas sekigi oceanon da mensogoj, montrante, ke estas nur unu militisto sur la kampo, precipe se la malamiko ne valoras eĉ denaron!
  Estas tre multekoste mensogi, ke ĝi ne valoras eĉ pencon, precipe se oni prenas ĝin laŭvalore, kaj lasas senpagan porkon gliti en la rabataĉeton!
  Senpaga politika cirko estas tre multekosta por balotantoj, kvankam klaŭnoj ne valoras eĉ unu denaron!
  Klaŭno kiu ne valoras rompitan denaron kaj kuŝos tri bovinojn, eltiros tri haŭtojn de la balotanto kaj ŝiros kiel gluiĝema!
  Se politikisto scipovas ridigi balotantojn, tiam almenaŭ iu profito de li altigas la humoron por nenio, sed doni al li voĉdonon ĉi tiu senpaga rido kostos tro multe!
  Kial cirkoj bankrotas, ne povas konkuri kun politikaj klaŭnoj!
  Politikisto estas lupo, kiu preferas buĉi per sia lango ŝafmensajn balotantojn!
  Junularo estas verda, ŝtorma, gaja, sed en politiko, sendepende de aĝo, ne estas tempo por ridado, rutino kaj sanga kolorigo!
  Juna knabino nudpieda kaj kun malplena pakaĵo kapablas preterpasi, serĉante feliĉon, ŝuitajn maljunulojn per striktaj monujoj!
  Por maljunulo, bone plenigita monujo estas peza ŝarĝo; por junulo, malplena poŝo estas la plej granda ŝarĝo!
  Sano ne havas prezon, sed en juneco ĝi ne estas taksata, kaj en maljuneco ne estas sufiĉe da mono por aĉeti!
  Politikisto povas ankaŭ promesi bonan sanon, precipe se li forte batas per nesana stimulilo!
  Ĉiuj sin deturnis de la ekzekutisto, kvankam li purigas la socion de malpuraĵo, multaj aliĝas al politiko, kvankam li konstante porkoj!
  La ekzekutisto havas kapuĉon en la koloro de sango, la politikisto havas ŝafan felon sub la koloro de perfido!
  La ekzekutisto havas dikajn manojn, la politikisto havas longan langon, la unua detranĉas kapojn, la dua gutas sur cerbon!
  La paroloj de la politikisto fluas kiel akvofalo, sed gutoj falas sur la cerbon de balotantoj!
  Politikisto estas tia prostituitino, kiu promesas kaj plezuron kaj plenigi la monujon, sed alportas nur sifilison de seniluziiĝo kaj ruiniĝo!
  La knabino lasas piedsignojn kun nudaj piedoj, kiujn ili rigardas admire, kun ĝojo en la animo, kaj ŝuante balotantojn, la politiko lasos en la historion nur tion, kion ili kraĉas kaj evitas!
  Plej ofte virbovoj per forto, sed virŝafoj per cerbo, kaj ŝafoj per inteligenteco!
  La diktatoro ofte ĉikanas por devigi siajn regatojn plugi kiel bovojn, precipe tiujn, kiuj havas azenon kun intelekto!
  La diktatoro, kompreneble, provas esti kaj timiga kaj alloga, kiel pavo kun kapo de kobro, sed li allogas nur per musa inteligenteco, kaj estas sia propra mungoto sur li, kiu, rigardante gravajn pavodiktatorojn, ne faras. kalkulu!
  La diktatoro muĝas kiel leono, kaj imagas sin genia dio, sed la sentema orelo de tiuj, kiuj ne havas azencerbon, aŭdas la blekadon de virŝafo, mezbona diablo, kiu nur igas siajn regatojn porko de genio!
  La diktatoro amas pendi en televidskatolo, kaj enŝlosi homojn en kaĝojn!
  Se vi longe aŭskultas la parolon de la diktatoro en televido, vi mem ludos en la skatolo!
  Se la diktatoro kantis kiel najtingalo, estas pli bone ne konsideri korvojn kiel subjektojn!
  Politikisto estas peono, kiu male al ŝako, atinginte la lastan nivelon de morala malkresko, fariĝas diktatoro!
  Kial diktatoro tiom timas morti - ĉar tirano jam estas politika kadavro kaj zombio suĉanta la sangon de siaj regatoj kiel demonio!
  La diktatoro de la vulpo-raso, la ŝakalo, provas muĝi kiel leono, sed la blekado de azeno, eĉ ne unu muĝado kaŝos sin de la sentema orelo de voĉdonanto, kiu ne estas bastardo!
  La diktatoro volas fariĝi Diaĵo en venerado, sed kiam li mortas, la ĝojo de liaj regatoj aŭdiĝas en funebra silento!
  La diktatoro estas drako kun multaj kapoj, sed li povas nur plene fidi sian longan langon!
  Satano elpensis ion pli malbonan ol amara vodko - politiko kun dolĉaj paroloj, lia stanigita gorĝo, fariĝos ekzekutistoj per glavo!
  Politikisto ne vendiĝas malmultekoste, kaj korupta politikisto, kvankam ne valoras eĉ unu denaron, kostos eĉ pli al balotantoj!
  Kiam maljuna kadavro estas sur la trono de la reganto, li plej certe mortigas la balotantojn!
  La kadavro malbonodoras kaj sur la trono kaj sen la trono, sed ĝi mortigas balotantojn nur post akiro de potenco!
  Kvankam en ŝako la plej forta peco estas la reĝino, sed la plej efikaj movoj de la kavaliro, estas same en politiko, nur la ludanto estas eterna peono, eĉ sur la lasta horizontalo de la morala falo!
  En ŝako, venko en partio finiĝas per mato; en politiko, venko en elektoj kondukas al tio, ke seniluziigitaj balotantoj mem komencas malbeni la venkinton per blasfemoj!
  Eĉ knabo povas ornami de unu, politikisto kiu maturiĝis al diktatoro kapablas prirabi la tutan landon!
  La diktatoro, eĉ havante kapon, gutas sur la cerbon de siaj regatoj, kaj, ne havante konsciencon, mensogas pri la atingoj en tri skatoloj!
  La diktaturo katenas la homojn per ŝtalaj ĉenoj, sed nur la fero de la difektitaj nervoj de la balotantoj iras al la glavoj de la konkero!
  La diktatoro multe kokas, sed lia laŭta kriado el lia buŝo kaŝas la malkuraĝan kriadon en lia animo!
  Se vi havas helan animon, okaze de malsukceso vi ne blankiĝos kiel litotuko, sed vi vigligos la spiritojn de viaj malamikoj, detruante ilin, kaj ili ne allogos vin en la abismon per via lango!
  La diktatoro estas lupo en ŝafa vesto, sed la voĉdonantoj-virŝafoj havas hundan vivon kun li kaj solidajn nudelojn por matenmanĝo!
  La politikisto amas paŭti kiel pavo, kaj portreti aglon, kokon en polemiko, sed kiam temas pri promesoj, li montras kokan memoron!
  La diktatoro, por akiri potencon, milde elverŝis elokventecon per la ŝlosilo, sed atinginte la celon, sen ruĝa vorto, li metis la balotantojn sub ŝlosilon sur malmolajn litojn!
  Se laŭ la volo de voĉdonanto kun kokida cerbo, politikisto kaptas grasan pecon, tiam rekompence venos de li granda porko, kiu faros hakaĵon el naivulo!
  La diktatoro volas esti senmorta, sed maksimume lia mumio putras en la maŭzoleo, kaj tiam dum la partio regas!
  Landoj, kiuj militas, estas malsaĝuloj, saĝa ne iros en batalon, saĝa atendos la batalon!
  Politikisto, kiu sendas homojn al la buĉado, estas tipa besto - porko kun longa lango!
  En politiko la vulpo formanĝas la plej grasajn pecojn, sed ne estas tiel malbone, se ŝi manĝas sin, pli malbone, se ŝi glitas porkon!
  Politikisto en sonĝoj estas imperiestro, reale nuda reĝo, noviganto en vortoj, sed kompleta nulo en faroj!
  Politikistoj estas tiaj aĉuloj, ke, trompinte la balotantojn, ili ricevas potencon kaj rekompencojn!
  La politikisto plenumas nur manĝaĵojn el elektaj promesoj: li regule glitas porkon kaj nudelojn sur la orelojn de la balotanto!
  Politikisto estas boao, kiu glutas balotantojn kiel kuniklojn, sed sufokiĝas pro troo de penditaj nudeloj sur kuniklaj oreloj!
  La dieto de politikisto-boa konstriktanto: la viando de balotantoj de kunikloj kun nudeloj malantaŭ la oreloj, krom supo kun kato, ne estas vane la vivo de hundo kun tia dieto!
  Kuniklo estas dieta manĝaĵo se ĝi estas englutita de ogro-politikisto de balotantoj, tamen kaŭzante vortan diareon feki!
  Politikisto estas porko de la speco de rampantaj kanibaloj, precipe danĝera kun alloga gordo de najtingalo!
  La politikisto ludas specialan hokeon, ne trafante malgrandan hoke-diskon en la celon per bastono, metante grandan porkon per sia lango!
  Ĉiu politikisto havas kaŝejon de tuta porkbieno, kiel vera vulpo, sed la balotanto, kiu aĉetas en ĝi, estas cervo!
  La porkbieno donas viandon, la porkoj plantitaj de politikistoj alportas nenion krom problemoj!
  La diktatoro sur la trono ne estas leono, sed miksaĵo de vulpo kaj porko, kiu, formanĝante grasajn pecojn, rapidas la balotantojn!
  Diktaturo estas kiel densa arbaro: ĉirkaŭita de kverkoj, kaj plena de sovaĝaj porkoj, kaj multe da stumpetoj, el kiuj oni forigis la blatojn!
  Politikisto ne ĉiam kapablas plenumi siajn promesojn eĉ al sponsoroj, sed li facile pravigas sin al balotantoj promesi ormontojn, kun argumentoj, ke ili ne valoras eĉ unu denaron!
  La politikisto estas vera nur en unu afero - li ĉiam trovos pretekston por tio, kion li ne faris, kaj li certe plantos porkon!
  En tia okazo, duoble du egalas al kvin, en la okazo, ke la politikisto plenumis sian elektan promeson, sed tamen la diferenco nur eniros lian personan poŝon!
  Persono havas kvin fingrojn sur sia mano kaj en ajna formo, la polmo de politikisto ĉiam konvenas en la agordo de figo al la balotanto!
  La diktatoro havas du lambastonojn de subteno: la armeo kaj la polico, kaj unu pezan argumenton: longan langon, kiu estas kiel ŝnuro ĉirkaŭ la kolo de balotantoj!
  Kio estas la plej granda parto de la korpo de politikisto: kompreneble, la lango, sed ju pli longa ĝi estas por la reganto, des pli mallonga estas la feliĉo de la balotantoj!
  La homo, rezulte de la evoluo, malfortiĝis en ĉiuj muskoloj, krom la lango, kaj eĉ tio plilongiĝis nur figure!
  Soldato foje ricevas por matenmanĝo nur porkon, plantitan de politikisto kun flanka plado da nudeloj, kaj ankaŭ betulkaĉon el la koro!
  Du moneroj estas pli bonaj ol unu, du politikistoj en elektoj estas pli bonaj ol neniu alternativo, kvankam ĉiukaze vi ne ricevos eĉ unu denaron!
  Por la voĉdonanto, kun la tuta riĉeco de la elekto de prezidentaj kandidatoj, eĉ ĵeti moneron en la supron, ankoraŭ neniu valoras rompitan pencon, negrave kiajn montojn da oro li promesas!
  Tiraneco estas la diktaturo de unu super ĉio, kio alportas ĝojon al la sola, kaj anarkio estas la diktaturo de ĉiu forta super ĉiu malforta, kaj konsiderante ke ĉiuj homoj estas malfortaj en unu grado aŭ alia, neniu estos feliĉa sub anarkio!
  Nudpieda knabino forlasas spuron, kiu kaptas la okulojn de estetoj, balotanto ŝuita kun heredaĵaj politikistoj, katenas sin al puto de rompitaj promesoj!
  Politikisto, ĉi tiu estas granda azeno, kiu, insultante gejojn, provas pruvi, ke li havas ŝtalaj buloj, sed fakte ĝi estas nur gisfera kapo kaj ŝtona koro!
  Se politikisto multe parolas pri ŝtalaj pilkoj, tiam li estos tute senpova por plenumi siajn promesojn al balotantoj!
  Se vi sukcesos konvinki la balotantojn, ke vi havas ŝtalan dikon, tiam ili alportos al vi orajn ovojn kiel kokidojn!
  En luktosporto, agresemaj kokoj demetas orajn ovojn; en politiko, kiu multe kodas povas nur demeti porkon!
  En boksado, la agreso de koko alportas venkon; en politiko, senmezure, koko kondukos nur al problemoj!
  En ŝako, vi devas evoluigi pecojn pli rapide; en politiko, ofte la spirite neevoluintaj iĝas signifaj figuroj!
  En ŝako oni rezignas pro minaco de mato, en politiko oni malbenas unu la alian sen rezigni!
  En ŝako, ĉiuj peonoj havas egalan ŝancon fariĝi reĝino; en politiko, proksimeco al la trono pliigas la probablecon de progresado!
  En ŝako ekzistas koncepto pri materia avantaĝo, kiam oni havas pli da pecoj, en la ludo de politikistoj oni forigas nenecesajn pecojn, transcedante amikojn sen ofero!
  Estas multaj vestokompletoj en politiko, sed la sesoj kaj la ŝercemulo faras la ludon, kaj la aso senĉese eliras al tiu, kiu estas pli malalta en rango!
  En milito, vi ĉiam volas dormi, post la venko vi ankaŭ ne oscedu, vi trodormos la trofeojn sur la tero!
  Eĉ oraj manoj ne alportos riĉaĵon, se vi estas ŝtipo kun menso kaj permesas vin esti konstante ŝuita!
  Se havi koron el oro estas ruiniga por la monujo, tiam havi korojn el glacio estas ruiniga por la animo!
  Kial politikisto en tia malpura komerco ne timas malpurigi siajn kostumojn - ĉar li trempas balotantojn en fekon!
  Se politikisto, kiu multe bolis, venkis en la elekto, tiam la balotantoj estas manietoj!
  Politikistoj promesas ĉion por nenio, kaj por ŝui la balotanton kolektante tri haŭtojn, ili havas donacon!
  Kiam diktatoro kalkulas siajn voĉojn, duoble du faras ne nur kvin, sed ankaŭ kvincent!
  En la vivo, mezuru sep fojojn, kaj tranĉu unufoje, en politiko ili mezuras per sia propra arŝino, kaj fortranĉas en sia favoro!
  Nu, kial, kiam la supro estas plena de porkoj, ĉiam mankas sufiĉe da viando, kaj nudeloj sur la oreloj kaŭzas acidon?!
  La pli longa glavo de soldato ne ĉiam pli bone mortigas, sed la pli longa lango de politikisto ĉiam pli bone mortigas la menson ĉe balotanto!
  La politikisto ankaŭ foje eniras por sportoj, sed li vere trejnas nur unu muskolon - kio estas en la buŝo, pliigante ĝian longon!
  Atleto kun longaj kruroj kuras pli rapide, politikistoj kun longaj langoj pli verŝajne kaŝas sin de respondeco al balotantoj!
  Se virino deĵetis siajn ŝuojn antaŭ viro, tiam la masklo en ŝia menso ne estas bastŝuo, kaj permesos al ŝi surmeti sian boton!
  Virino estas ĉiela floro el la ĝardeno de Dio, viro, por ne esti fiherbo, faru sarki el malbonaj kutimoj!
  Estas pli bone fasti sub honesta reganto ol lasi trompanton sur la trono meti porkon sur ĝin kaj pendigi nudelojn sur viajn orelojn kaj donuttruan deserton!
  La plej efika maniero por kapti grasajn pecojn estas regule meti porko-voĉdonanton sur la duan, katsupon sur la unuan, kaj benbultruon por deserto!
  Permesi al voĉdonanto nutri nur porkaĵon, nudelojn por oreloj, supon kun kato, betulkaĉon, estas tro grasa por vulpo-apro kiu ekkaptis la potencon!
  Kio estas la plej malmultekosta afero en ĉiam kreskanta mondo? Promesoj de politikisto, kiuj ne valoras eĉ denaron!
  Politikisto estas disĉiplo de la Diablo, ne ĉiam talenta, sed konstante vivanta laŭ la atendoj de mentoro!
  La knabo volas kreski, la maljunulo volas aspekti pli juna, sed la politikisto ĉiam sukcesas trompi la balotanton kaj doni al li porkon, sendepende de la aĝo!
  Estas senutile marteladi akvon en pistujo, sed senĉese penetri la temon de patriotismo politikistoj profitas sian takson kaj monujon!
  La kapablo de virino senvestiĝi kun gusto, alportas luksajn vestaĵojn, kaj rajtos deŝiri tri haŭtojn de viro, kaj igi ajnan maĉon en plenan feltan boton!
  Virino estas diablo en jupo, kiu kornigas virojn, kiuj, kvankam ili portas pantalonon, estas ŝuitaj ĝis la tonsiloj de nudpieda ino!
  Virino nudpieda estas beleco kun katungegoj, viro estas malbeleco kun rompitaj dentoj, kaj ŝuita neestaĵo kun misfortaj botoj!
  Virino ne ĉiam estas fidela al sia viro, sed estas enue legi nur unu, eĉ la plej talentan libron, eĉ por stulta viro!
  Se virino foje trompas viron, tio estas pardonebla, ĉar ŝi estas plena de vivo, donante ĝojon al aliaj, se viro trompas sian Patrujon, tion povas pardoni nur kadavro!
  Trompante sian edzon, virino plibonigas sian idaron kaj suferas por la estonteco; trompante sian patrujon, viro plimalbonigas la vivon de sia idaro, kaj la estonteco suferas de li!
  Virinoj ĉiam estas belaj, eĉ se ili havas mankojn, ĉar ilia celo estas ĉarmi, politikistoj ĉiam trompas eĉ se ili diras la veron, ĉar ilia celo estas ĉiuokaze trompi!
  Virinoj devas esti amataj, viroj devas esti respektitaj, politikistoj devas gardi!
  Homo estas tia virĉevalo, ke li amas ĉevalinojn, sed ne volas plugi, sed li facile surmetas kolumon kontraŭ la dolĉa ŝaŭmo de la paroloj de politikistoj!
  Virino, forpelante virojn al la milito, verŝas larmojn, politikisto, sendanta soldatojn por esti buĉataj, ridas en sian pugnon!
  Virino ne bezonas virojn kun malplenaj poŝoj, balotantoj ne voĉdoni por politikistoj kun malplenaj paroladoj!
  Kiel virino estas pli saĝa ol iu ajn viro? Ŝi ne estas tentata de belaj vagabondoj, kaj ŝuitaj sencerbaj bastŝuoj!
  Virino, falante ĉe la piedoj de viro, metas lin sur siajn genuojn en la plej fidinda maniero, kaj ŝiras ŝian pantalonon!
  Politikisto, amas bati pafarkojn kaj bati tiun, kiu klinas sin al li!
  La diktatoro postulas, ke ĉiuj falu antaŭ li kiel antaŭ ikono, sed li mem, fakte, estas ankaŭ kverka tabulo, kaj samtempe, infero!
  La diktatoro estas ikono de la Diablo, li nur povas resaniĝi de bonvola humoro!
  Homo havas kvar krurojn en infanaĝo, du en matureco, tri en maljunaĝo, sed politikisto en ajna aĝo fidas je lambastonoj de trompo, kaj promesvergo!
  La masklo opinias, ke la ino bezonas grandan virecon, sed la virino antaŭ ĉio aprezas la grandecon de la enspezo akirita sen ia digno kaj per ajna maniero!
  Virino sonĝas pri viro aglo, sed plej ofte ŝi ricevas papagon, kaj eĉ kun verŝita plumaro, kaj ripetante kelkajn malbonajn aferojn!
  Politikisto-papago ne estas aglo reganto, sed li difektas balotantojn ne pli malbone ol tuta aro da korvoj!
  La koko estas sur la trono, multe krias kaj eĉ pli aĉas, por ne doni potencon al tiaj homoj, oni ne kalkulu la kornikojn!
  Se koko akiros potencon super la lando, tiam li transformos la ŝtaton en kokejon, kiun la vulpo piedpremos!
  Ĉiu papago en politiko ŝajnigas esti aglo, sed balotantoj tiom ofte konsideras korvojn, ke ili povas konfuzi eĉ ĉifonan kokidon kun nobla birdo!
  La diktatoro estas kadavromanĝanto sur la trono, donita potencon de kokidcerbaj balotantoj, kiuj tro multe kalkulis je korvoj!
  Kial, sub diktaturo, la reganto ŝajnas pli saĝa ol sub demokratio, ĉar nur azenoj povas elekti tiranon, kaj sur la fono de azeno, virŝafo prenos por atestita administranto!
  Eĉ se li perdas, la elefanto kondutas pli trankvile ol muso, kaj la venko igas raton tigron, do ni trinku ne esti malkuraĝaj kunikloj, sed ĉiam esti en leona humoro, ne forgesante pri vulpa eltrovemo!
  
  Por trinki por venko, vi devas ne ebriiĝi dum la ekzercoj, kaj ne kredi, ke la vulpo kantas!
  La premsigno de la boto de la gajnanto estas signifa marko en la historio, sed se la vulpa piedo de politikisto heredis, tiam tio signifas blokiĝi en la historio!
  Kolorblindaj balotantoj kutime voĉdonas por nigra, konfuzante lumon kun malpleno en siaj poŝoj, ne rimarkante, ke malhelaj fortoj plenigos ilin per ĵus glitita porko!
  Nigrakoraj politikistoj malpuriĝas ne malpli, nur, ke la malpuraĵo sur ili ne estas tiel rimarkebla, kaj, kiel regulo, makulas la balotanton mem!
  Homo havas unu Patrujon, sed estas multaj homoj, kiuj pretendas esti la patro de la nacio, kiu estos tute orfa!
  Honesta homo havas konsciencon, kaj li aprezas ĝin sen vendi ĝin, politikisto ne havas konsciencon, sed li tamen taksas ĝin kaj aŭkcias!
  La politikisto estas ofte sendenta, sed li ankoraŭ mordos la balotanton, se li estas biskvito en la konsidero!
  Se vi estas ŝtipo de ŝtipo, tiam ne ŝajnigu esti Pinokjo kun la ora ŝlosilo de sukceso, sed plugu kiel Paĉjo Carlo ĉe la malnova tolo!
  Pinokjo havas lignan kapon, sed li havas oran ŝlosilon, malsaĝulo havas gisferajn pugnojn, sed lia menso estas kverko kaj blatoj estos forigitaj de li!
  La plej grandaj kaj fortaj pugnoj estas mankatenitaj, sed nur tirano kun ŝtalaj buloj povas buŝumi la buŝon de politikisto!
  Lanterno sub la okulo ne aldonos lumon al la kapo, sed lumigante ĝin la politikisto elektas lumiĝi pri la vero, ke ne ekzistas honestaj politikistoj, kaj tio, kion ili promesis, malaperas!
  Maĉa boto povas brui sub la kalkano de virino, se li estas sagaca bastŝuo, kaj vagabo en la financa sektoro!
  La ĉevalo estas ŝuita per ŝtalo en la kruroj, la politikisto, kiu ne ŝatas plugi, estas ŝuita en la arĝento de paroladoj, sed lia movo estas ŝaŭma!
  La politikisto volas eniri la potencon sur blanka ĉevalo, sed eĉ ricevinte la robon de la reĝo kaj la statuson de sanktulo, li transformos la balotanton en azenon, sufiĉe fiŝrigante!
  Nenio estas sankta por politikisto en la lukto por potenco, sed ricevinte la tronon, li strebas sin igi ikonon, kaj devigi lin adori la potencon - tia povomalsata diablo!
  Kio estas prenita en batalo ne estas sankta, sed kio estis defendita en batalo estas la idealo de la sankta Patrujo!
  Ne estu timema knabino de viaj nudaj kalkanoj, hontu esti ŝuita per viraj bastŝuoj, kaj falu sub la kalkanon de vagabondo!
  Pinokjo aperis el ŝtipo, kaj sukcesis fariĝi viro, homo, kiu kredis, ke la politikisto donos kverkon, kaj ili por ĉiam forigos blatojn de li!
  Kiam la unua adulto en la historio de la homaro estis malkaŝita, tiam kiam sciencistoj konstatis, ke nia praulo estis simio!
  La fakto, ke homo estas la bildo kaj simileco de la Sinjoro Dio, oni povas kredi nur en unu elemento, rigardante kiel la politikistoj reagas indiferente al la petoj de balotantoj!
  Politikisto kapablas nur aldoni enspezojn al sia poŝo, sed alie li povas nur forpreni kaj dividi, kaj ĉi la lastan li faras ĉiam malhoneste!
  La diktatoro ne estas malmultekosta por la popolo, sed anarkio estas eĉ pli multekosta iri flanken, kvankam ĝi kostas nenion!
  Saĝa diktatoro estas pli bona ol freneza anarkio, do vi povas stari, sed vi ne povas danci sur la flamo dum longa tempo!
  Politikisto estas eta Moska, kiu provas komandi grandegan popolelefanton, sed pelas lin nur en porcelan butikon de rompitaj promesoj!
  Politikisto promesas al balotanto mielan zingibron al la ambrozio de dolĉaj paroloj, sed ricevas nur benbultruon kaj putrajn nudelojn sur la oreloj!
  La politikisto promesas riverojn da mielo kun ĵeleaj bankoj, nur muŝo-voĉdonantoj el tiaj dolĉaĵoj estas portataj antaŭen per la piedoj!
  Se politikisto havas multajn dolĉajn promesojn, tiam kiam li venos al la potenco, ĝi ne ŝajnos sufiĉa al neniu, kaj la vivo ne fariĝos mielo!
  Dio povas fari ĉion, li ne povas simple honestigi politikiston, kaj lia elekta promeso povas esti plenumita!
  
  Se politikisto estas ŝakalo strebanta al potenco, tiam plenumebla diktatoro estas tigro, sed ambaŭ ankoraŭ preferas vestiĝi en ŝafaj vestaĵoj kiel lupoj!
  Ne ekzistas politikisto kun pura animo, sed ili renkontiĝas kun malplenaj poŝoj, el kiuj ili povas meti nur porkon!
  Malplenan poŝon oni povas plenigi per mono; en malplenan kapon oni ŝtopiĝas nur razadoj el la falsaj promesoj de politikistoj!
  Se vi havas segpolvon en via kapo, tiam vi estas kompleta stumpo, el kiu ĉiutage, razado estas forigitaj kaj ne tro mallaborema!
  La politikisto ankaŭ naskiĝis de virino, sed lia vera patrino estas mensogo, kaj lia patro estas diablo, pretendanta Diajn honorojn!
  La milito estas ina, kaj ĝi detruas multe da homoj, ĉar ĝi havas politikiston - edzon - frenezulon!
  La milito havas nevirinecan vizaĝon, la politikisto, kiu ellasis ĝin, havas mensogan tason!
  La vulpo estas malbona en animo, sed bela en ŝelo, kaj la politikisto aspektas kiel peco da fek, kaj la animo estas kiel skroto!
  La vulpo estas malgranda besto, sed subigas grandajn bestojn kun azeninteligento per flatado kaj ŝajnigo!
  La vulpo ne estas la plej granda predanto, sed se vi havas kokidan cerbon, ĝi englutos la beston per la bato de elefanto kaj bova forto!
  En milito oni volas aŭskulti najtingalajn trilojn, sed nur la grakado de korvoj, la huŭado de aglostrigo kaj plej bone la bruego de kukolo, ke ili hodiaŭ ne mortigos vin, atingas la orelon!
  Donante sian voĉon al la koko, la balotanto mem certe malsupreniros kaj turnos sian azenon!
  La koko-politikisto bruas, sed en siaj paroladoj oni ne povas aŭdi la notojn de la racio, kaj la najtingalon de la vero!
  La koko estas sama kiel la aglo el la genro de birdoj, sed ĝi pikas antaŭ ĉio la balotantojn per la penso de kokido!
  La politikisto scias kiel la dorso lertaĵojn por trompi balotantojn, sed li tute ne konscias pri tiaj konceptoj kiel mezuro kaj konscienco!
  La politikisto havas la plej gravan fingron per sia montrofingro, sed li nur povas piki problemojn per ĝi, kaj oni ne povas leki fendojn de neplenumitaj balotpromesoj per via lango!
  La politikisto estas tute analfabeta en la afero de kreado, sed parkere scias ĉiujn pretekstojn por malsukcesoj!
  En politiko, kiel en ŝako, ekzistas fortaj kaj malfortaj movoj, sed ne estas klaraj reguloj por ĉiu peco, kaj kiu malobservas la ordon de movoj ricevas avantaĝon!
  Kuraĝaj soldatoj ne mortas, ĉar la spiriton oni ne povas mortigi, ne vivas la politikistoj, kiuj deĉenigis la militon, ĉar kiam promenanta kadavro estas porko, ĝi eĉ ne estas vegetaĵaro!
  La vizaĝo de la politikisto estas malbona, sub bona masko, lia ekstera parolo estas inteligenta kaj dolĉa, sed fermentaĵo de frenezo!
  Politikisto estas libervola frenezulo, kies frenezo tuŝas balotantojn, kiuj ankoraŭ ne freneziĝis!
  Frenezo ne estas viruso, sed nenio estas pli kontaĝa ol la frenezo de politikistoj!
  Se vi volas seniluziiĝi - voĉdonu por politikisto, kiu alportas ĉarmon!
  Kuglo el plumbo estas peza kaj mola, ĉeno forĝita el oro estas pli forta ol titanio, do ĝi malkuraĝigas la deziron ŝiri ĝin, kaj ora kuglo estas pli mortiga ol plumbo, ĉar ĝi forprenas la deziron eviti trafon!
  Se musketkuglo estas verŝita el plumbo, kia fekaĵo estas muldita de politikisto de morala murdisto?!
  La plej granda deziro inter la homoj ricevos Santa Claus sur la trono, sed pli ofte Baba Yaga, la kanibalo aŭ la serpento Gorynych sen reĝo en sia kapo ricevas ĝin!
  Homoj volas Kristnaskon kun senfunda sako sur la trono, sed ili ricevas aŭ katon en sako aŭ lupon en ŝafvestaĵo!
  Politikisto ŝatas morale akcepti doloron de balotantoj, sed li fariĝos vera sadisto, ricevinte potencon ne figure!
  La plej kruela ekzekutisto, kiu rompas la ostojn de la viktimo per pinĉilo, ne estas komparebla en sadismo kun politikisto, kiu tordas la cerbon de la balotanto per la lango!
  Estas pli bone kaj pli humane esti ekzekutisto kaj detranĉi kapojn per hakilo ol politikisto, kiu malfermas la buŝon kaj gutas venenan salivon sur sian cerbon!
  La ekzekutisto faras sian devon kaj laboras por modera salajro, la politikisto laboras nur per sia lango, ŝuldas promesoj al la voĉdonanto, kaj deŝirante tri haŭtojn por ne valoras rompitan denaron!
  Ne estas profite por soldato retiriĝi en batalo - ili pafos lin en la dorson, ne estas kialo por la balotanto voĉdoni en la elektoj, ili batos lin en la renoj!
  Estas kompleta menaĝerio en politiko: lupoj, porkoj, vulpoj, ŝakaloj, azenoj, foje eĉ fojfoje renkontas leonoj, sed homoj, kvankam viro, kaj eĉ barbulo kaj kun sako da donacoj!
  La plej granda trompanto estas diktatoro sur la trono, li eĉ iom trompas pune, sed en bona faro li surmetas plenajn ŝuojn!
  Kredi, ke la Biblio estas la vorto de Dio, estas kiel konsideri formikan amason egala al la piramido de Keops, malproksima simileco de formo, kaj tute nekonvinka enhavo, ĉiu formiko imagas sin faraono, nur sub sklava jugo, kaj ne trono. !
  Estas tiom da kaoso en la mondo, ke oni ne povas kredi je justa Dio, sed estas tiom da senskrupulaj politikistoj, ke ne estas dubo pri la ekzisto de la Diablo!
  Kial naskiĝas virino - pro la ĝojo kaj la estonteco de la viro, kial la politikistoj naskiĝis, por ke la homoj sciu malĝojon kaj komprenu, ke ili ne havas estontecon!
  Virino naskas vivon en sia propra turmento, politikistoj naskas morton turmentante balotantojn!
  Bastono havas du finojn, kaj por politikisto, kiu devigas sin elekti unu finon el sub la bastono, damno por ĉiam, ne estu senzorgaj balotantoj!
  La politikisto sur la podio tondras kiel tondro, sed balotantoj, kies kapo ne estas tamburo, povas bati nur per sia propra stulteco!
  Se vi volas esti elektita al la trono, estante nuda reĝo, kolektu balotantojn sen reĝo en via kapo!
  Kiam politikisto estas nuda reĝo kaj sen reĝo en la kapo, la balotantoj iras "ŝuitaj", kaj kun porko en la brusto!
  Politikisto en sia repertuaro estas kantisto kun aliula voĉo, sed lia fonogramo estis farita kun okulo por fuŝi sub la alivestiĝo de najtingala trilo!
  Homo havas unu koron kaj du manojn, dum politikisto remas per siaj piedoj por kvar kaj estas tute senkora!
  Estas nur unu patrujo, unu koro, kaj nur unu venko, sed ĝi havas tricent politikajn patrojn, kiuj povas nur orfi la balotanton!
  Kiom ajn nuloj vi aldonas, vi ne ricevos veran ciferon, krom la elekto de politikisto fare de homoj kun nula inteligenteco!
  En aritmetiko, aldonado de nuloj ne aldonos rezultojn; en politiko, aldonado de nulaj intelektoj inter balotantoj aldonas al la takso!
  Eĉ ne unu genio povas pruvi, ke Dio ne ekzistas, sed ke politikisto ne havas koncepton de konscienco estas evidenta eĉ al bebo!
  Politikisto, kiu naskiĝis en la jaro de la porkaj porkoj, sendepende de la naskiĝdato, politikisto, kiu naskiĝis en la jaro de la tigro, estas kanibalo, kaj la jaro neniel rilatas al ĝi!
  En politiko, palacoj iĝas porkejoj, kaj leonoj malsupreniras al la nivelo de ŝafoj, kaj nur vulpo fariĝas viro!
  Politikisto de ia palaco turnos porkejon kaj turnos iun veron interne eksteren, kaj en ia ŝafa vesto restos kanibal-lupo!
  Ne estas parencoj en politiko, kvankam balotantoj estas kuniklofratoj por politikisto, kaj la Diablo mem estas sia propra patro!
  Politikisto ofte ŝatas fari promesojn kun barbo, sed por balotantoj li jam estas kapro!
  Politikisto estas kaj promena ŝerco kun barbo kaj vera kapro, sed samtempe li estas eĉ pli granda porko, kiu faras hakilon el balotantoj, elŝirante grasajn pecojn!
  Politiko estas tre malpura komerco, politikistoj lavas siajn gluiĝemajn manojn, nur per densaj fluoj de la sango de balotantoj!
  - Kvankam mono ne odoras, la odoro de la subaĉetanto estas abomena, kaj estas precipe malsana, kiam, kontraŭ multe da mono, li metas sur ĝin grandan porkon!
  La politikisto estas kapro, kaj ĉar liaj promesoj estas kun barbo, kaj tial li amas kontantan verdaĵon, kaj ĉar li konstante kornigas la balotantojn!
  Laŭ la horoskopo, politikisto povas esti leono, sed pro alvokiĝo, bedaŭrinde, sendepende de la signo de la zodiako, li ĉiam porkoj!
  Horoskopo ne estas spegulo de la animo, sed nur ludo de la imago, kiu ne havas pli da rilato al la realo ol revo al la realo!
  Homo estas lupo por homo, politikisto estas vulpo por politiko, kaj porko por balotantoj, do ni trinku, por ke ni ne estu manĝataj kaj ne permesu kradrosti!
  La azeno estas obstina, sed ne fortvola, la politikisto obstine iras al la trono, sed lia volo transformi balotantojn en azenojn!
  La soldato ne sufiĉe dormas en la servo, sed la politikisto ne rajtas dormi laŭ la laŭroj de la diktatoro, kiu estas en lia servo!
  Kiu ne volas morti por si mem, devas vivi por aliaj, kaj fari bonon ne pro rekompenco!
  Eĉ sencerba hundo ne ŝatas bastonon, kial do homoj tiom amas esti batata de politikistoj kun longa lango!
  Se vi, kiel hundo, servas al politikisto por peco da pano sen la salo de la vero, vi eterne ploros ĉe la luno!
  Ĉu la ĉielo povas veni sur la teron? Nur se la politikistoj iros al la garbejo!
  Homo ne povas ne peki, estas kiel ne ĵeti ombron en sunplena tago, politikisto ne povas ne enmeti porkon kaj ne eltiri la grasajn pecojn!
  La balotanto estas iagrade kuniklo antaŭ boa-politikisto, nur lasante sin engluti, li havas la iluzion, ke estas la lepora stomako, kiu pleniĝos per verda brasiko!
  Kiom ajn la politikisto-boa konstriktanto glutas la kuniklojn de la balotantoj, li neniam satiĝos, tamen li ankoraŭ ne povos ĝin digesti por la profito de la ŝtato, kaj ne nur por sia persona poŝo!
  La vodko estas amara, sed ĝi kuracas malvarmumon kaj gajigas vin, dum la dolĉa parolo de politikisto infektas pli malbone ol la gripo kaj kaŭzas oscedojn!
  Ne ekzistas pli granda malsaĝeco ol fidi la najtingalan trilon de la politikisto - vi estos plukata kiel kokido, se oni forkondukos vin de kalkulado de korvoj!
  Ju pli da venkoj la armeo havas, des malpli da trofeoj la soldato ricevos, nur la politikistoj metos sur lin porkon en grandegaj kvantoj!
  La politikisto provas certigi, ke li estas Patro Kristnasko, kiu havas montojn da oro en sia sako, sed fakte li havas tie multajn porkojn, kiuj semas malkonkordon!
  Estas multaj Santa Clauses en politiko, nur iliaj sakoj estas plenaj de truoj, kaj la truoj estas tiel grandaj, ke grandegaj porkoj saltas el ili la tutan tempon!
  En kiu senco Santa Claus estas politikisto? En la senco, ke ofte dum jaroj la avo, kaj el liaj varmigitaj paroladoj ĝi spiras grava malvarmo, kaj sako kun kato kaj grandega porko estas preparita por la balotantoj!
  Estas multaj politikistoj kun grandaj mamutoj, sed eĉ pli da balotantoj kun malgranda cerbo, kiuj konsideras ilin Santa Clauses, kaj poste estas seniluziigitaj pro larmoj!
  Politikisto estas la speco de merdo kiu plej bone aperas en la malklaraj akvoj de balotkampanjo!
  Politikistoj, kiel infanoj, amas multe komponi, sed male al infanoj, ili igas balotantojn orfoj de la menso!
  La politikisto uzas sian longan langon kiel reton por kapti balotantojn kun libela inteligenteco!
  Politikisto estas prostituitino, kies lango estas tro longa por plaĉi kaj kies kruroj estas tro mallongaj por etendiĝi al la supro!
  La politikisto volas fariĝi ĉiela, sed li nur havas fierecon al la ĉielo, sed fakte li estas demono el la submondo!
  La politikisto havas bekon por movi kaj langon por piki, sed al tiu ĉi pluma birdo mankas la flugiloj por leviĝi super siaj propraj problemoj!
  Politikisto estas aglo, kaj ne tiom malbonas se li estas senflugila, multe pli malbone se li estas sencerba koko!
  Politikisto, kiel virino, estas kaprica, kaj amas rezigni sin por mono, sed li kapablas nur naski monstrojn regantajn, kaprojn en la ĝardeno kaj porkojn en sia poŝo!
  Teknologio sen homaj manoj estas morta, sed sen cerbo ĝi mortigas la kreinton!
  Se la komandanto estas virŝafo, tiam neniu tekniko, eĉ elpensita de vulpo, helpos venki en duelo kun iu, kiu ne estas pego!
  Se politikisto estas ĉiam porko, tiam diktatoro estas almenaŭ foje leono, sed samtempe li deŝiras grasajn pecojn de la balotanto!
  Soldato estas iel nur peono sur ŝaktabulo, sed li povas fariĝi generalo, politikisto, eĉ se li estas grava figuro, por ĉiam restos miksaĵo de vulpo kaj porko!
  Homo havas du ĉefajn malamikojn: malriĉeco kaj maljuneco, sed se la unua povus esti venkita de iuj, tiam de la dua estas nur unu savo - morto!
  Kaj la reĝo kaj la sklavo estas naskita de virino kun doloro, sed la politiko naskas perfidon kun neeltenebla turmento por la balotantoj!
  Kiam Dio volas puni malpeze, li senigas la menson de la reganto por unu prezidanta periodo, sed se la Ĉiopova volas serioze puni, tiam balotantoj estas senigitaj de racia elekto por ĉiuj kompanioj!
  Kiam Dio estas premata por tempo, la balotantoj ne havas sufiĉe da tempo por penti sian elekton de politikistoj!
  Eĉ se la voĉdonanto havas sep interspacojn en sia frunto, li tamen elektos politikiston kun sep vendredoj en la semajno, kaj eterna libera tago en plenumo de balotpromesoj!
  Pli bone havi unu reĝon ol sep bojaroj sur la trono, sep vartistinoj havas infanon sen okulo, sep bojaroj havas potencon sen reĝo en la kapo!
  Eĉ tiraneco estas pli bona ol kompleta anarkio, unu granda lupo mortigos malpli da homoj ol miliono da moskitoj trempitaj en infekto!
  La elefanto timas malgrandan muson, eta guto da veneno falos sur la teruran diktatoron de la imperio, kaj malgranda bacilo kuŝos miliardon da homoj!
  La ŝako postulas logikon, intuicion kaj eltrovemon por venki, en politiko unu malnobleco ofte sufiĉas, kvankam venko ĉiam estas Pirrika!
  Militisto en milito similas al Satano, se ne per forto, do per kuraĝo, kun kiu li rapidas kontraŭ la dion de milito!
  Homo naskiĝas kun la deziro scii saĝon, sed nur kapro naskiĝas kun barbo, kaj eĉ tio ne ĉiam estas laŭvorta!
  Viro volas havi la forton de virbovo, sed la menso de azeno igas lin virŝafo por kradrostado!
  Ne estas nenio neebla por progresi, nur doni feliĉon al ĉiuj, li estas senpova, pro ĉiopovo de homaj envio kaj egoismo!
  Eĉ la Ĉiopova Dio estas senpova doni feliĉon al ĉiuj, do eĉ la Ĉiopova ne trovis kontraŭvenenon por tiaj kvalitoj: kiam homo havas malmulte de ĉio, kaj ŝajnas, ke ĉio estas pli bona ĉe proksimulo, inkluzive de sia edzino!
  Vera feliĉo ne estas kiam vi havas ĉion, kion vi volas, ĉar tia afero estas nereala eĉ por miliardulo, sed kiam vi ĉesas envii vian proksimulon - kvankam tio ofte estas fantazio!
  Ŝajnis, ke estas pli facile venki la envion de via proksimulo kaj atente rigardi lian edzinon, sed foje estas pli facile faligi la ĉielon sur la teron ol ĉesi ĵaluzi pri la sukceso de alia!
  Kiel vi povas venki egoismon en vi mem - ĉesu memori, ke via prapatro estas simio, sed memoru, ke vi estis kreita laŭ la bildo kaj simileco de Dio kaj naskita de la Ĉiopova, kaj ke via ĉefa celo estas servi la ĉielojn!
  Homo progresas de simio al ĉiopovo, politikisto supreniras la karieron de vulpo bufo, al porka diktaturo!
  Multaj problemoj atendas homon en la vivo, sed post morto, la animo ankoraŭ ne trovis lokon por si, pekoj ne estas permesitaj en la ĉielon, kaj kokoj bekos en la infero!
  La korpo foje estas malfacile portebla, kaj la animo estas senpeza, se vi vivis peke, vi ne trovos hejmon en la paradizo!
  Viro amas rigardi la nudajn krurojn de virinoj, kaj virino amas veturi, surmetinte ŝuojn ĝis la oreloj, kaj deŝirante la haŭtojn de tri viroj sub ŝia kalkano!
  Viro sub virina kalkanumo de eleganta ŝuo estas multe pli agrabla ol sub diktatora boto, precipe se li estas bastŝuo kun intelekto!
  Politikisto ĉiam estas ĝiba besto, sed li havas komunan kun kamelo, nur ke li volis kraĉi sur nin!
  La politikisto kraĉas sur nin kiel kamelon, sed samtempe li volas, ke niaj dorsoj fleksu kiel ĝiboj en riverenco al sia sensignifeco!
  Kamelo estas vaporŝipo de la dezerto, kaj politikisto estas porko, kiu igas florantan landon dezertejo!
  Ju pli peza estas la karno de viro, des pli malfacile estas por li fariĝi pezo en la okuloj de virino kiel instrumento por la plezuro de la korpo!
  La cerboj estas molaj al la tuŝo, sed ili havas pli da penetra potenco ol gisferaj pugnoj!
  Se via kapo estas solida osto, tiam la pozicio en la vivo estos fragila!
  Ne ekzistas por homo pli granda animforto ol la rekono de siaj propraj eraroj, sed por politikisto tio estas senutila, ĉar li tute konscie fuŝas, kaj la balotanto eraras elektante lin!
  Se vi estas kverka martinet, tiam vi devus esti la sama generalo de tamburinoj, kiel nuda reĝo, de kiu la blatoj estis forigitaj!
  Politikisto en sia egoismo eĉ ne povas promesi ion utilan por la voĉdonanto, ĉar la ora monto, kiu ne valoras eĉ denaron, povas nur dispremi!
  En mensogoj, la politikisto ne estas egala, pravigante la malsukceson plenumi la promeson, li entute estas virtuozo!
  La politikisto provas mensogi por kapti la leonparton, kaj porko pro grasaj pecoj, sed li nur ŝajnigas esti leono, sed vera porko!
  Por la reĝo ili mortas kiel herooj, por politikisto sen reĝo en sia kapo, ili iĝas kadavroj dum sia vivo!
  Nenio estas pli stulta ol morti pro malinda homo, sed eĉ pli malbone estas morti pro absurda ideo!
  La plej granda reganto estas nenio antaŭ Dio, kaj la plej honesta politikisto, morala mizero antaŭ vera homo!
  Neĝo estas blanka, sed nigriĝas pro industriaj elektoj, homo naskiĝas pura, sed lernas esti porko, ekpolitiko!
  La politikisto provas prezenti sin kiel blanka kaj lanuga, sed fakte li estas pika kiel kakto, nur ne en la dezerto, sed en la mezo de arbaro plena de kverkoj kaj segitaj stumpetoj!
  Se vi volas vivi kiel blankulo, faru malhelajn aferojn kun nehoma senskrupuleco!
  Vivi kiel blankulo ne dependas de la koloro de la haŭto, sed de la kvanto de griza materio en la kapo, kaj de la hela talento en la kapablo de homoj trompi!
  Feliĉo ne povas esti konstruita sur sango, sed per helpo de mono oni povas almenaŭ konstrui la iluzion de bonfarto!
  Eblas luti unuecon per fero kaj sango, sed sango, kiel acido, korodos iun metalon, sed amo ligos tian ĉenon, ke ĝi ne rompos eĉ titanion!
  La diablo kreis politikon, por ke la homoj ricevu iom da espero de la najtingaloj, kaj multe da bekoj de la kokoj, kaj nekalkulebla kvanto da problemoj de politikaj korvoj!
  Satano naskiĝis kiam politikisto unue promesis la neeblan eĉ por la Plejalta Dio!
  Neniu iam vidis Dion, sed la diktatoro fulmas sur la ekrano la tutan tempon, kaj ankaŭ li volas fariĝi kiel la Ĉiopova, kvankam li mem aspektas pli kiel parolema pajaco!
  Estas neniu pli forta ol la Ĉiopova Dio, sed en malnobleco la politikisto estas pli alta ol la Diablo, kaj kapablas promesi la neelteneblan al la Ĉiopova!
  Se iu pensas, ke ne ekzistas Dio, rigardante nian mondon, tiam tuj zorgu, ke la Diablo ekzistas - rigardante la politikistojn!
  Politikisto havas malpli da konscienco ol molekuloj en vakuo, sed estas pli da promesoj ol gutoj en la maro!
  Ne estas sekaj ŝtonoj en la rivero, en la politiko de honestaj homoj, kiuj sentas kompaton inter diktatoroj, kaj tiuj, kiuj voĉdonas por tiuj, kiuj portas ŝtonon en sia koro, estos punitaj!
  Vi povas kalkuli ĉiujn gutojn en la maro, ĉiujn stelojn en la ĉielo, sed politikistoj eldonas tiom da kampanjopromesoj, ke eĉ la ĉioscia Ĉiopova Dio ne scias la ĝustan nombron!
  Kiam diktatoro restarigas la kondiĉojn de registaro, la vivvaloroj de subjektoj sub tia kontrolo tendencas al nulo, kaj promesoj estas reduktitaj al nenio!
  Restarigante la kondiĉojn de la diktaturo, vi ne povos forviŝi en nenio, kaj la memoron pri la krimoj kaj eraroj de la tirano!
  La diktatoro havas klabon en la manoj, sed tamen li estos tiu, kiun oni ne povas peli en brutbudon!
  Dio ne donis al la porko kornon, diktatoron de ĉiopovo, politikon de senpuneco, sed virinon de eterna juneco, sed ĉiu havas ŝancon ricevi tion, kion ili meritas!
  Lupo havas dentegojn, leono havas ungegojn, vulpo havas voston, politikisto havas langon, viro havas kapon, sed fia porko havas problemojn - kornoj ne kreskas!
  La lupo estas nutrata per rapidaj kruroj, la virino estas nuda kaj maldikaj kruroj, la lupo turmentas la viktimon per dentegoj, virinoj batas ĝismorte per longaj langoj!
  Kurado plilongigas la vivon, sed kial leporo vivas tiel malmulte? Ĉar li ne kuras, sed forkuras, kaj kiu forkuras, tiu ne suferas de longviveco!
  La politikisto volas pruvi sian grandecon al ĉiuj, sed kiel ajn la meleagro paŭtas, li ankoraŭ restas nur negrava koko, alloganta per kokida cerbo!
  Politikisto estas fakte kokido en la senco, ke la estonta koko, kaj amas paŭti kiel meleagro, pasante al balotantoj kun kokidcerbo kiel aglo!
  Politikisto estas ŝtelisto, kiu ne eniras monujojn per la manoj, sed per la lango en la animon, kaj per malpuraj pensoj en la cerbon de la balotanto!
  Politikisto estas la sola matematikisto, kiu ricevas dufoje du kvin dum nombrado de voĉoj!
  La politikisto uzas longan langon kiel armilon, sed pro tio ne fariĝas morale pli alta, sed li plilongigas la malnoblecon de la ombro de sia ruzo!
  Estas multaj politikistoj, sed malmultaj el ili kreskos por esti diktatoro, sed iu el ili en promesoj jam delonge fariĝis vera Dio!
  La politikisto ekstere estas iafoje pura kiel anĝelo, sed en mensogo li estas diablo-revenanto!
  Politikisto estas tia subjekto de leĝo, ke li volas esti garantianto, sed estas akuzito!
  La revo de la politikisto estas fariĝi diktatoro por ĉiuj, sed efektive li nur tiranigas la cerbon de balotantoj!
  La politikisto volas fariĝi prezidanto, sed li povas montriĝi kiel nuda reĝo kontraŭ sia volo!
  Politikisto havas sep vendredojn semajne, precipe en balota tago, kaj eternan lundon, kiam oni kalkulas voĉojn!
  La politikisto amas batadi akvon en pistujo, sed la sola alkemiisto kapablas uzi sian langon por verŝi oran pluvon en sian poŝon!
  La diablo sidas en ĉiu bela virino, kaj la diablo en ĉiu politikisto, sendepende de la grado de lia malbeleco!
  Bela virino estas perfekta korpo kaj longaj kruroj, malbela politikisto estas malnobla animo kaj longa lango!
  Ne ekzistas pli granda ŝtelisto ol politikisto, ŝtelisto ŝtelas monon el sia poŝo, politikisto ŝtelas esperon el sia animo!
  Politikisto povas diri la veron meze de fluo de falsaj promesoj, ĉar estas makuloj en la hela suno, kaj nigra kato havas blankajn makulojn!
  Oni ne povas riproĉi al la politiko, ke li ne plenumas promesojn, estas malfacile fari tion, kion la Ĉiopova ne povis fari - universala feliĉo en peko!
  Dio povas doni al homoj feliĉon, sed li ne volas, politikisto ne povas, kaj nur volas feliĉigi sin!
  Dio kreis ordon, sed ne donis feliĉon al homoj, kvankam li povis, la politikisto kreis kaoson, kiu ankaŭ ne alportis ĝojon, sed tamen neniu politikisto povas feliĉigi homojn!
  La politikisto komprenas, ke li promesas la neeblan, sed li ne povas ĉesigi la vortan diareon, kaj la balotanto ankoraŭ komprenas, ke kun la tuta riĉeco de elekto li nenion ricevos, sed por Dio ĉio estas ebla kaj en lia povo, sed li ne bezonas la voĉojn de la balotantoj, do homoj de la Ĉiopova ne povas atendi bonan vorton!
  Politikisto ne ĉiam estas saĝa, sed li ĉiam povas trompi la balotanton, la balotanto ne ĉiam estas stulta, sed li ĉiam havas problemojn!
  La bastono havas du finojn kaj du komencojn, sed la politikisto havas unu finon - la malbeno de la balotantoj, kaj komencas sian karieron per trompo!
  Satano ne scias krei, sed li povas elpensi, kaj Li sukcesis elpensi manieron nur por homo de fido, plilongigante la langojn de iuj homoj bagatele, kio rezultis en politikistoj!
  La sciencisto inventis la atombombon, du urboj forbrulis, sed la politikisto, sen elpensi la biciklon, detruas la tutan planedon!
  La politikisto havas ĉiujn negativajn en ĉio, sed li sukcese aldonas enspezon al sia poŝo, kaj takson pro la senigita de racio!
  La ringo ne havas finon, sed se ĉi tiu ringo estas en ĉeno, kiun tirano pendigis al la homoj, la fino estos neevitebla kaj sanga!
  Fianĉringo alportas ĝojon al paro, hunda kolumo alportas suferon al homoj, kiuj lasis sin delogi de lupoj!
  Se vi havas ĉevalan cerbon, vi portos kolumon kaj plugilon, se vi havas vulpan ruzon, tiam viaj malamikoj iros al la kolumo!
  La ostiĝinta cerbo moliĝas pli rapide, precipe se politikistoj gutas sur ĝin!
  Granda kapo - estas bone kiam figure, por granda bastardo estis pli sekure por aliaj esti tiel laŭvorte!
  Ne ĉiuj povas fariĝi doktoro pri scienco, sed la kapablo pravigi sin por la fiaskoj de politikistoj estas solidaj akademianoj, eĉ kun bazinstruado!
  En malliberejo, homo havas pluson - la esperon pri pli bona estonteco post liberigo, en politiko estas klara minuso - nur tiuj, kiuj ricevis potencon, povas esperi pli bonan estontecon post la elektoj!
  Estas multaj vojoj al la supro en politiko, sed ili ĉiuj estas kurbiĝemaj kaj oblikvaj, virinoj ŝanĝas multajn parojn da ŝuoj kaj roboj, sed la plej allogaj estas nudaj kaj nudpiedaj!
  Virino amas, kiam ŝi havas multe da roboj kaj ŝuoj, viro, male, volas vidi ŝin nuda kaj nudpieda, politikisto multe ŝatas paroli, kaj inverse volas fermi balotantojn por ĉiam!
  Politikisto, kiel virino, amas ŝanĝi sian aspekton kaj volas esti alloga, sed neniu parfumo povas kaŝi la fetoron!
  Virino amas altiri virojn kun multekostaj parfumoj, politikisto amas altiri balotantojn kun parola diareo, kiu ne valoras monon!
  Tiuj balotantoj havas la cerbon de muŝo, al kiu la parola, feteca diareo de politikisto ŝajnas bonodora mielo!
  Vi ankaŭ povas haki lignon, sed se politikisto forigas blatojn de vi, tiam vi certe estas stumpo!
  La hakilo de la ekzekutisto estas fera, kaj la lango de la politikisto estas ofte ligna, sed ĝi eĉ pli vere blovas lian kapon kaj tordas lian cerbon!
  Milito faras la vivon terura kaj malfacila, inda je saka hundo, sed morto en milito estas bela, kaj inda je fiera leono!
  Militoj estas malsamaj, sed ili ĉiam alportas malĝojon al iu, politikistoj estas tute samaj, ke ili certe ne alportos feliĉon!
  La diktatoro estas granda kanajlo de malgranda staturo, kaj grandaj ambicioj kaj mikroskopa konscienco!
  En politiko ĉiuj volas moviĝi unue, sed male al ŝako, ne ekzistas blankaj pecoj!
  Politiko estas malpura komerco, sed estas domaĝe, kiam balotantoj kun inteligento de muŝo prenas fekon por konfitaĵo!
  La politikisto estas granda majstro promesi kastelojn en la aero, kaj lasi la posedaĵon de balotantoj en la aero!
  Se politikisto furiozas en paroladoj kiel uragano, tiam la posedaĵo de la balotantoj estos blovita al la vento!
  Politikisto estas pajaco, kiu povas ridigi, sed samtempe li kapablas dekutimigi lin de rideto!
  Politikistoj ofte ridetas per dentoprotezoj, kaj iliaj longaj langoj estas solidaj protezoj!
  Politikisto en menso ne ĉiam estas profesoro, sed akademiano en kapablo mensogi sen ajnaj disputoj, kaj Salomono serĉanta pretekston, sed havanta la saĝon de infanĝardenano!
  Bandito postulas monujon aŭ vivon, virino postulas ambaŭ, kaj politikisto, krome, sklavigas la animon!
  Policano estas unu afero, bandito estas alia, sed politikisto estas ambaŭ, kaj alia kaj tria, kaj eĉ pretendas esti juĝisto!
  Viro havas pugnon de kvin fingroj, dum politikisto havas nur unu langon, sed forbatas cerbon, pli malvarme ol mil pugnoj!
  Eĉ infanoj ludas ŝakon, disvolvante logikon kaj inteligentecon; ili ludas politikajn ludojn, sendepende de aĝo, disvolvante malmoralajn kvalitojn kaj malnoblecon!
  En milito, foje oni ne scias, kiu estas malamiko kaj kiu estas amiko, sed almenaŭ estas klare en politiko - ne ekzistas amikoj, sed malamikoj estas ĉie kaj ne unu deca persono!
  Milito mortigas, sed ne kapablas enterigi, detruante esperon, politiko entombigas vivanta, kaj mortigas la sonĝon!
  La taŭro estas forta kaj multe plugas, la politikisto ofte estas malfortulo, sed multe svingante la langon, li plugas la balotantojn!
  La forto de Satano estas, ke li ĉiam kaŝas sian esencon, la malforteco de politikisto estas, ke li neniam sukcesas kaŝi sian malpuran internon per longa lango!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"