Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Spiegu SpĒles - Krieviju IznĪcinĀŠana

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Visu veidu operācijas veic specdienesti, galvenokārt CIP, NSA, MI, MOSSAD un citi, kas rada īpašu situāciju visā pasaulē, kas bieži kļūst neparedzama. Notiek cīņa pret terorismu un par ietekmes sfērām. Tam, kā arī Mihaila Gorbačova nodevībai ir veltīti ļoti interesanti romāni.

  SPIEGU SPĒLES - KRIEVIJU IZNĪCINĀŠANA
  ANOTĀCIJA
  Visu veidu operācijas veic specdienesti, galvenokārt CIP, NSA, MI, MOSSAD un citi, kas rada īpašu situāciju visā pasaulē, kas bieži kļūst neparedzama. Notiek cīņa pret terorismu un par ietekmes sfērām. Tam, kā arī Mihaila Gorbačova nodevībai ir veltīti ļoti interesanti romāni.
  
  PIRMĀ NODAĻA
  
  
  Naids viņa sirdī dega spožāk par izkausētu tēraudu.
  
  Mets Dreiks piecēlās, uzkāpa pāri sienai un klusēdams piezemējās. Viņš notupās starp šūpojošajiem krūmiem, klausījās, bet nejuta nekādas izmaiņas klusumā sev apkārt. Viņš uz brīdi apstājās un vēlreiz pārbaudīja Glock subkompaktu.
  
  Viss bija gatavs. Asins karaļa minjoniem šovakar būs grūti.
  
  Māja viņa priekšā bija krēslā. Pirmā stāva virtuve un dzīvojamā istaba bija liesmas. Pārējā vieta bija iegrimusi tumsā. Viņš vilcinājās vēl vienu sekundi, rūpīgi pārskatot diagrammu, ko bija saņēmis no iepriekšējā, nu jau mirušā rokaspuiša, pirms klusībā virzījās uz priekšu.
  
  Vecā izglītība viņam bija labi kalpojusi un atkal kūsā vēnās, tagad viņam bija tīri personisks iemesls un pieprasījums pēc tā. Trīs no Asins karaļa palīgiem trīs nedēļu laikā nomira šausminošā nāvē.
  
  Neatkarīgi no tā, ko viņš viņam teica, Rodrigess būs ceturtais numurs.
  
  Dreiks piegāja pie aizmugurējām durvīm un pārbaudīja slēdzeni. Pēc dažām minūtēm viņš pagrieza rokturi un ieslīdēja iekšā. Viņš dzirdēja sprādzienu no televizora un apslāpētas gaviles. Rodrigess, Dievs, svētī veco masu slepkavu, skatījās spēli.
  
  Viņš staigāja pa virtuvi, nevajadzēja gaisma no sava kompaktā kabatas lukturīša, jo spīdēja no galvenās telpas priekšā. Viņš apstājās gaitenī, lai uzmanīgi klausītos.
  
  Vai bija vairāk nekā viens puisis? To ir grūti saprast nolādētā televizora trokšņa dēļ. Nav svarīgi. Viņš būtu viņus visus nogalinājis.
  
  Izmisums, ko viņš izjuta pēdējo trīs nedēļu laikā pēc Kenedija nāves, gandrīz viņu pārņēma. Viņš atstāja savus draugus, tikai piekāpjoties. Vispirms viņš piezvanīja Torstenam Dālam, lai brīdinātu zviedru par Asins karaļa atriebību un ieteiktu nogādāt ģimeni drošībā. Otrkārt, viņš piesaistīja savus vecos SAS draugus. Viņš uzticējās viņiem rūpēties par Bena Bleika ģimeni, jo viņš nevarēja.
  
  Tagad Dreiks cīnījās viens.
  
  Viņš runāja reti. Viņš dzēra. Vardarbība un tumsa bija viņa vienīgie draugi. Viņa sirdī nepalika ne cerība, ne žēlastība
  
  Viņš klusēdams virzījās pa eju. Vieta smirdēja pēc mitruma, sviedriem un cepta ēdiena. Alus tvaiki bija gandrīz redzami. Dreiks uzmeta skarbu seju.
  
  Man tā ir vieglāk.
  
  Viņa informācija teica, ka šeit dzīvoja viens cilvēks, cilvēks, kurš palīdzēja nolaupīt vismaz trīs Asins karaļa bēdīgi slavenos "gūstekņus". Pēc viņa kuģa avārijas un vīrieša, šķiet, labi izplānotās bēgšanas, vismaz ducis augsta ranga personības piesardzīgi un diskrēti izgāja priekšā, lai paskaidrotu, ka viņu ģimenes locekli tur pazemes personības. Asiņainais karalis manipulēja ar Amerikas Savienoto Valstu lēmumiem un rīcību, izpelnoties viņu tēla mīlestību un līdzjūtību.
  
  Viņa plāns bija patiešām lielisks. Ne viens vien zināja, ka citu cilvēku tuviniekiem draud briesmas, un Asins karalis viņus visus ietekmēja ar dzelzs un asins stieni. Viss, kas bija vajadzīgs. Neatkarīgi no tā, kas strādāja.
  
  Dreiks saprata, ka viņi vēl nebija pat pieskārušies nolaupītajai. Viņi nevarēja saprast, cik tālu patiesībā bija aizgājusi Asins karaļa ļaunā kontrole.
  
  Viņa kreisajā pusē atvērās durvis, un pa tām izkāpa resns, neskuvies vīrietis. Dreiks rīkojās acumirklī un ar nāvējošu spēku. Viņš metās pret vīrieti, izvilka nazi un iegrūda to dziļi vēderā, pēc tam izgrūda viņu no atvērtajām durvīm uz dzīvojamo istabu.
  
  Resnā vīrieša acis izspiedās neticībā un šokā. Dreiks to cieši turēja, platu, kliedzošu vairogu, spēcīgi ierakoties asmenī, pirms to atlaida un izvilka Gloku.
  
  Rodrigess rīkojās ātri, neskatoties uz šoku par Dreika izskatu. Viņš jau bija noripojis no nokarenā dīvāna uz grīdas, knibinādams jostu. Taču Dreika uzmanību pievērsa trešais vīrietis istabā.
  
  Kaktā rosījās drukns, garmatains vīrietis, kuram pie ausīm bija piespiestas lielas melnas austiņas. Bet pat tad, kad viņš bija saspringts, pat tad, kad viņš ar netīrumiem saraustītajiem pirkstiem klabināja himnu, viņš sniedzās pēc nozāģētās bises.
  
  Dreiks padarīja sevi mazu. Liktenīgais šāviens resno vīrieti saplosīja. Dreiks pagrūda savu krampjveida ķermeni malā un piecēlās, šaujot. Trīs šāvieni noņēma lielāko daļu mūziķa galvas un atmeta ķermeni pret sienu. Austiņas aizlidoja pašas no sevis, izlidojot pa gaisu, un nokrita uz milzīga televizora, kas skaisti karājās no malas.
  
  Asinis tecēja pa plakanu ekrānu.
  
  Rodrigess joprojām rāpoja pa grīdu. Ap viņu lēkāja un šļakstīja izmesti čipsi un alus. Dreiks acumirklī atradās viņam blakus un spēcīgi iedūra Gloku pa muti debesīs.
  
  "Garšīgs?"
  
  Rodrigess aizrijās, bet joprojām pastiepa roku pie jostas pēc maza naža. Dreiks noskatījās ar nicinājumu, un, kad Asins karaļa skolotājs deva viņiem ļaunu triecienu, bijušais SAS karavīrs viņu satvēra un spēcīgi iedzina uzbrucēja bicepsā.
  
  "Neesiet idiots".
  
  Rodrigess runāja kā cūka, ko nokauj. Dreiks viņu pagrieza un atspieda muguru pret dīvānu. Viņš sastapās ar vīrieša acīs, kas bija sāpju apmākušās.
  
  - Pastāsti man visu, ko zini, - Dreiks čukstēja, - par Asins karali. Viņš izvilka Gloku, bet turēja to redzamā vietā.
  
  "Kādā?" Rodrigesa akcents bija spēcīgs, grūti atšifrējams viņa rases un sāpju dēļ.
  
  Dreiks spēcīgi trieca Gloku Rodrigesam mutē. Vismaz viens zobs izsists.
  
  - Neņirgājies par mani. Inde viņa balsī nodeva kaut ko vairāk nekā tikai naidu un izmisumu. Tas lika Asins karaļa vīrietim saprast, ka brutāla nāve patiešām ir neizbēgama.
  
  "Labi labi. Es zinu par Boudreau. Vai vēlaties, lai es jums pastāstīšu par Boudreau? To es varu izdarīt. "
  
  Dreiks viegli piesita Gloka purnu pret vīrieša pieri. "Ja vēlaties, mēs varam sākt ar to."
  
  "Labi. Paliec mierīgs ". Rodrigess turpināja cauri acīmredzamajām sāpēm. Asinis tecēja pa viņa zodu no salauztiem zobiem. "Budrē ir sasodīts ķēms, cilvēk. Vai jūs zināt vienīgo iemeslu, kāpēc Asins karalis ļāva viņam dzīvot?
  
  Dreiks pavērsa ieroci vīrieša acī. "Vai es izskatos pēc cilvēka, kas atbild uz jautājumiem?" Viņa balss raustījās kā tērauds uz tērauda. "Vai man vajadzētu?"
  
  "Jā. Labi labi. Priekšā ir vēl daudz nāves gadījumu. Tā teica Asins karalis, cilvēk. Priekšā ir daudz nāves gadījumu, un Boudreau būs laimīgs, ka atradīsies lietu biezumā. "
  
  "Tāpēc viņš izmanto Boudreau, lai sakoptu. Nav pārsteidzoši. Viņš, iespējams, iznīcina visu rančo."
  
  Rodrigess pamirkšķināja acis. "Vai jūs zināt par rančo?"
  
  "Kur viņš ir?" Dreiks juta, ka viņā aug naids. - Kur? ES jautāju. Nākamajā sekundē viņš grasījās sist un līdz pusei sist Rodrigesu.
  
  Zaudējumu nav. Sūdu gabals vienalga neko nezina. Tāpat kā visi pārējie. Ja kaut ko varētu teikt par Asins karali, tas ir tas, cik labi viņš slēpa savas pēdas.
  
  Tajā brīdī Rodrigesa acīs uzliesmoja dzirkstele. Dreiks ripoja, kad kaut kas smags pagāja tur, kur tikko bija viņa galva.
  
  Ceturtais vīrietis, kurš, iespējams, bija noguris blakus istabā un trokšņa pamodināts, uzbruka.
  
  Dreiks apgriezās, izsitot kāju un gandrīz nocirtot galvu savam jaunajam pretiniekam. Kad vīrietis nogāzās zemē, Dreiks ātri aptvēra viņu - smagas acis, tramvaja sliedes uz abām rokām, netīrs T-krekls - un divreiz iešāva viņam galvā.
  
  Rodrigesa acis izspiedās. "Nē!"
  
  Dreiks viņam iešāva rokā. "Tu man nebijāt noderīga."
  
  Vēl viens šāviens. Viņa celis pārsprāga.
  
  "Tu neko nezini".
  
  Trešā lode. Rodrigess dubultojās, turēdams vēderu.
  
  "Tāpat kā visi pārējie."
  
  Pēdējais šāviens. Tieši starp acīm.
  
  Dreiks aplūkoja apkārtējo nāvi, uzsūcot to, ļaujot savai dvēselei uz mirkli iedzert atriebības nektāru.
  
  Viņš pameta māju aiz sevis, aizbēga cauri dārzam, ļaujot dziļai tumsai viņu aprīt.
  
  
  OTRĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks pamodās nakts vidū, sviedriem klāts. Viņas acis bija aizvērtas ar daļēji izlietām asarām. Sapnis vienmēr bija viens un tas pats.
  
  Viņš bija cilvēks, kurš vienmēr viņus izglāba. Cilvēks, kurš vienmēr pirmais saka vārdus "uzticieties man". Bet tad nekas nesanāca.
  
  Viņiem abiem neizdevās.
  
  Jau divas reizes. Alisona pirmā. Tagad Kenedijs.
  
  Viņš izslīdēja no gultas, sniedzoties pēc pudeles, ko turēja blakus pistolei uz naktsskapīša. Viņš iedzēra malku no atvērtās pudeles. Lētais viskijs iedega viņam kaklā un zarnās. Zāles vājajiem un nolādētajiem.
  
  Kad vainas apziņa draudēja viņu atkal nospiest uz ceļiem, viņš ātri piezvanīja trīs reizes. Vispirms Islandē. Viņš īsi runāja ar Torstenu Dālu un dzirdēja līdzjūtību lielajā zviedra balsī, pat tad, kad viņš lika viņam pārtraukt katru vakaru zvanīt, ka viņa sieva un bērni ir drošībā un netiks nodarīti.
  
  Otrais bija Džo Šepardam, vīram, kuram viņš bija cīnījies līdzās daudzās kaujās, strādājot vecajā pulkā. Šepards pieklājīgi izklāstīja to pašu scenāriju, ko Dāls, taču nekomentēja ne Dreika neskaidros vārdus, ne rupjo ķērcienu viņa balsī. Viņš apliecināja Dreikam, ka Bena Bleika ģimene ir labi apsargāta un ka viņš un daži viņa draugi sēž ēnā, prasmīgi apsargājot sargus.
  
  Dreiks aizvēra acis, kad veica pēdējo zvanu. Viņam reiba galva, un viņa iekšpuse dega kā elles zemākajā līmenī. Tas viss bija vēlams. Jebkas, lai novērstu viņa uzmanību no Kenedija Mūra.
  
  Tu pat palaidi garām viņas bēres...
  
  "Sveiki?" Alisijas balss bija mierīga un pārliecināta. Arī viņa nesen bija zaudējusi kādu sev tuvu cilvēku, lai gan viņa neizrādīja nekādas ārējās pazīmes.
  
  "Tas esmu es. Kā viņiem iet?"
  
  "Viss ir kārtībā. Heidenam iet labi. Vēl dažas nedēļas, un viņa atgriezīsies pie sava svētā CIP tēla. Bleikam viss ir kārtībā, bet viņam tevis pietrūkst. Viņa māsa tikko parādījās. Īsta ģimenes atkalapvienošanās. Maijs ir AWOL, paldies Dievam. Es viņus vēroju, Dreik. Kur, pie velna, tu esi?"
  
  Dreiks noklepojās un noslaucīja acis. "Paldies," viņš paspēja pateikt, pirms pārtrauca savienojumu. Smieklīgi, ka viņa pieminēja elli.
  
  Viņš jutās tā, it kā būtu uzcēlis nometni ārpus šiem vārtiem.
  
  
  TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Heidens Džejs vēroja, kā pār Atlantijas okeānu uzlec saule. Tā bija viņas mīļākā dienas daļa, ko viņa mīlēja pavadīt vienatnē. Viņa uzmanīgi izslīdēja no gultas, savieboties no sāpēm augšstilbā, un piesardzīgi piegāja pie loga.
  
  Pār viņu nāca relatīvs miers. Ložņu uguns pieskārās viļņiem, un uz dažām minūtēm visas viņas sāpes un rūpes izkusa. Laiks apstājās, un viņa bija nemirstīga, un tad durvis aiz viņas atvērās.
  
  Bena balss. "Skaists skats".
  
  Viņa pamāja pret saullēktu un tad pagriezās, lai redzētu, kā viņš skatās uz viņu. "Jums nav jākļūst svaigam, Ben Bleik. Pietiks kafijas un bageles ar sviestu.
  
  Viņas draugs vicināja dzērienu kasti un papīra maisiņu kā ieroci. "Satiec mani uz gultas."
  
  Heidens pēdējo reizi uzmeta Jaunajai rītausmai skatienu un tad lēnām piegāja pie gultas. Bens nolika kafiju un bageles viegli sasniedzamā attālumā un iedeva viņai acis kucēnam.
  
  "Kā-"
  
  "Tāpat kā pagājušajā naktī," Heidens ātri sacīja. "Pēc astoņām stundām klibums nepazudīs." Tad viņa nedaudz atmaigās. - Vai ir kāds vārds no Dreika?
  
  Bens atspiedās uz gultas un pamāja ar galvu. "Nē. Es runāju ar savu tēti, un viņiem visiem klājas labi. Nekādu pazīmju..." Viņš sastinga. "No..."
  
  "Mūsu ģimenes ir drošībā." Heidens uzlika roku uz ceļgala. "Asins karalis tur cieta neveiksmi. Tagad mums atliek tikai viņu atrast un atsaukt atriebību.
  
  "Neizdevās?" Bens piebalsoja. - Kā tu tā vari teikt?
  
  Heidens dziļi ievilka elpu. - Tu zini, ko es ar to domāju.
  
  "Kenedijs ir miris. Un Dreiks... viņš pat negāja uz viņas bērēm.
  
  "Es zinu".
  
  - Viņš ir prom, zini. Bens skatījās uz savu bageli, it kā tā būtu šņācoša čūska. "Viņš neatgriezīsies".
  
  "Dodiet viņam laiku."
  
  "Viņam bija trīs nedēļas."
  
  - Tad iedod viņam vēl trīs.
  
  "Ko, jūsuprāt, viņš dara?"
  
  Heidens viegli pasmaidīja. "Pēc tā, ko es zinu par Dreiku... Vispirms nosedziet mūsu muguru. Tad viņš mēģinās atrast Dmitriju Kovaļenko.
  
  "Asins karalis, iespējams, nekad vairs neparādīsies." Bena noskaņojums bija tik nomācošs, ka pat gaišais solījums par jaunu rītu bija zudis.
  
  "Viņš to darīs." Heidens paskatījās uz jauno vīrieti. "Viņam ir plāns, atceries? Tas nenolaidīsies uz zemes kā agrāk. Laika ceļošanas ierīces bija tikai sākums. Kovaļenko plāno daudz lielāku spēli.
  
  - Elles vārti? Bens apsvēra. "Vai jūs ticat šim sūdam?"
  
  "Nav svarīgi. Viņš tam tic. Viss, kas CIP ir jādara, ir jāizdomā.
  
  Bens ilgi malks kafijas. "Viss kārtībā?"
  
  "Nu..." Heidens viltīgi uzsmaidīja viņam. "Tagad mūsu geiku spējas ir dubultotas."
  
  "Karīnai ir smadzenes," Bens atzina. - Bet Dreiks pēc minūtes salauztu Budro.
  
  "Neesiet pārāk pārliecināts. Kinimaka to nedarīja. Un viņš nav gluži pūdelis."
  
  Bens apstājās, kad pie durvīm pieklauvēja. Viņa acis nodeva šausmas.
  
  Heidens veltīja brīdi, lai viņu nomierinātu. "Mēs atrodamies drošā CIP slimnīcā, Ben. Drošības līmenis ap šo vietu padarītu kaunu prezidenta inaugurācijas parādei. Nomierinies."
  
  Ārsts iebāza galvu durvīs. "Viss ir kārtībā?" Viņš iegāja istabā un turpināja pārbaudīt Heidena diagrammas un dzīvības pazīmes.
  
  Aizverot izejas durvis, Bens atkal ierunājās. "Vai jūs domājat, ka Asins karalis atkal mēģinās iegūt ierīces?"
  
  Heidens paraustīja plecus. "Jūs domājat, ka viņš nesaņēma pirmo lietu, ko es pazaudēju. Droši vien tā arī bija. Kas attiecas uz otro, ko atradām no viņa laivas? Viņa pasmaidīja. "piesists".
  
  "Neesiet pašapmierināts."
  
  "CIP neguļ uz lauriem, Ben," uzreiz sacīja Heidens. "Vairāk ne. Mēs esam gatavi viņu satikt."
  
  "Kā ir ar nolaupīšanas upuriem?"
  
  "Kas ir ar viņiem?"
  
  "Viņi noteikti ir augsta profila. Harisona māsa. Citi, kurus jūs minējāt. Viņš tos izmantos."
  
  "Protams, viņš to darīs. Un mēs esam gatavi viņu satikt."
  
  Bens pabeidza savu bageli un nolaizīja pirkstus. "Es joprojām nespēju noticēt, ka visai grupai bija jāiet pagrīdē," viņš noskumis sacīja. "Tieši tad, kad sākām kļūt slaveni."
  
  Heidens diplomātiski iesmējās. "Jā. Traģiski."
  
  - Nu, varbūt tas mūs padarīs bēdīgākus.
  
  Atskanēja vēl viens kluss klauvējiens, un istabā ienāca Karīna un Kinimaka. Havajietis izskatījās nomākts.
  
  "Tas nelietis nečīkstēs. Lai ko mēs darītu, viņš mums pat nesvilps."
  
  Bens atbalstīja zodu uz ceļiem un uzmeta drūmu seju. "Sasodīts, es kaut Metu būtu šeit."
  
  
  CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Vīrietis no Herefordas uzmanīgi vēroja. No sava skatu punkta uz zālaugu kalna pa labi no biezajiem kokiem viņš varēja izmantot šautenes teleskopisko tēmēkli, lai precīzi noteiktu Bena Bleika ģimenes locekļus. Militārā līmeņa mērogs ietvēra apgaismotu tīklu, kas ļāva plaši izmantot nelabvēlīgos apgaismojuma apstākļos un ietvēra BDC (Bullet Drop Compensation).
  
  Patiesībā šautene bija līdz galam aprīkota ar ikvienu augsto tehnoloģiju snaipera ierīci, kādu vien var iedomāties, taču cilvēkam, kurš atradās aiz tēmekļa, tie noteikti nebija vajadzīgi. Viņš bija apmācīts visaugstākajā līmenī. Tagad viņš skatījās, kā Bena Bleika tēvs piegāja pie televizora un ieslēdza to. Pēc nelielas pielāgošanās viņš ieraudzīja, kā Bena Bleika māte ar mazu tālvadības pulti žesti tēvam. Viņa redzes krustpunkts neatlaidās ne no milimetra.
  
  Ar praktizētu kustību viņš apbrauca māju apkārtējo teritoriju. Tas bija nobīdīts no ceļa, koki un augsta siena paslēpta, un herefordietis klusībā skaitīja apsargus, kas paslēpās starp krūmiem.
  
  Viens divi trīs. Viss tiek ņemts vērā. Viņš zināja, ka mājā ir vēl četri cilvēki, un vēl divi bija pilnībā paslēpti. Par visiem viņu grēkiem CIP paveica izcilu darbu, aizsargājot Bleiku.
  
  Vīrietis sarauca uzacis. Viņš pamanīja kustību. Tumsa, melnāka par nakti, izplatījās gar augstās sienas pamatni. Pārāk liels, lai būtu dzīvnieks. Pārāk noslēpumains, lai būtu nevainīgs.
  
  Vai cilvēki ir atraduši Bleika asins karali? Un ja jā, cik labi tie bija?
  
  Viegls vējiņš pūta no kreisās puses, taisni no Lamanša, nesot sev līdzi jūras sāļo garšu. Herefordas vīrs garīgi kompensēja izmainīto lodes trajektoriju un pietuvināja attēlu nedaudz tuvāk.
  
  Vīrietis bija ģērbies pilnīgi melnā, bet ekipējums acīmredzami bija paštaisīts. Šis puisis nebija profesionālis, tikai algotnis.
  
  Ložu padeve.
  
  Vīrieša pirksts uz brīdi savilkās, tad atlaida. Protams, patiesais jautājums bija, cik daudz viņš paņēma līdzi?
  
  Neatlaidis mērķi no krusta, viņš ātri novērtēja māju un tās apkārtni. Pēc sekundes viņš bija pārliecināts. Apkārtne bija tīra. Šis vīrs melnajā darbojās viens, vīrs no Herefordas bija pārliecināts par sevi.
  
  Algotnis, kurš nogalina par samaksu.
  
  Diez vai lodes vērts.
  
  Viņš viegli paspieda sprūdu un absorbēja atsitienu. No stobra izlidojošas lodes skaņa ir tikko dzirdama. Viņš redzēja, kā algotnis krīt bez kņadas, sabrūkot starp aizaugušajiem krūmiem.
  
  Bleiku ģimenes apsargi neko nemanīja. Pēc dažām minūtēm viņš slepeni piezvanīs CIP, informējot, ka viņu jaunajā drošajā mājā ir uzlauzts.
  
  Herefords, vecs Meta Dreika SAS draugs, turpināja sargāt sargus.
  
  
  PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Mets Dreiks atkorķēja svaigu Morgan's Spiced pudeli un savā mobilajā tālrunī sastādīja ātrās sastādīšanas numuru.
  
  Mejas balss skanēja sajūsmā, kad viņa atbildēja. "Dreiks? Ko tu gribi?"
  
  Dreiks saraucis pieri iedzēra malku no pudeles. Emociju izrādīšana Mejai bija tikpat nepiemērota kā politiķim, lai pildītu vēlēšanu solījumu. "Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  "Protams, man viss ir kārtībā. Kāpēc lai es nebūtu? Kas tas ir?"
  
  Viņš iedzēra vēl vienu garu malku un turpināja. "Ierīce, ko es jums iedevu. Vai tas ir droši?"
  
  Bija mirkļa vilcināšanās. "Man tā nav. Bet tas ir droši, mans draugs." Maijas nomierinošās intonācijas atgriezās. - Tas ir tik droši, cik vien iespējams. Dreiks iedzēra vēl vienu malku. Mai jautāja: "Vai tas viss?"
  
  "Nē. Es domāju, ka esmu gandrīz izsmēlis savas priekšrocības šajā jomā. Bet man ir cita ideja. Viens ir tuvāk ... mājām.
  
  Klusums noklikšķināja un sprakšķēja, kamēr viņa gaidīja. Šis nebija parasts maijs. Varbūt viņa bija kopā ar kādu.
  
  "Man vajag, lai jūs izmantotu savus japāņu kontaktus. Un ķīnieši. Un it īpaši krievi. Es gribu zināt, vai Kovaļenko ir ģimene.
  
  Bija asa elpa. "Nopietni?"
  
  "Protams, es runāju sasodīti nopietni." Viņš to pateica straujāk, nekā bija iecerējis, taču neatvainojās. "Un es arī vēlos uzzināt par Boudreau. Un viņa ģimene."
  
  Maijai vajadzēja visu minūti, lai atbildētu. "Labi, Dreik. ES darīšu, ko varēšu."
  
  Dreiks dziļi ievilka elpu, kad savienojums beidzās. Pēc minūtes viņš skatījās uz ruma pudeli ar garšvielām. Nez kāpēc tā bija pustukša. Viņš paskatījās uz logu un mēģināja redzēt Maiami pilsētu, taču stikls bija tik netīrs, ka viņš tikko varēja saskatīt stiklu.
  
  Viņa sirds sāpēja.
  
  Viņš vēlreiz apgāza pudeli. Vairāk nedomājot, viņš rīkojās un nospieda citu ātrās sastādīšanas numuru. Darbībā viņš atrada veidu, kā skumjas likt malā. Darbībā viņš atrada veidu, kā virzīties uz priekšu.
  
  Mobilais telefons zvanīja un zvanīja. Beidzot balss atbildēja. "Drake Drake! Ko?"
  
  "Runā gludi, kuce," viņš novilka un tad apstājās. "Kā... kā komandai klājas?"
  
  "Komanda? Kristus. Labi, jūs vēlaties sasodītu futbola analoģiju? Vienīgā persona, kuru šobrīd var pamatoti izmantot kā uzbrucēju, ir Kinimaka. Heidens, Bleiks un viņa māsa pat nepanāktu līdz soliņam. Viņa apstājās. "Nav fokusa. Tava vaina."
  
  Viņš ieturēja pauzi. "Es? Vai jūs gribat teikt, ka, ja pret viņiem tiktu veikts slepkavības mēģinājums, tas būtu veiksmīgs? Viņa galva, nedaudz apmākusies, sāka pulsēt. - Jo tiks mēģināts.
  
  "Slimnīca ir labi apsargāta. Apsargi ir diezgan kompetenti. Bet labi, ka lūdzāt mani palikt. Un labi, ka teicu jā.
  
  "Un Boudreau? Kā ir ar šo necilvēku?"
  
  "Apmēram tikpat jautri kā cepta ola. Viņš nelūzīs. Bet atcerieties, Dreik, visa ASV valdība šobrīd strādā pie tā. Ne tikai mēs."
  
  - Neatgādini man. Dreiks saviebās. "Valdība, kas ir ļoti kompromitēta. Informācija ceļo augšup un lejup pa valdības līnijām, Alicia. Lai to visu aizpildītu, ir nepieciešams tikai viens liels bloks.
  
  Alisija klusēja.
  
  Dreiks sēdēja un domāja par to. Kamēr Asins karalis nebija fiziski atrasts, visa informācija, kas viņiem bija pieejama, bija jāuzskata par neuzticamu. Tas ietvēra Hellgate informāciju, Havaju savienojumus un visus sīkumus, ko viņš ieguva no četriem mirušajiem rokaspuišiem.
  
  Varbūt vēl viens palīdzētu.
  
  "Man ir vēl viens priekšnesums. Un Meja pārbauda Kovaļenko un Budro ģimenes saites. Varbūt jūs varētu lūgt Heidenam darīt to pašu?
  
  "Es esmu šeit par labu, Dreik. Es neesmu tavs nolādētais aitu suns."
  
  Šoreiz Dreiks klusēja.
  
  Alisija nopūtās. "Skaties, es to pieminēšu. Un, kas attiecas uz Meju, neuzticieties tai trakajai fejai, cik vien varat viņu aizmest."
  
  Dreiks pasmaidīja, izdzirdot saiti uz videospēli. "Es tam piekritīšu, kad tu man pastāstīsi, kura no jums trakās kucēm nogalināja Velsu. Un kāpēc."
  
  Viņš sagaidīja ilgu klusumu un saņēma to. Viņš izmantoja iespēju iedzert vēl dažus malkus dzintara zāļu.
  
  "Es parunāšu ar Heidenu," Alisija beidzot čukstēja. "Ja Budro vai Kovaļenko ir ģimene, mēs viņus atradīsim."
  
  Savienojums tika pārtraukts. Pēkšņajā klusumā Dreika galva pulsēja kā ar veseri. Kādu dienu viņi viņam pateiks patiesību. Bet pagaidām pietika ar to, ka viņš zaudēja Kenediju.
  
  Pietika ar to, ka viņš kādreiz bija ticējis kaut kam, kas tagad bija tik tālu kā mēness, gaišā nākotne pārvērtās pelnos. Bezcerība viņā sagrozīja viņa sirdi. Pudele nokrita no viņa novājinātajiem pirkstiem, nevis saplīsdama, bet izšļakstīdama savu ugunīgo saturu uz netīrās grīdas.
  
  Kādu brīdi Dreiks apsvēra iespēju to ieliet glāzē. Izlijušais šķidrums viņam atgādināja par solījumiem, ko viņš bija devis, solījumus un garantijas, kas iztvaikoja sekundes daļā, atstājot dzīvības izšķērdētas un sagrautas kā tik daudz ūdens, kas izlijis uz grīdas.
  
  Kā viņš to varēja izdarīt vēlreiz? Apsola sargāt savus draugus. Viss, ko viņš tagad varēja darīt, bija nogalināt pēc iespējas vairāk ienaidnieku.
  
  Sakauj ļauno pasauli un ļaujiet labajam turpināt dzīvot.
  
  Viņš apsēdās uz gultas malas. Salauzts. Nekas nav palicis. Viss, izņemot nāvi, nomira viņā, un salauztais apvalks, kas palika, nevēlējās neko vairāk no šīs pasaules.
  
  
  SESTĀ NODAĻA
  
  
  Heidens nogaidīja, līdz Bens un Karina aizies uz vienu no dienesta telpām. Brāļu un māsu komanda pētīja Havaju salas, Dimanta galvu, Elles vārtus un citas leģendas, kas saistītas ar Asins karali, cerot apkopot kādu teoriju.
  
  Kad situācija noskaidrojās, Heidens uzvilka svaigas drēbes un devās uz nelielu biroju, kur Mano Kinimaka bija iekārtojusi nelielu darbstaciju. Lielais havajietis dauzīja prom pa atslēgām, izskatīdamies mazliet nesaspringts.
  
  "Vai joprojām ķerat divas atslēgas vienlaikus ar desu pirkstiem?" Heidens bezrūpīgi jautāja, un Kinimaka smaidot pagriezās.
  
  "Aloha nani wahain," viņš teica un tad gandrīz nosarka, jo viņa parādīja zināšanas par vārdu nozīmi.
  
  "Vai jūs domājat, ka es esmu skaista? Vai tāpēc, ka mani nodūra neprātīgais?
  
  "Jo es priecājos. Es esmu tik priecīgs, ka jūs joprojām esat ar mums."
  
  Heidens uzlika roku uz Kinimaki pleca. "Paldies, Mano." Viņa dažus mirkļus pagaidīja, tad sacīja: "Bet tagad ar Boudreau mums ir gan iespēja, gan dilemma. Mums jāzina, ko viņš zina. Bet kā mēs varam to salauzt?
  
  "Vai jūs domājat, ka šis trakais nelietis zina, kur slēpjas Asins karalis?" Vai kāds tik uzmanīgs kā Kovaļenko viņam to pateiktu?
  
  "Budrē ir vissliktākais vājprātīgo veids. Gudrs cilvēks. Es pieņemu, ka viņš kaut ko zina.
  
  Aiz Heidena aizmugures atskanēja sarkoniska balss. "Dreikijs domā, ka mums vajadzētu spīdzināt viņa ģimeni." Heidens pagriezās. Alisija viņai ciniski pasmaidīja. "Vai tas jums ir piemērots, CIP?"
  
  "Vai jūs atkal runājāt ar Metu?" Haidens teica. "Kā viņam iet?"
  
  "Izskatās pēc vecā "es," Alicia teica ar ironiju, ko viņa acīmredzot nedomāja. "Tā, kā man viņš agrāk patika."
  
  "Bezcerīgs? Piedzēries? Viens?" Heidena nespēja noslēpt nicinājumu savā balsī.
  
  Alisija paraustīja plecus. "Nervozs. Grūti. Nāvējošs." Viņa izveidoja acu kontaktu ar CIP aģentu. "Tici man, mīļā, tā tam vajadzētu būt. Tas ir vienīgais veids, kā viņš izkļūs no šīs lietas dzīvs. Un..." Viņa apstājās, it kā apsvērtu, vai turpināt vai ne. "Un... varbūt tas ir vienīgais veids, kā jūs visi izkļūsit no tā dzīvi un ar savām ģimenēm."
  
  - Paskatīšos, vai Budro ir ģimene. Heidens atkal pagriezās pret Kinimake. "Bet CIP, sasodīts, noteikti nevienu nespīdzinās."
  
  "Vai jūsu objekts darbojas?" Kinimaka paskatījās uz bijušo britu armijas karavīru.
  
  "Dod vai ņem, lielais zēns." Alisija uzplaiksnīja palaidnīgu smaidu un apzināti pastūmās garām Heidenam mazā istabā, kurā lielākoties bija Kinimaki ķermenis. "Ko tu dari?"
  
  "Darbs". Kinimaka izslēdza ekrānu un iespiedās stūrī, cik vien tālāk no Alisijas.
  
  Heidens nāca viņam palīgā. "Tu biji karavīrs, kad bijāt cilvēks, Alicia. Vai jums ir kādi ieteikumi, kas varētu mums palīdzēt salauzt Boudreau?
  
  Alisija pagriezās pret Heidenu ar spītu acīs. "Kāpēc mēs neejam ar viņu runāt?"
  
  Heidens pasmaidīja. "Es tikko gatavojos."
  
  
  * * *
  
  
  Heidens mūs veda lejā uz turēšanas zonu. Piecu minūšu gājiens un brauciens ar liftu viņai sāpes nesagādāja, lai gan viņa mierīgi izturēja un garastāvoklis uzlabojās. Viņa saprata, ka saduršana ir salīdzinoši līdzīga jebkurai citai slimībai, kas neļāva jums izvairīties no darba. Agrāk vai vēlāk jums vienkārši kļuva garlaicīgi un gribējāt atkal ievilkt elli cīņā.
  
  Pirmstiesas apcietinājuma zona sastāvēja no divām kameru rindām. Viņi gāja pāri rūpīgi pulētajai grīdai, līdz sasniedza vienīgo kameru, kurā atradās ieslodzītais, pēdējā kamerā pa kreisi. Kameras priekšpuse bija plaši atvērta, un tās iemītnieku ieskāva stieņu rindas, kas stiepās no grīdas līdz griestiem.
  
  Gaiss bija piepildīts ar balinātāja smaku. Haidena pamāja bruņotajiem apsargiem ārpus Budro kameras, kad viņa ieradās satikt vīrieti, kurš pirms trim nedēļām bija mēģinājis viņu nogalināt vairākas reizes.
  
  Eds Budro sabruka savā gultā. Viņš pasmaidīja, kad viņu ieraudzīja. "Kā iet ar augšstilbu, blondīne?"
  
  "Kas?" Heidena zināja, ka viņai nevajadzētu viņu provocēt, taču viņa nevarēja atturēties. "Tava balss izklausās mazliet aizsmakusi. Pēdējā laikā žņaugts?" Trīs nedēļu klibums un durta brūce atstāja viņu neapdomīgu.
  
  Kinimaka tuvojās viņai no aizmugures, smīnot. Budro viņa skatienu sastapās ar niknu izsalkumu. "Dažreiz," viņš čukstēja. "Apgāzīsim galdu."
  
  Kinimaka, neatbildēdams, sagrieza savus lielos plecus. Pēc tam Alisija apstaigāja lielā vīrieša ķermeni un piegāja tieši līdz restēm. "Vai tas izdilis bastards sabozāja jūsu mazās biksītes?" Viņa smīnēja uz Heidenu, taču nenovērsa skatienu no Budro. - Tas neaizņems vairāk par minūti.
  
  Boudreau piecēlās no gultas un devās uz bāriem. "Skaistas acis," viņš teica. "Netīra mute. Vai tad tu neesi tas, kurš izdrāzīja to resno vīru ar bārdu? To, kuru nogalināja mani cilvēki?
  
  "Tas esmu es".
  
  Budro pieķērās pie restēm. "Ko jūs par to jūtat?"
  
  Heidens nojauta, ka apsargi sāk nervozēt. Šāda konfrontējoša svēršana viņus nekur nenoveda.
  
  Kinimaka jau bija mēģinājusi panākt, lai algotnis runā duci dažādos veidos, tāpēc Heidens lūdza kaut ko vienkāršu. "Ko tu gribi, Budro? Kas jūs pārliecinās mums pastāstīt, ko jūs zināt par Kovaļenko?
  
  "PVO?" Budro nenovērsa skatienu no Alisijas. Tos atdalīja starp tām esošā režģa platums.
  
  "Tu zini, ko es domāju. Asins karalis."
  
  "Ak, viņš. Viņš ir tikai mīts. Domāju, ka CIP tas būtu jāzina.
  
  "Nosauciet savu cenu."
  
  Boudreau beidzot pārtrauca acu kontaktu ar Alisiju. "Izmisums ir angļu veids." Pēc Pink Floyd vārdiem.
  
  "Mēs nekur nenonākam," Heidenam nepatīkami atgādināja Dreika un Bena Dinorokas izjokošanas sacensības, un viņš cerēja, ka Budro izteica tikai bezjēdzīgas piezīmes. "Mēs-"
  
  "Es viņu paņemšu," pēkšņi nošņāca Budro. Heidens pagriezās, lai ieraudzītu viņu atkal stāvam aci pret aci ar Alisiju. "Viens pret vienu. Ja viņa mani sitīs, es runāšu.
  
  "Izgatavots". Alisija praktiski izspiedās cauri restēm. Apsargi metās uz priekšu. Heidens juta, ka viņas asinis vārās.
  
  "Stop!" Viņa pastiepa roku un atvilka Alisiju atpakaļ. "Vai tu esi traks? Šis dupsis nekad nerunās. Tas nav riska vērts."
  
  - Nav riska, - Alisija čukstēja. "Nekāda riska."
  
  "Mēs dodamies prom," sacīja Heidens. "Bet..." Viņa domāja par to, ko Dreiks jautāja. "Mēs drīz atgriezīsimies".
  
  
  * * *
  
  
  Bens Bleiks atliecās un skatījās, kā viņa māsa viegli strādāja pie pārveidotā CIP datora. Nepagāja ilgs laiks, lai viņa pierastu pie īpašās operētājsistēmas, ko pieprasa valsts aģentūra, bet tad viņa bija ģimenes smadzenes.
  
  Karīna bija čakla, melnā josta, striptīza bāra sliņķe, kuru sešu gadu vecumā dzīvība izsita vēlā pusaudža vecumā, viņa sakravāja smadzenes un grādus un nedarīja pilnīgi neko. Viņas mērķis bija sāpināt un ienīst dzīvi par to, ko viņa ar to bija izdarījusi. Dāvanu izšķērdēšana bija viens no veidiem, kā parādīt, ka viņai vairs nav vienalga.
  
  Viņa pagriezās, lai tagad paskatītos uz viņu. "Redziet un pielūdziet Bleika sievietes spēku. Viss, ko jūs kādreiz gribējāt uzzināt par Diamond Head vienā ātrā lasījumā.
  
  Bens pārskatīja informāciju. Viņi to bija darījuši vairākas dienas - pētot Havaju salas un Diamond Head - slaveno Oahu vulkānu - un lasot par kapteiņa Kuka - leģendārā Havaju salu atklājēja - ceļojumiem tālajā 1778. gadā. Bija svarīgi, lai viņi gan skenētu, gan saglabātu pēc iespējas vairāk informācijas, jo, kad notika izrāviens, varas iestādes gaidīja, ka lietas patiešām risināsies ļoti ātri.
  
  Tomēr Asins karaļa atsauce uz elles vārtiem palika noslēpums, it īpaši, ja to attiecināja uz Havaju salām. Šķita, ka lielākā daļa havajiešu pat neticēja tradicionālajai elles versijai.
  
  Pati dimanta galva bija daļa no sarežģītas konusu un ventilācijas atveru sērijas, kas pazīstama kā Honolulu vulkānu sērija - notikumu ķēde, kas ir veidojusi Oahu bēdīgi slavenākos orientierus. Iespējams, slavenākais skats, pats Diamond Head izvirda tikai vienu reizi, apmēram pirms 150 000 gadu, taču ar tik vienreizēju sprādzienbīstamu spēku, ka izdevās saglabāt savu neticami simetrisko konusu.
  
  Bens viegli pasmīnēja par nākamo komentāru. Tiek uzskatīts, ka Diamond Head nekad vairs neizvirdīsies. Hm...
  
  "Vai atcerējāties daļu par to, ka dimanta galva ir konusu un caurumu sērija?" Karīnas akcents bija nepiedienīgi Jorkšīras. Šī iemesla dēļ viņa jau ir ļoti izklaidējusies ar vietējiem CIP darbiniekiem Maiami, un, bez šaubām, ir satraukusi ne vienu vien.
  
  Ne tas, ka Karīnai būtu vienalga. "Vai tu esi kurls, draugs?"
  
  "Nesauc mani par draugu," viņš norūca. "Tā vīrieši sauc citus vīriešus. Meitenēm tā nevajadzētu runāt. Īpaši mana māsa."
  
  "Labi, buljons. Pamiers, pagaidām. Bet vai jūs zināt, ko nozīmē ventilācijas atveres? Vismaz tavā pasaulē?"
  
  Bens jutās kā atgriezies skolā. "Lavas caurules?"
  
  "Sapratu. Hei, tu neesi stulbs kā durvju rokturis, kā tētis mēdza teikt.
  
  "Tētis nekad nav teicis..."
  
  "Aizveries, kuce. Vienkārši sakot, lavas caurules nozīmē tuneļus. Visā Oahu.
  
  Bens pamāja ar galvu, skatīdamies uz viņu. "ES zinu. Vai jūs gribat teikt, ka aiz viena no viņiem slēpjas Asins karalis?
  
  "Kas zina? Bet mēs esam šeit, lai veiktu pētījumus, vai ne? Viņa pieskārās Bena paša CIP datora taustiņiem. "Ties pie tā."
  
  Bens nopūtās un novērsās no viņas. Tāpat kā pārējai ģimenei, viņam viņu pietrūka, kamēr viņi bija šķirti, taču pēc stundu ilgas panākšanas vecie niķi atgriezās. Tomēr viņa gāja garu ceļu, lai palīdzētu.
  
  Viņš uzsāka meklēšanu "Kapteiņa Kuka leģenda" un atliecās krēslā, lai redzētu, kas notika, viņa domas bija ļoti līdzīgas Meta Dreika un viņa labākā drauga domām. Garīgais stāvoklis.
  
  
  SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Asins karalis apskatīja savu teritoriju caur spoguļlogu līdz grīdai, kura vienīgais mērķis bija radīt panorāmas skatu uz lekno, slīdošo ieleju, paradīzi, kur neviens cilvēks, izņemot savējo, nekad nebija spēris kāju.
  
  Viņa prāts, parasti stingrs un koncentrēts, šodien pārņēma daudzas tēmas. Viņa kuģa zaudēšana - viņa mājvieta gadu desmitiem - lai gan bija gaidāma, to pasliktināja. Iespējams, tas bija kuģa nogrimšanas pēkšņais raksturs. Viņam nebija laika atvadīties. Taču toreiz atvadas viņam nekad agrāk nebija bijušas svarīgas vai sentimentālas.
  
  Viņš bija skarbs, nejūtīgs cilvēks, kurš uzauga Krievijas grūtākajos laikos un daudzās valsts skarbākajās vietās. Neskatoties uz to, viņš salīdzinoši viegli uzplauka, uzcēla asins, nāves un degvīna impēriju un nopelnīja miljardus.
  
  Viņš ļoti labi zināja, kāpēc Stormcaller zaudējums viņu bija saniknojis. Viņš uzskatīja sevi par neaizskaramu, karali starp cilvēkiem. Šādā veidā niecīgās ASV valdības apvainojums un vilšanās viņam nebija nekas vairāk kā muša acīs. Bet tas joprojām sāpēja.
  
  Bijušais karavīrs Dreiks viņam bija īpašs dadzis. Kovaļenko uzskatīja, ka anglis bija personīgi mēģinājis izjaukt savus labi pārdomātos plānus, kas tika virzīti jau vairākus gadus, un uztvēra vīrieša līdzdalību kā personisku aizvainojumu.
  
  Līdz ar to Bloody Vendetta. Viņa personīgā pieeja bija vispirms tikt galā ar Dreika draudzeni; pārējos kāpurus viņš atstās saviem globālajiem algotņu sakariem. Viņš jau ar nepacietību gaidīja pirmo telefona zvanu. Vēl viens drīz mirs.
  
  Aiz ielejas malas, aiz tāla zaļa kalna, stāvēja viena no viņa trim rančo. Viņš varēja saskatīt tikai maskētos jumtus, kas viņam bija redzami tikai tāpēc, ka precīzi zināja, kur meklēt. Rančo uz šīs salas bija lielākā. Pārējās divas atradās atsevišķās salās, mazākās un labi aizsargātās, radītas tikai, lai sadalītu ienaidnieka uzbrukumu trīs virzienos, ja tas kādreiz notiktu.
  
  Ķīlnieku ievietošanas dažādās vietās vērtība bija tāda, ka ienaidniekam bija jāsadala spēki, lai glābtu katru no viņiem dzīvu.
  
  Asins karalim bija ducis dažādu veidu, kā atstāt šo salu nepamanītam, taču, ja viss būtu noticis pēc plāna, viņš nekur nebūtu devies. Viņš atradīs to, ko Kuks bija atradis aiz elles vārtiem, un atklāsmes noteikti pārvērtīs karali par dievu.
  
  Ar vārtiem vien pietika, lai to izdarītu, viņš prātoja.
  
  Bet jebkura doma par vārtiem neizbēgami noveda pie atmiņām, kas dziļi dedzināja - abu transporta ierīču zaudēšana, pārdrošība, par kuru ir jāatriebjas. Viņa tīkls ātri atrada vienu ierīci, vienu CIP apcietinājumā. Viņš jau zināja otra atrašanās vietu.
  
  Ir pienācis laiks viņus abus atgriezt.
  
  Viņš pēdējā brīdī priecājās par skatu. Blīvā lapotne šūpojās tropiskā vēsma laikā. Dziļais rāmuma miers uz brīdi piesaistīja viņa uzmanību, bet nekustināja. Kas viņam nekad nav bijis, viņš nekad nepalaidīs garām.
  
  It kā pēc norādes pie viņa biroja durvīm atskanēja piesardzīgs klauvējums. Asins karalis pagriezās un teica: "Ejam." Viņa balss atbalsojās kā tanka skaņa, kas brauc pāri grants bedrei.
  
  Atvērās durvis. Iegāja divi apsargi, kuri vilka sev līdzi nobiedētu, bet labi audzinātu japāņu meiteni. - Čika Kitano, - norūca Asins karalis. "Es ceru, ka par tevi parūpējās?"
  
  Meitene spītīgi skatījās uz zemi, neuzdrošinādama pacelt acis. Asins karalis apstiprināja. "Vai jūs gaidāt manu atļauju?" Viņš nepiekrita. "Man teica, ka jūsu māsa ir visbīstamākā pretiniece, Čika," viņš turpināja. "Un tagad viņa man ir tikai vēl viens resurss, piemēram, Māte Zeme. Saki man... vai viņa mīl tevi, Čika, tavu māsu, Mai?
  
  Meitene pat neelpoja. Viens no apsargiem jautājoši paskatījās uz Asins karali, bet viņš ignorēja vīrieti. "Nav vajadzības runāt. Es to saprotu vairāk, nekā jūs jebkad varat iedomāties. Tas ir tikai mans bizness, lai jūs tirgotu. Un es ļoti labi zinu, cik vērtīga ir rūpīga klusēšana biznesa darījuma laikā.
  
  Viņš vicināja satelīttelefonu. "Jūsu māsa - Mai - viņa sazinājās ar mani. Ļoti gudrs un neizteiktu draudu nozīmē. Viņa ir bīstama, tava māsa. Viņš to teica otrreiz, gandrīz izbaudot iespēju satikties aci pret aci.
  
  Bet tas vienkārši nevarēja notikt. Ne tagad, kad viņš bija tik tuvu savas dzīves mērķim.
  
  "Viņa piedāvāja apmaiņu pret jūsu dzīvi. Redzi, viņai ir mans dārgums. Ļoti īpaša ierīce, kuru viņa nomainīs jūsu vietā. Tas ir labi. Tas parāda jūsu vērtību pasaulē, kas atalgo tādus nežēlīgus cilvēkus kā es.
  
  Japāņu meitene kautrīgi pacēla acis. Asins karalis savija muti smaidā. "Tagad mēs redzam, ko viņa ir gatava upurēt jūsu labā."
  
  Viņš uzgrieza numuru. Reiz zvanīja telefons, un uz to atbildēja mierīga sievietes balss.
  
  "Jā?"
  
  "Maija Kitano. Vai jūs zināt, kas tas ir. Jūs zināt, ka šo zvanu nevar izsekot, vai ne?"
  
  "Es netaisos mēģināt."
  
  "Ļoti labi". Viņš nopūtās. "Ak, ja vien mums, tev un man, būtu vairāk laika. Bet tas nav svarīgi. Jūsu skaistā māsa Čika ir šeit. Asins karalis ar žestu norādīja uz sargiem, lai viņi viņu izved uz priekšu. "Pasveicini savu māsu, Čika."
  
  Mejas balss atskanēja telefonā. "Čika? Kā tev iet?" Rezervēts. Nerādot neko no bailēm un dusmām, par kurām Asins karalis zināja, ka tām ir jāvārās zem virsmas.
  
  Pagāja brīdis, bet Čika beidzot teica: "Konnichiwa, shimai."
  
  Asins karalis iesmējās. "Man ir pārsteidzoši, ka japāņi jebkad ir radījuši tik brutālu kaujas mašīnu kā jūs, Mai Kitano. Jūsu rase nepazīst tādas nelaimes kā manējā. Jūs visi esat tik sasodīti atturīgi. "
  
  "Mūsu dusmas un aizraušanās rodas no tā, kas liek mums justies," Mai maigi sacīja. - Un no tā, kas ar mums nodarīts.
  
  "Nedomājiet man sludināt. Vai arī tu man draudi?"
  
  "Man arī tas nav jādara. Būs tā, kā būs."
  
  "Tad ļaujiet man jums pastāstīt, kā tas būs. Jūs satiksit manus cilvēkus rītvakar Coconut Grove pie CocoWalk. Astoņos vakarā viņi būs iekšā restorānā, pūlī. Jūs nododat ierīci un dodieties prom.
  
  "Kā viņi mani atpazīst?"
  
  "Viņi tevi pazīs, Mai Kitano, tāpat kā es. Tas ir viss, kas jums jāzina. Astoņos vakarā, būtu prātīgi, ja nenokavētu.
  
  Mei balsī pēkšņa atskanēja animācija, kas lika Asins karalim pasmaidīt. "Mana māsa. Un kā ar viņu?
  
  "Kad viņiem būs ierīce, mani cilvēki sniegs jums norādījumus." Asins karalis pabeidza izaicinājumu un uz brīdi izbaudīja savu uzvaru. Visi viņa plāni sakrīt.
  
  "Sagatavojiet meiteni ceļojumam," viņš teica saviem vīriem nomāktā balsī. "Un uzlieciet augstus uz Kitano. Es gribu izklaidi. Es gribu redzēt, cik labs patiesībā ir šis leģendārais cīnītājs.
  
  
  ASTOTĀ NODAĻA
  
  
  Mai Kitano skatījās uz tukšo telefonu rokās un saprata, ka viņas mērķis ir tālu no sasniegtā. Dmitrijs Kovaļenko nebija no tiem, kas viegli šķiras no viņam piederošajām lietām.
  
  Viņas māsa Čika tika nolaupīta no Tokijas dzīvokļa nedēļas pirms Mets Dreiks pirmo reizi sazinājās ar viņu ar savām mežonīgajām teorijām par Bermudu trijstūri un mītisku pazemes tēlu, ko sauc par Asins karali. Līdz tam Maija jau bija pietiekami iemācījusies, lai zinātu, ka šis cilvēks ir ļoti īsts un ļoti, ļoti nāvējošs.
  
  Taču viņai vajadzēja slēpt savus patiesos nodomus un paturēt savus noslēpumus pie sevis. Patiesību sakot, japānietei tas nav grūts uzdevums, taču to grūtāku padara Meta Dreika šķietamā lojalitāte un viņa nelokāmā pārliecība aizsargāt savus draugus.
  
  Daudzas reizes viņa viņam gandrīz pateica.
  
  Bet Čika bija viņas prioritāte. Pat viņas valdība nezināja, kur atrodas Meja.
  
  Viņa izgāja no alejas Maiami, kur bija pieņēmusi zvanu, un devās pāri rosīgajam ceļam uz savu iecienītāko Starbucks. Mājīga maza vieta, kur viņi atrada laiku, lai uz krūzēm uzrakstītu tavu vārdu un vienmēr atcerētos tavu iecienīto dzērienu. Viņa kādu laiku sēdēja. Viņa labi pazina CocoWalk, taču viņa tomēr plānoja drīzumā tur nokļūt ar taksi.
  
  Kāpēc staigāt uz pusēm?
  
  Milzīgs skaits cilvēku, gan vietējie, gan tūristi, strādās gan viņas labā, gan pret viņu. Bet, jo vairāk viņa par to domāja, jo vairāk viņa ticēja, ka Asins karalis ir pieņēmis ļoti gudru lēmumu. Galu galā viss bija atkarīgs no tā, kurš uzvarēs.
  
  Kovaļenko darīja, jo paturēja savu māsu Meju.
  
  Tāpēc pūļa vidū viņai nešķiet nevietā nodot somu dažiem puišiem. Bet, ja viņa pēc tam izaicinātu šos puišus un piespiestu runāt par savu māsu, tas piesaistītu uzmanību.
  
  Un vēl viena lieta - viņa juta, ka tagad Kovaļenko pazīst mazliet labāk. Viņš zināja, kurā virzienā darbojas viņa prāts.
  
  Viņš skatītos.
  
  
  * * *
  
  
  Vēlāk tajā pašā dienā Heidena Džeja privāti piezvanīja savam priekšniekam Džonatanam Geitsam. Viņa uzreiz saprata, ka viņš ir uz robežas.
  
  "Jā. Kas notika, Heiden?
  
  - Kungs? Viņu profesionālās attiecības bija tik labas, ka dažreiz viņa varēja tās pārvērst par personīgām. "Viss ir kārtībā?"
  
  Otrā līnijas galā bija vilcināšanās, kas cits Geitsam neraksturīgs. "Tas ir tik labi, kā jūs varētu gaidīt," aizsardzības ministrs beidzot nomurmināja. "Kā tev iet kājā?"
  
  "Jā, ser. Dziedināšana norit labi." Heidena pārstāja uzdot jautājumu, ko viņa gribēja uzdot. Pēkšņi satraukta, viņa novirzījās no tēmas. "Un Harisons, ser? Kāds ir viņa statuss?
  
  "Harisons nonāks cietumā, tāpat kā visi Kovaļenko informatori. Manipulēts vai nē. Vai tas ir viss, Džejas jaunkundze?
  
  Auksto toņu ievainota, Heidena iekrita krēslā un cieši aizvēra acis. "Nē, ser. Man tev kaut kas jājautā. Iespējams, to jau ir nodrošinājusi CIP vai cita aģentūra, bet man tas tiešām ir jāzina..." Viņa apstājās.
  
  "Lūdzu, Heiden, vienkārši pajautā."
  
  "Vai Boudreau ir kāda ģimene, ser?"
  
  "Ko pie velna tas nozīmē?"
  
  Heidens nopūtās. "Tas nozīmē tieši to, ko jūs domājat, sekretāra kungs. Mēs šeit nekur netiekam, un laiks iet uz beigām. Boudreau kaut ko zina.
  
  "Sasodīts, Džej, mēs esam Amerikas valdība, un jūs esat CIP, nevis Mossad. Jums vajadzētu zināt labāk, nekā runāt tik atklāti.
  
  Heidens zināja labāk. Bet izmisums viņu salauza. - Mets Dreiks to varētu izdarīt, - viņa maigi sacīja.
  
  "Aģents. Tas nedarbosies." Sekretāre kādu laiku klusēja un tad ierunājās. "Aģent Džej, jums ir izteikts mutisks aizrādījums. Mans padoms ir kādu laiku nolaist galvu."
  
  Savienojums tika pārtraukts.
  
  Heidens skatījās sienā, bet tas bija kā iedvesmas skatiens uz tukšu audeklu. Pēc brīža viņa pagriezās un vēroja saulrietu, kas nolaidās pār Maiami.
  
  
  * * *
  
  
  Ilgā kavēšanās sarūsēja Maija dvēseli. Apņēmīga un darbīga sieviete, jebkurš bezdarbības periods viņu kaitināja, bet, kad māsas dzīve bija līdzsvarā, praktiski sarāva garu.
  
  Bet tagad gaidīšana ir beigusies. Mai Kitano tuvojās kokosriekstu takai Kokosa birzī un ātri pārcēlās uz skatu punktu, kuru viņa bija atzīmējusi iepriekšējā dienā. Tā kā apmaiņa vēl bija stundu attālumā, Maija iekārtojās vāji apgaismotajā siera kūku fabrikas bārā un nolika sev priekšā uz letes mugursomu, pilnu ar sīkrīkiem.
  
  Tieši virs viņas galvas dārdēja virkne televīzijas ekrānu, kas pārraidīja dažādus sporta kanālus. Bārs bija trokšņains un drudžains, taču tas nebija nekas, salīdzinot ar satraukumu, kas piepildīja restorāna ieeju un reģistratūru. Viņa nekad nebija redzējusi tik mežonīgi populāru restorānu.
  
  Bārmenis pienāca klāt un uzlika salveti uz stieņa. "Sveiks vēlreiz," viņš teica ar mirdzumu acīs. "Vēl viena kārta?"
  
  Tas pats puisis, kas pagājušajā naktī. Maiju nevajadzēja novērst. "Saglabājiet to. Es ņemšu ūdeni pudelēs un tēju. Tu ar mani neizturētu trīs minūtes, draugs.
  
  Ignorējot bārmeņa skatienu, viņa turpināja pētīt ieeju. Cieši pētīt vairākus desmitus cilvēku vienlaikus viņai nekad nav bijis grūti. Cilvēki ir ieraduma radījumi. Viņiem ir tendence palikt savā lokā. Tie bija jaunpienācēji, kas viņai bija pastāvīgi jāpārskata.
  
  Maija malkoja tēju un skatījās. Valdīja priecīga atmosfēra un garšīgi smaržoja pēc mutē laistošiem ēdieniem. Katru reizi, kad viesmīlis gāja garām ar milzīgu ovālu paplāti, kas bija līdz galam piekrauts ar milzīgiem šķīvjiem un dzērieniem, viņai bija grūti noturēt uzmanību uz durvīm. Smiekli piepildīja istabu.
  
  Ir pagājusi stunda. Bāra galā viens pats sēdēja vecs vīrs, nolaidis galvu un malkojis puslitru alus. Vientulība viņu apņēma kā saru slānis, brīdinot visus par briesmām. Viņš bija vienīgā infekcija visā šajā vietā. Turpat aiz viņa, it kā lai uzsvērtu viņa savdabību, kāds britu pāris palūdza garāmejošam oficiantam nofotografēt, kā viņi sēž kopā, apskāvušies. Maija dzirdēja vīrieša satrauktu balsi: "Mēs tikko uzzinājām, ka esam stāvoklī."
  
  Viņas acis nepārstāja klīst. Bārmenis piegāja pie viņas vairākas reizes, bet neko vairāk neatnesa. Televīzijas ekrānos tika izspēlēts kaut kāds futbola mačs.
  
  Maija cieši turēja savu mugursomu. Kad telefona indikators rādīja pulksten astoņus, viņa ieraudzīja restorānā ienākam trīs vīriešus tumšos uzvalkos. Viņi izcēlās kā jūras kājnieki baznīcā. Liels, platiem pleciem. Tetovējumi uz kakla. Noskūtas galvas. Cietas, nesmaidīgas sejas.
  
  Šeit bija Kovaļenko cilvēki.
  
  Maija vēroja viņu kustību, novērtējot viņu prasmi. Visi bija kompetenti, bet dažas līgas aiz viņas. Viņa iedzēra pēdējo malku tējas, stingri piefiksēja Čikas seju savā prātā un noslīdēja no bāra krēsla. Ar nepārspējamu vieglumu viņa piezagās viņiem aiz muguras, piespiedusi mugursomu pie kājām.
  
  Viņa gaidīja.
  
  Pēc sekundes viens no viņiem viņu pamanīja. Šoks viņa sejā bija mierinošs. Viņi zināja viņas reputāciju.
  
  "Kur ir mana māsa?"
  
  Viņiem vajadzēja kādu brīdi, lai atgūtu savu skarbo izturēšanos. Viens jautāja: "Vai jums ir ierīce?"
  
  Viņiem bija jārunā skaļi, lai dzirdētu viens otru pār cilvēku nākošo un ejošo troksni, aicināja paņemt savus galdus.
  
  "Jā, man tas ir. Parādi man manu māsu."
  
  Tagad vienam no notiesātajiem izdevās pasmaidīt. "Tagad," viņš pasmīnēja, "es varu darīt."
  
  Cenšoties noturēties pūlī, viens no Kovaļenko ļaundariem izmakšķerēja pavisam jaunu iPhone un sastādīja numuru. Meja juta, ka pārējie divi skatās uz viņu, visticamāk, novērtējot, kāda varētu būt viņas reakcija.
  
  Ja viņi sāpinātu Čiku, viņai būtu vienalga par pūli.
  
  Saspringtie brīži ir beigušies. Maija redzēja, kā glīta jauna meitene priecīgi steidzās uz lielu siera kūku izstādi, kurai ātri un tikpat priecīgi sekoja viņas vecāki. Cik tuvu viņi bija nāvei un haosam, viņi vienkārši nevarēja zināt, un Mai nebija vēlēšanās tos parādīt.
  
  iPhone atdzīvojās ar blīkšķi. Viņa saspringa, lai ieraudzītu mazo ekrānu. Tas bija ārpus fokusa. Pēc dažām sekundēm izplūdušais attēls sanāca kopā, lai parādītu viņas māsas sejas tuvplānu. Čika bija dzīva un elpoja, taču viņa izskatījās nobijusies.
  
  "Ja kāds no jums, neliešiem, viņu sāpina..."
  
  "Turpiniet tikai skatīties."
  
  Bilde turpināja pazust. Redzams parādījās viss Čikas ķermenis, tik cieši piesiets pie masīvā ozolkoka krēsla, ka viņa tik tikko varēja pakustēties. Maija sakoda zobus. Kamera turpināja attālināties. Lietotājs devās prom no Čikas caur lielu, labi apgaismotu noliktavu. Kādā brīdī viņi apstājās pie loga un parādīja viņai skatu no ārpuses. Viņa uzreiz atpazina vienu no Maiami ikoniskākajām ēkām - Maiami torni - trīsstāvu debesskrāpi, kas pazīstama ar savu nemitīgi mainīgo krāsu displeju. Vēl pēc dažām sekundēm telefons atgriezās viņas māsai, un īpašniece atkal sāka atkāpties, līdz beidzot apstājās.
  
  "Viņš ir pie durvīm," viņai sacīja Kovaļenko, runīgākais no tautas. "Kad jūs mums iedosit ierīci, tā iznāks. Tad jūs varat precīzi redzēt, kur tas atrodas.
  
  Maija pētīja iPhone. Zvanam ir jābūt nepārtrauktam. Viņa nedomāja, ka tas ir ieraksts. Turklāt viņa redzēja, kā viņš izsauca numuru. Un viņas māsa noteikti bija Maiami.
  
  Protams, viņi varēja viņu nogalināt un aizbēgt, pirms Mai varēja tikt prom no Kokošņikas.
  
  - Ierīce, Kitano jaunkundze. Bandīta balss, lai arī skarba, ietvēra lielu cieņu.
  
  Kā tam jābūt.
  
  Mai Kitano bija gudrs darbinieks, viens no labākajiem japāņu izlūkdienestiem. Viņai bija jābrīnās, cik ļoti Kovaļenko vēlas šo ierīci. Vai tas bija tik stiprs, cik viņa gribēja atgūt māsu?
  
  Jūs nespēlējat ruleti ar ģimeni. Jūs tos atgūsit un vēlāk iegūsit vairāk.
  
  Maija paņēma savu mugursomu. - Es tev to iedošu, kad viņš izies pa durvīm.
  
  Ja tas būtu kāds cits, viņi varētu mēģināt viņu atņemt. Viņi varētu viņu nedaudz vairāk ņirgāties. Bet viņi novērtēja savu dzīvību, tos ļaundarus, un viņi visi kā viens pamāja.
  
  Tas, kuram bija iPhone, ierunājās mikrofonā. "Dari to. Nāc ārā."
  
  Maija uzmanīgi vēroja, kā attēls lēkā apkārt, novēršot uzmanību no māsas, līdz redzeslokā parādījās sasista metāla durvju rāmis. Tad ārpus nobružāta izskata noliktavas kaut kur ļoti nepieciešams krāsojums un lokšņu metāla strādnieks.
  
  Kamera atkāpās vēl tālāk. Parādījās stāvvietas ārpus ielas un liela balta zīme ar uzrakstu "Garāža". Garām pazibēja sarkans automašīnas plankums. Mai juta, ka viņas nepacietība sāk vārīties, un tad kamera pēkšņi atkal pietuvināja ēkas fokusu, jo īpaši pa labi no durvīm, lai atklātu nobružātu veco plāksni.
  
  Ēkas numurs, kam seko vārdi: Dienvidaustrumu iela 1. Viņai bija sava adrese.
  
  Maija nometa mugursomu un metās prom kā izsalcis gepards. Pūlis izkusa viņas priekšā. Tikusi ārā, viņa pieskrēja pie tuvākā eskalatora, pārlēca pāri margām un ar stabilu kāju piezemējās apmēram pusceļā. Viņa kliedza, un cilvēki metās malā. Viņa noskrēja līdz zemes līmenim un sasniedza automašīnu, kuru viņa uzmanīgi novietoja Lielajā avēnijā.
  
  Pagrieza aizdedzes atslēgu. Es pārslēdzu manuālo pārnesumu pārnesumu un nospiedu akseleratoru līdz grīdai. Tigertail Avenue satiksmē dega gumija un nekavējās izmantot iespēju. Pagriežot stūri, viņa trīs ceturtdaļas savas uzmanības pievērsa satelītnavigācijai, ierakstot adresi, sirdij dauzoties.
  
  Navigators viņu atveda uz 27. sānslīdi. Viņas priekšā bija taisns ceļš, kas norādīja uz ziemeļiem, un viņa burtiski iespieda pedāli paklājā. Viņa bija tik koncentrējusies, ka pat nedomāja, ko darīs, kad nonāks noliktavā. Priekšā braucošajai mašīnai viņas dēkas nepatika. Viņš izstājās viņas priekšā, mirgojot aizmugurējos lukturus. Mai ietriecās aizmugurējā spārnā, kā rezultātā vadītājs zaudēja kontroli un iesita savu automašīnu stāvošu motociklu rindā. Uz visām pusēm izmētāti velosipēdi, ķiveres un metāla lauskas.
  
  Mai sašaurināja uzmanību. Veikalu skatlogi un automašīnas svilpoja garām kā tuneļa redzamības izplūdušas sienas. Garāmgājēji viņai kliedza. Motociklisti bija tik šokēti par viņas manevriem lielā ātrumā, ka sastinga un nokrita pie luksofora.
  
  Navigators viņu aizveda uz austrumiem līdz Flagleram. Indikators viņai teica, ka viņa būs klāt pēc piecām minūtēm. Kreisajā pusē zivju tirgus bija miglainā krāsā. Ātra domuzīme, un viņa ieraudzīja zīmi ar uzrakstu "SW1st Street".
  
  Pēc piecdesmit sekundēm navigatora īru akcents paziņoja, ka esat sasniedzis galamērķi.
  
  
  * * *
  
  
  Pat tagad Maija neveica nekādus nopietnus piesardzības pasākumus. Viņa atcerējās aizslēgt automašīnu un atstāt atslēgas aiz priekšējā riteņa pasažiera pusē. Viņa šķērsoja ceļu un drebošajā kamerā atrada zīmi, ko pirms kāda laika bija redzējusi.
  
  Tagad viņa ievilka elpu, lai nocietinātu sevi pret to, ko viņa varētu atrast. Viņa aizvēra acis, atguva līdzsvaru un nomierināja bailes un dusmas.
  
  Rokturis brīvi griezās. Viņa izgāja cauri slieksnim un ātri noslīdēja pa kreisi. Nekas nemainījās. Telpa bija apmēram piecdesmit pēdas no durvīm līdz aizmugurējai sienai un apmēram trīsdesmit pēdas plata. Mēbeļu tur nebija. Uz sienām nav attēlu. Uz logiem nav aizkaru. Virs tā bija vairākas spilgtas, kvēlojošas lampiņu rindas.
  
  Čika joprojām bija piesieta pie krēsla istabas aizmugurē, iepletusi acis un centās kustēties. Un cīnījās, bija skaidrs kaut ko teikt Mai.
  
  Taču Japānas izlūkdienesta aģents zināja, ko meklēt. Viņa pamanīja pusduci drošības kameru, kas atrodas visā vietā, un uzreiz saprata, kas to skatās.
  
  Kovaļenko.
  
  Ko viņa nezināja, kāpēc? Vai viņš gaidīja kādu izrādi? Neatkarīgi no tā, viņa zināja Asins karaļa reputāciju. Tas nebūtu ne ātri, ne viegli, un tajā nebija iekļauta slēpta bumba vai gāzes balona.
  
  Suņa pēda istabas galā, tieši viņas māsas krēsla priekšā, bez šaubām, slēpa pāris pārsteigumus.
  
  Maija lēnām virzījās uz priekšu, atvieglota, ka Čika joprojām ir dzīva, taču bez ilūzijām par to, cik ilgi Kovaļenko to paredzējis.
  
  It kā atbildot, no slēptiem skaļruņiem atskanēja balss. "Mai Kitano! Jūsu reputācija ir nepārspējama." Tas bija Kovaļenko. - Paskatīsimies, vai tas ir pelnījis.
  
  Četras figūras izslīdēja aiz akla suņa kājas. Maija skatījās mirkli, tik tikko noticēt savām acīm, bet tad viņa bija spiesta ieņemt stāju, kad pirmais no slepkavām steidzās viņai pretī.
  
  Viņš ātri skrēja, gatavojoties lidojošam sitienam, līdz Mai viegli paslīdēja uz sāniem un izpildīja perfektu griešanās sitienu. Pirmais cīnītājs šokēts sabruka zemē. No skaļruņiem atskanēja Asins karaļa smiekli.
  
  Tagad viņai uzskrēja otrs cīnītājs, nedodot viņai nekādu iespēju pabeigt pirmo. Vīrietis grieza čakramu - tērauda gredzenu ar žileti asu ārējo malu - uz pirksta gala un, tuvojoties, pasmaidīja.
  
  Maija apstājās. Šis cilvēks bija lietpratējs. Nāvējošs. Spēja vadīt tik bīstamu ieroci ar pārliecinošu vieglumu runāja par gadiem ilgu smagu praksi. Viņš varēja mest čakramu ar vienkāršu plaukstas pirkstu. Viņa ātri izlīdzināja izredzes.
  
  Viņa skrēja viņam pretī, samazinot viņa darbības attālumu. Kad viņa ieraudzīja, ka viņa plaukstas locītava raustījās, viņa slīdēja zem ieroča loka, atmetot galvu tik tālu atpakaļ, kamēr ļaunie asmeņi griezās pa gaisu virs viņas.
  
  Viņas matu šķipsna nokrita uz grīdas.
  
  Maija vispirms trieca ar kājām adeptā, no visa spēka spārdīdama viņa ceļgalus. Tagad nebija īstais laiks saņemt gūstekņus. Ar krakšķēšanu, ko viņa dzirdēja un sajuta vienlaikus, vīrieša ceļgali sašķiebās. Viņa kliedziens bija pirms kritiena zemē.
  
  Tik daudz gadu apmācības tika zaudētas vienā mirklī.
  
  Šī cilvēka acis nodeva daudz vairāk nekā personīgās sāpes. Maija brīdi domāja, kas Kovaļenko varētu būt pār viņu, bet tad cīņā ienāca trešais cīnītājs, un viņa juta, ka pirmais jau ir piecēlies kājās.
  
  Trešais bija liels vīrietis. Viņš soļoja pāri grīdai pret viņu kā liels lācis, kas vajā savu laupījumu, basām kājām sitot pret betonu. Asins karalis viņu uzmundrināja ar virkni ņurdēšanas un pēc tam izplūda smieklos, maniaks savā elementā.
  
  Maija paskatījās viņam tieši acīs. "Jums tas nav jādara. Esam tuvu Kovaļenko notveršanai. Un ķīlnieku atbrīvošana.
  
  Vīrietis brīdi vilcinājās. Kovaļenko šņāca augstu virs galvas. "Tu liec man trīcēt, Mai Kitano, drebēt no bailēm. Divdesmit gadus es biju tikai mīts, un tagad es pārtraucu klusēšanu pēc saviem noteikumiem. Kā tu varēji..." Viņš apstājās. "Vai arī kāds tāds kā jūs kādreiz bija līdzvērtīgs man?"
  
  Maija turpināja skatīties lielajam cīnītājam acīs. Viņa juta, ka arī aiz muguras stāvošais apstājās, it kā gaidot garīgās cīņas iznākumu.
  
  "Cīnīties!" - pēkšņi iekliedzās Asins karalis. "Cīnies vai es likšu jūsu mīļajiem nodīrāt dzīvus un izbarot haizivis!"
  
  Draudi bija reāli. Pat Mai to varēja redzēt. Lielais vīrietis stājās darbībā, steidzoties viņai pretī ar izstieptām rokām. Mai pārskatīja stratēģiju. Sitiet un skrieniet, sitiet ātri un graujoši smagi, pēc tam novācieties no ceļa. Ja iespējams, izmantojiet viņa izmēru pret viņu. Mai ļāva viņam tuvoties, zinot, ka sagaidīs no viņas kādu izvairīgu kustību. Kad viņš sasniedza viņu un satvēra viņas ķermeni, viņa bija viņa sasniedzamā attālumā un aptīta ap viņa kājām.
  
  Tā skaņa, kas atsitās pret grīdu, apslāpēja pat Asins karaļa neprātīgo smiekli.
  
  Tagad pirmais cīnītājs spēcīgi trāpīja viņai, mērķējot uz muguras mazo daļu, un guva sāpīgu sitienu, pirms Maija sagriezās un aizripojās, uzkāpjot aiz notriektā vīrieša un atbrīvojot sev vietu.
  
  Tagad Asins karalis izsaucās. "Nocirst viņas māsai sasodītā galvu!"
  
  Tagad parādījās ceturtais vīrietis, bruņots ar samuraju zobenu. Viņš devās taisni uz Čiku, sešu soļu attālumā no viņas dzīves beigām.
  
  Un Mai Kitano zināja, ka tagad ir pienācis laiks nospēlēt viņas dzīves labāko lugu. Visa viņas gatavošanās, visa viņas pieredze apvienojās pēdējā izmisīgā mēģinājumā glābt māsu - dzīvības un nāves jautājums.
  
  Desmit sekundes nāvējošas žēlastības un skaistuma vai mūža dedzinošas nožēlas.
  
  Maija uzlēca uz lielā vīra svārstīgās muguras, izmantojot viņu kā tramplīnu, lai piezemētu lidojošu sitienu pirmajam cīnītājam. Viņš tik tikko juta šoku, kad Mei svina kāja salauza vairākus viņa sejas kaulus, taču viņš sabruka kā smags svars. Maija nekavējoties iesūca galvu un ripoja, smagi piezemējoties uz mugurkaula, taču lēciena impulss viņu aiznesa tālu pāri betona grīdai minimālā laikā.
  
  Viņa piezemējās tālāk no māsas un vīrieša ar zobenu.
  
  Bet tieši blakus čakranam.
  
  Milisekundes pauzē viņa koncentrēja savu būtību, nomierināja dvēseli un pagriezās, atbrīvojot savu nāvējošo ieroci. Tas izslīdēja pa gaisu, tā nāvējošais asmens liesmojošs, jau sarkans ar pašas Mejas asinīm.
  
  Čakrans trīcēdams ietriecās paukotāja kaklā. Vīrietis sabruka bez skaņas, neko nejūtot. Viņš nekad nesaprata, kas viņu pārsteidza. Zobens klabēja līdz grīdai.
  
  Lielais puisis bija vienīgais cīnītājs, kurš tagad spēja noturēties pret viņu, taču viņa kāja turpināja saliekties, kad viņš mēģināja piecelties. Viņa droši vien sabojāja vienu vai divas cīpslas. Pār viņa seju plūda agonijas un bezpalīdzības asaras, nevis par viņu pašu, bet gan par saviem mīļajiem. Maija nikni paskatījās uz Čiku un piespieda sevi skriet pie māsas.
  
  Viņa izmantoja zobenu, lai pārgrieztu virves, sakoždama zobus purpursarkanajās plaukstu locītavās un asiņainajos nobrāzumos, ko izraisīja nemitīgā cīņa. Beidzot viņa izvilka rīstīties no māsas mutes.
  
  "Lēnāk. Es tevi nesīšu."
  
  Asins karalis pārstāja smieties. "Apturiet viņu!" Viņš kliedza uz lielo cīnītāju. "Dari to. Vai arī es nogalināšu tavu sievu ar savām rokām!"
  
  Lielais vīrs kliedza, mēģinot rāpot viņai pretī, rokas izstieptas. Maija apstājās viņam blakus. "Nāc mums līdzi," viņa teica. "Pievienojies mums. Palīdziet mums iznīcināt šo briesmoni."
  
  Uz brīdi vīrieša sejā iedegās cerība. Viņš pamirkšķināja acis un izskatījās tā, it kā pasaules smagums būtu noņemts no viņa pleciem.
  
  "Tu ej viņiem līdzi, un viņa nomirst," Asins karalis attrauca.
  
  Maija pamāja ar galvu. "Viņa tik un tā ir mirusi, draugs. Vienīgā atriebība, ko tu iegūsi, ir sekot man.
  
  Vīrieša acis bija lūdzošas. Brīdi Mai domāja, ka viņš patiešām izvilks sevi kopā ar viņu, bet tad šaubu mākoņi atgriezās un viņa skatiens nolaidās.
  
  "Es nevaru. Kamēr viņa vēl ir dzīva. ES vienkārši nevaru ".
  
  Maija novērsās, atstājot viņu tur guļam. Viņai bija jāizcīna savi kari.
  
  Asins karalis nosūtīja viņai šķiršanās šāvienu. "Bēdziet, Mai Kitano. Mans karš drīz tiks pieteikts. Un vārti mani gaida."
  
  
  DEVIŅTA NODAĻA
  
  
  Asins karaļa rokas šaudījās uz viņa nazi. Ierocis bija iestrēdzis galdā viņam priekšā ar punktu. Viņš pievilka to pie acīm, pētot ar asinīm piesūcināto asmeni. Cik dzīvības viņš beidza ar šo nazi?
  
  Pa vienam, katru otro dienu divdesmit piecus gadus. Vismaz.
  
  Ja nu vienīgi, lai leģenda, cieņa un bailes būtu svaigas.
  
  Tik cienīgs pretinieks, viņš sev teica. "Kaut man būtu laiks to vēlreiz piedzīvot." Viņš piecēlās kājās, lēnām griežot nazi, un tā asmenim ejot atstaro gaismu.
  
  "Bet mans laiks rīkoties ir gandrīz klāt."
  
  Viņš apstājās pretējā galda galā, kur sieviete ar tumšiem matiem bija piesieta pie krēsla. Viņa jau ir zaudējusi savaldību. Viņam bija riebums skatīties uz viņas sarkanajām acīm, sasvērušos ķermeni un trīcošajām lūpām.
  
  Asins karalis paraustīja plecus. "Neuztraucieties. Tagad man ir pirmā ierīce, lai gan es palaidu garām Kitano. Jūsu vīram tagad vajadzētu piegādāt otro ierīci. Ja tas pāries, jūs iznāksit brīvi.
  
  "Kā - kā mēs varam jums uzticēties?"
  
  "Es esmu goda cilvēks. Tā es pārdzīvoju savu jaunību. Un, ja gods tiktu apšaubīts..." Viņš parādīja viņai notraipīto asmeni. "Vienmēr bija vairāk asiņu."
  
  No viņa datora ekrāna atskanēja apslāpēts zvans. Viņš piegāja klāt un nospieda dažas pogas. Parādījās viņa komandiera seja no Vašingtonas, DC.
  
  "Mēs esam pozīcijā, kungs. Mērķis būs gatavs pēc desmit minūtēm.
  
  "Ierīce ir prioritāte. Pāri visam pārējam. Atceries šo".
  
  "Kungs". Seja atkāpās, atklājot skatu no kāpnes. Viņi skatījās uz stāvlaukumu, kas bija nokaisīts ar atkritumiem un praktiski pamests. Graudainajā attēlā bija redzams klaidonis, kas pārvietojas pa ekrāna augšdaļu, un zils Nissan, kas izkāpj pa automātisko vārtu pāri.
  
  "Atbrīvojieties no šī urbuma. Viņš varētu būt policija."
  
  "Mēs viņu pārbaudījām, kungs. Viņš ir tikai dreifētājs."
  
  Asins karalis juta, ka viņā lēnām sakrājas dusmas. "Atbrīvojieties no viņa. Jautājiet man vēlreiz, un es apglabāšu jūsu ģimeni dzīvu.
  
  Šis vīrietis vienkārši strādāja viņa labā. Bet šis cilvēks zināja, uz ko ir spējīgs Dmitrijs Kovaļenko. Ne vārda nesakot, viņš notēmēja un ar šāvienu galvā nogāza bomzi. Asins karalis pasmaidīja, redzot, ka pāri raupjajam betonam sāk izplatīties tumšs traips.
  
  "Līdz atzīmei atlikušas piecas minūtes."
  
  Asins karalis paskatījās uz sievieti. Viņa bija viņa viesis vairākus mēnešus. Aizsardzības sekretāra sieva nebija maza balva. Džonatans Geitss gatavojās dārgi maksāt par viņas drošību.
  
  - Ser, Geitss ir pārsniedzis noteikto termiņu.
  
  Jebkurā citā situācijā Asins karalis tagad būtu izmantojis nazi. Nav pauzes. Bet otrā ierīce bija svarīga viņa plānos, lai gan ne būtiska. Viņš paņēma satelīta tālruni, kas gulēja blakus datoram, un uzgrieza numuru.
  
  Dzirdēja zvanam un zvanam. - Šķiet, ka jūsu vīram nerūp jūsu drošība, Geitsa kundze. Asins karalis savilka lūpas smaidā. "Vai varbūt viņš jau ir tevi nomainījis, hmm? Šie amerikāņu politiķi..."
  
  Klikšķis, un beidzot atbildēja pārbiedēta balss. "Jā?"
  
  "Es ceru, ka esat tuvu un ka jums ir ierīce, mans draugs. Citādi..."
  
  Aizsardzības ministra balss bija saspringta līdz galam. "ASV nepakļaujas tirāniem," viņš teica, un šie vārdi viņam acīmredzami maksāja daudz viņa sirds un dvēseles. "Jūsu prasības netiks izpildītas."
  
  Asins karalis domāja par elles vārtiem un to, kas atrodas aiz tiem. - Tad klausies, kā tava sieva mirst agonijā, Geits. Man nav vajadzīga otra ierīce tur, kur es dodos.
  
  Pārliecinoties, ka kanāls paliek atvērts, Asins karalis pacēla nazi un sāka īstenot katru savu slepkavniecisko fantāziju.
  
  
  DESMITĀ NODAĻA
  
  
  Heidena Džeja atkāpās no sava datora, kad iezvanījās viņas mobilais telefons. Bens un Karīna ir bijuši aizņemti, lai atjaunotu kapteiņa Kuka jūras braucienus, īpaši tos, kas saistīti ar Havaju salām. Šķita, ka Kuks, lai arī plaši pazīstams kā slavens pētnieks, bija daudz talantu cilvēks. Viņš bija arī slavens navigators un izcils kartogrāfs. Cilvēks, kurš visu kartēja, pierakstīja zemes no Jaunzēlandes līdz Havaju salām un, kā bija plašāk zināms, vispirms nokļuva Havaju salās - vietā, kuru viņš sauca par Sendviču salām. Statuja joprojām atrodas Vaimeas pilsētā Kauai, kas liecina par vietu, kuru viņš pirmo reizi sastapa 1778. gadā.
  
  Heidena atkāpās, kad ieraudzīja, ka zvanītājs ir viņas priekšnieks Džonatans Geitss.
  
  "Jā, ser?"
  
  No otra gala nāca tikai saraustīta elpošana. Viņa piegāja pie loga. "Vai tu mani dzirdi? kungs?"
  
  Viņi nav runājuši, kopš viņš viņai mutiski aizrādīja. Heidens jutās nedaudz nedroši.
  
  Beidzot atskanēja Geitsa balss. "Viņi viņu nogalināja. Tie nelieši viņu nogalināja.
  
  Heidens skatījās ārā pa logu, neko neredzēdams. "Ko viņi izdarīja?"
  
  Viņai aiz muguras Bens un Karīna, viņas toņa satraukti, pagriezās.
  
  "Viņi paņēma manu sievu Heidenu. Pirms mēnešiem. Un pagājušajā naktī viņi viņu nogalināja. Jo es nepildītu viņu pavēles.
  
  "Nē. Tas nevarēja..."
  
  "Jā". Geitsa balss nosprāga, kad viņa viskija uzpildītais adrenalīns skaidri sāka izklīst. "Tā nav tava darīšana, Džej, mana sieva. Es vienmēr esmu bijis patriots, tāpēc prezidents to uzzināja dažas stundas pēc viņas nolaupīšanas. Es palieku..." Viņš stostījās. "Patriots".
  
  Heidens tik tikko zināja, ko teikt. "Kāpēc man tagad pastāstīt?"
  
  "Lai izskaidrotu manus nākamos soļus."
  
  "Nē!" Heidens kliedza, pēkšņās šausmās dauzīdamies pa logu. "Jūs to nevarat izdarīt! Lūdzu!"
  
  "Atpūties. Man nav nodoma sevi nogalināt. Pirmkārt, es palīdzēšu atriebt Sāru. Ironiski, vai ne?"
  
  "Kas?"
  
  "Tagad es zinu, kā jūtas Mets Dreiks."
  
  Haidena aizvēra acis, bet asaras joprojām ritēja pār viņas seju. Atmiņa par Kenediju jau izgaisa no pasaules, sirds, kas kādreiz bija tik uguns pilna, tagad pārvērtās mūžīgā naktī.
  
  "Kāpēc man tagad pastāstīt?" Heidens beidzot atkārtoja.
  
  "Lai to izskaidrotu." Geitss apstājās un pēc tam teica: "Edam Budro ir jaunāka māsa. Es nosūtu jums sīkāku informāciju. Dari to -"
  
  Heidena bija tik satriekta, ka pārtrauca sekretāru, pirms viņš varēja turpināt. "Tu esi pārliecināts?"
  
  - Dariet visu, kas jūsu spēkos, lai piebeigtu šo nelieti.
  
  Līnija ir pārrauta. Heidena dzirdēja e-pasta pīkstienu savā telefonā. Neapstājoties, viņa pēkšņi pagriezās un izgāja no istabas, ignorējot Bena Bleika un viņa māsas satrauktos skatienus. Viņa piegāja pie Kinimaki mazā skapja un atrada viņu vāram vistu ar chorizo mērci.
  
  "Kur ir Alicia?"
  
  "Vakar viņas caurlaide tika anulēta." Lielā havajieša vārdi bija izkropļoti.
  
  Heidens pieliecās tuvāk. "Neesiet sasodīts idiots. Mēs abi zinām, ka viņai nav vajadzīga caurlaide. Tātad, kur ir Alicia?
  
  Kinimaki acis iepletās, skatoties uz šķīvjiem. "Hmm, vienu minūti. Es viņu atradīšu. Nē, viņa tam ir pārāk uzmanīga. ES būšu-"
  
  "Vienkārši piezvani viņai." Heidenas vēders sažņaudzās, tiklīdz viņa teica šos vārdus, un melnums apņēma viņas dvēseli. "Pasaki viņai sazināties ar Dreiku. Viņš saņēma to, ko lūdza. Mēs kaitēsim nevainīgai personai, lai iegūtu informāciju.
  
  - Māsa Budro? Kinimaka šķita asāka nekā parasti. "Vai viņam tiešām tāds ir? Un Geitss to parakstīja?
  
  "Tu arī darītu," Heidena noslaucīja acis, "ja kāds vienkārši spīdzinātu un nogalinātu jūsu sievu."
  
  Kinimaka klusībā šo sagremoja. "Un tas ļauj CIP darīt to pašu ar Amerikas pilsoni?"
  
  "Pašlaik tā ir," sacīja Heidens. "Mēs esam karā."
  
  
  VIENpadsmitā NODAĻA
  
  
  Mets Dreiks sāka ar dārgām lietām. Johnnie Walker Black pudele bija aicinoša un neizskatījās pārāk nobružāta.
  
  Varbūt kaut kas labāks ātri izdzēsīs viņas sejas atmiņu? Vai šoreiz sapnī viņš tiešām viņu izglābs, kā vienmēr solījis?
  
  Meklēšana turpinājās.
  
  Viskijs dega. Viņš nekavējoties iztukšoja glāzi. Viņš atkal piepildīja. Viņš cīnījās, lai koncentrētos. Viņš bija cilvēks, kurš palīdzēja citiem, kurš ieguva viņu uzticību, kurš stāvēja uz savu vietu, lai ar viņu rēķinās, un nekad nevienu nepievīla.
  
  Bet viņš cieta neveiksmi Kenedijam Mūram. Un pirms tam viņš pievīla Alisoni. Un viņš pievīla viņu nedzimušo bērnu, zīdaini, kurš nomira, pirms viņam pat bija iespēja dzīvot.
  
  Džonijs Vokers, tāpat kā katra cita pudele, ko viņš iepriekš bija nogaršojis, lika izmisumam vēl vairāk padziļināt. Viņš zināja, ka tā būs. Viņš gribēja, lai tas sāp. Viņš gribēja, lai tas izgrieztu agoniju no viņa dvēseles.
  
  Sāpes bija viņa nožēla.
  
  Viņš skatījās ārā pa logu. Tas skatījās atpakaļ, tukšs, neredzams un nejūtams - notraipīts melns, gluži kā viņš. Maija un Alicia atjauninājumi kļuva arvien retāk. Zvani no viņa draugiem SAS joprojām ieradās laikā.
  
  Asins karalis pirms dažām dienām veica mēģinājumu pret Bena vecākiem. Viņi bija drošībā. Viņi nekad neapzinājās briesmas, un Bens nekad neuzzinās, cik tuvu viņi bija, lai kļūtu par Asins karaļa atriebības upuri.
  
  Un arī CIP aģenti, kas sargāja Bleikus, to nezināja. SAS nevajadzēja atpazīšanu vai glāstīšanu. Viņi tikko pabeidza uzdevumu un pārgāja uz nākamo.
  
  Atskanēja spocīga melodija. Dziesma bija tikpat aizkustinoša, cik skaista - Evanescence 'My Immortal' - un atgādināja viņam visu, ko viņš jebkad bija zaudējis.
  
  Tas bija viņa zvana signāls. Viņš mazliet apmulsis rakņājās pa palagiem, bet galu galā tika cauri pa telefonu.
  
  "Jā?"
  
  "Tas ir Heidens, Met."
  
  Viņš piecēlās sēdus mazliet taisnāk. Heidens zināja par saviem nesenajiem varoņdarbiem, taču izvēlējās tos ignorēt. Alisija bija viņu starpnieks. "Kas notika? Bens-?" Viņš pat nevarēja piespiesties pateikt šos vārdus.
  
  "Viņam viss kārtībā. Mums viss ir labi. Bet kaut kas notika."
  
  "Vai jūs atradāt Kovaļenko?" Nepacietība griezās cauri alkohola miglai kā spilgts prožektors.
  
  "Nē, vēl ne. Taču Edam Budro ir māsa. Un mēs saņēmām atļauju viņu atvest uz šejieni.
  
  Dreiks apsēdās, viskijs aizmirsts. Naids un elles uguns viņa sirdī iededzināja divas pēdas. "Es precīzi zinu, kas jādara."
  
  
  DIVPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Heidena sagatavojās gaidāmajam. Visa viņas CIP karjera nebija viņu sagatavojusi šai situācijai. Aizsardzības ministra sieva tiek nogalināta. Starptautisks terorists tur ķīlniekos nezināmu skaitu ietekmīgu cilvēku radinieku.
  
  Vai valdība bija informēta par visu iesaistīto personu identitāti? Nekad. Bet jūs varētu būt sasodīti pārliecināts, ka viņi zināja daudz vairāk, nekā jebkad ļāva.
  
  Kad viņa pirmo reizi ienāca, tas šķita daudz vieglāk. Varbūt toreiz, līdz 11. septembrim, viss bija vienkāršāk. Iespējams, viņas tēva Džeimsa Džeja, leģendārā aģenta, kuram viņa tiecās līdzināties, laikos viss bija melns un balts.
  
  Un nežēlīgs.
  
  Tā bija asa mala. Karš pret Asins karali ir izcīnīts daudzos līmeņos, taču viņas karš joprojām var būt visbriesmīgākais un veiksmīgākais.
  
  Blakus esošo cilvēku daudzveidīgās personības deva viņai priekšrocības. Geitss to pamanīja pirmais. Tāpēc viņš ļāva viņiem pašiem veikt Bermudu trijstūra noslēpuma izmeklēšanu. Geitss bija gudrāks, nekā viņa jebkad par viņu bija domājusi. Viņš uzreiz saskatīja tādu kontrastējošu personību priekšrocības kā Mets Dreiks, Bens Bleiks, Meja Kitano un Alisija Mailsa. Viņš redzēja viņas komandas potenciālu. Un viņš tos visus saveda kopā.
  
  Izcili.
  
  Nākotnes komanda?
  
  Tagad vīrietis, kurš bija zaudējis visu, vēlējās, lai tiktu taisnīgi pret vīrieti, kurš tik nežēlīgi nogalināja savu sievu.
  
  Heidens piegāja pie Budro kameras. Klusais algotnis laiski paskatījās uz viņu pāri saliktajām rokām.
  
  "Vai es varu jums palīdzēt, aģent Džej?"
  
  Heidena nekad sev nebūtu piedevusi, ja nebūtu mēģinājusi vēlreiz. "Norādiet mums Kovaļenko atrašanās vietu, Boudreau. Vienkārši atdodiet to un viss būs beidzies." Viņa noplātīja rokas. "Es domāju, ka neizskatās, ka viņš par tevi nerunā."
  
  - Varbūt viņš zina. Boudreau pagrieza savu ķermeni un noslīdēja no gultas. "Varbūt viņš nezina. Varbūt ir par agru teikt, vai ne?"
  
  "Kādi ir viņa plāni? Kas ir šie elles vārti?"
  
  "Ja es zinātu..." Budro seja bija kā mielastu haizivs smaids.
  
  - Tu tiešām zini. Heidens palika ļoti lietišķs. "Es dodu jums šo pēdējo iespēju."
  
  "Pēdējā iespēja? Vai tu grasies mani nošaut? Vai CIP beidzot ir sapratusi, kādi tumši grēki viņiem ir jāizdara, lai paliktu spēlē?
  
  Heidens paraustīja plecus. "Tam ir laiks un vieta."
  
  "Noteikti. Es varētu nosaukt dažas vietas. Budrē viņu ņirgājās, caur siekalu strūklu liecinot neprātam. - Jūs nevarat man darīt neko, aģents Džej, kas liktu man nodot tādu varenu cilvēku kā Asins karalis.
  
  "Nu..." Heidens piespieda sevi pasmaidīt. - Tieši tas mums lika aizdomāties, Ed. Viņa padarīja savu balsi jautru. "Tev nekā nav, vecīt. Nekas. Un tomēr tu neizlīsi. Tu tur sēdi, nīkuļo, labprāt pieņem secinājumu. Kā pilnīgs nelietis. Kā zaudētājs. Kā sūds no dienvidiem. Heidens izgāja no visa spēka.
  
  Boudreau mute savilkās saspringtā baltā līnijā.
  
  "Tu esi cilvēks, kurš padevās. Loafer. Upuri. Impotents."
  
  Budro pavirzījās viņai pretī.
  
  Heidens piespieda seju pret restēm, ķircinot viņu. "Sasodīts ļengans gailis."
  
  Budro iesita sitienu, bet Heidena atkāpās ātrāk, joprojām piespiežot sevi smaidīt. Dūres sitiena skaņa pret tēraudu bija kā slapja pļauka.
  
  "Tāpēc mēs brīnījāmies. Kas liek tādam vīrietim kā tu, karavīrs, kļūt par ļenganu biedru?
  
  Budro tagad skatījās uz viņu ar lēnām saprotošām acīm.
  
  "Tas ir viss". Heidens viņu atdarināja. "Tu tur nokļuvi, vai ne? Viņu sauc Marija, vai ne?
  
  Budrē neizsakāmā niknumā aizcirta resti.
  
  Pienāca Heidena kārta pasmieties. "Kā jau teicu. Impotents."
  
  Viņa novērsās. Sēklas ir iesētas. Tas bija par ātrumu un brutalitāti. Eds Budro normālos apstākļos nekad neplaisātu. Bet tagad...
  
  Kinimaka saritināja televizoru, ko viņi piesēja pie krēsla, kur algotnis to varēja redzēt. Satraukums vīrieša balsī bija acīmredzams, lai gan viņš centās to slēpt.
  
  "Ko pie velna jūs, cilvēki, mēģināt darīt?"
  
  - Turpini skatīties, stulbi. Heidena lika balsij skanēt tā, it kā viņai vairs nebūtu vienalga. Kinimaka ieslēdza televizoru.
  
  Budro iepleta acis. "Nē," viņš maigi teica ar savām lūpām. "Ak nē".
  
  Heidens sastapa viņa skatienu ar pilnīgi ticamu smīnu. "Mēs esam karā, Boudreau. Vai jūs joprojām nevēlaties runāt? Izvēlies sasodītu piedēkli.
  
  
  * * *
  
  
  Mets Dreiks pirms ieiešanas kadrā pārliecinājās, ka kamera ir droši nofiksēta. Melnā balaklava bija novilkta uz viņa sejas vairāk efekta, nevis maskēšanās dēļ, taču ložu necaurlaidīgā veste, ko viņš valkāja, un ierocis, ko viņš nēsāja, noteikti uzsvēra meitenes stāvokļa nopietnību.
  
  Meitenes acīs bija izmisuma, baiļu ezeri. Viņai nebija ne jausmas, ko viņa bija izdarījusi. Man nav ne jausmas, kāpēc viņiem tas bija vajadzīgs. Viņa nezināja, ar ko nodarbojas viņas brālis.
  
  Marija Fedaka bija nevainīga, Dreiks domāja, ja kāds mūsdienās ir nevainīgs. Nejauši noķerts, nelaimē noķerts visā pasaulē izkliedētā tīklā, kas šņāc un sprakšķēja no nāves, bezsirdības un naida.
  
  Dreiks apstājās viņai blakus, vicinot nazi labajā rokā, bet otrs viegli atbalstījās pret pistoli. Viņam vairs nebija nozīmes, ka viņa ir nevainīga. Tā bija atmaksa, nekas mazāks. Dzīve uz mūžu.
  
  Viņš pacietīgi gaidīja.
  
  
  * * *
  
  
  "Marija Fedaka," sacīja Heidens. "Viņa ir jūsu māsa, precējusies, Budro kungs. Jūsu māsa, aizmāršīgā, algotņa kungs. Jūsu māsa ir nobijusies, slepkavas kungs. Viņa nezina, kas ir viņas brālis un ko viņš dara regulāri. Bet viņa tiešām tevi pazīst. Viņa pazīst mīlošu brāli, kurš reizi vai divas gadā apciemo viņu ar viltus stāstiem un pārdomātām dāvanām saviem bērniem. Saki man, Ed, vai tu gribi, lai viņi aug bez mātes?
  
  Budro acis bija izspiedušās. Viņa kailās bailes bija tik spēcīgas, ka Heidenam patiesībā kļuva viņa žēl. Bet tagad nebija īstais brīdis. Viņa māsas dzīve patiešām bija līdzsvarā. Tāpēc viņi par vadītāju izvēlējās vienu Metu Dreiku.
  
  "Marija". Vārds viņam aizbēga, nožēlojami un izmisīgi.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks tik tikko ieraudzīja izbiedēto meiteni. Viņš redzēja Kenediju mirušu rokās. Viņš ieraudzīja Bena asiņainās rokas. Viņš ieraudzīja Harisona vainīgo seju.
  
  Bet visvairāk viņš redzēja Kovaļenko. Asins karalis, galvenais prāts, tik tukšs un bezjēdzīgs cilvēks, ka viņš nevarēja būt nekas vairāk kā reanimēts līķis. Zombijs. Viņš ieraudzīja šī cilvēka seju un gribēja nožņaugt dzīvību visā, kas viņu ieskauj.
  
  Viņa rokas sniedzās pret meiteni un aizvērās ap viņas kaklu.
  
  
  * * *
  
  
  Heidens pamirkšķināja uz monitora. Dreiks sasteidza lietas. Boudreau gandrīz nebija laika piekāpties. Kinimaka paspēra soli viņai pretī, vienmēr laipna starpnieks, bet Alisija Mailza viņu atgrūda.
  
  "Nekādā gadījumā, lielais puisis. Lai tie nelieši pasvīst. Viņiem nav nekas cits kā nāve.
  
  Heidena piespieda sevi ņirgāties Budro tā, kā viņa atcerējās viņa ņirgāšanos, kad viņš pavēlēja nogalināt viņas cilvēkus.
  
  "Vai jūs grasāties čīkstēt, Ed, vai vēlaties uzzināt, kā Lielbritānijā tiek gatavoti suši?"
  
  Budro paskatījās uz viņu ar slepkavniecisku skatienu. Viņam no mutes kaktiņa notecēja plānas siekalas. Emocijas viņu pārņēma tāpat kā tad, kad viņš juta tuvu slepkavībai. Heidens nevēlējās, lai viņš slēptos no viņas.
  
  Alisija jau bija tuvu restēm. "Tu pavēlēji izpildīt nāvessodu manam draugam. Jums vajadzētu priecāties, ka tas ir Dreiks, nevis es. Es liktu tai kucei ciest divreiz ilgāk."
  
  Budrē paskatījās no viena uz otru. "Jums abiem labāk rūpēties, lai es nekad netiktu prom no šejienes. Es zvēru, ka sagriezīšu jūs abus gabalos."
  
  "Saglabājiet to." Heidens noskatījās, kā Dreiks saspiež Marijas Fedakas kaklu. "Viņai nav daudz laika."
  
  Boudreau bija ciets cilvēks, un viņa seja bija atturīga. "CIP nekaitēs manai māsai. Viņa ir Amerikas Savienoto Valstu pilsone."
  
  Tagad Heidens patiešām ticēja, ka neprātīgais tiešām to nesaprata. "Klausies mani, trakais necilvēks," viņa nošņāca. "Mēs esam karā. Asiņainais karalis nogalināja amerikāņus uz Amerikas zemes. Viņš nozaga desmitiem. Desmitiem Viņš vēlas paturēt šo valsti par izpirkuma maksu. Viņš nedomā par tevi vai tavu smirdīgo māsu!
  
  Alisija kaut ko murmināja savā austiņā. Heidens dzirdēja norādījumus. Kinimaka darīja to pašu.
  
  Tāpat kā Dreiks.
  
  Viņš atlaida sievietes kaklu un izvilka pistoli no maciņa.
  
  Heidena sakoda zobus tik stipri, ka nervi ap viņas galvaskausu gaudoja. Instinkts gandrīz lika viņai kliegt un likt viņam apstāties. Uz brīdi viņas uzmanība izplūda, bet tad sākās viņas treniņš, sakot, ka šī ir labākā iespēja izsekot Kovaļenko.
  
  Viena dzīvība, lai izglābtu simtiem vai vairāk.
  
  Budro pamanīja emociju spēli viņas sejā un pēkšņi attapās pie stieņiem, pārliecināts, pastiepj roku un ņurdēja.
  
  "Nedari tā. Nedari tā manai mazajai māsai!
  
  Heidena seja bija akmens maska. "Pēdējā iespēja, slepkava."
  
  "Asins karalis ir spoks. Lai ko es zinātu, tā varētu būt sarkanā siļķe. Viņam patīk šāda veida lietas. "
  
  "Sapratu. Pārbaudi mūs."
  
  Bet Boudreau pārāk ilgi bija algotnis, pārāk ilgi - slepkava. Un viņa naids pret autoritātēm padarīja aklu viņa spriedumu. - Ej ellē, kuce.
  
  Heidenas sirds sažņaudzās, kad viņa piesitīja mikrofona monitoram uz plaukstas locītavas. "Nošaujiet viņu."
  
  Dreiks pacēla ieroci un pielika to pie viņas tempļa. Viņa pirksts nospieda sprūdu.
  
  - Budro šausmās rēca. "Nē! Asins karalis iekšā -"
  
  Dreiks ļāva šausmīgajai šaušanas skaņai apslāpēt visas pārējās skaņas. Viņš vēroja, kā no Marijas Fedakas galvas izplūst asinis.
  
  "Ziemeļu Oahu!" Budro pabeidza. "Viņa lielākā rančo ir tur..." Viņa vārdi apklusa, kad viņš nogrima uz grīdas, vērojot savu mirušo māsu, kas klibo krēslā un skatījās uz asinīm izšļakstīto sienu aiz viņas. Viņš šokēts vēroja, kā balaklavā tērptā figūra tuvojās ekrānam, līdz tas bija pilnībā piepildīts. Tad viņš noņēma masku.
  
  Meta Dreika seja bija auksta, attālināta, bendes seja, kas mīlēja savu darbu.
  
  Heidens saviebās.
  
  
  TRĪSpadsmitā NODAĻA
  
  
  Mets Dreiks izkāpa no taksometra un aizvēra acis, lai izpētītu augsto ēku, kas pacēlās viņa priekšā. Pelēks un neaprakstāms, tas bija ideāls aizsegs slēptajai CIP operācijai. Vietējiem aģentiem bija jāiefiltrējas pazemes garāžā, izejot cauri daudziem drošības līmeņiem. Visi pārējie, neatkarīgi no tā, vai tie bija aģenti vai civiliedzīvotāji, ienāca pa ārdurvīm, apzināti parādot sevi kā vieglu laupījumu.
  
  Viņš pirmo reizi mūžā dziļi ievilka elpu, gandrīz prātīgs, un atgrūda vaļā rotējošās vienas personas durvis. Šķita, ka vismaz šī iestatīšana savu drošību uztver nopietni. Viņa priekšā stāvēja vienkāršs galds, pie kura sēdēja pusducis barga izskata vīriešu. Bez šaubām, to skatījās daudzi citi.
  
  Viņš gāja pāri pulētajai flīžu grīdai. "Heidens Džejs ar nepacietību gaida tikšanos ar mani."
  
  "Kāds ir tavs vārds?"
  
  "Dreiks".
  
  - Mets Dreiks? Apsarga stoiskais izskats nedaudz svārstījās.
  
  "Noteikti".
  
  Vīrietis uzmeta viņam tādu skatienu, kādu vīrietis varētu izmantot, ieraugot slavenību vai ieslodzīto. Tad viņš piezvanīja. Pēc sekundes viņš pavadīja Dreiku uz neuzkrītošu liftu. Viņš ievietoja atslēgu un nospieda pogu.
  
  Dreiks juta, ka pacēlājs paceļas kā uz gaisa spilvena. Viņš nolēma pārāk daudz nedomāt par to, kas notiks, ļāva notikumiem nokārtoties pašiem. Kad durvis atvērās, viņš attapās ar seju pret koridoru.
  
  Koridora galā stāvēja viņa sanāksmes komiteja.
  
  Bens Bleiks un viņa māsa Karīna. Heidens. Kinimaka. Kaut kur aiz muguras stāvēja Alisija Mailsa. Viņš neredzēja Meju, bet tad arī negaidīja pārāk daudz.
  
  Lai gan aina bija nepareiza. Tajā bija jāiekļauj Kenedijs. Bez viņas viss izskatījās dīvaini. Viņš izkāpa no lifta un mēģināja atcerēties, ka viņi noteikti jutās līdzīgi. Bet vai viņi katru vakaru gulēja gultā, skatījās viņas acīm, prātojot, kāpēc Dreiks nebija klāt, lai viņu glābtu?
  
  Tad viņam priekšā bija Bens, un Dreiks, neko nesakot, paņēma jauno puisi savās rokās. Karīna bailīgi pasmaidīja pār brāļa plecu, un Heidens piegāja klāt, lai uzliktu roku uz brāļa pleca.
  
  "Mums tevis pietrūka".
  
  Viņš izmisīgi turējās. "Paldies".
  
  "Tev nav jābūt vienam," Bens teica.
  
  Dreiks paspēra soli atpakaļ. "Klausieties," viņš teica, "ir svarīgi saprast vienu lietu. Esmu izmainīts cilvēks. Tu vairs nevari paļauties uz mani, it īpaši uz tevi, Ben. Ja jūs visi to saprotat, tad pastāv iespēja, ka mēs varam strādāt kopā.
  
  "Tas nebija tavs..." Bens saprata problēmu tieši tā, kā Dreiks no viņa gaidīja. Karīna, pārsteidzoši, bija saprāta roka. Viņa satvēra viņu un vilka malā, atstājot Dreikam brīvu ceļu uz biroju aiz sevis.
  
  Viņš izgāja tiem cauri, ejot pamāja Kinimake. Alisija Mailsa paskatījās uz viņu nopietnām acīm. Viņa arī cieta kāda sev dārga cilvēka zaudējumu.
  
  Dreiks apstājās. "Tās nav beigas, Alicia, nekādā gadījumā. Šis necilvēks ir jālikvidē. Ja nē, viņš var sadedzināt pasauli līdz ar zemi.
  
  "Kovaļenko nomirs kliedzot."
  
  "Aleluja".
  
  Dreiks iegāja viņai garām istabā. Viņam labajā pusē stāvēja divi lieli datori, cietie diski čukstēja un klikšķēja, kamēr viņi meklēja un lejupielādēja datus. Viņa priekšā bija pāris ložu necaurlaidīgi logi līdz grīdai ar skatu uz Maiami pludmali. Viņu pēkšņi pārsteidza attēls, kurā Velss izliekas par izvirtuli un lūdza snaipera tēmekli, lai redzētu iedegušos ķermeņus.
  
  Šī doma lika viņam aizdomāties. Tā bija pirmā reize, kad viņš saskanīgi domāja par Velsu kopš Kenedija noslepkavošanas. Velss nomira šausminošā nāvē no Alisijas vai Mejas rokām. Viņš nezināja, kuras no tām, un viņš nezināja, kāpēc.
  
  Viņš dzirdēja, ka pārējie ienāca viņam pakaļ. "Tātad..." Viņš koncentrējās uz skatu, kas pavērās. "Kad mēs dosimies uz Havaju salām?"
  
  "No rīta," sacīja Heidens. "Daudzi no mūsu aktīviem tagad ir vērsti uz Oahu. Pārbaudām arī citas salas, jo Kovaļenko, kā zināms, ir vairāk nekā viena rančo. Protams, tagad arī zināms, ka viņš ir maldināšanas meistars, tāpēc turpinām uzraudzīt arī citas versijas dažādos pasaules reģionos."
  
  "Labi. Atceros atsauci uz "Kapteini Kuku", "Dimanta galvu" un "Hell's Gate". Vai jūs uz to mērķējāt?"
  
  Bens to paņēma. "Lielā mērā, jā. Bet Kuks nolaidās Kauai, nevis Oahu. Viņa..." Monologs pēkšņi beidzās. "Hmm, īsumā. Mēs neatradām neko neparastu. Čau."
  
  "Vai nav tiešas saiknes starp Kuka un Diamond Head?"
  
  "Mēs pie tā strādājam". Karīna runāja mazliet aizstāvoties.
  
  "Bet viņš ir dzimis Jorkšīrā," Bens piebilda, pārbaudot Dreika jauno barjeru. - Zini, Dieva zeme.
  
  Šķita, ka Dreiks pat nedzirdēja, ko saka viņa draugs. "Cik ilgi viņš pavadīja Havaju salās?"
  
  "Mēneši," sacīja Karīna. "Viņš atgriezās tur vismaz divas reizes."
  
  "Varbūt tad viņš apmeklēja katru salu. Jums vajadzētu pārbaudīt viņa žurnālus, nevis viņa vēsturi vai sasniegumus. Mums ir jāzina par lietām, ar kurām viņš nav slavens."
  
  "Tas ir..." Karīna apklusa. "Tam tiešām ir jēga."
  
  Bens neko neteica. Karīna nepabeidza. "Mēs zinām: Havaju uguns, zibens un vulkānu dievs ir sieviete vārdā Pele. Viņa ir populāra figūra daudzās senās Havaju salu pasakās. Tiek uzskatīts, ka viņas mājas atrodas viena no pasaulē aktīvākajiem vulkāniem, taču tā atrodas Lielajā salā, nevis Oahu.
  
  "Tas ir viss?" Dreiks īsi jautāja.
  
  "Nē. Lai gan lielākā daļa stāstu ir par viņas māsām, dažas leģendas ir par Peles vārtiem. Vārti ved uz uguni un vulkāna sirdi - vai tas jums izklausās pēc elles?
  
  "Varbūt tā ir metafora," Kinimaka nedomājot sacīja, tad nosarka. "Nu, tas varētu būt. Zini..."
  
  Alīsija iesmējās pirmā. "Paldies Dievam, vismaz kādam citam ir humora izjūta." Viņa šņāca, pēc tam piebilda "No offense" balsī, kas liecināja, ka viņai nav īsti vienalga, kā pret viņu jūtas cilvēki.
  
  Peles vārti varētu būt noderīgi, sacīja Dreiks. "Tā turpināt. Tiekamies no rīta."
  
  - Vai tu nepaliec? Bens izpļāpājās, acīmredzami cerēdams, ka viņam būs iespēja aprunāties ar savu draugu.
  
  "Nē". Dreiks skatījās ārā pa logu, kad saule sāka riet pār okeānu. "Man šovakar kaut kur jābūt."
  
  
  Četrpadsmitā nodaļa
  
  
  Dreiks izgāja no istabas, neatskatīdamies. Kā jau bija gaidāms, Heidens viņu panāca tieši brīdī, kad viņš grasījās iekāpt liftā.
  
  "Dreik, palēnini. Viņai viss kārtībā?"
  
  "Tu zini, ka viņai viss ir kārtībā. Jūs redzējāt viņu video straumē.
  
  Heidens satvēra viņa roku. "Tu saproti ko ar to domāju."
  
  "Viņai kļūs labāk. Tam bija labi jāizskatās, jūs to zināt. Boudreau noteikti domāja, ka tas ir pa īstam.
  
  "Jā".
  
  "Kaut es varētu redzēt, kā viņš salūzt."
  
  "Nu, es biju tas, kuru viņš nodūra, tāpēc es to izbaudīju, pateicoties jums."
  
  Dreiks nospieda pirmā stāva pogu. "Viņa māsai tagad vajadzētu būt kopā ar jūsu aģentiem. Viņi nogādās viņu uz slimnīcu un sakārtos. Viltus asinis ir velns, kas nodarbojas ar savām lietām, jūs zināt.
  
  "Budrē kļuva trakāks, ja iespējams. Kad viņa māsa piecēlās, dzīva..." Heidena pamāja ar galvu. "Galīgais sabrukums".
  
  "Plāns darbojās. Ideja bija laba, "viņai sacīja Dreiks. "Esam saņēmuši informāciju. Tas bija tā vērts ".
  
  Heidens pamāja. "Es zinu. Es tikai priecājos, ka maniaks ir aiz restēm.
  
  Dreiks iekāpa liftā un gaidīja, kad durvis aizvērsies. "Ja tas būtu atkarīgs no manis," viņš teica, kad Heidens pazuda no redzesloka. "Es nošautu necilvēku viņa kamerā."
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks brauca ar taksometru uz Biskeinas bulvāri un devās uz Bayside Marketplace. Vīrietis, kurš viņam bija piezvanījis, izklausījās apslāpēts, nedrošs un pilnīgi nedabisks, vēlējās satikties ārpus Bubba Gump. Dreikam bija humora mirklis un viņš ieteica Hūteru, iespējams, viņiem piemērotāku vietu, taču Meja izturējās tā, it kā viņa viņu pat nedzirdētu.
  
  Dreiks pievienojās pūlim, klausījās trokšņainajā jautrībā un jutās pilnīgi ārpus savas stihijas. Kā šie cilvēki varēja būt tik laimīgi, kad viņš zaudēja kaut ko tik dārgu? Kā viņiem varēja nerūpēties?
  
  Viņa kakls bija sauss, lūpas sasprēgājušas. Bubba Gump bārs bija aicinošs. Varbūt viņš varētu nogrimt dažas, pirms viņa ieradās. Tomēr viņam nebija ilūziju; tas bija jāpārtrauc. Ja viņš devās uz Havaju salām, lai izsekotu mīļotās sievietes slepkavu, ja viņš gatavojās atriebties, nevis kļūt par upuri, tai bija jābūt pēdējai reizei.
  
  Vajadzēja būt.
  
  Viņš jau grasījās stumt durvis, kad Maija uz viņu kliedza. Viņa bija turpat, atspiedusies pret stabu mazāk nekā sešu pēdu attālumā no manis. Ja viņa būtu ienaidnieks, viņš šobrīd būtu miris.
  
  Viņa apņēmība pret nežēlību un izrēķināšanos bija bezvērtīga bez uzmanības un pieredzes.
  
  Maija devās uz restorānu, Dreiks viņai sekoja. Viņi ieņēma vietas pie bāra un pasūtīja "Lava Flows" par godu savam gaidāmajam ceļojumam uz Havaju salām.
  
  Dreiks klusēja. Viņš nekad iepriekš nebija redzējis Mai Kitano nervozu. Viņš nekad agrāk nebija redzējis viņu izbiedētu. Viņš nevarēja iedomāties scenāriju, kas viņu sadusmotu.
  
  Un tad viņa pasaule atkal sabruka.
  
  "Kovaļenko nolaupīja manu māsu Čiku no Tokijas. Ir pagājuši daudzi mēneši. Kopš tā laika viņš viņu tur gūstā. Maija dziļi ievilka elpu.
  
  "Es saprotu. Es saprotu, ko tu izdarīji," Dreiks čukstus teica. Tas bija acīmredzami. Ģimene vienmēr ir bijusi pirmajā vietā.
  
  "Viņam ir ierīce."
  
  "Jā".
  
  "Es ierados ASV, lai viņu atrastu. Lai atrastu Kovaļenko. Bet man neizdevās, līdz tu un tavi draugi ar mani nesazinājās. ES esmu tev parādā".
  
  "Mēs viņu neizglābām. Tu izdarīji."
  
  "Jūs man iedevāt cerību, padarījāt mani par daļu no komandas."
  
  "Jūs joprojām esat daļa no komandas. Un neaizmirstiet, ka valdībai ir cits līdzeklis. Viņi negrasās padoties. "
  
  "Ja vien kādam no viņiem nebrīvē nav bijis mīļotais cilvēks."
  
  Dreiks zināja, kas notika ar Geitsa sievu, taču neko neteica. "Tu mums būsi vajadzīga Havaju salās, Mai. Ja mēs vēlamies uzvarēt šo cilvēku, mums vajag labāko. Valdība to zina. Tāpēc jums, Alisijai un pārējiem bija atļauts doties prom.
  
  "Un tu?"
  
  "Un es".
  
  "Kā ir ar taviem mīļajiem, Dreik? Vai Asins karalis mēģināja īstenot savu atriebību?
  
  Dreiks paraustīja plecus. "Viņam neizdevās."
  
  "Un tomēr viņš turpinās mēģināt."
  
  "Vai jūsu māsa ir drošībā?" Vai viņai nepieciešama papildu aizsardzība? Es pazīstu dažus cilvēkus...
  
  "Par to ir parūpējies, paldies."
  
  Dreiks pētīja neskarto dzērienu. "Tad tas viss beigsies Havaju salās," viņš teica. "Un tagad, kad mēs to esam gandrīz atraduši, tas būs drīz."
  
  Maija ilgi malks dzēriena. "Viņš būs gatavs, Dreik. Viņš to plāno desmit gadus.
  
  "Šī ir uguns zeme," viņš teica. "Pievienojiet Kovaļenko un mūs visus šim vienādojumam, un visa šī vieta varētu vienkārši eksplodēt."
  
  
  * * *
  
  
  Viņš noskatījās, kā Meja dodas uz autostāvvietu un devās uz vietu, kur, viņaprāt, varētu būt taksometrs. Maiami naktsdzīve ritēja pilnā sparā. Alkohols nebija vienīgā pieejamā apreibinošā viela, un nebeidzamu, patīkamu nakšu, skaistu vīriešu un sieviešu un strauju melodiju kombinācija smagi darbojās, lai uzlabotu pat viņa nestabilo morāli.
  
  Viņš apgriezās ap stūri, un viņa priekšā pavērās jahtu piestātne, jahtas brieda, lai ieņemtu savu vietu, ļaužu pūļi piepildīja joslas, brīvdabas restorāns bija piepildīts ar skaistiem cilvēkiem, kuriem tas nevarēja rūpēties.
  
  Galvenokārt pateicoties tādiem cilvēkiem kā Mets Dreiks.
  
  Viņš pagriezās atpakaļ. Viņa mobilais tālrunis zvanīja ar šo trakulīgo, melodisko melodiju.
  
  Ātra pogas nospiešana. "Jā?"
  
  "Mets? Labdien. Sveiki." Oksfordas izglītības smalkais tonis viņu pārsteidza.
  
  "Tālu?" - viņš teica. Torstens Dāls?
  
  "Noteikti. Kurš vēl izklausās tikpat labi?"
  
  Dreiks krita panikā. "Viss ir kārtībā?"
  
  "Neuztraucieties, draugs. Šajā pasaules malā viss ir labi. Islande ir lieliska. Bērni ir fantastiski. Sieva ir... sieva. Kā klājas ar Kovaļenko?
  
  "Mēs viņu atradām," Dreiks smaidot sacīja. "Gandrīz. Mēs zinām, kur meklēt. Šobrīd notiek mobilizācija, un rīt mums vajadzētu būt Havaju salās.
  
  "Perfekti. Iemesls, kāpēc es zvanu, var būt jums noderīgs vai arī ne. Jūs varat izlemt pats. Kā zināms, Dievu kapa izpēte turpinās piesardzīgi. Vai atceries, kā Freja pilī es stāvēju uz Odina kapa malas ar izkārušos mēli? Vai atceries, ko mēs atradām?"
  
  Dreiks atcerējās savu tūlītējo bijību. "Noteikti".
  
  "Ticiet man, kad es saku, ka gandrīz katru dienu mēs atrodam dārgumus, kas ir vienādi vai pat lielāki par šo. Taču šorīt manu uzmanību piesaistīja kaut kas ikdienišķāks, galvenokārt tāpēc, ka tas man atgādināja par tevi.
  
  Dreiks iegāja šaurajā alejā, lai labāk dzirdētu zviedru. "Atgādina tev mani? Vai jūs atradāt Hercules?"
  
  "Nē. Bet mēs atradām zīmes uz katras kapa nišas sienām. Tie bija paslēpti aiz dārgumiem, tāpēc sākumā nebija redzami.
  
  Dreiks noklepojās. - Marks?
  
  "Tie sakrita ar fotoattēlu, kuru jūs man atsūtījāt."
  
  Dreikam pagāja brīdis, un tad zibens iespēra viņa sirdī. "Pagaidi. Jūs domājat tieši tādu pašu attēlu, ko es nosūtīju? Virpuļu attēls, ko atradām laika ceļošanas ierīcēs?
  
  "Es domāju, ka tas tev liks iekost, mans draugs. Jā, tās zīmes vai virpuļi, kā jūs sakāt."
  
  Dreiks uz brīdi palika bez vārda. Ja marķējumi Dievu kapā sakrita ar marķējumu, ko viņi atrada uz senajām ceļojumu ierīcēm, tas nozīmēja, ka tie bija no tā paša laikmeta.
  
  Dreiks runāja caur sausu muti. "Tas nozīmē-"
  
  Bet Torstens Dāls jau visu bija padomājis. "Ka dievi radīja ierīces, lai ceļotu laikā. Ja jūs par to domājat, tas ir loģiski. No tā, ko atradām Odina kapā, mēs zinām, ka tie pastāvēja. Tagad mēs zinām, kā viņi manipulēja ar laika ritējumu.
  
  
  PIECPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Asins karalis stāvēja uz sava mazā medījumu rezervāta malas un vēroja, kā vairāki viņa Bengālijas tīģeri dzenās pēc maza brieža, kas viņiem bija atbrīvota. Viņa emocijas bija saplēstas. No vienas puses, bija prieks savā īpašumā un brīvajā laikā skatīties vienu no izcilākajām nogalināšanas mašīnām, kas jebkad radītas uz planētas. No otras puses, tas bija kliedzošs kauns, ka viņi tika turēti gūstā. Viņi bija pelnījuši vairāk.
  
  Ne tā kā viņa gūstekņi. Viņi bija pelnījuši to, ko grasījās iegūt.
  
  Boudreau.
  
  Asins karalis pagriezās, dzirdēdams, kā vairāki cilvēki traucas pa zāli. "Budro kungs," viņš norūca. "Kā notika CIP aizturēšana?"
  
  Vīrietis apstājās dažus jardus tālāk, izsakot viņam prasīto cieņu, bet bez bailēm uz viņu skatījās. "Grūtāk, nekā es iedomājos," viņš atzina. "Paldies par kluso izvilkšanu."
  
  Asins karalis apstājās. Viņš juta tīģerus sev pie muguras, dzenoties pakaļ izbiedētajam stirniņam. Briedis čīkstēja un aizbēga, pārbiedēts, nespēdams stāties pretī savai nāvei. Boudreau nebija tāds. Asins karalis izrādīja viņam zināmu cieņu.
  
  "Vai Mets Dreiks ir pārspējis jūs?"
  
  "CIP izrādījās atjautīgāka, nekā es domāju. Tas ir viss".
  
  "Tu zini, ja man būtu ierocis, tavas māsas nāve nebūtu iestudēta."
  
  Budro klusēšana liecināja, ka viņš saprata.
  
  "Tagad ir laiks rīkoties," sacīja Asins karalis. "Man vajag kādu, kas iznīcina citas rančo. Tie, kas atrodas Kauai un Lielajā salā. Vai jūs varat to izdarīt manā vietā?"
  
  Vīrietis, kuru viņš lika izglābt no mūža ieslodzījuma, pēkšņi atrada cerību. "Ka es varu."
  
  "Jums jānogalina katrs ķīlnieks. Katrs vīrietis, sieviete un bērns. Tu to vari izdarīt?"
  
  "Jā, ser".
  
  Asins karalis paliecās uz priekšu. "Tu esi pārliecināts?"
  
  "Es darīšu visu, ko tu man prasīsi."
  
  Asins karalis neizrādīja nekādas ārējas emocijas, bet bija apmierināts. Boudreau bija viņa kompetentākais cīnītājs un komandieris. Labi, ka viņš palika tik uzticīgs.
  
  "Tad ej, gatavojies. Es gaidu jūsu norādījumus."
  
  Viņa vīri aizveda amerikāni, un Asins karalis norādīja, lai viens vīrietis nogaida aiz viņa. Tas bija Klods, kurš vadīja savu rančo Oahu.
  
  "Kā jau teicu, Klod, ir pienācis laiks. Vai esat gatavs, vai?"
  
  "Viss ir gatavs. Cik ilgi mums vajadzētu izturēt?"
  
  "Tu noturēsi, līdz nomirsi," ķērca Asins karalis. "Tad tavs parāds man tiks samaksāts. Jūs esat daļa no uzmanības novēršanas. Protams, tā ir tikai neliela daļa, taču jūsu upuris ir tā vērts.
  
  Viņa Oahu pārraugs klusēja.
  
  "Vai tas jūs traucē?"
  
  "Nē. Nē, ser."
  
  "Tas ir labi. Un, tiklīdz mēs koncentrēsim viņu uzmanību uz rančo, jūs atklāsiet vietējās salu šūnas. Es iziešu cauri elles vārtiem, bet Havaju salas sadegs.
  
  
  SEŠPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  CIP privātā lidmašīna lidoja trīsdesmit deviņu tūkstošu pēdu augstumā. Mets Dreiks pakratīja ledu savā tukšajā glāzē un atvēra vāku citam miniatūram viskijam. Viņš viens pats novietojās lidmašīnas astes daļā, cerot, ka viņi cienīs viņa vientulību. Taču pastāvīgie skatieni un nikni čuksti viņam liecināja, ka "laipni lūdzam atpakaļ" furgons drīz piebrauks viņam blakus.
  
  Un viskijs vēl pat nebija sācis krist uz nerviem.
  
  Haidens sēdēja pāri ejai viņam, Kinimaka viņai blakus. Neskatoties uz viņa misijas raksturu, havajietis šķita diezgan priecīgs par atgriešanos dzimtenē. Viņa ģimene tika cieši apsargāta, taču mūžīgi optimistiskais milzis šķita diezgan pārliecināts, ka viņam vēl būs iespēja tos redzēt.
  
  Heidens runāja ar Džonatanu Geitsu, izmantojot satelīta tālruni. "Vēl trīs? Kopā divdesmit viens ieslodzītais, kungs. Jā, es esmu pārliecināts, ka ir vairāk nekā tas. Un vēl nav vietas. Paldies".
  
  Heidena nogrieza saiti un nolaida galvu. "Es vairs nevaru ar viņu runāt. Kā runāt ar vīrieti, kura sieva tikko nogalināta? Ko tu grasies teikt?"
  
  Dreiks viņu vēroja. Pagāja brīdis, bet tad viņa paskatījās uz viņu ar spokainu skatienu. "Piedod, Met. ES nedomāju. Tik daudz kas notiek."
  
  Dreiks pamāja ar galvu un izsmēla glāzi. - Vai Geitsam nevajadzētu paņemt atvaļinājumu?
  
  "Situācija ir pārāk nestabila." Heidens piespieda telefonu pie viņas ceļgala. "Karā neviens nevar palikt aizmugurē."
  
  Dreiks ironiski pasmaidīja. "Es nedomāju, ka Havaju salas ir tik lielas."
  
  "Jūs domājat, kāpēc viņi vēl nav atraduši vismaz vienu no viņa rančo? Nu, tas nav nekas liels. Bet tur ir šausmīgi daudz necaurredzamu mežu, pauguru un ieleju. Arī rančo droši vien ir maskētas. Un Asins karalis mums ir sagatavots. Šķiet, ka Vašingtona domā, ka vietējie mums palīdzēs vairāk nekā parastais darbaspēks.
  
  Dreiks pacēla uzaci. "Pārsteidzoši, viņiem, iespējams, ir taisnība. Šeit parādās mūsu draudzīgais gigants.
  
  Mano viņam plati, viegli pasmaidīja. "Es pazīstu lielāko daļu Honolulu iedzīvotāju."
  
  Parādījās izplūdums, un pie tā pēkšņi atradās Bens Bleiks. Dreiks skatījās uz jauno vīrieti. Tā bija pirmā reize, kad viņi ieraudzīja viens otru pa īstam kopš Kenedija nāves. Viņā pāršalca emociju uzliesmojums, ko viņš ātri apspieda un apbēra ar vēl vienu malku.
  
  "Tas viss notika tik ātri, draugs. Es nevarēju palīdzēt. Viņa mani izglāba, bet... bet es nevarēju viņu izglābt.
  
  "ES tevi nevainoju. Tā nebija tava vaina."
  
  "Bet tu aizgāji."
  
  Dreiks paskatījās uz Karīnu, Bena māsu, kura niknām acīm skatījās uz brāli. Acīmredzot viņi apsprieda Bena neapdomīgo rīcību, un viņš devās pretī. Dreiks iespieda vēl vienu viskiju un atlaidās krēslā, skatiens bija fiksēts. "Apmēram pirms tūkstoš gadiem es pievienojos SAS. Labākais kaujas spēks pasaulē. Ir iemesls, kāpēc viņi ir labākie, Ben. Cita starpā tas ir tāpēc, ka viņi ir nežēlīgi cilvēki. Nežēlīgs. Slepkavas. Viņi neizskatās pēc Meta Dreika, kuru jūs zināt. Vai pat kā Mets Dreiks, kurš meklē Odina kaulus. Šis Mets Dreiks nebija SAS. Viņš bija civilpersona. "
  
  "Un tagad?"
  
  "Kamēr Asins karalis dzīvo un Vendeta joprojām pastāv, es nevaru būt civilpersona. Nav svarīgi, cik ļoti es gribu būt."
  
  Bens paskatījās prom. "Es to saprotu".
  
  Dreiks bija pārsteigts. Viņš pa pusei pagriezās, kad Bens piecēlās un devās atpakaļ uz savu vietu. Varbūt jaunais puisis sāka augt.
  
  Ja pēdējie trīs mēneši šo procesu nebūtu paātrinājuši, nekas nekad nebūtu paātrinājies.
  
  Heidens viņu vēroja. "Viņš bija kopā ar viņu, jūs zināt. Kad viņa nomira. Arī viņam bija grūti."
  
  Dreiks norija siekalas un neko neteica. Viņa kakls sarāvās, un tas bija viss, ko viņš varēja darīt, lai neizplūstu asarās. Kāds cilvēks no SAS. Viskijs atstāja karstas pēdas vēdera lejasdaļā. Pēc brīža viņš jautāja: "Kā iet ar kāju?"
  
  "Sāp. Es varu staigāt un pat skriet. Tomēr negribētu cīnīties ar Budro vēl dažas nedēļas.
  
  "Kamēr viņš būs cietumā, jums tas nebūs jādara."
  
  Viņa uzmanību piesaistīja kņada. Maija un Alisija sēdēja dažas rindas uz priekšu un pāri ejai viena no otras. Abu sieviešu attiecības nekad nav bijušas vairāk kā aukstas, taču kaut kas abas kaitināja.
  
  "Jūs mūs kompromitējāt!" Alisija sāka kliegt. "Lai izglābtu savu nolādēto māsu. Kā gan citādi viņi varēja atrast viesnīcu?
  
  Dreiks izslīdēja no sēdekļa un devās lejup pa eju. Pēdējā lieta lidojumā bija cīņa starp divām nāvējošākajām sievietēm, kuras viņš jebkad bija pazinis.
  
  "Hadsons nomira tajā viesnīcā," Alisija norūca. "Viņi viņu nošāva, kamēr... kamēr..." Viņa pakratīja galvu. "Vai tā bija jūsu informācija, Kitano? Es aicinu jūs teikt patiesību."
  
  Alīsija iegāja ejā. Maija piecēlās, lai paskatītos viņai sejā. Abas sievietes bija gandrīz no deguna līdz degunam. Maija atkāpās, lai atbrīvotu vietu sev. Nepieredzējušam novērotājam varētu šķist, ka tā ir japāņu meitenes vājuma pazīme.
  
  Dreiks zināja, ka tā ir nāvējoša zīme.
  
  Viņš metās uz priekšu. "Stop!"
  
  "Mana māsa ir desmit Hadsonu vērta."
  
  Alisija norūca. "Tagad es dabūšu maija vakariņu!"
  
  Dreiks zināja, ka Meja neatkāpsies. Būtu bijis vieglāk pastāstīt Alisijai to, ko viņa jau zināja - ka Hadsons bija atdevis sevi -, taču Mai Kitano lepnums neļāva viņai padoties. Alisija pārsteidza. Meja iebilda. Alisija pabīdījās uz sāniem, lai atbrīvotu sev vairāk vietas. Maija uzskrēja viņai virsū.
  
  Dreiks skrēja viņiem pretī.
  
  Alisija izdarīja sitienu, pakāpās uz priekšu un ar elkoni ielika Mejai sejā. Japāņu karotāja nekustējās, bet nedaudz pagrieza galvu, ļaujot sitienam svilpot milimetru tālāk no viņas.
  
  Mai spēcīgi iesita Alisijai pa ribām. Atskanēja spēcīga elpas svilpe, un Alisija atspēkoja atpakaļ pret starpsienu. Maija virzījās uz priekšu.
  
  Haidena kliedzot pielēca kājās. Arī Bens un Karīna stāvēja kājās, abi ziņkārīgi par to, kurš uzvarēs cīņā. Dreiks iesteidzās iekšā ar spēku, iegrūdams Meju blakus sēdeklī un ar roku pārgriežot Alisijai rīkli.
  
  "Stop." Viņa balss bija klusa kā kaps, bet pilna ar draudiem. "Tavam mirušajam sasodītā puisim nav nekāda sakara ar to. Un arī tava māsa." Viņš paskatījās uz Meju. "Kovaļenko ir ienaidnieks. Kad šis nelietis kļūst par FUBAR, jūs varat cīnīties ar visu, ko vēlaties, bet līdz tam saglabājiet to.
  
  Alisija pagrieza roku. "Tai kucei vajadzētu mirt par to, ko viņa izdarīja."
  
  Maija nepamirkšķināja. - Tev gāja daudz sliktāk, Alisi.
  
  Dreiks redzēja, kā uguns atkal uzliesmoja Alisijas acīs. Viņš izpļāpāja vienīgo, kas viņam ienāca prātā. "Tā vietā, lai strīdētos, varbūt jūs varētu man paskaidrot, kurš no jums patiesībā nogalināja Velsu. Un kāpēc."
  
  Cīņa viņiem ir pārsniegusi.
  
  Heidens bija tieši aiz viņa." Hadsons tika izsekots ar augsto tehnoloģiju izsekošanas ierīci Miles. Tu to zini. Neviens šeit nav apmierināts ar veidu, kā Mai atdeva ierīci. Viņas balsī bija tērauds. "Nemaz nerunājot par to, kā viņa to ieguva. Bet pat es saprotu, kāpēc viņa to izdarīja. Dažas augstākās valdības amatpersonas pašlaik piedzīvo to pašu. Kovaļenko jau spēlē savu pēdējo spēli, un mēs tik tikko tikām līdz otrajai bāzei. Un, ja noplūdes nav noslēgtas...
  
  Alisija norūca un atgriezās savā vietā. Dreiks atrada vēl vienu miniatūru paku un devās atpakaļ pa eju pie sava. Viņš raudzījās taisni uz priekšu, pagaidām nevēlēdamies uzsākt nekādu sarunu ar savu labāko draugu.
  
  Bet pa ceļam Bens pieliecās pie viņa. "FUBAR?"
  
  "Iejukusi līdz nepazīšanai."
  
  
  Septiņpadsmitā nodaļa
  
  
  Pirms viņu nolaišanās Heidens saņēma telefona zvanu, informējot, ka Eds Budro ir aizbēgis no CIP cietuma. Asins karalis izmantoja iekšējo informāciju un pretēji viņa paša vēlmei izvilka Budro, veicot zemu, bezrūpīgu darbību.
  
  "Jūs, cilvēki, nekad neko nemācāties," Dreiks viņai teica un nebija pārsteigts, kad viņai nebija ko teikt pretī.
  
  Honolulu lidosta pazibēja miglaini, tāpat kā ātrs brauciens pilsētā. Pēdējo reizi, kad viņi atradās Havaju salās, viņi uzbruka Davora Babiča savrupmājai, un viņa dēls Blanka viņus iekļāva aizdomās turamo sarakstā. Tobrīd tas šķita nopietni.
  
  Tad parādījās Dmitrijs Kovaļenko.
  
  Honolulu bija rosīga pilsēta, atšķirībā no vairuma Amerikas vai Eiropas pilsētu. Bet kaut kā jau doma, ka Vaikiki pludmale atrodas ne vairāk kā divdesmit minūšu attālumā, mīkstināja pat Dreika drūmās domas.
  
  Bija agrs vakars, un viņi visi bija noguruši. Bet Bens un Karina uzstāja, ka viņi dodas tieši uz CIP ēku un pieslēdzas vietējam tīklam. Viņi abi ļoti vēlējās sākt rakt kapteiņa Kuka žurnālu atrašanās vietu. To dzirdot, Dreiks gandrīz pasmaidīja. Benam vienmēr ir patikusi mīklas.
  
  Heidens paātrināja dokumentu kārtošanu, un drīz viņi atradās citā mazā birojā, līdzīgā tam, ko viņi bija atstājuši Maiami. Vienīgā atšķirība bija tā, ka pa logu varēja redzēt Waikiki augstceltnes viesnīcas, slaveno rotējošo restorānu Top of Waikiki un tālumā Oahu lielāko apskates objektu - sen izmirušo vulkānu, kas pazīstams kā Diamond Head.
  
  "Dievs, es gribu šeit dzīvot," Karīna nopūtās.
  
  "Es ticu," Kinimaka nomurmināja. "Lai gan esmu pārliecināts, ka lielākā daļa atpūtnieku šeit pavada vairāk laika nekā es."
  
  "Ei, jūs bijāt Evergleidā pirms neilga laika," Heidena attrauca, pievienojot Bena un Karinas datorus priviliģētai sistēmai. "Un satiku vienu no vietējiem iedzīvotājiem."
  
  Kinimaka brīdi izskatījās neizpratnē, tad iesmējās. "Tu domā aligatoru? Tas bija ļoti jautri, jā.
  
  Heidens pabeidza to, ko darīja, un paskatījās apkārt. "Kā būtu ar ātrām vakariņām un agru gultu? Mēs sākam darbu rītausmā."
  
  Atskanēja mājieni un piekrītoši murminājumi. Kad Meja piekrita, Alisija aizgāja. Dreiks viņu pieskatīja, pirms vērsās pie saviem kolēģiem. "Jums visiem vajadzētu zināt kaut ko, ko es šodien uzzināju. Man ir sajūta, ka šī varētu būt viena no vissvarīgākajām informācijas daļām, ko mēs jebkad atklāsim. Viņš ieturēja pauzi. - Dals ar mani sazinājās vakar.
  
  Torstens? - Bens izpļāpājās. "Kā trakajam zviedram klājas? Pēdējo reizi, kad es viņu redzēju, viņš skatījās uz Odina kauliem.
  
  Dreiks izlikās, ka neviens viņu netraucē. "Izpētot Dievu kapenes, viņi atrada zīmes, kas saskanēja ar ruļļiem, ko atradām pārsūtīšanas ierīcēs."
  
  "Konsekventi?" piebalsoja Heidens. "Cik konsekventi?"
  
  "Viņi ir tieši tādi paši."
  
  Bena smadzenes ieslēdzās pilnā ātrumā. "Tas nozīmē, ka tie paši cilvēki, kas uzcēla kapenes, arī radīja ierīces. Tas ir neprāts. Teorija ir tāda, ka dievi paši uzcēla savas kapenes un burtiski gulēja, lai nomirtu, vienlaikus pagarinot dzīvi masveida izmiršanas rezultātā. Tagad jūs sakāt, ka viņi ir arī radījuši laika ceļošanas ierīces? Bens apstājās. "Patiesībā tas ir loģiski..."
  
  Karīna pamāja ar galvu, skatoties uz viņu. "Muļķis. Protams, tam ir jēga. Tā viņi ceļoja laikā, manipulēja ar notikumiem un veidoja cilvēku likteņus.
  
  Mets Dreiks klusēdams novērsās. - Tiksimies no rīta.
  
  
  * * *
  
  
  Nakts gaiss bija smaržīgs, tropiski silts un nedaudz kluss. Dreiks klīda pa ielām, līdz atrada atvērtu bāru. Klientu lokam jābūt atšķirīgam no citiem bāriem citās valstīs, vai ne? Galu galā tās bija debesis. Tad kāpēc uz mūžu ieslodzītie joprojām spēlēja biljardu, izskatījās, ka vieta pieder viņiem? Kāpēc stieņa galā bija kāds dzērājs ar atmestu galvu? Kāpēc mūžīgais pāris sēdēja šķirti, apmaldījušies savā mazajā pasaulē, kopā, bet atsevišķi?
  
  Nu, dažas lietas bija savādākas. Alicia Miles bija bārā un pabeidza savu dubulto dzērienu. Dreiks domāja par aiziešanu. Bija arī citi bāri, kuros viņš varēja patverties no savām bēdām, un, ja lielākā daļa no tiem izskatītos šādi, viņš justos kā mājās.
  
  Bet, iespējams, aicinājums uz darbību nedaudz mainīja viņa viedokli. Viņš piegāja pie viņas un apsēdās. Viņa pat nepacēla acis.
  
  - Bāc, Dreik. Viņa pastūma savu tukšo glāzi viņam pretī. "Nopērc man dzērienu."
  
  "Atstājiet pudeli," Dreiks pamācīja bārmeni un ielēja sev pusglāzi Bacardi Oakheart. Viņš pacēla glāzi, tostā. Alisija Mailza. Desmit gadus ilgas attiecības, kas nekur nepagāja, vai ne? Un te nu mēs esam paradīzē, piedzeramies bārā.
  
  "Dzīvei ir veids, kā jūs sabojāt."
  
  "Nē. SRT to izdarīja.
  
  "Tas noteikti nepalīdzēja."
  
  Dreiks paskatījās uz viņu sānis. "Vai tas ir godīguma piedāvājums? No tevis? Cik no tiem jūs nogremdējāt?"
  
  "Pietiekami, lai mazinātu spiedienu. Ne tik daudz, cik man vajag."
  
  "Un tomēr jūs neko nedarījāt, lai palīdzētu šiem cilvēkiem. Tajā ciemā. Vai tu vispār atceries? Jūs ļāvāt mūsu pašu karavīriem viņus nopratināt.
  
  "Es biju karavīrs, tāpat kā viņi. Man bija pasūtījums. "
  
  "Un tad jūs piekāpāties augstākajam solītājam."
  
  "Es esmu izpildījis savu pienākumu, Dreik." Alisija papildināja savu rumu un spēcīgi trieca pudeli pret galdu. "Ir pienācis laiks gūt labumu."
  
  "Un paskaties, kur tas tevi nokļuva."
  
  "Tu domā, paskatieties, kur tas mūs noveda, vai ne?"
  
  Dreiks klusēja. Var teikt, ka viņš izvēlējās lielo ceļu. Var arī teikt, ka viņa izvēlējās zemo ceļu. Tam nebija nozīmes. Viņi nokļuva tajā pašā vietā ar tādiem pašiem zaudējumiem un tādu pašu nākotni.
  
  "Vispirms mēs tiksim galā ar asiņaino vendetu. un Kovaļenko. Tad jau redzēsim, kur esam." Alisija sēdēja, skatoties tālumā. Dreiks prātoja, vai viņas domas grozās ap Timu Hadsonu.
  
  "Mums joprojām ir jārunā par Velsu. Viņš bija mans draugs. "
  
  Alisija iesmējās, izklausīdamās gluži kā iepriekš. "Tas vecais izvirtulis? Viņš nekādā gadījumā nebija tavs draugs, Dreik, un tu to zini. Mēs runāsim par akām. Bet beigās. Tieši tad tas notiks."
  
  "Kāpēc?"
  
  Pār plecu peldēja maiga balss. "Jo tieši tad tam ir jānotiek, Met." Tie bija Maija maigie toņi. Viņa bez skaņas viegli pieslējās viņiem klāt. "Jo mums ir nepieciešams viens otram, lai vispirms tiktu galā."
  
  Dreiks mēģināja slēpt savu pārsteigumu, kad viņu ieraudzīja. "Vai patiesība par Velsu ir tik šausmīga?"
  
  Viņu klusēšana runāja par to, kas tas bija.
  
  Meja pakāpās starp viņiem. "Es esmu šeit, jo man ir svins."
  
  "Āķis? No kā? Man likās, ka japāņi tevi mainīja.
  
  "Oficiāli viņi to izdarīja." Mai balsī bija jautra nots. "Neoficiāli viņi risina sarunas ar amerikāņiem. Viņi zina, cik svarīgi ir notvert Kovaļenko. Nedomājiet, ka manai valdībai nav acu, ko redzēt.
  
  "Es pat nebiju par to sapņojis." Alisija šņāca. "Es tikai gribu zināt, kā jūs mūs atradāt." Viņa kratīja jaku, it kā gribētu atiestatīt bāku.
  
  "Es esmu labāks par tevi," Mai teica un tagad smējās. "Un tas ir vienīgais bārs trīs kvartālos."
  
  "Tā ir patiesība?" Dreiks pamirkšķināja acis. - Kāda ironija.
  
  "Man ir pārsvars," Mai atkārtoja. "Vai vēlaties tagad nākt man līdzi un pārbaudīt, vai arī jūs abi esat pārāk piedzērušies, lai rūpētos?"
  
  Pēc sekundes Dreiks izlēca no krēsla, un Alisija apgriezās. - Parādi man ceļu, mazais elf.
  
  
  * * *
  
  
  Pēc neilga brauciena ar taksometru viņi drūzmējās uz rosīgas ielas stūra, klausoties, kā Mai viņus atjaunina.
  
  "Tas nāk tieši no kāda, kuram es uzticos Izlūkošanas aģentūrā. Kovaļenko rančo pārvalda daži cilvēki, kuriem viņš uzticas. Tā tas ir bijis vienmēr, lai gan tagad tas viņam palīdz vairāk nekā jebkad agrāk, kad viņam ir vajadzīgs laiks, lai... labi, darītu to, ko viņš plāno darīt. Jebkurā gadījumā viņa rančo Oahu pārvalda vīrietis vārdā Klods.
  
  Mai vērsa viņu uzmanību uz jauniešu rindu, kas šķērsoja izliekto un spilgti apgaismoto ieeju izsmalcinātajā klubā. "Klodam pieder šis klubs," viņa teica. Mirgojošās gaismas reklamēja "Dzīvie dīdžeji, piektdienas parakstu pudeles un īpašie viesi". Dreiks paskatījās apkārt pūlim ar grimstošu sajūtu. Tajā piedalījās aptuveni tūkstotis Havaju salu skaistāko jauniešu dažādos izģērbšanās stāvokļos.
  
  "Mēs varētu nedaudz izcelties," viņš teica.
  
  "Tagad es zinu, ka jūs visi esat izmazgājušies." Alisija uzsmaidīja viņam. "Gadu vecs Dreiks stāvētu blakus divām jaukām sievietēm, ar kurām viņš tagad ir kopā, uzliktu abas rokas uz vaigiem un stumtu mūs tur."
  
  Dreiks berzēja acis, zinādams, ka viņai ir pārsteidzoši taisnība. "Trīsdesmito gadu vidus maina cilvēku," viņš paspēja, pēkšņi sajutis Alisonas zaudējuma, Kenedija slepkavības, pastāvīgās reibuma smagumu. Viņam izdevās pievērst viņiem abiem tēraudu skatienu.
  
  - Šeit sākas Kloda meklēšana.
  
  Viņi smaidot gāja garām šveicariem un atradās šaurā tunelī, kas bija piepildīts ar mirgojošām gaismām un viltus dūmiem. Dreiks uz brīdi bija dezorientēts un to norakstīja kā nedēļu ilgu reibumu. Viņa domāšanas procesi bija izplūduši, viņa reakcijas vēl jo vairāk. Viņam vajadzēja ātri pārvietoties.
  
  Aiz tuneļa atradās plašs balkons ar skatu uz deju grīdu no putna lidojuma. Ķermeņi kustējās unisonā ar dziļiem basa ritmiem. Siena pa labi turēja tūkstošiem dzēriena pudeļu un atstaroja gaismu mirdzošās prizmās. Ducis bāra darbinieku strādāja pie spēlētājiem, lasot no lūpām, dāvinot sīknaudu un pasniedzot nepareizus dzērienus vienaldzīgiem kluba apmeklētājiem.
  
  Tas pats, kas jebkurā citā bārā. Dreiks ar zināmu ironiju iesmējās. "Aiz muguras". Viņš norādīja, nevajadzēdams slēpties pūlī. "Auļu iežogota teritorija. Un aiz tiem - aizkari.
  
  "Privātas ballītes," Alisija sacīja. "Es zinu, kas tur notiek."
  
  "Protams, jūs zināt." Maija bija aizņemta, lūkojoties apkārt, cik vien spēja. "Vai ir kāda aizmugurējā istaba, kurā jūs nekad neesat bijis, Mails?"
  
  - Pat neej tur, kuce. Es zinu par jūsu varoņdarbiem Taizemē. Pat es neko no tā nemēģinātu."
  
  "Tas, ko jūs dzirdējāt, bija ļoti nepietiekami novērtēts." Maija sāka lejup pa platajām kāpnēm, neatskatoties. "Uzticies man".
  
  Dreiks sarauca pieri uzlūkoja Alisiju un pamāja uz deju grīdu. Alisija izskatījās pārsteigta, bet tad viņa saprata, ka viņš plāno izmantot īsceļu un doties uz privātu zonu. Angliete paraustīja plecus. "Tu vadi, Dreik. ES tev sekošu."
  
  Dreiks sajuta pēkšņu, neracionālu asiņu pieplūdumu. Tā bija iespēja pietuvoties kādam, kurš varētu zināt Dmitrija Kovaļenko atrašanās vietu. Asinis, ko viņš bija izlējis līdz šim, bija tikai piliens jūrā, salīdzinot ar to, ko viņš bija gatavs izliet.
  
  Kad viņi gāja cauri smejošajiem, nosvīdušajiem ķermeņiem uz deju grīdas, vienam no puišiem izdevās pagriezt Alisiju apkārt. "Ei," viņš uzsauca savam draugam, viņa balss pulsējošajā ritmā tik tikko bija dzirdama. "Man vienkārši paveicās".
  
  Alisija iedūra sastindzis pirkstus viņa saules pinumā. "Tev nekad nav paveicies, dēls. Paskatieties tikai uz savu seju."
  
  Viņi ātri devās tālāk, ignorējot ārdošo mūziku, šūpojošos ķermeņus, bāra darbiniekus, kas pūlī kustējās uz priekšu un atpakaļ ar paplātēm, kas bija nosvērtas virs galvas. Pāris skaļi strīdējās, vīrietis piespiedās pie kolonnas, un sieviete viņam kliedza ausī. Pusmūža sieviešu pulciņš svīda un uzpūtās, sēžot aplī ar šņabi-želeju un mazām zilām karotītēm rokās. Visā stāvā bija zemi galdi, no kuriem lielākā daļa zem lietussargiem bija piepildīti ar bezgaršīgiem dzērieniem. Neviens nebija viens. Daudzi vīrieši izdarīja dubultu gājienu, kad Mai un Alicia aizgāja mūžībā, par ko kaitināja viņu draudzenes. Mai apdomīgi ignorēja uzmanību. Alicia to izraisīja.
  
  Viņi nonāca pie virvju zonas, kas sastāvēja no bieza zelta pinuma, kas bija izstiepta starp diviem stipriem misiņa virves stabiem. Šķita, ka iestāde pieņēma, ka neviens faktiski neizaicinās divus ļaundarus, kas atrodas abās pusēs.
  
  Tagad viens no viņiem pakāpās uz priekšu, pastiepdams plaukstu, un pieklājīgi lūdza Maiju atkāpties.
  
  Japāņu meitene ātri pasmaidīja. "Klods mūs sūtīja redzēt..." Viņa apstājās, it kā apdomādama.
  
  - Pilipo? Otrs slepkava ierunājās ātri. "Es saprotu, kāpēc, bet kas ir šis puisis?"
  
  "Miesassargs".
  
  Abi lielie vīri skatījās uz Dreiku kā kaķi, kas iedzina peli stūrī. Dreiks viņiem plati uzsmaidīja. Viņš neko neteica, ja nu viņa angļu valodas akcents raisītu aizdomas. Alisijai nebija tādu baiļu.
  
  "Tātad, šis Pilipo. Kāds viņš ir? Vai mēs labi pavadīsim laiku, vai kā?
  
  "Ak, viņš ir labākais," pirmais izlēcējs teica ar īgnu smaidu. "Perfektais džentlmenis"
  
  Otrs izlēcējs paskatījās uz viņu drēbēm. "Tu neesi īsti ģērbies šim gadījumam. Vai esi pārliecināts, ka Klods tevi sūtīja?
  
  Mais balsī nebija ne miņas no ņirgāšanās, kad viņa teica: "Diezgan droši."
  
  Dreiks izmantoja biržu, lai novērtētu slēptās nišas. Īsas kāpnes veda uz platformu, uz kuras stāvēja liels galds. Ap galdu bija apmēram ducis cilvēku, no kuriem lielākā daļa izskatījās pietiekami entuziasma pilni, lai liktu domāt, ka viņi nesen ir uzšņaukuši kādu nopietnu pulveri. Pārējie tikai izskatījās nobijušies un skumji, jaunas sievietes un pāris puiši, acīmredzot ne partijas grupas biedri.
  
  "Čau, Pilipo!" - kliedza otrais izlēcējs. "Svaiga gaļa jums!"
  
  Dreiks sekoja meitenēm pa īsu kāpņu posmu. Šeit bija daudz klusāk. Līdz šim viņš ir saskaitījis divpadsmit nepārprotami sliktos puišus, kuriem visiem, iespējams, bija ieroči. Bet, kad viņš salīdzināja divpadsmit vietējos izpildītājus ar Meju, Alisiju un sevi, viņš neuztraucās.
  
  Viņš palika viņiem aiz muguras, cenšoties pēc iespējas nepievērst sev uzmanību. Mērķis bija Pilipo, un tagad viņi atradās dažu pēdu attālumā no viņa. Šis naktsklubs gatavojās patiešām sākt šūpot.
  
  Pilipo skatījās uz meitenēm. Sausais klikšķis kaklā liecināja par viņa interesi. Dreiks blāvi redzēja, kā viņa roka sniedzas pēc dzēriena un noliec to atpakaļ.
  
  "Klods tevi sūtīja?"
  
  Pilipo bija maza auguma, tievs vīrietis. Viņa platās, izteiksmīgās acis Dreikam uzreiz pateica, ka šis vīrietis nav Kloda draugs. Mēs pat nepazinām viens otru. Viņš vairāk bija marionete, nomināls kluba vadītājs. Patērējams.
  
  "Ne īsti". Arī Maija to saprata un acumirklī no pasīvas sievietes pārvērtās par apbrīnojamu slepkavu. Sastindzis pirksti ierakās rīklē diviem tuvākajiem vīriešiem, un dziļš sitiens no priekšpuses lika trešajam bezsamaņā, izkrītot no krēsla. Alisija uzlēca uz blakus esošā galda, ar augstu kājām piezemējās uz dupša un iesita ar papēdi sejā vīrietim ar plūstošiem kakla tetovējumiem. Viņš ietriecās viņam blakus esošajā zvērā, notriecot abus no kājām. Alisija uzlēca uz trešo vietu.
  
  Dreiks salīdzinājumā ar to bija lēns, taču daudz postošāks. Garmatainais aziāts viņam pretī stājās pirmais un virzījās uz priekšu, izmantojot sitiena un frontāla sitiena kombināciju. Dreiks pagāja malā, satvēra kāju un griezās ar lielu, pēkšņu spēku, līdz vīrietis kliedza un sabruka šņukstošā kamolā.
  
  Nākamais vīrietis izvilka nazi. Dreiks pasmīnēja. Asmens šaudījās uz priekšu. Dreiks satvēra plaukstas locītavu, salauza to un iedzina ieroci dziļi tā īpašnieka vēderā.
  
  Dreiks devās tālāk.
  
  Nelaimīgie pakaramie aizbēga no galda. Tam nebija nozīmes. Viņi neko nezinātu par Klodu. Vienīgais, kurš varēja, kā to varēja gaidīt, iesprūda pēc iespējas dziļi savā plīša ādas krēslā, izbaiļus iepletām acīm un klusi kustoties lūpām.
  
  "Pilipo". Maija pieslējās viņam klāt un uzlika roku uz viņa augšstilba. "Vispirms jūs vēlaties mūsu uzņēmumu. Tagad jums nav. Tas ir rupji. Kas nepieciešams, lai būtu mans draugs?"
  
  "Man... man ir vīrieši." Pilipo mežonīgi žestikulēja, viņa pirksti trīcēja kā vīrietim, kurš atradās uz alkohola atkarības robežas. "Visur".
  
  Dreiks uzskrēja diviem atlēcējiem, kuri bija gandrīz tikuši līdz kāpņu augšai. Alisija slaucīja klaiņotājus viņam pa labi. No apakšas atskanēja smaga deju mūzika. Ķermeņi dažādās reibuma stadijās bija izkaisīti pa visu deju grīdu. Dīdžejs miksēja un ņurdēja valdzinātajai publikai.
  
  "Klods tevi nesūtīja," nepārprotami pārsteigts dvesa otrs izlēcējs. Dreiks izmantoja kāpņu pakāpienus, lai šūpoties uz priekšu un novietotu abas kājas uz vīrieša krūtīm, nosūtot viņu atpakaļ trokšņainajā bedrē.
  
  Cits vīrietis pārlēca pāri pēdējam pakāpienam un metās pret Dreiku, vicinot rokas. Anglis saņēma sitienu pa ribām, kas būtu nogāzis vājāku vīrieti. Tas sāp. Viņa pretinieks apstājās, gaidot efektu.
  
  Bet Dreiks tikai nopūtās un piezemējās cieši augšā, šūpojoties no kāju zolēm. Atlēcējs tika pacelts no zemes, viņš acumirklī zaudēja samaņu. Troksnis, ar kādu viņš atsitās pret zemi, lika Pilipo manāmi lēkāt.
  
  "Vai jūs kaut ko teicāt?" Maija pārvilka perfekti koptu nagu pāri havajieša stublajam vaigam. "Par jūsu vīriešiem?"
  
  "Vai tu esi traks? Vai jūs vispār zināt, kam pieder šis klubs?"
  
  Maija pasmaidīja. Alisija tuvojās abiem, nesatraukta pēc tam, kad bija tikusi galā ar četriem miesassargiem. - Tas ir jocīgi, ka tu tā saki. Viņa pielika kāju uz Pilipo sirds un stipri piespieda. "Šis puisis, Klods. Kur viņš ir?"
  
  Pilipo acis šaudījās apkārt kā iesprostoti ugunspuķes. "Es... es nezinu. Viņš šeit nekad nenāk. Es vadu šo vietu, bet es... es nepazīstu Klodu.
  
  "Nožēlojami." Alisija iespēra Pilipo pa sirdi. "Tev".
  
  Dreikam vajadzēja kādu brīdi, lai noskenētu viņu perimetru. Viss šķita droši. Viņš noliecās, līdz bija deguns pie deguna ar kluba īpašnieku.
  
  "Mums tas ir. Tu esi nevērtīgs kalps. Es pat piekrītu, ka tu nepazīsti Klodu. Bet tu esi sasodīti pārliecināts, ka pazīsti kādu, kas viņu pazīst. Cilvēks, kurš ik pa laikam ciemojas. Vīrietis, kurš pārliecinās, ka tu sevi kontrolē. Tagad..." Dreiks satvēra Pilipo aiz rīkles, viņa niknums tik tikko bija slēpts. "Jūs man pateiksit šī cilvēka vārdu. Vai arī es nogriezīšu tev nost galvu."
  
  Pilipo čuksti palika nedzirdēti pat šeit augšā, kur dārdošos būkšķus apslāpēja smagās akustiskās sienas. Dreiks pakratīja galvu tā, kā tīģeris krata galvu mirušai gazelei.
  
  "Kas?"
  
  "Buhanans. Šo cilvēku sauc Bjūkenans."
  
  Dreiks saspiedās stiprāk, kad dusmas sāka pārņemt. - Pastāsti man, kā tu ar viņu sazinies. Kenedija attēli piepildīja viņa redzējumu. Viņš tik tikko juta, kā Maija un Alisija viņu vilka prom no mirstošā kluba īpašnieka.
  
  
  ASTOŅpadsmitā NODAĻA
  
  
  Havaju nakts joprojām ritēja pilnā sparā. Bija gandrīz pāri pusnaktij, kad Dreiks, Meja un Alisija izslīdēja no kluba un iesauca stāvošu kabīni. Alicia aptvēra viņu bēgšanas ceļu, priecīgi tuvojoties dīdžejam, satverot viņa mikrofonu un atstājot savu labāko rokzvaigznes iespaidu. "Sveiki, Honolulu! Kā pie velna tev iet? Tik priecīgs būt šeit šovakar. Jūs, puiši, esat sasodīti skaisti!" Tad viņa aizslīdēja, atstājot aiz sevis tūkstoš ieteikumu uz tūkstoš lūpām.
  
  Tagad viņi brīvi runāja ar taksometra vadītāju. "Cik ilgi jūs domājat, pirms Pilipo brīdina Bjūkenanu?" Alisija jautāja.
  
  "Ja paveiksies, viņi kādu laiku var viņu neatrast. Viņš ir labi savienots. Bet, ja viņi to dara..."
  
  - Viņš nerunās, - Dreiks sacīja. "Viņš ir gļēvulis. Viņš nepievērsa uzmanību tam, ka ir izsitis Kloda vīrieti. Es uzliktu savu hipotēku. "
  
  "Atlēcēji var runāt." Mai maigi teica.
  
  "Lielākā daļa no viņiem ir bezsamaņā." Alisija iesmējās, tad nopietnāk teica. "Bet spraitam ir taisnība. Kad viņi atkal varēs staigāt un runāt, viņi čīkst kā cūkas.
  
  Dreiks noklikšķināja ar mēli. "Sasodīts, jums abiem ir taisnība. Tad mums tas jādara ātri. Šonakt. Citas izvēles nav."
  
  "Ziemeļu Kukuy iela," Mai teica taksometra vadītājam. - Varat mūs izlaist morgā.
  
  Taksists uzmeta viņai ātru skatienu. "Patiešām?"
  
  Alisija pievērsa viņa uzmanību ar nekaunīgu smaidu. "Klusi, pieci. Brauc tikai."
  
  Taksometrs nomurmināja kaut ko līdzīgu: "Sasodītā haole", bet paskatījās uz ceļu un apklusa. Dreiks domāja, kur viņi dosies. "Ja šis patiešām ir Bjūkenana birojs, viņš, visticamāk, šobrīd tur neatradīsies."
  
  Alisija šņāca. "Dreiks, Dreiks, jūs vienkārši neklausāties pietiekami uzmanīgi. Kad mēs beidzot sapratām, ka stulbajam vīram Pilipo rīkle ir tik stipri nospiesta tavās rokās, ka tas kļuva purpursarkans, mēs sākām glābt viņa smieklīgo dzīvību, un viņš mums teica, ka Bjūkenanam ir mājas.
  
  "Māja?" Dreiks savilkās grimasē.
  
  "Par biznesu. Jūs zināt šos tirgotājus. Viņi tur dzīvo un ēd, spēlē, no turienes organizē savus vietējos darbus. Uztur kārtību. Viņš pat paturēs apkārt savus cilvēkus. Tā ir nepārtraukta smaga ballīte, cilvēk.
  
  "Tas pagaidām palīdzēs noklusēt notikumus naktsklubā." Mai teica, kad taksometrs piebrauca pie morga. "Atceraties, kad mēs ielauzāmies šī piegādes magnēta birojā Honkongā? Mēs ātri ieejam, ātri izejam. Tā tam vajadzētu būt."
  
  "Tāpat kā tad, kad nonācām tajā vietā Cīrihē." Alisija skaļi teica Dreikam. "Tas nav tikai par tevi, Kitano. Tas nav tik tālu."
  
  
  * * *
  
  
  Heidena iegāja viņai iedalītajā dzīvoklī CIP ēkā Honolulu un apstājās mirusi. Bens viņu gaidīja, sēdēdams uz gultas un nokāris kājas.
  
  Jauneklis izskatījās noguris. Viņa acis bija asiņainas, dienām ilgi lūkojoties datora ekrānā, un viņa piere izskatījās nedaudz saburzīta no tik intensīvas koncentrēšanās. Heidens priecājās viņu redzēt.
  
  Viņa izaicinoši paskatījās pa istabu. "Vai jūs ar Karīnu beidzot pārgriezāt nabassaiti?"
  
  "Har, har. Viņa ir ģimene." Viņš to teica tā, it kā viņu tuvība būtu visredzamākā lieta. "Un viņa noteikti daudz zina par datoriem."
  
  "Ģēnija līmeņa IQ jums palīdzēs ar to." Haidena novilka kurpes. Biezais paklājs jutās kā putojošs spilvens zem sāpošām kājām. "Esmu pilnīgi pārliecināts, ka rīt jūs atradīsiet to, kas mums nepieciešams, Kuka žurnālos."
  
  "Ja mēs tos vispār spēsim atrast."
  
  "Viss ir tīmeklī. Jums tikai jāzina, kur meklēt. "
  
  Bens sarauca pieri uz viņu. "Vai ir... vai ir sajūta, ka ar mums šeit manipulē? Vispirms atrodu Dievu kapenes, un tad kustības ierīces. Tagad mēs atklājam, ka šīs divas parādības ir saistītas. Un..." Viņš apstājās.
  
  "Un kas?" Heidens apsēdās viņam blakus uz gultas.
  
  "Ierīces varētu kaut kādā veidā savienot ar elles vārtiem," viņš sprieda. "Ja Kovaļenko tos vēlas, viņiem tā ir jābūt."
  
  "Tā nav patiesība". Heidens pieliecās tuvāk. "Kovaļenko ir traks. Mēs nevaram apgalvot, ka saprotam viņa domāšanu.
  
  Bena acis liecināja, ka viņš ātri zaudē savas domas un flirtē ar citiem. Viņš noskūpstīja Heidenu, kad viņa nolieca galvu pret viņu. Viņa atrāvās, kad viņš sāka kaut ko klabināt savā kabatā.
  
  "Es jūtos ērtāk, kad tas nāk ārā caur rāvējslēdzēju, Ben."
  
  "Eh? Nē. Es to gribēju." Viņš izņēma mobilo, pārslēdza ekrānu uz MP3 atskaņotāju un izvēlējās albumu.
  
  Fleetwood Mac sāka dziedāt "Second Hand News" no klasiskajām tenkām.
  
  Heidens pārsteigts pamirkšķināja acis. "Dinoroks? Tiešām?"
  
  Bens uzmeta viņu viņai uz muguras. "Daži no tiem ir labāki, nekā jūs domājat."
  
  Heidenai netrūka caururbjošās skumjas viņas puiša tonī. Viņa nepalaida garām dziesmas tēmu, kas redzama nosaukumā. To pašu iemeslu dēļ Bens lika viņai domāt par Kenediju Mūru un Dreiku un visu, ko viņi bija zaudējuši. Viņi ne tikai zaudēja lielisku draugu Kenedijā, bet arī viņas vardarbīgā nāve pārvērta visus Dreika draugus par fona troksni.
  
  Bet, kad Lindsija Bekingema sāka dziedāt par garo zāli un darīt savu, noskaņojums drīz mainījās.
  
  
  * * *
  
  
  Mai palūdza taksometra šoferi pagaidīt, taču vīrietis neklausīja. Tiklīdz viņi izkāpa no mašīnas, viņš iedarbināja dzinēju un aizbrauca prom, smidzinot granti.
  
  Alīsija viņu pieskatīja. "Saraustīts".
  
  Maija norādīja uz krustcelēm viņu priekšā. "Buhanana māja pa kreisi."
  
  Viņi gāja patīkamā klusumā. Pirms dažiem mēnešiem Dreiks zināja, ka tas nekad nebūtu noticis. Šodien viņiem bija kopīgs ienaidnieks. Viņus visus aizkustināja Asins karaļa neprāts. Un, ja viņam ļaus palikt brīvībā, viņš joprojām var viņiem nodarīt nežēlīgu kaitējumu.
  
  Kopā viņi bija viena no labākajām komandām pasaulē.
  
  Viņi šķērsoja krustojumu un palēnināja ātrumu, kad Bjūkenana īpašums nonāca redzeslokā. Vieta bija piepildīta ar gaismu. Aizkari ir nolaisti. Durvis bija atvērtas, lai ļautu mūzikai plūst cauri zonai. Repa mūzikas dūkoņa bija dzirdama pat pāri ielai.
  
  "Paraugs kaimiņš," komentēja Alisija. "Kāds tāds - man vienkārši vajadzētu pietuvoties un sagraut viņu sasodīto mūzikas centru."
  
  "Bet lielākā daļa cilvēku nav tādi kā jūs," sacīja Dreiks. "Tas ir tas, no kā šie cilvēki uzplaukst. Dziļi sirdī viņi ir iebiedētāji. Reālajā dzīvē viņi nēsā bises un viņiem nav līdzjūtības vai sirdsapziņas.
  
  Alisija pasmējās par viņu. "Tad viņi nesagaidīs pilna mēroga uzbrukumu."
  
  Meja piekrita. "Ātri iekšā, ātri ārā."
  
  Dreiks domāja par to, kā Asins karalis bija pavēlējis nogalināt tik daudz nevainīgu. "Ejam viņus izdrāzt."
  
  
  * * *
  
  
  Haidena bija kaila un nosvīdusi, kad zvanīja viņas mobilais telefons. Ja tas nebūtu viņas priekšnieks, Džonatana Geitsa paraksta zvana signāls, viņa to būtu bloķējusi.
  
  Tā vietā viņa ievaidējās, atgrūda Benu un iesita atbildes pogu. "Jā?"
  
  Geitsa pat nepamanīja, ka viņai trūkst elpas. "Heiden, es atvainojos par vēlo stundu. Vai jūs varat runāt?"
  
  Heidens nekavējoties atgriezās realitātē. Vārti bija pelnījuši viņas uzmanību. Šausmas, ko viņš pārcieta savas valsts labā, bija tālu ārpus pienākuma apziņas.
  
  - Protams, ser.
  
  "Dmitrijs Kovaļenko tur gūstā astoņu ASV senatoru, četrpadsmit pārstāvju un viena mēra ģimenes locekļus. Šis briesmonis tiks saukts pie atbildības, Džej, ar visiem nepieciešamajiem līdzekļiem. Jums ir visi resursi."
  
  Savienojums tika pārtraukts.
  
  Heidena sēdēja, lūkodamies pustumsā, viņas degsme bija pilnībā izdzisusi. Viņas domas bija ar ieslodzītajiem. Atkal cieta nevainīgie. Viņa domāja, cik daudz cilvēku vēl cietīs, pirms Asins karalis tiks saukts pie atbildības.
  
  Bens rāpoja pāri gultai pie viņas un vienkārši apskāva viņu tā, kā viņa gribēja.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks iegāja iekšā pirmais un atradās garā gaitenī, kura divas durvis verās pa kreisi un atvērta virtuve beigās. Vīrietis gāja lejā pa kāpnēm, un viņa acis pēkšņi piepildījās ar šoku, kad viņš ieraudzīja Dreiku ienākam mājā.
  
  "Kas pie-?"
  
  Maijas roka kustējās ātrāk, nekā acs spēja saskatīt. Vienu sekundi vīrietis smagi elpoja, izsaucot brīdinājumu, un nākamajā viņš gāzās lejā pa kāpnēm ar niecīgu dunci kaklā. Kad tas sasniedza apakšu, Maija pabeidza darbu un paņēma dunci. Dreiks virzījās pa koridoru. Viņi pagriezās pa kreisi uz pirmo istabu. Četri acu pāri paskatījās uz augšu no vienkāršajām kastēm, kurās viņi iesaiņoja sprāgstvielas.
  
  Sprāgstvielas?
  
  Dreiks acumirklī atpazina C4, taču viņam nebija laika domāt, jo vīrieši satvēra nejauši mētāto ieroci. Maija un Alisija dejoja ap Dreiku.
  
  - Tur! Dreiks norādīja uz ātrāko. Alisija viņu nogāza ar nelaipnu sitienu pa cirksni. Viņš nokrita, kaut ko murmināja. Vīrietis, kas atradās Dreika priekšā, ātri piegāja viņam klāt, lecot pāri galdam, lai palielinātu uzbrukuma augstumu un jaudu. Dreiks pagrieza savu ķermeni zem vīrieša lidojuma un, piezemējoties, no aizmugures izsita viņam abus ceļgalus. Vīrietis aiz dusmām iekliedzās, un siekalas lidoja no viņa mutes. Dreiks ar visu brutālo spēku un spēku ar cirvja sitienu pa galvu.
  
  Vīrietis sabruka bez skaņas.
  
  Pa kreisi Maijs ātri pēc kārtas guva divus sitienus. Abi bija dubultoti ar brūcēm vēderā, pārsteigums rakstīts sejās. Dreiks ātri izmantoja žņaugšanas tvērienu, lai padarītu vienu rīcībnespējīgu, kamēr Mai izsita otru.
  
  "Aiziet". Dreiks nošņācās. Viņi varēja to nezināt, bet viņi joprojām bija Asins karaļa cilvēki. Viņiem paveicās, ka Dreiks steidzās.
  
  Viņi atgriezās koridorā un devās lejā uz citu istabu. Kad viņi ieslīdēja iekšā, Dreiks ieraudzīja virtuvi. Tas bija pilns ar vīriešiem, kas visi skatījās uz kaut ko uz zema galda. Repa skaņas, kas nāca no iekšpuses, bija tik skaļas, ka Dreiks gandrīz gaidīja, ka viņi iznāks viņu satikt. Meja metās uz priekšu. Kamēr Dreiks ienāca istabā, viņa jau bija noguldījusi vienu vīrieti un pārgājusi pie nākamā. Dreikam ieskrēja puisis ar biezu bārdu, jau ar revolveri rokā.
  
  "Ko tu izdarīji-?"
  
  Apmācība bija viss cīņas mākslā, un Dreiks atgriezās ātrāk, nekā politiķis spēja izvairīties no galvenās problēmas. Viņš acumirklī pacēla kāju, izsita vīrietim no rokām revolveri, tad pakāpās uz priekšu un satvēra viņu gaisā.
  
  Viņš apgrieza ieroci.
  
  "Dzīvo ar zobenu." Viņš izšāva. Bjūkenana vīrietis mākslinieciskā uzliesmojumā nokrita atmuguriski. Maija un Alisija nekavējoties paņēma vēl vienu pamestu šaujamieroci, kad kāds iesaucās no virtuves. "Čau, muļķi! Ko pie velna tu dari?"
  
  Dreiks pasmīnēja. Šķiet, ka šaušana ar šaujamieroci šajā mājā nebija nekas nedzirdēts. Labi. Viņš devās uz durvīm.
  
  "Divas," viņš čukstēja, norādot, ka vieta pie durvīm nodrošina manevrēšanas iespēju tikai diviem. Mai iekustējās aizmugurē.
  
  "Pavaldīsim šos suņus." Dreiks un Alisija iznāca šaujot, mērķējot uz kāju mežu, kas ieskauj galdu.
  
  Asinis šļakstīja un ķermeņi nokrita uz grīdas. Dreiks un Alisija virzījās uz priekšu, zinādami, ka šoks un bijība samulsinās un iebiedēs viņu pretiniekus. Viens no Bukenana apsargiem pārlēca pāri zemam galdiņam un trieca Alisijai, nositot viņu malā. Meja iegāja spraugā, aizstāvoties, kad apsargs viņai divreiz iedūra pirkstu. Meja uztvēra katru sitienu pa apakšdelmu, pirms spēcīgi trieca ar ieroci pāri deguna tiltam.
  
  Alisija atkal iesaistījās cīņā. "Viņš bija ar mani."
  
  "Ak, es esmu pārliecināts, ka tu to darīji, mīļā."
  
  "Iesūc mani." Alisija pavērsa savu ieroci pret stenošajiem, raudošajiem vīriešiem. "Vai kāds vēlas izmēģināt? Hm?"
  
  Dreiks skatījās uz zemo galdu un tā saturu. Dažādos sagatavošanas posmos uz virsmas bija punktētas C4 kaudzes.
  
  Ko pie velna plānoja Asins karalis?
  
  - Kurš no jums ir Bjūkenans?
  
  Neviens neatbildēja.
  
  "Man ir darījums ar Bjūkenanu." Dreiks paraustīja plecus. "Bet, ja viņa šeit nav, tad domāju, ka mums būs jūs visus jānošauj." Viņš iešāva tuvākajam vīrietim vēderā.
  
  Telpu piepildīja troksnis. Pat Maija skatījās viņā izbrīnīta. "Mets -"
  
  Viņš norūca uz viņu. "Nav vārdu."
  
  "Es esmu Bjūkans." Vīrietis, kurš bija atspiedies pret lielo ledusskapi, smagi nospieda lodes brūci, noelsās. "Nāc, vecīt. Mēs jums nekaitējām."
  
  Dreika pirksts cieši piespieda sprūdu. Bija nepieciešama milzīga paškontrole, lai nešautu. "Tu mani nesāpini?" Viņš palēca uz priekšu un apzināti nometies ceļos uz asiņojošās brūces. "Tu mani nesāpini?"
  
  Asinskāre piepildīja viņa redzējumu. Nemierināmas skumjas iedūrās viņa smadzenēs un sirdī. - Pastāsti man, - viņš aizsmacis teica. "Pastāsti man, kur ir Klods, vai Dievs man palīdz, es jums izpūtīšu smadzenes pa visu šo sasodītu ledusskapi."
  
  Bjūkenana acis nemeloja. Nāves bailes padarīja viņa neziņu caurspīdīgu. "Es pazīstu Kloda draugus," viņš čukstēja. "Bet es nepazīstu Klodu. Es varētu tevi nosaukt par viņa draugiem. Jā, es varu jums tos dot."
  
  Dreiks klausījās, nosaucot divus vārdus un viņu atrašanās vietu. Skārberijs un Pētersons. Tikai tad, kad šī informācija bija pilnībā iegūta, viņš norādīja uz tabulu, kas bija pilna ar C4.
  
  "Ko tu šeit dari? Vai esat gatavs sākt karu?"
  
  Atbilde viņu satrieca. "Nu jā. Cīņa par Havaju salām drīz sāksies, cilvēk.
  
  
  DEVIŅpadsmitā NODAĻA
  
  
  Bens Bleiks iegāja mazajā kabinetā, kurā viņš dzīvoja kopā ar savu māsu, un atrada Karīnu stāvam pie loga. "Sveika māsa".
  
  "Sveiki. Paskaties uz šo, Ben. Saullēkts Havaju salās.
  
  "Mums vajadzētu būt pludmalē. Visi turp dodas saullēktā un saulrietā.
  
  "Vai tiešām? Karīna ar nelielu sarkasmu paskatījās uz brāli. "Jūs to meklējāt internetā, vai ne?"
  
  "Nu, tagad, kad esam šeit, es gribētu izkļūt no šīs smacīgās vietas un satikt vietējos iedzīvotājus."
  
  "Par ko?"
  
  "Es nekad neesmu saticis havajieti."
  
  "Mano ir sasodīts havajietis, mēmais. Dievs, dažreiz es domāju, vai es dabūju abus mūsu smadzeņu šūnu krājumus.
  
  Bens zināja, ka ir bezjēdzīgi sākt prātu cīņu ar māsu. Viņš dažas minūtes skatījās uz brīnišķīgo skatu, pirms devās uz durvīm, lai abiem ielietu kafiju. Kad viņš atgriezās, Karīna jau bootēja viņu datorus.
  
  Bens nolika krūzes blakus viņu tastatūrām. - Zini, es ar nepacietību gaidu. Viņš berzēja rokas. "Es domāju, meklēju kapteiņa Kuka baļķus. Šis ir īsts detektīvu darbs, jo mēs meklējam to, kas ir apslēpts, nevis to, kas ir acīmredzams.
  
  "Mēs noteikti zinām, ka internetā nav nevienas saites, kas saistītu Kuka ar Diamond Head vai Leahy ar havajiešiem. Mēs zinām, ka Diamond Head ir tikai viens no konusu, ventilācijas atveru, tuneļu un lavas cauruļu sērijas, kas iet zem Oahu.
  
  Bens iedzēra malku karstas kafijas. "Mēs arī zinām, ka Kuks nolaidās Kauai, Vaimes pilsētā. Pievērsiet uzmanību Waimea - tur ir kanjons, kas ir pietiekami pārsteidzošs, lai konkurētu ar Lielo kanjonu. Kauai vietējie iedzīvotāji izteica frāzi "oriģinālā vieta, kur apmeklēt Havaju salas" kā nekaunīgu ņirgāšanos par Oahu. Kuka statuja atrodas Vaimē blakus ļoti mazam muzejam.
  
  "Cita lieta, ko mēs zinām," Karīna atbildēja. - Vai kapteiņa Kuka baļķi ir tepat. Viņa pieskārās savam datoram. "Tiešsaistē".
  
  Bens nopūtās un sāka šķirstīt pirmo no plašajiem žurnāliem. "Lai jautrība sākas." Viņš pieslēdza austiņas un atgāzās krēslā.
  
  Karīna paskatījās uz viņu. "Izslēdz to. Vai šī ir miega siena? Un vēl viens vāks? Kādreiz, mazais brāli, tev būs jāieraksta šīs jaunās dziesmas un jābeidz tērēt savas piecas slavas minūtes.
  
  "Nesaki man, ka tu tērē savu laiku, mās. Mēs visi zinām, ka jūs šajā jomā esat meistars.
  
  "Vai jūs to atkal paņemsit? Tagad?"
  
  - Ir pagājuši pieci gadi. Bens pagrieza mūziku un koncentrējās uz datoru. "Pieci gadi drupas. Neļaujiet notikušajam sabojāt nākamos desmit."
  
  
  * * *
  
  
  Strādājot bez miega un ar minimālu atpūtu, Dreiks, Mae un Alicia nolēma ieturēt nelielu pārtraukumu. Dreiks saņēma zvanu no Heidena un Kinimakas apmēram stundu pēc saullēkta. Izslēgšanas poga drīz atrisināja šo problēmu.
  
  Viņi īrēja istabu Waikiki. Tā bija liela viesnīca uz riteņiem, pilna ar tūristiem, nodrošinot viņiem augstu anonimitātes līmeni. Viņi ātri ieturēja maltīti vietējā kafejnīcā Denny's, pēc tam devās atpakaļ uz viesnīcu, kur ar liftu devās uz savu istabu astotajā stāvā.
  
  Ienācis iekšā, Dreiks atslāba. Viņš zināja barošanas ar pārtiku un atpūtu priekšrocības. Viņš ieritinājās vieglā krēslā pie loga, baudīdams dzidro Havaju sauli, kas viņam plūst cauri franču logiem.
  
  "Jūs abi varat cīnīties par gultu," viņš nomurmināja, nepagriežoties. "Kāds uzlika modinātāju uz pulksten diviem."
  
  Ar to viņš ļāva savām domām klīst, mierinādams apziņu, ka viņiem ir divu vīriešu adrese, kuri bija tik tuvu Klodam, cik vien iespējams. Miers, apzinoties, ka Klods ir novedis tieši pie Asins karaļa.
  
  Mierīgs no atziņas, ka līdz asiņainajai atriebībai palikušas vien dažas stundas.
  
  
  * * *
  
  
  Heidens un Kinimaka rītu pavadīja vietējā Honolulu policijas pārvaldē. Ziņas bija tādas, ka daži no Kloda 'līdzzinātājiem' nakts laikā tika likvidēti, taču īstu ziņu nebija. Kluba īpašnieks, vārdā Pilipo, runāja ļoti maz. Vairāki viņa izlēcēji nokļuva slimnīcā. Izrādījās arī, ka viņa video plūsma brīnumainā kārtā nonāca bezsaistē, kad vīrietis un divas sievietes viņam uzbruka īsi pirms pusnakts.
  
  Pievienojiet tam asiņainu apšaušanos kaut kur pilsētas centrā, kurā bija iesaistīti vairāki zināmi Kloda līdzdalībnieki. Kad notikuma vietā ieradās bruņoti darbinieki, viņi atrada tikai tukšu māju. Nav vīriešu. Tālr.nr. Uz grīdas un virtuves galda tikai asinis, uz kurām, noputējot, bija redzamas C4 pēdas.
  
  Heidens mēģināja Dreiku. Viņa mēģināja sazvanīt Alisiju. Viņa pavilka Mano malā un nikni čukstēja viņam ausī. "Nolādēt viņus! Viņi nezina, ka mums ir atbalsts, lai rīkotos tā, kā mēs uzskatām. Viņiem tas ir jāzina. "
  
  Kinimaka paraustīja plecus, viņa lielie pleci cēlās un nolaidās. "Varbūt Dreiks nevēlas zināt. Viņš to darīs savā veidā, ar valdības atbalstu vai bez tā.
  
  "Tagad viņš ir nasta."
  
  "Vai arī indīga bulta, kas lido tieši uz sirdi." Kinimaka pasmaidīja, kad priekšnieks paskatījās uz viņu.
  
  Heidens uz brīdi bija pārsteigts. "Kas? Vai tie ir dziesmas vārdi vai kaut kas tamlīdzīgs?
  
  Kinimaka izskatījās aizvainota. "Es tā nedomāju, priekšniek. Tātad, - viņš paskatījās uz sanākušajiem policistiem, - ko policija zina par Klodu?
  
  Heidens dziļi ievilka elpu. "Nepārsteidzoši, ļoti maz. Klods ir vairāku klubu ēnas īpašnieks, kas var būt vai nav iesaistīti nelikumīgās darbībās. Viņi nav policijas novērošanas saraksta augšgalā. Tādējādi viņu klusais īpašnieks paliek anonīms.
  
  "Ar visu, ko, bez šaubām, izstrādāja Kovaļenko."
  
  "Bez šaubām. Noziedzniekam vienmēr ir izdevīgi būt vairākas reizes noņemtam no reālās pasaules.
  
  "Varbūt Dreiks progresē. Ja tā nebūtu, es domāju, ka viņš būtu ar mums.
  
  Heidens pamāja. "Cerēsim tā. Tikmēr mums ir jāšokē daži vietējie. Un jums vajadzētu sazināties ar visiem jums zināmajiem, kas varētu mums palīdzēt. Kovaļenko jau ir sarīkojis asinspirti. Man nepatīk domāt, kā tas viss varētu beigties.
  
  
  * * *
  
  
  Benam bija grūti noturēt uzmanību. Viņa emocijas bija sajukušas. Bija pagājuši vairāki mēneši, kopš viņa dzīve bija normāla. Pirms Odina afēras viņa ideja par piedzīvojumiem bija turēt savu mūsdienu rokgrupu The Wall of Sleep noslēpumā no mammas un tēta. Viņš bija ģimenes cilvēks, labsirdīgs nerds ar nojausmu visās tehniskajās lietās.
  
  Tagad viņš redzēja cīņu. Viņš redzēja, kā tiek nogalināti cilvēki. Viņš cīnījās par savu dzīvību. Viņa rokās nomira labākā drauga draudzene.
  
  Pāreja starp pasaulēm viņu saplosīja.
  
  Ja tam vēl pievieno viņa jaunās draudzenes, amerikāņu CIP aģentes, spiedienu, viņš nemaz nebija pārsteigts, atklājot, ka viņš plosās.
  
  Ne tas, ka viņš kādreiz būtu teicis saviem draugiem. Viņa ģimene, jā, viņš varētu viņiem pastāstīt. Taču Karīna tam vēl nebija gatava. Un viņai bija savas problēmas. Viņš tikko viņai bija teicis, ka pēc pieciem gadiem viņai vajadzēja doties tālāk, taču viņš zināja, ka, ja ar viņu kādreiz notiks tas pats, tas sabojās visu atlikušo dzīvi.
  
  Un pārējā Miega siena pastāvīgi sūtīja viņam īsziņas. Kur, pie velna, tu esi, Bleik? Sanāksim šovakar kopā? Vismaz atsūtiet man īsziņu, ākst! Viņiem bija jauni ieraksti, kas ir gatavi ierakstīšanai. Tas bija viņa sasodītais sapnis!
  
  Tagad uz spēles ir likts tas, kas viņam deva lielo izrāvienu.
  
  Viņš domāja par Heidenu. Kad pasaule sabruka, viņš vienmēr varēja pārslēgt savas domas uz viņu, un lietas kļuva nedaudz vieglākas. Viņa prāts klīda. Viņš turpināja ritināt tiešsaistes grāmatas lapas, ko kāds bija pārrakstījis no paša Kuka svētku logotipiem.
  
  Viņš to gandrīz palaida garām.
  
  Jo pēkšņi turpat, starp laika ziņām, garuma un platuma grādiem un īsiem datiem par to, kurš tika sodīts par atteikšanos no ikdienas liellopu gaļas devas un kurš tika atrasts takelāžā miris, parādījās īsa atsauce uz Peles vārtiem.
  
  "Māsa". Bens elpoja. "Izskatās, ka es kaut ko atradu." Viņš izlasīja īsu rindkopu. "Oho, šis ir vīrieša stāstījums par viņu ceļojumu. Vai esat tam gatavs?"
  
  
  * * *
  
  
  Laikā, kas bija vajadzīgs, lai atvērtu acis, Dreiks no viegla miega pārgāja uz nomodu. Maija soļoja uz priekšu un atpakaļ viņam aiz muguras. Izklausījās, it kā Alisija būtu dušā.
  
  "Cik ilgi mēs bijām ārā?"
  
  "Dodiet vai ņemiet deviņdesmit minūtes. Lūk, pārbaudiet to. " Mai iemeta viņam vienu no pistolēm, ko viņi bija paņēmuši no Bjūkenana un viņa vīriem.
  
  "Kāds ir rezultāts?"
  
  "Pieci revolveri. Viss ir kārtībā. Divi .38s un trīs .45. Viss ar trīs ceturtdaļām piepildītiem žurnāliem.
  
  "Vairāk nekā pietiekoši". Dreiks piecēlās un izstaipījās. Viņi nolēma, ka, visticamāk, saskarsies ar nopietnāku pretinieku - Klodam pietuvinātiem cilvēkiem, tāpēc ieroču nēsāšana bija obligāta.
  
  Alisija iznāca no vannas istabas ar slapjiem matiem, vilkdama jaku. "Vai esat gatavs izvākties?"
  
  Informācija, ko viņi saņēma no Bjūkenana, bija tāda, ka gan Skārberijai, gan Pītersonam piederēja eksotisku automašīnu tirdzniecības uzņēmums Vaikiki nomalē. To sauca par Exoticars, tā bija gan mazumtirdzniecības vieta, gan remontdarbnīca. Viņš arī nomāja lielāko daļu augstākās klases automašīnu.
  
  Ļoti ienesīga fronte, Dreiks domāja. Bez šaubām, tas ir paredzēts, lai palīdzētu slēpt visa veida noziedzīgas darbības. Scarberry un Peterson neapšaubāmi bija tuvu barības ķēdes augšgalam. Nākamais būtu Klods.
  
  Viņi iekāpa taksometrā un iedeva šoferim tirdzniecības vietas adresi. Tas bija apmēram divdesmit minūšu attālumā.
  
  
  * * *
  
  
  Bens un Karīna ir pārsteigti, lasot kapteiņa Kuka dienasgrāmatu.
  
  Ar cita cilvēka acīm redzēt notikumus, kas notika ar slaveno jūras kapteini pirms vairāk nekā divsimt gadiem, bija diezgan ievērojams. Taču lasīt stāstu par Kuka reģistrēto, bet joprojām ļoti slepeno ceļojumu zem Havaju salu slavenākā vulkāna bija gandrīz satriecoši.
  
  "Tas ir brīnišķīgs". Karīna datora ekrānā šķirstīja savu eksemplāru. "Vienīgais, ko jūs nesaprotat, ir Kuka izcilā tālredzība. Viņš paņēma līdzi cilvēkus no visām jomām, lai pierakstītu savus atklājumus. Zinātnieki. Botānika. Mākslinieki. Skaties..." Viņa pieskārās ekrānam.
  
  Bens pieliecās, lai redzētu smalki izpildīto auga zīmējumu. "Forši".
  
  Karīna nobolīja acis. "Tas ir lieliski. Šie augi netika atklāti vai dokumentēti, kamēr Kuks un viņa komanda tos nereģistrēja un atgriezās Anglijā ar šiem fantastiskajiem zīmējumiem un aprakstiem. Viņi ir iezīmējuši mūsu pasauli, šos cilvēkus. Viņi ir zīmējuši ainavas un piekrastes līnijas tā, kā mēs šodien fotografētu. Padomā par to".
  
  Bena balss liecināja par viņa sajūsmu. "Es zinu. Es zinu. Bet klausieties šo..."
  
  "Wow". Karīnu pārņēma viņas pašas stāsts. "Vai jūs zinājāt, ka viens no Kuka komandas bija Viljams Blijs? Cilvēks, kurš kļuva par Bounty kapteini? Un to, ka toreizējais Amerikas prezidents Bendžamins Franklins visiem saviem jūras kapteiņiem nosūtīja ziņu, lai viņi atstāj Kuku mierā, neskatoties uz to, ka amerikāņi tajā laikā karoja ar britiem. Franklins viņu sauca par "kopējo cilvēces draugu".
  
  "Māsa". Bens nošņāca. "Es kaut ko atradu. Klausieties - piekraste tika veikta Ouhihi, Havaju salās, netālu no salas augstākā punkta. 21 grāds 15 minūtes ziemeļu platuma, 147 grādi ziemeļu garuma, 48 minūtes rietumu. Augstums 762 pēdas. Mēs bijām spiesti noenkuroties netālu no Likhi un doties krastā. Iezemieši, kurus mēs nolīgām, izskatījās tā, it kā būtu gatavi noplēst mums lupatas no mugurām par ruma pudeli, bet patiesībā viņi bija gan paciešami, gan zinoši.
  
  "Dodiet man saīsināto versiju," Karīna iesaucās. "Angliski".
  
  Bens norūca uz viņu. "Dievs, meitiņ, kur ir tavs Indiana Džounss?" Tavs Lūks Skaivokers? Tev vienkārši nav piedzīvojumu izjūtas. Tāpēc mūsu stāstītājs, vīrs, vārdā Hoksvorts, kopā ar Kuku, sešiem citiem jūrniekiem un saujiņu vietējo iedzīvotāju devās ceļā. izpētiet, ko vietējie iedzīvotāji sauca par Peles vārtiem. "Tas tika darīts bez vietējā karaļa ziņas un liela riska. Ja tas būtu bijis zināms, karalis būtu viņus visus nogalinājis. Havajieši godināja Peles vārtus. Vietējie gidi pieprasīja lielu atlīdzību. ".
  
  "Peles vārti noteikti izraisīja nopietnu satraukumu Kukā, jo viņš uzņēmās tādu risku," sacīja Karīna.
  
  "Nu, Pele bija uguns, zibens, vēja un vulkānu dievs. Iespējams, populārākā Havaju dievība. Viņa bija liela ziņa. Liela daļa leģendu par viņu koncentrējās uz viņas valdīšanu pār okeāniem. Tas, kā par viņu droši vien runāja havajieši, iespējams, izraisīja Kuka interesi. Un, iespējams, viņš bija augstprātīgs cilvēks lielā atklājumu ceļojumā. Viņš nebaidītos traucēt vietējo karali.
  
  "Tāds cilvēks kā Kuks nebaidās no daudz kā."
  
  "Tieši tā. Pēc Hoksvorta teiktā, vietējie iedzīvotāji viņus veduši pa tumšu eju zem vulkāna dziļās sirds. Tiklīdz iedegās gaismas un, kā teiktu Gollums, tika izbraukti vairāki viltīgi pagriezieni, viņi visi apstājās un izbrīnīti skatījās uz Peles vārtiem.
  
  "Dīvaini. Vai ir zīmējums?
  
  "Nē. Mākslinieks šī ceļojuma dēļ palika aiz muguras. Bet Hoksvorts apraksta redzēto. Milzīga arka, kas pacēlās tik augstu, ka sasniedza maksimumu virs mūsu liesmu augstākā loka. Roku darbs rāmis, kas inkrustēts ar sīkiem simboliem. Iecirtumi katrā pusē, trūkst divu mazāku priekšmetu. Šis brīnums aizrāva mums elpu, un mēs patiešām skatījāmies, līdz tumšais centrs sāka pievērst mūsu acis.
  
  "Tātad, visu cilvēku garā viņš domā, ka viņi atrada to, ko meklēja, bet pēc tam saprata, ka vēlas vairāk." Karīna pamāja ar galvu.
  
  Bens uzmeta viņai acis. "Es domāju, ka jūs domājat, ka visu piedzīvojumu meklētāju garā viņi gribēja vairāk. Bet tev taisnība. Peles vārti bija tieši tādi. Vārti. Tam kaut kur bija jānoved."
  
  Karīna pievilka savu krēslu. "Tagad mani interesē. Kur tas noveda?
  
  Tajā brīdī iezvanījās Bena mobilais telefons. Viņš paskatījās uz ekrānu un nobolīja acis. "Mamma un tētis".
  
  
  DIVDESMITĀ NODAĻA
  
  
  Mano Kinimaka mīlēja Waikiki sirdi. Dzimis un audzis Havaju salās, viņš pavadīja savu agrīno bērnību Kuhio pludmalē, pirms viņa ģimene piesaistīja līdzekļus un pārcēlās uz klusāko ziemeļu krastu. Sērfošana tur bija pasaules līmenī, ēdiens ir autentisks pat tad, kad pusdienojat ārpus mājas, dzīve ir tik brīva, kā jūs varētu iedomāties.
  
  Bet viņa neizdzēšamās agrīnās atmiņas bija par Kuhio: krāšņa pludmale un bezmaksas luaus, svētdienas pludmales grilēšana, viegls sērfs, labsirdīgi vietējie iedzīvotāji un rietošās saules nakts krāšņums.
  
  Tagad, braucot pa Kuhio avēniju un pēc tam Kalakauu, viņš pamanīja vecas, aizkustinošas lietas. Nevis tūristi ar svaigām sejām. Nevis vietējie, kas nes savu rīta jumba sulu. Netālu no Royal Hawaiian nav pat saldējuma pārdevēja. Tās bija garās melnās lāpas, ko viņi iededza katru vakaru, tagad gandrīz tukšais tirdzniecības centrs, kur viņš reiz bija raudājis, smejoties par vienkāršu A formas brīdinājuma zīmi, kas bloķēja vienu no ejām un kas vēstīja: Ja tu neesi Zirnekļcilvēks, tad tilts. ir slēgts.Tik vienkārši. Tātad havajietis.
  
  Viņš gāja garām Lasena vecajam veikalam, kur reiz skatījās uz viņu lieliskajām gleznām un fantastiskajām automašīnām. Tagad tas vairs nav. Viņa agrā bērnība ir beigusies. Viņš gāja garām tirdzniecības centram King's Village, par kuru viņa māte reiz bija stāstījusi, ka tā bija karaļa Kalākaua kādreizējā rezidence. Viņš gāja garām pasaulē vislabvēlīgākajam policijas iecirknim, kas atrodas tieši Waikiki pludmalē simtiem vējdēļu ēnā. Un viņš pagāja garām nesalaužamajai hercoga Kahanamoku statujai, kas kā vienmēr bija pārklāta ar svaigām lāmām, tai pašai, uz kuru viņš bija skatījies, būdams mazs zēns, un galvā virmoja miljons sapņu.
  
  Viņa ģimene tagad tika apsargāta visu diennakti. Par viņiem rūpējās augstākās klases ASV maršali un atlasīti jūras kājnieki. Ģimenes māja bija tukša, un tā tika izmantota kā ēsma slepkavām. Viņš pats bija ievērojams cilvēks.
  
  Viņa labākais draugs un priekšnieks Heidens Džejs apsēdās viņam blakus pasažiera sēdeklī, iespējams, kaut ko redzēja viņa sejas izteiksmē, jo viņa neko neteica. Viņa tika sadurta ar nazi, bet tagad ir gandrīz atgūta. Apkārtējie cilvēki tika nogalināti. Kolēģi. Jauni draugi.
  
  Un šeit viņš ir, atpakaļ savās mājās, bērnības vietā. Atmiņas piepildīja viņu kā sen neredzētus draugus, kas ilgojās atgūt savu paziņu. Atmiņas viņam sakrāva no katra ielas stūra.
  
  Havaju salu skaistums bija tas, ka tas tevī dzīvoja mūžīgi. Nav svarīgi, vai tu tur pavadīji nedēļu vai divdesmit gadus. Viņa raksturs bija mūžīgs.
  
  Heidens beidzot sabojāja garastāvokli. "Šis puisis, šis Capua. Vai viņš tiešām pārdod sasmalcinātu ledu no furgona?
  
  "Šeit ir labs bizness. Ikvienam patīk sasmalcināts ledus. "
  
  "Godīgi".
  
  Mano pasmaidīja. "Jūs redzēsiet".
  
  Braucot cauri Kuhio un Waikiki skaistākajām vietām, labajā pusē periodiski atvērās pludmales. Jūra spīdēja, un baltie viļņlauži aicinoši šūpojās. Mano redzēja, ka pludmalē tiek sagatavoti vairāki balsti. Savulaik viņš bija daļa no atbalsta komandas, kas ieguva trofejas.
  
  "Mēs esam šeit". Viņš iebrauca izliektā autostāvvietā ar margām vienā galā, no kuras paveras skats uz Kluso okeānu. Capua furgons atradās pašās beigās, izcilā vietā. Mano uzreiz pamanīja savu veco draugu, bet uz brīdi apstājās.
  
  Heidens viņam uzsmaidīja. "Vecās atmiņas?"
  
  "Brīnišķīgas atmiņas. Kaut ko jūs nevēlaties sabojāt, pārdomājot kaut ko jaunu, vai zināt?
  
  "Es zinu".
  
  Viņas balsī nebija pārliecības. Mano ilgi paskatījās uz savu priekšnieku. Viņa bija labs cilvēks - tiešs, godīgs, skarbs. Vai zinājāt, kurā pusē ir Heidens Džejs un kurš darbinieks varētu prasīt vairāk no sava priekšnieka? Kopš viņu pirmās tikšanās brīža viņš viņu bija labi iepazinis. Viņas tēvs Džeimss Džejs bija spēka zvaigzne, īsta leģenda, un tas bija tā vērts. Heidena mērķis vienmēr ir bijis izpildīt savu solījumu, viņa mantojumu. Tas bija viņas dzinējspēks.
  
  Tik ļoti, ka Mano bija apstulbusi, kad viņa paziņoja, cik nopietni viņa ir pret jauno nerd Benu Bleiku. Viņš domāja, ka paies ilgs, ilgs laiks, līdz Heidena pārstās piespiest sevi spert soli uz priekšu, lai dzīvotu saskaņā ar mantojumu, kuru Mano juta jau pārspējusi. Sākumā viņš domāja, ka attālums nodzēsīs liesmu, bet tad pāris atkal bija kopā. Un tagad viņi šķita stiprāki nekā jebkad agrāk. Vai geiks viņai piešķirs jaunu mērķi, jaunu dzīves virzienu? To rādīs tikai nākamie mēneši.
  
  "Iet". Heidens pamāja uz furgonu. Mano atvēra durvis un dziļi ieelpoja tīru vietējo gaisu. Pa kreisi no viņa pacēlās Dimanta galva, pārsteidzoša figūra, kas izcēlās pret horizontu un vienmēr bija klāt.
  
  Manom tas vienmēr ir bijis. Tas viņu nepārsteidza, ka tas varētu būt virsū kādam lielam brīnumam.
  
  Kopā viņi piegāja pie ledus griešanas furgona. Capua izliecās, skatīdamies uz viņiem. Viņa seja sarauca pārsteigumā, un tad patiess sajūsmas.
  
  "Mano? Cilvēks! Čau!"
  
  Capua ir pazudis. Pēc sekundes viņš izskrēja no furgona aizmugures. Viņš bija platiem pleciem augošs vīrietis ar tumšiem matiem un tumšu sejas krāsu. Pat no pirmā acu uzmetiena Heidens varēja saprast, ka viņš katru dienu pavadīja vismaz divas stundas uz vējdēļa.
  
  "Kapua". Mano apskāva savu veco draugu. - Bija daži, brāli.
  
  Kapua atkāpās. "Ko tu izdarīji? Vai varat pastāstīt, kā attīstās hard rock kolekcija?
  
  Mano pamāja ar galvu un paraustīja plecus. "Ah, mazliet bla bla un vēl vairāk. Jūs zināt. Tu?"
  
  "Pa labi. Kas ir howli?"
  
  "Haole..." Mano atgriezās uz vienkāršu amerikāni, Heidenam par lielu atvieglojumu. "... šis ir mans priekšnieks. Iepazīstieties ar Heidenu Džeju.
  
  Vietējais vīrietis iztaisnojās. "Priecājos jūs satikt," viņš teica. "Vai jūs esat Mano priekšnieks? Oho. Lucky Mano, es saku."
  
  - Vai tev nav sievietes, Capua? Mano darīja visu iespējamo, lai slēptu vieglo apvainojumu.
  
  "Es nopirku sev poi-dog. Viņa, viena karsta havajiešu un ķīniešu filipīniete, haole, lika man visu nakti celt telti, vīrietis. Lielākā daļa havajiešu bija jauktas rases pārstāvji.
  
  Mano ievilka elpu. Poi Dog bija jauktas rases cilvēks. Haole bija apmeklētājs, un tas ne vienmēr bija nievājošs apzīmējums.
  
  Pirms viņš paspēja kaut ko pateikt, Heidens pagriezās pret viņu un mīļi jautāja: "Vai uzcelt telti?"
  
  Mano sarāvās. Heidens lieliski zināja, kas ir Capua, un tam nebija nekāda sakara ar kempingiem. "Tas ir forši. Viņa izklausās jauki. Klausies, Capua, man tev jāuzdod daži jautājumi.
  
  "Šāvēji".
  
  "Vai esat kādreiz dzirdējuši par kādu nozīmīgu pazemes figūru, kas ir pazīstama kā Kovaļenko? Vai Asins karalis?
  
  "Es dzirdu tikai ziņas, brāli. Vai viņš ir Oahu?
  
  "Var būt. Kā ar Klodu?
  
  "Nē. Sauciet Hauliju tādā vārdā, es atcerētos. Kapua vilcinājās.
  
  Heidens to redzēja. - Bet tu taču kaut ko zini.
  
  "Varbūt priekšnieks. Varbūt es zinu. Bet tavi draugi ir tur, - viņš paraustīja galvu uz Vaikikibīčas policijas iecirkni, - viņi nevēlas zināt. Es jau viņiem teicu. Viņi neko nedarīja.''
  
  "Pārbaudi mani." Heidens noturēja vīrieša skatienu.
  
  "Es kaut ko dzirdu, priekšniek. Tāpēc Mano atnāca pie manis, vai ne? Nu, jaunā nauda pēdējā laikā izdala dažas treknas pakas, cilvēk. Jauni spēlētāji visā pasaulē rīko ballītes, kuras viņi nākamnedēļ nekad neredzēs."
  
  - Jauna nauda? - piebalsoja Mano. - Kur? ES jautāju.
  
  - Nekur, - Capua nopietni sacīja. "Es domāju tieši šeit, vecīt. Tieši šeit. Viņi vienmēr ir bijuši marginalizēti, bet tagad viņi ir bagāti cilvēki.
  
  Heidens izbrauca ar roku caur viņas matiem. "Ko tas jums saka?"
  
  "Es neesmu iesaistīts šajā ainā, bet es to zinu. Kaut kas notiek vai drīz notiks. Daudziem cilvēkiem maksāja lielu naudu. Kad tas notiek, tu iemācies nolaist galvu, līdz viss sliktais ir pagājis.
  
  Mano skatījās uz dzirkstošo okeānu. - Vai tu esi pārliecināts, ka neko nezini, Kapua?
  
  "Es zvēru pie sava poit suns."
  
  Capua savu poi uztvēra nopietni. Heidens norādīja uz furgonu. "Kāpēc tu nepadari mūs par pāri, Capua."
  
  "Noteikti".
  
  Heidens uzmeta Mano seju, kad Kapua devās prom. "Es domāju, ka ir vērts mēģināt. Vai jums ir kāda nojausma, par ko viņš runā?"
  
  "Man nepatīk skaņa par to, kas notiks manā dzimtajā pilsētā," Mano sacīja un pastiepa roku, lai skūtu ledu. "Kapua. Dod man vārdu, brāli. Kurš varētu kaut ko zināt?
  
  "Tur, kalnā, dzīvo vietējais puisis Denijs." Viņa acis metās uz Dimanta galvu. "Bagāts. Viņa vecāki audzina viņu par Hauliju." Viņš uzsmaidīja Heidenam. "Saki to kā amerikānis. Es domāju, ka tur nav nekā slikta. Bet viņš ir nopietnāks ar sārņiem. Viņam patīk zināt sūdus, vai jūs mani saprotat?
  
  Mano izmantoja karoti un izraka lielu varavīksnes krāsas ledus gabalu. "Vai puisim patīk izlikties, ka viņš ir lielisks?"
  
  Capua pamāja. "Bet tā nav. Viņš ir tikai zēns, kurš spēlē vīrieša spēli."
  
  Heidens pieskārās Mano rokai. "Mēs apciemosim to Deniju. Ja rodas jauni draudi, mums arī tas ir jāzina.
  
  Capua pamāja uz ledus čiekuriem. "Tās ir uz iestādes rēķina. Bet tu mani nepazīsti. Tu nekad nenāci pie manis.
  
  Mano pamāja savam vecajam draugam. - Protams, brāli.
  
  
  * * *
  
  
  Capua viņiem iedeva adresi, ko viņi ieprogrammēja automašīnas navigatorā. Pēc piecpadsmit minūtēm viņi ieradās pie melniem kaltas dzelzs vārtiem. Vietne bija nogāzta atpakaļ uz okeānu, tāpēc viņi varēja redzēt tikai lielās mājas augšējā stāva logus.
  
  Viņi izkāpa no mašīnas, atsperēm čīkstot no Mano puses. Mano uzlika roku uz lielajiem vārtiem un pagrūda. Dārzs mājas priekšā lika Heidenam apstāties un paskatīties.
  
  Stāvs vējdēļiem. Pilnīgi jauns kravas automašīna ar atvērtu virsbūvi. Šūpuļtīkls stiepās starp divām palmām.
  
  "Ak Dievs, Mano. Vai visi Havaju dārzi ir šādi?
  
  Mano sarāvās. "Ne īsti, nē."
  
  Kad viņi grasījās zvanīt, viņi dzirdēja troksni, kas nāk no aizmugures. Viņi staigāja pa māju, turot rokas tuvu ieročiem. Kad viņi apbrauca pēdējo stūri, viņi ieraudzīja jaunu vīrieti, kurš draiskojās baseinā ar vecāku sievieti.
  
  "Atvainojiet!" Heidens kliedza. "Mēs esam no Honolulu policijas. Par dažiem vārdiem? Tikko dzirdami viņa čukstēja: "Es ceru, ka tā nav viņa māte."
  
  Mano aizrijās. Viņš nav pieradis, ka priekšnieks plēš jokus. Tad viņš ieraudzīja viņas seju. Viņa bija nāvīgi nopietna. "Kāpēc jūs-?"
  
  "Ko pie velna tu gribi?" Jaunais vīrietis soļoja viņiem pretī, mežonīgi žestikulējot. Kad viņš piegāja tuvāk, Mano ieraudzīja viņa acis.
  
  "Mums ir problēma," sacīja Mano. "Viņš ir uz robežas."
  
  Mano ļāva zēnam mežonīgi šūpoties. Vairāki lieli siena lauki un viņš aizrijās, viņa šorti sāka slīdēt. Viņš neizrādīja apziņu par savu grūto stāvokli.
  
  Tad vecene skrēja viņiem pretī. Heidens neticīgi pamirkšķināja acis. Sieviete uzlēca Kinimake mugurā un sāka jāt ar viņu kā ar ērzeli.
  
  Ko pie velna viņi te dara?
  
  Heidens ļāva Kinimakei parūpēties par sevi. Viņa paskatījās ap māju un teritoriju. Nekas neliecināja, ka mājās būtu kāds cits.
  
  Beidzot Mano izdevās nokratīt briesmoni. Viņa ar slapju pļauku piezemējās uz grants, kas ieskauj baseinu, un sāka gaudot kā banšī.
  
  Denijs, ja tas bija Denijs, skatījās uz viņas atvērto muti, šorti tagad noslīdēja zem viņa ceļgaliem.
  
  Heidenam bija gana. - Denijs! viņa kliedza viņam sejā. "Mums ar jums jārunā!"
  
  
  Viņa iegrūda viņu atpakaļ guļamkrēslā. Dievs, ja tikai viņas tēvs varētu viņu tagad redzēt. Viņa pagriezās un notecināja kokteiļu glāzes, pēc tam piepildīja tās abās ar ūdeni no baseina.
  
  Viņa iešļakstīja ūdeni Denijam sejā un viegli iepļaukāja viņu. Viņš uzreiz sāka smieties. "Čau, mazulīt, tu zini, ka man patīk..."
  
  Heidens atkāpās. Pareizi rīkojoties, tas var vērsties viņiem par labu. "Vai tu esi viens, Denij?" Viņa viegli pasmaidīja.
  
  "Tīna ir šeit. Kaut kur." Viņš runāja īsos, elpojošos teikumos, it kā viņa sirds smagi pukstētu, lai atbalstītu vīrieti, kurš ir piecas reizes lielāks par viņu. "Mana meitene".
  
  Heidens iekšēji atviegloti uzelpoja. "Labi. Tagad es dzirdēju, ka esat īstā persona, lai uzzinātu, vai man ir vajadzīga informācija.
  
  "Tas esmu es". Denija ego uz mirkli atspīdēja cauri dūmakai. "Es esmu tas cilvēks."
  
  - Pastāsti man par Klodu.
  
  Apdullums viņu atkal pārņēma, liekot viņa acīm izskatīties smagām. "Klods? Melnais puisis, kurš strādā Crazy Shirts?
  
  "Nē". Haidena sakoda zobus. "Klods, puisis, kuram pieder klubi un rančo visā Oahu."
  
  "Es nepazīstu šo Klodu." Godīgums, iespējams, nebija viena no Denija stiprajām pusēm, taču Heidens šaubījās, ka viņš to tagad vilto.
  
  "Kas par Kovaļenko? Vai esat par viņu dzirdējuši?"
  
  Denija acīs nekas nemirgoja. Nav apziņas pazīmju vai norāžu.
  
  Aiz muguras Heidens dzirdēja, kā Mano mēģina nomierināt Denija draudzeni Tīnu. Viņa nolēma, ka nenāktu par ļaunu izmēģināt citu pieeju. "Labi, mēģināsim kaut ko citu. Honolulu ir svaiga nauda. Tas ir daudz. No kurienes tas nāk, Denij, un kāpēc?
  
  Bērna acis iepletās, pēkšņi iedegās tādās šausmās, ka Heidena gandrīz sniedzās pēc pistoles.
  
  "Tas var notikt jebkurā brīdī!" viņš iesaucās. "Tu redzi? Jebkurā laikā! Vienkārši... vienkārši palieciet mājās. Paliec mājās, puisīt." Viņa balss skanēja satraukta, it kā viņš atkārtotu kaut ko viņam teikto.
  
  Heidena juta, ka pār muguru pārskrēja dziļš vēsums, neskatoties uz to, ka debešķīgais siltums sildīja viņas muguru. "Kaut kas drīz varētu notikt, Denij. Nāc, tu vari man pastāstīt. "
  
  "Uzbrukums," Denijs truli teica. "To nevar atcelt, jo tas ir nopirkts un samaksāts." Denijs satvēra viņas roku, pēkšņi izskatījās biedējoši prātīgs.
  
  Teroristi nāk, policijas jaunkundze. Vienkārši dariet savu sasodīto darbu un neļaujiet tiem neliešiem nākt šeit.
  
  
  DIVDESMIT PIRMA NODAĻA
  
  
  Bens Bleiks citēja ierakstus kapteiņa Kuka un viņa biedra Houksvorta žurnālos, kuros aprakstīts visbīstamākais ceļojums, ko jebkad ir veicis cilvēks.
  
  "Viņi izgāja caur Peles vārtiem," Bens pārsteigts sacīja, "pilnajā tumsā. Šobrīd Kuks arkveida ieeju joprojām dēvē par Peles vārtiem. Tikai pēc tam, kad viņš ir pieredzējis to, kas atrodas aiz - šeit teikts -, viņš vēlāk maina atsauci uz elles vārtiem.
  
  Karīna ieplestām acīm pievērsās Benam. - Kas varētu likt tādam cilvēkam kā kapteinim Kukam paust tik neslēptas bailes?
  
  "Gandrīz nekas," Bens sacīja. "Kuks atklāja kanibālismu. cilvēku upuris. Viņš devās ceļojumā uz pilnīgi nezināmiem ūdeņiem.
  
  Karīna norādīja uz ekrānu. "Izlasi to nolādēto lietu."
  
  "Aiz Melnajiem vārtiem atrodas visnolādētākie ceļi, ko cilvēki zina..."
  
  - Nestāsti, - Karīna atcirta. "Apkopojiet."
  
  "Es nevaru"
  
  "Kas? Kāpēc?"
  
  "Tā kā šeit ir teikts, ka šis teksts ir izņemts no šīs transformācijas, jo rodas šaubas par tā autentiskumu."
  
  "Kas?"
  
  Bens domīgi sarauca pieri pie datora. "Es domāju, ka, ja tas būtu pieejams sabiedrībai, kāds jau būtu mēģinājis izmeklēt."
  
  "Vai varbūt viņi to izdarīja un nomira. Iespējams, varas iestādes nolēma, ka zināšanas ir pārāk bīstamas, lai tās nodotu sabiedrībai.
  
  "Bet kā mēs skatāmies izdzēstu dokumentu?" Bens nejauši iesprauda dažas atslēgas. Lapā nebija slēptu saišu. Nekas nosodāms. Viņš Google meklēja autora vārdu un atrada vairākas lappuses, kurās bija minēts Kuka hroniķis, bet neviens cits pieminēts par Hellgeitu, Pele vai pat Diamondhead.
  
  Karīna pagriezās, lai paskatītos uz Waikiki sirdi. "Tātad Kuka ceļojums cauri elles vārtiem tika izdzēsts no vēstures. Mēs varētu turpināt mēģināt. " Viņa pamāja datoriem.
  
  "Bet tas būs bezjēdzīgi," Ben teica savā labākajā Jodas pieredzē. "Mums nevajadzētu tērēt savu laiku."
  
  "Ko Heidens redzēja tevī, es nekad neuzzināšu." Karīna pamāja ar galvu, pirms lēnām pagriezās. "Problēma ir tāda, ka mēs nevaram zināt, ko mēs tur atradīsim. Mēs akli nonāktu ellē.
  
  
  * * *
  
  
  Heidenam un Kinimakai izdevās no Denija izspiest vēl dažus piedāvājumus, pirms nolēma, ka ir prātīgi atstāt viņus abus viņu narkotiku ballītē. Ja veiksies, viņi abi domās, ka CIP vizīte bija slikts sapnis.
  
  Kinimaka iekāpa atpakaļ mašīnā, uzliekot roku uz mīkstās ādas stūres. "Teroristu uzbrukums?" viņš atkārtoja. "Uz Waikiki? Es tam neticu."
  
  Heidena jau zvanīja sava priekšnieka numuru. Vārti nekavējoties atbildēja. Viņa dažos īsos teikumos noskaitīja informāciju, ko viņi bija ieguvuši no Denija.
  
  Mano klausījās Geitsa atbildi pa skaļruni. "Heiden, es nāku. Vēl dažas stundas, un es būšu klāt. Policija ļoti paļaujas uz visiem zināmajiem noziedzniekiem, lai noskaidrotu rančo atrašanās vietu. Mums tas drīz būs. Es brīdināšu attiecīgās iestādes par šo iespējamo uzbrukumu, bet turpiniet rakt.
  
  Līnija ir pārrauta. Heidens klusā pārsteigumā izdvesa elpu. "Vai viņš nāk šeit? Viņam ir grūti ar to tikt galā. Ko viņš labu darīs?
  
  "Varbūt darbs viņam palīdzēs tikt galā."
  
  "Cerēsim. Viņi domā, ka drīz iegūs rančo atrašanās vietu. Mēs izsekojam teroristus. Tagad mums ir vajadzīgi pozitīvi, tieši cilvēki. Hei Mano, vai, jūsuprāt, šis teroristu stāsts ir daļa no Asins karaļa sižeta?
  
  Mano pamāja. - Tas man iešāvās prātā. Viņa acis uztvēra elpu aizraujošo skatu, it kā tās to turētu, lai palīdzētu cīnīties ar tumsu.
  
  "Runājot par taisniem cilvēkiem, Dreiks un divi viņa draugi joprojām nav atbildējuši uz manām ziņām. Un policija arī nezina.
  
  Viņas mobilais tālrunis iezvanījās, viņu pārsteidzot. Tie bija Vārti. - Kungs?
  
  "Šī lieta vienkārši kļuva traka," viņš sauca skaidri satraukts. "Honolulu policija tikko saņēma vēl trīs likumīgus terorisma draudus. Viss Waikiki. Drīz viss notiks. Ir nodibinātas saites ar Kovaļenko.
  
  "Trīs!"
  
  Vārti pēkšņi uz sekundi aizvērās. Heidena norija siekalas, juzdama, kā viņas vēders sagriežas. Bailes Mano acīs lika viņai pasvīst.
  
  Geitss atkal sazinās. "Lai ir četri. Vēl viena informācija tikko ir autentificēta. Sazinieties ar Dreiku. Tu esi savas dzīves cīņā, Heiden. Esi mobilizēts."
  
  
  * * *
  
  
  Asins karalis stāvēja uz paceltā klāja, viņa sejā mirgoja auksts smaids, vairāki viņa uzticamie leitnanti stāvēja pirms un zem viņa. "Ir pienācis laiks," viņš vienkārši teica. "Tas ir tas, ko mēs esam gaidījuši, pie kā esam strādājuši. Tas ir visu manu pūļu un visu jūsu upuru rezultāts. Ar to, - viņš ieturēja iespaidīgu pauzi, - viss beidzas.
  
  Viņš skenēja sejas, vai nav baiļu pazīmju. Tādu nebija. Patiešām, Boudreau izskatījās gandrīz sajūsmā, ka viņu ļāva atgriezties asiņainajā cīņā.
  
  "Klod, iznīcini rančo. Nogalini visus ieslodzītos. Un..." viņš pasmīnēja. "Atlaidiet tīģerus. Viņiem vajadzētu kādu laiku pārņemt varu. Boudreau, vienkārši dari to, ko dari, bet brutālāk. Es aicinu jūs piepildīt jebkuru jūsu vēlmi. Es aicinu jūs atstāt iespaidu uz mani. Nē, mani šokē. Dari to, Boudreau. Dodieties uz Kauai un aizveriet tur esošo rančo.
  
  Asins karalis pēdējo reizi paskatījās uz saviem dažiem atlikušajiem vīriešiem. "Kas attiecas uz jums... ej atraisīt elli Havaju salās."
  
  Viņš novērsās, pametot tos malā, un pēdējo reizi kritiski paskatījās uz savu transportu un rūpīgi atlasītajiem vīriešiem, kuriem bija jāpavada viņu nāvējošajā dziļumā zem Dimanta galvas.
  
  "Neviens to nav darījis kopš Kuka un dzīvoja, lai pastāstītu par to. Neviens cilvēks nav skatījies tālāk par elles piekto līmeni. Neviens cilvēks nekad nav atklājis, ko slazdu sistēma tika uzbūvēta, lai slēptu. Mēs to izdarīsim."
  
  Nāve un posts bija gan aiz muguras, gan viņa priekšā. Haosa sākums bija neizbēgams. Asiņainais karalis bija laimīgs.
  
  
  * * *
  
  
  Mets Dreiks gāja pa autostāvvietu Exoticars priekšā, rokās sadevies ar savu "draudzeni" Alisiju Mailzu. Vienīgā automašīna, kas tur stāvēja, bija nomas automašīna no Basic Dodge, kas, iespējams, piederēja tūristu pārim, kas uz stundu bija īrējuši kādu no jaunajiem Lamborghini. Brīdī, kad Dreiks un Alisija ienāca modes izstāžu zālē, viņu priekšā jau bija drukns vīrietis ar apkalpi.
  
  "Labdien. Vai es varu tev palīdzēt?"
  
  "Kuri ir ātrākie?" Dreiks uzmeta nepacietīgu seju. "Mums mājās ir Nissan, un mana draudzene vēlas piedzīvot īstu ātrumu." Dreiks piemiedza aci. "Varētu man iegūt dažus bonusa punktus, ja jūs zināt, ko es domāju."
  
  Alisija mīļi pasmaidīja.
  
  Dreiks cerēja, ka Maija tagad šķērso lielās izstāžu zāles aizmuguri, nepamanot aizmugures garāžu un dodas uz iežogoto sānu kompleksu. Viņa mēģinās iekļūt no otras puses. Dreikam un Alisijai bija apmēram sešas minūtes.
  
  Vīrieša smaids bija plats un, kas nav pārsteidzoši, viltots. "Vairums cilvēku izvēlas jaunos Ferrari 458 vai Lamborghini Aventador, kas abi ir lieliski auto." Smaids patiesībā kļuva platāks, kad pārdevējs norādīja uz attiecīgajiem transportlīdzekļiem, kuri abi bija novietoti visu garumu izstāžu zāles logu priekšā. "Taču, runājot par leģendāriem sasniegumiem, ja tas ir tas, ko jūs meklējat, es varētu ieteikt Ferrari Daytona vai McLaren F1." Viņš pamāja ar roku uz izstāžu zāles aizmuguri.
  
  Aiz un pa labi bija biroji. Kreisajā pusē bija nomaļu kabīņu rinda, kur varēja savākt kredītkaršu datus un nodot atslēgas. Birojā nebija logu, taču Dreiks varēja dzirdēt, kā apkārt kustas figūras.
  
  Viņš skaitīja sekundes. Maijai bija jāparādās pēc četrām minūtēm.
  
  - Vai jūs esat Skārberija kungs vai Petersena kungs? viņš smaidot jautāja. "Es redzēju viņu vārdus uz izkārtnes ārpusē."
  
  "Es esmu Džeimss. Skārberija kungs un Petersena kungs ir īpašnieki. Viņi atrodas pagalmā."
  
  "PAR". Dreiks uzrādīja šovu, skatoties uz Ferrari un Lamborghini. Izstāžu zāles kondicionieris sabruka viņam uz muguras. No tālā biroja nebija skaņas. Alisija turējās pie sevis, tēlojot labsirdīgo sievu, vienlaikus radot telpu.
  
  Vienu minūti pirms Mai bija jāiziet pa sānu durvīm.
  
  Dreiks gatavojās.
  
  
  * * *
  
  
  Laiks viņiem paskrēja satraucošā ātrumā, bet Bens cerēja, ka Karīnas trakā ideja nesīs augļus. Pirmais solis bija noskaidrot, kur glabājas kapteiņa Kuka oriģinālie žurnāli. Tas izrādījās viegls uzdevums. Dokumenti tika glabāti Nacionālajā arhīvā netālu no Londonas, valdības ēkā, taču tie nebija tik droši kā Anglijas Banka.
  
  Tik tālu, labi.
  
  Nākamais solis bija ievest Heidenu. Bija vajadzīgs ilgs laiks, lai saprastu viņu domu. Sākumā Heidens šķita ārkārtīgi izklaidīgs, nebūdams rupjš, taču, kad Karīna, Bena mudināta, iepazīstināja ar viņu plānu, CIP aģents apklusa.
  
  "Ko tu gribi?" viņa pēkšņi jautāja.
  
  "Mēs vēlamies, lai jūs nosūtītu pasaules līmeņa zagli uz Nacionālo arhīvu Kjū, lai viņš nofotografētu, nevis zagtu, un pēc tam atsūtiet man pa e-pastu attiecīgās Kuka žurnālu daļas kopiju. Daļa, kuras trūkst."
  
  "Vai tu biji piedzēries, Ben? Nopietni -"
  
  "Grūtākā daļa," Bens uzstāja, "nebūs zagt. Es būšu pārliecināts, ka zaglis atradīs un atsūtīs man īsto daļu.
  
  "Ko darīt, ja viņu pieķers?" Heidens, nedomājot, izpļāpāja jautājumu.
  
  "Tāpēc viņam ir jābūt pasaules līmeņa zaglim, kas, pateicoties šim darījumam, varētu piederēt CIP. Un kāpēc ideālā gadījumā viņam jau vajadzētu būt apcietinājumā. Ak, un, Heiden, tam visam vajadzētu būt tuvāko stundu laikā. Tas tiešām nevar gaidīt. "
  
  "Es to apzinos," Heidena atcirta, bet tad viņas tonis kļuva maigs. "Paskaties, Ben, es zinu, ka jūs abi esat iegrūsti šajā mazajā birojā, bet jūs varētu vēlēties izbāzt galvu pa durvīm, lai uzzinātu jaunāko informāciju. Jums jābūt gatavam gadījumam..."
  
  Bens noraizējies paskatījās uz Karīnu. "Kā gadījumā? Tu runā tā, it kā pasaulei tuvotos gals.
  
  Heidena klusēšana viņam pateica visu, kas viņam jāzina.
  
  Mirkli vēlāk viņa draudzene atkal runāja: "Cik ļoti jums ir vajadzīgi šie ieraksti, šie žurnāli? Vai ir tā vērts kaitināt britus?
  
  "Ja Asins karalis sasniegs elles vārtus un mums jādodas viņam pakaļ," Bens sacīja, "tie, iespējams, būs mūsu vienīgais navigācijas avots. Un mēs visi zinām, cik labs Kuks bija ar savām kārtīm. Viņi varēja izglābt mūsu dzīvības.
  
  
  * * *
  
  
  Heidena nolika telefonu uz savas mašīnas pārsega un centās nomierināt viņas nemierīgās domas. Viņas skatiens caur vējstiklu sastapās ar Mano Kinimaki skatienu, un viņa skaidri juta šausmas, kas virmo viņa galvā. Viņi tikko saņēmuši visbriesmīgākās ziņas, atkal no Džonatana Geitsa.
  
  Nav tā, ka teroristi gatavojās trāpīt vairākiem mērķiem Oahu.
  
  Tagad viņi zināja, ka tas ir daudz sliktāk.
  
  Mano kāpa ārā, nepārprotami trīcēdams. "Kas tas bija?"
  
  Bens. Viņš saka, ka mums jāielaužas Anglijas Nacionālajā arhīvā, lai iegūtu viņam kapteiņa Kuka žurnālu kopiju.
  
  Mano sarauca pieri. "Dari to. Vienkārši dari to. Šī sasodītā Kovaļenko cenšas iznīcināt visu, ko mēs mīlam, Heiden. Jūs darāt visu, kas ir jūsu spēkos, lai aizsargātu to, kas jums patīk.
  
  "Briti-"
  
  - Atlaid viņus. Mano zaudēja sevi savā stresā. Heidens neiebilda. "Ja baļķi palīdz mums nogalināt šo nelieti, paņemiet tos."
  
  Heidena sakārtoja savas domas. Viņa centās iztīrīt prātu. Vajadzētu dažus zvanus uz CIP birojiem Londonā un skaļu kliedzienu no viņas priekšnieka Geitsa, taču viņa domāja, ka, iespējams, varētu paveikt šo darbu. Īpaši ņemot vērā to, ko Geitss viņai tikko teica.
  
  Un viņa labi zināja, ka Londonā ir kāds īpaši burvīgs CIP aģents, kurš šo darbu var paveikt bez sviedriem.
  
  Mano joprojām skatījās uz viņu, joprojām šokā. "Vai varat ticēt šim aicinājumam? Vai varat noticēt tam, ko Kovaļenko darīs, lai novērstu cilvēku uzmanību?
  
  Heidena nevarēja vien klusēt, joprojām gatavojot savu runu Geitsam un Londonas birojam. Pēc dažām minūtēm viņa bija gatava.
  
  "Nu, sekosim vienam no sliktākajiem zvaniem mūsu dzīvē ar tādu, kas mums palīdzēs nomainīt lomas," viņa teica un sastādīja ātrās sastādīšanas numuru.
  
  Pat tad, kad viņa runāja ar savu priekšnieku un vienojās par palīdzību no ārzemēm, lai iekļūtu Lielbritānijas Nacionālajā arhīvā, Džonatana Geitsa iepriekšējie vārdi dedzināja viņas prātu.
  
  Tas nav tikai Oahu. Asins karaļa teroristi grasās uzbrukt vairākām salām vienlaikus.
  
  
  DIVDESMIT OTRĀ NODAĻA
  
  
  Dreikam aizrāvās elpa, kad Maija izslīdēja pa sānu durvīm ierēdņa redzeslokā.
  
  "Kas pie-"
  
  Dreiks pasmaidīja. "Ir pienācis laiks maijam," viņš čukstēja un pēc tam ar siena pļāvēju salauza vīrieša žokli. Pārdevējs bez skaņas apgriezās un atsitās pret zemi. Alisija gāja garām Lamborghini, sagatavojot ieroci. Dreiks pārlēca pāri nekustīgajam pārdevējam. Mai ātri pārvietojās gar aizmugurējo sienu, palaižot garām neskartu McLaren F1.
  
  Viņi dažu sekunžu laikā bija pie biroja sienas. Logu neesamība darbojās gan viņiem, gan pret viņiem. Bet tur būtu drošības kameras. Tas bija tikai jautājums-
  
  Kāds iesteidzās pa sētas durvīm, kombinezons bija nosmērēts ar eļļu, gari melni mati bija sasieti ar zaļu bandānu. Dreiks piespieda vaigu pret plāno saplākšņa starpsienu, klausoties skaņās, kas nāk no biroja iekšpuses, kad Meja praktizēja mehāniķa kustības.
  
  Viņi joprojām neizdvesa ne skaņu.
  
  Bet tad pa durvīm ielauzās vairāk cilvēku, un kāds no biroja kliedza. Dreiks zināja, ka spēle ir beigusies.
  
  "Ļaujiet viņiem to iegūt."
  
  Alisija noņurdēja "Fuck yeah" un iespēra pa biroja durvīm, kad tās atvērās, izraisot tās ar blīkšķi ietriecoties vīrieša galvā. No turienes izkāpa kāds cits vīrietis, kura acis šokā iepletās, lūkojoties uz skaistu sievieti ar ieroci un cīnītāja stāju, kas viņu gaidīja. Viņš pacēla bisi. Alisija viņam iešāva vēderā.
  
  Viņš sabruka durvīs. Vairāk kliedzienu atskanēja no biroja. Šoks sāka pārvērsties sapratnē. Drīz viņi sapratīs, ka būtu prātīgi piezvanīt dažiem draugiem.
  
  Dreiks šāva uz vienu no mehāniķiem, trāpot viņam augšstilba vidū un nogāzot zemē. Vīrietis pilnā augumā noslīdēja lejā ar McLaren, atstājot viņa pēdas asiņu pēdas. Pat Dreiks sarāvās. Maija saderinājās ar otro vīrieti, un Dreiks atkal pagriezās pret Alisiju.
  
  "Mums jātiek iekšā."
  
  Alicia piegāja tuvāk, līdz viņai bija labs skats uz interjeru. Dreiks ložņāja pa grīdu, līdz sasniedza durvis. Pēc viņa mājiena Alisija raidīja vairākus šāvienus. Dreiks gandrīz ienira pa durvīm, bet tajā brīdī pusducis cilvēku izlēca no turienes ar ieročiem gatavībā un atklāja niknu uguni.
  
  Alisija pagriezās, paslēpusies aiz Lamborghini. Lodes svilpa viņam gar sāniem. Vējstikls saplīsa drupās. Dreiks ātri noslīdēja. Viņš varēja redzēt sāpes vīrieša acīs, kad viņš šāva uz supermašīnām.
  
  Arī otrs to redzēja. Dreiks atklāja uguni par sekundes daļu sev priekšā un redzēja, kā viņš smagi krīt, velkot sev līdzi vienu no kolēģiem.
  
  Alisija izlēca no Lamborghini aizmugures un izdarīja pāris sedzošus sitienus. Dreiks skrēja pretī Ferrari, aizrāvies aiz tā milzīgajām riepām. Tagad katra lode ir svarīga. Viņš redzēja Meju, kas bija paslēpta no ziņkārīgo acīm pie biroja sienas stūra, lūkojoties aizmugurē, no kurienes bija nākuši mehāniķi.
  
  Trīs no viņiem gulēja pie viņas kājām.
  
  Dreikam izdevās neliels smaids. Viņa joprojām bija ideāla nogalināšanas mašīna. Brīdi viņš uztraucās par Mejas un Alisijas neizbēgamo tikšanos un Velsa nāves atlīdzību, bet tad savas rūpes ieslēdza tajā pašā nomaļā nostūrī, kur bija mīlestība pret Benu, Heidenu un visiem citiem draugiem.
  
  Tā nebija vieta, kur varēja dot vaļu savām pilsoniskajām emocijām.
  
  Lode trāpīja Ferrari, izlidoja pa durvīm un ārā pa otru pusi. Ar apdullinošu triecienu uzsprāga priekšējais logs, nometot stiklu mini ūdenskritumā. Dreiks izmantoja novirzīšanu, lai izlēktu ārā un nošautu citu vīrieti, kurš drūzmējās pie biroja durvīm.
  
  Mīļotājiem, protams.
  
  Tad viņš ieraudzīja divus barga paskata vīriešus iznākam no kabineta ar automātiem rokās. Dreika sirds pārsita pukstēt. Viņam aiz muguras pazibēja vēl divi vīrieši - gandrīz noteikti Skārberijs un Pītersens, kurus sargāja algotie karavīri -, pirms viņš aiz masīvās riepas padarīja savu ķermeni pēc iespējas mazāku.
  
  Lidojošo ložu skaņas eksplodēja viņa bungādiņas. Tad tā būtu viņu stratēģija. Turiet Alisiju un viņu mājas arestā, līdz abi īpašnieki izbēgs pa sētas durvīm.
  
  Bet viņi neplānoja maiju.
  
  Japāņu aģents paņēma pāris izmestas pistoles un nāca aiz stūra, šaujot uz vīriešiem ar automātiem. Viens lidoja atmuguriski, it kā to būtu notriekusi automašīna, mežonīgi šaujot ar savu pistoli un, krītot, izkaisot konfeti uz griestiem. Cits aizbrauca saviem priekšniekiem aiz sava līķa un pārslēdza tēmēkli uz Mai.
  
  Alisija piesteidzās un raidīja vienu šāvienu, kas izsita caur miesassarga vaigu, acumirklī nogāzot viņu zemē.
  
  Skārberijs un Pītersens tagad izvilka savus ieročus. Dreiks nolamājās. Viņam tās vajadzēja dzīvas. Tajā brīdī pa aizmugurējām un sānu durvīm iekļuva vēl divi vīrieši, liekot Maim atkal slēpties aiz McLaren.
  
  Lode iedūrās dārgās automašīnas virsbūvē.
  
  Dreiks dzirdēja, kā viens no īpašniekiem čīkst kā havajiešu kalua cūka.Daži palikušie vīrieši sapulcējās ap saviem priekšniekiem un, apšaudījuši mašīnas un līdz ar to arī uzbrucējus, milzīgā ātrumā skrēja uz aizmugures garāžu.
  
  Dreiks uz brīdi bija pārsteigts. Maija nogalināja divus miesassargus, bet Skārberija un Pītersens ātri pazuda pa aizmugurējām durvīm zem aizsedzošās uguns krusas.
  
  Dreiks piecēlās un izšāva, soļodams uz priekšu. Visu laiku virzoties uz priekšu, viņš noliecās, lai paņemtu vēl divus ieročus. Viens no apsargiem pie aizmugurējām durvīm nokrita, turēdams plecu. Otrs atkāpās asins plūdos.
  
  Dreiks pieskrēja pie durvīm, Maija un Alisija bija viņam blakus. Meja izšāva, kamēr Dreiks uzmeta dažus ātrus skatienus, mēģinot izmērīt saimniecības ēku un garāžas atrašanās vietu.
  
  "Tikai liela atklāta telpa," viņš teica. "Bet ir viena liela problēma."
  
  Alisija notupās viņam blakus. "Kas?"
  
  "Viņiem aizmugurē ir Shelby Cobra."
  
  Maija uzmeta viņam acis. "Kāpēc tā ir problēma?"
  
  "Lai ko tu darītu, nešauj."
  
  "Vai tas ir piekrauts ar sprāgstvielām?"
  
  "Nē".
  
  "Tad kāpēc es nevaru to noņemt?"
  
  "Jo tā ir Šelbija Kobra!"
  
  "Mēs tikko uzcēlām izstāžu zāli, kas bija pilna ar stulbām supermašīnām." Alisija pameta viņu malā ar elkoni. "Ja jums nav drosmes to darīt, atkāpieties."
  
  "Smuki". Dreiks pielēca viņai klāt. Lode svilpa gar viņa pieri un iedūrās apmestajā sienā, acis apbēra ar ģipša skaidām. Kā viņš gaidīja, sliktie puiši izšāva skrienot. Ja viņi kaut ko trāpīs, tā būs akla veiksme.
  
  Dreiks notēmēja, dziļi ievilka elpu un noguldīja vīriešus abās pusēs no abiem priekšniekiem. Kad viņu pēdējie atlikušie miesassargi krita, gan Skārberijs, gan Pītersens, šķiet, saprata, ka cīnās zaudētā cīņā. Viņi apstājās, pie sāniem karājoties ieročiem. Dreiks skrēja viņiem pretī, pirkstu jau uzspiedis uz palaidēja.
  
  "Klods," viņš teica. "Mums vajadzīgs Klods, nevis jūs. Kur viņš ir?"
  
  Tuvumā abi priekšnieki bija dīvaini līdzīgi. Viņiem abiem bija nogurušas sejas ar stingrām līnijām, kas radās gadiem ilgi nežēlīgās lēmumu pieņemšanas rezultātā. Viņu acis bija aukstas, mielojošo piranju acis. Viņu rokas, joprojām satvērušas pistoles, piesardzīgi izlocījās.
  
  Maija norādīja uz ieroci. "Nometiet tos."
  
  Alisija plati pagrieza vēdekli, padarot mērķi grūtāku. Dreiks gandrīz varēja redzēt sakāvi priekšnieku acīs. Pistoles klabēja līdz grīdai gandrīz vienlaikus.
  
  "Asiņainā elle," Alisija nomurmināja. "Viņi izskatās vienādi un darbojas tāpat. Vai tas jūs, ļaundari debesīs, pārvērš par kloniem? Un tā kā es par to runāju - kāpēc gan kāds šeit pārvērstos par sliktu puisi? Šī vieta ir labāka nekā atvaļinājums septītajās debesīs.
  
  - Kura no jums Skārberija? Meja jautāja, viegli ķerdamies pie lietas.
  
  "Es," teica tas ar blondiem matiem. "Vai jūs, puiši, meklējāt Klodu visā pilsētā?"
  
  "Tie esam mēs," Dreiks nočukstēja. "Un šī ir mūsu pēdējā pietura."
  
  Klusumā atskanēja vājš klikšķis. Dreiks pagriezās, zinādams, ka Alisija, kā vienmēr, trāpīs mērķī. Garāža izskatījās tukša, klusums pēkšņi smags kā kalns.
  
  Scarberry viņiem veltīja dzeltenīgu smaidu. "Mēs esam darbnīcā. Dažreiz viss sabrūk. "
  
  Dreiks neskatījās uz Alisiju, bet deva viņai zīmi, lai viņa pastāvīgi būtu uzmanīga. Kaut kas nebija kārtībā. Viņš iegāja iekšā, satvēra Skārberiju. Ar strauju džudista kustību Dreiks viņu pacēla un uzmeta viņam pār plecu, spēcīgi atsitot vīrieti pret betonu. Kamēr sāpes Skārberijas acīs bija pārgājušas, Dreikam pie zoda bija ierocis.
  
  "Kur ir Klods?" ES jautāju.
  
  "Nekad neesmu dzirdējis-"
  
  Dreiks vīrietim salauza degunu. "Jums ir vēl viena iespēja."
  
  Skarberijas elpošana bija ātra. Viņa seja bija cieta kā granīts, bet kakla muskuļi smagi strādāja, izrādot nervozitāti un bailes.
  
  "Sāksim šaut nost gabalus." Mai vieglā balss viņus sasniedza. "Man ir garlaicīgi".
  
  "Godīgi". Dreiks atgrūda, pagāja malā un nospieda sprūdu.
  
  "NĒ!"
  
  Skarberijas kliedziens viņu apturēja pēdējā iespējamajā brīdī. "Klods dzīvo rančo! iekšzemē no ziemeļu krasta. Es varu jums dot koordinātas."
  
  Dreiks pasmaidīja. "Tad uz priekšu."
  
  Vēl viens klikšķis. Dreiks ieraudzīja mazāko kustību, un viņa sirds sažņaudzās.
  
  Ak nē.
  
  Alicia atlaida. Viņas lode uzreiz nogalināja pēdējo ļaundari. Viņš bija paslēpies Šelbijas bagāžniekā.
  
  Dreiks nikni paskatījās uz viņu. Viņa pasmaidīja ar vecu ļaundarību. Dreiks redzēja, ka viņa vismaz atkal atradīs sevi. Viņai bija spēcīgs raksturs, kas spēja tikt galā ar zaudējumu.
  
  Viņš nebija tik pārliecināts par sevi. Viņš pamāja Skārberiju, lai pasteidzas. "Pasteidzies. Jūsu draugu Klodu gaida liels pārsteigums.
  
  
  DIVDESMIT TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Heidens un Kinimaka pat nebija paspējuši iedarbināt automašīnas dzinēju, kad atskanēja Dreika zvans. Viņa ieraudzīja ekrānā viņa numuru un atviegloti nopūtās.
  
  "Dreiks. Kur tu esi-"
  
  "Nav laika. Man ir Kloda atrašanās vieta.
  
  "Jā, mēs arī tā domājam, gudrs puisis. Tas ir pārsteidzoši, no kā daži noziedznieki atsakās, lai iegūtu klusāku dzīvi.
  
  "Cik ilgi jūs zināt? Kur tu esi?" Dreiks uzdeva jautājumus kā seržants, kas dod pavēles.
  
  "Lēnāk, tīģeri. Mēs saņēmām ziņas tikai pirms minūtes. Paskaties, mēs gatavojamies tūlītējam streikam. Un es domāju tieši tagad. Vai tu spēlē?
  
  "Man ir sasodīti taisnība. Mēs visi tādi esam. Šis nelietis ir vienu soli aiz Kovaļenko.
  
  Heidens pastāstīja viņam par teroristu brīdinājumiem, kad viņa deva signālu Kinimakai braukt. Kad viņa pabeidza, Dreiks apklusa.
  
  Pēc brīža viņš teica: "Mēs tiksimies galvenajā mītnē."
  
  Heidens ātri uzgrieza Bena Bleika numuru. "Jūsu operācija bija veiksmīga. Mēs ceram, ka mūsu aģents Londonā tuvāko stundu laikā sagādās jums nepieciešamo, pēc tam viņš nosūtīs kopijas tieši jums. Ceru, ka tas ir tas, kas tev vajadzīgs, Ben.
  
  "Es ceru, ka tas tiešām ir tur." Bena balss skanēja tik nervozi, kā viņa nekad nebija no viņa dzirdējusi. "Tas ir veselīgs minējums, bet tas joprojām ir minējums."
  
  "ES arī ceru".
  
  Heidena nometa telefonu uz paneļa un tukši skatījās uz Vaikiki ielām, kamēr Kinimaka brauca atpakaļ uz galveno mītni. Geitss domā, ka, ja mēs ātri tiksim galā ar Klodu, mēs varam apturēt uzbrukumus. Viņi cer, ka Kovaļenko pat varētu būt tur.
  
  Mano sakoda zobus. "Visi tā dara, priekšniek. Vietējā policija, specvienības. Viss saraujas, līdz pārsprāgst. Problēma ir tā, ka sliktie puiši jau ir savā vietā. Tām vajadzētu būt. Ir jābūt gandrīz neiespējamam apturēt jebkuru nenovēršamu uzbrukumu, nemaz nerunājot par pusduci uzbrukumu trīs dažādām salām.
  
  Visi, kas bija pie varas, bija pārliecināti, ka Kovaļenko patiešām pavēlēja veikt vairākus uzbrukumus, lai visi būtu aizņemti, kamēr viņš devās meklēt savu sapni - ceļojumu, kuram viņš veltīja savas dzīves pēdējo daļu.
  
  Sekojiet kapteiņa Kuka pēdās. Iet vienu labāk. Izpētiet aiz elles vārtiem.
  
  Heidens virpuļoja apkārt, kamēr štābs parādījās ārpusē. Ir pienācis laiks rīkoties.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks aizveda Meju un Alisiju uz CIP ēku, un viņas nekavējoties tika pavadītas augšstāvā. Viņus ieveda telpā, kur rosība ritēja pilnā sparā. Tālākajā galā Heidens un Kinimaka stāvēja starp policistu un militārpersonu pūli. Dreiks varēja redzēt SWAT un HPD kreka komandu. Viņš varēja redzēt formas tērpus, kas, bez šaubām, piederēja CIP īpašo operāciju vienībām. Varbūt pat kāda Delta tuvumā.
  
  Velns, bez šaubām, šobrīd atrodas Asins karaļa astē un meklē asinīm.
  
  "Vai atceraties, kad Asins karalis sūtīja savus cilvēkus uzbrukt šim Iznīcinātājam, lai nozagtu ierīci?" Viņš teica. "Un viņi tajā pašā laikā mēģināja nolaupīt Kinimaku? Varu derēt, ka tā bija nejauša notveršana. Viņi vienkārši gribēja uzzināt Kinimaki havajiešu valodu.
  
  Pēc tam Dreiks atcerējās, ka ne Meja, ne Alisija nebija tuvumā, kad Kovaļenko vīri pievienoja iznīcinātāju. Viņš pakratīja galvu. "Nav svarīgi".
  
  Dreiks pamanīja Benu un Karinu stāvam pie loga. Katram no viņiem rokās bija glāze, un viņi izskatījās kā ar rokām tītās cigaretes skolas diskotēkā.
  
  Dreiks domāja par iespēju pazust pūlī. Tas būtu viegli. Kenedija zaudējums joprojām vārījās viņa asinīs, padarot to neiespējamu apspriest. Bens bija tur. Bens turēja viņu rokās, kad viņa nomira.
  
  Tam vajadzēja būt Dreikam. Ne tikai šis. Dreikam bija jānovērš viņas nāve. To viņš darīja. Laiks izplūda, un uz brīdi viņš bija mājās Jorkā kopā ar Kenediju un viņi kaut ko gatavoja virtuvē. Kenedijs iešļakstīja pannā tumšo rumu un paskatījās uz augšu, kad tas šņāca. Dreiks steiku marinēja ķiploku sviestā. Tā bija ikdiena. Tas bija jautri. Pasaule ir atgriezusies normālā stāvoklī.
  
  Viņa acu priekšā pazibēja zvaigznes kā neveiksmīgs salūts. Pasaule pēkšņi atgriezās, un ap viņu atskanēja balsis. Kāds viņu iedunkāja ar elkoni. Cits vīrietis uzlēja karstu kafiju vienam no saviem priekšniekiem un kā sikspārnis no elles metās uz vannas istabu.
  
  Alisija vērīgi paskatījās uz viņu. - Kas notiek, Dreiks?
  
  Viņš spiedās cauri pūlim, līdz nonāca aci pret aci ar Benu Bleiku. Tas bija ideāls brīdis īsam Dinorock komentāram. Dreiks to zināja. Bens droši vien to zināja. Bet viņi abi klusēja. Gaisma ieplūda pa logu aiz Bena; Honolulu ierāmēja saules gaisma, spilgti zilas debesis un daži rievoti mākoņi ārpusē.
  
  Dreiks beidzot atrada savu balsi. "Vai šie CIP datori izrādījās noderīgi?"
  
  "Mēs ceram". Bens stāstīja stāstu par kapteiņa Kuka ceļojumu Diamond Head vadībā un beidzās ar atklāsmi, ka CIP izmantojusi britu aģentu, lai aplaupītu Nacionālo arhīvu.
  
  Alisija lēnām virzījās uz priekšu, izdzirdējusi ziņas no jaunā puiša. "Britu superzaglis? Kā viņu sauc?"
  
  Bens pamirkšķināja acis no pēkšņās uzmanības. "Haidens man nekad nav teicis."
  
  Alisija uzmeta skatienu CIP darbiniekam, bet pēc tam smaidīja nekaunīgi. "Ak, varu derēt, ka viņa to nedarīja."
  
  "Ko tas nozīmē?" Karīna ierunājās.
  
  Alisijas smaids kļuva nedaudz ļauns. "Es neesmu īpaši pazīstams ar savu diplomātiju. Neklikšķiniet uz tā."
  
  Dreiks noklepojās. "Tikai vēl viens starptautisks noziedznieks, kuru Alisija drāžēja. Triks vienmēr ir bijis atrast to, kā viņai nav.
  
  "Tā ir taisnība," Alisija smaidot sacīja. "Es vienmēr esmu bijis populārs."
  
  "Nu, ja tas ir aģents, par kuru es domāju," Mai ielauzās, "viņš ir zināms Japānas izlūkdienestiem. Viņš ir... spēlētājs. Un ļoti, ļoti labs darbinieks."
  
  "Tātad viņš, visticamāk, parūpēsies par savu galu." Dreiks pētīja Klusā okeāna pilsētas svētlaimi, kas izpletās viņa priekšā, un pats ilgojās pēc mazliet miera.
  
  "Tā viņam nekad nav bijusi problēma," sacīja Alisija. "Un jā, viņš piegādās jūsu žurnālus."
  
  Bens joprojām skatījās no Alisijas uz Heidenu, bet turēja mēli. Apdomīgums šajā posmā bija labākā atklāšanas daļa. "Tas joprojām ir izglītots minējums," viņš teica. "Bet, ja mēs patiešām nonāksim pie elles vārtiem, esmu pārliecināts, ka šie ieraksti varētu glābt mūsu dzīvības."
  
  "Cerams." Dreiks pagriezās un nopētīja haosu. "Tas nesanāks. Asins karalis joprojām atradīsies rančo. Bet, ja šie dupši nesteigsies, Kovaļenko to izdarīs.
  
  "Kovaļenko". Alisija laizīja lūpas, to sakot, izbaudot savu atriebību. "Nomirsti par to, kas notika ar Hadsonu. Un Boudreau? Viņš ir vēl viens, kurš ir patiešām ievērojams. " Arī viņa paskatījās apkārt trokšņainajam pūlim. "Jebkurā gadījumā, kurš šeit ir atbildīgs?"
  
  It kā atbilde atskanēja balss no virsnieku pūļa, kas ieskauj Heidenu Džeju. Kad troksnis apklusa un vīrieti varēja ieraudzīt, Dreiks priecājās ieraugot Džonatanu Geitsu. Viņam patika senators. Un sēroja kopā ar viņu.
  
  "Kā jūs zināt, mums ir Kovaļenko rančo atrašanās vieta Oahu," sacīja Geitss. "Tāpēc mūsu misijai vajadzētu sastāvēt no četrām daļām. Pirmkārt, nodrošiniet visus ķīlniekus. Otrkārt, apkopojiet informāciju par iespējamiem teroristu uzbrukumiem. Treškārt, atrodiet šo vīrieti, Klodu un Kovaļenko. Un ceturtkārt, atrodiet pārējo divu rančo atrašanās vietu.
  
  Geitss apstājās, lai padomātu, un tad kaut kādā veidā spēja likt ikvienam vīrietim un sievietei telpā domāt, ka viņš skatās uz viņiem ar vienu acu kustību. "Tas ir jādara ar visiem nepieciešamajiem līdzekļiem. Kovaļenko savos izmisīgajos meklējumos labprātīgi apdraudēja daudzas dzīvības. Tas beigsies šodien."
  
  Vārti tika pagriezti prom. Pēkšņi haoss telpā apstājās, un visi sāka ātri izklīst savās vietās. Detaļas ir rūpīgi pārdomātas.
  
  Dreiks pievērsa Heidena skatienu. Viņa pamāja ar roku, aicinot viņu nākt klāt.
  
  "Sagatavojieties un apseglojiet savus zirgus, puiši. Mēs nokļūsim Kloda rančo pēc trīsdesmit minūtēm.
  
  
  DIVDESMIT CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks kopā ar draugiem sēdēja vienā no Havaju salu policijas departamenta vieglajiem helikopteriem un mēģināja izvēdināt galvu, kad viņi ātri lidoja uz Kloda rančo. Debesis bija piesētas ar līdzīgiem helikopteriem un smagākiem militārajiem. Simtiem cilvēku atradās gaisā. Citi bija ceļā pa sauszemi, pārvietojoties, cik ātri vien varēja. Lielākā daļa policijas un militārpersonu bija spiesti palikt Honolulu un Vaikiki apgabalā, ja teroristu uzbrukumi patiešām īstenotos.
  
  Asins karalis sadalīja savus spēkus.
  
  Satelītattēlā bija redzama liela kustība rančo, taču liela daļa no tām bija maskēta, tāpēc nebija iespējams pateikt, kas īsti notiek.
  
  Dreiks bija apņēmības pilns apturēt savas jūtas pret Kovaļenko. Geitsam bija taisnība. Ķīlnieki un viņu drošība šeit bija izšķirošie punkti. Lidojot ziemeļu krasta virzienā, apakšā un ap viņu pavērās daži no pārsteidzošākajiem skatiem, ko viņš jebkad bija redzējis, taču Dreiks izmantoja visas savas gribas, lai koncentrētos. Viņš bija tas karavīrs, kāds viņš kādreiz bija.
  
  Viņš nevarēja būt neviens cits.
  
  Pa kreisi Maija īsi runāja ar savu māsu Čiku, vēlreiz pārbaudot viņas drošību un apmainoties ar dažiem klusiem vārdiem, kamēr viņi varēja. Nevienam nebija noslēpums , ka viņi var sākt pilna mēroga karu vai doties uz sagatavotu kara zonu.
  
  Pa labi no Dreika Alisija pavadīja laiku, pārbaudot un atkārtoti pārbaudot savus ieročus un aprīkojumu. Viņai nekas nebija jāpaskaidro. Dreiks nešaubījās, ka viņa izpildīs savu atriebību.
  
  Heidens un Kinimaka sēdēja viens otram pretī, nepārtraukti spaidot mikrofonus un izpļāpājot vai saņemot atjauninājumus un pasūtījumus. Labā ziņa bija tā, ka Oahu vai jebkurā citā salā nekas nenotika. Sliktās ziņas bija tādas, ka Asins karalim bija gadi, lai tam sagatavotos. Viņiem nebija ne jausmas, ko viņi iedziļinās.
  
  Bens un Karīna tika atstāti galvenajā mītnē. Viņiem tika pavēlēts gaidīt aģenta e-pastu un pēc tam sagatavoties nedaudz biedējošai iespējai, ka viņiem, iespējams, nāksies iet zem Dimanta galvas un, iespējams, izlauzties cauri Elles vārtiem.
  
  No Choppers skaņas sistēmas atskanēja metāliska balss. "Piecas minūtes līdz mērķim."
  
  Patīk tas vai nē, Dreiks nodomāja. Mēs tagad esam tajā.
  
  Helikopters noslīdēja zemu pāri dziļai ielejai, un tas bija neticams skats, kad tas lidoja starp desmitiem citu helikopteru. Šis bija pirmais vilnis, kas sastāvēja no speciālo spēku karavīriem. Katrs otrais ASV militārais ierindnieks bija gatavs palīdzēt. Gaisa spēki. Navy. Armija.
  
  Atskanēja balss. "Mērķis".
  
  Viņi cēlās kā viens.
  
  
  * * *
  
  
  Dreika zābaki pieskārās mīkstajai zālei, un viņš uzreiz tika apšaudīts. Viņš bija priekšpēdējais, kurš izgāja pa durvīm. Neveiksmīgais jūras kājnieks, joprojām cīnīdamies pretī, paņēma pilnu sprādzienu līdz krūtīm un nomira, pirms viņš atsitās pret zemi.
  
  Dreiks izpletās zemē. Lodes svilpoja pār viņa galvu. Klusi sitieni trāpīja viņam blakus esošajos baļķos. Viņš iedeva zalvi. Vīrieši abās viņa pusēs rāpoja pa zāli, kā aizsegu izmantojot dabisko kalnaino reljefu.
  
  Priekšā viņš ieraudzīja māju, divstāvu ķieģeļu konstrukciju, neko īpašu, bet, bez šaubām, piemērotu Kovaļenko vietējām vajadzībām. Pa kreisi viņš pamanīja rančo rajonu. Kas pie...?
  
  Viņam pretī skrēja pārbiedētas, neapbruņotas figūras. Viņi skrēja pa kreisi un pa labi, visos virzienos. Viņš dzirdēja svilpienu savā austiņā
  
  "Draudzības spēles"
  
  Viņš slīdēja uz priekšu. Meja un Alisija attālinājās pa labi no viņa. Beidzot jūras kājnieki savāca sevi un sāka paziņot par saskaņotu uguns modeli. Dreiks sāka kustēties ātrāk. Cilvēki, kas atradās priekšā, sāka atkāpties, izkāpjot no savas slēptuves un metoties uz māju.
  
  Viegli mērķi
  
  Dreiks tagad bija gatavs uzbrukt un nogalināja cilvēkus bēgot ar paceltu pistoli. Viņš redzēja ieslodzīto, kurš lēkāja pa zāli, dodamies uz māju. Viņi nezināja, ka nāks labie puiši.
  
  Ieslodzītais pēkšņi sagriezās un nokrita. Asins karaļa vīri šaudīja uz viņiem zāli. Dreiks noņurdēja, notēmēja uz šāvēju un nopūta nelāgam galvu. Viņš periodiski izšāva, vai nu piespiežot cilvēkus pie zemes, vai virzot cilvēkus, lai citi varētu viņus piebeigt.
  
  Viņš meklēja Klodu. Pirms viņi pameta helikopteru, viņiem visiem tika parādīts Asins karaļa otrā komandiera attēls. Dreiks zināja, ka viņš vadīs notikumus no aizkulisēm, izstrādās bēgšanas plānu. Droši vien no mājām.
  
  Dreiks skrēja, joprojām skenējot apkārtni, ik pa laikam izšaudams. Viens no sliktajiem puišiem piecēlās aiz kalna un metās viņam virsū ar mačeti. Dreiks vienkārši nolaida plecu, ļaujot pretinieka impulsam viņu uznest tieši uz sevi, un viņš sabruka zemē. Vīrietis iesmējās. Dreika zābaks saspieda viņa žokli. Otrs Dreika zābaks uzkāpa uz rokas, kas turēja mačeti.
  
  Bijušais SAS virsnieks notēmēja ar ieroci un izšāva. Un tad mēs devāmies tālāk.
  
  Viņš neatskatījās. Māja bija priekšā, tā šķita milzīga, durvis nedaudz pavērtas, it kā aicinātu ienākt. Acīmredzot tas nav pareizais ceļš. Dreiks skrienot izpūta logus, mērķējot augstu. Mājā uzsprāga stikls.
  
  Tagad arvien vairāk ieslodzīto plūda no rančo. Daži stāvēja garajā zālē un vienkārši kliedza vai izskatījās satriekti. Kad Dreiks uz viņiem paskatījās, viņš pamanīja, ka lielākā daļa skrien vienā tempā, lidojot uz priekšu, it kā no kaut kā bēgtu.
  
  Un tad viņš to ieraudzīja, un viņa asinis pārvērtās ledū.
  
  Galva, neiespējami milzīgā Bengālijas tīģera galva, viegli vajādama slīdēja pa zāli. Dreiks nevarēja ļaut tīģeriem noķert savu upuri. Viņš skrēja viņiem pretī.
  
  Nospiedu austiņu. "Tīģeri zālē".
  
  Atbildot uz to, atskanēja pļāpas. Dzīvniekus pamanīja arī citi. Dreiks vēroja, kā viens no dzīvniekiem uzlec uz skrienoša cilvēka muguras. Radījums bija milzīgs, mežonīgs un lidojuma laikā bija ideāls haosa un asinspirts tēls. Dreiks piespieda kājas iet ātrāk.
  
  Dažus jardus uz priekšu pa zāli izsita cita milzu galva. Tīģeris uzlēca viņam virsū, viņa purns pārvērtās milzīgā rūciņā, zobi atsegti un jau notraipīti ar asinīm. Dreiks nokrita uz klāja un ripoja, katrs viņa ķermeņa nervs bija dzīvs un kliedza. Nekad agrāk viņš nebija slidojis tik perfekti. Nekad agrāk viņš nebija piecēlies tik ātri un precīzi. Likās, ka kāds mežonīgāks pretinieks viņā būtu pamodinājis labāku karotāju.
  
  Viņš izvilka pistoli, pagriezās un iešāva lodi tīģera galvā. Zvērs acumirklī nokrita, izšāvās caur smadzenēm.
  
  Dreiks neatvilka elpu. Viņš ātri pārlēca pāri zālei, lai palīdzētu vīrietim, kuru viņš bija redzējis sakautu pirms dažām sekundēm. Tīģeris rēgojās viņam pāri, tā milzīgie muskuļi saspringa un viļņojās, kad tas nolieca galvu, lai iekostu.
  
  Dreiks iešāva viņam mugurā, pagaidīja, kamēr viņš pagriezīsies, un tad iešāva viņam starp acīm. Visas piecsimt mārciņas tas nokrita uz cilvēka, kuru tas grasījās ēst.
  
  Nav labi, Dreiks nodomāja. Bet tas ir labāk nekā saplēst gabalos un apēst dzīvu.
  
  Viņa austiņā skanēja kliedzieni. "Pasit mani, tie nelieši ir milzīgi!" "Vēl viens, Džeko! Vēl viens jūsu sešinieks!
  
  Viņš pētīja vidi. Tīģeriem nav ne miņas, tikai pārbiedēti gūstekņi un pārbiedēti karaspēki. Dreiks metās atpakaļ pa zāli, gatavs aizsegties, ja ieraudzītu kādu pretinieku, taču pēc dažām sekundēm viņš bija atpakaļ mājā.
  
  Izsisti priekšējie logi. Jūras kājnieki bija iekšā. Dreiks viņam sekoja, viņa Bluetooth bezvadu signāls atzīmēja viņu kā draudzīgu. Kāpjot pāri salauztajai palodzei, viņš prātoja, kur varētu būt pats Klods. Kur viņš būtu šobrīd?
  
  Balss čukstēja viņam ausī. - Domāju, ka tu agri pametu ballīti, Dreiks. Alīsijas zīdaini toņi. - Jūsu diviem.
  
  Viņš redzēja viņu. Daļēji paslēpta pie skapja, kurā viņa rakņājās. Dievs, vai viņa skatīja viņa DVD kolekciju?
  
  Maija atradās viņai aiz muguras ar ieroci rokā. Dreiks vēroja, kā japāniete paceļ ieroci un tēmēja to pret Alisijas galvu.
  
  "Mai!" Viņa izmisīgā balss iekliedzās viņu ausīs.
  
  Alisija uzlēca. Mejas seja pārvērtās vieglā smaidā. "Tas bija žests, Dreik. Es norādīju uz signalizācijas saskarni, nevis Alisiju. Vēl nē ".
  
  - Trauksme? Dreiks iesmējās. "Mēs jau esam iekšā."
  
  "Šķiet, ka ņurdēji domā, ka tas ir saistīts arī ar lielo noliktavu pagalmā."
  
  Alisija atkāpās un mērķēja ar pistoli. - Sasodīts, ja es zinu. Viņa izšāva ar zalvi pret skapi. Lidoja dzirksteles.
  
  Alisija paraustīja plecus. "Ar to vajadzētu pietikt."
  
  Heidens, kuram cieši sekoja Kinimaka, atgriezās istabā. "Klēts ir cieši noslēgta. Slazdu pazīmes. Tehnikas puiši šobrīd pie tā strādā.
  
  Dreiks sajuta visa nepareizību. "Un tomēr mēs tik viegli ieejam šeit? Šis-"
  
  Tajā brīdī kāpņu augšdaļā atskanēja kņada un skaņa, ka kāds nokāpj. Ātri. Dreiks pacēla ieroci un paskatījās uz augšu.
  
  Un viņa sastinga šokā.
  
  Viens no Kloda vīriešiem lēnām gāja lejā pa kāpnēm, ar vienu roku satvēris ieslodzīto kaklu. Otrā rokā viņa turēja uz viņas galvu vērstu tuksneša ērgli.
  
  Bet tas nebija viss Dreika šoka apjoms. Sāpīga sajūta radās, kad viņš atpazina sievieti. Tā bija Keita Harisone, bijušā Geitsa asistenta meita. Cilvēks, kurš daļēji bija vainojams Kenedija nāvē.
  
  Tā bija viņa meita. Joprojām dzīvs.
  
  Kloda vīrietis spēcīgi piespieda ieroci pret deniņu, liekot viņai aiz sāpēm aizvērt acis. Bet viņa nekliedza. Dreiks kopā ar duci citiem telpā esošajiem norādīja savus ieročus pret vīrieti.
  
  Un tomēr Dreiks juta, ka tas ir nepareizi. Kāpēc pie velna šis puisis bija augšā ar vienu ieslodzīto? Likās, ka -
  
  "Atgriezies!" - vīrietis kliedza, mežonīgi mētādams acis uz visām pusēm. No viņa lielām lāsēm pilēja sviedri. Tas, kā viņš sievieti pa pusei nesa, pa pusei stūma, nozīmēja, ka viss viņa svars gulēja uz pakaļkājas. Sieviete, godam gods, viņam to nedarīja viegli.
  
  Dreiks aprēķināja, ka spiediens uz sprūdu jau bija pusceļā uz mērķi. "Atkāpties! Izlaid mūs ārā!" Vīrietis viņu nogrūda vēl vienu pakāpienu. Spetsnaza karavīri normāli atkāpās, bet tikai nedaudz izdevīgākos pozīcijās.
  
  - Es jūs, muļķi, brīdinu. Sasvīdis vīrietis smagi elpoja. "Ej prom no sasodītā ceļa."
  
  Un šoreiz Dreiks varēja redzēt, ka viņš to domāja. Viņa acīs bija redzams izmisums, ko Dreiks atpazina. Šis cilvēks ir zaudējis visu. Lai ko viņš darīja, ko viņš darīja, tas tika darīts šausmīgā piespiedu kārtā.
  
  "Atpakaļ!" vīrietis atkal kliedza un rupji nogrūda sievieti lejā vēl vienu pakāpienu. Roka ap kaklu bija kā dzelzs stienis. Viņš turēja katru ķermeņa daļu viņai aiz muguras, lai neparādītu mērķi. Reiz viņš bija karavīrs, visticamāk, labs.
  
  Dreiks un viņa kolēģi redzēja atkāpšanās gudrību. Viņi deva personai nedaudz vairāk vietas. Viņš nokāpa vēl dažus pakāpienus. Dreiks pievērsa Mejai acīs. Viņa viegli pamāja ar galvu. Viņa arī zināja. Tas bija nepareizi. Tas bija...
  
  Traucējošs manevrs. Visbriesmīgākais veids. Klods, bez šaubām, pēc Kovaļenko pavēles, izmantoja šo cilvēku, lai novērstu viņu uzmanību. Asins karaļa arhetipiskā uzvedība. Iespējams, ka mājā ir spridzeklis. Patiesā balva, Klods, droši vien bija laimīgā izkļūšana no šķūņa.
  
  Dreiks gaidīja, perfekti nosvērts. Katrs nervs viņa ķermenī sastinga. Viņš izlīdzināja sitienu. Viņa elpošana apstājās. Viņa prāts palika tukšs. Tagad nebija nekā, ne saspringtā istaba, kas bija pilna ar karavīriem, ne pārbiedētais ķīlnieks, pat ne māja un kalpi, kas viņu ieskauj.
  
  Tikai milimetrs. Mērķējiet krustojumu. Mērķis ir mazāks par collu. Viena kustība. Tas ir viss, kas viņam bija vajadzīgs. Un klusums bija viss, ko viņš zināja. Pēc tam vīrietis pagrūda Keitu Harisoni lejā pa vēl vienu pakāpienu, un šajā kustības sekundes daļā viņa kreisā acs palūkojās ārā aiz sievietes galvaskausa.
  
  Dreiks viņu izpūta ar vienu šāvienu.
  
  Vīrietis atlēca atpakaļ, sadūrās ar sienu un paslīdēja garām čīkstošajai sievietei. Viņš piezemējās ar blīkšķi, ar galvu pa priekšu, aiz muguras zvanīja ieroči, un tad viņi ieraudzīja viņa vesti, vēderu.
  
  Keita Harisone kliedza: "Viņam virsū ir bumba!"
  
  Dreiks palēca uz priekšu, bet Maija un lielais jūras kājnieks jau lēca pāri kāpņu malai. Jūras kājnieks satvēra Keitu Harisoni. Maija pārlēca pāri mirušajam algotnim. Viņas galva pagriezās pret vesti, uz indikatoru.
  
  - Astoņas sekundes!
  
  Visi metās pie loga. Visi, izņemot Dreiku. Anglis metās iekšā mājā, steidzoties pa šauro gaiteni uz virtuvi, lūdzot, lai kāds atstātu sētas durvis vaļā. Tādā veidā viņš būtu tuvāk Klodam, kad sprāga bumba. Tātad viņam bija iespēja.
  
  Pa koridoru. Ir pagājušas trīs sekundes. Uz virtuvi. Ātrs skatiens apkārt. Vēl divas sekundes. Aizmugurējās durvis ir aizvērtas.
  
  Laiks ir beidzies.
  
  
  DIVDESMIT PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks atklāja uguni, tiklīdz dzirdēja sākotnējo sprādzienu. Lai tiktu pie viņa, būtu vajadzīga sekunde vai divas. Virtuves durvis saplīsa no vairākiem sitieniem. Dreiks skrēja tieši viņam virsū, visu laiku šaudīdams. Viņš nesamazināja ātrumu, tikai trāpīja viņam ar plecu un nokrita gaisā.
  
  Sprādziens viņam pagāja garām kā lādējoša čūska. No durvīm un logiem izlauzās liesmas mēle, kas metās debesīs. Dreiks ripināja. Uguns elpa viņu uz brīdi skāra un tad atkāpās.
  
  Viņš, nesamazinot ātrumu, atkal uzlēca un skrēja. Viss sasists un piekauts, bet šausmīgi apņēmies viņš metās uz lielo šķūni. Pirmais, ko viņš ieraudzīja, bija mirušie. Tādas ir četras. Metodes, kuras Heidens atstāja, lai piekļūtu. Viņš apstājās viņiem blakus un pārbaudīja, vai katrā nav dzīvības pazīmes.
  
  Nav pulsa, nav ložu brūču. Vai tās nolādētās sienas bija elektrificētas?
  
  Citā brīdī tam vairs nebija nozīmes. Nojumes priekšpuse eksplodēja, sašķaidīja malku un liesmas plosījās iespaidīgā detonācijā. Dreiks nokrita uz klāja. Viņš dzirdēja dzinēja rūkoņu un paskatījās uz augšu tieši laikā, lai redzētu, kā dzeltens traips izlauzās cauri sadragātajām durvīm un uzsprāgst pa pagaidu piebraucamo ceļu.
  
  Dreiks uzlēca. Viņš droši vien devās uz paslēptu helikopteru vai lidmašīnu vai kādu citu sasodītu slazdu. Viņš nevarēja sagaidīt pastiprinājumu. Viņš ieskrēja pussabrukušajā šķūnī un paskatījās apkārt. Viņš neticīgi pakratīja galvu. Augsti pulēta superauto dziļais spīdums mirdzēja visos virzienos.
  
  Izvēloties tuvāko, Dreiks pavadīja dārgas sekundes, meklējot atslēgu, un tad ieraudzīja to komplektu, kas karājās ārpus biroja. Aston Martin Vanquish sākās ar atslēgas un jaudas kombināciju, kas, lai arī Dreikam nebija pazīstama, izraisīja viņa adrenalīnu, dzinējam ārprātīgi rūcot.
  
  Aston Martin kliedza no nojumes. Dreiks virzīja viņu virzienā uz to, ko viņš cerēja, bija Kloda automašīna, kas steidzās. Ja šī bija kārtējā dezorientācijas kārta, Dreiks ir miris. Kā, iespējams, un visas Havaju salas. Viņiem ļoti vajadzēja notvert Asins karaļa otro komandieri.
  
  Ar acs kaktiņu Dreiks redzēja, kā Alisija pēkšņi apstājās. Viņš negaidīja. Atpakaļskata spogulī viņš redzēja, kā viņa mērķtiecīgi ieskrēja šķūnī. Dievs, tas var nonākt nepatikšanās.
  
  Dzeltenais plankums priekšā sāka izskatīties pēc augstākās klases superauto, kas nedaudz atgādināja vecās Porsche Le Mans kupejas, kas uzvarēja sacīkstēs. Cieši pie zemes viņš apskāva ceļa līkumus, lēkādams, it kā skrienot pa atsperēm. Nepiemērots nelīdzenam reljefam, bet pēc tam pagaidu ceļš kļuva pilnībā asfaltēts vairākas jūdzes augstāks.
  
  Dreiks šāva uz Vankišu, uzmanīgi novietojot ieroci uz sēdekļa aiz sevis un klausoties Bluetooth skaņās, kas atsitās viņa smadzenēs. Rančo darbība joprojām ritēja pilnā sparā. Ķīlnieki tika atbrīvoti. Daži bija miruši. Vairākas Kloda vīru grupas joprojām atradās stratēģiskās vietās, nospiežot varas iestādes pie zemes. Un vēl joprojām pusducis tīģeru ložņāja apkārt, izraisot postu.
  
  Atšķirība starp Aston Martin un Porsche ir samazinājusies līdz nullei. Angļu mašīna bija daudz labāka uz bedrainā ceļa. Dreiks piebrauca tieši aiz viņa, grasīdamies ievilkties viņam blakus, kad atpakaļskata spogulī ieraudzīja, ka viņam pretī brauc cits superauto.
  
  Alīsija brauc ar vecu Dodge Viper. Uzticieties viņai, viņa kaut ko darīs muskuļiem.
  
  Trīs mašīnas brauca pa nelīdzeno reljefu, veicot pagriezienus un griežoties garās taisnēs. Apkārt un aiz tiem lidoja grants un netīrumi. Dreiks ieraudzīja tuvojošos bruģēto ceļu un pieņēma lēmumu. Viņi gribēja dabūt Klodu dzīvu, bet vispirms vajadzēja viņu notvert. Viņš ļoti uzmanīgi klausījās pļāpāšanu austiņās, ja kāds paziņotu, ka ir notvēris Klodu, taču, jo ilgāk šī vajāšana turpinājās, jo drošāks kļuva Dreiks, ka priekšā esošais vīrietis ir Asins karaļa otrais.
  
  Dreiks pacēla ieroci un izsita cauri Aston vējstiklam. Pēc brīža bīstamas sānslīdes viņš atguva vadību un raidīja otru sēriju pa bēgošo Porsche. Lodes iedūrās viņa mugurā.
  
  Mašīna tik tikko samazināja ātrumu. Viņš devās uz jaunu ceļu. Dreiks atklāja uguni, Lemānas sacīkšu braucējam palielinoties, ložu čaulām izkaisītas uz blakus esošā ādas sēdekļa. Ir pienācis laiks mērķēt uz riepām.
  
  Taču tieši tajā brīdī viens no helikopteriem aizslīdēja viņiem visiem garām, no atvērtajām durvīm izliecoties divām figūrām. Helikopters pagriezās Porsche priekšā un noslīdēja sānis. Brīdinājuma šāvieni viņam priekšā raidīja gabalus no ceļa. Dreiks neticīgi pakratīja galvu, kad roka izspraucās pa vadītāja logu un sāka šaut uz helikopteru.
  
  Tajā pašā laikā viņš uzreiz noņēma kāju no gāzes pedāļa un rokas no stūres, mērķēja un atbrīvoja ambīciju, prasmju un pārgalvības uzliesmojumu. Alisijas Viper ietriecās savā automašīnā. Dreiks atguva kontroli, bet redzēja, ka ierocis izlidoja caur vējstiklu.
  
  Bet viņa trakais sitiens nostrādāja. Viņš bēgošajam šoferim iešāva elkonī, un tagad mašīna samazināja ātrumu. Stop. Dreiks pēkšņi apturēja Aston, izlēca ārā un ātri pieskrēja pie Porsche pasažiera durvīm, apstājoties, lai paceltu ieroci un visu laiku turot figūras galvas krustojumu.
  
  "Nometiet ieročus! Dari to!"
  
  "Es nevaru," skanēja atbilde. "Tu iešāvi man pa roku, lai izdrāztu, stulbais kuilis."
  
  Helikopters lidoja uz priekšu, rotoriem rūcot, kad tā pērkons dzinējs drebēja pašu zemi.
  
  Alisija piegāja klāt un iešāva Porsche sānu spogulī. Viņi kā komanda griezās pa kreisi un pa labi, abi aizsedzot vīrieti pie stūres.
  
  Neskatoties uz agonijas izskatu vīrieša sejā, Dreiks viņu atpazina no fotoattēla. Tas bija Klods.
  
  Ir pienācis laiks maksāt.
  
  
  * * *
  
  
  Bens Bleiks satriekts uzlēca, kad iezvanījās viņa mobilais telefons. Atdarinot Dreiku, viņš arī pārgāja uz Evanescence. Atvēsinošais Eimijas Lī vokāls skaņdarbā "Lost in Paradise" pilnībā atbilda katra tā brīža noskaņojumam.
  
  Ekrānā parādījās International. Zvans nebūtu no viņa ģimenes locekļa. Taču, ņemot vērā Nacionālā arhīva darbu, tas varētu būt no jebkura skaita valsts aģentūru.
  
  "Jā?"
  
  "Bens Bleiks?"
  
  Bailes ar asiem pirkstiem skrāpēja viņa mugurkaulu. "Kas tas ir?"
  
  "Pasaki man". Balss bija kulturāla, angļu un pilnīgi pārliecināta. "Tieši tagad. Vai man runāt ar Benu Bleiku?
  
  Karīna piegāja pie viņa, lasot šausmas viņa sejā. "Jā".
  
  "Labi. Labi padarīts. Vai tas bija tik grūti? Mani sauc Daniels Belmonte.
  
  Bens gandrīz nometa telefonu. "Kas? Kā pie velna tev iet...
  
  Izsmalcinātu smieklu straume viņu apturēja. "Atpūties. Vienkārši atpūtieties, mans draugs. Es esmu pārsteigts, maigi sakot, ka Alisija Mailza un jūsu draugs nepieminēja manu... veiklību.
  
  Bens atvēra muti, nespēdams izrunāt ne vārda. Karīna mutē vārdus, zaglis? No Londonas? Vai tas ir viņš?
  
  Bena seja izteica visu.
  
  "Vai kaķis iekodis jums mēlē, Bleik kungs? Varbūt tev vajadzētu saģērbt savu skaisto māsu. Kā iet Karīnai?
  
  Māsas vārda pieminēšana viņu nedaudz uzmundrināja. "Kur tu dabūji manu numuru?"
  
  "Jums nav jāizturas pret mani piekāpīgi. Vai jūs tiešām domājat, ka būtu vajadzīgas divas stundas, lai pabeigtu vienkāršo darbību, ko man lūdzāt? Vai arī esmu pavadījis pēdējās četrdesmit minūtes, lai mazliet uzzinātu par saviem... labvēļiem? Hm? Nesteidzies ar to, Bleik.
  
  "Es par tevi neko nezinu," Bens aizstāvīgi teica. "Es tev ieteicu..." Viņš apstājās. "Caur..."
  
  "Jūsu draudzene? Esmu pārliecināts, ka bija. Viņa mani pazīst diezgan labi. "
  
  - Un Alīsija? Karīna kliedza, cenšoties izbalansēt vīrieti. Viņi abi bija tik pārsteigti un tik nepieredzējuši, ka viņiem pat prātā neienāca brīdināt CIP.
  
  Uz brīdi iestājās klusums. "Šī meitene mani tiešām biedē, godīgi sakot."
  
  Šķita, ka Bena smadzenes sāka darboties. "Belmonte kungs, priekšmets, kuru jums lūdza kopēt, ir ļoti vērtīgs. Tik dārgs -"
  
  "Es to saprotu. To uzrakstīja kapteinis Kuks un viens no viņa vīriem. Savos trīs ceļojumos Kuks veica vairāk atklājumu nekā jebkurš cits cilvēks vēsturē.
  
  "Es nedomāju vēsturisko vērtību," Bens atcirta. "Es domāju, ka tas varētu glābt dzīvības. Tagad. Šodien."
  
  "Tiešām?" Belmonte šķita patiesi ieinteresēts. "Lūdzu pasaki man".
  
  "Es nevaru". Bens sāka justies mazliet izmisis. "Lūdzu. Palīdzi mums".
  
  "Tas jau ir jūsu e-pastā," sacīja Belmonte. "Bet es nebūtu tāds, kāds esmu, ja es jums neparādītu, ko esmu vērts, vai ne? Izbaudi."
  
  Belmonte pabeidza sarunu. Bens nometa mobilo uz galda un dažas sekundes noklikšķināja uz datora.
  
  Trūkstošās lapas no šefpavāra žurnāliem parādījās pilnā, krāšņā krāsā.
  
  "Elles līmeņi," Bens skaļi nolasīja. "Kuks sasniedza piekto līmeni un pēc tam pagriezās atpakaļ. Dievs, vai tu to dzirdi, Karin? Pat kapteinis Kuks nepārspēja piekto līmeni. Šis... šis..."
  
  "Lieliska lamatas sistēma." Karīna ātri lasīja pār plecu, fotogrāfiskā atmiņa strādāja virsstundas. "Lielākā un trakākā slazdu sistēma, kāda jebkad ir iedomāta."
  
  "Un, ja tas ir tik liels, bīstams un sarežģīts..." Bens pagriezās pret viņu. "Iedomājieties brīnuma varenību un nozīmi, pie kura tas noved."
  
  "Neticami," sacīja Karīna un lasiet tālāk.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks izvilka Klodu no satriektās automašīnas un rupji nosvieda viņu uz ceļa. Viņa sāpju saucieni plosās pa gaisu, apslāpējot pat helikoptera rūkoņu.
  
  "Muļķi! Jūs to nekad nepārtrauksit. Viņš vienmēr uzvar. Sasodīts, man sāp roka, necilvēks!
  
  Dreiks pielika ložmetēju rokas stiepiena attālumā un nometās ceļos uz Kloda krūtīm. "Tikai daži jautājumi, draugs. Tad mediķi tevi apreibinās ar ļoti garšīgiem sūdiem. Kur ir Kovaļenko? Viņš ir šeit?"
  
  Klods uzmeta viņam akmeņainu seju, gandrīz aizkaitināts.
  
  "Labi, mēģināsim kaut ko vienkāršāku. Eds Budro. Kur viņš ir?"
  
  "Viņš aizveda wiki-wiki shuttle atpakaļ uz Waikiki."
  
  Dreiks pamāja. "Kur ir pārējās divas rančo?"
  
  "Pazuda." Kloda sejā ielauzās smīns. "Viss ir zaudēts".
  
  "Tas ir pietiekami". Alisija klausījās pār Dreika plecu. Viņa gāja apkārt, pavērsusi ieroci Kloda sejā, un uzmanīgi uzlika zābaku uz sadragātā Kloda elkoņa. Īslaicīgs kliedziens sašķēla gaisu.
  
  "Mēs varam to aiznest tik tālu, cik vēlaties," Dreiks čukstēja. "Neviens šeit nav jūsu pusē, draugs. Mēs zinām par teroristu uzbrukumiem. Vai nu runā, vai kliedz. Man tas nav svarīgi."
  
  "Stop!" Kloda vārdi bija gandrīz nesaprotami. "Puh... lūdzu."
  
  "Tā ir labāk". Alisija nedaudz mazināja spiedienu.
  
  "Es... esmu bijis kopā ar Asins karali daudzus, daudzus gadus." Klods nospļāvās. "Bet tagad viņš mani atstāj. Viņš atstāj mani mirt. Tūšana cūku zemē. Lai segtu savu dupsi. Varbūt ne." Klods mēģināja piecelties sēdus. "Smuki".
  
  Visi brīdināja, Dreiks izvilka ieroci un mērķēja uz Kloda galvaskausu. "Mierīgi".
  
  - Viņš to nožēlos. Klods praktiski kūsāja dusmās. - Man vairs nerūp viņa briesmīgā izrēķināšanās. Sarkasms ieplūda viņa tonī. "Man vienalga. Tagad man vairs nav dzīvības."
  
  "Mums tas ir." Alisija nopūtās. "Tu ienīsti savu sasodītu draugu. Vienkārši atbildiet uz seksīgajiem karavīru jautājumiem.
  
  Dreika austiņā atskanēja pīkstiens. Metāliska balss teica: "Pirmā portāla ierīce ir atrasta. Šķiet, ka Kovaļenko to ir atstājis aiz muguras.
  
  Dreiks pamirkšķināja acis un uzmeta skatienu Alisijai. Kāpēc asins karalis atstātu portāla ierīci šādā laikā?
  
  Vienkārša atbilde. Viņam to nevajadzēja.
  
  "Kovaļenko vada Diamond Head, vai ne? Uz Peles vārtiem vai elli, vai jebko citu. Tas ir viņa galvenais mērķis, vai ne?
  
  Klods sagrieza seju. "Šī leģenda, ko viņš atrada, kļuva par apsēstību. Cilvēks, kas bagāts pāri sapņiem. Cilvēks, kurš var iegūt visu, ko vēlas. Ko viņš dara?
  
  "Vai esat apsēsts ar to, kas viņam nekad nebūs?" Alisija ieteica.
  
  "Tik gudrs, tik atjautīgs vīrietis vienas nakts laikā pārvērtās par neirotisku idiotu. Viņš zina, ka zem tā sasodītā vulkāna ir kaut kas. Viņš vienmēr murmināja, ka ir labākais pavārs. Šis pavārs patiešām bailēs pagriezās atpakaļ. Bet ne Dmitrijs Kovaļenko, ne Asiņainais karalis; viņš būtu gājis tālāk."
  
  Pat Dreiks juta priekšnojautas uzplūdu. "Kurs pagriezās atpakaļ? Kas, pie velna, tur lejā?
  
  Klods paraustīja plecus, tad sāpēs ievaidējās. "Neviens nezin. Bet domāju, ka Kovaļenko uzzinās pirmais. Viņš tagad ir ceļā uz turieni. "
  
  Pēc šīs informācijas Dreika sirds pārsita pukstēt. Tagad viņš ir ceļā uz turieni. Bija laiks.
  
  Līdz tam laikam Mai un pusducis karavīru bija piegājuši pie viņiem. Visi klausījās ar dedzīgu uzmanību.
  
  Dreiks atcerējās gaidāmo lietu. "Mums ir vajadzīgas rančo vietas. Un mēs vēlamies Edu Budro."
  
  Klods nodeva informāciju. Vēl divas rančo, viena Kauai, otra Lielajā salā. Boudreau bija ceļā uz Kauai.
  
  "Un teroristu uzbrukumi?" Maija maigi jautāja. "Vai tas ir tikai kārtējais triks?"
  
  Un tagad Kloda seja patiesībā bija izstiepta ar tādu izmisumu un ciešanām, ka Dreika vēders izkrita cauri grīdai.
  
  "Nē". Klods ievaidējās. "Viņi ir īsti. Tās var atvērties jebkurā brīdī.
  
  
  DIVDESMIT SESTĀ NODAĻA
  
  
  Bens un Karīna piegāja pie loga, katrs turot rokās kapteiņa Kuka slepeno žurnālu eksemplāru. Kad viņi lasīja un pārlasīja tajā ietverto neprātu, Bens jautāja savai māsai par Asins karaļa dīvaino uzvedību.
  
  "Kovaļenko noteikti gatavojās doties šajā ceļojumā, kad tika atrastas pārnēsājamas ierīces. Viņš ir pārāk labi sagatavots, lai pēdējo nedēļu laikā visu organizētu.
  
  "Gadi," Karīna nomurmināja. "Gadi ilga plānošana, prakse un pareizo riteņu eļļošana. Bet kāpēc viņš riskētu ar šo grandiozo operāciju, lai dotos nelielā ceļojumā uz Bermudu salām?
  
  Bens pamāja ar galvu par vienu no rindkopām, ko viņš lasīja. "Trakas lietas. Vienkārši traki. Tikai viena lieta varētu likt viņam to darīt, mās.
  
  Karīna paskatījās uz tālo okeānu. "Viņš redzēja kaut ko par ierīcēm, kas bija saistītas ar Diamond Head."
  
  "Jā, bet ko?"
  
  "Galu galā tas acīmredzami nav nekas īpaši svarīgs." Viņi sekoja kratītajām galvām - kameru plūsmas bija no Asins karaļa rančo. Viņi zināja, ka megalomāns atstāja portāla ierīci. "Viņam tas nav vajadzīgs."
  
  "Vai arī viņš uzskata, ka var to vienkārši ņemt atpakaļ pēc vēlēšanās."
  
  Aiz viņiem, operatīvajā augšupsaitē, viņi dzirdēja, kā Dreiks kliedza informāciju, ko viņš tik ilgi bija ieguvis no Kloda.
  
  Bens pamirkšķināja uz Karīnu. "Viņš saka, ka Asins karalis jau atrodas Diamond Head. Tas nozīmē-"
  
  Taču Karīnas negaidītais kliedziens iesaldēja viņa kaklā nākamos vārdus. Viņš sekoja viņas skatienam, samiedza acis un juta, ka viņa pasaule sabrūk.
  
  No viesnīcas logiem gar Waikiki pludmali izplūda melni dūmi no vairākiem sprādzieniem.
  
  Ignorējot troksni, kas nāk no apkārtējiem birojiem, Bens pieskrēja pie sienas un ieslēdza televizoru.
  
  Viņa mobilais iezvanījās. Šoreiz tas bija viņa tēvs. Viņi noteikti skatās arī televizoru.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks un karavīri, kuri nebija aizņemti ar ķīlnieku sagrābšanu vai dažu atlikušo pretošanās kabatu graušanu, redzēja pārraidi savos iPhone tālruņos. Viņu vienības komandieris, vīrietis vārdā Džonsons, uzlauza militārās Android ierīces un tieši sazinājās ar mobilo komandpunktu Honolulu, kad notikumi risinājās.
  
  "Trīs viesnīcās Vaikiki eksplodēja bumbas," atkārtoja komandieris. "ES atkārtoju. Trīs. Mēs kuģojam uz rietumiem no krasta. Kalakuau Waikiki. Pamājiet Ohanai." Komandieris minūti klausījās. "Šķiet, ka tie ir uzsprāguši tukšajās telpās, izraisot paniku... evakuāciju... diezgan lielu... haosu. Honolulu neatliekamās palīdzības dienesti strādā līdz galam.
  
  "Tas ir viss?" Dreiks juta zināmu atvieglojumu. Varēja būt daudz sliktāk.
  
  "Pagaidi..." komandiera seja nokrita. "Ak nē".
  
  
  * * *
  
  
  Bens un Karīna šausmās skatījās, kā televizora ekrānā tika ieslēgtas ainas. Viesnīcas tika ātri evakuētas. Vīrieši un sievietes skrēja, grūstījās un krita. Viņi kliedza, aizstāvēja savus mīļos un raudāja, cieši apskaujot savus bērnus. Viesnīcas personāls nāca pēc, izskatījās bargs un nobijies, taču kontrolējās. Policija un ugunsdzēsēji ienāca un izgāja vestibilos un viesnīcu istabās, un viņu klātbūtne bija jūtama katras viesnīcas priekšā. Televīzijas attēls izbalēja, helikopteram ielidojot, atklājot brīnišķīgu skatu uz Waikiki un plašām pakalniem aiz tās, Diamond Head vulkāna varenību un pasaulslaveno Kuhio pludmali, ko tagad sabojā brīnišķīgi skati uz daudzstāvu viesnīcām, kas atraugas dūmus un liesmas. no to izpostītajām sienām un logiem.
  
  Televizora ekrāns atkal noklikšķināja. Bens noelsās, un Karīnas sirds lēkāja. Viņi pat nevarēja sarunāties viens ar otru.
  
  Ceturto viesnīcu pilnā pasaules redzeslokā pārņēma maskās tērpti teroristi. Ikviens, kurš stājās ceļā, tika nošauts uz ietves. Pēdējais vīrietis pagriezās un paspieda dūri uz lidojošo helikopteru. Pirms ieiešanas viesnīcā un aiz sevis aizslēdzot durvis, viņš nošāva civiliedzīvotāju, kurš tupēja pie stāvoša taksometra.
  
  "Ak mans Dievs". Karīnas balss bija klusa. "Kā ir ar nabadzīgajiem cilvēkiem iekšā?"
  
  
  * * *
  
  
  "Karalieni Ala Moanu ir iebrukuši bruņoti cilvēki," viņiem sacīja komandieris. "Lēma. Maskā. Es nebaidos nogalināt." Viņš slepkavīgi paskatījās uz Klodu. "Cik vēl uzbrukumi, ļaunais stulbi?"
  
  Klods izskatījās nobijies. "Nekā," viņš teica. "Uz Oahu."
  
  Dreiks novērsās. Viņam vajadzēja padomāt. Viņam bija jāpārorientējas. Tieši Kovaļenko gribēja viņus visus novērst. Fakts bija tāds, ka Kovaļenko zināja, ka dziļi zem dimanta galvas ir paslēpts kaut kas satriecošs, un bija ceļā, lai to pieprasītu.
  
  Kaut kas tāds, kas varētu pat aizēnot šo uzbrukumu šausmas.
  
  Viņa uzmanība atgriezās. Šeit nekas nav mainījies. Uzbrukumi bija ideāli saplānoti. Viņi vienlaikus atspējoja karavīrus, armiju un neatliekamās palīdzības dienestus. Bet nekas nav mainījies. Viņi nav atraduši Asins karali, tāpēc...
  
  Plāns B tika īstenots.
  
  Dreiks deva signālu Mejai un Alisijai. Heidens un Kinimaka jau bija tuvu. Lielais havajietis izskatījās satriekts. Dreiks vērīgi pagriezās pret viņu: "Vai tu esi tam gatavs, Mano?"
  
  Kinimaka gandrīz norūca. - Man sasodīti taisnība.
  
  "Plāns B," Dreiks teica. "Kovaļenko šeit nav, tāpēc mēs pie tā paliekam. Pārējie karavīri to sapratīs pēc minūtes. Heidens un Meja, jūs pievienojaties uzbrukumam Kauai. Mano un Alicia, jūs pievienojaties uzbrukumam Lielajai salai. Ej uz tām rančām. Ietaupiet tik daudz, cik varat. Un Alisija..." Viņa seja pārvērtās ledū. "Es sagaidu, ka jūs izdarīsiet slepkavību. Lai tas nelietis Budro mirst nežēlīgā nāvē.
  
  Alisija pamāja. Dreika ideja bija nošķirt Maiju un Alisiju, kad viņi saprata, ka nāksies šķirt savu komandu. Viņš nevēlējās, lai starp dzīvību glābšanu un ienaidnieka apturēšanu būtu Velsa nāve un citi noslēpumi.
  
  Kloda augstā balss piesaistīja Dreika uzmanību. "Kovaļenko finansēja uzbrukumus Oahu, Kauai un Lielajai salai, lai pievērstu jūsu uzmanību. Sadaliet un iekarojiet jūs. Jūs nevarat pārspēt šo vīrieti. Viņš ir gatavojies gadiem ilgi."
  
  Mets Dreiks pacēla ieroci. "Tāpēc es sekošu viņam cauri elles vārtiem un pabarošu viņu sasodītam velnam." Viņš devās uz kravas helikopteru. "Nāciet cilvēki. Lejupielādēt."
  
  
  * * *
  
  
  Bens ātri pagriezās, kad iezvanījās viņa mobilais telefons. Tas bija Dreiks
  
  "Gatavs?"
  
  "Sveiks Mets. Tu esi pārliecināts? Vai tiešām mēs aizbraucam?"
  
  "Mēs tiešām aizejam. Tieši tagad. Vai jūs saņēmāt to, ko jums vajadzēja no Daniela Belmontes?
  
  "Jā. Bet viņš ir nedaudz vājš...
  
  "Labi. Vai esat precīzi norādījis tuvāko lavas caurules ieeju?
  
  "Jā. Apmēram divu jūdžu attālumā no Diamond Head atrodas iežogots komplekss. Havaju valdība līdzīgi bloķēja visas zināmās ieejas. Vairumā gadījumu tas netraucē pat apņēmīgam bērnam tikt iekšā."
  
  "Nekas nepalīdz. Klausies, Ben. Paķer Karinu un palūdziet kādu aizvest līdz tai lavas caurulei. Atsūti man koordinātes. Dari to tagad ".
  
  "Nopietni? Mums nav ne jausmas, kas tur atrodas. Un šī lamatas sistēma? Tas ir ārpus nežēlības."
  
  "Esi uzmundrināts, Ben. Vai, kā izteicās Def Leppard, šūposim. "
  
  Bens nolika telefonu uz galda un dziļi ievilka elpu. Karīna uzlika roku viņam uz pleca. Viņi abi paskatījās televizorā. Saimnieka balss bija saspringta.
  
  "...tas ir vēl neredzēta mēroga terorisms."
  
  "Dreikam ir taisnība," Bens teica. "Mēs esam karā. Mums ir jāgāž mūsu ienaidnieku virspavēlnieks.
  
  
  DIVDESMIT SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks pulcēja astoņus Deltas komandas locekļus, kuri viņam tika nozīmēti gadījumam, ja viņam vajadzēs izpētīt dziļas alas. Viņi bija relatīvi nodaļas veterāni, vispieredzējušākie, un katrs cilvēks reiz kādā dieva pamestā vietā veica savu operāciju.
  
  Pirms viņi iekāpa helikopterā, Dreiks uz brīdi izkāpa kopā ar draugiem. Asins karalis jau bija nodalījis Havaju un valdības spēkus, un tagad viņš grasījās tos nošķirt.
  
  "Esi piesardzīgs." Dreiks pēc kārtas skatījās visiem acīs. Heidens. Mai. Alicia. Kinimaka. "Mums vēl viena nakts būs jāpavada ellē, bet rīt mēs visi būsim brīvi."
  
  No Mano puses atskanēja mājieni un ņurdēšana.
  
  "Ticiet," Dreiks teica un pastiepa roku. Vēl četras rokas viņam atsitās. "Tikai palieciet dzīvi, puiši."
  
  Ar to viņš pagriezās un skrēja uz gaidošo helikopteru. Delta Squad pabeidza savu ekipējumu un tagad ieņēma savas vietas, kad viņi iekāpa. "Sveiki puiši". Viņam bija spēcīgs Jorkšīras akcents. "Vai esat gatavs saplēst šo degvīnā izmērcēto cūku?"
  
  "Pērciet!"
  
  "Bāc." Dreiks pamāja pilotam, kurš tos pacēla gaisā. Viņš pēdējo reizi atskatījās uz rančo un redzēja, ka viņa draugi joprojām stāv tajā pašā aplī un seko viņam ar acīm.
  
  Vai viņš tos visus vēl kādreiz redzēs dzīvus?
  
  Ja viņš to būtu izdarījis, viņam būtu nopietni jāmaksā. Viņam būtu jāatvainojas. Ar dažām šausmīgām realitātēm viņam būs jāsamierinās. Bet ar Kovaļenko nāvi būtu vieglāk. Kenedijs būtu atriebts, ja nebūtu izglābts. Un tagad, kad viņš bija stingri uz Asins karaļa pēdām, viņa garastāvoklis jau bija nedaudz augstāks.
  
  Taču galīgais izlīgums starp Maiju un Alisiju visu var ļoti labi apgriezt. Starp viņiem bija kaut kas milzīgs, kaut kas briesmīgs. Un lai kas tas būtu, Dreiks ir iesaistīts. Un akas.
  
  Nepagāja ilgs laiks, līdz helikopters ieradās Bena koordinātēs. Pilots tos nosēdināja uz līdzenas zemes apmēram simts jardu attālumā no mazā kompleksa. Dreiks redzēja, ka Bens un Karīna jau sēdēja ar muguru pret augsto žogu. Viņu sejas bija pilnīgi baltas no spriedzes.
  
  Viņam kādu laiku vajadzēja būt vecajam Dreikam. Šai misijai bija vajadzīgs Bens Bleiks vislabākajā formā, viņa aukstasinīgākajā formā, un, ja Bens šāva uz visām četrām pusēm, tad Karīna ar to barojās. Misijas veiksme bija atkarīga no tā, vai viņi visi bija savas dzīves labākajā formā.
  
  Dreiks deva signālu Deltas karavīriem, izkāpa no helikoptera, niknu gaisa brāzmu ieskauts, un pieskrēja pie Bena un Karīnas. "Viss ir kārtībā?" viņš kliedza. "Vai jūs atnesāt baļķus?"
  
  Bens pamāja, joprojām mazliet nezinādams, kā justies pret savu veco draugu. Karīna sāka siet matus pakausī. "Mēs esam pilnībā noslogoti, Dreik. Es ceru, ka jūs atnesāt kaut ko sasodīti labu.
  
  Deltas karavīri drūzmējās ap viņiem. Dreiks noglaudīja vienu vīrieti, lielu, bārdainu cilvēku ar tetovējumiem uz kakla un rokām, piemēram, baikerim. "Šis ir mans jaunais draugs, izsaukuma signāls ir Komodo, un šī ir viņa komanda. Komanda, iepazīstieties ar maniem vecajiem draugiem Benu un Karīnu Bleikiem.
  
  Visur bija dzirdami mājieni un ņurdēšana. Divi karavīri bija aizņemti, izvēloties simbolisku piekaramo atslēgu, kas neļāva cilvēkiem nokāpt vienā no Havaju salu slavenajām lavas caurulēm. Pēc dažām minūtēm viņi atkāpās, un vārti palika vaļā.
  
  Dreiks iegāja kompleksā. Betona platforma veda uz metāla durvīm, kas bija droši aizslēgtas. Pa labi atradās augsts plaukts, kura augšpusē rotējoša drošības kamera apsekoja apkārtni. Komodo pamāja tiem pašiem diviem karavīriem uz priekšu, lai rūpētos par durvīm.
  
  "Vai jums, puiši, ir kādas nojausmas par to, ko mēs ar mani ļaudīsimies?" Komodo aizsmakušā balss lika Benam saraustīties.
  
  "Saskaņā ar Roberta Bādena-Pauela vārdiem," Bens sacīja. "Esi gatavs".
  
  Karīna piebilda: "Par jebko."
  
  Bens teica: "Tāds ir skautu devīze."
  
  Komodo pakratīja galvu un zem deguna nomurmināja "Geeks".
  
  Bens ievirzījās aiz skarbā izskata karavīra. "Jebkurā gadījumā, kāpēc viņi tevi sauc par Komodo? Vai tavs kodums ir indīgs?"
  
  Dreiks pārtrauca, pirms Deltas kapteinis paguva atbildēt. "Viņi to varētu saukt par lavas cauruli, bet tas joprojām ir tikai vienkāršs vecmodīgs tunelis. Es jūs neapvainošu ar parastajiem protokoliem, bet es jums to pastāstīšu. Uzmanieties no slazdiem. Bloody King ir saistīts ar lieliem demo un sadalīšanas paņēmieniem. Ja viņš var mūs izolēt, mēs esam miruši.
  
  Dreiks vadīja ceļu, rādīdams Benam sekot un Karīnai sekot Komodo. Mazajā apsardzes telpā nebija nekas cits kā pāris lieli skapīši un putekļains telefons. Pelējuma un mitruma smarža rezonēja ar dziļo, senatnīgo klusumu, kas valdīja gaisā. Dreiks devās uz priekšu un drīz vien uzzināja, kāpēc.
  
  Ieeja lavas caurulē atradās pie viņu kājām, un milzīgs caurums veda lejup ložņājošā tumsā.
  
  "Cik tālu tas ir?" Komodo piegāja uz priekšu un iemeta spīduma nūju. Ierīce dažas sekundes mirgoja un ripoja, pirms atsitās pret cieto akmeni. "Tuvumā. Labojiet dažas virves, puiši. Pasteidzies."
  
  Kamēr karavīri strādāja, Dreiks klausījās, cik vien labi spēja. No tintes tumsas nenāca ne skaņa. Viņš pieņēma, ka viņi vairākas stundas atpaliek no Kovaļenko, taču plānoja ātri panākt.
  
  Kad viņi bija nolaisti un viņu kājas bija stingri nostājušās uz lavas caurules gludās grīdas, Dreiks saprata un devās uz Diamond Head. Caurule sašaurinājās, nolaidās un saliecās. Pat Delta apkalpe ik pa laikam zaudēja līdzsvaru vai saskrāpēja galvu vulkāna pietūkuma neprognozējamības dēļ. Divas reizes viņa strauji pagriezās, izraisot Drake paniku, līdz viņš saprata, ka maigais līkums vienmēr ir Dimanta galvas virzienā.
  
  Viņš nenovērsa skatienu no attāluma mērītāja. Pazemes tumsa viņiem slēdzās no visām pusēm. "Laikam uz priekšu," Dreiks pēkšņi teica un apstājās.
  
  Kaut kas izlēca no tumsas. Aukstā gaisa pieplūdums no apakšas. Viņš apstājās un pētīja priekšā esošo milzīgo caurumu. Komodo piegāja klāt un iemeta vēl vienu spīduma nūju.
  
  Šoreiz viņš nokrita apmēram piecpadsmit pēdu.
  
  "Labi. Komodo, jūs un jūsu komanda gatavojieties. Ben, Karin, paskatīsimies uz šiem žurnāliem.
  
  Kad Delta komanda uzlika izturīgu statīvu virs robainās cauruma, Dreiks ātri izlasīja zemsvītras piezīmes. Viņa acis iepletās vēl pirms bija pabeidzis pirmo lappusi, un viņš dziļi ievilka elpu.
  
  "Velns parāvis. Es domāju, ka mums vajag vairāk ieroču."
  
  Bens pacēla uzaci. "Mums nav vajadzīgas lodes. Tās ir smadzenes."
  
  "Par laimi, man ir abi." Dreiks pacēla ieroci. "Es domāju, ka, ja mums pa ceļam vajadzēs klausīties kādu sūdīgu mūziku, mēs vērsīsimies pie jums."
  
  "Olas. Tagad manā iPod ir Fleetwood Mac.
  
  "Esmu šokā. Kura versija?
  
  "Vai ir vairāk nekā viens?"
  
  Dreiks pamāja ar galvu. "Es domāju, ka visiem bērniem kaut kur jāsāk izglītība." Viņš piemiedza Karīnai aci. "Kā mums iet, Komodo?"
  
  "Gatavs".
  
  Dreiks pakāpās uz priekšu, satvēra statīvam piestiprināto virvi un nogrūda uz leju dīvaini kvēlojošo cauruli. Tiklīdz viņa zābaki pieskārās apakšai, viņš pavilka, un pārējie pa vienam noslīdēja lejā. Karīna, trenēta sportiste, ar nolaišanos tika galā viegli. Bens nedaudz cīnījās, taču bija jauns un labā formā un galu galā piezemējās, nesvīstot.
  
  "Uz priekšu". Dreiks ātri gāja Diamond Head virzienā. "Uzmani savu muguru. Mēs tuvojamies."
  
  Eja sāka iet uz leju. Dreiks uz brīdi prātoja, kā lavas caurule var novirzīties no savas dabiskās plūsmas, bet tad saprata, ka pati magma ar elles spēku aizmugurē izspruks ceļu cauri vismazākās pretestības ceļam. Lava varēja uzņemt jebkuru leņķi, kādu vien gribēja.
  
  Pagāja vēl dažas minūtes, un Dreiks atkal apstājās. Priekšā grīdā bija vēl viens caurums, šoreiz mazāks un perfekti noapaļots. Kad Komodo nometa kvēlspuldzi, viņi uzskatīja, ka vārpsta ir apmēram trīsdesmit pēdu dziļa.
  
  "Vēl bīstamāks," sacīja Dreiks. "Parūpējies par sevi, jūs abi."
  
  Pēc tam viņš pamanīja, ka gaisma no kvēlspuldzes neatspoguļojas nevienā no akmens sienām. Tā oranžo gaismu absorbēja apkārtējā tumsa. Zem tiem atradās liela kamera.
  
  Viņš deva zīmi klusēt. Visi kā viens viņi uzmanīgi klausījās skaņās, kas nāk no apakšas. Pēc minūtes pilnīga klusuma Dreiks satvēra repela virvi un pārlēca pāri tukšajai šahtai. Viņš ātri noslīdēja tā garumā, līdz atradās zem griestiem.
  
  Joprojām bez trokšņa. Viņš salauza vēl pusduci kvēlojošo kociņu un iemeta tos zemāk esošajā kamerā. Pamazām sāka ziedēt nedabiska gaisma.
  
  Un Mets Dreiks beidzot ieraudzīja to, ko daži cilvēki bija redzējuši pirms viņa. Liela, apmēram piecdesmit metru gara taisnstūra istaba. Perfekti gluda grīda. Trīs izliektas sienas, kurās iegravētas dažas senas zīmes, kuras šajā attālumā nav iespējams atšķirt.
  
  Un vienā sienā dominē izliektā arka, kas tik ļoti fascinēja kapteini Kuka. Durvis viņā, kas tik ļoti bija pārņēmis Asins karali. Un šausmas un brīnumi, kas varētu būt aiz viņiem, piepildīja Metu Dreiku un viņa biedrus ar tādām šausmām.
  
  Viņi atrada elles vārtus.
  
  
  DIVDESMIT ASTOŅA NODAĻA
  
  
  Heidens cieši turējās, kad helikopters traucās pa debesīm, ātri mainot kursu. Viņas pēdējais Kinimaki skats bija mūžīgi rotaļīgā Alisija Mailsa, kas viņu iegrūda citā helikopterā. Šis skats lika viņai saraustīties, taču praktiskā puse zināja, ka, kad runa bija par kauju, Mano bija vislabākais atbalsts biznesā trakās anglietes formā.
  
  Tāpat kā Heidens. Maija sēdēja viņai blakus, klusi un mierīgi, it kā viņi dotos uz Napali piekrasti, lai apskatītu pasaules līmeņa apskates vietas. Pārējās vietas ieņēma kreka karavīri. Kauai bija apmēram divdesmit minūšu attālumā. Geitss tikko ar viņu bija sazinājies, lai ziņotu par teroraktu Kukui Grove tirdzniecības centrā Kauai. Vīrietis pieķēdējās pie margām ārpus kopuzņēmuma Jamba Juice/Starbucks kompleksa ziemeļu pusē. Kāds, kuram pie ķermeņa ir piesprādzēti džamteksa gabaliņi, un pirksts uz primitīva detonatora palaidēja.
  
  Vīrietim bija arī divi automātiskie ieroči un Bluetooth austiņas, un viņš nevienam no restorāna apmeklētājiem neļāva tikt brīvībā.
  
  Pēc paša Geitsa vārdiem. "Šis āksts noteikti turēsies tur tik ilgi, cik varēs, un tad, kad varas iestādes veiks savu soli, viņš eksplodēs. Lielākā daļa Kauai policijas spēku tika nosūtīti uz notikuma vietu, prom no jums.
  
  "Mēs nodrošināsim rančo, ser," Heidens viņam apliecināja. "Mēs to gaidījām."
  
  "Tā mēs darījām, Džejas jaunkundze. Domāju, redzēsim, kādi plāni Kovaļenko ir ar Lielo salu tālāk.
  
  Heidens aizvēra acis. Koveļenko šo uzbrukumu plānoja gadiem, taču jautājumi palika. Kāpēc atteikties no portāla ierīces? Kāpēc aiziet ar tādu dārdoņu? Vai tas varētu būt viņa plāns B? Neskatoties uz to, ka varas iestādes ātri atklāja visus viņa centienus un izraisīja asiņainu atriebību pret Dreiku, viņa draugiem un ģimenēm, viņš izvēlējās šo ceļu, lai iegūtu vislielāko slavu.
  
  Vai arī, viņa domāja, iespējams, viņš izmanto veco - veco stratēģiju, radot šeit pietiekami lielu rezonansi, lai jūsu darbi tur varētu palikt nepamanīti.
  
  Vienalga, viņa domāja. Viņas domas bija par Benu un bīstamo uzdevumu, ko viņš veica. Viņa nekad to neteiktu dežūras laikā, bet viņa sāka viņu kaislīgi iemīlēt. Parāds, ko viņa juta pret savu tēvu, nepazuda, taču tas kļuva mazāk steidzams pēc Kenedija Mūra šausminošās nāves. Reālā dzīve jebkurā dienā ir pārspējusi vecos solījumus.
  
  Kamēr helikopters izšāvās cauri spilgti zilajām Havaju debesīm, Heidens lūdza par Benu Bleiku.
  
  Tad iezvanījās viņas mobilais telefons. Kad viņa paskatījās uz ekrānu, viņas uzacis pārsteigumā pacēlās augšup.
  
  "Sveika," viņa nekavējoties atbildēja. "Kā tev iet?"
  
  "Lieliski, paldies, bet šim kapeņu izpētes biznesam ir viena būtiska blakusparādība. Mans iedegums ir gandrīz pazudis."
  
  Heidens pasmaidīja. "Nu, Torsten, ir saloni šāda veida lietām."
  
  "Starp komandpunktu un kapu? Ne īsti."
  
  "Protams, es labprāt papļāpātu, Torsten, bet jūs, zviedri, paši izvēlaties mirkļus."
  
  "Sapratu. Vispirms mēģināju piezvanīt Dreikam, bet tas nonāca tieši uz balss pastu. Vai viņam viss kārtībā?"
  
  - Jā, labāk nekā viņš bija. Heidens redzēja Kauai kontūru, kas svārstās pa labi. "Klausies-"
  
  "Es būšu ātrs. Šeit operācija noritēja labi. Nekas nosodāms. Viss kā paredzēts un laicīgi. Bet..." Torstens apstājās, un Heidens dzirdēja, ka viņš atvelk elpu. "Šodien kaut kas notika. Es teiktu, ka kaut kas šķiet "nepareizs". Jūs, amerikāņi, to varētu saukt citādi.
  
  "Jā?"
  
  "Es saņēmu zvanu no savas valdības. No mana starpnieka līdz valsts ministram. Augsta līmeņa zvans. Es..." Vēl viena šaubīga pauze, nepavisam ne tāda kā Dālam.
  
  Kauai skarbais krasts slējās zem tiem. Zvans atskanēja pa radio. - Astoņas minūtes līdz mērķim.
  
  "Man teica, ka mūsu darbību - mūsu darbību Skandināvijā - gatavojas pārņemt jauna aģentūra. Kopīga darba grupa, kas sastāv no augsta ranga, bet vārdā nenosauktiem ASV CIP, DIA un NSA locekļiem. Tātad, Heiden, es esmu karavīrs un izpildīšu sava priekšnieka pavēles, bet vai tas jums šķiet pareizi?
  
  Heidena bija šokēta, neskatoties uz sevi. "Man tas izklausās pēc pilnīgas muļķības. Kāds ir galvenās personas vārds? Tas, kuram tu sevi atdod rokās."
  
  Rasels Kaimans. Vai tu viņu pazīsti?"
  
  Heidens rakņājās pa atmiņām. "Es zinu vārdu, bet es par to zinu ļoti maz. Esmu pārliecināts, ka viņš ir no DIA, Aizsardzības izlūkošanas aģentūras, bet viņi galvenokārt nodarbojas ar ieroču sistēmu iegādi. Ko pie velna šis Rasels Kaimans vēlas no jums un kapa?
  
  "Tu lasi manas domas".
  
  Ar acs kaktiņu Heidens redzēja, ka Mejas galva raustījās tā, it kā viņai būtu šauts cauri galvaskausam. Bet, kad Heidens jautājoši pagriezās pret viņu, japāņu aģents paskatījās prom.
  
  Heidens dažas sekundes padomāja un tad klusā balsī jautāja: "Vai tu uzticies visiem saviem cilvēkiem, Torsten?"
  
  Pārāk ilga pauze Dāls atbildēja uz viņas jautājumu.
  
  "Ja DIA tika par kaut ko brīdināta, tad viņiem ir ļoti liels pārklājums. Viņu prioritāte var pat pārsniegt CIP prioritāti. Ejiet uzmanīgi, draugs. Šis puisis, Kaimans, nav nekas cits kā spoks. Black Ops problēmu novēršanas rīks, Gitmo, 11. septembris. Ja kaut kas nopietns un delikāts noiet greizi, viņš ir tas cilvēks, pie kura vēršaties.
  
  "Padrāt mani. Kaut es nebūtu jautājis."
  
  "Man tagad jāiet, Torsten. Bet es apsolu, ka pēc iespējas ātrāk parunāšu ar Džonatanu par šo sūdu. Turies."
  
  Torstens parakstīja līgumu ar profesionāla kareivja nogurušo nopūtu, kurš to visu jau bija redzējis un kuram riebās, ka viņu norīkoja par kādu lakeju pie kāda amerikāņu jaunpienācēja. Heidens juta viņam līdzi. Viņa pagriezās pret Maiju, lai jautātu, ko viņa zina.
  
  Bet radio izskanēja aicinājums "Mērķis".
  
  Priekšā un apakšā dega lauki. Helikopteram nolaižoties, varēja redzēt sīkas figūriņas, kas neregulāri skrien uz visām pusēm. No kabīnes stiepās virves, un cilvēki lēca tiem pakaļ, ātri slīdot uz apdedzis ainavu lejā. Heidens un Meja gaidīja savu kārtu, Mejas sejas izteiksme bija tukša, kad viņi dzirdēja, ka savi vīri atklāj uguni.
  
  Haidena pārbaudīja savu Gloku trešo reizi un teica: "Budrē ir tur lejā."
  
  "Neuztraucieties," sacīja japāniete. "Viņš noskaidros, ko īsti nozīmē Maytime."
  
  Abas sievietes sasita kopā, piezemējoties vienlaicīgi, un izgāja klasiskā kustībā viens pret divi. Šī prakse prasīja absolūtu uzticēšanos vienam otram, jo, kamēr viens cilvēks skrēja, otrs vēroja savas perifērijas ierīces. Viens, divi, kā lēcienā. Būvniecība. Bet tas bija ātrs un destruktīvs veids, kā virzīties uz priekšu.
  
  Haidena skenēja apkārtni skriešanas laikā. Vairāki lēzeni pakalni beidzās ar nožogotu kompleksu, uz kura stāvēja milzīga māja un vairākas lielas saimniecības ēkas. Šī būtu Kovaļenko otrā rančo. Spriežot pēc ugunsgrēka un haosa, Budro bija ieradies neilgi pirms viņiem.
  
  Vai, visticamāk, viņš sadistiski veltīja laiku tam visam.
  
  Heidena aizbēga, šaujot no savas aizņemtās jūras kājnieku M16 triecienšautenes uz purnu zibšņiem un vīriešiem, ko viņa redzēja aizsegā. Pēc divām minūtēm pienāca viņas kārta, un viņa kliedza: "Pārlādēt!" un pagāja vēl dažas sekundes, lai ieliktu ieroci jaunu magazīnu. Viņi reti atdeva uguni, un, kad viņi to darīja, tā bija tik neorganizēta, ka palaida garām vairākas pēdas.
  
  Abās pusēs ar tādu pašu ātrumu virzījās pirmās klases jūras kājnieku komandas. Tagad priekšā rēgojās žogs, vārti palika aicinoši vaļā, bet komandas bija pavirzījušās pa kreisi. Labi novietota granāta iznīcināja žoga stabus, atstājot apkalpei netraucētu iekļūšanu rančo.
  
  Lodes tagad svilpa bīstami tuvu.
  
  Heidens paslēpās aiz ģeneratora ēkas. Dzirksteles atlēca no ķieģeļu mūra kā Mai balodis, lai segtu. Visur izmētātas māla un metāla lauskas.
  
  Maija noslaucīja no vaiga asins strūklu. - Budrē karavīri tika apmācīti jūsu bērnudārzos.
  
  Heidens uz brīdi aizrāva elpu, tad ātri paskatījās uz māju. "Divpadsmit pēdas. Vai tu esi gatavs?"
  
  "Jā".
  
  Heidens aizbēga. Mai piegāja uz priekšu un uzcēla svina sienu, liekot ienaidniekam meklēt aizsegu. Heidens sasniedza mājas stūri un atspiedās pret sienu. Viņa iemeta pa logu apdullināšanas granātu un pēc tam apsedza Maiju.
  
  Taču tajā brīdī viņas austiņā atskanēja satriecoši daudz pļāpāšanas. Grupas vadītājs mudināja cilvēkus doties uz tālāko noliktavu. Tur noteikti bija noticis kaut kas briesmīgs. Klausoties Heidenai, viņa paspēja nojaust, ka Budro vīri bija pa pusei aplenkuši ēku un gatavojas atklāt uguni uz visu, kas varētu būt iekšā.
  
  Neapšaubāmi, ieslodzītie. Ķīlnieki.
  
  Heidens skrēja pēc Mejas, izskrienot izcirtumā un kopā šaudoties. Viņiem pievienojās arī citi karavīri, kas izcēlās uz abām pusēm, veidojot nāvējošu, uzbrūkošu drosmes un nāves sienu.
  
  Bezjēdzīgais slaktiņš, kas gatavojās notikt, bija Boudreau vizītkarte. Viņš būtu tur.
  
  Bēgošie karavīri nebeidza šaut. Lodes griezās pa gaisu, klabēja no sienām un tehnikas un atrada vismaz pusduci ienaidnieka mērķu. Boudreau vīrieši šokā un bailēs atkāpās un atkāpās. Karavīri, ejot garām savām slēptuvēm, mēģināja neapdomīgi šaut no sāniem, taču jūras kājnieki bija gatavībā un bombardēja viņus ar granātām.
  
  Sprādzieni nošauti augstu gaisā abās skrējēju pusēs. No sprādzieniem lidoja šrapneļi; uguns mēles izplatīja karstu nāvi tik ātri, ka acs tik tikko spēja sekot. Kliedzoši cilvēki atrodas viņu ceļā.
  
  Heidens ieraudzīja priekšā šķūni. Viņas sirds sažņaudzās absolūtās šausmās. Tā bija patiesība. Vismaz piecpadsmit Budro vīri stāvēja ap aizslēgto šķūni, tēmējot ar ieročiem pret papīra plānām sienām, un, kad Heidens mērķēja uz pirmo vīrieti, viņi visi atklāja uguni.
  
  
  * * *
  
  
  Alisija Mailza ņēma sev papēžus un atklāja uguni, kad Havaju salu spēki un viņu sabiedrotie sāka uzbrukumu Kovaļenko rančo Lielajā salā. Reljefs bija nelīdzens. Visi dziļi kanjoni, augsti pakalni un mežaini līdzenumi. Pirms viņi pat pietuvojās rančo, pret vienu no uzbrukuma helikopteriem tika izšauts granātmetējs, kas to saķēra, bet nesagrāva, liekot viņiem visiem veikt priekšlaicīgu nosēšanos.
  
  Tagad viņi steidzās kā komanda cauri blīviem mežiem un nelīdzenām kalnu nogāzēm. Viņi jau ir pazaudējuši vienu vīrieti slazdā. Ofensīvu sagatavoja Asins karaļa cilvēki. RPG bezmērķīgi lidoja pa kokiem.
  
  Algotņi izklaidējas.
  
  Bet jūras kājnieki spiedās uz priekšu, tagad tikai apmēram trīsdesmit pēdu attālumā no žoga un vēl vienas pēdējās ielejas ar stāvām malām. Alisija varēja saskatīt viņu ienaidnieku smaidīgās sejas. Viņas asinis sāka vārīties. Blakus viņai, diezgan veikli par milzi, bija galvenais CIP aģents Kinimaka. Viņš izrādījās ļoti izpalīdzīgs.
  
  Sakaru ierīces viņu ausīs pārraidīja ziņas par gaidāmajām zvērībām. Viesnīca Ala Moana Queen Oahu pilsētā ir slēgta. Tūrists tika izmests līdz nāvei pa desmitā stāva logu. Granātas tika izmestas uz ielas. SWAT komanda gatavojās operācijai, kurai, visticamāk, drīzumā tiks dota zaļā gaisma algotņu izraisīto nāves un haosu dēļ. Kauai vientuļš pašnāvnieks raidīja vairākas lodes uz furgoniem, kur pulcējās žurnālisti, ievainojot reportieri. Un tagad Lielajā salā ir nozagts autobuss ar tūristiem, kuru ekipāžā ir ievietota bumba. Viņi bija ieslēgti iekšā, kamēr viņu gūstekņi sēdēja ārā sauļošanās krēslos, dzēra alu un spēlēja kārtis. Nebija zināms, kuram no viņiem bija detonators, un nebija zināms, cik to bija.
  
  Alisija nolēca lejā pa ielejas malu. Viņas priekšā eksplodēja RPG, izmetot augstu gaisā dubļus un akmeņus. Viņa smejoties pārlēca tiem pāri un pagriezās, kad sajuta Kinimaki vilcināšanos.
  
  "Nāc, resnais zēns," viņa teica, lūpām rotaļīgi saritinot. "Paliec ar mani. Šeit lietas kļūst ļoti netīras. "
  
  
  * * *
  
  
  Heidena šāva atkal un atkal, cenšoties saglabāt mieru un tādējādi saglabāt savu precizitāti. Viņas redzes laukā uzsprāga trīs galvas. Maija joprojām skrēja viņai blakus, neko nerunādama. Pārējie karavīri nokrita uz viena ceļa, izvairoties no šāvieniem un izsitot algotņus, pirms tie paguva apgriezties.
  
  Tad viņu vidū bija arī Heidens. Viens vīrietis pagriezās, un viņa ar savu šauteni sita viņam pāri deguna tiltam. Viņš nokrita ar kliedzienu, bet spārdīja viņas kājas, liekot viņai pāri viņam pāri papēžiem.
  
  Viņa ātri uzkāpa augšā, bet viņa ķermenis uzkrita viņai virsū, piespiežot viņu zemē. Kad viņa paskatījās uz augšu, viņa ieskatījās tieši viņa naida pilnajās, sāpju piesātinātajās acīs. Ar lācīgu rūcienu viņš viņai iesita un saspieda savas biezās rokas ap viņas rīkli.
  
  Uzreiz viņa ieraudzīja zvaigznes, bet nemēģināja viņu apturēt. Tā vietā viņas divas brīvās rokas pašas atrada ieroci. Labajā pusē ir viņas Gloks. Kreisajā pusē ir viņas nazis. Viņa iedūra pistoles stobru viņa ribās, ļaujot viņam to sajust.
  
  Viņa tvēriens atslāba, acis iepletās.
  
  Heidens raidīja trīs klusus šāvienus. Vīrietis noripoja no viņas. Kad skats virs viņas noskaidrojās, redzeslokā parādījās cita algotņa seja. Heidens iešāva viņam degunā, redzēja, kā vīrietis atlēca un pazūd.
  
  Viņa apsēdās un ieraudzīja Maiju. Viņai pretī stājas pēdējais atlikušais algotnis. Heidens pamirkšķināja acis. Šis cilvēks bija vraks. Viņa seja izskatījās tā, it kā tā būtu nokrāsota sarkanā krāsā. Zobi trūka. Viņa žoklis izskatījās vaļīgs. Viena roka izmežģīta, otra lauzta elkoņā. Viņš stāvēja uz trīcošām kājām un tad sabruka uz ceļiem asiņainajos dubļos.
  
  "Tu izvēlējies nepareizo cilvēku, lai izaicinātu," Mai teica ar mīļu smaidu, notēmēja ar savu aizgūto Gloku un nopūta viņam galvu.
  
  Heidens neviļus norija siekalas. Tā bija nopietna sieviete.
  
  Kūts durvis atvēra jūras kājnieki, kliedzot savu klātbūtni. Heidena sirds sažņaudzās, redzot caurumu skaitu viltotajās sienās. Cerēsim, ka ķīlnieki aizbēga.
  
  Viņas strauji attīrošajās domās kaut kas kļuva acīmredzams pāri visam. Boudreau šeit nebija. Viņa atskatījās uz māju. Tā bija pēdējā vieta, kur viņa būtu gaidījusi, lai viņš paslēptos, bet tomēr...
  
  Viņas uzmanību piesaistīja pēkšņs satraukums. Jūras kājnieki paklupa no šķūņa, viens turējās pie pleca, it kā būtu sadurts.
  
  Tad Budro un algotņu bars izlīda no šķūņa, šaudīdams ar ieročiem un kliedzot kā dēmoni. Vai tas nozīmēja, ka citi algotņi atdeva savu dzīvību, lai kļūtu par mānekļiem? Vai viņi izšāva sagataves vai no noteiktas pozīcijas?
  
  Realitāte viņai trāpīja kā kodolierocis. Asins karaļa vīri tagad bija starp jūras kājniekiem un cīnījās, un Boudreau metās uz Heidenu, izaicinoši pacelts nazis.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia pamudināja komandu ar savu atjautību un garu zem uguns. Dažas minūtes vēlāk viņi sasniedza pēdējā kāpuma virsotni un atraisīja uguns oreolu uz iesakņojušajiem aizsargiem. Alisija pamanīja lielu māju, lielu šķūni un divu automašīnu garāžu. No īpašuma paveras skats uz plašu upi, kas, bez šaubām, kalpoja kā bēgšanas līdzeklis, un blakus nojumei atradās helikopteru laukums ar vienu sadragātu helikopteru.
  
  Viņa atskatījās. "Granātu metēji".
  
  Grupas vadītājs sarauca pieri. "Jau to daru."
  
  Alisija norādīja uz ienaidnieka pozīcijām. "Ir zema siena. Mājas aizmugure. Par Rolls-Royce. Pa labi no strūklakas."
  
  Grupas vadītājs nolaizīja lūpas. "Izvāciet neliešus ārā."
  
  Vairāki sprādzieni izraisīja zemes trīci. Uzbrucēji izšāva trīs granātas un pēc tam uzbruka uz priekšu formācijā viens-divi, joprojām izšaujot kā viens, bet vēdinot nāvējošā lokā.
  
  Ar postošu brutalitāti viņi ielauzās Asins karaļa rančo.
  
  
  DIVDESMIT DEVĪTĀ NODAĻA
  
  
  Dreika zābaku kājas pieskārās kameras grīdai. Pirms pārējie sāka nolaisties, viņš uzstādīja dienasgaismas zibspuldzi, lai apgaismotu viņiem ceļu. Tūlīt sienas atdzīvojās, to gravējumi tagad bija skaidri saskatāmi Dreika šokētajām acīm.
  
  Cirtas ir līdzīgas divām pārnēsājamām ierīcēm. Tagad ir apstiprināts, ka tie ir tieši tādi paši, kā Torstens Dāls un viņa komanda atrada Dievu kapā Islandē.
  
  Uz kādu seno civilizāciju viņi pēdējā laikā ir paklupuši? Un kā tas viss beigtos?
  
  Bens, Karins un pārējā Delta komanda atgrūda nolaišanās virvi, līdz viņi visi drūzmējās ap Peles vārtu milzīgo arku. Dreiks darīja visu iespējamo, lai pārāk dziļi neielūkotos tintes melnumā aiz viņiem.
  
  Bens un Karīna nokrita ceļos. Pati arka bija izgatavota no kaut kāda matēta metāla, perfekti gluda un simetriska. Metāla virsma bija iegravēta ar tādām pašām sīkām atzīmēm kā pārējā ala.
  
  "Šīs zīmes," Karīna tām uzmanīgi pieskārās, "nav nejaušas. Skaties. Es redzu, ka tā pati čokurošanās atkārtojas atkal un atkal. Un pārējā ala..." Viņa paskatījās apkārt. "Tas ir tas pats".
  
  Bens kratīja savu telefonu. "Šī ir fotogrāfija, ko Dāls mums atsūtīja." Viņš to izcēla gaismā. Dreiks paliecās uz priekšu, būdams pārliecināts, ka Delta komanda meklēs iebrucējus.
  
  Tātad Dievu kapam ir kāda saistība ar elles vārtiem, skaļi nodomāja Dreiks. "Bet ko nozīmē cirtas?"
  
  "Atkārtoti modeļi," Karīna maigi sacīja. "Pasaki man. Kāda veida zīmes, senās vai
  
  Mūsdienīgs, kas sastāv no daudziem atkārtotiem modeļiem?
  
  - Vieglāk. Lielais Komodo notupās viņiem blakus. "Valoda".
  
  "Tas ir pareizi. Tātad, ja tā ir valoda..." Viņa norādīja uz kameras sienām. "Tad viņi izstāsta visu stāstu."
  
  "Tādus, kādus atrada Dāls." Dreiks pamāja. "Taču mums tagad nav laika to analizēt. Kovaļenko izgāja cauri šiem vārtiem.
  
  "Pagaidi". Bens satvēra deguna tiltu. "Šīs zīmes..." Viņš pieskārās arkai. "Tieši tāds pats kā ierīcēs. Man tas liek domāt, ka šie vārti ir tās pašas ierīces labota versija. Laika ceļojumu mašīna. Mēs jau esam secinājuši, ka dievi, iespējams, izmantojuši pārnēsājamas ierīces, lai ceļotu laikā un ietekmētu likteni. Varbūt šī lieta ir galvenā sistēma.
  
  "Paskaties," Dreiks maigi teica, "tas ir lieliski. Jūs to sapratīsit. Bet aiz šiem vārtiem..." Viņš norādīja uz pilnīgo tumsu. "Asins karalis. Cilvēks, kurš ir atbildīgs par Kenedija nāvi, simtiem citu cilvēku vidū. Ir pienācis laiks beigt runāt un sākt staigāt. Iet".
  
  Bens pamāja ar galvu un piecēlās kājās, izskatījās mazliet vainīgs, kad noputēja sevi. Visi telpā esošie dziļi ievilka elpu. Aiz vārtiem bija vēl kaut kas, ko neviens no viņiem negribēja pieminēt:
  
  Iemesls, kāpēc kapteinis Kuks mainīja loka nosaukumu no "Peles vārti" uz "Hell's Gate".
  
  
  TRĪSDESMITĀ NODAĻA
  
  
  Havaju salu štats drebēja no trakā žēlastības.
  
  Ja būtu varējis lidot garām helikopters, kas spēj nodrošināt plašu panorāmas skatu uz drūmajiem, amorālajiem notikumiem, kas norisinājās salās, tas vispirms lidotu virs Oahu, lai ieņemtu aplenkto Ala Moana Queen Hotel, kurā atrodas pieredzējuši vairāku īpašo spēku pārstāvji. komandas tikai sāka cīnīties pret smagi bruņotiem, motivētiem algotņiem, kuri turēja visus augstumus un neskaitāmus ķīlniekus. Viņš metās garām, izvairoties no ellišķīgiem melnu dūmu mākoņiem, kas plosījās no vismaz desmitiem izsistu logu, uzmanīgi norādot uz atverēm, kur varēja redzēt maskās tērptus vīriešus ar šautenēm un granātmetējiem, kas bara bezpalīdzīgus vīriešus, sievietes un bērnus grupās, kuras bija vieglāk iznīcināt. .
  
  Un tad tas lielā lokā ripo uz augšu un pa labi, vispirms pret sauli, tā biezā dzeltenā bumbiņa, kas lēnām virzījās pretī neskaidrai un, iespējams, kataklizmiskai nākotnei, un tad nira uz leju un pa kreisi savā briesmīgajā ceļojumā. atklājumu ceļā uz Kauai. Viņš brauks garām Diamond Head tuvumā, ignorējot varoņus un ļaundarus, kuri meklē noslēpumus un vajā murgus tumšākajās un bīstamākajās izdzisušā vulkāna pazemes alās.
  
  Kauai viņš skrēja pēc sviedriem izmirkuša vīrieša, kurš bija pieķēdējies pie kafejnīcas žoga, iesprostot apmeklētājus iekšā un skaidri parādot ar dinamītu pildītu vesti un trīcošu roku, kas satvēra miruša cilvēka detonācijas ierīci. Ja pietuvinātu attēlu, vīrieša acīs varētu redzēt izmisumu. Tas skaidri parādītu faktu, ka viņš, iespējams, nebūtu varējis ilgi izturēt. Un tad tas pacēlās augstu, atkal paceļoties pāri jumtiem, lai sekotu eksotiskās piekrastes līnijas graciozajai līknei. Uz degošo rančo, kur Heidens Džejs tikko bija uzņēmis Edu Budro, kamēr Mai Kitano un pārējie jūras kājnieki cīnījās tuvcīņā ar desmitiem Budro algotņu. Starp šausminošo nāves un kaujas troksni ievainotie ķīlnieki raudāja.
  
  Un uz priekšu. Pagātne un nākotne jau ir sadūrušās. Senais un avangards cīnījās konfliktos.
  
  Šodien bija tā diena, kad dievi varēja mirt un jauni varoņi varēja uzziedēt un celties augšām.
  
  Helikopters veiks savu pēdējo lidojumu, uzņemot kontrastējošās ainavas un dinamiskās ekosistēmas, kas veido Lielo salu. Braucot pāri citai rančo, dažus mirkļus varēja koncentrēties uz Alisiju Mailzu, Mano Kinimaku un viņu jūras kājnieku komandu, kas iebruka stingri aizsargātā kompleksā, kur ķīlnieki, algotņi un vīri ar dinamīta kaklarotām saplūda vienā visvarenā sadursmē. Kaujas malās sāka darboties jaudīgas mašīnas, kas bija gatavas evakuēt Asins karaļa vīrus pa sauszemi, gaisu un ūdeni. Kamera sāka tuvināt, kad Alicia un Kinimaka paskatījās uz augšu, apzinādamies bēgļus un jau plānoja ceļu, kā tos pārtvert un iznīcināt.
  
  Un visbeidzot, helikopters noslīdēja uz sāniem, tikai mašīna, bet tomēr mašīna, kas ir pārpildīta ar cilvēku stulbuma attēliem, drosmi, ko viņi var parādīt un atklāt, un ļaunāko, ko viņi var izdarīt.
  
  
  TRĪSdesmit PIRMA NODAĻA
  
  
  Dreiks iegāja zem arkas ejas, kuru kapteinis Kuks nodēvēja par elles vārtiem, un atrada sevi aptuveni izcirstajā šaurā ejā. Viņš ieslēdza šautenes lukturīti un piestiprināja to pie stobra. Viņš arī piestiprināja laternu pie pleca un pielāgoja to, lai apgaismotu sienas. Kādu laiku bija daudz gaismas un nebija acīmredzamu briesmu.
  
  Kad viņi šķērsoja līkumoto eju, Dreiks pār plecu sacīja: - Pastāsti man, Ben, par Kuka žurnāliem.
  
  Bens ātri izdvesa. "Tas nav nekas vairāk kā šīs milzīgās slazdu sistēmas pārskats. Kuks to sauca par "Elles vārtiem" slazdu rakstura dēļ. Viņš pat neredzēja, kas notiks beigās."
  
  "Tātad, kas uzbūvēja slazdus?" Dreiks jautāja. "Un kāpēc?"
  
  "Neviens nezin. Zīmes, kuras atradām ārpusē, un tās, kuras atradām Dievu kapā, nav uz šīm iekšējām sienām. Viņš noklepojās un piebilda: "Uz redzēšanos."
  
  viņiem aiz muguras atskanēja Komodo balss. "Kāpēc Kuks neredzēja beigas?"
  
  "Viņš aizbēga," Karīna maigi teica. "Bailēs".
  
  "Ak, sūdā."
  
  Dreiks uz brīdi apstājās. "Tā kā es esmu tikai stulbs karavīrs un jūs abi esat šīs operācijas smadzenes, ļaujiet man visu noskaidrot. Būtībā apaļkoki ir slazdu sistēmas atslēga. Un jums abiem ir kopijas.
  
  "Mums ir viens eksemplārs," Bens sacīja. "Karīnai ir cits prāts."
  
  "Tad mums ir viens eksemplārs," Komodo kurnēja.
  
  "Nē..." Bens iesāka, bet Dreiks viņu apturēja. "Viņš nozīmē, ka, ja viņa nomirs, mums būs viens eksemplārs, bērns. Fotoatmiņa nav īpaši noderīga, kad esi miris.
  
  "Es nē... Jā, labi, piedodiet, mēs nedomājam kā karavīri."
  
  Dreiks pamanīja, ka tunelis sāka paplašināties. Visvieglākais vējiņš pūta pāri viņa sejai. Viņš pacēla roku, lai viņus apturētu, un tad pabāza galvu aiz stūra.
  
  Padomājiet par pārsteidzošu skatu.
  
  Viņš atradās pie ieejas milzīgajā, iegarenas formas kamerā ar griestiem, kas bija pazuduši tumsā. Vāja gaisma nāca no kvēlspuldzēm, kuras droši vien bija atstājuši Asins karaļa ļaudis. Tieši viņam priekšā, sargājot tuneli, kas turpinājās kalna dziļumos, bija skats, kas lika viņa sirdij pārspēt pukstēt.
  
  Pašā klintī virs tuneļa bija izcirsta gigantiska seja. Ar šķībām acīm, līku degunu un to, ko varētu raksturot tikai kā ragus, kas izvirzīti no viņa galvas, Dreiks uzreiz secināja, ka tā ir velna vai dēmona seja.
  
  Uz brīdi ignorējot seju, viņš skenēja apkārtni. Sienas bija izliektas, to pamatnes tumsa. Viņiem šeit bija jāpievieno papildu apgaismojums.
  
  Viņš lēnām pamāja pārējiem uz priekšu.
  
  Un tad pēkšņi alā atbalsojās troksnis, it kā simts liesmu metēju, kas šauj vienlaikus, vai, kā Bens izteicās, "izklausās pēc sasodītā Betmobila".
  
  Uguns izlauzās caur grebuma nāsīm, izveidojot krāsni ap akmens grīdu. Divas atsevišķas liesmas strūklas izplūda no katras nāsis un pēc dažām sekundēm pa vienai no katras acs.
  
  Dreiks to pētīja ar bažām. "Varbūt mēs iedarbinām kādu mehānismu. Spiedienjutīgs slēdzis vai kaut kas tamlīdzīgs. Viņš pagriezās pret Benu. "Es ceru, ka esat gatavs, draugs, jo, kā mēdza teikt viena no manām iecienītākajām Dinorock grupām Poison, tas ir tikai labs laiks."
  
  Pārbaudot piezīmes, Bena lūpas savilkās īslaicīgā smaidā. "Šis ir pirmais elles līmenis. Saskaņā ar scenārija autoru, vīrieti vārdā Hoksvorts, viņi šo līmeni sauca par dusmām. Es domāju, ka iemesls ir acīmredzams. Vēlāk viņi salīdzināja viņu ar velnu Amonu, dusmu dēmonu.
  
  "Paldies par nodarbību, bērns." Komodo norūca. "Vai tas nejauši piemin ceļu uz pagātni?"
  
  Bens nolika tekstu uz grīdas un izlīdzināja to. "Skaties. Esmu to redzējis agrāk, bet nesapratu. Varbūt tas ir pavediens."
  
  Dreiks notupās blakus savam jaunajam draugam. Kopētie žurnāli bija rūpīgi izstrādāti un ilustrēti, taču Bena pirksts pievērsa viņa uzmanību dīvainai teksta rindiņai.
  
  1 (||) - lēkt uz 2 (||||) - pāriet uz 3 (||) - pāriet uz 4 (|||||/)
  
  Un vienīgais uzraksts, kas tam sekoja: "Ar dusmām, esi pacietīgs. Piesardzīgs cilvēks plāno savu maršrutu, ja viņam priekšā ir navigācijas līnijas.
  
  "Kuks bija visu laiku lielākais navigators," sacīja Bens. "Šī līnija mums saka divas lietas. Šis Kuks ir iezīmējis maršrutu garām dēmonam un ka ceļš caur to prasa rūpīgu plānošanu.
  
  Karīna vēroja uguns zibšņus. "Es saskaitīju četrus," viņa domīgi sacīja. "Četri liesmu izvirdumi. Tik daudz kā-"
  
  Atskanēja šāviens, kas satricināja klusumu. Lode rikošetā atsitās no sienas blakus Dreika galvai, raidot gaisā asas klinšu lauskas. Pēc milisekundes Dreiks pacēla ieroci un izšāva, un pēc milisekundes viņš saprata, ka, iegremdējot atpakaļ ejā, snaiperis tos varētu turēt piespraustus pie sienas uz nenoteiktu laiku.
  
  Ar šo domu viņš skrēja, šaudīdams kamerā. Komodo, acīmredzot nonācis pie tāda paša secinājuma, sekoja viņam. Apvienotā uguns izsita dzirksteles no apkārtējās sienas. Slēpējs satriekts bija šokā, bet tomēr paspēja izšaut vēl vienu lodi, kas svilpa starp Dreiku un Komodo.
  
  Dreiks nokrita uz viena ceļa, mērķējot.
  
  Vīrietis izlēca no savas slēptuves, ierocis pacelts augstu, bet Komodo šāva pirmais - sprādziena vilnis uzbrucēju atgrūda atpakaļ. Atskanēja caururbjošs kliedziens, un vīrietis sapinies piezemējās, šautenei noklikšķinot pret grīdu. Komodo piegāja klāt un pārliecinājās, ka vīrietis ir miris.
  
  Dreiks nolamājās. "Kā jau domāju, Kovaļenko pameta snaiperus, lai mūs bremzētu."
  
  "Un lai mūs atšķaidītu," piebilda Komodo.
  
  Karīna pabāza galvu aiz stūra, blondie mati iekrita acīs. "Ja man ir taisnība, tad dīvainais teikums ir atslēgas caurums, un vārds "pacietība" ir atslēga. Šīs divas tramvaja līnijas, kas izskatās pēc diviem "es"? Mūzikā, dzejā un vecajā literatūrā tie var nozīmēt pauzi. Tāpēc pacietība nozīmē "apstāties".
  
  Dreiks aplūkoja piedāvājumu, kad Delta komanda iznāca alā, Komodo mudināta un nolēma vairs nepieļaut kļūdas.
  
  Komodo kliedza: "Un cilvēki? Sargieties no slazdiem. Es neļautu tam krievu debīlam kaut ko noteikt žūrijai.
  
  Dreiks berzēja savu nosvīdušo plaukstu pret raupjo sienu, sajūtot zem rokas robaino akmeni, aukstu kā ledusskapja iekšpusi. "Tā tas ir:" Pagaidiet pirmo sprādzienu, tad pauzējiet divus un pārejiet pie diviem. Pēc otrā sprādziena apturiet ceturto un pārejiet uz trešo. Pēc trešā sprādziena pauzējiet divus un pārejiet uz četriem. Un pēc ceturtā sprādziena apstājieties sesto reizi un tad izejiet.
  
  - Vieglāk. Bens piemiedza aci. "Bet cik ilga ir pauze?"
  
  Karīna paraustīja plecus. "Īsa burvestība"
  
  "Ak, tas ir noderīgi, māsa."
  
  "Un kā jūs saskaitāt sprādzienus?"
  
  "Es pieņemu, ka tas, kurš pirmais sasniedz vistālāko vietu, ir pirmais, un ceturtais ir īsākais."
  
  "Nu, tam ir zināma jēga, es domāju. Bet tas viss ir viens un tas pats...
  
  "Tas ir viss". Dreikam bija gana. "Mana pacietība jau ir pārbaudīta, klausoties šīs debates. Es iešu pirmais. Darīsim to, pirms mans augstais kofeīna līmenis ir beidzies.
  
  Viņš pagāja garām Komodo komandai, apstājoties dažus jardus no garākās liesmas. Viņš juta, ka katrs vīrietis pagriežas, lai paskatītos. Viņš sajuta Bena bažas. Viņš aizvēra acis, juzdams, ka viņa temperatūra paaugstinās, kad kārtējā pārkarsētā izlāde apcepa gaisu viņa priekšā.
  
  Kenedija seja peldēja viņa prāta acu priekšā. Viņš redzēja viņu tādu, kāda viņa bija agrāk. Stingra matu kopšana, neizteiksmīgi bikškostīmi - pa vienam katrai nedēļas dienai. Apzināti centieni novērst visu no tā, ka viņa bija sieviete.
  
  Un tad Kenedijs nolaida matus, un viņš atcerējās sievieti, ar kuru pavadīja divus apburošus mēnešus. Sieviete, kura sāka viņam palīdzēt virzīties uz priekšu pēc viņa sievas Elisones postošās nāves un sāpēm, ko pirms gadiem izraisīja šī nāvējošā autoavārija.
  
  Viņas acis iemirdzējās tieši viņa sirdī.
  
  Viņa priekšā dega uguns.
  
  Viņš nogaidīja, kamēr liesmas siltums norims, un tad apstājās uz divām sekundēm. Gaidot viņš saprata, ka otrās acs uguns uzplaiksnījums jau bija uzliesmojis. Bet pēc divām sekundēm viņš nokļuva līdz šim punktam, lai gan visas viņa būtības šķiedrām kliedza, ka nevajag.
  
  Ugunsgrēks viņu iznīcināja
  
  Bet tas sastinga brīdī, kad viņš pabeidza savu kustību. Gaiss ap viņu joprojām bija karsts, bet izturams. Dreiks elpoja, no viņa viļņveidīgi pilot sviedriem. Nevarēdams atslābt pat uz sekundi, viņš atkal sāka atpakaļskaitīšanu.
  
  Četras sekundes.
  
  Blakus viņam sprakšķēja liesmas, mēģinot aizdedzināt tieši to vietu, kuru viņš grasījās ieņemt.
  
  Dreiks izdarīja savu kustību. Uguns ir nodzisusi. Viņa mute šķita kā sāļa kūka. Abi acs āboli viņam dega, it kā tie būtu sabraukti ar smilšpapīru.
  
  Lai gan, es domāju. Domā, vienmēr domā. Vēl divas sekundes un mēs esam ceļā. Mēs pārejam uz pēdējo manevru. Tagad viņam ir pārliecība.
  
  Pauze uz sešām sekundēm un tad...
  
  Sešos viņš izkustējās, bet uguns nerimās! Viņa uzacis dega. Viņš nokrita uz ceļiem, atmeta ķermeni atpakaļ. Bens sauca savu vārdu. Karstums kļuva tik stiprs, ka viņš mēģināja kliegt. Bet tajā brīdī tas pēkšņi pazuda. Viņš lēnām apzinājās, ka viņa rokas un ceļgali skrāpējas pret nelīdzeno akmens grīdu. Pacēlis galvu, viņš ātri izrāpoja cauri tunelim kameras aizmugurē.
  
  Pēc brīža viņš pagriezās un kliedza pārējiem: "Labāk paņemiet pēdējo septiņu sekunžu pārtraukumu, puiši. "Pēdējais, ko vēlaties uzzināt, ir tas, kāds ir Kentuki cepetis."
  
  Atskanēja apslāpēti smiekli. Komodo nekavējoties pienāca klāt un jautāja Karīnai un Benam, kad viņi vēlētos uzņemties savu kārtu. Bens deva priekšroku vēl dažiem karavīriem viņam priekšā, bet Karīna bija gatava sekot Dreikam. Pašam Komodo vajadzēja viņu paņemt malā un klusi runāt par diskrētumu, lai pārliecinātos, ka Dreikam nav paveicies tikai ar laiku, pirms viņi riskēja zaudēt vienu no savas operācijas smadzenēm.
  
  Dreiks redzēja, kā Karina mīkstina un pat nedaudz pasmaidīja. Bija patīkami redzēt, ka kāds nomierinoši iedarbojas uz Bleiku ģimenes mežonīgo bērnu. Viņš pārbaudīja tuneli sev apkārt un iemeta spīduma nūju ēnā. Tā izplešošais dzintara nokrāsa izgaismoja tikai vēl vairāk izcirstu tuneli, kas izgaismoja melnumā.
  
  Pirmais Deltas karavīrs nokrita viņam blakus, un neilgi sekoja otrais. Dreiks netērēja laiku, sūtot viņus tunelī, lai veiktu izmeklēšanu. Kad viņš pagriezās atpakaļ uz Dusmu palātu, viņš redzēja Benu Bleiku, kas izdarīja savu kustību.
  
  Bens satvēra savu somu gandrīz kā skolnieks, pārliecinājās, ka viņa garie mati ir pabāzti zem T-krekla augšdaļas, un pakāpās uz priekšu. Dreiks vēroja, kā viņa lūpas kustās, skaitot sekundes. Neizrādot nekādas ārējas emocijas, Dreika sirds burtiski izlēca no viņa mutes un palika tur, līdz draugs elsodams sabruka pie viņa kājām.
  
  Dreiks pasniedza roku. Bens paskatījās uz augšu: "Ko tu teiksi, idiot? Ja jūs nevarat izturēt karstumu?"
  
  "Es necitēju Buksu Fizu," Dreiks sacīja īgnā tonī. "Ja vēlaties, nē, pagaidiet..."
  
  Dreiks pamanīja Karīnu, kas tuvojas pirmajai uguns strūklai. Bena mute acumirklī aizvērās, un viņa acis sekoja katrai māsu kustībai. Viņai svārstoties, Bena zobi trīcēja tik stipri, ka Dreikam šķita, ka tektoniskās plāksnes slīpējas viena pret otru. Un, kad viņa slīdēja starp vienu drošu patvērumu un nākamo, Dreikam bija cieši jāsatver Bens, lai neļautu viņam izskriet viņu satvert.
  
  "Pagaidi! Jūs nevarat viņu glābt"
  
  Karīna stostījās. Kritiens viņu pilnībā dezorientēja. Viņa skatījās nepareizā virzienā apmēram divas sekundes, pirms kārtējais izvirdums viņu sadedzināja.
  
  Bens cīnījās ar Dreiku, kurš rupji satvēra puiša pakausi un izmantoja savu ķermeni, lai pasargātu savu draugu no nākamā briesmīgā notikuma aculiecinieka.
  
  Karīna aizvēra acis.
  
  Tad Deltas komandas vadītājs Komodo viņu satvēra ar vienu lielu roku, veikli lēkādams starp pauzēm. Viņš nepārkāpa ritmu, tikai pārmeta Karinu pār plecu, galvu pa priekšu, un maigi nolaida viņu zemē blakus viņas dusmīgajam brālim.
  
  Bens nometās ceļos viņai blakus, murminādams, turēdams viņu cieši. Karīna paskatījās pār Bena plecu tieši uz Komodo un izteica divus vārdus. "Paldies".
  
  Komodo drūmi pamāja ar galvu. Pēc dažām minūtēm pārējie viņa vīri ieradās droši, bet abi, kurus Dreiks sūtīja tunelī, atgriezās.
  
  Viens no viņiem vienlaikus uzrunāja gan Dreiku, gan Komodo. "Vēl viens lamatas, kungs, apmēram kilometru priekšā. Nav skaidru snaiperu vai slazdu pazīmju, taču mēs neapstājāmies, lai vēlreiz pārbaudītu. Domāju, ka mums vajadzētu atgriezties šeit.
  
  Karīna noslaucīja putekļus un piecēlās. "Kā izskatās lamatas?"
  
  - Jaunkundze, šis izskatās pēc viena liela necilvēka.
  
  
  TRĪSdesmit OTRĀ NODAĻA
  
  
  Viņi skrēja augšup pa šauro eju, ko mudināja vardarbības akti, kas varētu būt notikuši pasaulē virs viņiem, un vīrieša ļaunie nodomi, kurš bija izlīdis cauri pazemes tumsai viņu priekšā.
  
  Nelīdzena arka viņus ieveda nākamajā alā. Atkal mirdzošie spieķi izgaismoja daļu no plašās telpas, gan svaigi, gan lēnām izgaisot, bet Dreiks ātri izšāva divus dzintara zibšņus tālākajā sienā.
  
  Vieta viņu priekšā bija milzīga. Takas bija veidotas kā trijstūris. Galvenā šahta bija pietiekami plata, lai tajā varētu uzņemt trīs cilvēkus. Tas beidzās pie tālākās sienas citā izejas arkā. Atzarojot galveno šahtu un izveidojot divus citus trijzara zarus, bija vēl divas ejas, tikai tās bija daudz šaurākas, nedaudz vairāk par dzegas. Šīs dzegas beidzās ar plašu izliekumu alas sienā.
  
  Telpas starp trijzaru takām piepildīja dziļa, mānīga tumsa. Kad Komodo iemeta akmeni gandrīz bez gaismas, viņi nekad nedzirdēja, ka tas atsitās pret dibenu.
  
  Uzmanību, viņi lēnām virzījās uz priekšu. Viņu pleci saspringa no sasprindzinājuma, un nervi sāka pietrūkt. Dreiks juta, ka pa viņa mugurkaulu ritēja tieva sviedru strūkla , kas niezēja līdz galam. Katrs acu pāris grupā skatījās apkārt un meklēja katru ēnu, katru kaktiņu un spraugu, līdz Bens beidzot atrada savu balsi.
  
  - Pagaidi, - viņš tikko dzirdamā balsī teica, tad iztīrīja rīkli un iesaucās: - Pagaidi.
  
  "Kas tas ir?" Dreiks sastinga, joprojām paceļot kāju gaisā.
  
  "Mums vispirms vajadzētu pārbaudīt Kuka žurnālus, katram gadījumam."
  
  "Jūs izvēlaties savus sasodītos laikus."
  
  Karīna ierunājās. "Viņi to sauca par alkatību, otro nāves grēku. Ar alkatību saistītais dēmons ir Mamons, viens no septiņiem elles prinčiem. Viņš tika pieminēts Miltona pazaudētā paradīzē un pat tika saukts par elles vēstnieku Anglijā.
  
  Dreiks nikni paskatījās uz viņu. "Tas nav smieklīgi".
  
  "Tam nebija paredzēts notikt. Šo es reiz izlasīju un saglabāju. Vienīgais pavediens, ko Hoksvorts šeit sniedz, ir šāds teikums: Pretēji alkatībai ir žēlsirdība. Ļaujiet nākamajam vīrietim iegūt to, ko vēlaties."
  
  Dreiks nopētīja auksto, mitro alu. "Šeit nav daudz, ko es vēlētos, izņemot varbūt Kraukšķīgo Kremsu."
  
  "Tas ir tiešs ceļš uz izeju." Komodo apturēja vienu no saviem vīriešiem, kad viņš grūstījās garām. "Nekas nekad nav tik viegli. Čau! Kas pie velna, vecīt..."
  
  Dreiks pagriezās, lai redzētu, kā Deltas vīrs pastumj Komodo malā un iet garām savam komandierim.
  
  "Volis! Turiet savu dupsi rindā, karavīr."
  
  Dreiks pamanīja vīrieša acis, kad viņš tuvojās. Stiklotas. Fiksēts labajā pusē. Dreiks sekoja viņa skatienam.
  
  Un uzreiz ieraudzīja nišas. Smieklīgi, kā viņš tos iepriekš nepamanīja. Labā zara galā, kur tas sastapās ar alas sienu, Dreiks tagad redzēja trīs dziļas nišas, kas bija iegravētas melnajā klintī. Katrā nišā kaut kas dzirkstīja. Kaut kas dārgs, no zelta, safīriem un smaragdiem. Priekšmets uztvēra vājo un izkliedēto gaismu, kas ņirbēja pa alu, un atgrieza to desmitkārtīgi. Tas bija kā ieskatīties spīdīgās diskobumbiņas sirdī, kas izgatavota no desmit karātiem dimantiem.
  
  Karīna čukstēja: "Otrā pusē ir tukši vārti."
  
  Dreiks sajuta apsolītās bagātības pievilkšanos. Jo tuvāk viņš skatījās, jo skaidrāki objekti kļuva un jo vairāk viņš tos gribēja. Pagāja kāds brīdis, līdz Karīnas komentārs viņu sasniedza, bet, kad tas notika, viņš ar skaudību un bijību paskatījās uz tukšo nišu. Varbūt kāda laimīgā dvēsele uzdrīkstējās uz dzegas un aizgāja ar laupījumu? Vai arī viņš to satvēra, kliedzot nogrimstot neaprēķināmajā dziļumā?
  
  Viens veids, kā uzzināt.
  
  Dreiks pielika vienu kāju otrai priekšā un tad apstājās. Muļķības . Ēsma pāri dzegām bija spēcīga. Bet viņa tiekšanās pēc Kovaļenko piesaistīja vairāk. Viņš atgriezās realitātē, prātojot, kā gaismas komplekts var būt tik valdzinošs. Tajā brīdī viņam garām paskrēja Komodo, un Dreiks pastiepa roku, lai viņu apturētu.
  
  Bet Delta grupas komandieris vienkārši uzkrita savam kolēģim un nogāza viņu zemē. Dreiks pagriezās, lai redzētu, kā pārējā komanda nometas ceļos, berzē acis vai vispār izvairās no kārdinājuma. Bens un Karīna stāvēja apburti, bet Karīnas ātrais prāts drīz vien atbrīvojās.
  
  Viņa ātri pagriezās pret brāli. "Vai tev viss ir kārtībā? Bens?"
  
  Dreiks uzmanīgi ieskatījās jaunā puiša acīs. "Mums var būt problēmas. Viņam ir tāds pats glancēts izskats, kad uz skatuves kāpj Teilore Momsena.
  
  Karīna pamāja ar galvu. "Zēni," viņa nomurmināja un spēcīgi iepļaukāja brāli.
  
  Bens pamirkšķināja un pacēla roku pie vaiga. - Ak!
  
  "Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  "Nē, velns nē! Tu tikko gandrīz salauzi manu žokli."
  
  "Beidziet būt vājam. Pastāstiet mammai un tētim, kad viņi zvanīs nākamreiz.
  
  "Sasodīts, es to izdarīšu. Kāpēc, pie velna, tu mani vispār siti?
  
  Dreiks pakratīja viņu aiz pleca, kad Komodo pacēla savu vīrieti no grīdas un iemeta atpakaļ rindā. "Jauniņais".
  
  Karīna apbrīnota skatījās.
  
  Dreiks sacīja: "Vai jūs neatceraties? Skaistas gaismas? Viņi tevi gandrīz ieguva, draugs.
  
  "Es atceros..." Bena skatiens pēkšņi atgriezās pie akmens sienas un tās sarežģītajām nišām. "Ak, kāds saviļņojums. Zelts, dimanti un bagātības. Es to atceros."
  
  Dreiks redzēja, ka mirdzošie objekti sāk atgūt smagumu. "Ejam kustēties," viņš teica. "Divreiz. Es redzu, ko šī ala dara, un jo ātrāk mēs tai tiksim cauri, jo labāk.
  
  Viņš ātrā solī attālinājās, roku uz Bena pleca un pamāja Karīnai. Komodo klusēdams sekoja viņiem, cieši uzmanīdams savus vīrus, kad tie gāja tuvu dzegām, kas stiepās abās pusēs.
  
  Kad viņi piegāja tuvāk nišām, Dreiks riskēja ar ātru skatienu. Katrā nišā stāvēja neliels bļodveida priekšmets, kura virsma bija inkrustēta ar dārgakmeņiem. Taču ar to vien nepietika, lai radītu elpu aizraujošu gaismas šovu, kas bija tik pievilcīgs. Aiz katras bļodas pašu nišu raupjās sienas bija izklātas ar rubīniem, smaragdiem, safīriem, dimantiem un neskaitāmiem citiem dārgakmeņiem.
  
  Bļodas varēja maksāt veselu dārgumu, bet pašām nišām bija nenovērtējama vērtība.
  
  Dreiks apstājās, tuvojoties izejas arkai. Auksts vējiņš pūta viņam no labās un kreisās puses. Visa vieta smaržoja pēc seniem noslēpumiem un slēptiem noslēpumiem. Kaut kur slējās ūdens, niecīga strūkla, taču pietiekami, lai palielinātu viņu pētītās alu sistēmas milzīgumu.
  
  Dreiks uzmanīgi paskatījās uz visiem. Lamatas ir pārvarētas. Viņš pagriezās, lai izietu cauri izejas arkai.
  
  Un kāda balss kliedza: "Stop!"
  
  Viņš acumirklī sastinga. Viņa ticība kliegšanai un instinkts, kas radās no vecās SAS apmācības, izglāba viņa dzīvību. Viņa labā kāja tik tikko pieskārās tievai stieplei, bet vēl viens grūdiens varēja izvilkt slazdu.
  
  Šoreiz Kovaļenko nepameta snaiperi. Viņš pareizi uzskatīja, ka grupa aiz viņa vilks savu dupsi cauri Alkatības zālei. Posms noveda pie slēptās M18 Claymore raktuves, uz kuras bija uzraksts "Front to the Enemy".
  
  Priekšējais gals bija vērsts uz Dreiku un būtu viņu kopā ar Benu un Karinu izpūtis ar tērauda lodīšu gultņiem, ja Komodo nebūtu izsaucis brīdinājumu.
  
  Dreiks pameta darbu un ātri izslēdza ierīci. Viņš to nodeva Komodo. "Liels paldies, draugs. Turiet to pa rokai, un mēs vēlāk to uzgrūdīsim Kovaļenko dupsi."
  
  
  TREŠdesmit TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Nākamā pāreja bija īsa un ātri nolaidās lejup. Dreikam un pārējiem bija jāstaigā papēžos, noliekot ķermeni atpakaļ, lai paliktu taisni. Dreiks domāja, ka jebkurā brīdī viņš var paslīdēt un bezpalīdzīgi noslīdēt lejā, Dievs vien zina, kāds briesmīgs liktenis sagaida lejā.
  
  Bet tikai dažas minūtes vēlāk viņi ieraudzīja pazīstamu arku. Dreiks sagatavoja spīduma nūju un apstājās pie ieejas. Paturot prātā snaiperus, viņš ātri nolaida galvu un aizgāja.
  
  "Ak, olas," viņš pie sevis elpoja. - Kļūst arvien sliktāk.
  
  "Nesaki man," Bens teica. "Virs mūsu galvām karājās milzīga betona bumba."
  
  Dreiks nikni paskatījās uz viņu. "Dzīve nav filma, Bleik. Dievs, tu esi ķēms."
  
  Viņš dziļi ievilka elpu un ieveda viņus trešajā milzu alā. Apbrīnojamā vieta, ko viņi ieraudzīja, apturēja katru no viņiem pusceļā. Mutes atvērās. Ja Asins karalis varēja izvēlēties jebkuru punktu savā līdzšinējā ceļojumā, lai izliktu lamatas, tad šī bija tā, dažas minūtes vēlāk nodomāja Dreiks, tā ir lieliska iespēja. Bet, par laimi labajiem puišiem, nekas nav jāgaida. Varbūt tam bija labs iemesls...
  
  Pat Komodo bijībā un neticībā pavēra muti, taču paspēja izspiest dažus vārdus. - Tad es domāju, ka tā ir iekāre.
  
  Klepus un muldēšana bija viņa vienīgā atbilde.
  
  Ceļš viņiem priekšā veda pa vienu taisnu līniju uz izejas arku. Šķērslis bija tas, ka celiņš abās pusēs bija izklāts ar īsiem pjedestāliem ar statujām un augstiem pjedestāliem ar gleznām. Katra statuja un katra glezna pārstāvēja vairākas erotiskas formas, sākot no brīnišķīgi gaumīgas līdz atklāti neķītrai. Turklāt klinšu gleznas aizpildīja katru pieejamo alas sienu collu, bet ne primitīvos attēlus, kas parasti sastopami senajās alās - tie bija satriecoši attēli, kurus viegli pielīdzināt jebkuram renesanses vai mūsdienu māksliniekam.
  
  Tēma bija šokējoša citā veidā. Attēlos bija attēlota viena milzīga orģija, katrs vīrietis un sieviete zīmēti mokošā detaļā, izdarot visus iekāres grēkus, kādus zina vīrietis... un vēl vairāk.
  
  Kopumā tas bija satriecošs trieciens sajūtām, trieciens, kas neatkāpās, risinot arvien dramatiskākas ainas, kas apžilbināja cilvēka acis un prātu.
  
  Dreiks gandrīz nolēja krokodila asaru par savu veco draugu Velsu. Šis vecais izvirtulis būtu šeit savā elementā. It īpaši, ja viņš to atklāja kopā ar Meju.
  
  Doma par Meju, viņa vecāko dzīvo draugu, palīdzēja viņam novērst prātu no pornogrāfiskās maņu pārslodzes, kas viņu ieskauj. Viņš atskatījās uz grupu.
  
  "Puiši. Puiši, tas nevar būt viss. Te ir jābūt kaut kādai lamatas sistēmai. Turiet ausis vaļā." Viņš klepojās. "Un es domāju slazdus."
  
  Ceļš turpinājās. Dreiks tagad pamanīja, ka pat skatīšanās zemē tev nepalīdzēs. Arī tur savilkās izsmalcināti detalizēti skaitļi. Bet tas viss neapšaubāmi bija sarkanā siļķe.
  
  Dreiks dziļi ievilka elpu un pakāpās uz priekšu. Viņš pamanīja, ka abās celiņa pusēs aptuveni simts jardu garumā ir četras collas paaugstināta mala.
  
  Tajā pašā laikā Komodo ierunājās. "Redzi, Dreik? Varētu būt nekas."
  
  "Vai kaut kas cits." Dreiks uzmanīgi pabīdīja vienu kāju otrai priekšā. Bens sekoja soli aiz muguras, tad pāris karavīru un tad Karīna, ko cieši vēroja Komodo. Dreiks dzirdēja, kā lielais, kuplais Komodo čukstēja Karīnas kluso atvainošanos par nekaunīgajiem tēliem un viņa skatienu cilvēku rupjību, un apspieda smaidu.
  
  Brīdī, kad viņa vadošā pēda pieskārās zemei pacelto grēdu sākumā, gaisu piepildīja dziļa dārdoņa. Tieši viņa priekšā grīda sāka kustēties.
  
  "Sveiki". Viņa plašais Jorkšīras stils parādījās stresa laikā. "Pagaidiet, puiši."
  
  Ceļš tika sadalīts vairākos platos horizontālos akmens plauktos. Lēnām katrs plaukts sāka kustēties uz sāniem, lai ikviens, kas uz tā stāvēja, varētu nokrist, ja neuzkāps uz nākamā. Secība bija diezgan lēna, taču Dreiks uzskatīja, ka viņi tagad ir atraduši cēloni Čembersa pārdrošo sarkano siļķu radīšanai.
  
  "Spēli uzmanīgi," viņš teica. "Pāri. Un noņemiet prātu no netīrumiem un virzieties uz priekšu, ja vien nevēlaties izmēģināt šo jauno sporta veidu "niršana bezdibenī".
  
  Bens pievienojās viņam pirmajā kustīgajā plauktā. "Ir tik grūti koncentrēties," viņš vaidēja.
  
  "Padomā par Heidenu," Dreiks viņam teica. "Tas palīdzēs jums tikt cauri."
  
  "Es domāju par Heidenu." Bens pamirkšķināja uz tuvākās statujas - savītu galvu, roku un kāju savīto trijotni. "Tajā slēpjas problēma."
  
  "Ar mani". Dreiks uzmanīgi uzkāpa uz otrā izvelkamā plaukta, jau novērtējot trešā un ceturtā plaukta kustību. "Ziniet, es esmu tik priecīgs, ka beidzot pavadīju visas šīs stundas, spēlējot Tomb Raider."
  
  "Nekad nebiju domājis, ka būšu spēles spraits," Bens atbildē nomurmināja un tad iedomājās par Meju. Liela daļa Japānas izlūkdienestu salīdzināja viņu ar videospēļu varoni. "Ei, Met, jūs nedomājat, ka mēs patiesībā guļam, vai ne? Un tas viss ir sapnis?
  
  Dreiks noskatījās, kā viņa draugs uzmanīgi uzkāpj uz trešā plaukta. "Es nekad neesmu redzējis tik spilgtu sapni." Viņam nevajadzēja pamāt apkārtnei, lai izteiktu savu viedokli.
  
  Tagad aiz viņiem otrā un trešā cilvēku grupa sāka savu rūpīgo ceļojumu. Dreiks saskaitīja divdesmit plauktus, pirms sasniedza beigas, un par laimi nolēca uz cietas zemes. Paldies Dievam, viņa pukstošā sirds spēja atvilkt elpu. Viņš kādu minūti vēroja izejas arku, pēc tam, pārliecinājies, ka viņi ir vieni, pagriezās, lai pārbaudītu pārējo gaitu.
  
  Tieši laikā, lai redzētu, kā viens no Deltas vīriešiem paskatās prom no krāšņi krāsotajiem griestiem -
  
  Un pietrūkst plaukta, uz kura viņš grasījās uzkāpt. Viņš pazuda sekundes daļā, vienīgais atgādinājums, ka viņš kādreiz tur bija bijis, bija pārsteigtais kliedziens, kas sekoja viņa kritienam.
  
  Visa kompānija apstājās, un gaiss drebēja no šoka un bailēm. Komodo viņiem visiem deva minūti un tad pagrūda uz priekšu. Viņi visi zināja, kā tikt tam cauri. Kritušais karavīrs pats sev bija muļķis.
  
  Atkal, un šoreiz piesardzīgāk, viņi visi sāka kustēties. Brīdi Dreikam likās, ka viņš joprojām dzird karavīru kliedzieni, kas uz visiem laikiem iekrīt šajā neierobežotajā bezdibenī, taču viņš to noraidīja kā halucinācijas. Viņš atkal koncentrējās uz cilvēkiem tieši laikā, lai redzētu, kā lielais Komodo cieš to pašu kritienu.
  
  Bija viens izmisīgs roku vicināšanas brīdis, viens dusmīgs nožēlas sauciens par viņa briesmīgo koncentrēšanās zudumu, un komandas Big Delta vadītājs noslīdēja no plaukta malas. Dreiks kliedza, gandrīz gatavs steigties viņam palīgā, taču nožēlojami pārliecināts, ka nevarēs to izdarīt laikā. Bens kliedza kā meitene -
  
  Bet tas bija tāpēc, ka Karīna tikko ienira lielajam cilvēkam!
  
  Karīna Bleika bez vilcināšanās pameta visu augsti apmācīto Delta komandu, lai noskatītos viņas došanos, un ar galvu uzbruka Komodo. Viņa atradās viņam priekšā, tāpēc viņas impulsam vajadzēja palīdzēt viņu nogrūst atpakaļ uz betona plātnes. Taču Komodo bija liels vīrs un smags, un Karinas lēciens viņu tik tikko nekustināja.
  
  Bet viņa viņam nedaudz pieskārās. Un ar to pietika, lai palīdzētu. Komodo paspēja apgriezties, kad Karīna viņam deva papildu divas sekundes raidlaika un ar skrūvspīlēm līdzīgiem pirkstiem satvēra betona malu. Viņš pieķērās, izmisis, nespēdams piecelties.
  
  Un bīdāmais plaukts sāpīgi lēni virzījās uz savu kreiso perimetru, pēc kā pazuda, līdzi ņemot Delta grupas galvu.
  
  Karīna stingri satvēra Komodo kreiso plaukstu. Beidzot citi viņa komandas locekļi reaģēja un satvēra viņa otru roku. Ar lielām pūlēm viņi pavilka viņu augšā un pāri plāksnei tieši tad, kad tā pazuda slēptajā ejā.
  
  Komodo pamāja ar galvu uz putekļaino betonu. "Karīna," viņš teica. "Es nekad vairs neskatīšos uz citu sievieti."
  
  Blondā ģēnijs bijušais pametis students pasmīnēja. "Jūs, puiši, ar savām klejojošajām acīm jūs nekad nemācēsit."
  
  Un caur Dreika apbrīnu izlauzās cauri atziņai, ka šis trešais "elles" līmenis, šī telpa, ko sauc par iekāri, ir nekas vairāk kā cilvēka ar klejojošu aci mūžīgo ciešanu tēls. Klišeja é par to, kā būtu, ja vīrietis sēdētu kafejnīcā & # 233; ar sievu vai draudzeni, un garām pagāja vēl viens pāris glītu kāju - viņš gandrīz noteikti būtu izskatījies.
  
  Izņemot šeit lejā, ja viņš paskatījās, viņš bija miris.
  
  Dažām sievietēm tas nebūtu problēmu, Dreiks prātoja. Un turklāt ne nepamatoti. Bet Karīna izglāba Komodo, un tagad pāris bija līdzvērtīgs. Pagāja vēl piecas minūtes bažīgas gaidīšanas, bet beidzot pārējā komanda tika cauri bīdāmajiem plauktiem.
  
  Viņi visi atvilka elpu. Katrs vīrietis uzņēmumā uzskatīja par savu pienākumu paspiest roku Karīnai un izteikt pateicību par viņas drosmi. Pat Bens.
  
  Tad atskanēja šāviens. Viens no Deltas karavīriem nokrita uz ceļiem, satvēris vēderu. Pēkšņi viņiem uzbruka. Pusducis Asins karaļa vīru izlija no arkas, ieroči bija gatavi. Pa gaisu svilpoja lodes.
  
  Jau nometušies uz ceļiem, Dreiks un viņa komanda atsitās pret klāju, satverot savus ieročus. Sadurtais vīrietis palika uz ceļiem un saņēma vēl četras lodes krūtīs un galvā. Pēc nepilnām divām sekundēm viņš bija miris, vēl viens Asins karaļa upuris.
  
  Dreiks pacēla aizlienēto M16 triecienšauteni un izšāva. Viņam labajā pusē viena no statujām bija nosēta ar svinu, gaisā izkaisītas alabastra lauskas. Dreiks nolaidās.
  
  Vēl viena lode nosvilpa gar viņa galvu.
  
  Visa komanda bija nekustīga, mierīga un spēja uzmanīgi mērķēt, turot šautenes uz zemes. Kad viņi atklāja uguni, tas bija slaktiņš, desmitiem ložu pāršalca Kovaļenko bēgošos vīriešus un lika dejot kā asiņainām marionetēm. Viens vīrietis, brīnumaini neskarts, traucās ar buldozeru, līdz satika Metu Dreiku.
  
  Bijušais SAS virsnieks uzbruka viņam ar galvu, sasitot galvu un ātri iegriežot ribās ar nazi. Pēdējie Kovaļenko cilvēki ieslīdēja vietā, kur beidzās visi ļaunie cilvēki.
  
  elle.
  
  Dreiks ar žestu norādīja, lai viņi iet garām, uzmetot nožēlu pilnu skatienu uz kritušo Deltas komandas biedru. Viņi paņems viņa ķermeni atpakaļceļā.
  
  "Mēs droši vien noķeram neģēli."
  
  
  TRĪSdesmit CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Heidens saskārās aci pret aci ar Edu Budro, un pasaule izkusa.
  
  "Priecājos tevi nogalināt," Budro atkārtoja vārdus, ko bija viņai teicis vienu reizi. "Atkal".
  
  "Pagājušajā reizē tev neizdevās, psiho. Jums atkal neizdosies."
  
  Budro paskatījās uz viņas kāju. "Kā iet ar augšstilbu?" ES jautāju.
  
  "Jo labāk". Heidena stāvēja uz pirkstgaliem un gaidīja zibens uzbrukumu. Viņa mēģināja vadīt amerikāni tā, lai viņa dupsis būtu piespiests pie šķūņa sienas, taču viņš tam bija pārāk viltīgs.
  
  "Tu esi asinis." Budrē izlikās, ka laiza savu nazi. "Tas bija ļoti garšīgi. Es domāju, ka mans mazais vēlas vairāk.
  
  - Atšķirībā no tavas māsas, - Heidens norūca. "Viņa tiešām vairs nevarēja izturēt."
  
  Budro metās viņai pretī. Heidens to sagaidīja un uzmanīgi izvairījās, noliekot savu asmeni zem viņa vaiga sitiena. "Pirmās asinis," viņa teica.
  
  "Prelūdija". Boudreau metās un atkāpās, pēc tam deva viņai vairākus īsus sitienus. Heidens viņus visus atvairīja un pabeidza ar plaukstu pie deguna. Budrē sastinga, acīs sariesās asaras.
  
  Heidena nekavējoties izmantoja priekšrocības, sadurot ar nazi. Viņa piespieda Budro pie sienas, tad atkāpās vienu sitienu -
  
  Boudreau izdarīja izrāvienu.
  
  Heidens nolaidās un iedūra nazi viņam augšstilbā. Viņa atrāvās, kad viņš kliedza, nespēdama apvaldīt viltīgo smīnu, kas parādījās viņas acīs.
  
  "Vai tu to jūti, idiot?"
  
  "Kuce!" Boudreau ir kļuvis traks. Bet tas bija cīnītāja, domātāja, pieredzējuša karotāja neprāts. Viņš ar sitienu pēc sitiena atgrūda viņu mugurā, neprātīgi riskējot, bet saglabājot tieši tik daudz spēka un ātruma, lai liktu viņai divreiz padomāt pirms iejaukšanās. Un tagad, atkāpjoties, viņi sadūrās ar citām cīnītāju grupām, un Heidena zaudēja līdzsvaru.
  
  Viņa nokrita, kāpjot pāri kritušā vīrieša ceļgalam, apgāzās un piecēlās, nazis gatavībā.
  
  Budro izkusa pūlī, smaids viņa sejā pārvērtās smīnā, kad viņš pagaršoja savas asinis un vicināja nazi.
  
  "Uz tikšanos," viņš kliedza pāri troksnim. "Es zinu, kur jūs dzīvojat, Džejas jaunkundze."
  
  Heidena izmeta no ceļa vienu no Asins karaļa vīriem, salaužot vīrieša kāju kā zaru, kad viņa atbrīvoja ceļu uz Budro. Ar acs kaktiņu viņa ieraudzīja Maiju, kas neapšaubāmi bija spēles mainītājs šajā kaujā, neapbruņoti cīnāmies pret vīriešiem ar asiem ieročiem, kauja bija pārāk tuvu apšaudei, un viņa tos atstāja kaudzē pie savām kājām. Heidens skatījās uz mirušajiem un mirstošajiem, kas raustījās ap viņu.
  
  Viņa pamanīja, ka pat Budro pārdomāja situāciju, kad sekoja Heidena skatienam un ieraudzīja darbībā leģendāro japāņu aģentu.
  
  Meja paskatījās uz Heidenu. "Tieši aiz jums."
  
  Heidens metās pret Budro.
  
  Asins karaļa galvas psiho pacēlās tā, it kā viņam uz papēžiem būtu Havaju mangusts. Heidens un Meja vajāja. Garāmejot, Meja izdarīja graujošu triecienu vēl vienam Kovaļenko vīram, tādējādi izglābjot vēl viena karavīra dzīvību.
  
  Aiz šķūņa atradās klajš lauks, helikopteru laukums ar helikopteru un šaurs mols, kur bija noenkurotas vairākas laivas. Boudreau skrēja garām helikopteram, virzoties uz lielo ātrlaivu, un pat nepārtrauca savu soli, kad uzlēca uz klāja, krītot pa gaisu. Pirms Heidens paspēja tikt garām choperim, lielā laiva bija novilkusi un virzījās vienu collu uz priekšu.
  
  Maijs sāka palēnināties. "Šī ir Baha. Ļoti ātri, un iekšā jau gaida trīs vīrieši. Salīdzinot ar viņiem, citas laivas šķiet mierīgas. Viņas acis pievērsās helikopteram. "Tagad tas ir tas, kas mums vajadzīgs."
  
  Heidens nolaidās, kad lode svilpoja viņiem garām, tikko nemanot. "Vai jūs varat to kontrolēt?"
  
  Mai apveltīja viņu ar jautājumu: "Vai jūs tiešām man uzdodat šo jautājumu?" paskatieties, pirms uzkāpjat uz sānslīdes un ieleciet iekšā. Pirms Heidens nokļuva tur, Mai jau bija iedarbinājis galveno rotoru, un Boudreau laiva ar varenu rūkoņu rēca lejup pa upi.
  
  "Tici," Maija maigi teica, demonstrējot leģendāro pacietību, ar kuru viņa bija pazīstama, kad Heidena neapmierināti sakoda zobus. Pēc minūtes mašīna bija gatava lidojumam. Meja uzlaboja komandu. Ragavas pacēlās no zemes. Lode trāpīja stabā blakus Heidena galvai.
  
  Viņa atkāpās, tad pagriezās, lai redzētu, kā pēdējais no Asins karaļa vīriem nokrīt apšaudē. Viens no Havaju īpašo spēku karavīriem viņiem pacēla īkšķi, kad helikopters sāka nolaisties un apgriezties, gatavs vajāt laivu. Heidens atmeta ar roku.
  
  Vēl viena traka diena viņas dzīvē.
  
  Bet viņa joprojām bija šeit. Joprojām izdzīvo. Viņas galvā atkal parādījās Džejas vecais moto. Dzīvo citu dienu. Vienkārši dzīvo.Pat šādos brīžos viņai ļoti pietrūka tēva.
  
  Pēc minūtes helikopters kliboja un metās pēc karstām vajāšanām. Heidenas vēders bija atstāts kaut kur nometnē, un viņa satvēra margas tā, ka viņai sāpēja locītavu locītavas. Mai netrūka sitienu.
  
  - Nevelc bikses.
  
  Heidena mēģināja novērst viņas domas no galvu reibinošā brauciena, pārbaudot sava ieroča stāvokli. Viņas nazis atgriezās tā turētājā. Viņas vienīgā pistole bija standarta Glock, nevis Kaspijas pistole, kuru viņa pēdējā laikā bija iecienījusi. Bet kāda velna pēc, ierocis ir ierocis, vai ne?
  
  Mai lidoja pietiekami zemu, lai uzšļakstītos uz vējstikla. Pa priekšu pa plašo upi virzījās liela dzeltena laiva. Heidens redzēja figūras, kas stāvēja sev aiz muguras un vēroja, kā tās tuvojas. Nav šaubu, ka viņi bija bruņoti.
  
  Maija nolaida galvu un tad nikni paskatījās uz Heidenu. "Drosme un slava"
  
  Heidens pamāja. "Līdz galam".
  
  Meja trāpīja komandai, nosūtot helikopteru niknā niršanā pretkursā uz dzelteno Baye. Kā jau tas bija sagaidāms, cilvēki malās šokēti atkāpās. Heidens izliecās pa logu un izšāva. Lode aizgāja bezcerīgi tālu.
  
  Mai pasniedza viņai pustukšo M9. "Liek viņiem skaitīt."
  
  Heidens izšāva vēlreiz. Viens no Boudreau vīriem izšāva pretī, lodei atsitoties no helikoptera nojumes. Maija veica zigzaga apli cauri kolektīvam, nosūtot Heidena galvu atsitoties pret atbalsta stabu. Tad Mai atkal ienira, agresīvi, neizrādot žēlastību. Heidena izlādēja klipu savā Glokā un redzēja, kā viens no Boudreau vīriešiem pārlaidās asiņu strūklā.
  
  Pēc tam helikopteru trāpīja vēl viena lode, kam sekoja citu lode. Lielais auto bija liels mērķis. Heidens ieraudzīja Budrē pie laivas stūres, nazis cieši starp zobiem raidīja uz tiem ložmetēju.
  
  "Ak," Meja sauciens bija nepietiekami izteikts, jo no helikoptera pēkšņi izplūda melni dūmi, un dzinēja skaņa pēkšņi mainījās no rūkoņa uz kaucienu. Bez vadības helikopters sāka šūpoties un raustīties.
  
  Meja pamirkšķināja Heidenam.
  
  Heidens nogaidīja, līdz viņi bija pāri Budro laivai, un atvēra tās durvis, helikopteram nolaižoties.
  
  Viņa ieskatījās Budro acu baltumos, teica: "Pie velna" un izlēca no krītošā helikoptera.
  
  
  TRĪSdesmit PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Heidena brīvais kritiens bija īslaicīgs. Boudreau laiva nebija tālu, bet pa ceļam viņa deva vīrietim skatienu, pirms sabruka uz klāja. Gaiss tika trokšņaini izspiests no viņas ķermeņa. Vecā brūce uz viņas augšstilba sāpēja. Viņa redzēja zvaigznes.
  
  Helikopters spirālveidīgi slīdēja lejup plūstošajā upē apmēram trīsdesmit pēdas pa kreisi, apdullinošā nāves skaņa apslāpēja visas sakarīgās domas un raidīja milzu vilni pāri laivas priekšgalam.
  
  Pietiekami spēcīgs vilnis, lai mainītu pašas laivas kursu.
  
  Kuģis zaudēja ātrumu, liekot visiem lidot uz priekšu, un sāka uzskaitīt. Pēc tam kustības uz priekšu beigās tas apgāzās un ar vēderu uz augšu ielidoja baltajā ūdenī.
  
  Heidens turējās, laivai sasvēroties. Ejot zem ūdens, viņa spēcīgi spārdīja, tēmējot taisni uz leju, un tad spēra tuvākā krasta virzienā. Aukstais ūdens viņai sagādāja galvassāpes, taču tas nedaudz nomierināja sāpošās ekstremitātes. Straumes uzbrukums lika viņai saprast, cik nogurusi viņa ir.
  
  Kad viņa uznāca virspusē, viņa atradās tuvu krastam, bet aci pret aci ar Edu Budro. Viņš joprojām turēja nazi starp zobiem un ņurdēja, kad viņu ieraudzīja.
  
  Aiz viņa kūpošā helikoptera atlūzas sāka grimt upē. Heidens redzēja, kā Meja dzenā divus atlikušos Budro vīrus pretī dubļainajam krastam. Zinot, ka cīņu uz ūdens neizdzīvos, viņa metās garām trakajam un neapstājās, līdz ietriecās krastā. Ap viņu izplatījās biezi dubļi.
  
  Blakus viņai atskanēja skaļa šļakatas. Boudreau, aizelpas. "Apstāties. Jāšanās. Bēgt." Viņš smagi elpoja.
  
  "Tu trāpīji," Heidens izsvieda sejā netīrumu kaudzi un uzkāpa krastā. Dubļi iestrēga viņai apkārt, mēģināja viņu vilkt lejā. Vienkāršai izrāpšanai uz sausas zemes viņai vajadzēja būt tikai pāris pēdu virs upes līnijas.
  
  Viņa apgriezās un iesita ar savu netīro papēdi Budro sejā. Viņa redzēja, ka nazis, kuru viņš bija satvēris starp zobiem, iegriezās viņa vaigos, izraisot platāku smaidu nekā Džokeram. Ar kliedzienu un asins šļakatām viņš ietriecās viņas kājās ar vēderu, izmantojot viņas siksnu kā līdzekli, lai pievilktos augšā viņas ķermenī. Heidena sita pret savu neaizsargāto galvu, taču viņas sitieniem bija maza ietekme.
  
  Tad viņa atcerējās savu nazi.
  
  Ar otru roku viņa paslidināja zem sevis roku, grūstīdamās, sasprindzinot, paceļot savu ķermeni par centimetru, kamēr dubļi spiedās un mēģināja viņu noturēt.
  
  Viņas pirksti savērās ap rokturi. Boudreau praktiski norāva viņai bikses, kad viņš atkal raustījās, piezemējoties tieši viņai uz muguras, galvas un lūpām piepeši pie viņas auss.
  
  "Sasodīts labs mēģinājums." Viņa juta, ka asinis no viņa sejas pil uz viņas vaiga. "Tu to sajutīsi. Tas notiek jauki un lēni. "
  
  Viņš noliecās ar visu savu svaru uz visu viņas ķermeni, iegrūdams viņu dziļāk dubļos. Ar vienu roku viņš iegrūda viņas seju gļotās, apturot viņas elpošanu. Heidena izmisīgi cīnījās, spārdīja un ripoja, cik vien spēja. Katru reizi, kad viņa pacēla lipīgo dubļu klāto seju, viņa ieraudzīja sev priekšā Meju, kura viena pati cīnījās pret diviem Budro rokaspuišiem.
  
  Viens nokrita trīs sekunžu laikā, kad viņi turēja Heidena seju. Otrs atkāpās, pagarinot agoniju. Brīdī, kad Heidena seja pacēlās, lai ceturto reizi elsotu, Meja beidzot bija viņu iespiedusi stūrī un grasījās salauzt muguru nokritušam kokam.
  
  Heidena atlikušie spēki bija gandrīz izsmelti.
  
  Boudreau nazis iedūra viņas ādu ap trešo ribu. Ar sāpīgi lēnu un izmērītu grūdienu asmens sāka slīdēt dziļāk. Heidena piecēlās un sita ar kāju, taču nespēja atvairīt savu uzbrucēju.
  
  - Nav kur iet. Viņas galvā iebruka Boudreau ļaunais čuksts.
  
  Un viņam bija taisnība, Heidens pēkšņi saprata. Viņai jābeidz cīnīties un jāļauj tam notikt. Vienkārši guli tur. Dodiet sev laiku
  
  Asmens iegrima dziļāk, tēraudam slīpējot pret kaulu. Boudreau smieties sauca Grim Reaper, dēmonu, kas viņu ņirgāja.
  
  Nazis zem viņas ķermeņa atbrīvojās ar smagu čīkstošu skaņu. Ar vienu kustību viņa apgrieza zobenu rokā un spēcīgi iegrūda to sev aiz muguras Budro ribās.
  
  Trakais kliedzot paklupa atpakaļ, naža rokturis izspraucās no krūtīm. Pat tad Heidens nevarēja pakustēties. Viņa bija pārāk dziļi iegrimusi dubļos, viss ķermenis tika vilkts uz leju. Viņa pat nevarēja pakustināt otru roku.
  
  Budro sēkdami nosmaka viņu. Tad viņa juta, ka tiek izvilkts liels nazis. Tad bija tieši tā. Viņš tagad viņu nogalinātu. Viens smags sitiens pa kaklu vai mugurkaulu. Budro viņu piekāva.
  
  Heidena plaši atvēra acis, apņēmusies pēdējo reizi ieraudzīt saules gaismu. Viņas domas bija par Benu, un viņa domāja: spriediet par mani pēc tā, kā es dzīvoju, nevis pēc tā, kā es nomiru.
  
  Atkal.
  
  Tad, milzīgs un biedējošs kā lādējoša lauva, ielauzās Mai Kitano. Apmēram trīs pēdu attālumā no Heidena viņa atsitās no zemes, liekot ikvienu impulsu savam lidojošajam sitienam. Pēc sekundes, un viss šis spēks sadragāja Budro rumpja augšdaļu, salaužot kaulus un orgānus, izkaisot zobu lauskas un asiņu šļakatas plašā lokā.
  
  Svars tika pacelts no Heidena muguras.
  
  Kāds viņu šķietami viegli izcēla no dubļiem. Kāds viņu nesa, maigi noguldīja uz zāliena krasta un noliecās pār viņu.
  
  Tas kāds bija Mai Kitano. "Atslābsti," viņa viegli teica. "Viņš ir miris. Mēs uzvarējām".
  
  Heidens nevarēja ne kustēties, ne runāt. Viņa tikai skatījās uz zilajām debesīm, šūpojošajiem kokiem un Mejas smaidošo seju.
  
  Un pēc kāda laika viņa teica: "Atgādiniet man, lai es nekad tevi nekaitināšu. Patiešām, ja tu neesi labākais, kāds jebkad esi bijis, es..." Viņas domas joprojām lielākoties bija ar Benu, tāpēc viņa beidza pateikt to, ko viņš varēja pateikt. "Es parādīšu savu dupsi Asdā."
  
  
  TRĪSdesmit SESTĀ NODAĻA
  
  
  Asins karalis ir piespiedis savus cilvēkus līdz absolūtajai robežai.
  
  Viņu saniknoja fakts, ka viņu vajātāji bija gandrīz aizvēruši plaisu. Tas bija pārāk liels cilvēku kontingents, kas viņu bremzēja. Tas bija viņu vājprātīgais ceļvedis, kurš pārdomāja sīkumus, kad viņi varētu gūt panākumus. To cilvēku skaitam, kuri nomira, meklējot šo balvu, nebija nozīmes. Asins karalis pieprasīja un gaidīja viņu upuri. Viņš gaidīja, ka viņi visi apgūsies un nomirs viņa dēļ. Par viņu ģimenēm parūpēsies. Vai vismaz viņi netiktu spīdzināti.
  
  Viss bija balva.
  
  Viņa gids, vīrietis vārdā Tomass, kaut ko nomurmināja par šo līmeni, ko kāds cits āksts, vārdā Hoksvorts, sauca par skaudību. Tā bija ceturtā telpa, Asins karalis kūsāja dusmās. Tikai ceturtais. Standarta leģenda runāja par septiņiem elles līmeņiem. Vai tiešām pēc tam var būt vēl trīs?
  
  Un kā Hoksvorts to zināja? Scribe un Cook pagriezās un skrēja, viņu olas saruka līdz zemesriekstu izmēram, kad viņi ieraudzīja slazdu sistēmu pēc piektā līmeņa. Dmitrijs Kovaļenko, viņaprāt, protams, nedarītu.
  
  "Ko tu gaidi?" viņš norūca uz Tomasu. "Mēs pārcelsimies. Tagad."
  
  "Es neesmu īsti sapratis slazdu sistēmu, ser," Tomass sāka teikt.
  
  "Pie velna ar slazdu sistēmu. Sūtiet cilvēkus iekšā. Viņi to atradīs ātrāk." Asins karalis jautri savilka lūpas, pētot istabu.
  
  Atšķirībā no iepriekšējām trim, šī kamera nolaidās centrālajā seklā ieplakā, kas izskatījās tā, it kā tā būtu iecirsta pašā klintī. No cietās grīdas, gandrīz kā pakāpieni, izvirzījās vairāki biezi metāla balsti. Kameras sienas, virzoties uz priekšu, sašaurinājās, līdz pēc baseina tās atkal sāka paplašināties.
  
  Šķiet, ka baseins ir bijis "šaurā vieta".
  
  Skaudība?" Asins karalis nodomāja. Kā šāds grēks pārcēlās uz reālo dzīvi, uz šo pazemes pasauli, kur ēnas var ne tikai aizsargāt, bet arī nogalināt? Viņš vēroja, kā Tomass deva pavēli doties uz priekšu. Sākumā viss gāja labi. Asins karalis paskatījās atpakaļ uz vietu, no kurienes viņi bija nākuši, kad izdzirdēja tālu šaušanas skaņas. Sasodīts Dreiks un viņa mazā armija. Kad viņš būs ārā no šejienes, viņš personīgi parūpēsies par to, lai asiņainā atriebība sasniegtu savu nežēlīgo mērķi.
  
  Apšaude viņu atdzīvināja. "Kustēties!" viņš kliedza, tieši brīdī, kad vadītājs uzkāpa uz kāda slēpta spiediena punkta. Atskanēja plaisa kā krītošs akmens, gaisa svilpe, un pēkšņi līdera galva atsitās pret akmens grīdu, pirms viņš kā futbola bumba noripoja pa stāvo nogāzi. Ķermenis bez galvas sabruka asiņu kaudzē.
  
  Pat Asins karalis skatījās. Bet viņš nejuta bailes. Viņš vienkārši gribēja redzēt, kas izraisīja viņa galvenās lomas atveidotāja tik lielu traumu. Tomass viņam blakus kliedza. Asins karalis pastūma viņu uz priekšu, sekodams viņa pēdās, gūstot lielu prieku par vīrieša bailēm. Beidzot blakus raustītajam ķermenim viņš apstājās.
  
  Nobiedētu cilvēku ieskauts, Asins karalis pētīja seno mehānismu. Galvas augstumā starp diviem metāla stabiem bija savērta skuvekli tieva stieple, ko noteikti turēja kaut kāds spriegotājs. Kad viņa vīrietis nospieda sprūdu, stabi atslāba un vads pagriezās līdzi, nogriežot vīrieša galvu pie kakla.
  
  Izcili. Lielisks atturēšanas līdzeklis, viņš domāja, un domāja, vai viņš varētu izmantot šādu ierīci savas jaunās mājas kalpu telpās.
  
  "Ko tu gaidi?" viņš kliedza uz pārējiem cilvēkiem. "Kustēties!"
  
  Trīs vīrieši izlēca uz priekšu, vēl ducis sekoja. Asins karalis uzskatīja, ka ir saprātīgi atstāt aiz sevis vēl pusduci, ja Dreiks ātri panāktu.
  
  "Tagad ātri," viņš teica. "Ja mēs ejam ātrāk, mēs tur nokļūsim ātrāk, vai ne?"
  
  Viņa vīrieši aizbēga, nolemjot, ka viņiem nav īsti izvēles, un pastāvēja neliela iespēja, ka viņu apjukušajam priekšniekam ir taisnība. Vēl viens lamatas izgāja, un otrā galva noripoja lejup pa nogāzi. Ķermenis nokrita, un vīrietis aiz tā paklupa tam virsū, uzskatot, ka viņam ir paveicies, jo vēl viens savīts vads pārgrieza gaisu tieši virs viņa galvas.
  
  Kad otrā grupa sāka nolaisties, viņiem pievienojās Asins karalis. Tika uzstādīti jauni slazdi. Vairāk galvas un skalpi lija. Tad atskanēja plaukstošs pops, kas atbalsojās alā. Abās šaurākās ejas pusēs parādījās spoguļi, kas bija novietoti tā, lai atspoguļotu priekšā braucošo.
  
  Tajā pašā laikā atskanēja plūstoša ūdens troksnis, un baseins nogāzes pakājē sāka pildīties.
  
  Tikai šis ūdens nebija tikai ūdens. Nespriežot pēc tā, kā viņš smēķē.
  
  Tomass kliedza, kad viņi skrēja viņiem pretī. "To baro skābs ezers. Tieši tad gāzveida sēra dioksīds izšķīst ūdenī un veido sērskābi. Jūs noteikti nevēlaties šim pieskarties!
  
  "Neapstājies," Asins karalis rēca, redzot, ka cilvēki sāk palēnināties. "Izmantojiet metāla stabus, idioti."
  
  Visa komanda drūzmā metās lejup pa nogāzi. Pa kreisi un pa labi nejauši slazdi atvērās ar skaņu, piemēram, bultas šāvienu. Ķermeņi bez galvām krita un galvas ripoja starp vīriešiem kā izmesti ananāsi, daži paklupa, citi nejauši iespēra. Asins karalis jau agri pamanīja, ka cilvēku ir pārāk daudz stabu skaitam, un saprata, ka bara mentalitāte liks mazāk gudrajiem lēkt bez domāšanas.
  
  Viņi būtu pelnījuši savu likteni. Idiotam vienmēr bija labāk mirt.
  
  Asins karalis samazināja ātrumu un aizturēja Tomasu. Arī vairāki citi vīrieši palēnināja, apstiprinot Asins karaļa pārliecību, ka izdzīvos tikai spilgtākie un labākie. Baras vadītājs uzlēca uz pirmā metāla staba un pēc tam sāka lēkt no staba uz stabu pāri plūstošajam ūdenim. Sākumā viņš nedaudz progresēja, bet tad indīgs vilnis trāpīja viņa kājās. Vietā, kur skāra skābais ūdens, viņa drēbes un āda dega.
  
  Kad viņa kājas pieskārās nākamajam stabam, sāpes lika viņam dubultoties, un viņš nokrita, iekrītot tieši pārplūdušajā baseinā. Zālē atskanēja nikni, mokoši kliedzieni.
  
  Vēl viens vīrietis nokrita no letes un iekrita iekšā. Trešais vīrietis apstājās pie baseina malas, novēloti sapratis, ka viņam nav brīvas statīva, uz kuras uzlēkt, un tika iegrūsts, kad cits vīrietis akli ietriecās viņam mugurā.
  
  Spoguļi atspoguļoja priekšā braucošo. Vai jūs apskaustu vīrieti jūsu priekšā?
  
  Asiņainais karalis redzēja spoguļu mērķi un lamatas iznīcināšanu. "Paskaties lejā!" Tomass tajā pašā laikā kliedza. "Skatieties uz savām kājām, nevis uz priekšā braucošo. Šis vienkāršais vingrinājums palīdzēs jums droši tikt pāri plauktiem.
  
  Asins karalis apstājās jaunizveidota ezera malā. Spriežot pēc tā, ka ūdens joprojām ceļas, viņš varēja redzēt, ka balstu galotnes drīz būs zem kūstošās virsmas. Viņš pagrūda vīrieti sev priekšā un vilka Tomasu sev līdzi. Slazds izskrēja nepieejamā vietā, tik tuvu, ka viņš juta vēju, metāla stabam lidojot garām viņa plecam.
  
  Ārā uz stabiem un ātra nejauša deja. Īsa pauze, kad ūdens šļakstījās uz priekšu. Vēl viens stabs, un tam priekšā esošais vīrietis paklupa. Kliedzot viņš darīja brīnumus, izdodas apturēt savu kritienu, piezemējoties uz cita staba. Skābais ūdens šļakstīja ap viņu, bet nepieskārās viņam.
  
  Uz redzēšanos.
  
  Asiņainais karalis redzēja savu iespēju. Nedomājot un neapstājoties, viņš uzkāpa uz guļus vīrieša ķermeņa, izmantojot to kā tiltu, lai šķērsotu un sasniegtu tālā krasta drošību. Tās svars nospieda vīrieti vēl zemāk, iegremdējot viņa krūtis skābē.
  
  Nākamajā sekundē viņš apmaldījās viesulī.
  
  Asins karalis raudzījās viņam pakaļ. "Muļķis".
  
  Tomass piezemējās viņam blakus. Vairāk cilvēku veikli metās starp metāla stabiem drošībā. Asins karalis paskatījās uz priekšu uz arkveida izeju.
  
  "Un tā tālāk līdz piektajam līmenim," viņš pašapmierināti sacīja. "Kur es atdarīšu šo tārpu, Kuk? Un kur, visbeidzot," viņš norūca. "Es iznīcināšu Metu Dreiku."
  
  
  TRĪSdesmit SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Lielā Havaju sala ir nosaukta tā, lai izvairītos no neskaidrībām. Tās īstais nosaukums ir Havaju salas jeb Havaju sala, un tā ir lielākā sala Amerikas Savienotajās Valstīs. Tajā atrodas viens no slavenākajiem vulkāniem pasaulē Kilauea, kalns, kas nepārtraukti izvirda kopš 1983. gada.
  
  Šodien Mauna Loa māsas vulkāna apakšējās nogāzēs Mano Kinimaka un Alicia Miles kopā ar ASV jūras kājnieku komandu ķērās pie parazīta izdzīšanas, kas bija iefiltrējies salas iedzīvotāju prātos.
  
  Viņi izlauzās cauri ārējam perimetram, nošāva desmitiem Asins karaļa vīru un ielauzās lielajā piebūvē tieši tad, kad apsargi atbrīvoja visus ķīlniekus. Tajā pašā brīdī aiz ēkas atskanēja aizsmakusi automašīnu rūkoņa, kas paātrinājās. Alisija un Kinimaka netērēja laiku, skraidot apkārt.
  
  Alisija apmulsusi apstājās. - Sasodīts, dupši skrien. Četri četrinieki aizskrēja prom, atsitoties uz milzīgajām riepām.
  
  Kinimaka pacēla šauteni un notēmēja. "Neilgi." Viņš izšāva. Alisija vēroja, kā pēdējais cilvēks nokrīt un kvadracikls ātri apstājās.
  
  "Oho, liels puisis, nav slikti par policistu. Iesim."
  
  "Es esmu no CIP." Kinimaka vienmēr paņēma ēsmu, par lielu prieku Alisijai.
  
  "Vienīgie trīs burtu saīsinājumi, kam ir nozīme, ir britu saīsinājumi. Atceries šo".
  
  Kinimaka kaut ko nomurmināja, kad Alisija tuvojās kvadraciklam. Viņš joprojām strādāja. Tajā pašā laikā viņi abi mēģināja ieņemt priekšējo sēdekli. Alisija pamāja ar galvu un norādīja uz aizmuguri.
  
  "Es dodu priekšroku saviem cilvēkiem aiz manis, draugs, ja viņi nav nomākti."
  
  Alisija iedarbināja dzinēju un atrāvās. Kvadracikls bija liels neglīts zvērs, taču tas kustējās gludi un ērti atsitās pāri izciļņiem. Lielais havajietis aplika viņas vidukli, lai viņu turētu, nevis tāpēc, ka viņam vajadzēja. Tur, kur viņš sēdēja, bija pildspalvas. Alisija iesmējās un neko neteica.
  
  Uz priekšu bēgošie cilvēki saprata, ka tiek vajāti. Divu no tiem pasažieri apgriezās un izšāva. Alisija sarauca uzacis, zinot, ka tādā veidā nav iespējams kaut ko trāpīt. Amatieri, viņa domāja. Vienmēr šķiet, ka es cīnos ar amatieriem.Pēdējā īstā kauja, ko viņa izcīna, bija pret Dreiku Ābela Freja cietoksnī. Un pat tad šis cilvēks bija sarūsējis, un to traucēja septiņu gadu pieklājības slazds.
  
  Tagad viņam var būt cita perspektīva.
  
  Alicia brauca gudri, nevis ātri. Īsā laikā viņa viņu četrinieku nogādāja pieņemamā šaušanas attālumā. Kinimaka kliedza viņai ausī. "Es iešu šaut!"
  
  Viņš paņēma sitienu. Cits algotnis kliedza un smagi atsitās dubļos. "Tie ir divi no diviem," Alisija iesaucās. "Vēl viens un jūs saņemsiet blo..."
  
  Viņu kvadracikls ietriecās slēptā kalnā un neprātīgi novirzījās pa kreisi. Kādu brīdi viņi atradās uz diviem riteņiem, apgāzās, bet transportlīdzeklim izdevās noturēt līdzsvaru un atgāzties zemē. Alisija netērēja laiku, atverot droseļvārstu, lai mestos uz priekšu.
  
  Kinimaka ieraudzīja grāvi pirms viņa. "Smuki!" Viņš kliedza "Turies!"
  
  Alīsijai atlika tikai palielināt ātrumu, jo strauji tuvojās platais, dziļais grāvis. Kvadracikls pārlidoja pāri bedrei, tā riteņiem griežoties un motoram rūcot, un nogrima otrā pusē, cenšoties noturēties savā vietā. Alisija atsita galvu pret mīksto stieni. Kinimaka viņu turēja tik cieši, ka neļāva abiem apgriezties, un, kad putekļi bija nosēdušies, viņi saprata, ka pēkšņi ir nokļuvuši ienaidnieku vidū.
  
  Blakus viņiem dubļos griezās melns kvadracikls, slikti piezemējoties un tagad mēģināja taisnoties. Kinimaka nedomājot pielēca, dodoties taisni uz šoferi un izsitot viņu un viņa pasažieri no mašīnas saputotajos dubļos.
  
  Alisija noslaucīja putekļus no acīm. Viena pasažiera kvadracikls palielināja ātrumu viņas priekšā, taču joprojām atradās darbības rādiusā. Viņa paņēma šauteni, notēmēja un izšāva, pēc tam, nepārbaudot, pārvietoja tēmekli uz vietu, kur viņas partneris no Havaju cīnījās dubļos.
  
  Kinimaka vienu cilvēku izvilka pa dubļiem. "Šīs ir manas mājas!" Alisija dzirdēja viņu rūcamies, pirms viņš pagrieza un salauza pretinieka roku. Kad otrs vīrietis metās viņam pretī, Alisija iesmējās un nolaida šauteni. Kinimakei viņas palīdzība nebija vajadzīga. Otrs vīrietis atlēca no viņa tā, kā norādījumi atlec no četrgadīga bērna bez ietekmes. Vīrietis nokrita zemē, un Kinimaka viņu piebeidza ar dūri pa seju.
  
  Alisija viņam pamāja ar galvu. "Pabeigsim ar to."
  
  Pēdējais četrinieks ar grūtībām virzījās uz priekšu. Viņa šoferis noteikti ir cietis visos šajos lēcienos. Alisija ātri sāka nostiprināties, tagad nedaudz vīlusies par to, cik viegli viņi atguva rančo. Bet viņi vismaz izglāba visus ķīlniekus.
  
  Ja viņa kaut ko zināja par Asins karali, tad to, ka šie cilvēki šeit, tā sauktie algotņi, bija viņa komandas sārņi, kas sūtīti šeit, lai traucētu un novērstu varas iestāžu uzmanību. Skaldi un valdi.
  
  Viņa samazināja ātrumu, tuvojoties pēdējam kvadraciklam. Bez pauzes, pat neturoties pie stūres statņa, viņa raidīja divus šāvienus, un divi vīrieši nokrita.
  
  Cīņa, kas tik tikko bija sākusies, ir beigusies. Alisija uz brīdi paskatījās tālumā. Ja viss noritēs saskaņā ar plānu, ja Meja un Heidens, Dreiks un pārējie izdzīvos savās kaujas daļās, tad nākamā cīņa var būt viņas grūtākā un pēdējā.
  
  Jo tas būtu pret Mai Kitano. Un viņai būtu jāpastāsta Dreikam, ka Meja nogalināja Velsu.
  
  Forši.
  
  Kinimaka noglaudīja viņas plecu. "Mums ir pienācis laiks atgriezties."
  
  "Ak, dodiet meitenei atpūtu," viņa nomurmināja. "Mēs esam Havaju salās. Ļaujiet man skatīties saulrietu."
  
  
  TRĪSdesmit ASTOŅA NODAĻA
  
  
  "Tātad, lūk, kā izskatās greizsirdība?"
  
  Dreiks un viņa komanda iegāja ceturtajā kamerā, veicot visus piesardzības pasākumus. Pat tad bija vajadzīgi daži mirkļi, lai pilnībā aptvertu ainu, kas viņiem bija priekšā. Visur gulēja ķermeņi bez galvām. Asinis bija izšļakstītas pāri grīdai un dažviet joprojām biezi plūda. Pašas galvas bija izmētātas pa grīdu kā izmestas rotaļlietas.
  
  Abās šaurās ejas pusēs stāvēja atsperīgi slazdi. Dreiks uzmeta vienu skatienu uz skuvekļa tievo stiepli un uzminēja, kas noticis. Komodo neticīgi nosvilpa.
  
  "Kādā brīdī šie slazdi varētu darboties," Ben teica. "Mums ir jāpārvietojas."
  
  Karīna izdvesa riebumu.
  
  "Mums ir jārīkojas ātri un jāpaliek lietu centrā," sacīja Dreiks. "Nē pagaidi".
  
  Tagad aiz slazdiem viņš ieraudzīja plašu baseinu, pilnu ar ūdeni, burbuļoja un putoja. Ūdens šļakstījās un pārplūda gar baseina malām.
  
  "Tā varētu būt problēma. Vai redzat metāla stabus?
  
  "Varu derēt, ka Asins karaļa cilvēki tos izmantoja kā atspēriena punktus," Bens noslēpumaini sacīja. "Mums atliek tikai gaidīt, kamēr ūdens noslīdēs."
  
  "Kāpēc gan neiziet cauri tiem." Pat tad, kad Komodo teica šos vārdus, viņa sejā bija redzamas šaubas.
  
  "Šo baseinu varēja barot no kāda skāba ezera vai akas," Karina paskaidroja. "Gāzes var pārvērst ūdeni sērskābē vulkāna iekšpusē vai tā tuvumā. Pat sen pagājis. "
  
  "Vai skābe nesarūsētu metāla statīvus?" Dreiks norādīja.
  
  Bens pamāja. "Noteikti".
  
  Viņi vairākas minūtes vēroja kuļojošo ūdeni. Kamēr viņi skatījās, atskanēja draudīga klikšķēšana. Dreiks ātri pacēla pistoli. Seši izdzīvojušie Delta cīnītāji atkārtoja viņa darbības pēc sekundes daļas.
  
  Nekas nekustējās.
  
  Tad atkal atskanēja skaņa. Spēcīgs klikšķis. Garāžas durvju troses skaņa, kas iet cauri metāla sliedēm. Tikai tās nebija garāžas durvis.
  
  Lēnām Dreika acu priekšā viens no slazdiem sāka iekost atpakaļ sienā. Īslaicīga kavēšanās? Bet senajām rasēm šādas tehnoloģijas nebija pieejamas. Vai arī šis domu gājiens bija līdzīgs cilvēka neprātam, kurš paziņo, ka Visumā nav citas saprātīgas dzīvības?
  
  Kāda augstprātība.
  
  Kurš zināja, kādas civilizācijas pastāvēja pirms ierakstu tapšanas? Dreikam par to tagad nevajadzēja domāt. Ir pienācis laiks rīkoties.
  
  "Ūdens atkāpjas," viņš teica. Bens. Vai ir kādi pārsteigumi?
  
  Bens pārbaudīja savas piezīmes, un Karīna ar cerību to pārskrēja savā prātā. - Hoksvorts neko daudz nesaka. Bens sajauca papīrus. "Iespējams, nabaga puisis bija šokā. Atcerieties, ka toreiz viņi neko tādu nevarēja gaidīt.
  
  "Tad piektajam līmenim jābūt īstai sūdu vētrai," aizsmakusi sacīja Komodo. "Jo tieši tad Kuks pagriezās atpakaļ."
  
  Bens savilka lūpas. "Hoksvorts saka, ka tieši tas, ko Kuks redzēja pēc piektā līmeņa, lika viņam atgriezties. Nevis pati istaba."
  
  "Jā, visticamāk, sestais un septītais līmenis," klusi sacīja viens no Deltas karavīriem.
  
  "Neaizmirstiet par spoguļiem." Karīna norādīja uz viņiem. "Viņi ir vērsti uz priekšu, acīmredzami uz priekšā esošo cilvēku. Visticamāk, tas ir brīdinājums."
  
  "Tāpat kā sekot līdzi Džounsiem." Dreiks pamāja. "Sapratu. Tāpēc Dinoroka un jo īpaši Deivida Koverdeila garā es uzdošu sākuma jautājumu, ko vienmēr esmu dzirdējis no viņa katrā koncertā, uz kuru esmu devies. Vai tu esi gatavs?"
  
  Dreiks vadīja ceļu. Pārējā komanda ierindojās tā, kā bija pieraduši. Iebraucot centra joslā, Dreiks nesagaidīja nekādas grūtības ar lamatām un ne ar vienu nesaskrēja, lai gan nopelnīja dažus iztērētos spiediena punktus. Kamēr viņi nokļuva līdz baseina malai, ūdens strauji notecēja.
  
  "Stabi izskatās normāli," viņš teica. "Uzmani savu muguru. Un neskatieties uz leju. Šeit apkārt peld dažas nepatīkamas lietas. "
  
  Dreiks gāja pirmais, uzmanīgs un precīzs. Visa komanda tos viegli šķērsoja dažu minūšu laikā un devās uz izejas arku.
  
  "Tas ir jauki no Asins karaļa, ka viņš mums izlika visus slazdus." Bens viegli iesmējās.
  
  "Tagad mēs nevaram tālu atpalikt no bastarda." Dreiks juta, ka viņa rokas saspiežas dūrēs, viņa galva dauzījās, cerot saskarties ar visbīstamāko pazemes tēlu nesenajā vēsturē.
  
  
  * * *
  
  
  Nākamā arka atvērās milzīgā alā. Tuvākā taciņa veda lejup pa nogāzi un tad pa platu ceļu zem augstas akmeņainas dzegas.
  
  Bet bija nopietns šķērslis, kas pilnībā bloķēja viņu ceļu.
  
  Dreiks nobolīja acis. "Velns parāvis"
  
  Viņš pat par kaut ko tādu nav sapņojis. Aizsprostojums patiesībā bija milzīga figūra, kas izgrebta no dzīvas klints. Viņš gulēja mierā, ar muguru pret kreiso sienu, viņa milzīgais vēders bija izvirzīts pāri taciņai. Ēdienu skulptūras gulēja kaudzē uz viņa vēdera, kā arī izkaisītas pa kājām un sakrājušās uz gājēju celiņa.
  
  Pie skulptūras kājām gulēja draudīga figūra. Miris cilvēka ķermenis. Liekas, ka rumpis bija sagriezies, it kā ārkārtīgā agonijā.
  
  "Tā ir rijība," Bens godbijīgi sacīja. "Dēmons, kas saistīts ar rijību, ir Belcebuls."
  
  Dreika acs raustījās. "Jūs domājat kā Belcebulā no Bohemian Rhapsody?"
  
  Bens nopūtās. "Tas nav viss par rokenrolu, Met. Es domāju dēmonu Belcebulu. Sātana labā roka."
  
  "Es dzirdēju, ka sātana labā roka ir pārslogota." Dreiks skatījās uz milzīgo šķērsli. "Un, kamēr es cienu tavas smadzenes, Bleik, beidz runāt muļķības. Protams, viss ir saistīts ar rokenrolu."
  
  Karīna atraisīja savus garos blondos matus un tad atkal sāka tos sasiet, vēl ciešāk. Vairāki Deltas karavīri viņu vēroja, starp tiem bija arī Komodo. Viņa atzīmēja, ka Hoksvorts savās piezīmēs sniedza dažas interesantas detaļas par šo konkrēto alu. Kamēr viņa runāja, Dreiks ļāva acīm klīst pa istabu.
  
  Aiz milzīgās figūras viņš tagad pamanīja, ka nav izejas arkas. Tā vietā gar aizmugurējo sienu skrēja plata dzega, kas liecās pret augstajiem griestiem, līdz beidzās augstā klinšu plato. Kad Dreiks paskatījās uz plato, viņš ieraudzīja balkonu tā tālākajā galā, gandrīz kā skatu laukumu, no kura paveras skats uz... pēdējiem diviem līmeņiem?
  
  Dreika domas tika pārtrauktas, kad atskanēja šāviens. Lode rikošē pār viņu galvām. Dreiks nokrita uz grīdas, bet tad Komodo klusībā norādīja virzienā uz to pašu akmeņaino plato, kuru tikko bija apskatījis, un ieraudzīja vairāk nekā duci figūru, kas viņam skrien no līkumainās dzegas.
  
  Kovaļenko cilvēki.
  
  Ko tas nozīmēja...
  
  "Atrodiet veidu, kā apiet šo necilvēku," Dreiks šņāca Benam, pamādams pret masīvo skulptūru, kas bloķē viņu ceļu uz priekšu, un pēc tam visu uzmanību pievērsa klinšainajai malai.
  
  Spēcīgi akcentēta balss atskanēja, augstprātīga un augstprātīga. "Mets Dreiks! Mans jaunais zvērināts ienaidnieks! Tātad jūs atkal mēģināt mani apturēt, vai ne? Es! Vai jūs, cilvēki, nekad neko nemācāties?"
  
  "Ko tu centies panākt, Kovaļenko? Ko tas viss nozīmē?"
  
  "Ko tas viss nozīmē? Tas ir par meklēšanu mūža garumā. Par to, ka es piekauju Kuka. Par to, kā es mācījos un trenējos, divdesmit gadus katru dienu nogalinot cilvēku. Es neesmu tāds kā citi vīrieši. Es tiku tam pāri, pirms nopelnīju savu pirmo miljardu.
  
  "Tu jau esi uzvarējis Kuku," Dreiks mierīgi atzīmēja. "Kāpēc tu neatgriezies šeit? Mēs runāsim, tu un es."
  
  "Tu gribi mani nogalināt? Man nebūtu citas izvēles. Pat mani cilvēki vēlas mani nogalināt."
  
  - Tas laikam tāpēc, ka tu esi liels zinātājs.
  
  Kovaļenko sarauca pieri, taču viņu tik ļoti aizrāva viņa paštaisnā tirāde, ka apvainojums pat netika uztverts kārtīgi. "Es nogalinātu tūkstošiem, lai sasniegtu savus mērķus. Varbūt es to jau esmu izdarījis. Kurš traucē skaitīt? Bet atceries to, Dreik, un atceries to labi. Jūs un jūsu draugi būsiet daļa no šīs statistikas. Es noslaucīšu tavas atmiņas no zemes virsas."
  
  "Beidz būt tik melodramatisks," Dreiks iesaucās. "Nokāpiet šeit un pierādiet, ka jums ir komplekts, vecais." Viņš redzēja blakus Karīnu un Benu, kuri uzmanīgi apspriedās, un tagad abi sāka enerģiski pamāt ar galvu, jo viņiem kaut kas uzausa.
  
  "Nedomājiet, ka es tik viegli nomiršu, pat ja mēs satiktos. Es uzaugu Mātes Krievijas skarbākās pilsētas skarbākajās ielās. Un es brīvi gāju pa tām. Viņi piederēja man. Briti un amerikāņi neko nezina par īstu cīņu. Stingrā izskata vīrietis spļāva zemē.
  
  Dreika acis bija nāvējošas. "Ak, es patiesi ceru, ka tu nenomirsi viegli."
  
  "Es tevi drīz satikšu, Brit. Es redzēšu, kā tu sadegsi, kamēr es pieprasīšu savu dārgumu. Es redzēšu, kā tu kliedz, kamēr paņemšu citu no tavām sievietēm. Es skatīšos, kā tu pūt, kamēr es kļūšu par dievu.
  
  "Dieva dēļ". Komodo ir noguris klausīties tirānu trakot. Viņš raidīja zalvi pret akmens apmali, metot Asins karaļa vīrus panikā. Pat tagad, Dreiks redzēja, deviņi no desmit vīriešiem joprojām skrēja viņam palīgā.
  
  Tūlīt atskanēja atbildes šāvieni. Lodes svilpa no tuvējām akmens sienām.
  
  Bens kliedza: "Mums atliek tikai kāpt pāri resnajam vīrietim. Ne pārāk grūti..."
  
  Dreiks juta, ka tuvojas bet. Viņš pacēla uzaci, kad akmens skaidas iekrita viņa plecā.
  
  "Bet," Karīna iesaucās, un viņas līdzība ar Benu kļuva arvien skaidrāka, jo ilgāk Dreiks pavadīja laiku kopā ar viņu. "Nozveja ir ēdienā. Daļa no tā ir tukša. Un piepildīts ar kaut kādu gāzi.
  
  "Es domāju, ka tā nav smieklu gāze." Dreiks paskatījās uz bezveidīgo līķi.
  
  Komodo izšāva konservatīvu zalvi, lai atturētu Asins karaļa vīrus. "Ja tas tā ir, tad tā ir patiešām laba lieta."
  
  "Gatavi pulveri," sacīja Karīna. "Atbrīvots, nospiežot sprūdus. Varbūt līdzīgi tiem, kas nogalināja lielāko daļu arheologu, kuri atklāja Tutanhamena kapu. Jūs zināt par domājamo lāstu, vai ne? Lielākā daļa cilvēku uzskata, ka daži dziras vai gāzes, ko mums kapā atstājuši senie ēģiptiešu priesteri, ir paredzētas tikai kapu laupītāju nogalināšanai.
  
  "Kurš ir drošākais ceļš?" Dreiks jautāja.
  
  "Mēs nezinām, bet, ja skrienam ātri, pa vienam, ja kāds aiz sevis izdala nedaudz pulvera, tam jābūt nelielam daudzumam, kas ātri iztvaiko. Slazds šeit galvenokārt ir paredzēts, lai kavētu ikvienu, kas uzkāpj uz skulptūras &# 184; , netiec tam pāri."
  
  - Pēc Hoksvorta teiktā, - Karīna sacīja ar piespiedu smaidu.
  
  Dreiks novērtēja situāciju. Viņam tas izskatījās kā pagrieziena punkts. Ja tur augšā bija skatu balkons, tie noteikti bija tuvu beigām. Viņš iedomājās, ka no turienes būs tiešs ceļš uz sesto un septīto kameru un pēc tam uz leģendāro "dārgumu". Viņš veltīja brīdi, lai novērtētu komandu.
  
  "Tieši tur mēs to ejam," viņš teica. "Visu vai neko. Tur augšā, - viņš dusmīgi pamāja ar dūri Kovaļenko, - akls cilvēks, kas šauj pa pasauli ar lodēm. Un, Ben, zināšanai, šis ir īsts dinoroks. Bet tieši tur mēs ejam uz to. Visu vai neko. Vai esat tam gatavs?"
  
  Viņš tika sagaidīts ar apdullinošu rūkoņu.
  
  Mets Dreiks skrēja bēgļu gaitās, vedot savus vīriešus uz zemākajiem elles līmeņiem, kas ir pēdējais posms viņa paša meklējumos, lai atriebtu sievieti, kuru viņš mīlēja, un atbrīvotu pasauli no ļaunākā vīrieša, kādu viņš jebkad bija pazinis.
  
  Laiks aizdegties.
  
  
  TREJDEVĪTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks uzlēca uz milzu skulptūras, cenšoties noturēties kājās un satvert grebto ēdienu, lai pievilktos. Skulptūra jutās auksta, raupja un sveša zem viņa pirkstiem, it kā pieskartos svešai olai. Viņš aizturēja elpu, velkot, cik vien spēcīgi varēja, lai saglabātu līdzsvaru, bet augļi, maizītes un cūkgaļas šķiņķi turējās.
  
  Zem tā un pa labi gulēja cilvēka ķermenis, kuram nebija tik paveicies.
  
  Ap viņu svilpoja lodes. Komodo un vēl viens Delta komandas loceklis atklāja aizsegu uguni.
  
  Netērējot ne sekundi, Dreiks pārlēca pāri veidotās figūras galvenajai daļai un nolaidās no otras puses. Kad viņa kājas pieskārās akmens grīdai, viņš pagriezās un pacēla īkšķi nākamajam rindā.
  
  Un tad arī viņš atklāja uguni, ar pirmo šāvienu nogalinot vienu no Asins karaļa vīriem. Vīrietis noripojis no klints, ar šausmīgu gurkstēšanu piezemējoties blakus jau mirušā biedra ķermenim.
  
  To izdarīja otrā persona rindā.
  
  Bens bija nākamais.
  
  
  * * *
  
  
  Pēc piecām minūtēm visa komanda bija droši paslēpta Gluttonija ēnā. Tika sasmalcināts tikai viens ēdiena gabals. Dreiks vēroja, kā pūdera dvesma paceļas gaisā, spirāli kā nāvējošas, apburtas čūskas ķermenis, taču pēc dažām sekundēm tas pazuda, pat nepieskaroties bēgošā noziedznieka zābakiem.
  
  "Izvirzīšanās".
  
  Dreiks divas reizes veda ceļu uz īsu nogāzi, kas veidoja dzegas sākumu. No šī skatu punkta viņi redzēja, ka tā graciozi izliekas augšup pa sienu, pirms sasniedza akmeņainu plato.
  
  Asins karaļa vīri atkāpās. Tā bija sacensība ar laiku.
  
  Tie pārsprāgst uz augšu, vienā failā. Dzega bija pietiekami plata, lai piedotu dažas kļūdas. Dreiks izšāva bēgot, nogalinot vēl vienu Kovaļenko vīru, kad viņi pazuda zem nākamās izejas arkas. Kad viņi sasniedza dzegas virsotni un ieraudzīja milzīgu klinšainu dzegas plašumu, Dreiks ieraudzīja, ka slazdā slēpās kaut kas cits.
  
  "Granāta!"
  
  Pilnā skrējienā viņš metās ar galvu pret grīdu, izmantojot savu impulsu, lai pagrieztu ķermeni, kad tas slīdēja pāri gludajam akmenim, un nometa granātu malā.
  
  Tas nokrita no plato, pēc dažām sekundēm eksplodējot. Sprādziens satricināja telpu.
  
  Komodo palīdzēja viņam piecelties. "Mēs varētu jūs izmantot savā futbola komandā, cilvēk."
  
  "Yankees nezina, kā spēlēt futbolu." Dreiks aizskrēja uz balkonu, vēlēdamies redzēt, kas viņam aiz muguras, un panākt Kovaļenko. "Bez apvainojumiem".
  
  "Hm. Es neredzu, ka Anglijas komanda mājās atvedīs daudz trofeju.
  
  "Mēs atvedīsim mājās zeltu." Dreiks saveda amerikāni kārtībā. "Olimpiskajās spēlēs. Bekhems kaut ko mainīs.
  
  Bens viņus panāca. "Viņam ir taisnība. Komanda spēlēs par viņu. Pūlis celsies par viņu."
  
  Karīna aiz muguras izdvesa īgnu kliedzienu. "Vai ir vieta, kur vīrietis nerunās par sasodītu futbolu!"
  
  Dreiks sasniedza balkonu un uzlika roku uz zemās sagruvušās akmens sienas. Viņa kājas atslāba no skata, viņš sastinga, aizmirsa visas savas bēdas un atkal prātoja, kāds radījums patiesībā ir uzcēlis šo bijību iedvesošo vietu.
  
  Skats, ko viņi redzēja, piepildīja viņu sirdis ar bijību un bailēm.
  
  Balkons bija apmēram ceturtdaļa no patiesi gigantiskas alas augstuma. Bez šaubām, lielākais kāds no viņiem jebkad ir redzējis. Gaisma nāca no neskaitāmajiem tumšajiem dzintara zibšņiem, ko Asins karaļa ļaudis atbrīvoja, pirms viņi iegāja sestajā līmenī. Pat tad liela daļa alas un tās briesmas joprojām slēpās tumsā un ēnā.
  
  Pa kreisi no izejas arkas veda segtas zigzaga kāpnes aptuveni simts pēdu garumā. No šo kāpņu dziļuma Dreiks un viņa komanda dzirdēja spēcīgu dārdošu skaņu, kam sekoja kliedzieni, kas lika viņu sirdīm šausmās saritināties dūrēs.
  
  Bens ievilka elpu. "Veš, man nepatīk tas, kā tas izklausās."
  
  "Jā. Izklausās pēc ievada vienai no jūsu dziesmām. Dreiks centās atturēt garu, lai pārāk tālu nenokristu, taču joprojām bija grūti atraut žokli no zemes.
  
  Kāpnes beidzās šaurā dzega. Aiz šīs dzegas ala pavērās bezgalīgi. Viņš varēja redzēt šauru, līkumotu celiņu, kas pieķērās pie labās sienas, īsi iebraucot alā bezgalīgā dziļumā, un līdzīgu, kas turpinājās pa kreisi, taču nebija ne tilta, ne citu līdzekļu, kas tos savienotu pāri. liela aiza.
  
  Alas tālākajā galā stāvēja milzīga melna, robaina klints. Kad Dreiks aci paskatījās, viņš domāja, ka viņš varētu izšķirt formu apmēram pusceļā klintī, kaut ko lielu, taču attālums un tumsa traucēja.
  
  Tagad.
  
  "Pēdējais grūdiens," viņš teica, cerot, ka tā ir patiesība. "Seko man".
  
  Reiz karavīrs vienmēr ir karavīrs. To viņam teica Elisone. Tieši pirms viņa pameta viņu. Tieši pirms viņa...
  
  Viņš atgrūda atmiņas. Viņš tagad nevarēja ar viņiem cīnīties. Bet viņai bija taisnība. Biedējoši patiess. Ja viņa būtu dzīva, viss varētu būt savādāk, bet tagad viņā plūda karavīra, karotāja asinis; patiesais raksturs viņu nekad nepameta.
  
  Viņi iegāja šaurajā ejā: divi civiliedzīvotāji, seši Deltas karavīri un Mets Dreiks. Sākumā tunelis nedaudz atšķīrās no iepriekšējiem, bet pēc tam dzintara zibšņu gaismā tie turpināja šaut uz priekšu, Dreiks redzēja, ka eja pēkšņi sadalījās un paplašinājās līdz divu vagonu platumam, un pamanīja, ka ir nokļuvis kanāls. izcirta cauri akmens grīdai.
  
  Vadības kanāls?
  
  "Sargieties no tiem, kas lauž potītes." Dreiks pamanīja draudīgu mazu caurumu priekšā, kas atradās tieši tajā vietā, kur cilvēks varēja pielikt kāju. "Šādā tempā no tā izvairīties nevajadzētu būt pārāk grūti."
  
  "Nē!" - Bens bez humora pēdām iesaucās. "Tu sasodīts karavīrs. Jums vajadzētu zināt labāk, nekā teikt tādas lietas."
  
  It kā apstiprinot, bija milzīgs uzplaukums, un zeme trīcēja zem tām. Izklausījās, it kā kaut kas liels un smags būtu iekritis ejā, kas šķīra to, pa kuru viņi gāja. Viņi var pagriezties atpakaļ un tikt bloķēti vai -
  
  "Skrien!" Dreiks kliedza. "Tikai skrien, sasodīts!"
  
  Dziļš pērkons sāka pildīt eju, it kā kaut kas smags virzītos pret viņiem. Viņi pacēlās lidojumā, un Dreiks skrienot raidīja signālraķetes, izmisīgi cerot, ka ne Bens, ne Karina nav iekļuvuši nevienā no zemiskajām lamatām.
  
  Šādā ātrumā...
  
  Rēciens kļuva skaļāks.
  
  Viņi turpināja skriet, neuzdrošinādamies atskatīties, turoties pa labi no plašā kanāla un cerot, ka Dreikam nav beigušās signālraķetes. Pēc minūtes viņi dzirdēja otru draudīgu rūcienu, kas atskanēja kaut kur priekšā.
  
  "Jēzus!"
  
  Dreiks nesamazināja ātrumu. Ja viņš to darītu, viņi būtu miruši. Viņš skrēja garām plašai atverei sienā pa labi no viņiem. Troksnis nāca no augšas. Viņš riskēja ar ātru skatienu.
  
  NĒ!
  
  Bleijam bija taisnība, mazais trakais stulbenis. Rolling Stones dārdēja pret viņiem, un ne dinorokiskā veidā. Tās bija lielas sfēriskas akmens bumbiņas, ko izlaida seni mehānismi un ko kontrolēja atklāti un slēpti kanāli. Tas, kas atrodas pa labi, metās pret Dreiku.
  
  Viņš uzņēma lielu ātrumu. "Skrien!" Viņš pagriezās, kliedzot. "Ak mans Dievs".
  
  Bens viņam pievienojās. Divi Deltas karavīri, Karin un Komodo, skrēja garām atvērumam ar vienu centimetru. Vēl divi karavīri izspiedās garām, paklupot aiz savām kājām un ietriecoties Komodo un Karinā, nonākot stenošā bumbiņā.
  
  Taču pēdējam vīrietim no Deltas paveicās mazāk. Tā pazuda bez skaņas, kad milzīgā bumba izšāvās no šķērseniskās ejas, ietriecās tajā ar kravas automašīnas Mack spēku un ar blīkšķi ietriecās tuneļa sienā. Notika vēl viena avārija, kad bumba, kas viņus dzenāja, ietriecās tajā, kas bloķēja viņu evakuācijas ceļu.
  
  Komodo seja runāja pati par sevi. "Ja mēs pasteigsimies," viņš norūca, "mēs varētu apiet pārējos slazdus, pirms tie ir izgājuši."
  
  Viņi atkal pacēlās. Viņi pabrauca garām vēl trim krustojumiem, kur dārdēja, čaukstēja un grabēja milzīgās tehnikas tehnika. Deltas vadītājam bija taisnība. Dreiks uzmanīgi klausījās, bet nedzirdēja ne Kovaļenko, ne viņa vīrieša skaņu priekšā.
  
  Tad viņi trāpīja šķērslim, no kura viņš tik ļoti baidījās. Viens no milzīgajiem akmeņiem pacēlās priekšā, bloķējot ceļu uz priekšu. Viņi saspiedās kopā, domājot, vai ir iespējams, ka šī lieta drīz sāks pārstartēt.
  
  "Varbūt tas ir salūzis," Bens sacīja. "Es domāju slazdu."
  
  "Vai varbūt..." Karīna nokrita uz ceļiem un rāpoja dažas pēdas uz priekšu. "Varbūt tam vajadzēja būt šeit."
  
  Dreiks nokrita viņai blakus. Tur zem milzīgas klints bija neliela vieta kāpšanai. Bija pietiekami daudz vietas, lai vīrietis varētu zem viņa iespraukties.
  
  "Nav labi". Komodo arī notupās. "Es jau pazaudēju vienu cilvēku šo sūdīgo slazdu dēļ. Atrodi citu ceļu, Dreik."
  
  "Ja man ir taisnība," Dreiks sacīja, skatīdamies pār plecu, "tiklīdz šie slazdi tiks atiestatīti, tie atkal izslēgsies. Tiem ir jādarbojas tādai pašai spiediena spilventiņu sistēmai kā citiem. Mēs būsim šeit iesprostoti." Viņš saskārās ar Komodo skatienu. "Mums nav izvēles."
  
  Negaidījis atbildi, viņš paslīdēja zem bumbas. Pārējā komanda spiedās viņam aiz muguras, nevēloties palikt rindā pēdējie, taču Deltas vīri saglabāja disciplīnu un novietojās tur, kur bija norādījis viņu komandieris. Dreiks juta, ka viņa krūtīs pacēlās pazīstama vēlme, vēlme teikt: neuztraucieties, uzticieties man. Es tev to pastāstīšu, bet viņš zināja, ka nekad vairs to neteiks.
  
  Ne pēc Kenedija bezjēdzīgās nāves.
  
  Pēc brīža sagrozījies, viņš attapās, ka ar galvu noslīd lejā pa stāvu nogāzi un uzreiz dzirdēja, ka pārējie viņam seko. Apakšdaļa nebija tālu, bet atstāja pietiekami daudz vietas, lai viņš varētu stāvēt tieši zem masīvās akmens bumbas. Visi pārējie drūzmējās aiz viņa. Cītīgi domādams, viņš neuzdrošinājās pakustināt nevienu muskuli. Ja šī lieta sabruka, viņš gribēja, lai visi būtu vienādi.
  
  Bet tad klusumu satricināja pazīstamā slīpēšanas tehnikas vaidošā skaņa, un bumba sakustējās. Dreiks izlidoja kā sikspārnis no elles, kliedzot, lai visi viņam seko. Viņš samazināja ātrumu un palīdzēja Benam staigāt, jūtot, ka pat jaunam studentam ir fiziski ierobežojumi un viņam trūkst karavīra izturības. Viņš zināja, ka Komodo palīdzēs Karīnai, lai gan, tā kā viņa bija cīņas mākslas eksperte, viņas fiziskā sagatavotība varētu būt līdzvērtīga vīrieša fiziskajai sagatavotībai.
  
  Kā grupa viņi skrēja lejup pa izgrebto eju zem nāvējoši ripojošās bumbiņas, cenšoties izmantot tās lēno sākumu, jo priekšā viņi varēja sastapties ar stāvu nogāzi, kas liktu viņiem atkal stāties pretī.
  
  Dreiks pamanīja lauztu potīti un sauca brīdinājumu. Viņš pārlēca pāri velnišķīgi novietotajai bedrei, gandrīz vilkdams Benu sev līdzi. Tad viņš ietriecās nogāzē.
  
  Tas bija skarbi. Viņš ierāvās, galvu uz leju, kājām dauzīdamies, labā roka aptīta ap Bena vidukli, kustoties ik uz soļa. Beigās viņš kādu attālumu sita pa bumbu, bet tad bija jādod iespēja visiem, kas bija aiz muguras.
  
  Viņš nepadevās, vienkārši pagriezās uz priekšu, lai dotu pārējiem kādu vietu, un raidīja vēl dažas signālraķetes uz priekšu.
  
  Viņi atlēca no cietas akmens sienas!
  
  Viņiem pretī dārdēja milzīgs akmens. Visai komandai tas izdevās, bet tagad viņi ir nonākuši strupceļā. Burtiski.
  
  Dreika acis atklāja dziļāku melnumu starp spilgtajiem uzraksta "Tur ir caurums. Caurums zemē."
  
  Ātri, sapinušās kājas un izmisuma sagrauztiem nerviem, viņi metās uz bedres. Tas bija mazs, apmēram vīrieša lielumā un no iekšpuses pilnīgi melns.
  
  "Ticības lēciens," sacīja Karīna. "Tas ir kā ticēt Dievam."
  
  Akmens lodes smagais dārdoņa kļuva skaļāks. Tas notika minūtes laikā pēc viņu sagraušanas.
  
  "Glow stick," Komodo teica saspringtā balsī.
  
  "Nav laika". Dreiks salauza kvēlspuldzi un ar vienu ātru kustību ielēca caurumā. Kritiens šķita bezgalīgs. Melnums mirgoja, jo likās, ka tas izstiepa savus savītos pirkstus. Dažu sekunžu laikā viņš atsitās pret dibenu, ļāva kājām sasprādzēties un smagi atsita galvu pret cieto akmeni. Viņa acu priekšā peldēja zvaigznes. Asinis notecēja pār viņa pieri. Apzinoties tos, kam vajadzēja viņam sekot, viņš atstāja kvēlspuldzi vietā un rāpoja prom no aizsniedzamās vietas.
  
  Kāds cits piezemējās ar avāriju. Tad viņam blakus bija Bens. "Mets. Mets! Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  "Ak jā, es esmu sasodīti labs." Viņš apsēdās, turēdams deniņus. "Vai jums ir aspirīns?"
  
  "Tie sapuvīs jūsu iekšpusi."
  
  "Polinēzietis Mai Tai? Havaju lavas plūsma?
  
  "Dievs, nepiemini šeit "L" vārdu, draugs.
  
  "Kā būtu ar vēl vienu muļķīgu joku?"
  
  "Nekad nepietrūks tās. Paliec mierīgs."
  
  Bens pārbaudīja savu brūci. Pa šo laiku pārējā komanda bija droši piezemējusies un drūzmējās. Dreiks pamāja zēnam prom un piecēlās kājās. Šķita, ka viss ir darba kārtībā. Komodo izšāva pāris signālraķetes, kas atsitās pret jumtu un atsitās lejup pa stāvo nogāzi.
  
  Un viņi krita atkal un atkal, līdz iznāca pa arku zemāk.
  
  "Tas ir," Dreiks teica. "Es domāju, ka šis ir pēdējais līmenis."
  
  
  CETRADESMITĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks un Delta komanda iznāca no tuneļa, spēcīgi šaujot. Nebija izvēles. Ja viņi gatavojās apturēt Kovaļenko, tad ātrums bija vitāli svarīgs. Dreiks uzreiz paskatījās pa labi, atcerēdamies alas izkārtojumu, un ieraudzīja, ka Asins karaļa vīri bija pārlēkuši uz pirmo S formas dzegas un sapulcējušies ap tās tālāko punktu. Otrās S formas dzegas sākums sākās dažus soļus viņiem priekšā, bet otrpus gigantiskai alai viņus šķīra nezināma dziļuma žāvoša bezdiba. Tagad, kad viņš bija tuvāk un šķita, ka Asins karaļa vīri atlaida vēl dažus dzintara uzliesmojumus, viņš beidzot labi aplūkoja alas tālāko galu.
  
  No aizmugures sienas vienā līmenī ar abām S-veida dzegām izspiedās milzīgs klinšu plato. Vistālākajā aizmugurējā sienā bija iegravētas stāvas kāpnes, kas šķita tik tuvu vertikālei, ka pat ārprātīgam cilvēkam būtu reibst galva.
  
  Kāpņu augšpusē izliecās liela melna figūra. Dreikam bija tikai sekunde, skatiens, bet... vai tas bija kolosāls krēsls, kas izgatavots no akmens? Varbūt neticams, neparasts tronis?
  
  Lodes caururba gaisu. Dreiks nokrita uz viena ceļa, izmetot vīrieti un izdzirdot viņa briesmīgo kliedzienu, kad viņš iekrita bezdibenī. Viņi skrēja pēc vienīgā aizsegā, ko varēja saskatīt - sadragātu laukakmeņu masu, kas, iespējams, bija nokritusi no augšā esošā balkona. Kamēr viņi skatījās, viens no Kovaļenko vīriem izšāva ar skaļi runājošu pistoli, kas cauri pārrāvumam izšāva, piemēram, liela izmēra tērauda šautriņu. Tas ar skaļu plaisu atsitās pret tālāko sienu un iestrēga akmenī.
  
  Kad šautra lidoja, aiz tās atritinājās resna virve.
  
  Tad auklas otrs gals tika iesprausts tajā pašā ieročā un ielaista tuvākajā sienā, caurdurot dažas pēdas virs pirmās. Trose tika ātri savilkta.
  
  Viņi izveidoja pasta līniju.
  
  Dreiks ātri nodomāja. "Ja mēs viņu apturēsim, mums ir vajadzīga šī līnija," viņš teica. "Mūsu izveide aizņemtu pārāk ilgu laiku. Tāpēc nešaujiet to. Bet mums arī viņi ir jāaptur, kad viņi šķērso robežu.
  
  "Domājiet vairāk kā Asins karalis," Karīna riebumā sacīja. "Padomājiet par to, kā viņš pārtrauc līniju, kad daži pēdējie viņa vīri joprojām ir pie tā."
  
  "Mēs neapstājamies," sacīja Dreiks. "Nekad".
  
  Viņš izlēca no aizsega un atklāja uguni. Pa kreisi un pa labi no viņa skrēja Delta Force iznīcinātāji, šaujot uzmanīgi, bet precīzi.
  
  Pirmais no Kovaļenko vīriem metās pāri bezdibenim, ejot, uzņemot ātrumu, un veikli piezemējās otrā pusē. Viņš ātri pagriezās un sāka uzstādīt aizseguma sienu pilnai automašīnai.
  
  Deltas karavīrs tika nomests malā, saplosīts gabalos. Viņa ķermenis sabruka Dreika priekšā, bet anglis pārlēca, nesamazinot ātrumu. Kad viņš tuvojās pirmajai S-veida dzegai, viņa priekšā pavērās plaša bezdiba. Viņiem būtu jālec uz tā!
  
  Turpinot šaut, viņš pārlēca pāri bezdibenim. Otrs no Kovaļenko vīriem lidoja pa līniju. Laukakmeņi tika nomesti no tuvākās alas sienas, jo lodes trāpīja ar postošu spēku.
  
  Dreika komanda skrēja un leca viņam pakaļ.
  
  Trešais gabals uzlēca uz stipri nostieptas līnijas. Kovaļenko. Dreika smadzenes kliedza uz viņu, lai viņš izšauj. Izmantojiet iespēju! Izvediet šo nelieti tūlīt.
  
  Taču pārāk daudzas lietas var noiet greizi. Viņš varētu pārraut līniju un Kovaļenko joprojām varētu būt drošs. Viņš var tikai nodarīt ļaunumu necilvēkam. Un - pats galvenais - viņiem bija vajadzīgs dzīvs krievu dupsis, lai apturētu asiņaino atriebību.
  
  Kovaļenko droši piezemējās. Vēl trīs viņa vīriem izdevās tās šķērsot. Abiem spēkiem apvienojoties, Dreiks nometa vēl trīs. Trīs metieni no tuvas distances. Trīs nogalināšanas.
  
  Tad šautene lidoja viņam pa galvu. Viņš nolaidās, uzmeta uzbrucējam pār plecu un nogrūda viņu no dzegas tumsā. Viņš pagriezās un izšāva no gurna. Vēl viens cilvēks krita. Komodo bija viņa pusē. Nazis bija izvilkts. Asinis izšļakstījās uz alas sienas. Kovaļenko vīri lēnām atkāpās, aizdzīti uz klints aiz sevis.
  
  Atlikušie četri Deltas karavīri nometās ceļos kraujas malā, uzmanīgi šaujot uz jebkuru no Kovaļenko vīriešiem, kas kavējās līnijas tuvumā. Tomēr tas bija tikai laika jautājums, kad kāds no viņiem izdomāja atkāpties un sākt veikt pot shot.
  
  Ātrums bija viss, kas viņiem bija.
  
  Vēl divi Asins karaļa vīri bija uzkāpuši uz rāvējslēdzēja un tagad spiedās prom. Dreiks redzēja, ka kāds cits sāka kāpt pa līnijmalu un izšāva, aizmetot to prom kā iesitu mušu. Vīrietis metās viņam pretī, nolaidis galvu, kliedzot, neapšaubāmi redzēdams, ka viņam ir nogriezts. Dreiks atkāpās pret sienu. Komodo novilka vīrieti no dzegas.
  
  "Augšup!"
  
  Dreiks pavadīja vērtīgas sekundes, skatoties apkārt. Ko pie velna viņi izmantoja, lai noturētu šo sasodīto līniju?Tad viņš ieraudzīja. Katram vīrietim noteikti ir iedots mazs īpašs bloks, kādu izmanto profesionāļi. Apkārt gulēja vairāki. Asins karalis nāca sagatavots visam negaidītajam.
  
  Tāpat kā Dreiks. Viņi mugursomās nēsāja profesionālu speleoloģisko aprīkojumu. Dreiks ātri izvilka bloku un piestiprināja siksnu pie muguras.
  
  Ben!
  
  Kad jauneklis piegāja tuvāk, Dreiks pievērsās Komodo. "Vai tu atvedīsi Karīnu?"
  
  "Noteikti". Rupjš, ar cietu seju un kaujas rētām, lielais vīrs joprojām nespēja noslēpt, ka viņš jau ir nogalināts.
  
  No visām vietām...
  
  Uzticoties Deltas vīriem, lai atturētu Kovaļenko slepkavas, Dreiks palielināja spiedienu, ātri piestiprinot savu skriemeli pie ciešā troses. Bens piesprādzējās savā drošības jostā, un Dreiks viņam pasniedza šauteni.
  
  "Šaujiet tā, it kā no tā būtu atkarīga mūsu dzīvība, Bleik!"
  
  Kliedzot, viņi atgrūdās un skrēja lejup pa rāvējslēdzēju. No šī augstuma un ar tādu ātrumu attālums šķita lielāks, un tālā dzega atkāpās. Bens atklāja uguni, viņa šāvieni lidoja augstu un tālu, un akmeņu gabali lija pār Asins karaļa vīriem lejā.
  
  Bet tam nebija nozīmes. Bija vajadzīgs troksnis, steiga un draudi. Palielinājis ātrumu, Dreiks pacēla kājas, kad gaiss steidzās garām un lejā pavērās milzīga, bezdibena bezdibene. Šausmas un satraukums lika viņa sirdij pukstēt mežonīgi. Viņa ausīs skaļi šņācēja metāla skriemeļa skaņa, ko velk pāri stiepļu sietam.
  
  Garām svilpoja vairākas lodes, kas griezās pa gaisu ap ātrumā braucošo pāri. Dreiks dzirdēja Delta komandas atbildes uguni. Viens no Kovaļenko vīriešiem trokšņaini salocījās. Bens rūca un turēja pirkstu uz palaidēja.
  
  Jo tuvāk viņi tuvojās, jo bīstamāks kļuva. Tā bija Dieva svētība, ka Kovaļenko vīriem nebija seguma, un nepārtrauktā ložu straume, kas nāca no Delta komandas, bija nepanesama. Pat šādā ātrumā Dreiks juta, kā viņa pēdās pārskrien vēsums. Gadsimtiem ilgs melnums zem viņa kūsāja, kūsāja, rībināja un, iespējams, izstiepa spokainus pirkstus, lai mēģinātu viņu saraustīt mūžīgā apskāvienā.
  
  Dzega metās viņam pretī. Pēdējā brīdī Asins karalis pavēlēja saviem vīriem atkāpties un Dreiks atlaida bloku. Viņš piezemējās uz kājām, taču viņa impulss nebija pietiekams, lai saglabātu līdzsvaru starp stumšanu uz priekšu un svaru atpakaļ.
  
  Citiem vārdiem sakot, Bleika svars viņus atgrūda. Uz bezdibeni
  
  Dreiks apzināti nokrita sānis, iemetot visu ķermeni neveiklā manevrā. Bens izmisīgi satvēra spītīgo akmeni, bet joprojām drosmīgi turējās pie šautenes. Dreiks izdzirdēja pēkšņo rāvējslēdzēja skaņu, kas velkas uz augšu, un saprata, ka Komodo un Karina jau atrodas uz tā, tuvojoties viņam milzīgā ātrumā.
  
  Asins karaļa vīri devās gar dzegas uz gaiteņa aizmuguri, gandrīz spējot veikt pēdējo lēcienu uz plašo akmeņaino plato, kur sākās noslēpumainās kāpnes. Labā ziņa bija tā, ka viņu bija palikuši tikai ducis.
  
  Dreiks rāpoja pāri dzegai, pirms atsprādzēja Benu, un tad atļāva dažas sekundes atelpu, pirms apsēdās. Acs mirklī viņa acu priekšā pagāja Komodo un Karina, pāris graciozi un ne bez viegla viltīga smaida piezemējās.
  
  "Puisis nedaudz pieņēmās svarā." Dreiks norādīja uz Benu. "Pārāk daudz pilnu brokastu. Ar dejošanu nepietiek."
  
  "Grupa nedejo." Bens acumirklī atsita, kad Dreiks novērtēja viņu nākamo gājienu. Gaidīt pārējo komandu vai padzīt?
  
  "Haidens saka, ka dejojot jūs izskatāties kā Piksija Lota."
  
  "Buļņas".
  
  Komodo arī pieskatīja Kovaļenko cilvēkus. Kabelis atkal savilkās, un tie visi piespiedās pie sienas. Ātri pēc kārtas ieradās vēl divi Delta karavīri, kuru zābaki skaļi slīdēja pa smiltīm, kad viņi ātri apstājās.
  
  "Turpini kustēties." Dreiks pieņēma lēmumu. - Labāk nedod viņiem laiku pārdomām.
  
  Viņi skrēja pa dzega, ieroči gatavībā. Asins karaļa virzību uz brīdi slēpa akmeņainās sienas līkne, taču, kad Dreiks un viņa komanda šķērsoja līkumu, viņi ieraudzīja Kovaļenko un pārējos viņa vīrus jau uz akmeņainā plato.
  
  Viņš kaut kur pazaudēja vēl divus cilvēkus.
  
  Un tagad, šķiet, viņiem tika pavēlēts veikt ārkārtējus pasākumus. Vairāki cilvēki izņēma pārnēsājamos RPG granātmetējus.
  
  - Sasodīts, viņi ir piekrauti ar purnu! Dreiks kliedza, tad apstājās un pagriezās, viņa sirdij pēkšņi iegrimstot zemē. "Ak nē-"
  
  Atskanēja pirmais sitiens un no purna izšauta granātas svilpe. Pēdējie divi Delta karavīri steidzās lejup pa rāvējslēdzēju, mērķējot uz dzega, kad to trāpīja raķete. Viņš ietriecās sienā virs rāvējslēdzēja enkuriem un iznīcināja tos ar akmeņu, putekļu un slānekļa eksploziju.
  
  Līnija ir nokritusi. Karavīri aizlidoja melnā aizmirstībā, pat neizdvesot ne skaņu. Katrā ziņā tas bija vēl sliktāk.
  
  Komodo nolamājās, dusmām grozot viņa vaibstus. Viņi bija labi cilvēki, ar kuriem viņš gadiem ilgi bija trenējies un cīnījies. Tagad Delta komandā bija tikai trīs spēcīgi cilvēki, plus Drake, Ben un Karin.
  
  Dreiks kliedza un dzina viņus pa dzega, satracinājis apziņu, ka drīzumā tiks palaists jauns RPG. Izdzīvojušie skrēja pa dzega, ko vadīja spīduma spieķi un dzintara zibšņu pārpilnība. Katrs solis viņus tuvināja klinšainam plato, dīvainām kāpnēm un noslēpumainajam, bet neticamam skatam uz gigantisku troni, kas izvirzīts no klints sienas.
  
  Tika raidīts otrs RPG šāviens. Šis eksplodēja uz dzegas aiz skrējējiem, sabojājot, bet nesabojājot celiņu. Pat skrienot, izspiežot labāko no saviem saspringtajiem muskuļiem, Dreiks dzirdēja Kovaļenko kliedzam uz saviem vīriem, lai viņi uzmanās - dzega varētu būt viņu vienīgā izeja.
  
  Tagad Dreiks nonāca dzegas pakājē un ieraudzīja bezdibeni, pār kuru viņam bija jāpārlec, lai sasniegtu akmeņaino plato un stātos pretī Asins karaļa vīriem.
  
  Tas bija grandiozi.
  
  Patiesībā tik liels, ka viņš gandrīz sastinga. Gandrīz apstājās. Ne sev, bet Benam un Karīnai. No pirmā acu uzmetiena viņš nedomāja, ka viņi veiks lēcienu. Bet tad viņš nocietināja savu sirdi. Viņiem vajadzēja. Un nevarēja būt ne palēninājuma, ne atgriešanās. Viņi bija vienīgie cilvēki, kas spēja apturēt Asins karali un izbeigt viņa ārprātīgo plānu. Vienīgie cilvēki, kas spēj notriekt starptautiskā terorisma līderi un nodrošināt, ka viņam vairs nekad nav iespēju kādam nodarīt pāri.
  
  Bet skrienot viņš joprojām pusgriezās. "Neapstājies," viņš aicināja Benu. "Ticiet. Tu to vari izdarīt".
  
  Bens pamāja ar galvu, adrenalīns pārņēma viņa kājas un muskuļus un piepildīja tos ar gribasspēku, majestātiskumu un spēku. Dreiks pirmais trāpīja pa spraugu, lecot ar izstieptām rokām un joprojām šūpojot kājas, liekot loku pāri spraugai kā olimpietis.
  
  Tālāk nāca Bens, izstieptu roku, ar galvu sviestu uz visām pusēm, un viņa līdzsvara izjūta izšāvās cauri nerviem. Bet viņš piezemējās otrā pusē ar pāris centimetriem brīvu.
  
  "Jā!" viņš iesaucās, un Dreiks viņam uzsmaidīja. - Džesika Enisa tev neko nevar nodarīt, draugs.
  
  Pēc tam Komodo smagi piezemējās, gandrīz pagriežot ķermeni iekšā uz āru, uzreiz pagriežoties un palūkojoties uz Karīnu. Viņas lēciens bija pārsteidzošs. Kājas ir paceltas augstu, mugura ir izliekta, kustības masa uz priekšu.
  
  Un ideāla nosēšanās. Viņam sekoja pārējā Delta komanda.
  
  Dreiks pagriezās pret šokējošāko skatu, kādu viņš jebkad bija redzējis.
  
  Asins karalis un viņa vīri kliedza un vaidēja, lielākā daļa bija klāti ar asinīm un plaisām brūcēm, visi metās tieši pret viņiem un vicināja savus ieročus kā dēmoni no elles.
  
  Ir pienācis laiks pēdējai cīņai.
  
  
  Četrdesmit PIRMA NODAĻA
  
  
  Mets Dreiks neatlaidīgi stājās pretī Asins karalim aci pret aci.
  
  Viņa vīri ieradās pirmie, kliedzot, šautenēm šķindot un nažiem spraužoties un mirgojot kā zobeniem, atstarojot dzintara gaismu un projicējot savu uguni vairākos virzienos. Tika raidīti vairāki šāvieni, taču šajā attālumā un šajā testosterona un baiļu virpulī neviens nebija pareizi tēmēts. Tomēr aiz Dreika atskanēja ass sauciens, vēl viens kritušais Deltas karavīrs.
  
  Dreikam sāpēja muskuļi, it kā viņš cīnītos ar trīssimt mārciņu smagu gorillu. Asinis un netīrumi pārklāja viņa seju. Deviņi cilvēki uzbruka viņam, viņiem, bet viņš visus sakāva, jo aiz viņiem stāvēja Asins karalis, un nekas netraucēja viņam paziņot par savu atriebību.
  
  Vecais karavīrs bija atgriezies, civiliedzīvotāju seja tagad bija samazinājusies, un viņš bija atpakaļ tur, augstākajās rindās, kopā ar vissmagākajiem izsodāmajiem karavīriem.
  
  Viņš trāpīja trīs vīriešiem tieši sirdī. Ceturtajā viņš iekļuva, apgriežot ieroci, pilnībā sasitot vīrieša degunu un vienlaikus salaužot daļu vaiga kaula. Ir pagājušas trīs sekundes . Viņš juta, ka Delta komanda gandrīz bailēs atkāpjas no viņa, dodot viņam vietu darbam. Viņš atstāja viņus, lai cīnītos ar trim algotņiem, kamēr viņš pārcēlās uz vienu cilvēku un pašu Kovaļenko.
  
  Komodo iesita vīrietim ar galvu un ar vienu kustību iedūra otru. Karīna bija viņam blakus un neatkāpās. Ne uz sekundi. Viņa ar sejas plaukstu svieda sadurto vīrieti atmuguriski, un tam sekoja dūrienu kombinācija. Kad algotnis norūca un mēģināja savest kopā, viņa iejaucās un ar taekvondo paņēmienu iemeta viņu pār plecu.
  
  Līdz malai.
  
  Cilvēks paslīdēja, kliedzot, aiznesa bezdibenī. Karīna skatījās uz Komodo, pēkšņi sapratusi, ko viņa ir izdarījusi. Lielas komandas vadītāja ātri apdomājās un pateicās viņai, acumirklī novērtējot viņas rīcību un padarot tās aktuālas.
  
  Karīna dziļi ievilka elpu.
  
  Dreiks sastapa Asins karali.
  
  Beidzot.
  
  Pēdējais vīrietis bija izturējis īso cīņu un tagad gulēja pie kājām, saspiesta elpošanas caurule un salauztas abas plaukstas. Kovaļenko uzmeta vīrietim nicinošu skatienu.
  
  "Muļķis. Un vājš."
  
  "Visi vājie cilvēki slēpjas aiz savas bagātības un spēka izskata, ko tas viņiem sniedz."
  
  - Līdzība? Kovaļenko izvilka pistoli un iešāva vajājošajam sejā. "Vai tas nav spēks? Vai jūs domājāt, ka tas bija līdzīgi? Es aukstasinīgi katru dienu nogalinu cilvēku, jo varu. Vai tas ir kaut kāds spēks?
  
  "Tāpat kā jūs pavēlējāt Kenedija Mūra slepkavību? Kā ar manu draugu ģimenēm? Iespējams, kāda pasaules daļa tevi ir dzemdējusi, Kovaļenko, bet tā nebija prātīga daļa.
  
  Viņi pārvietojās ātri un vienlaikus. Divi ieroči, pistole un šautene, klikšķina vienlaikus.
  
  Abi ir tukši. Dubultklikšķi.
  
  "Nē!" Kovaļenko sauciens bija pilns ar bērnišķīgu dusmu. Viņš tika liegts.
  
  Dreiks iedūra ar nazi. Asins karalis parādīja savas ielu gudrības, noliecoties uz sāniem. Dreiks iemeta viņam šauteni. Kovaļenko sitienu pa pieri uzņēma bez raustīšanās, un tajā pašā laikā pats izvilka nazi.
  
  "Ja man pašam tevi jānogalina, Dreik..."
  
  "Ak, jā, jūs to darīsit," sacīja anglis. "Es neredzu nevienu citu apkārt. Tev nav neviena sasodītā šiliņa, draugs.
  
  Kovaļenko veica izrāvienu. Dreiks to redzēja palēninājumā. Kovaļenko varētu domāt, ka ir smagi audzis, varētu pat domāt, ka ir smagi trenējies, taču viņa treniņš nebija nekas, salīdzinot ar grūtībām un pārbaudījumiem, kādiem tika pakļauts Lielbritānijas SAS.
  
  Dreiks ienāca no sāna ar ātru celi, kas uz laiku paralizēja Kovaļenko un salauza vairākas ribas. Nopūta, kas izplūda no krieva mutes, acumirklī tika apslāpēta. Viņš atkāpās.
  
  Dreiks izlikās ātrā uzbrukumā, gaidīja Asins karaļa reakciju un uzreiz ar savu roku satvēra vīrieša labo roku. Ātrs pagrieziens lejup un Kovaļenko plaukstas locītava lūza. Un atkal krievs tikai šņukstēja.
  
  Viņus vēroja Komodo, Karins, Bens un atlikušais Deltas karavīrs.
  
  Asins karalis paskatījās uz viņiem nikni. "Tu nevari mani nogalināt. Jūs visi. Jūs nevarat mani nogalināt. Es esmu Dievs!"
  
  Komodo norūca. "Mēs nevaram tevi nogalināt, idiot. Tev nāksies kliegt. Bet es esmu pārliecināts, ka es ar nepacietību gaidu, kad varēšu jums palīdzēt izvēlēties, kurā elles bedrē jūs pavadīsit visu savu atlikušo dzīvi.
  
  "Cietums." Asins karalis nospļāva. "Neviens cietums mani neturēs. Man tas pieder nedēļas laikā."
  
  Komodo mute ielauzās smaidā. "Vairāki cietumi," viņš klusi teica. "Tie pat neeksistē."
  
  Kovaļenko uz brīdi izskatījās pārsteigts, bet tad viņa seju atkal aizsedza augstprātīgs plīvurs, un viņš atkal pagriezās pret Dreiku. "Un tu?" - viņš jautāja. - Tikpat labi tu varētu būt miris, ja man nebūtu tevi jādzen apkārt puspasaulei.
  
  - Miris? Dreiks piebalsoja. "Ir dažādi mirušo veidi. Jums tas būtu jāzina."
  
  Dreiks sita viņam pa viņa auksto, mirušo sirdi. Kovaļenko sastinga. No viņa mutes tecēja asinis. Ar žēlojošu saucienu viņš nokrita uz ceļiem. Apkaunojošas beigas Asins karalim.
  
  Dreiks par viņu pasmējās. "Viņš ir beidzis. Sasien viņam rokas un iesim."
  
  Bens runāja. "Es pierakstīju viņa runas modeļus." Viņš maigi teica, paceļot telefonu. "Mēs varam izmantot īpašu programmatūru, lai reproducētu viņa balsi. Met, mums viņš nav vajadzīgs dzīvs.
  
  Brīdis bija tikpat saspringts kā pēdējā sekunde pirms sprādziena. Dreika sejas izteiksme mainījās no rezignācijas uz tīru naidu. Komodo vilcinājās iejaukties, nevis aiz bailēm, bet gan no grūti nopelnītās cieņas, vienīgās cieņas, ko karavīrs var atpazīt. Karīna šausmās iepleta acis.
  
  Dreiks pacēla šauteni un uzsita ar cieto tēraudu pret Kovaļenko pieri.
  
  "Tu esi pārliecināts?"
  
  "Pozitīvi. Es redzēju viņu mirstam. ES tur biju. Viņš deva pavēli teroristu uzbrukumiem Havaju salām.Bens paskatījās apkārt istabā. - Pat elle to izspļaus.
  
  - Tur tu piederi. Dreika smaids bija auksts un drūms, kā Asins karaļa dvēsele. "Aiz elles vārtiem. Šeit jums jāpaliek, un šeit jums ir jāmirst."
  
  Kovaļenko žoklis bija cieši sažņaugts, aiz tā stāvēja četrdesmit nāves, trūkuma un asiņaina pagrimuma gadi. "Tu nekad mani nebiedē."
  
  Dreiks pētīja kritušo vīrieti. Viņam bija taisnība. Nāve viņam nekaitēs. Uz zemes nebija nekā, kas varētu nobiedēt šo cilvēku.
  
  Bet bija viena lieta, kas viņu salauza.
  
  "Tātad mēs jūs piesaistām šeit." Viņš nolaida šauteni, par lielu atvieglojumu Komodo. "Un mēs turpinām pieprasīt dārgumus. Tie bija jūsu dzīves meklējumi, un jūs nekad neuzzināsit, kas tas bija. Bet atzīmē manus vārdus, Kovaļenko, es to izdarīšu. "
  
  "Nē!" Krievu čīkstēšana bija acumirklīga. "Jūsu pretenzijas? Nē! Nekad. Tas ir mans. Tas vienmēr ir bijis mans. "
  
  Ar izmisīgu rēcienu Asins karalis izdarīja pēdējo izmisīgo grūdienu. Viņa seja bija sāpēs saviebta. No viņa sejas un rokām tecēja asinis. Viņš piecēlās un ielika savā lēcienā visas gribas un naida un slepkavības pilnas dzīves.
  
  Dreika acis pazibēja, viņa seja bija cieta kā granīts. Viņš ļāva Asins ķēniņam trāpīt sev, stingri stāvēdams, kamēr apmulsušais krievs iztērēja katru pēdējo savas enerģijas unci, veicot duci sitienu, sākumā smagi, bet ātri izgaisot.
  
  Tad Dreiks iesmējās, skaņa, kas bija nepārspējami drūma, skaņa bez mīlestības un apmaldījusies, iestrēgusi pusceļā starp šķīstītavu un elli. Kad bija iztērēta pēdējā Asins karaļa enerģija, Dreiks viņu pagrūda ar plaukstu un nostājās uz krūtīm.
  
  "Tas viss bija veltīgi, Kovaļenko. Tu zaudē".
  
  Komodo piesteidzās pie krieva un sasēja viņu, pirms Dreiks paspēja pārdomāt. Karīna palīdzēja novērst viņa uzmanību, norādot uz gandrīz vertikālajām kāpnēm un brīnišķīgo skatu uz melno troni, kas izvirzās ārā. No šejienes tas bija vēl satriecošāk. Radījums bija milzīgs un perfekti veidots, karājoties simts pēdu augstumā virs viņu galvām.
  
  "Pēc tevis".
  
  Dreiks novērtēja nākamo šķērsli. Kāpnes pacēlās nelielā leņķī apmēram simt pēdu garumā. Troņa apakšdaļa bija iegremdēta dziļi melnā krāsā, neskatoties uz daudzajiem dzintara spīdumiem, kas izkaisīti apkārt.
  
  "Man jāiet pirmajam," sacīja Komodo. "Man ir zināma kāpšanas pieredze. Mums vienlaikus jākāpj uz vairākiem pakāpieniem, pa ceļam ievietojot karabīnes, un tad jāpagarina drošības līnija līdz mūsu komandai.
  
  Dreiks ļāva viņam vadīt. Dusmas joprojām bija spēcīgas viņa smadzenēs, gandrīz nepārvaramas. Viņa pirksts joprojām jutās labi uz M16 sprūda. Bet tagad nogalināt Kovaļenko nozīmētu uz visiem laikiem saindēt viņa dvēseli, iestādot tumsu, kas nekad neizklīdīs.
  
  Kā varētu teikt Bens Bleiks, tas viņu pagrieztu uz tumšo pusi.
  
  Viņš sāka kāpt pa sienu pēc Komodo, jo viņam vajadzēja novērst uzmanību, jo pieauga nemitīga vēlme atriebties un mēģināja pārņemt viņu savā kontrolē. Straujš kāpums acumirklī sakoncentrēja viņa domas. Asins karaļa kliedzieni un vaidi izgaisa, kad tronis tuvojās un kāpnes kļuva grūtākas.
  
  Viņi devās augšā, Komodo vadīja ceļu, rūpīgi nostiprinot katru karabīni, pirms pārbaudīja tās svaru, pēc tam palaižot drošības virvi un nometot to savai komandai zemāk. Jo augstāk viņi uzkāpa, jo tumšāks kļuva. Katrs kāpņu pakāpiens bija izcirsts dzīvajā klintī. Pieceļoties, Dreiks sāka just bijību. Viņus gaidīja kāds neticams dārgums; viņš to juta savās zarnās.
  
  Bet tronis?
  
  Sajutis absolūtu tukšumu aiz muguras, viņš apstājās, savāca drosmi un paskatījās lejup. Bens cīnījās, iepletām acis un nobijies. Dreiks izjuta simpātijas un mīlestību pret savu jauno draugu, kas nebija redzēts kopš Kenedija nāves. Viņš redzēja, ka palikušais Deltas karavīrs mēģināja palīdzēt Karīnai, un pasmaidīja, kad viņa viņam pamāja. Viņš sniedza Benam palīdzīgu roku.
  
  "Beidziet to darīt no sevis, Bleik. Iesim."
  
  Bens paskatījās uz viņu, un viņa prātā atskanēja salūts. Kaut kas Dreika acīs vai viņa balss tonī viņu sajūsmināja, un viņa sejā parādījās cerības.
  
  "Paldies Dievam, ka esat atgriezies."
  
  Ar Dreika palīdzību Bens uzkāpa ātrāk. Nāvējošais tukšums aiz viņiem tika aizmirsts, un katrs solis kļuva par soli pretī atklājumam, nevis briesmām. Troņa apakšdaļa nāca arvien tuvāk un tuvāk, līdz tā bija aizkustinošā attālumā.
  
  Komodo uzmanīgi nokāpa pa kāpnēm un uzkāpa pašā tronī.
  
  Pēc minūtes viņu uzmanību piesaistīja viņa pievilcīgais amerikāņu akcents. "Ak Dievs, jūs, puiši, tam neticēsit."
  
  
  CETRdesmit OTRĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks pārlēca pāri nelielai spraugai un piezemējās tieši uz platā laukakmens, kas veidoja troņa pakājē. Viņš gaidīja, kad ieradīsies Bens, Karīna un pēdējie Deltas karavīri, pirms paskatījās uz Komodo.
  
  "Kas tev tur augšā ir?"
  
  Delta Team vadītājs uzkāpa uz troņa sēdekļa. Tagad viņš devās uz malu un skatījās uz viņiem
  
  "Tas, kurš uzcēla šo troni, nodrošināja ne pārāk slepenu eju. Šeit, aiz troņa aizmugures, ir sētas durvis. Un viņi bija atvērti."
  
  "Netuvojies šim," Dreiks ātri sacīja, domājot par slazdu sistēmām, kurām viņi bija gājuši garām. "Cik mēs zinām, tas pagriež slēdzi, kas nosūta šo troni tieši uz leju."
  
  Komodo izskatījās vainīgs. "Labs zvans. Problēma ir tāda, ka man jau ir. Labās ziņas ir..." viņš pasmīnēja. "Nav slazdu."
  
  Dreiks pastiepa roku. "Palīdzi man piecelties."
  
  Viens pēc otra viņi uzkāpa uz obsidiāna troņa sēdekļa. Dreiks kādu brīdi apgriezās un pavēra skatu uz bezdibeni.
  
  Tieši pretī, pāri milzīgai aizai, viņš ieraudzīja to pašu akmens balkonu, kuru viņi bija ieņēmuši iepriekš. Balkons, no kura izgāja kapteinis Kuks. Balkons, kur Asins karalis, visticamāk, zaudēja pēdējās veselā saprāta paliekas. Likās, ka tie bija tuvu pie rokas, taču tā bija mānīga jūdze.
  
  Dreiks savilkās grimasē. - Šis tronis, - viņš maigi teica. "Tas tika būvēts, lai..."
  
  Bena kliedziens viņu pārtrauca. "Mets! Asins elle. Tu neticēsi."
  
  Tas nebija šoks drauga balsī, kas izsūtīja bailes caur Dreika nervu galiem, bet gan priekšnojautas sajūta. Priekšnojauta.
  
  "Kas tas ir?"
  
  Viņš pagriezās. Viņš redzēja to, ko redzēja Bens.
  
  "Brauc mani."
  
  Karīna viņus izgrūda. "Kas tas ir?" Tad arī viņa to ieraudzīja. "Nekad".
  
  Viņi paskatījās uz troņa aizmuguri, augsto stāju, uz kuras kāds varēja balstīties, un daļu, kas veidoja aizmugurējās durvis.
  
  To klāja tagad pazīstami virpuļi - seni simboli, kas šķita kaut kāda veida rakstība - un tie paši simboli, kas bija ierakstīti abās laika ceļošanas ierīcēs, kā arī lielajā arkā zem Dimanta galvas, ko Kuks sauca. elles vārti.
  
  Tie paši simboli, ko Torstens Dāls nesen atklāja dievu kapā, tālu Islandē.
  
  Dreiks aizvēra acis. "Kā tas var notikt? Kopš mēs pirmo reizi dzirdējām par deviņām asiņainajām Odina lauskas, man šķiet, ka es dzīvoju sapnī. Vai arī murgs."
  
  "Varu derēt, ka mēs vēl neesam pabeiguši ar deviņām daļām," sacīja Bens. "Tā ir jābūt manipulācijai. Augstākā kārtība. It kā mēs būtu ievēlēti vai kaut kas cits.
  
  "Drīzāk kā nolādēts." Dreiks norūca. "Un pametiet Zvaigžņu karu sūdus."
  
  "Es mazliet mazāk domāju par Skaivokeru, nedaudz vairāk par Čaku Bartovski," Bens sacīja ar vieglu smaidu. "Tāpēc, ka mēs esam dīķi un viss."
  
  Komodo nepacietīgi skatījās uz slepenajām durvīm. "Vai mums vajadzētu turpināt? Mani cilvēki atdeva savu dzīvību, lai palīdzētu mums nokļūt tik tālu. Viss, ko mēs varam darīt pretī, ir atrast galu šim elles caurumam.
  
  "Komodo," Dreiks teica. "Šīs ir beigas. Jābūt."
  
  Viņš izspiedās garām lielās grupas vadītājam un iekļuva milzīgajā ejā. Telpa jau bija lielāka par durvīm, kas tajās veda iekšā, un, ja tas bija iespējams, Dreiks juta, ka eja paplašinās, sienas un griesti attālinās arvien tālāk, līdz...
  
  Auksts, ass vējiņš glāstīja viņa seju.
  
  Viņš apstājās un nometa kvēlspuldzi. Vājā gaismā viņš izšāva dzintara raķeti. Viņš lidoja uz augšu, uz augšu, uz augšu, tad zemāk un zemāk, neatrodot atbalstu. Neatrodot griestus, dzegas vai pat grīdu.
  
  Viņš izšāva otro signālraķeti, šoreiz pa labi. Un atkal dzintara uzlējums pazuda bez pēdām. Viņš salauza vairākas kvēlspuldzes un meta tās uz priekšu, lai apgaismotu viņu ceļu.
  
  Milzīgā klints mala beidzās sešas pēdas viņiem priekšā.
  
  Dreiks jutās ļoti reibonis, bet piespieda sevi turpināt. Vēl daži soļi, un viņš atradās aci pret aci ar tukšumu.
  
  "Es neko neredzu. Muļķības".
  
  "Mēs nevarējām nobraukt visu šo ceļu, ja sasodītā tumsa netraucētu." Karīna izteica visu domas. - Mēģini vēlreiz, Dreik.
  
  Viņš raidīja tukšumā trešo zibspuldzi. Kamēr tas lidoja, šis kadrs iezīmēja dažus vājus punktus. Otrā bezdibeņa pusē bija kaut kas. Milzīga ēka.
  
  "Kas tas bija?" Bens bijībā nopūtās.
  
  Zibspuldze ātri izgaisa, īsa dzīvības dzirksts uz visiem laikiem pazuda tumsā.
  
  "Pagaidiet tur," sacīja pēdējais palikušais Deltas karavīrs, vīrietis ar izsaukuma zīmi Merlins. "Cik dzintara zibšņu mums ir palicis?"
  
  Dreiks pārbaudīja savas siksnas un mugursomu. Komodo darīja to pašu. Skaits, ko viņi izdomāja, bija apmēram trīsdesmit.
  
  "Es zinu, ko tu domā," sacīja Komodo. - Uguņošana, vai ne?
  
  "Vienreiz," drūmi sacīja Merlins, komandas ieroču eksperts. "Noskaidrojiet, ar ko mums ir darīšana, un pēc tam nogādājiet to atpakaļ uz vietu, kur varam izsaukt atbalstu."
  
  Dreiks pamāja. "Piekrītu". Viņš nolika duci signālraķešu atgriešanās braucienam un tad sagatavojās. Komodo un Merlins pienāca klāt un nostājās viņam blakus malā.
  
  "Gatavs?"
  
  Viens pēc otra strauji pēc kārtas izšāva raķeti pēc raķetes augstu gaisā. Dzintara gaisma spilgti pazibēja savā augstākajā punktā un izstaroja žilbinošu mirdzumu, kas kliedēja tumsu.
  
  Pirmo reizi vēsturē dienas gaisma ienāca mūžīgā tumsā.
  
  Pirotehniskais priekšnesums sāka pieņemties spēkā. Kad zibspuldze pēc zibspuldzes turpināja šaut un eksplodēt, pirms lēnām nolaidās, milzīgā struktūra gigantiskās alas otrā galā iedegās.
  
  Bens noelsās. Karīna iesmējās. "Izcili".
  
  Kamēr viņi ar izbrīnu vēroja, piķa tumsa tika aizdedzināta un sāka parādīties satriecoša struktūra. Vispirms aizmugurējā sienā izgrebta arku rinda, tad otra rinda zem tām. Tad kļuva skaidrs, ka arkas patiesībā ir nelielas telpas - nišas.
  
  Zem otrās rindas viņi ieraudzīja trešo, pēc tam ceturto un tad rindu pēc rindas, kad pa lielo sienu slīdēja acis gaismas. Un katrā nišā milzīgi mirdzoši dārgumi atspoguļoja dreifējošās dzintara elles mirkļa krāšņumu.
  
  Bens bija apstulbis. "Šis... šis ir..."
  
  Dreiks un Delta komanda turpināja izšaut raķeti pēc raķetes. Likās, ka viņu dēļ masīvā kamera uzliesmoja liesmās. Lielisks ugunsgrēks izcēlās un plosījās viņu acu priekšā.
  
  Beidzot Dreiks izšāva pēdējo signālraķeti. Pēc tam viņš veltīja brīdi, lai novērtētu satriecošo atklāsmi.
  
  Bens stostījās. "Tas ir milzīgs... tas ir..."
  
  - Vēl viens dievu kaps. Dreiks beidza ar vairāk bažām savā balsī nekā pārsteigumu. "Vismaz trīs reizes vairāk nekā Islandē. Jēzu Kristu, Ben, kas, pie velna, notiek?
  
  
  * * *
  
  
  Atpakaļceļš, lai gan joprojām bija briesmu pilns, prasīja pusi laika un pusi pūļu. Vienīgais lielais šķērslis bija liela plaisa, kur viņiem bija jāuzstāda vēl viena rāvējslēdzēja līnija, lai atgrieztos pāri, lai gan iekāres istaba puišiem vienmēr bija problēma, kā Karīna norādīja, skatoties uz Komodo.
  
  Atgriežoties caur Kuka Hellgate arku, viņi stomījās pa lavas cauruli atpakaļ uz virsmu.
  
  Dreiks pārtrauca ilgu klusumu. "Oho, šī šobrīd ir labākā smarža pasaulē. Beidzot svaigs gaiss."
  
  Mano Kinimaki balss atskanēja no apkārtējās tumsas. - Ievelciet to havajiešu svaigā gaisa elpu, cilvēk, un jūs būtu tuvāk savam mērķim.
  
  No pustumsas iznira cilvēki un sejas. Tika iedarbināts ģenerators, kas aizdedza steigā uzceltu gaismas virteņu komplektu. Lauka galds tika uzcelts. Komodo ziņoja par viņu atrašanās vietu, tiklīdz viņi sāka kāpt pa lavas cauruli. Bena signāls atgriezās, un viņa mobilais tālrunis četras reizes iepīkstējās ar automātisko atbildētāju. Karīna darīja to pašu. Vecākiem bija atļauts zvanīt.
  
  "Tikai četras reizes?" Dreiks smaidot jautāja. "Viņi noteikti tevi aizmirsa."
  
  Tagad Heidens gāja viņiem pretī, nobružāts, nogurušā izskata Heidens. Bet viņa pasmaidīja un kautrīgi apskāva Benu. Alisija viņai sekoja, slepkavnieciskām acīm uzlūkodama Dreiku. Un ēnā Dreiks ieraudzīja Meju ar šausmīgu spriedzi viņas sejā.
  
  Bija gandrīz pienācis viņu aprēķinu laiks. Visvairāk par to šķita japāņi, nevis angļi.
  
  Dreiks nokratīja no pleciem tumšo depresijas mākoni. Viņš to visu pabeidza, uzmetot sasieto, aizsprostoto Asins karaļa figūru uz nelīdzenās zemes pie viņu kājām.
  
  "Dmitrijs Kovaļenko". Viņš norūca. "Zvanu gala karalis. Izvirtīgākais šāda veida. Vai kāds vēlas pāris sitienus?"
  
  Tajā brīdī Džonatana Geitsa figūra izpaudās no pieaugošā trokšņa ap pagaidu nometni. Dreiks samiedza acis. Viņš zināja, ka Kovaļenko personīgi nogalināja Geitsa sievu. Geitsam bija vairāk iemeslu kaitēt krievam nekā pat Dreikam un Alisijai.
  
  "Izmēģiniet". Dreiks nošņācās. "Necilvēkam tik un tā visas rokas un kājas cietumā nebūs vajadzīgas."
  
  Viņš redzēja, kā Bens un Karīna satraucas un novērsās. Tajā brīdī viņš ieraudzīja vīrieti, par kuru bija kļuvis. Viņš redzēja rūgtumu, atriebīgās dusmas, naida un aizvainojuma spirāli, kas novedīs pie tā, ka viņš kļūs par kaut ko līdzīgu pašam Kovaļenko, un zināja, ka visas šīs emocijas viņu saēdīs un galu galā mainīs, pārvērtīs par citu cilvēku. Tās bija beigas, kuras neviens no viņiem nevēlējās...
  
  ... Tas ir, Elisone vai Kenedijs.
  
  Viņš arī novērsās un aplika savu roku ap katru Bleika plecu. Viņi paskatījās uz austrumiem, garām šūpojošām palmu rindām, uz tālu mirdzošām gaismām un viļņojošu okeānu.
  
  "Šāds skats var mainīt cilvēku," sacīja Dreiks. "Lai viņam dotu jaunu cerību. Laiks ir dots."
  
  Bens runāja, nepagriežoties. "Es zinu, ka jūs šobrīd vēlaties saņemt Dinoroc citātu, bet es jums to nesniegšu. Tā vietā es varētu citēt dažas atbilstošas rindiņas no "Haunted". Kā ar šo?
  
  "Vai jūs šobrīd citējat Teilori Sviftu? Kas tur nogāja greizi?"
  
  "Šī dziesma ir tikpat laba kā jebkura jūsu Dinorocks. Un tu to zini".
  
  Bet Dreiks to nekad neatzītu. Tā vietā viņš klausījās pļāpāšanā, kas atskanēja viņiem aiz muguras. Teroristu plāni tika izjaukti gudri un ātri, taču joprojām bija daži upuri. Neizbēgamas sekas, saskaroties ar fanātiķiem un vājprātīgiem. Valstī valdīja sēras. Prezidents bija ceļā un jau bija solījis vēl vienu pilnīgu ASV remontu. izlūkošanas sistēmu, lai gan joprojām nebija skaidrs, kā kāds varētu liegt Kovaļenko īstenot divdesmit gadus izstrādātu plānu, kad visu šo laiku viņš tika uzskatīts tikai par mītisku figūru.
  
  Ļoti līdzīgi dieviem un viņu mirstīgajām atliekām, kuras viņi tagad atrada.
  
  Tomēr mācības tika gūtas, un ASV un citas valstis bija apņēmības pilnas to visu ņemt vērā.
  
  Jautājums par apsūdzībām, kas izvirzītas tiem varas cilvēkiem, kuri rīkojās piespiedu kārtā un baidoties par savu tuvinieku labklājību, tiesu sistēmu saistīs gadiem ilgi.
  
  Bet Asins karaļa gūstekņi tika atbrīvoti un atkal satikās ar saviem mīļajiem. Geitss solīja, ka Kovaļenko tā vai citādi būs spiests atteikties no asiņainās atriebības. Harisons atkal satikās ar savu meitu, lai arī uz neilgu laiku, un šīs ziņas tikai padarīja Dreiku sarūgtinājumu.
  
  Ja viņa paša meita piedzimtu, viņu mīlētu un pēc tam nolaupītu, vai viņš darītu to pašu, ko Harisons?
  
  Protams, viņš to darītu. Jebkurš tēvs pārvietotu debesis un zemi un visu, kas pa vidu, lai glābtu savu bērnu.
  
  Heidens, Geitss un Kinimaka attālinājās no trokšņa, līdz atradās blakus Dreikam un viņa grupai. Viņš priecājās, ka kopā ar viņiem redzēja arī Komodo un izdzīvojušo Deltas karavīru Merlinu. Saiknes, kas tika izveidotas sadraudzībā un darbībā, bija mūžīgas.
  
  Heidens jautāja Geitsam par kādu puisi vārdā Rasels Keimens. Šķita, ka šis cilvēks ir nomainījis Torstenu Dālu Islandes operācijas vadītāja amatā, viņa pavēles nāca no pašas augšas... un, iespējams, pat no miglainas un tālas vietas virs tās. Likās, ka Kaimans ir skarbs un nesaudzīgs cilvēks. Viņš parasti bija atbildīgs par slēptajām operācijām, un tika baumots, ka viņš ir vēl slēptākas un izvēlētās operācijas gan mājās, gan ārvalstīs.
  
  "Kaimans ir problēmu risinātājs," sacīja Geitss. "Bet ne tikai tas. Redziet, šķiet, ka neviens nezina, kurš viņš ir problēmu risinātājs. Viņa klīrenss pārsniedz augstāko līmeni. Viņa piekļuve ir tūlītēja un beznosacījuma. Bet, kad tiek stumts, neviens nezina, pie kā viņš patiesībā strādā.
  
  Iezvanījās Dreika mobilais telefons un nolika klausuli. Viņš pārbaudīja ekrānu un ar gandarījumu ieraudzīja, ka zvanītājs ir Torstens Dāls.
  
  "Ei, tas ir traks zviedrs! Kā tev iet, draugs? Vai jūs joprojām runājat kā āksts?"
  
  "Šķiet, ka tā. Es esmu mēģinājis ar kādu sazināties stundām ilgi, un es tevi sapratu. Liktenis man nav laipns. "
  
  "Tev ir paveicies, ka esat ieguvis kādu no mums," Dreiks sacīja. "Tās ir bijušas smagas dažas dienas."
  
  "Nu, tas drīz kļūs vēl skarbāks." Dāls ir atgriezies.
  
  "ES šaubos par to-"
  
  "Klausies. Mēs atradām zīmējumu. Karte, lai būtu precīzāk. Lielāko daļu no tā mums izdevās atšifrēt, pirms Kaimans to klasificēja kā augstākā līmeņa drošības problēmu. Starp citu, vai Heidens vai Geitss kaut ko par viņu zināja?
  
  Dreiks neizpratnē pamirkšķināja acis. "Kaimans? Kas pie velna ir šis Kaimans? Un ko Heidens un Geitss zina?
  
  "Nav svarīgi. Man nav daudz laika." Pirmo reizi Dreiks apzinājās, ka viņa draugs runā čukstus un steidzas. "Skaties. Mūsu atrastā karte norāda vismaz uz trīs kapu atrašanās vietu. Vai jūs to sapratāt? Ir trīs dievu kapenes."
  
  "Mēs tikko atradām otru." Dreiks juta, ka no viņa izstājas elpa. "Tas ir milzīgs."
  
  "ES tā domāju. Tad šķiet, ka karte ir precīza. Bet, Dreik, tev tas ir jādzird, trešais kaps ir lielākais no visiem, un tas ir vissliktākais.
  
  - Sliktāk?
  
  "Piepildīts ar visbriesmīgākajiem dieviem. Tiešām zemiski. Ļaunās būtnes. Trešais kaps bija kaut kas līdzīgs cietumam, kur nāve tika piespiesta, nevis pieņemta. Un Dreiks..."
  
  "Kas?"
  
  "Ja mums ir taisnība, es domāju, ka tajā ir atslēga uz kaut kādu pastardienas ieroci."
  
  
  ČETRDESMIT TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Laikā, kad Havaju salās ir iestājusies kārtējā tumsa un ir sākušies kāda senā megaplāna nākamie posmi, Dreiks, Alisija un Meja ir visu atstājuši aiz muguras, lai uz visiem laikiem izbeigtu savu krīzi.
  
  Nejauši viņi izvēlējās dramatiskāko vidi no visiem. Waikiki pludmale ar siltu Kluso okeānu, ko spoži apgaismo pilnmēness vienā pusē un liesmojošu tūristu viesnīcu rindas otrā pusē.
  
  Taču šovakar tā bija vieta bīstamiem cilvēkiem un skarbām atklāsmēm. Trīs dabas spēki satikās tikšanās reizē, kas uz visiem laikiem mainīja viņu dzīves gaitu.
  
  Dreiks ierunājās pirmais. "Jums abiem man jāpasaka. Kas nogalināja Velsu un kāpēc. Tāpēc mēs esam šeit, tāpēc vairs nav jēgas dauzīties pa krūmiem."
  
  "Tas nav vienīgais iemesls, kāpēc mēs esam šeit." Alisija nikni paskatījās uz Maiju. "Šis elfs palīdzēja nogalināt Hadsonu, nepieminot viņas mazo māsu. Ir pienācis laiks man un manam vīrietim atriebties vecmodīgi."
  
  Maija lēnām pakratīja galvu. "Tā nav patiesība. Tavs resnais, idiotiskais draugs...
  
  - Tad Velsa garā. Alisija nošņāca. "Kaut man būtu brīvs laiks!"
  
  Alisija pakāpās uz priekšu un spēcīgi iesita Mejai pa seju. Mazā japāniete satrūkās, tad paskatījās uz augšu un pasmaidīja.
  
  "Tu atcerējies".
  
  "Ko tu man teici, ka nākamreiz, kad es tevi sitīšu, man tev būtu jāsit kā vīrietim? Jā, jūs nevēlaties kaut ko tādu aizmirst."
  
  Alisija atlaida sitienu viļņus. Maija atkāpās, satverot visus plaukstas. Smiltis ap viņiem sašķobījās, un to straujās kājas tos sadragāja haotiskos veidos. Reiz Dreiks mēģināja iejaukties, taču sitiens pa labo ausi lika viņam aizdomāties.
  
  "Tikai nenogaliniet viens otru."
  
  "Es neko nevaru apsolīt," Alisija nomurmināja. Viņa nokrita un sagrieza Mei labo kāju. Mai ar ņurdēšanu piezemējās, smiltīm spiežot viņai uz galvas. Kad Alisija tuvojās, Maija iesvieda viņai sejā sauju smilšu.
  
  "Kuce".
  
  "Tas viss ir godīgi..." Maija izlēca. Abas sievietes saskārās aci pret aci. Alisija bija pieradusi pie tuvcīņas un izdarīja spēcīgus sitienus ar elkoņiem, dūrēm un plaukstām, taču Mai katru no viņiem satvēra vai izvairījās un atbildēja līdzīgi. Alisija satvēra Meju aiz jostas un mēģināja viņu izbalansēt, taču viss, ko viņa izdarīja, bija daļēji noplēsis Mejas bikšu augšdaļu.
  
  Un atstājiet Alisijas aizsardzību plaši atvērtu.
  
  Dreiks mirkšķināja acis, vērojot notikumu attīstību. "Tagad tas vairāk atgādina patiesību." Viņš atkāpās. "Turpināt".
  
  Mei pilnībā izmantoja Alisijas kļūdu, un pret Mei klases karotāju varēja būt tikai viens. Sitieni lija pār Alisiju, un viņa atkāpās, labā roka agonijā ļengani karājās, krūšu kauls dega no vairākiem sitieniem. Vairums karotāju būtu padevušies pēc diviem vai trim sitieniem, taču Alisija bija izgatavota no stingrāka materiāla, un pat beigās viņa gandrīz sarosījās.
  
  Viņa metās atpakaļ pa gaisu, spārdīja un apdullināja Mai ar divkāršu sitienu pa vēderu. Alisija ielidoja uz muguras smiltīs un apgrieza visu ķermeni otrādi.
  
  Tikai, lai saskartos ar vissarežģītākās kārtas augu seju. Sitiens pa vēderu būtu izsitis Halku, taču tas Maiju pat neapturēja. Viņas muskuļi viegli pārtvēra sitienu.
  
  Alisija nokrita, gaisma gandrīz nodzisa. Viņas acu priekšā peldēja zvaigznes, nevis tās, kas mirgo naksnīgajās debesīs. Viņa ievaidējās. - Sasodīti labs kadrs.
  
  Bet Meja jau bija pievērsusies Dreikam.
  
  "Es nogalināju Velsu, Dreik. ES izdarīju".
  
  "Es to sapratu iepriekš," viņš teica. "Tev noteikti bija iemesls. Kas tas bija?"
  
  - Jūs tā neteiktu, ja es nogalinātu veco stulbi. Alisija ievaidējās zem viņiem. - Tu mani nosauktu par stulbu.
  
  Dreiks viņu ignorēja. Maija izkratīja smiltis no saviem matiem. Pēc minūtes viņa dziļi ievilka elpu un ieskatījās viņam acīs.
  
  "Kas tas ir?"
  
  "Divi iemesli. Pirmkārt un galvenokārt, viņš uzzināja par Čikas nolaupīšanu un draudēja jums to pastāstīt.
  
  "Bet mēs varētu runāt par..."
  
  "Es zinu. Tā ir tikai neliela daļa. "
  
  Tikai neliela daļa, viņš domāja. Vai Mai māsas nolaupīšana bija neliela daļa?
  
  Tagad Alisija ar pūlēm piecēlās kājās. Arī viņa pagriezās pret Dreiku, viņas acīs bija neraksturīgas bailes.
  
  "Es zinu," Meja iesāka, tad arī norādīja uz Alisiju. "Mēs zinām kaut ko daudz sliktāku. Kaut kas šausmīgs..."
  
  "Dievs, ja tu šo nepublicēsi, es jums abiem iešaušu galvā, sasodīts."
  
  "Pirmkārt, jums jāzina, ka Velss nekad neteiks jums patiesību. Viņš bija S.A.S. Viņš bija virsnieks. Un viņš strādāja nelielā organizācijā, kas atrodas tik augstu pārtikas ķēdē, ka tā pārvalda valdību.
  
  "Tiešām? Par ko?" Dreika asinis pēkšņi sastinga viņa vēnās.
  
  - Ka jūsu sieva Elisone tika nogalināta.
  
  Viņa mute kustējās, bet neizdvesa skaņu.
  
  "Tu esi pārāk tuvu kādam. Viņiem vajadzēja, lai jūs atstātu šo pulku. Un viņas nāve lika jums pamest.
  
  "Bet es grasījos doties prom. Es grasījos pamest SAS viņas dēļ!
  
  "Neviens to nezināja," Mai maigi teica. - Pat viņa to nezināja.
  
  Dreiks pamirkšķināja acis, jo acu kaktiņos sajuta pēkšņu mitrumu. "Viņai bija mūsu bērns."
  
  Maija skatījās uz viņu ar pelēku seju. Alisija novērsās.
  
  "Es nekad nevienam neesmu teicis," viņš teica. "Nekad".
  
  Havaju nakts stenēja visapkārt, augstais sērfs čukstēja sen aizmirstas seno cilvēku dziesmas, zvaigznes un mēness skatījās lejup tikpat bezkaislīgi kā jebkad, glabājot noslēpumus un klausoties solījumus, ko cilvēks bieži var dot.
  
  "Un ir vēl kaut kas," Maija ierunājās tumsā. "Es pavadīju daudz laika kopā ar Velsu, kad bijām tūrē pa Maiami. Kamēr mēs bijām tajā viesnīcā, ziniet, tajā, kas tika sapūsta gabalos, es dzirdēju viņu pa telefonu vismaz pusduci reižu ar vīrieti...
  
  "Kura persona?" Dreiks ātri teica.
  
  "Vīrieša vārds bija Kaimens. Rasels Kaimans."
  
  
  BEIGAS
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Deivids Līdbīters
  Uz četriem zemes stūriem
  
  
  PIRMĀ NODAĻA
  
  
  Aizsardzības ministre Kimberlija Krova piecēlās sēdus ar pieaugošu nemiera sajūtu viņas jau pukstošajā sirdī. Jāatzīst, ka viņa šajā darbā nebija ilgi, taču viņa zināja, ka ne katru dienu kāds četrzvaigžņu armijas ģenerālis un augsta ranga CIP amatpersona pieprasīja audienci ar kādu viņas amatā.
  
  Tā bija neliela, daļēji tumša, bet grezna istabiņa viesnīcā Vašingtonas centrā; vieta, pie kuras viņa bija pieradusi, kad lietām vajadzēja mazliet vairāk takta nekā parasti. Vājš apgaismojums vāji atspīdēja no simtiem zelta un masīvkoka ozola gabalu, piešķirot telpai neformālāku gaisu un izceļot šeit satikto cilvēku vaibstus un arvien mainīgās izpausmes. Krovs gaidīja, kad pirmais no viņiem runās.
  
  Marks Digbijs, CIP cilvēks, uzreiz pievērsās lietas būtībai. "Jūsu komanda ir novārtā, Kimberlij," viņš teica, un viņa tonis caurvij atmosfēru kā skābs metāls. "Raksta pats savu biļeti."
  
  Krovs, kurš bija gaidījis šo kodīgo uzbrukumu, ienīda doties aizsardzībā, taču viņam īsti nebija izvēles. Pat runājot, viņa zināja, ka tas ir tieši tas, ko Digbijs vēlas. "Viņi vērsās tiesā. Laukā. Man tas var nepatikt, Mark, bet es pie tā palieku.
  
  "Un tagad mēs esam atpalikuši," ģenerālis Džordžs Glīsons neapmierināts nomurmināja. Viņam rūpēja tikai jauna saderināšanās.
  
  "Cīņā par tā saucamajām "atpūtas vietām"? Braucēji? Lūdzu. Mūsu labākie prāti vēl nav uzlauzuši kodu.
  
  "Palieciet pie tā, vai ne?" Digbijs turpināja, it kā Glīsons nebūtu to pārtraucis. "Kā ir ar viņu lēmumu nogalināt civiliedzīvotāju?"
  
  Vārna atvēra muti, bet neko neteica. Labāk to nedarīt. Digbija nepārprotami zināja vairāk nekā viņa, un grasījās to izmantot katru pēdējo.
  
  Viņš paskatījās tieši uz viņu. "Kas par to, Kimberlij?"
  
  Viņa skatījās atpakaļ uz viņu, neko nesakot, gaiss tagad sprakšķēja starp viņiem. Bija skaidrs, ka Digbijs salūzīs pirmais. Vīrietis praktiski saviebās savā vajadzībā dalīties, izliet dvēseli un veidot to atbilstoši savam domāšanas veidam.
  
  "Vīrietis vārdā Džošua Vidals viņiem palīdzēja izmeklēšanā. Mana lauka komanda nezināja, kāpēc viņi meklēja viņu, vai kāpēc viņi izslēdza visas kameras novērošanas telpā," viņš apstājās, "līdz viņi vēlāk pārbaudīja un atrada..." Viņš pakratīja galvu, izliekoties sarūgtinātam nekā lielākā daļa. ziepju operas zvaigznes.
  
  Krovs lasīja starp rindām, sajūtot daudzos sūdu slāņus. "Vai jums ir pilns ziņojums?"
  
  "ES ticu". Digbijs izlēmīgi pamāja. "Šovakar tas būs uz jūsu galda."
  
  Krovs klusēja par visu, ko viņa zināja par pēdējo misiju. SPEAR komanda sazinājās - tik tikko -, taču viņi maz zināja par notikušo. Tomēr šī Džošua Vidala slepkavība, ja tā ir patiesa, komandai radīs dziļas un tālejošas sekas. Ja tam pievieno Marku Digbiju, kurš bija viens no tiem cilvēkiem, kurš ar prieku izlaboja jebkuru kļūdu, kas veicināja viņa paša mērķu sasniegšanu, un Heidena komandu varētu viegli nosaukt par ASV apkaunojumu. Viņus var izformēt, klasificēt kā bēgļus, lai arestētu, vai... vēl ļaunāk.
  
  Viss bija atkarīgs no Digbija plāna.
  
  Krovai bija jābūt ļoti uzmanīgai, ņemot vērā savu diezgan sarežģīto karjeru. Lai tiktu tik tālu, sasniegtu tik augstu, nebija bez briesmām - un daži joprojām slēpās aiz viņas.
  
  Ģenerālis Glīsons iesmējās. "Tas neko nevirza uz priekšu. Īpaši tie puiši, kas strādā šajā jomā.
  
  Krovs pamāja ģenerālim. "Es piekrītu, Džordž. Taču SPEAR bija un joprojām ir viena no mūsu efektīvākajām komandām kopā ar SEAL 6 un 7 komandām. Tās ir... unikālas daudzējādā ziņā. Es domāju burtiski, ka pasaulē nav citas tādas komandas kā viņi.
  
  Digbija skatiens bija grūts. "Es to redzu kā ļoti nedrošu stāvokli, nevis pārāku stāvokli. Šīm SWAT komandām ir vajadzīgas īsākas pavadas, nevis vaļīgākas ķēdes.
  
  Krovs nojauta, ka atmosfēra kļūst arvien sliktāka, un viņš zināja, ka viss pasliktināsies. "Jūsu komanda ir aizgājusi no sliedēm. Viņiem ir iekšējas problēmas. Ārējie noslēpumi, kas vēl varētu iekost mums visiem dupsi..." Viņš apstājās.
  
  Ģenerālis Glīsons atkal nomurmināja. "Pēdējais, kas mums nepieciešams, ir, lai ASV nolīgta negodīgu starptautisku uzņēmumu komanda traks ārzemēs, radot vēl vienu vētru. Labāk pārtraucam saites, kamēr varam."
  
  Krova nespēja noslēpt savu pārsteigumu. "Par ko tu runā?"
  
  "Mēs neko nesakām." Digbijs paskatījās uz sienām, it kā cerētu ieraudzīt Dumbo ausis.
  
  "Vai jūs sakāt, ka viņus vajadzētu arestēt?" viņa nospieda.
  
  Digbijs gandrīz nemanāmi pakratīja galvu; tikko pamanāma, bet kustība, kas dziļi vārnas dvēselē skanēja kā brīdinājuma zvani. Viņai tas nepatika, ne drusku, bet vienīgais veids, kā mazināt šausmīgo spriedzi istabā un doties prom, bija doties tālāk.
  
  "Ieduriet ar spraudīti," viņa teica tik vieglā balsī, cik vien spēja saprast. "Un pārrunāsim vēl vienu iemeslu, kāpēc mēs esam šeit. Četros zemes stūros."
  
  "Būsim tieši," sacīja ģenerālis. "Un skatieties faktus, nevis pasakas. Fakti ir tādi, ka daži vājprātīgie uzgāja 30 gadus vecus manuskriptus, kurus rakstīja kara noziedznieki, kuri slēpās Kubā. Fakti ir tādi, ka šis psihologu bars gāja uz priekšu un nopludināja viņus sasodītajā tīklā, kas šim baram ir gluži dabiski. Tie ir fakti."
  
  Krovs apzinājās ģenerāļa nepatiku pret arheoloģisko folkloru un pilnīgu iztēles trūkumu. - Es tā domāju, Džordž.
  
  "Vai jūs vēlētos vēl dažus?"
  
  "Nu, es esmu diezgan pārliecināts, ka mēs tos dzirdēsim."
  
  "Katram trakam zinātniekam, katram sasodītam Indiānas Džounsam un uzņēmīgam noziedzniekam pasaulē tagad ir piekļuve tai pašai informācijai, ko mēs. Katra valdība, katra SWAT komanda, katra melnādaino operāciju vienība to ir redzējusi. Pat tās, kuras neeksistē. Un šobrīd... viņiem visiem ir pievērsta visnetīrākā uzmanība vienuviet.
  
  Krova nebija pārliecināta, ka viņai patika viņa līdzība, bet jautāja: "Kura?"
  
  "Pēdējā sprieduma kārtības plāns. Pastardienas plāns."
  
  "Tagad tas izklausās mazliet dramatiski no jums, ģenerāli."
  
  "Es to izlasīju burtiski, tas arī viss."
  
  "Mēs visi to esam izlasījuši. Tas viss," ierakstīja Digbijs. "Protams, tas ir jāuztver nopietni, līdz to var samazināt. Galvenais dokuments, ko viņi sauc par "Pasdienas rīkojumu", attiecas uz jātniekiem un, mēs uzskatām, uz kārtību, kādā viņi ir jāmeklē."
  
  "Bet..." Glīsons acīmredzami nevarēja atturēties. "Četri stūri. Tas ir pilnīgi neloģiski."
  
  Vārna viņam palīdzēja virzīties uz priekšu. "Es domāju, ka tas ir kodēts ar nolūku, Džordž. Lai sarežģītu lēmumu. Vai arī padarīt to pieejamu tikai ordeņa izvēlētajiem.
  
  "Man tas nepatīk". Glīsons izskatījās tā, it kā viņam būtu nosists jumts.
  
  "Esmu pārliecināts". Krovs repēja uz galda viņas priekšā. "Bet paskatieties - manuskripts rada daudz jautājumu, kas visi joprojām ir neatbildēti. Būtībā, kur viņi tagad ir... Ordenis?
  
  "Tas nekādā ziņā nav lielākais noslēpums, ar kuru mēs saskaramies," Digbijs nepiekrita. "Šis plāns ir tas, pie kā mums jāvēršas ar lielu steigu."
  
  Krovs izbaudīja uzvaru šajā konkrētajā manipulācijā. "SPEARS jau atrodas Ēģiptē," viņa apstiprināja. "Ņemot vērā manuskriptu pēc nominālvērtības un pieņemot, ka mūsu agrīnās interpretācijas ir pareizas, mums vajadzētu būt."
  
  Digbijs iekoda apakšlūpā. "Tas viss ir labi," viņš teica, "taču tas arī noved pie visa loka, kur mēs vēlamies būt. Tagad ir jāpieņem lēmums, Kimberlij.
  
  - Tagad? Viņa bija patiesi pārsteigta. "Viņi nekur nebrauks, un būtu kļūda viņus izņemt no laukuma. Es pieņemu, ka jūs saprotat manuskriptu? Četri jātnieki? Pēdējie četri ieroči? Karš, iekarojumi, bads, nāve. Ja šī prasība ir pamatota, mums ir jādara tas, ko viņi prot vislabāk.
  
  "Kimberlija". Digbijs izberzēja acis. "Tev un man ir pilnīgi atšķirīgi uzskati par to, kas tas ir."
  
  "Vai jūs noteikti nevarat apstrīdēt viņu iepriekšējos panākumus?"
  
  "Kā jūs definējat panākumus?" Digbijs nežēlīgi pašapmierināti noplātīja rokas. "Jā, viņi neitralizēja dažus draudus, bet SEALs, Rangers, CIP Īpašo darbību nodaļa, SOG, Marine Corps Raiders varēja darīt to pašu..." Viņš apstājās. "Redzi, kur es eju?"
  
  - Jūs sakāt, ka mums nevajag SPIR.
  
  Digbijs speciāli nobolīja acis. "Tas nekad nav noticis".
  
  Krovam vajadzēja vairāk nekā sekundi, lai apsvērtu tīšu apvainojumu. Viņa paskatījās no Digbija uz Glīsonu, bet ģenerālis atbildēja tikai ar bezkaislīgu, stoisku skatienu, bez šaubām, viņa radošā virziena ārēja izpausme. Viņai bija skaidrs, kur SPIR ir izdevies. Glīsons to patiesi nesaprata, un Digbijs tiecās pēc cita mērķa.
  
  "Līdz šim," viņa teica, "mums ir tikai vārdi un ziņojumi, galvenokārt baumas. Šī komanda riskēja ar savām dzīvībām, zaudēja savus cilvēkus un atkal un atkal upurējās šīs valsts labā. Viņiem ir tiesības izteikties."
  
  Digbijs savilkās grimasē, bet neko neteica. Krovs atspiedās krēslā, dzerdams mierīgajā atmosfērā, kas joprojām valdīja četros istabas stūros, cenšoties noturēt uzmanību. Darbojoties ar indīgām čūskām, bija nepieciešama koncentrēšanās un mierīgums.
  
  "Es ierosinu nosūtīt cilvēkus uz TerraLeaks, lai mēģinātu apturēt šo informācijas plūsmu," viņa sacīja. "Kamēr nav noskaidrots šī rīkojuma autentiskums. Kas notiks drīz," viņa piebilda. "Mēs izmeklējam Kubas bunkuru, kur tas tika atrasts. Un mēs ļaujam komandai SPEAR darīt savu darbu. Neviens to nedarīs ātrāk."
  
  Ģenerālis Glīsons piekrītoši pamāja ar galvu. "Viņi ir savās vietās," viņš norūca.
  
  Tad Digbijs viņai plati pasmaidīja, atsaucoties uz kaķi, kurš saņēma krēmu. "Es pieņemu visus jūsu piedāvājumus," viņš teica. "Es vēlos turpināt ierakstu, sakot, ka nepiekrītu viņiem, bet es to darīšu. Un pretī es vēlos, lai jūs pieņemtu manu mazo piedāvājumu.
  
  Mīļais Dievs, nē. - Kurš no viņiem?
  
  "Mēs nosūtām otru komandu. Lai viņus segtu un varbūt palīdzētu.
  
  Krovs zināja, ko viņš saka. "Apsegt" nozīmēja novērot, un "palīdzēt", iespējams, bija paredzēts izpildīt.
  
  "Kura komanda?"
  
  "Seal Team 7. Viņi ir tuvu."
  
  "Neticami." Krova pamāja ar galvu. "Mums vienlaikus ir divas labākās komandas vienā un tajā pašā rajonā. Kā tas notika?
  
  Digbijam izdevās palikt bezkaislīgs. "Tīrā sakritība. Bet jums ir jāpiekrīt, ka divi ir labāk nekā viens.
  
  "Labi". Krova zināja, ka viņai nav citas izvēles, kā vien piekrist. "Taču nekādā gadījumā nesanāk divas komandas. Nekāda iemesla dēļ. Viss skaidrs?"
  
  "Tikai tad, ja pasaule no tā ir atkarīga." Digbijs pasmaidīja, izvairoties no jautājuma un liekot Glīsonam stenēt.
  
  "Palieciet profesionāls," sacīja Glīsons. "Dažu stundu laikā man var būt septiņi pareizajā vietā. Ja mēs ar to tiksim galā diezgan drīz."
  
  "Apsveriet to visu." Krovs atturējās pateikt pārim, lai viņi, izejot ārā, neļautu durvīm atsist ēzeļus. Attiecībā uz SPEAR tas diez vai varēja būt nopietnāks. Cilvēkam, kurš nogalināja Džošua Vidalu, tas bija brutāli. Viņai tas varētu būt jebkurš no iepriekšminētajiem un vēl sliktāk. Bet vispirms izglābsim pasauli, viņa domāja.
  
  Atkal.
  
  
  OTRĀ NODAĻA
  
  
  Aleksandrija izpletās visā savā modernajā krāšņumā aiz spoguļloga; plaukstoša betona metropole, ko ieskauj dzirkstošā jūra, kas izklāta ar palmām un viesnīcām, izliekta piekraste un neticami iespaidīgā Aleksandrijas bibliotēka.
  
  No CIP drošā nama paveras skats uz sešām satiksmes joslām, kas lēnām riņķoja piekrastes priekšgalā. Visu piekļuvi noslīdējušajam balkonam ārpusē ierobežoja smagie stikli un restes. Tikai galvenā dzīvojamā istaba piedāvāja kādu komforta zīmi; virtuve bija maza un paštaisīta, divas no guļamistabām jau sen bija pārveidotas par tērauda būriem. Drošo māju uz pilnu slodzi vadīja tikai viens cilvēks, un viņš nepārprotami bija ārpus savas komforta zonas.
  
  Alisija pasūtīja kafiju. "Ei, tie ir četri melni, divi ar pienu, trīs ar krējumu un viens ar kanēļa garšu. Saprati?"
  
  "Es nē..." Vīrietis ap trīsdesmit ar plānām brillēm un kuplām uzacīm nikni pamirkšķināja acis. "Es... negatavoju kafiju. Vai tu saproti šo?
  
  "Jūs nesaprotat? Nu, ko, pie velna, jūs šeit darāt?"
  
  "Savienojums. Vietējais kontakts. Mājkalpotāja. es-"
  
  Alisija cieši samiedza acis. - Mājsaimniece?
  
  "Jā. Bet ne šādi. Es..."
  
  Alisija novērsās. "Vāc, vecīt. Jūs neklājat gultas. Tu netaisi kafiju. Par ko, pie velna, mēs jums maksājam?
  
  Dreiks darīja visu iespējamo, lai ignorētu anglieti, tā vietā koncentrējoties uz Smita un Lorēnas tikšanos. New Yorker bija sagatavojies un lidoja uz Ēģipti laikā, kad jaunie draudi no zināmā mērā satraucošiem bija kļuvuši par prioritāti. Stāvot istabas centrā ar plīvojošiem matiem un rotaļīgo sejas izteiksmi, viņa bija gatava atjaunot komandu, taču, kad Smits tuvojās Lorēnai, viņas galvā pāršalca vesela virkne emociju.
  
  "Ne tagad," viņa nekavējoties atbildēja.
  
  "Es esmu dzīvs," Smits norūca. "Domāju, ka jūs varētu interesēt."
  
  Tā vietā, lai atvilktos, Lorēna dziļi ievilka elpu. "Es par tevi uztraucos katru dienu, katru minūti. ES ticu. Vai tev patīk, Smit?
  
  Karavīrs pavēra muti, lai protestētu, bet Alisija veikli iejaucās. "Sasodīts, vai nedzirdēji? Viņu sauc Lanselots. Viņš dod priekšroku šim, nevis Smitam. Tagad mēs visi viņu tā saucam.
  
  Lorēna tika pieķerta otro reizi minūtes laikā. "Lance-ko? Vai tas nav veca bruņinieka vārds?"
  
  "Protams," Alicia priecīgi sacīja. - Tas pats puisis, kurš nodevās neuzticībai ar karaļa sievu.
  
  "Vai jūs gribat teikt, ka man būtu jāuztraucas? Vai arī tev rūp?
  
  Alisija paskatījās uz Smitu. "Nē. Ja viņš tevi pazaudēs, vislabākais, ko viņš iegūs, ir paviāns, un Ēģiptē nav sarkanseinu pērtiķu. Viņa jautājoši paskatījās pa istabu. - Vismaz ne ārpus šīs telpas.
  
  Maija tagad stāvēja blakus Lorēnai, pakāpdama malā pēc tam, kad bija vēlreiz pārbaudījusi drošā nama drošības sistēmu. "Vai mums jāpanāk operācija? Es domāju, ka tāpēc Lorēna ir šeit?
  
  "Jā jā". Ņujorkiete ātri atguva savaldību. "Vai jūs visi nevēlaties apsēsties? Tas var aizņemt kādu laiku."
  
  Yorgi atrada tukšu vietu. Dreiks apsēdās uz krēsla atzveltnes un uzmanīgi aplūkoja istabu. Viņš no attāluma varēja redzēt, kā Dals un Kenzi bija sadraudzējušies, kā Heidens izvairījās no Kinimaki, un par laimi, kā Alisija un Meja tagad šķita, ka labāk pieņem viena otras klātbūtni. Dreiks bija ļoti atvieglots par šo iznākumu, taču drīz sāksies nākamais lielais notikums. Jordži bija gandrīz pilnībā klusējuši kopš viņa atklāsmes tikai pirms trim dienām.
  
  Es esmu tas, kurš aukstasinīgi nogalināja savus vecākus.
  
  Jā, tas iedragāja svinības, bet krievus neviens nespieda. Viņš patiešām gāja tālu, lai atzītos, ko bija izdarījis; tagad viņam vajadzēja laiku, lai pārvērstu atmiņu īstos vārdos.
  
  Lorēna izskatījās mazliet neērti istabas galvgalī, bet, kad Smits atkāpās, viņa sāka runāt. "Pirmkārt, mums varētu būt vadošā informācija par Tailera Veba glabātuves atrašanās vietu. Atcerieties - viņš solīja, ka tiks atklāti vēl vairāk noslēpumu?
  
  Dreiks to labi atcerējās. Kopš tā laika viņi ir noraizējušies par iespējamām sekām. Vai vismaz divi vai trīs bija.
  
  "Bet mums šobrīd tam nav laika. Vēlāk es ceru, ka mēs visi varēsim doties ceļojumā. Bet šie... šie jaunie draudi sākās, kad TerraLeaks organizācija ievietoja internetā veselu kaudzi dokumentu. Viņa sarāvās. "Drīzāk kā fiziska bumba, kas nomesta uz digitālā pamata. Visi dokumenti tika rakstīti ar roku, acīmredzami fanātiski un ārkārtīgi pašslavinoši. Vienkārša veca miskaste. TerraLeaks darbinieki tos atrada vecā bunkurā Kubā, kaut kas palicis pāri no gadu desmitiem atpakaļ. Šķiet, ka bunkurā savulaik atradās vājprātīgo grupa, kas sevi dēvēja par Pastardienas ordeni.
  
  "Izklausās pēc daudz smiekliem," sacīja Dreiks.
  
  "Protams, ka bija. Bet patiesību sakot, lietas kļūst daudz sliktākas. Visi šie cilvēki bija kara noziedznieki, kuri bija aizbēguši no nacistiskās Vācijas un slēpās Kubā. Tagad, kā jūs visi zināt, ir vieglāk izveidot sarakstu ar dīvainiem sūdiem, kas nacistus neinteresēja, nekā sarakstu ar to, kas tie bija. Šis ordenis tika izveidots, lai nodotu lietas nākamajām paaudzēm. Ja viņi tiktu pieķerti vai nogalināti, viņi vēlētos kaut kur nākotnē gūt krāšņu rezonansi.
  
  "Un jūs sakāt, ka viņiem tas ir?" Heidens jautāja.
  
  "Nu, vēl ne. Nekas nav pierādīts. Ordenis sastāvēja no diviem ģenerāļiem, diviem ietekmīgiem valdības darbiniekiem un diviem turīgiem uzņēmējiem. Kopā viņiem būtu ievērojama vara un resursi.
  
  "Kā mēs to zinām?" Maija jautāja.
  
  "Ak, viņi neko neslēpa. Vārdi, notikumi, vietas. Tas viss ir dokumentos. Un TerraLeaks sekoja šim piemēram," Lorēna pakratīja galvu, "tāpat kā viņi to dara.
  
  "Vai jūs gribat teikt, ka visi zina?" Dreiks maigi teica. "Katra asiņaina organizācija pasaulē? Muļķības." Viņš pagrieza galvu pret logu, it kā pārdomātu visu pasauli ārpusē, sanākot kopā.
  
  "Attiecīgais dokuments nav pilnībā pabeigts," iesāka Lorēna.
  
  Alisija šņāca. "Ja vien, protams, tas tā nav."
  
  "Tātad mums nav visas informācijas. Mēs varam tikai pieņemt, ka šie kara noziedznieki, kas pazuda no zemes virsas apmēram pirms divdesmit septiņiem gadiem, nav ieguvuši iespēju pabeigt savu darbu.
  
  - Pazuda? Dāls nomurmināja, nedaudz mainīdamies no pēdas uz pēdu. "Tas parasti nozīmē slepenpoliciju. Vai SWAT. Tam ir jēga, jo viņi bija kara noziedznieki.
  
  Lorēna pamāja. "Šī ir vienprātība. Bet tas, kurš "pazuda", nedomāja meklēt slepeno bunkuru.
  
  - Tad droši vien SAS. Dāls paskatījās uz Dreiku. "Resnie nelieši".
  
  "Vismaz mūsu īpašos spēkus nesauc par "ABBA".
  
  Kinimaka piegāja pie loga paskatīties. "Izklausās pēc visu kļūdu mātes," viņš dārdēja glāzē. "Es atļauju šo informāciju brīvi izplatīt. Cik valdības grasās to meklēt vienlaikus?
  
  "Vismaz seši," Lorēna teica. "Par ko mēs zinām. Šobrīd to varētu būt vairāk. Sacensības sākās, kad jūs, puiši, finišējat Peru.
  
  "Pabeigt?" Smits atkārtoja. "Mēs izglābām dzīvības."
  
  Lorēna paraustīja plecus. "Neviens tevi par to nepārmet."
  
  Dreiks skaidri atcerējās Smita vairākkārtējos lūgumus sasteigt pēdējo misiju. Taču tagad nebija īstais brīdis izvirzīt šo jautājumu. Tā vietā viņš klusi piesaistīja ņujorkiešu uzmanību.
  
  "Tātad," viņš teica. "Kāpēc jūs mums nepastāstiet, ko tieši šis Pastardienas rīkojums ir plānojis un kā tas iznīcinās pasauli?"
  
  Lorēna dziļi ievilka elpu. "Tad viss ir kārtībā. Es ceru, ka esat tam gatavs."
  
  
  TREŠĀ NODAĻA
  
  
  "Izmantojot spiegu satelītus, slēptos aģentus un kameras, dronus, NSA... jūs to saucat, mēs zinām, ka vismaz sešas citas valstis steidzas pirmās atrast četrus zemes stūrus. Amerikāņi..." viņa apstājās, domādama, "labi... amerikāņi... jūs vēlaties tur nokļūt pirms pārējiem. Ne tikai prestiža dēļ, bet arī tāpēc, ka mēs vienkārši nevaram pateikt, ko kāds cits darīs ar atrasto. Sajūta ir... ja Izraēla atradīs slepenu slepkavu no valsts? Ko darīt, ja Ķīna atrod visus četrus?
  
  "Tātad šīs ir apstiprinātās valstis, kas piedalās projektā?" klusi jautāja Kenzi. "Izraēla?"
  
  "Jā. Plus Ķīna, Francija, Zviedrija, Krievija un Apvienotā Karaliste.
  
  Dreiks domāja, ka varbūt viņš pazīst kādu no iesaistītajiem cilvēkiem. Tas bija nepareizi, ka viņam bija jāstrādā pret viņiem.
  
  "Viltīgs," viņš teica. "Kādi ir precīzi pasūtījumi?"
  
  Lorēna pārbaudīja savu klēpjdatoru, lai pārliecinātos. "Tajos ir šausmīgi daudz "no fail" un "par katru cenu".
  
  "Viņi to uzskata par globālu draudu," sacīja Heidens. "Kāpēc ne? Nākamā apokalipse vienmēr ir tikai pēc dažām dienām.
  
  "Un tomēr," sacīja Dreiks, "būtībā mēs visi esam vienā pusē."
  
  Heidens pamirkšķināja uz viņu. "Oho. Atmetiet narkotikas, vecīt."
  
  "Nē, es gribēju..."
  
  "Pārāk daudz sitienu viņu padarīja traku." Dāls iesmējās.
  
  Dreiks nobolīja acis. "Aizver savu muti." Viņš ieturēja pauzi. "Vai esat jautājis par savu Jorkšīru? Jebkurā gadījumā es gribēju teikt, ka mēs visi esam specvienības. Izgriezts no tā paša auduma. Mums, sasodītam, nevajadzētu dzīties pakaļ vienam otram visā pasaulē.
  
  "Piekritu," Heidens teica bez aizkustinājuma. "Tad ar ko jūs grasāties to apspriest?"
  
  Dreiks noplātīja rokas. - Prezidents Kobērns?
  
  "Vispirms būtu jāpaiet garām aizsardzības ministram. Un citi. Kolu ieskauj vairāk nekā tikai fiziskas sienas, un dažas no tām nav bez aizsargiem.
  
  "Ne visas komandas aizvadīs draudzības spēles," pārliecināti piebilda Kenzi.
  
  "Noteikti". Dreiks padevās un apsēdās. "Piedod Lauren. Turpini."
  
  "Pa labi. Tātad visi ir izlasījuši nopludinātos dokumentus. Lielākā daļa no tām ir nacistu muļķības, ja godīgi. Un es to lasu burtiski. Lapa, kas nosaukta šīs nelaimīgās grupas vārdā ar nosaukumu "Pasdienas rīkojums", skaidri norāda uz tā sauktajām četru jātnieku "atdusas vietām": karš, uzvara, bads un nāve.
  
  "No Atklāsmes grāmatas?" Heidens jautāja. "Tie četri jātnieki?"
  
  "Jā." Lorēna pamāja ar galvu, joprojām pārlūkojot daudzās notis, ko apstiprināja daži no Amerikas labākajiem gīkiem. "Dieva Jērs atver pirmos četrus no septiņiem zīmogiem, kas izsauc četras radības, kas jāj ar baltiem, sarkaniem, melniem un bāliem zirgiem. Protams, gadu gaitā tie ir piesieti visam un atkal un atkal pārdomāti populārajā kultūrā. Tie pat ir aprakstīti kā Romas impērijas un tās turpmākās vēstures simbols. Bet, he, nacisti varēja to griezt, kā vien vēlas, vai ne? Tagad varētu būt labāk, ja es to izplatītu. Viņa izņēma no portfeļa kaudzi papīru, izskatījās lietišķāka, nekā Dreiks viņu jebkad bija redzējis. Interesantas pārmaiņas Lorēnai, un šķiet, ka viņa to ir ņēmusi pie sirds. Viņš ātri paskatījās uz papīra lapu.
  
  "Vai tas ir tas, kas visus iededzis? Pasūtīt?
  
  "Jā, izlasi šo."
  
  Dāls to nolasīja skaļi, kamēr citi to ieņēma.
  
  "Četros Zemes stūros mēs atradām Četrus jātniekus un izklāstījām viņiem Pēdējā sprieduma ordeņa plānu. Tie, kas izdzīvos sprieduma krusta karu un tā sekas, likumīgi valdīs augstākajā līmenī. Ja lasāt šo, mēs esam apmaldījušies, tāpēc izlasiet un sekojiet uzmanīgi. Mūsu pēdējie gadi ir pavadīti, montējot pēdējos četrus pasaules revolūciju ieročus: karu, iekarošanu, badu un nāvi. Kopā viņi iznīcinās visas valdības un pavērs jaunu nākotni. Esiet gatavi. Atrodi viņus. Ceļojiet uz četriem Zemes stūriem. Atrodiet Stratēģijas Tēva un tad Khagana atdusas vietas; ļaunākais indiānis, kāds jebkad dzīvojis, un pēc tam Dieva posts. Bet ne viss ir tā, kā šķiet. Mēs apmeklējām Khagan 1960. gadā, piecus gadus pēc pabeigšanas, ievietojot iekarojumu viņa zārkā. Mēs esam atraduši postu, kas sargā patieso pastardienu. Un vienīgais nogalināšanas kods ir tad, kad Riders parādījās. Uz Tēva kauliem nav identifikācijas zīmju. Indiānim apkārt ir ieroči. Pēdējā sprieduma kārtība tagad dzīvo caur jums un mūžīgi valdīs.
  
  Dreiks to visu absorbēja. Daudz pavedienu, daudz patiesību. Daudz darba. Tomēr Dāls viņu apsteidza ar pirmo komentāru. "Cēlies? Vai viņi nepacelsies?
  
  "Jā, šķiet, ka kaut kas nav kārtībā." Lorēna piekrita. "Bet tā nav drukas kļūda."
  
  Mai komentēja: "Šķiet, ka tas parāda secību, kādā skatīties, lai gan smalki."
  
  Lorēna piekrītoši pamāja ar galvu. "Tā ir patiesība. Bet vai jūs arī saprotat, kāpēc viņi to sauc par "atpūtas vietām"? Nevis kapenes vai apbedījumi vai kas cits?"
  
  "Lietas nav tādas, kā izskatās," Dāls skaļi nolasīja.
  
  "Jā. Skaidrs, ka ir nepieciešams vairāk pētījumu. "
  
  "Indietis ir ielenkts ar ieročiem," Alisija skaļi nolasīja. "Ko pie velna tas nozīmē?"
  
  "Neliksim pārāk tālu sev priekšā," sacīja Heidens.
  
  "Tiek uzskatīts, ka zināšanas par visām šīm pēdējām atdusas vietām ir mirušas ar nacistu ordeni." Lorēna teica. "Varbūt viņi plānoja kaut ko ierakstīt. Varbūt tā ir kodēšana. Vai zināšanu nodošana citām paaudzēm. Mēs nezinām droši, bet mēs zinām, ka tas ir viss, kas mums jāturpina," viņa paraustīja plecus, "un visi ir vienā laivā. Viņa skatījās uz Dreiku. "Laiva. Plosts izdzīvošanai. Jūs sapratāt ideju."
  
  Jorkšīrietis lepni pamāja ar galvu. "Protams, ka gribu. SAS var likt akmenim peldēt.
  
  "Lai arī ar ko mēs sastapsimies, viņiem ir tādas pašas norādes, kādas ir mums," sacīja Heidens. "Kā būtu, ja mēs sāktu?"
  
  Kinimaka novērsās no loga. "Četros zemes stūros?" viņš jautāja. "Kur viņi atrodas?"
  
  Istaba izskatījās tukša. "Grūti pateikt," sacīja Dāls. "Kad zeme ir apaļa"
  
  "Labi, kā būtu ar pirmo jātnieku, uz kuru viņi atsaucās. Tas ir stratēģijas tēvs. " Kinimaka iegāja istabā, aizsedzot visu gaismu no loga aiz sevis. "Kādas saites mums ir ar viņu?"
  
  "Kā jūs varētu gaidīt," Lorēna pieskārās ekrānam, "arī domnīcas mājās to dara..." Viņa veltīja brīdi, lai izlasītu.
  
  Dreiks to pašu brīdi padomāja. Lorēnas pieminētā "domnīca mājās" tikai paskaidroja, kas tur nebija.
  
  Karīna Bleika.
  
  Protams, laiks paskrēja vēja spārniem, kad bijāt daļa no SPEAR komandas, taču diena un pat nedēļa, kad Karīnai bija jāsazinās, ir sen pagājusi. Katru reizi, kad viņš nolēma sazināties ar viņu, kaut kas viņu atturēja - vai tas būtu ienaidnieku bars, globāla krīze vai viņa paša prasība nekaitināt. Karīnai vajadzēja savu vietu, bet...
  
  Kur pie velna viņa ir?
  
  Lorēna sāka runāt, un atkal domas par Karīnu bija jāliek malā.
  
  "Šķiet, ka vēsturiskā personība bija pazīstama kā stratēģijas tēvs. Hannibāls."
  
  Smits izskatījās nepārliecināts. - Kurš no viņiem?
  
  Alisija savilka lūpas. "Ja tas ir Entonijs Hopkinss, es nepametīšu šo istabu."
  
  "Hanibals Barka bija leģendārs karavadonis no Kartāgas. Dzimis 247. gadā pirms mūsu ēras, viņš bija cilvēks, kurš vadīja veselu armiju, ieskaitot kara ziloņus, cauri Pirenejiem un Alpiem uz Itāliju. Viņš spēja noteikt savas stiprās puses un ienaidnieku vājās puses, un viņš uzvarēja daudzus Romas sabiedrotos. Vienīgais veids, kā viņš tika uzvarēts, bija tad, kad kāds puisis iemācījās savu izcilo taktiku un izstrādāja veidu, kā to izmantot pret viņu. Tas bija Kartāgā."
  
  "Tātad šis puisis ir stratēģijas tēvs?" Smits jautāja. "Šis Hannibals?"
  
  "Tika uzskatīts par vienu no lielākajiem militārajiem stratēģiem vēsturē un par vienu no izcilākajiem senatnes ģenerāļiem kopā ar Aleksandru Lielo un Cēzaru. Viņu sauca par stratēģijas tēvu, jo viņa ļaunākais ienaidnieks Roma beidzot izmantoja viņa militāro taktiku savos plānos.
  
  "Šī ir uzvara," sacīja Dāls, "ja tāda kādreiz ir bijusi."
  
  Lorēna pamāja. "Labāk. Hanibāls tika uzskatīts par Romas murgu, ka viņi izmantoja šo teicienu ikreiz, kad notika kāda katastrofa. Tulkojumā tas nozīmē Hanibāls pie vārtiem! Latīņu frāze ir kļuvusi izplatīta un tiek lietota arī mūsdienās.
  
  "Atpakaļ pie pasūtījuma," Heidens viņiem teica. "Kā tas der?"
  
  "Mēs varam droši teikt, ka Hannibals ir viens no četriem jātniekiem. Papildus tam, ka viņš šķietami jāj ar zirgu, viņš visā vēsturē tika saukts par stratēģijas tēvu. Tātad Viņš ir karš, pirmais jātnieks. Viņš noteikti atnesa karu Romas impērijai.
  
  Dreiks skenēja tekstu. "Tātad, šeit ir rakstīts, ka Pastardienas ordeņa plānu lika Jātnieki. Vai jāpieņem, ka ordenis Hannibāla kapā apraka iznīcinošu ieroci? Atstājiet to nākamajai paaudzei?
  
  Lorēna pamāja. "Tā ir vispārēja sajūta. Ieroči katrā kapā. Kaps katrā zemes stūrī.
  
  Kinimaka pacēla uzaci. "Tam atkal ir tikpat liela jēga kā zāles svārkiem."
  
  Heidens pamāja viņam, lai apstāties. "Aizmirstiet to," viņa teica. "Tagad. Vai tādam cilvēkam kā Hanibalam vajadzētu būt kapam vai mauzolejam?
  
  Lorēna atspiedās krēslā. "Jā, šeit lietas kļūst sarežģītas. Nabaga vecais Hannibals tika izsūtīts trimdā un nomira nožēlojamā nāvē, iespējams, no indes. Viņš tika apglabāts neapzīmētā kapā."
  
  Dreiks nobolīja acis. "Buļņas".
  
  "Tas liek jums aizdomāties, vai ne?"
  
  "Vai mums ir vieta?" Maija jautāja.
  
  "Ak jā". Lorēna pasmaidīja. "Āfrika".
  
  
  CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Alisija piegāja pie sānu skapja un paņēma pudeli ūdens no mini ledusskapja virsū. Jaunas operācijas uzsākšana vienmēr ir bijusi saspringta. Cīņa bija viņas stiprā puse; tomēr šoreiz viņiem nepārprotami vajadzēja plānu. Heidens jau bija pievienojies Lorēnai pēc klēpjdatora, un Smits centās izskatīties ieinteresēts, bez šaubām, jo ņujorkietis mēģināja uzņemties citu lomu. Ak, jā, un tāpēc, ka viņa neatrodas cietumā, apmeklējot traku teroristu.
  
  Alisijai bija savs viedoklis, taču viņai bija grūti saprast Lorēnas domāšanas loģiku. Tomēr tā nebija viņas vieta spriest, ne pēc dzīves, ko viņa jau vadīja. Lorēna Foksa bija pietiekami gudra un gudra, lai paredzētu, kas notiks.
  
  Ceru. Alisija izdzēra pusi pudeles, tad pagriezās pret Dreiku. Jorkšīrietis šobrīd stāvēja blakus Dālam un Kenzi. Viņa jau grasījās ienākt, kad viņai blakus bija kāda kustība.
  
  "Ak, sveiks, Jogi. Kā tur klājas?"
  
  "Labi". Krievu zaglis ir apspiests kopš brīža, kad viņš pēkšņi tika atklāts. "Vai jūs domājat, ka viņi mani tagad ienīst?"
  
  "PVO? Viņi? tu joko? Neviens tevi netiesā, īpaši es. Viņa iesmējās un paskatījās apkārt. "Vai maijs. Vai Dreiks. Un it īpaši ne Kenzi. Kucei, iespējams, ir cietums, kas pilns ar nejaukiem noslēpumiem.
  
  "PAR".
  
  "Ne gluži tavs šķebinošais noslēpums." Muļķības! "Ei, es joprojām cenšos šeit mainīties. Es nezinu, kā kaut ko uzmundrināt."
  
  "ES redzu to".
  
  Viņa pastiepa roku: "Nāc šurp!" - un metās pie viņa galvas, kad viņš paslīdēja, cenšoties satvert galvu. Jorgijs ielēca istabas aizmugurē ar vieglām kājām. Alisija redzēja vajāšanas bezjēdzību.
  
  - Nākamreiz, zēn.
  
  Dreiks vēroja viņas tuvošanos. - Zini, viņš no tevis baidās.
  
  "Es nedomāju, ka bērns no kaut kā baidās. Ne pēc laika pavadīšanas šajā Krievijas cietumā un mūru celšanas. Tad tu zināsi, ka viņš no tā baidās." Viņa uzsita sev pa galvu.
  
  "Visspēcīgākais ierocis," sacīja Dāls. "Vienkārši pajautājiet Hannibalam."
  
  "Ak, Torsti ir gudrs. Paskatīsimies visi kalendārā. Tomēr nopietni," Alisija piebilda. "Bērnam ir jārunā. Es neesmu vislabāk kvalificēts. "
  
  Kenzi iesaucās. "Tiešām? Esmu pārsteigts."
  
  "Vai jūs tika pieminēts Veba paziņojumā? Ak, jā, es tā domāju. "
  
  Izraēlietis paraustīja plecus. "Man ir grūti naktīs aizmigt. Nu ko?"
  
  "Tāpēc," Alisija teica. "Ne ko."
  
  "Es domāju, ka tā paša iemesla dēļ kā jūs."
  
  Iestājās dziļš klusums. Dāls sastapa Dreika skatienu pār sieviešu galvām un viegli paklanījās. Dreiks ātri paskatījās prom, nenoniecinādams sievietes, bet arī negribēdams tikt ievilkts posta akā. Alisija paskatījās uz augšu, kad Heidens sāka runāt.
  
  "Labi," sacīja viņu priekšnieks. "Tas ir labāk, nekā Lorēna sākotnēji domāja. Kurš ir par došanos uz Hellespontu?
  
  Alisija nopūtās. "Izklausās ideāli šai sasodītajai komandai. Pieraksti mani."
  
  
  * * *
  
  
  Vispirms ar helikopteriem un pēc tam ar ātrlaivām SPEAR komanda tuvojās Dardaneļiem. Saule jau grima horizonta virzienā, gaismai no spilgtas bumbiņas pārvēršoties panorāmas joslā fonā un horizontālā slīpsvītrā. Dreiks nelīdzenajā braucienā tik tikko pārslēdzās no viena transporta veida uz citu un veltīja laiku, lai prātotu, kā piloti izturēja šo dienu. Alīsija, atrodoties viņam blakus uz helikoptera, nedaudz noskaidroja savas jūtas.
  
  "Sveiki, vai jūs domājat, ka šis čalis mēģina mūs nogalināt?"
  
  Kinimaka, cieši piesprādzējies un pieķēries pie tik daudzām rezerves jostām, cik vien spēja noturēt, caur sakostiem zobiem sacīja: "Esmu diezgan pārliecināts, ka viņš domā, ka tās atlec."
  
  Sakaru iekārtas darbojās pilnībā un bija atvērtas. Klusums piepildīja gaisu, kad viņu komanda pārbaudīja CIP piegādātos ieročus. Dreiks atrada parastos aizdomās turamos, tostarp Glocks, HKS, kaujas nažus un granātu sortimentu. Tika nodrošinātas arī nakts redzamības ierīces. Jau pēc dažām minūtēm Heidens sāka runāt pa komunikatoru.
  
  "Tātad, ļaudis, ir pienācis laiks apsvērt citu, personiskāku šīs misijas aspektu. konkurējošām komandām. CIP joprojām saka, ka tie ir seši, tāpēc būsim pateicīgi, ka to nav daudz vairāk. Aleksandrijas šūna pastāvīgi saņem informāciju, kas pilināma no CIP šūnām visā pasaulē, no NSA un slepenajiem aģentiem. Viņi man atklāj visus būtiskos faktus...
  
  "Ja tas ir viņu interesēs," Kenzi iebilda.
  
  Heidens noklepojās. "Es saprotu, ka jums ir bijusi slikta pieredze ar valdības aģentūrām un CIP ir ļoti slikta presē, bet es strādāju viņu labā. Un vismaz es savu darbu izdarīju pareizi. Viņiem ir jāaizsargā visa tauta. Esiet drošs, es jums paziņošu faktus.
  
  "Nez, kas paceļ viņas svārkus," Alisija čukstēja virs komunikatora. "Esmu pārliecināts, ka tā nav sasodīti laba lieta."
  
  Kenzija skatījās uz viņu. "Kas var būt labs, kas liek jūsu svārkiem pacelties?"
  
  "Es nezinu". Alisija strauji samirkšķināja acis. - Džonija Depa mute?
  
  Heidena izgrieza kaklu un turpināja. "Sešas speciālo spēku komandas. Ir grūti pateikt, kurš ir simpātisks un kurš ir atklāti naidīgs. Nedomājiet. Mums ir jāizturas pret visiem kā pret ienaidniekiem. Neviena no mums zināmajām valstīm to neatzīst. Es saprotu, ka jūs, iespējams, pazīstat dažus no šiem puišiem, taču dziesma paliek nemainīga.
  
  Kad Heidens apstājās, Dreiks domāja par britu kontingentu. SAS bija diezgan maz pulku, un tas bija prombūtnē daudzus gadus, bet tomēr ultra-elites karavīru pasaule nebija īpaši liela. Heidenam bija taisnība, tagad runājot par iespējamām konfrontācijām un atrunām, nevis kaujas laukā. Dāls varētu jautāt par Zviedrijas kontingentu, bet Kensi - par Izraēlas kontingentu. Labs darbs, tur nebija tradicionālās amerikāņu klātbūtnes.
  
  "Es nevaru iedomāties, ka Ķīna būtu draudzīga," viņš teica. "Ne Krievija".
  
  "Šādā ātrumā," Meja sacīja, skatoties ārā pa logu. "Tās būs kontūras tumsā."
  
  "Vai mums ir priekšstats par katras valsts pašreizējo stāvokli?" Dāls jautāja.
  
  "Jā, tieši uz to es gribēju. Cik varam spriest, zviedri ir dažu stundu attālumā. Franči joprojām ir mājās. Mossad ir vistuvāk, ļoti tuvu.
  
  "Protams," sacīja Dāls. "Neviens īsti nezina, kur viņi dodas."
  
  Dreiks viegli noklepojās. "Vai mēģināt attaisnot Zviedrijas neveiksmīgo mēģinājumu?"
  
  "Tagad tu izklausies pēc Eirovīzijas. Un neviens nepieminēja Lielbritāniju. Kur tie atrodas? Vai jūs joprojām vārāt tēju?" Dāls pacēla iedomātu krūzi, mazais pirksts izstiepās leņķī.
  
  Tā bija godīga piezīme. "Nu, Zviedrija, iespējams, sāka ačgārni."
  
  "Vismaz viņi sāka."
  
  - Puiši, - Heidens pārtrauca. "Neaizmirstiet, ka arī mēs esam daļa no tā. Un Vašingtona sagaida, ka mēs uzvarēsim.
  
  Dreiks iesmējās. Dāls pasmaidīja. Smits paskatījās uz augšu, kad Lorēna sāka runāt.
  
  "Interesants papildinājums tam visam ir tas, ka dažas no šīm valstīm dedzīgi protestē pret jebkādu iejaukšanos. Protams, ka švaku līmenis vienmēr ir augsts, bet mēs varētu tikt galā arī ar dažiem negodīgiem elementiem.
  
  "Neoficiāli? Atdalāmās grupas? Kinimaka jautāja.
  
  "Tas ir iespējams."
  
  "Tas mūs vienkārši atgriež pie pamatiem," sacīja Heidens. "Visi ir naidīgi."
  
  Dreiks domāja, ko Smits varētu domāt par viņas paziņojumu. Atgriežoties Kusko, Džošua bija naidīgs, taču, tā kā viņa nāvi nesankcionēja valdība, un viņu uzturēšanās valstī nemitīgi mainījās, strīdējās, neviens nezināja, kas notiks. Vīrieša nāve bija nelaimes gadījums, taču to izraisīja neuzmanība un pārmērīga dedzība. Jā, viņš bija parazīts un slepkava, bet apstākļi bija atšķirīgi.
  
  Pēc helikoptera viņi piepildīja laivas. Ģērbušies melnā, viņu sejas aizsegtas, gludi lēkājot pāri Hellespontas ūdeņiem, nakti beidzot piepildīja tumsa. Maršruts, kuru viņi veica, bija tukšs, aiz tālā krasta mirgoja gaismas. Hellespont bija nozīmīgs kanāls, kas veido daļu no robežas starp Eiropu un Āziju. Šaurs jūras šaurums, Galipoli, atradās tās ziemeļu krastos, savukārt lielākā daļa citu tās robežu bija salīdzinoši maz apdzīvotas. Slīdot pa ūdeni, Heidens un Lorēna izmantoja komunikatoru.
  
  "Hanibālam nekad nav bijis kapa, pat ne kapa piemineklis. Pēc spožās karjeras šis leģendārais ģenerālis nomira gandrīz viens, saindēts lielā vecumā. Tātad, kā atrast neapzīmētu kapu?
  
  Dreiks paskatījās uz augšu, kad Lorēna apstājās. Vai viņa viņiem jautāja?
  
  Smits drosmīgi devās meklēt risinājumu. "Sonārs?"
  
  "Tas ir iespējams, bet jums vajadzētu būt diezgan labam priekšstatam par to, kur meklēt," atbildēja Dāls.
  
  "Viņi atrada mazpazīstamu dokumentu, jā, ierakstāmu dokumentu, bet pazuda laikā," sacīja Heidens. "Hanibāla liktenis vienmēr ir kaitināja tos, kuri mīlēja varoni, kurš iebilda pret Romas imperiālismu. Viens no šādiem cilvēkiem bija Tunisijas prezidents, kurš sešdesmitajos gados apmeklēja Stambulu. Šīs vizītes laikā vienīgais, ko viņš vēlējās, bija Hannibāla mirstīgās atliekas paņemt līdzi uz Tunisu. Nekam citam nebija nozīmes. Turki galu galā nedaudz piekāpās un aizveda viņu līdzi nelielā ceļojumā.
  
  - Sešdesmitie? Dāls teica. "Vai tas nebija tad, kad kara noziedznieki sāka izstrādāt savu mazo nelietīgo plānu?"
  
  "Visdrīzāk". Haidens teica. "Pēc tam, kad viņi apmetās Kubā un sāka jaunu dzīvi. Tad viņu jaunais pasūtījums ilga gandrīz divdesmit gadus.
  
  "Daudz laika, lai to saprastu," sacīja Alisija.
  
  "Un izvēlieties viņiem četrus jātniekus," Meja piebilda. "Hanibāls kara jātnieks? Tam ir jēga. Bet kas pie velna ir uzvara, bads un nāve? Un kāpēc Dardaneļu salas Āfrikā ir viens no četriem galvenajiem punktiem?
  
  "Labs punkts," Alisija iedrošināja Meju, liekot Dreikam dubultot pūles. "Tev atkal jāuzliek šī mazā domāšanas vāciņš, Foksi."
  
  Lorēna pasmaidīja. Dreiks to varēja saprast pēc viņas balss toņa. "Tāpēc turki, īpaši apmulsuši par viņu pašu necieņu pret Hanibālu, aizveda Tunisijas prezidentu uz vietu Hellespontā. Uz tā ir rakstīts "uz kalna, kur ir nobružāta ēka". Šī ir slavenā Hannibala Barkas atpūtas vieta.
  
  Dreiks gaidīja, bet vairāk informācijas nebija. - Un tomēr, - viņš teica, - tas bija pirms trīsdesmit gadiem.
  
  "Tas ir nostāvējis tik ilgu laiku," sacīja Lorēna, "un turki, bez šaubām, ir uzcēluši kaut kādu goda sardzi."
  
  Dreiks izskatījās šaubīgs. "Patiesībā tas varētu būt tikai goda kaps."
  
  "Viņi tur aizveda Tunisijas prezidentu, Metu. Viņš pat paņēma viņa miesassargu sertificētus smilšu flakonus un pēc atgriešanās mājās tos sauca par "smiltīm no Hannibala kapa". Vai tādā situācijā, tajā gadā, turki tiešām būtu maldinājuši Tunisijas prezidentu?
  
  Dreiks pamāja uz priekšu, uz tuvojošos tumšo krasta līkni. - Mēs to noskaidrosim.
  
  
  PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks palīdzēja izcelt no ūdens sabala krāsas ātrlaivu, pietauvojot to pie tuvākā veco sakņu pudura un uzstādot piekaramo motoru. Maija, Alīsija un Smits steidzās izveidot priekšposteni. Kinimaka ar Dāla palīdzību pacēla smagās pakas. Dreiks sajuta smiltis zem zābakiem. Gaiss smaržoja pēc zemes. Viļņi spēcīgi metās krastā pa kreisi no tā, ņemot vērā laivu impulsu. Nekāda cita skaņa nepārtrauca klusumu, kad šķēpstievēri izskatījās.
  
  Heidens rokās turēja pārnēsājamu GPS navigatoru. "Labi. Esmu ieprogrammējis koordinātas. Vai esam gatavi doties?"
  
  "Gatavs," atbildēja vairākas balsis.
  
  Heidens virzījās uz priekšu, un Dreiks ievirzījās aizmugurē, pārvarot plūstošās smiltis zem kājām. Viņi nepārtraukti skenēja apgabalu, bet citi gaismas avoti nebija redzami. Varbūt viņi šeit ieradās vispirms. Iespējams, pārējās komandas atturējās, ļaujot kādam citam paveikt visu smago darbu. Varbūt pat tagad viņi tika novēroti.
  
  Iespējas bija bezgalīgas. Dreiks pamāja Alisijai, kad viņi gāja garām, un angliete iestājās rindā. "Maijs svārstās no vienas puses uz otru."
  
  - Un Smits? ES jautāju.
  
  "Esmu šeit. Ceļš ir skaidrs."
  
  Ak jā, bet mēs ejam iekšzemē, Dreiks nodomāja, bet neko neteica. Mīkstās smiltis padevās cieti sablīvētai zemei, un tad viņi uzkāpa uzbērumā. Tikai dažas pēdas augsti un ar slīpām virsotnēm viņi drīz šķērsoja tuksneša malu un atradās uz līdzena zemes gabala. Heidens vadīja ceļu, un viņi šķērsoja neauglīgo tuksnesi. Tagad vairs nav nepieciešams iestatīt sargus. Viņi varēja redzēt jūdzes, bet Meja un Smits palika tālāk, palielinot redzesloku.
  
  GPS ekrāns klusi mirgoja, virzot viņus tuvāk mērķim, un tumšā nakts arka majestātiski stiepās virs tiem. Ar tik lielu telpu debesis bija milzīgas; zvaigznes ir tik tikko redzamas, un mēness ir niecīga svītriņa. Desmit minūtes pārvērtās divdesmit un pēc tam trīsdesmit, un viņi joprojām gāja vieni. Haidens uzturēja sakarus, izmantojot komunikatoru, gan ar komandu, gan ar Aleksandriju. Dreiks ļāva videi iegrimt, ieelpojot nevienmērīgo dabas ritmu. Dzīvnieku skaņas, vēja elpa, zemes šalkoņa - tas viss bija, bet nekas nepiemērots. Viņš saprata, ka komandas, pret kurām viņš cīnījās, varētu būt tikpat labas kā viņu, taču viņš uzticējās savām un savu draugu spējām.
  
  "Uz priekšu," Heidens čukstēja. "GPS rāda, ka reljefs paceļas par aptuveni četrdesmit pēdām. Šis varētu būt kalns, ko mēs meklējam. Pacel acis."
  
  No drūmuma lēnām iznira kalns, nemitīgi augošs zemes paugurs ar sapinušām saknēm un laukakmeņiem, kas iezīmēja sauso zemi, un tie izgrieza vienmērīgu ceļu cauri šķēršļiem. Dreiks un Alisija uz brīdi apstājās un atskatījās, pamanot gludo melnumu, kas stiepās līdz pat kūstošajai jūrai. Un tālu aiz tā, mirdzošās ostas gaismas, pavisam cita eksistence.
  
  "Viena diena?" Alisija pārsteigta jautāja.
  
  Dreiks tā cerēja. "Mēs tur tiksim," viņš teica.
  
  "Tam vajadzētu būt viegli."
  
  "Un mīlestība. Tāpat kā braukt ar velosipēdu. Bet jūs nokrītat un tiekat sagriezti, sasitīti un saskrāpēti ilgi pirms atrodat līdzsvaru.
  
  "Tad mēs jau esam pusceļā." Viņa īsi pieskārās viņam un tad devās augšup kalnā.
  
  Dreiks klusēdams sekoja viņai. Nākotnē patiešām bija daudz jaunu iespēju tagad, kad Alisija Mailsa bija izkļuvusi no pašiznīcināšanās cikla. Viss, kas viņiem bija jādara, bija uzvarēt citu vājprātīgo un megalomāniju grupu, kas velnišķīgi lika ciest pasaules iedzīvotājiem.
  
  Un tāpēc tādi kareivji kā viņš visu liek uz vietas. Adrianam blakus un Grehemam ielas otrā pusē. Hlojai, kura katru dienu cīnījās, lai savus divus bērnus laicīgi aizvestu uz skolu. Par tiem pāriem, kuri čukstēja un vaidēja ceļā uz lielveikalu. Par labu tiem, kas labsirdīgi sēdēja sastrēgumos uz apvedceļa, un tiem, kas lēca pāri rindām. Ne par notekas putām, kas iekāpa jūsu furgonā vai garāžā pēc tumsas tumsas, skrienot ar visu iespējamo. Ne jau varaskārajiem huligāniem un tiem, kas dur mugurā. Lai tiek parūpēti tie, kuri smagi cīnījās par cieņu, mīlestību un rūpēm. Lai tie, kas cīnījās par savu bērnu nākotni, ir pārliecināti par tās drošību. Lai palīdz tiem, kas palīdzēja citiem.
  
  Heidens pievērsa viņa uzmanību ar klusu ņurdēšanu. "Šī varētu būt īstā vieta. GPS saka, ka tā ir, un es redzu priekšā pamestu struktūru.
  
  Viņš redzēja krāsainus punktus, kas pārklājas viens ar otru. Tad tas bija notikumu epicentrs. Tagad nebija laika smalkumiem. Viņi varētu arī sākt uguņošanu, meklējot Hannibāla kapu, ja tagad, kad viņi bija šeit, viņi to atrastu ātrāk. Jo Dreiks bija pārliecināts, ka, ja viņi to var atrast, tad arī visas pārējās komandas.
  
  Heidens iezīmēja aptuveno apgabalu. Kinimaka un Dāls nolaida savas smagās mugursomas zemē. Meja un Smits atradās vislabākajā novērošanas pozīcijā. Dreiks un Alisija piegāja tuvāk Heidenam, lai palīdzētu. Tikai Jorgijs palika aiz muguras, izrādīdams nenoteiktību, gaidot, kad viņam pateiks, kā rīkoties.
  
  Kinimaka un Dahl radīja dažus lieliskus lukturīšus, uzstādot trio uz oglekļa šķiedras statīviem un izdalot vairāk. Tās nebija tikai spilgtas spuldzes, tās tika izgatavotas tā, lai pēc iespējas precīzāk atdarinātu saules gaismu. Jāatzīst, ka pat CIP plašās iespējas Ēģiptē bija ierobežotas, taču Dreiks uzskatīja, ka aparāts neizskatījās pārāk slikti. Kinimaka izmantoja uz statīva uzstādītu lampu, lai apgaismotu lielu laukumu, un tad Heidens un Dāls devās apsekot zemi.
  
  "Tagad uzmanieties," sacīja Heidens. "Pēdējā sprieduma ordenis apgalvo, ka ieroči šeit tika aprakti ilgi pēc Hannibāla nāves. Tas ir neapzīmēts kaps, nevis kapa piemineklis. Tāpēc mēs meklējam izjauktu zemi, nevis kaulus, blokus vai kolonnas. Mēs meklējam nesen apraktas lietas, nevis senas relikvijas. Tam nevajadzētu būt pārāk grūti..."
  
  - Nesaki tā! Dāls norūca. "Tu visu sabojāsi, sasodīts."
  
  "Es tikai saku, ka mums nav jāmeklē Hannibals. Tikai ieroči."
  
  "Labs punkts." Kinimaka nedaudz koriģēja apgaismojumu pa perimetru.
  
  Heidens iezīmēja trīs vietas uz zemes. Viss izskatījās tā, it kā viņos kaut kas tiktu mainīts, un pēdējā laikā ne viens vien. Yorgi piesardzīgi tuvojās, lāpstu rokā. Viņam pievienojās Dreiks un Alisija, un tad Kinimaka.
  
  "Vienkārši rok," sacīja Heidens. "Pasteidzies".
  
  "Ko darīt, ja ir slazds?" Alisija jautāja.
  
  Dreiks paskatījās uz pussabrukušo ēku. Sienas skumji karājās, nokarājušās, it kā noturētu pasaules smagumu. Viena mala bija pārgriezta uz pusēm kā milzīgs nazis, tagad kluči kā robaini zobi izspiedās no abām pusēm. Jumts jau sen bija iebrucis, un nebija ne durvju, ne logu. - Nu, neizskatās, ka mēs tur varētu atrast patvērumu.
  
  "Paldies".
  
  "Neuztraucieties, mīļā. Galvu augšā."
  
  Dreiks ignorēja atspīdumu un ķērās pie darba. "Kāda tad ir Četru jātnieku nozīme?" viņš pajautāja Heidenam pa komunikāciju.
  
  Domnīcas labākais minējums? Tie atbilst mūsu meklētajām vēsturiskajām personām un ieročiem, kurus ceram atrast. Tātad, Hannibals, kurš tika audzināts, lai ienīstu romiešus, Romā izvērsa gandrīz nebeidzamu karu, vai ne? Šeit mēs atradīsim kara ieročus.
  
  "Varētu arī būt, ka viņi ir braucēji," piebilda Kinimaka. "Es domāju, Hannibals bija."
  
  - Jā, mazliet par neskaidru, Mano.
  
  "Tātad tam nav nekāda sakara ar Bībeli?" Dreiks izraka vēl vienu zemes uzkalniņu. "Jo mums nevajag nevienu no tiem stulbajiem kodiem."
  
  "Nu, viņi parādījās Atklāsmes grāmatā un..."
  
  - Oho! Alisija pēkšņi iekliedzās. "Izskatās, ka es kaut kam uzdūros!"
  
  "Un uzmanību," Mejas balss čukstēja pa sakaru. "Uz ūdens ir jaunas gaismas, tās strauji tuvojas."
  
  
  SESTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks nometa lāpstu uz grīdas un piegāja paskatīties uz Alisiju. Jorgija jau bija tur un palīdzēja viņai rakt. Arī Kinimaka ātri virzījās uz priekšu.
  
  "Cik daudz laika mums ir?" - Heidens steidzami jautāja.
  
  "Spriežot pēc viņu ātruma, ne vairāk kā trīsdesmit minūtes," atbildēja Smits.
  
  Dāls vērīgi skatījās. "Vai ir kādi pavedieni?"
  
  "Laikam Mossad," Kenzi atbildēja. "Viņi bija vistuvākie."
  
  Dreiks nolamājās. "Vienīgā reize, kad es vēlējos, lai nolādētie zviedri būtu pirmie."
  
  Alisija atradās bedrē līdz ceļiem, ieraka lāpstas malu mīkstajā zemē, mēģinot atbrīvot priekšmetu. Viņa cīnījās, bez prieka raustīdamās aiz izplūdušajām malām. Kinimaka tīrīja zemi no augšas, kad Jordži pievienojās Alisijai arvien plašākā brūcē zemē.
  
  "Kas tas ir?" ES jautāju. Dreiks jautāja.
  
  Heidena notupās, salikusi rokas uz ceļiem. - Es vēl nevaru droši pateikt.
  
  - Satveries, Alīsija. Dreiks pasmīnēja.
  
  Atspulgs un pacelts pirksts bija viņa vienīgā atbilde. Attiecīgais objekts no visām pusēm bija klāts ar dubļiem un zemi, taču tam bija forma. Iegarens, apmēram divus metrus reiz viens metrs, tam bija noteikta kastes forma un tas viegli pārvietojās, parādot, ka tas nemaz nav smags. Problēma bija tā, ka tas bija ieskauts un piepildīts ar cietu zemi un saknēm. Dreiks paskatījās no kastes uz jūru, vērodams gaismas tuvošanos un prātojot, kā, pie velna, tik mazs, viegls konteiners var uzglabāt postošu militāro ieroci.
  
  "Piecpadsmit minūtes," ziņoja Smits. "Nekādu citu atnākšanas pazīmju."
  
  Alisija cīnījās ar zemi, lamājoties un sākumā nekur nenokļūstot, bet galu galā viņa atraisīja priekšmetu un ļāva Yorgi to izvilkt. Pat tad viņam, šķietami laimīgi, pieķērās aizauguši vīnogulāji un sapinušās saknes, ciets, savīts ķekars, kas atteicās palaist vaļā. Tagad viņi bija līdz viduklim dubļos, slaucīja nost drēbes un atbalstījās uz lāpstām. Dreiks atturējās no acīmredzamā "Vīrieši darbā" un noliecās, lai palīdzētu to pacelt. Arī Dāls noliecās, un kopīgiem spēkiem izdevās atrast priekšmeta sānos balstu un to izvilkt. Saknes protestēja, lūzās un atšķetinājās. Daži turējās pie dārgās dzīves. Dreiks piespiedās un juta, kā viņa rāpjas augšup pa caurumu un pāri malai. No augšas plūda pārvietotas augsnes upes. Tad viņš un Dāls piecēlās kopā un skatījās uz Alisiju un Jorgiju. Abi bija pietvīkuši un smagi elpoja.
  
  "Kas?" ES jautāju. Dreiks jautāja. "Vai jūs abi plānojat ieturēt tējas pauzi? Vācies prom no šejienes."
  
  Alicia un Yorgi vēlreiz pārbaudīja bedres dibenu, meklējot citas kastes vai, iespējams, vecus kaulus. Nekas netika atrasts. Brīdi vēlāk jaunais krievs skrēja gar bedres malu, atrodot kāju tur, kur likās, ka tā nebija, lai uzlēktu pa nogāzi un pāri bedres malai. Alisija satraukta noskatījās un tad nedaudz neveikli uzlēca uz margām. Dreiks satvēra viņu aiz rokas, pavilka uz augšu.
  
  Viņš ķiķināja. - Jūs aizmirsāt savu lāpstu.
  
  "Vai jūs vēlaties doties uz? Vispirms es piedāvāju galvu."
  
  "Savaldība, atturība."
  
  Heidens turpināja skatīties bedrē. "Es domāju, ka tagad būtu piemērots brīdis veltīt nabaga vecajam Hannibalam Bārkam. Mēs nevēlamies necienīt kolēģi karavīru.
  
  Dreiks piekrītoši pamāja ar galvu. "Leģenda".
  
  - Ja viņš tur lejā vispār ir.
  
  "Nacisti veica savus pētījumus," sacīja Heidens. "Un, skumji, viņi to izdarīja labi. Hannibals ieguva ilgstošu slavu tikai tāpēc, ka bija labs savā darbā. Viņa ceļojums pa Alpiem joprojām ir viens no izcilākajiem agrīno karu militārajiem sasniegumiem. Viņš iepazīstināja ar militārajām stratēģijām, kuras joprojām tiek slavētas.
  
  Pēc brīža viņi paskatījās uz augšu. Dāls bija ar viņiem. Kinimaka pavilka uz objektu, lai atklātu izturīgu kasti, kas izgatavota no tumša koka. Virsū bija neliels ģerbonis, un havajietis mēģināja ar to vicināties.
  
  Heidens pieliecās pie manis. "Tas ir viss. Viņu paštaisīta emblēma. Pēdējā sprieduma rīkojums".
  
  Dreiks to pētīja, iegaumējot simbolu. Tas izskatījās kā mazs centrālais aplis ar četrām virpuļojošām bizēm, kas izkārtotas ap to dažādos kompasa punktos. Aplis bija bezgalības simbols.
  
  "Izkaptis ir ieroči," sacīja Heidens. "Vai aizsargāt savu iekšējo pasauli?" Viņa paraustīja plecus. "Ja būs nepieciešams, mēs to izskatīsim vēlāk. Iesim."
  
  Jūrā vairs nebija gaismas, kas nozīmēja, ka Mossad, ja tas bija tuvākais, bija sasniedzis stabilu zemi un pilnā ātrumā atradās mazāk nekā piecpadsmit minūšu attālumā. Dreiks atkal prātoja, kā beigsies konfrontācija. SPEAR tika pavēlēts par katru cenu nodrošināt visus četrus ieročus, taču kaujas laukā pavēles reti tika izpildītas perfekti. Viņš redzēja nervozās izteiksmes citās sejās un zināja, ka viņi jūtas tāpat, pat Heidens, kurš bija vistuvāk komandas struktūrai.
  
  Viņi gatavojās doties prom.
  
  "Mēģiniet izvairīties no konfrontācijas," sacīja Heidens. "Skaidrs".
  
  "Un ja mēs nevaram?" Dāls jautāja.
  
  - Nu, ja tas ir Mossad, varbūt varam parunāt.
  
  "Es šaubos, ka viņiem būs ID vestes," Alisija nomurmināja. "Šī nav policijas izrāde."
  
  Heidena uz brīdi pārslēdza komunikatoru izslēgtā pozīcijā. "Ja viņi šauj uz mums, mēs cīnīsimies," viņa teica. "Ko mēs vēl varam darīt?"
  
  Dreiks to uzskatīja par labāko kompromisu. Ideālā pasaulē viņi būtu paslīdējuši garām tuvojošajiem karavīriem un atgriezušies savā transportā neskarti un nepamanīti. Protams, SPEAR ideālā pasaulē nepastāvētu. Viņš vēlreiz pārbaudīja savus ieročus, kad komanda gatavojās doties prom.
  
  "Izvēlieties garo ceļu," ieteica Heidens. "Viņi to nedarīs".
  
  Visi piesardzības pasākumi. Visi triki, lai izvairītos no konfliktiem.
  
  Lorēnas balss bija kā dadzis ausī. "Tikko saņēmu vārdu, ļaudis. Arī zviedri nāk.
  
  
  SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks vadīja ceļu, vispirms apejot nopostīto ēku un pēc tam dodoties lejup pa nogāzi. Zemi joprojām klāja tumsa, bet rītausma nebija tālu. Dreiks aprakstīja savu ceļu pa nelīdzenu cilpu, līdz atradās pretējā virzienā jūrai.
  
  Sajūtas ir sardzē, galvas augšā, komanda mums sekoja.
  
  Dāls pārņēma kasti, uzmanīgi turēdams vāku zem rokas. Kenzi pieskrēja viņam klāt no sāniem, palīdzot viņam orientēties. Apkalpe valkāja nakts redzamības brilles, izņemot Smitu, kurš deva priekšroku pilnībā apzināties savu apkārtni. Tā bija laba kombinācija. Plecu pie pleca un vienā failā viņi skrēja, līdz nokļuva kalna pakājē un līdzenā klajumā, kur nebija seguma. Dreiks turējās pie savas cilpas, vedot viņus laivu vispārējā virzienā. Netika teikts ne vārda - katrs izmantoja maņas, lai pārbaudītu vidi.
  
  Viņi zināja, cik nāvējoši ir viņu ienaidnieki. Šoreiz nekādu puslīdz ieinteresētu algotņu. Šodien un nākamajā, un nākamajā viņiem pretojās karavīri, kas nebija zemāki par viņiem.
  
  Gandrīz.
  
  Dreiks samazināja ātrumu, jo juta, ka viņi pārvietojas mazliet par ātru. Reljefs nebija viņiem labvēlīgs. Austrumu apvāršņa virzienā pielīda bāls spīdums. Drīz seguma vairs nebūs. Smits stāvēja viņam pa labi, bet Mai pa kreisi. Komanda turējās zemu. Kalns ar pussagruvušu ēku virsotnē saruka aiz viņiem. Viņa priekšā bija krūmu rinda ar dažiem kokiem, un Dreiks jutās nedaudz atvieglots. Viņi atradās tālu uz ziemeļaustrumiem no vietas, kur tiem vajadzēja būt, taču gala rezultāts bija tā vērts.
  
  Labākais scenārijs? Nekādu kauju.
  
  Viņš devās tālāk, meklējot briesmas un saglabājot neitrālu ķermeņa valodu. Komunikācija palika mierīga. Tuvojoties slēpnim, viņi samazināja ātrumu, ja nu kāds tur jau gaida. Būdami specvienības, viņi varēja sagaidīt brīdinājumu, taču nekas par šo misiju nevarēja tikt uzskatīts par pašsaprotamu.
  
  Dreiks ieraudzīja lielu teritoriju, kurā rindojas daži koki un reti krūmi, un apstājās, dodot pārējiem zīmi, lai paņemtu pārtraukumu. Ainavas apsekojums neko neatklāja. Kalna virsotne bija pamesta, cik tālu viņš varēja redzēt. Pa kreisi no viņiem reta sega veda uz līdzenu līdzenumu un pēc tam uz jūras krastu. Viņš ierosināja, ka viņu laivas varētu būt piecpadsmit minūšu gājiena attālumā no šejienes. Viņš klusi ieslēdza saiti.
  
  "Lorēna, vai ir kādas ziņas par zviedriem?"
  
  "Nē. Bet viņiem jābūt tuvu.
  
  "Citas komandas?"
  
  "Krievija ir gaisā." Viņa likās samulsusi. "Nevaru jums dot pozīciju."
  
  "Šī vieta drīz kļūs par karstu zonu," sacīja Smits. "Mums jāpārvietojas."
  
  Dreiks piekrita. "Ejam ārā."
  
  Viņš piecēlās kājās un dzirdēja kliedzienu, kas bija tikpat šokējošs kā jebkura lode.
  
  "Beidz! Mums vajag kastīti. Nekustieties."
  
  Dreiks nevilcinājās, bet ātri nokrita, gan pateicīgs par brīdinājumu, gan šokēts, ka viņi nebija pamanījuši ienaidnieku. Dāls skatījās uz viņu, un Alisija izskatījās apmulsusi. Pat Mai izrādīja pārsteigumu.
  
  Kenzija noklikšķināja ar mēli. - Tam jābūt Mossad.
  
  "Vai jūs viņus mērķējāt?" Heidens jautāja.
  
  "Jā," Dreiks teica. "Skaļrunis ir taisni uz priekšu, un, iespējams, sānos ir palīgi. Tieši tur, kur mēs vēlamies būt. "
  
  "Mēs nevaram virzīties uz priekšu," sacīja Mai. "Mēs dodamies atpakaļ. Tādā virzienā." Viņa norādīja uz austrumiem. "Ir patversme un ceļš, dažas fermas. Pilsēta nav pārāk tālu. Mēs varam izsaukt evakuāciju.
  
  Dreiks paskatījās uz Heidenu. Šķita, ka viņu priekšnieks izsvēra izvēli, vai doties uz ziemeļiem gar krastu, uz austrumiem pretī civilizācijai vai stāties pretī kaujai.
  
  "Nekas labs nenotiks, ja mēs paliksim šeit," sacīja Dāls. "Cīnīties ar vienu elites ienaidnieku nebūtu viegli, taču mēs zinām, ka ir vēl vairāk."
  
  Dreiks jau zināja, ka Mejai ir taisnība. Ziemeļi nepiedāvāja evakuācijas ceļu. Viņi skrietu pa Hellespontu bez aizsega un paļautos uz tīru veiksmi, lai varētu paklupt uz kāda veida transportu. Ceļošana uz austrumiem garantēta.
  
  Turklāt diez vai no kādas pilsētas atbrauktu citas komandas.
  
  Heidens to nosauca un pēc tam pagriezās uz austrumiem, novērtējot reljefu un iespējas ātri izkļūt. Tajā brīdī atkal atskanēja balss.
  
  "Paliec turpat!"
  
  "Sūds," Alisija elpoja. "Šis čalis ir ekstrasenss."
  
  "Man vienkārši ir laba redze," sacīja Smits, atsaucoties uz vizuālajām tehnoloģijām. "Paslēpies aiz kaut kā cieta. Mēs uzņemsim uguni."
  
  Komanda devās ceļā, virzoties uz austrumiem. Izraēlieši atklāja uguni, lodes virs šķēpmetēju galvām ietriecās koku stumbros un starp zariem. Lapas lija. Dreiks ātri uzkāpa, zinādams, ka šāvieni bija apzināti tēmēti augstu, un prātoja, kādā ellē jaunā karā viņi te iesaistās.
  
  "Gluži kā sasodītās armijas mācībās," sacīja Alisija.
  
  "Es ļoti ceru, ka viņi izmantos gumijas lodes," atbildēja Dāls.
  
  Viņi kāpa un improvizēja, virzoties uz austrumiem, sasniedzot izturīgākus kokus un satverot skatienu. Dreiks izšāva pretī, apzināti augstu. Viņš neredzēja kustības pazīmes.
  
  - Viltīgie nelieši.
  
  "Mazā komanda," sacīja Kenzi. "Uzmanīgi. Automāti. Viņi gaidīs lēmumu."
  
  Dreiks ļoti vēlējās izmantot visas priekšrocības. Komanda uzmanīgi devās uz austrumiem, taisni uz gaišo rītausmu, kas joprojām apdraudēja tālo apvārsni. Kad viņš sasniedza citu izcirtumu, Dreiks dzirdēja un gandrīz juta lodes svilpi.
  
  "Smuki". Viņš ienira aizsegā. "Viņš bija tuvu."
  
  Vairāk apšaudes, vairāk svina sprādzienu aizsegā. Heidens ieskatījās Dreikam acīs. "Viņu pasūtījumi ir mainījušies."
  
  Dreiks dziļi ievilka elpu, tik tikko tam noticēt. Izraēlieši nikni šāva un, bez šaubām, virzījās uz priekšu piesardzīgi, taču ienesīgā tempā. Vēl viena lode norāva kokam mizas gabalu tieši aiz Jorgas galvas, izraisot krievietei vardarbīgu rāvienu.
  
  "Nav labi," Kenzi nikni kurnēja. "Nemaz nav labi".
  
  Dreika acis bija kā krams. "Haiden, sazinieties ar Laurenu. Palūdziet viņai apstiprināt Krovam, ka mēs atdodam uguni!
  
  "Mums jāatdod uguns," Kenzi kliedza. "Jūs, puiši, nekad iepriekš neesat pārbaudījuši."
  
  "Nē! Tie ir algoti karavīri, elites karaspēks, kas apmācīts un izpilda pavēles. Viņi ir sasodīti sabiedrotie, potenciālie draugi. Pārbaudiet to, Heiden. Pārbaudiet tūlīt! "
  
  Jaunas lodes iedūrās pamežā. Ienaidnieks palika neredzams, nedzirdams, SPIR zināja par viņu progresu tikai no savas pieredzes. Dreiks vēroja, kā Heidens noklikšķina uz saites pogas un runāja ar Laurenu, un pēc tam lūdza ātru atbildi.
  
  Mossad karavīri piegāja tuvāk.
  
  "Pārbaudiet mūsu statusu." Pat Dāla balss skanēja saspringti. "Lorēna! Vai jūs pieņemat lēmumu? Vai mēs cīnīsimies? "
  
  
  * * *
  
  
  SPEAR komanda, kas jau bija padzīta no savām laivām, bija spiesta virzīties tālāk uz austrumiem. Viņiem bija grūti zem uguns. Nevēloties cīnīties ar zināmajiem sabiedrotajiem, viņi bija pakļauti briesmām.
  
  Skrāpēti, saskrāpēti un asiņaini, viņi izmantoja katru triku savā arsenālā, katru triku, lai panāktu lielāku attālumu starp sevi un Mossad. Laurena atgriešanās aizņēma tikai dažas minūtes, taču šīs minūtes ievilkās ilgāk nekā Džastina Bībera disks.
  
  "Vārna ir nelaimīga. Saka, ka esat saņēmis pasūtījumu. Saglabājiet savus ieročus par katru cenu. Viņi visi četri."
  
  - Un tas ir viss? Dreiks jautāja. "Vai tu viņai pastāstīji, ar ko mums ir darīšana?"
  
  "Noteikti. Viņa likās sašutusi. Es domāju, ka mēs viņu sadusmojām.
  
  Dreiks pamāja ar galvu. Nav jēgas. Mums pie tā jāstrādā kopā.
  
  Dāls izteica savu viedokli. "Peru mēs patiešām pārkāpām viņas rīkojumus. Varbūt tā ir atmaksāšanās."
  
  Dreiks tam neticēja. "Nē. Tas būtu sīkums. Viņa nav tāda politiķe. Mums pretojas sabiedrotie. Smuki. "
  
  "Mums ir pasūtījums," sacīja Heidens. "Izdzīvosim šodien un strīdēsimies rīt."
  
  Dreiks zināja, ka viņai ir taisnība, taču viņš nevarēja vien nodomāt, ka izraēlieši, iespējams, teica to pašu. Tā sākās mūžsenās pretenzijas. Tagad viņi kā komanda nogrieza ceļu uz austrumiem, paliekot savā meža vairogā, un organizēja aizmugures aizsargu, kas nebija pārāk agresīvs, bet pietiekami, lai palēninātu izraēliešus. Smits, Kinimaka un Mai bija izcili, parādot, ka tagad ir nopietni, ik uz soļa klupieni pār pretiniekiem.
  
  Tas nāca viņiem aiz muguras, kad Dreiks plīvoja pa kokiem. Helikopters dārdēja virs galvas, tad apgāzās un veica nosēšanos kādā neuzkrītošā izcirtumā. Heidenam nevajadzēja teikt ne vārda.
  
  "Zviedri? krievi? Dievs, tas ir tikai muļķības, puiši!
  
  Dreiks uzreiz dzirdēja šāvienus no šī virziena. To, kurš tikko izkāpa no helikoptera, apšaudīja, nevis Mossad.
  
  Tas nozīmēja, ka četras SWAT komandas tagad cīnījās.
  
  Priekšā mežs beidzās, un aiz plaša lauka, ko robežoja akmens sienas, pavērās veca lauku māja.
  
  "Dodiet sev laiku," viņš uzsauca. "Rīkojies stingri un ātri. Mēs tur varam pārgrupēties."
  
  Komanda skrēja tā, it kā elles suņi tos vajātu.
  
  
  * * *
  
  
  Pārvietojoties pilnā, bet kontrolētā tempā, komanda nejauši izrāvās no aizsega un metās uz lauku māju. Sienas un logu ailas bija gandrīz tikpat nobružātas kā māja kalnā, liecinot par cilvēka klātbūtnes trūkumu. Aiz viņiem stāv trīs SWAT komandas, bet cik tuvu?
  
  Dreiks nezināja. Viņš smagi skrēja pa rievoto zemi, noņēma nakts redzamību un izmantoja gaišās debesis, lai iezīmētu savu ceļu. Puse komandas skatījās uz priekšu, puse aiz muguras. Mai čukstēja, ka ir redzējusi, kā Mossad komanda sasniedz meža malu, bet tad Dreiks sasniedza pirmo zemo sienu, un Maija un Smits atklāja nelielu nomācošu uguni.
  
  Kopā viņi saspiedās aiz akmens sienas.
  
  Lauku māja vēl bija divdesmit soļus priekšā. Dreiks zināja, ka viņiem nekas nenāks, ja izraēliešiem un citiem ļautu apmesties un izveidot perfektas redzes līnijas. Turklāt citas komandas tagad būtu viena no otras piesardzīgas. Viņš runāja komunikatorā.
  
  "Vislabāk kustiniet savus dibenus, puiši."
  
  Alisija pagriezās, lai paskatītos uz viņu. "Vai tas ir tavs labākais amerikāņu akcents?"
  
  Dreiks izskatījās noraizējies. "Sūds. Beidzot es pagriezos." Tad viņš ieraudzīja Dālu. "Bet, hei, tas varētu būt sliktāk, es domāju."
  
  Kā viens viņi izlauzās cauri vākam. Mai un Smits atkal atklāja uguni un saņēma tikai divus šāvienus. Citas skaņas nebija dzirdamas. Dreiks atrada cietu sienu un apstājās. Heidens nekavējoties iecēla Meju, Smitu un Kinimaku par perimetra drošību, pēc tam steidzās pievienoties pārējiem.
  
  "Mēs esam labi uz dažām minūtēm. Kas mums ir?"
  
  Dāls jau atlocīja karti, kad Lorēnas balss piepildīja viņu ausis.
  
  "Plāns B joprojām ir iespējams. Virzieties iekšzemē. Ja esi ātrs, transports tev nebūs vajadzīgs.
  
  "Plāns sasodīts B." Dreiks pamāja ar galvu. "Vienmēr plānojiet B."
  
  Patruļa pa perimetru ziņoja, ka viss ir skaidrs.
  
  Heidens norādīja uz kasti, kuru Dals nesa. "Šeit mums ir jāuzņemas atbildība. Ja jūs to pazaudējat, mums nav ne jausmas, kas ir iekšā. Un, ja tu to pazaudēsi ienaidniekam..." Viņai nevajadzēja turpināt. Zviedrs nolika kasti zemē un nometās viņai blakus.
  
  Heidens pieskārās simbolam, kas bija iegravēts uz vāka. Rotējošie asmeņi raidīja draudīgu brīdinājumu. Dāls uzmanīgi atvēra vāku.
  
  Dreiks aizturēja elpu. Nekas nav noticis. Tas vienmēr bija riskanti, taču viņi nevarēja redzēt nekādas slēptās slēdzenes vai mehānismus. Dāls tagad pilnībā pacēla vāku un ieskatījās telpā.
  
  Kenzi iesmējās. "Kas tas? Kara ierocis? Saistīts ar Hannibālu un paslēpts ar pavēli? Viss, ko es redzu, ir papīra kaudze.
  
  Dāls atspiedās uz muguras. "Karu var cīnīties arī ar vārdiem."
  
  Heidens uzmanīgi izvilka vairākas lapas un izsmeļ tekstu. "Es nezinu," viņa atzina. "Izskatās pēc pētījuma faila un... ieraksta par..." Viņa apstājās. "Pārbaudes? Tiesa?" Viņa pāršķirstīja vēl dažas lappuses. Montāžas specifikācijas.
  
  Dreiks sarauca pieri. "Tagad tas izklausās slikti. Viņi to sauc par Babylon Project, Lauren. Redzēsim, ko jūs varat izrakt šajā jautājumā."
  
  "Sapratu," sacīja ņujorkietis. "Jebkas cits?"
  
  "Es tikai sāku saprast šīs īpašības," iesāka Dāls. "Tas ir gigantisks..."
  
  - Lejā! Smits kliedza. "Nāk."
  
  Komanda samazināja ātrumu un gatavojās. Aiz akmens sienām asi un apdullinoši dārdēja automātiska salveša. Smits atgrieza uguni no labās puses, tēmējot no sienas nišas. Heidens pamāja ar galvu.
  
  "Mums tas būs jāizbeidz. Ej prom no šejienes."
  
  "Velciet savu dupsi?" Dreiks jautāja.
  
  "Saņem savu dupsi."
  
  "Plāns B," Alisija teica.
  
  Uzturoties drošībā, viņi pārcēlās no sienas uz sienu uz lauku mājas aizmuguri. Grīda bija nokaisīta ar gruvešiem, un vietā, kur bija iebrucis jumts, bija iezīmēti mūra un kokmateriālu gabali. Mai, Smits un Kinimaka aizsedza aizmuguri. Dreiks apstājās, kad viņi tuvojās aizmugurējiem logiem un paskatījās uz priekšā esošo maršrutu.
  
  "Tas var kļūt tikai grūtāk," viņš teica.
  
  Uzlecošā saule krāsu uzplūdā slīdēja pāri horizontam.
  
  
  ASTOTĀ NODAĻA
  
  
  Sacīkstes turpinājās, taču tagad izredzes saruka. Kad Dreiks un Alisija, kuri bija vadībā, pameta aizsegu un devās iekšzemē, cenšoties noturēt lauku māju starp viņiem un viņu vajātājiem, Mossad komanda beidzot iznira no meža. Ģērbušies melnā un valkājuši maskas, viņi tuvojās zemu un piesardzīgi, ieroči pacelti un šaut. Maija un Smits ātri paslēpās aiz lauku mājas. Heidens metās uz priekšu.
  
  "Kustēties!"
  
  Dreiks cīnījās ar instinktu piecelties un cīnīties; Dalam pa kreisi arī tas nepārprotami cīnījās. Parasti viņi cīnījās un apmānīja savus pretiniekus - dažreiz tas nonāca pie brutāla spēka un skaita. Bet bieži vien tas bija saistīts ar viņu pretinieku stulbumu. Lielākā daļa algotņu, kuriem tika samaksāts, bija lēni un vājprātīgi, paļaujoties uz savu izmēru, niknumu un morāles trūkumu, lai paveiktu darbu.
  
  Ne šodien.
  
  Dreiks ļoti labi apzinājās nepieciešamību aizsargāt balvu. Dāls nesa kasti un turēja to pēc iespējas drošāk. Jordži tagad virzījās uz priekšu, pārbaudīja augsni un mēģināja atrast ceļus ar vislielāko segumu. Viņi šķērsoja slīdošu lauku un pēc tam nokāpa cauri nelielai, retai koku birzītei. Izraēlieši kādu laiku pārtrauca uguni, iespējams, sajutuši citas komandas un nevēloties paziņot savu nostāju.
  
  Tagad ir demonstrētas daudzas taktikas.
  
  Bet Dreikam Alisija to rezumēja vislabāk. "Dieva dēļ, Jogi. Nolaid krieva galvu un skrien!"
  
  Lorēna izsekoja viņu progresam GPS un paziņoja, ka plāna B tikšanās punkts atrodas aiz nākamā horizonta.
  
  Dreiks mazliet vieglāk uzelpoja. Birzs beidzās, un Jordži pirmais uzkāpa mazajā kalnā, Kinimaka sekoja cieši aiz muguras. Havajieša bikses bija klātas ar dubļiem, kur viņš bija nokritis - trīs reizes. Alisija paskatījās uz Meju, jo viņa veikli pārvietojās starp zemes krokām.
  
  "Nolādētais Sprite. Tas izskatās kā jērs pavasarī, kas ņirb savvaļā.
  
  "Lai ko viņa darītu, viņa to dara labi," Dreiks piekrita.
  
  Alisija paslīdēja pa slānekli, taču viņai izdevās noturēties kājās. "Mēs visi to darām labi."
  
  "Jā, bet daži no mums ir vairāk kā kazas."
  
  Alisija pacēla ieroci. "Es ceru, ka tu nedomā mani, Dreiks." Viņas balsī bija dzirdama brīdinājuma nots.
  
  "Ak, protams, nē, dārgais. Acīmredzot es domāju zviedru.
  
  "Dārgi?"
  
  Šāvieni atskanēja no aizmugures, nogriežot Dāla līniju, pirms tas pat sākās. Pieredze stāstīja Dreikam, ka kadri nebija paredzēti viņiem un sastāvēja no divām dažādām notīm. Mossad sadarbojās vai nu ar krieviem, vai ar zviedriem.
  
  Zviedri, viņš domāja, droši vien ar galvu ieskrēja Mossad.
  
  Viņš nevarēja nesmaidīt.
  
  Dāls it kā sašutis paskatījās apkārt. Dreiks uzmeta nevainīgu skatienu. Viņi uzkāpa nelielā kalnā un noslīdēja lejā no otras puses.
  
  "Transports nāk," sacīja Lorēna.
  
  "Kā šis!" Heidens norādīja uz debesīm, tālu, tālu, kur kustējās melnais plankums. Dreiks nopētīja apkārtni un vilka Jorģi lejā tieši tad, kad lode svilpoja pāri kalna virsotnei. Kāds pēkšņi par viņiem sāka interesēties.
  
  "Uz ieleju," sacīja Kinimaka. "Ja mēs varam tikt pie tiem kokiem..."
  
  Komanda gatavojās fināla sprintam. Dreiks atskatījās uz tuvojošos plankumu. Kādu sekundi viņš domāja, ka varētu redzēt ēnu, bet tad ieraudzīja patiesību.
  
  "Cilvēki, šis ir vēl viens helikopters."
  
  Kinimaka cieši paskatījās uz viņu. "Sūds".
  
  "Un tur". Mai norādīja uz kreiso pusi, augstu mākoņu krasta virzienā. "Trešais".
  
  - Lauren, - Heidens uzstāja. "Lauren, runā ar mums!"
  
  "Es tikai saņemu apstiprinājumu." Atgriezās mierīgā balss. "Tev gaisā ir ķīnieši un briti. Krievija, zviedri un izraēlieši uz zemes. Klausieties, es jūs tagad pievienošu tērzēšanai, lai jūs varētu iegūt informāciju no pirmās reizes. Daļa no tā ir muļķības, taču tas viss var būt vērtīgs.
  
  - Franču cilvēki? Kinimaka nez kāpēc domāja.
  
  "Nekas," Lorēna atbildēja.
  
  "Labs darbs, viņi visi nav tādi kā Bo," Alisija sacīja ar rūgtuma un melanholijas piegaršu. "Es domāju frančus. Puisis bija nodevējs, bet sasodīti labs savā darbā.
  
  Dāls sagrieza seju. "Ja viņi izskatās pēc Bo," viņš maigi teica. "Viņi jau varētu būt šeit."
  
  Alisija mirkšķināja acis no šiem vārdiem, kad viņa skenēja tuvējos netīrumu kalnus. Nekas nekustējās.
  
  "Mēs esam ielenkti," sacīja Heidens.
  
  "Speciālo spēku komandas no visas malas," Dreiks piekrita. "Žurkas slazdā".
  
  - Runājiet par sevi. Mai ātri visu novērtēja. "Dodiet man divas minūtes. Atcerieties, kas atrodas šajā kastē, cik labi vien iespējams." Viņa pacēla rokas. "Dari to".
  
  Dreiks saprata būtību. Galu galā kaste nebija viņu dzīvības vērta. Ja situācija kļūst patiešām saspringta un draudzīgāka komanda to pārvarēs, ne bokss varētu vienkārši glābt viņu dzīvības. Dāls atvēra vāku, un komanda devās taisni uz tuvojošajiem helikopteriem.
  
  Viņš visiem izdalīja papīra kaudzes.
  
  "Oho, tas ir dīvaini," Alicia teica.
  
  Kenzi sajauca dažus palagus. "Iesaisties kautiņā, lasot trīsdesmit piecdesmit gadus vecu dokumentu, ko sarakstījuši nacisti un paslēpts Hanibala Barkas kapā? Kas tur dīvains?"
  
  Dreiks mēģināja iegaumēt fragmentus. "Viņas vārdos ir jēga. Tas ir tāds pats kā SPEAR kurss.
  
  Viņš lasīja pētniecības projektu lielā augstumā. Sākotnēji tika izveidots ar mērķi izpētīt atkārtotas ieceļošanas ballistiku par zemākām izmaksām. Dārgo raķešu vietā...
  
  "Es nezinu, kas tas ir, pie velna."
  
  Palaist kosmosā, neizmantojot raķeti. Projekts liecina, ka ļoti lielu lielgabalu var izmantot, lai šautu mērķus lielā ātrumā lielā augstumā...
  
  "Ak, sūdā".
  
  Dāla un Alisijas sejas bija tikpat pelnu krāsas. "Tas nevar būt labi."
  
  Heidens norādīja uz tuvojošajiem helikopteriem, kas tagad bija pilnībā redzami. Viņi varēja redzēt atsevišķus ieročus, kas karājās no helikopteriem.
  
  "Un tā arī nav taisnība!"
  
  Dreiks iedeva papīrus un sagatavoja ieročus. Laiks tam, pie kā viņš bija pieradis un kas viņam padevās. Pļāpas uz viņu lija no Heidena, Meja un Smita, kā arī no sakaru sistēmas, ko Lorēna bija salabojusi.
  
  "Izraēlieši uzsāka cīņu ar zviedriem. Nezināmā Krievija..." Tad sekoja traucējumu uzliesmojumi un ātras pārraides no tiešraidēm, kuras NSA un citas organizācijas varēja klausīties.
  
  Franču valoda: "Mēs tuvojamies apgabalam..."
  
  Brits: "Jā, kungs, mērķi ir pamanīti. Mums kaujas laukā ir daudz ienaidnieku..."
  
  Ķīnietis: "Vai esat pārliecināts, ka viņiem ir kaste?"
  
  Heidens vadīja ceļu. Viņi skrēja no lauka. Viņi skrēja bez plāna. Piesardzīga ugunsgrēka dēļ helikopteri izvairījās un piespieda to zemes vajāšanu pārvietoties ļoti piesardzīgi.
  
  Un tad, kad Dreiks gandrīz nomira un koncentrējās uz savu jauno evakuācijas ceļu, cita balss pāršalca statisko.
  
  Tikai īsi.
  
  Daļēji paslēpts aiz trokšņa, grūti atšķirams, ausīs griezās dziļa, ilgstoša skaņa.
  
  Amerikānis: "Seal 7 komanda ir klāt. Tagad mēs esam ļoti tuvu..."
  
  Šoks viņu satricināja līdz sirds dziļumiem. Bet nebija laika. Runāt nevar. Nav pat sekundes, lai to absorbētu.
  
  Tomēr viņa skatiens sastapās ar Torstena Dāla skatienu.
  
  Kas pie...?
  
  
  DEVIŅTA NODAĻA
  
  
  "Pasaki helikopteram, lai viņš atkāpjas!" Heidens noklikšķināja uz komunikatora. "Mēs meklēsim citu ceļu."
  
  "Vai vēlaties, lai tas kaut kur pavadītu laiku?" Lorēna jautāja, liekot Alisijai smieties pat tad, kad viņa skrēja par savu dzīvību.
  
  "Noteikti. Nolaidies un piesedz. Nezvaniet mums, mēs jums piezvanīsim!"
  
  Dreiks domāja, vai šī diena kādreiz beigsies, tad ieraudzīja pilno saules disku, kas karājās pie horizonta, un saprata ironiju. Reljefs bija virkne pakalnu, katrs stāvāks par iepriekšējo. Šķēps apsedza viņu ēzeļus, kad viņi sasniedza kalna virsotni, uzmanīgi soļojot, tad pilnā ātrumā skrienot lejup pa otru pusi.
  
  Periodiski atskanēja šāvieni no aizmugures, taču tie nebija vērsti pret tiem, iespējams, izraēlieši un zviedri apmainījās ar sitieniem. Pa kreisi un pa labi parādījās vēl dažas nopostītas ēkas, lielākā daļa celtas seklās ielejās, visas pamestas. Dreiks nebija pārliecināts, kas lika cilvēkiem doties prom, taču tas bija sen.
  
  Vēl pakalni un tad koku grupa pa kreisi. Piedāvājot segumu, zaļumi un zari auga kupli. Heidens vadīja komandu šajā virzienā, un Dreiks mazliet vieglāk uzelpoja. Jebkāda veida piesegšana bija labāka nekā nekāda. Vispirms Heidens un tad Alisija šaudījās pa kokiem, tagad sekoja Dals, Kenzi un Kinimaka. Dreiks iegāja mežā, atstājot Meju, Jordiju un Smitu. Atskanēja šāvieni, tagad tuvāk, liekot Dreikam uzmanīties no saviem draugiem.
  
  Pagriezies, viņš redzēja, ka Mai ir paklupusi.
  
  Vērojās, kā viņas seja atlec no zemes.
  
  "Nē!"
  
  
  * * *
  
  
  Heidens strauji nobremzēja un apgriezās. Tajā brīdī Maija bezsamaņā gulēja uz zemes, Dreiks piegāja pie viņas, Smits jau pieliecās. Lodes ar trulu būkšķi ietriecās nomalē esošajos kokos. Kāds bija tuvu.
  
  Tad sākās pamežs. No tām izlēca figūras, viena atsitās pret Heidena ķermeņa lejasdaļu. Viņa satricināja, bet turēja kājas. Koka stumbrs viņai ietriecās mugurkaulā. Viņa ignorēja sāpju uzplaiksnījumu, pacēla ieroci. Tad melnā figūra viņai atkal uzbruka, sita ar elkoni, ceļgalu, nazi...
  
  Heidena sagriezās un juta, ka asmens izslīd mata platumā no viņas vēdera. Viņa cīnījās pretī, nolieca seju ar elkoni un nolieca vēderu uz ceļiem, lai palielinātu attālumu starp viņiem. Viņa redzēja, kā Kinimaka un Alisija cīnījās labajā pusē, Dalam spārdot pa gabalu, ko viņš bija nogāzis.
  
  Dreiks paceļ klibo Maiju.
  
  Lodes lidoja starp kokiem, sasmalcinot lapas un veģetāciju. Viens skāra ienaidnieku, bet ne uz ilgu laiku. Vīrietis drīz piecēlās, nepārprotami valkājot kādu kevlaru. Toreiz Heidenas redzējums bija pilns ar viņas pašas pretinieku, Mossad vīru, kura sejas vaibstos bija raupja un ļauna apņēmība.
  
  "Beidz," viņa teica. "Mēs esam vienādi..."
  
  Sitiens pa žokli viņu apturēja. Heidens sajuta asiņu garšu.
  
  "Pasūtiet," atskanēja neskaidra atbilde.
  
  Viņa bloķēja vairākus sitienus, atgrūstot vīrieti atpakaļ, cenšoties nepacelt ieroci pat tad, kad viņš sita ar nazi. Asmenim garšoja miza, tad netīrumi. Heidens iespēra vīrietim pa kājām, kad Dreiks skrēja garām, traucoties pa taku un iebraucot kokos. Smits aizsedza muguru, iesitot izraēlietim pa seju un aizsūtot viņu atpakaļ pamežā. Nākamais bija Kenzi, šoreiz ar šaubīgu sejas izteiksmi un ieplestām acīm, it kā meklētu kādu, ko viņa pazīst.
  
  Heidena pastūma savu ceļu uz Dreika pusi.
  
  "Maija?"
  
  "Viņai viss kārtībā. Tikai lode mugurkaulā un viss. Nekā iespaidīga."
  
  Heidens nobālēja. "Kas?" ES jautāju.
  
  "Jaka to apturēja. Viņa nokrita un sasita galvu. Nekas īpašs".
  
  "PAR".
  
  Alisija izvairījās no ļauna elkoņa uzbrukuma un izmantoja džudo metienu, lai raidītu pretinieku caur kokiem. Kinimaka ar buldozeru izbrauca cauri citam Mossad karavīram. Dažus mirkļus ceļš bija brīvs, un SPEAR komanda pilnībā izmantoja priekšrocības.
  
  Ikviena pieredze nāca spēlē, kad viņi skrēja pilnā tempā, nedomājot par ātruma samazināšanu, griežoties, nirstot, bīstamām koku puduriem. Starp viņiem un Mossad komandu bija plaisa, un biezā lapotne bija ideāls segums.
  
  "Kā pie velna viņiem izdevās tikt mums garām?" Dreiks kliedza.
  
  "Tas noteikti bija tad, kad mēs apstājāmies, lai pārbaudītu lodziņu," sacīja Heidens.
  
  Smits skaļi nomurmināja. "Mēs skatījāmies."
  
  "Nesukā sevi..." Heidens iesāka.
  
  "Nē, mans draugs," Kenzi teica. "Viņi ir labākie tajā, ko dara."
  
  Smits iesmējās, it kā teiktu, ka arī mēs, bet citādi klusēja. Heidens redzēja, kā Kinimaka paklupa, milzīgas pēdas nolaižamies elastīgā smilšmāla kaudzē, un devās palīgā, bet Dals jau bija atbalstījis lielo vīru. Zviedrs uzmeta kasti uz otru roku, ar labo pagrūžot havajieti.
  
  Un tagad šim miksam ir pievienots vēl viens apdraudējums - nepārprotama helikoptera skaņa, kas lido virs galvas.
  
  Vai viņi atklās uguni?
  
  Vai viņi ķemmētu mežu ar lodēm?
  
  Heidens tā nedomāja. Tūkstošiem lietu var noiet greizi šādas bezatbildīgas rīcības dēļ. Protams, šie puiši pildīja savu valdību pavēles, un daži klauni, kas sēdēja mājās savos siltajos, gaisa kondicionētajos birojos, neinteresējās par to, kas notiek ārpus viņu ziloņkaula torņiem.
  
  No augšas atskanēja propelleru skaņa. Heidens turpināja skriet. Viņa jau zināja, ka Mossad tiks pieķēdēts pie viņu komandas un, iespējams, aiz viņiem stāvēs zviedri un krievi. Viņas kreisajā pusē atskanēja troksnis , un viņa domāja, ka redz vairāk figūru - tās noteikti ir krievi, viņa domāja.
  
  Vai varbūt briti?
  
  Muļķības!
  
  Viņi bija pārāk atvērti. Pārāk nesagatavota. Patiesībā visas komandas tur bija vienādas. Neviens negaidīja, ka visi ieradīsies uzreiz - un tā bija kļūda. Bet pastāstiet man plānu, kurā tas ņemtu vērā?
  
  Drake Trail - uz priekšu liesmojošs, nemaz nav palēninājis maija svara. Alisija sekoja viņam cieši aiz muguras, skatoties apkārt. Ceļš bezmērķīgi virzījās zigzagā, bet kopumā virzījās pareizajā virzienā, un Heidens viņam par to pateicās. Viņa dzirdēja, kā Smits raidīja lodes viņu aizmugurē, atturot vajātājus. Viņa dzirdēja vairākus kliedzienus no kreisās puses, it kā būtu satikušies divi spēki.
  
  Sasodīts, tas ir kaut kāds traks sūds.
  
  Dreiks pārlēca pāri nokritušam kokam. Kinimaka ar tikko ņurdēšanu izrāvās viņam cauri. Fragmenti izkaisīti visos virzienos. Reljefs sāka slīdēt uz leju, un tad viņi ieraudzīja meža malu. Heidens iesaucās komunicā, ka viņiem vajadzētu samazināt ātrumu - neviens nezināja, kas varētu gaidīt uz zemes aiz koku līnijas.
  
  Dreiks tikai nedaudz samazināja ātrumu. Alisija viņam pagāja garām pa labi, bet Dāls sita pa kreiso; kopā viņi trīs nolauza segumu un iekļuva šaurā ielejā, ko no abām pusēm aizsargāja stāvas brūnas nogāzes. Kinimaka un Kenzi sitās kopā ar papēžiem, cenšoties sniegt atbalstu, un tad arī Heidena izkāpa no paslēptuves, tagad cenšoties ignorēt pieaugošo dedzināšanu viņas krūtīs.
  
  Viņi skrēja ilgāk, nekā viņa gribēja domāt.
  
  Un tuvākā pilsēta bija jūdžu attālumā.
  
  
  DESMITĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks juta, ka Maija sāk nedaudz pretoties. Viņš deva viņai minūti, zinot, ka viņa ātri atveseļosies. Šajā īslaicīgajā mirklī viņš pamanīja kaut ko plakanu, pelēku un līkumainu, kas lika viņa pukstošajai sirdij izlaist pukstēšanu.
  
  "Pa kreisi!"
  
  Visa grupa izlauzās pa kreisi, piesardzīgi, bet nevajadzīgi, aizsedzot savus sānus, jo sāncenši joprojām bija neredzami. Dreiks ļāva Mejai mazliet pacīnīties, bet turējās. Diezgan drīz viņa ar dūri iedūra viņa ribās.
  
  "Ļauj man iet".
  
  "Vienu sekundi, mīlestība..."
  
  Alisija paskatījās uz viņu. "Vai jums tas tik ļoti patīk?"
  
  Dreiks vilcinājās, tad pasmaidīja. "Uz šo jautājumu nav skaidras atbildes, mīlestība."
  
  "Tiešām?"
  
  "Nu, padomājiet par to no mana viedokļa."
  
  Mai atrisināja savu dilemmu, izmantojot mugurkaulu, lai atgrūstu un apripotos uz grīdas. Viņa labi piezemējās, bet sastinga vietā, turot galvu.
  
  "Paskaties," Dreiks teica. "Manā aizstāvībā viņa izskatās nedroša."
  
  - Tev galva nodrebēs, ja mēs nesteigsimies. Alisija pagrūda garām, un Dreiks viņai sekoja, vēl nedaudz vērodams Meju, līdz viņa iztaisnojās un iejutās ritmā. Grupa uzskrēja pa krastmalu uz asfalta.
  
  "Pirmais apjukums ar Mossad." Dāls izstiepās. "Nekā iespaidīga."
  
  "Viņi atturējās," sacīja Kenzi. "Tāda, kāda tu biji."
  
  "Otrs apjukums," sacīja Dreiks. "Atceries to ciematu Anglijā? Pirms daudziem gadiem."
  
  - Jonks? ES jautāju.
  
  "Gadsimti".
  
  "PAR". Dāls uz brīdi apstājās, tad sacīja: "BC vai AD?"
  
  "Es domāju, ka tagad viņi to sauc par BC."
  
  "Buļņas".
  
  Ceļš stiepās abos virzienos, pamests, bedrēts un remontējams. Dreiks dzirdēja, ka helikopteram tuvojās pretgaisa lielgabala atslāņošanās un pēc tam vēl šāvieni. Viņš pagriezās, lai redzētu, ka uz viņu tiek šauts no meža, nodomāja, ka viņš tikai piegružo apkārtni ar lodēm, un tad ieraudzīja, ka strauji noliecās uz sāniem.
  
  "Es nevaru riskēt," sacīja Dāls. "Manuprāt, tie ir ķīnieši, un viņi nedzird pļāpāšanu tāpat kā mēs."
  
  Dreiks klusi pamāja. Pēdējā laikā sarunās nekas jauns nav atklājies. Kopš...
  
  Heidens izteica klusu sveicienu. "Es redzu transportlīdzekli."
  
  Dreiks notupās un nopētīja apkārtni. "Kas mums ir aiz muguras? Mossad un krievi kokos traucē viens otram. Vai zviedri kaut kur pie krieviem? SAS? Viņš pakratīja galvu. "Kas zina? Labākais minējums ir iet apkārt mežam. Viņi visi zina, ka, atdodot sevi, viņi ir miruši. Tāpēc mēs joprojām bijām dzīvi.
  
  "Ķīnieši helikopterā," sacīja Smits. "Nolaišanās tur." Viņš norādīja uz virkni seklu ieplaku.
  
  - Franču? Jorgijs jautāja.
  
  Dreiks pamāja ar galvu. Jokojot, francūži, iespējams, pat atturējās, lai pārbaudītu situāciju un ļautu pretiniekiem viņus retināt. Viltīga uzvara pēdējā brīdī. Viņš skatījās uz tuvojošos furgonu.
  
  "Ierocis uz augšu"
  
  Smits un Kenzi paņēma virzienu, stāvot ceļa malā un vēršot ieročus pret pretimbraucošo furgonu. Dāls un Dreiks uz ceļa novietoja pāris smagus laukakmeņus. Mikroautobusam samazinot ātrumu, no aizmugures pienāca pārējā apkalpe, rūpīgi aizsedzot automašīnu un pavēlot tās pasažieriem izkāpt.
  
  Alisija atgrūda vaļā sētas durvis.
  
  "Oho, kā te smird!"
  
  Bet tas bija tukšs. Un Dreiks dzirdēja, ka Kensi turku valodā uzdod jautājumu. Viņš pamāja ar galvu, kad Dals triumfējoši pasmaidīja. Šī meitene ir pārsteigumu pilna. "Vai ir kāda valoda, kurā viņa nevar runāt?"
  
  Zviedrs iesmējās. "Nāc, vecīt. Neatstājiet sevi tik atklātu."
  
  - Ak, - Dreiks pamāja. "Jā. Dievu valoda."
  
  "Celies, mīļā. Vai tu gribi tikt drāžā? Jā, es tikko dzirdu tavu jauko akcentu, kas nāk no Odina mēles.
  
  Dreiks to ignorēja, koncentrējoties uz diviem turkiem, kuri šķita patiesi nobijušies.
  
  Un patiesi turku.
  
  Heidens viņus iegrūda atpakaļ kravas automašīnā, cieši sekojot viņiem aiz muguras. Dāls atkal pasmaidīja un sekoja viņai, rādīdams, lai pārējie ielec aizmugurējā sēdeklī. Pēc brīža Dreiks saprata savas uzjautrības iemeslu, un tad atskatījās uz Alisiju.
  
  "Cik slikti tur ir?"
  
  
  * * *
  
  
  Kravas automašīna atsitās un raustījās un mēģināja iznīcināt sevi uz noplukātā ceļa.
  
  Alicia darīja visu iespējamo. "Vai viņš mēģina iekļūt sliktā situācijā?"
  
  "Varbūt," Smits nožēlojami sacīja, turēdams degunu un netīro jostu, kas bija piesieta pie plaukta furgona iekšpusē. "Es jūtu kazu smaku."
  
  Alisija samiedza acis. "O jā? Tavs draugs?"
  
  Kinimaka sēdēja kravas automašīnas aizmugurē, izmisīgi sūcot pilnas plaušas svaiga gaisa pa spraugām, kur saplūda aizmugurējās durvis. - Laikam jau... tas ir... zemnieki, laikam.
  
  "Vai kazu kontrabandisti," Alisija piebilda. "Es nekad nevaru pateikt."
  
  Smits dusmās norūca. "Kad es teicu kazas, es domāju kopumā."
  
  "Jā, jā, jā".
  
  Dreiks turējās tālāk no tā, sekli ieelpojot un cenšoties koncentrēties uz citām lietām. Viņiem bija jāuzticas Heidenam un Dālam, kuri jau iepriekš bija parūpējušies par viņu drošību un atraduši labāko vietu, kur ceļot. Saite palika klusa, izņemot neregulārus statikas uzliesmojumus. Pat Lorēna klusēja, kas arī palīdzēja savā veidā. Tas viņiem teica, ka viņi ir samērā droši.
  
  Komanda skaļi sūdzējās ap viņu par savu veidu, kā tikt galā ar situāciju un novērst prātu no dzīvnieku smakas. Salīdzinājumi ar zviedru pirtīm, amerikāņu restorāniem un Londonas viesnīcām ir piedāvāti pa jokam.
  
  Dreiks ļāva savām domām klīst no Jorgas nesenā dusmu uzliesmojuma un nepieciešamības dalīties šausmīgā noslēpumā, lai panāktu jaunu saprašanos starp Alisiju un Meju, un citiem jautājumiem, kas nomoka SPEAR komandu. Heidens un Kinimaka palika domstarpībās, tāpat kā Lorēna un Smits, lai gan pēdējiem bija ne tikai atšķirības. Dāls smagi strādāja ar Džoannu, taču atkal darbs traucēja.
  
  Viņa smadzenēs iedūrās kaut kas steidzamāks un nepielūdzamāks. Sekretāra Krova īgnums, ka viņi nav izpildījuši pavēles Peru, un pārliecinātā apziņa, ka šeit ir slepena, ļoti slepena amerikāņu otrā komanda. Kaut kur.
  
  Jūras spēku roņu komanda 7.
  
  Jautājumu bija neskaitāmi, un tie bija neizskaidrojami. Kāda bija atbilde? Vai Krovs vairs neuzticējās SPEAR komandai? Vai tie tika dublēti?
  
  Viņš nebija aizmirsis par lielo jautājuma zīmi, kas joprojām karājās virs Smita galvas, taču viņš nevarēja iedomāties citu scenāriju. Krovs sūtīja septiņus vīrus viņus pieskatīt.
  
  Dreiks apspieda dusmas. Viņai bija savs darbs. Melnbalts bija tikai muļķu un vājprātīgo dzīves vīzija. Viņa dziļās domas pārtrauca Heidens.
  
  "Viss tīrs gan aizmugurē, gan priekšā. Šķiet, ka mēs tuvojamies vietai ar nosaukumu &# 199; anakkale, piekrastē. Es pagaidīšu, līdz atradīsim vietu, pirms sazināšos ar helikopteru. Ak, un Dālam bija iespēja izjaukt šo kasti.
  
  Zviedrs uz brīdi novērsa viņu uzmanību no situācijas, paskaidrojot, kas, acīmredzot, ir papīra kauss. Tas bija vairāk nekā karš, tā bija tā deklarācija. Šķita, ka Hannibāls tika izvēlēts vienkārši kā simbols.
  
  
  * * *
  
  
  "Vai ir kādas norādes par to, kā Āfrika kļuva par vienu no četriem zemes stūriem?" Maija jautāja.
  
  "Nekas tamlīdzīgs. Tāpēc mēs nevaram paredzēt, kur būs nākamais braucējs.
  
  "Paskaties pagātnē," Kenzi ierunājās. "Manā darbā, manā vecajā darbā atbildes vienmēr bija paslēptas pagātnē. Jums tikai jāzina, kur meklēt. "
  
  Tad iejaucās Lorēna. - Es pamēģināšu.
  
  Dreiks cīnījās ar kravas automašīnas sasvēršanos. "Cik tālu ir Kanakkale?"
  
  "Tagad mēs ieejam nomalē. Neizskatās pārāk liels. Es redzu jūru."
  
  "Ak, jūs uzvarējāt." Dreiks atcerējās spēli, kuru spēlēja bērnībā.
  
  "Es to redzēju pirmais," Dāls teica ar smaidu balsī.
  
  "Jā, mēs arī to spēlējām."
  
  Kravas automašīna apstājās, un diezgan drīz aizmugurējās durvis atvērās uz āru. Komanda izlēca un pilnām plaušām ieelpoja svaigu gaisu. Alisija sūdzējās, ka nejūtas labi, un Kensi izlikās, ka noģībst pēc angļu stila. Tas uzreiz uzmundrināja Alisiju. Dreiks atklāja, ka skatās un skatās izbrīnā.
  
  - Sasodīts, - viņš ar nolūku nomurmināja. - Nu, es būšu pērtiķa onkulis.
  
  Dāls bija pārāk apstulbis, lai komentētu.
  
  Viņu priekšā stāvēja milzīgs, nez kāpēc pazīstams koka zirgs, domīgs nelielā ēku ieskautā teritorijā. Šķita, ka virve saistīja viņa kājas un tika cieši apvilkta ap galvu. Dreiks domāja, ka tas izskatās bruņots un majestātisks, lepns cilvēka radīts dzīvnieks.
  
  "Kas pie velna?"
  
  Ap viņu pulcējās pūļi, kas raudzījās, pozēja un fotografējās.
  
  Lorēna runāja pa komunikatoru. "Es domāju, ka jūs tikko atradāt Trojas zirgu."
  
  Smits iesmējās. "Tas ir tālu no rotaļlietas."
  
  "Nē, Troy. Zini? Breds Pits?"
  
  Alisija gandrīz salauza kaklu, skatoties apkārt. "Kas? Kur?"
  
  "Wow". Kenzi iesmējās. "Esmu redzējis, ka odzes uzbrūk lēnāk."
  
  Alisija joprojām rūpīgi pētīja apkārtni. "Kur, Lauren? Viņš ir "zirgā"?
  
  Ņujorkietis pasmaidīja. "Nu, viņš reiz bija. Atcerieties mūsdienu filmu "Troja"? Nu, pēc filmēšanas viņi atstāja zirgu tieši tur, kur jūs stāvat Čanakalē.
  
  "Buļņas". Alisija atklāja jūtas. "Es domāju, ka visas manas Ziemassvētku brīvdienas pienāca vienlaikus." Viņa pakratīja galvu.
  
  Dreiks noskaidroja rīkli. "Es joprojām esmu šeit, mīļā."
  
  "Ak jā. Pasakains".
  
  "Un neuztraucieties, ja Breds Pits izlēks no tā zirga dupša un mēģinās tevi nolaupīt, es tevi izglābšu."
  
  - Sasodīts, neuzdrošinies.
  
  Lorēnas balss iegriezās viņu pļāpāšanā kā spēcīgs samuraja zobena sitiens. "Nāciet, puiši! Daudz ienaidnieku. Šobrīd tuvojamies Kanakkalei. Viņiem, tāpat kā mums, jābūt savienotiem ar sakaru sistēmu. Kustēties! "
  
  "Redzēt šo?" Dreiks norādīja uz cietoksni. "Izsauciet helikopteru. Ja mēs varam uzkāpt pilī un aizstāvēties, viņš var mūs izvest no turienes.
  
  Heidens atskatījās uz Kanakales nomalēm. "Ja mēs varam aizstāvēt pili tūristu pilsētā no sešām SWAT komandām."
  
  Dāls pacēla kasti. "Ir tikai viens veids, kā uzzināt."
  
  
  VIENpadsmitā NODAĻA
  
  
  Instinktīvi viņi virzījās uz piekrastes taku, zinādami, ka tā līkumotu pilsētas iespaidīgā forta virzienā. Lorēna bija izvilkusi ļoti maz informācijas no komunikāciju fragmentiem, un Dreiks vēl mazāk bija dzirdējis no dažādiem komandu vadītājiem, taču vispārēja vienprātība bija tāda, ka viņi visi strauji tuvojas.
  
  Ceļš veda garām daudzām ēkām ar baltu fasādi: mājām, veikaliem un restorāniem, no kuriem paveras skats uz Hellespontas viļņojošiem zilajiem ūdeņiem. Pa kreisi stāvēja automašīnas, aiz tām vairākas mazas laiviņas, virs kurām pacēlās smilšu krāsas forta augstās sienas. Garām brauca tūristu autobusi, kas lēnām grabēja pa šaurajām ieliņām. Skanēja taures. Vietējie iedzīvotāji pulcējās pie populārās kafejnīcas, smēķēja un runājās. Komanda steidzās, cik vien ātri varēja, neradot aizdomas.
  
  Nav viegli valkāt kaujas ekipējumu, taču šai misijai viņi bija ģērbušies pilnīgi melnā un varēja noņemt un paslēpt tos priekšmetus, kas varētu piesaistīt uzmanību. Tomēr cilvēku grupa, kas pārvietojās, kamēr viņiem tika pagriezta galva, un Dreiks redzēja, ka ir atvēries vairāk nekā viens tālrunis.
  
  "Ātri piezvaniet tam sasodītajam helikopteram," viņš teica. "Mums šeit ir beigusies zeme un laiks."
  
  "Ceļā. Pēc desmit vai piecpadsmit minūtēm."
  
  Viņš zināja, ka šis ir kauju laikmets. Dažas citas speciālo spēku vienības nevilcināsies radīt pilsētā elli, būdamos pārliecinātas par savām pavēlēm un spēju aizbēgt, zinot, ka varas iestādes jebkuru ārkārtīgi draudīgu situāciju parasti pārvērš teroristiskā situācijā.
  
  Viņu priekšā strauji pacēlās smilšu krāsas sienas. Anakkales fortam bija divas noapaļotas sienas, kas vērstas pret jūru, un centrālā citadele, un aiz tām plats sliežu loks, kas nokāpa pa nogāzi uz jūru. Dreiks sekoja pirmās izliektās sienas līnijai, prātojot, kas atrodas šīs sienas un viņas māsas krustojumā. Heidens apstājās priekšā un atskatījās.
  
  "Mēs ceļamies."
  
  Drosmīgs lēmums, taču Dreiks piekrita. Pacelties nozīmēja, ka viņi būs iestrēguši fortā, aizstāvēti no augšas, bet neaizsargāti, iesprostoti. Turpinājums nozīmēja, ka viņiem bija citas iespējas bez bēgšanas uz jūru: viņi varēja paslēpties pilsētā, atrast automašīnu, potenciāli apgulties vai uz laiku šķirties.
  
  Taču Heidena izvēle ļāva viņiem vadīt spēli. Tur bija arī citi jātnieki. Helikopteram tos būtu vieglāk atrast. Viņu prasmes tika labāk izmantotas taktiskajā cīņā.
  
  Nelīdzenas sienas padevās arkveida ieejai un pēc tam spirālveida kāpnēm. Haidens devās pirmais, pēc tam Dals un Kenzi, tad pārējie. Smits pacēla aizmuguri. Tumsa radīja viņu acīm apmetni, kas karājās biezi un necaurlaidīgi, līdz viņi pieraduši. Tomēr viņi devās augšup, uzkāpjot pa kāpnēm un dodoties atpakaļ pretī gaismai. Dreiks mēģināja savā prātā izfiltrēt visu svarīgo informāciju un sakārtot to.
  
  Hannibāls. Kara jātnieks. Pastardienas ordenis un viņu plāns radīt labāku pasauli tiem, kas izdzīvoja. Pasaules valdībām vajadzēja sadarboties, lai to paveiktu, bet nežēlīgie, alkatīgie cilvēki gribēja sev laupījumu un zināšanas.
  
  Uz četriem zemes stūriem? Kā tas darbojās? Un kas, pie velna, notika tālāk?
  
  "Interesanti..." Tajā brīdī pa komunikatoru atskanēja Lorēnas balss. "Ç Anakkale atrodas divos kontinentos un bija viens no Galipoli sākuma punktiem. Tagad krievi ir ienākuši pilsētā, tāpat kā izraēlieši. Es nezinu, kur. Tomēr vietējās policijas pļāpāšana ir izplatīta. Daži pilsoņi noteikti ir ziņojuši par jums un tagad aicina jaunus iebraucējus. Nepaies ilgs laiks, kad turki pieaicinās paši savus elites spēkus.
  
  Dreiks pamāja ar galvu. Muļķības.
  
  - Līdz tam laikam mēs būsim tālu prom no šejienes. Heidens piesardzīgi virzījās uz augšējo gaismu. "Desmit minūtes, puiši. Iesim."
  
  Rīta saule izgaismoja plaši atvērto, skopo laukumu gandrīz torņa augšpusē. Torņa apaļā virsotne pacēlās vēl astoņas pēdas virs viņu galvām, taču tas bija apmēram tik augstu, cik viņi varēja iet, neieejot iekšā. Visur gulēja sadragātas šķautnes, kas izlīda kā robaini pirksti, un putekļains celiņš šķērsoja virkni zemu pakalnu pa labi. Dreiks ieraudzīja daudzās aizstāvētās pozīcijas un mazliet vieglāk uzelpoja.
  
  "Mēs esam šeit," Heidens teica Lorēnai. "Pastāstiet helikopteram, lai tas būtu gatavs nolaišanās karstajā vajāšanā."
  
  "Karstāks, nekā jūs domājat," sacīja Smits.
  
  Visa komanda paskatījās uz leju.
  
  "Ne uz leju," sacīja Smits. "Augšup. Uz augšu."
  
  Virs pils pilsēta joprojām atrodas kalnos. Mājas pacēlās virs pamatnēm, un pret tām stiepās augstas un biezas sienas. Caur šīm sienām izskrēja četru vīru komanda ar aizsegtām sejām un pilnībā izvilktiem ieročiem.
  
  Dreiks atpazina šo stilu. "Sasodīts, tā ir problēma. SAS.
  
  Dāls bija pirmais, kas iesaistījās, bet tā vietā, lai atlaistu ieroci, viņš to paslēpa, satvēra kasti un uzlēca uz pašām līnijām. "Britiem ir pareiza ideja par pārmaiņām. Skaties..."
  
  Dreiks sekoja viņa skatienam. Stieņi plašā lokā stiepās līdz pat pludmalei un nelīdzenajai jūrai. Ja viņi būtu pareizi noregulējuši laiku, smalcinātājs tos būtu varējis paņemt uzreiz no augšas vai pašās beigās. Dreiks apņēmās raidīt pāris šāvienus nelīdzenajā betonā zem britu pēdām, palēninot tās un dodot komandai laiku uzkāpt uz nedaudz ļodzīgā nocietinājuma virsotni.
  
  Alisija satrūkās. "Man nepatīk augstums!"
  
  "Vai jūs kādreiz beigsiet vaimanāt?" Kenzi tīšām pagrūda viņai garām, pa ceļam nedaudz pamudinot.
  
  "Ak, kuce, tu par to samaksāsi." Alisija izklausījās nedroši.
  
  "Vai es varu? Tikai pārliecinieties, ka esat aiz manis. Tādā veidā, kad tevi nošauj un es dzirdu, ka tu kliedz, es zināšu uzņemt tempu.
  
  Alisija kūsāja dusmās. Dreiks viņu atbalstīja. "Tikai joks par Mossad." Viņš noplātīja rokas.
  
  "Pa labi. Kad mēs tiksim no šejienes lejā, es viņai ielikšu tur dupsi."
  
  Dreiks vadīja viņas pirmos soļus. "Vai tam vajadzētu izklausīties aizraujoši?"
  
  "Atkāpies, Dreik."
  
  Viņš domāja, ka būtu labāk nepieminēt, ka līnijām, kas atrodas tālu lejā, ir kļuvušas par attālinātām līnijām, kur tām būs jālec no vienas uz otru. Dāls bija pirmais, kas uzskrēja pa trīs pēdu plato sienu, vadot komandu. Kinimaka šoreiz nomainīja Smitu no aizmugures, vērojot britus. Dreiks un pārējie nemīlēja acis, meklējot citas ienaidnieka pazīmes.
  
  Sākās skrējiens lejā pa kaujām. SAS karavīri saglabāja savu formējumu un dzenāja, ieroči pacelti, bet klusēja. Protams, profesionāla piekāpšanās var būt tikai viens no iemesliem; papildus tūristiem vietējie iedzīvotāji dod priekšroku slepenībai un pavēlēm ar augstu aizsardzības pakāpi.
  
  Dreiks atklāja, ka viņam pilnībā jākoncentrējas uz kājām. Kritienam katrā pusē un pakāpeniskai nolaišanai jūrā nebija nozīmes, tikai drošā zona zem kājām. Tas izliecās pakāpeniski, graciozi vienmērīgi, vienmērīgā līknē. Neviens nesamazināja ātrumu, neviens neslīdēja. Viņi bija pusceļā uz galamērķi, kad viņu ausis piepildīja griežamās dzenskrūves skaņas.
  
  Dreiks samazināja ātrumu, paskatījās debesīs. "Ne mūsu," viņš kliedza. - Sasodīti francūži!
  
  Tas nebija galīgais secinājums, bet izskaidrotu viņu līdzšinējo neesamību. Ielaušanās pēdējā brīdī. SPEAR komanda bija spiesta piebremzēt. Dreiks redzēja divu karavīru sejas, kas ļauni lūkojās ārā pa logiem, bet vēl divi karājās pie pusatvērtajām durvīm, grozot savus ieročus, lai pareizi aizvērtu slēdzeni.
  
  "Patiesību sakot," Dāls aizelsās sacīja. "Varbūt tā nebija labākā ideja. Sasodītie britu zvani beidzas.
  
  Dreiks, Smits, Heidens un Meja kā viens pacēla ieročus un atklāja uguni. No tuvojošā helikoptera noskrēja lodes. Stikls saplīsa, un viens vīrietis nokrita no virves, smagi atsitoties pret zemi. Helikopters noslīdēja uz sāniem Heidena ložu vajātā.
  
  "Franči nav fani," viņa drūmi sacīja.
  
  "Pastāsti mums kaut ko, ko mēs nezinām," Alisija nomurmināja.
  
  Jorgijs veikli apdzina Dālu, apsteidzot viņu uz sienas ārējās malas, un sniedzās atpakaļ pēc kastes. "Lūk, dodiet to man," viņš teica. "Man labāk pie sienas, vai ne?"
  
  Izskatījās, ka Dāls gribēja likt likmes, taču puslaika vidū atdeva kastīti. Zviedrs parkour nebija jauns, bet Jorgijs bija profesionālis. Krievs metās prom ar maksimālo ātrumu, skrēja lejā pa sienu un jau tuvojās līnijām.
  
  Alisija tos pamanīja. "Ak, sūdā, tagad nošaujiet mani."
  
  "Tas joprojām var notikt." Dreiks ieraudzīja franču helikopteru banku un ieradās nosēšanās laikā. Problēma bija tāda, ka, ja viņi būtu apstājušies, lai mērķētu, briti viņus būtu noķēruši. Ja viņi skrietu šaut, viņi varētu nokrist vai tikt viegli nošauti.
  
  Dāls pamāja ar ieroci. Gan viņš, gan Heidens atklāja uguni uz helikopteru, kad tas atgriezās spēlēt. Šoreiz uz kuģa esošie karavīri atbildēja ar uguni. Šāviņi nāvējošā veidā caururba pils sienas, atsitoties zem malas. Paša Heidena uguns trāpīja helikoptera kabīnē, noklikšķinot no metāla statņiem. Dreiks redzēja, kā pilots sakoda zobus dusmu un baiļu sajaukumā. Īpaši ātri atskatoties, atklājās, ka helikopteru vēro arī SAS komanda - laba zīme? Varbūt ne. Viņi gribēja iegūt sev kara ieročus.
  
  Vai kādam augstam amatam savā valdībā.
  
  Šāvienu zalve lija pār putnu, liekot tam nirt un klīst. Dāls izmantoja sienas pēdējos simts metrus, lai nokristu un slīdētu šāviena laikā, taču tālu netika. Virsma bija pārāk raupja. Tomēr viņa rīcība pie helikoptera nosūtīja vēl vienu salveti, kas beidzot lika pilotam zaudēt sirdi un aizvest putnu prom no notikuma vietas.
  
  Alisijai izdevās vāji iesaukties.
  
  "Vēl neesmu tikusi no tā ārā." Dreiks pa vienam pārlēca pāri līnijām, droši un uzmanīgi piezemējoties.
  
  Lorēnas balss pārtrauca klusumu, kas apņēma savienojumu. "Helikopters nāk. Trīsdesmit sekundes."
  
  "Mēs esam pie sienas," Alisija kliedza.
  
  "Jā, es tevi saprotu. Kolumbijas apgabals uz šo operāciju nosūtīja satelītu.
  
  Pagāja vēl mirklis, lai Dreiks kļūtu šokēts. "Palīdzēt?" viņš ātri jautāja.
  
  "Kāpēc gan citādi?" Heidens uzreiz reaģēja.
  
  Dreiks gandrīz iespēra, pirms saprata, ka tā, iespējams, bija slikta ideja, ņemot vērā pašreizējo situāciju. Patiesībā viņš nezināja, kurš vēl bija dzirdējis šos klusos amerikāņu toņus un SEAL Team 7 vārdus.
  
  Acīmredzot ne Heidens.
  
  Helikopters nonāca redzeslokā priekšā, nolaidis degunu, traucoties pāri jūrai. Yorgi jau gaidīja sliežu galā, kur no maza apaļa torņa pavērās skats uz šauro pludmali. Drīz vien Dāls nokļuva pie viņa un pēc tam pie Heidena. Helikopters tuvojās.
  
  Dreiks atlaida Alisiju un tad palīdzēja Kinimake piespēlēt. Joprojām lēnām kustēdamies, viņš izaicinoši pastiepa roku, signalizējot SAS. Trīsdesmit pēdu attālumā no torņa viņš apstājās.
  
  SAS arī apstājās, vēl trīsdesmit pēdas augstāk.
  
  "Mēs nevēlamies upurus," viņš kliedza. "Ne starp mums. Mēs esam vienā sasodītā pusē!"
  
  Ieroči ir vērsti pret viņa ķermeni. No apakšas viņš dzirdēja Dāla rēcienu: "Beidz būt..."
  
  Dreiks atslēdzās no viņa. "Lūdzu," viņš teica. "Tas nav pareizi. Mēs visi šeit esam karavīri, pat sasodītie franči.
  
  Tas izraisīja anonīmu smieklu. Beidzot dziļa balss teica: "Pasūtiet."
  
  "Menīt, es zinu," Dreiks teica. "Biju tur, kur esi. Mēs esam saņēmuši tādus pašus pavēles, taču mēs negrasāmies atklāt uguni uz draudzīgajiem specvienībām, ja vien viņi vispirms neatklās uguni.
  
  Viens no pieciem cipariem nedaudz pacēlās. "Kembridža," viņš teica.
  
  "Dreiks," viņš atbildēja. "Mets Dreiks".
  
  Klusums, kas sekoja, stāstīja stāstu. Dreiks zināja, ka strīds ir beigusies... pagaidām. Vismaz viņš bija pelnījis vēl vienu atelpu nākamajā konfrontācijā un, iespējams, pat klusu sarunu. Jo vairāk šo elites karavīru viņi varēs savākt kopā, jo drošāk tas būs.
  
  Visiem.
  
  Viņš pamāja ar galvu, pagriezās un devās prom, sniedzoties pēc rokas, kas palīdzēja viņu ievilkt helikopterā.
  
  "Viņi ir forši?" Alisija jautāja.
  
  Dreiks iekārtojās ērtā stāvoklī, kad helikopters sasvērās. "Mēs to uzzināsim," viņš atbildēja. "Nākamreiz, kad mums būs konflikts."
  
  Pārsteidzoši, Lorēna sēdēja viņam pretī. "Es lidoju ar helikopteru," viņa teica kā paskaidrojumu.
  
  "Kas? Kā patīk - variants?
  
  Viņa iecietīgi pasmaidīja. "Nē. Es esmu ieradies, jo mūsu darbs šeit ir pabeigts. Helikopters pacēlās augstu virs saules pielietajiem viļņiem. "Mēs dodamies no Āfrikas uz nākamo pasaules nostūri."
  
  "Kura ir kur?" Dreiks piesprādzējās.
  
  "Ķīna. Un, Dievs, mums ir daudz darba.
  
  "Vēl viens braucējs? Kuru šoreiz?"
  
  "Iespējams, sliktākais no visiem. Piesprādzējieties, mani draugi. Mēs ejam Čingishana pēdās.
  
  
  DIVPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Lorēna komandai lika iekārtoties pēc iespējas ērtāk liela kravas helikoptera aizmugurē un sajauca papīru kaudzi. "Vispirms noņemsim kara ieročus un Hannibālu. Kastē jūs atradāt plānus Project Babylon, 100 metrus garam divu tonnu lielgabalam. Pēc Sadama Huseina pasūtījuma tā tika balstīta uz pētījumiem 60. gados un izstrādāta 80. gados. Visai lietai bija Holivudas gars. Superieroči, kas varētu nosūtīt kravas kosmosā. Nogalināti ģenerāļi. Nogalināti civiliedzīvotāji. Dažādi pirkumi no desmit valstīm, lai saglabātu šo noslēpumu. Vēlākās diagrammas parāda, ka šis kosmosa lielgabals, iespējams, ir pielāgots tā, lai tas varētu trāpīt jebkuram mērķim, jebkurā vietā, tikai vienu reizi.
  
  Dāls ziņkārīgi paliecās uz priekšu. "Viena diena? Kāpēc?"
  
  "Tas nekad nebija paredzēts kā pārnēsājams ierocis. Tā palaišana atstātu nospiedumu, ko dažādi spēki acumirklī ieraudzītu un pēc tam iznīcinātu. Bet... kaitējums, iespējams, jau ir nodarīts.
  
  "Atkarībā no mērķa." Kenzi pamāja. "Jā, daudzi modeļi tika veidoti, balstoties uz ideju par pasaules karu. Veids, kā piespiest kodolenerģiju uz nepielūdzamu rīcību. Tomēr ar modernajām tehnoloģijām šī ideja kļūst arvien pretrunīgāka."
  
  "Labi, labi," Smits svilpa, joprojām izstiepjot muskuļus un pārbaudot, vai nav sasitumu no garā, grūtā skrējiena. "Tātad pirmā jātnieka kapā tika glabāti masīva kosmosa pistoles rasējumi. Mums tas ir. Citas valstis to nedarīja. Ko tālāk?"
  
  Lorēna nobolīja acis. "Pirmkārt, apzīmējumā ir īpaši rakstīts "atpūtas vietas". Es ceru, ka atceraties, ka Hannibals tika apglabāts neapzīmētā kapā un, iespējams, vairs tur vairs nav. Skatīšanās būtu necieņa pret daudziem. Atstāt to nemainīgu nozīmē izrādīt necieņu pret citiem.
  
  Heidens nopūtās. "Un tā tas turpinās. Tas pats stāsts, cita programma visā pasaulē.
  
  "Iedomājieties, ja informācija nonāktu teroristu rokās. Es teiktu, ka visas valstis, kas šobrīd vajā jātniekus, varētu viegli izveidot savu superpistoli. Bet..."
  
  "Tam ir tas, kam dažas šīs valdības frakcijas pārdod plānus," Dreiks pabeidza. "Jo mēs joprojām neesam pārliecināti, ka katra komanda ir oficiāli sodīta." Viņam nebija jāpievieno, pat ja viņi domā, ka tā ir.
  
  Helikopters lidoja skaidrās zilās debesīs, bez turbulences un ērtā siltumā. Dreiks pirmo reizi apmēram dienas laikā varēja atpūsties. Grūti noticēt, ka tieši vakar vakarā viņš nometās ceļos pie lielā Hannibāla atdusas vietas.
  
  Lorēna pārgāja pie nākamā faila. "Atceraties Pēdējā sprieduma kārtību? Ļaujiet man jūs atsvaidzināt. Četros Zemes stūros mēs atradām Četrus jātniekus un nolikām viņiem priekšā Pēdējā sprieduma ordeņa plānu. Tie, kas izdzīvos sprieduma krusta karu un tā sekas, likumīgi valdīs augstākajā līmenī. Ja lasāt šo, mēs esam apmaldījušies, tāpēc izlasiet un sekojiet uzmanīgi. Mūsu pēdējie gadi ir pavadīti, montējot pēdējos četrus pasaules revolūciju ieročus - karu, iekarošanu, badu un nāvi. Kopā viņi iznīcinās visas valdības un pavērs jaunu nākotni. Esiet gatavi. Atrodi viņus. Ceļojiet uz četriem Zemes stūriem. Atrodiet Stratēģijas Tēva un tad Khagana atdusas vietas; ļaunākais indiānis, kāds jebkad dzīvojis, un pēc tam Dieva posts. Bet ne viss ir tā, kā šķiet. Mēs apmeklējām Khagan 1960. gadā, piecus gadus pēc pabeigšanas, ievietojot iekarojumu viņa zārkā. Mēs esam atraduši postu, kas sargā patieso pastardienu. Un vienīgais nogalināšanas kods ir tad, kad Riders parādījās. Uz Tēva kauliem nav identifikācijas zīmju. Indiānim apkārt ir ieroči. Pēdējā sprieduma kārtība tagad dzīvo caur jums un mūžīgi valdīs.
  
  Dreiks mēģināja apkopot atbilstošos punktus. "Iznīcināšanas kods? Man ļoti nepatīk, kā tas izklausās. Un "īstā pastardiena". Tātad, pat ja mēs neitralizēsim pirmos trīs, pēdējais būs īsts satraukums.
  
  "Šobrīd," Lorēna sacīja, atsaucoties uz viņas priekšā esošo kabinetu. "Domnīca Vašingtona ir nākusi klajā ar dažām idejām."
  
  Dreiks nomira tikai uz sekundi. Katru reizi, kad viņš dzirdēja pieminam par pētniecību, katru reizi, kad tika pieminēta domnīca, viņa prātā pazibēja tikai divi vārdi kā afišu dēļa izmēra sarkanas neona gaismas.
  
  Karīna Bleika.
  
  Viņas ilgstoša prombūtne neko labu nesolīja. Karīna ļoti labi varētu būt viņu nākamā misija. Viņš uz brīdi maigi pagrūda bažas malā.
  
  "... otrais jātnieks ir Iekarotājs. Otrajā aprakstā minēts kagans. No tā mēs secinām, ka Čingishans ir Iekarotājs. Čingishans dzimis 1162. gadā. Viņš burtiski ir iekarojums. Viņš iekaroja lielu daļu Āzijas un Ķīnas un ārpus tās, un Mongoļu impērija bija lielākā blakus esošā impērija vēsturē. Kāns bija pļāvējs; viņš gāja cauri lielākajai daļai senās pasaules, un, kā minēts iepriekš, viens no katriem divsimt mūsdienās dzīvojošajiem vīriešiem ir Čingishana radinieks.
  
  Meja ķiķināja. "Oho, Alicia, viņš ir kā jūsu vīriešu versija."
  
  Dreiks pamāja. "Šis puisis noteikti zināja, kā audzēt."
  
  "Šī cilvēka īstais vārds bija Temujins. Čingishana ir goda nosaukums. Viņa tēvs saindējās, kad zēnam bija tikai deviņi gadi, atstājot viņu māti vienai audzināt septiņus dēlus. Viņš un viņa jaunā sieva arī tika nolaupīti un abi kādu laiku pavadīja kā vergi. Par spīti tam visam, pat savos divdesmit gados viņš bija nostiprinājies kā mežonīgs līderis. Viņš personificēja frāzi "turiet savus ienaidniekus tuvu", jo lielākā daļa viņa lielāko ģenerāļu bija bijušie ienaidnieki. Viņš nekad neatstāja nevienu kontu nesakārtotu un, iespējams, bija atbildīgs par 40 miljonu cilvēku nāvi, samazinot pasaules iedzīvotāju skaitu par 11 procentiem. Viņš pieņēma dažādas reliģijas un izveidoja pirmo starptautisko pasta sistēmu, izmantojot pasta nodaļas un ceļu stacijas visā viņa impērijā.
  
  Dreiks sakustējās krēslā. "Tur ir daudz informācijas, ko sagremot."
  
  "Viņš bija pirmais Mongoļu impērijas kagans."
  
  Dāls novērsās, nedomājot par logu. "Un viņa atdusas vieta?"
  
  "Nu, viņš tika apglabāts Ķīnā. Neatzīmētā kapā."
  
  Alisija šņāca. "Jā, elle, protams, ka viņš bija!"
  
  "Tātad vispirms Āfrika un tagad Ķīna pārstāv divus no četriem zemes stūriem," Maija skaļi domāja. "Ja vien tā nav Āzija un mēs nerunājam par kontinentiem."
  
  "Ir septiņi," Smits viņai atgādināja.
  
  "Ne vienmēr," Lorēna noslēpumaini atbildēja. "Bet mēs nonāksim pie šī. Jautājumi ir: kas ir iekarošanas ierocis un kur atrodas Čingisa atdusas vieta?
  
  "Es domāju, ka viena no atbildēm ir Ķīna," Kenzi nomurmināja.
  
  "Čingishans nomira noslēpumainos apstākļos ap 1227. Marko Polo apgalvoja, ka tas noticis infekcijas dēļ, citi - indes dēļ, vēl citi - tāpēc, ka princese tika paņemta kā kara laupījums. Pēc viņa nāves viņa ķermenis saskaņā ar paražu tiks atgriezts viņa dzimtenē Khentii aimagā. Tiek uzskatīts, ka viņš tika apbedīts Burkhan Khaldun kalnā netālu no Ononas upes. Tomēr leģenda vēsta, ka ikviens, kurš saskārās ar bēru gājienu, tika nogalināts. Pēc tam upe tika novirzīta virs Kan kapa, un visi karavīri, kas veidoja gājienu, arī tika nogalināti. Lorēna pamāja ar galvu. "Dzīvei un dzīvošanai toreiz bija maza nozīme."
  
  "Tāpat kā tagad dažās pasaules daļās," sacīja Dāls.
  
  - Tātad mēs atkal nirsim? Alicia sarauca pieri. "Atkal neviens neko neteica par niršanu. Tas nav mans labākais talants."
  
  Mai kaut kā izdevās norīt piezīmi, kas šķita, ka taisījās izsprukt no viņas lūpām, tā vietā viņa klepojās. "Es nenirstu," viņa beidzot teica. "Tas varētu būt arī kalnā. Vai Mongolijas valdība simtiem gadu nenoslēdza noteiktu teritoriju?
  
  "Absolūti, un tāpēc mēs devāmies uz Ķīnu," sacīja Lorēna. "Un Čingishana kaps. Tagad, lai jūs informētu, NSA un CIP joprojām izmanto desmitiem metožu, lai vāktu informāciju par mūsu konkurentiem. Franči patiešām zaudēja cilvēku. Briti aizbrauca reizē ar mums. Krievi un zviedri vēlāk iesaistījās ātrākā, nekā gaidīts, turku apgabalā. Mēs neesam pārliecināti par Mossad vai ķīniešiem. Pasūtījumi paliek nemainīgi. Tomēr ir viena lieta... Man šobrīd ir sekretārs Krovs.
  
  Dreiks sarauca pieri. Viņam neienāca prātā, ka Krovs varētu noklausīties viņu sarunas ar Lorēnu, taču tam bija jānotiek. Viņu komandai, viņu ģimenei bija noslēpumi, tāpat kā visiem pārējiem. Kad viņš paskatījās apkārt, kļuva skaidrs, ka pārējie jūtas tāpat un ka Lorēna to darīja viņiem zināmā veidā.
  
  Vašingtonai vienmēr ir bijusi sava darba kārtība.
  
  Krova balss skanēja pārliecinoši. "Es neizlikšos, ka zinu vairāk nekā jūs par šo konkrēto misiju. Ne uz zemes. Bet es zinu, ka šis ir politisks mīnu lauks ar intrigām un intrigām dažu mūsu konkurējošo valstu augstākajā līmenī.
  
  Nemaz nerunājot par ASV, nodomāja Dreiks. Ko nekad!
  
  "Ja godīgi, esmu pārsteigts par dažām iesaistītajām administrācijām," atklāti sacīja Krovs. "Es domāju, ka viņi varētu sadarboties ar mums, bet, kā jau minēju, viss var nebūt tā, kā izskatās."
  
  Atkal Dreiks viņas vārdus uztvēra savādāk. Vai viņa runāja par jātnieka misiju? Vai kaut kas personiskāks?
  
  "Vai ir iemesls, sekretāres kundze?" Heidens jautāja. "Kaut ko mēs nezinām?"
  
  "Nu, ne tā, ka es zināju. Bet pat es ne vienmēr zinu visu. "Nav ierobežojumu" politikā ir rets vārds.
  
  "Tad tas ir pats ierocis," sacīja Heidens. "Šis ir pirmais superlielgabals. Ja tas būtu uzbūvēts, ja tas būtu pārdots teroristiem, visa pasaule par to būtu varējusi pieprasīt izpirkuma maksu.
  
  "Es zinu. Šis... Pastardienas pavēle," viņa ar riebumu sacīja, "skaidri izstrādāja ģenerālplānu, atstājot to nākamajām paaudzēm. Par laimi, izraēlieši tos jau sen slēdza. Diemžēl viņi neatrada šo konkrēto plānu. Šī shēma."
  
  Līdz šim Dreiks nesaskatīja jēgu šim aicinājumam. Viņš atliecās, aizverot acis, klausījās sarunu.
  
  "Tu uzlec uz dažiem citiem. Tikai Izraēla un Ķīna ir HIA. Ir spēkā parastie noteikumi, taču vispirms ķerieties pie šī ieroča un iegūstiet to. Amerika nevar ļaut tam nonākt nepareizās rokās. Un esi uzmanīgs, SPEAR. Šeit ir vairāk nekā šķiet.
  
  Dreiks apsēdās. Dāls paliecās uz priekšu. "Vai tas ir cita veida brīdinājums?" viņš čukstēja.
  
  Dreiks nopētīja Heidenu, taču viņu priekšnieks neizrādīja nekādas satraukuma pazīmes. Aizsegt muguru? Ja viņš iepriekš nebūtu dzirdējis šo amerikāņu dialektu, viņš arī šai frāzei nepiešķirtu nekādu nozīmi. Viņa domas pievērsās Smita un Džošua nāvei Peru. Tas mēra viņu spītības dziļumu. Kā parasts karavīrs, ar karavīra domāšanu, viņš būtu ļoti satraukts. Bet viņi vairs nebija karavīri - viņi bija spiesti izdarīt smagas izvēles katru dienu, laukā, zem spiediena. Viņi nesa uz saviem pleciem tūkstošiem dzīvību smagumu, dažreiz miljoniem. Tā bija neparasta komanda. Vairāk ne.
  
  Jūs esat tik labi, cik laba ir jūsu pēdējā kļūda. Jūs atceraties tikai pēc jūsu pēdējās kļūdas. Ētika darbavietā visā pasaulē. Viņš deva priekšroku turpināt strādāt, turpināt cīnīties. Galva virs ūdens - jo pasaule nemitīgi riņķo miljoniem haizivju, un, ja tu stāvētu uz vietas, tu vai nu noslīktu, vai saplosītu gabalos.
  
  Krovs pabeidza saspringtu uzmundrinājumu, un tad Heidens pievērsās viņiem. Viņa pieskārās savam komunikatoram un saviebās.
  
  "Neaizmirsti".
  
  Dreiks pamāja. Atveriet kanālu.
  
  "Es domāju, ka tas ļoti atšķirsies no parastajām kapa reideru lietām." Jorgijs runāja. "Mēs saskaramies ar valdības karavīriem, ekspertiem. Nezināmas grupas, iespējams, nodevēji. Mēs meklējam cilvēkus, kuri ir pazuduši laikā, dzimuši ar gadu starpību. Mēs sekojam kāda veca kara noziedznieka pareģojumam, tieši tā, kā viņš vēlējās, lai mēs to darītu. Viņš paraustīja plecus. "Mēs nekontrolējam situāciju."
  
  "Es esmu tik tuvu kapa uzbrucējam, cik vien iespējams," Kenzi teica ar smīnu. - Tas ir... pavisam savādāk.
  
  Alisija un Mai skatījās uz izraēlieti. "Jā, mums ir tendence aizmirst par jūsu šķebinošo noziedzīgo pagātni, vai ne... Twisty?"
  
  Zviedrs pamirkšķināja acis. "Es... hm... es... ko?"
  
  Kenzi iejaucās. "Un es domāju, ka apstākļi nekad nav piespieduši jūs ieņemt nekādas kompromitējošas pozīcijas, vai ne, Alicia?"
  
  Angliete paraustīja plecus. "Atkarīgs no tā, vai mēs joprojām runājam par noziedzību. Dažas kompromisa pozīcijas ir labākas par citām.
  
  "Ja mēs joprojām esam priecīgi un modri," sacīja Heidens, "vai mēs varētu sākt lasīt par Čingishanu un viņa kapa vietu?" Ar Vašingtonas DC ideju laboratoriju viss ir labi, bet mēs esam šeit un redzēsim, kas viņiem nebūs. Jo vairāk informācijas jūs varat asimilēt, jo lielāka iespēja, ka mēs atradīsim otru ieroci.
  
  "Un izkļūt no tā dzīvs," Dāls piekrita.
  
  Tabletes tika nodotas apkārt, tik tikko pietika, lai dalītos. Alicia bija pirmā, kas aicināja pārbaudīt savu e-pastu un Facebook lapu. Dreiks zināja, ka viņai pat nav e-pasta adreses, nemaz nerunājot par pirmo sociālo tīklu mājienu, un paskatījās uz viņu.
  
  Viņa nopūtās. "Nopietns laiks?"
  
  "Šo vai atpūties, mīļā. Ķīna mūs noteikti nesagaidīs ar atplestām rokām.
  
  "Labs punkts." Heidens nopūtās. "Es sazināšos ar vietējām komandām un lūgšu viņiem atvieglot mūsu iekļūšanu. Pagaidām visi plānam piekrīt?"
  
  "Nu," Dāls nejauši sacīja. "Es nekad nedomāju, ka dzenāšu Čingishanu Ķīnā, cenšoties neiesaistīties cīņā ar pusduci konkurējošo valstu. Bet hei, - viņš paraustīja plecus, - jūs zināt, ko viņi saka, mēģinot kaut ko citu.
  
  Alisija paskatījās apkārt, tad pamāja ar galvu. "Bez komentāriem. Pārāk viegli."
  
  "Šobrīd," Dreiks teica, "es labāk gribētu iegūt mazliet vairāk informācijas."
  
  "Tu un es abi, Jorkij." Dāls pamāja. "Tu un es, abi."
  
  
  TRĪSpadsmitā NODAĻA
  
  
  Stundas paskrēja vēja spārniem. Helikopters bija spiests uzpildīt degvielu. Ziņu trūkums par citām komandām kļuvis apbēdinošs. Heidena atklāja, ka viņas labākā rīcība bija ienirt daudzās informācijas, kas saistīta ar Čingisa kapavietu, taču viņai bija grūti atklāt kaut ko jaunu. Pārējie nepārprotami kādu laiku mēģināja darīt to pašu, bet daži nogura un nolēma ieturēt pauzi, bet citiem bija vieglāk pievērsties savām personīgajām problēmām.
  
  Viņu šaurajā telpā nebija iespējams to ignorēt, un, patiesību sakot, tagad komanda bija pietiekami tuva un pazīstama, lai to visu uzskatītu par pašsaprotamu.
  
  Dāls piezvanīja uz mājām. Bērni bija priecīgi viņu dzirdēt, kas lika Dālam plati pasmaidīt. Džoanna jautāja, kad viņš būs mājās. Spriedze bija acīmredzama, rezultāts nav tik liels. Heidens veltīja brīdi, lai noskatītos Kinimaku, kā lielais havajietis velk ar pirkstu pāri planšetdatora ekrānam. Viņa pasmaidīja. Ierīce izskatījās kā pastkarte viņa lielajās rokās, un viņa atcerējās, kā šīs rokas pieskārās viņas ķermenim. Maigs. Uztraukums. Viņš viņu tik labi pazina, un tas stiprināja viņu tuvību. Tagad viņa skatījās uz bojāto pirksta galu, kuru viņa bija spiesta norīt viņu pēdējās misijas laikā. Situācijas šoks atvēra acis. Dzīve bija bezgala pārāk īsa, lai cīnītos ar mīļotā gribu.
  
  Viņai mazliet aizrāvās elpa, nezinot, vai tiešām tam tic. Sasodīts, tu to neesi pelnījis. Ne pēc visa, ko tu teici. Viņa neattaisnoja atgriešanos, un viņai nebija ne jausmas, ar ko sākt. Varbūt tā bija cīņa, situācija, darbs. Iespējams, tas tā ir bijis katrā viņas dzīves vēstures mirklī.
  
  Cilvēki pieļāva kļūdas. Viņi varēja sevi izpirkt.
  
  Alicia to izdarīja.
  
  Šī doma lika viņai paskatīties anglietes virzienā, kad helikopters devās cauri debesīm. Pēkšņā turbulence lika viņai ciešāk satvert jostu. Brīvā kritiena sekunde un viņas sirds sažņaudzās. Bet viss bija labi. Tas atdarināja dzīvi.
  
  Heidena instinkti vienmēr ir bijuši vadīt, paveikt lietas. Tagad viņa redzēja, ka šie instinkti traucē citiem svarīgiem viņas dzīves aspektiem. Viņa redzēja drūmu nākotni.
  
  Dreiks un Alisija bija priecīgi, smaidot, piesitot koplietotajam planšetdatoram. Mai aizdeva Kenzi savu, un abas sievietes pārmaiņus paņēma viņu. Bija interesanti, cik unikāli dažādi cilvēki risināja līdzīgas situācijas.
  
  Smits piegāja tuvāk Lorēnai. "Kā tev iet?"
  
  "Lai cik labi sanāk, tu gludais mērgs. Tagad nav īstais laiks, Smit.
  
  "Jūs domājat, ka es nezinu? Bet pastāsti man. Kad pienāks laiks?
  
  "Ne tagad".
  
  "Nekad," drūmi sacīja Smits.
  
  Lorēna norūca. "Nopietni? Mēs esam strupceļā, vecīt. Tu uzskrien ķieģeļu sienai un nevari tai tikt garām."
  
  "Siena?"
  
  Lorēna šņāca. - Jā, tam ir nosaukums.
  
  "Ak. Šī siena."
  
  Heidens redzēja, ka viņi abi apiet problēmu. Viņai nebija jāspriež vai jāiejaucas, bet tas skaidri parādīja, kā jebkurš šķērslis var iedragāt jebkuras attiecības. Smits un Lorēna bija, maigi izsakoties, neparasts pāris, tik neparasts, ka varēja labi sastrādāties.
  
  Tomēr visneparastākie šķēršļi tagad stāvēja viņu ceļā.
  
  Smits izmēģināja citu pieeju. "Labi, labi, ko viņš jums pēdējā laikā ir devis?"
  
  "Es? Nekas. Es neeju uz turieni pēc informācijas. Tas ir CIP vai FIB, vai kāda cita darbs.
  
  "Tad par ko jūs runājat?"
  
  Smitam tas bija solis uz priekšu. Atklāts, bez konfrontācijas jautājums. Heidens juta zināmu lepnumu par karavīru.
  
  Lorēna nedaudz vilcinājās. "Sūds," viņa teica. "Mēs runājam muļķības. Televīzija. Filmas. Grāmatas. Slavenības. Jaunumi. Viņš ir celtnieks, tāpēc jautā par projektiem.
  
  "Kādi projekti?"
  
  "No visa šī jūs uzdodat piesardzīgu jautājumu. Kāpēc gan ne kuras slavenības vai kādas filmas? Vai jūs interesē ēkas, Lens?
  
  Heidens gribēja to izslēgt, bet atklāja, ka nevar. Salons bija pārāk šaurs; lieta ir pārāk nopietna; Smita vārda pieminēšana ir pārāk pievilcīga.
  
  "Tikai tad, ja kāds vēlas viņus sāpināt."
  
  Lorēna viņam pamāja ar roku, un saruna beidzās. Heidens domāja, vai Lorēna nepārkāpj kādu likumu, slepus parunāties ar zināmu teroristu, taču viņš nevarēja īsti izlemt, kā formulēt Lorēnas jautājumu. Jebkurā gadījumā vēl ne.
  
  "Atlikusi mazāk nekā stunda." Sakaru sistēmā bija dzirdama pilota balss.
  
  Dreiks paskatījās uz augšu. Heidens redzēja viņa sejā apņēmību. Tas pats ar Dalu. Komanda bija pilnībā iesaistīta, nepārtraukti pilnveidojot savas prasmes. Apskatiet, piemēram, pēdējo darbību. Viņi visi gāja cauri pilnīgi dažādām misijām, saskārās ar ļaunuma iemiesojumu un nesaņēma nevienu skrāpējumu.
  
  Vismaz fiziskajā aspektā. Dvēseles rētas - it īpaši viņas pašas - nekad nedziedēs.
  
  Viņa pavadīja minūti, šķirstot sev priekšā esošos papīrus un cenšoties apgūt vairāk no Čingishana vēstures. Viņa skenēja ordeņa tekstu, izceļot rindiņas: Dodieties uz četriem pasaules nostūriem. Atrodiet Stratēģijas Tēva un tad Khagana atdusas vietas; ļaunākais indiānis, kāds jebkad dzīvojis, un pēc tam Dieva posts. Bet ne viss ir tā, kā šķiet. Mēs apmeklējām Khagan 1960. gadā, piecus gadus pēc pabeigšanas, ievietojot iekarojumu viņa zārkā.
  
  Četri zemes stūri? Joprojām paliek noslēpums. Par laimi, līdz šim norādes uz Jātnieku identitāti ir bijušas skaidras. Bet vai ordenis ir atradis Čingishana kapu? Tā likās.
  
  Kamēr helikopters turpināja griezties cauri retajam gaisam, Džordijs piecēlās un tad pakāpās uz priekšu. Zagļa seja izskatījās nogurusi, acis bija aizvērtas, it kā viņš nebūtu aizvēris acis kopš viņa uzliesmojuma Peru. "Es jums teicu, ka esmu daļa no Veba paziņojuma, viņa mantojuma," sacīja krievs, un viņa tonis liecināja, ka viņš ir šausmās par to, ko viņš grasījās teikt. "Es jums teicu, ka esmu sliktākais no visiem minētajiem."
  
  Alisija ar īgnu ņurdēšanu mēģināja noņemt pēkšņo atmosfēras slāpētāju. "Es joprojām gaidu, kad dzirdēšu, kas ir tā lesbiete," viņa jautri sacīja. "Ja godīgi, Jogi, es cerēju, ka tas būsi tu."
  
  "Kā..." Jordži pārtrauca teikuma vidū. "ES esmu vīrietis".
  
  "Es neesmu pārliecināts. Tās mazās rokas. Šī seja. Kā tu staigā."
  
  "Ļaujiet viņam runāt," sacīja Dāls.
  
  "Un jums visiem vajadzētu zināt, ka es esmu lesbiete," sacīja Lorēna. "Ziniet, tajā nav nekā slikta vai apkaunojoša."
  
  "Es zinu," Alicia teica. "Jums ir jābūt tādam, kāds vēlaties būt, un tas jāpieņem. Es zinu, ka es zinu. Es tikai cerēju, ka tas būs Jogs, tas arī viss.
  
  Smits paskatījās uz Lorēnu ar apmulsušu, bet citādi necaurredzamu sejas izteiksmi. Dreiks domāja, ka reakcija bija apburoša, ņemot vērā pārsteigumu.
  
  "Tātad ir palicis tikai viens," sacīja Kinimaka.
  
  "Kāds, kurš mirst," Dreiks sacīja, lūkodamies grīdā.
  
  "Varbūt mums vajadzētu ļaut mūsu draugam runāt?" Dāls uzstāja.
  
  Yorgi mēģināja smaidīt. Tad viņš satvēra rokas sev priekšā un paskatījās uz būdas jumtu.
  
  "Tas nav garš stāsts," viņš teica ar biezu akcentu. "Bet tas ir grūts jautājums. Es... es aukstasinīgi nogalināju savus vecākus. Un es esmu pateicīgs katru dienu. Pateicīgs, ka to izdarīju. "
  
  Dreiks pacēla roku, lai pievērstu drauga uzmanību. "Tev nekas nav jāpaskaidro, zini. Šeit mēs esam ģimene. Tas problēmas neradīs."
  
  "Es saprotu. Bet šis ir arī man. Tu saproti?"
  
  Komanda, viens un visi, pamāja. Viņi saprata.
  
  "Mēs dzīvojām mazā ciematā. Aukstais ciems. Ziema? Tā nebija sezona, tā bija laupīšana, pēršana, pēršana no Dieva. Tas apspieda mūsu ģimenes, pat bērnus. Es biju viens no sešiem, un mani vecāki nevarēja tikt galā. Viņi nevarēja dzert pietiekami ātri, lai atvieglotu dienas. Viņi nespēja atgūt vajadzīgo summu, lai naktis būtu pārdzīvojamas. Viņi nevarēja atrast veidu, kā tikt galā ar mums un parūpēties par mums, tāpēc viņi atrada veidu, kā mainīt attēlu.
  
  Alisija nespēja apvaldīt savas jūtas. "Es ceru, ka tas nav tā, kā izklausās."
  
  "Kādu pēcpusdienu mēs visi iekāpām mašīnā. Viņi teica, ka sola ceļojumu uz pilsētu. Mēs neesam apmeklējuši pilsētu gadiem ilgi un mums bija jājautā, bet..." Viņš paraustīja plecus. "Mēs bijām bērni. Viņi bija mūsu vecāki. Viņi atstāja mazo ciematu, un mēs viņu vairs neredzējām.
  
  Heidens redzēja tālas skumjas Mejas sejā. Viņas jaunā dzīve varēja atšķirties no Yorgas dzīves, taču tai bija skumja līdzība.
  
  "Diena ārpus mašīnas kļuva vēsāka, tumšāka. Viņi brauca un brauca un nerunāja. Bet mēs esam pieraduši. Viņiem nebija mīlestības pret dzīvi, pret mums vai vienam pret otru. Es domāju, ka mēs nekad neesam pazinuši mīlestību, ne tā, kā tai vajadzētu būt. Tumsā viņi apstājās, sakot, ka mašīna salūzusi. Mēs apskāvāmies, daži raudāja. Manai jaunākajai māsai bija tikai trīs gadi. Man bija deviņi, vecākajam. Man vajadzēja... vajadzēja..."
  
  Jorgijs cīnījās ar asarām, skatoties uz jumtu, it kā tam būtu spēks mainīt pagātni. Viņš pastiepa stingru roku, pirms kāds varēja piecelties, lai viņam tuvoties, bet Heidens vismaz zināja, ka viņam tas bija jāpārdzīvo pašam.
  
  "Viņi mūs izvilināja. Viņi kādu laiku staigāja. Ledus bija tik ciets un auksts, ka no tā izplūda spēcīgi, nāvējoši viļņi. Es nevarēju saprast, ko viņi dara, un tad man kļuva pārāk auksti, lai domātu taisni. Es redzēju, kā viņi mūs atkal un atkal apgriež. Mēs bijām apmaldījušies un vāji, jau mirstam. Mēs bijām bērni. Mēs... uzticējāmies."
  
  Heidens aizvēra acis. Nebija vārdu.
  
  "Acīmredzot viņi atrada automašīnu. Viņi atstāja. Mēs... nu, mēs nomirām... viens pēc otra." Yorgi joprojām nevarēja skaidri formulēt detaļas. Patiesību par to atklāja tikai sirds salauztās ciešanas, kas rādījās viņa sejā.
  
  "Es biju vienīgais izdzīvojušais. Es biju stiprākais. ES esmu mēģinājis. Nesu, vilku, un apskāvu, bet nekas nesanāca. Man tās visas neizdevās. Es redzēju, kā dzīve atstāj katru no maniem brāļiem un māsām, un es apņēmos izdzīvot. Viņu nāve man deva spēku, it kā viņu aizgājušās dvēseles būtu pievienojušās manējām. Es ceru, ka viņi to darīja. Joprojām tic. Es uzskatu, ka viņi joprojām ir ar mani. Es izdzīvoju Krievijas cietumā. Es pārdzīvoju Metu Dreiku, - viņš pasmaidīja vāji, - un izvedu viņu no turienes.
  
  "Kā jums izdevās atgriezties ciematā?" Kinimaka gribēja zināt. Heidens un Dāls uz viņu paskatījās diskrēti, taču bija arī skaidrs, ka Jordžijam ir jāizrunājas.
  
  "Es valkāju viņu drēbes," viņš sāpīgi zemā balsī nošņāca. "Krekli. Jakas. Zeķes. Man bija silti, es atstāju viņus vienus sniegā un ledū, un es tiku līdz ceļam.
  
  Heidens nevarēja iedomāties sirdssāpes, apzināto vainu, kurai nevajadzēja būt viņa.
  
  "Man palīdzēja garām braucoša automašīna. Es viņiem izstāstīju stāstu, pēc dažām dienām atgriezos ciematā," viņš dziļi ievilka elpu, "un ļāvu viņiem redzēt viņu radīto bēdu rēgu. Ļaujiet viņiem redzēt un sajust, cik dziļas bija viņa dusmas. Tātad, jā, es aukstasinīgi nogalināju savus vecākus.
  
  Iestājās klusums, kuru nekad nedrīkstētu pārtraukt. Heidens zināja, ka Jorgas brāļu un māsu ķermeņi gulēja tur, kur viņi šobrīd nokrita, uz visiem laikiem sastinguši, lai nekad neatpūstos.
  
  "Es kļuvu par zagli." Jordži slāpēja sirdi plosošo rezonansi. "Un vēlāk tika pieķerts. Bet viņš nekad netika notiesāts par slepkavību. Un te mēs esam."
  
  Pa gaisu bija dzirdama pilota balss. "Trīsdesmit minūtes līdz Ķīnas gaisa telpai, ļaudis, un tad mēs tikai domājam."
  
  Heidens bija gandarīts, kad Lorēna šajā brīdī piezvanīja Vašingtonas ideju laboratorijai. Vienīgais ceļš uz priekšu bija uzmanības novēršana.
  
  "Mēs esam tuvu mērķim," viņa teica tikšanās reizē. "Vai ir kas jauns?"
  
  "Mēs strādājam pie četriem stūriem, atsauces uz jātnieku dzimšanas datumiem, Mongoliju, Khagan un pašu ordeni, ko jūs vispirms vēlaties?"
  
  
  Četrpadsmitā nodaļa
  
  
  - Ak, o, - Alisija sajūsmināti noteica, pildot savu lomu. "Paklausīsimies, kādi ir dzimšanas datuma cipari. Man vienkārši patīk rēķināt skaitļus.
  
  "Forši. Prieks to dzirdēt no lauka kareivja. Balss līksmi turpināja, paceļot dažas uzacis kajītē, bet svētlaimīgi nezinot: "Tātad Hannibals piedzima 247. gadā pirms mūsu ēras, nomira aptuveni 183. gadā pirms mūsu ēras. Čingishans 1162. gadā, miris 1227. gadā -
  
  "Tas ir pārāk daudz skaitļu," Alisija sacīja.
  
  "Problēma ir," sacīja Dāls. "Tev beigušies roku un kāju pirksti."
  
  "Es neesmu pārliecināts, ko tas nozīmē," geeks turpināja. "Bet šiem trakajiem kultiem ļoti patīk savas numuru spēles un kodi. Paturiet to prātā."
  
  "Tātad, Hanibāls dzimis 1400 gadus pirms Čingisa," sacīja Kenzi. "Mēs to saprotam."
  
  "Tu būtu pārsteigts par to dupšu skaitu, kuri to nedara," nerda nejauši sacīja. "Katrā ziņā -"
  
  "Sveiks draugs?" Dreiks ātri pārtrauca: "Vai tev kādreiz ir iesists pa seju?"
  
  "Nu, patiesībā, jā. Jā, man ir."
  
  Dreiks atgāzās krēslā. "Labi," viņš teica. "Tagad jūs varat turpināt drātēties."
  
  "Protams, mēs vēl nevaram strādāt ar šiem skaitļiem, jo mēs nezinām citus braucējus. Lai gan es domāju, ka pat jūs, puiši, varat izdomāt ceturto? Nē? Nav pretendentu? Nu. Tātad, šobrīd, puiši, uz Mongolijas Republiku tiek sūtīts milzīgs uguns spēks. Septiņi vai seši? Jā, sešas elites karavīru komandas, kas pārstāv sešas valstis, dzenas pēc iekarošanas jātnieka. Man ir taisnība? Urrā!"
  
  Dreiks nikni paskatījās uz Heidenu. "Šis puisis ir labākais pārstāvis Vašingtonā?"
  
  Heidens paraustīja plecus. "Nu, viņš vismaz neslēpj savas emocijas. Nav paslēpts zem daudzajām mānīga apmetņa krokām, kā liela daļa Vašingtonas.
  
  "Uz priekšu, pie iekarošanas jātnieka. Acīmredzot ordenim ir sava darba kārtība, tāpēc iekarošana var būt jebkas no bērna rotaļlietas līdz videospēlei... ha ha. Pasaules kundzība var izpausties dažādos veidos, vai man taisnība?
  
  "Turpiniet instruktāžu," sacīja Heidens.
  
  "Protams, protams. Tātad, ķersimies pie pasūtījuma, vai ne? Lai gan izraēlieši dīvainā kārtā nevēlējās mums sniegt jebkādu informāciju par nacistu kara noziegumu kultu, ko viņi iznīcināja Kubā, mēs uzzinājām to, kas mums bija jāzina. Tiklīdz putekļi nosēdās, nacisti skaidri domāja, ka viņi ir tie, kas izdarīja šo triku, un nāca klajā ar šo sarežģīto ideju par pasaules kontroli. Viņi izveidoja ordeni, kā arī ģerboni, slepenos kodus, simbolus un daudz ko citu. Viņi izstrādāja plānu, visdrīzāk tādu, pie kura viņi bija strādājuši gadiem Reiha laikā. Viņi apglabāja četrus ieročus un izdomāja šo mīklu. Varbūt viņi gribēja to padarīt neskaidrāku, kas zina? Bet Mossad tos iznīcināja bez pēdām, un, manuprāt, pārāk ātri. Apslēptais bunkurs palika neatklāts trīsdesmit gadus.
  
  "Piecpadsmit minūtes," lakoniski atbildēja pilots.
  
  "Un tas ir ierocis?" Heidens jautāja. "No kurienes viņi tos dabūja?"
  
  "Nu, nacistiem bija apmēram tādi paši sakari, kādi var būt ikvienam. Big Pistol ir vecs dizains, kas atjaunināts, lai nodrošinātu plašumu un precizitāti. Viņi varēja pilnīgi pielikt rokas uz jebko no četrdesmitajiem līdz astoņdesmitajiem gadiem. Nauda nekad nav bijusi šķērslis, taču kustība ir bijusi. Un uzticēties. Viņi neticētu nevienai dzīvai dvēselei, kas to izdarīs viņu vietā. Iespējams, mazajiem neliešiem bija vajadzīgi gadi, lai paslēptu visus četrus ieročus un desmitiem labvēlību. Uzticības faktori ir arī viens no iemesliem, kāpēc viņi vispirms slēpa ieročus. Tagad viņi nevarēja tos paturēt Kubā, vai ne?" Vašingtonas vīrs izplūda smieklos, pēc tam kaut kā atjēdzās.
  
  Alisija nobolīja acis un salika abas rokas kopā, it kā tās varētu aptīties ap kāda izdilis kaklu.
  
  "Jebkurā gadījumā, vai jūs, puiši, joprojām esat kopā ar mani? Saprotu, ka laika ir maz un nevar vien sagaidīt, kad izkāpsiet dubļainajā laukā un kaut ko nošausiet, bet man ir nedaudz vairāk informācijas. Tikko ienācu..."
  
  Pauze.
  
  "Tagad tas ir interesanti."
  
  Vairāk klusuma.
  
  "Vai vēlaties dalīties?" Heidena iedunkāja vīrieti, skatoties uz helikoptera cieto pusi, it kā viņa varētu redzēt viņu nosēšanās punktu tuvošanos.
  
  "Nu, es grasījos runāt par četriem zemes stūriem - vai vismaz par to, kā mēs to redzam -, bet es redzu, ka mums pietrūkst laika. Paskaties, iedod man piecus, bet lai ko tu darītu, - viņš apstājās, - nenolaidies!
  
  Saziņa pēkšņi tika pārtraukta. Heidens vispirms skatījās uz grīdu un tad uz helikoptera iekšpusi.
  
  Dreiks pacēla abas rokas uz augšu. "Neskaties uz mani. Es neesmu vainīgs!"
  
  Alisija iesmējās. "Jā, es arī."
  
  "Nepiezemējies?" Dāls atkārtoja. "Ko pie velna tas nozīmē?"
  
  Alisija izgrieza kaklu, it kā grasītos paskaidrot, bet tad pa skaļruņiem atskanēja pilota balss. "Divas minūtes puiši."
  
  Heidens vērsās pēc palīdzības pie kāda vecticībnieka. - Mano? ES jautāju.
  
  "Viņš ir iekārtojies, bet joprojām ir mūsu pusē," dārdēja lielais havajietis. "Es teiktu, pieņem viņa vārdu."
  
  "Labāk pieņemt lēmumu ātri," sacīja Smits. "Mēs ejam lejā."
  
  Sakaru sistēma uzreiz atdzīvojās. "Ko es teicu? Nepiezemējies! "
  
  Dreiks piecēlās un aktivizēja helikoptera domofonu. "Atkāpies, draugs," viņš teica. "Jauni izlūkdati ceļā."
  
  "Bet mēs atrodamies Ķīnas gaisa telpā. Nav zināms, cik daudz laika paies, līdz viņi mūs pamanīs.
  
  - Dari, ko vari, bet nenolaižas.
  
  "Ei, draugs, man teica, ka tā būs ātra ierašanās un aizbraukšanas misija. Nekādu sūdu. Varat būt drošs, ka, ja paliksim šeit ilgāk par dažām minūtēm, mums būs pāris J-20."
  
  Alisija pieliecās pie Dreika un čukstēja: "Tas ir slikti..."
  
  Jorkšīrietis viņu pārtrauca, redzot situācijas steidzamību. "Acīmredzot Vašingtonas Knobands mūs dzird pat tad, kad sakari ir pārtraukti," viņš teica, vērīgi palūkojoties uz Dālu. "Vai tu to dzirdēji, Nobend? Mums ir apmēram sešdesmit sekundes.
  
  "Tas prasīs ilgāku laiku," vīrietis atbildēja. "Esiet drosmīgi cilvēki. Mēs esam pie šīs lietas."
  
  Dreiks juta, ka viņa dūres saspiežas. Šī piekāpīgā izturēšanās tikai izraisīja konfrontāciju. Varbūt tāds bija nodoms? Kopš viņi atrada Hanibāla kapu, Dreiks juta, ka ar šo misiju kaut kas nav kārtībā. Kaut kas neatklāts. Vai tie ir pārbaudīti? Vai viņi tika uzraudzīti? Vai ASV valdība novērtēja viņu rīcību? Ja tā, tad viss izvērtās par notikušo Peru. Un, ja tā, Dreiks nebija pārāk noraizējies par viņu sniegumu.
  
  Viņš uztraucās par sazvērestībām, intrigām un intrigām, ko klausītāji varētu izdomāt pēc recenzijas. Jebkura valsts, kuru pārvalda politiķi, nekad nebija tāda, kā šķita, un tikai tie, kas stāv aiz varas, zināja, kas patiesībā notiek.
  
  "Piecdesmit sekundes," viņš skaļi teica. "Tad mēs ejam prom no šejienes."
  
  "Mēģinu izdarīt triku," pilots viņiem teica. "Mēs jau esam tik zemu, ka jūs varētu izkāpt pa durvīm kokā, bet es paslēpu putnu kalnu ielejā. Ja dzirdat apakšā kaut ko skrāpējam, tas būs vai nu akmens, vai jeti.
  
  Alisija smagi norija siekalas. "Es domāju, ka viņi pavada laiku visā Tibetā?"
  
  Dāls paraustīja plecus. "Atvaļinājums. Ceļojums ar mašīnu. Kas zina?"
  
  Beidzot saikne atkal atdzīvojās. "Labi, cilvēki. Vai mēs joprojām esam dzīvi? Labi labi. Lielisks darbs. Tagad... atceries visus strīdus par Čingishana atdusas vietu? Viņš personīgi gribēja neapzīmētu kapu. Visi, kas uzcēla viņa kapu, tika nogalināti. Apbedījumu vieta bija samīdīta ar zirgiem un apstādīta ar kokiem. Burtiski, tas nav sasniedzams, izņemot gadījumus. Viens stāsts, kas man šķiet aizkustinošs, jo tas tik viegli iznīcina visas šīs mežonīgās shēmas, ir tas, ka Kāns tika apglabāts kopā ar jaunu kamieli, un vieta tika precīzi noteikta, kad kamieļa māti atrada raudam pie sava mazuļa kapa.
  
  Pilots pēkšņi pārtrauca savienojumu. "Mēs gandrīz esam atgriešanās punktā, draugs. Trīsdesmit sekundes, un mēs vai nu tiksim prom no šejienes, cik ātri vien iespējams, it kā viņi degtu, vai arī mēs sūtīsim tur bērnus.
  
  "Ak," sacīja vīrietis no Vašingtonas. "Aizmirsu par tevi. Jā, ej prom no turienes. Es nosūtīšu jums jaunu atrašanās vietu."
  
  Dreiks saviebās, dalīdamies pilota sāpēs, bet izpļāpājās: "Jēzu, vecīt. Vai jūs mēģināt mūs sagūstīt vai nogalināt?"
  
  Viņš tikai daļēji jokoja.
  
  "Čau hei. Nomierinies. Paskatieties - šie nacisti - Pēdējā sprieduma ordenis - meklēja jātniekus - atdusas vietu - starp piecdesmitajiem un astoņdesmitajiem, vai ne? Acīmredzot viņi tos visus atrada. Kaut kas man saka, ka viņi neatrada Čingishana kapu. Es uzskatu, ka par šādu atradumu varētu runāt vairāk. Tad seko pats ordenis un vārdi: "Bet viss nav tā, kā izskatās. Mēs apmeklējām Khagan 1960. gadā, piecus gadus pēc pabeigšanas, ievietojot iekarošanu viņa zārkā. Protams, Kānam 1955. gadā nebija nevienas kapenes. Taču lielā mērā kapa trūkuma dēļ, kā arī, lai palīdzētu ticīgajiem un palielinātu tūristu plūsmu, Ķīna viņam uzcēla mauzoleju.
  
  "Vai tas ir Ķīnā?" Heidens jautāja.
  
  "Protams, tas ir Ķīnā. Jūs domājat par visu šo četru stūru stāstu, vai ne? Labi, saglabājiet savu pelēko vielu aktīvu. Varbūt kādu dienu tev pat būs darbs šeit."
  
  Heidens norija apslāpēto skaņu. "Vienkārši izskaidrojiet savu teoriju."
  
  "Pareizi, forši. Čingishana mauzolejs tika uzcelts 1954. gadā. Šis ir liels templis, kas celts pie upes Ejin Horo, Iekšējās Mongolijas dienvidrietumos. Tagad mauzolejs patiesībā ir kenotafs - tajā nav neviena ķermeņa. Bet viņi saka, ka tajā ir galvassega un citi priekšmeti, kas piederēja Čingisam. Čingiss, kas vienmēr bija saistīts ar ideju par mauzoleju, nevis par labi zināmu kapu un kapakmeni, sākotnēji tika pielūgts astoņās baltās jurtās, telšu pilīs, kurās viņš sākotnēji dzīvoja. Šos pārnēsājamos mauzolejus aizsargāja Darkkhads, Jin karaļi, un vēlāk tie kļuva par mongoļu nācijas simbolu. Beigās tika nolemts pārnēsājamos mauzolejus likvidēt un senās relikvijas pārcelt uz jaunu, pastāvīgu. Grafiks lieliski atbilst Ordeņa plānam. Lai kādu ieroci viņi izvēlētos iekarot, tas atrodas Čingisa zārkā, tajā mauzolejā.
  
  Heidens nosvēra savus vārdus. "Sasodīts, stulbi," viņa teica. "Ja jūs kļūdāties..."
  
  "Cur?"
  
  "Tas ir labākais, ko varat dabūt."
  
  "Ordenim bija piekļuve," sacīja Dāls. "Tas izskaidro teksta līniju."
  
  Heidens lēnām pamāja. "Cik tālu mēs esam no zemes?"
  
  - Divdesmit septiņas minūtes.
  
  "Un pārējās komandas?"
  
  "Es baidos, ka nav iespējams pateikt, vai viņi ir tikpat gudri kā jūsu pazemīgais kalps. Viņiem, iespējams, ir augsto tehnoloģiju speciālists, kas viņus konsultē. Pauze, lai izteiktu pateicību.
  
  "Sasodīts, " Alisija norūca.
  
  "Nē". Haidena apturēja dusmas. "Es domāju, kas ir jaunākais par iekšējo tērzēšanu?"
  
  "Ak, pareizi. Pļāpāšana ir skaļa un lepna. Dažām komandām priekšnieki dabūja ēzeli. Dažiem tika uzdots atkal veikt izrakumus ap Hannibala vietu. Es zinu, ka krievi un zviedri devās uz Burkhan Khaldun, tāpat kā jūs sākotnēji. Mossad un ķīnieši ir diezgan klusi. francūži? Nu, kas zina, vai ne?
  
  "Tev labāk būtu taisnība šajā jautājumā," Heidens teica indīgā balsī. "Jo, ja jūs to nedarīsiet... pasaule cietīs."
  
  "Tikai dodieties uz šo mauzoleju, Džejas jaunkundze. Bet dariet to ātri. Citas komandas jau var būt tur.
  
  
  PIECPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  "Ejina Horo reklāmkarogs," sacīja pilots, joprojām nervozs. - Atlikušas astoņas minūtes.
  
  Tika norunāts, lai komanda nosēstos ārpus pilsētas un dotos kempingā. Viņiem palīgā tika nolīgts vietējais arheologs, kuram vajadzēja viņus aizvest uz mauzoleju. Dreiks norādīja, ka viņai nebija ne jausmas, kas tad varētu notikt.
  
  Šim nolūkam helikopters būtu palicis karsts un gatavs, neskatoties uz pilota pastāvīgajām bažām par Ķīnas slepenajiem iznīcinātājiem.
  
  Trieciens un lāsts, un tad helikopters apstājās, dodot komandai laiku izlēkt. Viņi atradās starp krūmu biezokņiem, mirstošā meža biezokņiem, bet viņi viegli redzēja ceļu uz priekšu.
  
  Apmēram jūdzi lejup pa nogāzi atradās lielas pilsētas nomale. Heidena ieprogrammēja savu satelītnavigatoru uz pareizām koordinātām, un pēc tam komanda padarīja sevi pēc iespējas reprezentablāku. Ķīniešiem vajadzēja tūristus, tāpēc šodien viņi dabūja vēl deviņus. Lorēnu pierunāja palikt pie helikoptera un atrisināt nemitīgo pļāpāšanu.
  
  "Nākamajā reizē," viņa uzsauca, kad komanda steidzās doties prom, "Alisija var izveidot tīklu."
  
  Angliete nošņāca. "Vai es izskatos pēc sasodītas sekretāres?"
  
  "Mmm, tiešām?"
  
  Dreiks iedunkāja Alisiju ar elkoni un čukstēja: "Nu, tu to izdarīji pagājušajā nedēļā, atceries? Par lomu spēli?
  
  "Ak, jā," viņa staroja, "tas bija jautri. Šaubos, ka Lorēna loma būs tāda pati.
  
  - Cerēsim, ka nē.
  
  Abi apmainījās sirsnīgi smaidot, kad viņi atstāja pagaidu patversmi un devās lejā pa lēnām ložņājošo kalnu. Retā veģetācija un tuksnesis drīz vien padevās ceļiem un ēkām, un tālumā sāka parādīties dažas daudzstāvu viesnīcas un biroju ēkas. Sarkanie, zaļie un pasteļtoņi cīnījās pret zilām debesīm un bāliem mākoņiem. Dreiks uzreiz pārsteidza, cik tīras ir ielas un pati pilsēta, cik platas ir dažas šosejas. Viņi teica, ka tas ir pierādījums nākotnei.
  
  Sākumā dīvaini izskatījušies, taču nespējot palīdzēt, tūristi devās uz tikšanās vietu, pārliecinoties, ka viņu rokas nekad neatstāj lielizmēra pakas. Arheologs viņus sveicināja lielas melnas statujas ēnā, kurā bija attēlots vīrietis zirga mugurā.
  
  "Iederas". Dāls pamāja jātniekam.
  
  Viņu priekšā stāvēja kalsna, gara sieviete ar nošļukušiem matiem un tiešu skatienu. "Vai jūs esat no ekskursiju grupas?" Viņa runāja uzmanīgi, izvēloties vārdus. "Atvainojiet par manu angļu valodu. Tas nav labi". Viņa iesmējās, viņas mazā sejiņa bija saburzīta.
  
  "Nav problēma," Dāls ātri sacīja. "Tas ir saprotamāks nekā Dreika versija."
  
  "Smieklīgi jautri..."
  
  "Tu neizskaties pēc tūristiem," sieviete sacīja, viņu apturot. "Vai jums ir pieredze?"
  
  "Ak, jā," Dāls teica, satvēris viņu aiz rokas un dāsnā žestā vadīdams. "Mēs ceļojam pa pasauli, meklējot jaunas apskates vietas un pilsētas."
  
  "Nepareizi," sieviete teica diezgan laipni. "Mauzolejs otrā pusē."
  
  "Ak".
  
  Dreiks iesmējās. "Piedod viņam," viņš teica. "Parasti viņš tikai pārvadā bagāžu."
  
  Sieviete gāja priekšā, taisna mugura, sasieti mati ciešā stīpā. Komanda sadalījās pēc iespējas labāk, atkal nevēloties izraisīt ažiotāžu vai atstāt aiz sevis paliekošas atmiņas. Dāls uzzināja, ka sievieti sauc Altana un ka viņa ir dzimusi netālu, jaunībā pameta Ķīnu un pēc tam atgriezās tikai pirms diviem gadiem. Viņa viņus vadīja tieši un pieklājīgi, un drīz vien parādīja, ka viņi tuvojas savam mērķim.
  
  Dreiks redzēja mauzoleja virsotni, kas paceļas priekšā, statujas, pakāpienus un citus ikoniskus elementus visapkārt. Nāve var slēpties jebkur. Strādājot kopā, komanda palēnināja sievietes ātrumu, pārbaudot citas komandas un citus karavīrus, visu laiku izliekoties, ka uztver viedokļus. Smits, lūkojoties aiz atkritumu tvertnēm un soliem, Altanu varēja satraukt, taču Dreika raksturojums par viņu kā "ļoti ierobežotu izdevumu" tikai pastiprināja viņas zinātkāri.
  
  "Vai viņš ir īpašs?"
  
  "Ak, jā, viņš ir viens no tiem."
  
  "Es dzirdu jūs caur sasodītu saiti," Smits norūca.
  
  - Kā?
  
  "Runājot par automašīnām, šis ir Pagani Huayra Hermes izdevums, ko Mennijam Košbinam izstrādāja Pagani un Hermes."
  
  "Man žēl. Es nezinu, ko tas viss nozīmē."
  
  "Tas ir skaidrs". Dreiks nopūtās. "Smits ir savdabīgs. Bet pastāstiet man par savu iecienītāko hobiju.
  
  "Man ļoti patīk pārgājieni. Tuksnesī ir dažas skaistas vietas. "
  
  "Kempinga ziņā uzskatiet par Smitu kā par ļodzīgu telts stabu. Tas, kas pastāvīgi rada problēmas, bet joprojām darbojas labi, kad piešķirat tai formu, un vienmēr, bet vienmēr, spēj jūs sadusmot.
  
  Smits, pabeidzot izlūkošanu, kaut ko murmināja pa komu. Lorēna nevaldāmi ķiķināja.
  
  Altans aizdomīgi paskatījās uz jorkšīrieti, tad pievērsa skatienu pārējai komandai. Īpaši Maija vairījās no šīs sievietes, it kā viņa mēģinātu slēpt savu izcelsmi. Dreiks saprata to, ko citi nevarēja. Viena lieta noveda pie citas, un Maija nevēlējās apspriest, no kurienes viņa nāca un kā viņa šeit nokļuva. Altans norādīja uz vairākiem soļiem.
  
  "Tajā virzienā. Tur augšā atrodas mauzolejs.
  
  Dreiks ieraudzīja neiespējami platu un neiespējami garu betona taku, kas veda taisni uz gariem, stāviem betona pakāpieniem. Tieši pirms kāpņu sākuma ceļš paplašinājās milzīgā aplī, kura centrā stāvēja nepārprotamā statuja.
  
  "Nu, šis čalis noteikti bija jātnieks," atzīmēja Kinimaka.
  
  Čingishans, jāja uz lēciena zirga, stāvēja uz milzīgas akmens plāksnes.
  
  "Otrais braucējs," sacīja Yorgi. "Iekarošana".
  
  Altana noteikti dzirdēja pēdējo rindiņu, jo viņa pagriezās un teica: "Jā. Khagan pirms savas nāves iekaroja lielāko daļu zināmās pasaules. Iespējams, genocīda karalis, viņš savas dzīves laikā arī politiski apvienoja Zīda ceļu, palielinot tirdzniecību un sakarus visā rietumu puslodē. Viņš bija asiņains, briesmīgs vadītājs, taču viņš labi izturējās pret saviem lojālajiem karavīriem un iekļāva viņus visos savos plānos.
  
  "Vai jūs varētu mums nedaudz pastāstīt par to, kas atrodas mauzolejā?" Dreiks gribēja būt gatavs. Šajās misijās ātrums bija viss.
  
  "Nu, tas nav nekas vairāk kā taisnstūrveida kapsēta, kas izrotāta ar ārējo rotājumu." Tagad Altana runāja tā, it kā viņa citētu kādu ceļvedi. "Galvenā pils ir astoņstūra forma, un tajā atrodas piecus metrus gara Čingisa statuja baltā nefrītā. Ir četras telpas un divas zāles, kas izskatās kā trīs jurtas. Atpūtas pilī ir septiņi zārki. Kangs, trīs dzīvesbiedres, viņa ceturtais dēls un šī dēla sieva.
  
  "Atpūtas pils," sacīja Smits. "Izklausās arī pēc atpūtas vietas."
  
  "Jāā". Altans to izvilka, pacietīgi skatīdamies uz Smitu un neko nezinot par tekstu, kam viņi sekoja.
  
  "Mauzoleju apsargā tumšie, priviliģēti. Daudziem mongoļiem tas ir ārkārtīgi svēts.
  
  Dreiks dziļi, satraukti nopūtās. Ja viņi kļūdījās, un šī nebija vieta, kur tika glabāts otrs ierocis... Viņš baidījās pat iedomāties sekas.
  
  Dzīve Ķīnas cietumā viņiem būtu mazākā problēma.
  
  Garā pastaiga turpinājās, vispirms svētceļojums pa plašo taku, tad sfēras sadalīšana, paviršs skatiens senā ģenerāļa sejā un tad bezgalīgais kāpiens pa akmens kāpnēm. Komanda palika pozīcijā, reti pārtraucot soli, un saglabāja pastāvīgu modrību. Dreiks priecājās, ka šodien mauzolejā redz salīdzinoši maz apmeklētāju, kas viņiem ļoti palīdzēja.
  
  Visbeidzot, redzeslokā parādījās iespaidīga struktūra. Komanda apstājās, kad viņi sasniedza augstāko pakāpi, lai novērtētu to visu. Altans gaidīja, iespējams, bija pieradis pie tūristiem, kas bija bijības brīžos. Dreiks ieraudzīja milzīgu ēku ar salīdzinoši maziem kupoliem katrā galā un daudz lielāku vidū. Viņu jumti bija bronzas, ar rakstiem. Ēkas fasādei bija daudz sarkanu logu un vismaz trīs lielas ieejas. Ēkas priekšā pacēlās zema akmens siena.
  
  Altans gāja pa priekšu. Dāls atskatījās uz komandu.
  
  "Tieši uz zārku," sacīja Heidens. "Atveriet to, atrodiet kasti un izkāpiet. Par laimi, nav ķermeņa, ar kuru cīnīties. Kā saka mūsu pilots, bez blēņas.
  
  Dreiks klausījās, kā Lorēna dalījās ar jaunākajām ziņām par pļāpāšanu.
  
  "Šobrīd man šeit ir liela, resna nulle, puiši. Esmu diezgan pārliecināts, ka izraēlieši un krievi nav viņi paši, teksts norādīja uz nepareizo ceļu. DC domā, ka franči nāk, varbūt pusstundu aiz jums. Tagad kļūst daudz grūtāk klausīties. Mums ir citi resursi un tikai daži triki, kurus NSA nekad neatklās. Zviedri, ķīnieši un briti nav zināmi. Kā jau teicu, tā ir cīņa."
  
  "Kāds cits?" Dreiks pamāja.
  
  "Smieklīgi, ka jums tas jāpiemin. Es saņemu spoku statiku no nezināma avota. Nav balsojumu, nav iespēju apstiprināt, bet dažreiz šķiet, ka sistēmā ir kāds cits.
  
  "Nepiemini spokus," Alisija teica. "Pēdējā operācijā mums bija pietiekami daudz šausmu filmu."
  
  Altans apstājās un pagriezās. "Vai tu esi gatavs? Es tevi ievedīšu iekšā."
  
  Grupa pamāja ar galvu un devās uz priekšu. Un tieši tad Dreiks ieraudzīja no mauzoleja iznākam ķīniešu karavīrus, vienam no viņiem zem rokas turot lielu kasti, starp kuriem bija arī arheologi.
  
  Ķīnieši paņēma līdzi ieročus, un tagad tūristu prombūtne viņiem nepārprotami bija par labu.
  
  Pagāja tikai mirklis, līdz viņu vadītājs pievērsa viņiem uzmanību.
  
  
  SEŠPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks redzēja, kā Dals satvēra Altanu un atvelk viņu atpakaļ, veicot garu lēcienu lejā pa kāpnēm, līdz viņus pasargāja ķīniešu karavīri. Viņš nometa mugursomu zemē un ātri attaisīja ārējās kabatas rāvējslēdzēju. Strādājot ātri un ne reizi neskatoties uz ķīniešiem, viņš tomēr jutās droši. Heidens, Smits un Meja bija bruņoti ar pistolēm.
  
  Laukumā pie Čingishana mauzoleja tika pacelti ieroči, sāncenši sadūrās. Vīrietis, kas nesa kasti, izskatījās samulsis. Ķīniešu komanda sastāvēja no pieciem cilvēkiem un jau stūma malā domīgos arheologus. Dreiks pacēla savu mazo automātu un gaidīja. Pārējā komanda izklājās viņa pusē.
  
  "Mums vajag tikai kastīti," Heidens kliedza. - Noliec to zemē un ej.
  
  Ķīnas izlases līderim bija šīfera pelēkas acis. "Tas ir atkarīgs no jums iet savu ceļu, kamēr jums vēl ir iespēja."
  
  "Mēs gribam kastīti," Heidens atkārtoja. "Un mēs to paņemsim."
  
  "Tad pamēģiniet." Saimnieks tulkoja, un visi pieci ķīnieši vienbalsīgi devās uz priekšu.
  
  "Oho. Mēs esam vienā sasodītā pusē."
  
  "Ak, joks. Smieklīgi. Amerika un Ķīna nekad nebūs vienā pusē.
  
  "Varbūt nē," Dreiks sacīja. "Bet mēs esam karavīri, kas cīnās par cilvēkiem. "
  
  Viņš redzēja nenoteiktību līdera gaitā, vieglu nenoteiktību viņa sejā. Tas noteikti ietekmēja viņus visus, jo Ķīnas komanda ir pilnībā apstājusies. Heidena nolaida ieroci un vēl vairāk nolaida spraugu.
  
  "Vai mēs nevaram atrast kādu kopīgu valodu?"
  
  Piekrist. "Jā, mēs varētu. Taču valdība un politiskie vadītāji, teroristi un tirāni vienmēr stāvēs mums ceļā.
  
  Dreiks redzēja skumjas vīrieša sejā un absolūtu ticību saviem vārdiem. Neviens ierocis, neviens stobrs netika pacelts, jo sāncenšu komandas vardarbīgi sadūrās. Tas viss bija cieņas labad.
  
  Dreiks piecēlās, atstāja ložmetēju mugursomā un sagaidīja uzbrukumu. Dūres savienojās pie viņa krūtīm un pacēla rokas. Ceļgals viņam smagi trāpīja pa ribām. Dreiks juta, kā gaiss izplūst no viņa ķermeņa, un nokrita uz viena ceļa. Uzbrukums bija nežēlīgs, spēcīgi sitās ceļi un dūres un lija lietus, un tika aprēķināts, ka niknums viņam nedeva nekādu izrēķināšanos vai atvieglojumu. Viņš izturēja sāpes un veltīja savu laiku. Viņam grozoties un grozoties, pagāja citas ainas. Alisija cīnījās ar garo vīrieti; Haidens un Kinimaka cīnījās ar līderi. Mai sūtīja pretinieku pār plecu un pēc tam spēcīgi iesita viņam pa krūtīm.
  
  Dreiks ieraudzīja iespēju un izmantoja to. Aiz muguras viņš dzirdēja, kā Torstens Dāls parādījās, kā parasti, lecot pāri kāpņu augšējam pakāpienam; pamanāma klātbūtne, kuru nevar ignorēt. Dreika uzbrucējs apstājās tikai uz brīdi.
  
  Bijušais SAS karavīrs rāpās gar zemi, šūpodams kājas un no aizmugures zem ceļgala aizķerot pretinieku. Viņš nokrita uz priekšu, nokrītot uz ceļiem. Kad viņš nokrita līdz Dreika līmenim, jorkšīrietis guva spēcīgu sitienu ar galvu. Kliedziens un ieplestas acis liecināja, cik smagi viņš bija iesitis. Ķīniešu desantnieks sastinga un atspiedās uz vienas rokas. Dreiks piecēlās un atdeva pilnā apmērā, ar ceļiem un dūrieniem pa galvu. Bija zilumi un plūda asinis, bet nekas dzīvībai bīstams.
  
  Dāls metās garām, mērķējot uz Alisijas pretinieci. Zviedrs sita kā vērsis, tāpat kā Alisija. Uzbrucējs nokrita no kājām un smagi iesita viņam pa pakausi, nodrebēdams, apstulbis. Viņi pagriezās tieši laikā, lai redzētu, kā Mai izsit savu pretinieci un tad atrada vīrieti ar kasti.
  
  "Sveiki!" Alisija raudāja, kad viņš tos ieraudzīja, un sāka skriet.
  
  Viņi sāka skriet, bet Smits un Jorgijs jau bija izstājušies no cīņas. "Redzi?" Alicia teica. "Mūsu spēks ir skaitļos. Es zināju, ka ir iemesls, kāpēc mēs tik daudz cietām šajā nolādētajā komandā.
  
  Uz priekšu Kensi bloķēja vīrietim vienīgo ceļu, atpakaļ uz mauzoleju. Tagad ar drūmu skatienu un padevīgu stāju viņš izņēma ieroci, ko bija glabājis iepriekš.
  
  Dreiks pārbaudīja apkārtni un ieraudzīja, ka Heidens beidzot ir pakļāvis grupas līderi.
  
  "Nedari tā!" viņš sauca vīrieti. - Tu esi mazākumā, draugs.
  
  Heidena paskatījās uz augšu, novērtēja situāciju un tad noslaucīja asinis no viņas vaiga. Tagad Dreiks redzēja, kā Altans ložņā atpakaļ pa kāpnēm, lai paskatītos, un pie sevis nopūtās. Zinātkāre...
  
  Pistole palika nekustīga, kaste joprojām turējās cieši, gandrīz nāves tvērienā. Heidens piecēlās un pacēla roku, izstiepts plaukstu. Augsts vīraka deglis stāvēja starp viņu un vīrieti, bet viņa kustējās, līdz bija redzama.
  
  Kenzi virzījās uz priekšu no aizmugures. Smits un Kinimaka no malas. Karavīra acīs nebija ne miņas no panikas, tikai atkāpšanās.
  
  "Neviens nav miris." Heidens norādīja uz bezsamaņā esošajiem un stenošajiem ķīniešu karavīriem. "Nevienam nav pienākuma. Vienkārši atstājiet kasti."
  
  Alisija pievērsa viņa uzmanību. "Un, ja jums vajag pļauku, tikai tāpēc, lai tas izskatās labi," viņa teica. "Esmu šeit".
  
  Karavīra mentalitāte neietvēra padošanos. Un šim puisim nebija kur iet, nebija izejas.
  
  "Ierocis," Dreiks teica, "ir nepatiesa cerība. Jūs zināt, ka tā ir."
  
  Komentārs trāpīja mērķī, roka ar ieroci pirmo reizi nodrebēja. Smagais klusums ievilkās, un Dreiks pamanīja, ka pāris sakautu vīru sāka rosīties. "Tev ir jāizlemj, draugs," viņš teica. - Pulkstenis tikšķ.
  
  Gandrīz uzreiz vīrietis izvilka ieroci un sāka skriet. Viņš tēmēja uz Heidenu un tad, pie vīraka degļa, uzsita ar roku uz vāka, cerēdams to viņai uzsist. Punkšķis un stenēšana bija viņa vienīgā balva, jo prece bija droši nostiprināta, taču viņš turpināja skriet.
  
  Heidens gaidīja, pievēršot uzmanību.
  
  Alicia uzbruka no aklās puses, ienira un ap viņa vidukli aptvēra regbija turētāju. Vīrietis dubultojās, gandrīz salūza uz pusēm, viņa galva atsitās pret Alisijas plecu, un kaste aizlidoja uz sāniem. Heidens mēģināja viņu satvert, noķerot, pirms tika nodarīts pārāk liels kaitējums. Ātrs skatiens apstiprināja ordeņa ģerboņa klātbūtni.
  
  Alisija paglaudīja bezsamaņā esošajam vīrietim. "Es tev teicu, ka būšu tev blakus."
  
  Komanda novērtēja. Ķīnieši jau bija kustībā. Frančiem vajadzēja būt tuvu. Vārds no Heidena atgrieza Lorēnu sarunā.
  
  "Sliktas ziņas, puiši. Franči pievērš jums acis, un krievi - uz viņiem. Kustēties!"
  
  Muļķības!
  
  Dreiks vēroja visu ceļu atpakaļ lejup pa kāpnēm un pa taisno taku, kas veda uz mauzoleju. Viņš redzēja skrienošus cilvēkus - četru cilvēku komandu, kas gandrīz noteikti bija francūži. "Viņi ir sasodīti labi," viņš teica. "Patiesībā jau divas reizes viņi pie mums nokļuva pirmie."
  
  "Mums jāiet," sacīja Smits. "Viņi būs pie mums pēc dažām minūtēm."
  
  "Kur doties?" Alisija jautāja. "Viņi bloķēja vienīgo izeju."
  
  Dreiks pamanīja kokus sānos un zālienu priekšā. Patiesībā izvēle bija ierobežota.
  
  "Nāc," viņš teica. "Un, Lauren, sūtiet helikopteru."
  
  "Ceļā".
  
  "Dariet to ātri," sacīja Smits. "Šie franči stingri stāv kājās."
  
  Dreiks metās uz priekšu, pieņemot, ka krievi nevar būt pārāk tālu aiz muguras. Diemžēl nepagāja ilgs laiks, kad kāds sāka šaut. Viņiem līdz šim gāja labi, redzot vislabāko karavīru un karavīru un vīriešu savstarpējās attiecībās, taču iespēja, ka tik trausls pamiers ilgs, bija niecīga.
  
  Pievērsīsimies faktiem: ja šīs valstis vēlētos sadarboties un dalīt atlīdzību, pie varas esošie vīrieši un sievietes labi zina, ka tas būtu vieglākais ceļš - un tomēr viņi turpina cīnīties.
  
  Viņš paslīdēja starp kokiem. Komanda metās viņam pakaļ, Heidenam turot greznu kastīti, kurā atradās viņas vēl neatklātais noslēpums. Dāls slējās aiz muguras, izsekojot franču progresam.
  
  "Piecas minūtes aiz mums. Nav ne miņas no krieviem. Un ķīnieši mostas. Labi, tas varētu viņus visus nedaudz aizkavēt.
  
  "Helikopteris pēc desmit minūtēm," Lorēna viņiem teica.
  
  "Pasaki viņam, lai viņš pasteidzas," Alisija sacīja. "Šim puisim jābūt karstam."
  
  - Es to nodošu tālāk.
  
  Dreiks izvēlējās vistiešāko ceļu, cerot uz labu segumu. Koki stiepās uz visām pusēm, zeme bija mīksta un smilšmāla un bagātīgi smaržoja pēc zemes. Kenzija pacēla resnu zaru, skrienot paraustīja plecus, it kā teiktu: "Man ar to būs jāiztiek." Vispirms garš nobrauciens, tad straujš kāpums, un maršruts aiz viņiem pazuda. Debesis bija tik tikko saskatāmas un visas skaņas bija apslāpētas.
  
  "Es tikai ceru, ka neviens mūs negaida," sacīja Dāls.
  
  Kinimaka nomurmināja, spēcīgi nospiežot. "Uzticieties klausītājiem," viņš teica, skaidri atgriežoties CIP laikos. "Viņi ir labāki, nekā jūs domājat."
  
  Dreiks arī redzēja, ka viņi nav šeit uz zemes, un viņam bija vāja lauka izjūta. Viņš skenēja katru horizontu, būdams pārliecināts, ka Dāls darīs to pašu no aizmugures. Pēc četrām minūtēm viņi uz īsu brīdi apstājās, lai klausītos.
  
  "Virziena atrašana šajā helikopterā?" Heidens čukstēja Lorēnai.
  
  Ņujorkietis varēja redzēt viņu pozīcijas kā mirgojošus zilus punktus uz skenera. "Taisni uz priekšu. Turpini."
  
  Visapkārt bija kluss; viņi varētu būt vienīgie cilvēki pasaulē. Dreiks pēc brīža turpināja, rūpīgi izvēloties soļus. Alisija piezagās viņam blakus, Heidens soli aiz muguras. Pārējā komanda tagad ir izplatījusies, lai palielinātu savu diapazonu. Ieroči tika vilkti un turēti brīvi.
  
  Priekšā koki retināja. Dreiks apstājās netālu no ārējā perimetra, pārbaudot reljefu.
  
  "Īss nobrauciens līdz līdzenam laukam," viņš teica. "Ideāli piemērots smalcinātājam. Pie velna, pat zviedrs var trāpīt tik lielā mērķī.
  
  "Trīs minūtes līdz sanāksmei," sacīja Lorēna.
  
  Heidens pieliecās tuvāk Dreikam. "Kā tas izskatās?"
  
  - Nav ne miņas no ienaidniekiem. Viņš paraustīja plecus. "Bet, ņemot vērā to, ar ko mums ir darīšana, kāpēc viņiem vajadzētu būt?"
  
  Dāls pienāca tuvāk. "Šeit ir tas pats. Viņi, protams, ir kaut kur ārā, bet labi paslēpti.
  
  "Un jūs varat būt pārliecināti, ka viņi dodas uz šo ceļu," sacīja Meja. "Kāpēc mēs gaidām?"
  
  Dāls paskatījās uz Dreiku. "Jorkšīras pudiņam vajag pārtraukumu."
  
  "Kādu dienu," Dreiks sacīja, pēdējo reizi apskatot apkārtni. "Jūs grasāties teikt kaut ko patiešām pārsteidzoši smieklīgu, bet līdz tam, lūdzu, vienkārši sakiet to, kad ar jums runā."
  
  Viņi izcēlās no koku līnijas, virzoties lejup pa asu, zāļainu nogāzi. Dreiku sagaidīja silts vējiņš, patīkama sajūta pēc cukurotā koku aizaugšanas. Visa teritorija bija tukša un norobežota netālu no vietas, kur tā beidzās ar asfalta joslu tālu priekšā.
  
  "Pārvietojies tagad," Dreiks teica. "Mēs varam izveidot perimetru uz līdzenas zemes."
  
  Bet tad miers un tukšums visā apkārtnē tika iznīcināts. SPEAR komanda skrēja lejup pa nogāzi, kad pa kreisi no viņiem ieplūda krievi no vietas, kur viņi bija paslēpti. Viņiem abiem priekšā, tālā birzī pajumti, redzeslokā nonāca arī franči.
  
  Vismaz tāds bija Dreiks uz lietām raudzīties. Viņiem noteikti nebija vārdu zīmju, taču viņu sejas vaibsti un manieres bija pārsteidzoši atšķirīgas.
  
  Tajā pašā laikā virs viņiem debesīs parādījās viņu helikopters.
  
  "Ak, sūdā".
  
  Viņam pa kreisi krievs nometās ceļos un piesprādzēja pie pleca signālraķetes pistoli.
  
  
  Septiņpadsmitā nodaļa
  
  
  Dreiks apgriezās un atklāja uguni. Viņa lodes saplosīja zāli ap elites karavīru, taču nesabojāja viņa sagatavošanos. Raķešu palaišanas iekārta nekad nesvārstījās; svira, kas to turēja, palika stingra. Viņa biedri vēdināja ap viņu, atdodot uguni. Dreiks pēkšņi nokļuva briesmu pilnā pasaulē.
  
  Franči no visa spēka metās taisni uz desanta helikopteru. Dreiks kopā ar Dālu un Smitu turēja krievus mierā un sargāja. Bija redzama pilota seja, kas koncentrējās uz nosēšanās vietu. Alisija un Meja nemaz nesamazināja ātrumu un pamāja ar roku, lai pievērstu viņa uzmanību.
  
  Lodes grieza gaisu.
  
  Dreika spārns pieskārās vienam no krieviem, nosūtot viņu uz viena ceļa. Heidena balss atskanēja pāri komunikācijai.
  
  "Pilot, izvairieties! Lauren, pasaki viņam, ka viņiem ir raķetes!
  
  Dreiks, Dāls un Smits satrieca Krievijas kontingentu, taču viņi palika pārāk tālu, lai pareizi ierindotos, it īpaši kustībā. Pilots paskatījās uz augšu, viņa seja bija pārsteigta.
  
  RPG izšāva, raķete izlidoja ar gaisa svilpi un spēcīgu blīkšķi. Dreiks un pārējie varēja tikai bezspēcīgi vērot, kā viņš, atstājot pēdas gaisā, nekļūdīgi lidoja taisni helikoptera virzienā. Spēcīgā panikā pilots veica asu izvairīšanās manevru, nosita helikopteru, taču garām aizbraucošā raķete bija pārāk ātra, trāpīja apakšā un eksplodēja dūmu un liesmu mākonī. Helikopters sasvērās un nokrita, gabali nokrita un tika aiznesti ārpus tā lidojuma trajektorijas.
  
  Tikai tad, kad viņš skatījās ar neticību, izmisumu un drūmām dusmām, viņš ieraudzīja, kurp vedīs viņa briesmīgā trajektorija.
  
  Franči to redzēja un mēģināja izklīst, bet avarējušais helikopters ietriecās zemē viņu vidū.
  
  Dreiks nokrita zemē, iebāzis galvu zālienā. Sarkanas un oranžas liesmas šāvās uz augšu un uz āru, un debesīs cēlās melni dūmi. Helikoptera lielākā daļa nolaidās uz viena cilvēka; viņš un pilots gāja bojā uzreiz. Galvenā rotora lāpstiņa nolūza un izgāja cauri trešajam neveiksminiekam tik ātri un pēkšņi, ka viņš par to neko nezināja. Dreiks paskatījās uz augšu un ieraudzīja, ka milzīgs degošu gružu gabals atsitās pret otru. Trieciena spēks viņu nogāza no kājām un atsvieda duci soļus atpakaļ, pēc tam viņš apturēja visas kustības.
  
  Izdzīvoja tikai divi franči; lielākā daļa komandas tika uzvarēta vienā neveiksmīgā incidentā. Dreiks redzēja, ka viens no viņiem ar apdegušu roku rāpās prom no trakojošās uguns, bet otrs pielēca tuvāk. Otrajam kaut kā izdevās satvert ieroci un vienlaikus palīdzēt biedram aiziet.
  
  Dreiks norija dusmas un turpināja cieši koncentrēties. Viņu vienīgais medījuma veids tika iznīcināts. Heidens joprojām noturēja brīvsitienu, bet tagad krievi uzbruka viņiem ar absolūti acīmredzamiem nodomiem. Vīrietis ar RPG joprojām tēmēja uz vraku, it kā domājot par otru triecienu.
  
  Dreiks piecēlās un komanda piecēlās kopā ar viņu. Atkāpjoties no krieviem uguns virzienā, viņi izveidoja patversmju tīklu, kas piespieda ienaidniekus nolaisties. Gan Dreiks, gan Dāls iesita vīriešiem vestēs, liekot viņiem izplesties zemē. Tuvojoties tos apņēma kūsājošas liesmas, no iekšpuses atskanēja asi čīkstēšana un čīkstēšana. Dreiks juta, ka tas apskalo viņa seju, un tad nira pār aklo pusi. Atlikušie franči jau bija tālu, cīnoties ar savām brūcēm un zaudējumiem, un šobrīd bija skaidri ārpus konflikta.
  
  Dreiks pagriezās uz viena ceļa, nospiežot saites pogu.
  
  "Helikopters nolaižas," viņš teica, lai apstiprinātu to Lorēnai, un pēc tam: "Mums ir nepieciešams cits veids, kā tūlīt evakuēties."
  
  Atbilde tika izslēgta. "Uz viņu".
  
  Komanda turpināja atkāpties, palielinot attālumu starp liesmojošo šķērsli un tuvojošos ienaidnieku. Neticami un bezjūtīgi Krievijas RPG izšāva vēl vienu raķeti uz jau iznīcināto helikopteru, raidot gaisā vairāk liesmu un šrapneļu strūklu.
  
  Dreiks juta, ka viņam no pleca noraujas metāla gabals un trieciena rezultātā viņš apgriezās. Dāls atskatījās, bet jorkšīrietis pamāja ar galvu: "Man viss kārtībā."
  
  Alisija norādīja uz tālāko žogu. "Šis ceļš ir vienīgā iespēja. Kustieties, cilvēki!"
  
  Heidens nolīdzināja kasti un skrēja. Smits un Kinimaka palika aiz muguras, uzturot uguni starp sevi un krieviem. Dreiks pārmeklēja apkārtni priekšā, vienmēr gatavs jauniem pārsteigumiem un gaidot ļaunāko. Kaut kur atradās ķīnieši, un izraēlieši, zviedri un briti skatījās.
  
  Ātrums viņus atbaidīja vajājošos krievus, un viņi ar laiku tika līdz žogam. Alicia un Mae izvēlējās īsceļu un tad nokļuva otrā pusē, blakus divu joslu asfaltam, kas abos virzienos pazuda tuksnesī. Lorēna vēl nebija atgriezusies pie viņiem, taču viņi atstāja viņu pašu ziņā, zinot, ka līdzstrāva palīdzēs.
  
  Dreiks nebija piepildīts ar lielu pārliecību. Viņš nevainoja Lorēnu - ņujorkietis staigāja pa tīru ūdeni -, taču līdz šim nekas par misiju viņam neliecināja, ka Kapitolija cietumā droši un silti sēdējušie vīrieši un sievietes bija pilnībā aizsegtas.
  
  Alisija devās skriet. Tas bija arvien dīvaināks scenārijs. Dreiks zināja, ka krieviem ir jābūt kaut kādam aizsegumam. Varbūt tas bija pa ceļam.
  
  "Paskaties tur," Kenzi ierunājās.
  
  Apmēram pusjūdzi uz priekšu melns apvidus auto apstājās, lai uzņemtu pretojošos francūžus. Viņu acu priekšā automašīna ātri paātrinājās līdz simt astoņdesmit jūdzēm stundā, iekrauja divus operatīvos darbiniekus un ar čīkstēšanu aizbrauca prom.
  
  "Nabaga nelieši," sacīja Dāls.
  
  "Mums ir jāuztraucas par sevi," sacīja Smits. "Vai arī mēs kļūsim par "nabaga neliešiem".
  
  "Grumlam par kaut ko ir taisnība," Alisija sacīja, skatoties apkārt uz visām pusēm. "Nopietni, mums nav kur iet."
  
  "Apglabājiet kasti." Kinimaka norādīja uz koku birzi netālu no ceļa. "Atgriezieties par to vēlāk. Vai arī palūdziet Laurenai nosūtīt citu komandu.
  
  Dreiks paskatījās uz Dālu. "Nevajadzētu būt pārāk grūti, vai ne?"
  
  "Pārāk riskanti," sacīja Heidens. "Viņi to varētu atrast. Pārtveriet ziņojumu. Turklāt mums ir vajadzīga šī informācija. Citas komandas, iespējams, jau ir ceļā uz trešo braucēju.
  
  Dreiks pamirkšķināja acis. Viņš par to nedomāja. Spriedzes mezgls sāka pulsēt tieši viņa pieres vidū.
  
  "Es nekad nedomāju, ka būšu salūzis sasodītā Ķīnā," sūdzējās Alisija.
  
  "Šis ir viens no četriem zemes stūriem," Dāls viņai teica. "Tāpēc mieriniet to."
  
  "Ak paldies vecīt. Paldies par šo. Varbūt es nopirkšu dzīvokli.
  
  Krievi jau ir ceļā. Dreiks varēja redzēt, kā viens no viņiem kliedz radio. Tad viņa skatiens novirzījās garām krieviem un mēģināja koncentrēties uz kaut ko, kas kustās tālumā.
  
  "Varbūt tas ir viņu transportlīdzeklis," sacīja Dāls, skrienot un vienlaikus atskatīdamies.
  
  Jorgijs iesmējās, viņa acis bija ērgļainas. "ES ceru. Un pirms desmit gadiem jums varēja būt taisnība.
  
  Dreiks samiedza acis. "Hei, tas ir autobuss."
  
  "Turpiniet skriet," sacīja Heidens. "Mēģiniet neizskatīties ieinteresēti."
  
  Alisija iesmējās. "Tagad tu to esi izdarījis. Es nevaru beigt meklēt. Vai esat kādreiz to darījis? Vai jūs zināt, ka nevajag skatīties uz kādu un saprast, ka nevarat novērst skatienu?"
  
  "Es to saprotu visu laiku," sacīja Dāls. "Dabiski".
  
  "Nu, ādā ģērbts puika ir rets skats," Dreiks ierunājās.
  
  Autobuss bija koši dzeltens un moderns un brauca garām krieviem, nesamazinot ātrumu. Dreiks novērtēja viņa ātrumu, vadītāju un pasažierus, taču viņš zināja, ka viņiem nav citas izvēles. Viņi atradās dažu jūdžu attālumā no jebkuras lielākās pilsētas. Kad autobuss tuvojās un krievi skatījās uz to, SPEAR komanda bloķēja ceļu.
  
  "Lēnāk," Alisija teica ar lūpām.
  
  Smits īsi iesmējās. "Šī nav Kanzasa. Viņš tevi nesapratīs."
  
  "Tad universāla valoda." Alisija pacēla ieroci, neskatoties uz Heidena atspīdumu.
  
  "Ātrāk," sacīja Dāls. "Pirms viņš lec pa radio."
  
  Autobuss samazināja ātrumu un nedaudz sagriezās, platā priekšējā daļa noslīdēja uz sāniem. Krievi jau aizbēguši. Dreiks atgrūda durvis, ar žestu rādīdams, lai šoferis tās atver. Vīrieša seja bija izbijusies, viņa acis bija plaši atvērtas un metās starp karavīriem un viņa pasažieriem. Dreiks pagaidīja, kamēr durvis atvērsies, un tad piegāja uz priekšu, pastiepdams roku.
  
  "Mēs vienkārši gribam braukt," viņš teica tik pārliecinoši, cik vien spēja.
  
  Komanda ieņēma autobusa vidu. Dāls bija pēdējais, kas pielēca un paglaudīja šoferim pa roku.
  
  "Uz priekšu!" Viņš norādīja uz ceļu.
  
  Krievi atpalika ne vairāk kā simts jardus, ieroči pacelti, šoferim ietriecoties ar kāju pret grīdu. Acīmredzot viņš sekoja saviem sānu spoguļiem. Autobuss sāka kustēties, pasažieri atkāpās. Dreiks turējās. Alisija devās uz autobusa aizmuguri, lai novērtētu vajāšanu.
  
  "Viņi iegūst spēku"
  
  Dreiks pamāja Dālam. "Pasaki Keanu, lai viņš pasteidzas, sasodīts!"
  
  Zviedrs izskatījās nedaudz samulsis, taču runāja ar autobusa vadītāju. Mašīna lēnām uzņēma ātrumu. Dreiks redzēja, ka Alīsija saraustījās un tad ātri pagriezās, kliedzot uz autobusa pasažieriem.
  
  "Nokāpt! Tagad!"
  
  Baidoties no RPG, arī Dreiks krita. Par laimi, lodes trāpīja tikai mašīnas aizmugurē, viss iestrēga šasijā. Viņš atviegloti uzelpoja. Ir skaidrs, ka krievi tika brīdināti par civiliedzīvotāju upuriem. Tas vismaz bija kaut kas.
  
  Atkal prātā nāca politiskās mahinācijas, kas slēpjas aiz katras elites komandas plāniem. Ne visas komandas sponsorēja valsts; un daži vadītāji pat nezināja, kas notiek. Un atkal viņa domas atgriezās pie frančiem - un mirušajiem karavīriem.
  
  Viņi dara savu darbu.
  
  Autobuss atrāvās no krieviem, uzņemot ātrumu pa ceļu, tam visam rāmi trīcot. Dreiks nedaudz atslāba, zinot, ka viņi dodas atpakaļ uz Ejin Horo virzienā, kurā viņi devās. Šoferis pārvarēja plašu slaucīšanas pagriezienu. Dreiks pagriezās, kad Alisija klusi kliedza no aizmugurējā sēdekļa.
  
  Un viņi ieraudzīja melnu helikopteru, kas piederēja krieviem, kas metās lejā, lai viņus paceltu.
  
  Heidena balss piepildīja savienojumu. "Viņi neuzbruks."
  
  Dreiks savilka lūpas. "Pašreizējā op. Pasūtījumi mainās."
  
  "Un viņi joprojām var nostumt autobusu no ceļa," atbildēja Dāls. "Cik tālu līdz pilsētai?"
  
  "Astoņas minūtes," Lorēna atbildēja.
  
  "Pārāk ilgi". Dāls devās pa eju uz ātrgaitas automašīnas aizmuguri un sāka skaidrot pasažieriem, ka viņiem jāvirzās uz priekšu. Pagāja daži mirkļi, un tad viņš pievienojās Alisijai.
  
  "Sveiks, Torsti. Un es vienmēr domāju, ka aizmugurējie sēdekļi ir paredzēti tikai skūpstīšanai.
  
  Zviedrs izdvesa nožņaugtu skaņu. "Vai jūs mēģināt mani saslimt no ceļošanas? Es zinu, kur bija šīs lūpas.
  
  Alisija viņam skūpstīja. - Jūs nezināt, kur viņi ir bijuši.
  
  Dāls apspieda smaidu un pielika krusta zīmi. Krievu helikopters uz īsu brīdi pieskārās, kad karavīri iekāpa lidmašīnā, lidinoties virs skrejceļa. Autobuss veica kādu attālumu un pagriezās starp viņiem, kamēr Alisija un Dāls skenēja gaisu.
  
  Dreiks paskatījās uz priekšu, meklējot bēgošos francūžus, taču šaubījās, vai viņi mēģinās uzbrukt. Viņu bija maz un viņi cīnījās ar zaudējumiem. Viņi pārvērtēja. Būtu saprātīgāk, ja viņi būtu pārlēkuši tieši uz trešo pavedienu.
  
  Tomēr viņš noskatījās.
  
  Lorēnas balss atskanēja komunikatorā. "Sešas minūtes. Vai jums, puiši, ir laiks runāt?
  
  "Par ko?" Smits norūca, bet atturējās no visa aizkaitinoša.
  
  "Trešais jātnieks ir noslēpums, kāds ordenis ir iemetis tur, lai saduļķotu ūdeņus. Slaveni indieši ir Mahatma Gandijs, Idira Gandijs, Dīpaks Čopra, bet kā atrast vissliktāko cilvēku, kurš jebkad dzīvojis? Un viņš bija slavens." Viņa nopūtās. "Mēs joprojām pārbaudām. Tomēr domnīca Vašingtonā joprojām atrodas strupceļā. Es viņiem teicu, ka varbūt tas nemaz nav tik slikti.
  
  Dreiks atviegloti uzelpoja. "Jā, mīlestība. Nav sliktākais, kas varēja notikt," viņš teica. "Tam vajadzētu palēnināt citas tautas."
  
  "Tas noteikti notiks. Citās ziņās mēs domājam, ka esam salauzuši četrus zemes stūrus.
  
  "Vai tev ir?" Meja teica. "Tās ir labas ziņas."
  
  Dreikam patika viņas raksturīgā nepietiekamā izteiksme. - Pagaidi, Meij.
  
  "Jā, es nevēlos no sajūsmas izlēkt no vietas," Alisija sausi piebilda.
  
  Meja necienījās atbildēt. Lorēna turpināja, it kā nekas nebūtu teikts: "Pagaidiet, puiši. Man tikko teica, ka ķīnieši ir atgriezušies pie tā. Vismaz divi helikopteri dodas uz jums.
  
  "Mēs esam ķīniešu autobusā," sacīja Yorgi. "Vai mēs nebūsim pasargāti vismaz no viņiem?"
  
  "Tas ir nedaudz naivi," sacīja Kenzi. "Valdībām vienalga."
  
  "Neskatoties uz pārmērīgu vispārināšanu," piebilda Heidens. "Kenzijai ir taisnība. Mēs nevaram pieņemt, ka viņi neiekāps autobusā.
  
  Pravietiski vārdi, Dreiks domāja, kad zilajās debesīs autobusa priekšā izauga melns plankums.
  
  Alisija teica: "Krievi ir šeit."
  
  Tas ir kļuvis daudz grūtāks.
  
  
  ASTOŅpadsmitā NODAĻA
  
  
  Helikopteri lidoja priekšā un aizmugurē. Dreiks vēroja, kā ķīniešu putns ienira gandrīz līdz ietvei, pēc tam izlīdzinājās un devās taisni uz autobusu.
  
  "Viņi piespiež mūs avarēt," viņš teica un norādīja uz pārbiedēto vadītāju. "Nē nē. turpini!"
  
  Autobusa dzinējs rūca, riepas klabēja līdz zemei. Vairāki cilvēki, kas drūzmējās priekšā, jau bija sākuši kliegt. Dreiks zināja, ka ķīnieši ar nolūku nesatriecās ar helikopteru, taču bija grūti nodot savas zināšanas pasažieriem.
  
  Šoferis cieši aizvēra acis. Autobuss pagriezās.
  
  Dreiks zvērēja un atrāva vīrieti no viņa laktas, satverot stūri. Smits palīdzēja vīrietim un rupji izveda viņu ejā. Dreiks pielēca pie autobusa stūres, uzliekot kāju uz akseleratora un stingri turot rokas uz stūres, turot to pilnīgi taisnā līnijā.
  
  Helikoptera deguns bija vērsts tieši uz viņiem, sprauga ātri aizvērās.
  
  Kliedzieni atskanēja no aizmugures un uz sāniem. Tagad Smitam nācās savaldīt vadītāju. Dreiks turējās.
  
  Komunikators krakšķēja. "Nāc, mans nekaunīgais Kianu," Alisija elpoja. "Krievi praktiski uz mums..."
  
  "Kuce," Kenzi atcirta. "Paliec mierīgs. Vai esat skatījies uz fasādi?
  
  Alisijas kliedziens atbalsojās visā autobusā.
  
  "Domas?" Pēdējā sekundē Dreiks jautāja.
  
  "Tā īsti nav valdes sēde!"
  
  Dreiks stingri turējās pie savas ticības, pieredzes un stūres. Skaļi protesti piepildīja viņa ausis. Ķermeņi nokrīt uz autobusa grīdas. Pat Smits sarāvās. Pēdējā brīdī ķīniešu helikopters noslīdēja pa labi, un krievu helikopters apstājās, sānslīdes gandrīz atsitās pret autobusa aizmuguri. Alisija nosvilpās, un Dāls noskaidroja rīkli.
  
  "Es patiešām ticu, ka mēs uzvarējām šajā vistas kārtā."
  
  Dreiks turpināja kustēties, redzot priekšā vēl vienu plašu pagriezienu. "Un bonuss ir tas, ka mēs neesam cepti vai kraukšķīgi."
  
  "Izbeidz," Kinimaka teica. "Es jau esmu izsalcis."
  
  Alisija klepojās. "Tas ir vienkārši traks ķīniešu helikopters."
  
  "Viņi atgriežas," sacīja Heidens.
  
  "Jūs, puiši, šobrīd tuvojaties pilsētas nomalei," sacīja Lorēna. "Bet joprojām trīs minūšu brauciena attālumā no jebkuras pienācīgas apdzīvotas vietas."
  
  Dreiks piesteidzās pie komunikatora. "Nāciet cilvēki! Jums ir jāliek viņiem no tā baidīties!
  
  Kenzi piegāja pie aizmugurējām durvīm, kliedzot: "Vai kādam šeit ir katana?"
  
  Viņas vārdi tika uztverti ar tukšiem skatieniem, divi vai trīs cilvēki piedāvāja savu vietu. Vecais vīrs ar platām acīm pastiepa drebošu roku, turot konfekšu maisiņu.
  
  Kenzi nopūtās. Dreiks pagrieza slēdzi, lai atvērtu durvis. Acumirklī izraēliete izbāza savu ķermeni, satvēra loga malu, tad jumtu un uzvilka sevi uz autobusa jumta. Dreiks vadīja automašīnu cik vien gludi varēja, izvairoties no lielās bedres, dziļi elpojot, jo saprata savu atbildību, kas izrietēja no Kensi rīcības.
  
  Pēc tam atpakaļskata spogulī viņš ieraudzīja Dalu, pielecot viņai pievienoties.
  
  Ak sūds.
  
  Ar spēcīgu koncentrēšanos viņš to noturēja stabili.
  
  
  * * *
  
  
  Dāls uzkāpa uz autobusa jumta. Kenzi pastiepa viņas roku, bet viņš pamāja viņai garām.
  
  "Ātrāk!"
  
  Krievu helikopters bija sasniedzis augstumu un tagad atkal nira, šoreiz trīs ceturtdaļu leņķī gar fronti. Viņš varēja redzēt, ka no katras puses karājās kāds vīrietis, kurš mērķēja ar ieroci, iespējams, tēmēja uz riteņiem vai pat vadītāju.
  
  Viņš uzreiz pagriezās, meklēdams ķīniešu helikopteru. Tas bija tuvu. Pagriežot pa kreisi, arī tur bija cilvēki, kas no durvīm tēmēja ar ieročiem. Fakts, ka ķīnieši nešāva intensīvi uz savu autobusu, sākotnēji bija iepriecinoši, taču to nomierināja apziņa, ka viņiem ir vajadzīga Heidena turētā kaste, un viņiem tā bija vajadzīga neskarta.
  
  Kenzi sēdēja uz autobusa jumta, klausoties vējā un satiksmē, un izpleta ceļus. Pēc tam viņa pacēla ieroci, koncentrējoties uz helikopteru. Dāls cerēja, ka viņa pat nemēģinās to nofilmēt, tikai atbaidīs šāvējus. Krievi neizrādīja šādu atturību, bet Kenzi ļoti vēlējās mainīties.
  
  Dāls novērtēja tuvojošos helikopteru. Pārpildīts, viņš bija ne tikai veikls, bet arī nāvējošs. Pēdējā lieta, ko viņš gribēja, bija izraisīt jebkāda veida negadījumu, nemaz nerunājot par tādu, kas varētu izraisīt sadursmi ar autobusu.
  
  Priekšējie riteņi atsitās pāri bedrei, izraisot Dreika "atvainojos". Dals nedzirdēja neko vairāk kā steidzīga gaisa skaņu un helikoptera rūkoņu. Šāviens atsitās pret metālu blakus viņa labajai kājai. Zviedrs to ignorēja, notēmēja un izšāva.
  
  Lode noteikti trāpīja mērķī, jo vīrietis nometa ieroci un atkāpās. Dāls neļāva tam izjaukt koncentrēšanos, tikai raidīja vēl vienu šāvienu pa atvērtajām durvīm. Helikopters pagriezās tieši viņam pretī, ātri aizvērās, un šoreiz Dāls saprata, ka izlikties par gļēvuli ir slikta doma.
  
  Viņš uzlēca uz autobusa jumta.
  
  Helikopters čīkstēja virs galvas, izlauzoties cauri telpai, ko tas tikko bija atstājis. Viņam nepietika manevrēšanas spējas, lai pagrieztos pret Kensi, taču viņš pienāca pietiekami tuvu, lai viņu mestu malā.
  
  Uz autobusa jumta malu!
  
  Dāls paslīdēja un rāpoja uz priekšu, cenšoties tikt pie viņas laikā. Kenzi apturēja viņas kritienu, bet zaudēja kontroli pār ieroci; tomēr impulss lika viņai izlidot no ātri braucošā autobusa nerimstošajā ceļā tālu lejā.
  
  Ķīniešu putns strauji uzsita, ieejot aplī. Krievs izšāva virs galvas, klaiņojoša lode iedūrās metālā blakus Dāla labajam augšstilbam. Kenzi ķermenis noslīdēja no autobusa sāniem, un viņš ar izstieptu roku iemeta visu savu ķermeni pēdējā izmisīgā lēcienā.
  
  Viņam izdevās aptīt labo roku ap viņas raustīto plaukstas locītavu; cieši saspiedās un gaidīja neizbēgamo rāvienu.
  
  Sanāca, bet viņš turējās, izstiepās līdz galam. Spīdīgais, gludais metāls darbojās pret viņu, ļaujot viņa ķermenim noslīdēt līdz malai, Kenzi svaram velkot abus uz leju.
  
  Pār saiti atskanēja kliedzieni. Komanda varēja redzēt, kā Kensi kājas dauzās aiz viena no sānu logiem. Dals turējās no visa spēka, bet ar katru mirkli viņa ķermenis slīdēja arvien tuvāk šai cietajai malai.
  
  Uz autobusa jumta nebija sajūga, un nebija, uz ko ķerties. Viņš varēja noturēties, viņš nekad neatlaidās, bet arī nevarēja atrast atbalstu, kas viņu paceltu. komunikatorā atskanēja Dreika balss.
  
  "Vai vēlaties, lai es apstājos?" Skaļi, nepārliecināti, nedaudz satraukti.
  
  Dāls labi lasīja emocijas. Ja viņi apstāties, tos smagi sita gan krievi, gan ķīnieši. Neviens nezina, kāds būs rezultāts.
  
  Lorēnas balss apklusa. "Atvainojiet, es tikko saņēmu ziņu, ka zviedri nāk pēc jums. Tagad tas izplatās četros virzienos, cilvēki.
  
  Dāls juta, ka svars izstiepj viņa muskuļus. Katru reizi, kad autobuss atsitās, vēl viena centimetra viņa ķermeņa noslīdēja no malas un Kenzi nokrita nedaudz tālāk. Viņš dzirdēja izraēlieša balsi kaut kur apakšā.
  
  "Atlaid! ES to varu izdarīt!"
  
  Nekad. Viņi brauca ar ātrumu sešdesmit jūdzes stundā. Kenzi zināja, ka nelaidīs viņu vaļā un nevēlējās, lai viņi abi nokristu. Dāls izjuta pret viņu vēl lielāku cieņu. Sirds, kuru viņš zināja, ka tā ir dziļi apglabāta, tikko bija pacēlusies nedaudz tuvāk virsmai.
  
  Viņas zābaku bungošanas skaņas pret logiem lika viņa paša sirdij pukstēt straujāk.
  
  Viņi slīdēja kopā, Kenzi lejā pa sāniem un Dāls augšā autobusa augšpusē. Viņš mēģināja satvert nelīdzeno malu, kas skrēja gar malu, taču tā bija pārāk maza un izgriezās cauri viņa miesai. Neredzot nekādu cerību, viņš turējās pie viņas tik ilgi, cik varēja, riskējot ar visu.
  
  Viņa krūtis virzījās uz klints pusi, nepielūdzami slīdot. Viņa acis sastapās ar Kensi skatienu, kas skatījās uz augšu. Viņu apmaiņa bija bezvārdu, neizteiksmīga, bet dziļa.
  
  Tev jālaiž mani vaļā.
  
  Nekad.
  
  Viņš pavilka vēlreiz, lai paslīdētu garām neatgriešanās punktam.
  
  Spēcīgas rokas satvēra abus viņa teļus, rokas, kas varēja piederēt tikai Mano Kinimakei.
  
  "Gotcha," sacīja havajietis. "Jūs, puiši, nekur nebrauksit."
  
  Havajietis atbalstīja Dālu un pēc tam lēnām atvilka viņu no kritiena. Dāls cieši turēja Kenzi. Kopā viņi lēnām devās uz drošību.
  
  Augšā helikopteri pēdējo reizi iegāzās.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks zināja, ka Kinimaka cieši satvēra savus draugus, taču viņš tik un tā neuzdrošinājās pārāk stipri pagriezt autobusu. Krievi un ķīnieši uzbruka no dažādām pusēm, neapšaubāmi zinādami, ka tas būs viņu pēdējais zvans.
  
  Izsitot logus, viņam liecināja, ka pārējie nav dīkā. Viņiem bija plāns.
  
  Aiz Alisijas Smits, Meja, Heidens un Jorgijs katrs paņēma logu no katras autobusa puses un izsita to. Tēmēdami uz tuvojošiem helikopteriem, viņi atklāja spēcīgu uguni, kas lika tiem ātri novirzīties uz sāniem. Koku līnija beidzās, un Dreiks ieraudzīja priekšā ēkas.
  
  Ceļu tīkls, apļveida krustojums. Aiz viņa atskanēja šāvieni, piepildot autobusu; melni helikopteri pacēlās debesīs.
  
  Viņš atviegloti uzelpoja.
  
  "Mēs izdzīvojam," viņš teica. - Citreiz cīnīties.
  
  Lorēna pārtrauca. "Arī zviedri atkāpās," viņa teica. "Bet man joprojām signālā ir kaut kas līdzīgs halo. Kaut kas starp Vašingtonu, laukumu un mani. Tas ir dīvaini. Gandrīz it kā... it kā..."
  
  "Kas?" ES jautāju. Dreiks jautāja.
  
  "Šķiet, ka notiek cita komunikācija. Spēlei ir kas vairāk. Vēl vienu..." viņa vilcinājās.
  
  "Komanda?" Dreiks pabeidza.
  
  Heidens skaļi nomurmināja. "Tas izklausās smieklīgi."
  
  "Es zinu," Lorēna atbildēja. "Es patiešām mīlu un neesmu eksperts. Ja šeit būtu tikai Karīna, es esmu pārliecināts, ka mums būtu kaut kas labāks.
  
  "Vai jūs varat uztvert kādu dialogu?" Heidens jautāja. "Pat mazākā lieta?"
  
  Dreiks atcerējās agrāk pieminēto SEAL Team 7, ko dzirdēja tikai Dāls un viņš pats. Viņam atkal ienāca prātā, ka tiek noklausīti visi sakari.
  
  "Vai mēs varam to uz kādu laiku atlikt?" - viņš jautāja. "Un vai jūs atradīsit labāku veidu, kā mēs varētu tikt prom no šejienes?"
  
  Lorēna izklausījās atvieglota. "Protams, protams," viņa teica. "Dodiet man minūti."
  
  
  DEVIŅpadsmitā NODAĻA
  
  
  Heidens Džejs vairākas stundas gaidīja, līdz komanda būs drošībā, slēpjoties nelielā satelīta patversmē Taivānā, pirms pameta šaurās telpas, lai piezvanītu.
  
  Viņas mērķis: sazināties ar Kimberliju Krovu.
  
  Pagāja kāds brīdis, bet Heidens izturēja. Viņa atrada klusu stūrīti aiz mājas, notupās un gaidīja, cenšoties negriezt galvu. Viņas dzīvē bija grūti atrast kaut ko pastāvīgu, ko piesaistīt ārpus komandas. SPIR kļuva par viņas dzīvi, viņas dzīves jēgu, un tā rezultātā viņai vienkārši nebija personisku sakaru, nekas cits kā darbs. Viņa domāja atpakaļ uz piedzīvojumu virpuli, ko viņi bija piedzīvojuši kopā - no Odina un elles vārtiem, līdz pat Babilonai un Pandorai, kodolsprādzienam, kas gandrīz iznīcināja Ņujorku, viņas veco šķiršanos ar Benu Bleiku un viņas nesenā šķiršanās ar Mano Kinimaku. Viņa bija spēcīga, pārāk spēcīga. Viņai nevajadzēja būt tik spēcīgai. Pēdējais inku dārgumu incidents Peru ietekmēja viņu gan garīgi, gan fiziski. Nekad agrāk viņa nebija tik satricināta līdz sirds dziļumiem.
  
  Tagad viņa mierīgi pārdomāja. Iespējams, ka tilti ir nodedzināti, un tam vajadzēja būt labi. Bet, ja viņa patiešām vēlējās mainīties, ja viņa vēlējās ko vairāk savā dzīvē, viņai bija jābūt sasodīti pārliecinātai, pirms viņa ķērās pie ienirt un riskēja atkal kādam nodarīt pāri. Vai tas būtu šis Mano vai kāds cits.
  
  Man rūp. ES ļoti gribu. Un nākamreiz man jāpārliecinās, ka palieku uzticīgs tam, ko galu galā vēlos.
  
  No dzīves. Nav bez darba. SPEAR komanda sanāca kopā un paveica labu darbu, taču nekas neturpinājās mūžīgi. pienāks laiks -
  
  - Džejas jaunkundze? - teica robota balss. "Es tev tagad palīdzu."
  
  Heidens to visu salika kopā. Nākamā balss uz līnijas piederēja aizsardzības ministram.
  
  - Kas par problēmu, aģent Džej? Lakonisks, kluss, savrups. Šķita, ka Krovs bija uz robežas.
  
  Heidena veltīja laiku, lai izdomātu, kā formulēt savu galveno jautājumu. Viņa nolēma to aprakt sūdos un paskatīties, ko Vārna noķēra.
  
  "Mēs atstājām Ķīnu un saņēmām otru kasti. Komanda tagad to pārbauda. Ziņojumi drīz, bez šaubām. Cietušo nav, lai gan ir daudz griezumu un sasitumu. Ne visas pretinieku komandas ir naidīgas..." Viņa brīdi prātoja, vai vārna nekož, tad turpināja: "Dažas valstis ir agresīvākas par citām. Francūži zaudēja vismaz trīs. Viens krievs ir ievainots. Vai varētu būt cita, slepenāka komanda? Mēs dzirdējām slepenas amerikāņu pļāpas, kas, protams, neko nepierāda. Briti ir mūsu pusē, vismaz tā šķiet, un Dreikam ir zināma ietekme uz viņiem. Mēs tagad atrodamies drošajā mājā un gaidām domnīcu, lai noskaidrotu trešā jātnieka atrašanās vietu.
  
  Tagad viņa apstājās un gaidīja.
  
  Vārna saglabāja atturību. "Jebkas cits?"
  
  "Es tam neticu". Heidena jutās vīlusies, kad viņas pūliņi beigušies. Viņa domāja, vai viņai vajadzētu būt tiešākai.
  
  "Es pastāvīgi sazinos ar cilvēkiem no Vašingtonas," sacīja Krovs. "Nav vajadzības mani informēt."
  
  "Labi. Paldies".
  
  Heidens sāka parakstīties. Tikai tad Krovs nosūtīja šķietami nevainīgu pieprasījumu.
  
  "Pagaidi. Vai jūs teicāt, ka domājat, ka kāds varētu uzdoties par amerikāņiem? Kaut kur laukā?
  
  Heidens neko tādu neteica. Bet no visas šīs atbilstošās informācijas Krovs noķēra tikai vienu. Viņa piespieda pasmieties. "Izskatās, ka tā ir. Mēs to dzirdējām uz zemes. Viņa Laurenu tajā neiesaistīja. "Protams, mēs zinām, ka nav otrās komandas, tāpēc tā varētu būt kāda no citām valstīm, kas izmanto bijušos amerikāņu īpašos spēkus vai pat algotņus."
  
  "Neliels ārvalstu valdības elements, kurā izmanto ASV personālu?" Krovs nošņāca. - Varētu būt, aģent Džej. Varbūt tev taisnība. Protams, - viņa smējās, - "otrās komandas nebūs."
  
  Heidens klausījās vairāk nekā vārdos. "Un kad mēs atgriezīsimies? Pie kā mēs atgriežamies?
  
  Krovs klusēja, kas Heidenam teica, ka viņa precīzi zina, kas tiek jautāts. "Viens gadījums vienlaikus," viņa beidzot teica. "Vispirms ir jāatrod un jāneitralizē tā sauktie ordeņa jātnieki."
  
  "Noteikti". Heidena arī zināja, ka šī bija viņas pēdējā iespēja runāt tieši ar Krovu, tāpēc viņa nolēma doties nedaudz tālāk. "Ko darīt, ja mēs atkal dzirdētu amerikāņu pļāpāšanu?"
  
  "Kas es esmu, lauka aģents? Samierinies ar to."
  
  Krova pārtrauca zvanu, atstājot Heidenu vairākas minūtes skatoties uz sava mobilā tālruņa ekrānu, tagad pārvērtējot ne tikai sevi, bet arī savas valsts nodomus.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks izmantoja iespēju atpūsties, kamēr Jorgija, Maija un Kinimaka sakārtoja jauno kasti. Fakts, ka tas nāca no Čingishana mauzoleja un atradās starp leģendārās figūras personīgajām mantām, tikai pastiprināja godbijību, ar kādu viņi izturējās pret viņu. Skaidrais, pretīgais simbols augšpusē pierādīja, ka tas kādreiz piederējis Pēdējā sprieduma ordenim.
  
  Kinimaka pētīja pili. "Esmu pārliecināts, ka ordenim kādreiz bija plāns izsniegt atslēgas," viņš teica. "Bet dzīve traucēja." Viņš pasmaidīja.
  
  "Nāve," Mai maigi teica. - Nāve traucēja.
  
  "Vai vēlaties, lai es to graciozi atveru?" Jorgijs jautāja.
  
  "Jā, paskatīsimies uz dažām no šīm zagšanas prasmēm, Jogi." Alisija runāja no muguras pret sienu blakus Dreikam, ūdens pudele vienā rokā, ierocis otrā.
  
  "Tam nav jēgas". Kinimaka ar gaļīgu ķepu pakratīja slēdzeni. "Tā nav gluži māksla."
  
  Kenzi pierāpās viņam klāt, kad Mai pacēla vāku. Tas bija dīvains scenārijs, Dreiks domāja, kareivji bija ieslēgti mazā telpā, kur nebija vietas, kur sēdēt, kur runāt vai gatavot ēdienu. Tikai mini ledusskapis, pilns ar ūdeni un dažas kastītes ar cepumiem. Logi bija aizsegti, durvis bija stipri aizslēgtas. Paklājs bija nolietots un nosmērējies, bet karavīri bija piedzīvojuši vēl sliktāk. Ar to pietika, lai mazliet atpūstos.
  
  Smits, kurš sargāja durvis, ielaida Heidenu atpakaļ, ienākot tieši tad, kad Meja sniedzās pēc kastes. Dreikam šķita, ka priekšnieks izskatās izsmelts un noraizējies, noguris. Es ceru, ka viņa vēlāk paskaidros savu sarunu.
  
  Maija dažas sekundes pārvietojās no kājas uz pēdu, pirms izvilka rokas. Viņai rokās bija biezs papīru kūlis, kas bija ietīts biezā saistniekā un bija sasiets ar mezglotu auklas gabalu, kas lika dažiem komandas dalībniekiem pacelt uzacis.
  
  "Tiešām?" Kinimaka atspiedās uz plaukstām. "Vai tas ir ierocis, kas var apdraudēt pasauli?"
  
  "Rakstītais vārds," sacīja Kenzi, "var būt diezgan spēcīgs."
  
  "Kas tas ir?" ES jautāju. Lorēna jautāja. "Visi puiši no Vašingtonas mūs gaida."
  
  Laiks turpināja strādāt pret viņiem. Kā vienmēr, tas bija galvenais, lai paliktu priekšā spēlei un, jo īpaši, sacīkstēm. Dreiks redzēja divus virzienus uz priekšu. "Maija, Heidens un Dāls, kāpēc jūs nenoskaidrojat, kas tas ir? Lorēna - kas tev ir par trešo braucēju, jo mums ir vajadzīgs virziens, kurā virzīties?
  
  Lorēna jau bija viņiem teikusi, ka tiksies ar viņiem trešajā vietā. Tagad viņa skaļi nopūtās. "Nu, puiši, neviens nav 100% pārliecināts. Lai iepazīstinātu jūs ar attēlu, es jūs iepazīstināšu ar viņu četru galveno punktu interpretāciju.
  
  Dreiks vēroja, kā Meja un pārējie sarauca pieri, dodoties uz iekarošanas ieročiem. "Mums ir laiks".
  
  "Nu, tas ir patiešām interesanti. Līdz tā sauktās Jaunās pasaules atklāšanai sešpadsmitajā gadsimtā tika uzskatīts, ka zeme ir sadalīta trīs daļās - Eiropā, Āzijā un Āfrikā. Sadalījums starp šiem kontinentiem bija Hellesponts, kas lieliski iekļaujas ordeņa plānā, kuram jūs sekojāt līdz šim. Tā Āzija sākās aiz Hellespontas, nezināmās eksotisko bagātību zemes, ko viņi sauca par Austrumiem. Protams, vēlāk viņi atrada Ameriku, un tad tā kļuva par Jauno pasauli, iekārojamu, nezināmu un cerību pilnu. Tika izdota emblēmu grāmata, kurā attēloti jaunie četri galvenie punkti. Āzijā, Eiropā, Āfrikā un Amerikā. Šķiet, ka ordenis nolēma ievadīt šo seno domāšanu savā kartē nezināmu iemeslu dēļ, lai gan, iespējams, tāpēc, ka viņi joprojām uzskatīja sevi par visvareniem relikviju medību patriarhiem. Lorēna ievilka elpu.
  
  "Tātad šī ir pasaules pāraudzināšana, kas atkal notika, kad viņi atrada Austrāliju un pēc tam Antarktīdu?" Kenzi teica.
  
  "Jā, pakāpeniskā pāraudzināšana gadsimtu gaitā, kā daži cilvēki domā, joprojām turpinās. Bet tas ir pavisam cits stāsts. Ne viss bija laime un rozes. Frāze "četri zemes stūri", iespējams, bija vispretrunīgākais izteiciens vēsturē. Ebreju valodā tas tiek tulkots kā "ekstrēms". 4. Mozus 15:38 tās ir robežas; Ecēhiēlam ir stūri; un Ījabam ir beigas. To var tulkot arī kā dalījumus. Skaidrs, ka Bībele šeit ir atstājusi sevi izsmieklu..."
  
  Dreiks to saprata. "Jo tas liek domāt, ka pasaule ir plakana?"
  
  "Jā. Bet Bībele to apraksta Jesajas grāmatā, nosaucot to par sfēru. Tātad, tīša saite. Būtība ir tāda, ka viņi varētu izmantot jebkuru vārdu skaitu - apmēram duci -, lai aprakstītu leņķi. Tiek uzskatīts, ka vārds "ekstrēms" tika lietots apzināti, lai pateiktu, labi, tieši to. Un neviens ebrejs nekad nevarēja nepareizi iztulkot patieso nozīmi, jo 2000 gadu viņi trīs reizes dienā izgāja pretī Jeruzalemes pilsētai un skandēja: "Pūtiet lielo bazūni mūsu brīvībai. Paceliet karogu, lai savāktu mūsu trimdiniekus, un pulcējiet mūs no četriem zemes stūriem mūsu pašu zemē."
  
  "Tātad viņi neizvēlējās frāzi nejauši?" Smits jautāja.
  
  "Nē. Pravieša Jesajas grāmatā ir paskaidrots, kā Mesija pulcēs savu tautu no četriem zemes stūriem. No visas malas viņi pulcēsies Izraēlā."
  
  Kenzi nekustināja nevienu muskuli un neteica ne vārda. Dreikam nebija ne mazākās nojausmas par viņas reliģiskajiem uzskatiem, ja viņai tādi vispār bija, taču viņš zināja, ka tā tomēr neizbēgami kļūs par nozīmīgu viņas dzīves daļu. Šajā brīdī viņš viņu vēl nedaudz pētīja, kamēr viņi gaidīja, kad Lorēna turpinās. Dālas pārliecība, ka viņa pēc savas būtības ir laipna un vienmēr atgriezīsies pie savas morālās sirds, zināmā mērā bija pamatota. Viņš joprojām saskatīja viņā šķautni - nelikumības robežu, bet tas ne vienmēr bija slikti.
  
  Laiku pa laikam.
  
  Bet jūs to nevarat izdarīt abos virzienos. Un to viņš ieraudzīja Kenzi - nežēlīgu slepkavu, kad viņa bija vajadzīga, un cīnīgu dvēseli, kad viņa nebija vajadzīga. Viņas dēļ viņiem bija jāļauj viņai mainīties.
  
  "Protams, tam ir jēga," sacīja Kinimaka. "Vispirms Āfrika, tad Ķīna. Tātad, kas būs tālāk?
  
  Lorēna nekavējoties atbildēja. "Jā, mēs domājam, ka Bībeles nozīme bija ekstremitātēs, tāpat kā ordenis. Viņi apgrūtināja nākamās personas ierašanos. Pēc teksta... nu... Izlasīšu attiecīgo fragmentu: 'Atrodi Stratēģijas Tēva atdusas vietas, un tad Khagan; ļaunākais indiānis, kāds jebkad dzīvojis, un pēc tam Dieva posts. Bet ne viss ir tā, kā šķiet. Mēs apmeklējām Khagan 1960. gadā, piecus gadus pēc pabeigšanas, ievietojot iekarojumu viņa zārkā. Mēs esam atraduši postu, kas sargā patieso pastardienu. Un vienīgais nogalināšanas kods ir tad, kad Riders parādījās. Uz Tēva kauliem nav identifikācijas zīmju. Indiānim apkārt ir ieroči..."
  
  Dreiks to piesūca. "Sliktākais indiānis, kurš jebkad dzīvojis? Un viņam apkārt ir ieroči? Protams, tas varētu būt jebkur Indijā. Šī ir valsts, kuru ieskauj ieroči.
  
  - Toreiz, kad ordenis slēpa Jātniekus?
  
  Dreiks par to domāja. "Nu jā, es tā domāju. Jebkurā gadījumā, kas ir trešais jātnieks?
  
  "Izsalkums".
  
  Viņš dziļi ievilka elpu un paskatījās uz Alisiju. "Tā nevarētu būt Pūkainā princese, vai ne?"
  
  Alisija vicināja roku uz priekšu un atpakaļ. "Var būt. Es to ņemšu vērā."
  
  Dreiks nobolīja acis. "Tu esi sasodīti neiespējams."
  
  "Vai ir kādas preferences?"
  
  "Par ko?"
  
  "Kura princese? Meitenei vajadzētu zināt, jūs zināt.
  
  Viņš pētīja savus zābakus. "Nu. Es vienmēr esmu bijis objektīvs pret Kleopatru. Es zinu, ka viņa nav princese, bet..."
  
  "Karaliene? Tātad vēl labāk."
  
  Lorēna joprojām runāja. "Kā jau teicu iepriekš, zēni un meitenes joprojām izvērtē, uz kuru indiāni Ordenis varētu atsaukties. Patiesībā tas ir pārāk neviennozīmīgi. Es domāju, pat ieliekot sevi viņu vietā savā laikā, tas varētu būt viens no desmitiem.
  
  "Un viņi visi ir ieskauti ar ieročiem?" Smits jautāja.
  
  "Es dzīvoju Indijā, jā. Lielākoties."
  
  "Nu, mums vismaz ir galamērķis," Alicia teica.
  
  Dreiks paskatījās uz Meju, Heidenu un Dālu, kuri kārtoja otrās kastes, Conquest, saturu.
  
  "Kāds progress?"
  
  Heidena pakustināja viņas roku, norādot, ka viņi ir gandrīz klāt. Viņa paskatījās uz augšu. "Izskatās, ka tas ir pasaules gala scenārija projekts. Vai atceries stieņa efektu? Viens mazs notikums izraisa otru un citu, katru lielāku?
  
  "Haosa teorija," sacīja Dāls. "Tas ir iekarošanas ierocis, un Čingishans bija dziļš domātājs. Ar to jūs varētu iekarot visu pasauli.
  
  Dreiks apgāza savu ūdens pudeli.
  
  Alisija sacīja: "Domino efekta ieroči?"
  
  "Diezgan pareizi. Kā Franča Ferdinanda slepkavība noveda pie Pirmā pasaules kara zvaigznes. Potenciāli šis pieaugošā haosa plāns varētu sākt Trešo pasaules karu.
  
  "Arī," Dreiks uz brīdi izslēdza komunikatoru un klusi runāja, "tas ir diezgan sarežģīti. Kam mēs to dosim?
  
  Visi skatījās. Tas bija pamatots jautājums. Heidens lika saprast, ka viņam nevajadzētu neko vairāk teikt. Viņš zināja, ka Vašingtona un aizsardzības ministrs jau ir ar viņiem neapmierināti, un atgriezās pie domām par SEAL 7. komandu.
  
  Nejaušība?
  
  Nekad.
  
  Heidena vēl dažas minūtes pētīja papīra loksnes, tad pabāza tās zem jakas. Uzrunājot visu kolektīvu, viņa paraustīja plecus, norādot, ka lēmums vēl nav pieņemts un ar nenodrošinātiem dokumentiem var notikt pilnīgi viss.
  
  viņa skaļi teica: "Mēs to risināsim, cik drīz vien varēsim. Šobrīd mums ir vajadzīga šī trešā vieta. Lorēna?
  
  "ES tevi dzirdu. Mēs joprojām gaidām."
  
  "Tagad pagaidiet minūti," Kenzi sacīja, un pēdējās desmit minūtēs joprojām bija skaidra seja. "Jūs sakāt, ka ir četri zemes stūri, vai ne?"
  
  "Nu, Bībelē tas ir minēts," sacīja Lorēna. - Un tāda ir pēdējā sprieduma kārtība.
  
  "Nu, kaut kas nav kārtībā. Vai tu to neredzi?"
  
  Dreiks pamirkšķināja acis, tagad apmulsis nekā jebkad agrāk. Dāls rūpīgi nopētīja Kensi.
  
  "Varbūt kāds paskaidrojums palīdzētu?"
  
  "Četri stūri? Āfrika, Āzija, Eiropa un Amerika".
  
  "Noteikti. To viņi man saka."
  
  Kenzi noplātīja abas rokas. "Kur ir Indija?"
  
  Heidena piecēlās kājās. - Sasodīts, Indija ir daļa no Āzijas kontinenta.
  
  "Ar ko mēs jau esam tikuši galā."
  
  Lorēna prātoja stāvot uz kājām. "Tā rezultātā paliek tikai Eiropa un Amerika," viņa teica. "Sveiki, vai jūs domājat to pašu, ko es?"
  
  "Varbūt," Alisija ievaidējās. "Arī tavs dupsis ir sastindzis no sēdēšanas uz netīrās grīdas?"
  
  "Cālis," sacīja Kinimaka. "Bet tad es vienmēr domāju par vistu."
  
  "Ordenis ir četrdesmito gadu kara noziedznieki. Brīdī, kad viņi paslēpa ieročus, tika lietots termins "native American", taču viņi par to nebūtu domājuši. Dieva dēļ, viņi ir dzimuši divdesmitajos gados vai agrāk.
  
  - Sarkanie indiāņi? Dreiks teica. "No mežonīgajiem rietumiem? Sasodīts".
  
  "Tas ir iespējams," sacīja Lorēna. "Tas, ko domnīca meklēja nepareizajā vietā."
  
  "Tātad, kurš bija vissliktākais cilvēks, kas jebkad dzīvojis?" Dāls jautāja.
  
  "Ļaujiet man atgriezties pie jums par to. Pagaidām vienkārši iekāpiet lidmašīnā.
  
  Dreiks nebija vienīgais, kurš skatījās uz Heidenu.
  
  Atpakaļ uz Ameriku?
  
  Smuki.
  
  Heidens īpaši vēroja Smitu. Viņiem nebija ne jausmas, kas varētu būt noticis pēc notikumiem Peru, nedz arī to, ko domā varas iestādes. Kareivis, godam gods, nekavējoties sāka celties un pārbaudīt savu paku.
  
  Trešais braucējs? Bads? Un Amerika? Vai mūsu konkurenti zina?
  
  Vai viņa kādreiz iegūs mirkli miera, lai sakārtotu savu dzīvi?
  
  Ne šodien, Heiden, ne šodien. Pierakstīdamās pārējiem, lai viņi noliek savus sakarus un tos izslēdz, viņa izaicinoši nostājās viņu vidū.
  
  "Mēs to darām," viņa teica. "Un mēs to darām pareizi. Kā mums vajadzētu, kā mēs vienmēr darām. Bet puiši, man ir iebildumi. Es uzskatu, - viņa apstājās, - ka Krovam un Amerikas valdībai spēlē ir otra komanda. SEAL komandai ir 7, un acīmredzot viņi ir diezgan labi. Šī komanda var nepiedalīties spēlē, tikai tāpēc, lai mēs iegūtu visus braucējus.
  
  To dzirdot, Dreiks sarauca pieri. "Atvainojiet?"
  
  "Nu, vai jūs domājāt, ka varētu būt otrs scenārijs? Ko darīt, ja viņi ir šeit, lai mūs iznīcinātu?
  
  
  DIVDESMITĀ NODAĻA
  
  
  Karīna Bleika sēdēja ar melnajām kurpēm uz galda, mobilo telefonu starp kaklu un zodu un ar brīvām rokām rakstīja tastatūru. Viņa bija ģērbusies nobružātā T-kreklā un džinsos, un viņas mati bija sasieti ar biezu čoku. Balss, kas runāja viņas kreisajā ausī, bija gandrīz apslāpējusi Palladino smieklos.
  
  - Aizveries, Dino! viņa pagriezās un iesaucās.
  
  "Jā jā". Karavīrs pagriezās ar smīnu un tad ieraudzīja viņas seju. "Labi labi. Dievs, kurš, pie velna, tevi iecēlis par vadību?"
  
  Karīna atvainojās runātājam. "Bērni ir iebiedēšana," viņa teica. "Vēl nedaudz, un viņi būs ārā uz nerātnā soļa."
  
  Sieviete klusi iesmējās. "Ak, jā, es nopirku sev divus no tiem."
  
  Karīna paskatījās uz garo, muskuļoto dinozauru un viņu cīņu biedru, mazo, kalsnu Vu. Abi karavīri pūta tvaiku, garlaicīgi, ka viņi pēdējo nedēļu bija salikti tuksneša mājā, pielāgojot dažādas sistēmas. Viņiem bija vajadzīga reāla darbība.
  
  Karīna jautāja: "Un viņi aizbēga?"
  
  "Noteikti. Es biju daļa no sakaru vienības. Viņi mūs norīkoja maiņās. SPEAR komanda atņēma kasti no ķīniešiem un spēja ielīst Taivānā. Daļēji veiksme, daļēji rezerve citu komandu pusē, es domāju.
  
  Karīna zināja, ka tas ir vairāk nekā tikai veiksme. Šodien pasaulē nebija labākas komandas par SPEAR. Reiz viņa lepojās, ka ir daļa no tā.
  
  "Tie braucēju sūdi man neko daudz nenozīmē," viņa atzina. "Es koncentrējos uz citām lietām. Bet sakiet man, kur viņi dosies tālāk?
  
  "Nu, es vēl nezinu. Izskatās pēc Indijas. Bet šķiet, ka ir dažas domstarpības. Paskatieties, es piekritu nedaudz palīdzēt, jo tas notika ar Palladino nabadzīgajiem vecākiem, un tāpēc, ka mēs esam vienā pusē, bet tam, ko varu teikt, ir ierobežots.
  
  Karīna juta arvien lielākas aizdomas. "Mums nevajag daudz vairāk. Tikai tā - kad zvanīšu, man jāzina Dreika komandas pozīcija. Vai tas būs rīt vai pēc mēneša. Tu to vari izdarīt?"
  
  Atsaucība ir bijusi vienmērīga. "Jā, kamēr es palieku tajā pašā nodaļā. ES ticu."
  
  "Paldies". Karīna ātri pabeidza sarunu, pirms vēl paspēja uzdot jautājumus. Viņa veltīja brīdi, lai novērtētu telpu un redzētu, kur viņi atrodas. Kopš brīža, kad viņi atņēma šo vietu no narkotiku tirgotāju ligzdas, viņi to ir iztīrījuši no visa sliktā, atrodot piederumus visdažādākajās vietās, sākot no grīdas dēļiem līdz zem mājas, kā arī kaktos un spraugās visā bēniņu telpā. . Sadedzināt visu līdz pēdējam bija sevis izdabāšana. Kamēr Karina, Dino un Vu joprojām bija bezsaistē, iestatīja datorus, sakarus, novērošanas ierīces un daudz ko citu. Ja tuksneša māja būtu viņu galvenā mītne, tai ir jābūt nocietinātai, aizsargājamai, pašai pilij.
  
  Karīnai šķita, ka viņi ir gandrīz klāt.
  
  Viņas prātā tagad ienāca jauna, mokoša doma.
  
  Viņa vēroja, kā Dino un Vū strādāja pie datoriem, savienoja vadus saskaņā ar viņas norādījumiem un instalēja programmatūru, ugunsmūrus un daudz ko citu. Viņa bija īsts dinamīts šādās lietās, pirms viņa sāka trenēties. Tagad viņa bija daudz lielāka. Jā, viņiem vēl pietrūka dažu lietu, bet ar pašreizējiem līdzekļiem pietiktu tieši tam. Viņiem bija vajadzīgs kāds stabilu ienākumu avots.
  
  Neignorējiet to. Jūs nevarat to nospiest, aprakt to dziļi.
  
  Karīna zināja visu par SEAL Team 7. Viņa zināja, kāpēc viņi tur bija, kādi ir viņu mērķi; viņu stiprās un vājās puses; viņu darba kārtība un galīgie slepenie rīkojumi. Tad, efektīvi sniedzot atbalstu, viņa tagad varēja brīdināt Metu Dreiku.
  
  Tas uzbudināja, sagriezās, izraisīja skābi viņas zarnās.
  
  Katrs notikums, ko viņi piedzīvoja, augstākie punkti un grūti laiki, milzīgas neprāta dienas, aizkustināja viņas emocijas kā putns, kas knābj spītīgu tārpu. Karīna jau vienreiz bija tik smagi ievainota un padevās dzīvībai, lai to atkal atrastu visnegaidītākajās vietās. Viņai tika dots jauns mērķis.
  
  Un atkal pavisam negaidīti viņa piedzīvoja postu, kad nomira viņas brālis un ģimene, un pēc tam mīlestību, kad Komodo viņā iemīlēja. Iespējams, ka ļoti agrīnais notikums, kad viņa bija tik jauna, viņu iznīcināja un nostādīja uz dzīves ceļa.
  
  Izpostīšana.
  
  Tagad viss, ko viņa patiešām vēlējās darīt, bija iznīcināt visas labās lietas, kas viņai bija. Ja kaut kas notika pareizi, viņa gribēja, lai tas neizdodas. Ja viņai būtu paredzēts kaut kas lielisks, viņa pārliecinātos, ka tas sabruks aizspriedumu dēļ.
  
  Ja jaunā komanda sāktu plaukt, tuvoties, tā to saplosītu.
  
  Pašiznīcināšana Karīnai Bleikai nebija jauns dzīvesveids. Tas ir mans izvēlētais dzīvesveids. Mana omulīgā sega. Viņa vienmēr domāja, vai tā apbrauks visu apli, tieši apkārt un atpakaļ.
  
  Un tur viņa sēdēja, atslābusi, ar informāciju, kuras pat SPEAR komandai pietrūka, kad viņi šķērsoja četrus galvenos virzienus, cenšoties dabūt rokās četrus murgu ieročus. Krustpunkts stāvēja plaši atvērts pie viņas durvīm.
  
  Viens ceļš veda uz galīgu izpirkšanu, pie draugiem, sadraudzības un dzīves sāpēm.
  
  Otrs veids iznīcinātu visu šo vēsturi, visu šo neskaidro nākotni un dotu viņai visu nepieciešamo: haosu.
  
  Karīna savāca mantas un izgāja uz lieveņa. Tuksneša gaiss bija sauss un putekļains. Augstu debesīs pazibēja spoža lode. Kaut kur tālumā superelites ASV īpašo spēku vienība SEAL Team 7 vajāja viņas vecos biedrus - Metu Dreiku un Alisiju Mailsu, Torstenu Dālu un Mae Kitano un citus - ar nolūku nogalināt.
  
  Karīna domāja viņus brīdināt.
  
  Tad viņa iebāza galvu atpakaļ durvīs. "Ei, lūzeri, celiet dupšus un skrieniet. Mums ir vietas, kur doties, un cilvēki, ko redzēt. Tailera Veba slepenā Hangout sesija nepaliks apslēpta mūžīgi.
  
  
  DIVDESMIT PIRMA NODAĻA
  
  
  Karīna brauca ar bisi, vērojot, kā Dino uzmanīgi vada savu Dodge Ram caur līkumotajām čūskām, kas veidoja Losandželosas šosejas un aizmugurējās ielas.
  
  "Saglabājiet savu kursu stabilu," viņa teica, kad jaunais karavīrs pabrauca garām sarkanajam rodsteram. "Vai jūs atceraties, ka mūs medī?"
  
  Dino ar nenobriedušu jautrību uzsmaidīja viņai. "Tikai priecīgs izkļūt no mājas, mammu. Jebkurā gadījumā jums vajadzētu zināt, ka es esmu labāks par jums. Visādā ziņā labāks."
  
  - Tātad tu turpini runāt.
  
  "Armija mūs nelaidīs," sacīja Vu. "Katru reizi, kad mēs ejam uz virsmas, mēs esam neaizsargāti."
  
  "Saglabājiet tonusu, Misery kungs. Dievs, jūs abi varētu spēlēt dubultu lomu.
  
  "Redzēsim, cik laimīgs jūs būsiet, kad viņi uzliks jūsu uzgriežņus automašīnas akumulatoram."
  
  "Neesiet ēzelis, Vu. Tā ir armija, nevis CIP.
  
  Karīna baudīja pastāvīgus panorāmas skatus abās mašīnas pusēs; Losandželosa visā tās krāšņumā. Mirklis atpūtai un ne par ko nedomājot. Par čempionātu cīnījās blīvi apstādījumi un betona giganti, bet aiz tiem - metāla debesskrāpji, kas dzirkstīja zem svelmes saules. Mākoņu līmenī karājās viegls smogs, padarot dienu tumšāku, taču tas bija tikko manāms. Cilvēki nāca un gāja, tik tikko pamanāmi uz ietvēm un tirdzniecības centros, rāvējslēdzēji uz priekšu un atpakaļ savās automašīnās. Holivudas kalni paskrēja lēnām garām no labās puses, nemanot, jo tajā brīdī Dino pamanīja melnbaltu brigādes auto, kas iebrauca ātrajā joslā un viņš samazināja ātrumu kā tas labais puika, skatoties uz ceļu, fokusējoties taisni uz priekšu.
  
  Ja tu uz viņiem neskatītos, viņi tevi nepamanītu.
  
  Galu galā piekrastes ceļš atvērās, un viņi bija ceļā uz Sanfrancisko.
  
  "Labāk nekā tuksnesis." Vu pētīja mirdzošos, ripojošos viļņus.
  
  Karīna analizēja priekšā esošo uzdevumu. Viņi savu laiku štābā nepavadīja veltīgi. Pirmkārt, viņi uzstādīja datorus, divus augstākās klases Mac datorus ar tik daudzām īpašām rotaļlietām, cik viņi varēja atļauties. Optisko šķiedru kabelis bija visgrūtākā daļa, taču, kad viņi to sakārtoja un Karīna uzstādīja daudz ugunsmūru, viņi bija gatavi darbam. Pat tad, pat ar Karīnu pie klaviatūras un izmantojot viņas ģeniālo intelektu, viņiem nebija iespējas neprātīgai uzlaušanai. Viņi bija ierobežoti, spiesti izmantot atjautību.
  
  Karīna zināja par Tailera Veba neskaitāmajiem slepenajiem bankas kontiem. Viņa tos vēroja, kad strādāja SPIR. Viņa apzinājās to, ko daži sauca par viņa mantojumu; par dažiem noslēpumiem, kas viņam bija viņas vecajā komandā. Un viņa apzinājās milzīgu slēptuvi; kaut kas tāds, ko pasaules bagātākā, cietsirdīgākā stalkere ir sakrājusi pret simtiem cilvēku, tostarp arī viņas vecās komandas locekļus.
  
  Lielākā daļa domāja, ka, tā kā Vebs bija miris, viņi varētu viņu atrast brīvajā laikā.
  
  Problēma bija tā, ka Karīnai tādas domas nebija. Piekļuve kešatmiņai būtu devusi viņai neaprēķināmu spēku - un galu galā spēks bija tur, kur tas viss bija. Trīs no viņiem varētu doties tālāk no turienes; naudas iegūšana, anonimitāte, drošība un ietekme. Protams, ja būtu simtiem cilvēku, kas meklētu Veba krātuvi, to būtu īpaši grūti nozagt.
  
  Šobrīd neviens nezināja, kur tas atrodas.
  
  Izņemot Karīnu Bleiku.
  
  Vismaz tā viņa domāja. To rādīs tuvākās stundas. Iekšējā informācija bija ļoti noderīga. Viņa zināja visu par Nikolasu Bellu un to, kā trauksmes cēlējs, sēdēdams cietuma kamerā, stāstīja visu - vārdus, vietas, personības, visu šo sapuvušo kanalizāciju. Viņa zināja, kā Lorēna Foksa mīlēja apmeklēt. Viņa pazina cilvēkus, kuri klausījās un runāja ar Laurenu Foksu.
  
  Nu, viņa tos pazina, viņi ne vienmēr viņu pazina.
  
  Varbūt mazliet novēloti ballītē - Karīnas armijas apmācība un tai sekojošā aizbraukšana prasīja kādu laiku, taču viņa to kompensēja ar nelielu uzlaušanas talantu. Bela sarunas tika noklausītas. Šķita, ka Smitam bija sirds regulāri iegūt šo sarunu kopiju - nerātns zēns - un izturēties pret tām, kā vien vēlas. Kurš zināja, ko karstais, viegli saniknotais karavīrs ar viņiem bija nodarījis? Acīmredzot valsts drošības aizsardzība.
  
  Būtība bija tāda, ka Karīna varēja uzlauzt līniju, kas veda tieši uz Smita tīklu. Viņai tas bija salīdzinoši viegls darbs. Viņa veltīja laiku, lai savāktu bagātu laupījumu. Taileram Vebam savulaik piederēja neskaitāmi biroji, mājas, penthausi un pat sala visā pasaulē. Vietvārdi, kas viņai atsaucās, bija Vašingtona, Niagāra un Montekarlo. Bells runāja ar Laurenu, taču viņš runāja arī ar apsardzes darbiniekiem un juristiem, un Smita piezīmēs bija fragmenti no tiem visiem.
  
  Smitu nesagaida tā spožākā nākotne, viņa domāja.
  
  Lai arī kā jūs to mainītu, Peru incidents vai incidenti ienesa SPEAR komandu postu pasaulē.
  
  Karīna mainīja savu pozīciju, kad mirgoja zīme, kurā teikts, ka viņi atrodas 130 jūdžu attālumā no Sanfrancisko. Bells kļuva diezgan daiļrunīgs ar Laurenu, atkal un atkal norādot faktus, kas varētu būt pareizi, vārdus, vietas, bankas kontus. Pagaidām Karīna neuzdrošinājās izmantot nevienu no kontiem, baidoties, ka varas iestādes varētu tos slepeni uzraudzīt, lai redzētu, kas parādījās. Pirmkārt, viņiem bija vajadzīgs stingrs rīcības un bēgšanas plāns.
  
  Līdz ar to ceļojums uz Sanfrancisko.
  
  Nospiežot, Bells stāstīja, kā Vebs dažreiz lepojās ar to, ko zina. Šis vīrs bija rituāls vajātājs, bagāta ēna, kurai bija resursi, lai atmaskotu, ievainotu un iemantotu gandrīz ikvienu pasaulē, ja viņi to vēlētos. Vebs vienmēr piedāvāja Bellam kādu nieciņu, iekārtojot viņu, taču arī deva mājienus uz to, ko viņš sauca par "mātes vēnu".
  
  Šī "mātes dzīsla" izrādījās īpašs birojs, kurā megalomāniskais vājprātīgais glabāja visus netīrumus, ko viņš jebkad bija savācis. Protams, viņš nekad nepateica Bellam, kur tas atrodas.
  
  Karīna tomēr visu pārdomāja. Viņai bija ekskluzīva priekšrocība, ka varēja to visu redzēt no iekšpuses. Un viņa atcerējās brīžus, kad Vebs bija nozadzis informāciju no vairuma komandas biedru un slepeni viņus apmeklēja. Viņas eidētiskā atmiņa iešāvās tieši tur. Tas, protams, nebija viegli, taču Karīna zināja, ka Vebs toreiz strādāja ievērojamā Vašingtonas birojā un viņam bija izdevies izsekot sarakstei, kas tagad tika reģistrēta.
  
  Lieli faili uz konkrētu adresi Sanfrancisko tika nosūtīti pusduci reižu. Turpmākajā izmeklēšanā atklājās, ka citi lieli faili tika iegūti no citiem zināmiem birojiem. Tādējādi, kamēr varas iestādes pētīja biezo datu masīvu, Karīna varēja precīzi noteikt, kas viņai vajadzīgs.
  
  Dino viņus veda cauri satiksmei, cauri Zelta vārtiem un garām Zvejnieku piestātnei. Tūristi gatavībā piepildīja teritoriju ar kamerām, dodoties uz ceļa, īpaši neuztraucoties par sevi. Dino sajaucās ar satiksmi, nedodot policistiem iemesla viņus pamanīt. Stāvs kalns viņus aizveda tālāk pilsētā, un drīz vien viņi riņķoja pa Savienības laukumu, ejot garām bankām un aptiekām, kuģiem un restorāniem savos līdz šim grūtākajos meklējumos - atrast labu vietu, kur novietot automašīnu.
  
  "Vienkārši atstājiet to šeit." Vu norādīja uz nelielu vietu netālu no Volgrīnas. "Adrese ir piecu minūšu gājiena attālumā no šejienes."
  
  "Piecas minūtes?" Karīna teica. "Tā varēja būt vesela mūžība, ja Vebs būtu atstājis kādu neparedzētu situāciju."
  
  "Turklāt," sacīja Dino, lēnām tuvojoties galamērķim, "tas ir Dodge Ram. Man būtu grūti novietot savu dupsi šajā vietā.
  
  "Vai vēlaties, lai es to daru? Es varu braukt."
  
  "Vai tiešām? Nu, protams, Toretto. Paskatīsimies, kā tev veiksies..."
  
  "Bērni," Karīna elpoja. "Aizveries. Vai tu to tur redzi?"
  
  "Mums ir nepieciešama laba piekļuve ātrai aizbēgšanai. Mums ir nepieciešama ātra piekļuve. Mums vajag..." Dino apstājās. "Sasodīts, mums būs vajadzīga garāža tālsatiksmes braucienā, vai ne?"
  
  Karīna pamāja. "Tieši šeit. Ja nepieciešams, uz brīdi atguļam; mēs vienmēr varam aizbraukt no šejienes citu dienu, kad putekļi nosēžas.
  
  "Sasodīts, es ceru, ka nē," Vu nomurmināja. "Šajās dienās esmu pavadījis pietiekami daudz laika kopā ar jums diviem."
  
  "Tā ir problēma?" Karīna domāja, kad Dino brauca ar Ramu uz pazemes autostāvvietu.
  
  "Nu, testosterons ir nedaudz augsts. Jūs abi visu laiku sacenšoties kā brāļi un māsas. Reizēm tas kļūst nedaudz nogurdinoši. "
  
  "Mēs? Konkurēt?" Karīna paskatījās uz Dino. "Vai mēs esam?"
  
  Jaunais karavīrs skaļi iesmējās. "Tikai tāpēc, ka nevēlaties atzīt, ka esmu labāks par tevi."
  
  - Es to neredzu. Karīna viņu kritiski paskatījās, tad pagriezās pret Vu. "Vai tu to redzi?"
  
  "Ļaujiet man to izteikt šādi. Ja jūs abi kādreiz piedzeraties un nolemjat pāroties, jums tas būs jādara stāvus, jo jūs abi vēlaties būt virsotnē.
  
  Karīna aizsmakusi iesmējās, kad Dino beidzot atrada sev tīkamu vietu. "Piedzēries pēc velna? Pie velna, pasaulē vienkārši nav pietiekami daudz alkohola, lai tas notiktu, woo.
  
  Dino izņēma atslēgas un atvēra durvis. "Laiks koncentrēties. Visas šīs pārošanās muļķības nepalīdz.
  
  "Tev nepatīk meitenes, Dino?" Karīna pievienojās abiem priekšā esošajiem vīriešiem. "Sanfrancisko ir zoodārzs. Mēs vienmēr varam jūs tur aizvest, kad būsim pabeiguši."
  
  Dino viņu ignorēja, izņēma mobilo un gaidīja adresi, kuru viņš gribēja ielādēt. "Trīs minūtes," viņš teica. "Mēs esam gatavi?"
  
  Karīna iegrūda plecus mugursomā. "Kā elle."
  
  
  * * *
  
  
  Tā bija biroju ēka, daudzstāvu, un Veba birojs atradās trīsdesmit piektajā stāvā. Karīnai tas šķita neparasti, jo neprātīgs cilvēks parasti dod priekšroku dzīvot visaugstākajā līmenī, lai uz visiem noskatītos no augšas, taču viņa domāja, ka viņš varētu paturēt šo adresi pēc iespējas pieticīgāku un slepenāku. elite viņa mūža darbu krātuve.
  
  Visi piesardzības pasākumi, viņa domāja.
  
  Kas padarīja to, ko viņi gatavojās darīt, vēl vairāk...
  
  Dumjš? Jauns? Gudrs? Gudrs?
  
  Viņa drūmi pie sevis pasmaidīja, jo saprata, ka atbilde ir atkarīga no iznākuma.
  
  Trijotne ienāca pa pirmā stāva virpuļdurvīm, pamanīja vairākus liftus un devās turp. Vīrieši un sievietes tumšos uzvalkos klīda šurpu turpu. Tālākajā stūrī atradās informācijas galds, pie kura strādāja divas melnmatainas sekretāres. Trokšņa līmenis bija zems, visi centās netrokšņot. Karīna stūrī ieraudzīja vienu apsargu ar lieko svaru, kas vēroja garāmbraucošo satiksmi un trīs drošības kameras. Viņa veda Dino pie informācijas dēļa.
  
  "Trīsdesmit pieci". Viņa pamāja. "Viss stāvs pieder vienam uzņēmumam."
  
  "Ir nozīme".
  
  Vu skatījās virsrakstā. "Minmac Systems?" viņš lasīja. "Tas ir tas pats, tas ir tas pats."
  
  Bezsejas korporācijas, kas valdīja pār pasauli.
  
  Karīna devās tālāk, sasniedza liftus un vēlreiz pārbaudīja. Viņa nebūtu pārsteigta, ja viņa atrastu tukšo numuru 35 - vai arī tā numura trūkst kopā -, taču šeit tas ir balts un spīdīgs kā visi pārējie. Iedzīvotāji spieda pogas dažādos stāvos, un Karīna gaidīja līdz pēdējam, bet tikai viņa nospieda 35.
  
  Viņi ilgi nelika gaidīt. Viņa novilka mugursomu, izliekoties, ka rakņājas iekšā, kaut ko meklējot. Arī Dino un Vū gatavojās. Kad iezvanījās lifts un durvis atvērās pie atzīmes 35, trijotne nogaidīja tikai dažas sekundes, lai redzētu, ar ko viņi saskaras.
  
  Tālumā izskrēja slīpēts koridors ar durvīm un logiem abās pusēs. Tālākajā galā bija koka galds. Sienas bija izrotātas ar gleznām, bezgaumīgas un garlaicīgas. Karīna uzminēja, ka kāds ir gaidījis kopš brīža, kad viņa nospieda pogu, bet tagad viņi ir klāt. Viņi bija gatavi, nepacietīgi, jauni un spējīgi.
  
  Viņa vadīja ceļu, iegāja dīvainā pasaulē, kas kaut kā joprojām piederēja mirušajiem. Attiecībā uz šo jautājumu tas bija Veba mantojums. Viņa mātes vēna.
  
  Drošības kameru nav. Nav aizsardzības. Pirmās durvis, ko viņa mēģināja, tik stipri šūpojās savās rāmjos, ka viņa aizgāja. Tas viss bija izrādīšanai, tikai vāks. Viņa izvilka ieroci un piepildīja kabatas ar žurnāliem. Veste, ko viņa valkāja zem mēteļa, visu laiku šķita smagnēja, bet tagad tā viņu pasargāja. Komanda izklīda, piesardzīgi tuvojoties galdam.
  
  Karīna apstājās un paskatījās uz abām pusēm pa diviem jaunajiem koridoriem. Viņa bija pārsteigta, kad ierunājās robota balss.
  
  "Vai es varu tev palīdzēt?"
  
  Viņa pamanīja sensoru, kas piestiprināts pie galda priekšējās malas. Tomēr viņa neredzēja nevienu kameru.
  
  "Sveiki? Vai tur ir kāds?" Es spēlēju muļķi.
  
  Visu šo laiku viņa domāja par plānu savā galvā. Veba lielā datu straume ne tikai noveda viņu uz šo adresi, bet arī varēja precīzi noteikt termināļa atrašanās vietu, uz kuru viņš nonāca, izmantojot ēkas digitālo karkasa konstrukciju. Viņa zināja, ka viņiem vajadzētu pagriezties pa kreisi un tad pa labi, bet viņa prātoja, ko roboti varētu darīt...
  
  "Es domāju, ka esam apmaldījušies." Viņa paraustīja plecus, skatoties uz Dino un Vu. - Pagaidiet, Robota kungs, kamēr mēģinām kādu atrast.
  
  Bija vērts mēģināt. Karīna devās pa kreisi, puiši aiz viņas. Kreisajā pusē parādījās pirmais kalnu vīrs, kad viņš izgāja no biroja, vienā rokā cieši turot beisbola nūju, bet otrā sita ar galvu. Priekšā parādījās sekunde, kam sekoja trešā, un tad no kreisās puses parādījās ceturtā, šoreiz ar āmuru.
  
  Vu iesmējās. "Trīs aiz muguras".
  
  Karīna pamāja ar ieroci. "Nāc, puiši, kas man trūkst?"
  
  Pirmais kalns, plikgalvis, pasmīnēja. "Tur ir radars, meitiņ, un mēs paliekam zem tā."
  
  "ES redzu. Tātad, pazīstot Taileru Vebu tā, kā es viņu pazīstu - vīrieti, kuram patīk trokšņot īstajā laikā un īstajā vietā - vai tas ir viņa miera dārzs? Meditācija? Nu, visticamāk, mēs viņu tagad netraucēsim, puiši, vai ne?
  
  "Šāviens ar pistoli, un policisti būs klāt pēc desmit minūtēm," sacīja vīrietis. "IMPACT pēc divdesmit."
  
  "Un ēku apsardze?"
  
  Vīrietis iesmējās. "Nav svarīgi".
  
  "Paldies par informāciju".
  
  Karīna bez brīdinājuma iešāva viņam rokā, redzēja viņu sastingam. Viņa izšāva nākamo, pa vēderu, un gaidīja, kamēr viņš atsitīsies pret grīdu, pirms pārlēca viņam pāri mugurai un izmantoja mugurkaulu, lai atstumtos.
  
  Beisbola nūja aizlidoja garām viņas galvai, palaida garām un ietriecās pa durvīm, izsitot stiklu un rāmi. Viņa to ignorēja. Vu bija aiz viņas, un Dino virzījās otrā virzienā. Trešā aptaukošanās bloķēja viņas ceļu. Viņa raidīja divus šāvienus masā, izvairījās no spēcīgas šūpoles, un tad viņai nekas cits neatlika, kā sist nekustīgajai masai pa pieri.
  
  Viņa šokēta atlēca atpakaļ.
  
  Viņa turējās pie pistoles, krītot uz muguras. Pacēlusi skatienu, viņa ieraudzīja milzīgu, apaļu seju, kas skatījās uz viņu lejā, sastindzis, brutāls milzis ar ložu caurumiem, ko viņš nevarēja sajust, asiņu straumes, ko viņš nevarēja redzēt, un lielāko ar žileti notraipītu koka nūju, kādu viņa jebkad bija redzējusi. redzējis, kādreiz redzējis.
  
  "Sasodītais alu cilvēks"
  
  Karīna uzliesmoja, kad klubs nokrita. Divas lodes izgājušas cauri nokarenajam vēderam, atsitoties pret griestiem, bet zizlis turpināja kristies. Karīna pagrieza galvu prom. Sliņķis piezemējās viņam blakus, pāršķeldams grīdu, dzirksteļodams no mirdzošajiem asmeņiem. Kādu sekundi viņš tur gulēja, tad roka, kas viņu turēja, savilkās un viņš sāka celties no grīdas.
  
  Karīna atkāpās, ieraudzīja briesmīgo seju un šāva tieši viņam virsū. Šoreiz saimnieks to sajuta un uzreiz sastinga, par laimi krītot pa labi un pa labi pāri citam kolēģim, iesprostot zemāk esošo mazāko cilvēku.
  
  Vu pārlēca viņai pāri, šaujot uz vēl diviem dūšīgiem sēklām. Šie cilvēki nokrita uz ceļiem. Stafete ietriecās Vū bicepsā, izraisot viņu kliegt. Karīna pagriezās un ieraudzīja, ka pirmais vīrietis - plikpaurains, kuram viņa bija iešāvusi kājā - vajā viņai blakus, atstājot viņam asiņu pēdas.
  
  "Jūs vienkārši labi saputrojāt, dāma. Visiem."
  
  "Ak, tagad, kad es tevi nošāvu, es esmu dāma, vai ne? Es domāju, ka jūs zināt, kāpēc mēs esam šeit?"
  
  Viņš sniedzās pēc nūjas un naža, kas karājās pie jostas.
  
  "Vai jūs jokojat? Šeit ir tikai viena lieta, jūs to zināt."
  
  Karīna pamāja. "Noteikti".
  
  "Bet jūs to nekad neatradīsit."
  
  Viņa ātri palūkojās pa daudzajām telpām, kas bija piepildītas ar datoru termināļiem, kas, bez šaubām, strādāja, palaiž kaut kādu programmu, un visi tāpat kā viņu kaimiņi.
  
  Bet viņa zināja labāk. "Ak, es domāju, ka es varētu."
  
  Viņa arī zināja, ka tāds vīrietis kā Vebs nekad nebūtu iedomājies ielikt slēdzi. Ne pēc visa smagā darba, ko viņš bija ieguldījis, lai iegūtu šādas lietas, ne tad, kad katrs saldais medījums, ko viņš jebkad bija uzņēmies, bija noticis tieši šeit.
  
  Viņa izvairījās no nūjas, apturēja sitienu ar nazi un atstāja vīrietī otru lodes caurumu. Viņa pielēca un sekoja Vu, pēc tam atskatījās, lai redzētu, kā Dino klājas. Viss bija labi. Vienīgā problēma, ar kuru viņi tagad saskārās, bija policija.
  
  Vu vilcinājās; koridors bija tukšs. "Kur jūs dodaties?"
  
  Karīna paskrēja garām, vieta viņai palika atmiņā. "Uz vienu no ļaunākajiem briesmoņiem, kāds jebkad dzīvojis," viņa teica. "Tātad, lai tas ir auksts. Šeit, zēni."
  
  
  DIVDESMIT OTRĀ NODAĻA
  
  
  Pati telpa bija šausmīga, pēdējās Tailera Veba pēdas, un tajā bija redzami ārēji tēli, kas vēstīja par ļaunu iekšējo neprātu. Viņi paņēma slēdzenes dažu sekunžu laikā, redzēja ierāmētas fotogrāfijas uz sienām - mīļotos upurus un vajāšanas pirms un pēc apšaudes - un savādu spiegu ierīču kolekciju no visas pasaules, kas bija izvietota uz galdiem visā telpā.
  
  Karīna to ignorēja, cik vien spēja, dzirdot sirēnas pa stiklotajiem logiem. Vu un Dino stāvēja sardzē, kad viņa skrēja uz termināli.
  
  Pēc atkārtotas pārbaudes viņa apstiprināja, ka tieši tā saņem milzīgas datu straumes, kas savienotas ar īpaša formāta zibatmiņu, un paskatījās uz mazo zaļo gaismiņu, kas apstiprinātu termināļa satura automātisku ielādi. Karīna paredzēja, ka var pārsūtīt lielu informācijas apjomu un attiecīgi uzstādīja zibatmiņu. Tas bija tik ātri, cik viņa spēja.
  
  "Kā mums iet?" Viņa paskatījās uz augšu.
  
  Vu paraustīja plecus. "Šeit viss ir mierīgi."
  
  - Izņemot vaidus, - Dino sacīja. "Ar to pietiek."
  
  Daļa no viņu plāna bija atstāt upurus aiz sevis. Tas būtu mulsinoši un aizkavētu policiju. Karīna priecājās, ka viņi ir vismaz slepkavas un ir pelnījuši savu gaidāmo jauno likteni dzīvē. Viņa paskatījās uz mirgojošo zaļo gaismu, redzēja, ka tā mirgo ātri, un saprata, ka darbs ir gandrīz pabeigts.
  
  "Esi gatavs".
  
  Aiz loga skanēja sirēnas.
  
  Indikators pārstāja mirgot, norādot, ka viss ir pabeigts. Viņa izņēma mazu disku un ielika to iekšējā kabatā ar rāvējslēdzēju. "Ir laiks doties".
  
  Zēni acumirklī virzījās uz priekšu, uzmanīgi izvairoties no kritušajiem, asiņojošajiem vīriešiem un spārdot abus, kuri mēģināja piecelties. Karīna viņiem draudēja ar savu ieroci, taču viņa to nelietoja. Joprojām var rasties neskaidrības par to, no kurienes notika šaušana. Viņi jau būtu aizņemti ar drošības kamerām un uzdotu daudz jautājumu. Galvenais, lai izbēgtu, bija nerīkoties ātri, pat ne būt uzmanīgiem.
  
  Tam vajadzēja būt pārsteigumam.
  
  Viņi attaisīja mugursomas rāvējslēdzēju, izņēma to saturu un pēc tam izmeta tukšās somas. Skatoties viens uz otru, viņi pamāja.
  
  "Virsnieks". Vu sveicināja Dino.
  
  "Virsnieks". Dino enerģiski pamāja Karīnai.
  
  "Seržants," viņa sabiezina savu britu akcentu un devās uz dienesta liftiem.
  
  Viņas kabatā ir atslēga uz varu, valdību un karaliskām manipulācijām, apvērsumu pēc apvērsuma, finansiālās brīvības un tiesībaizsardzības kontroles.
  
  Viņiem vajadzēja tikai drošu vietu, kur skriet.
  
  
  DIVDESMIT TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Vēl viena diena, vēl viens ceļojums ar lidmašīnu, un Mets Dreiks juta lielu reaktīvo aizkavēšanos. Viņi bija pacēlušies tikai stundu iepriekš, un viņi tuvojās dienai Atlantijas okeāna virzienā, kas bija ceļā uz Amerikas Savienotajām Valstīm.
  
  Nav skaidras idejas, kur doties.
  
  Trešais jātnieks - izsalkums. Dreiks baidījās iedomāties, kādu karu ordenis bija izdomājis bada dēļ. Viņi joprojām bija ļoti aizņemti, izstrādājot pirmo ieroci, kosmosa pistoli, un jo īpaši otro ieroci, pamata kodu. Heidens joprojām paturēja visu informāciju pie sevis, taču spiediens dalīties bija milzīgs. Tikai pēkšņais satricinājums un neskaidrais galamērķis padarīja viņas bezdarbību pieņemamu.
  
  Pamatkods radīja notikumus visā pusē Eiropas un visbeidzot Amerikā, lai gāztu pasaules valstu vadītājus, iznīcinātu valsts infrastruktūru, sasaistītu viņu armijas un atbrīvotu psihologus, kuri vēlējās sūtīt Zemi atpakaļ tumšajā laikmetā. Tas šķita biedējoši reāli un biedējoši viegli. Kādu dienu šis pirmais domino nokrita...
  
  Haidena klusēja, lasot līdz galam. Dreiks ļāva prātam darboties visās nesenajās atklāsmēs: Team SEAL 7; SWAT komandas dodas kaujā savā starpā; Francijas zaudējumi, galvenokārt krieviem; un tagad asociācija ar indiāņiem. Protams, vietējie iedzīvotāji bija lieliski jātnieki - varbūt labākie, kādi jebkad dzīvojuši. Bet no kurienes šajā visā rodas bads?
  
  Alisija viņam blakus klusi šņāca, vienu aci pavērusi. Kenzi centās visu iespējamo, lai notikumu iemūžinātu video, taču Dālam izdevās viņu atturēt. Dreiks pamanīja, ka tā nebija viegla fiziska pārliecība, bet drīzāk vārdi, kas lika viņai mainīt savas domas. Viņš nebija pārliecināts, ka Dals un Kenzi satuvināsies. Protams, nekas no viņa darīšanas, un patiesībā viņš brauca pa tām pašām dzelzceļa sliedēm, bet ...
  
  Dreiks vēlējās trakajam zviedram labāko, un tas arī viss.
  
  Lorēna sēdēja priekšā, un Smita bija tik tuvu, cik viņa varēja, tāpēc viņa nejutās pārāk neērti. Yorgi, Kinimaka un Mai klusām balsīm sarunājās lidmašīnas aizmugurē; kravas telpa, kurā viņi atradās, bija tikai caurvējš, grabošs korpuss ar augstiem griestiem. Vienreiz viņš gribētu lidot pirmajā klasē. Pat treneris pārspēja bagāžas klasi.
  
  Lorēna koncentrējās uz saraksti, ko viņi joprojām veica starp viņiem un Vašingtonu. Šobrīd saruna bija gausa un nekoncentrēta, drīzāk prāta vētras, nevis īstas diskusijas. Lai gan tik daudz dīķu? Dreiks nešaubījās, ka viņi atradīs tieši to, ko meklēja.
  
  Pagāja stundas, un štati tuvojās. Lorēna sāka interesēties par dažādiem materiāliem, kas nāk no konkurējošām valstīm. Šķiet, ka izraēlieši ir sakārtojuši Amerikas attiecības gandrīz vienlaikus ar SPIR. Arī briti. Ķīnieši klusēja, un franči, ļoti iespējams, no tā izkļuva. Dreiks zināja, ka viņi nedzirdēs no SEAL. Patiesībā, protams, viņi tur nebija.
  
  "Būs interesanti redzēt, vai viņi diskrēti nosūtīs šīs komandas uz Ameriku," sacīja Dāls. "Vai izmantojiet iekšējās komandas."
  
  "Vai cilvēki jau ir iefiltrējušies sabiedrībā?" Heidens paskatījās uz augšu. "ES par to šaubos. Miega aģentu izveide prasa vairākus gadus.
  
  "Un nav grūti ielidot nepamanītam," sacīja Smits. "Narkotiku tirgotāji to ir darījuši gadu desmitiem."
  
  "Vai ir kādi norādījumi par šo ļaunāko indiāni, kurš jebkad dzīvojis?" Maija jautāja.
  
  "Ne no Vašingtonas, un, ja mūsu konkurenti zina, viņi to patur noslēpumā."
  
  "Buļņas".
  
  Dreiks paskatījās uz laiku un saprata, ka viņi tuvojas štatiem. Viņš maigi pakratīja Alisiju, lai viņu pamodinātu.
  
  "Oho?"
  
  "Laiks mosties".
  
  Kenzi pieliecās tuvāk. "Es esmu sagatavojis tavu pudeli, mazulīt."
  
  Alisija pamāja ar rokām. "Sasodīts, sasodīts! Aizvāc to lietu no manis!
  
  "Tas esmu tikai es!"
  
  Alisija virzījās tik tālu, cik ļāva starpsiena. "Asiņainais cirka klauns fizzogs."
  
  "Kas ir gāze?" Kinimaka izskatījās patiesi ieinteresēta.
  
  "Tas angļu valodā nozīmē" seja "," sacīja Dreiks. Un, atbildot uz Kenzi acīmredzamo izmisumu, viņš teica: "Es nepiekrītu. Tu esi Bobijs Dazzlers.
  
  "Tiešām?" Alisija norūca.
  
  "Kas? "
  
  "Nozīmē, ka uz tevi ir labi skatīties, mīļā."
  
  Kenzi sarauca pieri, kad Alisija sāka ņurdēt un Dreiks saprata, ka viņš, iespējams, ir pārkāpis robežu ar abām sievietēm. Nu vismaz ar Kenzi. Viņš ātri pamāja Lorēnai.
  
  "Nekad. Tu esi pārliecināts? "
  
  Uzmanība tika pievērsta New Yorker.
  
  - Ak, jā, esmu pārliecināts. Lorēna bija pietiekami ātra, lai noslēptu savu pārsteigumu un ielēktu tieši ziņu reportāžā. "Dod man kaut ko."
  
  Tūlīt, it kā pēc likteņa gribas, atgriezās labā vēsts. Lorēna ielika to skaļrunī. "Ei, cilvēki, ir patīkami redzēt, ka mēs joprojām gūstam augstus rezultātus." Mister Obnoxious ir atpakaļ uz līnijas. "Labā ziņa ir tā, ka, kamēr jūs, puiši, dabūjāt savu zi, es smagi strādāju pie karsta datora. Tātad, vispirms otrais jātnieks un iekarošana. Džejas jaunkundze? Lieli suņi rej."
  
  Heidens pamāja ar galvu. "Runā amerikāni, āksts, vai es tevi atlaidīšu."
  
  Dreiks paskatījās pāri galdam, zinādams, ka viņa joprojām stāv. Galu galā atslēgas kods bija viņu rīcībā, un amerikāņi to zināja. Tad viņam iešāvās prātā doma, un viņš pamāja viņai pievienoties lidmašīnas aizmugurē.
  
  Viņi klusi apskāva viens otru.
  
  "Vai būtu iespējams vienkārši pazaudēt vienu no palagiem?" viņš jautāja. "Svarīgākais no tiem."
  
  Viņa skatījās. "Protams, ja vēlaties uzzīmēt mums mērķi. Viņi nav tik stulbi. "
  
  Viņš paraustīja plecus. "Es zinu, bet paskatieties uz alternatīvu."
  
  Heidens atspiedās krēslā. "Nu, es domāju, ka mēs jau esam izdrāzti. Kādu ļaunumu var nodarīt cita nepaklausība?"
  
  "Pajautāsim SEAL 7 komandai, kad viņi šeit ieradīsies."
  
  Abi kādu laiku saskatījās, abi prātojot, kādi tieši ir otras komandas rīkojumi. Visa slepenība viņus satrauca. Heidens dzirdēja, ka nepatīkamais vīrietis atkal sāka runāt, un pagriezās.
  
  "Aģents Džejs, Vašingtona vēlas uzzināt precīzu informāciju par iekarošanas kastīti."
  
  "Pastāstiet viņiem, ka es ar viņiem sazināšos."
  
  "Mmm, tiešām? Labi."
  
  "Vai jums ir kas jauns?"
  
  "Jā, jā, mēs gribam. Dod man brīdi."
  
  Heidens atkal pagriezās pret Dreiku. "Ir pienācis laiks pieņemt lēmumu, Met. Beigt?"
  
  Dreiks šūpojās uz papēžiem un pasmaidīja. "Vienmēr".
  
  Heidens izvilka papīru no kaudzes.
  
  "Vai jau esat atradis pareizo lapu?"
  
  "Es par to domāju pirms divām stundām."
  
  "Ak".
  
  Kopā un bez papildu mocībām viņi iznīcināja galvenās ķēdes svarīgāko vadību. Pēc tam Heidens atkal salika visas loksnes un ievieto tās atpakaļ pasūtījuma lodziņā. Pārējā komanda bez komentāriem aplūkoja abus.
  
  Kopā viņi bija kā viens vesels.
  
  "Labi". Vīrietis no Vašingtonas ir atgriezies. "Tagad mēs patiešām gatavojam ar gāzi. Šķiet, ka Pastardienas ordenis trāpīja mērķī, aprakstot trešo jātnieku, badu. Sliktākais indietis, kāds jebkad dzīvojis, un ka viņu ieskauj ieroči.
  
  - Indiānis? Kinimaka jautāja.
  
  "Ak jā, dzimis 1829. gadā; tas ir septiņsimt gadu pēc Čingishana un tūkstoš četrpadsmit simti pēc Hannibāla. Gandrīz tieši..." Viņš apstājās.
  
  "Dīvaini," Kinimaka aizpildīja robu.
  
  "Varbūt, varbūt," sacīja botāniķis. "Kāds reiz teica, ka nejaušību nav. Nu, paskatīsimies. Jebkurā gadījumā es mainīju lidmašīnas maršrutu, un tagad jūs dodaties uz Oklahomu.
  
  "Vai mēs zinām, kas varētu būt šis vecais jātnieks?" Dreiks jautāja.
  
  "Es teiktu, ka viņš ir slavenākais indiānis no visiem, nevis sliktākais, bet ko es zinu?"
  
  Alisija sakustējās, vēl pusmiegā. "Ne daudz, sasodīts."
  
  "Nu paldies. Goyaale, kas nozīmē "tas, kurš žāvājas", bija slavens apaču cilts vadonis. Viņi pretojās ASV un meksikāņiem visu viņa dzīvi, viņa reidi kļuva par briesmīgu ērkšķi Amerikai."
  
  "Daudzi vietējie amerikāņi to darīja," sacīja Mai.
  
  "Protams, un tas ir pareizi. Bet šis cilvēks tika cienīts kā izcils vadītājs un stratēģis, reiderisma un atriebības kara arhetips. Vai tas izklausās pazīstami?
  
  Dreiks piekrītoši pamāja ar galvu. - Tas pats, kas Hannibals un Čingishans.
  
  "Tu saprati, mazulīt. Viņš trīs reizes padevās un pēc tam trīs reizes aizbēga. Viņi uzņēma vairākas filmas par viņa varoņdarbiem. Pēc tam viņš tika uzskatīts par karagūstekni un vispirms kopā ar daudziem citiem pārcēlās uz Boviju fortu.
  
  "Un viņš atkal aizbēga?" Alīsija izskatījās tā, it kā viņai tā patiktu domāt.
  
  "Nē. Džeronimo vecumdienās kļuva par slavenību.
  
  "Ak, tagad es saprotu," Dreiks teica. "Līdzās Sitting Bull un Crazy Horse viņš, iespējams, ir slavenākais."
  
  "Nu, jā, un vai jūs zinājāt, ka tie trīs mēdza sanākt kopā? Oho, mēs sēžam pie ugunskura. Uzbūvēt to vai to? Parunāsim par savas iecienītākās slavenības izvēli, ar kuru kopā iedzert kafiju - es izvēlētos šīs trīs.
  
  Alisija pamāja. "Tā būtu neaizmirstama pieredze," viņa piekrita. "Protams, ar nosacījumu, ka Deps un Boreanazs nebija brīvi."
  
  "1850. gadā? Visticamāk ne. Bet šis puisis, Deps? Šķiet, ka viņš nekad nenoveco, tāpēc kas zina? Atcerieties stāstu par raganu ārstiem, kuri varēja pārvietot savu manitou - savu garu - cauri laikam? Jebkurā gadījumā... Džeronimo parādījās 1904. gada Pasaules izstādē un vairākās citās mazāk nozīmīgās izstādēs. Nabaga biedram nekad neļāva atgriezties dzimtenē, un viņš nomira Sillas fortā, joprojām būdams karagūsteknis, 1909. gadā. Viņš ir apbedīts Fortsillas indiāņu kapsētā, ko ieskauj radinieku un citu apaču karagūstekņu kapi.
  
  "Ierocis". Dāls teica. "Drosmīgie".
  
  "Jā, un, protams, daudzi paša Fortsilla lielgabali, kas šodien kalpo kā Amerikas Savienoto Valstu armijas artilērijas skola. Tas joprojām ir vienīgais aktīvais dienvidu līdzenumu forts, kas ir piedalījies tā sauktajos Indijas karos un ir bijis aktīvs visos lielajos konfliktos kopš 1869. Geeks apstājās, pirms piebilda: "Ordenis izvēlējās šo vietu un šo braucēju iemesla dēļ."
  
  - Bez ieročiem? Dāls jautāja.
  
  "Un arī slava," skanēja atbilde. "Sākotnējo reidu Indijas teritorijā no šejienes vadīja Bufalo Bils un Wild Bill Hickok. Fortā ietilpa 10. kavalērijas pulks, kas pazīstams arī kā Buffalo karavīri.
  
  "Tātad rezumēsim to." Dāls nopūtās. "Žeronimo kaps atrodas Sillas fortā. Ordenim vismaz pirms četrdesmit gadiem izdevās noklusēt plānus izveidot iznīcinošo ieroci, un tagad uz to dodas pusducis planētas nāvējošāko īpašo spēku vienību.
  
  Dziļā klusumā geiks jautri sacīja: "Jā, cilvēk, foršas lietas, vai?"
  
  
  DIVDESMIT CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Kad lidmašīna ielidoja, lai nosēstos lidojuma pēdējā posmā uz Oklahomu, apkalpe apsprieda to, ko viņi zināja līdz šim - lielāko daļu atklāsmju par četriem zemes stūriem, jātniekiem un nāvējošajiem ieročiem, kas bija nacistu kara noziedzniekiem. apbedīts veco militāro vadītāju kapos. Sižets bija plašs, sarežģīts, un tas bija neizbēgami - jo ordenis gribēja, lai tas būtu dzīvotspējīgs simts gadus. Un pat tagad, saskaņā ar tekstu, ceturtais jātnieks bija "patiesais pēdējais spriedums".
  
  Ņemot vērā līdz šim atklāto ieroci, kas tas varētu būt?
  
  Dreiks to apsvēra. Pirmkārt, viņiem bija jānokļūst Fort Sill un neļauj ikvienam iegūt rokās bada ieročus. Un jāuztraucas par citiem, kas dodas tieši uz ceturto jātnieku - Dieva postu. Es domāju... kāds tas vārds ir?
  
  "Vai varu uzdot jautājumu?" viņš teica, lidmašīnai sākot nolaisties.
  
  "Tu jau izdarīji," dīks iesmējās, liekot Heidenam, Alisijai un Mejai aizvērt acis, un viņu pacietība satrūkās.
  
  "Kā Džeronimo ieguva savu titulu?"
  
  "Žeronimo bija īsts cīnītājs. Pat uz nāves gultas viņš atzina, ka nožēlo savu lēmumu padoties. Viņa pēdējie vārdi bija: "Man nekad nevajadzēja padoties. Man bija jācīnās, līdz es paliku pēdējam. Viņam bija arī deviņas sievas, dažas vienlaikus.
  
  "Bet sliktākais indiānis, kas jebkad dzīvojis?"
  
  "Savas militārās karjeras laikā Džeronimo bija slavens ar savām drosmīgajām dēkām un neskaitāmajām bēgšanas reizēm. Viņš pazuda alās, no kurām nebija izejas, lai vēlāk viņu ieraudzītu no ārpuses. Viņš vienmēr uzvarēja, lai gan vienmēr bija mazākumā. Ņūmeksikā ir vieta, kas līdz šai dienai ir pazīstama kā Džeronimo ala. Viens no izcilākajiem stāstiem stāsta par to, kā viņš vadīja nelielu trīsdesmit astoņu vīriešu, sieviešu un bērnu grupu, ko vairāk nekā gadu šausmīgi medīja tūkstošiem amerikāņu un meksikāņu militārpersonu. Tādējādi viņš kļuva par visu laiku slavenāko indiāni un ieguva titulu "vissliktākais indiānis, kurš jebkad dzīvojis" starp tā laika baltajiem kolonistiem. Džeronimo bija viens no pēdējiem karotājiem, kurš samierinājās ar okupāciju viņu zemes atrodas Amerikas Savienotajās Valstīs.
  
  "Mani reiz sauca par "vissliktāko kuci, kas jebkad dzīvojusi," Alisija noskumuši atcerējās. "Es neatceros no kā."
  
  "Vai tikai vienu reizi?" Kenzi jautāja. "Tas ir dīvaini".
  
  "Visticamāk, tas biju es." Maija viņai viegli pasmaidīja.
  
  "Vai es," sacīja Dreiks.
  
  Dāls izskatījās tā, it kā viņam saplīst smadzenes. "Nu, es domāju, ka es atceros ..."
  
  "Sillas forts," sacīja pilots. "Atlikušas desmit minūtes. Mums ir atļauja nolaisties, un apgabals ir karsts.
  
  Dreiks sarauca pieri, gatavojoties. "Karsti? Vai viņš lasa no rediģēta scenārija vai kā?
  
  - Tur lejā noteikti ir astoņdesmit cilvēku. Kinimaka skatījās ārā pa ļoti mazo logu.
  
  "Es domāju, ka viņš domā uztraukties," ierunājās Jordži. "Vai uzbrukumā."
  
  "Nē, viņš domā par savu statusu," viņiem sacīja Smits. "Perfekti sagatavots."
  
  Lidmašīna pieskārās un ātri apstājās. Gandrīz uzreiz sāka atvērties aizmugurējās kravas durvis. Komanda, jau izstiepusies un kājās, steidzās ārā saules gaismā, kas spilgti atspīdēja no asfalta. Viņus gaidīja helikopters, kas aizveda uz Fortsillas teritoriju. Kad viņi ieradās, pulkvedis no Fortsillas informēja viņus par situāciju.
  
  "Mēs esam šeit pilnā kaujas gatavībā. Visi ieroči sagatavoti, pielādēti un mērķēti. Arī Džeronimo kaps, un mēs esam gatavi šaut."
  
  - Mēs esam palikuši pieci. Haidens teica. "Es stingri uzkāpju uz apbedījuma vietu. Esmu pārliecināts, ka jūs zināt visus iespējamos pretiniekus.
  
  "Es biju pilnībā sagatavojusies, kundze. Tas ir Amerikas Savienoto Valstu armijas objekts, Jūras korpusa objekts un pretgaisa aizsardzības un ugunsdzēsēju brigādes bāze. Ticiet man, kad es jums saku, ka esam apsvēruši visus savus stūrus.
  
  Heidens aptumšojās un noskatījās, kā zemāk parādās Fortsilla. Dreiks apskatīja apkārtni un pēdējo reizi pārbaudīja savus ieročus.
  
  Es tā ceru.
  
  
  DIVDESMIT PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Atmosfēra bija elektrificēta, katrs karavīrs bija saspringts un gaidīja kaut kādu karu. Komanda izgāja starp platajām ķieģeļu kolonnām un pārvietojās starp daudzajiem kapakmeņiem, no kuriem katrs bija krituša varoņa atdusas vieta. Džeronimo kaps atradās ārpus ceļa, un viņiem bija vajadzīgas daudzas papildu minūtes, lai to nokļūtu. Heidens vadīja ceļu, kamēr Kinimaka pacēla aizmuguri.
  
  Dreiks klausījās, pieradis pie apkārtnes. Vietā, kur atradās tik daudz artilērijas bataljonu, nekad nebija bijis kluss, bet šodien vējā gandrīz vai varēja dzirdēt lapu šalkoņu. Visā bāzē cilvēki gaidīja. Viņi bija sagatavoti. No augšas tika sūtīts pavēle stingri nostāties priekšā gaidāmajam. Amerikāņi nezaudētu seju.
  
  Viņi gāja pa šauro, šīfera nokaisīto taciņu, zābakiem kraukšķēja. Likās dīvaini palikt modrā šādā bāzē, taču valstis un komandas, kuras viņi cīnījās, neapšaubāmi bija spējīgas uz jebko.
  
  Dreiks gāja līdzās Lorēnai, kura sniedza komandai jaunu informāciju.
  
  "Franči joprojām ir aktīvi. Šobrīd divi no tiem, un vēl ir ceļā.
  
  "Ziņojumi par apšaušanos Oklahomasitijā. Varētu būt brits. Šobrīd to nav iespējams pateikt."
  
  Un atbilde ir: "Jā, mums ir iekarošanas ieroči. Tas ir tepat. Ja jūs kādu norīkosit bāzei, es esmu pārliecināts, ka mēs varam to nodot tālāk.
  
  Dreiks uzskatīja, ka viņi, iespējams, ir pasargāti no SEAL 7 komandas, vismaz šeit iekšā. Vienkāršais fakts, ka viņi tika ielaisti ASV un pēc tam uz armijas tīmekļa vietni, viņam liecināja, ka kaut kas ir nopietni nepareizi.
  
  Kas sūtīja zīmogus?
  
  Kāpēc?
  
  Heidens samazināja ātrumu, kad viņu ceļvedis veda viņus pa vēl šaurāku ceļu. Drīz viņš apstājās pusduci norāžu zīmju priekšā.
  
  "Šis," viņš teica, "pieder Džeronimo."
  
  Protams, tas lielā mērā bija nepārprotami. Kapa piemineklis nebija parasts kapa piemineklis, bet gan kaldnis; liela, mākslīga akmeņu kaudze neapstrādātas piramīdas formā, kuras centrā ir plāksne ar apzināti nepārprotamu nosaukumu "Geronimo". Tā bija neticami sena vieta, un tai vajadzēja būt iespaidīgai savā laikā. Viņam blakus atradās viņa sievas Zi-ye un viņa meitas Evas Džeronimo Godlijas kapi.
  
  Dreiks juta zināmu garīgu bijību, ieraugot diženā karotāja kapu, un zināja, ka citi jūtas tāpat. Šis vīrietis bija karavīrs, kurš cīnījās galvenokārt ar meksikāņiem un cīnījās par savu ģimeni, zemēm un savu dzīvesveidu. Jā, viņš zaudēja, tāpat kā Cochise, Sitting Bull un Crazy Horse zaudēja, taču viņu vārdi ir dzīvojuši gadu gaitā.
  
  Mazais ekskavators stāvēja gatavs.
  
  Heidens pamāja bāzes komandierim, kurš pamāja ekskavatora vadītājam. Drīz vien darbu sāka liels ekskavators, paceļot milzīgus zemes gabalus un izkaisot tos zemē. Dreiks arī apzinājās apgānīšanu un apsūdzības, kas varētu tikt vērstas pret militārpersonām, taču tas, ka tuvumā bija tik daudz karavīru, nozīmēja, ka maz ticams, ka kāds to uzzinās. Viņi, iespējams, uz kādu laiku slēgtu Fort Sill no sabiedrības.
  
  Kā ordenis to izdarīja?
  
  Nez... pirms tik daudziem gadiem? Iespējams, toreiz piekļuve bija vieglāka. Heidens teica ekskavatora vadītājam, lai tas iet mierīgi, bez šaubām, atceroties seklo Hannibala kapu, kur nebija zārka. Komanda vēroja, kā bedre kļūst dziļāka un zemes pilskalns augstāks.
  
  Beidzot ekskavators apstājās, un abi vīrieši ielēca bedrē, lai noņemtu pēdējos zemes gabaliņus.
  
  Dreiks lēnām virzījās uz bedres malu. Alicia zaga kopā ar viņu. Kā jau gaidīts, Kinimaka atturējās, nevēloties nonākt pašā apakšā. Divi vīrieši novāca no zemes zārka vāku un kliedza, lai pie ekskavatora kausa piestiprināmas pacelšanas virves. Drīz vien zārks sāka lēnām celties augšā, un Dreiks vēlreiz paskatījās apkārt.
  
  Viņš zināja, ka cilvēki ar stoiskām sejām stāv visur un ielenca nometni. Tagad viņam sāka saprast, ka kaujas nebūs. Žeronimo zārks tika rūpīgi nolaists zemē, mazi akmens gabaliņi un zeme sabruka. Heidens paskatījās uz bāzes komandieri, kurš paraustīja plecus.
  
  "Jūsu ballīte, aģent Džej. Man ir pavēlēts nodrošināt jūs ar visu, kas jums nepieciešams."
  
  Heidens virzījās uz priekšu, kad viens no racējiem atvēra zārka vāku. Komanda izvirzījās vadībā. Vāks pacēlās pārsteidzoši viegli. Dreiks palūkojās pāri kadram kastes dziļumos.
  
  Skatiet vienu no lielākajiem pārsteigumiem savā dzīvē.
  
  
  * * *
  
  
  Heidens atrāvās, uz brīdi sastingdams; aizmirsta misija, aizmirsta viņas dzīve, viņas draugi pēkšņi pazuda, kad viņas smadzenes pārvērtās akmenī.
  
  Nekad...
  
  Tas bija neiespējami. Neapšaubāmi, tas tā arī bija. Bet viņa neuzdrošinājās novērst skatienu.
  
  Zārka iekšpusē karājās mūsdienīgs digitālais ekrāns, kas bija piestiprināts pie titāna kronšteina, un, viņiem skatoties, tas atdzīvojās.
  
  No runātājiem atskanēja smiekli. Heidens un pārējie apmulsuši atkāpās. Smiekli mākslīgi atbalsojās no uzlabotā ekrāna, jo tas bija piepildīts ar daudzām krāsām, zibšņiem pēc zibšņu zvaigznēm, kas aug kā sēnes uz āru. Komanda sāka atgūties, un Dreiks pievērsās viņai.
  
  "Vai tas ir pareizi... es domāju... kas par..."
  
  Dāls piegāja tuvāk, lai labāk apskatītu. "Nabaga vecais Džeronimo joprojām šeit?"
  
  Heidens viņu atrāva. "Uzmanīgi! Vai jūs nesaprotat visas tā konotācijas?
  
  Dāls pamirkšķināja acis. "Tas nozīmē, ka kāds kastes vietā mums atstāja aizsegu. Vai jūs domājat, ka tas ir ierocis?"
  
  "Ordenis to neatstāja," sacīja Heidens. "Vismaz ne, kas attiecas uz nacistu kara noziedzniekiem. Tas nozīmē, ka pasūtījums ir...
  
  Bet tad smiekli apstājās.
  
  Heidens sastinga, nezinādams, ko sagaidīt. Viņa paskatījās uz leju, gatava nolaisties un paslēpties. Viņa nostājās Lorēnas priekšā. Viņa vēlējās, lai Kinimaka, Dreiks un Dāls nebūtu tik sasodīti tuvi. Viņa...
  
  Logotips mirgoja uz ekrāna, spilgti sarkans uz melna, nekas vairāk kā asiņaina svītra viņas prātā.
  
  "Tas ir ordeņa logotips," Alicia teica.
  
  Es nesaprotu," atzina Meja. "Kā viņi varēja nolikt šo ekrānu atpakaļ vietā? Un kā tas joprojām varētu darboties?
  
  "Viņi to nedarīja," sacīja Yorgi.
  
  Logotips izbalēja, un Heidena izmeta no prāta visu pārējo. Atkal parādījās melnais ekrāns, un no skaļruņiem sāka čīkstēt mākslīgi pazemināta balss.
  
  "Laipni lūdzam savā murgā, puiši un meitenes," vēstīja paraksts, un pēc tam iestājās pauze, lai uzliesmotu atturīgi smiekli. "Tevi sveic izsalkums, un tev jāzina, ka pēdējie divi jātnieki ir sliktākie no visiem. Ja bads tevi nepārņems, nāve pārņems! Ha, ha. Ha, ha, ha."
  
  Heidens kādu brīdi apdomāja, kāds sagrozītais prāts un sagrozītā iztēle ir radījusi šo sūdu.
  
  "Tad tieši pie lietas. Trešais jātnieks drīzāk jūs visus iznīcinās, nekā ļaus jums iznīcināt vienam otru. Bads to dara, vai man taisnība? ' turpināja mutuļojošā balss. "Un tagad, kad esat pārcēlies uz elektronisko laikmetu, tas notiks daudz, daudz ātrāk. Vai esat kādreiz dzirdējis par Strask Labs?
  
  Heidens sarauca pieri, ātri paskatījās apkārt un ieslēdza bāzes komandieri. Viņš pamāja ar galvu un grasījās runāt, kad balss turpinājās.
  
  "Šis ir viens no lielākajiem konglomerātiem, kas ir apsēsts ar vēlmi pārņemt pasauli. Jauda. Ietekme. Milzīga bagātība, viņi to visu vēlas un sāk virzīties uz lielajām līgām. Amerikas valdība nesen uzticējās Strask Labs.
  
  Ko tas nozīmē? Heidens apsvēra. Un cik nesen?
  
  "Dallasā, Teksasā, netālu no šejienes, Straskam ir bioloģiskās testēšanas laboratorija. Viņi ražo zāles, slimības, zāles un ieročus. Tie aptver visu gammu. Ja kaut kur ir nāvējoša infekcija, pasauli nogalinošs vīruss, nervu gāzes baloniņš vai jauns bioierocis, Strasks Dalasā to saņems. Burtiski, - viņš kurnēja, - tas ir vispārējais veikals.
  
  Heidens gribēja to apturēt tieši tur. Viss ritēja ļoti sliktā virzienā.
  
  "Biolaboratorija ir kļuvusi par mērķi. Izsalkums tiks atbrīvots. Jūsu labība un tie, kas atrodas visā pasaulē, nokalst un mirs. Tā ir cilvēka radīta inde, kas apzināti mērķēta uz noteiktu kultūraugu šķirni, un to nav iespējams apturēt. Mēs esam Pēdējā sprieduma ordenis. Un, kā jau teicu, šis ir tavs murgs.
  
  Ieraksts ir apturēts. Heidens mirkšķināja acis un skatījās, pilnīgi neievērodams pasauli un savas problēmas. Ja ordeņa mērķis bija biolaboratorija, kas bija precīzi noteikusi kultūraugu invāziju un plānoja iznīcināt visus krājumus, tad...
  
  Tas bija iespējams. Un iespējams. Nav šaubu, ka slimība būtu inficējusi arī augsni, lai nekad vairs neaugtu nekādi ēdami raži.
  
  Tad pēkšņi ekrāns atkal atdzīvojās.
  
  "Ak, un tagad, kad mēs dzīvojam elektroniskajā laikmetā, ļaujiet man jums to pastāstīt. Atverot šo zārku, atskaņojot šo ierakstu, jūs to visu iekustināt - elektroniski!"
  
  
  DIVDESMIT SESTĀ NODAĻA
  
  
  Cīņā iesaistījās Fortsilla. Bāzes komandieris kliedza, lai tehniķis nāk un izjauc lenti, ekrānu un visu pārējo, ko viņi varēja atrast zārkā. Heidens apakšā ieraudzīja vecu drēbju un kaulu saišķi un nācās pieņemt, ka ordenis vienkārši bija ievietojis ekrānu iekšā un atstājis, lai kāds to atrod. Vai signāls, kas savienots ar bāzes Wi-Fi, varētu pazust brīdī, kad viņi atvēra zārku?
  
  Man tā jātic. Izdruka iezīmēja ieraksta sākumu. Visticamāk, bija iesaistīti sensori. Ikviens, kurš to visu darīja, bija zinošs tehnoloģiju jomā. Kas radīja vēl vienu jautājumu.
  
  "Vai mēs esam tikko apsteiguši nacistu kara noziedzniekus, kas aktīvi darbojās pirms piecdesmit gadiem, tieši tagad?"
  
  "Es to nesaprotu," sacīja Smits.
  
  Komanda bija attālinājusies no Džeronimo kapa, lai ļautu pārējiem piedalīties, un tagad stāvēja grupā zem kokiem.
  
  "Es domāju, ka tas ir diezgan skaidrs," sacīja Heidens. "Puisis teica, ka mēs esam Pēdējā sprieduma ordenis. Viņi joprojām pastāv."
  
  Atbrauca bāzes komandieris. "Tātad, cilvēki, mēs esam dubultojuši un trīskāršojuši perimetra pārbaudes. Nekas neliecina par jūsu specnaza ienaidnieku klātbūtni. Šķiet, ka viņi šoreiz palaida garām atzīmi, un es viņus patiešām vainoju. Šeit ir daudz ugunsspēka." Viņš norādīja uz karavīriem ap fortu.
  
  "Tas nenozīmē, ka signāls, kas nāca no šī kapa, netika pārraidīts citās vietās," sacīja Lorēna. "Jebkurš cilvēku skaits varētu to redzēt vienā vai otrā veidā."
  
  "Lai gan tā ir taisnība," komandieris pamāja, "mēs maz varam darīt lietas labā. Tagad mēs varam piezvanīt Strask Labs un brīdināt šos puišus, kā viņi saka.
  
  Viņš norādīja uz tuvumā esošo vīrieti, kurš jau piespieda telefonu pie auss.
  
  Heidena zināja, ka viņai vajadzētu piezvanīt sekretārei Krovai, taču atturējās, jo pa skaļruni atskanēja karavīra zvans - bezgalīgs zvans, kas lika SPEAR komandai noraizējies paskatīties apkārt.
  
  "Šī ir 24 stundu laboratorija ar personālu," sacīja bāzes komandieris. "Izsaukums armijā un Baltajā namā. Es nevaru izteikt, cik tas ir slikti. " Viņš vainoja zvanošo tālruni.
  
  - Tev nevajag. Haidens teica. "Vai varat sazināties ar vietējām varas iestādēm? Nosūtiet viņus uz Strasku un pastāstiet viņiem, ka mēs esam ceļā."
  
  - Šobrīd, aģent Džej.
  
  Heidens aizskrēja uz helikopteru. "Mums jānokļūst Dalasā! Tagad! "
  
  
  DIVDESMIT SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Karīna pavadīja to, kas viņai bija svarīgs, neizmērojami daudz laika, pirms pat parādīja zibatmiņas disku datora terminālī. Viņa labi apzinājās, ka kāds, kam ir Tailera Veba bagātība un ietekme, savā datorā var instalēt jebkuru tehnoloģiju - it īpaši tādu, kas satur visus netīros noslēpumus, ko viņš bija uzkrājis gadu gaitā.
  
  Un tā viņa bija šeit.
  
  Jauna sieviete. Dators. Atmiņas karte.
  
  Cik vārdos viņi mani ir nosaukuši pagātnē? Datu meitene. Dodieties tīmeklī. Khakaz.Sen, tālu, bet joprojām aktuāli.
  
  Dino un Vu stāvēja un skatījās, vērojot, kā māja jau bija tik labi, cik vien tas varētu būt. Viņiem bija sensori katrai pieejai un plāni ar rezerves stratēģijām gan grūtām, gan mīkstām evakuācijas situācijām. Visi trīs karavīri šobrīd bija kritiskā stāvoklī - piekauti, sasituši, lēnām dziedēdami no pastaigas Sanfrancisko. Viņi arī bija karsti, izsalkuši un trūka līdzekļu. Saskaņā ar Karinas garantiju viņi uz to visu uzlika. No paša sākuma.
  
  "Ir pienācis laiks pierādīt savu vērtību," viņa teica.
  
  Pirmie gadi viņu nepameta, ilgu laiku viņa bija pagriezusi pasaulei muguru. Pašiznīcināšana bija viens no izpirkšanas veidiem.
  
  "Mēs jums ticam," sacīja Dino.
  
  Viņa drūmi pasmaidīja, ievietojot zibatmiņas disku un vērojot lielo ekrānu. Viņa izstrādāja visu, lai darbotos pēc iespējas ātrāk, un tagad nebija nekādas kavēšanās, kad ekrānā mirgoja rīka padoms:
  
  Turpināt?
  
  Sasodīti pareizi.
  
  Viņa apsēdās un ķērās pie darba. Tastatūra grabēja, viņas pirksti mirgoja, ekrāns mirgoja. Viņa necerēja to visu uzreiz atrast vai pat saprast - informācijas bija daudz gigabaitu - un tāpēc pirms diska ielādes viņa visu padarīja pēc iespējas superdrošāku. Viņa ir arī atvērusi vairākus ārzonas kontus un dažus kontus Losandželosā, kuros viņi varētu ātri iemaksāt skaidru naudu. Protams, viņa atcerējās visu no SPEAR laika; tas, kas notika pēc Veba nāves, var veicināt lietu.
  
  Uz brīdi ignorējot bezgaumīgos, bet draudīgos dokumentus un koncentrējoties uz finansēm, viņa savus pirkstus un ekrānu ir pārvērtusi informācijas virpulī. Dino noelsās, cenšoties neatpalikt.
  
  "Sasodīts, es domāju, ka esmu ģēnijs uzņēmumā Sonic. Varu derēt, ka tu taisi šo dzeloņaino ēzeli visur šaut, vai ne?
  
  "Vai jūs pazīstat Sonicu? No Master System vai Mega Drive? Vai mēs visi neesam pārāk jauni tam?
  
  Dino izskatījās neizpratnē. "Playstation, vecīt. Un retro ir labāks.
  
  Karīna pamāja ar galvu, piespiežot sevi pasmaidīt. "Ak, jā, tas ir pilnīgi retro, cilvēks."
  
  Iedziļinoties finanšu datnē, viņa drīz atklāja kontu numurus, kārtošanas kodus un taustiņu komandas. Viņa atrada avota bankas, lielākoties ārzonas. Viņa atrada vairāk nekā septiņdesmit piecus dažādus kontus.
  
  "Neticami."
  
  Dino pievilka krēslu. "Jā, man ir grūti izsekot diviem. Un viņi abi ir tukši!
  
  Karīna zināja, ka viņai nav laika pārbaudīt katru kontu. Viņai vajadzēja to nogriezt un izvēlēties labāko. Gudri viņa jau bija uzrakstījusi vienkāršu programmu, kas aplūkoja failu un iezīmēja lielākos kontus. Viņa tagad to atlaida un gaidīja piecas sekundes.
  
  Trīs mirgojošas zilas joslas izskatījās daudzsološi.
  
  - Paskatīsimies uz tevi.
  
  Pirmais konts pieauga. Tas atradās Kaimanu salās, neizmantots, un tajā bija trīsdesmit tūkstoši dolāru. Karīna pamirkšķināja acis. Tu laikam joko! Viņa zināja, ka Vebs galu galā pārtrauca saites, neapdomīgi dzenoties pēc Senžermēnas dārgumiem - viņš to darīja viens un iztērēja milzīgas summas, lai paliktu neatklāts un beigās savervētu armiju, viņš maksāja tūkstošus, lai pieprasītu pēdējo labvēlību, - bet viņa to darīja. Negaidiet, ka viņa konti būs tik izsmelti.
  
  Jebkurā gadījumā viņa nekavējoties nosūtīja trīsdesmit tūkstošus uz vietējo Losandželosas bankas kontu, ko viņa jau bija atvērusi.
  
  Riskanti, bet, ja pasteidzamies, naudu varam izņemt un paņemt līdzi. Ja kāds seko kontam, kas šķita maz ticams, ņemot vērā tā zemo atlikumu, viņam vajadzētu būt iespējai to izdarīt, pirms viņi par to uzzina.
  
  Viņa pārgāja uz nākamo kontu, ieraudzīja astoņdesmit tūkstošu dolāru atlikumu un bija spiesta atzīt, ka tas bija uz labāko pusi. Bet nekas tāds, kā viņa gaidīja miljoniem. Dino viņai blakus klusēja. Viņa paņēma skaidru naudu un aizturēja elpu, nospiežot pēdējo rēķinu.
  
  Sasodīts. Piecpadsmit tūkstoši?
  
  Viņa bija spiesta kārtot pārējos rēķinus, līdz beigām izmaksājot aptuveni simts trīsdesmit tūkstošus dolāru. Tas bija labi, bet tā nebija nauda kā mūža garantija. Tas prasīja laiku, un viņa baidījās palikt tiešsaistē ilgāk, taču līdz šim pārtikas trūkuma dēļ bija nepieciešams nākamais solis.
  
  "Pārtika šantāžai," viņa teica.
  
  "Man tas nepatīk," sacīja Dino.
  
  "Atkarīgs no tā, kurš tas ir," atzīmēja Karīna. "Un ko viņi darīja. Mēs varam atklāt patiesi ļaunos neliešus - iespējams, izmantojot kādu jaunu īpašu vietni - un apspriest, ko mēs varētu darīt ar tiem, kuri varētu zaudēt dažas mārciņas.
  
  Vu pamāja ar galvu. "Kas?" ES jautāju.
  
  "Daži dolāri. Centarinos. Wong. Sasodīts, ar ko lai sāksim?"
  
  Jaunajā failā bija daudz lapu ar vārdiem, katra treknrakstā, kopā ar fotogrāfiju un datumu. Karīna ritināja sarakstu uz leju. "Tieši tā, tie ir alfabēta secībā. Vismaz tas jau ir kaut kas. Vai ir kādas preferences?
  
  "Es nepazīstu nevienu bagātu puisi," sacīja Dino. "Nemaz nerunājot par kāda šantažēšanu."
  
  "Es atpazīstu dažus no šiem vārdiem," Vu teica, kad Karīna pārliecinoši ritināja AC lapu. "Slavenības. Sporta zvaigznes. TV vadītāji. Dievs, kas bija šis puisis Vebs?
  
  "Kas viņš bija?" Karīna juta, ka viņas naids uzliesmoja ar jaunu sparu. "Viena no sliktākajām, biedējošākajām un spēcīgākajām būtnēm, kas jebkad dzīvojusi. Ļaunums ir iemiesojies, kas spēj ietekmēt jebkuru dzīvību uz planētas.
  
  "Es šobrīd varētu nosaukt dažus no tiem," sacīja Dino.
  
  "Jā, ikviens varētu. Bet tie ir tieši tādi dupši, kurus mēs vēlamies palikt zem viņu radariem.
  
  Karīna pārbaudīja savas sistēmas ugunsmūrus, meklējot jebkādus agrīnus brīdinājuma signālus, ka kāds cits šņāc apkārt. Nekas nešķita, bet viņa nebija pietiekami iedomīga, lai noticētu, ka kāds tur nav daudz gudrāks par viņu.
  
  "Pārbaudiet visu vietu," viņa teica, izvelkot zibatmiņas disku. "Mums ir jāseko līdzi visam apmēram dienu no vietnes B. Tad mēs redzēsim."
  
  
  * * *
  
  
  Tas viss bija daļa no viņas rūpīgās sagatavošanās. Ja kaut kas noiet greizi un viņi tiks ieraudzīti, notverti vai nogalināti, tas nenotiks sagatavošanās trūkuma dēļ. Karīna izmantoja katru triku savā lielajā arsenālā un ikvienu sava milzīgā saprāta unci, lai tos aizsargātu.
  
  Un mans plāns. Mana mazā atmaksa.
  
  Dino, Vu un viņa pameta savas mājas tuksnesī un aizgāja uz nelielu būdiņu, ko atrada nekurienes vidū. Metodiska meklēšana prasīja vairākas nedēļas, taču, kad tā tika atrasta, izrādījās, ka tā ir ideāla vieta rezerves patversmei. Vu pavadīja divdesmit četras stundas, vērojot māju, izmantojot videonovērošanas sistēmu. Karīna un Dino brauca uz Losandželosu, izņēma naudas krātuvi un pārpalikušo novietoja citur, periodiski pārbaudot viņas tīkla ugunsmūrus, to uzticamību un stāvokli, kādā tie atrodas. Atkal un atkal viņa neredzēja nekādas pazīmes, ka tas kaut kādā veidā tiktu pārbaudīts.
  
  Tomēr metodiski un piesardzīgi; tas bija vienīgais veids, kā viņi varēja palikt brīvi.
  
  Bija pagājušas veselas trīsdesmit stundas, līdz viņi atgriezās mājā. Vēl dažas pārbaudes un Karīna bija gatava atkal strādāt ar zibatmiņu.
  
  "Vai jūs pārbaudījāt kameras?" viņa jautāja.
  
  "Jā, vienkārši dari to."
  
  Pagāja tikai dažas sekundes, un tad viņa vēlreiz ritināja vārdu sarakstu. Pēc C, protams, nāca D.
  
  Mets Dreiks nebija sarakstā.
  
  Bet SPEAR bija atsevišķa sadaļa. Dreika vārds bija sarakstā. Tā bija arī Alicia Miles. Haidens Džejs un Mano Kinimaka, kuru viņa gaidīja. Viņa redzēja Bridžitu Makenziju, nav brīnums. Lanselots Smits? hmm. maijs Kitano. Lorēna Foksa. Yorgy. Interesanti, ka nebija nekādas atsauces uz Torstenu Dālu.
  
  Bet tur bija atsauce uz Karinu Bleiku.
  
  Viņa kādu brīdi skatījās viņā, tad nolēma pagaidām viņu ignorēt. Citas saites, kas saistītas ar SPEAR komandu, kas pievienotas pirmās lapas apakšā, bija no Kimberlijas Krovas, aizsardzības sekretāres; Nikolass Bells, ieslodzītais; un vesela apakšizvēlne ar nosaukumu "Ģimene / Draugi" .
  
  Sasodīts, šis puisis tiešām iebrauca pilsētā ar viņiem.
  
  Labi.
  
  Pirmajam klikšķim vajadzēja būt tikai uz vārda: Mets Dreiks.
  
  Viņas skatiens ņirbēja, ņirbēja un tad sāka paplašināties; viņas acis iepletās līdz apakštasīšu izmēram.
  
  "Pasit mani," viņa bailīgi čukstēja. "Ak. Bāc. es."
  
  
  DIVDESMIT ASTOŅA NODAĻA
  
  
  Mets Dreiks redzēja Strask Laboratories zīmi ilgi pirms viņi tur nokļuva. Dalasas nomalē tā joprojām bija augsta ēka, un tās zili baltā stilizētais "S" logotips tika novietots pašā ēkas augšpusē. Tomēr viņu automašīnas ātri pārvietojās, un drīz viņš redzēja, ka visa apkārtne atveras priekšā.
  
  Strask Labs izskatījās mazsvarīgs, neglīts, spieķis ritenī, un tā, bez šaubām, bija ideja. Tās logi bija necaurredzami, bet daudzi tādi. Viņa autostāvvietu klāja drošības kameru ligzda, bet tā bija tāda pasaule. Neviens nevarēja pateikt, cik uzlabotas bija kameras un cik tālu tās sniedzās. Vārtu nebija, izņemot neizturīgu barjeru. Drošība vispār nav redzama.
  
  "Vai vēl ir kāda atbilde?" Dāls jautāja.
  
  Heidens saspieda viņai deguna tiltu. "Nāves klusums," bija viss, ko viņa teica.
  
  Dreiks pētīja ainavu. Autostāvvieta bija L-veida ap ēku, priekšā un austrumu pusē. Rietumos bija stāvs, zālains uzbērums. Žoga nav. Visa teritorija bija atvērta plānojuma. Ap to slīdēja ceļu tīkls, un desmitiem mazu biroju ēku, noliktavu un tirdzniecības centru bija tuvākā perspektīva.
  
  "Policija," sacīja Dāls.
  
  DPD darbinieki jau atradās, novietojot automašīnu ārpus teritorijas gar ceļa malu. Heidens lika saviem vadītājiem novietot automašīnu tuvumā un izlēca.
  
  Dreiks ātri man sekoja.
  
  "Vai jūs, puiši, kaut ko redzējāt? Kaut kas?" Heidens jautāja.
  
  Garais virsnieks ar ūsām paskatījās uz augšu. "Tas, ko jūs redzat, ir tas, kas mums ir, kundze. Mums pavēlēja skatīties un nerīkoties.
  
  Heidens nolamājās. "Tāpēc mums nav ne jausmas, par ko mēs sevi iegrimējam. Tikai traks solījums, ka viss ir tik slikti, cik tas ir.
  
  Alisija paraustīja plecus. "Hei, kas jauns?"
  
  "Ja viņiem tur ir bioloģiskais ierocis vai bioierīce, kas ir īpaši izstrādāta, lai iznīcinātu mūsu kultūras, tad mums nav izvēles," sacīja Dāls.
  
  "Un kā jūs iesakāt mums tikt iekšā?"
  
  "Galva vispirms," Dāls smaidot sacīja. "Vai ir kāds cits veids?"
  
  "Ne mums," Dreiks teica. "Vai tu esi gatavs?"
  
  - Sasodīts, - Alisija nomurmināja. "Es ļoti ceru, ka jūs abi nesadosieties rokās."
  
  Haidens lūdza mantas, ko viņi lūdza, un izsniedza tās. Dreiks paņēma savu gāzmasku un uzvilka to. Laboratorijā riska nebija.
  
  Tad Dreiks noslīdēja no zālāja uzbēruma un pārlēca lejā pāri gravai uz autostāvvietu. Apmēram četrdesmit mašīnas bija izmētātas pa visu vietu, parastie dažāda vecuma un tīrības kurjeri. Nekas neparasts. Dāls skrēja viņam blakus, Alisija un Meja pa labi. Viņi bija pilnībā sagatavoti, un ieroči bija gatavi. Dreiks gaidīja ļaunāko, taču līdz šim viņus sagaidīja tikai draudīgs klusums.
  
  "Vai jūs domājat, ka informācija ir sasniegusi citas komandas?" Kinimaka paskatījās pa perimetru. "Ja dažas no šīm valstīm nojausīs, ka šādi bioloģiskie ieroči ir šeit un ir neaizsargāti šajā laboratorijā, mēs varam saskarties ar uzbrukumu. Un Straska ir daudz mazāk droša nekā Fortsilla.
  
  "Citas komandas?" Lorēna nopūtās savā komunikatorā. "Mani uztrauc tas, ka ordeņa ieraksts tika pārraidīts bez ierobežojumiem. Un ka sūdu vētra ļoti labi varētu būt pilnā sparā.
  
  Kinimaki mute pārvērtās lielā aplī. "Oooh."
  
  Dreiks un Dāls devās tālāk, austoties starp mašīnām un nepievērsot acis visiem logiem. Nekas nekustējās. Iekšā neatskanēja trauksmes signāli. Viņi nokļuva pie celiņiem, kas veda uz galveno vestibilu, un redzēja, ka pat tie mazie logi ir aizsegti.
  
  "Ja es piegādātu šeit," sacīja Dāls. "Es uzreiz pieņemtu, ka šī nebija parasta laboratorija."
  
  "Jā, draugs. Vienmēr ir labāk sarīkot jauku ballīti."
  
  Dāls paraustīja durvju rokturus un izskatījās pārsteigts. "Atslēgts".
  
  Dreiks gaidīja Heidena pavēli un pavēli. "Ej."
  
  Uzvilcis gāzmasku, lai aizsegtu skatu, viņš vēroja, kā Dals plaši atvēra durvis un tad ieslīd iekšā. Dreiks uzlaboja savu jauno HK, meklējot ienaidniekus. Pirmais, ko viņi ieraudzīja, bija ķermeņi, kas gulēja blakus reģistratūrai un aizmugures gaiteņos.
  
  "Ātri". Dāls pieskrēja pie pirmās, ko aizsedza Alisija. Maija skrēja uz otro, piesedza Dreiks. Zviedrs ātri pārbaudīja pulsu.
  
  "Paldies Dievam," viņš teica. "Viņa ir dzīva".
  
  "Un šī arī," Mai apstiprināja un pacēla upura plakstiņu. "Es domāju, ka viņš bija apreibināts ar narkotikām. Miega gāze vai kā citādi viņi to sauc.
  
  Heidens nēsāja līdzi gāzes, tvaiku un dūmu detektoru. "Tas ir kaut kas līdzīgs. Nav toksisks. Nav liktenīgs. Varbūt kaut kas viegls, ar ko viņus iemidzināt?
  
  "Degvīns pārvērtās par ieroci," sacīja Alisija, viņas balsi izkropļoja maska. - Ar to pietiktu.
  
  Kenzi paskatījās uz viņu, lēnām kratīdams galvu.
  
  - Ko tu skaties, Bridžita?
  
  "Nu, vismaz ar šo masku es varu skatīties uz jums bez slikta dūša."
  
  "Gāzei bija jābūt ātrai iedarbībai, pilnīgai pārklājumam," sacīja Heidens. "Kā pie velna viņi to izdarīja?"
  
  "Vendes atveres," sacīja Lorēna. "Apkures sistēma, gaisa kondicionēšana, kaut kas tamlīdzīgs. Lai gan, iespējams, kaut kur ir zinātnieki, kas ir ieslēgti savās laboratorijās. Ņemot vērā šīs iekārtas veidu, ne katra laboratorija vai uzglabāšanas iekārta tiks savienota ar galveno mezglu.
  
  "Labi," sacīja Heidens. "Tad kāpēc ? Ko viņi panāca, iemidzinot visus darbiniekus?
  
  Viņu sarunā ielauzās jauna balss, nevis caur sakaru sistēmu, bet gan caur kaut kādu skaļruņu sistēmu, kas, iespējams, aptvēra visu ēku.
  
  "Vai tu esi šeit? Un pārējais? Ak labi. Tad mēs varam sākt apmēram pēc divpadsmit sekundēm.
  
  Dreiks ātri pagriezās, vērodams durvis. Lorēnas balss kā paisuma vilnis pāršalca komunikatoru.
  
  "Nāk! Es domāju, ka izraēlieši. Mēs šobrīd laužamies cauri. Un zviedri!"
  
  "Ja kādreiz būtu vieta, kur nenotiktu apšaude..." Alisija norādīja.
  
  Apšaude jau ir sākusies; Dalasas policisti, bez šaubām, bija iefiltrējušies uz pēdas. Neskatoties uz to, uzbrukums notika neticami ātri. Dreiks jau gāja pa gaiteni, iezvanīja savā komunikatorā un pieprasīja avārijas izslēgšanas kodu, kas atvērtu lielāko daļu iekšdurvju. Tajā brīdī aiz pirmās durvju rindas uzsprāga liela logu rinda, granātas ātri izsitot trīskāršos stiklojumus. Dreiks redzēja, kā žilete asās lauskas uzsprāgst nāvējošā, neapturamā vilnī, izplatoties pa istabām. Katrā virsmā iestrādātas lauskas. Arī iekšējās starpsienas un biroja logi ir izsisti vai nokareni. Dreiks norādīja ieroci uz durvīm.
  
  Lorēnas balss: "Divi, trīs, pieci, astoņi, septiņi."
  
  Viņš ātri ievadīja ignorēšanas kodu, pēc tam skrēja tam cauri, kam sekoja pārējā komanda. Visur bija ķermeņi, bezsamaņā no miega gāzes.
  
  "Vai mums ir droši noņemt maskas?" viņš jautāja.
  
  Haidens uzraudzīja gaisa kvalitāti. "Es to neiesaku. Jā, tagad tas ir skaidrs, bet tas, kurš ieviesa gāzi, varētu to darīt vēlreiz.
  
  "Ar sliktāko," piebilda Dāls.
  
  "Sasodīts".
  
  Dreiks atklāja uguni, redzot ieejam maskās tērptās figūras. Pieci uzreiz, tātad droši vien tie bija krievi, atbrīvojušies no savām lodēm un vienaldzīgi, kam pa ceļam nodarījuši pāri. Dreiks vienu uzsita pa vestei, pārējie aizbēga.
  
  "Domāju, ka varam ar pārliecību teikt, ka Krievijas komanda nav pakļauta valdības sankcijām. Neviena valdība pie pilna prāta tam nepiekristu.
  
  Kinimaka iesmējās. "Mēs šeit runājam par krieviem, draugs. Grūti pateikt."
  
  "Un, ja viņi domāja, ka varētu tikt galā," sacīja Kenzi. - Arī izraēlieši.
  
  Dreiks paslēpās aiz galda. Starpsienas ap šo iekšējo biroju labirintu labākajā gadījumā bija vājas. Viņiem jāturpina kustēties.
  
  Garām ejot, viņš pamāja Alisijai un Mejai. "Lauren," viņš teica. "Vai mēs zinām, kur atrodas bioierocis?"
  
  "Vēl nē. Bet informācija nāk."
  
  Dreiks savilkās grimasē. Asiņainie birokrāti, iespējams, sasvēra dzīvības dārdzību pret ienākumiem. Heidens pagrūda garām. "Ejiet dziļāk," viņa teica. "Lai notiek tā."
  
  Krievi apšaudīja iekšējos kabinetus. Lodes plīsa cauri stiklplasta ādai, izraisot paneļu sabrukšanu un alumīnija statņu izkliedēšanu pa visu vietu. Dreiks nepacēla acis. Heidens rāpoja uz priekšu.
  
  Dreiks paskatījās starp drupām. "Es nevaru viņus mērķēt."
  
  Dāls sēdēja no citas perspektīvas. "ES varu". Viņš izšāva; vīrietis nokrita, bet Dāls drūmi pamāja ar galvu.
  
  "Veste. Joprojām pieci ir spēcīgi.
  
  Lorēna atvienojās. "Tikai neliela informācija, ļaudis. Komanda, kas atbrīvoja guļošo aģentu, noteikti nāca no ēkas iekšpuses.
  
  "Sapratu," sacīja Heidens. "Lauren, kur ir zviedri?"
  
  Klusums, tad: "No tā, kā viņi ienāca, es teiktu no ēkas otras puses, virzoties tieši uz jums."
  
  "Sasodīts, tad mums vispirms jānokļūst centra punktā. Pieņemot, ka tas ir ceļš uz zemākiem līmeņiem, Lorēna?
  
  - Jā, bet mēs vēl nezinām, kur atrodas bioierocis.
  
  "Tas ir tur lejā," sacīja Heidens. "Viņiem jābūt muļķiem, lai glabātu to kaut kur citur."
  
  Dreiks pamāja Dālam. "Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  "Noteikti. Bet, kā jūs teicāt iepriekš, neviena valdība nebūtu atļāvusi šo uzbrukumu.
  
  "Tagad jūs domājat, ka zviedri rīkojas neatkarīgi?"
  
  Dāls sarauca pieri, bet neko neteica. Tajā brīdī viss bija iespējams, un jaunā atklāsme, ka ordenis varētu joprojām darboties, modernizēta infrastruktūra, arī uzlika jautājuma zīmes visā lapā. Cik soļus viņi ir mums priekšā?
  
  Un ceturtais? Ja bads tevi nepārņems, nāve pārņems!
  
  Dreiks apgāzās. Kinimaka ielīda biroja tālākajā galā un atspiedās pret ārējo sienu, kam sekoja Smits, kad viņi saplūda uz iekšējo centru. Heidens, Mai un Jorgijs izgāja pa vidu. Dreiks raidīja šāvienu pēc šāviena, lai piespiestu krievus zemē. Kenzi traucās starp viņiem, satvēra ieroci, taču viņa tomēr izskatījās drūmi. Nabadzītei pietrūka katanas.
  
  Dreiks devās uz atvērtā plānojuma biroja zonas galu. Heidens jau bija tur, apskatot atklāto telpu, kas veda uz liftu bloku un citu lielu biroju laukumu aiz tā. Kaut kur bija zviedri.
  
  "Es ienīstu jums sniegt sliktas ziņas," Lorēna sacīja viņiem ausīs. "Bet arī izraēlieši tikko veica izrāvienu. Šī ir kara zona. Tev ir sasodīti paveicies, ka esi tur. "
  
  Tagad Kenzi ir atgriezies. "Es ļoti šaubos, ka izraēliešiem ir valdības atbalsts. Bet es uzskatu, ka tie ir īpašie spēki. Vai jums nav atbalsta?"
  
  "Ceļā. Pilna laiva no tā. Man nav ne jausmas, kā šīs komandas toreiz cer izkļūt.
  
  "Tu tam netici," Kenzi teica. "Vienmēr ir veids. Šeit jums jāsāk nodrošināt upuru drošību. Sniedzot viņiem nepieciešamo palīdzību. "
  
  Heidens ir atgriezies. "Atvainojiet, es tam vēl nevaru piekrist. Mēs nezinām, ar ko mums ir darīšana. Mēs nezinām, vai ordenis var atbrīvot kaut ko nāvējošāku.
  
  "Vai tas nav iemesls tos izņemt?"
  
  "Ordenis var vēlēties, lai mēs to darītu. Atveriet durvis."
  
  "Mmm, vecīt," Alisija pievilka. "Kāds āksts jau ir atvēris logus."
  
  Heidens to apsvēra. "Sasodīts, jums ir taisnība, bet tas tikai pasliktina situāciju. Ko darīt, ja ordeņa viltība ir atbrīvot kaut ko nāvējošu visā Dalasā?
  
  Dreiks nikni paskatījās uz liftiem. "Mums ir jāzina, kur atrodas sasodītais bioierocis."
  
  Lodes eksplodēja netālu no Krievijas kontingenta, pārvēršot to no dažādiem paneļiem veidotā papīrmašē. Gaisā uzlidoja biroja preces: zīmuļu komplekts, telefons, vesela papīra kārta.
  
  Komanda ir piezemējusies.
  
  Lorēnas balss bija tik tikko dzirdama. "Ceturtais apakšlīmenis, 7. laboratorija. Tur tas ir. Pasteidzies!"
  
  
  DIVDESMIT DEVĪTĀ NODAĻA
  
  
  Izmantojot vairākus liftus kā vairogu pret zviedriem, SPEAR komanda nepārtraukti šāva uz krieviem, kad tie skrēja pretī tērauda durvīm. Heidens un Jordži tika atbrīvoti, kamēr Kinimaka un Smits pieskatīja zviedrus, bet pārējā komanda koncentrējās uz krieviem.
  
  Heidens nospieda pogu ar uzrakstu SL4.
  
  Ja zvana lifti, skaņa pazustu spēcīgas apšaudes dēļ. Dreiks nolaidās, bet ienaidniekam tomēr izdevās atgriezt uguni un rāpot uz priekšu, pārvietojoties pa galdu pēc galda un izmantojot spēcīgākus priekšmetus, lai aizsegtos aiz viņiem. Arī tad viens vīrietis izkrita ar lodi caur galvu. Cits kliedza no sāpēm, kad viņam tika piešķirti spārni, un vēl viens tika ievainots kājā. Tomēr viņi ieradās.
  
  Virs metāla durvīm mirgoja gaismiņas, tad atsvilpās vaļā. Heidens ielēca, pārējai komandai sekojot viņam. Viņiem bija grūti, bet viņi tika galā.
  
  Dreiks bija nospiests pret Dālu, Honkongā starp viņiem.
  
  Alisija atbalstīja zodu uz viņa muguras. "Kas, pie velna, tas pēc manis? Ar klīstošiem pirkstiem?
  
  "Tas esmu es". Kenzi nopūtās, jo šaurā vieta viņus saspieda, neatstājot vietu kustībai, jo tā paātrinājās līdz ceturtajam līmenim. "Bet manas rokas ir iesprostoti pie mana kakla. Pārsteidzoši, ka tur ir arī mani pirksti. Viņa viņiem pamāja ar roku.
  
  Alisija sajuta kustības. "Nu, kāds kaut ko iegrūda man pa dupsi. Un tas nav banāns."
  
  "Ak, tas noteikti esmu es," sacīja Jordži. "Nu, tas ir mans ierocis."
  
  Alisija pacēla uzaci. "Jūsu ieroci, vai?"
  
  "Mana pistole. Mans ierocis, to es domāju."
  
  "Vai tas ir pilnībā uzlādēts?"
  
  "Alisija..." Dreiks brīdināja.
  
  "Mmm, jā, tā tam vajadzētu būt."
  
  "Tad es labāk nekustos. Mēs nevēlamies, lai tas tagad darbotos tik ierobežotā telpā, vai ne?
  
  Par laimi, kad Kenzi izskatījās, ka viņa gatavojas sniegt jēgpilnu atbildi, lifts apstājās un atskanēja ierašanās skaņa. Durvis atvērās un komanda praktiski izkrita gaitenī. Dreiks skenēja sienas, meklējot zīmi. Protams, tur nekā nebija.
  
  "Kur atrodas 7. laboratorija?"
  
  "Pagriezieties pa labi, līdzi trešās durvis," sacīja Lorēna.
  
  "Perfekti".
  
  Dāls gāja pa priekšu, joprojām piesardzīgs, taču izskatījies pārliecināts. Draudi bija daudz lielāki, taču Dreiks ne uz mirkli neaizmirsa, kāpēc viņi ir šeit. Pēdējā sprieduma rīkojums. Ko viņi vēl ir ieplānojuši?
  
  Jordži noņēma masku, elsdamies pēc gaisa. Kenzi pievienojās viņam noteikumu pārkāpšanā, un tad Smits sekoja viņa piemēram, uzmetot tukšu skatienu uz Heidenu, kad viņa bezpalīdzīgi izpleta rokas.
  
  "Nemiernieki," sacīja Dāls, turpinot staigāt.
  
  "Es teiktu, krāpnieki," sacīja Kenzi. "Izklausās labāk."
  
  Viņa stāvēja viņam blakus.
  
  "Ja es nebūtu tik labi disciplinēts, es jums pievienotos."
  
  "Neuztraucieties. Mēs varam pie tā strādāt. "
  
  Dreiks iegrūda viņu mugurā. "Tu taču zini, ka viņš mācījās privātskolā, vai ne, Kenz? Tu viņu nekad nesalauzīsi."
  
  "Mossad ir savas metodes."
  
  Dāls paskatījās pār plecu. "Vai jūs abi apklustu? Es cenšos koncentrēties."
  
  "Vai tu saproti ko es domaju?" Dreiks teica.
  
  "Koncentrēties uz ko?" Alisija jautāja. - Skaitļi no viena līdz četriem?
  
  "Šeit mēs esam," sacīja Dāls. "7. laboratorija".
  
  "Vai tu pats visu skaita, Torsti? Pagaidiet, man šķiet, ka man kaut kur ir uzlīme.
  
  Heidena virzīja savu ceļu uz priekšu. "Izveide, cilvēki. Paskaties atpakaļ. Vērojiet liftus abās krastos. Man ir vajadzīga Lorēna, lai sazinātos ar bioieročiem, un man ir vajadzīga laboratorija, lai tā būtu droša. Vai jūs domājat, ka varat to izdarīt?"
  
  Bez pauzes viņi izklīda un ieņēma savas pozīcijas. Dreikam un Heidenam pašiem bija jāieiet laboratorijā. Vispirms viņi iegāja ārējā birojā, piekrastē ar piederumiem, un katra pieejamā virsma bija nokaisīta ar visādiem instrumentiem. Dreikam nebija ne jausmas, kas tie ir, taču tie izskatījās vitāli un dārgi.
  
  Aiz stikla sienas atradās iekšēja, droša telpa.
  
  "Lauren," viņš teica. "7.laboratorija sastāv no divām telpām. Ārējais un iekšējais. Interjers, iespējams, ir ķīmiskās vadības telpa, kuru var aizzīmogot un atbrīvot.
  
  Nekas. Saziņa ir atspējota.
  
  Dreiks nikni paskatījās uz Heidenu. "Kas pie-"
  
  "Atvainojiet, Met. Heidens. Laboratorijas vienmēr ir aizsargātas no frekvencēm, tāpēc signāli nevar iekļūt un izkļūt. 7. laboratorija ir citā līmenī nekā pārējā iekārta, un mums bija vajadzīgs laiks, lai izslēgtu papildu drošību.
  
  "Neuztraucieties," sacīja Heidens. "Kur doties?"
  
  "Iekštelpa. Jābūt stikla skapim. Vai tu to redzi?"
  
  Dreiks piegāja pie lielas stikla sienas. "Jā. Tieši tālākajā stūrī."
  
  "Bioloģiskie ieroči acīmredzami neizskatās pēc ieročiem. Tas jāuzglabā apmēram kafijas kolbas lielumā tvertnē. To var identificēt ar kodu PD777. Sapratu?"
  
  "Sapratu". Viņš piegāja pie durvju kodu bloka un iespieda ignorēšanas kodu. "Nekas". Viņš nopūtās. "Vai šai telpai varētu būt cits kods?"
  
  "Ļauj man noskaidrot. Problēma ir tā, ka visi priekšnieki, tehniķi un laboratorijas palīgi ir kopā ar jums, guļot.
  
  "Nemaz nerunājot par krieviem, zviedriem un izraēliešiem. Pasteidzies".
  
  Dreiks klausījās, kā Heidens apspriedās ar komandu. Viss bija kluss, tik šausmīgi. Pēc tam Smits noņurdēja caur savu komu.
  
  "Kustība pa austrumu kāpnēm. Šeit viņi iet!"
  
  "Esmu atklājis satiksmi rietumos," Mai ziņoja. "Pasteidzies".
  
  "Turiet tos liftus," sacīja Heidens. "Mums tie būs vajadzīgi ļoti drīz."
  
  Dreiks apsvēra iespēju šaut pa stiklu. Nav šaubu, ka tas būtu ložu necaurlaidīgs un potenciāli bīstams. Ārtelpā atradās arī stikla skapji, kas pildīti ar mēģenēm un kārbām, kurās varēja būt jebkāds indes.
  
  Lorēna kliedza jaunu kodu. Dreiks viņam iesita ar dūri. Durvis pavērās vaļā. Viņš aizskrēja uz istabas tālāko galu, atvēra skapi un sāka meklēt kannu. Heidens palika aiz muguras. Aizsedzot muguru, katrs komandas dalībnieks redz nākamo.
  
  Dreiks gāja cauri kārbai pēc tvertnes. Katrā no tiem bija melnu, treknu burtu un ciparu nospiedums, un tie nebija pasūtīti. Ir pagājusi minūte. Smits atklāja uguni augšā pa kāpnēm, un Maija izdarīja to pašu pēc dažām sekundēm. Viņiem uzbruka, lūdzot, lai neviens nebūtu tik idiotisks, lai nosūtītu kaujā granātu.
  
  - Sapratu!
  
  Viņš pacēla konteineru, viņam vajadzēja pussekundi, lai atcerētos, ka tajā ir bioloģisks ierocis, kas spēj vismaz iznīcināt Ameriku, un pabāza to sev zem rokas. "Ir laiks doties".
  
  Kā viens, saskaņoti viņi sāka savu atkāpšanos. Meja un Smits aizsedza kāpnes, līdz Dreiks un Heidens sasniedza koridoru, un tad Jorgijs un Dals tās pārklāja. Meja un Smits ātri atkāpās, kad Alisija nospieda lifta pogu.
  
  Durvis uzreiz atvērās.
  
  "Ātrāk!" - iesaucās Mai, ātri parādīdamās no aiz stūra. "Viņi atpaliek no manis dažas sekundes."
  
  Viņa atgrieza uguni, piespiežot tos zemē.
  
  Smits gāja citu ceļu, tagad Dals viņu aizsedza, abi vīrieši atkāpās pie durvīm.
  
  Un tad atskanēja trauksmes signāli, spēcīgs ragam līdzīgs dārdoņa, kas piepildīja ausis un raidīja sajūtas līdz galam.
  
  "Kas pie velna ir šis?" Dreiks kliedza.
  
  "Nē. Ak nē!" Lorēna kliedza pretī. "Ejiet prom no turienes. Dodieties prom no turienes tūlīt! Viņi vienkārši kaut ko izlaida sistēmā. Viņa apstājās. "Ak dievs... tas ir zarīns."
  
  Tas jau lija pa gaiteņa jumta ventilācijas atverēm un lifta sānu ventilācijas atverēm.
  
  
  TRĪSDESMITĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks apspieda sākotnējo baiļu uzplūdu, pieminot vārdu zarīns. Viņš zināja, ka tas ir nāvējošs. Es zināju, ka tas tiek uzskatīts par masu iznīcināšanas ieroci. Viņš zināja, ka Smits, Jordži un Kenzi ir noņēmuši maskas.
  
  Un viņš redzēja, kā tika teikts, bezkrāsains šķidrums bez smaržas, kas sūcas caur ventilācijas atverēm.
  
  "Es nekad nešaubījos, ka viņi šeit glabā zarīnu." Heidens iesita Džordži. "Bet šis..." Viņa satvēra viņa masku.
  
  Dreiks zināja, ka gandrīz jebko var manipulēt, konstruēt vai pat pārdomāt. Vienīgais ierobežojums bija iztēle. Šķidrā nervu aģents bija bezgalīgi elastīgs. Tagad viņš no visa spēka metās uz Kenzi, bet redzēja, ka Alisija un Meja jau ir klāt. Izraēliete bija valkājusi masku, taču viņas acis jau bija aizvērtas, un viņas ķermenis bija ļengans.
  
  Sarīns var nogalināt vienas līdz desmit minūšu laikā atkarībā no devas.
  
  "Nē," Dreiks teica. "Nē nē nē".
  
  Smits noslīdēja lejā no lifta sāniem, jau bezsamaņā, pirms Dāls paguva pilnībā uzvilkt masku pār seju.
  
  Lifts steidzās augšā, atpakaļ uz pirmo stāvu.
  
  "Ko mums vajadzētu darīt?" Haidens kliedza pār saiti. "Cik viņiem ir laiks?"
  
  "PVO?" Lorēna reaģēja dabiski. "Kas cieta?"
  
  "Vienkārši atrodiet sasodītu laboratorijas žurku vai ārstu un pastāstiet mums, kas jādara!"
  
  Kinimaka uzlika Smitam plecu, kad durvis pavērās. Dreiks redzēja, ka drīz beigsies, tad iesteidzās pirmais, zinādams, ka havajietis droši vien bija aizmirsis par gaidošajiem zviedriem, krieviem un izraēliešiem. Viņš uzreiz ieraudzīja, ka pa visām augsta līmeņa ventilācijas atverēm izsūcas vājš tvaiks. Viņa sirds sažņaudzās. "Tas tika izlaists arī šeit."
  
  "Viss komplekss," sacīja Lorēna. "Man šeit ir laboratorijas palīgs."
  
  "Man viņš nav vajadzīgs," Kinimaka elpoja. "Mums vajag atropīnu. Kur ir tas nolādētais atropīns?
  
  Līnijā atskanēja jauna balss. "Cik cilvēku ir inficējušies? Un līdz kādam līmenim?
  
  Dreiks apsekoja apkārtni, skrēja pēc aizsega, nolīdzināja ieročus. Alisija viņu atbalstīja. Kustība uz priekšu lika viņiem apstāties.
  
  "Sasodīts!" Heidens raudāja. "Mums ir trīs mūsu pašu un desmitiem cilvēku, kas jau atrodas bezsamaņā laboratorijā. Jums jāierodas šeit ar pretlīdzekli, un jums tas jādara tūlīt!
  
  "Zarins ir nāvējošs," vīrietis teica. "Bet nogalināšana var aizņemt stundu. Mēs esam uz pareizā ceļa, ticiet man. Mēs bijām tam gatavi. Sakiet man, vai upuriem ir apgrūtināta elpošana?
  
  Dreiks atskatījās. Heidens veltīja brīdi, lai pārbaudītu. "Jā," viņa teica ar kamolu kaklā. "Jā, tā ir".
  
  Dreiks redzēja, kā Dals piegāja pie Kenzi, maigi atrauj viņu no Alisijas un šūpo viņu rokās. Viņš skatījās tieši uz Kinimaku. Neviens cits. Nekur citur. Pasaule ir pazudusi, un uz zviedra sirdsapziņas paliek tikai viena lieta.
  
  "Mano. Ko mums vajadzētu darīt?"
  
  Lielais havajietis šņāca. "Atropīns un automātiskais inžektors".
  
  Balss nekavējoties atbildēja. "Medicīnas nodalījumi atrodas katrā stāvā. Katrā nodalījumā ir vairāki pretlīdzekļi, un viens no tiem ir atropīns. Tur jūs atradīsiet arī automātiskās sprauslas. Vienkārši ievietojiet to augšstilba muskulī.
  
  "Es zinu, ko darīt!"
  
  Dreiks gaidīja, kad tehniķis pateiks Kinimakai, kur doties, un tad devās pirmais. Nekādas ložņāšanas, nekādas izvairīšanās pie galdiem; šoreiz viņi gāja vaļā, atbalstot savus kritušos draugus, izaicinot jebkuru negodīgu tautu, kas bija pietiekami muļķīga, lai viņus uzņemtu. Grīda joprojām bija nosēta ar ķermeņiem, tikai tagad tie guļošie ķermeņi bija saritinājušies no sāpēm, daži jau nodrebēja.
  
  Priekšējās durvis tika iznīcinātas. Iekšā ielauzās vīrieši maskās un uzvalkos.
  
  Dreiks paspārdīja savu krēslu malā un tad vienā no istabas stūriem pamanīja medicīnas iecirkni. Viņš skrēja. Labajā pusē gulēja kevlarā ģērbta krieva ķermenis, uz kuru viņi šāva. Viņam blakus gulēja vēl divi; viņi satricināja krampjus un nomira. Zarins arī viņiem smagi sita. Ķīmiskās vielas izlaišana efektīvi apturēja kauju, un SPIRA joprojām bija bioloģiskais ierocis.
  
  Heidens metās uz priekšu, neturēdams rokās ieroci, un atvēra durvis uz medicīnas iecirkni. Iekšpusē viņu priekšā stāvēja ducis ampulu, kas bija piepildītas ar spīdīgu šķidrumu. Tie bija skaidri iezīmēti, un Kinimaka kliedza uz atropīnu; Mai izvilka automātisko inžektoru un piepildīja to. Kinimaka iedūra adatu Smitam sejā tikai dažas sekundes pirms Dals to pašu izdarīja ar Kenzi. Alisija un Maija tika galā ar Jordži, un tad komanda notupās, noguruši, sastinguši, pārbijušies, ka cerība, kas piepildīja viņu sirdis, tagad šķita tik izmisusi.
  
  Pagāja minūtes. Dreiks pagriezās pret Kinimake. "Kas tagad notiek?"
  
  "Nu, atropīns bloķē zarīna darbību. Viņiem ir jāapgriežas."
  
  "Uzmanieties no blakusparādībām," sacīja laboratorijas tehniķis. "Pārsvarā halucinācijas. Bet reibonis, slikta dūša, neskaidra redze..."
  
  "Neuztraucieties," Alicia teica. "Visa lieta nav sliktāka par pusdienām krogā komandai SPEAR."
  
  "Sausa mute. Ātrs pulss..."
  
  "Jā."
  
  Pagāja vēl dažas minūtes, un Dreiks bezpalīdzīgi skatījās Jorgas sejā, simtreiz sekundē vēlēdamies, lai viņā atgrieztos kaut lāsīte dzīvības. Heidens jautāja tehniķim, vai viņi varētu izņemt zarīnu no sistēmas un ļaut visiem novilkt maskas, taču situācija gandrīz netika kontrolēta. Ikvienam, kurš izlaida zarīnu, joprojām var būt citi plāni.
  
  "Tagad arī mēs esam sistēmā," viņiem apliecināja Lorēna. "FIB ir aizturējis vairākus augsta līmeņa datorzinātniekus, kuri jau kādu laiku ir pētījuši šo lietu."
  
  "Vai ir kādas ziņas par citām īpašo spēku komandām?" Heidens jautāja.
  
  "Mēs tā domājam. Tikai saņemu apstiprinājumu. Tur viss ir mazliet mulsinoši."
  
  Dreiks paglaudīja Džordži pa vaigu pa labi no maskas. "Pastāsti man par to".
  
  Krievs viegli sakustējās, pacēlis rokas. Viņa acis atvērās, un viņš tukši skatījās uz Dreiku. Viņš klepoja, mēģināja noņemt masku, bet Dreiks to turēja vietā. Ar atropīnu vai bez tā vislabāk neko neatstāt nejaušības ziņā. Smits arī cīnījās un pēc tam Kenzi; Dāls ilgi, nepārprotami atviegloti nopūtās. Komanda izmantoja iespēju apmainīties ar īsu, vāju smaidu.
  
  "Pacelsim tos gaisā," sacīja Heidens. "Šodien esam pabeiguši."
  
  Lorēna atkal sazinās. "Vai ar viņiem viss kārtībā? Visus?" Viņai joprojām nebija ne jausmas, kurš bija inficēts.
  
  "Līdz šim viss ir labi, mīļā," sacīja Dreiks. "Lai gan ārsts būtu jauki tos pārbaudīt."
  
  "Mums šeit ir ducis viņu."
  
  "Tagad es nāku pie jums," sacīja Heidens.
  
  Komanda pārbūvēja un palīdzēja viens otram tikt pāri slieksnim. Heidena piespieda bioieroci pie krūtīm, pat tagad nezinot, kam viņa varētu uzticēties. Viņa uzdeva Laurenai jautājumu, izmantojot saiti.
  
  "Viņš ir jānogādā drošā vietā Dalasā," sacīja Lorēna. "Šeit man ir informācija. Viņi tevi gaida."
  
  Heidens skatījās uz Dreiku ar nogurušām, maskētām acīm.
  
  Tas nekad nebeidzas.
  
  Dreiks precīzi zināja, ko viņa domā. Kad viņi nokļuva neatliekamās palīdzības nodaļā, noņēma maskas un atrada Lorēnu, viņi sāka justies mazliet atpūtušies. Dreikam patika, ka viņam atnesa karstu kafiju, un Alisija blēdināja pēc ūdens pudeles. Mai paņēma viņai glāzi, iedzēra malku, tad aicināja viņu iedzert no izlietotās pudeles.
  
  Kenzi pastiepa roku, paņēma no maija un nopūtās. "Kāpēc es redzu jūs četrus?"
  
  Alicia atguva ūdeni. "Tātad tu vēl esi dzīvs? Hei, vai tas skaitās trijatā?
  
  Dreiks noskatījās. "Vai jūs kaut ko zināt? Es sapratīšu, kad pienāks laiks pamest šo darbu, kad jūs abi pārstāsiet viens otru apbēdināt. Tieši tad es došos pensijā."
  
  Lorēna uz brīdi attālinājās no Smita, jo informācijas straume skāra viņas centrālo sakaru sistēmu. Tas ietver ziņas no nepatīkamā puiša Vašingtonā, vietējās operācijas Dalasā un, mazākā mērā, no aizsardzības sekretāra.
  
  Viņa pamāja ar roku, mudinot grupu klausīties, pirms atcerējās, ka varētu izmantot saiti. "Čau, ak, čau. Es jums iedošu adresi Dalasā, un jums vajadzētu būt ceļā. Jo ilgāk šie bioieroči paliek brīvībā, jo lielākas ir briesmas. Tagad mums ir neliels precizējums. Šķiet, ka oriģinālās miega zāles, kas tika injicētas, lai ietekmētu gandrīz visus laboratorijā strādājošos, darbojās ar lieku kodu, tiklīdz jūs atvērāt Džeronimo zārku. Šķiet, ka viņi domā, ka kults, iespējams, joprojām nepastāv, bet vismaz viens cilvēks joprojām strādā viņu labā. Sarinu arī aktivizēja tas pats kods un, bez šaubām, tā pati persona. Insaiders? Var būt. Bet neaizmirstiet, ka mums bija jānoņem laboratorijas aizsargekrāni, lai signāls varētu iekļūt iekšā.
  
  "Jums jāpārbauda, vai cilvēki nedodas prom, pirms guļošais aģents veic savu darbu," sacīja Heidens.
  
  "Uz viņu. Bet tas vēl nav viss. Līķi ir saskaitīti." Viņa ievilka elpu. "Mūsu laboratorijas darbinieki un nevainīgie civiliedzīvotāji paveica labu darbu. Šķiet, ka viņi visi reaģē uz atropīnu. Tiek pieņemts, ka, tā kā viņi gulēja uz grīdas, viņi saņēma tikai vājas devas, un palīdzība ieradās ātri. Tagad ar identifikāciju problēmu nav, bet tā kā zinājām krievu un zviedru pozīcijas, tad jāpieņem, ka mums ir taisnība. Trīs krievi tika nogalināti, divi pazuduši bez vēsts. Divi zviedri ir miruši, viens pazudis. Un trīs izraēlieši tika nogalināti, divi bija pazuduši.
  
  "Viņi nesaņēma atropīnu?" Dāls norūpējies jautāja.
  
  "Protams, viņi to izdarīja, bet pēc civiliedzīvotājiem. Un tas patiešām skāra viņus agresīvāk.
  
  Līdz šim brīdim Smits, Džordijs un Kenzi bija kājās, izskatījās atpūtušies un vēlējās rīkoties. Dreiks domāja, vai tā varētu būt viena no iepriekš minētajām blakusparādībām.
  
  "Jorgi," viņš teica. "Paskaties uz Alisiju. Ko tu redzi?"
  
  Krievs pasmīnēja. "Saldējums un karsts čili?"
  
  Dreiks pasmīnēja. "Viņam viss kārtībā".
  
  Alisija dziļi sarauca pieri. "Ko pie velna tas nozīmē. Jogs? Jogs? Nāc draugs. Tu zini, ka es tevi mīlu, bet, ja tu to neteiksi, man tevi būs jānogalina.
  
  Dreiks viņu aizvilka uz gaidošajām mašīnām. "Labi darīts, mīlestība, jūs tikko pierādījāt viņa viedokli."
  
  
  TRĪSdesmit PIRMA NODAĻA
  
  
  Ātrums bija viņu izvēle, viņu glābējs, viņu Dievs un labākais veids, kā šobrīd palikt dzīvam.
  
  Viņiem nebija ilūziju par to, kas viņus varētu sagaidīt ceļā uz Dalasu. Nav svarīgi, cik policistu palīdzēja; cik daudz FIB apvidus auto un SWAT furgonu bija sarindoti visā maršrutā, cilvēki, ar kuriem viņiem nācās saskarties, bija vieni no labākajiem pasaulē, un viņi būtu atraduši izeju.
  
  Atkarībā no tā, kam viņi patiešām strādāja.
  
  Dreiks ieraudzīja transportlīdzekļus, ar kuriem viņi bija aprīkoti īsajam braucienam pa Dalasu, - divas štatā izdotas četru riteņu piedziņas automašīnas - un spēcīgi bremzēja.
  
  "Tas tiešām nedarbosies."
  
  Atcerējies par autostāvvietu un tās saturu, viņš pamāja uz pāris stāvvietām pie izejas.
  
  "Viņi darīs".
  
  Lorēna izteica savu piekrišanu. "Es lūgšu FIB to izpētīt."
  
  "Ātri". Dreiks jau devās uz to pusi. "Visi? Pielādējiet sūdu. Mums drīz būs vajadzīga visa munīcija, kas mums ir.
  
  Ar Heidenu centrā viņi metās pie mašīnām, melnu slēpto Dodge Challenger un gaiši zilu Mustang ar divām baltām svītrām gar motora pārsegu. Dāls pabeidza Mustang, kas bija lieliski, jo Dreiks gribēja Challenger. Policijas mašīnas čīkstēja, gatavojoties iztīrīt ceļu caur Dalasas centru. Helikopters lidinājās netālu, brīdinot, ka lielās varbūtības dēļ to var notriekt SWAT komandas. Abas automašīnas bija pietiekami jaunas, lai tās varētu uzlauzt - FIB atslēgas nebija vajadzīgas.
  
  Dreiks iekāpa kopā ar Jordiju, kas bija ieņēmusi pasažiera vietu, Heidenu, Alisiju un Meju. Viņš iedarbināja motoru, priecīgi smaidīdams.
  
  "Šī skaņa," viņš teica, "ir tā skaņa, pēc kuras es pieceļos no gultas pirms sešiem no rīta."
  
  Alisija to ignorēja. Viņa bija pieradusi pie viņa bērnišķīguma un lika to zināt visiem.
  
  Dreiks iedarbināja dzinēju. Dāls iedarbināja Mustangu sev blakus, un abi vīrieši pasmaidīja pa divām logu rindām, beidzot kopā.
  
  Heidens piesita tvertni uz sava sēdekļa atzveltnes. "Bioloģiskie ieroči".
  
  "Mmm, jā. Labi."
  
  Viņš piespiedās pie grīdas, pagrieza stūri un iestūrēja automašīnu šaurajā stāvlaukuma vietā un devās uz izeju. Automašīna atsitās uz nelīdzena seguma, priekšpuse tika pacelta un aizmugure nokasīta. Lidoja dzirksteles.
  
  Aiz Dreika Dāls redzēja, kā viņa vējstiklā uzplaiksnīja dzirksteles, uz mirkli apņemot viņu liesmās. Acīmredzot viņš nebija laimīgs.
  
  "Kinell, Dreik. Vai esat mēģinājis tajā iekļūt?"
  
  "Vienkārši ej," Heidens atbildēja. "Apsargātā ēka atrodas tikai deviņu minūšu attālumā."
  
  "Jā, varbūt sacīkšu trasē," sacīja Smits. "Bet šī ir Dalasa, un šie divi nav sacīkšu braucēji."
  
  "Vai vēlaties nošaut, Lanselot?" Dreiks nopūtās. - Kāp pāri tam zviedram un paņem viņu.
  
  "Nav svarīgi".
  
  "Jūs esat dusmīgs?" Alisija pievienojās. - Protams, nē, Lanselot.
  
  "Vai mēs varam..." Heidens mēģināja vēlreiz.
  
  Lorēnas balss apslāpēja viņas balsi. "Ienaidnieki nāk," viņa teica, un pēc tam: "Nešaujieties, Lanselot."
  
  Dreiks saglabāja ievērojamu pārliecību, uzlabojot stūres vadību un izmantojot abas joslas. Priekšā atradās policijas automašīna, kas neļāva citiem autovadītājiem šķērsot ceļu. Challengers skrēja garām krustojumam, ko tagad ieskauj augstas ēkas. Mustang apsteidza pussekundi vēlāk, pavisam nedaudz apsteidzot Dodge aizmugurējo spārnu. Dreiks paskatījās atpakaļskata spogulī, un viņš redzēja tikai Dāla sakostos zobus.
  
  "Tagad es zinu, kā tas ir, ja mani vajā haizivs."
  
  Kaut kur priekšā bija atlikušais krievu, zviedru un izraēliešu kontingents, kuriem visiem bija uzdots viens un tas pats uzdevums iegūt bioloģiskos ieročus, kas īpaši paredzēti Amerikas pārtikas krājumu iznīcināšanai.
  
  "Kāpēc mēs to vienkārši neiznīcinām?" Kinimaka teica, turoties pie margām.
  
  "Godīgs jautājums," atzīmēja Dāls.
  
  "Tieši tā," sacīja Lorēna. "Bet man tikko teica, ka ir protokoli. Procedūras. Dariet to nepareizi, un jūs varat nogalināt sevi un daudzus citus.
  
  Dreiks izlaida gāzi, kad priekšā parādījās straujš līkums. Policija kārtējo reizi bloķēja visus citus maršrutus, un viņš graciozi aizvilka automašīnu aiz stūra, nolaižot riepas un izbraucot cauri sarkanajai gaismai. Dāls bija dažas pēdas aiz viņa. Gājēji stāvēja pa ielām, skatījās, žestikulēja, bet viņus aizturēja policisti ar megafoniem. Dreiks vienmēr skaidri apzinājās, ka daži var neklausīties.
  
  "Politi nevar tikt galā ar to visu," sacīja Heidens. "Lēniniet, puiši. Mums ir palikušas piecas minūtes."
  
  Tajā brīdī no sānielas izlidoja pikaps, gandrīz uzbraucot virsū policistam, kurš to ignorēja. Viņš pagriezās viņu ceļā un tad panāca viņus. Jorgijs jau bija noritinājis savu logu, un Maija izsita stiklu aizmugurē.
  
  Pikaps, sudraba F-150, turējās līdzi, tuvojoties. Smaidošā seja pie stūres skatījās uz viņiem, vērojot viņus divreiz vairāk nekā ceļu. Jorgijs atgāzās krēslā.
  
  "Ak nē, nē, nē. Tas nav labi. Es viņu pazīstu. Es viņu pazīstu. "
  
  Dreiks ātri paskatījās. "Manuprāt, viņš izskatās pēc krievu svarcēlāja."
  
  "Viņa bija olimpiskajās spēlēs," sacīja Yorgi. "Tas bija pirms viņa kļuva par militāro slepkavu, vienu no labākajām, kas jebkad iznākusi no Krievijas. Viņa ir Olga.
  
  Dreiks samazināja ātrumu, saujiņai gājēju izkāpjot priekšā ātri braucošām automašīnām, vairumam no tiem turot mobilos tālruņus collu attālumā no acīm.
  
  "Olga?"
  
  "Jā, Olga. Viņa ir leģenda. Vai jūs nekad neesat par viņu dzirdējuši?"
  
  "Ne šajā kontekstā. Nē".
  
  Sudraba F-150 strauji sagriezās, ietriecoties sava Challenger sānos. Atbrīvojies no klaiņojošā ganāmpulka, Dreiks atkal iespieda gāzi un metās uz priekšu, Challenger atbildēja ar apmierinošu rūkoņu. Olga veica vēl vienu pagriezienu, tēmējot uz aizmugurējo trīs ceturtdaļu spārnu, taču garām sita vairākas collas. Viņas F-150 pārcēlās uz otru pusi tieši starp Dreiku un Dālu. Zviedrs ar savu Mustang manevrēja viņai aiz muguras.
  
  "Es to nevaru taranēt," viņš teica. "Pārāk riskanti."
  
  "Es nevaru viņu nošaut," Mai teica. "Tā pati problēma".
  
  "Kā viņa cer aizbēgt?" Kinimaka apsvēra.
  
  "Olga ir neuzvarama," Jordži viņiem apliecināja. "Un viņa nekad neizdodas."
  
  "Tas viņai ir lieliski," Alisija teica. "Varbūt jūs abi varētu paslēpties zem viena matrača."
  
  Uz priekšu traucās trīs automašīnas, citi transportlīdzekļi bija lielā mērā bloķēti, un gājējus brīdināja nepārtraukta policijas sirēnu gaudošana. Dreiks sekoja Heidena norādījumiem, kamēr Heidens sēdēja pielīmēts pie savas pārnēsājamās navigācijas sistēmas ekrāna.
  
  Dreiks ieraudzīja garu taisni uz priekšu.
  
  "Paliec ar mani, Dal," viņš teica. - Iespiediet kuci stūrī.
  
  Viņš palielināja ātrumu, turoties līdz ceļa centram. Nomaldījusī automašīna gan sāka izbraukt no sānielas, taču apstājās, kad vadītājs ieraudzīja tuvojošos vajāšanu. Dreiks turēja āmuru nospiestu, vērojot Olgu un Dālu aiz viņas. Dzinēji rūca, riepas murrāja. Veikalu un biroju ēku stikla logi ņirbēja kā miglā. Gājēji izlēca uz ceļa, lai fotografētu. Policijas automašīna bija pievienojusies vajāšanai, tuvojoties Olgai, tāpēc Dreikam tagad bija divas automašīnas aizmugures skatā.
  
  "Trīs minūtes," sacīja Heidens.
  
  "Izvelciet savus ieročus, cilvēki," Alisija sacīja.
  
  "Cerēsim, ka krievu kuce klusi neaizies," sacīja Kenzi.
  
  Džordžs smagi norija siekalas blakus Dreikam.
  
  Tad priekšā notika visdīvainākais un šausminošākais. Figūras izskrēja ceļa vidū, nokrita uz viena ceļa un atklāja uguni.
  
  Lodes iedūrās Challenger priekšpusē, atsitoties pret metālu un caurdurot skrūves. Gaisā uzlidoja dzirksteles. Dreiks vadīja automašīnu absolūti taisni.
  
  "Sitiet uz sasodītā klāja!" viņš kliedza.
  
  Vairāk šāvienu. Policija no visa spēka skrēja no ietves, cenšoties apturēt šāvējus. Civiliedzīvotāji meklēja aizsegu. SWAT komanda pameta slēpni un skrēja kopā ar policiju, ieroči bija mērķēti, bet neizmantoti, jo bija iespēja trāpīt cilvēkiem ceļa otrā pusē.
  
  Dreikam uzsprāga vējstikls, lauskas lija uz viņa jakas, pleciem un ceļgaliem. Lode trāpīja galvas balstā tikai dažas collas pa labi no viņa auss. Jorkšīrietis nogaidīja vēl divas sekundes, ļāva šāvējiem vēlreiz izlīdzināties un tad ar lielu spēku novirzīja Challenger.
  
  Atstājot Olgas F-150 ugunslīnijā.
  
  Viņa pati pagrieza stūri, trāpot policistam labajā pusē, taču lodes tomēr trāpīja. Vīrietis, kas sēdēja viņai blakus, pēkšņi kļuva ļengans; sarkans applūdināja automašīnas salonu. Vēl viens krievs ir miris, un palicis tikai viens.
  
  Dals pēkšņi atradās tiešā ugunslīnijā.
  
  Bet līdz tam šāvēji bija koncentrējušies uz tuvojošajiem policistiem un SWAT, tikai divi no viņiem bija pagriezušies un atklājuši aizsedzošo uguni, gatavojoties skriet. Dreiks redzēja, kā lodes caururbj pūli, redzēja nicinājumu, ar kādu šie cilvēki - domājams, izraēlieši - izturējās pret civiliedzīvotājiem.
  
  "Pie velna ar visu," viņš teica. "Tas necietīs."
  
  - Dreiks! Haidens brīdināja. "Divas minūtes".
  
  Maija satvēra viņu aiz pleca. - Tas ir jādara.
  
  Dreiks uzspieda uz gāzes pedāļa un norija zemi starp automašīnu un bēgošajiem bruņotajiem vīriem. Jordži izliecās pa vienu logu, un Maija izliecās no otra. Nomērķējuši savus ieročus, viņi raidīja katrs trīs šāvienus pa taisno ielu, bez izredzēm gūt citus upurus, un bēgošos vīriešus nometa.
  
  Dreiks strauji sagriezās, izvairoties no viņu krītošajiem ķermeņiem.
  
  "Necilvēki".
  
  Atpakaļskata spogulī policisti viņus notvēra. Tad Olga un Dals atgriezās, sacenšoties, cik ātri vien varēja, viens ar otru pa ceļa centru. Olgas automašīna bija asinīs, trūka vējstikla, spārni, borti un priekšējie lukturi, vienai no riepām nolidoja gumija. Bet viņa tomēr ieradās, nepielūdzama kā viesuļvētra.
  
  "Deviņdesmit sekundes," Heidens skaļi nolasīja.
  
  - Kur? ES jautāju. Dreiks jautāja.
  
  Viņa kliedza adresi. "Strauji pagriezieties pa labi, tad pa kreisi, un ēka būs tieši jums priekšā, bloķējot ceļu."
  
  "Uz citu noti," Lorēna ierunāja. "Izraēlieši ir izstājušies no kaujas. Un rase."
  
  "Neatļauts," Kenzi teica. "Kā es domāju. Tas nekad nebūtu noticis, ja būtu iesaistīta mūsu valdība.
  
  Dals nenovērsa skatienu no ceļa. "Tas, kas nāk no jums, mani pārsteidz."
  
  "Tam nevajadzētu būt. Es nesaku, ka viņi svešā teritorijā nerīkosies, neslepkavos un neskropos. Draudzīga teritorija. Es saku, ka viņi to nedarītu tik atklāti."
  
  "Ak, tas ir vairāk jēgas."
  
  Dreiks samazināja ātrumu, spēcīgi nospiežot bremzes, un strauji pagrieza rūcošo Challenger pa labi. Tuvojoties tālākajai apmalei, viņš iedarbināja dzinēju un dzirdēja, kā riepas čīkst, meklējot saķeri. Pēdējā brīdī viņi noķēra, izspļāva granti un palīdzēja dzīt mašīnu uz priekšu. Bija cerība, ka Dāls varētu pagrūst Olgas aizsargu, kad viņa griežas, taču krieviete bija pārāk ātrs, neapdomīgi izgriežot stūri un izvirzoties vadībā. Miskaste atleca augstu aiz viņas, trāpīja ar priekšējo galu.
  
  "Trīsdesmit sekundes," sacīja Heidens.
  
  Tad viss aizgāja uz elli.
  
  
  TRĪSdesmit OTRĀ NODAĻA
  
  
  Olga riskēja ar visu, strauji tuvojoties Challenger bagāžniekam.
  
  Dreiks redzēja, ka kreisais pagrieziens ātri tuvojas, un gatavojās apgriezt automašīnu.
  
  Visu šo ceļu viņš bija noraizējies, ka pēdējais zviedrs ir kaut kur ārā. Bet viņš nekad neparādījās.
  
  Joprojām.
  
  Karavīrs metās ārā no veikala, ar šaujamieroci ar šaujamieroci, un viņa asiņainā seja bija saviebta sāpju grimasē. Viņam bija sāpes, bet viņš palika misijā. Kārtējais neatļauts uzbrukums. Vēl viena trešā puse, kas izmanto SWAT personas.
  
  Dreiks nekavējoties reaģēja. Kādi bija varianti? Likās, ka, bīstami pārvietojoties pa kreisi, mēģinot perfekti iekļaut Challenger jaunajā šaurajā ieliņā, viņš varētu iemest aizmugures galu uzbrūkošajam zviedram. Tā bija vienīgā spēle, kurā netika ņemts vērā, vai vīrietim ir nāvējošs ierocis.
  
  Haidens un Jorgijs sēdēja mašīnas otrā pusē. Zviedrs izskatījās tā, it kā grasās apsmidzināt visu automašīnu, kad tā slīdēja garām. Viņa pirksts saspringa. Dreiks cīnījās ar stūri, turot to cieši, labo kāju spiežot droseļvārstu tieši vajadzīgajā ātrumā.
  
  Zviedrs atklāja uguni gandrīz bez pēdām - dažas sekundes pirms tam, kad viņam bija jāielido mašīnas aste.
  
  Un tad visa pasaule kļuva traka, apgriezās kājām gaisā, kad Olga no visa spēka ietriecās dreifējošajā Challenger. Viņa nesamazināja ātrumu. Viņa ietriecās ar savu automašīnu Dodge sānos, liekot tai sagriezties, saspiežot zviedru un nometot viņa ķermeni pusceļā. Dreiks satvēra stūri, nevarēdams tieši redzēt, kā mašīna griežas; divus pagriezienus, tad viņa uzbrauca augstai apmalei un apgāzās.
  
  Tas ietriecās jumtā, joprojām slīdot, skrāpējot pa betonu, līdz ietriecās veikala priekšgalā. Stikls saplīsa un lija lietus. Dreiks cīnījās par līdzsvaru. Alicia bija apstulbusi, Yorgi apstulbis.
  
  Olga nospieda bremzes un kaut kā spēja pēkšņi apturēt F-150.
  
  Dreiks viņu ieraudzīja apgrieztajā sānu spogulī. Logi bija izsisti no visām pusēm, bet spraugas bija pārāk mazas, lai tās viegli ietilptu. Viņš dzirdēja, ka Mai cīnījās ar savu drošības jostu, nometot to. Viņš zināja, ka viņa ir izveicīga, bet neticēja, ka viņa varētu iekļūt pa aizmugurējo logu. Viņi nevarēja sevi aizstāvēt.
  
  Olga stutēja pret viņiem, strādājot ar milzīgām rokām un kājām, viņas seja bija tik dusmīga, ka varēja aizdedzināt visu pasauli. Asinis pārklāja viņas sejas vaibstus un no kakla pilēja uz pirkstiem, pilot uz grīdas. Viņa vienā rokā turēja ložmetēju, bet otrā raķešu palaišanas ierīci. Dreiks ieraudzīja rezerves žurnālu starp zobiem un kaujas asmeni pie viņas sāniem.
  
  Novēršot plaisu, viņa bija nepielūdzama. Tuvojoties nāvei. Viņas acis nekad nemirkšķināja. Tvaiks, un tagad uguns, izlauzās no mašīnas aiz viņas, laizīdams viņas figūru. Pēc tam Dreiks ieraudzīja zilu zibspuldzi un saprata, ka Mustang ir ieradies. Viņš redzēja, kā Olga iesmējās. Viņš redzēja, kā komanda steigā izlēca no citas automašīnas.
  
  Olga nokrita uz viena ceļgala, pavērsa raķešu palaišanas ierīci pret savu milzīgo plecu un mērķēja uz apgriezto Challenger.
  
  Vai tad tas iznīcinās bioloģiskos ieročus?
  
  Viņa to pazaudēja. Aiz šīs dēmoniskās sejas nav racionālas domas.
  
  Viņi bija bezpalīdzīgi. Sievietes, kas sēdēja aizmugurējā sēdeklī, tagad atdzīvojās, atvienojās un mēģināja atrast vietu kustēties. Viņi neredzēja, kas tuvojas, un Dreiks viņiem to neteica. Viņi neko nevarēja darīt lietas labā.
  
  Olga nospieda sprūdu, un raķete aizdegās.
  
  Draugi, ģimene, tā mēs ejam...
  
  Torstens Dāls nesa savu ceļu kā šausmīgs sitējs auns; skrienot ar pilnu spēku, no visa spēka, viņš no aizmugures ietriecās Olgai. Raķešu palaišanas iekārta paslīdēja, tā munīcija novirzījās un izšāva pa citu trajektoriju. Pats Dāls, glābjot situāciju, noteikti piedzīvoja spēcīgāko šoku savā dzīvē, jo Olga nekustējās.
  
  Zviedrs tikko ar galvu ieskrēja pasaulē izturīgākajā ķieģeļu sienā.
  
  Dāls nokrita uz muguras ar lauztu degunu, bezsamaņā.
  
  Olga pamāja trako zviedrieti, tik tikko nemanot lielisko uzbrukumu. Viņa pacēlās kā jauns kalns, nometa raķešu palaišanas ierīci zemē un ar vienu roku pacēla ložmetēju, no apakšas joprojām pilot asinīm, šļakatot grīdu.
  
  Dreiks to visu redzēja, pagriezās, lai izstumtu Jorgiju, tad Heidenu. Viņa galva joprojām griezās, bet viņam izdevās noķert Alisijas skatienu.
  
  "Mums viss ir labi?" Viņa zināja, ka kaut kas nav kārtībā.
  
  "Es tikko redzēju, kā Dals sit Olgu ar visu savu spēku, atlēca bezsamaņā, un viņa tik tikko pamanīja."
  
  Alisija tik tikko spēja atvilkt elpu. "Bāc. Es".
  
  - Un tagad viņai ir ložmetējs.
  
  Heidens izkāpa. Maija pielēca viņai pakaļ, izspiežoties cauri mazajai spraugai. Dreiks pagriezās atpakaļ, vērodams spoguli pat tad, kad mēģināja izspiesties caur saviem mazajiem telpas logiem. Olga nolīdzināja ieroci, vēlreiz pasmīnēja, pacēla brīvo roku un izvilka zobu no mutes, nometot to zemē. Tajā brīdī ieradās pārējie Dāla komandas biedri.
  
  Un viens no tiem bija Mano Kinimaka.
  
  Havajietis, patiesi, ar pilnu ātrumu metās gaisā, kājas no zemes, rokas izstieptas, cilvēka šāviņš sadragāja muskuļu un kaulu bumbu. Viņš trāpīja Olgai pa pleciem, precīzi, labāk par Dalu un cieši saspieda. Olga palēcās uz priekšu sešas pēdas, un tas pats par sevi bija brīnums.
  
  Kinimaka pagriezās priekšā, ar seju pret krievu.
  
  Mašīna nokrita uz grīdas.
  
  Dreiks lasīja viņas lūpās.
  
  "Tev vajadzētu būt uz ceļiem, mazais cilvēk."
  
  Kinimaka šūpo siena griezēju, no kura Olga veikli izvairījās, ātrāk, nekā Dreiks būtu spējis nojaust. Viņas paša dūre pēc tam dziļi ietriecās Mano nierēs, liekot havajietim acumirklī nokrist ceļos un elsot pēc gaisa.
  
  Kenzi un Smits nokļuva kaujas laukā. Dreiks nespēja atturēties no sajūtas, ka ar to nepietiks.
  
  Viņš saviebās, līdz miesa norāva no vēdera, līdz iegurņa kauls čīkstēja. Viņš izlauzās no automašīnas un ignorēja svaigās asinis. Signalizēdams visiem, izņemot Heidenu, viņš sāka klibot pretī kaujas vietai, jo apkārt skanēja sirēnas, mirgojošas zilas gaismas piepildīja viņa redzeslauku, un cilvēku, policistu un karavīru rēciens piepildīja gaisu.
  
  Viņš traucās pa ielu, tuvojoties Olgai. Krievs ignorēja Smitu, kad viņš viņai iešāva vēderā; viņa satvēra Kenzi aiz matiem un nosvieda viņu malā. Brūnie kušķi palika saķērušies krievietes rokās, un Kenzi satriekts apgāzās un noripoja pa grāvi, nodīrājot miesu. Pēc tam Olga uzsita ar roku Smitam pret plaukstas locītavu, nometot ieroci zemē un izraisot karavīra kliedzienus.
  
  "Vai tu šauj uz mani? Es noraušu tev roku un nožņaugšu tevi ar asiņaino galu.
  
  Dreiks savāca spēkus un iesita viņai no mugurpuses, trīs reizes sitot pa nierēm un krūtīm. Viņš būtu izmantojis ieroci, taču to pazaudēja avārijā. Olga pat nepamanīja uzbrukumu. Tas bija kā atsitoties pret koka stumbru. Viņš paskatījās apkārt, meklējot ieroci, kaut ko, ko viņš varētu izmantot.
  
  Viņš to redzēja.
  
  Maija pieskrēja, viņam sekoja Alisija, un tad Jordži, baltā kā palags. Dreiks pacēla raķešu palaišanas ierīci, turēja to virs galvas un no visa spēka nogāza krievam uz muguras.
  
  Šoreiz viņa pārcēlās.
  
  Kinimaka atlēca uz sāniem, kad milzīgais kalns nokrita uz viena ceļa. Rezerves žurnāls viņai izkrita no zobiem. Viņai no jostas izkrita RPG. Dreiks nometa ieroci, smagi elpodams.
  
  Olga piecēlās, pagriezās, pasmaidīja. "Es tevi samīdīšu, līdz tu kļūsi par putām uz betona."
  
  Dreiks aizrāvās prom. Olgas sitiens sita viņa augšstilbu un izraisīja sāpju eksploziju no viena ķermeņa gala līdz otram. Alisija iegāja ūdenī, bet viņa tika uzmesta augstu gaisā un uzmesta Kenzi. Kinimaka piecēlās līdz sitienam ar galvu, kas viņu nosūtīja tieši uz dibena. Smits guva neskaitāmus sitienus pa ķermeni, kam sekoja trīs pa rīkli un degunu, kas lika Olgai smieklos.
  
  "Ak, paldies, mazulīt, tas palīdzēja atbrīvoties no flegma. Lūdzu, vēl vienu."
  
  Viņa atklāja savu seju Smita sitienam.
  
  Alisija palīdzēja Kensi piecelties. Policisti skrēja viņiem pretī. Dreiks nevarēja palīdzēt, vēloties, lai viņi paliktu prom. Tas var kļūt par asinspirti. Viņš mēģināja piecelties un izdevās uz vienas kājas.
  
  Olga satvēra Smitu aiz rīkles un svieda malā. Kinimaka pakratīja savu milzīgo galvu, tagad pie Olgas kājām, un izdarīja pusduci neticamu sitienu pa viņas resnajiem augšstilbiem.
  
  Viņa iesita Kinimaku pa galvu, notriekdama viņu. Viņa atvairīja Dreika nākamo uzbrukumu un atmeta viņu atpakaļ, lai gan asinis brīvi plūda no viņas ausīm, labās acs un neskaitāmiem griezumiem un zilumiem uz pieres. Viņas vēderā pavērās caurums, kur Smits viņu bija nošāvis, un Dreiks domāja, vai tas varētu būt veids, kā viņu apturēt.
  
  Maija piesaistīja Olgas uzmanību. "Paskaties uz mani," viņa teica. "Paskaties uz mani. Es nekad neesmu ticis uzvarēts."
  
  Intereses izpausme šķērsoja asiņaino mīnu. "Bet tu esi tikai viens no maniem sviedru dziedzeriem. Vai tu esi supermeitene? Brīnumainā sieviete? Skārleta Johansena?
  
  "Es esmu Mai Kitano."
  
  Olga metās uz priekšu, pastumjot Smitu un tuvojošos Alisiju malā. Meja notupās. Olga izdarīja izrāvienu. Mai dejoja tālu, tālu un tad norādīja uz Olgas labo plecu.
  
  "Un, kamēr es esmu novērsis jūsu uzmanību, mans draugs Yorgi jūs iznīcinās."
  
  Olga apbrīnojami ātri pagriezās. "Kas..."
  
  Jorgijs piesprādzēja raķešu palaišanas ierīci pie pleciem, pārliecinājās, ka pēdējā granāta ir ievietota pareizi, un pēc tam izšāva tieši uz Olgas ķermeni.
  
  Dreiks nolaidās.
  
  
  TREŠdesmit TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Pēc tam SPEAR komanda pazuda. Pēc bioieroču nodošanas viņi tika aizvesti no nozieguma vietas un nogādāti cauri nedabiski klusas pilsētas sirdij uz vienu no drošākajām FIB mājām laukos. Tā bija rančo, kas noteikti bija maza drošības labad, bet tomēr rančo ar savu māju, staļļiem un koraļļiem. Zirgi tika turēti, lai pārdotu ilūziju, un rančo roku, lai tos apmācītu, taču viņš strādāja arī federācijās.
  
  Komanda bija neticami priecīga, kad ieradās drošajā mājā, un vēl jo vairāk priecājās, ka sadalījās un aizvēra durvis uz dažādām istabām. Cilvēkam viņi tika sisti, mocīti, sisti, sasisti, asiņoti.
  
  Asinis tos visus izmērcēja, zilumi un pinkaini mati arī. Tie, kas nepagura, nožēloja, ka to nav izdarījuši; un tie, kas to darīja, nožēloja, ka nevarēja palīdzēt. Dreiks un Alisija ienāca savā istabā, izģērbās un devās tieši uz dušu. Karstā ūdens straume palīdzēja noskalot ne tikai asinis. Dreiks palīdzēja Alisijai un Alisija palīdzēja Dreikam, kur viņu rokas bija pārāk sasitušas, lai palīdzētu.
  
  Komanda nebija salauzta, taču viņi bija nedaudz salauzti.
  
  "Vienmēr ir kāds," Dreiks noelsās, kad ūdens viņam trāpīja ar pilnu spēku, "kas var tevi nogāzt no kājām."
  
  "Es zinu". Alisija ielēja plaukstā saujas šķidro ziepju. "Vai jūs redzējāt, kā Dals atlēca no viņas?"
  
  Dreiks sāka klepot. "Ak nē, lūdzu. Nesmīdini mani. Lūdzu".
  
  Dreiks nelikās dīvaini, ka viņš tik ātri varēja atrast humoru pēc tā, ko viņš tikko bija redzējis. Šis cilvēks bija karavīrs, kas apmācīts tikt galā ar traumām un sirdssāpēm, nāvi un vardarbību; viņš to bija darījis lielāko savas dzīves daļu, un karavīri to darīja savādāk. Viens no šādiem veidiem bija saglabāt draudzības attiecības ar saviem kolēģiem; citi vienmēr meklēja lietas gaišo pusi.
  
  Kad tas ir iespējams. Bija dažas situācijas, kas pat karavīru nolika uz ceļiem.
  
  Tagad no tās pašas mīklas izlietā Alisija atcerējās Kinimaki cīņu ar milzīgo Olgu. "Sasodīts, tas bija kā "Godzilla baby" pret Godzillu. Asiņainais Mano bija vairāk šokēts nekā ievainots.
  
  "Viņš noteikti var sist ar galvu." Dreiks pasmīnēja.
  
  "Nē!" Alisija iesmējās un viņi kādu laiku glāstījās kopā, vēloties atbrīvoties no sāpēm.
  
  Vēlāk Dreiks izkāpa no dušas, uzvilka vannas palagu un atgriezās guļamistabā. Viņu pārņēma nerealitātes sajūta. Pirms stundas viņi atradās elles vidū, iegrimuši vienā no savas dzīves smagākajām un asiņainākajām cīņām, un tagad viņi mazgājās rančo Teksasā, apsardzes ieskauti.
  
  Ko tālāk?
  
  Nu, pozitīvā puse bija tā, ka viņi izcīnīja trīs no četriem galvenajiem punktiem. Un trīs no četriem jātniekiem. Ordenis bija paslēpis četrus ieročus, tā ka pēc Dreika nedaudz nekonsekventiem, izplūdušajiem un pilnīgi nenoteiktajiem aprēķiniem palicis tikai viens. Viņš pasmējās par sevi.
  
  Sasodīts, ceru, ka sapratu pareizi.
  
  Aiz viņa atskanēja soļi, un viņš pagriezās.
  
  Alisija stāvēja tur, pilnīgi kaila un mirdzēja no dušas ūdens, viņas mati bija pielipuši pie ziluma pleca. Dreiks skatījās un aizmirsa par uzdevumu.
  
  "Sasodīts," viņš teica. "Tātad ir reizes, kad ir labi redzēt jūs divus."
  
  Viņa piegāja klāt un noņēma no viņa dvieli. "Vai jūs domājat, ka mums ir laiks?"
  
  "Neuztraucieties," viņš teica ar smaidu balsī. "Tas neaizņem daudz laika".
  
  
  * * *
  
  
  Vēlāk, atraduši zilumus uz ķermeņa un izvairījušies no tiem, Dreiks un Alisija uzvilka svaigas drēbes un devās lejā uz milzīgo virtuvi. Dreiks nebija pārliecināts, kāpēc viņi izvēlējās virtuvi; tā šķita dabiska tikšanās vieta. Rietošās saules šķībi stari filtrējās pa panorāmas logiem, piešķirot koka grīdai un virtuves furnitūrai zeltainu nokrāsu. Istaba bija silta un smaržoja pēc tikko ceptas maizes. Dreiks apsēdās uz bāra krēsla un atslāba.
  
  "Es varētu pavadīt šeit mēnesi."
  
  "Cits jātnieks," sacīja Alisija. "Vai tad mēs paņemsim pārtraukumu?"
  
  "Vai mēs to varam? Es domāju, ka tas nav tāpat kā vārda "paņem pauzi, mīlestība" beigas.
  
  "Nu, mums joprojām ir jāatbild Krovam," viņa paraustīja plecus, "par Peru. Un Smitam varētu būt nepatikšanas. Mums nevajadzētu doties misijā, ja kādam mūsu ģimenes loceklim ir problēmas."
  
  Dreiks pamāja. "Jā, es piekrītu. Un tad ir SEAL komanda 7.
  
  "Kādu dienu," Alisija nopūtās, apsēžoties uz laktas viņam blakus, "mūsu svētki pienāks."
  
  "Ei, paskaties, ko kaķis atnesa!" Dreiks sauca, kad ieraudzīja Dālu.
  
  Zviedrs piesardzīgi iegāja pa durvīm. "Bullshit, es mēģinu staigāt, bet manā acu priekšā viss ir dubultā."
  
  "Vai jūs domājat, ka staigāt ir grūti?" Dreiks teica. "Vai vēlaties mēģināt izdrāzt."
  
  Dals taustījās līdz bāra krēslam. "Kāds atnes man dzērienu."
  
  Alisija pastūma viņam pretī ūdens pudeli. "Es iešu paņemt vēl."
  
  Dreiks ar bažām paskatījās uz savu draugu. "Vai jums tas būs jāpārdzīvo, draugs?"
  
  "Patiesību sakot, ar katru minūti kļūst labāk."
  
  "Ak, jo es atceros, kā jūs sēdējāt strīda laikā ar Olgu."
  
  "Atkāpies, Dreik. Es nekad nevēlos, lai man par to atgādinātu. "
  
  Dreiks iesmējās. "It kā mēs kādreiz ļausim jums par to aizmirst."
  
  Pārējā komanda parādījās pamazām, un divdesmit minūtes vēlāk viņi visi sēdēja pie bāra, aprijot kafiju un ūdeni, augļus un bekona strēmeles un vairāk brūču, nekā varēja saskaitīt. Kinimaka neskatījās ne uz vienu, un Smits neko nevarēja noturēt labajā rokā. Yorgi bija ārkārtīgi nomākts. Kenzi nevarēja beigt sūdzēties. Šķita, ka tikai Meja, Lorēna un Heidens bija viņi paši.
  
  "Zini," sacīja Heidens. "Esmu tikai priecīgs, ka mēs visi kopā tikām tam cauri. Varēja būt daudz sliktāk. Atropīns savu darbu ir paveicis. Vai ir kādi pēcefekti, puiši?
  
  Jorgijs, Smits un Kenzi pamirkšķināja acis. Kensi runāja viņu visu vārdā. "Es domāju, ka Olga bija izcila pēc efektiem."
  
  Heidens pasmaidīja. "Labi, jo mēs vēl neesam pabeiguši. Tās komandas, kuras neapmeklēja Fortsillu un Dalasu, meklēja pēdējo pavedienu. Par laimi Vašingtonas ideju laboratorija un NSA spēja sekot līdzi galvenajiem spēlētājiem.
  
  S.A.S.? Dreiks ieteica.
  
  "Nu, briti, jā. Viņiem sekos Ķīna un viss, kas paliks no Francijas...
  
  "Team 7 SEALs?" Dāls jautāja.
  
  "Nezināms, nepieteikts un neatļauts," sacīja Heidens. - Pēc Crow teiktā.
  
  "Ir augstākas struktūras nekā aizsardzības ministrs," sacīja Kinimaka.
  
  "Prezidents Koburns mūs nepaliktu ārā nožūt," Dreiks protestēja. - Man jātic, ka viņš neko nezina par roņiem.
  
  "Piekritu," sacīja Heidens. "Un, lai gan es piekrītu Mano, ka ir būtnes, kas ir augstākas par Vārnu, ir daudz mānīgāku. Tiem, kas no zila gaisa uzkrīt uz sāniem un atstāj maz izvēles. Man jātic, ka notiek vairāk, nekā mēs zinām.
  
  "Tas nepalīdz mūsu problēmai." Smits nomurmināja un ar grūtībām pacēla piena glāzi.
  
  "Pa labi". Heidena paņēma sauju augļu un iekārtojās ērti. "Tātad, pievērsīsimies tam, lai izbeigtu šo slikto māti, un dosimies mājās. Mēs joprojām esam lielākā komanda un labākā. Pat tagad britiem ir vienas dienas atspēriens. Ķīnieši arī. Tagad, šķiet, no visiem pārējiem uzmundrināja tikai franči. Viņi nosūtīja citu komandu, trīs cilvēkus, lai sazinātos ar vienīgo atlikušo oriģinālu.
  
  "Tā tas ir īpašo operāciju spēku kaujā," sacīja Dāls. "Mēs esam augšpusē."
  
  "Jā, bet tas diez vai ir būtiski. Un meli. Nav tā, ka mēs esam roku rokā vai kopā tuksnesī."
  
  "Tā ir skarba, neparedzama cīņa," sacīja Dāls. "Tas ir tik reāls, kā tas izpaužas."
  
  Heidens pamāja ar galvu un tad ātri turpināja. "Apkoposim rīkojuma tekstu. Četros Zemes stūros mēs atradām Četrus jātniekus un nolikām viņiem priekšā Pēdējā sprieduma ordeņa plānu. Tie, kas izdzīvos sprieduma krusta karu un tā sekas, likumīgi valdīs augstākajā līmenī. Ja lasāt šo, mēs esam apmaldījušies, tāpēc izlasiet un sekojiet uzmanīgi. Mūsu pēdējie gadi ir pavadīti, montējot pēdējos četrus pasaules revolūciju ieročus: karu, iekarošanu, badu un nāvi. Kopā viņi iznīcinās visas valdības un pavērs jaunu nākotni. Esiet gatavi. Atrodi viņus. Ceļojiet uz četriem Zemes stūriem. Atrodiet Stratēģijas Tēva un tad Khagana atdusas vietas; ļaunākais indiānis, kāds jebkad dzīvojis, un pēc tam Dieva posts. Bet ne viss ir tā, kā šķiet. Mēs apmeklējām Khagan 1960. gadā, piecus gadus pēc pabeigšanas, ievietojot iekarojumu viņa zārkā. Mēs esam atraduši postu, kas sargā patieso pastardienu. Un vienīgais nogalināšanas kods ir tad, kad Riders parādījās. Uz Tēva kauliem nav identifikācijas zīmju. Indiānim apkārt ir ieroči. Pēdējā sprieduma kārtība tagad dzīvo caur jums un mūžīgi valdīs.
  
  Viņa pabeidza un iedzēra malku.
  
  "Viss ir kārtībā? Es domāju, ka tagad tam ir lielāka jēga. Ordenis ir miris, sen pagājis, bet tajā joprojām ir kāds mazs elements no tiem. Varbūt kurmis. Viens. Varbūt kaut kas cits. Bet viņš ir pietiekami labs, lai ielauztos Dalasas laboratorijā un pietiekami labs, lai izņemtu veselu kaudzi SWAT, tāpēc mēs to nevaram novērtēt par zemu.
  
  Viņa apstājās, kamēr Dreiks pamāja ar roku. "Jā?"
  
  "Vai jūs zināt, kur viņam vislabāk atrasties?" - viņš jautāja. "Iekšā Vašingtonas ideju laboratorijā. Vai arī strādājot NSA.
  
  Heidena acis iepletās. "Sasodīts, tas ir patiešām labs punkts. Ļauj man par to padomāt." Viņa ielēja melnu kafiju no stikla krūzes.
  
  "Laiks skrien skrien, mani draugi," Mai teica.
  
  "Jā, es esmu ar tevi". Heidens aizbāza muti. "Tad analizēsim tekstu: pēdējais zemes stūris ir Eiropa. Mums jāatrod Dieva posta kaps, kurš ir nāves jātnieks un sargā patieso briesmīgo spriedumu. Pats sliktākais. Un nogalināšanas kods bija tad, kad Riders parādījās? Es to vēl nesaprotu, atvainojiet.
  
  "Es pieņemu, ka domnīca to ir darījusi kādu laiku?" Jorgy teica.
  
  Tagad ierunājās Lorēna, kura bija atspiedusies pret milzīgo ledusskapi. "Protams, ir. Romieši, ar kuriem viņš cīnījās un nogalināja, savulaik senajam vadonim piešķīra apšaubāmu titulu "Dieva karogs". Viņš, iespējams, bija visveiksmīgākais no barbaru valdniekiem un uzbruka Austrumu un Rietumu Romas impērijām, kad viņš dzīvoja ap 406.-453. gadu. Viņš bija lielākais Romas ienaidnieks un reiz citēja: "Kur es esmu pagājis, zāle nekad vairs neaugs."
  
  "Vēl viens slavens senais masu slepkava," sacīja Dāls.
  
  "Hunnis Attila," sacīja Lorēns, "434. gadā nogalināja savu brāli, lai kļūtu par vienīgo hunu valdnieku. Pēc vēsturnieka Edvarda Gibona domām, Attila, kas ir pazīstama ar savu nikno skatienu, bieži izbolīja acis, "it kā izbaudot šausmas, ko viņš iedvesmoja". Viņš arī apgalvoja, ka rokā ar īsto Marsa zobenu, romiešu kara dievu. Jūs varat iedomājieties, kādas bailes tas varētu iedvesmot Romas kaujas laukā.
  
  "Mēs to izdomājām," sacīja Dreiks. "Attila bija slikts vai labs zēns, atkarībā no tā, kurā pusē tu esi. Un kurš rakstīja vēstures grāmatas. Kā un kur viņš nomira?
  
  "Vairāki pretrunīgi apraksti apraksta, kā viņš nomira. No deguna asiņošanas līdz nazim viņa jaunās sievas rokās. Kad viņi atrada viņa ķermeni, vīri hunu veidā izrāva no galvas matus un ielika dziļas, riebīgas brūces viņu sejās. Runāja, ka Attila, būdams tik šausmīgs ienaidnieks, saņēmis ziņu no dieviem par viņa nāvi kā fantastisku pārsteigumu. Svētība. Viņa ķermenis tika nolikts plaša līdzenuma centrā zīda teltī, lai visi to varētu redzēt un apbrīnot. Labākie cilšu jātnieki brauca apkārt un ap ugunskuriem stāstīja par viņa lielajiem darbiem. Tā bija liela nāve. Turpat teikts, ka pie viņa kapa notika svinības. Lorēna nemitīgi atkārtoja attiecīgos punktus, ko konstebls čukstēja viņai ausī. Nebija jēgas uzstādīt skaļruni.
  
  "Viņa kapenes aizzīmogoja ar zeltu, sudrabu un dzelzi, jo viņam bija trīs. Un viņi uzskatīja, ka šie trīs materiāli atbilst lielākajam no visiem karaļiem. Protams, ir pievienoti ieroči, bagātības un reti dārgakmeņi. Un, šķiet, arī pēc paražas nogalināja visus, kas strādāja pie viņa kapa, lai tā atrašanās vietu paturētu noslēpumā.
  
  Alisija paskatījās apkārt uz galdu. "Viens no jums mirs," viņa teica. "Neprasi, lai es tevi apglabāju. Nav sasodīti iespēju."
  
  "Jūs būsiet gan apbēdināti, gan priecīgi, dzirdot, ka Attilas kaps ir viena no lielākajām zaudētajām apbedījumu vietām vēsturē. Protams, no dažiem citiem - sen pazudušā karaļa Ričarda III līķa, kas pirms dažiem gadiem tika atklāts zem autostāvvietas Lesterā - mēs uzskatām, ka tos joprojām var atrast. Varbūt Kleopatra? Sers Frensiss Dreiks? Mocarts? Jebkurā gadījumā, ciktāl tas attiecas uz Atillu, tiek uzskatīts, ka huniešu inženieri Tisas upi novirzīja pietiekami ilgi, lai izžūtu galvenā upes gultne. Attila tika apglabāts tur savā lieliskajā, nenovērtējamā trīskāršā zārkā. Tad Tisa tika atbrīvota, uz visiem laikiem slēpdama Atillu.
  
  Tajā brīdī viņi dzirdēja tuvojoša helikoptera skaņu. Heidens paskatījās apkārt istabā.
  
  "Es ceru, ka jūs, zēni un meitenes, esat gatavi jaunai cīņai, jo tas vēl nebūt nav galā."
  
  Dreiks pievilka sāpošus muskuļus. Dāls centās noturēt galvu uz pleciem. Kenzi sarāvās, pieskaroties skrāpējumam uz muguras.
  
  - Godīgi sakot, - Dreiks sacīja. "Man šeit joprojām ir garlaicīgi."
  
  Heidens pasmaidīja. Dāls pamāja, cik vien spēja. Maija jau bija kājās. Lorēna devās uz durvju pusi.
  
  "Nāc," viņa teica. "Viņi mūs informēs tālāk."
  
  "Eiropa?" Jorgijs jautāja.
  
  "Jā. Un par pēdējo nāves jātnieku.
  
  Alisija nolēca no bāra krēsla. "Lieliska uzmundrināšana," viņa sarkastiski teica. "Tas izklausās tik aizraujoši no jūsu lūpām, ka pat man sāk tirpt kāju pirksti."
  
  
  TRĪSdesmit CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Vēl viens lidojums, vēl viena cīņa pie apvāršņa. Dreiks iekārtojās ērtā krēslā un klausījās, kā Lorēna izteica DC spriedumu un secinājumus Hun Attila lietā. Komanda sēdēja dažādās pozīcijās, darot visu iespējamo un cenšoties ignorēt sāpes, ko izraisīja nesen nosauktais "Olgas incidents".
  
  "Attilas kaps ir pazudis vēsturē," Lorēna secināja. "Nekad nav atrasts, lai gan ir bijuši vairāki fiktīvi atklājumi. Tātad," viņa apklusa, klausoties, "vai jūs dzirdējāt par gravitācijas anomāliju?"
  
  Dāls atskatījās. "Šim terminam ir vairākas nozīmes."
  
  "Nu, tas ir mūsu mērķis. Pavisam nesen zinātnieki ir atklājuši milzīgu un noslēpumainu anomāliju, kas aprakta zem polārā ledus segas. Tu to zināji? Tas ir milzīgs, 151 jūdzi pāri un gandrīz tūkstoš metru dziļš. NASA satelīti atklāja, ka tā bija gravitācijas anomālija, jo izmaiņas tās tuvumā norādīja uz milzīga objekta klātbūtni, kas atrodas krāterī. Tagad, neņemot vērā savvaļas teorijas, šis objekts ir gravitācijas anomālija. Tas nav pareizi novietots, nepārvietojas kā viss pārējais ap to, un tāpēc to var noteikt ar jaudīgu radaru.
  
  "Jūs runājat par zemes caurlaidības radaru," sacīja Dāls. "Mana vecā specialitāte."
  
  Dreika acis iepletās. "Tu esi pārliecināts? Man likās, ka tas ir vīriešu striptīzs vecmeitu ballītē. Viņi tevi sauca par dejojošo vikingu.
  
  Dāls viņu garlaikoja. "Izbeidz to".
  
  Alisija pieliecās pie manis. "Viņš šķiet kašķīgs," viņa teatrāli čukstēja.
  
  "Atlecot nenojaušai vecai kundzei, tas jums nodarīs."
  
  Pārsteidzošā kārtā Smitam acīs sariesās asaras. "Man jāsaka," viņš elsoja, "es nekad nebiju redzējis, ka kāds tik spēcīgi atlec no kāda bez batuta palīdzības." Viņš paslēpa seju, cenšoties nomierināties.
  
  Kinimaka uzsita viņam pa plecu. "Vai tev viss kārtībā, brāli? Es nekad agrāk nebiju redzējis tevi smejamies, cilvēk. Tas ir dīvaini."
  
  Lorēna iejaucās, paglābjot zviedru no lielākas izjokošanas. "GPR, bet intensīvā mērogā. Es domāju, ka pakalpojumā Google Maps ir dīvains objekts Antarktīdā. To var redzēt no sava klēpjdatora. Bet atrast kaut ko tik mazu kā Attila kaps? Tas ietver tādu iekārtu un programmatūras izmantošanu, kuras NASA vēl pat nav atzinusi.
  
  "Vai viņi izmanto satelītu?" Jorgijs jautāja.
  
  "Ak, jā, tas ir visām foršajām tautām."
  
  "Ieskaitot Ķīnu, Lielbritāniju un Franciju." Dreiks norādīja uz viņu pretinieku sarakstu.
  
  "Noteikti. No kosmosa ķīnieši varēja identificēt savā automašīnā sēdošo vīrieti, pārbaudīt viņa pārlūkotās interneta vietnes un klasificēt sviestmaizes saturu, ko viņš ēd. Jebkurš vīrietis. Gandrīz jebkur. "
  
  - Tikai vīrieši? Kenzi jautāja. "Vai arī sievietes?"
  
  Lorēna iesmējās un čukstēja: "Man ausī ir vīrietis, kurš to pārraida. Izklausās mazliet jauns, it kā viņš vēl nebūtu atklājis sievietes.
  
  Dreiks klausījās, kā helikopters grieza debesis starp Ameriku un Eiropu, zemes trešo un ceturto galu.
  
  "Labi, nu, jebkurā gadījumā..." Lorēna piemiedza aci. "Lai apkopotu maz zināmo Piskaras ģeogrāfiju, vienā tekstā teikts, ka slavenā Attila pils atradās starp Donavu un Tisu, Karpatu kalnos, Ungārijas augšdaļas līdzenumos un kaimiņos esošās Žazberinas līdzenumos. Daudz neskaidrākā fragmentā teikts, ka Attila kaps atradās viņa pils priekšā.
  
  "Bet apglabāts zem upes," Meja paziņoja.
  
  "Jā, Tisa šķērso Ungāriju no ziemeļiem uz dienvidiem, jo tā ir milzīga pašas Donavas pieteka. Upes ceļš palīdzēs mūsu zinātniekiem. Cerēsim, ka viņu pētījumos, izmantojot ģeofizikālās tehnoloģijas, tiks apvienoti satelīti, magnēti, MAG un zemes caurlaidības radars. Magnētiskās aptaujas tiek papildinātas ar GPR profiliem izvēlētām anomālijām. Viņi arī saka, ka var redzēt, vai upe jebkad ir bijusi novirzīta. Viņa paraustīja plecus. "Mēs runājam par tūkstošiem un tūkstošiem attēlu, kas datoram jāapskata un pēc tam jāpieņem lēmums."
  
  "Labi, labi, tāpēc mēs dodamies uz Ungāriju." Alisija izlikās, ka sāp galva. "Tikai saki to."
  
  Komanda iejutās ērti, prātojot, kā klājas viņu agresīvajiem kolēģiem.
  
  
  * * *
  
  
  Ungārija, Donava un Tisa naktīs izskatījās tikpat melni kā pārējā Eiropa, taču Dreiks zināja, ka šobrīd šeit ir daudz nemierīgāka. Tur atrodas visspēcīgākais no četriem jātniekiem - nāve -, un tie, kas viņu atradīs, var noteikt pasaules nākotni.
  
  Komanda nolaidās, atkal pacēlās, atkal nolaidās un pēc tam ielēca milzīgā neatstarojošā furgonā, lai pabeigtu sava ceļojuma pēdējo posmu. Kalkulatori vēl nebija izdomājuši, platības joprojām bija lielas un mērķis mazs, nemaz nerunājot par vecu un potenciāli degradētu. Būtu jauki uzzināt, kā Ordenis darbojas viens pats, taču viņu pēkšņās slepkavības, kas pastrādātas pirms daudziem gadu desmitiem, pielika punktu jebkurai atkāpšanās iespējai.
  
  Viņi uzcēla nometni līdzenumos, nolika sardzes ārpusē un apmetās iekšā. Pūta stiprs vējš, kas saburzīja teltis; sirreālā realitāte visam, ko viņi bija darījuši dažu pēdējo dienu laikā, joprojām mēģināja to izprast.
  
  Vai tiešām tagad esam šeit, kempingā pusceļā uz Ungārijas kalna virsotni? Dreiks apsvēra. Vai arī Olga mūs joprojām sit?
  
  Ziedošais telts audekls runāja patiesību, tāpat kā tai blakus esošais, saviebies. Alīsija, ietinusies guļammaisā, tikai acis rēgojas ārā.
  
  "Vai ir auksti, mīļā?"
  
  "Jā, nāc šeit un sasildiet mani."
  
  "Lūdzu," Dāls teica kaut kur uz dienvidiem no Dreika kājām, "ne šodien."
  
  "Piekrītu," Kenzi teica no austrumiem. "Pastāstiet kucei, ka jums sāp galva vai kas cits. Kas zina, kur viņa bija? Slimību skaits un tā tālāk, un tā tālāk.
  
  "Tātad četri ir izslēgti?"
  
  "Tā tas ir," piebilda Mai, kas stāvēja pie telts ieejas. "Jo īpaši tāpēc, ka mēs esam pieci."
  
  "Traks, es aizmirsu, ka tu bijāt šeit, Sprite. Es joprojām nespēju noticēt, ka viņi mūs visus ieslodzīja vienā sasodītajā teltī.
  
  "Man, piemēram, labāk patīk gulēt līdzenumos," Dāls sacīja, pieceļoties. "Tad varbūt es aizmigšu."
  
  Dreiks vēroja, kā zviedrs dodas ārā, pieņemot, ka viņš izmantos iespēju piezvanīt Džoannai. Viņu attiecības palika gaisā, taču pienāks diena un drīz, kad kāds pieņems pastāvīgu lēmumu.
  
  Uznāca rītausma, un eksperti no Vašingtonas ieteica pusduci vietu. Komanda sadalījās un sāka rakt, izmetot no savām galvām un sirdīm brīnišķīgas ainavas: dzirkstoši zilo Tisas čūsku, kas tagad ir plata, tagad vietām dīvaini šaura, Karpatu zālaugu pakalni, bezgala skaidras debesis. Vēsais vējiņš, kas pūta pāri plašajām telpām, bija apsveicams, mazinot nogurumu un nomierinot zilumus. Dreiks un pārējie pastāvīgi prātoja, kur ir viņu ienaidnieki. britu, ķīniešu un franču. Kur? Pār tuvāko kalnu? Neviens nekad nav redzējis ne mazāko mājienu par novērošanu. It kā pārējās komandas būtu padevušās.
  
  "Ne jūsu vidējās relikviju medības," reiz teica Dreiks. "Es gandrīz nezinu, kur es nonākšu tālāk."
  
  "Piekritu," sacīja Dāls. "Vienā brīdī mēs visi esam pretrunā, bet nākamajā tas ir vienkārši. Un tomēr varēja būt sliktāk."
  
  Pirmā diena paskrēja ātri, tad otrā. Viņi neko neatrada. Sāka līt lietus un pēc tam spīdoša saule. Komanda pārmaiņus atpūtās un pēc tam ļāva dažiem darbiniekiem kādu laiku pārņemt vadību. Vīrieši un sievietes, kas nerunāja angliski, tika norīkoti no kaimiņu ciema. Kādu dienu Alisija atklāja tukšumu zemē, iespējams, vecu tuneli, taču uztraukums ātri izgaisa, kad viņas meklējumi apstājās.
  
  "Nav jēgas," viņa teica. "Mēs varētu būt metra attālumā no viņa un joprojām viņu neatradīsim."
  
  "Kā jūs domājat, ka tas palika nepamanīts visus šos gadus?"
  
  Dāls turpināja kasīt galvu, pārliecināts, ka viņi kaut ko nesaprata. "Tas griežas man uz mēles gala," viņš atkārtoja vairāk nekā vienu reizi.
  
  Dreiks nespēja atturēties. "Tu domā Olgu, vai ne? Tā bija ļoti īsa pieredze, draugs.
  
  Dals norūca, joprojām skatīdamies.
  
  Vēl viena nakts un vēl dažas stundas teltī. Saspringtākais no šiem vakariem bija tad, kad Dreiks runāja par Veba paziņojumu, viņa mantojumu un slepeno informācijas glabātuvi.
  
  "Mums tam jākoncentrējas nākamreiz. Viņa savāktie noslēpumi varētu būt postoši. Satriecoši".
  
  "Priekš kura?" Dāls teica. "Tie, kas bija vērsti pret mums, nebija tik slikti."
  
  "Izņemot vienu, ko mēs vēl nezinām," sacīja Mai.
  
  "Sasodīts, vai ne? ES aizmirsu. Kurš tas ir?"
  
  Japāniete pazemināja balsi un klusi ierunājās. "Viens no jums mirst."
  
  Iestājās ilgs, sāpīgs klusuma brīdis.
  
  Alicia to salauza. "Man jāpiekrīt Dreikam. Tas attiecas ne tikai uz mums. Vebs bija stalkeris un ļoti bagāts āksts. Viņam noteikti bija netīrumi uz visiem.
  
  Viltus trauksme lika viņiem izlēkt no telts, iekrist zemē un dubļos, starp sena apbedījuma gruvešiem un smiltīm. Viņu dziļam īgnumam izrādījās, ka tas nepieder Attila. Vismaz ne tik tālu, cik viņi varēja pateikt.
  
  Vēlāk teltī viņi atgriezās pie savām domām.
  
  "Tik daudz lietu jāsaskaras," sacīja Heidens. "Iespējams, šī Veba atmiņu meklēšana un tas, ko mēs pēc tam atklājam, varētu mūs pasargāt no gaidāmā."
  
  Džošua nāve Peru? Mūsu spīts? Apšaubāms spriedums un neskaidra pavada? Mums ir jāatskaitās kāda priekšā. Viena apvainošana, ar kuru jūs varat atbrīvoties. Bet trīs? Četri? Mūsu konti ir mīnusā, cilvēki, un es nedomāju pārmērīgu tēriņu."
  
  "Tātad komanda SEAL 7?" Dāls jautāja.
  
  "Varbūt," Heidens nomurmināja. "Kas zina? Bet, ja viņi uzbrūk mums ar aizspriedumiem, es zvēru pie Dieva, ka es sitīšu pretī ar salīdzinošu spēku. Un tā tas būs ar jums visiem. Tā ir pavēle."
  
  Pienāca cita diena, un medības turpinājās. Lietus izjauca viņu centienus. Vašingtonas ideju laboratorija ir atgriezusies ar vēl septiņām vietnēm, kopā divdesmit trīs. Vairums no tiem nedeva neko citu kā tukšumus vai vecus pamatus, sen pazudušas ēkas, nobružātus skeletus. Ir pagājusi lielākā daļa vēl vienas dienas, un SPEAR komandas morāle ir kritusies uz leju.
  
  "Vai mēs vispār esam īstajā vietā?" Kenzi jautāja. "Es domāju Ungāriju. Atillas pils priekšā. Pirms cik ilga laika šis cilvēks piedzima? Pirms sešpadsmit simtiem gadu, vai ne? Kas tas? Četrpadsmit gadsimtus pirms Žeronimo. Varbūt Attila ir nepareizais "posts". Domāju, ka katoļu baznīca daudzus ir apzīmējusi.
  
  "Mēs atklājam dažādas anomālijas," sacīja Kinimaka. "To ir tik daudz, un nevienam no tiem nav taisnība."
  
  Dāls nikni paskatījās uz viņu. "Mums ir nepieciešams veids, kā sašaurināt meklēšanu."
  
  Lorēna, vienmēr pieslēgta ideju laboratorijai, paskatījās no citas puses. "Jā, viņi saka. Jā."
  
  Vējš maigi pūta zviedra matus, bet viņa seja palika bezkaislīga. "Man nav nekā".
  
  "Varbūt vēlreiz paskatīties uz Attilu?" Meja ieteica. "Vai viņa biogrāfijā ir kaut kas?"
  
  Lorēna lika Vašingtonas bandai par to parūpēties. Komanda atpūtās, gulēja, meklēja defektus un neatrada, kā arī piedalījās vēl divās viltus trauksmēs.
  
  Visbeidzot, Dreiks sapulcināja komandu. "Es domāju, ka mums tas būs jāsauc par neveiksmi, ļaudis. Ordenis saka, ka viņi to atraduši, iespējams, &# 184; bet ja mēs nevarēsim, tad citas valstis nevarēs. Varbūt ceturto Jātnieku vajadzētu atstāt tur, kur viņš tika apglabāts. Ja viņš vispār vēl tur ir.
  
  "Varbūt kaps tika izlaupīts," Heidena noplātīja rokas, "īsi pēc apbedīšanas. Bet tad, protams, parādītos relikvijas. Audums. Zobens. Dārgakmeņi. Citi ķermeņi."
  
  "Ir grūti tur atstāt tik spēcīgu ieroci," Kenzi teica ar tukšu sejas izteiksmi. "Es zinu, ka mana valdība to nedarītu. Viņi nekad nepārstās meklēt. "
  
  Dreiks piekrītoši pamāja ar galvu. "Tiesa, bet mums noteikti ir gaidāmas citas krīzes. Mēs nevaram palikt šeit mūžīgi. "
  
  "Tas pats tika teikts Peru," sacīja Smits.
  
  Dreiks pamāja Lorēnai. "Vai viņiem ir kaut kas priekš mums?"
  
  "Vēl ne, izņemot vēl astoņas potenciālās vietnes. Norādes ir vienādas. Nekas stabils. "
  
  "Bet vai tas nevarētu būt tieši tas, ko mēs meklējam?" Dāls runāja ļoti klusi.
  
  Heidens nopūtās. "Es domāju, ka man var nākties piezvanīt šai personai un sazināties ar sekretāri. Mēs esam labāki -
  
  - Esi uzmanīgs, - Alisija brīdināja. "Iespējams, tas ir signāls, ko roņi gaida."
  
  Heidens apstājās, viņa acīs bija neziņa.
  
  Dāls beidzot pievērsa viņu uzmanību. "GPR, kas iekļūst zemē," viņš teica. "Meklē anomālijas, gravitācijas, magnētiskas vai citas. Protams, viņš atrod šausmīgi daudz, jo šī ir ļoti veca planēta. Bet mēs varam sašaurināt meklēšanu. Mēs varam. Ak, sūdā, kā mēs varējām būt tik muļķi?
  
  Dreiks dalījās ar Alisijas noraizējušos skatienu. "Vai tev viss kārtībā, draugs? Tu joprojām nejūti tās Olgas sekas, kuru mēģinājusi nolaupīt, vai ne?"
  
  "Man viss ir kārtībā, es esmu ideāls kā vienmēr. Klausieties - atcerieties tos idiotus, kas atrada dievu kapenes?"
  
  Tagad Dreika seja bija nopietna. "Tie bijām mēs, Torsten. Nu, lielākā daļa no mums.
  
  "ES zinu. Mēs atradām Odina, kā arī Tora, Zeva un Loki kaulus. Viņš ieturēja pauzi. "Afrodīte, Marss un citi. Nu, no kā bija izgatavoti viņu ieroči un bruņas? Daži no viņu dārgakmeņiem?
  
  "Nezināma viela, kas vēlāk mums palīdzēja citā misijā," sacīja Dreiks.
  
  "Jā." Dāls nevarēja beigt smieties. "Un kura zobens tika apglabāts kopā ar Atilu?"
  
  Lorēna to satvēra. "Marss!" - viņa iesaucās. "Romiešu kara dievs caur skitiem caurdūra Atilu ar zobenu. To sauca par Svētā kara zobenu. Bet, ja tas tiešām nāktu no paša Marsa rokām..."
  
  "Jūs varat pārkonfigurēt GPR, lai meklētu šo konkrēto elementu," sacīja Dāls. "Un tikai šis neticami retais elements."
  
  "Un bums!" Dreiks viņam pamāja ar galvu. "Tas ir tik vienkārši. Trakais zviedrs ir atgriezies.
  
  Alisija joprojām izskatījās satraukta. "Tu nevarēji par to domāt pirms dažām dienām?"
  
  
  TRĪSdesmit PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Vēl astoņas stundas un viņi bija gatavi. DC komanda atiestatīja zemes radaru pēc kontakta ar Islandes arheoloģisko vienību, kas joprojām pētīja to, kas bija palicis pāri no pirmā dievu kapa. Tas vienmēr atgriežas pie Odina, gaidīdams nodomāja Dreiks. Skaidrs, ka islandieši saglabājuši lielāko daļu atraduma detaļu un visus paraugus. Datu nosūtīšana par retu elementu Vašingtonai bija dažu minūšu jautājums.
  
  Vismaz tā viņi teica, vēlāk iedomājās Dreiks. Viņš būtu šokēts, ja amerikāņiem tas jau nebūtu reģistrēts.
  
  Tika veikta pārbaude un pēc tam tika nosūtīts karsts signāls. Ping uz apgabalu, ko viņi jau bija apieti, un Senais Marsa zobens kļuva par skaidru punktu kartē.
  
  "Tas arī viss," Mai teica. "Hūna Attila kaps".
  
  Izrakumi sākās nopietni. Ciema iedzīvotāji sāka paplašināt jau izrakto bedri. Pirms viņi sasniedza tukšumu, kas bija ideāli paralēli zobenam, viņi atmaksāja ciema iedzīvotājiem un izlikās nomākti, vērojot viņus aizejam.
  
  "Otra puse," sacīja Mai, "ir milzīgs kultūras atradums."
  
  "Mēs tagad par to nevaram uztraukties," sacīja Heidens. "Šis ir nāves ierocis. Tas ir jāneitralizē, pirms mēs kaut ko paziņojam.
  
  Smits, Jorgijs un Kinimaka ielēca, uzbrukdami zemei. Dāls joprojām izskatījās un jutās nedaudz satracināts, lai gan Alisija un Kenzi izmantoja izdevību un nosauca viņu jebko, sākot no "dīkstāves" līdz trakajam slinkumam.
  
  Nepagāja ilgs laiks, lai ielauztos tukšumā.
  
  Dreiks vēroja, kā trijotne palielina atstarpi. Maija un Alisija nopētīja apkārtni, lai pārliecinātos, ka garajā zālē, kas grasījās uzlīst, nav nekādu pārsteigumu. Lorēna gatavojās palikt tuvu caurumam; redzamības līnija starp abām sievietēm un zemāk esošajām.
  
  "Tā kā mēs nezinām, cik tālu mēs ejam uz leju," sacīja Dreiks, "saziņa var būt bezjēdzīga. Bet es domāju, ka mēs spēlēsim tā, kā atradīsim.
  
  "Viss, kas mums vajadzīgs, ir kaste," apstiprināja Heidens. "Mēs netērējam laiku, skatoties uz kaut ko vai kādu citu. Vai tu piekrīti?"
  
  Viņi pamāja. Jorgijs brauca pirmais, būdams veiklākais komandā. Tālāk nāca Kinimaka, joprojām kopjot galvas brūci, un tad Smits. Dreiks ielēca bedrē, viņam sekoja Heidens un Dāls. Zviedram bija jāpaliek pie ieejas. Dreiks ienira zem nelīdzenās zemes un atrada sevi tumšā tunelī. Viena minūte rāpošanas un spaidīšanās starp sienām noveda pie plašāka tukšuma, kur komanda nogriezās pa kreisi. Yorgi iesprauda zobenu savā pārnēsājamajā navigatorā un ik pēc dažām minūtēm kliedza attālumu starp viņiem un viņu.
  
  Dreiks nekustīgi turēja lukturīti, savienojot starus ar priekšā esošajiem. Eja nekad nenovirzījās, bet liecās ap zobena atdusas vietu, līdz tie lēnām attālinājās no tās.
  
  Jorgijs apstājās priekšā. "Mums var nākties izlauzties cauri."
  
  Dreiks nolamājās. "Tas ir ciets akmens. Mums būtu nepieciešams daudz aprīkojuma, lai tur izlauztos cauri. Vai redzi, cik viņa ir resna?
  
  Džordžs izdvesa neapmierinātu skaņu. - Divreiz platāks par šo eju.
  
  - Un zobens? ES jautāju.
  
  - Tikai otrā pusē.
  
  Dreikam radās skaidrs iespaids, ka ar viņiem spēlējas. Vecie dievi atkal izklaidējas. Reizēm šķita, ka viņi viņam seko līdzi visu ceļu, ieraujot tajā vai citā piedzīvojumā, reizēm atgriežoties, lai liktu par sevi manīt.
  
  Kā tagad.
  
  Viņš pieņēma lēmumu. "Ejiet tālāk," viņš teica. "Mums jāredz, kur ved šī eja."
  
  "Nu, priekšā ir viena no anomālijām," Jordži atsūtīja. "Liela nezināma forma".
  
  Alisijas balss čaukstēja pār komunikatoru. "Vai tas kustas?"
  
  Dreiks zināja, kas ir ļauns humora tonis. "Izbeidz to".
  
  "Cik viņam ir kājas?"
  
  "Alicia!"
  
  Visi, kas atradās pazemē, izvilka pistoles. Dreiks mēģināja pagriezt kaklu, lai paskatītos uz priekšu, bet Kinimaka aizsedza viņam skatu. Vienīgais, ko viņam izdevās izdarīt, bija sist ar galvu pret tuneli.
  
  Gaisā izsijāti putekļi. Dreiks bija svīdis, viņa svaigie zilumi pulsēja. Komanda rāpoja tālāk, cik ātri vien spēja. Yorgi veda viņus lēnā pagriezienā. Tikai tad jaunais krievs apstājās.
  
  "Ak! Man ir kaut kas."
  
  "Kas?" ES jautāju. Atskanēja vairākas balsis.
  
  "Pagaidi. Jūs varat nākt šeit kopā ar mani."
  
  Drīz Dreiks apgrieza pagriezienu un ieraudzīja, ka ejas mala paplašinājās astoņas pēdas augsta un četrus vīrus platā akmens arkā. Tas bija dzeltenbrūnā krāsā, gluds un pacēlās virs šaurākas atveres, kas bija iecirsta pašā klintī - nelielai, durvīm līdzīgai ieejai.
  
  Dreiks ielūkojās cauruma melnumā. "Tātad, varbūt viņi nedaudz izraka akmeni, nodrošinot, ka Attila paliek šeit uz visiem laikiem?"
  
  "Bet virs mums nav upes," sacīja Yorgi. "Tas bija manā prātā."
  
  "Gadu gaitā upju kursi mainās," sacīja Heidens. "Pagaidām nevaram pateikt, vai Tisza kādreiz plūdusi pa šo ceļu. Lai kā arī būtu, tas atrodas tikai dažus metrus uz dienvidiem."
  
  Dreiks devās uz tumsu. "Es esmu spēlē. Redzēsim?
  
  Jorgijs uzlēca, saglabājot savu pozīciju priekšā. Sākumā jaunās durvis bija tikai pilnīga melnuma aprises, bet, kad viņi tuvojās un paspīdināja savus lukturīšus, viņi ieraudzīja mājienus uz lielāku telpu otrā pusē. Istaba nav lielāka par pieklājīgu ēdamistabu, pilna ar putekļiem un absolūtu klusumu, ar pjedestālu līdz ceļiem centrā.
  
  Uz pjedestāla stāvēja akmens zārks.
  
  "Neticami," Jordži elpoja.
  
  "Vai jūs domājat, ka Attila ir tur?" Kenzi jautāja.
  
  "Es domāju, ka zobens ir." Yorgi pārbaudīja savu GPR. "Tā saka šī lieta."
  
  "Mēs paliekam misijā." Heidens pat nepaskatījās uz zārku. Viņa bija aizņemta ar seksa studijām. "Un tas ir tieši tur? Tas ir viss".
  
  Dreiks paskatījās, kur viņa norādīja. Komanda izgāja cauri ieejas arkai un pilnībā nokļuva ēkas iekšienē. Pazīstamā koka kaste ar ordeņa zīmogu uz vāka stāvēja uz paša postamenta, zārka pakājē. Heidens piegāja viņam pretī.
  
  "Gatavojies," viņa teica Laurenai, izmantojot saiti. "Mēs esam ceļā. Pastāstiet Vašingtonai, ka esam atraduši pēdējo kasti.
  
  "Vai jūs to atvērāt?"
  
  "Negatīvs. Es nedomāju, ka tā šeit ir laba ideja. Mēs gaidīsim, līdz būsim augšpusē."
  
  Dreiks skatījās uz zārku. Jogs piegāja tuvāk. Kenzi uzkāpa uz pjedestāla un palūkojās lejā no augšas.
  
  "Vai kāds man palīdzēs?"
  
  "Ne tagad," sacīja Heidens. "Mums jāiet".
  
  "Kāpēc?" Kensi palika lielāks. "Šeit nav tā, ka ir citas komandas. Ir jauki pavadīt laiku vienatnē, vai ne? Jauka pārmaiņa, kad neviens nemēģina mani atturēt.
  
  Dreiks ieslēdza saiti. "Tālu? Tu esi nelietis."
  
  "Kas?"
  
  Kenzi nopūtās. - Tas ir tikai akmens vāks.
  
  Dreiks viņu redzēja kā relikviju kontrabandistu, aizraušanos ar dārgumiem. Protams, tas nekad nesamazināsies. Tā bija daļa no viņas. Viņš pamāja Heidenam.
  
  "Mēs jūs panāksim. ES apsolu".
  
  Viņš aizskrēja uz pjedestāla otru pusi, satvēra akmeni un pavilka.
  
  Haidens steidzās ārā no kapa, Jorgijs un Kinimaka viņam sekoja. Smits apstājās pie durvīm. Dreiks vēroja, kā tiek atklāti dārgumi no Attila Huna kapa.
  
  Lukturī viņa acis bija aklas; dzirkstoši zaļumi un sarkani, safīra zili un spilgti dzelteni; varavīksnes nokrāsas, zaigojošas un brīvas pirmo reizi gandrīz tūkstoš gadu laikā. Bagātība ir izkustējusies, šī kustība satrauc zobenu. Pazibēja citi asmeņi. Kaklarotas, potītes un rokassprādzes gulēja kaudzēm.
  
  Zem tā visa, joprojām ietīts dažās drēbju lūžņos, gulēja Atilas ķermenis. Dreiks tam tā ticēja. Šo vietu nekad neatklāja kapu laupītāji; tātad bagātība. Nacistiem tas bija vajadzīgs tikai viņu lielākajiem plāniem, un, pievēršot uzmanību monumentālam atradumam, viņi tikai pievērstu uzmanību. Elpu aizturējis, viņš pielēca pie komunikatora.
  
  "Lauren," viņš čukstēja. "Jums vajadzētu nolīgt kādu, kas to visu apsargā. Jums vienkārši tas jādara. Tas ir... neticami. Vienīgais..." Viņš apklusa, meklēdams.
  
  "Kas tas ir?" ES jautāju.
  
  "Šeit nav zobenu. Marsa zobens ir pazudis.
  
  Lorēna izdvesa. "Ak, nē, tas nav labi."
  
  Dreika seja kļuva saspringta. "Pēc visa, ko esam piedzīvojuši," viņš teica. "Es to sasodīti labi zinu."
  
  Kenzi iesmējās. Dreiks atskatījās. - Marsa zobens ir klāt.
  
  "Sasodīts, tu esi labs. Relikviju kontrabandists un zaglis. Jūs to nozagāt tieši no mana deguna. Viņš skatījās. "Tas ir brīnišķīgs".
  
  - Jūs neko nevarat paņemt. Viņš redzēja, kā viņa izņem dārgakmeņu priekšmetu. "Bet es ticu, ka jūs meklēsit visvērtīgāko preci."
  
  "Vairāk nekā Attila?"
  
  "Jā, protams. Jūs varat to ņemt. Bet lai ko tu darītu, paturi zobenu pie sevis.
  
  Kenzija iesmējās un atvilka roku, atstājot dārgakmeņu dārgumu, bet paturot zobenu. "Tagad es to visu esmu redzējusi," viņa teica ar tādu kā godbijību. "Mēs varam iet."
  
  Dreiks priecājās, ka viņa izrādīja iekšēju vēlmi un ka viņš palīdzēja viņai to piepildīt. "Tad viss ir kārtībā. Paskatīsimies, kas ir Nāves jātnieks.
  
  
  TRĪSdesmit SESTĀ NODAĻA
  
  
  Nometušies ceļos tiešos saules staros, SPEAR komanda pārbaudīja pēdējo Pastardienas rīkojuma kastīti.
  
  Kinimaka gaidīja apstiprinājumu, kad Alisija un Maija tuvojās robežām, tagad pie apvāršņa bija redzami draudzīgi helikopteri. Heidens norādīja uz Kinimaku.
  
  "Turpiniet strādāt, Mano. Mums ir jāredz, kas ir iekšā, pirms uzņēmums ierodas; draugs vai ienaidnieks."
  
  Havajietis pamāja ar galvu un noklikšķināja uz slēdzenes. Dreiks noliecās uz priekšu, kad vāks pacēlās, trāpīdams Dālam ar galvu.
  
  "Smuki!" viņš kliedza mirkšķinot.
  
  "Vai tas bija tavs skūpsts mēģinājums, Jorkij?"
  
  "Es tevi noskūpstīšu, ja tu atkal iedursi man sejā ar to pinkaino mopu, ko tu sauc par galvu. Asiņainais Jorkšīras skūpsts."
  
  Protams, neviens viņu nedzirdēja. Viņi visi bija vērsti uz jauno atklāsmi.
  
  Heidens paskatījās iekšā, noliecies pār Kenzi. "Šeit," viņa nejauši teica. "Es nekad nebiju iedomājies, ka tas būs šādi."
  
  "Un mani arī". Maija stāvēja.
  
  "Patiess pēdējais spriedums," sacīja Lorēna, vēlreiz deklamējot tekstu. "Sliktākais no visiem."
  
  "Nu, es nezinu kā jums, puiši," Alisija nomurmināja. "Bet viss, ko es redzu iekšā, ir sasodīts papīra gabals. Izskatās pēc mana iepirkumu saraksta."
  
  Meja atskatījās. "Kaut kā nevaru iedomāties tevi lielveikalā."
  
  Alisija saviebās. "Tikai vienu reizi. Visi šie ratiņi, eju barjeras un izvēles ir mani pilnībā izsitušas no ceļa. Viņa ar ilgām pētīja tuvojošos uzbrukuma helikopterus. "Tas ir daudz labāk".
  
  Kinimaka sniedzās kastē, izvilka papīru un turēja to, kur visi varēja redzēt. "Tas ir tikai skaitļu kopums."
  
  "Nejauši," sacīja Smits.
  
  Dreiks jutās dusmīgs. "Tātad Pastardienas ordenis mūs sūtīja pa pusi pasaules, lai kapā atrastu papīra lapu, kas bija slēpta simtiem gadu? Vieta, kuru mēs, iespējams, nekad nebūtu atraduši, ja mums nebūtu pieredzes ar dievu kapiem? Es to nesaprotu."
  
  "Nacisti bija relikviju un dārgumu meklētāji," sacīja Kenzi. "Vai jūs zināt par to neticamo masu, ko viņi nesen atklāja zem polārā ledus? Daži saka, ka tā ir nacistu bāze. Viņi izlaupīja visu, sākot no rotaslietām līdz ruļļiem un gleznām. Viņi mēģināja radīt zombijus, meklēja mūžīgo dzīvi un bīstamos meklējumos zaudēja tūkstošiem cilvēku. Ja viņi izvēlējās to atstāt Atilas Huņas kapā, nevis nozagt bagātību, tam ir briesmīgs iemesls.
  
  Lorēna norādīja uz savām ausīm. "DC vēlas zināt, kas tas ir."
  
  Heidens to paņēma no Kinimaki. "Tātad, puiši, šis ir vecs piezīmju grāmatiņas gabals, diezgan biezs un saplēsts no abām pusēm. Tas ir nodzeltējis un šķiet diezgan trausls. Tātad vidū ir rakstīšanas rinda, kas sastāv tikai no cipariem. Viņa tos nolasīja: "483794311656..." Viņa ievilka elpu. "Tas vēl nav viss..."
  
  "Slapjš Geek Dream". Alisija nopūtās. "Bet kas pie velna mums ir jādara?"
  
  "Ejiet prom no šejienes," Dreiks sacīja, pieceļoties kājās, kad helikopteri pieskārās. - Pirms huņņi mūs atrod.
  
  Pilots uzskrēja skrienot. "Puiši, vai esat gatavi? Mums tas būs jāseko līdzi."
  
  Komanda pavadīja viņu atpakaļ uz helikopteriem. Haidena pabeidza prezentāciju un izdalīja papīru, kad viņi apsēdās savās vietās. "Kādas idejas?"
  
  "Jūs pat nevarat spēlēt ar viņiem loteriju," sacīja Alisija. "Bezjēdzīgi".
  
  "Un kāds viņiem sakars ar nāvi?" Dreiks teica. "Un četri jātnieki? Tā kā skaitļi šķiet svarīgi, vai tas varētu būt saistīts ar dzimšanas datumiem? Nāves datumi?
  
  "Mēs esam klāt," viņa ausī atskanēja balss, un viņš atkal atcerējās, ka viņi ir savienoti ar visu pasauli, ja vien viņi neizslēdza līdzstrāvu misijas dēļ, un tādā gadījumā viņi tikai savienojās ar Laurenu.
  
  "Ne tikai viņam," sacīja cita balss. "Mums tas ir."
  
  Dreiks klausījās, kā helikopteri lēnām pacēlās gaisā.
  
  "Šie skaitļi, sadalīti, ir koordinātas. Viegli. Nacisti atstāja jums lielisku mērķi, ļaudis.
  
  Dreiks sāka pārbaudīt un sagatavot savus ieročus. "Mērķis?" ES jautāju.
  
  "Jā, pirmais skaitļu komplekts norāda uz Ukrainu. Secība ir viens garš nepārtraukts skaitlis, tāpēc mums vajadzēja kādu laiku, lai to atšifrētu.
  
  Alisija paskatījās pulkstenī. "Es nezvanu piecas minūtes dienā."
  
  - Tev nav simts sešdesmit IQ.
  
  "Kā pie velna tu to zini, gudrais puisis? Es to nekad neesmu pārbaudījis. "
  
  Klusuma brīdis, un tad: "Katrā ziņā. Mēs ievadījām visu secību un savienojām to ar satelītu. Tas, ko mēs šobrīd skatāmies, ir liela industriālā zona, iespējams, kopumā astoņas kvadrātjūdzes. Pārsvarā tā ir pilna ar noliktavām, saskaitījām pāri trīsdesmit, un šķiet, ka tās ir tukšas. Kaut kas no pamestā kara laikmeta. Tā varēja būt veca padomju karaspēka noliktava, kas tagad ir pamesta.
  
  - Un koordinātes? Heidens jautāja. "Vai viņi norāda uz kaut ko īpašu?"
  
  "Es joprojām pārbaudu." Uz līnijas valdīja klusums.
  
  Heidenam nebija jāinformē piloti; viņi jau bija ceļā uz Ukrainu. Dreiks juta, ka mazliet atslābst; vismaz sāncenšu komandas nevarēja viņus šajā ziņā pārspēt. Viņš paskatījās uz Heidenu un runāja ar lūpām.
  
  Vai mēs varam to atspējot?
  
  Viņa savilkās grimasē. Tas izskatītos aizdomīgi.
  
  Kurmis? Viņš to lēnām atdarināja, noliecies uz priekšu.
  
  Arī Heidens tā domāja. Nav neviena, kuram mēs varētu uzticēties.
  
  Alisija iesmējās. - Sasodīts, Dreik, ja vēlies viņu noskūpstīt, dari to.
  
  Jorkšīras vīrs atliecās, kad helikopters griezās pa debesīm. Bija gandrīz neiespējami strādāt ar pilnu jaudu, kad nebiji pārliecināts, vai pat tavi priekšnieki tevi segs. Uz viņa sirds krita smagums. Ja kāds kaut ko plānoja pret viņiem, viņi to uzzinās.
  
  Komunikators iepīkstējās.
  
  "Wow".
  
  Heidens pacēla galvu. "Kas?" ES jautāju.
  
  Supergīķa balss no Vašingtonas izklausījās pārbiedēta. "Vai tu esi pārliecināts, Džef? Es domāju, ka es nevaru viņiem to pateikt un tad uzzināt, ka tas viss ir tikai minējums."
  
  Klusums. Tad viņu mīļākais dziļi ievilka elpu. "Oho, man jāsaka. Tas ir slikti. Tas tiešām ir slikti. Šķiet, ka koordinātas ved tieši uz Death Rider.
  
  Dāls apstājās, ielādējot žurnālu pistolē. "Tam ir jēga," viņš teica. "Bet kas tas ir?"
  
  "Kodolgalviņa".
  
  Haidena sakoda zobus. "Vai varat to precīzi noteikt? Vai šī ir tiešraide? Vai tur..."
  
  "Pagaidi," dīks elpoja, atvilcis elpu. "Lūdzu, vienkārši pagaidiet. Tas vēl nav viss. Es nedomāju "kodolgalviņu".
  
  Heidens sarauca pieri. - Ko tad tu ar to domāji?
  
  "Trīs noliktavās ir sešas kodolgalviņas. Mēs nevaram redzēt cauri sienām, jo ēkas ir izklātas ar svinu, bet mēs varam redzēt caur jumtiem ar saviem satelītiem. Attēlos redzams, ka kodolieroči ir no astoņdesmito gadu ēras, iespējams, īstajam pircējam ir bagātības vērti un stingri apsargāti. Apsardze pārsvarā ir iekšā, reizēm apbrauc tukšo bāzi."
  
  "Tātad, Pastardienas pavēle paslēpa sešus kodolieročus trīs noliktavās vēlākai izmantošanai?" Maija jautāja. "Tas tiešām izskatās pēc nacistu darbības."
  
  "Arī ieroči ir darba kārtībā," sacīja geiks.
  
  - Kā tu to zināji?
  
  "Datorsistēma darbojas. Viņi var būt bruņoti, vadīti, atbrīvoti.
  
  "Vai jums ir precīza atrašanās vieta?" Kenzi jautāja.
  
  "Jā mēs daram. Visi seši noliktavās ir piesprādzēti pie bortu kravas automašīnu korpusiem. Savādi, bet pēdējā laikā aktivitāte iekšā ir dubultojusies. Protams, tos varētu arī pārvietot.
  
  Dreiks paskatījās uz Heidenu, kurš atkal skatījās uz viņu.
  
  "Kurmis," Kenzi skaļi teica.
  
  "Un pretinieku komandas?" Dāls jautāja.
  
  "Saskaņā ar NSA datiem, baumu skaits ir pieaudzis. Tas neizskatās labi."
  
  "Es gribētu zināt, ko viņi cer atrast," sacīja Meja. - Ja neskaita sešas vecas kodolgalviņas.
  
  "Marsa zobens".
  
  Dreiks ātri pagrieza kaklu. "Kas?" ES jautāju.
  
  "Ikviens ieguva koordinātas, pieņemot, ka šis kurmis šeit darbojas. Katrs izvirzīja sev uzdevumu izveidot satelītu. Mūsu attēlveidošanas programmatūra ir aprīkota ar visdažādākajiem sensoriem, un, sākot ar stāstu par Odinu un turpmākajām neveiksmēm, mēs varam atklāt retu elementu, kas saistīts ar kapenēm un dieviem. Mūsu instrumenti parāda aptuveno preces izmēru un formu, un tas atbilst trūkstošajam zobenam. Viņi visi zina, ka esam atraduši zobenu un dodamies uz kodolieročiem. Mums tas jādara."
  
  - Atstājiet zobenu uz smalcinātāja. Smits paraustīja plecus.
  
  Dreiks, Dāls un Heidens apmainījās skatieniem. "Nav iespēju ellē. Zobens paliek pie mums."
  
  Dreiks nolaida galvu. "Vienīgā asiņainā lieta, kas ir vērtīgāka par Čingishanu, Atilu, Džeronimo un Hanibālu kopā," viņš teica. "Un mēs esam spiesti pāriet uz kodolieročiem."
  
  "Apdomāts," Mai teica. "Un viņiem tas ir vajadzīgs daudzu iemeslu dēļ. Bagātība."
  
  "Atlīdzība," sacīja Smits.
  
  "Alkatība," Kenzi teica.
  
  "Bez problēmām," Heidens teica ar pārliecību. "Visu šo iemeslu dēļ kopā. Kur ir seši kodollādiņi?
  
  "Divi iekšā 17. noliktavā," sacīja geiks. "Citas kodoliekārtas atrodas astoņpadsmitajā un deviņpadsmitajā, un es jums šobrīd nosaukšu precīzu to atrašanās vietu. Tā ir liela bāze, un mēs uzskaitām siltuma emisijas no vismaz diviem desmitiem ķermeņu, tāpēc esiet uzmanīgi."
  
  Dreiks atliecās un paskatījās uz jumtu. - Atkal?
  
  Heidens zināja, ko domā. "Vai jūs ticat, ka pēc tam viss mainīsies?"
  
  Viņš skumji pasmaidīja. "ES ticu".
  
  "Tad sitīsim, cik vien spēsim," sacīja Dāls. "Kā komanda, kā kolēģi. Darīsim to pēdējo reizi."
  
  
  TRĪSdesmit SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  SPEAR komandai bija grūti. Vecā, pamesta bāze bija tikai lielu, iegarenu noliktavu juceklis, starp kurām slējās līdzenu zemes ceļu tīkls. Ceļi bija ļoti plati, lai pabrauktu garām lielas kravas automašīnas. Dreiks ierosināja, ka tā kādreiz bijusi kaut kāda noliktava, vieta, kur varētu uzglabāt milzīgu daudzumu militārās tehnikas. Helikopteri nolaidās nomalē, aiz sarūsējuša, nobružāta žoga, un gandrīz acumirklī izslēdza to dzinējus.
  
  "Komanda ir gatava," Heidens teica savā saziņā.
  
  "Ej," PC DC viņai teica. "Pārliecinieties, ka kaujas galviņas ir atspējotas un otrs priekšmets ir drošībā."
  
  Dals norūca līdz zemei. "Parunāsim par to, kā aizslēgt staļļa durvis pēc tam, kad zirgs ir aizskrējis."
  
  Komanda jau bija savās domās fiksējusi visu trīs noliktavu atrašanās vietas un guvusi labu priekšstatu par līkumoto ceļu tīklu. Patiesībā viss krustojās ar visu pārējo. Nebija ne strupceļu, ne apļveida krustojumu, ne evakuācijas ceļu, izņemot vienu. Visas noliktavas pa perimetru ieskauj blīvs mežs, bet iekšējās - trīs vitālās - nejaušā secībā atradās pārējo vidū.
  
  Viņi skrēja kopā.
  
  "Mums būs jāsadalās, neitralizē kodolieroči, pēc tam jāatrod veids, kā tos aizvest no šejienes uz jaukāku vietu," sacīja Heidens. - Rumānija nav tālu.
  
  Tagad Lorēna bija kopā ar viņiem, pilnībā saistīta ar Vašingtonu, un, pierādot, ka viņa spēj domāt zem spiediena, viņiem viņa varētu būt vajadzīga, kad runa ir par rīcību ar kodolieročiem. Nevajadzētu par zemu novērtēt stabilu galvu, kas spēj pārraidīt informāciju pa kanāliem. Viņi virzījās zemu, ātri un devās uz noliktavām.
  
  Pirms viņiem pavērās zemes ceļš, pamests. Turklāt visu teritoriju klāja zeme un slāneklis, un tajā bija tikai daži reti brūnas zāles kušķi. Dreiks apskatīja notikuma vietu un deva pavēli doties uz priekšu. Viņi izskrēja laukā ar ieročiem gatavībā. Viņa sajūtas skāra netīrumu un eļļas smaka, un sejā iedūrās auksta vēsma. Viņu aprīkojums klabēja, zābaki smagi atsitās pret zemi.
  
  Viņi nonāca pie pirmās noliktavas sienas un apstājās ar muguru pret to. Dreiks paskatījās uz līniju.
  
  "Gatavs?" ES jautāju.
  
  "Ej."
  
  Viņš skenēja viņu maršruta nākamo posmu, zinot, ka viņiem nav jāuztraucas par drošības kamerām, jo ierīces neuztvēra nekādus signālus no bāzes, izņemot mobilos tālruņus. Paši kodollādiņi izstaroja zemas frekvences dūkoņu. Turklāt šī vieta bija neauglīga.
  
  Vēl viens skrējiens un viņi uzgāja citu noliktavu. Katram pāri bija uzrakstīts savs numurs ar melnu svītru. Katrs izskatījās nobružāts, bezgaumīgs, ar rūsas upītēm, kas tecēja no jumta uz grīdu. Notekas brīvi šūpojās, robaini posmi norādīja uz zemi, pilēja netīrs ūdens.
  
  Tagad Dreiks redzēja priekšā noliktavas kreiso stūri 17. "Mēs šķērsojam šo ceļu," viņš teica. "Mēs ejam gar šīs noliktavas flangu, līdz sasniedzam galu. Tādējādi mēs esam tikai divdesmit pēdu attālumā no septiņpadsmit.
  
  Viņš devās tālāk, tad apstājās. Apsardzes automašīna pabrauca pa ceļu priekšā, virzoties pa taku, kas šķērsoja viņus. Tomēr nekas nenotika. Dreiks atviegloti uzelpoja.
  
  "Šeit nav draugu," Dāls viņiem atgādināja. "Neuzticieties nevienam ārpus komandas." Viņam nevajadzēja pievienot "Pat amerikāņiem".
  
  Tagad Dreiks izkustējās no savas vietas, piespiedās pie noliktavas sienas un virzījās uz priekšu. 17. noliktavai bija divi mazi logi, kas vērsti uz priekšu. Dreiks klusi nolamājās, bet saprata, ka cita ceļa nevar.
  
  "Pārvietojies," viņš steidzami teica. "Pārvietojiet to tagad."
  
  
  TRĪSdesmit ASTOŅA NODAĻA
  
  
  Viņi pieskrēja pie noliktavas durvīm, sadaloties trīs grupās. Pa septiņpadsmit punktiem guva Dreiks, Alisija un Meja; Dāls, Kenzi un Heidens katrs guva astoņpadsmit punktus, atstājot Smitam, Lorēnai, Kinimakai un Jordži katram deviņpadsmit. Viņi kā viens ietriecās galvenajās durvīs.
  
  Dreiks iespēra pa durvīm, noraujot tās no eņģēm. Vīrietis tikko izgāja no biroja iekšā. Dreiks paņēma viņu zem rokas, spēcīgi parāva un iesvieda pret biroja pretējo sienu. Šaurā eja, kurā viņi atradās, atvērās tieši uz noliktavu, tāpēc Alisija un Meja apgāja tai apkārt.
  
  Dreiks vīrieti piebeidza, atstāja viņu komā un pirms pievienošanās sievietēm apskatīja mazos birojus. Viņa acīs pavērās elpu aizraujošs skats. Noliktava bija milzīga, gara un augsta. Tās centrā, pretī rullīšu durvju rindai, stāvēja gara, zema borta kravas automašīna, kabīne ar lielu dzinēju priekšā. Divas kodolgalviņas gulēja kravas automašīnas aizmugurē skaidrās kā dienā, to degunus pavērsuši uz priekšu, un melnās siksnas tos nostiprina regulāri. Siksnas nodrošinātu elastību bez lielas kustības - laba ideja transportēšanai, ieteica Dreiks, jo neviens negribēja, lai nāvējoša raķete atsitos pret nekustīgu objektu. Milzīgs sānu aizkaru saišķis gulēja uz milzīgas kravas automašīnas sāniem, kas, pēc viņa domām, bija piestiprināts pirms izbraukšanas.
  
  "Nekādas drošības," sacīja Mai.
  
  Alisija norādīja uz citu biroju pa labi no kravas automašīnas. "Mans ieteikums".
  
  "Jūs domājat, ka viņiem vajadzētu vairāk uztraukties," sacīja Mai.
  
  Dreiks nevarēja nepārbaudīt drošības kameras, jo viņam bija grūti pilnībā paļauties uz fanu grupu, kas sēdēja birojā ar gaisa kondicionētāju. "Mūsu vecais draugs, iespējams, ir darbā," viņš teica. "Viņi to ilgi turēja noslēpumā."
  
  Pa sakaru kanāliem viņi dzirdēja kaujas skaņas, citas komandas bija aizņemtas.
  
  Alisija metās pie kravas automašīnas. "Uz manis!"
  
  
  * * *
  
  
  Dāls satvēra tuvāko vīrieti un svieda viņu pret spārēm, iegūstot pienācīgu ētera laiku, pirms ieraudzīja viņu neveikli nokrītam zemē. Kauli ir salauzti. Asinis tecēja. Kenzi slīdēja garām, izšaujot savu automātu, trāpot bēgošajiem vīriešiem, kuri pēc tam spēcīgi trieca ar seju zemē. Heidens pārgāja uz pusēm, dodot priekšroku savam Glokam. Viņu atrastā milzīgā kravas automašīna bija novietota noliktavas centrā, blakus trim birojiem un vairākām kastu rindām. Viņiem nebija ne jausmas, kas atrodas iekšā, bet domāja, ka būtu prātīgi to noskaidrot.
  
  Heidena gāja uz kravas automašīnas pusi, viņas acis skenējot virs galvas uzstādītos kodolieročus. Sasodīts, viņi bija milzīgi tādā attālumā. Monstri, kuriem nav cita mērķa kā izpostīt. Toreiz viņi noteikti bija Nāve un nepārprotami daļa no ceturtā jātnieka. Attila bija otrā vecākā no četrām figūrām, dzimusi septiņsimt gadus pēc Hanibāla un, nejauši, septiņsimt gadus pirms Čingishana. Džeronimo dzimis 1829. gadā. Visiem braucējiem ir taisnība savā veidā. Visi karaļi, slepkavas, ģenerāļi, nepārspējami stratēģi. Katrs izaicināja savu it kā labāko.
  
  Vai tas bija iemesls, kāpēc ordenis viņus izvēlējās?
  
  Viņa zināja, ka kurmis no Vašingtonas viņus prasmīgi ņirgājas.
  
  Tagad nav laika kaut ko mainīt. Viņa gāja aiz platformas, virzoties uz kastēm. Daži vāki bija šķībi, citi bija atspiedušies pret koka sienām. No augšas noplūda salmi un citi iepakojuma materiāli. Heidens nošāva vienu vīrieti, pēc tam apmainīja lodes ar otru un bija spiests nirt zemē un aizsegties.
  
  Viņa nokļuva kravas automašīnas aizmugurē, kurai pāri karājās kodollādiņa aste.
  
  "Kas, pie velna, notiks, ja lode trāpīs kādai no šīm lietām?"
  
  "Neuztraucieties, tam vajadzētu būt labam šāvienam, lai tieši trāpītu lielgabala lodi vai sprāgstvielām," viņai teica balss pa saziņu. "Bet es domāju, ka vienmēr pastāv nejaušības iespēja."
  
  Haidena sakoda zobus. "Ak, paldies draugs."
  
  "Nekādu problēmu. Neuztraucieties, maz ticams, ka tas notiks."
  
  Heidena ignorēja maigo, bez emocijām izteikto komentāru, izskrēja laukā un izšāva uz pretinieku ar visu savu žurnālu. Vīrietis nokrita, asiņojis. Heidena, steidzoties pie atvilktnēm, ievietoja vēl vienu žurnālu.
  
  Viņu apņēma milzīga noliktava, kas atskanēja no šāvieniem, pietiekami liela, lai traucētu, spāres tik augstu, ka tajās viegli varēja paslēpties nedraudzīgs ienaidnieks. Viņa palūkojās ārā aiz kastēm.
  
  "Es domāju, ka mums iet labi," viņa teica. "Šķiet, ka viņi šeit veic vairāk nekā vienu operāciju."
  
  Kenzi pieskrēja, vicinādams Marsa zobenu. "Kas tas ir?" ES jautāju.
  
  Dāls notupās blakus platformas milzīgajam ritenim. "Uzmani savu muguru. Mums šeit ir vairāk nekā viens ienaidnieks.
  
  Heidens izsijāja salmus. "Nozagtas preces," viņa teica. "Tam ir jābūt pieturas punktam. Šeit ir daudz dažādu."
  
  Kenzi izņēma zelta figūriņu. "Viņiem ir komandas, kas veic reidus mājās. Laupīšana. Tas ir milzīgs bizness. Viss tiek eksportēts, pārdots vai kausēts. Apziņas līmenis aiz šiem noziegumiem ir zem nulles.
  
  Dāls čukstēja: "Tev pa kreisi."
  
  Heidens nolaidās aiz kastes, pamanīja savu upuri un atklāja uguni.
  
  
  * * *
  
  
  Lorēna Foksa sekoja Mano Kinimakai lauvas bedrē. Viņa redzēja, kā Smits tika galā ar ienaidnieku un atstāja viņu mirt. Viņa redzēja, ka Jordži pacēla biroja durvju slēdzeni, iegāja iekšā un mazāk nekā minūtes laikā paziņoja, ka tā ir novecojusi. Katru dienu viņa izmisīgi centās sekot līdzi. Katru dienu viņa uztraucās, ka varētu zaudēt vietu komandā. Tas bija daļa no tā, kāpēc viņa bildināja Nikolasu Belu, kāpēc viņa uzturēja kontaktus un meklēja citus veidus, kā palīdzēt.
  
  Viņa mīlēja komandu un gribēja būt daļa no tās.
  
  Viņa tagad palika atpakaļ ar Gloku rokās, cerot, ka viņai tas nebūs jāizmanto. Augstienes aizņēma lielāko daļu viņas redzesloka, plašas un briesmīgas. Kaujas galviņas bija blāvi zaļganā krāsā, kas neatstaro gaismu, neapšaubāmi viena no draudīgākajām formām, kādu mūsdienu cilvēka prāts spēj iedomāties. Smits cīnījās ar lielu aizsargu, guva vairākus sitienus un pēc tam atspējoja puisi tieši brīdī, kad Lorēna ložņājās, lai palīdzētu. Pa labi no viņas Kinimaka nošāva vēl divus. Lodes sāka lidot pa noliktavu, kad pārējie saprata, ka viņiem uzbrūk.
  
  Aiz viņas viņa redzēja, kā vairāki apsargi ielauzās kravas automašīnas kabīnē.
  
  "Uzmanieties," viņa ieslēdza saiti, "es redzu, ka cilvēki dodas uz priekšu. Ak dievs, vai viņi mēģinās viņus izmest no šejienes?
  
  "Ak, nē," visiem atbildēja Kolumbijas apgabals. "Jums ir jāneitralizē šie kodollādiņi. Ja šiem puišiem ir palaišanas kodi, pat tas, kas tiks atbrīvots, būs katastrofa. Paskaties, visiem sešiem jābūt neitralizētiem. Tagad!"
  
  
  * * *
  
  
  - To tev ir sasodīti viegli pateikt, - Alisija nomurmināja. "Ietinies peldmētelī un malko putojošo kapučīno. Pagaidiet, es redzu, ka viņi arī dodas uz taksometru.
  
  Dreiks mainīja virzienu, redzot, ka viņš var skriet lejā šajā platformas pusē, nesastopoties ar pretestību. Pamājis Alisijai, viņš ātri devās ceļā.
  
  Mais balss pārtrauca viņa koncentrēšanos. "Uzmaniet savas kājas!"
  
  Kas...?
  
  Vīrietis biezā melnā ādas jakā paslīdēja zem platformas, kājas izstieptas. Pateicoties pilnīgai veiksmei vai gudram dizainam, viņi trāpīja Dreikam pa apakšstilbiem un nosita viņu. Ložmetējs slīdēja uz priekšu. Dreiks ignorēja jauno zilumu un pakāpās zem kravas automašīnas tieši tad, kad apsargs atklāja uguni. Lodes iedūrās betonā aiz viņa. Apsargs viņu vajā, izvilcis ieroci.
  
  Dreiks pakāpās tieši zem kravas automašīnas, sajūtot milzīgo ieroci virs galvas. Apsargs nolaidās, tad apsēdās. Dreiks izšāva savu Gloku un pārcirta vīrieša pieri. Aiz viņa atskanēja soļu klaboņa, un tad cita vīrieša svars, kas bija viņam virsū, smagi uzkrita viņam virsū. Dreika zods atsitās pret zemi, liekot zvaigznēm un melnumam virpuļot viņa acu priekšā. Viņa zobi saspiedās kopā, sadaloties sīkos gabaliņos. Sāpes eksplodēja visur. Viņš apgāzās un ar elkoni kādam iesita pa seju. Pistole pacēlās, izšāva; lodes garām Dreika galvaskausam par collu un ielidoja taisni uz augšu kodola pamatnē.
  
  Dreiks juta adrenalīna pieplūdumu. "Tas ir..." Viņš satvēra vīrieša galvu un no visa spēka atsita to pret betonu. Kodolenerģija. Raķete." Katrs vārds ir trieciens. Galu galā galva nokrita atpakaļ. Dreiks izkāpa atpakaļ no kravas automašīnas apakšas un satika Alisiju, kas skrien tālāk.
  
  "Nav laika gulēt, Dreiks. Tas ir nopietns sūds. "
  
  Jorkšīrietis satvēra savu automātu un mēģināja nokratīt zvanīšanu ausīs. Alisijas balss palīdzēja.
  
  "Maija? Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  "Nē! Pieķeršanās viens otram."
  
  No platformas dzinēja atskanēja rūkoņa.
  
  "Skrien ātrāk," Dreiks teica. "Vēl tikai dažas sekundes, un tās kaujas lādiņas būs prom no šejienes!"
  
  
  TREJDEVĪTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks uzņēma ātrumu. Šajās dienās viņam bija neparasti redzēt tieši, tāpēc šodien viss bija kā parasti. Priekšējās kabīnes durvis pacēlās galvas augstumā. Dreiks pastiepa roku, satvēra rokturi un pavilka. Alisija mērķēja ar savu Gloku.
  
  Atlēca rokas granāta.
  
  Dreiks neticīgi skatījās uz viņu. "Kas tu esi, sasodīts bērns..."
  
  Alisija iesita viņam pa krūtīm, metot atpakaļ un ap kravas automašīnas priekšpusi. Granāta spēcīgi eksplodēja, šrapneļi izkaisīti uz visām pusēm. Dreiks brauca ar Alisiju, abi turējās kopā. Kravas automašīnas durvis sāka griezties un gāzties transportlīdzekļa priekšā. Kad Dreiks paskatījās uz augšu, kabīnē, augstu augšā, atradās tikai viens cilvēks, kurš ļauni smaidīja uz viņu. Viņš nospieda gāzes pedāli.
  
  Dreiks zināja, ka pasaulē nav iespēju, ka transportlīdzeklis varētu pārvietoties pietiekami ātri, lai uzbrauktu tiem pāri. Viņš paskatījās uz sāniem un ieraudzīja vēl trīs apsargus, kas steidzas viņiem pretī. Kravas automašīna rūca, tās riteņi saistījās un virzīja to uz priekšu collu pa collai. Bīdāmās durvis nekustējās, bet tas viņu neapturēja.
  
  Komunikators atdzīvojās.
  
  "Viņi ved no šejienes kravas automašīnas! Kabīnes ir ložu necaurlaidīgas. Un sasodīti grūti iegūt. " Tā bija Heidena balss."
  
  "Nav iespējas iekļūt?" Kinimaka jautāja.
  
  "Nē. Tas ir aizzīmogots. Un es nevēlos izmantot pārāk daudz spēka, ja jūs zināt, ko es domāju."
  
  Un, lai gan Dreiks zināja, ka viņu pašu kravas automašīnai vairs nav sānu durvju, vēl bija jāuztraucas par divām.
  
  "Lec uz platformas," viņš teica. "Sāciet atdalīt šos kodolieročus. Viņi būs spiesti apstāties."
  
  "Riska. Sasodīti riskanti, Dreik. Ko darīt, ja kāda no kaujas galviņām atdalās?
  
  Dreiks izskrēja no kabīnes aizmugures, apšaudīdams uzbrucējus. "Viena sasodīta problēma vienlaikus. Kas mēs esam dīķi?"
  
  Alisija nošāva vajātāju. "Es baidos, ka mūsdienās viņi vairāk atgādina "šaubīgus neliešus".
  
  Kopā viņi uzlēca uz platformas un atradās aci pret aci ar kodolbumbu.
  
  
  * * *
  
  
  "Tas darbojas divās frontēs," sacīja Dreiks, tagad izmantojot saiti. "Mēs varam neitralizēt un atvienot tajā pašā laikā."
  
  Heidens iesmējās. "Mēģiniet nerunāt par to tik pašapmierināti."
  
  "Jorkšīras neizturas pašapmierināti, mana mīļā. Mēs darām visu, kas ir vienkārši pārsteidzošs, tikai ar nelielu pazemību.
  
  "Plus daži tūkstoši sūdīgu lietu." Dāla balsī šķita, ka viņš skrien. "Jorkšīras pudiņi. Terjeri. Alus. Sporta komandas. Un šis akcents?
  
  Dreiks juta, ka kravas automašīna sāk kustēties zem viņa. "Kur ir vadības panelis, ļaudis?"
  
  Tehniķis nekavējoties atbildēja. "Redziet, kā kaujas galviņa sastāv no apmēram trīsdesmit izliektiem paneļiem? Šis ir astotais no smailā gala."
  
  - Mana īpatnējā valoda.
  
  Atskanēja jauni šāvieni. Alisija jau bija koncentrējusies vajāšanai. Mai tikko uzlēca uz platformas aizmugures. Tagad viņa ir paskatījusies uz kodola aizmuguri.
  
  "Sliktas ziņas. Briti ir šeit."
  
  "Es domāju, ka mums ir ķīniešu valoda," sacīja Dāls.
  
  "Franču valoda," sacīja Kinimaka. "Jaunā komanda".
  
  Dreiks pielēca pie vadības paneļa. Vai mēs zinām, kur atrodas Marsa zobens?
  
  "Jā, Met. Bet es šobrīd nevaru to pateikt skaļi, vai ne? - atbildēja balss.
  
  "Jā," sacīja Dāls.
  
  Dreiks savilkās un izņēma nelielu elektrisko skrūvgriezi ar universālo kaltu. Viņš ātri izskrūvēja astoņas skrūves un ļāva tām izkrist. Viņš atradās priekšā diviem maziem vadības paneļiem, kuru izmērs bija satelītnavigācijas automašīnas ekrāni, tastatūra un daudzi mirgojoši balti simboli.
  
  "Kirillica," viņš teica. "Protams tas ir."
  
  "Vai šī diena var būt vēl sliktāka?" Alisija kliedza visā pasaulē.
  
  Jorkšīrietis nolaida galvu. "Tas tagad sasodīti notiks."
  
  Kravas automašīna uzņēma ātrumu, virzoties uz bīdāmajām durvīm. Briti virzījās ciešā sastāvā no noliktavas aizmugures. Aizbildņi izplatījās viņiem visapkārt.
  
  Kodols mirgoja, pilnībā aktivizēts, gaidot palaišanas kodu vai iznīcināšanas kodu.
  
  Dreiks zināja, ka viņiem ir jāpārvietojas. Viņš zināja, ka viņi nevar kustēties. Vienīgais, ko viņš nezināja, bija tas, kurš mirs pirmais?
  
  
  * * *
  
  
  Apsargi iesteidzās pirmie, šaujot. Dreiks bija liels mērķis, un nekustīgās lodes metās garām Alisijai, trāpot pa kaujas galviņu. Uz brīdi viņa acu priekšā pazibēja Dreika dzīvība, tad Alisija novāca vienu aizsargu, bet Maija otru. Viņš redzēja, ka tuvojas vēl vairāk, lai gan viņš zināja, ka vairāk nāk no viņu aklās puses. Baltas rakstzīmes mirgoja, kursors mirkšķināja un gaidīja.
  
  "Vai jūs domājat, ka apsargi varētu eksplodēt?" Pēkšņi Smits klusi ierunājās. - Varbūt tā ir viņu pavēle?
  
  "Kāpēc viņiem bija jāmirst?" Kenzi jautāja.
  
  "Mēs to esam redzējuši iepriekš," sacīja Kinimaka. "Ģimenēm, kas saņēma milzīgus maksājumus, bija nepieciešama medicīniskā palīdzība vai izmisīga pārvietošana, kad nomira viņu ģimenes galva. Ja viņi pieder, piemēram, mafijai vai triādei. Tas ir iespējams."
  
  Dreiks zināja, ka viņi nevar ilgi palikt laimīgi. Alisijai izdevās atslābināt jostu, kad kravas automašīna ripoja tālāk. Ceru, ka šoferis redzēs. Bet tad viņam būtu vienalga? Dreiks neredzēja citu ceļu.
  
  Viņš skrēja lejup pa platformu uz aizmuguri, mežonīgi vicinādams rokas.
  
  "Pagaidi! Stop, stop. Nešauj. Esmu anglis!"
  
  Dāla kurnēšana izteica visu, vārdi nebija vajadzīgi.
  
  Dreiks nokrita uz ceļiem kravas automašīnas aizmugurē, kodola aste pa kreisi, rokas gaisā un pilnīgi neapbruņots pavērās pret ienākošo piecu cilvēku SAS vienību.
  
  "Mums vajadzīga jūsu palīdzība," viņš teica. "Pārāk daudz ir likts uz spēles, lai mēs spētu karot."
  
  Viņš redzēja, ka jauneklis pārslēdzas uz saiti, redzēja, kā divi vecāki vīrieši skatās viņa sejā. Varbūt viņi viņu atpazīs. Varbūt viņi zināja par Maiklu Krauču. Viņš atkal runāja.
  
  "Es esmu Mets Dreiks. Bijušais SAS karavīrs. Bijušais karavīrs. Es strādāju starptautiskā specvienības komandā ar nosaukumu SPEAR. Es trenējos Herefordā. Mani trenēja Kraučs."
  
  Vārds tiek atcerēts, tas viss. Divi no pieciem lielgabaliem tika nolaisti. Dreiks pa saiti dzirdēja Alisijas balsi.
  
  - Varēji minēt arī manu vārdu.
  
  Viņš viegli sarāvās. - Varbūt tā nav labākā ideja, mīļā.
  
  Maija un Alisija neļāva apsardzei. Pagāja sekundes. Britu SAS karavīri atklāja uguni uz vairāk tuvojošajiem apsargiem, kuri nokļuva aiz naftas mucām, kas piepildīja plakano gultni. Dreiks gaidīja. Vīrietis ar radio beidzot pabeidza.
  
  "Mets Dreiks? Esmu no Kembridžas. Mēs tikāmies iepriekš. Ko tev vajag?"
  
  Laimīgu dienu, viņš domāja. SAS uz klāja.
  
  "Palīdziet mums nodrošināt šo noliktavu, apturēt šo kravas automašīnu un neitralizēt šo kodolbumbu," viņš teica. "Šajā kārtībā".
  
  Briti to sagrāba.
  
  Sadalījušies un skrējuši abās platformas pusēs, viņi izņēma tuvojošos sargus, lieliski strādājot kā komanda. Dreiks to redzēja un priecājās, atcerēdamies vecos laikus. Komandas kustībām bija plūstoša graciozitāte, karaliska poza un nepiekāpīga pārliecība. Viņš domāja, ka SPIR ir labākā komanda pasaulē, bet tagad...
  
  "Dreiks! Maija raudāja. "Kodolbumba!"
  
  Ak jā . Viņš steidzās atpakaļ uz vadības paneli, skatījās uz ekrāniem, tastatūrām un cipariem.
  
  "Gīķi?" viņš jautāja. "Vai mēs zinām kodu?"
  
  "Tas varētu būt burtiski jebkas," kāds atbildēja.
  
  "Tas nepalīdz, sasodīti stulbi."
  
  "Atvainojiet. Ja mēs zinātu ordeņa biedru vārdus, vai mēs varētu uzzināt viņu dzimšanas dienas?"
  
  Dreiks zināja, ka viņš runā ar vīrieti, kuram bija vienalga. Tas bija vīrietis, ar kuru viņi bija runājuši iepriekš, nepatīkams dupsis.
  
  Lorēna kliedza: "Tu pieminēji Kārtību. Ja viņi bija šeit, viņi droši vien ieprogrammēja kodolieročus. Es nespēju noticēt, ka viņi neatstāja zīmīti ar kodiem."
  
  "Varbūt šeit nav nekāda koda, mazulīt," sacīja ēzelis. "Atceries signālu, ko devi, atverot Džeronimo kapu? Iespējams, tas notika arī šeit un izraisīja kodolieroču lādiņu palaišanu.
  
  Dreiks atkāpās. "Sasodīts, vai viņi ir bruņoti?"
  
  "Pilnībā. Redzamās mirgojošās baltās rakstzīmes ir atpakaļskaitīšanas skaitļi.
  
  Ass ledains ūdens pārpludināja viņa ķermeni, un viņš gandrīz nevarēja elpot. "Kā... cik ilgi?"
  
  Klepus. "Sešdesmit četras sekundes. Tad jūs un jūsu ārlaulības brāļi ieiesiet vēsturē. Ordenis valdīs mūžīgi! Viņi dzīvo caur mani! Es esmu Kārtība!"
  
  Bija kautiņš un daudz kliegšanas. Dreiks sekoja līdzi sekundēm uz sava rokas pulksteņa.
  
  "Sveiki? Vai tu tur esi?" jautāja jauna balss.
  
  "Čau, draugs," Dreiks nomurmināja. - Mums ir trīsdesmit viena sekunde.
  
  "Es par to domāju. Jūsu draugs Lorēns pieminēja ordeni. Nu, viņiem ir jābūt nogalināšanas kodam. Un, tā kā viss pārējais ir daļa no teksta, es vienkārši pārmeklēju. Vai tu atceries? Tajā teikts: "Vienīgais kods, lai nogalinātu, ir tad, kad braucēji pieceļas." Vai tas jums kaut ko nozīmē?"
  
  Dreiks satricināja savas smadzenes, bet nespēja iedomāties neko citu kā tikai sekunžu atpakaļskaitīšanu. "Cēlās?" viņš atkārtoja. "Pamodies? Augšāmcēlies? Padomā, kā domā ordenis? Ko nozīmēja nacisti? Ja parādās jātnieks, viņš...
  
  "Dzimis," sacīja jauna balss. "Varbūt tie ir viņu dzimšanas datumi? Bet tā nevar būt. Šīm astoņdesmito gadu kodolbumbām parasti ir trīsciparu nogalināšanas kods. Viņa balsī skanēja izmisums.
  
  Deviņpadsmit sekundes līdz iznīcībai.
  
  Kenzi ierunājās. "Trīsciparu, jūs sakāt? Parasti?"
  
  "Jā".
  
  Sešpadsmit.
  
  Dreiks atskatījās uz Alisiju un redzēja, ka viņa noliecas pār jostu, mēģinot to atsprādzēt un vienlaikus nošaut aizsargu. Es redzēju viņas matus, ķermeni, apbrīnojamo garu. Alicia...
  
  Desmit sekundes.
  
  Kenzi tad kliedza, apstiprinot Dāla ticību viņai. "Man tas ir. Izmēģiniet septiņus simtus."
  
  "Septiņi-oh-oi. Kāpēc?"
  
  "Neprasi. Vienkārši dari to!"
  
  Jaunais tehniķis piešķīra Dreikam kirilicas ciparu simbolus, un jorkšīrietis nospieda pogas.
  
  Četri - trīs - divi -
  
  "Tas nedarbojās," viņš teica.
  
  
  CETRADESMITĀ NODAĻA
  
  
  "Jā," Kenzi atbildēja. "Tas notika".
  
  Protams, viņa atbruņoja savējos, un Lorēna viņus. Dreiks paskatījās no kodola korpusa uz Maiju, kur viņa stāvēja citas tastatūras priekšā. Visi seši kodollādiņi tika neitralizēti.
  
  Viņš paskatījās pulkstenī. "Mums bija palikusi mazāk nekā sekunde," viņš teica.
  
  Visur SAS veica īsu apsargu darbu. Alisija atsprādzēja otro siksnu, un kaujas galviņa nedaudz sakustējās. Dreiks juta, ka viņš uzņem ātrumu, tuvojoties rullīšu durvīm.
  
  "Vai kāds jau ir apturējis savu kravas automašīnu?"
  
  "Es par to parūpēšos!" - Kenzi iesaucās. "Burtiski!"
  
  "Nekādā gadījumā," sacīja Kinimaka. "Franči ir visur, kur nav sargu. Šeit ir īsts dumpis."
  
  Dreiks vēroja, kā SAS tiek galā ar apsargiem; Alisija parāva otru jostu, un Maija aizmet aizsargpārsegu pret kravas automašīnas aizmugurējo riteni.
  
  - Jā, es zinu, ko tu ar to domā. SPEAR komanda bija neticami saspringta.
  
  "Es redzu, ka notiek kaut kas cits," iesāka jaunais tehniķis. "Es-"
  
  Viņu saikne ar Vašingtonu tika pārtraukta.
  
  "Atkārto vēlreiz?" Dreiks mēģināja.
  
  Drausmīgs klusums bija viņa vienīgā atbilde.
  
  "Sasodīts, tas nevar būt labi." Dreiks izķemmēja visu noliktavu.
  
  SEAL 7 komanda uzkrita viņiem kā visa elle būtu uzsprāgusi.
  
  
  * * *
  
  
  Dāls skrēja pēc kravas automašīnas, kad tā tuvojās 18. noliktavas bīdāmajām durvīm. Ķīnietis skrēja pāri grabošās kravas automašīnas priekšpusei pretī tālākajām sānu durvīm. Skrienot viņi šāva pāri. Apsargi centās viņus apturēt. Ķīnas speciālie spēki tos iznīcināja ar lodēm un roku cīņā. Haidenam nepaveicās atrasties platformas priekšā, kad darbība sākās.
  
  Viņa salauza apsarga kaklu, pēc tam izmantoja viņa ķermeni, lai piesegtos, kamēr ķīnieši šauj bez izšķirības. Lodes ar trulu blīkšķi iedūrās viņas ķermenī, atsitot muguru. Viņas vairogs ir sabrucis. Izmetusi to, viņa aizlēca aiz vienas no grabošajām priekšējām riepām, palaižot garām viņai aiz muguras, kad viņa ripoja uz priekšu. Ķīnieši šķērsoja kravas automašīnas priekšpusi.
  
  Dāls aizdedzināja uguni, izkaisīdams tās kā boulinga ķegļus. Neticami skatīties, tas kalpoja kā demonstrācija viņu gandrīz necilvēcīgajai reakcijai. Pat atlecot atpakaļ, viņi atgrieza uguni.
  
  Dāls steigšus nolaidās aiz kravas automašīnas, tad paskatījās ārā un izšāva vēl lodes. Ķīnieši uz brīdi bija piespiesti zemē, kad apsargi tuvojās viņiem no aizmugures. Dāls paskatījās uz Kenzi.
  
  Ne tur, kur viņai vajadzēja būt.
  
  "Kencs? Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  "Ak, jā, vienkārši paņemu vecu draugu."
  
  Dāls instinktīvi pagriezās, lai redzētu, kā viņa rakņājas pa atvilktnēm, galvu dziļi iekšā, vēderu uzsēdusies uz vāka malas, augstu paceltu dibenu.
  
  "Tas nedaudz traucē."
  
  "Kas? Ak, vai tev pietrūkst sievas? Viņa var būt karstāka par tevi, Torst, bet atceries, ka tas tevi padara tikai karstāku par viņu.
  
  Viņš paskatījās prom, juzdamies sarauts. Viņš dzīvoja tādā stāvoklī starp laulību un šķiršanos, un tomēr viņam bija iespēja kaut ko darīt lietas labā. Ko pie velna viņš te darīja?
  
  Mans darbs.
  
  Ķīnieši atkal sāka darboties, ar ložmetēja uguni uzlaužot tuvojošos sargus un piespiežot Dālu un Heidenu pie zemes. Zviedrs pagriezās un ieraudzīja Kensi izslīdējam no koka kastes.
  
  "Ak olas. Tiešām?"
  
  Viņa acu priekšā turēja jaunu mirdzošu katanu ar asmeni uz augšu. "Es tikai zināju, ka tādu atradīšu, ja rakšos pietiekami dziļi. Laupītāji nevar pretoties zobenam."
  
  "Kur ir asiņainais Marsa zobens?"
  
  - Ak, es to iemetu kastē.
  
  "Sasodīts!"
  
  Viņa skrēja ar zobenu vienā rokā, automātu otrā rokā, tad uzlēca atpakaļ uz kravas automašīnas aizmuguri, Dāla acu priekšā bija izplūdums. Izmetusi katanu, viņa atklāja uguni uz bēgošajiem ķīniešiem.
  
  "Kur viņi iet?"
  
  "17. noliktava," sacīja Dāls. "Un mums viņiem ir jāseko."
  
  
  * * *
  
  
  Lorēna redzēja franču kontingenta uzbrukumu no 19. noliktavas labās puses. Kinimaka un Smits jau bija šajā virzienā un nekavējoties iesaistījās. Jorgijs notupās aiz stobriem, tēmēdams uz sargiem. Lorēna juta, ka viņas sirds pukstēja, kad kravas automašīna, kas veda dvīņus, virzījās uz priekšu.
  
  Atceroties visu teikto, viņa uzlēca uz kravas automašīnas jumta, izmantojot riteņus kā balstu. Tad viņa sāka atraisīt pirmo siksnu. Ja viņi varētu padarīt kravu ļoti nestabilu, kravas automašīnas būtu spiestas apstāties. Viņa paskatījās uz augšu, lūkojoties ārā no kodolbumbas aizmugures, uzkāpjot uz viena no lielajām ķīļiem, un ieraudzīja Smitu dūru cīņu ar vienu no franču puišiem.
  
  Konstebls sazinājās. "Tikko apstiprināja aģents Parīzē. Vai atceries Armandu Ardžento? Gadu gaitā viņš jums ir palīdzējis vairākas reizes. Nu, viņš saka, ka Francijas kontingenta klātbūtne nav atļauta. Pilnībā. Iespējams, iekšā notiek kaut kāds brutāls karš.
  
  Lorēna norija siekalas un skatījās, kā Smits nokrīt atmuguriski un nokrita uz viena ceļa. Viņam virsū stāvošais francūzis satvēra viņu aiz matiem, izvilka strēmeli no saknēm un nosvieda malā. Smits kliedza. Ceļš līdz degunam lika viņam tīties. Franču puisis nolēca no augšas. Smits cīnījās. Lorēna no viņa paskatījās uz Kinimaku, pēc tam uz Jordiju, kodolgalviņu un tuvojošajām salokāmajām durvīm.
  
  Ko man darīt?
  
  Radi sasodītu troksni.
  
  Viņa izlādēja savu Gloka magazīnu augstu virs ienaidnieku galvām, liekot tiem saraustīties un nolaisties. Tas deva Smitam un Kinimakai vērtīgas sekundes. Smits ieraudzīja vietu un šāva viņā, notriecot uzbrucēju. Kinimaka salauza vīrieša kaklu, vēl vienu seju. un izšāva pa tukšo sitienu trešajā, liekot viņam satricināt un izkrist no cīņas.
  
  Palika tikai viens francūzis.
  
  Lorēna nokrita, kad lode noklikšķēja no kodola korpusa. Cik tas bija biedējoši, ka tas viņai pat netraucēja? Cik viņa ir pie tā pieradusi? Bet viņa bija daļa no šīs komandas un bija apņēmusies palikt kopā ar viņu tik ilgi, kamēr viņa būs. Viņa atrada šo ģimeni un atbalstīs to.
  
  Milzīgā kravas automašīna ātri uzņēma ātrumu, spēcīgi paātrinoties, tieši pie durvīm ar rullo slēģiem, ietriecās tajās, izraisot priekšējā kabīnes vieglu atsitienu, un pēc tam ietriecās tieši tai cauri.
  
  Lorēna metās kravas automašīnas aizmugurē.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks sarāvās, kad SEAL satvēra SAS un SPEAR blakus kustīgajai kodolgalviņai, prātojot, vai kāda kauja varētu būt sarežģītāka vai nāvējošāka par šo. Daži komunikatora vārdi viņam teica, ka tas noteikti ir iespējams.
  
  Visas trīs kravas automašīnas, kurās bija seši kodolieroči, vienlaikus izlauzās cauri rullo slēģu durvīm. Metāla šrapneļi izkaisīti visur, kad saplēstas durvis nokrita. Kravas automašīnas izlaida garām. Vīrieši metās pret kravas automašīnām, lēkdami iekšā, jūtot, ka tikai uzņems ātrumu. Tagad Dreiks redzēja divus ķīniešu karavīrus, kas skrien blakus. Viņš palika uz platformas un ieraudzīja Alisiju un Meju mazliet tālāk, kas paslēpās aiz viena no koka balstiem. Kodolbumba tika izkustēta, kad tā ietriecās vienā no lielākajām bedrēm pasaulē.
  
  Dreiks sarāvās. Ja milzīgais smagais ierocis atraisītos un pārrautu siksnas, viņi visi nonāktu nepatikšanās.
  
  Viņi izgāja dienas gaismā un devās skrējienā. Divdesmit jūdzes stundā, pēc tam trīsdesmit, trīs plakanas mašīnas rūca, to vadītājiem spiežot uz gāzes pedāļa. Priekšā bija plats, atklāts ceļš, gandrīz taisni uz bāzes izeju, apmēram divu jūdžu attālumā. Tagad, atrodoties viens otram blakus, Dreiks varēja skatīties no savas kravas uz Dāla kravas automašīnu un pēc tam uz Kinimaku. Skats, ka milzīgas kodolraķetes pārvietojas blakus, cilvēki cīnās blakus, šauj ar pistolēm, nažiem un dūrēm, cilvēki tiek mesti nost, neviens netika apžēlots, ceļš griežas un visas trīs kravas automašīnas ieslēdzas pagriezienā. līdz kodolam.. Tas bija alkatības un vardarbības lāsums, ieskats ellē.
  
  Taču tagad visa viņa uzmanība tika pievērsta roņiem.
  
  Četri spēcīgi viņi vispirms uzbruka SAS, nogalinot vienu bez problēmām. Briti pulcējās un atsitās pretī, liekot kažokādu roņiem slēpties. Četri vīrieši skrēja pēc kravas automašīnām, cerot uzlēkt uz klāja. SAS komandieris Kembridža cīnījās roku rokā ar SEAL, abi tika trāpīti. Maija un Alisija bija aizņemtas, cīnoties pret sargiem un cenšoties atrast atvērumu tuvcīņā.
  
  Dreiks nonāca aci pret aci ar SEAL līderi. "Kāpēc?" - viņš jautāja.
  
  "Neuzdodiet jautājumus," vīrietis norūca un piegāja pie Dreika. Sitieni bija precīzi un neticami smagi, ļoti līdzīgi viņa pašam. Viņš bloķēja, sajuta šo bloku sāpes un sita pretī. Viņš spēcīgi iespēra. Otra vīrieša rokā parādījās nazis. Dreiks atvairīja savus ieročus, metot malā abus ieročus un izlidojot no kravas automašīnas.
  
  "Kāpēc?" viņš atkārtoja.
  
  "Tu sapinies. Jūs un jūsu komanda."
  
  - Kā? ES jautāju. Dreiks atkāpās, lai iegūtu vietu.
  
  "Un kāpēc šie nelieši gribētu mūs nogalināt?" Alisija jautāja, parādīdamās aiz vīrieša.
  
  Viņš izdarīja tūlītēju sitienu, trāpot viņai templī. Dreiks viņam ar zābaku iespēra pa nierēm un skatījās, kā viņš krīt. Alisija iekustināja kāju viņam sejā. Kopā viņi izmeta viņu griežot aiz borta.
  
  Priekšā ceļš paplašinājās.
  
  Mai nosūtīja divus sargus. Vēl viens SAS virsnieks tika nogalināts, un tagad briti un amerikāņi bija līdzvērtīgi spēkos. Trīs pret trīs. Dreiks redzēja divus ķīniešus, kurus viņš bija redzējis iepriekš, kā zirnekļi rāpojam pa kodolbumbu.
  
  "Paskaties uz šo!"
  
  Par vēlu. Viņi uzkrita viņam virsū.
  
  
  * * *
  
  
  Dāls patiesībā zināja, ka viņi dodas uz Rumāniju. Tas bija labi. Tas bija pusstundu ilgs ceļojums, kas varēja viņus nogalināt, pirms viņi tur nokļuva.
  
  Viņš cīnījās ar ķīniešiem un apsargiem, atgrūda tos un atrada, ka viņi lec augšā, vēloties vairāk. Ķīnietis apsteidza savu aizsardzību, spēcīgi uzsita un gandrīz divreiz aprīja viņu ar saviem briesmīgajiem asmeņiem. Viņu ielenca vēl citi apsargi. Heidens ķērās pie to izmešanas no kravas automašīnas, līdz viņu skaits saruka.
  
  Aizmugurē Kenzi tika galā ar pēdējiem saviem ienaidniekiem. Ložmetējs bija tukšs, no katanas pilēja sarkans. Viņa gāja atpakaļ lejā pa platformu, tagad viņas acis samiedzās, jo abi ķīnieši viņai uzbruka kopā, vicinot nažus. Viņa atvairīja, apejot malā. Viņi izņēma ieročus. Viņa metās viņiem sejās, pārsteidzot viņus. Šāviens padevās zem viņas rokas, atsitoties pret kodolbumbu. Viņa atradās blakus vienam no puišiem ar ieroci, kas bija vērsts pret viņas seju.
  
  "Sūds".
  
  Vienīgais ceļš bija augšup. Viņa iespēra roku, kas turēja ieroci, nometot to malā, pēc tam uzrāpās augšup pa balstu uz kodollādiņa korpusa. Viņa sasniedza virsotni, atklājot, ka tur augšā tas ir tikai maigs līkums, taču bīstami līdzsvarot. Tā vietā viņa sēdēja uz kodolbumbas ar katanu rokā.
  
  "Nāc un, sasodīts, ņem mani!" viņa kliedza. "Ja Tu uzdrīksties."
  
  Viņi ātri pacēlās, perfekti līdzsvaroti. Kenzi stāvēja uz kaujas galviņas, šūpodama savu zobenu, kamēr viņi uzbruka viņai ar nažiem. Sitiens un šūpošanās. Viņa atvairīja, bet viņi izlēja asinis. Viņa trāpīja raķetē. Kravas automašīna trīcēja ar ātrumu trīsdesmit jūdzes stundā. Ķīnieši ir pielāgojušies visaugstākajai pakāpei. Kenzi zaudēja līdzsvaru, paslīdēja un nokrita atpakaļ uz raķetes.
  
  "Ak".
  
  Vēja brāzma iepūta viņas matos, auksta kā saldētava. Nazis viņai uzkrita. Viņa pabīdīja katanu uz otru roku, saspieda plaukstas locītavu starp pirkstiem un strauji parāva to uz sāniem. Plaukstas locītava salūza, nazis izkrita. Viņa arī šādi pagrieza virsbūvi un redzēja, ka tas ar galvu izlido no kravas automašīnas. Otra persona jau ir uzbrukusi. Kenzi iemeta katanu atpakaļ viņas labajā rokā un ļāva tai trāpīt taisni. Tas mirkli svārstās, līdz Kensi to svieda malā.
  
  Tad viņa paskatījās uz leju no savas laktas uz kodolbumbas, katana asmens pilēja asinis uz tiem, kas cīnās apakšā.
  
  "Divi ķīnieši tika nogalināti. Ir palikuši trīs."
  
  Alisija vēroja viņu no savas uzvarētās kravas automašīnas, vērojot kauju uz kaujas galviņas. "Tas izskatījās tik sasodīti forši," viņa teica. "Es patiešām ticu, ka man ir erekcija."
  
  Dāls viņu vēroja no savas kravas automašīnas. "ES arī".
  
  Bet tad kaujas galviņa sāka kustēties.
  
  
  Četrdesmit PIRMA NODAĻA
  
  
  Dāls uzreiz pamanīja maiņu, ieraudzīja, ka divas siksnas, kuras viņiem izdevās atsprādzēt, plīvo vējā, un tad trešā pašķīrās kā pasaulē trakākā gumija, nikni sitot kodollādiņu un platformas apakšu. Pirmajā spēcīgajā izrāvienā viņš ietriecās aizsargam pa vēderu, kā rezultātā viņš ar sparu nolidoja tieši no kravas automašīnas sāna un ar punktu ielidoja tuvumā braucošā aizmugurējos riteņos. Dāls sarāvās par rezultātu.
  
  Atombumba atkal ir izkustējusies. Dals juta, ka pār viņu nolaižas sarkana migla, kad Kenzi cīnījās no augšas, bet Heidens cīnījās tieši zem viņa ēnas, nezinot, kas notiks tālāk. Viņš kliedza un rēca, bet bez rezultātiem. Riepu šalkoņa, kliedzieni, cīņai nepieciešamais fokuss; tas viss traucēja viņu dzirdei. Viņš pielēca pie komunikatora.
  
  "Kustēties. Atombumba gatavojas eksplodēt!
  
  Kenzi paskatījās uz leju. "Kur doties? Vai tu domā pacelšanos?"
  
  "Nē!"
  
  Savas pavadas galā zviedrs kā traks pieskrēja tuvu Heidenam un piespieda plecu pret neticamo šāviņa masu. "Kodolbumba krīt!"
  
  Heidens ātri ripoja, tāpat kā apsargs. Kaujas galviņa pakustējās vēl vienu collu. Dāls pacēla viņu ar katru spēka unci, ko viņš jebkad bija savācis, katrs muskulis kliedza.
  
  Blakus viņam atskanēja smags klauvējiens.
  
  Sūds.
  
  Bet tas bija Kenzi, joprojām turot katanu un ar sarkastisku smaidu sejā. "Sasodīts, tu esi vienkārši traks sasodīts varonis. Vai jūs tiešām domājat, ka varat to noturēt kaut uz sekundi?
  
  "Mmm, nē. Ne īsti."
  
  "Tad kustieties."
  
  Trakais zviedrs noteikti ienira.
  
  
  * * *
  
  
  Dreikam un Alisijai izdevās izmantot sekundi, lai dalītos ar šo spēli.
  
  "Ko pie velna Dal dara?" Alisija jautāja. "Vai viņš apskauj sasodītu kodolbumbu?"
  
  - Neesi muļķis, - Dreiks atcirta, pakratīdams galvu. "Acīmredzot viņš viņu skūpsta."
  
  Pēc tam Dreiks pielēca sānis, lai palīdzētu SAS puišiem, izrāva SEAL no jaunieša un iemeta to zem kodolbumbas. Viss vīrieša ķermenis trīcēja. Viņi apmainījās sitieniem, un tad SEAL gulēja bezsamaņā, guļus, bet dzīvs. Dreiks plānoja viņu tādu atstāt.
  
  Gāja bojā vēl viens Navy SEAL, kam sekoja SAS karavīrs, abi sadurti no tuva attāluma. Atliek tikai Kembridža un jaunais vīrietis. Viņi sadarbojās ar Dreiku, lai cīnītos ar pēdējo SEAL. Tajā pašā laikā viņiem pievienojās Alisija un Meja. Kravas automašīna dārdēja pa zemes ceļu, vienu reizi pieskārās nākamajam un atstāja vietu. Sadursme ļāva stabilizēt Dāla kodolbumbu, nostiprinot to uz milzīgajām kājām. Visas trīs automašīnas kā viena izlauzās cauri izejas vārtiem un turpināja kustību, dodoties uz Rumāniju. Tērauds un betons bija pilnībā sadragāti, plosīti uz priekšu un atpakaļ. Līdz tam laikam helikopteri bija pacēlušies gaisā un lidoja blakus kravas automašīnām, vīri ar smago artilēriju izliecās no durvīm un koncentrējās uz vadītājiem.
  
  Dreiks apturēja uzbrukumu SEAL. "Pagaidi. Jūs esat desantnieks. amerikāņi. Kāpēc jūs mēģinātu mūs nogalināt?"
  
  Patiesībā viņš nekad negaidīja atbildi, taču atbildē vīrietis uzbruka. Viņš nolika Kembridžā un pēc tam pabeidza Dreiku. Jaunais SAS vīrietis nokrita uz sāniem. SEAL bija nežēlīgs un nežēlīgs, izturot postošu sitienu pēc sitiena. Bet tad Maija pagriezās pret viņu.
  
  Pagāja astoņas sekundes un cīņa bija beigusies. Un atkal viņi atstāja viņu dzīvu, stenējot kaudzē, atbruņotu.
  
  Dreiks pagriezās pret Kembridžu. "Es nevaru izteikt, cik ļoti mēs novērtējam jūsu palīdzību, major. Man ir ļoti žēl par jūsu cilvēku zaudējumu. Bet lūdzu, ja vēlaties, atstājiet šos cilvēkus dzīvus, viņi tikai izpildīja pavēli.
  
  Abi izdzīvojušie roņi paskatījās uz augšu, pārsteigti un, iespējams, neizpratnē.
  
  Kembridža pamāja. "Es saprotu un piekrītu jums, Dreik. Galu galā mēs visi esam bandinieki.
  
  Dreiks savilkās grimasē. "Nu vairs ne. Amerikas valdība tikko mēģināja mūs nogalināt. Es neredzu atkāpšanās ceļu no šī.
  
  Kembridža paraustīja plecus. "Atsitiet."
  
  Dreiks drūmi pasmaidīja. "Vīrietis pēc manas sirds patikas. Man bija prieks jūs satikt, Major Kembridža.
  
  "Un jūs, Mets Dreik."
  
  Viņš pamāja Maijai un Alisijai, tad piesardzīgi devās uz kravas automašīnas aizmuguri. Dreiks vēroja, kā viņš aiziet, vienlaikus pārbaudot kaujas galviņas stabilitāti. Viss izskatījās labi.
  
  "Vai jūs zināt, ka viņi atgriezīsies un paņems zobenu?" Alisija viņu pamudināja.
  
  "Jā, bet zini ko? Es nedomāju. Marsa zobens ir mazākā no mūsu problēmām. Viņš ieslēdza savienojumu. "Haidens? Dal? Kā tev tur iet?"
  
  "Labi," Heidens atbildēja. "Pēdējais no ķīniešiem tikko nolēca. Es eju pēc zobena."
  
  Kenzi iesmējās. "Nē, viņi redzēja mani darbībā."
  
  "Vai mēs visi neesam." Dreiks pasmaidīja. - Šo skatu es kādu laiku neaizmirsīšu.
  
  Alisija uzsita viņam tieši uz pleca. "Klusi, karavīrs. Nākamreiz tu vēlies, lai es iebāzu sev starp kājām kodolbumbu.
  
  - Nē, neuztraucies, - Dreiks sacīja un novērsās. "Es to izdarīšu jūsu vietā vēlāk."
  
  
  * * *
  
  
  Helikopteri ņirgājās, draudēja un mudināja autovadītājus palēnināt savus transportlīdzekļus. Protams, sākumā tas neizdevās, taču pēc tam, kad kāds vienā no vējstikliem ielika lielkalibra lodi, cilvēkiem, kuri uzskatīja, ka viņi ir neaizskarami, pēkšņi sāka rasties šaubas. Pēc trim minūtēm kravas automašīnas palēnināja ātrumu, rokas izbāzās pa logiem, un visa satiksme apstājās.
  
  Dreiks atguva līdzsvaru, bija pieradis pie pastāvīgas grūstīšanās un kustības uz priekšu. Viņš nolēca zemē, saprotot, ka sakaru sistēma pēkšņi ir atdzīvojusies, un tagad ļoti uzmanīgi vēro savus pilotus.
  
  No komunikatora nebija skaņas. Vašingtona šoreiz klusēja.
  
  Komanda atkal sapulcējās pēc austiņu iznīcināšanas. Viņi sēdēja uz zālāja kalna, no kura paveras skats uz trim raķešu nesējiem, un domāja, ko pasaule un tās ļaunākie varoņi varētu viņiem mest tālāk.
  
  Dreiks paskatījās uz pilotu. "Vai jūs varētu mūs aizvest ar lidmašīnu uz Rumāniju?"
  
  Vīrieša acis nekad nenovirzījās. "Protams," viņš teica. "Es nesaprotu, kāpēc ne. Kodolieroči tik un tā tiek nosūtīti uz turieni, lai tos glabātu bāzē. Mums būs priekšrocības."
  
  Kopā viņi atstāja citu kaujas lauku.
  
  Kopā viņi palika spēcīgi.
  
  
  * * *
  
  
  Dažas stundas vēlāk komanda pameta drošo māju Rumānijā un iekāpa autobusā uz Transilvāniju, nolaižoties netālu no Branas pils, grāfa Drakulas iespējamās dzīvesvietas. Šeit, starp augstiem kokiem un augstiem kalniem, viņi atrada tumšu, klusu viesu māju un apmetās tajā. Gaisma bija aptumšota. Tagad komanda bija ģērbusies civilās drēbēs, kas tika paņemtas no drošā nama, un līdzi bija tikai tie ieroči un munīcija, ko varēja nēsāt, kā arī krietnu naudu no Jordža paņemtā seifa. Viņiem nebija ne pases, ne papīru, ne personas apliecību.
  
  Viņi sapulcējās vienā istabā. Desmit cilvēki, bez saiknes. Desmit cilvēki bēg no ASV valdības, nezinot, kam viņi var uzticēties. Nav skaidras vietas, kur doties. Vairs nav SPEAR un nekādas slepenās bāzes. Nav biroja Pentagonā, nav mājas Vašingtonā. Viņu ģimenes pārsniedza atļautās robežas. Viņu izmantotās kontaktpersonas var tikt apdraudētas.
  
  Visa pasaule ir mainījusies pēc kaut kādas nezināmas, nesaprotamas izpildvaras kārtības.
  
  "Ko tālāk?" Smits šo jautājumu aktualizēja pirmais, viņa balsi vāji apgaismotajā telpā.
  
  "Vispirms mēs pabeidzam misiju," sacīja Heidens. Pastardienas ordenis centās iznīcināt pasauli, slēpjot četrus briesmīgus ieročus. Karš, pateicoties Hannibalam, kurš bija lielisks ierocis. Iekarošana ar Čingishana palīdzību, kas bija galvenais kods, kuru mēs iznīcinājām. Bads, caur Džeronimo, kurš bija bioloģiskais ierocis. Un, visbeidzot, Nāve caur Attila, kurai bija seši kodollādiņi. Kopā šie ieroči novestu pie sagrāves un haosa mūsu sabiedrībā, kādu mēs to zinām. Es domāju, ka mēs varam droši teikt, ka esam neitralizējuši draudus.
  
  "Vienīgais brīvais gals ir Marsa zobens," sacīja Lorēna. "Tagad vai nu ķīniešu, vai britu rokās."
  
  "Es ļoti ceru, ka tie esam mēs," sacīja Dreiks. "SAS mūs tur izglāba un zaudēja dažus labus cilvēkus. Ceru, ka Kembridža nesaņems aizrādījumu.
  
  "Ejam uz priekšu..." Dāls teica. "Pat mēs to nevaram paveikt vieni. Pirmkārt, ko, pie velna, mēs tagad darīsim? Un, otrkārt, kam mēs varam uzticēties, lai palīdzētu šajā jautājumā?
  
  "Nu, vispirms mēs noskaidrojam, kas lika amerikāņiem pagriezt mums muguru," sacīja Heidens. "Es domāju, ka operācija Peru un... citas lietas... kas notika. Vai pret mums ir tikai daži spēcīgi cilvēki? Sašķeltu grupa, kas ietekmē citus? Es ne mirkli nespēju noticēt, ka Kobērns to būtu sankcionējis.
  
  "Vai jūs gribat teikt, ka mums vajadzētu slepeni tērzēt ar prezidentu?" Dreiks jautāja.
  
  Heidens paraustīja plecus. "Kāpēc ne?"
  
  "Un, ja tā ir šķembu grupa," sacīja Dāls. "Mēs tos iznīcinām."
  
  "Dzīvs," sacīja Meja. "Vienīgais veids, kā to visu izdzīvot, ir noķert mūsu ienaidniekus dzīvus."
  
  Komanda sēdēja lielā telpā dažādās pozās, aizkari bija cieši aizvilkti, pasargājot no necaurredzamās nakts. Dziļi Rumānijā viņi runāja. Plānots. Drīz kļuva skaidrs, ka viņiem ir resursi, taču tie bija ierobežoti. Dreiks tos varēja saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem.
  
  "Kur doties?" Kenzi jautāja, joprojām turot savu katanu, ļaujot asmenim sasilt vājajā gaismā.
  
  - Uz priekšu, - Dreiks sacīja. "Mēs vienmēr virzāmies uz priekšu."
  
  "Ja mēs kādreiz apstāsimies," sacīja Dāls. "Mēs mirstam."
  
  Alisija turējās pie Dreika rokas. "Un es domāju, ka manas skriešanas dienas ir beigušās."
  
  "Tas ir savādāk," viņš teica un tad nopūtās. "Protams, jūs to zināt. Atvainojiet."
  
  "Viss ir kārtībā. Muļķīgi, bet mīļi. Beidzot sapratu - tas ir mans tips.
  
  "Vai tas nozīmē, ka mēs bēgam?" Kenzi jautāja. "Jo es patiešām gribēju no tā visa tikt prom."
  
  "Mēs ar to tiksim galā". Dāls pieliecās viņai tuvāk. "ES tev apsolu. Man arī ir savi bērni, neaizmirsti. Es viņu labā uzvarēšu jebko. "
  
  - Jūs nepieminējāt savu sievu.
  
  Dāls paskatījās, tad atliecās krēslā un domāja. Dreiks redzēja, kā Kensi nedaudz pietuvojās lielajam zviedram. Viņš izmeta to no prāta un paskatījās pa istabu.
  
  "Rīt būs cita diena," viņš teica. "Kur jūs vēlaties doties vispirms?"
  
  
  BEIGAS
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Deivids Līdbīters
  Uz Armagedona sliekšņa
  
  
  PIRMĀ NODAĻA
  
  
  Džulians Māršs vienmēr ir bijis kontrastējošu krāsu cilvēks. Viena puse melna, otra pelēka... līdz bezgalībai. Savādi, bet viņš nekad neizrādīja nekādu interesi par to, kāpēc viņš attīstījās nedaudz savādāk nekā pārējie, vienkārši pieņēma to, iemācījās sadzīvot ar to, izbaudīja to. Visādā ziņā tas viņu padarīja par interešu objektu; tas novērsa uzmanību no burvībām aiz viņas izteiksmīgajām acīm un sāls un piparu matiem. Gājiens vienmēr bija izcils - vienā vai otrā veidā.
  
  Iekšā viņš atkal bija cits cilvēks. Iekšējais fokuss koncentrēja viņa uzmanību uz vienu kodolu. Šomēnes tas bija pitu cēlonis, pareizāk sakot, tas, kas no viņiem bija palicis pāri. Dīvainā grupa pievērsa viņa uzmanību un tad vienkārši pazuda ap viņu. Tailers Vebs bija vairāk psihopātisks mega-stalkeris, nevis kabalistu līderis. Taču Māršam patika iespēja to darīt vienatnē, radot personisku, ekscentrisku dizainu. Pie velna ar Zoju Šīrsu un jebkuru citu, kas joprojām darbojas sektā, un vēl dziļākā ellē ar Nikolasu Belu. Sasiets, rokudzelžos un piesātināts ar ūdeni, bez šaubām, bijušais būvstrādnieks būtu visu nolicis varas iestādēm, lai saņemtu kaut mazāko atelpu.
  
  Mārša nākotne izskatījās gaiša, kaut arī ar nelielu nokrāsu. Katram stāstam bija divas puses, un viņš daudzējādā ziņā bija divpusējs cilvēks. Pēc tam, kad ar nožēlu atstājām neveiksmīgo Ramzesa bazāru - paviljoni ar visiem piedāvājumiem bija ļoti patīkami - marts pacēlās debesīs ar bezdibeņa krāsas helikoptera palīdzību. Steidzoties prom, viņš ātri koncentrējās jaunajam piedzīvojumam.
  
  ŅUJORKA.
  
  Marčs pārbaudīja ierīci uz sāniem, pievelkot to tuvāk, nebūdams pārliecināts par to, ko viņš redz, bet pārliecināts, ko tā varētu darīt. Šis bērns bija galvenais sarunu instruments. Liels tētis ar absolūtu pārliecību. Kurš var strīdēties ar kodolbumbu? Marčs atstāja ierīci vienu, apskatot ārējo mugursomu un atbrīvojot plecu siksnas, lai pielāgotos savai drēgajai uzbūvei. Protams, viņam lieta būtu jāpārbauda un jāapstiprina tās autentiskums. Galu galā vairumam bumbu var likt izskatīties tā, it kā tās nebūtu - ja pavārs būtu pietiekami labs. Tikai tad Baltais nams paklanīsies.
  
  Riskanti, teica viena viņa puse. Riskanti.
  
  Bet jautri! otrs uzstāja. Un ir vērts nedaudz saindēties ar radiāciju.
  
  Marčs pasmējās par sevi. Tāds nelietis. Taču līdzi paņemtais mini Geigera skaitītājs klusēja, veicinot viņa bravūru.
  
  Bet, godīgi sakot, lidošana nebija viņa stiprā puse. Jā, bija uztraukums, taču bija arī iespēja iegūt karstu nāvi - un šobrīd tas viņu īsti neinteresēja. Varbūt citreiz. Māršs bija pavadījis daudzas mokošas stundas, plānojot šo misiju, pārliecinoties, ka visi pieturas punkti ir vietā un pēc iespējas drošāk, lai gan, ņemot vērā vietas, kurās viņš apstāsies, šī ideja bija gandrīz smieklīga.
  
  Ņemiet, piemēram, tieši tagad. Viņi devās zem nojumes pār Amazones lietus mežu ceļā uz Kolumbiju. Viņu gaidīja kāds vīrietis - patiesībā vairāk nekā viens -, un Māršs sapulcē iespieda savu personību, uzstājot, ka viņiem jābūt baltā krāsā. Tikai neliela piekāpšanās, bet svarīga Pitijai.
  
  Vai tagad es esmu viss?
  
  Marčs skaļi iesmējās, liekot helikoptera pilotam satraukts skatīties apkārt.
  
  "Viss ir kārtībā?" vaicāja kalsnais, rētu skartais vīrietis.
  
  "Nu, tas ir atkarīgs no jūsu viedokļa." Marčs iesmējās. "Un cik daudz viedokļu jums ir. Man labāk patīk izklaidēt vairāk nekā vienu. Tu?"
  
  Pilots novērsās, kaut ko nesaprotamu murminādams. Marčs pamāja ar galvu. Ja vien nemazgātās masas zinātu, kādi spēki zem tām ložņā, slīd un vijas, nerūpējoties un neņemot vērā to radīto haosu.
  
  Marts vēroja ainavu zemāk, miljono reizi prātojot, vai šis ASV ieejas punkts ir pareizais ceļš. Kad runa bija par to, bija tikai divas reālas iespējas - caur Kanādu vai caur Meksiku. Pēdējā valsts atradās tuvāk Amazonei un bija korupcijas pilna; pilns ar cilvēkiem, kuriem varētu maksāt, lai viņi palīdzētu un turētu muti ciet. Kanāda piedāvāja dažus drošus patvērumus tādiem cilvēkiem kā Māršs, taču ar tiem nebija pietiekami, un tie pat netuvojās Dienvidamerikā pastāvošajai daudzveidībai. Kad apakšā turpināja risināties vienmuļā ainava, Mārča prāts klīda.
  
  Zēns uzauga priviliģētā stāvoklī ar daudz vairāk nekā sudraba karoti mutē; drīzāk ciets zelta lietnis. Labākās skolas un labākie skolotāji - "labākos" lasīt kā "dārgākos", Māršs vienmēr laboja - mēģināja viņu ievirzīt uz pareizā ceļa, taču viņiem tas neizdevās. Māršu audzināja kalpi, un viņa vecāki redzēja galvenokārt ēdienreizēs un greznās pieņemšanās vietās. viņam tika pavēlēts nerunāt Vienmēr zem tēva kritiskā skatiena nodrošinot nevainojamu uzvedību Un viņa vienmēr vainīgā smaida māte, kura zināja, ka viņas dēls ir audzis bez mīlestības un viens, bet pilnīgi nespējot sevi izaicināt jebkurā formā. Un tā Džuliāns Māršs auga, attīstījās un pārvērtās par to, ko viņa tēvs atklāti sauca par "dīvainu zēnu".
  
  Pilots runāja, un Marčs to pilnībā ignorēja. "Atkārto vēlreiz?"
  
  "Mēs tuvojamies Kali, kungs. Kolumbija."
  
  Marčs noliecās un vēroja, kā lejā risinās jaunā aina. Kali bija pazīstama kā viena no vardarbīgākajām pilsētām Amerikā un Kali karteļa mājvieta, kas ir viens no pasaulē lielākajiem kokaīna piegādātājiem. Ikvienā parastā dienā tāds vīrietis kā Māršs ņēma savu dzīvi savās rokās, pastaigājoties pa Elkalvario apkaimes aizmugurējām alejām, kur ragamufini ķemmēja ielas, meklējot atkritumus un gulēja divstāvu namos, kur vietējie iedzīvotāji tika apzīmēti ar apzīmējumu "iecietības zona", atļaujot komerciālu. narkotikas un sekss uzplaukst ar minimālu policijas iejaukšanos.
  
  Māršs zināja, ka šī ir vieta viņam un viņa kodolbumbai.
  
  Sēžot, pilots norādīja uz pelēku pikapu, kurā sēdēja trīs vīrieši ar lieko svaru ar aukstām, mirušām acīm un neizteiksmīgām sejām. Atklāti bruņojušies ar šaujamieročiem, viņi tikai īsi sveicinādamies ieveda Mārci kravas automašīnā. Pēc tam viņi brauca pa mitrām, pārblīvētām ielām, netīrām ēkām un sarūsējušām šķūnīšiem, piedāvājot viņa izsmalcinātajam skatienam citu alternatīvu skatu uz pasauli, uz vietu, kur daļa iedzīvotāju "peldēja" no vienas būdiņas uz otru bez pastāvīgas mājas. Marčs nedaudz atkāpās, zinādams, ka viņam nav ko teikt par to, kas notika tālāk. Tomēr šīs apstāšanās bija nepieciešamas, ja viņš veiksmīgi kontrabandas ceļā ievestu kodolieročus ASV, un tās bija jebkura riska vērtas. Un, protams, Māršs izskatījās tik neitrāls, cik vien spēja, uzvilcis dažas viltības savās krāsainajās piedurknēs.
  
  Automašīna līkumoja pāri dažiem miglainiem, lēzeniem pakalniem, galu galā pārvēršoties par bruģētu piebraucamo ceļu, kas vērsts pret lielu, klusu māju. Ceļojums bija veikts klusumā, bet tagad viens no apsargiem pagrieza bargu seju pret Martu.
  
  "Mēs esam šeit".
  
  "Skaidrs. Bet kur ir "šeit"?
  
  Ne pārāk necienīgi. Ne pārāk gausties. Saglabājiet to visu kopā.
  
  "Paņemiet savu mugursomu." Apsargs izlēca un atvēra durvis. - Navarro kungs jūs gaida.
  
  Marčs pamāja ar galvu. Tas bija īstais nosaukums un īstā vieta. Viņš nepaliks šeit ilgi, tikai tik ilgi, lai pārliecinātos, ka viņa nākamais transporta veids un galamērķis ir netraucēts un drošs. Viņš sekoja sargam zem zemu nokarenas arkas, kurā pilēja migla, un tad iegāja vecās mājas tumšajā ieejā. Iekšā nebija gaismas, un veca vai divu spoku parādīšanās nebūtu bijis pārsteigums vai satraukums. Māršs bieži tumsā redzēja vecus spokus un runāja ar tiem.
  
  Apsargs norādīja uz caurumu labajā pusē. "Jūs sev maksājāt par privātu istabu maksimāli četras stundas. Nāc tieši iekšā. "
  
  Marčs pateicībā nolieca galvu un atgrūda vaļā smagās durvis. "Es arī lūdzu atļauju nosēsties ar nākamo transporta veidu. Helikopters?"
  
  "Jā. Tas ir arī labi. Zvaniet man pa domofonu, kad būs īstais laiks, un es jūs izvadīšu pa māju.
  
  Marčs apmierināti pamāja ar galvu. Naudai, ko viņš samaksāja, pārsniedzot prasīto, vajadzēja nodrošināt labākus pakalpojumus, un līdz šim tas ir noticis. Protams, aizdomas raisīja arī maksāšana vairāk nekā prasītā cena, taču tādi bija riski.
  
  Atkal divas puses, viņš domāja. Iņ un jaņ. Purvs un purvs. Melns un... melns ar sārtinātām zibspuldzēm cauri...
  
  Istabas iekšpusē bija grezns. Tālāko pusi aizņēma stūra dīvāns no melnas ādas un dziļa plīša. Blakus stāvēja stikla galds ar karafi dzērieniem, vīnam un stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem, bet otrā stūrī automāts piedāvāja kafiju un tēju. Uzkodas tiek izklātas uz stikla galda. Marts par to visu pasmaidīja.
  
  Ērti, bet tikai uz īsu laiku. Ideāli.
  
  Viņš ielēja kafiju ar stiprāko kafiju un kādu brīdi pagaidīja, līdz tā uzvārīsies. Tad viņš iekārtojās dīvānā un izvilka savu klēpjdatoru, glīti noliekot mugursomu uz ādas polsterējuma sev blakus. Nekad kodolbumba nebija tik lutināta, viņš domāja, brīdi domādams, vai viņš varētu tai pagatavot pats savu izdomājumu. Protams, tādam vīram kā Māršs tas nebija grūti, un pēc dažām minūtēm mugursomā bija kūpoša krūzīte un mazs kēksiņš ar glazūru sānos.
  
  Marts pasmaidīja. Viss bija labi.
  
  Uzkāpa internetā; apstiprinājuma e-pastos viņam bija teikts, ka Forward helikopters jau iebrauc Kolumbijā. Nekur vēl karogi nav pacelti, bet ir pagājušas tikai dažas stundas, kopš viņš pilnā sparā pameta bazāru. Marčs pabeidza dzērienu un iesaiņoja nelielu maisu ar sviestmaizēm nākamajam lidojumam, tad nospieda domofona pogu.
  
  "Es esmu gatavs doties prom."
  
  Pēc divdesmit minūtēm, un viņš atkal bija gaisā, kodolsomas lidojums bija savīts, bet ērts. Viņi bija ceļā uz Panamu, kur viņš beigs savus ātros lidojumus un sāks garlaicīgo sauszemes ceļojuma posmu. Pilots veica ceļu gaisā un caur patruļām, bija labākais savā darījumā, un par to viņam tika dāsni samaksāta. Kad kreisajā logā sāka parādīties Panamas kontūras, Māršs sāka saprast, cik daudz tuvāk viņš jau ir Amerikas Savienotajām Valstīm.
  
  Puiši, tuvojas viesuļvētra, un tas nebūs viegli...
  
  Viņš apmetās uz dažām stundām Panamasitijā, divas reizes pārģērbās un četras reizes mazgājās dušā, katru reizi ar citu aromātu šampūnu. Smaržas patīkami sajaucās un pārņēma vājo sviedru smaržu. Viņš paēda brokastis un pusdienas, lai gan bija vakariņu laiks, un izdzēra trīs glāzes vīna, katru no citas pudeles un dažādās krāsās. Dzīve bija laba. Skats aiz loga nemainījās un neiedvesmoja, tāpēc Mārts izņēma lūpu krāsas kastīti, ko bija taupījis tieši šādam gadījumam, un nokrāsoja stiklu spilgti sarkanu. Tas palīdzēja, vismaz uz kādu laiku. Pēc tam Māršs sāka iedomāties, kā būtu nolaizīt to paneli tīru, taču tajā brīdī ienākošās ziņas ping pārtrauca viņa sapņus.
  
  Paredzamais ierašanās laiks ir 15 minūtes.
  
  Mārtiņa grimasē, priecīgs, bet tajā pašā laikā satraukts. Gaidāms četrdesmit stundu brauciens pa dažiem no sliktākajiem ceļiem reģionā. Maz ticams, ka šī doma iedvesmos. Tomēr, kad tas būs pabeigts, nākamais posms būtu bezgalīgi interesantāks. Marčs savāca savas mantas, sakārtoja kafijas pākstis, vīna pudeles un piederumus pēc krāsas, formas un izmēra un tad devās ārā pa durvīm.
  
  SUV gaidīja, murrājot pie apmales, izskatījās pārsteidzoši ērti. Marts sadalīja kodolbumbu, piesprādzēja to ar drošības jostu un pēc tam parūpējās par sevi. Šoferis mazliet papļāpāja, pirms saprata, ka Māršam vienalga viņa paša trakā dzīve, un tad sēdās pie stūres. Ceļš bezgalīgi stiepās uz priekšu.
  
  Stundas pagāja. SUV slīdēja, pēc tam satricināja, tad atkal slīdēja, vairākas reizes apstājoties, lai veiktu benzīna un vietas pārbaudi. Šoferis neriskētu tikt novilkts par nelielu pārkāpumu. Galu galā tas bija tikai vēl viens transportlīdzeklis starp daudziem, vēl viena dzīvības dzirksts, kas ceļoja pa mūžīgo šoseju uz nezināmiem galamērķiem, un, ja tā būtu palikusi neatšķirta, tā būtu pagājusi nepamanīta.
  
  Un tad priekšā gulēja Montereja. Marts plati pasmaidīja, noguris, bet gandarīts, jo garais ceļojums bija vairāk nekā pusē.
  
  Kodolportfelis gulēja viņam blakus, tagad tikai dažas stundas no ASV robežas.
  
  
  OTRĀ NODAĻA
  
  
  Marčs veica nākamo sava ceļojuma posmu pilnīgas tumsas aizsegā. Tā bija vieta, kur visu varēja uzvarēt vai zaudēt; attēlā tika ņemts vērā nezināms faktors, kuru vietējā karteļa priekšnieki izvirzīja līdz nenovērtējamam summai. Kurš varētu uzminēt šādu cilvēku domas? Kas zināja, ko viņi darīs tālāk?
  
  Noteikti ne viņi... vai Džulians Māršs. Viņš tika pārvadāts apkaunojoši kopā ar duci citu cilvēku kravas automašīnas aizmugurē, kas devās uz robežu. Kaut kur pa ceļam šī kravas automašīna nogriezās no šosejas un pazuda tumsā. Nekādu gaismu, nekādu zīmju, šoferis šo maršrutu zināja ar aizsietām acīm - un labi, ka zināja.
  
  Māršs palika malā kravas automašīnas aizmugurē, klausoties ģimeņu pļāpāšanā un neapmierinātībā. Viņa priekšā pavērās viņa plāna mērogs. Viņa ierašanās brīdis Ņujorkā nevarēja pienākt pietiekami ātri. Kad kravas automašīna apstājās un aizmugurējās durvis uz ieeļļotām eņģēm atvērās, viņš izkāpa pirmais, meklējot sardzē esošo bruņoto vīru vadoni.
  
  "Diablo," viņš teica, izmantojot koda vārdu, kas identificēja viņu kā VIP ceļotāju un ka viņš bija piekritis maksājumam. Vīrietis pamāja ar galvu, bet pēc tam viņu ignorēja, sagrūdams visus mazā bariņā zem pārkarenā koka plaši izplatītajiem zariem.
  
  "Tagad ir ļoti svarīgi," viņš teica spāniski, "lai jūs kustētos klusi, nesakiet neko un dariet, kā jums liek. Ja tu to nedarīsi, es tev pārgriezīšu rīkli. Tu saproti?"
  
  Marčs vēroja, kā vīrietis sastapās ar ikviena skatienu, arī savējo. Gājiens sākās mirkli vēlāk, pa rievotu ceļu un cauri koku biezokņiem. Mēness gaisma mirgoja virs galvas, un vadošais meksikānis bieži gaidīja, kamēr mākoņi aizsedz spilgtumu, pirms turpināt. Tika runāts ļoti maz vārdu, un tos teica tikai vīri ar ieročiem, bet pēkšņi Mārčam radās vēlme runāt spāniski vai varbūt daudz.
  
  Viņš plosījās rindas vidū, ignorējot apkārtējās izbiedētās sejas. Pēc stundas viņi palēnināja ātrumu, un Mārts ieraudzīja sev priekšā slīdošu, smilšainu līdzenumu, kas bija izraibināts ar retiem kokiem, kaktusiem un dažiem citiem augiem. Visa grupa notupās.
  
  "Līdz šim viss ir labi," čukstēja vadītājs. "Taču tagad ir grūtākā daļa. Robežu patruļa nevar visu laiku vērot visu robežu, bet viņi veic vietas pārbaudes. Visu laiku. Un tu, - viņš pamāja uz Māršu, - pieprasījāt Diablo šķērsojumu. Es ceru, ka esat tam gatavs."
  
  Marčs iesmējās. Viņam nebija ne jausmas, par ko mazais puisis runā. Tomēr cilvēki drīz sāka pazust, katrs ar nelielu imigrantu grupu, līdz palika tikai Maršs, vadonis un viens sargs.
  
  "Es esmu Gomess," sacīja vadītājs. "Tas ir Lopess. Mēs jūs droši izvadīsim cauri tunelim.
  
  "Un tie puiši?" Marčs pamāja ar galvu aizejošajiem imigrantiem, darot visu iespējamo, lai viltotu amerikāņu akcentu.
  
  "Viņi maksā tikai piecus tūkstošus par galvu." Gomess izdarīja noraidošu žestu. "Viņi riskē ar lodēm. Neuztraucieties, jūs varat mums uzticēties."
  
  Marčs nodrebēja, ieraugot viltīgo smaidu, kas stingri fiksēts viņa gida sejā. Protams, viss ceļojums ir pagājis pārāk gludi, lai gaidītu, ka tas turpināsies. Jautājums bija, kad viņi viņam uzbruks?
  
  "Ieiesim tunelī," viņš teica. "Šeit es jūtu ziņkārīgus skatienus."
  
  Gomess nespēja novērst raižu ņirboņu, kas ņirbēja viņa sejā, un Lopess nopētīja tumsu sev apkārt. Kā viens abi vīrieši viņu veda austrumu virzienā, nelielā leņķī, bet uz robežas pusi. Gājiens gāja uz priekšu, apzināti sperot nepareizus soļus un izskatoties neadekvāti. Vienā brīdī Lopess viņam pat izstiepa palīdzīgu roku, ko Māršs vēlāk kataloģizēja, pierakstot to kā vājumu. Viņš nekādā ziņā nebija eksperts, taču bezdibenīgs bankas konts reiz viņam bija ļāvis daudz tālāk par materiālajiem slazdiem, pasaules cīņas mākslas čempionu un viņu starpā bijušo īpašo spēku vienību pieredzi. Māršs zināja dažus trikus, lai arī cik viltīgi tie būtu.
  
  Kādu laiku viņi gāja, ap viņiem pletās tuksnesis, gandrīz kluss. Kad kalns parādījās redzeslokā, Māršs bija pilnībā gatavs sākt kāpt, bet Gomess apstājās un norādīja uz iezīmi, kuru viņš citādi nekad nebūtu redzējis. Tur, kur smilšaina augsne sastapās ar lēzenām pakājēm, pāris mazi koki satikās ar krūmiem. Tomēr Gomess nedevās uz šo vietu, bet piesardzīgi paspēra trīsdesmit soļus pa labi un tad vēl desmit uz augšu pa stāvāko nogāzi. Nokļuvis tur, Lopess ar bezgalīgu rūpību skenēja apkārtni.
  
  "Tīrs," viņš beidzot teica.
  
  Pēc tam Gomess aptaustīja apraktas virves gabalu un sāka vilkt. Marts redzēja, ka neliela kalna nogāzes daļa pacēlās augšup, mainot akmeņus un krūmus, atklājot cilvēka lieluma caurumu, kas bija iecirsts dzīvajā akmenī. Gomess ieslīdēja iekšā un tad Lopess pavērsa pistoles stobru uz Māršu.
  
  "Tagad Tu. Tu arī."
  
  Marčs viņam sekoja, uzmanīgi palocīdams galvu, meklējot slazdu, kas, kā viņš zināja, atrodas tikai dažu soļu attālumā no aizciršanas. Tad, pārdomājot, vīrietis ar divām pusēm pārslēdza kanālus, nolemjot atkāpties tumsā.
  
  Lopess gaidīja, ierocis pacelts. Marts paslīdēja, zābaki skrāpēja akmeņaino nogāzi. Lopess pastiepa roku, nometot ieroci, un Marčs, šūpodams sešu collu asmeni, iegrūda smaili otra vīrieša miega artērijā. Lopesa acis iepletās, un viņš pacēla roku, lai apturētu plūsmu, bet Māršs negrasījās to darīt. Viņš iesita Lopesam starp acīm, izrāva viņam ieroci un pēc tam nosita mirstošo ķermeni lejā no kalna.
  
  Tu nonāci ellē.
  
  Marčs nometa šauteni, zinot, ka Gomess to izdomās ātrāk nekā nepieciešams, ja ieraudzīs to Mārča rokā. Pēc tam viņš atkal iegāja tunelī un ātri devās pa sākotnējo eju. Tas bija raupjš un gatavs, to atbalstīja trīcošas sijas un putekļi un java, kas pilēja no jumta. Gaidāms, ka marts jebkurā brīdī tiks apbedīts. Gomesa balss sasniedza viņa saspringtās ausis.
  
  "Neuztraucieties. Tā ir tikai viltus ieeja, lai nobiedētu ikvienu, kurš varētu paklupt šajā tunelī. Nokāpiet vēl zemāk, mans draugs.
  
  Marčs precīzi zināja, kas viņu sagaida "tālāk", taču tagad viņā bija neliels pārsteiguma elements. Sarežģītākā daļa būtu atspējot Gomesa ieroci, viņu nopietni neievainojot. Ņujorka joprojām bija tūkstošiem jūdžu attālumā.
  
  Un tas šķita daudz tālāk, kad viņš stāvēja zem Meksikas tuksneša, jutot netīrumus, kas slīd pa muguru, un to ieskauj sviedru un veģetācijas smaka, un viņa acis smeldza putekļos.
  
  Marčs riskēja virzīties uz priekšu, vienubrīd rāpot un velkot aiz muguras mugursomu, kuras siksna bija aptīta ap potīti. Tas ir pilns ar drēbēm, viņš brīdi nodomāja. Tikai drēbes un varbūt zobu birste. Jauks odekolons. Kafijas maisiņš... viņš domāja, kur amerikāņi varētu būt novietojuši savas radiācijas mērīšanas ierīces, un tad viņš sāka uztraukties par pašu starojumu. Atkal.
  
  Tas, iespējams, ir jāpārbauda pirms došanās ceļā.
  
  Nu tu dzīvo un mācies.
  
  Marčs piespieda sevi smieties, izkāpjot no šaurā tuneļa daudz lielākā tunelī. Gomess pieliecās, izstiepis roku, lai palīdzētu.
  
  "Kaut kas smieklīgs?"
  
  "Jā, tavi sasodītie zobi."
  
  Gomess skatījās, šokēts un neticīgs. Šķita, ka šis priekšlikums bija pēdējais, ko viņš gaidīja dzirdēt šajā viņu ceļojuma posmā. Māršs aprēķināja, kas tas varētu būt. Kamēr Gomess mēģināja to izdomāt, Marčs piecēlās, pagrieza ieroci Gomesa rokās un iedzina krājumus otra vīrieša mutē.
  
  "Tagad jūs saprotat, ko es domāju?"
  
  Gomess cīnījās no visa spēka, atgrūdot Māršu atpakaļ un atnesot viņam stobru. Viņam rēcot no mutes šļakstīja asinis, un zobi nokrita uz grīdas. Marčs ienira zem garās mucas un guva spēcīgu sitienu pa žokli un vēl vienu pa galvas sāniem. Gomess sastinga, viņa acis liecināja, ka viņš joprojām nespēj noticēt, ka šī dīvainā pīle viņu ir uzvarējusi.
  
  Marčs izrāva nazi no skausta meksikāņa pusē, kamēr viņi cīnījās. Gomess metās prom, zinādams, kas notiks tālāk. Viņš ietriecās akmens sienā, ar smagu vaidu saspiežot plecu un galvaskausu. Māršs piezemēja sitienu, kas atsitās pret meksikāni un pēc tam trāpīja Rokai. Asinis tecēja no viņa paša pirkstu locītavām. Ieroci atkal pacēla, bet Marčs iztaisnojās tā, ka atradās viņam starp kājām, biznesa daļa tagad neder.
  
  Gomess viņam iesita ar galvu, viņu asinis sajaucās un izšļakstīja sienas. Marčs sastinga, bet izvairījās no nākamā sitiena, tad atcerējās nazi, ko viņš joprojām turēja kreisajā rokā.
  
  Spēcīgs grūdiens, un nazis saskrāpēja Gomesa ribas, bet meksikānis nometa ieroci un ar nazi uzlika abas rokas uz Mārša rokas, tādējādi apturot sitiena spēku un iedurot asmeni. Sāpes izkropļoja viņa vaibstus, taču vīrietim izdevās novērst nenovēršamo nāvi.
  
  Marčs uzreiz koncentrējās uz savu brīvo roku, ar to atkal un atkal sita, meklējot vājās vietas. Kopā vīrieši cīnījās ar zobiem un nagiem, lēnām virzoties augšup un lejup pa tuneli, atsitoties pret koka sijām un izbraucot cauri dubļu kaudzēm. Sviedru krelles notecēja pa smiltīm; smagi ņurdējumi kā riesta cūkas piepildīja mākslīgo telpu. Žēlastības nebija, bet zeme arī netika sasniegta. Gomess uztvēra katru sitienu kā pieredzējušais ielu cīnītājs, un Māršs bija pirmais, kurš nokrita.
  
  "Gaidu... mani... griezīšu... griezīšu tevi..." Gomess elsoja, viņa acis bija mežonīgas, lūpas bija asiņainas un atlaidās.
  
  Māršs atteicās mirt šajā vientuļajā, elles vietā. Viņš paraustīja nazi atpakaļ, izgriežot to no Gomesa ķermeņa, pēc tam atkāpās, dodot abiem vīriešiem pāris pēdu attālumu. Pistole gulēja uz grīdas, izmesta.
  
  Gomess viņam uzbruka kā velns, kliedzot, rūcot. Marčs atvairīja uzbrukumu, kā viņam bija mācīts, pagriežot plecu un ļaujot paša Gomesa impulsam iesist ar galvu pretējo sienu. Marčs pēc tam iespēra viņam pa mugurkaulu. Viņš vairs neizmantoja nazi, līdz gals nebija aizzīmogots. Viņam arī mācīja, ka visredzamākais ierocis ne vienmēr ir vislabākais.
  
  Gomess pacēla savu ķermeni no sienas, nokāris galvu, un pagriezās. Marčs skatījās dēmona asinssarkanajā sejā. Tas viņu uz mirkli apbūra, tumšsarkanās sejas un baltā kakla kontrasts, melnie caurumi, kur kādreiz bija ligzdojuši nodzeltējuši zobi, bālās ausis, kas gandrīz komiski izspraucās uz abām pusēm. Gomess pagriezās. Māršam tika sitiens pa galvas sānu.
  
  Tagad Gomess bija plaši atvērts.
  
  Marčs pakāpās uz priekšu, viņam reiba galva, taču viņš saglabāja pietiekami daudz apziņas, lai ar nazi ietriektu īstu dūrienu, vēršot tā asmeni pret citas personas sirdi. Gomess raustījās, elpa izsvilpa no viņa salauztās mutes, un tad sastapa Mārša skatienu.
  
  "Es tev godprātīgi samaksāju," Mārts elpoja. "Tev vajadzēja vienkārši paņemt naudu."
  
  Viņš zināja, ka šie cilvēki ir nodevēji pēc dabas un, bez šaubām, arī pēc audzināšanas. Nodevība būtu viņu otrā vai trešā doma dienā pēc "kāpēc manās rokās ir asinis?" un "kuru pie velna es vakar vakarā nogalināju?" Iespējams, ir arī doma par kokaīna devas sekām. Bet Gomess... viņam vajadzēja vienkārši paņemt naudu.
  
  Marčs vēroja, kā vīrietis noslīd zemē, un pēc tam izvērtēja. Viņš bija sasitums, sāpēja, bet salīdzinoši neskarts. Viņa galva dauzījās. Par laimi viņš bija pietiekami gudrs, lai ieliktu paracetamolu vienā no mazajiem maisiņiem savā mugursomā, kas atradās blakus kodolbumbai. Tik ērti, ka. Viņam tur bija arī iepakojums ar bērnu salvetēm.
  
  Marts noslaucīja un norija tabletes sausas. Viņš aizmirsa paņemt līdzi ūdeni. Bet vienmēr kaut kas ir, vai ne?
  
  Neatskatīdamies uz mirušo ķermeni, viņš nolaida galvu un sāka garo ceļojumu pa pazemes tuneli uz Teksasu.
  
  
  * * *
  
  
  Stundas vilkās. Džulians Māršs traucās zem Amerikas ar kodolieroci, kas bija piesprādzēts mugurā. Ierīce varēja būt mazāka, nekā viņš gaidīja, lai gan iepakojums joprojām bija uzpūsts, taču iekšējie nodalījumi nebija mazāk smagi. Radījums pieķērās viņam kā nevēlams draugs vai brālis, atraujot viņu atpakaļ. Katrs solis bija grūts.
  
  Tumsa viņu apņēma un gandrīz aprija, to salauza tikai ik pa laikam piekārtā gaisma. Daudzi bija salauzti, pārāk daudz. Šeit bija drēgns, neredzamu dzīvnieku bars viņa prātā vienmēr gleznoja murgainus attēlus, kas spēlēja draudīgā harmonijā ar ik pa laikam pārspīlējošo niezi, kas pārņēma viņa plecus un mugurkaulu. Gaiss bija ierobežots, un tas, kas tur bija, bija sliktas kvalitātes.
  
  Viņš sāka justies ārkārtīgi noguris, viņam sākās halucinācijas. Kādu dienu viņu vajāja Tailers Vebs un tad ļaunais trollis. Viņš divreiz nokrita, nodīrājot ceļgalus un elkoņus, taču ar pūlēm piecelties kājās. Trollis pārvērtās par dusmīgiem meksikāņiem un pēc tam par pastaigu tako, kas pildīts ar sarkanajiem un zaļajiem pipariem un gvakamolu.
  
  Kilometriem ritot, viņam sāka šķist, ka viņš varētu nepaspēt, ka viss izvērtīsies labāk, ja viņš kādu laiku vienkārši nogulēsies. Nosnausties. Vienīgais, kas viņu apturēja, bija viņa gaišākā puse, tā daļa, kas savulaik spītīgi bija pārdzīvojusi bērnību, kad visi pārējie gribēja, lai viņš pazūd.
  
  Galu galā priekšā parādījās spilgtākas gaismas, un viņš pārgāja pāri tuneļa otram galam un pēc tam pavadīja daudzas minūtes, lai novērtētu, kādu uzņemšanu viņš varētu saņemt. Patiesībā viņš negaidīja nekādu uzņemšanas komisiju - viņam nekad nebija paredzēts nokļūt brīvo zemē.
  
  Pēc konstrukcijas viņš šajā galā organizēja pilnīgi atsevišķu transportu. Marts bija uzmanīgs un nebija muļķis. Helikopteram jābūt izliktam dažu jūdžu attālumā, gaidot, kad tiks izsaukts. Marčs izņēma vienu no trim sadedzināšanas šūnām, kas bija izceltas ap viņa ķermeni un mugursomā, un piezvanīja.
  
  Sanāksmē netika teikts ne vārda, nekādi komentāri par asinīm un netīrumiem, kas klāja Mārša seju un matus. Pilots pacēla putnu gaisā un pacēlās virzienā uz Corpus Christi, nākamo un priekšpēdējo marta grandiozā piedzīvojuma pieturu. Viena lieta bija droša, viņam būs ko teikt...
  
  Un nav neviena, kas viņiem pateiktu. Vienīgais, ko nedalījāties ar ballītes viesiem, bija tas, kā jums izdevās kontrabandas ceļā no Brazīlijas uz Amerikas Austrumkrastu aizvest kodolmateriālu.
  
  Corpus Christi piedāvāja nelielu atelpu, ilgas dušas un īsas snaudas. Nākamais būs divdesmit četru stundu brauciens uz Ņujorku un tad...
  
  Armagedons. Vai vismaz tā mala.
  
  Marčs pasmaidīja, gulēdams ar seju gultā un iebāzis galvu spilvenā. Viņš tik tikko spēja elpot, bet viņam ļoti patika šī sajūta. Viltība būtu pārliecināt varas iestādes, ka viņš bija nopietni un ka spridzeklis ir īsts. Nav grūti - viens skatiens uz kārbām un skaldāmo materiālu liktu apsēsties un ubagot. Kad tas bija izdarīts... Māršs iztēlojās, kā dolāri ripo kā kāds Lasvegasas spēļu automāts, kas mezgla ātrumā izmet naudu. Bet tas viss laba mērķa dēļ. Webb futrālis.
  
  Varbūt ne. Māršam bija savi plāni, ko īstenot, kamēr dīvainais pitu vadonis dzenās pēc varavīksnes.
  
  Viņš noslīdēja no gultas, piezemējoties uz ceļiem, pirms piecēlās. Viņš uzlika lūpu krāsu. Viņš pārkārtoja telpas iekārtojumu tā, lai tam būtu jēga. Viņš izkāpa un ar liftu devās lejā uz pagrabu, kur viņu gaidīja īre.
  
  Chrysler 300. Balināta vaļa izmērs un krāsa.
  
  Nākamā pietura... pilsēta, kas nekad nav gulējusi.
  
  
  * * *
  
  
  Māršs brauca bez piepūles, kad ieraudzīja pasaulslaveno Skyline. Likās smieklīgi viegli aizbraukt ar šo automašīnu uz Ņujorku, bet kas tad zināja, kas būs savādāk? Nu kāds varētu. Ir pagājušas vairāk nekā trīs dienas, kopš viņš atstāja Ramzesa bazāru. Ko darīt, ja ziņas noplūda? Gājiens neko nemainīja. Viņš bija tikai vēl viens ceļotājs, kas vijās pa dzīvi. Ja spēle būs beigusies, viņš par to uzzinās pavisam drīz. Citādi... Vebs apsolīja, ka Ramzess nodrošinās cilvēkus, kas vēlas palīdzēt šajā jautājumā. Marts ar viņiem rēķinājās.
  
  Marčs automašīnu vadīja akli, nezinot un neinteresējoties par to, kas notiks tālāk. Viņš bija pietiekami uzmanīgs, lai apstātos pie ieejas lielajā pilsētā, nakšņojot otrpus upei, kad saule sāka rietēt, sarežģījot viņa nejaušo ceļojuma maršrutu. Pietika ar L-veida moteli, lai gan gultas veļa bija skrāpēta un nenoliedzami netīra, un logu rāmji un grīdas malas bija klātas collas melnu netīrumu. Tomēr tas bija neievērojami, neplānoti un gandrīz nemanāmi.
  
  Tāpēc ap pusnakti viņš sēdēja taisni, sirdij dauzīdamies, kad kāds pieklauvēja pie viņa istabas durvīm. Durvis atvērās uz autostāvvietu, tāpēc patiesībā tas varēja būt jebkurš, sākot no apmaldījušās piedzēries viesa līdz draiskulim. Bet tas var būt arī policists.
  
  Vai SEAL sešinieku komanda.
  
  Marčs izlika nažus, karotes un glāzes, pēc tam atrāva aizkaru, lai paskatītos ārā. Redzētais viņu uz brīdi atstāja bez vārdiem.
  
  Kas pie...?
  
  Klauvējiens atkal atskanēja, viegls un svaigs. Marčs nekavējās atvērt durvis un ļaut vīrietim ienākt.
  
  "Tu mani pārsteidzi," viņš teica. "Un tas mūsdienās nenotiek pārāk bieži."
  
  "Es jūtos labi, kā tas ir," sacīja apmeklētājs. "Viena no manām daudzajām īpašībām."
  
  Marčs domāja par pārējiem, taču viņam nebija jāmeklē pārāk tālu, lai pamanītu vismaz duci. "Mēs iepriekš esam tikušies tikai vienu reizi."
  
  "Jā. Un es uzreiz sajutu saikni.
  
  Marčs iztaisnojās, tagad vēlēdamies, lai būtu ceturtajā dušā. "Es domāju, ka visi piti ir miruši vai sagūstīti. Izņemot Vebu un mani.
  
  - Kā redzat, - apmeklētāja noplātīja rokas, - jūs kļūdījāties.
  
  "Esmu apmierināts." Marčs viltus smaidu. "Ļoti apmierināts.
  
  "Ak," viņa apmeklētājs arī pasmaidīja, "tu par tādu kļūsi."
  
  Marčs mēģināja atstumt sajūtu, ka visas viņa dzimšanas dienas notika vienlaikus. Šī sieviete bija dīvaina, varbūt tikpat dīvaina kā viņš. Viņai bija brūni, taisni nogriezti mati; viņas acis bija zili zaļas, tieši tādas pašas kā viņa. Cik tas bija baisi? Viņas tērpā bija zaļš vilnas pulovers, spilgti sarkani džinsi un tumši zilas Doc Martins kedas. Viņa vienā rokā turēja glāzi piena, bet otrā glāzi vīna.
  
  Kur viņa nokļuva...?
  
  Bet tam īsti nebija nozīmes. Viņam patika, ka viņa ir unikāla, ka viņa kaut kā viņu saprata. Viņam patika, ka viņa parādījās no nekurienes. Viņam patika, ka viņa ir pavisam citāda. Tumsas spēki tos spieda vienu pret otru. Asins sarkanvīns un balinošais baltais piens grasījās sajaukties.
  
  Mārča paņēma brilles. "Vai vēlaties būt augšā vai apakšā?"
  
  "Ak, man nav nekas pretī. Redzēsim, kā noskaņojums mūs vedīs."
  
  Tāpēc Māršs novietoja kodolieroču gultas galvgalī, kur viņi abi to varēja redzēt, un caur Zojas Šīrsa acīm ieraudzīja papildu dzirksteli, piemēram, komētu. Šī sieviete bija spēcīga, nāvējoša un pavisam dīvaina. Droši vien traks. Kaut kas viņam bezgala piestāvēja.
  
  Kad viņa novilka drēbes, viņa sadalītās domas klīda, lai apsvērtu, kas notiks. Doma par visu satraukumu, ko solīja rīt un parīt, kad viņi Ameriku nogāzīs uz ceļiem un būs laimīgi ar kodolbumbu, padarīja viņu pilnīgi gatavu satikt Zoju, kad viņa novilka viņam bikses un uzkāpa uz klāja.
  
  - Nav priekšspēles? viņš jautāja.
  
  "Nu, kad jūs novietojāt to mugursomu tieši tāpat," viņa sacīja, skatoties uz kodolbumbu, it kā varētu to vērot. "Es sapratu, ka man tas nav vajadzīgs."
  
  Marčs priecīgā pārsteigumā pasmaidīja. "ES arī".
  
  "Vai redzi, mīļā?" Zoja iegrima viņam virsū. "Mēs esam radīti viens otram."
  
  Tad Mārts saprata, ka var redzēt viņas lēnām kustīgo, ārkārtīgi bālo dupsi spoguļa atspulgā, kas karājās pie sienas tieši virs vecās kumodes, un aiz tā pašu mugursomu, kas iesēdusies starp gultas spilveniem. Viņš ieskatījās viņas labi iedegušajā sejā.
  
  "Sasodīts," viņš izteica. "Tas neaizņem daudz laika".
  
  
  TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Mets Dreiks gatavojas visu laiku trakākajam komandas braucienam. Vēdera lejasdaļā savilkās nepatīkama nelabuma sajūta, un tai nebija nekāda sakara ar bedraino lidojumu, tikai spriedzes, satraukuma un riebuma rezultāts pret cilvēkiem, kuri varētu mēģināt pastrādāt tik šausmīgus noziegumus. Viņš juta līdzi pasaules cilvēkiem, kuri nezinoši, bet apmierināti veica savas ikdienas lietas. Tie bija cilvēki, par kuriem viņš cīnījās.
  
  Helikopteri bija pilni ar karavīriem, kuri rūpējās un pakļāva sevi briesmām to cilvēku labā, kuri padarīja pasauli par labu vietu, kur dzīvot. Klāt bija visa SPEAR komanda, izņemot Karinu Bleiku un Bērgardu Alainu un Bridžitu Makkenziju, jeb Kenziju, bijušo Mossad aģentu ar katanām un artefaktu kontrabandu. Komanda atstāja Ramzesa izpostīto 'pēdējo tirgu' tādā steigā, ka bija spiesti visus ņemt līdzi. Nebija ne mirkli, ko zaudēt, un visa komanda bija sagatavojusies, informēta un gatava doties Ņujorkas ielās plkst. skrējiens.
  
  No īstiem džungļiem līdz betona džungļiem, Dreiks nodomāja. Mēs nekad neaizveramies.
  
  Visapkārt viņam bija pārliecinātas viņa dzīves krustošanās līnijas un nemierīgi viļņi. Alicia un Bo, Meja un Kenzi un Torstens Dāls. Otrajā helikopterā atradās Smits un Lorēna, Heidens, Kinimaka un Jorgijs. Komanda ieskrēja Ņujorkas gaisa telpā, kuru jau bija attīrījis prezidents Koburns, un strauji sasvērās, kad tā izlauzās cauri spraugām starp debesskrāpjiem un nolaidās uz kvadrātveida jumtu. Turbulence viņus satricināja. Radio iesaucās, kad informācija nāca. Dreiks varēja tikai iedomāties lejā esošo ielu kņadu, steidzīgos aģentus un trakās SWAT komandas, ellišķo domu par steigu glābt Ņujorku un Austrumkrastu.
  
  Viņš dziļi ievilka elpu, sajuzdams, ka nākamās stundas būs nemierīgas.
  
  Dals iekrita viņa acīs. "Pēc tam es paņemu atvaļinājumu."
  
  Dreiks apbrīnoja zviedra pārliecību. "Pēc tam mums visiem viens būs vajadzīgs."
  
  - Nu, tu nenāksi man līdzi, Jorkij.
  
  "Nekādu problēmu. Esmu diezgan pārliecināts, ka Džoanna tik un tā vadīs.
  
  "Ko, pie velna, tas nozīmē?"
  
  Helikopters strauji nolaidās, nosūtot viņu vēderus stratosfērā.
  
  Alisija iesmējās. "Tikai tas, ka mēs zinām, kurš pārvalda Daleigh māju, Torsti. Mēs zinām".
  
  Zviedrs savilkās ar grimasēm, bet plašākus komentārus nesniedza. Dreiks pasmaidīja ar Alisiju un tad pamanīja, ka Maija viņus abus vēro. Sasodīts, it kā mums tik un tā nebūtu par ko uztraukties.
  
  Alisija pamāja Meijam. "Vai esat pārliecināts, ka varat tikt galā ar kaut ko līdzīgu, Sprait, kad nesen skūšanās laikā esat nogriezies?"
  
  Mejas sejas izteiksme nemainījās, bet viņa vilcinādama pastiepa roku līdz jaunajai rētai uz viņas sejas. "Pēdējie notikumi ir padarījuši mani daudz uzmanīgāku pret cilvēkiem, kuriem uzticos. Un uzmanieties no tiem, kas nodod."
  
  Dreiks iekšēji sarāvās.
  
  Nekas nav noticis. Viņa mani pameta, pieliekot tam punktu! Nekas netika solīts. .
  
  Emocijas un domas sajaucās, pārvēršoties skābā žulti, kas jaucās ar tūkstoš citām jūtām. Dāls, viņš pamanīja, lēnām attālinājās no Kenzi, un Bo tik tikko novērsa acis no Alisijas. Dievs, viņš cerēja, ka kaislības otrajā helikopterā būs nedaudz mierīgākas.
  
  Viņus skāra vēl mežonīga vēja brāzmas, kad helikoptera ragavas atsitās pret ēkas jumtu. Putns apsēdās, un tad durvis atvērās, pasažieri nolēca lejā un pieskrēja pie atvērtajām durvīm. Vīrieši ar ieročiem sargāja ieeju, un iekšā bija izvietoti vēl vairāki cilvēki. Dreiks ienira pirmais, lidojot uz kājām un jutoties mazliet nesagatavots bez ieročiem, taču labi zinot, ka drīz viņi būs bruņoti. Komanda pa vienai steidzās lejā pa šaurajām kāpnēm, līdz nokļuva plašā gaitenī, aptumšotā un vēl vairāk sargu ielenkumā. Šeit viņi uz brīdi apstājās, pirms viņiem tika dots norādījums turpināt.
  
  Viss skaidrs.
  
  Dreiks skrēja, saprotot, ka ir zaudējušas vitāli svarīgas dienas, ieguva informāciju no tirgus un pēc tam viņu pratināja aizdomīgi aģenti, īpaši no CIP. Galu galā iejaucās pats Kobērns, pavēlot nekavējoties nosūtīt SPEAR komandu uz planētas karstāko vietu.
  
  Ņujorkas pilsēta.
  
  Tagad, nokāpjot pa kārtējām kāpnēm, viņi izkāpa uz balkona, no kura paveras skats uz iekšpusi - vietējā policijas iecirknī, kā viņam stāstīja, 3. un 51. ielas stūrī. Vietne, kas sabiedrībai nebija zināma, darbojās kā iekšzemes drošības birojs - patiesībā tas bija viens no diviem, kurus sauca par pilsētas "centru", kas ir visas aģentūras darbības kodols. Tagad Dreiks vēroja, kā vietējā policija veica ikdienas darbus, iecirknis bija rosīgs, skaļš un pārpildīts, līdz no tālākā gala tuvojās vīrietis melnā uzvalkā.
  
  "Ejam kustēties," viņš teica. "Šeit nav jātērē laiks."
  
  Dreiks nevarēja nepiekrist. Viņš pastūma Alisiju uz priekšu, blondīnei par lielu īgnumu, saņemot stingru skatienu par savām nepatikšanām. Pārējie drūzmējās iekšā, Heidens mēģināja tuvoties jaunpienācējam, taču viņam nepietika laika, jo viņš pazuda pa tālākajām durvīm. Izejot cauri, viņi iekļuva apaļā telpā ar baltu flīžu grīdu un sienām, un krēsliem, kas bija salikti rindās nelielas kāpnes priekšā. Vīrietis tos aizvāca, cik ātri vien spēja.
  
  "Paldies, ka atnācāt," viņš bezkaislīgi teica. "Tikai, lai jūs zinātu, cilvēki, kurus jūs sagūstāt, - viltnieks Ramzess un Roberts Praiss - tika aizvesti uz kamerām zem mums, lai gaidītu mūsu... cilvēku medību rezultātus. Mēs domājām, ka tajos varētu būt vērtīga informācija, un tiem jābūt tuvumā.
  
  - It īpaši, ja mums neizdodas, - Alisija drūmi noteica.
  
  "Tiešām. Un šīs pazemes cietuma kameras ar papildu apsardzi iekšzemes drošības vienībā ļaus Ramzesa klātbūtnei nepamanīt, kā es esmu pārliecināts, ka jūs to varat novērtēt.
  
  Dreiks atgādināja, ka Ramzesa vietējām vienībām pēc tam, kad tās bija nozagušas vai ar varu izņēmušas no Mārša rokām kodolbumbu, tika pavēlēts gaidīt Ramzesa atļauju detonēt. Viņi nezināja, ka viņš ir sagūstīts vai ka viņš gandrīz miris. Ramzesa organizācijas Ņujorkas šūnas vispār neko nezināja.
  
  Vismaz tas bija vienīgais, kas runāja par labu SPEAR komandai.
  
  "Viņš būs noderīgs," sacīja Heidens. "Es esmu gandrīz pārliecināts."
  
  "Jā," piebilda Smits. "Tāpēc pagaidām atlieciet liellopu iebiedēšanu."
  
  Iekšlietu ministrijas aģents saviebās. "Mani sauc Mūrs. Es šeit esmu galvenais aģents. Viss prāts izies caur mani. Mēs veidojam jaunu darba grupu asimilācijai un darbību sadalei. Mums ir centrs un tagad organizējam filiāles. Katrs aģents un policists - pieejams vai nē - strādā pie šiem draudiem, un mēs pilnībā apzināmies neveiksmju sekas. Tā nevar..." viņš mazliet sastinga, izrādot stresu, kas parasti būtu nedzirdēts. "Šeit nevar pieļaut, ka tas notiek."
  
  "Kas ir atbildīgs uz zemes?" Heidens jautāja. "Kurš šeit pieņem lēmumus, kur tas patiešām ir svarīgi?"
  
  Mūrs vilcinājās un saskrāpēja zodu. "Nu mēs zinām. Dzimtene. Sadarbībā ar Terorisma apkarošanas vienību un Draudu nodaļu.
  
  "Un ar "mēs" jūs domājat sevi un mani?" Vai arī domājat tikai Dzimteni?
  
  "Es domāju, ka tas varētu mainīties, kad situācija to prasa," atzina Mūrs.
  
  Heidens izskatījās apmierināts. "Pārliecinieties, vai mobilā tālruņa akumulators ir uzlādēts."
  
  Mūrs paskatījās apkārt grupai, it kā viņam būtu jūtama viņu uzstājība un tas viņam patika. "Kā jūs zināt, mums ir īss logs. Nepaies ilgs laiks, kad tie nelieši sapratīs, ka Ramzess nedos tādu pavēli. Tātad, vispirms vispirms. Kā mēs varam atrast teroristu šūnu?
  
  Dreiks paskatījās pulkstenī. "Un marš. Vai martam nevajadzētu būt prioritātei, jo viņš nēsā bumbu?
  
  "Izlūkdienesti ziņo, ka marts apvienosies ar vietējām šūnām. Mēs nezinām, cik to būs. Tāpēc mēs, protams, koncentrējamies uz abiem.
  
  Dreiks atcerējās Bo stāstījumu par Mārša un Veba sarunu. Tad viņam ienāca prātā, ka slidenais francūzis, ar kuru viņi pirmo reizi bija tikušies, kad bija spiesti piedalīties turnīrā Last Man Standing, un ar kuru kopš tā laika bija diezgan bieži cīnījies, spīdēja labestības gaismā, kad tam bija nozīme. Mirdzēja kā zvaigzne. Viņam patiešām vajadzētu dot puisim papildu elpu.
  
  Kaut kur gar apakšstilbu...
  
  Mūrs atkal ierunājās. "Ir vairāki veidi, kā noteikt dziļu šūnu vai pat miega šūnu. Mēs ierobežojam aizdomās turamo skaitu. Mēs izmeklējam savienojumus ar citām zināmām šūnām, kuras jau tiek uzraudzītas. Apskatiet degošās lūgšanu vietas, kur slaveni džihādisti izspiež savu indi. Mēs skatāmies uz cilvēkiem, kuri nesen ir apņēmušies ievērot rituālus - tos, kuri pēkšņi izrāda interesi par reliģiju, izstājas no sabiedrības vai runā par sieviešu apģērbu. NSA klausās metadatus, kas savākti no miljoniem mobilo tālruņu, un novērtē. Taču daudz efektīvāki ir vīrieši un sievietes, kas riskē ar to katru nedēļas dienu - tie, kurus esam iefiltrējuši populācijā, no kuras regulāri tiek vervēti jauni džihādisti.
  
  "Zem vāka". Smits pamāja. "Tas ir labi".
  
  "Tā ir patiesība. Šobrīd mūsu informācija ir plānāka nekā Igija Popa Bārbija. Mēs cenšamies apstiprināt cilvēku skaitu katrā šūnā. Šūnas izmērs. Rajoni. Iespējas un gatavība. Mēs pārskatām visus jaunākos tālruņu ierakstus. Vai jūs domājat, ka Ramzess runās?
  
  Heidens nevarēja sagaidīt, kad varēs sākt strādāt. "Mēs to sasodīti labi pamēģināsim."
  
  "Draudi ir nenovēršami," sacīja Kinimaka. "Izkliedēsim komandas un ejiet prom no šejienes."
  
  "Jā, jā, tas ir labi," Mūrs paskaidroja. "Bet kur tu dosies? Ņujorka ir ļoti liela pilsēta. Bēgot neko nepanāksi, ja tev nav kur iet. Mēs pat nezinām, vai bumba ir īsta. Daudzi cilvēki var izgatavot bumbu... skatīties pa labi.
  
  Alisija sakustējās krēslā. "Es varu par to galvot."
  
  "Transportlīdzekļi ir gatavi," sacīja Mūrs. "Speciālo spēku transportlīdzekļi. Helikopteri. Ātras automašīnas bez marķējuma. Ticiet vai nē, mums ir plāni šim nolūkam, veidi, kā sakopt ielas. Amatpersonas un viņu ģimenes jau tiek evakuētas. Viss, kas mums tagad vajadzīgs, ir sākuma punkts.
  
  Heidens pievērsās savai komandai. "Tātad, ātri sakārtosim grupas un dosimies pie Ramzesa. Kā tas cilvēks teica, mūsu logs ir mazs, un tas jau aizveras."
  
  
  CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Džulians Māršs izgāja no moteļa, jūtoties spirgts, pat satraukts, bet arī nedaudz skumjš. Viņš bija labi ģērbies: zili džinsi ar vienu kāju nedaudz tumšāku par otru, vairāki kreklu slāņi un vienā galvas pusē nospiesta cepure. Skats bija labs, un viņš domāja, ka pārspēj Zoju. Sieviete iznāca no mazās vannas istabas, izskatoties mazliet izspūrusi, viņas mati bija tikai līdz pusei izķemmēti un lūpu krāsa bija uzklāta uz pusi. Tikai pēc dažām atzinības minūtēm Mārša saprata, ka viņa apzināti cenšas viņu atdarināt.
  
  Vai arī izrādīt viņam cieņu?
  
  Varbūt pēdējais, bet tas patiešām nospieda Māršu uz sliekšņa. Pēdējā lieta, ko viņš vēlējās, bija sievietes versija, kas ierobežotu viņa unikālo stilu. Gandrīz kā pēc domas viņš pacēla mugursomu no gultas, glāstīdams materiālu un jūtot sevī dzīvā zvēra aprises.
  
  Mans .
  
  Rīts bija labs, svaigs, gaišs un priecīgs. Marts gaidīja, līdz piebrauca piecu pasažieru automašīna un izlēca divi vīrieši. Abi bija sārti un valkāja kuplu bārdu. Marčs pateica pēdējo paroli pēdējam braucienam un ļāva viņiem atvērt aizmugurējās durvis. Zoe parādījās, kad viņš kāpa iekšā.
  
  "Pagaidi". Viens no vīriešiem, sievietei tuvojoties, izvilka ieroci. - Ir jābūt tikai vienam.
  
  Marčs bija sliecies piekrist, bet viņa otra puse vēlējās šo sievieti iepazīt vēl tuvāk. "Viņa ir vēls papildinājums. Viņai viss ir kārtībā."
  
  Roka ar ieroci joprojām svārstījās.
  
  "Klausies, es neesmu sazinājies trīs dienas, varbūt četras." Marts nevarēja precīzi atcerēties. "Plāni mainās. Es tev iedevu paroli, tagad klausies manos vārdos. Viņai viss kārtībā. Pat noderīgi. "
  
  "Ļoti labi". Neviens no vīriešiem neizskatījās pārliecināts.
  
  Mašīna ātri pacēlās gaisā, izceļot no aizmugures riepām netīrumu kolonnu, un pagriezās pilsētas virzienā. Marts atgāzās, jo debesskrāpji kļuva vēl lielāki un satiksme kļuva intensīvāka. Spīdīgas, atstarojošas virsmas ieskauj automašīnu, vietām apžilbinot, jo tās novirzīja mākslīgo gaismu. Pūļi piepildīja ietves, un ēkas liesmoja ar informāciju. Pa ielām brauca policijas automašīnas. Māršs nemanīja nekādas pastiprinātas policijas uzmanības pazīmes, taču tad viņš nevarēja redzēt virs automašīnas jumta. Viņš to pieminēja šoferim.
  
  "Viss šķiet normāli," vīrietis atbildēja. "Bet ātrums joprojām ir svarīgs. Viss sabruks, ja mēs virzīsimies pārāk lēni.
  
  - Ramzess? Marts jautāja.
  
  "Mēs gaidām viņa vārdu."
  
  Marčs sarauca pieri, sajuzdams savā atbildē zināmu piekāpšanos. Šis plāns bija pilnībā viņa, un Ramzesa rokaspuišiem jādejo pēc viņa melodijas. Kad viņi ieradās vietā, kuru Māršs izvēlējās un gatavojās mēnešus pirms viņi varēja sākt.
  
  "Palieciet zem radara," viņš teica, lai nostiprinātu kontroli. "Un zem ātruma ierobežojuma, vai ne? Mēs nevēlamies, lai mūs apturētu. "
  
  "Mēs esam Ņujorkā," sacīja vadītājs, un abi vīrieši smējās, braucot pie sarkanās gaismas. Marts izvēlējās tos ignorēt.
  
  "Bet," šoferis piebilda. "Tava mugursoma? Tas ir... saturs ir jāpārbauda.
  
  "Es to zinu," Māršs nošņāca. "Jūs domājat, ka es to nezinu?"
  
  Kādu mērkaķi Vebs viņam uzkrāva?
  
  Iespējams, sajutusi pieaugošu spriedzi, Zoja pieslējās viņam klāt. Starp viņiem bija tikai kodolbumba. Viņas roka lēnām slīdēja pāri mugursomai, pa pirksta galiem un nokrita uz viņa ceļiem, liekot viņam saraustīties un tad skatīties uz viņu.
  
  "Vai tas tiešām ir piemērots?"
  
  "Es nezinu, Džulian. Vai tā ir?"
  
  Marts nebija pilnīgi pārliecināts, bet sajūta bija pietiekami patīkama, lai viņš to atstāja mierā. Uz brīdi viņam ienāca prātā, ka Šīrs ir nedaudz pievilcīgs, varens kā ēnu pāvests un, bez šaubām, spēj izsaukt jebkuru vīrieša īpatni, ko viņai vajag.
  
  Kāpēc es?
  
  Viņš zināja, ka kodolbumba droši vien palīdzēja. Katrai meitenei patika vīrietis ar kodolieroci. Kaut kas saistīts ar varu... Ak, labi, varbūt viņai patika doma, ka viņš ir mazliet briesmīgāks par viņu. Viņa dīvainība? Protams, kāpēc pie velna ne? Viņa domu gājiens aizgāja no sliedēm, kad viņi apstājās pie apmales, šoferis īsi norādīja uz ēku, kuru Māršs bija izvēlējies iepriekšējā apmeklējuma reizē. Ārā diena joprojām bija silta un pilnīgi negaidīta. Māršs iztēlojās resnos valdības ēzeļus, kas stingri sēž savos plīša ādas sēdekļos, lai iegūtu vislabāko pērienu savā mūžā.
  
  Tagad drīz. Tik drīz es gandrīz nespēju sevi savaldīt.
  
  Viņš paņēma Zoju aiz rokas un gandrīz lēkāja gar ietvi, ļaujot mugursomai karāties no saliektā elkoņa. Pagājuši garām durvju sargam un saņēmuši norādījumu iet pa kreisi, četru cilvēku grupa ar liftu devās uz ceturto stāvu un pēc tam apskatīja plašo divu guļamistabu dzīvokli. Viss bija labi. Marts atvēra balkona durvis un vēlreiz ieelpoja pilsētas gaisu.
  
  Es varētu, kamēr vēl varu.
  
  Ironija lika viņam pasmieties par sevi. Tas nekad nenotiktu. Amerikāņiem bija tikai jānotic, jāsamaksā, un tad viņš varēja iznīcināt kodolbumbu Hadzonā, kā plānots. Tad jauns plāns. Jauna dzīve. Un aizraujoša nākotne.
  
  Viņam aiz pleca atskanēja balss. "Pie mums tiek nosūtīta persona, kas var pārbaudīt jūsu mugursomas saturu. Tam vajadzētu ierasties stundas laikā.
  
  Marčs pamāja, nepagriezdamies. "Kā gaidīts. Ļoti labi. Bet ir vēl daži apsvērumi. Man vajag speciālistu, kas palīdzētu ar naudas pārskaitījumu, tiklīdz Baltais nams samaksās. Man vajadzīga palīdzība, organizējot vajāšanu, lai novērstu uzmanību. Un mums ir jāaktivizē visas šūnas un jāiedarbina šī bumba.
  
  Vīrietis aiz viņa sakustējās. "Tas viss ir saistīts ar plānošanu," viņš teica. "Mēs esam gatavi. Šīs lietas ļoti drīz sanāks kopā.
  
  Marčs pagriezās un devās atpakaļ uz viesnīcas numuru. Zoeja sēdēja, malkodama šampanieti, viņas slaidās kājas bija paceltas un balstījās uz atpūtas krēsla. "Tad tagad mēs tikai gaidām?" viņš jautāja puisim.
  
  "Neilgi".
  
  Marčs uzsmaidīja Zojai un pastiepa roku. "Mēs būsim guļamistabā."
  
  Pāris no katras mugursomas paņēma siksnu un nesa līdzi uz lielāko guļamistabu. Pēc minūtes viņi abi bija kaili un savījās viens otram virs palagiem. Māršs mēģināja pierādīt, ka šoreiz viņam ir vajadzīgā izturība, taču Zoja bija pārāk viltīga. Viņas platā, nevainojamā seja gandrīz visu ietekmēja viņa libido. Beigās labi, ka Māršs ātri pabeidza, jo drīz vien atskanēja klauvēšana pie guļamistabas durvīm.
  
  "Šis cilvēks ir šeit."
  
  jau? Māršs ātri saģērbās ar Zoju, un tad viņi abi atgriezās istabā, joprojām pietvīkuši un nedaudz nosvīduši. Marčs paspieda jaunpienācēja roku, atzīmējot viņa plānos matus, bālu sejas krāsu un krunkainās drēbes.
  
  "Vai jūs bieži neejat ārā?"
  
  "Viņi mani tur aizslēgtu."
  
  "Ak, vienalga. Vai esat atnācis pārbaudīt manu bumbu?"
  
  - Jā, kungs, es to redzēju.
  
  Marčs nolika mugursomu uz zemā stikla galda, kas ieņēma lielās istabas centru. Zoeja pagāja garām, pievēršot viņa uzmanību, jo viņš uz brīdi atcerējās viņas kailo formu tikai pirms dažām minūtēm. Viņš novērsa acis, uzrunādams jaunpienācēju.
  
  "Kā tevi sauc, zēn?"
  
  - Ādams, kungs.
  
  "Nu, Ādam, jūs zināt, kas tas ir un ko tas var darīt. Vai tu nervozē?"
  
  - Nē, šobrīd ne.
  
  "Saspringts?"
  
  "Es tā nedomāju".
  
  "Nervozs? stresā? Varbūt pārguris?"
  
  Ādams pamāja ar galvu, skatīdamies uz mugursomu.
  
  "Ja tas tā ir, esmu pārliecināts, ka Zoja var jums palīdzēt." Viņš to pateica pa pusei jokojot.
  
  Pitietis pagriezās ar viltīgu smaidu. "Esi laimīgs".
  
  Marčs mirkšķināja acis, tāpat kā Ādams, bet, pirms jaunietis paspēja mainīt savas domas, viņu bārdainais šoferis ierunājās. "Pasteidzieties ar to," viņš teica. "Mums ir jābūt gataviem..." viņš apklusa.
  
  Marčs paraustīja plecus. "Labi, nav jāsāk stutēt kājas. Nolaidīsimies un sasmērējamies." Viņš pagriezās pret Ādamu. - Es domāju, ar bumbu.
  
  Jaunais vīrietis uzmeta mugursomai neizpratnē un tad pagrieza to tā, lai sprādzes būtu vērstas pret viņu. Viņš tās lēnām attaisīja un atvēra vāku. Iekšpusē atradās faktiskā ierīce, ko ieskauj izturīgāka un kopumā izcilāka mugursoma.
  
  "Labi," Ādams teica. "Tātad mēs visi zinām par MASINT, mērījumu un parakstu izlūkošanas protokolu, kas skenē datus, kas iegūti no radiācijas un citu ar kodolieročiem saistītu fizisko parādību parakstiem. Šī ierīce un vismaz viena līdzīga ierīce, par kuru es zinu, tika izveidota, lai paslīdētu zem šī lauka. Šobrīd pasaulē ir daudz sistēmu kodolierīču noteikšanai un uzraudzībai, taču ne visas ir uzlabotas, un ne visās ir pilns personāls. Viņš paraustīja plecus. "Paskatieties uz nesenajām neveiksmēm civilizētajās valstīs. Vai tiešām kāds var apturēt apņēmīgu indivīdu vai vienotu šūnu, kas darbojas vienatnē? Protams, nē. Lai to paveiktu, nepieciešama tikai viena kļūme vai iekšējs darbs. Viņš pasmaidīja. "Nelaimīgs darbinieks vai pat nāvējoši noguris. Būtībā tas prasa naudu vai sviras. Tās ir labākās starptautiskā terorisma valūtas.
  
  Marčs klausījās jaunā vīrieša stāstā, prātojot, vai ir veikti vēl viens vai divi nopietnāki piesardzības pasākumi, skaidrojot savu ceļu uz Ramzesu un Vebu. Tas būtu viņu pašu interesēs. Viņš nekad neuzzinās, un, godīgi sakot, viņam bija vienalga. Tagad viņš bija tepat un gatavojās atvērt durvis uz elli.
  
  "Būtībā to mēs saucam par "netīro bumbu", " sacīja Ādams. "Termins vienmēr ir pastāvējis, bet joprojām ir piemērojams. Man ir alfa scintilators, piesārņotāju detektors un daži citi labumi. Bet būtībā: "Ādams izvilka no kabatas skrūvgriezi: "Man ir šis."
  
  Viņš ātri noņēma izturīgo iepakojumu un atsprādzēja Velcro lentes, kas atklāja nelielu displeju un mini tastatūru. Panelis tika turēts vietā ar četrām skrūvēm, kuras Ādams ātri atskrūvēja. Metāla panelim atbrīvojoties, aiz tā atšķetinājās virkne vadu, kas veda uz jaunatklātās ierīces sirdi.
  
  Marčs aizturēja elpu.
  
  Ādams pirmo reizi pasmaidīja. "Neuztraucieties. Šai lietai ir vairāki drošinātāji, un tā vēl nav pat bruņota. Neviens šeit to nevadīs. "
  
  Marts jutās mazliet tukšs.
  
  Ādams palūkojās uz mehānismu un tajā esošajām detaļām, aptverot visu. Pēc brīža viņš pārbaudīja sev blakus esošo klēpjdatora ekrānu. "Tā ir noplūde," viņš atzina. "Bet ne tik slikti."
  
  Marts nemierīgi grozījās. "Cik viss ir slikti?"
  
  "Es ieteiktu jums nekad nedzimt bērnus," Ādams teica bez aizkustinājuma. "Ja jūs joprojām varat. Un izbaudiet dažus nākamos savas dzīves gadus.
  
  Marčs skatījās uz Zoju, kad viņa paraustīja plecus. Jebkurā gadījumā viņš nekad negaidīja, ka pārdzīvos savu savtīgo tēvu vai augstprātīgos brāļus.
  
  "Tagad es varu to labāk aizsargāt," Ādams sacīja, izvilkdams paciņu no līdzpaņemtā kofera. "Kā es darītu ar jebkuru šāda veida ierīci."
  
  Mārts brīdi skatījās un tad saprata, ka ir gandrīz galā. Viņš sastapās ar viņu vadītāja mirušajām acīm. "Tās ir kameras, par kurām runāja Ramzess. Vai viņi ir gatavi? Drīz sāksies iedzīšana, un es nevēlos kavēšanos.
  
  Atbildē pazibēja sauss smaids. "Tāpat arī mēs. Visas piecas šūnas tagad ir aktīvas, tostarp divas neaktīvas šūnas, par kurām amerikāņi, iespējams, nezina. Vīrietis paskatījās pulkstenī. "Ir pulksten 6.45, viss būs gatavs līdz septiņiem."
  
  "Fantastiski". Marčs juta, ka viņa libido atkal pieaug, un domāja, ka viņš varētu izmantot šo faktu, kamēr vēl varētu. Zinot Zoju, kā viņš to nesen bija darījis, viņi tik un tā būtu ātri pabeiguši. "Un naudas pārsūtīšanas protokoli?"
  
  "Ādams koncentrēsies uz programmas pabeigšanu, kas pārraidīs mūsu atrašanās vietu visā pasaulē bezgalīgā ciklā. Viņi nekad neizsekos darījumam.
  
  Mārts neredzēja pārsteigumu Ādama sejā.
  
  Viņš bija pārāk koncentrējies uz Zoju, bet viņa uz viņu. Viņš pavadīja vēl piecas minūtes, skatoties, kā Ādams palaiž spridzekli, un klausoties instrukcijās, kā atslēgt šo sasodīto lietu, un pēc tam pārliecinājās, ka vīrietis ir uzņēmis atbilstošas darbības ierīces fotogrāfijas. Fotogrāfijas bija ļoti svarīgas, lai pārliecinātu Balto namu par ierīces autentiskumu un organizētu vajāšanu, kas novirzītu uzmanību un sadalītu pret to vērstos spēkus. Beidzot laimīgs viņš pagriezās pret Ādamu.
  
  "Dzeltenais. Vai tas ir atbruņošanas vads?
  
  "Hmm, jā, kungs, tā ir."
  
  Marčs sirsnīgi uzsmaidīja šoferim. "Tātad, vai mēs esam gatavi?"
  
  "Mēs esam gatavi".
  
  - Tad aizej.
  
  Marčs pastiepa roku un ieveda Zoju guļamistabā, ejot, velkot džinsus un biksītes, cenšoties apspiest smiekli. Kaisles un sajūsmas plūdi viņu gandrīz pārņēma, kad viņš saprata, ka visi viņa sapņi par spēku un nozīmi drīzumā piepildīsies. Ja tikai viņa ģimene varētu viņu tagad redzēt.
  
  
  PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Kad Dreiks iztaisnojās, viss notiekošā smagums uzkrita viņam. Viņa vēnām izskrēja steidzamība, nobružāja nervu gali, un viens skatiens uz komandas biedriem viņam atklāja, ka viņi jūtas tāpat - pat Kenzi. Viņš patiešām domāja, ka bijušais Mossad aģents jau ir licis viņai pārvietoties, bet tad, patiesību sakot, karavīru savstarpējās saiknes dēļ viņam pat nevajadzēja jautāt, kāpēc viņa to nedarīja. Uz spēles bija likti tie paši nevainīgie, par kuriem viņa bija cīnījusies, tie paši civiliedzīvotāji. Ikviens, kam ir pat puse sirds, neļautu tam notikt, un Dreikam bija aizdomas, ka Kensi var būt vairāk nekā puse sirds, lai cik dziļi tā būtu paslēpta.
  
  Sienas pulkstenis rādīja septiņus četrdesmit piecus, un visa komanda bija kustībā. Policijas iecirknī valdīja nemierīgs haotisks miers, policija bija atbildīga, taču nepārprotami uz robežas. Televīzijas ekrānos mirgoja ziņu reportāžas, taču nevienai no tām nebija nekāda sakara ar tiem. Mūrs staigāja un staigāja, gaidot ziņas no slepenajiem aģentiem, novērošanas komandām vai garāmbraucošām automašīnām. Heidens panāca pārējo komandu.
  
  "Mēs ar Mano tiksim galā ar Ramzesu. Mums ir vajadzīgas vēl divas grupas, viena, lai novērtētu informāciju par kodolsprādzienu, kad tas notiek, un otra, lai meklētu šīs šūnas. Klusējiet, bet neņemiet gūstekņus. Šodien, mani draugi, nav tā diena, lai muļļātos. Iegūstiet to, kas jums nepieciešams, un saņemiet to ātri un grūti. Meli mums var dārgi maksāt.
  
  Mūra uztvēra, par ko viņa runā, un paskatījās apkārt. "Šodien," viņš teica, "žēlastības nebūs."
  
  Dāls drūmi pamāja ar galvu, krakšķēdams pirkstus, it kā viņš varētu uzlauzt cilvēka galvaskausu. Dreiks mēģināja atslābināties. Pat Alisija staigāja kā būrī ievietota pantera.
  
  Tad pulksten 8 sākās trakums.
  
  Sāka nākt zvani, atvēlētie tālruņi zvanīja atkal un atkal, to troksnis piepildīja mazo istabu. Mūrs efektīvi cīnījās ar viņiem pa vienam, un divi palīgi skrēja palīgā. Pat Kinimaka pieņēma izaicinājumu, lai gan galds, pie kura viņš sēdēja, nešķita īpaši priecīgs.
  
  Mūrs salīdzināja informāciju ar gaismas ātrumu. "Mēs esam uz sliekšņa," viņš teica. "Visas komandas ir gatavas. Slepenie aģenti ziņoja par jaunākajām sarunām par slepenām sanāksmēm un pļāpāšanu. Pastiprinājās kustība ap ievērojamām mošejām. Pat ja mēs nezinātu, kas notiek, mēs būtu noraizējušies. Normālos biotopos bija redzamas jaunas sejas, visas apņēmīgas un kustējās ātri, mērķtiecīgi. No mums zināmajām šūnām divas ir pazudušas no radara. Mūrs pamāja ar galvu. "Šķiet, ka mēs to iepriekš neesam piedzīvojuši. Bet mums ir norādes. Vienai komandai jādodas uz dokiem - no turienes darbojas viena no zināmajām kamerām.
  
  "Tie esam mēs," Dāls norūca. - Celies augšā, nelieši.
  
  - Runājiet par sevi. Kenzi pieslējās viņam klāt. "Ak, un es esmu ar tevi."
  
  "Ak, vai jums tas ir jādara?"
  
  "Beidz spēlēt grūti, lai iegūtu."
  
  Dreiks pētīja komandas, kuras diezgan interesanti salikās pāros. Dālam un Kenzi bija biedri - Lorēna, Smits un Jorgijs. Galu galā viņš palika kopā ar Alisiju, Meju un Bo. Tā bija recepte kaut kam; tas bija pareizi.
  
  "Lai veicas, draugs," sacīja Dreiks.
  
  Dāls pagriezās, lai kaut ko pateiktu tieši tad, kad Mūrs pacēla roku. - Pagaidi! Viņš uz sekundi aizsedza telefonu ar roku. "Tas tikko tika novērsts mūsu uzticības telefonā."
  
  Visas galvas pagriezās. Mūrs bija pieņēmis vēl vienu zvanu un tagad pastiepa roku, meklēdams skaļruņa pogu.
  
  "Tu esi iekšā," Mūrs teica.
  
  Telpu piepildīja bezķermeniska sprakšķēšana, vārdi izskanēja tik ātri, it kā Dreika kājas gribēja vajāt. "Šis ir Džulians Māršs, un es zinu, ka jūs zināt gandrīz visu. Jā, es zinu. Jautājums ir, kā jūs vēlētos to spēlēt?
  
  Heidens pārtvēra iniciatīvu, kad Mūrs pamāja ar roku, lai turpinātu. Beidz muļķoties, Mārš. Kur tas ir?"
  
  "Nu, tas ir sprādzienbīstams jautājums, vai ne? Es tev pastāstīšu, mans dārgais, tas ir šeit. Ņujorkā."
  
  Dreiks neuzdrošinājās elpot, jo viņu lielākās bailes neapšaubāmi apstiprinājās.
  
  "Tātad, vēl viens jautājums ir, ko es vēlos tālāk?" Gājiens ilgu laiku apstājās.
  
  - Sāc ķerties pie lietas, āksts, - Smits norūca.
  
  Alicia sarauca pieri. - Nevērsīsim šo idiotu pret mums.
  
  Marčs iesmējās. "Nedarīsim, tiešām. Tātad, kodolbumba ir ielādēta, visi kodi ir rūpīgi ievadīti. Kā saka, pulkstenis tikšķ. Tagad jums tikai jāpārliecinās, ka tas ir īsts, un jānorāda bankas konta numurs. Man ir taisnība?"
  
  "Jā," Heidens vienkārši atbildēja.
  
  "Vai jums ir nepieciešams pierādījums? Lai to panāktu, jums būs smagi jāstrādā."
  
  Dreiks paliecās uz priekšu. "Ko tu ar to domā?"
  
  "Es domāju, ka vajāšana ir sākusies."
  
  "Vai jūs drīz nonāksit pie lietas?" Heidens jautāja.
  
  "Ak, mēs tiksim pie tā. Pirmkārt, jums, mazajām strādnieku skudriņām, jāpadara savs darbs. Ja es būtu tavā vietā, es tiktu prom no šejienes. Vai redzi... vai redzi, kā es izdomāju šo atskaņu? Es grasījos visu atskaņot, bet beigās... nu, es sapratu, ka es par to nedomāju.
  
  Dreiks izmisumā pakratīja galvu. "Sasodīts, draugs. Runā pareizi angļu valodā."
  
  "Pirmais pavediens jau ir spēlē. Apstiprinājuma veidlapa. Jums ir divdesmit minūtes, lai nokļūtu Edisona viesnīcā ar numuru 201. Pēc tam ir vēl četri pavedieni, no kuriem daži attiecas uz apstiprinājumu, bet daži par prasībām. Tagad tu mani saproti?"
  
  Maija atgriezās pirmā. "Ārprāts".
  
  "Nu, es esmu cilvēks ar diviem prātiem. Viens no vajadzības, viens no netikuma. Varbūt viņu krustojumā uzlido neprāta dzirksteles.
  
  - Divdesmit minūtes? Dreiks paskatījās pulkstenī. "Vai mēs pat varam to izdarīt?"
  
  - Par katru minūti, ko tu kavēji, es pavēlēju vienai no Ramzesa kamerām nogalināt divus civiliedzīvotājus.
  
  Atkal šoks, no kura atkrīt žoklis, šausmas, pieaugoša spriedze. Dreiks sažņaudza dūres, kad adrenalīns pieauga.
  
  - Divdesmit minūtes, - Mārts atkārtoja. "Kopš... tagad."
  
  Dreiks izskrēja pa durvīm.
  
  
  * * *
  
  
  Heidens noskrēja lejā pa kāpnēm un devās uz ēkas pagrabu, Kinimaka viņai aiz muguras. Dusmas viņu sagrāba un sita kā velna spārni. Dusmas lika viņas kājām iet ātrāk un gandrīz paklupa. Viņas Havajiešu partneris nomurmināja, paslīdēja un piecēlās gandrīz neapstājoties. Viņa domāja par savām drausmīgajām briesmām, kas skraida pa pilsētu, nezinot, ko sagaidīt, bez šaubām liekot sevi uz līnijas. Viņa domāja par visiem civiliedzīvotājiem un to, ko Baltais nams varētu domāt šobrīd. Bija labi, ka bija protokoli, plāni un izpildāmas formulas, taču, kad reālā, darba pasaule kļuva par ārkārtēju apdraudējumu objektu, visas derības tika izslēgtas. Kāpņu apakšā viņa izskrēja gaitenī un skrēja. Abās pusēs bija durvis, vairums no tām nebija apgaismotas. Tālākajā galā viņai ātri tika nobīdīta stieņu rinda.
  
  Heidens pastiepa roku. "Ieroču".
  
  Apsargs sarāvās, bet tad paklausīja, pavēle no augšas jau bija sasniegusi viņa ausis.
  
  Heidens paņēma ieroci, pārbaudīja, vai tas ir pielādēts un vai ir izslēgta drošība, un iebrēca mazajā istabā.
  
  - Ramzess! viņa kliedza. "Ko pie velna tu esi izdarījis?"
  
  
  SESTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks izskrēja no ēkas, Alisija, Meja un Bo bija viņam blakus. Četri no viņiem jau bija sviedros. No katras poras izplūda apņēmība. Bo izmakšķerēja no kabatas moderno GPS navigatoru un precīzi noteica Edisona atrašanās vietu.
  
  "Taimskvēra apgabals," viņš teica, pētīdams maršrutu. Šķērsojiet trešo un šķērsojiet Leksingtonas avēniju. Dodieties uz Waldorf Astoria."
  
  Dreiks ielauzās blīvā automašīnu straumē. Nekas nav salīdzināms ar mēģinājumu glābt kāda Ņujorkas taksometra vadītāja dzīvību, kad viņš izmisīgi mēģināja salauzt jūsu ceļgalus, no visa spēka spiežoties uz priekšu. Dreiks izlēca pēdējā sekundē, pārslīdot pāri tuvākās dzeltenās kabīnes priekšgalam un piezemējoties pilnā ātrumā. Ragi rūca. Katrs komandas loceklis, izejot prom, bija paguvis rekvizēt pistoli, un tagad ar to vicināja, vēloties, lai viņiem būtu vairāk. Bet laiks jau beidzās. Dreiks paskatījās pulkstenī, kad viņš nokrita uz ietves.
  
  Septiņpadsmit minūtes.
  
  Viņi šķērsoja Leksingtonu un pēc tam steidzās pa Valdorfu, tik tikko apstājoties, kamēr automašīnas rāpoja pa Parka avēniju. Dreiks izcīnījās cauri pūlim pie luksofora, beidzot sastopoties aci pret aci ar dusmīgu sarkanu seju.
  
  "Klausies, draugs, es vispirms pāriešu šeit, pat ja tas mani nogalinās. Priekšnieku bageles atdzisīs, un tas ir sasodīti nekādā veidā.
  
  Dreiks apstaigāja dusmīgo vīrieti, kamēr Alisija un Meja skrēja garām ārā. Signāli bija mainījušies un ceļš bija brīvs. Tagad, paslēpuši ieročus, viņi apņēmīgi pārcēlās uz nākamo galveno ielu - Madison Avenue. Atkal pūļi piepildīja bruģi. Bo noslīdēja 49. vietā, aužot starp mašīnām un iegūstot priekšrocības. Par laimi, satiksme tagad bija lēna, un starp aizmugurējiem bamperiem un priekšējiem spārniem bija brīva vieta. Sievietes sekoja Bo un tad Dreiks ierindojās rindā.
  
  Autovadītāji uz viņiem kliedza apvainojumus.
  
  Ir atlikušas divpadsmit minūtes.
  
  Ja viņi kavētu, kur teroristu šūnas dotu triecienu? Dreiks iedomājās, ka tas būs tuvu Edisonam. Māršs vēlētos, lai apkalpe zinātu, ka viņa pavēles tika izpildītas precīzi. Priekšā atvērās automašīnas durvis - vienkārši tāpēc, ka vadītājs to varēja - un Bo tieši laikā pārlēca pāri jumtam. Alisija satvēra rāmja malu un trieca to atpakaļ vīrieša sejā.
  
  Tagad viņi pagriežas pa kreisi, tuvojas 5. avēnijai un vairāk cilvēku. Bo izslīdēja cauri ļaunākajam kā kabatas zaglis popkoncertā, kam sekoja Alisija un Mae. Dreiks tikko bija kliedzis uz visiem, viņa jorkšīrieša pacietība beidzot bija beigusies. Viņa ceļu bloķēja gan vīrieši, gan sievietes, vīrieši un sievietes, kuriem bija vienalga, vai viņš steidzas glābt savu dzīvību, kāda sava bērna dzīvību vai pat savējo. Dreiks tika galā, atstājot vienu vīrieti izstieptu. Sieviete ar bērnu skatījās uz viņu pietiekami vērīgi, lai liktu viņam justies vainīgam, līdz viņš atcerējās, uz ko skrien.
  
  Vēlāk tu man pateiksi paldies.
  
  Bet viņa, protams, nekad neuzzinās. Neatkarīgi no tā, kas notiek.
  
  Tagad Bo šāva pa kreisi, skrienot pa Amerikas avēniju uz 47. ielu. Magnolijas maiznīca piebrauca pa labi, liekot Dreikam domāt par Mano un pēc tam par to, ko havajietis jau varēja iemācīties no Ramzesa. Divas minūtes vēlāk, kad viņi eksplodēja 47. ielā, pa kreisi viņiem pēkšņi parādījās Taimskvērs. Pa labi no viņiem atradās parastais Starbucks, kur valdīja burzma un pie durvīm veidojās rindas. Skrienot garām Dreiks raudzījās sejās, taču negaidīja, ka tiksies aci pret aci ar kādu no aizdomās turamajiem.
  
  Četras minūtes.
  
  Laiks pagāja ātrāk un bija vēl dārgāks par mirstošā vecā vīra pēdējiem mirkļiem. Pa kreisi, pret ietvi, bija pelēkā viesnīcas fasāde ar apzeltītu ieeju, un Bo bija pirmais, kas ienāca pa ārdurvīm. Dreiks apbrauca bagāžas ratiņus un dzelteno taksometru, kas bīstami sagriezās, lai sekotu Maijai iekšā. Viņus sagaidīja plašs foajē ar rakstainu sarkano paklāju.
  
  Bo un Alisija jau spieda atsevišķu liftu izsaukšanas pogas, turot rokas tuvu slēptajiem ieročiem, kamēr apsargs tos vēroja. Dreiks apsvēra iespēju parādīt SPEAR Crew ID, taču tas radītu tikai vairāk jautājumu, un atpakaļskaitīšana jau ritēja līdz pēdējām trim minūtēm. Zvans paziņoja, ka Alisijas lifts ir ieradies un apkalpe tajā iekāpa. Dreiks atturēja jaunekli no viņiem pievienoties, atgrūžot viņu ar atvērtu roku. Paldies Dievam, tas izdevās, jo nākamais žests būtu bijis sažņaugta dūre.
  
  Četru cilvēku komanda pulcējās, transportlīdzeklim paceļoties, apturot tā kustību un izvelkot ieročus. Tiklīdz durvis atvērās, viņi izgāzās, meklējot 201. istabu. Tūlīt viņu vidū sacēlās dūru un kāju virpulis, šokējot pat Bo.
  
  Kāds gaidīja.
  
  Dreiks sarāvās, kad dūre viņam trāpīja pa acs dobumu, taču ignorēja sāpju uzplaiksnījumu. Kāja mēģināja noķert savējo, bet viņš pakāpās malā. Tā pati figūra atkāpās un ielenca Alisiju, ietriecot viņas ķermeni apmestajā sienā. Mai apturēja sitienus ar paceltām rokām, un tad Bo piezemēja ātru sitienu, viens-divi, kas apturēja visu impulsu un nolika uzbrucēju uz ceļiem.
  
  Dreiks uzlēca un tad no visa spēka trieca ar dūri uz leju. Laiks ritēja. Figūra, drukns vīrietis biezā jakā, nodrebēja zem jorkšīrieša sitiena, taču kaut kā spēja novirzīt viņa stiprāko daļu. Dreiks nokrita uz sāniem, zaudējot līdzsvaru.
  
  "Boksa maiss," Mai teica. "Viņš ir boksa maiss. Novietots, lai mūs palēninātu."
  
  Bo iebrauca grūtāk nekā iepriekš. "Viņš ir mans. Vai tu dosies."
  
  Dreiks pārlēca pāri uz ceļiem nometušos figūru, pārbaudot istabu numurus. Viņi bija tikai trīs istabu attālumā no galamērķa, un viņiem bija palikusi viena minūte. Viņi palika pēdējās sekundēs. Dreiks apstājās ārpus istabas un atspēra durvis. Nekas nav noticis.
  
  Maija pagrūda viņu malā. "Kustēties."
  
  Viens augsts sitiens - un koks sadalījās, otrs - un rāmis sabruka. Dreiks noklepojās. - Tas noteikti viņu novājināja jūsu dēļ.
  
  Iekšpusē viņi izklīda, ieroči bija gatavi un ātri meklēja, bet objekts, ko viņi meklēja, bija šausmīgi acīmredzams. Tas atradās gultas vidū, glancēts A4 fotoattēls. Alīsija piegāja pie gultas un paskatījās apkārt.
  
  "Istaba ir nevainojama," sacīja Mai. "Varu derēt, ka nav pārsteigumu."
  
  Alisija apstājās pie gultas malas, paskatījās uz leju un sekli elpoja. Viņa pakratīja galvu un ievaidējās, kad Dreiks viņai pievienojās.
  
  "Ak Dievs. Kas tas-"
  
  Viņu pārtrauca telefona zvans. Dreiks apstaigāja gultu, piegāja pie naktsgaldiņa un paķēra telefonu no šūpuļa.
  
  "Jā!"
  
  "Ak, es redzu, ka tu to izdarīji. Tas nevarēja būt viegli. "
  
  "Marts! Tu esi traks nelietis. Vai jūs atstājāt mums bumbas fotoattēlu? Sasodītā fotogrāfija?"
  
  "Jā. Jūsu pirmais pavediens. Kāpēc tu domāji, ka ļāvu tev iegūt īsto? Tik stulbi. Nosūtiet to saviem vadītājiem un olu galvām. Viņi pārbaudīs sērijas numurus un visas citas lietas. Plutonija kannas E. Skaldmateriāls. Garlaicīgas lietas, tiešām. Nākamais pavediens būs vēl izteiksmīgāks.
  
  Tajā brīdī Bo ienāca istabā. Dreiks cerēja, ka viņš vilks sev līdzi Punch Man, bet Bo novilka iedomātu līniju caur viņa miega artēriju. "Viņš izdarīja pašnāvību," francūzis teica satriektā balsī. "Tabletes pašnāvībai."
  
  Smuki.
  
  "Tu redzi?" Marts teica. "Mēs esam ļoti nopietni."
  
  "Lūdzu Marsh," Dreiks mēģināja. "Vienkārši pastāstiet mums, ko vēlaties. Mēs to izdarīsim tūlīt, sasodīts."
  
  "Ak, es esmu pārliecināts, ka jūs to darītu. Bet mēs to paturēsim vēlākam laikam, labi? Kā ar šo? Skrien pēc pavediena numur divi. Šī pakaļdzīšanās kļūst arvien labāka un grūtāka. Jums ir divdesmit minūtes, lai nokļūtu restorānā Marea. Starp citu, šis ir itāļu ēdiens, un viņi no Nduyu gatavo ļoti garšīgu kalzonu, ticiet man. Bet mēs neapstāsimies pie tā, mani draugi, jo jūs atradīsit šo pavedienu zem tualetes. Izbaudi."
  
  "Purvs" -
  
  "Divdesmit minūtes".
  
  Līnija ir pārrauta.
  
  Dreiks zvērēja, pagriezās un skrēja no visa spēka.
  
  
  SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Ja nebija citas izvēles, Torstens Dāls un viņa komanda nolēma pamest automašīnu un braukt prom. Viņš nevēlējās neko vairāk kā cieši turēties, kad Smits svieda jaudīgo SUV ap pusduci līkumu, riepām čīkstot, objektiem kustoties, taču Ņujorka tolaik nebija nekas vairāk kā dzeltenu kabīņu, autobusu un nomas automašīnu dusmīga ņurdēšana. Vārds "Strupceļš" ienāca Dālam prātā, taču tas notika katru dienu, lielāko dienas daļu, un ragi joprojām kliedza un cilvēki kliedza no aizritinātajiem logiem. Viņi skrēja no visa spēka, sekojot norādēm. Lorēna un Jordži uzvilka savas ložu necaurlaidīgās vestes. Kenzi skraidīja blakus Dalam, pieliekot lūpas.
  
  "Es jums būtu daudz vairāk noderīga," viņa sacīja Dālam.
  
  "Nē".
  
  "Ak, nu, kā tas varētu sāpēt?"
  
  "Nekad".
  
  "Ak, Torsti..."
  
  "Kenzi, tu neatgūsi savu sasodīto katanu. Un nesauc mani tā. Tas, ka viena trakā sieviete man liek iesaukas, ir pietiekami slikti.
  
  "Ak jā? Tāpat kā jūs un Alisija jebkad... vai zināt?
  
  Smits šņukstēja, šķērsojot kārtējo krustojumu, redzot, kā gājēji un velosipēdisti bloķē zaļo gaismu, visi turēja rokās savu dzīvību, taču bija pārliecināti, ka viņi nav tie, kas šodien cietīs. Viņi ātri skrēja pa nākamo ielu, kareivji tikko nejuta sprinta radīto karstumu, apdzenot divus lēni braucošus Priusus, sadragstot sānu spoguļus. GPS iepīkstējās.
  
  "Līdz dokiem četras minūtes," lēsa Jordži. "Mums vajadzētu piebremzēt."
  
  "Es samazināšu ātrumu pēc trim," Smits atcirta. "Nenorādi man uz manu darbu."
  
  Dāls pasniedza Kensi Glock un Honkongas pistoli, kas nebija viegls uzdevums, nebija viegli slepeni paveikt Ņujorkā. To darot, viņš sarāvās. Pretēji viņa labākajam spriedumam viņi bija praktiski spiesti pieņemt negodīga aģenta palīdzību. Tā bija neparasta diena, un bija vajadzīgi visi pasākumi, pat izmisīgie. Un patiesībā viņš joprojām juta, ka viņiem varētu būt radniecība, kaut kādas paralēlas kara dvēseles, kas paaugstināja viņa uzticības līmeni.
  
  Viņš uzskatīja, ka viņi varētu izglābt Bridžitu Makenziju, lai cik viņa pretotos.
  
  Tagad Smits pārcēlās pāri divām joslām, nostājoties uz apstājušās F150, taču turpināja kustību, neatskatoties. Tā kā viņiem nebija laika, viņi nevarēja atļauties nekādas jaukas lietas, un šausmīgais mākonis, kas karājās pār viņiem, nozīmēja, ka viņi visu laiku bija spiesti spēlēt all-in.
  
  Dāls paspieda sava ieroča āmuru. "Noliktava atrodas mazāk nekā minūtes attālumā," viņš teica. "Un kāpēc pie velna viņi nesakārto visas šīs bedres?"
  
  Smits juta viņam līdzi. Ceļi bija bezgalīgi, bedraini, bīstami posmi, kur mašīnas lēnām braukāja ap nelīdzenām bedrēm, un katru brīdi radās ceļa darbi, šķietami vienaldzīgi pret diennakts laiku vai satiksmes blīvumu. Tur tiešām bija suns uz suņa, un neviens cilvēks nevēlējās palīdzēt kādam citam.
  
  Viņi ātri saprata GPS un tēmēja uz bultas uzgali. Agrā rīta svaigums uz viņu kailo ādu uzsita zosāda, atgādinot visiem, ka vēl ir agrs. Saules gaisma filtrējās cauri mākoņu spraugām, iekrāsojot dokus un tuvējo upi gaiši zeltainā krāsā. Tie cilvēki, kurus Dāls varēja redzēt, darīja savu parasto darbu. Viņš attēloja doku zonu tumšu un vienmuļu, taču, ja neskaita noliktavas, tā bija tīra un nebija īpaši pārpildīta. Un tas nebija aizņemts, jo galvenie kuģniecības rajoni atradās pāri līcim Ņūdžersijā. Tomēr Dāls ieraudzīja lielus, nobružātus konteinerus un garu, platu kuģi, kas nekustējās uz ūdens, un milzīgus zili krāsotus konteinerceltņus, kas varēja izbraukt pa dzelzceļa sliedēm gar molu un savākt savus konteinerus ar izkliedētājiem.
  
  Pa kreisi bija noliktavas, kā arī pilns pagalms ar gaišākiem konteineriem. Dāls norādīja uz ēku simt piecdesmit pēdu attālumā.
  
  "Šis ir mūsu zēns. Smits, Kenzi, nāciet uz priekšu. Es vēlos, lai Lorēna un Jorgija būtu aiz mums.
  
  Viņš atkāpās, tagad koncentrējās, koncentrējās uz to, lai cīnītos pret vienu uzbrukumu aiz muguras, pirms viņi pārietu uz nākamo... un tad nākamo, līdz šis murgs bija beidzies un viņš varēja atgriezties pie savas ģimenes. Ēkas sānos rindojās svaigi krāsotas durvis, un Dāls paskatījās uz augšu, lai ieraudzītu pirmo logu.
  
  "Tukšs birojs. Mēģināsim nākamo."
  
  Pagāja vairākas minūtes, grupai ložņājot gar ēkas malu, ieročiem gatavībā, pārbaudot logu pēc loga, durvis pēc durvīm. Dāls ar sarūgtinājumu pamanīja, ka viņi sāk piesaistīt vietējo strādnieku uzmanību. Viņš nevēlējās atbaidīt viņu upuri.
  
  "Ejam".
  
  Viņi steidzās uz priekšu, beidzot sasniedza piekto logu un ātri paskatījās. Dāls ieraudzīja plašu telpu, kas bija pārblīvēta ar kartona kastēm un koka kastēm, bet blakus logam ieraudzīja arī taisnstūra galdu. Četri vīrieši sēdēja ap galdu ar nolaistām galvām, it kā viņi runātu, plānotu un domātu. Dāls nokrita zemē un notupās, atspiedies pret sienu.
  
  "Mums viss ir labi?" Smits jautāja.
  
  "Varbūt," sacīja Dāls. "Varētu būt nekas... bet..."
  
  "Es tev uzticos," Kenzi teica ar nelielu sarkasma pieskaņu. "Tu vadi, es sekošu," viņa pamāja ar galvu. "Vai jūs tiešām esat tik traki? Vienkārši steidzieties tur un sāciet šaut pirmais?
  
  Kāds vīrietis piegāja pie viņiem, skatīdamies uz viņiem. Dāls pacēla savu HK un vīrietis sastinga ar rokām gaisā. Šāds lēmums pieņemts galvenokārt tāpēc, ka puisis atradās jebkura noliktavā esošā tiešā redzeslokā. Nepagāja ne sekunde, līdz Dals piecēlās, apgriezās un ietriecās ar plecu ārdurvīs. Smits un Kenzi bija kopā ar viņu un lasīja viņa domas.
  
  Kad Dāls iegāja plašajā noliktavā, no galda pielēca četri vīrieši. Viņu ieroči gulēja pie sāniem, un tagad viņi tos bija noņēmuši, bez izšķirības šaujot uz tuvojošos svešiniekiem. Lodes lidoja pa visu vietu, izsitot logu un izsitot cauri virpuļdurvīm. Dals nira ar galvu, ripojot, izceļoties, šaujot. Vīri aiz galda atkāpās, šaujot pretī, skrienot pāri pleciem un pat starp kājām. Nekur nebija droši. Nejauši šaušana piepildīja kaverno telpu. Dāls atbalstījās uz abiem elkoņiem, līdz sasniedza galdu un apgrieza to, izmantojot to kā vairogu. Viens gals saplīsa, kad liela kalibra lode izgāja cauri.
  
  "Smuki".
  
  "Vai jūs mēģināt mani nogalināt?" Kenzi nomurmināja.
  
  Lielais zviedrs mainīja taktiku, pacēla milzīgu galdu un tad palaida to gaisā. Krītošās malas aizķēra viena vīrieša potītes, liekot viņam lidot, un viņa ierocis aizlidoja uz sāniem. Kad Dals strauji tuvojās, Kenzi balss lika viņam piebremzēt.
  
  "Esiet uzmanīgs ar tiem mazajiem neliešiem. Esmu strādājis visos Tuvajos Austrumos un esmu redzējis tūkstošiem viņu vestēs.
  
  Dāls vilcinājās. "Es nedomāju, ka jūs varat vienkārši..."
  
  Sprādziens satricināja noliktavas sienas. Zviedrs nokrita no kājām, uzlidoja gaisā un ietriecās jau izsistajā logā. Balts troksnis piepildīja viņa galvu, pārspējot zviņģēšanu ausīs, un vienu sekundi viņš neko nevarēja redzēt. Brīdī, kad viņa redze sāka skaidroties, viņš saprata, ka Kenzi tup viņam priekšā un glāstīja viņa vaigus.
  
  "Pamosties, vecīt. Tas nebija viss ķermenis, tikai granāta.
  
  "Ak. Nu, tas liek man justies labāk. "
  
  "Šī ir mūsu iespēja," viņa teica. "Smadzeņu satricinājums nogāza no kājām arī viņa biedrus idiotus."
  
  Dāls ar pūlēm piecēlās kājās. Smits stāvēja kājās, bet Lorēna un Jorgija gulēja ceļos, pirkstus piespieduši pie deniņiem. Dāls redzēja, ka teroristi sāk nākt pie prāta. Steidzamība viņu iedūra kā adata, kas caurdura maigas gaļas gabalu. Pacēlis pistoli, viņš atkal nokļuva apšaudē, taču viņam izdevās ievainot vienu no augošajiem teroristiem un noskatījās, kā vīrietis notupās un krīt.
  
  Smits pasteidzās garām. "Noķēra viņu."
  
  Dāls izvirzījās vadībā. Kenzi izspieda sev blakus šāvienus. Abi atlikušie teroristi apgriezās ap stūri, un Dāls saprata, ka viņi dodas uz izeju. Viņš brīdi palēnināja ātrumu, tad apbrauca to pašu stūri, uzmanīgi šaujot, taču viņa lodes trāpīja tikai tukšā gaisā un betonā. Durvis bija plaši atvērtas.
  
  Granāta atlēca iekšā.
  
  Tagad sprādziens bija pašsaprotama lieta, SPIR komanda aizsegā un gaidīja, kad šrapneļi paies viņiem garām. Sienas trīcēja un saplaisāja no smagā trieciena. Tad viņi stāvēja kājās, spiedās pa patversmes durvīm un spožajā dienā.
  
  "Pulkstenis vieniem naktī," sacīja Smits.
  
  Dāls paskatījās norādītajā virzienā, ieraudzīja skrienam divas figūras un aiz tām Hadsonu, kas veda uz Augšlīci. "Bullshit, viņiem varētu būt ātrlaivas."
  
  Kenzi nometās uz viena ceļa, uzmanīgi mērķējot. "Tad mēs ņemsim..."
  
  "Nē," Dāls nolaida ieroča stobru. "Vai jūs tur neredzat civiliedzīvotājus?"
  
  "Zubi," viņa zvērēja ebreju valodā, kuru Dāls nesaprata. Kopā Smits, Kenzi un Swede sāka vajāšanu. Teroristi rīkojās ātri, viņi jau bija gandrīz pie mola. Kenzi kompromitēja, izšaujot savu HK gaisā, gaidot, ka civiliedzīvotāji vai nu bēgs, vai slēpsies.
  
  "Tu vari man pateikties pēc tam, kad būsim izglābuši dienu," viņa iesaucās.
  
  Dāls redzēja, ka viņa priekšā ir pavēries iespēju ceļš. Abi teroristi stāvēja pilnā augstumā uz ūdeņaina fona, lieliskiem mērķiem, un Kensi piedzīvojumu uguns attīrīja viņiem ceļu. Viņš samazināja ātrumu un pielika krājumu sev pie pleca, uzmanīgi mērķējot. Smits sekoja viņam blakus.
  
  Teroristi pagriezās, it kā praktizētu telepātiju, jau šaujot. Dāls turpināja koncentrēties, kad pārsvars svilpoja starp šķēpmetējiem. Viņa otrā lode trāpīja mērķim krūtīs, trešā - pierē, precīzi centrā. Vīrietis apgāzās, jau miris.
  
  "Atstājiet vienu dzīvu," viņa austiņā atskanēja Lorēnas balss.
  
  Smits izšāva. Pēdējais terorists jau bija nolēcis malā, lode sagrauza viņa jaku, kamēr Smits pielāgojās. Ar ātru kustību terorists iemeta vēl vienu granātu - šoreiz gar pašu molu.
  
  "Nē!" Dāls izšāva bez rezultātiem, viņa sirdij ielēca kaklā.
  
  Mazā bumba eksplodēja ar skaļu skaņu, sprādziena vilnim atbalsojot cauri dokiem. Dāls uz brīdi paslēpās aiz konteinera un pēc tam izlēca atpakaļ, taču viņa impulss apsīka, kad viņš redzēja, ka tagad nav jāuztraucas tikai par atlikušo teroristu.
  
  Viens no konteinerceltņiem sprādzienā cietis pamatnē un bīstami apgāzies pāri upei. Slīpēšanas, plīsuma metāla skaņas vēstīja par neizbēgamo sabrukumu. Cilvēki paskatījās uz augšu un sāka bēgt no augstā rāmja.
  
  Terorists izņēma vēl vienu granātu.
  
  "Šoreiz nē, dupsi." Smits jau bija uz viena ceļgala un šķielēja gar tēmekli. Viņš nospieda sprūdu, vērojot, kā pēdējais terorists nokrīt, pirms viņš paguva izvilkt tapu no granātas.
  
  Bet celtni nevarēja apturēt. Smagās dzelzs sastatnes, sakrītot un sabrūkot visā rāmja garumā, ietriecās piestātnē, sadragāja rāmi un noputēja mazo būdiņu, uz kuras tās bija uzkritušas. Konteineri tika bojāti un atgrūsti vairākas pēdas. Metāla stieņi un šķērsstieņi lidoja lejā, atsitoties no zemes kā nāvējoši sērkociņi. Spilgti zils stabs ielas luktura lielumā slējās starp Smitu un Dālu - kaut kas, kas tos būtu varējis pārraut uz pusēm, ja tam atsistos, un apstājās tikai dažas pēdas no vietas, kur Lorēna un Jorge stāvēja ar mugurām pret noliktavu.
  
  "Nav nekādas kustības." Kenzi mērķēja uz teroristu, divreiz pārbaudot. "Viņš ir ļoti miris."
  
  Dāls savāca domas un paskatījās apkārt dokos. Ātrā pārbaude parādīja, ka, par laimi, neviens nav cietis no konteinera celtņa. Viņš pielika pirkstu pie rīkles mikrofona.
  
  "Kamera ir izslēgta," viņš teica. "Bet viņi visi ir miruši."
  
  Lorēna ir atgriezusies. "Labi, es to nodošu tālāk."
  
  Kenzi roka gulēja uz Dāla pleca. "Jums vajadzēja ļaut man uzņemt kadru. Es salauztu tam nelietim ceļgalus; tad mēs liktu viņam runāt tā vai citādi.
  
  "Pārāk riskanti." Dāls saprata, kāpēc viņa to nedarīja. "Un ir apšaubāmi, ka mēs varētu panākt, lai viņš runātu īsā laikā."
  
  Kenzi aizkaitināti nošņāca. "Jūs runājat Eiropas un Amerikas vārdā. Es esmu izraēlietis."
  
  Lorēna ir atpakaļ uz līnijas. "Mums jāiet. Tur bija kamera. Nav labi."
  
  Dāls, Smits un Kenzi nolaupīja tuvāko automašīnu, domājot, ka, ja viņiem tas aizņemtu tikai piecas minūtes vairāk nekā pastaigas, laika ietaupījums varētu būt vairāk nekā ievērojams.
  
  
  ASTOTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks ietriecās 47. ielas betonā, noguris, kad pulkstenī bija atlikušas tikai astoņpadsmit minūtes. Viņi uzreiz saskārās ar problēmu.
  
  "Septītais, astotais vai Brodveja?" Maija kliedza.
  
  Bo pamāja viņai navigatoram. "Marea atrodas netālu no Centrālā parka."
  
  "Jā, bet kura iela mūs ved tieši tai garām?"
  
  Viņi karājās uz ietves, kad pagāja sekundes, zinot, ka Māršs gatavo ne tikai kodolbumbu, bet arī komandas, kas atņems divu civiliedzīvotāju dzīvības par katru minūti, ko viņi kavēs nākamajā tikšanās reizē.
  
  "Brodvejā tas vienmēr ir aizņemts," sacīja Dreiks. - Darīsim astoto.
  
  Alisija nikni paskatījās uz viņu. "Kā pie velna jūs zināt?"
  
  "Es dzirdēju par Brodveju. Es nekad neesmu dzirdējis par astoņiem.
  
  "Ak, pietiekami godīgi. Kur-"
  
  "Nē! Tā ir Brodveja!" Bo pēkšņi iesaucās savā gandrīz muzikālajā akcentā. "Restorāns atrodas pašā augšā... gandrīz".
  
  "Gandrīz?"
  
  "Ar mani!"
  
  Bo pacēlās kā 100 metru sprinteris, lecot pāri stāvošai mašīnai, it kā viņa tur nebūtu. Dreiks, Alisija un Meja sekoja viņam cieši aiz muguras, pagriežoties uz austrumiem uz Brodveju un krustojumu, kur Taimskvērs mirgoja un mirgoja un ignorēja tā mirgojošos displejus.
  
  Atkal pūlim bija grūti izklīst, un Bo atkal veda viņus gar ceļa malu. Pat šeit pulcējās tūristi, atspiedušies, skatoties uz augstām ēkām un reklāmas stendiem vai cenšoties izlemt, vai riskēt ar savu dzīvību un mesties pāri rosīgajam ceļam. Barkers apkalpoja pūļus, piedāvājot lētas biļetes uz dažādiem Brodvejas šoviem. Visu krāsu mēles piepildīja gaisu, gandrīz satriecošs, sarežģīts maisījums. Bezpajumtnieku bija maz, bet tie, kas par viņiem iestājās, ļoti skaļi un enerģiski aģitēja par ziedojumiem.
  
  Priekšā bija Brodveja, piepildīta ar ņujorkiešiem un apmeklētājiem, ar gājēju celiņiem, ko ieskauj krāsaini veikali un restorāni ar piekārtiem, apgaismotām izkārtnēm un A veida displejiem. Garāmgājēji bija neskaidri, kad Dreiks un viņa daļa no SPEAR komandas brauca tālāk.
  
  Piecpadsmit minūtes.
  
  Bo atkal paskatījās uz viņu. - Navigators saka, ka tas ir divdesmit divu minūšu gājiens, bet ietves ir tik pieblīvētas, ka visi iet vienā tempā.
  
  "Tad skrien," Alisija viņu mudināja. "Pakustini savu milzīgo asti. Varbūt tas liks jums kustēties ātrāk.
  
  Pirms Bo paspēja kaut ko pateikt, Dreiks juta, ka viņa jau tā strauji grimstošā sirds grimst vēl vairāk. Priekšā ceļš bija pilnībā bloķēts abos virzienos un pārsvarā ar dzeltenajiem taksometriem. Spārnā bija lūzums, un tie, kas nemēģināja to apiet, lēnām pārvietoja savas automašīnas, lai labāk apskatītu. Ietve abās pusēs bija pilna ar cilvēkiem.
  
  "Velns parāvis"
  
  Bet Bo pat nesamazināja ātrumu. Viegls lēciens aizveda viņu līdz tuvējā taksometra bagāžniekam, un tad viņš pārskrēja pāri tā jumtam, uzlēca uz motora pārsega un ielēca nākamajā rindā ar skriešanas startu. Ātri sekoja Meja, kam sekoja Alisija, atstājot Dreiku, lai uz viņu kliegtu un uzbruktu transportlīdzekļa īpašnieki.
  
  Dreiks bija spiests koncentrēties ārpus normas. Ne visas šīs mašīnas bija vienādas, un to metāls mainījās, dažas pat lēnām ripoja uz priekšu. Sacensības bija saspringtas, taču viņi lēkāja no mašīnas uz mašīnu, izmantojot garu rindu, lai tiktu uz priekšu. Pūļi skatījās no abām pusēm. Labi, ka te neviens viņiem netraucēja un varēja redzēt tuvojošos Brodvejas un 54., pēc tam 57. ielas krustojumu. Kad automašīnu satricinājums mazinājās, Bo izripināja no pēdējās mašīnas un atsāka skrējienu pa pašu ceļu, Mai viņam blakus. Alisija atskatījās uz Dreiku.
  
  "Tikai pārbaudu, vai neesat izkritis cauri atvērtajai lūkai aizmugurē."
  
  "Jā, riskants variants. Esmu tikai pateicīgs, ka toreiz nebija kabrioletu.
  
  Aiz cita krustojuma un 57. ielas rindojās betona maisītāji, piegādes furgoni un sarkanbaltās barjeras. Ja komanda domāja, ka viņi ir veiksmīgi vai ka šis skrējiens būs tikpat taisns kā iepriekšējais, viņu ilūzijas pēkšņi tika sagrautas.
  
  Divi vīrieši iznāca no kravas kravas automašīnas aizmugures, ieroči bija vērsti tieši pret skrējējiem. Dreiks netrūka sitienu. Nemitīgā cīņa, cīņas gadi bija līdz galam noslīpējuši viņa sajūtas un noturējuši tās divdesmit četras stundas diennaktī. Bīstamās formas uzreiz izpaudās, un viņš bez vilcināšanās metās tām pretī tieši tuvojošās cementa kravas automašīnas priekšā. Viena no pistolēm nodārdēja uz sāniem, bet cita iestrēga zem viena vīrieša ķermeņa. Dreiks atlēca atpakaļ, kad sitiens iekrita viņa galvaskausa sānos. Aiz tiem viņš dzirdēja cementa kravas automašīnas riteņu slīpēšanu, kad tas spēcīgi bremzēja, un tā vadītāja lamāšanos...
  
  Viņš redzēja milzīgu pelēku ķermeni, kas pagriezās pret viņu...
  
  Un viņš dzirdēja Alisijas izbiedēto saucienu.
  
  - Mets!
  
  
  DEVIŅTA NODAĻA
  
  
  Dreiks varēja tikai noskatīties, kā nekontrolējamā kravas automašīna pagriezās pret viņu. Uzbrucēji ne uz sekundi neatkāpās, apbēra viņu ar sitienu krusu, jo viņu pašu drošība viņus netraucēja. Viņam iesita pa rīkli, krūtīm un saules pinumu. Viņš vēroja šūpojošo ķermeni un spārdīja, kad tas lidoja tieši virs viņa galvas.
  
  Pirmais terorists nokrita atmuguriski, paklūpot, un viņu apgāza viens no riteņiem, trieciens salaužot viņa muguru un izbeidzot viņa draudus. Otrs pamirkšķināja, it kā būtu apdullināts no Dreika nekaunības, un tad pagrieza galvu pret tuvojošos kravas automašīnas gultni.
  
  Pietika ar slapjo pļauku. Dreiks saprata, ka ir no prāta, un tad ieraudzīja, ka pirmā terorista galvaskauss ietriecās zem slīdošajiem riteņiem, kad kravas automašīnas aizmugure pagriezās viņam pāri. Rāmis bija saplacināts, viņš varēja tikai cerēt. Tumsa uz sekundes daļu aprija visu, pat skaņu. Kravas automašīnas apakšdaļa pārcēlās viņam pāri, samazinot ātrumu, samazinot ātrumu un tad pēkšņi apstājās.
  
  Alisijas roka pastiepās zem viņa. "Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  Dreiks apgriezās viņai klāt. "Labāk nekā tie puiši."
  
  Bo gaidīja, gandrīz grozīdamies no kājas uz kāju, kad paskatījās pulkstenī. "Atlikušas četras minūtes!"
  
  Izsmelts, sasists, saskrāpēts un sists, Dreiks piespieda savu ķermeni darboties. Šoreiz Alisija palika pie viņa, it kā nojaušot, ka pēc tuvas garām sitiena viņš varētu nedaudz novērst uzmanību. Viņi apiet tūristu pūli, atrodot Centrālparka dienvidus un Marea starp daudziem citiem restorāniem.
  
  Meja norādīja uz zīmi, kas bija salīdzinoši neuzkrītoša Ņujorkai.
  
  Bo skrēja pa priekšu. Dreiks un pārējie viņu noķēra pie durvīm. Viesmīle skatījās uz viņiem, uz viņu izjukušo izskatu, uz smagajām jakām un atkāpās. Viņas acīs bija skaidrs, ka viņa jau iepriekš bija redzējusi iznīcību un ciešanas.
  
  "Neuztraucieties," Dreiks teica. "Mēs esam angļi."
  
  Maija raidīja skatienu viņa virzienā. "japānis".
  
  Un Bo pārtrauca vīriešu istabas meklēšanu ar paceltu uzaci. "Noteikti ne angļu valodā."
  
  Dreiks, cik vien graciozi, skrēja cauri joprojām slēgtajam restorānam, pa ceļam skraidīdamies pret krēslu un galdu. Vīriešu tualete bija maza, sastāvēja tikai no diviem pisuāriem un tualetes. Viņš paskatījās zem bļodas.
  
  "Šeit nekā nav," viņš teica.
  
  Bērgarda sejā parādījās spriedze. Viņš pieskārās pulksteņa pogām. "Laiks ir beidzies".
  
  Viņai blakus esošā viesmīle pielēca, kad zvanīja telefons. Dreiks pastiepa viņai roku. "Nesteidzies. Lūdzu, veltiet laiku."
  
  Viņš domāja, ka viņa varētu aizbēgt, bet iekšēja apņēmība viņu vadīja uz cauruli. Tajā brīdī Alisija iznāca no sieviešu istabas ar satrauktu sejas izteiksmi. "Viņa tur nav. Mums tāda nav!"
  
  Dreiks sarāvās, it kā viņam būtu trāpīts. Viņš paskatījās apkārt. Vai šajā mazajā restorānā var būt vēl viena tualete? Varbūt kabīne darbiniekiem? Viņiem būtu jāpārbauda vēlreiz, bet viesmīle jau bija pie telefona. Viņas acis pievērsās Dreikam, un viņa lūdza zvanītāju pagaidīt.
  
  "Tas ir vīrietis vārdā Māršs. Tev."
  
  Dreiks sarauca pieri. "Viņš mani sauca manā vārdā?"
  
  "Viņš teica anglis." Viesmīle paraustīja plecus. - Tas ir viss, ko viņš teica.
  
  Bo uzkavējās viņam blakus. "Un tā kā jūs viegli sajaucat, mans draugs, tas esi tu."
  
  "Tavai veselībai".
  
  Dreiks sniedzās pēc telefona, ar vienu roku berzējot viņa vaigu, kad viņu pārņēma noguruma un spriedzes vilnis. Kā viņi tagad varēja neizdoties? Viņi ir pārvarējuši visus šķēršļus, un tomēr Māršs, iespējams, joprojām kaut kādā veidā spēlējas ar viņiem.
  
  "Jā?"
  
  "Marts šeit. Tagad pastāstiet man, ko jūs atradāt?"
  
  Dreiks atvēra muti, tad ātri to aizvēra. Kāda bija pareizā atbilde? Iespējams, Māršs gaidīja vārdu "nekas". Var būt...
  
  Viņš apstājās, šaubīdamies no atbildes uz atbildi.
  
  "Pastāstiet man, ko jūs atradāt, pretējā gadījumā es saņemšu pavēli nogalināt divus ņujorkiešus tuvākās minūtes laikā."
  
  Dreiks pavēra muti. Sasodīts! "Mēs atradām-"
  
  Pēc tam Mai izskrēja no sieviešu tualetes, paslīdot uz mitrajām flīzēm un nokrītot uz sāniem. Viņas rokā bija maza balta aploksne. Bo bija viņas pusē sekundes daļā, paņēma aploksni un pasniedza to Dreikam. Maija gulēja uz grīdas un smagi elpoja.
  
  Alisija skatījās viņā ar atvērtu muti. "Kur tu to atradi, Sprite?"
  
  "Tu izdarīji to, ko viņi sauc par" zēna izskatu", Taz. Un tam nevajadzētu nevienu pārsteigt, jo jūs tik un tā esat trīs ceturtdaļas vīrieša.
  
  Alisija klusumā virmoja dusmās.
  
  Dreiks noklepojās, atverot aploksni. "Mēs... atradām... šo... nolādēto zibatmiņas disku, Mārš. Sasodīts, vecīt, kas tas ir?
  
  "Lielisks darbs. Lielisks darbs. Esmu nedaudz vīlies, bet nu, varbūt nākamreiz. Tagad vienkārši apskatiet USB. Šī ir jūsu pēdējā pārbaude, un tāpat kā iepriekš, iespējams, vēlēsities to nodot kādam, kam ir vairāk inteliģences nekā jūs vai NYPD.
  
  "Vai tā ir... kūkas iekšpuse?" Dreiks saprata, ka viesmīle joprojām stāv netālu.
  
  Marts skaļi iesmējās. "Ak, labi, ļoti labi. Nelaidīsim kaķi ārā no maisa, vai ne? Jā, tā ir. Tagad klausieties, es jums dodu desmit minūtes, lai nosūtītu zibatmiņas saturu tiem, kas ir labāki par jums, un tad mēs sāksim no jauna.
  
  - Nē, nē, mēs nezinām. Dreiks pamāja Mejai, kura nesa mazu mugursomu, kurā viņi paslēpa niecīgu klēpjdatoru. Japāniete pacēlās no zemes un tuvojās.
  
  "Mēs nedzenāsim savas astes pa visu šo pilsētu, Mārš."
  
  "Um, jā, jūs to darīsit. Jo es tā saku. Tātad laiks iet. Sāknējam klēpjdatoru un izbaudīsim nākamo, labi? Pieci, četri..."
  
  Dreiks trieca ar dūri pret galdu, kad rinda nomira. Dusmas vārījās viņa asinīs. "Klausies, Mārš..."
  
  Restorāna logs uzsprāga, kad furgona priekšējais spārns ietriecās ēdamzālē. Stikls saplīsa, un pa gaisu lidoja lauskas. Istabā ielauzās koka, plastmasas un javas gabali. Furgons neapstājās, ietriecās riepās un rūca kā nāves māceklis, traucoties pa mazo istabu.
  
  
  DESMITĀ NODAĻA
  
  
  Džulians Māršs sajuta asas sāpes vēderā, ripojot pa labi. Picas gabali nokrita uz grīdas un salātu bļoda nokrita uz dīvāna. Viņš ātri saķērās sānos, pilnīgi nespēdams beigt smieties.
  
  Zemais galds, kas stāvēja viņam un Zojai priekšā, nodrebēja, kad mežonīga kāja to nejauši iespēra. Zoja sniedza roku, lai viņu atbalstītu, ātri paglaudot viņam pa plecu, kad sākās vēl viens aizraujošs notikums. Līdz šim viņi ir redzējuši, kā Dreiks un viņa komanda izkrīt no Edisona - diezgan viegli vēroja, kā tūristu tērpts vīrietis filmēja notikumu no ielas otrās puses - un pēc tam redzēja, kā trakulīgs skrējiens uz Brodveju - šī histēriskā aina bija sporādiskāka. , tā kā nebija daudz novērošanas kameru, kurās vietējais terorists varētu ielauzties - un tad ar aizturētu elpu vēroja uzbrukumu, kas kaut kā attīstījās ap betona maisītāju.
  
  Tas viss patīkami novērš uzmanību. Mārša vienā rokā turēja vienreizlietojamo mobilo telefonu un otrā Zojas augšstilbu, kad viņa ēda dažas šķiņķa un sēņu šķēles un sūtīja īsziņu Facebook.
  
  Viņu priekšā bija trīs ekrāni, katrs astoņpadsmit collas. Pāris tagad izrādīja lielu uzmanību, kad Drake and Company ielauzās mazajā itāļu restorānā. Marts pārbaudīja laiku un paskatījās uz krāsaino uguņošanu.
  
  - Sasodīts, tas ir tuvu.
  
  "Vai tu esi satraukts?"
  
  "Jā labi?"
  
  "Tā ir parasta filma." Zoja nopūtās. "Bet es cerēju uz vairāk asiņu."
  
  "Vienkārši pagaidi, mana mīļā. Kļūst labāk".
  
  Pāris sēdēja un spēlējās īrētā dzīvoklī, kas piederēja vienai no teroristu šūnām; pamata, Māršs nodomāja. Bija četri teroristi, no kuriem viens pēc iepriekšēja lūguma martam ierīkoja skatu laukumu, kas izskatījās pēc kinoteātra. Kamēr pitu pārim patika skatīties, vīrieši sēdēja malā, drūzmējās pie neliela televizora un skenēja desmitiem citu kanālu, meklējot ziņas vai gaidot zvanu. Marts nezināja un viņam bija vienalga. Viņš ignorēja arī dīvainus slēptus skatienus, labi zinādams, ka ir izskatīgs vīrietis ar neparastu raksturu, un dažiem cilvēkiem - pat citiem vīriešiem - patika novērtēt šādu personību.
  
  Zoja viņam izrādīja mazliet lielāku atzinību, noslidinot rokas pa viņa boksera priekšpusi. Pie velna, viņai bija asi nagi.
  
  Asi un tomēr kaut kā ... prieks.
  
  Viņš brīdi skatījās uz kodolieroču korpusu - vārdu, ko viņš nevarēja gluži izmest no galvas, lai gan mazākā bumba atradās lielajā mugursomā, - un tad iegrūda mutē ikrus. Galda klājums viņu priekšā, protams, bija lielisks, sastāvēja no nenovērtējamiem un bezgaršīgiem produktiem, taču tie visi bija garšīgi.
  
  Vai tā bija kodolbumba, kas kliedza viņa vārdu?
  
  Māršs zināja, ka ir pienācis laiks rīkoties, un piezvanīja, sarunājoties ar burvīgu viesmīli un pēc tam ar angli ar biezu akcentu. Puisim bija viens no šiem dīvainajiem balss tembriem - kaut kas tāds, kas smaržoja pēc zemniekiem -, un Māršs uzmeta savītas sejas, cenšoties atšķirt patskaņu no patskaņa. Nav viegls uzdevums, un tas kļūst nedaudz grūtāks, kad sieviešu rokas saspiež jūsu Riekstkodis komplektu.
  
  "Pastāstiet man, ko jūs atradāt, pretējā gadījumā es saņemšu pavēli nogalināt divus ņujorkiešus tuvākās minūtes laikā." Māršs smīnēja, to sakot, ignorēdams kaitinošos skatienus, ko viņa skolēni meta pāri telpai.
  
  Anglis vēl nedaudz vilcinājās. Marčs atrada gurķa šķēli, kas bija nokritusi no salātu bļodas, un iespieda to dziļi Zoē matos. Nav tā, ka viņa kādreiz būtu pamanījusi. Minūtēm ritot, Marčs runāja cauri sadedzināšanas kamerai, kļūstot arvien satrauktāks. Blakus viņam atradās auksta Bollingera pudele, un viņš pusminūti ielēja lielu glāzi. Zoja pieglaudās viņam klāt, kamēr viņi strādāja, un viņi malkoja no vienas glāzes, protams, ar pretējām malām.
  
  "Pieci," Mārcis teica klausulē. "Četri, trīs..."
  
  Zoē rokas kļuva īpaši uzstājīgas.
  
  "Divi".
  
  Anglis mēģināja ar viņu kaulēties, skaidri domādams, kas pie velna notiek. Marčs iztēlojās, ka viņa sarīkotā automašīna iepriekš noteiktā laikā ietriecas caur vējstiklu, tagad mērķējot, palielinot ātrumu, tuvojoties nenojaušajam restorānam.
  
  "Viens".
  
  Un tad viss uzsprāga.
  
  
  VIENpadsmitā NODAĻA
  
  
  Dreiks piesteidzās pie restorāna sienas, satvēris viesmīli aiz vidukļa un vilkdams sev līdzi. No viņa ripojošā ķermeņa izkrita stikla un ķieģeļu lauskas. Pretbraucošais furgons čīkstēja, lai palielinātu saķeri, kad tā riepas atsitās pret restorāna grīdu un mašīnas vidusdaļa uzkrita pāri palodzei, aizmugure tagad uz augšu un ietriecās pārsedzē virs stikla. Metāls nokasīts. Galdi sabruka. Krēsli bija sakrājušies kā atkritumi viņa priekšā.
  
  Alisija arī nekavējoties reaģēja, apejot ap galdu un paslīdot, un viņas vienīgais ievainojums bija neliels iegriezums apakšstilbā no ātri lidojošas koka skaidas. Maijam kaut kā izdevās apgāzties pāri kustīgā galda augšdaļai bez jebkādiem bojājumiem, un Bo gāja vienu soli labāk, lecot viņai pāri un lecot no virsmas uz virsmu, beidzot lēciena laiku tā, lai viņa kājas un rokas atsitos pret sānu sienu. viņš droši nolaižas.
  
  Dreiks paskatījās uz augšu, viesmīle kliedza viņam blakus. Alisija paskatījās apsūdzoši.
  
  - Tātad tu viņu satvēri, vai ne?
  
  "Uzmanieties!"
  
  Furgons joprojām virzījās uz priekšu, par sekundi palēninādams, bet tagad pa nolaistā pasažiera logu spraucās ārā pistoles stobrs. Alisija nolaidās un apsedza. Maija vēl nedaudz pagriezās atpakaļ. Dreiks izvilka pistoli un izšāva sešas lodes savā bezķermeņa rokā, skaņas skaļi skanēja slēgtajā telpā, konkurējot ar furgona apdullinošo rūkoņu. Bo jau bija kustībā un apgrieza automašīnas aizmuguri. Beidzot riteņi pārstāja griezties un apstājās. Salauzti galdi un krēsli kaskādes no pārsega un pat no jumta. Dreiks pirms došanās uz priekšu pārliecinājās, ka viesmīle nav cietusi, taču tad Bo un Meja jau bija pie mašīnas.
  
  Bo izsita šofera logu un cīnījās ar figūru. Mai pārbaudīja atrašanās vietu caur izsisto vējstiklu un pēc tam paņēma sašķeltu koka gabalu.
  
  "Nē," Dreiks iesāka ar mazliet aizsmakušu balsi. "Mums vajag-"
  
  Taču Maija nebija noskaņota klausīties. Tā vietā viņa ar tādu spēku izmeta improvizēto ieroci caur vējstiklu, ka tas iegrima vadītāja pierē, drebēdams savā vietā. Vīrieša acis pagriezās atpakaļ, un viņš pārtrauca cīnīties ar Bo, francūzis izskatījās satriekts.
  
  "Viņš tiešām bija ar mani."
  
  Maija paraustīja plecus. "Es domāju, ka man vajadzētu palīdzēt."
  
  "Palīdzēt?" Dreiks atkārtoja. "Mums ir vajadzīgs vismaz viens no tiem neliešiem dzīvs."
  
  "Un par to," sacīja Alisija. "Man viss kārtībā, ta. Prieks redzēt, ka izglābāt viesmīles Vendijas dupsi."
  
  Dreiks iekoda mēlē, kaut kādā dziļā līmenī zinādams, ka Alisija tikai ņirgājas par viņu. Bērgards jau bija izvilcis vadītāju no mašīnas un rakņājās pa kabatām. Alisija piegāja pie brīnumainā kārtā neskartā klēpjdatora. USB zibatmiņas disks pabeidza ielādi un parādīja virkni attēlu, satraucošus sudraba kannu attēlus, kas lika Dreika asinīm sastingt.
  
  "Tas izskatās pēc bumbas iekšpuses," viņš teica, pētot vadus un relejus. "Nosūtiet to Mūram, pirms notiek kaut kas cits."
  
  Alisija noliecās pār mašīnu, piesitot.
  
  Dreiks palīdzēja viesmīlei piecelties. "Vai tev viss kārtībā, mīļā?"
  
  "Es... Es tā domāju."
  
  "Piparmētra. Un kā tagad pagatavot mums lazanju?
  
  "Šefpavārs... šefpavārs vēl nav ieradies." Viņas skatienu pārņēma iznīcība ar bailēm.
  
  "Sasodīts, es domāju, ka tu tikko iemet tos mikroviļņu krāsnī."
  
  "Neuztraucieties". Maija piegāja klāt un uzlika roku uz viesmīles pleca. "Tie tiks rekonstruēti. Par to būtu jārūpējas apdrošināšanas sabiedrībai.
  
  "ES ceru".
  
  Dreiks atkal iekoda mēlē, šoreiz, lai nelamātos. Jā, tā bija svētība, ka viņi joprojām elpo, bet Māršs un viņa draugi joprojām sabojāja cilvēku dzīves. Bez sirdsapziņas šķipsnām. Bez ētikas un bez uztraukuma.
  
  Tas bija tā, it kā telefons zvanītu pa psihisku savienojumu. Šoreiz uz telefona zvanu atbildēja Dreiks.
  
  "Vai jūs joprojām spārdat?"
  
  Mārša balss radīja vēlmi kaut ko sist, taču viņš to darīja profesionāli. "Mēs nosūtījām jūsu fotoattēlus tālāk."
  
  "Ak, lieliski. Tātad, tas ir mazliet risināts. Es ceru, ka gaidījāt kaut ko ēst, jo šī nākamā daļa var jūs nogalināt.
  
  Dreiks noklepojās. "Jūs zināt, ka mēs vēl neesam pārbaudījuši jūsu bumbu."
  
  "Un to dzirdot, es redzu, ka jūs vēlaties palēnināt lietas, kamēr mēģināt panākt. Tas nenotiks, mans jaunais draugs. Tas vispār nenotiek. Jūsu policisti un aģenti, militārie darbinieki un ugunsdzēsēji, iespējams, ir daļa no labi ieeļļotas mašīnas, taču viņi joprojām ir mašīna, un viņiem ir nepieciešams zināms laiks, lai nokļūtu uz pareizā ceļa. Tāpēc es izmantoju šo laiku, lai jūs saplosītu. Tas ir diezgan jautri, ticiet man. "
  
  "Ko piti no tā visa iegūst?"
  
  Marts ķiķināja. "Ak, es domāju, ka jūs zināt, ka šī tukšā ragamufinu grupa nesen eksplodēja. Vai kādreiz ir bijis kaut kas konkrētāks? Viņus vadīja sērijveida slepkava, psiho-stalkeris, megalomāns un greizsirdīgs valdnieks. Viņi visi izrādījās viena un tā pati persona.
  
  Tajā brīdī Alisija pieliecās tuvāk Dreikam. "Tātad pastāstiet mums - kur ir tas nelietis?"
  
  "Ak, jaunā meitene. Vai tu esi blondīne vai aziātiete? Droši vien blondīne, no tā, kā tas izklausās. Dārgais, ja es zinātu, kur viņš atrodas, es ļautu tev nodīrāt dzīvam. Tailers Vebs vienmēr ir vēlējies tikai vienu lietu. Viņš pameta pitiešus brīdī, kad saprata, kur tos atrast.
  
  "Kurš no tiem bija tirgū?" Dreiks jautāja, tagad iegūstot gan laiku, gan informāciju.
  
  "Šī vieta ir īsts riebuma strops, vai man taisnība? Iedomājieties visus tur noslēgtos darījumus, kas ietekmēs pasauli nākamajās desmitgadēs.
  
  "Ramsess viņam kaut ko pārdeva," Dreiks sacīja, pagaršojot.
  
  "Jā. Un es esmu pārliecināts, ka viltīgā franču desu pastēte jums jau pastāstīja, kas tas bija. Vai arī jūs vienmēr varat viņam pajautāt tieši tagad.
  
  Tātad tas to apstiprināja. Marčs viņus vēroja, lai gan restorānā viņam nebija acu. Dreiks nosūtīja īsu ziņojumu Mūram. "Kā būtu, ja jūs mums pastāstītu, kur Vebs devās?"
  
  "Nu, nopietni, kas es esmu, Fox News? Tālāk jūs man prasīsiet skaidru naudu.
  
  "Es samierināšos ar to dupsi teroristu."
  
  "Un atpakaļ pie pašreizējā darba." Marčs teica šos vārdus un pēc tam likās uzjautrināts, pēkšņi smejoties. "Atvainojiet, personisks joks. Bet tagad mēs esam pabeiguši ar iedzīšanas vadības daļu. Tagad es vēlos jums izklāstīt savas prasības.
  
  "Tāpēc vienkārši pastāstiet mums." Alisijas balss skanēja nogurusi.
  
  "Kas tur smieklīgs? Šī bumba uzsprāgs, ja es nebūšu pilnībā apmierināts. Kas zina, dārgais, varbūt es pat nolēmu iegūt tevi savā īpašumā.
  
  Vienā mirklī Alisija, šķiet, bija gatava doties ceļā, viņas acis un sejas izteiksme dega, lai viņa varētu aizdedzināt izžuvušo mežu.
  
  "Es gribētu būt viena ar tevi," viņa čukstēja.
  
  Marts apstājās, tad ātri turpinājās. "Dabas vēstures muzejs, divdesmit minūtes."
  
  Dreiks nolika pulksteni. "Un tad?"
  
  "Hmmm ko?"
  
  "Tas ir grandiozs arhitektūras gabals."
  
  "Ak, ja esat tik tālu nonācis, es ieteiktu izģērbt vīrieti apsargu, vārdā Hosē Gonsaless. Viens no mūsu kolēģiem vakar vakarā iešuva manas prasības savas jakas oderē. Oriģinālais dokumentu transportēšanas veids, jā, un bez atgriešanas sūtītājam."
  
  Dreiks neatbildēja, visvairāk apmulsis.
  
  "Es zinu, ko jūs domājat," Māršs teica, atkal parādot pārsteidzošu inteliģenci. "Kāpēc gan ne tikai pa e-pastu nosūtīt fotogrāfijas un nepateikt, ko vēlaties? Nu es esmu savdabīgs cilvēks. Viņi man teica, ka man ir divas puses, divi prāti un divas sejas, bet es labāk to redzu kā divas atsevišķas īpašības. Viena daļa ir izliekta, otra ir saliekta. Tu saproti ko ar to domāju?"
  
  Dreiks noklepojās. "Es noteikti zinu, kas jūs esat."
  
  "Lieliski, tad es zinu, ka jūs sapratīsit, ka, redzot jūsu četrus līķus, kas saplēsti apmēram septiņpadsmit minūšu laikā, es jutīšos gan pārsteidzoši laimīgs, gan šausmīgi īgns. Ar Tevi. Tagad ardievu."
  
  Līnija ir pārrauta. Dreiks noklikšķināja uz pulksteņa.
  
  Divdesmit minūtes.
  
  
  DIVPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Heidens un Kinimaka pavadīja laiku kopā ar Ramzesu. Teroristu princis šķita nevietā savā sešas kvadrātpēdas lielajā kamerā: netīrs, sapuvis un, lai arī acīmredzami novārdzis, staigāja turp un atpakaļ kā sprostā ievietota lauva. Heidena uzvilka bruņuvestes, pārbaudīja Gloku un rezerves munīciju un lūdza Mano darīt to pašu. Turpmāk vairs nebūs nekādu iespēju. Gan Ramses, gan Māršs bija pārāk gudri, lai viņus nenovērtētu.
  
  Iespējams, teroristu mīts bija tieši tur, kur tas vēlējās būt.
  
  Heidens par to šaubījās, stipri šaubījās. Cīņa pilī un viņa miesassargu izmisīgā nāve parādīja, cik ļoti viņš vēlējās aizbēgt. Turklāt vai viņa reputācija tika sabojāta? Vai viņam nevajadzētu izmisīgi censties novērst bojājumus? Varbūt, bet cilvēks netika iznīcināts tiktāl, ka viņš nevarēja atgūties. Heidens vēroja, kā viņš staigāja, kamēr Kinimaka atnesa viņiem pāris plastmasas krēslus.
  
  "Šajā pilsētā ir kodolieroči," sacīja Heidens. "Es esmu pārliecināts, ka jūs zināt, jo noslēdzāt darījumu ar Taileru Vebu un Džulianu Māršu. Jūs atrodaties šajā pilsētā, un, ja pienāks laiks, mēs pārliecināsimies, ka jūs neesat pazemē. Protams, jūsu sekotāji nezina, ka esat ar mums..." Viņa ļāva tam palikt turpat.
  
  Ramzess apstājās, skatījās viņā ar nogurušām acīm. "Jūs, protams, domājat maldināšanu, kad mani cilvēki drīz nogalinās Māršu, uzņemsies atbildību par bumbu un uzspridzinās to. Jums tas noteikti jāzina no Veba un viņa miesassarga, jo viņi ir vienīgie, kas zināja. Un jūs arī zināt, ka viņi tikai gaida manu pavēli. Viņš pamāja kā pie sevis.
  
  Heidens gaidīja. Ramzess bija gudrs, taču tas nenozīmēja, ka viņš nepaklups.
  
  "Viņi uzsprāgs," sacīja Ramzess. "Viņi paši pieņems lēmumu."
  
  "Mēs varam padarīt jūsu pēdējās stundas gandrīz nepanesamas," sacīja Kinimaka.
  
  "Tu neliksi man to atcelt," Ramses teica. "Pat ar spīdzināšanu. Es neapturēšu šo sprādzienu."
  
  "Ko tu gribi?" Heidens jautāja.
  
  "Būs sarunas."
  
  Viņa pētīja viņu, vērīgi ielūkojoties pasaules jaunā ienaidnieka sejā. Šie cilvēki nevēlējās neko pretī, viņi nevēlējās risināt sarunas, un viņi uzskatīja, ka nāve ir tikai solis pretī kaut kādai paradīzei. Kur tas mūs ved?
  
  Patiešām, kur? Viņa ķērās pie sava ieroča. "Ar cilvēku, kurš nevēlas neko vairāk kā izdarīt masu slepkavību, ir viegli tikt galā," viņa sacīja. - Ar lodi galvā.
  
  Ramzess piespieda seju pret restēm. "Tad uz priekšu, rietumu kuce."
  
  Heidenam nebija jābūt ekspertam, lai izlasītu neprātu un degsmi, kas mirdzēja šajās bezvēses acīs. Bez vārda viņa mainīja tēmu un izgāja no telpas, uzmanīgi aizslēdzot aiz sevis ārdurvis.
  
  Nekad neesiet pārāk uzmanīgs.
  
  Nākamajā istabā atradās Roberta Praisa kamera. Viņa saņēma atļauju paturēt šeit sekretāru nenovēršamo draudu un viņa iespējamās lomas dēļ. Kad viņa un Kinimaka ienāca istabā, Praisa uzmeta viņai augstprātīgu skatienu.
  
  "Ko jūs zināt par bumbu?" viņa jautāja. "Un kāpēc jūs bijāt Amazonē un apmeklējāt teroristu tirgu?"
  
  Praisa iegrima savā gultā. "Man vajag advokātu. Un ko tu ar to domā? Bumba?"
  
  "Kodolbumba," sacīja Heidens. "Šeit, Ņujorkā. Palīdzi sev, sūdi. Palīdziet sev tūlīt, pastāstot mums, ko zināt.
  
  "Nopietni". Praisa nobolīja acis. "Es neko nezinu".
  
  "Tu izdarīji nodevību," Kinimaka sacīja, virzīdams savu ķermeni tuvāk kamerai. "Vai jūs vēlaties, lai jūs šādi atceras? Epitāfija jūsu mazbērniem. Vai arī jūs drīzāk būtu pazīstams kā grēku nožēlotājs, kurš palīdzēja glābt Ņujorku?
  
  "Lai cik mīļi tu to teiktu," Praisa balss grabēja kā saritināta čūska. "Es nebiju iesaistīts nekādās sarunās par "bumbu", un es neko nezinu. Tagad, lūdzu, mans advokāts.
  
  "Es jums došu laiku," sacīja Heidens. "Tad es ievietošu Ramzesu un jūs kopā vienā kamerā. Jūs varat ar to cīnīties. Redzēsim, kurš runās pirmais. Viņš labprātāk nomirtu nekā dzīvotu, un viņš vēlas paņemt līdzi katru dzīvo dvēseli. Tu? Vienkārši pārliecinieties, ka neizdariet pašnāvību."
  
  Praisa izskatījās samulsusi, vismaz no dažiem viņas vārdiem. "Bez advokāta?"
  
  Heidens pagriezās. "Bāc tevi."
  
  Sekretāre viņu pieskatīja. Heidens ieslēdza viņu iekšā un tad pagriezās pret Mano. "Kādas idejas?"
  
  "Es domāju, vai Vebs ir iesaistīts šajā jomā. Viņš visu šo laiku ir bijis tēls.
  
  "Šoreiz nē, Mano. Vebs mums vairs pat neseko. Esmu pārliecināts, ka tas viss ir Ramzess un Māršs.
  
  - Kas tālāk?
  
  "Es nezinu, kā vēl mēs varam palīdzēt Dreikam un puišiem," sacīja Heidens. "Komanda jau ir tam visam pa vidu. Dzimtene ir parūpējusies par visu pārējo, sākot no policistu durvju spārdīšanas līdz spiegiem, kas slēpjas aiz grūti nopelnītās naudas, līdz armijas izveidošanai un NEST, avārijas kodolatbalsta komandas ierašanās brīdim. Policisti ir visur, ar visu, kas viņiem ir. Sapieri ir paaugstinātā gatavībā. Mums jāatrod veids, kā salauzt Ramzesu.
  
  "Vai tu viņu redzēji. Kā salauzt vīrieti, kuram ir vienalga, vai viņš dzīvo vai mirst?
  
  Heidens dusmīgi apstājās. "Mums ir jāmēģina. Vai arī jūs labāk vienkārši padoties? Katram ir sprūda. Šis tārps kaut ko ķer. Viņa stāvoklis, dzīvesveids, slēptā ģimene? Ir jābūt kaut kam, ko mēs varam darīt, lai palīdzētu."
  
  Kinimaka vēlējās, lai viņi varētu izmantot Karinas Bleikas pieredzi datorā, taču sieviete joprojām bija iesūkusies savā Fortbrega režīmā. "Ejam meklēt darbu."
  
  "Un lūdzieties, lai mums būtu laiks."
  
  "Viņi gaida, kad Ramzess dos atļauju. Mums ir nedaudz laika."
  
  "Tu viņu dzirdēji tikpat labi kā es, Mano. Agri vai vēlu viņi nogalinās Māršu un uzspridzinās.
  
  
  TRĪSpadsmitā NODAĻA
  
  
  Dāls klausījās pretrunīgās saziņas laikā, kad Smits brauca ar viņu automašīnu pa Manhetenas rosīgajām ielām. Par laimi, viņiem nebija jāiet tālu, un ne visas betona artērijas bija pilnībā aizsērējušas. Likās, ka šim nolūkam bija iesaistīta vesela trauksmes cēlēju komanda, sākot no zemākā slazdiņa graustu rajonos līdz bagātākajam, negodīgākajam miljardierim un visiem pa vidu. Tas noveda pie pretrunīgu ziņojumu kaudzes, bet dzimtenē viņi darīja visu iespējamo, lai nošķirtu uzticamos no sagrozītajiem.
  
  "Divas no zināmajām šūnām ir cieši saistītas ar tuvējo mošeju," Mūrs sacīja Dālam savā austiņā. Viņš nodiktēja adresi. "Mums tur ir slepenais aģents, lai gan viņš ir diezgan jauns. Saka, ka šī vieta ir bijusi izolēta visu dienu.
  
  Dāls nekad nebija cilvēks, kas kaut ko varētu uzminēt. "Ko tas patiesībā nozīmē mošeju terminoloģijā?"
  
  "Ko tas nozīmē? Tas nozīmē, ak, ej tur un iztīri vismaz vienu Ramzesa kameru.
  
  "Pilsoniskā aktivitāte?"
  
  "Nav par ko daudz runāt. Bet kurš tur ir, maz ticams, ka viņš lasa lūgšanas. Pārmeklējiet visas saimniecības telpas un pazemes kameras. Un sagatavojies. Mans draugs bieži nekļūdās, un es uzticos viņa intuīcijai.
  
  Dals nodeva informāciju un ievadīja koordinātas GPS. Par laimi, viņi bija gandrīz pašā mošejas augšpusē, un Smits pagrieza stūri pret apmali.
  
  "Providence," sacīja Lorēna.
  
  "Vārds, ko es devu savai vecajai katanai." Kenzi nopūtās, atcerēdamies.
  
  Dāls savilka ciešāk vestes sprādzes. "Mēs esam gatavi? Tāda pati konstrukcija. Mēs sitam spēcīgi un ātri, cilvēki. Žēlastības nebūs."
  
  Smits izslēdza dzinēju. "Ar mani nav nekādu problēmu."
  
  Rīts joprojām sveicināja viņus, kad viņi izkāpa no automašīnas un pētīja mošeju pāri ceļam. Netālu atradās sarkanbaltsarkanā ventilācijas atvere, kas izdalīja tvaiku. Ēka, kas atrodas krustojumā, ietvēra abas ielas, tās krāsainos logus un iegarenās fasādes daļu no kopienas. Ēkas augšpusē bija neliels minarets, dīvains un gandrīz kliedza pret apkārtējām betona fasādēm. Ieeja no ielas bija pa stikla durvīm.
  
  "Mēs ieejam," sacīja Dāls. "Tagad kustieties."
  
  Viņi mērķtiecīgi šķērsoja ceļu, apturot satiksmi ar izstieptām rokām. Pauze tagad viņiem varētu maksāt visu.
  
  "Lieliska vieta," komentēja Smits. "Ir grūti atrast apņēmīgu grupu tur iekšā."
  
  Dāls sazinājās ar Mūru. "Esam savā vietā. Vai jums ir kas cits priekš mums?"
  
  "Jā. Mans vīrietis man apliecina, ka kameras atrodas pazemē. Viņš ir tuvu tam, lai tiktu pieņemts, taču nav pietiekami tuvu, lai mums šodien palīdzētu.
  
  Dāls pārraidīja ziņas, kad viņi šķērsoja citu ietvi un atgrūda vaļā mošejas ārdurvis. Ar pastiprinātām maņām viņi lēnām virzījās uz iekšu, acis pielāgojoties nedaudz blāvākai gaismai. Baltās sienas un griesti atstaroja gaismu, kā arī zelta lampas un sarkani zelta rakstains paklājs. Tas viss atradās aiz reģistrācijas zonas, kur vīrietis uz viņiem raudzījās ar neslēptām aizdomām.
  
  "Vai es varu tev palīdzēt?"
  
  Dāls uzrādīja savu SPEAR ID. "Jā, draugs, jūs varat. Jūs varat mūs aizvest pie savas slepenās pazemes ieejas.
  
  Likās, ka administrators ir apmulsis. "Kas tas ir, joks?"
  
  "Paej malā," Dāls pastiepa roku.
  
  "Ei, es nevaru tev ļaut..."
  
  Dāls pacēla vīrieti aiz krekla un nolika uz letes. "Man šķiet, ka es teicu, ejiet malā."
  
  Komanda steidzās garām un iegāja mošejas galvenajā ēkā. Teritorija bija tukša, un durvis aizmugurē bija aizslēgtas. Dāls gaidīja aizsegu no Smita un Kenzi un pēc tam viņiem divreiz iespēra. Koksne sadalījās un paneļi nokrita uz grīdas. Tajā brīdī no aizmugures foajē atskanēja troksnis un kņada. Komanda ieņēma pozīcijas, aptverot laukumu. Pagāja trīs sekundes, un tad specnaza komandiera seja un ķivere iznira aiz sānu sienas.
  
  "Vai tu esi Dals?"
  
  Zviedrs iesmējās. "Jā?"
  
  "Mūrs mūs atsūtīja. SIST. Mēs esam šeit, lai atbalstītu jūsu spēli.
  
  "Mūsu luga?"
  
  "Jā. Jauna informācija. Jūs atrodaties nepareizajā sasodītajā mošejā, un viņi ierakās diezgan dziļi. Lai viņus izsistu, būtu nepieciešams frontāls uzbrukums. Un mēs mērķējam uz kājām."
  
  Dālam tas nepatika, bet viņš saprata šeit darba kārtību, etiķeti. Tas nekaitēja, ka SWAT jau bija labāka vieta.
  
  "Rādi man ceļu," sacīja Dāls.
  
  "Mēs esam. Pareizā mošeja atrodas pāri ceļam.
  
  "Otrā pusē..." Dāls zvērēja. "Sasodītās muļķības ar GPS."
  
  "Viņi ir diezgan tuvu viens otram." Virsnieks paraustīja plecus. "Un šis angļu lamuvārds sasilda dvēseli, bet vai mums nav pienācis laiks kustināt savus nolādētos ēzeļus?"
  
  Pagāja minūtes, kad komandas sajaucās un atkal šķērsoja ceļu, veidojot reiderismu. Samontējot, ne sekunde netika izniekota. Sākās pilna mēroga uzbrukums. Vīrieši uzbruka ēkas fasādei, izsita durvis un ielauzās foajē. Otrais vilnis gāja viņiem cauri, vēdinot, meklējot orientierus, par kuriem viņiem stāstīja. Tiklīdz zilās durvis tika atrastas, vīrietis tajās uzlika sprādzienbīstamu lādiņu un uzspridzināja. Notika sprādziens, kas bija daudz plašāks, nekā Dāls gaidīja, bet ar rādiusu, ar kādu īpašie spēki noteikti rēķinājās.
  
  "Boobytrap," vadītājs viņam teica. - Viņu būs vēl.
  
  Zviedrs uzelpoja nedaudz vieglāk, jau zinot slepeno aģentu vērtību un tagad neaizmirstot viņiem atdot savu pienākošos. Slepenais darbs bija viena no mānīgākajām un dzīvi mainošākajām policijas metodēm. Tas bija rets un vērtīgs līdzeklis, kas varēja iefiltrēties ienaidniekā un tādējādi glābt dzīvības.
  
  SWAT iegāja gandrīz izpostītajā telpā, tad pagriezās uz tālākajām durvīm. Tas bija atvērts un aizsedza to, kas nepārprotami bija ieeja pagrabā. Kad tuvojās pirmais vīrietis, no apakšas atskanēja šāvieni, un lode rikošēja pa istabu.
  
  Dāls paskatījās uz Kenzi. "Kādas idejas?"
  
  "Pajautā man? Kāpēc?"
  
  "Varbūt tāpēc, ka es iedomājos, kā jums pašam būs tāda istaba."
  
  "Nevajag dauzīties, sasodīts, Dal, labi? Es neesmu tavs manuālais kontrabandists. Es esmu šeit tikai tāpēc, ka... jo..."
  
  "Jā, kāpēc tu esi šeit?"
  
  "Es tiešām gribētu zināt. Varbūt man vajadzētu aiziet..." Viņa vilcinājās, tad nopūtās. "Skaties, varbūt ir cits ceļš iekšā. Gudrs noziedznieks tur neietu bez droša bēgšanas ceļa. Bet ar īstām teroristu šūnām? Kas zina par šiem pašnāvnieciskajiem neliešiem?
  
  "Mums nav laika domāt," sacīja specnaza komandieris, apsēdies viņam blakus. "Šiem puišiem tas ir rollerbols."
  
  Dāls vēroja, kā komanda izvilka zibspuldzes granātas, kamēr viņš pārdomāja Kenzi vārdus. Apzināti skarbs, viņš uzskatīja, ka viņiem ir gādīga sirds vai vismaz tās salauztās paliekas. Kenzi vajadzēja kaut ko, kas palīdzētu salikt gabalus, taču cik ilgi viņa varēja meklēt, nezaudējot visas cerības? Iespējams, šis kuģis jau ir avarējis.
  
  SWAT signalizēja, ka viņi ir gatavi, un tad izveidoja traku elles formu ar koka kāpnēm. Granātām atsitoties un pēc tam eksplodējot, komandas izvirzījās vadībā, Dāls izstūma komandieri no pole position.
  
  Smits pagrūda garām. "Pakustini ēzeļus."
  
  Noskrienot viņus uzreiz sagaidīja automātiskā uguns. Dāls ieraudzīja netīro grīdu, galda kājas un ieroču kastes, pirms apzināti noslīdēja lejā četrus stāvus pēc kārtas, izvilka pistoli un atdeva uguni. Smits izliecās viņam priekšā, ripojot līdz apakšai un rāpot uz sāniem. Spetsnaz komanda virzījās uz priekšu no aizmugures, nolaidās un nesatricinājās ugunslīnijā. Lodes atgriezās šāvienu pēc šāviena, nāvējošās zalves iedūrās pagrabā un plēsa gabalus no biezajām sienām. Kad Dāls atsitās pret zemi pašā apakšā, viņš uzreiz novērtēja scenāriju.
  
  Kamerā bija četri locekļi, kas atbilda tam, ko viņi bija redzējuši iepriekšējā kamerā. Trīs bija uz ceļiem, asiņoja no ausīm, rokas bija piespiestas pie pieres, bet ceturtais šķita neskarts un spēcīgi šāva uz uzbrucējiem. Iespējams, ka pārējie trīs viņu sedza, bet Dāls uzreiz atrada veidu, kā dabūt dzīvu ieslodzīto, un mērķēja uz šāvēju.
  
  "Ak nē!" SWAT vadītājs neizskaidrojamā veidā paskrēja viņam garām.
  
  "Čau!" Dāls sauca. "Kas-"
  
  Ļaunākās elles vidū bez pauzes var rīkoties tikai tie, kas to jau ir piedzīvojuši. Spetsnaza vadītājs skaidri pamanīja zīmi, kaut ko viņam pazīstamu, un domāja tikai par savu kolēģu dzīvi. Kad Dāls nospieda savu mēlīti, viņš redzēja, kā terorists no vienas rokas izmet pielādētu granātu, bet ar otru izmeta ieroci.
  
  - Ramzesam! viņš kliedza.
  
  Pagrabs bija nāves lamatas, neliela telpa, kur šīs radības vilināja savu upuri. Ir arī citi slazdi, kas izkaisīti pa istabu, slazdi, kas izslēgsies, kad eksplodēs šrapnelis. Dāls teroristam iešāva starp acīm, lai gan zināja, ka žests ir tīri akadēmisks - tas viņus neglābs.
  
  Ne šajā mazajā telpā ar ķieģeļu sienām, kas ir šaurs, kad tiek skaitītas pēdējās sekundes pirms granātas eksplozijas.
  
  
  Četrpadsmitā nodaļa
  
  
  Dāls redzēja, kā pasaule iegrimst tumsā. Viņš redzēja, kā laiks palēninājās līdz rāpojošam tempam, kā katras dzīvas sirds pukstēšana mēroja bezgalīgos mirkļos. Kad granāta atlēca, mazā sēņu mākonī no grīdas paceļot putekļus un netīrumus, tās lode iekļuva terorista galvaskausā, dārdēja apkārt, pēc tam izsprāga no muguras un atsitās pret sienu plašā asins strūklakā. Organisms ir novājināts, dzīve jau aizgājusi. Granāta nokrita uz otru rikošetu, un Dāls sāka vilkt pistoli prom no sejas.
  
  Bija atlikušas vērtīgas sekundes.
  
  Trīs teroristi joprojām gulēja uz ceļiem, vaidēja un sakāva, un viņi nevarēja redzēt, kas notiks. SWAT puiši mēģināja kontrolēt savu impulsu vai kāpt atpakaļ pa kāpnēm.
  
  Smits pievērsa skatienu Dālam, viņa dzīves pēdējai vīzijai.
  
  Dāls zināja, ka Kensi, Lorēna un Jorgija atrodas kāpņu augšgalā, un kādu brīdi cerēja, ka viņi ir pietiekami tālu no nulles.
  
  Un tomēr tas viss ir maniem bērniem ...
  
  Granāta eksplodēja otrā rikošeta smailē, skaņa uz brīdi bija visskaļākā zviedrs jebkad dzirdējis. Tad visas skaņas pēkšņi apklusa, jo doma pazuda...
  
  Viņa acis bija vērstas uz priekšu, un viņš nespēja noticēt tam, ko viņi redzēja.
  
  SWAT vadītājs metās skriet ar visu savu spēku, zinot, kas notiks, un bija apņēmības pilns izglābt pēc iespējas vairāk cilvēku, acumirklī saprotot, ka viņš ir vienīgais, kas to spēj. Viņa skrējiens pacēla viņu virs granātas, ļaujot viņam uzkrist viņai virsū sekundes daļā, pirms tā eksplodēja. Tas detonēja caur kevlaru, miesu un kaulu, bet netrāpīja tiem, kas stāvēja pieķēdēti pie vietas telpā. Sprādziens tika apslāpēts un pēc tam norimis.
  
  Dāls noskaidroja rīkli, nespēdams noticēt savām acīm. Kolēģu nesavtība viņu vienmēr pazemoja, bet tas bija citā līmenī.
  
  Es nezinu... Es pat nezināju viņa vārdu.
  
  Tomēr teroristi nometās ceļos viņa priekšā.
  
  Dāls noskrēja lejā pēdējos dažus soļus, un viņa acīs piepildījās asaras, pat tad, kad viņš spārdīja trīs vīriešus viņiem pa mugurām. Smits saplēsa viņiem jakas. Nebija redzamas sprādzienbīstamas vestes, taču viens vīrietis putoja no mutes pat tad, kad Smits nometās viņam blakus. Otrs agonijā saviebās. Trešais bija piespiests pie zemes, nekustīgs. Dals sastapās ar polārgalvu šausmīgo vīrieša skatienu, kam bija paša naids. Kenzi piegāja klāt un piesaistīja zviedrietes uzmanību, skatoties uz Dālu, viņas ledaini zilajām acīm tik skaidrām un aukstām un sajūtu pārpilnām, ka tās šķita kā plaša, kūstoša ainava, un ar lūpām izteica vienīgos vārdus, ko viņa spēja pārvaldīt.
  
  "Viņš mūs izglāba, upurējot sevi. Es... es jūtos tik nepilnīga, tik nožēlojama salīdzinājumā ar viņu.
  
  Dāls visu savu dienu laikā nekad nav izrādījies spējīgs komentēt. Viņš to izdarīja tagad.
  
  Smits pārmeklēja visus trīs vīriešus, atrodot vēl granātas, lodes un kājnieku ieročus. Papīri un piezīmes viņa kabatās bija saburzītas, tāpēc sanākušie vīri sāka tajās rakņāties.
  
  Citi tuvojās savam kritušajam vadonim, noliekuši galvas. Viens vīrietis nometās ceļos un pastiepa roku, lai pieskartos virsnieka mugurai.
  
  Trešais terorists nomira neatkarīgi no tā, kādu indi viņš lietoja, tikai pagāja ilgāks laiks, lai inde iedarbotos, nekā viņa kolēģi. Dāls bezkaislīgi skatījās. Kad viņa klausule iepīkstējās un Mūra balss piepildīja viņa galvu, viņš klausījās, bet nevarēja izdomāt atbildi.
  
  "Piecas kameras," Mūrs viņam teica. "Mūsu avoti uzzināja, ka Ramsesam ir tikai piecas kameras. Jūs esat saskāries ar diviem, kas atstāj trīs. Vai tev ir kāda jauna informācija par mani, Dal? Sveiki? Vai tu tur esi? Kas pie velna notiek?"
  
  Trakais zviedrs nospieda mazo pogu, kas apklusināja Mūru. Viņš vēlējās tikai dažas sekundes, lai klusumā izrādītu cieņu. Tāpat kā visi vīrieši un sievietes tur lejā, viņš izdzīvoja tikai viena cilvēka milzīgā upura dēļ. Šis vīrs nekad vairs neredzēs ne dienas gaismu, ne rietošo sauli, ne arī nejutīs, kā pār viņa seju pūš silts vējiņš. Dāls to būtu piedzīvojis viņa vietā.
  
  Kamēr viņš bija dzīvs.
  
  
  PIECPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Septiņpadsmit minūtes.
  
  Dreiks sekoja Bo vadībā, nogriežot pa kreisi uz 59. un virzoties tieši uz haosu, kas bija Kolumba aplis. No ēkām viņam pa kreisi plīvoja karogi, labajā pusē zaļa svītra ar kokiem. Viņiem priekšā bija daudzdzīvokļu ēka, pārsvarā stikls, un tās logi mirdzēja joprojām uzlecošajā saulē. Dzeltena kabīne piebrauca pie apmales, tās vadītājs cerēja redzēt četrus labi ģērbtus sprinterus aiz sevis skrienam pa ietvi, taču Bo neskatījās uz vīrieti. Aplis bija plaša betona telpa ar ūdenskritumiem, statujām un sēdvietām. Tūristi klīda šurpu turpu, pārpakojot mugursomas un dzerot ūdeni. Dreiks izgriezās cauri sviedru sportistu pulciņam, pēc tam paskrēja zem kokiem, kas sniedza vismaz kādu ēnu.
  
  Ārpus ziņkārīgo acu skatiena.
  
  Kontrasts starp drūmajām, drudžainajām ielām ar daudzajām galējībām - grandiozajiem, pārblīvētajiem debesskrāpjiem, kas cīnās par vietu starp tradicionālajām baznīcām vienā elektrotīklā - un absolūto mieru un rāmumu, kas valdīja apstādījumos viņam pa labi, piepildīja Dreiku ar nerealitātes sajūtu. . Cik traka bija šī vieta? Kā tas šķiet kā sapnis? Atšķirības bija neiedomājami lielas.
  
  Viņš prātoja, cik cieši Māršs viņus vēro, taču viņam tas nebija pārāk pretī. Tas var izraisīt cilvēka nāvi. Dzimtenē pat tagad mēģināja atrast kanālu, lai varētu izsekot līdz avotam.
  
  Spilgtā lode lēnām pagriezās pa kreisi, grupai palielinoties paātrinājumam. Alisija un Mae skrēja cieši aiz muguras, vērojot, bet nespēja izmantot visas savas spējas šādā tempā. Ienaidnieks var būt jebkur, jebkurš. Garāmbraucošs sedans ar tonētiem stikliem prasīja paskatīties tuvāk, taču pazuda tālumā.
  
  Dreiks pārbaudīja laiku. Atlikušas vienpadsmit minūtes.
  
  Un tomēr mirkļi ritēja sekunde pēc sekundes. Bo palēnināja ātrumu, kad virs ceļa parādījās gaiši pelēka ēka, ko Dreiks uzreiz atpazina. Joprojām skrienot, viņš vērsās pie Alisijas un Mejas. "Tajā pašā ēkā, kurā mēs cīnījāmies Odina stāsta laikā. Sasodīts, šķiet, ka mūžs ir pagājis.
  
  "Vai helikopters neietriecās sānos?" Alisija jautāja.
  
  "Ak, jā, un mums uzbruka tiranozaurs rekss."
  
  Dabas vēstures muzejs no šī leņķa šķita salīdzinoši mazs, malds, ja tāds bija. No ietves līdz ārdurvīm pacēlās pakāpieni, kas tagad ir piepildīti ar tūristu grupu. Jauktas dīzeļdegvielas un benzīna smakas viņus pārņēma, kad viņi piebrauca pie apmales. Dzinēju troksnis, skaņas signāli un ik pa laikam atskanošā kliegšana joprojām mocīja viņu maņas, bet vismaz satiksme šeit bija ņipri.
  
  "Neapstājies tagad," Alisija teica. "Mums nav ne jausmas, kur būs drošība."
  
  Dreiks mēģināja apturēt satiksmi un ļaut viņiem šķērsot. - Cerēsim, ka viņš neteica, ka ir slims.
  
  Par laimi satiksme bija maza, un grupai izdevās diezgan viegli šķērsot ceļu. Nonākuši muzeja kāpņu pakājē, viņi sāka kāpt, taču pēkšņi apstājās, kad aiz muguras izdzirdēja skaļu riepu čīkstoņu.
  
  Dreiks domāja: Septiņas minūtes.
  
  Viņi pārvērtās par neierobežota neprāta ainu. No mašīnas izlēca četri vīrieši, šautenes gatavībā. Dreiks mēģināja izvairīties, lecot prom no muzeja durvīm un izkaisītajiem apmeklētājiem. Bo ātri izvilka ieroci un mērķēja uz ienaidnieku. Atskanēja šāvieni. Kliedzieni sagrāva rītu gabalos.
  
  Dreiks uzlēca augstu un piezemējās zemu, ripodams, atsitoties pret ietvi, ignorējot sāpes, kur plecs bija paņēmis visu ķermeņa spēku. Uzbrucējs uzlēca uz sedana motora pārsega un jau atrada Mai pie ieroča. Dreiks aizripoja atpakaļ uz mašīnu un tad piecēlās, par laimi rokas stiepiena attālumā no šautenes. Viņš pastiepa roku, arvien vairāk apdraudot un pieprasot uzmanību.
  
  Alisija nira otrā virzienā, notīrot kāpnes un starp sevi un uzbrucējiem novietojot Teodora Rūzvelta jātnieka statuju. Tomēr viņi izšāva, lodēm trāpot bronzas lējumam. Alisija izvilka ieroci un iezagās no otras puses. Abi vīrieši tagad atradās virs automašīnām, izvirzot perfektus mērķus. Civiliedzīvotāji izklīda uz visām pusēm, atbrīvojot apkārtni. Viņa mērķēja uz teroristu, kurš nokrita uz ceļiem, bet viņa nepārtrauktā uguns straume virzījās uz viņu, liekot viņai slēpties.
  
  Meja un Bo iespiedās mazajā arkā netālu no muzeja galvenās ieejas, cieši pieliecoties, lai izvairītos no ložu straumes, kas caurdurās akmens mūrī. Bo stāvēja ar seju pret sienu, nespējot pakustēties, bet Meja paskatījās ārā, ar muguru pret francūzi.
  
  "Tas ir... apkaunojoši," sūdzējās Bērgards.
  
  "Un jums ir ļoti paveicies, ka esat tievs kā niedre," Maija atbildēja. Viņa izbāza galvu un izšāva zalvi. "Zini, kad mēs pirmo reizi saskārāmies ar jums, likās, ka jūs bieži rāpāties starp sienu plaisām."
  
  "Tas šobrīd būtu noderīgi."
  
  "Kā dūmi." Maija atkal izliecās, atgriezdama uguni. Lodes izsekoja ceļu virs viņas galvas.
  
  "Vai mēs varam pārvietoties?"
  
  "Nē, ja vien jūs nevēlaties iegūt perforāciju."
  
  Dreiks saprata, ka viņam nav laika izmantot savu ieroci, tāpēc viņš mēģināja pārtvert pretinieka ieroci. Par vēlu viņš saprata, ka nevar viņu aizsniegt - puisis bija pārāk garš - un tad ieraudzīja stobru grozāmies viņa virzienā.
  
  Nav kur iet
  
  Instinkts viņam izšāvās cauri kā šāviņš. Atkāpjoties, viņš iespēra pa automašīnas logu, izsitot stiklu, un pēc tam ienira tajā brīdī, kad terorists atklāja uguni. Aiz viņa bruģis kūļājās. Dreiks iespiedās caur spraugu vadītāja sēdeklī, āda čīkstēja, sēdekļu forma apgrūtināja izkļūšanu. Viņš zināja, kas notiks. Lode iekļuva automašīnas jumtā, sēdeklī un grīdā. Dreiks sajauca ātrāk. Centrālais nodalījums sastāvēja no cimdu nodalījuma un diviem lieliem glāžu turētājiem, kas ļāva viņam kaut ko satvert, kad viņš iemeta ķermeni pasažiera sēdeklī. Vairāk lodes nežēlīgi iedūrās jumtā. Dreiks kliedza, cenšoties nopelnīt laiku. Plūsma uz brīdi apstājās, bet tad, kad Dreiks atliecās un pielādēja logu, tā atkal sāka darboties vēl straujāk.
  
  Dreiks uzkāpa aizmugurējā sēdeklī, un lode apdedzina zilumu viņa muguras vidū. Viņš atradās nesakoptā kaudzē, bez elpas un bez idejām. Brīdi kavēšanās noteikti lika apstāties arī šāvējam, un tad vīrietis nokļuva Alisijas apšaudē. Dreiks atslēdza aizmugurējās durvis no iekšpuses un izslīdēja ārā, ierakdams seju betonā un neredzot, kur iet.
  
  Izņemot...
  
  Zem mašīnas. Viņš apripojās, tik tikko ietilpoties zem transportlīdzekļa. Tagad viņa acīs parādījās melna ritošā daļa, caurules un izplūdes sistēma. Vēl viena lode raidīja no augšas, trāpot spraugu starp šķirtajiem V-veida kāju muskuļiem. Dreiks izdvesa, klusi svilpodams.
  
  Divi cilvēki var spēlēt šo spēli.
  
  Apmainījis kājas, viņš piespieda savu ķermeni virzīties pa zemi uz automašīnas priekšpusi, izvelkot savu Gloku. Tad, mērķējot cauri iepriekšējām ložu caurumiem, viņš aptuveni noteica, kur vīrietim vajadzēja atrasties. Viņš raidīja sešus šāvienus pēc kārtas, katru reizi nedaudz mainot pozīciju, un pēc tam ātri izkāpa no automašīnas apakšas.
  
  Terorists nokrita viņam blakus, satvēris vēderu. Šautene ietriecās viņam blakus. Kad viņš izmisīgi sniedzās pēc tās, kā arī pēc jostas, Dreiks viņu nošāva precīzā attālumā. Riski bija pārāk lieli, lai riskētu, iedzīvotāji bija pārāk neaizsargāti. Muskuļu sāpes viņu mocīja, kad viņš centās iztaisnoties, lūkojoties pāri automašīnas pārsegam.
  
  Alisija iznira aiz Rūzvelta statujas, izšaujot vairākas lodes, pirms atkal pazuda. Viņas mērķis bija citas automašīnas priekšgalā. Vēl divi teroristi mēģināja mērķēt uz Meju un Bo, kuri, šķiet, bija kaut kā piespiesti pie sienas, taču Mei precīzā šaušana atturēja teroristus.
  
  Dreiks paskatījās pulkstenī.
  
  Divas minūtes.
  
  Viņi bija labi un patiesi fucked.
  
  
  SEŠPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks aizveda cīņu pret teroristiem. Atlaižot savu HK, viņš koncentrējās uz diviem, kas traucēja Bo un Mei. Viens nokrita acumirklī, viņa dzīvība izbira pāri visam betonam, smaga nāve nocietinātai sirdij. Otrs pēdējā brīdī pagriezās, saņēmis lodi, bet tomēr spēja atdot uguni. Dreiks sekoja vīrietim ar lodēm, atstājot viņam uz pēdām nāvi. Beigās vīrietim nebija kur iet un apstājās, pēc tam apsēdās un izšāva pēdējo šāvienu pret Meju, kamēr Dreika ierocis pielika punktu viņa draudiem.
  
  Meja to paredzēja un nogāza Bo uz grīdas. Francūziete protestēja, piezemējoties neveiklā kaudzē, bet Meja viņu turēja ar elkoņiem, neļaujot viņam kustēties. Gabali atdalījās no sienas turpat, kur bija viņu galvas.
  
  Bo paskatījās uz augšu. "Merci, Mai."
  
  "Ki ni sinaide".
  
  Dreiks līdz šim bija piesaistījis pēdējā atlikušā terorista uzmanību, taču tam nebija nozīmes. Svarīgas bija tikai briesmīgajām bailēm viņa dvēselē. Svarīga bija tikai viņa sirds izmisuma pukstēšana.
  
  Viņi nokavēja termiņu.
  
  Viņa garastāvoklis nedaudz pacēlās, redzot, ka Meja un Bo ieskrēja muzejā, un tad Alisija iznāca no slēptuves, lai nosūtītu pēdējo teroristu niknajā ellē, kuru viņš bija pelnījis. Vēl viens cilvēks noasiņo uz ietves. Vēl viena dvēsele tiek pazaudēta un upurēta.
  
  Tie bija bezgalīgi, šie cilvēki. Tās bija trakojoša jūra.
  
  Tad Dreiks redzēja pēdējo, it kā mirušo, teroristu pieceļamies un slīdējam prom. Dreiks domāja, ka viņam noteikti bija veste. Viņš notēmēja uz šūpojošajiem pleciem un izšāva, taču lode pārlidoja tikai milimetrus pāri mērķim. Lēnām izelpojot, viņš notēmēja uz otro šāvienu. Tagad vīrietis nokrita uz ceļiem un pēc tam atkal piecēlās, un jau nākamajā mirklī viņš ar kamerām ielauzās cilvēku, skatītāju, vietējo iedzīvotāju un bērnu pūlī, kuri mēģināja iemūžināt savu slavas mirkli Facebook vai Instagram.
  
  Dreiks pielēca pie Alisijas. "Tātad šī bija viena no Ramzesa kamerām?"
  
  "Četri vīrieši. Tieši tā, kā aprakstīja Dāls. Šī būs trešā šūna, ar kuru mēs saskarsimies kā komanda.
  
  "Un mēs joprojām nezinām marta noteikumus."
  
  Alisija aplūkoja ielas, ceļu un apstājušās, pamestās mašīnas. Pēc tam viņa pagriezās, kad viņu uzmanību piesaistīja Mejas kliedziens.
  
  "Mums ir apsargs!"
  
  Dreiks metās augšā pa kāpnēm, nolaidis galvu, pat nemēģinot nolikt ieroci. Tas bija viss, tā bija visa viņu pasaule. Ja Māršs piezvanītu, viņi varētu...
  
  Hosē Gonsaless iedeva viņam mobilo telefonu. - Vai tu esi tas anglis?
  
  Dreiks aizvēra acis un pielika ierīci pie auss. "Purvs. Jūs izrunājat ar..."
  
  Pitijas smiekli viņu pārtrauca. "Tagad, tagad neķeries pie banāliem lāstiem. Lāsti ir domāti neizglītotiem, vismaz tā man ir teikts. Vai arī tas ir otrādi? Bet apsveicu, mans jaunais draugs, tu esi dzīvs!
  
  "Lai mūs notriektu, būs vajadzīgi vairāk nekā daži sitieni."
  
  "Ak, es esmu pārliecināts. Vai kodolbumba to spēj?
  
  Dreiks juta, ka varētu turpināt ar saviem dusmīgajiem izteikumiem bezgalīgi, taču viņš apzināti centās aiztaisīt muti. Alisija, Meja un Bo drūzmējās pie telefona, kamēr Hosē Gonsaless bažīgi skatījās.
  
  "Kaķis norija tavu mēli? Ak, un, pie velna, jūs neatbildējāt Gonsalesa zvaniem?
  
  Dreiks iekoda augšlūpā, līdz sāka plūst asinis. - Es esmu tepat.
  
  "Jā, jā, es to redzu. Bet kur tu biji... mmm... pirms četrām minūtēm?"
  
  Dreiks klusēja.
  
  "Nabaga vecajam Hosē pašam bija jāatbild uz tālruņa zvaniem. Man nebija ne jausmas, par ko es tur runāju.
  
  Dreiks mēģināja novērst Mārča uzmanību. "Mums ir jaka. Kur-"
  
  - Tu manī neklausies, angli. Tu kavē. Vai atceries sodu par kavēšanos?"
  
  "Purvs. Beidz blēņoties. Vai vēlaties, lai jūsu prasības tiktu izpildītas vai nē?
  
  "Manas prasības? Nu, protams, tie piepildīsies, kad es nolemšu, ka esmu labs un gatavs. Tagad jūs trīs, esiet labi karavīri un gaidiet tur. Es pasūtīšu tikai pāris līdzņemšanas.
  
  Dreiks nolamājās. "Nedari tā. Sasodīts, neuzdrošinies to darīt!"
  
  "Runāt drīz."
  
  Līnija ir pārrauta. Dreiks ieskatījās trijos nomocīto acu pāros un saprata, ka tie ir tikai viņa paša atspulgs. Viņiem neizdevās.
  
  Ar milzīgām pūlēm viņam izdevās atturēties no telefona saspiešanas. Alisija apņēmās ziņot par nenovēršamiem draudiem Tēvzemei. Maija lika Gonzalesam novilkt jaku.
  
  "Pabeigsim to," viņa teica. "Mēs tiekam galā ar to, kas mūs sagaida, un gatavojamies tam, kas varētu nākt."
  
  Dreiks pētīja apvāršņus, betona un koku ieskautus, prātu un sirdi bija attālinātas un satriektas pašas idejas par Mārša nodomiem. Nevainīgie mirs tuvāko minūšu laikā, un, ja viņam atkal neizdosies, viņu būtu vairāk.
  
  "Marts detonēs šo bumbu," viņš teica. "Lai ko viņš teiktu. Ja mēs to neatradīsim, cietīs visa pasaule. Mēs stāvam uz malas..."
  
  
  Septiņpadsmitā nodaļa
  
  
  Māršs iesmējās un plaukstoši nolika klausuli. Zoja pieķērās viņam vēl ciešāk. "Tu noteikti viņam parādīji," viņa nomurmināja.
  
  "Ak, jā, un tagad es viņam parādīšu vairāk."
  
  Marčs izņēma vēl vienu vienreiz lietojamo kameru un pārbaudīja numuru, ko jau bija saglabājis atmiņā. Pārliecinājies, ka tas viņam ir vajadzīgs, viņš ātri uzgrieza numuru un gaidīja. Atbildes balss, raupja un iespaidīga, apstiprināja viņa cerības.
  
  "Jūs zināt, kas jādara," viņš teica.
  
  "Viens? Vai divas?
  
  "Divi, kā mēs vienojāmies. Tad turpini, ja man tevi atkal vajadzēs."
  
  "Protams, priekšniek. Es tiku informēts par jaunāko informāciju, izmantojot mobilā tālruņa aplikāciju. Man noteikti patiktu daļa no šīs darbības."
  
  Marčs šņāca. "Vai tu esi terorists, Stīven?"
  
  "Nē, es sevi neieskaitītu tajā klasē. Ne īsti."
  
  "Dariet darbu, par ko jums maksā. Tieši tagad."
  
  Māršs vienu no ekrāniem pārslēdza uz pilsētas kameru - tikai nelielu novērošanas ierīci, ko izmanto tuvumā esošie uzņēmumi, lai uzraudzītu, kas nāca un gāja uz ietves. Stīvens izraisīs haosu šajā konkrētajā ielā, un Māršs gribēja to apskatīt.
  
  Zoja pieliecās, lai labāk apskatītu. "Ko tad vēl mēs šodien darīsim?"
  
  Mārča acis iepletās. "Ar to tev nepietiek? Un jūs pēkšņi šķitat mazliet mīksta, mazliet paklausīga sievietei, kas uzaicināta pievienoties lielajai sliktajai Pitijai, Zoja Šīrsas jaunkundze. Kāpēc ir šis? Vai tas ir tāpēc, ka tev patīk neprāts manī?
  
  "ES tā domāju. Un vairāk nekā tikai nedaudz. Varbūt šampanietis man iekrita galvā.
  
  "Labi. Tagad aizveries un skaties. "
  
  Nākamie mirkļi izvērtās tieši tā, kā Māršs vēlējās. Normāli vīrieši un sievietes būtu sarāvušies no redzētā, pat skarbi, bet Māršs un Šērss uz to skatījās ar aukstu atslābumu. Pēc tam Māršam vajadzēja tikai piecas minūtes, lai saglabātu kadrus un nosūtītu to anglim video ziņojumā ar pievienotu piezīmi: Send this home. Drīzumā sazināšos ar jums.
  
  Viņš satvēra Zoju ar vienu roku. Kopā viņi pētīja šādu vajāšanas scenāriju, kurā anglis un viņa trīs rokaspuiši patiesībā zināja, ka ieradīsies pārāk vēlu, pirms viņi pat bija sākuši. Perfekti. Un haoss beigās... nenovērtējams.
  
  Mārča atcerējās, ka istabā bija arī citi cilvēki. Ramzesa galvenā šūna un tās locekļi. Viņi tik klusi sēdēja dzīvokļa tālākajā stūrī, ka viņš tik tikko atcerējās viņu sejas.
  
  "Čau," viņš sauca. "Dāmai ir beidzies šampanietis. Vai kāds no jums, klaidoņiem, varētu to salabot?
  
  Kāds vīrietis piecēlās kājās, viņa acis bija tik nicinājuma pilnas, ka Māršs nodrebēja. Taču sejas izteiksme ātri nomaskējās un pārvērtās ātrā galvas kratīšanā. "Noteikti var".
  
  "Perfekti. Ar vēl vienu pudeli vajadzētu pietikt.
  
  
  ASTOŅpadsmitā NODAĻA
  
  
  Dreiks vēroja, kā Meja atpogā apsarga jaku, meklējot prasību sarakstu. Alisija un Bo paskatījās apkārt pulcējošajam pūlim, gandrīz pārliecināti, ka pēdējais palikušais trešās šūnas loceklis izdarīs kādu kustību. Dzimtene bija ceļā, atlikušas tikai divas minūtes. Tuvumā sirēnas gaudoja, kad policisti pulcējās. Dreiks zināja, ka līdz šim klimatiskie incidenti satrauks visus ņujorkiešus un satrauks tūristus. Varētu būt jauki, ja cilvēki paliktu ārpus ielām, bet ko gan citu Baltais nams faktiski varētu darīt?
  
  Ap debesīm riņķoja droni ar radiācijas detektoriem. Metāla detektori apturēja visus, kas bija pelnījuši uzmanību, un daudzus, kas to nebija pelnījuši. Armija un NEST bija šeit. Ielās klejoja tik daudz aģentu, ka tā bija kā veterānu tikšanās. Ja Iekšlietu ministrija, FIB, CIP un NSA būtu paveikuši savu darbu pareizi, marts būtu noteikti atrasts.
  
  Dreiks paskatījās pulkstenī. Kopš šī murga sākuma ir pagājusi nedaudz vairāk kā stunda.
  
  Tas ir viss?
  
  Alisija iedunkāja viņu ar elkoni. "Viņa kaut ko atrada."
  
  Dreiks vēroja, kā Maija noņem no sabrukušās Gonsalesa jakas salocītu papīra lapu.
  
  Ieraugot viņu, ņujorkietis savilkās grimasē un katrā rokā paņēma nobružātu piedurkni. "Vai pilsēta man kompensēs... kompensēs..."
  
  "Pilsēta var jums dot padomu," Alisija stingri sacīja. "Nākamreiz izmantojiet siltu eļļu. Nemaksājiet par sliktu kompāniju."
  
  Gonsaless apklusa un aizslīdēja.
  
  Dreiks tuvojās maijam. Mārša prasības tika uzdrukātas uz baltas A4 lapas ar vislielāko iespējamo fontu. Kopumā viņi bija diezgan vienkārši.
  
  "Pieci simti miljonu dolāru," Mai nolasīja. "Un nekas vairāk".
  
  Zem pieprasījuma bija teikums, kas bija rakstīts kontrastējošā mazā rokrakstā.
  
  "Sīkāka informācija sekos drīz."
  
  Dreiks precīzi zināja, ko tas nozīmē. - Mūs drīzumā nosūtīs kārtējās neiespējamā medībās.
  
  Bērgards vēroja pūli. "Un mēs, bez šaubām, joprojām tiekam uzraudzīti. Neapšaubāmi, šoreiz mēs atkal cietīsim neveiksmi.
  
  Dreiks zaudēja sapulcējušā pūļa pacelto mobilo tālruņu skaitu, pēc tam izdzirdēja trulu zvana signālu savā mobilajā telefonā un pārbaudīja ekrānu. Pat pirms viņš noklikšķināja uz video saites, viņa galvas āda sāka niezēt ar dziļu priekšnojautu. "Puiši," viņš teica un turēja ierīci rokas stiepiena attālumā, kamēr viņi drūzmējās apkārt.
  
  Kadrs bija graudains un melnbalts, taču kamera bija stabila un skaidri rādīja vienu no Dreika ļaunākajiem murgiem. "Tas ir bezjēdzīgi," viņš teica. "Nogalini cilvēkus, kuriem nav ne jausmas, kas notiek. Tas nav paredzēts iebiedēšanai, nav peļņas gūšanai. Tas ir priekš..." Viņš nevarēja turpināt.
  
  "Labi," Maija elpoja. "Mēs katru dienu izrokam arvien vairāk šo grunts padevēju. Un pats ļaunākais, viņi atrodas mūsu kopienu pašā sirdī.
  
  Dreiks netērēja ne minūti, bet nosūtīja saiti uz Tēvzemi. Fakts, ka Māršs, šķiet, varēja no zila gaisa iegūt savu mobilā tālruņa numuru, nebija īpaši pārsteidzošs, ņemot vērā visu, ko viņš līdz šim bija paveicis. Teroristi, kas viņam palīdzēja, nepārprotami bija vairāk nekā iztērējami kājnieki.
  
  Dreiks vēroja, kā policisti dara savu darbu. Alisija piegāja viņam tuvāk, tad nejauši uzrāva bikšu kāju. "Vai tu to redzi?" viņa teica dziesmas balsī. "Sapratu, kad tu tuksnesī mēģināji man iesist pa dupsi. Un tas joprojām ir sasodīti svaigs. Tieši tik ātri šī lieta virzās uz priekšu."
  
  Viņas vārdi uz Dreiku atstāja vairāk nekā vienu iespaidu. Bija atmiņā viņu saikne, viņu jaunā pievilcība; secinājums Mei un Bo, ka starp viņiem kaut kas noticis; un acīmredzamākā atsauce uz viņas pašas līdzšinējo dzīvi ir tas, cik ātri viņa ir progresējusi un kā viņa ir mēģinājusi palēnināt lietas.
  
  Tiešā ugunslīnijā.
  
  "Ja mēs to izdzīvosim," viņš teica. "Komanda SPEAR paņem nedēļu atvaļinājumu."
  
  "Torsti jau ir rezervējis biļetes uz Barbadosu," sacīja Alisija.
  
  "Kas notika tuksnesī?" Meja domāja.
  
  Dreiks dīvainā, sirreālā mirklī paskatījās uz pulksteni, pēc tam uz tālruni. Saskaroties ar nevajadzīgu nāvi un pieaugošiem draudiem, ar bezgalīgu vajāšanu un nežēlīgu cīņu, viņi tagad spārdījās ar papēžiem un bija spiesti ņemt dažas minūtes atelpas. Protams, viņiem bija vajadzīgs laiks, lai atbrīvotos no spriedzes, pieaugošā nemiera, kas galu galā varētu novest pie viņu nāves... Taču Alisijas veids, kā to darīt, vienmēr ir bijis nedaudz neparasts.
  
  "Bikini. Pludmale. Zili viļņi," sacīja Alisija. "Tas esmu es".
  
  "Vai jūs ņemat līdzi savu jauno labāko draugu?" Maija pasmaidīja. "Kenzijs?"
  
  "Zini, Alicia, es nedomāju, ka Dāls rezervēja komandas atvaļinājumu," Dreiks sacīja, tikai pa pusei jokojot. "Vairāk kā ģimenes brīvdienas."
  
  Alisija norūca. "Kāds sūds. Mēs esam ģimene".
  
  "Jā, bet ne tā, kā viņš vēlas. Zini, Džoannai un Dālam ir vajadzīgs laiks.
  
  Bet Alisija tagad skatījās uz Meju. "Un, atbildot uz šo sākotnējo ņirgāšanos, Sprite, nē, es domāju par Drakes paņemšanu. Vai tas tev piestāv?"
  
  Dreiks ātri paskatījās prom, saknieba lūpas klusā svilpē. Aiz muguras viņš dzirdēja Bo komentāru.
  
  "Vai tas nozīmē, ka mēs ar jums tagad esam beiguši?"
  
  Mejas balss palika mierīga. "Es domāju, ka tas ir Metta ziņā."
  
  Vai paldies. Liels paldies, sasodīts.
  
  Tas izklausījās gandrīz atvieglots, kad iezvanījās viņa paša telefons. "Jā?"
  
  "Marts šeit. Vai mani mazie karavīri ir gatavi ātram skrējienam?
  
  "Jūs nogalinājāt tos nevainīgos cilvēkus. Kad tiksimies, es redzēšu, ka jūs par to atbildēsit.
  
  "Nē, draugs, jūs atbildēsit. Jūs izlasījāt manas prasības, vai ne? Pieci simti miljoni. Tā ir diezgan liela summa pilsētai, kas ir pilna ar vīriešiem, sievietēm un maziem neliešiem.
  
  Dreiks aizvēra acis, sakodis zobus. "Ko tālāk?"
  
  "Protams, informācija par samaksu. Dodieties uz Centrālo staciju. Viņi gaida vienā no centrālajām kafejnīcām. Viņš minēja vārdu. "Greti salocīts un ielikts aploksnē, ko kāda laipna dvēsele pielīmēja pie pēdējā galda apakšpuses stieņa tālākajā galā. Tici man, tu sapratīsi, kad tur nokļūsi.
  
  "Un ja mēs to nedarīsim?" Dreiks nebija aizmirsis ne par izbēgušo kameras locekli, ne par vismaz divu citu šūnu esamību.
  
  "Tad es piezvanīšu nākamajam ēzelim, lai tas nes manu kravu un uzspridzināšu virtuļu veikalu. Vai tas tev piestāv?"
  
  Dreiks īsi iedomājās, ko viņš varētu darīt ar Māršu, kad viņi viņu dabū. "Cik ilgi?"
  
  "Ak, ar desmit minūtēm vajadzētu pietikt."
  
  "Desmit minūtes? Tas ir muļķības, Mārš, un tu to zini. Centrālā stacija atrodas vairāk nekā divdesmit minūšu attālumā. Varbūt divreiz vairāk."
  
  "Es nekad neesmu teicis, ka jums jāiet."
  
  Dreiks sažņaudza dūres. Viņi tika sagatavoti neveiksmei, un viņi visi to zināja.
  
  "Es jums pateikšu," sacīja Māršs. "Lai pierādītu, ka varu būt pretimnākošs, es to nomainīšu uz divpadsmit minūtēm. Un skaitot..."
  
  Dreiks sāka skriet.
  
  
  DEVIŅpadsmitā NODAĻA
  
  
  Dreiks izskrēja uz ceļa, kad Bo savā GPS ierīcē ievadīja Grand Central Station koordinātas. Alisija un Meja atskrēja soli aiz muguras. Tomēr šoreiz Dreiks neplānoja ceļojumu veikt uz nagiem. Neskatoties uz neticami saspringto Mārša noteikto grafiku, mēģinājums bija jāveic. Trīs automašīnas tika pamestas ārpus muzeja, divas Corollas un Civic. Jorkšīrietis viņiem neskatījās ne reizi. Tas, ko viņš gribēja, bija kaut kas...
  
  "Iekļūt!" Alisija stāvēja pie atvērtajām Civic durvīm.
  
  "Nepietiekami foršs," viņš teica.
  
  "Mēs nevaram tērēt laiku, stāvot šeit un gaidot..."
  
  "Ar to pietiek," Dreiks redzēja lēni braucošo zirgu un pajūgu, kas tikko bija izbraucis no Centrālparka uz vietu, kur jaudīgs F150 pikaps tukšgaitā brauca pie apmales.
  
  Viņš metās viņam pretī.
  
  Alisija un Meja steidzās viņiem pakaļ. "Vai viņš ir iebiedēts?" Alisija ierunājās maijā. "Es nekad nebraukšu ar zirgu. Nekad!"
  
  Viņi paslīdēja dzīvniekam garām un ātri palūdza šoferi aizdot viņu automašīnu. Dreiks nospieda gāzes pedāli, sadedzinot gumiju, strauji virzoties prom no apmales. Bo norādīja pa labi.
  
  "Brauc ar to cauri Centrālparkam. Šī 79. iela ir šķērsvirziena un ved uz Madison Avenue.
  
  "Man patīk šī dziesma," Alisija atcirta. "Kur ir Tifānija?" Esmu izsalcis."
  
  Bo uzmeta viņai dīvainu skatienu. - Šis nav restorāns, Mails.
  
  "Un Madison Avenue bija popgrupa," sacīja Dreiks. "Čeinija Koutsa vadībā. It kā kāds kādreiz varētu viņu aizmirst. " Viņš norija siekalas, pēkšņi atcerēdamies.
  
  Alisija iesmējās. "Muļķības. Es vienkārši beigšu mēģināt uzmundrināt. Vai tam ir kāds iemesls, Dreiks? Vai viņa bija prostitūta?
  
  "Hei, pagaidi!" Viņš virzīja paātrināto automašīnu uz 79. ielu, kas bija viena plata josla, ko ieskauj augsta pārkarošu koku siena. "Varbūt pinup. Un brīnišķīgs vadītājs. "
  
  "Uzmanieties!"
  
  Mejas brīdinājums izglāba viņu automašīnu, jo Silverado pārslīdēja pāri collu augstai centrālajai rezervei un mēģināja tos taranēt. Dreiks pamanīja seju aiz stūres, trešās kameras pēdējo dalībnieku. Viņš nospieda gāzes pedāli, piespiežot visus atgriezties savās vietās, kamēr cita automašīna apgriezās un vajā. Pēkšņi viņu skrējiens cauri Centrālparkam ieguva daudz nāvējošāku raksturu.
  
  Silverado vadītājs braucis nepārdomāti. Dreiks samazināja ātrumu, lai izvairītos no vairākām kabīnēm, taču viņu vajātājs izmantoja iespēju trāpīt viņiem no aizmugures. F150 raustījās un sagriezās, bet pēc tam bez problēmām iztaisnojās. "Silverado" notrieca taksometru, kā rezultātā tas, griežoties, pārlidoja uz citas brauktuves, kur ietriecās atbalsta sienā. Dreiks strauji pagriezās pa kreisi, pēc tam pa labi, lai apdzītu taksometru rindu, pēc tam paātrina atklātajā ceļa posmā.
  
  Terorists aiz viņiem izliecās pa logu ar pistoli rokās.
  
  - Apgulies! Dreiks kliedza.
  
  Lodes caururba katru virsmu - automašīnu, ceļu, sienas un kokus. Vīrietis bija nikns ar dusmām, uzbudinājumu un, iespējams, arī naidu, nerūpējoties par nodarīto kaitējumu. Beau, kurš atradās F150 aizmugurējā sēdeklī, izvilka Glock un izpūta aizmugurējo logu. Salonā ieplūda auksts gaiss.
  
  Pa kreisi parādījās ēku rinda, un tad priekšā pa ietvi staigāja vairāki gājēji. Dreiks tagad redzēja tikai Velna izvēli - nejaušu garāmgājēja nāvi vai kavēšanos Grand Central Station un saskarties ar sekām.
  
  Ir atlikušas astoņas minūtes.
  
  Pagriezies uz 79. ielu, Dreiks pamanīja priekšā īsu tuneli, pār kuru karājās zaļi zari. Kad viņi iegāja īslaicīgā tumsā, viņš nospieda bremžu pedāli, cerot, ka viņu vajātājs ietrieksies sienā vai vismaz pazaudēs pistoli haosā. Tā vietā viņš brauca tiem apkārt, smagi braucot, garāmejot šaudīja no sānu loga.
  
  Viņi visi nolaidās, jo viņu pašu logs izsita, lodes svilpe gandrīz nomira, pirms viņi to dzirdēja. Tagad pati Alisija izbāza galvu, notēmēja ieroci un šāva uz Silverado. Uz priekšu viņš paātrināja un tad samazināja ātrumu. Dreiks ātri novērsa plaisu. Parādījās vēl viens tilts, un satiksme tagad bija stabila abās dubultdzelteno līniju pusēs. Dreiks aizvēra spraugu, līdz viņu pašu spārns gandrīz pieskārās otras automašīnas aizmugurei.
  
  Terorists pagrieza visu ķermeni un tēmēja ieroci pār plecu.
  
  Alisija izšāva pirmā, lode aizputināja Silverado aizmugurējo logu. Šoferis droši vien sarāvās, kad viņa automašīna sagriezās, nedaudz iebraucot pretimbraucošajā satiksmē un izsaucot melodisku skaņas signālu. Alisija izliecās vēl tālāk.
  
  "Tas blondo matu pleķītis, kas lido apkārt," sacīja Meja. "Tikai man kaut ko atgādina. Kā viņus tagad sauc? Vai tas... kollijs?
  
  Vairāk šāvienu. Terorists atbildēja ar uguni. Dreiks izmantoja paņēmienu, lai izvairītos no braukšanas pēc iespējas drošāk. Satiksme priekšā atkal kļuva vājāka, un viņš izmantoja iespēju apdzīt Silverado, iebraucot pretimbraucošajā joslā. Aiz viņa Meja noripināja logu un iešāva klipsi citā automašīnā. Dreiks atliecās un pētīja aizmugures skatu.
  
  - Viņš joprojām nāk.
  
  Pēkšņi Centrālparks beidzās, un rosīgais Fifth Avenue krustojums šķita tieši pie viņiem. Automašīnas samazināja ātrumu, apstājās, un gājēji gāja krustojumos un sastājās rindā gar ietvēm. Dreiks ātri paskatījās uz dzeltenīgi iekrāsotajām bremžu gaismām, kas šobrīd bija zaļas.
  
  Īpaši gari balti autobusi rindojās abās Piektās avēnijas pusēs. Dreiks strauji bremzēja, bet terorists atkal ietriecās viņu aizmugurējos lukturos. Caur stūri viņš juta, ka aizmugure raustījās, redzēja katastrofas iespējamību un izgriezās no grieziena, lai atgūtu kontroli. Mašīna izlīdzinājās, braucot garām krustojumam, Silverado atpaliek tikai par centimetru.
  
  Autobuss mēģināja izbraukt viņiem priekšā, neatstājot Dreikam citu iespēju, kā vien braukt līdz galam pa kreisi un iebraukt ceļa vidū. Metāls čīkstēja un stikls saplīsa pāri viņa ceļiem. Nākamais viņā ietriecās "Silverado".
  
  "Piecas minūtes," Bo maigi teica.
  
  Netērējot laiku, viņš uzņēma ātrumu. Drīz vien redzeslokā parādījās Madison Avenue, Chase Bank pelēkā fasāde un melnā J. Crew aizpildīja redzamības lauku priekšā.
  
  "Vēl divi," sacīja Bo.
  
  Kopā sacīkšu mašīnas skrēja no mazas spraugas līdz mazai spraugai, sasitot automašīnas sānis un apbraucot lēnākus šķēršļus. Dreiks turpināja taurēt, vēlēdamies, lai viņam būtu kāda veida sirēna, un Alisija šāva gaisā, lai piespiestu gājējus un autovadītājus ātri izvilkt ceļu. NYPD automašīnas jau rūca, atstājot postošas pēdas. Viņš jau bija pamanījis, ka vienīgie transportlīdzekļi, pret kuriem, šķiet, izturas ar cieņu, bija lielās sarkanās ugunsdzēsēju mašīnas.
  
  "Uz priekšu," Bo teica.
  
  "Sapratu," Dreiks ieraudzīja eju, kas veda uz Leksingtonas avēniju, un metās tai virzienā. Iedarbinot dzinēju, viņš apgrieza automašīnu ap stūri. No riepām pūta dūmi, izraisot cilvēku kliedzienus pa visu ietvi. Šeit, uz jaunā ceļa, automašīnas bija novietotas cieši abās pusēs, un platformu, furgonu un vienvirziena ielu haoss lika minēt pat labākos autovadītājus.
  
  "Tagad nav tālu," sacīja Bo.
  
  Dreiks redzēja savu iespēju priekšā, kad satiksme bija mazinājusies. "Maijs," viņš teica. "Vai jūs atceraties Bangkoku?"
  
  Gludi kā superauto pārnesumu pārslēgšana, Maija ieslidināja jauno žurnālu savā Glokā un atsprādzēja drošības jostu, grozoties savā sēdeklī. Alisija skatījās uz Dreiku, un Dreiks skatījās atpakaļskata spogulī. Silverado tuvojās ar visu savu spēku, mēģinot tos taranēt, kad viņi tuvojās Lielajai Centrālajai stacijai un burzmojošajam pūlim.
  
  Maija piespiedās savā sēdeklī, izliecās no jau izsistajā aizmugurējā loga un sāka grūstīties.
  
  Alisija iedunkāja Dreiku ar elkoni. "Bangkoka?"
  
  "Tas nav tas, ko jūs domājat."
  
  "Ak, tas nekad nenotiek. Jūs man pateiksit, ka tas, kas notika Taizemē, paliks Taizemē tālāk.
  
  Maija izslīdēja pa mazo spraugu, saplēsdama drēbes, bet liekot ķermenim doties tālāk. Dreiks redzēja brīdi, kad vējš pūta viņai pāri, kad smiltis iedzēla viņas acīs. Viņš redzēja brīdi, kad vajājošais terorists satriekts mirkšķināja acis.
  
  Silverado pienāca tuvu, šokējoši tuvu.
  
  Meja uzlēca uz kravas automašīnas gultas, kājas izpletusi, un pacēla ieroci. Viņa notēmēja un pēc tam izšāva no kravas automašīnas aizmugures, lodes izsitot citas automašīnas logus. Garām lēnām gāja ēkas, autobusi un laternu stabi. Mai atkal un atkal nospieda sprūdu, ignorējot vēju un automašīnas kustību, koncentrējoties tikai uz cilvēku, kurš citādi būtu viņu nogalinājis.
  
  Dreiks turēja stūri pēc iespējas stabilāku, ātrums palika nemainīgs. Šoreiz viņiem priekšā nepabrauca neviena mašīna, par ko viņš lūdzās. Meja stingri stāvēja uz kājām, un viņas koncentrēšanos neizbēgami patērēja tikai viena lieta. Dreiks bija viņas ceļvedis.
  
  - Tagad! viņš pilnā balsī kliedza.
  
  Alisija griezās kā bērns, kurš no sēdekļa atzveltnes nometa konfekti. - Ko viņa darīs?
  
  Dreiks ļoti maigi, pa milimetram, piespieda bremzes. Mai ievietoja otro klipu un pēc tam uzskrēja kravas automašīnas aizmugurē taisni uz aizmugurējām durvīm. Silverado šofera acis iepletās vēl vairāk, kad viņš ieraudzīja mežonīgu nindzju, kas no citas skrēja taisni uz viņa ātrumā braucošo mašīnu!
  
  Meja sasniedza sētas durvis un uzlēca gaisā, sperot kājas un vicinot rokas. Bija kāds brīdis, pirms gravitācija viņu novilka, kad viņa graciozi izlidoja cauri retajam gaisam, kas ir slepenības, prasmju un skaistuma iemiesojums, bet tad viņa smagi nogrima uz cita vīrieša automašīnas pārsega. Viņa uzreiz dubultojās, ļaujot kājām un ceļgaliem izturēt sitienu un saglabāt līdzsvaru. Piezemēšanās uz spītīgā metāla nebija viegla, un Mai ātri aizlidoja uz priekšu robainā vējstikla virzienā.
  
  Silverado vadītāja spēcīgi bremzēja, taču tomēr paspēja pavērst ieroci viņai pret seju.
  
  Maija izpleta ceļgalus, kad pēkšņais sitiens viņai gāja cauri, stiprinot mugurkaulu un plecus. Viņas ierocis palika rokās, jau vērsts uz teroristu. Divi šāvieni, un viņš iedvesa sēkšanu, kāju joprojām turēdams uz bremžu pedāļa, asinis piesūcināja viņa krekla priekšpusi, un viņš strauji metās uz priekšu.
  
  Maija uzrāpās uz automašīnas pārsega, iebāza roku vējstiklā un izvilka vadītāju. Viņa nekādā gadījumā neļāva viņam atveseļoties. Viņa sāpju pilnās acis sastapās ar viņas acīm un mēģināja salabot.
  
  "Kā... kā tev iet..."
  
  Mai iesita viņam pa seju. Pēc tam viņa turējās, kad automašīna ietriecās Dreika aizmugurē. Anglis apzināti samazināja ātrumu, lai "noķertu" pašbraucošo automašīnu, pirms tā pagriezās kādā bīstamā, nejaušā virzienā.
  
  "Tātad tas ir tas, ko jūs darījāt Bangkokā?" Alisija jautāja.
  
  "Kaut kas tamlīdzīgs".
  
  "Un kas notika tālāk?"
  
  Dreiks paskatījās prom. "Man nav ne jausmas, mīļā."
  
  Viņi atvēra durvis, divas reizes novietojot automašīnu blakus taksometram, cik vien iespējams tuvāk Centrālajai stacijai. Civiliedzīvotāji atkāpās un skatījās uz viņiem. Sajūtīgie pagriezās skriet. Vēl desmitiem cilvēku izņēma savus mobilos tālruņus un sāka fotografēt. Dreiks uzlēca uz ietves un acumirklī sāka skriet.
  
  "Laiks ir beidzies," Bērgards nomurmināja viņam blakus.
  
  
  DIVDESMITĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks ielauzās centrālās stacijas galvenajā zālē. Pa kreisi un pa labi un augstu augšā pavērās milzīga telpa. Spīdīgās virsmas un pulētas grīdas šokēja sistēmu, visur mirgoja izbraukšanas un ierašanās zīmes, un cilvēku steiga šķita nemitīga. Beau atgādināja viņiem kafejnīcas é nosaukumu un parādīja termināļa stāva plānu.
  
  "Galvenais vestibils," Mai teica. "Pagriezieties pa labi gar eskalatoriem."
  
  Braucot sacīkstēs, šķoboties, veicot pārsteidzošus akrobātiskus trikus, lai tikai izvairītos no sadursmes, komanda izlauzās cauri stacijai. Pagāja minūtes. Kafejnīcas, beļģu šokolādes veikali un bageļu kioski slīdēja garām, un Dreika galva griezās no dažādajām garšām. Viņi iegāja tā sauktajā Leksingtonas pārejā un sāka palēnināties.
  
  "Kā šis!"
  
  Alisija skrēja tālāk, izspiežoties pa šauro ieeju vienā no mazākajām kafejnīcām, kādu Dreiks jebkad bija redzējis. Gandrīz neapzināti viņa prāts skaitīja galdus. Nav grūti, viņi bija tikai trīs.
  
  Alisija pagrūda vīrieti pelēkajā mētelī malā, tad nokrita uz ceļiem blakus melnajai virsmai. Galda virsma bija nosēta ar nevajadzīgiem atkritumiem, krēsli bija nevērīgi sakārtoti. Alisija taustījās lejā un drīz vien izkāpa virspusē, turot rokās baltu aploksni, cerību pilnas acis.
  
  Dreiks vēroja dažu soļu attālumā, bet ne anglieti. Tā vietā viņš vēroja personālu un klientus, tos, kas iet garām ārpusē, un jo īpaši vienu citu vietu.
  
  Durvis uz saimniecības telpu.
  
  Tagad tas atvērās, ziņkārīga sievietes figūra izbāza galvu. Gandrīz uzreiz viņa izveidoja acu kontaktu ar vienīgo vīrieti, kurš skatījās tieši uz viņu, Metu Dreiku.
  
  NĒ...
  
  Viņa pacēla portatīvo telefonu. Es domāju, ka tas ir priekš jums, viņa teica ar lūpām.
  
  Dreiks pamāja, turpinot vērot visu apkārtni. Alisija atplēsa aploksni un tad sarauca pieri.
  
  - Tas nevar būt.
  
  Maija nobolīja acis. "Kas? Kāpēc ne?"
  
  "Tur ir rakstīts bums!"
  
  
  DIVDESMIT PIRMA NODAĻA
  
  
  Dreiks piesteidzās pie telefona un izrāva to sievietei. "Ko tu spēlē?"
  
  Marčs iesmējās rindas beigās. "Vai jūs pārbaudījāt zem pārējiem diviem galdiem?"
  
  Tad līnija pārtrūka. Dreiks juta, ka viss viņā sabrūk, jo viņa dvēsele un sirds sastinga, taču viņš nepārstāja kustēties. "Pie galdiem!" viņš kliedza un pacēlās skrienot, krītot un slīdot uz ceļiem zem tuvākā no tiem.
  
  Alicia kliedza uz darbiniekiem un apmeklētājiem, lai viņi izkāpj, evakuējas. Bo sabruka zem cita galda. Dreiks, bez šaubām, redzēja francūža pamanītā kopiju - nelielu sprādzienbīstamu ierīci, kas ar līmlenti bija piestiprināta pie galda apakšas. Ūdens pudeles izmērs un forma bija rupji iesaiņota vecā Ziemassvētku ietinamā papīrā. Ziņa Ho-ho-ho! Dreiks nepalika nepamanīts.
  
  Alisija iekārtojās viņam blakus. "Kā mēs varam neitralizēt sūcēju? Un, vēl svarīgāk, vai mēs varam atspējot sūcēju?
  
  "Tu zini to, ko es zinu, Mails. Armijā mēs mēdzām spridzināt vienu bumbu pēc otras. Būtībā tas ir drošākais veids. Bet šis puisis zināja, ko dara. Labi iepakots nekaitīgā iepakojumā. Vai redzat vadus? Tie visi ir vienā krāsā. Kapsulas detonators. tālvadības drošinātājs. Nav grūti, taču bīstami.
  
  "Tāpēc salieciet komplektu un neļaujiet tam nolādētajam spridzināšanas vāciņam nokrist."
  
  "Izaudzēt komplektu? Sasodīts, mēs šeit esam pilnīgi uz priekšu. Dreiks paskatījās uz augšu un ar neticīgām acīm ieraudzīja cilvēku pūli, kas piespieda savas sejas pie kafejnīcas logiem. Daži pat mēģināja iziet pa atvērtajām durvīm. Parastie Android tālruņi dažu minūšu laikā ierakstīja to, kas varētu būt to īpašnieku nāve.
  
  "Pazūdi!" viņš sauca, un Alisija viņam pievienojās. "Nekavējoties evakuējiet šo ēku!"
  
  Beidzot izbiedētās sejas novērsās un ziņa sāka viņus sasniegt. Dreiks atcerējās galvenās zāles lielumu un cilvēku masu iekšā un sakoda zobus, līdz sāpēja saknes.
  
  "Cik ilgi jūs domājat?" Alisija atkal notupās viņam blakus.
  
  - Minūtes, ja kas.
  
  Dreiks paskatījās uz ierīci. Patiesību sakot, tas neizskatījās grezni, vienkārši bumba, kas domāta, lai nobiedētu, nevis ievainotu. Viņš bija redzējis šāda izmēra uguņošanas bumbas un, iespējams, ar tādu pašu elementāru detonācijas ierīci. Viņa militārā pieredze, iespējams, bija nedaudz izbalējusi, bet, saskaroties ar sarkano vadu-zilo vadu situāciju, viņš drīz atgriezās.
  
  Izņemot to, ka visi vadi ir vienā krāsā.
  
  Haoss apņēma visu ap viņa paša radīto kokonu. Kā nodevīgs čuksts, pa lielajām zālēm izskanēja ziņa par bumbu, un viena cilvēka brīvības tieksme pārņēma nākamo un nākamo, līdz visi pasažieri, izņemot visizturīgākos vai stulbākos, devās uz izeju. Troksnis bija apdullinošs, tas sasniedza augstās spāres un plūda atpakaļ pa sienām. Vīrieši un sievietes steigā krita, un garāmgājēji palīdzēja viņiem piecelties. Daži krita panikā, bet citi palika mierīgi. Priekšnieki centās noturēt savus darbiniekus uz vietas, taču pamatoti cīnījās zaudētājos. No izejām izplūda pūļi un sāka aizpildīt 42. ielu.
  
  Dreiks vilcinājās, sviedriem uz pieres krītot. Viena nepareiza kustība var izraisīt ekstremitāšu vai vairāku daļu zaudēšanu. Un vēl ļaunāk, tas izvestu viņu no cīņas par Mārša iznīcināšanu. Ja pitijam izdosies tos retināt, tad viņam būs daudz lielākas izredzes sasniegt savu galveno mērķi - lai cik perversa šī elle būtu.
  
  Tad Bērgards notupās viņam blakus. "Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  Dreiks nobolīja acis. "Kas, pie velna... Es domāju, vai tu netiec galā ar otru..."
  
  Bo pastiepa citu ierīci, kuru viņš jau bija atspējojis. "Tas ir vienkāršs mehānisms, un tas prasīja tikai dažas sekundes. Vai tev vajag palīdzību?"
  
  Dreiks paskatījās uz iekšējiem mehānismiem, kas karājās viņam priekšā, uz vieglo pašapmierinātību francūža sejā un sacīja: "Sasodīts. Labāk, lai neviens nestāsta zviedram, ka tas ir noticis.
  
  Tad viņš izvilka detonatora vāciņu.
  
  Viss paliek pa vecam. Viņu pārņēma atvieglojuma sajūta, un viņš izmantoja brīdi, lai apstāties un atvilktu elpu. Kārtējā krīze pārvarēta, kārtējā mazā uzvara labajiem. Tad Alisija, nenovēršot skatienu no kafejnīcas letes, pateica piecus ļoti atšķirīgus vārdus.
  
  "Atkal zvana sasodīts telefons."
  
  Un visapkārt Grand Central, visā Ņujorkā, atkritumu tvertnēs un zem kokiem - pat piesietām pie margām un beidzot ar motociklistu izmestām - sāka sprāgt bumbas.
  
  
  DIVDESMIT OTRĀ NODAĻA
  
  
  Heidens stāvēja TV monitoru rindas priekšā, Kinimaka viņai blakus. Viņu domas par Ramzesa salauzšanu uz laiku aizturēja vajāšana cauri Centrālparkam un pēc tam neprāts Grand Central Station. Kamēr viņi skatījās, Mūrs piegāja pie viņiem un sāka komentēt katru monitoru, kameras attēli ir atzīmēti un var tuvināt, lai izceltu cilvēka matu uz vasaras raibumainas rokas. Apgaismojums nebija tik visaptverošs, kā vajadzētu, taču tas uzlabojās, Dreikam un viņa komandai tuvojoties slavenajai dzelzceļa stacijai. Cits monitors rādīja Ramzesu un Praisu savās šūnās, pirmais nepacietīgi soļoja, it kā viņam vajadzētu būt kādās vietās, otrā sēdēšana bija pieklusināta, it kā viss, ko viņš patiešām vēlējās, ir cilpas piedāvājums.
  
  Mūra komanda cītīgi strādāja ap viņiem, ziņojot par novērojumiem, nojautām un lūdzot policistus un aģentus uz ielas apmeklēt noteiktas vietas. Uzbrukumi tika izjaukti Heidena priekšā, pat tad, kad Dreiks un Bo neitralizēja bumbas Grand Central. Mūra vienīgais veids, kā būt pilnīgi pārliecinātam, ka Midtauna ir parūpēta, ir praktiski iztukšot visu teritoriju.
  
  "Man ir vienalga, vai tā ir veca nedzirdīga vecmāmiņa, kura tikko zaudēja savu kaķi," viņš teica. "Vismaz pārlieciniet viņus."
  
  "Kā kameras varēja dabūt bumbas caur metāla detektoriem Centrālajā stacijā?" Kinimaka jautāja.
  
  "Plastmasas sprāgstviela?" Mūrs uzdrošinājās.
  
  "Vai jums nav citu pasākumu par to?" Heidens jautāja.
  
  "Protams, bet paskaties apkārt. Deviņdesmit procenti mūsu cilvēku meklē sasodītu kodolbumbu. Es nekad neesmu redzējis šo laukumu tik tukšu.
  
  Heidens prātoja, cik ilgi Māršs to bija plānojis. Un Ramzess? Teroristu princim Ņujorkā bija apmēram piecas kameras, iespējams, vairāk, un dažas no tām bija guļamkameras. Jebkāda veida sprāgstvielas varēja ievest jebkurā laikā un vienkārši aprakt, vajadzības gadījumā gadiem ilgi paslēpt mežā vai pagrabā. Paskatieties uz krieviem un pierādīto stāstu par viņu pazudušajiem kodolčemodāniem - tas bija kāds amerikānis, kurš ierosināja, ka trūkstošais skaitlis ir precīza summa, kas nepieciešama, lai iznīcinātu ASV. Tas bija krievu pārbēdzējs, kurš apstiprināja, ka viņi jau ir Amerikā.
  
  Viņa paspēra soli atpakaļ, cenšoties uztvert visu attēlu. Lielāko daļu savas pieaugušo dzīves Heidena ir bijusi tiesībaizsardzības amatpersona; viņa jutās kā lieciniece visām iespējamām situācijām. Bet tagad... tas bija bezprecedenta. Dreiks jau bija skrējis no Taimskvēra uz Grand Central, katru minūti glābjot dzīvības un pēc tam zaudējot divas. Dāls ik uz soļa demontēja Ramzesa kameras. Bet viņu pārsteidza šīs parādības absolūtais, biedējošais apjoms.
  
  Un pasaule kļuva sliktāka. Viņa zināja cilvēkus, kuri vairs neuztraucās skatīties ziņas, cilvēkus, kuri izdzēsa lietotnes no saviem tālruņiem, jo viss, ko viņi redzēja, bija pretīgs un viņiem šķita, ka viņi tur neko nevar darīt. Lēmumi, kas bija skaidri un acīmredzami jau no paša sākuma, īpaši ar IS parādīšanos, nekad netika pieņemti, tos aizēnoja politika, ieguvumi un alkatība, kā arī cilvēku ciešanu dziļuma nenovērtēšana. Tas, ko sabiedrība tagad vēlējās, bija godīgums, persona, kurai viņi varēja uzticēties, kāds, kurš ieradās ar tik lielu caurspīdīgumu, cik tas bija droši pārvaldīt.
  
  Heidens to visu pieņēma. Viņas bezpalīdzības sajūta bija līdzīga emocijām, kurām Tailers Vebs viņu pēdējā laikā bija pakļāvis. Sajūta, ka tevi tik gudri dzen un tu esi bezspēcīgs kaut ko darīt lietas labā. Tādas pašas emocijas viņa izjuta arī tagad, vērojot, kā Dreiks un Dāls no malas mēģināja atgūt Ņujorku un pārējo pasauli.
  
  "Par to es nogalināšu Ramzesu," viņa teica.
  
  Kinimaka uzlika sev uz pleciem milzīgu ķepu. "Ļauj man. Es esmu daudz mazāk skaista nekā jūs, un man labāk būtu cietumā."
  
  Mūrs norādīja uz konkrētu ekrānu. "Paskatieties tur, puiši. Viņi iznīcināja bumbu."
  
  Heidens pārņēma prieku, kad viņa ieraudzīja Metu Dreiku izejam no kafejnīcas &# 233; ar atvieglotu un triumfējošu sejas izteiksmi. Sapulcinātā komanda aplaudēja un tad pēkšņi apstājās, jo lietas sāka izkļūt no kontroles.
  
  Vairākos monitoros Heidens redzēja, kā eksplodē atkritumu tvertnes, un automašīnas griezās, lai izvairītos no kanalizācijas lūku vāku izvirduma. Viņa redzējusi, kā motociklisti iebrauc uz brauktuves un meta pa ēkām un logiem ķieģeļveida priekšmetus. Pēc sekundes notika vēl viens sprādziens. Viņa redzēja, kā automašīna paceļas vairākas pēdas no grīdas, zem tās eksplodējot bumbai, no sāniem plūstot dūmiem un liesmām. Visapkārt Grand Central Station, starp bēgošajiem pasažieriem, aizdegās atkritumu tvertnes. Mērķis bija terors, nevis upuri. Uz diviem tiltiem dega ugunsgrēki, kas radīja tik lielus sastrēgumus, ka pat motocikli tiem nevarēja tikt pāri.
  
  Mūrs skatījās, viņa seja atslāba tikai uz sekundi, pirms viņš sāka kliegt pavēles. Heidena centās saglabāt savu stingro viedokli un juta, ka Mano plecs pieskaras viņas plecam.
  
  Mēs virzīsimies tālāk.
  
  Operācijas turpinājās operāciju centrā, tika nosūtīti neatliekamās palīdzības dienesti, un likumsargi tika novirzīti uz vissmagāk skartajām vietām. Ugunsdzēsēji un sapieri tika iesaistīti pāri visām robežām. Mūrs lika patrulēšanai ielās izmantot helikopterus. Kad Macy's nonāca vēl viena maza ierīce, Heidens vairs nevarēja uz to skatīties.
  
  Viņa novērsās, atkārtojot savu pieredzi, lai uzzinātu, ko darīt tālāk, atceroties Havaju salas un Vašingtonu, D.C. pēdējos gados, koncentrējoties... bet tad šausmīgs troksnis, šausmīgs troksnis, atkal pievērsa viņas uzmanību ekrāniem. .
  
  "Nē!"
  
  
  DIVDESMIT TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Heidens izlauzās cauri apkārtējiem cilvēkiem un izskrēja no istabas. Gandrīz dusmās ņurdējusi, viņa nokāpa lejā pa kāpnēm, dūres savilkusi cietās miesas un kaulu bumbiņās. Kinimaka kliedza brīdinājumu, bet Heidens to ignorēja. Viņa to būtu izdarījusi, un pasaule būtu labāka, drošāka vieta.
  
  Ejot pa koridoru, kas veda zem iecirkņa, viņa beidzot sasniedza Ramzesa kameru. Necilvēks joprojām smējās, skaņa bija nekas cits kā briesmīgs briesmoņa rēciens. Kaut kā viņš zināja, kas notiek. Iepriekšēja plānošana bija acīmredzama, taču ārkārtēja nicināšana pret cilvēka labklājību viņai nebija viegli tikt galā.
  
  Heidens atvēra savas istabas durvis. Apsargs uzlēca un pēc tam šāva uz āru, atbildot uz viņas pavēli. Heidens piegāja taisni pie dzelzs stieņiem.
  
  "Pastāsti man, kas notiek. Pastāsti man tagad, un es būšu pret tevi maigs.
  
  Ramzess iesmējās. "Kas notiek?" Viņš viltoja amerikāņu akcentu. "Vai jūs, cilvēki, tiekat nosēdināti uz ceļiem. Un tu paliksi tur." Lielais vīrs zemu noliecās, lai no dažu milimetru attāluma paskatītos tieši Heidena acīs. "Ar mēli karājoties. Dari visu, ko es tev likšu darīt."
  
  Heidens atslēdza kameras durvis. Ramzess, netērējot ne mirkli, metās viņai virsū un mēģināja nogāzt uz grīdas. Vīrieša rokas bija saslēgtas rokudzelžos, taču tas viņam netraucēja izmantot savu masīvo masu. Heidens veikli izvairījās un ietrieca viņu ar galvu pa priekšu vienā no vertikālajiem dzelzs stieņiem, un viņa kakls atlēca no trieciena. Pēc tam viņa smagi sita pa nierēm un mugurkaulu, liekot viņam saraustīties un vaidēt.
  
  Vairs nav traku smieklu.
  
  Heidens to izmantoja kā boksa maisu, pārvietojoties pa ķermeni un sitot dažādas vietas. Ramzess rēca un griezās, viņa saskaitīja pirmos trīs sitienus - asiņojošu degunu, sasitītu žokli un rīkli. Ramzess sāka aizrīties. Heidens nepadevās pat tad, kad Kinimaka piegāja pie viņas un mudināja būt nedaudz uzmanīgam.
  
  - Beidz to bļaustīšanos, Mano, - Heidens viņam iesaucās. "Tur ārā cilvēki mirst."
  
  Ramzess mēģināja smieties, bet sāpes kaklā viņu apturēja. Heidens to pabeidza ar ātru truša sitienu. "Tagad pasmejies."
  
  Kinimaka viņu aizvilka. Heidens pagriezās pret viņu, bet tad šķietami sabojātais Ramzess metās pret viņiem abiem. Viņš bija liels vīrietis, pat garāks par Kinimaki, viņu muskuļu masa bija aptuveni tāda pati, bet havajietis bija pārāks par teroristu vienā svarīgā jomā.
  
  Cīņas pieredze.
  
  Ramzess sadūrās ar Kinimaku un pēc tam spēcīgi atsitās, stulbēdams atpakaļ savā kamerā. "No kā, pie velna, tu esi izgatavots?" viņš nomurmināja.
  
  "Materiāls ir stiprāks par jums," Kinimaka sacīja, berzējot trieciena vietu.
  
  "Mēs gribam zināt, kas notiks tālāk," Heidens uzstāja, sekojot Ramzesam atpakaļ uz savu kameru. "Mēs vēlamies uzzināt par kodolbumbu. Kur tas ir? Kurš kontrolē? Kādi ir viņu pasūtījumi? Un, Dieva dēļ, kādi ir jūsu patiesie nodomi?"
  
  Ramzess cīnījās, lai noturētos taisni, acīmredzami nevēloties nokrist ceļos. Spriedze bija jūtama katrā cīpslā. Tomēr, kad viņš piecēlās, viņa galva nokrita. Heidena bija tikpat uzmanīga, cik viņa būtu ar ievainotu čūsku.
  
  "Tu neko nevari darīt. Jautājiet savam vīrietim, Price. Viņš jau to zina. Viņš zina visu. Ņujorka sadegs, dāma, un mana tauta dejos mūsu uzvaras džigu starp gruzdošiem pelniem.
  
  Cena? Haidens redzēja nodevību ik uz soļa. Kāds meloja un tas lika viņas dusmām uzvārīties vēl vairāk. Nepadevusies indei, kas pilēja no vīrieša lūpām, viņa pastiepa Mano roku.
  
  - Ej, paņem man apdullināšanas pistoli.
  
  "Heidens -"
  
  "Tikai dari!" Viņa pagriezās, niknumam izplūstot no katras poras. "Paņemiet man apdullināšanas ieroci un velciet ārā."
  
  Savā pagātnē Heidena iznīcināja tās attiecības, kurās viņa uzskatīja savu partneri par pārāk vāju. Īpaši tas, kuru viņa dalījās ar Benu Bleiku, kurš tikai dažus mēnešus vēlāk nomira no Asins karaļa vīru rokām. Bens, viņa domāja, ir pārāk jauns, nepieredzējis, nedaudz nenobriedis, taču pat ar Kinimaku viņa tagad sāka labot savu viedokli. Viņa uzskatīja viņu par vāju, pazudušo un noteikti ir nepieciešama pārvērtība.
  
  "Necīnieties ar mani, Mano. Vienkārši dari to."
  
  Čuksts, bet tas lieliski sasniedza havajieša ausis. Lielais vīrietis aizbēga, slēpdams no viņas seju un emocijas. Heidens atskatījās uz Ramzesu.
  
  "Tagad tu esi tāds pats kā es," viņš teica. "Man ir vēl viens students."
  
  "Tu domā?" Heidena ar ceļgalu ietriecās otra vēderā, pēc tam viņas elkonis nežēlīgi ietriecās viņa pakausī. "Vai students no jums izdauzītu sūdus?"
  
  "Ja manas rokas būtu brīvas..."
  
  "Tiešām?" Heidens bija akls no dusmām. "Paskatīsimies, ko jūs varat darīt, vai ne?"
  
  Kad viņa sniedzās pēc Ramzesa rokudzelžiem, Kinimaka atgriezās, viņa sažņaugtajā dūrē satvēra cigāram līdzīgu apdullināšanas pistoli. Viņš saprata viņas nodomus un atkāpās.
  
  "Kas?" viņa kliedza.
  
  "Tu dari to, kas tev jādara."
  
  Heidens nolādēja vīrieti un pēc tam vēl skaļāk zvērēja Ramzesam sejā, dziļi vīlies par to, ka nespēja viņu salauzt.
  
  Zema, mierīga balss izlauzās cauri viņas niknumam: Tomēr viņš, iespējams, jums patiešām ir devis nojausmu.
  
  Var būt.
  
  Heidens grūstīja Ramzesu, līdz viņš iekrita savā gultā, prātā ienāca jauna ideja. Jā, varbūt ir kāds veids. Skatoties uz Kinimaku, viņa izgāja no kameras, aizslēdza to un tad devās uz ārējām durvīm.
  
  "Vai augšstāvā notiek kaut kas jauns?"
  
  "Vairāk atkritumu bumbu, bet tagad to ir mazāk. Vēl viens motociklists, bet viņi viņu satvēra.
  
  Heidena domu gājiens kļuva skaidrāks. Viņa izgāja gaitenī un tad devās uz citām durvīm. Neapstājoties viņa izspiedās cauri pūlim, būdama pārliecināta, ka Roberts Praiss būtu dzirdējis troksni, kas nāk no Ramzesa kameras. Viņa acu skatiens viņai teica, ka tā ir.
  
  "Es neko nezinu," viņš nikns. "Lūdzu, tici man. Ja viņš tev teica, ka es kaut ko zinu par kodolbumbu, tad viņš melo.
  
  Heidens sniedzās pēc apdullināšanas pistoles. "Kam ticēt? Traks terorists vai nodevējs politiķis. Patiesībā, redzēsim, ko apdullināšanas lielgabals mums pateiks.
  
  "Nē!" Cena pacēla abas rokas.
  
  Heidens mērķēja. "Jūs, iespējams, nezināt, kas notiek Ņujorkā, Robert, tāpēc es jums visu pastāstīšu. Tikai vienu reizi. Teroristu šūnas kontrolē kodolieročus, kurus, mūsuprāt, tās var uzspridzināt jebkurā brīdī. Tagad trakais pitiāns domā, ka patiesībā kontrolē. Visā Manhetenā notiek nelieli sprādzieni. Bumbas tika novietotas Centrālajā stacijā. Un, Robert, tas vēl nav beidzies.
  
  Bijušais valsts sekretārs aizturēja, pilnīgi nespēdams izrunāt ne vārda. Savā jaunatklātajā skaidrībā Heidena bija gandrīz pārliecināta, ka runā patiesību. Bet šī vienīgā šaubu skaidiņa palika, nemitīgi mocīdama viņu kā mazu bērnu.
  
  Šis cilvēks bija veiksmīgs politiķis.
  
  Viņa izšāva ar apdullināšanas pistoli. Tas izšāvās uz sāniem, par centimetru garām vīrietim. Cena trīcēja zābakos.
  
  "Nākamais sitiens būs zem jostasvietas," solīja Heidens.
  
  Tad, kad Praisa lēja asaras, kad Mano nomurmināja un viņa atcerējās Ramzesa dēmoniskos smieklus, domājot par visām šausmām, kas tagad valda Manhetenā, un viņas kolēģiem tā visa vidū, briesmu centrā, tas bija Heidens Džejs. salūza.
  
  Vairāk ne. Es to neuzņemšu vēl minūti.
  
  Satvērusi Praisu, viņa atsvieda viņu pret sienu, nometot viņu uz ceļiem no sitiena spēka. Kinimaka to pacēla, uzmetot viņai jautājošu skatienu.
  
  "Tikai ej prom no mana ceļa."
  
  Viņa atkal iemeta Praisu, šoreiz pa ārdurvīm. Viņš atlēca atpakaļ, čīkstēdams krītot, un tad viņa atkal viņu satvēra, izvedot gaitenī un virzot uz Ramzesa kameru. Kad Praiss ieraudzīja teroristu ieslēgtu savā kamerā, viņš sāka gausties, rāpot. Heidens pastūma viņu uz priekšu.
  
  "Lūdzu, lūdzu, jūs to nevarat izdarīt."
  
  "Patiesībā," Kinimaka sacīja. "Tas ir tas, ko mēs varam darīt."
  
  "Nē!"
  
  Heidens svieda Praisu pret restēm un atslēdza kameru. Ramzess nekustējās, joprojām sēdēdams savā gultā un skatīdamies notiekošajā no zem aizvērtiem plakstiņiem. Kinimaka izvilka savu Gloku un mērķēja uz abiem vīriešiem, kamēr Heidens atraisīja viņu saites.
  
  "Viena iespēja," viņa teica. "Viena cietuma kamera. Divi vīrieši. Pirmais, kurš man zvana, lai tērzētos, kļūst vieglāk. Tu saproti?"
  
  Cena nopūta kā pusapēsts teļš. Ramzess joprojām nekustējās. Heidenam viņa skats bija satraucošs. Pēkšņās pārmaiņas viņā bija smieklīgas. Viņa aizgāja un aizslēdza kameru, atstājot abus vīriešus kopā, kad iezvanījās viņas telefons un pa līniju atskanēja aģenta Mūra balss.
  
  "Nāc šurp, Džej. Jums tas ir jāredz."
  
  "Kas tas ir?" Viņa skrēja kopā ar Kinimaku, dzenot viņu ēnas ārā no kameru blokiem un atkāpjoties pa kāpnēm.
  
  "Vairāk bumbu," viņš nomākts teica. "Es sūtīju visus iztīrīt nekārtību. Un šī pēdējā prasība nav tāda, kādu mēs to gaidījām. Ak, un jūsu vīrietim Dālam ir pārsvars ceturtajā šūnā. Viņš to šobrīd dzenā.
  
  - Dosimies ceļā! Heidens steidzās uz iecirkņa ēku.
  
  
  DIVDESMIT CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Dāls metās pasažiera sēdeklī un ļāva Smitam braukt; Kenzi, Lauren un Yorgy atkal ir aizmugurējā sēdeklī. Pat tad, kad viņi devās atpakaļ uz iecirkni, tika ziņots, ka Dreiks bija uzbrukis Grand Central, taču viņš neko vairāk nedzirdēja. Mūrs tikko saņēma vēl vienu padomu no informatora - ceturtā teroristu šūniņa darbojās augstas klases daudzdzīvokļu mājā netālu no Centrālparka, un tagad, kad Dāls par to padomāja, ir pašsaprotami, ka dažas no šīm šūnām tika finansētas savādāk nekā citas - tā palīdzēja viņiem saplūst ar pūli, bet Dāls prātoja, kā cilvēku bars var tik viegli pastāvēt konkrētā sabiedrībā, neatceroties viņu smadzeņu skalošanas indoktrināciju. Smadzeņu skalošana bija īpaša māksla, un viņš šaubījās, ka tipiskais terorists to jau ir apguvis.
  
  Neesiet tik naivs.
  
  Mūra aģenti riskēja vairāk nekā saskarties, lai iegūtu šos pavedienus. Šīs dienas sekas atbalsosies bezgalīgi, un viņš cerēja, ka Tēvzeme zina, kā tas viss noritēs. Ja kāds slepenais aģents šodien tika apdedzināts, viņa nepatikšanas tikai sākās.
  
  Ceļu policisti, kuri vienmēr ir dominējuši krustojumos, darīja visu iespējamo, lai filtrētu satiksmi, sastopoties ar milzīgiem un, iespējams, nepārvaramiem izaicinājumiem, taču par prioritāti bija jādod apzinātas ātrās palīdzības mašīnas. Dāls redzēja vairākas nelielas skatu vietas - gandrīz kā mini ķiršu lasītājus -, kur policija vadīja savus kolēģus no augstāka skatu punkta, un viņš pateicās, kad viņi tika ielaisti.
  
  Dāls pārbaudīja automašīnas GPS. "Astoņas minūtes," viņš teica. "Mēs esam gatavi?"
  
  "Gatavs," visa komanda atgriezās.
  
  "Lauren, Yorgy, šoreiz paliec pie mašīnas. Mēs vairs nevaram ar jums riskēt."
  
  "Es iešu," sacīja Lorēna. "Tev vajag palīdzību."
  
  Dāls noraidīja pagraba attēlus un specnaza līdera nāvi. "Mēs nevaram riskēt ar nevajadzīgām dzīvībām. Lauren, Yorgi, jums ir sava vērtība dažādās jomās. Vienkārši vērojiet ārpusi. Arī tur mums ir vajadzīgas acis.
  
  "Jums var būt vajadzīgas manas prasmes," sacīja Yorgi.
  
  "Es šaubos, ka mēs lēksim pa balkoniem, Yorgi. Vai arī izmantojot notekcaurules. Vienkārši..." viņš nopūtās. "Lūdzu, dariet, kā es lūdzu, un paskatieties uz asiņaino izskatu. Nelieciet man to pārvērst par pasūtījumu."
  
  Iestājās neveikls klusums. Katrs komandas dalībnieks iepriekšējā uzbrukuma notikumus uztvēra diezgan atšķirīgi, taču, tā kā tas viss notika tikai pirms pusstundas, lielākā daļa joprojām bija šoka stāvoklī. Skati bija bezgalīgi - cik tuvu tie bija uzspridzināšanai. Kā cilvēks tik pašaizliedzīgi ziedoja sevi, lai glābtu viņu dzīvības. Cik lēti šie teroristi izturējās pret visu veidu dzīvību.
  
  Dāls atklāja, ka viņa domas atgriežas pie vecā zāģa - kā pieaugušais var ieaudzināt jaunākā bērnā tik naidpilnas iezīmes? Visnevainīgākais prāts? Kā gan pieaugušais, atbildīgs cilvēks varēja noticēt, ka ir pareizi sagrozīt tik trauslus prātus, uz visiem laikiem mainīt daudzsološās dzīves gaitu? To aizstāt ar... ko?... naidu, nepiekāpību, fanātiskumu.
  
  Lai arī kā mēs uz to skatītos, neatkarīgi no mūsu uzskatiem par reliģiju, Dāls domāja, velns patiešām staigā starp mums.
  
  Smits nospieda bremzes, kad viņi piebrauca pie augstceltnes. Bija vajadzīgas sekundes, lai sagatavotos un izkāptu no automašīnas, atstājot visus neaizsargātus uz ietves. Dāls jutās neomulīgi, zinot, ka ceturtā kamera gandrīz noteikti atrodas iekšā un cik kompetenta tā šķita. Viņa acis pievērsās Lorēnai un Džordži.
  
  "Ko pie velna tu dari? Sēdies atpakaļ mašīnā."
  
  Viņi piegāja pie durvju sarga, parādīja identifikācijas kartes un jautāja par diviem dzīvokļiem ceturtajā stāvā. Abi piederēja jaunam pārim, kurš turējās pie sevis un vienmēr bija pieklājīgs. Durvju sargs pat abus pārus nav redzējis kopā, bet jā, viens no dzīvokļiem uzņēma pastāvīgus apmeklētājus. Viņš domāja, ka tas ir kaut kāds sabiedrības vakars, bet tad par pārmērīgu ziņkārību viņam nemaksāja.
  
  Dāls maigi pastūma viņu malā un devās uz kāpnēm. Šveicars jautāja, vai viņiem nav vajadzīga atslēga.
  
  Dāls maigi pasmaidīja. - Tas nebūs vajadzīgs.
  
  Četri stāvi tika viegli izieti, un tad trīs karavīri piesardzīgi gāja pa gaiteni. Kad Dals ieraudzīja pareizo dzīvokļa numuru, viņa mobilais tālrunis sāka vibrēt.
  
  "Kas?" Smits un Kenzi gaidīja, aizsedzot savu perifēriju.
  
  Mūra nogurusī balss piepildīja Dāla galvu. "Informācija ir nepatiesa. Kāds informators izveido nepareizos cilvēkus, lai mazliet atriebtos. Atvainojiet, es tikko uzzināju. "
  
  "Meli," Dāls elpoja. "Vai tu mani izjoko? Mēs stāvējām aiz viņu sasodītā durvīm kopā ar HK.
  
  "Tad aizej. Informators mīl vienu no sievietēm. Lai nu kā, vienkārši dodies atpakaļ uz ceļa, Dal. Tālāk norādītā informācija ir ļoti aktuāla.
  
  Zviedrs lamājās un atsauca savu komandu, paslēpa ieročus un tad steidzās garām pārsteigtajam šveicaram. Dāls patiešām bija apsvēris iespēju lūgt durvju sargu veikt klusu evakuāciju, pirms viņi uzkāpa ceturtajā stāvā, zinot, kas tur varētu notikt, un tagad domāja, kā īrnieki varēja reaģēt, uzzinot, ka viņa padomi ir krāpnieciski.
  
  Interesants sociālais jautājums. Kurš gan sūdzētos par to, ka viņu izraida no mājas, kamēr policija meklē teroristus... ja galu galā izrādās, ka šīs meklēšanas pamatā ir meli?
  
  Dāls paraustīja plecus. Mūrs vēl nebija tieši viņa sūdu sarakstā, taču šis vīrietis balansēja pa akmeņainu zemi. "Šis nākamais solis darbosies, vai ne?" Viņš runāja vēl atvērtajā rindā.
  
  "Tā tam vajadzētu būt. Tas pats puisis, kurš pieskārās trešajai kamerai. Vienkārši dodieties uz Taimskvēru un ātri.
  
  "Vai Taimskvērs ir apdraudēts? Kādi drošības spēki jau ir aktīvi?"
  
  "Visus".
  
  "Labi, mums ir atlikušas desmit minūtes."
  
  "Lai būtu pieci."
  
  Smits brauca kā dēmons, griežot līkumus un spaidīdamies, pat birstot, starp slikti novietotām automašīnām. Viņi pameta automašīnu 50. ielā un ieskrēja pūļa vidū, kas ātri devās prom no Taimskvēra, dīvainā M&M's World, Hershey's Chocolate World un pat Starbucks uz ielas stūra, ko tagad iedragāja draudi. Milzīgi, cilvēku augstuma reklāmas stendi izgaismoja ielu ar tūkstošiem krāsainu attēlu, katrs pretendē uz uzmanību un iesaistījās dzīvā, vibrējošā cīņā. Komanda sastādīja sastatņu mežu, jo gandrīz katrā citā veikalā, šķiet, tiek veikts remonts. Dals mēģināja izdomāt veidu, kā sargāt Lorēnu un Jordiju, taču ceļojums un bēgšana padarīja to gandrīz neiespējamu. Patīk jums vai nē, bet viņi visi tagad bija karavīri, komandu pastiprināja viņu klātbūtne.
  
  Priekšā policija norobežoja laukumu. Ņujorkas iedzīvotāji skatījās ar apmulsumu, un apmeklētājiem tika lūgts atgriezties savās viesnīcās.
  
  "Tas ir tikai piesardzības pasākums, kundze," Dāls dzirdēja vienu no uniformā tērptajiem policistiem sakām.
  
  Un tad pasaule atkal pārvērtās par elli. Četri tūristi, kas skatījās ap Levisu un Bubba Gumpu, nometa paciņas, ierakās iekšā un izvilka automātiskos ieročus. Dāls aizslīdēja aiz ielas stenda, atraisīdams savu ieroci.
  
  Taimskvērā atskanēja šāvieni. Izsisti logi un reklāmas stendi bija klāti ar smiltīm, iznīcināti, jo lielākā daļa no tiem tagad bija ekrāni, lielākie pasaulē un kapitālisma iemiesojums. Uz bruģa lija java. Tie, kas palika, un drošības spēki steidzās aizsegā. Dāls izbāza galvu un izšāva pretī, viņa šāvieni nebija mērķtiecīgi, bet piespieda teroristus skaļi zvērēt un meklēt savu patvērumu.
  
  Šoreiz tev, Dāls ar drūmu gandarījumu domāja. Tev nav nekādu cerību.
  
  Dāls redzēja, kā būris ienira aiz stāvoša taksometra un pamanīja blakus stāvošu autobusu. Viņš nekad agrāk nebija bijis Taimskvērā un bija to redzējis tikai televīzijā, taču redzēt tik tukšu, šķietami staigājamu rajonu, bija satraucoši. Atskanēja vairāk šāvienu, kad kameras locekļi, bez šaubām, redzēja cilvēkus pārvietojamies veikalos un biroju ēkās. Dāls klusi izgāja uz ielas.
  
  Aiz autobusa un gar tālāko ietvi vietu ieņēma citi drošības spēki. Vairāk SWAT, melnā tērpto aģentu un NYPD policisti manevrēja klusā, horeogrāfiskā ritmā. Dāls deva viņiem signālu iestāties rindā. Tas, kas šeit pārgāja kā zīme, acīmredzot netika tulkots, jo trakajam zviedram neviens nepievērsa ne mazāko uzmanību.
  
  "Vai mēs gaidām šīs trīs četru burtu vāverītes, vai arī aizdedzināsim šos neliešus?" Kenzi berzējās viņam gar sānu.
  
  Dāls pagrieza muguru amerikāņu aģentiem. "Man ļoti patīk jūsu krāšņā terminoloģija," viņš teica, ielīdams autobusa ēnā. - Bet taupīgi.
  
  "Tātad jūs vēlaties, lai es tagad būtu blakus. Es saprotu."
  
  "ES to neteicu".
  
  Smits gulēja uz zemes un skatījās zem automašīnām. "Es redzu kājas."
  
  "Vai varat būt pārliecināts, ka tās ir teroristu kājas?" Dāls jautāja.
  
  "Es domāju, ka jā, bet, sasodīts, nav tā, ka viņi būtu atzīmēti."
  
  "Viņi drīz būs klāt." Kenzi pacēla šauteni, it kā tas būtu zobens, pēc kura viņa kārojas, un apstājās aiz viena no autobusa milzu riteņiem. Komanda ievilka vienu kolektīvu elpu.
  
  Dāls paskatījās ārā. "Es tiešām ticu, ka atkal ir pienācis laiks."
  
  Kenzi devās pirmais, apbraucot autobusa aizmuguri un uzbrūkot dzeltenajai kabīnei. Bija dzirdama automātiska uguns, bet tā tika vērsta uz logiem, autobusu pieturām un visām citām vietām, kur, pēc teroristu domām, neaizsargāti cilvēki varēja paslēpties. Dāls pateicās savai laimīgajai zvaigznei par to, ka viņš nebija izlicis skatu, zinot, ka ātrums ir viņu sabiedrotais šūnas iznīcināšanā, kas bija jādara, pirms viņi pāriet uz granātām vai vēl ļaunāk. Viņa un Kenzi riņķoja pa kabīni, vērojot četrus vīriešus, kuri reaģēja pārsteidzoši ātri. Tā vietā, lai vicinātu savus ieročus, viņi vienkārši uzbruka, ietriecoties Dālā un Kenzi un notriekdami tos. Ķermeņi izmētāti pāri ceļam. Dāls satvēra nolaižamo dūri un novirzīja to, dzirdot, ka viņa locītavas stipri atsitās pret ietvi. Tomēr otra roka nolaidās, šoreiz ar paceltu šautenes buferi. Dāls nevarēja to ne notvert, ne skatīties prom, tāpēc viņš atgriezās pie vienīgās pieejamās darbības.
  
  Viņš nolaida pieri un saņēma sitienu pa galvaskausu.
  
  Acu priekšā savilkās melnums, sāpes rikošē no nerva uz nervu, taču zviedrs neļāva tam traucēt darbu. Ierocis trāpīja un pēc tam atkāpās, neaizsargāts. Dāls to satvēra un parāva pret vīrieti, kurš to turēja. Asinis notecēja abās viņa sejas pusēs. Vīrietis atkal pacēla dūri, šoreiz nedaudz bailīgāk, un Dāls satvēra to savā dūrē un sāka spiest.
  
  Katra viņa būtības šūna, katras locītavas vēnas saspringa.
  
  Kauli lūza kā laužot zarus. Terorists kliedza un mēģināja atraut roku, taču Dāls par to negribēja dzirdēt. Viņiem vajadzēja atspējot šo šūnu. Ātri. Saspiežot vēl stiprāk, viņš pārliecinājās, ka vīrieša uzmanību pilnībā absorbē nepārvaramās sāpes dūrē, un izrāva savu Gloku.
  
  Viens tiek nogalināts.
  
  Ierocis raidīja trīs lodes, pirms terorista acis iemirdzējās. Dāls pameta viņu malā un tad piecēlās kā atriebīgs eņģelis, no viņa galvaskausa lija asinis, apņēmības pilns skatiens izkropļoja viņa vaibstus.
  
  Kenzi cīnījās ar lielu vīrieti, viņu pistoles bija iesprūdušas starp viņu ķermeņiem un viņu sejas gandrīz saspiestas kopā. Smits notrieca trešo, nometot puisi uz ceļiem, kad viņš sita ar gandrīz perfektu, precīzu niknumu. Pēdējais terorists uzvarēja Lorēnu, nogāzot viņu zemē, un mēģināja tēmēt, kad Jorgijs metās stobra priekšā.
  
  Dālam aizrāvās elpa.
  
  Pistole izšāva. Jordži sabruka, trāpīja ar ložu necaurlaidīgo veste. Pēc tam Dāls redzēja, ka situācija nedaudz atšķiras no tā, kā viņš to bija lasījis pirmo reizi. Jorgijs nelēca sportiski lodes priekšā, viņš ar visu ķermeni taranēja terorista šaušanas roku.
  
  Dažādi, bet joprojām efektīvi.
  
  Dals steidzās krievam palīgā, iesitot kaujiniekam zem kreisās rokas un noraujot viņam kājas no zemes. Zviedrs palielināja impulsu un ātrumu, sasprindzinot savus muskuļus, nesot savu slodzi ar neapmierinātības radītu niknumu. Trīs pēdas, pēc tam sešas, un terorists ātri tika atmests, kad viņš beidzot atsita galvu pret Hard Rock Cafe é ēdienkartes dēli. Plastmasa saplaisāja, piesūcas ar asinīm, kad Dāla vājprātīgais impulss atšķaidīja pretinieka galvaskausu un saplēsa miesu. Varbūt Kinimakei tas nepatika, bet zviedrs izmantoja amerikāņu ikonu, lai neitralizētu teroristu.
  
  Karma.
  
  Atkal griezās attālums, no ausīm un zoda pilēja asinis. Kenzi un viņas pretiniece joprojām bija ieslodzīta nāvējošā cīņā, taču Smitai ar dažiem metieniem izdevās samazināt atstarpi starp sevi un karavīru. Pēdējā līkumā viņam bija grūti pagriezt ieroci, viņam paveicās, un viņš beidzās ar asu punktu, kas tēmēts tieši pret Smitu.
  
  Dāls rūca, metīdamies uz priekšu, taču viņš neko nevarēja darīt ar šāvienu. Acu mirklī terorists izšāva, un uzbrucējs Smits saņēma lodi, kas viņu apturēja līdz nāvei, nosūtot uz ceļiem.
  
  Pievedu viņa pieri līdz nākamā šāviena līnijai.
  
  Terorists nospieda sprūdu, bet tajā brīdī parādījās Dals - kūsājošs, kustīgs kalns - un iespieda teroristu starp sevi un sienu. Kauli sprakšķēja un spiedās viens pret otru, tecēja asinis, un šautene dārdēja uz sāniem. Kad pārsteigtais Dals devās uz Smitu, viņš redzēja un dzirdēja saniknoto karavīru skaļi lamājamies.
  
  Tad viņam viss ir kārtībā.
  
  Izglābts no kevlara veste, Smits tik un tā būtu satvēris lodi no tuva attāluma un gandrīz miris no sasituma, taču viņu jaunās avangarda bruņuvestes mīkstināja triecienu. Dāls noslaucīja seju, tagad atzīmējot SWAT komandas tuvošanos.
  
  Kenzi cīnījās ar savu pretinieku šā un tā, lielākajam vīrietim cenšoties viņai līdzināties veiklības un īstā spēka ziņā. Dāls atkāpās ar vāju smaidu sejā.
  
  Pieskrēja viens no specvienības puišiem. "Vai viņai vajadzīga palīdzība?"
  
  "Nē, viņa tikai muļķojas. Liec viņai mieru".
  
  Kenzi ar acs kaktiņu uztvēra apmaiņu un savilka savus jau sakostos zobus. Bija skaidrs, ka abas ir līdzvērtīgas, taču zviedriete viņu pārbaudīja, vērtējot viņas centību komandai un pat sev. Vai viņa bija cienīga?
  
  Viņa izvilka pistoli un atlaida to, kad pretiniece raustījās atpakaļ, liekot viņam zaudēt līdzsvaru, ceļgalu pie ribām un elkoni pie deguna. Viņas nākamais sitiens bija sitiens pa plaukstas locītavu, kam sekoja zibens satvēriens. Kamēr vīrietis cīnījās un vaidēja, viņa stipri salieca plaukstas locītavu, dzirdēja klikšķi un redzēja, ka ierocis nokrīt uz grīdas. Viņš joprojām cīnījās, izvilka nazi un iedūra to viņai krūtīs. Kenzi to visu saspieda, sajuta, kā asmens pārgriežas miesā virs viņas ribām, un griezās, vilkdams viņu sev līdzi. Nazis ievilka otru sitienu, bet šoreiz viņa bija gatava. Viņa satvēra savu izvilkto roku, apgriezās zem tās un pagrieza to aiz vīrieša muguras. Viņa neatlaidīgi spiedās, līdz arī viņš salūza un atstāja teroristu bezpalīdzīgu. Viņa ātri izrāva divas granātas no viņa jostas un vienu no tām iebāza viņa biksēs un bokseršortos.
  
  Dāls, skatoties, atklāja, ka kliedziens plēš viņa rīkli. "Nē!"
  
  Kenzi pirksti atlaida bundzinieku.
  
  "Mēs to nedarām, tu..."
  
  "Ko tu tagad darīsi," Kenzi čukstēja no pavisam tuvuma, "ar lauztām rokām un visu?" Tu tagad nevienam nesāpēsi, debīli?"
  
  Dāls nezināja, vai turēt vai izvairīties, skriet vai nirt ar galvu, satvert Kenzi vai lēkt aizsegā. Beigās sekundes pagāja, un nekas, izņemot Smita īpaši īso drošinātāju, neuzsprāga.
  
  "Vai tu mani izjoko?" viņš rūca. "Kas pie velna-"
  
  - Viltus, - Kenzi iemeta šaujamieroci pret asiņojošo Dāla galvu. "Es domāju, ka šīs ideālās ērgļa acis būtu pamanījušas darbības traucējumus."
  
  "Es to nedarīju." Zviedrs atviegloti nopūtās. "Sasodīts, Kenz, tu esi pasaules klases vājprātīga sieviete."
  
  "Vienkārši atdod man manu katanu. Tas vienmēr mani nomierina. "
  
  "Ak jā. Varu saderēt,"
  
  - Un tu to saki, trakais zviedrs.
  
  Dāls nolieca galvu. Pieskarieties. Bet sasodīts, es domāju, ka esmu saticis cienīgu pretinieku.
  
  Līdz tam laikam SWAT komandas un sapulcētie aģenti bija viņu vidū un nodrošināja teritorijas ap Taimskvēru. Komanda pārgrupējās un paņēma dažas minūtes, lai atvilktu elpu.
  
  "Četras kameras uz leju," Lorēna sacīja. - Palicis tikai viens.
  
  "Mēs domājam," sacīja Dāls. "Vislabāk ir neapsteigt sevi. Un atcerieties, ka šī pēdējā kamera nodrošina Marša drošību un, iespējams, kontrolē..." Viņš skaļi nepateica vārdu "kodolbumba". Ne šeit. Tā bija Manhetenas sirds. Kurš zināja, kādi paraboliskie mikrofoni varētu būt izkaisīti?
  
  "Lielisks darbs puiši," viņš vienkārši teica. "Šī elles diena ir gandrīz beigusies."
  
  Bet patiesībā tas ir tikai sācies.
  
  
  DIVDESMIT PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Džulians Māršs uzskatīja, ka viņš, bez šaubām, ir laimīgākais cilvēks pasaulē. Tieši viņa priekšā gulēja pielādēts, sasiets kodolierocis, pietiekami tuvu, lai pieskartos, lai ar viņu varētu spēlēties. Viņam pa kreisi bija saritinājusies dievišķa, skaista sieviete, ar kuru arī viņš varēja spēlēties pēc iegribas. Un viņa, protams, spēlējās ar viņu, lai gan no visas uzmanības sāka nedaudz sāpēt noteikta vieta. Varbūt kāds no tā putukrējuma...
  
  Bet, turpinot savu iepriekšējo un svarīgāko domu gājienu - pasīvā teroristu šūna sēdēja pie loga, un atkal viņš ar to spēlējās pēc iegribas. Un tad bija Amerikas valdība, kas dzenās ar savām astēm pa visu pilsētu, nobijusies un akla skrēja spēlēt...
  
  - Džuliāns? Zoja elpoja mata platumā no kreisās auss. "Vai vēlaties, lai es atkal dodos uz dienvidiem?"
  
  "Protams, bet neieelpojiet neģēli kā pagājušajā reizē. Dodiet viņam nelielu pārtraukumu, vai ne?
  
  "O, protams".
  
  Māršs ļāva viņai izklaidēties un tad domāja, kas notiks tālāk. Rīta vidus jau bija pagājis, un tuvojās noteikti datumi. Viņam gandrīz bija pienācis laiks izvietot vēl vienu vienreiz lietojamo mobilo tālruni un zvanīt uz dzimteni ar steidzamām prasībām. Protams, viņš zināja, ka īstas "kešatmiņas" nebūs vismaz ne piecsimt miljonu apmaiņā, bet princips bija tāds pats un to var izdarīt līdzīgi. Gājiens pateicās grēka un netaisnības dieviem. Ar šiem puišiem līdzās, ko gan nevarēja sasniegt?
  
  Tāpat kā visi labie sapņi, arī šis galu galā beigsies, taču Māršs nolēma, ka viņam tas patiks, kamēr tas turpināsies.
  
  Noglāstījis Zojas galvu, pēc tam piecēlies kājās, viņš attaisīja vienu no savām kurpju šņorēm un piegāja pie loga. Ar diviem prātiem bieži parādījās divi dažādi viedokļi, taču abas Mārša personības bija patiesas šim scenārijam. Kā kāds no viņiem varētu neizdoties? Viņš bija novilcis vienu no Zojas prezervatīviem un tagad mēģināja to uzvilkt sev uz rokas. Beigās viņš padevās un tika galā ar diviem pirkstiem. Pie velna, tas joprojām apmierināja viņa iekšējo dīvainību.
  
  Kamēr Marčs domāja, ko darīt ar rezerves auklu, kameras vadītājs piecēlās un skatījās viņā ar tukšu smaidu. Tas bija aligators vai, kā Māršs to nosauca par sevi, aligators, un, lai gan viņš bija kluss un acīmredzami lēns, viņš patiešām jutās bīstams. Māršs ierosināja, ka viņš, iespējams, ir viens no vestes nēsātājiem. Bandinieks. Tāda pati izlietojama lieta kā ilgstoša urinēšana. Marčs skaļi iesmējās, īstajā brīdī pārtraucot acu kontaktu ar aligatoru.
  
  Zoja sekoja viņa pēdās, skatoties pa logu.
  
  "Nav daudz ko redzēt," sacīja Māršs. - Lai tev nebūtu prieks pētīt cilvēces utis.
  
  "Ak, viņi dažreiz var būt smieklīgi."
  
  Marčs paskatījās apkārt, meklējot cepuri, kura viņam patika valkāt, atstumta atpakaļ leņķī. Protams, tas pazuda, iespējams, pat pirms viņš nokļuva Ņujorkā. Pagājusī nedēļa viņam ir bijusi neskaidra. Aligators piegāja klāt un pieklājīgi pajautāja, vai viņam ko nevajag.
  
  "Ne šobrīd. Bet es viņiem drīz piezvanīšu un sniegšu sīkāku informāciju par naudas pārskaitījumu.
  
  "Tu to darīsi?"
  
  "Jā. Vai es neesmu jums nodrošinājis maršrutu?" Jautājums bija retorisks.
  
  "Ak, tas sūds. Es to izmantoju kā mušu sitēju.
  
  Marts varēja būt ekscentrisks, traks un asinskāres vadīts, taču arī viņa mazākā daļa bija gudrs, aprēķins un pilnībā ieslēgts. Tāpēc viņš tik labi izdzīvoja, kā viņš tika cauri Meksikas tuneļiem. Pēc brīža viņš saprata, ka ir nepareizi novērtējis aligatoru un situāciju. Viņš šeit nebija atbildīgs, viņi bija.
  
  Un tas bija brīdi par vēlu.
  
  Māršs uzbruka aligatoram, precīzi zinot, kur atstājis ieroci, nazi un neizmantoto apdullināšanas pistoli. Gaidot panākumus, viņš bija pārsteigts, kad Gators bloķēja sitienus un atdeva vienu no saviem sitieniem. Marčs to uztvēra mierīgi, ignorējot sāpes, un mēģināja vēlreiz. Viņš zināja, ka Zoja skatās uz viņu, un viņš brīnījās, kāpēc slinkā kuce nebija ielēkusi palīgā.
  
  Aligators atkal viegli atvairīja sitienu. Tad Marčs aiz muguras dzirdēja troksni, skaņu, ka tiek atvērtas dzīvokļa durvis. Viņš atlēca atpakaļ, pārsteigts, kad aligators to ļāva, un pagriezās.
  
  Viņa rīklē izplūda šoka nopūta.
  
  Dzīvoklī ienāca astoņi vīrieši, visi bija ģērbušies melnā, visi nesa somas un izskatījās tik ļauni kā lapsas vistu kūtī. Marčs skatījās un tad pievērsās aligatoram, viņa acis pat tagad neticēja tam, ko viņi redzēja.
  
  "Kas notiek?"
  
  "Kas? Vai jūs domājāt, ka mēs visi sēdēsim mierīgi, kamēr bagātie ar pielāgotiem uzvalkiem finansēs savus karus? Nu, man tev ir ziņas, lielais cilvēk. Mēs tevi vairs negaidām. Mēs finansējam paši.
  
  Marčs sastinga no dubultā sitiena pa seju. Atkritis, viņš satvēra Zoju, gaidot, ka viņa viņu pacels, un, kad viņa to nedarīja, viņi abi nokrita uz grīdas. Šoks par to visu bija pārņēmis viņa ķermeni, viņa sviedru dziedzeri un nervu gali ieslēdzās, un vienas acs kaktiņā sākās kaitinošs tikums. Atgrieziet viņu vecajos sliktajos laikos, kad viņš bija zēns un neviens par viņu nerūpējās.
  
  Aligators staigāja pa dzīvokli, organizējot divpadsmit cilvēku kameru. Zoja kļuva tik maza, cik vien varēja būt, praktiski mēbele, kad tika atrastas pistoles un citi militārie ieroči - granātas, vairāk nekā viena RPG, vienmēr uzticamā Kalašņikova triecienšautene, asaru gāze, apdullināšanas bumbas un daudzi rokas tēraudi. raķetes ar galu. Tas bija nedaudz satraucoši.
  
  Marčs iztīrīja rīkli, joprojām turēdamies pie pēdējām cieņas un egoisma paliekām, kas viņam apliecināja, ka viņš ir lielākais ragainais sātaniskais āzis šajā istabā.
  
  "Paskaties," viņš teica. "Pamet netīrās rokas no manas kodolbumbas. Vai tu vispār zini, kas tas ir, zēn? Aligators. Aligators! Mums ir jāievēro termiņi."
  
  Piektais šūnas vadītājs beidzot nosvieda klēpjdatoru malā un piegāja pie Mārša. Tagad bez atbalsta un patiesi bez cimdiem aligators bija cits cilvēks. "Tu domā, ka esmu tev kaut ko parādā ooo?" Pēdējais vārds bija kliedziens. "Manas rokas ir tīras! Man ir lipīgi zābaki! Bet viņi tik drīz būs klāti ar asinīm un pelniem!
  
  Marts strauji pamirkšķināja. "Par ko pie velna tu runā?"
  
  "Izmaksas nebūs. Naudas vairs nav! Es strādāju izcilā, cienījamā un vienīgā Ramzesa labā, un viņi mani sauc par Bumbu veidotāju. Bet šodien es būšu iniciators. Es viņam došu dzīvību!"
  
  Marts beigās sagaidīja neizbēgamo čīkstēšanu, taču šoreiz tā nebija. Aligators nepārprotami bija ļāvis spēka pieplūdumam iet uz savu galvu, un Māršs joprojām nesaprata, kāpēc šie cilvēki rīkojas ar viņa bumbu. "Puiši, šī ir mana kodolbumba. Es to nopirku un atnesu jums. Gaidām labu izmaksu. Tagad esiet labi zēni un uzlieciet kodolbumbu uz galda.
  
  Tikai tad, kad aligators viņam iesita tik spēcīgi, ka viņš noasiņoja, Māršs sāka pa īstam saprast, ka šeit kaut kas ir nogājis ļoti greizi. Viņam ienāca prātā, ka visas viņa pagātnes darbības ir novedušas viņu līdz šim dzīves punktam, katrs pareizais un nepareizais, katrs labais vai slikts vārds un komentārs. Visas pieredzes kopums viņu atveda tieši šajā telpā.
  
  "Ko jūs darīsit ar šo bumbu?" Šausmas pazemināja un sabiezēja viņa balsi, it kā viņu izspiestu caur rīvi kā sieru.
  
  "Mēs uzspridzināsim jūsu kodolbumbu, tiklīdz dzirdēsim no lielā Ramzesa."
  
  Marts iesūca gaisu neelpojot. "Bet tas nogalinās miljonus."
  
  "Un tā sāksies mūsu karš."
  
  "Tas bija par naudu," sacīja Māršs. "Maksāt. Mazliet jautri. Piespiežot Amerikas Apvienotajiem ēzeļiem dzenāt savu asti. Runa bija par finansējumu, nevis slaktiņiem.
  
  "Tūū... tu... nogalināts!" Aligatora fanātiskā tirāde pieauga par vienu iecirtumu.
  
  "Nu, jā, bet ne daudz."
  
  Aligators viņu spārdīja, līdz viņš saritinājās nekustīgā kamolā; sāp ribas, plaušas, mugurkauls un apakšstilbi. "Mēs tikai gaidām ziņas no Ramzesa. Tagad kāds padod man telefonu.
  
  
  DIVDESMIT SESTĀ NODAĻA
  
  
  Grand Central Station iekšpusē sāka rindoties pēdējie marta puzles gabaliņi. Dreiks iepriekš nebija sapratis, bet tas viss bija daļa no kāda ģenerālplāna, kāda, kuru, viņuprāt, jau ir neitralizējis. Ienaidnieks, ar kuru viņi nerēķinājās, bija laiks, un tas, cik ātri tas pagāja, sagrāva viņu domāšanu.
  
  Tā kā vietne ir pasludināta par drošu un to apdzīvo galvenokārt policisti, Dreiks un viņa komanda varēja rūpīgi pārbaudīt ceturto prasību, ko viņi beidzot atrada pielīmētu pie kafejnīcas galda apakšpuses. Ciparu sērija, kas rakstīta lielā drukā, nebija iespējams izdomāt, kas tas varētu būt, ja vien nevarētu aci paskatīties uz virsrakstu, kas parasti bija rakstīts ar mazāko pieejamo fontu.
  
  Kodolieroču aktivizācijas kodi.
  
  Dreiks neticīgi samiedza acis, atkal zaudēja līdzsvaru, un tad pamirkšķināja uz Alisiju. "Tiešām? Kāpēc viņš mums to sūtīja?
  
  "Es ieteiktu, ka tā ir spēja spēlēt spēli. Viņš to izbauda, Dreik. No otras puses, tie var būt viltoti.
  
  "Vai paātrinājuma kodi," piebilda Meja.
  
  "Vai pat," Bo vēl vairāk aptumšoja šo tēmu, "kodus, ko varētu izmantot cita veida slēpta ieroča palaišanai."
  
  Dreiks brīdi skatījās uz francūzi, domādams, no kurienes viņam radušās tik šķebinošas domas, pirms piezvanīja Mūram. "Mums ir jauna prasība," viņš teica. "Izņemot to, ka tā vietā izskatās, ka tas ir kodolieroču dezaktivācijas kodu komplekts."
  
  "Kāpēc?" Mūrs bija šokēts. "Kas? Tam nav nekādas jēgas. Vai tas ir tas, ko viņš tev teica?"
  
  Dreiks saprata, cik smieklīgi tas viss izklausījās. "Sūta tūlīt." Lai ar to visu tiek galā uzvalki.
  
  "Labi. Mēs viņiem veiksim pienācīgu pārbaudi.
  
  Pēc tam, kad Dreiks ielika telefonu kabatā, Alisija noslaucīja putekļus un ilgi skatījās apkārt. "Mums šeit ir paveicies," viņa teica. "Upuru nav. Un nekādu ziņu no marta, neskatoties uz mūsu kavēšanos. Tātad jūs domājat, ka tā bija pēdējā prasība?
  
  "Neesmu pārliecināts, kā tas varētu būt," sacīja Meja. "Viņš mums teica, ka vēlas naudu, bet viņš vēl nav teicis, kad un kur."
  
  "Tātad vēl vismaz vienu," Dreiks teica. "Varbūt divas. Mums ir jāpārbauda ierocis un jāpielādē tas vēlreiz. Kaut kā, tā kā visas šīs minibumbas tiek sprāgtas pa visu pilsētu, es domāju, ka mēs joprojām esam tālu no tā.
  
  Viņš domāja par mazo bumbu mērķi. Nenogalini un nesakropļo. Jā, viņi iedvesa šausmas pašā sabiedrības dvēselē, taču, ņemot vērā kodolbumbu un Džulianu Māršu un kameras, kuras viņi iznīcināja, viņš nevarēja nedomāt, ka, iespējams, ir cita programma. Sekundārās bumbas izklaidēja, aizkaitināja. Lielākās problēmas radīja daži cilvēki uz motocikliem, kuri Volstrītā meta paštaisītas uguņošanas bumbas.
  
  Alisija pamanīja tālākajā stūrī paslēptu kiosku. "Cukura maisījums," viņa teica. "Vai kāds vēlas šokolādes tāfelīti?"
  
  "Atnesiet man divus Snickers," Dreiks nopūtās. - Jo sešdesmit pieci grami bija tikai deviņdesmitajiem.
  
  Alisija pamāja ar galvu. "Tu un tavas nolādētās šokolādes tāfelītes."
  
  "Ko tālāk?" Bo tuvojās, francūzis ar dažiem izstiepumiem atbrīvoja viņa ķermeni no sāpēm.
  
  "Mūram ir jāpastiprina spēle," sacīja Dreiks. "Esiet proaktīvs. Es, piemēram, nedejos pēc Mārša melodijas visu dienu."
  
  Tas ir izstiepts, Maija viņam atgādināja. "Lielākā daļa viņa aģentu un policistu apsargā ielas."
  
  "Es zinu," Dreiks elpoja. "Es sasodīti labi zinu."
  
  Viņš arī zināja, ka Mūram nevar būt labāka atbalsta kā Heidens un Kinimaka, abi ar uzrunām prezidentam, kuri abi bija pieredzējuši lielāko daļu no tā, ko pasaulei viņiem bija jāmet. Šajā relatīvi mierīgā brīdī viņš izvērtēja situāciju, pārdomāja viņu problēmu un pēc tam uztraucās par otru komandu, Dāla komandu.
  
  Šis trakais zviedru necilvēks, iespējams, cīnījās pret Marabu bāru, vērojot Aleksandra Skarsga kailākos mirkļus ård.
  
  Dreiks pateicās Alisijai, kad viņa atgriezās un pasniedza divus šokolādes gabaliņus. Uz brīdi komanda vienkārši sastinga, domāja, sastindzis. Cenšas nedomāt par to, kas varētu notikt tālāk. Aiz tiem atrodas kafejnīca &# 233; tas stāvēja kā pamests vecs bizness, tam izsisti logi, apgāzti galdi, durvis sašķaidītas un karājušās no eņģēm. Pat tagad komandas ir izpētījušas apgabalu, lai atrastu jaunas ierīces.
  
  Dreiks pagriezās pret Bo. "Tu satiki Māršu, vai ne? Vai jūs ticat, ka viņš to pārdzīvos līdz galam?
  
  Francūzis izdarīja izsmalcinātu žestu. "Hmm, kas zina? Gājiens ir dīvains, vienu brīdi šķiet stabils, bet nākamajā trakulīgs. Varbūt tas viss bija viltus. Vebs viņam neuzticējās, bet tas nav pārsteidzoši. Man šķiet, ka, ja Vebs joprojām būtu ieinteresēts Pitijas lietā, Māršam pat nebūtu atļauts izlikties, ka viņš ir šajā lietā.
  
  "Mums nav jāuztraucas par Māršu," Maija satraukti iestarpināja. "Šo..."
  
  Un pēkšņi tam visam bija jēga.
  
  Dreiks to izdomāja tajā pašā laikā, saprotot tās personas vārdu, kuru viņa grasījās nosaukt. Viņa acis sastapās ar viņas acīm kā siltumu meklējošas raķetes, taču vienu brīdi tās nespēja neko pateikt.
  
  Es par to domāju. Novērtējot. Līdz šausmīgām beigām.
  
  - Sasodīts, - Dreiks sacīja. "Mēs spēlējām jau no paša sākuma."
  
  Alisija viņus vēroja. "Parasti es teiktu" dabūt istabu, bet..."
  
  "Viņš nekad nevarētu iekļūt šajā valstī," Maija ievaidējās. - Ne bez mums.
  
  "Un tagad," sacīja Dreiks. "Viņš ir tieši tur, kur vēlas būt."
  
  Un tad iezvanījās telefons.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks šokā gandrīz nometa savu konfekšu batoniņu, tāpēc viņš bija tik pārņemts ar alternatīvo domu gājienu. Kad viņš paskatījās uz ekrānu un ieraudzīja nezināmo numuru, ap viņa galvu rikošeta pretrunīgu domu pirotehnisks sprādziens.
  
  Ko teikt?
  
  Tas noteikti bija Māršs, kurš zvanīja no jaunas vienreizējās lietošanas kameras. Vai viņam vajadzētu pretoties vēlmei viņam paskaidrot, ka viņš tiek apspēlēts, ka viņš vienkārši tika apmānīts grandiozā veidā? Viņi vēlējās, lai šūnas un kodolieroči pēc iespējas ilgāk paliktu neitrāli. Dodiet ikvienam vēl vismaz stundu, iespēju tam visam izsekot. Tagad gan... tagad spēle ir mainījusies.
  
  Ko darīt?
  
  - Marts? viņš atbildēja pēc ceturtā zvana.
  
  Viņu uzrunāja nepazīstama balss. "Nē! Tas ir Gatorrr!"
  
  Dreiks noņēma telefonu no auss, čīkstēšana, tembrs pacēlās katra vārda beigās, aizvainojot viņa bungādiņas.
  
  "Kas tas ir? Kur ir marts?
  
  "Es teicu - Gatorrrr! Blēņas jau ložņā. Kur viņam vajadzētu būt. Bet man jums ir vēl viena prasība, uuu. Vēl viens, un tad bumba vai nu nosprāgst, vai nē. Tas atkarīgs no tevis!"
  
  "Brauc mani." Dreikam bija grūti koncentrēties uz vārdiem, jo ik pa laikam atskanēja kliedzieni. - Tev mazliet jānomierinās, draugs.
  
  "Skrien, trusi, skrien, skrien, skrien. Ej, atrodi policijas iecirkni 3. un 51. stūrī un paskaties, kādus gaļas gabalus esam tev atstājuši ooo. Jūs sapratīsit pēdējo prasību, kad tur nokļūsit.
  
  Dreiks sarauca pieri, rakņājoties atmiņās. Kaut kas ļoti pazīstams šajā adresē...
  
  Bet balss atkal pārtrauca viņa domu gājienu. "Tagad skrien! Skrien! Trusi, skrien un neatskaties! Tas uzsprāgs pēc minūtes vai stundas, prr! Un tad sāksies mūsu karš!
  
  "Māršs gribēja tikai izpirkuma maksu. Nauda par bumbu ir jūsu.
  
  "Mums nav vajadzīga jūsu nauda, yyyy! Vai jūs domājat, ka nav nevienas organizācijas - pat ne jūsu pašu organizācijas -, kas mums palīdzētu? Vai jūs domājat, ka nav bagātu cilvēku, kas mums palīdz? Vai jūs domājat, ka nav sazvērnieku, kas slepus finansē mūsu lietu? Ha ha, ha ha ha!"
  
  Dreiks gribēja pastiept roku un izcirst vājprātīgajam kaklu, bet, tā kā viņš to vēl nevarēja izdarīt, viņš izdarīja nākamo labāko.
  
  Pārtrauca zvanu.
  
  Un visbeidzot, viņa smadzenes apstrādāja katru informācijas daļu. Pārējie jau zināja. Viņu sejas bija baltas no bailēm, ķermeņi saspringti no spriedzes.
  
  "Šī ir mūsu daļa, vai ne?" Dreiks teica. "Kur tagad ir Heidens, Kinimaka un Mūrs?"
  
  - Un Ramzess, - Maija sacīja.
  
  Ja bumba būtu eksplodējusi tieši tajā brīdī, komanda nebūtu varējusi paskriet ātrāk.
  
  
  DIVDESMIT SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Heidens pētīja monitorus. Tā kā lielākā daļa stacijas bija tukša un pat Mūram personīgi piesaistītie aģenti tika nosūtīti uz ielām, lai palīdzētu, vietējais iekšzemes drošības centrs jutās satriekts. Notikumi, kas risinājās visā pilsētā, pašlaik ņēma virsroku pār Ramzesa un Praisa atkalapvienošanos, taču Heidens pamanīja, ka viņu starpā trūkst kontakta, un prātoja, vai abiem tiešām ir kas sakāms. Ramzess bija informēts cilvēks, kuram bija visas atbildes. Cena bija tikai kārtējais dolāru dzenājošs krāpnieks.
  
  Kinimaka palīdzēja darbināt monitorus. Heidens bija pārdomājis, kas starp viņiem notika agrāk, kad havajietis bija ieteicis neņemt informāciju no abiem vīriešiem, un tagad prātoja par viņas reakciju.
  
  Vai viņai bija taisnība? Vai viņš bija nožēlojams?
  
  Par ko padomāt vēlāk.
  
  Viņas priekšā pazibēja attēli, kas tika samazināti uz desmitiem kvadrātveida ekrānu, melnbalti un krāsaini, ainas ar spārnu salokāmību un ugunsgrēkiem, liesmojošām ātrās palīdzības mašīnām un pārbiedētiem pūļiem. Panika ņujorkiešu vidū tika samazināta līdz absolūtam minimumam; lai gan notikumi no 9. līdz 11. gadam viņu prātos joprojām bija svaigas šausmas un ietekmēja katru lēmumu. Tik daudziem cilvēkiem, kuriem ir bijusi 9.-11. gadu izdzīvošanas vēsture, sākot no tiem, kuri tajā dienā negāja uz darbu, un beidzot ar tiem, kuri kavēja vai veica pienākumus, bailes nekad neizgāja no prāta. Tūristi šausmās bēga, bieži vien, lai sastaptu nākamo negaidīto triecienu. Policija sāka nopietni tīrīt ielas, neiebilstot pret arvien aizkaitināmajiem vietējiem iedzīvotājiem.
  
  Heidens pārbaudīja laiku... knapi 11:00. Tas jutās vēlāk. Pārējā komanda bija viņas prātā, viņas vēders griezās no bailēm, ka viņi šodien varētu zaudēt dzīvību. Kāpēc pie velna mēs to turpinām darīt? Dienu pēc dienas, nedēļu pēc nedēļas? Izredzes kļūst arvien mazāk labvēlīgas katru reizi, kad mēs cīnāmies.
  
  Un jo īpaši Dāls; kā šis cilvēks palika uz šī? Ar sievu un diviem bērniem vīrietim ir jābūt Everesta izmēra darba ētikai. Viņas cieņa pret karavīru nekad nav bijusi tik liela.
  
  Kinimaka pieskārās vienam no monitoriem. "Varētu būt slikti."
  
  Heidens nikni paskatījās uz viņu. "Vai tas ir... ak, sūds."
  
  Apstulbusi viņa vēroja, kā Ramzess sāka darboties, pieskrien pie Praisa un sitās ar galvu pret zemi. Terorists princis nostājās virs pretošanās ķermeņa un sāka to neatlaidīgi spārdīt, katrs sitiens izraisot agonijas kliedzienu. Heidens atkal vilcinājās un tad ieraudzīja, ka pa grīdu sāka izplatīties asins peļķe.
  
  "Es eju lejā."
  
  "Es arī iešu". Kinimaka sāka celties, bet Heidens viņu apturēja ar žestu.
  
  "Nē. Jūs esat šeit vajadzīgi."
  
  Neņemot vērā skatienus, viņa metās atpakaļ uz pagrabu, pamāja abiem gaitenī stāvošajiem sargiem un atvēra Ramzesa kameras ārdurvis. Viņi ielauzās kopā, ieroči gatavībā.
  
  Ramzesa kreisā kāja ietriecās Praisas vaigā, salaužot kaulu.
  
  "Stop!" Heidens dusmās kliedza. - Jūs viņu nogalināt.
  
  - Tev ir vienalga, - Ramzess vēlreiz izšāva ar ieroci, saspiežot Praisa žokli. "Kāpēc man vajadzētu? Tu liec man dalīties šūnā ar šo putru. Vai vēlaties, lai mēs runājam? Nu tā mana dzelzs griba tiek vingrināta. Varbūt tagad jūs to uzzināsiet."
  
  Heidens pieskrēja pie restēm, ievietojot atslēgu slēdzenē. Ramzess atbalstīja sevi un tad sāka kāpt uz Praisa galvaskausu un pleciem, it kā meklēdams vājās vietas un izbaudot procesu. Praisa jau bija beigusi kliegt un varēja tikai klusi vaidēt.
  
  Heidens plaši atvēra durvis, divu apsargu atbalstīts. Viņa uzbruka bez ceremonijas, iesitot Ramzesam aiz auss ar pistoli un atgrūstot viņu prom no Roberta Praisa. Tad viņa nokrita uz ceļiem blakus vaimanātajam vīrietim.
  
  "Tu esi dzīvs?" Viņa noteikti nevēlējās izskatīties pārāk noraizējusies. Tādi cilvēki kā viņš uztvēra trauksmi kā vājumu, kas jāizmanto.
  
  "Tas sāp?" Viņa piespiedās Praisa ribām.
  
  Yelp viņai teica "jā, tas notika".
  
  "Labi, labi, beidziet gausties. Pagriezieties un ļaujiet man tevi redzēt."
  
  Praisa pūlējās apgāzties, bet, kad viņš to izdarīja, Heidens sarāvās, ieraugot masku ar asinīm, salauztiem zobiem un saplēstām lūpām. Viņa redzēja, ka viņas auss ir apsārtusi, un viņas acs bija tik pietūkušas, ka tā varētu nekad vairs nedarboties. Pretēji vislabākajiem vēlējumiem viņa sarāvās.
  
  "Smuki".
  
  Viņa gāja Ramzesa virzienā. "Veš, man pat nav jājautā, vai tu esi traks, vai ne? Tikai muļķis darītu to, ko jūs darāt. Cēlonis? Motīvs? Mērķis? Es šaubos, ka tas jums pat ienāca prātā.
  
  Viņa pacēla savu Gloku, īsti nebūdama pilnībā gatava šaušanai. Viņai blakus esošie sargi apsedza Ramzesu, ja viņš viņai uzbruktu.
  
  "Šaujiet," sacīja Ramzess. "Glābiet sevi no pasaules, kas pilna ar sāpēm."
  
  "Ja šī būtu jūsu valsts, jūsu mājas, jūs mani tūlīt nogalinātu, vai ne? Jūs ar to visu būtu pabeiguši."
  
  "Nē. Kas gan par prieku tik ātri nogalināt? Vispirms es iznīcinātu jūsu cieņu, izģērbjot jūs un sasaistot jūsu ekstremitātes. Tad es lauztu tavu gribu pēc nejaušības principa, kurš tobrīd likās pareizi. Tad es izdomātu veidu, kā tevi nogalināt un atkal un atkal atgriezt, beidzot atkāpies, kad tu simto reizi man lūdzi izbeigt savu dzīvi.
  
  Heidens skatījās, redzēdams patiesību Ramzesa acīs un nespējot apvaldīt trīsas. Šeit bija cilvēks, kurš nevilcināsies uzspridzināt kodolbumbu Ņujorkā. Viņas uzmanība bija tik ļoti iegrimusi Ramzesā, kā arī viņas apsargos, ka viņi nereaģēja uz traucošajiem soļiem un saraustīto elpošanu, kas nāca no aizmugures.
  
  Ramzesa acis iemirdzējās. Heidens zināja, ka viņi ir piekrāpti. Viņa pagriezās, bet ne pietiekami ātri. Praiss, iespējams, bija aizsardzības sekretārs, taču viņam bija arī izcila militārā karjera, un tagad viņš atdzīvināja to, ko par to atcerējās. Viņš ar abām rokām uzsita apsarga izstiepto roku, izraisot ieroci, kas klabēja pret grīdu, un pēc tam ar dūri trieca vīrieša vēderā, saliecot to uz pusēm. To darot, viņš nokrita, likdams, ka Heidens un otrs sargs viņu nešaus, un uzkrita uz pistoles.
  
  Un viņš izšāva zem paduses, lode trāpīja apdullinātajam sargam acī. Heidena atgrūda savas emocijas un norādīja ar savu Gloku pret Praisu, bet Ramzess metās viņai virsū kā vērsis traktorā, viss ķermeņa spēks viņu paralizēja, nogāzot zemē. Ramzess un Heidens traucās cauri kamerai, dodot Praisam iespēju precīzi sist pa otru aizsargu.
  
  Viņš to izmantoja, izmantojot apjukumu savā labā. Otrais apsargs nomira, pirms lode, kas viņu nogalināja, paspēja atbalsoties. Viņa ķermenis atsitās pret zemi pie Praisa kājām, un to vēroja sekretāres vienīgā funkcionējošā acs. Heidena izrāvās no Ramzesa milzīgā ķermeņa, joprojām turot savu Gloku ar mežonīgām acīm, turot Praisu pie ieroča.
  
  "Kāpēc?"
  
  "Es priecājos mirt," Praisa nožēlojami sacīja. "ES vēlos mirt".
  
  "Lai palīdzētu glābt šo sūdu?" Viņa traucās pa grīdu un cīnījās pretī.
  
  "Man ir palicis vēl viens gabals," Ramzess nomurmināja.
  
  Heidens juta, ka zem viņas drebēja zeme, pagraba sienas trīcēja un izmeta javas dvesas. Paši būra restes sāka trīcēt. Pārvietojusi rokas un ceļgalus, viņa nomierinājās un paskatījās uz augšu un uz leju, pa kreisi un pa labi. Heidens skatījās uz gaismām, kad tās mirgoja atkal un atkal.
  
  Ko tagad? Kas pie velna ir šis...
  
  Bet viņa jau zināja.
  
  Vietnei tika pakļauts zemes uzbrukums.
  
  
  DIVDESMIT ASTOŅA NODAĻA
  
  
  Heidens noelsās, jo sienas turpināja trīcēt. Ramzess mēģināja piecelties, bet istaba ap viņu šūpojās. Terorists nokrita uz ceļiem. Praisa ar bijību vēroja, kā izkustējās pats istabas stūris, pārvietojās un pārkārtojas savienojumi, kā arī nogāzes izkropļoja ar sekundi. Heidens izvairījās no javas gabala nokrišanas, kad daļa griestu sabruka. No jumta karājās vadi un gaisa vadi, šūpojoties kā krāsaini svārsti.
  
  Heidens devās uz kameras durvīm, bet Ramzesam bija pietiekami daudz asprātības, lai aizšķērsotu viņas ceļu. Pagāja mirklis, pirms viņa saprata, ka viņa joprojām tur Gloku, un līdz tam laikam lielākā daļa griestu jau bija sabrukuši un paši stieņi liecās uz iekšu, gandrīz salūza.
  
  "Es domāju... jūs pārcentāties," Praisa aizelsusi sacīja.
  
  "Visa šī nolādētā vieta sabrūk," Heidens kliedza Ramzesam sejā.
  
  "Vēl nē".
  
  Terorists piecēlās un metās pie tālākās sienas, visapkārt lidoja un krita javas mākoņi, betona un apmetuma gabali. Ārdurvis sasprādzējās, tad atvērās. Heidena satvēra stieni un piecēlās, panākot trako, Praisa traucās aiz muguras. Viņiem augšstāvā bija cilvēki. Ramzess varēja iet tikai tik tālu.
  
  Ar šo domu Heidena meklēja viņas telefonu, taču tik tikko spēja sekot Ramzesam. Šis cilvēks bija ātrs, grūts un nežēlīgs. Viņš uzkāpa pa kāpnēm, atsaucot viena policista zvanu un ar galvu uzmetot Heidenam. Viņa noķēra puisi, aizturēja viņu, un tajā laikā Ramzess jau spiedās pa augšējām durvīm.
  
  Heidens steidzās vajāšanā. Augšējās durvis stāvēja plaši atvērtas, to stikls saplaisāja, un aplodas sašķēlās. Sākumā no monitora telpas viņa varēja redzēt tikai Mūru, kurš piecēlās no grīdas un pastiepa roku, lai iztaisnotu vairākus šķībusus ekrānus. Citi tika nopūsti no pietauvošanās vietām, notriekti no sienas un avarēja piezemēšanās laikā. Kinimaka tagad piecēlās ar ekrānu no pleciem, stiklu un plastmasu iestrēdzis matos. Pārējie divi aģenti, kas atradās telpā, mēģināja saņemties.
  
  "Kas mūs skāra?" Mūrs izskrēja no istabas, pamanījis Heidenu.
  
  "Kur pie velna ir Ramzess?" viņa kliedza. - Vai tu viņu neredzēji?
  
  Mūrs pavēra muti. "Viņam vajadzētu būt kameras blokā."
  
  Kinimaka noslaucīja no pleciem stiklu un citus gružus. "Es noskatījos... Tad visa elle palauzās vaļā."
  
  Heidena skaļi zvērēja, pamanījusi kāpnes pa kreisi un tad balkonu priekšā, no kura paveras skats uz iecirkņa galveno biroju. No ēkas nebija citas izejas, kā vien šķērsot to. Viņa pieskrēja pie margām, satvēra tās un pētīja istabu zemāk. Personāls tika samazināts, kā teroristi bija plānojuši, bet dažas darba vietas pirmajā stāvā bija aizņemtas. Gan vīrieši, gan sievietes vāca savas mantas, bet lielākā daļa ar ieročiem gatavībā devās uz galveno ieeju, it kā sagaidītu uzbrukumu. Ramzess nevarēja būt starp tiem.
  
  Kur tad?
  
  Gaidīšana. Es skatos. Tas nebija...
  
  "Tās nav beigas!" viņa kliedza. "Ejiet prom no logiem!"
  
  Par vēlu. Blitzkrieg sākās ar kolosālu sprādzienu; uzsprāga priekšējie logi un daļa sienas sabruka. Viss Heidena skatījums mainījās, jumta līnija nokrita. Policistiem krītot, visā stacijā eksplodēja atlūzas. Daži piecēlās uz ceļiem vai rāpās prom. Citi tika ievainoti vai atrasti iesprostoti. RPG šņāca cauri sadragātajai fasādei un ietriecās dežuranta pultī, raidot liesmu, dūmu un gružu kolonnas pa tuvējo teritoriju. Pēc tam Heidens ieraudzīja skrienamām pēdām, jo parādījās daudzi maskās tērpti vīrieši, kuriem visiem bija piesprādzēti pie pleciem ieroči. Izpletušies uz abām pusēm, viņi mērķēja uz visu, kas kustējās, un pēc tam, rūpīgi pārdomājuši, atklāja uguni. Heidens, Kinimaka un Mūrs acumirklī atdeva uguni.
  
  Lodes iedūrās iznīcinātajā stacijā. Heidens saskaitīja vienpadsmit cilvēkus lejā, pirms sāka plīst koka balkons, kas viņu aizsargāja. Gādas gāja cauri. Šķembas atlūza, pārvēršoties bīstamās skaidās. Heidens uzkrita viņai no aizmugures un tad apgāzās. Viņas veste bija saņēmusi divus nelielus sitienus, nevis no lodēm, un stipras sāpes ikru lejasdaļā viņai liecināja, ka viņas atsegtā miesā trāpījusi koka smaile. Arī Kinimaka noelsās, un Mūrs piecēlās, lai novilktu jaku un notīrītu skaidas no pleca.
  
  Heidens izrāpās atpakaļ uz balkona. Caur spraugām viņa vēroja uzbrukuma komandas virzību uz priekšu un dzirdēja, kā viņi sauca savu vadītāju. Ramzess izskrēja kā medību lauva, no Heidena redzesloka nepilnas sekundes laikā. Viņa izspieda no sevis iespēju izšaut, taču jau zināja, ka lode netuvosies.
  
  "Smuki!"
  
  Heidens piecēlās, nikni paskatījās uz Kinimaku un skrēja uz kāpnēm. Viņi nevarēja ļaut teroristu princim aizbēgt. Pēc viņa vārdiem bumba būtu uzspridzināta. Heidenam bija sajūta, ka viņš ilgi negaidīs.
  
  "Ej prom, ej prom!" viņa auroja uz Mano. "Mums nekavējoties jāatdod Ramzess!"
  
  
  DIVDESMIT DEVĪTĀ NODAĻA
  
  
  Krustojums tieši aiz laukuma parasti bija pilns ar cilvēkiem, pāreja bija aizbāzta ar gājējiem, un ceļi dārdēja nemitīgā garāmbraucošo automašīnu ritmā. Augstās ēkas ar daudziem logiem agrāk atspoguļoja tauru skaņas un smieklus starp tām, liecinot par cilvēku mijiedarbības uzliesmojumu, taču šodien aina bija ļoti atšķirīga.
  
  Dūmi virpuļoja pāri ceļam un pacēlās debesīs. Logu lauskas kaisīja ietves. Ap rumbu čukstēja apslāpētas balsis, kad čaulas šokētie un ievainotie atjēdzās vai iznāca no paslēptuves. Sirēnas vaimanāja no tuva attāluma. Viņu ēkas 3. avēnijas puse izskatījās tā, it kā milzu pele to būtu sajaukusi ar pelēka siera gabalu un nokodusi no tā milzīgus gabalus.
  
  Heidena neko daudz no tā nepamanīja, kad viņa izskrēja no stacijas un tad samazināja ātrumu, meklējot bēgļus apkārt. Tieši uz priekšu, 51. ielā, viņi bija vienīgie, kas skrēja - vienpadsmit vīrieši bija ģērbušies melnā krāsā, un nepārspējamais Ramzess pacēlās pār pārējiem. Heidena steidzās cauri gruvešiem nokaisītajam krustojumam, satriekta no klusuma, kas viņu ieskauj, klusuma kliedzienu un viļņojošu putekļu mākoņu, kas mēģināja padarīt viņu aklu. Augšā, spraugās starp biroju ēku jumtiem - taisnas betona kolonnas, kas iezīmēja perpendikulāro ceļu kā līnijas uz režģa - sacentās rīta saules gaisma. Saule reti parādījās ielās pirms pusdienlaika, tā atspīdēja no logiem kādu laiku agri un tikai apgaismoja krustojumus, līdz pacēlās virs galvas un varēja atrast ceļu lejā starp ēkām.
  
  Viņai blakus steidzās uzticamais vecais suns Kinimaka. "Tie ir tikai divpadsmit," viņš teica. "Mūrs vēro mūsu pozīciju. Mēs sekosim viņiem, līdz saņemsim pastiprinājumu, labi?
  
  "Ramses," viņa teica. "Tā ir mūsu prioritāte. Mēs to atgriezīsim par katru cenu. "
  
  Heidens, Kinimaka gandrīz sadūrās ar stāvošu furgonu. "Tu to nedomā līdz galam. Ramzess visu izplānoja. Un pat ja viņš to nedarīja - pat ja viņa atrašanās vieta kaut kādā veidā tika nopludināta piektajā kamerā -, tagad tam nav nozīmes. Šī ir bumba, kas mums jāatrod.
  
  "Vēl viens iemesls Ramzesa sagūstīšanai."
  
  "Viņš mums nekad neteiks," sacīja Kinimaka. - Bet varbūt kāds no viņa audzēkņiem to darīs.
  
  "Jo ilgāk mēs spēsim noturēt Ramzesu no līdzsvara," sacīja Heidens. "Jo lielāka iespēja šai pilsētai to visu izdzīvot."
  
  Viņi skrēja pa ietvi, turoties dažās debesskrāpju ēnās un cenšoties neradīt nekādu troksni. Ramzess atradās sava bara centrā un deva pavēles, un tagad Heidens atcerējās, ka toreiz tirgū viņš šos cilvēkus sauca par saviem "leģionāriem". Katrs no viņiem bija nāvējošs un uzticīgs savam mērķim, daudzus soļus augstāks par parastajiem algotņiem. Sākumā divpadsmit vīri steidzās, daudz nedomājot, panākot nelielu attālumu starp sevi un staciju, bet pēc minūtes viņi sāka samazināt ātrumu, un divi atskatījās, lai redzētu, vai nav vajātāju.
  
  Heidens atklāja uguni ar dusmīgu riešanu no sava Gloka. Viens vīrietis nokrita, bet pārējie apgriezās, šaujot pretī. Divi bijušie CIP aģenti nolaidās aiz betona puķu dobes. Heidena palūkojās ap tās apaļo malu, nevēlēdamās pazaudēt savu ienaidnieku no redzesloka. Ramzess atradās uz sabrukuma robežas, viņu sedza viņa cilvēki. Tagad viņa redzēja, ka Roberts Praiss bija atstāts pašplūsmā, knapi noturējies kājās, taču joprojām klājas diezgan labi, salīdzinot ar sasisto, novecojošu vīrieti. Viņas uzmanība atkal pievērsās Ramzesam.
  
  "Viņš ir turpat, Mano. Beigsim šo. Vai jūs domājat, ka tie joprojām uzsprāgs, ja viņš nomirs?
  
  "Sasodīts, es nezinu. Paņemt viņu dzīvu būtu izdevies labāk. Varbūt mēs varētu viņu izpirkt.
  
  "Jā, labi, mums vispirms ir jāpiekļūst pietiekami tuvu."
  
  Kamera atkal pietuvināja, šoreiz aizsedzot viņu bēgšanu. Heidens skrēja no puķu dārza uz puķu dārzu, dzenādams viņus pa ielu. Lodes svilpoja starp abām grupām, izsitot logus un atsitoties stāvošām automašīnām. Izkaisītu dzelteno kabīņu rinda piedāvāja Heidenai labāku segumu un iespēju pietuvoties, un viņa nevilcinājās to izmantot.
  
  "Ejam!"
  
  Viņa iekāpa pirmajā kabīnē, ieslīdēja no sāniem un izmantoja vēl vienu, kas bija atstāta ceļa malā, lai aizsegtu sevi, skrienot pēc nākamās. Logi ap viņu eksplodēja, kad cietuma sargi mēģināja tos nojaukt, taču pārsegs nozīmēja, ka Ramzesa jaunie leģionāri nekad īsti nezināja, kur viņi atrodas. Vēlāk četri taksometri, un tie piespieda skrējējus slēpties, palēninot viņu ātrumu.
  
  Kinimaki austiņa čaukstēja. "Palīdzība ir piecu minūšu attālumā."
  
  Bet pat tas bija neskaidrs.
  
  Un atkal šūna darbojās kā kompakta grupa. Heidens metās vajā, nespējot droši aizvērt plaisu, kā arī bija spiests taupīt munīciju. Kļuva acīmredzams, ka kamera sāka uztraukties arī par papildspēku ierašanos, jo viņu kustības kļuva trakākas, mazāk piesardzīgākas. Heidena mērķēja uz vienu no aizsargiem un netrāpīja tikai tāpēc, ka tas pabrauca garām veidotajam kokam, kad viņa izšāva.
  
  Tīra nelaime.
  
  "Mano," viņa pēkšņi teica. "Vai mēs kādu no viņiem kaut kur pazaudējām?"
  
  - Skaitīt vēlreiz.
  
  Viņa spēja saskaitīt tikai desmit ciparus!
  
  Viņš parādījās no nekurienes, stilīgi izripojot no stāvošas automašīnas apakšas. Viņa pirmais sitiens iekrita Kinimaki ceļgala aizmugurē, liekot lielajam vīrietim dubultoties. Kad viņš spēra, viņa labā roka pacēla nelielu PPK, kura izmērs padarīja viņu ne mazāk nāvējošu. Heidens nosvieda Kinimaku malā, viņas salīdzinoši mazais ķermenis bija tikpat spēcīgs un enerģisks kā jebkura pasaules klases sportiste, taču pat tas varēja tikai nedaudz aizkustināt lielo vīrieti.
  
  Lode paskrēja starp viņiem, satriecoši, elpu aizraujoši, īsākajā elles brīdī, un tad leģionārs atkal kustējās. Vēl viens sitiens iekrita Heidena ceļgalā, un Mano turpināja kritienu, vispirms ar krūtīm ietriecoties tajā pašā stāvošajā automašīnā, kuru ienaidnieks izmantoja kā aizsegu. Viņam izskrēja ņurdēšana, kad viņš izmisīgi mēģināja griezties uz ceļiem.
  
  Heidena sajuta sāpju dūrienu ceļgalā un, vēl svarīgāk, pēkšņu līdzsvara zudumu. Viņa zināja vairāk par Ramzesa bēgšanu un tam sekojošo murgaino smorgā, nevis par kaujas leģionāru, un katra viņas būtības daļa gribēja to ātri izbeigt. Bet šis cilvēks bija cīnītājs, īsts cīnītājs un skaidri gribēja izdzīvot.
  
  Viņš vēlreiz izšāva no pistoles. Tagad Heidens priecājās, ka viņa nav līdzsvarā, jo viņa nebija tur, kur viņš gaidīja. Lode tomēr skāra viņas plecu. Kinimaka metās pie rokas ar pistoli, apraktu to zem muskuļu kalna.
  
  Leģionārs viņu acumirklī pameta, redzot, cik bezjēdzīgi ir cīnīties ar havajieti. Tad viņš izvilka šausminošu astoņu collu asmeni un metās uz Heidenu. Viņa neērti sagriezās, iegūstot vietu, lai izvairītos no liktenīgā trieciena. Kinimaka pavēstīja pistoli, bet leģionārs to bija paredzējis un šūpojās daudz ātrāk, nazis smagi sita pāri havajieša krūtīm, ko padarīja nenozīmīgu vīrieša veste, bet tomēr gāza viņu atpakaļ mugurā.
  
  Apmaiņa deva Heidenam vajadzīgo iespēju. Izvilkusi pistoli, viņa uzminēja, ko leģionārs darīs - apgriezīsies un uzmetīs viltīgajam nazim -, tāpēc viņa pagāja malā, nospiežot sprūdu.
  
  Trīs lodes iecirtās vīrieša krūtīs, kad nazis atsitās pret automašīnas durvīm un nekaitīgi noklakšķēja pret grīdu.
  
  "Paņemiet viņa Volteru," Haidens teica Kinimakei, "Mums būs vajadzīga katra lode."
  
  Piecēlusies, viņa ieraudzīja nepārprotamu bruņotu vīru grupu, kas steidzās pa ielu dažu simtu jardu attālumā. Tagad kļuva arvien grūtāk - parādījās cilvēku grupas un klīst pa ielām, dodoties mājās vai pārbaudot bojājumus, vai pat stāvot redzamā vietā un klikšķinot uz savām Android ierīcēm - taču skats, ka Ramzesa galva parādījās ik pēc dažām pēdām, bija uzreiz atpazīstams. .
  
  "Tagad kustieties," viņa teica, liekot savām sāpošajām, sasitušajām ekstremitātēm strādāt pāri to spējām.
  
  Kamera ir pazudusi.
  
  "Kas pie-"
  
  Kinimaka apbrauca ap mašīnu, lecot pāri motora pārsegam.
  
  "Liels sporta preču veikals," aizelsusi sacīja havajietis. "Viņi ienira."
  
  "Ceļa beigas, princi Ramses," pēdējos divus vārdus Heidens ar nicinājumu izspļāva. "Pasteidzies, Mano. Kā jau teicu, mums tas nelietis ir jānodarbina un jānovērš viņa uzmanība no šīs kodolbumbas. Katra minūte, katra sekunde ir svarīga."
  
  
  TRĪSDESMITĀ NODAĻA
  
  
  Kopā viņi iegāja pa joprojām šūpojošajām sporta preču veikala ārdurvīm un iekļuva tā plašajā, klusajā interjerā. Vitrīnas, plaukti un drēbju pakaramie bija visur, katrā ejā. Apgaismojumu, kas uzstādīts uz atvērta rāmja griestiem, nodrošināja gaismas flīzes. Heidens skatījās uz atstarojošo balto grīdu un ieraudzīja putekļainas pēdas, kas veda uz veikala sirdi. Steidzoties viņa pārbaudīja savu veikalu un pielaboja vesti. Seja, kas lūkojās ārā no drēbju pakaramā, lika viņai saraustīties, bet viņas vaibstos iegravētās bailes lika viņai piekāpties.
  
  "Neuztraucieties," viņa teica. "Nokāpiet un klusējiet."
  
  Viņai nebija jālūdz ceļš. Lai gan viņi varētu sekot dubļainām sliedēm, priekšā esošais troksnis atklāja viņu mērķu atrašanās vietas. Cenas pastāvīgie vaidi bija papildu svētība. Heidens paslīdēja zem metāla roku balsta, kas bija pilns ar legingiem, un izspiedās garām pliku manekenam Nike treniņtērpā sporta aprīkojuma zonā. Stieņu statīvi, svaru paliktņi, batuti un skrejceliņi, kas sarindoti vienmērīgās rindās. Tikko ieejot citā sadaļā, tur atradās teroristu grupējums.
  
  Viens vīrietis viņu ieraudzīja, pacēla trauksmi un atklāja uguni. Heidena smagi un slīpi skrēja, kad viņa dzirdēja, ka lode atlēca no airētājas metāla rokas tikai dažas collas pa kreisi. Kinimaka palēca sānis, smagi piezemējoties uz skrejceliņa konveijera sekcijas un ripojot pāri spraugai. Heidens atdeva komplimentu leģionāram, izraujot caurumu kedu plauktā virs viņa galvas.
  
  Vīrietis lēnām atkāpās, kamēr viņa kolēģi izpletās. Heidens svieda gaisā rozā somu, lai pārbaudītu viņu skaitu, un sasmējās, kad četri atsevišķi šāvieni viņu smagi notrieca.
  
  - Varbūt piesedzot Ramzesa bēgšanu, - Kinimaka elpoja.
  
  "Ja mums kādreiz būtu vajadzīgs Torstens Dāls," Heidens elpoja.
  
  "Vai vēlaties, lai es izmēģinu trako režīmu?"
  
  Heidens nespēja nesmieties. "Es domāju, ka tā ir vairāk dzīvesveida izvēle, nevis pārnesumu maiņa," viņa teica.
  
  "Lai kas tas būtu," sacīja Kinimaka. - Pasteidzamies.
  
  Heidens bija viņam priekšā, izlēca no aizsega un ātri atklāja uguni. Viena no figūrām nomurmināja un nokrita uz sāniem, pārējās nolaidās. Haidena viņiem uzbruka, atstājot šķēršļus viņu ceļā, bet aizverot plaisu, cik ātri vien spēja. Leģionāri atkrita, šaujot augstu, un pazuda aiz plaukta līdz griestiem, pārdodot čības visos pieejamos zīmolos un krāsās. Heidens un Kinimaka notupās otrā pusē, uz sekundi apstādamies.
  
  "Gatavs?" ES jautāju. Heidens nopūtās, atbrīvojot no ieroča kritušo kameras locekli.
  
  "Ej," Kinimaka teica.
  
  Kāpjot, ložmetēju uguns nedaudz saspieda mācību statīvu virs viņu galvām. Uz tiem krita metāla un kartona, audekla un plastmasas gabali. Heidens uzrāpās līdz malai pat tad, kad visa konstrukcija šūpojās.
  
  - Ak... - Kinimaka iesāka.
  
  "Smuki!" Heidens pabeidza un uzlēca.
  
  Visa platā plaukta augšējā puse sabruka, saplīsa un uzkrita tiem virsū. Milzīgu, pārkarenu plauktu sienu viņa svieda malā metāla statņus, kartona kastes un jaunu audekla apavu kaudzes, kad tās nāca. Kinimaka pacēla roku, it kā aizstāvētos pret ēku un turpināja pārliecinoši kustēties, taču sava tilpuma dēļ atpalika no bēgošā Heidena. Kad viņa ritēja prom no krītošās masas, viņas vilkošā pēda ieķērās metāla balstā, Kinimaka pabāza galvu viņam zem rokām un sastiprinājās, krītot viņam virsū.
  
  Heidens pabeidza metienu, ar pistoli rokās, un atskatījās. - Mano!
  
  Bet viņas nepatikšanas tikai sākās.
  
  Četri leģionāri metās viņai virsū, spārdīja ieroci un sita viņas ķermeni ar šautenes dibeniem. Heidens aizsedza sevi un tad vēl nedaudz pagriezās. Basketbola bumbu plaukts apgāzās, sūtot oranžās bumbiņas uz visām pusēm. Heidena paskatījās pār viņas plecu, ieraudzīja kustamies ēnas un paskatījās apkārt, meklējot savu Gloku.
  
  Bija šāviens. Viņa dzirdēja, ka lode kaut ko ietriecās viņas galvas tuvumā.
  
  "Apstājieties šeit," balss teica.
  
  Heidens sastinga un paskatījās uz augšu, kad Ramzesa vīriešu ēnas nolaidās pār viņu.
  
  "Tagad tu esi ar mums."
  
  
  TRĪSdesmit PIRMA NODAĻA
  
  
  Dreiks ielauzās izpostītajā iecirknī, Alisija bija viņam blakus. Pirmā kustība, ko viņi ieraudzīja, bija no Mūra, kad viņš pagriezās uz balkona augšpusē un pavērsa pret viņiem ieroci. Pēc pusminūtes viņa sejā parādījās atvieglojums.
  
  "Beidzot," viņš elpoja. "Es domāju, ka jūs, puiši, ieradāties šeit pirmie."
  
  "Mēs saņēmām nelielu iepriekšēju brīdinājumu," sacīja Dreiks. "Kāds klauns vārdā Aligators?"
  
  Mūrs izskatījās neizpratnē un aicināja viņus uzkāpt augšā. "Es nekad neesmu par viņu dzirdējis. Vai viņš ir piektās kameras vadītājs?
  
  "Mēs tā domājam, jā. Viņš ir sasodīts wazok ar pilnu dupsi ar sūdiem, bet tagad viņš ir atbildīgs par šo kodolbumbu.
  
  Mūrs skatījās ar pavērtu muti.
  
  Alicia tulkoja. "Aligators izklausās trakāk nekā Džūljens Māršs pēc desmit galoniem kafijas, un es teiktu, ka tas nav iespējams, kamēr es nedzirdu viņa sakāmo. Tātad, kur ir Heidens un kas šeit notika?
  
  Mūrs viņiem visu izklāstīja, komentējot Ramzesa un Praisa cīņu un pēc tam bēgšanu. Dreiks pakratīja galvu par stacijas stāvokli un aģentu neadekvāto sadalījumu.
  
  "Vai viņš to varēja izplānot? Nākot visu ceļu no tās nolādētās pils Peru? Pat tad, kad apskatījāmies bazārā?
  
  Maija izskatījās skeptiska. "Izklausās nedaudz tālsirdīgi pat vienai no jūsu teorijām."
  
  "Un tam nav nozīmes," Alisija sacīja. "Tiešām? Es domāju, kam tas rūp? Mums ir jābeidz gāzt gāzi un jāsāk meklēt.
  
  "Šoreiz," sacīja Meja. "Es piekrītu Tazam. Varbūt pēdējais mīļākais viņā patiešām iedvesa veselo saprātu. Viņa uzmeta graciozu skatienu Bo.
  
  Dreiks sarāvās, kad Mūrs paskatījās uz viņu, un viņa acis tagad iepletās. Iekšlietu ministrijas aģents skatījās uz viņiem četriem.
  
  "Izklausās pēc lieliskas ballītes, puiši."
  
  Dreiks to noslaucīja. "Kur viņi aizgāja? Heidens un Kinimaka?
  
  Mūrs norādīja. "51. Sekoja Ramzesam, vienpadsmit viņa sekotājiem, un tam parautājam Praisam dūmos. Jau pēc dažām minūtēm es tos pazaudēju no redzesloka.
  
  Alisija norādīja uz ekrānu sēriju. "Vai jūs varat tos atrast?"
  
  "Lielākā daļa kanālu ir atspējoti. Ekrāni ir iznīcināti. Mums šobrīd būtu grūti atrast Battery Park.
  
  Dreiks piegāja pie salauztajām balkona margām un apskatīja staciju un ielu ārpusē. Tā bija dīvaina pasaule, kas atradās viņa priekšā, pretrunā ar pilsētu, kuru viņš pārstāvēja, un vismaz šodien nokrita uz papēžiem. Viņš zināja tikai vienu veidu, kā palīdzēt šiem cilvēkiem izveseļoties.
  
  Saglabājiet tos drošībā.
  
  "Vai jums ir vēl kādi jaunumi?" Mūrs jautāja. "Laikam jūs runājāt ar Māršu un šo puisi, aligatoru."
  
  "Tikai tas, ko mēs jums teicām," Alisija sacīja. "Vai jūs pārbaudījāt deaktivizēšanas kodus?"
  
  Mūrs norādīja uz mirgojošu ikonu, kas tikko bija sākusi mirgot vienā no izdzīvojušajiem ekrāniem. "Skatīsimies".
  
  Dreiks atgriezās, kad Bo devās uz ūdens dzesētāju pēc dzēriena. Mūrs skaļi nolasīja e-pastu, ātri nonākot pie lietas un apstiprinot deaktivizēšanas kodu autentiskumu.
  
  "Tātad," Mūrs uzmanīgi izlasīja. "Kodi patiesībā ir košera. Man jāsaka, ka tas ir pārsteidzoši. Vai jūs domājat, ka Māršs zināja, ka viņu uzurpēs?
  
  "Var būt vairāki iemesli," sacīja Dreiks. "Drošība sev. Balansēšana uz malas. Vienkāršais fakts ir tāds, ka vīrietim pietrūkst sešas kārtas līdz pilnam klipam. Ja šis aligators neskanētu tik nožēlojami, es šobrīd justos drošāk.
  
  "Wappy?"
  
  - Rieksti? Dreiks mēģināja. "Es nezinu. Haidens runā tavā valodā labāk nekā es.
  
  "Angļu". Mūrs pamāja. "Mūsu valoda ir angļu."
  
  "Ja Tu tā saki. Bet tas ir labi, puiši. Īsti deaktivizēšanas kodi ir laba lieta.
  
  "Vai jūs saprotat, ka mēs tik un tā būtu varējuši ar viņiem sazināties, ja zinātnieki būs noskaidrojuši kodollādiņa izcelsmi?" Bo teica, ejot atpakaļ un iemalkoja no plastmasas krūzes.
  
  "Mmm, jā, bet tas vēl nav noticis. Un, cik mēs zinām, viņi mainīja kodus vai pievienoja jaunu trigeri.
  
  Bo to pieņēma ar vieglu mājienu.
  
  Dreiks paskatījās pulkstenī. Viņi bija stacijā gandrīz desmit minūtes, un no Heidena vai Dāla nebija ne vārda. Šodien desmit minūtes bija mūžība.
  
  "Es zvanu Heidenam." Viņš izņēma mobilo.
  
  "Neuztraucieties," Mai teica. "Vai tā nav Kinimaka?"
  
  Dreiks pēkšņi pagriezās viņas norādītajā virzienā. Nepārprotamā Mano Kinimaki figūra stabili kliboja pa ielu, saliecusies, acīmredzami sāpot, bet spītīgi rikšoja uz vietu. Dreiks norija duci jautājumu un tā vietā metās tieši pie cilvēka, kurš varēja uz tiem atbildēt. Tikusi ārā, komanda Mano pieķēra gruvešiem nokaisītā krustojumā.
  
  "Kas notiek, draugs?"
  
  Havajiešu atvieglojumu, viņus satiekot, aizēnoja kādas briesmīgas sirdssāpes, kas slēpās tieši zem virsmas. "Viņiem ir Heidens," viņš čukstēja. "Mēs novācām trīs no tiem, bet netuvojāmies Ramzesam vai Praisam. Un tad viņi beigās mūs sagrāba. Izņēma mani no spēles, un, kad es izkāpu no zem tonnas gruvešiem, Heidens bija prom.
  
  "Kā jūs zināt, ka viņi viņu ieguva?" Bo jautāja. "Varbūt viņa joprojām vajā?"
  
  "Iespējams, manas rokas un kājas bija ievainotas," sacīja Kinimaka. "Bet manas ausis dzirdēja labi. Viņi viņu atbruņoja un aizvilka. Pēdējais, ko viņi teica, bija..." Kinimaka norija siekalas ar smagu sirdi, nespēdama turpināt.
  
  Dreiks uztvēra vīrieša skatienu. "Mēs viņu izglābsim. Mēs vienmēr tā darām. "
  
  Kinimaka saviebās. "Ne vienmēr".
  
  "Ko viņi viņai teica?" Alisija uzstāja.
  
  Kinimaka paskatījās debesīs, it kā meklētu iedvesmu saules gaismā. "Viņi teica, ka ļaus viņai tuvāk apskatīt šo kodolbumbu. Viņi teica, ka piesprādzēs to viņai pie muguras.
  
  
  TRĪSdesmit OTRĀ NODAĻA
  
  
  Torstens Dāls atstāja vairākas tīrīšanas brigādes ap Taimskvēru un ieveda savu komandu dziļi šaurās alejas radītajās ēnās. Tā bija klusa un bezrūpīga, ideāla vieta svarīga tālruņa zvana veikšanai. Vispirms viņš piezvanīja Heidenam, bet, kad viņa neatbildēja, viņš mēģināja sazināties ar Dreiku.
  
  "Attālums ir klāt. Kādas ir jaunākās ziņas?
  
  "Mēs esam sūdā, draugs..."
  
  "Atkal par pašām olām?" - Dāls pārtrauca. "Kas jauns?"
  
  "Šoreiz ne līdz kaklam. Šie vājprātīgie nelieši izlauzās vai tika izrauts no šūnām. Ramzesa un Praisa vairs nav. Piektā šūna sastāv - vai bija - no divpadsmit cilvēkiem. Mano saka, ka viņiem ir trīs.
  
  Dāls uztvēra toni. "Mano runā?"
  
  "Jā, draugs. Viņi ieguva Heidenu. Viņi paņēma viņu sev līdzi."
  
  Dāls aizvēra acis.
  
  "Bet mums vēl ir kāds laiks." Dreiks izmēģināja pozitīvo pusi. "Viņi to nemaz nebūtu ņēmuši, ja gribētu nekavējoties to uzspridzināt."
  
  Jorkiešiem bija taisnība, Dālam bija jāatzīst. Viņš klausījās, kā Dreiks turpināja skaidrot, ka Māršs tagad ir atņemts no Tumsas prinča lomas un uz laiku aizstāts ar vienu, ko sauc par aligatoru. Tēvzeme tikko spējusi identificēt šo vīrieti kā amerikāņu atbalstītāju.
  
  "Tiešām?" Dāls teica. "Par ko?"
  
  "Praktiski jebkas, kas var izraisīt anarhiju," sacīja Dreiks. - Viņš ir algotnis, tikai šoreiz nesavaldījās.
  
  "Es domāju, ka Ramses vienmēr vadīja savu biznesu "mājā".
  
  "Aligators ir Ņujorkas dzimtene. Viņš varētu sniegt nenovērtējamas loģistikas zināšanas operācijai.
  
  "Jā, tam ir jēga." Dāls nopūtās un noguris izberzēja acis. "Kas būs tālāk? Vai mums ir Heidena koordinātas?
  
  "Viņi paņēma viņas kameru. Viņi noteikti ir paņēmuši vismaz daļu no viņas drēbēm, jo viņas kreklā iešūtajā žetonā teikts, ka viņa atrodas zem galda Chipotle Grill meksikāņu restorānā, un mēs tikko apstiprinājām, ka tas ir muļķības. Drošības kameras darbojas, bet uztvērēji mūsu pusē lielākoties tika atspējoti uzbrukumā vietnei. Viņi paņem gabalus, ko var. Un viņiem vienkārši nepietiek darbaspēka. No šejienes lietas var kļūt ļoti slikti, draugs.
  
  "Varētu?" Dāls atkārtoja. "Es teiktu, ka mēs jau esam pagājuši garām sliktajam un virzāmies pa briesmīgā ielu, vai ne?"
  
  Dreiks brīdi klusēja, pēc tam sacīja: "Mēs ceram, ka viņi turpinās izvirzīt prasības," viņš teica. "Katra jauna prasība dod mums vairāk laika."
  
  Dālam nebija jāstāsta, ka viņi vēl nav guvuši panākumus. Fakts bija pašsaprotams. Šeit viņi bija atkarīgi no dzimtenes, lai atrastu kodolbumbu, skraidot apkārt kā brīdināti Ziemassvētku tītari, lai Mūrs varētu precīzi noteikt atrašanās vietu, taču viss pasākums neizdevās.
  
  "Viss, ko mēs darījām, bija dažu palīgmateriālu neitralizēšana," viņš teica. "Mēs pat netuvojāmies Ramzesa reālajam plānam un jo īpaši viņa beigu spēlei."
  
  "Kāpēc jūs, puiši, neejat uz staciju? Tikpat labi mēs varētu būt kopā, kad parādīsies nākamais solis.
  
  "Jā, mēs to darīsim." Dāls pamāja pārējai komandai un noteica pareizo virzienu, lai viņus novestu uz 3. avēniju. "Sveiki, kā Mano izturas?"
  
  "Puisis ar plauktiem smagi atsitās pret sienu. Neprasi. Bet viņš ļoti vēlas cīnīties, tikai gaidot, kad kāds viņu norādīs uz mērķi.
  
  Dāls metās skriet, kad viņi beidza runāt. Kenzi apstājās viņam blakus un pamāja. "Slikts gājiens?"
  
  "Ņemot vērā mūsu situāciju, es domāju, ka tā varēja būt sliktāka, bet, jā, tā bija slikta izvēle. Viņi nolaupīja Heidenu. Aizveda viņu tur, kur atrodas bumba.
  
  "Nu, tas ir lieliski! Es domāju, vai jums visiem nav paslēptas bākas?
  
  "Mēs darām. Un viņi to izmeta kopā ar viņas drēbēm."
  
  - Mossad pakļuva zem tavas ādas, - Kenzi maigi sacīja. "Viņiem labi, bet ne man. Lika man justies piederīgai."
  
  "Tas būtu". Dāls pamāja. "Mums visiem ir jājūt, ka mēs paši kontrolējam savu likteni un katrs lēmums būtībā ir brīvs. Tā nav manipulācija."
  
  "Šajās dienās," Kenzi pirksti saritinājās un tad savilkās dūrēs, "jūs manipulējat ar mani, riskējot ar sevi," viņa viņam uzsmaidīja. "Bez jums, mans draugs, jūs varat manipulēt ar mani jebkurā laikā un vietā, kur vēlaties."
  
  Dāls paskatījās prom. Bridžita Makenzija bija neapturama. Sieviete zināja, ka viņš ir precēts vīrietis, tēvs, un tomēr viņa padevās kārdinājumam. Protams, tā vai tā, viņa te nebūtu ilgi palikusi.
  
  Problēma atrisināta.
  
  Smits un Lorēna arī skrēja kopā, apmainoties ar klusiem komentāriem. Jorgijs uzcēla aizmuguri, noguris un gruvešiem nokaisīts, bet lēkā līdzi ar rotaļīgu apņēmību. Dāls zināja, ka šī bija viņa pirmā īstā nežēlīgās, neprātīgās cīņas pieredze, un viņš domāja, ka viņš ar to tiek galā labi. Ielas pazibēja garām, un tad viņi nogriezās pa kreisi uz 3. avēniju, virzoties uz krustojumu ar 51. avēniju.
  
  Dālam tās bija dīvainas dažas minūtes. Daži pilsētas rajoni netika ietekmēti, un, lai gan daudzi veikali palika atvērti un cilvēki ienāca ar satraukumu, citi bija pamesti, gandrīz bez dzīvības. Vairākas ielas bija norobežotas ar SWAT transportlīdzekļiem un 4x4 armijas transportlīdzekļiem, kas izkaisīti pa visu vietu. Dažas apkaimes raudāja kaunā no marodieru klātbūtnes. Lielākoties cilvēki, kurus viņš redzēja, nezināja, ko darīt, tāpēc viņš pievienoja savu balsi tam, kas, viņaprāt, pieder varas iestādēm, un ieteica viņiem meklēt patvērumu visur, kur vien iespējams.
  
  Un tad viņi nokļuva vietā, kur Dreiks un pārējie gaidīja un cerēja un plānoja glābt Heidenu Džeju.
  
  Ir pagājušas tikai dažas stundas kopš dienas sākuma. Un tagad viņi izmisīgi meklēja veidu, kā atrast kodolbumbu. Dāls zināja, ka nebūs atgriešanās, neskrien vai slēpsies bunkuros. SPEAR komanda bija tajā visu laiku. Ja pilsēta šodien nomirs, tas nebūs varoņu trūkuma dēļ, kas centīsies to glābt.
  
  
  TREŠdesmit TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Heidens klusēja, kad Ramzess vadīja darbību un reakciju, atgādinot saviem vīriem, kas bija atbildīgi, pārbaudot viņu absolūto lojalitāti. Pēc tam, kad viņu aizvilka prom no sporta preču veikala, viņi piespieda viņu skriet viņu vidū pa 3. avēniju, pēc tam atrada laiku, lai atrastu un izmestu viņas mobilo tālruni un noplēstu viņai ložu necaurlaidīgo vesti. Šķita, ka Ramzesam bija zināmas zināšanas par izsekošanas ierīcēm un to atrašanās vietu, un viņš lika saviem vīriešiem novilkt viņas kreklu. Nelielā ierīce tika ātri atrasta un izmesta, pēc tam grupa turpināja skriešanu, šķiet, bija pilnīgi nejaušs maršruts.
  
  Heidenam radās iespaids, ka tas tā nemaz nav.
  
  Pagāja zināms laiks. Grupa atbrīvojās no saviem lielākajiem ieročiem un melnajiem mēteļiem, zem tā atklājot parastos tūrisma formas tērpus. Pēkšņi viņi kļuva gaiši, nekaitīgi, daļa no simts satrauktu pūļu, kas klīst pa pilsētas ielām. Dažos maršrutos ierindojās policijas un armijas patruļas, bet kameras vienkārši nogrieza vienu tumšo aleju un pēc tam otru, līdz tās atbrīvojās. Heidenam tika uzvilkta rezerves jaka. Kādā brīdī viņi uzkāpa uz iepriekš sagatavotiem motocikliem un lēnām izbrauca no Manhetenas centra.
  
  Bet ne pārāk tālu. Heidena vēlējās, lai viņa varētu nodot ziņu kādam - jebkuram - tagad, kad viņa zināja bumbas atrašanās vietu. Tas nebija svarīgi, ka viņi varēja viņu nogalināt - svarīgi bija tikai tas, ka tie fanātiķi tika apturēti.
  
  Velosipēdi daļu ceļa ripoja pa joslu, un tad desmit cilvēki - astoņi atlikušie leģionāri Ramzess un Praiss - sekoja viens otram pa sarūsējušajām metāla sānu durvīm. Heidena bija viņu vidū, upuris, un, lai gan viņa jau zināja savu likteni, viņa centās uztvert katru skatienu, katru virziena maiņu un katru čukstus.
  
  Aiz sadragātajām ārdurvīm smirdošs iekšējais gaitenis veda uz betona kāpnēm. Šeit viens no vīriešiem pagriezās pret Heidenu un pielika savu nazi viņai pie rīkles.
  
  - Klusums, - Ramzess teica, nepagriezdamies. "Es labāk tevi vēl nenogalinātu."
  
  Viņi uzkāpa četros stāvos un tad tikai uz brīdi apstājās pie dzīvokļa durvīm. Kad tas atvērās, grupa drūzmējās iekšā, izskrēja no gaiteņa, cik ātri vien varēja. Ramzess stāvēja istabas centrā, izstiepis rokas.
  
  "Un šeit mēs esam," viņš teica. "Ar miljons beigām un vismaz vienu sākumu. Šīs pilsētas iedzīvotāji pametīs šo dzīvi, nezinot, ka tas ir mūsu jaunā ceļa, mūsu svētā kara sākums. Šis-"
  
  "Tiešām?" Sausa balss pārtrauca tirādi. - Daļa no manis grib tev ticēt, Ramzes, bet otra, sliktākā daļa, viņa domā, ka tu esi ar to pilns.
  
  Heidens pirmo reizi labi aplūkoja Džulianu Māršu. Pitietis izskatījās dīvains, saviebies, it kā daļa no viņa būtu salocījusies citā. Viņš valkāja drēbes, kas nekad nederēs neatkarīgi no tā izlaišanas gada vai pašreizējās tendences. Viena acs bija melna, otra plaši atvērta un nemirkšķināja, kamēr tā nokrita no vienas kurpes. Viņam labajā pusē sēdēja izteiksmīga brunete, kuru Heidens nepazina, taču no tā, kā viņi bija piespiesti viens otram, bija skaidrs, ka viņi bija saistīti vairāk nekā vienā veidā.
  
  Tātad nav sabiedrotais.
  
  Heidens ar nicinājumu noskatījās, kā Ramzess reaģēja uz Mārša ņirgāšanos. "Tu zināji?" jautāja teroristu princis. "Ka mēs jūs maldinājām pat pirms tikšanās. Vēl pirms mēs zinājām muļķa vārdu, kurš ienesīs mūsu mūžīgo liesmu pašā Amerikas sirdī. Pat jūsējais, Tailers Vebs, jūs nodeva.
  
  "Pie velna ar Vebu," sacīja Māršs. "Un tu aizgāji."
  
  Ramzess smiedamies novērsās. "Atgriežoties pie tā, ko es teicu. Pat cilvēki, kas šeit strādā, ienīst šo pilsētu. Tas ir pārāk dārgi, pārāk daudz tūristu. Parastie vīrieši un sievietes nevar atļauties šeit dzīvot, un viņiem ir grūti nokļūt darbā. Vai varat iedomāties, kāds rūgtums pieaug pret sistēmu un cilvēkiem, kas to turpina atbalstīt? Tilti un tuneļi iekasē nodevas. Tu neesi nekas, ja tev nav naudas. Mantkārība, alkatība, alkatība ir visur. Un tas mani padara slimu."
  
  Heidena klusēja, joprojām aprēķinot savu nākamo gājienu, joprojām vērojot Mārša reakciju.
  
  Ramzess paspēra soli sānis. "Un aligators, mans vecais draugs. Jauki tevi atkal satikt."
  
  Heidens noskatījās, kā vīrietis vārdā Aligators apskāva savu priekšnieku. Cenšoties palikt maza, klusa un, iespējams, nepamanīta, viņa izdomāja, cik soļu būs jāveic, lai tiktu līdz durvīm. Šobrīd pārāk daudz. Pagaidi, tikai gaidi.
  
  Bet cik ilgi viņa varēja atļauties? Neskatoties uz Ramzesa vārdiem, viņa domāja, vai viņš vispār vēlas izvairīties no kodolsprādziena. Labā ziņa bija tā, ka varas iestādes bija aizliegušas gaisa telpu, tāpēc vīrietis nekur nesteidzās doties.
  
  Roberts Praiss stenēdams metās krēslā. Viņš tuvākajam leģionāram lūdza pudeli aspirīna, taču tika izaicinoši ignorēts. Marčs samiedza acis, lūkojoties uz aizsardzības ministru.
  
  "Vai es tevi pazīstu?"
  
  Praisa iespiedās dziļāk spilvenā.
  
  Heidens paskatījās apkārt pārējai telpai, tikai tagad pamanīja pusdienu galdu, kas stāvēja pie tālu aizkaru loga.
  
  Sasodīts, kas tas ir...?
  
  Tas bija mazāk, nekā viņa bija iedomājusies. Mugursoma bija lielāka par standarta modeli, pārāk liela, lai ietilptu lidmašīnas bagāžas nodalījumā, taču lielāka cilvēka mugurā neizskatītos pārāk apjomīga.
  
  "Es to pārdevu tev, Mārš," Ramses teica. "Cerams, ka jūs to atvedīsit uz Ņujorku. Par to es būšu mūžīgi pateicīgs. Uzskatiet to par dāvanu, kad es jums saku, ka jums un jūsu draugam būs ļauts sajust visu iznīcinošo uguni. Tas ir labākais, ko varu jums piedāvāt, un daudz labāk nekā nazis pāri jūsu rīklei.
  
  Heidena iegaumēja kodolu - tā izmēru, formu un mugursomas izskatu - gadījumam, ja viņai tas kādreiz būtu vajadzīgs. Nekādā gadījumā viņai šodien šeit nevajadzēja mirt.
  
  Pēc tam Ramzess pievērsās saviem vīriem. "Sagatavojiet viņu," viņš teica. "Un nežēlojiet amerikāņu kuci ne gramu sāpju."
  
  Heidens uzminēja, ka tas nāks. Pa ceļam uz šejieni viņi nebija varējuši viņai sasiet rokas, un tagad viņa to pilnībā izmantoja. No viņas tiesībām toreiz bija atkarīgas tik daudzas lietas - pilsētas, tautas, lielākās daļas civilizētās pasaules liktenis. Viņas labajā pusē esošā vāze noderēja, tās kakls bija tieši viņas rokai atbilstošā platumā un tikko svaru, lai nodarītu kādu kaitējumu. Tas sadragāja pret tuvākā vīrieša templi, robaini gabali lidoja uz grīdas. Paceļot roku, Heidens satvēra ieroci, taču, redzot, ka tas ir droši aptīts ap viņa plecu, viņa nekavējoties padevās, tā vietā izmantojot savu tvērienu pie stobra, lai vēl vairāk izjauktu viņu līdzsvarā. Ieroči bija mērķēti, bet Heidens tos visus ignorēja. Tagad tas bija tīri Last Chance salons... vairs nav jācīnās par viņas dzīvību, drīzāk kā cīņa par pilsētas izdzīvošanu. Un vai viņi viņu šeit neielaida slepenībā? Tas viņai teica, ka šaujamieroči tiks nicināti.
  
  Aligators tuvojās viņai no sāniem, bet Ramzess viņu aizturēja. Vēl viens interesants atklājums. Aligators Ramzesam bija svarīgs. Nākamajā mirklī viņa bija sagurusi, nespējot koncentrēties tālāk par rokām un kājām, kas viņai sita. Es atspoguļoju vienu, divus sitienus, bet vienmēr bija vēl viens. Tie nav TV nelieši - pieklājīgi gaida, kad viens trāpīs, lai otrs varētu iejaukties. Nē, viņi viņu aplenca un uzbruka viņai uzreiz, tāpēc neatkarīgi no tā, cik viņa apstājās un sita, vēl divi viņai sita. Sāpes uzsprāga vairākās vietās, nekā viņa spēja saskaitīt, taču viņa izmantoja savu ceļojumu, lai paņemtu robainu vāzes gabalu un pārcirstu abiem vīriešiem pa seju un rokām. Viņi atkāpās, asiņoja. Viņa uzgāzās uz pāris kājām, liekot to īpašniekam sabrukt. Viņa mēģināja mest smago krūzi pie loga, domādama, ka tā pievērsīs uzmanību, taču sasodītā lieta aizlidoja apmēram pusmetru no loga.
  
  Ko darītu Dreiks?
  
  Viņa to zināja. Tieši šo. Viņš cīnīsies līdz pēdējam elpas vilcienam. Caur kāju mežu viņa meklēja ieročus. Viņas skatiens sastapās ar Mārša un sievietes skatieniem, bet viņi tikai cieši saspiedās, smeļoties dīvainajā sadraudzībā. Heidens spārdījās un grozījās, priecājoties par katru tik tikko apspiestu kliedzienu, un tad atrada dīvānu aiz muguras. Izmantojot to kā atbalsta punktu, viņa piespiedās piecelties kājās.
  
  Dūre ietriecās viņas sejā, un zvaigznes uzsprāga. Heidena pamāja ar galvu, nokratīdama asinis, un atriebās, liekot pretiniecei nokrist. Vēl viena dūre trāpīja viņai pa galvas sānu, un tad vīrietis satvēra viņu ap vidukli, nogāzot no kājām un noguldot muguru uz dīvāna. Heidens, izmantojot savu impulsu, meta to sev pāri mugurai. Pēc sekundes viņa atkal bija kājās, nolaidusi galvu, atsitās pret ribām, kaklu, cirksni un ceļiem, sitienu pēc sitiena, sitienu pēc sitiena.
  
  Viņa redzēja, kā Ramzess tuvojas viņiem. "Astoņi cilvēki!" viņš kliedza. "Astoņi vīrieši un viena maza meitene. Kur ir tavs lepnums?
  
  "Turpat, kur viņu bumbas," Heidens noelsās, sāpinot viņus, jutoties noguris, ievainots no vairākiem sitieniem, kaujas niknums norimst. Tas neturpināsies mūžīgi, un viņa necerēja tikt izglābta.
  
  Bet viņa nekad nepārstāja mēģināt. Nekad nepadevās. Dzīve bija ikdienas cīņa neatkarīgi no tā, vai tā bija burtiska vai nē. Kad spēks atstāja viņas sitienus un enerģija atstāja viņas ekstremitātes, Heidena joprojām meta sitienus, lai gan ar sitieniem vairs nepietika.
  
  Vīrieši viņu piecēla kājās un vilka pa istabu. Viņa juta, ka viņā atgriežas kāds spēks, un pārlaida zābaku pāri apakšstilbam, izraisot čīkstēšanu. Rokas savilkās ap viņas muskuļiem, stumjot viņu uz tālāko logu.
  
  Ramzess stāvēja virs galda, uz kura gulēja kodolsoma.
  
  "Tik mazs," viņš domīgi sacīja. "Tik nepiemēroti. Un tomēr tik neaizmirstams. Vai tu piekrīti?"
  
  Heidens izspļāva asinis no viņas mutes. "Es piekrītu, ka jūs esat gadsimta trakais darbs."
  
  Ramzess uzmeta viņai neizpratni. "Jūs darāt? Jūs saprotat, ka tur lejā apskaujas Džulians Māršs un Zoja Šīrsa no Pitijas, vai ne? Un viņu vadītājs - Vebs - kur viņš ir? Es domāju, ka es dodos izpētīt pasauli, meklējot senu arheoloģisko dārgumu. Es eju pa sen miruša aristokrāta pēdām. Seko pats savām trakajām pēdām, kamēr pasaule deg. Es pat ne tuvu netuvojos gadsimta trakajam darbam, Džejas jaunkundze.
  
  Un, lai gan Heidens iekšēji atzina, ka viņam kaut kas ir taisnība, viņa klusēja. Dienas beigās viņus visus vajadzētu sagaidīt kamerai, kas pilna ar filcu.
  
  "Kas tad tālāk, jūs brīnāties?" Ramzess viņai smaidīdams jautāja. "Nu, godīgi sakot, nav daudz. Mēs visi esam tur, kur vēlamies būt. Jūs esat ar kodolbumbu. Es esmu kopā ar aligatoru, manu bumbu ekspertu. Mani cilvēki ir manā pusē. Kodolbumba? Tas ir gandrīz gatavs... - viņš apstājās, - kļūt par vienu ar pasauli. Vai mums vajadzētu teikt... stundu pēc šī brīža?
  
  Heidena acis viņu nodeva.
  
  "Ak haha. Tagad jūs interesē. Vai tas jums ir pārāk daudz laika? Tātad desmit minūtes?"
  
  "Nē," Heidens elpoja. "Tu nevari. Lūdzu. Ir jābūt kaut kam, ko vēlaties. Par kaut ko varam vienoties."
  
  Ramzess skatījās viņā tā, it kā pret savu gribu pēkšņi apžēlotos. "Šajā telpā ir viss, ko es vēlos. Tā sauktās Pirmās pasaules iznīcināšana.
  
  "Kā jūs noslēdzat darījumu ar cilvēkiem, kuri vēlas jūs tikai nogalināt vai mirt, mēģinot?" Heidens skaļi teica. "Vai arī apturiet tos, paši neizmantojot asinsizliešanu. Pēdējā dilemma jaunajai pasaulei.
  
  Ramzess iesmējās. "Jūs, cilvēki, esat tik stulbi." Viņš pasmējās. "Atbilde ir: "Tu nedrīksti". Nogalini mūs vai pielūdz mūs. Apturiet mūs vai vērojiet, kā mēs šķērsojam jūsu robežas. Tā ir jūsu vienīgā dilemma."
  
  Heidena atkal cīnījās, kad vīrieši novilka viņas jauno kreklu un pēc tam novietoja bumbu tā, lai tā būtu piesprādzēta viņas priekšā. Tas bija aligators, kurš piegāja uz priekšu un atvienoja mugursomas sprādzi un atvienoja vairākus vadus no iekšpuses. Tie bija jāpiestiprina pie taimera mehānisma, Heidens bija pārliecināts. Pat tādi traki teroristi neuzdrošinātos atvienot īstas sprāgstvielas.
  
  Viņa cerēja.
  
  Aligators pievilka vadus un tad paskatījās uz Ramzesu, lūdzot atļauju turpināt. Milzis pamāja. Vīrieši satvēra Heidenas rokas un stūma viņu uz priekšu pāri galdam, saliecot viņas ķermeni, līdz kodols ietriecās viņas vēderā. Pēc tam viņi turēja viņu vietā, kamēr aligators vija vadus vispirms ap viņas muguru un krūtīm, tad uz leju starp kājām un visbeidzot, līdz tie satikās viņas muguras lejasdaļā. Heidens juta katru stiepļu vilkšanu, katru mugursomas kustību. Visbeidzot, viņi izmantoja vidējas stiprības siksnas un līmlenti, lai nodrošinātu, ka kodolbumba ir stingri pielipusi pie viņas ķermeņa un ka viņa ir aptīta ap viņu. Heidena pārbaudīja savas saites un atklāja, ka viņa tik tikko spēj kustēties.
  
  Ramzess atkāpās, lai apbrīnotu aligatora roku darbu. "Perfekti," viņš teica. "Amerikāņu velns atrodas ideālā stāvoklī, lai iznīcinātu savu valsti. Tā ir piemērota svētvieta, tāpat kā šī grēcīgā pilsēta pārējiem. Tagad, aligator, iestati taimeri un dod mums pietiekami daudz laika, lai dotos uz zoodārzu.
  
  Heidens noelsās pie galda, vispirms šokēts un pēc tam apmulsis par terorista vārdiem. "Lūdzu. Jūs to nevarat izdarīt. Tu nevari. Mēs zinām, kur jūs atrodaties, ko plānojat darīt. Mēs vienmēr varam tevi atrast, Ramses.
  
  "Tu domā savus draugus!" Aligators iespiedzās viņai ausī, liekot viņai uzlēkt un pakratīt kodolu. "Anglis... Hmnnnn! Neuztraucieties. Jūs viņu redzēsiet vēlreiz. Māršs ar viņu izklaidējās, mmm, bet mēs arī!
  
  Ramzess pieliecās viņai pie otras auss. "Es atceros jūs visus no tirgus. Es uzskatu, ka jūs to iznīcinājāt, sabojājot manu reputāciju vismaz uz diviem gadiem. Es zinu, ka jūs visi uzbrukāt manai pilij, nogalinājāt manu miesassargu Akatašu, nogalinājāt manus leģionārus un aizvedāt mani ķēdēs. Par Ameriku. Muļķu valsts. Praisa kungs man saka, ka jūs visi esat daļa no komandas, bet ne tikai. Jūs saucat sevi par ģimeni. Nu, vai nav pareizi, ka pašās beigās jūs visi esat kopā?"
  
  "Sasodīts," Heidens ieelpoja mugursomas augšdaļā. "Tu. Dzeltenis."
  
  "Ak nē. tas esi jūs un jūsu ģimene, kas patiešām sabojājās. Tikai atceries - Ramzess to izdarīja. Un ka pat šī nav mana beigu spēle. Mana uzticamība ir vēl iespaidīgāka. Bet ziniet, ka es būšu kaut kur drošībā, smejos, kamēr Amerika un pārējie viņas rietumu draugi eksplodēs."
  
  Viņš noliecās tā, ka viņa ķermenis saspieda gan viņu, gan mugursomu saturu. "Tagad ir pienācis laiks jūsu pēdējam zoodārza apmeklējumam. Es došu Metam Dreikam godu tevi atrast," viņš čukstēja. "Kad sprāgs bumba."
  
  Heidens dzirdēja vārdus, to zemtekstu, taču pieķērās sev aizdomājoties, kura darbība bez atteices varēja būt iespaidīgāka par to, ko viņš jau bija plānojis.
  
  
  TRĪSdesmit CETURTĀ NODAĻA
  
  
  Heidens paslīdēja un ieskrēja nelielas kravas automašīnas aizmugurē. Leģionāri nolika viņu, joprojām piesietu pie bumbas, aiz sevis pie kājām, kad viņi ieņēma soliņus abās pusēs. Visgrūtākais visā ceļojumā bija viņu izkļūt no daudzdzīvokļu mājas. Leģionāri netērēja laiku, mēģinot viņu nomaskēt; viņi iestūma viņu, kur gribēja, un devās ar saviem ieročiem gatavībā. Ikviens, kurš tos redzēs, tiks nogalināts. Viņiem par laimi, šķiet, ka lielākā daļa cilvēku ņēma vērā brīdinājumus un palika mājās pie sava televizora vai klēpjdatora. Ramzess visu laiku smaidīdams pārliecinājās, ka Heidens redzēja, kā kravas automašīna uzbrauc uz apmales blakus tumšai alejai.
  
  Melns ar SWAT marķējumu.
  
  Kurš viņus apturētu? Iztaujāt viņus? Varbūt laika gaitā. Bet tā bija visa līdz šim notikušā būtība. Katras plāna daļas ātrums un izpilde pārbaudīja Amerikas reakciju uz saviem ierobežojumiem. Reakcijas bija gaidāmas, un īstā aizķeršanās bija tāda, ka teroristiem vienkārši bija vienalga. Viņu vienīgais mērķis bija nācijas iznīcināšana.
  
  Viņi izmantoja 57. ielu, lai virzītos uz austrumiem, izvairoties no patruļām un kordoniem, kur vien varēja. Tur bija gruveši, dīvaina pamesta automašīna un skatītāju grupas, taču pats aligators bija Ņujorkas iedzīvotājs un zināja arvien klusākus, šķietami neauglīgākus maršrutus. Palīdzēja pilsētas elektroapgādes sistēma, kas ļāva vadītājam viegli atgriezties iepriekš izplānotā maršrutā. Viņi virzījās lēnām, uzmanīgi, zinādami, ka amerikāņi joprojām reaģē, joprojām gaida, un tikai pēc dažām stundām saprata, ka bumba jau varētu būt tur.
  
  Heidens zināja, ka pat tagad Baltā nama amatpersonas ieteiktu būt piesardzīgiem, pilnībā nespējot pieņemt, ka viņu robežas ir pārkāptas. Būs arī citi, kas mēģinātu gūt labumu no situācijas. Atbrīvojieties no Dodge vēl vairāk un drāciet nodokļu maksātājus. Tomēr viņa pazina Kobērnu un cerēja, ka viņa tuvākie padomnieki ir tikpat uzticami un attapīgi kā viņš.
  
  Ceļojums viņu bija satriekts. Leģionāri viņu atbalstīja ar kājām. Pēkšņas apstāšanās un lielas bedres viņai kļuva slikti. Mugursoma pārvietojās zem viņas, tās cietās iekšpuses vienmēr satrauca. Heidena zināja, ka tas ir tieši tas, ko Ramzess vēlējās - lai viņas pēdējie mirkļi būtu šausmu pilni, taimeram slīdot uz leju.
  
  Ir pagājusi mazāk nekā pusstunda. Ceļi bija klusi, ja ne tukši. Heidens nevarēja būt pārliecināts. Vēl viens jauns sava plāna pavērsiens Ramzess lika Gatoram piesiet Maršu un Šīrsu kopā ar Heidenu. Abi sūdzējās, cīnījās un pat sāka kliegt, tāpēc aligators aizlīmēja viņiem muti un degunu, sēdēja, līdz viņi nomierinājās, un tad deva iespēju nāsīm iesūkt gaisu. Pēc tam Māršs un Šērss sāka raudāt gandrīz unisonā. Varbūt viņi loloja sapņus par atbrīvošanos. Māršs čīkstēja kā jaundzimušais, un Šērss šņāca kā zēns ar vīriešu gripu. Kā sods viņiem abiem - un diemžēl arī Heidenam - Ramzess lika viņus kailus piesprādzēt pie kodolbumbas, kas izraisīja visdažādākās problēmas, izkropļojumus un vēl lielāku šņaukšanos. Heidens to uztvēra labi, iztēlojoties, kādām Lavkrafta šausmām viņi tagad varētu līdzināties, un prātojot, kā pie velna viņi izkļūs zoodārzā.
  
  "Mēs pabeigsim iekšā," aligators kritiski paskatījās uz masu. "Maksimums piecas minūtes."
  
  Heidens pamanīja, ka bumbas izgatavotājs runā skaisti, kad bija darījumos ar savu priekšnieku. Iespējams, satraukums lika viņa balsij strauji pacelties. Varbūt uztraukums. Viņa mainīja uzmanību, kad kravas automašīna apstājās un vadītājs uz dažām minūtēm izslēdza dzinēju. Ramzess izkāpa no kabīnes, un Heidens ierosināja, ka viņi varētu būt pie zoodārza ieejas.
  
  Pēdējā iespēja.
  
  Viņa izmisīgi pretojās, mēģinot šūpoties uz priekšu un atpakaļ un nokasīt no mutes līmlenti. Māršs un Šērss ievaidējās, un leģionāri uzkāpa viņai ar zābakiem, apgrūtinot pārvietošanos, taču Heidens pretojās. Vajadzēja tikai dīvainu dārdoņu, nepiedienīgu šūpošanos, un karogi tiks pacelti.
  
  Viens no leģionāriem zvērēja un pārlēca viņai pāri, vēl ciešāk piespiežot viņu pie kodola un transportlīdzekļa aizmugures. Viņa ievaidējās līmlentē. Viņa rokas apvijās ap viņas ķermeni, neļaujot viņai kustēties, un, kad Ramzess atgriezās, viņa vairs nevarēja elpot.
  
  Ar vieglu dzinēja rūkoņu kravas automašīna atkal virzījās uz priekšu. Mašīna brauca lēni, un leģionārs devās prom. Heidena dziļi ievilka elpu, nolādēdama savu veiksmi un visu apkārtējo sejas. Drīz vien automašīna apstājās un vadītājs izslēdza dzinēju. Valdīja klusums, kad Ramzess, tagad ģērbies elementārā SWAT uniformā, iebāza galvu aizmugurējā sēdeklī.
  
  "Mērķis sasniegts," viņš bezkaislīgi sacīja. "Pagaidiet manu signālu un esiet gatavs nest tos starp jums."
  
  Bezpalīdzīgs Heidens varēja tikai elpot, kad pieci leģionāri novietojās ap dīvaino saini un gatavojās to paņemt. Ramzess pieklauvēja pie durvīm, viss skaidrs, un viens cilvēks tās atrāva vaļā. Tad leģionāri pacēla saini gaisā, iznesa no vagona un veda pa koku ieskauto taku. Heidena mirkšķināja acis, kad dienas gaisma skāra viņas acis, un tad ieraudzīja, kur viņa atrodas.
  
  Virs galvas bija koka nojume, kas balstīta uz bieziem ķieģeļu stabiem, ko ieskauja zaļumi. Labi mēbelēts un bruģēts saules slazds pašlaik bija pamests, kā Heidens bija pieņēmis, pārējā zoodārza daļa. Iespējams, daži bezbailīgi tūristi izmantoja reti apdzīvotās atrakcijas, taču Heidens šaubījās, vai tuvākajās stundās zooloģiskajam dārzam tiks atļauts kādu uzņemt. Visticamāk, Ramzess pārliecināja zoodārza apsargus, ka specvienības bija, lai nodrošinātu pilnīgu teritorijas drošību. Viņi tika nesti pa taku, kas izklāta ar arkām un piekārtiem zaļumiem, līdz sānu durvis tos apturēja. Aligators tika iespiests telpā, un tad viņi atradās telpā ar augstiem griestiem, kas sastāvēja no koka celiņiem, tiltiem un daudziem kokiem, lai palīdzētu uzturēt mitru atmosfēru.
  
  "Tropiskā zona," Ramses pamāja. "Tagad, aligator, paņem somu un noliec to pamežā. Mums nav vajadzīgi agrīni nejauši novērojumi.
  
  Heidena un pārējā viņas neuzticamā kompānija nokļuva uz koka grīdas. Aligators noregulēja dažas siksnas, pievienoja vairāk līmlentes, lai nodrošinātu stabilitāti, un pēc tam knibinājās ar papildu stieples šķeteri, līdz viņš paziņoja, ka detonators ir droši aptīts ap ieslodzītajiem.
  
  "Un rotējošais slēdzis?" - Ramzess jautāja.
  
  "Vai tiešām vēlaties to pievienot?" Aligators jautāja. "Māršs un Šērss to var sākt priekšlaicīgi."
  
  Ramzess domīgi pamāja vīrietim. "Tev ir taisnība". Viņš notupās blakus sainim, mugursoma gulēja uz grīdas, Heidens bija piesprādzēts tieši virsū, un tad Māršs un Zoja bija viņai virsū. Ramzesa acis bija vienā līmenī ar Džuliana Mārša galvu.
  
  "Mēs pievienosim jutības slēdzi," viņš klusi teica. "Grozāma ierīce, kas, ja tevi paceļ uz augšu vai veic kādas lielas kustības, izraisa bumbas detonāciju. Es iesaku jums palikt tur, kur esat, un gaidīt Džejas jaunkundzes komandas biedru ierašanos. Neuztraucieties, tas nebūs ilgi."
  
  No viņa vārdiem Heidena ķermenim pārskrēja zosāda. "Cik ilgi?" viņai izdevās elpot.
  
  "Taimeris tiks iestatīts uz vienu stundu," sacīja Ramzess. "Tikai pietiekami daudz laika, lai ļautu aligatoram un man nokļūt drošībā. Mani cilvēki paliks ar bumbu, tas ir pēdējais pārsteigums jūsu draugiem, ja viņiem izdosies jūs atrast.
  
  Ja?
  
  Ramzess piecēlās, uzmetot pēdējo skatienu uz iepakojumu, ko bija sagatavojis, uz cilvēka miesu un vētru zem tā, uz izbiedētajām izpausmēm un spēku, ko viņš demonstrēja pār tiem visiem.
  
  Heidena aizvēra acis, tagad nespējot pakustēties, šausmīgais spiediens iespieda viņas krūtis nerimstošā bumbā un apgrūtināja elpošanu. Iespējams, tie bija viņas dzīves pēdējie mirkļi, un viņa nevarēja palīdzēt, kad dzirdēja aligatora smīnēšanu par jutības slēdža iestatīšanu, taču viņa būtu sasodīta, ja pavadītu to Ņujorkas Centrālparka zoodārza tropu apgabalā. Tā vietā viņa tiks pārvesta uz savas dzīves labākajiem laikiem, uz Manos un viņu laiku Havaju salās, uz Diamond Head takām, sērfošanu North Beach un Maui vulkāniskajiem kalniem. Restorāns uz aktīva vulkāna. Vieta virs mākoņiem. Aiz ceļiem sarkani netīrumi. Mirgojošās laternas gar Kapiolani, un tad pludmale, kas beidzas ar visām pludmalēm, puto zem krēslas un bezrūpības izplatās sarkanās uguns, vienīgā īstā vieta pasaulē, kur viņa varēja atbrīvoties no visiem dzīves stresa un raizēm.
  
  Heidens devās turp tagad, kad pulkstenis tikšķēja.
  
  
  TRĪSdesmit PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks gaidīja policijas iecirknī, juzdamies pilnīgi bezpalīdzīgi, jo viņi pieķērās katram galam, katram novērojumam, katram Ramzesa, Heidena vai kodolbumbas mājienam. Patiesība bija tāda, ka Ņujorka bija pārāk liela, lai to izķemmētu dažu stundu laikā, un tālruņi zvanīja. Tajā bija pārāk daudz iedzīvotāju un pārāk daudz apmeklētāju. Var paiet desmit minūtes, lai armija nokļūtu Baltajā namā, taču, neskatoties uz visu apsardzi un apsardzi, cik ilgs laiks būtu nepieciešams, lai pārmeklētu šo salīdzinoši mazo vietu? Tagad, domāja Dreiks, aizvediet šo scenāriju uz Ņujorku, un ko jūs saņemat? Tā bija reta reize, kad drošības spēki sagūstīja teroristus, kuri faktiski veica savu zvērīgo aktu. Reālajā pasaulē teroristus vajāja un medīja pēc nemieriem.
  
  Beidzot ieradās Dāls, izskatījās izjucis un noguris no dzīves, pārējā SPEAR komanda aiz muguras. Kenzi neizskaidrojami sāka skatīties apkārt un jautāja, kur atrodas pierādījumu glabātuve. Dāls tikai nobolīja viņai acis un teica: "Atlaid viņu, pretējā gadījumā viņa nekad nebūs apmierināta." Pārējā komanda drūzmējās apkārt un klausījās Dreika sakāmajā, kas, neskaitot bažas par Heidenu, nebija daudz.
  
  Mūrs padarīja lietas vienkāršu. "Cilvēki apzinās terorisma draudus pilsētai. Mēs nevaram evakuēties, lai gan mēs neapturam tos, kas mēģina doties prom. Kas notiek, ja bumba eksplodē? Nezinu, bet mums tagad nav jādomā par savstarpējām apsūdzībām. Mūsu sistēmas nedarbojas, bet citām aģentūrām un iecirkņiem ir piekļuve citiem kanāliem. Mēs tos salīdzinām, kad runājam. Lielākā daļa sistēmu darbojas. Ņujorkas ielas ir klusas, bet joprojām aizņemtas salīdzinājumā ar lielāko daļu pilsētu. Arī ceļi."
  
  - Bet vēl nekā? Smits pārsteigts jautāja.
  
  Mūrs nopūtās. "Mans draugs, mēs atbildam uz simts zvaniem minūtē. Mēs tiekam galā ar katru vājprātīgo, katru palaidni un katru vienkārši nobiedētu labo pilsoni pilsētā. Gaisa telpa ir slēgta visiem, izņemot mūs. Mēs grasījāmies izslēgt Wi-Fi, internetu un pat tālruņa līnijas, taču saprotiet, ka mums ir tikpat daudz iespēju atpūsties no šīs avēnijas kā no ielas policista, FIB aģenta vai, visticamāk, biedra. no sabiedrības.
  
  - Zem pārsega? Dāls jautāja.
  
  "Cik mēs zinām, nav palikusi neviena šūna. Mēs varam tikai pieņemt, ka šūna, kas tagad aizsargā Ramzesu, tika savervēta valsts un vietējā līmenī. Mēs neticam, ka mūsu slepenie aģenti var palīdzēt, taču viņi strādā, izmantojot visas iespējamās iespējas.
  
  "Tātad, kur tas mūs ved?" Lorēna jautāja. "Mēs nevaram atrast kameru, Ramses, Price vai Haiden. Mēs neesam atraduši kodolbumbu," viņa pētīja katru seju, sirdī joprojām civiliedzīvotāju, kas tika uzcelta sindicētos šovos, kur visi puzles gabali sarindojās pēdējā cēlienā.
  
  "Dzeramnauda ir tas, ko parasti dara," sacīja Mūrs. "Kāds kaut ko redz un piezvana. Vai jūs zināt, kā viņi šeit sauc virkni karstu padomu? Divas biļetes uz debesīm pēc vecas Edija Money dziesmas.
  
  - Tātad gaidām zvanu?
  
  Dreiks veda Lorēnu uz balkonu. Tālāk redzamā aina bija izmisīga, daži policisti un izdzīvojušie aģenti cīnījās ar triecienu, kad viņi gāja cauri gruvešiem un stikla šķembām, atbildēja uz zvaniem un dauzīja atslēgas; daži ar asiņainiem apsējiem bija aptīti ap rokām un galvām, bet citi ar savām rokām. kājas uz augšu, grimasē no sāpēm.
  
  "Mums ir jāiet tur lejā," sacīja Lorēna. "Palīdzi viņiem."
  
  Dreiks pamāja. "Viņi cīnās ar zaudētu cīņu, un tas vairs nav pat centrs. Šie puiši vienkārši atteicās doties prom. Tas viņiem nozīmē vairāk nekā ceļojums uz slimnīcu. Tā dara labi policisti un sabiedrība to reti redz. Prese atkal un atkal izvelk tikai sliktas ziņas, iekrāsojot kopējo viedokli. Es saku, ka arī mēs viņiem palīdzēsim.
  
  Viņi devās uz liftu, un tad Dreiks pagriezās, pārsteigts, redzot visu komandu aiz viņa. "Kas?" - viņš jautāja. "Man nav naudas".
  
  Alisija nogurusi pasmaidīja. Pat Bo paspēja pasmaidīt. SPEAR komanda šodien bija daudz pārdzīvojusi, taču joprojām bija spēcīga, gatava vēl vairāk. Dreiks redzēja daudz zilumu un citu brūču, kas bija labi paslēptas.
  
  "Kāpēc jūs, puiši, neuzlādējaties? Un ņemiet līdzi papildu munīciju. Kad beidzot tiksim galā ar to, mums būs grūts laiks."
  
  "Es ar to visu tikšu galā," sacīja Kinimaka. "Tas nodrošinās uzmanību."
  
  "Un es palīdzēšu," sacīja Yorgi. "Pat Dreika akcentu man ir grūti uztvert, tāpēc viņš būtu pazudis ar amerikāņu akcentu."
  
  Dāls iesmējās, pievienojoties Dreikam pie lifta. "Mans krievu draugs, jums tas ir pilnīgi ačgārni."
  
  Dreiks trāpīja zviedram, palielinot zilumu skaitu, un ar liftu devās lejā uz pirmo stāvu. Pēc tam SPEAR komanda iejaucās, kur varēja, atbildot uz jauniem zvaniem un ierakstot informāciju, runājot ar iedzīvotājiem un uzdodot jautājumus, pāradresējot zvanus, kuriem nebija nekāda sakara ar ārkārtas situāciju, uz citām specializētām stacijām. Un, lai gan viņi zināja, ka viņi ir vajadzīgi un palīdzēja, neviens no viņiem nebija apmierināts ar to tikai tāpēc, ka Heidens joprojām bija pazudis un Ramzess palika brīvībā. Līdz šim viņš tos ir uzvarējis.
  
  Kādi citi triki viņam bija piedurknē?
  
  Dreiks pāradresēja zvanu par pazudušo radinieku un nosūtīja citu par nelīdzeno segumu. Sadales panelis palika aktīvs, un Mūrs joprojām rēķinājās ar dzeramnaudu, uz savu biļeti uz debesīm. Taču Dreikam drīz kļuva skaidrs, ka laiks iet ātrāk nekā piens, kas izplūst no saplīsušas trauka. Vienīgais, kas viņu atturēja, bija tas, ka viņš gaidīja, ka Ramzess piezvanīs vismaz vienu reizi. Šis cilvēks sevi ir parādījis līdz šim. Dreiks šaubījās, ka būtu nospiedis pogu, ja vismaz nedaudz vairāk teatralizētu.
  
  Policijas darbinieki vadīja iecirkni, bet ekipāža palīdzēja, sēžot pie galdiņiem un pārraidot ziņas. Dāls devās uzvārīt kafiju. Dreiks pievienojās viņam tējkannas priekšā, gaidot informāciju, jūtoties ārkārtīgi bezpalīdzīgs un ārpus savas dabas.
  
  "Parunāsim par pirmo," sacīja Dreiks. "Vai tas ar jums kādreiz ir noticis?"
  
  "Nē. Es saprotu, kā Ramzesam izdevās slēpties visus šos gadus. Un es pieņemu, ka ierīce neizstaro starojuma parakstus, jo viņi to vēl nav atklājuši. Cilvēks, kurš pārsaiņoja šo bumbu, noteikti zināja, ko dara. Manuprāt, bijušais ASV militārists.
  
  "Bet kāpēc? Ir daudz cilvēku, kas spēj aizsargāt starojumu.
  
  "Tas attiecas arī uz citām lietām. vietējās zināšanas. Slepenā komanda, kuru viņš izveidoja. Atzīmē manus vārdus, vecais Dreik, tie ir bijušie SEAL. Īpaša operācija."
  
  Dreiks ielēja ūdeni, kamēr Dāls iebēra granulas ar karoti. "Padariet to stipru. Patiesībā, vai jūs vispār zināt, kas tas ir? Vai 'Instant' jau ir sasniedzis Ziemeļpolu?
  
  Dāls nopūtās. "Šīstošā kafija ir velna darbs. Un es nekad neesmu bijis Ziemeļpolā.
  
  Alisija izslīdēja pa istabas atvērtajām durvīm. "Kas tas bija? Dzirdēju kaut ko par stabu un tikai zināju, ka uz tā ir mans vārds.
  
  Dreiks nespēja noslēpt smaidu. "Kā tev iet, Alicia?"
  
  "Sāp kājas. Man sāp galva. Sirds sāpes. Izņemot to, man viss ir kārtībā."
  
  "ES domāju-"
  
  X vēstnieku zvans apslāpēja viņa nākamos vārdus no mobilā telefona skaļruņa. Joprojām turot tējkannu, viņš pielika ierīci pie zoda.
  
  "Sveiki?"
  
  "Vai tu mani atceries?"
  
  Dreiks nolika tējkannu ar tādu spēku, ka tikko uzvārītais ūdens uzšļācās uz viņa rokas. Viņš nekad nepamanīja.
  
  "Kur tu esi, necilvēks?"
  
  "Tagad. Vai jūsu pirmajam jautājumam nevajadzētu būt "kur ir kodolieroči" vai "cik drīz es uzsprāgšu"?" Cauri līniju izskanēja dziļi pārsteigts rēciens.
  
  "Ramses," Dreiks teica, atcerēdamies ieslēgt skaļruni. "Kāpēc gan neķerties pie lietas?"
  
  "Ak, kas tur tik smieklīgs? Un tu man nesaki, ko darīt. Es esmu princis, karaļvalstu īpašnieks. Es esmu valdījis daudzus gadus un valdīšu vēl daudzus. Vēl ilgi pēc tam, kad esat kļuvis kraukšķīgs. Padomā par to".
  
  "Vai jums ir vēl kādas stīpas, kurām mēs varam izlēkt?"
  
  "Tas nebiju es. Tas bija Džulians Māršs. Šis vīrietis ir maigi izsakoties traks, tāpēc es viņam sazinājos ar jūsu aģentu Džeju.
  
  Dreiks saviebās, skatīdamies uz Dālu. "Viņai viss kārtībā?"
  
  "Tagad. Lai gan tas izskatās nedaudz stīvs un sāpīgs. Viņa dara visu iespējamo, lai paliktu nekustīgi.
  
  Slikta sajūta sagrieza Dreika vēderu. "Un kāpēc tā?"
  
  "Lai viņa, protams, nesabojātu kustības sensoru."
  
  Dievs, Dreiks domāja. "Tu nelietis. Vai tu viņu piesēji pie bumbas?"
  
  "Viņa ir bumba, mans draugs."
  
  "Kur tas ir?"
  
  "Mēs tiksim pie tā. Bet, tā kā jūs un jūsu draugi izbaudāt labu skrējienu un tā kā jūs jau esat iesildījušies, es izdomāju, kāpēc gan nedot jums iespēju? Es ceru, ka jums patiks mīklas."
  
  "Tas ir neprāts. Tu esi traks, spēlējoties ar tik daudzām dzīvībām. Puzles? Atrisiniet to manā vietā, dupsi. Kurš urinēs uz tava ķermeņa, kad es to aizdedzināšu?
  
  Ramzess brīdi klusēja, šķietami domādams. "Tātad cimdi patiešām ir novilkti. Tas ir labi. Man tiešām ir kur iet, apmeklēt sapulces, ietekmēt tautas. Tāpēc klausieties...
  
  "Es ļoti ceru, ka jūs tur gaidīsit," Dreiks pārtrauca, ātri makšķerēdams "Kad mēs tur nokļūsim."
  
  "Diemžēl nē. Šeit mēs atvadāmies. Kā jūs droši vien zināt, es izmantoju jūs, lai izglābtos. Tātad, kā jūs sakāt - paldies par to.
  
  "Uh-"
  
  "Jā jā. Bāc mani, manus vecākus un visus manus brāļus. Bet tas būsi jums un šai pilsētai, kas galu galā tiks izdrāzta. Un es, kas turpinās. Tāpēc laiks tagad kļūst par problēmu. Vai esat gatavs lūgt savu iespēju, mazais angliski?
  
  Dreiks atklāja savu profesionalitāti, zinot, ka tā ir viņu vienīgā iespēja. "Pasaki man".
  
  "Mans antiseptisks līdzeklis attīrīs pasauli no infekcijas Rietumos. No lietus meža līdz lietus mežam šī ir daļa no lapotnes grīdas. Tas ir viss ".
  
  Dreiks savilkās grimasē. - Un tas ir viss?
  
  "Jā, un tā kā viss, ko jūs darāt tā sauktajā civilizētajā pasaulē, tiek mērīts minūtēs, stundās, es iestatīšu taimeri uz sešdesmit minūtēm. Jauks, slavens apaļš numurs jums.
  
  "Kā mēs varam to novērst?" Dreiks cerēja, ka Māršs nebija pieminējis deaktivizēšanas kodus.
  
  "Ak, velns, tu nezini? Tad vienkārši atcerieties to - kodolbumba, īpaši kodolbumba koferī, ir precīzs un perfekti līdzsvarots mehānisms. Viss ir miniaturizēts un precīzāks, kā es esmu pārliecināts, ka jūs to novērtēs. Tas prasīs... izsmalcinātību."
  
  "Izsmalcinātība?"
  
  "Rafinēts. Skatīties šo".
  
  Ar šiem vārdiem Ramzess atslēdza zvanu, atstājot līniju bez pārtraukuma. Dreiks metās atpakaļ uz biroju un kliedza uz visu staciju, lai apstājas. Viņa vārdi, viņa balss tonis lika galvām, acīm un ķermenim pagriezties pret viņu. Telefoni tika novietoti stendos, zvani tika ignorēti, sarunas tika pārtrauktas.
  
  Mūrs paskatījās uz Dreika seju un pēc tam teica: "Izslēdziet tālruņus."
  
  "Man tas ir," Dreiks uzsauca. "Bet mums ir kaut kāda jēga..." Viņš atkārtoja mīklu vārdu pa vārdam. "Pasteidzies," viņš teica. - Ramzess mums deva sešdesmit minūtes.
  
  Mūrs noliecās pāri ļodzīgo balkonu, kuram pievienojās Kinimaka un Jorgijs. Visi pārējie pagriezās pret viņu. Kad viņa vārdi sāka sasniegt cilvēkus, viņi sāka kliegt.
  
  "Nu, antiseptiķis ir bumba. Tas ir acīmredzams ".
  
  "Un viņš plāno to uzspridzināt," kāds čukstēja. - Tas nav blefs.
  
  "No lietus meža līdz lietus mežam?" Meja teica. "Es nesaprotu".
  
  Dreiks aplika to sev ap galvu. "Tas ir vēstījums mums," viņš teica. "Viss sākās Amazones lietus mežos. Pirmo reizi mēs viņu ieraudzījām tirgū. Bet es nesaprotu, kā tas darbojas Ņujorkā.
  
  - Bet citi? Smits teica. "Daļa no grīdas zem nojumes? Es ne-"
  
  "Tā ir vēl viena lieta par lietus mežu," lejā kliedza Mūrs. "Vai vainagi nav tas, ko viņi sauc par cietu koku segumu? Grīdu klāj pamežs."
  
  Dreiks jau bija klāt. "Tā ir patiesība. Bet, ja jūs to pieņemat, tad viņš mums saka, ka bumba ir paslēpta lietus mežā. Ņujorkā," viņš saviebās. "Nav jēgas."
  
  Stacijā valdīja klusums, tas klusums, kas cilvēku var apdullināt līdz bezpalīdzībai vai elektrizēt līdz spožumam.
  
  Dreiks nekad nebija tik labi apzinājies laika ritējumu, katru sekundi piepildot ar pastardienas zvana zvana signālu.
  
  "Bet Ņujorkā ir lietus meži," Mūrs beidzot teica. "Centrālā parka zoodārzā. Tas ir mazs, to sauc par Tropical Zone, bet tā ir īstās mini versija.
  
  - Zem nojumes? Dāls pagrūda.
  
  - Jā, tur ir koki.
  
  Dreiks vilcinājās vēl vienu sekundi, sāpīgi apzinoties, ka pat tas viņiem var izmaksāt daudzas dzīvības. "Jebkas cits? Vai ir kādi citi ieteikumi?
  
  Viņa jautājumu sastapa tikai klusums un tukši skatieni.
  
  "Tad mēs visi esam iekšā," viņš teica. "Bez kompromisiem. Bez jokiem. Ir pienācis laiks izbeigt šo mītisko nelieti. Tāpat kā mēs to darījām pagājušajā reizē."
  
  Kinimaka un Jorgijs metās uz kāpnēm.
  
  Dreiks ieveda visu komandu baiļu pilnajās Ņujorkas ielās.
  
  
  TRĪSdesmit SESTĀ NODAĻA
  
  
  Sekojot Mūra norādījumiem, desmit cilvēku komanda pavadīja vēl vairāk vērtīgu minūšu, iegriežoties ieliņā, lai rekvizētu pāris policijas automašīnas. Zvans bija veikts līdz brīdim, kad viņi tur ieradās, un policisti gaidīja, viņu ielu tīrīšanas centieni sāka nest augļus. Smits apsēdās uz viena riteņa, Dāls uz otra, mašīnas ieslēdza sirēnas un mirgotājus un, degot gumijai, metās ap 3. avēnijas stūri taisni uz zoodārzu. Ēkas un izbiedētas sejas steidzās garām četrdesmit, pēc tam piecdesmit jūdzēm stundā. Smits nosvieda pamesto taksometru malā, atsitoties pret tā priekšpusi, aizsūtot to taisni uz priekšu. Viņu ceļā bija tikai viens policijas kordons, un viņi jau bija saņēmuši pavēli viņus izlaist. Viņi ātri izbrauca cauri steigā notīrītajam krustojumam, tuvojoties sešdesmitajam.
  
  Dreiks gandrīz ignorēja jauno zvanu savā šūnā, domādams, ka tas varētu būt Ramzess, kurš atzvana, lai priecātos. Bet tad viņš nodomāja: pat tas varētu mums sniegt dažas norādes.
  
  "Kas?" viņš īsi iesaucās.
  
  "Dreiks? Tas ir prezidents Koburns. Vai jums ir minūte?
  
  Jorkšīrietis pārsteigts sarāvās, tad pārbaudīja GPS. - Četras minūtes, ser.
  
  "Tad klausieties. Es zinu, ka man nav jums jāstāsta, cik slikti būs, ja šai bumbai ļaus nopūsties. Atmaksa ir neizbēgama. Un mēs pat nezinām šī Ramzesa varoņa patieso tautību vai politisko piederību. Viena no lielākajām problēmām ir tā, ka šogad Krievijā četras reizes ir viesojies cits varonis - aligators.
  
  Dreika mute pārvērtās smiltīs. "Krievija?"
  
  "Jā. Tas nav kritiski, bet..."
  
  Dreiks precīzi zināja, ko nozīmē šī pauze. Nekam nebija jābūt izšķirošam pasaulē, ar kuru manipulē ziņu kanāli un sociālie mediji. "Ja šī informācija tiks atklāta..."
  
  "Jā. Mēs skatāmies uz augsta līmeņa pasākumu."
  
  Dreiks, protams, nevēlējās zināt, ko tas nozīmē. Viņš zināja, ka šobrīd lielajā pasaulē ir cilvēki, ārkārtīgi spēcīgi cilvēki, kuriem ir līdzekļi, lai izdzīvotu kodolkarā, un viņi bieži iedomājās, kā būtu, ja viņi varētu dzīvot pavisam jaunā, mazapdzīvotā pasaulē. Daži no šiem cilvēkiem jau bija līderi.
  
  "Ja nepieciešams, atmieriniet bumbu, Dreik. Man teica, ka NEST ir ceļā, bet viņi ieradīsies pēc jums. Tāpat kā pārējie. Visi. Šī ir mūsu jaunā tumšākā stunda.
  
  "Mēs to pārtrauksim, kungs. Šī pilsēta izdzīvos, lai redzētu rīt.
  
  Kad Dreiks beidza runāt, Alisija uzlika roku uz viņa pleca. "Tātad," viņa teica. "Kad Mūrs teica, ka tā ir tropu zona un neliels lietus mežs, vai viņš domāja, ka tur būs arī čūskas?"
  
  Dreiks aizsedza viņas roku ar savējo. - Čūskas vienmēr ir, Alisija.
  
  Maija noklepojās. "Daži vairāk nekā citi."
  
  Smits apgrieza viņu automašīnu ap sastrēgumu, paskrēja garām mirdzošai ātrās palīdzības automašīnai ar atvērtām durvīm un sanitāri, kas strādāja ar incidentā iesaistītajiem cilvēkiem, un vēlreiz nospieda kāju uz gāzes pedāļa.
  
  "Vai jūs atradāt to, ko meklējāt, Mai?" Alisija vienmērīgi un pieklājīgi teica. "Kad jūs atstājāt komandu?"
  
  Tas viss bija bijis tik sen, bet Dreiks spilgti atcerējās Mai Kitano aiziešanu, viņas galvu pārņēmusi vainas apziņa par netīšām izraisītajām nāvēm. Pēc šī viena gadījuma viņas vecāku meklēšanā - jakuzas naudas atmazgātāja slepkavības - daudz kas ir mainījies.
  
  "Mani vecāki tagad ir drošībā," sacīja Mai. "Kā Greisa. Es uzvarēju klanu. Čika. Dot. Es atradu daudz no tā, ko meklēju. "
  
  "Tad kāpēc tu atgriezies?"
  
  Dreiks atrada, ka viņa acis cieši pievērsa ceļam un ausis bija piespiestas aizmugurējam sēdeklim. Tas bija neparasts laiks, lai apspriestu sekas un apstrīdētu lēmumus, taču tas bija diezgan tipisks Alisijai, un, iespējams, tā bija viņu pēdējā iespēja visu labot.
  
  "Kāpēc es atgriezos?" - Kas? Maija bezrūpīgi atkārtoja. "Jo man rūp. Man rūp šī komanda."
  
  Alisija nosvilpās. "Laba atbilde. Vai tas ir vienīgais iemesls?"
  
  "Tu jautā, vai es atgriezos pēc Dreika. Ja es gaidīju, ka jūs abi izveidosit jaunas attiecības. Ja es uz mirkli būtu domājusi, ka viņš būtu gājis tālāk. Pat ja viņš varētu man dot otru iespēju. Nu, atbilde ir vienkārša - es nezinu.
  
  "Trešā iespēja," Alisija norādīja. "Ja viņš būtu pietiekami stulbs, lai jūs atgrieztu, šī būtu jūsu trešā iespēja."
  
  Dreiks redzēja, ka tuvojas zoodārza ieeja, un juta, ka aizmugurējā sēdeklī pieaug spriedze, caur viņu virmo asas un neuzticamas emocijas. Tam visam bija vajadzīga telpa, vēlams ar mīkstu polsterējumu.
  
  "Turiet muti, puiši," viņš teica. "Mēs esam šeit".
  
  "Tas vēl nav izdarīts, Sprite. Šī Alicia ir jauns modelis. Viņa nolēma vairs neskriet saulrietā. Tagad mēs stāvam, mācāmies un tiekam tam cauri."
  
  "Es to redzu un apbrīnoju," sacīja Mai. "Man ļoti patīk jaunā tu, Alisija, neskatoties uz to, ko tu domā."
  
  Dreiks novērsās, savstarpējas cieņas pilns un pilnīgi neizpratnē par to, kā šis scenārijs varētu izpausties. Bet tagad ir pienācis laiks to visu nolikt malā, nolikt plauktā, jo viņi strauji tuvojās jaunajam Armagedonam, karavīriem, glābējiem un varoņiem līdz pašām beigām.
  
  Un, ja viņi skatītos, iespējams, spēlētu šahu, pat Dievs un Velns aizrautu elpu.
  
  
  TRĪSdesmit SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Smits pēdējā pagriezienā skrakšķināja riepas, pēc tam ar smago kāju ietriecās bremžu pedālī. Dreiks atvēra durvis, pirms mašīna apstājās, un izvilka kājas. Meja jau bija ārā pa sētas durvīm, Alīsija soli aiz muguras. Smits pamāja gaidošajiem policistiem.
  
  "Viņi teica, ka jums jāzina ātrākais ceļš uz tropiem?" Viens no policistiem jautāja. "Nu, ejiet pa šo ceļu tieši uz leju." Viņš norādīja. "Tas būs pa kreisi."
  
  "Paldies". Smits paņēma ceļveža karti un parādīja to pārējiem. Dāls pieskrēja skriešanas laikā.
  
  "Mēs esam gatavi?"
  
  "Tādi, kādi mēs varam būt," Alisija sacīja. "Ak, paskaties," viņa norādīja uz karti. "Viņi uz vietas esošo dāvanu veikalu sauc par zoodārzu."
  
  "Tad ejam."
  
  Dreiks zoodārzā ienāca ar pastiprinātām maņām, gaidot ļaunāko un zinot, ka Ramzesam ir vairāk nekā viens ar viņu nesaistīts šķebinošs triks. Grupa izklīda un retināja, jau kustoties ātrāk, nekā vajadzēja, un bez pienācīgas piesardzības, bet zinot, ka katra pagājušā sekunde bija jauns nāves zvans. Dreiks pievērsa uzmanību zīmēm un drīz ieraudzīja priekšā esošo tropisko zonu. Kad viņi tuvojās, ainava ap viņiem sāka kustēties.
  
  Astoņi vīrieši metās ārā no paslēptuves, velkot nažus, kā pavēlēts, lai pēdējo glābēju kauju padarītu sāpīgu un ārkārtīgi asiņainu. Dreiks ienira zem šūpolēm un uzmeta saimniekam pāri mugurai, pēc tam ar galvu sagaidīja nākamo uzbrukumu. Bo un Mei izvirzījās priekšplānā, viņu cīņas prasmes šodien ir vajadzīgas.
  
  Visi astoņi uzbrucēji bija ģērbušies ložu necaurlaidīgās vestēs un maskās, un viņi cīnījās prasmīgi, kā Dreiks bija gaidījis. Ramzess nekad nav izvēlējies no kaudzes apakšas. Maija atvairīja ātru dūrienu, mēģināja salauzt roku, taču atrada to savērptu un nesabalansētu. Nākamais sitiens pagāja garām viņas plecam, ko absorbēja viņas pašas veste, bet ielika viņai īsu pauzi. Bo gāja starp viņiem visiem, īsta nāves ēna. Ramzesa leģionāri atkāpās vai metās malā, lai izvairītos no francūža.
  
  Dreiks atspiedās pret barjeru, rokas paceltas. Aiz viņa esošais žogs saplaisāja, kad pretinieks no zemes guva sitienu ar divpēdu. Abi vīrieši aizripoja atpakaļ uz otru ceļu, ripojot ar grūtībām. Anglis ar dūri pēc dūres dauzīja leģionāra galvu, taču izdevās tikai trāpīt pa aizsardzībā pacelto roku. Viņš pacēla ķermeni, kur gribēja, piecēlās uz ceļiem un sita uz leju. Nazis paslīdēja uz augšu un iedūra viņa ribās, joprojām sāpot, neskatoties uz aizsardzību. Dreiks dubultoja savu uzbrukumu.
  
  Pastiprinājās tuvcīņa pie ieejas Tropiskajā zonā. Mei un Bo atrada savu pretinieku sejas. Asinis izšļakstīja visu grupu. Leģionāri krita ar lauztām ekstremitātēm un smadzeņu satricinājumiem, un Mano Kinimaka bija galvenais likumpārkāpējs. Milzīgais havajietis ar buldozeru sita uzbrucējus, it kā mēģinātu izaicināt pašus viļņus, sagraut tos drupās. Ja viņam ceļā stājās leģionārs, Kinimaka nodeva neapžēlojamu sitienu, pārcilvēcisks pussargs, neapturams arkls. Viņa ceļš bija pilnīgi nepareizs, tāpēc gan Alisija, gan Smits bija uz robežas, lai izkļūtu no viņa ceļa. Leģionāri piezemējās viņiem blakus, kurnēja, taču viņus bija viegli piebeigt.
  
  Dāls ar zināmu prasmi apmainījās sitieniem no rokas rokā. Naža sitieni tika veikti spēcīgi un ātri, vispirms zemi, tad augsti, tad pa krūtīm un seju; zviedrs viņus visus nobloķēja ar zibenīgiem refleksiem un grūti iegūtām prasmēm. Pretinieks nepadevās, klīnisks savā izpildījumā, ātri sajūtot, ka ir saticis līdzvērtīgu un kaut kas jāmaina.
  
  Dāls pagāja malā, kad leģionārs izmantoja kājas un elkoņus kā turpinājumu uzbrukumiem ar nazi. Pirmais elkonis trāpīja viņam pret templi, pastiprinot viņa izpratni un palīdzot viņam paredzēt neskaitāmus uzbrukumus. Viņš nokrita uz viena ceļgala, iedurot zem rokas tieši bedrē un tur esošo nervu kopu, liekot leģionāram agonijā nomest asmeni. Tomēr beigu beigās cīnītājs bija tas, kurš nogāza cīnītāju no kājām, tīri uzlādējot viņa muskuļus, laužot kaulus un pārraujot cīpslas. Mano bija nomelnējuši zilumi gar žokļa līniju un vaigu kauliem, un viņš kliboja, taču nekas nevarēja viņu apturēt. Dāls iztēlojās, ka viņš izlauzīsies cauri ēkas sienai kā Havaju Halks, ja durvis būtu aizslēgtas.
  
  Kenzijai bija vieglāk izsist ap cīņas malām, sabojājot to, ko varēja, un žēlojot to, ka viņai joprojām nav savas katanas. Dāla zināja, ka ir apguvusi īpašu prasmi un var uzbrukt vienam leģionāram pēc otra, katru nogalinot ar vienu sitienu, tādējādi ietaupot komandai vērtīgo laiku. Bet tā diena bija gandrīz beigusies.
  
  Vienalga.
  
  Dreiks atklāja, ka Flerija dūre ir novirzījusi sitienu. Viņš nokrita uz sāniem, kad leģionārs satvēra viņa plaukstas locītavu un sagrieza to. Sāpes izkropļoja viņa vaibstus. Viņš ripināja ar nenormālu slīpumu, atbrīvoja spiedienu un atradās aci pret aci ar pretinieku.
  
  "Kāpēc?" viņš jautāja.
  
  "Tikai šeit, lai jūs piebremzētu," leģionārs pasmīnēja. "Tic-tock. ķeksītis."
  
  Dreiks smagi spiedās, tagad stāvēdams kājās. "Tu arī nomirsi."
  
  "Mēs visi mirsim, muļķis."
  
  Saskaroties ar šādu fanātismu, Dreiks bez žēlastības sita, salaužot vīrieša degunu un žokli, kā arī ribas. Šie cilvēki precīzi zināja, ko dara, un tomēr turpināja cīnīties. Neviens vīrietis starp viņiem nebija pelnījis vēl vienu elpu.
  
  Leģionārs elsdams iesita ar nazi Dreikam. Jorkšīrietis to satvēra, pagrieza un apgrieza tā, ka asmens līdz pat rokturam iekļuva cita vīrieša galvaskausā. Pirms ķermenis atsitās pret zāli, galvenajai cīņai iesaistījās Dreiks.
  
  Tā bija dīvaina un traka cīņa. Sitiens pēc sitiena un aizsardzība pēc aizsardzības, bezgalīga rotācija pozīcijā. Asinis bija noslaucītas no acīm, cīņas vidū tika novērstas elkoņu un pirkstu sadursmes, un pat viens izmežģījušs plecs tika atgriezts vietā, pateicoties paša Smita svaram. Tas bija rupji, cik vien var būt.
  
  Un tad Kinimaka apgāja to visu, sita, metās iekšā, iznīcināja, kur vien varēja. Vismaz trīs no kritušajiem, salauztajiem leģionāriem bija viņa roku darbs. Bo tika galā ar vēl diviem, un tad Meja un Alisija pabeidza pēdējo kopā. Viņam krītot, viņi saskārās aci pret aci, paceltas dūres, starp viņiem pazibēja kaujas niknums un asinskāre, kas zibēja kā lāzeri acīs, bet tas bija Bo, kas viņus šķīra.
  
  "Bumba," viņš teica.
  
  Un tad pēkšņi visas sejas pievērsās Dreikam.
  
  "Cik mums atlicis?" Dāls jautāja.
  
  Dreiks pat nezināja. Cīņa man atņēma visas koncentrēšanās paliekas. Tagad viņš paskatījās lejup, baidīdamies no tā, ko ieraudzīs, atvilka piedurkni un paskatījās pulkstenī.
  
  "Mēs pat vēl neesam redzējuši bumbu," sacīja Kenzi.
  
  "Piecpadsmit minūtes," Dreiks teica.
  
  Un tad atskanēja šāvieni.
  
  
  TRĪSdesmit ASTOŅA NODAĻA
  
  
  Kenzi juta triecienu kā raķetes triecienu. Tas viņu nogāza, iesita pa plaušām un uz brīdi izrāva no prāta visu apziņu. Dreiks redzēja lodes triecienu un nokrita uz ceļiem, novēršot viņa neizbēgamo kritienu. Viņa nekad to neparedzēja, bet arī neviens cits. Smits arī trāpīja. Par laimi, abas lodes trāpīja vestēs.
  
  Torstens Dāls reaģēja visātrāk, joprojām ar vārdiem "piecpadsmit minūtes" bombardēja viņa smadzenes. Kad abi leģionāri pacēlās no zemes, lodes raidīja ātri, un tagad, labāk mērķējot, viņš uzbruka tiem, izstieptas rokas, rūcot kā vilciens, kas veda pazudušās dvēseles no asinīm pielietajām elles dzīlēm. Viņi pārsteigti vilcinājās, un tad zviedrs viņus sita, pa vienam ar katru roku, un atsvieda abus atpakaļ pret koka būdas sienu.
  
  Konstrukcija saplīsa gabalos ap cilvēkiem, koka dēļi plīsa, plīsa un gāzās gaisā. Vīrieši nokrita uz muguras starp tās saturu, kas trakajam zviedram izrādījās visnoderīgākais.
  
  Tā bija strādnieku šķūnis, darbarīku pilna vieta. Kamēr leģionāri pūlējās pacelt ieročus, vienam stenējot, bet otram izspļaujot zobus, Dāls pacēla labi praktizētu veseri. Kritušie cilvēki redzēja viņu iznākam ar acs kaktiņu un sastinga, neticība laupīja viņiem drosmi.
  
  Bo piegāja pie viņa, redzēja viņu reakciju. "Izbeidziet tos. Atcerieties, kas viņi ir. "
  
  Arī Kinimaka apstājās, smejoties par sižetu, it kā gribētu tos samīdīt līdz putekļiem. "Viņi nošāva Kenzi. Un Smits."
  
  "Es zinu," sacīja Dāls, nometot veseri malā un noliecoties uz tā roktura. "ES zinu".
  
  Abi vīrieši pauzi uztvēra kā vājuma zīmi un sniedzās pēc ieročiem. Dals pacēlās gaisā, vienlaikus paceļot veseri, un nolaida to lejā, kamēr viņa ķermenis nokrita. Viens sitiens trāpīja leģionāram pa pieres centru, un viņam vēl pietika spēka un prasmes, lai pagrieztos, paceltu vārpstu un salauztu otra vīrieša deniņu. Pabeidzis, viņš piecēlās ceļos, sakoda zobus un uzmeta veseri pār plecu.
  
  Tad otrs leģionārs piecēlās sēdus, stenēdams, galvu noliecis uz vienu pusi, it kā mokot mokās, un pacēla trīcošās rokās turēto pistoli. Šajā sekundes daļā Kensi reaģēja visātrāk un pakļāva sevi lielam personiskam riskam. Bez pauzes viņa notīrīja savus iepriekšējos sasitumus, bloķēja vīrieša mērķi un metās viņam virsū. Ierocis, ko viņa turēja rokā, tika izšauts kā no ķieģeļa, gals pēc gala, tā, ka tas trāpīja viņam sejas centrā. Viņš izšāva, krītot atmuguriski, lode pārskrien pār viņa galvu. Kad viņa nokļuva pie viņa, Kenzi paņēma savu ieroci, bet ne pirms viņa to iztukšoja viņa krūtīs.
  
  "Cik ilgi?" Dāls smagi elpoja, metoties pretī durvīm, kas veda uz Tropu zonu.
  
  Dreiks steidzās garām.
  
  "Septiņas minūtes".
  
  Ar to nepietiek, lai neitralizētu nepazīstamus kodolieročus.
  
  
  TREJDEVĪTĀ NODAĻA
  
  
  Sešas minūtes.
  
  Dreiks metās tropos, kliedzot, līdz viņam sāpēja kakls, izmisīgi cenšoties atrast bumbu. Mazais kliedziens, kas bija atbilde, nenāca no Heidena, bet viņš tam sekoja, cik vien spēja. Vēnas izspiedās pa visu pieri. Viņa rokas savilkās dūrēs. Kad visa komanda iegāja ēkā, saskaroties ar līkumotiem koka celiņiem un koku ieskautu dzīvotni, viņi izklīda, lai izmantotu savu skaitu.
  
  "Smuki!" Kinimaka raudāja, stress viņu tagad gandrīz iznīcināja. "Haidens!"
  
  Vēl viens apslāpēts kliedziens. Dreiks pilnīgā neapmierinātībā pacēla rokas, nespējot noteikt precīzu atrašanās vietu. Pagāja sekundes. Viņiem uzbruka spilgtas krāsas papagailis, liekot Alisijai atkāpties. Dreiks nevarēja nepaskatīties vēlreiz pulkstenī.
  
  Piecas minūtes.
  
  Baltais nams tagad izstaro tādus nemieru plūdus, ka tas tiktu noskalots tieši pie Kapitolija kalna. Tuvojas NEST komanda, bumbu komandas, policisti, aģenti un ugunsdzēsēji, kas bija informēti, vai nu skrēja, līdz viņu kājas atslāba, vai arī nokrita ceļos, lūkodamies debesīs un lūdzot par savu dzīvību. Ja kādi pasaules līderi tiktu informēti, arī viņi būtu kājās, skatītos pulksteņos un sagatavotu dažus priekšlikumus.
  
  Pasaule turēja varu.
  
  Dreiks atviegloti sarāvās, izdzirdot Maijas kliedzienu, un tad vajadzēja vēl dažas sekundes, lai atrastu tā avotu. Komanda pulcējās kā viens vesels, taču atrastais pārsniedza visas viņu cerības. Jorgijs stāvēja aiz Lorēnas viņam blakus; Bo un Kenzi mēģināja to izdomāt no tālienes, kamēr pārējā komanda vai nu nokrita uz ceļiem, vai rāpoja līdzi masai.
  
  Dreiks nobolīja acis. Pirmais, ko viņš ieraudzīja, bija kailas sievietes ķermenis, ietīts ar līmlenti un zilu stiepli, kas gulēja izpleties apmēram divus metrus no zemes. Joprojām apmulsis viņš ieraudzīja, ka zem viņas pēdu zolēm ir izlīdis vēl viens pēdu pāris, kas piederēja kādam vīrietim, spriežot pēc tām piestiprinātajām matainajām kājām.
  
  Haidens ir bumba, Ramses viņam teica.
  
  Bet... kāda velna pēc...
  
  Zem kailā vīrieša viņš tagad ieraudzīja zābakus, kurus atpazina. Šķita, ka Heidens atradās šīs kaudzes pašā apakšā.
  
  Kur tad pie velna ir kodolbumba?
  
  Alisija paskatījās uz augšu no savas vietas blakus nepazīstamajai sievietei. "Klausīties uzmanīgi. Zoey saka, ka bumba ir piestiprināta zem Heidena, šīs funkcijas apakšā. Viņš ir bruņots, viņam ir diezgan uzticams kustības sensors un to aizsargā mugursoma. Vadi, kas aptīti ap viņu ķermeni, ir piestiprināti pie asiņaina sprūda. Viņa pakratīja galvu. "Es neredzu izeju. Ir pienācis laiks spilgtām idejām, puiši.
  
  Dreiks skatījās uz ķermeņiem, bezgalīgu vadu taku, kas viss bija vienādi zils. Viņa pirmā reakcija bija piekrist.
  
  "Vai tam ir sabrūkošas kontūras?" Kinimaka jautāja.
  
  "Mans labākais minējums ir nē," sacīja Dāls. "Tas būtu pārāk riskanti, jo ar to saistītie cilvēki varētu mainīties. tad pieskaras bumbai un uzplaukums."
  
  "Nesaki tā". Alisija sarāvās.
  
  Dreiks nokrita uz ceļiem netālu no vietas, kur, viņaprāt, atrodas Heidena galva. "Tad pēc tāda paša principa kustības detektors būtu diezgan vaļīgs. Atkal, lai ļautu gūstekņiem mazliet kustēties.
  
  "Jā".
  
  Viņa galva sāpēja no sprieguma pārslodzes. "Mums ir deaktivizēšanas kodi," viņš teica.
  
  "Kas joprojām var būt viltots. Un, lai situāciju padarītu vēl ļaunāku, mums tie ir jāievada tastatūrā, kas pievienota sprūdam zem Heidena.
  
  - Labāk pasteidzieties, - Kenzi maigi teica. "Mums ir atlikušas trīs minūtes."
  
  Dreiks nikni berzēja galvu. Tagad nebija īstais laiks šaubīties. Viņš pārmija skatienu ar Dālu.
  
  Kas būs tālāk, mans draugs? Vai beidzot esam nonākuši ceļa galā?
  
  Džulians Māršs runāja. "Es redzēju, kā viņi viņu apbruņoja," viņš teica. "Es varu to atspējot. Tam nekad nevajadzēja notikt. Nauda bija vienīgais mērķis... Ne jau miljonu dolāru pasaules gala sūdi.
  
  "Vebs zināja," sacīja Lorēna. "Tavs priekšnieks. Viņš visu laiku zināja. "
  
  Marts vienkārši klepojās. "Vienkārši izved mani no šejienes."
  
  Dreiks nekustējās. Lai atrastu bumbu, viņiem būtu jāapgriež cilvēku kaudze. Viņiem nebija laika pārgriezt visu lenti. Bet vienmēr bija ātrāks veids, kā neitralizēt bumbu. Televīzijā nerādīja, jo diez vai bija piemērots skatīšanai no malas.
  
  Jūs nepārgriezāt vadu. Jūs tikko izvilkāt tos visus.
  
  Bet tas bija tikpat riskanti kā nogriezt nepareizo vadu. Viņš nometās ceļos tā, lai viņa acis būtu vienā līmenī ar Mārša acis.
  
  "Džūlija. Vai tu gribi mirt?"
  
  "Nē!"
  
  "Es neredzu citu ceļu," viņš elpoja. "Puiši, pārvietosim viņus."
  
  Vadot komandu, viņš lēni, nesteidzīgi apgrieza līķu kaudzi, līdz Heidena vēders pacēlās no grīdas un tika atrasta mugursoma. Moans aizbēga no Zojas, Mārša un pat Heidena, kad viņi visi apgāzās uz sāniem, un Kinimaka mudināja viņus visus palikt tur, kur bija. Neskatoties uz Zoja apgalvojumiem, neviens nezināja, cik jutīgs patiesībā ir kustības detektors, lai gan šķita acīmredzami, ka, ja tas bija ieslēgts tik ilgi, tas nebija noregulēts uz kaut ko tuvu sprūdam. Patiešām, tas bija jāieprogrammē tā, lai tas būtu gandrīz necaurlaidīgs, lai nodrošinātu Dreika ierašanos pirms tā eksplodēšanas.
  
  Bija nepieciešams atvienot vadus no Mārša ķermeņa un noņemt tos no Zojas ekstremitātēm, kas ir netīrs darbs, ko komanda tik tikko pamanīja. Tie, kas bija aptīti ap Heidenas ķermeni, viegli novilka, jo viņas apģērbs traucēja. Tagad paklausīdams pavēlēm un joprojām turēts ar līmlenti, Marčs pacēla rokas tā, lai tās aptvēra Heidena labo sānu un lidinājās virs mugursomas. Pītietis salocīja pirkstus.
  
  "Piespraudes un adatas".
  
  Maija uzlika rokas uz mugursomas virs kodolbumbas. Ar veikliem pirkstiem viņa attaisīja sprādzes un atvilka augšējo atloku. Pēc tam, izmantojot milzīgu un veiklu spēku, viņa satvēra mugursomas malas un izvilka bumbu kopā ar metāla korpusu tieši ārā.
  
  Viņu apņēma melns apvalks. Maija nometa mugursomu un ļoti lēni pagrieza bumbu, svīstot, sekundēm ritot. Heidenas acis mirdzēja, kad viņa skatījās uz bumbu, un Kinimaka jau bija nometusies ceļos viņai blakus un satvērusi viņas roku.
  
  Parādījās atpakaļskaitīšanas panelis, kas ar četrām skrūvēm bija piestiprināts pie bumbas ārpuses. Zem viņa zili vadi slējās absolūtas katastrofas sirdī. Marčs skatījās uz vadiem, no kuriem četri bija savīti un savijušies kopā.
  
  "Noņemiet paneli. Man jāredz, kurš ir kurš."
  
  Dreiks iekoda mēlē, skatoties pulkstenī.
  
  Ir palikušas sekundes.
  
  Piecdesmit deviņi, piecdesmit astoņi...
  
  Smits nokrita uz ceļiem viņiem blakus, karavīram jau velkot palīglīdzekli. Ņemot katra dzīvību savās rokās, viņš uzņēmās atbildību par trūkumu novēršanu. Viens skrāpējums, viens nepiekāpīgs pavediens, viens koncentrēšanās trūkums, un tie vai nu zaudēs laiku, vai izraisīs šausminošu sprādzienu. Dreiks uz brīdi aizvēra acis, kamēr vīrietis strādāja. Aiz viņa Dals elsoja, un pat Kenzi satraucās.
  
  Kamēr Smits strādāja pie pēdējās skrūves, Alisija pēkšņi iekliedzās. Visa grupa nodrebēja, viņu sirdis lēca mutē.
  
  Dreiks strauji pagriezās. "Kas tas ir?"
  
  "Čūska! Es redzēju čūsku! Tas bija liels dzeltens nelietis.
  
  Smits dusmīgi norūca, paņemot rokās ierakstu un uzmanīgi noņemot atpakaļskaitīšanas paneli ar mirgojošo sarkano ciparnīcu. - Kuru vadu?
  
  Viņiem bija atlikušas trīsdesmit septiņas sekundes.
  
  Marčs piezagās tuvāk, ar acīm skenēdams zilo vadu mudžekli, meklēdams vietu, kur atcerējās, ka aligators bija ieslēdzis ierīci.
  
  "Es to neredzu! Es, sasodīts, to nevaru redzēt!"
  
  - Tas arī viss, - Dreiks pameta viņu malā. "Es izvelku visus vadus!"
  
  "Nē," Dāls smagi piezemējās viņam blakus. "Ja jūs to darīsit, šī bumba nodegs."
  
  "Ko tad mēs darīsim, Torsten? Ko mums vajadzētu darīt?"
  
  Divdesmit deviņi... divdesmit astoņi... divdesmit septiņi...
  
  
  CETRADESMITĀ NODAĻA
  
  
  Dreika atmiņa uzsprāga priekšplānā. Ramzess viņam apzināti pateica, ka Heidens ir bumba. Bet ko, pie velna, tas īsti nozīmēja?
  
  Tagad paskatoties, viņš redzēja trīs vadus, kas bija aptīti ap viņu. Kurš no tiem noveda pie operācijas? Dāls izvilka no kabatas papīra lapu.
  
  "Kodi," viņš teica. "Tagad nav cita ceļa."
  
  "Ļaujiet Māršam mēģināt vēlreiz. Ramzess īpaši pieminēja Heidenu.
  
  "Mēs izmantojam kodus."
  
  "Tie var būt sasodīti viltoti! Viņu pašu izraisītājs!
  
  Marčs jau skatījās uz Heidena ķermeni. Dreiks tika tam pāri un piesaistīja Kinimaki uzmanību. "Pagrieziet viņu otrādi."
  
  Heidena darīja, ko varēja, lai palīdzētu, muskuļi un cīpslas, bez šaubām, kliedza no sāpēm, bet neatbrīvojās. Pulkstenis tikšķēja. Bumba tuvojās pabeigšanai. Un pasaule gaidīja.
  
  Mārča pieliecās, sekojot vadiem ap viņas ķermeni, kad Dreiks pacēla vienu roku, tad kāju un beidzot atsprādzējās viņas jostas vietā, kur krustojās abi vadi. Kad viņš atkal ieraudzīja mezgloto pāri izejam cauri viņas klēpī, viņš norādīja uz Kinimaku. "Kā šis".
  
  Ciešot no Twister murgainās spēles, Heidens vēroja, kā Māršs izseko katra vada ceļu atpakaļ līdz taimerim.
  
  "Noteikti," viņš teica, cieši samiedzot acis, vienu aci plaši atvērtu, otru aizvērtu. - Tas ir labajā pusē.
  
  Dreiks nikni paskatījās uz kodolsomu. Kenzi viņam pievienojās un Dāls uz grīdas tieši viņam blakus. "Lai šo lietu uzspridzinātu, nepieciešama speciāla detaļu un mehānismu konfigurācija. Tas ir... tik delikāts. Vai mēs tiešām šobrīd uzticamies cilvēkam, kurš to ieveda valstī?
  
  Dreiks ievilka savas dzīves dziļāko elpu.
  
  "Nav citas izvēles".
  
  Viņš pavilka aiz stieples.
  
  
  Četrdesmit PIRMA NODAĻA
  
  
  Dreiks ātri pavilka, un vads noplīsa no viņa rokas, atklājot vara galu. Pie naža smaile visi klātesošie noliecās uz priekšu, lai pārbaudītu atpakaļskaitīšanu.
  
  Divpadsmit... vienpadsmit... desmit...
  
  - Viņš joprojām ir bruņots! Alīsija raudāja.
  
  Dreiks nokrita uz muguras, apstulbis, joprojām turēdams vadu, it kā viņš pat tagad varētu iedarbināt dzirksteli un iznīcināt bumbu. "Šis... šis ir..."
  
  "Joprojām atzīmē!" Alīsija raudāja.
  
  Dāls ienira, ar plaukstu pastumdams jorkšīrieša pieri. "Manuprāt," viņš teica. "Mums veiksies, ja mums tagad būs laiks."
  
  Astoņi...
  
  Zoja sāka raudāt. Marčs šņukstēja, atvainodamies par katru kļūdu, ko jebkad bija pieļāvis. Heidens un Kinimaka vēroja komandas darbu bez emocijām, balinātās rokas salikuši kopā, atzīstot, ka neko nevar darīt. Smits izmeta nazi no rokas un paskatījās uz Lorēnu, pastiepdams trīcošos pirkstus, lai viņai pieskartos. Jorgijs nogrima zemē. Dreiks paskatījās uz Alisiju, un Alisija skatījās uz Meju, nespēdama atraut acis. Bo stāvēja starp viņiem, viņa sejas izteiksme kļuva gaišāka, vērojot Dāla darbu.
  
  Zviedrs panelī ievadīja deaktivizēšanas kodus. Katrs no tiem ir reģistrēts ar skaņas signālu. Pagāja sekundes, līdz viņš ievadīja pēdējo numuru.
  
  Pieci...
  
  Dāls nospieda taustiņu Enter un pārtrauca elpot.
  
  Bet pulkstenis joprojām tikšķēja.
  
  Trīs divi viens...
  
  
  * * *
  
  
  Pēdējā sekundē Torstens Dāls nekrita izmisumā. Viņš nepadevās un nenovērsās, lai mirtu. Viņam bija ģimene, pie kuras atgriezties - sieva un divi bērni -, un nekas netraucēs viņam šovakar nodrošināt viņu drošību.
  
  Vienmēr bija plāns B. Dreiks viņam to iemācīja.
  
  Viņš bija gatavs.
  
  Sākās neprāta režīms, aprēķināts neprāts viņu apņēma, dodot viņam spējas, kas pārsniedz normālu. Pēdējo stundu viņš bija klausījies, kā viens vīrietis un pēc tam vēl viens mīda pilnību, precīzo un nepārprotamo aprīkojumu, kas veidoja kodolmateriālu. Viņš dzirdēja, cik tas viss bija precīzi.
  
  Nu, kas būtu, ja tas būtu mazliet Dāla ārprāts. Kā tas darbotos?
  
  Kad displejs rādīja vienu, zviedrs jau turēja rokā veseri. Viņš to nolaida ar pēdējo elpu, pēdējo kustību, šūpojoties no visa spēka. Vāmurs ietriecās kodolbumbas sirdī, un pat tajā bezgalīgajā sekundē viņš ieraudzīja Dreika šausmas, Alisijas piekrišanu. Un tad viņš vairs neko neredzēja.
  
  pulksteņa tikšķēšana
  
  Nulle.
  
  
  CETRdesmit OTRĀ NODAĻA
  
  
  Laiks nevienam nav apstājies, un īpaši šajā izšķirošajā stundā.
  
  Dreiks redzēja, ka Dāls izpletās virs bumbas, it kā viņš varētu pasargāt savus draugus un pasauli no briesmīga ugunsgrēka. Viņš redzēja saliekto metāla korpusu, iespiedušās iekšas, kas apņēma veseri; un tad viņš ieraudzīja atpakaļskaitīšanas taimeri.
  
  Iestrēdzis uz nulles.
  
  "Ak, sūdā," viņš teica vissirsnīgākajā veidā. "Ak mans Dievs."
  
  Viena pēc otras komanda saprata. Dreiks ieelpoja svaigo gaisu, ko viņš vairs nekad negaidīja, ka pagaršot. Viņš rāpoja pie Dāla un uzsita zviedram pa plato muguru. "Labs puisis," viņš teica. "Iesit viņam ar lielu āmuru. Kāpēc es par to neiedomājos?"
  
  "Esot jorkšīrietis," Dāls runāja bumbas kodolā. "Es arī sev uzdevu šo jautājumu."
  
  Dreiks viņu atvilka. "Klausies," viņš teica. "Šī lieta ir iestrēgusi, vai ne? Iespējams salūzusi iekšā. Bet kas lai neļautu tam sākt no jauna?"
  
  "Mēs," teica balss no aizmugures.
  
  Dreiks pagriezās, lai redzētu, kā NEST komandas un bumbu grupa tuvojas tām ar mugursomām un atvērtiem klēpjdatoriem. "Jūs, puiši, kavējaties," viņš elpoja.
  
  "Jā vecīt. Parasti tā ir."
  
  Kinimaka, Jorgija un Lorēna sāka izvilkt Heidenu no dīvainā tīkla, ko viņa dalījās ar Zoju Šīrsu un Džulianu Māršu. Abas Pītijas tika piesegtas, cik vien iespējams, bet nešķita, ka pārāk rūpējās par savu kailumu.
  
  "Es palīdzēju," Māršs atkārtoja atkal un atkal. "Neaizmirstiet viņiem pateikt, ka es palīdzēju."
  
  Heidena atradās uz ceļiem, ripinot katru ekstremitāti, lai atjaunotu asinsriti, un berzējot vietas, kur bija sakrājušās locītavu sāpes. Kinimaka iedeva viņai savu jaku, ko viņa ar pateicību pieņēma.
  
  Alisija satvēra Dreiku aiz pleciem, asarām acīs. "Mēs esam dzīvi!" viņa kliedza.
  
  Un tad viņa pievilka viņu tuvāk, atrada savas lūpas uz viņa lūpām, skūpstīja viņu, cik vien spēcīgi spēja. Sākumā Dreiks atrāvās, bet tad saprata, ka ir tieši tur, kur vēlas būt. Viņš noskūpstīja viņu atpakaļ. Viņas mēle izspiedās un atrada viņu, un viņu spriedze mazinājās.
  
  "Tā tas ir," sacīja Smits, "mēs ejam jau ilgu laiku." Man žēl Maija."
  
  "Ak, sūdā, man pietrūkst savas sievas," sacīja Dāls.
  
  Bo skatījās uz viņu, viņa sejas akmens bija kā granīts, bet citādi necaurejams.
  
  Maijai izdevās vājš smaids. "Ja lomas tiktu mainītas, Alisija šobrīd kaut ko muldētu par pievienošanos."
  
  "Neesi kautrīgs". Alisija atrāvās no Dreika, smieklīgi smiedamies. "Es nekad agrāk neesmu skūpstījis filmu zvaigzni."
  
  Smits nosarka, pieminot vecos laikus. "Ak, tagad es esmu samierinājusies ar faktu, ka Meija nav īsti lieliskā Megija K. Atvainojiet par to".
  
  "Es esmu labāka par Megiju K," Meja pasmaidīja.
  
  Smits noslīdēja, viņa kājas izliekas. Lorēna pastiepa roku, lai viņu atbalstītu.
  
  Alisija nolieca galvu uz sāniem. "Ak, pagaidiet, es noskūpstīju filmu zvaigzni. Kāds Džeks. Vai arī tas bija viņa segvārds? Ak, patiesībā, divi. Vai varbūt trīs..."
  
  Kenzi pārvietojās viņu vidū. "Jauks skūpsts," viņa teica. "Tu nekad neesi mani tā skūpstījis."
  
  "Tas ir tikai tāpēc, ka tu esi kuce."
  
  "Vai paldies".
  
  "Pagaidi," Dreiks teica. "Vai tu skūpstīji Kenzi? Kad?"
  
  "Vecs stāsts," Alicia teica. "Es tik tikko atceros."
  
  Viņš noteica par noteikumu, lai visu viņas uzmanību pievērstu ar acīm. "Tātad tas bija skūpsts" priecīgs, ka esam dzīvi"? Vai kaut kas vairāk?
  
  "Ko tu domā?" Alisija izskatījās piesardzīga.
  
  "Es domāju, ka es vēlētos, lai jūs to darītu vēlreiz."
  
  "LABI..."
  
  "Vēlāk".
  
  "Noteikti. Jo mums ir jāstrādā."
  
  Dreiks tagad paskatījās uz Heidenu, viņu komandas līderi. "Ramsess un aligators joprojām ir kaut kur ārā," viņš teica. "Mēs nevaram ļaut viņiem aizbēgt."
  
  "Mmm, piedod?" - teica viens no sapieru komandas puišiem.
  
  Heidens paskatījās uz Māršu un Šīrsu. "Jūs abi varat nopelnīt papildu punktus, ja jums ir informācija."
  
  "Ramsess gandrīz ar mani nerunāja," sacīja Šīrs. "Un aligators bija lielākais vājprātīgais, kādu esmu saticis. Kaut es zinātu, kur viņi atrodas. "
  
  Dreiks nikni paskatījās uz viņu. "Aligators bija lielākais vājprātīgs..."
  
  "Man žēl. Puiši?" JACK vadītājs teica.
  
  Marčs nobolīja acis. "Ramsess ir vabole," viņš teica. "Man vajadzēja viņam uzkāpt, kad man bija tāda iespēja. Visa šī nauda ir pazudusi. Vara, prestižs - pazuda. Ko man darīt?"
  
  "Es ceru, ka es sapūšu cietumā," sacīja Smits. - Slepkavas sabiedrībā.
  
  "Klausieties!" kliedza cilvēki no NEST.
  
  Heidens paskatījās uz viņiem, tad uz Dālu. Dreiks paskatījās pār Alisijas plecu. "LIGZDZAS" komandas vadītājs stāvēja kājās, un viņa seja kļuva bāla, absolūtu baiļu krāsā.
  
  "Šī bumba ir bezjēdzīga."
  
  "Kas?"
  
  "Nav elektrisko detonatoru. Lēcas ir saplaisājušas, es domāju, ka varbūt no sitiena ar āmuru. Bet urāns? Lai gan mēs varam pamanīt pēdas, kas vēsta, ka tas kādreiz šeit bijis, tā... tā trūkst.
  
  "Nē". Dreiks juta, ka viņa muskuļi trīc. "Nē, tu man to nevari pateikt. Vai jūs sakāt, ka šī bumba bija viltota?
  
  "Nē," vadītājs teica, pieskaroties savam klēpjdatoram. "Es jums saku, ka šī nav bumba. Tas ir padarīts nekaitīgs, noņemot visas daļas, kas liek tam darboties. Tātad, tas ir viltojums. Šim cilvēkam Ramzesam, iespējams, ir īstais.
  
  Komanda nešaubījās ne sekundi.
  
  Heidens pastiepa roku pēc telefona un uzsauca Mūra numuru. Dreiks kliedza, ka viņai vajadzētu izsaukt helikopterus.
  
  - Cik mums vajag?
  
  "Piepildiet sasodītās debesis," viņš teica.
  
  Nesūdzoties, viņi pacēla sāpošos ķermeņus un steidzās uz durvju pusi. Haidena ātri runāja skriešanas laikā, neuzrādot nekādas fiziskas sekas no ārstēšanas. Tie bija psihiski efekti, kuriem bija spēks viņu uz visiem laikiem nobiedēt.
  
  "Mūr, bumba Centrālajā parkā ir viltojums. Iztīrīts, slēgts. Mēs domājam, ka iekšas un detonatori tika izņemti un pēc tam ievietoti citā ierīcē.
  
  Dreiks dzirdēja Mūra nopūtu trīs pēdu attālumā.
  
  "Un mēs domājām, ka murgs ir beidzies."
  
  - Tāds bija Ramzesa plāns jau no paša sākuma. Heidens, nepārkāpjot, norāva ārējās durvis no eņģēm. "Tagad viņš eksplodē savā laikā un aizbēg. Vai no Ņujorkas lido kādi helikopteri?
  
  "Militārs. Policija. Es domāju, ka īpaša operācija.
  
  "Sāciet ar šo. Viņam ir plāns, Mūr, un mēs uzskatām, ka aligators ir bijušais komandieris. Kā izskatās drošības kameras?
  
  "Mēs apkopojam katru seju, katru figūru. Mēs jau stundām ilgi esam uz robežas. Ja Ramzess skries cauri pilsētai, mēs viņu noķersim.
  
  Dreiks pārlēca pāri atkritumu tvertnei, Dāls bija viņam blakus. Virs galvas dārdēja helikopteri, divi no tiem nolaidās uz ceļa pie zoodārza ieejas. Paskatīdamies augšup, Dreiks ieraudzīja biroju ēkas aiz rotoriem, kur daudzas sejas piespiedās pie logiem starp baltiem slēģiem. Sociālie mediji šodien eksplodētu, un, ja tā turpinātos, rezultāti būtu nulle. Patiesībā tas, iespējams, kavēja viņu centienus.
  
  Heidens steidzās uz tuvāko helikopteru, apstājoties tieši aiz rotora mazgātāja. "Šoreiz," viņa teica Mūram. "Ramsess neizrādīsies. Tas viss bija sarkanā siļķe, lai palīdzētu viņam izdzīvot. Runa ir par viņa reputāciju - Terora kroņprincis atgūst savu statusu un ieiet vēsturē. Viņš atved uz Ņujorku kodolieroci, to uzspridzina un nesodīti aizbēg. Ja tu viņu tagad atlaidīsi, Mūr, tu viņu vairs nekad neredzēsi. Un spēle būs beigusies."
  
  "Es to zinu, aģent Džej. ES zinu".
  
  Dreiks lidoja pār Heidena plecu, klausīdamies, bet pārējā komanda aizkaitināti raustījās apkārt. Dāls apsekoja apkārtni, atlasot labākās slazdošanas vietas un pēc tam katru no tām pārbaudot ar savām brillēm. Dīvaini, bet tas vismaz viņu nodarbināja. Dreiks viņam uzmeta elkoni.
  
  "Kur ir ragavas?"
  
  "Es to atstāju." Dāls izskatījās nedaudz nožēlojams. - Tas ir sasodīti labs ierocis.
  
  Kenzi iejaucās. "Es viņam atgādināju, ka man joprojām nav sava mīļākā ieroča. Ja viņš dabū veseri, man vajadzētu dabūt katanu.
  
  Dreiks vēroja zviedru. - Izklausās pēc darījuma.
  
  "Ak, beidziet viņai dot iemeslu. Un kur es te vispār varētu dabūt katanu?
  
  Balss teica: "Viņi atrodas netālu no Steitenailendas, Heiden."
  
  Dreika galva pagriezās tik ātri, ka viņš sarāvās. "Kas tas bija?"
  
  Heidens lūdza Mūru atkārtot un tad pievērsās komandai. "Mums ir iespējas, puiši. Zvanīja civilpersona, kā Mūrs prognozēja, un apstiprināja kamerā. Kustini ēzeļus!"
  
  Nolaiduši galvu, komanda skrēja pa ietvi uz atvērtu, aizbarikādētu ceļu, izlēca no helikoptera atvērtajām durvīm un piesprādzējās savās vietās. Divi putni pacēlušies gaisā, rotori griež lapas no tuvējiem kokiem un izkaisa gružus pāri ielai. Dreiks ražoja pistoles un šauteni, militāro asmeni un apdullināšanas pistoli, pārbaudot, vai viss ir darba kārtībā un pilnībā sagatavots. Dāls pārbaudīja paziņojumu.
  
  Pilots pabrauca garām jumtiem un tad strauji pagriezās uz dienvidiem, palielinot ātrumu. Alisija izmēģināja pati savus ieročus, izmetot leģionāram paņemto, bet otru paturot. Kinimaka uzmeta Heidenam skatienus, kurus viņa mēģināja ignorēt, joprojām saņemot informāciju no Mūra un viņa aģentiem. Bo apklusa, saspiedās stūrī, kurā atradās kopš Dreika un Alisijas skūpstīšanās. Savukārt Maija sēdēja mierīgi, ar necaurlaidīgiem japāņu vaibstiem, stingri koncentrējoties uz savu mērķi. Pārējā komanda vēlreiz pārbaudīja visu, izņemot Kenzi, kurš sūdzējās par helikoptera lidojumu, dzēlīgo vēju, sviedru smaku un to, ka viņa kādreiz ir redzējusi SPEAR komandu.
  
  "Neviens tev nav licis palikt pie mums," Alisija maigi sacīja.
  
  "Ko vēl es varētu darīt? Bēdziet kā pārbiedēta baznīcas pele?"
  
  "Tātad tas ir, lai pierādītu, ka esat drosmīgs?"
  
  Kenzija nobolīja acis. "Es nevēlos redzēt Armagedonu. Un tu?"
  
  "Es jau to esmu redzējis. Bens Afleks ir pārsteidzoši gejs, un Brūss Viliss ir šokējošāks nekā sasodīts asteroīds. Bet, sasodīts, vai jūs mēģināt mums iestāstīt, ka jums tiešām ir sirds?
  
  Kenzi skatījās ārā pa logu.
  
  "Arheoloģisko artefaktu zaglim ir sirds. Kurš to būtu zinājis?
  
  "Es tikai cenšos atgriezties pie sava biznesa Tuvajos Austrumos. Viens. Palīdzot jums, muļķiem, būs liels ceļš, lai to sasniegtu. Pie velna ar savu sasodīto sirdi."
  
  Helikopters pārlidoja pāri Manhetenas jumtiem, kad Heidens saņēma skaidrojumu, ka Ramses un Gator vēl nav pametuši salu, jo viņi bija redzēti pie Stetenailendas prāmja.
  
  "Fragmenti, kas pazūd tulkojumā, var mūs visus nogalināt," Heidens nopūtās, un Dreiks atzina patiesību. No mazākās cīņas skolas pagalmā līdz karam starp prezidentiem un premjerministriem, niansējums bija viss.
  
  Viņu galamērķis tuvojās, kamēr garām pazibēja ēkas. Pilots ienira starp diviem debesskrāpjiem, lai saglabātu ātrumu, virzoties uz savu mērķi. Dreiks izturējās ar drūmu apņēmību. Priekšā bija līča kūsošie pelēkie ūdeņi. Zemāk viņi varēja redzēt nolaižamo helikopteru grupu, kas visi cīnījās par kosmosu.
  
  "Kā šis!" Heidens raudāja.
  
  Taču pilots jau atradās stāvā nobraucienā, kā rezultātā helikopters ar grūtībām nolaidās, lai ieņemtu savu galveno pozīciju puķu podu rindas un autobusa pieturas priekšā. Dreiks juta, ka viņam caur muti sagriežas vēders. Heidens iekliedzās savā kamerā.
  
  "Protams, terminālis ir slēgts," viņa teica. "Ja Ramzess ir šeit, ko viņš cer paveikt?"
  
  "Aiz jums ir jābūt aizsargmargām un automašīnu rindai, kas novietota zem kokiem. Policistiem tur ir sieviete, kas bija pēdējā, kas viņu redzēja.
  
  "Lieliski. Tātad tagad mēs..."
  
  - Pagaidi! Alisijas ausis uztvēra skaņas pirms jebkura cita. "Es dzirdu šaušanu."
  
  "Ej."
  
  Izkāpusi no mašīnas, komanda devās uz termināli, skrienot gar ēku. Dreiks pamanīja, ka aiz galvenās ieejas plašā izliekuma uz dokstaciju ved gara betona rampa. No turienes atskanēja šāvieni, šaudījās cauri klajumam, nevis noslīka, it kā pie sienām.
  
  "Tur, aizmugurē," viņš teica. - Tas nāk no stāpeļa.
  
  Aiz viņiem debesis piepildīja helikopteri. Viņiem ceļā gulēja stenošais policista ķermenis, taču viņš pamāja viņus uz priekšu, neuzrādot nekādas traumas pazīmes. Gaisā atskanēja vēl šāvieni. Komanda izvilka ieročus, skrēja tandēmā un pārmeklēja apkārtni priekšā. Cits policists nometās ceļos viņu priekšā, noliekts galvu, turēdams aiz rokas.
  
  "Viss kārtībā," viņš teica. "Ejiet. Tikai brūce miesā. Mums esat vajadzīgi, puiši. Viņi... viņi aiziet.
  
  "Šodien nē," sacīja Heidens un paskrēja garām.
  
  Dreiks pamanīja stāpeļa galu un dzegas pa kreisi, visas betona stāpes tika izmantotas prāmjiem. Viļņi klīda pie to pamatnes. - Vai tu to dzirdi? viņš teica, kad apšaude atkal sākās. "Ramsess ieguva automātisko vadu."
  
  Lorēna bija vienīgā, kas pamāja ar galvu. - Kurš no viņiem?
  
  "Vairāk kārtu minūtē nekā AK. Klips no sešsimt līdz astoņsimt kārtām. Nomainiet mucas, ja tas kļūst pārāk karsts. Ne gluži precīzi, bet biedējoši."
  
  "Es ceru, ka tas nelietis izkūst viņa rokās," sacīja Alisija.
  
  Policu grupa nometās ceļos priekšā, nepārtraukti meklējot aizsegu, kamēr JAW izspļāva viņu lodes. Virs galvas paskrēja ložu rinda. Divi policisti atbildēja pret uguni, mērķējot uz stāpeļa tālāko galu, kur bija pietauvojies prāmis.
  
  "Nesaki man..." Dāls teica.
  
  "Mēs domājam, ka viņš tur uzkāpj uz prāmja ar vienu no uzturēšanas rēķiniem," sacīja viens no policistiem. "Divi zēni. Viens tēmēja uz mums, otrs iedarbināja laivu.
  
  "Viņš nevar tā aizbēgt," Heidens protestēja. "Tā ir... tā ir... spēle beigusies." Viņas acis mirdzēja no šausmām.
  
  "Viņam," Alisija pašapmierināti noteica.
  
  "Nē, nē," Heidens čukstēja. "Priekš mums. Mēs to visu sapratām nepareizi. Ramzess burtiski aiziet ar blīkšķi. Es apzīmogoju viņa mantojumu. Puiši, viņš detonēs šo kodolbumbu.
  
  "Kad?"
  
  "Es nezinu. Labākais minējums? Viņš dodas uz Brīvības salu un statuju, un viņš to publicēs sociālajos tīklos. Ak Dievs, ak Dievs, iedomājies..." viņa aizelsās. "Es nevaru... Es vienkārši nevaru..."
  
  Kinimaka piecēla viņu kājās, lielajam vīram mērķtiecīgi norūcot. "Mēs neļausim tam notikt. Mums kaut kas jādara. Tagad."
  
  Un Dreiks redzēja zāģa zibspuldzi apmēram piecdesmit pēdu attālumā, tā šāvienu nāvējošo spēku, vienīgo, kas stāvēja starp viņiem un Ramzesu, un kodolbumbu.
  
  "Kurš gan vēlas dzīvot mūžīgi, vai ne?"
  
  - Nē, - Alisija klusi noteica. "Tas būtu mūžīgi garlaicīgi."
  
  Un Dāls pēdējo reizi paskatījās uz komandu. - Es uzņemšos vadību.
  
  Pēdējā sekundes daļā Ņujorkas varoņi satvēra sevi; SPEARERS komanda un katrs policists un aģents dzirdes attālumā. Visi piecēlās kājās, saskārās ar spļaušanas ieročiem un izdarīja pēdējo izvēli savā dzīvē.
  
  Dāls to sāka. "Uzbrukums!"
  
  
  ČETRDESMIT TREŠĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks skrēja savu draugu centrā, tieši tur, kur gribēja būt, paceļot ieroci un spēcīgi šaujot. Lodes tiek raidītas no katra lielgabala ar ātrumu divtūkstoš piecsimt pēdu sekundē, un pāri krājumiem atbalsojas vairāki sprādzieni. Visā prāmī izsisti logi.
  
  Dažu sekunžu laikā viņi pārgrieza atstarpi uz pusēm, turpinot intensīvi šaut. SAW lietotājs nekavējoties mainīja iestatījumus, šokēts par uzbrukuma nežēlību. Ne tas, ka viņš pārtrauca šaut; viņa lodes izsekoja pēdas krājumos un izgāja jūrā, jo viņš, iespējams, slīdēja atpakaļ. Dreiks pacēla tēmekli pie acīm, uzlika pirkstu uz svira un atklāja vīrieša, kurš turēja ZĀĢI, vaibstus.
  
  "Tas ir aligators," sacīja Heidens. "Nepalaidiet garām."
  
  SAW apgriezās, virzījās atpakaļ uz viņiem, joprojām spļaujot svinu. Dreiks iztēlojās, ka muciņai šobrīd vajadzētu būt tik karstai, ka tā drīz izkusīs, bet ne pietiekami ātri. Lode trāpīja policistam ložu necaurlaidīgajā vestē, un tad otram citam salauza roku. Tajā brīdī viņu sirdis bija gatavas izlēkt no krūtīm, taču viņi neapturēja uzbrukumu un nesamazināja šaušanu. Prāmja muguras lejasdaļa nokrita, saplīsa, vaļējā mugura bija tik perforēta, ka izskatījās pēc siera rīves. Aligators spēcīgi šūpoja zāģi, cenšoties kompensēt radušos situāciju. Lodes iedūrās telpā virs viņu galvām.
  
  Prāmja dzinēja blāvā skaņa pārvērtās lēnā rūkoņā, un tas visu mainīja. Aligators uzlēca uz klāja, turpinot nikni šaut. Ūdens sāka rīstīties no aizmugures, un kuģis virzījās uz priekšu. Dreiks redzēja, ka viņi joprojām atrodas divdesmit pēdu attālumā no aizmugures, redzēja viņu pagriežamies pa kreisi un uz sāniem, un zināja, ka viņi nekad nenokļūs laikā.
  
  Kliedzot, krītot, viņš apgāzās uz sāniem un pēkšņi apstājās. Dāls nokrita viņam blakus. Heidens ripoja, un tas viss padarīja aligatora mērķēšanu vēl grūtāku, taču vīrietim nešķita vienalga. Varēja redzēt viņa figūru atkāpjoties, dodoties dziļāk prāmī.
  
  Dreiks deva signālu Heidenam, un Heidens izsauca helikopterus.
  
  Melnie putni metās uz slīdni, strauji nogāzās un lidoja trīs pēdu augstumā no zemes, kad SPEAR apkalpe uzkāpa uz klāja. Kad policisti un aģenti izšāva jaunu saikni, kas nekad nepārtrūks, viņi salutēja, cik vien varēja, un tad helikopteri praktiski pacēlās gaisā. Piloti spieda mašīnas līdz galam, dzenoties pēc kūstošā prāmja un drīz vien virs galvas. Tas bija skats, ko Dreiks nekad nevarēja iedomāties: putni kā nāvējoši melni plēsēji karājās Ņujorkas debesīs, slavenā panorāma kā fons, gatavojoties uz Staten Island prāmi.
  
  - Sitiet viņiem smagi, - Heidens sacīja helikoptera radio. "Un ātri".
  
  Nokāpjot lejā, prāmja pakaļgalā steidzās divi helikopteri. Gandrīz uzreiz nemierīgais aligators izbāza galvu pa sānu logu un izšāva niknu zalvi. Tā trešais lādiņš ietriecās helikoptera ārējā apvalkā, izsitot cauri daļām un atsitoties no citām. Helikopteri krita no debesīm kā akmeņi. Dāls atlauza durvis un atdeva uguni, lodes pagāja bezcerīgi garām.
  
  "Šaujas tā, it kā viņš drātos," Dreiks nomurmināja. "Nekad nesasniedz pareizo mērķi."
  
  "Atkāpies". Dals pārtrauca mēģināt trāpīt aligatoram un sagatavojās gaidāmajam.
  
  Trīs sekundes vēlāk tas notika, tikai tas nebija sitiens, tikai pēkšņa apstāšanās. Pirmais helikopters lidoja virs prāmja augšējā klāja, bet otrais lidoja uz ostu, uz klāja atradās pārējā SPIR apkalpe. Viņi ātri aizgāja, zābaki klabēja uz klāja un pulcējās grupās. Pēc tam helikopteri pacēlās, lai pievienotos saviem brāļiem gaisā, izsekošanas prāmim.
  
  Heidens uz dažām sekundēm atradās aci pret aci ar komandu. "Mēs zinām, kur viņš ir. Mašīntelpa. Beigsim to tūlīt. "
  
  Viņi skrēja, neizmērojami sūkdami adrenalīnu, un pēc tam aligators acīmredzot mainīja taktiku uz lejas klāja.
  
  RPG izsvilpās pa gaisu, sadūrās ar helikopteru un eksplodēja. Putns zaudēja kontroli, metāls lidoja uz visām pusēm, uguns pārņēma melno korpusu, un viņa pārgurusi nokrita uz prāmja augšējā klāja.
  
  Uz komandu "skrien SPEAR".
  
  
  Četrdesmit ceturtā NODAĻA
  
  
  Dreiks dzirdēja izmaiņas helikoptera dzinēja skaņā un, nepārbaudot, zināja, ka automašīna traucas uz viņiem. Ja ar to nebija pietiekami, tad pagarinošā plēsonīgā ēna, kas izplatījās pa klāju, bija tieši paredzēta.
  
  Skrien vai mirsti.
  
  Viņš ietriecās ar plecu ārdurvīs, noraujot visu rāmi no eņģēm un iekrītot tālākajā telpā. Ķermeņi metās viņam pakaļ, ripojot, stiepjoties, rāpdamies un stumdamies. Helikopters smagi nolaidās, rotori nocirpās, un metāla korpuss sadalījās. Viss, sākot no lauskas līdz rokas garuma šķēpiem, tika izgriezts pa gaisu, sagriežot to atsevišķi. Prāmis šūpojās un vaidēja, ūdenim putojot pa labi un pa kreisi.
  
  Ugunsbumba izšāva pret citiem helikopteriem, kuri nekavējoties izvairījās, tīrā veiksme neļāva tiem sadurties. Uguns straumes laizīja arī augšējo klāju, izraisot jaunus ugunsgrēkus, pārogļojot krāsojumu un metāla stabus, izkausējot krāsu. Galvenais rotors saliecās, atsitoties pret Dreika labās puses statni, pēkšņi apturot visu impulsu, atsitoties pret grīdu. Citas lidojošas čaulas izsita logus un iedūra rāmi, viena šausmīga smaile izgāja tieši cauri laivas bortam un izgāja jūrā. Dreiks juta liesmu pieskārienu, kad karstums pārņēma viņu, paskatījās pār viņa plecu un redzēja visu komandu guļam guļus, pat Smitu guļam virsū Lorēnai. Sprādziens pārgāja un viņi paskatījās uz sacelšanos, un tad Aligators noveda lietas līdz pilnīga vājprāta līmenim.
  
  Ārprāts.
  
  Nākamā RPG izgāja cauri pašai laivai, izlidojot no raķešu palaišanas iekārtas un lidojuma vidū sagraujot klājus. Sprādziens nodārdēja, kad šāviņš iedūrās klājā, raidot viņu virzienā vairāk uguns un nāvējošu atlūzu. Dreiks ievaidējās, kad gabali iedūra viņa galvu un plecu, atviegloti, ka sāpes liecināja, ka viņš joprojām ir dzīvs. Brīdi atvilcis elpu, viņš apskatīja jauno apkārtni.
  
  Klājā bija nobružāts caurums. Visur gulēja koka kaudzes. Dūmi un uguns plūda pāri kādreiz slēgtajam augšējā klāja vidusdaļai.
  
  "Ceļš ir skaidrs," viņš teica.
  
  "Tikai tev!" Lorēna gandrīz iekliedzās.
  
  "Tad paliec," Kenzi spļāva, velkot Dālam aiz pleca. "Vai tev viss kārtībā, Torst?"
  
  "Jā, jā, man viss ir kārtībā. Ļauj man iet".
  
  Dreiks devās uz pusi spēku, piesardzīgāk, nekā spēja atcerēties visu mūžu. Grupa aiz viņa saspiedās kopā, precīzi zinādama, kurp viņš dodas. Pēdējā brīdī, kā viņš gaidīja, Dals parādījās tieši pie viņa pleca.
  
  "Vai mēs to darām, draugs?"
  
  "Mums ir sasodīti taisnība."
  
  Un viņi leca pa jauno caurumu, kājas pa priekšu, acis meklējot ienaidniekus. Viņi spēcīgi ietriecās apakšējā klājā, nesavainoti apgāzās un, trenēdami ieročus, pacēlās augšā.
  
  "Tīri!" Dreiks raudāja.
  
  Zābaki ietriecās cietajā klājā aiz viņiem.
  
  Kenzi ieradās pēdējā, un Dreiks redzēja, pirmkārt, ka viņa ir novilkusi smago iekšējo jaku un, otrkārt, ka viņa bija to aptinusi ap helikoptera dzenskrūves trīs pēdu šķembu daļas pamatni. Viņas seja bija pašapmierināta, kad viņa pagriezās pret zviedrieti.
  
  "Tagad," viņa teica, "man ir savi ieroči."
  
  "Lai dievi mums palīdz."
  
  Viņi kā viens ielauzās kuģī, cīnoties ar Ramzesu un Gatoru. Prāmis palielināja ātrumu ar katru mirkli. Arī Liberty Island pieauga, arvien vairāk parādoties pie apvāršņa.
  
  "Vai maniaks nesaprot, ka viņš netiks pie statujas?" Kinimaka smagi elpoja.
  
  "Nesaki tā," Heidens atcirta. "Nesaki."
  
  - Ak jā, es saprotu.
  
  "Viņi to prāmi nenogremdēs," Dāls viņiem apliecināja. - Līcis nav tik dziļš, lai to norīt... nu, zini ko.
  
  Uz nākamā klāja viņi beidzot atrada savu laupījumu. Aligators sargāja durvis, kamēr Ramzess vadīja prāmi. Savas jau tā acīmredzamās tieksmes uz ārprātu garā bumbvedējs izlaida RPG, kuru sagatavoja tieši šādam brīdim. Dreiks nespēja atturēties no elpas un kliedza, lai visi aizsegā, un tad raķete noskrēja galvas augstumā lejup pa prāmja centru, atstājot dūmu strūklu, ko izkliedēja aligatora maniakālie smiekli.
  
  "Vai tev tik ļoti patīk? Vai jūs to noķērāt? Mēs jau mirstam!"
  
  Dreiks paskatījās uz augšu, lai atrastu aligatoru gandrīz virs viņa, skrienam pēc raķetes, nesot sev līdzi tās raķešu palaišanas ierīci. Pati raķete izlidoja cauri prāmim un izkāpa no aizmugures, eksplodējot gaisā. Aligators pagrieza raķešu palaišanas ierīci pret Dreika galvu.
  
  Jorkšīrietis notupās, kad Ramzess beidzot pagriezās, viņa plauksta nejauši balstījās uz stūres.
  
  "Tu jau kavē," viņš teica.
  
  Dreiks iedūra aligatoram vēderā, bet tas atkāpās, joprojām vicinādams savu lielgabarīta ieroci. Atklāti sakot, tas aizkavēja komandu uz papildu brīdi. Neviens negribēja trāpīt ar tik gaļīgu nūju, taču prāmja iekšienē bija daudz vietas, kas deva Dālam un pārējiem lielāku manevrēšanas spēju. Aligators šņukstēja un pagriezās, tad skrēja taisni pie Ramzesa, teroristu prinča, kurš tagad rokās turēja pusautomātisko pistoli. Dreiks pamanīja mugursomu, kas bija piesprādzēta pie aligatora muguras.
  
  "Tu tikai aizkavē neizbēgamo," Ramses intonēja.
  
  Ar vienu roku izsmidzinot tvaika iekšpusi, viņš ar otru nedaudz mainīja kursu, mērķējot uz Brīvības salu.
  
  "Vai jūs kādreiz esat uztraucies par to, kā dzīvot?" Dreiks teica aiz letes. "Bazārs? Slēgt? Izstrādāts bēgšanas plāns? Kas pie velna tas viss bija?"
  
  "Ak, tirgus bija tikai - kā lai to izsaku - līdzņemšanas izpārdošana? Atbrīvošanās no visiem maniem pasaulīgajiem labumiem. Pils - ardievas un nozīmē beigas. Galu galā jūs mani aizvedāt tieši uz Ņujorku. Un bēgšanas plāns - jā, nedaudz sarežģīts, pieļauju. Bet vai tu tagad redzi? Tu jau esi nokavējis. Pulkstenis tikšķ."
  
  Dreiks nezināja, ko tieši Ramzess domāja, taču norāde bija skaidra. Iznācis no slēpņa, viņš aplēja stūres māju ar lodēm un skrēja tām pakaļ, netālu atradās viņa komanda. Vairs nerunāt; tā bija viņa beigu spēle. Ramzess atkāpās, un no viņa pleca izplūda asinis. Aligators kliedza, kad lodes iekļuva viņa ķermenī. Stikls abus teroristus pārklāja ar robainu aerosolu.
  
  Dreiks izsita pa durvīm un pēc tam paslīdēja, atlecot no rāmja un spēcīgi bremzējot, nolādējot savu veiksmi. Dāls pārlēca viņam pāri, Kenzi bija viņam blakus. Abi iegāja stūres mājā un pacēla ieročus, lai nogalinātu. Ramzess viņus sagaidīja ar visu septiņas pēdas gara, muskuļota trakā spēka spēku, smīnot kā savvaļas suns; viņš ielauzās un mēģināja tās izkaisīt apkārt.
  
  Dals neko no tā necieta, pretojoties brutālam spēkam un uzņemoties visus sitienus. Kenzi dejoja ap viņiem abiem, kā bīstams vilks trāpīdams Ramzesa sānos. Radikālais princis pārspēja zviedru. Plecu liellaiva lika Dālam nodrebēt. Neticami spēcīgas rokas satvēra zviedrieti aiz rīkles un sāka spiest. Pacēlis rokas, Dāls līdz pusei atlaida tvērienu un tad pats paņēma vienu; abi vīrieši šūpojās un spiedās viens otru, līdz neviens no viņiem vairs nevarēja paelpot. Ramzess pagrieza Dālu un trieca viņu atpakaļ pret sienu, taču vienīgā zviedra reakcija bija plats smaids.
  
  Kenzija uzlēca gaisā, paceļot savu elkoni, kuru viņa ar graujošu spēku nolaida, tieši uz Ramzesa asiņojošas lodes brūces. Negaidot, ka viens sitiens beigs šādu kautiņu, viņa pēc tam iedūra vīrietim kaklā pat tad, kad viņš kliedza, izraisot viņa acis izspiedušās.
  
  Tad Ramzess, satriekts, asinīm klāts, atrāvās, viņš vēma. Dāls viņu atlaida, sajuzdams beigas. Terorista acis bija pievērstas zviedram, un tajās nebija nekādu sakāves pazīmju.
  
  "Es šo brīdi uztveršu kā uzvaras brīdi," viņš ķērka. "Un salauzt kapitālisma sirdi."
  
  Viņš pastiepa roku, it kā vēlētos pieskarties aligatoram.
  
  Dāls atšāva. Lode trāpīja Ramzesam vēderā, atsitot viņu atpakaļ.
  
  Aligators uzlēca un uzkrita Ramzesam.
  
  Terorista princim izdevās satvert mugursomu, kas bija piesprādzēta krītošā aligatora aizmugurē, un viņa izstieptā roka satvēra atklāto zilo stiepli, kad viņi abi sabruka.
  
  Kenzi metās uz priekšu, tēmējot uz roku, kas tur stiepli ar vienīgo ieroci, kas viņai bija pa rokai, labāko ieroci, kas viņai bija, rupju katanu. Viņas asmens ātri sagriezās, nogriežot Ramzesa roku pie pleca, liekot teroristei izskatīties ārkārtīgi pārsteigtai.
  
  Roka atsitās pret grīdu vienlaikus ar aligatoru, bet pirksti joprojām satvēra tagad atvērto zilā stieples galu.
  
  - Bez problēmām, - Ramzess noklepojās. "Tev bija taisnība, kad tā man uzbrukāt. Pulkstenis nerādīja. Bet..." Viņam bija spazmas, asinis strauji plūda no vēdera, rokas un kreisā pleca.
  
  "Tas... notiek... tagad."
  
  
  Četrdesmit PIEKTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks rāpoja pa grīdu, uzveldams aligatoru uz vēdera, kamēr trakais iesmējās asiņainajā klājā. Dāls nokrita viņam blakus, sāpes, šausmas un priekšnojautas bija rakstītas uz viņa sejas. Siksna bija piesprādzēta, bet Dreiks to vienā mirklī attaisīja, pēc tam atbrīvoja metāla korpusu no raupjā materiāla.
  
  Viņu priekšā stāvēja atpakaļskaitīšanas taimeris, kura mirgojošie sarkanie cipari bija tikpat draudīgi un biedējoši kā asinis, kas šļakstījās pa grīdu zem viņu ceļgaliem.
  
  "Četrdesmit minūtes," Haidena ierunājās pirmā, viņas balss bija klusa. "Nespēlējies ar to, Dreik. Atbruņojiet to tūlīt.
  
  Dreiks jau grieza bumbu, tāpat kā pagājušajā reizē. Kinimaka iedeva viņam atvērtu nazi, kuru viņš izjauc, uzmanīgi pārvietojoties, uzmanīdamies no daudzajiem slazdiem, ko varētu iedarbināt tāds bumbvedējs kā Gators. Kad viņš noņēma ierīci no neprātīgā terorista, viņš paskatījās uz Alisiju.
  
  "Ne vārda," viņa teica, satverot vīrieti zem padusēm un vilkdama prom. Tādam slepkavam nebūtu žēlastības.
  
  Ar stabilu roku viņš noņēma bumbas priekšējo paneli. Tam bija piestiprināti salikti zili vadi, kas neērti stiepās.
  
  "Šī nav sasodītā cauruļu bumba," Dāls čukstēja. "Esi uzmanīgs".
  
  Dreiks apstājās, lai cieši paskatītos uz savu draugu. "Vai vēlaties to darīt?"
  
  "Un būt atbildīgs par tā palaišanu? Ne īsti. Nē."
  
  Dreiks iekoda apakšlūpā, pilnībā apzinoties visus ar to saistītos faktorus. Mirgojošā atpakaļskaitīšana bija pastāvīgs atgādinājums par to, cik maz laika viņiem bija atlicis.
  
  Heidens piezvanīja Mūrai. Kinimaka aicināja sapierus. Kāds cits sauca NEST. Kad Dreiks paskatījās uz ierīci, tika apsvērts katrs aspekts, un informācija ātri ieplūda.
  
  "Atkal pavelciet vadus," Dāls ieteica.
  
  "Pārāk riskanti."
  
  "Es domāju, ka šoreiz nav kustības sensora, spriežot pēc aligatora skrējiena."
  
  "Pa labi. Un mēs nevaram atkārtoti izmantot jūsu vesera ideju."
  
  "Sabrūk ķēde?"
  
  "Tajā slēpjas problēma. Viņi jau ir izmantojuši kaut ko jaunu - drošu vadu. Un šis nelietis ir īsts. Ja es tajā iesaistīšos, tas varētu darboties.
  
  Kamēr Alisija strādāja, aligators izdvesa neparastas skaņas no blakus istabas. Nepagāja ilgs laiks, kad viņa izbāza galvu pa salauztajām durvīm. "Viņš saka, ka bumbai ir viltots slēdzis." Viņa paraustīja plecus. "Bet tad es domāju, ka viņš to būtu izdarījis."
  
  "Nav laika," sacīja Dāls. - Tam nav laika, sasodīts.
  
  Dreiks paskatījās uz taimeri. Viņiem jau bija atlikušas trīsdesmit piecas minūtes. Viņš atspiedās uz pleciem. "Sasodīts, mēs nevaram uzņemties šo risku. Cik ātri bumbas komanda šeit ieradīsies?
  
  "Maksimums piecas minūtes," sacīja Kinimaka, kad helikopteri ietriecās uz prāmja klājiem, kur vien varēja. Citi lidinājās nedaudz augstāk, kad glābēji lēca. "Bet ja viņi to nevar atspējot?"
  
  "Kā būtu, ja iemestu to līcī?" Lorēna ieteica.
  
  "Laba ideja, bet pārāk maza," Heidens jau bija vaicājis Mūram. "Piesārņots ūdens izmērcētu pilsētu."
  
  Dreiks šūpojās uz priekšu un atpakaļ, domādams par neprātu, un tad pievērsa Dālam. Zviedram bija tāda pati doma, viņš zināja. Ar savu skatienu viņi sazinājās tieši un viegli.
  
  Mēs to varam. Tas ir vienīgais veids.
  
  Mēs būtu akli. Rezultāts nav zināms. Kad tas ir sākts, atpakaļceļa vairs nav. Mēs dotos vienā virzienā.
  
  Ko tad pie velna jūs gaidāt? Celies, sūdi
  
  Dreiks reaģēja uz izaicinājumu Dāla acīs un iztaisnojās. Dziļi ieelpojis, viņš piesprādzējās ar šauteni, ievilka pistoles un izvilka no mugursomas kodolbumbu. Heidens skatījās viņā ieplestām acīm, gudri saraucis pieri.
  
  "Ko pie velna tu dari?"
  
  - Jūs precīzi zināt, ko mēs darām.
  
  "Drošās distances var nesakrist. Es domāju jums."
  
  "Tad viņi to nedarīs." Dreiks paraustīja plecus. "Bet mēs visi zinām, ka ir tikai viens veids, kā glābt šo pilsētu."
  
  Dreiks pacēla kodolbumbu, un Dāls devās uz priekšu. Alisija viņu apturēja uz vēl vienu vērtīgu brīdi.
  
  "Vai tu aizej pēc viena skūpsta? Neļaujiet šīm attiecībām būt manas dzīves īsākajām attiecībām.
  
  "Es brīnos, ka jums nebija īsāki."
  
  "Es apzināti atlaidu puisi, kurš man likās, ka man patīk, ar kuru es drāvos un pēc aptuveni astoņām minūtēm man kļuva garlaicīgi."
  
  "Ak labi. Tad tiekamies pēc dažām dienām. "
  
  Alisija turēja viņu ar acīm, turot pārējo ķermeni pilnīgi nekustīgu. "Atgriezies drīz".
  
  Heidena iespiedās starp Dreiku un Dālu, ātri runāja, pārraidīja informāciju no Mūra un sekoja tiem, kas varētu sniegt pirmo palīdzību.
  
  "Viņi saka, ka bumbas krava ir no piecām līdz astoņām kilotonnām. Ņemot vērā tā tilpumu, svaru un ātrumu, ar kādu tas nogrims..." Viņa apstājās. "Drošs dziļums ir tūkstoš astoņi simti pēdu..."
  
  Dreiks paklausīja, bet devās augšup pa tuvākajām kāpnēm uz augšējo klāju. "Mums ir vajadzīgs ātrākais helikopters, kāds jums ir," viņš teica kādam pilotam, kurš tuvojās. "Nolādē sevi. Nekādas vaimanas. Vienkārši iedod mums tās sasodītās atslēgas.
  
  "Mēs neesam-"
  
  - Heidens pārtrauca. "Jā, astoņpadsmit simti pēdu, lai neitralizētu visu šo starojumu saskaņā ar JACK komandu. Pie velna, jums jāatrodas astoņdesmit jūdžu attālumā no krasta.
  
  Dreiks juta, ka bumbas metāla korpuss viegli izslīd cauri sviedriem, kas klāja viņa pirkstus. "Pēc trīsdesmit minūtēm? Tas nenotiks. Kas tev vēl ir?"
  
  Heidens nobālēja. "Nekas, Dreik. Viņiem nav nekā."
  
  "Tagad šis veseris sāk izskatīties labi," komentēja Dāls.
  
  Dreiks redzēja, kā Alisija traucas garām, dodoties uz augšējo klāju un skatoties uz jūru. Ko viņa tur meklēja?
  
  Pilots tuvojās, viņa ķiveres pamatnē mirgoja Bluetooth ierīce. "Mums ir ātrākais nolādētais helikopters armijā," viņš pievilka. "Zvana superkobra. Divsimt jūdžu stundā, ja to nospiežat.
  
  Dreiks pagriezās pret Heidenu. "Vai tas darbosies?"
  
  "Es domāju, ka jā". Viņa galvā veica dažus prāta aritmētiskos aprēķinus. "Pagaidi, tas nevar būt."
  
  Dreiks turējās pie kodola, sarkanie cipari joprojām mirgoja, Dāls bija viņam blakus. "Ejam!"
  
  "Astoņdesmit jūdzes," viņa teica skrienot. "Jā, jūs varat to izdarīt. Bet tas tev atstās tikai... trīs minūtes, lai izkļūtu no turienes. Jūs neizbēgsit no sprādziena zonas!
  
  Dreiks tuvojās Super Cobrai, nesamazinot ātrumu, iepazīstot gludās pelēkās kontūras, torņus, trīskāršos lielgabalus, raķešu laukumus un Hellfire palaišanas iekārtas.
  
  "Pietiekami," viņš teica.
  
  "Dreik," Heidens viņu apturēja. "Pat ja jūs droši nometīsit kodolbumbu, sprādziens jūs iznīcinās."
  
  "Tad beidziet tērēt mūsu laiku," sacīja jorkšīrietis. "Ja vien jūs, Mūrs vai kāds cits jūsu galvā nezināt citu ceļu?"
  
  Heidens uzklausīja datus, padomus un izlūkdatus, ko Mūrs pastāvīgi pārraidīja. Dreiks varēja sajust, kā prāmis šūpojas uz bangojošajiem viļņiem, varēja redzēt Manhetenas panorāmu tuvplānā, pat varēja saskatīt skudrai līdzīgu cilvēku burzmu, kas jau atgriežas savā dzīvē. Karakuģi, ātrlaivas un helikopteri bija visur, un tos vadīja daudzi, kas atdotu savu dzīvību, lai glābtu situāciju.
  
  Bet viss sanāca tikai līdz diviem.
  
  Dreiks un Dāls uzkāpa uz SuperCobra, saņemot avārijas kursu no izejošā pilota.
  
  "Lai veicas," viņš teica aizejot. "Un lai veicas".
  
  
  Četrdesmit SESTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks ar vieglu smaidu sejā pasniedza kodolieroču Dālam. "Domāju, ka jūs varētu vēlēties darīt to godu, draugs."
  
  Zviedrs paņēma bumbu un iekāpa helikoptera aizmugurē. "Es neesmu pārliecināts, ka varu jums uzticēties, ka brauksiet taisnā līnijā."
  
  "Tā nav automašīna. Un es patiešām ticu, ka mēs jau esam konstatējuši, ka es varu braukt labāk nekā jūs.
  
  "Kāpēc ir šis? Es to tā neatceros."
  
  "Esmu anglis. Tu neesi tāds."
  
  "Un kāds tieši ar to ir saistīts ar tautību?" Dāls ieslīdēja krēslā.
  
  "Izcelsme," Dreiks teica. "Stjuarts. Hamiltons. Medības. Poga. Kalns. Un daudz vairāk. Zviedrija bija vistuvāk uzvarai Formulā 1, kad Somija ieņēma pirmo vietu.
  
  Dāls iesmējās, piesprādzējās un, novietojot melno metāla korpusu uz ceļiem, aizvēra durvis. "Nerunā tik skaļi, Dreik. Bumbu var aprīkot ar "muļķīgu" sensoru.
  
  "Tad mēs jau esam sasodīti."
  
  Pavilcis pārnesumu sviru, viņš pacēla helikopteru prom no prāmja, pārliecinoties, ka debesis augšpusē ir skaidras. Saules gaisma uzliesmoja viņam aiz muguras un atspīdēja no miljoniem pilsētas atstarojošo virsmu, sniedzot viņam nelielu atgādinājumu par to, kāpēc viņi to dara. Viņam vērstās sejas ar cieņu skatījās lejup no apakšas klāja, daudzi no tiem viņa draugi un ģimene, komandas biedri. Kenzi un Mai stāvēja plecu pie pleca, viņu sejas nebija izteiksmīgas, taču izraēlietis beidzot lika viņam pasmaidīt.
  
  Viņa pieskārās pulkstenim un ar lūpām teica: "Move the fuck on"!
  
  Alisija nekur nebija redzama, un arī Bo nebija. Dreiks nosūtīja militāro helikopteru zemu virs viļņiem tiešā virzienā pāri Atlantijas okeānam. Vēji šķērsoja viņu ceļu, un saules gaisma mirgoja katrā viļņojumā. Apvāršņi stiepās uz visām pusēm, gaiši zilu debesu velves, kas sacenšas ar bijību iedvesmojošajiem jūru plašumiem. Episkais apvārsnis aiz viņiem pazuda, kad minūtes un sekundes lēnām tuvojās nullei.
  
  "Piecpadsmit minūtes," sacīja Dāls.
  
  Dreiks paskatījās odometrā. "Tieši pēc grafika."
  
  "Cik daudz laika mums būs palicis?"
  
  - Trīs minūtes, - Dreiks pacēla roku. Plus vai mīnuss.
  
  "Cik jūdžu tas ir?"
  
  "Divsimt jūdžu stundā? Apmēram septiņi."
  
  Dāls uzmeta cerīgu seju. "Nav slikti".
  
  - Ideālā pasaulē, - Dreiks paraustīja plecus. "Neietver pagrieziena manevrus, paātrinājumu, haizivju uzbrukumu. Kāda velna pēc viņi mums tur vēl iemeta.
  
  "Vai šai lietai ir piepūšams?" Dāls paskatījās apkārt, viņa pirksti cieši satvēra kodolbumbu.
  
  "Ja tas notiks, es nezinu, kur." Dreiks paskatījās pulkstenī.
  
  Divpadsmit minūtes pirms sprādziena.
  
  "Esi gatavs".
  
  - Vienmēr tā.
  
  "Varu derēt, ka šodien pamostoties, jūs negaidījāt, ka to darīsit."
  
  "Kas? Iemest kodolbumbu Atlantijas okeānā, lai glābtu Ņujorku? Vai arī runāt ar jums aci pret aci, atrodoties jūras korpusa helikopterā?
  
  "Nu, tas ir gan."
  
  "Man ienāca prātā pirmā daļa."
  
  Dreiks pakratīja galvu, nespēdams noslēpt smaidu. "Protams, tas notika. Jūs esat Torstens Dāls, lielais varonis."
  
  Zviedrs tikai uz sekundi atslābināja tvērienu pie kodola, lai uzliktu roku uz Dreika pleca. "Un tu esi Dreiks, Mets Dreiks, visgādīgākais cilvēks, ko jebkad esmu pazinis. Nav svarīgi, cik smagi jūs mēģināt to noslēpt."
  
  "Vai esat gatavs nomest šo kodolbumbu?"
  
  "Protams, tā ir, tu muļķis no ziemeļiem."
  
  Dreiks piespieda helikopteru nirt, strauji virzoties ar degunu pa priekšu pelēkajā viļņojumā. Dāls atvēra aizmugurējās durvis, pagriezās, lai nokļūtu labākā stāvoklī. Gaisa straume izplūda cauri SuperCobrai. Dreiks ciešāk satvēra vadības sviru un nospieda pedāļus, turpinot strauji krist. Dāls pēdējo reizi pārvietoja kodolbumbu. Viļņi plosījās un sadūrās un raidīja pret tiem neregulāras šļakatas, mirgojot baltas putas, ko caururbušas spožas saules gaismas dzirksteles. Sasprindzinot visus muskuļus, Dreiks beidzot stipri piecēlās, saplacināja oreolu un pagrieza galvu, lai noskatītos, kā Dals izmet ārā pa durvīm galīgo iznīcināšanas ieroci ar metāla korpusu.
  
  Tas iekrita viļņos, griežamā bumbā, kas viegli iekļuva ūdenī, jo tā tika izlaista zemā augstumā, kas ir vēl viens drošs veids, kā pārliecināties, ka pret viltojumiem drošs sensors paliek neitrāls. Dreiks viņus uzreiz novērsa no ceļa, slīdot tik zemu pa viļņiem, ka tie pārspēja viņa sānslīdes, netērējot laiku kāpšanai un dodot helikopteram mazāk vietas, lai nokristu avārijas gadījumā.
  
  Dāls pārbaudīja savu pulksteni.
  
  Divas minūtes.
  
  - Noliec kāju.
  
  Dreiks gandrīz atkārtoja, ka patiesībā nebrauc, bet gan koncentrējās uz to, lai putns skrietu pēc iespējas ātrāk, zinot, ka zviedrs tikai mazina spiedienu. Tagad viss nonāca sekundēs - laiks pirms kodolsprādziena, jūdzes, kas tika noņemtas no sprādziena rādiusa, viņu dzīves ilgums.
  
  "Astoņpadsmit sekundes," sacīja Dāls.
  
  Dreiks gatavojās ellei. "Tas bija jauki, draugs."
  
  Desmit... deviņi...
  
  - Uz drīzu tikšanos, Jorkij.
  
  Seši... pieci... četri...
  
  "Nē, ja es redzu tavu stulbo..."
  
  Nulle.
  
  
  Četrdesmit SEPTĪTĀ NODAĻA
  
  
  Dreiks un Dāls neko no sākotnējā zemūdens sprādziena neredzēja, taču ar milzīgo ūdens sienu, kas izplūda no jūras aiz viņiem, pietika, lai viņu sirdis sarautos. Šķidrais sēņu mākonis, kas izšauj tūkstošiem pēdu gaisā, izdzēšot visu pārējo, steidzoties pretī atmosfērai, it kā mēģinātu apslāpēt pašu sauli. Ir pacēlies aerosola kupols, triecienviļņu priekštecis, sfērisks mākonis, augsti virsmas viļņi un bāzes vilnis, kas pacelsies vairāk nekā piecsimt metru augstumā.
  
  Sprādziena vilni nevarēja apturēt, tas bija cilvēka radīts dabas spēks, enerģijas sadalīšanās. Tas trāpīja helikoptera aizmugurē kā āmura sitiens, radot Dreikam iespaidu, ka viņu mudināja ļauna milža roka. Gandrīz uzreiz helikopters ienira, pacēlās un pēc tam pagriezās uz sāniem. Dreika galva atsitās pret metālu. Dals pieķērās kā lupatu lelle, kuru mētāja ļauns suns.
  
  Helikopters trīcēja un ripoja, to satricināja nebeidzams sprādziens, dinamisks vilnis. Tas griezās atkal un atkal, tā dzenskrūves palēninājās, korpuss šūpojās. Aiz viņa turpināja celties milzīgs ūdens priekškars, ko dzina titānisks spēks. Dreiks centās visu iespējamo, lai paliktu pie samaņas, atsakoties no jebkādas kontroles pār savu likteni un vienkārši cenšoties noturēties, palikt nomodā un vesels.
  
  Laikam vairs nebija nozīmes, un viņi varēja stundām ilgi slaistīties un dauzīties tajā sprādzienā, bet tikai tad, kad tas pagāja garām un viņi bija uz tā viļņa, tā postošā spēka patiesās sekas kļuva skaidras.
  
  Helikopters gandrīz otrādi metās Atlantijas okeāna virzienā.
  
  Nekontrolējams Dreiks sagatavojās triecienam, zinot, ka pat tad, ja viņi izdzīvoja avārijā, viņiem nebija ne glābšanas plosta, ne glābšanas vestes, ne cerības uz glābšanu. Kaut kā saglabādams pietiekami daudz apziņas, lai noturētos no visa spēka, viņš vēroja, kā tās grimst okeānā.
  
  
  Četrdesmit Astotā NODAĻA
  
  
  Alisija redzēja, ka Dreiks savā galvā izveido savienojumu apmēram trīs sekundes pēc viņas. Dal arī. Puiši bija lēni, bet viņa nekad nestāstīja. Daudz labāk bija dažas lietas paturēt rezervē. Kad pārējie to saprata, un Heidens vērsās pēc padoma pie Mūra un viņa valdības biedriem, Alisijai bija liktenīga atziņa, ka drošā attāluma likums viņiem visiem nākamajā pusstundā radīs lielas ciešanas. Kamēr Dreiks strādāja pie helikoptera, Alisija pievērsa skatienu un uzmanību kaut kam citam.
  
  Viņa to zināja, ka helikopters avarēs, tāpēc acīmredzamajai izvēlei to nomedīt ar citu putnu nebija nekādas jēgas. Bet, ja viņa helikopters lidotu ar divsimt jūdžu stundā...
  
  Alisija paņēma Bo malā, paskaidroja savu plānu un tad atrada karavīru, kurš iepazīstināja viņus ar ASV krasta apsardzi.
  
  "Kāds ir tavs ātrākais kuģis?"
  
  Brīdī, kad Dreiks atrāvās, Alisija atradās zem klāja un uzlēca uz steigā pārveidotā Defender klases kutera, sasniedzot ātrumu vairāk nekā astoņdesmit jūdzes stundā. Kā liecināja viena no aitu apkalpes locekļiem, viņi veica dažas izmaiņas, kas, iespējams, palielināja laivas ātrumu līdz simtam. Kad Alisija dažos īsos vārdos viņiem pateica, ko viņa vēlas darīt, katrs klātesošais vīrietis uzstāja, ka jāpaliek un jāpalīdz.
  
  Dažas minūtes vēlāk Defender rēca projām, ar savu stingro korpusu griezdamies cauri viļņiem, mēģinot pārvarēt plaisu starp neizbēgamo sprādzienu un viņu ierašanās laiku.
  
  Kā Alisija viņiem teica: "Mēs skrienam pretī kodolsprādzienam, puiši. Turies pie savām plūmēm."
  
  Un vai viņi to saprata vai nē, komanda izspieda no laivas maksimālo ātrumu. Braucot pa viļņiem, izaicinot tos, Defender klases laiva atdeva visu, kas viņai bija. Alisija ar baltiem pirkstu locītavām un baltu seju, satvēra salona margas un skatījās pa logiem. GPS uzzīmēja helikoptera kursu, uztverot signālu no tā transpondera. Kuģa apkalpe pastāvīgi rēķinājās ar laika starpību, sakot, ka samazināja atstarpi līdz divdesmit minūtēm, pēc tam līdz astoņpadsmit.
  
  Septiņpadsmit.
  
  Joprojām pārāk ilgi. Alisija satvēra margas un sarāvās, kad Bo satvēra viņu aiz pleca.
  
  "Tas darbosies," viņš teica. "Mēs izglābsim dienu."
  
  Laiva skrēja tik ātri, cik spēja, dzenoties pēc paātrinājuma helikoptera, abi dīvainā kārtā dzenādami pretī tuvojošos sprādzienu, kas vēl nebija noticis. Apvārsnis bija pastāvīgi mainīga līnija, nekad nebija taisna. Komanda svīda, cīnījās un ienira savu zināšanu dzīlēs. Laiva iebrauca neapzinātā teritorijā, dzinēji bija tik spēcīgi, ka šķita dzīvi.
  
  Kad kapteine pagriezās pret Alisiju, viņa jau redzēja pie apvāršņa spirālveida mākoni, kas nebija pārāk tālu, bet daudz tālāk par Dreika un Dāla helikopteru. Paātrinošais Defender pārslīdēja pāri vienai lielai ūdens šļakatai, redzēja, ka tuvojas sprādziena vilnis, trāpīja tam un izlauzās cauri, satricinot katru skrūvi, kas turēja tā konstrukciju. Tālumā bija redzams milzīgs balta ūdens riņķis, skats pat uz sekundi Alisijai aizrāva elpu.
  
  Bet tikai uz sekundi.
  
  "Pārvietojies," viņa elpoja, saprotot, ka Dreiks un Dāls tagad gandrīz droši ietrieksies naidīgos ūdeņos. "Kustieties, kustieties, kustieties!"
  
  
  * * *
  
  
  Pagāja vēl trīspadsmit minūtes, lai nokļūtu avārijas vietā. Alisija bija gatava, ar glābšanas vesti piesprādzētu ķermeni un otru rokās. Beau bija viņas pusē ar vairāk nekā pusduci apkalpes locekļu un ar acīm skenēja ūdeni. Pirmais atlūzu gabals, ko viņi atrada, bija dzenskrūves lāpstiņas peldošs gabals, otrs bija pilna garuma sānslīde. Pēc tam tās daļas, kas nenogrima, parādījās biežāk, ejot garām ķekarā.
  
  Bet nav ne Dreika, ne Dāla.
  
  Alisija skatījās uz viļņiem, stāvot spožajā saulē, bet dzīvojot vistumšākajā ellē. Ja liktenis bija nolēmis, ka šie divi varoņi varētu izglābt Ņujorku un izdzīvot sprādzienā, lai tikai pazustu Atlantijas okeānā, viņa nebija pārliecināta, ka spēs ar to tikt galā. Pagāja minūtes. Garām dreifēja atlūzas. Neviens nerunāja ne vārda un nepakustējās ne centimetru. Vajadzības gadījumā viņi paliks līdz vakaram.
  
  Radio nepārtraukti čaukstēja. Heidena jautājošā balss. Tad Mūrs un Smits atrodas otrā līnijā. Pat Kensi ierunājās. Mirkļi pagāja palēninājumā, satricinājumā, pieaugošā šausmā. Jo ilgāk tas turpinājās...
  
  Bo piecēlās uz pirkstgaliem, pamanījis, ka kaut kas tuvojas viļņa malā. Viņš norādīja uz to un izteica jautājumu. Tad to ieraudzīja arī Alīsija, dīvaina melna masa, kas lēnām kustējās.
  
  "Ja tas ir Krakens," viņa būtībā čukstēja, pat neapzinoties, ko viņa saka. - Es aizeju no šejienes.
  
  Kapteinis stūrēja laivu šajā virzienā, palīdzot formai koncentrēties. Pagāja dažas minūtes, un tas nedaudz noslīdēja, bet, kad Alisija paskatījās, viņa ieraudzīja, ka tie ir divi ķermeņi, kas bija sasieti kopā, lai tie neizplūdu, un piesprādzēti pie joprojām peldošā pilota sēdekļa. Šķita, ka cīņa starp iekāpšanu ūdenī un nogrimšanu sliecās uz pēdējo, tāpēc Alisija mudināja Aizsargu pasteigties.
  
  Un pārlēca pāri bortam.
  
  Spītīgi peldot, viņa satvēra atlecošo masu un šūpoja to, mēģinot to izdomāt. Pagriezās kāda seja.
  
  "Dal. Vai tev viss kārtībā? Kur ir Dreiks?
  
  "Turos aiz mēteļa astēm. Kā vienmēr."
  
  Kad straume pagrieza Dālu ūdenī, kļuva redzama otra seja, kas atspiedās pret otra jakas muguru.
  
  "Nu, jums abiem ir sasodīti ērti kopā," Alisija izsmēja protestējot. "Nav brīnums, ka jūs nesaucāt palīdzību. Vai dosim jums vēl apmēram desmit minūtes?"
  
  Dreika trīcošā roka pacēlās no ūdens. "Pat ne vienatnē. Man šķiet, ka esmu norijis pusi no asiņu okeāna."
  
  "Un es domāju, ka mēs nogrimsim," Dāls izdvesa mirkļus pirms pilota sēdeklis atkāpās un viņa galva pazuda zem ūdens.
  
  Krasta apsardzes laiva pienāca tik tuvu, cik vien uzdrošinājās. - Vai ar viņiem viss kārtībā? balsis kliedza.
  
  Alisija pamāja ar roku. "Ar viņiem viss ir kārtībā. Nelieši vienkārši muļķo.
  
  Tad arī Dreiks noslīdēja lejā ūdenī.
  
  "Mmm," Alicia nikni paskatījās uz viņu. "Patiesībā..."
  
  
  Četrdesmit devītā nodaļa
  
  
  Pēc tam pasaule pielāgojās, šokēta par notikušā šausmām, bet diemžēl arī pieradusi. Kā ASV sīki izklāstīja pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, tas bija tikai laika jautājums, kad kāds terorists uzspridzinātu kodolbumbu vienā no pasaules lielākajām pilsētām. Viņi pat izstrādāja dokumentu un atbildi uz to - Nacionālās atbildes scenāriju numur viens.
  
  Ja vairāk ievainotu, sasitumu, vaimanājošu un sūdzošu cilvēku grupa būtu sapulcējusies, lai apspriestu Ņujorkas kļūdu sekas un spīdētu, tas nekad netiktu atzīts. Tomēr ar šo komandu, SPIR un vairākiem citiem, sazinājās prezidents, iekšējās drošības direktors un Ņujorkas mērs.
  
  Alisija vienmēr grasījās par to sūdzēties. "Un viss, ko es patiešām gribēju, bija zvans no Lorensa."
  
  "Fishburn?" Dreiks jautāja.
  
  "Neesiet muļķīgi. Dženifera, protams."
  
  "Vai viņa varētu tevi nozagt man?"
  
  Alisija norūca. "Acumirklī."
  
  "Nu, vienmēr ir patīkami zināt, kurā pusē tu esi."
  
  "Ja vēlaties, es varētu jums uzrakstīt sarakstu ar labākajiem pretendentiem."
  
  Dreiks pamāja ar roku, joprojām cenšoties atgūties pēc skūpsta, kuru viņi bija kopīgi. Tas notika uzreiz pēc liela stresa, dzīves svinēšanas brīža, taču tas viņā uzjundīja emocijas, senas emocijas, kuras, viņaprāt, jau sen bija mirušas. Tā kā tagad viss bija pareizi, bija jādomā par daudzām citām lietām - Mai un Bo bija galvenie.
  
  Bet ne tikai jums dzīve palēninājās, viņš domāja. Lai gan daudzi to gaidīja, un lieliskie koeficienti lielākoties izkrita tikai vienu reizi. To trūkums parasti nozīmēja visu mūžu nožēlu, nekad nezinot. Izlaista iespēja nekad nebija neizmantota iespēja.
  
  Labāk mēģināt un neizdoties, nekā nemēģināt vispār.
  
  Alicia bija tikpat sarežģīta kā Saules sistēma, taču pat viņa bija kuģojama. Viņš uz brīdi izslēdza savas domas, joprojām fiziski un garīgi vājš no visas dienas un, patiesībā, pēdējo nedēļu stresa. Ap viņu sēdēja viņa draugi, baudot maltīti vienā no Ņujorkas labākajiem itāļu restorāniem. Aģents Mūrs iznomāja visu telpu uz Homeland rēķina, kā pateicību apkalpei, un ieslēdza tos iekšā.
  
  "Lai kas arī notiktu," viņš teica. "Es nevēlos, lai jūs, cilvēki, steidzaties to novērst."
  
  Dreiks to novērtēja.
  
  Un komanda novērtēja lielisko ēdienu, nepiespiestu atmosfēru un ilgu pārtraukumu pēc tik daudz stresa. Sēdekļi bija plīši, istaba silta, personāls tikko saskatāms. Dāls bija ģērbies baltā kreklā un melnās biksēs, ko Dreiks gandrīz neatpazina, jo bija pieradis viņu redzēt kaujas ekipējumā. Taču pēc tam viņš bija ģērbies līdzīgi, bikses nomainot pret uzticamiem Levis džinsiem.
  
  "Tas neizskatās pēc Bonda," piezīmēja Dāls.
  
  "Es neesmu Džeimss Bonds."
  
  "Pēc tam beidziet pārdomāt un mēģināt būt izsmalcinātākam katru reizi, kad Alisija iet garām. Viņa jau zina, ka tu esi tikai Jorkšīras dvīnis...
  
  "Es domāju, ka jums ir laiks doties atvaļinājumā, draugs. Ja nevarat izlemt, kurp doties, es ar prieku uzaicināšu jūs nākamnedēļ." Viņš pacēla dūri.
  
  "Un šeit es pateicos par jūsu dzīvības glābšanu."
  
  "Es to neatceros. Un, ja es to neatceros, tad tas nekad nav noticis.
  
  "Ļoti līdzīgs tam, kad uzaugāt."
  
  Bo un Mei sēdēja viens otram blakus, francūzis baudīja maltīti un runāja, kad viņu runāja; japāniete izskatījās nevietā, iekļuvusi starp divām pasaulēm. Dreiks prātoja, ko viņa īsti vēlas un kur ir viņas īstā vieta. Dažos brīžos viņš viņā saskatīja uguni, kas mudināja viņu cīnīties par viņu, citos - šaubas, kas lika viņai klusēt, iegrimt sevī. Protams, viņi četri neko nevarēja izlemt dienas laikā, taču viņš redzēja, ka kaut kas tuvojas, aizmiglodams horizontu priekšā.
  
  Ļoti līdzīgs kodolsprādzienam, ko viņš vakar piedzīvoja.
  
  Smits un Lorēna tagad bija viens vesels. Varbūt tas bija Dreika un Alisijas skūpsts, kas viņus pamudināja, vai varbūt iznīcināšanas tikšanās. Jebkurā gadījumā viņi netērēja nevienu dienu domāšanai. Heidens un Kinimaka sēdēja kopā, un Dreiks domāja, vai viņš neredz kaut ko vairāk nekā metra attālumā viens no otra, kaut ko jēgpilnāku. Tas bija vairāk saistīts ar ķermeņa valodu nekā jebko citu, taču viņš tajā laikā bija garīgi izsmelts un izraisīja to nogurumu.
  
  - Rīt, - viņš pacēla glāzi, - un nākamā kauja.
  
  Dzērieni tika notecināti un maltīte turpinājās. Tas notika pēc tam, kad galvenais ēdiens bija apēsts un vairums no viņiem sēdēja krēslos, iegrimuši apmierinātā snaudā, kad Kenzi nolēma runāt ar visu grupu.
  
  "Kā ar mani?" viņa jautāja. "Vai mans liktenis ir tik neskaidrs?"
  
  Heidens sakustējās, ap viņu atkal apvijās vadības mantija. "Nu, es būšu pret jums godīgs, un esmu pārliecināts, ka jūs to novērtēsiet. Nav nekā, ko es vēlētos vairāk kā atturēt tevi no tavas cietuma kameras, Kenzi, bet man jāsaka - es nevaru iedomāties, kā tas notiks.
  
  "Es varētu aiziet."
  
  "Es nevarēju tevi apturēt," atzina Heidens. "Es negribētu. Bet noziegumi, ko jūs esat pastrādājuši Tuvajos Austrumos, - viņa nosmīnēja, - maigi izsakoties ir sarūgtinājuši daudzus ietekmīgus cilvēkus. Daži no viņiem ir amerikāņi."
  
  "Visticamāk, tie paši vīrieši un sievietes, kuriem es iegādājos pārējās preces."
  
  "Labs punkts. Bet tas nepalīdzēja."
  
  "Tad es pievienošos jūsu komandai. Sāciet ar tīru šīferi. Skrien blakus blondīnei gazelei Torstens Dāls. Es tagad esmu tavs, Heiden, ja dosi man iespēju atmaksāt parādu.
  
  Komandas SPEAR vadītājs strauji pamirkšķināja acis, kad viņu sasniedza Kenzi sirsnīgais paziņojums. Dreiks aizrijās ar ūdeni, otro reizi divu dienu laikā. "Es nekad neesmu domājis par Dalu kā gazeli. Pat vairāk-"
  
  "Nesaki tā," zviedrs brīdināja, izskatīdamies nedaudz samulsis.
  
  Alisija cieši vēroja izraēlieti. "Es neesmu pārliecināts, ka vēlos strādāt ar to kuci."
  
  "Ak, es būšu labs pret jums, Mails. Uzturiet sevi labā formā. Es varētu iemācīt jums mest sitienu, kas patiešām sāp."
  
  "Iespējams, ka man kādu laiku būs jāpaliek pie jums," Bo ierunājās. "Kad Tailers Vebs ir vējā un kā kapa laupītājs, man nav kur citur būt."
  
  "Paldies," Dreiks nomurmināja. "Mēs par to padomāsim un nosūtīsim jums ļoti īsu atbildes vēstuli."
  
  "Šajā komandā vienmēr ir laipni gaidīti labi cilvēki," viņam sacīja Heidens. "Kamēr viņi labi spēlē ar mums pārējiem. Esmu pārliecināts, ka Bo būs liels ieguvums.
  
  "Es, piemēram, zinu, ka viņam ir liela priekšrocība," Alisija domīgi sacīja. "Lai gan es neesmu pārliecināts, ka tas labi spēlēs ar komandu."
  
  Daži smējās un daži ne. Nakts padziļināja un pēc tam mazinājās, un tomēr karavīri, kas izglāba Ņujorku, zaudēja spiedienu labā kompānijā un labos stāstos. Pati pilsēta svinēja kopā ar viņiem, lai gan lielākā daļa tās iedzīvotāju nekad nezināja, kāpēc. Gaisu piepildīja karnevāla sajūta. Tumsā un pēc tam saullēktā dzīve ritēja.
  
  Dienai austot, komanda izklīda, atgriezās savos viesnīcas numuros un vienojās tikties pēcpusdienā.
  
  "Vai esat gatavs cīnīties citreiz?" Dāls žāvājās uz Dreiku, kad viņi izgāja svaigā, jaunā rītā.
  
  "Blakus tev?" Dreiks domāja izjokot ar zviedru un tad atcerējās visu, ko viņi bija piedzīvojuši. Ne tikai šodien, bet kopš tās dienas, kad viņi satikās.
  
  "Vienmēr," viņš teica.
  
  
  BEIGAS
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Deivids Līdbīters
  Odina kauli
  
  
  VELTĪJUMS
  
  
  Es vēlētos šo grāmatu veltīt savai meitai,
  
  kira,
  
  sola pildīt
  
  un vēl daudz jūdžu priekšā...
  
  Un visiem, kas mani kādreiz ir atbalstījuši manā rakstīšanā.
  
  
  1. daļa
  Es nekad neesmu gribējis sākt karu...
  
  
  VIENS
  
  
  
  JORKA, Anglija
  
  
  Tumsa uzsprāga.
  
  "Tas būs īstais". Mets Dreiks pievērsa skatienu skatu meklētājam un mēģināja ignorēt šo skatu un tvert attēlu, kad neparasti ģērbtā modele gāja pa kaķa taku viņam pretī.
  
  Nav viegli. Bet viņš bija profesionālis vai vismaz centās tāds būt. Neviens nekad nav teicis, ka pāreja no SAS karavīra uz civilpersonu būs viegla, un pēdējos septiņus gadus viņam bija grūtības, taču šķita, ka fotogrāfija viņā satriecās.
  
  Īpaši šovakar. Pirmā modele pamāja ar roku un viegli augstprātīgi pasmaidīja, bet pēc tam raiti devās prom, skanot mūzikas un gavilēm. Dreiks turpināja klikšķināt kameru, kad Bens, viņa 20 gadus vecais mājinieks, sāka kliegt viņam ausī.
  
  "Raidījums saka, ka tā bija Milla Jankoviča. Es domāju, ka esmu par viņu dzirdējis! Citāts: 'Freja šiks dizaina modelis'. Oho, vai tā ir Bridžita Hola? Grūti pateikt, zem visa tā vikingu ekipējuma.
  
  Dreiks ignorēja komentāru un turpināja savu spēli, daļēji tāpēc, ka viņš nebija pārliecināts, ka viņa jaunais draugs velk auklu, tā sakot. Viņš iemūžināja spilgtus attēlus ar kaķa gaitu un izkliedēto gaismas spēli pūlī. Modeļi bija tērpti vikingu tērpos, ar zobeniem un vairogiem, ķiverēm un ragiem - retro tērpiem, ko veidojis pasaulslavenais dizainers Abel Frey, kurš par godu vakaram papildināja jaunās sezonas modi ar skandināvu kaujas tērpu.
  
  Dreiks pievērsa uzmanību nodaļai par kaķu pastaigu un šodienas svinību objektu, nesen atrastu relikviju, kas vērienīgi nosaukta par "Odina vairogu". Nesen atklātais vairogs, kas ir saņēmis plašu atzinību visā pasaulē, jau ir slavēts kā lielākais atradums skandināvu mitoloģijā, un patiesībā tas ir radies krietni pirms vikingu vēstures sākuma.
  
  Dīvaini, sacīja eksperti.
  
  Sekojošais noslēpums bija milzīgs un intriģējošs un piesaistīja pasaules uzmanību. Vairoga vērtība tikai pieauga, kad zinātnieki pievienojās publicitātes cirkam pēc tam, kad tā sastāvā tika atklāts neklasificēts elements.
  
  Nerdi, kuri bija izsalkuši pēc piecpadsmit slavas minūtēm, ierunājās viņa personības ciniskā puse. Viņš to nokratīja. Lai arī cik smagi viņš ar to cīnījās, cinisms, kas viņam bija raksturīgs, kad viņš kļuva par atraitni, uzplauka kā indīga roze, ikreiz, kad viņš nomāca savu sargu.
  
  Bens parāva Dreikam aiz rokas, pēkšņi pārvēršot viņa māksliniecisko kompozīciju pilnmēness kadrā.
  
  "Hmm". Viņš pasmējās. "Atvainojiet, Met. Tas ir diezgan garšīgs. Izņemot mūziku... tas ir muļķības. Viņi varētu nolīgt manu grupu par dažiem simtiem mārciņu. Vai varat noticēt, ka Jorkam izdevās iegūt kaut ko tik pārsteidzošu kā šis?
  
  Dreiks pamāja ar kameru gaisā. "Godīgi? Nē." Viņš pazina Jorkas pilsētas domi ar viņu korumpētajām idejām. Viņi saka, ka nākotne ir pagātnē. "Bet paskatieties, Jorka maksā jūsu saimniekam dažas mārciņas, lai fotografētu modeļus, nevis debesis septembra naktī. Un jūsu grupa ir sūda. Tik vēss. "
  
  Bens nobolīja acis. "Sūds? Miega siena pat tagad apsver ... daudzus piedāvājumus, mans draugs.
  
  "Vienkārši cenšos koncentrēties uz labiem modeļiem." Dreiks patiesībā bija koncentrējies uz Vairogu, ko apgaismoja kaķa pastaigas gaismas. Tas sastāvēja no diviem apļiem, iekšējais bija pārklāts ar kaut ko līdzīgu seniem dzīvnieku attēliem, bet ārējais bija dzīvnieku simbolu sajaukums.
  
  Ļoti mistiski, viņš domāja. Lieliski piemērots apburtiem augļiem un riekstiem.
  
  "Mīlīgi," viņš čukstēja, kad modele gāja garām, un digitālajā filmā uztver jaunības un vecuma kontrastu.
  
  Kaķu trase tika ātri ierīkota blakus Jorkas slavenajam Jørvik centram - vikingu vēstures muzejam - pēc tam, kad Zviedrijas Nacionālo senlietu muzejs piešķīra īsu aizdevumu septembra sākumam. Pasākuma nozīme pieauga eksponenciāli, kad superzvaigznes dizaineris Abel Frey piedāvāja finansēt kaķu pastaigu pasākumu, lai atzīmētu šova atklāšanu.
  
  Cita modele pamodināja pagaidu flīzes ar kaķa izteiksmi, kas meklē savu ikvakara krējuma bļodu. Muļķis, cinisms atkal ir pieaudzis. Tā bija tādas zvaigznes sasodītā paradigma, kurai bija lemts parādīties nākotnes "slavenību" realitātes šovā un kuru tviterī un Facebook ierakstīs miljons alu dzerošu, desmit dienā smēķējošu idiotu.
  
  Dreiks pamirkšķināja acis. Viņa joprojām bija kāda meita...
  
  Prožektori virpuļoja un raibināja naksnīgās debesis. Spilgtā gaisma lēca no skatloga uz logu, iznīcinot to mazo māksliniecisko auru, ko Dreikam bija izdevies radīt. Traucējošā Cascada deju mūzika uzbruka viņa ausīm. Dievs, viņš domāja. Bosnijā sajūtas bija vieglākas nekā šajā.
  
  Pūlis pieauga. Neskatoties uz savu darbu, viņš veltīja brīdi, lai uztvertu sev apkārt esošās sejas. pāriem un ģimenēm. Strauji un geji dizaineri, kas cer ieraudzīt savu elku. Cilvēki masku tērpos, papildinot karnevāla atmosfēru. Viņš pasmaidīja. Jāatzīst, ka šajās dienās vēlme būt uzmanīgam bija apsīkusi - armijas kaujas gatavība bija zudusi -, taču viņš joprojām juta dažas no senajām sensācijām. Perversā nozīmē viņi ir guvuši spēku, kopš divus gadus agrāk nomira viņa sieva Elisone pēc tam, kad dusmīga, salauzta no sirds pameta viņu, sakot, ka viņš, iespējams, ir pametis SAS, bet SAS viņu nekad nepametīs. Ko pie velna tas vispār nozīmēja?
  
  Laiks tik tikko pieskārās sāpēm.
  
  Kāpēc viņa avarēja? Vai tas bija slikts atspulgs ceļā? Nepareizs spriedums? Asaras viņai acīs? Apzināti? Atbilde, kas viņam uz visiem laikiem izvairīsies; briesmīgo patiesību viņš nekad neuzzinās.
  
  Sens imperatīvs atgrieza Dreiku tagadnē. Kaut kas palika atmiņā no viņa armijas laikiem - tāls knoks, sen aizmirsts ... tagad vecas atmiņas ... klauvē ....
  
  Dreiks nokratīja miglu un koncentrējās uz kaķu pastaigu šovu. Divas modeles iestudēja simulētu kauju zem Odina vairoga: nekas iespaidīgs, tikai reklāmas materiāli. Pūlis uzgavilēja, televīzijas kameras dungoja, un Dreiks klikšķēja kā dervišs.
  
  Un tad viņš sarauca pieri. Viņš nolaida kameru. Viņa kareivja prāts, gausais, bet nesaplucis, uztvēra šo tālu klauvējienu, atkal klauvē un prātoja, kāpēc, ellē, divi armijas helikopteri tuvojas notikuma vietai.
  
  "Ben," viņš uzmanīgi teica, uzdodot vienīgo jautājumu, kas ienāca prātā, "vai pētījuma laikā jūs dzirdējāt par kādiem pārsteiguma viesiem šovakar?"
  
  "Oho. Es nedomāju, ka tu to pamanīji. Tika čivināts, ka varētu parādīties Keita Mosa.
  
  - Keita Mosa?
  
  Divi helikopteri, skaņa, ko apmācīta auss var nekļūdīgi atpazīt. Un ne tikai helikopteri. Tie bija Apache uzbrukuma helikopteri.
  
  Tad sākās īstā elle.
  
  Helikopteri pārskrēja virs galvas, apmeta apli un sāka sinhroni lidināties. Pūlis entuziastiski gavilēja, gaidot ko īpašu. Visas acis un kameras pievērsās naksnīgajām debesīm.
  
  Bens iesaucās: "Oho..." Bet tad iezvanījās viņa mobilais telefons. Viņa vecāki un māsa pastāvīgi zvanīja, un viņš, ģimenes puisis ar zelta sirdi, vienmēr atbildēja.
  
  Dreiks ir pieradis pie īsiem ģimenes pārtraukumiem. Viņš rūpīgi izpētīja helikopteru pozīcijas, pilnībā pielādētos raķešu laukumus, 30 mm ķēdes lielgabalu, kas skaidri novietots zem lidmašīnu priekšējās fizelāžas, un novērtēja situāciju. Muļķības...
  
  Pilnīga haosa iespējamība. Sajūsmināts pūlis bija sabāzts nelielā laukumā, ko ieskauj veikali ar trim šaurām izejām. Benam un viņam bija tikai viena izvēle, ja...kad... sākās satricinājums.
  
  Dodieties tieši uz kaķu pastaigu.
  
  Bez brīdinājuma desmitiem virvju noslīdēja no otrā helikoptera, kuram Dreiks tagad saprata, ka tas ir Apache hibrīds: mašīna, kas pārveidota, lai tajā varētu uzņemt vairākus apkalpes locekļus.
  
  Maskās tērptie vīri nokāpa pa šūpojošajām rindām, kaķveidīgos soļos pazūdot. Dreiks pamanīja pie krūtīm piesprādzētus ieročus, kad pūlī sāka izplatīties piesardzīgs klusums. Pēdējās balsis bija bērnu, vaicājot kāpēc, bet drīz pat viņi nomira.
  
  Vadošais Apache pēc tam izšāva Hellfire raķeti uz vienu no tukšajām magazīnām. Atskanēja šņākoņa, it kā izplūstu miljons galonu tvaika, tad rēciens kā divu dinozauru satikšanās. Uguns, stikls un ķieģeļu skaidas lidoja augstu pāri laukumam.
  
  Bens šokā nometa mobilo telefonu un metās tam pakaļ. Dreiks dzirdēja kliedzienus kā paisuma vilni un juta, ka pūļa instinkts pārņem pūli. Ne mirkli nevilcinoties, viņš satvēra Benu un pārsvieda to pāri margām, pēc tam pārlēca sev pāri. Viņi piezemējās blakus kaķu taciņai.
  
  Atskanēja dziļa un nāvējoša Apache ķēdes šautenes skaņa, tās šāvieni lidoja pāri pūlim, taču joprojām izraisīja tīru paniku.
  
  Ben! Paliec man blakus." Dreiks skrēja apkārt kaķu trases pakājē. Vairāki modeļi pieliecās palīgā. Dreiks piecēlās kājās un atskatījās uz kūstošo cilvēku masu, kas panikā skrēja uz izejām. Desmitiem cilvēku uzkāpa kaķu takā, viņiem palīdzēja modeļi un darbinieki. Izbiedēti kliedzieni piepildīja gaisu, izraisot paniku. Uguns izgaismoja tumsu, un helikoptera dzenskrūvju smagais būkšķis apslāpēja lielāko daļu trokšņa.
  
  Atkal atskanēja ķēdes lielgabals, raidot gaisā smagu svinu ar šausmīgu skaņu, kādu nevienam civiliedzīvotājam nekad nekur nevajadzētu dzirdēt.
  
  Dreiks pagriezās. Modeļi noliecās viņam aiz muguras. Viņam priekšā stāvēja Odina vairogs. Pēc impulsa viņš uzņēma dažus šāvienus, kad no aizkulisēm iznira karavīri ložu necaurlaidīgās jakās. Dreiks pirmām kārtām rūpējās, lai atrastos pozīcijā starp Benu, modelēm un karavīriem, taču viņš turpināja klikšķināt, sašaurinot skatu meklētāju...
  
  Ar otru roku viņš pagrūda savu jauno īrnieku tālāk.
  
  "Čau!"
  
  Viens no karavīriem skatījās uz viņu un draudīgi pamāja ar automātu. Dreiks apspieda neticības sajūtu. Tādas lietas nenotika Jorkā, šajā pasaulē. Jorka bija ceļotāji ar mugursomu, saldējuma cienītāji un amerikāņu dienas ceļotāji. Tā bija lauva, kurai nekad nebija ļauts rēkt, pat tad, kad valdīja Roma. Bet tas bija droši un saprātīgi. Šī bija vieta, kuru Dreiks izvēlējās, lai izbēgtu no sasodītā SAS.
  
  Būt kopā ar sievu. Lai izvairītos... sūdu!
  
  Karavīrs pēkšņi atradās viņa sejā. "Dod man to!" viņš kliedza ar vācu akcentu. "Iedod to man!"
  
  Karavīrs metās uz kameru. Dreiks iecirta viņam apakšdelmu un pagrieza ložmetēju. Karavīra seja iedegās pārsteigumā. Dreiks klusi nodeva kameru Benam ar žestu, ar kuru lepotos jebkurš Ņujorkas sludinātājs. Dzirdēju viņu ātrā tempā bēgam.
  
  Dreiks ar ložmetēju tēmēja pret grīdu, kamēr viņam pretī devās vēl trīs karavīri.
  
  "Tu!" Viens no karavīriem pacēla ieroci. Dreiks līdz pusei aizvēra acis, bet tad izdzirdēja aizsmakušu kliedzienu.
  
  "Pagaidi! Minimāls zaudējums, idiot. Vai tiešām vēlaties kādu aukstasinīgi nošaut nacionālajā televīzijā?
  
  Jaunais karavīrs pamāja Dreikam. "Dodiet man kameru." Viņa vācu izrunā bija slinks naskums.
  
  Dreiks domāja par plānu B un ļāva ierocim klabēt līdz grīdai. "Man tās nav".
  
  Komandieris pamāja saviem padotajiem. "Pārbaudiet to."
  
  "Tur bija kāds cits..." Pirmais karavīrs pacēla pistoli, izskatījās apmulsis. "Viņš... viņš aizgāja."
  
  Komandieris iegāja tieši Dreikam sejā. "Slikts gājiens."
  
  Purns piespiedās pie pieres. Viņa redzējumu piepildīja dusmīgs vācietis un lidojošas siekalas. "Pārbaudiet to!"
  
  Kad viņi viņu izkratīja, viņš pārraudzīja organizētu Odina vairoga zādzību, ko vadīja nesen atbraucis vīrietis maskās, tērpies baltā uzvalkā. Nedaudz demonstratīvi viņš pamāja ar roku un kasīja galvu, bet neko neteica. Kad Vairogs bija droši paslēpts, vīrietis pamāja radio Dreika virzienā, skaidri pievēršot komandiera uzmanību.
  
  Komandieris pielika radio pie auss, bet Dreiks nenovērsa acis uz vīrieti baltā.
  
  "Uz Parīzi," vīrietis teica ar savām lūpām. - Rīt sešos.
  
  SAS apmācība, Dreiks prātoja, tomēr noderēja.
  
  Komandieris teica: "Jā." Viņš atkal saskārās ar Dreiku, vicinot savas kredītkartes un fotogrāfiskos ID. "Laimīgais Riekstkodis," viņš laiski ievilka. "Priekšnieks saka, ka zaudējumi ir minimāli, tāpēc jūs esat dzīvs. "Bet," viņš pamāja ar Dreika maku, "mums ir jūsu adrese, un, ja tu tai ļausi paslīdēt," viņš piebilda, pasmaidot aukstākam par polārlāča sēklinieku maisiņu, "jūs atradīs nepatikšanas."
  
  
  DIVI
  
  
  
  JORKA, Anglija
  
  
  Vēlāk mājās Dreiks pacienāja Benu ar filtra kafiju bez kofeīna un pievienojās viņam, lai noskatītos reportāžu par nakts notikumiem.
  
  Odina vairogs tika nozagts, jo Jorkas pilsēta vienkārši nebija gatava tik nežēlīgam uzbrukumam. Patiesais brīnums bija tas, ka neviens nenomira. Degošie helikopteri tika atrasti jūdžu attālumā, pamesti, kur saplūda trīs automaģistrāles, un tajos iemītnieku jau sen nebija.
  
  "Sabojāja Freija šovu," Bens sacīja diezgan nopietni. "Modeļi jau ir iepakoti un pazuduši."
  
  "Sasodīts, un es nomainīju palagus. Esmu pārliecināts, ka Frejs, Prada un Gucci izdzīvos.
  
  "Miega siena to visu izspēlētu."
  
  "Vai atkal sākāt ģimenes filmā Titāniks?"
  
  "Tas man atgādināja - viņi nogrieza manu tēvu strauta vidū."
  
  Dreiks piepildīja savu krūzi. "Neuztraucieties. Viņš atzvanīs pēc trim minūtēm.
  
  - Joks, Krusti?
  
  Dreiks pakratīja galvu un iesmējās. "Nē. Jūs vienkārši esat pārāk jauns, lai saprastu."
  
  Bens dzīvoja kopā ar Dreiku aptuveni deviņus mēnešus. Dažu mēnešu laikā viņi no svešiniekiem bija kļuvuši par labiem draugiem. Dreiks subsidēja Bena īri apmaiņā pret viņa zināšanām fotogrāfijā - jauneklis bija ceļā uz izlaidumu - un Bens palīdzēja, daloties visā.. apbrīnā.
  
  Bens nolika krūzi. "Ar labu nakti, draugs. Es domāju, ka es piezvanīšu savai māsai."
  
  "Nakts".
  
  Durvis aizvērās, un Dreiks kādu laiku nemanot skatījās Sky News. Kad parādījās Odina vairoga attēls, viņš atgriezās tagadnē.
  
  Viņš paņēma savu iztikas kameru, iebāza atmiņas karti kabatā, domādams rīt pārskatīt attēlus, un tad devās pie dūcošā datora. Pārdomājis, viņš apstājās, lai vēlreiz pārbaudītu durvis un logus. Šī māja bija labi aizsargāta pirms daudziem gadiem, kad viņš vēl bija armijā. Viņam patika ticēt katra cilvēka elementārajam labumam, taču karš iemācīja vienu lietu - nekad nekam neuzticieties akli. Vienmēr ir plāns un rezerves plāns B.
  
  Bija pagājuši septiņi gadi, un tagad viņš zināja, ka karavīra mentalitāte viņu nekad nepametīs.
  
  Viņš Google meklēja "One" un "The Shield of Odin". Ārpus mājas vējš pastiprinājās, traucās pāri karnīzei un gaudoja kā investīciju baņķieris, kura prēmija nepārsniedza četrus miljonus. Drīz viņš saprata, ka vairogs ir liela ziņa. Tas bija nozīmīgs arheoloģiskais atradums, lielākais. Daži Indiana Džounsu tipi nomaldījās no ceļa, lai izpētītu seno ledus straumi.Dažas dienas vēlāk viņi izraka vairogu, bet tad sāka dārdēt viens no Islandes lielākajiem vulkāniem, un tālāk. izpēti nācās atlikt.
  
  Tas pats vulkāns, prātoja Dreiks, kas nesen pār Eiropu bija izsūtījis pelnu mākoni, izjaucot gaisa satiksmi un cilvēku brīvdienas.
  
  Dreiks malkoja kafiju un klausījās vēja gaudošanā. Kamīna pulkstenis sita pusnakti. Skatiens uz milzīgo interneta sniegtās informācijas apjomu viņam liecināja, ka Benam būs lielāka jēga, nekā viņš varētu. Bens bija kā jebkurš students - spēja ātri izdomāt jucekli, kas radās ar tehnoloģijām. Viņš izlasīja, ka Odina vairogu rotā daudzi dīvaini dizaini, kurus visus pētījuši pagraba eksperti, un ka J.R.R. Tolkīns savu klejojošo burvi Gendalfu balstīja uz Odinu.
  
  Nejaušas lietas. Simboli vai hieroglifi, kas ieskauj vairoga ārpusi, tika uzskatīti par senu Odina lāsta formu:
  
  
  Debesis un elle ir tikai īslaicīga neziņa
  
  Tā ir Nemirstīgā dvēsele, kas sliecas uz Pareizo vai Nepareizo.
  
  
  Nebija scenārija, kas izskaidrotu lāstu, taču visi joprojām ticēja, ka tas ir īsts. Vismaz - tas tika piedēvēts vikingiem, nevis Odinam.
  
  Dreiks atspiedās krēslā un skrēja cauri nakts notikumiem.
  
  Viena lieta viņu uzrunāja, bet tajā pašā laikā lika aizdomāties. Baltās drēbēs tērptais puisis muti teica: "Uz Parīzi, rīt sešos." Ja Dreiks dotos pa šo ceļu, viņš varētu apdraudēt Bena dzīvību, nemaz nerunājot par savu.
  
  Civiliedzīvotājs to būtu palaidis garām. Karavīrs būtu domājis, ka viņam jau ir draudēts, ka viņu dzīvībai jau draud briesmas un ka jebkura informācija ir laba informācija.
  
  Viņš google meklēja: Viens + Parīze.
  
  Viens drosmīgs ieraksts piesaistīja viņa uzmanību.
  
  Odina zirgs Sleipnirs tika izstādīts Luvrā.
  
  Odina zirgs?Dreiks saskrāpēja pakausi. Dievs, šis puisis prasīja dažas ļoti materiālas lietas. Dreiks atvēra Luvras mājaslapu. Šķita, ka leģendārā zirga Odina skulptūra tika atklāta pirms daudziem gadiem Norvēģijas kalnos. Sekoja citi stāsti. Dreiks drīz tik ļoti aizrāvās ar daudzajiem stāstiem par Odinu, ka gandrīz aizmirsa, ka Viņš patiesībā ir vikingu dievs, tikai mīts.
  
  Luvra? Dreiks to sakošļāja. Viņš pabeidza kafiju, juzdams nogurumu, un attālinājās no datora.
  
  Nākamajā mirklī viņš gulēja.
  
  
  * * *
  
  
  Viņš pamodās no kurkstošas vardes skaņas. Viņa mazais sargs. Ienaidnieks varēja sagaidīt trauksmi vai suni, taču viņš nekad nebūtu aizdomājies par mazo zaļo rotājumu, kas atrodas blakus atkritumu tvertnei ar riteņiem, un Dreiks bija apmācīts par vieglu gulētāju.
  
  Viņš aizmiga pie datorgalda ar galvu rokās; tagad viņš acumirklī pamodās un ieslīdēja tumšajā koridorā. Aizmugurējās durvis grabēja. Stikls saplīsa. Ir pagājušas tikai dažas sekundes, kopš varde kurkst.
  
  Viņi bija iekšā.
  
  Dreiks noliecās zem acu līmeņa un ieraudzīja ienākam divus vīriešus, kuri prasmīgi, bet nedaudz pavirši turēja ložmetējus. Viņu kustības bija tīras, bet ne graciozas.
  
  Nekādu problēmu.
  
  Dreiks gaidīja ēnā, cerēdams, ka vecais karavīrs viņā viņu nepievils.
  
  Ienāca divi, priekšpuse. Tas liecināja, ka kāds zināja, ko dara. Dreika vispārējā stratēģija šai situācijai tika plānota pirms daudziem gadiem, kad karavīra mentalitāte vēl bija spēcīga un eksperimentāla, un viņam tā vienkārši nebija jāmaina. Tagad tas bija pārorientējies viņa prātā. Kad pirmā karavīra seja izspraucās no virtuves, Dreiks to satvēra, pavilka uz sevi un tad pagrieza atpakaļ. Tajā pašā laikā viņš piegāja pie pretinieka un apgriezās, efektīvi sagriežot ieroci un nonākot aiz vīrieša.
  
  Otro karavīru pārsteidza pārsteigums. Tas bija viss, kas bija vajadzīgs. Dreiks izšāva bez milisekundes pauzes, tad griezās un nošāva pirmo karavīru, pirms otrais paspēja nokrist ceļos.
  
  Skrien!-viņš domāja. Ātrums tagad bija viss.
  
  Viņš uzskrēja pa kāpnēm, kliedzot Bena vārdu, un pēc tam pār plecu raidīja automātu. Viņš sasniedza piezemēšanos, atkal kliedza, tad ieskrēja Bena durvīs. Tas pārsprāga. Bens stāvēja savos bokseršortos, mobilais tālrunis rokā, un viņa sejā bija rakstītas patiesas šausmas.
  
  - Neuztraucies, - Dreiks piemiedza aci. "Uzticies man. Tas ir mans cits darbs. "
  
  Par godu Bens neuzdeva jautājumus. Dreiks koncentrējās no visa spēka. Viņš atspējoja sākotnējo bēniņu lūku mājā un pēc tam uzstādīja otru šajā telpā. Pēc tam viņš pastiprināja guļamistabas durvis. Tas neapturētu apņēmīgu ienaidnieku, bet noteikti palēninātu viņu.
  
  Tas viss ir daļa no plāna.
  
  Viņš aizskrūvēja durvis, pārliecinoties, ka iebūvētie kokmateriāli ir piestiprināti pie pastiprinātā rāmja, pēc tam nolaida kāpnes uz bēniņiem. Bens izšāva pirmais, Dreiks otro vēlāk. Bēniņu telpa bija liela un ar paklāju. Bens vienkārši stāvēja un atvēra muti. Visu sienu no austrumiem līdz rietumiem aizņēma lieli pēc pasūtījuma izgatavoti grāmatu skapji, kas bija pārpildīti ar kompaktdiskiem un vecām kasešu kastēm.
  
  "Vai tas viss ir tavs, Met?"
  
  Dreiks neatbildēja. Viņš piegāja pie kastu kaudzes, aiz kuras bija pietiekami augstas durvis, lai pa tām varētu izkāpt; durvis, kas veda uz jumtu.
  
  Dreiks apgrieza kasti uz paklāja. Izkrita pilnībā sapakota mugursoma, kuru viņš piesprādzēja uz pleciem.
  
  - Audums? Bens čukstēja.
  
  Viņš noglaudīja savu mugursomu. "Saņēmu tos."
  
  Kad Bens izskatījās tukšs, Dreiks saprata, cik nobijies viņš ir. Viņš saprata, ka pārāk viegli ir pārvērties par to SAS puisi. "Audums. Mobilie telefoni. Nauda. Pases. i-pad. Identifikācija".
  
  Par ieroci nepieminēja. Lodes. Nazis...
  
  "Kas to dara, Met?"
  
  No apakšas atskanēja rūkoņa. Viņu nezināmais ienaidnieks klauvē pie Bena guļamistabas durvīm, iespējams, tagad saprotot, ka viņi nenovērtē Dreiku.
  
  "Ir laiks doties".
  
  Bens bez izteiksmes pagriezās un izrāpās vējainajā naktī. Dreiks ienira viņam pakaļ un, pēdējo reizi uzmetis skatienu sienām, kas bija izklātas ar kompaktdiskiem un kasetēm, aizcirta durvis.
  
  Viņš pielāgoja jumtu, cik vien labi varēja, nepievēršot cilvēku uzmanību. Aizbildinoties ar jaunas notekas uzstādīšanu, viņš ierīkoja trīs pēdas platu celiņu, kas veda visā viņa jumta garumā. Problēma būtu viņa kaimiņa pusē.
  
  Vējš viņus mētāja ar nepacietīgiem pirkstiem, kad viņi šķērsoja nedrošo jumtu. Bens uzmanīgi soļoja, basām kājām slīdot un trīcot pa betona flīzēm. Dreiks cieši turēja viņa roku, vēlēdamies, lai viņiem būtu bijis laiks atrast viņa kedas.
  
  Tad spēcīga vēja brāzma gaudoja pāri skurstenim, trāpīja Benam taisni pa seju un aizsita viņam aiz malas. Dreiks ar spēku atrāvās, izdzirdēja sāpju saucienu, bet nepalaida vaļā tvērienu. Pēc sekundes viņš savaldīja savu draugu.
  
  "Nav tālu," viņš čukstēja. - Gandrīz klāt, draugs.
  
  Dreiks redzēja, ka Bens ir nobijies. Viņa skatiens metās starp bēniņu durvīm un jumta malu, tad uz dārzu un atpakaļ. Panika sagrozīja viņa vaibstus. Viņa elpošana paātrinājās; tādā ātrumā viņi to nekad nebūtu izdarījuši.
  
  Dreiks uzmeta skatienu durvīm, piesprādzējās un pagrieza tām muguru. Ja kāds būtu pabraucis garām, viņš būtu viņu ieraudzījis pirmo. Viņš satvēra Bena plecus un saskatījās.
  
  "Ben, tev ir jāuzticas man. Uzticies man. Es apsolu, ka palīdzēšu jums to pārvarēt. "
  
  Bena acis koncentrējās un viņš pamāja, joprojām nobijies, bet nododot savu dzīvību Dreika rokās. Viņš pagriezās un piesardzīgi pakāpās uz priekšu. Dreiks pamanīja, ka no viņa kājām pil asinis, kas notecēja grāvī. Viņi šķērsoja kaimiņa jumtu, nokāpa viņa siltumnīcā un noslīdēja zemē. Bens paslīdēja un nokrita pusceļā, bet Dreiks bija pirmais un lielāko daļu kritiena amortizēja.
  
  Tad viņi atradās uz cietas zemes. Blakus istabā dega gaisma, bet tuvumā neviena nebija. Viņi noteikti dzirdēja šāvienu. Ceru, ka policija ir ceļā.
  
  Dreiks cieši apskāva Benu aiz pleciem un teica: "Fantastiskas lietas. Turpiniet strādāt, un es jums sagādāšu jaunu kāpšanas rāmi. Tagad iesim."
  
  Tas bija pastāvīgs joks. Ikreiz, kad viņiem vajadzēja uzmundrināt, Bens vērsās pie Dreika ar runu par viņa vecumu, un Dreiks pasmējās par Bena jaunību. Draudzīga sāncensība.
  
  Bens nošņāca. "Kas pie velna ir tur augšā?"
  
  Dreiks paskatījās uz bēniņiem un to slepenajām durvīm. Neviens vēl neko no turienes nav izvilcis.
  
  "vācieši".
  
  "Vai? Kā Otrā pasaules kara tilts pāri vāciešu Kvai upei?"
  
  "Es domāju, ka tie bija japāņi. Un nē, es nedomāju, ka tas ir kaut kas līdzīgs Otrā pasaules kara vāciešiem.
  
  Viņi jau atradās kaimiņu dārza aizmugurē. Viņi izrāvās pāri dzīvžogam un izspiedās cauri žoga manekena daļai, ko Dreiks bija uzcēlis vienā no Sviftas ikgadējām svinībām.
  
  Dodamies taisni uz rosīgu ielu.
  
  Tieši pretī taksometru stāvvietai.
  
  Dreiks devās uz gaidošajām automašīnām ar slepkavnieciskām domām. Viņa kareivīgais ieskats atkal parādījās. Kā Mikijs Rurks, kā Kailija, kā Hawaii Five-O... Tas vienkārši ir snaudis, gaidot īsto brīdi, lai veiktu savu krāšņo atgriešanos.
  
  Viņš bija pārliecināts, ka vienīgais veids, kā pasargāt viņus divus, ir vispirms tikt pie sliktā puiša.
  
  
  TRĪS
  
  
  
  PARĪZE, FRANCIJA
  
  
  Šarla de Golla reiss nolaidās tajā pašā dienā tikai pēc pulksten 9. Dreiks un Bens nokļuva ar mugursomu un dažiem priekšmetiem no tās sākotnējā satura. Viņi bija ģērbušies jaunās drēbēs, bija gatavi jauni mobilie telefoni. I-pad tika uzlādēts. Lielākā daļa skaidrās naudas bija pazudusi - tā tika iztērēta transportam. Ierocis tika izmests, tiklīdz Dreiks noteica tā mērķi.
  
  Lidojuma laikā Dreiks informēja Benu par visu, kas attiecas uz vāciešiem un vikingiem, un lūdza viņu palīdzēt izpētē. Bena sarkastiskais komentārs bija: "Bang bang, tas ir mans grāds."
  
  Dreiks apstiprināja šādu attieksmi. Griffins nesalūza, paldies Dievam.
  
  Viņi pameta lidostu aukstā Parīzes lietusgāzē. Bens atrada kabīni un pamāja ar nopirkto ceļvedi. Tiklīdz viņi bija iekšā, viņš teica: "Umm... Ruta... Croix? Viesnīca pretī Luvrai?"
  
  Taksometrs sāka braukt, to vadīja vīrietis, kura seja liecināja, ka viņu nekas nekustina. Viesnīca, kad viņš ieradās četrdesmit minūtes vēlāk, Parīzei bija atsvaidzinoši neatbilstošs. Bija liels vestibils, lifti, kuros varēja izmitināt vairāk nekā vienu cilvēku, un vairāki koridori ar istabām.
  
  Pirms viņi reģistrējās, Dreiks izmantoja bankomātu vestibilā, lai izņemtu atlikušo naudu, aptuveni piecsimt eiro. Bens sarauca pieri, bet Dreiks viņu mierināja ar aci. Viņš zināja, ko domā viņa gudrais draugs.
  
  Elektroniskā novērošana un naudas takas.
  
  Viņš samaksāja par vienu istabu ar kredītkarti un pēc tam nopirka pretējo istabu ar skaidru naudu. Nokļuvuši augšā, viņi abi iegāja "kases" istabā un Dreiks iekārtoja novērošanu.
  
  "Mūsu iespēja ar vienu akmeni nogalināt vairākus putnus," viņš sacīja, vērojot, kā Bens kritiski skatās telpā.
  
  "A?" ES jautāju.
  
  "Mēs redzam, cik labi viņi ir. Ja tie nāks drīz, tas ir labi, un, iespējams, problēmas. Ja viņi to nedara, arī to ir svarīgi zināt. Un jums ir iespēja izvilkt savu jauno rotaļlietu.
  
  Bens ieslēdza I-pad. "Vai tas notiks šodien, sešos?"
  
  "Tas ir izglītots minējums." Dreiks nopūtās. "Bet tas atbilst dažiem faktiem, ko mēs zinām."
  
  "Hmm, tad paej malā, Krusti..." Bens izaicinoši pacirta ar pirkstiem. Viņa pārliecība spīdēja tagad, kad viņš drīzāk palīdzēja, nevis tika izglābts, bet tad viņš nekad nebija "darbības" puisis. Drīzāk cilvēku tips, kas identificēts pēc viņa vārda vai segvārda - galvenokārt Bleikijs - nekad nav pietiekami dinamisks, lai nopelnītu šo uzvārdu.
  
  Dreiks ieskatījās acīs. "Jo ilgāk tas prasīs," viņš nomurmināja. "Jo lielāka iespēja mums ir."
  
  Nepagāja ilgs laiks. Kamēr Bens kaut ko bakstīja uz I-pad, Dreiks ieraudzīja pusduci lielu puišu, kas bija sapulcējušies pie pretējām durvīm. Tika uzlauzta slēdzene un iebruka telpa. Pēc trīsdesmit sekundēm komanda atkal parādījās, dusmīgi paskatījās apkārt un izklīda.
  
  Dreiks savilka žokli.
  
  Bens teica. "Tas ir patiešām interesanti, Met. Tiek uzskatīts, ka patiesībā visā pasaulē ir izkaisīti deviņi Odina mirstīgo atlieku gabali. Vairogs ir viena lieta, zirgs ir cita. Es nekad to nezināju. "
  
  Dreiks viņu tik tikko dzirdēja. Viņš iznīcināja savas smadzenes. Šeit viņiem bija problēmas.
  
  Nerunājot ne vārda, viņš atkāpās no durvīm un savā mobilajā telefonā uzgrieza numuru. Uz zvanu tika atbildēts gandrīz nekavējoties.
  
  "Jā?"
  
  "Šis ir Dreiks."
  
  "Esmu šokā. Sen redzēts, draugs."
  
  "Es zinu".
  
  "Vienmēr zināju, ka jūs piezvanīsit."
  
  "Ne tā, kā tu domā, Vels. Man kaut ko vajag."
  
  "Protams, jūs zināt. Pastāsti man par Maiju.
  
  Damn Wells pārbaudīja viņu ar kaut ko tādu, ko varēja zināt tikai viņš. Problēma bija tā, ka Maijs bija viņu ilggadējs simpātijas kopš viņu dīkstāves Taizemē, pirms viņš apprecējās ar Elisonu, un pat Benam nebija jādzird šīs nepatīkamās detaļas.
  
  "Otrais vārds ir Širanu. Atrašanās vieta - Puketa. Veids ir hmm... eksotisks..."
  
  Benam ausis raustījās. Dreiks to izlasīja savā ķermeņa valodā tik skaidri, cik viņš varēja lasīt politiķa melus. Atvērtā mute bija mājiens...
  
  Dreiks gandrīz varēja dzirdēt smieklus Velsa balsī. "Eksotiski? Vai tas ir labākais, ko varat darīt?"
  
  "Šobrīd jā."
  
  "Vai tur ir kāds?"
  
  "Ļoti patīk".
  
  "Sapratu. Labi, draugs, ko tu vēlies?
  
  "Es gribu patiesību, Vels. Man vajag neapstrādātu informāciju, kuru aizliegts pārraidīt ziņās un internetā. Tas Odina vairogs tika nozagts. Par vāciešiem, kas to nozaga. Īpaši vācieši. Īsta SAS informācija. Man ir jāzina, kas īsti notiek, draugs, nevis publiska noplūde."
  
  "Vai jums ir problēmas?"
  
  "Milzīgs". Tu nemelo savam komandierim, bijušajam vai nē.
  
  "Vai nepieciešama palīdzība?"
  
  "Vēl nē".
  
  "Tu esi nopelnījis roku, Dreik. Vienkārši sakiet vārdu, un SAS ir jūsu.
  
  "ES izdarīšu".
  
  "Labi. Dodiet man dažus. Un, starp citu, vai jūs joprojām sev sakāt, ka bijāt vienkārši vecs SAS?
  
  Dreiks vilcinājās. Terminam "vecais labais SAS" pat nevajadzētu pastāvēt. "Tas ir pieņemams termins skaidrojumam, tas arī viss."
  
  Dreiks nomira. Lūgt savam bijušajam komandierim palīdzību nebija viegli, taču Bena drošība pārvarēja jebkādu lepnuma sajūtu. Viņš vēlreiz pārbaudīja skata caurumu, ieraudzīja tukšu gaiteni un tad piegāja klāt un apsēdās blakus Benam.
  
  "Jūs sakāt deviņas Odina daļas? Ko pie velna tas nozīmē?"
  
  Bens ātri izdzēsa no savas grupas Facebook lapas, nomurminot, ka viņiem ir divi jauni draudzības uzaicinājumi, tagad septiņpadsmit.
  
  Viņš mirkli nopētīja Dreiku. "Tātad jūs esat bijušais SAS kapteinis un kasešu fanātiķis. Tas ir dīvaini, draugs, ja jūs neiebilstat, ko es saku."
  
  "Koncentrējies, Ben. Kas tev ir?"
  
  "Nu... Es sekoju šo deviņu Odina gabalu pēdām. Deviņi, šķiet, ir īpašs skaitlis skandināvu mitoloģijā. Viens tika sists krustā pie kaut kā, ko sauc par Pasaules koku, deviņas dienas un deviņas naktis, gavējot, ar šķēpu sānos, tāpat kā Jēzus Kristus, un daudzus gadus pirms Jēzus. Tā ir īstā lieta, Met. Reāli zinātnieki to kataloģizēja. Tas pat var būt stāsts, kas iedvesmoja stāstu par Jēzu Kristu. Ir deviņas Odina daļas. Šķēps ir trešā daļa, un tas ir savienots ar Pasaules koku, lai gan es nevaru atrast nevienu norādi par tā atrašanās vietu. Leģendārā koka atrašanās vieta atrodas Zviedrijā. Vieta, ko sauc par Apsalla.
  
  "Palēnināt, palēnināt. Vai tas kaut ko stāsta par Odina vairogu vai viņa zirgu?
  
  Bens paraustīja plecus. "Tikai tas, ka vairogs bija viens no visu laiku lielākajiem arheoloģiskajiem atradumiem. Un uz tās malas ir vārdi: Paradīze un elle ir tikai īslaicīga neziņa. Tā ir Nemirstīgā dvēsele, kas sliecas uz Pareizo vai Nepareizo. Acīmredzot tas ir Odina lāsts, taču neviens dzīvajā atmiņā nekad nav spējis saprast, uz ko tas tiecas.
  
  "Varbūt tas ir viens no tiem lāstiem, kur tev vienkārši ir jābūt," Dreiks pasmaidīja.
  
  Bens viņu ignorēja. "Šeit ir rakstīts, ka Zirgs ir skulptūra. Vēl viena skulptūra Odina vilki tagad ir izstādīta Ņujorkā.
  
  "Viņa vilki? Tagad?" Dreika smadzenes sāka cepties.
  
  "Viņš iejāja kaujā ar diviem vilkiem. Acīmredzot."
  
  Dreiks sarauca pieri. "Vai visas deviņas daļas ir ņemtas vērā?"
  
  Bens pamāja ar galvu. "Trūkst daži, bet..."
  
  Dreiks apstājās. "Kas?" ES jautāju.
  
  "Nu, tas izklausās muļķīgi, bet ir leģendas fragmenti, kas veidojas. Kaut kas par visu Odina daļu apvienošanu un ķēdes reakcijas sākšanu, kas novedīs pie pasaules gala.
  
  "Standarta lietas," sacīja Dreiks. "Visiem šiem senajiem dieviem ir saistīta sava veida "pasaules gala" fabula.
  
  Bens pamāja ar galvu un paskatījās pulkstenī. "Pa labi. Skaties. Mums, interneta burvjiem, vajag pārtiku," viņš brīdi domāja. "Un es domāju, ka es jūtu, ka drīzumā no grupas būs jauni dziesmu teksti. Kruasāni un Brī vēlajām brokastīm?"
  
  "Kad Parīzē..."
  
  Dreiks atvēra durvis, paskatījās apkārt, tad ar žestu norādīja, lai Bens aiziet. Viņš redzēja smaidu drauga sejā, taču viņš arī nolasīja briesmīgo spriedzi viņa acīs. Bens to labi paslēpa, bet smagi plosījās.
  
  Dreiks atgriezās istabā un salika visas savas mantas mugursomā. Piesprādzējot smago jostu, viņš dzirdēja Benu apslāpētu sveicienu un juta, ka viņa sirds bailēs apstājas, tikai otro reizi mūžā.
  
  Pirmā bija tad, kad Elisone viņu pameta, aizbildinoties ar šo nesamierināmo atšķirību - tu drīzāk esi karavīrs, nevis sasodīta boot camp.
  
  Tajā naktī. Kamēr bezgalīgais lietus piepildīja viņa acis ar asarām kā vēl nekad.
  
  Viņš skrēja uz durvīm, katrs viņa ķermeņa muskulis bija saspringts un gatavs, tad ieraudzīja pa gaiteni traucamies padzīvojušu pāri.
  
  Un Bens pamanīja milzīgās šausmas, kas piepildīja Dreika acis, pirms bijušajam karavīram bija iespēja viņu nomaskēt. Muļķīga kļūda.
  
  "Neuztraucieties". Bens teica ar bālu smaidu. "Ar mani viss kārtībā".
  
  Dreiks nopūtās un veda viņus lejā pa kāpnēm, pastāvīgi sargājoties. Viņš pārbaudīja vestibilu, neredzēja nekādus draudus un izgāja ārā.
  
  Kur bija tuvākais restorāns? Viņš izdarīja pieņēmumu un devās uz Luvru.
  
  
  * * *
  
  
  Viņus uzreiz ieraudzīja resns vīrietis no Minhenes ar neiroķirurga prasmēm. Viņš pārbaudīja savu fotogrāfisko līdzību un divos sirdspukstos atpazina labi uzbūvēto, spējīgo jorkšīrieti un viņa garmataino, dumjo draugu un fiksēja tos tēmekļa krustpunktā.
  
  Viņš mainīja stāju, viņam nepatika ne augstais skatu punkts, ne baltās šķembas, kas iespiedās viņa gaļīgajās ekstremitātēs.
  
  Viņš iečukstēja plecu mikrofonā: "Es viņus turu aiz pavediena."
  
  Atbilde bija pārsteidzoši tūlītēja. "Nogalini viņus tagad."
  
  
  ČETRI
  
  
  
  PARĪZE, FRANCIJA
  
  
  Ātri pēc kārtas tika izšautas trīs lodes.
  
  Pirmā lode atsitās pret metāla durvju karkasu blakus Dreika galvai, pēc tam rikošetā pa ielu trāpīja padzīvojušās sievietes rokā. Viņa sagriezās un nokrita, izšļakstīdama gaisā asinis jautājuma zīmes veidā.
  
  Pēc otrā sitiena Benam mati sacēlās stāvus.
  
  Trešais trāpīja pret betonu, kur viņš stāvēja, nanosekundi pēc tam, kad Dreiks satvēra viņu rupji ap vidukli. Lode atsitās no ietves un aiz viņiem izsita viesnīcas logu.
  
  Dreiks apgāzās un rupji gāja Benam aiz stāvošu automašīnu rindas. "Es tevi turēju". Viņš nikni čukstēja. "Tikai turpini." Pietupiens viņš uzdrošinājās paskatīties pa automašīnas logu un ieraudzīja kustību uz jumta, kad logs saplīsa.
  
  "Sūdā šaušana!" Viņa Jorkšīras akcents un armijas slengs padarīja viņa balsi klusu, pieaugot adrenalīnam. Viņš apsekoja apkārtni. Civiliedzīvotāji skrēja, kliedza, radot visdažādākos traucējumus, taču problēma bija tā, ka šāvējs precīzi zināja, kur viņi atrodas.
  
  Un viņš nebūtu viens.
  
  Pat tagad Dreiks atpazina trīs puišus, kurus viņš bija redzējis iepriekš slēdzenes, kuri bija izkāpuši no tumšā Mondeo un mērķtiecīgi devās uz tiem.
  
  "Laiks pārcelties."
  
  Dreiks viņus veda divās automašīnās līdz vietai, kur jau bija pamanījis jaunu sievieti, kas savā automašīnā histēriski raud. Viņai par pārsteigumu viņš atvēra viņas durvis un sajuta ātru vainas apziņas uzplūdu, ieraugot viņas izbiedēto sejas izteiksmi.
  
  Viņš saglabāja bezkaislīgu sejas izteiksmi. "Uzvarēja."
  
  Joprojām nav šāvienu. Sieviete izrāpās, bailes sagrāba viņas muskuļus, pārvēršot tos mirušās plāksnēs. Bens ieslīdēja iekšā, turēdams pēc iespējas mazāku ķermeņa svaru. Dreiks steidzās viņam pakaļ un tad pagrieza atslēgu.
  
  Atvilcis elpu, viņš pārslēdzās atpakaļgaitā, pēc tam ātri izbrauca uz priekšu no stāvvietas. Pēc viņiem pāri ceļam gruzdēja gumija.
  
  Bens kliedza: "Rue Richelieu!"
  
  Dreiks pagriezās, lai sagaidītu lodi, sadzirdēja metālisku zvana signālu, kad tas atsitās no dzinēja, un pēc tam uzspieda uz gāzes pedāli. Viņi pabrauca garām pārsteigtajiem zagļiem uz ietves, redzēja, kā viņi steidzas atpakaļ uz savu automašīnu.
  
  Dreiks pagrieza riteni pa labi, tad pa kreisi, tad atkal pa kreisi.
  
  "Rue Saint Honoré." Bens iesaucās, palocīdams kaklu, lai saprastu ceļa nosaukumu.
  
  Viņi saplūda satiksmē. Dreiks steidzās, cik ātri vien spēja, pagriežot automašīnu, kas, par prieku, bija Mini Cooper, joslās un ārpus tām, uzmanīgi vērojot skatu aiz sevis.
  
  Jumta šāvēja jau sen bija pazudusi, bet Mondeo atkal atradās un neatpalika.
  
  Viņš pagriezās pa labi un pēc tam vēlreiz pa labi, viņam paveicās pie luksofora. Luvras muzejs, ņemts no kreisās puses. Tas bija bezjēdzīgi: ceļi bija pārāk pārpildīti, luksofori pārāk bieži. Viņiem vajadzēja tikt prom no Parīzes centra.
  
  "Rue De Rivoli!"
  
  Dreiks bargi sarauca pieri uz Benu. "Kāpēc, pie velna, jūs nepārtraukti kliedzat ielu nosaukumus?"
  
  Bens paskatījās uz viņu. "Es nezinu! Viņi... viņi to rāda televīzijā! Tas palīdz?"
  
  
  * * *
  
  
  "Nē!" viņš iekliedzās atpakaļ pāri dzinēja rūkoņai, traucoties pa slideno ceļu prom no Rue Rivoli.
  
  Lode rikošē no zābaka. Dreiks redzēja, kā blakussēdētājs agonijā sabrūk. Tas bija slikti; tas bija nopietni. Šie cilvēki bija pietiekami augstprātīgi un vareni, lai nerūpētos par to, kam viņi nodarīja pāri, un acīmredzot varēja dzīvot ar sekām.
  
  Kāpēc deviņas Odina daļas viņiem bija tik svarīgas?
  
  Lodes caururba betonu un metālu un atstāja rakstus ap Mini.
  
  Tajā brīdī iezvanījās Bena mobilais telefons. Viņš veica sarežģītu plecu pagriešanas manevru, lai to izvilktu no kabatas. "Māte?"
  
  "Jēzu!" Dreiks klusi nolamājās.
  
  "Man viss kārtībā, ta. Tu? Tāpat kā tētis?"
  
  Mondeo ir sasniedzis Mini bagāžnieku. Aizmugurējo skatu piepildīja apžilbinoši priekšējie lukturi, kā arī trīs ņirgājošo vāciešu sejas. Necilvēkiem tas patika.
  
  Bens pamāja. "Un māsa?"
  
  Dreiks vēroja, kā vācieši neprātīgā sajūsmā ar lielgabaliem sit pa instrumentu paneli.
  
  "Nē. Nekas īpašs. Mmm... kas tas par troksni? Viņš ieturēja pauzi. "Ak... Xbox."
  
  Dreiks piespieda gāzes pedāli pie grīdas. Dzinējs ātri reaģēja. Riepas čīkstēja pat ar ātrumu sešdesmit jūdzes stundā.
  
  Nākamais šāviens izsita aizmugurējo logu. Bens nolaidās priekšējā kāpšanas zonā, negaidot uzaicinājumu. Dreiks atļāvās mirkli novērtēt, tad uzstūrēja Mini uz tukšā ietves garās stāvošo automašīnu rindas priekšā.
  
  Mondeo pasažieri neapdomīgi šāva, lodes atsitās pret stāvošo automašīnu stikliem, atsitoties pret Mini un atlecot no tā. Pēc dažām sekundēm viņš nospieda bremzes, čīkstot apgriezās, pameta mazo mašīnu par 180 grādiem, tad steidzās atpakaļ pa ceļu, kur viņi bija braukuši.
  
  Mondeo pasažieriem bija vajadzīgas vērtīgas sekundes, lai saprastu, kas noticis. 180 grādu pagrieziens bija paviršs un bīstams, un ar šausmīgu gurkstēšanu tas aiznesa divas stāvošas automašīnas. Kur visa svētā vārdā bija policija?
  
  Tagad nav izvēles. Dreiks apgriezās pēc iespējas vairāk pagriezienu. "Esi gatavs, Ben. Mēs skriesim."
  
  Ja Bens tur nebūtu bijis, viņš būtu stāvējis un cīnījies, taču viņa drauga drošība bija prioritāte. Un apmaldīties tagad bija gudrs solis.
  
  "Labi, mammu, tiekamies vēlāk." Bens, paraustīdams plecus, aizvēra savu mobilo telefonu. "Vecāki".
  
  Dreiks atkal pievilka Mini līdz apmalei un spēcīgi nobremzēja pusceļā pāri koptajam zālienam. Pirms mašīnas apstāšanās viņi plaši atsvieda durvis un izlēca ārā, dodoties uz tuvējām ielām. Viņi sajaucās ar pašmāju parīziešiem, pirms Mondeo pat nonāca redzeslokā.
  
  Bens paspēja kaut ko noburkšķēt un pamirkšķināja uz Dreika. "Mans varonis".
  
  
  * * *
  
  
  Viņi paslēpās nelielā interneta kafejnīcā blakus vietai, ko sauc par Harija Ņujorkas bāru. Dreikam tas bija visgudrākais solis. Tā bija neuzkrītoša un lēta vieta, kur viņi varēja turpināt pētījumus un izlemt, ko darīt ar neizbēgamo Luvras iebrukumu, neuztraucoties un nepārtraucot to.
  
  Dreiks pagatavoja kūciņas un kafiju, kamēr Bens pieteicās. Dreiks vēl nav cietis no savainojuma, taču norādīja, ka Benam jābūt nedaudz nemierīgam. Viņā esošajam karavīram nebija ne jausmas, kā ar viņu rīkoties. Draugs zināja, ka viņiem ir jārunā. Tāpēc viņš pārcēla ēst un dzērienus jauneklim, iekārtojās ērtā kabīnē un noturēja skatienu.
  
  "Kā tev iet ar visu šo sūdu?"
  
  "Es nezinu". Bens teica patiesību. "Man vēl nav bijis laika to saprast."
  
  Dreiks pamāja. "Tas ir labi. Nu, kad tu to darīsi..." viņš norādīja uz datoru. "Kas tev ir?"
  
  "Es atgriezos tajā pašā tīmekļa vietnē, kur iepriekš. Apbrīnojams arheoloģisks atradums... deviņi fragmenti... yada, yada, yada... ak jā - es lasīju par Odina iespaidīgo "pasaules gala" sazvērestības teoriju.
  
  "Un es teicu..."
  
  "Tā bija muļķība. Bet ne obligāti, Met. Paklausies šo. Kā jau teicu, ir leģenda, un tā ir tulkota daudzās valodās. Ne tikai skandināvu. Tas šķiet diezgan universāls, kas ir ļoti neparasti zemniekiem, kuri mācās šāda veida lietas. Šeit teikts, ka, ja Ragnaroka laikā kādreiz tiks savākti deviņi Odina gabali, tie pavērs ceļu uz Dievu kapiem. Un, ja šis kaps kādreiz tiks aptraipīts... nu, sērs un visa elle, kas ir izlauzusies vaļā, ir tikai mūsu problēmu sākums. Ievērojiet, es teicu Dievi?
  
  Dreiks sarauca pieri. "Nē. Kā šeit var būt Dievu kaps? Viņi nekad nav pastāvējuši, Ragnaroks nekad nav pastāvējis. Tā bija tikai norvēģu vieta Armagedonam.
  
  "Tieši tā. Un ja nu tā patiešām pastāvētu?
  
  "Tātad iedomājieties šāda atraduma vērtību."
  
  "Dievu kaps? Tas būtu pāri visam. Atlantīda. Camelot. Ēdene. Tie nebūtu nekas salīdzinājumā ar šo. Tātad jūs sakāt, ka Odina vairogs ir tikai sākums?
  
  Bens iekoda no sava smalkmaizītes augšdaļas. "Es domāju, ka mēs redzēsim. Ir vēl astoņas daļas, ja tās sāks izbalēt, "viņš apstājās. "Zini, Karīna ir ģimenes smadzenes, un māsa vēlētos sakārtot visas šīs interneta sūdas. Tas viss ir gabalos."
  
  "Ben, es jūtos pietiekami vainīgs, ka iesaistīju tevi. Un es apsolu, ka ar jums nekas nenotiks, bet es nevaru tajā iesaistīt nevienu citu. Dreiks sarauca pieri. "Es domāju, kāpēc sasodītie vācieši sāka to darīt tieši tagad. Neapšaubāmi, pārējās astoņas daļas pastāv jau kādu laiku.
  
  "Mazāk futbola analoģiju. Un viņiem ir. Varbūt Vairogs bija kaut kas īpašs? Kaut kas tajā padarīja visu pārējo vērtīgu. "
  
  Dreiks atcerējās, ka uzņēmis Vairoga tuvplāna kadrus, taču viņi varēja atlikt šo izmeklēšanu uz vēlāku laiku. Viņš pieskārās ekrānam. "Šeit ir teikts, ka zirga Odina skulptūra tika atrasta vikingu laivā, kas patiesībā ir Luvras galvenais eksponāts. Lielākā daļa cilvēku, ejot pa Luvru, pat nepamanītu pašu Zirga skulptūru.
  
  "Barkas," Bens skaļi nolasīja. "Tas ir noslēpums pats par sevi - tas ir būvēts no baļķiem, kas ir pirms zināmās vikingu vēstures."
  
  "Gluži kā vairogs," Dreiks iesaucās.
  
  "Atrasts Dānijā," Bens lasīja tālāk. "Un redziet šeit," viņš norādīja uz ekrānu, "vai tas koncentrējas uz citām Odina daļām, kuras es minēju iepriekš? Vilki atrodas Ņujorkā, un vislabākais minējums ir tāds, ka Šķēps atrodas Upsalā, Zviedrijā, nokrītot no Odina ķermeņa, kad viņš nokāpa no Pasaules koka.
  
  "Tātad tie ir pieci." Dreiks atgāzās ērtajā krēslā un iemalkoja kafiju. Viņiem visapkārt interneta kafejnīca rosījās no klusas aktivitātes. Ārpus ietves bija pilnas ar cilvēkiem, kas zigzagā gāja pa dzīvi.
  
  Bens piedzima ar tērauda muti un pusi no karstās kafijas izdzēra vienā rāvienā. "Šeit ir kaut kas cits," viņš kaldināja. "Dievs, es nezinu. Tas izskatās grūti. Par to, ko sauc par Volvo. Ko nozīmē gaišreģis. "
  
  "Varbūt viņi nosauca automašīnu viņas vārdā."
  
  "Smieklīgi. Nē, šķiet, ka Odinam bija īpaša Velva. Pagaidiet - tas var aizņemt kādu laiku.
  
  Dreiks bija tik aizņemts, novirzot uzmanību starp Benu, datoru, informācijas straumi un rosīgo ietvi ārpusē, ka nepamanīja sievietes tuvošanos, līdz viņa nostājās tieši blakus viņu galdam.
  
  Pirms viņš paspēja kustēties, viņa pacēla roku.
  
  "Necelieties, zēni," viņa izvilka ar amerikāņu akcentu. "Mums jārunā".
  
  
  PIECI
  
  
  
  PARĪZE, FRANCIJA
  
  
  Kenedijs Mūrs jau kādu laiku ir novērtējis šo pāri.
  
  Sākumā viņa domāja, ka tas ir nekaitīgs. Pēc brīža, izanalizējusi jaunā vīrieša izbiedēto, bet apņēmīgo ķermeņa valodu un vecākā čaļa modro izturēšanos, viņa nonāca pie secinājuma, ka nepatikšanas, apstākļi un Velns abus ir ievilkuši nesvētā briesmu trīsvienībā.
  
  Viņa šeit nebija policists. Taču viņa bija policiste Ņujorkā, un nebija viegli uzaugt uz šīs salīdzinoši mazās salas ar lielajiem betona torņiem. Jums bija vīzija par policistu pat pirms jūs zināt, ka jūsu liktenis ir pievienoties NYPD. Vēlāk jūs slīpējāt un skaitījāt, bet jums vienmēr bija tādas acis. Tas grūts, aprēķina skatiens.
  
  Pat atvaļinājumā, viņa rūgti domāja.
  
  Pēc stundas, kas pavadīta, malkojot kafiju un bezmērķīgi sērfojot, viņa nespēja atturēties. Viņa varēja būt atvaļinājumā, kas viņai izklausījās labāk nekā piespiedu atvaļinājums, taču tas nenozīmēja, ka policists viņā vienkārši padevās ātrāk nekā brits savā pirmajā naktī Vegasā.
  
  Viņa pieslējās pie viņu galda. Piespiedu atvaļinājums, viņa vēlreiz nodomāja. Tas viņas izcilo NYPD karjeru izvirzīja perspektīvā.
  
  Vecākais puisis viņu ātri novērtēja, paceļot antenas. Viņš novērtēja viņu ātrāk, nekā ASV jūras kājnieks novērtētu Bangkokas bordeli.
  
  "Necelieties, zēni," viņa atbruņojoši novilka. "Mums jārunā".
  
  - Amerikānis? - teica vecākais puisis ar nelielu pārsteiguma pieskaņu. "Ko tu gribi?"
  
  Viņa viņu ignorēja. "Vai tev viss kārtībā, mazulīt?" Viņa pazibināja savu vairogu. "Es esmu policists. Tagad tu būsi godīgs pret mani. "
  
  Vecākais puisis uzreiz noklikšķināja un atviegloti pasmaidīja, kas bija dīvaini. Otrs neizpratnē mirkšķināja acis.
  
  "A?" ES jautāju.
  
  Kenedija policists uzspieda šo lietu. "Vai jūs esat šeit pēc savas gribas?" Tas bija viss, ko viņa varēja iedomāties būt viņu tuvumā.
  
  Jaunais puisis izskatījās satraukts. "Nu, apskates vietas ir labas, bet rupjš sekss nav īpaši jautri."
  
  Vecākais puisis izskatījās pārsteidzoši pateicīgs. "Uzticies man. Šeit nav nekādu problēmu. Prieks redzēt, ka daži tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji joprojām ciena šo darbu. Es esmu Mets Dreiks."
  
  Viņš pastiepa roku.
  
  Kenedijs to ignorēja, joprojām nepārliecinoties. Viņas prāts bija aizrāvies ar šo frāzi, joprojām cieniet darbu un ritināja pagātnē pēdējo mēnesi. Apstājās tur, kur vienmēr. Kalebā. Pār saviem nežēlīgajiem upuriem. Par viņa beznosacījumu atbrīvošanu.
  
  Ja vien.
  
  "Nu... paldies, laikam."
  
  "Tātad, jūs esat Ņujorkas policists? Jaunais vīrietis pabeidza niansi ar paceltām uzacīm, kuras norādīja uz vecāko.
  
  - Sasodīti viltīgs. Mets Dreiks viegli iesmējās. Viņš šķita pārliecināts, un, lai gan viņš sēdēja mierīgi, Kenedijs varēja saprast, ka viņam ir kompetence, lai reaģētu sekundē. Un tas, kā viņš pastāvīgi skenēja savu apkārtni, lika viņai domāt par policistu. Vai armiju.
  
  Viņa pamāja ar galvu, domādama, vai viņai nevajadzētu piedāvāt sev vietu.
  
  Dreiks norādīja uz tukšu sēdekli, vienlaikus atstājot viņam brīvu izeju. "Un arī pieklājīgs. Es dzirdēju, ka ņujorkieši bija visdomīgākie cilvēki pasaulē.
  
  "Mets!" puisis sarauca pieri.
  
  "Ja ar pārmērīgu pašpārliecinātību jūs domājat savtīgu un augstprātīgu, es arī to dzirdēju." Kenedijs ieslīdēja kabīnē, juzdamies nedaudz neomulīgi. "Tad es atbraucu uz Parīzi un satiku francūžus."
  
  "Brīvdienās?"
  
  - To viņi man teica.
  
  Puisis neuzstāja, tikai atkal pastiepa roku. "Es joprojām esmu Mets Dreiks. Un šis ir mans iemītnieks, Bens.
  
  "Sveiki, es esmu Kenedijs. Man gadījās nejauši dzirdēt, ko jūs sakāt, es baidos, vismaz virsrakstus. Tas ir tas, kas mani pārsteidza. Un kā ar vilkiem Ņujorkā? Viņa pacēla uzacis, atdarinot Benu.
  
  "Viens". Dreiks viņu uzmanīgi nopētīja, gaidot reakciju. "Vai jūs kaut ko zināt par viņu?"
  
  "Viņš bija Tora tēvs, vai ne? Jūs zināt, Marvel komiksos.
  
  "Viņš ir visās ziņās." Bens pamāja uz datoru.
  
  "Pēdējā laikā es cenšos izvairīties no virsrakstiem." Kenedija vārdi izskanēja ātri, sāpju un neapmierinātības saspringti. Pagāja brīdis, pirms viņa varēja turpināt. "Tātad, ne tik daudz. Pietiek."
  
  "Izklausās, ka esat izveidojis vairākus."
  
  "Vairāk nekā labs manai karjerai." Viņa atgriezās un pa kafejnīcas netīrajiem logiem paskatījās uz ielu.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks sekoja viņas skatienam, domādams, vai viņam nevajadzētu viņu iedunkāt, un viņa skatieni sastapās ar viena no iepriekšējiem kramplaužiem, kas skatījās caur stiklu.
  
  "Sūds. Šie puiši ir uzstājīgāki nekā Indijas zvanu centrs.
  
  Zēna seja iemirdzējās atpazīstamībā, kad Dreiks pakustējās, bet tagad Dreiks nolēma, ka viņš vairs nevēlas drātēties. Cimdi patiešām tika novilkti, un SAS kapteinis atgriezās. Viņš ātri sakustējās, satvēra vienu no krēsliem un ar briesmīgu sitienu izmeta to pa logu. Vācietis aizlidoja atpakaļ, ietriecās bruģī kā beigta gaļa.
  
  Dreiks pamāja Benam malā. "Nāciet mums līdzi vai nē," viņš uzsauca Kenedijam, kad viņi skrēja. "Bet palieciet man pa gabalu."
  
  Viņš ātri piegāja pie durvīm, atrāva tās vaļā un apstājās, ja atskanētu apšaude. Apkārt stāvēja satriekti parīzieši. Tūristi izklīda uz visām pusēm. Dreiks uzmeta pētošu skatienu uz ielas.
  
  "Pašnāvība". Viņš ienira atpakaļ.
  
  "Sētas durvis". Viņš uzsita Benam pa plecu, un viņi devās pie letes. Kenedijam joprojām bija jāpārvietojas, taču nebija vajadzīgs policista analītiskais prāts, lai zinātu, ka šie cilvēki ir nonākuši īstās nepatikšanās.
  
  "Es tevi apsegšu."
  
  Dreiks gāja garām pārbiedētajam ierēdnim tumšā gaitenī, kurā bija izvietotas kafijas, cukura un maisītāju kastītes. Beigās bija uguns kāpnes. Dreiks atsitās pret stieni, tad piesardzīgi paskatījās ārā. Pēcpusdienas saule man dedzināja acis, bet krasts bija skaidrs. Kas viņam nozīmēja, ka kaut kur ir tikai viens ienaidnieks.
  
  Dreiks norādīja uz pārējiem gaidīt, tad mērķtiecīgi virzījās uz gaidošo vācieti. Viņš neizvairījās no vīrieša sitiena, bet nesaraustīdamies spēcīgi tvēra to saules pinumā. Šoks pretinieka sejā radīja viņam tūlītēju gandarījumu.
  
  "Incīšu mērķis ir pinums." viņš čukstēja. Pieredze viņam bija iemācījusi, ka apmācīts cilvēks uzsitīs uz vienu no acīmredzamajiem ķermeņa spiediena punktiem un apstāsies, lai panāktu efektu, tāpēc Dreiks dalījās sāpēs - kā viņam bezgalīgi tika mācīts - un pārvarēja tās. Viņš puisim salauza degunu, saspieda žokli un ar diviem sitieniem gandrīz izgrieza kaklu, pēc tam atstāja viņu izpletis uz ietves, nesamazinot ātrumu. Viņš pamāja pārējiem uz priekšu.
  
  Viņi izgāja no kafejnīcas un paskatījās apkārt.
  
  Kenedijs teica: "Mana viesnīca atrodas trīs kvartālu attālumā."
  
  Dreiks pamāja. "Sasodīti forši. Ejiet."
  
  
  SEŠI
  
  
  
  PARĪZE, FRANCIJA
  
  
  Pēc minūtes Bens teica: "Pagaidi."
  
  "Nesaki, ka tev ir jāizmanto vannas istaba, draugs, pretējā gadījumā mums būs jāpērk tev autiņbiksītes."
  
  Kenedijs apslēpa smīnu, kad Bens nosarka.
  
  "Es zinu, ka jums ir pienācis laiks nosnausties, vecīt, bet ir gandrīz laiks ... uh ... apmeklēt Luvru."
  
  Sasodīts, Dreiks zaudēja laika izjūtu. "Buļņas".
  
  "Luvrā?"
  
  - Par pagriezienu. Dreiks pamāja garām braucošam taksometram. - Kenedij, es paskaidrošu.
  
  "Tev klājas labāk. Es jau šodien biju Luvrā.
  
  "Ne par šo..." Bens nomurmināja, kad viņi iekāpa taksometrā. Dreiks pateica burvju vārdu, un mašīna aizskrēja. Brauciens tika veikts klusumā un ilga desmit minūtes pa ielām, kas bija pārpildītas ar satiksmi. Ietves nebija labākas, jo viņi trīs devās uz muzeju karstā vajāšanā.
  
  Viņiem ejot, Bens informēja Kenediju par šo lietu. "Islandē kāds atrada Odina vairogu. Kāds tos nozaga no izstādes Jorkā, pilnībā sabojājot Freja apbrīnojamo kaķu pastaigu šovu.
  
  Frejs?
  
  "Modelētājs. Vai jūs neesat no Ņujorkas?"
  
  "Es esmu no Ņujorkas, bet neesmu liels modes pazinējs. Un es neesmu liels fans, ka mani akli velk kaut kādā konfliktā. Man tiešām šobrīd nav vajadzīgas jaunas problēmas.
  
  Dreiks gandrīz teica: "Ir durvis", bet pēdējā sekundē apstājās. Šovakar policists var būt noderīgs daudzu iemeslu dēļ, īpaši no štatiem. Kad viņi tuvojās stikla piramīdai, kas iezīmēja ieeju Luvrā, viņš teica: "Kennedy, šie cilvēki ir mēģinājuši mūs nogalināt vismaz trīs reizes. Es esmu atbildīgs par to, lai tas nenotiktu. Tagad mums ir vajadzīga vairāk informācijas par to, kas šeit notiek, un kādu iemeslu dēļ viņus interesē tas, ko Bens uzzināja, sauc par 'The Nine Pieces of Odin'. Mēs īsti nezinām, kāpēc, bet šeit, - viņš norādīja aiz stikla piramīdas, - ir otrā daļa.
  
  - Šonakt viņi to nozags, - Bens sacīja un piebilda: - Droši vien.
  
  "Un kāds ir šis Ņujorkas leņķis?"
  
  "Izstādīts vēl viens Odina gabals. Vilki. Dabas vēstures muzejā."
  
  Dreiks pētīja karti. "Šķiet, ka Luvrā parasti netiek izstādītas vikingu kolekcijas. Arī šis ir aizdots, tāpat kā Jorkā. Šeit teikts, ka visinteresantākā ir vikingu garā laiva, viena no vislabākajām, kas jebkad atklāta, un tās bēdīgi slavenā slava.
  
  "Ko tas nozīmē?" Kenedija apstājās kāpņu galā kā niedre pret vētru, kamēr viņai apkārt stomījās daudzi kāju pāri.
  
  "Anomālija, ko raksturo viņas vecums. Tas ir pirms vikingu vēstures.
  
  "Nu tas ir interesanti."
  
  "Es zinu. Tie ir izstādīti Denon Wing apakšējā stāvā, blakus kaut kādam ēģiptiešu... koptu... Ptolemaja... blēņam. .bullshit... vienalga. Lūk, lieta."
  
  Plašie, noslīpētie gaiteņi dzirkstīja viņiem apkārt, saplūstot pūlī. Vietējie iedzīvotāji un visu vecumu tūristi piepildīja seno stalto telpu un atdzīvināja to visas dienas garumā. Varēja tikai spekulēt par tās kapenēm līdzīgo, baismīgo dabu nakts laikā.
  
  Tajā brīdī atskanēja apdullinoša rūkoņa, it kā sabruktu betona siena. Viņi visi apstājās. Dreiks pagriezās pret Benu.
  
  "Pagaidi šeit, Ben. Dodiet mums pusstundu. Mēs tevi atradīsim." Viņš apklusa un pēc tam piebilda: "Ja viņi evakuējas, tad pagaidiet pēc iespējas tuvāk stikla piramīdai."
  
  Viņš negaidīja atbildi. Bens pilnībā apzinājās briesmas. Dreiks noskatījās, kā viņš izvelk kameru un sastāda ātrās sastādīšanas numuru. Tā būtu mamma, tētis, vai māsa. Viņš deva signālu Kenedijam, un viņi uzmanīgi nokāpa pa spirālveida kāpnēm uz leju. Kad viņi devās uz zāli, kurā atradās vikingu izstāde, cilvēki sāka izsīkt. Aiz viņiem virpuļoja biezs mākonis.
  
  "Skrien!" Puisis, kurš izskatījās pēc Hollistera modeles, kliedza. "Iekšā ir puiši ar ieročiem!"
  
  Dreiks apstājās pie durvīm un riskēja ielūkoties iekšā. Viņu sagaidīja pilnīgs haoss. Aina no Maikla Beja asa sižeta filmas, tikai dīvaināka. Viņš saskaitīja astoņus puišus kamuflāžas formas tērpos, ar maskām sejās un ložmetējiem, kas uzkāpa lielākajā vikingu startā, kādu viņš jebkad bija redzējis. Aiz viņiem, veicot neticamu vieglprātību, muzeja sienā tika uzspridzināta kūpoša bedre.
  
  Šie puiši bija traki. Viņu priekšrocības bija tas, ka viņiem bija šokējoša fanātisms. Ēku ieeju spridzināšana un raķešu šaušana uz pūli šķita viņu norma. Nav brīnums, ka viņi agrāk sekoja Benam un viņam visā Parīzē. Automašīnu vajāšanas, iespējams, bija tikai viņu izklaide pirms gulētiešanas.
  
  Kenedijs uzlika roku viņam uz pleca un paskatījās apkārt. "Dievs".
  
  "Pierāda, ka esam uz pareizā ceļa. Tagad mums vienkārši jātuvojas viņu komandierim.
  
  "Es netaisos netuvoties nevienam no šiem rāvieniem. Viņa zvērēja pārsteidzoši labā angļu valodas akcentā.
  
  "Jauks. Bet man ir jāatrod veids, kā mūs izsvītrot no viņu nelāgā saraksta.
  
  Dreiks pamanīja vairāk civiliedzīvotāju, kas skrien uz izeju. Vācieši viņus pat neskatījās, viņi tikai pārliecinoši izpildīja savu plānu.
  
  "Ejam". Dreiks ieslīdēja caur durvju rāmi istabā. Viņi izmantoja eksponātus ap perimetru, lai segtu un devās tik tuvu tiesas sēdēm, cik tas bija droši.
  
  "Beat dih!" kāds steidzami iekliedzās.
  
  "Kaut kas par "steigu". Dreiks teica. "Asiņainajiem neliešiem būs jārīkojas ātri. Luvrai ir jābūt Francijas atbilžu saraksta augšgalā.
  
  Viens no vāciešiem kliedza vēl kaut ko un pacēla akmens plāksni pusdienu paplātes lielumā. Viņi izskatījās smagi. Karavīrs pasauca vēl divus, lai palīdzētu to izkraut no garās laivas.
  
  "Noteikti ne SAS," komentēja Dreiks.
  
  "Vai amerikānis," atzīmēja Kenedijs. "Man kādreiz bija jūrnieks, kurš varēja iebāzt šo piekariņu zem priekšādas."
  
  Dreiks viegli iesmējās. "Laba bilde. Paldies par ieguldījumu. Skaties." Viņš pamāja pret atveri sienā, kur tikko bija parādījies vīrs maskās, tērpies baltā.
  
  "Tas pats puisis, kurš Jorkā aplaupīja vairogu. Droši vien."
  
  Vīrietis paskatījās uz skulptūru, tad apstiprinoši pamāja ar galvu un pagriezās pret savu komandieri. "Ir pienācis laiks..."
  
  Ārā atskanēja apšaude. Vācieši uz sekundi sastinga, acīmredzot neizpratnē skatījās viens uz otru. Tad lodes iedūrās istabā, un visi metās aizsegā.
  
  Pie nesen izpūstās ieejas parādījās vairāk vīriešu maskās. Jauns spēks, ģērbies savādāk nekā vācieši.
  
  Dreiks domāja: Francijas policija?
  
  "Kanādieši!" Viens no vāciešiem nicinoši kliedza. "Nogalini! Nogalini!"
  
  Dreiks aizsedza ausis, kamēr ducis ložmetēju vienlaikus atklāja uguni. Lodes rikošē no cilvēka ķermeņa, no koka eksponāta, no apmestas sienas. Stikls saplīsa, nenovērtējami eksponāti tika saplēsti šķembās un nokrita uz grīdas. Kenedijs skaļi lamāja, kas Dreiks sāka saprast, ka viņai nav gluži "svaiga zeme". "Kur pie velna ir tie sasodīti franči!"
  
  Dreika galva griezās. Kanādieši?Kādā sagrozītā ellē viņi te ir iekrituši?
  
  Viņiem blakus esošais eksponāts sadragāja tūkstoš gabalos. Stikls un koka gabali lija viņiem uz muguras. Dreiks sāka rāpot atpakaļ, velkot Kenediju sev līdzi. Palaišana bija piepildīta ar svinu. Līdz tam laikam kanādieši bija iekļuvuši istabā, un vairāki vācieši gulēja miruši vai raustījās. Dreika priekšā viens no kanādiešiem precīzā attālumā nošāva vācieti, ietriecot viņa smadzenes 3000 gadus vecā ēģiptiešu terakotas vāzē.
  
  "Starp trakajiem relikviju medniekiem nav mīlestības." Dreiks saviebās. "Un visu laiku, ko pavadīju spēlējot Tomb Raider, tas nekad nav noticis."
  
  "Jā," Kenedija izslaucīja stikla lauskas no viņas matiem. "Bet, ja jūs patiešām spēlējat spēli, tā vietā, lai septiņpadsmit stundas skatītos uz viņas dupsi, jūs varētu zināt, kas notiek."
  
  Bena stiprā puse. Nav mans. Mēs spēlējam spēli, tas ir. Viņš uzdrošinājās pacelt skatienu.
  
  Viens no vāciešiem mēģināja aizbēgt. Viņš pieskrēja tieši pie Dreika, viņu nemanot, tad pārsteigumā sarāvās, kad viņa ceļš tika aizsprostots. "Bewegen!" Viņš pacēla pistoli.
  
  - Jā, un arī jūsu. Dreiks pacēla rokas.
  
  Vīrieša pirksts cieši piespieda sprūdu.
  
  Kenedijs izdarīja pēkšņu kustību uz sāniem, izraisot vācieša uzmanību. Dreiks piegāja klāt un ielika viņam ar elkoni sejā. Dūre pagriezās pret Dreika galvu, bet viņš pagāja malā, vienlaikus iespērdams pa karavīra ceļgalu. Kliedziens tik tikko aptvēra kaulu lūzuma skaņu. Dreiks pēc sekundes bija viņam klāt, viņa ceļi spēcīgi atspiedās pret viņa svārstošajām krūtīm. Ar strauju kustību viņš norāva karavīra masku.
  
  Un nomurmināja. "Ak. Es nezinu, ko īsti gaidīju. "
  
  Blondi mati. Zilas acis. Stingras īpašības. Apjukusi izteiksme.
  
  "Vēlāk". Dreiks padarīja viņu bezsamaņā ar aizrīties, atstājot Kenediju pieskatīt savus biedrus. Kad Dreiks paskatījās uz augšu, cīņa turpinājās. Tajā brīdī ap krītošo eksponātu riņķoja vēl viens vācietis. Dreiks nolika viņu uz sāniem, un Kenedijs nometa viņu uz ceļiem saules pinumā. Šis vīrietis padevās ātrāk nekā jauna zēnu grupa X-faktorā.
  
  Tagad viens no kanādiešiem vilka Odina skulptūru prom no sava ienaidnieka mirušajiem un asiņainajiem pirkstiem. Cits vācietis viņam bija blakus un uzbruka no sāniem, taču kanādietis bija labs, pagriezās un izdarīja trīs nogalinošus sitienus, pēc tam pārmeta ļengano ķermeni pār plecu un nogāza zemē. Kanādietis izšāva trīs šāvienus no tuva attāluma, lai gūtu lielāku pārliecību, un pēc tam turpināja vilkt skulptūru uz izeju. Pat Dreiks bija pārsteigts. Kad kanādietis sasniedza savus biedrus, viņi kliedza un atklāja uz viņiem uguns viļņus, pirms atkāpās pāri joprojām kūpošajām atlūzām.
  
  "Upsalla!" Augstākā līmeņa kanādietis raudāja un pamāja ar dūri pret izdzīvojušajiem vāciešiem. Dreiks satvēra augstprātību, izaicinājumu un sajūsmu šajā vienīgajā vārdā. Pārsteidzoši, sievietes balss.
  
  Pēc tam sieviete apstājās un noņēma masku, izrādot absolūtu nicinājumu. "Upsalla!" Viņa atkal raudāja uz vāciešiem. "Esi tur!"
  
  Dreiks būtu satricinājis, ja viņš jau nebūtu uz ceļiem. Viņš domāja, ka viņam trāpījusi lode, tāds bija šoks. Viņš atpazina šo tā saukto kanādieti. Viņš viņu labi pazina. Tā bija Alisija Mailsa, londoniete, kas kādreiz bija viņam līdzvērtīga SRT.
  
  Slepens uzņēmums SAS ietvaros.
  
  Velsa iepriekšējais komentārs atklāja senas atmiņas, kurām jāpaliek apraktām dziļāk nekā politiķa tēriņu vēsture. Jūs bijāt vairāk nekā SAS. Kāpēc jūs vēlaties to aizmirst?
  
  Sakarā ar to, ko esam izdarījuši.
  
  Alicia Miles bija viens no izcilākajiem karavīriem, ko viņš jebkad redzējis. Sievietēm specnazā bija jābūt labākām par vīriešiem, lai tiktu pat uz pusi tik tālu. Un Alicia devās tieši uz augšu.
  
  Ko viņa darīja, lai tajā visā iesaistītos un izklausītos pēc lielgalvas, par ko viņš zināja, ka viņa tā nav? Alīsiju motivēja tikai viena lieta - nauda.
  
  Varbūt tāpēc viņa strādāja kanādiešiem?
  
  Dreiks sāka rāpot uz telpas īsto izeju. "Tātad, tā vietā, lai izskrāpētu mūs no mirušo saraksta un atmaskotu mūsu ienaidniekus," viņš smagi elpoja, "tagad mums ir vairāk ienaidnieku, un mēs neko neesam paveikuši, kā tikai vēl vairāk apmulsinājuši sevi."
  
  Kenedijs, rāpodams viņam pakaļ, piebilda: "Mana dzīve... divos sasodītajos vārdos."
  
  
  SEPTIŅI
  
  
  
  PARĪZE, FRANCIJA
  
  
  Kenedija viesnīcas numurs bija nedaudz labāks par to, kurā Dreiks un Bens pavadīja pāris stundas.
  
  "Domāju, ka jūs visi policisti esat salauzti," Dreiks nomurmināja, pārbaudot ieejas un izejas punktus.
  
  "Mēs esam. Bet, kad jūsu atvaļinājuma laiks praktiski neeksistē desmit gadus, tad es domāju, ka jūsu norēķinu konts sāk aizpildīties.
  
  "Vai tas ir klēpjdators?" Bens nokļuva pie viņa, pirms paguva atbildēt uz retorisko jautājumu. Viņi atrada viņu slēpjamies pie stikla piramīdas pēc tam, kad viņi atstāja muzeju, rīkojoties kā vēl divi pārbiedēti tūristi, pārāk nobijušies, lai atcerētos jebkādas detaļas.
  
  "Kāpēc mēs nepastāstam frančiem to, ko zinām?" Kenedijs jautāja, kad Bens atvēra klēpjdatoru.
  
  "Tāpēc, ka viņi ir franči," Dreiks smejoties sacīja, bet pēc tam kļuva nopietns, kad neviens cits nepievienojās. Viņš sēdēja uz Kenedija gultas malas un vēroja savu draugu darbā. "Atvainojiet. Franči neko nezina. Ar viņiem tagad ejot cauri, mēs palēnināsim. Un es domāju, ka problēma ir laiks. Mums vajadzētu sazināties ar zviedriem.
  
  "Vai jūs zināt kādu no Zviedrijas slepenā dienesta?" Kenedijs pacēla viņam uzaci.
  
  "Nē. Tomēr man jāzvana savam vecajam komandierim.
  
  "Kad jūs pametāt SAS?"
  
  "Jūs nekad nepametāt SAS." Kad Bens paskatījās uz augšu, viņš piebilda: "Tēlaini."
  
  "Trīs galvas vajadzētu būt labāk nekā divas." Bens brīdi paskatījās uz Kenediju. "Vai tas ir, ja jūs joprojām strādājat?"
  
  Viegls mājiens. Kenedijas mati iekrita acīs, un viņai vajadzēja kādu minūti, lai tos iztīrītu. "Es saprotu, ka ir deviņas Odina daļas, tāpēc mans pirmais jautājums ir kāpēc? Otrs jautājums ir, kas tas ir?"
  
  "Mēs to tikai izdomājām kafejnīcā." Bens nikni dauzīja pa klaviatūru. "Ir kāda leģenda, kuru Krusti kungs šeit atspēko, apgalvojot, ka ir īsts Dievu kaps - tiešā nozīmē vieta, kur apglabāti visi senie dievi. Un tā nav tikai sena leģenda; vairāki zinātnieki to ir apsprieduši, un gadu gaitā ir publicēti daudzi raksti. Problēma ir tāda, - Bens sacīja, berzdams acis, - to ir grūti lasīt. Zinātnieki nav slaveni ar savu prozas valodu.
  
  "Prozaiski? smaidot atkārtoja Kenedijs. "Vai jūs ejat uz koledžu?"
  
  "Viņš ir grupas galvenais vokālists," Dreiks iebilda.
  
  Kenedijs pacēla uzaci. "Tātad jums ir Dievu kaps, kas nekad nav pastāvējis. LABI. Nu ko?"
  
  "Ja tas kādreiz tiks aptraipīts, pasaule noslīks ugunī utt. un tā tālāk."
  
  "Es saprotu. Un deviņas daļas?
  
  "Nu, Ragnaroka laikā savācot, viņi norāda ceļu uz kapu."
  
  - Kur ir Ragnaroks?
  
  Dreiks iespēra pa paklāju. "Vēl viena sarkanā siļķe. Šī nav vieta. Patiesībā šī ir notikumu virkne, liela kauja, pasaule, ko attīra uguns straume. Dabas katastrofas. Diezgan Armagedons."
  
  Kenedijs sarauca pieri. "Tātad pat cietsirdīgie vikingi baidījās no apokalipses."
  
  Skatoties uz leju, Dreiks uz grīdas pamanīja svaigu, bet stipri iespiestu USA Today kopiju. Tas bija apvilkts virs virsraksta - "ATBRĪVOTĀS SĒRIJAS SLEPKAVAS VĒLAS VĒL DIVUS".
  
  Nepatīkami, bet ne retums avīzes pirmajai lapai. Tas, kas viņam lika vēlreiz paskatīties, it kā viņam būtu apdegušas acis, bija tekstā redzamā Kenedija fotogrāfija policijas formā. Un mazāks uzraksts blakus viņas fotoattēlam - policists to nevar izturēt - tiek AWOL.
  
  Viņš nokļuva virsrakstos ar gandrīz tukšu degvīna pudeli uz tualetes galdiņa, pretsāpju līdzekļiem uz naktsskapīša, bez bagāžas, bez tūristu kartēm, bez suvenīriem, bez maršruta.
  
  Smuki.
  
  Kenedijs sacīja: "Tātad šie vācieši un kanādieši vēlas atrast šo neesošo kapu, varbūt godam? Par bagātību, ko tā var nest? Un tāpēc viņiem ir jāsavāc deviņas Odina daļas vietā, kas nav vieta. Vai tas ir pareizi?"
  
  Bens savilkās grimasē. "Nu, dziesma nav dziesma, kamēr tā nav uzspiesta uz vinila," kā mēdza teikt mans tēvs. Angļu valodā mums vēl ir daudz jāstrādā.
  
  "Tā ir stiepšanās. "
  
  "Tas ir vairāk tā." Bens pagrieza klēpjdatora ekrānu. "Deviņas Odina figūras ir acis, vilki, valkīras, zirgs, vairogs un šķēps."
  
  Dreiks apsvēra. "Viņu ir tikai seši, bērns."
  
  "Divas acis. Divi vilki. Divas valkīras. Jā."
  
  "Kurš no tiem atrodas Apsallā?" Dreiks piemiedza Kenedijam ar aci.
  
  Bens kādu laiku ritināja, tad sacīja: "Šeit ir teikts, ka Šķēps iedūra Odina sānu, kamēr viņš gavēja, karājoties Pasaules kokā, atklājot visus viņa daudzos noslēpumus savam Volvam, savam Redzējam. Klausieties citu citātu: "Blakus Upsallas templim ir ļoti liels koks ar plaši izplestiem zariem, kas vienmēr zaļo gan ziemā, gan vasarā. Kāds tas ir, neviens nezina, jo neviena cita tāda nav. Tie ir simtiem gadu veci "Pasaules koks atrodas vai bija Upsalā un ir skandināvu mitoloģijas centrālais elements. Tajā teikts, ka ap Pasaules koku ir deviņas pasaules. Yada... yada. Ak, vēl viena atsauce ir " svētais koks Upsalā. Odins tur bieži gāja blakus milzīgam ošam, ko sauc par Yggdrassil, ko vietējie uzskata par svētu, bet tagad tā vairs nav.
  
  Viņš lasīja tālāk: "Skandināvijas hronisti Gamla Upsallu jau sen ir uzskatījuši par vienu no vecākajām un nozīmīgākajām vietām Ziemeļeiropas vēsturē."
  
  "Un tas viss ir tur," sacīja Kenedijs. "Kur kāds to varētu atrast."
  
  "Nu," Bens teica, "tas viss ir jāsaista kopā. Nenovērtējiet par zemu manas spējas, jaunkundz, man padodas tas, ko daru.
  
  Dreiks atzinīgi pamāja ar galvu. "Tā ir, ticiet man. Pēdējo sešu mēnešu laikā viņš man ir palīdzējis bruģēt manu ceļu uz manu fotogrāfa karjeru.
  
  "Jums ir jāsaliek daudz dažādu dzejoļu un vēsturisku sāgu. Sāga ir vikingu dzejolis ar lielu piedzīvojumu. Ir arī kaut kas, ko sauc par Poētisko Eddu, ko rakstījuši to cilvēku pēcteči, kuri pazina cilvēkus, kuri pazina tā laika hronistus. Tur ir daudz informācijas. "
  
  "Un mēs neko nezinām par vāciešiem. Par kanādiešiem nemaz nerunājot. Vai arī kāpēc Alisija Mailsa..." iezvanījās Dreika mobilais telefons. "Atvainojiet... jā?"
  
  "es".
  
  "Sveiks Velss."
  
  - Apsēdies, Dreik. Velss ievilka elpu. "SGG ir Zviedrijas īpašie spēki, un Zviedrijas armijas elementi ir izņemti no visas pasaules."
  
  Dreiks uz brīdi palika bez vārda. "Vai jūs jokojat?"
  
  "Es nejokoju ar darbu, Dreik. Tikai sievietes."
  
  "Vai tas kādreiz ir noticis agrāk?"
  
  "Cik es atceros, nē."
  
  "Vai viņi norāda uz iemeslu?"
  
  "Es baidos, ka tas ir tikai muļķības. Nekā konkrēta."
  
  "Jebkas cits?"
  
  Atskanēja nopūta. "Dreik, tu tiešām man esi parādā dažus maija stāstus, draugs. Vai Bens joprojām ir tur?
  
  "Jā, un vai jūs atceraties Alisiju Mailzu?"
  
  "Jēzus. Kurš gan to nedarītu? Vai viņa ir ar tevi?"
  
  "Ne īsti. Es tikko nejauši uzgāju to Luvrā apmēram pirms stundas.
  
  Desmit sekundes klusums, tad: "Viņa bija daļa no tā? Neiespējami. Viņa nekad viņu nenodos. "
  
  "Mēs nekad neesam bijuši "viņai piederīgi", vai tā šķiet."
  
  - Klausies, Dreik, vai tu saki, ka viņa palīdzēja aplaupīt muzeju?
  
  "Tas esmu es, kungs. Tas esmu es. Dreiks piegāja pie loga un skatījās uz lejā mirgojošajām automašīnas gaismām. "Grūti sagremojams, vai ne? Iespējams, viņa ir nopelnījusi naudu ar savu jauno aicinājumu.
  
  Aiz muguras viņš dzirdēja, kā Bens un Kenedijs pierakstīja labi zināmās un nezināmās "Nine Pieces of Odin" atrašanās vietas.
  
  Velss smagi elpoja. "Alisija, velciet Mailzu! Braukt ar ienaidnieku? Nekad. Nekādā gadījumā, Dreik."
  
  "Es redzēju viņas seju, kungs. Tā bija viņa. "
  
  "Jēzus ratiņkrēslā. Kāds ir tavs plāns?
  
  Dreiks aizvēra acis un pamāja ar galvu. "Es vairs neesmu daļa no komandas, Vels. Man nav plāna, sasodīts. Man nevajadzēja plānu.
  
  "Es zinu. Es izveidošu komandu, draugs, un sākšu to izskatīt no šī gala. Notikumiem attīstoties, mēs varam vēlēties izstrādāt dažas nozīmīgas stratēģijas. Uzturēt kontaktus ".
  
  Līnija ir pārrauta. Dreiks pagriezās. Gan Bens, gan Kenedijs skatījās uz viņu. "Neuztraucieties," viņš teica. "Es nekļūstu traks. Kas tev ir?"
  
  Kenedija ar karoti saplēsa vairākas papīra loksnes, kuras uzrakstīja policijas stenogrāfijā. "Šķēps - Upsalla. Vilki - Ņujorka. Pēc tam nav ne mazākās nojausmas.
  
  "Mēs visi nerunājam tā, it kā būtu dzimuši ar sudraba karotēm dupšā," Dreiks iecirta, pirms paguva apstāties. "LABI LABI. Mēs varam tikt galā tikai ar to, ko zinām."
  
  Kenedijs viņam dīvaini pasmaidīja. "Man patīk tavs stils".
  
  "Mēs zinām," Bens atkārtoja, "ka Apsalla ir nākamā."
  
  "Jautājums ir tāds," Dreiks nomurmināja, "vai mana Zelta karte var tikt galā ar to?"
  
  
  ASTOŅI
  
  
  
  UPSALLA, ZVIEDRIJA
  
  
  Lidojuma laikā uz Stokholmu Dreiks nolēma izmantot Kenedija priekšrocības.
  
  Pēc vairākiem vardarbīgiem rokasspiedieniem starp Dreiku un Benu Ņujorkas policists apsēdās pie loga un Dreiks viņai blakus. Tāpēc ir mazāka iespēja tikt izglābtam.
  
  "Tātad," viņš teica, kad lidmašīna beidzot izlīdzinājās un Bens atvēra Kenedija klēpjdatoru. "Es uztveru noteiktu atmosfēru. Es nebāzu savu degunu citu darīšanās, Kenedij, man vienkārši ir noteikums. Man ir jāzina par cilvēkiem, ar kuriem es strādāju.
  
  "Man vajadzēja zināt... jums vienmēr ir jāmaksā par sēdekli pie loga, vai ne? Vispirms pastāstiet man, kā šī atmosfēra darbojās ar Alisiju Mailzu?
  
  "Diezgan labi," Dreiks atzina.
  
  "Vai var. Ko tu gribi zināt?"
  
  "Ja tā ir personiska problēma, sasodīts. Ja tas ir darbs, īss pārskats.
  
  "Ko darīt, ja tas ir abi?"
  
  "Smuki. Es nevēlos bāzt savu degunu citu cilvēku darījumos, es tiešām nevēlos, bet man vispirms ir jāliek Bens. Es viņam apsolīju, ka tiksim tam cauri, un es teikšu to pašu arī jums. Mēs saņēmām pavēli mūs nogalināt. Vienīgais, par ko tu neesi stulbs, ir Kenedijs, tāpēc zini, ka man ir jāspēj uzticēties, ka sadarbosimies ar mani.
  
  Stjuarte pieliecās, piedāvājot papīra glāzi ar uzrakstu "Mēs lepni brūvējam Starbucks Coffee".
  
  "Kofeīns". Kenedijs to pieņēma ar acīmredzamu prieku. Viņa pastiepa roku, pieskaroties Dreika vaigam. Viņš pamanīja, ka viņa bija ģērbusies trešajā neaprakstāmajā bikškostīmā, kopš viņš viņu satika. Tas viņam teica, ka viņa ir sieviete, kurai tika pievērsta uzmanība nepareizu iemeslu dēļ; sieviete, kas ģērbjas pieticīgi, lai iekļautos tajā, kam viņa nopietni vēlējās piederēt.
  
  Dreiks paņēma vienu sev. Kenedija dzēra minūti, tad aizbāza matu šķipsnu aiz auss ar maigu žestu, kas piesaistīja Dreika uzmanību. Tad viņa pagriezās pret viņu.
  
  "Tiešām, tas nav jūsu sasodītā darīšana, bet es... es pabeidzu netīro policistu. Tiesu medicīnas eksperts. Noziedzības vietā pieķēra viņu iebāžam kabatā sauju dolāru un pastāstīja I.A. Rezultātā viņš saņēma stiepšanos. Dažus gadus."
  
  "Nav nekā slikta. Vai viņa kolēģi par tevi sūda?
  
  "Veln, es varu tikt galā. Es to lietoju kopš piecu gadu vecuma. Kas ir nepareizi, tas, kas man knābā smadzenes kā sasodīts urbis, ir tā realitāte, par kuru jūs nedomājat - ka pēc tam tiek apšaubīts katrs no tā zaglīgā necilvēka iepriekšējiem gadījumiem. Katrs. Vientuļš. Viens."
  
  "Oficiāli? No kura?"
  
  "Advokāti-sūdu ēdāji. Sūdus ēdošie politiķi. Topošie mēri. Slavas traki reklāmdevēji, kas ir pārāk apžilbināti savas neziņas dēļ, lai atšķirtu labo no sliktā. Birokrāti."
  
  "Tā nav jūsu vaina".
  
  "Ak jā! Pastāstiet to visu laiku ļaunākā sērijveida slepkavas Ņujorkas štatā ģimenēm. Pastāstiet to trīspadsmit mātēm un trīspadsmit tēviem, kuri visi zina visu šausminošo detaļu par to, kā Tomass Kālebs nogalināja viņu mazās meitas, jo viņas bija klāt visā viņa tiesas procesā.
  
  Dreiks dusmās sažņaudza dūres. "Vai viņi grasās šo puisi atbrīvot?"
  
  Kenedija acis bija tukšas. "Viņi viņu atbrīvoja pirms diviem mēnešiem. Kopš tā laika viņš atkal slepkavoja un tagad ir pazudis.
  
  "Nē".
  
  "Viss uz manis."
  
  "Nē, tas nav. Tas ir sistēmā."
  
  "Es esmu sistēma. Es strādāju sistēmas labā. Šī ir mana dzīve".
  
  "Tātad viņi jūs nosūtīja atvaļinājumā?"
  
  Kenedija noslaucīja acis. "Piespiedu atvaļinājums. Mans prāts vairs nav... tas, kas bija agrāk. Darbs prasa skaidrību katru dienu katru minūti. Skaidrība, ko es vienkārši vairs nevaru sasniegt.
  
  Viņa pilnībā parādīja savu rupjo attieksmi. "Un kas? Vai tagad esi laimīgs? Vai jūs tagad varat strādāt ar mani?"
  
  Bet Dreiks neatbildēja. Viņš zināja viņas sāpes.
  
  Viņi dzirdēja kapteiņa balsi, kas paskaidroja, ka atrodas trīsdesmit minūšu attālumā no galamērķa.
  
  Bens teica: "Traks. Es tikko izlasīju, ka Odina Valkīras ir daļa no privātās kolekcijas, kuras atrašanās vieta nav zināma. Viņš izņēma piezīmju grāmatiņu. "Es sākšu ierakstīt visu šo sūdu."
  
  Dreiks gandrīz neko nedzirdēja. Kenedija stāsts bija traģisks un ne tāds, kādu viņam vajadzēja dzirdēt. Viņš apglabāja savas šaubas un nekavējās aizsegt viņas trīcošo roku ar savējo.
  
  "Mums ir vajadzīga jūsu palīdzība šajā jautājumā," viņš čukstēja, lai Bens vēlāk viņu nedzirdētu un nejautātu. "ES ticu. Labs atbalsts ir būtisks jebkurā darbībā.
  
  Kenedija nevarēja runāt, bet viņas īsais smaids runāja daudz.
  
  
  * * *
  
  
  Vēlāk pārsēdušies uz lidmašīnu un ātrvilcienu, viņi tuvojās Apsallai. Dreiks mēģināja atbrīvoties no ceļojuma noguruma, kas aptumšoja viņa prātu.
  
  Ārā pēcpusdienas vēsums viņu atguva. Viņi izsauca taksometru un iekāpa iekšā. Bens pacēla noguruma miglu, sakot:
  
  Gamla Upsalla. Šī ir vecā Upsalla. Šī vieta," viņš norādīja uz Upsallu kopumā, "tika uzcelta pēc tam, kad Gamla Upsalla katedrāle jau sen nodega. Šī būtībā ir jauna Upsalla, lai gan tai ir simtiem gadu.
  
  "Oho," Kenedijs pievilka. "Cik veca tas padara veco Upsallu?"
  
  "Diezgan pareizi."
  
  Taksometrs nekustējās. Šoferis tagad ir pa pusei apgriezts. - Barrows?
  
  "Piedod man?" Kenedija balss skanēja aizvainota.
  
  "Redzi pilskalnus? Karaliskie pilskalni? Stostās angļu valoda nepalīdzēja.
  
  "Jā". Bens pamāja. "Karaliskie pilskalni. Tas ir īstajā vietā."
  
  Rezultātā viņi devās mini tūrē pa Upsallu. Spēlējot tūristu, Dreiks nevarēja samierināties ar apkārtceļu. No otras puses, Saab bija ērts un pilsēta iespaidīga. Tajos laikos Apsalla bija universitātes pilsēta, un ceļi bija pilni ar velosipēdiem. Kādā brīdī viņu runīgais, bet grūti atšifrējamais šoferis paskaidroja, ka velosipēds tev uz ceļa neapstāsies. Tas tevi nojauktu, nedomājot.
  
  "Nelaimes gadījumi". Viņš ar rokām norādīja uz puķēm, kas rotāja ietves. "Daudzi negadījumi."
  
  Abās pusēs peldēja vecās ēkas. Galu galā pilsēta kļuva mīkstāka, un ainavā sāka iezagties lauki.
  
  "Labi, tāpēc Gamla Apsalla tagad ir mazs ciemats, bet tas bija liels agrīnās reklāmās," Bens teica no atmiņas. "Tur tika apglabāti svarīgi karaļi. Un Odins kādu laiku tur dzīvoja.
  
  "Šī ir vieta, kur viņš pakārās," leģendu atcerējās Dreiks.
  
  "Jā. Viņš ziedoja sevi uz Pasaules koka, kamēr viņa Redzējs vēroja un klausījās katru noslēpumu, ko viņš jebkad bija glabājis. Viņa noteikti viņam nozīmēja daudz. Viņš sarauca pieri, domādams: "Viņiem jābūt neticami tuvu."
  
  "Tas viss izklausās pēc kristīgas atzīšanās," Dreiks uzdrošinājās.
  
  "Bet Odins šeit nenomira?" Kenedijs jautāja.
  
  "Nē. Viņš nomira Ragnarokā kopā ar saviem dēliem Toru un Freiru.
  
  Taksometrs pirms apstāšanās apbrauca plašo stāvvietu. Pa labi cauri retiem kokiem veda izdauzīta netīrumu taka. "Uz pilskalniem," sacīja viņu šoferis.
  
  Viņi pateicās viņam un atstāja Saab spožā saules gaismā un svaigā vējā. Dreika ideja bija izpētīt apkārtni un pašu ciematu, lai redzētu, vai kaut kas nav izlīdis no koka. Galu galā, kad tik daudzi starptautiski stulbi ieliek savu labi izdabāto ego tajā, ko var raksturot tikai kā globālu brīvību visiem, kaut kam ir jāizceļas.
  
  Aiz kokiem ainava kļuva par klaju lauku, ko pārtrauca tikai desmitiem mazu pilskalnu un trīs lieli pilskalni, kas atradās taisni uz priekšu. Aiz tā, tālumā, viņi pamanīja gaišu jumtu un citu ēku pa labi no tā, kas iezīmēja ciemata sākumu.
  
  Kenedijs apstājās. "Nekur nav koku, puiši."
  
  Bens bija iegrimis savā piezīmju grāmatiņā. "Viņi tagad neliks izkārtni, vai ne?"
  
  "Vai jums ir ideja?" Dreiks vēroja plašajos klajos laukos, vai nerodas kādas aktivitātes pazīmes.
  
  "Atceros, ka lasīju, ka kādreiz šeit bijis līdz trim tūkstošiem pilskalnu. Mūsdienās to ir vairāki simti. Vai jūs zināt, ko tas nozīmē?"
  
  "Viņi tos neuzcēla ļoti labi?" Kenedijs pasmaidīja. Dreiks ar atvieglojumu atzīmēja, ka šķiet, ka viņa ir pilnībā koncentrējusies uz pašreizējo darbu.
  
  "Senos laikos bija liela pagrīdes darbība. Un tad šīs trīs 'karaliskās' ķerras. Deviņpadsmitajā gadsimtā tie tika nosaukti trīs leģendāro karaļu vārdā no Yngling nama - Aunas, Adila un Egila - vienas no slavenākajām karaliskajām ģimenēm Skandināvijā. Bet..." viņš apklusa, priecājoties, "tas arī apgalvo, ka pilskalni pastāvēja jau senākajā mitoloģijā un folklorā - un ka tie bija sena velte agrākajiem - oriģinālajiem - trim karaļiem - jeb dieviem, kā mēs tos pazīstam. Tie ir Freirs, Tors un Odins."
  
  "Šī ir nejauša ievade," sacīja Kenedijs. "Bet jūs ievērojat, cik daudz atsauces uz Bībeles stāstiem mēs saņemam no visiem šiem senajiem stāstiem."
  
  "Tas ir Sagi. Bens viņu izlaboja. "Dzeja. Akadēmiskie svētku logotipi. Kaut kas varētu būt svarīgs - tur ir desmitiem atsauču uz zviedru vārdu falla, kas pievienots pilskalniem, un manga fallor - nav skaidrs, ko tas nozīmē. Un, Kenedij, vai es kaut kur nelasīju, ka stāsts par Kristu bija ļoti līdzīgs stāstam par Zevu?
  
  Dreiks pamāja. "Un ēģiptiešu dievs Hors bija vēl viens priekštecis. Abi bija dievi, kuri it kā nekad neeksistēja. Dreiks pamāja uz trim karaliskiem pilskalniem, kas izcēlās uz līdzenās ainavas. "Friers, Tors un Odins, vai ne? Kas tad ir kurš, Bleik? A?"
  
  "Man nav ne jausmas, draugs."
  
  "Neuztraucies, Munčkin. Ja nepieciešams, mēs varam izspiest informāciju no šiem ciema iedzīvotājiem.
  
  Viņi gāja garām pilskalniem, izlikdamies par trim nogurušiem pārgājieniem kā traucēkli. Saule smagi skāra viņiem pa galvām, un Dreiks redzēja, kā Kenedija saplīst viņas saulesbrilles.
  
  Viņš pakratīja galvu. amerikāņi.
  
  Tad iezvanījās Bena telefons. Kenedija pakratīja galvu, jau tā satriekta ar ģimenes kontaktu biežumu. Dreiks tikai iesmējās.
  
  "Karīna," Bens priecīgi teica. "Kā klājas manai vecākajai māsai?"
  
  Kenedijs uzsita Dreikam pa plecu. "Grupas vadošais dziedātājs?" viņa jautāja.
  
  Dreiks paraustīja plecus. "Zelta sirds, tas arī viss. Viņš bez sūdzībām darītu visu jūsu labā. Cik jums ir šādu draugu vai kolēģu?"
  
  Gamla Upsalla ciems bija gleznains un tīrs, ar dažām ielām rindojas simtiem gadu vecas ēkas ar augstiem jumtiem, kam nav piekļuves robežai, labi saglabājušās un maz apdzīvotas. Kāds nejaušs ciema iedzīvotājs tos aplūkoja ar ziņkāri.
  
  Dreiks devās uz baznīcas pusi. "Vietējie vikāri vienmēr ir izpalīdzīgi."
  
  Kad viņi tuvojās lievenim, vecs vīrs garīdznieka tērpos viņus gandrīz apgāza. Viņš pārsteigumā apstājās.
  
  "Sveiki. Kan jag hjalpa dig?"
  
  "Neesmu pārliecināts par to, draugs." Dreiks pasmaidīja vislabākajā veidā. - Bet kura no tur esošajām kalvām pieder Odinam?
  
  "Angliski?" Priesteris labi runāja par pasauli, bet viņam bija grūti saprast. "Vad? Kas? Viens?"
  
  Bens piegāja uz priekšu un vērsa vikāra uzmanību uz karaļa ķerrām. "Viens?"
  
  "Tu redzi." Vecais pamāja. "Jā. Hm. Storst..." Viņš pūlējās atrast vārdu. "Liels".
  
  "Lielākais?" Bens plati izpleta rokas.
  
  Dreiks viņam uzsmaidīja, iespaidots.
  
  "Figūras". Kenedijs sāka skatīties prom, bet Benam bija pēdējais jautājums.
  
  "Falla?" Viņš pārsteigts sacīja ar savām lūpām, skatīdamies uz vikāru, un pārspīlēti paraustīja plecus. "Vai manga fallor?"
  
  Pagāja kāds laiciņš, bet atbilde, kad tā nāca, Dreiku atvēsināja līdz kaulam.
  
  - Lamatas... daudz lamatas.
  
  
  DEVIŅI
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, ZVIEDRIJA
  
  
  Dreiks sekoja Benam un Kenedijam uz lielāko no karaļa pilskalniem, knibinādams mugursomas siksnas, lai viņš varētu mierīgi apskatīt apkārtni. Vienīgais segums atradās apmēram jūdzi aiz mazākā pilskalna, un uz sekundi viņam likās, ka redz tur kustību. Ātra kustība. Bet turpmākā izpēte neko vairāk neatklāja.
  
  Viņi apstājās Odina pilskalna pakājē. Bens ievilka elpu. "Pēdējais, kurš nokļūst virsotnē, saņem sūdus manā Facebook lapā!" - viņš kliedza, steidzoties ceļā. Dreiks viņam mierīgāk sekoja un uzsmaidīja Kenedijam, kurš gāja nedaudz ātrāk par viņu.
  
  Dziļi sirdī viņš sāka kļūt arvien satrauktāks. Viņam tas nepatika. Viņi bija bezcerīgi kaili. Jebkurš skaits jaudīgu šauteņu varēja viņiem sekot, turot tās ar ieroci, tikai gaidot pavēles. Vējš skaļi svilpa un sitās pa ausīm, vairojot nedrošības sajūtu.
  
  Pagāja kādas divdesmit minūtes, lai uzkāptu zālainā kalna galā. Kad Dreiks pienāca pie viņa, Bens jau sēdēja uz zāles.
  
  - Kur ir piknika grozs, Krusti?
  
  "Es atstāju šo jūsu ratiņos." Viņš paskatījās apkārt. No šejienes no augstuma pavērās elpu aizraujošs skats: bezgalīgi zaļi kalnaini lauki, visur pauguri un strauti, un tālumā bija redzami violeti kalni. Viņi varēja redzēt Gamla Upsalla ciematu, kas sniedzas līdz Jaunupsaljas pilsētas robežām.
  
  Kenedijs paziņoja acīmredzamo. "Tātad, es tikai pateikšu kaut ko tādu, kas mani jau kādu laiku nomoka. Ja šis ir Odina pilskalns un tajā ir paslēpts Pasaules koks - kas būtu slepkava atklājums - kāpēc neviens to nav atradis iepriekš? Kāpēc mums tas būtu jāmeklē tagad?
  
  "Tas ir vienkārši". Bens saveda kārtībā savas nepaklausīgās slēdzenes. "Iepriekš neviens nedomāja paskatīties. Līdz Vairoga atklāšanai pirms mēneša tā bija putekļaina leģenda. Mīts. Un nebija viegli saistīt Šķēpu ar Pasaules koku, ko tagad gandrīz visā pasaulē sauc par Yggdrasil, un pēc tam ar īsajām deviņām Odina uzturēšanās dienām.
  
  Un..." Dreiks iesaucās, "šo koku nebūtu viegli atrast, ja tas pastāv. Viņi negribētu, lai kāds vecs nelietis uz to pakluptu.
  
  Tagad iezvanījās Dreika mobilais telefons. Viņš paskatījās uz Benu ar izspēlētu nopietnību, kad viņš to izvilka no mugursomas. "Jēzus. Es sāku justies kā tu."
  
  - Nu?
  
  "Jūsu rīcībā ir desmit cilvēku komanda. Vienkārši saki vārdu."
  
  Dreiks norija pārsteigumu. "Desmit cilvēki. Šī ir liela komanda." Desmit cilvēku SAS komanda varētu izvest prezidentu viņa ovālajā kabinetā un atrast laiku, lai nofilmētu Lady Gaga jauno mūzikas videoklipu, pirms dotos mājās iedzert tēju.
  
  "Lielas likmes, es dzirdēju. Situācija saasinās ar katru stundu."
  
  "Tā ir patiesība?"
  
  "Valdības nekad nemainās, Dreik. Viņi sāka lēnām un tad mēģināja braukt ar buldozeru, bet baidījās pabeigt. Ja tas ir kāds mierinājums, tas nav lielākais, kas šobrīd notiek pasaulē."
  
  Pret Velsa teikto bija paredzēts izturēties tā, kā lauva izturas pret zebru, un Dreiks nelika vilties. "Kā kā?"
  
  NASA zinātnieki tikko apstiprināja jauna supervulkāna esamību. Un..." Velss patiesībā šķita satraukts, "tas ir aktīvs."
  
  "Kas?"
  
  "Nedaudz aktīvs. Nedaudz. Bet padomājiet, ka pirmais, kas jums ienāk prātā, pieminot supervulkānu, ir...
  
  "... planētas gals," Dreiks pabeidza ar pēkšņi izkaltušu kaklu. Nejauši tagad Dreiks šo frāzi dzirdēja divreiz vairāk dienu laikā. Viņš vēroja, kā Bens un Kenedijs riņķoja pa pilskalnu, spārdīja zāli, un izjuta dziļas bailes, kādas viņš nekad nebija pieredzējis.
  
  "Kur tas ir?" viņš jautāja.
  
  Velss iesmējās. "Nav tālu, Dreik. Netālu no vietas, kur viņi atrada tavu vairogu. Tas ir Islandē."
  
  Dreiks jau grasījās iekost otrreiz, kad Bens iesaucās: "Kaut ko atradu!" augstā balsī, kas liecināja par viņa nevainību, kad tas izplatījās visā pasaulē.
  
  "Man ir jāiet". Dreiks pieskrēja pie Bena, iemetot burvestību pēc iespējas labāk. Kenedijs arī paskatījās apkārt, bet vienīgais, ko viņi varēja redzēt, bija ciems.
  
  "Aizveries, draugs. Kas tev ir?"
  
  "Šie". Bens nometās ceļos un noslaucīja nobriedušo zāli, atklājot akmens plāksni, kas bija apmēram A4 papīra lapas izmērā. "Tie rindojas pa visu pilskalna perimetru, ik pēc dažām pēdām, rindās no augšas līdz apmēram pamatnes vidum. Viņu noteikti ir simtiem."
  
  Dreiks paskatījās uzmanīgāk. Akmens virsma bija stipri bojāta laikapstākļos, bet to daļēji aizsargāja aizaugusi zāle. Uz to virsmas bija daži marķējumi.
  
  "Es domāju, ka tos sauc par rūnu uzrakstiem," Bens sacīja. "Vikingu simboli".
  
  "Kā pie velna jūs zināt?"
  
  Viņš pasmīnēja. "Lidmašīnā es pārbaudīju marķējumu uz vairoga. Viņi ir līdzīgi. Vienkārši jautājiet Google.
  
  "Bērns saka, ka viņu ir simtiem," Kenedijs pievilka, lūkodamies apkārt stāvajā, zāliena nogāzē. "Ko tad? Nepalīdz."
  
  "Mazulis saka, ka tas varētu darboties," Bens teica. "Mums jāatrod rūnas, kas saistītas ar to, ko mēs meklējam. Rūna, kas attēlo šķēpu. Rūna, kas attēlo koku. Un rūna priekš -"
  
  "Viens," Kenedijs pabeidza.
  
  Dreikam bija ideja. "Varu derēt, ka mēs varam izmantot redzamības līniju. Mums visiem ir jāredz vienam otru, lai zinātu, ka tas darbojas, vai ne?
  
  "Karavīra loģika," Kenedijs smējās. "Bet es domāju, ka ir vērts mēģināt."
  
  Dreikam ļoti gribējās pajautāt viņai par policista loģiku, taču laiks skrēja prom. Citas frakcijas virzījās uz priekšu un pārsteidzoši trūka pat tagad. Viņi visi sāka skrāpēt zāli no katra akmens, rosīdamies apkārt zaļajam kalnam. Sākumā tas bija nepateicīgs uzdevums. Dreiks izgatavoja simbolus, kas izskatījās kā vairogi, arbaleti, ēzelis, laiva, tad šķēps!
  
  "Tur ir viens". Viņa zemā balss sasniedza pārējās divas, un ne tālāk. Viņš apsēdās ar savu paciņu un izlika krājumus, ko viņi bija iegādājušies, braucot ar taksometru cauri Apsallai. Lāpas, liels lukturītis, sērkociņi, ūdens, pāris naži, par kuriem viņš Benam stāstīja, ka tie ir paredzēti gruvešu novākšanai. Viņš atskatījās.Es neesmu tik sasodīti lētticīgs, bet viņu vajadzība bija steidzamāka nekā Bena rūpes šobrīd.
  
  "Koks". Kenedija nokrita uz ceļiem, skrāpējot akmeni.
  
  Benam vajadzēja vēl desmit saspringtas minūtes, lai kaut ko atrastu. Viņš apstājās, tad atkārtoja savus nesenos soļus. "Atceraties, ko es teicu par Tolkīnu, kura Gendalfa pamatā ir Odins?" Viņš uzsita akmenim ar kāju. "Nu, tas ir Gendalfs. Viņam pat ir personāls. Čau!"
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks viņu uzmanīgi vēroja. Viņš dzirdēja čīkstošu skaņu, it kā smagi slēģi čīkstētu vaļā.
  
  "Vai jūs to izraisījāt, uzkāpjot uz akmens?" - viņš uzmanīgi jautāja.
  
  "Es domāju, ka jā".
  
  Viņi visi paskatījās viens uz otru, viņu sejas izteiksmes mainījās no sajūsmas uz bažām uz bailēm, un tad kā viens viņi devās uz priekšu.
  
  Dreika akmens nedaudz piekāpās. Viņš dzirdēja to pašu griezīgo skaņu. Zeme klints priekšā nogrima, un tad ieplaka kā turbo čūska skrēja pa uzbērumu.
  
  Bens iesaucās: "Te kaut kas ir."
  
  Dreiks un Kenedijs gāja pāri nogrimušajai zemei līdz vietai, kur viņš stāvēja. Viņš notupās, lūkodamies zemes plaisā. - Kaut kāds tunelis.
  
  Dreiks pamāja ar lāpu. "Laiks izaugt pārim, cilvēki," viņš teica. "Seko man".
  
  
  * * *
  
  
  Brīdī, kad viņi bija ārpus redzesloka, sāka mobilizēties divi radikāli atšķirīgi spēki. Vācieši, kas līdz šim bija apmierināti ar to, ka gulēja miegainajā Gamla Apsalla pilsētā, sagatavojās un sāka iet Dreika pēdās.
  
  Vēl viena vienība, Zviedrijas armijas elites karaspēka kontingents - Sarskilda Skyddsgrupen jeb SSG - turpināja vērot vāciešus un apsprieda dīvaino sarežģījumu, ko ierosināja trīs civiliedzīvotāji, kuri tikko bija nolaidušies bedrē.
  
  Viņiem jābūt pilnībā intervētiem. Ar jebkādiem nepieciešamajiem līdzekļiem.
  
  Tas ir, ja viņi izdzīvotu to, kas notika.
  
  
  DESMIT
  
  
  
  PASAULES KOKU BEDRE, ZVIEDRIJA
  
  
  Dreiks pieliecās. Tumšā eja bija sākusies kā rāpošanas vieta un tagad bija mazāk nekā sešas pēdas augsta. Griesti bija no akmens un netīrumiem, un tos izraibināja lielas, piekārtas aizaugušas zāles cilpas, kuras viņiem vajadzēja nogriezt no ceļa.
  
  Tāpat kā brišana džungļos, Dreiks prātoja. Tikai pazemē.
  
  Viņš pamanīja, ka daži spēcīgākie vīnogulāji jau ir nocirsti. Viņu pārskrēja satraukuma vilnis.
  
  Viņi nonāca apgabalā, kur saknes bija tik blīvas, ka viņiem atkal bija jārāpo. Cīņa bija smaga un netīra, taču Dreiks salika elkoni elkonim priekšā, celi ceļgalam priekšā un mudināja pārējos sekot viņam. Kad kādā brīdī Benam nepalīdzēja pat pārliecināšana, Dreiks pievērsās iebiedēšanai.
  
  "Vismaz temperatūra pazeminās," Kenedijs nomurmināja. "Mēs droši vien grimsim."
  
  Dreiks atturējās no standarta karavīra atbildes, viņa acis pēkšņi satvēra kaut kas, kas atklājās viņa lāpas gaismā.
  
  "Paskaties uz to".
  
  Sienā izcirstas rūnas. Dīvaini simboli, kas Dreikam atgādināja tos, kas rotāja Odina vairogu. Bena nožņaugtā balss atskanēja koridorā.
  
  "Skandināvu rūnas. Laba zīme."
  
  Dreiks ar nožēlu novērsa gaismu no viņiem. Ja vien viņi varētu tos izlasīt. Viņš īsi domāja, ka SAS būtu vairāk resursu. Varbūt bija laiks tos atvest uz šejieni.
  
  Vēl piecdesmit pēdas un sviedri lija no viņa. Viņš dzirdēja, kā Kenedija elso un lamājās par to, ka valkāja savu labāko bikškostīmu. Viņš vispār nebija dzirdējis no Bena.
  
  "Vai tev viss kārtībā, Ben? Vai tavi mati ir sapinušies pie saknēm?"
  
  "Ha, sasodīts, ha. Turpini, debīli.
  
  Dreiks turpināja rāpot pa dubļiem. "Viena lieta, kas mani satrauc," viņš elpoja starp elpām, "ir tas, ka ir "daudz lamatas". Ēģiptieši būvēja slazdus, smalkus, lai aizsargātu savus dārgumus. Kāpēc gan ne skandināvi?"
  
  "Es nevaru iedomāties, ka vikings pārāk smagi domā par slazdu," Kenedijs uzpūta.
  
  "Es nezinu," Bens kliedza pa līniju. "Bet vikingiem bija arī lieliski domātāji, jūs zināt. Tāpat kā grieķi un romieši. Ne visi no viņiem bija barbari.
  
  Daži pagriezieni, un eja sāka paplašināties. Vēl desmit pēdas, un jumts virs tiem bija pazudis. Tajā brīdī viņi izstaipījās un atvilka elpu. Dreika lāpa apgaismoja eju priekšā. Kad viņš to norādīja uz Kenediju un Benu, viņš iesmējās.
  
  "Sasodīts, jūs abi izskatāties tā, it kā jūs tikko augšāmceltos no kapa!"
  
  "Un es domāju, ka jūs esat pieraduši pie šiem sūdiem?" Kenedijs pamāja ar roku. "Esot SAS un tas viss?"
  
  Ne SAS, Dreiks nespēja atbrīvoties no saindētajiem vārdiem. - Kādreiz bija. Viņš teica un tagad gāja uz priekšu ātrāk.
  
  Vēl viens straujš pagrieziens, un Dreiks sajuta sejā vēju. Reibonis viņu pārņēma kā pēkšņs pērkons, un pagāja sekunde, līdz viņš saprata, ka stāv uz dzegas ar kavernozu klinti lejā.
  
  Viņa acīs pavērās neticams skats.
  
  Viņš apstājās tik pēkšņi, ka Kenedijs un Bens ietriecās viņā. Tad arī viņi ieraudzīja šo skatu.
  
  "OMFG" Bens diktēja nosaukumu Wall of Sleep parakstu ierakstam.
  
  Viņu priekšā visā savā krāšņumā stāvēja Pasaules koks. Tas nekad nav bijis virs zemes. Koks bija apgriezts otrādi, tā spēcīgās saknes pacēlās zemes kalnā virs tām, ko stingri turēja vecums un apkārtējie klinšu veidojumi, tā zari bija zeltaini brūni, lapas bija daudzgadīgas zaļas, tā stumbrs sniedzās simts pēdu dziļumā. gigantiska bedre.
  
  Viņu ceļš pārvērtās par šaurām kāpnēm, kas izgrebtas klinšu sienās.
  
  "Slazdi," Bens elpoja. "Neaizmirstiet slazdus."
  
  "Pie velna slazdiem," Kenedijs pauda Dreika domas. "No kurienes, ellē, nāk gaisma?"
  
  Bens paskatījās apkārt. - Tas ir oranžs.
  
  - Kvēlspieķi, - Dreiks sacīja. "Kristus. Šī vieta ir sagatavota."
  
  Viņa SAS dienās viņi sūtīja vīrus, lai sagatavotu šādu teritoriju; komanda, kas novērtē apdraudējumu un to neitralizē vai kataloģizē pirms atgriešanās bāzē.
  
  "Mums nav daudz laika," viņš teica. Viņa ticība Kenedijam bija tikko palielinājusies. "Ejam".
  
  Viņi nokāpa pa nodilušiem un brūkošiem pakāpieniem, pēkšņs kritums vienmēr pa labi. Desmit pēdas uz leju, un kāpnes sāka strauji sasvērties. Dreiks apstājās, kad pavērās trīs pēdu sprauga. Nekas iespaidīgs, taču pietiekami, lai liktu viņam aizdomāties, jo plaisa apakšā kļuva vēl acīmredzamāka.
  
  "Smuki".
  
  Viņš uzlēca. Akmens kāpnes bija apmēram trīs pēdas platas, viegli apstrādājamas, biedējošas, kad jebkurš nepareizs solis nozīmēja drošu nāvi.
  
  Viņš piezemējās pareizi un nekavējoties pagriezās, sajuzdams, ka Bens būs uz asaru robežas. "Neuztraucies," viņš ignorēja Kenediju un koncentrējās uz savu draugu. "Tici man, Ben. Ben. Es tevi noķeršu.
  
  Viņš redzēja ticību Bena acīs. Absolūta, bērnišķīga uzticēšanās. Bija pienācis laiks to atkal nopelnīt, un, kad Bens uzlēca un pēc tam satricināja, Dreiks viņu atbalstīja ar roku uz elkoņa.
  
  Dreiks piemiedza aci. "Viegli, vai?"
  
  Kenedijs uzlēca. Dreiks uzmanīgi vēroja, izliekoties nemanām. Viņa nolaidās bez problēmām, ieraudzīja viņa bažas un sarauca pieri.
  
  "Tās ir trīs pēdas, Dreik. Nevis Lielais kanjons."
  
  Dreiks piemiedza Benam ar aci. "Gatavs, draugs?"
  
  Vēl divdesmit pēdas, un nākamā kāpņu atvere bija platāka, šoreiz trīsdesmit pēdas, un pārklāta ar biezu koka dēli, kas šūpojās, kad Dreiks pa tām gāja augšā. Kenedijs viņam sekoja, un tad nabaga Bens, kuram Dreiks bija spiests skatīties uz augšu, skatīties uz priekšu, nevis uz leju, pētīt savu galamērķi, nevis kājas. Jaunais vīrietis trīcēja, kad sasniedza stabilu zemi, un Dreiks pieprasīja īsu pārtraukumu.
  
  Kad viņi apstājās, Dreiks ieraudzīja, ka Pasaules koks šeit ir izpletis tik plaši, ka tā biezie zari gandrīz pieskārās kāpnēm. Bens godbijīgi pastiepa roku, lai noglāstītu locekli, kas trīcēja no viņa pieskāriena.
  
  "Tas... tas ir satriecoši," viņš elpoja.
  
  Kenedija izmantoja šo laiku, lai ieveidotu matus un pētītu ieeju virs tiem. "Līdz šim viss ir tīrs," viņa teica. "Man jāsaka, ka tās pašreizējā formā šo vietu noteikti nav sagatavojuši vācieši. Viņi to izlaupīja un ar liesmu metējiem nodedzināja līdz zemei.
  
  Vēl dažas pauzes, un viņi bija 50 pēdu lejā, gandrīz pusceļā. Beidzot Dreiks atļāvās domāt, ka senie vikingi tomēr nebija līdzvērtīgi ēģiptiešiem, un spraugas bija vislabākās, ko viņi varēja darīt, kad viņš uzkāpa uz akmens kāpnēm, kas patiesībā bija sarežģīta kaņepju, auklu un pigmenta daļa. Viņš nokrita, redzēja nebeidzamo kritienu un satvēra sevi aiz pirkstu galiem.
  
  Kenedijs viņu uzvilka augšā. - Ēpsis, kas šūpojas vējā, SAS puis?
  
  Viņš uzkāpa atpakaļ uz cietas zemes un izstiepa sasitītos pirkstus. "Paldies".
  
  Viņi pārvietojās piesardzīgāk, tagad vairāk nekā pusceļā. Aiz tukšās vietas labajā pusē uz visiem laikiem stāvēja masīvs koks, ko neskarta vējš un saules gaisma, aizmirsts pagātnes brīnums.
  
  Viņi nodeva arvien vairāk vikingu simbolu. Bens dīvaini uzminēja. "Tā ir kā oriģinālā grafiti siena," viņš teica. "Cilvēki vienkārši izgrieza savus vārdus un atstāja ziņas - sākotnējās versijas "Džons bija šeit!"
  
  "Varbūt alas veidotāji," sacīja Kenedijs.
  
  Dreiks mēģināja spert vēl vienu soli, turēdamies pie aukstās akmens sienas, un cauri alai atbalsojās dziļa rīboņa. No augšas gāzās gružu upe.
  
  "Skrien!" Dreiks kliedza. - Tagad!
  
  Viņi metās lejā pa kāpnēm, neievērojot citus slazdus. No augšas ar varenu triecienu nokrita milzu laukakmens, kas, krītot lejup, sadragāja vecākus akmeņus. Dreiks apklāja Bena ķermeni ar savu ķermeni, kad laukakmens ietriecās kāpnēs, uz kurām viņi stāvēja, veicot apmēram divdesmit pēdas dārgus soļus.
  
  Kenedija nokratīja akmens skaidas no pleca un ar sausu smaidu paskatījās uz Dreiku. "Paldies".
  
  "Ei, es zināju, ka sieviete, kas izglāba SAS puiša dupsi, var pārspēt vienkāršu laukakmeni. "
  
  "Smieklīgi, vecīt. Tik smieklīgi."
  
  Bet tas vēl nebija beidzies. Atskanēja ass zvans, un tievā, bet stiprā aukla nosprāga uz pakāpiena, kas atdalīja Benu un Kenediju.
  
  "Fū!" Kenedijs kliedza. Auklas gabals tika izvilkts ar tādu spēku, ka tas viegli varēja atdalīt viņas potīti no pārējā ķermeņa.
  
  Vēl viens noklikšķiniet uz diviem soļiem uz leju. Dreiks dejoja vietā. "Sūds!"
  
  Vēl viens rēciens no augšas nozīmēja nākamo akmens krišanu.
  
  "Tās ir atkārtotas lamatas," Bens viņiem teica. "Tas pats atkārtojas atkal un atkal. Mums ir jānokļūst šajā sadaļā."
  
  Dreiks nevarēja atšķirt, kuri soļi mulsināja un kuri nē, tāpēc uzticējās veiksmei un ātrumam. Viņi ar galvu skrēja lejā kādus trīsdesmit pakāpienus, cenšoties noturēties gaisā pēc iespējas ilgāk. Kāpņu sienas sabruka, kad tās šķērsoja seno taku klinšainās alas dziļumos.
  
  Skaņa, ka gruveši krīt apakšā, sāka kļūt skaļāka.
  
  Viņu lidojumam sekoja stingras auklas sprakšķēšana.
  
  Dreiks uzkāpa uz citām neīstām kāpnēm, taču viņa impulss viņu iznesa cauri īsam tukšumam. Kenedijs pārlēca viņam pāri, graciozs kā gazele pilnā lidojumā, bet Bens atkrita viņai aiz muguras, tagad ieslīdot bezdibenī.
  
  - Kājas! Dreiks kliedza, tad iekrita atpakaļ tukšumā, kļūstot par zemi. Atvieglojums izskaloja spriedzi no viņa smadzenēm, kad Kenedijs atkal nolika kājas vietā. Viņš juta, kā Bens atsitās pret ķermeni un pēc tam nokrīt uz krūtīm. Dreiks virzīja puiša impulsu ar rokām, pēc tam papildus nogrūda viņu uz cietas zemes.
  
  Apsēdās ātri, ar gurkstēšanu.
  
  "Turpini iet!"
  
  Gaiss bija piepildīts ar akmens gabaliem. Viens atlēca no Kenedija galvas, atstājot griezumu un asiņu strūklaku. Vēl viens sitiens Dreikam pa potīti. Mocības lika viņam sakodīt zobus un mudināja viņu skriet ātrāk.
  
  Lodes iedūrās sienā virs viņu galvām. Dreiks notupās un uzmeta īslaicīgu skatienu ieejai.
  
  Es redzēju, ka tur pulcējās pazīstams spēks. vācieši.
  
  Tagad viņi skrēja pilnā ātrumā, bez pārgalvības. Dreikam bija vajadzīgas dārgas sekundes, lai atgrieztos aizmugurē. Kad vēl viena ložu zalve trāpīja akmenim netālu no viņa galvas, viņš palēcās uz priekšu, atlēca no pakāpieniem, ar saliktām rokām veica pilnu apli un iztaisnojās līdz pilnam augumam, nezaudējot ne mazāko impulsu.
  
  Ak, vecie labie laiki ir atgriezušies.
  
  Vairāk ložu. Tad pārējie sabruka viņa priekšā. Šausmas iecirta caurumu viņa sirdī, līdz saprata, ka viņi vienkārši skrienot ir sasnieguši alas dibenu un nesagatavoti ietriecās taisni zemē.
  
  Dreiks samazināja ātrumu. Alas apakšā bija biezs akmeņu, putekļu un koka gruvešu haoss. Kad viņi sacēlās, Kenedijs un Bens bija apskates objekts. Tie ir ne tikai pārklāti ar netīrumiem, bet tagad arī ar putekļiem un lapu pelējumu.
  
  "Ak, manai uzticamajai kamerai," viņš noteica. "Manā priekšā stāv gadiem ilga šantāža."
  
  Dreiks paņēma spīduma nūju un apskāva alas līkumu, kas bēga no bruņotajiem vīriešiem. Pagāja piecas minūtes, lai sasniegtu koka ārējās malas. Viņi pastāvīgi atradās viņa iespaidīgās nekustīguma ēnā.
  
  Dreiks paglaudīja Benam pa plecu. "Labāk par jebkuru piektdienas vakara sešu, vai, draugs?"
  
  Kenedijs paskatījās uz jauno puisi jaunām acīm. "Vai jums ir fani? Vai jūsu grupai ir fani? Mums šī saruna būs ļoti drīz, brāl. Uzticieties tam."
  
  "Tikai divi..." Bens sāka stostīties, kad viņi noapaļoja daļu no pēdējā stūra, tad šokēti apklusa.
  
  Viņi visi apstājās.
  
  Viņu priekšā parādījās seni sapņi par izbrīnu, padarot viņus mēmus, praktiski izslēdzot smadzenes apmēram uz pusminūti.
  
  "Tagad tas ir... tas ir..."
  
  "Satriecoši," Dreiks elpoja.
  
  Rinda ar vislielākajām vikingu garajām laivām, kādus viņi jebkad varēja iedomāties, no tām atpalika vienā vīlī, stāvot mugura pretī, it kā būtu iestrēgušas arhaiskā sastrēgumā. To sāni bija dekorēti ar sudrabu un zeltu, buras bija dekorētas ar zīdu un dārgakmeņiem.
  
  "Lowboats," Kenedijs truli teica.
  
  Jūras kuģi.Benam joprojām bija laba saprāta, lai viņu izlabotu. "Sasodīts, šīs lietas tika uzskatītas par sava laika lielākajiem dārgumiem. Jābūt... ko? Vai šeit ir divdesmit?
  
  "Diezgan forši," sacīja Dreiks. "Bet tas ir Šķēps, pēc kā mēs nācām. Kādas idejas?"
  
  Tagad Bens skatījās uz Pasaules koku. "Dievs, puiši. Vai varat iedomāties? Viens karājās no šī koka. Sasodīts."
  
  "Tātad jūs tagad ticat dieviem, hmm? Ventilators? Kenedijs nedaudz izaicinoši pieliecās uz sāniem pie Bena, liekot viņam nosarkt.
  
  Dreiks uzkāpa uz šauras dzegas, kas stiepās visā garkuģa astes garumā. Akmens šķita stiprs. Viņš satvēra koka malu un pieliecās. "Šīs lietas ir piepildītas ar laupījumu. Var droši teikt, ka pirms šodienas šeit neviens nekad nav bijis.
  
  Viņš vēlreiz pētīja kuģu līniju. Neiedomājamu bagātību demonstrēšana, bet kur bija patiesais dārgums? Beigās? Varavīksnes beigas? Alas sienas bija dekorētas ar seniem zīmējumiem. Viņš redzēja Odina tēlu, kas karājās pie Pasaules koka, un sievieti, kas nometās ceļos viņa priekšā.
  
  "Par ko šeit ir runa?" Viņš pamāja Benam pie sevis. "Nāc, pasteidzies. Tie viltīgie nelieši tur augšā nebāz desas rīklē. Kustamies."
  
  Viņš norādīja uz rupju teksta čokurošanos zem lūdzošas sievietes figūras. Bens pamāja ar galvu. "Bet tehnoloģija atradīs veidu. Viņš noklikšķināja uz sava uzticamā tālruņa, kuram, par laimi, nebija signāla.
  
  Dreiks izmantoja brīdi, lai ieslēgtu Kenediju. "Mana vienīgā doma ir sekot šīm garajām laivām," viņš teica. "Vai tas jums piestāv?"
  
  "Kā teica futbola līdzjutējs - es esmu spēlē, puiši. Norādiet ceļu."
  
  Viņš virzījās uz priekšu, saprotot, ka, ja šis supertunelis nonāks strupceļā, viņi tiks iesprostoti. Vācieši cieši turēsies pie astes un nedusēs uz lauriem. Dreiks sadalīja šo domu daļās, koncentrējoties uz klintī izgrebto dzega. Ik pa laikam viņi uzdūrās kādam citam spīduma kociņam. Dreiks lika tos nomaskēt vai pārvietot, lai radītu tumšāku vidi, gatavojoties gaidāmajai cīņai. Viņš nepārtraukti meklēja garo kuģu starpā un beidzot atklāja šauru taku, kas vijās starp tiem.
  
  Plāns B.
  
  Garām pagāja divi, četri un tad desmit garu kuģi. Dreikam sāka sāpēt kājas no piepūles, ar kādām viņš izgāja šauro taciņu.
  
  Milzu alā atbalsojās vājš krītoša laukakmens troksnis un tad skaļāks kliedziens, kura nozīme bija acīmredzama. Bez skaņas viņi vēl cītīgāk sliecās uz savu uzdevumu.
  
  Dreiks beidzot nonāca rindas beigās. Viņš saskaitīja divdesmit trīs kuģus, katrs neskarts un piekrauts ar laupījumu. Kad viņi tuvojās tuneļa aizmugurē, tumsa sāka kļūt dziļāka.
  
  "Es domāju, ka viņi nekad nav tikuši tik tālu," atzīmēja Kenedijs.
  
  Dreiks rakņājās pēc lielas laternas. "Riski," viņš teica. "Bet mums tas ir jāzina."
  
  Viņš to ieslēdza un pārvietoja staru no vienas puses uz otru. Eja strauji sašaurinājās, līdz priekšā bija tikai arka.
  
  Un aiz arkas bija vienas kāpnes.
  
  Bens pēkšņi apspieda kliedzienu, tad teatrāli čukstus: "Viņi ir uz dzegas!"
  
  Tas bija viss.Dreiks sāka rīkoties. "Mēs šķīrāmies," viņš teica. "Es došos uz kāpnēm. Jūs abi dodaties tur lejā uz kuģiem un dodieties atpakaļ pa ceļu, kuru nācām.
  
  Kenedijs sāka protestēt, bet Dreiks pakratīja galvu. "Nē. Izdari to. Benam vajadzīga aizsardzība, man nē. Un mums ir vajadzīgs Šķēps.
  
  - Un kad mēs sasniegsim kuģu galu?
  
  - Līdz tam laikam es atgriezīšos.
  
  Dreiks, neko nerunājot, atlēca atpakaļ, nolecot no dzegas un virzoties uz aizmugurējām kāpnēm. Viņš vienreiz atskatījās un ieraudzīja ēnas, kas tuvojas pāri dzegai. Bens sekoja Kenedijam lejup pa gruvešiem nokaisīto nogāzi līdz pēdējā vikingu kuģa pamatnei. Dreiks lūdza cerību un skrēja, cik ātri vien spēja, augšā pa kāpnēm, vienlaikus lecot pāri diviem pakāpieniem.
  
  Nāc." Viņš kāpa, līdz sāpēja ikri un aizdegās plaušas. Bet tad viņš izkāpa uz plašās platformas. Aiz viņiem plūda plaša straume ar niknu straumi, un tālāk aiz muguras pacēlās rupji cirsts akmens altāris, gandrīz kā arhaisks bārbekjū.
  
  Taču Dreika uzmanību piesaistīja masīvs simbols, kas iegravēts sienā aiz altāra. Trīs trīsstūri, kas pārklājas viens ar otru. Kāds minerāls grebumā uztvēra mākslīgo gaismu un mirdzēja kā fliteļi uz melnas kleitas.
  
  Nav laika tērēt. Viņš traucās pa straumi, elsdams gaisu, kad ledainais ūdens pacēlās līdz viņa augšstilbiem. Pieejot pie altāra, viņš ieraudzīja uz tā virsmas guļam priekšmetu. Īss, smails artefakts, ne pārsteidzošs, ne iespaidīgs. Tiešām ikdienišķa...
  
  ... Odina šķēps.
  
  Priekšmets, kas iedūrās Dieva sānos.
  
  Viņu pārņēma sajūsmas un priekšnojautas vilnis. Šis bija notikums, kas to visu padarīja īstu. Līdz šim tās ir bijušas spekulācijas, tikai gudras spekulācijas. Bet pēc šī brīža tas bija biedējoši reāls.
  
  Šausmīgi īsts. Viņi stāvēja pirms laika atskaites līdz pasaules galam.
  
  
  VIENpadsmit
  
  
  
  PASAULES KOKU BEDRE, ZVIEDRIJA
  
  
  Dreiks nestāvēja ceremonijā. Viņš satvēra Šķēpu un devās atpakaļ pa ceļu, kuru bija atnācis. Pa ledaino straumi, lejā pa brūkošām kāpnēm. Pusceļā viņš izslēdza lukturīti un samazināja ātrumu, jo piķa tumsa viņu apņēma.
  
  Vāji gaismas stari apgaismoja ieeju lejā.
  
  Viņš turpināja staigāt. Tas vēl nebija beidzies. Viņš jau sen bija uzzinājis, ka cilvēks, kurš pārāk ilgi domāja kaujā, bieži vien nav nonācis mājās.
  
  Viņš apstājās uz pēdējā pakāpiena, tad ielīda ejas dziļākajā tumsā. Vācieši jau bija tuvu, gandrīz dzegas galā, bet viņu lukturīši tādā attālumā to būtu izcēluši tikai kā vēl vienu ēnu. Viņš pārlēca pāri ejai, piespiedās pie sienas un devās uz nogāzi, kas veda uz vikingu kuģu pamatni.
  
  Vīrieša balss iesaucās: "Paskaties uz šo! Uzmanies, Stīvij Vonders! Balss viņu pārsteidza ar dziļu Amerikas dienvidu akcentu.
  
  Sasodīts, ērgļacainais nelietis ieraudzīja viņu - vai vismaz kustīgu ēnu - kaut ko, kas, viņaprāt, nebija iespējams šajā drūmumā. Viņš skrēja ātrāk. Atskanēja šāviens, trāpot akmenim netālu no vietas, kur viņš tikko bija.
  
  Pāri dzegai noliecās tumša figūra, iespējams, amerikānis. "Tur lejā starp kuģiem ir ceļš. Izkustini savus peļus, pirms es tos iebāzu tavā slinkajā rīklē.
  
  Smuki. Jeņķi redzēja apslēpto ceļu.
  
  Stingrs, augstprātīgs, augstprātīgs. Viens no vāciešiem teica: "Brauc, Milo," un tad kliedza, kad viņu rupji vilka lejup pa nogāzi.
  
  Dreiks pateicās savai laimīgajai zvaigznei. Pēc sekundes tas bija uz vīrieša, saraujot viņa balss saites un sagriežot kaklu ar dzirdamu gurkstēšanu, pirms kāds cits varēja viņam sekot.
  
  Dreiks pacēla vācieša pistoli - Heckler un Koch MG4 - un izdarīja vairākus šāvienus. Vienam cilvēkam uzsprāga galva.
  
  Ak jā, viņš nodomāja. Joprojām labāk nošaut ar pistoli nekā ar kameru.
  
  - Kanādieši! kam seko vienlaicīga svilpienu sērija.
  
  Dreiks pasmaidīja par nikno čukstu. Lai viņi tā domā.
  
  Vairs nebaudīdams sevi, viņš skrēja pa taku tik ātri, cik uzdrošinājās. Bens un Kenedijs bija priekšā, un viņiem bija nepieciešama viņa aizsardzība. Viņš zvērēja izvest viņus no šejienes dzīvus, un viņš tos nepievils.
  
  Aiz viņa vācieši uzmanīgi nokāpa pa nogāzi. Viņš izšāva dažus šāvienus, lai tie būtu aizņemti, un sāka skaitīt kuģus.
  
  Četri, seši, vienpadsmit.
  
  Taka kļuva neuzticama, bet beidzot izlīdzinājās. Vienā brīdī tas tik ļoti izretēja, ka ikviens, kas ir vecāks par piecpadsmit akmeņiem, droši vien salauztu ribu, saspiežoties starp baļķiem, bet tas atkal paplašinājās, skaitot sešpadsmito kuģi.
  
  Virs viņa pacēlās kuģi, seni, biedējoši, smaržoja pēc vecas mizas un miltrasas. Viņa uzmanību piesaistīja īslaicīga kustība, un viņš paskatījās pa kreisi, lai ieraudzītu figūru, kas varētu būt tikai iesācējs Milo, kas skrien atpakaļ pa šauru malu, kurai vairums cilvēku tik tikko varēja pāriet. Dreikam pat nebija laika izšaut, amerikānis kustējās tik ātri.
  
  Sasodīts! Kāpēc viņam bija jābūt tik labam? Vienīgā persona, ko Dreiks zināja, izņemot viņu pašu, kas varēja paveikt šādu varoņdarbu, bija Alisija Mailsa.
  
  Šeit es atradu sevi gaidāmā gladiatoru konkursa vidū...
  
  Viņš lēca uz priekšu, tagad gar kuģiem, izmantojot savu impulsu, lai lēktu no soļa uz soli, gandrīz brīvi metoties no nejaušiem uzkalniem uz dziļām plaisām un leņķī no smilšainām sienām. Pat izmantojot elastīgos kuģu baļķus, lai iegūtu impulsu starp lēcieniem.
  
  - Pagaidi!
  
  Kaut kur priekšā atskanēja bezķermeņa balss. Viņš apstājās, ieraugot Kenedija izplūdušo figūru, atvieglots, dzirdot šo amerikāņu akcentu. "Seko man," viņš uzsauca, zinot, ka nevarēs ļaut Milo viņu apsteigt līdz ejas galam. Tos varēja spiest stundām ilgi.
  
  Viņš ar galvu lauzās garām pēdējam kuģim, Benam un Kenedijam atpaliekot aiz viņa, tāpat kā Milo nolēca no dzegas un nogriezās no tā paša kuģa priekšpuses. Dreiks aplika rokas ap vidukli, pārliecinoties, ka viņš smagi piezemējas uz krūšu kaula.
  
  Viņš pavadīja sekundi, metot ieroci Kenedijam.
  
  Kad ierocis joprojām bija gaisā, Milo cirta ar šķērēm un atbrīvojās, apgāzās uz rokām un pēkšņi pagriezās pret viņu.
  
  Viņš noņurdēja: "Mets Dreiks, vienīgais. Gaidu to, draugs. "
  
  Viņš sita ar elkoņiem un dūrēm. Dreiks saņēma vairākus sitienus pa rokām, saraujoties, atkāpjoties. Šis puisis viņu pazina, bet kas, pie velna, viņš bija? Vecs bezsejas ienaidnieks? Spoku ēna no SAS tumšās pagātnes? Milo bija tuvu un laimīgs tur palikt. Dreiks ar acs kaktiņu pamanīja nazi uz amerikāņa jostas, kas tikai gaidīja, kad tiks novērsta uzmanība.
  
  Viņš saņēma brutālu sitienu sev pa pēdu.
  
  Aiz muguras viņš dzirdēja pirmās neveiklās vācu karaspēka kustības. Viņi bija tikai dažus kuģus atpakaļ.
  
  Bens un Kenedijs izbrīnīti skatījās. Kenedijs pacēla ložmetēju.
  
  Dreiks viltoja vienā virzienā, tad pagriezās uz otru pusi, izvairoties no Milo ļaunā spēriena pa kāju. Kenedijs izšāva, paceļot netīrumus collas no Milo kājas.
  
  Dreiks pasmaidīja un devās prom, izliekoties, ka samīļo suni. "Paliec," viņš izsmējīgi teica. "Tas ir labs zēns."
  
  Kenedijs raidīja vēl vienu brīdinājuma šāvienu. Dreiks pagriezās un paskrēja viņiem garām, satvēra Bena roku un pavilka, kad jauneklis automātiski pagriezās pret sabrūkošajām kāpnēm.
  
  "Nē!" Dreiks kliedza. "Viņi mūs izvedīs pa vienam."
  
  Bens izskatījās satriekts. "Kur citur?"
  
  Dreiks atbruņojoši paraustīja plecus. "Ko jūs domājāt?"
  
  Viņš devās tieši uz Pasaules koku.
  
  
  DIVpadsmit
  
  
  
  PASAULES KOKS, ZVIEDRIJA
  
  
  Un viņi piecēlās. Dreiks derēja, ka Pasaules koks bija tik vecs un spēcīgs, ka tā zariem bija jābūt daudziem un spēcīgiem. Kad jūs pieņēmāt, ka kāpjat kokā, kas burtiski bija apgriezts otrādi, fizika vairs nebija svarīga.
  
  "Gluži kā atkal kļūt par zēnu," Dreiks mudināja Benu turpināties, mudinot viņu ātrāk, neradot paniku. "Tam nevajadzētu būt problēmai jums, Bleik. Vai ar tevi viss kārtībā, Kenedij?
  
  Ņujorkiete uzkāpa pēdējā, turot pistoli zem sevis. Par laimi, Pasaules koka zaru un lapu plašā simetrija slēpa to progresu.
  
  "Savā laikā es mēdzu kāpt pa dažiem kātiem," viņa bezrūpīgi sacīja.
  
  Bens iesmējās. Laba zīme. Dreiks klusībā pateicās Kenedijam, sākdams justies vēl labāk, ka viņa ir tur.
  
  Sasodīts, viņš domāja. Viņš gandrīz piebilda: šajā misijā Mēs atgriezīsimies pie vecā dialekta mazāk nekā pēc nedēļas.
  
  Dreiks rāpās no zara uz zaru, arvien augstāk un augstāk, sēdēdams vai stāvēdams vienā zarā, kamēr sniedzās pēc nākamā. Progress bija straujš, kas nozīmēja, ka viņu ķermeņa augšdaļas spēks ilga ilgāk, nekā gaidīts. Tomēr apmēram pusceļā Dreiks pamanīja, ka Bens kļūst vājāks.
  
  "Tweeny kļūst noguris?" viņš jautāja un redzēja tūlītēju piepūles dubultošanos. Ik pa laikam Kenedijs izšāva kādu lodi cauri zariem. Divas reizes viņi varēja redzēt akmens kāpnes, kas paceļas viņiem blakus, taču viņi neredzēja ne miņas no vajātājiem.
  
  Caur tiem atskan balsis. "Anglis ir Mets Dreiks." Bijušais SAS karavīrs reiz dzirdēja balsi, kuru bija izkropļojis biezs vācu akcents, kas, pēc sestā maņa, viņam teica, ka viņam vajadzēja piederēt vīrietim baltā apģērbā. Vīrietis, kuru viņš ir redzējis jau divas reizes, pieņem nozagtos artefaktus.
  
  Citu reizi viņš dzirdēja: "SRT tiek atsijāts." Pievilcība bija Milo, atklājot viņa pagātni, atklājot sadalījumu, ko viņi turēja noslēpumā pat SAS. Kurš bija šis puisis visa svētā vārdā?
  
  Šāvieni sašķēla smagos zarus. Dreiks apstājās, lai pielāgotu mugursomu ar kustīgo dārgumu iekšpusē, un tad pamanīja platu zaru, uz kuru viņš tiecās. Tāda, kas sniedzās gandrīz līdz vietai uz kāpnēm, kur viņi agrāk bija atpūtušies.
  
  "Tur," viņš norādīja uz Benu. "Apseglojiet zaru un kustieties... ātri!"
  
  Viņi būtu kaili apmēram divas minūtes. Mīnus pārsteigums un reakcijas laiks, kas joprojām atstāja vairāk nekā minūti ārkārtējas briesmas.
  
  Bens bija pirmais, kas pameta aizsegu, Dreiks un Kenedijs pēc sekundes, visi lēkājot un notupušies pa zaru uz kāpnēm. Kad viņi tika pamanīti, Kenedijs nopirka viņiem vērtīgas sekundes, izšaujot svina sprādzienu, izpūšot caurumus vismaz vienā nelaimīgajā kapa uzbrucējā.
  
  Un tagad viņi redzēja, ka Milo patiešām bija nosūtījis komandu skriet pa kāpnēm. Pieci vīrieši. Un komanda bija ātra. Viņi nonāks zara galā pirms Bena!
  
  Muļķības! Viņiem nebija nevienas iespējas.
  
  Arī Bens to redzēja un nodrebēja. Dreiks iesaucās viņam ausī: "Nekad nepadodies! Nekad!"
  
  Kenedijs vēlreiz nospieda sprūdu. Divi vīrieši krita: viens ielidoja bedrē, otrs satvēra sānu un kliedza. Viņa to atkal saspieda, un tad Dreiks dzirdēja, ka žurnāls beidzas.
  
  Abi vācieši palika, bet tagad stāvēja viņiem pretī, ieroči gatavībā. Dreiks uzmeta stingru seju. Viņi zaudēja sacīkstēs.
  
  "Nošaujiet viņus!" - Milo balss atskanēja. "Mēs pārmeklēsim lūžņus šeit."
  
  "Nein!" Atkal atskanēja spēcīgais vācu akcents. "Der Spīrs! Der Spear!"
  
  Pistoļu stobri nesatricinājās. Viens no vāciešiem ņirgājās: "Rāpojiet, baloži. Nāc šurp."
  
  Bens lēnām kustējās. Dreiks redzēja, kā viņa pleci trīc. "Tici man," viņš čukstēja drauga ausī un sasprindzina visus muskuļus. Viņš uzlēca, tiklīdz Bens sasniedza zara galu, viņa vienīgā spēle bija uzbrukt un izmantot savu prasmju kopumu.
  
  "Man joprojām ir nazis," Kenedijs nomurmināja.
  
  Dreiks pamāja.
  
  Bens ir sasniedzis zara galu. Vācieši klusi gaidīja.
  
  Dreiks sāka celties.
  
  Tad vācieši kā miglā aizlidoja malā, it kā tos būtu trāpījusi torpēda. Viņu ķermeņi, saplēsti un asiņaini, atgrūdās no sienas un slapji ieripoja bedrē kā vagons.
  
  Dažus metrus virs zara, kur izliecās kāpnes, stāvēja milzīgs bars vīru ar smagajiem ieročiem. Viens no viņiem turēja joprojām kūpošu triecienšauteni AK-5.
  
  "Zviedrs," Dreiks atpazina ieročus, ko parasti izmanto Zviedrijas militārpersonas.
  
  Skaļāk viņš teica: "Sasodīts tieši laikā."
  
  
  TRĪSpadsmit
  
  
  
  MILITĀRĀ BĀZE, ZVIEDRIJA
  
  
  Istaba, kurā viņi atradās, Spartas istaba ar galdu un logu ar ledus apmalēm, atveda Dreiku vairākus gadus atpakaļ.
  
  - Atslābsti, - viņš piesita Bena balinātos pirkstus. "Šī vieta ir standarta militārais bunkurs. Esmu redzējis sliktākus viesnīcas numurus, draugs, ticiet man.
  
  "Esmu bijis sliktākos dzīvokļos." Kenedijs šķita mierīgs, policists bija apmācīts darbā.
  
  - Otra puiša kauli? Dreiks pacēla uzaci.
  
  "Noteikti. Kāpēc?"
  
  - Ak, nekas. Dreiks uz pirkstiem noskaitīja līdz desmit, tad paskatījās uz leju, it kā grasītos sākt lietot kāju pirkstus.
  
  Benam izdevās vājš smaids.
  
  "Redzi, Ben, es atzīstu, ka sākumā nebija viegli, bet tu redzēji, ka zviedru puisis zvanīja. Mums viss ir labi. Jebkurā gadījumā mums ir nedaudz jāparunā. Mēs esam izsmelti."
  
  Durvis atvērās, un viņu saimnieks, labi uzbūvēts zviedrs ar blondiem matiem un stingru skatienu, kas pat Šrekam kļūtu balts, traucās pa betona grīdu. Kad viņi tika notverti un Dreiks rūpīgi paskaidroja, kas viņi ir un ko viņi dara, vīrietis iepazīstināja sevi ar Torstenu Dālu un pēc tam pārcēlās uz sava helikoptera tālāko pusi, lai veiktu dažus zvanus.
  
  "Mets Dreiks," viņš teica. "Kenedijs Mūrs. Un Bens Bleiks. Zviedrijas valdībai nav pretenziju pret jums..."
  
  Dreiks bija satraukts par akcentu, kas nemaz nebija zviedru valoda. "Vai tu mācies kādā no šīm spīdīgajām ēzeļu skolām, Dal? Etons vai kaut kas tamlīdzīgs?
  
  "Spīdīgs dupsis?"
  
  "Skolas, kas paaugstina savus virsniekus ar ciltsrakstiem, naudu un audzināšanu. Tajā pašā laikā jūs devās uz prasmēm, veiklību un entuziasmu.
  
  "ES tā domāju." Dāla tonis bija vienmērīgs.
  
  "Lieliski. Nu... ja tas arī viss..."
  
  Dāls pacēla roku, kamēr Bens uzmeta Dreikam aizvainotu skatienu. - Beidz būt par grēkāzi, Met. Tas, ka jūs esat rupjš Jorkšīras zemnieks, nenozīmē, ka visi pārējie ir karaliski pēcnācēji, vai ne?
  
  Dreiks šokēts skatījās uz savu īrnieku. Kenedijs izdarīja "nometiet" kustību. Tad viņam ienāca prātā, ka Bens šajā misijā atrada kaut ko tādu, kas viņu patiešām aizrāva, un viņš gribēja vairāk.
  
  Dāls teica: "Es priecātos par zināšanu apmaiņu, draugi. Es tiešām to darītu.
  
  Dreiks bija paredzēts dalīšanai, taču, kā saka, zināšanas ir spēks, un viņš mēģināja izdomāt veidu, kā šeit iegūt Zviedrijas valdības atbalstu.
  
  Bens jau gatavojās savam stāstam par deviņiem Odina gabaliem un Dievu kapiem, kad Dreiks viņu pārtrauca.
  
  "Paskaties," viņš teica. "Es un šis puisis, un tagad, iespējams, šausmīgi astoņu collu virsraksti kādā nogalināto sarakstā..."
  
  "Es neesmu gronk, tu angļu dupsis." Kenedija pa pusei piecēlās kājās.
  
  "Es esmu pārsteigts, ka jūs zināt šo vārdu." Dreiks nolaida acis. "Atvainojiet. Tas ir žargons. Tas tevi nekad nepamet. " Viņš atcerējās Elisones atvadīšanās vārdus: tu vienmēr būsi SAS.
  
  Viņš pētīja savas rokas, kas joprojām bija rētas no cīņas ar Milo un kāpšanas Pasaules kokā, un domāja par savu ātro un pārliecinošo reakciju pēdējo dienu laikā.
  
  Cik viņai bija taisnība.
  
  "Kas ir gronk?" Bens bija pārsteigts.
  
  Dāls apsēdās uz cieta metāla krēsla un sita ar smagajiem zābakiem uz galda. "Sieviete, kura ... uh ... "bauda militārpersonu sabiedrību". viņš diplomātiski atbildēja.
  
  "Mans apraksts būtu nedaudz rupjāks," Dreiks paskatījās uz Benu un pēc tam teica: "Slepkavību saraksts. Vācieši vēlas mūsu nāvi par nepadarītiem noziegumiem. Kā tu vari palīdzēt, Dāli?
  
  Zviedrs kādu laiku neatbildēja, tikai raudzījās ārā pa ledaino logu uz apsnigušo ainavu un tālāk, uz drūpošajiem akmeņiem, kas vieni stāvēja uz trakojošā okeāna fona.
  
  Kenedijs teica: "Dal, es esmu policists. Es šos divus nepazinu vēl pirms pāris dienām, bet viņiem ir labas sirdis. Uzticieties viņiem. "
  
  Dāls pamāja. - Tava reputācija ir augstāka par tevi, Dreik. Labi un slikti tajā. Mēs tev palīdzēsim, bet vispirms..." viņš pamāja Benam. "Turpināt".
  
  Bens turpināja, it kā viņš nekad nebūtu bijis pārtraukts. Dreiks uzmeta skatienu Kenedijam un ieraudzīja viņas smaidu. Viņš paskatījās prom, šokēts divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, Dāla atsauce uz savu reputāciju un, otrkārt, Kenedija patiesais apstiprinājums.
  
  Bens pabeidza. Dāls sacīja: "Vācieši šajā visā ir jauna organizācija, kas nepievērsa mūsu uzmanību līdz šim incidentam Jorkā."
  
  "Jauns?" Dreiks teica. "Viņi ir labi. Un ļoti labi organizēts; ko kontrolē bailes un dzelžaina disciplīna. Un viņiem ir trumpis kāda puiša vārdā Milo personā - amerikāņu specvienības, acīmredzot. Pārbaudiet virsrakstu."
  
  "Mēs izdarīsim. Labā ziņa ir tā, ka mums ir informācija par kanādiešiem.
  
  "Vai jūs skatāties?"
  
  "Jā, bet nepilnīgs, nepieredzējis un vientuļš," Dāls uzmeta skatienu Kenedija virzienā. "Zviedrijas valdības attiecības ar jūsu jauno Obamas režīmu nav tas, ko es sauktu par pirmo šķirni. "
  
  "Atvainojiet par to," Kenedijs viltīgi pasmaidīja, tad izaicinoši paskatījās apkārt. "Klausies, vecīt, ja mēs kādu laiku būsim šeit, vai jūs domājat, ka mēs varētu kaut ko paēst?"
  
  "Mūsu šefpavārs to jau gatavo," atbildē Dāls viltīgi pasmaidīja. "Bet ja nopietni, drīzumā būs burgeri un čipsi."
  
  Dreiks siekalojās. Viņš nevarēja atcerēties, kad pēdējo reizi ēda.
  
  "Es jums pateikšu, ko es varu. Kanādieši sāka savu dzīvi kā slepenu kultu, kas bija veltīts vikingam Ērikam Sarkanajam. Nesmejies, šīs lietas pastāv. Šie cilvēki, izmantojot cosplay, regulāri spēlē notikumus, cīņas un pat jūras braucienus.
  
  "Tam nav nekāda reāla kaitējuma," Bens izklausījās nedaudz aizsargājošs. Dreiks saglabāja šo brīnišķīgo tīrradni vēlākam laikam.
  
  "Nemaz, Bleika kungs. Cosplay ir izplatīts, to izmanto daudzi cilvēki konvencijās visā pasaulē, un gadu gaitā tas ir kļuvis arvien izplatītāks. Taču patiesais kaitējums sākas, kad miljardieris uzņēmējs kļūst par šī kulta mūsdienu līderi un pēc tam iemet gredzenā miljoniem dolāru.
  
  "Tāda bezrūpīga jautrība kļūst par..."
  
  "Apsēstība". Dāls pabeidza, kad durvis atvērās. Dreiks ievaidējās, kad viņam priekšā tika nolikts standarta burgers un čipsi. Sīpolu smarža bija dievīga viņa izsalkušajam vēderam.
  
  Dāls turpināja ēdot: "Kāds uzņēmējs Kolbijs Teilors savu dzīvi veltīja slavenajam vikingam Ērikam Sarkanajam, kurš, kā jūs noteikti zināt, nokļuva Kanādā neilgi pēc Grenlandes atklāšanas. No šī pētījuma radās maniakāla aizraušanās ar skandināvu mitoloģiju. Pētījumi, izrakumi, atklājumi. Bezgalīgi meklējumi. Šis cilvēks ieguva savu bibliotēku un mēģināja izpirkt visus esošos skandināvu tekstus.
  
  "Traks darbs," sacīja Kenedijs.
  
  "Piekrītu. Bet "trakais", kurš pats finansē savus "drošības spēkus" - lasiet kā armiju. Un tas joprojām ir pietiekami slēgts, lai paliktu ārpus lielākās daļas cilvēku redzesloka. Gadu gaitā viņa vārds atkal un atkal ir izskanējis saistībā ar deviņiem Odina fragmentiem, tāpēc dabiski, ka zviedru izlūkdienesti viņu vienmēr ir atzīmējuši kā "interesējošu personu".
  
  "Viņš nozaga Zirgu," sacīja Dreiks. - Tu taču to zini, vai ne?
  
  Dāla plaši atvērtās acis liecināja, ka viņš to nav izdarījis. "Tagad mēs zinām."
  
  - Vai jūs nevarat panākt, lai viņu arestētu? Kenedijs jautāja. "Aizdomās par zādzību vai ko tamlīdzīgu?"
  
  "Iedomājieties viņu kā vienu no jūsu... gangsteriem. Jūsu mafijas vai triādes vadītāji. Viņš šobrīd ir neaizskarams - cilvēks augšgalā.
  
  Dreikam patika netiešā sajūta. Viņš pastāstīja Dālam par Alisijas Milesas līdzdalību un sniedza Dālam tik daudz aizmugures stāstu, cik viņam bija atļauts atklāt.
  
  "Tātad," viņš teica, kad bija pabeidzis. "Vai mēs esam noderīgi vai kā?"
  
  "Nav slikti," Dāls atzina, kad durvis atkal atvērās un ienāca vecāks vīrietis ar ļoti biezām, gariem matiem un pilnu bārdu. Dreikam viņš šķita moderns, novecojošs vikings.
  
  Dāls pamāja. "Ak, es jūs gaidīju, profesor. Ļaujiet man iepazīstināt ar profesoru Rolandu Parņeviku," viņš pasmaidīja. "Mūsu skandināvu mitoloģijas eksperts."
  
  Dreiks pamāja ar galvu, tad redzēja, ka Bens spriež par jauno vīrieti tā, it kā viņš būtu mīlas sāncensis. Tagad viņš saprata, kāpēc Benam slepus patika šī misija. Viņš uzsita savam jaunajam draugam pa plecu.
  
  "Nu, mūsu ģimenes puisis šeit varbūt nav profesors, bet viņš noteikti zina daudz par internetu - sava veida mūsdienu medicīnu salīdzinājumā ar veciem līdzekļiem, vai ne?"
  
  "Vai labākais no abām pasaulēm," Kenedijs norādīja ar dakšiņu uz abām attiecīgajām pusēm.
  
  Dreika ciniskā puse aprēķināja, ka Kenedijs Mūrs varētu virzīt šo misiju tādā veidā, kas glābtu viņa karjeru. Pārsteidzoši, maigākā puse ar prieku vēroja, kā viņas mutes kaktiņi pagriežas uz augšu, kad viņa smaidīja.
  
  Twinkls paklupa istabā, satvēra sauju tīstokļu un balansēja vairākas piezīmju grāmatiņas uz kaudzes. Viņš paskatījās apkārt, skatījās uz Dālu, it kā neatcerētos karavīra vārdu, un tad nometa savu nastu uz galda.
  
  "Tas ir tur," viņš teica, norādot uz vienu no ruļļiem. "Vienīgais. Leģenda ir īsta... tāpat kā es jums teicu pirms mēnešiem.
  
  Dāls plaukstoši izvilka norādīto tīstokli. "Jūs esat bijis ar mums nedēļu, profesor. Tikai nedēļu. "
  
  "Vai jūs... vai esat pārliecināts?"
  
  - Ak, esmu pārliecināts. Dāla tonis pauda neticami daudz pacietības.
  
  Pa durvīm ienāca cits karavīrs. "Kungs. Šis mobilais, - viņš pamāja uz Benu, - zvanīja nepārtraukti. Hela tiden... mmm... bez apstājas. Tad sekoja smīns. "Tā ir viņa māte."
  
  Bens pēc sekundes piecēlās un nospieda ātrās sastādīšanas pogu. Dreiks mīļi pasmaidīja, kamēr Kenedijs izskatījās nerātns. "Dievs, es varu iedomāties tik daudz veidu, kā sabojāt šo zēnu."
  
  Dāls sāka lasīt no ruļļa:
  
  "Es dzirdēju, ka viņš nomira Ragnarokā, likteņa pilnībā sagrauts. Wolfman Fenrir - reiz pagrieza mēness.
  
  Un vēlāk Tors un Loki auksti gulēja viņam blakus. Lieli dievi starp neskaitāmiem dieviem, mūsu klintis pret straumi.
  
  Deviņas lauskas ir izkaisītas pret vēju pa Viena patiesā Volva takām. Nenesiet šīs daļas Ragnarokam vai riskējiet ar pasaules galu.
  
  Mūžīgi jūs no tā bīstīsit, klausieties mani, cilvēku dēli, jo Dievu kapa apgānīšana nozīmē Atlīdzības dienu."
  
  Dāls paraustīja plecus. "Un tā tālāk. Un tā tālāk. Un tā tālāk. Es jau sapratu tā būtību no savas mātes dēla, profesora. Šķiet, ka tīmeklis patiešām ir jaudīgāks par ritināšanu. Un ātrāk."
  
  "Vai tev ir? Nu, kā jau teicu... Mēneši, Torsten, mēneši. Un gadiem ilgi mani ignorēja. Pat institucionalizēts. Kaps vienmēr ir pastāvējis, ziniet, tas ne tikai materializējās pagājušajā mēnesī. Agneta man iedeva šo rituli pirms trīsdesmit gadiem, un kur mēs esam tagad? Hm? Vai mēs kaut kur esam?
  
  Dāls centās visu iespējamo, lai saglabātu mieru. Dreiks iejaucās. "Jūs runājat par Ragnaroku, profesor Parnevik. Vieta, kas neeksistē."
  
  "Ne vairāk, kungs. Bet dažreiz, jā. Tā noteikti savulaik pastāvēja. Citādi, kur nomira Odins, Tors un visi citi dievi?
  
  "Vai jūs ticat, ka viņi toreiz pastāvēja?"
  
  "Protams!" Tvaikonis praktiski kliedza.
  
  Dāla balss kļuva klusāka. "Pagaidām," viņš teica, "mēs apturam neticību."
  
  Bens atgriezās pie galda, iebāzdams kabatā savu mobilo telefonu. "Tātad jūs zināt par Valkīrijām?" - viņš noslēpumaini jautāja, viltīgi uzmetot skatienu Dreikam un Kenedijam. "Vai jūs zināt, kāpēc viņi ir dārgakmens Odina kronī?"
  
  Dāls vienkārši izskatījās īgns. Puisis pamirkšķināja un stostījās. "Šī... šī... dārgakmens... šajā... ko?"
  
  
  Četrpadsmit
  
  
  
  MILITĀRĀ BĀZE, ZVIEDRIJA
  
  
  Bens pasmaidīja, telpā kļūstot klusam. "Šī ir mūsu ieejas biļete," viņš teica. "Un mana cieņas garantija. Skandināvu mitoloģijā atkal un atkal tiek teikts, ka valkīras "dodas uz dievu valstību". Skat, tas tur ir.
  
  Kenedija uzsita ar dakšiņu uz šķīvja. "Ko tas nozīmē?"
  
  "Viņi norāda ceļu," Bens sacīja. "Ragnaroka laikā jūs varat savākt deviņas Odina daļas veselu mēnesi, bet tieši valkīras rāda ceļu uz dievu kapiem."
  
  Dreiks sarauca pieri. "Un jūs to paturējāt pie sevis, vai ne?"
  
  "Neviens nezina, kur atrodas Valkīras, Met. Tie atrodas privātkolekcijā, tikai Dievs zina, kur. Vilki Ņujorkā ir pēdējie gabali un gabali, kuriem mums ir vieta.
  
  Dāls pasmaidīja, kad Parneviks praktiski metās pie saviem ruļļiem. Baltas caurules lidoja visur murrājošās vētras vidū. "Valkīras. Valkīras. Tur nav. Var būt. Ā, lūk. Hm."
  
  Dreiks pievērsa Dāla uzmanību. "Un Apokalipses teorija? Elles ugunsgrēks uz Zemes un visa dzīvība tiek iznīcināta utt. un tā tālāk."
  
  "Es varētu jums pastāstīt līdzīgu leģendu par gandrīz katru dievu panteonā. Šiva. Zevs. Iestatīt. Bet, Dreik, ja kanādieši atradīs šo kapu, viņi to apgānīs neatkarīgi no pārējām sekām.
  
  Dreiks atgriezās pie trakajiem vāciešiem. "Kā mūsu jaunie draugi," viņš pamāja ar galvu un viegli uzsmaidīja Dālam. "Man nav izvēles..."
  
  "Olas pret sienu". Dāls pabeidza īsu militāru mantru, un viņi paskatījās viens uz otru.
  
  Bens noliecās pāri galdam, lai pievērstu Dāla uzmanību. "Atvainojiet, draugs, bet mēs šeit tērējam laiku. Dodiet man klēpjdatoru. Ļaujiet man sērfot. Vai vēl labāk, sūtiet mūs ceļā uz Lielo ābolu, un mēs sērfosim gaisā."
  
  Kenedijs pamāja. "Viņam ir taisnība. ES varu palīdzēt. Nākamais loģiskais mērķis ir Nacionālā vēsturiskā vieta, un, pieņemsim, ASV nav gatavas.
  
  "Pazīstams stāsts," sacīja Dāls. "Mobilizācija jau ir sākusies." Viņš cieši paskatījās uz Benu. "Vai jūs piedāvājat palīdzību, jaunekli?"
  
  Bens pavēra muti, bet tad apstājās, it kā sajuzdams savas atbildes svarīgumu. "Nu, mēs joprojām esam uz mirušo skaita, vai ne? Un Wall of Sleep šomēnes ir pārtraukumā.
  
  "Mamma mūsu jaunajam studentam ieviesa komandanta stundu?" Dreiks pagrūda.
  
  "Siena no...?" Dāls sarauca pieri. "Vai šī ir miega atņemšanas nodarbība?"
  
  "Nav svarīgi. Paskaties, ko es jau esmu atklājis. Un SAS Mets. Kenedijs ir Ņujorkas policists. Mēs esam gandrīz ideāla komanda!"
  
  Dāla acis samiedzās, it kā nosverot savu lēmumu. Viņš klusībā pastūma Dreika mobilo pāri galdam un norādīja uz ekrānu. "Kur jūs fotografējāt rūnas šajā attēlā?"
  
  "Bedrē. Blakus garkuģiem atradās siena ar simtiem kokgriezumu. Šī sieviete," viņš pieskārās ekrānam, "nometās ceļos blakus Odinam, kad viņš cieta uz Pasaules koka. Vai vari iztulkot uzrakstu?
  
  "Par Jā. Šeit ir rakstīts - Odinam un Velvam - Heidijai ir uzticēti Dieva noslēpumi, Profesors tagad to pēta..." Dāls paskatījās uz Parneviku, kad viņš mēģināja savākt visus savus ruļļus uzreiz.
  
  "Dieva noslēpumi" Parneviks griezās tā, it kā elles suns būtu nolaidies uz muguras. "Vai dievu noslēpumi. Vai dzirdat niansi? Saproti? Ļaujiet man cauri." Viņš pagriezās pret tukšajām durvīm un pazuda.
  
  "Mēs jūs aizvedīsim," Dāls viņiem teica. "Bet zini to. Sarunas ar jūsu valdību vēl nav sākušās. Es ceru, ka mūsu lidojuma laikā tas tiks parūpēts. Bet tagad mēs dodamies uz Ņujorku ar duci SWAT karavīru un bez drošības pielaides. Mēs vedam ieročus uz Nacionālo vēstures muzeju. Viņš ieturēja pauzi. "Vai joprojām vēlaties nākt?"
  
  "SAS palīdzēs," sacīja Dreiks. "Viņiem ir komanda, kas stāv blakus."
  
  "Domāju, ka mēģināšu sazināties ar sekcijas kapteini, paskatīsimies, vai varam ieeļļot pāris riteņus." Drūmās pārmaiņas Kenedija uzvedībā, domājot par atgriešanos mājās, bija acīmredzamas. Dreiks uzreiz sev apsolīja, ka palīdzēs viņai, ja varēs.
  
  Tici man, viņš gribēja teikt. Es tev palīdzēšu tikt tam cauri.Bet vārdi sastinga viņa kaklā.
  
  Bens salocīja pirkstus. "Vienkārši iedodiet man I-pad vai kaut ko citu. Ātrāk."
  
  
  PIECPADSMIT
  
  
  
  GAISA TELPA
  
  
  Viņu lidmašīna bija aprīkota ar ierīci, ko sauc par pikošūnu, mobilo telefonu torni, kas ļauj lidmašīnās izmantot visus mobilos tālruņus. Būtiski valdības militārajiem spēkiem, bet divtik svarīgi Benam Bleikam.
  
  "Sveika, mās, man jums ir darbs. Neprasi. Klausies, Karin, klausies! Man vajag informāciju par Nacionālo vēstures muzeju. Eksponāti, vikingu lietas. Zīmējumi. Personāls. Īpaši priekšnieki. Un..." viņa balss noslīdēja dažas oktāvas, "...tālruņu numuri.
  
  Dreiks dzirdēja dažus klusuma mirkļus, pēc tam: "Jā, tas, kas atrodas Ņujorkā! Cik tādu ir?... Ak... tiešām? Labi, māsa. Es jums pārskaitīšu naudu, lai to segtu. Mīlu tevi".
  
  Kad viņa draugs atslēdzās, Dreiks jautāja: "Vai viņa joprojām ir bez darba?"
  
  "Palieku mājās visu dienu, draugs. Strādā kā "pēdējais" apšaubāmā bārā. Vecās leiboristu politikas brīnums.
  
  Karīna septiņus gadus cīnījās par grādu datorprogrammēšanā. Kad leiboristu valdība atkāpās no amata Blēra pilnvaru termiņa beigās, viņa pameta Notingemas universitāti - pārliecināta, augsti kvalificēta strādniece - atklāja, ka neviens viņu nevēlas. Ir iestājusies lejupslīde.
  
  Izejiet no universitātes rindas - pagriezieties pa kreisi uz atkritumu krātuvi, pagriezieties pa labi uz grūtniecību un valsts palīdzību. Turpiniet iet taisni pa salauzto sapņu ceļu.
  
  Karīna dzīvoja dzīvoklī netālu no Notingemas centra. Ap to īpašumus īrēja narkomāni un alkoholiķi. Viņa reti izgāja no mājas dienas laikā un ar uzticamu taksometru devās uz bāru, kur strādāja maiņā no astoņiem līdz pusnaktij. Visbriesmīgākie viņas dzīves mirkļi bija tad, kad viņa atgriezās savā dzīvoklī, tumsa, veci sviedri un citas sliktas smakas, kas viņu apņēma, staigāšanas noziegums, kas tikai gaidīja, kad notiks.
  
  Nolādēto un ignorēto zemē cilvēks, kurš dzīvo ēnā, ir karalis.
  
  "Vai jums viņa tiešām ir vajadzīga šim nolūkam?" Dāls jautāja, kurš sēdēja lidmašīnas otrā pusē. "Vai..."
  
  "Lūk, tā nav labdarība, draugs. Man jākoncentrējas uz lietām par Odinu. Karīna var veikt muzeja darbus. Tam ir pilnīga jēga. "
  
  Dreiks veica pats savu ātro zvanu. - Ļaujiet viņam strādāt, Dal. Uzticies man. Mēs esam šeit, lai palīdzētu."
  
  Velss nekavējoties atbildēja. "Vai ķer zed, Dreik? Kas pie velna notiek?"
  
  Dreiks viņu iepazīstināja.
  
  "Nu, lūk, tīra zelta tīrradnis. Mēs reģistrējāmies pie Alicia Miles. Tu zini, kas notiek, Met. Jūs nekad īsti neizkļūsit no SAS," viņš apstājās. "Pēdējā zināmā adrese ir Minhene, Hildegardstrasse 111."
  
  "Vācija? Bet viņa bija kopā ar kanādiešiem.
  
  "Jā. Tas vēl nav viss. Viņa dzīvoja Minhenē kopā ar savu draugu - kādu Milo Noksonu - diezgan nepatīkamu Lasvegasas pilsoni, ASV. Un viņš ir bijušais jūras kājnieku korpusa skauts. Labākais, ko jenki var piedāvāt."
  
  Dreiks brīdi padomāja. "Tā viņš mani atpazina caur Mailzu. Jautājums ir, vai viņa mainīja pusi, lai viņu kaitinātu vai palīdzētu?
  
  "Atbilde nav zināma. Varbūt jūs varētu viņai pajautāt."
  
  "ES mēģināšu. Paskaties, mēs šeit rīkojam balles, Vels. Vai domājat, ka varētu sazināties ar saviem vecajiem draugiem štatos? Dāls jau ir sazinājies ar FIB, taču viņi apstājas. Mēs esam septiņu stundu lidojumā... un tuvojamies akli.
  
  "Vai jūs viņiem uzticaties? Šie rāceņi? Vai vēlaties, lai mūsu puiši iztīra neizbēgamo klasteru sūdu?
  
  "Viņi ir zviedri. Un jā, es viņiem uzticos. Un jā, es vēlos, lai mūsu puiši piedalās.
  
  "Tas ir skaidrs". Velss pārtrauca savienojumu.
  
  Dreiks paskatījās apkārt. Lidmašīna bija maza, bet ietilpīga. Vienpadsmit Spetsnaz jūras kājnieki sēdēja aizmugurē, laiskojās, snauda, parasti viens otru iebiedēja zviedru valodā. Dāls nepārtraukti runāja pāri ejai, kamēr profesors ritināja rituli pēc ritinājuma sev priekšā, uzmanīgi novietojot katru uz sava sēdekļa atzveltnes, skenējot senās atšķirības starp faktu un izdomājumu.
  
  Viņam pa kreisi Kenedija, atkal tērpusies savā bezveidīgajā bikškostīmā numur viens, veica pirmo zvanu. "Vai tur ir kapteinis Lipkinds?... ak, pasakiet viņam, ka tas ir Kenedijs Mūrs."
  
  Pagāja desmit sekundes, tad: "Nē. Pasaki viņam, ka viņš nevar man atzvanīt. Tas ir svarīgi. Sakiet viņam, ka tas ir par valsts drošību, ja vēlaties, vienkārši piezvaniet viņam.
  
  Vēl desmit sekundes, tad: "Mūrs!" Dreiks dzirdēja riešanu pat no vietas, kur viņš sēdēja. "Šis nevar gaidīt?"
  
  - Klausieties mani, kaptein, ir radusies situācija. Vispirms konsultējieties ar FIB virsnieku Sveinu. Es esmu šeit kopā ar Torstenu Dālu no Zviedrijas SGG un SAS virsnieku. Nacionālais vēstures muzejs ir tieši apdraudēts. Pārbaudiet sīkāku informāciju un nekavējoties zvaniet man. Man vajag tavu palīdzību."
  
  Kenedijs aizvēra klausuli un dziļi ievilka elpu. "Sievietes - un mana pensija aiziet."
  
  Dreiks paskatījās pulkstenī. Sešas stundas pirms nolaišanās.
  
  Bena mobilais tālrunis čivināt, un viņš to satvēra. "Māsa?"
  
  Profesors Parneviks noliecās pāri ejai, ar cīpslainu roku satvēris nokritušu tīstokli. "Bērns zina savas Valkīras." Viņš neteica nevienam īpaši. "Bet kur viņi ir? Un acis - jā, es atradīšu acis.
  
  Bens runāja. "Lieliskas lietas, Karin. Atsūtiet man uz e-pastu muzeja zīmējumus un atvēliet man šo istabu. Pēc tam nosūtiet kuratora informāciju atsevišķā e-pastā. Čau, mās, pasveicini mammu un tēti. Mīlu tevi".
  
  Bens atsāka klikšķināt, pēc tam sāka veikt vēl dažas piezīmes. "Saņēmu muzeja kuratora numuru," viņš sauca. "Tālu? Vai vēlaties, lai es viņu izbiedēju?"
  
  Dreiks neticīgi pasmaidīja, kad zviedru izlūkdienesta virsnieks izmisīgi vicināja rokas Nē!, neizlaižot nevienu patskaņu. Bija patīkami redzēt, ka Bens izrādīja tādu pārliecību. Gīks nedaudz atkāpās, lai dotu cilvēkam kādā telpā iespēju elpot.
  
  Kenedija telefons ielauzās dziesmā. Viņa ātri to atvēra, bet ne pirms tam, kad visu lidmašīnu pārdeva mazliet pārgalvīgo Goin' Down spēli.
  
  Bens laicīgi pamāja ar galvu. "Jauks. Mūsu nākamā kaverversija noteikti.
  
  Mūrs. Kenedija ielika tālruni skaļrunī.
  
  "Kas pie velna notiek? Pusducis dupšu aizšķērsoja man ceļu, un tad viņi man ne pārāk pieklājīgi teica, lai nebāzu degunu grāvī, kur tas pieder. Kaut kas lika riet visiem lielajiem suņiem, Mūr, un varu derēt, ka tas esi tu. Viņš apstājās un tad domīgi sacīja: - Laikam ne pirmo reizi.
  
  Kenedijs tai sniedza saīsinātu versiju, kas beidzās ar lidmašīnu, kas bija pilna ar Zviedrijas jūras kājniekiem un nezināmu SAS komandu ceļā, tagad piecu stundu attālumā no ASV teritorijas.
  
  Dreiks juta saviļņojumu. Piecas stundas.
  
  Tajā brīdī Dāls kliedza: "Jauna informācija! Tikko dzirdēju, ka pat Zviedrijā nebija kanādiešu. Šķiet, ka viņi upurēja Pasaules koku un šķēpu, lai koncentrētos uz Valkīrijām. Viņš nosūtīja pateicības mājienu Bena virzienā, nepārprotami izņemot grimasējošo profesoru. "Bet... viņi atgriezās tukšām rokām. Šim privātajam kolekcionāram ir jābūt īstam vientuļniekam... Vai..." Dreiks paraustīja plecus, "viņš varētu būt noziedznieks.
  
  "Labs piedāvājums. Katrā ziņā vīrieši ir vieta, kur tas kļūst neglīts. Kanādieši gatavojas uzbrukt muzejam agri no rīta pēc Ņujorkas laika.
  
  Kenedijas seja ieguva slepkavniecisku izskatu, kad viņa vienlaikus klausījās savu priekšnieku un Dālu. "Viņi izmanto datumu," viņa pēkšņi nošņāca uz abām pusēm, kad tas viņai trāpīja. "Šie absolūtie nelieši - un, bez šaubām, vācieši - slēpj savus patiesos nodomus aiz sasodīta randiņa."
  
  Bens paskatījās uz augšu. - Esmu pazaudējis pēdas.
  
  Dreiks viņam piebalsoja. "Kāds datums?"
  
  "Kad mēs nolaidīsimies Ņujorkā," paskaidroja Dāls, "11. septembrī būs apmēram astoņi no rīta."
  
  
  SEŠPADSMIT
  
  
  
  GAISA TELPA
  
  
  Ir atlikušas četras stundas. Lidmašīna turpināja zumēt mākoņainajās debesīs.
  
  Dāls teica: "Es mēģināšu vēlreiz ar FIB. Bet tas ir dīvaini. Es nevaru izturēt šāda līmeņa verifikāciju. Tā ir sasodīta akmens siena. Ben - piezvani kuratoram. Dreiks ir tavs vecais priekšnieks. Pulkstenis tikšķ, vīrieši, un mēs nekur neesam. Šī stunda prasa progresu. Ejiet."
  
  Kenedija lūdza savam priekšniekam: "Sūdi Tomasam Kelebam, Lipkind," viņa teica. "Tam nav nekāda sakara ar viņu vai manu karjeru. Es jums saku kaut ko tādu, ko FIB, CIP un visi pārējie trīs burtu dupsi nezina. Es jautāju..." viņa apstājās, "Laikam es lūdzu jūs man uzticēties.
  
  "Trīs burtu rausti," Bens nomurmināja. "Izcili".
  
  Dreiks gribēja pieiet pie Kenedija Mūra un pateikt dažus uzmundrinājuma vārdus. Viņā esošais civilvīrs gribēja viņu apskaut, bet karavīrs piespieda viņu turēties malā.
  
  Bet civiliedzīvotāji sāka uzvarēt šajā cīņā. Viņš iepriekš bija lietojis vārdu "gronk", lai viņu "pieradinātu", lai cīnītos pret pieaugošo sajūtu dzirksti, ko viņš bija atpazinis, taču tas nebija izdevies.
  
  Velss atbildēja uz viņa zvanu. "Runā tagad".
  
  "Klausāties vēlreiz Teilori? Paskaties, kur mēs esam, draugs? Vai jūs jau esat mūs pārliecinājis iekļūt ASV gaisa telpā?
  
  "Nu... jā... un nē. Es saskāros ar daudzām birokrātiskām slodzēm, Dreik, un tas man neiederas klēpī..." Viņš brīdi pagaidīja, tad sarūgtināts nomurmināja. "Tā bija atsauce uz Maiju, draugs. Mēģiniet sekot līdzi."
  
  Dreiks neviļus pasmaidīja. "Nolādēts, Vels. Klausieties, apkopojiet savas domas par šo misiju - palīdziet mums - un es jums pastāstīšu par Honkongas netīrāko klubu, kurā Mai jebkad ir strādājusi slepenībā, ar nosaukumu "The Spinning Top".
  
  "Brauc mani, tas izklausās intriģējoši. Tu esi iekšā, draugs. Paskatieties, mēs esam ceļā, viss ir gatavs saskaņā ar visiem noteikumiem, un maniem cilvēkiem pāri dīķim ar to nav nekādu problēmu.
  
  Dreiks juta "bet". "Jā?"
  
  "Kāds pie varas liedz nosēšanās privilēģijas, un neviens nekad nav dzirdējis par jūsu lidmašīnu, un tas, mans draugs, smaržo pēc iekšējas korupcijas."
  
  Dreiks viņu dzirdēja. "Labi, informējiet mani." Viegli nospiežot pogu, zvans tika pārtraukts.
  
  Viņš dzirdēja Kenediju sakām: "Zemais līmenis ir ideāls, kaptein. Es te noklausos sarunas, kurās tiek runāts par sazvērestību. Esiet uzmanīgs, Lipkind.
  
  Viņa aizvēra telefonu. "Viņš ir dursts, bet viņš pieņem manu vārdu. Viņš diskrēti sūta uz skatuves tik daudz melnbaltu varoņu, cik spēj. Un viņš pazīst kādu vietējā iekšzemes drošības birojā," viņa teica, gludinot savu mīksto blūzi. "Pupiņas drūp."
  
  Dievs, Dreiks nodomāja. Šajā muzejā tiek ielikts satriecošs ugunsspēks. Pietiekami, lai sāktu sasodītu karu. Viņš neko neteica skaļi, bet paskatījās pulkstenī.
  
  Ir atlikušas trīs stundas.
  
  Bens joprojām bija saistīts ar kuratoru: "Lūk, mēs šeit nerunājam par lieliem remontdarbiem, mēs tikai pārceļam izstādi. Man nav jāstāsta, cik liels ir muzejs, kungs. Vienkārši pārvietojiet to un viss būs kārtībā. Jā... SGG... Zviedrijas īpašie spēki. FIB ir informēts, kamēr mēs runājam... nē! Negaidiet, kad viņi piezvanīs. Jūs nevarat atļauties kavēties."
  
  Piecpadsmit sekundes klusums, tad: "Vai esat kādreiz dzirdējis par SGG? Pameklē googlē!" Bens izmisīgi bakstīja ar pirkstu telefonā. "Viņš apstājas," Bens teica. "Es to vienkārši zinu. Viņš runāja izvairīgi, it kā nevarētu izdomāt pietiekami daudz attaisnojumu.
  
  "Vēl viena birokrātija." Dreiks norādīja uz Dālu. "Tas ātri pārvēršas par zibspuldzi."
  
  Iestājās smags klusums, tad iezvanījās Dāla mobilais. "Ak dievs," viņš atbildēja. "Statsministrs."
  
  Dreiks uzmeta seju Kenedijam un Benam. "Premjerministrs".
  
  Tika izteikti daži cieņpilni, bet tomēr atklāti vārdi, kas vairoja Dreika cieņu pret Torstenu Dālu. SWAT virsnieks pastāstīja savam priekšniekam par notikušo. Dreiks bija drūmi pārliecināts, ka galu galā šis puisis viņam iepatiksies.
  
  Dāls pabeidza sarunu un pēc tam veltīja brīdi, lai apkopotu savas domas. Beidzot viņš paskatījās uz augšu un pagriezās pret lidmašīnu.
  
  "Tieši no prezidenta kabineta locekļa, viņa tuvākajiem padomniekiem," sacīja Dāls. "Šim lidojumam nebūs atļauts nolaisties."
  
  
  * * *
  
  
  Ir atlikušas trīs stundas.
  
  "Viņi neinformētu prezidentu," sacīja Dāls. "Mani draugi, Vašingtona, DC un Capitol Hill ir dziļi iegrimuši tajā. Valsts ministrs stāsta, ka tagad tā ir kļuvusi globāla, starptautiska sazvērestība, un neviens nezina, kas kuru atbalsta. Tas vien," viņš sacīja, saraucis pieri, "runā par mūsu misijas nopietnību.
  
  "Pie velna ar to kopu," sacīja Dreiks. "Tas ir tas, ko mēs mēdzām saukt par milzīgu neveiksmi."
  
  Tikmēr Bens atkal mēģināja sazināties ar Nacionālās vēsturiskās vietas kuratoru. Viss, ko viņš saņēma, bija balss pasts. "Nepareizi," viņš teica. "Viņam jau vajadzēja kaut ko pārbaudīt." Bena veiklie pirksti uzreiz sāka lidot virs virtuālās tastatūras.
  
  "Man ir ideja," viņš skaļi teica. "Es lūdzu Dievu, lai es kļūdos."
  
  Pēc tam Velss atzvanīja, paskaidrojot, ka viņa SAS komanda ir veikusi slēptu nosēšanos pamestā lidlaukā Ņūdžersijā. Komanda devās uz Ņujorkas centru, ceļojot ar visiem nepieciešamajiem līdzekļiem.
  
  Dreiks pārbaudīja laiku. Divas stundas pirms iekāpšanas.
  
  Un tad Bens kliedza: "Es trāpīju mērķī!" Visi uzlēca. Pat Zviedrijas jūras kājnieki veltīja viņam visu savu uzmanību.
  
  "Tas ir šeit!" viņš kliedza. "Izkaisīti pa visu internetu, ja jums ir laiks meklēt." Viņš dusmīgi pagrūda ekrānā.
  
  "Kolbijs Teilors," viņš teica. "Kanādas miljardieris ir Nacionālā vēstures muzeja lielākais ieguldītājs un viens no lielākajiem Ņujorkas finansētājiem. Varu derēt, ka viņš veica dažus zvanus?
  
  Dāls sarāvās. "Šī ir mūsu barjera," viņš ievaidējās. "Cilvēkam, par kuru viņi runā, pieder vairāk cilvēku nekā mafijai." Šķita, ka zviedru virsnieks pirmo reizi noslīdēja krēslā.
  
  Kenedijs nespēja noslēpt savu naidu. "Naudas maisu uzvalki atkal uzvar," viņa šņāca. "Varu derēt, ka šis nelietis ir arī baņķieris."
  
  "Varbūt, varbūt nē," sacīja Dreiks. "Man vienmēr ir plāns B."
  
  Atlikusi viena stunda.
  
  
  Septiņpadsmit
  
  
  
  Ņujorka, ASV
  
  
  Ņujorkas ostas pārvaldes policijas departaments, iespējams, ir vislabāk pazīstams ar savu pazemojošo drosmi un upuriem 11. septembra notikumu laikā. Viņa ir mazāk pazīstama ar to, ka tiek slēpta lielākā daļa SAS lidojumu, kas izlido no Eiropas. Neskatoties uz to, ka viņiem nav īpašas komandas, kas pārraudzītu šo darba elementu, iesaistītais starpkontinentālais personāls ir tik mazs, ka gadu gaitā daudzi no viņiem ir kļuvuši par tuviem draugiem.
  
  Dreiks veica vēl vienu zvanu. "Šovakar būs karsts," viņš sacīja Džekam Švarcam, CAPD inspektoram. "Vai tev manis pietrūka, draugs?"
  
  "Dievs, Dreik, bija... kas? Divus gadus?"
  
  "Trīs. Vecgada vakars, 2007.
  
  "Vai tavai sievai viss kārtībā?"
  
  "Mēs ar Elisonu izšķīrāmies, draugs. Vai ar to pietiek, lai apliecinātu manu identitāti?
  
  - Man likās, ka tu aizgāji no dienesta.
  
  "ES izdarīju. Velss man atzvanīja uz pēdējo darbu. Vai viņš tev piezvanīja?
  
  "Viņš izdarīja. Teici, ka apsolīji viņam mazliet pagaidīt.
  
  "Vai viņš to izdarīja tagad? Švarcs, klausies mani. Šis ir tavs aicinājums. Jums jāzina, ka šie sūdi nonāks līdz faniem un ka mūsu ievads galu galā novedīs pie jums. Esmu pārliecināts, ka līdz tam laikam mēs visi būsim varoņi un tas tiks uzskatīts par labvēlīgu rīcību, bet..."
  
  "Velss mani iepazīstināja," sacīja Švarcs, bet Dreiks sadzirdēja bažīgu mājienu. "Neuztraucieties, draugs. Man joprojām ir pietiekami daudz spēka, lai saņemtu atļauju nolaisties.
  
  Viņu lidmašīna ielidoja ASV gaisa telpā.
  
  
  * * *
  
  
  Lidmašīna nolaidās vājā dienasgaismā un virzījās tieši uz nelielo termināļa ēku. Brīdī, kad atvērās durvis, divpadsmit pilnībā piekrauti zviedru SGG dalībnieki skrēja lejā pa ļodzīgajām metāla kāpnēm un iekāpa trīs gaidošās automašīnās. Dreiks, Bens, Kenedijs un profesors viņam sekoja, Bens gandrīz nopīpēja, kad ieraudzīja viņu transportu.
  
  "Viņi izskatās pēc Hummeriem!"
  
  Pēc minūtes automašīnas skrēja pa tukšo skrejceļu, uzņemot ātrumu, virzoties uz slēptu izeju neuzkrītošā lidlauka aizmugurē, kas pēc dažiem pagriezieniem iebrauca neuzkrītošā lauku ceļā, kas savienojās ar vienu no Manhetenas galvenajām pietekām.
  
  Ņujorka izpletās viņu priekšā visā savā krāšņumā. Mūsdienu debesskrāpji, veci tilti, klasiskā arhitektūra. Viņu karavāna devās pa īsceļu tieši uz pilsētas centru, riskējot ar katru viltīgo saīsni, ko zina viņu vietējie autovadītāji. Uz tiem gaudoja ragi, gaisu piepildīja lāsti, tika sagrieztas apmales un atkritumu tvertnes. Vienu reizi tika iesaistīta vienvirziena iela, kas saīsināja viņu braucienu par septiņām minūtēm un izraisīja trīs spārnu kļūmes.
  
  Mašīnās darbība bija gandrīz tikpat drudžaina. Dāls beidzot saņēma zvanu no Zviedrijas premjerministra, kurš beidzot ieguva FIB labo gribu un saņēma atļauju ieiet muzejā, ja viņi tur nokļūs pirmais.
  
  Dāls pagriezās pret viņu šoferi. "Ātrāk!"
  
  Bens pasniedza Dālam muzeja karti, kurā bija redzama Vilku atrašanās vieta.
  
  Plašāka informācija noplūda. Melnbaltie cilvēki ir ieradušies. Ātrās reaģēšanas komandas ir informētas.
  
  Dreiks nokļuva Velsā. - Sičs?
  
  "Mēs esam ārpusē. Policijas kavalērija ieradās pirms divām minūtēm. Tu?"
  
  "Divdesmit soļu attālumā. Pasauciet mums, ja kaut kas notiek." Kaut kas piesaistīja viņa uzmanību, un viņš uz brīdi koncentrējās uz kaut ko aiz loga. Spēcīga déj à vu sajūta radīja zosādu gar ribām, kad viņš ieraudzīja milzīgu reklāmas stendu, kas vēstīja par modes dizainera Ābela Freja ierašanos Ņujorkā ar viņa apbrīnojamo kaķu pastaigu šovu.
  
  Tas ir traki, Dreiks nodomāja. Tiešām ārprātīgi.
  
  Bens pamodināja savu māsu Apvienotajā Karalistē un, joprojām ir bez elpas no viņu transporta veida, paguva viņu reģistrēt projektā Valkyrie - kā viņš to sauca. "Ietaupa laiku," viņš teica Dālam. "Viņa var turpināt savu izpēti, kamēr mēs glābjam šos vilkus. Neuztraucieties, viņa domā, ka tas ir tāpēc, ka es vēlos viņus fotografēt, lai iegūtu grādu.
  
  "Melo savai māsai?" Dreiks sarauca pieri.
  
  "Viņš aug." Kenedijs paglaudīja Bleikam pa roku. "Dodiet bērnam vietu."
  
  Dreika mobilais čivināts. Viņam nebija jāpārbauda zvanītāja ID, lai zinātu, ka tas ir Velss. "Nesaki man, draugs. Kanādieši?
  
  Velss klusi iesmējās. "Tu vēlies."
  
  "A?" ES jautāju.
  
  "Gan kanādieši, gan vācieši izmanto dažādus maršrutus. Šis karš drīz sāksies bez jums.
  
  Dāls teica: "SWAT komanda ir trīs minūšu attālumā. Frekvence ir 68.
  
  Dreiks paskatījās ārā pa plato logu. "Mēs esam šeit".
  
  
  * * *
  
  
  "Centrālā parka rietumu ieeja," Bens sacīja, kad viņi izkāpa no automašīnām. "Ved uz vienīgajām divām kāpnēm, kas paceļas no apakšējā līmeņa uz ceturto stāvu."
  
  Kenedijs izlēca rīta karstumā. Kurā stāvā dzīvo vilki?
  
  "Ceturtais".
  
  "Figūras". Kenedijs paraustīja plecus un noglaudīja viņas vēderu. "Zināju, ka es nožēlošu šīs dzimšanas dienas kūkas."
  
  Dreiks atturējās, kad zviedru karavīri no visa spēka skrēja pa muzeja kāpnēm. Nokļuvuši tur, viņi sāka izņemt ieročus. Dāls viņus apturēja augstās ieejas ēnā, komandai blakus stāvēja apaļas kolonnas.
  
  "Twitter ir ieslēgts. "
  
  Bija ducis "Pārbaudes!" "Mēs ejam pirmie," viņš nikni paskatījās uz Dreiku. "Tu seko. Paķert to."
  
  Viņš pasniedza Dreikam divus cilindriskus priekšmetus šķiltavu lielumā un divas austiņas. Dreiks pagrieza cilindriskās mucas līdz 68 grādiem un gaidīja, līdz abi sāks izstarot zaļo gaismu no savām pamatnēm. Vienu viņš atdeva Kenedijam, bet otru paturēja sev.
  
  "Twitters," viņš teica uz tukšiem skatieniem. "Šī ir jaunā draudzīgā ugunsdzēsības palīdzība. Visas draudzības spēles tiek noregulētas vienā frekvencē. Paskaties uz kolēģi un tev ir kaitinoša čivināšana ausī, paskaties uz ļaundari un neko nedzirdi..." Viņš uzlika austiņu. "Es zinu, ka tas nav uzticams, bet tas palīdz situācijās, kad jums ir daudz darāmā. Kā šis."
  
  Bens sacīja: "Ko darīt, ja frekvence saduras ar citu?"
  
  "Tas nenotiks. Šī ir jaunākā Bluetooth tehnoloģija - adaptīvā frekvenču lēciena ar izkliedēto spektru. Ierīces pārspēj septiņdesmit deviņas nejauši izvēlētas frekvences iepriekš piešķirtās joslās - kopā. To diapazons ir aptuveni divsimt pēdu.
  
  "Forši," Bens teica. "Kur ir manējie?"
  
  "Jūs un profesors kādu laiku pavadīsit Centrālajā parkā," Dreiks viņam teica. "Tūrisma lietas. Atdziest, draugs, tas būs apkaunojoši."
  
  Nerunājot ne vārda, Dreiks pagriezās, lai sekotu pēdējam zviedru karavīram pa augsto arku un ieietu drūmajā muzeja iekšienē. Kenedijs cieši sekoja.
  
  "Ierocis būtu labi," viņa nomurmināja.
  
  "Amerikāņi," Dreiks teica, bet tad ātri pasmaidīja. "Atpūties. Zviedriem ir jāiznīcina kanādieši un divreiz ātri.
  
  Viņi sasniedza milzīgas Y formas kāpnes, kurām bija izliekti logi un velvju griesti, un bez apstāšanās steidzās augšā. Parasti šīs kāpnes būtu pilnas ar tūristiem ar ieplestām acīm, taču šodien visa vieta bija briesmīgi klusa.
  
  Dreiks traucās un palika modrs. Desmitiem bīstamu cilvēku šobrīd steidzās cauri šai milzīgajai vecajai telpai. Tas bija tikai laika jautājums, kad viņi saplūda.
  
  Viņi uzskrēja augšā, viņu zābaki skaļi atbalsojās no augstajām sienām, no rīkles mikrofoniem nāca statiskas skaņas, kas rezonēja ar ēkas dabisko akustiku. Dreiks koncentrējās, cik vien spēja, atcerēdamies savus treniņus, taču centās uzmanīgi sekot līdzi Kenedijam, neizrādot nekādas pazīmes. Civiliedzīvotājs un karavīrs turpināja viņā sadursmes.
  
  Tuvojoties trešajam stāvam, Dāls lēni pamāja uz priekšu. Kenedijs piegāja tuvāk Dreikam. "Kur ir jūsu SAS draugi?"
  
  "Turieties skaidrā," Dreiks teica. "Galu galā mēs šobrīd nevēlamies veikt nevajadzīgu slepkavību, vai ne?"
  
  Kenedijs apspieda smieklus. "Tu esi komiķis, Dreik. Īsts smieklīgs puisis. "
  
  "Tev vajadzētu mani redzēt randiņā."
  
  Kenedijs palaida garām sitienu, tad teica: "Nedomājiet, ka es piekritīšu." Viņas labā roka parasti pastiepās, lai nogludinātu blūzes priekšpusi.
  
  "Nedomājiet, ka es jautāju."
  
  Viņi devās augšup pa pēdējām kāpnēm. Kad vadošais karavīrs tuvojās pēdējam pagriezienam, atskanēja šāviens un ģipša gabals eksplodēja collas attālumā no viņa galvas.
  
  - Apgulies!
  
  Šāvienu krusa izlauzās cauri sienām. Dals rāpoja uz priekšu uz vēdera, veicot vairākas rokas kustības.
  
  Dreiks teica: "Putnubiedēkļu metode."
  
  Viens karavīrs ātri izšāva ar salveti, lai ienaidnieks būtu aizņemts. Cits noņēma ķiveri, piesprādzēja šauteni pie jostas un lēnām virzīja to uz priekšu ugunslīnijā. Viņi dzirdēja vāju kustību šalkoņu. Trešais karavīrs izlēca no paslēptuves zem kāpnēm un iesita sargam starp acīm. Vīrietis nokrita miris, pirms paguva nošaut.
  
  "Mīlīgi," Dreikam patika labi izplānotās kustības.
  
  Viņi uzkāpa pa kāpnēm, ieroči bija gatavi, un vēdināja ap arkveida ieeju ceturtajā stāvā, tad piesardzīgi ielūkojās telpā aiz tās.
  
  Dreiks lasīja zīmes. Tā bija ķirzaku dinozauru zāle. Dievs, viņš domāja. Vai tad tur netika glabāts nolādētais tiranozaurs rekss?
  
  Viņš ielūkojās istabā. Vairāki profesionāla izskata puiši civildrēbēs izskatījās aizņemti, visi bija bruņoti ar kaut kādu smago ložmetēju, visticamāk, ar Mac-10 "spray and pray". Tomēr Tiranozaurs Rekss stāvēja viņa priekšā, murgainā varenībā paceļoties, murga iemiesojums pat miljoniem gadu pēc tā pazušanas.
  
  Un tieši viņam garām - veikli paslīdējot gar žokļiem - gāja Alisija Mailsa, vēl viena nāvējoša plēsēja. Viņa kliedza sev raksturīgā manierē: "Turiet laiku, puiši! Viens slīdējums šeit, un es personīgi jūs visus, blēžus, izņemšu no spēles! Pasteidzies!"
  
  "Tagad tur ir kāda dāma," Kenedijs nievājoši čukstēja no milimetra attāluma. Dreiks juta viņas diskrēto smaržu smaržu un vieglo elpu. - Vecais draugs, Dreik?
  
  "Iemācīja viņai visu, ko viņa zina," viņš teica. "Sākumā burtiski. Tad viņa gāja man garām. Dīvaini nindzju šaolīna sūdi. Un viņa nekad nav bijusi dāma, tas ir skaidrs.
  
  "Četri no kreisās puses," ziņoja karavīrs. "Pieci pa labi. Plus sieviete. Odina eksponātam jābūt telpas aizmugurē, varbūt atsevišķā nišā, es nezinu.
  
  Dāls ievilka elpu. "Laiks pārcelties."
  
  
  ASTOŅPADSMIT
  
  
  
  ŅUJORKAS NACIONĀLAIS VĒSTURES MUZEJS
  
  
  Zviedri izlec no paslēptuves, precīzi šaujot. Četri kanādieši krita, pēc tam vēl viens, trīs no tiem ietriecās stikla eksponātā, kas savukārt apgāzās un ar sprādzienam līdzīgu troksni ietriecās grīdā.
  
  Atlikušie kanādieši apgriezās un atklāja uguni uz vietas. Divi zviedri kliedza. Viens nokrita, asiņojot no galvas brūces. Otrs sabruka trūcīgā kaudzē, satvēris augšstilbu.
  
  Dreiks ieslīdēja istabā uz pulētās grīdas un ielīda aiz masīva stikla vitrīna ar milzu bruņnešiem. Apmierināts, ka Kenedijs ir drošībā, viņš pacēla galvu, lai paskatītos caur stiklu.
  
  Es redzēju, kā Alīsija ar diviem perfektiem šāvieniem nogalināja divus bēgošus zviedrus.
  
  Tyrannosaurus rex dēļ parādījās vēl četri kanādieši. Viņi noteikti atradās tajā nišā, kur tika izstādīti Vilki. Viņiem pie ķermeņa bija piesprādzētas dīvainas ādas siksnas un mugurā smagas mugursomas.
  
  Un arī Mac-10. Viņi bombardēja istabu ar lodēm.
  
  Zviedri meklē aizsegu. Dreiks nokrita uz grīdas, pārliecinoties, ka viņš aplika roku ap Kenedija galvu, lai tā būtu pēc iespējas zemāka. Stikls virs viņa saplīsa, lauskas lidoja apkārt un lija uz tām. Bruņņu fosilijas un kopijas ap tām pārsprāga un sadalījās.
  
  "Ātri sakopt, vai ne?" Kenedijs nomurmināja. "Jā, tieši tā."
  
  Dreiks kratījās, izkaisīdams stikla lauskas pa visu vietu, un pārbaudīja muzeja ārējo sānu sienu. Tur nokrita kanādietis, un Dreiks viņu nekavējoties atzīmēja.
  
  "Jau to daru."
  
  Izmantojot salauzto displeju kā aizsegu, viņš piegāja pie guļošā puiša. Viņš sniedzās pēc ložmetēja, bet vīrieša acis pēkšņi iepletās!
  
  "Jēzus!" Dreika sirds pukstēja ātrāk nekā Noasa rokas, kad viņš uzbūvēja šķirstu.
  
  Vīrietis ievaidējās, iepletis acis no sāpēm. Dreiks ātri atnāca pie prāta, atņēma ieroci un aizmirsa. "Asiņainais zombijs".
  
  Tas sagriezās uz viena ceļa, gatavs triecienam, bet kanādieši atkāpās aiz T-Rex rievotā vēdera. Sasodīts! Ja tikai viņi nesen nebūtu mainījuši viņa stāju, liekot viņam staigāt mazāk taisni nekā iepriekš. Viss, ko viņš varēja redzēt, bija dažas nogrieztas kājas.
  
  Kenedijs pavirzījās viņam pretī, slīdot, lai apstātos viņam blakus.
  
  "Lieliska slīdēšana," viņš teica, šūpojoties pa kreisi un pa labi, mēģinot redzēt, ko kanādieši gatavojas.
  
  Beidzot viņš ieraudzīja kustību starp trim salauztajām ribām un neticīgi noelsās. "Viņiem ir vilki," viņš elpoja. "Un viņi tos sagrauj gabalos!"
  
  Kenedija pamāja ar galvu. "Nē. Viņi tos sadala gabalos," viņa norādīja. "Skaties. Paskaties uz mugursomas. Neviens taču neteica, ka visām Odina daļām jābūt veselām, vai ne?
  
  "Un tos ir vieglāk izņemt pa daļām," Dreiks pamāja.
  
  Viņš grasījās pāriet uz nākamās izstādes vāku, kad visa elle izlauzās vaļā. No istabas tālākā stūra pa durvīm ar uzrakstu "Mugurkaulnieku izcelsme" ieplūda ducis kliedzošu banšu. Viņi kliedza, mežonīgi šāva, viņi smējās kā fani, kas pavasara brīvlaikā pārdozēja multi-double Yeager.
  
  - Vācieši ir klāt. Dreiks sausi teica, pirms nokrita uz grīdas.
  
  Tyrannosaurus rex mežonīgi drebēja, kad svina šāviņš izurbās cauri tam. Viņa galva noslīdēja, zobi griezās, it kā apkārtējā vardarbība viņu būtu pietiekami saniknojusi, lai atgrieztu viņu dzīvē. Kanādietis aizlidoja atpakaļ asiņu mākonī. Asinis šļakstīja pa visu dinozaura žokli. Zviedru karavīrs pazaudēja roku līdz elkonim un kliegdams metās apkārt.
  
  Vācieši traki ielauzās.
  
  Aiz loga, kas bija vistuvāk Dreikam, atskanēja pazīstamais helikoptera dzenskrūves lāpstiņas.
  
  Tikai ne atkal!
  
  Ar acs kaktiņu Dreiks ieraudzīja melni ģērbtu SWAT figūru grupu, kas vajā viņam pretī. Kad Dreiks paskatījās uz šo pusi, čivinātāji viņa ausīs kļuva traki.
  
  Labie puiši.
  
  Kanādieši devās uz to, izraisot haosu. Viņi izlauzās ārā no Tyrannosaurus rex milzīgā vēdera, nikni šaujot. Dreiks satvēra Kenediju aiz pleca.
  
  "Kustēties!" Viņi atradās lidojuma līnijā. Viņš atgrūda Kenediju tieši tad, kad Alisija Mailsa parādījās redzeslokā. Dreiks pacēla ieroci, tad ieraudzīja masīvo vācieti Milo, kas tuvojas no kreisās puses.
  
  Vienā dalītā pauzes sekundē visi trīs nolaida ieročus.
  
  Alisija izskatījās pārsteigta. "Es zināju, ka tu tajā iejauksies, Dreik, vecais stulbi!"
  
  Milo apstājās miris savās pēdās. Dreiks paskatījās no viena uz otru. "Vajadzēja palikt Zviedrijā, suņa elpa." Dreiks mēģināja ķircināt lielo puisi. "Vai tev pietrūkst tavas kuces, vai ne?"
  
  Lodes caururba gaisu ap tām, neizlaužoties cauri saspringtajam kokonam.
  
  - Pienāks tavs laiks, - Milo aizsmakusi čukstēja. "Kā tavs mazais puisis tur un viņa māsa. Un Parnevika kauli.
  
  Un tad pasaule atgriezās, un Dreiks instinktīvi nolaidās milisekundi pēc tam, kad ieraudzīja Alisiju neizskaidrojami nokrītam zemē.
  
  RPG raķete caururbās Tyrannosaurus rex vēderā, izkaisot kaulu nažus visos virzienos. Tas pārslīdēja pa gaiteni, tieši pa vienu no sānu logiem. Pēc smagas pauzes atskanēja gigantisks sprādziens, kas satricināja telpu, kam sekoja sarūkoša metāla sarūgtināta skaņa un savienojumu čīkstēšana.
  
  Metāla nāve ietriecās Nacionālā vēstures muzeja sienā.
  
  Dreiks nolīdzināja Kenediju, kad helikoptera impulss lika viņam ietriekties muzeja sienā, izraisot smagu gružu sabrukumu. Deguns izsita cauri, metot gružus uz priekšu viļņainās kaudzēs. Pēc tam pilota kabīne gandrīz vertikāli ietriecās sabrūkošajā sienā, un pilots tika pamanīts, kā izbīlis velk aiz pārnesumu sviras, pirms viņš kā muša tika izsmērēts uz paša vējstikla.
  
  Tad dzenskrūves lāpstiņas atsitās... un nolūza!
  
  Lidojošie metāla šķēpi telpas iekšpusē izveidoja nogalināšanas zonu. Sešu pēdu smaile radīja dūkojošu skaņu, lidojot uz Dreika un Kenedija pusi. Bijušais SAS karavīrs saplacināja sevi, cik vien varēja, un tad juta, ka viņam nogriezta auss augšdaļa, pirms izkapts nogrieza Kenedija skalpa gabalu un ienira trīs pēdas tālākajā sienā.
  
  Kādu brīdi viņš apstulbis gulēja, tad pēkšņi pagrieza galvu. Helikopters apstājās un zaudēja ātrumu. Nākamajā mirklī viņš noslīdēja pa muzeja sienu, kamēr Vills E. Koijots slīd lejā pa tikko sastapto kalna malu.
  
  Dreiks noskaitīja četras sekundes, pirms atskanēja apdullinoša smagā metāla gurkste. Viņam vajadzēja kādu brīdi, lai paskatītos pa istabu. Kanādieši nepārkāpa savu soli, lai gan vienu no viņu pašu galvenā rotora lāpstiņa salauza gabalos. Viņi sasniedza telpas pusi, četri puiši ar smagām mugursomām, kā arī Alisija un viens aizsegu cīnītājs. Viņi izvietoja tādas, kas izskatījās kā lejupejošas vienības.
  
  Vāciešu sejās bija rakstītas šausmas, tās neaizsedza maskas. Dreiks nepamanīja vīrieti baltā un prātoja, vai šī misija viņam nav pārāk riskanta. Viņš redzēja, ka specvienības strauji tuvojas viņiem, zviedri nodeva varu, kad ieradās amerikāņi.
  
  Kanādieši aizbēga kopā ar vilkiem! Dreiks mēģināja piecelties, bet viņam bija grūti pacelt savu ķermeni, jo tas bija ļoti satriekts par tuvu garām un apbrīnojamo ainu.
  
  Kenedijs palīdzēja, spēcīgi sasitot viņu ar elkoni, pirms izraujoties no viņa apakšas, apsēdoties un noslaucot asinis no viņas galvas.
  
  "Izvirtulis". viņa nomurmināja izspēles dusmās.
  
  Dreiks pielika roku pie auss, lai apturētu asiņošanu. Viņa acu priekšā trīs no piecām atlikušajām zviedru specvienībām mēģināja atvairīt kanādiešus, kad pirmais izmantoja savu pēcnācēju, lai izlēktu pa izpostīto logu.
  
  Bet Alisija pagriezās ar rotaļīgu smaidu uz lūpām, un Dreiks iekšēji sarauca. Viņa izlēca uz priekšu un izspraucās viņiem cauri, melnā atraitne ar brutālu nāvessodu, saliecot augsti apmācītus karavīrus tā, ka viņa nepārspējami viegli salauza viņu kaulus, un viņai vajadzēja mazāk nekā divpadsmit sekundes, lai iznīcinātu komandu.
  
  Līdz tam trīs kanādieši bija klusi un prasmīgi izlēkuši no ēkas.
  
  Atlikušais Kanādas karavīrs atklāja uguni no aizsega.
  
  Ņujorkas SWAT komanda uzbruka vāciešiem, iegrūstot tos istabas aizmugurē, atstājot visus, izņemot trīs, kur viņi stāvēja. Atlikušie trīs, ieskaitot Milo, nometa ieročus un skrēja.
  
  Dreiks sarāvās, kad Tiranozaurs beidzot atpūšas un sabruka vecu kaulu un putekļu kaudzē.
  
  Kenedijs zvērēja, kad lēca ceturtais kanādietis, kam ātri sekoja Alisija. Pēdējais karavīrs tika sašauts galvaskausā, kad viņš gatavojās lēkt. Viņš iekrita atpakaļ istabā un izpletās starp degošajām drupām, tikai kārtējais neprātīgā kara un viņa skrējiena uz apokalipses upuris.
  
  
  DEVIŅpadsmit
  
  
  
  ŅUJORKA
  
  
  Gandrīz uzreiz Dreika prāts sāka vērtēt un analizēt. Milo izdarīja dažus secinājumus par Benu un profesoru Parneviku.
  
  Pirms ātrā numura sastādīšanas viņš izmakšķerēja savu kameru un pārbaudīja, vai tajā nav bojājumu.
  
  Telefons zvanīja un zvanīja. Bens to nebūtu atstājis tik ilgi, ne Bens...
  
  Viņa sirds sažņaudzās. Viņš centās aizsargāt Benu, apsolīja puisim, ka ar viņu viss būs kārtībā. Ja kaut kas...
  
  Balss atbildēja: "Jā?" Čukstēt.
  
  Bens? Vai tev viss ir kārtībā? Kāpēc tu čuksti?
  
  "Mets, paldies Dievam. Man piezvanīja tētis, es aizgāju parunāties, tad atskatījos un redzēju, kā šie divi nelieši sit profesoru. Es skrēju viņiem pretī, un viņi kopā ar dažiem citiem aizbrauca ar motocikliem.
  
  - Viņi paņēma profesoru?
  
  "Piedod, draugs. Es viņam palīdzētu, ja varētu. Sasodīts mans tēvs!"
  
  "Nē! Dreika sirds joprojām atveseļojās. "Tā nav tava vaina, Bleik. Nepavisam. Vai šiem motociklistiem pie muguras bija piesprādzētas lielas mugursomas?
  
  "Daži to darīja."
  
  "LABI. Paliec tur."
  
  Dreiks dziļi ievilka elpu un centās nomierināt nervus. Kanādieši būtu ātri. Bens izvairījās no šķebinošā sitiena, pateicoties savam tēvam, bet profesors bija dziļā sūdā. "Viņu plāns bija izkļūt no šejienes ar gaidīšanas velosipēdiem," viņš teica Kenedijam un pēc tam paskatījās apkārt izpostītajā telpā. "Mums jāatrod Dāls. Mums ir problēma."
  
  "Tikai viens?"
  
  Dreiks apskatīja kaitējumu, ko viņi bija nodarījuši muzejam. "Šī lieta vienkārši eksplodēja vardarbīgi."
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks atstāja muzeju valdības darbinieku ieskauts. Viņi iekārtoja pieturas vietu pie Centrālparka rietumu ieejas, ko viņš apzināti ignorēja, kad pamanīja Benu sēžam uz soliņa viņam pretī. Bērns nevaldāmi raudāja. Ko tagad? Kenedijs skrēja viņam blakus pa zāles strēmeli.
  
  "Tā ir Karīna," Bena acis piepildījās kā Niagāras ūdenskritums. "Es viņai nosūtīju e-pastu, lai pajautātu, kā viņai klājas ar Valkīriem, un saņēmu šo MPEG ... atbildi."
  
  Viņš pagrieza savu klēpjdatoru, lai viņi varētu redzēt. Ekrānā parādījās mazs video fails, kas tika atskaņots atkārtoti. Klips bija apmēram trīsdesmit sekundes garš.
  
  Melnbaltajā fiksētajā kadrā bija redzami izplūduši Bena māsas Karīnas attēli, kas ļengani karājas divu resnu maskās tērptu vīriešu rokās. Ap viņas pieri un muti bija izsmērēti tumši plankumi, kas varēja būt tikai asinis. Trešais vīrietis pacēla seju pret kameru, kliedzot ar biezu vācu akcentu.
  
  "Viņa pretojās, mazā dēla, bet esi drošs, mēs viņai iemācīsim, cik tas ir muļķīgi dažu nākamo nedēļu laikā!" Vīrietis pakratīja pirkstu, no viņa mutes izplūda siekalas. "Beidz viņiem palīdzēt, mazais. Beidz viņiem uzbrukt....ssssss.... Ja tu to izdarīsi, tu viņu atgūsi sveiku un veselu" - nepatīkama smīkņāšana. "Vairāk vai mazāk".
  
  Fragments sāka atkārtoties.
  
  "Viņa ir otrs Dens," Bens noburkšķēja. "Vēlas atvērt savu cīņas mākslas skolu. Es nedomāju, ka kāds varētu viņu pārspēt, mana - mana vecākā māsa.
  
  Dreiks apskāva Benu, kad viņa jaunais draugs salūza. Viņa skatiens, kuru redzēja Kenedijs, bet nebija domāts viņam, kaujas laukā bija naida pilns.
  
  
  DIVDESMIT
  
  
  
  ŅUJORKA
  
  
  Abel Frey, starptautiski slavens modes dizainers, multimiljonārs un bēdīgi slavenās 24 stundu ballītes Chateau-La Verein īpašnieks, sēdēja Madison Square Garden aizkulisēs un skatījās, kā viņa rokaspuiši skraida kā brīvi lejupielādējamie parazīti, kādi viņi patiesībā bija.
  
  Saulgriežu vai pārtraukuma laikā viņš tos apgādāja savā plašajā mājā Alpos - sākot ar pasaulslaveniem modeļiem un beidzot ar apgaismes ķermeņiem un apsardzes darbiniekiem -, ballītes neapstājās vairākas nedēļas pēc kārtas. Bet, kad tūre turpinājās un Freja vārds bija uzmanības centrā, viņi satraucās un uztraucās un rūpējās par katru viņa kaprīze.
  
  Aina ieguva formu. Kaķu trase bija pa pusei uzbūvēta. Viņa gaismu dizainers strādāja ar The Garden komandu, lai izstrādātu abpusēji cienošu burvju plānu: sinhronizētu apgaismojuma un skaņas grafiku divu stundu izrādei.
  
  Frejs plānoja to ienīst un likt neliešiem pasvīst un sākt no jauna.
  
  Supermodeles staigāja uz priekšu un atpakaļ dažādos izģērbšanās posmos. Modes skates aizkulisēs bija pretstats skatuves šovam - jūs gribējāt mazāk materiāla, nevis vairāk, un šīs modeles - vismaz tie, kas dzīvoja kopā ar viņu Laverainē - zināja, ka viņš to visu bija redzējis jau iepriekš.
  
  Viņš veicināja ekshibicionismu. Patiesībā viņš to pieprasīja. Viņus, šos zvērus, savaldīja bailes. Bailes, alkatība un rijība, un visi citi brīnišķīgi izplatītie grēki, kas pieķēdēja parastos vīriešus un sievietes pie varas un bagātības turētājiem - no Victoria's Secret konfekšu pārdevējiem līdz Austrumeiropas ledus skulptūrām un pārējiem viņa laimīgajiem kalpiem - ikvienu čīkstošo asinssūcēju.
  
  Frejs redzēja, kā Milo caurdur laulības ķermeņus. Es redzēju, kā modeles vairījās no nežēlīgā brutālā. Viņš iekšēji pasmaidīja par viņu acīmredzamo stāstu.
  
  Milo neizskatījās apmierināts. "Tur, aiz muguras!" Viņš pamāja uz Freija pagaidu mobilo biroju.
  
  Freja seja nocietinājās, kad viņi bija vieni. "Kas notika?"
  
  "Kas pietrūka? Mēs pazaudējām helikopteru. Es čīkstēju no turienes ar diviem puišiem. Viņiem bija SWAT, SGG, tas nelietis Dreiks un vēl kāda kuce. Tā bija elle, cilvēk. Milo amerikāniskā intonācija burtiski sāpināja Freja kultivētāko ausi. Zvērs viņu tikko sauca par "cilvēku".
  
  - Šķembu?
  
  - Apmaldījies tai kailai padauzai, Mails. Milo pasmējās.
  
  - Kanādieši saprata? Frejs dusmās satvēra krēsla rokas, liekot tām savilkties.
  
  Milo izlikās nemanām, nododot iekšēju nemieru. Freja savtīgums uzpūta viņa krūtis. "Sasodīti bezjēdzīgie nelieši!" Viņš tik skaļi kliedza, ka Milo sarāvās. "Jūs, bezjēdzīgie nelieši, zaudējāt sasodītu jātnieku baram!"
  
  Siekalas notecēja no Freja lūpām, izšļakstīdams galdu, kas tās šķīra. "Vai jūs zināt, cik ilgi es gaidīju šo brīdi? Šoreiz? Un tu?"
  
  Nespēdams savaldīties, viņš iesita pa seju amerikāņu desantniekam. Milo paraustīja galvu un viņa vaigi kļuva sarkani, bet viņš nereaģēja citādi.
  
  Frejs piespieda viņu apņemt augstākā miera kokonā. "Mana dzīve," viņš teica ar vislielākajām pūlēm, ko viņš zināja, ka var atvēlēt tikai augsti dzimuši cilvēki, "ir veltīta - nē, -, lai atrastu šo Kapu... šo Dievu kapu. Es viņus - pa gabalu - pārvedīšu uz savu pili. Es esmu valdnieks," viņš teica, pamādams ar roku uz durvīm, "un es nedomāju šo idiotu valdnieku. Es varu panākt, lai piecas supermodeles izdrāž manu īsāko apsargu tikai tāpēc, ka man bija ideja. Es varu likt labam cilvēkam cīnīties līdz nāvei savā kaujas arēnā, bet tas nepadara mani par valdnieku. Tu saproti?"
  
  Freja balsī svīda intelektuālais pārākums. Milo pamāja, bet viņa acis bija tukšas. Frejs to uztvēra kā stulbumu. Viņš nopūtās.
  
  "Nu, kas jums vēl ir priekš manis?"
  
  "Šis". Milo piecēlās un dažas sekundes pieskārās Freja klēpjdatora tastatūrai. Bija tiešraide, kas koncentrējās uz apgabalu blakus Nacionālajai vēsturiskajai vietai.
  
  "Mums ir cilvēki, kas izliekas par televīzijas grupu. Viņi pievērsa uzmanību Dreikam, sievietei un zēnam Benam Bleikam. SWAT un visi pārējie SGG arī paliek, un paskatieties, es ticu, ka tas ir tas, - viņš viegli piesita ekrānu, atstājot aiz sevis nevēlamus sviedru traipus un Dievs zina, ko vēl, "šī ir SAS komanda".
  
  "Vai tu tici..." Frejs sacīja. "Vai jūs mēģināt man iestāstīt, ka mūsu rokās tagad ir daudznacionāla rase? Un mums vairs nav lielāko resursu. Viņš nopūtās. "Ne tāpēc, ka tas mums līdz šim būtu palīdzējis."
  
  Milo slepeni pasmaidīja savam priekšniekam. "Tu zini, ka tā ir."
  
  "Jā. Jūsu draudzene. Viņa ir mūsu lielākā vērtība, un viņas laiks tuvojas. Cerēsim, ka viņa atcerēsies, kam ziņo.
  
  "Tas vairāk ir par naudu, ko viņa atcerēsies," Milo teica ar lielisku ieskatu.
  
  Freja acis iedegās, un viņa acīs parādījās ļauns mirdzums. "Hm. Es to neaizmirsīšu."
  
  "Mums ir arī Bena Bleika māsa. Acīmredzot savvaļas kaķis."
  
  "Labi. Nosūtiet viņu uz pili. Mēs drīz tur atgriezīsimies." Viņš ieturēja pauzi. "Pagaidi... pagaidi... Tā sieviete ar Dreiku. Kas viņa ir?"
  
  Milo nopētīja seju un paraustīja plecus. "Man nav ne jausmas".
  
  "Nu uzzini!"
  
  Milo piezvanīja televīzijas cilvēkiem: "Izmantojiet sejas atpazīšanas funkciju Dreika sievietei," viņš norūca.
  
  Pēc četrām klusuma minūtēm viņš saņēma atbildi. "Kenedijs Mūrs," viņš teica Freijam. "Ņujorkas policists".
  
  "Jā. JĀ.Es nekad neaizmirstu samaitātību. Paej malā, Milo. Ļaujiet man strādāt."
  
  Freijs meklēja nosaukumu googlē un sekoja vairākām saitēm. Nepilnu desmit minūšu laikā viņš visu zināja, un viņa smaids kļuva plats un vēl perversāks. Pēc pubertātes viņa prātā ieauga izcilas idejas dīgļi.
  
  "Kenedijs Mūrs," viņš nevarēja nepaskaidrot kājniekam, "bija viens no Ņujorkas labākajiem. Šobrīd viņa atrodas piespiedu atvaļinājumā. Viņa arestēja netīro policistu un nosūtīja viņu uz cietumu. Viņa notiesāšana noveda pie dažu cilvēku atbrīvošanas, kurus viņš palīdzēja notiesāt, kaut kas saistīts ar pārrautu pierādījumu ķēdi. Frejs apstājās. "Kura atpalikušā valsts ieviestu šādu sistēmu, Milo?"
  
  "ASV." Viņa slepkava zināja, kas no viņa tiek gaidīts.
  
  Lielisks jurists atbrīvoja cilvēku vārdā Tomass Kalebs - "sliktākais sērijveida slepkava Amerikas Savienoto Valstu vēsturē", kā teikts šeit. Mans, mans Tas ir pārsteidzoši rupji. Klausies!
  
  "Kalebs atver upurim acis, izmantojot skavotāju, lai izšautu fiksatorus caur plakstiņu un pieri, pēc tam dzen viņiem kaklā dzīvus kukaiņus, liekot tiem košļāt un norīt, līdz tie aizrīties līdz nāvei." Frejs ieplestām acīm paskatījās uz Milo. "Es teiktu, ka mazliet kā ēst McDonald's."
  
  Milo nesmaidīja. "Viņš ir nevainīgo slepkava," viņš teica. "Komēdija nejaucas ar slepkavību."
  
  Frejs viņam uzsmaidīja. - Jūs nogalinājāt nevainīgus, vai ne?
  
  "Tikai tad, kad daru savu darbu. Es esmu karavīrs."
  
  "Hmm, tā ir smalka līnija, vai ne? Nav svarīgi. Atgriezīsimies pie mūsu pašreizējā darba. Šis Kalebs kopš atbrīvošanas ir nogalinājis vēl divus nevainīgus cilvēkus. Es teiktu, ka skaidrs ētikas doktrīnas un daudzu morālo vērtību rezultāts, vai ne Milo? Jebkurā gadījumā šī Kāleba vairs nav.
  
  Milo galva pagriezās pret klēpjdatora ekrānu Kenedija Mūra virzienā. "Vēl divus?"
  
  Tagad Frejs iesmējās. "Ha, ha. Tu neesi tik stulbs, lai to nesaprastu, vai ne? Iedomājieties viņas bēdas. Iedomājieties viņas agoniju!
  
  Milo satvēra un pret savu gribu izcēla zobus kā polārlācis, kas saplēš savu pirmo šīs dienas lomu.
  
  "Man ir plāns". Frejs sajūsmā iesmējās. "Ak, sūdā... Man ir plāns."
  
  
  DIVDESMITVIENS
  
  
  
  ŅUJORKA
  
  
  Mobilajā štābā valdīja haoss. Dreiks, Kenedijs un Bens sekoja Torstenam Dālam un dusmīgajam SWAT komandierim augšup pa kāpnēm un garām kņadai. Viņi izgāja cauri diviem līčiem, pirms apstājās relatīvajā klusumā, ko nodrošināja niša metāla nojumes galā.
  
  "Mums piezvanīja," specnaza komandieris dusmās nometa ieroci. "Mums piezvanīja, un pēc piecpadsmit minūtēm trīs no maniem cilvēkiem ir miruši! Kas pie...?"
  
  "Tikai trīs?" Dāls jautāja. "Mēs esam zaudējuši sešus. Cieņa prasa, lai mēs atvēlētu laiku..."
  
  "Pie velna ar cieņu," SWAT puisis bija nikns. "Tu esi iebrucis manā teritorijā, tu angļu dupsis. Jūs esat tikpat slikti kā nolādētie teroristi!
  
  Dreiks pacēla roku. "Patiesībā es esmu angļu dupsis. Šis muļķis ir zviedrs.
  
  Amerikānis izskatījās neizpratnē. Dreiks ciešāk satvēra Bena plecus. Viņš juta, ka puisis trīc. "Mēs palīdzējām," viņš teica SWAT puisim. "Viņi palīdzēja. Tas varēja būt daudz sliktāk. "
  
  Un tad, kad liktenis nolaida savu ironisko āmuru, atskanēja šokējoša ložu skaņa, kas lija uz štābu. Visi nokrita uz grīdas. No austrumu sienas atlēca metālisks zvans. Pirms apšaudes beigām SWAT komandieris piecēlās. "Tas ir ložu necaurlaidīgs," viņš teica ar nelielu apmulsumu.
  
  "Mums jāiet," Dreiks meklēja Kenediju, bet nevarēja viņu atrast.
  
  - Uz ugunslīniju? SWAT puisis teica. "Kas ellē jūs esat?"
  
  "Mani neuztrauc uzņēmums vai lodes," sacīja Dreiks. "Tā ir raķešu dzinēja granāta, kas drīz varētu sekot."
  
  Piesardzība noteica evakuāciju. Dreiks izkāpa tieši laikā, lai ieraudzītu melnbaltos skrienam kliedzam virzienā, no kurienes bijušas lodes.
  
  Viņš atkal paskatījās apkārt, meklējot Kenediju, taču šķita, ka viņa ir pazudusi.
  
  Tad viņu vidū pēkšņi parādījās jauna seja. Biroja priekšnieks, spriežot pēc viņa trīszvaigžņu zīmotnēm un, it kā ar to vēl nepietiktu, spiežoties sev aiz muguras, bija vīrs, kas valkāja retās policijas komisāra piecas zvaigznes. Dreiks uzreiz saprata, ka tas ir puisis, ar kuru viņiem vajadzētu runāt. Policijas komisāri bija iesaistīti cīņā pret terorismu.
  
  Spetsnaz komandiera radio kliedza: "Viss ir skaidrs. Šeit, uz jumta, atrodas tālvadības ierocis. Tas novērš uzmanību."
  
  "Necilvēki!" Dreiks domāja, ka kanādieši un vācieši ar saviem gūstekņiem attālinās arvien tālāk.
  
  Torstens Dāls uzrunāja jaunpienācēju. "Jums tiešām vajadzētu runāt ar manu valsts ministru."
  
  "Darbs ir izdarīts," sacīja komisārs. - Tu ej prom no šejienes.
  
  - Nē, pagaidi, - Dreiks iesāka, fiziski atturēdams Benu no lēciena uz priekšu. "Jūs nesaprotat...."
  
  "Nē, nē," komisārs teica caur sakostiem zobiem. "Es nezinu. Un es domāju, ka jūs dodaties prom no šejienes un dodaties uz Vašingtonu, DC. Kapitolija kalns vēlas daļu no jums, puiši, un es ceru, ka viņi to paņems lielos gabalos. "
  
  
  * * *
  
  
  Lidojums ilga deviņdesmit minūtes. Dreiks uztraucās par Kenedija noslēpumaino pazušanu līdz brīdim, kad viņa atkal parādījās, tieši tad, kad lidmašīna gatavojās pacelties.
  
  Viņa skrēja pa eju bez elpas.
  
  "Es domāju, ka mēs tevi pazaudējām," sacīja Dreiks. Viņš juta lielu atvieglojumu, taču centās to saglabāt vieglprātīgi.
  
  Kenedijs neatbildēja. Tā vietā viņa ieņēma vietu pie loga, prom no sarunas. Dreiks piecēlās, lai izmeklētu, bet apstājās, kad viņa atkāpās no viņa, viņas seja bija balta kā alabastrs.
  
  Kur viņa bija un kas tur notika?
  
  Lidojuma laikā nebija atļauti zvani vai e-pasta ziņojumi. Nav televīzijas. Viņi lidoja klusēdami; vairāki apsargi viņus vēroja, neiejaucoties.
  
  Dreiks varēja ļaut tam plūst pār sevi. SAS apmācībai bija jāgaida stundas, dienas un mēneši. Par sagatavošanu. Novērošanai. Viņam stunda varētu aizlidot milisekundē. Kādā brīdī viņiem tajās mazajās plastmasas pudelītēs piedāvāja alkoholu, un Dreiks vilcinājās vairāk nekā mirkli.
  
  Viskijs mirdzēja, dzintara katastrofas amulets, viņa izvēlētais ierocis pēdējo reizi, kad lietas kļuva sarežģītas - kad Elisona aizgāja. Viņš atcerējās sāpes, izmisumu, un tomēr viņa skatiens kavējās pie viņa.
  
  "Ne šeit, paldies." Bens bija pietiekami modrs, lai aizsūtītu saimnieci prom. "Mēs esam puiši no Mountain Dew. Atnes to."
  
  Bens pat mēģināja izvest Dreiku no šī stāvokļa, izliekoties par geiku. Viņš izliecās ejā, vērodams, kā saimnieks šūpojās atpakaļ uz savu vietu. "Izsakoties mūsu amerikāņu brāļu žargonā, es būtu trāpījis!"
  
  Viņa seja kļuva sarkana, kad saimniece pārsteigta atskatījās uz viņu. Pēc sekundes viņa teica: "Tas nav Hooters raidījums, mazulīt."
  
  Bens iegrima atpakaļ krēslā. "Smuki".
  
  Dreiks pamāja ar galvu. "Uz veselību, draugs. Jūsu pastāvīgais pazemojums kalpo kā priecīgs atgādinājums, ka es nekad neesmu bijis jūsu vecumā.
  
  "Buļņas".
  
  "Nopietni, paldies."
  
  "Neuztraucieties".
  
  "Un Karīna - viņai viss būs kārtībā. ES apsolu."
  
  "Kā jūs varat to apsolīt, Met?"
  
  Dreiks apstājās. Tā bija viņa iedzimtā apņemšanās palīdzēt tiem, kam tā nepieciešama, nevis karavīra skaidrs spriedums.
  
  "Viņi viņai vēl nekaitēs," viņš teica. "Un ļoti drīz mums būs vairāk palīdzības, nekā jūs varat iedomāties."
  
  "Kā jūs zināt, ka viņi viņai nekaitēs?"
  
  Dreiks nopūtās. "Labi, labi, tas ir izglītots minējums. Ja viņi gribēja viņas nāvi, viņi būtu viņu uzreiz nogalinājuši, vai ne? Bez lutināšanas. Bet viņi to nedarīja. Tātad..."
  
  "Jā?"
  
  "Vāciešiem viņa kaut kam ir vajadzīga. Viņi viņu uzturēs dzīvu. " Dreiks zināja, ka viņi varētu aizvest viņu uz atsevišķu pratināšanu vai kaut ko vēl konvencionālāku pie diktatora priekšnieka, kuram patika dominēt katrā notikumā. Gadu gaitā Dreikam iepatikās šis konkrētais tirāna veids. Viņu autoritārisms vienmēr ir devis labajiem puišiem otru iespēju.
  
  Bens piespiedu kārtā pasmaidīja. Dreiks juta, ka lidmašīna sāk kristies, un sāka savā prātā pārspēlēt faktus. Kad viņa mazā komanda sabruka, viņam bija jāiejaucas un jāaizsargā viņi vēl vairāk.
  
  
  * * *
  
  
  Divu minūšu laikā pēc izkāpšanas no lidmašīnas Dreiks, Bens, Kenedijs un Dāls tika izvesti pa vairākām durvīm, pa klusu eskalatoru, pa elegantu, biezu zilu paneļu gaiteni un visbeidzot pa smagajām durvīm, kuras Dreiks norādīja, ka tās bija apzināti aizslēgtas. aiz viņiem.
  
  Viņi atradās pirmās klases pirmās klases uzgaidāmajā telpā, tukšā, izņemot viņus un astoņus citus cilvēkus: piecus bruņotus apsargus un trīs uzvalkus - divas sievietes un vecu vīrieti.
  
  Vīrietis pakāpās uz priekšu. - Džonatans Geitss, - viņš maigi sacīja. "Aizsardzības ministrs".
  
  Dreiks sajuta pēkšņu paniku. Dievs, šis puisis bija mega varens, varbūt piektais vai sestais rindā uz prezidenta amatu. Viņš nopūtās un pakāpās uz priekšu, pamanījis sargu virzību uz priekšu, tad izpleta rokas.
  
  "Visi draugi ir šeit," viņš teica. "Vismaz... es tā domāju."
  
  "Es uzskatu, ka jums ir taisnība." Aizsardzības ministrs izgāja uz priekšu un pastiepa roku. "Lai ietaupītu laiku, es jau biju lietas kursā. ASV vēlas un spēj palīdzēt. Es esmu šeit, lai... atvieglotu... šo palīdzību.
  
  Viena no sievietēm piedāvāja visiem padzerties. Viņai bija melni mati, gudra acs, un viņai bija piecdesmit, ar pietiekami biezām raižu līnijām, lai slēptu valsts noslēpumus, un veids, kā ignorēt apsargus, kas runāja par viņas neērtībām ar viņiem.
  
  Dzērieni izkausēja nedaudz ledus. Dreiks un Bens palika pie Geitsa, malkojot diētiskos dzērienus. Kenedija piegāja pie loga, kuldama vīnu un skatījās uz manevrējošām lidmašīnām, šķietami iegrimusi domās. Torstens Dāls iegrima ērtā krēslā kopā ar Evianu, kuras ķermeņa valoda tika izvēlēta tā, lai tā nebūtu bīstama.
  
  "Mana māsa," Bens ierunājās. "Vai jūs varat viņai palīdzēt?"
  
  "CIP ir sazinājusies ar Interpolu, bet mums vēl nav nekādu ziņu par vāciešiem." Pēc brīža, pamanījis Bena sašutumu un pūles, kas viņam bija vajadzīgas, lai sasniegtu kādu Kongresa locekli, sekretārs piebilda: "Mēs cenšamies, dēls. Mēs viņus atradīsim."
  
  "Mani vecāki vēl nezina." Bens neviļus paskatījās lejup uz savu mobilo telefonu. "Bet tas neaizņems ilgi..."
  
  Tagad uz priekšu stājās cita sieviete, dzīvespriecīgs, pašpārliecināts, daudz jaunāks eksemplārs, kas visādā ziņā atgādināja topošo bijušo valsts sekretāres kundzi, īstu plēsēju vai, kā pats sev stāstīja Dreiks, Alisijas Mailsas politisko versiju.
  
  "Mana valsts nav nekas cits kā nereāla, Dāla kungs, Dreika kungs. Mēs zinām, ka esam ļoti atpalikuši šajā jautājumā, un zinām, kādas ir likmes. Jūsu SAS komanda ir pilnvarota veikt operāciju. SGG arī. Mums ir Delta komanda, kas ir gatava palīdzēt. Vienkārši saskaiti skaitļus..." Viņa kustināja pirkstus. "Koordinātas".
  
  - Un profesors Parneviks? Dāls runāja pirmo reizi. "Kādas ziņas par kanādiešiem?"
  
  "Tiek izdoti orderi," sekretāre nedaudz stīvi sacīja. "Šī ir diplomātiska situācija..."
  
  "Nē!" Dreiks iesaucās, tad izelpoja, lai nomierinātos. "Nē, ser. Tā ir nepareiza pieeja. Šī lieta tika uzsākta... ko?... pirms trim dienām? Laiks šeit ir viss, it īpaši tagad. Nākamajās dienās mēs uzvarēsim vai zaudēsim," viņš teica.
  
  Sekretārs Geitss uzmeta viņam pārsteigtu skatienu. "Es dzirdēju, ka tevī joprojām ir nedaudz karavīra, Dreik. Bet ne šādas reakcijas dēļ.
  
  "Es pārslēdzos starp karavīru un civilo, kad tas ir piemērots," Dreiks paraustīja plecus. "Bijušā karavīra priekšrocības."
  
  "Jā. Ja tas liek jums justies labāk, orderi nepalīdzēs. Kolbijs Teilors pazuda no savas Kanādas savrupmājas kopā ar lielāko daļu savu darbinieku. Es domāju, ka viņš to plānoja ilgu laiku un pārgāja uz kaut kādu iepriekš noteiktu neparedzētu situāciju. Būtībā viņš ir bezsaistē.
  
  Dreiks aizvēra acis. "Vai ir labas ziņas?"
  
  Jaunā sieviete runāja. "Mēs piedāvājam jums visus Kongresa bibliotēkas resursus, lai palīdzētu jums veikt pētījumus." Viņas acis pazibēja. "Lielākā bibliotēka pasaulē. Trīsdesmit divi miljoni grāmatu. Retas izdrukas. Un Pasaules digitālā bibliotēka.
  
  Bens paskatījās uz viņu tā, it kā viņa tikko būtu piekritusi sacensties Princeses Leia cosplay konkursā. "Visi resursi? Tātad - teorētiski - jūs varētu saprast, kurš vācietis ir apsēsts ar skandināvu mitoloģiju? Jūs varētu atrast tekstus par Odinu un šo dievu kapu. Materiāls, kas nav pieejams internetā?"
  
  "Jūs varētu, un nospiežot pogu," sieviete teica. "Un citādi mums ir daži ļoti veci bibliotekāri."
  
  Bena acis iedegās cerībā, kad viņš skatījās uz Metu. - Aizved mūs tur.
  
  
  * * *
  
  
  Kongresa bibliotēka viņiem bija atvērta ļoti agrā svētdienas rītā. Ieslēgtas gaismas, uzmanīgs personāls, pasaules lielākā bibliotēka noteikti pārsteidza. Sākotnēji šīs vietas arhitektūra un noskaņa Dreikam atgādināja muzeju, taču, skatoties uz grāmatu skapju rindām un apaļajiem lasīšanas balkoniem, viņš drīz vien sajuta senatnes cieņpilno atmosfēru, un viņa noskaņojums mainījās, lai atbilstu apkārtnei.
  
  Kamēr Dreiks kādu laiku klaiņoja pa gaiteņiem, Bens netērēja laiku izmeklēšanai. Viņš izlīda uz balkona, ielādēja klēpjdatoru un nosūtīja viņu Zviedrijas īpašo spēku komandieri meklēt kafiju un cepumus.
  
  "Jauka vieta," Dreiks sacīja, kad viņš riņķoja apkārt. "Man šķiet, ka Nikolass Keidžs varētu parādīties jebkurā brīdī."
  
  Bens satvēra deguna tiltu. "Es nezinu, ar ko sākt," viņš atzina. "Mana galva ir šķūnis, draugs."
  
  Torstens Dāls uzsita pa margām, kas apņēma balkonu. "Sāciet ar to, ko zināt," viņš teica apgūtajā Oksfordas tonī. "Sāciet ar leģendu."
  
  "Pa labi. Nu, mēs zinām šo dzejoli. Šeit diezgan daudz ir teikts, ka tas, kurš apgāna Dievu kapu, uz Zemes atraisīs elles uguni. Un tā ir uguns, burtiski. Mūsu planēta sadegs. Mēs arī zinām, ka šai leģendai ir unikālas vēsturiskas paralēles ar citām radniecīgām leģendām, kas rakstītas par citiem dieviem.
  
  "Tas, ko mēs nezinām," sacīja Dāls, "kāpēc? Vai kā?"
  
  - Ugunsgrēks, - Drake asi sacīja. "Puisis to tikko teica."
  
  Bens aizvēra acis. Dāls pagriezās pret Dreiku ar piespiedu smaidu. "To sauc par prāta vētru," viņš teica. "Faktu analīze bieži palīdz atklāt patiesību. Es domāju, kā notiek katastrofa. Lūdzu, palīdziet vai dodieties prom."
  
  Dreiks iemalkoja kafiju un klusēja. Abi šie puiši zaudēja cilvēkus un bija pelnījuši vietu. Viņš piegāja pie margām un paskatījās apkārt, pārmeklējot apaļo telpu, atzīmējot personāla un amerikāņu aģentu pozīcijas. Kenedija sēdēja divus stāvus zemāk, nikni dauzīdama savu klēpjdatoru, izolēta ar savu... ko?, Dreiks prātoja. Vainas apziņa? Bailes? Depresija? Viņš par to visu zināja un negrasījās sākt sludināt.
  
  "Leģenda," sacīja Bens, "liecina, ka viena Odina kapa apgānīšana sāks ugunīgu upju plūsmu. Es teiktu, ka to ir tikpat svarīgi zināt kā visu pārējo šeit.
  
  Dreiks sarauca pieri, kad parādījās viņa nesenās atmiņas. Uguns upes? Viņš to redzēja.
  
  Bet kur?
  
  "Kāpēc tu tā teici?" viņš jautāja. "Uguns upes?"
  
  "Nezinu. Varbūt tāpēc, ka man ir apnicis atkārtot "elles ugunsgrēks izceļas" un "beigas ir tuvu". Es jūtos kā Holivudas filmas treileris.
  
  "Tātad jūs meklējāt ugunīgās upes?" Dāls pacēla uzaci. "Kā lava?"
  
  - Nē, pagaidi, - Dreiks pamāja ar pirkstiem. "Jā! Supervulkāns! Īslandē, vai ne? Viņš paskatījās uz zviedru, meklējot apstiprinājumu.
  
  "Redziet, tas, ka esmu skandināvis, nenozīmē, ka esmu..."
  
  "Jā". Tajā brīdī aiz tuvējā grāmatu skapja materializējās aizsardzības sekretāra jaunākais palīgs. "Islandes dienvidaustrumu pusē. Visa pasaule par to zina. Izlasot jaunu valdības pētījumu, es domāju, ka šis ir septītais supervulkāns.
  
  "Slavenākais ir Jeloustonas parkā," Bens teica.
  
  "Bet vai Supervulkāns rada tādus draudus?" Dreiks jautāja. "Vai arī tas ir tikai kārtējais Holivudas mīts?"
  
  Gan Bens, gan sekretāra palīgs pamāja. "Termins "sugu izzušana" šajā kontekstā nav pārmērīgs," sacīja asistents. "Pētījumi liecina, ka divi iepriekšējie supervulkāna izvirdumi sakrīt ar diviem lielākajiem masveida izmiršanas gadījumiem, kas jebkad ir notikuši uz mūsu planētas. Otrie, protams, ir dinozauri.
  
  "Cik liela sakritība?" Dreiks jautāja.
  
  "Tik tuvu, ka, ja tas notiktu vienu reizi, jūs tas būtu pārsteigts. Bet divreiz? Iesim..."
  
  "Smuki".
  
  Bens pacēla rokas gaisā. "Lūk, mēs šeit novirzāmies. Mums ir jāpielādē Odins ar sūdiem. Viņš ekrānā iezīmēja vairākus vārdus. "Šis, tas un oh, noteikti šis. Voluspa - kur Odins stāsta par savām tikšanās reizēm ar Redzēju.
  
  "Apmeklējumi?" Dreiks savilkās grimasē. "Vikingu pornogrāfija, vai ne?"
  
  Asistents noliecās pie Bena un nospieda dažas pogas, ievadīja paroli un ierakstīja virkni. Viņas bikškostīms bija pretstats Kenedija uzvalkam, gaumīgi veidots, lai akcentētu viņas figūru, nevis to slēptu. Bena acis iepletās, viņa nepatikšanas uz brīdi aizmirsās.
  
  Dreiks ar lūpām teica: "Izšķērdēts talants."
  
  Bens iedeva viņam vidējo pirkstu tieši tad, kad asistents piecēlās. Par laimi viņa viņu neredzēja. "Viņi jums tiks atvesti piecu minūšu laikā," viņa teica.
  
  "Paldies, jaunkundze." Dreiks vilcinājās. "Piedod, es nezinu tavu vārdu."
  
  "Sauc mani par Heidenu," viņa teica.
  
  Grāmatas pēc dažām minūtēm tika noliktas blakus Benam, un viņš uzreiz izvēlējās to, ko sauca Voluspa.Viņš šķirstīja lapas kā apsēsts; kā dzīvnieks, kas smaržo asinis. Dāls izvēlējās citu sējumu, Dreiks trešo. Heidens apsēdās blakus Benam un kopā ar viņu pētīja tekstu.
  
  Un tad Bens kliedza: "Eureka! Man tas ir! Trūkst saites. Tā ir Heidija! Sasodītā Heidija! Šī grāmata seko - un es citēju "Odina iecienītākās gaišreģa - Heidijas ceļojumus".
  
  "Kā bērnu grāmatā?" Dāls acīmredzot atcerējās savus skolas laikus.
  
  Dreiks tikai izskatījās neizpratnē. "A? Es vairāk esmu Heidijas Klumas tipa puisis.
  
  "Jā, bērnu grāmata! Es uzskatu, ka leģenda par Heidiju un stāsts par viņas ceļojumiem gadu gaitā ir attīstījusies no skandināvu sāgas līdz skandināvu mītam, un tad kāds rakstnieks no Šveices nolēma izmantot šo pasaku kā bērnu grāmatas pamatu.
  
  "Nu, kas tur teikts?" Dreiks juta, ka viņa sirds sitās straujāk.
  
  Bens mirkli lasīja. "Ak, tas daudz saka," viņš steidzīgi turpināja. "Tas sasodīti labi visu izsaka."
  
  
  DIVDESMIT DIVI
  
  
  
  VAŠINGTONA, DC
  
  
  Kenedija Mūra sēdēja un skatījās uz savu datora ekrānu, neko neredzēdams, un domāja, ka tad, kad jūs sasmalcina dzīvību zem papēža, tā būtībā ir tikai tenisa bumba, ar kuru manipulē meistars. Neliels pagrieziens atpakaļ mainīja tavu likteni, kāds negaidīts pagrieziens tavā pusē nosūtīja tevi pašiznīcināšanās spirālē, pēc tam dažu dienu ātrs ceļojums atgrieza tevi spēlē.
  
  Viņa jutās pacilāta ceļā uz Ņujorku, vēl labāk pēc muzeja trakuma. Viņa bija apmierināta ar sevi un varbūt pat nedaudz apmierināta ar Metu Dreiku.
  
  Cik perversi, viņa sev teica. Bet vai tad kāds reiz neteica, ka no lielām grūtībām nāk liels progress? Kaut kas tamlīdzīgs.
  
  Pēc tam profesors tika nolaupīts. Bena Bleika māsa ir nolaupīta. Un Kenedija apņēmīgi soļoja uz šo mobilo mītni, taisnu galvu un atkal pilnībā iegrimusi spēlē, viņas prāts koncentrējās uz satricinājuma novēršanu.
  
  Tad, kad viņa devās augšup pa kāpnēm, Lipkinds izcēlās no pūļa un pēkšņi viņu apturēja.
  
  "Kapteinis?"
  
  "Sveiks Mūr. Mums jārunā ".
  
  "Nāciet iekšā," Kenedijs pamāja uz galveno mītni, "mēs varētu izmantot jūsu palīdzību."
  
  "Uh, uh. Nē. Tas nav par muzeju, Mūr. Kreiseris atrodas tajā pusē.
  
  Viņš virzījās cauri pūlim, viņa saspringtā mugura tagad skatījās uz viņu kā klusu apsūdzību. Kenedijam bija jāsteidzas, lai panāktu.
  
  "Kas... kas notika, kaptein?"
  
  "Iekļūt."
  
  Kreiseris bija tukšs, izņemot viņus divus. Ielas troksnis ir apslāpēts, pasauli satricinošie notikumi ārpusē tagad ir aizslēgti tālāk nekā ballīšu biedrenes tikums.
  
  Kenedija pa pusei pagriezās savā sēdeklī pret Lipkindu. "Nesaki man... lūdzu, nesaki..." Kamols kaklā lika Lipkindam zaudēt stingro sejas izteiksmi, izstāstījot viņai visu, pirms vārdi pameta viņa lūpas.
  
  Bet viņi krita, un katrs vārds bija indes lāse viņas jau tā nomelnušajā dvēselē.
  
  "Kalebs sita vēlreiz. Mums bija mēneša kavēšanās - tad vakar pēcpusdienā saņēmām zvanu. Meitene... ahh... meitene no Nevadas," viņa balss kļuva aizsmakusi. "Jaunums pilsētā. Students."
  
  "Nē. Lūdzu..."
  
  "Es gribēju, lai jūs zinātu tagad, pirms izdzirdat žurku muļķības."
  
  "Nē".
  
  - Piedod, Mūr.
  
  "Es gribu atgriezties. Ļaujiet man atgriezties, Lipkind. Ielaid mani. "
  
  "Man žēl".
  
  "ES tev varu palīdzēt. Tas ir mans darbs. Mana dzīve."
  
  Lipkinds sakoda apakšlūpu, kas bija droša stresa pazīme. "Vēl nē. Pat ja es gribētu, varas iestādes to neapstiprinātu. Tu to zini."
  
  "Vai man vajadzētu? Kopš kura laika es varu zināt politiķu domas? Visi politikā ir nelieši, Lipkind, un kopš kura laika viņi sāka darīt pareizi? "
  
  "Tu mani dabūji," Lipkinda rūciens nodeva viņa sirdi. "Bet pavēles, kā saka, ir pavēles. Un manējie nav mainīti. "
  
  "Lipkind, tas... mani sabojā."
  
  Viņš norija sausu noriju. "Dodiet laiku. Vai tu atgriezīsies".
  
  "Es neesmu tas, kam tas rūp, sasodīts! Tie ir viņa sasodītie upuri! Viņu ģimenes!"
  
  "Es arī tā domāju, Mūr. Uzticies man."
  
  Pēc brīža viņa jautāja: "Kur?" Tas bija viss, ko viņa varēja darīt, viss, ko viņa varēja lūgt, viss, ko viņa varēja iedomāties.
  
  "Mūrs. Šeit jums nebūs jāmaksā soda nauda. Tā nav jūsu vaina, ka šis psiho ir sasodīts psiho.
  
  - Kur? ES jautāju.
  
  Lipkinda zināja, kas viņai vajadzīgs, un pateica viņai vietu.
  
  
  * * *
  
  
  Atvērts būvlaukums. Trīs kvartālus uz dienvidiem no Ground Zero. Izstrādātājs sauca Silke Holdings.
  
  Kenedijs nozieguma vietu atrada divdesmit minūšu laikā, atklātas ēkas ceturtajā stāvā pamanīja plīvojošu lenti un aizsūtīja prom taksometru. Viņa stāvēja ēkas priekšā un skatījās uz augšu ar bezdvēseliskām acīm. Vieta bija pamesta - joprojām aktīva nozieguma vieta -, taču sestdien bija vēls laiks, un incidents bija vairāk nekā dienu vecs.
  
  Kenedijs spārdīja gruvešus, pēc tam izgāja uz būvlaukumu. Viņa gāja pa atvērtajām betona kāpnēm augšup pa ēkas sānu sienu uz ceturto stāvu un uz betona plātnes.
  
  Spēcīgs vējš saburza viņas vaļīgo blūzi. Ja viņas mati nebūtu ķemmēti atpakaļ ar stipru lenti, tie būtu vērpušies kā apsēsts vīrietis. Viņas priekšā pavērās trīs Ņujorkas skati, izraisot reiboni - stāvokli, kāds viņai bija visu mūžu, taču, dīvainā kārtā, atcerējās tikai tagad.
  
  Un tomēr viņa uzkāpa Yggdrasil, Pasaules kokā.
  
  Tad nav reiboņa.
  
  Tas viņai atgādināja Odina lietu un jo īpaši Metu Dreiku. Viņa gribēja atgriezties pie tā, pie viņa, bet nebija pārliecināta, ka viņai pietiks drosmes.
  
  Viņa metās pāri putekļainajai plāksnei, izvairoties no šķembu kaudzēm un darbuzņēmēju darbarīkiem. Vējš raustīja viņas piedurknes, bikses, liekot tām uzpūsties no liekā materiāla. Viņa apstājās netālu no vietas, kur Lipkinds bija aprakstījis līķa atrašanās vietu. Pretēji populārajai televīzijai ķermeņi netiek apzīmēti ar krītu - tie tiek fotografēti, pēc tam no dažādiem fiksētiem punktiem tiek izmērīta precīza to atrašanās vieta.
  
  Katrā ziņā viņai vienkārši vajadzēja būt blakus. Noliecies, nokrīti uz ceļiem, aizver acis un lūdz.
  
  Un tas viss steidzās atpakaļ. Kā velna krišana no debesīm. Kā erceņģeļa radīšana, viņai viss pazibēja cauri galvai. Brīdī, kad viņa ieraudzīja Čaku Vokeru iebāzam kabatā kaudzi netīras naudas. Tiesneša spārna skaņa, kas pasludināja viņa vainu. Viņas kolēģu mirušie skatieni, neķītrie zīmējumi, kas sāka parādīties uz viņas skapīša, piestiprināta pie viņas automašīnas pārsega, piestiprināta pie viņas dzīvokļa durvīm.
  
  Vēstule, ko viņa saņēma no sērijveida slepkavas, kurā viņai pateicās par visu viņas palīdzību.
  
  Viņai vajadzēja nožēlot jauno slepkavību, kuru viņa palīdzēja izdarīt Tomasam Kalebam.
  
  Viņai vajadzēja lūgt piedošanu no mirušajiem un sērotājiem.
  
  
  DIVDESMIT TRĪS
  
  
  
  VAŠINGTONA, DC
  
  
  "Šī lieta ir atklājošāka nekā Britnija," Bens steidzināja vārdus, aizturot sajūsmu. "Šeit ir rakstīts:" Kamēr viņš atrodas Pasaules kokā, Volva atklāj Odinam, ka zina daudzus viņa noslēpumus. Ka viņš upurēja sevi Yggdrasil, tiecoties pēc zināšanām. Ka viņš gavēja deviņas dienas un deviņas naktis tam pašam nolūkam. Viņa stāsta, ka zina, kur ir paslēptas viņa acis un kā viņš tās atdeva apmaiņā pret vēl vairāk zināšanām.
  
  "Viens gudrais," Dāls pārtrauca. "Parneviks teica, ka viņš vienmēr tika uzskatīts par gudrāko no visiem dieviem."
  
  Dreiks nomurmināja: "Nekad nav prātīgi atklāt sievietei savus noslēpumus."
  
  Bens uzmeta viņam acis. "Cilvēks deviņas dienas un deviņas naktis gavēja uz Pasaules koka ar šķēpu sānos, kā Kristus pie krusta. Heidija stāsta, ka savā delīrijā Odins viņai pastāstījis, kur ir paslēpti viņa pavadoņi. Un kur bija paslēpts viņa vairogs. Un ka viņa šķēpam tur jāpaliek. Un ka viņš gribēja, lai viņa izkaisa viņa pavadoņus - viņa Parts - un ieliek viņa ķermeni kapā."
  
  Bens uzsmaidīja Dreikam, iepletām acīm. "Iespējams, es neesmu pabeidzis leģendārā klitora meklējumus, mans draugs, bet mans darbs šeit ir paveikts."
  
  Tad Bens atcerējās, kur viņš bija bijis, un sievieti, kas stāvēja viņam blakus. Viņš satvēra deguna tiltu. "Sasodīts un muļķības."
  
  Dāls nepalaida ne acu plakstiņu. "Cik es zinu - un tas attiecas tikai uz to, ko pacentos klausīties Pārnevika lekcijas laikā - Volvo, tāpat kā Ēģiptes faraoni, vienmēr tika apglabāti bagātākajos kapos, kuriem blakus atradās daudzas vērtīgas lietas. Zirgi, vagoni, dāvanas no tālām zemēm.
  
  Šķita, ka Heidens slēpa smīnu. "Ja mēs loģiski sekojam visai jūsu vēsturei, Bleik kungs, tad es uzskatu, ka Heidijas tā sauktie ceļojumi patiesībā ir izskaidrojums tam, kur visi Odina gabaliņi tika izkaisīti... vai paslēpti."
  
  "Piezvani man... Benam. Jā, Ben. Un jā, jums ir taisnība. Noteikti."
  
  Dreiks palīdzēja savam draugam. "Ne tas, ka tam tagad būtu nozīme. Visas daļas ir atrastas, izņemot Valkīras un..." viņš apstājās.
  
  "Acis." Bens teica ar ciešu smaidu. "Ja mēs varam atrast Eyes, mēs varam to apturēt un iegūt Karīnai dažas izmaiņas."
  
  Dreiks, Dāls un Heidens klusēja. Beidzot Dreiks teica: "Arī Valkīrijām ir jābūt kaut kur iekšā, Bleik. Vai varat uzzināt, kur tie tika atrasti? Jābūt kādam vecam avīzes ziņojumam vai tamlīdzīgam.
  
  "Heidija izgudroja leģendu par Ragnaroku," Bens joprojām domāja, apmaldījies pētījumos. "Iespējams, ka kāds viņu mācīja, pirms viņš nomira Ragnarokā."
  
  Dreiks pamāja Dālam un Heidenam malā. "Valkīras," viņš viņiem teica. "Vai atceraties pilnīgu informācijas trūkumu un līdz ar to arī iespējamo kriminālo aspektu? Vai pastāv iespēja, ka Interpols varētu sadarboties ar CIP un pamēģināt?
  
  "Es to tagad atļaušu," sacīja Heidens. "Un es turpināšu izmeklēšanu, ko mūsu IT speciālisti veica par vāciešiem. Kā jūsu mīļais mazais draugs gandrīz saka - elektroniskajām takām būtu jāved mūs pie tām.
  
  "Jauks?" Dreiks viņai uzsmaidīja. "Viņš ir vairāk nekā tas. IERĪTIES fotogrāfijā. Grupā vokālists. Ģimenes cilvēks, un... - viņš paraustīja plecus, - jā... mans draugs.
  
  Viņa pieliecās tuvāk, teica: "Viņš var mani nofotografēt jebkurā laikā," tad viegli iesmējās un aizgāja. Dreiks viņai sekoja, apmulsis un vienlaikus patīkami pārsteigts. Viņš kļūdījās par viņu. Dievs, viņu bija grūtāk lasīt nekā Kenediju.
  
  Dreiks lepojās ar savu spēju saprast cilvēkus. Vai viņš paslīdēja? Vai civildienesta gadi viņu padarīja par mīkstu?
  
  Balss ierunājās viņa ausī, liekot viņa sirdij lēkāt. "Kas tas ir?" ES jautāju.
  
  Kenedijs!
  
  "Sūds!" Viņš lēca un mēģināja nomaskēt savu nelielo lēcienu gaisā kā normālu ekstremitāšu mīcīšanu.
  
  Ņujorkas policists to lasīja kā grāmatu. "Esmu dzirdējis, ka SAS nekad nav bijis slazds ienaidnieka teritorijā. Man šķiet, ka jūs nekad neesat bijis šīs komandas dalībnieks, vai ne?
  
  "Kas ir kas?" Bens izklaidīgi jautāja, atbildot uz viņas jautājumu.
  
  "Šo?" Kenedijs noliecās uz priekšu un pieskārās monitora sāniem, norādot uz niecīgu ikonu, kas bija paslēpta starp manuskriptu simbolu kaudzi.
  
  Bens sarauca pieri. "Nezinu. Izskatās pēc ikonas attēlā.
  
  Kad Kenedija iztaisnojās, viņas mati tika atbrīvoti no saitēm un izbira pār pleciem. Dreiks vēroja, kā tie gāžas lejup līdz viņa mugurai.
  
  "Oho. Tas ir pārāk daudz matu."
  
  - Tu to vari, ķēms.
  
  Bens veica dubultklikšķi uz attēla ikonas. Ekrāns pārvērtās par tekstu, tā treknrakstā virsraksts bija pamanāms. Odins un gaišreģis, ierindojās Ragnaroka laikā. Un zem tā ir dažas vecas paskaidrojoša teksta rindiņas.
  
  Tiek uzskatīts, ka šī 1795. gadā tapusī Lorenco Bakke glezna, kas 1934. gadā konfiscēta no Džona Dilindžera privātkolekcijas, ir balstīta uz senāku gleznu, un tajā ir attēloti norvēģu dieva Odina pavadoņi, kas īpašā kārtībā izkārtoti vietā, kur nomira Odins. , mītiskais Ragnaroka kaujas lauks . Viņa mīļotais Seer skatās uz to un raud.
  
  Nerunājot ne vārda, Bens vēlreiz nospieda, un attēls parādījās viņu priekšā.
  
  "Mans Dievs!" - Bens nomurmināja. "Lielisks darbs."
  
  Kenedijs teica: "Šis ir plāns... kā sakārtot gabalus."
  
  
  DIVDESMIT ČETRI
  
  
  
  VAŠINGTONA, DC
  
  
  - Izgatavosim dažas kopijas. Vienmēr piesardzīgais Dreiks uzņēma dažus ātrus kadrus ar tālruni. Bens iemācīja viņam vienmēr turēt pa rokai labu, strādājošu kameru, un tā bija negaidīta naudas izšķiešana. "Tagad mums ir vajadzīgas tikai valkīras, acis un Ragnaroka karte." Viņš piepeši apstājās, atmiņu šķembā nodurts.
  
  Bens jautāja: "Ko?"
  
  "Neesmu pārliecināts. Smuki. Atmiņa. Varbūt kaut kas, ko esam redzējuši pēdējo dienu laikā, taču esam redzējuši tik daudz, ka nevaru to sašaurināt.
  
  Dāls teica: "Nu, Dreik. Varbūt tev bija taisnība. Iespējams, mūsdienu Dilindžeram ir sava interesanta privātā kolekcija.
  
  "Paskaties šeit," Bens turpināja lasīt. "Šeit teikts, ka šī glezna ir unikāla, un tas tika saprasts tikai 60. gadu sākumā, pēc tam tā tika iekļauta skandināvu mitoloģijas izstādē un nosūtīta nelielā pasaules tūrē. Pēc tam un intereses mazināšanās dēļ glezna tika ieslodzīta muzeja glabātavā un... nu, aizmirsta. Līdz šai dienai".
  
  "Tas ir labs darbs, mēs paņēmām līdzi policistu." Dreiks mēģināja celt Kenedija pašcieņu, joprojām nezinot, kur atrodas viņas galva pēc Ņujorkas.
  
  Kenedija sāka sasiet matus, tad vilcinājās. Pēc brīža viņa iebāza rokas kabatās, it kā mēģinātu tās notvert. Dreiks paglaudīja viņas plecu. "Tātad, kā būtu, ja jūs paņemtu šo gleznu un atnestu to šeit. Iespējams, ka tur ir kaut kas tāds, ko mēs fotoattēlā neredzam. Mans vecais draugs Dāls un es izpētīsim mākslas kolekcionēšanas tumšās puses. Pakratiet dažus kokus." Viņš apstājās, smīnot. "Vairāk koku"
  
  Kenedijs ievaidējās, pirms devās prom.
  
  Dāls skatījās uz viņu ar saraustītām acīm. "Tātad. Kur mēs sākam?
  
  "Sāksim ar Valkīriem," sacīja Dreiks. "Kad mūsu draudzīgais mančkins mums pastāstīs, kur un kad tie tika atrasti, mēs varam mēģināt tos izsekot."
  
  "Detektīvs darbs?" Dāls jautāja. - Bet jūs tikko aizsūtījāt prom mūsu labāko detektīvu.
  
  "Šobrīd viņai ir jābūt fiziski apjuušai, nevis garīgai. Viņa ir diezgan piekauta."
  
  Bens ierunājās. - Labs minējums, Met. Valkīras tika atklātas starp citiem lieliem dārgumiem vikingu gaišreģa Volvas kapā 1945. gadā Zviedrijā.
  
  "Heidijas kaps?" Dreiks riskēja.
  
  "Tam vajadzēja būt. Sasodīti labs veids, kā paslēpt kādu no gabaliem. Palūdziet saviem rokaspuišiem to apglabāt kopā ar jums pēc tam, kad jūs nomirsiet.
  
  "Nododiet šo rakstu citam datoram." Dreiks un Dāls sēdēja viens otram blakus, izskatoties neveikli.
  
  Dreiks zināja, ka pulkstenis joprojām tikšķ. Karīnai. Par Neviku. Saviem ienaidniekiem un visai pasaulei. Viņš nikni dauzīja automašīnu, iedziļinoties muzeja arhīvā un mēģinot noskaidrot, kad no inventāra pazuda Valkīras.
  
  "Vai jums ir aizdomas, ka kāds strādā no iekšpuses?" Dāls uzreiz saprata, kur brauc.
  
  "Labākais minējums ir zemu atalgots muzeja apsargs vai iesprostots kurators... kaut kas līdzīgs. Viņi būtu nogaidījuši, līdz valkīras, iespējams, tiks pazeminātas uz glabātuvi, un tad klusībā tās atlaiduši. Neviens to neapzinās gadiem ilgi, ja vispār.
  
  "Vai laupīšana," Dāls paraustīja plecus. - Dievs, cilvēk, mums ir vairāk nekā sešdesmit gadu, lai to izdomātu. Viņš pieskārās laulības gredzenam, kuru bija uzvilcis no jauna, kopš viņi iegāja bibliotēkā. Dreiks uz brīdi apstājās. - Sieva?
  
  "Un bērni".
  
  "Vai jums tās pietrūkst?"
  
  "Katru sekundi".
  
  "Labi. Varbūt tu neesi gluži tas stulbs, par kādu es tevi domāju.
  
  - Bāc, Dreik.
  
  "Vairāk šādi. Es neredzu nekādas laupīšanas. Bet paskatieties šeit - The Valkyries devās turnejā 1991. gadā Zviedrijas mantojuma fonda sabiedrisko attiecību kampaņas ietvaros. Līdz 1992. gadam tie nebija iekļauti muzeja katalogā. Ko tas jums saka?
  
  Dāls savilka lūpas. "Vai kāds, kas saistīts ar turneju, nolēma tos nozagt?"
  
  "Vai... kāds, kurš viņus apskatīja turnejā, to saprata!"
  
  "Labi, visticamāk." Dāla galva satricināja. "Tātad, kur gāja ekskursija?" Viņa pirksti četras reizes pieskārās ekrānam. "Anglija. ŅUJORKA. Havaju salas. Austrālija."
  
  "Tas patiešām sašaurina lietas," Dreiks sarkastiski sacīja. "Smuki".
  
  "Nē, pagaidiet," Dāls iesaucās. "Tā ir patiesība. Valkīru nolaupīšanai vajadzēja noritēt gludi, vai ne? Labi izplānots, labi izpildīts. Ideāli. Tas joprojām smaržo pēc iesaistīšanās noziegumā. "
  
  "Ja jūs būtu mazliet gudrāks, vai jūs..."
  
  "Klausieties! Deviņdesmito gadu sākumā serbu mafija sāka gremdēt savus nagus Zviedrijas vēderā. Mazāk nekā desmit gadu laikā izspiešanas noziegumu skaits ir dubultojies, un tagad visā valstī darbojas desmitiem organizētu bandu. Daži sevi sauc par Bandidos. Citi, piemēram, Hells Angels, ir tikai baikeru bandas.
  
  "Vai jūs gribat teikt, ka serbu mafijai ir valkīras?"
  
  "Nē. Es saku, ka viņi plānoja tos nozagt un pēc tam pārdot par naudu. Viņi ir vienīgie, kam ir savienojumi, lai to izdarītu. Šie cilvēki dara visu, ne tikai izspiešanu. Starptautiskā kontrabanda viņiem nebūtu augstāka.
  
  "LABI. Tātad, kā mēs varam uzzināt, kam viņi tos pārdeva?
  
  Dāls pacēla klausuli no sava telefona. "Mums nav. Bet vismaz trīs no vadošajiem līderiem tagad atrodas aiz restēm netālu no Oslo. Viņš atkāpās, lai piezvanītu.
  
  Dreiks izberzēja acis un atliecās. Viņš paskatījās pulkstenī un bija šokēts, redzot, ka ir gandrīz 6. Kad viņi pēdējo reizi gulēja? Viņš paskatījās apkārt, kad Heidens atgriezās.
  
  Skaistā aizsardzības sekretāra palīgs izskatījās nomākts. "Atvainojiet puiši. Neveicās ar vāciešiem."
  
  Bena galva strauji pagriezās, spriedze bija redzama. "Neviens?"
  
  "Vēl nē. Man tiešām žēl."
  
  "Bet kā? Šim puisim kaut kur ir jābūt." Asaras piepildīja viņa acis, un viņš tās vērsa uz Dreiku. "Vai ne?"
  
  "Jā, draugs, tā ir. Tici man, mēs to atradīsim. " Viņš satvēra savu draugu lāča apskāvienā, viņa acis lūdza Heidenu izlauzties cauri. "Mums ir jāatvelk elpa un jāietur kārtīgas brokastis," viņš teica, un viņa Jorkšīras akcents bija redzams cauri.
  
  Heidens pakratīja galvu, skatīdamies uz viņu tā, it kā viņš tikko būtu runājis japāņu valodā.
  
  
  DIVDESMIT PIECI
  
  
  
  LASVEGASA
  
  
  Alisija Mailsa vēroja multimiljardāru Kolbiju Teiloru, kad viņš sēdēja plašajā stāvā vienā no daudzajiem viņam piederošajiem dzīvokļiem, kas atrodas divdesmit divus stāvus virs Lasvegasas bulvāra. Viena siena bija pilnībā no stikla, no kuras paveras fantastisks skats uz Bellagio strūklakām un Eifeļa torņa zeltainajām gaismām.
  
  Kolbijs Teilors tam nepiešķīra otru nozīmi. Viņš bija iegrimis savā jaunākajā pirkumā - Odina vilkos, kuru viņš pavadīja divas stundas, rūpīgi saliekot kopā pa gabalu. Alisija piegāja pie viņa, pa vienai noģērba drēbes, līdz bija kaila, tad nometās ceļos uz četrām kājām, līdz viņas acis bija vienā līmenī ar viņa, pēdu no zemes.
  
  Spēks un briesmas bija divas lietas, kas viņu ieslēdza. Kolbija Teilora spēks - neparasts milomanisks cilvēks - un briesmas, ko rada apburošā atziņa, ka viņas draugs Milo, lielais, spēcīgais Vegasas stulbi, viņu patiešām mīl.
  
  "Vai jūs gatavojaties atpūsties, priekšniek?" viņa aizelsusies jautāja. "Es esmu bezpalīdzīgs. Bez papildu maksas."
  
  Teilors paskatījās uz viņu augšā un lejā. - Alisija, - viņš teica, izvilkdams no maka desmit dolārus. "Mēs abi zinām, ja es samaksātu, tas jūs iedarbinātu vairāk." Viņš saspieda banknoti starp viņas zobiem, pirms ieņēma pozīciju aiz viņas.
  
  Alisija pacēla augstu galvu, gandrīz siekalojoties, apbrīnodama viņas priekšā izkliedētās Strīpas dzirkstošās gaismas. "Nesteidzies. Ja vari."
  
  "Kā klājas ar Parneviku?" Teilors rāvās formulēja savu jautājumu.
  
  "Tiklīdz būsiet pabeidzis," Alisija atbildēja savā lauztajā angļu valodā. - Es to sadalīšu divās daļās.
  
  "Informācija ir spēks, Miles. Mums... ir jāzina, ko viņi zina. ... Šķēps. Viss pārējais. Šobrīd esam priekšā. Bet Valkīras un Acis ir... īstās balvas.
  
  Alisija nomira. Baumas. Grunt. Apsēstība. Viņa dzīvoja divām lietām - briesmām un naudai. Viņai bija prasme un šarms ņemt visu, ko viņa gribēja, ko viņa darīja katru dienu, nedomājot vai nenožēlojot. Viņas dienas SAS bija tikai sagatavošanās. Viņas misijas Afganistānā un Libānā bija vienkārši mājasdarbi.
  
  Tā bija viņas spēle, viņas līdzekļi pašpietiekamībai. Šoreiz jautri gāja ar Kolbiju Teiloru un viņa armiju, taču drīz vien vāciešiem nācās piedāvāt lielāku algu - īsto varu pārstāvēja Abels Frejs, nevis Kolbijs Teilors. Sajauciet to ar reibinošām briesmām, ka apkārt ir vienmēr mīlošais Milo, un viņa pie apvāršņa neredzēja tikai pasakainu uguņošanu.
  
  Viņa paskatījās apkārt Stripā, atzīstot absolūto spēku šajās mirgojošajās gaismās un grandiozajos kazino, un izmantoja mazo izklaidi, ko Kolbijs Teilors piedāvāja, visu laiku domājot par Metu Dreiku un sievieti, ar kuru viņa bija viņu redzējusi.
  
  
  * * *
  
  
  Viņa iegāja dzīvokļa viesu guļamistabā un atrada profesoru Rolandu Parņeviku piesietu pie gultas tieši tā, kā viņa bija viņu atstājusi. Tā kā Teilores karstums joprojām liesmoja starp viņas augšstilbiem un sārtums uz vaigiem, viņa kliedza Džeronimo! un uzlēca uz matrača, piezemējoties blakus vecajam vīram.
  
  Viņa uzlēca uz ceļiem un norāva no viņa lūpām sudraba līmlenti. - Jūs mūs dzirdējāt, vai ne, profesor? Protams, jūs to darījāt." Viņas skatiens balstījās uz viņa cirkšņiem. "Vai tur vēl ir dzīvība, vecais? Vai nepieciešama palīdzība?"
  
  Viņa maniakāli iesmējās un nolēca no gultas. Profesores izbiedētās acis sekoja katrai viņas varaskārajai kustībai, iekvēlinot viņas ego, mudinot viņu uz vēl mežonīgākām izpausmēm. Viņa dejoja, griezās, kļuva kautrīga.
  
  Bet beigās viņa apsēdās uz vecā vīra krūtīm, liekot viņam elsot, un pamāja ar rožu griešanas šķērēm.
  
  "Laiks sagriezt pirkstus," viņa jautri sacīja. "Es izbaudu savu spīdzināšanu tikpat ļoti, cik es izbaudu savu seksu, collu pēc collas. Un jo ilgāk tas ilgst, jo labāk. Nopietni, draugs, es esmu šeit tikai asiņu un grautiņu dēļ.
  
  "Ko... ko tu gribi... zināt?" Parnevika zviedru akcents bija spēcīgs no bailēm.
  
  "Pastāstiet par Metu Dreiku un prostitūtu, kas viņam palīdz."
  
  "Dreiks? Es... es nesaprotu... vai tu nevēlies Odinu?
  
  "Es nedomāju par visu šo norvēģu sūdu. Es esmu tajā, jo tas viss rada tīri traku sajūsmu. Viņa ātri norāva rožu griešanas šķēres netālu no viņa deguna gala.
  
  "Umm... Dreiks - bija - SAS, es dzirdēju. Viņš tajā iesaistījās... nejauši."
  
  Alisija juta, kā viņu pārņem ledains vilnis. Viņa uzmanīgi uzkāpa pa Parnevika ķermeni, apliekot abus asmeņus ap viņa degunu un spaidot, līdz parādījās asiņu strūkla.
  
  - Man liekas, ka tu apstājies, vecīt.
  
  "Nē! Nē! Lūdzu!" Tagad viņa akcents bija tik spēcīgs un izkropļots spiediens uz viņas degunu, ka viņa tik tikko spēja saprast vārdus. Viņa iesmējās. "Tu izklausies pēc tā šefpavāra no The Muppets. Bla bla bla, bla bla bla, bla bla bla."
  
  "Viņa sieva - viņa viņu pameta. Vainojiet SAS! Parneviks izbļāva un šausmās nobolīja acis. "Viņa draugam ir māsa, kas mums palīdz! Sieviete ir Kenedijs Mūrs, policists no Ņujorkas. Viņa atraisīja sērijveida slepkavu!
  
  Alisija ļauni kratīja asmeņus. "Labāk. Daudz labāk, profesor. Kas vēl?"
  
  "Viņa... viņa ir... uh... svinības. Nav piespiedu brīvdienu. Redziet, sērijveida slepkava - viņš atkal nogalināja.
  
  "Dievs, prof, jūs sākat mani ieslēgt."
  
  "Lūdzu. Es varu teikt, ka Dreiks ir labs cilvēks!
  
  Alisija izvilka savus rožu griešanas nažus. "Nu, viņš noteikti pārdzīvo to. Bet es saskrējos ar viņu SRT, nevis jūs. Es zinu, kas vajā šo nelieti."
  
  Atskanēja kliedziens un trieciens, un tad Kolbijs Teilors iebāza galvu durvīs. "Jūdzes! Man tikko piezvanīja mūsu sabiedrotais Zviedrijas valdībā. Viņi saprata, kur atrodas Valkīras. Mums jāsteidzas. Tagad!"
  
  Alisija paņēma rožu griezējus un nogrieza vecajam vīram pirksta galu.
  
  Tikai tāpēc, ka viņa varētu.
  
  Un, kad viņš kliedza un raustījās, viņa iedūrās viņa mugurā un iesprauž viņā strūklas inžektoru, šļirci bez adatas, ievietojot niecīgu zondi tieši zem viņa ādas.
  
  Plāns B, Alisija domāja, viņas militārās apmācības joprojām ir vislabākajā līmenī.
  
  
  DIVDESMIT SEŠI
  
  
  
  VAŠINGTONA, DC
  
  
  Kad iezvanījās Torstena Dāla mobilais telefons, Dreika mute bija pilna ar melleņu smalkmaizītēm. Viņš to nomazgāja ar svaigu kafiju, gaidoši klausīdamies.
  
  "Jā, valsts ministr." Pēc šī pārsteiguma pārējā Dāla saruna bija kūtra, virkne "es redzu", apgalvojumi un cieņpilns klusums. Beigas bija "Es jūs nepievilšu, kungs", kas Dreikam izklausījās nedaudz draudīgi.
  
  "Nu?" ES jautāju.
  
  "Manai valdībai bija jāapsola vienam no šiem serbu neliešiem samazinātu cietumsodu apmaiņā pret palīdzību, taču mums ir apstiprinājums." Dreiks varēja saprast, ka zem Dāla konservatīvās ārpuses ir vīrietis, kurš vēlas būt laimīgs.
  
  "Un kas?"
  
  "Vēl nē. Sanāksim visi kopā." Brīdi vēlāk Bens tika atrauts no klēpjdatora ekrāna, Heidens nosēdās centimetru no viņa elkoņa, un Kenedijs nogaidoši stāvēja blakus Dreikam, viņa garie mati joprojām bija vaļīgi.
  
  Dāls ievilka elpu. "Īsajā versijā ir zviedru serbu mafijas līderis deviņdesmitajos gados - vīrietis, kurš pašlaik atrodas mūsu apcietinājumā," Valkīrija sniedza savam amerikāņu kolēģim kā labas gribas žestu. Tātad Davors Babičs saņēma Valkīras 1994. gadā. 1999. gadā Deivors atkāpās no mafijas līdera amata un nodeva vadību savam dēlam Blankam, atkāpjoties uz vietu, kuru mīlēja vairāk par visu - pat uz savu dzimteni.
  
  Dāls uz brīdi apstājās. "Havaju salas".
  
  
  DIVDESMIT SEPTIŅI
  
  
  
  Ņujorka, ASV
  
  
  Ābels Frejs paskatījās lejup pa sava augšstāva dzīvokļa logu uz miljoniem sīku skudru, kas traucās pa ietvēm lejā. Tomēr atšķirībā no skudrām šie cilvēki bija bezjēdzīgi, bezmērķīgi, viņiem trūka iztēles, lai redzētu tālāk par savu nožēlojamo dzīvi. Viņš ierosināja, ka terminu "bezgalvas vista" ieviesa vīrietis, kurš stāvēja tieši tādā augstumā, kad viņš aplūkoja vīlušos tvertni, kas ir cilvēce.
  
  Frejs jau sen ir devis brīvu vaļu savām fantāzijām. Daudz jaunāka viņa versija saprata, ka spēja darīt visu padara visu garlaicīgu. Bija jāizdomā jaunas, daudzveidīgākas un izklaidējošākas aktivitātes.
  
  Līdz ar to kaujas arēna. Līdz ar to modes bizness - sākotnēji veids, kā iegūt skaistas sievietes, pēc tam starptautiskā kontrabandas gredzena priekšpuse un tagad veids, kā slēpt savu interesi par Dievu kapiem.
  
  Viņa mūža darbs.
  
  Vairogs bija nevainojams, īsts mākslas darbs, un papildus šifrētajai kartei, kas bija izgrebta tā izvirzītajā virsmā, viņš nesen bija atklājis noslēpumainu teikumu, kas ierakstīts gar tā augšējo malu. Viņa mīļākais arheologs pie tā smagi strādāja. Un viņa mīļākais zinātnieks mēģināja atšķetināt vēl vienu nesenu pārsteigumu - vairogs bija izgatavots no dīvaina materiāla, nevis parasta metāla, bet kaut kā saturīgāka, bet tajā pašā laikā pārsteidzoši viegla. Frejs bija gan priecīgs, gan vīlies, atklājot, ka Odina noslēpumā ir vairāk, nekā viņš sākotnēji bija iedomājies.
  
  Viņa vilšanos izraisīja laika trūkums to pētīšanai. It īpaši tagad, kad viņš bija daļa no šīs starptautiskās sacīkstes. Kā viņš vēlējās, lai viņš varētu visus nosūtīt atpakaļ uz Laveraine, un, kamēr nepiedienīgie sabiedriskie cilvēki izklaidējās, viņš un daži citi cilvēki analizētu dievu noslēpumus.
  
  Tad viņš pasmaidīja tukšajai telpai. Analīzei vienmēr bija jāpievieno daži vērtīgi rupjas atelpas brīži. Varbūt arēnā sastādiet vienu pret otru pāris vīriešu modeļus, piedāvājiet viņiem izeju. Vēl labāk, salieciet dažus viņa gūstekņus vienu pret otru. Viņu neziņa un izmisums vienmēr bija vislabākais skats.
  
  Viņa e-pasts tiek pārbaudīts. Ekrānā parādījās videomateriāls, kurā redzama jaunā meitene Karina Bleika, kas sēž savā gultā ķēdēs.
  
  "Beidzot". Frejs pirmo reizi paskatījās uz viņu. Bleika sieviete atzīmēja katru no trim algotņiem, kurus viņš sūtīja viņu nolaupīt, vienu diezgan ļauni. Viņa bija ļoti gudra, īsts atradums, un tikko bija ieslodzīts savā mazajā cietumā La Vereina, gaidot Freja ierašanos.
  
  Svaiga gaļa viņa priekam. No nevainīgā asinīm - viņa mūžīgā svētlaime. Tagad viņa bija viņa īpašums. Viņai bija cieši apgriezti blondi mati, skaistas sprādziens un pāris plaši atvērtas acis, lai gan Freja nevarēja būt pārliecināta par krāsu, ņemot vērā attēla kvalitāti. Skaists augums nav izdilis kā modele; vilinošāka, kas, bez šaubām, būtu paticis daiļā dzimuma pārstāvēm.
  
  Viņš pieskārās viņas digitalizētajai sejai. "Tu drīz būsi mājās, mans mazais..."
  
  Tajā brīdī durvis atvērās un ienāca rupjš Milo, vienā rokā vicinādams mobilo telefonu. "Tā ir viņa," viņš kliedza. "Alicia!" Viņa idiotiskajā sejā bija redzams stulbs smīns.
  
  Frejs slēpa savas emocijas. "Jā? Halo? Jā, pastāsti man. Pēdējam gabalam Ņujorkā tam vajadzēja būt manam. Viņš ne par kripatiņu neuzticējās angļu kucei.
  
  Viņš klausījās viņā, smaidot, kad viņa paskaidroja, kur viņiem jādodas tālāk, sarauca pieri, izdzirdot, ka zviedri un viņu pavadoņi ir ceļā, un tad viņš nevarēja atturēties no stara, kad viņa apsolīja, ka viņš drīz turēs abas figūras. kanādiešu.
  
  Tad viņš varētu atšifrēt šo dīvaino uzrakstu ap Vairoga malām un redzēt, vai citas detaļas nav izgatavotas no tā paša reta materiāla. Tad viņam būtu trīs gabali un priekšrocība.
  
  "Vismaz tu esi atjautīgs," viņš teica klausulē, skatoties uz Milo. "Es ceru izmantot šo atjautību, kad mēs drīz tiksimies." Viņš jau labu laiku nebija caurduris angļu rozi.
  
  Frejs iekšēji pasmīnēja, kad Milo acis iemirdzējās, domājot par atkalapvienošanos ar savu draudzeni. Alisijas atbilde joprojām atbalsojās viņa prātā.
  
  Kā vēlaties, kungs.
  
  
  DIVDESMIT ASTOŅI
  
  
  
  OAHU, HAVAII
  
  
  12. septembrī pusdienas sauli virs Havaju salām aizsedza tumšs lietus no "medūzu" izpletņiem, kas ir ASV armijas raksturīgākais izpletnis. Unikālā operācijā Delta komandanti nolaidās zviedru SGG un britu SAS un viena Ņujorkas policista ielenkumā attālā pludmalē salas ziemeļu pusē.
  
  Dreiks aizskrēja uz pludmali, smiltīm amortizējot viņa piezemēšanos, atvienojās no izpletņa un ātri pagriezās, lai pārbaudītu Kenedija progresu. Viņa piezemējās starp pāris Delta puišiem, nokrita līdz viena ceļgalam, bet drīz vien atkal piecēlās kājās.
  
  Benam bija jāpaliek lidmašīnā, turpinot pētījumus ar Heidena palīdzību, kurš tika nosūtīts kā "padomnieks" uz ASV misijā.
  
  Pēc Dreika pieredzes, padomdevēji parasti bija vairāk apmācīti savu priekšnieku kopijas - spiegi aitas ādā, ja tā var teikt.
  
  Viņi skrēja lejup pa pludmali karstajā Havaju salu saulē, trīsdesmit augsti apmācītu īpašo spēku karavīru, pirms sasniedza maigu nogāzi, ko aizsargā koku lapotne.
  
  Šeit Torstens Dāls viņus apturēja. "Jūs zināt noteikumus. Kluss un stingrs. Mērķis ir noliktavas telpa. Uz priekšu!"
  
  Tika nolemts ar maksimālu spēku dot triecienu bijušā serbu mafijas līdera savrupmājai. Laiks pret viņiem bija drausmīgs - viņu sāncenši arī varēja zināt Valkīru atrašanās vietu, un šajās sacīkstēs bija ļoti svarīgi iegūt pārsvaru.
  
  Un savas valdīšanas laikā Davors Babičs nebija žēlsirdīgs cilvēks.
  
  Viņi pārvarēja nogāzi un skrēja pāri ceļam, taisni uz Babiča personīgajiem vārtiem. Pat vējš viņus neskāra. Tika veikts uzbrukums, un nepilnas minūtes laikā augstie kaltās dzelzs vārti tika pārvērsti metāla gabalos. Viņi izlauzās cauri vārtiem un izklīda pa apkārtni. Dreiks paslēpās aiz biezas palmas, apskatot atklāto zālienu, kas veda uz masīvajiem marmora kāpnēm. Viņu augšpusē bija ieeja Babiča savrupmājā. Abās pusēs bija dīvainas statujas un Havaju kultūras dārgumi, pat moai figūriņa no Lieldienu salas.
  
  Pagaidām nekādas aktivitātes.
  
  Atvaļinātā serbu mafija bija nāvējoši pašpārliecināta.
  
  SAS vīrietis, pa pusei paslēptu seju, noslīdēja blakus Dreikam.
  
  "Sveicināts, vecais draugs. Jauka diena, vai ne? Man patīk, kad tiešie saules stari krīt uz lēcām. Velss nosūta vislabākos sveicienus.
  
  "Kur ir tas vecais muļķis?" Dreiks nekad nenovērsa skatienu no dārza.
  
  "Viņš saka, ka sazināsies ar jums vēlāk. Kaut kas par to, ka esat viņam kādu laiku parādā."
  
  "Netīrs vecs sūds."
  
  "Kas ir Meija?" Kenedijs jautāja. Viņa atkal atsvaidīja matus un uzvilka bezveidīgu armijas uniformu virs bikškostīma. Viņai bija pāris Glocks.
  
  Dreiks, kā parasti, nenēsāja līdzi nekādus ieročus, izņemot speciālo nazi.
  
  Jaunais SAS puisis teica: "Vecais Dreika Liesms ir klāt. Vēl svarīgāk, kas jūs esat?
  
  "Nāc puiši. Koncentrējies uz to. Mēs gatavojamies veikt vienu no lielākajiem civilajiem uzbrukumiem vēsturē.
  
  - Civilā? Kenedijs sarauca pieri. "Ja šis puisis ir civilpersona, tad es esmu Klaudijas Šīferes dupsis."
  
  Delta komanda jau bija uz kāpnēm. Dreiks iznāca no slēptuves brīdī, kad viņi sāka, un skrēja pa atklāto lauku apvidu. Kad viņš bija pusceļā, sākās kliedzieni.
  
  Kāpņu augšdaļā parādījās figūriņas, kas bija ģērbtas dažādi uzvalkos, bokseršortos un nogrieztos T-kreklos.
  
  Atskanēja seši īsi šāvieni. No pakāpieniem nedzīvi nokrita seši ķermeņi. Delta komanda bija pusceļā. Steidzami kliedzieni tagad atskanēja no kaut kurienes priekšā, kad Dreiks sasniedza kāpņu apakšu un rāpoja pa labi, kur izliektās akmens margas sniedza nedaudz vairāk aizsegu.
  
  Atskanēja skaļš šāviens, kas nozīmēja, ka tas nācis no serbiem. Dreiks pagriezās, lai vēlreiz pārbaudītu Kenediju, un tad paspēra divus soļus augšā.
  
  Aiz tiem neliela grants sloksne veda uz ieeju savrupmājā, kas atradās starp abām H formas ēkas pusēm. Bruņoti vīrieši iznāca no atvērtām durvīm un aizcirta franču durvis abās ieejas pusēs.
  
  Viņu ir desmitiem.
  
  Pārsteigums - bet ātri pārgrupējieties. Varbūt tomēr ne tik pašapmierināts. Dreiks redzēja, kas tuvojas, un paslēpās starp dīvainu statuju kolekciju. Beigās viņš aizvilka Kenediju aiz Lieldienu salas figūras.
  
  Pēc sekundes atskanēja ložmetēja uguns. Satriektie apsargi uzlika svina aizkarus uz visām pusēm. Dreiks nokrita uz vēdera, kad statujai ar sitieniem trāpīja vairākas lodes.
  
  Apsargi skrēja uz priekšu. Viņi bija algoti muskuļi, kas tika izvēlēti vairāk viņu muskuļu stulbuma, nevis intelektuālās spējas dēļ. Viņi ieskrēja tieši Deltas zēnu rūpīgajās ugunslīnijās un krita, savilkdamies asinsizliešanā.
  
  Aiz viņiem saplīsa stikls.
  
  No savrupmājas logiem atskanēja vēl šāvieni. Nelaimīgais Deltas karavīrs tika iešauts kaklā un uzreiz nokrita miris.
  
  Uz statujām uzdūruši divi apsargi, viens no viņiem guva vieglus miesas bojājumus. Dreiks klusībā izvilka asmeni un gaidīja, kad kāds no viņiem apstaigās statuju.
  
  Pēdējais, ko ievainotais serbs redzēja, bija viņa paša asinis, kad Dreiks pārgrieza viņam rīkli. Kenedijs šāva uz otru serbu, netrāpīja, pēc tam pacēla ieroci, meklējot aizsegu.
  
  Āmurs noklikšķināja tukšajā vietā.
  
  Kenedijs piecēlās. Atslogota vai ne, saniknotā pretiniece joprojām bija viņai priekšā. Apsargs šūpoja siena pļāvēju, sasprindzinot viņa muskuļus.
  
  Kenedijs izgāja ārpus diapazona, tad uzlēca uz priekšu, kad viņa impulss atstāja viņu atklātu. Ātrs spēriens pa cirksni un elkonis pa pakaušu lika viņam nolidot zemē. Viņš ripinājās, asmeni pēkšņi ieņēma rokā un iegrieza platā lokā. Kenedija paraustīja atpakaļ tik daudz, lai nāvējošais gals izietu garām viņas vaigam, pirms iegrūda stīvos pirkstus viņa elpas caurulē.
  
  Viņa dzirdēja, kā lūst mīkstais skrimslis, un dzirdēja, kā viņš sāka aizrīties.
  
  Viņa novērsās. Viņš bija beidzis. Viņai nebija vēlēšanās skatīties, kā viņš mirst.
  
  Dreiks stāvēja un skatījās. "Nav slikti".
  
  - Varbūt tu tagad beigsi mani auklēt.
  
  "Es negribētu..." Viņš pēkšņi apstājās. Viņš savu kaunu sedza ar vīrišķīgu lielīšanos. "Nav nekā labāka kā skatīties uz sievieti ar ieroci."
  
  "Nav svarīgi". Kenedijs aizlīda aiz totēma staba, kas ir vēl viena savrupmājas nevietā iezīme, un apskatīja notikuma vietu.
  
  "Mēs šķiramies," viņa viņam teica. "Jūs atradīsit noliktavas telpu. Es iešu atpakaļ."
  
  Viņš paveica saprātīgu darbu, slēpdams vilcināšanos. "Tu esi pārliecināts?"
  
  "Čau, es šeit esmu policists, atceries? Jūs esat civiliedzīvotājs. Dari, kā tev liek."
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks vēroja, kā Kenedijs rāpoja pa labi, virzoties uz savrupmājas aizmuguri, kur satelītnovērošana parādīja helikopteru lidlauku un vairākas zemas ēkas. SAS komanda tur jau bija dislocēta, un tai bija jāiefiltrējas tieši šajā brīdī.
  
  Viņš atklāja, ka viņa skatiens kavējas pie viņas figūras, viņa smadzenes pēkšņi vēlējās, lai drēbes, kuras viņa valkāja, parāda viņas dupsi.
  
  Šoks viņu satricināja. Pazemība un nedrošība apvienoja spēkus viņa galvā, izraisot šaubu par sevi viesuli. Divi gadi kopš Elisona aiziešanas, vairāk nekā septiņsimt nestabilitātes dienu. Nepieradināti pastāvīgas reibuma dziļumi, kam seko bankrots, un tad lēns, ļoti lēns kāpums līdz normai.
  
  Viņi vēl pat neeksistē. Nekur tuvumā.
  
  Vai tā bija viņa neaizsargātība?
  
  Plāns B.
  
  Darbs pie rokas. Mēģiniet atgūt savu militāro uzmanību un uz laiku atstājiet sasodītās civillietas. Viņš paņēma ieročus no abiem apsargiem un ielīda starp statujām, līdz apstājās grants piebraucamā ceļa malā. Viņš pamanīja trīs mērķus trīs dažādos logos un ātri pēc kārtas izšāva trīs šāvienus.
  
  Divi kliedzieni un kliedziens. Nav slikti. Kad izdzīvojušā galva izlēca atpakaļ, meklējot savu atrašanās vietu, Dreiks to pārvērta sarkanā dūmakā.
  
  Pēc tam viņš skrēja, tikai paslīdot uz ceļiem, lai apstājās tieši pie savrupmājas priekšpuses, un viņa galva atsitās pret grubuļainu akmens konstrukciju. Viņš paskatījās uz Deltas komandu, kas skrēja viņam pakaļ. Viņš pamāja viņu vadītājam.
  
  "Cauri". Dreiks pamāja uz durvju pusi, tad pa labi. "Glabātuve".
  
  Viņi iegāja iekšā, Dreiks pēdējais, piespiežoties pie sienas izliekuma. Viņu priekšā uz savrupmājas otro līmeni vijās platas kaltas kāpnes.
  
  Kad viņi rāpās gar sienu, uz augšējā stāva balkona tieši virs viņiem parādījās vēl serbi. Vienā mirklī Delta komanda kļuva par vieglu laupījumu.
  
  Tā kā nebija kur iet, Dreiks nokrita ceļos un atklāja uguni.
  
  
  * * *
  
  
  Kenedijs pieskrēja pie koku līnijas, kas robežojas ar savrupmājas ārējo sienu, un sāka kustēties ātrāk. Acs mirklī viņa sasniedza mājas aizmuguri, pēc kā viņas priekšā uz vēdera nokrita bezsejas SAS karavīrs.
  
  Kā trusis viņa stāvēja nekustīga, šautenes stobra apburta. Pirmo reizi pēdējo mēnešu laikā visas domas par Tomasu Kalebu viņu pameta.
  
  "Smuki!"
  
  "Viss kārtībā," teica balss pie viņas labās auss. Viņa juta auksto asmeni tikai milimetru attālumā no sevis. - Tas ir Dreika putns.
  
  Komentārs kliedēja viņas bailes. "Dreika putns? Esmu prom!"
  
  Vīrietis smaidīdams gāja viņai pa priekšu. "Nu, pēc jūsu prezidentes, Mūras jaunkundzes teiktā, tam nav nozīmes. Es labāk iepazīstināšu ar sevi pareizi, bet tagad nav īstais laiks vai vieta. Sauc mani Wells."
  
  Kenedija atpazina vārdu, bet neko vairāk neteica, kad ap viņu materializējās liela britu karavīru komanda un sāka atstāt pēdas. Babiča īpašuma aizmugurē bija milzīgs iekšpagalms, kas bija apšūts ar Indijas akmeni, olimpiskā izmēra peldbaseins, ko ieskauj sauļošanās krēsli un baltas lapenes, un dažas tupus, neglītas ēkas, kas neatbilst pārējam interjeram. Blakus lielākajai ēkai atradās apļveida helikopteru laukums, kas aprīkots ar civilo helikopteru.
  
  Pēc gadiem ilgas pastaigas pa Ņujorkas ielām Kenedijam bija jādomā, vai noziedzība patiešām atmaksājās. Šie puiši un Kalebs par to samaksāja. Čaks Vokers būtu par to samaksājis, ja Kenedijs nebūtu redzējis, ka viņš ieliek kabatā šo paku.
  
  Sauļošanās krēsli bija aizņemti. Vairāki puskaili vīrieši un sievietes tagad stāvēja šokēti, saķērušies pie drēbēm un centušies aizsegt lieko miesu. Kenedijs atzīmēja, ka daži vecāki vīrieši nebūtu spējuši tikt galā ar nīlzirgu ādu, savukārt lielākā daļa jaunāku sieviešu būtu varējušas ar to tikt galā tikai ar divām rokām un pagriezienu pa kreisi.
  
  "Tie cilvēki... sauksim viņus par viesiem... viņi, iespējams, nav daļa no serbu grupas," Velss klusi sacīja savā rīkles mikrofonā. - Noliec tās, - viņš pamāja trim vadošajiem vīriem. "Pārējie jūs dodaties uz šo ēku jūras pusi."
  
  Kad grupa sāka sadalīties, uzreiz notika vairākas lietas. Helikoptera lāpstiņas sāka griezties; tā dzinēju skaņas nekavējoties apslāpēja tuvumā esošo kliedzienus. Tad pirms dziļas dārdoņas, gluži kā slēģu durvju atvēršanas skaņai, sekoja pēkšņa spēcīgas mašīnas rūkoņa. Aiz neglīto ēku jūras puses parādījās balta metāla svītra - Audi R8, kas paātrinājās ar maksimālo ātrumu.
  
  Kad viņa sasniedza iekšpagalmu, tā bija nāvējoša tonnas lode. Tas ietriecās apmulsušajos SAS karavīros, liekot tiem izplesties un gāzties gaisā. Aiz viņa piebrauca cita automašīna, šoreiz melna un lielāka.
  
  Helikoptera lāpstiņas sāka griezties ātrāk, tā dzinēji čīkstēja. Visa automašīna trīcēja, gatavojoties pacelšanās brīdim.
  
  Kenedijs, apmulsis, varēja tikai klausīties, kā Velss kliedza pavēles. Viņa sarāvās, kamēr atlikušie SAS karavīri atklāja uguni.
  
  Dārzā izcēlās elle.
  
  Karavīri atklāja uguni uz ātrumā braucošo Audi R8, lodes caurdurot tā metāla korpusu, caurdurot spārnu ādu un durvis. Mašīna skrēja uz mājas stūra pusi, pēdējā brīdī apgriežoties, lai veiktu strauju pagriezienu.
  
  Grants izšāvās no viņa riepām kā mazas raķetes.
  
  Lode sadragāja vējstiklu, to iznīcinot. Automašīna burtiski gāja bojā lidojuma vidū, tās dzinējam apstājās, jo vadītājs smagi nogrima pie stūres.
  
  Kenedijs skrēja uz priekšu, pistole pacelta. "Nekusties!"
  
  Pirms viņa tika pie automašīnas, bija skaidrs, ka vadītājs ir viņas vienīgais pasažieris.
  
  Ēsma.
  
  Helikopters atradās divas pēdas virs zemes un lēni griezās. SAS karavīrs iesaucās, taču bez īstas ļaunprātības viņa balsī. Otrs auto, melns četrdurvju Cadillac, tagad skrēja gar plašo baseinu, riepām izmetot ūdens paisuma viļņus uz visām pusēm. Logi bija aptumšoti. Nav iespējams noteikt, kurš bija iekšā.
  
  Nopelnīju trešo dzinēju, šobrīd no redzesloka.
  
  Karavīri atklāja uguni uz Cadillac, ar trim šāvieniem sabojājot riepas un vadītāju. Automašīna saslīdēja, un tās aizmugure ietriecās baseinā. Velss un vēl trīs karavīri kliedzot skrēja viņam pretī. Kenedijs nenovērsa acis uz helikopteru, taču tāpat kā Caddy tā logi bija necaurredzami.
  
  Kenedijs norādīja, ka tas viss ir daļa no kāda sarežģīta bēgšanas plāna. Bet kur bija īstais Davors Babičs?
  
  Helikopters sāka celties augstāk. SAS beidzot apnika ar brīdinājumiem un izšāva pa aizmugurējo šarnīra skrūvi. Briesmīgā mašīna sāka griezties, un tad zem tās nometies ceļos vīrietis ar gatavu granātmetēju.
  
  Velss nokļuva Caddy. Tika raidīti divi šāvieni. Kenedijs pa mikrofonu dzirdēja, ka Babičs joprojām ir brīvībā. Tagad ap stūri apbrauca trešā mašīna, dzinējam rūcot kā Formula 1 pilotam, bet tas bija Bentley, liels un nežēlīgs, tā klātbūtne kliedz, vāciet mani no ceļa!
  
  Kenedijs ielēca kokos. Viņai sekoja vairāki karavīri. Velss pagriezās un raidīja trīs ātrus šāvienus, kas atsitās tieši pret sānu logiem.
  
  Ložu necaurlaidīgs stikls!
  
  "Tas ir āksts!"
  
  Vārdi tika izrunāti par sekundes daļu par vēlu, lai glābtu helikopteru - granāta tika izšauta - tās sprādzienbīstamais lādiņš eksplodēja helikoptera apakšā. Helikopters eksplodēja gabalos, visur izkaisot metāla gabalus. Sagrauzts sadrumstalota tērauda gabals ietriecās tieši baseinā, ar lielu spēku izspiežot tūkstošiem galonu ūdens.
  
  Kenedijs nogaidīja, kamēr šausmīgais Bentlijs pasteidzās viņai garām, un tad dzina. Ātrais secinājums viņai teica, ka ir tikai viena iespēja noķert bēgošo serbi.
  
  Velss to redzēja tajā pašā laikā un sāka darboties. R8 bija pilnībā nolietojies, bet Caddy joprojām bija spējīgs apkalpot, tā riteņi tikai collu zem ūdens uz baseina marmora pakāpieniem.
  
  Velss un divi viņa kareivji skrēja uz Kadiju. Kenedijs devās karstā vajāšanā, apņēmies ieņemt viņa vietu. Tajā brīdī atskanēja dīvaina gaisa šņākoņa, it kā viesulis būtu pagājis, un pēkšņi Babiča mājas stūris uzsprāga.
  
  "Jēzu!" Velss iekrita dubļos, kad pat viņa mierīgums tika sagrauts. Atkritumi lidoja uz visām pusēm, lija baseinā un iekšpagalmā. Kenedijs sastinga. Viņa pagrieza galvu pret klintīm.
  
  Tur lidinājās melns helikopters, no atvērtajām durvīm vicinājās figūra.
  
  "Vai tev tas patīk?"
  
  Velss pacēla galvu. "Alisija Mailza? Ko jūs darāt visa svētā vārdā?"
  
  "Ar šo sitienu varētu pat noplēst savas mazās bumbiņas, vecais stulbi. Tu esi manā parādā. Alisija iesmējās, kad helikopters uz mirkli pacēlās, pirms apgriezās, dzenoties pēc Bentlija.
  
  Kanādieši bija šeit.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks aizripoja uz priekšu mirkli pirms siena aiz viņa pārvērtās par Šveices sieru. Vismaz viena lode lidoja pietiekami tuvu, lai viņš varētu dzirdēt tās skaņas kaucienu. Viņš veica priekšējo salto, lai sasniegtu platformu zem balkona vienlaikus ar lielāko daļu Delta komandas. Nokļuvis tur, viņš mērķēja uz augšu un atklāja uguni.
  
  Kā jau gaidīts, balkona grīda bija samērā trausla. Apšaude no augšas apstājās un sākās kliedzieni.
  
  Deltas komandieris pamāja ar roku pa kreisi velves virzienā. Viņi ātri izskrēja cauri divām lieliski iekārtotām, bet tukšām istabām. Komandieris norādīja, lai viņi apstāties pie tās telpas, par kuru viņu satelītnovērošana bija brīdinājusi, ka tā ir kaut kas īpašs - slēpta pazemes telpa.
  
  Iekšā tika mestas apdullināšanas granātas, kam sekoja amerikāņu karavīri, kas neprātīgi kliedza, lai palielinātu dezorientācijas efektu. Tomēr viņus kāršu cīņā uzreiz saskārās pusducis serbu aizsargu. Dreiks nopūtās un iegāja iekšā. Haoss un apjukums piepildīja telpu no gala līdz galam. Viņš pamirkšķināja un atrada sevi pretī milzīgam apsargam, kurš smīnēja un atraugas, pēc tam metās uz priekšu, lai apskāvienu lāci.
  
  Dreiks steidzīgi izvairījās, iedurot nierēs un ar cieto dunci pie saules pinuma. Cilvēks-zvērs pat nenorāvās.
  
  Tad viņš atcerējās veco teicienu par stieņu cīņām - ja tavs pretinieks bez raustīšanās uzņem sitienu pinumā, tad labāk sāc skriet, cilvēk, jo tu esi dziļā sūdā...
  
  Dreiks atkāpās, uzmanīgi pārvietojoties ap savu nekustīgo ienaidnieku. Serbs bija milzīgs, ar slinkiem taukiem pāri cietiem muskuļiem, ar pietiekami lielu pieri, lai sadauzītu sešu collu betona blokus. Vīrietis pacēlās uz priekšu, izstieptas rokas. Viena paslīdēšana un Dreiks būtu līdz nāvei saspiests, saspiests un saspiests kā vīnoga. Viņš ātri pavirzījās uz sāniem, viltoja pa labi un nāca uz priekšu ar trīs tūlītējiem sitieniem.
  
  Acs. Auss. Rīkle.
  
  Visi trīs ir savienoti. Kad serbs aiz sāpēm aizvēra acis, Dreiks veica riskantu manekena metienu lidojošā sitienā, kas radīja pietiekami daudz impulsa, lai notriektu pat šo brontozauru no tā platajām kājām.
  
  Vīrietis nogāzās uz grīdas ar skaņu, kas atgādina kalna sabrukšanu. Bildes nokrita no sienas. Spēks, ko viņš radīja no paša lēciena atpakaļgaitā, viņu nogāza bez samaņas, kad viņa galva atsitās pret klāju.
  
  Dreiks devās tālāk istabā. Divi Deltas puiši tika nogalināti, bet visi serbi tika neitralizēti. Austrumu sienas daļa pavērās vaļā, un lielākā daļa amerikāņu stāvēja ap atveri, bet tagad viņi lēnām atkāpās, nolādēdami savas bailes.
  
  Dreiks steidzās viņiem pievienoties, nespēdams iedomāties, kas Deltas karavīram varētu izraisīt paniku. Pirmais, ko viņš ieraudzīja, bija akmens pakāpieni, kas nokāpa labi apgaismotā pazemes kamerā.
  
  Otrā bija melnā pantera, kas lēnām kāpa pa pakāpieniem, un tās platajā mutē bija redzama žilete asu ilkņu rinda.
  
  "Fuuuuuk..." pievilka viens no amerikāņiem. Dreiks nevarēja nepiekrist.
  
  Pantera nošņācās, pielēca, lai sist. Dreiks atkāpās, kad zvērs dusmās uzlēca gaisā, 100 mārciņas nāvējošu muskuļu. Viņš piezemējās uz augstākā pakāpiena un mēģināja noturēties, visu laiku turēdams hipnotiski zaļās acis uz atkāpušajiem karavīriem.
  
  "Es ienīstu to darīt," Delta komandieris sacīja, mērķējot ar šauteni.
  
  - Pagaidi! Dreiks redzēja kaut ko pazibojam lampu gaismā. "Vienkārši pagaidi. Nekusties."
  
  Pantera ložņājās uz priekšu. Delta komanda turēja viņu ar ieroci, kad viņš gāja starp viņiem un nicīgi šņāca uz nespējīgajiem serbu sargiem, kad tie izgāja no telpas.
  
  "Kas pie- ?" viens no amerikāņiem paskatījās uz Dreiku.
  
  "Vai jūs neredzējāt? Viņš valkāja kaklarotu, kas bija nošūta ar dimantiem. Manuprāt, tāds kaķis, kas dzīvo tādā mājā kā šī, ir apmācīts uzbrukt tikai tad, kad dzird sava saimnieka balsi.
  
  "Labs zvans. Es negribētu nogalināt tādu dzīvnieku." Deltas komandieris pamāja serbiem. "Šiem neliešiem es visu dienu pavadītu izklaidējoties."
  
  Viņi sāka lejā pa kāpnēm, atstājot abus vīriešus sardzē. Dreiks bija trešais, kurš sasniedza velves grīdu, un tas, ko viņš ieraudzīja, lika viņam izbrīnā kratīt galvu.
  
  "Cik perversi ir šie trakie nelieši?"
  
  Istaba bija pilna ar to, ko viņš varēja raksturot tikai kā "trofejas". Lietas, kuras Davors Babičs uzskatīja par vērtīgām, jo - savās perversijās - tās bija vērtīgas citiem cilvēkiem.Visur bija skapji, lieli un mazi, izkārtoti nejauši.
  
  Tyrannosaurus Rex žokļa kauls. Blakus bija uzraksts "No Edgara Filjona kolekcijas - Mūža balva". Turklāt slavenās aktrises atklājoša fotogrāfija ar uzrakstu "Viņa gribēja dzīvot." Blakus tai uz bronzas pjedestāla, mumificēta roka, identificēts kā "Apgabala prokurors Nr. 3", baismīgi balstās uz bronzas pjedestāla.
  
  Un daudz vairāk. Kad Dreiks apstaigāja logus, cenšoties tikt galā ar savu slimīgo aizrautību un uzmanību, viņš beidzot pamanīja fantastiskos priekšmetus, ko viņi meklēja.
  
  Valkīrijas: Sniegbaltu statuju pāris, kas uzstādīti uz bieza apaļa bloka. Abas skulptūras bija apmēram piecas pēdas augstas, taču tieši uzkrītošā detaļa tajās aizrāva Dreiku elpu. Divas blēņas sievietes, kailas un kā senatnes varenās amazones, abas izpletušas kājas, it kā uz kaut kā sēdētu. Droši vien spārnotais zirgs, Dreiks prātoja. Bens vēlējās, lai viņš zinātu vairāk, bet atcerējās, ka valkīri tos izmantoja, lai lidotu no kaujas uz kauju. Viņš pievērsa uzmanību muskuļotajām ekstremitātēm, klasiskajām iezīmēm un mulsinošajām ragainām ķiverēm.
  
  - Oho! - iesaucās puisis no Deltas. "Es vēlos, lai man būtu šāds sešu iepakojums."
  
  Paskaidrojošāk ir tas, ka abas valkīras ar kreiso roku rādīja uz augšu uz kaut ko nezināmu. Rādot, Dreiks tagad nodomāja, tieši uz Dievu kapu.
  
  Ja vien viņi varētu atrast Ragnaroku.
  
  Tobrīd viens no karavīriem mēģinājis šo priekšmetu dabūt ārā no vitrīnas. Atskanēja skaļš zvans, un tērauda vārti sabruka kāpņu apakšā, bloķējot to izeju.
  
  Amerikāņi nekavējoties sniedzās pēc gāzmaskām. Dreiks pamāja ar galvu. "Neuztraucieties. Kaut kas man saka, ka Babičs ir viens no tiem neliešiem, kuri labprātāk redzētu, kā zagli pieķer dzīvu un spārda.
  
  Deltas komandieris paskatījās uz joprojām vibrējošajiem stieņiem. "Sadaliet šīs nūjas."
  
  
  * * *
  
  
  Kenedijs ar izbrīnu raudzījās pēc helikoptera un atkāpšanās Bentlija. Šķita, ka arī Velss bija neizpratnē, skatoties debesīs.
  
  "Kuce," Kenedijs dzirdēja viņu elpojam. "Es viņu sasodīti labi apmācīju. Kā viņa uzdrošinājās pārvērsties par nodevēju?
  
  "Labi, ka viņa ir aizgājusi," Kenedija pārliecinājās, ka viņas mati joprojām ir izvilkti no visiem šiem lēcieniem, un paskatījās prom, kad pamanīja pāris SAS vīriešus, kas viņai pieliek lielumu. "Viņai bija paaugstināta zeme. Tagad, ja Dreiks un Delta komanda ir sagrābuši Valkīras, mēs varētu izlīst, kamēr Alisija ir aizņemta ar Babiču.
  
  Velss izskatījās tā, it kā viņš būtu saplosījies starp divām jēgpilnām iespējām, taču neko neteica, kad viņi skrēja pa māju uz galveno ieeju. Viņi redzēja, kā helikopters apgriezās un frontāli sadūrās ar Bentley. Atskanēja šāvieni, kas atsitās pret bēgošo automašīnu. Tad automašīna pēkšņi strauji bremzēja un apstājās grants mākonī.
  
  Kaut kas tika izmests pa logu.
  
  Helikopters strauji nogāzās no debesīm, tā operatoram bija gandrīz pārdabiskas sajūtas, kad virs galvas svilpa RPG. Tiklīdz viņa ragavas pieskārās zemei, kanādiešu algotņi izplūda pa durvīm. Izcēlās apšaude.
  
  Kenedijai šķita, ka viņa redzēja Alisiju Mailsu - lokanu figūru, kas bija tērpta stingrās bruņuvestēs -, kas ielec cīņā kā sakāmvārdā lauva. Zvērs, kas radīts kaujai, apmaldījies tā visa vardarbībā un niknumā. Neskatoties uz sevi, Kenedija juta, ka viņas asinis atdzisa.
  
  Vai tās bija bailes, ko viņa juta?
  
  Pirms viņa paspēja padomāt, no helikoptera pretējās puses sabruka tieva figūra. Figūru viņa atpazina vienā mirklī.
  
  Profesors Parnevik!
  
  Viņš kliboja uz priekšu, sākumā nestabili, bet pēc tam ar jaunu apņēmību, un beidzot rāpoja, kad lodes iedūrās gaisā virs viņa galvas, viena no viņa galvaskausa plaukstas attālumā.
  
  Parneviks beidzot nokļuva pietiekami tuvu, lai SAS un Kenedijs viņu aizvilktu drošībā, kanādieši nezināja, ka viņi pilnībā iesaistījās cīņā.
  
  - Tieši tā, - Velss teica, norādot uz māju. "Pabeigsim ar to."
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks palīdzēja pavilkt Valkīras uz priekšu, kamēr pāris puiši piestiprināja pie stieņiem nelielu daudzumu sprāgstvielu. Viņi devās pa šauro taku starp šausminošajiem eksponātiem, cenšoties neieskatīties pārāk cieši. Viens no Delta puišiem pirms dažām minūtēm atgriezās no rāpojošas pārbaudes un ziņoja par melnu zārku istabas aizmugurē.
  
  Gaidīšanas atmosfēra turpinājās veselas desmit sekundes. Lai to apturētu, bija nepieciešama karavīra loģika. Jo mazāk tu zini...
  
  Tā vairs nav Dreika loģika. Bet viņš nopietni negribēja zināt. Viņš pat sarāvās kā parasts civiliedzīvotājs, kad stieņi tika izpūsti.
  
  No augšstāva atskanēja apšaude. Deltas aizbildņi klabināja lejā pa kāpnēm, miruši asiņainajos caurumos. Nākamajā sekundē kāpņu augšgalā parādījās ducis ar ložmetējiem bruņotu vīru.
  
  Delta Team bija apsteigusi un apsteigusi, nosegta no augstāka skatu punkta, un tagad tā bija neaizsargāta. Dreiks lēnām devās uz skapi un tā relatīvo drošību, cenšoties nedomāt par stulbumu, ko šādi pieķert un ka tas nebūtu noticis ar SAS, un paļaujoties uz veiksmi, ka šie jaunie ienaidnieki nebūs tādi. stulbi kā šaut Valkīras.
  
  Bija vairāki mirkļi nerimstoša spriedze, kas tika piedzīvota stindzinošā klusumā, līdz kāda figūra nokāpa pa kāpnēm. Figūra ģērbusies baltā un valkā baltu masku.
  
  Dreiks viņu acumirklī atpazina. Tā pati persona, kura saņēma Vairogu kaķu pastaigā Jorkā. Cilvēks, kuru viņš redzēja Apsallā.
  
  "Es tevi pazīstu," viņš pie sevis elpoja, tad skaļāk. - Šeit ir sasodītie vācieši.
  
  Vīrietis pacēla .45 pistoli un pamāja ar to. "Nometiet ieročus. Jūs visi. Tagad!"
  
  Augstprātīga balss. Balss, kas piederēja gludām rokām, tās īpašniekam bija īsts spēks, tāds, kāds rakstīts uz papīra un piešķirts klubos tikai biedriem. Tāds cilvēks, kuram nebija ne jausmas, kas ir īsts pasaulīgais darbs un garlaicība. Varbūt baņķieris, kurš dzimis banku nozarē, vai politiķis, politiķu dēls.
  
  Deltas cilvēki stingri turēja savus ieročus. Neviens neteica ne vārda. Opozīcija draudēja.
  
  vīrietis atkal kliedza, un viņa audzināšana neļāva viņam zināt par briesmām.
  
  "Vai tu esi kurls? Es teicu tagad!"
  
  Teksasietis atskanēja pievilcīgs balss: "Tas nenotiks, stulbi."
  
  "Bet... bet..." vīrietis pārsteigts stostījās, tad pēkšņi norāva masku. "Tu to izdarīsi!"
  
  Dreiks gandrīz sabruka. Es tevi pazīstu! Abel Frey, vācu modes dizainers. Trieciens indīgā vilnī pāršalca Dreiku. Tas bija neiespējami. Tas bija kā redzēt Teilori un Mailiju tur augšā ķiķināt par pasaules pārņemšanu.
  
  Frejs sastapās ar Dreika skatienu. "Un tu, Mets Dreik!" viņa roka ar ieroci trīcēja. "Tu man maksā gandrīz visu! Es viņu atņemšu no tevis. ES to izdarīšu! Un viņa maksās. Ak, kā viņa maksās!
  
  
  Pirms viņš to aptvēra, Frejs iebāza ieroci Dreikam starp acīm un izšāva.
  
  
  * * *
  
  
  Kenedijs ieskrēja istabā un redzēja, ka SAS vīrieši nokrīt uz ceļiem, aicinot klusēt. Viņa redzēja sev priekšā maskās tērptu vīriešu grupu, kas valkāja ložu necaurlaidīgas vestes un norādīja savus ieročus uz to, ko viņa tikai domāja par Davora Babiča slepeno glabātuvi.
  
  Par laimi, vīrieši tos nepamanīja.
  
  Velss atskatījās uz viņu un ar lūpām jautāja: "Kas?"
  
  Kenedijs uzmeta apmulsušu seju. Viņa varēja dzirdēt, kā kāds kliedz, viņa varēja redzēt viņa profilu no sāniem, .45 viņš turpināja neveikli vicināt rokas. Kad viņa dzirdēja, ka viņš sauc Meta Dreika vārdu, viņa saprata un Velss saprata, un pēc dažām sekundēm viņi atklāja uguni.
  
  Sešdesmit sekunžu laikā no sekojošās apšaudes Kenedijs to visu redzēja palēninājumā. Baltā tērptais vīrietis izšauj savu .45, viņas šāviens nokavējas ar sekundes daļu un rausta viņa mēteļa apakšmalu, kad tas iziet cauri karājošajam materiālam. Viņa satriektā seja, kad viņš pagriezās. Viņu briest, niķīgs maigums.
  
  Izlutināts cilvēks.
  
  Pēc tam maskās tērptie vīri, griežas un šauj. SAS karavīri precīzi un mierīgi atvaira labi izvietotus triecienus. Vairāk uguns nāk no velves. Amerikāņu balsis. Vācu balsis. Balsis angļu valodā.
  
  Gauss haoss, līdzīgs Teilores Sviftas poētiskajām intonācijām, kas sajaukts ar Metallica arhaisko roku. Viņa notrieca vismaz divus vāciešus - pārējie krita. Puisis baltā kliedza un vicināja rokas, un piespieda savu komandu steigšus atkāpties. Kenedijs redzēja, kā viņi viņu aizsedza un mirst, izkrītot kā puvi no brūces, bet brūce dzīvoja tālāk. Galu galā viņš aizbēga uz aizmugurējo istabu, un tikai četri viņa vīrieši izdzīvoja.
  
  Kenedija izmisusi metās pa koridoru ar dīvainu kamolu kaklā un ledus cirtni sirdī, pat nenojaušot, cik viņa bija noraizējusies, līdz ieraudzīja Dreiku dzīvu un sajuta, kā viņu pārņem vēsa sajūsmas straume.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks piecēlās no grīdas, būdams pateicīgs, ka Ābela Freja mērķis bija tikpat neskaidrs kā viņa realitātes uztvere. Pirmais, ko viņš ieraudzīja, bija Kenedija skrienam lejā pa kāpnēm, otrais bija viņas seja, kad viņa pieskrēja viņam klāt.
  
  "Paldies Dievam, ka tev viss kārtībā!" viņa iesaucās un apskāva viņu, pirms atcerējās savu atturību.
  
  Dreiks ieskatījās Velsa saprotošajās acīs, pirms aizvēra savējās. Viņš kādu brīdi viņu turēja, sajūtot viņas slaido augumu, spēcīgo figūru, trauslo sirdi, kas pukst blakus viņa pašai. Viņas galva bija piespiesta viņa kaklam, un sajūta bija pietiekami smalka, lai tirptu viņa sinapsēs.
  
  "Čau, man viss kārtībā. Tu?"
  
  Viņa smaidīdama atrāvās.
  
  Velss piegāja pie viņiem un uz brīdi apslēpa savu viltīgo smaidu. "Dreiks. Dīvaina vieta, kur satikties, vecais puisis, nevis Earl's Court stūra krogs, ko es biju domājis. Man tev kaut kas jāsaka, Met. Kaut kas par Maiju.
  
  Dreiks uzreiz tika atsists. Velss pateica pēdējo, ko gaidīja. Pēc sekundes viņš pamanīja Kenedija zūdošo smaidu un pievilka sevi. "Valkīras," viņš norādīja. "Nāc, kamēr mums vēl ir iespēja."
  
  Bet Deltas komandieris to jau bija noorganizējis un piezvanījis viņiem. "Šī nav Anglija, puiši. Kustamies. Šajā atvaļinājumā es ēdu gandrīz visus havajiešus, ar kuriem tiku galā.
  
  
  DIVDESMIT DEVIŅI
  
  
  
  GAISA TELPA
  
  
  Dreiks, Kenedijs un pārējā uzbrukuma komanda pēc dažām stundām tikās ar Benu un Heidenu militārajā bāzē netālu no Honolulu.
  
  Laikam ejot. Birokrātiskā birokrātija ir samazināta. Bedraini ceļi ir nogludināti. Valdības sastrīdējās, pēc tam uzbļāva un tad beidzot sāka runāt. Sacelšanās birokrāti tika mierināti ar piena un medus politisko ekvivalentu.
  
  Un pasaules gals tuvojās.
  
  Īsti spēlmaņi runāja un satraucās, domāja un gulēja ēkās ar sliktu gaisa kondicionētāju netālu no Pērlhārboras. Dreiks uzreiz uzskatīja, ka Bena nokārotais sveiciens nozīmēja, ka viņi nav panākuši nelielu progresu, meklējot Odina nākamo skaņdarbu - Viņa acis. Dreiks slēpa savu pārsteigumu; viņš patiesi ticēja, ka Bena pieredze un motivācija līdz šim būtu ļāvusi atšķetināt visus pavedienus.
  
  Haidens, ātrs aizsardzības sekretāra palīgs, viņam palīdzēja, taču viņi progresēja maz.
  
  Viņu vienīgā cerība bija, ka pārējiem apokaliptiskajiem dalībniekiem - kanādiešiem un vāciešiem - klājas nedaudz labāk.
  
  Bena uzmanību sākotnēji novērsa Dreika atklāsme.
  
  "Ābels Frejs? Vācu meistars? Pazūdi, debīli.
  
  "Nopietni, draugs. Vai es tev melotu?"
  
  "Necitējiet Manā priekšā Vaitčūsku, Met. Ziniet, mūsu grupai ir problēmas ar mūzikas atskaņošanu, un tas nav smieklīgi. Es vienkārši nespēju noticēt... Ābelam Frejam?
  
  Dreiks nopūtās. "Nu, es sāku no jauna. JĀ. Ābels Frejs."
  
  Kenedijs viņu atbalstīja. "Es viņu redzēju un joprojām gribu pateikt Dreikam, lai viņš beidz runāt muļķības. Šis puisis ir vientuļnieks. Notiek Vācijas Alpos - "Ballīšu pils'. Supermodeles. Nauda. Superzvaigžņu dzīve".
  
  "Vīns, sievietes un dziesmas," sacīja Dreiks.
  
  "Izbeidz!" Bens teica. "Savā ziņā," viņš prātoja, "tas ir ideāls vāks."
  
  "Ir viegli apmānīt nezinātājus, ja esat slavens," Dreiks piekrita. "Jūs varat izvēlēties savu galamērķi - lai kur vien vēlaties doties. Kontrabandai šiem cilvēkiem vajadzētu būt viegli. Vienkārši atrodiet savu seno artefaktu, izvēlieties savu diplomātisko portfeli un..."
  
  "...Ieliec to iekšā." Kenedijs raiti pabeidza un pievērsa smejošās acis uz Benu.
  
  "Jums abiem ir..." viņš nomurmināja. "... Jums abiem vajadzētu iegūt sasodītu istabu."
  
  Tajā brīdī ieradās Velss. "Ābela Freja lieta... pagaidām ir nolemts to slēpt. Skaties un gaidi. Mēs novietojam armiju ap viņa pili, bet dodam viņam brīvību, ja viņš uzzina kaut ko, ko mēs nezinām.
  
  "Sākotnēji tas izklausās saprātīgi," Dreiks iesāka, "bet..."
  
  "Bet viņam ir mana māsa," Bens nošņāca. Heidens pacēla roku, lai viņu mierinātu. "Viņiem ir taisnība, Ben. Karīna ir drošībā...pagaidām. Pasaule nav."
  
  Dreiks samiedza acis, bet turēja mēli. Protestējot neko nepanāksi. Tas tikai palīdzētu vēl vairāk novērst drauga uzmanību. Atkal viņam bija grūtības saprast Heidenu. Vai tas bija viņa jaunatklātais cinisms, kas viņu apēda? Vai viņa ātri domāja par Benu, vai arī viņa gudri domāja par savu valdību?
  
  Jebkurā gadījumā atbilde bija viena un tā pati. Pagaidiet.
  
  Dreiks mainīja tēmu. Viņš iedūra vēl vienu pie Bena sirds. "Kā klājas tavai mammai un tētim?" viņš uzmanīgi jautāja. "Vai viņi jau ir nokārtoti?"
  
  Bens sāpēs nopūtās. "Nē, draugs. Pēdējā zvanā viņi viņu pieminēja, bet es teicu, ka viņa ir atradusi otru darbu. Tas palīdzēs, Met, bet ne uz ilgu laiku.
  
  "Es zinu". Dreiks paskatījās uz Velsu un Heidenu. "Kā vadītājiem jums abiem ir jāpalīdz." Tad, negaidot atbildi, viņš sacīja: "Kādas ziņas par Heidiju un Odina acīm?"
  
  Bens riebumā pakratīja galvu. "Daudz," viņš sūdzējās. "Visur ir fragmenti. Lūk - klausieties šo: lai dzertu no Mimira akas - Gudrības avota Valhallā - ir jānes svarīgs upuris. Odins ziedoja acis, simbolizējot viņa gatavību saņemt zināšanas par notikumiem gan tagadnē, gan nākotnē. Piedzēries, viņš paredzēja visus pārbaudījumus, kas skars cilvēkus un Dievus mūžības garumā. Mimirs pieņēma Odina acis, un tās tur nekustīgi guļ, simbols, ka pat Dievam ir jāmaksā par augstākas gudrības ieskatu.
  
  "Labi," Dreiks paraustīja plecus. "Standarta vēstures materiāls, vai ne?"
  
  "Pa labi. Bet tā tas ir. Poētiskā Edda, Flenriha sāga, vēl viena, ko esmu tulkojis kā "Heidijas daudzie ceļi". Tie izskaidro notikušo, bet nestāsta, kur tagad atrodas Acis.
  
  "Valhalā," Kenedijs savilkās.
  
  "Tas ir norvēģu vārds debesīm."
  
  "Tad man nebūs iespējas tos atrast."
  
  Dreiks to visu apsvēra. "Un nekā cita nav? Jēzu, draugs, šis ir pēdējais kumoss!
  
  "Es sekoju Heidijas ceļojumam - viņas ceļojumiem. Viņa apmeklē vietas, par kurām mēs zinām, un pēc tam atgriežas savās mājās. Tā nav Playstation, draugs. Nav blakusefektu, nav slēptu sasniegumu, nav alternatīvu ceļu, zilch.
  
  Kenedija apsēdās blakus Benam un izkratīja matus. "Vai viņa varētu ievietot divas daļas vienuviet?"
  
  "Tas ir iespējams, taču tas labi nesaskanēs ar to, ko mēs šobrīd zinām. Citas norādes, kas sekoja gadu gaitā, norādīja uz vienu fragmentu katrā vietā.
  
  "Tātad jūs sakāt, ka tas ir mūsu pavediens?"
  
  - Atslēgai jābūt Valhalai, - Dreiks ātri noteica. "Šī ir vienīgā frāze, kas norāda uz vietu. Un es atceros, ka tu teici kaut ko agrāk par Heidiju, kas teici Odinam, ka viņa zina, kur ir paslēptas viņa acis, jo viņš, karājoties pie krusta, atklāja visus savus noslēpumus.
  
  "Koks" - tajā brīdī istabā ienāca Torstens Dāls. Zviedrs izskatījās izsmelts, vairāk noguris no sava darba administratīvās, nevis fiziskās puses. "Viens karājās Pasaules kokā."
  
  - Ak, - Dreiks nomurmināja. "Tas pats stāsts. Tā ir kafija?"
  
  "Makadāmija," Dāls izskatījās pašapmierināts. "Labākais, ko Havaju salas var piedāvāt."
  
  "Es domāju, ka tas ir surogātpasts," sacīja Kenedija, demonstrējot savu līdzjūtību pret ņujorkieti.
  
  "Havaju salās surogātpasts ir ļoti iecienīts," piekrita Dāls. "Bet kafija nosaka visu. Un Kona makadāmijas rieksts ir karalis.
  
  "Tātad jūs sakāt, ka Heidija zināja, kur atrodas Valhalla?" Heidens centās visu iespējamo, lai izskatītos vairāk apmulsis nekā skeptisks, kad Dreiks pamāja, lai kāds atnes viņiem vairāk kafijas.
  
  "Jā, bet Heidija bija cilvēks. Ne Dievs. Tātad tas, ko viņa pieredzēs, bija pasaulīgā paradīze?
  
  "Piedod, vecīt," Kenedijs pajokoja. "Vegasa tika dibināta tikai 1905.
  
  "Norvēģis." Dreiks piebilda, cenšoties nesmaidīt.
  
  Sekoja klusums. Dreiks vēroja, kā Bens garīgi pārdzīvo visu, ko līdz šim bija iemācījies. Kenedija savilka lūpas. Heidens pieņēma paplāti ar kafijas krūzēm. Velss jau sen bija atkāpies kādā stūrī, izliekoties, ka guļ. Dreiks atcerējās savus intriģējošos vārdus - man tev kaut kas jāpasaka. Kaut kas par maiju.
  
  Laiks tam vēlāk, ja vispār.
  
  Bens iesmējās un pamāja ar galvu. "Tas ir vienkārši. Kungs, tas ir tik vienkārši. Debesis cilvēkiem ir... viņu mājas.
  
  "Tieši tā. Vieta, kur viņa dzīvoja. Viņas ciems. Viņas būda," Dreiks apstiprināja. "Arī manas domas."
  
  "Mimira aka atrodas Heidi ciematā!" Kenedija paskatījās apkārt, viņas acīs uzliesmoja sajūsma, un tad rotaļīgi pabāza Dreikam ar dūri. - Nav slikti kājniekam.
  
  "Kopš pametu darbu, man ir attīstījušās īstas smadzenes." Dreiks redzēja, ka Velss viegli saraustījās. "Labākais gājiens manā dzīvē."
  
  Torstens Dāls piecēlās kājās. "Tad uz Zviedriju uz pēdējo daļu." Viņš izskatījās priecīgs atgriezties dzimtenē. "Mmm... kur bija Heidijas māja?"
  
  "Ostergotlande," Bens nepārbaudīdams teica. "Arī Beovulfa un Grendela mājas ir vieta, kur viņi joprojām runā par briesmoņiem, kas naktīs klīst pa zemēm."
  
  
  TRĪSdesmit
  
  
  
  LA VEREINA, VĀCIJA
  
  
  La Verein, partijas pils, atradās uz dienvidiem no Minhenes, netālu no robežas ar Bavāriju.
  
  Kā cietoksnis tas pacēlās pusceļā līdz lēzena kalna virsotnei, tā sienas bija kronētas un pat dažādās vietās izraibinātas ar bultu cilpām. Torņi ar apaļām virsotnēm, ko papildināja arkveida vārti un plats piebraucamais ceļš, ļāva dārgām automašīnām stilīgi piebraukt un demonstrēt savus jaunākos sasniegumus, savukārt pašrocīgi atlasīti paparaci nometās ceļos, lai tos fotografētu.
  
  Abel Frey vadīja ballīti pēc kārtas, apsveicot dažus no svarīgākajiem viesiem un pārliecinoties, ka viņa modeļi uzvedas, kā gaidīts. Šķipsniņa te, kurnēšana tur, pat neregulārie joki lika viņiem visiem attaisnot viņa cerības.
  
  Privātajās nišās viņš izlikās nemanām baltās joslas, kas bija izklātas uz stikla galdiem līdz ceļiem, vadītāji paklanījās ar salmiem nāsīs. Modeles un slavenas jaunās aktrises tērpušās satīna, zīda un mežģīņu lellītēs. Rozā miesa, vaidi un iekāres reibinošā smarža. Piecdesmit collu plazmas ekrāni, kas rāda MTV un hardcore pornogrāfiju.
  
  Pils, kas piepildīta ar dzīvu mūziku, Slash un Fergie izpildīja "Beautiful Dangerous" uz skatuves prom no šīm dekadentajām zālēm - optimistiskā rokmūzika iedvesa vēl vairāk dzīvības Freja jau tā dinamiskajai ballītei.
  
  Modes dizainere aizgāja, neviena nepamanīta, un devās augšā pa priekšējām kāpnēm uz klusu pils spārnu. Vēl viens lidojums, un viņa apsargi aizvēra aiz sevis seifa durvis, kas bija pieejamas tikai ar taustiņu kombināciju un balss atpazīšanu. Viņš iegāja telpā, kas bija pieblīvēta ar sakaru iekārtām un augstas izšķirtspējas televīzijas ekrāniem.
  
  Viens no viņa uzticamākajiem faniem teica: "Tieši laikā, kungs. Alicia Miles izmanto satelīta tālruni.
  
  "Lieliski, Hadson. Vai tas ir šifrēts?
  
  - Protams, ser.
  
  Frejs pieņēma ierīci, saknieba lūpas, jo bija spiests pietuvināt muti tik tuvu vietai, kur viņa lakejs jau bija izspļāvis.
  
  "Miles, labāk būt garšīgam. Man jārūpējas par māju, kas pilna ar viesiem. Ērtības meli viņam nešķita kā mānīšana. Tas bija tieši tas, ko šīm nebēdnībām vajadzēja dzirdēt.
  
  "Es teiktu, ka tas ir cienīgs bonuss," labi pasniegtais angļu tonis izklausījās ironiski. "Man ir tīmekļa adrese un parole, lai meklētu Parnevik."
  
  "Tas viss ir daļa no darījuma, Mails. Un jūs jau zināt, ka ir tikai viens veids, kā iegūt bonusu.
  
  "Milo nav tuvumā?" Tagad tonis ir mainījies. Kakla griezējs. Nerātns...
  
  "Tikai es un mans labākais fans."
  
  "Mmm... uzaicini arī viņu, ja vēlies." Viņas balss mainījās. "Bet diemžēl man ir jābūt ātram. Piesakieties www.locatethepro.co.uk un ievadiet paroli ar mazajiem burtiem: bonusmyles007, "smiekli. "Domāju, ka jūs to novērtēsiet, Freij. Ir jāparādās standarta izsekotāja formātam. Tvaika pirts ir ieprogrammēta kā ceturtā. Jums vajadzētu būt iespējai viņu izsekot jebkur.
  
  Ābels Frejs klusi sveicināja. Alisija Mailsa bija labākais darbinieks, kādu viņš jebkad bija izmantojis. "Pietiekami labi, Mails. Kad acis būs pakļautas kontrolei, jūs būsiet ārpus pavadas. Tad atgriezieties pie mums un atnesiet kanādiešu fragmentus. Tad mēs... parunāsim."
  
  Līnija ir pārrauta. Frejs nolika mobilo telefonu, pagaidām gandarīts. "Labi, Hadson," viņš teica. "Iedarbiniet automašīnu. Nekavējoties nosūtiet visus uz Estergolandi. Pēdējais gabals viņam bija sasniedzams, tāpat kā visas pārējās figūras, ja pareizi nospēlēja finālspēles. "Milo zina, kas jādara."
  
  Viņš pētīja vairākus televīzijas monitorus.
  
  "Kurš no viņiem ir gūsteknis 6 - Kārina Bleika?"
  
  Hadsons saskrāpēja savu nekopto bārdu, pirms pamāja ar roku. Frejs paliecās uz priekšu, lai pētītu blondo meiteni, kas sēdēja savas gultas vidū, kājas pievilcis līdz zodam,
  
  Vai, pareizāk sakot, sēžot uz gultas, kas piederēja Freijam. Un ēst Freja ēdienu aizslēgtajā un apsargātajā būdā, ko Frejs pasūtīja. Izmantojot elektrību, par kuru maksāja Frejs.
  
  Uz potītes ir viņa izstrādāta ķēde.
  
  Tagad viņa piederēja viņam.
  
  "Nekavējoties nosūtiet video uz manu istabu - uz lielā ekrāna. Tad saki šefpavāram, lai viņš tur pasniedz vakariņas. Pēc desmit minūtēm man ir vajadzīgs mans cīņas mākslas eksperts. Viņš apstājās, domādams.
  
  - Kens?
  
  "Jā, tas viens. Es gribu, lai viņš aiziet uz turieni un paņem viņas kurpes. Pagaidām nekas cits. Es vēlos, lai psiholoģiskā spīdzināšana būtu apburoši ilga, līdz šī tiek sagrauta. Es pagaidīšu dienu un tad paņemšu viņai kaut ko svarīgāku.
  
  "Un cietumnieks 7?"
  
  "Labais Dievs, Hadson, izturies pret viņu tā, kā tu izturētos pret sevi. Labākais no visa. Viņa laiks, lai mūs atstātu iespaidu, tuvojas..."
  
  
  TRĪSDESMIT VIENS
  
  
  
  GAISA TELPA VIRS ZVIEDRIJĀ
  
  
  Lidmašīna noslīdēja. Kenedijs Mūrs nodrebēja, pamostoties ar atvieglojumu, ka viņu pamodināja satricinājumi, jaunā diena padzina savu Tumsas meklētāju.
  
  Kālebs viņas sapņos eksistēja tikpat daudz kā reālajā pasaulē, taču naktīs viņš vairākkārt viņu nogalināja, grūstot dzīvus tarakānus viņai kaklā, līdz viņa aizrijās un bija spiesta košļāt un norīt, un vienīgā nodevība viņu mocīja ar šausmām acīs. , konstante, līdz izdziest pēdējā dzirkstele.
  
  Pēkšņi pamodusies un izrauta no elles pavēderēm, viņa mežonīgām acīm paskatījās apkārt kajītē. Tas bija kluss; civiliedzīvotāji un karavīri snauda vai runāja klusi. Pat Bens Bleiks aizmiga, satvēris savu klēpjdatoru, un raižu līnijas nebija izlīdzinājušas miegā un traģiski nevietā uz viņa zēniskā sejas.
  
  Tad viņa ieraudzīja Dreiku, un viņš skatījās uz viņu. Tagad viņa satraukuma līnijas tikai uzlaboja jau tā pārsteidzošo seju. Viņa godīgums un nesavtība bija acīmredzama, to nebija iespējams noslēpt, bet sāpes aiz viņa miera lika viņai vēlēties viņu mierināt... visas nakts garumā.
  
  Viņa pie sevis pasmaidīja. Vairāk atsauču uz dinozauru iežiem. Dreika izklaide bija ļoti jautra. Pagāja mirklis, pirms viņa saprata, ka viņas iekšējais smaids varētu būt aizskāris viņas acis, jo viņš viņai uzsmaidīja.
  
  Un tad pirmo reizi pagājušajos gados, kopš viņa iestājās akadēmijā, viņa nožēloja, ka viņas aicinājums lika viņai deseksualizēt savu personību. Viņa vēlējās, kaut viņa zinātu, kā tā ieveidot matus. Viņa vēlas, lai viņai būtu nedaudz vairāk Selmas Blēras un nedaudz mazāk Sandras Bulokas.
  
  To visu pateicis, bija pilnīgi skaidrs, ka Dreikam viņa patīk.
  
  Viņa viņam uzsmaidīja, taču tajā brīdī lidmašīna atkal sasvērās un visi pamodās. Pilots paziņoja, ka viņi atrodas stundas attālumā no galamērķa. Bens pamodās un devās kā zombijs pēc pārpalikuma Kona kafijas. Torstens Dāls piecēlās un paskatījās apkārt.
  
  "Laiks ieslēgt GPR," viņš teica ar pussmaidu.
  
  Viņi tika nosūtīti lidot pāri Ostergotlandei, mērķējot uz apgabaliem, kur profesors Parneviks un Bens domāja, ka atradīsies Heidi ciems. Nabaga profesoram nepārprotami sāpēja no nocirstā pirksta gala, un viņš bija dziļi šokēts par viņa mocītāja bezsirdību, taču priecājās kā kucēns par to, kā stāstīja par karti, kas iegravēta uz Odina vairoga.
  
  Ceļš uz Ragnaroku.
  
  Jādomā.
  
  Līdz šim nevienam nav izdevies to iztulkot. Vai tas bija kārtējais Alicia Miles un viņas apjukušās komandas maldinājums?
  
  Tiklīdz lidmašīna izlauzās cauri Dāla aptuvenajam perimetram, viņš norādīja uz attēlu, kas parādījās lidmašīnas televizorā. Zemes radars raidīja zemē īsus radioviļņu impulsus. Kad tas atsitas pret apraktu objektu, robežu vai tukšumu, tas atspoguļotu attēlu savā atgriešanās signālā. Sākumā ir grūti tos atšķirt, bet ar pieredzi kļūst vieglāk.
  
  Kenedija pamāja ar galvu Dālam. "Vai zviedru armijai ir viss?"
  
  "Tādas lietas ir vajadzīgas," Dāls viņai nopietni sacīja. "Mums ir šīs iekārtas hibrīda versija, kas nosaka mīnas un slēptās caurules. Ļoti augstas tehnoloģijas. "
  
  Pie apvāršņa ielauzās rītausma, un tad nodriskāti pelēki mākoņi to aizdzina, kad Parneviks izsaucās. "Šeit! Šis attēls izskatās kā veca vikingu apmetne. Vai redzat apaļo ārējo apmali - tās ir aizsargsienas - un taisnstūrveida priekšmetus iekšpusē? Tie ir mazi mājokļi."
  
  "Tātad, definēsim lielāko māju..." Bens steidzīgi iesāka.
  
  "Nē," sacīja Parneviks. "Šai ir jābūt koplietošanas garai mājai - tikšanās vai mielošanās vietai. Heidijai, ja viņa patiešām būtu šeit, būtu otrā lielākā māja.
  
  Lidmašīnai lēnām nolaižoties, parādījās skaidrāki attēli. Drīz vien apmetne bija skaidri iezīmēta vairākas pēdas zem zemes, un drīz vien bija redzama otra lielākā māja.
  
  "Jūs to redzat," Dāls norādīja uz dziļāku krāsu, kas bija tik vāja, ka to varētu neievērot, ja kāds to nemeklētu. "Tas nozīmē, ka ir tukšums, un tas atrodas tieši zem Heidijas mājas. Sasodīts, viņš teica un pagriezās. "Viņa uzcēla savu māju tieši pie Mimira akas!"
  
  
  TRĪSDESMIT DIVI
  
  
  
  OSTERGOTLANDE, ZVIEDRIJA
  
  
  Tiklīdz viņi atradās uz zemes un bija nogājuši vairākas jūdzes pa slapjām pļavām, Dāls lika viņiem apstāties. Dreiks paskatījās apkārt uz to, ko viņš varētu raksturot tikai kā jaunā Dino-roka garā, kuru viņš un Kenedijs kopīgi vienoja, raibu komandu. Zviedrus un SGG pārstāvēja Torstens Dāls un trīs viņa vīri, SAS - Velss un desmit karavīri. Viens tika atstāts Havaju salās, ievainots. Delta komanda tika samazināta līdz sešiem cilvēkiem; tad bija Bens, Parneviks, Kenedijs un viņš pats. Heidens palika lidmašīnā.
  
  Viņu vidū nebija neviena cilvēka, kuru nesatrauca viņu uzdevuma grūtības. Situācijas nopietnību tikai vēl vairāk uzsvēra fakts, ka lidmašīna gaidīja, pilnībā uzpildīta un bruņota, ar figūrām uz klāja, gatava tās aizvest uz jebkuru vietu pasaulē.
  
  "Ja tas palīdz," Dāls teica, kad visi gaidoši skatījās uz viņu, "es nesaprotu, kā viņi var mūs atrast šoreiz," viņš norādīja. "Sāciet ar vieglām sprāgstvielām, lai notīrītu dažas pēdas zemāk, tad ir pienācis laiks grābt."
  
  "Esi uzmanīgs," Parneviks salauza rokas. "Mēs nevēlamies sabrukumu."
  
  "Neuztraucieties," Dāls jautri sacīja. "Starp dažādajiem spēkiem šeit, manuprāt, mums ir pieredzējusi komanda, profesor."
  
  Atskanēja kašķīgi smiekli. Dreiks apskatīja viņu apkārtni. Viņi izveidoja plašu perimetru, atstājot vīrus vairāku pakalnu virsotnēs, kas ieskauj vietu, kur saskaņā ar zemes radaru sistēmu kādreiz atradās vecās apsardzes mājas. Ja tikai tas būtu pietiekami labs vikingiem un visam...
  
  Līdzenumi bija ar zāli klāti un mierīgi, viegls vējiņš tik tikko kustināja kokus, kas auga uz austrumiem no to atrašanās vietas. Sākās neliels lietus un pēc tam apstājās, pirms mēģināt vēlreiz.
  
  Iezvanījās Bena mobilais telefons. Viņa acis ieguva spokainu skatienu. "Tēti? Vienkārši aizņemts. Es jums atzvanīšu pakaļgalā. Viņš aizvēra ierīci, palūkojoties uz Dreiku. "Man nav laika," viņš nomurmināja. "Viņi jau zina, ka kaut kas notiek, viņi vienkārši nezina, kas tas ir."
  
  Dreiks pamāja ar galvu un bez raustīšanās vēroja pirmo sprādzienu. Gaisā lidoja zāle, zāle un netīrumi. Tūlīt sekoja vēl viens, nedaudz dziļāks trieciens, un no zemes pacēlās otrs mākonis.
  
  Vairāki vīrieši klabināja uz priekšu, turot lāpstas tāpat kā ieročus. Sirreāla aina.
  
  "Esi uzmanīgs," Parneviks nomurmināja. "Mēs negribētu, lai kāds saslapinātu kājas." Viņš iesmējās, it kā tas būtu lielākais joks vēsturē.
  
  Skaidrāks kopskata attēls parādīja caurumu zem Heidijas garās mājas, kas veda plašā alā. Acīmredzot tur atradās vairāk nekā tikai aka, un komanda kļūdījās piesardzīgi. Pagāja vēl stunda rūpīgas rakšanas un vairākas pauzes, kamēr Parneviks dziedāja un pētīja atklātos artefaktus, pirms tie pazuda gaisā.
  
  Dreiks izmantoja šo laiku, lai sakārtotu savas domas. Līdz šim viņš jutās kā ar amerikāņu kalniņiem bez bremzēm. Pat pēc visiem šiem gadiem viņš joprojām bija vairāk pieradis izpildīt pavēles, nevis ievērot plānu, tāpēc viņam vajadzēja vairāk laika pārdomām nekā, piemēram, Benam Bleikam. Divas lietas viņš zināja droši - viņi vienmēr atpalika, un viņu ienaidnieki piespieda viņus reaģēt uz situācijām, nevis tās radīt; bez šaubām, tas ir rezultāts tam, ka viņi šajās sacensībās startēja aiz pretiniekiem.
  
  Tagad ir pienācis laiks sākt uzvarēt šajās sacensībās. Jo īpaši tāpēc, ka viņi, šķiet, bija vienīgā frakcija, kas veltīta pasaules glābšanai, nevis riskēšanai.
  
  Tātad jūs ticat spoku stāstiem?Viņa prātā čukstēja sena balss.
  
  Nē, viņš atbildēja tāpat kā toreiz. Bet es ticu šausmu stāstiem...
  
  Savas pēdējās misijas laikā, būdams SAS īpašās vienības slepenās SRT loceklis, viņš un vēl trīs viņa komandas biedri, tostarp Alisija Mailsa, nejauši nokļuva attālā ciematā Ziemeļirākā, tā iedzīvotāji tika spīdzināti, nogalināti. Pieņemot acīmredzamo, ka viņi izmeklēja... lai atrastu britu un franču karavīrus, kas joprojām atrodas viņu nopratināšanā.
  
  Sekojošais aptumšoja pārējās Meta Dreika dienas uz Zemes. Dusmu apžilbināts, viņš un pārējie divi komandas locekļi pārtrauca spīdzināšanu.
  
  Vēl viens "draudzīgs ugunsgrēks" starp daudziem.
  
  Alisija Mailza stāvēja un skatījās, vienalga, nesatraipot sevi ne ar kādām dīvainībām. Viņa nevarēja apturēt spīdzināšanu, un viņa nevarēja apturēt spīdzinātāju nāvi. Bet viņa izpildīja sava komandiera pavēli.
  
  Mets Dreiks.
  
  Pēc tam karavīra dzīve viņam bija beigusies, visas viņas uzturētās romantiskās attiecības tika sagrautas gabalos. Taču dienesta pamešana nenozīmēja, ka atmiņas izgaisa. Sieva viņu modināja nakti no nakts un pēc tam izslīdēja no sviedriem piemirkušās gultas, raudot lejā, kad viņš atteicās atzīties.
  
  Tagad viņš ieraudzīja Kenediju stāvam viņam pretī un smaidot tā, it kā viņa atrastos lidmašīnā. Viņas mati vaļīgi nokarājās, seja kļuva dzīva un draiska no viņas smaida. Acis centrā un ķermenī no Victoria's Secret, apvienojumā ar skolas skolotāja pieklājību un biznesa atturību. Diezgan sajaukts.
  
  Viņš iesmējās pretī. Torstens Dāls kliedza: "Iedziļinieties lasīšanā! Mums ir vajadzīgs ceļvedis Descenderiem.
  
  Kad Bens viņam jautāja, kas ir Descender, viņš tikai iesmējās. "Tieši no Holivudas leģendas, mans draugs. Atcerieties, kā zaglis nolēca no ēkas, un viņa lēciens tika noregulēts līdz tuvākajam milimetram, pēc kā viņa kritiens tika apturēts? Nu, Blue Diamond Lander ir ierīce, ko viņi izmanto.
  
  "Forši".
  
  Dreiks pamanīja savu veco komandieri lēnām staigājam apkārt un paņēma piedāvāto kafijas flakonu. Šī tērzēšana jau kādu laiku tiek gatavota. Dreiks gribēja to izbeigt.
  
  "Maija?" Viņš jautāja, stingri nolaidis lūpas zemē, lai neviens nesaprastu viņa jautājumu.
  
  "Hm?" ES jautāju.
  
  "Tikai pasaki man".
  
  "Dievs, vecais, pēc acīmredzamā informācijas trūkuma, ko jūs sniedzat par savu veco hobiju, es diez vai šobrīd varu paļauties uz bezmaksas dāvanu saņemšanu, vai ne?"
  
  Dreiks neviļus apspieda smaidu. "Tu netīrais vecis, vai tu to zini?"
  
  "Tas mani uztur manas spēles augšgalā. Tagad pastāstiet man stāstu no vienas no viņas slepenajām misijām - jebkuras no tām.
  
  "Nu... Es varētu palaist garām jūsu iespēju šeit un dot jums kaut ko pieradinātu," Dreiks teica. "Vai arī jūs varētu pagaidīt, līdz tas viss būs beidzies, un es jums iedošu zeltu... jūs zināt vienīgo."
  
  "Tokyo Cos-con?"
  
  "Tokyo Cos-con. Kad Mai devās slepenībā Japānas lielākajā kospleja kongresā, lai iefiltrētos un aizturētu Fuchu triādes, kas tajā laikā vadīja porno industriju.
  
  Velss izskatījās tā, it kā viņam drīz pienāktu lēkme. "Dievs, Dreik. Tu esi āksts. Tad labi, bet ticiet man, tagad esat man parādā." Viņš ievilka elpu. "Japāņi tikko izvilka viņu no Honkongas, tieši zem viltus identitātes, bez brīdinājuma, pilnībā iznīcinot vāku, ko viņa bija uzlikusi divus gadus."
  
  Dreiks uzmeta viņam atvērtu, neticīgu skatienu. "Nekad".
  
  - Arī mani vārdi.
  
  "Kāpēc?"
  
  "Arī mans nākamais jautājums. Bet, Dreik, vai tas nav acīmredzami?
  
  Dreiks par to domāja. "Tikai viņa ir labākā, kas viņiem ir. Labākais, kāds viņiem jebkad bijis. Un viņi noteikti ir izmisuši pēc viņas.
  
  "Mēs esam pieņēmuši zvanus no viņu Tieslietu departamenta un premjerministriem apmēram piecpadsmit stundas, tāpat kā jeņķi. Viņi mums atzīst visu - viņi nosūtīja viņu izlūkot Laverēnu, jo tā ir vienīgā saikne, ko viņi atrada uz šo putru, kas jau ir izaudzis par lielāko notikumu, kas šobrīd notiek uz planētas. Tas ir tikai stundu jautājums, līdz mēs būsim spiesti viņiem atzīties.
  
  Dreiks sarauca pieri. "Vai ir kāds iemesls šobrīd neatzīties? Maijs būtu fantastisks ieguvums.
  
  "Es piekrītu, draugs, bet valdības ir valdības, un neatkarīgi no tā, vai pasaule ir apdraudēta vai nē, viņiem patīk spēlēt savas mazās spēles, vai ne?"
  
  Dreiks norādīja uz caurumu zemē. "Izskatās, ka viņi ir gatavi."
  
  
  * * *
  
  
  Dreika nolaišanās ātrums tika iestatīts uz 126 pēdām. Viņam rokā tika ielikta ierīce, ko sauc par "ātro uzpurni", un viņam tika iedota mugursoma. Viņš uzvilka ugunsdzēsēja ķiveri, kurai bija piestiprināts lukturītis, un rakņājās pa mugursomu. Liels kabatas lukturītis, skābekļa tvertne, ieroči, pārtika, ūdens, radio, pirmās palīdzības piederumi - viss, kas viņam nepieciešams spelešanai. Viņš uzvilka pāri lieljaudas cimdus un devās uz bedres malu.
  
  - Džeronimo? viņš lūdza Kenediju, kurš bija palicis augšstāvā kopā ar Benu un profesoru, palīdzēt uzraudzīt viņu perimetru.
  
  "Vai arī satveriet potītes, izbāziet dupsi un ceriet," viņa teica.
  
  Dreiks viņai ļauni pasmaidīja: "Pie tā atgriezīsimies vēlāk," viņš teica un ielēca tumsā.
  
  Viņš uzreiz juta, ka sarkanā dimanta sprūda nodziest. Krītot viņa krišanas ātrums samazinājās, un viņa mazais ritenis tikšķēja simts reižu sekundē. Akas sienas - par laimi tagad izžuvušas - pazibēja garām kaleidoskopiskos uzplaiksnījumos kā vecā melnbaltā filmā. Beidzot nolaišanās palēninājās līdz rāpošanai, un Dreiks juta, ka viņa zābaki maigi atsitās no cietā akmens. Viņš saspieda purnu un juta, kā palaidējs atbrīvojas no drošības jostas. Dreiks iepazinās ar procesu, kā viņu pārvērst par augšupejošo, pirms devās uz vietu, kur gaidīja Dals un pusducis vīriešu.
  
  Grīda nemierīgi gurkstēja, bet viņš to attiecināja uz mumificētajām atlūzām.
  
  "Šī ala ir dīvaini maza, salīdzinot ar to, ko redzējām GPR," sacīja Dāls. "Viņš varēja nepareizi aprēķināt. Izklājies un meklē... tuneli... vai ko tamlīdzīgu.
  
  Zviedrs paraustīja plecus, uzjautrināts par savu nezināšanu. Dreikam patika. Viņš lēni apstaigāja alu, pētot nelīdzenās sienas un drebēdams, neskatoties uz viņam piešķirto biezo apmetni. Tūkstošiem tonnu akmeņu un zemes spiedās pret viņu, un te viņš bija, cenšoties iekļūt dziļāk. Viņam tā izklausījās pēc karavīra dzīves.
  
  Dāls sazinājās ar Parneviku, izmantojot divvirzienu videotelefonu. Profesors kliedza tik daudz "ieteikumu", ka Dāls pēc divām minūtēm izslēdza skaņu. Karavīri stutēja ap alu, līdz viens no Deltas puišiem iesaucās: "Man šeit ir grebumi. Lai gan niecīga lieta. "
  
  Dāls izslēdza videotelefonu. Parnevika balss bija skaļa un skaidra, un tad apklusa, kad Dāls turēja mobilo telefonu pret sienu.
  
  "Vai tu to redzi?"
  
  "Jā! Det ar bra! Krūšturis!" Parneviks no uztraukuma zaudēja angļu valodu. "Valknots... mmm... nogalinātu karotāju saišķis. Tas ir Odina simbols, trīskāršais trīsstūris vai Borromean trīsstūris, kas saistīts ar domu par krāšņo nāvi kaujā.
  
  Dreiks pamāja ar galvu. "Asiņainie vikingi"
  
  "Šis simbols bieži ir atrodams uz "attēlu akmeņiem", kas attēlo varoņu karotāju nāvi, kas ar laivu vai zirga mugurā dodas uz Valhallu - Odina pili. Tas vēl vairāk pastiprina domu, ka esam atraduši ikdienišķu Valhallu."
  
  "Atvainojiet, ka sabojāju jūsu parādi, draugs," sacīja tiešais SAS vīrs, "bet šī siena ir tikpat bieza kā mana vīramāte."
  
  Viņi visi paspēra soli atpakaļ, zibinot savus pie ķiveres piestiprinātos lukturīšus pāri neskartajai virsmai.
  
  "Šai ir jābūt viltus sienai." Parneviks gandrīz kliedza aiz sajūsmas. "Jābūt!"
  
  "Pagaidi," Dreiks dzirdēja Bena jauno balsi. "Tajā arī teikts, ka Valknots tiek saukts arī par Nāves mezglu - Odina sekotāju simbolu, kuriem bija tieksme uz vardarbīgu nāvi. Es patiešām uzskatu, ka tas varētu būt brīdinājums. "
  
  "Buļņas". Dreika nopūta bija patiesa.
  
  "Šeit ir doma, puiši," atskanēja Kenedija balss. "Kā par visu sienu rūpīgāku pārbaudi. Ja jūs iegūstat vairāk Valknotts, bet pēc tam atrodat tukšu sienu, es izvēlētos šo.
  
  - Tev viegli pateikt, - Dreiks nomurmināja. "Būt tur augšā un viss."
  
  Viņi sadalījās, collu pēc collas ķemmējot akmeņainās sienas. Viņi nokasīja mūžvecos putekļus, noslaucīja zirnekļu tīklus un izdzina pelējumu. Beigās viņi atrada vēl trīs Valknotus.
  
  "Lieliski," sacīja Dreiks. "Tās ir četras sienas, četras mezglainas lietas. Kas, pie velna, mums tagad ir jādara?
  
  "Vai viņi visi ir identiski?" - pārsteigts jautāja profesors.
  
  Viens no karavīriem uz videotelefona ekrāna atnesa Parnevika attēlu. "Nu, es nezinu, kā jūs, puiši, bet esmu pārliecināts, ka man ir apnicis klausīties viņu. Sasodītais zviedrs jau sen mūs būtu nogalinājis."
  
  "Pagaidi," teica Bena balss. "Acis ir Mimira akā, nevis..." viņa balss pazuda statiskā svilpienā, un tad ekrāns aptumšojās. Dals to kratīja, ieslēdza un izslēdza, bet bez rezultātiem.
  
  "Smuki. Ko viņš mēģināja pateikt?
  
  Dreiks grasījās izteikt ieteikumu, kad videotelefons atkal atdzīvojās un Bena seja piepildīja ekrānu. "Es nezinu, kas notika. Bet klausieties - Acis atrodas Mimira akā, nevis alā zem tās. Saproti?"
  
  "Jā. Tātad mēs pabraucām viņiem garām?
  
  "Es domāju, ka jā".
  
  "Bet kāpēc?" Dāls neticīgi jautāja. "Kāpēc tad vispār bija jāveido šī ala? Un zemes radars skaidri parādīja, ka zem tā ir milzīga telpa. Protams, daļai vajadzēja būt tur lejā.
  
  "Ja tikai..." Dreiks sajuta briesmīgu vēsumu. "Ja vien šī vieta nav slazds."
  
  Dāls pēkšņi izskatījās nepārliecināts. "Kā tā?"
  
  "Vai šī telpa atrodas zem mums? Ko darīt, ja tā ir bedre bez dibena?"
  
  "Tas nozīmē, ka jūs stāvat uz māla spilvena!" Parneviks šausmās kliedza. "Slazds! Tas var sabrukt jebkurā brīdī. Dodieties prom no turienes tūlīt!"
  
  Viņi skatījās viens uz otru vienu bezgalīgu izmisīgas mirstības mirkli. Viņi visi tik ļoti gribēja dzīvot. Un tad viss mainījās. Kas kādreiz bija plaisa betona grīdā, tagad ir saplaisājis cietais panelis. Šī dīvainā plosošā skaņa nebija no akmens pārvietošanās, bet gan no tā, ka grīda lēnām šķelās no gala līdz galam.
  
  Ar bezgalīgu bedri zem tiem....
  
  Seši vīrieši vardarbīgi uzbruka diviem Ascendantiem. Kad viņi tur nokļuva, vēl dzīvi, Dāls sauca atjaunot kārtību.
  
  "Jūs abi, ejiet pirmie. Dieva dēļ, esiet skarbs."
  
  "Un, ceļojot augšup," komentēja Parneviks, "esiet īpaši uzmanīgs pret savu apkārtni. Mēs nevēlamies palaist garām artefaktu.
  
  - Neesi idiots, Parnevik. Dālam bija sliktas priekšnojautas. Dreiks nekad agrāk viņu nebija redzējis tādu. "Pēdējie divi no mums reģistrēsies, kad dosimies," viņš teica, skatīdamies uz Dreiku. "Tas esi tu un es".
  
  videotelefons atkal iepīkstējās un pēc tam izslēdzās. Dāls viņu kratīja, it kā viņš mēģinātu viņu nožņaugt. - Nolādētie jeņķi, bez šaubām.
  
  Pirmajam pārim bija nepieciešamas trīs minūtes, lai sasniegtu zemes līmeni. Tad vēl trīs otrajam pārim. Dreiks domāja par visu, kas varētu notikt sešās minūtēs, mūža pieredzi vai neko. Viņam tas bija pēdējais. Nekas cits kā māla čīkstēšana, mainīga akmens vaidi, nejaušības čīkstēšana, kas izlemj, vai apbalvot viņu ar dzīvību vai nāvi.
  
  Grīda zem pirmā atrastā simbola bija sabrukusi. Brīdinājuma nebija; it kā grīda vienkārši būtu pametusi savu spoku un gājusi aizmirstībā. Dreiks uzkāpa akā, cik vien varēja. Viņš balansēja uz sāniem, nevis uz trauslās alas grīdas. Dāls apskāva akas otru pusi, ar abām rokām satverot zaļas auklas gabalu, gredzens viņa kāzu pirkstā atspoguļoja laternu uz Dreika ķiveres.
  
  Dreiks paskatījās uz augšu, meklējot stiprus auklas gabalus, ko viņi varētu piestiprināt pie iejūgām. Tad viņš dzirdēja Dālu kliedzam: "Sūdā!" un paskatījās uz leju tieši laikā, lai redzētu, kā videotelefons griežas uz priekšu un atpakaļ ļaunā palēninājumā, pirms notriecās uz alas grīdas.
  
  Novājināts, cietais disks padevās, iegrimstot melnajā caurumā kā Dreika vecie sapņi par ģimenes izveidi. Pret viņiem metās vētra, no vietas, kur aklie radījumi paslēpās un slīdēja, izlaida duļķainu gaisu, kas bija piepildīts ar neizsakāmu tumsu.
  
  Un, skatoties uz šo bezvārda ēnu bezdibeni, Dreiks no jauna atklāja savu bērnības ticību briesmoņiem.
  
  Atskanēja vāja slīdēšanas skaņa, un virve nonāca ar plīvojošu skaņu. Dreiks to pateicīgi satvēra un piestiprināja pie zirglietas. Dāls darīja to pašu, izskatoties vienādi baltā krāsā, un abi nospieda savas attiecīgās pogas.
  
  Dreiks vēroja altimetru. Viņš pētīja savu akas pusi, kamēr Dāls to nokopēja otrā pusē. Vairākas reizes viņi apstājās un paliecās uz priekšu, lai paskatītos tuvāk, bet katru reizi neko neatrada. Nogāja simts pēdas, tad deviņdesmit. Dreiks nodīrāja rokas asinīs, bet neko neatrada. Viņi gāja tālāk, tagad piecdesmit pēdas, un tad Dreiks ieraudzīja gaismas trūkumu, blāvu, kas vienkārši absorbēja gaismu, ko viņš meta viņai pretī.
  
  Plats koka dēlis, robains malās, neskarts mitruma vai pelējuma. Dreiks varēja redzēt grebumus uz tās virsmas, un viņam vajadzēja kādu laiku, lai pareizi novietotu ķiveri.
  
  Bet kad viņš to izdarīja...
  
  Acis. Simbolisks Odina acu attēls, kas izgrebts no koka un kuru šeit atstājis... kurš?
  
  Pats Odins? Pirms tūkstošiem gadu? Autors: Heidi Vai tas bija vairāk vai mazāk ticami?
  
  Dāls bažīgi paskatījās lejup. - Mums visiem, Dreik, neatmet šo.
  
  
  TRĪSDESMIT TRĪS
  
  
  
  OSTERGOTLANDE, ZVIEDRIJA
  
  
  Dreiks izkāpa no Mimira akas, turēdams koka planšeti augstu kā trofeju. Pirms viņš paspēja pateikt ne vārda, viņš tika rupji izrauts no zirglietu un nomests zemē.
  
  "Ei, nomierinies..." Viņš paskatījās uz Honkongas sapņu mašīnas bagāžnieku, kas ir viens no jaunajiem. Viņš nedaudz apgriezās un ieraudzīja uz zāles guļam mirušus un mirstošus karavīrus - Delta, SGG, SAS - un aiz viņiem Kenediju, nometies ceļos ar ieroci pie galvas.
  
  Viņš redzēja, kā Bens bija spiests stāvēt taisni, satverot žņaugšanu, un Alisijas Mailsas nežēlīgās rokas cieši satvēra viņa kaklu. Dreika sirds gandrīz salūza, kad viņš ieraudzīja, ka Bens joprojām tur savu kameru rokā. pieķerties pēdējam elpas vilcienam....
  
  "Ļaujiet britam stāvēt," Dreika acīs ieskatījās kanādietis Kolbijs Teilors. "Ļaujiet viņam noskatīties, kā mirst viņa draugi - pierādījums tam, ka es varu uzņemties visas viņa daļas, pirms atņemšu viņam dzīvību."
  
  Dreiks ļāva kaujas ugunij iesūkties savās ekstremitātēs. - Jūs tikai pierādat, ka šī vieta atbilst nosodītā ceļveža apgalvojumiem - ka šī ir briesmoņu zeme.
  
  "Cik poētiski," miljardieris iesmējās. "Un tā ir taisnība. Dodiet man acis." Viņš pastiepa rokas kā bērns, prasot vairāk. Algotnis pārraidīja Odina acu tēlu. "Labi. Ar to pietiek. Tātad, kur ir tava lidmašīna, Dreik? Es gribu tavus gabalus un tad izkļūt no šīs sūdu bedres.
  
  "Bez Vairoga jūs neko nesasniegsit," Dreiks teica... pirmais, kas viņam ienāca prātā. "Un tad uzziniet, kā tā kļūst par Ragnaroka karti."
  
  "Muļķis," Teilore šķebinoši iesmējās. "Vienīgais iemesls, kāpēc mēs esam šeit šodien, nevis pirms divdesmit gadiem, ir tāpēc, ka Vairogs tika atrasts tikai nesen. Tomēr esmu pārliecināts, ka jūs to jau zināt. Vai jūs mēģināt mani palēnināt? Vai jūs domājat, ka es paslīdīšu un došu jums vēl vienu iespēju? Nu, Dreika kungs, ļaujiet man jums pastāstīt. Viņa... - viņš norādīja uz Alisiju, - viņa neklūp. Viņa. . pamatīgs zelta dupsis, tāda viņa ir!
  
  Dreiks noskatījās, kā viņa bijušais kolēģis nožņaudz Benu līdz nāvei. "Viņa jūs pārdos augstākajam solītājam."
  
  "Es piedāvāju augstāko solītāju, sasodīti sūdi."
  
  Un pēc aizgādības gribas kāds izmantoja šo brīdi, lai izšautu lodi. Šāviens skaļi atbalsojās pa mežu. Viens no Teilora algotņiem sabruka ar jaunu trešo aci, acumirklī mirdams.
  
  Kolbijs Teilors mirkli izskatījās neticīgs. Viņš izskatījās tā, it kā Braiens Adamss tikko būtu izlēcis no meža un ieslēdzis 69. gada vasaru. Viņa acis pārvērtās par apakštasītēm. Tad viņā ietriecās viens no viņa algotņiem, nogāzot viņu zemē, algotnis asiņoja, kliedza un dauza, mira. Dreiks acumirklī atradās viņu pusē, kad vads plīsa gaisā virs viņiem.
  
  Viss notika vienlaicīgi. Kenedija uzmeta savu ķermeni uz augšu. Viņas galvaskausa augšdaļa bija tik cieši saskarē ar sarga zodu, kas viņu aizsedza, ka viņš pat nesaprata, kas noticis. Tūlītēja pauze.
  
  Šurpu turpu lidoja ložu vētra; algotņi, noķerti atklātā laukā, tika iznīcināti.
  
  Torstens Dāls tika atbrīvots, kad algotnis, kas viņu turēja, zaudēja trīs ceturtdaļas no galvas no trešā šāviena, kas atskanēja no šautenes. SGG komandieris pieskrēja pie profesora Parnevika un sāka vilkt veco vīru uz krūmu kaudzes pusi.
  
  Dreiks pirmā doma bija par Benu. Kad viņš gatavojās izmisīgi derēt, neticība viņu satricināja kā tūkstoš vatu elektromagnētiskais impulss. Alisija pameta zēnu malā un devās uz paša Dreika. Pēkšņi viņas rokā parādījās pistole; nebija svarīgi, kura. Viņa bija vienlīdz nāvējoša ar abiem.
  
  Viņa to pacēla, koncentrējoties uz viņu.
  
  Dreiks apmulsušā žestā izpleta rokas uz sāniem. Kāpēc?
  
  Viņas smaids bija gavilējošs, gluži kā dēmonam, kurš midzenī atrod neskartu gaļu, kas, viņaprāt, jau sen ir izlietota.
  
  Viņa nospieda sprūdu. Dreiks sarāvās, sagaidot karstumu un tad nejutīgumu un tad sāpes, taču viņa prāta acs satvēra viņa smadzenes, un viņš ieraudzīja, ka viņa pēdējā brīdī mainīja mērķi... un iemeta trīs lodes algotnē, kas sedza Kolbija Teilora sašutušo figūru. Neriskēsim.
  
  Izdzīvoja divi SAS karavīri un divi Delta jūras kājnieki. SAS satvēra Benu un aizvilka viņu prom. Tas, kas bija palicis pāri no Delta komandas, gatavojās atšaut tuvākajā koku birzī.
  
  Atskanēja jauni šāvieni. Deltas zēns pagriezās un nokrita. Otrs rāpoja atpakaļ uz vēdera uz vietu, kur Velss bija nokritis, Mimira akas otrā pusē. Velsa guļus ķermenis raustījās, kad amerikānis viņu vilka prom, un tas bija pierādījums tam, ka viņš ir dzīvs.
  
  Nākamās minūtes pagāja miglā tīti. Alisija dusmās kliedza un metās pēc amerikāņu karavīra. Kad viņš pagriezās un pagriezās pret viņu ar dūrēm, viņa uz mirkli apstājās.
  
  "Pagriezies," Dreiks dzirdēja viņas sakām. "Vienkārši ej."
  
  "Es neatstāšu šo cilvēku aiz muguras."
  
  "Jūs, amerikāņi, vienkārši ļaujiet tam atpūsties," viņa teica pirms elles atraisīšanas. Amerikas labākais spēlētājs atkāpās, paklupa biezajā zālē, vispirms turējās pie vienas rokas, pēc tam satricināja, kad tā tika salauzta, pirms zaudēja redzi ar vienu aci un beidzot sabruka, pat nenoraujoties.
  
  Dreiks kliedza, pieskrējis pie Alisijas, kad viņa pacēla Velsu aiz apkakles.
  
  "Vai tu esi traks?" viņš kliedza. "Vai tu esi pilnīgi traks?"
  
  "Viņš iet uz aku," Alisijas acis bija slepkavnieciskas. "Tu vari viņam pievienoties vai nē, Dreik. Tavs lēmums."
  
  "Kāpēc, Dieva dēļ? Kāpēc?"
  
  "Kādu dienu, Dreik. Kādu dienu, ja tu to pārdzīvosi, tu uzzināsi."
  
  Dreiks apstājās, lai atvilktu elpu. Ko viņa ar to domāja? Bet tagad zaudēt uzmanību nozīmētu aicināt nāvi tikpat droši, it kā viņš būtu izdarījis pašnāvību. Viņš izmantoja savas treniņu atmiņas, prātu, visas savas SAS prasmes. Viņš deva viņai tiešu boksa sitienu, sitienu, krustu. Viņa atvairīja, katru reizi pārliecinoties, ka viņa plaukstas locītavu satriec ar graujošu spēku, taču tagad viņš bija ļoti tuvu.
  
  Kur viņš gribēja būt.
  
  Viņš iesita ar pirkstu viņai pa kaklu. Viņa paspēra sānis, tieši viņa augošajā ceļgalā, lai salauztu dažas ribas un palēninātu kritienu.
  
  Bet viņa ripoja starp viņa ceļiem, līdz tie bija šokējoši tuvu, centimetru attālumā viens no otra, aci pret aci.
  
  Milzīgas acis. Brīnišķīgas acis.
  
  Viņi piederēja vienam no lielākajiem plēsējiem pasaulē.
  
  - Tu esi vāja kā klūga, Met.
  
  Viņas čuksti atdzesēja viņa kaulus, kad viņa pakāpās uz priekšu, pastiepa roku un svieda viņu uz augšu. Viņš piezemējās uz muguras, bez elpas. Pēc nepilnas sekundes viņa bija viņam virsū, viņas ceļi ietriecās viņa saules pinumā, viņa piere atsitās pret savu, liekot viņam redzēt zvaigznes.
  
  Vēlreiz ieskatoties viens otram acīs, viņa čukstēja: "Apgulieties."
  
  Bet viņam nebija jāizdara izvēle. Tas bija viss, ko viņš varēja izdarīt, lai paceltu roku, paripotos uz sāniem, lai noskatītos, kā viņas pussamaņā esošais Velss vilka viņu uz bezdibenes malu, kas pazīstama kā Mimira aka.
  
  Dreiks kliedza, nospiedies uz ceļiem. Samulsis par sakāvi, satriekts par to, cik daudz priekšrocību viņš bija zaudējis kopš pievienošanās cilvēcei, viņš varēja tikai skatīties.
  
  Alisija pārmeta Velsu pāri akas malai. SAS komandieris pat nekliedza.
  
  Dreiks šūpojās, pieceļoties kājās, galva un ķermenis kliedza. Alisija piegāja pie Kolbija Teilora, joprojām tik svaiga un kustīga kā pavasara jērs. Dreiks, ar muguru pret vāciešiem, jutās tikpat neaizsargāts kā jūrnieks uz plosta aizvēsturiskā Krakena priekšā, taču viņš nesarāvās.
  
  Alisija vilka mirušā algotņa ķermeni prom no Teilores. Miljardieris pielēca, ieplestām acīm, skatīdamies no Mailsas uz Dreiku un kokiem.
  
  Aiz miglas tītajiem stumbriem sāka parādīties spokiem līdzīgas figūras, kas visas bija mājās šajā leģendārajā zemē. Ilūzija tika sagrauta, kad viņi pienāca pietiekami tuvu, lai redzētu savus ieročus.
  
  Dreiks jau ir apstaigājis. Viņš redzēja cilvēkus tuvojošos, zināja, ka tie ir grifiem līdzīgi vācieši, kas nāk, lai paņemtu visu laupījumu.
  
  Dreiks neticīgi skatījās uz viņu uzvaras instrumentu. Alisija vienkārši satvēra kanādiešu miljardieri aiz kājstarpes un spieda, līdz viņam izlēca acis. Viņa pasmaidīja par viņa apjukumu, pirms veda viņu pie Mimira akas un nolieca viņa galvu pār malu.
  
  Dreiks saprata, ka viņam ir citas prioritātes. Viņš izvairījās no darbības, izmantojot Alisiju un Teilori kā vairogu. Viņš sasniedza krūmu un turpināja iet, lēnām uzkāpdams mazā zāļainā paugurā.
  
  Alisija norādīja caurumā un kratīja Teiloru, līdz viņš lūdza žēlastību: "Varbūt tu tur atradīsi kaut ko, ko savākt, tu megalomāniskais āksts," viņa nošņāca un iemeta viņa ķermeni bezgalīgajā tukšumā. Viņa kliedzieni kādu laiku atbalsojās, tad apklusa. Dreiks prātoja, vai cilvēks, kurš iekritis bezdibenē, kliedza mūžīgi, un, ja tuvumā nebija neviena, kas viņu dzirdētu, vai tas tiešām ir nozīmīgs?
  
  Līdz tam laikam Milo bija sasniedzis savu draudzeni. Dreiks dzirdēja viņu sakām: "Ko, pie velna, tu izdarīji? Bosam patiks tas stulbis dzīvs.
  
  Un Alisijas atbilde: "Klusē, Milo. Ar nepacietību gaidīju satikšanos ar Ābelu Freju. Vai esat gatavs doties?"
  
  Milo ļauni pasmaidīja pret kalna virsotni. "Mēs viņus nepabeigsim?"
  
  "Neesiet ēzelis. Viņi joprojām ir bruņoti un turas augstā līmenī. Vai jums ir tas, pēc kā mēs ieradāmies?"
  
  "Visas deviņas Odina daļas ir klāt un darbojas. Jūsu lidmašīna ir cepta!" viņš kliedza. "Izklaidējieties naktī uz šīs mirušās zemes!"
  
  Dreiks noskatījās, kā vācieši piesardzīgi atkāpjas. Pasaule ir tikko svārstījusies uz robežas. Viņi gāja visu šo ceļu, atnesa daudz upuru. Viņi ietriecās zemē.
  
  Tikai tāpēc, lai pie pēdējās robežas zaudētu visu vāciešiem.
  
  "Jā," Bens pieķēra viņa skatienu ar bezkaunīgu smīnu, it kā lasītu viņa domas. "Kā dzīve atdarina futbolu, vai ne?"
  
  
  34
  
  
  
  OSTERGOTLANDE, ZVIEDRIJA
  
  
  Saule rietēja pie skaidra apvāršņa, kamēr eiropieši un viņu vienīgais atlikušais amerikāņu sabiedrotais kliboja augstumā. Pūta vājš, auksts vējiņš. Ātrais novērtējums parādīja, ka viens no SAS karavīriem bija ievainots un profesors Parneviks cieta no šoka. Tas nav pārsteidzoši, ņemot vērā to, ko viņš piedzīvoja.
  
  Dāls sazinājās ar viņu atrašanās vietu, izmantojot satelīta tālruni. Palīdzība bija aptuveni divu stundu attālumā.
  
  Dreiks nokrita zemē blakus Benam, kad viņi apstājās nelielā kailu koku birzī ar klaju klajumu ap tiem.
  
  Pirmie Bena vārdi: "Es zinu, ka citi cilvēki ir miruši, Met, bet es tikai ceru, ka Karīnai un Heidenam viss ir kārtībā. Man tiešām žēl."
  
  Dreikam bija kauns atzīties, ka aizmirsis, ka Heidens palika lidmašīnā. "Neuztraucieties. Tas ir dabiski. Izredzes ir ārkārtīgi labas Karīnai un godīgas arī Heidenam," viņš atzina, zaudējot spēju kaut kur izrotāt. "Kā tu iztur, draugs?"
  
  Bens paņēma mobilo. "Joprojām dzīvs".
  
  "Mēs esam nogājuši garu ceļu kopš modes skates."
  
  "Es tik tikko to atceros," Bens nopietni sacīja. "Mett, es tik tikko atceros, kāda bija mana dzīve, pirms tas sākās. Un ir pagājušas jau... dienas?"
  
  "Es varētu jums atgādināt, ja vēlaties. Grupas The Wall of Sleep solists. Es esmu noreibusi no Teilores Momsones. Mobilais tālrunis ir pārslogots. Īres parāds. Esmu noreibusi no Teilores.
  
  "Mēs esam zaudējuši visu."
  
  "Šeit nav melu, Ben - mēs nevarētu tikt tik tālu bez tevis."
  
  "Tu mani pazīsti, draugs. Es palīdzētu jebkuram. " Tā bija standarta atbilde, taču Dreiks varēja pateikt, ka ir apmierināts ar uzslavu. Viņš to neaizmirsa, kad Bens apspēlēja uzvalkus un pat skandināvu profesoru.
  
  Bez šaubām, tieši to Heidens viņā redzēja. Viņa ieraudzīja vīrieti iekšā, sāka redzēt cauri. Dreiks lūdza par viņas drošību, taču šobrīd viņš neko nevarēja darīt viņas labā.
  
  Kenedijs nokrita viņiem blakus. "Ceru, ka es jūs netraucēju. Tu izskaties diezgan piemērots. "
  
  "Ne tu," Dreiks teica, un Bens pamāja. "Tagad tu esi viens no mums."
  
  "Am, paldies, es domāju. Vai tas ir kompliments?"
  
  Dreiks uzmundrināja. "Ikviens, kurš var kopā ar mani uzspēlēt dažas dinoroka spēles, ir mans brālis uz mūžu."
  
  "Visu nakti, cilvēk, visu nakti."
  
  Bens ievaidējās. "Tātad," viņš paskatījās apkārt. "Tikko kļuva tumšs."
  
  Dreiks nopētīja bezgalīgās pļavas. Pēdējā sārtinātā svītra tikko bija notecējusi no visattālākā apvāršņa. "Sasodīts, varu derēt, ka naktī šeit kļūst auksti."
  
  Dāls piegāja pie viņiem. "Tātad šīs ir beigas, vīrieši? Vai esam pabeiguši? Pasaulei mēs esam vajadzīgi."
  
  Caurspīdīgs vējš saplēsa viņa vārdus, izkaisīdams tos pa līdzenumiem.
  
  Parneviks runāja no vietas, kur viņš atpūtās, atspiedies ar muguru pret koku. "Klausies, umm, jūs man teicāt, ka redzējāt vienīgo zināmo gabalu attēlu to patiesajā atrašanās vietā. Glezna, kas kādreiz piederēja Džonam Dilindžeram.
  
  "Jā, bet šī lieta devās turnejā 60. gados," paskaidroja Dāls. "Mēs nevaram būt pārliecināti, ka to nav nokopējis, it īpaši viens no tiem vēstures trakiem vikingiem."
  
  Profesors bija pietiekami vesels, lai nomurminātu: "Ak. Paldies."
  
  Pilnīga tumsa un miljons zvaigžņu, kas mirgo virs galvas. Zari šūpojās un lapas čaukstēja. Bens instinktīvi pietuvojās Dreikam vienā pusē. Kenedijs darīja to pašu ar citu.
  
  Vietā, kur Kenedija augšstilbs pieskārās viņa augšstilbam, Dreiks sajuta uguni. Tas bija viss, ko viņš varēja darīt, lai koncentrētos uz Dāla teikto.
  
  "Vairogs," sacīja zviedrs, "ir mūsu pēdējā cerība."
  
  Vai viņa tīšām sēž tik tuvu? Dreiks apsvēra. Pieskarieties....
  
  Dievs, ir pagājis ilgs laiks, kopš viņš tā jutās. Tas viņu aizveda atpakaļ tajos laikos, kad meitenes bija meitenes un zēni bija nervozi - sestdienas pēcpusdienā viņi uzvilka T-kreklus sniegā un veda draudzenes pa pilsētu, pirms nopirka viņām savu iecienītāko kompaktdisku un cienāja sevi ar popkornu un salmiņu. kinoteātris.
  
  Sen pagājušas nevainīgas dienas. Sen atcerējās un diemžēl pazaudēja.
  
  - Vairogs? Viņš ielauzās sarunā. "Kas?"
  
  Dāls sarauca pieri viņam pretī. "Turpini, tu resnais Jorkšīras neģēlis. Mēs teicām, ka vairogs šeit ir galvenā detaļa. Bez tā neko nevar panākt, jo tas nosaka Ragnaroka atrašanās vietu. Tas ir arī izgatavots no cita materiāla nekā pārējās daļas - it kā tam būtu cita loma. Mērķis. "
  
  "Kā kā?"
  
  "Puuuuuk," Dāls teica savā labākajā Oksfordas akcentā. "Pajautā man kaut ko par sportu."
  
  "LABI. Kāpēc pie velna Leeds United vispār parakstīja Tomasu Brolinu?
  
  Dāla seja izstiepās un tad pārvērtās akmenī. Viņš grasījās protestēt, kad klusumu pārtrauca dīvains troksnis.
  
  Kaukt. Kliedziens no tumsas.
  
  Skaņa, kas izraisīja pirmatnējās bailes. "Kristus dzīvo," Dreiks čukstēja. "Kas- ?"
  
  Tas notika atkal. Dzīvnieciska gaudošana, bet ķidīga, it kā no kaut kā liela. Tas padarīja nakti rāpojošu.
  
  "Vai tu atceries?" Nedabiskā šausmu čukstā Bens sacīja: "Šī ir Grendela valsts. Briesmonis no Beovulfas. Joprojām klīst leģendas, ka šajās daļās dzīvo briesmoņi.
  
  "Vienīgais, ko es atceros no Beovulfas, ir Andželīnas Džolijas dupsis," Dreiks mīļi sacīja. "Bet tad, manuprāt, to pašu var teikt par lielāko daļu viņas filmu."
  
  "SHSH!" - nočukstēja Kenedijs. "Kas pie velna ir tas troksnis?"
  
  Kliedziens atskanēja atkal, tagad tuvāk. Dreiks izmisīgi mēģināja kaut ko saskatīt tumsā, iztēlojoties, ka viņam pretī steidzas atkailināti ilkņi, pilēja siekalas, sapuvušas miesas sloksnes bija iesprūdušas starp zobainajiem zobiem.
  
  Viņš pacēla ieroci, nevēlēdamies nobiedēt citus, taču bija pārāk nedrošs, lai riskētu.
  
  Torstens Dāls mērķēja ar savu šauteni. Pievilktais SAS karavīrs izvilka savu nazi. Klusums važīja nakti vairāk nekā Gordons Brauns Lielbritānijas ekonomiku, izspiežot to sausu.
  
  Vāja skaņa. Klan. Kaut kas izskatījās pēc viegliem soļiem...
  
  Bet kas bija tās kājas? Dreiks apsvēra. Cilvēks vai...?
  
  Ja viņš būtu dzirdējis spīļu ciršanu, viņš šausmās būtu izlaidis visu žurnālu.
  
  Nolādētie vecie stāsti.
  
  Paši sirds kambari gandrīz uzsprāga, kad Bena mobilais tālrunis pēkšņi atdzīvojās. Bens pārsteigts uzmeta viņu gaisā, bet pēc tam slavējami pieķēra lejā.
  
  "Bullshits!" viņš čukstēja, pirms saprata, ka ir uz to atbildējis. "Ak, sveiks, mammu."
  
  Dreiks mēģināja apturēt asiņu dauzīšanu smadzenēs. "Nogrieziet to. Nogrieziet to!"
  
  Bens teica: "Tualetē. ES piezvanīšu tev vēlāk!"
  
  "Jauks". Kenedija balss bija pārsteidzoši mierīga.
  
  Dreiks klausījās. Vairs atskanēja, tievs un sāpīgs. Tam sekoja tāls būkšķis, it kā trokšņotājs būtu iemetis akmeni. Vēl viens raudošs kliedziens un tad gaudošana....
  
  Šoreiz noteikti cilvēks! Un Dreiks metās kaujā. - Tas ir Velss! Viņš metās tumsā, instinkts aizveda viņu tieši pie Mimira akas un apturēja pie malas.
  
  "Palīdziet man," Vels ievaidējās, viņa saplaisājušie un asiņainie pirksti sniedzās pēc klints robainās malas. "Līks pie vienas no virvēm... lejā. Gandrīz salauza manu roku. Šai kucei ir... kaut kas vairāk jādara, lai nogalinātu... mani.
  
  Dreiks pieņēma savu svaru, izglābjot viņu no brīvā kritiena atpakaļ bezgalīgajā naktī.
  
  
  * * *
  
  
  Kad Velss, sirsnīgi savilkts un atpūties, Dreiks viņam vienkārši pamāja ar galvu.
  
  Velss iesaucās: "Es nekad neesmu gribējis sākt karu... SAS iekšienē."
  
  "Tad viss ir kārtībā, jo mēs ar Alisi vairs nepiederam SAS."
  
  Viņam blakus Bens pratināja Parņeviku, it kā nekas nebūtu noticis. "Jūs domājat, ka Vairogs ir sava veida atslēga?"
  
  "Vairogs ir viss. Tā varētu būt atslēga, bet tas noteikti ir viss, kas mums atliek.
  
  - Aizbraucis? Dreiks atkārtoja, paceļot uzaci. Viņš koncentrējās uz Bena I-phone. "Protams, mēs zinām!"
  
  Bens bija vienu soli priekšā, googlēdams "Odina vairogu" straujā tempā. Attēls, kas parādījās, bija mazs, bet Bens pietuvināja ātrāk, nekā Dreiks pat varēja iedomāties. Viņš mēģināja atcerēties, kā izskatījās Vairogs. Apaļš, ar paceltu apaļu centru, ārējā apmale ir sadalīta četrās vienādās daļās.
  
  Bens turēja I-phone rokas stiepiena attālumā, ļaujot visiem pulcēties.
  
  "Tas ir vienkārši," sacīja Kenedijs. "Ragnaroks Vegasā. Visi ir Vegasā.
  
  Puisis paberzēja zodu. "Vairoga atrašanās vieta norāda uz četrām atsevišķām daļām, kas apņem atbildi centrā. Tu redzi? Apzīmēsim tos kā Ziemeļus, Austrumus, Dienvidus un Rietumus, lai mēs zinātu, par ko mēs runājam.
  
  "Lieliski," Bens teica. "Nu, Rietumi ir acīmredzami. Es redzu šķēpu un divas acis.
  
  "Dienvidi ir zirgs un divi, uh, vilks, es domāju." Dreiks samiedza acis, cik vien spēja.
  
  - Noteikti! Puisis raudāja. "Tev ir taisnība. Jo austrumos vajadzētu būt divām Valkīrijām. Jā? Tu redzi?"
  
  Dreiks smagi pamirkšķināja, lai koncentrētos, un viņš ieraudzīja, kādas varētu būt sieviešu kārtas karotājas, kas bija uzkāptas uz spārnotu zirgu pāra. "Sasodīts Starbucks!" Viņš lamājās. "Kafejnīca ar bezmaksas wifi visā pasaulē, izņemot šo!"
  
  "Tātad..." Kenedijs stostījās, "u, vairogam nav vairoga?"
  
  "Hmmm...!" Profesors cītīgi mācījās, nokļūstot Bena redzeslokā un saņemot draudzīgu pļauku. "Vai jūs varētu vēl nedaudz palielināt attēlu?"
  
  "Nē. Tā ir viņa robeža."
  
  "Es neredzu nekādus citus marķējumus Īstendā," Dāls sacīja no savas vietas. "Bet ziemeļi ir diezgan interesanti."
  
  Dreiks mainīja uzmanību un sajuta šoka pieplūdumu. "Kungs, tas ir Odina simbols. Trīs savienoti trīsstūri. To pašu, ko redzējām akā.
  
  "Bet kas tas ir. Dāls norādīja uz sīku simbolu, kas atrodas viena no trijstūra apakšējā kreisajā stūrī. Kad Bens tuvojās, viņi visi iesaucās: "Tas ir vairogs!"
  
  Iestājās samulsis klusums. Dreiks iznīcināja viņa smadzenes. Kāpēc vairoga simbols tika ievietots trīsstūru iekšpusē? Acīmredzot tas ir pavediens, tikai nav skaidrs.
  
  "Uz lielā ekrāna tas būtu daudz vieglāk!" Profesors šņāca.
  
  "Beidz vaimanāt," Bens teica. "Neļaujiet tam jūs uzvarēt."
  
  "Šeit ir doma," sacīja Kenedijs. "Vai trijstūri varētu apzīmēt kaut ko citu, nevis šo "Odina mezglu" vai kaut ko citu?"
  
  "Ar Dievu saistītā mistiskā simbola slepenais mērķis, kas iepriekš tika uzskatīts tikai par leģendu?" Tvaikonis iesmējās. "Protams, nē".
  
  Dreiks berzēja savas ribas tur, kur Alisija Mailza viņam bija iemācījusi, ka septiņi gadi bez apmācības ietekmēja jūsu cīņas līmeni. Viņa viņu pazemoja, bet viņš mierināja faktu, ka viņš bija dzīvs un viņi joprojām - tikai - spēlē.
  
  "Helikopteram būs iebūvēts internets," Dāls mēģināja visus nomierināt. "Apmēram... ak, trīsdesmit minūtēs."
  
  "Labi, labi, bet kā ar centrālo daļu?" Dreiks izdarīja savu daļu. "Divas kontūras, kas izskatās kā bērna zīmējums ar trim tesmeņiem un medūzu."
  
  "Atkal vairogs," Bens pietuvināja medūzas aci. "Tāds pats attēls kā ziemeļu daļā. Tātad, mums ir divi vairoga attēli uz paša Vairoga. Centrālā daļa, kas sastāv no divām patvaļīgām formām un trim atsevišķiem trijstūriem, "viņš teica, pamājot Kenedijam. "Iespējams, tie nemaz nav trīsstūri."
  
  "Nu, vismaz tas apstiprina manu teoriju, ka vairogs ir galvenā daļa," atzīmēja Parneviks.
  
  "Šīs kontūras man kaut ko atgādina," domāja Dāls. "Es vienkārši nevaru to pateikt."
  
  Dreiks varēja nākt klajā ar dažiem pretīgiem personīgiem uzbrukumiem, taču viņš turēja sevi kontrolē. Progress, viņš domāja. Pompozais zviedrs ar viņiem ir nogājis garu ceļu un tagad izpelnījies zināmu cieņu.
  
  "Skaties!" Bens kliedza, liekot viņiem visiem lēkt. "Ir tieva, gandrīz nevietā līnija, kas savieno abus vairoga attēlus!"
  
  "Tas mums īsti neko neizsaka," Parneviks kurnēja.
  
  "Vai nu..." Dreiks domīgi domāja, atcerēdamies laikus, kad viņš lasīja armijas kartītes, "vai... citādi sakot, mēs zinām, ka Vairogs ir Ragnaroka karte. Šie divi attēli varētu būt viens un tas pats fokusa punkts divos dažādos kadros... Tikai viens skats ir augstums un otrs..."
  
  "Vai tas ir plāns!" Bens sacīja.
  
  Tajā brīdī atskanēja tuvojoša helikoptera skaņa. Dāls par to runāja, demonstrējot savu vecās skolas atkarību, izslēdzot GPRS. Viņš šķielēja tumsā kopā ar visiem pārējiem, kad lielais melnais figūra tuvojās.
  
  "Nu, mums nav daudz izvēles," viņš teica ar pussmaidu. "Mums būs jārisina šī lieta."
  
  
  * * *
  
  
  Uzkāpis uz klāja un iekārtojies, Dāls palaiž 20 collu Sony Vaio klēpjdatoru, kas izmantoja savu portatīvo I-phone modemu. Atkarībā no mobilā tīkla pārklājuma tiem būtu piekļuve internetam.
  
  - Tā ir karte, - Dreiks turpināja domu gājienu. "Tāpēc izturēsimies pret to tā. Acīmredzot vidus, centrālā detaļa, ir plāna skats. Tātad, nokopējiet modeli, izmantojiet kādu ģeogrāfiskās atpazīšanas programmatūru un skatieties, kas notiek.
  
  "Hmm," Parneviks šaubīgi nopētīja paplašināto skatu. "Kāpēc iekļaut citu attēlu, kas izskatās pēc tesmeņa, ja vairoga simbols atrodas uz Medūzas. "
  
  "Sākumpunkts?" Kenedijs riskēja.
  
  Helikopters šūpojās, stipra vēja vadīts. Pilotam tika dots pavēle lidot uz Oslo, līdz viņš saņems turpmākus norādījumus. Tur viņus gaidīja otrā SGG komanda.
  
  - Izmēģiniet programmu, Torsten.
  
  "Man tas jau ir, bet man tas nav vajadzīgs," Dāls atbildēja ar pēkšņu pārsteigumu. "Es zināju, ka šīs kontūras šķita pazīstamas. Tā ir Skandināvija kartē! Tesmenis ir Norvēģija, Zviedrija un Somija. Medūza ir Islande. Neticami."
  
  Sekundes daļu vēlāk klēpjdators atgrieza ping ar trim iespējamām atbilstībām. Atpazīšanas programmatūras algoritmi, kas bija vistuvāk deviņdesmit astoņi procenti, bija Skandināvija.
  
  Dreiks ar cieņu pamāja Dāla virzienā.
  
  "Ragnarok Islandē?" Tvaikonis domāja. "Bet kāpēc?"
  
  "Iedodiet šīs koordinātas pilotam," Dreiks norādīja uz Islandes piekrasti un vairoga simbola atrašanās vietu. "Tātad. Mēs jau atpaliekam vairākas stundas."
  
  "Bet mums nav to sasodīto gabalu," Bens žēlīgi sacīja. "Viņi pieder vāciešiem. Un tikai viņi var atrast Dievu kapu, izmantojot skaidas.
  
  Un tagad Torstens Dāls īstenībā smējās, liekot Dreikam aizdomāties. "Ak nē," sacīja zviedrs, un viņa smiekli bija gandrīz nelietīgi. "Man ir daudz labāka ideja, nekā jaukties ar tiem sasodītajiem gabaliem. Vienmēr bijuši. Lai viņi paliek skābētos kāpostos!"
  
  "Jūs darāt? Ļaujiet man padomāt - vai Vairogs netika atrasts Īslandē?" Bens jautāja, vēlreiz pārsteidzot Dreiku ar viņa skaidrā domāšanu zem spiediena.
  
  "Jā, un, ja šī ir sena Ragnaroka vieta," sacīja Parneviks, "tas ir loģiski. Odina vairogs būtu nokritis tur, kur viņš nomira.
  
  "Ak, tagad ir jēga, profesor," Kenedijs viņu ķircināja. "Tagad šie puiši visu ir izlēmuši jūsu vietā."
  
  "Nu, ja tas palīdz, mums joprojām ir jāatrisina lielākais noslēpums," Bens sacīja ar vieglu smaidu. "Senā Odina simbola nozīme - trīs trīsstūri."
  
  
  TRĪSDESMIT PIECI
  
  
  
  Islande
  
  
  Islandes piekraste ir ledaina, iedobta un krāsaina, to vietām caurauž milzīgi ledāji, bet citviet izlīdzina trakojoši viļņi un pūšoši vēji. Šeit ir lavas krasti un melnas klintis, majestātiski aisbergi un vispār tāds kā zen klusums. Briesmas un skaistums iet roku rokā, gatavi iemidzināt neuzmanīgā ceļotāja modrību un novest viņu uz priekšlaicīgu galu.
  
  Reikjavīka dažu minūšu laikā paslēpās zem tām, tās spilgti sarkanie jumti, baltās ēkas un apkārtējie sniegotie kalni garantēja saviļņojumu pat visvairāk nomocītās sirdis.
  
  Viņi uz īsu brīdi apstājās mazapdzīvotā militārajā bāzē, lai uzpildītu degvielu un iekrautu ziemas tērpus, munīciju un barības devu un visu citu, ko Dāls varēja iedomāties desmit minūšu laikā, kad viņi bija satriekti.
  
  Bet cilvēki, kas atradās melnā militārā helikopterā, neko no tā neredzēja. Viņi tika sagrupēti, apspriežot vienu un to pašu mērķi, taču viņu iekšējās domas bija par viņu pašu mirstību un pasaules mirstību - par to, cik nobijušies un baidījušies viņi un kā baidās par citiem.
  
  Dreiks bija satraukts. Viņš nevarēja saprast, kā nodrošināt ikvienu drošību. Ja tas bija Ragnaroks, ko viņi atrada, tad leģendārais Dievu kaps bija nākamais, un viņu dzīve tikko bija kļuvusi par ruletes spēli - tādu, kādu jūs spēlējāt Kenedija iecienītākajā alegorijā - Vegasā, kur galds bija montēts.
  
  Šajā konkrētajā mājienā viņus iemānīja katra slepenā spēlētāja slepenie plāni un viņu daudzo ienaidnieku nezināmie plāni.
  
  Un tagad, papildus Benam un Kenedijam - diviem cilvēkiem, kurus viņš būtu pasargājis ar savu dzīvību - Dreikam bija jādomā gan par Heidenu, gan par Karīnu.
  
  Vai visas šīs bailes traucēs glābt pasauli? To rādīs tikai laiks.
  
  Beigu spēles tika izspēlētas uz katra stūra. Abel Frey jau ir sācis savu. Alisijai un Milo var būt savs, taču Dreikam bija aizdomas, ka viņa bijušajam SRT kolēģim bija sagaidāms slepkava pārsteigums, ko pat viņas draugs nebija gaidījis.
  
  Torstens Dāls un Velss bija reti runājuši pa tālruni, kopš viņi bija šķērsojuši Islandes krastu, saņemot pavēles, mājienus un čukstus no savām valdībām. Beidzot Kenedija atbildēja uz zvanu, kas lika viņai vairākas minūtes sēdēt taisni un satriektā kratīt galvu.
  
  Viņa pievērsās tikai Dreikam. "Atceries Heidenu? Sekretāre? Jā, viņa vienkārši labi dara savu darbu.
  
  "Ko tas nozīmē?"
  
  "Viņa ir no CIP, sasodīts. Un tieši tur, kur viņa vēlas būt. Pa vidu visam šim sūdam. "
  
  "Buļņas". Dreiks uzmeta bažīgu skatienu uz Benu, bet tomēr uzskatīja, ka viņai ir mīksta vieta viņa draugam. Vai tā bija tikai Dreika sirds, kas baroja viņu ar romantiskiem priekšstatiem, stāstot viņam, ka Heidena jūtas ir patiesas, vai arī viņa bija patiesa?
  
  "Tas bija aizsardzības ministrs," Kenedijs turpināja, it kā nekas nebūtu noticis. "Vēlos būt "zinā"."
  
  "Tiešām". Dreiks pamāja Dālam un Velsam. "Tur ir tikai vēsture, kas atkārtojas." Viņš noguris paskatījās ārā pa tuvāko logu. "Vai varat noticēt, Kenedij, ka pēc pagājušās nedēļas mēs joprojām esam spēlē?"
  
  "Vai varat noticēt," sacīja Kenedijs, "ka visi tic pastardienas teorijai "uguns mūs aprīs"?"
  
  Dreiks jau grasījās atbildēt ar nogurušu prātu, kad viņa pasaulei izkrita dibens. Asinis sastinga viņa vēnās, kad aiz loga parādījās kaut kas gigantisks.
  
  Kaut kas tik liels...
  
  "Tagad es zinu," viņš nošņukstēja šausmu pilnā balsī, kāda pēkšņi apzinājās, ka viss, ko viņš mīlēja, šodien var nomirt. - Sasodīts... Kenedijs... Tagad es zinu.
  
  
  * * *
  
  
  Kad viņš norādīja uz savu atklāsmi un Kenedijs pieliecās, lai paskatītos, viņš juta, ka viss viņas ķermenis saspringst.
  
  - Ak dievs! - viņa teica. "Šo..."
  
  "Es zinu," Dreiks pārtrauca. "Tālu! Paskaties uz šo. Skaties!"
  
  Zviedrs uztvēra neraksturīgu baiļu izpausmi un ātri pārtrauca sarunu. Īss skatiens ārā pa logu lika viņam neizpratnē saraukt pieri. "Tas ir tikai Eijafjallajokuls. Un jā, jā, Dreik, es zinu, ka man ir viegli pateikt, un jā, jā, tas ir tas, kurš 2010. gadā sniedza visas ziņas..." Viņš apstājās, pieķēdēts, gaidījis.
  
  Parnevika acis iepletās. No viņa kā saindētas šautriņas lidoja zviedru lāsti.
  
  Tagad Bens piegāja tuvāk logam. "Oho. Šis ir Islandes slavenākais vulkāns, un izskatās, ka tas joprojām izvirda, kaut arī maigi.
  
  "Jā!" Dreiks raudāja. "Uguns mūs aprīs. Sasodīts supervulkāns. "
  
  "Bet vēl svarīgāk," Kenedijs tagad paspēja turpināt, "paskatieties uz Vairoga skatu no putna lidojuma, Met. Paskaties uz to!"
  
  Tagad Parnevikam izdevās atrast savu skatījumu: "Trīs kalni nav trīs trīsstūri, kā vienmēr tika uzskatīts. Senie zinātnieki kļūdījās. Odina slavenākais simbols ir nepareizi atšifrēts. Ak mans Dievs!"
  
  Dreiks paskatījās tālāk par izvirdušo vulkānu un abās tā pusēs ieraudzīja divus vēl augstākus kalnus, kas, skatoties no augšas, ļoti atgādināja Odina simbolu.
  
  "Ak Dievs," sacīja Parneviks. "Šeit mūsu acis patiešām mūs apmāna, jo, lai gan šķiet, ka šie kalni atrodas netālu no Eijafjallajoculas, patiesībā tie atrodas simtiem jūdžu attālumā. Bet tie ir daļa no Islandes vulkānu ķēdes. Viss ir savstarpēji saistīts."
  
  "Tātad, ja viens paceļas ar pietiekamu spēku un ir tieši saistīts ar pārējiem diviem..." Kenedijs turpināja.
  
  "Jums ir Supervulkāna pirmsākumi," Dreiks pabeidza.
  
  "Dievu kaps," elpoja Dāls, "atrodas vulkāna izvirdumā."
  
  "Un Odina kaulu noņemšana izraisa uzplaukumu!" Kenedija pakratīja galvu, viņas vaļīgie mati lidoja. "Vai jūs gaidījāt kaut ko mazāku?"
  
  - Pagaidi! Dāls tagad skatījās satelītattēlu, kas viņiem norādīja, kad viņi sasniegs Medūzas aci. "Mums joprojām ir vajadzīga neliela palīdzība norādes, un tas vienmēr bija mans plāns B. Šeit ir šis milzīgais kalns, un Ābels Frejs mums parādīs tieši pa ārdurvīm."
  
  - Kā? Tika prasītas vismaz divas balsis.
  
  Dāls piemiedza aci un runāja ar pilotu. "Pacel mūs augstāk."
  
  
  * * *
  
  
  Tagad tie bija tik augstu, ka Dreiks pat nevarēja redzēt kalnus caur mākoņiem. Viņa jaunatklātajai cieņai pret SGG komandieri bija ļoti nepieciešams atbalsts.
  
  "Labi, Torvill, izvediet zemniekus no viņu posta, vai ne?"
  
  "Torstens," Dāls izlaboja, pirms saprata, ka viņu ķircina. "Ak, es saprotu. Labi, tad mēģiniet sekot līdzi, ja varat. Tā ir mana militārā specialitāte, vismaz tā bija pirms pievienošanās SGG. Aerofotografēšana, jo īpaši ortofoto. "
  
  "Tas ir lieliski," sacīja Dreiks. "Kamēr mēs runājam, esmu iztaisnota. Kas pie velna ir šis?"
  
  "Tās ir fotogrāfijas, kas uzņemtas no "bezgalīga" attāluma, skatoties tieši uz leju, un pēc tam tiek ģeometriski pārveidotas, lai tās atbilstu pieņemtajam kartes standartam. Kad fotoattēls ir ielādēts, viss, kas mums jādara, ir jāsaskaņo ar "reālās pasaules" koordinātām, tad..." viņš paraustīja plecus.
  
  "Bums!" Kenedijs iesmējās. "Jūs domājat kaut ko līdzīgu Google Earth, vai ne? Tikai bez 3D?
  
  "Tiešām". Dreiks savilkās grimasē. "Ceru, ka tas darbosies, Dal. Šī ir mūsu vienīgā iespēja tikt priekšā spēles beigām.
  
  "Lai notiek tā. Un ne tikai, kad dators aprēķinās koordinātas, mēs precīzi zināsim, kur atrodas ieeja Dievu kapā. Pat vāciešiem, kuri pilnībā pārvalda visus deviņus fragmentus, tas būs jānovērtē.
  
  "Ar nosacījumu, ka vācieši visus gabalus novieto pareizi," Bens sacīja ar nelaimīgu smaidu.
  
  "Nu, tā ir taisnība. Mēs varam tikai cerēt, ka Abel Frey zina, ko viņš dara. Viņam noteikti bija pietiekami daudz laika trenēties.
  
  Dreiks izslīdēja no sēdekļa un paskatījās apkārt, meklējot Velsu. Es redzēju, kā viņš izmisumā piesit pa logu ar savu mobilo telefonu.
  
  "Vai ir kādi jaunumi par Freijas pili, draugs?"
  
  SAS komandieris šņāca. "Ieskauj. Bet slēpti - Kāsls neapzinās savu jaunatklāto uzmanību. Ir vācu policisti. Interpols. Vairuma pasaules valdību pārstāvji. Bet ne Mai, nez kāpēc. Es tev nemelošu, Mets, tas būs smags akmens, ko var salauzt bez kaudzēm."
  
  Dreiks pamāja, domādams par Karīnu. Viņš zināja izredzes, daudzas reizes tās spēlējot. - Tātad, vispirms parūpēsimies par kapu... Un tad jau redzēsim, ko izdomāsim.
  
  Tieši tajā brīdī saspiestā helikoptera priekšgalā bija vērojama kustība. Dāls pagriezās ar jautru smaidu sejā. "Frijs tagad ir tur lejā! Izklājam gabalos. Ja mēs ieslēgsim šo mazuli ar pilnu jaudu un uzņemsim vienu kadru sekundē, mēs šajā kapā atradīsimies stundu! "
  
  "Izturieties cieņā," Pārneviks godbijīgi elpoja. "Tur, lejā, Ragnarok. Viens no lielākajiem kaujas laukiem zināmajā vēsturē un vismaz viena Armagedona vieta. Dievi nomira kliedzot šajā ledū. Dievi. "
  
  - Un arī Abels Frejs, - Bens Bleiks maigi sacīja. - Ja viņš nodarīja pāri manai māsai.
  
  
  
  2. DAĻA
  uzvelc bruņas...
  
  
  TRĪSDESMIT SEŠI
  
  
  
  DIEVU KAPS
  
  
  Spēle bija beigusies.
  
  Kad Dreiks un viņa pavadoņi lidoja pāri Ragnaroka un Ābela Freja komandai kūpošā kalna virzienā, viņi zināja, ka vācieši viņiem sekos ar augstu asti. Helikopters ātri nolaidās mīkstā sniegotā ieplakā, ko spēcīgi satricināja nejaušas vēja brāzmas un pastiprināja iegrime. Pilots vadīja apkalpi, līdz helikopters nolidoja tik tuvu, cik viņš varēja, sešas pēdas no zemes, pēc tam kliedza uz visiem, lai velk ārā no turienes.
  
  "Pulkstenis tikšķ!" Dāls iesaucās, tiklīdz viņa zābaki pieskārās sniegam. "Kustamies!"
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks pastiepa roku, lai atbalstītu Benu, pirms aplūkoja viņu apkārtni. Mazā ieplaka šķita labākais piezemēšanās punkts, jo tā atrodas tikai jūdzes attālumā no mazās ieejas, ko viņi pētīja, un vienīgā zeme saprātīgā attālumā, kas nebija pārāk akmeņaina vai potenciāls magmas skurstenis. Papildu bonuss bija tas, ka tas varētu palīdzēt Frejam mulsināt par precīzu kapa atrašanās vietu.
  
  Tā bija drūma ainava, gluži pretēji tam, kā varēja izskatīties pasaules gals, nodomāja Dreiks. Pelēko pelnu slāņi, blāvas kalnu nogāzes un nomelnušas lavas nogulsnes viņam nedeva pārliecību, gaidot, kamēr Dals norādīs ieeju savā GPRS ierīcē. Viņš gandrīz gaidīja, ka no blāvās miglas izlīdīs satriekts hobits, apgalvojot, ka ir sasniedzis Mordoru. Vējš nebija stiprs, taču tā sporādiskās brāzmas iekoda viņam sejā kā pitbulim.
  
  "Šeit". Dāls skrēja cauri pelnu sanesumiem. Augstu virs tām debesīs rāmā mierā pacēlās sēņu mākonis. Dāls mērķēja uz biezo melno plaisu kalnā priekšā.
  
  "Kāpēc kādam būtu jāievieto tik svarīga un svēta vieta vulkāna iekšpusē?" Kenedijs jautāja, traucoties līdzās Dreikam.
  
  "Varbūt tas nebija paredzēts mūžīgi," viņš paraustīja plecus. "Islande ir eksplodējusi gadsimtiem ilgi. Kurš būtu domājis, ka šis vulkāns tik bieži izvirdīsies, nesasniedzot savu pilno jaudu?
  
  "Ja vien... ja vien tas neizplūst pareizi no Odina kauliem. Vai viņi varētu to kontrolēt?"
  
  - Cerēsim, ka nē.
  
  Debesis augšā bija klāta ar sniegu un plūstošiem pelniem, kas papildināja priekšlaicīgu krēslu. Saule te nespīdēja; likās, ka elle Zemes valstībā pirmo reizi būtu nostiprinājusies un cieši turējusies pie tās.
  
  Dals veica ceļu pa nelīdzenu zemi, ik pa laikam paklupa pret negaidīti dziļām pelēkā pulvera dreifēm. Kad Dāls sasniedza kailās klintis, visas sarunas šajā raibajā grupā apklusa - viņus izdzina drūmais tuksnesis.
  
  "Šeit, augšā," zviedrs norādīja ar pistoli. - Apmēram divdesmit pēdas. Viņš samiedza acis. "Es neredzu neko acīmredzamu."
  
  "Tagad, ja Kuks to teiktu pie Havaju salu krastiem, mēs nekad neēdīsim ananāsu putru," Dreiks klusi iesaucās, cerēdams izraisīt smieklus.
  
  "Vai Kona kafiju." Kenedijs laizīja viņas lūpas, kad viņa skatījās uz viņu, un tad strauji nosarka, kad viņš piemiedza aci.
  
  "Pēc tevis," viņš teica, žestu rādīdams trīsdesmit grādu slīpumā.
  
  - Nekādā gadījumā, izvirtulis. Tikai tagad viņai izdevās pasmaidīt.
  
  "Nu, ja jūs apsolat neskatīties uz manu dupsi." Dreiks ar prieku uzbruka klinšainajai nogāzei, izmēģinot katru tvērienu, pirms sadalīja savu svaru, un uzmanīgi vērojot Dālu un vienīgo SAS karavīru virs viņa. Nākamais bija Kenedijs, tad Bens un visbeidzot profesors un Velss.
  
  Neviens negribēja palikt ārpus šīs konkrētās misijas.
  
  Kādu brīdi Dāls dārdēja uz priekšu. Dreiks paskatījās atpakaļ, bet neredzēja nekādas vajāšanas pazīmes aiz apvāršņa, kas bija nekaitīgākas par premjerministra runu. Brīdi vēlāk Dāla balss caurstrāvoja klusuma plīvuru.
  
  "Oho, šeit ir kaut kas, puiši. Tur ir klints mala, pēc tam pagriezieties pa kreisi..." viņa balss apklusa. "Vertikāla šahta ar... jā, klintī izgrebtiem pakāpieniem. Ļoti cieši. Helvit! Tie vecie dievi noteikti bija tievi!
  
  Dreiks sasniedza ekspozīciju un aizslīdēja aiz tās. "Vai tu vienkārši nolādēji, Dāli, un jokoji? Vai tomēr mēģināt. Tātad, iespējams, jūs tomēr esat cilvēks. Sasodīts, kāda šaura bedre. Es ceru, ka mēs nesteidzamies doties prom.
  
  Ar šo satraucošo domu viņš palīdzēja Dālam nostiprināt drošības līniju, pirms iegrūda zviedru melnajā caurumā. Prātā ienāca vairāki pretuzbrukumi, taču tagad nebija ne laiks, ne vieta. Nespēdams virzīt lāpu uz leju, nabaga Torstens Dāls soli pa solim nokāpa akli.
  
  "Ja jūtat sēra smaku," Dreiks nevarēja palīdzēt. "Stop."
  
  Dāls veltīja laiku, uzmanīgi novietojot katru pēdu. Pēc dažām minūtēm viņš vairs nebija, un Dreiks varēja redzēt tikai ugunsdzēsēja ķiveres blāvo spīdumu, kas kļuva arvien vājāks un vājāks.
  
  "Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  "Esmu sasniedzis dibenu!" - atskanēja Dāla balss.
  
  Kenedijs paskatījās apkārt. "Vai tas ir kārtējais joks?"
  
  "Nu, ejam ārā no šī aukstuma," Dreiks satvēra melnā akmens dzegas un piesardzīgi kāpa pāri malai. Izmantojot kājas, lai vispirms atrastu balstu, viņš uzmanīgi nolaidās bīstami centimetru pa centimetram. Caurums bija tik šaurs, ka viņš ar katru kustību saskrāpēja degunu un vaigus. "Smuki! Vienkārši veltiet laiku," viņš teica pārējiem. "Mēģiniet pēc iespējas mazāk kustināt ķermeņa augšdaļu."
  
  Pēc dažām minūtēm viņš dzirdēja Dalu sakām: "Sešas pēdas" un juta, ka klints aiz viņa pārvēršas tukšā telpā.
  
  "Esi uzmanīgs," brīdināja Dāls. "Tagad mēs esam uz bezdibeņa sliekšņa. Apmēram divas pēdas plata. Milzīga akmens siena pa labi no mums, parasta bedre pa kreisi. Ir palicis tikai viens ceļš. "
  
  Dreiks izmantoja savu gaismu, lai pārbaudītu zviedra atradumus, kamēr pārējie veica savus garos nobraucienus. Kad visi bija brīdināti un sagatavoti, Dāls sāka lēnām kustēties pa dzega. Viņus apņēma piķa tumsa, ko apgaismoja tikai lāpas uz ķiverēm, kas dejoja kā ugunspuķes kanālā. Pilnīgais tukšums viņus iemidināja kā nodevīgs sirēnas zvans pa kreisi, padarot cieto akmeni labajā pusē vēl viesmīlīgāku.
  
  "Tas man atgādina vienu no šīm vecajām dinozauru filmām," sacīja profesors Parneviks. "Vai tu atceries? Laikam aizmirsta zeme, laikam? Viņi pārvietojas pa alām, nāvējošu radījumu ieskauti. Lieliska filma".
  
  "Tas ar Rakelu Velču?" Velss jautāja. "Nē? Nu, mana laikmeta cilvēki, viņi domā, ka tas ir dinozaurs - viņi domā, ka tas ir Rakels Velčs. Nav nozīmes."
  
  Dreiks atspieda muguru pret akmeni un pakāpās uz priekšu, izstieptas rokas, pārliecinoties, ka Bens un Kenedijs sekoja piemēram, pirms pareizi devās prom. Viņu priekšā atradās tumšs tukšums, un tagad viņu ausis sasniedza vāja, dziļa un tāla dārdoņa.
  
  "Tas noteikti ir Eijafjallajekuls, kalns, kas maigi izplūst," profesors Parneviks čukstēja gar līniju. "Mans labākais minējums ir tāds, ka mēs atrodamies sānu kamerā, kas ir labi izolēta no magmas kameras un no cauruļvada, kas baro izvirdumus. Starp mums un augošo magmu varētu būt desmitiem pelnu un lavas slāņu, kas aizsargā mūs un Kapu. Mēs pat varam atrasties klints anomālijā, kur tā paceļas stāvākā leņķī nekā kalna malas.
  
  Dāls iekliedzās tumsā. "Gelvit! Elle un nolādēts! Mums tuvojas zema siena, kas šķērso mūsu ceļu deviņdesmit grādu leņķī. Tas nav augsts, tāpēc neuztraucieties, vienkārši esiet piesardzīgs."
  
  "Kāda veida lamatas?" Puisis riskēja.
  
  Dreiks ieraudzīja šķērsli un domāja to pašu. Ar lielu rūpību viņš sekoja SGG komandierim caur barjeru līdz ceļgalam. Viņi abi redzēja pirmo kapu vienlaikus.
  
  "Oooh," Dālam nepietika vārdu, lai tos saprastu.
  
  Dreiks tikai svilpa, pārsteigts par šo skatu.
  
  Kalna malā, iespējams, simts pēdu dziļumā vulkāna kodolā, līdz magmas kamerai bija izcirsta milzīga niša. Tas bija izveidots arkas formā, varbūt simts pēdu augsts. Kad visi sapulcējās apkārt un izņēma savus lieljaudas lukturīšus, pavērās pārsteidzošs pirmā kapa skats.
  
  - Oho! Kenedijs teica. Tās gaisma izgaismoja vienu plauktu pēc otra, iegrebtus akmeņainā vidē, katrs plaukts bija izgreznots un piepildīts ar dārgumiem: kaklarotas un šķēpus, krūšu plāksnītes un ķiveres. Zobeni....
  
  "Kas pie velna ir šis puisis?"
  
  Parneviks, paredzams, pētīja tālāko sienu, kas bija pret viņiem, patiesībā Dieva izliekto kapa pieminekli. Tajā bija fantastiski kokgriezumi skaidrā reljefā, tikpat prasmīgi kā jebkurš mūsdienu renesanses cilvēks, pat Mikelandželo.
  
  "Tas ir Marss," sacīja profesors. "Romas kara dievs"
  
  Dreiks ieraudzīja muskuļotu figūru krūšu svārkos un svārkos, kas turēja milzīgu šķēpu uz viena masīvā pleca un skatījās pāri otram. Fonā stāvēja majestātisks zirgs un apaļa ēka, kas ļoti līdzinājās Romas Kolizejam.
  
  "Mani pārsteidz, kā viņi nolēma, ko šeit apglabāt," Kenedijs nomurmināja. "Romiešu dievi. Skandināvu dievi..."
  
  "Es arī," sacīja Parneviks. "Iespējams, tā bija tikai Zeva kaprīze."
  
  Pēkšņi visu acis pievērsa milzīgajam sarkofāgam, kas stāvēja zem cirsts freskas. Dreika iztēle pārņēma varu. Ja viņi ieskatītos iekšā, vai viņi atrastu Dieva kaulus?
  
  "Sasodīts, mums nav laika!" Dāla balss skanēja sarūgtināta, izsmelta un izsmelta. "Ejam uz. Mums nav ne jausmas, cik daudz dievu šeit var apglabāt.
  
  Kenedijs sarauca pieri uzlūkoja Dreiku un, pazūdot tumsā, paskatījās gar dzegas malu. "Tā ir trausla akmens taka, uz kuras mēs ejam, Met. Un es esmu gatavs likt uz savu 401 tūkstoti, ka Dievu skaits nav tikai viens vai divi.
  
  "Tagad mēs nekam nevaram uzticēties," viņš teica. "Tikai viens otram. pieņemsim. Vācieši drīz nāks."
  
  Viņi iznāca no Marsa apbedīšanas kameras, katrs cilvēks nozagt noskumušu skatienu atpakaļ uz tā relatīvo drošību un neaprēķināmo nozīmi. Tukšums atkal pamudināja, un tagad Dreiks sāka sajust blāvas sāpes potītēs un ceļgalos, kas bija to lēnās kustības pa dzega blakusprodukts. Nabaga profesoram Parnevikam un jaunajam Benam noteikti bija patiesas sāpes.
  
  Vēl viens rēciens satricināja plašo alu un atbalsojās viņu pašu. Dreiks paskatījās uz augšu un domāja, ka viņš redz līdzīgu dzega tālu virs sevis. Muļķības.Šis sasodīts var griezties visu nakti!
  
  Pozitīvi ir tas, ka viņi vēl nav dzirdējuši nekādas vajāšanas pazīmes. Dreiks uzskatīja, ka viņi ir labu stundu priekšā vāciešiem, taču zināja, ka konfrontācija ir gandrīz neizbēgama. Viņš tikai cerēja, ka viņi spēs neitralizēt globālos draudus, pirms tas notika.
  
  Priekšā parādījās otra dzega, un aiz tās otra lieliska niša, kas atradās kalna dziļumos. Šo rotāja daudzi zelta priekšmeti, kuru sānu sienas burtiski kvēloja zelta gaismā.
  
  "Ak Dievs!" Kenedijs nopūtās. "Es nekad neko tādu neesmu redzējis. Kas tas ir? Dārgāt Dievu?
  
  Parneviks paskatījās uz akmens grebumiem, kas dominēja masīvajā sarkofāgā. Viņš brīdi pamāja ar galvu, saraucis pieri. "Pagaidiet, vai tās ir spalvas?" Vai šim dievam ir spalvas?
  
  "Varbūt profesors," Bens jau skatījās garām nišai melnās nakts plašumos, kas viņus gaidīja. "Vai tam ir nozīme? Tas nav Viens."
  
  Parneviks viņu ignorēja. "Tā ir Kecalkoatla! Acteku Dievs! Kas tas viss ir..." Viņš norādīja uz mirdzošajām sienām.
  
  "Acteku zelts." Velss nopūtās, par spīti sev pārsteigts. "Wow".
  
  "Šī vieta..." Kenedijs gandrīz pilnībā izvēdināja istabu, "ir visu laiku lielākais arheoloģiskais atradums. Vai jūs to saprotat? Šeit dievība ir ne tikai vienas civilizācijas, bet daudzu. Un visas tradīcijas un dārgumi, kas tos pavada. Tas ir... satriecoši."
  
  Dreiks paskatījās prom no Kecalkoatla tēla, kurš bija izrotāts ar spalvām un vicināja cirvi. Parneviks sacīja, ka acteku dievs saskaņā ar tradicionālajiem baznīcas avotiem bija pazīstams kā Dievs Valdnieks, kas liecina, ka viņš patiešām ir īsts.
  
  "Ketzalkoatls" nozīmē "lidojošs rāpulis" vai "spalvaina čūska". Kas..." Parneviks iespaidīgi apklusa, tad, šķiet, saprata, ka visi pārējie ir atkāpušies uz dzegas, "pūķis," viņš gandarīts sacīja sev.
  
  "Vai tam ir kāds sakars ar Marsu?" jautāja vientuļš SAS karavīrs Džims Mārsters.
  
  Dreiks noskatījās, kā Parneviks uzkāpj uz dzegas ar saspiestu lūpu. "Hmm," viņa ieteikums izdvesa visiem, kas atradās uz dzegas. "Tikai to, ka viņi var nozīmēt nāvi un kādreiz tā bija."
  
  
  * * *
  
  
  Trešā niša, un šī ir tikpat elpu aizraujoša kā iepriekšējā. Dreiks noskatījās uz satriecošu, kailu kokā cirstu dāmu.
  
  Sienas bija izkārtas ar figūriņām, kuru vērtība bija liela. Delfīni, spoguļi, gulbji. Kaklarota no veidotiem baložiem, kas ir pietiekami liela, lai to varētu apvilkt ap Brīvības statujas kaklu.
  
  "Nu," sacīja Dreiks. "Pat es zinu, kas tas ir."
  
  Kenedijs savilkās grimasē. "Jā, jūs to darītu."
  
  - Īsta prostitūta, - Parneviks asi sacīja. "Afrodīte".
  
  "Sveika," Vels teica. "Vai jūs saucat Dievu Afrodīti par prostitūtu? Te lejā? Tik tuvu viņas kapam?"
  
  Parneviks turpināja tipisku iebiedēšanu pamatskolā: "Ir zināms, ka viņš guļ ar dieviem un cilvēkiem, tostarp Adonisu. Piedāvāja Parisai Trojas Helēnu, pēc tam līgumu noslēdza, aizdedzinot Parīzes dedzību brīdī, kad viņš viņu uzlūkoja. Dzimis netālu no Pafosas no nesen kastrētiem Ouranos sēkliniekiem. Man jāsaka, ka viņa..."
  
  "Mēs esam saņēmuši ziņu," Dreiks sausi sacīja, joprojām skatīdamies uz grebumu. Viņš pasmaidīja, kad pamanīja, ka Kenedijs viņam krata galvu.
  
  "Vai tu esi greizsirdīga, mīļā?"
  
  "Vai esat ļoti vīlies seksuāli?" Viņa pagrūda viņam garām, lai būtu otrā rindā aiz Dāla.
  
  Viņš vērīgi paskatījās uz viņu. "Nu, tagad, kad tu to pieminēji..."
  
  "Nāc, Met," arī Bens paslīdēja viņam garām. - Oho!
  
  Viņa izsauciens lika viņiem visiem lēkt. Viņi pagriezās un redzēja viņu rāpjam atpakaļ četrrāpus, un viņa sejā bija rakstītas šausmas. Dreiks prātoja, vai viņš tikko nav redzējis pašu Velnu, kas dēmoniskajos spārnos paceļas tieši no elles virtuves.
  
  "Šī niša..." viņš elpoja. "Tas atrodas uz platformas... peld gaisā... Otrā pusē nekā nav! "
  
  Dreiks juta, ka viņa sirds pukstēja. Viņš atcerējās Mimira aku un tās viltus stāvu.
  
  Dāls pāris reizes uzlēca. "Nolādētais akmens šķiet pietiekami stiprs. Tas nevar būt rindas beigas.
  
  "Nedari to!" Bens čīkstēja. "Ko darīt, ja tas saplīst?"
  
  Valdīja klusums. Visi skatījās viens uz otru ieplestām acīm. Daži uzdrošinājās atskatīties uz ceļu, ko bija nogājuši, uz drošo ceļu, kas ietvēra akas un Mārsterus.
  
  Tobrīd vistālākajā dzirdes attālumā atskanēja vāja dārdoņa. Skaņa, ka akmens krīt akā.
  
  "Tie ir vācieši," Dāls teica ar pārliecību. "Pārbauda raktuves dziļumu. Tagad mēs vai nu atradīsim veidu, kā atstāt šo platformu, vai arī mēs nomirsim.
  
  Dreiks iedunkāja Kenediju ar elkoni. "Paskaties tur," viņš norādīja virs tiem. "Es turēju ausis vaļā. Es domāju, ka virs mums ir jābūt citai nišu vai alu kopai. Bet paskaties... Paskaties, kā šķiet, ka klints mala noliecas.
  
  "Pa labi". Kenedijs piesteidzās pie Afrodītes nišas malas. Tad, atspiedusies pret robaino akmeni, viņa palūkojās aiz stūra. "Šeit ir kaut kāda struktūra... Dievs! Ak mans Dievs."
  
  Dreiks turēja viņu aiz pleciem un ieskatījās tumsā. "Es domāju, ka tu domā mani izdrāzt!"
  
  Tur, tālu aiz viņu gaismām nesasniedzamās gaismas, atradās tieva dzega, kas pārvērtās par vēl plānākām spirālveida kāpnēm. Kāpnes stiepās uz augšu virs tām, virzoties uz nākamo līmeni.
  
  "Parunāsim par reiboni," sacīja Dreiks. "Bija tikai cepums un kārba."
  
  
  TRĪSDESMIT SEPTIŅI
  
  
  
  DIEVU KAPS
  
  
  Spirālveida kāpnes šķita pietiekami cietas, taču tas vien, ka tās griezās cauri tukšumam virs bezgalīgas bedres, nemaz nerunājot par to, ka tās arhitektiem nebija izdevies uzstādīt nekādas margas, lika pat Dreika labi trenētajiem nerviem trīcēt ātrāk nekā blusai uz vibratora. ..
  
  Viens pilns aplis viņus aizveda apmēram ceturtdaļu no ceļa līdz Afrodītes nišai, tāpēc Dreiks izdomāja, ka viņiem jāizdara četri vai pieci apļi. Viņš virzījās soli pa solim, sekojot Benam, cenšoties apspiest viņa bailes, dziļi ieelpojot un vienmēr lūkodamies uz priekšu uz savu mērķi.
  
  Sešdesmit pēdas uz augšu. Piecdesmit. Četrdesmit.
  
  Tuvojoties trīsdesmit pēdām, viņš redzēja, ka Bens apstājās un uz brīdi apsēžas. Zēna acis bija pārakmeņojušās no bailēm. Dreiks uzmanīgi apsēdās uz pakāpiena zem viņa un noglaudīja viņa ceļgalu.
  
  "Druš, nav laika sākt rakstīt jaunu Wall of Sleep ierakstu. Vai arī sapņo par Teilori Momsoni.
  
  Tad no apakšas atskanēja SAS karavīra balss. "Kas tur augšā notiek? Mēs te ņirgājamies par sevi. Kustēties."
  
  SAS karavīri, Dreiks nodomāja. Es tos pagatavoju savādāk nekā iepriekš.
  
  "Paņemiet pārtraukumu," viņš sauca atpakaļ. "Esi tikai es."
  
  "Pārtraukt! Fū..." Dreiks dzirdēja Velsa zemo balsi, tad klusumu. Viņš juta Kenediju sēžam pie viņa kājām, redzēja viņas piespiedu smaidu un sajuta viņas trīcošo ķermeni starp pirkstiem.
  
  "Kā mazulim klājas?"
  
  "Izlaižot koledžu," Dreiks piespieda sevi pasmieties. "Grupas biedri. Jorkas krogi. Bezmaksas filmu vakars. KFC. Call of Duty. Zini, studentu lietas.
  
  Kenedijs paskatījās uzmanīgāk. "Pēc manas pieredzes tas nav tas, ko zēni un meitenes dara kā studenti."
  
  Tagad Bens atvēra acis un mēģināja uzspiest smaidu. Viņš lēnām kustējās uz rokām un ceļiem. Atkal pagriezies ar seju uz augšu, joprojām uz rokām un ceļiem, viņš kāpa vienu nogurdinošu pakāpienu pēc otra.
  
  Collu pa centimetram, soli pa bīstamam solim tās pacēlās. Dreiks juta, ka no piepūles viņam sāp galva un sirds. Ja Bens kristu, viņš labprātīgi bloķētu zēna kritienu ar savu ķermeni, kaut vai tāpēc, lai viņu glābtu.
  
  Bez jautājuma vai vilcināšanās.
  
  Vēl viens pilns aplis, un viņi atradās apmēram divdesmit pēdu attālumā no sava mērķa - dzegas, kas atspoguļoja to, kuru viņi tikko bija šķērsojuši. Dreiks nopētīja viņu mirgojošā lāpu gaismā. Tas veda atpakaļ uz ieejas šahtu, bet acīmredzot vienu līmeni augstāk.
  
  Paaugstināts līmenis?" Viņš domāja. Dievs, viņš to pārāk "modernizēja" ar Sonicu, nolādēto ezi.
  
  Virs sevi viņš redzēja, ka Dāls vilcinājās. Zviedrs piecēlās pārāk ātri, zaudēja līdzsvaru un tagad uzlika pārāk lielu svaru aizmugurējai pēdai. Nebija skaņu, tikai klusa cīņa. Viņš varēja tikai iedomāties, kādas spīdzināšanas bija pārņēmušas Dāla prātu. Telpa aiz muguras, drošība priekšā, doma par ilgu, sāpīgu kritienu.
  
  Tad zviedrs metās uz priekšu, uzsita pa pakāpieniem un pieķērās no visa spēka. Dreiks dzirdēja viņa smago elpu desmit pēdu augstumā.
  
  Pagāja dažas minūtes, un grūtais kāpiens turpinājās. Beidzot Dāls nokāpa lejā pa kāpnēm uz dzegas, tad rāpoja uz priekšu uz rokām un ceļiem, lai atbrīvotu vietu. Dreiks drīz viņam sekoja, vilkdams Kenediju sev līdzi, sajūtot milzīgu atvieglojumu, ka viņi ir atgriezušies uz šaurās malas, kas viņus joprojām atstāja tikai viena soļa attālumā no kliedzošās nāves.
  
  Kad viņi visi bija uzskaitīti, Dāls nopūtās. "Pāriesim pie nākamās nišas un paņemsim pārtraukumu," viņš teica. "Es, piemēram, esmu pilnībā iznīcināts."
  
  Vēl pēc piecām minūtēm, maisot savus mocītos ķermeņus un cīnoties pret pieaugošajām muskuļu spazmām, viņi paklupa uz ceturto nišu, kas atrodas tieši virs Afrodītes kapa.
  
  Sākumā neviens neredzēja pastāvīgu Dievu. Viņi visi bija uz ceļiem, atpūšas un smagi elpoja. Dreiks ņirgājoties nodomāja, ka tā ir viņa civilā dzīve, un paskatījās tikai tad, kad Parneviks izteica lāstu, kas būtu šķitis dīvains no jebkura cita, izņemot viņu.
  
  "Vau!"
  
  "Kas?" ES jautāju.
  
  "Vau! Suņa galva. Tas ir Anubis."
  
  - Tas pats šakālis? Velss atspiedās krēslā un pievilka ceļus līdz krūtīm. "Nu. ES būšu....."
  
  "Ēģiptes dievība," sacīja Parneviks. "Un tas noteikti ir saistīts ar nāvi."
  
  Dreiks paskatījās uz mūmiju un ogļu šakāļu rindām. Zelta inkrustēti zārki un smaragdiem apvilkti ankhs. Viņš, nejūtot iespaidu, pagrieza muguru Dieva apbedīšanas telpai un iebruka KitKat. Brīdi vēlāk viņam blakus sēdēja Kenedijs.
  
  "Tātad," viņa teica, iztinot ēdienu un dzērienu.
  
  - Sasodīts, tu labi proti runāt, - Dreiks iesmējās. "Es jau jūtos enerģisks."
  
  "Klausies, draugs, ja es gribētu tevi ieslēgt, tu būtu plastilīns manās rokās." Kenedijs viņam smīnēja, kas bija gan uzpūtīgs, gan aizkaitināts. "Sasodīts, jūs, puiši, nevarat apstāties uz minūti, vai ne?"
  
  "Labi, labi, es atvainojos. Vienkārši spēlē. Kas notika?"
  
  Viņš vēroja, kā Kenedijs ielūkojas tukšumā. Viņš redzēja, kā viņas acis iepletās, kad viņa satvēra vājo Freja karavīru vajāšanas skaņu. "Šī... lieta... mēs kādu laiku dauzījāmies. Vai jūs domājat, ka mums tiešām ir kaut kas, Dreik?
  
  "Es noteikti domāju, ka Odins ir šeit lejā."
  
  Kenedijs piecēlās, lai dotos prom, bet Dreiks uzlika roku uz viņas ceļgala, lai viņu apturētu. Pieskāriens gandrīz izraisīja dzirksteles.
  
  "Šeit," viņš teica. "Ko tu domā?"
  
  "Es nedomāju, ka man būs daudz darba, ko darīt, kad mēs atgriezīsimies," viņa čukstēja. "Kas attiecas uz sērijveida slepkavu Tomasu Kalebu un visu pārējo. Tas nelietis atkal nogalināja dienu pirms mēs nokļuvām Manhetenā.
  
  "Kas? Nē."
  
  "Jā. Tur es devos pastaigāties pa slepkavības vietu. Un izrādiet cieņu."
  
  "Man ir ļoti žēl". Dreiks atturējās no apskāvieniem, jo saprata, ka tas ir pēdējais, kas viņai šobrīd vajadzīgs.
  
  "Paldies, es zinu. Tu esi viens no godīgākajiem cilvēkiem, ko jebkad esmu pazinis, Dreik. Un pašaizliedzīgākais. Varbūt tāpēc tu man tik ļoti patīc."
  
  "Neskatoties uz maniem kaitinošajiem komentāriem?"
  
  "Par spīti tam ļoti spēcīga."
  
  Dreiks apēda atlikušo šokolādi un nolēma KitKat iesaiņojumu nemest tukšumā. Zinot viņa veiksmi, viņš būtu varējis izmest seno atkritumu slazdu vai ko citu.
  
  "Bet ja nav darba, tas nenozīmē, ka nav sakaru," Kenedijs turpināja. "Man Ņujorkā nav īstu draugu. Nav ģimenes. Domāju, ka man tik un tā vajadzētu pazust no sabiedrības redzesloka.
  
  "Nu," Dreiks domīgi sacīja, "Es redzu, ka jūs esat vilinošs potenciāls." Viņš iedeva viņai stulbās acis. "Varbūt jūs varētu novēlēt spārnus uz jautro veco Parīzi un apmeklēt jautro veco Jorku."
  
  "Bet kur es paliktu?"
  
  Dreiks dzirdēja Dalam pulcējam karaspēku. "Mums tikai jāizdomā, kā jūs varat nopelnīt naudu." Viņš nogaidīja, līdz viņa piecēlās kājās, tad satvēra viņu aiz pleciem un ieskatījās viņas dzirkstošajās acīs.
  
  "Nopietni, Kenedij, atbilde uz visiem jūsu jautājumiem ir jā. Bet es šobrīd nevaru ar to visu tikt galā. Man ir sava bagāža, kas mums jāapspriež, un tāpēc man jāsaglabā koncentrēšanās. Viņš pamāja tukšuma virzienā. "Tur lejā, Alisija Mailza. Jūs varat domāt, ka mūsu līdzšinējais ceļojums bija bīstams, ka šis kaps bija bīstams, bet ticiet man, tie nav nekas, salīdzinot ar to kuci.
  
  "Viņam ir taisnība," Velss pacēlās un uztvēra pēdējo komentāru. "Un es neredzu citas izejas no šejienes, Dreik. Nav iespējas no viņas izvairīties. "
  
  "Un mēs nevaram slēgt maršrutu, jo mums ir vajadzīga izeja," Dreiks pamāja. "Jā, es arī izgāju cauri visiem scenārijiem."
  
  "Zināja, ka jūs to darīsit." Velss pasmaidīja, it kā visu laiku būtu zinājis, ka Dreiks joprojām ir viens no viņa puišiem. "Nāc, rāceņi rūc."
  
  Dreiks sekoja savam vecajam priekšniekam līdz dzegai, tad ieņēma vietu aiz Bena un Dāla. Viens novērtējošs skatiens redzēja, ka visi bija atpūtušies, bet satraukti par to, kas viņus gaida.
  
  "Četri nogalināti," sacīja Dāls un izmeta pāri dzegai, kalnam aiz viņa.
  
  Nākamā niša bija pārsteigums un deva viņiem visiem stiprinošu stimulu. Tā bija Odina dēla Tora kaps.
  
  Parneviks nopūtās tā, it kā būtu atradis Nāves ielejā apmetušos jetiju. Un viņam tas bija. Skandināvu mitoloģijas profesors ir atklājis Tora kapu, kas, iespējams, ir visu laiku slavenākā skandināvu figūra, daļēji pateicoties Marvel komiksiem.
  
  Tīrs prieks.
  
  Un Dreikam Tora klātbūtne pēkšņi padarīja to vēl reālāku.
  
  Iestājās cieņpilns klusums. Visi zināja par Toru vai vismaz kādu vikingu pērkona un zibens dieva iemiesojumu. Parneviks lasīja lekciju Torsdienā jeb, kā mēs to tagad zinām, ceturtdien. Tas ir saistīts ar trešdienu - vai nu Ūdens dienu, vai Odina dienu. Tors bija lielākais cilvēkiem zināmais karavīru dievs, āmurs, kas sagrāva ienaidniekus. Tīrs vikingu vīrišķības iemiesojums.
  
  Tas bija viss, ko viņi varēja darīt, lai atrautu Parneviku un neļautu viņam mēģināt pārbaudīt Tora kaulus tieši tad un tur. Nākamajā nišā, sestajā, atradās Loki, Tora brālis un vēl viens Odina dēls.
  
  "Taka sasilst," sacīja Dāls, tik tikko ieskatīdamies nišā, pirms devās tālāk pa dzega, kas beidzās kalna malā, cietā melnā masā.
  
  Dreiks pievienojās zviedram, Benam un Kenedijam, kad viņi brauca ar lāpām pāri akmenim.
  
  "Fulcrum," Bens teica. "Un rokturi. Šķiet, ka mēs ejam uz augšu."
  
  Dreiks palocīja kaklu, lai paskatītos uz augšu. Akmens kāpnes pacēlās bezgalīgā tumsā, un aiz tām nebija nekas cits kā gaiss.
  
  Vispirms nervu pārbaude, ko tagad? Piespiest? Dzīvotspēja?
  
  Atkal pirmais bija Dāls. Viņš ātri piecēlās, apmēram divdesmit pēdas, pirms, šķiet, palēninājās, jo melnums viņu apņēma. Bens nolēma iet tālāk, pēc tam Kenedijs.
  
  "Es domāju, ka jūs tagad varat uzmanīt manu dupsi," viņa pussmaidot sacīja, "pārliecinieties, ka viņa neaizlido jums garām."
  
  Viņš piemiedza aci. "Es nevaru atraut acis no šī."
  
  Dreiks devās tālāk, trīs perfekti noturot, pirms izkustināja savu ceturto piedēkli. Tādā veidā paceļoties, viņš lēnām uzkāpa milzīgajā klints vulkāniskajā gaisā.
  
  Visapkārt turpinājās dārdoņa: kalna tālās žēlabas. Dreiks iztēlojās tuvējo magmas kameru, kas kūsā, cauri sienām izspiež elles uguni, izplūstot uz tālās zilās Islandes debesīm.
  
  Virs viņa čaukstēja pēda, kas noslīdēja no savas mazās dzegas. Viņš nekustējās, zinādams, ka maz ko viņš varētu darīt, ja kāds viņam paslīd garām, taču katram gadījumam viņš bija gatavs.
  
  Kenedija kāja karājās kosmosā apmēram metru virs viņa galvas.
  
  Viņš pastiepa roku, nedaudz nedroši šūpojoties, taču paspēja satvert viņas zābaka zoli un uzvilkt atpakaļ uz dzegas. Mūs sasniedza īss pateicības čuksts.
  
  Viņš turpināja, bicepss dega, pirksti sāpēja katrā locītavā. Ar katru mazāko kāpienu viņa kāju pirkstu gali pārņēma viņa ķermeņa svaru. Sviedri slīdēja pa katru viņa poru.
  
  Viņš novērtēja divus simtus pēdu drošus, bet šausminošus balstus, pirms tie sasniedza salīdzinošo drošību citā dzega.
  
  Nogurdinošs darbs. Pasaules gals, apokalipse - vēlāks darbs. Cilvēces glābšana ar katru sodu uz priekšu.
  
  "Ko tagad?" Velss gulēja uz muguras un vaidēja. "Vēl viena asiņaina pastaiga pa dzegām?"
  
  "Nē," Dālam pat nebija spēka pajokot. "Tunelis".
  
  "Olas".
  
  Uz ceļiem viņi rāpoja uz priekšu. Tunelis iekļuva tumšā tumsā, kas lika Dreikam noticēt, ka viņš sapņo, pirms viņš pēkšņi no aizmugures sadūrās ar nekustīgo Kenediju.
  
  Pagriezieties ar seju uz priekšu.
  
  "Ak! Jūs varējāt mani brīdināt."
  
  "Ir grūti, kad mani piemeklēja tāds pats liktenis," atbildē atskanēja sausa balss. "Es domāju, ka tikai Dāls izkļuva no šīs kaudzes bez lauzta deguna."
  
  "Es uztraucos par savu sasodīto sirdi," Dāls noguris sacīja. "Tunelis beidzas tieši pretī citu kāpņu pirmajam pakāpienam, es domāju, četrdesmit piecu grādu leņķī. Nekas pa labi un pa kreisi, vismaz nekas, ko es nevaru redzēt. Sagatavojies."
  
  - Šīs lietas kaut kur ir jāpiestiprina, - Dreiks nomurmināja, rāpodams uz sasitušiem ceļiem. "Dieva dēļ tos nevar vienkārši pakārt gaisā."
  
  "Varbūt viņi var," sacīja Parneviks. "Dieva dēļ. Ha ha. Es jokoju, bet ja nopietni, tad mans labākais minējums ir lidojošu kontraforsu sērija.
  
  "Paslēpts zem mums," sacīja Dreiks. "Noteikti. Tas noteikti prasīja satriecoši daudz darbaspēka. Vai pāris patiešām spēcīgu dievu.
  
  "Varbūt viņi lūdza palīdzību Herkulesam un Atlasam."
  
  Dreiks uzmanīgi uzkāpa uz pirmā pakāpiena ar pārsteidzoši baismīgu sajūtu, kas ielauzās viņa smadzenēs, un uzkāpa augšā pa nelīdzeno akmeni. Viņi kādu laiku kāpa, beidzot izkļūstot citā nišā, kas atrodas ap piekārto platformu.
  
  Dāls viņu sveicināja ar nogurušu galvu. "Poseidons".
  
  "Iespaidīgi."
  
  Dreiks atkal nometies ceļos. Dievs, viņš domāja. Ceru, ka vāciešiem klājas tikpat grūti. Beigās varbūt tā vietā, lai cīnītos, viņi to varētu sakārtot ar akmeni, papīru, šķērēm.
  
  Grieķu jūras dievs nesa savu parasto trīszaru un istabu, kas bija pilna ar pasakainām bagātībām. Šis bija septītais Dievs, kuram viņi gāja garām. Skaitlis deviņi sāka grauzt viņa prātu.
  
  Vai vikingu mitoloģijā skaitlis devītais nebija vissvētākais?
  
  Viņš to ieminējās Parnevikam, kamēr viņi atpūšas.
  
  "Jā, bet šī vieta nepārprotami nav tikai ziemeļvalsts," profesors iebakstīja ar pirkstu vīrieša virzienā, kuram aiz muguras bija trīszarnis. - Viņu varētu būt simts.
  
  "Nu, mēs acīmredzami neizdzīvosim simts no tiem," Kenedijs strīdējās ar viņu. "Ja vien kāds neuzbūvēja Ho-Jo priekšā."
  
  "Vai vēl labāk, speķa sviestmaižu veikals," Dreiks uzsita ar lūpām. "Es noteikti varētu piebeigt vienu no tiem sliktajiem puišiem tieši tagad."
  
  "Kraukšķīgi," Bens iesmējās un uzsita ar kāju. "Jūs runājat par kaut ko desmit gadus novecojušu. Bet neuztraucieties - jums joprojām ir izklaides vērtība."
  
  Pagāja vēl piecas minūtes, līdz viņi jutās pietiekami atpūtušies, lai turpinātu. Dāls, Velss un Mārsters pavadīja vairākas minūtes, klausoties savos vajātājus, taču neviena skaņa nepārtrauca mūžīgo nakti.
  
  "Varbūt viņi visi nokrita," Kenedijs paraustīja plecus. "Tas varētu notikt. Ja šī būtu Maikla Beja filma, kāds jau būtu nokritis.
  
  "Tiešām". Dāls mūs veda augšā pa citām piekārtām kāpnēm. Kā liktenis lēma, tieši šeit Velss zaudēja satvērienu un noslīdēja lejā pa diviem slideniem pakāpieniem, katru reizi atsitoties ar zodu pret akmeni.
  
  Asinis izplūda caur viņa lūpām no sakostās mēles.
  
  Dreiks satvēra viņu aiz lielā mēteļa pleciem. Cilvēks zem viņa - Mārsters - satvēra viņa gurnus ar pārcilvēcisku spēku.
  
  "Tu nekur nebrauksi, vecais. Vēl nē."
  
  Piecdesmit piecus gadus veco vīrieti rupji vilka atpakaļ pa kāpnēm, Kenedijam turot Dreiku aiz muguras, kamēr Mārsters pārliecinājās, ka viņš nepaslīd uz vēl viena pakāpiena. Kamēr viņi nokļuva astotajā nišā, Velss atkal bija labā noskaņojumā.
  
  "Jā, viņi to darīja ar nolūku, puiši. Es tikai gribēju pārējo."
  
  Bet viņš saspieda Mārstersa roku un sirsnīgi pateicās Dreikam, kad neviens neskatījās.
  
  "Neuztraucies, vecais. Vienkārši pagaidiet. Jums vēl nav bijis sava maija laika."
  
  Astotā niša bija sava veida demonstrācija.
  
  "Ak mans Dievs". Parnevika brīnums inficēja viņus visus. "Tas ir Zevs. Cilvēka tēvs. Pat dievi viņu uzrunā kā dievību, tēva figūru. Tas ir... aiz Odina... daudz tālāk, un tas nāk no skandināviem.
  
  "Vai Odins netika identificēts kā Zevs agrīno ģermāņu cilšu vidū?" Bens jautāja, atcerēdamies savu pētījumu.
  
  "Viņš bija, zēns, bet es domāju, nāc. Tas ir Zevs. "
  
  Šim cilvēkam bija taisnība. Dievs karalis stāvēja garš un nedalāms, turot zibens spērienu savā lielajā rokā. Viņa niša bija pilna ar mirdzošiem dārgumiem, kas bija pārpildīti ar cieņu, kas pārsniedz to, ko cilvēks šodien varētu savākt.
  
  Un tad Dreiks dzirdēja skaļu lāstu vācu valodā. Tas atskanēja no apakšas.
  
  "Viņi tikko pārrāva tuneli," Dāls aizkaitināts aizvēra acis. "Tas ir tikai piecpadsmit minūtes aiz mums. Sasodīts, mums nav paveicies! Sekojiet man!"
  
  Pasauca vēl vienas kāpnes, kas šoreiz veda ārā un pāri Zeva kapam, pirms kļuva vertikāli uz pēdējiem desmit pakāpieniem. Viņi cīnījās ar to, cik vien spēja, un drosmi kļuva pelnos ložņu tumsā. It kā gaismas trūkums būtu apspiedis stostošo garu. Uz zvanu atnāca bailes un nolēma apsēsties.
  
  Parunāsim par reiboni, Dreiks nodomāja. Pastāstiet man par to, kā jūsu bumbiņas tiek samazinātas līdz zemesrieksta izmēram. Šie pēdējie desmit soļi, kas bija karājušies virs piķa tumsas, rāpjoties cauri ložņājošajai naktij, viņu gandrīz apdullināja. Viņam nebija ne jausmas, kā citiem tas bija izdevies - viss, ko viņš varēja darīt, bija pārdzīvot savas pagātnes kļūdas un cieši pieķerties tām - Elisonai, bērnam, kurš viņiem nekad nav bijis un nekad nebūs; SRT kampaņa Irākā, kas visu sagrāva - katru kļūdu viņš izvirzīja savā prāta priekšplānā, lai novērstu intensīvās bailes no kritiena.
  
  Un viņš uzlika vienu roku pār otru. Viena kāja ir augstāka par otru. Viņš pacēlās vertikāli, bezgalība aiz muguras, kāda bezvārda vēja brāzmas saburzīja viņa drēbes. Tāls pērkona rūkoņa varētu būt vulkāna dziesma, bet tas varētu būt arī citas lietas. Šausmas neaprakstāmas, tik šausmīgas, ka tās nekad neredzēs dienasgaismu. Briesmīgi radījumi, kas slīd pa akmeņiem, dubļiem un mēsliem, izstarojot šausmīgas melodijas, kas izraisa asinssarkanas neprāta vīzijas.
  
  Dreiks, gandrīz raudādams, pārmeklēja pēdējo akmeņaino pakāpienu uz līdzenas zemes. Rupjais akmens skrāpēja viņa skrāpējošās rokas. Ar pēdējām mokošām pūlēm viņš pacēla galvu un redzēja, ka visi pārējie ir izpletušies ap viņu, bet aiz viņiem ieraudzīja Torstenu Dālu - trako zviedru - kurš burtiski rāpoja uz priekšu uz vēdera uz nišu, kas bija lielāka par visu, ko viņi bija redzējuši. līdz šim..
  
  Trakais zviedrs. Bet, Dievs, puisis bija labs.
  
  Niša vienā pusē bija piekārta, bet otrā piestiprināta pie kalna sirds.
  
  "Paldies Dievam," Dāls vārgi sacīja. "Tas ir viens. Mēs esam atraduši Odina kapu."
  
  Tad viņš nogurumā sabruka.
  
  
  TRĪSdesmit ASTOŅI
  
  
  
  DIEVU KAPS
  
  
  No viņa apmulsuma izlauzās kliedziens.
  
  Nē, kliedz. Asinis stindzinošs kliedziens, kas runāja par tīrām šausmām. Dreiks atvēra acis, bet klints virsma bija pārāk tuvu, lai fokusētu. Viņš spļāva zemē, ievaidējās.
  
  Un pieķēru sevi pie domas: cik tālu cilvēks var iekrist bezgalībā, pirms viņš nomirst?
  
  Vācieši bija šeit. Viens no viņu brāļiem tikko bija nokritis no kāpnēm.
  
  Dreiks ar grūtībām iztaisnojās, katrs muskulis sāpēja, bet adrenalīns sāka aizdedzināt viņa asinis un attīrīt domas. Viņš lēnām virzījās uz Benu. Viņa draugs gulēja ar seju uz leju vienā platformas galā. Dreiks aizvilka viņu uz Odina nišu. Ātrs atskats viņam liecināja, ka vācieši vēl nav ieradušies, bet viņa ausis liecināja, ka viņi atrodas pastaigas attālumā.
  
  Viņš dzirdēja Ābela Freja lamāšanos. Aizsarglīdzekļu zvanīšana. Milo kliedz vienam no karavīriem asiņainu slepkavību.
  
  Iespēja parādīt savu spēku, viņš domāja, atcerēdamies vienu no Velsa teicieniem, ko viņš bija izvēlējies viņu SAS apmācības laikā.
  
  Viņš vilka Benu apkārt, atspiedies ar muguru pret Odina lielo sarkofāgu. Puiša plakstiņi plīvoja. Kenedijs paklupa: "Esi tiem gatavs. Es tikšu ar viņu galā." Viņa viegli uzsita viņam pa vaigu.
  
  Dreiks apstājās, uz mirkli sastopoties ar viņas skatienu. "Vēlāk".
  
  Pirmais no vāciešiem pārvarēja virsotni. Karavīrs, kurš nogurumā ātri sabruka, tūlīt sekoja sekunde. Dreiks vilcinājās, vai darīt to, ko viņš zināja, ka viņam būtu jādara, bet Torstens Dāls paskrēja viņam garām, neizrādot tādus nožēlu. Velss un Mārsters arī traucās uz priekšu.
  
  Trešais ienaidnieka cīnītājs rāpoja pāri virsotnei, šoreiz milzīgs, mežonīgs vīrieša līķis. Jauki. Asinis, sviedri un īstas asaras pārvērta grotesku masku viņa jau tā satrauktajā sejā. Bet viņš bija pietiekami izturīgs un ātrs, lai pārlektu pāri augšai, apgāztos un paņemtu mazo pistoli.
  
  Viens šāviens raidīts no stobra. Dreiks un viņa kolēģi instinktīvi nolaidās, taču šāviens netrāpīja mērķī.
  
  Ābela Freja spalgā balss pārtrauca klusumu, kas sekoja šāvienam. "Nekādu ieroču, stulbi. Nar! Nar! Klausies manī!"
  
  Milo sagrieza seju un nejauks pasmaidīja Dreikam. "Sasodīti Friča nelieši. Sveiks draugs?
  
  Pistoli norija resna dūre, un tā tika aizstāta ar zobainu asmeni. Dreiks to atpazina kā SWAT nazi. Viņš pagāja malā pretī milzim, dodot Dālam iespēju iesist kosmosā vienu no kritušajiem karavīriem.
  
  Otrs karavīrs cīnījās uz ceļiem. Mārsters viņam vēlreiz pasmaidīja, tad pameta viņa ļengano augumu malā. Līdz tam laikam uz līdzenas zemes atradās vēl trīs karavīri, un tad Alisija izlēca no apakšas un piezemējās kā kaķis, katrā rokā turot nazi. Dreiks vēl nekad nebija redzējis viņu tik novājinātu, un viņa joprojām izskatījās tā, it kā varētu stāties pretī elitārajai nindzjai.
  
  "Nē... ieroči?" Dālam izdevās runāt starp piespiedu elpas vilcieniem. "Vai jūs beidzot... ticat Armagedona teorijai, Freij?"
  
  Liels vācu dizainers tagad ir pārkāpis robežu. "Neesiet muļķis, karavīru zēn," viņš noelsās. "Es vienkārši nevēlos atzīmēt šo zārku. Manā kolekcijā ir vieta tikai pilnībai."
  
  "Es domāju, ka jūs to redzat kā sevis atspulgu," Dāls sacīja, apklust, kamēr viņa komanda atguva elpu.
  
  Iestājās pauze, šausmīgas spriedzes brīdis, kad katrs pretinieks novērtēja savus tuvākos vārtus. Dreiks atkāpās no Milo, neviļus virzoties uz Odina kapu, kur Bens un Profesors joprojām sēdēja blakus, sargāja tikai Kenedijs. Viņš gaidīja citu...
  
  ...cerot...
  
  Un tad no lejas kāpnēm atskanēja apslāpēts vaids, vājš lūgums pēc palīdzības. Frejs paskatījās uz leju. "Tu esi vājš!" viņš uzspļāva kādam. "Ja ne Vairogs, es..."
  
  Frejs norādīja uz Alisiju. "Palīdzi viņai". Karotāja sieviete augstprātīgi nošņāca, tad pastiepās pāri sāniem. Ar vienu vilkšanu viņa uzcēla Heidenu augšā. Amerikāņu CIP aģente bija nogurusi no garā kāpuma, bet vēl jo vairāk tāpēc, ka viņa nesa smagu kravu, ko vācieši bija piesprādzējuši viņai pie muguras.
  
  Audeklā ietīts Odina vairogs.
  
  Atskanēja Parnevika balss. "Viņš atnesa Vairogu! Galvenā daļa! Bet kāpēc?"
  
  "Jo tā ir galvenā daļa, tu idiots." Frejs viņu nošāva. "Šī galvenā tēma nepastāvētu, ja tai nebūtu cita mērķa." Modes dizainers nicinoši pakratīja galvu un pagriezās pret Alisiju. "Pabeidziet tos nožēlojamos kretīnus. Man jānomierina Odins un jāatgriežas ballītē.
  
  Alisija maniakāli iesmējās. "Mana kārta!" Viņa kliedza, nāvējošāk River There, un iemeta savu aizsargaprīkojumu akmeņainās platformas vidū. Apjukumā viņa metās pie Velsas, neizrādot nekādu pārsteigumu par viņa klātbūtni. Dreiks koncentrējās uz savu cīņu, metoties pretī Milo, lai viņu pārsteigtu, virzoties uz sāniem, veikli šūpojot asmeni, pēc tam ar cietu elkoni pieliekot Milo žokli.
  
  Kauls saplaisāja. Dreiks dejoja, šūpojoties un turēdamies viegli kājās. Tāda būtu bijusi viņa stratēģija toreiz - sit un skrien, triecot ķermeņa cietākajās vietās, cenšoties salauzt kaulus un skrimšļus. Viņš bija ātrāks par Milo, bet ne tik spēcīgs, tāpēc, ja milzis viņu panāktu...
  
  Pērkons atbalsojās kalnā, augošās magmas un mainīgā akmens čīkstēšana un sprakšķēšana.
  
  Milo agonijā saviebās. Dreiks izvirzījās vadībā ar divkāršu sānu sitienu, diviem pievilkšanas gadījumiem - tas, ko jūs varētu redzēt Van Damme darām televīzijā, ir pilnīgi bezjēdzīgi ielu cīņām reālajā dzīvē. Milo to zināja un ar rūcienu atvairīja uzbrukumu. Taču arī Dreiks to zināja, un, kad Milo ar visu ķermeni metās uz priekšu, Dreiks iespieda vēl vienu cietu elkoni tieši pretinieka sejā, salauzot viņam degunu un acs dobumu, smagi nogāzot viņu uz grīdas.
  
  Milo sabruka zemē kā notriekts degunradzis. Reiz zaudējot pret Dreika kalibra pretinieku, atpakaļceļa vairs nebija. Dreiks uzkāpa uz plaukstas locītavas un ceļgala, salaužot abus galvenos kaulus, pēc tam lodes, lai padarītu to pārliecinošāku, un tad paņēma izmestu armijas nazi.
  
  Izpētīja notikuma vietu.
  
  Marsters, SAS karavīrs, bija īsi pastrādājis divus vāciešus un tagad cīnījās ar trešo. Nogalināt trīs vīriešus dažu minūšu laikā nebija viegls uzdevums nevienam, pat SAS karavīram, un Mārsters tika tikai viegli ievainots. Velss dejoja ar Alisiju gar platformas malu, vairāk skrienot, nevis dejojot, taču novēršot viņas uzmanību. Viņa stratēģija bija pareiza. No tuva attāluma viņa viņu izķidātu sekundē.
  
  Kenedijs aizvilka Heidena novājējušo ķermeni prom no kaujas centra. Bens pieskrēja viņai palīgā. Parneviks negulēja, pētīja Odina - debīla kapenes.
  
  Abel Frey stājās pretī Torstenam Dālam. Zviedrs visādā ziņā bija pārāks par vācieti, viņa kustības kļuva smalkākas ar katru sekundi, jo spēks atgriezās sāpošajās ekstremitātēs.
  
  Dievs!Dreiks nodomāja. Mēs te spārdamies! Vai vecajā labajā Dino-roka garā... Ļaujiet man jūs izklaidēt!
  
  Neizbaudīdams konfrontāciju ar Alisiju, viņš tomēr devās uz Velsu, uzskatot, ka piecdesmit gadus vecajai sievietei ir vajadzīga vislielākā palīdzība. Kad viņa bijušais komandas biedrs viņu ieraudzīja, viņa atkāpās no cīņas.
  
  "Es jau vienreiz šonedēļ spārdu jūsu bumbas, Dreik. Vai jūs esat tik sadistisks, ka vēlaties to vēlreiz?
  
  "Tev ir paveicies, Alicia. Starp citu, vai tu trenē savu draugu? viņš pamāja tik tikko kustīgajam amerikānim.
  
  "Tikai paklausībā." Viņa pacēla abus nažus un ar vienu kustību tos noķēra. "Ejam! Es vienkārši mīlu trijatā!"
  
  Viņas daba varēja būt mežonīga, taču viņas rīcība tika kontrolēta un aprēķināta. Viņa iesita Dreikam, viltīgi mēģinot iespiest Velsu stūrī ar muguru pret bezgalīgo tukšumu. Komandieris saprata viņas nodomus pēdējā sekundē un metās viņai garām.
  
  Dreiks novirzīja abus viņas nažus, pagriežot katru asmeni no ceļa, uzmanīgi, lai nesalauztu plaukstas locītavas. Tas nebija tikai tas, ka viņa bija laba... viņa bija nemainīgi laba.
  
  Ābels Frejs pēkšņi paskrēja viņiem garām. Šķita, ka viņš, nespēdams pārspēt Dālu, steidzās Odina kapa meklējumos aizbēgt garām zviedram.
  
  Un šajā sekundes daļā Dreiks ieraudzīja Mārstersu un pēdējo vācu karavīru, kas bija ieslodzīti nāvējošā cīņā tieši uz platformas putekļainās malas. Tad šokējoši pēkšņi abi vīrieši paklupa un vienkārši nokrita.
  
  Nāves saucieni atbalsojās tukšumā.
  
  Dreiks to saplēsa, aizlūdza par Velsu, pēc tam pagrieza ķermeni un uzbruka Freijam. Viņš nevarēja atstāt Benu bez aizsardzības. Kenedijs aizšķērsoja dizainera ceļu, izraujot viņa drosmi, bet, metoties uz priekšu, Dreiks pamanīja nelielu melnu priekšmetu, kas bija satvēris Freija rokā.
  
  Radio vai mobilais. Kaut kāds raidītājs.
  
  Kas pie velna?
  
  Tas, kas notika tālāk, bija neaptverams. Satriecošas neapdomības rezultātā kalna sāns pēkšņi uzsprāga! Bija smags trieciens, un tad visur izmētājās milzu laukakmeņi un akmens slānekļa gabali. Visu formu un izmēru akmeņi šaudījās un svilpa cauri tukšumam kā lodes.
  
  Vulkāna nogāzē parādījās milzīgs caurums, it kā ar āmuru būtu caurdurta plāna drywall. Caur spraugu filtrējās blāva dienas gaisma. Vēl viens sitiens, un bedre paplašinājās vēl vairāk. Drupu kalns baismīgā, dziļā klusumā iegāzās bezdibenē.
  
  Dreiks nokrita uz grīdas ar galvu rokās. Daļai no šī eksplodējošā akmens vajadzēja sabojāt citas nenovērtējamas kapenes. Kas pie velna notika?
  
  
  TRĪSDESMIT DEVIŅI
  
  
  
  DIEVU KAPS
  
  
  Jaunizveidotajā bedrē parādījās helikopters, kas uz sekundi nolidoja, pirms izlidoja cauri tai!
  
  No mašīnas pamatnes karājās četri biezi kabeļi un vairākas virves.
  
  Tas bija neticami. Ābels Frejs tikko pavēlējis sadalīt kalna nogāzi. Kalna nogāze, kas bija daļa no aktīva vulkāna un kas, iespējams, kaut kādā veidā izraisīja masveida izzušanu, kas pazīstama kā supervulkāns.
  
  Lai pabeigtu savu kolekciju.
  
  Šis cilvēks bija tikpat vājprātīgs kā Dreiks, un pārējā cilvēku rase viņam uzskatīja. Viņš pat tagad maniakāli smējās, un, kad Dreiks paskatījās uz augšu, viņš redzēja, ka Frejs nebija pakustējies ne centimetru, bet stāvēja stingri taisni, jo sprāgstošais kalns šņāca ap viņu.
  
  Alisija pameta Velsu un paklupa pie Freja, pat viņas neprātīgā paškontrole mazliet sašļuka. Aiz viņiem profesoru Parneviku, Benu un Kenediju sargāja Odina nišas sienas. Heidens bija sagūlies, nekustīgs. Vai viņa visu šo ceļu bija nākusi, lai nomirtu ugunīgā neprātā? Velss nometās ceļos uz sāniem, satvēris vēderu.
  
  Helikopters piepeldēja tuvāk, tā dzinējam gaudot. Frejs pacēla ložmetēju un norādīja, lai visi attālinās no Odina masīvā sarkofāga. Īss sprādziens apstiprināja viņa lūgumu, lodes klabēja cauri nenovērtējamajām vikingu zelta relikvijām vairogu, zobenu, krūšu skavu un ragveida ķiveru veidā. Notikumu ķēdes izkustinātās zelta monētas sāka krist no plauktiem kā konfeti Taimskvērā.
  
  Frejs pamāja ar helikopteru.
  
  Dreiks nometās ceļos. "Jūs pārvietojat šo zārku, riskējat ar visu pasauli!" - viņš kliedza, viņa balsi tik tikko dzirdot pāri dzenskrūves lāpstiņu smagajai klabināšanai.
  
  "Neesiet vājš!" Frejs kliedza pretī, viņa seja bija saviebta kā ļaunam klaunam, kurš ir atkarīgs no heroīna. "Atzīstiet, Dreik. Es tevi uzvarēju!"
  
  "Tas nav par uzvaru!" Dreiks kliedza pretī, bet tagad helikopters atradās tieši virs galvas, un viņš pat nedzirdēja savu balsi. Viņš vēroja, kā Frejs viņu vada, izsmidzinot lodes, vicinot rokas. Dreiks lūdza, lai viņa draugi nepaņemtu nejauši izvēlētu šāviņu.
  
  Vācietis to zaudēja. Būdams tik tuvu savai mūža apsēstībai, viņš vienkārši salūza.
  
  Dāls tagad bija viņam blakus. Viņi vēroja, kā Frejs un Alisija nolaiž smagās ķēdes arvien zemāk un zemāk, līdz beidzot tās aplika ap abiem sarkofāga galiem. Frejs pārliecinājās, ka viņi ir drošībā.
  
  Helikopters uzņēma svaru. Nekas nav noticis.
  
  Frejs kliedza savā telefona klausulē. Helikopters veica vēl vienu mēģinājumu, šoreiz tā dzinēji rūca kā dusmīgs dinozaurs. Ķēdes pieņēmās svarā, un atskanēja izteikta plaisāšana, lūstoša akmens skaņa.
  
  Odina zārks sakustējās.
  
  "Šī ir mūsu pēdējā iespēja!" Dals iesaucās Dreikam ausī. "Mēs ejam uz čoperi! Milo ieroci!"
  
  Dreiks vadīja scenāriju. Viņi varēja iznīcināt helikopteru un izglābt Kapu. Bet Bens un Kenedijs, kā arī Heidens un Parneviks noteikti mirs.
  
  "Nav laika!" Dals kliedza. "Vai nu šī, vai Apokalipse!"
  
  Zviedrs metās pēc Milo ieroča. Dreiks aizvēra acis, kad viņa sirdi iešāvās mokas. Viņa skatiens pievērsās Benam un Kenedijam, un lēmuma mokas viņu savija kā cilpu no iekšpuses. Jūs zaudējat ar vienu roku, jūs zaudējat ar otru. Un tad viņš nolēma, ka viņš vienkārši nevar ļaut Dālam to darīt. Vai viņš varētu upurēt divus draugus, lai glābtu pasauli?
  
  Nē.
  
  Viņš lēca uz priekšu kā varde tieši tad, kad Dāls sāka rakņāties pa Milo drēbēm. Zviedrs pārsteigumā atkāpās, kad Milo iztaisnoja ķermeni, amerikānis agonijā saliecās, bet kustīgs un kliboja līdz platformas malai. Uz vienu no izcelšanās līnijām.
  
  Dreiks šokā apstājās. Helikoptera dzinēji atkal iesaucās, un alu piepildīja nesvēta plaisa. Nākamajā mirklī Odina milzīgais sarkofāgs sakustējās un izrāvās no stiprinājumiem, draudīgi šūpojoties pretī Dreikam un platformas malai, tonnas šūpojošas nāves.
  
  "Nē!" Dāla sauciens atbalsojās Parnevika saucieniem.
  
  Atskanēja kliedziens, ārprātīgs kliedziens, it kā ventilācijas atvere būtu pārkarsusi, skaņa, it kā visi Ellē esošie dēmoni tiktu sadedzināti dzīvi. No nesen atvērtās bedres zem Odina kapa izplūda sēra gaisa straume.
  
  Frejs un Alisija metās prom, gandrīz sadegot līdz nāvei, rāpjoties pa šūpojošo zārku. Frejs kliedza: "Neseko mums, Dreik! Man ir apdrošināšana!" tad man likās, ka ir ideja, drošības garantija. Viņš uzsauca Dreika pavadoņiem: "Tagad! Sekojiet zārkam, pretējā gadījumā jūs nomirsiet!" Frejs viņus uzmundrināja, vicinādams automātu, un viņiem nekas cits neatlika, kā apbraukt tvaika kolonnu.
  
  Dāls pievērsa savu nomocīto skatienu Dreikam. "Mums tas ir jāpārtrauc," viņš lūdzoši sacīja. "Par... maniem bērniem."
  
  Dreikam nebija ko teikt, kā vien pamāt. Noteikti. Viņš sekoja SGG komandierim, uzmanīgi izvairoties no šūpojošā sarkofāga, kas lidoja viņiem pāri, un viņu smīnošie ienaidnieki droši atradās virsū, kamēr viņa biedri sekoja viņa trajektorijai no otras puses.
  
  Apsegts ar ieročiem un maniaka iegribu.
  
  Dreiks sasniedza spraugu akmens grīdā. Tvaiks bija degošs, griezīgs tornis. Neaizskarams. Dreiks piegāja pēc iespējas tuvāk, pirms pagriezās, lai skatītos, kā ienaidnieki virzās uz priekšu.
  
  Heidens palika uz zemes, izliekoties bezsamaņā. Tagad viņa piecēlās sēdus un noņēma siksnas, kas turēja Odina vairogu pie viņas muguras. "Ko es varu darīt?"
  
  Dreiks uzmeta viņai īslaicīgu skatienu. "Vai CIP ir kādi ārkārtas plāni, lai slēgtu Supervulkānu?"
  
  Skaistā 'sekretāre' brīdi vilcinājās, pirms pamāja ar galvu. "Tikai acīmredzamais. Ievietojiet vācieti ventilācijas caurulē. Viņa nometa Vairogu ar atvieglojuma saucienu. Visi trīs vēroja, kā tā ripo gar apmali kā cieta monēta.
  
  Vai viņi ir izgāzušies?
  
  Spiediens, kas iznāca no caurules, palielinājās, vulkānam iegūstot spēku. "Tiklīdz sākas ķēdes reakcija," sacīja Dāls. "Mēs nevaram to aizvērt. Mums tas jādara tagad!"
  
  Dreika skatiens uz brīdi satvēra Vairogu, kad tas trokšņaini ripoja ap savu malu. Viņa apmale.Vārdi viņam izskrēja kā ugunī ierakstīti.
  
  
  Debesis un elle ir tikai īslaicīga neziņa
  
  Tā ir Nemirstīgā dvēsele, kas sliecas uz Pareizo vai Nepareizo.
  
  
  "Plāns B," viņš teica. "Atceries Odina lāstu? Nešķita piemēroti, vai ne? Nav jau kur likt, vai ne? Nu, varbūt tas ir galvenais."
  
  "Odina lāsts ir veids, kā glābt pasauli?" Dāls šaubījās.
  
  "Vai elle," sacīja Dreiks. "Atkarīgs no tā, kurš pieņem lēmumu. Šī ir atbilde. Personai, kas novieto Vairogu, ir jābūt tīrai dvēselei. Tas ir lamatas. Mēs vairs neko nezinām, jo esam noņēmuši kapu. Ja mums neizdosies, pasaule ies bojā."
  
  - Kā gāja lāsts? Heidena, izskatījās ne sliktāk kā pēc ienaidnieka roku spiešanas, skatījās uz ventilācijas atveri, it kā viņa varētu apēst viņu dzīvu.
  
  Dreiks nolādējās, paceļot vairogu un turot to sev priekšā. Dāls stāvēja un vēroja viņu, kad viņš gāja uz šņākojošo gaisa atveri. "Brīdī, kad pieskarsieties šim tvaikam ar šo vairogu, tas tiks izrauts tieši no jūsu rokām."
  
  Tad ar skaņu, kas atgādina degošā mežā iesprostotu dzīvnieku bara rēcienu, no apakšas izplūda vēl viens tvaiks, kura caururbjošais čīkstulis bija gandrīz apdullinošs. Sēra smaka tagad sāka sabiezēt gaisu, pārvēršot to toksiskā miasmā. Vājš kalna rīboņa, kas tik ilgi bija viņu pastāvīgais pavadonis, tagad vairāk atgādināja pērkonu. Dreiks jutās tā, it kā pašas sienas trīcētu.
  
  "Jaunākās ziņas, Dal. Plāns B darbībā. Turpmākai uzziņai tas nozīmē, ka es nezinu, ko vēl var darīt.
  
  "Jums nav nākotnes," Dāls stāvēja Vairoga otrā pusē. "Vai es."
  
  Kopā viņi traucās uz ventilācijas atveri. Šīferis sāka slīdēt lejup pa klinti viņiem blakus. Kliedziens un rēciens, kādu Dreiks nekad nebija dzirdējis, atskanēja no bezdibeņa dzīlēm.
  
  "Tuvojas supervulkāns!" Heidens kliedza. "Izslēdz to!"
  
  
  * * *
  
  
  Dreika, Dāla vai pat Ābela Freja neredzētais slavenais Islandes kalns ar nosaukumu Eyjafjallajokul, kas joprojām ir apmierināts ar maigu pelēko strūklu izstarošanu un gaisa satiksmes terorizēšanu, pēkšņi eksplodēja tā malā. To drīz redzēs Sky News un BBC, un vēlāk You Tube apdullināti miljoni - tūkstoš pūķu ugunīgās mēles, kas debesīs aizdedzina vētru. Tajā pašā laikā uzsprāga divi citi Islandes vulkāni, kuru virsotnes aizlidoja kā saspiesti šampanieša korķi. Tika ziņots, ka ir ieradies Armagedons.
  
  Tikai daži izredzētie zināja, cik tuvu tas patiesībā ir.
  
  
  * * *
  
  
  Kalna tumšajās dzīlēs cīnījās neredzēti un nekad nezināmi varoņi. Dreiks un Dāls uzbruka tvaika izplūdes atverei ar vairogu, izmantojot apaļu priekšmetu, lai novirzītu tvaiku tuvējā tukšumā, kad viņi novietoja to tieši virs cauruma, ko atstāja Odina kapa nojaukšana.
  
  "Pasteidzies!" Dāls cīnījās, lai noturētu vairogu vietā. Dreiks juta, kā viņa rokas trīc, pārvarot kalna pirmatnējo spēku. "Es tikai gribu zināt, no kā šī lieta ir izgatavota!"
  
  - Kuram tas interesē! Heidena mēģināja viņus noturēt, saslēdzot viņu kājas un spiežot no visa spēka. "Vienkārši ielieciet to nelieti iekšā!"
  
  Dāls izlēca, lecot augšā pa caurumu. Ja vairogs būtu palaidis garām vai pat nedaudz pakustējies, tas uzreiz iztvaikotu, taču viņu mērķis bija pareizs, un galvenā daļa glīti iekļuva mākslīgajā spraugā zem Odina kapa.
  
  Izstrādāts lamatas, izgudrots pirms simtiem un tūkstošiem gadsimtu. Es zvēru pie dieviem.
  
  Slazdu slazds!
  
  "Lielākā senā lamatas, ko mūsdienu pasaule jebkad ir pazinusi." Dāls nokrita uz ceļiem. "Kāds, kurš varētu pielikt punktu."
  
  Dreiks vēroja, kā Vairogs šķita tievs, absorbējot milzīgo spiedienu, kas cēlās no apakšas. Tas saplacināja un veidojās ap plaisas malām, iegūstot obsidiāna nokrāsu. Uz visiem laikiem. Nekad netiks noņemts.
  
  "Dievs svētī".
  
  Darbs padarīts, viņš uz brīdi apstājās, pirms atkal pievērsa uzmanību Freijam. Šausmas piepildīja viņa sirdi vairāk, nekā viņš varēja iedomāties, pat tagad.
  
  Helikopters pacēlās, sasprindzinoties, lai atbalstītu Odina zārka svaru, kas zem tā maigi šūpojās. Gan Frejs, gan Alisija sēdēja uz zārka vāka, cieši aptinot rokas ap siksnām, kas to piestiprināja pie helikoptera.
  
  Bet Bens, Kenedijs un profesors Parneviks karājās pie trim citām virvēm, kas karājās no helikoptera apakšas, bez šaubām, turēja tur ar ieroci, kamēr Dreiks cīnījās, lai glābtu planētu.
  
  Viņi lidoja virs tukšuma, šūpojoties, helikopteram kāpjot, izrāvušies tieši no Dreika deguna.
  
  "Nē!"
  
  Un, neticami, viņš skrēja - vientuļš cilvēks, sacenšoties ar enerģiju, ko radīja dusmas, zaudējumi un mīlestība - cilvēks, kurš metās pāri bezdibenim melnajā kosmosā, pieprasot to, kas viņam tika atņemts, un izmisīgi satverot vienu no šūpojošajām trosēm. , kad viņš nokrita.
  
  
  Četrdesmit
  
  
  
  DIEVU KAPS
  
  
  Dreika pasaule apstājās, kad viņš ielēca tumsā - augšā bezgalīgs tukšums, apakšā bezdibens - trīs collas šūpojoša virve, viņa vienīgā glābiņa. Viņa prāts bija rāms; viņš to darīja savu draugu labā. Nekā cita iemesla dēļ, kā tikai tāpēc, lai tos glābtu.
  
  Pašaizliedzīgs.
  
  Viņa pirksti atsitās pret virvi un nevarēja aizvērt!
  
  Viņa ķermenis, beidzot pakļauts gravitācijas spēkam, sāka strauji kristies. Pēdējā sekundē viņa plīvojošā kreisā roka aizvērās uz virves, kas bija garāka par pārējām un bija saspiesta ar refleksu ļaunprātību.
  
  Viņa kritiens apstājās, viņš aplika abas rokas un aizvēra acis, lai nomierinātu strauji pukstošo sirdi. No kaut kur augšas atskanēja skaļi aplausi. Alisija izlej savu sarkasmu.
  
  "Vai to Velss domāja ar "izrādiet savu temperamentu"? Vienmēr domājis, ko nozīmē šī trakā fosilija!"#
  
  Dreiks paskatījās uz augšu, labi apzinoties, ka apakšā vilina bezdibenis, un viņam bija reibonis kā vēl nekad. Taču viņa muskuļus aizdedzināja jaunatklāts spēks un adrenalīns, un liela daļa no vecās uguns tagad atkal bija viņā, mirstot, lai izlauztos.
  
  Viņš uzkāpa pa virvi, roku uz rokas, ceļi to satvēra, ātri kustoties. Frejs vicināja ložmetēju un smējās, uzmanīgi notēmējot, bet tad Heidens iesaucās no Odina kapa. Dreiks redzēja viņu stāvam, tēmējot ar Velsa pistoli uz Freju - vecais komandieris bija nokritis viņai blakus, bet, paldies Dievam, joprojām elpo.
  
  Heidens pa pusei pavēra ieroci uz Freju. - Ļaujiet viņam piecelties!
  
  Helikopters joprojām lidinājās gaisā, tā pilots nebija pārliecināts par savām pavēlēm. Frejs vilcinājās, ņurdēja, bērns šķirās no savas mīļākās rotaļlietas. "LABI. Hundin, kuce! Man vajadzēja tevi izlaist no tās sasodītās lidmašīnas!
  
  Dreiks pasmaidīja, izdzirdot Heidena atbildi. "Jā, es to bieži saprotu."
  
  Kenedijs, Bens un Parneviks ieplestām acīm skatījās uz notiekošo, gandrīz neuzdrošinādamies elpot.
  
  "Ej un paņem!" Pēc tam Frejs kliedza uz Alisiju. "No rokas rokā. Ņem to un iesim. Šī kuce tevi nenošaus. Viņa ir valdības problēma. "
  
  Dreiks norija siekalas, kad Alisija nolēca no sarkofāga un satvēra Dreika paralēlo virvi, taču, neskatoties uz to, viņš veltīja laiku, lai paskatītos uz Benu, novērtējot, kā zēns reaģēja uz Heidena statusa atklāsmi.
  
  Bens paskatījās uz viņu ar lielāku maigumu.
  
  Alisija kā pērtiķis noslīdēja pa virvi un drīz vien panāca Dreiku. Viņa paskatījās uz viņu, perfekta, ļaunprātības pilna seja.
  
  "Es varu šūpoties abos virzienos." Viņa uzlēca gaisā, kājas pa priekšu, graciozā lokā cauri tumsai, uz brīdi pilnībā nokarājoties gaisā. Pēc tam viņas kājas stingri ieslēdzās Dreika krūšu kaulā, un viņa paraustīja savu ķermeni uz priekšu, īsi satverot viņa paša virvi, pirms pārcēla to uz nākamo.
  
  - Sasodīts paviāns, - Dreiks nomurmināja, krūtīm aizdedzies un tvērienu atslābinot.
  
  Alisija izmantoja savu impulsu, lai šūpoties ap virvi, izplešot kājas krūšu līmenī, un ietriecās viņa vēderā. Dreikam izdevās pagriezties pa labi, lai mīkstinātu sitienu, taču viņš joprojām juta sasitušas ribas.
  
  Viņš šņukstēja uz viņu, dalījās sāpēs un pacēlās augstāk. Viņas acīs parādījās mirdzums, kā arī jauna cieņa.
  
  "Beidzot," viņa elpoja. "Tu esi atpakaļ. Tagad redzēsim, kurš ir labākais.
  
  Viņa sajauca virvi, pārliecība izstaroja no katras viņas kustības. Vienā lēcienā viņa apbrauca paša Dreika virvi un atkal izmantoja savu impulsu, lai atriebtos, šoreiz ar kājām tēmējot uz viņa galvu.
  
  Bet Dreiks atgriezās un bija gatavs. Ar izcilu prasmi viņš atlaida savu virvi, nomāca lielu vertigo un satvēra viņu divu pēdu dziļumā. Alīsija nekaitīgi peldēja viņam pāri, viņa kustības apdullināta, joprojām vicinot rokas.
  
  Dreiks atlēca pa virvi pa pēdu. Līdz brīdim, kad viņa pretinieks saprata, ko viņš ir izdarījis, viņš bija viņai pāri. Viņš smagi uzkāpa viņai uz galvas.
  
  Es redzēju, kā viņas pirksti atlaidās no virves. Viņa nokrita, bet tikai dažas collas. Cietais rieksts viņas iekšienē nostrādāja, un viņa atguva tvērienu.
  
  Frejs rūca no augšas. "Nekas labs! Mirsti, tu angļu neticīgais!"
  
  Tad mazāk nekā acumirklī vācietis izvilka nazi un pārgrieza Dreika virvi!
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks to visu redzēja palēninājumā. Asmens spīdums, griešanas virsmas ļaunais spīdums. Pēkšņā viņa dzīvības līnijas atšķetināšana, veids, kā tas sāka izspiesties un slīdēt pār viņu.
  
  Tūlītēja ķermeņa bezsvara stāvoklis. Sastindzis šausmu un neticības mirklis. Apziņa, ka viss, ko viņš jebkad bija jutis un viss, ko viņš varētu darīt nākotnē, ir tikko iznīcināts.
  
  Un tad krītot... ieraugot savu ienaidnieku Alisiju, izsitot savu dūri, lai atgrieztos sarkofāga virsotnē... redzēt, kā Bena mute sagriežas kliedzienā... Kenedija seja pārvēršas nāves maskā... un caur viņa perifēro redzi... attālums... ko. ?
  
  Torstens Dāls, trakais zviedrs, skrien, nē, skrien pāri platformai, piesprādzējies pie ķermeņa, burtiski metoties melnajā caurumā, tāpat kā pats Dreiks bija darījis dažas minūtes iepriekš.
  
  Aiz viņa atšķetinātās zirglietas, kas piestiprinātas ap stabu Odina nišā, ko cieši turēja Heidens un Velss, kuri bija piesprādzējušies maksimāli piepūlēt.
  
  Dāla trakais lēciens...pievelkot viņu pietiekami tuvu, lai satvertu Dreika rokas un turētu viņu cieši.
  
  Dreika cerību brāzma izgaisa, kad viņš un Dāls nokrita kopā, drošības līnija nostiepta... tad pēkšņs, sāpīgs vilkšana, kad Heidens un Velss pieņēma spriedzi.
  
  Tad ceru. Lēni, sāpīgi glābšanas mēģinājumi. Dreiks skatījās Dālam acīs bez vārda, bez emociju unces, kad tās tika vilktas collu pēc collas drošībā.
  
  Helikoptera pilots noteikti saņēma pavēli, jo viņš sāka kāpt, līdz bija gatavs izšaut trešo raķeti, šoreiz no kalna, kas bija paredzēta, lai pietiekami paplašinātu spraugu, lai izkļūtu cauri sarkofāgam, neriskējot to sabojāt.
  
  Trīs minūšu laikā Odina zārks bija pazudis. Helikoptera lāpstiņu dūkoņa ir tāla atmiņa. Tie paši, kas tagad, bija Bens, Kenedijs un Parneviks.
  
  Beidzot Dāls un Dreiks tika vilkti pāri bezdibeņa akmeņainajām malām. Dreiks gribēja vajāt, bet viņa ķermenis nereaģēja. Tas bija viss, ko viņš varēja darīt, lai apgultos tur, ļaujot traumai iesūkties viņā, novirzot sāpes uz izolētu smadzeņu daļu.
  
  Un, kad viņš tur gulēja, helikoptera skaņa atgriezās. Tikai šoreiz tas bija Dāla čoperis. Un tas bija gan viņu glābšanas, gan vajāšanas līdzeklis.
  
  Dreiks varēja tikai ieskatīties Torstena Dāla nomocītajās acīs. "Tu esi Dievs, draugs," un vietas, kurā viņi atradās, nozīme viņam neizbēga. "Patiesais Dievs".
  
  
  ČETRDESMIT VIENS
  
  
  
  VĀCIJA
  
  
  Katru reizi, kad Kenedija Mūra pat pagrieza savu dupsi cietajā sēdeklī, Alisisas Mailsas asās acis uztvēra to. Angļu kuce bija Uber karavīrs ar policista sesto gaidīšanas sajūtu.
  
  Trīs stundu lidojumā no Islandes uz Vāciju viņi apstājušies tikai vienu reizi. Sākumā, tikai desmit minūtes pēc vulkāna pamešanas, viņi pacēla zārku uz vinčas un nostiprināja to, un visi uzkāpa uz klāja.
  
  Ābels Frejs nekavējoties devās uz aizmugurējo nodalījumu. Kopš tā laika viņa viņu nav redzējusi. Droši vien zādzību un rūpniecības riteņu eļļošana. Alisija praktiski iemeta Kenediju, Benu un Pārneiku savās vietās, pēc tam apsēdās blakus savam puisim, kuram bija nodarījis pāri Milo. Šķita, ka druknais amerikānis satvēra katru ķermeņa daļu, bet galvenokārt ar bumbiņām, kas, šķiet, Alisijai šķita pamīšus uzjautrinoši un satraucoši.
  
  Helikopterā atradās trīs citi apsargi, kuri piesardzīgi raudzījās no gūstekņiem uz dīvaino saziņu, kas pastāvēja starp Alisiju un Milo - pārmaiņus skumja, tad jēgpilna, tad dusmu pilna.
  
  Kenedijam nebija ne jausmas, kur viņi atradās, kad helikopters sāka nolaisties. Pēdējo stundu viņas domas bija klīda no Dreika un viņu piedzīvojumiem Parīzē, Zviedrijā un vulkānā, līdz viņas bijušajai dzīvei NYPD un no turienes, neizbēgami, līdz Tomasam Kalebam.
  
  Kalebs ir sērijveida slepkava, kuru viņa ir atbrīvojusi, lai atkal nogalinātu. Viņai uzbruka atmiņas par viņa upuriem. Nozieguma vieta, kurā viņa bija izgājusi dažas dienas iepriekš, - viņa nozieguma vieta - viņai bija tikpat svaigā prātā kā tikko izlietas asinis. Viņa saprata, ka kopš tā laika nav redzējusi nevienu ziņu reportāžu.
  
  Varbūt viņi viņu ieguva.
  
  Tavos sapņos....
  
  Nē. Manos sapņos viņi nekad viņu nenoķer, netuvojas viņam. Viņš mani nogalina un spīdzina, un mana vainas apziņa mani vajā kā sasodītu dēmonu, līdz es to visu atmetu.
  
  Helikopters ātri nolaidās, izraujot viņu no redzesloka, ar kuru viņa nevarēja saskarties. Personiskais nodalījums helikoptera aizmugurē atvērās, un Ābels Frejs izkāpa no tā, izdodot pavēles.
  
  "Alicia, Milo, tu būsi ar mani. Atvediet ieslodzītos. Aizbildņi, jūs pavadīsiet zārku uz manu pārbaudes telpu. Turētājam ir norādījumi ar mani sazināties, tiklīdz viss būs gatavs apskatei. Un es gribu, lai tas notiek ātri, aizbildņi, tāpēc neuzkavējieties. Iespējams, ka Odins Freju gaidīja tūkstošiem gadu, bet Frejs negaida Odinu.
  
  "Visa pasaule zina, ko tu esi izdarījis, Freij, tu esi traks," sacīja Kenedijs. "Modelier, sasodīts. Cik ilgi jūs domājat, ka paliksit ārpus cietuma?
  
  "Amerikāņu pašpārliecinātība," Frejs atcirta. "Un idiotisms liek jums noticēt, ka varat runāt skaļi, hmm? Augstāks prāts vienmēr uzvar. Vai jūs tiešām domājat, ka jūsu draugi ir izgājuši? Mēs tur izlikām lamatas, stulbā kuce. Viņi netiks garām Poseidonam."
  
  Kenedija atvēra muti, lai protestētu, bet redzēja, kā Bens īsi pakrata galvu un pēkšņi aiztaisīja muti. Atstāj to. Vispirms izdzīvo, bet vēlāk cīnies." Viņa garīgi citēja Vannu Bontu: "Man labāk patiktu mazvērtības komplekss un būtu patīkami pārsteigts, nekā pārākuma komplekss un rupji pamodināts.
  
  Freijam nebija nekādu iespēju zināt, ka viņu helikopters ir paslēpts lielākā augstumā. Un lepnums viņu pārliecināja, ka viņa intelekts ir pārāks par viņiem.
  
  Lai viņš tā domā. Pārsteigums būtu bijis vēl saldāks.
  
  
  * * *
  
  
  Helikopters nolaidās ar grūdienu. Frejs piegāja uz priekšu un nolēca pirmais, kliedzot pavēles zemē stāvošajiem cilvēkiem. Alisija piecēlās kājās un izdarīja žestu ar rādītājpirkstu. "Vispirms jūs trīs. Galvas uz leju. Turpiniet kustēties, līdz es saku citādi.
  
  Kenedijs izlēca no helikoptera aiz Bena, nogurumam sāpot visos muskuļos. Paskatoties apkārt, apbrīnojamais skats lika viņai uz mirkli aizmirst nogurumu, patiesībā viņai aizrāvās elpa.
  
  Viens skatiens un viņa saprata, ka tā ir Freja pils Vācijā; dizaineru nelikumības vieta, kur jautrība nekad nebeidzas. Viņu piestātne bija vērsta pret galveno ieeju, dubultām ozolkoka durvīm, kas inkrustētas ar zelta kniedēm, ko papildināja itāļu marmora kolonnas, kas veda uz lielu foajē. Kenedija acu priekšā piebrauca divas dārgas mašīnas - Lamborghini un Maserati, no kurām četri entuziasma pilni puiši ap divdesmit gadiem izripoja un rāpās pa kāpnēm uz pili. Aiz durvīm nāca smagi deju mūzikas ritmi.
  
  Virs durvīm bija ar akmeņiem apšūta fasāde, kuras augšpusē bija trīsstūrveida torņu rinda un divi augstāki torņi abos galos, piešķirot plašajai struktūrai neogotikas atmodas izskatu. Iespaidīgi, Kenedijs domāja, un mazliet satriecoši. Viņa iedomājās, ka tikt uzaicināta uz ballīti šajā vietā būtu topošās modeles sapnis.
  
  Un tā Abel Frey guva labumu no viņu sapņiem.
  
  Viņa tika stumta pretī durvīm, Alisija uzmanīgi tās vēroja, kad tās apbrauca murrājošos superauto un kāpj pa marmora pakāpieniem. Pa durvīm un atbalsotajā vestibilā. Kreisajā pusē atvērti, ar ādu pārklāti vārti veda uz naktsklubu, kas bija piepildīts ar optimistisku mūziku, krāsainām gaismām un kabīnēm, kas šūpojās pāri pūlim, kur ikviens varēja pierādīt, cik labi prot dejot. Kenedijs uzreiz apstājās un kliedza.
  
  "Palīdziet!" Viņa raudāja, skatoties tieši uz apmeklētājiem. "Palīdzi mums!"
  
  Vairāki cilvēki izmantoja šo brīdi, lai nolaistu puspilnas glāzes un skatījās uz mani. Pēc sekundes viņi sāka smieties. Klasiskā zviedru blondīne, sveicinot, pacēla pudeli, kad tumšādainais itāļu vīrietis sāka viņā skatīties. Pārējie atgriezās savā diskotēkas ellē.
  
  Kenedijs ievaidējās, kad Alisija satvēra viņas matus un vilka viņu pa marmora grīdu. Bens protestējot kliedza, bet pļauka viņu gandrīz nogāza. Ballītes viesu vidū izskanēja vēl vairāk smieklu, ko pavadīja daži neķītri komentāri. Alisija meta Kenediju pret lielajām kāpnēm, spēcīgi ietriecot viņu pa ribām.
  
  "Stulba sieviete," viņa nošņāca. "Vai jūs neredzat, ka viņi ir iemīlējušies savā saimniekā? Viņi nekad nedomās par viņu sliktu. Tagad... ej."
  
  Viņa norādīja uz augšu ar mazu pistoli, kas parādījās viņas rokā. Kenedija vēlējās cīnīties, taču, spriežot pēc tikko notikušā, viņa nolēma vienkārši tikt ar to galā. Viņi tika uzvesti pa kāpnēm un pa kreisi, otrā pils spārnā. Tiklīdz viņi izgāja no kāpnēm un iegāja garajā, nemēbelētajā gaitenī - tiltā starp spārniem, deju mūzika apklusa, un viņi, iespējams, bija vienīgie cilvēki, kas tajā brīdī bija dzīvi.
  
  Viņi gāja pa gaiteni un iekļuva plašā balles zālē. Bet tagad teritorija tika sadalīta pusducī atsevišķās telpās - istabās ar restēm ārpusē, nevis sienām.
  
  Šūnas.
  
  Kenedijs kopā ar Benu un Parneviku tika iegrūsti tuvējā kamerā. Skaļa šķindoņa vēstīja par durvju aizvēršanos. Alisija pamāja ar roku. "Jūs tiekat novērots. Izbaudi."
  
  Apdullinošajā klusumā, kas sekoja, Kenedija ar pirkstiem izbrauca cauri garajiem melnajiem matiem, nogludināja savu bikškostīmu, cik vien spēja, un dziļi ievilka elpu.
  
  "Nu..." viņa sāka runāt.
  
  "Hei, kucēs!" viņu kameras priekšā parādījās Ābels Frejs, smaidot kā elles uguns dievs. "Laipni lūdzam manā ballīšu pilī. Es kaut kā šaubos, vai jums tas patiks tikpat ļoti, cik maniem, bagātākajiem viesiem.
  
  Viņš noraidīja piedāvājumu, pirms viņi atbildēja. "Nav svarīgi. Jums nav jārunā. Tavi vārdi mani maz interesē. Tātad," viņš izlikās domājam, "kas mums ir... nu jā, protams, tas ir Bens Bleiks. Esmu pārliecināts, ka jums tas ļoti patiks."
  
  Bens pieskrēja pie režģa un pievilka to, cik stipri vien spēja. "Kur ir mana māsa, necilvēks?"
  
  "Hm? Tu domā uzpūtīgu blondīni ar..." viņš mežonīgi izsita kāju. "Ieviest pūķu cīņas stilu? Vai vēlaties sīkāku informāciju? Labi, jo tas esi tu, Ben. Pirmajā vakarā es aizsūtīju uz turieni savu labāko vīrieti, lai paņemtu viņas kurpes, lai viņu mazliet mīkstinātu. Viņa viņu atzīmēja, savainoja dažas ribas, bet viņš dabūja to, ko es gribēju.
  
  Frejs izmantoja brīdi, lai izvilktu tālvadības pulti no dīvainā zīda halāta kabatas, ko viņš valkāja. Viņš to pārslēdza uz portatīvo televizoru, ko Kenedijs pat nepamanīja. Ēterā parādījās fotogrāfija - SKY News - pļāpāšana par Apvienotās Karalistes pieaugošo valsts parādu.
  
  "Otro nakti?" Frejs apstājās. "Viņas brālis tiešām vēlas zināt?"
  
  Bens kliedza, un viņa vēderā dziļi izrāvās ķidīga skaņa. "Viņai viss kārtībā? Viņai viss kārtībā?"
  
  Frejs vēlreiz noklikšķināja uz tālvadības pults. Ekrāns pārslēdzās uz citu, graudaināku attēlu. Kenedija saprata, ka viņa skatās uz mazu istabu, kurā meitene bija piesieta pie gultas.
  
  "Ko tu domā?" Frejs iedrošināja. "Vismaz viņa ir dzīva. Tagad."
  
  "Karīna!" Bens pieskrēja pie televizora, bet tad apstājās, pēkšņi pārvarēts. Šņukstēšana satricināja visu ķermeni.
  
  Frejs iesmējās. "Ko jūs vēl vēlaties?" Viņš atkal izlikās pārdomāts un pēc tam atkal mainīja kanālu, šoreiz uz CNN. Uzreiz ziņās parādījās ziņa par sērijveida slepkavu no Ņujorkas - Tomasu Kalebu.
  
  "Pierakstīju jums to iepriekš," jautri sacīja vājprātīgais Kenedijs. "Domāju, ka jūs varētu vēlēties skatīties."
  
  Viņa neviļus klausījās. Dzirdēja briesmīgās ziņas, ka Kālebs turpināja klīst pa Ņujorkas ielām, atbrīvots, spoks.
  
  "Es uzskatu, ka jūs viņu atbrīvojāt," Frejs norādīja uz Kenedija muguru. "Lielisks darbs. Plēsējs ir atgriezies tur, kur tam pieder, vairs nav dzīvnieks pilsētas zoodārza būrī.
  
  Ziņojumā tika ritināti lietas arhīva materiāli - standarta kadri - viņas seja, netīrās policista seja, upuru sejas. Vienmēr upuru sejas.
  
  Tie paši, kas viņu katru dienu vajāja murgos.
  
  "Varu derēt, ka jūs zināt visus viņu vārdus, vai ne?" Frejs iesmējās. "Viņu ģimeņu adreses. Kā... viņi nomira.
  
  "Aizver muti!" Kenedija iebāza galvu viņas rokās. Beidz to! Lūdzu!
  
  "Un jūs," viņa dzirdēja Freju čukstam. "Profesor Parnevik," viņš izspļāva vārdus, it kā tie būtu viņa mutē sapuvusi gaļa. "Tev vajadzēja palikt pie manis strādāt."
  
  Bija šāviens. Kenedijs šokā kliedza. Nākamajā sekundē viņa dzirdēja, ka ķermenis sabrūk, un, pagriezusies, ieraudzīja, ka vecais vīrs ir nokritis zemē, viņa krūtīs pavērās caurums, asinis iztecēja un izšļakstījās uz kameras sienām.
  
  Viņas žoklis atkrita, neticība izslēdza viņas smadzenes. Viņa varēja tikai noskatīties, kā Frejs vēlreiz pagriezās pret viņu.
  
  "Un jūs, Kenedijs Mūrs. Tavs laiks nāk. Drīz mēs izpētīsim dziļumus, kuros jūs varat nolaisties."
  
  Pagriezies uz papēžiem un pasmaidījis, viņš aizgāja.
  
  
  ČETRDESMIT DIVI
  
  
  
  LA VEREINA, VĀCIJA
  
  
  Ābels Frejs pie sevis pasmīnēja, dodoties uz savu drošības nodaļu. Daži izgudrojoši mirkļi, un viņš šos idiotus samīda zemē. Viņi abi ir salauzti. Un beidzot nogalināja to veco idiotu Parneviku Stone.
  
  Apbrīnojami. Tagad pie vēl patīkamākām aktivitātēm.
  
  Viņš atvēra durvis uz savu privāto telpu un atrada Milo un Alisi izpletis uz viņa dīvāna, tāpat kā viņš bija viņus atstājis. Lielais amerikānis joprojām cieta no savainojuma, ar katru kustību grimasē, pateicoties tam zviedram Torstenam Dālam.
  
  "Vai ir kādas ziņas no kaimiņiem?" Freijs uzreiz jautāja. - Hadsons zvanīja?
  
  Blakus atradās videonovērošanas vadības centrs, kuru pašlaik uzrauga viens no radikālākajiem Freja atbalstītājiem Tims Hadsons. Pilī pazīstams kā "cilvēks ar atmiņu" ar savām plašajām zināšanām par datoriem, Hadsons bija viens no pirmajiem Freja studentiem, kurš bija gatavs pielikt visu iespējamo sava fanātiskā priekšnieka labā. Lielākoties viņi pārraudzīja Odina kapa uzstādīšanas gaitu, Hadsonam pie stūres, zvērējot un svīstot un nervozi norijot Jēgersu, it kā tas būtu piens. Frejs bija nepacietīgs, redzot, ka kaps tiek uzcelts tai paredzētajā vietā, un viņš pilnībā gatavojās savam pirmajam ievērojamajam apmeklējumam. Tika pārbaudīti arī viņa gūstekņi, Karīna telpas un jauno ieslodzīto kameras.
  
  Un ballīte, protams. Hadsons izveidoja sistēmu, kas kontrolē katru kluba collu neatkarīgi no tā, vai tas ir infrasarkanais vai standarta laukums, un katra Freija elites viesu darbība tika reģistrēta un pārbaudīta, vai viņa svars svirā.
  
  Viņš saprata, ka spēks galu galā nav zināšanas. Spēks bija pārliecinošs pierādījums. Atturīga fotogrāfija. Augstas izšķirtspējas video. Noķeršana varēja būt nelikumīga, taču tas nekaitēja, ja upuris bija pietiekami nobijies.
  
  Ābels Frejs varēja sarīkot "randiņu vakaru" ar zvaigzni vai klinšu cāli jebkurā sev piemērotā laikā. Viņš varēja iegādāties gleznu vai skulptūru, iegūt priekšējās rindas sēdvietas populārākajā šovā krāšņākajā pilsētā, sasniegt panākumus. nesasniedzamais, kad vien viņš to vēlas.
  
  "Līdz šim nekas. Droši vien Hadsons atkal nomira uz dīvāna," Alisija sacīja, atpūšoties ar galvu rokās un kājām, kas karājās pār viņa dīvāna malu. Kad Frejs uz viņu paskatījās, viņa nedaudz pašķīra ceļus.
  
  Noteikti. Protams, Frejs pie sevis nopūtās. Viņš vēroja, kā Milo ievaidējās un turējās pie ribām. Viņš juta, ka elektriskās strāvas trieciens paātrina viņa sirdsdarbību, jo domas par seksu sajaucās ar briesmām. Viņš pacēla uzaci Alisijas virzienā, piešķirot viņai universālo "naudas" zīmi.
  
  Alisija nolika kājas. "Padomā, Milo, kāpēc gan neej un nepārbaudi vēlreiz. Un saņemiet pilnu ziņojumu no tā idiota Hadsona, hmm? Priekšniece, - viņa pamāja uz sudraba šķīvīti ar uzkodām. "Vai kaut kas neparasts?"
  
  Frejs pētīja šķīvi, kamēr Milo, aizmirsis par notiekošo kā politiķis savam stulbumam, sūtīja izsmieklu skatienu draudzenes virzienā, tad ievaidējās un kliboja ārā no istabas.
  
  Frejs teica: "Biscotti izskatās garšīgi."
  
  Tiklīdz durvis noklikšķināja savā vietā, Alisija pasniedza Freijam šķīvi ar cepumiem un uzkāpa uz viņa galda. Viņa četrrāpus pagrieza galvu pret viņu.
  
  "Vai vēlaties gardu angļu dupsi ar šo cepumu?"
  
  Frejs nospieda slepeno pogu zem rakstāmgalda. Nekavējoties viltotā glezna tika nobīdīta malā, atklājot video ekrānu rindu. Viņš teica: "Seši", un viens no ekrāniem atdzīvojās.
  
  Viņš nogaršoja cepumus, skatoties, izklaidīgi glāstīdams Alisijas apaļos sēžamvietas.
  
  "Mana kaujas arēna," viņš elpoja. "Tas jau ir sagatavots. Jā?"
  
  Alisija kārdinoši sašņācās. "Jā".
  
  Freija sāka glaudīt iedobumu starp viņas kājām. "Tad man ir apmēram desmit minūtes. Pagaidām jums būs jāiztiek ar vienu ātru.
  
  "Manas dzīves stāsts".
  
  Frejs pievērsa viņai uzmanību, vienmēr paturot prātā Milo, kas atrodas tikai divdesmit pēdu attālumā aiz neaizslēgtajām durvīm, taču pat ar to un Alisijas Mailsas juteklisko klātbūtni viņš joprojām nespēja atraut acis no greznās kameras, kurā atradās viena no viņa nesen. ieguva gūstekņus..
  
  Sērijveida slepkava - Tomass Kalebs.
  
  Pēdējā konfrontācija bija neizbēgama.
  
  
  
  3. daļa
  Kaujas lauks...
  
  
  ČETRDESMIT TRĪS
  
  
  
  LA VEREINA, VĀCIJA
  
  
  Kenedijs skrēja uz bāriem, kad ārpus savas kameras parādījās Abels Frejs un viņa apsargi. Viņa kliedza uz viņiem, lai viņi izņemtu profesora ķermeni vai atbrīvotu tos, un pēc tam sajuta satraukumu, kad viņi to darīja.
  
  Viņa apstājās pie kameras ieejas, nezinādama, ko darīt. Viens no apsargiem norādīja ar pistoli. Viņi iegāja dziļāk cietuma kompleksā, garām vēl vairākām kamerām, visi nebija aizņemti. Taču tā visa mērogs viņu atvēsināja līdz kaulam. Viņa prātoja, uz kādām samaitātām nelikumībām šis puisis ir spējīgs.
  
  Toreiz viņa saprata, ka viņš varētu būt sliktāks par Keilebu. Sliktāk par visiem viņiem. Viņa cerēja, ka Dreiks, Dals un pastiprinošā armija ir ceļā, taču viņai bija jāsaskaras ar šo dilemmu un jāpārvar tā, uzskatot, ka viņi ir vieni paši. Kā viņa varēja cerēt aizsargāt Benu tā, kā to darīja Dreiks? Jaunais vīrietis gāja viņai blakus. Kopš Parnevika nāves viņš nebija daudz runājis. Patiesībā, Kenedijs domāja, zēns bija pateicis tikai dažus vārdus, kopš viņi tika notverti Kapā.
  
  Vai viņš redzēja, ka viņa iespēja glābt Karīnu paslīd garām? Viņa zināja, ka viņa kamera joprojām ir drošībā kabatā, iestatīta vibrēt, un arī to, ka viņš saņēmis pusduci zvanu no saviem vecākiem, uz kuriem viņš nav atbildējis.
  
  "Mēs esam īstajā vietā," Kenedija čukstēja ar viņas mutes kaktiņu. "Paturi prātu pie sevis."
  
  - Aizveries, amerikāniete! Freijs izspļāva pēdējo vārdu, it kā tas būtu lāsts. Viņam, kā viņai šķita, visticamāk, tā arī bija. "Jums vajadzētu uztraukties par savu likteni."
  
  Kenedijs ātri atskatījās. "Ko tam vajadzētu nozīmēt? Vai tu liksi man valkāt kādu no savām mazajām kleitām, ko darīji?" Viņa atdarināja griešanu un šūšanu.
  
  Vācietis pacēla uzaci. "Jauks. Paskatīsimies, cik ilgi tu būsi jautrs.
  
  Aiz kameras kompleksa viņi iekļuva citā, daudz tumšākā mājas daļā. Tagad viņi gāja uz leju asā leņķī, telpas un gaiteņi viņai apkārt bija izpostītā stāvoklī. Lai gan, zinot Freiju, tas viss bija sarkanā siļķe, lai sajauktu asinssuņus.
  
  Viņi gāja pa pēdējo koridoru, kas veda uz arkveida koka durvīm ar lielām metāla eņģēm. Viens no apsargiem uz bezvadu ciparu tastatūras sastādīja astoņu ciparu numuru, un smagās durvis sāka čīkstēt.
  
  Uzreiz viņa ieraudzīja līdz krūtīm augstās metāla margas, kas apņēma jauno istabu. Ap viņu stāvēja kādi trīsdesmit vai četrdesmit cilvēki ar dzērieniem rokās un smējās. Playboys un narkobaroni, augstas klases vīriešu un sieviešu prostitūtas, karaliskās personas un Fortune 500 priekšsēdētāji.Atraitnes ar milzīgiem mantojumiem, naftas bagāti šeihi un miljonāru meitas.
  
  Visi stāvēja ap barjeru, malkojot Bollingeru un Romani Conti, ēdot gardumus un izstarojot savu kultūru un klasi.
  
  Kad Kenedijs ienāca, viņi visi apstājās un brīdi skatījās uz viņu. Viņas atvēsinošā doma bija viņu novērtēt.Čuksti skrēja gar putekļainām sienām un durstīja ausis.
  
  Tā ir viņa? Policists?
  
  Viņš iznīcinās viņu pēc četrām minūtēm.
  
  ES to paņemšu. Es tev paaugstinu vēl desmit, Pjēra. ko tu grasies teikt?
  
  Septiņi. Varu derēt, ka viņa ir stiprāka nekā izskatās. Un, labi, viņa būs mazliet dusmīga, vai ne?
  
  Par ko pie velna viņi runāja?
  
  Kenedija sajuta rupju spērienu pa sēžamvietu un paklupa istabā. Asambleja smējās. Frejs ātri skrēja viņai pakaļ.
  
  "Cilvēki!" Viņš pasmējās. "Mani draugi! Tas ir brīnišķīgs piedāvājums, vai ne? Un viņa mums dāvās vienu lielisku nakti!
  
  Kenedijs paskatījās apkārt, neviļus nobijies. Par ko pie velna viņi runāja? Paliec dzeloņains, viņa atcerējās kapteiņa Lipkinda mīļāko teicienu. Turpiniet savu spēli. Viņa mēģināja koncentrēties, taču šoks un sirreālā apkārtne draudēja viņu padarīt ārprātīgu.
  
  "Es tavā priekšā neuzstāšos," viņa nomurmināja Freja mugurā. "Jebkurā veidā jūs sagaidāt."
  
  Frejs pagriezās pret viņu, un viņa saprotošais smaids bija pārsteidzošs. "Vai ne? Par kaut ko vērtīgu?Es domāju, ka jūs pārvērtējat sevi un savu veidu. Bet normāli. Jūs varat domāt citādi, bet es domāju, ka jūs domājat, dārgais Kenedij. Es tiešām domāju, ka jūs varat. Nāc." Viņš pasauca viņu pie sevis.
  
  Kenedijs piegāja pie riņķa margām. Apmēram divpadsmit pēdas zem tā bija apļveida bedre, kas nevienmērīgi ierakta zemē, tās grīda bija nokaisīta ar akmeņiem, un tās sienas bija klātas ar netīrumiem un akmeņiem.
  
  Vecmodīga gladiatoru arēna. Cīņas bedre.
  
  Blakus viņai tika vilktas metāla kāpnes un pa margām celtas bedrē. Freija norādīja, ka viņai vajadzētu iet lejā.
  
  "Nekādā gadījumā," Kenedijs čukstēja. Trīs ieroči bija vērsti pret viņu un Benu.
  
  Frejs paraustīja plecus. "Tu man vajag, bet man nopietni nevajag zēnu. Mēs varētu sākt ar lodi ceļgalā, tad elkonī. Strādājiet smagi un redziet, cik ilgs laiks jums nepieciešams, lai izpildītu manu lūgumu." Viņa ellišķīgais smaids pārliecināja viņu, ka viņš labprāt atbalstītu savus vārdus.
  
  Viņa sakoda zobus, sekundi nogludināja savu bikškostīmu. Bagāts pūlis uz viņu skatījās ar interesi kā uz dzīvnieku būrī. Glāzes bija tukšas un uzkodas apēstas. Viņu vidū plīvoja viesmīļi un viesmīles, viņiem neredzami, sātīgi un atsvaidzinoši.
  
  "Kas ir caurums?" viņa tirgojās uz laiku, neredzot nekādu izeju no tā un cenšoties dot Dreikam katru vērtīgo papildu sekundi.
  
  "Šī ir mana kaujas arēna," Frejs laipni sacīja. "Jūs dzīvojat krāšņā atmiņā vai mirstat apkaunojumā. Izvēle, mans dārgais Kenedij, ir jūsu rokās. "
  
  Paliec dzeloņains.
  
  Viens no apsargiem iedunkāja viņu ar pistoles uzpurni. Kaut kā viņai izdevās pozitīvi paskatīties uz Benu un sniedzās uz kāpnēm.
  
  - Pagaidi, - Freja acis dusmīgi pazibēja. "Novelciet viņas kurpes. Tas vēl nedaudz pastiprinās viņa asinskāri.
  
  Kenedijs stāvēja tur, pazemots un nikns un nedaudz apmulsis, kad viens no apsargiem nometās ceļos viņas priekšā un novilka kurpes. Viņa uzkāpa pa kāpnēm, juzdamās nereāla un attālināta, it kā šī dīvainā tikšanās būtu ar citu Kenediju kādā tālā pasaules nostūrī. Viņa prātoja, kas īsti ir šis viņš, uz kuru visi nemitīgi atsaucās.
  
  Tas neizklausījās labi. Izklausījās, ka viņai būs jācīnās par savu dzīvību.
  
  Kad viņa nokāpa pa kāpnēm, no pūļa atskanēja svilpe, un gaisu piepildīja spēcīgs asinskāres vilnis.
  
  Viņi kliedza visādas neķītrības. Tika veiktas derības, daži, ka viņa nomirs mazāk nekā minūtē, citi, ka viņa pazaudēs siksnu mazāk nekā trīsdesmit sekundēs. Viens vai divi pat piedāvāja viņu atbalstīt. Bet vairāk riskēja, ka pēc sasmalcināšanas pulverī viņš apgānīs viņas mirušo ķermeni.
  
  Bagātākais no bagātajiem, visspēcīgākais putas uz zemes. Ja tas jums deva bagātību un varu, tad pasaule bija patiesi iznīcināta.
  
  Pārāk ātri viņas basās kājas pieskārās cietajai zemei. Viņa nokāpa no zirga, juzdamās auksta un neaizsargāta, un paskatījās apkārt. Pretī viņai sienā bija izcirsts caurums. Šobrīd tas bija slēgts ar biezu stieņu komplektu.
  
  Figūra, kas bija iesprostota šo stieņu otrā pusē, pēkšņi metās uz priekšu, ietriecoties tajās ar asinis stindzinošu dusmu kliedzienu. Viņš tos kratīja tik spēcīgi, ka tie atlēca, viņa seja bija nedaudz vairāk par izkropļotu rūcienu.
  
  Bet, neskatoties uz to un par spīti viņas dīvainajai apkārtnei, Kenedija viņu atpazina ātrāk, nekā vajadzēja, lai atcerētos viņa vārdu.
  
  Tomass Kalebs, sērijveida slepkava. Šeit Vācijā kopā ar viņu. Kaujas arēnā ienāca divi nāvējoši ienaidnieki.
  
  Ābela Freja plāns, kas tika izperināts Ņujorkā, tiek īstenots praksē.
  
  Kenedija sirds uzlēca, un tīrs naida uzplūds no viņa kāju pirkstiem izšāva līdz smadzenēm un atkal atpakaļ.
  
  "Tu, necilvēks!" Viņa raudāja, kūsādama dusmās. "Tu esi absolūts nelietis!"
  
  Tad stieņi pacēlās uz augšu, un Kalebs pielēca viņai pretī.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks izkāpa no helikoptera, pirms tas atsitās pret zemi, vēl soli aiz Torstena Dāla, un skrēja uz rosīgo viesnīcu, kuru bija pārņēmusi apvienotā starptautisko spēku koalīcija. Armija noteikti ir jaukta, taču apņēmīga un kaujas spējīga.
  
  Viņi atradās 1,2 jūdzes uz ziemeļiem no Laveraines.
  
  Ārā bija atsegti armijas un civilie transportlīdzekļi, dzinējiem gatavībā murrājot.
  
  Foajē valdīja rosība: desantnieki un specvienības, izlūkdienesta darbinieki un karavīri pulcējās, kārtoja un gatavojās.
  
  Dāls paziņoja par savu klātbūtni, ielecot viesnīcas reģistratūrā un tik skaļi kliedzot, ka visi pagriezās. Iestājās cieņpilns klusums.
  
  Viņi jau pazina viņu un Dreiku un pārējos un labi zināja, ko viņi ir sasnieguši Islandē. Katrs cilvēks šeit tika informēts, izmantojot video saiti starp viesnīcu un helikopteru.
  
  "Mēs esam gatavi?" Dāls kliedza. "Lai iznīcinātu šo nelieti?"
  
  "Tehnika ir gatava," komandieris kliedza. Viņi visi uzskatīja, ka Dāls ir atbildīgs par operāciju. "Snaiperi ir vietā. Mums ir tik karsti, ka mēs varētu restartēt šo vulkānu, kungs!
  
  Dāls pamāja. "Ko tad mēs gaidām?"
  
  Trokšņa līmenis paaugstinājās par simts pakāpieniem. Karaspēks iznāca pa durvīm, sitot viens otram pa muguru un pēc kaujas sarunājot satikties pēc alus, lai turpinātu bravūru. Dzinēji sāka rūkot, kad samontētie transportlīdzekļi aizbrauca prom.
  
  Dreiks pievienojās Dālam trešajā kustīgajā transportlīdzeklī, militārajā Humvee. Pēdējās instruktāžas stundās viņš zināja, ka viņiem ir aptuveni 500 vīru, kas bija pietiekami, lai nogremdētu Freija nelielo 200 cilvēku armiju, taču vācietis atradās augstākā amatā un viņam bija daudz viltību.
  
  Bet vienīgais, kas viņam nebija, bija pārsteiguma elements.
  
  Dreiks lēkāja priekšējā sēdeklī, satvēris šauteni, un viņa domas bija vērstas uz Benu un Kenediju. Haidens sēdēja sēdeklī aiz viņiem, aprīkots karam. Velss tika atstāts viesnīcā ar nopietnu vēdera brūci.
  
  Konvojs apgrieza asu līkumu, un tad nāca La Vereine, kas izgaismoja kā Ziemassvētku eglīte pret tumsu, kas to ieskauj, un pirms kalna melnās klints, kas pacēlās pāri tai. Tās vārti bija plaši atvērti, parādot cilvēka nekaunīgo bezkaunību, kuru viņi bija ieradušies gāzt.
  
  Dāls ieslēdza mikrofonu. "Pēdējais zvans. Mēs sākam karsti. Ātrums šeit izglābs dzīvības, ļaudis. Jūs zināt mērķus un zināt mūsu labāko minējumu par to, kur atradīsies Odina zārks. Tiksim galā ar šo Cūku, karavīri.
  
  Saite apzīmēja Pieklājīgs Intelligent Gentleman. Pārāk daudz ironijas. Dreiks turēja savus pirkstus baltus, kad Āmurs slīdēja cauri Freja namiņam ar gandrīz centimetru abās pusēs. Vācu sargi sāka celt trauksmi no saviem augstajiem torņiem.
  
  Pirmie šāvieni atskanēja, atsitoties no vadošajiem transportlīdzekļiem. Kad karavāna pēkšņi apstājās, Dreiks atvēra durvis un aizbrauca. Viņi neizmantoja gaisa atbalstu, jo Freijam varētu būt RGPS. Tā paša iemesla dēļ viņiem vajadzēja ātri tikt prom no automašīnām.
  
  Ienāciet un pārvērtiet CIŪKU valsti par bekona rūpnīcu.
  
  Dreiks skrēja uz biezo krūmāju pusi, kas auga zem pirmā stāva loga. SAS komandai, kuru viņi izsūtīja pirms trīsdesmit minūtēm, jau vajadzēja norobežot naktsklubu un tā "civilos" viesus. Lodes izšāvās pa pils logiem, apmētājot vārtu mājas sienas, mašīnām iebraucot iekšā. Koalīcijas spēki atriebās, sasitot stiklu, trāpot miesai un kauliem un pārvēršot akmens fasādi. Atskanēja kliedzieni, kliedzieni un zvani pēc papildspēkiem.
  
  Pilī valdīja haoss. RPG sprādziens nāca no augšstāva loga, ietriecoties Freja namiņā un iznīcinot daļu sienas. Atlūzas gāzās virsū iebrūkošajiem karavīriem. Ložmetēju uguns atgriezās, un viens vācu algotnis nokrita no augšējā stāva, kliegdams un grūstīdamies, līdz ar šausminošu plaisu atsitās pret zemi.
  
  Dāls un vēl viens karavīrs atklāja uguni uz ārdurvīm. Viņu lodes vai rikošeti nogalināja divus cilvēkus. Dāls skrēja uz priekšu. Heidens bija kaut kur cīņā aiz viņa.
  
  "Mums jāiekļūst šajā elles bedrē! Tagad!"
  
  Naktī satricināja jauni sprādzieni. Otrā RPG izsita cauri masīvam krāterim dažas pēdas uz austrumiem no Drake's Hummer. Debesīs krita netīrumu un akmeņu lietusgāze
  
  Dreiks skrēja, notupies, turēdamies zem ložu krustojuma raksta, kas caururba gaisu virs viņa galvas.
  
  Karš patiešām ir sācies.
  
  
  * * *
  
  
  Pūlis parādīja savu asinskāri vēl pirms Kenedijs un Keilebs pieskārās. Kenedija uzmanīgi riņķoja, pirksti satvēra netīrumus, kājas pārbaudīja akmeni un zemi, kustējās neregulāri, lai nebūtu paredzama. Viņas prāts cīnījās, lai tam visam izprastu jēgu, taču viņa jau bija pamanījusi pretiniekā vājumu, to, kā viņa acis uztvēra figūru, ko konservatīvi nosedza viņas bezveidīgais bikškostīms.
  
  Tātad tas bija viens no veidiem, kā nogalināt slepkavu. Viņa koncentrējās uz cita atrašanu.
  
  Pirmo gājienu izdarīja Kalebs. Siekalas izplūda no viņa lūpām, kad viņš metās viņai virsū, rokas plīvojot. Kenedijs viņu atvairīja un pagāja malā. Pūlis bija aizrautīgs ar asinīm. Kāds izlēja zemē sarkanvīnu, kas bija simbolisks asiņu žests, ko viņi gribēja izliet. Viņa dzirdēja Freju, slimo bastardu, mudinām bezsirdīgo psihopātu Keilebu uz to.
  
  Tagad Keilebs atkal izlēca. Kenedijs atrada viņu atspiedies pret sienu. Viņa zaudēja koncentrēšanos, pūļa apjucis.
  
  Tad Kalebs bija viņai virsū, kailās rokas bija apvijušās ap viņas kaklu - viņa nosvīdušās, pretīgās... kailās rokas. Slepkavas rokas...
  
  ... nežēlība un nāve ...
  
  ...smērējot pa visu viņas ādu ar savu pūlīgo netīrību. Viņas galvā skanēja brīdinājuma zvani. Jābeidz tā domāt! Jums ir jākoncentrējas un jācīnās! Cīnies ar īstu cīnītāju, nevis ar leģendu, ko radīji.
  
  Nepacietīgais pūlis atkal gaudoja. Viņi dauzīja pudeles un glāzes pret žogu, rūkdami kā zvēri, kas nodomājuši nogalināt.
  
  Un Kalebs, tik tuvu pēc visa notikušā. Viņas koncentrēšanās centrs tika sašauts, satriekts ellē. Briesmonis iesita viņai pa sānu, vienlaikus piespiežot viņas galvu pie krūtīm. Viņa netīrās, nosvīdušās kailās krūtis. Tad viņš viņai iesita vēlreiz. Sāpes uzsprāga viņas krūtīs. Viņa sastinga. Sarkanvīns pārlēja viņu, izlija no augšas.
  
  "Tas ir," Keilebs viņu apsmēja. "Ejiet lejā, kur jums pieder."
  
  Pūlis rēca. Kalebs noslaucīja savas pretīgās rokas viņas garajos matos un smējās ar klusu, nāvējošu ļaunprātību.
  
  "Es mīzīšu uz tavu līķi, kuce."
  
  Kenedija nokrita uz ceļiem, uz īsu brīdi izvairoties no Keileba tvēriena. Viņa mēģināja no viņa izvairīties, bet viņš stingri satvēra viņas bikses. Viņš pievilka viņu atpakaļ pie sevis, smīnot kā mežonis ar beigtu galvu. Viņai nebija izvēles. Viņa atpogāja bikses, bezveidīgās, figūru pieguļošās bikses un ļāva tām noslīdēt no kājām. Viņa izmantoja viņa īslaicīgo pārsteigumu, lai rāpotu prom uz dupša. Akmeņi skrāpēja viņas ādu. Pūlis gaudoja. Keilebs metās uz priekšu, iegrūdams roku viņas apakšveļas jostasvietā, bet viņa nikni iespēra viņam pa seju, apakšveļai klabējot atpakaļ, tāpat kā viņa asiņainais un salauztais deguns karājās sānis. Viņa kādu brīdi sēdēja, skatījās uz savu ienaidnieku un nespēja atraut acis no viņa asiņainajām, gaļēdāju acīm.
  
  
  * * *
  
  
  Dreiks ieripoja pa dīvainajām durvīm lielajā vestibilā. SAS norobežoja naktskluba zonu un aizsedza priekšējās kāpnes. Pārējā pils daļa nebūtu tik draudzīga.
  
  Dāls noglaudīja savu krūšu kabatu. "Zīmējumos redzama noliktavas telpa mums pa labi un tālo austrumu spārnā. Tagad nešaubies par neko, Dreik. Heidens. Mēs vienojāmies, ka šī ir loģiskākā vieta Freijam, mūsu draugiem un kapam.
  
  "Es pat nebiju par to sapņojis," Heidens uzsvēra.
  
  Cilvēku grupai kāpjot viņam pakaļ, Dreiks sekoja Dālam pa durvīm uz austrumu spārnu. Tiklīdz durvis atvērās, gaisā iedūrās vairāk ložu. Dreiks velmējās un piecēlās, šaujot.
  
  Un pēkšņi viņu vidū bija arī Freja cilvēki!
  
  Pazibēja naži. Izšautas pistoles. Karavīri nolaidās no labās un kreisās puses. Dreiks piespieda pistoles purnu pie viena Freja apsarga deniņa, pēc tam tieši laikā iecēla ieroci šaušanas pozīcijā, lai iebakstītu lodi uzbrucējam sejā. Apsargs viņam uzbruka no kreisās puses. Dreiks izvairījās no uzbrukuma un ar elkoni iesita zēnam sejā. Viņš noliecās virs bezsamaņā esošā vīrieša, paņēma nazi un iegrūda smaili galvā citam, kurš grasījās pārgriezt Delta Commando rīkli.
  
  Pie auss atskanēja pistoles šāviens; SGG mīļākais ierocis. Haidens izmantoja Gloku un armijas nazi. Daudznacionāls spēks daudznacionālam incidentam, domāja Dreiks. Telpas tālākajā galā atskanēja vēl šāvieni. Ieved itāļus.
  
  Dreiks noslīdēja zem ienaidnieka sānu trieciena. Viņš pagrieza visu ķermeni, kājas uz priekšu, notriecot puisi no kājām. Kad vīrietis smagi piezemējās uz mugurkaula, Dreiks nogalināja sevi.
  
  Bijušais SAS virsnieks piecēlās un pamanīja Dālu pārdesmit soļu uz priekšu. Viņu ienaidnieku kļuva arvien mazāk - iespējams, palika tikai daži desmiti mocekļu, kas tika nosūtīti, lai nomocītu iebrucējus. Īstā armija būtu citur.
  
  "Nav slikti iesildīšanai," zviedrs pasmīnēja ar asinīm ap muti. "Un tagad uz priekšu!"
  
  Viņi izgāja pa citām durvīm, iztīrīja istabu no slazdiem, tad vēl vienu istabu, kur snaiperi novāca sešus labos puišus, pirms tie tika likvidēti. Beigās viņi nokļuva augstas akmens sienas priekšā ar spraugām, caur kurām šaudījās ložmetēji. Akmens sienas centrā bija vēl iespaidīgākas tērauda durvis, kas atgādināja bankas velvi.
  
  - Tas arī viss, - Dāls teica, atliecies. Freja novērošanas telpa.
  
  "Izskatās pēc stingra nelāga," Dreiks sacīja, aizsedzoties viņam blakus, paceļot roku, kad viņam pieskrēja desmitiem karavīru. Viņš paskatījās apkārt, meklējot Heidenu, bet neredzēja viņas slaido augumu starp vīriešiem. Kur pie velna viņa pazuda? Ak, lūdzu, lūdzu, neļaujiet viņai atkal tur gulēt... asiņo...
  
  "Fortnoksa ir ciets rieksts," sacīja Deltas komandieris, iekost.
  
  Dreiks un Dāls saskatījās. "Cīnītāji!" viņi abi teica vienlaikus, pieturoties pie savas "ātruma un nemaldināties" politikas.
  
  Divi lieli lielgabali tika uzmanīgi nodoti gar līniju, karavīri smīnēja, skatoties. Pie jaudīgu raķešu palaišanas iekārtu līdzīgu lielgabalu stobriem tika piestiprināti spēcīgi tērauda satveršanas āķi.
  
  Abi karavīri skrēja atpakaļ pa ceļu, kuru bija atnākuši, turot rokās papildu tērauda troses. Tērauda kabeļi, kas pievienoti dobai kamerai palaišanas iekārtu aizmugurē.
  
  Dāls veica dubultklikšķi uz sava Bluetooth savienojuma. "Pastāsti man, kad sākt."
  
  Pagāja dažas sekundes, tad nāca atbilde. "Uz priekšu!"
  
  Tika uzstādīts aizsprosts. Dreiks un Dāls izkāpa ar granātmetējiem uz pleciem, notēmēja un nospieda sprūdus.
  
  Raķetes ātrumā izšāvās divi tērauda satveršanas āķi, kas dziļi ieurbās Freja velves akmens sienā, pirms pārrāva otru pusi. Tiklīdz tie sadūrās ar kosmosu, sensors aktivizēja ierīci, kas izvietoja pašus āķus, liekot tiem stingri atspiesties pret sienu otrā pusē.
  
  Dāls piesita pa ausi. "Dari to".
  
  Un pat no šejienes Dreiks dzirdēja divu Hummeru skaņu, kas ieslēdzas atpakaļgaitā, kabeļi bija pievienoti to pastiprinātajiem buferiem.
  
  Freija necaurredzamā siena uzsprāga.
  
  
  * * *
  
  
  Kenedijs izdarīja brīdinājuma sitienu, kad Keilebs traucās viņai pretī, satverot viņa ceļgalu un liekot viņam satricināt. Viņa izmantoja mirkļa atelpu, lai pielektu kājās. Atkal pienāca Kalebs, un viņa uzsita viņam ar plaukstu pa ausi.
  
  Pūlis virs viņas izpriecā nopūtās. Rets vīns un izcils viskijs tūkstošiem dolāru vērtībā izbira uz arēnas netīrumiem. Sieviešu mežģīņu biksīšu pāris peldēja lejā. Vīriešu kaklasaite. Pāris Gucci aproču pogas, no kurām viena atlec no Kaleba spalvainās muguras.
  
  "Nogalini viņu!" Frejs kliedza.
  
  Kalebs steidzās viņai pretī kā kravas vilciens, izstieptas rokas, un no viņa vēdera dziļi nāca ķidošas skaņas. Kenedijs mēģināja lēkt prom, taču viņš viņu noķēra un pacēla no zemes, paceļot no grīdas.
  
  Atrodoties gaisā, Kenedijs varēja tikai sarauties, gaidot nosēšanos. Un tas bija grūti, akmens un zeme ietriecās viņas mugurkaulā, izsitot gaisu no plaušām. Viņas kājas sasita, bet Kalebs iekāpa tajās un apsēdās viņai virsū, elkoņus uz priekšu.
  
  "Vairāk tā," slepkava nomurmināja. "Tagad tu kliegsi. Eeeeeee!" Viņa balss bija maniakāla, kā nokautas cūkas čīkstēšana viņas ausīs. "Eeeeeeeeeee!"
  
  Degošās mokas Kenedija ķermeni satricināja krampji. Bastards tagad atradās centimetru attālumā no viņas, viņa ķermenis bija viņai virsū, lūpas pilēja siekalas uz vaigiem, acis dega kā ellē, viņa kājstarpe piespiedās pie viņas kājstarpes.
  
  Vienu brīdi viņa bija bezpalīdzīga, joprojām mēģināja atvilkt elpu. Viņa dūre ietriecās viņas vēderā. Viņa kreisā roka grasījās darīt to pašu, kad tā apstājās. Domu sirdspuksti, un tad tas nokļuva viņas rīklē un sāka spiest.
  
  Kenedijs aizelsās, elsdams gaisu. Keilebs ķiķināja kā traks. Viņš saspiedās stiprāk. Viņš pētīja viņas acis. Viņš atspiedās pret viņas ķermeni, saspiežot viņu ar savu svaru.
  
  Viņa spārdīja no visa spēka, nositot viņu malā. Viņa labi apzinājās, ka tikko saņēmusi caurlaidi. Perversās dēka vajadzības izglāba viņas dzīvību.
  
  Viņa atkal paslīdēja prom. Pūlis ņirgājās par viņu - par viņas uzstāšanos, par viņas netīrajām drēbēm, par viņas saskrāpēto dupsi, par viņas asiņojošām kājām. Kālebs kā Rokijs piecēlās no sakāves sliekšņa un smejoties izpleta rokas.
  
  Un tad viņa dzirdēja balsi, vāju, bet caururbjošu aizsmakušo kakofoniju.
  
  Bena balss: "Dreiks nāk, Kenedij. Viņš nāk. Man ir ziņa!"
  
  Sasodīts... viņš tos šeit nebūtu atradis. Viņa nevarēja iedomāties, ka no visām vietām pilī viņš pārmeklēs tieši šo. Viņa visticamākais mērķis būtu krātuve vai šūnas. Tas varētu aizņemt stundas....
  
  Benam viņa joprojām bija vajadzīga. Kaleba upuriem viņa joprojām bija vajadzīga.
  
  Piecelieties un kliedziet, kad viņi to nevarēja.
  
  Keilebs metās viņai virsū, neapdomīgs savā savtīgumā. Kenedijs izlikās šausmas, pēc tam atspēra un ar elkoni iesita viņam tuvojošos sejā.
  
  Asinis šļakstīja pa visu viņas roku. Keilebs apstājās tā, it kā būtu atsities pret ķieģeļu sienu. Kenedijs izmantoja viņas priekšrocības, iesitot viņam pa krūtīm, iesitot pa viņa jau salauzto degunu, iespērot viņam pa ceļiem. Viņa izmantoja visas iespējamās metodes, lai padarītu bendes nespējīgu.
  
  Pūļa rēciens pieauga, bet viņa to tik tikko dzirdēja. Viens ātrs sitiens pa bumbām nosita dupsi uz ceļiem, bet otrs pa zodu apgāza viņu uz muguras. Kenedijs iekrita dubļos viņam blakus, no pārguruma elsodams, un ieskatījās viņa neticīgajās acīs.
  
  Viņas labā ceļgala tuvumā atskanēja blāvi būkšķi. Kenedijs atskatījās un ieraudzīja saplīsušu vīna pudeli, kas otrādi bija iestrēgusi netīrumos. Merlo, kas joprojām izplūst šķidri sarkanā krāsā.
  
  Keilebs pagriezās pret viņu. Viņa nesaraujoties uzņēma sitienu pa seju. "Tev jāmirst," viņa nošņāca. "Olīvijai Dannai," viņa izrāva no zemes saplīsušu pudeli. - Selēnai Tailerei, - viņa pacēla to pār viņa galvu. "Miranda Drurija," viņa piebilda, "viņas pirmais sitiens salauza viņas zobus, skrimšļus un kaulus. "Un Emmai Silkei," viņas otrais sitiens atņēma viņam aci. "Emīlijai Džeinai Vintersai," viņas pēdējais sitiens pārvērta viņa kaklu par malto gaļu.
  
  Un viņa nometās ceļos uz asiņainās zemes, uzvaroša, adrenalīns kūsā vēnās un pulsēja smadzenēs, cenšoties atgūt cilvēcību, kas viņu uz brīdi bija atstājusi.
  
  
  ČETRDESMIT ČETRI
  
  
  
  LA VEREINA, VĀCIJA
  
  
  Kenedijam, piespiežot ieroci, tika pavēlēts atgriezties pa kāpnēm. Tomasa Kaleba ķermenis palika raustīties vietā, kur tam vajadzēja mirt.
  
  Frejs izskatījās nožēlojams, runājot pa mobilo tālruni. "Velts," viņš ķērka. "Saglabājiet glabātuvi par katru cenu, Hadson. Man vairs vienalga, idiot. Izkāp no tā sasodītā dīvāna un dari to, ko es tev maksāju!
  
  Viņš atvienoja saiti un paskatījās uz Kenediju. "Izskatās, ka tavi draugi ielauzās manā mājā."
  
  Kenedijs uzmeta viņam viltīgu skatienu, pirms pievērsa to sanākušajai elitei. "Izskatās, ka jūs, muļķi, saņemat kaut ko no tā, ko esat pelnījuši."
  
  Atskanēja klusi smiekli, glāžu šķindēšana. Frejs uz brīdi pievienojās, pirms teica: "Dzeriet dzērienu, mani draugi. Pēc tam dodieties prom parastajā veidā."
  
  Kenedijs uzdeva kādu bravūru, pietiekami, lai Benam piemirtu. Sasodīts, ja viņas ķermenis nesāpētu kā kucei. Viņas dupsis dega un kājas pulsēja; viņam sāpēja galva, un viņa rokas bija klātas ar lipīgām asinīm.
  
  Viņa tos pasniedza Freijam. "Vai es varu to iztīrīt?"
  
  "Izmanto savu kreklu," viņš iesmējās. "Jebkurā gadījumā tas nav nekas vairāk kā lupata. Bez šaubām, tas ir jūsu pārējās garderobes spogulis.
  
  Viņš karaliski pamāja ar roku. "Atved viņu. Un zēns."
  
  Viņi pameta arēnu, Kenedija jutās nogurusi un mēģināja nomierināt savu reiboņu galvu. Viņas izdarītā sekas paliks viņai līdzi gadu desmitiem, taču tagad nebija īstais laiks pie tā pakavēties. Bens bija viņai blakus un, spriežot pēc viņa sejas izteiksmes, viņš nepārprotami mēģināja viņu telepātiski uzmundrināt.
  
  "Paldies, zēn," viņa teica, ignorējot apsargus. "Tā bija kūku pastaiga."
  
  Sekojot kreisajai dakšai, viņi devās pa citu koridoru, kas sazarojās no viņu kameras bloka. Kenedijs apkopoja savas domas.
  
  Vienkārši izdzīvo, viņa domāja. Vienkārši paliec dzīvs.
  
  Freijs saņēma vēl vienu zvanu. "Kas? Vai tie ir noliktavā? Idiots! Tu... tu..." viņš nikni nomurmināja. "Hadson, tu... sūtiet šurp visu armiju!"
  
  Elektroniska kliedziens pēkšņi pārtrauca savienojumu, piemēram, giljotīna, kas nocirta franču karalienes galvu.
  
  "Paņem viņus!" Frejs pagriezās pret saviem sargiem. "Vediet viņus uz dzīvojamo bloku. Šķiet, ka tavu draugu ir vairāk, nekā mēs sākumā domājām, dārgais Kenedij. Es atgriezīšos, lai ārstētu jūsu brūces vēlāk.
  
  Ar šiem vārdiem apjukušais vācietis ātri devās prom. Kenedija ļoti labi apzinājās, ka viņa un Bens tagad ir divatā ar četriem sargiem. "Turpini staigāt," viens no viņiem piestūma viņu pie durvīm gaiteņa galā.
  
  Kad viņi to pārdzīvoja, Kenedijs pārsteigts pamirkšķināja acis.
  
  Šī pils daļa tika pilnībā nopostīta, virs galvas tika uzcelts jauns arkveida jumts, un abās telpas pusēs sarindojās nelielas ķieģeļu "mājas". Nedaudz vairāk par lielajām nojumēm, tās bija kādas astoņas. Kenedijs uzreiz saprata, ka šai vietai vienā reizē ir izgājuši vairāk nekā daži gūstekņi.
  
  Vīrietis sliktāks par Tomasu Kalebu?
  
  Iepazīstieties ar Abel Frey.
  
  Viņas stāvoklis pasliktinājās ar katru sekundi. Apsargi stūma viņu un Benu uz vienu no mājām. Kad bija iekšā, spēle bija beigusies. Tu zaudē.
  
  Viņa varēja noņemt vienu, varbūt pat divus. Bet četri? Viņai nebija izredžu.
  
  Ja vien....
  
  Viņa atskatījās uz tuvāko sargu un pamanīja, ka viņš uz viņu skatās novērtējoši. "Hei, vai tas tā ir? Vai jūs mūs tur ieliksit?"
  
  "Tie ir mani rīkojumi."
  
  "Skaties. Šis puisis ir šeit - viņš visu šo ceļu nāca, lai glābtu savu māsu. Jūs domājat, varbūt viņš varētu viņu redzēt. Tikai vienu reizi."
  
  "Pasūtījumi no Freja. Mums nav atļauts."
  
  Kenedijs paskatījās no viena sarga uz otru. "Un kas? Kam tas jāzina? Pārgalvība ir dzīves garšviela, vai ne?
  
  Apsargs uz viņu iebļāvās. "Vai tu esi akls? Vai jūs neredzējāt kameras šajā nolādētajā vietā?"
  
  "Frijs ir aizņemts cīņā ar armiju," Kenedijs pasmaidīja. "Kāpēc jūs domājat, ka viņš tik ātri aizbēga?" Puiši, ļaujiet Benam redzēt viņa māsu, tad varbūt es jūs mazliet atlaidīšu, kad ieradīsies jaunie priekšnieki.
  
  Apsargi slēpti saskatījās. Kenedija ieviesa vairāk pārliecības viņas balsī un mazliet koķetāku savā ķermeņa valodā, un drīz viņi abi atslēdza Karīnas durvis.
  
  Viņa tika izņemta pēc divām minūtēm. Viņa klupās starp tām, izskatījās nogurusi, viņas blondie mati bija izspūruši un seja bija nomākta.
  
  Bet tad viņa ieraudzīja Benu, un viņas acis iedegās kā zibens vētrā. Šķita, ka spēks ir atgriezies viņas ķermenī.
  
  Kenedija pievērsa viņas uzmanību, kad abas grupas satikās, mēģinot ātri izteikt savas trakās idejas steidzamību, briesmas, pēdējās iespējas scenāriju, un tas viss vienā izmisīgā skatienā.
  
  Karīna paraustīja plecus no sargiem un norūca. "Ejiet un paņemiet, nelieši. "
  
  
  * * *
  
  
  Torstens Dāls vadīja lādiņu, pistole izstiepās kā pacelts zobens, kliedzot plaušās. Dreiks bija viņam blakus un skrēja pilnā ātrumā, pirms visa velvju siena sabruka. Pa mazo telpu izkaisīti dūmi un gruži. Kad Dreiks skrēja, viņš juta, ka citi koalīcijas karaspēki izplūst abos virzienos. Viņi bija steidzīga nāves falanga, kas ar nāvējošu nolūku virzījās pretī saviem ienaidniekiem.
  
  Dreika instinkti sāka darboties, kad dūmi virpuļoja un kļuva plānāki. Kreisajā pusē stāvēja bariņš apsargu, sastinguši no bailēm, lēni reaģēja. Viņš izšāva sprādzienu viņu vidū, iznīcinot vismaz trīs līķus. Priekšā bija atbildes uguns. Karavīri krita viņam pa kreisi un pa labi, ar savu impulsu spēcīgi atsitoties pret sabrukušo sienu.
  
  Asinis šļakstīja tieši viņa acu priekšā, kad itāļa galva pārvērtās par tvaiku, vīrietis nebija pietiekami ātrs, lai izvairītos no lodes.
  
  Dreiks pameta aizsegu. Asi akmeņi un betons noplēsa miesu no rokām, kad viņš nokrita uz grīdas. Ripodams viņš izšāva vairākas patronas pa stūriem. Cilvēki kliedza. Ekspozīcija eksplodēja spēcīgas uguns rezultātā. Vecie kauli lēnā kustībā virpuļoja pa gaisu kā putekļi.
  
  Priekšā atkal atskanēja šāvieni, un Dreiks ieraudzīja kustīgu cilvēku masu. Jēzu! Freija armija bija turpat, ierindota savā nāvējošajā formācijā un virzījās uz priekšu arvien ātrāk, jo juta, ka viņiem ir priekšrocības.
  
  
  * * *
  
  
  Karīna izmantoja savus cīņas mākslas treniņus, lai dažu sekunžu laikā padarītu rīcībnespējīgus. Kenedija ar asu sitienu piezemēja apsarga zodu, tad pakāpās uz priekšu un tik spēcīgi iesita ar galvu, ka viņas acu priekšā pazibēja zvaigznes. Pēc sekundes viņa redzēja savu otro pretinieku, ceturto aizbildni, lecam uz sāniem, lai starp viņiem izveidotu atstarpi.
  
  Viņas sirds sažņaudzās. Tātad ceturtais pulkstenis bija pārāk tālu. Pat diviem no tiem.
  
  Apsargs izskatījās pārakmeņojies, paceļot šauteni. Ar trīcošiem pirkstiem viņš skenēja apkārtni, meklējot palīdzību. Kenedija pastiepa rokas, izpletusi plaukstas.
  
  "Nomierinies, vecīt. Vienkārši esiet mierīgs. "
  
  Viņa sprūda pirksts bailēs salocījās. Atskanēja šāviens, kas atsitās pret griestiem.
  
  Kenedijs sarāvās. Spriedze sabiezēja gaisu, pārvēršot to nervozā zupā.
  
  Bens gandrīz kliedza, kad viņa mobilais tālrunis caur viņa satraukumu atskaņoja skaņu melodiju. Sizera attēls tika maksimāli izkliedēts.
  
  Apsargs arī uzlēca, atvairot vēl vienu piespiedu šāvienu. Kenedija juta, kā lodes vējš pūš viņai gar galvaskausu. Tīras bailes pieķēdēja viņu pie vietas.
  
  Lūdzu, viņa domāja. Neesi idiots. Atcerieties savu mācīšanos.
  
  Pēc tam Bens iemeta savu telefonu apsargam. Kenedijs redzēja, kā viņš saraujas un ātri nokrīt uz grīdas, lai radītu papildu uzmanību. Brīdī, kad apsargs nometa klausuli un mainīja fokusu, Kenedijs bija uztvēris trešā sarga ieroci.
  
  Tomēr Karīna kādu laiku šeit dzīvoja. Viņa redzēja un piedzīvoja grūtības. Viņa uzreiz izšāva. Sargs atkāpās, kad no viņa jakas izlauzās sarkans mākonis. Tad pār plecu izplatījās tumšs plankums, un viņš izskatījās apmulsis, tad dusmīgs.
  
  Viņš ar tiešu malu šāva uz Benu.
  
  Taču šāviens bija netrāpīts, un to neapšaubāmi veicināja fakts, ka viņa galva eksplodēja milisekundi, pirms viņš nospieda sprūdu.
  
  Viņam aiz muguras, viņa asiņu šļakatām ierāmēts, stāvēja Heidens ar Gloku rokā.
  
  Kenedijs paskatījās uz Benu un Karinu. Es redzēju, kā viņi skatījās viens uz otru ar sajūsmu, mīlestību un skumjām. Likās prātīgi dot viņiem minūti. Tad Heidens bija viņai blakus un atviegloti pamāja ar galvu Benam.
  
  "Kā viņam klājas?"
  
  Kenedijs piemiedza aci. "Tagad, kad jūs esat ieradušies, viņš būs laimīgāks."
  
  Tad viņa atjēdzās. "Mums ir jāglābj citi ieslodzītie, Heiden. Paņemsim viņus un pametīsim šo elles caurumu."
  
  
  * * *
  
  
  Abas armijas sadūrās, koalīcijas spēki uz vietas nošāva pretiniekus, vācieši vicināja nažus un mēģināja ātri pietuvoties.
  
  Kādu brīdi Dreiks domāja, ka spēle ar nazi ir bezjēdzīga, neprātīga, bet tad atcerējās, kas ir viņu priekšnieks. Ābels Frejs. Trakais negribētu, lai viņa puse izmantotu lodes, ja tās sabojātu viņa nenovērtējamos eksponātus.
  
  Starp tiem Dreiks nocirta ienaidnieku pēc ienaidnieka. Karavīri ņurdēja un dūra viens otru visapkārt, izmantojot kaulu laušanas spēku. Cilvēki kliedza. Cīņa bija pilnīga roku cīņa. Izdzīvošana bija atkarīga no tīras veiksmes un instinkta, nevis no jebkādām prasmēm.
  
  Šaujot, dūrējot un dodoties ceļā, viņš pamanīja priekšā kādu figūru. Virpuļojošais nāves dervišs.
  
  Alisija Mailsa dodas cauri starptautiskā superkaraspēka rindām.
  
  Dreiks pagriezās pret viņu. Kaujas troksnis norima. Viņi atradās velves aizmugurē, blakus Odina sarkofāgs, tagad atvērts, un virs tā bija uzstādīts prožektoru statīvs.
  
  "Nu, labi," viņa iesmējās. "Dreesters. Kā tev iet, draugs?"
  
  "Tas pats kā vienmēr."
  
  "Mmm, es atceros. Lai gan es nevaru teikt, ka tas karājās pārāk ilgi, vai ne? Starp citu, lieliska kaķu cīņa pa virvēm. Nav slikti bijušajam karavīram, kurš kļuva par civilpersonu.
  
  "Tu arī. Kur ir tavs BBF?"
  
  "WWF?"
  
  Divi karojošie karavīri ietriecās Dreikā. Viņš viņus atgrūda ar Alisijas palīdzību, abiem baudot to, kas gaidāms.
  
  "Mūžu labākais draugs? Vai tu viņu atceries? Jauki?"
  
  "Ak jā. Man vajadzēja viņu nogalināt. Necilvēks pieķēra Freju un mani, kā mēs traucamies aizmugurējās alejās. Viņa iesmējās. "Dusmīgs. Miris." Viņa savilkās grimasē. - Vēl viens beigts muļķis.
  
  "Kas domāja, ka viņš varētu tevi pieradināt," Dreiks pamāja. "ES atceros".
  
  "Kāpēc tev tagad bija jābūt šeit, Dreik? Es tiešām nevēlos tevi nogalināt."
  
  Dreiks neizpratnē pamāja ar galvu. "Tam ir termins - skaists melis. Šie divi vārdi apkopo visu par tevi, Mails, labāk nekā jebkurš Šekspīrs."
  
  "Un kas?" Alisija smīnēdama atrotīja piedurknes un novilka kurpes. "Vai esat gatavs nodot savas bumbiņas?"
  
  Ar acs kaktiņu Dreiks redzēja, kā Ābels Frejs rāpās prom no viņiem un kliedz uz kādu, vārdā Hadsons. Acīmredzot Mailsa bija viņus apsargājis, kad viņa vadīja viņu spēkus, taču tagad viņai bija citas prioritātes. Torstens Dāls, vienmēr uzticams, nostājās trakā vācieša priekšā un uzsāka uzbrukumu.
  
  Dreiks sažņaudza dūres. "Tas nenotiks, Mails"
  
  
  ČETRDESMIT PIECI
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  Alisija viņu šokēja, noraujot nost savu T-kreklu, aptinot to ap sevi, līdz tas bija tik cieši kā virve, pēc tam ar abām rokām apvilkot ap kaklu. Viņš cīnījās, bet viņas pagaidu zirglietas ievilka viņu iekšā.
  
  Tieši viņas augošajos ceļos, Muay Thai stilā. Viens. Divas. Trīs.
  
  Viņš pagriezās ap pirmo. Mēs atkal pagriezāmies atpakaļ. Otrais gurkstēja zem ribām. Trešais sitiens viņam pilnībā trāpīja bumbās. Sāpes pārņēma vēderu, izraisot vemšanu, un viņš nokrita uz muguras.
  
  Alisija stāvēja viņam virsū un smaidīja. "Ko es teicu? Pastāsti man, Dreiks, tieši to, ko es teicu. Viņa izdarīja kustību, lai viņam kaut ko nodotu.
  
  "Tavas olas"
  
  Viņa nolaida gurnu un sagriezās, piezemējot sānu sitienu, kas tēmēts pret viņa degunu. Dreiks pacēla abas rokas un bloķēja sitienu. Es jutu, ka viens pirksts izmežģī. Viņa pagriezās tā, ka atradās pret viņu aci pret aci, lokā augstu paceļot vienu kāju un pēc tam uzsitot papēdi viņam pret pieri.
  
  Cirvja trieciens.
  
  Dreiks pagriezās atpakaļ, bet sitiens joprojām iekrita viņa krūtīs. Un, ņemot vērā visu Mailza spēku, tas neciešami sāpēja.
  
  Viņa uzkāpa uz viņa potītes.
  
  Dreiks kliedza. Viņa ķermenis tika sistemātiski lauzts, sasitīts un sakropļots. Viņa to salauza, pa gabalu. Nolādētie civilie gadi. Bet tad - vai viņš vispār varētu vainot atlaišanu? Viņa vienmēr ir bijusi laba. Vai viņa vienmēr ir bijusi tik laba?
  
  Civiliedzīvotājs ir salauzts vai nē, viņš joprojām bija SAS, un viņa krāsoja grīdu ar viņa asinīm.
  
  Viņš atkāpās. Trīs cīnītāji uzkrita viņam virsū, salaužot visu apkārt. Dreiks izbaudīja elpas vilcienu, vācot ar elkoni rīklē. Viņš dzirdēja skrimšļa krakšķēšanu un jutās mazliet labāk.
  
  Viņš piecēlās kājās, saprotot, ka viņa viņam ļāva. Viņa dejoja, mainīdamās no kājas uz pēdu, viņas acis no iekšpuses mirdzēja velnišķīgi un pelēkas. Aiz viņas Dals, Frejs un Hadsons bija saspiedušies kopā, cīnoties pār Odina zārka malu, viņu sejas sāpēs saviebās.
  
  Alisija uzmeta viņam savu T-kreklu. Tā trāpīja kā pātaga, izraisot apdegumu sejas kreisajā pusē. Viņa sita vēlreiz, un viņš viņu noķēra. Viņš vilka ar neticamu spēku. Viņa paklupa un metās viņa rokās.
  
  "Sveiki".
  
  Viņš satvēra abus īkšķus tieši zem viņas ausīm, spēcīgi piespiežot. Tūlīt viņa sāka raustīties, visi bezkaunības šķietamie pazuda. Viņš pietiekami stipri nospieda nervu mezglu, lai jebkuram normālam cilvēkam izzustu.
  
  Miles spārnos kā rodeo bullis.
  
  Viņš nospiedās stiprāk. Beidzot viņa noliecās atpakaļ viņa cietajā apskāvienā, ļaujot viņam pieņemties viņas svaram, novājēt, cenšoties dalīties sāpēs. Tad viņa pēkšņi iztaisnojās un paslidināja abus īkšķus viņam zem padusēm.
  
  Tieši savā nervu centrā. Agonija iedūrās viņa ķermenī.
  
  Un tāpēc viņi tika aizslēgti. Divi milzīgi ienaidnieki cīnās cauri sāpju viļņiem, tik tikko kustoties, skatās viens otram acīs kā sen zaudēti mīļotāji, līdz nāve viņus šķirs.
  
  Dreiks nomurmināja, nespēdams noslēpt savas ciešanas. "Traka... kuce. Kāpēc... kāpēc strādāt šim... šim cilvēkam?"
  
  "Līdzekļi... sasniegt... beigas."
  
  Ne Dreiks, ne Mailzs neatkāptos. Ap viņiem cīņa sāka tuvoties beigām. Vairāk koalīcijas karaspēka palika kājās nekā vācieši. Bet viņi turpināja cīnīties. Un Dreiks blāvi redzēja, kā Dals un Freijs bija ieslodzīti līdzīgā nāvējošā apskāvienā, cīnoties līdz galam.
  
  Neviens karavīrs viņus nepārtrauca. Cieņa bija pārāk liela. Nošķirtībā un objektivitātē šīs cīņas būtu izšķirtas.
  
  Dreiks nokrita uz ceļiem, vilkdams Alisiju sev līdzi. Viņa acu priekšā dejoja melni plankumi. Viņš saprata, ka, ja viņa atradīs veidu, kā salauzt viņa tvērienu, viņš patiešām būtu pabeidzis. Enerģija atstāja viņu ar katru sekundi.
  
  Viņš noslīdēja. Viņa spiedās stiprāk, viņā caururbās absolūtais slepkavas instinkts. Viņa īkšķi paslīdēja. Alisija nokrita uz priekšu, sasitot viņam elkoni pa zodu. Dreiks redzēja, ka tas nāk, bet viņam nebija spēka to apturēt.
  
  Viņa acu priekšā uzsprāga dzirksteles. Viņš nokrita uz muguras, skatīdamies Freja gotiskajos griestos. Alisija rāpoja klāt un ar savu sāpīgo seju aizsedza viņam skatu.
  
  Neviens no apkārtējiem karavīriem nemēģināja viņu apturēt. Tas nebeigsies, kamēr kāds no kaujiniekiem nepasludinās pamieru vai nomirs.
  
  "Nav slikti," viņa noklepojās. "Tev joprojām tas ir, Dreik. Bet es joprojām esmu labāks par tevi."
  
  Viņš pamirkšķināja acis. "Es zinu".
  
  "Kas?" ES jautāju.
  
  "Tev ir... šī mala. Šis slepkavas instinkts. Kaujas dusmas. Nav svarīgi. Tas ir svarīgi. Tas ir... tāpēc es pametu.
  
  "Kāpēc tam vajadzētu jūs apturēt?"
  
  "Es biju noraizējies par kaut ko ārpus darba," viņš teica. "Tas maina visu".
  
  Viņas dūre bija pacelta, gatava saspiest viņa rīkli. Pagāja mirklis. Tad viņa teica: "Dzīvi par dzīvi?"
  
  Dreiks sāka just, ka enerģija lēnām atgriežas viņa ekstremitātēs. "Pēc visa, ko es šodien darīju, es domāju, ka viņi man ir daudz parādā."
  
  Alisija atkāpās un pastiepa roku, lai palīdzētu viņam piecelties. "Es aizmetu Velsu pret virvēm pie Mimira akas. Es viņu nenogalināju pie Odina kapa. Es novērsu Freija uzmanību no Bena Bleika. Es neesmu šeit, lai iznīcinātu pasauli, Dreik, es esmu šeit, lai izklaidētos.
  
  "Es apstiprinu." Dreiks atguva līdzsvaru tieši brīdī, kad Torstens Dāls pacēla no Odina zārka platās malas ļengano Ābela Freja ķermeni. Tas ar slapju gurkstēšanu atsitās pret grīdu, nedzīvi noslīdot pret Itālijas marmora bruģakmeņiem.
  
  Prieka gaviles atskanēja koalīcijas karaspēkā.
  
  Dals sažņaudza dūri, ieskatīdamies zārkā.
  
  "Tas nelietis nekad nav redzējis balvu," viņš iesmējās. "Viņa mūža darbs. Kungs Jēzu, jums tas ir jāredz."
  
  
  46
  
  
  
  STOKHOLMA
  
  
  Dienu vēlāk Dreikam izdevās izbēgt no nebeidzamās pratināšanas, lai dažas stundas pagulētu tuvējā viesnīcā, kas ir viena no vecākajām un labākajām Stokholmā.
  
  Vestibilā viņš gaidīja liftu un prātoja, kāpēc visi viņa domu gājieni ir nofilmēti. Viņi kļuva traki no miega trūkuma, pastāvīgiem sitieniem un intensīva spiediena. Viņam vajadzēja vairākas dienas, lai atgūtos.
  
  Lifts iezvanījās. Viņam blakus parādījās figūra.
  
  Kenedijs, ģērbies savā parastajā sestdienas bikškostīmā, cieši savilktus matus, pētot viņu nogurušām acīm.
  
  "Sveiki".
  
  Ar vārdiem nepietika. Jautāt viņai, vai viņai viss ir kārtībā, bija ne tikai nepārliecinoši, bet arī pilnīgi muļķīgi.
  
  "Sveiks arī tev."
  
  "Tajā pašā stāvā?"
  
  "Noteikti. Viņi mūs visus tur izolēti, bet kopā.
  
  Viņi iekļuva iekšā. Raudzījās uz viņu salauzto atspulgu spogulī. Izvairījās no saskares ar nepieciešamo videokameru. Dreiks nospieda deviņpadsmit pogu.
  
  "Vai tev tas padodas tikpat labi kā es, Kenedij?"
  
  Viņa sirsnīgi iesmējās. "Traka nedēļa vai nedēļas. Neesmu pārliecināts. Mani dara traku, ka es cīnījos ar savu ienaidnieku un notīrīju savu vārdu.
  
  Dreiks paraustīja plecus. "Kā es. Ironiski, vai ne?
  
  "Kur viņa aizgāja? Alicia."
  
  "Nakts, kurā slēpjas visi labākie noslēpumi, viņa un tas datoru ērķis Hadsons," Dreiks paraustīja plecus. "Pazuda, pirms ikviens, kas patiešām kaut ko domāja, tos pamanīja. Iespējams, ka mēs runājam viens otram."
  
  "Tu izdarīji pareizi. Viņi šeit nebija galvenie iedvesmotāji. Alicia ir bīstama, bet ne traka. Ak, un vai tu nedomā "nakts klusumā".
  
  Viņam vajadzēja kādu brīdi, lai apsvērtu viņas atsauci uz Dinozauru klinti. Viņš pasmējās. Saulainā dienā viņa garastāvoklis paaugstinājās ātrāk nekā sudrabs.
  
  "Un Heidens?" Kenedijs sacīja, kad lifta durvis aizvērās un vecā vagona lēnām sāka celties. "Vai jūs domājat, ka viņa paliks kopā ar Benu?"
  
  "Es tiešām tā ceru. Ja nē, tad vismaz es domāju, ka viņam tagad bija sekss.
  
  Kenedijs iesita viņam pa plecu. "Neskaiti tās vistas, draugs. Varbūt viņš uzrakstīs viņai dziesmu.
  
  "Nosauciet to trīsarpus minūtes ar jums!"
  
  Viņi lēnām lidoja garām septītajam stāvam. "Atgādina man. Tur, Odina kapā, ko tu tur teici? Kaut kas par to, ka es palieku Jorkā un pelnīšu iztiku.
  
  Dreiks nikni paskatījās uz viņu. Viņa veltīja viņam vilinošu smaidu.
  
  "Nu... es... es..." Viņš nopūtās un mīkstinājās. "Es esmu bezcerīgi beidzies šajā jomā."
  
  "Kādā?" Kenedija acis iemirdzējās nerātnībā.
  
  "Vecā dino rokgrupa Heart to sauca par nevainojamu pavedināšanu. Jorkšīrā mēs vienkārši sakām "runājiet ar putnu". Mēs esam vienkārša tauta."
  
  Liftam noklikšķinot garām četrpadsmitajam stāvam, Kenedija atpogāja viņas kreklu un ļāva tam nokrist uz grīdas. Zem tā bija sarkans caurspīdīgs krūšturis.
  
  "Ko tu dari?" Dreiks juta, ka viņa sirds atlec tā, it kā viņu būtu notriekusi elektrība.
  
  "Es pelnu iztiku."
  
  Kenedija atpogāja bikses un ļāva tām nokrist uz grīdas. Viņai bija pieskaņotas sarkanas biksītes. Lifts zvanīja, kad tas ieradās viņu stāvā. Dreiks juta, ka viņa gars un viss pārējais pieaug. Durvis noslīdēja uz sāniem, atvērās.
  
  Jaunais pāris gaidīja. Sieviete iesmējās. Zēns uzsmaidīja Dreikam. Kenedijs izvilka Dreiku no lifta un uz gaiteni, atstājot viņas bikškostīmu.
  
  Dreiks atskatījās. "Negribi šo?"
  
  - Man to vairs nevajag.
  
  Dreiks viņu pacēla. "Labs darbs, tā ir ātra pastaiga līdz manai istabai."
  
  Kenedija nolaida matus.
  
  
  BEIGAS
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"