Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

ჯაშუშური თამაშები - ანადგურებს რუსეთს

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    ყველა სახის ოპერაციას ახორციელებენ სპეცსამსახურები, უპირველეს ყოვლისა CIA, NSA, MI, MOSSAD და სხვები მთელ მსოფლიოში ქმნის განსაკუთრებულ სიტუაციას, რომელიც ხშირად ხდება არაპროგნოზირებადი. მიმდინარეობს ბრძოლა ტერორიზმთან და გავლენის სფეროებისთვის. ძალიან საინტერესო რომანები ეძღვნება ამას, ისევე როგორც მიხეილ გორბაჩოვის ღალატს.

  ჯაშუშური თამაშები - ანადგურებს რუსეთს
  ᲐᲜᲝᲢᲐᲪᲘᲐ
  ყველა სახის ოპერაციას ახორციელებენ სპეცსამსახურები, უპირველეს ყოვლისა CIA, NSA, MI, MOSSAD და სხვები მთელ მსოფლიოში ქმნის განსაკუთრებულ სიტუაციას, რომელიც ხშირად ხდება არაპროგნოზირებადი. მიმდინარეობს ბრძოლა ტერორიზმთან და გავლენის სფეროებისთვის. ძალიან საინტერესო რომანები ეძღვნება ამას, ისევე როგორც მიხეილ გორბაჩოვის ღალატს.
  
  თავი პირველი
  
  
  მის გულში სიძულვილი აალებული ფოლადზე უფრო ნათდება.
  
  მეტ დრეიკი ადგა, კედელზე გადაძვრა და ჩუმად დაეშვა. ის აკანკალებულ ბუჩქებს შორის მოკალათდა და უსმენდა, მაგრამ ირგვლივ სიჩუმეში ცვლილება არ იგრძნო. ერთი წუთით გაჩერდა და კიდევ ერთხელ შეამოწმა გლოკის ქვეკომპაქტი.
  
  ყველაფერი მზად იყო. სისხლის მეფის მინიონებს ამაღამ გაუჭირდებათ.
  
  მის წინ სახლი ბინდი იყო. პირველ სართულზე მდებარე სამზარეულო და მისაღები ოთახი ცეცხლმა მოიცვა. დანარჩენი ადგილი სიბნელეში იყო ჩაძირული. მან კიდევ ერთი წამით ყოყმანობდა, გულდასმით გადახედა წინა, ახლა უკვე გარდაცვლილი მეჯვარესაგან მიღებული დიაგრამას, სანამ ჩუმად მიიწევდა წინ.
  
  მისი ძველი სკოლა მას კარგად ემსახურებოდა და ისევ ძარღვებში უტრიალებდა, ახლა მას წმინდა პირადი მიზეზი და მოთხოვნა ჰქონდა. სისხლის მეფის სამი მინიონი საშინელი სიკვდილით დაიღუპა სამ კვირაში.
  
  რაც არ უნდა უთხრა, როდრიგესი მეოთხე ნომერი იქნებოდა.
  
  დრეიკი უკანა კართან მივიდა და საკეტი შეამოწმა. რამდენიმე წუთში სახელური მოაბრუნა და შიგნით შევარდა. მან ტელევიზორიდან აფეთქების ხმა გაიგონა და მხიარულება. როდრიგესი, ღმერთმა დალოცოს ძველი მასობრივი მკვლელი, უყურებდა თამაშს.
  
  ის სამზარეულოში მოძრაობდა და არ სჭირდებოდა მისი კომპაქტური ფანრის შუქი, რადგან წინა მთავარი ოთახიდან გამოდიოდა ბზინვარება. დერეფანში გაჩერდა, რომ ყურადღებით მოესმინა.
  
  ერთზე მეტი ბიჭი იყო? ძნელი გასარკვევია დაწყევლილი ტელევიზორის ხმაურის გამო. არ აქვს მნიშვნელობა. ის ყველას მოკლავდა.
  
  სასოწარკვეთა, რომელიც მან განიცადა კენედის გარდაცვალებიდან ბოლო სამი კვირის განმავლობაში, ახლოს იყო მასზე. მან მეგობრები დატოვა მხოლოდ ორი დათმობით. მან პირველად დაურეკა ტორსტენ დალს, რათა გაეფრთხილებინა შვედი სისხლის მეფის ვენდეტის შესახებ და ურჩია, რომ ოჯახი უსაფრთხოდ მიეყვანა. და მეორეც, მან თავისი ძველი SAS მეგობრების დახმარება მიიღო. მან ენდობოდა მათ ბენ ბლეიკის ოჯახს, რადგან არ შეეძლო.
  
  ახლა დრეიკი მარტო იბრძოდა.
  
  იშვიათად ლაპარაკობდა. Მან დალია. ძალადობა და სიბნელე მისი ერთადერთი მეგობრები იყვნენ. არც იმედი და არც წყალობა დარჩა მის გულში
  
  ჩუმად დაიძრა გზაზე. იქაურობას სინესტე, ოფლი და შემწვარი საჭმელი ასდიოდა. ლუდის ორთქლი თითქმის ჩანდა. დრეიკმა მძიმე სახე მიიღო.
  
  ჩემთვის უფრო ადვილია.
  
  მისი ინტელი ამბობდა, რომ აქ მარტოხელა ადამიანი ცხოვრობდა, ადამიანი, რომელიც დაეხმარა სისხლის მეფის სულ მცირე სამი სამარცხვინო "ტყვეს" გატაცებაში.' მისი გემის ჩამოვარდნისა და კაცის, როგორც ჩანს, კარგად დაგეგმილი გაქცევის შემდეგ, სულ მცირე ათეული მაღალი რანგის ფიგურა ფრთხილად და ფრთხილად წამოვიდა წინ, რათა აეხსნა, რომ მათი ოჯახის წევრს ქვესკნელის ფიგურები ჰყავდათ დაკავებული. სისხლიანი მეფე მანიპულირებდა შეერთებული შტატების გადაწყვეტილებებითა და ქმედებებით, განაღდებდა მათ სიყვარულსა და თანაგრძნობას.
  
  მისი გეგმა მართლაც შესანიშნავი იყო. არც ერთმა ადამიანმა არ იცოდა, რომ სხვა ადამიანების ახლობლებს საფრთხე ემუქრებოდა და სისხლის მეფემ მათზე რკინისა და სისხლის კვერთხი იმოქმედა. ყველაფერი რაც საჭირო იყო. რაც მუშაობდა.
  
  დრეიკმა ჩათვალა, რომ გატაცებულს ჯერ არც კი შეხებიათ. მათ ვერ გაიგეს, რამდენად შორს წავიდა სისხლის მეფის მანკიერი კონტროლი.
  
  მის მარცხნივ კარი გაიღო და მსუქანი, გაუპარსავი მამაკაცი გამოვიდა. დრეიკი მომენტალურად და მომაკვდინებელი ძალით მოქმედებდა. ის კაცს დაეშვა, დანა აიღო და მუცელში ღრმად ჩაყო, შემდეგ კი ღია კარიდან მისაღებში შეაგდო.
  
  მსუქან კაცს ურწმუნოებისა და შოკისგან თვალები უბრწყინავდა. დრეიკმა მას მჭიდროდ ეჭირა, ფართო, ყვირილის ფარი, ძლიერად თხრიდა დანა, სანამ გაათავისუფლებდა და დახატავდა გლოკს.
  
  როდრიგესი სწრაფად მოქმედებდა დრეიკის გარეგნობის შოკის მიუხედავად. ის უკვე ჩამოხრილი დივანიდან იატაკზე იყო გადაგორებული და ქამარზე ეშლებოდა. მაგრამ დრეიკის ყურადღება ოთახში მესამე კაცმა მიიპყრო.
  
  კუთხეში გრძელთმიანი მამაკაცი იყო დაკავებული, ყურებზე დიდი შავი ყურსასმენებით. მაგრამ მაშინაც კი, როცა ის დაიძაბა, მიუხედავად იმისა, რომ ჭუჭყიანი თითებით ჰიმნს აკრა, დახრილ თოფს დასწვდა.
  
  დრეიკმა თავი პატარა გახადა. საბედისწერო გასროლამ მსუქანი კაცი დაშალა. დრეიკმა კრუნჩხვითი სხეული გვერდზე გადადო და წამოდგა და გაისროლა. სამმა გასროლამ მუსიკოსს თავის უმეტესი ნაწილი ჩამოართვა და სხეული კედელს მიაგდო. ყურსასმენები თავისთავად გაფრინდნენ, ჰაერში რკალით და დაეშვნენ უზარმაზარ ტელევიზორს, რომელიც ლამაზად ეკიდა კიდეზე.
  
  ბრტყელ ეკრანზე სისხლი სდიოდა.
  
  როდრიგესი ისევ იატაკზე ცოცავდა. გადაგდებული ჩიფსები და ლუდი ტრიალებდა და აფრქვევდა მის ირგვლივ. დრეიკი თვალის დახამხამებაში მის გვერდით იყო და გლოკი ძლიერად დაარტყა პირის ღრუში.
  
  "გემრიელი?"
  
  როდრიგესი დაიხრჩო, მაგრამ ქამარს მაინც მიაწვდინა პატარა დანა. დრეიკი ზიზღით უყურებდა და როდესაც სისხლის მეფის თანამშრომელმა მათ სასტიკი დარტყმა მიაყენა, SAS-ის ყოფილმა ჯარისკაცმა დაიჭირა იგი და ძლიერად ჩააგდო თავდამსხმელის ბიცეფში.
  
  "ნუ იქნები იდიოტი".
  
  როდრიგესი დაკლული ღორივით ლაპარაკობდა. დრეიკმა შემობრუნდა და ზურგით დივანს მიეყრდნო. ტკივილისგან დაბურულ მამაკაცს თვალი მოჰკრა.
  
  - მითხარი ყველაფერი, რაც იცი, - ჩაიჩურჩულა დრეიკმა, - სისხლის მეფის შესახებ. მან ამოიღო გლოკი, მაგრამ თვალსაჩინოდ შეინახა.
  
  "რაში?" როდრიგესის აქცენტი ძლიერი იყო, ძნელად გასარკვევი მისი რასისა და ტკივილის გამო.
  
  დრეიკმა გლოკი ძლიერად დაარტყა როდრიგესს პირში. ერთი კბილი მაინც ამოვარდა.
  
  "ნუ დამცინი." მის ხმაში შხამი უღალატა რაღაც უფრო მეტს, ვიდრე უბრალოდ სიძულვილი და სასოწარკვეთა. ამან სისხლის მეფის კაცს გააცნობიერა, რომ სასტიკი სიკვდილი ნამდვილად გარდაუვალი იყო.
  
  "Კარგი კარგი. მე ვიცი ბოდრიოს შესახებ. გინდა ბოდროზე მოგიყვე? ეს შემიძლია გავაკეთო."
  
  დრეიკმა გლოკის მჭიდი მსუბუქად დაკრა მამაკაცის შუბლზე. "თუ გინდათ, ამით შეგვიძლია დავიწყოთ".
  
  "კარგი. Შეინარჩუნე სიმშვიდე ". როდრიგესი აგრძელებდა აშკარა ტკივილს. გატეხილი კბილებიდან ნიკაპზე სისხლი სდიოდა. "ბუდო ბრაზიანი ჯიუტია, კაცო. იცით თუ არა ერთადერთი მიზეზი, რის გამოც სისხლის მეფემ მას სიცოცხლე მისცა?
  
  დრეიკმა იარაღი მამაკაცის თვალზე მიანიშნა. "მე ვგავარ ადამიანს, რომელიც პასუხობს კითხვებს?" მისი ხმა ფოლადივით გაისმა ფოლადიზე. "მე უნდა?"
  
  "დიახ. Კარგი კარგი. წინ კიდევ ბევრი სიკვდილია. ასე თქვა სისხლის მეფემ, კაცო. წინ ბევრი სიკვდილი გველოდება და ბოდრო სიამოვნებით აღმოჩნდება სიღრმისეულად. "
  
  "ასე რომ, ის იყენებს Boudreau-ს გასაწმენდად. გასაკვირი არ არის. ის ალბათ მთელ რანჩოს ანგრევს".
  
  როდრიგესმა თვალი ჩაუკრა. "იცით რანჩის შესახებ?"
  
  "Სად არის ის?" დრეიკმა იგრძნო, რომ სიძულვილი ძლიერდებოდა მასში. "სად?" Ვიკითხე. მომდევნო წამს ის აპირებდა გატეხილიყო და დაეწყო როდრიგესის ნახევრად სიკვდილამდე ცემა.
  
  დანაკარგები არ არის. ნატეხმა მაინც არაფერი იცის. ისევე როგორც ყველა. თუ რამე შეიძლება ითქვას სისხლის მეფეზე, ეს იყო ის, თუ რამდენად კარგად მალავდა მან კვალი.
  
  ამ დროს როდრიგესს თვალებში ნაპერწკალი გაუელვა. დრეიკი შემოვიდა, როცა რაღაც მძიმე გავიდა იქ, სადაც მისი თავი ახლახან იყო.
  
  მეოთხე კაცი, რომელიც ალბათ გვერდით ოთახში გავიდა და ხმაურმა გააღვიძა, თავს დაესხა.
  
  დრეიკი შემოტრიალდა, ფეხი გამოარტყა და კინაღამ თავი მოჰკვეთა ახალ მოწინააღმდეგეს. როდესაც მამაკაცი მიწაზე დაეცა, დრეიკმა სწრაფად შეხედა მას - დამძიმებული თვალები, ტრამვაის რელსები ორივე მკლავზე, ჭუჭყიანი მაისური - და ორჯერ ესროლა თავში.
  
  როდრიგესს თვალები გაუბრწყინდა. "არა!"
  
  დრეიკმა მკლავში ესროლა. "შენ არ დამეხმარე."
  
  კიდევ ერთი გასროლა. მუხლი აფეთქდა.
  
  "Არაფერი იცი".
  
  მესამე ტყვია. როდრიგესი გაორმაგდა, მუცელი ეჭირა.
  
  "როგორც ყველა დანარჩენი."
  
  ბოლო გასროლა. პირდაპირ თვალებს შორის.
  
  დრეიკმა დაათვალიერა სიკვდილი მის ირგვლივ, შთანთქა იგი და მისცა სულს შურისძიების ნექტარი წამიერად დალევის საშუალება.
  
  მან სახლი უკან დატოვა, ბაღიდან გაიქცა და ღრმა სიბნელეს შთანთქა.
  
  
  თავი მეორე
  
  
  დრეიკს ოფლით დაფარულს შუაღამისას გაეღვიძა. თვალები დახუჭული ჰქონდა ნაწილობრივ დაღვრილი ცრემლებით. ოცნება ყოველთვის ერთი და იგივე იყო.
  
  ის იყო ადამიანი, რომელიც ყოველთვის იხსნიდა მათ. ადამიანი, რომელიც ყოველთვის ამბობს სიტყვებს "მენდობი" პირველ რიგში. მაგრამ შემდეგ არაფერი გამოვიდა.
  
  ჩავარდა ორივემ.
  
  უკვე ორჯერ. ელისონი ჯერ. ახლა კენედი.
  
  ლოგინიდან წამოხტა და ბოთლისკენ მიიწია, რომელიც იარაღთან ინახებოდა ღამის მაგიდაზე. ღია ბოთლიდან ყლუპი მოსვა. იაფფასიანი ვისკი ყელში და ნაწლავებში ჩაეწვა. წამალი სუსტთა და დაწყევლილთათვის.
  
  როდესაც დანაშაული დაემუქრა მას მუხლებზე დაბრუნებით, მან სამი სწრაფი ზარი დარეკა. ჯერ ისლანდიაში. მან მოკლედ ესაუბრა ტორსტენ დალს და დიდი შვედის ხმაში თანაგრძნობა მოისმინა, მაშინაც კი, როდესაც მან უთხრა, რომ შეწყვიტოს დარეკვა ყოველ ღამე, რომ მისი ცოლი და შვილები უსაფრთხოდ იყვნენ და არ დაზარალდნენ.
  
  მეორე იყო ჯო შეპარდისთვის, კაცი, რომელსაც გვერდით იბრძოდა მრავალ ბრძოლაში ძველ პოლკში ყოფნის დროს. შეპარდმა თავაზიანად ჩამოაყალიბა იგივე სცენარი, როგორც დალი, მაგრამ კომენტარი არ გაუკეთებია დრეიკის გაუგებარ სიტყვებზე ან მის ხმაში უხეში ხრინწის შესახებ. მან დაარწმუნა დრეიკი, რომ ბენ ბლეიკის ოჯახი კარგად იყო დაცული და ის და მისი რამდენიმე მეგობარი ისხდნენ ჩრდილში და ოსტატურად იცავდნენ მცველებს.
  
  ბოლო ზარის დროს დრეიკმა თვალები დახუჭა. თავბრუსხვევა იგრძნო და შიგნეულობა ჯოჯოხეთის ყველაზე დაბალი დონევით ეწვა. ეს ყველაფერი სასურველი იყო. ყველაფერი, რაც მის ყურადღებას აშორებს კენედი მურს.
  
  შენ კი გამოგრჩა მისი დაკრძალვა...
  
  "გამარჯობა?" ალისიას ხმა მშვიდი და თავდაჯერებული იყო. მანაც ცოტა ხნის წინ დაკარგა ახლობელი ადამიანი, თუმცა გარეგნული ნიშნები არ ამჟღავნებდა.
  
  "Ეს მე ვარ. როგორ არიან?"
  
  "Ყველაფერი კარგადაა. ჰეიდენი კარგად მუშაობს. კიდევ რამდენიმე კვირა და ის დაუბრუნდებოდა თავის წმინდა CIA-ს იმიჯს. ბლეიკი კარგადაა, მაგრამ მენატრები. მისი და ახლახან გამოჩნდა. ნამდვილი ოჯახური გაერთიანება. მაისი არის AWOL, მადლობა ღმერთს. მე მათ ვუყურებ, დრეიკ. Სად ჯანდაბაში ხარ?"
  
  დრეიკმა ხველა და თვალები მოიწმინდა. "მადლობა", - მოახერხა მან კავშირის გაწყვეტამდე ეთქვა. სასაცილოა, რომ მან ჯოჯოხეთი ახსენა.
  
  გრძნობდა, რომ ბანაკი სწორედ ამ კარიბჭეს მიღმა მოაწყო.
  
  
  თავი მესამე
  
  
  ჰეიდენ ჯეიმ უყურებდა მზის ამოსვლას ატლანტის ოკეანეში. ეს იყო მისი საყვარელი ნაწილი დღის, რომელიც უყვარდა მარტო გატარება. ფრთხილად წამოიწია საწოლიდან, ბარძაყის ტკივილს გაუღიმა და ფრთხილად მივიდა ფანჯარასთან.
  
  შედარებითი სიმშვიდე დაეუფლა მას. მცოცავი ცეცხლი შეეხო ტალღებს და რამდენიმე წუთის განმავლობაში მთელი მისი ტკივილი და წუხილი გაქრა. დრო გაჩერდა და ის უკვდავი იყო, შემდეგ კი მის უკან კარი გაიღო.
  
  ბენის ხმა. "Ლამაზი ხედი".
  
  მან თავი დაუქნია მზის ამოსვლისკენ და შემდეგ შებრუნდა და დაინახა, რომ მას უყურებდა. "შენ არ გჭირდება ახალისება, ბენ ბლეიკ. საკმარისია ყავა და კარაქით ბაგელი".
  
  მისმა ბოიფრენდმა სასმელების ყუთი და ქაღალდის ჩანთა იარაღივით ააფრიალა. "საწოლზე დამხვდი."
  
  ჰეიდენმა ბოლო შეხედა ნიუ დაუნს და შემდეგ ნელა წავიდა საწოლისკენ. ბენმა ყავა და ბაგელი მიუწვდომელად მოათავსა და ლეკვ-ძაღლის თვალები დაანათა.
  
  "Როგორ-"
  
  "ისევე როგორც გუშინ ღამით," თქვა ჰეიდენმა სწრაფად. "რვა საათის შემდეგ კოჭლობა არ გაქრება". მერე ოდნავ შერბილდა. "რამე სიტყვა დრეიკისგან?"
  
  ბენი საწოლს მიეყრდნო და თავი დაუქნია. "არა. მამაჩემს ველაპარაკე და ყველანი კარგად არიან. არავითარი ნიშანი - შეკრთა მან. "დან..."
  
  "ჩვენი ოჯახები უსაფრთხოდ არიან." ჰეიდენმა მუხლზე მოხვია ხელი. "სისხლის მეფე იქ ჩავარდა. ახლა ჩვენ მხოლოდ ის უნდა ვიპოვოთ და გავაუქმოთ ვენდეტა."
  
  "ჩავარდა?" ექო ბენმა. "Როგორ შეგიძლია შენ ამის თქმა?"
  
  ჰეიდენმა ღრმად ამოისუნთქა. - იცი, რასაც ვგულისხმობდი.
  
  "კენედი მოკვდა. დრეიკი კი... მის დაკრძალვაზეც კი არ წასულა.
  
  "Მე ვიცი".
  
  "ის წავიდა, ხომ იცი." ბენმა ისე შეხედა თავის ბაგელს, თითქოს ის მწკრივი გველი ყოფილიყო. "ის არ დაბრუნდება".
  
  "მიეცით მას დრო."
  
  "მას სამი კვირა ჰქონდა."
  
  - მაშინ მიეცი კიდევ სამი.
  
  "როგორ ფიქრობ, რას აკეთებს?"
  
  ჰეიდენმა ოდნავ გაიღიმა. "რაც მე ვიცი დრეიკის შესახებ... ჯერ ზურგი დავიფარეთ. შემდეგ ის შეეცდება დიმიტრი კოვალენკოს პოვნას".
  
  "სისხლის მეფე შეიძლება აღარასოდეს გამოჩნდეს." ბენის განწყობა იმდენად დამთრგუნველი იყო, რომ ახალი დილის ნათელი დაპირებაც კი გაქრა.
  
  "Ის იქნება." ჰეიდენმა ახალგაზრდას შეხედა. "მას აქვს გეგმა, გახსოვს? ის არ დაეშვება მიწაზე, როგორც ადრე. დროში მოგზაურობის მოწყობილობები მხოლოდ დასაწყისი იყო. კოვალენკოს გაცილებით დიდი თამაში აქვს დაგეგმილი.
  
  "Ჯოჯოხეთის კარიბჭე?" ბენმა ჩათვალა. "გჯერა ამ სისულელის?"
  
  "არ აქვს მნიშვნელობა. მას სჯერა ამის. CIA-ს მხოლოდ ამის გარკვევა აქვს".
  
  ბენმა ყავა დიდხანს მოსვა. "Არაუშავს?"
  
  - კარგი... - ეშმაკურად გაუღიმა ჰეიდენმა. "ახლა ჩვენი ჯიქური ძალა გაორმაგებულია."
  
  "კარინი ტვინია", - აღიარა ბენმა. "მაგრამ დრეიკი ერთ წუთში დაამტვრევდა ბოდროს".
  
  "ნუ იქნები ძალიან დარწმუნებული. კინიმაკა არა. და ის სულაც არ არის პუდელი."
  
  ბენი გაჩერდა, როცა კარზე კაკუნი გაისმა. მისმა თვალებმა საშინელება აჩვენა.
  
  ჰეიდენმა ერთი წუთი დაუთმო მის დასამშვიდებლად. "ჩვენ უსაფრთხო CIA საავადმყოფოში ვართ, ბენ. ამ ადგილის ირგვლივ არსებული უსაფრთხოების დონეები პრეზიდენტის ინაუგურაციის აღლუმს შეარცხვენს. Დაწყნარდი."
  
  ექიმმა თავი კარებში ჩარგო. "Ყველაფერი კარგადაა?" ის ოთახში შევიდა და ჰეიდენის სქემებისა და სასიცოცხლო ნიშნების შემოწმებას შეუდგა.
  
  როცა გასასვლელი კარი დახურა, ბენმა ისევ ჩაილაპარაკა. "როგორ ფიქრობთ, სისხლის მეფე კვლავ შეეცდება მოწყობილობების ხელში ჩაგდებას?"
  
  ჰეიდენმა მხრები აიჩეჩა. "თქვენ ამბობთ, რომ მან არ მიიღო პირველი რაც დავკარგე. ალბათ ასეც მოხდა. რაც შეეხება მეორეს, რომელიც მისი ნავიდან ვიპოვეთ? მან გაიღიმა. "ჩარჩო".
  
  "ნუ ხარ თვითკმაყოფილი."
  
  "CIA არ ისვენებს თავის დაფნაზე, ბენ," თქვა ჰეიდენმა მაშინვე. "Მეტი აღარ. ჩვენ მზად ვართ შევხვდეთ მას."
  
  "რას იტყვით გატაცების მსხვერპლებზე?"
  
  "Რას იტყვი მათზე?"
  
  "ისინი ნამდვილად მაღალი დონის არიან. ჰარისონის და. სხვები თქვენ ახსენეთ. ის მათ გამოიყენებს".
  
  "რა თქმა უნდა, ის გააკეთებს. და ჩვენ მზად ვართ შევხვდეთ მას. "
  
  ბენმა ბაგელა დაასრულა და თითები აილოკა. "მე ჯერ კიდევ არ მჯერა, რომ მთელი ჯგუფი უნდა წასულიყო მიწისქვეშეთში", - თქვა მან ბრაზიანად. "სწორედ მაშინ, როდესაც ჩვენ დავიწყეთ ცნობილი გახდა."
  
  ჰეიდენმა დიპლომატიურად ჩაიცინა. "დიახ. ტრაგიკული."
  
  "აბა, იქნებ ეს უფრო სამარცხვინო გაგვხადოს".
  
  კიდევ ერთი რბილი კაკუნი გაისმა და ოთახში კარინი და კინიმაკა შევიდნენ. ჰავაელი დეპრესიულად გამოიყურებოდა.
  
  "ეს ნაბიჭვარი არ აპირებს კვნესას. რაც არ უნდა გავაკეთოთ, ის არც გვისტვენს".
  
  ბენმა ნიკაპი მუხლებზე დაადო და პირქუში სახე მიიღო. "ჯანდაბა, ვისურვებდი, რომ მეტი აქ ყოფილიყო."
  
  
  თავი მეოთხე
  
  
  ჰერფორდის კაცი ყურადღებით აკვირდებოდა. სქელი ხეების მარჯვნივ, ბალახოვანი ბორცვის თავზე, მას შეეძლო გამოეყენებინა თოფზე დამაგრებული ტელესკოპური სანახაობა ბენ ბლეიკის ოჯახის წევრების დასაზუსტებლად. სამხედრო კლასის ფარგლები მოიცავდა განათებულ რეტიკულს, ვარიანტი, რომელიც ფართო გამოყენების საშუალებას იძლეოდა არახელსაყრელი განათების პირობებში და მოიცავდა BDC-ს (Bullet Drop Compensation).
  
  სინამდვილეში, თოფი აღჭურვილ იქნა ყველა მაღალტექნოლოგიური სნაიპერული გაჯეტით, რომელიც წარმოიდგენთ, მაგრამ იმ ადამიანს, რომელიც მიღმა იყო, ნამდვილად არ სჭირდებოდა. იგი გაწვრთნილი იყო უმაღლესი სტანდარტებით. ახლა ის უყურებდა, როგორ მივიდა ბენ ბლეიკის მამა ტელევიზორთან და ჩართო. მცირე შესწორების შემდეგ მან დაინახა, რომ ბენ ბლეიკის დედა პატარა პულტით ანიშნა მამამისს. მისი მხედველობის ჯვარი მილიმეტრითაც არ აცილებდა.
  
  პრაქტიკული მოძრაობით მან შემოუარა სახლის მიმდებარე ტერიტორიას. ის გზიდან იყო გადამალული ხეებითა და მაღალი კედლით, ხოლო ჰერეფორდის კაცი ჩუმად ითვლიდა ბუჩქებს შორის დამალულ მცველებს.
  
  Ერთი ორი სამი. ყველაფერი გათვალისწინებულია. მან იცოდა, რომ სახლში კიდევ ოთხი იყო და კიდევ ორი სრულიად მიმალული. ყველა მათი ცოდვის მიუხედავად, CIA-მ შესანიშნავად შეასრულა ბლეიქსის დაცვა.
  
  კაცმა წარბები შეკრა. მოძრაობა შენიშნა. სიბნელე, ღამეზე შავი, გავრცელდა მაღალი კედლის ძირში. ზედმეტად დიდი ცხოველი რომ იყოს. ზედმეტად ფარული რომ იყოს უდანაშაულო.
  
  იპოვეს ადამიანებმა ბლეიკის სისხლის მეფე? და თუ ასეა, რამდენად კარგები იყვნენ ისინი?
  
  მარცხნიდან, პირდაპირ ინგლისის არხიდან ქროდა მსუბუქი ნიავი და თან ზღვის მარილიანი გემო მოჰქონდა. ჰერეფორდმა გონებრივად აანაზღაურა ტყვიის შეცვლილი ტრაექტორია და ოდნავ მიუახლოვდა.
  
  მამაკაცი სულ შავებში იყო ჩაცმული, მაგრამ აღჭურვილობა აშკარად ხელნაკეთი იყო. ეს ბიჭი არ იყო პროფესიონალი, უბრალოდ დაქირავებული.
  
  ტყვიების კვება.
  
  კაცს თითი ერთი წუთით დაეჭიმა, მერე გაუშვა. რა თქმა უნდა, ნამდვილი კითხვა იყო, რამდენი მოიყვანა თან?
  
  სამიზნე ჯვრიდან გათავისუფლების გარეშე, მან სწრაფად შეაფასა სახლი და მისი შემოგარენი. წამის შემდეგ დარწმუნებული იყო. გარემო სუფთა იყო. ეს შავთმიანი კაცი მარტო მოქმედებდა, ჰერფორდის კაცი საკუთარ თავში დარწმუნებული იყო.
  
  დაქირავებული, რომელიც კლავს ანაზღაურებისთვის.
  
  ძლივს ღირს ტყვია.
  
  მან ნაზად დააჭირა ჩახმახს და შთანთქა უკუქცევა. ლულიდან გამოფრენილი ტყვიის ხმა ძლივს ისმის. მან დაინახა, რომ დაქირავებული ჯარისკაცი ყოველგვარი აურზაურის გარეშე ჩამოვარდა, ჩანგრეული ბუჩქებს შორის.
  
  ბლეიკის ოჯახის მცველებმა ვერაფერი შეამჩნიეს. რამდენიმე წუთში ის ფარულად დაურეკავდა CIA-ს და აცნობებდა, რომ მათი ახალი უსაფრთხო სახლი გატეხეს.
  
  ჰერფორდის კაცი, მეთ დრეიკის ძველი SAS მეგობარი, განაგრძობდა მცველების დაცვას.
  
  
  თავი მეხუთე
  
  
  მეტ დრეიკმა Morgan's Spiced-ის ახალი ბოთლი ამოიღო და მობილურზე აკრიფა სწრაფი აკრიფეთ ნომერი.
  
  მეის ხმა აღელვებული ჟღერდა, როცა მან უპასუხა. "დრეიკი? Რა გინდა?"
  
  დრეიკმა ბოთლიდან ყლუპი მოსვა, წარბშეკრული. ემოციების გამოვლენა მაისისთვის ისეთივე უხერხული იყო, როგორც პოლიტიკოსისთვის წინასაარჩევნო დაპირებების შესრულება. "Კარგად ხარ?"
  
  "რა თქმა უნდა, კარგად ვარ. რატომ არ უნდა ვიყო? Ეს რა არის?"
  
  კიდევ ერთი გრძელი ყლუპი მოსვა და განაგრძო. "მოწყობილობა, რომელიც მე მოგეცით. Ეს უსაფრთხოა?"
  
  იყო წამიერი ყოყმანი. "არ მაქვს. მაგრამ ეს უსაფრთხოა, ჩემო მეგობარო." მაის დამამშვიდებელი ინტონაციები დაბრუნდა. "ეს ისეთივე უსაფრთხოა, როგორც ეს ხდება." დრეიკმა კიდევ ერთი ყლუპი მოსვა. მაიმ ჰკითხა: "ეს ყველაფერია?"
  
  "არა. ვფიქრობ, ამ კუთხით თითქმის ამოვწურე ჩემი უპირატესობა. მაგრამ მე სხვა იდეა მაქვს. ერთი უფრო ახლოს არის ... სახლთან. "
  
  სიჩუმე ატყდა და ატყდა, როცა ის ელოდა. ეს არ იყო ჩვეულებრივი მაისი. იქნებ ის ვიღაცასთან იყო.
  
  "მე მჭირდება, რომ გამოიყენოთ თქვენი იაპონური კონტაქტები. და ჩინელები. და განსაკუთრებით რუსები. მინდა ვიცოდე, ჰყავს თუ არა კოვალენკოს ოჯახი.
  
  მკვეთრი სუნთქვა იყო. "Სერიოზულად?"
  
  "რა თქმა უნდა, სერიოზულად ვამბობ." მან ეს იმაზე უცბად თქვა, ვიდრე აპირებდა, მაგრამ ბოდიში არ მოიხადა. "და ასევე მინდა ვიცოდე ბოდროს შესახებ. და მისი ოჯახი."
  
  მაიმ მთელი წუთი დასჭირდა პასუხის გასაცემად. "კარგი, დრეიკ. Ვეცდები მაქსიმუმი გავაკეთო."
  
  კავშირის დასრულებისას დრეიკმა ღრმად ამოისუნთქა. ერთი წუთის შემდეგ ის გაშტერებული რომის ბოთლს უყურებდა. რატომღაც ნახევრად ცარიელი იყო. ფანჯრისკენ გაიხედა და სცადა დაენახა ქალაქი მაიამი, მაგრამ მინა ისეთი ჭუჭყიანი იყო, რომ ძლივს ხედავდა მინას.
  
  გული ატკინა.
  
  მან ისევ დაარტყა ბოთლი. დამატებითი ფიქრის გარეშე, მან მიიღო მოქმედება და დააჭირა სხვა სწრაფი აკრიფის ნომერს. მოქმედებაში მან იპოვა მწუხარების გადაგდება. მოქმედებაში მან იპოვა წინსვლის გზა.
  
  მობილურმა დარეკა და დარეკა. ბოლოს ხმამ უპასუხა. "ჯანდაბა დრეიკი, რა?"
  
  "მშვიდად ილაპარაკე, ძუო", - ამოიოხრა მან, შემდეგ შეჩერდა. "როგორ... როგორ არის გუნდი?"
  
  "გუნდი? ქრისტეს. კარგი, გინდა ფეხბურთის მსგავსი ანალოგია? ერთადერთი ადამიანი, რომლის გამოყენებაც გონივრულად შეიძლება თავდამსხმელად ამ მომენტში, არის კინიმაკა. ჰეიდენი, ბლეიკი და მისი და სათადარიგოთა სკამამდეც კი ვერ მოხვდნენ. ის შეჩერდა. "აქცენტი არ არის. შენი ბრალია."
  
  მან პაუზა გააკეთა. "ᲛᲔ? თქვენ ამბობთ, რომ მათზე მკვლელობის მცდელობა რომ განხორციელდეს, წარმატებული იქნება?" ოდნავ მოღრუბლულმა თავისმა ფეთქვა დაიწყო. "რადგან მცდელობა იქნება.
  
  "საავადმყოფო კარგად არის დაცული. მცველები საკმაოდ კომპეტენტურები არიან. მაგრამ კარგია რომ დარჩენა მთხოვე. და კარგია, რომ მე ვთქვი დიახ.
  
  "და ბუდრო? რაც შეეხება ამ ნაბიჭვარს?"
  
  "შემწვარი კვერცხივით სახალისო. ის არ გატყდება. მაგრამ დაიმახსოვრე, დრეიკ, აშშ-ს მთელი მთავრობა მუშაობს ამაზე ახლა. არა მარტო ჩვენ".
  
  "ნუ მახსენებ." დრეიკი დაიხარა. "ხელისუფლება, რომელიც ძალიან კომპრომეტირებულია. ინფორმაცია მოძრაობს ზევით და ქვემოთ მთავრობის ხაზებით, ალისია. ამ ყველაფრის შესავსებად საჭიროა მხოლოდ ერთი ძირითადი ბლოკი. "
  
  ალისია გაჩუმდა.
  
  დრეიკი იჯდა და ფიქრობდა ამაზე. სანამ სისხლის მეფე ფიზიკურად არ აღმოჩენილა, ნებისმიერი ინფორმაცია, რომელიც მათ ჰქონდათ, არასანდო უნდა ჩაითვალოს. ეს მოიცავდა Hellgate-ის ინფორმაციას, ჰავაის კავშირს და ყველა წვრილმანს, რომელიც მან მოიპოვა ოთხი მკვდარი მხეცისგან.
  
  იქნებ კიდევ ერთი დაგეხმაროს.
  
  "მე სხვა ლიდერობა მაქვს. მეი კი ამოწმებს კოვალენკოსა და ბუდროს ოჯახურ კავშირებს. იქნებ ჰაიდენსაც იგივე სთხოვო?"
  
  "მე აქ მოვედი, დრეიკ. მე არ ვარ შენი დაწყევლილი მეცხვარე ძაღლი."
  
  ამჯერად დრეიკი გაჩუმდა.
  
  ალისია ამოიოხრა. "ნახე, მე აღვნიშნავ. რაც შეეხება მეის, ნუ ენდობით იმ გიჟურ ფერიას, რამდენადაც შეგიძლიათ მისი გადაგდება.
  
  დრეიკმა გაიღიმა, როდესაც გაიგო ვიდეო თამაშის ბმული. "ამას დავეთანხმები, როცა მეტყვი, რომელმა გიჟმა ძუმა მოკლა უელსი. Და რატომ."
  
  დიდხანს დუმილი მოელოდა და მიიღო. მან გამოიყენა შესაძლებლობა და კიდევ რამდენიმე ყლუპი დალია ქარვის წამალი.
  
  "მე დაველაპარაკები ჰეიდენს", - ჩაიჩურჩულა ბოლოს ალისამ. "თუ ბოდრიოს ან კოვალენკოს ოჯახი ჰყავს, ჩვენ მათ ვიპოვით."
  
  კავშირი გაწყდა. უეცარ სიჩუმეში დრეიკის თავი ჯეკჰუმერივით ატყდა. ერთ დღესაც სიმართლეს ეტყვიან. მაგრამ ამ დროისთვის საკმარისი იყო, რომ მან კენედი დაკარგა.
  
  საკმარისი იყო ოდესღაც რაღაცის სჯეროდა, რაც ახლა მთვარევით შორს იყო, ნათელი მომავალი ფერფლად ქცეული. მის გულში უიმედობამ აატრიალა. ბოთლი მისი დასუსტებული თითებიდან ჩამოვარდა, არ გატყდა, მაგრამ ჭუჭყიან იატაკზე ააფეთქა თავისი ცეცხლოვანი შინაარსი.
  
  წამით დრეიკმა ჩათვალა ჭიქაში ჩასხმა. დაღვრილმა სითხემ შეახსენა მის მიერ დადებულ დაპირებებს, აღთქმებსა და გარანტიებს, რომლებიც წამის მეასედში აორთქლდა, რის შედეგადაც სიცოცხლე გაფუჭდა და გაანადგურა, როგორც ამდენი წყალი იატაკზე.
  
  როგორ შეეძლო ამის გაკეთება ისევ? დაპირდი, რომ დაიცავი მისი მეგობრები. ერთადერთი, რაც ახლა შეეძლო, იყო იმდენი მტრის მოკვლა, რამდენიც შეეძლო.
  
  დაამარცხეთ ბოროტების სამყარო და მიეცით კეთილმა განაგრძოს ცხოვრება.
  
  საწოლის კიდეზე დაჯდა. გატეხილი. Არაფერი დარჩა. სიკვდილის გარდა ყველაფერი მოკვდა მასში და გატეხილი გარსი, რომელიც დარჩა, ამ სამყაროსგან მეტი არაფერი უნდოდა.
  
  
  თავი მეექვსე
  
  
  ჰეიდენი დაელოდა სანამ ბენი და კარინი ერთ-ერთ სამსახურში გადავიდნენ. და-ძმებმა გამოიკვლიეს ჰავაი, ბრილიანტის თავი, ჯოჯოხეთის კარიბჭე და სისხლის მეფესთან დაკავშირებული სხვა ლეგენდები, იმ იმედით, რომ შეაერთეს თეორია.
  
  როდესაც სიტუაცია გამოსწორდა, ჰეიდენმა ჩაიცვა ახალი ტანსაცმელი და წავიდა პატარა ოფისში, სადაც მანო კინიმაკას პატარა სამუშაო ადგილი ჰქონდა მოწყობილი. დიდი ჰავაიელი კლავიშებს ურტყამდა, ოდნავ მოღუშული ჩანდა.
  
  "ჯერ კიდევ იჭერ ორ გასაღებს ძეხვის თითებით?" ჰკითხა ჰეიდენმა უაზროდ და კინიმაკა ღიმილით შემობრუნდა.
  
  "ალოჰა ნანი ვაჰაინ", თქვა მან და კინაღამ გაწითლდა, როცა აჩვენა სიტყვების მნიშვნელობის ცოდნა.
  
  "თქვენ გგონიათ, რომ მე ლამაზი ვარ? იმიტომ რომ გიჟმა დამჭრა?"
  
  "იმიტომ, რომ მიხარია. ძალიან მიხარია, რომ ჯერ კიდევ ჩვენთან ხარ."
  
  ჰეიდენმა კინიმაკის მხარზე ხელი დაადო. - გმადლობთ, მანო. მან დაელოდა რამდენიმე წამს, შემდეგ თქვა: "მაგრამ ახლა ბუდროსთან ერთად გვაქვს შესაძლებლობაც და დილემაც. ჩვენ უნდა ვიცოდეთ ის, რაც მან იცის. მაგრამ როგორ შეგვიძლია მისი გატეხვა?"
  
  "როგორ ფიქრობ, იცის ამ გიჟურმა ნაბიჭვარმა სად იმალება სისხლის მეფე?" მართლა ეუბნება მას ვინმე ისეთივე ყურადღებიანი, როგორც კოვალენკო?
  
  "ბუდრო გიჟის ყველაზე ცუდი ტიპია. ჭკვიანი კაცი. ვფიქრობ, მან რაღაც იცის. "
  
  ჰეიდენის უკნიდან გაისმა სარდონიული ხმა. "დრეიკი ფიქრობს, რომ ჩვენ უნდა ვაწამოთ მისი ოჯახი." ჰეიდენი შემობრუნდა. ალისამ ცინიკური ღიმილი მისცა მას. "ეს გიხდება, CIA?"
  
  "მეტს ელაპარაკე კიდევ?" თქვა ჰეიდენმა. "როგორ არის ის?"
  
  - ძველ მეს ჰგავს, - თქვა ალისია ირონიით, რომელსაც აშკარად არ გულისხმობდა. "ისე როგორც მე მომწონდა იგი."
  
  "უიმედო? Მთვრალი? ერთი?" ჰეიდენმა ხმაში ზიზღი ვერ დამალა.
  
  ალისია მხრები აიჩეჩა. "ნერვიული. მძიმე. სასიკვდილო." მან თვალის კონტაქტი დაამყარა CIA-ს აგენტთან. "დამიჯერე, ძვირფასო, ასე უნდა იყოს. ეს ერთადერთი გზაა ამ საქმიდან ცოცხალი გამოსვლის. და..." ის შეჩერდა, თითქოს ფიქრობდა გაეგრძელებინა თუ არა. "და... იქნებ ეს მხოლოდ ერთადერთი გზაა, რომ თქვენ ყველანი გამოხვალთ ცოცხლები და თქვენი ოჯახები ხელუხლებელი."
  
  - ვნახავ, ბუდროს ოჯახი თუ ჰყავს. ჰეიდენი კინიმაკეს მიუბრუნდა. "მაგრამ CIA, ჯანდაბა, ნამდვილად არავის აწამებს."
  
  "თქვენი ობიექტი გადის სამუშაოს?" კინიმაკამ შეხედა ბრიტანეთის არმიის ყოფილ ჯარისკაცს.
  
  - მიეცი თუ აიღე, დიდო. ალისიამ ეშმაკური ღიმილი გაუსწორა და განზრახ გაუძვრა ჰეიდენს პატარა ოთახში, რომელიც ძირითადად კინიმაკის სხეულით იყო დაკავებული. "Რას აკეთებ?"
  
  "Სამუშაო". კინიმაკამ ეკრანი გათიშა და კუთხეში მოკალათდა, ალისიასგან რაც შეიძლება შორს.
  
  ჰეიდენი მის საშველად მივიდა. "შენ ჯარისკაცი იყავი, როცა ადამიანი იყავი, ალისია. გაქვთ რაიმე შემოთავაზება, რომელიც დაგვეხმარება ბოდრიოს გატეხვაში?"
  
  ალისია ჰეიდენს მიუბრუნდა თვალებში. "რატომ არ მივდივართ და არ დაველაპარაკებით?"
  
  ჰეიდენმა გაიღიმა. "მე უბრალოდ ვაპირებდი."
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენმა მიგვიყვანა სატარიფო ზონამდე. ხუთწუთიან სიარულისა და ლიფტით მგზავრობას არანაირი ტკივილი არ მოუტანია, თუმცა მშვიდად გაუძლო და გუნება-განწყობა გაუუმჯობესდა. მან გააცნობიერა, რომ დანით დარტყმა შედარებით მსგავსი იყო ნებისმიერი სხვა ავადმყოფობისა, რომელიც ხელს უშლიდა სამუშაოს თავიდან აცილებას. ადრე თუ გვიან უბრალოდ მოგბეზრდებოდით ჯოჯოხეთში და გინდოდათ ჯოჯოხეთის კვლავ ჩათრევა ბრძოლაში.
  
  წინასწარი დაკავების ზონა ორი რიგის საკნისაგან შედგებოდა. ისინი დადიოდნენ საგულდაგულოდ გაპრიალებულ იატაკზე, სანამ არ მიაღწიეს ერთადერთ საკანს, რომელშიც პატიმარი იყო, ბოლო საკანი მარცხნივ. პალატის წინა მხარე ფართოდ იყო ღია და მის ბინადარს გარშემორტყმული იყო გისოსები, რომლებიც გადაჭიმული იყო იატაკიდან ჭერამდე.
  
  ჰაერი მათეთრებლის სუნით იყო სავსე. ჰეიდენმა თავი დაუქნია შეიარაღებულ მცველებს ბოდროს საკნის გარეთ, როცა მივიდა იმ კაცთან შესახვედრად, რომელმაც სამი კვირის წინ რამდენჯერმე სცადა მისი მოკვლა.
  
  ედ ბუდრო თავის ბორბალზე ჩამოვარდა. მისი დანახვისას გაიცინა. - ბარძაყი როგორ არის, ქერა?
  
  "Რა?" ჰეიდენმა იცოდა, რომ არ უნდა გამოეწვია მისი პროვოცირება, მაგრამ თავი ვერ შეიკავა. "შენი ხმა ცოტა უხეში ჟღერს. ამ ბოლო დროს დაახრჩვეს?" სამკვირიანმა კოჭლობამ და დანით მიყენებულმა ჭრილობამ დაუფიქრებლად დატოვა.
  
  კინიმაკა უკნიდან მიუახლოვდა ღიმილით. ბუდრო მის მზერას სასტიკი შიმშილით შეხვდა. - ხანდახან, - ჩაიჩურჩულა მან. "მოდი, მაგიდა გადავშალოთ."
  
  კინიმაკამ დიდი მხრები უპასუხოდ აიჩეჩა. შემდეგ ალისია დიდი მამაკაცის სხეულს შემოუარა და გისოსებთან მივიდა. "ამ გამხდარმა ნაბიჭვარმა შენი პაწაწინა ტრუსი დაგამახინჯა?" მან ჰეიდენს დაუმიზნა დაცინვით, მაგრამ თვალს არ აშორებდა ბუდროს. "წუთზე მეტი არ დასჭირდებოდა."
  
  ბუდრო ადგა ლოგინიდან და ბარებისკენ წავიდა. "ლამაზი თვალები", - თქვა მან. "ბინძური პირი. ის მსუქანი წვერიანი შენ არ ხარ? ის, ვინც ჩემმა ხალხმა მოკლეს? "
  
  "Ეს მე ვარ".
  
  ბუდრო გისოსებს მიეჯაჭვა. "რას გრძნობთ ამის შესახებ?"
  
  ჰეიდენმა იგრძნო, რომ მცველები ნერვიულობას იწყებდნენ. ამ სახის კონფრონტაციულმა აწონამ მათ ვერსად მიაღწია.
  
  კინიმაკამ უკვე სცადა დაქირავებული ჯარისკაცის ათეული სხვადასხვა გზით ლაპარაკი, ამიტომ ჰეიდენმა რაღაც მარტივი სთხოვა. "რა გინდა, ბუდრო? რა დაგარწმუნებთ, რომ გვითხრათ, რა იცით კოვალენკოს შესახებ?"
  
  "Ჯანმო?" ბუდრო თვალს არ აშორებდა ალისიას. ისინი გამოყოფილი იყო მათ შორის ბადეების სიგანით.
  
  "იცით ვის ვგულისხმობ. სისხლის მეფე."
  
  "ოჰ, ის. ის უბრალოდ მითია. ვფიქრობდი, რომ CIA-მ უნდა იცოდეს ეს. "
  
  "დაასახელეთ თქვენი ფასი."
  
  ბოდრომ საბოლოოდ გაწყვიტა თვალის კონტაქტი ალისიასთან. "სასოწარკვეთა არის ინგლისური გზა." პინკ ფლოიდის სიტყვებით".
  
  "ჩვენ ვერსად მივაღწევთ", - უხერხულად გაახსენდა ჰეიდენს დრეიკისა და ბენის დინოროკის ხუმრობის შეჯიბრი და იმედოვნებდა, რომ ბოდრო უბრალოდ უაზრო შენიშვნებს აკეთებდა. "ჩვენ -"
  
  - მე მას წავიყვან, - უცებ ჩაისისინა ბუდრომ. ჰეიდენი შებრუნდა და დაინახა, რომ ისევ ალისიას პირისპირ იდგა. "ერთი ერთზე. თუ ის მცემს, მე ვილაპარაკებ".
  
  "დამზადებულია". ალისია პრაქტიკულად თავს იჭერდა გისოსებში. მცველები წინ გაიქცნენ. ჰეიდენმა იგრძნო, როგორ ადუღდა სისხლი.
  
  "გაჩერდი!" მან ხელი გაუწოდა და ალისია უკან გაიყვანა. "Გიჟი ხარ? ეს ნაბიჭვარი არასდროს ილაპარაკებს. გარისკვა არ ღირს".
  
  - არარის რისკი, - ჩაიჩურჩულა ალისია. "არავითარი რისკი".
  
  "ჩვენ მივდივართ", - თქვა ჰეიდენმა. "მაგრამ..." ის ფიქრობდა იმაზე, რაც დრეიკმა სთხოვა. "Მალე დავბრუნდებით".
  
  
  * * *
  
  
  ბენ ბლეიკი უკან გადაიხარა და უყურებდა თავის დას, როგორ მუშაობდა CIA-ს შეცვლილ კომპიუტერზე. მას დიდი დრო არ დასჭირდა, რომ შეეჩვია სახელმწიფო უწყების მიერ მოთხოვნილ სპეციალურ ოპერაციულ სისტემას, მაგრამ მაშინ ის იყო ოჯახის ტვინი.
  
  კარინი ეშმაკური, შავი ქამარით, სტრიპტიზ ბარის ზარმაცი იყო, რომელიც თინეიჯერობის ბოლოს ექვსი წლის ასაკში დაამარცხა, მან ტვინი და დიპლომები ჩაალაგა და აბსოლუტურად არაფრის გაკეთებას აპირებდა. მისი მიზანი იყო სიცოცხლის ტკივილები და სიძულვილი იმის გამო, რაც მან გააკეთა. მისი საჩუქრების ფლანგვა იყო ერთ-ერთი გზა იმის დასანახად, რომ მას აღარ აინტერესებს.
  
  იგი შებრუნდა და ახლა მას შეხედა. "აჰა და ეთაყვანე ბლეიკის ქალის ძალას. ყველაფერი, რაც ოდესმე გინდოდათ იცოდეთ Diamond Head-ის შესახებ ერთი სწრაფი წაკითხვით.
  
  ბენმა გადახედა ინფორმაციას. ისინი ამას აკეთებდნენ რამდენიმე დღის განმავლობაში - იკვლევდნენ ჰავაის და Diamond Head-ს - ცნობილ ოაჰუს ვულკანს - და კითხულობდნენ კაპიტან კუკის - ჰავაის კუნძულების ლეგენდარული აღმომჩენის მოგზაურობის შესახებ 1778 წელს. მნიშვნელოვანი იყო, რომ ორივემ დაასკანირა და შეინახა რაც შეიძლება მეტი ინფორმაცია, რადგან როდესაც გარღვევა მოხდა, ხელისუფლება მოელოდა, რომ ყველაფერი მართლაც ძალიან სწრაფად განვითარდებოდა.
  
  თუმცა, სისხლის მეფის მითითება ჯოჯოხეთის კარიბჭეზე საიდუმლოდ დარჩა, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც ეს ეხება ჰავაიზე. ჰავაიელების უმეტესობას არც კი სჯეროდა ჯოჯოხეთის ტრადიციული ვერსიის.
  
  თავად Diamond Head იყო კონუსებისა და ხვრელების რთული სერიის ნაწილი, რომელიც ცნობილია როგორც ჰონოლულუ ვულკანის სერია, მოვლენათა ჯაჭვი, რომელმაც ჩამოაყალიბა ოაჰუს ყველაზე სამარცხვინო ღირშესანიშნაობები. ალბათ ყველაზე ცნობილი სანახაობა, თავად Diamond Head ამოიფრქვა მხოლოდ ერთხელ, დაახლოებით 150 000 წლის წინ, მაგრამ ისეთი ერთჯერადი ფეთქებადი ძალით, რომ მან შეძლო შეენარჩუნებინა თავისი წარმოუდგენლად სიმეტრიული კონუსი.
  
  ბენმა ოდნავ გაიღიმა შემდეგ კომენტარზე. ითვლება, რომ Diamond Head აღარასდროს ამოიფრქვევა. ჰმ...
  
  "გახსოვს ნაწილი, რომელიც ბრილიანტის თავსა, რომელიც კონუსებისა და ხვრელების სერიაა?" კარინის აქცენტი უხამსი იორკშირული იყო. ამის გამო მან უკვე ბევრი გაერთა მაიამიში CIA-ს ადგილობრივ ოპერატორებთან და უდავოა, რომ ერთზე მეტი განაწყენდა.
  
  არა რომ კარინს აინტერესებდა. - ყრუ ხარ, მეგობარო?
  
  - ნუ მეძახი მეგობარო, - დაიღრიალა მან. "ასე ეძახიან კაცები სხვა მამაკაცებს. გოგოები ასე არ უნდა ლაპარაკობდნენ. განსაკუთრებით ჩემი და."
  
  "კარგი, ბულიონი. ზავი, ჯერჯერობით. მაგრამ იცით, რას ნიშნავს ვენტილატორები? შენს სამყაროში მაინც?"
  
  ბენმა იგრძნო, რომ სკოლაში დაბრუნდა. "ლავის მილები?"
  
  "გაიგე. ჰეი, შენ არ ხარ სულელი, როგორც კარის სახელური, როგორც მამა ამბობდა.
  
  "მამას არასდროს უთქვამს..."
  
  "გაჩუმდი, რძალო. მარტივად რომ ვთქვათ, ლავის მილები ნიშნავს გვირაბებს. მთელს ოაჰუს.
  
  ბენმა თავი დაუქნია და მას შეხედა. "Ვიცი. თქვენ ამბობთ, რომ სისხლის მეფე იმალება ერთი მათგანის უკან?
  
  "Ვინ იცის? მაგრამ ჩვენ აქ ვართ კვლევის ჩასატარებლად, არა?" მან აკაკუნა ბენის საკუთარი CIA კომპიუტერის გასაღებები. "მიიღეთ."
  
  ბენმა ამოიოხრა და მოშორდა მას. მისი ოჯახის დანარჩენი წევრების მსგავსად, მანაც ენატრებოდა ისინი, სანამ ისინი განცალკევებულები იყვნენ, მაგრამ ერთი საათის შემდეგ, ძველი ნიგლები დაბრუნდნენ. თუმცა, მან დიდი გზა გაიარა დასახმარებლად.
  
  მან "კაპიტან კუკის ლეგენდას" ძიება გახსნა და სავარძელს დაეყრდნო, რათა ენახა, რა მოვიდა, მისი აზრები ძალიან ჰგავდა მეტ დრეიკის და მისი საუკეთესო მეგობრის აზრებს. ფსიქიკური მდგომარეობა.
  
  
  თავი მეშვიდე
  
  
  სისხლის მეფემ დაათვალიერა თავისი ტერიტორია იატაკამდე სარკისებული ფანჯრის მეშვეობით, რომელიც შექმნილია იმისთვის, რომ შეექმნა პანორამული ხედი აყვავებულ, მოძრავ ხეობაზე, სამოთხეში, სადაც არცერთ ადამიანს არ დაუდგამს ფეხი, გარდა საკუთარი.
  
  მისი გონება, როგორც წესი, მტკიცე და ორიენტირებული, დღეს უამრავ საკითხზე გადავიდა. მისი გემის დაკარგვა - მისი სახლი ათწლეულების განმავლობაში - თუმცა მოსალოდნელი იყო, მაგრამ გაუარესდა. ალბათ ეს იყო გემის უეცარი ჩაძირვის ბუნება. მას არ ჰქონდა დრო გამოსამშვიდობებლად. მაგრამ მაშინ დამშვიდობება არასდროს ყოფილა მისთვის მნიშვნელოვანი და სენტიმენტალური.
  
  ის იყო მკაცრი, უგრძნობი ადამიანი, რომელიც გაიზარდა რუსეთის ზოგიერთ უმძიმეს დროში და ქვეყნის ბევრ უმძიმეს მხარეში. ამის მიუხედავად, ის შედარებით მარტივად აყვავდა, ააშენა სისხლის, სიკვდილისა და არყის იმპერია და გამოიმუშავა მილიარდები.
  
  მან კარგად იცოდა, რატომ აღაშფოთა შტორმკალერის დაკარგვამ. თავს ხელშეუხებლად, ხალხში მეფედ თვლიდა. ამგვარად შეურაცხყოფა და იმედგაცრუება აშშ-ის ჭირვეული მთავრობის მიერ სხვა არაფერი იყო, თუ არა მის თვალში ბუზი. მაგრამ მაინც მტკიოდა.
  
  ყოფილი ჯარისკაცი, დრეიკი, განსაკუთრებული ეკალი იყო მის გულში. კოვალენკო გრძნობდა, რომ ინგლისელი პირადად ცდილობდა ჩაეშალა თავისი კარგად გააზრებული გეგმები, რომლებიც რამდენიმე წლის განმავლობაში ამოქმედდა და ამ კაცის მონაწილეობა პირად შეურაცხყოფად მიიღო.
  
  აქედან მომდინარეობს სისხლიანი ვენდეტა. მისი პირადი მიდგომა იყო ჯერ დრეიკის შეყვარებულთან გამკლავება; ის დანარჩენ ლარვებს თავის გლობალურ დაქირავებულ კავშირებს დატოვებს. უკვე მოუთმენლად ელოდა პირველ სატელეფონო ზარს. კიდევ ერთი მოკვდება მალე.
  
  ხეობის კიდეს მიღმა, შორეული მწვანე ბორცვის მიღმა, იდგა მისი სამი რანჩოდან ერთი. მას შეეძლო მხოლოდ შენიღბული სახურავების გარჩევა, რომლებიც მისთვის ხილული იყო მხოლოდ იმიტომ, რომ ზუსტად იცოდა სად უნდა ეყურებინა. რანჩი ამ კუნძულზე ყველაზე დიდი იყო. დანარჩენი ორი იყო ცალკეულ კუნძულებზე, უფრო პატარა და კარგად დაცულ კუნძულებზე, შექმნილი მხოლოდ იმისთვის, რომ მტრის თავდასხმა სამ მიმართულებით გაეყოთ, თუ ოდესმე მოვიდა.
  
  მძევლების სხვადასხვა ადგილას განთავსების ღირებულება იმაში მდგომარეობდა, რომ მტერს მოუწევდა ძალების გაყოფა თითოეული მათგანის ცოცხალი გადასარჩენად.
  
  სისხლის მეფეს ათიოდე გზა ჰქონდა ამ კუნძულის შეუმჩნევლად დასატოვებლად, მაგრამ ყველაფერი გეგმის მიხედვით რომ წასულიყო, არსადაც არ წავიდოდა. ის იპოვის იმას, რაც კუკმა იპოვა ჯოჯოხეთის კარიბჭის მიღმა და გამოცხადებები აუცილებლად აქცევდა მეფეს ღმერთად.
  
  მარტო ჭიშკარი საკმარისი იყო ამის გასაკეთებლად, ჩაფიქრდა.
  
  მაგრამ კარიბჭეზე ნებისმიერი ფიქრი გარდაუვლად იწვევდა მოგონებებს, რომლებიც ღრმად იწვის - ორივე სატრანსპორტო მოწყობილობის დაკარგვა, შურისძიების სითამამე. მისმა ქსელმა სწრაფად აღმოაჩინა ერთი მოწყობილობა, ერთი CIA-ს პატიმრობაში. მან უკვე იცოდა მეორის ადგილსამყოფელი.
  
  დროა დაიბრუნოს ორივე.
  
  ბოლო წუთს ხედვით გაიხარა. მკვრივი ფოთლები ტროპიკული ნიავის დროს დროზე ირხეოდა. სიმშვიდის ღრმა სიმშვიდემ წამიერად მიიპყრო მისი ყურადღება, მაგრამ არ განძრეულა. რაც არასდროს ჰქონია, არასოდეს გამოტოვებს.
  
  თითქოსდა, მისი ოფისის კარზე ფრთხილი კაკუნი გაისმა. სისხლის მეფე შებრუნდა და თქვა: "წავიდეთ". მისი ხმა ხრეშის ორმოზე გადაადგილებული ტანკის ხმას ჰგავს.
  
  კარი გაიღო. ორი მცველი შემოვიდა და თან შეშინებული, მაგრამ კარგად მოქცეული იაპონელი გოგონა მიათრევდა. - ჩიკა კიტანო, - გაბრაზდა სისხლის მეფე. "იმედი მაქვს, რომ თქვენზე იზრუნეს?"
  
  გოგონა ჯიუტად უყურებდა მიწას, თვალის აწევას ვერ ბედავდა. სისხლის მეფემ დაამტკიცა. "ჩემს ნებართვას ელოდები?" ის არ დათანხმდა. "მითხრეს, რომ შენი და ყველაზე საშიში მოწინააღმდეგეა, ჩიკა", - განაგრძო მან. "ახლა კი ის ჩემთვის კიდევ ერთი რესურსია, როგორც დედა დედამიწა. მითხარი... უყვარხარ, ჩიკა, შენი და, მაი?"
  
  გოგონა არც კი სუნთქავდა. ერთ-ერთმა მცველმა კითხვით შეხედა სისხლის მეფეს, მაგრამ მან ყურადღება არ მიაქცია მამაკაცს. "საუბარი არ არის საჭირო. მე ეს იმაზე მეტად მესმის, ვიდრე თქვენ წარმოიდგენთ. შენთან ვაჭრობა მხოლოდ საქმეა. და მე ძალიან კარგად ვიცი საქმიანი გარიგების დროს ფრთხილად დუმილის ღირებულება.
  
  სატელიტურ ტელეფონს აფრიალებდა. "თქვენი და - მაი - დამიკავშირდა. ძალიან ჭკვიანი და გამოუთქმელი მუქარის გაგებით. ის საშიშია, შენი და." მან ეს მეორედ თქვა და თითქმის სიამოვნებდა პირისპირ შეხვედრის პერსპექტივა.
  
  მაგრამ ეს უბრალოდ არ შეიძლებოდა მომხდარიყო. ახლა არა, როცა ასე ახლოს იყო თავისი ცხოვრების მიზანთან.
  
  "მან შესთავაზა გაცვლა თქვენი სიცოცხლისთვის. ხედავ, მას აქვს ჩემი საგანძური. ძალიან განსაკუთრებული მოწყობილობა, რომელსაც ის შეგიცვლით. Კარგია. ეს აჩვენებს თქვენს ღირსებას სამყაროში, რომელიც აჯილდოებს ჩემნაირ დაუნდობელ ადამიანებს".
  
  იაპონელმა გოგონამ მორცხვად აათამაშა თვალები. სისხლის მეფემ ღიმილს ჰგავდა პირი. "ახლა ჩვენ ვხედავთ, რისი გაღება მზადაა შენთვის."
  
  მან აკრიფა ნომერი. ერთხელ ტელეფონმა დარეკა და ქალის მშვიდი ხმით უპასუხა.
  
  "დიახ?"
  
  "მაი კიტანო. იცი ვინ არის. თქვენ იცით, რომ ამ ზარის თვალყურის დევნების საშუალება არ არსებობს, არა?"
  
  "მე არ ვაპირებ ცდას."
  
  "Ძალიან კარგი". ამოისუნთქა. "აჰ, მეტი დრო რომ გვქონდეს, მე და შენ. მაგრამ ამას არ აქვს მნიშვნელობა. შენი მშვენიერი და, ჩიკა, აქ არის". სისხლის მეფემ ანიშნა მცველებს, რომ წინ წაეყვანათ იგი. - გაუმარჯოს შენს დას, ჩიკა.
  
  ტელეფონში მეის ხმა გაისმა. "ჩიკა? Როგორ ხარ?" დაცულია. არაფერი აჩვენა შიში და გაბრაზება, რომელიც სისხლის მეფემ იცოდა, რომ ზედაპირის ქვეშ უნდა ადუღებულიყო.
  
  ერთი წუთი დასჭირდა, მაგრამ ჩიკამ ბოლოს თქვა: "კონნიჩივა, შიმაი".
  
  სისხლის მეფემ გაიცინა. "ჩემთვის გასაოცარია, რომ იაპონელებს ოდესმე შექმნეს ისეთი სასტიკი საბრძოლო მანქანა, როგორიც შენ, მაი კიტანო. შენმა რასამ არ იცის ისეთი უბედურება, როგორც ჩემი. თქვენ ყველანი ასე თავშეკავებული ხართ. "
  
  "ჩვენი გაბრაზება და ვნება მოდის იმისგან, რაც გვაგრძნობინებს", - რბილად თქვა მაიმ. "და რა გაკეთდა ჩვენთვის."
  
  "არ იფიქრო ჩემთან ქადაგებაზე. ან მემუქრები?"
  
  "არც მე მჭირდება ამის გაკეთება. იქნება ისე, როგორც იქნება".
  
  "მაშინ, ნება მომეცით გითხრათ, როგორ იქნება ეს. თქვენ შეხვდებით ჩემს ხალხს ხვალ ღამით Coconut Grove-ში CocoWalk-ში. საღამოს რვა საათზე რესტორანში იქნებიან, ხალხში. ჩააბარებ მოწყობილობას და წახვალ".
  
  "როგორ მცნობენ?"
  
  "ისინი გაგიცნობენ, მაი კიტანო, ისევე როგორც მე. სულ ეს არის რაც უნდა იცოდე. საღამოს რვა, გონივრული იქნება, არ დაგაგვიანდეს".
  
  მეის ხმაში მოულოდნელი ანიმაცია გაისმა, რომელმაც სისხლის მეფეს გაუღიმა. "Ჩემი და. რაც შეეხება მას?
  
  "როდესაც მათ ექნებათ მოწყობილობა, ჩემი ხალხი მოგცემთ მითითებებს." სისხლის მეფემ დაასრულა გამოწვევა და ერთი წუთით დატკბა თავისი გამარჯვებით. მისი ყველა გეგმა ერთმანეთს ემთხვევა.
  
  "მოამზადე გოგონა მოგზაურობისთვის", - უთხრა მან თავის კაცებს ჩამკვდარი ხმით. "და გააკეთე ფსონები კიტანოსთვის. გართობა მინდა. მინდა ვნახო, რამდენად კარგია ეს ლეგენდარული მებრძოლი.
  
  
  თავი მერვე
  
  
  მაი კიტანომ ცარიელ ტელეფონს შეხედა ხელში და მიხვდა, რომ მისი მიზანი შორს იყო მიღწეული. დიმიტრი კოვალენკო არ იყო ერთ-ერთი მათგანი, ვინც ადვილად შორდება მის საკუთრებაში არსებულ ნივთებს.
  
  მისი და, ჩიკა, გაიტაცეს ტოკიოს ბინიდან რამდენიმე კვირით ადრე, სანამ მეთ დრეიკი პირველად დაუკავშირდა მას თავისი ველური თეორიებით ბერმუდის სამკუთხედის და მითიური ქვესკნელის ფიგურის შესახებ, სახელად სისხლის მეფე. იმ დროისთვის მაიმ უკვე საკმარისად ისწავლა, რომ იცოდა, რომ ეს კაცი ძალიან რეალური და ძალიან, ძალიან მომაკვდინებელი იყო.
  
  მაგრამ მას უნდა დაემალა თავისი ჭეშმარიტი ზრახვები და საიდუმლოებები თავისთვის შეენახა. სინამდვილეში, ეს არ არის რთული ამოცანა იაპონელი ქალისთვის, მაგრამ ამას უფრო ართულებს მეთ დრეიკის აშკარა ლოიალობა და მისი ურყევი რწმენა, დაიცვას თავისი მეგობრები.
  
  ბევრჯერ კინაღამ უთხრა მას.
  
  მაგრამ ჩიკა მისი პრიორიტეტი იყო. მისმა მთავრობამაც კი არ იცოდა სად იყო მეი.
  
  იგი გამოვიდა მაიამის ხეივანიდან, სადაც ზარი მიიღო და გადატვირთული გზის გასწვრივ გაემართა თავისი საყვარელი სტარბაქსისკენ. მყუდრო პატარა ადგილი, სადაც მათ დრო დაუთმეს ჭიქებზე თქვენი სახელის დასაწერად და ყოველთვის ახსოვდათ თქვენი საყვარელი სასმელი. ცოტა ხანს იჯდა. მან კარგად იცოდა CocoWalk, მაგრამ მაინც აპირებდა მალე იქ კაბინა გაემართა.
  
  რატომ იაროთ ნახევარში?
  
  უამრავი ადამიანი, როგორც ადგილობრივი, ასევე ტურისტი, იმუშავებს მის სასარგებლოდ და მის წინააღმდეგ. მაგრამ რაც უფრო მეტს ფიქრობდა ამაზე, მით უფრო სჯეროდა, რომ სისხლის მეფემ ძალიან ბრძნული გადაწყვეტილება მიიღო. საბოლოო ჯამში, ყველაფერი იმაზე იყო დამოკიდებული, ვინ გაიმარჯვებდა.
  
  კოვალენკომ გააკეთა იმიტომ, რომ შეინარჩუნა თავისი და მეი.
  
  ასე რომ, ბრბოს შუაგულში, არ ჩანდა, რომ მისთვის ჩანთა რამდენიმე ბიჭს გადაეცა. მაგრამ თუ ის შემდეგ დაუპირისპირდა ამ ბიჭებს და აიძულა მათ ელაპარაკონ მის დაზე, ეს ყურადღებას მიიპყრობდა.
  
  და კიდევ ერთი რამ - მან იგრძნო, რომ ახლა ცოტა უკეთ იცნობს კოვალენკოს. მან იცოდა, რა მიმართულებით მუშაობდა მისი გონება.
  
  უყურებდა.
  
  
  * * *
  
  
  იმავე დღეს, ჰაიდენ ჯეიმ პირადად დაურეკა თავის უფროსს, ჯონათან გეითსს. მან მაშინვე მიხვდა, რომ ის ზღვარზე იყო.
  
  "დიახ. რა მოხდა, ჰეიდენ?
  
  "ბატონო?" მათი პროფესიული ურთიერთობა იმდენად კარგი იყო, რომ ხანდახან მას შეეძლო ეს პირადად გადაექცია. "Ყველაფერი კარგადაა?"
  
  ხაზის მეორე ბოლოში ყოყმანი იყო, გეითსისთვის დამახასიათებელი სხვა რამ. "ეს ისეთივე კარგია, როგორც თქვენ შეიძლება მოელოდეთ," - ჩაილაპარაკა თავდაცვის მდივანმა. "როგორ გაქვს ფეხი?"
  
  "Დიახ სერ. განკურნება კარგად მიდის. " ჰეიდენმა თავი შეაჩერა კითხვის დასმისგან, რომლის დასმაც სურდა. უცებ ანერვიულდა, გვერდი აუარა თემას. "და ჰარისონი, სერ? როგორია მისი სტატუსი?
  
  "ჰარისონი წავა ციხეში, როგორც კოვალენკოს ყველა ინფორმატორი. მანიპულირებულია თუ არა. ეს ყველაფერია, მის ჯეი?
  
  ცივი ტონებისგან დაჭრილი ჰეიდენი სკამზე ჩამოჯდა და თვალები მაგრად დახუჭა. "Არა სერ. რაღაც უნდა გკითხო. ეს შეიძლება უკვე გააშუქა CIA-მ ან სხვა სააგენტომ, მაგრამ მე ნამდვილად უნდა ვიცოდე..." მან შეაჩერა.
  
  "გთხოვ, ჰეიდენ, უბრალოდ ჰკითხე."
  
  - ბოდროს ოჯახი ჰყავს, სერ?
  
  "რას ნიშნავს ეს?"
  
  ჰეიდენმა ამოიოხრა. "ეს ნიშნავს ზუსტად იმას, რასაც თქვენ ფიქრობთ, ბატონო მდივანო. აქ არსად მივდივართ და დრო ითმენს. ბუდრომ რაღაც იცის".
  
  "ჯანდაბა, ჯეი, ჩვენ ვართ ამერიკის მთავრობა და თქვენ ხართ CIA და არა მოსადი. ასე ღიად ლაპარაკზე უკეთ უნდა იცოდე".
  
  ჰეიდენმა უკეთ იცოდა. მაგრამ სასოწარკვეთილებამ დაარღვია იგი. - მეტ დრეიკს შეეძლო ამის გაკეთება, - თქვა მან რბილად.
  
  "აგენტი. ეს არ იმუშავებს". მდივანი ცოტა ხანს გაჩუმდა და მერე ჩაილაპარაკა. "აგენტი ჯეი, თქვენ მოგცეს სიტყვიერი საყვედური. ჩემი რჩევაა, ცოტა ხნით თავი დაწიოთ".
  
  კავშირი გაწყდა.
  
  ჰეიდენი კედელს შეჰყურებდა, მაგრამ ეს თითქოს ცარიელ ტილოსკენ იყურებოდა შთაგონებისთვის. ცოტა ხანში ის შებრუნდა და მაიამიზე მზის ჩასვლას დააკვირდა.
  
  
  * * *
  
  
  ხანგრძლივმა დაგვიანებამ მაისის სული გაანადგურა. გადამწყვეტი და აქტიური ქალი, ნებისმიერი უმოქმედობის პერიოდი აღიზიანებდა, მაგრამ როცა დის ცხოვრება წონასწორობაში იყო, პრაქტიკულად სული არღვევდა.
  
  მაგრამ ახლა ლოდინი დასრულდა. მაი კიტანო მიუახლოვდა ქოქოსის ბილიკს Coconut Grove-ში და სწრაფად გადავიდა წინა დღეს მონიშნული ადგილისკენ. იმის გამო, რომ გაცვლას ჯერ კიდევ რამდენიმე საათი რჩებოდა, მაი დასახლდა სუსტად განათებულ ბარში ჩიზქეიქის ქარხანაში და გაჯეტებით სავსე ზურგჩანთა მის წინ დახლზე დადო.
  
  მის პირდაპირ თავზე ღრიალებდა ტელეეკრანების სერია, რომლებიც სხვადასხვა სპორტულ არხებს აშუქებდნენ. ბარი ხმაურიანი და მღელვარე იყო, მაგრამ ეს არაფერი იყო იმ პანდემიასთან შედარებით, რომელიც ავსებდა რესტორნის შესასვლელსა და მისაღებში. მას არასოდეს უნახავს რესტორანი ასე პოპულარული.
  
  ბარმენი მოვიდა და ბარზე ხელსახოცი დაადო. - კიდევ ერთხელ გამარჯობა, - თქვა მან თვალისმომჭრელად. "კიდევ ერთი რაუნდი?"
  
  იგივე ბიჭი, როგორც წუხელ. მაის არ სჭირდებოდა ყურადღების გაფანტვა. "Შეინახე. ჩამოსხმულ წყალს და ჩაის ავიღებ. ჩემთან სამ წუთს ვერ გაძლებ, მეგობარო.
  
  ბარმენის მზერის უგულებელყოფით, მან განაგრძო შესასვლელის შესწავლა. ათობით ადამიანის ერთდროულად შესწავლა მისთვის რთული არასდროს ყოფილა. ხალხი ჩვევის არსებაა. ისინი მიდრეკილნი არიან დარჩნენ თავიანთ წრეში. ეს იყო ახალი ჩამოსული, რომელიც მას მუდმივად უნდა გადახედოს.
  
  მაიმ ჩაი მოსვა და უყურებდა. მხიარული ატმოსფერო იდგა და კერძების უგემრიელესი სუნი ასდიოდა. ყოველთვის, როცა ოფიციანტი გვერდით მიდიოდა უზარმაზარი ოვალური უჯრით, რომელიც სავსე იყო უზარმაზარი თეფშებითა და სასმელებით, მას უჭირდა ყურადღების მიქცევა კარებზე. სიცილით აივსო ოთახი.
  
  ერთი საათი გავიდა. ბარის ბოლოს მოხუცი იჯდა მარტო, თავით ქვემოთ და ლუდს სვამდა. მარტოობა მას ჯაგრის ფენასავით აკრავდა და ყველას აფრთხილებდა საფრთხის შესახებ. ის იყო ერთადერთი ინფექცია მთელ ამ ადგილას. სწორედ მის უკან, თითქოს მის თავისებურებაზე ხაზგასმისთვის, ბრიტანელმა წყვილმა გამვლელ ოფიციანტს სთხოვა, გადაეღო ისინი ერთად მსხდომნი, ჩახუტებულები. მაიმ გაიგო მამაკაცის აღელვებული ხმა: "ჩვენ ახლახან გავიგეთ, რომ ორსულად ვართ".
  
  თვალები არ წყვეტდა ხეტიალს. ბარმენი მას რამდენჯერმე მიუახლოვდა, მაგრამ მეტი არაფერი მოუტანა. ტელეეკრანებზე ერთგვარი საფეხბურთო მატჩი გადიოდა.
  
  მაიმ ზურგჩანთა მაგრად მოუჭირა. როდესაც მის ტელეფონზე ინდიკატორმა რვა საათი აჩვენა, მან დაინახა, რომ რესტორანში შევიდნენ მუქი კოსტუმებით გამოწყობილი სამი მამაკაცი. ეკლესიაში საზღვაო ქვეითებივით გამოირჩეოდნენ. დიდი, ფართო მხრებიანი. ტატუ კისერზე. გაპარსული თავები. მძიმე, გაუღიმა სახეები.
  
  კოვალენკოს ხალხი აქ იყო.
  
  მაი უყურებდა მათ მოძრაობას და აფასებდა მათ უნარს. ყველა კომპეტენტური იყო, მაგრამ რამდენიმე ლიე ჩამორჩებოდა მას. ჩაის ბოლო ყლუპი მოსვა, ჩიკას სახე მტკიცედ ჩაიკრა გონებაში და ბარის სკამიდან ჩამოიწია. შეუდარებელი სიმარტივით წამოიწია მათ უკან და ზურგჩანთა ფეხებზე მიიკრა.
  
  იგი დაელოდა.
  
  წამის შემდეგ ერთ-ერთმა შენიშნა იგი. მის სახეზე შოკი დამამშვიდებელი იყო. მათ იცოდნენ მისი რეპუტაცია.
  
  "სად არის ჩემი და?"
  
  მათ ერთი წუთი დასჭირდათ თავიანთი მკაცრი ქცევის აღსადგენად. ერთმა ჰკითხა: "მოწყობილობა გაქვს?"
  
  მათ ხმამაღლა უნდა ელაპარაკა, რომ მოესმინათ ერთმანეთის ხმაური ხალხის მოსვლისა და წასვლის, მაგიდების წასაღებად.
  
  "Დიახ მაქვს. მაჩვენე ჩემი და."
  
  ახლა ერთ-ერთმა მსჯავრდებულმა მოახერხა ღიმილი. "ახლა ეს," გაიცინა მან, "მე შემიძლია."
  
  ხალხში დარჩენის მცდელობისას, კოვალენკოს ერთ-ერთმა ავაზაკმა აიღო ახალი iPhone და აკრიფა ნომერი. მაიმ იგრძნო, რომ დანარჩენი ორი უყურებდა მას, როცა ის უყურებდა, დიდი ალბათობით, აფასებდა, თუ რა ფორმით შეიძლებოდა ყოფილიყო მისი რეაქცია.
  
  ჩიკას რომ ატკინეს, ხალხმრავლობა არ აინტერესებს.
  
  დაძაბული მომენტები დასრულდა. მაიმ დაინახა საკმაოდ ახალგაზრდა გოგონა, რომელიც სიხარულით მიიჩქაროდა ჩიზქეიქების დიდი გამოფენისკენ, რომელსაც სწრაფად და ისევე ბედნიერად მისდევდნენ მშობლები. რამდენად ახლოს იყვნენ ისინი სიკვდილთან და ქაოსთან, მათ უბრალოდ ვერ იცოდნენ და მაის არ ჰქონდა სურვილი ეჩვენებინა ისინი.
  
  iPhone გაცოცხლდა ხმაურით. იგი დაიძაბა პატარა ეკრანის დასანახად. ყურადღების მიღმა იყო. რამდენიმე წამის შემდეგ ბუნდოვანი სურათი გაერთიანდა, რათა აჩვენა მისი დის სახის ახლო ხედიდან. ჩიკა ცოცხალი იყო და სუნთქავდა, მაგრამ შეშინებული ჩანდა.
  
  "თუ რომელიმე თქვენგანმა ნაბიჭვარმა დააზარალებს მას..."
  
  "უბრალოდ გააგრძელე ყურება."
  
  სურათი სულ ქრებოდა. ჩიკას მთელი სხეული ჩანდა, მუხის მასიურ სკამზე ისე მჭიდროდ იყო მიბმული, რომ ძლივს მოძრაობდა. მაიმ კბილები დაამტვრია. კამერა სულ უკან იხევდა. მომხმარებელი ჩიკას დიდი, კარგად განათებული საწყობის გავლით დაშორდა. რაღაც მომენტში ისინი ფანჯარასთან გაჩერდნენ და გარედან ხედი აჩვენეს. მან მაშინვე ამოიცნო მაიამის ერთ-ერთი ყველაზე საკულტო შენობა - მაიამის კოშკი - სამსართულიანი ცათამბჯენი, რომელიც ცნობილია თავისი მუდმივად ცვალებადი ფერის ჩვენებით. კიდევ რამდენიმე წამის შემდეგ, ტელეფონი თავის დას დაუბრუნდა და პატრონმა ისევ უკან დახევა დაიწყო, სანამ საბოლოოდ არ გაჩერდა.
  
  "ის კართან არის", - უთხრა მას კოვალენკომ, ხალხის უფრო მოლაპარაკე. "როდესაც მოგვცემთ მოწყობილობას, ის გამოვა. შემდეგ თქვენ ხედავთ ზუსტად სად არის. "
  
  მაიმ შეისწავლა iPhone. ზარი უნდა იყოს უწყვეტი. მას არ ეგონა, რომ ეს ჩანაწერი იყო. გარდა ამისა, მან დაინახა, როგორ აკრიფა ნომერი. და მისი და ნამდვილად მაიამიში იყო.
  
  რა თქმა უნდა, მათ შეეძლოთ მისი მოკვლა და გაქცევა მანამ, სანამ მაი კოკოშნიკს დაშორდებოდა.
  
  - მოწყობილობა, მის კიტანო. ბანდიტის ხმა, თუმცა მკაცრი, დიდ პატივისცემას შეიცავდა.
  
  როგორც უნდა იყოს.
  
  მაი კიტანო იყო გამჭრიახი ოპერატიული, ერთ-ერთი საუკეთესო იაპონური დაზვერვის შეთავაზება. მას უნდა ეფიქრა, რამდენად უნდოდა კოვალენკოს ეს მოწყობილობა. ისეთი ძლიერი იყო, როგორიც დის დაბრუნებას უნდოდა?
  
  თქვენ არ თამაშობთ რულეტს ოჯახთან ერთად. თქვენ დაიბრუნებთ მათ და მოგვიანებით მიიღებთ მეტს.
  
  მაიმ აიღო ზურგჩანთა. - მე მოგცემ, როცა კარიდან გამოვა.
  
  სხვა რომ ყოფილიყო, შესაძლოა მის წაყვანას ცდილობდნენ. ცოტა მეტიც შეეძლოთ მისი დაცინვა. მაგრამ ისინი აფასებდნენ თავიანთ სიცოცხლეს, იმ ავაზაკებს და ყველანი ერთად დაუქნევდნენ თავს.
  
  ის, ვისაც iPhone აქვს, მიკროფონში ისაუბრა. "Გააკეთე. გამოდი გარეთ."
  
  მაი ყურადღებით ადევნებდა თვალს, თუ როგორ ხტებოდა სურათი და აშორებდა ყურადღებას თავის დას, სანამ დამსხვრეული ლითონის კარის ჩარჩო არ გამოჩნდა. შემდეგ, სადღაც გაფუჭებული საწყობის გარეთ, საღებავების და ფურცლის მუშაკს ძალიან სჭირდება.
  
  კამერამ კიდევ უფრო უკან დაიხია. ქუჩიდან პარკინგის ადგილები და დიდი თეთრი აბრა, რომელზეც ეწერა "გარაჟი" გამოჩნდა. მანქანის წითელმა ლაქამ გაიელვა. მაიმ იგრძნო, რომ მისი მოუთმენლობა დაიწყო დუღილის, შემდეგ კი კამერა უცებ გააფართოვა ფოკუსირება შენობაზე და, კერძოდ, კარის მარჯვნივ, რათა გამოეჩინა გაფუჭებული ძველი დაფა.
  
  შენობის ნომერი, რასაც მოჰყვა სიტყვები: სამხრეთ-აღმოსავლეთი 1-ლი ქუჩა, მას ჰქონდა მისამართი.
  
  მაიმ ზურგჩანთა დააგდო და მშიერი გეპარდივით გაიქცა. ბრბო მის წინაშე დნება. გასვლის შემდეგ, იგი მიირბინა უახლოეს ესკალატორთან, გადახტა მოაჯირზე და სტაბილურად ფეხით დაეშვა დაახლოებით შუა გზაზე. მან იყვირა და ხალხი განზე გადახტა. მან სპრინტით მიიწია მიწის დონეზე და მიაღწია მანქანას, რომელიც ფრთხილად გააჩერა გრანდ ავენიუზე.
  
  ანთების გასაღები ჩართო. მექანიკური გადართვა გადავიყვანე სიჩქარეში და ამაჩქარებელი იატაკზე დავაჭირე. Tigertail გამზირზე მოძრაობაში რეზინი დაიწვა და არ დააყოვნა შანსი გამოეყენებინა. საჭეს ატრიალდა, ყურადღების სამი მეოთხედი სატნავზე გადაიტანა, მისამართს აკრეფდა, გული აუჩქარდა.
  
  ნავიგატორმა იგი 27-ე სრიალამდე მიიყვანა. მის წინ იყო სწორი გზა, რომელიც ჩრდილოეთისკენ იყო მიმართული და მან სიტყვასიტყვით დააჭირა პედალს ხალიჩაზე. ისეთი კონცენტრირებული იყო, არც უფიქრია, რას იზამდა, როცა საწყობში მივიდოდა. წინა მანქანას არ მოეწონა მისი ხრიკები. მის წინ გაიწია, უკანა შუქები ანათებდა. მაიმ უკანა ფარას დაარტყა, რის გამოც მძღოლმა კონტროლი დაკარგა და მანქანა გაჩერებული მოტოციკლების რიგში გაგზავნა. ველოსიპედები, ჩაფხუტები და ლითონის ნამსხვრევები მიმოფანტული ყველა მიმართულებით.
  
  მაიმ ყურადღება გაამახვილა. მაღაზიების ვიტრინები და მანქანები გვირაბის ხედვის ბუნდოვანი კედლებივით მიცურავდნენ. გამვლელები უყვიროდნენ მას. ბაიკერი იმდენად შოკირებული იყო მისმა მაღალსიჩქარიანმა მანევრებმა, რომ შეირყა და შუქნიშანზე დაეცა.
  
  ნავიგატორმა ის აღმოსავლეთით ფლაგლერთან წაიყვანა. ინდიკატორმა უთხრა, რომ ხუთ წუთში იქ იქნებოდა. თევზის ბაზარი მარცხნივ ფერებში იყო. სწრაფი ტირე და მან დაინახა ნიშანი, რომელიც ეწერა "SW1st Street".
  
  ორმოცდაათი წამის შემდეგ, ნავიგატორის ირლანდიურმა აქცენტმა გამოაცხადა, რომ თქვენ მიაღწიეთ დანიშნულების ადგილს.
  
  
  * * *
  
  
  ახლაც, მაიმ რაიმე სერიოზული სიფრთხილის ზომები არ მიიღო. გაახსენდა მანქანის ჩაკეტვა და გასაღებების დატოვება წინა საჭესთან მგზავრის მხარეს. მან გზა გადაკვეთა და აკანკალებულ კამერაზე ცოტა ხნის წინ ნანახი ნიშანი აღმოაჩინა.
  
  ახლა მან ამოისუნთქა, რათა გამაგრებულიყო იმის წინააღმდეგ, რაც შეიძლება იპოვა. თვალები დახუჭა, წონასწორობა დაიბრუნა და შიში და გაბრაზება დაამშვიდა.
  
  სახელური თავისუფლად შემობრუნდა. მან ზღურბლზე გადალახა და სწრაფად წაიწია მარცხნივ. Არაფერი შეცვლილა. სივრცე კარიდან უკანა კედელამდე ორმოცდაათი ფუტი იყო და დაახლოებით ოცდაათი ფუტი სიგანე იყო. იქ ავეჯი არ იყო. კედლებზე ნახატები არ არის. ფანჯრებზე ფარდები არ არის. მის ზემოთ იყო რამდენიმე კაშკაშა, ინკანდესენტური ნათების რიგი.
  
  ჩიკა ისევ ოთახის უკანა სკამზე იყო მიბმული, თვალები გაფართოებული ჰქონდა და მოძრაობას ცდილობდა. და იბრძოდა, ცხადი იყო მაისთვის რაღაცის თქმა.
  
  მაგრამ იაპონიის დაზვერვის აგენტმა იცოდა რა უნდა ეძია. მან შენიშნა ნახევარი ათეული უსაფრთხოების კამერა, რომელიც მდებარეობს მთელ ადგილზე და მაშინვე მიხვდა, ვინ უყურებდა.
  
  კოვალენკო.
  
  რაც მან არ იცოდა, რატომ? ელოდა რაიმე შოუს? რაც არ უნდა ყოფილიყო, მან იცოდა სისხლის მეფის რეპუტაცია. ეს არ იქნებოდა სწრაფი და მარტივი, რაც არ მოიცავდა ფარულ ბომბს ან გაზის ბოთლს.
  
  ძაღლის ფეხი ოთახის ბოლოს, დის სკამის წინ, უეჭველად მალავდა რამდენიმე სიურპრიზს.
  
  მაი ნელა მიიწევდა წინ, შვებას იგრძნობდა, რომ ჩიკა ჯერ კიდევ ცოცხალი იყო, მაგრამ ილუზიების გარეშე, რამდენ ხანს აპირებდა კოვალენკო.
  
  თითქოს პასუხად, ფარული დინამიკებიდან ხმა გაისმა. "მაი კიტანო! თქვენი რეპუტაცია შეუდარებელია". ეს იყო კოვალენკო. - ვნახოთ, დაიმსახურებს თუ არა.
  
  ბრმა ძაღლის ფეხის უკან ოთხი ფიგურა ჩამოცურდა. მაიმ წამით უყურა, ძლივს დაუჯერა თვალებს, მაგრამ შემდეგ იძულებული გახდა დაეკავებინა პოზიცია, რადგან მისკენ პირველი მკვლელი მივარდა.
  
  ის სწრაფად გაიქცა, ემზადებოდა მფრინავი დარტყმისთვის, მანამ, სანამ მაი ადვილად არ ჩამოცურდა გვერდზე და არ შეასრულა შესანიშნავი დატრიალებული დარტყმა. პირველი მებრძოლი შოკში ჩავარდა მიწაზე. დინამიკებიდან სისხლის მეფის სიცილი გაისმა.
  
  ახლა მასზე მეორე მებრძოლი დაესხა და არ მისცა შანსი პირველის დასრულებას. მამაკაცმა თითის წვერზე ჩაკრამი - ფოლადის ბეჭედი, ბრტყელივით ბასრი გარე კიდით შემოატრიალა და მიახლოებისას გაიღიმა.
  
  მაისი შეაჩერა. ეს კაცი კომპეტენტური იყო. მომაკვდინებელი. ასეთი სახიფათო იარაღის თავდაჯერებულად გამოყენების უნარი საუბრობდა წლების მძიმე პრაქტიკაზე. მას შეეძლო ჩაკრამის გადაგდება მაჯის უბრალო მოძრაობით. მან სწრაფად გაათანაბრა შანსები.
  
  მისკენ გაიქცა და მისი მოქმედების მანძილი დახურა. როდესაც დაინახა მისი მაჯის კანკალი, მტრედში ჩავარდა იარაღის რკალის ქვეშ, თავი ისე გადააგდო, რამდენადაც შეეძლო, როგორც ბოროტი პირები აჭრელდა მის ზემოთ ჰაერში.
  
  თმის ღერი იატაკზე დაეცა.
  
  მაიმ ჯერ ადეპტში დაარტყა ფეხები და მთელი ძალით დაარტყა მუხლებზე. ახლა პატიმრების აყვანის დრო არ იყო. კრუნჩხვით, რომელიც მან გაიგო და ერთდროულად იგრძნო, მამაკაცს მუხლები მოეკეცა. მისი ტირილი წინ უძღოდა მიწაზე დაცემას.
  
  ამდენი წლის ვარჯიში ერთ წამში დაიკარგა.
  
  ამ კაცის თვალებმა ბევრად მეტი უღალატა, ვიდრე პირადი ტკივილი. მაიმ ერთი წუთით იფიქრა, რა შეიძლება დაემართა კოვალენკოს, მაგრამ შემდეგ ბრძოლაში მესამე მებრძოლი შევიდა და მან იგრძნო, რომ პირველი უკვე ფეხზე წამოდგა.
  
  მესამე დიდი კაცი იყო. ის იატაკზე ფეხით დაეშვა მისკენ, როგორც დიდი დათვი, რომელიც მისდევდა მსხვერპლს, შიშველი ფეხები ბეტონს ურტყამს. სისხლის მეფემ გაახალისა იგი მთელი რიგი წუწუნით, შემდეგ კი სიცილი აუტყდა, სტიქიაში მანიაკი.
  
  მაიმ პირდაპირ თვალებში შეხედა. "თქვენ არ გჭირდებათ ამის გაკეთება. ჩვენ ახლოს ვართ კოვალენკოს დატყვევებასთან. და მძევლების გათავისუფლება.
  
  კაცი ერთი წუთით ყოყმანობდა. კოვალენკომ თავზე მაღლა აკოცა. "შენ მაკანკალებ, მაი კიტანო, შიშისგან აკანკალებ. ოცი წლის განმავლობაში მე მხოლოდ მითი ვიყავი და ახლა ჩემივე პირობებით ვარღვევ ჩემს სიჩუმეს. როგორ შეგეძლო..." ის შეჩერდა. "ანუ ვინმე შენნაირი ოდესმე ჩემთან ტოლია?"
  
  მაი განაგრძობდა დიდი მებრძოლის თვალებში ყურებას. იგრძნო, რომ მის უკან ისიც გაჩერდა, თითქოს გონებრივი ბრძოლის შედეგს ელოდა.
  
  "ბრძოლა!" უცებ წამოიძახა სისხლის მეფემ. "იბრძოლე, თორემ შენი ახლობლები ცოცხლად გაგიცლეს ტყავს და ზვიგენებს ვაჭმევ!"
  
  მუქარა რეალური იყო. მაიც კი ხედავდა ამას. მსხვილი მამაკაცი მოქმედებაში შევიდა, ხელებგაშლილი მისკენ მივარდა. მაიმ გადახედა სტრატეგიას. დაარტყი და გაიქეცი, დაარტყი სწრაფად და დამღუპველად ძლიერად, შემდეგ გადადი გზიდან. თუ შესაძლებელია, გამოიყენეთ მისი ზომა მის წინააღმდეგ. მაიმ მას მიახლოების საშუალება მისცა, რადგან იცოდა, რომ მისგან მორიდებით სვლას მოელოდა. როდესაც მან მიაღწია და სხეულს ხელი მოჰკიდა, ის მის ხელთ იყო და ფეხებზე შემოეხვია.
  
  იატაკზე დარტყმის ხმამ სისხლიანი მეფის გიჟური ჩაცინებაც კი ჩაახშო.
  
  ახლა პირველმა მებრძოლმა ძლიერად დაარტყა მას, დაუმიზნა ზურგის პატარას და მტკივნეული დარტყმა მიაყენა მანამ, სანამ მაი გადატრიალდა და შემოვიდა, ჩამოვარდნილი კაცის უკან ამოვიდა და თავისთვის გარკვეული სივრცე გაათავისუფლა.
  
  ახლა სისხლის მეფემ ტირილი ამოუშვა. "მოაჭერი თავის დას გარყვნილი თავი!"
  
  ახლა გამოჩნდა მეოთხე კაცი, შეიარაღებული სამურაის ხმლით. ის პირდაპირ ჩიკასკენ გაემართა, ექვსი ნაბიჯის დაშორებით მისი სიცოცხლის დასრულებამდე.
  
  და მაი კიტანომ იცოდა, რომ ახლა მისი ცხოვრების საუკეთესო სპექტაკლის თამაშის დრო იყო. მთელი მისი მომზადება, მთელი მისი გამოცდილება გაერთიანდა დის გადარჩენის უკანასკნელ სასოწარკვეთილ მცდელობაში - სიცოცხლისა და სიკვდილის საკითხი.
  
  მომაკვდინებელი მადლისა და სილამაზის ათი წამი, ან მთელი სიცოცხლის განმავლობაში მწველი სინანული.
  
  მაი გადახტა დიდი კაცის ამაღლებულ ზურგზე და გამოიყენა იგი როგორც პლაცდარმი, რათა დაეშვა მფრინავი დარტყმა პირველ მებრძოლზე. მან ძლივს იგრძნო შოკი, როდესაც მეის ტყვიის ფეხმა რამდენიმე ძვალი ჩაამტვრია სახეში, მაგრამ ის მკვდარი წონავით დაეცა. მაიმ მაშინვე ჩაიკრა თავი და შემოვიდა, ძლიერად დაეშვა ხერხემალზე, მაგრამ მისი ნახტომის იმპულსმა ის მინიმალურ დროში შორს გადაიტანა ბეტონის იატაკზე.
  
  იგი უფრო შორს დაეშვა თავისი დისა და ხმლით კაცისგან.
  
  ოღონდ ჩაკრანის გვერდით.
  
  მილიწამიან პაუზაში მან ყურადღება გაამახვილა არსებაზე, დაამშვიდა სული და შემობრუნდა, გაათავისუფლა თავისი სასიკვდილო იარაღი. ის ჰაერში აფრქვევდა, მისი მომაკვდინებელი პირი ანათებდა, მეის სისხლით უკვე წითლად იყო გაჟღენთილი.
  
  ჩაკრანი აკანკალებული ყელში ჩასცქეროდა ხმალს. მამაკაცი უხმოდ ჩაიკეცა, არაფერი უგრძვნია. მას არასოდეს ესმოდა, რა დაარტყა მას. ხმალი იატაკზე ატყდა.
  
  დიდი ბიჭი ერთადერთი მებრძოლი იყო, რომელსაც ახლა შეეძლო მის წინააღმდეგ თავის შეკავება, მაგრამ მისი ფეხი კვლავ იკეცებოდა, როცა ადგომას ცდილობდა. მან ალბათ ერთი-ორი მყესი დააზიანა. ტანჯვისა და უმწეობის ცრემლები სდიოდა სახეზე არა თავისთვის, არამედ მისი საყვარელი ადამიანებისთვის. მაიმ მზერა ჩიკას შეხედა და აიძულა დასთან გაქცეულიყო.
  
  მან თავისი ხმალი გამოიყენა თოკების მოსაჭრელად, კბილების ღრჭიალი იასამნისფერი ხელისგულებში და სისხლიანი აბრაზიები, რომლებიც გამოწვეული იყო მუდმივი ბრძოლით. ბოლოს და ბოლოს გამოაძრო დის პირიდან.
  
  "Შეანელე. მე წაგიყვან".
  
  სისხლის მეფემ სიცილი შეწყვიტა. "შეაჩერე იგი!" უყვირა დიდ მებრძოლს. "Გააკეთე. ან შენს ცოლს ჩემი ხელით მოვკლავ!"
  
  დიდმა კაცმა ყვიროდა, მისკენ ცდილობდა, ხელები გაშალა. მაი გვერდით გაჩერდა. "მოდი ჩვენთან," თქვა მან. "Შემოგვიერთდი. დაგვეხმარეთ ამ ურჩხულის განადგურებაში".
  
  ერთი წუთით კაცს სახეზე იმედი გაუნათდა. თვალებს ახამხამებდა და ისე იყურებოდა, თითქოს სამყაროს სიმძიმე მოეხსნა მხრებიდან.
  
  "შენ წადი მათთან და ის კვდება", - თქვა სისხლის მეფემ.
  
  მაიმ თავი დაუქნია. "ის მაინც მკვდარია, მეგობარო. ერთადერთი შურისძიება, რომელსაც თქვენ მიიღებთ, არის ჩემი გაყოლა."
  
  მამაკაცის თვალები ვეხვეწებოდა. ერთი წუთით მაიმ იფიქრა, რომ მართლა მასთან ერთად გაიყვანდა თავს, მაგრამ შემდეგ ეჭვის ღრუბლები დაბრუნდნენ და მზერა დაეცა.
  
  "არ შემიძლია. სანამ ის ჯერ კიდევ ცოცხალია. Მე უბრალოდ არ შემიძლია ".
  
  მაი მობრუნდა, იქვე მწოლიარე დატოვა. მას ჰქონდა საკუთარი ომები.
  
  სისხლის მეფემ მას განშორების გასროლა გაუგზავნა. "გაიქეცი, მაი კიტანო. ჩემი ომი გამოცხადდება. და ჭიშკარი მელოდება".
  
  
  თავი მეცხრე
  
  
  სისხლის მეფის ხელები დანისკენ დაიძრა. იარაღი ჯერ მის წინ მაგიდაზე იყო მიმაგრებული. თვალებთან ახლოს მიიტანა და სისხლით გაჟღენთილი დანა გამოიკვლია. რამდენი სიცოცხლე დაასრულა იმ დანით?
  
  სათითაოდ, ყოველ მეორე დღეს, ოცდახუთი წლის განმავლობაში. Მინიმუმ.
  
  თუ მხოლოდ ლეგენდის შესანარჩუნებლად, პატივისცემა და შიში ახალი.
  
  ასეთი ღირსეული მოწინააღმდეგე, უთხრა საკუთარ თავს. "ვისურვებდი, რომ დრო მქონოდა ამის ხელახლა განსაცდელად." ის ფეხზე წამოდგა, ნელა ატრიალებდა დანა, მისი დანა სინათლეს ირეკლავდა.
  
  "მაგრამ ჩემი მოქმედების დრო თითქმის მოვიდა."
  
  მაგიდის მოპირდაპირე ბოლოში გაჩერდა, სადაც მუქი თმიანი ქალი სკამზე იყო მიბმული. მან უკვე დაკარგა ნერვები. ზიზღით შეხედა მის წითელ თვალებს, აწითლებულ სხეულს და აკანკალებულ ტუჩებს.
  
  სისხლის მეფემ მხრები აიჩეჩა. "ნუ ღელავ. ახლა მაქვს ჩემი პირველი მოწყობილობა, თუმცა მომენატრა კიტანო. შენმა ქმარმა უნდა მიაწოდოს მეორე მოწყობილობა ახლავე. თუ გაივლის, თავისუფალი გამოხვალ".
  
  "როგორ - როგორ შეგვიძლია ვენდოთ?"
  
  "მე საპატიო ადამიანი ვარ. ასე გადავრჩი ახალგაზრდობას. და თუ ღირსება კითხვის ნიშნის ქვეშ დადგებოდა..." მან აჩვენა მას შეღებილი დანა. "ყოველთვის მეტი სისხლი იყო."
  
  მისი კომპიუტერის ეკრანიდან ჩახლეჩილი პინგი მოვიდა. მივიდა და რამდენიმე ღილაკს დააჭირა. ვაშინგტონიდან მისი მეთაურის სახე გამოჩნდა.
  
  "ჩვენ პოზიციაზე ვართ, ბატონო. სამიზნე ათ წუთში მზად იქნება".
  
  "მოწყობილობა პრიორიტეტულია. ყველაფერზე მაღლა. დაიმახსოვრე ეს".
  
  "ბატონო". სახე უკან დაიხია და ხედი აჩვენა გვირილიდან. მათ ქვემოდან გაიხედეს ნაგვით გაჭედილი და პრაქტიკულად მიტოვებული ავტოსადგომისკენ. მარცვლოვან სურათზე ნაჩვენები იყო მაწანწალა, რომელიც მოძრაობდა ეკრანის ზედა ნაწილში და ლურჯი ნისანი, რომელიც გამოდიოდა წყვილი ავტომატური კარიბჭით.
  
  "გაათავისუფლეთ ეს ნაღველი. ის შეიძლება იყოს პოლიცია".
  
  "ჩვენ შევამოწმეთ იგი, სერ. ის უბრალოდ დრიფტერია."
  
  სისხლის მეფემ იგრძნო, რომ მისი გაბრაზება ნელ-ნელა გროვდებოდა მასში. "Მოიშორე. კიდევ მკითხე და შენს ოჯახს ცოცხლად დავმარხავ".
  
  ეს კაცი მხოლოდ მისთვის მუშაობდა. მაგრამ ამ კაცმა იცოდა რა შეეძლო დიმიტრი კოვალენკოს. უსიტყვოდ, დაუმიზნა და თავში გასროლით დაარტყა ბუზი. სისხლის მეფემ გაიღიმა, როცა დაინახა, რომ ბნელი ლაქა უხეში ბეტონზე დაიწყო.
  
  "ხუთი წუთი დარჩა ნიშანმდე."
  
  სისხლის მეფემ თვალი მოავლო ქალს. რამდენიმე თვე მისი სტუმარი იყო. თავდაცვის მდივნის მეუღლე არ იყო პატარა პრიზი. ჯონათან გეიტსი ძვირად იხდის მისი უსაფრთხოებისთვის.
  
  "სერ, გეითსმა გადააჭარბა ვადას."
  
  ნებისმიერ სხვა სიტუაციაში, სისხლის მეფე ახლა გამოიყენებდა დანას. არანაირი პაუზა. მაგრამ მეორე მოწყობილობა მნიშვნელოვანი იყო მისი გეგმებისთვის, თუმცა არა არსებითი. აიღო სატელიტური ტელეფონი, რომელიც კომპიუტერთან იდო და ნომერი აკრიფა.
  
  ისმოდა რეკვა და რეკვა. - როგორც ჩანს, თქვენი ქმარი არ ზრუნავს თქვენს უსაფრთხოებაზე, ქალბატონო გეითს. სისხლის მეფემ ტუჩები ღიმილს ჰგავდა. "ან იქნებ მან უკვე შეგცვალა, ჰმ? ეს ამერიკელი პოლიტიკოსები..."
  
  დაწკაპუნებამ და შეშინებულმა ხმამ საბოლოოდ უპასუხა. "დიახ?"
  
  "იმედი მაქვს, რომ ახლოს ხარ და მოწყობილობა გაქვს, ჩემო მეგობარო. წინააღმდეგ შემთხვევაში..."
  
  თავდაცვის მინისტრის ხმა მაქსიმუმამდე დაიძაბა. "აშშ ქედს არ იხრის ტირანების წინაშე," თქვა მან და ეს სიტყვები აშკარად დაუჯდა მას გულსა და სულში. "თქვენი მოთხოვნები არ დაკმაყოფილდება."
  
  სისხლის მეფე ფიქრობდა ჯოჯოხეთის კარიბჭეზე და იმაზე, რაც იქ იყო. "მაშინ მოუსმინე, როგორ კვდება შენი ცოლი აგონიაში, გეითს. მე არ მჭირდება მეორე მოწყობილობა, სადაც მივდივარ".
  
  დარწმუნდა, რომ არხი ღია დარჩა, სისხლის მეფემ ასწია დანა და შეასრულა თავისი ყოველი მკვლელი ფანტაზია.
  
  
  თავი მეათე
  
  
  ჰეიდენ ჯეი კომპიუტერს მოშორდა, როცა მობილურმა დარეკა. ბენი და კარინი დაკავებული იყვნენ კაპიტან კუკის საზღვაო მოგზაურობით, განსაკუთრებით კი ჰავაის კუნძულებით. კუკი, მიუხედავად იმისა, რომ ფართოდ იყო ცნობილი როგორც ცნობილი მკვლევარი, იყო მრავალი ნიჭის ადამიანი, როგორც ჩანს. ის ასევე იყო ცნობილი ნავიგატორი და წარმატებული კარტოგრაფი. ადამიანმა, რომელმაც ყველაფერი რუკაზე დახატა, მან დაწერა მიწები ახალი ზელანდიიდან ჰავაიამდე და, როგორც უფრო ფართოდ იყო ცნობილი, პირველად დაეშვა ჰავაიზე - ადგილს, რომელსაც სენდვიჩის კუნძულები უწოდა. ქანდაკება ჯერ კიდევ დგას ქალაქ ვაიმეაში, კაუაიზე, როგორც მტკიცებულება იმ ადგილისა, რომელიც პირველად 1778 წელს შეხვდა.
  
  ჰეიდენი უკან დაიხია, როცა დაინახა, რომ გამრეკელი მისი უფროსი, ჯონათან გეითსი იყო.
  
  "Დიახ სერ?"
  
  მეორე ბოლოდან მხოლოდ გაშეშებული სუნთქვა მოდიოდა. ფანჯარასთან მივიდა. "Გესმის ჩემი? ბატონო?"
  
  მათ არ უსაუბრიათ მას შემდეგ, რაც მან სიტყვიერად უსაყვედურა. ჰეიდენი თავს ცოტა დაუცველად გრძნობდა.
  
  ბოლოს გეითსის ხმა გაისმა. "მოკლეს. იმ ნაბიჭვრებმა ის მოკლეს."
  
  ჰეიდენმა ფანჯარაში გაიხედა და ვერაფერი დაინახა. "Რა გააკეთეს?"
  
  მის უკან, მისი ტონით შეშფოთებული ბენი და კარინი შემობრუნდნენ.
  
  "მათ წაიყვანეს ჩემი ცოლი, ჰეიდენი. Თვეების წინ. და წუხელ მოკლეს. იმიტომ, რომ მე არ შევასრულებდი მათ ბრძანებებს".
  
  "არა. არ შეიძლებოდა -"
  
  "დიახ". გეიტსის ხმა გაებზარა, როცა ვისკით გაჟღენთილი ადრენალინი აშკარად გაქრა. "ეს შენი საქმე არ არის, ჯეი, ჩემო ცოლო. მე--მე ყოველთვის პატრიოტი ვიყავი, ამიტომ პრეზიდენტმა გაიგო მისი გატაცებიდან რამდენიმე საათში. მე ვრჩები..." ჩაიბურტყუნა მან. "პატრიოტი".
  
  ჰეიდენმა ძლივს იცოდა რა ეთქვა. "რატომ მითხარი ახლა?"
  
  "ჩემი შემდეგი ნაბიჯების ახსნა."
  
  "არა!" ჰეიდენმა იყვირა და უცებ საშინლად დაარტყა ფანჯარას. "თქვენ არ შეგიძლიათ ამის გაკეთება! გთხოვ!"
  
  "დაისვენე. თავის მოკვლა არ მაქვს განზრახული. პირველ რიგში, მე დავეხმარები სარას შურისძიებაში. ირონიულია, არა?"
  
  "Რა?"
  
  "ახლა ვიცი, რას გრძნობს მეტ დრეიკი."
  
  ჰეიდენმა თვალები დახუჭა, მაგრამ ცრემლები მაინც ჩამოუგორდა სახეზე. კენედის ხსოვნა უკვე ქრებოდა სამყაროდან, ოდესღაც ცეცხლით სავსე გული ახლა მარადიულ ღამედ იქცა.
  
  "რატომ მითხარი ახლა?" ბოლოს ჰეიდენმა გაიმეორა.
  
  "ამის ასახსნელად." გეითსი შეჩერდა, შემდეგ თქვა: "ედ ბუდროს ჰყავს უმცროსი და. დეტალებს გამოგიგზავნით. Გააკეთე-"
  
  ჰეიდენი იმდენად შოკირებული იყო, რომ მან შეაწყვეტინა მდივანს, სანამ ის გააგრძელებდა. "Შენ ხარ დარწმუნებული?"
  
  "ყველაფერი გააკეთეთ, რომ დაასრულოთ ეს ნაძირალა."
  
  ხაზი გატეხილია. ჰეიდენმა მოისმინა ელფოსტის ხმა მის ტელეფონზე. გაუჩერებლად, ის მოულოდნელად შებრუნდა და ოთახიდან დატოვა, უგულებელყო ბენ ბლეიკის და მისი დის შეშფოთებული მზერა. იგი მივიდა კინიმაკის პატარა კარადასთან და დახვდა, რომ ქათამი ქორიზოს სოუსით ამზადებდა.
  
  "სად არის ალისია?"
  
  "გუშინ მისი საშვი გაუქმდა." დიდი ჰავაის სიტყვები გაუგებარი იყო.
  
  ჰეიდენი უფრო ახლოს მიიწია. "ნუ ხარ იდიოტი. ორივემ ვიცით, რომ მას საშვი არ სჭირდება. მაშ, სად არის ალისია?
  
  კინიმაკის თვალები გაუფართოვდა თეფშებს რომ უყურებდნენ. "ჰმ, ერთი წუთი. მე ვიპოვი მას. არა, ის ზედმეტად გამჭრიახია ამისთვის. Მე ვიზამ-"
  
  "უბრალოდ დაურეკე მას." ჰეიდენს ამ სიტყვების თქმისთანავე მუცელი მოეკუმა და სულში სიბნელემ მოიცვა. "უთხარი მას, რომ დაუკავშირდეს დრეიკს. მან მიიღო ის, რაც ითხოვა. ჩვენ ვაპირებთ უდანაშაულო ადამიანის დაზიანებას ინფორმაციის მისაღებად".
  
  - და ბოდრო? კინიმაკა ჩვეულებრივზე მკვეთრი ჩანდა. "მართლა აქვს მას? და გეითსმა ხელი მოაწერა მას?
  
  - შენც ასე მოიწმინდა ჰეიდენმა თვალები, - თუ ვინმე შენს ცოლს აწამებდა და მოკლავდა.
  
  კინიმაკამ ჩუმად მონელა ეს. "და ეს საშუალებას აძლევს CIA-ს იგივე გააკეთოს ამერიკის მოქალაქესთან?"
  
  "ამჟამად ასეა", - თქვა ჰეიდენმა. "ჩვენ ომში ვართ."
  
  
  თავი მეთერთმეტე
  
  
  მეტ დრეიკმა ძვირადღირებული ნივთებით დაიწყო. ბოთლი Johnnie Walker Black იყო მიმზიდველი და არ გამოიყურებოდა ძალიან დაბნეული.
  
  იქნებ რამე უკეთესმა სწრაფად გააქრო მისი სახის მეხსიერება? ამჯერად სიზმარში მართლა გადაარჩენდა მას, როგორც ყოველთვის გვპირდებოდა?
  
  ძებნა გაგრძელდა.
  
  ვისკი დაიწვა. მაშინვე დაასწრო ჭიქა. ისევ შეავსო. კონცენტრირებას უჭირდა. ის იყო ადამიანი, რომელიც ეხმარებოდა სხვებს, მოიპოვა მათი ნდობა, იდგა თავის პოზიციაზე და არასოდეს არავის ატყუებდა.
  
  მაგრამ მან ვერ შეძლო კენედი მური. მანამდე კი მან ელისონი დაუშვა. და მან ვერ შეძლო მათი არ დაბადებული შვილი, ჩვილი, რომელიც გარდაიცვალა მანამ, სანამ მას სიცოცხლის შანსიც კი ჰქონდა.
  
  ჯონი უოკერმა, ისევე როგორც ყველა სხვა ბოთლმა, რომელიც მანამდე გასინჯა, სასოწარკვეთა გააღრმავა. მან იცოდა, რომ ასე იქნებოდა. უნდოდა რომ ეტკინა. მას სურდა, რომ ეს აგონიის ნატეხი ამოეჭრა მისი სულიდან.
  
  ტკივილი იყო მისი მონანიება.
  
  ფანჯრიდან გაიხედა. უკან იყურებოდა, ცარიელი, უხილავი და უგრძნობი - შავად შეღებილი, ისევე როგორც მას. მაისიდან და ალისიადან განახლებები სულ უფრო და უფრო ნაკლებად გახშირდა. SAS-ში მისი მეგობრების ზარები მაინც დროულად მოვიდა.
  
  სისხლის მეფემ რამდენიმე დღის წინ სცადა ბენის მშობლებზე. ისინი უსაფრთხოდ იყვნენ. მათ არასოდეს იცოდნენ საფრთხის შესახებ და ბენ ვერასოდეს გაიგებდა, რამდენად ახლოს იყვნენ ისინი სისხლის მეფის ვენდეტის მსხვერპლად გახდომასთან.
  
  და CIA-ს აგენტებმა, რომლებიც ბლეიკებს იცავდნენ, არც ეს იცოდნენ. SAS-ს არ სჭირდებოდა არც აღიარება და არც ზურგზე დარტყმა. მათ უბრალოდ დაასრულეს დავალება და გადავიდნენ შემდეგზე.
  
  შემზარავი მელოდია დაუკრა. სიმღერა ისეთივე შემაძრწუნებელი იყო, როგორც ლამაზი - "ჩემი უკვდავი" ევანესენსის - და შეახსენა მას ყველაფერი, რაც კი ოდესმე დაკარგა.
  
  ეს იყო მისი ზარის მელოდია. ცოტა დაბნეული ფურცლები აათვალიერა, მაგრამ საბოლოოდ ტელეფონს მიაღწია.
  
  "დიახ?"
  
  "ეს არის ჰეიდენი, მეთ."
  
  ოდნავ პირდაპირ დაჯდა. ჰეიდენმა იცოდა მისი ბოლოდროინდელი ექსპლოიტეტების შესახებ, მაგრამ არჩია მათი იგნორირება. ალისია იყო მათი შუამავალი. "Რა მოხდა? ბენ-?" ამ სიტყვების თქმაც კი ვერ მოასწრო.
  
  "ის კარგადაა. Ჩვენ კარგად ვართ. მაგრამ რაღაც მოხდა."
  
  "იპოვე კოვალენკო?" მოუთმენლობამ სპირტიან ნისლს კაშკაშა პროჟექტორივით გაჭრა.
  
  "Არა, ჯერ არა. მაგრამ ედ ბუდროს ჰყავს და. ჩვენ მივიღეთ მისი აქ ჩამოყვანის ნებართვა.
  
  დრეიკი დაჯდა, ვისკი დავიწყებული იყო. სიძულვილმა და ჯოჯოხეთმა ორი კვალი დაწვა გულში. "მე ზუსტად ვიცი, რა გავაკეთო."
  
  
  თავი მეთორმეტე
  
  
  ჰეიდენმა თავი მოამზადა იმისთვის, რაც მოხდებოდა. მისი მთელი CIA კარიერა არ იყო მომზადებული მას ამ სიტუაციისთვის. თავდაცვის მინისტრის მეუღლე მოკლეს. საერთაშორისო ტერორისტი მძევლად ატარებს გავლენიანი ადამიანების უცნობი რაოდენობის ნათესავებს.
  
  იცოდა თუ არა მთავრობამ ყველა მონაწილეს ვინაობა? არასოდეს. მაგრამ თქვენ შეიძლება დარწმუნებული იყოთ, რომ მათ იმაზე მეტი იცოდნენ, ვიდრე ოდესმე უშვებდნენ.
  
  ძალიან ადვილი ჩანდა, როდესაც ის პირველად შევიდა. შესაძლოა, ყველაფერი უფრო მარტივი იყო მაშინ, 11 სექტემბრამდე. შესაძლოა, მამის, ჯეიმს ჯეის, ლეგენდარული აგენტის დღეებში, რომლის მიბაძვაც მას სურდა, ყველაფერი შავი და თეთრი იყო.
  
  და დაუნდობელი.
  
  ეს იყო ბასრი ზღვარი. სისხლის მეფის წინააღმდეგ ომი მრავალ დონეზე იბრძოდა, მაგრამ მისი ომი შეიძლება ჯერ კიდევ ყველაზე საშინელი და წარმატებული იყოს.
  
  მის გვერდით მყოფი ადამიანების მრავალფეროვნება უპირატესობას ანიჭებდა. გეიტსმა ეს პირველმა შენიშნა. სწორედ ამიტომ მან მათ საშუალება მისცა ჩაეტარებინათ საკუთარი გამოძიება ბერმუდის სამკუთხედის ირგვლივ არსებული საიდუმლოების შესახებ. გეითსი იმაზე ჭკვიანი იყო, ვიდრე ოდესმე მასზე ფიქრობდა. მან მაშინვე დაინახა ისეთი კონტრასტული პიროვნებების უპირატესობა, როგორებიც არიან მეტ დრეიკი, ბენ ბლეიკი, მეი კიტანო და ალისია მაილსი. მან დაინახა მისი გუნდის პოტენციალი. და შეკრიბა ისინი ყველანი.
  
  ბრწყინვალე.
  
  მომავლის გუნდი?
  
  ახლა იმ კაცს, რომელმაც ყველაფერი დაკარგა, სურდა სამართალი მიეღო იმ კაცს, რომელმაც ასე სასტიკად მოკლა მისი ცოლი.
  
  ჰეიდენი ბუდროს საკნისკენ გაემართა. ჩუმად დაქირავებულმა ხელებზე ზარმაცი გადახედა.
  
  "შემიძლია დაგეხმაროთ, აგენტ ჯეი?"
  
  ჰეიდენი საკუთარ თავს ვერასდროს აპატიებდა, რომ კიდევ არ ეცადა. "მოგვეცით კოვალენკოს ადგილსამყოფელი, ბუდრო. უბრალოდ გააჩუქე და ყველაფერი დასრულდება." ხელები გაშალა. - ვგულისხმობ, არ ჩანს, რომ ის შენზე ცრუობს.
  
  - იქნებ იცის. ბოდრომ სხეული მოაბრუნა და ლოგინიდან ჩამოცურდა. "იქნებ მან არ იცის. იქნებ ჯერ ადრეა ამის თქმა, ჰა?"
  
  "რა გეგმები აქვს? რა არის ეს ჯოჯოხეთის კარი?"
  
  "რომ ვიცოდე..." ბუდროს სახე სადღესასწაულო ზვიგენის ღიმილს ჰგავდა.
  
  - შენ მართლა იცი. ჰეიდენი ძალიან ფაქტობრივად დარჩა. "მე გაძლევ ამ უკანასკნელ შანსს."
  
  "Ბოლო შანსი? ჩემს სროლას აპირებ? CIA-მ საბოლოოდ გააცნობიერა, რა ბნელი ცოდვები უნდა ჩაიდინონ თამაშში დარჩენისთვის?"
  
  ჰეიდენმა მხრები აიჩეჩა. "ამისთვის არის დრო და ადგილი."
  
  "Რა თქმა უნდა. რამდენიმე ადგილის დასახელება შემიძლია". ბუდრო დასცინოდა მას, სიგიჟე კი ნერწყვის სპრეით ჩანდა. - ვერაფერს დამიშავებ, აგენტ ჯეი, რაც მაიძულებს მიღალატო ძლევამოსილ კაცს, როგორიცაა სისხლის მეფე.
  
  - კარგი... - აიძულა ჰეიდენმა გაეღიმა. - სწორედ ამან დაგვაფიქრა, ედ. მან ხმა მხიარულად ამოიღო. "აქ არაფერი გაქვს, ძმაო. არაფერი. და მაინც არ დაიღვრება. შენ იქ ზიხარ, იწუწუნებ, სიამოვნებით იღებ დასკვნას. სრული ნაბიჭვარივით. დამარცხებულივით. სამხრეთის ნატეხივით". ჰეიდენი სულ გარეთ გავიდა.
  
  ბუდროს პირი დაეჭიმა დაძაბულ თეთრ ხაზად.
  
  "შენ ხარ ადამიანი, რომელმაც თავი დაანება. Loafer. მსხვერპლშეწირვა. იმპოტენტი".
  
  ბუდრო მისკენ დაიძრა.
  
  ჰეიდენმა სახე გისოსებს დააჭირა და ცელქობდა. "გაფუჭებული მამალი."
  
  ბუდრომ დაარტყა, მაგრამ ჰეიდენი უფრო სწრაფად დაიხია უკან და მაინც აიძულა თავი გაეღიმა. ფოლადზე მუშტის დარტყმის ხმა სველ დარტყმას ჰგავდა.
  
  "ასე რომ, ჩვენ გვაინტერესებდა. რა აიძულებს შენნაირ კაცს, ჯარისკაცს, გახდეს კოჭლოვანი წევრი?"
  
  ბუდრო ახლა მას ნელ-ნელა გასაგები თვალებით უყურებდა.
  
  "Სულ ეს არის". ჰეიდენმა მას მიბაძა. "იქ მოხვედი, არა? მისი სახელია მარია, არა?
  
  ბუდრომ ენით აუწერელი გაბრაზებით დახურა ბადე.
  
  სიცილის ჯერი იყო ჰეიდენისთვის. "როგორც უკვე ვთქვი. იმპოტენტი".
  
  ის მოშორდა. თესლი დათესილია. საუბარი იყო სისწრაფესა და სისასტიკეზე. ედ ბუდრო ნორმალურ ვითარებაში არასოდეს გაიბზარება. Მაგრამ ახლა...
  
  კინიმაკამ ტელევიზორი შემოახვია, რომელიც სკამზე მიამაგრეს, სადაც დაქირავებული მებრძოლი ხედავდა. მამაკაცის ხმაში შფოთვა აშკარა იყო, თუმცა ამის დამალვას ცდილობდა.
  
  "რა ჯანდაბას ცდილობთ ხალხნო?"
  
  "განაგრძე ყურება, ნაბიჭვარი." ჰეიდენმა ხმა ისე გამოსცა, თითქოს აღარ აინტერესებდა. კინიმაკამ ტელევიზორი ჩართო.
  
  ბოდრომ თვალები გააფართოვა. - არა, - თქვა რბილად მარტო ტუჩებით. "Ო არა".
  
  ჰეიდენი მის მზერას სავსებით დასაჯერებელი ღიმილით შეხვდა. "ჩვენ ომში ვართ, ბუდრო. მაინც არ გინდა ლაპარაკი? აირჩიე ჯადოსნური დანამატი. "
  
  
  * * *
  
  
  მეტ დრეიკი დარწმუნდა, რომ კამერა საიმედოდ იყო ჩაკეტილი მის პოზიციაზე, სანამ ის ჩარჩოში შევიდოდა. შავი ბალაკი სახეზე უფრო ეფექტისთვის იყო ჩამოსხმული, ვიდრე შენიღბვის მიზნით, მაგრამ ტყვიაგაუმტარი ჟილეტი და იარაღი, რომელსაც ის ატარებდა, ხაზს უსვამდა გოგონას პოზიციის სერიოზულობას.
  
  გოგონას თვალები სასოწარკვეთის, შიშის ტბები იყო. წარმოდგენა არ ჰქონდა რა გააკეთა. წარმოდგენა არ მაქვს, რატომ სჭირდებოდათ ეს. მან არ იცოდა, რას აკეთებდა მისი ძმა.
  
  მარია ფედაკი უდანაშაულო იყო, ფიქრობდა დრეიკი, თუ ვინმე უდანაშაულო იყო ამ დღეებში. შემთხვევით დაჭერილი, უბედურებით მოხვედრილი მთელ მსოფლიოში გავრცელებულ ბადეში, რომელიც ღრიალებდა და ტკეპნიდა სიკვდილს, უგულობას და სიძულვილს.
  
  დრეიკი მის გვერდით გაჩერდა, მარჯვენა ხელში დანა მოჰკიდა, მეორე იარაღს მსუბუქად დაეყრდნო. მისთვის უკვე აღარ ჰქონდა მნიშვნელობა, რომ ის უდანაშაულო იყო. ეს იყო შურისძიება, არანაკლები. სიცოცხლე სიცოცხლისთვის.
  
  მოთმინებით ელოდა.
  
  
  * * *
  
  
  "მარია ფედაკი", თქვა ჰეიდენმა. "ის არის თქვენი და, გათხოვილი, მისტერ ბუდრო. თქვენი და, გულმავიწყო, ბატონო დაქირავებულო. თქვენი და შეშინებულია, მისტერ მკვლელი. მან არ იცის ვინ არის მისი ძმა ან რას აკეთებს ის რეგულარულად. მაგრამ ის ნამდვილად გიცნობს. იცნობს მოსიყვარულე ძმას, რომელიც წელიწადში ერთხელ ან ორჯერ სტუმრობს მას ყალბი ისტორიებით და შვილებისთვის გააზრებული საჩუქრებით. მითხარი, ედ, გინდა, რომ ისინი დედის გარეშე გაიზარდნენ?"
  
  ბუდროს თვალები გამობურცული ჰქონდა. მისი შიშველი შიში იმდენად ძლიერი იყო, რომ ჰაიდენს მართლა შეებრალა. მაგრამ ახლა ამის დრო არ იყო. მისი დის ცხოვრება მართლაც წონასწორობაში იყო. სწორედ ამიტომ მათ მასპინძლად ერთი მეთ დრეიკი აირჩიეს.
  
  "მარია". სიტყვა გაურბოდა მას, სამარცხვინო და სასოწარკვეთილი.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა ძლივს დაინახა შეშინებული გოგონა. მან მკლავებში მკვდარი კენედი დაინახა. მან დაინახა ბენის სისხლიანი ხელები. მან დაინახა ჰარისონის დამნაშავე სახე.
  
  მაგრამ ყველაზე მეტად მან დაინახა კოვალენკო. სისხლის მეფე, ოსტატი, ისეთი ცარიელი და უაზრო ადამიანი, რომ ის სხვა არაფერი იქნებოდა, თუ არა რეანიმაციული გვამი. ზომბი. მან დაინახა ამ კაცის სახე და სურდა სიცოცხლის დახრჩობა ყველაფერში, რაც მის გარშემო იყო.
  
  ხელები გოგონასკენ გაიშვირა და ყელზე დაიხურა.
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენმა მონიტორს თვალი ჩაუკრა. დრეიკი რაღაცებს აჩქარებდა. ბუდროს ძლივს მოასწრო დანებება. კინიმაკამ გადადგა ნაბიჯი მისკენ, ყოველთვის კეთილი შუამავალი, მაგრამ ალისია მაილსმა უკან დაიხია.
  
  "არანაირად, დიდო ბიჭო. დაე, იმ ნაბიჭვრებმა ოფლიანობდნენ. მათ ხელში არაფერი აქვთ გარდა სიკვდილისა".
  
  ჰეიდენმა აიძულა თავი დასცინოდა ბუდროს, როგორც მას ახსოვდა მისი დაცინვა, როდესაც მან ბრძანა, მოეკლათ მისი ხალხი.
  
  "კივილს აპირებ, ედ, თუ გინდა იცოდე, როგორ მზადდება სუში დიდ ბრიტანეთში?"
  
  ბუდრომ მკვლელი მზერით შეხედა. პირის კუთხიდან წვრილი ნერწყვი ჩამოუვარდა. მისი ემოციები ძლიერდებოდა მასზე, ისევე, როგორც მაშინ, როდესაც მან იგრძნო მკვლელობა. ჰეიდენს არ სურდა, რომ მისგან დამალულიყო.
  
  ალისია უკვე ბარებთან ახლოს იყო. "თქვენ ბრძანეთ ჩემი მეგობრის სიკვდილით დასჯა. უნდა გიხაროდეს, რომ ეს დრეიკია და არა მე. ორჯერ უფრო დიდხანს ვიტანჯავდი იმ ძუას".
  
  ბუდრო ერთიდან მეორეს უყურებდა. "თქვენ ორნი ჯობია დარწმუნდეთ, რომ მე არასოდეს წავალ აქედან. გეფიცები, ორივეს დაგჭრით".
  
  "Შეინახე." ჰეიდენმა უყურა დრეიკს, როგორ მოეჭიდა მარია ფედაკის კისერზე. "მას ბევრი დრო არ აქვს."
  
  ბოდრო მძიმე კაცი იყო და მისი სახე თავშეკავებული იყო. "CIA არ დააზარალებს ჩემს დას. ის არის შეერთებული შტატების მოქალაქე. "
  
  ახლა ჰეიდენს ნამდვილად სჯეროდა, რომ გიჟმა ეს ნამდვილად ვერ გაიგო. - მომისმინე, გიჟო ნაბიჭვარო, - ჩაიჩურჩულა მან. "ჩვენ ომში ვართ. სისხლიანმა მეფემ ამერიკელები დახოცა ამერიკის მიწაზე. მან ათეულობით მოიპარა. ათეულები.მას სურს, რომ გამოსასყიდად დაიჭიროს ეს ქვეყანა. ის არც შენზე და არც შენს სუნიან დაზე არ ლაპარაკობს!"
  
  ალისიამ ყურმილში რაღაც ჩაიჩურჩულა. ჰეიდენმა მოისმინა მითითებები. ასე მოიქცა კინიმაკაც.
  
  ისევე როგორც დრეიკი.
  
  ქალს კისერი გაუშვა და პისტოლეტი ბუდიდან ამოაძვრინა.
  
  ჰეიდენმა ისე ძლიერად გამოსცრა კბილებში, რომ თავის ქალას ირგვლივ ნერვები აურია. ინსტინქტმა კინაღამ იყვირა და უბრძანა შეჩერებულიყო. ერთი წამით, მისი ყურადღება დაბინდულია, მაგრამ შემდეგ მისი ვარჯიში დაიწყო და უთხრა, რომ ეს იყო საუკეთესო შანსი, რომ კოვალენკოს თვალყური ადევნონ.
  
  ერთი სიცოცხლე ასობით ან მეტის გადასარჩენად.
  
  ბუდრომ შეამჩნია ემოციების თამაში მის სახეზე და უცებ აღმოჩნდა გისოსებთან, დარწმუნებულმა, ხელი გაუწოდა და ღრიალებდა.
  
  "Არ გააკეთო ეს. ნუ გაუკეთებ ამას ჩემს პატარა დას!"
  
  ჰეიდენის სახე ქვის ნიღაბი იყო. "უკანასკნელი შანსი, მკვლელი."
  
  "სისხლის მეფე მოჩვენებაა. რაც მე ვიცი, ეს შეიძლება იყოს წითელი ქაშაყი. მას უყვარს ასეთი რამ. "
  
  "გაიგე. გამოგვცადე".
  
  მაგრამ ბუდრო იყო დაქირავებული მებრძოლი დიდი ხნის განმავლობაში, მკვლელი ძალიან დიდი ხნის განმავლობაში. და ავტორიტეტებისადმი სიძულვილმა დააბრმავა მისი განსჯა. "ჯანდაბაში წადი, ძუ."
  
  ჰეიდენს გული შეეკუმშა, როცა მიკროფონის მონიტორს მაჯაზე დაკრა. "ესროლე მას."
  
  დრეიკმა თოფი ასწია და ტაძარში მიიდო. თითმა ჩახმახს დააჭირა.
  
  ბუდრო საშინლად იღრიალა. "არა! სისხლის მეფე -"
  
  დრეიკმა ნება დართო, რომ სროლის საშინელი ხმა ჩაახშოს ყველა სხვა ხმას. ის უყურებდა, როგორ სდიოდა სისხლი მარია ფედაკის თავის გვერდიდან.
  
  "ჩრდილოეთ ოაჰუ!" დაასრულა ბუდრომ. "მისი ყველაზე დიდი რანჩო იქაა..." მისი სიტყვები გაქრა, როცა იატაკზე ჩაიძირა, უყურებდა თავის გარდაცვლილ დას სავარძელში კოჭლობით და მის უკან სისხლით მოფენილ კედელს უყურებდა. ის შოკირებული უყურებდა, როგორ უახლოვდებოდა ბალკლავით გამოწყობილი ფიგურა ეკრანს, სანამ ის მთლიანად არ გაივსებოდა. მერე ნიღაბი მოიხსნა.
  
  მეტ დრეიკის სახე ცივი, შორეული იყო, ჯალათის სახე, რომელსაც უყვარდა თავისი საქმე.
  
  ჰაიდენი შეკრთა.
  
  
  თავი მეცამეტე
  
  
  მეტ დრეიკი ტაქსიდან გადმოვიდა და თვალები დახუჭა, რათა შეესწავლა მაღალი შენობა, რომელიც მის წინ იყო. ნაცრისფერი და ენით აუწერელი, ეს იყო CIA-ს ფარული ოპერაციის შესანიშნავი საფარი. ადგილობრივ აგენტებს მიწისქვეშა ავტოფარეხში შეღწევა მოუწიათ, უსაფრთხოების მრავალი დონის გავლით. ყველა დანარჩენი, იქნება ისინი აგენტები თუ სამოქალაქო პირები, შევიდნენ შესასვლელი კარიდან და შეგნებულად წარმოაჩენდნენ თავს, როგორც იოლი მტაცებელი.
  
  ღრმად ამოისუნთქა, თითქმის ფხიზელმა ცხოვრებაში პირველად და შეაღო მბრუნავი ერთი კაციანი კარი. როგორც ჩანს, ეს დაყენება სერიოზულად ეკიდებოდა მის უსაფრთხოებას. მის წინ უბრალო მაგიდა იდგა, რომელზედაც ნახევარი ათეული მკაცრი მამაკაცი იჯდა. უეჭველია, კიდევ ბევრი უყურებდა.
  
  გაპრიალებულ კრამიტის იატაკზე გაიარა. "ჰაიდენ ჯეი მოუთმენლად ელის ჩემთან შეხვედრას."
  
  "Რა გქვია?"
  
  "დრეიკი".
  
  "მეტ დრეიკი?" მცველის სტოიურმა გარეგნობამ ოდნავ შეირყა.
  
  "Რა თქმა უნდა".
  
  კაცმა მას ისეთი მზერა მიაპყრო, როგორიც შეიძლება გამოიყენოს კაცმა, როცა ხედავს სახელგანთქმულს ან პატიმარს. მერე დარეკა. ერთი წამის შემდეგ მან დრეიკი შეუმჩნეველი ლიფტისკენ მიიყვანა. გასაღები ჩადო და ღილაკს დააჭირა.
  
  დრეიკმა იგრძნო როგორ აწია ამწე ჰაერის ბალიშზე. მან გადაწყვიტა ზედმეტად არ ეფიქრა იმაზე, რაც უნდა მომხდარიყო, მოვლენებს აძლევდა ზრუნვას. კარი რომ გაიღო, დერეფნის პირისპირ აღმოჩნდა.
  
  დერეფნის ბოლოს მისი სხდომათა კომიტეტი იდგა.
  
  ბენ ბლეიკი და მისი და კარინი. ჰეიდენი. კინიმაკა. სადღაც უკან იდგა ალისია მაილსი. მეი არ უნახავს, მაგრამ არც მაშინ ელოდა ძალიან ბევრს.
  
  მიუხედავად იმისა, რომ სცენა არასწორი იყო. ეს უნდა მოიცავდეს კენედის. მის გარეშე ყველაფერი უცნაურად გამოიყურებოდა. ლიფტიდან გადმოვიდა და ცდილობდა გაემხსენებინა, რომ მათაც იგივე უნდა ეგრძნოთ. მაგრამ განა ისინი ყოველ ღამე იწვნენ საწოლში, უყურებდნენ მისი თვალებით და აინტერესებდათ, რატომ არ იყო დრეიკი მის გადასარჩენად?
  
  შემდეგ ბენი მის წინ იყო და დრეიკმა, არაფერი უთქვამს, ახალგაზრდა ბიჭი ხელში აიყვანა. კარინმა ძმის მხარზე მოწყენილმა გაიღიმა, ჰეიდენი კი წავიდა, რათა ძმას მხარზე ხელი დაადო.
  
  "Მოგვენატრე".
  
  მან სასოწარკვეთილად გამართა. "Გმადლობთ".
  
  "თქვენ არ გჭირდებათ მარტო ყოფნა," თქვა ბენმა.
  
  დრეიკმა ერთი ნაბიჯით უკან დაიხია. "მისმინე," თქვა მან, "მნიშვნელოვანია ერთი რამის გარკვევა. შეცვლილი ადამიანი ვარ. შენ აღარ შეგიძლია ჩემზე დაყრდნობა, განსაკუთრებით შენ, ბენ. თუ თქვენ გესმით ეს, ყველა თქვენგანი, მაშინ არის შანსი, რომ ჩვენ ერთად ვიმუშაოთ. "
  
  "ეს შენი არ იყო..." ბენმა ზუსტად ისე მიიღო პრობლემა, როგორც დრეიკი მოელოდა მისგან. კარინი, გასაკვირი იყო, გონების ხელი იყო. მან ხელში აიტაცა და განზე გაწია, დრეიკს კი ოფისისკენ ნათელი გზა დაუტოვა მათ უკან.
  
  მათ შორის გაიარა, კინიმაკეს თავი დაუქნია, როგორც კი მიდიოდა. ალისია მაილსმა სერიოზული თვალებით შეხედა. მან ასევე განიცადა მისთვის საყვარელი ადამიანის დაკარგვა.
  
  დრეიკი გაჩერდა. "ეს არ არის დასასრული, ალისია, არავითარ შემთხვევაში. ეს ნაძირალა უნდა აღმოიფხვრას. თუ არა, მას შეუძლია დაწვა სამყარო".
  
  "კოვალენკო კივილით მოკვდება".
  
  "ალილუია".
  
  დრეიკი მის ოთახში შევიდა. ორი დიდი კომპიუტერი იდგა მის მარჯვნივ, მყარი დისკები ტრიალებდნენ და აწკაპუნებდნენ, როდესაც ისინი ეძებდნენ და ჩამოტვირთავდნენ მონაცემებს. მის წინ იდგა იატაკამდე ტყვიაგაუმტარი ფანჯარა, რომელიც გადაჰყურებდა მაიამის ბიჩს. მას უცებ დაარტყა უელსის გამოსახულება, რომელიც თითქოს გარყვნილი იყო და სნაიპერის სკოპს სთხოვდა, რომ დაენახა გარუჯული სხეულები.
  
  ამ ფიქრმა დააფიქრა. ეს იყო პირველი შემთხვევა, როცა კენედის მკვლელობის შემდეგ უელსზე თანმიმდევრულად ფიქრობდა. უელსი საზარელი სიკვდილით გარდაიცვალა ალისიას ან მეის ხელში. არ იცოდა რომელი და არ იცოდა რატომ.
  
  მან გაიგო, რომ მის შემდეგ სხვები შემოვიდნენ. "მაშ ასე..." მან ყურადღება გაამახვილა იმ ხედზე, რომელიც გაიხსნა. "როდის მივდივართ ჰავაიზე?"
  
  - დილით, - თქვა ჰეიდენმა. "ჩვენი ბევრი აქტივი ახლა ოაჰუზეა ორიენტირებული. ჩვენ ასევე ვამოწმებთ სხვა კუნძულებს, რადგან ცნობილია, რომ კოვალენკოს ერთზე მეტი რანჩი აქვს. რა თქმა უნდა, ახლა ასევე ცნობილია, რომ ის მოტყუების ოსტატია, ამიტომ ჩვენ ვაგრძელებთ სხვა ვერსიების მონიტორინგს მსოფლიოს სხვადასხვა რეგიონში".
  
  "კარგი. მახსოვს მინიშნება "კაპიტანი კუკი", "ბრილიანტის თავი" და "ჯოჯოხეთის კარიბჭე". დაისახეთ მიზანი?"
  
  ბენმა აიღო. "დიდი ხარისხით, დიახ. მაგრამ კუკი დაეშვა კაუაიზე და არა ოაჰუზე. მისი-" მონოლოგი მოულოდნელად დასრულდა. "ჰმ, მოკლედ. ჩვენ ვერაფერი ვიპოვეთ უჩვეულო. Ნახვამდის."
  
  "პირდაპირი კავშირი არ არის კუკსა და Diamond Head-ს შორის?"
  
  "Ჩვენ ვმუშაობთ ამაზე". კარინმა ცოტა დაცვით ისაუბრა.
  
  "მაგრამ ის დაიბადა იორკშირში", - დაამატა ბენმა და გამოსცადა დრეიკის ახალი ბარიერი. - იცი, ღვთის მიწა.
  
  როგორც ჩანს, დრეიკმა არც კი გაიგო, რას ამბობდა მისი მეგობარი. "რამდენი ხანი გაატარა მან ჰავაიზე?"
  
  - თვეები, - თქვა კარინმა. "ის იქ ორჯერ მაინც დაბრუნდა".
  
  "შესაძლოა მაშინ მან ყველა კუნძული მოინახულა. რაც თქვენ უნდა გააკეთოთ არის მისი ჟურნალების შემოწმება და არა მისი ისტორია ან მიღწევები. ჩვენ უნდა ვიცოდეთ ის, რისთვისაც ის არ არის ცნობილი".
  
  "ეს არის..." კარინი შეჩერდა. "ნამდვილად აქვს აზრი."
  
  ბენს არაფერი უთქვამს. კარინმა არ დაასრულა. "რაც ჩვენ ვიცით არის ეს: ცეცხლის, ელვისა და ვულკანების ჰავაის ღმერთი არის ქალი, სახელად პელე. ის პოპულარული ფიგურაა ჰავაის მრავალ უძველეს ზღაპრებში. ამბობენ, რომ მისი სახლი მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე აქტიური ვულკანის თავზეა, მაგრამ ის დიდ კუნძულზეა და არა ოაჰუზე".
  
  "Სულ ეს იყო?" მოკლედ ჰკითხა დრეიკმა.
  
  "არა. მიუხედავად იმისა, რომ ისტორიების უმეტესობა მის დებზეა, ზოგიერთი ლეგენდა პელეს კარიბჭის შესახებ. კარიბჭე ცეცხლთან მიდის და ვულკანის გულში - ეს შენთვის ჯოჯოხეთად ჟღერს?
  
  - შეიძლება მეტაფორაა, - დაუფიქრებლად თქვა კინიმაკამ, შემდეგ კი გაწითლდა. "კარგი, ეს შეიძლება იყოს. Შენ იცი..."
  
  ალისია პირველმა გაიცინა. "მადლობა ღმერთს, სხვას მაინც აქვს იუმორის გრძნობა." მან ხვრინვა, შემდეგ დაამატა "არ შეურაცხყოფა" ხმით, რომელიც აჩვენა, რომ მას ნამდვილად არ აინტერესებდა, რას გრძნობდნენ ხალხი მის მიმართ.
  
  პელეს კარიბჭე შეიძლება სასარგებლო იყოს, თქვა დრეიკმა. "განაგრძეთ კარგი საქმე. Დილით გნახავ".
  
  "არ რჩები?" ბენმა ამოიოხრა, აშკარად იმედოვნებდა, რომ მეგობართან საუბრის შესაძლებლობას მიიღებდა.
  
  "არა". დრეიკმა ფანჯრიდან გაიხედა, როცა მზე ოკეანეში ჩასვლას იწყებდა. "ამაღამ სადმე უნდა ვიყო."
  
  
  თავი მეთოთხმეტე
  
  
  დრეიკმა ოთახი უკანმოუხედავად დატოვა. როგორც მოსალოდნელი იყო, ჰეიდენი სწორედ მაშინ დაეწია, როცა ლიფტში შესვლას აპირებდა.
  
  "დრეიკ, შეანელე. ის კარგად არის?"
  
  "თქვენ იცით, რომ ის კარგად არის. თქვენ ის ნახეთ ვიდეო ნაკადზე. "
  
  ჰეიდენმა ხელი მოკიდა. "Იცი რასაც ვგულისხმობ."
  
  "ის გაუმჯობესდება. კარგად უნდა გამოჩენილიყო, შენ ეს იცი. ბოდრო უნდა ეგონა, რომ ეს იყო ნამდვილი.
  
  "დიახ".
  
  "ვისურვებდი მენახა მისი დაშლა."
  
  "აბა, მე ვიყავი ის, ვინც მან დაარტყა, ასე რომ, შენი წყალობით ვისიამოვნე."
  
  დრეიკმა პირველი სართულის ღილაკს დააჭირა. "მისი და ახლა შენს აგენტებთან უნდა იყოს. საავადმყოფოში წაიყვანენ და გამოასწორებენ. ყალბი სისხლი არის ეშმაკი, რომელიც საკუთარ საქმეს ზრუნავს, თქვენ იცით. "
  
  "ბუდრო უფრო გიჟდებოდა, თუ ეს შესაძლებელია. როცა მისი და ადგა, ცოცხალი - - ჰეიდენმა თავი დაუქნია. "საბოლოო კოლაფსი".
  
  "გეგმამ იმუშავა. იდეა კარგი იყო, - უთხრა დრეიკმა. "ჩვენ მივიღეთ ინფორმაცია. ღირდა".
  
  ჰეიდენმა თავი დაუქნია. "Მე ვიცი. უბრალოდ მიხარია, რომ მანიაკი გისოსებს მიღმა იმყოფება".
  
  დრეიკი ლიფტში შევიდა და კარების დახურვას დაელოდა. "ჩემზე რომ იყოს დამოკიდებული", თქვა მან, როცა ჰეიდენი მხედველობიდან გაქრა. "მე ვესროლე ნაძირალას თავის საკანში."
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი ტაქსით ბისკეინის ბულვარში წავიდა და ბეისაიდის ბაზრისკენ გაემართა. მამაკაცს, რომელიც მას დაურეკა, დახშული, გაურკვეველი და სრულიად უხასიათოდ ჟღერდა, სურდა შეხვედრა ბუბა გამპის გარეთ. დრეიკს იუმორის მომენტი ჰქონდა და ჰუტერსს შესთავაზა, ალბათ მათთვის უფრო შესაფერისი ადგილი, მაგრამ მეი ისე იქცეოდა, თითქოს არც კი გაუგია.
  
  დრეიკი შეუერთდა ბრბოს, მოუსმინა ირგვლივ ხმაურიან გართობას და გრძნობდა, რომ სრულიად არ იყო მისი ელემენტი. როგორ შეიძლება ეს ხალხი იყოს ასე ბედნიერი, როცა მან დაკარგა რაღაც ასეთი ძვირფასი? როგორ არ აინტერესებდათ?
  
  ყელი გამომშრალი ჰქონდა, ტუჩები დახეთქილი. ბარი ბუბა გამპში იწვევდა. შესაძლოა მან ჩაძირვა რამდენიმე ხნით ადრე მის მოსვლამდე. თუმცა, მას არ ჰქონდა ილუზია; უნდა შეჩერებულიყო. თუ ის მიდიოდა ჰავაიზე საყვარელი ქალის მკვლელის დასაძებნად, თუ მსხვერპლის ნაცვლად შურისძიებას აპირებდა, ეს უკანასკნელი უნდა ყოფილიყო.
  
  Უნდა ყოფილიყო.
  
  კარის გაღებას აპირებდა, როცა მაიმ დაუყვირა. ის იქვე იყო, ჩემგან ექვს ფუტზე ნაკლების მანძილზე სვეტს ეყრდნობოდა. მტერი რომ ყოფილიყო, ახლავე მკვდარი იქნებოდა.
  
  მისი სისასტიკისა და შურისძიების გადაწყვეტილება ფუჭი იყო ყურადღების და გამოცდილების გარეშე.
  
  მაი რესტორანში წავიდა, დრეიკი კი მას გაჰყვა. მათ ბარში ადგილები დაიკავეს და ჰავაიზე მომავალი მოგზაურობის საპატივცემულოდ შეუკვეთეს "ლავა ნაკადები".
  
  დრეიკი გაჩუმდა. მანამდე არასოდეს ენახა მაი კიტანო ნერვიული. მას აქამდე არასოდეს უნახავს შეშინებული. მას ვერ წარმოედგინა სცენარი, რომელიც მას გააბრაზებდა.
  
  შემდეგ კი მისი სამყარო ისევ დაინგრა.
  
  "კოვალენკომ ჩემი და, ჩიკა, ტოკიოდან გაიტაცა. მრავალი თვე გავიდა. მას მას შემდეგ ის ტყვედ ატარებს". მაიმ ღრმად ამოისუნთქა.
  
  "Მე მესმის. მე მესმის, რაც გააკეთე, - ჩურჩულით თქვა დრეიკმა. აშკარა იყო. ოჯახი ყოველთვის პირველ ადგილზეა.
  
  "მას აქვს მოწყობილობა."
  
  "დიახ".
  
  "შეერთებულ შტატებში მის საპოვნელად ჩამოვედი. კოვალენკოს საპოვნელად. მაგრამ მე ვერ შევძელი, სანამ შენ და შენი მეგობრები არ დამიკავშირდით. Მე შენს ვალში ვარ".
  
  "ჩვენ ის არ გადავარჩინეთ. Შენ გააკეთე."
  
  "შენ იმედი მომეცი, გუნდის ნაწილი გამხადე."
  
  "შენ ისევ გუნდის ნაწილი ხარ. და არ დაგავიწყდეთ, რომ მთავრობას სხვა საშუალება აქვს. ისინი არ აპირებენ დანებებას".
  
  "თუ რომელიმე მათგანს არ ჰყავდა საყვარელი ადამიანი ტყვეობაში."
  
  დრეიკმა იცოდა, რა დაემართა გეითსის ცოლს, მაგრამ არაფერი უთქვამს. "დაგვჭირდება შენ ჰავაიში, მაი. თუ გვინდა ამ კაცის დამარცხება, საუკეთესო გვჭირდება. ეს იცის ხელისუფლებამ. ამიტომ შენ, ალისია და დანარჩენები წასვლის უფლებას მოგცემენ".
  
  "Და შენ?"
  
  "Და მე".
  
  "რას იტყვი შენს საყვარელ ადამიანებზე, დრეიკ? ცდილობდა სისხლის მეფე თავისი ვენდეტის განხორციელებას?"
  
  დრეიკმა მხრები აიჩეჩა. "მან ვერ შეძლო."
  
  "და მაინც ის გააგრძელებს მცდელობას."
  
  "შენი და უსაფრთხოა?" სჭირდება თუ არა მას დამატებითი დაცვა? მე ვიცნობ ზოგიერთ ადამიანს -"
  
  "ეს უკვე მოგვარებულია, მადლობა."
  
  დრეიკმა ხელუხლებელი სასმელი შეისწავლა. "მაშინ ყველაფერი დასრულდება ჰავაიზე", - თქვა მან. "ახლა კი, როცა თითქმის ვიპოვეთ, მალე იქნება".
  
  მაიმ სასმელი დიდხანს მოსვა. "ის მოემზადება, დრეიკ. ის ამას ათი წლის განმავლობაში გეგმავს. "
  
  "ეს არის ცეცხლის ქვეყანა," - თქვა მან. "დაამატეთ კოვალენკო და ყველა ჩვენგანი ამ განტოლებაში და ეს ადგილი შეიძლება უბრალოდ აფეთქდეს".
  
  
  * * *
  
  
  მან დააკვირდა მეის წასვლას ავტოსადგომზე და გაემართა იქ, სადაც ფიქრობდა, რომ შესაძლოა ტაქსი ყოფილიყო. მაიამის ღამის ცხოვრება გაჩაღდა. ალკოჰოლი არ იყო ერთადერთი მთვრალი, რომელიც ხელმისაწვდომი იყო და გაუთავებელი, სასიამოვნო ღამეების, ლამაზი მამაკაცებისა და ქალების და სწრაფი მელოდიების ერთობლიობა ბევრს შრომობდა, რათა აემაღლებინა მისი მორალური მდგომარეობაც კი.
  
  მან კუთხე შემოიხვია და მის წინ მარინა გაიხსნა, იახტები ადიდებული იყო ადგილის დასაკავებლად, ხალხმრავლობა ავსებდა ბილიკებს, ღია ცის ქვეშ სავსე რესტორანი ლამაზი ხალხით, რომლებიც არ აინტერესებდნენ.
  
  ძირითადად მადლობა მათ, როგორიცაა მეტ დრეიკი.
  
  უკან გაბრუნდა. მისი მობილურმა ტელეფონმა დარეკა იმ შემზარავი, მელოდიური მელოდიით.
  
  ღილაკის სწრაფი დაჭერა. "დიახ?"
  
  "მეტი? Საღამო მშვიდობისა. გამარჯობა." ოქსფორდის განათლების მშვენიერმა ტონმა გააკვირვა.
  
  "შორს?" - მან თქვა. ტორსტენ დალი?
  
  "Რა თქმა უნდა. კიდევ ვინ ჟღერს ასე კარგად?"
  
  დრეიკი პანიკაში ჩავარდა. "Ყველაფერი კარგადაა?"
  
  "ნუ ღელავ, მეგობარო. ყველაფერი კარგადაა მსოფლიოს ამ მხარეს. ისლანდია შესანიშნავია. ბავშვები ფანტასტიურები არიან. ცოლი არის ... ცოლი. როგორ არის საქმე კოვალენკოსთან?
  
  "ჩვენ ის ვიპოვეთ," თქვა დრეიკმა ღიმილით. "თითქმის. ჩვენ ვიცით სად უნდა ვეძებოთ. ახლა რაღაც მობილიზაცია მიმდინარეობს და ხვალ ჩვენ უნდა ვიყოთ ჰავაიზე.
  
  "იდეალური. კარგი, მიზეზი, რის გამოც მე ვრეკავ, შეიძლება თქვენთვის სასარგებლო იყოს ან არ იყოს. შეგიძლიათ თავად გადაწყვიტოთ. მოგეხსენებათ, ღმერთების საფლავის შესწავლა სიფრთხილით გრძელდება. გახსოვს ფრეის ციხესიმაგრეში როგორ ვიდექი ოდინის საფლავის კიდეზე ენით ჩამოკიდებული? გახსოვთ რა ვიპოვეთ?"
  
  დრეიკმა გაიხსენა მისი მაშინვე შიში. "Რა თქმა უნდა".
  
  "დამიჯერეთ, როცა ვამბობ, რომ თითქმის ყოველდღე ვპოულობთ ამის ტოლ ან უფრო დიდ საგანძურს. მაგრამ რაღაც უფრო ამქვეყნიური მიიპყრო ჩემი ყურადღება ამ დილით, ძირითადად იმიტომ, რომ შენ გამახსენე".
  
  დრეიკი ვიწრო ხეივანში შეაბიჯა, რათა უკეთ გაეგო შვედი. "ჩემს გახსენებს? იპოვე ჰერკულესი?"
  
  "არა. მაგრამ ჩვენ აღმოვაჩინეთ ნიშნები საფლავის თითოეული ნიშის კედელზე. ისინი იმალებოდნენ საგანძურის მიღმა, ამიტომ თავიდან არ ჩანდნენ".
  
  დრეიკმა ხველა აუტყდა. "ნიშნები?"
  
  "ისინი დაემთხვა იმ ფოტოს, რომელიც თქვენ გამომიგზავნეთ."
  
  დრეიკს ერთი წუთი დასჭირდა, შემდეგ კი ელვა დაარტყა მის გულს. "მოიცადე. ზუსტად ჩემს გამოგზავნილ სურათს გულისხმობ? მორევის სურათი, რომელიც აღმოვაჩინეთ დროში მოგზაურობის მოწყობილობებზე?"
  
  "მე მეგონა, რომ ეს გაკბენდა, ჩემო მეგობარო. დიახ, ეს ნიშნები - ან მორევები, როგორც თქვენ ამბობთ."
  
  დრეიკი წამიერად უსიტყვოდ დარჩა. თუ ღმერთების საფლავზე ნიშნები ემთხვეოდა ძველ სამოგზაურო მოწყობილობებზე აღმოჩენილ ნიშნებს, ეს ნიშნავს, რომ ისინი იმავე ეპოქიდან იყვნენ.
  
  დრეიკმა მშრალი პირით ისაუბრა. "Ეს ნიშნავს-"
  
  მაგრამ ტორსტენ დალს უკვე ყველაფერი მოფიქრებული ჰქონდა. "რომ ღმერთებმა შექმნეს მოწყობილობები დროში მოგზაურობის მიზნით. თუ დაფიქრდებით, აზრი აქვს. რაც ოდინის სამარხში ვიპოვეთ, ვიცით, რომ ისინი არსებობდნენ. ახლა ჩვენ ვიცით, როგორ მანიპულირებდნენ დროთა განმავლობაში. "
  
  
  თავი მეთხუთმეტე
  
  
  სისხლის მეფე იდგა თავისი პატარა ნაკრძალის კიდეზე და უყურებდა მის რამდენიმე ბენგალურ ვეფხვს, რომლებიც მისდევდნენ პატარა ირემს, რომელიც მათთვის გამოუშვეს. მისი ემოციები დაიშალა. ერთის მხრივ, სიამოვნება იყო პლანეტაზე ოდესმე შექმნილი ერთ-ერთი უდიდესი მკვლელობის აპარატის ფლობა და თავის დროზე ყურება. მეორეს მხრივ, აშკარა სირცხვილი იყო, რომ ისინი ტყვედ აიყვანეს. უფრო მეტს იმსახურებდნენ.
  
  არა როგორც მისი ადამიანური ტყვეები. ისინი იმსახურებდნენ იმას, რის მიღებასაც აპირებდნენ.
  
  ბუდრო.
  
  სისხლის მეფე შემობრუნდა, როცა გაიგონა, რომ რამდენიმე ადამიანი ტრიალებდა ბალახში. - მისტერ ბუდრო, - გაბრაზდა მან. "როგორ იყო CIA-ს დაკავება?"
  
  მამაკაცი რამდენიმე იარდის მოშორებით გაჩერდა, საჭირო პატივისცემას აძლევდა, მაგრამ შიშის გარეშე უყურებდა. "უფრო რთული, ვიდრე წარმომედგინა", - აღიარა მან. "მადლობა მშვიდი ამოღებისთვის."
  
  სისხლის მეფე შეჩერდა. ზურგზე იგრძნო ვეფხვები, რომლებიც შეშინებულ ირმებს მისდევდნენ. ირემმა იკივლა და გაიქცა, შეშინებული, საკუთარ სიკვდილს ვერ შეეგუა. ბოდრო ასეთი არ იყო. სისხლის მეფემ მას გარკვეული პატივისცემა გამოავლინა.
  
  "მეტ დრეიკმა გადააჭარბა?"
  
  "CIA აღმოჩნდა იმაზე მეტი მარაგი, ვიდრე მე მეგონა. Სულ ეს არის".
  
  "იცი, რომ იარაღი მქონოდა, შენი დის სიკვდილი არ იქნებოდა დადგმული".
  
  ბოდროს სიჩუმემ აჩვენა, რომ ესმოდა.
  
  "ახლა დროა ვიმოქმედოთ", - თქვა სისხლის მეფემ. "მე მჭირდება ვინმე, რომელიც სხვა რანჩოებს დაანგრევს. კაუაის და დიდ კუნძულზე. შეგიძლია ამის გაკეთება ჩემთვის?"
  
  კაცმა, რომელიც მან უბრძანა სამუდამო პატიმრობიდან გადარჩენა, მოულოდნელად იპოვა იმედი. "რაც შემიძლია გავაკეთო."
  
  "თქვენ უნდა მოკლათ ყველა მძევალი. ყველა კაცი, ქალი და ბავშვი. Შენ შეგიძლია ამის გაკეთება?"
  
  "Დიახ სერ".
  
  სისხლის მეფე წინ დაიხარა. "Შენ ხარ დარწმუნებული?"
  
  "ყველაფერს გავაკეთებ, რასაც მთხოვ."
  
  სისხლის მეფეს არანაირი გარეგნული ემოცია არ ამჟღავნებდა, მაგრამ კმაყოფილი იყო. ბუდრო იყო მისი ყველაზე კომპეტენტური მებრძოლი და მეთაური. კარგია, რომ ასეთი ერთგული დარჩა.
  
  "მაშინ წადი მოემზადე. ველოდები შენს მითითებებს."
  
  მისმა კაცებმა ამერიკელი წაიყვანეს და სისხლის მეფემ ანიშნა ერთ კაცს, რომ მის უკან დალოდებოდა. ეს იყო კლოდი, რომელიც მართავდა თავის რანჩოს ოაჰუში.
  
  "როგორც ვთქვი, კლოდ, დადგა დრო. მზად ხარ, ჰა?"
  
  "Ყველაფერი მზადაა. რამდენ ხანს უნდა გავძლოთ?"
  
  "შენ გაძლებ, სანამ არ მოკვდები", - დაიყვირა სისხლის მეფემ. "მაშინ გადაიხდება ჩემი ვალი. თქვენ ხართ ყურადღების გაფანტვის ნაწილი. რა თქმა უნდა, ეს მხოლოდ მცირე ნაწილია, მაგრამ თქვენი მსხვერპლი ღირს".
  
  მისი ოაჰუს ზედამხედველი დუმდა.
  
  - გაწუხებს?
  
  "არა. Არა სერ."
  
  "Კარგია. და როგორც კი მათ ყურადღებას გავამახვილებთ რანჩზე, თქვენ გამოავლენთ ადგილობრივ კუნძულოვან უჯრედებს. სწორედ მე გავივლი ჯოჯოხეთის კარიბჭეებს, მაგრამ ჰავაი დაიწვება".
  
  
  თავი მეთექვსმეტე
  
  
  CIA-ს კერძო თვითმფრინავი ოცდაცხრა ათასი ფუტის სიმაღლეზე დაფრინავდა. მეტ დრეიკმა ცარიელ ჭიქაში ყინული შეარხია და კიდევ ერთი მინიატურული ვისკის სახურავი გააღო. ის მარტო მოთავსდა თვითმფრინავის კუდის ნაწილში იმ იმედით, რომ ისინი პატივს სცემდნენ მის მარტოობას. მაგრამ მუდმივი გვერდითი მზერა და გააფთრებული ჩურჩული ეუბნებოდა, რომ "კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება" ფურგონი მალე მის გვერდით დადგებოდა.
  
  ვისკი კი ჯერ ნერვების მოშლაც არ დამწყებია.
  
  ჰეიდენი მისგან გადასასვლელში იჯდა, გვერდით კინიმაკა. მიუხედავად მისი მისიისა, ჰავაელი საკმაოდ მხიარულად ჩანდა სამშობლოში დაბრუნებით. მის ოჯახს მჭიდროდ იცავდნენ, მაგრამ მარადიულად ოპტიმისტი გიგანტი დარწმუნებული ჩანდა, რომ მათ ნახვის შანსი მაინც ექნებოდა.
  
  ჰეიდენი ჯონათან გეითსს სატელიტური ტელეფონით ესაუბრა. "კიდევ სამი? სულ ოცდაერთი პატიმარია, ბატონო. დიახ, დარწმუნებული ვარ, რომ ამაზე მეტია. და ჯერ არ არის ადგილმდებარეობა. Გმადლობთ".
  
  ჰეიდენმა რგოლი გაჭრა და თავი დახარა. "მე მას აღარ შემიძლია საუბარი. როგორ ესაუბრები კაცს, რომლის ცოლი ახლახან მოკლეს? რის თქმას აპირებ?"
  
  დრეიკი მას უყურებდა. წამი დასჭირდა, მაგრამ შემდეგ მან შეხედა მას აზარტული მზერით. "ბოდიში, მეთ. Არ მგონია. ძალიან ბევრი ხდება."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია და ჭიქა მოსწია. "გეითსმა არ უნდა მიიღოს შვებულება?"
  
  "სიტუაცია ძალიან არასტაბილურია." ჰეიდენმა ტელეფონი მუხლზე მიადო. "ომში ვერავინ დაიკავებს უკანა სკამზე."
  
  დრეიკმა ირონიულად გაიღიმა. "არ მეგონა ჰავაი ასეთი დიდი იყო."
  
  "თქვენ გინდათ თქვათ, რატომ ვერ იპოვეს მისი ერთ-ერთი რანჩი მაინც? ისე, ეს არ არის დიდი საქმე. მაგრამ არის ძალიან ბევრი გაუვალი ტყე, ბორცვები და ხეობები. რანჩოებიც ალბათ შენიღბულია. და სისხლის მეფე მომზადდა ჩვენთვის. როგორც ჩანს, ვაშინგტონი ფიქრობს, რომ ადგილობრივები უფრო მეტად დაგვეხმარებიან, ვიდრე ჩვეულებრივი სამუშაო ძალა.
  
  დრეიკმა წარბი ასწია. "საკვირველია, ისინი ალბათ მართლები არიან. აქ მოდის ჩვენი მეგობარი გიგანტი. "
  
  მანომ ფართო, მსუბუქად გაიღიმა. "მე ნამდვილად ვიცნობ ჰონოლულუს მცხოვრებთა უმეტესობას."
  
  ბუნდოვანი გაჩნდა და ბენ ბლეიკი მოულოდნელად მის გვერდით იყო. დრეიკმა შეხედა ახალგაზრდას. კენედის გარდაცვალების შემდეგ ისინი პირველად ნახეს ერთმანეთი რეალურად. ემოციების მოზღვავებამ მოიცვა, რომელიც სწრაფად ჩაახშო და კიდევ ერთი ყლუპით დაფარა.
  
  "ეს ყველაფერი ძალიან სწრაფად მოხდა, მეგობარო. ვერ შევძელი. მან გადამარჩინა, მაგრამ... მაგრამ მე ვერ გადავარჩინე.
  
  "Შენ არ გაბრალებ. შენი ბრალი არ იყო."
  
  "მაგრამ შენ წახვედი."
  
  დრეიკმა შეხედა კარინს, ბენის დას, რომელიც ძმას გაბრაზებული თვალებით უყურებდა. ისინი აშკარად განიხილავდნენ ბენის უგუნურ საქციელს და ის მარცვლეულის წინააღმდეგ წავიდა. დრეიკმა კიდევ ერთი ვისკი გამოუშვა და სკამის საზურგეს მიეყრდნო, მზერა გაუსწორა. "დაახლოებით ათასი წლის წინ შევუერთდი SAS-ს. საუკეთესო საბრძოლო ძალა მსოფლიოში. არსებობს მიზეზი, რომ ისინი საუკეთესოები არიან, ბენ. სხვათა შორის, ეს იმიტომ ხდება, რომ ისინი სასტიკი ხალხია. დაუნდობელი. Მკვლელები. ისინი არ ჰგვანან მეთ დრეიკს, როგორც იცით. ან თუნდაც მეთ დრეიკის მსგავსად, რომელიც ეძებს ოდინის ძვლებს. ეს მეტ დრეიკი არ იყო SAS-ში. ის სამოქალაქო პირი იყო".
  
  "Და ახლა?"
  
  "სანამ სისხლის მეფე ცოცხალია და ვენდეტა ჯერ კიდევ არსებობს, მე ვერ ვიქნები მშვიდობიანი მოქალაქე. არ აქვს მნიშვნელობა რამდენი მინდა ვიყო".
  
  ბენმა მზერა აარიდა. "Გავიგე".
  
  დრეიკი გაოცდა. ნახევრად შემობრუნდა, როცა ბენი ადგა და თავის ადგილს დაუბრუნდა. შესაძლოა ახალგაზრდა ბიჭი ზრდას იწყებდა.
  
  ბოლო სამი თვე რომ არ დაეჩქარებინა ეს პროცესი, ვერასდროს ვერაფერი დააჩქარებდა.
  
  ჰეიდენი მას უყურებდა. "ის მასთან იყო, ხომ იცი. როცა გარდაიცვალა. მისთვისაც რთული იყო".
  
  დრეიკმა გადაყლაპა და არაფერი უთქვამს. ყელი შეეკუმშა და ეს იყო ყველაფერი, რაც შეეძლო გაეკეთებინა, რომ ცრემლები არ წამოსულიყო. ვიღაც კაცი SAS-დან. ვისკიმ დატოვა ცხელი კვალი მუცლის ქვედა ნაწილში. რამდენიმე წუთის შემდეგ მან ჰკითხა: "როგორ არის ფეხი?"
  
  "მტკივა. შემიძლია სიარული და სირბილიც კი. თუმცა, არ მინდა ბოდროსთან ბრძოლა კიდევ რამდენიმე კვირის განმავლობაში.
  
  "სანამ ის ციხეშია, არ მოგიწევთ."
  
  ხმაურმა მიიქცია მისი ყურადღება. მაი და ალისია ისხდნენ რამდენიმე მწკრივის წინ და ერთმანეთისგან დერეფნის გასწვრივ. ორ ქალს შორის ურთიერთობა არასდროს ყოფილა ცივი, მაგრამ რაღაცამ ორივე გააღიზიანა.
  
  "თქვენ დაგვარიგებთ!" ალისიამ ყვირილი დაიწყო. "საკუთარი დაწყევლილი დის გადასარჩენად. სხვაგვარად როგორ იპოვონ სასტუმრო?"
  
  დრეიკი სავარძლიდან გადმოხტა და სადარბაზოსკენ დაიძრა. ბოლო რამ ფრენის დროს იყო ბრძოლა ორ ყველაზე სასიკვდილო ქალს შორის, რომელიც მას ოდესმე იცნობდა.
  
  "ჰადსონი იმ სასტუმროში გარდაიცვალა", - დაიღრიალა ალისია. "მას ესროლეს მაშინ, როცა..." მან თავი დაუქნია. "ეს იყო შენი ინფორმაცია, კიტანო? მოგიწოდებთ, თქვათ სიმართლე."
  
  ალისია გადასასვლელში შევიდა. მაი ადგა, სახეში შეხედა. ორი ქალი თითქმის ცხვირ-ცხვირამდე იყო. მაიმ უკან დაიხია, რომ ადგილი გაეხსნა. გამოუცდელმა დამკვირვებელმა შეიძლება იფიქროს, რომ ეს იაპონელი გოგონას სისუსტის ნიშანი იყო.
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ ეს სასიკვდილო ნიშანი იყო.
  
  წინ გაიქცა. "გაჩერდი!"
  
  "ჩემი და ათი ჰადსონი ღირს."
  
  ალისია იღრიალა. "ახლა მე მივიღებ მაითაიმს!"
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ მეი უკან არ დაიხევდა. უფრო ადვილი იქნებოდა ალისიას ეთქვა ის, რაც მან უკვე იცოდა - რომ ჰადსონმა თავი გასწირა - მაგრამ მაი კიტანოს სიამაყე არ აძლევდა უფლებას დანებებულიყო. ალისია დაარტყა. უპასუხა მეიმ. ალისია გვერდით გადავიდა, რათა მეტი ადგილი გაეჩინა თავისთვის. მაი შევარდა მასზე.
  
  დრეიკი მათკენ გაიქცა.
  
  ალისიამ ყალბი დარტყმა მოახდინა, წინ გადადგა და მაისს იდაყვი მიადო სახეში. იაპონელი მეომარი არ განძრეულა, მაგრამ თავი ოდნავ მიაბრუნა და დარტყმას მისგან მილიმეტრით მოშორებით გაუშვა.
  
  მაიმ ალისიას ნეკნებში ძლიერად დაარტყა. გაისმა მაღალი სტვენა, რომელიც აფრქვევდა სუნთქვას და ალისია შებრუნდა ნაყართან. მაისი წინ წავიდა.
  
  ჰაიდენი ფეხზე წამოხტა და ყვიროდა. ბენი და კარინიც ფეხზე იდგნენ, ორივეს აინტერესებდა ვინ მოიგებდა ბრძოლას. დრეიკი ძალით შემოვარდა, მეი მის გვერდით სავარძელში დააწვინა და ალისიას ხელით ყელი გამოჭრა.
  
  "გაჩერდი." მისი ხმა საფლავივით მშვიდი იყო, მაგრამ მუქარით სავსე. "შენს მკვდარ შეყვარებულს არაფერი აქვს საერთო. და შენი დაც". მან მზერა ესროლა მეის. "კოვალენკო მტერია. როგორც კი ეს ნაბიჭვარი გახდება ფუბარი, შეგიძლია იბრძოლო რაც გინდა, მაგრამ მანამდე გადაარჩინე".
  
  ალისიამ ხელი მოხვია. "ეს ძუ უნდა მოკვდეს იმის გამო, რაც გააკეთა."
  
  მაი არ ახამხამებდა. - ბევრად უარესი გააკეთე, ალისია.
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ ალისიას თვალებში ისევ აინთო ცეცხლი. მან ამოიოხრა ერთადერთი რაც თავში მოუვიდა. "კამათის ნაცვლად იქნებ ამიხსნათ რომელმა თქვენგანმა მოკლა უელსი. Და რატომ."
  
  ბრძოლა მათ გასცდა.
  
  ჰეიდენი მის უკან იდგა: "ჰადსონს თვალყურს ადევნებდნენ მაღალტექნოლოგიური სათვალთვალო მოწყობილობით, მაილსით. Შენ იცი ეს. აქ არავინ არის კმაყოფილი იმით, თუ როგორ აჩუქა მაიმ მოწყობილობა." მის ხმაში ფოლადი იყო. "რომ აღარაფერი ვთქვათ, როგორ მიიღო იგი. მაგრამ მე კი მესმის, რატომ გააკეთა ეს. ხელისუფლების ზოგიერთი მაღალჩინოსანი ამჟამად იგივეს განიცდის. კოვალენკო უკვე თამაშობს თავის ბოლო თამაშს და ჩვენ ძლივს გავედით მეორე ბაზაზე. და თუ გაჟონვები არ არის დალუქული - "
  
  ალისია იღრიალა და თავის ადგილს დაუბრუნდა. დრეიკმა იპოვა მინიატურების კიდევ ერთი შეკვრა და უკან დაბრუნდა მისკენ. ის პირდაპირ წინ იყურებოდა და ჯერ არ სურდა რაიმე საუბრის დაწყება თავის საუკეთესო მეგობართან.
  
  მაგრამ გზაში ბენი მისკენ დაიხარა. "ფუბარი?"
  
  "გაფუჭებული ამოცნობის მიღმა."
  
  
  თავი მეჩვიდმეტე
  
  
  სანამ ისინი დაეშვნენ, ჰეიდენმა მიიღო სატელეფონო ზარი, რომელშიც აცნობეს, რომ ედ ბუდრო CIA-ს ციხიდან გაიქცა. სისხლის მეფემ გამოიყენა ინსაიდერი და, საკუთარი სურვილის საწინააღმდეგოდ, გამოართვა ბუდრო დაბალ ხმაზე, დაუღალავი ოპერაციით.
  
  "თქვენ, ხალხო, ვერაფერს ისწავლით," უთხრა დრეიკმა და არ გაკვირვებია, როცა საპასუხოდ არაფერი ჰქონდა სათქმელი.
  
  ჰონოლულუს აეროპორტი ბუნდოვნად გაბრწყინდა, ისევე როგორც სწრაფი მანქანით ქალაქში. ბოლო დროს, როცა ისინი ჰავაიზე იყვნენ, თავს დაესხნენ დავორ ბაბიჩის სასახლეს და ეჭვმიტანილთა სიაში შეიყვანეს მისმა ვაჟმა ბლანკამ. იმ დროს სერიოზულად ჩანდა.
  
  შემდეგ გამოჩნდა დიმიტრი კოვალენკო.
  
  ჰონოლულუ იყო დატვირთული ქალაქი, განსხვავებით ამერიკული ან ევროპული ქალაქების უმეტესობისგან. მაგრამ რატომღაც, უბრალო ფიქრმა, რომ ვაიკიკის სანაპიროზე არაუმეტეს ოცი წუთის სავალზე იყო, დრეიკის პირქუში ფიქრებიც კი შეარბილა.
  
  საღამო იყო და ყველა დაღლილი იყო. მაგრამ ბენი და კარინი დაჟინებით მოითხოვდნენ, რომ პირდაპირ CIA-ს შენობაში წასულიყვნენ და დაუკავშირდნენ ადგილობრივ ქსელს. ორივეს სურდა დაეწყო კაპიტანი კუკის ჟურნალების ადგილსამყოფელის გათხრა. ამის გაგონებაზე დრეიკმა კინაღამ გაიღიმა. ბენს ყოველთვის უყვარდა გამოცანები.
  
  ჰეიდენმა დააჩქარა საბუთების გაფორმება და მალევე აღმოჩნდნენ სხვა პატარა ოფისში, რომელიც მაიამიში დატოვეს. განსხვავება მხოლოდ ის იყო, რომ ფანჯრიდან ხედავდნენ ვაიკიკის მაღალსართულიან სასტუმროებს, ცნობილ მბრუნავ რესტორანს Top of Waikiki-ს და შორს, ოაჰუს ყველაზე დიდ ატრაქციონს, დიდი ხნის ჩამქრალ ვულკანს, რომელიც ცნობილია როგორც Diamond Head.
  
  "ღმერთო, მე მინდა აქ ცხოვრება", - თქვა კარინმა შვებით.
  
  - მჯერა, - ჩაიბურტყუნა კინიმაკამ. "თუმცა დარწმუნებული ვარ, დამსვენებლების უმეტესობა აქ მეტ დროს ატარებს, ვიდრე მე."
  
  "ჰეი, შენ იყავი ევერგლეიდში არც ისე დიდი ხნის წინ", - დასცინოდა ჰეიდენმა, როცა ბენის და კარინის კომპიუტერები პრივილეგირებულ სისტემაში ჩართო. "და შევხვდი ერთ-ერთ ადგილობრივს."
  
  კინიმაკა ერთი წუთით გაოგნებული ჩანდა, მერე კი ჩაიცინა. "ალიგატორს გულისხმობ? ძალიან სახალისო იყო, დიახ".
  
  ჰეიდენმა დაასრულა რასაც აკეთებდა და მიმოიხედა. "რას იტყვით სწრაფ ვახშამზე და ადრე დაძინებაზე? მუშაობას გამთენიისას ვიწყებთ".
  
  თანხმობის ხმა გაისმა. როდესაც მეი დათანხმდა, ალისია წავიდა. დრეიკი მას უვლიდა, სანამ კოლეგებს მიმართავდა. "ყველამ უნდა იცოდეთ ის, რაც დღეს ვისწავლე. მე მაქვს განცდა, რომ ეს შეიძლება იყოს ერთ-ერთი ყველაზე მნიშვნელოვანი ინფორმაცია, რომელსაც ჩვენ ოდესმე გავამჟღავნებთ. " მან პაუზა გააკეთა. "დალი დამიკავშირდა გუშინ."
  
  ტორსტენი? ბენმა ამოიოხრა. "როგორ არის გიჟი შვედი? ბოლოს როცა ვნახე, ოდინის ძვლებს მიშტერებოდა".
  
  დრეიკმა თითქოს არავინ შეაწყვეტინა მას. "ღმერთების საფლავის შესწავლისას, მათ იპოვეს ნიშნები, რომლებიც ემთხვეოდა იმ გრაგნილებს, რომლებიც ჩვენ აღმოვაჩინეთ გადაცემის მოწყობილობებზე".
  
  "თანმიმდევრულად?" ეხმაურებოდა ჰეიდენს. "რამდენად თანმიმდევრული?"
  
  "ისინი ზუსტად იგივეა."
  
  ბენის ტვინი სრულ სისწრაფეში შევიდა. "ეს ნიშნავს, რომ იგივე ადამიანები, ვინც ააშენეს საფლავი, ასევე შექმნეს მოწყობილობები. ეს სიგიჟეა. თეორია არის ის, რომ ღმერთებმა ააშენეს თავიანთი სამარხები და ფაქტიურად იწვნენ დასაღუპად, ხოლო სიცოცხლის გახანგრძლივება მასობრივი გადაშენების გზით. ახლა თქვენ ამბობთ, რომ მათ ასევე შექმნეს დროში მოგზაურობის მოწყობილობები? ბენი შეჩერდა. "სინამდვილეში, აზრი აქვს..."
  
  კარინმა თავი დაუქნია და მას შეხედა. "სულელი. რა თქმა უნდა, ამას აზრი აქვს. ასე იმოგზაურეს დროში, მანიპულირებდნენ მოვლენებით და ქმნიდნენ ადამიანების ბედს".
  
  მეტ დრეიკი ჩუმად გაბრუნდა. - დილით გნახავ.
  
  
  * * *
  
  
  ღამის ჰაერი იყო სურნელოვანი, ტროპიკულად თბილი და ოდნავ წყნარი ოკეანის. დრეიკი დახეტიალობდა ქუჩებში, სანამ ღია ბარი არ იპოვა. კლიენტურა უნდა განსხვავდებოდეს სხვა ქვეყნების ბარებისგან, არა?-გაიფიქრა მან. ბოლოს და ბოლოს, სამოთხე იყო. მაშინ რატომ თამაშობდნენ უვადო მსჯავრდებულები ბილიარდს, თითქოს ადგილი მათი იყო? რატომ იყო მთვრალი თავის უკან გადაგდებული ბარის ბოლოს? რატომ იჯდა მარადიული წყვილი ცალ-ცალკე, საკუთარ პატარა სამყაროებში დაკარგული, ერთად, მაგრამ მარტო?
  
  ისე, ზოგიერთი რამ განსხვავებული იყო. ალისია მაილსი ბართან იყო და ორმაგ სასმელს ამთავრებდა. დრეიკი წასვლაზე ფიქრობდა. იყო სხვა ბარები, რომლებშიც მას შეეძლო თავი შეეფარებინა მწუხარებისგან და მათი უმეტესობა ასე რომ გამოიყურებოდა, თავს ისე იგრძნობდა, როგორც სახლში.
  
  მაგრამ შესაძლოა მოქმედებისკენ მოწოდებამ ოდნავ შეცვალა მისი თვალსაზრისი. მისკენ წავიდა და დაჯდა. მაღლა არც კი მოუხედავს.
  
  "ჯანდაბა შენ, დრეიკ." ცარიელი ჭიქა მისკენ მიიძრო. "მიყიდე სასმელი."
  
  - ბოთლი დატოვე, - დაავალა დრეიკმა ბარმენს და ნახევარი ჭიქა Bacardi Oakheart დაისხა. სადღეგრძელოში ჭიქა ასწია. ალისია მაილსი. ათწლეულის ხანგრძლივი ურთიერთობა, რომელიც არსად წასულა, არა? და აი, ჩვენ სამოთხეში ვართ, ბარში ვსვამთ.
  
  "ცხოვრებას აქვს გზა, რომ გაგიფუჭოს."
  
  "არა. SRT-მ ეს გააკეთა.
  
  "ეს რა თქმა უნდა არ დაეხმარა."
  
  დრეიკმა გვერდულად შეხედა მას. "ეს არის პატიოსნების შეთავაზება? Თქვენგან? რამდენი მათგანი ჩაძირე?"
  
  "საკმარისია წნევის მოსახსნელად. არა იმდენი, რამდენიც მჭირდება".
  
  "და მაინც არაფერი გაგიკეთებია ამ ხალხის დასახმარებლად. იმ სოფელში. გახსოვს კიდეც? თქვენ ნება დართეთ ჩვენს ჯარისკაცებს დაკითხონ ისინი".
  
  "მეც მათსავით ჯარისკაცი ვიყავი. შეკვეთა მქონდა".
  
  "და შემდეგ თქვენ დაუთმეთ ყველაზე მაღალ მყიდველს."
  
  "მე ჩემი მოვალეობა შევასრულე, დრეიკ." ალისიამ რომი მოაყარა და ბოთლი მაგიდაზე ძლიერად დაარტყა. "დროა აიღოთ ჯილდოები".
  
  "და ნახე სად მიგიყვანა."
  
  - ანუ, შეხედე, სად მიგვიყვანა, არა?
  
  დრეიკი გაჩუმდა. შეიძლება ითქვას, რომ მან აირჩია დიდი გზა. ისიც შეიძლება ითქვას, რომ დაბალი გზა აირჩია. ამას მნიშვნელობა არ ჰქონდა. ისინი იმავე ადგილზე აღმოჩნდნენ იგივე დანაკარგებით და იგივე მომავლით.
  
  "პირველ რიგში, ჩვენ საქმე გვაქვს სისხლიან ვენდეტასთან. და კოვალენკო. მერე ვნახავთ სად ვართ". ალისია იჯდა და შორს იყურებოდა. დრეიკს აინტერესებდა, ტრიალებდა თუ არა მისი აზრები ტიმ ჰადსონის გარშემო.
  
  "ჩვენ ჯერ კიდევ უნდა ვისაუბროთ უელსზე. ის ჩემი მეგობარი იყო."
  
  ალისიას გაეცინა, ისევე როგორც ადრე. "ეს ძველი გარყვნილი? ის სულაც არ იყო შენი მეგობარი, დრეიკი და შენ ეს იცი. ჭებზე ვისაუბრებთ. მაგრამ ბოლოს. სწორედ მაშინ მოხდება ეს".
  
  "რატომ?"
  
  მხარზე რბილმა ხმამ გადაურბინა. - იმიტომ, რომ ეს სწორედ მაშინ უნდა მოხდეს, მეთ. ეს იყო მაისის ნაზი ტონები. იგი უხმოდ მიუახლოვდა მათ. "იმიტომ, რომ ჩვენ გვჭირდება ერთმანეთი, რომ პირველ რიგში გადავლახოთ ეს."
  
  დრეიკი მისი დანახვისას გაოცების დამალვას ცდილობდა. "ნუთუ სიმართლე უელსის შესახებ ასეთი საშინელია?"
  
  მათი სიჩუმე იმაზე მეტყველებდა, რაც იყო.
  
  მათ შორის მაისი გადადგა. "აქ იმიტომ ვარ, რომ ლიდერი მყავს."
  
  "ჰუკი? Ვისგან? მე მეგონა იაპონელებმა შეგცვალეს".
  
  "ოფიციალურად, მათ ეს გააკეთეს." მაის ხმას მხიარული ნოტა ჰქონდა. "არაოფიციალურად, ისინი აწარმოებენ მოლაპარაკებებს ამერიკელებთან. მათ იციან, რამდენად მნიშვნელოვანია კოვალენკოს დაჭერა. არ იფიქროთ, რომ ჩემს მთავრობას სანახავი თვალი არ აქვს".
  
  "მე არც კი მიოცნებია ამაზე." ალისია ღრიალებდა. "უბრალოდ მინდა ვიცოდე, როგორ გვპოვე." პიჯაკი ისე შეაძვრინა, თითქოს შუქურის გადატვირთვა სურდა.
  
  - მე შენზე უკეთესი ვარ - თქვა მაიმ და ახლა იცინოდა. "და ეს არის ერთადერთი ბარი სამ ბლოკზე."
  
  "Ეს მართალია?" დრეიკმა თვალი ჩაუკრა. - რა ირონია.
  
  "მე მაქვს ლიდერი," გაიმეორა მაიმ. "გინდა ახლა ჩემთან წამოხვიდე და გადაამოწმო, თუ ზედმეტად ნასვამები ხართ, რომ არ იზრუნოთ?"
  
  დრეიკი წამის შემდეგ სკამიდან გადმოხტა და ალისია შემოტრიალდა. - გზა მაჩვენე, პატარა ელფო.
  
  
  * * *
  
  
  ტაქსით მგზავრობის შემდეგ, ისინი გადატვირთული ქუჩის კუთხეში შეიკრიბნენ და უსმენდნენ მაის მათ განახლებას.
  
  "ეს პირდაპირ მოდის ვინმესგან, რომელსაც ვენდობი დაზვერვის სააგენტოს. კოვალენკოს რანჩოს მართავენ რამდენიმე ადამიანი, რომელსაც მას ენდობა. ეს ყოველთვის ასე იყო, თუმცა ახლა ის უფრო მეტად ეხმარება მას, ვიდრე ოდესმე, როდესაც მას დრო სჭირდება... კარგი, გააკეთოს ის, რის გაკეთებასაც აპირებს. ნებისმიერ შემთხვევაში, მის რანჩოს ოაჰუში მართავს კაცი, სახელად კლოდ".
  
  მაიმ მათი ყურადღება გაამახვილა ახალგაზრდების რიგზე, რომლებიც გადიან თაღოვანი და კაშკაშა განათებული შესასვლელით ძვირადღირებული კლუბისკენ. "კლოდი ფლობს ამ კლუბს", - თქვა მან. მოციმციმე განათება რეკლამირებდა "ცოცხალი დიჯეები, პარასკევის ხელმოწერის ბოთლები და სპეციალური სტუმრები". დრეიკმა ჩაძირვის გრძნობით მიმოიხედა ხალხის გარშემო. მასზე გამოსახული იყო ჰავაის ათასობით ულამაზესი ახალგაზრდა სხვადასხვა შტატებში.
  
  "ჩვენ შეგვეძლო ცოტათი გამორჩეულიყო", - თქვა მან.
  
  "ახლა ვიცი, რომ ყველანი გარეცხილი ხართ." ალისია მას გაეცინა. "წლის დრეიკი დადგებოდა ორი ცხელი ქალის გვერდით, რომლებთანაც ახლა იმყოფება, ორივე ხელს ლოყაზე დადებდა და იქით გვიბიძგებდა".
  
  დრეიკმა თვალები დახუჭა, იცოდა რომ საოცრად მართალი იყო. "ოცდაათიანი წლების შუა პერიოდი ცვლის ადამიანს", - მოახერხა მან, მოულოდნელად იგრძნო ელისონის დაკარგვის, კენედის მკვლელობის, მუდმივი ინტოქსიკაციის სიმძიმე. მან მოახერხა ორივეს ფოლადის მზერის დაფიქსირება.
  
  "კლოდის ძებნა აქ იწყება".
  
  ისინი ღიმილით გაიარეს პორტერებს და აღმოჩნდნენ ვიწრო გვირაბში, რომელიც სავსე იყო მბჟუტავი შუქებით და ყალბი კვამლით. დრეიკი მომენტალურად დეზორიენტირებული იყო და ეს ჩამოწერა, როგორც კვირიანი ინტოქსიკაცია. მისი აზროვნების პროცესები ბუნდოვანი იყო, მისი რეაქციები კიდევ უფრო. მას სჭირდებოდა სწრაფად გადაადგილება.
  
  გვირაბის უკან იყო ფართო აივანი საცეკვაო მოედანზე ჩიტის თვალით. სხეულები ერთიანად მოძრაობდნენ ღრმა ბასის რითმებით. მათ მარჯვნივ კედელზე იტევდა ათასობით ალკოჰოლის ბოთლი და ასახავდა სინათლეს ბრჭყვიალა პრიზმებში. ბარის ათეული თანამშრომელი მუშაობდა მოთამაშეებზე ტუჩების წაკითხვით, ცვლის მიცემით და არასწორი სასმელების მირთმევით კლუბის გულგრილი პატრონებისთვის.
  
  ისევე, როგორც ნებისმიერ სხვა ბარში. დრეიკმა რაღაც ირონიით ჩაიცინა. "უკან". მან მიუთითა, რომ არ სჭირდებოდა ხალხში დამალვა. "თოკით შემოღობილი ტერიტორია. და მათ უკან - ფარდები.
  
  "პირადი წვეულებები", - თქვა ალისამ. "მე ვიცი, რა ხდება იქ."
  
  - რა თქმა უნდა, იცი. მაი დაკავებული იყო იმდენი ადგილის დათვალიერებით, რაც შეეძლო. "არის უკანა ოთახი, რომელშიც არასდროს ყოფილხარ, მაილს?"
  
  "არც იქ წახვიდე, რძალო. მე ვიცი შენი ექსპლოიტეტების შესახებ ტაილანდში. მე კი არ ვცდი არცერთს".
  
  "რაც თქვენ მოისმინეთ, დიდად შეუმჩნეველი იყო". მაიმ უკანმოუხედავად დაიძრა ფართო კიბეებით. "Დამიჯერე".
  
  დრეიკმა წარბები შეხედა ალისიას და თავი დაუქნია საცეკვაო მოედნისკენ. ალისია გაკვირვებული ჩანდა, მაგრამ შემდეგ მიხვდა, რომ აპირებდა მალსახმობის გავლას და კერძო ზონაში წასვლას. ინგლისელმა მხრები აიჩეჩა. "შენ ხელმძღვანელობ, დრეიკ. Მე შენ გამოგყვები."
  
  დრეიკმა იგრძნო უეცარი, ირაციონალური სისხლის ნაკადი. ეს იყო შანსი, მიახლოებულიყავი ვინმესთან, ვინც შესაძლოა იცოდა დიმიტრი კოვალენკოს ადგილსამყოფელი. სისხლი, რომელიც მან აქამდე დაღვარა, მხოლოდ წვეთი იყო ოკეანეში იმასთან შედარებით, რის დაღვრასაც ის სურდა.
  
  როცა საცეკვაო მოედანზე სიცილიან, ოფლიან სხეულებს მიჰყვებოდნენ, ერთ-ერთმა ბიჭმა მოახერხა ალისიას გარშემო შემოტრიალება. - ჰეი, - დაუძახა მან მეგობარს, მისი ხმა ძლივს ისმოდა მხურვალე რიტმზე. "მე უბრალოდ გამიმართლა".
  
  ალისიამ დაბუჟებული თითები მის მზის წნულში ჩაარტყა. "შენ არასოდეს გაგიმართლა, შვილო. უბრალოდ შეხედე შენს სახეს."
  
  ისინი სწრაფად მოძრაობდნენ, უგულებელყოფდნენ ხმაურიანი მუსიკის, რხევადი სხეულების, ბარის თანამშრომლების მოძრაობას ბრბოში წინ და უკან, თავებზე დაბალანსებული უჯრით. ცოლ-ქმარი ხმამაღლა კამათობდა, მამაკაცი სვეტს მიეჯაჭვა, ქალმა კი ყურში ჩასძახა. შუახნის ქალების ჯგუფი ოფლიანობდნენ და იფეთქებდნენ, წრეში ისხდნენ არყის ჟელე და პატარა ლურჯი კოვზები ხელში. მთელ იატაკზე დაბალი მაგიდები იდგა, უმეტესობა უგემოვნო სასმელებით იყო სავსე ქოლგების ქვეშ. არავინ იყო მარტო. ბევრმა მამაკაცმა გაორმაგდა, როდესაც მაი და ალისია გარდაიცვალნენ, რამაც მათი შეყვარებულების გაღიზიანება გამოიწვია. მაიმ წინდახედულად დააიგნორა ყურადღება. ალისამ გამოიწვია.
  
  ისინი მივიდნენ თოკიან ზონაში, რომელიც შედგებოდა სქელი ოქროს ლენტებისაგან, რომელიც გადაჭიმული იყო ორ ძლიერ სპილენძის თოკის ბოძს შორის. დაწესებულება, როგორც ჩანს, ვარაუდობდა, რომ რეალურად არავინ დაუპირისპირდება ორივე მხარეს მდებარე ორ ავაზაკს.
  
  ახლა ერთ-ერთი მათგანი წინ გადადგა, ხელი გაშალა და თავაზიანად სთხოვა მაის უკან დახევა.
  
  იაპონელმა გოგონამ სწრაფად გაიღიმა. "კლოდმა გამოგვიგზავნა სანახავად..." ის შეჩერდა, თითქოს ფიქრობდა.
  
  "პილიპო?" მეორე ყაჩაღმა სწრაფად ჩაილაპარაკა. "მე მესმის რატომ, მაგრამ ვინ არის ეს ბიჭი?"
  
  "ბოდიგარდი".
  
  ორმა მსხვილმა კაცმა დრეიკს ისე უყურებდა, როგორც კატები თაგვის კუთხეში. დრეიკმა ფართოდ გაუღიმა მათ. არაფერი უთქვამს, თუ ინგლისური აქცენტი ეჭვს იწვევდა. ალისიას ასეთი შიში არ ჰქონდა.
  
  "ასე რომ, ეს პილიპო. როგორია ის? კარგ დროს გავატარებთ თუ რა?"
  
  "ოჰ, ის საუკეთესოა", - თქვა პირველმა მცოცავმა მწარე ღიმილით. "იდეალური ჯენტლმენი"
  
  მეორე მახარებელმა მათ ტანსაცმელს დახედა. "შენ არ ხარ მთლად ჩაცმული ამ შემთხვევისთვის. დარწმუნებული ხარ, რომ კლოდმა გამოგიგზავნა?
  
  მაის ხმაში დაცინვის კვალი არ ეტყობოდა, რადგან მან თქვა: "რა თქმა უნდა".
  
  დრეიკმა გამოიყენა საფონდო ბირჟა ფარული ნიშების შესაფასებლად. კიბეების მოკლე ფრენა ბაქანზე მიდიოდა, რომელზეც დიდი მაგიდა იდგა. მაგიდის ირგვლივ ათიოდე ადამიანი იყო, რომელთა უმეტესობა საკმარისად ენთუზიაზმით გამოიყურებოდა და ვარაუდობდნენ, რომ ცოტა ხნის წინ სერიოზული ფხვნილი ამოისუნთქეს. დანარჩენები უბრალოდ შეშინებულები და სევდიანი ჩანდნენ, ახალგაზრდა ქალები და რამდენიმე ბიჭი, აშკარად არ იყვნენ პარტიის ჯგუფის წევრები.
  
  "ჰეი პილიპო!" დაიყვირა მეორე მატყუარამ. "ახალი ხორცი თქვენთვის!"
  
  დრეიკი გოგონებს მიჰყვა კიბეების მოკლე ბილიკს. აქ ბევრად უფრო მშვიდი იყო. აქამდე, მან დაითვალა თორმეტი უტყუარი ცუდი ბიჭი, რომელთაგანაც სავარაუდოდ იარაღი ჰქონდათ. მაგრამ როცა მან თორმეტი ადგილობრივი აღმასრულებელი მაისს, ალისიას და საკუთარ თავს შეადარა, არ ინერვიულა.
  
  მათ უკან იდგა და ცდილობდა მაქსიმალურად არ მიექცია ყურადღება საკუთარ თავზე. სამიზნე პილიპო იყო და ახლა მისგან რამდენიმე ფუტის მანძილზე იყვნენ. ეს ღამის კლუბი ნამდვილად აპირებდა რხევას.
  
  პილიპომ გოგოებს შეხედა. ყელში მისი მშრალი წკაპუნის ხმა მის ინტერესზე მეტყველებდა. დრეიკმა ბუნდოვნად დაინახა მისი ხელი სასმელისკენ და უკან გადააგდო.
  
  "კლოდმა გამოგიგზავნა?"
  
  პილიპო დაბალი, გამხდარი კაცი იყო. მისმა გაფართოებულმა, გამომხატველმა თვალებმა მაშინვე უთხრეს დრეიკს, რომ ეს კაცი არ იყო კლოდის მეგობარი. ჩვენ არც კი ვიცნობდით ერთმანეთს. ის უფრო თოჯინა იყო, კლუბის ნომინალური ხელმძღვანელი. მოხმარებადი.
  
  "Ნამდვილად არ". მაიც მიხვდა ამას და თვალის დახამხამებაში პასიური ქალიდან საოცარ მკვლელად გადაიქცა. დაბუჟებული თითები ორ უახლოეს კაცს ყელში ჩასჭიმა და წინიდან ღრმა დარტყმამ მესამე უგონო მდგომარეობაში ჩააგდო, სკამიდან გადმოვარდა. ალისია მის გვერდით მაგიდაზე წამოხტა, უკანალზე ფეხები მაღლა დაეშვა და ქუსლი სახეზე დაარტყა მამაკაცს, რომელსაც კისერზე ადიდებული ტატუ ჰქონდა. ის გვერდით გუგს დაეჯახა და ორივე ფეხზე დაარტყა. ალისია მესამეზე გადახტა.
  
  დრეიკი შედარებით ნელი იყო, მაგრამ ბევრად უფრო დამანგრეველი. გრძელთმიანი აზიელი მას ჯერ დაუპირისპირდა და წინ წაიწია ჯაბისა და ფრონტალური დარტყმის კომბინაციით. დრეიკი განზე გადგა, ფეხი დაიჭირა და დიდი, მოულოდნელი ძალით დატრიალდა, სანამ კაცმა იყვირა და ატირებულ ბურთად ჩავარდა.
  
  შემდეგ კაცმა დანა აიღო. დრეიკმა ჩაიცინა. დანა წინ გაიქცა. დრეიკმა მაჯა დაიჭირა, გატეხა და იარაღი პატრონის მუცელში ღრმად ჩააგდო.
  
  დრეიკი გადავიდა.
  
  უბედური ფარდულები მაგიდიდან გაიქცნენ. ამას მნიშვნელობა არ ჰქონდა. მათ არაფერი იცოდნენ კლოდის შესახებ. ერთადერთი ადამიანი, რომელსაც შეეძლო, როგორც მოსალოდნელი იყო, რაც შეიძლება ღრმად ჩაეხუტა თავის პლიუს ტყავის სავარძელში, შიშისგან გაფართოებული თვალებით, უხმოდ მოძრაობდა ტუჩებით.
  
  "პილიპო". მაი მისკენ მიიწია და ხელი თეძოზე მოხვია. "პირველ რიგში თქვენ გინდათ ჩვენი კომპანია. ახლა თქვენ არა. ეს უხეშია. რა არის საჭირო, რომ იყო ჩემი მეგობარი?"
  
  "მე... მე მყავს კაცები." პილიპო ველური ჟესტიკულაციით აკანკალებდა თითებს, როგორც ალკოჰოლზე დამოკიდებულების ზღვარზე მყოფი ადამიანის თითებს. "Ყველგან".
  
  დრეიკი ორ ბოუნკერს შეეჯახა, რომლებიც კინაღამ ჩავიდნენ კიბეზე. ალისია მარჯვნიდან სრიალებდა ძარღვებს. ქვემოდან მძიმე საცეკვაო მუსიკა ისმოდა. ინტოქსიკაციის სხვადასხვა სტადიაში მყოფი სხეულები მთელ საცეკვაო მოედანზე იყო მიმოფანტული. დიჯეი აერია და ღრიალებდა მოხიბლული აუდიტორიისთვის.
  
  - კლოდმა არ გამოგიგზავნა, - ამოისუნთქა მეორე მაცხუნებელმა აშკარად გაოგნებულმა. დრეიკმა კიბის საფეხურები გამოიყენა, რათა წინ გადასწია და ორივე ფეხი დაუდო მამაკაცის მკერდზე, რის შედეგადაც ის უკან დაბრუნდა ხმაურიან ორმოში.
  
  კიდევ ერთი მამაკაცი გადახტა ბოლო საფეხურზე და დრეიკს მიაშტერდა და ხელებს აქნევდა. ინგლისელმა ნეკნებზე დარტყმა მიიღო, რომელიც უფრო სუსტ კაცს ჩამოაგდებდა. მტკივა. მისი მეტოქე შეჩერდა და ელოდა ეფექტს.
  
  მაგრამ დრეიკმა უბრალოდ ამოისუნთქა და ფეხის ძირებიდან აფრინდა მჭიდრო აპერკუტი. ბაუნკერი მიწიდან აწიეს, მან მყისიერად დაკარგა გონება. ხმაურმა, რომლითაც ის მიწაზე მოხვდა, პილიპო შესამჩნევად გადახტა.
  
  "რამე თქვი?" მაიმ მშვენივრად მოვლილი ფრჩხილი ჰავაის ლოყაზე გადაიტანა. "შენი კაცების შესახებ?"
  
  "Გიჟი ხარ? საერთოდ იცი ვის ეკუთვნის ეს კლუბი?"
  
  მაიმ გაიცინა. ალისია ორივეს მიუახლოვდა, აუღელვებლად მას შემდეგ, რაც ოთხ მცველს შეეჯახა. "სასაცილოა ამას რომ ამბობ." პილიპოს გულზე დაადო ფეხი და ძლიერად დააჭირა. "ეს ბიჭი, კლოდ. Სად არის ის?"
  
  პილიპოს თვალები ხაფანგში ჩაკეტილი ციცინათელებივით ატრიალებდა. "მე... არ ვიცი. ის აქ არასდროს მოდის. მე ვმართავ ამ ადგილს, მაგრამ მე... არ ვიცნობ კლოდს".
  
  "სამწუხაროა." ალისიამ პილიპოს გულში ჩაარტყა. "Შენთვის".
  
  დრეიკს ერთი წუთი დასჭირდა მათი პერიმეტრის სკანირებისთვის. ყველაფერი უსაფრთხოდ ჩანდა. მანამდე დაიხარა, სანამ კლუბის პატრონთან ცხვირ-ცხვირამდე იყო.
  
  "ჩვენ მივიღეთ. უღირსი მსახური ხარ. თანახმა ვარ, რომ კლოდს არ იცნობ. მაგრამ დარწმუნებული ხარ, რომ იცნობ ვინმეს, ვინც მას იცნობს. ადამიანი, რომელიც დროდადრო სტუმრობს. ადამიანი, რომელიც დარწმუნდება, რომ თავს აკონტროლებს. ახლა..." დრეიკმა ყელზე აიტაცა პილიპო, მისი გაბრაზება ძლივს დამალა. "ამ კაცის სახელს მეტყვით. თორემ შენს გარყვნილ თავებს გადავუხვევ".
  
  პილიპოს ჩურჩული აქამდეც კი გაუგონარი იყო, სადაც ხმაურიანი ხმები ახშობდა მძიმე აკუსტიკური კედლებით. დრეიკმა თავი გააქნია ისე, როგორც ვეფხვი აკანკალებს მკვდარი გაზელის თავს.
  
  "Რა?"
  
  "ბიუქენენი. ამ კაცს ბუკენანი ჰქვია".
  
  დრეიკი უფრო ძლიერად დაიჭირა, როცა გაბრაზებამ მოიცვა. "მითხარი, როგორ დაუკავშირდები მას." კენედის გამოსახულებები ავსებდა მის ხილვას. მან ძლივს იგრძნო, რომ მაი და ალისია მომაშორეს კლუბის მომაკვდავ მფლობელს.
  
  
  თავი მეთვრამეტე
  
  
  ჰავაის ღამე ჯერ კიდევ გაჩაღდა. შუაღამე ძლივს გადასული იყო, როცა დრეიკი, მეი და ალისია კლუბიდან გამოვიდნენ და გაჩერებული კაბინა გააჩერეს. ალისიამ დაფარა მათი გაქცევის გზა, სიხარულით მიუახლოვდა დიჯეის, აიღო მისი მიკროფონი და მისცა საუკეთესო როკ-ვარსკვლავის შთაბეჭდილება. "გამარჯობა ჰონოლულუ! როგორ ჯანდაბა ხარ? ძალიან მიხარია ამაღამ აქ ყოფნა. ბიჭებო, ლამაზები ხართ!" შემდეგ ის მოშორდა და ათასი წინადადება დატოვა ათას ტუჩზე.
  
  ახლა თავისუფლად საუბრობდნენ ტაქსის მძღოლთან. "რამდენი ხანი ფიქრობთ, სანამ პილიპო გააფრთხილებს ბიუქენენს?" ჰკითხა ალისია.
  
  "იღბლით, შეიძლება ცოტა ხნით ვერ იპოვონ. ის კარგად არის დაკავშირებული. მაგრამ თუ გააკეთებენ -"
  
  "ის არ ისაუბრებს", - თქვა დრეიკმა. "ის მშიშარაა. ის ყურადღებას არ აქცევდა იმ ფაქტს, რომ მან კლოდის კაცი გააკრიტიკა. ჩემს იპოთეკას დავდებდი".
  
  "მაცხობლებს შეუძლიათ ლაპარაკი." ჩუმად თქვა მაიმ.
  
  მათი უმეტესობა უგონო მდგომარეობაშია. ალისიას გაეცინა, მერე უფრო სერიოზულად თქვა. "მაგრამ სპრაიტი მართალია. როცა ისევ სიარული და ლაპარაკი შეძლებენ, ღორებივით ღრიალებენ".
  
  დრეიკმა ენა დააჭირა. "ჯანდაბა, ორივე მართალი ხართ. მაშინ ჩვენ უნდა გავაკეთოთ ეს სწრაფად. Ამაღამ. სხვა არჩევანი არ არის."
  
  - ჩრდილოეთ კუკუის ქუჩა, - უთხრა მაიმ ტაქსის მძღოლს. "შეგიძლიათ მორგში დაგვატოვოთ".
  
  ტაქსის მძღოლმა სწრაფად შეხედა მას. "Დანამდვილებით?"
  
  ალისიამ მისი ყურადღება თავხედური ღიმილით მიიპყრო. "გაჩუმდი, ხუთიო. უბრალოდ იმოძრავეთ."
  
  ტაქსის მძღოლმა წაიჩურჩულა რაღაც "Fucking haole", მაგრამ გზას ახედა და გაჩუმდა. დრეიკი ფიქრობდა სად მიდიოდნენ. "თუ ეს მართლაც ბიუკენანის ოფისია, ის ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ამ დროს იქ იყოს."
  
  ალისია ღრიალებდა. "დრეიკს, დრეიკს, უბრალოდ საკმარისად ყურადღებით არ უსმენ. როცა საბოლოოდ მივხვდით, რომ სულელ კაცს, პილიპოს, ყელი ისე აჭერდა ხელში, რომ მეწამული გახდა, მისი სასაცილო სიცოცხლის გადარჩენას შევუდექით და მან გვითხრა, რომ ბიუქენენს სახლი ჰქონდა".
  
  "სახლი?" დრეიკმა ღრიანცალა.
  
  "ბიზნესის შესახებ. თქვენ იცნობთ ამ დილერებს. იქ ცხოვრობენ და ჭამენ, თამაშობენ, იქიდან აწყობენ ადგილობრივ სამუშაოებს. წესრიგს იცავს. ის კი ინახავს თავის ხალხს. უწყვეტ მძიმე წვეულებაა, კაცო".
  
  "რაც ხელს შეუწყობს ღამის კლუბში განვითარებულ მოვლენებს ამ დროისთვის ფარულად." თქვა მაიმ, როცა ტაქსი მორგთან გაჩერდა. "გახსოვთ, როდესაც ჩვენ შევედით ამ მიწოდების მაგნიტის ოფისში ჰონგ კონგში? სწრაფად შევდივართ, სწრაფად გამოვდივართ. ასე უნდა იყოს".
  
  "ისევე, როგორც ციურიხში იმ ადგილას რომ მივედით." ალისიამ ხმამაღლა უთხრა დრეიკს. "ეს ყველაფერი შენზე არ არის დამოკიდებული, კიტანო. არც ისე შორს არის".
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენი შევიდა ჰონოლულუში, ცენტრალური სადაზვერვო სააგენტოს შენობაში დავალებულ ბინაში და თვალებში მოკვდა. ბენი მას ელოდა, საწოლზე იჯდა და ფეხებზე ჩამოეკიდა.
  
  ახალგაზრდა მამაკაცი დაღლილი ჩანდა. თვალები დასისხლიანებული ჰქონდა დღის განმავლობაში კომპიუტერის ეკრანზე ყურებისგან, შუბლი კი ოდნავ ნაოჭები ჩანდა ასეთი ინტენსიური კონცენტრაციისგან. ჰეიდენს გაუხარდა მისი დანახვა.
  
  მან გამომწვევად მიმოიხედა ოთახში. "შენ და კარინმა საბოლოოდ გაჭრა ჭიპლარი?"
  
  "ჰარ, ჰარ. ის ოჯახია." ისე თქვა, თითქოს მათი სიახლოვე ყველაზე აშკარა იყო. "და მან ნამდვილად ბევრი რამ იცის კომპიუტერების შესახებ."
  
  ამაში გენიალური დონის IQ დაგეხმარებათ. ჰეიდენმა ფეხსაცმელი გაიხადა. სქელი ხალიჩა ქაფიან ბალიშს ჰგავდა მისი მტკივნეული ფეხების ქვეშ. "მე აბსოლუტურად დარწმუნებული ვარ, რომ ხვალ თქვენ იპოვით იმას, რაც ჩვენ გვჭირდება Cook's-ის ჟურნალებში."
  
  "თუ ჩვენ მათ საერთოდ ვიპოვით."
  
  "ყველაფერი ინტერნეტშია. თქვენ უბრალოდ უნდა იცოდეთ სად ეძებოთ. "
  
  ბენმა წარბები შეხედა მას. "არის... არის თუ არა განცდა, რომ აქ ჩვენზე მანიპულირებენ? ჯერ ვპოულობ ღმერთების საფლავს, შემდეგ კი მოძრაობის მოწყობილობებს. ახლა ჩვენ აღმოვაჩენთ, რომ ეს ორი ფენომენი ერთმანეთთან არის დაკავშირებული. და -" ის შეჩერდა.
  
  "Და რა?" ჰეიდენი მის გვერდით დაჯდა საწოლზე.
  
  "მოწყობილობები შეიძლება იყოს დაკავშირებული რაიმე გზით ჯოჯოხეთის კარიბჭეებთან," - მსჯელობდა ის. თუ კოვალენკოს სურს ისინი, ისინი უნდა იყვნენ.
  
  "Ეს არ არის სიმართლე". ჰეიდენი უფრო ახლოს მიიწია. "კოვალენკო გიჟია. ჩვენ ვერ ვიტყვით, რომ გავიგეთ მისი აზროვნება.
  
  ბენის თვალები აჩვენებდნენ, რომ ის სწრაფად კარგავდა ფიქრებს და ეფლირტავებოდა სხვებს. მან აკოცა ჰეიდენს, როცა მან თავი მისკენ დახარა. ის მოშორდა, როცა მან ჯიბეში რაღაცის ჩხუბი დაიწყო.
  
  "უფრო კომფორტული ვარ, როცა ის ელვადან გამოდის, ბენ".
  
  "აჰ? არა. მე ეს მინდოდა." მობილური ამოიღო, ეკრანი MP3 პლეერზე გადართო და ალბომი შეარჩია.
  
  Fleetwood Mac-მა დაიწყო სიმღერა "Second Hand News" კლასიკური ჭორებიდან.
  
  ჰეიდენმა გაკვირვებულმა აციმციმდა თვალი. "დინოროკი? მართლა?"
  
  ბენმა ზურგზე გადააგდო. "ზოგიერთი უკეთესია, ვიდრე თქვენ ფიქრობთ."
  
  ჰეიდენს არ აკლდა გამჭოლი სევდა მეგობრის ტონში. მან არ გამოტოვა სიმღერის თემა, რაც აშკარად ჩანს სათაურში. იგივე მიზეზების გამო, რაც ბენმა გააკეთა, მან აიძულა ეფიქრა კენედი მურზე და დრეიკზე და ყველა მათგანზე, რაც მათ დაკარგეს. ორივემ არამარტო დაკარგა დიდი მეგობარი კენედიში, არამედ მისმა ძალადობრივმა სიკვდილმა დრეიკის ყველა მეგობარი უბრალო ფონურ ხმაურად აქცია.
  
  მაგრამ როცა ლინდსი ბუკინგემმა სიმაღლის ბალახზე სიმღერა და თავისი საქმის კეთება დაიწყო, განწყობა მალევე შეიცვალა.
  
  
  * * *
  
  
  მაიმ ტაქსის მძღოლს ლოდინი სთხოვა, მაგრამ კაცმა არ მოუსმინა. როგორც კი მანქანიდან გადმოვიდნენ, მან ძრავა ჩართო და ხრეშის შესხურებით მოშორდა.
  
  ალისია მას მიხედა. "ჯორჯი".
  
  მაიმ მათ წინ გზაჯვარედინზე ანიშნა. "ბიუკანას სახლი მარცხნივ."
  
  სასიამოვნო სიჩუმეში დადიოდნენ. რამდენიმე თვის წინ დრეიკმა იცოდა, რომ ეს არასდროს მოხდებოდა. დღეს მათ საერთო მტერი ჰყავდათ. მათ ყველას შეეხო სისხლის მეფის სიგიჟე. და თუ მას მიეცემა თავისუფლება დარჩენის უფლება, მას მაინც შეუძლია მათ სასტიკი ზიანი მიაყენოს.
  
  ისინი ერთად იყვნენ მსოფლიოს ერთ-ერთი საუკეთესო გუნდი.
  
  მათ გადაკვეთეს გზაჯვარედინზე და შეანელეს, რადგან ბუქენენის საკუთრება ჩანდა. ადგილი შუქით იყო სავსე. ფარდები ჩამოწეულია. კარები ღია იყო იმისთვის, რომ მუსიკას მოედინებოდა ტერიტორია. ქუჩის გადაღმაც კი ისმოდა რეპ მუსიკის ხმა.
  
  "სამაგალითო მეზობელი", - თქვა ალისამ. "ვინმე ასეთი - უბრალოდ უნდა მივუახლოვდე და მათი დაწყევლილი მუსიკალური ცენტრი გავანადგურო."
  
  "მაგრამ ადამიანების უმეტესობა შენნაირი არ არის", - თქვა დრეიკმა. "ეს არის ის, რაც ამ ხალხს აყვავდება. გულის სიღრმეში ისინი მოძალადეები არიან. რეალურ ცხოვრებაში ისინი ატარებენ თოფებს და არ აქვთ თანაგრძნობა და სინდისი".
  
  ალისია მას გაეცინა. "მაშინ ისინი არ მოელიან სრულმასშტაბიან შეტევას."
  
  მეი დათანხმდა. "სწრაფად შედით, სწრაფად გამოდით."
  
  დრეიკი ფიქრობდა იმაზე, თუ როგორ ბრძანა სისხლის მეფემ ამდენი უდანაშაულო ადამიანის მოკვლა. "წავიდეთ, გავურბივართ მათ."
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენი შიშველი და ოფლიანი იყო, როცა მობილურმა დარეკა. რომ არა მისი ბოსი, ჯონათან გეიტსის ხელმოწერის ზარის მელოდია, ის მას დაბლოკავდა.
  
  ამის ნაცვლად, მან დაიღრიალა, ბენს მოშორდა და პასუხის ღილაკს დაარტყა. "დიახ?"
  
  გეიტსს არც კი შეუმჩნევია, რომ სუნთქვა შეეკრა. "ჰეიდენ, ბოდიშს ვიხდი გვიანი საათის გამო. Შენ შეგიძლია ლაპარაკი?"
  
  ჰეიდენი მაშინვე დაუბრუნდა რეალობას. ჭიშკარმა მისი ყურადღება დაიმსახურა. საშინელება, რომელიც მან გადაიტანა თავისი ქვეყნის გულისთვის, ბევრად აღემატებოდა მოვალეობის გრძნობას.
  
  - რა თქმა უნდა, ბატონო.
  
  "დიმიტრი კოვალენკოს ტყვეობაში ჰყავს შეერთებული შტატების რვა სენატორის, თოთხმეტი წარმომადგენლის და ერთი მერის ოჯახის წევრები. ამ ურჩხულს პასუხისმგებლობა დაეკისრება, ჯეი, ყველა საჭირო საშუალებით. თქვენ გაქვთ ყველა რესურსი."
  
  კავშირი გაწყდა.
  
  ჰეიდენი იჯდა და ნახევრად სიბნელეში მიშტერებოდა, მისი სურნელი მთლიანად ჩამქრალიყო. მისი ფიქრები პატიმრებთან იყო. უდანაშაულო ისევ განიცადა. მას აინტერესებდა კიდევ რამდენი ადამიანი დაზარალდებოდა, სანამ სისხლის მეფე სასამართლოს წინაშე წარდგებოდა.
  
  ბენი საწოლზე მისკენ მიიწია და ისე ჩაეხუტა, როგორც მას სურდა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი ჯერ შიგნით შევიდა და გრძელ დერეფანში აღმოჩნდა მარცხნივ გაღებული ორი კარი და ბოლოში ღია სამზარეულო. მამაკაცი კიბეებზე მიდიოდა, თვალები უეცრად შოკით აევსო, როცა დაინახა, რომ დრეიკი შევიდა სახლში.
  
  "Რა-?"
  
  მაის ხელი იმაზე სწრაფად ამოძრავდა, ვიდრე თვალი ჩანდა. ერთ წამს მამაკაცი მძიმედ სუნთქავდა, რათა გაფრთხილება ეყვირა, მეორე წამში კი კიბეებიდან პატარა ხანჯლით ჩამორბოდა ყელში. როცა ფსკერს მიაღწია, მაიმ დაასრულა სამუშაო და ხანჯალი ამოიღო. დრეიკი დერეფანში გადავიდა. მარცხნივ შებრუნდნენ პირველ ოთახში. ოთხი წყვილი თვალი უბრალო ყუთებიდან ახედა, რომელშიც ასაფეთქებელი ნივთიერებები ჩაალაგეს.
  
  ასაფეთქებელი?
  
  დრეიკმა მყისიერად ამოიცნო C4, მაგრამ ფიქრის დრო არ მოასწრო, რადგან კაცებმა შემთხვევით გადაყრილი იარაღი აიტაცეს. მაი და ალისია დრეიკის გარშემო ცეკვავდნენ.
  
  "იქ!" დრეიკმა უსწრაფესზე მიუთითა. ალისიამ ის საზარდულისკენ არაკეთილსინდისიერი დარტყმით დაარტყა. დაეცა, რაღაცას დრტვინავდა. დრეიკის წინ მყოფი მამაკაცი სწრაფად მიუახლოვდა მას, გადახტა მაგიდაზე, რათა გაზარდოს მისი შეტევის სიმაღლე და ძალა. დრეიკმა სხეული დატრიალდა მამაკაცის ფრენის ქვეშ და როგორც კი დაეშვა, ორივე მუხლი უკნიდან ჩამოარტყა. კაცმა გაბრაზებულმა დაიკივლა და პირიდან ნერწყვი გადმოუვარდა. დრეიკმა ცულის გამანადგურებელი დარტყმა მიაყენა თავის თავზე, მთელი უხეში ძალითა და ძალით.
  
  მამაკაცი უხმოდ ჩამოვარდა.
  
  მის მარცხნივ, მაიმ ზედიზედ ორი დარტყმა დაარტყა. ორივეს გაორებული ჰქონდა მუცელში ჭრილობები, სახეზე გაოცება ეწერა. დრეიკმა სწრაფად გამოიყენა დახრჩობა ერთის გასაუქმებლად, ხოლო მაიმ მეორე დაარტყა.
  
  "დატოვე". დრეიკმა ჩაიღიმა. მათ შეიძლება არ იცოდნენ ეს, მაგრამ ისინი მაინც სისხლის მეფის ხალხი იყვნენ. მათ გაუმართლათ, რომ დრეიკი ჩქარობდა.
  
  დერეფანში დაბრუნდნენ და სხვა ოთახში ჩავიდნენ. როდესაც ისინი შიგნით შევიდნენ, დრეიკმა სამზარეულო დაინახა. სავსე იყო კაცებით, ყველა დაბალ მაგიდაზე რაღაცას უყურებდა. შიგნიდან გამოსული რეპის ხმები ისეთი ხმამაღალი იყო, რომ დრეიკი თითქმის მოელოდა, რომ ისინი გამოვიდოდნენ მასთან შესახვედრად. მაისი წინ გაიქცა. როდესაც დრეიკი ოთახში შევიდა, მან უკვე ერთი მამაკაცი დააწვინა და მეორეზე გადავიდა. სქელი წვერიანი ბიჭი დრეიკს გადაეყარა, უკვე რევოლვერით ხელში.
  
  "Რა გააკეთე-?"
  
  ვარჯიში იყო ყველაფერი საბრძოლო ხელოვნებაში და დრეიკი უფრო სწრაფად ბრუნდებოდა, ვიდრე პოლიტიკოსს შეეძლო თავიდან აიცილოს ძირითადი საკითხი. მყისიერად ასწია ფეხი, რევოლვერი ხელიდან გამოგლიჯა მამაკაცს, შემდეგ წინ გადაუდგა და ჰაერში დაიჭირა.
  
  მან იარაღი გადაატრიალა.
  
  "იცხოვრე მახვილით". მან გაისროლა. ბიუკენის კაცი მხატვრულ აფეთქებაში უკუღმა დაეცა. მაიმ და ალისიამ მაშინვე აიღეს კიდევ ერთი მიტოვებული ცეცხლსასროლი იარაღი, როდესაც ვიღაცამ დაიძახა სამზარეულოდან. "ჰეი სულელო! რა ჯანდაბას აკეთებ?"
  
  დრეიკმა ჩაიცინა. როგორც ჩანს, ამ სახლში ცეცხლსასროლი იარაღით სროლა არ ყოფილა. ჯარიმა. კარისკენ წავიდა.
  
  - ორი, - ჩაიჩურჩულა მან, რაც იმაზე მეტყველებს, რომ კარებთან სივრცე მხოლოდ ორ მათგანს აძლევდა მანევრირების ადგილს. მაი უკან გადავიდა.
  
  "მოდით, დავიმორჩილოთ ეს ძაღლები." დრეიკი და ალისია გამოვიდნენ გასროლით და დაუმიზნეს ფეხების ტყეს, რომელიც მაგიდას აკრავდა.
  
  სისხლი დაიღვარა და სხეულები იატაკზე დაეცა. დრეიკი და ალისია წინ წავიდნენ, რადგან იცოდნენ, რომ შოკი და შიში მათ ოპონენტებს დააბნევდა და დააშინებდა. ბიუკენანის ერთ-ერთი მცველი გადახტა დაბალ მაგიდაზე და ალისიას დაარტყა, გვერდით დაარტყა. მაი ღრიჭოში შევიდა და თავი დაიცვა, როცა მცველმა ორჯერ დაარტყა თითი. მაიმ თითოეულ დარტყმას იჭერდა წინამხრზე, სანამ ცხვირზე ძლიერად დაარტყამდა იარაღს.
  
  ალისია ისევ ჩხუბში შევიდა. "ის ჩემთან იყო."
  
  - ოჰ, დარწმუნებული ვარ, რომ გააკეთე, საყვარელო.
  
  "მიწოდე". ალისიამ თოფი ატირებულ, ატირებულ მამაკაცებს მიანიშნა. "კიდევ ვინმეს უნდა სცადო? ჰმ?"
  
  დრეიკმა დაბალ მაგიდას და მის შიგთავსს შეხედა. C4-ის გროვა წერტილოვანი ზედაპირით მომზადების სხვადასხვა ეტაპზე.
  
  რას გეგმავდა სისხლის მეფე?
  
  "რომელია თქვენგანი ბუკენანი?"
  
  არავინ უპასუხა.
  
  "ბიუქენენთან დაკავშირებით მაქვს გარიგება." დრეიკმა მხრები აიჩეჩა. "მაგრამ თუ ის აქ არ არის, მაშინ ვფიქრობ, რომ ჩვენ ყველა უნდა დახვრიტეთ." მან ესროლა უახლოეს მამაკაცს მუცელში.
  
  ხმაური აავსო ოთახი. მაიც კი გაოცებული უყურებდა მას. "მეტი"
  
  ღრიალებდა მას. "სახელები არ არის."
  
  "მე ბუკენენი ვარ." მამაკაცი, რომელიც დიდ მაცივარს ზურგით იყო მიყრდნობილი, ამოისუნთქა, როცა ტყვიის ჭრილობას ძლიერად აჭერდა. "მოდი, ძმაო. ჩვენ არ დაგიშავეთ".
  
  დრეიკს თითი ჩახმახზე დაეჭიმა. უზარმაზარი თვითკონტროლი დასჭირდა იმისთვის, რომ არ ესროლა. "შენ არ დამიშავებია?" წინ წამოხტა და განზრახ დაიჩოქა სისხლიან ჭრილობაზე. "შენ არ დამიშავებია?"
  
  სისხლმა აავსო მისი ხედვა. უნუგეშო მწუხარებამ ჭვრეტდა ტვინსა და გულს. - მითხარი, - თქვა მან ხმადაბლა. -მითხარი სად არის კლოდი, თორემ ღმერთო მიშველე, ტვინს ავუბერავ მთელ ამ მაცივარს.
  
  ბუკენენს თვალები არ ატყუებდა. სიკვდილის შიშმა გამჭვირვალე გახადა მისი უმეცრება. - მე ვიცნობ კლოდის მეგობრებს, - დაიჩურჩულა მან. "მაგრამ მე არ ვიცნობ კლოდს. შემიძლია დაგისახელო მისი მეგობრები. დიახ, შემიძლია მოგცეთ ისინი. "
  
  დრეიკმა მოუსმინა, როდესაც მან დაასახელა ორი სახელი და მათი ადგილსამყოფელი. სკარბერი და პეტერსონი. მხოლოდ მაშინ, როდესაც ეს ინფორმაცია სრულად იქნა მოპოვებული, მან მიუთითა C4-ით სავსე ცხრილზე.
  
  "Აქ რას აკეთებ? მზად ხართ ომის დასაწყებად?"
  
  პასუხმა გააოცა. "Კარგი, დიახ. ჰავაიისთვის ბრძოლა იწყება, კაცო.
  
  
  თავი მეცხრამეტე
  
  
  ბენ ბლეიკი შევიდა პაწაწინა ოფისში, რომელიც თავის დასთან იყო და კარინი ფანჯარასთან იდგა. "Გამარჯობა, დაო".
  
  "გამარჯობა. უბრალოდ შეხედე ამას, ბენ. მზის ამოსვლა ჰავაიში.
  
  "პლაჟზე უნდა ვიყოთ. იქ ყველა მიდის მზის ამოსვლასა და ჩასვლისას".
  
  "Მართლა? კარინმა ცოტა სარკაზმით შეხედა ძმას. "თქვენ ეს ინტერნეტში ეძებეთ, არა?"
  
  "კარგი, ახლა, როცა აქ ვართ, მინდა გავიდე ამ დაბინძურებული ადგილიდან და შევხვდე ადგილობრივებს."
  
  "Რისთვის?"
  
  "მე არასოდეს შემხვედრია ჰავაელი."
  
  "მანო გაფუჭებული ჰავაელი, მუნჯია. ღმერთო, ზოგჯერ მაინტერესებს, მივიღე თუ არა ჩვენი ტვინის ორივე უჯრედის მარაგი".
  
  ბენმა იცოდა, რომ უსარგებლო იყო გონების ბრძოლის დაწყება დასთან. რამდენიმე წუთით უყურებდა საუცხოო სანახაობას, სანამ კარისკენ გაემართებოდა ორივესთვის ყავის დასალევად. როდესაც ის დაბრუნდა, კარინი უკვე ჩატვირთავდა მათ კომპიუტერებს.
  
  ბენმა ჭიქები კლავიატურასთან დადო. - იცი, მოუთმენლად ველოდები. ხელები მოისვა. "ვგულისხმობ, ვეძებ კაპიტან კუკის მორები. ეს არის ნამდვილი დეტექტიური სამუშაო, რადგან ჩვენ ვეძებთ იმას, რაც დამალულია და არა ის, რაც აშკარაა".
  
  "ჩვენ ზუსტად ვიცით, რომ ინტერნეტში არ არსებობს ბმულები, რომლებიც დააკავშირებს კუკს Diamond Head-თან, ან Leahy-ს ჰავაელებთან. ჩვენ ვიცით, რომ Diamond Head არის მხოლოდ კონუსების, ვენტილატორების, გვირაბებისა და ლავის მილების სერიიდან, რომელიც გადის ოაჰუს ქვეშ.
  
  ბენმა ცხელი ყავა მოსვა. "ჩვენ ასევე ვიცით, რომ კუკი დაეშვა კაუაიზე, ქალაქ ვაიმეაში. ყურადღება მიაქციეთ ვაიმეას - არის კანიონი, რომელიც საკმარისად საოცარია გრანდ კანიონს კონკურენციაში. კაუაის ადგილობრივებმა შექმნეს ფრაზა ჰავაის მონახულების თავდაპირველი ადგილი, როგორც ოაჰუს თავხედური დაცინვა. კუკის ქანდაკება ვაიმეაში დგას ძალიან პატარა მუზეუმის გვერდით".
  
  - კიდევ ერთი რამ ვიცით, - უპასუხა კარინმა. "კაპიტან კუკის მორები აქ არის?" მან კომპიუტერს დააჭირა. "ონლაინ".
  
  ბენმა ამოიოხრა და პირველი ვრცელი ჟურნალის ფურცლა დაიწყო. "მოდით, გართობა დაიწყოს." ყურსასმენები ჩართო და სავარძლის საზურგეს მიეყრდნო.
  
  კარინი მას მზერას უყურებდა. "Გამორთე. ეს არის ძილის კედელი? და კიდევ ერთი საფარი? ოდესმე, პატარა ძმაო, მოგიწევს ამ ახალი ტრეკის ჩაწერა და დიდების 5 წუთის დაკარგვას თავი დაანებე."
  
  "არ მითხრა, რომ დროს კარგავ, და. ჩვენ ყველამ ვიცით, რომ თქვენ ამის ოსტატი ხართ. "
  
  "კიდევ აპირებ მის აღებას? ახლა?"
  
  "ხუთი წელი გავიდა." ბენმა ჩართო მუსიკა და ფოკუსირება მოახდინა კომპიუტერზე. "ხუთი წლის ნგრევა. ნუ მისცემთ საშუალებას იმას, რაც შემდეგ მოხდა, გააფუჭოს შემდეგი ათეული".
  
  
  * * *
  
  
  ძილის გარეშე და მინიმალური დასვენებით მუშაობდნენ, დრეიკმა, მეიმ და ალისამ გადაწყვიტეს მცირე შესვენება. დრეიკმა დაურეკა ჰეიდენმა და კინიმაკამ მზის ამოსვლიდან დაახლოებით ერთი საათის შემდეგ. გამორთვის ღილაკმა მალე მოაგვარა ეს პრობლემა.
  
  ვაიკიკიში ოთახი იქირავეს. ეს იყო დიდი სასტუმრო ბორბლებზე, სავსე ტურისტებით, რაც მათ ანონიმურობას ანიჭებდა. მათ სწრაფად ივახშმეს ადგილობრივ Denny's Cafe-ში, შემდეგ დაბრუნდნენ თავიანთ სასტუმროში, სადაც ლიფტით აიყვანეს მერვე სართულზე მდებარე ოთახში.
  
  შიგნით შესვლისთანავე დრეიკი დამშვიდდა. მან იცოდა კვებითა და დასვენებით კვების სარგებელი. ფანჯარასთან იოლი სავარძელში მოკალათდა და ტკბებოდა ჰავაის ნათელი მზეით, რომელიც მას ფრანგული ფანჯრებიდან რეცხავდა.
  
  - თქვენ ორს შეგიძლიათ საწოლზე ჩხუბი, - ჩაიჩურჩულა მან ისე, რომ არ შემობრუნებულა. "ვიღაცამ მაღვიძარა ორ საათზე დააყენა".
  
  ამით მან თავის ფიქრებს გაუშვა, ანუგეშებდა იმის ცოდნით, რომ მათ ჰქონდათ ორი მამაკაცის მისამართი, რომლებიც მაქსიმალურად ახლოს იყვნენ კლოდთან. სიმშვიდე იმის გაგებით, რომ კლოდმა პირდაპირ სისხლის მეფესთან მიიყვანა.
  
  დამშვიდდი იმის გაცნობიერებისგან, რომ სისხლიან შურისძიებამდე სულ რამდენიმე საათი რჩებოდა.
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენმა და კინიმაკამ დილა ადგილობრივ ჰონოლულუს პოლიციის დეპარტამენტში გაატარეს. ახალი ამბავი ის იყო, რომ კლოდის ზოგიერთი "თანამონაწილე" ღამით გაანადგურეს, მაგრამ რეალური ამბავი არ ყოფილა. კლუბის მფლობელი, სახელად პილიპო, ძალიან ცოტა ლაპარაკობდა. მისი რამდენიმე ბოუნკერი საავადმყოფოში აღმოჩნდა. ასევე გამოჩნდა, რომ მისი ვიდეო რგოლი სასწაულებრივად გავიდა ოფლაინში, როდესაც მამაკაცი და ორი ქალი მას თავს დაესხნენ შუაღამის წინ.
  
  ამას დაუმატეთ სისხლიანი სროლა სადღაც ქალაქის ცენტრში, რომელშიც მონაწილეობდნენ კლოდის ცნობილი თანამზრახველები. როდესაც შემთხვევის ადგილზე შეიარაღებული ოფიცრები მივიდნენ, მხოლოდ ცარიელი სახლი აღმოაჩინეს. არა კაცები. ტელ არა. მხოლოდ სისხლი იატაკზე და სამზარეულოს მაგიდაზე, რომელსაც მტვრის დროს C4-ის კვალი ეტყობოდა.
  
  ჰეიდენმა დრეიკი სცადა. მან სცადა ალისიას დარეკვა. მანო განზე გაწია და გაბრაზებულმა ჩასჩურჩულა ყურში. "დაწყევლა მათ! მათ არ იციან, რომ ჩვენ გვაქვს მხარდაჭერა იმისთვის, რომ ვიმოქმედოთ ისე, როგორც გვსურს. მათ უნდა იცოდნენ. "
  
  კინიმაკამ მხრები აიჩეჩა, დიდი მხრები აწია და დაეცა. "შესაძლოა დრეიკს არ სურს იცოდეს. ის ამას გააკეთებს თავისი გზით, მთავრობის მხარდაჭერით ან მის გარეშე. "
  
  "ახლა ის ტვირთია."
  
  "ან შხამიანი ისარი, რომელიც პირდაპირ გულში მიფრინავს". კინიმაკამ გაიცინა, როცა უფროსმა შეხედა.
  
  ჰეიდენი წამიერად გაოგნებული იყო. "Რა? ეს ლექსები სიმღერიდან არის თუ რამე მსგავსი?"
  
  კინიმაკა შეურაცხყოფილი ჩანდა. "არა მგონია, უფროსო. ასე რომ, - მან შეკრებილ პოლიციელებს გადახედა, - რა იცის პოლიციამ კლოდზე?
  
  ჰეიდენმა ღრმად ამოისუნთქა. "გასაკვირველია, ძალიან ცოტა. კლოდი არის რამდენიმე კლუბის ჩრდილოვანი მფლობელი, რომელიც შეიძლება იყოს ჩართული ან არ იყოს ჩართული უკანონო საქმიანობაში. ისინი პოლიციის დაკვირვების სიის პირველ ადგილზე არ არიან. შესაბამისად, მათი ჩუმი მფლობელი ანონიმური რჩება.
  
  "ყველაფრით, რაც, უდავოა, კოვალენკოს მიერ იყო შექმნილი."
  
  "Ეჭვგარეშე. კრიმინალისთვის ყოველთვის მომგებიანია რეალურ სამყაროდან რამდენჯერმე მოშორება".
  
  "ალბათ დრეიკი პროგრესირებს. ეს რომ არა, ვფიქრობ, ის ჩვენთან იქნებოდა".
  
  ჰეიდენმა თავი დაუქნია. "Იმედი გვქონდეს. ამასობაში, ჩვენ გვჭირდება შოკში ჩაგდება რამდენიმე ადგილობრივი. და თქვენ უნდა დაუკავშირდეთ ყველას, ვინც იცნობთ, ვინც დაგვეხმარება. კოვალენკომ უკვე მოაწყო სისხლის აბანო. მეზიზღება ფიქრი, როგორ შეიძლება დასრულდეს ეს ყველაფერი. "
  
  
  * * *
  
  
  ბენი იბრძოდა მაღალი ყურადღების შენარჩუნებაში. მისი ემოციები არეულობაში იყო. რამდენიმე თვე გავიდა მას შემდეგ, რაც მისი ცხოვრება ნორმალურად იყო. ოდინის საქმემდე, მისი იდეა იყო თავგადასავლების მოყვარული ყოფილიყო მისი თანამედროვე როკ ჯგუფი The Wall of Sleep დედისა და მამისგან საიდუმლოდ. ის იყო ოჯახის კაცი, გულკეთილი ნერვი, რომელსაც ყველა ტექნიკური უნარები ჰქონდა.
  
  ახლა მან დაინახა ბრძოლა. მან დაინახა, როგორ კლავდნენ ხალხს. ის სიცოცხლისთვის იბრძოდა. მისი საუკეთესო მეგობრის შეყვარებული მკლავებში გარდაიცვალა.
  
  სამყაროებს შორის გადასვლა მას ანადგურებდა.
  
  ამას დაუმატეთ მისი ახალი შეყვარებულის, ამერიკელი CIA-ს აგენტის ზეწოლა, და მას სულაც არ გაუკვირდა, რომ თავი ცდება.
  
  არა ის, რომ მეგობრებს არასდროს უთქვამს. მისი ოჯახი, დიახ, მას შეეძლო ეთქვა მათთვის. მაგრამ კარინი ჯერ არ იყო ამისთვის მზად. და მას ჰქონდა საკუთარი პრობლემები. მან ახლახან უთხრა, რომ ხუთი წლის შემდეგ ის უნდა გადასულიყო, მაგრამ მან იცოდა, რომ თუ მას ოდესმე იგივე დაემართა, ეს მის დარჩენილ ცხოვრებას გაანადგურებდა.
  
  ძილის კედლის დანარჩენი ნაწილი კი მას მუდმივად მესიჯებს უგზავნიდა. სად ჯანდაბაში ხარ, ბლეიკი? ამაღამ ერთად შევიკრიბოთ? მომწერე მაინც, სულელო! მათ ახალი ტრეკები მზად ჰქონდათ ჩასაწერად. ეს იყო მისი ჯადოსნური ოცნება!
  
  ახლა სწორედ ის არის, რამაც მას დიდი გარღვევა მისცა.
  
  ჰაიდენზე ფიქრობდა. როდესაც სამყარო იშლებოდა, მას ყოველთვის შეეძლო ფიქრების გადატანა მასზე და ყველაფერი ცოტათი გაადვილდებოდა. მისი გონება დატრიალდა. მან განაგრძო ონლაინ წიგნის გვერდების გადახვევა, რომელიც ვიღაცამ გადაიწერა კუკის საკუთარი დუდლებიდან.
  
  კინაღამ გამოტოვა.
  
  უეცრად, ამინდის ცნობებს შორის, გრძედი და გრძედი აღნიშვნები და მოკლე დეტალები იმის შესახებ, თუ ვინ დაისაჯა ყოველდღიური ძროხის რაციონის დათმობისთვის და ვინ იპოვეს მკვდარი გაყალბებაში, იყო მოკლე მინიშნება პელეს კარიბჭეზე.
  
  "და". ბენმა ამოისუნთქა. "როგორც ჩანს, რაღაც ვიპოვე." მან წაიკითხა მოკლე აბზაცი. "ვაჰ, ეს არის კაცის ანგარიში მათი მოგზაურობის შესახებ. მზად ხარ ამისთვის?"
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი მსუბუქი ძილიდან სიფხიზლემდე გადავიდა იმ დროს, რაც თვალების გახელას დასჭირდა. მაი მის უკან წინ და უკან მიიწევდა. თითქოს ალისია შხაპის ქვეშ იყო.
  
  "რამდენი ხანი ვიყავით გარეთ?"
  
  "მოეცით ან აიღეთ ოთხმოცდაათი წუთი. აი, შეამოწმეთ. " მაიმ მას ესროლა ერთ-ერთი პისტოლეტი, რომელიც მათ ბუქენენისგან და მისი კაცებისგან წაიღეს.
  
  "რა არის ანგარიში?"
  
  "ხუთი რევოლვერი. Ყველაფერი კარგადაა. ორი .38 და სამი .45s. ყველა ჟურნალებით სამი მეოთხედი სავსეა".
  
  "საკმარისზე მეტი". დრეიკი ფეხზე წამოდგა და გაიჭიმა. მათ გადაწყვიტეს, რომ უფრო სერიოზული მოწინააღმდეგის წინაშე აღმოჩნდებოდნენ - კლოდთან დაახლოებული ადამიანები - ამიტომ იარაღის ტარება სავალდებულო იყო.
  
  ალისია სააბაზანოდან სველი თმით გამოვიდა და პიჯაკი გადაიცვა. "მზად ხარ წასასვლელად?"
  
  ინფორმაცია, რომელიც მათ მიიღეს ბიუქენენისგან იყო, რომ სკარბერი და პეტერსონი ფლობდნენ ეგზოტიკური მანქანების დილერს ვაიკიკის გარეუბანში. ეგზოტიკარსს ეძახდნენ, ეს იყო როგორც საცალო მაღაზია, ასევე სარემონტო მაღაზია. მან ასევე იქირავა მაღალი კლასის მანქანების უმეტესობა.
  
  ძალიან მომგებიანი ფრონტი, ფიქრობდა დრეიკი. ეჭვგარეშეა, შექმნილია ყველა სახის კრიმინალური აქტივობის დამალვისთვის. სკარბერი და პეტერსონი უდავოდ ახლოს იყვნენ კვების ჯაჭვის მწვერვალთან. შემდეგი იქნება კლოდი.
  
  ტაქსიში ჩასხდნენ და მძღოლს დილერის მისამართი მისცეს. დაახლოებით ოცი წუთის სავალზე იყო.
  
  
  * * *
  
  
  ბენი და კარინი გაკვირვებულები კითხულობენ კაპიტან კუკის ჟურნალს.
  
  სხვა ადამიანის თვალით დანახვა იმ მოვლენების შესახებ, რაც ორასზე მეტი წლის წინ მოხდა ცნობილ ზღვის კაპიტანს, საკმაოდ აღსანიშნავი იყო. მაგრამ ჰავაის ყველაზე ცნობილი ვულკანის ქვეშ კუკის ჩაწერილი, მაგრამ მაინც უაღრესად საიდუმლო მოგზაურობის ისტორიის წაკითხვა თითქმის აბსოლუტური იყო.
  
  "Ეს გასაოცარია". კარინმა კომპიუტერის ეკრანზე გადაფურცლა თავისი ასლი. "ერთადერთი, რასაც ვერ ხვდები, არის კუკის ბრწყინვალე წინდახედულება. მან თავისი აღმოჩენების დასაწერად ყველა სფეროდან წაიყვანა ხალხი. Მეცნიერები. ბოტანიკა. მხატვრები. შეხედე - მან ეკრანს დააჭირა.
  
  ბენი დაიხარა მცენარის დელიკატურად შესრულებული ნახატის სანახავად. "მაგარი".
  
  კარინმა თვალები აატრიალა. "Მაგარია. ეს მცენარეები არ იქნა აღმოჩენილი ან დოკუმენტირებული, სანამ კუკმა და მისმა გუნდმა არ დაარეგისტრირეს ისინი და დაბრუნდნენ ინგლისში ამ ფანტასტიკური ნახატებითა და აღწერებით. მათ შეადგინეს ჩვენი სამყარო, ეს ადამიანები, დახატეს პეიზაჟები და სანაპირო ზოლები ისე, როგორც ჩვენ დღეს სურათს გადავიღებთ. Იფიქრე ამაზე".
  
  ბენის ხმამ უღალატა მის აღელვებას. "Მე ვიცი. Მე ვიცი. მაგრამ მოუსმინე ამას..."
  
  "Ვაუ". კარინი საკუთარმა ამბავმა შთანთქა. "იცოდით, რომ კუკის ერთ-ერთი გუნდი იყო უილიამ ბლაი? კაცი, რომელიც ბაუნტის კაპიტანი გახდა? და რომ იმდროინდელმა ამერიკის პრეზიდენტმა, ბენჯამინ ფრანკლინმა, გაუგზავნა მესიჯი ყველა თავის საზღვაო კაპიტანს, დაეტოვებინათ კუკი მარტო, მიუხედავად იმისა, რომ ამერიკელები იმ დროს ბრიტანელებთან ომში იყვნენ. ფრანკლინმა მას "კაცობრიობის საერთო მეგობარი" უწოდა.
  
  "და". ბენმა ჩაიღიმა. "რაღაც ვიპოვე. მოუსმინეთ - ხმელეთზე ჩავარდნა მოხდა ოუჰიჰიში, ჰავაი, კუნძულის უმაღლეს წერტილთან ახლოს. 21 გრადუსი 15 წუთი ჩრდილოეთის განედი, 147 გრადუსი ჩრდილოეთის განედი, 48 წუთი დასავლეთით. სიმაღლე 762 ფუტი. იძულებული გავხდით ლიხთან დაგვემაგრებინა და ნაპირზე გავედით. ადგილობრივები, რომლებიც ჩვენ დავიქირავეთ, ისე გამოიყურებოდნენ, თითქოს მზად იყვნენ ჩვენი ზურგიდან ნაწიბურები გამოგლიჯონ რომის ბოთლისთვის, მაგრამ სინამდვილეში ისინი ორივე ტოლერანტული და მცოდნე იყვნენ.
  
  - მომეცი შემოკლებული ვერსია, - დაიყვირა კარინმა. "Ინგლისურად".
  
  ბენმა იღრიალა მასზე. "ღმერთო, გოგო, სად არის შენი ინდიანა ჯონსი?" შენი ლუკ სკაიუოკერი? უბრალოდ არ გაქვს თავგადასავლების გრძნობა. ასე რომ, ჩვენი მთხრობელი, კაცი სახელად ჰოკსვორთი, კუკთან, ექვს სხვა მეზღვაურთან და რამდენიმე ადგილობრივთან ერთად გაემგზავრა. გამოიკვლიეთ ის, რასაც ადგილობრივები ეძახდნენ პელეს კარიბჭეს. "ეს გაკეთდა ადგილობრივი მეფის ცოდნის გარეშე და დიდი რისკის ქვეშ. ეს რომ ცნობილი ყოფილიყო, მეფე ყველას მოკლავდა. ჰავაელები პატივს სცემდნენ პელეს კარიბჭეს. ადგილობრივმა გიდებმა მოითხოვეს დიდი ჯილდოები. ."
  
  "პელე გეითს უნდა გამოეწვია კუკში სერიოზული აღფრთოვანება, რადგან მან ასეთი რისკი წაიღო", - თქვა კარინმა.
  
  "კარგი, პელე იყო ცეცხლის, ელვის, ქარისა და ვულკანების ღმერთი. ალბათ ყველაზე პოპულარული ჰავაის ღვთაება. ის დიდი ამბავი იყო. ლეგენდის დიდი ნაწილი მის შესახებ ეყრდნობოდა ოკეანეების მმართველობას. ის, თუ როგორ ლაპარაკობდნენ ჰავაელები მის შესახებ, ალბათ კუკის ინტერესი გამოიწვია. და სავარაუდოდ ის იყო ქედმაღალი ადამიანი, რომელიც აღმოჩენის დიდ მოგზაურობაში იყო. მას არ შეეშინდება ადგილობრივი მეფის შეწუხება".
  
  "კუკისნაირი კაცის ბევრი რამის არ შეგეშინდება".
  
  "ზუსტად. ჰოკსვორტის თქმით, ადგილობრივებმა ისინი მიიყვანეს ბნელი გადასასვლელით ვულკანის ღრმა გულის ქვეშ. როგორც კი შუქი აინთო და, როგორც გოლუმი იტყოდა, რამდენიმე სახიფათო შემობრუნება გავიდა, ყველა გაჩერდა და გაოცებული უყურებდა პელეს კარიბჭეს.
  
  "უცნაური. არის ნახატი?
  
  "არა. მხატვარი ამ მოგზაურობის გამო დარჩა. მაგრამ ჰოკსვორთი აღწერს იმას, რაც მათ ნახეს. უზარმაზარი თაღი, რომელიც იმდენად მაღლა აიწია, რომ ავიდა ჩვენი ცეცხლის ყველაზე ზედა წრეზე. ხელნაკეთი ჩარჩო ჩასმული პაწაწინა სიმბოლოებით. ნაკვეთები თითოეულ მხარეს, აკლია ორი პატარა ელემენტი. ამ სასწაულმა სუნთქვა შეგვიშალა და ჩვენ ნამდვილად ვუყურებდით, სანამ ბნელმა ცენტრმა თვალების დახატვა დაიწყო.
  
  "ასე რომ, ყველა ადამიანის სულისკვეთებით, ის ნიშნავს, რომ მათ იპოვეს ის, რასაც ეძებდნენ, მაგრამ შემდეგ მიხვდნენ, რომ მეტი სურდათ." კარიმ თავი დაუქნია.
  
  ბენმა თვალები გაახილა მისკენ. "ვფიქრობ, თქვენ გულისხმობთ, რომ ყველა ავანტიურისტთა სულისკვეთებით მათ მეტი სურდათ. მაგრამ მართალი ხარ. პელეს კარები სწორედ ასეთი იყო. კარიბჭე. სადღაც უნდა მიგვიყვანოს".
  
  კარინმა სკამი წამოწია. "ახლა მაინტერესებს. სად მიიყვანა?
  
  ამ დროს ბენის მობილურმა დარეკა. ეკრანს დახედა და თვალები აატრიალა. "Დედა და მამა".
  
  
  თავი მეოცე
  
  
  მანო კინიმაკას უყვარდა ვაიკიკის გული. დაბადებული და გაიზარდა ჰავაიში, მან ადრეული ბავშვობა გაატარა კუჰიოს სანაპიროზე, სანამ მისმა ოჯახმა შეაგროვა სახსრები და გადავიდა წყნარ ჩრდილოეთ სანაპიროზე. იქ სერფინგი მსოფლიო დონის იყო, საკვები ავთენტურია მაშინაც კი, როცა გარეთ სადილობთ, ცხოვრება ისეთივე თავისუფალია, როგორც თქვენ წარმოიდგენთ.
  
  მაგრამ მისი წარუშლელი ადრეული მოგონებები იყო კუჰიოზე: მშვენიერი სანაპირო და უფასო ლუაუსი, საკვირაო მწვადი სანაპიროზე, მსუბუქი სერფინგი, კეთილგანწყობილი ადგილობრივები და მზის ჩასვლის ღამის ბრწყინვალება.
  
  ახლა, როცა კუჰიოს გამზირზე და შემდეგ ქალაკაუაზე მიდიოდა, შეამჩნია ძველი, შეხება. არა ტურისტები სუფთა სახეებით. ადგილობრივები არ ატარებენ დილის ჯუმბას წვენს. სამეფო ჰავაის მახლობლად ნაყინის გამყიდველიც კი არ არის. ეს იყო გრძელი შავი ჩირაღდნები, რომლებსაც ისინი ანთებდნენ ყოველ ღამე, ახლა თითქმის ცარიელი სავაჭრო ცენტრი, სადაც ოდესღაც ტიროდა, იცინოდა მარტივი A-ს ფორმის გამაფრთხილებელ ნიშანზე, რომელიც ბლოკავდა ერთ-ერთ ბილიკს, რომელიც ეწერა: თუ ადამიანი ობობა არ ხარ, ხიდი. დახურულია.ასე მარტივი. ასე ჰავაის.
  
  მან გაიარა ლასენის ძველ მაღაზიასთან, სადაც ერთხელ დააკვირდა მათ ბრწყინვალე ნახატებს და ფანტასტიკურ მანქანებს. ახლა ის წავიდა. მისი ადრეული ბავშვობა დასრულდა. მან გაიარა სავაჭრო ცენტრი King's Village, რომელიც ერთხელ დედამ უთხრა, რომ იყო მეფე კალაკაუას ყოფილი რეზიდენცია. მან გაიარა მსოფლიოში ყველაზე ხელსაყრელი პოლიციის განყოფილება, რომელიც მდებარეობს ვაიკიკის სანაპიროზე ასობით სერფინგის დაფის ჩრდილში. და გაიარა ჰერცოგ კაჰანამოკუს ურღვევ ქანდაკებაზე, როგორც ყოველთვის ახალი ბუჩქებით დაფარული, იგივეს, როგორსაც უყურებდა პატარა ბიჭის დროს, მილიონობით ოცნებებით თავში ტრიალებდა.
  
  მის ოჯახს ახლა მთელი საათის განმავლობაში იცავდნენ. მათ უვლიდნენ აშშ-ს უმაღლესი დონის მარშლები და არჩეული საზღვაო ქვეითები. ოჯახის სახლი ცარიელი იყო და მკვლელებისთვის სატყუარას იყენებდნენ. თავადაც ცნობილი პიროვნება იყო.
  
  ჰაიდენ ჯეი, მისი საუკეთესო მეგობარი და უფროსი, მის გვერდით იჯდა მგზავრის სავარძელში, შესაძლოა მის გამომეტყველებაში რაღაც დაინახა, რადგან არაფერი უთქვამს. მას დანა დაჭრეს, მაგრამ ახლა თითქმის ამოღებულია. მის გარშემო მყოფი ხალხი მოკლეს. კოლეგები. Ახალი მეგობრები.
  
  და აი, ის დაბრუნდა თავის სახლში, ბავშვობის ადგილი. მოგონებები ავსებდა მას ისე, როგორც დიდი ხნის უნახავი მეგობრები, რომელთაც სურთ დაიბრუნონ მისი ნაცნობი. მოგონებები მასზე დაგროვდა ყოველი ქუჩის კუთხიდან.
  
  ჰავაის სილამაზე ის იყო, რომ ის შენში სამუდამოდ ცხოვრობდა. არ აქვს მნიშვნელობა იქ ერთი კვირა გაატარე თუ ოცი წელი. მისი პერსონაჟი მარადიული იყო.
  
  ჰაიდენმა საბოლოოდ გააფუჭა განწყობა. "ეს ბიჭი, ეს კაპუა. ის მართლა ყიდის ფურგონიდან დაქუცმაცებულ ყინულს?"
  
  "აქ კარგი ბიზნესია. ყველას უყვარს დამსხვრეული ყინული."
  
  "საკმარისად სამართლიანი".
  
  მანომ გაიცინა. "Დაინახავთ".
  
  კუჰიოსა და ვაიკიკის ლამაზმანების გავლით, პლაჟები პერიოდულად იხსნებოდა მარჯვნივ. ზღვა გაბრწყინდა და თეთრი მტვრევები მიმპატიჟებლად ქანაობდნენ. მანომ დაინახა, რომ სანაპიროზე ამზადებდნენ რამდენიმე ამაღელვებელს. ოდესღაც ის იყო გუნდის წევრი, რომელმაც ტიტულები მოიგო.
  
  "Ჩვენ აქ ვართ". ის შემოხტა მოსახვევ ავტოსადგომზე, ერთ ბოლოზე მოაჯირით, რომელიც გადაჰყურებდა წყნარ ოკეანეს. კაპუას ფურგონი ბოლოში იყო, საუკეთესო ადგილას. მანომ მაშინვე შენიშნა ძველი მეგობარი, მაგრამ წამით გაჩერდა.
  
  ჰეიდენმა მას გაუღიმა. "Ძველი მოგონებები?"
  
  "მშვენიერი მოგონებები. რაღაც რისი გაფუჭება არ გინდა ახლის ხელახალი წარმოდგენით, იცი?"
  
  "Მე ვიცი".
  
  მის ხმაში არ იყო ნდობა. მანომ დიდხანს შეხედა უფროსს. კარგი ადამიანი იყო - პირდაპირი, სამართლიანი, მკაცრი. იცოდით რომელ მხარეს არის ჰეიდენ ჯეი და რომელ თანამშრომელს შეეძლო უფრო მეტის მოთხოვნა უფროსისგან? მას შემდეგ, რაც ისინი პირველად შეხვდნენ, მან კარგად გაიცნო იგი. მისი მამა, ჯეიმს ჯეი, ძლიერი ვარსკვლავი იყო, ნამდვილი ლეგენდა და ღირდა. ჰეიდენის მიზანი ყოველთვის იყო თავისი დაპირების, მისი მემკვიდრეობის შესრულება. ეს იყო მისი მამოძრავებელი ძალა.
  
  იმდენად, რომ მანო გაოგნებული დარჩა, როდესაც მან გამოაცხადა, თუ რამდენად სერიოზული იყო ახალგაზრდა ნერდ ბენ ბლეიკის მიმართ. მას ეგონა, რომ დიდი, დიდი დრო გავიდოდა, სანამ ჰეიდენი არ აიძულებდა თავის თავს გადაედგა ნაბიჯი წინ იმ მემკვიდრეობის შესასრულებლად, რომელსაც მანო გრძნობდა, რომ მან უკვე გადალახა. თავიდან იფიქრა, რომ მანძილი ცეცხლს ჩააქროს, მაგრამ შემდეგ წყვილი ისევ ერთად დაბრუნდა. ახლა კი ისინი უფრო ძლიერები ჩანდნენ, ვიდრე ოდესმე. მისცემს თუ არა გიკი მას ახალ მიზანს, ახალ მიმართულებას ცხოვრებაში? ამას მხოლოდ მომდევნო რამდენიმე თვე გეტყვით.
  
  "წადი". ჰეიდენმა ფურგონისკენ თავი დაუქნია. მანომ კარი გააღო და ადგილობრივი სუფთა ჰაერი ღრმად ჩაისუნთქა. მის მარცხნივ გაიზარდა ბრილიანტის თავი, თვალწარმტაცი ფიგურა, რომელიც თვალშისაცემი იყო ჰორიზონტზე, ყოველთვის ესწრებოდა.
  
  მანოსთვის ის ყოველთვის იყო. მას არ გაუკვირდა, რომ ეს შესაძლოა რაიმე დიდი სასწაულის თავზე ყოფილიყო.
  
  ისინი ერთად წავიდნენ ყინულის მჭრელი ფურგონისკენ. კაპუა გადმოიხარა და მათ მიშტერებოდა. მისი სახე გაოცებისგან შეკრთა, შემდეგ კი ნამდვილი აღფრთოვანება.
  
  "მანო? კაცო! ჰეი!"
  
  კაპუა გაქრა. წამის შემდეგ ის ფურგონის უკნიდან გაიქცა. ის იყო ფართო მხრებიანი, მორგებული მამაკაცი მუქი თმით და მუქი ფერის. ერთი შეხედვითაც კი ჰეიდენს შეეძლო ეთქვა, რომ სერფინგის დაფაზე ყოველდღე ორ საათს მაინც ატარებდა.
  
  "კაპუა". მანო თავის ძველ მეგობარს მოეხვია. - ცოტანი იყვნენ, ძმაო.
  
  კაპუამ უკან დაიხია. "Რა გააკეთე? შეგიძლიათ მითხრათ, როგორ მოდის ჰარდ როკის კოლექცია?"
  
  მანომ თავი დაუქნია და მხრები აიჩეჩა. "აჰ, ცოტა ბლა ბლა და კიდევ უფრო მეტი. Შენ იცი. შენ?"
  
  "მართალია. ვინ არის ჰოული?"
  
  "ჰაოლე..." მანო უბრალო ამერიკულზე გადაბრუნდა, რაც ჰეიდენს დიდად შვება. "...ეს ჩემი უფროსია. გაიცანით ჰეიდენ ჯეი."
  
  იქაური კაცი გასწორდა. "მოხარული ვარ, რომ გაგიცანით", - თქვა მან. "მანოს პატრონი ხარ? Ვაუ. იღბლიანი მანო-მეთქი".
  
  - ქალი არ გყავს, კაპუა? მანომ ყველაფერი გააკეთა, რომ მცირე შეურაცხყოფა დაემალა.
  
  "ჩემთვის პოი-ძაღლი ვიყიდე. მან, ერთმა ცხელმა ჰავაიურ-ჩინელმა ფილიპინელმა, ჰაოლემ, მაიძულა მთელი ღამე კარვის გაშლა, კაცო". ჰავაიელების უმეტესობა შერეული რასის წარმომადგენელი იყო.
  
  მანომ ამოისუნთქა. პოი დოგი შერეული რასის ადამიანი იყო. Haole იყო სტუმარი და არა აუცილებლად დამამცირებელი ტერმინი.
  
  სანამ რამეს იტყოდა, ჰეიდენი მიუბრუნდა მას და ტკბილად ჰკითხა: "კარვის დადება?"
  
  მანო შეკრთა. ჰეიდენმა მშვენივრად იცოდა, რა იყო კაპუა და მას არანაირი კავშირი არ ჰქონდა კემპინგთან. "Ეს მაგარია. ის ლამაზად ჟღერს. მისმინე, კაპუა, რამდენიმე კითხვა უნდა დაგისვა.
  
  "მსროლელები".
  
  "როდესმე გსმენიათ ქვესკნელის მთავარი ფიგურის შესახებ, რომელიც ცნობილია როგორც კოვალენკო? თუ სისხლის მეფე?"
  
  "სულ მესმის, რა არის ამბებში, ძმაო. ის ოაჰუზეა?"
  
  "Შესაძლოა. რაც შეეხება კლოდს?
  
  "არა. ჰაულს დაარქვი ასეთი სახელი, გამახსენდა. კაპუა ყოყმანობდა.
  
  ჰეიდენმა დაინახა. "მაგრამ შენ რაღაც იცი."
  
  "შეიძლება უფროსო. იქნებ ვიცი. მაგრამ შენი მეგობრები იქ არიან, - მან თავი გააქნია ვაიკიკის პლაჟის პოლიციის განყოფილებისკენ, - მათ არ სურთ იცოდნენ. მე უკვე ვუთხარი მათ. მათ არაფერი გაუკეთებიათ".
  
  "გამომცადე." ჰეიდენმა მამაკაცის მზერა შეაჩერა.
  
  "რაღაც მესმის, უფროსო. ამიტომაც მოვიდა მანო ჩემთან, არა? აბა, ახალი ფული ამ ბოლო დროს მსუქან პაკეტებს არიგებს, კაცო. ახალი მოთამაშეები მთელს სცენაზე მართავენ წვეულებებს, რომლებსაც მომავალ კვირას ვერასოდეს ნახავენ."
  
  "ახალი ფული?" - ექო მანომ. "სად?" Ვიკითხე.
  
  - არსად, - სერიოზულად თქვა კაპუამ. "ვგულისხმობ, სწორედ აქ, ძმაო. სწორედ აქ. ისინი ყოველთვის მარგინალიზებულები იყვნენ, ახლა კი მდიდარი ხალხია".
  
  ჰეიდენმა თმაში ხელი გადაუსვა. "რას გეუბნება ეს?"
  
  "მე არ ვარ ჩართული ამ სცენაში, მაგრამ მე ეს ვიცი. რაღაც ხდება ან ხდება. ბევრ ადამიანს გადაუხადეს დიდი თანხა. როდესაც ეს მოხდება, თქვენ ისწავლით დახაროთ თავი, სანამ ყველა ცუდი არ გაივლის. "
  
  მანომ ცქრიალა ოკეანეს შეხედა. - დარწმუნებული ხარ, რომ არაფერი არ იცი, კაპუა?
  
  "ვფიცავ ჩემს პოიტ ძაღლს."
  
  კაპუამ სერიოზულად მიიღო თავისი პოი. ჰეიდენმა ფურგონზე მიუთითა. - კაპუა, რატომ არ გაგვხადე წყვილი.
  
  "Რა თქმა უნდა".
  
  ჰეიდენმა მანოს შეხედა, როცა კაპუა მოშორდა. "ვფიქრობ, ღირს ცდა. წარმოდგენა გაქვს რაზე ლაპარაკობს?"
  
  - არ მომწონს იმის ხმა, რაც ჩემს მშობლიურ ქალაქში მოხდება, - თქვა მანომ და ყინულის გასაპარსად ხელი გაუწოდა. "კაპუა. სახელი მომეცი ძმაო. ვინ შეიძლება იცოდეს რამე?
  
  "იქ ერთი ადგილობრივი ბიჭი, დენი, ცხოვრობს იქ, გორაზე." თვალები ბრილიანტის თავისკენ მიაპყრო. "მდიდარი. მისი მშობლები, ისინი მას ჰაულივით ზრდიან." მან ჰეიდენს გაუღიმა. "ამერიკესავით თქვი. არა მგონია, ამაში რაიმე ცუდი იყოს. მაგრამ ის უფრო სერიოზულია ნაძირლების მიმართ. მას სიამოვნებს სისულელის ცოდნა, გესმით?"
  
  მანომ გამოიყენა კოვზი და ამოთხარა ცისარტყელას ფერის ყინულის დიდი ნაჭერი. "ბიჭს უყვარს თუ არა პრეტენზია, რომ ის დიდი დარტყმაა?"
  
  კაპუამ თავი დაუქნია. "მაგრამ ეს არ არის. ის უბრალოდ ბიჭია, რომელიც მამაკაცის თამაშს თამაშობს."
  
  ჰეიდენმა მანოს ხელი შეახო. "ჩვენ ვეწვევით იმ დენის. თუ რაიმე ახალი საფრთხე არსებობს, ჩვენც უნდა ვიცოდეთ ეს".
  
  კაპუამ თავი დაუქნია ყინულის კონუსებს. "ისინი დაწესებულების ხარჯზეა. Მაგრამ შენ არ მიცნობ მე. შენ არასოდეს მოხვედი ჩემს სანახავად. "
  
  მანომ თავის ძველ მეგობარს თავი დაუქნია. - რა თქმა უნდა, ძმაო.
  
  
  * * *
  
  
  კაპუამ მათ მისცა მისამართი, რომელიც დააპროგრამეს მანქანის ნავიგატორში. თხუთმეტი წუთის შემდეგ მიადგნენ შავი ჭრელი რკინის ჭიშკარს. ადგილი დახრილი იყო ოკეანისკენ, ასე რომ მათ შეეძლოთ მხოლოდ დიდი სახლის ზედა სართულის ფანჯრების დანახვა.
  
  მანქანიდან გადმოვიდნენ, მანოს მიმართულებიდან ზამბარები ღრიალებდნენ. მანომ დიდ ჭიშკარს დაავლო ხელი და უბიძგა. სახლის წინ მდებარე ბაღმა ჰეიდენი გააჩერა და შეხედა.
  
  დადგით სერფინგის დაფებზე. სრულიად ახალი ღია კარის სატვირთო მანქანა. ჰამაკი ორ პალმას შორის იყო გადაჭიმული.
  
  "ღმერთო ჩემო, მანო. ჰავაის ყველა ბაღი ასეთია?"
  
  მანო შეკრთა. "ნამდვილად არა, არა."
  
  ზარის დარეკვას რომ აპირებდნენ, უკნიდან ხმაური შემოესმათ. ისინი სახლში დადიოდნენ, ხელები იარაღთან ახლოს ეჭირათ. ბოლო კუთხის შემოვლებისას დაინახეს ახალგაზრდა მამაკაცი, რომელიც აუზში ტრიალებდა ხანდაზმულ ქალთან ერთად.
  
  "Უკაცრავად!" ჰაიდენმა იყვირა. "ჩვენ ჰონოლულუს პოლიციიდან ვართ. რამდენიმე სიტყვისთვის? ძლივს გასაგონად ჩაიჩურჩულა: "იმედი მაქვს, რომ ეს მისი დედა არ არის".
  
  მანო დაიხრჩო. ის არ არის მიჩვეული, რომ მისი უფროსი ხუმრობს. შემდეგ მან დაინახა მისი სახე. სასიკვდილოდ სერიოზული იყო. "Რატომ-?"
  
  "რა ჯანდაბა გინდა?" ახალგაზრდა მამაკაცი მათკენ გაემართა, ველური ჟესტიკულაციით. ახლოს რომ მივიდა მანომ მისი თვალები დაინახა.
  
  - პრობლემა გვაქვს, - თქვა მანომ. "ის ზღვარზეა."
  
  მანომ ნება დართო ბიჭს ველური რხევა. რამდენიმე დიდი თივის მინდვრები და ახრჩობდა, შორტები ცურავდა. მან არ აჩვენა თავისი გაჭირვება.
  
  შემდეგ მოხუცი ქალი მათკენ გაიქცა. ჰეიდენმა უნდობლად აციმციმდა თვალი. ქალი კინიმაკეს ზურგზე გადახტა და ცხენოსანივით დაუწყო ტარება.
  
  რა ჯანდაბას აკეთებენ აქ?
  
  ჰეიდენმა კინიმაკეს საკუთარ თავზე ზრუნვის საშუალება მისცა. მან მიმოიხედა სახლი და ტერიტორია. არავითარი ნიშანი არ ჩანდა, რომ სახლში სხვა ვინმე იყო.
  
  ბოლოს მანომ მოახერხა ურჩხულის გამოძევება. სველი შლაპით დაეშვა ხრეშზე, რომელიც აუზის გარშემო იყო და ბანშივით ყვირილი დაიწყო.
  
  დენი, თუ ეს დენი იყო, მის გაშლილ შორტებს შეჰყურებდა, რომელიც ახლა მის მუხლებს ქვემოთ იყო ჩამოწეული.
  
  ჰეიდენს საკმარისი ჰქონდა. "დენი!" შესძახა სახეში. "ჩვენ უნდა გელაპარაკოთ!"
  
  
  მან შეზლონგის სავარძელში დააბრუნა. ღმერთო, მამას რომ შეეძლო ახლა მისი ნახვა. შებრუნდა და კოქტეილის ჭიქები დაასხა, შემდეგ ორივე აუზიდან წყლით აავსო.
  
  დანის სახეში წყალი შეასხა და მსუბუქად დაარტყა. მაშინვე დაიწყო ღიმილი. "ჰეი პატარავ, შენ იცი, რომ მომწონს..."
  
  ჰეიდენმა უკან დაიხია. სწორი მოპყრობით, ეს შეიძლება მათ სასარგებლოდ იქცეს. -მარტო ხარ დენი? ოდნავ გაიღიმა.
  
  "თინა აქ არის. სადღაც." მოკლედ, სუნთქვაშეკრული წინადადებებით ლაპარაკობდა, თითქოს გული ძლიერად უცემდა, რომ მასზე ხუთჯერ აღემატებოდა მამაკაცს. "Ჩემი გოგო".
  
  ჰეიდენმა შინაგანად შვებით ამოისუნთქა. "კარგი. ახლა გავიგე, რომ თქვენ ხართ სწორი ადამიანი, რომ იცოდე, მჭირდება თუ არა ინფორმაცია.
  
  "Ეს მე ვარ". დენის ეგო წამით გაბრწყინდა ნისლში. "მე ვარ ის ადამიანი."
  
  - მომიყევი კლოდზე.
  
  სისულელემ ისევ შეიპყრო და თვალები დამძიმებულიყო. "კლოდ? შავი ბიჭი, რომელიც მუშაობს Crazy Shirts-ში?"
  
  "არა". ჰაიდენმა კბილებში გამოსცრა. "კლოდი, ბიჭი, რომელიც ფლობს კლუბებს და რანჩებს მთელს ოაჰუში."
  
  - მე არ ვიცნობ ამ კლოდს. პატიოსნება ალბათ არ იყო დენის ერთ-ერთი ძლიერი მხარე, მაგრამ ჰეიდენს ეჭვი ეპარებოდა, რომ ახლა ამას აყალბებდა.
  
  "რაც შეეხება კოვალენკოს? გსმენიათ მის შესახებ?"
  
  დანის თვალებში არაფერი ციმციმებდა. ცნობიერების ნიშნები ან ნიშნები არ არის.
  
  მის უკან ჰეიდენს ესმოდა, როგორ ცდილობდა მანოს დანის შეყვარებულის, თინას დამშვიდება. მან გადაწყვიტა, რომ სხვა მიდგომის ცდას არ დააზარალებს. "კარგი, მოდი ვცადოთ სხვა რამ. ჰონოლულუში ახალი ფულია. ეს ბევრია. საიდან მოდის ეს, დენი, და რატომ?"
  
  ბავშვს თვალები გაუფართოვდა, უცებ ისეთი საშინელებით აენთო, რომ ჰეიდენმა კინაღამ იარაღს დასწვდა.
  
  "ეს შეიძლება მოხდეს ნებისმიერ მომენტში!" წამოიძახა მან. "Ხედავ? ნებისმიერ დროს! უბრალოდ დარჩით სახლში. დარჩი სახლში, ბიჭო." მისი ხმა შეშფოთებული ჟღერდა, თითქოს რაღაცას იმეორებდა მისთვის ნათქვამს.
  
  ჰეიდენმა იგრძნო, რომ ზურგზე ღრმა სიცივე დაეუფლა, მიუხედავად ზეციური სითბოსა, რომელიც მის ზურგს ათბობდა. "რაღაც შეიძლება მალე მოხდეს, დენი. მოდი, შეგიძლია მითხრა".
  
  - შეტევა, - ჩუმად თქვა დენიმ. მისი გაუქმება შეუძლებელია, რადგან ის იყიდა და გადაიხადა. დენიმ ხელი მოჰკიდა, უცებ საშინლად ფხიზელი ჩანდა.
  
  "ტერორისტები მოდიან, მის პოლიცია. უბრალოდ გააკეთე შენი დაწყევლილი საქმე და არ მისცე უფლება ამ ნაბიჭვრებს აქ მოვიდნენ".
  
  
  თავი ოცდამეერთე
  
  
  ბენ ბლეიკმა მოჰყვა ჩანაწერები კაპიტან კუკისა და მისი მეგობარ ჰოუკსვორთის ჟურნალებში, სადაც აღწერილია ყველაზე საშიში მოგზაურობა ადამიანის მიერ ოდესმე.
  
  "მათ გაიარეს პელეს კარიბჭე," თქვა ბენმა გაკვირვებულმა, "სიბნელეში. ამ დროს კუკი კვლავ მოიხსენიებს თაღოვან შესასვლელს, როგორც პელეს კარიბჭეს. მხოლოდ მას შემდეგ, რაც ის განიცდის იმას, რაც მის მიღმაა - ნათქვამია აქ - ის მოგვიანებით ცვლის მითითებას ჯოჯოხეთის კარიბჭეზე.
  
  კარინი გაფართოებული თვალებით მიუბრუნდა ბენს. რა შეიძლება აიძულოს კაპიტან კუკის მსგავს კაცს ასეთი დაუფარავი შიში გამოხატოს?
  
  - თითქმის არაფერი, - თქვა ბენმა. "კუკმა აღმოაჩინა კანიბალიზმი. ადამიანის მსხვერპლშეწირვა. ის სრულიად უცნობ წყლებში გაემგზავრა".
  
  კარინმა ეკრანზე ანიშნა. "წაიკითხე ეს წყეული რამ."
  
  "შავი კარიბჭის მიღმა დგას ყველაზე დაწყევლილი ბილიკები, რომლებიც კაცობრიობას იცნობს..."
  
  - არ თქვა, - ამოიოხრა კარინმა. "შეჯამება."
  
  "არ შემიძლია"
  
  "Რა? რატომ?"
  
  "რადგან აქ ნათქვამია, რომ შემდეგი ტექსტი ამოღებულია ამ ტრანსფორმაციისგან მის ავთენტურობაში ეჭვის გამო."
  
  "Რა?"
  
  ბენმა დაფიქრებულმა შეხედა კომპიუტერს. "ვფიქრობ, თუ ის ღია იყო საზოგადოებისთვის, მაშინ ვინმე უკვე შეეცდებოდა გამოძიებას."
  
  "ან იქნებ გააკეთეს და მოკვდნენ. შესაძლოა ხელისუფლებამ გადაწყვიტა, რომ ეს ცოდნა ძალიან საშიში იყო საზოგადოებისთვის გადასაცემად.
  
  "მაგრამ როგორ ვნახოთ წაშლილი დოკუმენტი?" ბენმა შემთხვევით დაარტყა რამდენიმე კლავიშს. არ იყო დამალული ბმულები გვერდზე. არაფერი გასაკიცხი. მან მოიძია ავტორის სახელი გუგლში და იპოვა რამდენიმე გვერდი, სადაც ნახსენები იყო კუკის მემატიანე, მაგრამ სხვა ნახსენები არ იყო Hellgate, Pele ან თუნდაც Diamondhead.
  
  კარინი შებრუნდა და ვაიკიკის გულს შეხედა. "ასე რომ, კუკის მოგზაურობა ჯოჯოხეთის კარიბჭის გავლით ისტორიიდან წაიშალა. ჩვენ შეგვეძლო გამეგრძელებინა ცდა." მან ხელი აიღო კომპიუტერებზე.
  
  "მაგრამ ეს უსარგებლო იქნება", - თქვა ბენმა იოდას საუკეთესო გამოცდილებაში. "ჩვენ არ უნდა დავკარგოთ დრო."
  
  "რა დაინახა შენში ჰეიდენმა, ვერასოდეს გავიგებ." კარინმა თავი დაუქნია, სანამ ნელა შემობრუნდა. "პრობლემა ის არის, რომ ჩვენ არ გვაქვს საშუალება ვიცოდეთ, რას ვიპოვით იქ. ბრმად ჯოჯოხეთში წავიდოდით".
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენმა და კინიმაკამ მოახერხეს დენისგან კიდევ რამდენიმე შემოთავაზების გამოთქმა, სანამ გადაწყვეტდნენ, რომ გონივრული იყო მათი ორი ნარკოტიკების წვეულებაზე დატოვება. ნებისმიერი იღბლის შემთხვევაში, ორივე იფიქრებს, რომ CIA-ს ვიზიტი ცუდი ოცნება იყო.
  
  კინიმაკა ისევ მანქანაში ჩაჯდა და რბილ ტყავის საჭეს ხელი დაავლო. "Ტერორისტული თავდასხმა?" გაიმეორა მან. "ვაიკიკისკენ? მე არ მჯერა ამის".
  
  ჰეიდენი უკვე უფროსის ნომერს რეკავდა. ჭიშკარმა მაშინვე უპასუხა. მან რამდენიმე მოკლე წინადადებით მოიყვანა ინფორმაცია, რომელიც მათ დენისგან მოიპოვეს.
  
  მანომ სპიკერით მოისმინა გეითსის პასუხი. "ჰეიდენ, მოვდივარ. კიდევ რამდენიმე საათი და მანდ ვიქნები. პოლიცია დიდად ეყრდნობა ყველა ცნობილ კრიმინალს რანჩის ადგილმდებარეობის გასარკვევად. მალე გვექნება. მე გავაფრთხილებ შესაბამის ორგანოებს ამ სავარაუდო თავდასხმის შესახებ, მაგრამ გააგრძელე გათხრა. "
  
  ხაზი გატეხილია. ჰეიდენმა მშვიდი გაკვირვებით ამოისუნთქა. "აქ მოდის? მას უჭირს მასთან გამკლავება. რა სიკეთეს მოუტანს?
  
  "შესაძლოა სამსახური დაეხმარება მას გამკლავებაში."
  
  "Იმედი ვიქონიოთ. ფიქრობენ, რომ რანჩის ადგილს მალე მიიღებენ. ჩვენ თვალყურს ვადევნებთ ტერორისტებს. ახლა ჩვენ გვჭირდება პოზიტიური, პირდაპირი ხალხი. ჰეი მანო, როგორ ფიქრობთ, ეს ტერორისტული ამბავი სისხლის მეფის შეთქმულების ნაწილია?"
  
  მანომ თავი დაუქნია. - გონებაში გამიელვა. მისმა თვალებმა ისეთი განსაცვიფრებელი სანახაობა მიიპყრო, თითქოს მათ ეჭირათ ის, რათა დაეხმარონ დამპყრობელ სიბნელესთან ბრძოლაში.
  
  "სწორ ადამიანებზე საუბრისას, დრეიკი და მისი ორი მეგობარი ჯერ კიდევ არ უპასუხეს ჩემს შეტყობინებებს. და არც პოლიციამ იცის".
  
  მობილურმა დარეკა, რამაც გააოცა. ეს იყო კარიბჭე. "ბატონო?"
  
  "ეს რამ უბრალოდ გაგიჟდა," შესძახა მან აშკარად შეშფოთებულმა. "ჰონოლულუს პოლიციამ კიდევ სამი ლეგიტიმური ტერორისტული მუქარა მიიღო. ყველა ვაიკიკიში. ყველაფერი მალე მოხდება. კავშირები დამყარდა კოვალენკოსთან".
  
  "სამი!"
  
  ჭიშკარი წამით უცებ ჩაკეტა. ჰეიდენმა ნერწყვი გადაყლაპა, იგრძნო, როგორ ეხვევა კუჭი. მანოს თვალებში შიშმა ოფლი დაასხა.
  
  გეითსი კვლავ დაუკავშირდა. "დაე იყოს ოთხი. კიდევ ერთი ინფორმაცია ახლახან დადასტურდა. დაუკავშირდით დრეიკს. შენ სიცოცხლის ბრძოლაში ხარ, ჰეიდენ. იყავი მობილიზებული".
  
  
  * * *
  
  
  სისხლის მეფე ამაღლებულ გემბანზე იდგა, სახეზე ცივი ღიმილი უციმციმებდა, მის წინ და ქვემოთ იდგნენ მისი რამდენიმე სანდო ლეიტენანტი. "დრო მოვიდა", - თქვა მან უბრალოდ. "ეს არის ის, რასაც ველოდით, რისთვისაც ვმუშაობდით. ეს არის მთელი ჩემი ძალისხმევისა და თქვენი მსხვერპლის შედეგი. ამაზე, - სანახაობრივი პაუზა გააკეთა, "ყველაფერი მთავრდება".
  
  მან შიშის რაიმე ნიშნისთვის სახეები დაასკანირა. არცერთი არ იყო. მართლაც, ბუდრო თითქმის გახარებული ჩანდა, რომ სისხლიან ბრძოლაში დაბრუნდა.
  
  "კლოდ, გაანადგურე რანჩო. მოკალი ყველა პატიმარი. და..." გაიცინა მან. "გაათავისუფლეთ ვეფხვები. ცოტა ხნით უნდა აიღონ ძალაუფლება. ბუდრო, გააკეთე ის, რასაც აკეთებ, მაგრამ უფრო სასტიკად. გიწვევთ ნებისმიერი სურვილის ასასრულებლად. გეპატიჟებით ჩემზე შთაბეჭდილების მოხდენას. არა, შოკში ვარ. გააკეთე ეს, ბუდრო. წადი კაუაიში და დახურე რანჩო.
  
  სისხლის მეფემ ბოლო შეხედა თავის რამდენიმე კაცს. "რაც შეგეხება შენ... წადი ჰავაიზე ჯოჯოხეთი გააჩაღე."
  
  ის მოშორდა, განზე გასწია ისინი და ბოლო კრიტიკულად შეხედა მის სატრანსპორტო საშუალებას და საგულდაგულოდ შერჩეულ კაცებს, რომლებიც უნდა გაჰყოლოდნენ მას სასიკვდილო სიღრმეში, ალმასის თავის ქვემოთ.
  
  "ამას არავის გაუკეთებია კუკის შემდეგ და ცოცხლობდა, რომ ეთქვა ამის შესახებ. ჯოჯოხეთის მეხუთე დონის მიღმა არც ერთ ადამიანს არ გაუხედავს. არავის არასოდეს აღმოუჩენია რის დასამალად აშენდა ხაფანგის სისტემა. Ჩვენ ამას გავაკეთებთ."
  
  სიკვდილი და განადგურება იყო მის უკან და მის წინ. ქაოსის დაწყება გარდაუვალი იყო. სისხლიანი მეფე ბედნიერი იყო.
  
  
  * * *
  
  
  მეტ დრეიკმა ეგზოტიკარების წინ ავტოსადგომი გაიარა, ხელჩაკიდებული თავის "შეყვარებულთან", ალისია მაილსთან ერთად. იქ გაჩერებული ერთადერთი მანქანა გაქირავებული იყო Basic Dodge-დან, რომელიც სავარაუდოდ რამდენიმე ტურისტს ეკუთვნოდა, რომლებმაც ერთი საათით ერთი ახალი ლამბორჯინი იქირავეს. იმ დროისთვის, როდესაც დრეიკი და ალისია მოდის შოურუმში შევიდნენ, მათ თვალწინ უკვე ეკიპაჟის ჭრელი მამაკაცი იყო.
  
  "Საღამო მშვიდობისა. Შემიძლია დაგეხმარო?"
  
  "რომლები არიან ყველაზე სწრაფი?" დრეიკმა მოუთმენელი სახე მიიღო. "სახლში ნისანი გვყავს და ჩემს შეყვარებულს უნდა განიცადოს რეალური სიჩქარე". დრეიკმა თვალი ჩაუკრა. "შეიძლება მომიტანოთ ბონუს ქულა, თუ იცით რას ვგულისხმობ."
  
  ალისიამ ტკბილად გაიღიმა.
  
  დრეიკი იმედოვნებდა, რომ მაი ახლა დიდი საგამოფენო დარბაზის უკანა მხარეს სცილდებოდა, უკანა ავტოფარეხს თვალს არ აშორებდა და შემოღობილი გვერდითი კომპლექსისკენ მიემართებოდა. ის შეეცდება მეორე მხრიდან შეღწევას. დრეიკსა და ალისიას დაახლოებით ექვსი წუთი ჰქონდათ.
  
  მამაკაცის ღიმილი ფართო და, რაც არ უნდა გასაკვირი იყოს, ყალბი იყო. ხალხის უმეტესობა ირჩევს ახალ Ferrari 458-ს ან Lamborghini Aventador-ს, ორივე შესანიშნავი მანქანაა. ღიმილი ფაქტობრივად გაუფართოვდა, როცა გამყიდველმა მიუთითა მოცემულ მანქანებზე, რომლებიც ორივე სრულმეტრაჟიანი შოურუმის ფანჯრების წინ იყო განთავსებული. "მაგრამ, ლეგენდარული მიღწევების თვალსაზრისით, თუ ამას ეძებთ, შემიძლია გირჩიოთ Ferrari Daytona ან McLaren F1." მან ხელი შოურუმის უკანაკენ გაიშვირა.
  
  იქით და მარჯვნივ იყო ოფისები. მარცხნივ იყო იზოლირებული ჯიხურების რიგი, სადაც შეიძლებოდა საკრედიტო ბარათის დეტალების შეგროვება და გასაღებების გადაცემა. ოფისში ფანჯრები არ იყო, მაგრამ დრეიკს ესმოდა ფიგურების მოძრაობა.
  
  მან დათვალა წამები. მაი ოთხ წუთში უნდა გამოჩენილიყო.
  
  - მისტერ სკარბერი ხართ თუ მისტერ პეტერსენი? ჰკითხა ღიმილით. "მე დავინახე მათი სახელები გარე აბრაზე."
  
  "მე ჯეიმსი ვარ. მისტერ სკარბერი და მისტერ პეტერსენი არიან მფლობელები. ისინი უკანა ეზოში არიან."
  
  "შესახებ". დრეიკმა ჩვენება მოაწყო, სადაც ფერარიებსა და ლამბორჯინებს უყურებდა. შოურუმის კონდიციონერი ზურგზე ჩამოვარდა. შორეული ოფისიდან ხმა არ ისმოდა. ალისია თავს იკავებდა, კეთილგანწყობილ ცოლს თამაშობდა და ამავდროულად სივრცეს ქმნიდა.
  
  ერთი წუთით ადრე მაის უნდა გამოსულიყო გვერდითი კარებიდან.
  
  დრეიკი მოემზადა.
  
  
  * * *
  
  
  დრო მათ საგანგაშო სისწრაფით გაფრინდა, მაგრამ ბენი იმედოვნებდა, რომ კარინის გიჟური იდეა ნაყოფს გამოიღებდა. პირველი ნაბიჯი იყო იმის გარკვევა, თუ სად ინახებოდა კაპიტან კუკის ორიგინალური ჟურნალები. ადვილი საქმე აღმოჩნდა. დოკუმენტები ინახებოდა ეროვნულ არქივში, ლონდონის მახლობლად, მთავრობის შენობაში, მაგრამ არც ისე უსაფრთხოდ, როგორც ინგლისის ბანკი.
  
  ჯერჯერობით კარგია.
  
  შემდეგი ნაბიჯი იყო ჰეიდენის შემოყვანა. დიდი დრო დასჭირდა მათი აზრის გასაგებად. თავიდან ჰეიდენი უხეშობის გარეშე ჩანდა უკიდურესად უაზროდ, მაგრამ როდესაც ბენის მიერ წახალისებულმა კარინმა მათი გეგმა გააცნო, CIA-ს აგენტი გაჩუმდა.
  
  "Რა გინდა?" ჰკითხა მან მოულოდნელად.
  
  "ჩვენ გვინდა, რომ მსოფლიო დონის ქურდი გამოაგზავნოთ კეუს ეროვნულ არქივში, რათა გადაიღოს სურათი და არ მოიპარო, შემდეგ კი მომწერო კუკის ჟურნალების შესაბამისი ნაწილის ასლი. ნაწილი, რომელიც აკლია".
  
  "ნასვამი იყავი, ბენ? სერიოზულად -"
  
  "ყველაზე რთული ნაწილი," ამტკიცებდა ბენი, "მოპარვა არ იქნება. დარწმუნებული ვიქნები, რომ ქურდი იპოვის და გამომიგზავნის სწორ ნაწილს".
  
  "რა მოხდება, თუ ის დაიჭირეს?" ჰეიდენმა დაუფიქრებლად ამოხსნა კითხვა.
  
  "ამიტომ ის უნდა იყოს მსოფლიო დონის ქურდი, რომელიც CIA-ს შეეძლო დაეუფლოს ამ გარიგების წყალობით. და რატომ, იდეალურ შემთხვევაში, ის უკვე პატიმრობაში უნდა იყოს. ოჰ, და, ჰეიდენ, ეს ყველაფერი მომდევნო რამდენიმე საათში უნდა გაკეთდეს. ნამდვილად ვერ მოითმენს".
  
  - მე ვიცი ამის შესახებ, - ამოიოხრა ჰეიდენმა, მაგრამ შემდეგ მისი ტონი შერბილდა. "აჰა, ბენ, მე ვიცი, რომ თქვენ ორნი შეგყავდათ ამ პატარა ოფისში, მაგრამ შეიძლება მოგინდეთ, რომ თავი გააღოთ კარიდან უახლესი ინფორმაციის მისაღებად. თქვენ მზად უნდა იყოთ იმ შემთხვევისთვის...
  
  ბენმა შეშფოთებულმა შეხედა კარინს. "რა შემთხვევაში? ისე ლაპარაკობ, თითქოს სამყარო დასასრულს მიუახლოვდა".
  
  ჰეიდენის დუმილმა ყველაფერი უთხრა, რაც სჭირდებოდა.
  
  რამდენიმე წამის შემდეგ მისმა შეყვარებულმა კვლავ ისაუბრა: "რამდენად გჭირდება ეს ჩანაწერები, ეს ჟურნალები? ღირს ბრიტანელების გაბრაზება?"
  
  "თუ სისხლის მეფე მიაღწევს ჯოჯოხეთის კარიბჭეს და ჩვენ მოგვიწევს მის უკან გავლა", - თქვა ბენმა, "ისინი იქნებიან ჩვენი ნავიგაციის ერთადერთი წყარო. და ჩვენ ყველამ ვიცით, რამდენად კარგი იყო კუკი თავისი ბარათებით. მათ შეეძლოთ ჩვენი სიცოცხლის გადარჩენა. "
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენმა ტელეფონი მანქანის კაპოტზე დადო და მოუსვენარი ფიქრების დამშვიდებას ცდილობდა. მისი თვალები საქარე მინიდან მანო კინიმაკს შეხვდა და აშკარად იგრძნო, როგორ აფრქვევდა საშინელება მის თავში. მათ ახლახან მიიღეს ყველაზე საშინელი ამბავი, ისევ ჯონათან გეითსისგან.
  
  ეს არ არის ისე, რომ ტერორისტები აპირებდნენ ოაჰუზე რამდენიმე სამიზნის დარტყმას.
  
  ახლა მათ იცოდნენ, რომ ეს ბევრად უარესი იყო.
  
  მანო ამოვიდა, აშკარად კანკალებდა. "Ეს ვინ იყო?"
  
  ბენ. ის ამბობს, რომ ჩვენ უნდა შევიჭრათ ინგლისის ეროვნულ არქივში, რათა მივიღოთ მისთვის კაპიტანი კუკის ჟურნალის ასლი".
  
  მანომ წარბები შეჭმუხნა. "Გააკეთე. Უბრალოდ გააკეთე. ეს ჯანდაბა კოვალენკო ცდილობს გაანადგუროს ყველაფერი, რაც ჩვენ გვიყვარს, ჰეიდენ. შენ ყველაფერს აკეთებ იმისთვის, რომ დაიცვა ის, რაც გიყვარს".
  
  "ბრიტანული"
  
  "Გაუშვი ისინი." მანომ სტრესში თავი დაკარგა. ჰეიდენს წინააღმდეგი არ იყო. "თუ მორები დაგვეხმარება ამ ნაბიჭვრის მოკვლაში, წაიღეთ ისინი".
  
  ჰეიდენმა დაალაგა ფიქრები. ცდილობდა გონების გასუფთავებას. დასჭირდებოდა რამდენიმე ზარი ლონდონის CIA-ს ოფისებში და მისი უფროსის გეითსის ხმამაღალი ყვირილი, მაგრამ მან იფიქრა, რომ ალბათ შეეძლო ამ სამუშაოს შესრულება. განსაკუთრებით იმის გათვალისწინებით, რაც გეიტსმა ახლახან უთხრა.
  
  და მან კარგად იცოდა, რომ ლონდონში იყო განსაკუთრებით მომხიბვლელი CIA-ს აგენტი, რომელსაც შეეძლო საქმის კეთება ოფლის დაღლილობის გარეშე.
  
  მანო ისევ შოკში ჩავარდნილი უყურებდა. "გჯერა ამ ზარის? გჯერა, რას აპირებს კოვალენკო ხალხის ყურადღების გადასატანად?"
  
  ჰეიდენმა არ შეიძლებოდა გაჩუმება, ჯერ კიდევ ემზადებოდა გამოსვლას გეითსისთვის და ლონდონის ოფისისთვის. რამდენიმე წუთში ის მზად იყო.
  
  "კარგი, მოდით მივყვეთ ჩვენს ცხოვრებაში ერთ-ერთ ყველაზე უარეს ზარს, რომელიც დაგვეხმარება როლების შეცვლაში", - თქვა მან და აკრიფა სწრაფი აკრეფის ნომერი.
  
  მაშინაც კი, როდესაც იგი ესაუბრებოდა თავის უფროსს და აწყობდა საზღვარგარეთ დახმარებას ბრიტანეთის ეროვნულ არქივში შესვლისთვის, ჯონათან გეითსის წინა სიტყვებმა გონება დაწვა.
  
  ეს არ არის მხოლოდ ოაჰუ. სისხლის მეფის ტერორისტები აპირებენ დარტყმას რამდენიმე კუნძულზე ერთდროულად.
  
  
  თავი ოცდამეორე
  
  
  დრეიკს სუნთქვა შეეკრა, როცა მაიმ გვერდითი კარიდან შემოიარა კლერკის თვალწინ.
  
  "Რა-"
  
  დრეიკმა გაიცინა. - მაისის დროა, - ჩაიჩურჩულა მან, შემდეგ კი თივის მწარმოებელს ყბა მოუტეხა კაცს. გამყიდველი ხმის ამოუღებლად შემობრუნდა და მიწას დაეჯახა. ალისია ლამბორჯინის წინ გაიარა და იარაღს ამზადებდა. დრეიკი გადახტა უმოძრაო გამყიდველს. მაი სწრაფად გადავიდა უკანა კედელზე და გავიდა ხელუხლებელი McLaren F1-ის უკან.
  
  ისინი წამებში ოფისის კედელთან იყვნენ. ფანჯრების არარსებობა მუშაობდა როგორც მათზე, ასევე მათ წინააღმდეგ. მაგრამ იქნება უსაფრთხოების კამერები. ეს მხოლოდ კითხვა იყო -
  
  უკანა კარიდან ვიღაც შემოვარდა, ზეთის ზოლებიანი კომბინიზონი, გრძელი შავი თმა მწვანე ბანდანით შეკრული. დრეიკმა ლოყა დააჭირა თხელ პლაივუდის ტიხრს, უსმენდა ოფისის შიგნიდან მოსულ ხმებს, როცა მეი მექანიკოსის მოძრაობებს ვარჯიშობდა.
  
  ხმას მაინც არ იღებდნენ.
  
  მაგრამ შემდეგ უფრო მეტმა ადამიანმა შემოაღო კარი და ოფისში მყოფმა ვიღაცამ ყვირილი ამოუშვა. დრეიკმა იცოდა, რომ თამაში დასრულდა.
  
  - დაე, ჰქონდეთ.
  
  ალისიამ დაიყვირა "Fuck yeah" და ოფისის კარი გააღო, რის გამოც იგი მამაკაცის თავში დაარტყა ხმაურით. კიდევ ერთი მამაკაცი გამოვიდა იქიდან, თვალები შოკისგან გაუფართოვდა, როცა ლამაზ ქალს უყურებდნენ იარაღით და მებრძოლის პოზას ელოდა. თოფი ასწია. ალისია მას მუცელში ესროლა.
  
  ის კარებში ჩავარდა. ოფისიდან უფრო მეტი ყვირილი ისმოდა. შოკმა დაიწყო გაგება. მალე ისინი მიხვდებიან, რომ გონივრული იქნება რამდენიმე მეგობართან დარეკვა.
  
  დრეიკმა ესროლა ერთ-ერთ მექანიკოსს, ბარძაყის შუაში დაარტყა და მიწაზე დაარტყა. მამაკაცი მთელ სიმაღლეზე დაეშვა მაკლარენზე, რის შედეგადაც სისხლის კვალი დატოვა. დრეიკმაც კი დაიწუწუნა. მაიმ მეორე კაცი დაინიშნა და დრეიკი ალისიას მიუბრუნდა.
  
  "შიგ უნდა შევიდეთ."
  
  ალისია მიუახლოვდა მანამ, სანამ კარგად არ ხედავდა ინტერიერს. დრეიკი იატაკზე შეცურდა, სანამ კარამდე არ მივიდა. თავის დაქნევაზე ალისიამ რამდენიმე გასროლა გაისროლა. დრეიკი კინაღამ ჩაყვინთა კარებში, მაგრამ ამ დროს იქიდან ათიოდე ადამიანი გამოხტა იარაღით მზად და გააფთრებული ცეცხლი გაუხსნა.
  
  ალისია შემობრუნდა, ლამბორჯინის უკან მიმალული. ტყვიები მის გვერდებზე უსტვენდნენ. საქარე მინა ჩამსხვრეულია. დრეიკი სწრაფად გაიქცა. ის ხედავდა ტკივილს მამაკაცის თვალებში, როცა ის სუპერმანქანებს ესროდა.
  
  მეორემაც დაინახა. დრეიკმა ცეცხლი გაუხსნა წამის ნაწილს წინ და დაინახა, რომ იგი მძიმედ დაეცა და თან ერთ-ერთი კოლეგა მიათრევდა.
  
  ალისია გამოვარდა ლამბორჯინის უკნიდან და რამდენიმე გადასაფარებელი კადრი მიიღო. დრეიკი ფერარისკენ გაიქცა, მისი უზარმაზარი საბურავების უკან იძირებოდა. ახლა ყველა ტყვია ითვლის. ის ხედავდა მეის, რომელიც ოფისის კედლის კუთხეში იყო დამალული ცნობისმოყვარე თვალებისგან, რომელიც უკანა მხარეს იყურებოდა, საიდანაც მექანიკა მოვიდა.
  
  სამი მათგანი მის ფეხებთან იწვა.
  
  დრეიკმა მცირე ღიმილი მოახერხა. ის მაინც იდეალური მკვლელობის მანქანა იყო. ერთი წუთით მას აწუხებდა მეისა და ალისიას გარდაუვალი შეხვედრა და უელსის სიკვდილის ანაზღაურება, მაგრამ შემდეგ მან ჩაკეტა თავისი საზრუნავი იმავე შორეულ კუთხეში, როგორც სიყვარული, რომელსაც გრძნობდა ბენის, ჰეიდენის და ყველა მისი სხვა მეგობრების მიმართ.
  
  ეს არ იყო ადგილი, სადაც შეძლებდა თავისუფლების მიცემას სამოქალაქო ემოციებისთვის.
  
  ტყვია ფერარის მოხვდა, კარიდან გაფრინდა და მეორე მხარეს გავიდა. ყრუ ავარიის შედეგად, წინა ფანჯარა აფეთქდა, მინა ჩავარდა მინი-ჩანჩქერში. დრეიკმა ისარგებლა დივერსიით და გადახტა და ესროლა სხვა მამაკაცს, რომელიც ხალხმრავლობა იყო ოფისის კარებთან.
  
  შეყვარებულები, რა თქმა უნდა.
  
  შემდეგ დაინახა ორი მკაცრი გარეგნობის მამაკაცი, რომლებიც გამოვიდნენ ოფისიდან ავტომატებით ხელში. დრეიკს გული აუჩქარდა. მას უკან ჰქონდა კიდევ ორი მამაკაცის გამოსახულება - თითქმის რა თქმა უნდა, სკარბერი და პეტერსენი, დაქირავებული დაქირავებული ჯარისკაცებით დაცულნი - სანამ სხეულს რაც შეიძლება პატარა გახადა მასიური საბურავის მიღმა.
  
  მფრინავი ტყვიების ხმამ ყურის ბადეები ააფეთქა. მაშინ ეს იქნება მათი სტრატეგია. შეინახეთ ალისია და ის შინაპატიმრობაში, სანამ ორი მფლობელი უკანა კარიდან არ გაქცევა.
  
  მაგრამ მაისს არ გეგმავდნენ.
  
  იაპონელმა აგენტმა აიღო წყვილი გადაგდებული პისტოლეტები და მივიდა კუთხეში და ავტომატებით ესროლა მამაკაცებს. ერთი ისე გაფრინდა უკან, თითქოს მანქანას დაეჯახა, პისტოლეტს უხეშად ესროლა და დაცემისას ჭერზე მიმოფანტა კონფეტი. მეორემ თავისი პატრონები საკუთარი ძარღვის უკან მიიყვანა და ხედვა მაისზე გადაიტანა.
  
  ალისია მივარდა და ერთი გასროლა ესროლა, რომელიც მცველს ლოყაზე გაუსვა და მყისიერად დაარტყა მიწაზე.
  
  სკარბერიმ და პეტერსენმა ახლა საკუთარი იარაღი დახატეს. დრეიკმა დაწყევლა. მას ისინი ცოცხლად სჭირდებოდა. ამ დროს კიდევ ორი მამაკაცი შემოვიდა უკანა და გვერდითი კარებიდან და აიძულეს მაი კვლავ დაეფარა მაკლარენის უკან.
  
  ტყვიამ ძვირფასი მანქანის ძარაზე გაჭრა.
  
  დრეიკმა გაიგო, რომ ერთ-ერთი მფლობელი ჰავაის კალუას ღორივით ღრიალებდა, დარჩენილი რამდენიმე მამაკაცი შეიკრიბა უფროსების გარშემო და მანქანებს და, შესაბამისად, თავდამსხმელებს ესროლა, საშინელი სისწრაფით გაიქცა უკანა ავტოფარეხისკენ.
  
  დრეიკი წამიერად გაოგნებული იყო. მაიმ მოკლა ორი მცველი, მაგრამ სკარბერი და პეტერსენი სწრაფად გაუჩინარდნენ უკანა კარიდან სეტყვის ქვეშ.
  
  დრეიკი ადგა და გაისროლა, წინ მიიწევდა. სანამ წინ მიიწევდა, დაიხარა კიდევ ორი იარაღის ასაღებად. უკანა კარის ერთ-ერთი მცველი დაეცა და მხარზე ეჭირა. მეორემ უკან დაიხია სისხლის ნაკადში.
  
  დრეიკი კარისკენ გაიქცა, მაი და ალისია მის გვერდით იყვნენ. მეიმ გაისროლა მაშინ, როცა დრეიკმა რამდენიმე სწრაფი მზერა შეავლო, ცდილობდა გაეზომა შენობებისა და ავტოფარეხის მდებარეობა.
  
  "უბრალოდ დიდი ღია სივრცეა", - თქვა მან. "მაგრამ არის ერთი დიდი პრობლემა."
  
  ალისია მის გვერდით ჩამოჯდა. "Რა?"
  
  "მათ უკნიდან აქვთ შელბი კობრა."
  
  მაიმ მისკენ გაახილა თვალები. "რატომ არის ეს პრობლემა?"
  
  "რაც არ უნდა გააკეთო, არ ესროლო."
  
  "დატვირთულია ასაფეთქებელი ნივთიერებებით?"
  
  "არა".
  
  "მაშინ რატომ არ შემიძლია მისი ამოღება?"
  
  "იმიტომ, რომ ეს არის შელბი კობრა!"
  
  "ჩვენ ახლახან შევქმენით შოურუმი, სავსე სულელური სუპერმანქანებით." ალისია იდაყვით გასწია გვერდზე. "თუ ამის გაკეთების გუნება არ გაქვს, უკან დაიხიე".
  
  "სიგიჟე". დრეიკი მისკენ წამოხტა. ტყვიამ შუბლზე უსტვენდა და შელესილ კედელს გაარღვია, თვალებს თაბაშირის ნამსხვრევები ასველებდა. როგორც ის მოელოდა, ცუდმა ბიჭებმა გაიქცნენ. თუ რამეს დაარტყავენ, ეს ბრმა ბედი იქნება.
  
  დრეიკმა დაუმიზნა, ღრმად ამოისუნთქა და კაცები ორივე ბოსის ორივე მხარეს დააწვინა. როდესაც მათი ბოლო დარჩენილი მცველები დაეცნენ, როგორც სკარბერი, ასევე პეტერსენი მიხვდნენ, რომ წაგებულ ბრძოლას იბრძოდნენ. ისინი გაჩერდნენ, გვერდებზე იარაღი ეკიდათ. დრეიკი მათკენ გაიქცა, თითი უკვე სასხლეტზე დადო.
  
  - კლოდ, - თქვა მან. "ჩვენ გვჭირდება კლოდი და არა შენ. Სად არის ის?"
  
  ახლოს, ორი ბოსი უცნაურად ჰგავდა ერთმანეთს. ორივეს დაღლილი სახეები ჰქონდათ, მკაცრი ხაზებით გაფორმებული წლების დაუნდობელი გადაწყვეტილების მიღების შედეგად. თვალები ცივი ჰქონდათ, სადღესასწაულო პირანას თვალები. მათი ხელები, რომლებიც ჯერ კიდევ პისტოლეტებს ეჭირათ, ფრთხილად მოხვიეს.
  
  მაიმ იარაღზე მიუთითა. "დააგდე ისინი."
  
  ალისიამ გულშემატკივართა ფართოდ გაუშვა, რამაც სამიზნე უფრო გაართულა. დრეიკი უფროსების თვალში თითქმის დამარცხებას ხედავდა. პისტოლეტები იატაკზე თითქმის ერთდროულად ატყდა.
  
  "სისხლიანი ჯოჯოხეთი", - ჩაილაპარაკა ალისია. "ისინი ერთნაირად გამოიყურებიან და ერთნაირად იქცევიან. ეს თქვენ ცუდ ბიჭებს სამოთხეში კლონებად აქცევს? და რადგან მე ამაზე ვლაპარაკობ - რატომ გადაიქცევა აქ ვინმე ცუდ ბიჭად? ეს ადგილი სჯობს მეშვიდე ცაში დასვენებას."
  
  "რომელი თქვენგანი სკარბერი?" იკითხა მეიმ და ადვილად შეუდგა საქმეს.
  
  - მე, - თქვა ქერა თმიანმა. "ბიჭებო, მთელ ქალაქს ეძებდით კლოდისთვის?"
  
  - ჩვენ ვართ, - ჩაიჩურჩულა დრეიკმა. "და ეს არის ჩვენი ბოლო გაჩერება."
  
  სუსტი დაწკაპუნება გაისმა სიჩუმეში. დრეიკი შებრუნდა, იცოდა, რომ ალისია, როგორც ყოველთვის, ნიშანს დაარტყამდა. ავტოფარეხი ცარიელი ჩანდა, სიჩუმე უეცრად მთავით მძიმე.
  
  სკარბერიმ მათ მოყვითალო ღიმილი გაუღიმა. "საამქროში ვართ. ზოგჯერ ყველაფერი ინგრევა".
  
  დრეიკმა არ შეხედა ალისიას, მაგრამ მისცა მას ნიშანი, რომ გამუდმებით მხედველობაში ყოფილიყო. რაღაც შეცდომა იყო. შიგნით შეაბიჯა, სკარბერი დაიჭირა. ძიუდოისტის სწრაფი მოძრაობით დრეიკმა ასწია და მხარზე გადააგდო და ბეტონს ძლიერად მიაჯახუნა. როცა სკარბერის თვალებში ტკივილი გავიდა, დრეიკს იარაღი ნიკაპთან ჰქონდა მიბმული.
  
  "სად არის კლოდ?" Ვიკითხე.
  
  "Არასოდეს გამიგია-"
  
  დრეიკმა კაცს ცხვირი გაუტეხა. "კიდევ ერთი შანსი გაქვს."
  
  სკარბერის სუნთქვა აჩქარდა. მისი სახე გრანიტივით მძიმე იყო, მაგრამ კისრის კუნთები ძლიერად მუშაობდა, ნერვიულობასა და შიშს გამოხატავდა.
  
  "დავიწყოთ ნაჭრების სროლა." მაის მსუბუქი ხმა მათ მიაღწია. "Მე მოწყენილი ვარ".
  
  "საკმარისად სამართლიანი". დრეიკი მოშორდა, განზე გადგა და ჩახმახი დაძვრა.
  
  "არა!"
  
  სკარბერის კივილმა შეაჩერა ის ბოლო შესაძლო მომენტში. "კლოდი რანჩოზე ცხოვრობს! ჩრდილოეთის სანაპიროდან შიდა. შემიძლია მოგცეთ კოორდინატები".
  
  დრეიკმა გაიცინა. "მაშინ წადი."
  
  კიდევ ერთი დაწკაპუნება. დრეიკმა ოდნავი მოძრაობა დაინახა და გული შეეკუმშა.
  
  Ო არა.
  
  ალისიამ გაისროლა. მისმა ტყვიამ მომენტალურად მოკლა უკანასკნელი ცუდი ბიჭი. შელბის საბარგულში იმალებოდა.
  
  დრეიკმა მზერა შეხედა მას. მან უპასუხა ძველი ბოროტების შეხებით. დრეიკმა დაინახა, რომ მაინც იპოვიდა საკუთარ თავს. მას ჰქონდა ძლიერი ხასიათი, შეუძლია გაუმკლავდეს დანაკარგს.
  
  ის არც ისე დარწმუნებული იყო საკუთარ თავში. მან უბიძგა სკარბერის, რომ აჩქარებულიყო. "Იჩქარე. შენს მეგობარ კლოდს დიდი სიურპრიზი ემუქრება".
  
  
  თავი ოცდამესამე
  
  
  ჰეიდენს და კინიმაკას მანქანის ძრავის ჩართვის დროც კი არ ჰქონდათ, როცა დრეიკის ზარი შემოვიდა. მისი ნომერი ეკრანზე დაინახა და შვებით ამოისუნთქა.
  
  "დრეიკი. Სად ხარ-"
  
  "დრო არ არის. მე მაქვს კლოდის ადგილმდებარეობა."
  
  "დიახ, ჩვენც ასე ვფიქრობთ, ჭკვიანი ბიჭი. გასაოცარია, რასაც ზოგიერთი კრიმინალი უარს ამბობს მშვიდი ცხოვრებისთვის".
  
  "რამდენი ხანია რაც იცნობ? Სად ხარ?" დრეიკი კითხვებს ისროდა, როგორც ბურჯი სერჟანტი ბრძანებებს გასცემს.
  
  "ნელა, ვეფხვო. ინფორმაცია სულ რაღაც წუთის წინ მივიღეთ. შეხედეთ, ჩვენ ვემზადებით დაუყოვნებლივი გაფიცვისთვის. და ვგულისხმობ ახლავე. თამაშობ?
  
  "მართალი ვარ. ჩვენ ყველა ასე ვართ. ეს ნაძირალა კოვალენკოს ერთი ნაბიჯით ჩამორჩება".
  
  ჰეიდენმა უთხრა მას ტერორისტების გაფრთხილების შესახებ, როდესაც მან ანიშნა კინიმაკას მანქანა. როცა დაასრულა, დრეიკი გაჩუმდა.
  
  ცოტა ხნის შემდეგ მან თქვა: "ჩვენ შტაბში შეგხვდებით".
  
  ჰეიდენმა სწრაფად აკრიფა ბენ ბლეიკის ნომერი. "თქვენი ოპერაცია წარმატებული იყო. ვიმედოვნებთ, რომ ჩვენი აგენტი ლონდონში მოგცემთ იმას, რაც გჭირდებათ მომდევნო რამდენიმე საათში, რის შემდეგაც ის პირდაპირ გამოგიგზავნით ასლებს. იმედი მაქვს, ეს არის ის, რაც გჭირდება, ბენ.
  
  "იმედი მაქვს, რომ ის ნამდვილად არსებობს." ბენის ხმა ისეთივე ნერვიულად ჟღერდა, როგორც მისგან ოდესმე გაუგია. "ეს ჯანსაღი ვარაუდია, მაგრამ მაინც ვარაუდია."
  
  "Მეც იმედი მაქვს".
  
  ჰეიდენმა ტელეფონი დააგდო დაფაზე და უაზროდ გახედა ვაიკიკის ქუჩებს, როცა კინიმაკა შტაბ-ბინაში ბრუნდებოდა. გეითსი ფიქრობს, რომ თუ კლოდს სწრაფად გავუმკლავდებით, შევძლებთ შეტევების შეჩერებას. ისინი იმედოვნებენ, რომ კოვალენკო შესაძლოა იქ იყოს".
  
  კბილებში გამოსცრა მანომ. "ყველა ამას აკეთებს, უფროსო. ადგილობრივი პოლიცია, სპეცრაზმი. ყველაფერი იკუმშება მანამ, სანამ არ გასკდება. პრობლემა ის არის, რომ ცუდი ბიჭები უკვე ადგილზე არიან. ისინი უნდა იყვნენ. თითქმის შეუძლებელი უნდა იყოს ნებისმიერი გარდაუვალი თავდასხმის შეჩერება, რომ აღარაფერი ვთქვათ ათეული თავდასხმის სამ სხვადასხვა კუნძულზე. "
  
  ყველა ხელისუფლებაში დარწმუნებული იყო, რომ კოვალენკომ მართლაც უბრძანა მრავალი თავდასხმა, რათა ყველა დაკავებული ყოფილიყო, სანამ ის თავისი ოცნების საძიებლად მიდიოდა - მოგზაურობა, რომელსაც მან სიცოცხლის ბოლო ნაწილი მიუძღვნა.
  
  მიჰყევით კაპიტან კუკის კვალს. წადი ერთი უკეთესი. გამოიკვლიეთ ჯოჯოხეთის კარიბჭის მიღმა.
  
  ჰეიდენი ტრიალებდა, როცა გარეთ შტაბი ჩანდა. მოქმედების დროა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა მეი და ალისია CIA-ს შენობისკენ მიიყვანა და ისინი მაშინვე აიყვანეს ზემოთ. ისინი შეიყვანეს ოთახში, სადაც აქტიურობა გაჩაღდა. ბოლოში ჰეიდენი და კინიმაკა იდგნენ პოლიციისა და სამხედროების ბრბოს შორის. დრეიკმა დაინახა SWAT და HPD crack გუნდი. ის ხედავდა უნიფორმებს, რომლებიც უდავოდ ეკუთვნოდა CIA-ს სპეცოპერაციების გუნდებს. შესაძლოა, ახლომახლო დელტაც კი.
  
  ეშმაკი უდავოდ არის სისხლის მეფის კუდზე ახლა და გამოდის სისხლის საპოვნელად.
  
  "გახსოვს, როდესაც სისხლის მეფემ გაგზავნა თავისი ხალხი ამ გამანადგურებელზე თავდასხმის მიზნით, რათა მოეპარათ მოწყობილობა?" Მან თქვა. "და ერთდროულად ცდილობდნენ კინმაკუს გატაცებას? დავდებ, რომ ეს შემთხვევითი დაჭერა იყო. მათ უბრალოდ სურდათ იცოდნენ კინიმაკი ჰავაი".
  
  მაშინ დრეიკმა გაიხსენა, რომ არც მეი და არც ალისია არ იყვნენ გარშემო, როცა კოვალენკოს კაცებმა გამანადგურებელი მიამაგრეს. მან თავი დაუქნია. "არ აქვს მნიშვნელობა".
  
  დრეიკმა ფანჯარასთან გაჩერებული ბენი და კარინი შენიშნა. თითოეულ მათგანს ხელში ერთი ჭიქა ეჭირა და სკოლის დისკოთეკაში ხელით გაშვებულ სიგარეტს ჰგავდნენ.
  
  დრეიკი ხალხში დაკარგვაზე ფიქრობდა. ადვილი იქნებოდა. კენედის დაკარგვა ჯერ კიდევ სისხლში დუღდა, რის გამოც მისი განხილვა შეუძლებელი გახდა. ბენი იქ იყო. ბენმა ის დაიჭირა, როცა ის გარდაიცვალა.
  
  ეს დრეიკი უნდა ყოფილიყო. არა მარტო ეს. დრეიკს მოუწია მისი სიკვდილის თავიდან აცილება. ეს იყო ის, რაც მან გააკეთა. დრო გაირბინა და ერთი წუთით ის სახლში იყო იორკში კენედისთან ერთად და სამზარეულოში რაღაცას ამზადებდნენ. კენედიმ ტაფაში მუქი რომი ჩაასხა და ახედა, როცა ის ჩურჩულებდა. დრეიკმა სტეიკი ნივრის ზეთში მოაყარა. ჩვეულებრივი იყო. Სახალისო იყო. სამყარო ნორმალურად დაბრუნდა.
  
  მის თვალწინ ვარსკვლავები წარუმატებელი ფეიერვერკივით აცეცებდნენ. სამყარო უეცრად დაბრუნდა და მის გარშემო ხმები გაისმა. ვიღაცამ იდაყვით დაუქნია ხელი. მეორე კაცმა ერთ-ერთ უფროსს ცხელი ყავა დაასხა და ჯოჯოხეთიდან გამოსული ბარტყივით შევარდა აბაზანაში.
  
  ალისია დაჟინებით შეხედა მას. "რა ხდება, დრეიკს?"
  
  მან უბიძგა ბრბოში, სანამ ბენ ბლეიკს პირისპირ არ შეხვდა. ეს იყო შესანიშნავი მომენტი Dinorock-ის მოკლე კომენტარისთვის. დრეიკმა ეს იცოდა. ბენმა ეს ალბათ იცოდა. მაგრამ ორივენი ჩუმად იყვნენ. სინათლე შემოდიოდა ფანჯრიდან ბენის უკან; ჰონოლულუ შემოფარგლული იყო მზის შუქით, კაშკაშა ცისფერი ცათა და გარეთ რამდენიმე ქედის ღრუბლებით.
  
  დრეიკმა საბოლოოდ იპოვა თავისი ხმა. "ეს CIA კომპიუტერები სასარგებლო აღმოჩნდა?"
  
  "Ჩვენ ვიმედოვნებთ". ბენმა გაიხსენა კაპიტანი კუკის მოგზაურობის ისტორია Diamond Head-ის ქვეშ და დასრულდა იმით, რომ CIA გამოიყენა ბრიტანელი აგენტი ეროვნული არქივის გასაძარცვად.
  
  ალისია ნელა წინ წავიდა, მას შემდეგ რაც ახალგაზრდა ბიჭისგან ეს ამბავი გაიგო. "ბრიტანელი სუპერქურდ? Რა არის მისი სახელი?"
  
  უეცარ ყურადღებაზე ბენმა აციმციმდა. "ჰეიდენს არასდროს უთქვამს ჩემთვის."
  
  ალისიამ თვალი გადახედა CIA-ს ოპერატორს, შემდეგ კი თავხედური ღიმილი გაუღიმა. "ოჰ, მე დავდებ, რომ ის არა."
  
  "Რას ნიშნავს?" კარინმა ჩაილაპარაკა.
  
  ალისიას ღიმილი ოდნავ ბოროტი გახდა. "განსაკუთრებით არ ვარ ცნობილი ჩემი დიპლომატია. არ დააწკაპუნოთ მასზე."
  
  დრეიკმა ხველა აუტყდა. "უბრალოდ კიდევ ერთი საერთაშორისო კრიმინალი, რომელსაც ალისია ეშურებოდა. ხრიკი ყოველთვის იყო იმის პოვნა, რაც მას არ აქვს".
  
  - მართალია, - თქვა ალისიამ ღიმილით. "მე ყოველთვის პოპულარული ვიყავი."
  
  "კარგი, თუ ეს ის აგენტია, რომელზეც მე ვფიქრობ," - თქვა მაიმ, "ის ცნობილია იაპონური დაზვერვისთვის. ის არის... მოთამაშე. და ძალიან, ძალიან კარგი ოპერატორი. "
  
  "ასე რომ, ის, სავარაუდოდ, იზრუნებს თავის აღსასრულზე." დრეიკმა შეისწავლა მის წინაშე გაშლილი წყნარი ოკეანის ქალაქის ნეტარება და თავადაც სურდა ცოტაოდენი სიმშვიდე.
  
  "ეს მისთვის არასდროს ყოფილა პრობლემა", - თქვა ალისამ. "და დიახ, ის მოგცემს თქვენს ჟურნალებს."
  
  ბენი ისევ ალისიადან ჰაიდენამდე იყურებოდა, მაგრამ ენა ეჭირა. დისკრეცია ამ ეტაპზე გამოვლენის საუკეთესო ნაწილი იყო. "ეს ჯერ კიდევ განათლებული ვარაუდია," - თქვა მან. "მაგრამ თუ ჩვენ ნამდვილად მივაღწევთ ჯოჯოხეთის კარიბჭეს, დარწმუნებული ვარ, რომ ამ ჩანაწერებმა შეიძლება ჩვენი სიცოცხლე გადაარჩინოს."
  
  "იმედია." დრეიკი შებრუნდა და ქაოსს დაათვალიერა. "ეს არ იქნება. სისხლის მეფე კვლავ რანჩოზე იქნება. მაგრამ თუ ეს დებილები არ იჩქარებენ, კოვალენკო გარბის.
  
  "კოვალენკო". ალისია ამბობდა ტუჩებს და შურისძიების სიამოვნებას იღებდა. "მოკვდი იმისთვის, რაც ჰადსონს დაემართა. და ბუდრო? ის არის კიდევ ერთი, რომელიც ნამდვილად აღინიშნა. " მანაც მიმოიხედა ხმაურიანი ხალხის გარშემო. "მაინც, ვინ არის აქ პასუხისმგებელი?"
  
  თითქოს საპასუხოდ, ხმა მოესმა ჰეიდენ ჯეის გარშემო მყოფი ოფიცრების ბრბოდან. როცა ხმაური ჩაქრა და მამაკაცის დანახვა შეიძლებოდა, დრეიკს გაუხარდა ჯონათან გეიტსის ნახვა. მას მოეწონა სენატორი. და გლოვობდა მასთან.
  
  "როგორც მოგეხსენებათ, ჩვენ გვაქვს კოვალენკოს რანჩის ადგილმდებარეობა ოაჰუში," - თქვა გეითსმა. "აქედან გამომდინარე, ჩვენი მისია ოთხი ნაწილისგან უნდა შედგებოდეს. პირველ რიგში, დაიცავით ყველა მძევალი. მეორე, შეაგროვეთ ინფორმაცია საეჭვო ტერაქტების შესახებ. მესამე, იპოვეთ ეს კაცი, კლოდ და კოვალენკო. და მეოთხე, იპოვნეთ დანარჩენი ორი რანჩოს მდებარეობა".
  
  გეიტსი შეჩერდა, რომ ცოტა დაფიქრებულიყო, შემდეგ კი როგორღაც მოახერხა ოთახში მყოფი ყველა მამაკაცი და ქალი ეფიქრა, რომ თვალების ერთი მოძრაობით უყურებდა მათ. "ეს უნდა გაკეთდეს ყველა საჭირო საშუალებით. კოვალენკომ ნებაყოფლობით საფრთხე შეუქმნა ბევრ სიცოცხლეს თავისი სასტიკი ძიების დროს. დღეს დასრულდება".
  
  ჭიშკარი მობრუნდა. უცებ ოთახში ქაოსი შეწყდა და ყველამ სწრაფად დაიწყო თავის ადგილებზე დაფანტვა. დეტალები ყურადღებით განიხილება.
  
  დრეიკმა ჰეიდენს თვალი მოჰკრა. მან ხელი გაიშვირა მისკენ და მიიწვია მისულიყო.
  
  "მოემზადეთ და დაალაგეთ თქვენი ცხენები, ბიჭებო. ოცდაათ წუთში კლოდის რანჩოში მივალთ".
  
  
  თავი ოცდამეოთხე
  
  
  დრეიკი მეგობრებთან ერთად იჯდა ჰავაის პოლიციის დეპარტამენტის ერთ-ერთ მსუბუქ ვერტმფრენში და ცდილობდა თავის გასუფთავებას, როდესაც ისინი სწრაფად მიფრინავდნენ კლოდის რანჩისკენ. ცა სავსე იყო მსგავსი შვეულმფრენებით და უფრო მძიმე სამხედროებით. ასობით ადამიანი ჰაერში იყო. სხვები ხმელეთზე მიდიოდნენ და რაც შეეძლოთ სწრაფად მოძრაობდნენ. პოლიციისა და სამხედროების უმეტესობა იძულებული გახდა დარჩენილიყო ჰონოლულუსა და ვაიკიკის რაიონში იმ შემთხვევაში, თუ ტერორისტული თავდასხმები რეალურად განხორციელდებოდა.
  
  სისხლის მეფემ მათი ძალები გაიყო.
  
  სატელიტური გამოსახულება აჩვენა ბევრი მოძრაობა რანჩოზე, მაგრამ მისი დიდი ნაწილი ნიღბიანი იყო, ამიტომ შეუძლებელი იყო იმის თქმა, თუ რა ხდებოდა სინამდვილეში.
  
  დრეიკს გადაწყვეტილი ჰქონდა შეეჩერებინა გრძნობები კოვალენკოს მიმართ. გეითსი მართალი იყო. აქ გადამწყვეტი მძევლები და მათი უსაფრთხოება იყო. ზოგიერთი ყველაზე საოცარი სანახაობა, რაც კი ოდესმე უნახავს, გაიხსნა მის ქვემოთ და მის ირგვლივ, როცა ისინი ჩრდილოეთ სანაპიროსკენ მიფრინავდნენ, მაგრამ დრეიკმა მთელი თავისი ნებით გამოიყენა ფოკუსირება. ის იყო ის ჯარისკაცი, როგორიც ადრე იყო.
  
  ის სხვა ვერავინ იქნებოდა.
  
  მის მარცხნივ, მაიმ მოკლედ ისაუბრა თავის დას, ჩიკას, ორჯერ შეამოწმა მისი უსაფრთხოება და რამდენიმე მშვიდი სიტყვა გაცვალა, სანამ შეეძლოთ. არავისთვის არ იყო საიდუმლო , რომ მათ შეეძლოთ სრულმასშტაბიანი ომის დაწყება ან მომზადებულ საომარ ზონაში გადასვლა.
  
  დრეიკის მარჯვნივ, ალისია დროს ატარებდა მისი იარაღისა და აღჭურვილობის შემოწმებასა და ხელახლა შემოწმებას. მას არაფრის ახსნა არ სჭირდებოდა. დრეიკს ეჭვი არ ეპარებოდა, რომ შურისძიებას განახორციელებდა.
  
  ჰეიდენი და კინიმაკა ერთმანეთის მოპირდაპირედ ისხდნენ, გამუდმებით აჭერდნენ მიკროფონებს და ბუნდოვდნენ ან იღებდნენ განახლებებს და შეკვეთებს. კარგი ამბავი ის იყო, რომ არაფერი მომხდარა ოაჰუზე ან სხვა კუნძულზე. ცუდი ამბავი ის იყო, რომ სისხლის მეფეს წლები ჰქონდა მოსამზადებლად ამისათვის. მათ წარმოდგენაც არ ჰქონდათ, რაში მიდიოდნენ.
  
  ბენი და კარინი შტაბ-ბინაში დატოვეს. მათ უბრძანეს დალოდებოდნენ აგენტის ელფოსტას და შემდეგ მოემზადათ იმ საშინელი შესაძლებლობისთვის, რომ მათ შესაძლოა მოუწიათ Diamond Head-ის ქვეშ შესვლა და შესაძლოა ჯოჯოხეთის კარიბჭის გარღვევა.
  
  ჩოპერსის ხმის სისტემიდან მეტალის ხმა მოისმა. "ხუთი წუთი მიზნამდე."
  
  მოგვწონს თუ არა, ფიქრობდა დრეიკი. ჩვენ ახლა მასში ვართ.
  
  ვერტმფრენი დაბლა დაეშვა ღრმა ხეობაში, წარმოუდგენელი სანახაობა, როდესაც ის დაფრინავდა ათობით სხვა ვერტმფრენის შუაგულში. ეს იყო პირველი ტალღა, რომელიც შედგებოდა სპეცრაზმის ჯარისკაცებისგან. ყოველი მეორე ამერიკელი ჯარისკაცი მზად იყო დასახმარებლად. Საჰაერო ძალა. საზღვაო ძალები. Არმია.
  
  ხმა ისევ მოესმა. "სამიზნე".
  
  ისინი აღდგნენ როგორც ერთი.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკის ჩექმები რბილ ბალახს შეეხო და ის მაშინვე ცეცხლის ქვეშ მოექცა. ის იყო უკანასკნელი ადამიანი, ვინც კარიდან გავიდა. უიღბლო საზღვაო ქვეითმა, რომელიც ჯერ კიდევ იბრძოდა, მკერდზე სრული ადიდებული აიღო და მიწაზე დაცემამდე გარდაიცვალა.
  
  დრეიკი მიწაზე გაიფანტა. თავზე ტყვიები უსტვენდა. მდუმარე ქუჩები მის გვერდით მორებს მოხვდა. მან ფრენბურთი გაუშვა. მის ორივე მხარეს მყოფი კაცები ბალახზე ცოცავდნენ და ბუნებრივ მთიან რელიეფს საფარად იყენებდნენ.
  
  წინ მან დაინახა სახლი, ორსართულიანი აგურის ნაგებობა, არაფერი განსაკუთრებული, მაგრამ უდავოდ შესაფერისი კოვალენკოს ადგილობრივი საჭიროებისთვის. მარცხნივ მან შენიშნა რანჩის ტერიტორია. Რა...?
  
  მისკენ გარბოდნენ შეშინებული, უიარაღო ფიგურები. დარბოდნენ მარცხნივ და მარჯვნივ, ყველა მიმართულებით. ყურმილში სტვენის ხმა გაიგონა
  
  "ამხანაგური მატჩები"
  
  ის წინ გადაიწია. მეი და ალისია მის მარჯვნივ მოშორდნენ. საბოლოოდ, საზღვაო ქვეითებმა თავი მოიყარეს და დაიწყეს ცეცხლის კოორდინირებული ნიმუშის გამოცხადება. დრეიკმა უფრო სწრაფად დაიწყო მოძრაობა. მათ წინ მყოფმა ხალხმა უკან დახევა დაიწყო, სამალავიდან გამოსული და სახლისკენ მიიჩქაროდა.
  
  მარტივი სამიზნეები
  
  დრეიკს ახლა ჰქონდა თავდასხმის უფლება და კლავდა ხალხს აწეული პისტოლეტით. დაინახა პატიმარი, რომელიც ბალახზე ხტებოდა, სახლისკენ მიმავალი. მათ არ იცოდნენ, რომ კარგი ბიჭები მოდიოდნენ.
  
  პატიმარი უცებ დატრიალდა და დაეცა. სისხლის მეფის კაცები სარეველას ესროდნენ მათ. დრეიკი იღრიალა, მსროლელს დაუმიზნა და ნაძირალას თავი დაუბერა. ის პერიოდულად ისროდა, ან ხალხს მიწაზე ამაგრებდა, ან ხალხს ისე მართავდა, რომ სხვებმა დაასრულონ ისინი.
  
  კლოდს ეძებდა. სანამ ვერტმფრენს დატოვებდნენ, ყველას აჩვენეს სისხლის მეფის მეორე მეთაურის სურათი. დრეიკმა იცოდა, რომ ის ხელმძღვანელობდა მოვლენებს კულისებიდან და შეიმუშავებდა გაქცევის გეგმას. ალბათ სახლიდან.
  
  დრეიკი დარბოდა, ჯერ კიდევ ათვალიერებდა ტერიტორიას, დროდადრო ისროდა. ერთ-ერთი ცუდი ბიჭი ადგა გორაკის უკნიდან და მაჩეტეთ დაეცა მას. დრეიკმა უბრალოდ მხრები დაწია, რითაც მოწინააღმდეგის იმპულსს მისცა საშუალება, პირდაპირ საკუთარ თავზე გადაეტანა და ის მიწაზე დაეცა. კაცმა ჩაიცინა. დრეიკის ჩექმამ ყბა დაამტვრია. დრეიკის მეორე ჩექმა ხელზე დაადგა, რომელსაც მაჩეტე ეჭირა.
  
  SAS-ის ყოფილმა თანამშრომელმა დაუმიზნა იარაღი და გაისროლა. შემდეგ კი გადავედით.
  
  უკან არ მოუხედავს. სახლი წინ იყო, უზარმაზარი ჩანდა, კარი ოდნავ გაღებული იყო, თითქოს შესვლას იწვევდა. ცხადია, ეს გზა არ არის. დრეიკმა სირბილის დროს ფანჯრები ააფეთქა და მაღლა დაუმიზნა. სახლში მინა აფეთქდა.
  
  ახლა უფრო და უფრო მეტი პატიმარი იყრიდა თავს რანჩოდან. ზოგი მაღალ ბალახში იდგა, უბრალოდ ყვიროდა ან შოკირებული ჩანდა. როდესაც დრეიკმა მათ შეხედა, შენიშნა, რომ მათი უმეტესობა ჩქარი ტემპით დარბოდა და წინ მიფრინავდა, თითქოს რაღაცისგან გარბოდნენ.
  
  შემდეგ მან დაინახა და მისი სისხლი ყინულად იქცა.
  
  თავი, ბენგალური ვეფხვის წარმოუდგენლად უზარმაზარი თავი, იოლად დევნისას ბალახს გადაეფარა. დრეიკს არ შეეძლო ვეფხვების დაჭერის უფლება. მათკენ გაიქცა.
  
  ყურსასმენს დავაჭირე. "ვეფხვები ბალახში".
  
  საპასუხოდ ჭექა-ქუხილი გაისმა. სხვებმაც შენიშნეს ცხოველები. დრეიკი უყურებდა, როგორ გადახტა ერთ-ერთი ცხოველი მორბენალი კაცის ზურგზე. არსება იყო უზარმაზარი, მრისხანე და ფრენისას იყო ქაოსისა და ხოცვა-ჟლეტის სრულყოფილი გამოსახულება. დრეიკმა აიძულა ფეხები უფრო სწრაფად წასულიყო.
  
  კიდევ ერთმა გიგანტურმა თავმა რამდენიმე იარდის წინ ბალახს დაარტყა. ვეფხვი მისკენ გადახტა, მუწუკი უზარმაზარ ღრიალში გადაიზარდა, კბილები გაშიშვლებული და უკვე სისხლით შეღებილი. დრეიკი გემბანზე დაეცა და შემოვიდა, მის სხეულში ყველა ნერვი ცოცხალი და ყვირილი იყო. მანამდე არასდროს არ სრიალებდა ასე იდეალურად. ასე სწრაფად და ზუსტად არასდროს ადგა. თითქოს უფრო სასტიკ მოწინააღმდეგემ მასში უკეთესი მეომარი გააღვიძა.
  
  მან პისტოლეტი აიღო, შემობრუნდა და ტყვია-ბლანკი ესროლა ვეფხვის თავში. მხეცი მყისიერად დაეცა, ტვინში ესროლა.
  
  დრეიკს სუნთქვა არ აუღია. სწრაფად გადახტა ბალახზე, რათა დაეხმარა კაცს, რომელიც წამებით ადრე დამარცხებული ნახა. ვეფხვი მისკენ დაიძრა, ღრიალებდა, მისი უზარმაზარი კუნთები იძაბებოდა და ტალღავდა, როცა თავი დახარა კბენისთვის.
  
  დრეიკმა ზურგში ესროლა, დაელოდა მის შემობრუნებას და შემდეგ ესროლა თვალებს შორის. ის დაეშვა, ხუთასი ფუნტი, იმ ადამიანზე, რომლის ჭამას აპირებდა.
  
  არ არის კარგი, გაიფიქრა დრეიკმა. ოღონდ ეს ჯობია ნაწილებად დაგლეჯვას და ცოცხლად შეჭმას.
  
  მის ყურმილში ყვირილი ისმოდა. "დამაგდე, ეს ნაძირლები უზარმაზარია!" "კიდევ ერთი, ჯეკო! კიდევ ერთი შენს ექვს!"
  
  მან შეისწავლა გარემო. ვეფხვების არანაირი ნიშანი, მხოლოდ შეშინებული ტყვეები და შეშინებული ჯარები. დრეიკი ბალახის გასწვრივ გაიქცა, მზად იყო დაეფარა, თუ მოწინააღმდეგეს დაინახავდა, მაგრამ წამებში ის სახლში დაბრუნდა.
  
  ჩამტვრეულია წინა მინები. საზღვაო ქვეითები შიგნით იყვნენ. დრეიკი მას გაჰყვა, მისი Bluetooth უკაბელო სიგნალი მას მეგობრულად აღნიშნავს. გატეხილი ფანჯრის რაფაზე რომ გადააბიჯა, ფიქრობდა, სად შეიძლება იყოს თავად კლოდი. სად იქნებოდა ის ახლა?
  
  ხმა ჩასჩურჩულა ყურში. - მეგონა, წვეულება ადრე დატოვე, დრეიკს. ალისიას აბრეშუმისებრი ტონები. "თქვენი ორისთვის."
  
  მან დაინახა იგი. ნაწილობრივ დამალული კარადით, რომელიც მან გამოიარა. ღმერთო, ის ათვალიერებდა მის DVD კოლექციას?
  
  მაი უკან იდგა იარაღით ხელში. დრეიკი უყურებდა, როგორ ასწია იარაღს იაპონელი ქალი და დაუმიზნა ალისიას თავში.
  
  "მაი!" მისმა სასოწარკვეთილმა ხმამ მათ ყურებში ჩაისრიალა.
  
  ალისია გადახტა. მეის სახე ოდნავ გაუღიმა. "ეს იყო ჟესტი, დრეიკ. მე მივუთითებდი სასიგნალო ინტერფეისს და არა ალისიას. Ჯერ არა ".
  
  "შფოთვა?" დრეიკმა ჩაიცინა. "ჩვენ უკვე შიგნით ვართ."
  
  "ღრიჭოები, როგორც ჩანს, ფიქრობენ, რომ ეს ასევე დაკავშირებულია უკანა ეზოში არსებულ დიდ საწყობთან".
  
  ალისია უკან დაიხია და პისტოლეტით დაუმიზნა. "ჯანდაბა თუ ვიცი." მან კარადას ზალპი ესროლა. ნაპერწკლები გაფრინდა.
  
  ალისია მხრები აიჩეჩა. "ეს საკმარისი უნდა იყოს."
  
  ჰეიდენი, კინიმაკასთან ახლოს, ოთახში დაბრუნდა. "ბეღელი მჭიდროდ არის დაკეტილი. ხაფანგების ნიშნები. ტექნიკური ბიჭები ახლა ამაზე მუშაობენ. "
  
  დრეიკმა იგრძნო ამ ყველაფრის არასწორად. "და მაინც ასე მარტივად შევდივართ აქ? ეს -"
  
  ამ დროს კიბის თავზე აურზაური იყო და ვიღაცის ჩამოსვლის ხმა. Სწრაფი. დრეიკმა იარაღი ასწია და მაღლა აიხედა.
  
  და ის შოკში გაიყინა.
  
  კლოდის ერთ-ერთი კაცი ნელა ეშვებოდა კიბეებზე, ერთი ხელი პატიმარს ყელზე ეჭირა. მეორე ხელში ეჭირა უდაბნოს არწივი, რომელიც მის თავზე იყო გაშლილი.
  
  მაგრამ ეს არ იყო დრეიკის შოკის სრული ზომა. სევდიანი გრძნობა გაუჩნდა, როცა ქალი ამოიცნო. ეს იყო ქეით ჰარისონი, გეითსის ყოფილი ასისტენტის ქალიშვილი. ადამიანი, რომელიც ნაწილობრივ დამნაშავე იყო კენედის სიკვდილში.
  
  ეს მისი ქალიშვილი იყო. Ისევ ცოცხალი.
  
  კლოდის კაცმა ცეცხლსასროლი იარაღი ძლიერად დააჭირა ტაძარზე, რის გამოც მან თვალები დახუჭა ტკივილისგან. მაგრამ ის არ ყვიროდა. დრეიკმა ოთახში ათიოდე სხვასთან ერთად იარაღი მამაკაცს მიმართა.
  
  და მაინც დრეიკი გრძნობდა, რომ ეს არასწორი იყო. რატომ ჯანდაბა იყო ეს ბიჭი ზემოთ ერთ პატიმართან ერთად? თითქოს -
  
  "Დაბრუნდი!" იყვირა კაცმა და ველურად აატრიალა თვალები ყველა მიმართულებით. მისგან ოფლი მსხვილი წვეთებით სდიოდა. ნახევრად ატარებდა, ნახევრად უბიძგებდა ქალს, ნიშნავდა, რომ მთელი მისი წონა უკანა ფეხზე იყო. ქალმა, თავის დამსახურებად, არ გაუადვილა მისთვის საქმე.
  
  დრეიკმა გამოთვალა, რომ ჩახმახზე ზეწოლა უკვე ნახევრად იყო მიზანამდე. "Ნაბიჯი უკან! გაგვიშვით!" კაცმა კიდევ ერთი საფეხურით ჩამოაგდო. სპეცნაზის ჯარისკაცები ნორმალურად გავიდნენ, მაგრამ მხოლოდ ოდნავ უფრო ხელსაყრელ პოზიციებზე.
  
  "გაფრთხილებ თქვენ სულელებო." ოფლიანი კაცი მძიმედ სუნთქავდა. "გადადით ჯანდაბა გზიდან."
  
  და ამჯერად დრეიკმა დაინახა, რომ ამას გულისხმობდა. მის თვალებში სასოწარკვეთა იყო, რაღაც დრეიკმა ამოიცნო. ამ კაცმა ყველაფერი დაკარგა. რაც გააკეთა, რაც გააკეთა, საშინელი იძულებით კეთდებოდა.
  
  "უკან!" კაცმა ისევ იყვირა და ქალი უხეშად ჩამოაგდო კიდევ ერთი საფეხურით. კისერზე მკლავი რკინის ჯოხს ჰგავდა. სხეულის ყველა ნაწილი უკან ეჭირა, რათა სამიზნე არ გამოეჩინა. ერთხელ ის ჯარისკაცი იყო, დიდი ალბათობით კარგი.
  
  დრეიკმა და მისმა კოლეგებმა დაინახეს უკან დახევის სიბრძნე. მათ ცოტა მეტი სივრცე მისცეს ადამიანს. კიდევ რამდენიმე საფეხურით დაეშვა. დრეიკმა მეის თვალი მოჰკრა. მან თავი ოდნავ გააქნია. მანაც იცოდა. არასწორი იყო. Ის იყო...
  
  ყურადღების გადატანის მანევრი. ყველაზე საშინელი სახეობა. კლოდმა, უდავოა, კოვალენკოს ბრძანებით, გამოიყენა ეს კაცი მათ ყურადღების გასაფანტად. სისხლის მეფის არქეტიპული ქცევა. შესაძლოა სახლში ბომბი იყოს. ნამდვილი ჯილდო, კლოდ, ალბათ ბეღლიდან იღბლიანი გაქცევა იყო.
  
  დრეიკი მშვენივრად მომზადებული დაელოდა. სხეულში ყველა ნერვი გაეყინა. მან დარტყმა გაათანაბრა. სუნთქვა გაუჩერდა. გონება გაუცრუვდა. ახლა არაფერი იყო, არც ჯარისკაცებით სავსე დაძაბული ოთახი, არც შეშინებული მძევალი, არც სახლი და მსახურები, რომლებიც გარშემორტყმული იყო.
  
  სულ რაღაც მილიმეტრი. დაუმიზნეთ ჯვარი. სამიზნე ინჩზე ნაკლებია. ერთი ნაბიჯი. სულ ეს სჭირდებოდა. და სიჩუმე იყო ყველაფერი, რაც მან იცოდა. შემდეგ მამაკაცმა კეიტ ჰარისონი კიდევ ერთი საფეხურით დააწია და მოძრაობის ამ წამის მეორე ნახევარში მისი მარცხენა თვალი ქალის თავის ქალას უკნიდან მოჰკრა თვალი.
  
  დრეიკმა ის ერთი გასროლით გაანადგურა.
  
  მამაკაცი უკან გადახტა, კედელს შეეჯახა და ღრიალებულ ქალს გვერდით გადაუსრიალა. ის დაეშვა ბაკუნით, ჯერ თავით, უკან იარაღი აწკრიალდა, შემდეგ კი დაინახეს მისი ჟილეტი, მუცელი.
  
  ქეით ჰარისონმა ყვიროდა: "მას მასზე ბომბი აქვს!"
  
  დრეიკი წინ გადახტა, მაგრამ მაი და დიდი საზღვაო ქვეითები უკვე კიბეების კიდეზე ხტებოდნენ. საზღვაო ქვეითმა კეიტ ჰარისონი დაიჭირა. მაი გადახტა დაღუპულ დაქირავებულს. თავი ჟილეტს, ინდიკატორს მიუბრუნდა.
  
  "რვა წამი!"
  
  ყველა ფანჯარასთან მივარდა. ყველა დრეიკის გარდა. ინგლისელი დარბოდა სახლში, ვიწრო დერეფნიდან სამზარეულოსკენ გაეშურა და ლოცულობდა, ვიღაცას უკანა კარი ღია დაეტოვებინა. ამ გზით ის უფრო ახლოს იქნებოდა კლოდთან, როდესაც ბომბი აფეთქდა. ასე რომ, მას ჰქონდა შანსი.
  
  დერეფნის გავლით. სამი წამი გავიდა. სამზარეულოსკენ. ირგვლივ სწრაფი მიმოხილვა. კიდევ ორი წამი. უკანა კარი დაკეტილია.
  
  Დრო ამოიწურა.
  
  
  თავი ოცდამეხუთე
  
  
  დრეიკმა პირველი აფეთქების გაგონებისთანავე ცეცხლი გახსნა. მასთან მისვლას ერთი-ორი წამი დასჭირდებოდა. მრავალჯერადი დარტყმისგან სამზარეულოს კარი ჩამსხვრევა. დრეიკი პირდაპირ მისკენ გარბოდა და სულ ისროდა. სვლას არ შეუნელებია, მხოლოდ მხრით დაარტყა და ჰაერში გავარდა.
  
  აფეთქებამ მას დამტენი გველივით გადაუარა. კარებიდან და ფანჯრებიდან ცეცხლის ენა ამოვარდა და ცაში აფრინდა. დრეიკი შემოვიდა. ცეცხლის სუნთქვა წამიერად შეეხო და შემდეგ უკან დაიხია.
  
  სიჩქარის შენელების გარეშე ისევ წამოხტა და გაიქცა. ყველა ჩალურჯებული და ნაცემი, მაგრამ საშინლად გადაწყვეტილი დიდი ბეღელისკენ მივარდა. პირველი რაც მან დაინახა, გვამები იყო. სულ ოთხია. ტექნიკა, რომელიც ჰაიდენმა დატოვა წვდომისთვის. ის მათ გვერდით გაჩერდა, თითოეული მათგანი სიცოცხლის ნიშნებს ამოწმებდა.
  
  არანაირი პულსი, ტყვიით ჭრილობები. ეს დაწყევლილი კედლები ელექტრიფიცირებული იყო?
  
  სხვა მომენტში ამას მნიშვნელობა აღარ ჰქონდა. ფარდულის წინა ნაწილი აფეთქდა, ხის ნამსხვრევები და ცეცხლი ააფეთქეს სანახაობრივი დეტონაციის შედეგად. დრეიკი გემბანზე დაეცა. მან გაიგონა ძრავის ღრიალი და ზევით აიხედა ზუსტად დროულად, რომ დაინახა, რომ ყვითელი ლაქა შემოიჭრა დამსხვრეული კარებიდან და ააფეთქეს იმპროვიზირებული გზა.
  
  დრეიკი წამოხტა. ის, ალბათ, ფარული ვერტმფრენის, თვითმფრინავის ან რაიმე სხვა დაწყევლილი ბომბისკენ მიემართებოდა. გაძლიერებას ვერ ელოდა. დანგრეულ ბეღელში შევარდა და ირგვლივ მიმოიხედა. მან უნდობლად გააქნია თავი. უაღრესად გაპრიალებული სუპერმანქანის ღრმა ბრწყინვალება ანათებდა ყველა მიმართულებით.
  
  ყველაზე ახლოს არჩევისას დრეიკმა ძვირფასი წამები დახარჯა გასაღების ძიებაში და შემდეგ დაინახა მათი ნაკრები შიდა ოფისის გარეთ ჩამოკიდებული. Aston Martin Vanquish-ი ამოქმედდა გასაღებისა და სიმძლავრის კომბინაციით, რომელიც, მართალია, დრეიკისთვის უცნობი იყო, მაგრამ მის ადრენალინს აძლიერებდა, როცა ძრავა გიჟურად ღრიალებდა.
  
  ასტონ მარტინი ფარდულიდან ყვირილით გამოვიდა. დრეიკმა მიმართა მას იმ მიმართულებით, რასაც იმედოვნებდა, რომ კლოდს სიჩქარით მოძრავი მანქანა იყო. თუ ეს იყო დეზორიენტაციის მორიგი რაუნდი, დრეიკი მოკვდა. როგორც, ალბათ, და მთელი ჰავაი. მათ უიმედოდ სჭირდებოდათ სისხლის მეფის მეორე მეთაურის ხელში ჩაგდება.
  
  თვალის კუთხით დრეიკმა დაინახა, რომ ალისია მოულოდნელად გაჩერდა. ის არ დაელოდა. უკანა ხედვის სარკეში დაინახა, რომ იგი მიზანმიმართულად შევარდა ფარდულში. ღმერთო, ეს შეიძლება უბედურებაში აღმოჩნდეს.
  
  წინ ყვითელი ლაქა დაემსგავსა მაღალი კლასის სუპერმანქანას, რომელიც გარკვეულწილად მოგვაგონებს ძველ Porsche Le Mans-ის კუპეებს, რომლებმაც გაიმარჯვეს რბოლაში. მიწასთან ახლოს ჩაეხუტა გზის მოსახვევებს, ისე ხტუნავდა, თითქოს ზამბარებზე გარბოდა. შეუფერებელი იყო უხეში რელიეფისთვის, მაგრამ შემდეგ იმპროვიზირებული გზა მთლიანად მოასფალტდა რამდენიმე მილით მაღლა.
  
  დრეიკმა ესროლა Vanquish-ს, იარაღი ფრთხილად დადო მის უკან სავარძელზე და მოუსმინა Bluetooth-ის ბგერას, რომელიც მის ტვინში ტრიალებდა. რანჩის ოპერაცია ჯერ კიდევ გაჩაღდა. მძევლები გაათავისუფლეს. ზოგი მკვდარი იყო. კლოდის კაცთა რამდენიმე ჯგუფი კვლავ სტრატეგიულ პოზიციებზე იყო ჩაკეტილი და ხელისუფლებას მიწაზე აყენებდა. და ჯერ კიდევ ნახევარი ათეული ვეფხვი ტრიალებდა ირგვლივ, რამაც ნგრევა გამოიწვია.
  
  ასტონ მარტინსა და პორშეს შორის სხვაობა ნულამდე შემცირდა. ინგლისური მანქანა ბევრად ჯობდა დაბურულ გზაზე. დრეიკი მის უკან წამოდგა და მის გვერდით ჩასვლას აპირებდა, როცა უკანა ხედვის სარკეში დაინახა, რომ მისკენ სხვა სუპერმანქანა მოდიოდა.
  
  ალისია ძველ Dodge Viper-ს მართავს. ენდე მას, ის კუნთებს რაღაცას გაუკეთებს.
  
  სამი მანქანა უხეში რელიეფის გასწვრივ დარბოდა, მორიგეობდნენ და უხვევდნენ გრძელ სწორ გზას. მათ გარშემო და უკან ხრეში და ჭუჭყი დაფრინავდა. დრეიკმა დაინახა მოახლოებული მოასფალტებული გზა და მიიღო გადაწყვეტილება. მათ სურდათ კლოდის ცოცხალი გადაყვანა, მაგრამ ჯერ მისი დაჭერა სჭირდებოდათ. ის ძალიან ფრთხილად უსმენდა ყურსასმენებით ჭკუას, თუ ვინმეს ეუბნებოდა, რომ კლოდ დაიპყრო, მაგრამ რაც უფრო დიდხანს გაგრძელდა ეს დევნა, მით უფრო დარწმუნდებოდა დრეიკი, რომ წინ მყოფი ადამიანი სისხლის მეფის მეორე იყო.
  
  დრეიკმა იარაღი ასწია და ასტონის საქარე მინა ჩაამტვრია. სახიფათო სრიალის მომენტის შემდეგ, მან აღადგინა კონტროლი და მეორე აფეთქება გაუკეთა გაქცეულ პორშეს. ტყვიებმა ზურგი გაუხვრიტა.
  
  მანქანა ძლივს შეანელა. ის ახალ გზაზე ავიდა. დრეიკმა ცეცხლი გახსნა, როდესაც ლე მანის მრბოლელი აჩქარდა, ტყვიის ტყვიები მიმოფანტული მის გვერდით ტყავის სავარძელზე. დროა საბურავებს დაუმიზნოთ.
  
  მაგრამ სწორედ იმ მომენტში ერთ-ერთმა ვერტმფრენმა ყველას გადაუარა, ღია კარებიდან ორი ფიგურა გადახრილიყო. ვერტმფრენი "პორშეს" წინ შემობრუნდა და გვერდით ამოტრიალდა. გამაფრთხილებელმა გასროლებმა მის წინ მდებარე გზიდან ნაწილაკები ამოაგდო. დრეიკმა ურწმუნოდ გააქნია თავი, როცა მძღოლის ფანჯრიდან ხელი გამოყო და ვერტმფრენისკენ სროლა დაიწყო.
  
  მყისვე, ამავდროულად, მან ფეხი ამაჩქარებელს მოაშორა და ხელები საჭიდან მოხსნა, დაუმიზნა და ამბიციურობის, ოსტატობისა და უგუნურობის აფეთქება მოახდინა. Alicia's Viper დაეჯახა საკუთარ მანქანას. დრეიკმა კონტროლი აღადგინა, მაგრამ დაინახა, რომ იარაღი საქარე მინაზე გადაფრინდა.
  
  მაგრამ მისმა გიჟურმა დარტყმამ იმუშავა. გაქცეულ მძღოლს იდაყვში ესროლა, ახლა კი მანქანა ანელებდა. გაჩერდი. დრეიკმა მოულოდნელად გააჩერა ასტონი, გადმოხტა და სწრაფად მიირბინა პორშეს სამგზავრო კარისკენ, იარაღის ასაწევად შეჩერდა და მთელი დრო ფიგურის თავზე ჯვარი ეჭირა.
  
  "დააგდე იარაღი! Გააკეთე!"
  
  - არ შემიძლია, - მოვიდა პასუხი. - მკლავში მესროლე, რომ გამეკარო, შე სულელო ღორი.
  
  ვერტმფრენი წინ მიიწევდა, როტორები ღრიალებდნენ, როცა მისი ჭექა-ქუხილის ძრავა მიწას შეარყევდა.
  
  ალისია მიუახლოვდა და პორშეს გვერდითა სარკეში გაისროლა. გუნდურად, მარცხნივ და მარჯვნივ გადაუხვიეს, ორივე საჭესთან მჯდომ კაცს ფარავდა.
  
  მამაკაცის სახეზე აგონიის გამომეტყველების მიუხედავად, დრეიკმა ის ფოტოდან ამოიცნო. ეს იყო კლოდ.
  
  გადახდის დროა.
  
  
  * * *
  
  
  ბენ ბლეიკი შოკში ჩავარდა, როცა მობილურმა დარეკა. დრეიკის მიბაძვით ის ასევე გადავიდა ევანესენსზე. ემი ლის გამაგრილებელი ვოკალი ტრეკში "Lost in Paradise" სრულად ემთხვეოდა იმ მომენტში ყველას განწყობას.
  
  ეკრანზე ინტერნაციონალი გამოჩნდა.ზარი მისი ოჯახის წევრის არ იქნებოდა. მაგრამ, ეროვნული არქივის მუშაობის ფონზე, ეს შეიძლება იყოს ნებისმიერი რაოდენობის სამთავრობო უწყებიდან.
  
  "დიახ?"
  
  "ბენ ბლეიკი?"
  
  შიშმა მახვილი თითებით ხერხემალი დაუკაწრა. "Ეს ვინ არის?"
  
  "Მითხარი". ხმა იყო კულტურული, ინგლისური და სრულიად თავდაჯერებული. "Ეხლა. უნდა დაველაპარაკო ბენ ბლეიკს?"
  
  კარინი მისკენ წავიდა და სახეზე საშინელება ამოიკითხა. "დიახ".
  
  "კარგი. კარგად გააკეთე. ასეთი რთული იყო? მე მქვია დანიელ ბელმონტე.
  
  ბენმა კინაღამ ტელეფონი დააგდო. "Რა? რა ჯანდაბა ხარ..."
  
  დახვეწილი სიცილის ნიაღვარმა შეაჩერა. "დაისვენე. უბრალოდ დამშვიდდი მეგობარო. სულ ცოტა მიკვირს, რომ ალისია მაილსმა და შენმა მეგობარმა არ ახსენეს ჩემი... ოსტატობა".
  
  ბენმა პირი გააღო, სიტყვის წარმოთქმა ვერ შეძლო. კარინმა სიტყვები ამოიტანა, ქურდი? Ლონდონიდან? ის არის?
  
  ბენის სახემ ყველაფერი თქვა.
  
  "კატამ ენა დაგკბინა, მისტერ ბლეიკ? იქნებ შენი ლამაზი დის ჩაცმა უნდა. როგორ არის კარინი?
  
  დის სახელის ხსენებამ ოდნავ გაამხიარულა. "საიდან მოიტანე ჩემი ნომერი?"
  
  "არ უნდა მოექცე ჩემთან დამოკიდებულებით. მართლა გგონია, რომ ორი საათი დასჭირდება იმ მარტივი ოპერაციის დასრულებას, რომელიც მთხოვე? ან ბოლო ორმოცი წუთი გავატარე ცოტა ჩემი... კეთილისმყოფელების შესახებ? ჰმ? დრო დაუთმეთ მას, ბლეიკი.
  
  - მე არაფერი ვიცი შენზე, - თქვა ბენმა დაცვით. "მე გირჩიე..." ის შეჩერდა. "მეშვეობით -"
  
  "Თქვენი შეყვარებული? დარწმუნებული ვარ, იყო. ის კარგად მიცნობს. "
  
  "და ალისია?" კარინმა დაიყვირა და ცდილობდა დაებალანსებინა მამაკაცი. ორივენი ისე გაკვირვებულები იყვნენ და ისე გამოუცდელები, რომ აზრადაც არ მოსვლიათ CIA-ს გაფრთხილება.
  
  წამით სიჩუმე ჩამოვარდა. "ეს გოგო მართლა მეშინია, სიმართლე გითხრათ."
  
  ბენის ტვინმა თითქოს დაიწყო ფუნქციონირება. "ბატონო ბელმონტე, ნივთი, რომლის კოპირებაც მოგთხოვეს, ძალიან ღირებულია. ასე ძვირფასი -"
  
  "Გავიგე. ეს დაიწერა კაპიტანმა კუკმა და მისმა ერთ-ერთმა ადამიანმა. თავის სამ მოგზაურობაში კუკმა უფრო მეტი აღმოჩენა გააკეთა, ვიდრე ნებისმიერმა ადამიანმა ისტორიაში.
  
  "მე არ ვგულისხმობ ისტორიულ ღირებულებას," წაკვეთილმა ბენმა. "ვგულისხმობ, რომ მას შეუძლია სიცოცხლის გადარჩენა. ახლა. დღეს".
  
  "მართლა?" ბელმონტე გულწრფელად დაინტერესებული ჩანდა. "Გთხოვ მითხარი".
  
  "არ შემიძლია". ბენმა ცოტა სასოწარკვეთა დაიწყო. "გთხოვთ. Დაგვეხმარე".
  
  "ეს უკვე თქვენს მეილზეა", - თქვა ბელმონტემ. "მაგრამ მე არ ვიქნებოდი ის, ვინც ვარ, რომ არ გაჩვენო, რისი ღირსი ვარ, არა? ისიამოვნეთ."
  
  ბელმონტემ საუბარი დაასრულა. ბენმა მობილური მაგიდაზე დააგდო და კომპიუტერს რამდენიმე წამით დააჭირა.
  
  შეფ-მზარეულის ჟურნალებიდან დაკარგული გვერდები სავსე, მშვენიერი ფერებით გამოჩნდა.
  
  "ჯოჯოხეთის დონეები", - წაიკითხა ბენმა ხმამაღლა. "კუკი მხოლოდ მეხუთე დონეზე ავიდა და შემდეგ უკან დაბრუნდა. ღმერთო ჩემო, გესმის ეს, კარინ? კაპიტან კუკმაც კი ვერ გადალახა მეხუთე დონე. ეს... ეს..."
  
  "დიდი ხაფანგის სისტემა." კარინი მხარზე სწრაფად კითხულობდა, ფოტოგრაფიული მეხსიერება ზეგანაკვეთურად მუშაობდა. "ყველაზე დიდი და გიჟური ხაფანგის სისტემა ოდესმე წარმოიდგენდა."
  
  "და თუ ეს არის ასეთი დიდი, საშიში და დახვეწილი..." ბენი მიუბრუნდა მას. "წარმოიდგინეთ სასწაულის სიდიადე და მნიშვნელობა, რომელსაც ეს იწვევს."
  
  - წარმოუდგენელია, - თქვა კარინმა და წაიკითხა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა კლოდი დარტყმული მანქანიდან გამოიყვანა და უხეშად გადააგდო გზაზე. მისი ტკივილის ტირილი ჰაერს აფრქვევს და ვერტმფრენის ხმასაც კი ახშობს.
  
  "სულელები! თქვენ არასოდეს შეაჩერებთ ამას. ის ყოველთვის იმარჯვებს. ჯანდაბა, მკლავი მტკივა, ნაბიჭვარი!"
  
  დრეიკმა ტყვიამფრქვევი ხელის სიგრძემდე მიიტანა და კლოდს მკერდზე დააჩოქა. "მხოლოდ რამდენიმე კითხვა, მეგობარო. მერე მედიკოსები ნამდვილად გემრიელ ნამცხვრებს მოგართმევენ. სად არის კოვალენკო? ის აქ არის?"
  
  კლოდმა თითქმის შეწუხებულმა ქვიანი სახე მისცა.
  
  "კარგი, მოდით ვცადოთ რაღაც უფრო მარტივი. ედ ბუდრო. Სად არის ის?"
  
  "მან ვიკი-ვიკი შატლი დააბრუნა ვაიკიკიში."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "სად არის დანარჩენი ორი რანჩი?"
  
  "გაქრა". კლოდს სახეზე სიცილი აუტყდა. "ყველაფერი დაკარგულია".
  
  "საკმარისია". ალისია დრეიკის მხარზე უსმენდა. მან ირგვლივ მოიარა, იარაღი კლოდს სახეზე მიანიშნა და ჩექმა ფრთხილად დაადო კლოდს დამსხვრეულ იდაყვზე. წამიერმა ყვირილმა ჰაერი გაფანტა.
  
  - ჩვენ შეგვიძლია მივიღოთ ეს რამდენადაც თქვენ გინდათ, - ჩაიჩურჩულა დრეიკმა. "აქ არავინ არის შენს გვერდით, მეგობარო. ჩვენ ვიცით ტერორისტული თავდასხმების შესახებ. ან ილაპარაკე ან იყვირე. ჩემთვის არ აქვს მნიშვნელობა".
  
  "გაჩერდი!" კლოდის სიტყვები თითქმის გაუგებარი იყო. "ფუჰ... გთხოვ."
  
  "ასე ჯობია". ალისიამ ოდნავ შეუმსუბუქა წნევა.
  
  "მე... სისხლის მეფესთან ვარ მრავალი, მრავალი წელი." კლოდმა გადააფურთხა. "მაგრამ ახლა ის მტოვებს უკან. ის მიტოვებს სიკვდილს. ღორის მიწაზე ლპება. უკანალის დასაფარად. შესაძლოა არა". კლოდმა დაჯდომა სცადა. "სიგიჟე".
  
  ყველამ გააფრთხილა, დრეიკმა იარაღი ამოიღო და კლოდის თავის ქალას დაუმიზნა. "მშვიდად".
  
  "ის ინანებს." კლოდს პრაქტიკულად ბრაზი ადუღდა. "აღარ მაინტერესებს მისი საშინელი შურისძიება". მის ტონში სარკაზმი იგრძნობოდა. "არ მაინტერესებს. ახლა ჩემთვის სიცოცხლე აღარ არის".
  
  "ჩვენ მივიღეთ." ალისია ამოიოხრა. "შენ გძულს შენი გაჯავრებული მეგობარი ბიჭი. უბრალოდ უპასუხე სექსუალური ჯარისკაცის კითხვებს.
  
  დრეიკის ყურმილში სიგნალი გაისმა. მეტალის ხმამ თქვა: "იპოვეს პირველი პორტალური მოწყობილობა. როგორც ჩანს, კოვალენკომ ეს უკან დატოვა.
  
  დრეიკმა აციმციმდა და ალისიას შეხედა. რატომ ტოვებს სისხლის მეფე პორტალურ მოწყობილობას ასეთ დროს?
  
  მარტივი პასუხი. მას ეს არ სჭირდებოდა.
  
  "კოვალენკო ხელმძღვანელობს Diamond Head-ს, არა? პელეს კარიბჭემდე, ან ჯოჯოხეთი, ან სხვა. ეს არის მისი საბოლოო მიზანი, არა?"
  
  კლოდმა სახე მოიფშვნიტა. "ეს ლეგენდა, რომელიც მან აღმოაჩინა, აკვიატებად იქცა. ოცნებების მიღმა მდიდარი კაცი. ადამიანი, რომელსაც შეუძლია მიიღოს ის, რაც უნდა. Რას აკეთებს?
  
  "შეპყრობილი იმით, რაც მას არასოდეს ექნება?" შესთავაზა ალისამ.
  
  "ადამიანი ასეთი ჭკვიანი, ასეთი მარაგი, ერთ ღამეში გადაიქცა ნევროზულ იდიოტად. მან იცის, რომ რაღაც არის ამ დაწყევლილი ვულკანის ქვეშ. ის ყოველთვის ჩურჩულებდა, რომ საუკეთესო მზარეული იყო. ეს მზარეული მართლაც შიშით დაბრუნდა უკან. მაგრამ არა დიმიტრი კოვალენკო, არა სისხლიანი მეფე; ის უფრო შორს წავიდოდა".
  
  დრეიკმაც კი იგრძნო წინათგრძნობა. "კუკი უკან დაბრუნდა? რა ჯანდაბაა იქ?"
  
  კლოდმა მხრები აიჩეჩა, შემდეგ კი ტკივილისგან დაიღრიალა. "Არავინ იცის. მაგრამ ვფიქრობ, კოვალენკო იქნება პირველი, ვინც გაიგებს. ის ახლა იქ მიდის".
  
  დრეიკს გული გაუსკდა ამ ინფორმაციაზე. ახლა ის იქ მიდის. Იყო დრო.
  
  ამ დროისთვის მაი და ნახევარი ათეული ჯარისკაცი მიუახლოვდნენ მათ. ყველა დიდი ყურადღებით უსმენდა.
  
  დრეიკმა გაიხსენა მომავალი საქმე. "გვჭირდება რანჩოები. და ჩვენ გვინდა ედ ბუდრო.
  
  ინფორმაცია კლოდმა გაავრცელა. კიდევ ორი რანჩი, ერთი კაუაიზე, მეორე დიდ კუნძულზე. ბუდრო კაუაისკენ მიდიოდა.
  
  "და ტერორისტული თავდასხმები?" რბილად იკითხა მაიმ. "ეს მხოლოდ მორიგი ხრიკია?"
  
  ახლა კი კლოდს სახე ისეთი სასოწარკვეთითა და ტანჯვით დაეჭიმა, რომ დრეიკს მუცელი იატაკზე დაეცა.
  
  "არა". კლოდმა ამოიოხრა. "ისინი რეალურია. მათ შეუძლიათ გახსნა ნებისმიერ დროს. "
  
  
  თავი ოცდამეექვსე
  
  
  ბენი და კარინი ფანჯარასთან მივიდნენ, თითოეულს ეჭირა კაპიტან კუკის საიდუმლო ჟურნალების ასლი. როდესაც ისინი კითხულობდნენ და ხელახლა კითხულობდნენ მასში შემავალ სიგიჟეს, ბენმა დაკითხა თავისი დის სისხლის მეფის უცნაური საქციელის შესახებ.
  
  "კოვალენკო ამ მოგზაურობის დაწყებას უნდა აპირებდა, როდესაც პორტატული მოწყობილობები იპოვეს. ის ძალიან კარგად არის მომზადებული იმისათვის, რომ მოაწყოს ყველაფერი ბოლო რამდენიმე კვირის განმავლობაში. "
  
  - წლები, - ჩაილაპარაკა კარინმა. "სწორი ბორბლების დაგეგმვის, პრაქტიკის და შეზეთვის წლები. მაგრამ რატომ გარისკავს ის ამ გრანდიოზულ ოპერაციას, რომ ბერმუდის პატარა სამოგზაუროდ წასულიყო?"
  
  ბენმა თავი დაუქნია ერთ-ერთ მონაკვეთს, რომელსაც კითხულობდა. "გიჟური რამ. უბრალოდ გიჟი. მხოლოდ ერთი რამ შეიძლება აიძულოს მას ამის გაკეთება, და.
  
  კარინმა შორეულ ოკეანეს გახედა. მან დაინახა რაღაც მოწყობილობებზე, რომლებიც დაკავშირებული იყო Diamond Head-თან.
  
  "დიახ, მაგრამ რა?"
  
  "ბოლოს და ბოლოს, ამას აშკარად არაფერი აქვს დიდი მნიშვნელობა." ისინი მოჰყვნენ ქნევით თავებს - კამერის არხები იყო სისხლის მეფის რანჩოდან. მათ იცოდნენ, რომ მეგალომანმა დატოვა პორტალური მოწყობილობა. "მას ეს არ სჭირდება."
  
  "ან მას სჯერა, რომ მას შეუძლია მისი დაბრუნება სურვილისამებრ."
  
  მათ უკან, საოპერაციო ბმულზე, მათ გაიგეს, როგორ ყვიროდა დრეიკი იმ ინფორმაციას, რომელსაც ამდენი ხნის განმავლობაში იღებდა კლოდისგან.
  
  ბენმა კარინს თვალი ჩაუკრა. "ის ამბობს, რომ სისხლის მეფე უკვე Diamond Head-შია. Ეს ნიშნავს-"
  
  მაგრამ კარინის მოულოდნელმა ყვირილმა ყელში გაუყინა შემდეგი სიტყვები. მის მზერას მიჰყვა, თვალები დახუჭა და იგრძნო, როგორ იშლებოდა სამყარო.
  
  ვაიკიკის სანაპიროზე სასტუმროს ფანჯრებიდან მრავალი აფეთქების შავი კვამლი ამოდიოდა.
  
  ირგვლივ მყოფი ოფისებიდან გამოსულ ხმაურს იგნორირებას ახდენდა, ბენი კედელს მივარდა და ტელევიზორი ჩართო.
  
  მისმა მობილურმა დარეკა. ამჯერად მამამისი იყო. ტელევიზორსაც უნდა უყურებდნენ.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა და ჯარისკაცებმა, რომლებიც არ იყვნენ დაკავებული მძევლების აყვანით ან წინააღმდეგობის დარჩენილი რამდენიმე ჯიბის ჩახშობით, ნახეს გადაცემა მათი iPhone-ებით. მათი ქვედანაყოფის მეთაურმა, კაცმა სახელად ჯონსონმა, გატეხა სამხედრო Android მოწყობილობები და უშუალოდ დაუკავშირდა ჰონოლულუში მობილურ სამეთაურო პუნქტს, როგორც კი მოვლენები განვითარდა.
  
  "ბომბი აფეთქდა ვაიკიკის სამ სასტუმროში", - გაიმეორა მეთაურმა. "Ვიმეორებ. სამი. სანაპიროდან დასავლეთით ვცურავთ. კალაკუაუ ვაიკიკი. ტალღა ოჰანასკენ". მეთაურმა ერთი წუთი უსმინა. "ისინი თითქოს აფეთქდნენ ცარიელ ოთახებში, რამაც გამოიწვია პანიკა... ევაკუაცია... საკმაოდ... ქაოსი. ჰონოლულუს სასწრაფო სამსახურები მუშაობენ ლიმიტამდე. "
  
  "Სულ ეს იყო?" დრეიკმა რაღაც შვება იგრძნო. ბევრად უარესი შეიძლებოდა ყოფილიყო.
  
  - მოიცადე - მეთაურს სახე დაეცა. "Ო არა".
  
  
  * * *
  
  
  ბენი და კარინი საშინლად უყურებდნენ სცენებს ტელევიზორის ეკრანზე. სასტუმროების ევაკუაცია სწრაფად განხორციელდა. კაცები და ქალები დარბოდნენ, უბიძგებდნენ და დაეცნენ. ისინი ყვიროდნენ, იცავდნენ ახლობლებს და ტიროდნენ, როცა შვილებს მაგრად ეხუტებოდნენ. სასტუმროს პერსონალი მოვიდა, მკაცრი და შეშინებული გამოიყურებოდა, მაგრამ აკონტროლებდა. პოლიცია და მეხანძრეები შევიდნენ და გამოდიოდნენ ლობიებსა და სასტუმროს ნომრებში და მათი ყოფნა იგრძნობოდა ყველა სასტუმროს წინ. სატელევიზიო სურათი გაქრა, როდესაც ვერტმფრენი შემოფრინდა, გამოაჩინა შესანიშნავი ხედი ვაიკიკისა და მიღმა გაშლილი ბორცვების, Diamond Head-ის ვულკანის დიდებულებისა და მსოფლიოში ცნობილი კუჰიოს პლაჟის, ახლა გაჟღენთილი მაღალსართულიანი სასტუმროების განსაცვიფრებელი ხედებით, კვამლითა და ცეცხლით. მათი დანგრეული კედლებიდან და ფანჯრებიდან.
  
  ტელევიზორის ეკრანი ისევ დააწკაპუნა. ბენმა ამოიოხრა და კარინს გული აუჩქარდა. მათ ერთმანეთთან საუბარიც კი არ შეეძლოთ.
  
  მეოთხე სასტუმრო, მსოფლიოს თვალწინ, ნიღბიანმა ტერორისტებმა აიღეს. ვინც მათ გზაზე გადადიოდა, ტროტუარზე ესროლეს. ბოლო კაცი შებრუნდა და მუშტი შეკრა მცურავ ვერტმფრენს. სანამ სასტუმროში შევიდოდა და კარს უკნიდან ჩაკეტავდა, მან ესროლა და მოკლა გაჩერებული ტაქსის გვერდით მჯდომი მშვიდობიანი მოქალაქე.
  
  "Ღმერთო ჩემო". კარინის ხმა მშვიდი იყო. "რას იტყვით შიგნით ღარიბებზე?"
  
  
  * * *
  
  
  "დედოფალ ალა მოანას შეიარაღებული პირები შემოესივნენ", - უთხრა მათ მეთაურმა. "გადაწყვეტილია. ნიღაბში. მოკვლის არ მეშინია". მან მკვლელად შეხედა კლოდს. "კიდევ რამდენი შეტევა, ბოროტო ნაძირალა?"
  
  კლოდ შეშინებული ჩანდა. - არცერთი, - თქვა მან. "ოაჰუზე".
  
  დრეიკი მოშორდა. უნდა ეფიქრა. მას ხელახლა ფოკუსირება მოუწია. ეს იყო ის, რაც კოვალენკოს სურდა, რომ ყველა მათგან შეეშალათ ყურადღება. ფაქტი იყო, რომ კოვალენკომ იცოდა, რომ რაღაც განსაცვიფრებელი იყო დამალული ალმასის თავის ქვეშ და მიდიოდა ამის მტკიცებისკენ.
  
  რამაც შეიძლება დაჩრდილოს ამ თავდასხმების საშინელებაც კი.
  
  მისი ყურადღება დაბრუნდა. აქ არაფერი შეცვლილა. შეტევები მშვენივრად იყო გათვლილი. მათ პარალელურად გააუქმეს ჯარისკაცები, ჯარი და სასწრაფო დახმარება. მაგრამ არაფერი შეცვლილა, მათ ვერ იპოვეს სისხლის მეფე, ამიტომ...
  
  გეგმა B ამოქმედდა.
  
  დრეიკმა მეის და ალისიას ანიშნა. ჰეიდენი და კინიმაკა უკვე ახლოს იყვნენ. დიდი ჰავაელი შოკირებული ჩანდა. დრეიკი ხაზგასმით მიუბრუნდა მას: - მზად ხარ ამისთვის, მანო?
  
  კინიმაკამ კინაღამ იღრიალა. - მართალი ვარ.
  
  "გეგმა B", - თქვა დრეიკმა. "კოვალენკო აქ არ არის, ამიტომ ჩვენ მას ვიცავთ. დანარჩენი ჯარისკაცები ამას ერთ წუთში მიხვდებიან. ჰეიდენ და მეი, თქვენ უერთდებით კაუაის შეტევას. მანო და ალისია, თქვენ უერთდებით თავდასხმას დიდ კუნძულზე. წადი იმ რანჩოებში. დაზოგე რამდენიც შეგიძლია. და ალისია..." მისი სახე მოჩუქურთმებულ ყინულად გადაიქცა. "მოველით, რომ მკვლელობას ჩაიდენთ. დაე, ეს ნაძირალა ბუდრო სასტიკი სიკვდილით მოკვდეს".
  
  ალისიამ თავი დაუქნია. დრეიკის იდეა იყო მაისა და ალისიას დაშორება, როდესაც მიხვდნენ, რომ მათი გუნდის დაშორება მოუწევდათ. მას არ სურდა უელსის სიკვდილი და სხვა საიდუმლოებები სიცოცხლის გადარჩენასა და მტრის შეჩერებას შორის ყოფილიყო.
  
  კლოდის მაღალმა ხმამ დრეიკის ყურადღება მიიპყრო. "კოვალენკომ დააფინანსა თავდასხმები ოაჰუზე, კაუაიზე და დიდ კუნძულზე მხოლოდ თქვენი ყურადღების მიქცევისთვის. გეყოფა და დაიპყრო. ამ კაცს ვერ დაამარცხებ. ის წლებია ემზადება".
  
  მეტ დრეიკმა ასწია იარაღი. "ამიტომ მე ვაპირებ მას გავყოლოდი ჯოჯოხეთის კარიბჭის გავლით და მივაკვებო მას ეშმაკს." სატვირთო ვერტმფრენისკენ გაემართა. "მოდით ხალხო. ჩამოტვირთვა."
  
  
  * * *
  
  
  ბენი სწრაფად შემობრუნდა, როცა მობილურმა დარეკა. ეს იყო დრეიკი
  
  "მზად?"
  
  "გამარჯობა მეთ. Შენ ხარ დარწმუნებული? მართლა მივდივართ?"
  
  "ჩვენ ნამდვილად მივდივართ. Ეხლა. მიიღეთ ის, რაც გჭირდებოდათ დანიელ ბელმონტესგან?
  
  "დიახ. მაგრამ ის ცოტა სუსტია...
  
  "კარგი. დააკონკრეტეთ ლავის მილის უახლოესი შესასვლელი?"
  
  "დიახ. Diamond Head-დან დაახლოებით ორი მილის დაშორებით არის კარიბჭე კომპლექსი. ჰავაის მთავრობამ ანალოგიურად დაბლოკა ყველა ცნობილი შესასვლელი. უმეტეს შემთხვევაში, ეს არ უშლის ხელს მიზანმიმართულ ბავშვსაც კი შიგნით შესვლას".
  
  "არაფერი არ შველის. მისმინე, ბენ. აიღე კარინი და მიიყვანე ვინმე, რომელიც ამ ლავას მილში მიგიყვანს. გამომიგზავნე კოორდინატები. გააკეთე ახლა".
  
  "Სერიოზულად? წარმოდგენა არ გვაქვს რა არის იქ ქვემოთ. და ეს ხაფანგის სისტემა? ეს სისასტიკის მიღმაა".
  
  "გამხნევდი, ბენ. ან, როგორც დეფ ლეპარდმა თქვა, მოდით როკ. "
  
  ბენმა ტელეფონი მაგიდაზე დადო და ღრმად ამოისუნთქა. კარინმა მხარზე ხელი დაადო. ორივემ ტელევიზორს დახედა. მასპინძლის ხმა დაძაბული იყო.
  
  "...ეს არის ტერორიზმი ისეთი მასშტაბით, რომელიც აქამდე არ მინახავს."
  
  - დრეიკი მართალია, - თქვა ბენმა. "ჩვენ ომში ვართ. ჩვენ უნდა დავამხოთ ჩვენი მტრების მთავარსარდალი".
  
  
  თავი ოცდამეშვიდე
  
  
  დრეიკმა შეკრიბა დელტა გუნდის რვა წევრი, რომლებიც მას დაევალათ ღრმა გამოქვაბულების შესწავლის შემთხვევაში. ისინი განყოფილების ნათესავი ვეტერანები იყვნენ , ყველაზე გამოცდილი და თითოეულმა ადამიანმა ერთხელ, რაღაც მიტოვებულ ადგილას, თავისი ოპერაცია ჩაატარა.
  
  სანამ ვერტმფრენში ჩასხდნენ, დრეიკი ცოტა ხნით მეგობრებთან ერთად გამოვიდა. სისხლის მეფემ უკვე გაყო ჰავაის და სამთავრობო ძალები და ახლა მათ განცალკევებას აპირებდა.
  
  "Თავს გაუფრთხილდი." დრეიკმა რიგრიგობით შეხედა ყველას თვალებში. ჰეიდენი. მაი. ალისია. კინიმაკა. "კიდევ ერთი ღამის გატარება მოგვიწევს ჯოჯოხეთში, მაგრამ ხვალ ყველანი თავისუფლები ვიქნებით."
  
  ისმოდა მანოს ქნევა და წუწუნი.
  
  - დამიჯერე, - თქვა დრეიკმა და ხელი გაუწოდა. კიდევ ოთხი ხელი მოხვია მასში. "უბრალოდ დარჩით ცოცხლები ბიჭებო."
  
  ამით შებრუნდა და მომლოდინე ვერტმფრენისკენ გაიქცა. დელტა რაზმი ასრულებდა აღჭურვილობას და ახლა დაიკავა მათი ადგილები, როცა ბორტზე ავიდა. "Გამარჯობა ბიჭებო". მას ძლიერი იორკშირული აქცენტი ჰქონდა. "მზად ხარ ამ არყით გაჟღენთილი ღორის დალეწად?"
  
  "ბუია!"
  
  "ჯანდაბა." დრეიკმა ხელი დაუქნია პილოტს, რომელმაც ისინი ჰაერში აიყვანა. მან უკანასკნელად გაიხედა რანჩოსკენ და დაინახა, რომ მისი მეგობრები ისევ იმავე წრეში იდგნენ და თვალებით მისდევდნენ.
  
  იხილავს ის მათ ცოცხლად?
  
  ეს რომ გაეკეთებინა, სერიოზულად უნდა გადაეხადა. მას მოუწევდა ბოდიშის მოხდა. რაღაც საშინელ რეალობას მოუწევს შეგუება. მაგრამ კოვალენკოს სიკვდილით უფრო ადვილი იქნებოდა. კენედი შურს იძიებდა, რომ არ გადაარჩინა. ახლა კი, როცა იგი მტკიცედ მიდიოდა სისხლის მეფის კვალზე, მისი განწყობა უკვე ოდნავ ამაღლდა.
  
  მაგრამ მაისსა და ალისიას შორის საბოლოო შეთანხმებამ შეიძლება ყველაფერი დააბრუნოს. მათ შორის იყო რაღაც უზარმაზარი, რაღაც საშინელი. რაც არ უნდა იყოს, დრეიკი ჩართულია. და ჭები.
  
  დიდი დრო არ გასულა, რომ ვერტმფრენი ბენის კოორდინატებთან მივიდა. პილოტმა ისინი პატარა კომპლექსიდან დაახლოებით ასი იარდის დაშორებით გასწორებულ ადგილზე ჩამოასვენა. დრეიკმა დაინახა, რომ ბენი და კარინი უკვე ისხდნენ ზურგით მაღალ ღობეს. მათი სახეები სრულიად გათეთრებული იყო დაძაბულობისგან.
  
  მას ცოტა ხნით მოხუცი დრეიკი სჭირდებოდა. ამ მისიას სჭირდებოდა ბენ ბლეიკი საუკეთესოდ, მის ყველაზე ცივსისხლიან ფორმაში და თუ ბენი ისროლა ოთხივე მხრიდან, მაშინ კარინი იკვებებოდა ამით. მისიის წარმატება იმაზე იყო დამოკიდებული, რომ ისინი ყველა ცხოვრების საუკეთესო ფორმაში იყვნენ.
  
  დრეიკმა სიგნალი მისცა დელტას ჯარისკაცებს, გადმოვიდა ვერტმფრენიდან, გარშემორტყმული ჰაერის გააფთრებული ნაკადებით და გაიქცა ბენისა და კარინისკენ. "Ყველაფერი კარგადაა?" იყვირა მან. "მორები მოიტანე?"
  
  ბენმა თავი დაუქნია, ჯერ კიდევ ცოტა არ იყოს დარწმუნებული როგორ გრძნობდა თავის ძველ მეგობარს. კარინმა თმის შეკვრა დაიწყო თავის უკანა მხარეს. "ჩვენ სრულად დატვირთულები ვართ, დრეიკ. ვიმედოვნებ, რომ რაღაც კარგი დააბრუნე. "
  
  მათ ირგვლივ დელტას ჯარისკაცები შეიკრიბნენ. დრეიკმა ხელი დაარტყა ერთ მამაკაცს, დიდ, წვერიან ინდივიდს, რომელსაც ბაიკერის მსგავსი ტატუ ჰქონდა კისერზე და ხელებზე. "ეს ჩემი ახალი მეგობარია, ზარის ნიშანი არის კომოდო და ეს მისი გუნდია. გუნდი, გაიცანით ჩემი ძველი მეგობრები, ბენ და კარინ ბლეიკები.
  
  ყველგან ყვირილის ხმა და წუწუნი ისმოდა. ორი ჯარისკაცი დაკავებული იყო სიმბოლური ბოქლომის აკრეფით, რომელიც ხელს უშლიდა ხალხს ჰავაის ერთ-ერთ ცნობილ ლავას მილზე ჩასვლაში. რამდენიმე წუთის შემდეგ უკან დაიხიეს, ჭიშკარი კი ღია დარჩა.
  
  დრეიკი შენობაში შევიდა. ბეტონის პლატფორმა მიდიოდა ლითონის კართან, რომელიც საიმედოდ იყო ჩაკეტილი. მარჯვნივ იყო მაღალი თარო, რომლის თავზე მბრუნავი უსაფრთხოების კამერა ათვალიერებდა ტერიტორიას. კომოდომ ერთი და იგივე ორი ჯარისკაცი წინ გასწია კარის მოსავლელად.
  
  "თქვენ გაქვთ რაიმე წარმოდგენა იმის შესახებ, თუ რაში ჩავვარდებით მე და ჩემი ხალხი?" კომოდოს ხრინწულმა ხმამ ბენს აკანკალა.
  
  "რობერტ ბადენ-პაუელის სიტყვებით," თქვა ბენმა. "მზად იყავი".
  
  კარინმა დაამატა: "არაფერზე".
  
  ბენმა თქვა: "ეს არის სკაუტების დევიზი".
  
  კომოდომ თავი დაუქნია და ქუსლქვეშ "გიკები" ამოიოხრა.
  
  ბენი შემოვიდა თავხედი ჯარისკაცის უკან. "მაინც, რატომ გეძახიან კომოდოს? შენი ნაკბენი შხამიანია?"
  
  დრეიკმა შეაწყვეტინა, სანამ დელტას კაპიტანი უპასუხებდა. "მათ შეიძლება მას ლავას მილი ეძახიან, მაგრამ ის მაინც უბრალო ძველმოდური გვირაბია. ჩვეულებრივი პროტოკოლებით შეურაცხყოფას არ მოგაყენებ, მაგრამ ამას გეტყვი. გაუფრთხილდით ბობოქარ ხაფანგებს. Bloody King არის დიდი დემო და გაყოფის ტექნიკა. თუ მას შეუძლია ჩვენი იზოლირება, ჩვენ მკვდრები ვართ".
  
  დრეიკი მიჰყავდა გზას და ანიშნა ბენს გაჰყოლოდა და კარინი კომოდოს გაჰყოლოდა. პატარა დაცვის ოთახი სხვა არაფერი იყო, თუ არა რამდენიმე დიდი კარადა და მტვრიანი ტელეფონი. ობისა და ნესტიანობის სუნი ჟღერდა ღრმა, ხელუხლებელი სიჩუმეში, რომელიც წინ ეკიდა ჰაერში. დრეიკი წინ წავიდა და მალევე გაიგო რატომ.
  
  ლავის მილის შესასვლელი მათ ფეხებთან იყო, უზარმაზარი ხვრელი, რომელიც მცოცავ სიბნელეში ჩადიოდა.
  
  "Რამდენად შორს არის ეს?" კომოდო წინ გადადგა და მბზინავი ჯოხი ესროლა. მოწყობილობა ციმციმდა და შემოვიდა რამდენიმე წამის განმავლობაში, სანამ მყარ კლდეს დაეჯახა. "ახლოს. შეასწორეთ თოკები ბიჭებო. Იჩქარე."
  
  როდესაც ჯარისკაცები მუშაობდნენ, დრეიკი მაქსიმალურად უსმენდა. მელნის სიბნელიდან ხმა არ ამოუღია. მან ჩათვალა, რომ ისინი რამდენიმე საათით ჩამორჩებოდნენ კოვალენკოს, მაგრამ აპირებდა სწრაფად დაეწია.
  
  როგორც კი ისინი დაბლა დაეშვნენ და ფეხები მყარად დაედო ლავის მილის გლუვ იატაკზე, დრეიკმა საკისრები აიღო და დაიმას ჰედისკენ გაემართა. მილი შევიწროვდა, დაწია და დაიხარა. დელტას ეკიპაჟიც კი ხანდახან კარგავდა წონასწორობას ან იხეხავდა თავებს ვულკანური ადიდების არაპროგნოზირებადობის გამო. ორჯერ იგი მკვეთრად შემობრუნდა, რამაც დრეიკი პანიკა გამოიწვია, სანამ არ მიხვდა, რომ ნაზი მრუდი ყოველთვის ბრილიანტის ხელმძღვანელის მიმართულებით იყო.
  
  თვალს არ აშორებდა მანძილს. მიწისქვეშა სიბნელე მათ ყველა მხრიდან ეხურა. "სინათლე წინ არის," თქვა უცებ დრეიკმა და გაჩერდა.
  
  სიბნელიდან რაღაც გადმოხტა. ქვემოდან ცივი ჰაერის მოზღვავება. გაჩერდა და წინ მდებარე გიგანტური ხვრელი შეისწავლა. კომოდო მივიდა და კიდევ ერთი მბზინავი ჯოხი ესროლა.
  
  ამჯერად ის დაახლოებით თხუთმეტი ფუტის დაეცა.
  
  "კარგი. კომოდო, შენ და შენი გუნდი მოემზადე. ბენ, კარინ, მოდი ამ ჟურნალებს გადავხედოთ".
  
  როდესაც დელტას გუნდმა დააყენა მტკიცე სამფეხა დაკბილულ ხვრელზე, დრეიკმა სწრაფად წაიკითხა სქოლიოები. პირველი გვერდის დასრულებამდე თვალები გაუფართოვდა და ღრმად ამოისუნთქა.
  
  "Სისხლიანი ჯოჯოხეთი. ვფიქრობ, მეტი იარაღი გვჭირდება".
  
  ბენმა წარბი ასწია. "ქვემოთ, ჩვენ არ გვჭირდება ტყვიები. ეს არის ტვინი."
  
  "კარგი, საბედნიეროდ, ორივე მაქვს." დრეიკმა პისტოლეტი ასწია. "ვფიქრობ, თუ გზაში რაღაც უხერხული მუსიკის მოსმენა დაგვჭირდება, თქვენ მოგმართავთ."
  
  "კვერცხები. მე ახლა მაქვს Fleetwood Mac ჩემს iPod-ზე.
  
  "Შოკირებული ვარ. რომელი ვერსია?
  
  "ერთზე მეტია?"
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "ვფიქრობ, ყველა ბავშვმა სადმე უნდა დაიწყოს სწავლა". მან კარინს თვალი ჩაუკრა. "როგორ ვართ, კომოდო?"
  
  "Შესრულებულია".
  
  დრეიკი წინ გადადგა, სამფეხზე დამაგრებულ თოკს აიღო და უცნაურად მბზინავი მილი ჩამოაგდო. როგორც კი ჩექმები ძირს შეეხო, წამოიწია და დანარჩენები სათითაოდ ჩამოცურდნენ. კარინმა, გაწვრთნილმა სპორტსმენმა, დაღმართს მარტივად გაართვა თავი. ბენმა ცოტა იბრძოდა, მაგრამ ის ახალგაზრდა და მოწესრიგებული იყო და საბოლოოდ ისე დაეშვა ისე, რომ ოფლი არ გასუქდა.
  
  "წინ". დრეიკი სწრაფად გაემართა Diamond Head-ის მიმართულებით. "უყურე ზურგს. ჩვენ ვუახლოვდებით."
  
  გადასასვლელმა დაღმასვლა დაიწყო. დრეიკს მომენტალურად გაუკვირდა, როგორ შეეძლო ლავის მილი გადაუხვევდა თავის ბუნებრივ ნაკადს, მაგრამ შემდეგ მიხვდა, რომ მაგმა თავის გზას გაუსწორებდა ყველაზე მცირე წინააღმდეგობის გზას ჯოჯოხეთური ძალით მის უკან. ლავას შეეძლო ნებისმიერი კუთხის დაჭერა, რაც სურდა.
  
  გავიდა კიდევ რამდენიმე წუთი და დრეიკი ისევ გაჩერდა. წინ კიდევ ერთი ხვრელი იყო იატაკზე, ამჯერად უფრო პატარა და იდეალურად მომრგვალებული. როდესაც კომოდომ მბზინავი ჯოხი ჩამოაგდო, მათ ჩათვალეს, რომ ლილვი დაახლოებით ოცდაათი ფუტის სიღრმე იყო.
  
  "კიდევ უფრო საშიში," თქვა დრეიკმა. - თავს გაუფრთხილდით, თქვენ ორნი.
  
  შემდეგ მან შენიშნა, რომ მბზინავი ჯოხის შუქი არ აირეკლავდა არცერთ ქვის კედელს. მისი ნარინჯისფერი შუქი შთანთქა მიმდებარე სიბნელემ. მათ ქვემოთ დიდი პალატა იყო.
  
  დუმილის ნიშანი ანიშნა. ყველანი ერთიანად, ყურადღებით უსმენდნენ ქვემოდან მოსულ ნებისმიერ ხმას. წუთიერი სრული დუმილის შემდეგ, დრეიკმა აიღო რაპელის თოკი და ცარიელ ლილვს გადაახტა. მან სწრაფად ჩამოიწია სიგრძეზე, სანამ ჭერის ქვეშ არ მოხვდა.
  
  ხმაური მაინც არ არის. მან კიდევ ნახევარი ათეული მბზინავი ჯოხი დაამტვრია და ქვედა კამერაში ჩააგდო. თანდათანობით არაბუნებრივი სინათლე დაიწყო აყვავება.
  
  და ბოლოს მეთ დრეიკმა დაინახა ის, რაც ცოტას უნახავს მის წინაშე. დიდი მართკუთხა ოთახი დაახლოებით ორმოცდაათი მეტრის სიგრძით. იდეალურად გლუვი იატაკი. სამი მოხრილი კედელი ამოტვიფრული უძველესი ნიშნებით, რომლებიც ამ მანძილზე არ განსხვავდება.
  
  და ერთ კედელზე დომინირებს მოხრილი თაღი, რომელმაც ასე მოხიბლა კაპიტანი კუკი. კარი მის შიგნით, რომელიც ასე ფლობდა სისხლის მეფეს. და საშინელებათა და საოცრებებით, რომლებიც შეიძლება მათ მიღმა იყოს, ასეთი საშინელებით ავსებდა მეტ დრეიკს და მის კომპანიონებს.
  
  მათ იპოვეს ჯოჯოხეთის კარიბჭე.
  
  
  თავი ოცდამერვე
  
  
  ჰეიდენი მჭიდროდ იჭერდა ვერტმფრენს ცაში და სწრაფად იცვლის კურსს. მისი ბოლო ხილვა კინიმაკის იყო მუდმივად მხიარული ალისია მაილსი, რომელიც მას სხვა ვერტმფრენში უბიძგებდა. ამ სანახაობამ შეაძრწუნა, მაგრამ მისმა პრაქტიკულმა მხარემ იცოდა, რომ როდესაც საქმე ბრძოლას ეხებოდა, მანოს საუკეთესო მხარდაჭერა ჰქონდა ბიზნესში გიჟი ინგლისელი ქალის სახით.
  
  ისევე როგორც ჰეიდენი. მაი გვერდით იჯდა, წყნარად და მშვიდად, თითქოს ნაპალის სანაპიროზე მიემართებოდნენ მსოფლიო დონის ღირსშესანიშნაობების დასათვალიერებლად. დანარჩენი ადგილები დაიკავეს ბზარმა ჯარისკაცებმა. კაუაი დაახლოებით ოცი წუთის სავალზე იყო. გეითსი ახლახან დაუკავშირდა მას, რათა ეცნობებინა ტერორისტული თავდასხმის შესახებ ღია ცის ქვეშ კუკუი გროვის სავაჭრო ცენტრში, კაუაიში. მამაკაცი ჯამბა Juice/Starbucks-ის ერთობლივი დაწესებულების გარეთ კომპლექსის ჩრდილოეთ მხარეს მდებარე მოაჯირს მიაჯაჭვა . ვიღაც ჯამტექსის ნაჭრებით ტანზე მიბმული და თითი პრიმიტიული დეტონატორის ჩასხმაზე.
  
  მამაკაცს ასევე ჰქონდა ორი ავტომატური იარაღი და ბლუთუს ყურსასმენი და რესტორნის არც ერთ პატრონს არ აძლევდა თავისუფლად გასვლის უფლებას.
  
  გეითსის საკუთარი სიტყვებით. "ეს ჯიუტი აშკარად აპირებს იქამდე გაჩერდეს, სანამ მას შეუძლია, მაშინ, როდესაც ხელისუფლება ნაბიჯს გადადგამს, ის აფეთქდება. კაუაის პოლიციის ძალების უმეტესობა გაიგზავნა შემთხვევის ადგილზე, თქვენგან მოშორებით".
  
  - ჩვენ დავიცავთ რანჩოს, სერ, - დაარწმუნა ჰეიდენმა. "ჩვენ ამას ველოდით."
  
  "ეს არის ის, რაც ჩვენ გავაკეთეთ, მის ჯეი. ვფიქრობ, ჩვენ ვნახავთ, რა გეგმები აქვს კოვალენკოს დიდ კუნძულთან დაკავშირებით.
  
  ჰეიდენმა თვალები დახუჭა. კოველენკო ამ თავდასხმას წლების განმავლობაში გეგმავდა, მაგრამ კითხვები დარჩა. რატომ მიატოვეთ პორტალური მოწყობილობა? რატომ წახვალთ ასეთი წუწუნით? შეიძლება ეს იყოს მისი გეგმა B? იმისდა მიუხედავად, რომ ხელისუფლებამ სწრაფად გამოავლინა მისი მთელი ძალისხმევა და მოახდინა სისხლიანი შურისძიება დრეიკის, მისი მეგობრებისა და ოჯახების წინააღმდეგ, მან აირჩია ეს გზა, რათა მოეპოვებინა ყველაზე ცნობილი.
  
  ან, მან გაიფიქრა, რომ ის იყენებდა ძველ-ძველ სტრატეგიას, რომ შეექმნა ისეთი დიდი რეზონანსი, რომ შენი საქმეები იქ შეუმჩნეველი დარჩეს.
  
  არ აქვს მნიშვნელობა, გაიფიქრა მან. მისი ფიქრები ბენზე და სახიფათო ამოცანაზე იყო, რომელსაც ის ასრულებდა. ის ამას არასოდეს იტყოდა მორიგეობის დროს, მაგრამ მას ვნებიანად უყვარდა. ვალი, რომელსაც იგი გრძნობდა მამის მიმართ, არ გაქრა, მაგრამ ის ნაკლებად აქტუალური გახდა კენედი მურის საშინელი სიკვდილის შემდეგ. რეალურმა ცხოვრებამ უკვე ნებისმიერ დღეს გადააჭარბა ძველ დაპირებებს.
  
  როდესაც შვეულმფრენი ჰავაის კაშკაშა ცისფერ ცას ესროლებოდა, ჰეიდენმა ლოცვა შესთავაზა ბენ ბლეიკს.
  
  შემდეგ მისმა მობილურმა დარეკა. ეკრანს რომ შეხედა, წარბები გაოცებისგან აათამაშა.
  
  - გამარჯობა, - უპასუხა მან მაშინვე. "Როგორ ხარ?"
  
  "მშვენიერია, გმადლობთ, მაგრამ ამ საფლავის კვლევის ბიზნესს აქვს ერთი მთავარი გვერდითი ეფექტი. ჩემი რუჯი თითქმის გაქრა. "
  
  ჰეიდენმა გაიღიმა. "კარგი, ტორსტენ, არის სალონები ასეთი საქმისთვის."
  
  "სარდლობასა და საფლავს შორის? Ნამდვილად არ."
  
  "რა თქმა უნდა, მე სიამოვნებით ვისაუბრებდი, თორსტენ, მაგრამ თქვენ შვედები თავად ირჩევთ მომენტებს."
  
  "გაიგე. პირველად ვცადე დრეიკთან დარეკვა, მაგრამ ეს პირდაპირ ხმოვან ფოსტაზე გადავიდა. ის კარგად არის?"
  
  - მასზე უკეთესი, დიახ. ჰეიდენმა დაინახა კაუაის მოხაზულობა, რომელიც მარჯვნივ მოჩანდა. "მისმინე -"
  
  "სწრაფი ვიქნები. აქ ოპერაციამ კარგად ჩაიარა. არაფერი გასაკიცხი. ყველაფერი ისე, როგორც მოსალოდნელი იყო და დროულად. მაგრამ..." ტორსტენი შეჩერდა და ჰეიდენმა გაიგო, როგორ ეკვროდა სუნთქვა. "დღეს რაღაც მოხდა. მე ვიტყოდი, რომ რაღაც "არასწორი" ჩანს. თქვენ, ამერიკელებმა შეიძლება ამას სხვაგვარად უწოდოთ.
  
  "დიახ?"
  
  "ჩემი მთავრობისგან დამირეკეს. ჩემი შუამავლიდან სახელმწიფო მინისტრამდე. მაღალი დონის ზარი. მე-" კიდევ ერთი ყოყმანის პაუზა, სულაც არ ჰგავს დალს.
  
  კაუაის უხეში ნაპირი მათ ქვეშ მოედო. ზარი რადიოთი მოვიდა. "რვა წუთი მიზნამდე."
  
  "მითხრეს, რომ ჩვენი ოპერაცია - ჩვენი სკანდინავიური ოპერაცია - ახალი სააგენტოს მიერ იყო გადაღებული. ერთობლივი სამუშაო ჯგუფი, რომელიც შედგება აშშ-ს CIA-ს, DIA-ს და NSA-ს მაღალი რანგის, მაგრამ უსახელო წევრებისაგან. მაშ, ჰეიდენ, მე ჯარისკაცი ვარ და ჩემი ზემდგომის ბრძანებებს შევასრულებ, მაგრამ ეს სწორად გეჩვენებათ?"
  
  ჰეიდენი თავის მიუხედავად შოკირებული იყო. "ეს ჩემთვის სრული სისულელეა. რა ჰქვია მთავარ პიროვნებას? ის, ვისაც შენ ხელში ჩაუგდებ თავს".
  
  რასელ კაიმენი. იცნობ მას?"
  
  ჰეიდენმა მის მეხსიერებას ჭურჭელი დაათვალიერა. "მე ვიცი სახელი, მაგრამ ძალიან ცოტა ვიცი ამის შესახებ. დარწმუნებული ვარ, ის DIA-დან, თავდაცვის სადაზვერვო სააგენტოდანაა, მაგრამ ისინი ძირითადად იარაღის სისტემების შეძენით არიან დაკავებული. რა ჯანდაბა უნდა ამ რასელ კეიმანს შენგან და საფლავისგან?"
  
  "თქვენ ჩემს გონებას კითხულობთ".
  
  ჰეიდენმა თვალის კუთხით დაინახა, რომ მეის თავი ისე აუკანკალდა, თითქოს თავის ქალაში ესროლა. მაგრამ როცა ჰეიდენი კითხვით მიუბრუნდა მას, იაპონელმა აგენტმა მზერა აარიდა.
  
  ჰეიდენი ჩაფიქრდა რამდენიმე წამით და შემდეგ დაბალი ხმით ჰკითხა: "შენს მთელ ხალხს ენდობი, ტორსტენ?"
  
  ძალიან გრძელი პაუზა დალმა უპასუხა მის შეკითხვას.
  
  "თუ DIA გააფრთხილეს რაიმეზე, მაშინ მათ აქვთ ძალიან დიდი გაშუქება. მათი პრიორიტეტი შესაძლოა აღემატებოდეს CIA-ს. ფრთხილად იარე მეგობარო. ეს ბიჭი, კაიმანი, ის სხვა არაფერია, თუ არა მოჩვენება. პრობლემების აღმოფხვრა შავი ოპერაციებისთვის, Gitmo, 11 სექტემბერი. თუ რაიმე სერიოზული და დელიკატური არასწორედ მიდის, ის არის ადამიანი, ვისაც მიმართავთ".
  
  "გამაცინე. ვისურვებდი, რომ არ მეკითხა."
  
  "ახლა უნდა წავიდე, ტორსტენ. მაგრამ გპირდები, როგორც კი შევძლებ, ჯონათანს დაველაპარაკები ამ სისულელეზე. დაკიდეთ იქ."
  
  თორსტენმა კონტრაქტს მოაწერა ხელი პროფესიონალი ჯარისკაცის დაღლილი კვნესით, რომელსაც ეს ყველაფერი უკვე ჰქონდა ნანახი და რომელსაც სძულდა ამერიკელი ახალბედა ლაქიად დანიშვნა. ჰეიდენი თანაუგრძნობდა მას. მაის მიუბრუნდა და უნდა ეკითხა რა იცოდა.
  
  მაგრამ ზარი "სამიზნე" ისმოდა რადიოში.
  
  წინ და ქვემოთ მინდვრები იწვოდა. როდესაც ვერტმფრენი დაეშვა, პაწაწინა ფიგურები შეიძლებოდა დანახულიყო, რომლებიც ყველა მიმართულებით უწესრიგოდ მოძრაობდნენ. კაბინიდან თოკები იშლებოდა და ხალხი მათ უკან ხტებოდა და სწრაფად სრიალებდნენ ქვემოთ დამწვარი პეიზაჟისკენ. ჰეიდენი და მეი დაელოდნენ თავის რიგს, მეის გამომეტყველება ცარიელი იყო, როცა გაიგონეს, რომ საკუთარი კაცები ცეცხლს ხსნიდნენ.
  
  ჰეიდენმა მესამედ შეამოწმა თავისი გლოკი და თქვა: "ბუდრო იქ არის."
  
  "ნუ ინერვიულებ", - თქვა იაპონელმა ქალმა. "ის აპირებს გაარკვიოს, რას ნიშნავს მეიტაიმი სინამდვილეში."
  
  ორმა ქალმა ერთად შეძვრა, ერთდროულად დაეშვა და წავიდნენ კლასიკური ერთი-ორი საფარით. ეს პრაქტიკა მოითხოვდა ერთმანეთის მიმართ აბსოლუტურ ნდობას, რადგან სანამ ერთი ადამიანი დარბოდა, მეორე უყურებდა მათ პერიფერიულ მოწყობილობებს. ერთი, ორი, როგორც ნახტომში. მშენებლობა. მაგრამ ეს იყო სწრაფი და დამანგრეველი გზა წინსვლისთვის.
  
  ჰეიდენმა სირბილის დროს დაათვალიერა ტერიტორია. რამდენიმე ნაზი ბორცვი მთავრდებოდა შემოღობილი კომპლექსით, რომელზედაც იდგა უზარმაზარი სახლი და რამდენიმე დიდი სამეურნეო შენობა. ეს იქნება კოვალენკოს მეორე რანჩო. ხანძრისა და ქაოსის მიხედვით ვიმსჯელებთ, ბუდრო მათზე ცოტა ხნით ადრე მივიდა.
  
  ან, უფრო სავარაუდოა, რომ მან სადისტურად დაუთმო დრო ამ ყველაფერს.
  
  ჰეიდენი გაიქცა, ნასესხები საზღვაო ქვეითთა M16 ავტომატიდან ესროლა მჭიდის ციმციმებსა და მამაკაცებს, რომლებიც მან საფარში დაინახა. ორი წუთის შემდეგ მისი ჯერი დადგა და მან დაიყვირა: "გადატვირთე!" და კიდევ რამდენიმე წამი დასჭირდა იარაღში ახალი ჟურნალის ჩასმას. ისინი იშვიათად უპასუხებდნენ ცეცხლს და როცა ამას აკეთებდნენ, იმდენად მოუწესრიგებელი იყო, რომ რამდენიმე ფუტით აცდენდნენ.
  
  ორივე მხრიდან საზღვაო ქვეითთა პირველი კლასის გუნდები ერთნაირი სიჩქარით დაწინაურდნენ. ახლა ღობე იდგა წინ, ჭიშკარი ღია დარჩა მოსაწვევად, მაგრამ გუნდები მარცხნივ გადავიდნენ. კარგად განლაგებულმა ყუმბარამ გაანადგურა გალავნის ბოძები, რის გამოც ეკიპაჟი შეუფერხებლად შედიოდა რანჩოში.
  
  ტყვიები ახლა სახიფათოდ ახლოს უსტვენდნენ.
  
  ჰეიდენმა გენერატორის შენობის უკან დაიფარა. ნაპერწკლები აგურის ნაკეთობებს აფრქვევდნენ, როცა მაი მტრედს აფარებდა თავს. ყველგან მიმოფანტული თიხა და ლითონის ნამსხვრევები.
  
  მაიმ ლოყადან სისხლის ნაკადი მოიწმინდა. "ბუდროს ჯარისკაცები თქვენს საბავშვო ბაღებში გაწვრთნიდნენ".
  
  ჰეიდენმა წამით სუნთქვა შეეკრა, შემდეგ კი სწრაფად მოავლო თვალი სახლს. "თორმეტი ფუტი. Მზად ხარ?"
  
  "დიახ".
  
  ჰეიდენი გაიქცა. მაი წინ გადადგა და ტყვიის კედელი აღმართა, რითაც აიძულა მათი მტერი დაეფარა იხვი. ჰეიდენი სახლის კუთხეს მიაღწია და კედელს მიეყრდნო. მან გამაოგნებელი ყუმბარა ესროლა ფანჯარას და შემდეგ მაი დაფარა.
  
  მაგრამ იმ მომენტში მის ყურმილში შემაძრწუნებელი ხმაური გაისმა. ჯგუფის ლიდერმა ხალხს მოუწოდა, შორეულ საწყობში წასულიყვნენ. იქ რაღაც საშინელება უნდა მომხდარიყო. როდესაც ჰეიდენმა უსმინა, მან შეძლო იმის შეგრძნება, რომ ბუდროს კაცები ნახევრად შემოეხვივნენ შენობას და ცეცხლის გახსნას აპირებდნენ, რაც კი შიგნით იქნებოდა.
  
  ეჭვგარეშეა, პატიმრები. მძევლები.
  
  ჰეიდენი მაისის შემდეგ დარბოდა, გაწმენდილში გაიქცა და ერთად ისროდა. მათ შეუერთდნენ სხვა ჯარისკაცები, რომლებიც ორივე მხრიდან გაბრწყინდნენ, შექმნეს გამბედაობისა და სიკვდილის სასიკვდილო, თავდასხმის კედელი.
  
  უაზრო ხოცვა-ჟლეტა, რომელიც უნდა მომხდარიყო, იყო ბოდროს სავიზიტო ბარათი. ის იქ იქნებოდა.
  
  გაქცეულ ჯარისკაცებს სროლა არ შეუწყვეტიათ. ტყვიებმა ჰაერში გაანადგურეს, კედლებსა და ტექნიკის ატეხეს და მტრის მინიმუმ ნახევარი ათეული სამიზნე იპოვეს. Boudreau-ს კაცები შოკში და შიშისგან უკუიქცნენ და უკუიქცნენ. როდესაც ჯარისკაცები სამალავ ადგილებს გადიოდნენ, ისინი ცდილობდნენ დაუფიქრებლად გაესროლათ გვერდიდან, მაგრამ საზღვაო ქვეითები მზად იყვნენ და ყუმბარებით დაბომბეს.
  
  მორბენალთა ორივე მხარეს ჰაერში მაღალი აფეთქებები მოხდა. აფეთქებების შედეგად ნამსხვრევები გაფრინდა; ცეცხლის ენები ისე სწრაფად ავრცელებდნენ ცხელ სიკვდილს, რომ თვალი ძლივს მოჰყვა. ყვირილი ხალხი მათ გზაზე დევს.
  
  ჰეიდენმა წინ ბეღელი დაინახა. მისი გული აბსოლუტური საშინელებით შეეკუმშა. მართალი იყო. ბუდროს თხუთმეტი კაცი მაინც იდგა ჩაკეტილი ბეღელის გარშემო, იარაღით უმიზნებდა ქაღალდის თხელ კედლებს და როცა ჰეიდენმა პირველ კაცს დაუმიზნა, ყველამ ცეცხლი გახსნა.
  
  
  * * *
  
  
  ალისია მაილსმა თავი დააღწია და ცეცხლი გახსნა, როდესაც ჰავაის ძალებმა და მათმა მოკავშირეებმა დაიწყეს შეტევა კოვალენკოს რანჩოზე დიდ კუნძულზე. რელიეფი არათანაბარი იყო. ყველა ღრმა კანიონი, მაღალი ბორცვები და ტყიანი ვაკეები. სანამ რანჩოს მიუახლოვდნენ, ყუმბარმტყორცნი ესროლეს ერთ-ერთ თავდასხმის შვეულმფრენს, რომელმაც ის მიამაგრა, მაგრამ არ გაანადგურა, რის გამოც ყველა აიძულა ადრე დაეშვა.
  
  ახლა ისინი გუნდურად ჩქარობდნენ უღრან ტყესა და უსწორმასწორო ბორცვებზე. მათ უკვე დაკარგეს ერთი კაცი ხაფანგში. შეტევა მოამზადეს სისხლის მეფის ხალხმა. RPG-ები უმიზნოდ დაფრინავდნენ ხეებში.
  
  დაქირავებულები მხიარულობენ.
  
  მაგრამ საზღვაო ქვეითები წინ მიიწევდნენ, ახლა მხოლოდ ოცდაათი ფუტის დაშორებით ღობედან და ბოლო ციცაბო ველით. ალისიას შეეძლო გაერჩია მათი მტრების ღიმილიანი სახეები. მისმა სისხლმა დუღილი დაიწყო. მის გვერდით, საკმაოდ მოხერხებული გიგანტისთვის, იყო CIA-ს მთავარი აგენტი, კინიმაკა. ის ძალიან დამხმარე აღმოჩნდა.
  
  საკომუნიკაციო მოწყობილობები მათ ყურებში გადმოსცემდნენ სიახლეებს შემომავალი სისასტიკეების შესახებ. ოაჰუზე მდებარე Ala Moana Queen სასტუმრო დალუქულია. ტურისტი მეათე სართულის ფანჯრიდან მოკლეს. ყუმბარები ქუჩაში ესროლეს. SWAT-ის გუნდი ემზადებოდა ოპერაციისთვის, რომელსაც სავარაუდოდ მალე აენთო მწვანე შუქი დაქირავებული ჯარისკაცების მიერ გამოწვეული დაღუპვისა და არეულობის გამო. კაუაიზე, მარტოხელა თვითმკვლელმა ტერორისტმა რამდენიმე ტყვია ესროლა ფურგონებს, სადაც ჟურნალისტები იკრიბებოდნენ, რის შედეგადაც ჟურნალისტი დაშავდა. ახლა კი, დიდ კუნძულზე, ტურისტებთან ერთად ავტობუსი მოიპარეს და მათ ეკიპაჟს ბომბი დაუდეს. ისინი ჩაკეტილნი იყვნენ შიგნით, ხოლო მათი ტყვეები ისხდნენ გარეთ მზიან დარბაზებში, სვამდნენ ლუდს და თამაშობდნენ ბანქოს. უცნობია, რომელ მათგანს ჰქონდა დეტონატორი, ან რამდენი იყო.
  
  ალისია ხეობის მხარეს გადახტა. მის თვალწინ აფეთქდა RPG, რომელმაც ჰაერში ტალახი და ქვები აისროლა. სიცილით გადახტა მათზე და შემობრუნდა, როცა კინმაკის ყოყმანი იგრძნო.
  
  - მოდი, მსუქანი ბიჭი, - თქვა მან და ტუჩები მხიარულად მოკუმა. "Დარჩი ჩემთან. ეს არის ის, სადაც ყველაფერი ნამდვილად არეული ხდება. "
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენი ისევ და ისევ ისროდა, ცდილობდა სიმშვიდის შენარჩუნებას და ამით სიზუსტის შენარჩუნებას. მის მხედველობაში სამი თავი აფეთქდა. მაი ისევ გვერდით მიდიოდა და არაფერს ამბობდა. სხვა ჯარისკაცები ცალ მუხლზე დაეცნენ, გასროლას თავი აარიდეს და დაქირავებული ჯარისკაცები დაამარცხეს, სანამ ისინი შემობრუნდნენ.
  
  მაშინ ჰეიდენი მათ შორის იყო. ერთი მამაკაცი შემობრუნდა და მან თოფი ცხვირის ხიდზე დაარტყა. ის ყვირილით დაეცა, მაგრამ ფეხი დაარტყა ფეხებს, რის გამოც თავი ქუსლებზე გადაიტანა.
  
  ის სწრაფად ავიდა, მაგრამ მისი სხეული ზედ დაეცა და მიწაზე მიაჩერდა. როცა მაღლა აიხედა, პირდაპირ მის სიძულვილით სავსე, ტკივილით გაჟღენთილ თვალებში შეხედა. დათვის ღრიალით დაარტყა მუშტი და სქელი ხელები ყელზე მოხვია.
  
  მან მაშინვე დაინახა ვარსკვლავები, მაგრამ არ უცდია მისი შეჩერება. ამის ნაცვლად, მისმა ორმა თავისუფალმა ხელმა იპოვა იარაღი. მარჯვნივ არის მისი გლოკი. მარცხნივ არის მისი დანა. მან თოფის ლულა ნეკნებში ჩაარტყა და აგრძნობინა ეს.
  
  ხელი მოეხსნა, თვალები გაუფართოვდა.
  
  ჰეიდენმა სამი ჩუმი გასროლა გაისროლა. მამაკაცი მისგან გადმოვიდა. როგორც კი მის ზემოთ ხედი გაიწმინდა, სხვა დაქირავებულის სახე გამოჩნდა. ჰეიდენმა მას ცხვირში ესროლა, დაინახა, რომ მამაკაცი უკან დაბრუნდა და გაუჩინარდა.
  
  დაჯდა და მაი დაინახა. ბოლო დარჩენილი დაქირავებული ჯარისკაცი უპირისპირდება მას. ჰეიდენმა თვალი ჩაუკრა. ეს კაცი ავარიული იყო. მისი სახე წითლად შეღებილს ჰგავდა. კბილები აკლდა. მისი ყბა დაბნეული ჩანდა. ერთი ხელი ამოხეთქილი ჰქონდა, მეორე იდაყვის არეში მოტეხილი. აკანკალებულ ფეხებზე იდგა და შემდეგ სისხლიან ტალახში მუხლებზე დაეცა.
  
  "არასწორი ადამიანი აირჩიე გამოწვევისთვის", თქვა მაიმ ტკბილი ღიმილით, ნასესხები გლოკს დაუმიზნა და თავი ააფეთქა.
  
  ჰეიდენმა უნებურად გადაყლაპა. სერიოზული ქალი იყო.
  
  ბეღლის კარი საზღვაო ქვეითებმა გააღეს მათი ყოფნა ყვირილით. ჰეიდენს გული შეეკუმშა გაყალბებულ კედლებში ხვრელების რაოდენობაზე. იმედი ვიქონიოთ, რომ მძევლები გაიქცნენ.
  
  მის სწრაფად ნათელ აზრებს შორის, რაღაც უფრო აშკარა გახდა. ბუდრო აქ არ იყო. მან სახლს მიხედა. ეს იყო უკანასკნელი ადგილი, სადაც ის ელოდა, რომ დაიმალებოდა, მაგრამ მაინც...
  
  უეცარმა მღელვარებამ მიიპყრო მისი ყურადღება. საზღვაო ქვეითები ბეღელიდან გამოვიდნენ, ერთს მხარზე ეჭირა, თითქოს დანა დაჭრეს.
  
  შემდეგ ბუდრო და დაქირავებულთა ურდო გამოვიდნენ ბეღელიდან, ისროლეს თოფები და დემონებივით ყვიროდნენ. ეს იმას ნიშნავდა, რომ სხვა დაქირავებულებმა სიცოცხლე მატყუარებლად გასცეს? ისროლეს ბლანკები თუ გარკვეული პოზიციიდან?
  
  რეალობამ მას ბირთვული იარაღივით დაარტყა. სისხლის მეფის კაცები ახლა საზღვაო ქვეითებს შორის იყვნენ, იბრძოდნენ, და ბუდრო გამოვარდა ჰეიდენისკენ, გამომწვევად აწეული დანა.
  
  
  * * *
  
  
  ალისია გუნდს თავისი გონიერებითა და სულისკვეთებით უბიძგებდა ცეცხლის ქვეშ. რამდენიმე წუთის შემდეგ მათ მიაღწიეს ბოლო ასვლის მწვერვალს და ცეცხლის ჰალო გაუშვეს დამყარებულ დამცველებს. ალისიამ შენიშნა დიდი სახლი, დიდი ბეღელი და ორი მანქანის ავტოფარეხი. ქონება გადაჰყურებდა ფართო მდინარეს, რომელიც უდავოდ გაქცევის საშუალება იყო, ხოლო ფარდულის გვერდით იყო ვერტმფრენის მოედანი ერთი დამსხვრეული ვერტმფრენით.
  
  მან უკან გაიხედა. "ყუმბარმტყორცნები".
  
  ჯგუფის ლიდერმა შუბლი შეჭმუხნა. "უკვე ვაკეთებ."
  
  ალისიამ მტრის პოზიციებზე მიუთითა. "დაბალი კედელია. სახლის უკანა მხარე. Rolls-Royce-სთვის. შადრევნის მარჯვნივ".
  
  ჯგუფის ლიდერმა ტუჩები მოილოკა. "გააცილეთ ნაძირლები."
  
  რამდენიმე აფეთქებამ მიწის რყევა გამოიწვია. თავდამსხმელებმა სამი ხელყუმბარა ისროლეს და შემდეგ ერთი-ორი ფორმირებით ისროლეს წინ, კვლავ ისროდნენ როგორც ერთი, მაგრამ მომაკვდინებელ რკალში აფრქვევდნენ.
  
  დამანგრეველი სისასტიკით ისინი შეიჭრნენ სისხლის მეფის რანჩოში.
  
  
  თავი ოცდამეცხრამეტე
  
  
  დრეიკის ჩექმიანი ფეხები საკნის იატაკს შეეხო. სანამ დანარჩენები დაღმართს დაიწყებდნენ, მან დააყენა ფლუორესცენტური ნათება მათი გზის გასანათებლად. კედლები მაშინვე გაცოცხლდა, მათი გრავიურები ახლა აშკარად ჩანს დრეიკის შეძრწუნებული თვალებით.
  
  ორ პორტატულ მოწყობილობაზე მსგავსი ხვეული. ახლა დადასტურდა, რომ ისინი ზუსტად იგივეა, რაც ტორსტენ დალის და მისი გუნდის მიერ ისლანდიის ღმერთების საფლავზე ნაპოვნი.
  
  რომელ უძველეს ცივილიზაციას წააწყდნენ ისინი ამ ბოლო დროს? და როგორ დამთავრდებოდა ეს ყველაფერი?
  
  ბენმა, კარინმა და დელტას გუნდის დანარჩენმა წევრებმა დაღმასვლის თოკი ჩამოაგდეს მანამ, სანამ ყველა არ შეიკრიბა პელეს კარიბჭის უზარმაზარი თაღის გარშემო. დრეიკმა ყველაფერი გააკეთა იმისთვის, რომ ღრმად არ ჩაეხედა მათ უკან მელნის სიბნელეში.
  
  ბენი და კარინი მუხლებზე დაეცნენ. თავად თაღი დამზადებული იყო რაიმე სახის დავარცხნილი ლითონისგან, იდეალურად გლუვი და სიმეტრიული. ლითონის ზედაპირი ამოტვიფრული იყო ისეთივე პაწაწინა ნიშნებით, როგორიც გამოქვაბულის დანარჩენი ნაწილი.
  
  - ეს ნიშნები, - ფრთხილად შეეხო მათ კარინი, - შემთხვევითი არ არის. შეხედე. მე ვხედავ ერთი და იგივე ხვეულს, რომელიც მეორდება ისევ და ისევ. და დანარჩენი გამოქვაბული..." ირგვლივ მიმოიხედა. "Ეს იგივეა".
  
  ბენი თავის ტელეფონს ეძებდა. "ეს არის ფოტო, რომელიც დალმა გამოგვიგზავნა." სინათლემდე მიიყვანა. დრეიკი წინ დაიხარა, დარწმუნებული იყო, რომ დელტა გუნდი დაკვირვებით დაეძებდა თავდამსხმელებს.
  
  ასე რომ, ღმერთების საფლავს რაღაც კავშირი აქვს ჯოჯოხეთის კარიბჭესთან, - ფიქრობდა დრეიკი ხმამაღლა. "მაგრამ რას ნიშნავს კულულები?"
  
  "განმეორებადი ნიმუშები," თქვა კარინმა რბილად. "Მითხარი. როგორი ნიშნები, უძველესი თუ
  
  თანამედროვე, მრავალი განმეორებადი ნიმუშისგან შემდგარი?"
  
  "უფრო ადვილი". დიდი კომოდო მათ გვერდით ჩამოჯდა. "Ენა".
  
  "მართალია. მაშ, თუ ენაა..." მან საკნის კედლებზე ანიშნა. "მაშინ ისინი ყვებიან მთელ ამბავს."
  
  "ისევე როგორც დალმა იპოვა." დრეიკმა თავი დაუქნია. "მაგრამ ჩვენ არ გვაქვს დრო ამის გასაანალიზებლად. კოვალენკომ გაიარა ეს კარიბჭე.
  
  "დაელოდე". ბენმა ცხვირის ხიდს მოკიდა ხელი. - ეს ნიშნები... - თაღს შეეხო. "ზუსტად იგივე, რაც მოწყობილობებზე. ჩემთვის, ეს მიგვითითებს იმაზე, რომ ეს კარიბჭე არის იმავე მოწყობილობის დაყენებული ვერსია. დროში მოგზაურობის მანქანა. ჩვენ უკვე დავასკვენით, რომ ღმერთებმა შესაძლოა გამოიყენეს პორტატული მოწყობილობები დროში სამოგზაუროდ და ბედზე ზემოქმედებისთვის. შესაძლოა, ეს არის მთავარი სისტემა. "
  
  - შეხედე, - რბილად თქვა დრეიკმა, - ეს შესანიშნავია. თქვენ ამას გაიგებთ. მაგრამ ამ ჭიშკრის მიღმა - მან მიუთითა სიბნელეზე. "სისხლის მეფე. კაცი, რომელიც პასუხისმგებელია კენედის სიკვდილზე, ასობით სხვასთან ერთად. დროა შეწყვიტო საუბარი და დაიწყო სიარული. წადი".
  
  ბენმა თავი დაუქნია და ფეხზე წამოდგა, ცოტათი დამნაშავედ გამოიყურებოდა, როცა მტვერს იშორებდა. ოთახში ყველამ ღრმად ამოისუნთქა. ჭიშკრის მიღმა კიდევ რაღაც იდგა, რომლის ხსენებაც არცერთ მათგანს არ სურდა:
  
  მიზეზი, რის გამოც კაპიტანმა კუკმა შეცვალა რკალის სახელი "პელეს კარიბჭიდან" "ჯოჯოხეთის კარიბჭე".
  
  
  თავი ოცდამეათე
  
  
  ჰავაის შტატი კანკალებდა გიჟის წყალობაზე.
  
  თუ ვერტმფრენს შეეძლო ფრენა, რომელსაც შეეძლო მიეწოდებინა ფართო პანორამული ხედი კუნძულებზე განვითარებული საშინელი, ამორალური მოვლენების შესახებ, ის ჯერ ოაჰუს თავზე გადაფრინდებოდა ალყაში მოქცეული Ala Moana Queen Hotel-ის დასაკავებლად, სადაც რამდენიმე სპეცრაზმის გამოცდილი წევრები. გუნდები ახლახან იწყებდნენ მოქმედებას მძიმედ შეიარაღებული, მოტივირებული დაქირავებულების წინააღმდეგ, რომლებსაც ეკავათ ყველა სიმაღლე და უამრავი მძევალი. ის გავარდა, თავი აარიდა შავი კვამლის ჯოჯოხეთურ ღრუბლებს, რომლებიც სულ მცირე ათეული გატეხილი ფანჯრიდან ამოფრინდნენ, ფრთხილად მიუთითა ღიობებზე, სადაც ნიღბიანი მამაკაცი თოფებითა და ყუმბარმტყორცნებით ჩანდა, რომლებიც უმწეო მამაკაცებს, ქალებსა და ბავშვებს ანაწილებდნენ ჯგუფებად, რომელთა განადგურებაც უფრო ადვილი იყო. .
  
  და შემდეგ ის გადატრიალდებოდა, ზევით და მარჯვნივ დიდ რკალში, ჯერ მზისკენ, ეს სქელი ყვითელი ბურთი ნელ-ნელა მიიწევდა გზას გაურკვეველი და შესაძლოა კატაკლიზმური მომავლისკენ, შემდეგ კი ჩაყვინთავდა ქვემოთ და მარცხნივ თავის საშინელ მოგზაურობაში. აღმოჩენა კაუაის მიმართ. ის გაივლის Diamond Head-ის მახლობლად, უგულებელყოფს გმირებს და ბოროტმოქმედებს, რომლებიც ეძებენ საიდუმლოებებს და ასვენებენ კოშმარებს ჩამქრალი ვულკანის ყველაზე ბნელ და საშიშ მიწისქვეშა გამოქვაბულებში.
  
  კაუაიზე ის გარბოდა ოფლით გაჟღენთილი კაცისკენ, რომელიც ყავის მაღაზიის ღობეს მიაჯაჭვა, პატრონებს შიგ აჭერდა და აშკარად აჩვენებდა დინამიტით სავსე ჟილეტს და აკანკალებულ ხელს, რომელიც ეჭირა გარდაცვლილის აფეთქების მოწყობილობას. თუ სურათს გაადიდებდით, მამაკაცის თვალებში სასოწარკვეთას დაინახავდით. ეს ნათლად აჩვენებდა იმ ფაქტს, რომ შესაძლოა დიდხანს ვერ გაუძლო. შემდეგ კი მაღლა აიწია, ისევ ავიდა სახურავებზე, რათა გაჰყოლოდა ეგზოტიკური სანაპიროს მოხდენილი მრუდი. ცეცხლმოკიდებულ რანჩამდე, სადაც ჰეიდენ ჯეიმ ახლახან აიღო ედ ბუდრო, ხოლო მაი კიტანო და დანარჩენი საზღვაო ქვეითები მჭიდრო ბრძოლაში იბრძოდნენ ბოდრიოს ათობით დაქირავებულთან. სიკვდილისა და ბრძოლის შემზარავი ხმაურის ფონზე დაჭრილი მძევლები ტიროდნენ.
  
  და წადი წინ. წარსული და მომავალი უკვე ერთმანეთს შეეჯახა. ანტიკური და ავანგარდისტი ერთმანეთს შეეჯახა კონფლიქტში.
  
  დღეს იყო დღე, როდესაც ღმერთებს შეეძლოთ სიკვდილი და ახალი გმირების აყვავება და აღდგომა.
  
  ვერტმფრენი შეასრულებს თავის ბოლო ფრენას, აიღებს კონტრასტულ პეიზაჟებს და დინამიურ ეკოსისტემებს, რომლებიც ქმნიან დიდ კუნძულს. კიდევ ერთი რანჩოზე გასეირნებისას, რამდენიმე წამით შეიძლება ფოკუსირება მოახდინოთ ალისია მაილზზე, მანო კინიმაკაზე და მათ საზღვაო ქვეითთა გუნდზე, რომლებიც ძლიერად დაცულ კომპლექსში შეიჭრნენ, სადაც მძევლები, დაქირავებული ჯარისკაცები და დინამიტის ყელსაბამებით შეიკრიბნენ ერთ ყოვლისმომცველ შეტაკებაში. ძლიერმა მანქანებმა დაიწყეს მოქმედება ბრძოლის კიდეებზე, რომლებიც მზად იყვნენ სისხლის მეფის ხალხის ევაკუაციისთვის ხმელეთით, ჰაერით და წყლით. კამერამ დაიწყო მასშტაბირება, როცა ალისია და კინიმაკა მაღლა ახედეს, იცოდნენ გაქცეულები და უკვე გეგმავდნენ გზას, რომ ჩაეჭრათ და გაანადგუროთ ისინი.
  
  და ბოლოს, ვერტმფრენი გვერდზე გადავიდა, უბრალოდ მანქანა, მაგრამ მაინც მანქანა, სავსეა ადამიანის სისულელის სურათებით, გამბედაობით, რომლის გამოვლენაც შეუძლიათ და ყველაზე უარესი ბოროტების ჩადენა.
  
  
  თავი ოცდამეერთე
  
  
  დრეიკი შევიდა თაღის ქვეშ, რომელსაც კაპიტანმა კუკმა უწოდა ჯოჯოხეთის კარიბჭე და აღმოჩნდა უხეშად გამოკვეთილ ვიწრო გასასვლელში. თოფის ფანარი ჩართო და ლულაზე მიამაგრა. მხარზე ფარანიც მიამაგრა და კედლების გასანათებლად მოაწესრიგა. გარკვეული პერიოდის განმავლობაში სინათლე იყო და აშკარა საფრთხე არ იყო.
  
  როდესაც ისინი გადაკვეთდნენ მიხვეულ-მოხვეულ გადასასვლელს, დრეიკმა მხარზე თქვა: "მითხარი, ბენ, კუკის ჟურნალების შესახებ".
  
  ბენმა სწრაფად ამოისუნთქა. "ეს სხვა არაფერია, თუ არა ამ უზარმაზარი ხაფანგის სისტემის მიმოხილვა. კუკმა მას "ჯოჯოხეთის კარიბჭე" უწოდა ხაფანგების ბუნების გამო. მან ვერც კი დაინახა, რა მოხდებოდა ბოლოს. "
  
  "მაშ ვინ ააშენა ხაფანგები?" ჰკითხა დრეიკმა. "Და რატომ?"
  
  "Არავინ იცის. ნიშნები, რომლებიც ჩვენ ვიპოვეთ გარეთ და ღმერთების საფლავში, არ არის ამ შიდა კედლებზე. " ხველა აუტყდა და დაამატა: "ნახვამდის".
  
  მათ უკნიდან კომოდოს ხმა გაისმა. "რატომ არ დაინახა კუკმა დასასრული?"
  
  - ის გაიქცა, - ჩუმად თქვა კარინმა. "Შიშში".
  
  "ოჰ ჩიხი."
  
  დრეიკი წამით შეჩერდა. "მაშ, რადგან მე უბრალოდ სულელი ჯარისკაცი ვარ და თქვენ ორი ხართ ამ ოპერაციის უკან ტვინი, ნება მომეცით გავარკვიო. არსებითად, ჟურნალები არის ხაფანგის სისტემის გასაღები. და თქვენ ორს გაქვთ ასლები თქვენთან ერთად".
  
  "ჩვენ გვაქვს ერთი ეგზემპლარი," თქვა ბენმა. "კარინს განსხვავებული აზრი აქვს."
  
  "მაშინ ჩვენ გვაქვს ერთი ეგზემპლარი", - წუწუნებდა კომოდო.
  
  - არა... - დაიწყო ბენმა, მაგრამ დრეიკმა შეაჩერა. "ის ნიშნავს, რომ თუ ის მოკვდება, ჩვენ გვექნება ერთი ეგზემპლარი, პატარავ. ფოტო მეხსიერება არ არის ძალიან სასარგებლო, როცა მკვდარი ხარ".
  
  - არა... ჰო, კარგი, ბოდიში, ჩვენ ჯარისკაცებივით არ ვფიქრობთ.
  
  დრეიკმა შენიშნა, რომ გვირაბი დაიწყო გაფართოება. ყველაზე მსუბუქი ნიავი დაუბერავდა სახეზე. ხელი ასწია მათ შესაჩერებლად, შემდეგ კი თავი კუთხეში მიატრიალა.
  
  დაფიქრდით გასაოცარ სანახაობაზე.
  
  ის უზარმაზარი პალატის შესასვლელთან იყო, მოგრძო ფორმის, სიბნელეში დაკარგული ჭერით. მკრთალი შუქი მოდიოდა მბზინავი ჯოხებიდან, რომლებიც უნდა დარჩენილიყო სისხლის მეფის ხალხმა. მის პირდაპირ, გვირაბს იცავდა, რომელიც მთის სიღრმეში გრძელდებოდა, იყო სანახაობა, რამაც გული აუჩქარა.
  
  გვირაბის ზემოთ კლდეში გიგანტური სახე იყო გამოკვეთილი. დახრილი თვალებით, დახრილი ცხვირით და რისი აღწერაც მხოლოდ თავში ამოვარდნილი რქებით შეიძლება, დრეიკმა მაშინვე დაასკვნა, რომ ეს ეშმაკის ან დემონის სახე იყო.
  
  სახის იგნორირება მომენტისთვის მან დაათვალიერა ტერიტორია. კედლები მოხრილი იყო, მათი ძირები სიბნელეში იყო მოცული. მათ აქ დამატებითი განათების დამატება სჭირდებოდათ.
  
  მან ნელა ანიშნა სხვებს წინ.
  
  შემდეგ კი, მოულოდნელად, გამოქვაბულში ხმაური გაისმა, როგორც ასი ცეცხლსასროლი იარაღის ერთდროულად სროლა, ან, როგორც ბენმა თქვა, "ღმერთმა ბეტმობილივით ჟღერს".
  
  ჩუქურთმის ნესტოებიდან ცეცხლი გაჩნდა და ქვის იატაკის გარშემო ღუმელი შექმნა. ცეცხლის ორი ცალკეული ჭავლი ამოფრქვევა თითოეული ნესტოდან, შემდეგ კი, რამდენიმე წამის შემდეგ, თითო თითოეული თვალიდან.
  
  დრეიკმა ეს შეშფოთებით შეისწავლა. "შესაძლოა, რაიმე მექანიზმს ვააქტიურებთ. წნევის მგრძნობიარე გადამრთველი ან მსგავსი რამ. " ბენს მიუბრუნდა. "იმედი მაქვს, რომ მზად ხარ, მეგობარო, რადგან როგორც ჩემი ერთ-ერთი საყვარელი Dinorock ბენდი Poison ამბობდა, ეს სხვა არაფერია, თუ არა კარგი დრო."
  
  ბენს ტუჩები წარმავალ ღიმილში მოედო, როცა ჩანაწერებს ამოწმებდა. "ეს არის ჯოჯოხეთის პირველი დონე. სცენარის ავტორის, კაცის სახელად ჰოკსვორტის თქმით, მათ ამ დონეს ბრაზი უწოდეს. ვფიქრობ, მიზეზი აშკარაა. მოგვიანებით ისინი შეადარეს ეშმაკს, ამონს, რისხვის დემონს".
  
  "მადლობა გაკვეთილისთვის, ბიჭო." კომოდომ იღრიალა. "შემთხვევით ახსენებს წარსულის გზას?"
  
  ბენმა ტექსტი იატაკზე დადო და გაასწორა. "შეხედე. ადრეც ვნახე მაგრამ ვერ გავიგე. შესაძლოა, ეს მინიშნებაა".
  
  დრეიკი ახალგაზრდა მეგობრის გვერდით ჩამოჯდა. გადაწერილი ჟურნალები საგულდაგულოდ იყო შექმნილი და ილუსტრირებული, მაგრამ ბენის თითმა მისი ყურადღება მიიპყრო ტექსტის უცნაურ ხაზზე.
  
  1 (||) - გადასვლა 2-ზე (||||) - გადასვლა 3-ზე (||) - გადასვლა 4-ზე (|||||//)
  
  და ერთადერთი წარწერა, რომელიც მას მოჰყვა: "ბრაზით, მოთმინება. ფრთხილი ადამიანი გეგმავს თავის მარშრუტს, თუ მის წინ არის სანავიგაციო ხაზები.
  
  "კუკი იყო ყველა დროის უდიდესი ნავიგატორი", - თქვა ბენმა. "ეს ხაზი ორ რამეს გვეუბნება. ამ კუკმა გამოკვეთა მარშრუტი დემონის გასვლისას და რომ მის გავლით გზა ფრთხილად დაგეგმვას მოითხოვს.
  
  კარინი უყურებდა ცეცხლის ციმციმებს. "მე დავთვალე ოთხი", - თქვა მან დაფიქრებულმა. "ცეცხლის ოთხი ამოფრქვევა. Იმდენი, რამდენიც-"
  
  გაისმა გასროლა, რომელმაც შეარყია სიჩუმე. დრეიკის თავის გვერდით კედლიდან ტყვია რიკოშეტით ჩამოვარდა და ჰაერში კლდის მკვეთრი ნამსხვრევები გაფრინდა. ერთი მილიწამის შემდეგ, დრეიკმა იარაღი ასწია და გაისროლა, ხოლო ერთი მილიწამის შემდეგ მიხვდა, რომ თუ ისევ გადასასვლელში ჩაყვინთავდა, სნაიპერს შეეძლო ისინი განუსაზღვრელი დროით დაეჭირა კედელზე.
  
  ამ ფიქრით გაიქცა, ესროლა კამერას. კომოდო, როგორც ჩანს, იმავე დასკვნამდე მივიდა, გაჰყვა მას. ერთობლივმა ცეცხლმა მიმდებარე კედლიდან ნაპერწკლები ჩამოაგდო. დამალული შოკში ჩავარდა, მაგრამ მაინც მოახერხა კიდევ ერთი ტყვიის გასროლა, რომელიც დრეიკსა და კომოდოს შორის უსტვენდა.
  
  დრეიკი ერთ მუხლზე დაეცა და მიზანში აიყვანა.
  
  მამაკაცი სამალავიდან გადმოხტა, იარაღი მაღლა ასწია, მაგრამ კომოდომ პირველმა გაისროლა - აფეთქების ტალღამ თავდამსხმელი უკან გადააგდო. გაისმა გამჭრიახი ყვირილი და მამაკაცი ჩახლართული დაეშვა, თოფი იატაკზე ავარდა. კომოდო მიუახლოვდა და დარწმუნდა, რომ მამაკაცი მკვდარი იყო.
  
  დრეიკმა დაწყევლა. "როგორც მეგონა, კოვალენკომ სნაიპერები დატოვა, რომ შეგვენელებინა".
  
  "და ჩვენი გათხელება," დასძინა კომოდომ.
  
  კარინმა თავი კუთხეში მიიდო, ქერა თმა თვალებში ჩაუვარდა. "თუ მართალი ვარ, მაშინ უცნაური წინადადება არის გასაღების ხვრელი, ხოლო სიტყვა "მოთმინება" არის გასაღები. ეს ორი ტრამვაის ხაზი, რომელიც ორ მე-ს ჰგავს? მუსიკაში, პოეზიაში და ძველ ლიტერატურაში ისინი შეიძლება ნიშნავდეს პაუზას. ამიტომ, მოთმინება ნიშნავს "პაუზას".
  
  დრეიკმა შეხედა შემოთავაზებას, როდესაც დელტას გუნდი გამოქვაბულში გავარდა, კომოდოს თხოვნით და გადაწყვეტილი აღარ დაუშვია შეცდომები.
  
  კომოდო ყვიროდა: "და ხალხი? უფრთხილდით ბობოქარ ხაფანგებს. მე არ მივცემდი უფლებას იმ რუს ბრიყვს ჟიურისთვის რაიმე შეადგინოს".
  
  დრეიკმა ოფლიანი ხელისგულები უხეშ კედელს შეახო, ხელის ქვეშ დაკბილული ქვა იგრძნო, მაცივარივით ცივი. "ასე რომ: "დაელოდეთ პირველ აფეთქებას, შემდეგ გააჩერეთ ორი და გადადით ორზე. მეორე აფეთქების შემდეგ შეაჩერეთ მეოთხე და გადადით მესამეზე. მესამე აფეთქების შემდეგ გააჩერეთ ორი და გადადით ოთხზე. მეოთხე აფეთქების შემდეგ კი მეექვსედ შეაჩერე და მერე გამოდი".
  
  "უფრო ადვილი". ბენმა თვალი ჩაუკრა. "მაგრამ რამდენ ხანს გრძელდება პაუზა?"
  
  კარინი მხრები აიჩეჩა. "მოკლე შელოცვა"
  
  "ოჰ, ეს სასარგებლოა, და."
  
  "და როგორ ითვლი აფეთქებებს?"
  
  "ვვარაუდობ, რომ ის, ვინც პირველი აღწევს ყველაზე შორს, არის ნომერ პირველი, ხოლო მეოთხე არის ყველაზე მოკლე."
  
  "კარგი, ამას გარკვეული აზრი აქვს, ვფიქრობ. მაგრამ ყველაფერი ერთი და იგივეა...
  
  "Სულ ეს არის". დრეიკი საკმარისი იყო. "ჩემი მოთმინება უკვე გამოსცადა ამ დებატების მოსმენისას. ჯერ მე წავალ. მოდით გავაკეთოთ ეს მანამ, სანამ ჩემი კოფეინის მაღალი დონე დასრულდება. "
  
  მან გაიარა კომოდოს გუნდი და გააჩერა რამდენიმე იარდის მანძილზე ყველაზე გრძელი ალი. ის გრძნობდა, რომ ყველა მამაკაცი შემობრუნდა სანახავად. მან იგრძნო ბენის შეშფოთება. მან თვალები დახუჭა, იგრძნო, რომ მისი ტემპერატურა მატულობდა, როდესაც სხვა ზედმეტად გახურებულმა გამონადენმა მის წინ ჰაერი შეწვა.
  
  კენედის სახე გონების თვალწინ მიცურავდა. მან დაინახა ის, როგორც ადრე იყო. მკაცრი მოვლა მის თმებში, არაგამომსახველი შარვლის კოსტიუმები - ერთი კვირის ყოველი დღისთვის. შეგნებული მცდელობა, ყველაფერი გადაეტანა იმ ფაქტისგან, რომ ის ქალი იყო.
  
  შემდეგ კი კენედიმ თმა აიჩეჩა და გაიხსენა ქალი, რომელთანაც ორი მშვენიერი თვე გაატარა. ქალი, რომელმაც დაიწყო მისი დახმარება მეუღლის, ელისონის დამანგრეველი სიკვდილისა და წლების წინ მომხდარი საბედისწერო ავტოკატასტროფის შემდეგ.
  
  თვალები პირდაპირ გულში ჩაუკრა.
  
  მის წინ ცეცხლი გაჩნდა.
  
  დაელოდა ცეცხლის სიცხის ჩაქრობას და შემდეგ ორი წამით შეჩერდა. როცა ელოდა, მიხვდა, რომ მეორე თვალიდან ცეცხლის ელვარება უკვე აენთო. მაგრამ ორი წამის შემდეგ ის იქამდე მივიდა, მიუხედავად იმისა, რომ მისი არსების ყველა ბოჭკო ყვიროდა, რომ არ უნდა.
  
  ხანძარმა ის გაანადგურა
  
  მაგრამ გაიყინა იმ მომენტში, როდესაც მან დაასრულა თავისი ნაბიჯი. ირგვლივ ჰაერი ისევ ცხელი იყო, მაგრამ ასატანი. დრეიკმა ამოისუნთქა, მისგან ოფლი ტალღებად სდიოდა. წამითაც ვერ მოდუნდა, ისევ დაიწყო ათვლა.
  
  ოთხი წამი.
  
  მის გვერდით ცეცხლი ატყდა და ცდილობდა ცეცხლი გაეკიდა იმ ადგილს, რომლის დაკავებას აპირებდა.
  
  დრეიკმა თავისი ნაბიჯი გადადგა. ცეცხლი ჩამქრალია. მისი პირი მარილიან ნამცხვარს ჰგავდა. ორივე თვალის კაკლის აეწვა, თითქოს ქვიშის ქაღალდი გადაურბინეს.
  
  თუმცა, ვფიქრობ. იფიქრე, ყოველთვის იფიქრე. კიდევ ორი წამი და ჩვენ გზაში ვართ. გავდივართ ბოლო მანევრამდე. ახლა მას აქვს თავდაჯერებულობა.
  
  გააჩერეთ ექვსი წამი და შემდეგ -
  
  ექვსზე გადავიდა, მაგრამ ხანძარი არ ცხრებოდა! წარბები აეწვა. მუხლებზე დაეცა, სხეული უკან გადააგდო. ბენმა დაუძახა მის სახელს. სიცხე ისე გაძლიერდა, რომ ყვირილი სცადა. მაგრამ იმ მომენტში ის მოულოდნელად გაქრა. ნელ-ნელა მიხვდა, რომ ხელები და მუხლები უხეშ ქვის იატაკს ეხეთქებოდა. თავი ასწია და სწრაფად გაიარა საკნის უკანა გვირაბში.
  
  ცოტა ხნის შემდეგ, ის შებრუნდა და სხვებს დაუყვირა: "ჯობია, ბოლო შვიდი წამი შეისვენოთ, ბიჭებო. "ბოლო რამ, რისი ცოდნაც გსურთ, არის როგორია კენტუკის შემწვარი."
  
  გაისმა დახშული სიცილი. კომოდო მაშინვე მიუახლოვდა და ჰკითხა კარინს და ბენს, როდის მოინდომებდნენ თავის რიგს. ბენმა ამჯობინა, წინ კიდევ რამდენიმე ჯარისკაცი წასულიყო, მაგრამ კარინი მზად იყო გაჰყოლოდა დრეიკს. თავად კომოდოს დასჭირდა მისი განზე გაყვანა და ჩუმად ლაპარაკი დისკრეციაზე, რათა დარწმუნებულიყო, რომ დრეიკს არ გაუმართლა დროები, სანამ ისინი რისკავდნენ თავიანთი ოპერაციის ერთ-ერთი ტვინის დაკარგვას.
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ კარინი შერბილდა და ოდნავ გაიღიმა. სასიამოვნო იყო იმის დანახვა, რომ ვინმე დამამშვიდებლად მოქმედებს ბლეიკის ოჯახის ველურ ბავშვზე. მან შეამოწმა მის გარშემო არსებული გვირაბი და მანათობელი ჯოხი ჩრდილში გადააგდო. მისი გაფართოებული ქარვისფერი ელფერი არაფერს ანათებდა, გარდა კიდევ უფრო თლილი გვირაბის, რომელიც სიბნელეში ქრება.
  
  დელტას პირველი ჯარისკაცი მის გვერდით დაეცა, ცოტა ხანში მეორეც მოჰყვა. დრეიკმა დრო არ დაკარგა და გაგზავნა ისინი გვირაბში გამოსაკვლევად. როდესაც ის დაბრუნდა რისხვის პალატისკენ, დაინახა, რომ ბენ ბლეიკი მოძრაობდა.
  
  ბენმა თითქმის სკოლის ბიჭივით აიღო ჩანთა, დარწმუნდა, რომ მისი გრძელი თმა მაისურის ზემოდან დაედო და წინ გადადგა. დრეიკი უყურებდა მის ტუჩებს როგორ მოძრაობდნენ წამებს. ემოციის გარეგნულ ნიშანს არ ავლენდა, დრეიკის გული სიტყვასიტყვით ამოხტა პირიდან და დარჩა იქ, სანამ მისი მეგობარი ფეხებთან არ ჩამოვარდა, სუნთქვაშეკრული.
  
  დრეიკმა ხელი გაუწოდა. ბენმა აიხედა: "რას აპირებ, იდიოტო? თუ სიცხეს ვერ იტანს?"
  
  "მე არ ვაპირებ ბაქს ფიზის ციტირებას", - თქვა დრეიკმა გაღიზიანებული ტონით. "თუ გინდა - არა, დაელოდე"
  
  დრეიკმა შენიშნა კარინი, რომელიც ცეცხლის პირველ თვითმფრინავს უახლოვდებოდა. ბენის პირი მაშინვე დაიხურა და თვალები ადევნებდა დების ყოველ მოძრაობას. როდესაც იგი ტრიალებდა, ბენს კბილები ისე ღრჭიალებდა, რომ დრეიკს ისეთი შეგრძნება ჰქონდა, თითქოს ტექტონიკური ფირფიტები ერთმანეთს ეხეთქებოდა. და როცა იგი ერთსა და მეორე თავშესაფარს შორის გადაიჩეხა, დრეიკს მტკიცედ უნდა დაეჭირა ბენ, რათა შეეჩერებინა იგი მის დასაჭერად.
  
  "მოიცადე! თქვენ არ შეგიძლიათ მისი გადარჩენა"
  
  კარინმა ჩაიბურტყუნა. მისმა დაცემამ იგი მთლიანად დეზორიენტაციას მოახდინა. ის არასწორად უყურებდა დაახლოებით ორი წამის განმავლობაში, სანამ სხვა ამოფრქვევამ დაწვა.
  
  ბენი ეჭიდებოდა დრეიკს, რომელმაც უხეშად აიტაცა ბიჭს თავში და გამოიყენა მისი სხეული, რათა დაეცვა მეგობარი შემდეგი საშინელი მოვლენისგან.
  
  კარინმა თვალები დახუჭა.
  
  შემდეგ კომოდომ, დელტას გუნდის ლიდერმა, ერთი დიდი ხელით აიტაცა, მოხერხებულად გადახტა პაუზებს შორის. რიტმს არ არღვევდა, მხოლოდ კარინი მხარზე, ჯერ თავით გადაუსვა და გაბრაზებული ძმის გვერდით ნაზად დაეშვა მიწაზე.
  
  ბენი მის გვერდით დაიჩოქა, ბუტბუტებდა, ახლოს ეჭირა. კარინმა ბენის მხარზე გადახედა პირდაპირ კომოდოს და ორი სიტყვა წარმოთქვა. "Გმადლობთ".
  
  კომოდომ მწარედ დაუქნია თავი. რამდენიმე წუთის შემდეგ, მისი დანარჩენი კაცები უსაფრთხოდ მივიდნენ, ხოლო ორი, ვინც დრეიკმა გვირაბში გაგზავნა, დაბრუნდნენ.
  
  ერთმა მათგანმა ერთდროულად მიმართა დრეიკსაც და კომოდოსაც. "კიდევ ერთი ხაფანგი, სერ, დაახლოებით ერთი კილომეტრის წინ. სნაიპერების ან ხაფანგების აშკარა ნიშნები არ არის, მაგრამ ჩვენ არ შევჩერებულვართ ორმაგი შემოწმება. ვფიქრობდი, რომ აქ უნდა დავბრუნდეთ. "
  
  კარინმა მტვერი მოიშორა და ფეხზე წამოდგა. "რას ჰგავს ხაფანგი?"
  
  "ქალბატონო, ეს ერთ დიდ ნაბიჭვარს ჰგავს."
  
  
  თავი ოცდამეორე
  
  
  ისინი ავიდნენ ვიწრო უღელტეხილზე, წაქეზებული ძალადობის აქტებით, რომლებიც შესაძლოა მომხდარიყო მათ ზემოთ სამყაროში და იმ ადამიანის ბოროტი განზრახვით, რომელიც მათ წინაშე მიწისქვეშა სიბნელეში შეაღწია.
  
  უხეში თაღი მათ შემდეგ გამოქვაბულში მიიყვანა. კვლავ განათებული ჩხირები აანთო ვრცელი სივრცის ნაწილი, როგორც სუფთა, ისე ნელ-ნელა ქრებოდა, მაგრამ დრეიკმა სწრაფად ესროლა ორი ქარვის ციმციმი შორეულ კედელზე.
  
  მათ წინ სივრცე დიდი იყო. ბილიკებს სამკუთხედის ფორმა ჰქონდა. მთავარი ლილვი იყო საკმარისად ფართო გადასასვლელი იმისათვის, რომ გვერდით სამი ადამიანი მოეთავსებინა. შორეულ კედელთან მთავრდებოდა სხვა გასასვლელი თაღით. მთავარი ლილვის განშტოებით და სამკუთხედის ორი სხვა ღერძის ჩამოყალიბებით, კიდევ ორი გადასასვლელი იყო, მხოლოდ ეს იყო ბევრად უფრო ვიწრო, ოდნავ მეტი ვიდრე რაფები. ეს ბორცვები გამოქვაბულის კედელში ფართო მოსახვევით სრულდებოდა.
  
  ტრიდენტის ბილიკებს შორის სივრცეები სავსე იყო ღრმა, მზაკვრული სიბნელით. როდესაც კომოდომ ქვა ესროლა სინათლის თითქმის არარსებობის პირობებში, მათ არასოდეს გაუგიათ, რომ ის ფსკერზე მოხვდა.
  
  ფრთხილად, ნელ-ნელა წინ წავიდნენ. დაძაბულობისგან მხრები დაეჭიმათ და ნერვებმა დაიწყეს. დრეიკმა იგრძნო, რომ ოფლის წვრილი ნაკადი აწვა ხერხემლის სიგრძეზე, ქავილი ბოლომდე. ჯგუფის ყველა წყვილი თვალი ირგვლივ მიმოიხედა და ეძებდა ყველა ჩრდილს, ყველა კუთხე-კუნჭულს, სანამ ბენმა საბოლოოდ იპოვა თავისი ხმა.
  
  - მოიცადე, - თქვა მან ძლივს გასაგონი ხმით, შემდეგ ყელი გაიწმინდა და დაიძახა - მოიცადე.
  
  "Ეს რა არის?" დრეიკი გაიყინა და ისევ ჰაერში ასწია ფეხი.
  
  "პირველ რიგში კუკის ჟურნალები უნდა შევამოწმოთ, ყოველი შემთხვევისთვის".
  
  "შენ ირჩევ შენს წყეულ დროს."
  
  კარინმა ჩაილაპარაკა. "მათ უწოდეს სიხარბე, მეორე მომაკვდინებელი ცოდვა. სიხარბესთან დაკავშირებული დემონი არის მამონი, ჯოჯოხეთის შვიდი პრინციდან ერთ-ერთი. ის მოხსენიებულია მილტონის დაკარგულ სამოთხეში და მას ინგლისში ჯოჯოხეთის ელჩადაც კი უწოდებდნენ".
  
  დრეიკმა მზერა შეხედა მას. "Ეს არ არის სასაცილო".
  
  "ეს არ იყო გამიზნული. ეს არის ის, რაც ერთხელ წავიკითხე და შევინახე. ერთადერთი მინიშნება, რომელსაც ჰოკსვორთი გვაძლევს, არის ეს წინადადება: სიხარბის საპირისპირო ზის წყალობა. დაე, მომავალმა კაცმა მიიღოს ის, რაც შენ გინდა".
  
  დრეიკმა დაათვალიერა ცივი, ნესტიანი გამოქვაბული. "აქ ბევრი არაფერია რაც მინდა, გარდა შესაძლოა კრისპი კრემსისა."
  
  "ეს არის გასასვლელის პირდაპირი გზა." კომოდომ შეაჩერა თავისი ერთ-ერთი მამაკაცი, როცა ის წინ მიიწევდა. "არაფერია ასე იოლი. ჰეი! რა ჯანდაბა, ძმაო..."
  
  დრეიკი შემობრუნდა და დაინახა, რომ დელტა კაცი კომოდოს გვერდით უბიძგებდა და პირდაპირ მის მეთაურთან მიდიოდა.
  
  "უოლისი! ჯარისკაცო, უკანალი რიგზე დადე".
  
  მიახლოებისას დრეიკმა მამაკაცის თვალები შენიშნა. მოჭიქული. ფიქსირდება მარჯვნივ წერტილში. დრეიკი მის მზერას მიჰყვა.
  
  და მაშინვე დაინახა ნიშები. სასაცილოა, როგორ ვერ ამჩნევდა მათ ადრე. მარჯვენა საყრდენის ბოლოს, სადაც ის ხვდებოდა გამოქვაბულის კედელს, დრეიკმა ახლა დაინახა შავ კლდეში გამოკვეთილი სამი ღრმა ნიშა. ყოველი ნიშის შიგნით რაღაც ბრწყინავდა. რაღაც ძვირფასი, ოქროს, საფირონისა და ზურმუხტისგან დამზადებული. ობიექტმა დაიჭირა მკრთალი და მიმოფანტული შუქი, რომელიც მღვიმეში ციმციმებდა და ათჯერ დაუბრუნდა მას. თითქოს ათი კარატიანი ბრილიანტისგან დამზადებული მბზინავი დისკო ბურთის გულში ჩახედვა იყო.
  
  კარინმა ჩასჩურჩულა: "გაღმა ცარიელი კარიბჭეა".
  
  დრეიკმა იგრძნო დაპირებული სიმდიდრის ძალა. რაც უფრო ახლოს იყურებოდა, მით უფრო მკაფიო ხდებოდა საგნები და უფრო მეტად სურდა ისინი. ერთი წუთი დასჭირდა კარინის კომენტარს, რომ მიაღწია მას, მაგრამ როდესაც ეს მოხდა, მან შურითა და მოწიწებით შეხედა ცარიელ ნიშას. იქნებ რომელიმე იღბლიანი სული გაიქცა რაფაზე და წავიდა ნადავლთან ერთად? ან ჩაეჭიდა მას, როცა ყვირილით ჩაიძირა ქვემოდან დაუთვალებელ სიღრმეში?
  
  ერთი გზა გასარკვევად.
  
  დრეიკმა ერთი ფეხი მეორეს წინ დაადო და მერე თავი შეაჩერა. სისულელე . ბორცვებზე სატყუარა ძლიერი იყო. მაგრამ კოვალენკოს დევნა უფრო მეტად იზიდავდა. ის დაბრუნდა რეალობაში და აინტერესებდა, როგორ შეიძლებოდა განათების ნაკრები ასეთი მომხიბვლელი ყოფილიყო. ამ დროს კომოდო გვერდით მივარდა და დრეიკმა ხელი გაუწოდა მის შესაჩერებლად.
  
  მაგრამ დელტას ჯგუფის მეთაური მხოლოდ კოლეგას დაეცა და მიწაზე დააგდო. დრეიკი შემობრუნდა და დაინახა, რომ გუნდის დანარჩენი წევრები მუხლმოდრეკილნი იხეხავდნენ თვალებს ან საერთოდ გაურბოდნენ ცდუნებას. ბენი და კარინი გაოცებულები იდგნენ, მაგრამ კარინის სწრაფი გონება მალევე გათავისუფლდა.
  
  სწრაფად მიუბრუნდა ძმას. "Კარგად ხარ? ბენ?"
  
  დრეიკმა ფრთხილად შეხედა ახალგაზრდა ბიჭს. "შეიძლება პრობლემები შეგვექმნას. მას ისეთივე მოჭიქული გამომეტყველება აქვს, როცა ტეილორ მომსენი სცენაზე დგება.
  
  კარიმ თავი დაუქნია. - ბიჭებო, - ჩაილაპარაკა მან და ძმას ძლიერად დაარტყა.
  
  ბენმა აციმციმდა და ხელი ლოყაზე ასწია. "ოჰ!"
  
  "Კარგად ხარ?"
  
  "არა, ჯანდაბა არა! შენ კინაღამ ყბა გამიტეხე".
  
  "შეწყვიტე იყო სუსტი. უთხარი დედას და მამას, როცა შემდეგ დაურეკავენ".
  
  "ჯანდაბა, მე ამას გავაკეთებ. რატომ ჯანდაბა დამარტყა?"
  
  დრეიკმა მხარზე ხელი აიკრა, როცა კომოდომ თავისი მამაკაცი იატაკიდან ასწია და რიგზე გადააგდო. "ახალბედი".
  
  კარინი აღტაცებული უყურებდა.
  
  დრეიკმა თქვა: "არ გახსოვს? ლამაზი ნათურები? მათ კინაღამ დაგიჭირეს, მეგობარო. "
  
  "მახსოვს..." ბენის მზერა მოულოდნელად ქვის კედელსა და მის რთულ ნიშებს მიუბრუნდა. "ოჰ, რა მღელვარებაა. ოქრო, ბრილიანტები და სიმდიდრე. Მახსოვს."
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ ბრჭყვიალა ობიექტებმა დაიწყეს გრავიტაციის აღდგენა. "მოდით გადავიტანოთ," თქვა მან. "ორჯერ. მე ვხედავ რას აკეთებს ეს გამოქვაბული და რაც უფრო სწრაფად გავივლით მას, მით უკეთესი. "
  
  ჩქარი ტემპით მოშორდა, ბენის მხარზე ხელი დაადო და კარინისკენ ანიშნა. კომოდო ჩუმად მიჰყვებოდა მათ და ადევნებდა თვალს თავის კაცებს, როცა ისინი ახლოს მიდიოდნენ ორივე მხრიდან გადაჭიმულ ბორცვებთან.
  
  ნიშებთან ახლოს რომ მიდიოდნენ, დრეიკმა გარისკა სწრაფი მზერა. თითოეულ ნიშში იდგა პატარა თასის ფორმის საგანი, რომლის ზედაპირი ძვირფასი ქვებით იყო ჩასმული. მაგრამ მხოლოდ ეს არ იყო საკმარისი თვალწარმტაცი სინათლის შოუს შესაქმნელად, რომელიც ასეთი თვალწარმტაცი იყო. თითოეული თასის უკან, თავად ნიშების უხეში კედლები იყო მოპირკეთებული ლალით, ზურმუხტით, საფირონით, ბრილიანტით და უთვალავი სხვა თვლებით.
  
  თასები შეიძლება ძვირად დაუჯდეს, მაგრამ თავად ნიშები შეუფასებელია.
  
  დრეიკი გაჩერდა, როცა გასასვლელ თაღს მიუახლოვდა. მარცხნიდან და მარჯვნიდან ცივი ნიავი უბერავდა. მთელ ადგილს უძველესი საიდუმლოებისა და ფარული საიდუმლოების სუნი ასდიოდა. სადღაც წყალი იღვრება, პატარა ნაკადი, მაგრამ საკმარისი იმისათვის, რომ გაზარდოს გამოქვაბულის სისტემის უკიდეგანობა, რომელსაც ისინი იკვლევდნენ.
  
  დრეიკმა ყველას ყურადღებით შეხედა. ხაფანგი გადალახულია. შემობრუნდა გასასვლელი თაღის გასავლელად.
  
  და ვიღაცის ხმამ დაიძახა: "გაჩერდი!"
  
  ის მაშინვე გაიყინა. ყვირილის რწმენამ და ძველი SAS ვარჯიშის შედეგად დაბადებულმა ინსტინქტმა სიცოცხლე გადაარჩინა. მისი მარჯვენა ფეხი ძლივს შეახო თხელ მავთულს, მაგრამ კიდევ ერთმა ბიძგმა შეიძლება ხაფანგის გაჩენა.
  
  ამჯერად კოვალენკომ სნაიპერი არ დატოვა. მან სწორად შეაფასა, რომ მის უკან მყოფი ჯგუფი სიხარბის დარბაზში გადაათრევდა უკანალს. მონაკვეთმა მიიყვანა დამალული M18 კლეიმორის მაღარომდე, რომელსაც ეწერა "ფრონტი მტრისკენ".
  
  წინა ნაწილი დრეიკზე იყო მიმართული და ბენსა და კარინთან ერთად ფოლადის ბურთულიანი საკისრებით დაანგრიებდა, კომოდოს გაფრთხილება რომ არ ეძახდა.
  
  დრეიკმა მიატოვა და სწრაფად გამორთო მოწყობილობა. კომოდოს გადასცა. "დიდი მადლობა, მეგობარო. შეინახე ხელთ და მოგვიანებით კოვალენკოს ტრაკში ჩავძვრებით".
  
  
  თავი ოცდამესამე
  
  
  შემდეგი გადასვლა მოკლე იყო და სწრაფად დაეშვა დაღმართზე. დრეიკს და სხვებს მოუწიათ ქუსლებში სიარული, სხეულების უკან დახრილობა, რათა თავდაყირა დარჩეს. დრეიკს ეგონა, რომ ნებისმიერ მომენტში შეიძლებოდა გადაიჩეხო და უმწეოდ ჩამოსრიალდეს ქვემოთ, ღმერთმა იცის, რა საშინელი ბედი ელის ქვემოთ.
  
  მაგრამ რამდენიმე წუთის შემდეგ მათ დაინახეს ნაცნობი თაღი. დრეიკმა ბრწყინვალე ჯოხი მოამზადა და შესასვლელთან გაჩერდა. სნაიპერების გაფრთხილებამ სწრაფად დაუქნია თავი და წავიდა.
  
  "ოჰ, კვერცხები", - ჩაისუნთქა მან თავისთვის. - უარესდება.
  
  - არ მითხრა, - თქვა ბენმა. "ბეტონის გიგანტური ბურთი ეკიდა ჩვენს თავზე."
  
  დრეიკმა მზერა შეხედა მას. "ცხოვრება არ არის ფილმი, ბლეიკი. ღმერთო, შენ ფრიკი ხარ."
  
  ღრმად ამოისუნთქა და მესამე გიგანტურ გამოქვაბულში შეიყვანა. მათ მიერ ნანახმა გასაოცარმა ადგილმა ყოველი მათგანი შუა გზაზე გააჩერა. პირები გააღო. თუ სისხლის მეფეს შეეძლო აერჩია რაიმე წერტილი მათი შორეული მოგზაურობისას ხაფანგის დასაყენებლად, მაშინ ეს იყო, ფიქრობდა დრეიკი რამდენიმე წუთის შემდეგ, შესანიშნავი შანსი. მაგრამ კარგი ბიჭების საბედნიეროდ, არაფერი ელოდება. ალბათ ამას კარგი მიზეზი ჰქონდა...
  
  კომოდომაც კი გააღო პირი მოწიწებით და უნდობლობით, მაგრამ მოახერხა რამდენიმე სიტყვის ამოღება. "მაშინ მე ვფიქრობ, რომ ეს ვნებაა."
  
  ხველა და კვნესა მისი ერთადერთი პასუხი იყო.
  
  მათ წინ ბილიკი ერთ სწორ ხაზს მიჰყვებოდა გასასვლელი თაღისკენ. დაბრკოლება ის იყო, რომ ბილიკი ორივე მხრიდან იყო გაფორმებული მოკლე კვარცხლბეკებით, რომელთა თავზე იყო ქანდაკებები და მაღალი კვარცხლბეკები ნახატებით. თითოეული ქანდაკება და თითოეული ნახატი წარმოადგენდა რამდენიმე ეროტიკულ ფორმას, დაწყებული საოცრად გემოვნებიანიდან აშკარად უცენზურომდე. გარდა ამისა, კლდის ნახატებმა შეავსო გამოქვაბულის კედლების ყველა ხელმისაწვდომი სანტიმეტრი, მაგრამ არა პრიმიტიული გამოსახულებები, რომლებიც ჩვეულებრივ გვხვდება ძველ გამოქვაბულებში - ეს იყო განსაცვიფრებელი სურათები, ადვილად გაუტოლდება ნებისმიერ რენესანსის ან თანამედროვე მხატვარს.
  
  თემა სხვა მხრივ შოკისმომგვრელი იყო. გამოსახულებები ასახავდა ერთ მასიურ ორგიას, თითოეული მამაკაცი და ქალი დახატული იყო მტანჯველი დეტალებით, ჩადენილი ყველა ვნებათაღელვის ცოდვას, რომელიც ცნობილია კაცისთვის... და სხვა.
  
  მთლიანობაში, ეს იყო განსაცვიფრებელი დარტყმა გრძნობებში, დარტყმა, რომელიც არ აძლევდა თავს, რადგან უფრო და უფრო დრამატული სცენები იშლებოდა ადამიანის თვალისა და გონების დასაბრმავებლად.
  
  დრეიკმა კინაღამ დაღვარა ნიანგის ცრემლი თავისი ძველი მეგობრის უელსისთვის. ეს ძველი გარყვნილი აქ თავის სტიქიაში იქნებოდა. მითუმეტეს თუ მეისთან ერთად აღმოაჩინა.
  
  მეის, მისი უძველესი ცოცხალი მეგობრის ფიქრმა ხელი შეუწყო გონების მოშორებას მის გარშემო არსებული პორნოგრაფიული სენსორული გადატვირთვისგან. მან გადახედა ჯგუფს.
  
  "Ბიჭები. ბიჭებო, ეს ყველაფერი არ შეიძლება იყოს. აქ რაღაც ხაფანგის სისტემა უნდა იყოს. ყურები ღია გქონდეთ." ხველა აუტყდა. "და მე ვგულისხმობ ხაფანგებს."
  
  გზა განაგრძო. დრეიკმა ახლა შეამჩნია, რომ მიწაზე მზერაც კი არ გამოგადგებათ. დახვეწილი დეტალური ფიგურები იქაც ტრიალებდა. მაგრამ ეს ყველაფერი უდავოდ წითელი ქაშაყი იყო.
  
  დრეიკმა ღრმად ჩაისუნთქა და წინ წავიდა. მან შენიშნა, რომ დაახლოებით ასი იარდის მანძილზე ბილიკის ორივე მხარეს ოთხი დიუმიანი აწეული კიდე იყო.
  
  პარალელურად კომოდომ ისაუბრა. "ხედავ ამას, დრეიკ? შეიძლება არაფერი იყოს. "
  
  "ან სხვა რამე." დრეიკმა ფრთხილად გადაიწია ერთი ფეხი მეორის წინ. ბენი ერთი ნაბიჯით უკან მიჰყვა, შემდეგ რამდენიმე ჯარისკაცი, შემდეგ კი კარინი, რომელსაც კომოდო ყურადღებით აკვირდებოდა. დრეიკმა მოისმინა, როგორ ჩურჩულებდა დიდი, მსუქანი კომოდო, კარინის წყნარ ბოდიშს უხეში სურათებისა და მისი მზერა ხალხის უხეშობისთვის და ღიმილი ჩაახშო.
  
  იმ მომენტში, როცა მისი წამყვანი ფეხი მიწას შეეხო აწეული ქედების დასაწყისში, ჰაერი ღრმა ღრიალის ხმამ აავსო. პირდაპირ მის წინ იატაკმა დაიწყო მოძრაობა.
  
  "გამარჯობა". მისი ფართო იორკშირული სტილი გამოვიდა სტრესის დროს. "მოიცადეთ ბიჭებო."
  
  ბილიკი დაყოფილი იყო ფართო ჰორიზონტალური ქვის თაროების სერიად. ნელ-ნელა თითოეულმა თარომ გვერდულად დაიწყო მოძრაობა, ისე, რომ ვინც მასზე იდგა, დაეცემა, თუ არ გადააბიჯებდა შემდეგ თაროზე. თანმიმდევრობა საკმაოდ ნელი იყო, მაგრამ დრეიკმა ჩათვალა, რომ ახლა იპოვეს ჩემბერსის გაბედული წითელი ქაშაყის მიზეზი.
  
  - ფრთხილად გადადგი, - თქვა მან. "Წყვილებში. და გონება ჭუჭყს მოაშორე და წინ წაიწიე, "თუ არ გინდა სცადო ეს ახალი სპორტი "უფსკრულში ჩაძირვა".
  
  ბენი მას შეუერთდა პირველ მოძრავ თაროზე. "ძალიან რთულია ფოკუსირება," დაიწუწუნა მან.
  
  - იფიქრე ჰეიდენზე, - უთხრა დრეიკმა. "ეს დაგეხმარება გადალახვაში."
  
  "მე ვფიქრობ ჰეიდენზე." ბენმა აციმციმდა უახლოეს ქანდაკებასთან, ერთმანეთში გადახლართული თავებით, ხელებითა და ფეხებით. "პრობლემა სწორედ ამაშია."
  
  "Ჩემთან ერთად". დრეიკი ფრთხილად შეაბიჯა მეორე გასასვლელ თაროზე და უკვე აფასებდა მესამე და მეოთხეს მოძრაობას. "იცით, ძალიან მიხარია, რომ საბოლოოდ გავატარე მთელი ეს საათი Tomb Raider-ის თამაშში."
  
  "არასდროს მეგონა, რომ თამაშში სპრაიტი ვიქნებოდი", - ჩაიჩურჩულა ბენმა პასუხად და შემდეგ მეიზე ფიქრობდა. იაპონიის სადაზვერვო საზოგადოების დიდმა ნაწილმა ის ვიდეო თამაშის პერსონაჟს შეადარა. "ჰეი მეტ, შენ არ გგონია, რომ ჩვენ ნამდვილად გვძინავს, არა? და ეს ყველაფერი სიზმარია?
  
  დრეიკი უყურებდა თავის მეგობარს, რომელიც ფრთხილად გადმოდგა მესამე თაროზე. "ასეთი ნათელი სიზმარი არასდროს მინახავს." მას არ სჭირდებოდა გარშემომყოფებისთვის თავის დაქნევა თავისი აზრის გასამყარებლად.
  
  ახლა, მათ უკან, ადამიანთა მეორე და მესამე ჯგუფმა დაიწყო თავისი მტკივნეული მოგზაურობა. დრეიკმა დათვალა ოცი თარო, სანამ ბოლომდე მიაღწევდა და საბედნიეროდ ჩამოხტა მყარ ადგილზე. მადლობა ღმერთს, მისმა ფეთქვამ გულმა ამოსუნთქვა შეძლო. ერთი წუთით უყურებდა გასასვლელ თაღს, შემდეგ, როცა დარწმუნდა, რომ ისინი მარტო იყვნენ, შებრუნდა, რათა შეემოწმებინა სხვების წინსვლა.
  
  ზუსტად იმ დროს, როცა დელტას ერთ-ერთმა კაცმა თვალი აარიდა გაბრწყინებულ ჭერს -
  
  და მენატრება თარო, რომელზეც აპირებდა ფეხის დადგმას. ის წამის მეასედში გაქრა, ერთადერთი შეხსენება იმისა, რომ ოდესმე ყოფილა იქ იყო გაოგნებული ყვირილი, რომელიც მის დაცემას მოჰყვა.
  
  მთელი კომპანია გაჩერდა და ჰაერი აკანკალდა შოკისა და შიშისგან. კომოდომ ყველას ერთი წუთი დაუთმო და შემდეგ წინ უბიძგა. მათ ყველამ იცოდა, როგორ გადალახონ ეს. დაცემული ჯარისკაცი თავისთვის სულელი იყო.
  
  ისევ და ამჯერად უფრო ფრთხილად, ყველამ დაიწყო მოძრაობა. წამით დრეიკმა იფიქრა, რომ ჯერ კიდევ ესმოდა ჯარისკაცების ყვირილი, რომლებიც სამუდამოდ ჩავარდნენ ამ უსაზღვრო უფსკრულში, მაგრამ მან ეს უარყო, როგორც ჰალუცინაცია. მან კვლავ გაამახვილა ყურადღება ხალხზე ზუსტად იმ დროს, რომ ენახა დიდი კომოდოს იგივე დაცემა.
  
  იყო ერთი სასოწარკვეთილი მკლავის ქნევა, სინანულის ერთი გაბრაზებული ძახილი კონცენტრაციის საშინლად დაკარგვის გამო და Team Big Delta-ს ლიდერი თაროს კიდიდან ჩამოცურდა. დაიყვირა დრეიკმა, თითქმის მზად იყო მის დასახმარებლად, მაგრამ საშინლად დარწმუნებული იყო, რომ ამას დროულად ვერ მოახერხებდა. ბენი გოგოსავით ყვიროდა...
  
  მაგრამ ეს იმიტომ მოხდა, რომ კარინი უბრალოდ ჩაყვინთა დიდი კაცისთვის!
  
  უყოყმანოდ, კარინ ბლეიკმა დატოვა მთელი მაღალკვალიფიციური დელტას გუნდი, რათა ეყურებინა მისი წასვლა და თავდაყირა დაეშვა კომოდოში. ის მის წინ იყო, ამიტომ მისი იმპულსი უნდა დაეხმარა მას ბეტონის ფილაზე დაბრუნებაში. მაგრამ კომოდო დიდი და მძიმე კაცი იყო და კარინის წვეტიანი ნახტომი ძლივს ამოძრავებდა მას.
  
  მაგრამ ის ოდნავ შეეხო მას. და ეს საკმარისი იყო დასახმარებლად. კომოდომ მოახერხა შემობრუნება, როცა კარინმა მას დამატებითი ორი წამი საეთერო დრო დაუთმო და ბეტონის კიდეზე თითები აიღო. ჩაეჭიდა, სასოწარკვეთილი, თავის აწევას ვერ ახერხებდა.
  
  და მოცურების თარო მტკივნეულად ნელა გადავიდა მარცხენა პერიმეტრზე, რის შემდეგაც გაქრა და თან წაიღო დელტა ჯგუფის ხელმძღვანელი.
  
  კარინმა მტკიცედ მოუჭირა კომოდოს მარცხენა მაჯა. საბოლოოდ, მისი გუნდის სხვა წევრები რეაგირებდნენ და მეორე ხელი ჩამოართვეს. დიდი ძალისხმევით ასწიეს იგი ფილაზე, როგორც კი ფარულ გადასასვლელში გაუჩინარდა.
  
  კომოდომ თავი დაუქნია მტვრიან ბეტონს. - კარინ, - თქვა მან. "მე აღარასოდეს შევხედავ სხვა ქალს."
  
  ქერა გენიოსმა ყოფილმა მიტოვებულმა სტუდენტმა გაიღიმა. "ბიჭებო, თქვენი მოხეტიალე თვალებით, თქვენ ვერასდროს ისწავლით."
  
  და დრეიკის აღფრთოვანებით გაარღვია იმის გაცნობიერება, რომ "ჯოჯოხეთის" მესამე დონე, ამ ოთახს, რომელსაც ვნება ჰქვია, სხვა არაფერი იყო, თუ არა მოხეტიალე თვალის მქონე ადამიანის მარადიული ტანჯვის გამოსახულება. კლიშე é რა მოხდება, თუ კაცი კაფეში იჯდა & # 233; მეუღლესთან ან შეყვარებულთან ერთად და კიდევ ერთი წყვილი ლამაზი ფეხები - თითქმის აუცილებლად გამოიყურებოდა.
  
  გარდა აქაურობისა, თუ უყურებდა, მკვდარი იყო.
  
  ზოგიერთ ქალს ამის პრობლემა არ ექნება, ფიქრობდა დრეიკი. და არა უსაფუძვლოდ, გარდა ამისა. მაგრამ კარინმა გადაარჩინა კომოდო და ახლა წყვილი თანაბრად იყო. კიდევ ხუთი წუთი დასჭირდა აღელვებულ ლოდინს, მაგრამ საბოლოოდ გუნდის დანარჩენმა წევრებმა სრიალი თაროები გადალახეს.
  
  ყველამ ამოისუნთქა. კომპანიის ყველა მამაკაცმა ჩათვალა, რომ მისი მოვალეობა იყო კარინის ხელი ჩამოართვა და მადლიერება გამოეხატა მისი გამბედაობისთვის. თუნდაც ბენ.
  
  შემდეგ გაისმა გასროლა. დელტას ერთ-ერთი ჯარისკაცი მუხლებზე დაეცა, მუცელზე მოეჭიდა. უცებ თავს დაესხნენ. ნახევარი ათეული სისხლიანი მეფის კაცი გადმოვიდა თაღიდან, იარაღი მზად იყო. ტყვიები ჰაერში ტრიალებდნენ.
  
  უკვე მუხლებზე დადებული დრეიკი და მისი ეკიპაჟი გემბანზე მოხვდნენ და იარაღს წაართვეს. დარტყმული მამაკაცი მუხლებზე დარჩა და კიდევ ოთხი ტყვია მიიღო მკერდსა და თავში. ორ წამზე ნაკლებ დროში ის გარდაიცვალა, სისხლის მეფის კიდევ ერთი მსხვერპლი.
  
  დრეიკმა ასწია ნასესხები M16 ავტომატური თოფი და გაისროლა. მის მარჯვნივ, ერთ-ერთი ქანდაკება ტყვიით იყო გაჟღენთილი, ჰაერში მიმოფანტული ალაბასტრის ნატეხები. დრეიკმა თავი დაუქნია.
  
  კიდევ ერთი ტყვია უსტვენდა მის თავზე.
  
  მთელი გუნდი იყო უმოძრაო, მშვიდი და შეეძლო ფრთხილად დაემიზნა, თოფები მიწაზე ეჭირა. როცა ცეცხლი გაუხსნეს, ეს იყო ხოცვა-ჟლეტა, ათეულობით ტყვიამ დაარტყა კოვალენკოს გაქცეულ მამაკაცებს და დასისხლიანებული თოჯინებივით იცეკვა. ერთი ადამიანი სასწაულებრივად უვნებლად მიდიოდა გზაზე, სანამ მეტ დრეიკს არ შეხვდა.
  
  SAS-ის ყოფილმა ოფიცერმა მას თავდახრილი იერიში მიიტანა, დამანგრეველი დარტყმა მიაყენა და ნეკნებზე დანით დაჭრა. კოვალენკოს ხალხიდან უკანასკნელი ჩავარდა იმ ადგილას, სადაც ყველა ბოროტი ადამიანი დასრულდა.
  
  ჯოჯოხეთი.
  
  დრეიკმა ანიშნა, რომ გასულიყვნენ და სინანულით შეხედა დელტას გუნდის დაღუპულ წევრს. უკანა გზაზე სხეულს წაიყვანენ.
  
  "ჩვენ უნდა დავიჭიროთ ნაძირალა."
  
  
  თავი ოცდამეოთხე
  
  
  ჰაიდენი ედ ბუდროსთან პირისპირ დადგა და სამყარო გალღვა.
  
  - მიხარია შენი მოკვლა, - გაიმეორა ბოდრომ ის სიტყვები, რომლებიც მას ერთხელ უთქვამს. "ისევ".
  
  "ბოლო ჯერზე მარცხდი, ფსიქო. თქვენ კვლავ მარცხდებით."
  
  ბოდრომ ფეხს დახედა. "ბარძაყი როგორ არის?" Ვიკითხე.
  
  "ყველაფერი უკეთესი". ჰეიდენი ფეხის წვერებზე იდგა და ელვისებური შეტევის მოლოდინში იყო. იგი ცდილობდა ამერიკელს ისე გაემართა, რომ მისი უკანალი ბეღლის კედელს მიეკრა, მაგრამ ის ამისთვის ზედმეტად ეშმაკური იყო.
  
  "შენ სისხლი ხარ". ბუდრომ ვითომ დანა ილოცა. "Ეს იყო ძალიან გემრიელი. ვფიქრობ, ჩემს პატარას მეტი სურს.
  
  - შენი დისგან განსხვავებით, - იღრიალა ჰეიდენმა. - ის ნამდვილად ვეღარ გაუძლო.
  
  ბუდრო მისკენ გაიქცა. ჰეიდენი ამას მოელოდა და ფრთხილად აირიდა, პირი ლოყის დარტყმის ქვეშ მოათავსა. "პირველი სისხლი", - თქვა მან.
  
  "პრელუდია". ბუდრო გაიქცა და უკან დაიხია, შემდეგ რამდენიმე მოკლე დარტყმა მიაყენა მას. ჰაიდენმა ყველა დაარიგა და ცხვირზე ხელისგულით დაასრულა. ბუდრო შეკრთა, თვალებზე ცრემლი მოადგა.
  
  ჰეიდენმა მაშინვე ისარგებლა დანით დაჭრა. მან ბუდრო კედელს მიამაგრა, შემდეგ კი ერთი დარტყმით უკან დაიხია-
  
  ბუდრომ ლუნგი გააკეთა.
  
  ჰეიდენმა ჩამოიხრჩო და დანა თეძოში ჩაარტყა. ის მოშორდა, როცა ის ყვიროდა, ვერ შეიკავა ეშმაკური ღიმილი, რომელიც მის თვალებში გამოჩნდა.
  
  - გრძნობ, იდიოტო?
  
  "ბიჭი!" ბუდრო გაგიჟდა. მაგრამ ეს იყო მებრძოლის, მოაზროვნის, გამოცდილი მეომრის სიგიჟე. დარტყმით უკან უბიძგებდა, გიჟურად რისკავდა, მაგრამ იმდენი ძალა და სისწრაფე შეინარჩუნა, რომ ჩარევამდე ორჯერ დაფიქრებულიყო. ახლა კი, როცა ისინი უკან იხევდნენ, შეეჯახნენ მებრძოლთა სხვა ჯგუფებს და ჰეიდენმა წონასწორობა დაკარგა.
  
  დაეცა, დაცემული მამაკაცის მუხლზე ავიდა, შემოვიდა და ადგა, დანა მზად იყო.
  
  ბუდრო ბრბოში გადნა, სახეზე ღიმილი ღიმილში გადაიზარდა, როცა საკუთარი სისხლი გასინჯა და დანას ააფრიალა.
  
  - გნახავ, - დაიყვირა ხმაურზე. - ვიცი, სად ცხოვრობთ, მის ჯეი.
  
  ჰეიდენმა სისხლიანი მეფის ერთ-ერთი კაცი გზიდან გადააგდო, კაცს ფეხი ტოტივით მოუტეხა, როცა მან ბოდროსკენ მიმავალი გზა გაწმინდა. თვალის კუთხით მან დაინახა მაი, რომელიც ამ ბრძოლაში უდავოდ თამაშის შემცვლელი იყო, უიარაღოდ ებრძოდა კაცებს ბასრი იარაღით, ბრძოლა ზედმეტად ახლოს იყო ცეცხლსასროლი იარაღისთვის და მან ისინი გროვაში დატოვა ფეხებთან. ჰეიდენი მიცვალებულს და მომაკვდავს უყურებდა, რაც მის ირგვლივ ტრიალებდა.
  
  მან შენიშნა, რომ ბუდროც კი გადაიფიქრა სიტუაცია, როცა ჰაიდენის მზერას მიჰყვა და ლეგენდარული იაპონელი აგენტი მოქმედებაში დაინახა.
  
  მეიმ მზერა შეხედა ჰეიდენს. "სწორედ შენს უკან."
  
  ჰეიდენი ბუდროს მიაშტერდა.
  
  სისხლის მეფის უფროსი ფსიქო ისე აფრინდა, თითქოს ქუსლებზე ჰავაის მანგუსტი იყო. ჰეიდენი და მეი მისდევდნენ. იქით გავლისას, მეიმ გამანადგურებელი დარტყმა მიაყენა კოვალენკოს კიდევ ერთ კაცს, რითაც გადაარჩინა კიდევ ერთი ჯარისკაცის სიცოცხლე.
  
  ბეღელის უკან იყო ღია მოედანი, ვერტმფრენი ვერტმფრენით და ვიწრო ნავსადგური, სადაც რამდენიმე ნავი იდგა. ბუდრომ ვერტმფრენის გვერდით გაიარა, დიდი ჩქაროსნული ნავისკენ მიემართებოდა და ნაბიჯიც არ გაუტეხია, როცა ბორტზე გადახტა, ჰაერში ტრიალებდა. სანამ ჰეიდენი ჩოპერს გასცდებოდა, დიდი ნავი ჩამოფრინდა და ერთი სანტიმეტრით წინ მიიწევდა.
  
  მაისმა შენელება დაიწყო. "ეს არის ბაჰა. ძალიან სწრაფად და სამი კაცი უკვე შიგნით ელოდება. მათთან შედარებით სხვა ნავები მშვიდად გამოიყურებიან". თვალები ვერტმფრენს მიაჩერდა. "ახლა ეს არის ის, რაც ჩვენ გვჭირდება."
  
  ჰეიდენმა თავი გააქნია, როცა ტყვიამ მათ გვერდით გადაუარა, ძლივს შეამჩნია. "შეგიძლია გააკონტროლო?"
  
  მაიმ მას კითხვა აჩუქა: "მართლა მე მეკითხები ამ კითხვას?" შეხედე, სანამ სრიალზე დააბიჯებ და გადახტები. სანამ ჰეიდენი იქ მივიდოდა, მაიმ უკვე დააწყო მთავარი როტორი და ბოდროს ნავი მდინარის ღრიალით ღრიალებდა.
  
  - გქონდეს რწმენა, - თქვა მაიმ რბილად და გამოავლინა ლეგენდარული მოთმინებით, რომლითაც იგი ცნობილი იყო, როცა ჰეიდენმა იმედგაცრუებული კბილებში აკრაჭუნა. ერთი წუთის შემდეგ მანქანა მზად იყო გასაფრენად. მაიმ გააუმჯობესა გუნდი. სასწავლებელი მიწიდან აწია. ტყვია ჰეიდენის თავის გვერდით მდებარე სვეტს მოხვდა.
  
  მან უკან დაიხია, შემდეგ შებრუნდა და დაინახა, რომ სისხლის მეფის უკანასკნელი მამაკაცი ცეცხლის ქვეშ მოექცა. ჰავაის სპეცრაზმის ერთ-ერთმა ჯარისკაცმა მათ ცერი აწია, როცა ვერტმფრენმა დაიწყო დაღმართი და შემობრუნება, მზად იყო ნავის დასადევნებლად. ჰეიდენმა უკან დაიხია.
  
  კიდევ ერთი გიჟური დღე მის ცხოვრებაში.
  
  მაგრამ ის მაინც აქ იყო. მაინც გადარჩა. ჯეის ძველმა დევიზმა კვლავ გაჩნდა მის თავში. სხვა დღე იცხოვრე. უბრალოდ იცხოვრე.ასეთ მომენტებშიც კი ძალიან ენატრებოდა მამა.
  
  ერთი წუთის შემდეგ, ვერტმფრენი შეცდა და ცხელ დევნის შემდეგ მივარდა. ჰეიდენს მუცელი სადღაც ბანაკში დარჩა და მოაჯირს ისე ჩაეჭიდა, რომ მუჭები ტკიოდა. მაის არ აკლდა.
  
  - შარვალი არ გაიხადე.
  
  ჰეიდენი ცდილობდა გონების მოშორებას თავბრუდამხვევი მგზავრობისას იარაღის მდგომარეობის შემოწმებით. მისი დანა მფლობელს დაუბრუნდა. მას ერთადერთი პისტოლეტი დარჩა სტანდარტული გლოკი და არა კასპიური, რომელსაც ამ ბოლო დროს ემხრობოდა. მაგრამ რა ჯანდაბა, იარაღი არის იარაღი, არა?
  
  მაი იმდენად დაბლა გაფრინდა, რომ საქარე მინაზე გადაეშვა. წინ ფართო მდინარის გასწვრივ დიდი ყვითელი ნავი მიდიოდა. ჰეიდენმა დაინახა ფიგურები, რომლებიც მის უკან იდგნენ და უყურებდნენ მათ მოახლოებას. ეჭვგარეშეა, რომ ისინი შეიარაღებულები იყვნენ.
  
  მაიმ თავი დახარა და შემდეგ ჰეიდენს გახედა. "სიმამაცე და დიდება"
  
  ჰეიდენმა თავი დაუქნია. "დასასრულამდე".
  
  მაისი დაარტყა გუნდს, რის შედეგადაც ვერტმფრენი გააფთრებული ჩაყვინთვისკენ გაემართა, კონტრ კურსზე ყვითელ ბაისკენ. როგორც მოსალოდნელი იყო, მხარეებმა შოკირებული უკან დაიხიეს. ჰეიდენი ფანჯრიდან გადაიხარა და გაისროლა. ტყვია უიმედოდ შორს წავიდა.
  
  მაიმ ნახევრად ცარიელი M9 გადასცა. "დაითვალეთ ისინი."
  
  ჰეიდენმა ისევ გაისროლა. Boudreau-ს ერთ-ერთმა კაცმა საპასუხო ცეცხლი გაუხსნა, ტყვია ვერტმფრენის ტილოდან გადმოვარდა. მაიმ ზიგზაგის წრე შემოხაზა კოლექტივში, რის გამოც ჰეიდენს თავი დამხმარე ძელს დაეჯახა. შემდეგ მაი ისევ ჩაყვინთა, აგრესიულად, არავითარი მოწყალება. ჰეიდენმა აიღო კლიპი თავის გლოკში და დაინახა, რომ ბოდრიოს ერთ-ერთი მამაკაცი სისხლის ნაკადში გადავიდა გემზე.
  
  ამის შემდეგ ვერტმფრენი მოხვდა სხვა ტყვიამ, რასაც მოჰყვა სხვების აურზაური. დიდი მანქანა იყო დიდი სამიზნე. ჰეიდენმა დაინახა ბოდრო ნავის საჭესთან, კბილებს შორის მყარად მოქცეული დანა და ავტომატით ესროლა მათ.
  
  "ოჰ," მეის ტირილი არაფრისმთქმელი იყო, რადგან ვერტმფრენიდან მოულოდნელად შავი კვამლი გადმოვიდა და ძრავის ხმა უეცრად ღრიალიდან ყმუილზე გადაიზარდა. ხელმძღვანელობის გარეშე, ვერტმფრენმა დაიწყო რხევა და ტრიალი.
  
  მეიმ ჰეიდენზე თვალი ჩაუკრა.
  
  ჰეიდენი დაელოდა, სანამ ისინი ბუდროს ნავს მიუახლოვდნენ და ვერტმფრენის დაშვებისას კარი გააღო.
  
  მან ბუდროს თვალებში ჩახედა, თქვა: "ჯანდაბა ეს" და ჩამოვარდნილი ვერტმფრენიდან გადმოხტა.
  
  
  თავი ოცდამეხუთე
  
  
  ჰეიდენის თავისუფალი დაცემა ხანმოკლე იყო. ბუდროს ნავი არც თუ ისე შორს იყო, მაგრამ გზაში მან კაცს თვალწარმტაცი დარტყმა მიაყენა გემბანზე დანგრევის წინ. ჰაერი ხმაურით გამოიდევნა მისი სხეულიდან. ბარძაყზე ძველი ჭრილობა მტკიოდა. მან დაინახა ვარსკვლავები.
  
  ვერტმფრენი სპირალურად მიდიოდა აჩქარებულ მდინარეში დაახლოებით ოცდაათი ფუტის მარცხნივ, მისი სიკვდილის ყრუ ხმა ახრჩობდა ყველა თანმიმდევრულ აზრებს და გიგანტურ ტალღას აგზავნიდა ნავის მშვილდზე.
  
  საკმარისად ძლიერი ტალღა შეცვალოს თავად ნავის კურსი.
  
  გემმა სიჩქარე დაკარგა, ყველა წინ გაფრინდა და დაიწყო სია. შემდეგ, წინ გადაადგილების დასასრულს, ის შემოვიდა და მუცლით თეთრ წყალში დაეშვა.
  
  ჰეიდენმა გამართა, როცა ნავი დახრილიყო. როდესაც იგი წყალქვეშ წავიდა, მან ძლიერად დაარტყა, პირდაპირ ქვემოთ დამიზნა და შემდეგ დაარტყა უახლოესი ნაპირის მიმართულებით. ცივმა წყალმა ატკინა თავის ტკივილი, მაგრამ ოდნავ დაამშვიდა მტკივნეული კიდურები. დინების შემოტევამ გააცნობიერა, როგორი დაღლილი იყო.
  
  როდესაც ის გამოჩნდა, იგი ნაპირთან ახლოს აღმოჩნდა, მაგრამ პირისპირ ედ ბუდროსთან. დანა მაინც კბილებს შორის ეჭირა და მისი დანახვისას იღრიალა.
  
  მის უკან მწეველი ვერტმფრენის ნამსხვრევებმა მდინარეში ჩაძირვა დაიწყო. ჰეიდენმა დაინახა მეი, რომელიც ბუდროს დარჩენილ ორ მამაკაცს ტალახიანი ნაპირისკენ მისდევდა. იცოდა, რომ წყალზე ბრძოლას ვერ გადაურჩებოდა, შეშლილს მივარდა და არ გაჩერებულა, სანამ ნაპირს არ მოხვდა. ირგვლივ სქელი ტალახი მოედო.
  
  მის გვერდით ძლიერი შხეფის ხმა გაისმა. ბუდრო, სუნთქვაშეკრული. "გაჩერდი. გარყვნილი. გაქცევა." მძიმედ სუნთქავდა.
  
  - შენ დაარტყი, - ასწია ჰეიდენმა, სახეში ჭუჭყის გროვა ესროლა და ნაპირზე ავიდა. ირგვლივ ტალახი ეყარა, ცდილობდა დაეწია. მშრალ მიწაზე გასეირნებამ ის მდინარის ხაზიდან მხოლოდ რამდენიმე ფუტის სიმაღლეზე მიიყვანა.
  
  შემოტრიალდა და თავისი ჭუჭყიანი ქუსლი ბუდროს სახეში შეახო. მან დაინახა, რომ დანა, რომელიც კბილებს შორის ეჭირა, ლოყებში ჩაჭრა და ჯოკერზე უფრო ფართო ღიმილი გამოუტანა. ყვირილით, სისხლისა და გუგუნის ნაპერწკლით, მუცელი ფეხებში ჩაარტყა, თასმა გამოიყენა, როგორც სხეულზე ასვლის საშუალება. ჰეიდენმა დაარტყა მის დაუცველ თავზე, მაგრამ მისმა დარტყმებმა მცირე გავლენა მოახდინა.
  
  მერე თავისი დანა გაახსენდა.
  
  მეორე ხელით, მან ხელი ქვემოდან ჩასრიალა, უბიძგა, დაიძაბა, ასწია სხეული ერთი სანტიმეტრით, როცა ტალახი იწურებოდა და მის დაჭერას ცდილობდა.
  
  თითები ხელზე დაიხურა. ბოდრომ შარვალი პრაქტიკულად გაიხადა, როცა ისევ აკოცა, ზურგზე, თავზე და ტუჩებზე მოულოდნელად ყურის გვერდით დაეშვა.
  
  "კარგი მცდელობა." იგრძნო, როგორ ჩამოუვარდა სისხლი მისი სახიდან ლოყაზე. "თქვენ ამას იგრძნობთ. ეს კარგად და ნელა ხდება. "
  
  მთელი სიმძიმით დაეყრდნო მთელ სხეულს და უფრო ღრმად უბიძგა ტალახში. ცალი ხელით სახე ლორწოვანში ჩარგო და სუნთქვა შეუჩერა. ჰეიდენი სასოწარკვეთილად იბრძოდა, ურტყამდა და გორავდა, როგორც შეეძლო. ყოველთვის, როცა წებოვანი ტალახით დაფარული სახე ასწია, მის წინ მეის ხედავდა, რომელიც მარტო იბრძოდა ბუდროს ორ მემამულესთან.
  
  ერთი დაეცა იმ სამ წამში, როდესაც მათ ჰაიდენის სახე დაუჭირეს. მეორემ უკან დაიხია და ტანჯვა გაახანგრძლივა. იმ დროისთვის, როცა ჰეიდენს სახე მეოთხედ გაუსწორდა, მეიმ საბოლოოდ მიიქცია იგი კუთხეში და წაქცეულ ხეს ზურგის მოტეხვას აპირებდა.
  
  ჰეიდენის დარჩენილი ძალა თითქმის ამოწურული იყო.
  
  ბუდროს დანამ კანზე გაუხვრიტა მესამე ნეკნი. მტკივნეულად ნელი და გაზომილი ბიძგით, დანამ უფრო ღრმად დაიწყო სრიალი. ჰეიდენი ადგა და დაარტყა, მაგრამ ვერ შეძლო თავდამსხმელის გადაგდება.
  
  "Არსად წასასვლელი." თავში ბუდროს ბოროტმა ჩურჩულმა შემოიჭრა.
  
  და ის მართალი იყო, უცებ მიხვდა ჰეიდენი. მან უნდა შეწყვიტოს ბრძოლა და დაუშვას ეს მოხდეს. უბრალოდ დაწექი იქ. მიეცით საკუთარ თავს დრო
  
  დანა უფრო ღრმად ჩაიძირა, ფოლადის დაფქვა ძვალთან. ბოდროს ჩაცინება იყო გრიმ რეიპერის ზარი, დემონის ზარი, რომელიც მას დასცინოდა.
  
  მისი სხეულის ქვეშ დანა მძიმე ჩხვლეტის ხმით გამოუშვა. ერთი მოძრაობით გადააბრუნა ხმალი ხელში და ზურგს უკან ძლიერად ჩასდო ბოდროს ნეკნებში.
  
  გიჟი კივილით უკან დაბრუნდა, დანის სახელური მკერდიდან ამოსწია. მაშინაც ჰეიდენი ვერ მოძრაობდა. იგი ძალიან ღრმად იყო ჩაძირული ტალახში, მთელი სხეული ძირს ასდიოდა. მეორე ხელიც კი არ შეეძლო.
  
  ბუდრომ ხიხინი გააქნია და ახრჩობდა მას. შემდეგ მან იგრძნო, რომ დიდი დანა გამოუშვა. მაშინ ზუსტად ასე იყო. ახლა მოკლავდა. ერთი ძლიერი დარტყმა მის კისერზე ან ხერხემალზე. ბუდრომ სცემა.
  
  ჰეიდენმა ფართოდ გაახილა თვალები და გადაწყვიტა, რომ მზის შუქი ბოლოჯერ დაენახა. მისი ფიქრები ბენზე იყო და ფიქრობდა: განსაჯე ჩემი ცხოვრების მიხედვით და არა იმის მიხედვით, თუ როგორ მოვკვდი.
  
  ისევ.
  
  შემდეგ, უზარმაზარი და დამაშინებელი, როგორც დამტენი ლომი, მაი კიტანო შემოიჭრა. ჰეიდენიდან დაახლოებით სამი ფუტის დაშორებით, მან დაარტყა მიწიდან, რითაც ყოველი უნცია იმპულსი ჩადო მის მფრინავ დარტყმაში. ერთი წამის შემდეგ და მთელმა ამ ძალამ დაამსხვრია ბოდროს ზედა ტანი, დაამტვრია ძვლები და ორგანოები, გაიფანტა კბილების ნამსხვრევები და სისხლი აფრქვევდა ფართო რკალში.
  
  სიმძიმე ჰეიდენს ზურგიდან ასწია.
  
  ვიღაცამ თითქოს მსუბუქად ამოიღო იგი ტალახიდან. ვიღაცამ წაიყვანა, ნაზად დააწვინა ბალახიან ნაპირზე და დაიხარა.
  
  რომ ვიღაც მაი კიტანო იყო. - დამშვიდდი, - თქვა მან მსუბუქად. "Ის მკვდარია. ჩვენ მოვიგეთ".
  
  ჰეიდენს არ შეეძლო მოძრაობა და საუბარი. ის მხოლოდ ლურჯ ცას, აკანკალებულ ხეებს და მაისის მომღიმარ სახეს უყურებდა.
  
  და ცოტა ხნის შემდეგ მან თქვა: "შემახსენე, რომ არასოდეს გაგაბრაზო. მართლაც, თუ შენ არ ხარ საუკეთესო, რაც ოდესმე ყოფილხარ, მე..." მისი ფიქრები ძირითადად ბენზე იყო, ამიტომ მან დაასრულა თქვა ის, რისი თქმაც შეეძლო. "ასდაში ტრაკს ვაჩვენებ".
  
  
  თავი ოცდამეექვსე
  
  
  სისხლის მეფემ თავისი ხალხი აბსოლუტურ ზღვრამდე მიიყვანა.
  
  იმ ფაქტმა, რომ მათმა მდევრებმა კინაღამ დაფარეს უფსკრული, განარისხა იგი. ძალიან დიდი იყო ხალხის კონტიგენტი, რომელიც ანელებდა მას. ეს იყო მათი ბუნდოვანი მეგზური, რომელიც წვრილმანებზე ტრიალებდა, როცა შესაძლოა პროგრესს მიაღწიონ. ამ პრიზის მოსაძებნად დაღუპულთა რაოდენობას მნიშვნელობა არ ჰქონდა. სისხლის მეფე ითხოვდა და ელოდა მათ მსხვერპლს. ის ელოდა, რომ ყველა დაწოლილიყო და მოკვდებოდა მისთვის. მათ ოჯახებს მოუვლიდნენ. ან სულაც არ აწამებდნენ.
  
  ყველაფერი პრიზი იყო.
  
  მისმა მეგზურმა, კაცმა, სახელად თომასმა, რაღაცას დრტვინა იმის შესახებ, რომ ეს ის დონეა, რომელსაც სხვა ჯიგრმა, სახელად ჰოკსვორთმა, შური უწოდა. ეს იყო მეოთხე პალატა, სისხლის მეფე ბრაზისგან ადუღდა. მხოლოდ მეოთხე. სტანდარტული ლეგენდა საუბრობდა ჯოჯოხეთის შვიდ დონეზე. შეიძლება ამის შემდეგ კიდევ სამი იყოს?
  
  და როგორ იცოდა ჰოკსვორთმა? სკრიბი და კუკი შებრუნდნენ და გაიქცნენ, მათი კვერცხები არაქისის ზომამდე შემცირდა, როცა დაინახეს ხაფანგის სისტემა მეხუთე დონის შემდეგ. დიმიტრი კოვალენკო, მისი აზრით, რა თქმა უნდა, არ იქნებოდა.
  
  "Რას ელოდები?" იღრიალა მან თომას. "ჩვენ გადავალთ. ახლა".
  
  "მე ბოლომდე ვერ გავიგე ხაფანგის სისტემა, სერ," დაიწყო თქვა თომასმა.
  
  "ჯოჯოხეთში ხაფანგის სისტემა. გაგზავნეთ ხალხი შიგნით. ისინი უფრო სწრაფად იპოვიან." სისხლის მეფემ გაერთობით ტუჩები მოკუმა, როცა ოთახს სწავლობდა.
  
  წინა სამისგან განსხვავებით, ეს პალატა ეშვებოდა ცენტრალურ არაღრმა ჩაღრმავებამდე, რომელიც ისე გამოიყურებოდა, თითქოს თავად კლდეში იყო გამოკვეთილი. რამდენიმე სქელი მეტალის საყრდენი ხისტი იატაკიდან გამოსულიყო, თითქმის საფეხურებივით. პალატის კედლები ვიწროვდებოდა წინსვლისას, სანამ აუზის შემდეგ კვლავ არ დაიწყეს გაფართოება.
  
  აუზი, როგორც ჩანს, იყო "ბოსტნე".
  
  შური?გაიფიქრა სისხლის მეფემ. როგორ გადაიტანა ასეთი ცოდვა რეალურ ცხოვრებაში, ამ ქვესკნელში, სადაც ჩრდილებს შეუძლიათ არა მხოლოდ დაგიცვან, არამედ მოგკლას? ის უყურებდა, როგორ გასცემდა თომას წინსვლის ბრძანება. თავიდან ყველაფერი კარგად მიდიოდა. სისხლის მეფემ უკან გაიხედა, საიდანაც ისინი მოვიდნენ, როცა შორეული სროლის ხმები გაიგონა. ჯანდაბა დრეიკი და მისი პატარა ჯარი. როგორც კი ის აქედან წავა, ის პირადად იზრუნებს იმაზე, რომ სისხლიანი ვენდეტა თავის სასტიკ მიზანს მიაღწევს.
  
  სროლამ გააცოცხლა იგი. "გადაიტანე!" დაიყვირა მან, სწორედ მაშინ, როცა ლიდერი რაღაც ფარულ ზეწოლის წერტილს დააბიჯებდა. ჩამოვარდნილ ქვასავით ბზარი გაისმა, ჰაერის სასტვენმა და უცებ ლიდერის თავი ქვის იატაკს დაარტყა, სანამ ციცაბო ფერდობზე ფეხბურთის ბურთივით ჩამოგორდებოდა. უთავო სხეული სისხლის გროვაში ჩავარდა.
  
  სისხლის მეფეც კი შეჰყურებდა. მაგრამ ის არ გრძნობდა შიშს. მას უბრალოდ სურდა ენახა, რამ გამოიწვია მისი მთავარი მსახიობის ასეთი ტრავმა. თომას გვერდით ყვიროდა. სისხლის მეფემ მას წინ უბიძგა, მის კვალდაკვალ მიჰყვა და დიდი სიამოვნება მიიღო მამაკაცის შიშით. ბოლოს კანკალი სხეულის გვერდით გაჩერდა.
  
  შეშინებული ხალხის გარემოცვაში სისხლის მეფემ შეისწავლა უძველესი მექანიზმი. ორ ლითონის ბოძს შორის საპარსით თხელი მავთული იყო გაბმული თავის სიმაღლეზე, რომელიც უნდა ყოფილიყო დამაგრებული რაღაც დამამჭიდრობლობით. როგორც კი მისმა კაცმა ჩახმახს მოარტყა, ბოძები მოიხსნა და მავთული მათთან ერთად შემობრუნდა, თავის კაცს კისერზე თავი მოჰკვეთა.
  
  ბრწყინვალე. შესანიშნავი შემაკავებელი საშუალება იყო, გაიფიქრა მან და ფიქრობდა, შეიძლებოდა თუ არა ასეთი მოწყობილობის გამოყენება მისი ახალი სახლის მოსამსახურეთა კვარტალში.
  
  "Რას ელოდები?" დაუყვირა მან დანარჩენ ხალხს. "გადაიტანე!"
  
  სამი კაცი წინ გადახტა, კიდევ ათეული მიჰყვებოდა. სისხლის მეფეს მიზანშეწონილად ჩათვალა, რომ კიდევ ნახევარი ათეული დაეტოვებინა, თუ დრეიკი სწრაფად დაეწია.
  
  "ახლა სწრაფად," თქვა მან. "თუ უფრო სწრაფად მივდივართ, უფრო სწრაფად მივაღწევთ, არა?"
  
  მისი კაცები გაიქცნენ და გადაწყვიტეს, რომ არჩევანი ნამდვილად არ ჰქონდათ და იყო მცირე შანსი იმისა, რომ მათი შეშლილი ბოსი მართალი იყო. კიდევ ერთი ხაფანგი გაქრა და მეორე თავი ფერდობზე გადავიდა. სხეული დაეცა და მის უკან მყოფი მამაკაცი მასზე დაბრუნდა და თავს იღბლიანი ჩათვალა, როგორც კიდევ ერთი დაჭიმული მავთული, რომელიც ჰაერში მის ზემოთ იყო გაჭრილი.
  
  როდესაც მეორე ჯგუფმა დაიწყო დაღმასვლა, მათ შეუერთდა სისხლის მეფე. ახალი ხაფანგები დაიდგა. უფრო მეტი თავები და სკალპები წვიმდა. შემდეგ იყო მზარდი პოპი, რომელიც ეხმიანებოდა გამოქვაბულში. სარკეები გამოჩნდა ვიწრო გადასასვლელის ორივე მხარეს, განლაგებული, რათა ასახავდეს წინ მყოფ ადამიანს.
  
  პარალელურად გაისმა წყლის ნაკადულის ხმა და ფერდობის ძირში აუზი ივსება.
  
  მხოლოდ ეს წყალი არ იყო მხოლოდ წყალი. არ ვიმსჯელოთ იმით, თუ როგორ ეწეოდა.
  
  თომას ყვირილი გაიქცა მათკენ. "იკვებება მჟავე ტბით. სწორედ მაშინ გოგირდის აირისებრი დიოქსიდი იხსნება წყალში და წარმოქმნის გოგირდმჟავას. თქვენ ნამდვილად არ გსურთ ამის შეხება!"
  
  "არ გაჩერდე," იღრიალა სისხლის მეფემ, როცა დაინახა, რომ ხალხი ნელნელა დაიწყო. "მეტალის ბოძები იხმარეთ, იდიოტებო".
  
  მთელი გუნდი ხალხმრავლობაში ფერდობზე დაეშვა. მარცხნივ და მარჯვნივ, შემთხვევითი ხაფანგები ისრის გასროლის ხმით იხსნება. უთავო სხეულები დაეცა და თავები გადაგდებული ანანასივით დატრიალდა კაცებს შორის, ზოგმა წააქცია, ზოგმა შემთხვევით დაარტყა. სისხლის მეფემ ადრევე შეამჩნია, რომ ძალიან ბევრი ხალხი იყო ბოძების რაოდენობისთვის და მიხვდა, რომ შეკვრის მენტალიტეტი მათ ნაკლებად საზრიანებს დაუფიქრებლად ხტუნავდა.
  
  ისინი იმსახურებდნენ თავიანთ ბედს. ყოველთვის სჯობდა იდიოტი მოკვდე.
  
  სისხლის მეფემ სვლა შეანელა და თომას შეაჩერა. რამდენიმე სხვა კაცმაც შეანელა, რაც დაადასტურა სისხლის მეფის რწმენა, რომ მხოლოდ ყველაზე ნათელი და საუკეთესო გადარჩებოდა. ჯგუფის ლიდერი გადახტა პირველ ლითონის ბოძზე და შემდეგ დაიწყო ძელიდან ბოძზე გადახტომა აჩქარებულ წყალზე. მან თავიდან გარკვეული პროგრესი განიცადა, მაგრამ შემდეგ შხამიანი ტალღა ფეხებში მოხვდა. სადაც მჟავე წყალი ეხებოდა, ტანსაცმელი და კანი ეწვოდა.
  
  როდესაც მისი ფეხები შემდეგ სვეტს შეეხო, ტკივილმა გამოიწვია მისი გაორმაგება და დაეცა და გადავარდნილ აუზში ჩავარდა. გააფთრებული, მტანჯველი ყვირილი გაისმა დარბაზში.
  
  მეორე მამაკაცი დახლიდან გადმოვარდა და შიგნით ჩავარდა. მესამე მამაკაცი აუზის პირას გაჩერდა, დაგვიანებით მიხვდა, რომ არ არსებობდა თავისუფალი დგომა, რომ გადახტომოდა, და შეძვრა, როცა მეორე მამაკაცი ბრმად დაარტყა ზურგში.
  
  სარკეები ასახავდა წინ მყოფ ადამიანს. შეგშურდებათ თქვენს წინ მყოფ კაცს?
  
  სისხლიანმა მეფემ დაინახა სარკეების დანიშნულება და ხაფანგის განადგურება. "Დაიხედე!" თომასმა ერთდროულად იყვირა. "შეხედე შენს ფეხებს და არა წინ მყოფს. ეს მარტივი ვარჯიში დაგეხმარებათ თაროების უსაფრთხოდ გადალახვაში."
  
  სისხლის მეფე ახლად წარმოქმნილი ტბის პირას გაჩერდა. თუ ვიმსჯელებთ იმით, რომ წყალი ჯერ კიდევ მაღლა იწევდა, ის ხედავდა, რომ საყრდენების ზემოები მალე ადუღებული ზედაპირის ქვეშ იქნებოდა. წინ მდგომ მამაკაცს უბიძგა და თომაც თან წაათრია. ხაფანგი მიუწვდომელი გახდა, ისე ახლოს, რომ მან იგრძნო ქარი, როდესაც ლითონის ძელი მის მხარზე გადაფრინდა.
  
  გასვლა ბოძებზე და სწრაფი შემთხვევითი ცეკვა. ხანმოკლე პაუზა, როცა წინ წყალი ასხამდა. კიდევ ერთი ძელი და მის წინ მყოფი მამაკაცი დაბრუნდა. ყვირილის დროს მან სასწაულები მოახდინა და სხვა ბოძზე დაშვებით მოახერხა დაცემის შეჩერება. მჟავე წყალი ირგვლივ ასხამდა, მაგრამ არ შეხებია.
  
  Ნახვამდის.
  
  სისხლიანმა მეფემ ნახა თავისი შანსი. დაუფიქრებლად და გაუჩერებლად დააბიჯა მამაკაცის დაყრდნობილ სხეულს და ხიდად გამოიყენა გადასალახად და შორეული ნაპირის უსაფრთხოებამდე მისასვლელად. მისმა წონამ მამაკაცი კიდევ უფრო დაბლა აიყვანა, მკერდი მჟავაში ჩაეფლო.
  
  მომდევნო წამში ის ქარიშხალში დაიკარგა.
  
  სისხლის მეფე მას მიჰყურებდა. "სულელი".
  
  თომა გვერდით დაეშვა. მეტი ადამიანი ოსტატურად გადახტა ლითონის ბოძებს შორის უსაფრთხოების მიზნით. სისხლის მეფემ წინ გაიხედა თაღოვანი გასასვლელით.
  
  "და ასე შემდეგ მეხუთე დონემდე", - თქვა მან თვითკმაყოფილად. "სად მივბაძო ამ ჭიას, კუკ. და ბოლოს სად, - დაიღრიალა მან. "მე გავანადგურებ მეტ დრეიკს."
  
  
  თავი ოცდამეშვიდე
  
  
  ჰავაის დიდ კუნძულს ასე უწოდეს დაბნეულობის თავიდან ასაცილებლად. მისი ნამდვილი სახელია ჰავაი, ანუ ჰავაის კუნძული და ის ყველაზე დიდი კუნძულია შეერთებულ შტატებში. აქ არის მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი ვულკანი, კილაუეა, მთა, რომელიც 1983 წლიდან მუდმივად იფეთქებს.
  
  დღეს, მაუნა ლოას დის ვულკანის ქვედა ფერდობებზე, მანო კინიმაკა და ალისია მაილსი, ამერიკელ საზღვაო ქვეითთა გუნდთან ერთად, პარაზიტის განდევნას შეუდგა, რომელიც კუნძულის მაცხოვრებლების გონებაში შეაღწია.
  
  მათ გაარღვიეს გარე პერიმეტრი, დახვრიტეს სისხლის მეფის ათობით კაცი და შეიჭრნენ დიდ დანართში, ზუსტად მაშინ, როცა მცველებმა გაათავისუფლეს ყველა მძევალი. იმავე მომენტში შენობის უკან მანქანების ხმაურიანი ხმა გაისმა. ალისია და კინიმაკა დროს არ კარგავდნენ სირბილში.
  
  ალისია დაბნეული გაჩერდა. "ჯანდაბა, ჯიგრები გარბიან." ოთხი ოთხკუთხედი გარბოდა, თავიანთ უზარმაზარ საბურავებზე ახტუნავდნენ.
  
  კინიმაკამ თოფი ასწია და დაუმიზნა. "Დიდი ხნით არა." მან გაისროლა. ალისია უყურებდა, როგორ დაეცა ბოლო ადამიანი და ოთხკუთხედი სწრაფად გაჩერდა.
  
  "ვაი, დიდი ბიჭი, ცუდი არ არის პოლიციელისთვის. მოდით."
  
  "მე CIA-დან ვარ." კინიმაკა ყოველთვის იღებდა სატყუარას, რამაც ალისია გაახარა.
  
  "ერთადერთი სამასოიანი აბრევიატურა, რომელსაც აქვს მნიშვნელობა, არის ბრიტანელები. დაიმახსოვრე ეს".
  
  კინიმაკამ რაღაც ჩაილაპარაკა, როცა ალისია ATV-ს მიუახლოვდა. ის ჯერ კიდევ მუშაობდა. ამავდროულად, ორივე ცდილობდა წინა სავარძლის დაკავებას. ალისიამ თავი დაუქნია და ზურგზე ანიშნა.
  
  "მე მირჩევნია ჩემი ხალხი ჩემს უკან, მეგობარო, თუ ისინი არ არიან დაბნეულნი."
  
  ალისიამ ძრავა ჩართო და მოშორდა. ოთხკუთხედი დიდი მახინჯი მხეცი იყო, მაგრამ ის შეუფერხებლად მოძრაობდა და კომფორტულად ახტებოდა მუწუკებს. დიდმა ჰავაელმა ხელები მის წელზე შემოხვია, რომ მოეჭირა და არა ის, რომ ეს სჭირდებოდა. იქ იყო კალმები, სადაც ის იჯდა. ალისია ჩაიცინა და არაფერი უთქვამს.
  
  წინ გაქცეული ხალხი მიხვდა, რომ მათ დევნიდნენ. ორი მათგანის მგზავრები შემობრუნდნენ და გაისროლეს. ალისია შუბლი შეჭმუხნა, იცოდა, რომ ამ გზით რაიმეს დარტყმა სრულიად შეუძლებელი იყო. მოყვარულები, ფიქრობდა იგი. ყოველთვის მეჩვენება, რომ მე მოყვარულებს ვებრძვი. უკანასკნელი ნამდვილი ბრძოლა, რომელიც მან აწარმოა, იყო დრეიკის წინააღმდეგ აბელ ფრეის დასაყრდენში. და მაშინაც კი, ეს ადამიანი ჟანგიანი იყო, შეფერხებული იყო შვიდი წლის თავაზიანობის გამო.
  
  ახლა მას შეიძლება ჰქონდეს განსხვავებული პერსპექტივა.
  
  ალისია ჭკუით მართავდა ვიდრე სწრაფად. მოკლე დროში მან მიიყვანა მათი კვადრატი მისაღებ სასროლ მანძილზე. კინიმაკამ ყურში შესძახა. "გადაღებას ვაპირებ!"
  
  მან დარტყმა მიიღო. კიდევ ერთმა დაქირავებულმა იყვირა და ძლიერად შევარდა ტალახში. "ეს ორიდან ორია", - წამოიძახა ალისამ. "კიდევ ერთი და მიიღებ ბლომად..."
  
  მათი ATV დამალულ გორაკს დაეჯახა და შეშლილი მარცხნივ გადაიხარა. ერთი წუთით ისინი ორ ბორბალზე იყვნენ და გადატრიალდნენ, მაგრამ მანქანამ მოახერხა წონასწორობის შენარჩუნება და მიწაზე დაეჯახა. ალისია დროს არ კარგავდა დროსელის გასახსნელად, რათა წინ გამოეშვა.
  
  კინიმაკამ თხრილი მანამდე დაინახა. "სიგიჟე!" მან დაიყვირა "მოითმინე!"
  
  ალისიას მხოლოდ უნდა გაეზარდა სიჩქარე, რადგან ფართო, ღრმა თხრილი სწრაფად მიუახლოვდა. კვადროციკლი უფსკრულის თავზე გადაფრინდა, ბორბლები ტრიალებდა და ძრავი ღრიალებდა, მეორე მხარეს ჩაიძირა და ცდილობდა ადგილზე დარჩენილიყო. ალისიამ თავი რბილ ზოლს დაარტყა. კინიმაკა ისე ძლიერად ეჭირა, რომ ორივეს არ აძლევდა მობრუნების ნებას და მტვერი რომ დაიწვა, მიხვდნენ, რომ უცებ მტრებს შორის აღმოჩნდნენ.
  
  მათ გვერდით ტალახში დატრიალდა შავი კვადროციკლი, ცუდად დაეშვა და ახლა გასწორებას ცდილობდა. კინიმაკა დაუფიქრებლად გადახტა, პირდაპირ მძღოლისკენ გაემართა და ის და მისი მგზავრი მანქანიდან ათქვეფილ ტალახში გადააგდო.
  
  ალისიამ თვალებიდან მტვერი მოიწმინდა. ერთადგილიანი ოთხკუთხედმა მის წინ აიღო სიჩქარე, მაგრამ მაინც დისტანციის ფარგლებში იყო. მან აიღო თოფი, დაუმიზნა და გაისროლა, შემდეგ, შემოწმების საჭიროების გარეშე, გადაიტანა სკამი იქ, სადაც მისი ჰავაელი პარტნიორი ტალახში ჭიდაობდა.
  
  კინიმაკამ ტალახში ერთი ადამიანი გაათრია. "Ეს ჩემი სახლია!" ალისიამ გაიგონა მისი ღრიალი, სანამ მოწინააღმდეგეს მკლავს მოხვევდა და მოტეხავდა. როცა მეორე მამაკაცი მასზე მიისწრაფოდა, ალისიას გაეცინა და თოფი ჩამოწია. კინიმაკეს არ სჭირდებოდა მისი დახმარება. მეორე კაცმა მას ისე დაარტყა, როგორც ინსტრუქციები ატყდება ოთხი წლის ბავშვს უშედეგოდ. კაცი მიწაზე დაეცა და კინიმაკამ სახეზე მუშტით დაასრულა.
  
  ალისიამ მას თავი დაუქნია. "მოდით, ეს დავამთავროთ."
  
  ბოლო კვადრატი გაჭირვებით მიიწევდა წინ. მისი მძღოლი ყველა ამ ნახტომის დროს უნდა დაშავებულიყო. ალისიამ სწრაფად დაიწყო ადგილის მოპოვება, ახლა ცოტა იმედგაცრუებული იყო რანჩოს დაბრუნების სიმარტივით. მაგრამ მაინც გადაარჩინეს ყველა მძევალი.
  
  თუ რამე იცოდა მან სისხლის მეფის შესახებ, ეს იყო ის ფაქტი, რომ ეს ხალხი აქ, ეს ეგრეთ წოდებული დაქირავებულები, მისი გუნდის ნარჩენები იყვნენ, რომლებიც აქ გაგზავნეს ხელისუფლებების ჩარევისა და ყურადღების გადასატანად. გეყოფა და იმართე.
  
  მან შეანელა ბოლო კვადროციკლთან მიახლოებისას. პაუზის გარეშე, საჭის სვეტს არც კი მოუჭირა, მან ორი გასროლა გაისროლა და ორი მამაკაცი დაეცა.
  
  ძლივს დაწყებული ბრძოლა დასრულდა. ალისიამ წამით შორს გაიხედა. თუ ყველაფერი გეგმის მიხედვით წარიმართება, თუ მეი და ჰეიდენი, დრეიკი და სხვები გადარჩებიან ბრძოლის თავიანთ ნაწილებს, მაშინ შემდეგი ბრძოლა შეიძლება იყოს მისი ყველაზე მკაცრი და ბოლო.
  
  იმიტომ რომ ეს იქნება მაი კიტანოს წინააღმდეგ. და მას უნდა ეთქვა დრეიკისთვის, რომ მეიმ მოკლა უელსი.
  
  მაგარია.
  
  კინიმაკამ მხარზე ხელი მოხვია. "ჩვენი დაბრუნების დროა".
  
  "აჰ, დაისვენე გოგონას", - ჩაიჩურჩულა მან. "ჩვენ ჰავაიში ვართ. ნება მომეცით ვუყურო მზის ჩასვლას."
  
  
  თავი ოცდამერვე
  
  
  "მაშ ასე გამოიყურება ეჭვიანობა?"
  
  დრეიკი და მისი გუნდი მეოთხე პალატაში შევიდნენ, ყოველგვარი სიფრთხილით. მაშინაც კი, რამდენიმე წამი დასჭირდათ იმ სცენის სრულად გააზრებას, რომელიც მათ წინაშე იყო. ყველგან უთავო სხეულები ეგდო. სისხლი იატაკზე ასხამდა და ზოგან კვლავ სქლად მიედინება. თავად თავები იატაკზე გადაყრილი სათამაშოებივით იყო მიფენილი.
  
  ვიწრო გადასასვლელის ორივე მხარეს ზამბარიანი ხაფანგები იდგა. დრეიკმა ერთი შეხედა საპარსის თხელ მავთულს და გამოიცნო რა მოხდა. კომოდო ურწმუნოდ უსტვენდა.
  
  "რაღაც მომენტში, ამ ხაფანგებმა შეიძლება იმუშაოს", - თქვა ბენმა. "ჩვენ უნდა გადავიდეთ."
  
  კარინმა ზიზღის ხმა ამოიღო.
  
  "ჩვენ უნდა ვიმოქმედოთ სწრაფად და დავრჩეთ საგნების ცენტრში", - თქვა დრეიკმა. "არა, დაელოდე".
  
  ახლა, ხაფანგების მიღმა დაინახა წყლით სავსე ფართო აუზი, ბუშტუკებდა და ქაფდებოდა. აუზის კიდეებს წყალი ასხამდა და ადიდდა.
  
  "ეს შეიძლება იყოს პრობლემა. ნახე ლითონის ბოძები?
  
  "მე დავდებ, რომ სისხლის მეფის ხალხი მათ საფეხურებად იყენებდა", - თქვა ბენმა საიდუმლოებით. "ჩვენ მხოლოდ უნდა დაველოდოთ წყლის ჩაქრობას."
  
  "რატომ უბრალოდ არ გაიაროთ ისინი." მაშინაც კი, როცა კომოდომ ეს სიტყვები თქვა, სახეზე ეჭვი ეტყობოდა.
  
  "ეს აუზი შეიძლებოდა მჟავე ტბიდან ან ჭადან იკვებებოდა", - განმარტა კარინმა. "აირებს შეუძლიათ წყალი გადააქციონ გოგირდის მჟავად ვულკანის შიგნით ან მის მახლობლად. თუნდაც დიდი ხნის წასული".
  
  "მჟავა არ გაანადგურებს ლითონის თაროებს?" დრეიკმა ანიშნა.
  
  ბენმა თავი დაუქნია. "აუცილებლად".
  
  ისინი რამდენიმე წუთის განმავლობაში უყურებდნენ ადუღებულ წყალს. როდესაც ისინი უყურებდნენ, საშინელი კლიკის ხმა გაისმა. დრეიკმა სწრაფად ასწია პისტოლეტი. ექვსმა გადარჩენილმა დელტას მებრძოლმა გაიმეორა მისი ქმედება წამის ნაწილის შემდეგ.
  
  არაფერი განძრეულა.
  
  მერე ისევ გაისმა ხმა. მძიმე დაწკაპუნება. ავტოფარეხის კარის კაბელის ხმა, რომელიც გადის ლითონის რელსებზე. მხოლოდ ეს არ იყო ავტოფარეხის კარი.
  
  ნელ-ნელა, დრეიკის თვალწინ, ერთ-ერთმა ხაფანგმა კედელში კბენა დაიწყო. დროებითი დაგვიანებით? მაგრამ ასეთი ტექნოლოგია არ იყო ხელმისაწვდომი უძველესი რასებისთვის. თუ ეს აზროვნების მატარებელი ჰგავდა ადამიანის სიგიჟეს, რომელიც აცხადებს, რომ სამყაროში სხვა გონიერი სიცოცხლე არ არსებობს?
  
  რა ქედმაღლობა.
  
  ვინ იცოდა რა ცივილიზაციები არსებობდა ჩანაწერების გაკეთებამდე? დრეიკი ახლა ამაზე არ უნდა ეფიქრა. მოქმედების დროა.
  
  "წყალი იკლებს", - თქვა მან. ბენ. რაიმე სიურპრიზი?
  
  ბენმა გადაამოწმა მისი ჩანაწერები და კარინმა იმედია, გონებაში ჩაიარა. "ჰოკსვორტი ბევრს არ ამბობს." ბენმა საბუთები აირია. "ალბათ საწყალი კაცი შოკში იყო. დაიმახსოვრე, მაშინ ისინი მსგავს რამეს ვერ ელოდნენ".
  
  "მაშინ მეხუთე დონე უნდა იყოს ნამდვილი ჭექა-ქუხილის ქარიშხალი", - თქვა კომოდომ ხმამაღლა. "იმიტომ, რომ სწორედ მაშინ დაბრუნდა კუკი".
  
  ბენმა ტუჩები მოკუმა. "ჰოკსვორტი ამბობს, რომ სწორედ ის, რაც კუკმა დაინახა მეხუთე დონის შემდეგ, აიძულა უკან დაბრუნებულიყო. არა თავად ოთახი. "
  
  "დიახ, სავარაუდოდ მეექვსე და მეშვიდე დონეები", - ჩუმად თქვა დელტას ერთ-ერთმა ჯარისკაცმა.
  
  "არ დაივიწყო სარკეები." კარინმა მათზე მიუთითა. "ისინი მიუთითებენ წინ, აშკარად წინ მყოფ ადამიანზე. ეს დიდი ალბათობით გაფრთხილებაა".
  
  "როგორც ჯონსების გვერდის ავლა." დრეიკმა თავი დაუქნია. "გაიგე. ასე რომ, განსაკუთრებით დინოროკისა და დევიდ კოვერდეილის სულისკვეთებით, მე დავსვამ პირველ კითხვას, რომელიც ყოველთვის მესმოდა მისგან ყოველ კონცერტზე, რომელზეც ოდესმე წავსულვარ. Მზად ხარ?"
  
  გზას დრეიკი გაუძღვა. გუნდის დანარჩენი წევრები ისე განლაგდნენ, როგორც მიჩვეული იყო. ცენტრალურ ზოლში შესვლისას დრეიკი არ ელოდა რაიმე სირთულეს ხაფანგებთან დაკავშირებით და არავის გადაეყარა, თუმცა მან მოიპოვა დახარჯული წნევის რამდენიმე ქულა. აუზის პირას რომ მივიდნენ, წყალი სწრაფად იწურებოდა.
  
  "პოლუსები ნორმალურად გამოიყურება," - თქვა მან. "უყურე ზურგს. და ნუ იყურები ქვემოთ. რაღაც საზიზღარი რაღაცეები დაცურავს აქ."
  
  დრეიკი პირველი, ფრთხილად და ზუსტი წავიდა. მთელმა გუნდმა რამდენიმე წუთში ადვილად გადალახა ისინი და გასასვლელი თაღისკენ გაემართა.
  
  "სისხლის მეფეს სასიამოვნოა, რომ მან ყველა ხაფანგი დაგვიყენა". ბენმა ოდნავ ჩაიცინა.
  
  "ახლა ჩვენ არ შეგვიძლია შორს ჩამოვრჩეთ ნაძირალას." დრეიკმა იგრძნო, როგორ მოეჭიდა ხელები მუშტებად, თავი ურტყამდა იმ პერსპექტივით, რომ უახლეს ისტორიაში ყველაზე საშინელ ქვესკნელის ფიგურას შეხვედროდა.
  
  
  * * *
  
  
  შემდეგი თაღი უზარმაზარ გამოქვაბულში გაიხსნა. უახლოესი ბილიკი ფერდობზე მიდიოდა, შემდეგ კი ფართო გზის გასწვრივ მაღალი კლდოვანი რაფის ქვეშ.
  
  მაგრამ იყო სერიოზული დაბრკოლება, რომელმაც მათ გზა მთლიანად გადაკეტა.
  
  დრეიკმა თვალები აატრიალა. "Სისხლიანი ჯოჯოხეთი"
  
  მსგავს რამეზე არც კი უოცნებია. ბლოკირება რეალურად ცოცხალი კლდეში გამოკვეთილი უზარმაზარი ფიგურა იყო. ის იწვა მოსვენებაში, ზურგით მარცხენა კედელს ეყრდნობოდა, უზარმაზარი მუცელი ბილიკზე იყო გამოწეული. საკვების სკულპტურები მუცელზე იდო, ასევე ფეხებზე მიმოფანტული და ბილიკზე დაწყობილი.
  
  ქანდაკების ფეხებთან საშინელი ფიგურა იწვა. მკვდარი ადამიანის სხეული. ტანი დაგრეხილი ჩანდა, თითქოს უკიდურეს აგონიაში იყო.
  
  "ეს სიხარბეა", - თქვა ბენმა პატივისცემით. "სიხარბესთან დაკავშირებული დემონი არის ბელზებელი".
  
  დრეიკს თვალი ჩაუკრა. "თქვენ გულისხმობთ, როგორც ბელზებუბში ბოჰემური რაფსოდიდან?"
  
  ბენმა ამოიოხრა. "ეს ყველაფერი როკ-ენ-როლში არ არის დაკავშირებული, მეთ. ვგულისხმობ დემონ ბელზებელს. სატანის მარჯვენა ხელი".
  
  "გავიგე, რომ სატანის მარჯვენა ხელი გადაჭარბებულია". დრეიკმა უზარმაზარ დაბრკოლებას შეხედა. "და სანამ შენს ტვინს პატივს ვცემ, ბლეიკი, შეწყვიტე სისულელეების ლაპარაკი. რა თქმა უნდა, ყველაფერი დაკავშირებულია როკ-ენ-როლთან".
  
  კარინმა გრძელი ქერა თმა შეიშალა და შემდეგ ისევ შეუკრა, უფრო მჭიდროდ. მას დელტას რამდენიმე ჯარისკაცი უყურებდა, მათ შორის კომოდო იყო. მან აღნიშნა, რომ ჰოკსვორთმა თავის ჩანაწერებში ამ კონკრეტული გამოქვაბულის შესახებ საინტერესო დეტალები მოგვაწოდა. როცა ის საუბრობდა, დრეიკმა თვალები ოთახისკენ გაუშვა.
  
  უზარმაზარი ფიგურის უკან მან ახლა შენიშნა გასასვლელი თაღის არარსებობა. სამაგიეროდ, უკანა კედელზე გადიოდა ფართო რაფა, რომელიც მაღალი ჭერისკენ იხრებოდა, სანამ მაღალ კლდოვან პლატოზე არ სრულდებოდა. როდესაც დრეიკმა პლატოს დახედა, დაინახა, რომ აივანი იყო მის შორეულ ბოლოში, თითქმის სადამკვირვებლო გემბანის მსგავსი, რომელიც გადაჰყურებდა... ბოლო ორ დონეს?
  
  დრეიკს ფიქრები გაუწყდა, როცა გასროლის ხმა გაისმა. ტყვია რიკოშეტით გადავარდა მათ თავზე. დრეიკი იატაკზე დაეცა, მაგრამ შემდეგ კომოდომ ჩუმად მიუთითა იმავე კლდოვანი პლატოს მიმართულებით, რომელიც ახლახან დაათვალიერა და დაინახა, რომ ათზე მეტი ფიგურა მისკენ ტრიალებდა დახვეული რაფიდან.
  
  კოვალენკოს ხალხი.
  
  რას ნიშნავდა...
  
  "იპოვე გზა ამ ნაბიჭვრის გარშემო", - ჩასჩურჩულა დრეიკმა ბენს, თავი დაუქნია მასიური ქანდაკებისკენ, რომელიც მათ გზას უკეტავს წინ, შემდეგ კი მთელი ყურადღება კლდოვან რაფაზე გაამახვილა.
  
  ძლიერად აქცენტირებული ხმა გაისმა, ამპარტავანი და ამპარტავანი. "მეტ დრეიკი! ჩემი ახალი მოსისხლე მტერი! ასე რომ, ისევ ცდილობ ჩემს შეჩერებას, არა? მე, ხალხო, არასოდეს არაფერს სწავლობთ?
  
  "რის მიღწევას ცდილობ, კოვალენკო? რას ნიშნავს ეს ყველაფერი?"
  
  "რას ნიშნავს ეს ყველაფერი? ეს არის სიცოცხლის ძებნა. ჩემს შესახებ კუკის ცემაზე. იმის შესახებ, თუ როგორ ვისწავლე და ვვარჯიშობდი ოცი წლის განმავლობაში ყოველდღე ადამიანის მოკვლით. მე არ ვარ როგორც სხვა მამაკაცები. მე ეს გადავლახე, სანამ ჩემს პირველ მილიარდს გავაკეთებდი".
  
  - კუკი უკვე დაამარცხე, - მშვიდად შენიშნა დრეიკმა. "აქ რატომ არ ბრუნდები? ჩვენ ვილაპარაკოთ, მე და შენ."
  
  "გინდა ჩემი მოკვლა? სხვა არჩევანი არ მექნებოდა. ჩემს ხალხსაც კი უნდა ჩემი მოკვლა".
  
  - ალბათ იმიტომ, რომ დიდი მცოდნე ხარ.
  
  კოვალენკომ წარბები შეჭმუხნა, მაგრამ ისე გაიტაცა მისმა თავმოყვარეობამ, რომ შეურაცხყოფა სათანადოდ არც კი მიიღო. "ჩემი მიზნების მისაღწევად ათასობით მოვკლავდი. იქნებ უკვე გავაკეთე. ვინ აწუხებს დათვლას? მაგრამ დაიმახსოვრე, დრეიკ, და კარგად დაიმახსოვრე. თქვენ და თქვენი მეგობრები იქნებით ამ სტატისტიკის ნაწილი. შენს მოგონებებს მიწის პირიდან წავშლი".
  
  "შეწყვიტე იყო ასეთი მელოდრამატული", - უპასუხა დრეიკმა. "ჩამოდი აქ და დაამტკიცე, რომ ნაკრები გაქვს, მოხუცი." მან დაინახა კარინი და ბენი ახლოს, ყურადღებით ესაუბრებოდნენ ერთმანეთს, ახლა კი ორივემ ენერგიულად დაუწყო ქნევა, როცა რაღაც გათენდა.
  
  "არ იფიქროთ, რომ ასე ადვილად მოვკვდები, თუნდაც შევხვდეთ. მე გავიზარდე დედა რუსეთის ყველაზე უხეში ქალაქის უხეში ქუჩებში. და თავისუფლად გავიარე მათ შორის. ისინი მე მეკუთვნოდნენ. ბრიტანელებმა და ამერიკელებმა არაფერი იციან ნამდვილი ჭიდაობის შესახებ". მკაცრი გარეგნობის კაცმა მიწაზე გადააფურთხა.
  
  დრეიკის თვალები მომაკვდინებელი იყო. - ოჰ, გულწრფელად ვიმედოვნებ, რომ ადვილად არ მოკვდები.
  
  "მალე გნახავ ბრიტანო. გნახავ შენ დაწვები, სანამ ჩემს საგანძურს ვითხოვ. დავინახავ, როგორ ყვირი, სანამ სხვა ქალს ვიღებ. მე ვუყურებ შენ ლპება, სანამ ღმერთი გავხდები."
  
  "ზეცის გულისთვის". კომოდო დაიღალა ტირანების მძვინვარების მოსმენით. მან გასროლა ქვის რაფისკენ გაუშვა, სისხლის მეფის კაცები პანიკაში ჩააგდო. ახლაც, დრეიკმა დაინახა, რომ ათიდან ცხრა მამაკაცი კვლავ გარბოდა მის დასახმარებლად.
  
  საპასუხო სროლები მაშინვე გაისმა. ახლომდებარე ქვის კედლებს ტყვიები სცვიოდა.
  
  ბენმა დაიყვირა: "ჩვენ მხოლოდ უნდა ავიდეთ მსუქან კაცზე. არც ისე რთული..."
  
  დრეიკმა იგრძნო, მაგრამ. წარბი ასწია, როცა ქვის ნაპრალები მხარზე დაეშვა.
  
  - მაგრამ, - დაიძახა კარინმა, მისი მსგავსება ბენთან უფრო აშკარა ხდებოდა რაც უფრო მეტ დროს ატარებდა დრეიკი მასთან. "დაჭერა საჭმელშია. ზოგიერთი მათგანი ცარიელია. და ივსება რაიმე სახის გაზით. "
  
  "მე ვხვდები, რომ ეს არ არის სიცილის გაზი." დრეიკმა უფორმო გვამს შეხედა.
  
  კომოდომ კონსერვატიული ფრენბურთი გაისროლა, რათა სისხლის მეფის კაცები თავი აარიდონ. "თუ ეს ასეა, მაშინ ეს მართლაც, ძალიან კარგი რამაა."
  
  - მზა ფხვნილები, - თქვა კარინმა. "გათავისუფლდა ტრიგერების დაჭერით. ალბათ მსგავსია მათ, რომლებმაც მოკლეს არქეოლოგების უმეტესობა, რომლებმაც აღმოაჩინეს ტუტანხამენის საფლავი. თქვენ იცით სავარაუდო წყევლის შესახებ, არა? ადამიანების უმეტესობას სჯერა, რომ ძველი ეგვიპტელი მღვდლების მიერ სამარხში დატოვებული გარკვეული წამლები ან გაზები მხოლოდ საფლავის მძარცველების მოსაკლავად არის განკუთვნილი".
  
  "რა არის უსაფრთხო გზა?" ჰკითხა დრეიკმა.
  
  "ჩვენ არ ვიცით, მაგრამ თუ სწრაფად ვირბენთ, ერთ დროს, თუ ვინმე გამოუშვებს პატარა ფხვნილს მის უკან, ეს უნდა იყოს მცირე რაოდენობა, რომელიც სწრაფად აორთქლდება. ხაფანგი აქ არის, უპირველეს ყოვლისა, იმისათვის, რომ ხელი შეუშალოს ყველას, ვინც სკულპტურაზე ცოცავს &# 184; , არ გადალახოთ იგი."
  
  "ჰოკსვორტის მიხედვით," თქვა კარინმა იძულებითი ღიმილით.
  
  დრეიკმა შეაფასა სიტუაცია. მისთვის ეს გარდამტეხ მომენტად გამოიყურებოდა. თუ მაღლა სანახავი აივანი იყო, ბოლომდე ახლოს უნდა ყოფილიყვნენ. მან წარმოიდგინა, რომ იქიდან იქნებოდა პირდაპირი გზა მეექვსე და მეშვიდე პალატებისკენ, შემდეგ კი ლეგენდარული "განძისაკენ". მან ერთი წუთი დაუთმო გუნდის შესაფასებლად.
  
  "აი, სადაც ჩვენ მივდივართ ამისთვის", - თქვა მან. "Ყველაფერი ან არაფერი. იქ მაღლა, - გაბრაზებულმა დაუქნია მუშტი კოვალენკოს, - ბრმა, რომელიც ტყვიებს ესვრის სამყაროს. და, ბენ, თქვენი ინფორმაციისთვის, ეს ნამდვილი დინოროკია. მაგრამ სწორედ აქ მივდივართ. Ყველაფერი ან არაფერი. მზად ხარ ამისთვის?"
  
  ყრუ ღრიალით მიესალმა.
  
  მეტ დრეიკი გაქცეული იყო, მიჰყავდა თავისი კაცები ჯოჯოხეთის ქვედა საფეხურზე, მისი ძიების ბოლო ეტაპი, რათა შურისძიება მოეხდინა იმ ქალისთვის, რომელიც უყვარდა და გაეთავისუფლებინა სამყარო ყველაზე ბოროტი კაცისგან, რომელიც კი ოდესმე იცნობდა.
  
  დროა ანთება.
  
  
  თავი ოცდამეცხრამეტე
  
  
  დრეიკი გადახტა გიგანტურ ქანდაკებაზე, ცდილობდა ფეხზე დარჩენა და მოჩუქურთმებული საკვების ხელში აყვანა. ქანდაკება იგრძნო ცივი და უხეში და უცხო თითების ქვეშ, როგორც უცხო კვერცხზე შეხება. სუნთქვა შეიკავა, როცა წონასწორობის შესანარჩუნებლად შეძლებისდაგვარად იწეოდა, მაგრამ ხილი, პურის რულონები და ღორის ლორები იკავებდა.
  
  მის ქვეშ და მარჯვნივ იწვა კაცის ცხედარი, რომელსაც ასე არ გაუმართლა.
  
  ირგვლივ ტყვიები უსტვენდნენ. კომოდომ და დელტა გუნდის კიდევ ერთმა წევრმა ცეცხლი გახსნეს.
  
  წამის დაკარგვის გარეშე, დრეიკი გადახტა ჩამოსხმული ფიგურის მთავარ სხეულზე და მეორე მხარეს დაეშვა. როდესაც მისი ფეხები ქვის იატაკს შეეხო, ის შებრუნდა და ცერა თითი აწია რიგში მომდევნო ადამიანს.
  
  შემდეგ მანაც გახსნა ცეცხლი და მოკლა სისხლის მეფის ერთ-ერთი მამაკაცი პირველი გასროლით. მამაკაცი კლდიდან გადმოვარდა და საშინელი ხრაშუნით დაეშვა უკვე გარდაცვლილი ამხანაგის ცხედრის გვერდით.
  
  რიგის მეორე ადამიანმა ეს გააკეთა.
  
  შემდეგი ბენი იყო.
  
  
  * * *
  
  
  ხუთი წუთის შემდეგ მთელი გუნდი უსაფრთხოდ გადამალული იყო გლუტონის ჩრდილში. მხოლოდ ერთი ცალი საჭმელი დაიმსხვრა. დრეიკი უყურებდა, როგორ აფრინდა ჰაერში ფხვნილი, რომელიც მომაკვდინებელი, მოჯადოებული გველის სხეულივით სპირალურად ტრიალებდა, მაგრამ რამდენიმე წამის შემდეგ ის გაქრა გაქცეული კრიმინალის ჩექმებსაც კი არ შეხებოდა.
  
  "პროტრუზია".
  
  დრეიკმა ორჯერ მიიყვანა გზა მოკლე ფერდობისკენ, რომელიც ქმნიდა რაფის დასაწყისს. ამ თვალსაჩინო ადგილიდან, მათ დაინახეს, რომ იგი მოხდენილი იყო კედელზე, სანამ კლდოვან პლატოს მიაღწევდა.
  
  სისხლის მეფის კაცებმა უკან დაიხიეს. ეს იყო რბოლა დროსთან.
  
  ისინი იფეთქებენ ზემოთ, ერთ ფაილში. რაფა საკმარისად განიერი იყო, რომ რამდენიმე შეცდომა ეპატიებინა. დრეიკმა გაისროლა გაქცევისას, მოკლა კოვალენკოს კიდევ ერთი მამაკაცი, როდესაც ისინი გაუჩინარდნენ შემდეგი გასასვლელის თაღის ქვეშ. როდესაც ისინი მიაღწიეს რაფის მწვერვალს და დაინახეს უზარმაზარი კლდოვანი რაფა, დრეიკმა დაინახა რაღაც სხვა ჩასაფრებული.
  
  "ყუმბარა!"
  
  სრული სირბილის დროს მან თავით დააგდო იატაკზე, იმპულსი გამოიყენა, რომ სხეული გადაატრიალა გლუვ ქვაზე, და ყუმბარა განზე გადააგდო.
  
  ის პლატოდან ჩამოვარდა, რამდენიმე წამის შემდეგ აფეთქდა. აფეთქებამ ოთახი შეძრა.
  
  კომოდო დაეხმარა მას წამოდგომაში. "ჩვენ შეგვეძლო გამოგეყენებინა ჩვენს საფეხბურთო გუნდში, კაცო."
  
  "იანკებმა არ იციან ფეხბურთის თამაში". დრეიკი აივანზე გაიქცა, სურდა ენახა რა იყო მის უკან და დაეწია კოვალენკოს. "Წყენის გარეშე".
  
  "ჰმ. მე ვერ ვხედავ, რომ ინგლისის გუნდმა ბევრი ტიტული მოიტანა.
  
  "ოქროს სახლში მოვიტანთ". დრეიკმა ამერიკელი წესრიგში მოიყვანა. "ოლიმპიადაზე. ბექჰემი შეცვლის ცვლილებას.
  
  ბენი დაეწია მათ. "Ის მართალია. გუნდი მისთვის ითამაშებს. ბრბო აღდგება მისთვის".
  
  კარინმა უკნიდან გაღიზიანებული კივილი ამოუშვა. "არის ადგილი, სადაც კაცი არ ლაპარაკობს ფეხბურთზე!"
  
  დრეიკი აივანს მიაღწია და დაბალ დანგრეულ ქვის კედელს დაავლო ხელი. მის დანახვაზე ფეხები აუცრემლიანდა, შეკრთა, დაივიწყა მთელი თავისი მწუხარება და ისევ ფიქრობდა, როგორი არსება ააშენა სინამდვილეში ეს შიშისმომგვრელი ადგილი.
  
  მათმა ნანახმა სანახაობამ მათი გულები შიშითა და შიშით აღივსო.
  
  აივანი მართლაც გიგანტური გამოქვაბულის სიმაღლის დაახლოებით მეოთხედი იყო. ეჭვგარეშეა, მათგან ყველაზე დიდი ოდესმე მინახავს. სინათლე მოვიდა უთვალავი მუქი ქარვისფერი ციმციმებიდან, რომლებიც სისხლის მეფის ხალხმა გამოუშვა მეექვსე დონეზე შესვლამდე. მაშინაც კი, გამოქვაბულის დიდი ნაწილი და მისი საფრთხე კვლავ სიბნელესა და ჩრდილში იმალებოდა.
  
  მათ მარცხნივ და გასასვლელი თაღიდან გადახურული ზიგზაგის კიბე ასი ფუტის ქვემოთ ჩადიოდა. ამ კიბის სიღრმიდან დრეიკმა და მისმა გუნდმა გაიგონეს მძიმე ხმაური, რასაც მოჰყვა ყვირილი, რამაც საშინლად მათ გულები მუშტებად შეახვია.
  
  ბენმა ამოისუნთქა. "მეგობარო, არ მომწონს ეს როგორ ჟღერს."
  
  "დიახ. ჟღერს თქვენი ერთ-ერთი სიმღერის შესავალი." დრეიკი ცდილობდა, სული არ დაეცა, მაგრამ ყბის მიწიდან ამოღება მაინც უჭირდა.
  
  კიბეები ვიწრო რაფაზე მთავრდებოდა. ამ რაფის მიღმა გამოქვაბული უკიდეგანოდ გაიხსნა. მან დაინახა მარჯვენა კედელზე მიბმული ვიწრო, მეანდერული ბილიკი, რომელიც გადიოდა გამოქვაბულში უსასრულო სიღრმეზე და ანალოგიური გზა, რომელიც შემდეგ გრძელდებოდა მარცხნივ, მაგრამ არ არსებობდა ხიდი ან რაიმე სხვა საშუალება, რომელიც მათ აკავშირებდა. დიდი უფსკრული.
  
  გამოქვაბულის ბოლოში უზარმაზარი შავი, დაკბილული კლდე იდგა. როდესაც დრეიკმა თვალი გაახილა, იფიქრა, რომ შეეძლო კლდის შუა ნაწილამდე ფორმის გარჩევა, რაღაც დიდი, მაგრამ მანძილმა და სიბნელემ ხელი შეუშალა.
  
  Ახლა.
  
  "ბოლო ბიძგი", - თქვა მან, იმ იმედით, რომ ეს სიმართლე იყო. "Გამომყევი".
  
  ერთხელ ჯარისკაცი ყოველთვის ჯარისკაცია. ეს ელისონმა უთხრა. მანამ, სანამ ის დატოვებდა მას. სწორედ მანამდე...
  
  მან მოგონებები მოაშორა. ახლა მათ ვერ ებრძოდა. მაგრამ ის მართალი იყო. საშინლად მართალია. ცოცხალი რომ ყოფილიყო, ყველაფერი სხვანაირად შეიძლებოდა ყოფილიყო, მაგრამ ახლა მასში ჯარისკაცის, მეომრის სისხლი მოედინებოდა; ნამდვილმა პერსონაჟმა არასოდეს მიატოვა იგი.
  
  ისინი შევიდნენ ვიწრო გადასასვლელში: ორი მშვიდობიანი მოქალაქე, ექვსი დელტას ჯარისკაცი და მეთ დრეიკი. თავიდან გვირაბი ოდნავ განსხვავდებოდა წინა გვირაბისაგან, მაგრამ შემდეგ, ქარვის ციმციმების ფონზე, ისინი განაგრძობდნენ სროლას, დრეიკმა დაინახა, რომ გადასასვლელი მოულოდნელად გაიყო და გაფართოვდა ორი მანქანის სიგანეზე და შენიშნა, რომ არხი იყო გაჭრა ქვის იატაკი.
  
  სახელმძღვანელო არხი?
  
  "უფრთხილდით მათ, ვინც კოჭებს ამტვრევს". დრეიკმა შენიშნა საშინელი პატარა ხვრელი, რომელიც მდებარეობდა იმ ადგილას, სადაც ადამიანს შეეძლო ფეხის დადება. "ამ ტემპით თავის არიდება არც ისე რთული უნდა იყოს".
  
  "არა!" იუმორის გარეშე წამოიძახა ბენმა. "შენ ჯარისკაცო. თქვენ უკეთ უნდა იცოდეთ, ვიდრე მსგავსი რამის თქმა".
  
  თითქოსდა დასადასტურებლად, ძლიერი ბუმი იყო და მათ ქვეშ მიწა შეირყა. ჟღერდა, თითქოს რაღაც დიდი და მძიმე ჩავარდა გადასასვლელში, რომელიც აშორებდა მათ, სადაც ისინი მიდიოდნენ. მათ შეუძლიათ უკან დაბრუნდნენ და დაიბლოკონ ან-
  
  "გაიქეცი!" დაიყვირა დრეიკმა. "უბრალოდ გაიქეცი, ჯანდაბა!"
  
  ღრმა ჭექა-ქუხილმა დაიწყო გადასასვლელის შევსება, თითქოს რაღაც მძიმე მიემართებოდა მათკენ. ისინი გაფრინდნენ, დრეიკი გარბოდა ცეცხლსასროლი იარაღიდან, სასოწარკვეთილი იმედით, რომ არც ბენი და არც კარინი არც ერთ საზიზღარ ხაფანგში არ შედგებოდნენ.
  
  ამ სისწრაფით...
  
  ღრიალი უფრო გაძლიერდა.
  
  ისინი აგრძელებდნენ სირბილს, ვერ ბედავდნენ უკანმოუხედავად, განიერი არხის მარჯვნივ ჩერდებოდნენ და იმედოვნებდნენ, რომ დრეიკს არ ამოეწურა სროლები. ერთი წუთის შემდეგ მათ გაიგეს მეორე საშინელი ღრიალი, რომელიც სადღაც წინ მოდიოდა.
  
  "იესო!"
  
  დრეიკი არ ანელებდა. თუ ის ამას აკეთებდა, ისინი მკვდრები იქნებოდნენ. მან გაიარა მათ მარჯვნივ კედლის ფართო ხვრელი. ხმაური ზემოდან მოდიოდა. მან გარისკა სწრაფი მზერა.
  
  არა!
  
  ბლეიკი მართალი იყო, გიჟი პატარა ნაძირალა. როლინგ სტოუნსი მათკენ ღრიალებდნენ და არა დინოროკის სახით. ეს იყო დიდი სფერული ქვის ბურთები, რომლებიც გამოშვებული იყო უძველესი მექანიზმებით და აკონტროლებდნენ აშკარა და ფარული არხებით. მათ მარჯვნივ მყოფი დრეიკს მიაშტერდა.
  
  მან დიდი სიჩქარე აიღო. "გაიქეცი!" ის შემობრუნდა და ყვიროდა. "Ღმერთო ჩემო".
  
  ბენი მას შეუერთდა. დელტას ორმა ჯარისკაცმა, კარინმა და კომოდომ, ერთი ინჩით გასცდნენ გახსნას. კიდევ ორმა ჯარისკაცმა გაიჭყიტა, საკუთარ ფეხზე დაარტყა და კომოდოსა და კარინს დაეჯახა, ბოლოს კვნესის ბურთში აღმოჩნდნენ.
  
  მაგრამ დელტადან ბოლო კაცს ნაკლებად გაუმართლა. ის უხმოდ გაქრა, როცა უზარმაზარი ბურთი ჯვარედინი გადასასვლელიდან გაისროლა, მაკის სატვირთო მანქანის ძალით დაეჯახა მას და ხმაურით დაეჯახა გვირაბის კედელს. იყო კიდევ ერთი ავარია, რადგან ბურთი, რომელიც მათ მისდევდა, დაეჯახა მას, რომელმაც გადაკეტა მათი გაქცევის გზა.
  
  კომოდოს სახე თავისთავად ლაპარაკობდა. "თუ ვიჩქარებთ," დაიღრიალა მან, "შეგვეძლო დარჩენილი ხაფანგების გვერდის ავლით, სანამ ისინი წავიდოდნენ".
  
  ისევ აფრინდნენ. მათ გაიარეს კიდევ სამი გზაჯვარედინზე, სადაც უზარმაზარი ტექნიკის მანქანა ღრიალებდა, ხრაშუნებდა და ღრიალებდა. დელტას ლიდერი მართალი იყო. დრეიკი ყურადღებით უსმენდა, მაგრამ არც კოვალენკოსა და არც მის წინ მყოფი ადამიანების ხმა არ ესმოდა.
  
  მერე დაარტყეს დაბრკოლებას, რისიც ასე ეშინოდა. წინ ერთ-ერთი უზარმაზარი ქვა იდგა და გზას უღებდა. ისინი ერთად შეიკრიბნენ და აინტერესებდათ, იყო თუ არა შესაძლებელი ამ ნივთის გადატვირთვა.
  
  "იქნებ გატეხილია," თქვა ბენმა. - ხაფანგს ვგულისხმობ.
  
  "ან იქნებ..." კარინი მუხლებზე დაეცა და რამდენიმე ფუტი წინ მიიწია. - იქნებ აქ უნდა ყოფილიყო.
  
  დრეიკი მის გვერდით დაეცა. იქ, უზარმაზარი კლდის ქვეშ, პატარა სივრცე იყო ასასვლელად. საკმარისი ადგილი იყო იმისთვის, რომ კაცს მის ქვეშ მოეხვია.
  
  "Არ არის კარგი". კომოდოც ჩაჯდა. "მე უკვე დავკარგე ერთი ადამიანი ამ საზიზღარი ხაფანგის გამო. იპოვე სხვა გზა, დრეიკ."
  
  "თუ მე მართალი ვარ," თქვა დრეიკმა და მხარზე გადახედა, "როდესაც ეს ხაფანგები გადატვირთულია, ისინი კვლავ გაქრება. მათ უნდა აწარმოონ იგივე წნევის ბალიშის სისტემა, როგორც სხვები. ჩვენ აქ ხაფანგში ვიქნებით." მძიმე მზერით შეხვდა კომოდოს თვალებს. "ჩვენ არ გვაქვს არჩევანი."
  
  პასუხს რომ არ დალოდებია, ბურთის ქვეშ მოექცა. გუნდის დანარჩენი წევრები მის უკან შეიკრიბნენ, არ სურდათ ბოლო ყოფილიყო რიგში, მაგრამ დელტას კაცებმა შეინარჩუნეს დისციპლინა და განლაგდნენ იქ, სადაც მათმა მეთაურმა მიუთითა. დრეიკმა იგრძნო ნაცნობი სურვილი მკერდში, სურვილი ეთქვა: არ ინერვიულო, დამიჯერე. მე გაგაცნობთ, მაგრამ მან იცოდა, რომ ამას აღარასდროს იტყოდა.
  
  არა კენედის უაზრო სიკვდილის შემდეგ.
  
  წამიერი წუწუნის შემდეგ ის აღმოჩნდა, რომ თავით სრიალებდა ციცაბო ფერდობზე და მაშინვე გაიგონა, რომ სხვები მისდევდნენ. ფსკერი არც თუ ისე შორს იყო, მაგრამ საკმარის ადგილს ტოვებდა მას, რომ პირდაპირ ქვის მასიური ბურთის ქვეშ დამდგარიყო. ყველა დანარჩენი მის უკან დაიძრა. მძიმედ დაფიქრებულმა ვერ გაბედა ერთი კუნთის მოძრაობა. თუ ეს ყველაფერი დაეცა, მას სურდა ყველა თანასწორი ყოფილიყო.
  
  მაგრამ შემდეგ საფქვავი მანქანების ნაცნობმა კვნესის ხმამ შეარყია სიჩუმე და ბურთი გადავიდა. დრეიკი ჯოჯოხეთიდან ღამურავით გაფრინდა და ყველას ყვიროდა, გაჰყოლოდნენ მას. მან შეანელა და დაეხმარა ბენს სიარულს, გრძნობდა, რომ ახალგაზრდა სტუდენტსაც კი ჰქონდა ფიზიკური შეზღუდვები და არ ჰქონდა ჯარისკაცის გამძლეობა. მან იცოდა, რომ კომოდო დაეხმარებოდა კარინს, თუმცა რადგან ის საბრძოლო ხელოვნების ექსპერტი იყო, მისი ფიზიკური ვარჯიში შეიძლება მამაკაცის ტოლფასი ყოფილიყო.
  
  ჯგუფურად, ისინი გარბოდნენ მოჩუქურთმებული გადასასვლელით სასიკვდილო მოძრავი ბურთის ქვეშ, ცდილობდნენ ესარგებლათ მისი ნელი სტარტით, რადგან მათ წინ შეეძლოთ შეექმნათ ციცაბო ფერდობზე, რომელიც აიძულებდა მათ კვლავ შეექმნათ იგი.
  
  დრეიკმა შეამჩნია მოტეხილი ტერფი და გაფრთხილება წამოიძახა. ის ეშმაკურად მოთავსებულ ხვრელს გადახტა და კინაღამ ბენს თან წაათრია. მერე ფერდობზე დაეჯახა.
  
  მკაცრი იყო. ის ჩაღრმავდა, თავი დაბლა, ფეხებს ურტყამდა, მარჯვენა ხელი ბენის წელზე შემოეხვია, ყოველ ნაბიჯზე მაღლა იწევდა. ბოლოს რაღაც მანძილით დაარტყა ბურთს, მაგრამ შემდეგ შანსი მისცა ყველას, ვინც უკან იდგა.
  
  ის არ დანებდა, უბრალოდ წინ გადაიწია, რომ დანარჩენებს ადგილი დაეთმო და კიდევ რამდენიმე სროლა გაისროლა წინ.
  
  ისინი გადახტა მყარი ქვის კედლიდან!
  
  მათკენ უზარმაზარი ქვა დაიძრა. ეს მთელმა გუნდმა მოახერხა, მაგრამ ახლა ჩიხში არიან. ფაქტიურად.
  
  დრეიკის თვალებმა უფრო ღრმა სიბნელე გამოაჩინა კაშკაშა ციმციმებს შორის "აქ არის ხვრელი. ხვრელი მიწაში".
  
  სწრაფად, ჩახლართული ფეხებითა და სასოწარკვეთისაგან მოშლილი ნერვებით, ხვრელისკენ გაიქცნენ. პატარა იყო, დაახლოებით კაცის ზომისა და შიგნიდან სრულიად შავი.
  
  "რწმენის ნახტომი", - თქვა კარინმა. "ღმერთის რწმენას ჰგავს".
  
  ქვის ბურთის მძიმე წუწუნი უფრო გაძლიერდა. ეს იყო ერთ წუთში მათი დამსხვრევიდან.
  
  "Glow Stick", - თქვა კომოდომ დაძაბული ხმით.
  
  "დრო არ არის". დრეიკმა გატეხა მბზინავი ჯოხი და ერთი სწრაფი მოძრაობით გადახტა ხვრელში. შემოდგომა გაუთავებელი ჩანდა. შავბნელა აციმციმდა, როგორც ჩანდა დახრილი თითები გაშალა. რამდენიმე წამში ძირს დაარტყა, ფეხები დაუშვა და თავი ძლიერად დაარტყა მყარ კლდეს. მის თვალწინ ვარსკვლავები ცურავდნენ. შუბლზე სისხლი სდიოდა. მხედველობაში, ვინც მას უნდა გაჰყოლოდა, მან დატოვა მბზინავი ჯოხი და მიუწვდომელ მიცოცდა.
  
  ვიღაც სხვა დაეშვა ავარიით. შემდეგ ბენი მის გვერდით იყო. "მათ. მეთიუ! Კარგად ხარ?"
  
  "ოჰ, მე კარგად ვარ." ის დაჯდა და ტაძრები ეჭირა. "ასპირინი გაქვს?"
  
  "შიგნეულობას გაგიფუჭებენ".
  
  "პოლინეზიური მაი ტაი? ჰავაის ლავის ნაკადი?
  
  "ღმერთო, არ ახსენო სიტყვა "L" აქ, მეგობარო.
  
  "რას იტყვით კიდევ ერთ სულელურ ხუმრობაზე?"
  
  "არასდროს ამოიწურო მათგან. Შეინარჩუნე სიმშვიდე."
  
  ბენმა ჭრილობა შეამოწმა. ამ დროისთვის გუნდის დანარჩენი წევრები უსაფრთხოდ დაეშვნენ და ირგვლივ ხალხმრავლობა იყო. დრეიკმა ხელი მოარიდა ახალგაზრდა ბიჭს და ფეხზე წამოდგა. თითქოს ყველაფერი მუშა მდგომარეობაში იყო. კომოდომ გასროლა წყვილი ცეცხლსასროლი იარაღიდან, რომელიც მოხვდა სახურავზე და ჩამოხტა ციცაბო ფერდობზე.
  
  და ისევ და ისევ დაეცნენ, სანამ არ გამოვიდნენ ქვემოთ თაღის გავლით.
  
  - ესე იგი, - თქვა დრეიკმა. "ვფიქრობ, ეს ბოლო დონეა."
  
  
  თავი მეორმოცე
  
  
  დრეიკი და დელტა გუნდი გამოვიდნენ გვირაბიდან და ძლიერად ისროდნენ. არჩევანი არ იყო. თუ კოვალენკოს შეჩერებას აპირებდნენ, მაშინ სიჩქარე სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია. დრეიკმა მაშინვე მარჯვნივ გაიხედა, გაიხსენა გამოქვაბულის განლაგება და დაინახა, რომ სისხლის მეფის კაცები გადახტეს S-ის ფორმის პირველ რაფაზე და შეიკრიბნენ მის ყველაზე შორეულ წერტილზე. მეორე S-ის ფორმის ბორცვის დასაწყისი მათგან რამდენიმე ნაბიჯით ადრე დაიწყო, მაგრამ გიგანტური გამოქვაბულის მეორე მხარეს, უცნობი სიღრმის უღიმღამო უფსკრული გამოყოფდა მათ. ახლა, როდესაც ის უფრო ახლოს იყო და როგორც ჩანდა, რომ სისხლის მეფის კაცებმა კიდევ რამდენიმე ქარვის ელვარება გააჩაღეს, მან საბოლოოდ კარგად შეხედა გამოქვაბულის შორს.
  
  უკანა კედლიდან გამოსული უზარმაზარი კლდის პლატო S-ის ფორმის ორივე ბორცვის დონეზე. ყველაზე უკანა კედელში იყო მოჩუქურთმებული ციცაბო კიბე, რომელიც ისე ახლოს ჩანდა ვერტიკალურთან, რომ მავერკიც კი თავბრუ დახვდებოდა.
  
  კიბეების თავთან დიდი შავი ფიგურა იხრება. დრეიკს მხოლოდ ერთი წამი ჰქონდა, მაგრამ... ეს ქვისგან დამზადებული კოლოსალური სკამი იყო? იქნებ წარმოუდგენელი, უჩვეულო ტახტი?
  
  ტყვიებმა ჰაერი დაარტყა. დრეიკი ერთ მუხლზე დაეცა, კაცი გადააგდო და უფსკრულში ჩავარდნისას მისი საშინელი ყვირილი გაიგონა. ისინი გარბოდნენ ერთადერთი საფარისკენ, რისი დანახვაც შეძლეს, ლოდების დამსხვრეული მასა, რომელიც ალბათ ზემოთ აივნიდან ჩამოვარდა. როდესაც ისინი აკვირდებოდნენ, კოვალენკოს ერთ-ერთმა ადამიანმა ესროლა ხმამაღალი თოფით, რომელიც გავარდნილიდან ისროდა, როგორც მოცულობითი ფოლადის ისრის. შორეულ კედელს ხმამაღალი ბზარი დაეჯახა და ქვაში გაიჭედა.
  
  როდესაც ისარი გაფრინდა, მის უკან სქელი თოკი გაიხსნა.
  
  შემდეგ ხაზის მეორე ბოლო ჩასვეს იმავე იარაღში და გაუშვეს უახლოეს კედელში, პირველიდან რამდენიმე ფუტით ზემოთ. თოკი სწრაფად გაიწელა მჭიდროდ.
  
  მათ შექმნეს ფოსტის ხაზი.
  
  დრეიკი სწრაფად დაფიქრდა. "თუ ჩვენ ვაპირებთ მის შეჩერებას, ჩვენ გვჭირდება ეს ხაზი," - თქვა მან. "ჩვენი საკუთარის შექმნას ძალიან დიდი დრო დასჭირდება. ასე რომ არ ესროლო. მაგრამ ჩვენ ასევე უნდა შევაჩეროთ ისინი, როდესაც ისინი კვეთენ საზღვარს. "
  
  "უფრო იფიქრე, როგორც სისხლის მეფე", - ზიზღით თქვა კარინმა. "დაფიქრდით, როგორ წყვეტს ის ხაზს, როდესაც მისი ბოლო რამდენიმე კაცი ჯერ კიდევ მასზეა."
  
  "ჩვენ არ ვჩერდებით", - თქვა დრეიკმა. "არასოდეს".
  
  იგი გადმოხტა საფარის უკან და ცეცხლი გახსნა. მის მარცხნივ და მარჯვნივ დელტა ფორსის მებრძოლები დარბოდნენ, რომლებიც ფრთხილად, მაგრამ ზუსტად ისროდნენ.
  
  კოვალენკოს პირველმა მამაკაცმა უფსკრულს გადაუარა, სისწრაფეს აჩქარდა და ოსტატურად დაეშვა მეორე მხარეს. ის სწრაფად შემობრუნდა და ცეცხლის საფარის კედლის აწყობა დაიწყო სრული ავტომანქანით.
  
  დელტას ჯარისკაცი გვერდით გადააგდეს, ნაწილებად გაანადგურეს. მისი სხეული დრეიკის წინ ჩამოინგრა, მაგრამ ინგლისელი სიჩქარის შენელების გარეშე გადახტა. როდესაც ის მიუახლოვდა პირველ S-ის ბორცვს, მის წინაშე არაფრის ფართო უფსკრული გაიხსნა. მოუწევდათ მასზე გადახტომა!
  
  სროლა განაგრძო, უფსკრულს გადახტა. კოვალენკოს კაცებიდან მეორე გაფრინდა ხაზის გასწვრივ. ლოდები ჩამოაგდეს უახლოესი გამოქვაბულის კედლიდან, რადგან ტყვიები დამანგრეველი ძალით მოხვდა.
  
  დრეიკის გუნდი გაიქცა და მის უკან გადახტა.
  
  მესამე ცალი გადახტა ძლიერ დაჭიმულ ხაზზე. კოვალენკო. დრეიკის ტვინი ყვიროდა, რომ გაესროლა. გამოიყენე შანსი! გამოიღე ეს ნაძირალა ახლავე.
  
  მაგრამ ძალიან ბევრი რამ შეიძლება არასწორად წავიდეს. მას შეეძლო ხაზის გარღვევა და კოვალენკო მაინც უსაფრთხოდ იქნებოდა. მას შეუძლია მხოლოდ ნაძირალას ავნოს. და, რაც მთავარია, მათ ცოცხალ სჭირდებოდათ რუსი ჯიგარი, რათა შეეჩერებინათ სისხლიანი ვენდეტა.
  
  კოვალენკო უსაფრთხოდ დაეშვა. მისმა კიდევ სამმა კაცმა მოახერხა მათი გადაკვეთა. დრეიკმა კიდევ სამი დააგდო, როდესაც ორი ძალა შეიკრიბა. სამი გასროლა ახლო მანძილიდან. სამი მოკვლა.
  
  მერე თოფი აფრინდა თავში. მან თავი დააღწია, თავდამსხმელი მხარზე ჩამოიკიდა და რაფიდან სიბნელეში გადააგდო. შებრუნდა და თეძოდან გაისროლა. კიდევ ერთი ადამიანი დაეცა. კომოდო მის გვერდით იყო. დანა ამოიღო. სისხლი გამოქვაბულის კედელს ასხამდა. კოვალენკოს კაცები ნელა დაიხიეს უკან, უკან კლდეზე გაძევებულნი.
  
  დელტას დარჩენილი ოთხი ჯარისკაცი უფსკრულის კიდეზე დაიჩოქა და ფრთხილად ესროლა კოვალენკოს ნებისმიერ კაცს, რომელიც ხაზთან ახლოს იყო. თუმცა, მხოლოდ დროის საკითხი იყო, სანამ რომელიმე მათგანი იფიქრებდა უკან დახევას და ქოთანში სროლის დაწყებას.
  
  სიჩქარე იყო ყველაფერი, რაც მათ ჰქონდათ.
  
  სისხლის მეფის კიდევ ორი კაცი ავიდა ზიპლაინზე და ახლა გაძვრა. დრეიკმა დაინახა, რომ მეორემ დაიწყო ასვლა საბრძოლო ზოლზე და გაისროლა, შორს გადააგდო, როგორც ბუზი. კაცმა მას თავი დახარა, ყვიროდა, უეჭველად დაინახა, რომ მოკვეთეს. დრეიკმა უკან დაიხია კედელთან. კომოდომ კაცი რაფიდან გადმოიყვანა.
  
  "მაღლა!"
  
  დრეიკმა ძვირფასი წამები გაატარა გარშემო. რა ჯანდაბას იყენებდნენ ამ დაწყევლილი ხაზის დასაჭერად?მერე დაინახა. თითოეულ კაცს უნდა მიეცეს პატარა სპეციალური ბლოკი, როგორიცაა პროფესიონალები იყენებენ. ირგვლივ რამდენიმე იწვა. სისხლის მეფე მოვიდა მომზადებული ყველა მოულოდნელობისთვის.
  
  ისევე როგორც დრეიკი. მათ ზურგჩანთებში პროფესიონალური სპელეოლოგიური აღჭურვილობა ატარებდნენ. დრეიკმა სწრაფად ამოიღო ბლოკი და აღკაზმულობა ზურგზე მიამაგრა.
  
  ბენ!
  
  როდესაც ახალგაზრდა მამაკაცი უფრო ახლოს მიიწევდა, დრეიკი კომოდოს მიუბრუნდა. "კარინს მოიყვან?"
  
  "Რა თქმა უნდა". უხეში სახით, მძიმე სახით და საბრძოლო ნაწიბურებით, დიდი კაცი მაინც ვერ მალავდა, რომ უკვე მოკლული იყო.
  
  ყველა ადგილიდან...
  
  ენდობოდა დელტას კაცებს კოვალენკოს ავაზაკებისგან თავის არიდებაში, დრეიკმა გაზარდა წნევა და სწრაფად მიამაგრა თავისი საბურველი მჭიდრო კაბელზე. ბენმა უსაფრთხოების ღვედი შეიკრა და დრეიკმა მას თოფი მიაწოდა.
  
  "ისროლე, თითქოს ჩვენი ცხოვრება მასზეა დამოკიდებული, ბლეიკი!"
  
  ყვირილით გაძვრნენ და ზიპლაინზე დაეშვნენ. ამ სიმაღლიდან და ამ სიჩქარით მანძილი უფრო დიდი ჩანდა და შორეული რაფა თითქოს უკან იხევდა. ბენმა ცეცხლი გახსნა, მისი დარტყმები მაღლა და ფართოდ დაფრინავდა და ქვის ნატეხები წვიმდა სისხლის მეფის კაცებს ქვემოთ.
  
  მაგრამ ამას მნიშვნელობა არ ჰქონდა. ეს იყო ხმაური, ჩქარობა და მუქარა, რაც საჭირო იყო. სიჩქარის ამაღლებით, დრეიკმა ფეხები ასწია, როცა ჰაერი გავარდა და უკიდეგანო, უძირო უფსკრული გაიხსნა. საშინელებამ და მღელვარებამ გულს უცემდა. ყურებში ხმამაღლა ჩაესმა მავთულის ბადეზე ლითონის ბორბლის გადახრის ხმა.
  
  რამდენიმე ტყვია გაცურდა და ჰაერში შემოიჭრა სიჩქარით მიმავალი წყვილის გარშემო. დრეიკმა დელტა გუნდის საპასუხო ცეცხლი გაიგო. კოვალენკოს ერთ-ერთი კაცი ხმაურით დაკეცა. იღრიალა ბენმა და თითი ჩახმახზე დაადო.
  
  რაც უფრო უახლოვდებოდნენ, მით უფრო საშიში ხდებოდა. ღვთის კურთხევა იყო, რომ კოვალენკოს კაცებს საფარი არ ჰქონდათ და დელტას გუნდიდან ტყვიების მუდმივი სროლა აუტანელი იყო. ამ სიჩქარითაც კი დრეიკი გრძნობდა, რომ სიცივე ტრიალებდა ფეხებში. საუკუნოვანი სიბნელე ირეოდა მის ქვეშ, ადუღდა, ცახცახებდა და, შესაძლოა, მოჩვენებითი თითები გაშალა, რათა ცდილობდა მისი მარადიულ ჩახუტებას.
  
  რაფა მისკენ დაიძრა. ბოლო წუთს სისხლის მეფემ უბრძანა თავის კაცებს უკან დახევა და დრეიკმა ბლოკი გაუშვა. ის ფეხზე დაეშვა, მაგრამ მისი იმპულსი არ იყო საკმარისი იმისათვის, რომ წონასწორობა შეენარჩუნებინა წინ და წონას უკან.
  
  სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ, ბლეიკის წონამ ისინი უკან დაიხია. უფსკრულისკენ
  
  დრეიკი განზრახ გვერდულად დაეცა და მთელი სხეული მოუხერხებელ მანევრში ჩააგდო. ბენი სასოწარკვეთილი ჩაეჭიდა ჯიუტ ქვას, მაგრამ მაინც გაბედულად ეჭირა თოფს. დრეიკმა გაიგო ზიპლაინის აწევის უეცარი ხმა და მიხვდა, რომ კომოდო და კარინი უკვე მასზე იყვნენ და საშინელი სისწრაფით უახლოვდებოდნენ.
  
  სისხლის მეფის კაცებმა გზა გაიარეს რაფაზე დარბაზის უკანა მხარეს, თითქმის შეძლეს ბოლო ნახტომი გაეკეთებინათ უზარმაზარ კლდოვან პლატოზე, სადაც იწყებოდა იდუმალი კიბე. სასიხარულო ამბავი ის იყო, რომ მხოლოდ ათეული დარჩა.
  
  დრეიკი ბენის დამაგრებამდე გადახტა რაფაზე, შემდეგ კი საკუთარ თავს რამდენიმე წამით შესვენების საშუალება მისცა, სანამ დაჯდებოდა. თვალის დახამხამებაში კომოდომ და კარინმა მის თვალწინ გაიარეს, წყვილი მოხდენილად დაეშვა და ოდნავი ეშმაკური ღიმილის გარეშე.
  
  "ბიჭმა ცოტა წონაში მოიმატა." დრეიკმა ბენზე მიუთითა. "ძალიან ბევრი სრული საუზმე. არ არის საკმარისი ცეკვა."
  
  "ბენდი არ ცეკვავს." ბენმა მაშინვე უპასუხა, როდესაც დრეიკმა შეაფასა მათი შემდეგი ნაბიჯი. დაველოდოთ გუნდს დარჩენილ ნაწილს თუ დევნა?
  
  ჰაიდენი ამბობს, როცა ცეკვავ, პიქსი ლოტს ჰგავხარ.
  
  "სიგიჟე".
  
  კომოდო კოვალენკოს ხალხსაც უვლიდა. კაბელი ისევ დაიჭირა და ყველანი კედელს მიაჩერდნენ. დელტას კიდევ ორი ჯარისკაცი მივიდა ზედიზედ, მათი ჩექმები ქვიშაზე ხმამაღლა ფქვავდნენ, როცა ნელა ჩერდებოდნენ.
  
  "Იმოძრავე." დრეიკმა მიიღო გადაწყვეტილება. "ჯობია, ფიქრისთვის დრო არ მივცეთ".
  
  ისინი დარბოდნენ რაფაზე, იარაღი მზად იყო. სისხლის მეფის წინსვლა მომენტალურად დაიმალა კლდოვანი კედლის მრუდით, მაგრამ როდესაც დრეიკმა და მისმა გუნდმა მრუდი გადალახეს, მათ დაინახეს კოვალენკო და მისი დანარჩენი კაცები უკვე კლდოვან პლატოზე.
  
  კიდევ ორი ადამიანი სადღაც დაკარგა.
  
  ახლა კი, როგორც ჩანს, უბრძანეს უკიდურესი ზომების მიღებას. რამდენიმე ადამიანმა ამოიღო პორტატული RPG ყუმბარმტყორცნები.
  
  "ჯანდაბა, ისინი მუწუკები არიან!" დრეიკმა იყვირა, შემდეგ გაჩერდა და შემობრუნდა, გული უეცრად მიწაში ჩაიძირა. "Ო არა-"
  
  იყო პირველი დარტყმა და ყუმბარის სასტვენის სროლა მჭიდიდან. დელტას ბოლო ორი ჯარისკაცი ზიპლაინზე სიჩქარით მოძრაობდა და რაფაზე მიისწრაფოდა, როდესაც მას რაკეტა მოხვდა. ის კედელს შეეჯახა ზიპ-ლაინის წამყვანების ზემოთ და გაანადგურა ისინი ქანების, მტვრისა და ფიქლის აფეთქებით.
  
  ხაზი დაიკლო. ჯარისკაცები შავ დავიწყებაში ჩაფრინდნენ ისე, რომ ხმაც არ ამოუღიათ. ყოველ შემთხვევაში, ეს კიდევ უფრო უარესი იყო.
  
  კომოდომ დაწყევლა, ბრაზმა ატრიალა მისი თვისებები. ისინი კარგი ადამიანები იყვნენ, რომლებთანაც წლების განმავლობაში ივარჯიშა და იბრძოდა. ახლა დელტას გუნდში მხოლოდ სამი ძლიერი ადამიანი იყო, პლუს დრეიკი, ბენ და კარინი.
  
  დაიყვირა დრეიკმა და წაიყვანა ისინი რაფაზე, გაგიჟებული იყო იმის ცოდნით, რომ ახალი RPG-ები გამოშვებული იყო. გადარჩენილები გარბოდნენ რაფაზე, ხელმძღვანელობდნენ მბზინავი ჯოხებითა და ქარვის ციმციმების სიმრავლით. ყოველი ნაბიჯი მათ აახლოებდა კლდოვან პლატოსთან, უცნაურ კიბესთან და კლდის კედლიდან გამოსული გიგანტური ტახტის იდუმალ, მაგრამ წარმოუდგენელ სანახაობასთან.
  
  მეორე გასროლა მოხდა. ეს აფეთქდა მორბენალთა უკან რაფაზე, დააზიანა, მაგრამ არ გაანადგურა ბილიკი. მაშინაც კი, როცა ის დარბოდა, დაჭიმული კუნთებიდან საუკეთესოს აჭერდა, დრეიკს ესმოდა, როგორ უყვიროდა კოვალენკო თავის კაცებს, რომ ფრთხილად ყოფილიყვნენ - რაფა შეიძლება იყოს მათი ერთადერთი გამოსავალი.
  
  ახლა დრეიკი მივიდა რაფის ძირში და დაინახა უფსკრული, რომელზედაც უნდა გადახტა, რომ კლდოვან პლატოს მიაღწია და სისხლის მეფის კაცებს დაუპირისპირდეს.
  
  გრანდიოზული იყო.
  
  იმდენად დიდი, ფაქტობრივად, რომ კინაღამ შეძრწუნდა. თითქმის გაჩერდა. არა ჩემთვის, არამედ ბენისა და კარინისთვის. ერთი შეხედვით არ ეგონა, რომ ხტომას გააკეთებდნენ. მაგრამ მერე გული გაუმაგრდა. მათ მოუწიათ. და არ შეიძლება იყოს შენელება, უკან დაბრუნება. ისინი იყვნენ ერთადერთი ხალხი, რომელსაც შეეძლო შეეჩერებინა სისხლის მეფე და ბოლო მოეღო მის გიჟურ გეგმას. ერთადერთი ადამიანი, რომელსაც შეუძლია ჩამოაგდოს საერთაშორისო ტერორიზმის ლიდერი და დარწმუნდეს, რომ მას აღარასოდეს ექნება შანსი, ვინმეს მეტი ზიანი მიაყენოს.
  
  მაგრამ ის მაინც ნახევრად შემობრუნდა, როცა გარბოდა. - არ გაჩერდე, - დაუძახა მან ბენს. "დაიჯერე. Შენ შეგიძლია ამის გაკეთება".
  
  ბენმა თავი დაუქნია, ადრენალინმა მოიცვა მისი ფეხები და კუნთები და აავსო ისინი ნებისყოფით, დიდებულებითა და ძალით. დრეიკმა ჯერ უფსკრული დაარტყა, ხელებგაშლილი ხტუნავდა და კვლავ ატრიალებდა ფეხებს, ოლიმპიელივით რკალივით ღრიალზე.
  
  შემდეგი ბენი მოვიდა, ხელი გაშალა, თავი ყველა მიმართულებით ააგდო და წონასწორობის გრძნობა ნერვებში ისროლა. მაგრამ ის მეორე მხარეს დაეშვა რამდენიმე სანტიმეტრით.
  
  "დიახ!" წამოიძახა მან და დრეიკმა გაუღიმა მას. - ჯესიკა ენისის ვერაფერს გაგიკეთებ, მეგობარო.
  
  შემდეგ კომოდო ძლიერად დაეშვა, კინაღამ სხეული შიგნიდან შემობრუნდა, როცა მაშინვე შემობრუნდა და კარინს შეხედა. საოცარი იყო მისი ნახტომი. ფეხები მაღლა აწეულია, ზურგი თაღოვანი, მოძრაობის მასა წინ.
  
  და იდეალური დაშვება. მას მიჰყვა დელტას გუნდის დანარჩენი წევრები.
  
  დრეიკი აღმოჩნდა ყველაზე შოკისმომგვრელი სანახაობისკენ, რაც კი ოდესმე უნახავს.
  
  სისხლის მეფე და მისი კაცები, ყვირილითა და კვნესით, უმეტესად სისხლით დაფარული და ღია ჭრილობებით, ყველა პირდაპირ მათკენ დაიძრა და იარაღს ჯოჯოხეთის დემონებივით აფრქვევდნენ.
  
  საბოლოო ბრძოლის დროა.
  
  
  თავი ორმოცდამეერთე
  
  
  მეტ დრეიკი გაუძლო და პირისპირ დაუპირისპირდა სისხლის მეფეს.
  
  მისი კაცები პირველები მივიდნენ, ყვირილი, როდესაც თოფები ატყდა და დანები ატყდა და ხმლებივით ანათებდა, ირეკლავდა ქარვის სინათლეს და ასხივებდა მათ ცეცხლს მრავალი მიმართულებით. რამდენიმე გასროლა გაისმა, მაგრამ ამ მანძილზე და ტესტოსტერონისა და შიშის მორევში არცერთი არ იყო სათანადოდ დამიზნებული. მაგრამ დრეიკის უკან მკვეთრი ტირილი გაისმა, კიდევ ერთი დაცემული დელტა ჯარისკაცი.
  
  დრეიკს კუნთები სტკიოდა, თითქოს სამას ფუნტიან გორილას ებრძოდა. სისხლმა და ჭუჭყმა დაუფარა სახე. ცხრა ადამიანი შეუტია მას, მათ, მაგრამ მან ყველა დაამარცხა, რადგან მათ უკან სისხლის მეფე იდგა და შურისძიების გამოცხადებაში ვერაფერი შეაჩერებდა.
  
  მოხუცი ჯარისკაცი დაბრუნდა, სამოქალაქო სახე ახლა შემცირდა და ის დაბრუნდა იქ, უმაღლეს რიგებში, ყველაზე მკაცრი ჯარისკაცებით ცოცხალი.
  
  მან ესროლა სამ კაცს ცარიელ მანძილზე, პირდაპირ გულში. მეოთხეში შევიდა იარაღის ატრიალებით, კაცს ცხვირს მთლიანად გაუტეხა და ამავდროულად ლოყის ნაწილი გაუტეხა. სამი წამი გავიდა . მან იგრძნო, რომ დელტას ეკიპაჟი თითქმის შიშით უკან იხევდა მისგან და სამუშაოსთვის ადგილი აძლევდა. მან დატოვა ისინი სამ დაქირავებულთან საბრძოლველად, ხოლო ერთ კაცს და თავად კოვალენკოს გადავიდა.
  
  კომოდომ მამაკაცს თავი დაარტყა და მეორეს ერთი მოძრაობით დაარტყა. კარინი მის გვერდით იყო და უკან არ იხევდა. არც ერთი წამით. მან გამოიყენა მისი სახის ხელისგულით ზურგზე დარტყმული მამაკაცის გადაგდება და მუშტების კომბინაცია მოჰყვა. როდესაც დაქირავებული ჯარისკაცი ღრიალებდა და ცდილობდა თავის გაყვანას, ის ჩაერია და ტაეკვონდოს ტექნიკა გამოიყენა, რათა ის მხარზე გადააგდო.
  
  კიდემდე.
  
  კაცი უფსკრულმა გაიტაცა ყვირილით. კარინმა კომოდოს შეხედა და უცებ მიხვდა, რაც გააკეთა. დიდი გუნდის ლიდერი სწრაფად დაფიქრდა და მადლიერების ნიშნად გადასცა, მყისიერად დააფასა მისი ქმედებები და გახადა ისინი აქტუალური.
  
  კარინმა ღრმად ამოისუნთქა.
  
  დრეიკი სისხლის მეფეს შეხვდა.
  
  ბოლოს და ბოლოს.
  
  უკანასკნელმა კაცმა გაუძლო ხანმოკლე ბრძოლას და ახლა ფეხებთან იწვა, სასუნთქი მილით გაჭედილი და ორივე მაჯა მოტეხილი. კოვალენკომ საზიზღარი მზერა მიაპყრო მამაკაცს.
  
  "სულელი. და სუსტი."
  
  "ყველა სუსტი ადამიანი იმალება თავისი სიმდიდრის მიღმა და ძალაუფლების გარეგნობის მიღმა, რაც მათ მოაქვს."
  
  "მსგავსება?" კოვალენკომ ამოიღო პისტოლეტი და სახეში ესროლა მოქნეულ მამაკაცს. "ეს არ არის ძალა? გგონიათ მსგავსი იყო? მე ყოველდღე ცივსისხლიანად ვკლავ ადამიანს, რადგან შემიძლია. ეს რაღაც ძალაა?
  
  "ისევე როგორც თქვენ ბრძანეთ კენედი მურის მკვლელობა? რაც შეეხება ჩემი მეგობრების ოჯახებს? შესაძლოა, მსოფლიოს ზოგიერთმა ნაწილმა გააჩინა შენ, კოვალენკო, მაგრამ ეს არ იყო საღი აზრი".
  
  ისინი სწრაფად და ერთდროულად მოძრაობდნენ. ორი იარაღი, პისტოლეტი და თოფი, დააწკაპუნეთ ერთდროულად.
  
  ორივე ცარიელია. ორჯერ დააწკაპუნეთ.
  
  "არა!" კოვალენკოს ტირილი სავსე იყო ბავშვური ბრაზით. მას უარყვეს.
  
  დრეიკმა დანა დაარტყა. სისხლის მეფემ აჩვენა თავისი ქუჩის ჭკუა გვერდზე გადახრით. დრეიკმა მას თოფი ესროლა. კოვალენკომ დარტყმა შუბლზე აკანკალების გარეშე მიიღო და ამავდროულად დანა თავადაც აიღო.
  
  "თუ მე თვითონ მომიწევს შენი მოკვლა, დრეიკ..."
  
  "ოჰ, დიახ, თქვენ გააკეთებთ", - თქვა ინგლისელმა. "სხვას ვერავის ვხედავ ირგვლივ. შენ არც ერთი შილინგი არ გაქვს, მეგობარო."
  
  კოვალენკომ აფრინდა. დრეიკმა დაინახა, რომ ეს მოხდა ნელი მოძრაობით. კოვალენკოს შეიძლება ეფიქრა, რომ მძიმედ გაიზარდა, შეიძლება იფიქროს, რომ მძიმედ ივარჯიშა, მაგრამ მისი ვარჯიში არაფერი იყო იმ სიმკაცრესთან და განსაცდელთან შედარებით, რომელსაც ბრიტანული SAS განიცდიდა.
  
  დრეიკი გვერდიდან შემოვიდა სწრაფი მუხლით, რამაც დროებით პარალიზა კოვალენკო და რამდენიმე ნეკნი მოტეხა. რუსს პირიდან ამოვარდნილი კვნესა მყისვე ჩაახშო. უკან დაიხია.
  
  დრეიკმა მოატყუა სწრაფი შეტევა, დაელოდა სისხლის მეფის რეაქციას და მყისიერად დაიჭირა მამაკაცის მარჯვენა მკლავი საკუთარი ხელით. სწრაფი ქვევით შემობრუნება და კოვალენკოს მაჯა გაუტყდა. და ისევ რუსმა მხოლოდ ჩიხია.
  
  მათ კომოდო, კარინი, ბენი და დელტას დარჩენილი ჯარისკაცი უყურებდნენ.
  
  სისხლის მეფემ მზერა შეხედა მათ. "თქვენ არ შეგიძლიათ მომკლათ. Თქვენ ყველა. თქვენ არ შეგიძლიათ მომკლათ. მე ვარ ღმერთი!"
  
  კომოდომ იღრიალა. "ჩვენ ვერ მოგკლავთ, იდიოტო. მოგიწევს ყვირილი. მაგრამ დარწმუნებული ვარ, მოუთმენლად ველი, რომ დაგეხმარები იმის არჩევაში, რომელ ჯოჯოხეთში გაატარებ დარჩენილ ცხოვრებას".
  
  "ციხე." სისხლის მეფემ გადააფურთხა. "არც ერთი ციხე არ დამაკავებს. ერთ კვირაში მე მეკუთვნის."
  
  კომოდოს პირი გაუღიმა. "რამდენიმე ციხე", თქვა მან ჩუმად. "ისინი არც კი არსებობენ."
  
  კოვალენკომ ერთი წუთით გაკვირვებული ჩანდა, მაგრამ შემდეგ ამპარტავანმა ფარდამ ისევ დაფარა სახეზე და ისევ დრეიკს მიუბრუნდა. "Და შენ?" - ჰკითხა მან. "შეიძლება შენც მკვდარი იყო, მე რომ არ მომიწიო შენს დევნა ნახევარი მსოფლიოს გარშემო."
  
  "მკვდარი?" დრეიკმა ექო გამოსცა. "სხვადასხვა სახის მკვდრები არიან. უნდა იცოდე."
  
  დრეიკმა წიხლი დაარტყა მის ცივ, მკვდარ გულში. კოვალენკო შეკრთა. პირიდან სისხლი სდიოდა. საცოდავი ტირილით მუხლებზე დაეცა. სისხლის მეფის სამარცხვინო დასასრული.
  
  დრეიკს გაეცინა მას. "ის დაასრულა. ხელები შეუკრა და წავიდეთ".
  
  ბენმა ჩაილაპარაკა. "მე დავწერე მისი მეტყველების ნიმუშები." ჩუმად თქვა და ტელეფონი აიღო. "ჩვენ შეგვიძლია გამოვიყენოთ სპეციალური პროგრამული უზრუნველყოფა მისი ხმის რეპროდუცირებისთვის. მეთ, ჩვენ ის ცოცხალი ნამდვილად არ გვჭირდება.
  
  მომენტი ისეთივე დაძაბული იყო, როგორც ბოლო წამი აფეთქებამდე. დრეიკის გამომეტყველება გადადგომიდან წმინდა სიძულვილამდე შეიცვალა. კომოდო ყოყმანობდა ჩარევაში, არა შიშის გამო, არამედ ძნელად მიღებული პატივისცემის გამო, ერთადერთი პატივისცემა, რომელსაც ჯარისკაცი აღიარებს. კარინმა საშინლად გააფართოვა თვალები.
  
  დრეიკმა თოფი ასწია და კოვალენკოს შუბლზე მძიმე ფოლადი დაარტყა.
  
  "Შენ ხარ დარწმუნებული?"
  
  "დადებითად. დავინახე მისი სიკვდილი. Მე იქ ვიყავი. მან გასცა ბრძანება ჰავაიზე ტერორისტული თავდასხმების შესახებ.ბენმა ოთახს მიმოიხედა. "ჯოჯოხეთიც კი გამოაფურთხებს მას".
  
  "აი სად გეკუთვნით." დრეიკის ღიმილი ცივი და მწარე იყო, როგორც სისხლის მეფის სული. "ჯოჯოხეთის კარიბჭეს მიღმა. აქ უნდა დარჩე და აქ უნდა მოკვდე".
  
  კოვალენკოს ყბა მჭიდროდ დაეჭირა, ამის უკან იდგა ორმოცი წელიწადი სიკვდილი, სიმცირე და სისხლიანი დაცემა. "შენ არასდროს შემაშინებ."
  
  დრეიკმა დაცემული კაცი შეისწავლა. ის მართალი იყო. სიკვდილი არ დააზარალებს მას. დედამიწაზე არაფერი იყო ისეთი, რაც ამ კაცს შეაშინებდა.
  
  მაგრამ იყო ერთი რამ, რაც მას გაანადგურებდა.
  
  "ასე რომ, ჩვენ აქ დაგიდებთ." მან თოფი ჩამოწია, რამაც კომოდოს შვება გამოიწვია. "და ჩვენ ვაგრძელებთ საგანძურის მოთხოვნას. ეს იყო შენი ცხოვრების ძიება და ვერასოდეს გაიგებ რა იყო. მაგრამ მონიშნე ჩემი სიტყვები, კოვალენკო, მე ამას გავაკეთებ. "
  
  "არა!" რუსის კვნესა მყისვე იყო. "თქვენი პრეტენზიები? არა! არასოდეს. Ეს ჩემია. ის ყოველთვის ჩემი იყო".
  
  სასოწარკვეთილი ღრიალით სისხლის მეფემ უკანასკნელი სასოწარკვეთილი ბიძგი გააკეთა. ტკივილებისგან სახე დაჭყლეტილი ჰქონდა. სახიდან და ხელებიდან სისხლი სდიოდა. ის ადგა და თავისი ნახტომში ჩადო ყოველი უნცია და სიძულვილისა და მკვლელობის სიცოცხლე.
  
  დრეიკს თვალები გაუბრწყინდა, სახე გრანიტივით მძიმე. მან ნება მისცა სისხლის მეფეს დაარტყა მას, მტკიცედ იდგა, როცა შეშლილმა რუსმა თავისი ენერგიის ბოლო უნცია მოიხმარა ათეულ მუშტში, თავიდან ძლიერად, მაგრამ სწრაფად ქრებოდა.
  
  შემდეგ დრეიკმა გაიცინა, ბგერა, რომელიც მიღმა იყო ბნელი, სიყვარულს მოკლებული და დაკარგული ხმა, რომელიც შუა გზაზე იყო ჩარჩენილი განსაწმენდელსა და ჯოჯოხეთს შორის. როდესაც სისხლიანი მეფის უკანასკნელი ენერგია ამოიწურა, დრეიკმა ხელისგულით დააბიჯა და მკერდზე დადგა.
  
  "ეს ყველაფერი ამაო იყო, კოვალენკო. Შენ წააგე".
  
  კომოდო მივარდა რუსთან და მიაბა, სანამ დრეიკი გადაიფიქრებდა. კარინი დაეხმარა მას ყურადღების გადატანაში, აჩვენა თითქმის ვერტიკალური კიბე და შავი ტახტის განსაცვიფრებელი ხედი. აქედან კიდევ უფრო განსაცვიფრებელი იყო. არსება უზარმაზარი და შესანიშნავად გამოძერწილი იყო, მათ თავზე ასი ფუტის სიმაღლეზე ეკიდა.
  
  "შენს შემდეგ".
  
  დრეიკმა დააფასა შემდეგი დაბრკოლება. კიბეები ოდნავ კუთხით აიწია დაახლოებით ასი ფუტის მანძილზე. ტახტის ქვედა მხარე ღრმა შავში იყო ჩაძირული, მიუხედავად ირგვლივ მიმოფანტული ქარვის მრავალრიცხოვანი შუქისა.
  
  - ჯერ მე უნდა წავიდე, - თქვა კომოდომ. "მე მაქვს ცოცვის გამოცდილება. ჩვენ გვიწევს ერთდროულად რამდენიმე საფეხურის ასვლა, გზად კარაბინების ჩასმა და შემდეგ უსაფრთხოების ხაზის გახანგრძლივება ჩვენს გუნდამდე".
  
  დრეიკმა მისცა მას ხელმძღვანელობა. გაბრაზება ჯერ კიდევ ძლიერი იყო მის ტვინში, თითქმის აბსოლუტური. მისი თითი ჯერ კიდევ კარგად გრძნობდა M16-ის ჩახმახს. მაგრამ კოვალენკოს მოკვლა ახლა ნიშნავს მისი სულის სამუდამოდ მოწამვლას, სიბნელის დარგვას, რომელიც არასოდეს გაქრება.
  
  როგორც ბენ ბლეიკმა შეიძლება თქვას, ეს მას ბნელ მხარეს გადააქცევს.
  
  მან დაიწყო კედელზე ასვლა კომოდოს შემდეგ, სჭირდებოდა ყურადღების გაფანტვა, რადგან შურისძიების განუწყვეტელი სურვილი გაჩნდა და ცდილობდა დაემორჩილებინა იგი. მკვეთრმა აწევამ მაშინვე გაამახვილა გონება. სისხლის მეფის ყვირილი და კვნესა ქრებოდა, როცა ტახტი უახლოვდებოდა და კიბეები რთულდებოდა.
  
  ისინი ავიდნენ ზევით, კომოდო წინ უძღვებოდა, ფრთხილად ამაგრებდა თითოეულ კარაბინს, სანამ წონას შეამოწმებდა, შემდეგ უსაფრთხოების თოკით გაუშვა და ქვევით მის გუნდს დააგდო. რაც უფრო მაღლა ავიდნენ, მით უფრო ბნელდებოდა. კიბის ყოველი საფეხური ცოცხალ კლდეში იყო გამოკვეთილი. დრეიკმა აღდგომისას შიშის გრძნობა დაიწყო. რაღაც წარმოუდგენელი საგანძური ელოდა მათ; მან ეს თავის ნაწლავში იგრძნო.
  
  მაგრამ ტახტი?
  
  უკნიდან აბსოლუტურ სიცარიელეს იგრძნო, გაჩერდა, გამბედაობა მოიკრიბა და დაბლა დაიხედა. ბენი იბრძოდა, თვალები გაფართოებული და შეშინებული ჰქონდა. დრეიკი გრძნობდა სიმპათიას და სიყვარულს თავისი ახალგაზრდა მეგობრის მიმართ, რომელიც კენედის გარდაცვალების შემდეგ არ ყოფილა. მან დაინახა დარჩენილი დელტას ჯარისკაცი, რომელიც ცდილობდა კარინის დახმარებას და გაეღიმა, როდესაც მან ხელი გაუშვა. მან დახმარების ხელი გაუწოდა ბენს.
  
  "შეწყვიტე საკუთარი თავის გამოგონება, ბლეიკი. მოდით."
  
  ბენმა შეხედა მას და გონებაში ფეიერვერკი გაუჩნდა. დრეიკის თვალებში ან ხმის ტემბრში რაღაცამ აღფრთოვანებული იყო და სახეზე იმედის იერი გამოეხატა.
  
  "მადლობა ღმერთს, რომ დაბრუნდი."
  
  დრეიკის დახმარებით ბენი უფრო სწრაფად ავიდა. მათ უკან არსებული სასიკვდილო სიცარიელე დავიწყებას მიეცა და ყოველი ნაბიჯი გადადგა ნაბიჯი აღმოჩენისაკენ და არა საფრთხისკენ. ტახტის ქვედა მხარე უფრო და უფრო უახლოვდებოდა, სანამ შეხების მანძილზე არ იყო.
  
  კომოდო ფრთხილად დაეშვა კიბეებზე და თავად ტახტზე ავიდა.
  
  ერთი წუთის შემდეგ მათი ყურადღება მიიპყრო მისმა ამერიკულმა აქცენტმა. "ღმერთო ჩემო, თქვენ ამას არ დაიჯერებთ."
  
  
  თავი ორმოცდამეორე
  
  
  დრეიკი გადახტა პატარა უფსკრული და დაეშვა ფართო ლოდზე, რომელიც ქმნიდა ტახტის ძირს. ის დაელოდა ბენს, კარინს და დელტას ბოლო ჯარისკაცებს, სანამ კომოდოს შეხედავდა.
  
  "რა გაქვს იქ მაღლა?"
  
  დელტა გუნდის ლიდერი ტახტის სავარძელზე ავიდა. ახლა კიდემდე მივიდა და მათ თვალი ჩაუკრა
  
  "ვინც ააგო ეს ტახტი, უზრუნველყო არც ისე საიდუმლო გადასასვლელი. აქ, ტახტის უკან, უკანა კარი დგას. და ისინი ღია იყვნენ."
  
  "ნუ მიუახლოვდებით ამას", - თქვა დრეიკმა სწრაფად და ფიქრობდა ხაფანგის სისტემებზე, რომლებიც მათ გაიარეს. "რამდენადაც ჩვენ ვიცით, ის აბრუნებს გადამრთველს, რომელიც ამ ტახტს პირდაპირ ქვევით აგზავნის."
  
  კომოდო დამნაშავედ გამოიყურებოდა. "Კარგი ზარი. პრობლემა ის არის, რომ უკვე მაქვს. სასიხარულო ამბავი ის არის..." მან გაიცინა. "ხაფანგები არ არის."
  
  დრეიკმა ხელი გაუწოდა. "დამეხმარე ადგომაში."
  
  სათითაოდ ავიდნენ ობსიდიანის ტახტზე. დრეიკმა მობრუნდა და უფსკრულის ხედი დაათვალიერა.
  
  პირდაპირ საპირისპიროდ, უზარმაზარი უფსკრულის გასწვრივ, მან დაინახა იგივე ქვის აივანი, რომელიც ადრე ეკავათ. აივანი, საიდანაც კაპიტანი კუკი გავიდა. აივანი, სადაც სისხლის მეფემ, სავარაუდოდ, დაკარგა საღი აზრის ბოლო ნაშთები, რაც მას გააჩნდა. როგორც ჩანს, ისინი ახლოს იყვნენ, მაგრამ ეს იყო მატყუარა მილი.
  
  დრეიკმა ღრიანცალა. - ეს ტახტი, - თქვა მან რბილად. "ის აშენდა..."
  
  ბენის კივილმა შეაწყვეტინა. "მეტი! სისხლის ჯოჯოხეთი. თქვენ არ დაიჯერებთ."
  
  დრეიკის ნერვულ დაბოლოებებში მისი მეგობრის ხმაში შოკი კი არ იყო, არამედ წინასწარმეტყველების გრძნობა. წინათგრძნობა.
  
  "Ეს რა არის?"
  
  ის შებრუნდა. მან დაინახა ის, რაც ბენმა დაინახა.
  
  "გამეკარო".
  
  კარინმა ისინი გამოაგდო. "Ეს რა არის?" მერე მანაც დაინახა. "არასოდეს".
  
  მათ შეხედეს ტახტის უკანა მხარეს, მაღალ პოზიციას, რომელზეც ვიღაცას შეეძლო დაეყრდნო და იმ ნაწილს, რომელიც უკანა კარს ქმნიდა.
  
  იგი დაფარული იყო ახლა უკვე ნაცნობი მორევებით - უძველესი სიმბოლოებით, რომლებიც, როგორც ჩანს, წერის რაღაც ფორმას წარმოადგენდა - და იგივე სიმბოლოებით, რომლებიც იყო ჩაწერილი როგორც დროში მოგზაურობის მოწყობილობებზე, ასევე დიდ თაღზე Diamond Head-ის ქვეშ, რომელსაც კუკმა უწოდა. ჯოჯოხეთის კარიბჭე.
  
  სიმბოლოები ტორსტენ დალმა ცოტა ხნის წინ აღმოაჩინა ღმერთების სამარხში, ისლანდიაში შორს.
  
  დრეიკმა თვალები დახუჭა. "როგორ შეიძლება ეს მოხდეს? მას შემდეგ რაც პირველად გავიგეთ ოდინის ცხრა სისხლიანი ნატეხის შესახებ, ისეთი შეგრძნება მაქვს, თითქოს სიზმარში ვცხოვრობ. ან კოშმარი."
  
  "მე დადებს, რომ ჩვენ ჯერ არ დასრულებულა ცხრა ნაწილი", - თქვა ბენმა. "ეს უნდა იყოს მანიპულირება. უზენაესი ბრძანება. თითქოს ჩვენ გვირჩიეს ან რამე".
  
  "უფრო დაწყევლილი". დაიღრიალა დრეიკი. "და დაანებე თავი ვარსკვლავური ომების სისულელეებს."
  
  "ცოტა ნაკლებს ვფიქრობდი სკაიუოკერზე, ცოტა მეტს ჩაკ ბარტოვსკის", - თქვა ბენმა ოდნავი ღიმილით. "იმიტომ, რომ ჩვენ ჯიკები ვართ და ყველა."
  
  კომოდო მოუთმენლად უყურებდა საიდუმლო კარს. "განვაგრძოთ თუ არა? ჩემმა ხალხმა სიცოცხლე გასწირა, რათა დაგვეხმარა აქამდე მივსულიყავით. ყველაფერი, რაც ჩვენ შეგვიძლია გავაკეთოთ სანაცვლოდ, არის ამ ჯოჯოხეთის დასასრულის პოვნა. "
  
  - კომოდო, - თქვა დრეიკმა. "Ეს დასასრულია. Უნდა იყოს."
  
  ის დიდი ჯგუფის ლიდერს ჩაეხუტა და გიგანტურ გადასასვლელში შევიდა. სივრცე უკვე უფრო დიდი იყო, ვიდრე კარი, რომელიც შედიოდა, და თუ ეს შესაძლებელი იყო, დრეიკმა იგრძნო, რომ გადასასვლელი გაფართოვდა, კედლები და ჭერი უფრო და უფრო შორდებოდა, სანამ-
  
  ცივი, მკვეთრი ნიავი მოეფერა სახეზე.
  
  ის გაჩერდა და მანათობელი ჯოხი ჩამოაგდო. სუსტ შუქზე მან ქარვისფერი რაკეტა გაისროლა. ის აფრინდა მაღლა, მაღლა, ზევით, შემდეგ ქვევით და ქვევით, საყრდენი არ ჰპოვა. ვერ იპოვა ჭერი, რაფა ან თუნდაც იატაკი.
  
  მან მეორე სროლა გაისროლა, ამჯერად მარჯვნივ. და ისევ, ქარვის ინფუზია უკვალოდ გაქრა. მან დაამტვრია რამდენიმე მბზინავი ჯოხი და წინ გადააგდო მათი ბილიკის გასანათებლად.
  
  კლდის მტკნარი კიდე მათ წინ ექვსი ფუტი მთავრდებოდა.
  
  დრეიკს ძალიან თავბრუ ეხვევა, მაგრამ აიძულა თავი გაეგრძელებინა. კიდევ რამდენიმე ნაბიჯი და სიცარიელის პირისპირ აღმოჩნდა.
  
  "მე ვერაფერს ვხედავ. სისულელე".
  
  "ჩვენ არ შეგვეძლო ამ გზაზე წასვლა, რომ წყეული სიბნელე არ შეგვეშალა." კარინმა ყველას აზრი გააჟღერა. "ისევ სცადე, დრეიკ."
  
  მან მესამე ციმციმი გაუგზავნა სიცარიელეში. ფრენის დროს, ამ კადრმა ხაზგასმით გამოყო რამდენიმე სუსტი წერტილი. უფსკრულის მეორე მხარეს რაღაც იყო. უზარმაზარი შენობა.
  
  "Რა იყო ეს?" ბენმა შიშისგან ამოისუნთქა.
  
  ციმციმა სწრაფად გაქრა, სიცოცხლის ხანმოკლე ნაპერწკალი სამუდამოდ დაიკარგა სიბნელეში.
  
  "იქ დამელოდე", - თქვა დელტას ბოლო დარჩენილი ჯარისკაცი, კაცი, რომელსაც ზარის ნიშანი მერლინი აქვს. "რამდენი ქარვისფერი ციმციმები დაგვრჩა?"
  
  დრეიკმა თასმები და ზურგჩანთა შეამოწმა. კომოდომ იგივე გააკეთა. რიცხვი, რომელიც მათ მოიფიქრეს, ოცდაათამდე იყო.
  
  "მე ვიცი, რასაც ფიქრობ," თქვა კომოდომ. "ფეიერვერკი, არა?"
  
  "ერთხელ," თქვა მერლინმა, გუნდის იარაღის ექსპერტმა, მწარედ. "გაარკვიე, რასთან გვაქვს საქმე და შემდეგ დააბრუნე ისეთ ადგილას, სადაც შეგვიძლია მოვუწოდოთ მხარდაჭერისთვის".
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "ვეთანხმები". დაბრუნების მოგზაურობისთვის მან გამოყო ათეული სროლა, შემდეგ კი მოემზადა. კომოდო და მერლინი მივიდნენ და მის გვერდით დადგნენ კიდეზე.
  
  "მზად?"
  
  სათითაოდ, თანმიმდევრულად, ისინი მაღლა ჰაერში რაკეტებს ისროდნენ. ქარვისფერი შუქი მკვეთრად ანათებდა თავის უმაღლეს წერტილში და გამოსცემდა კაშკაშა ბზინვარებას, რომელიც ფანტავდა სიბნელეს.
  
  ისტორიაში პირველად დღის სინათლე შევიდა მარადიულ სიბნელეში.
  
  პიროტექნიკურმა შესრულებამ დაიწყო მოქმედება. როდესაც ციმციმა განაგრძო სროლა და აფეთქება ნელ-ნელა დაშვებამდე, უზარმაზარი სტრუქტურა გიგანტური გამოქვაბულის მეორე ბოლოში განათდა.
  
  ბენმა ამოიოხრა. კარინს გაეცინა. "ბრწყინვალედ".
  
  როდესაც ისინი გაოცებულები უყურებდნენ, სიბნელეს ცეცხლი წაუკიდეს და განსაცვიფრებელი სტრუქტურა გამოჩნდა. ჯერ უკანა კედელში ამოკვეთილი თაღების რიგი, შემდეგ მათ ქვემოთ მეორე რიგი. შემდეგ გაირკვა, რომ თაღები სინამდვილეში პატარა ოთახები - ნიშები იყო.
  
  მეორე რიგის ქვეშ მათ დაინახეს მესამე, შემდეგ მეოთხე და შემდეგ რიგი მწკრივი, როდესაც ბრმა შუქები სრიალებდნენ დიდ კედელზე. და თითოეულ ნიშში უზარმაზარი ბრჭყვიალა საგანძური ასახავდა მოძრავ ქარვის ჯოჯოხეთის წამიერ დიდებას.
  
  ბენი გაოგნებული იყო. "ეს... ეს არის..."
  
  დრეიკი და დელტა გუნდი განაგრძობდნენ რაკეტების მიყოლებით სროლას. ჩანდა, რომ მათ გამო მასიური კამერა აალდა. დიდებული ცეცხლი გაჩნდა და მძვინვარებდა მათ თვალწინ.
  
  ბოლოს დრეიკმა ბოლო სროლა გაუშვა. შემდეგ მან ერთი წუთი დაუთმო განსაცვიფრებელი გამოცხადების დასაფასებლად.
  
  ბენმა ჩაიბურტყუნა. "ეს უზარმაზარია... ეს არის..."
  
  "ღმერთების კიდევ ერთი საფლავი". დრეიკმა უფრო მეტი შეშფოთებით დაასრულა ხმაში, ვიდრე გაკვირვებით. "სულ მცირე სამჯერ მეტი, ვიდრე ისლანდიაში. იესო ქრისტე, ბენ, რა ჯოჯოხეთი ხდება?
  
  
  * * *
  
  
  დაბრუნების გზას, თუმცა მაინც საფრთხის შემცველი, ნახევარი დრო და ნახევარი ძალისხმევა დასჭირდა. ერთადერთი მნიშვნელოვანი დაბრკოლება იყო დიდი უფსკრული, სადაც მათ უნდა დაეყენებინათ სხვა ზიპ-ლაინი, რომ უკან დაბრუნებულიყვნენ, თუმცა Lust Room ყოველთვის პრობლემას წარმოადგენდა ბიჭებისთვის, როგორც კარინმა აღნიშნა კომოდოს გვერდითი მზერით.
  
  მზარეულის ჯოჯოხეთის კარიბჭის თაღის გავლით, მათ ლავის მილი დაარტყეს ზედაპირზე.
  
  დრეიკმა ხანგრძლივი სიჩუმე დაარღვია. "ვაი, ეს არის საუკეთესო სუნი მსოფლიოში ახლა. ბოლოს ცოტა სუფთა ჰაერი".
  
  მანო კინიმაკის ხმა მოესმა მიმდებარე სიბნელიდან. "აიღე ჰავაის სუფთა ჰაერი, კაცო, და შენ უფრო ახლოს იქნებოდი შენს მიზანთან."
  
  ნახევრად სიბნელიდან გამოჩნდნენ ხალხი და სახეები. დაიწყო გენერატორი, რომელიც ანათებდა ნაჩქარევად აღმართულ სიმებიანი განათების კომპლექტს. საველე მაგიდა დადგეს. კომოდომ მათი მდებარეობა გამოაცხადა, როგორც კი ლავის მილზე ასვლა დაიწყეს. ბენის სიგნალი დაბრუნდა და მობილურმა ტელეფონმა ოთხჯერ გაისმა ავტომოპასუხე. კარინმაც იგივე გააკეთა. მშობლებს დარეკვის უფლება მიეცათ.
  
  "მხოლოდ ოთხჯერ?" ჰკითხა დრეიკმა ღიმილით. - უნდა დაგივიწყოთ.
  
  ახლა მათკენ მიდიოდა ჰეიდენი, გაფუჭებული, დაღლილი ჰაიდენი. მაგრამ მან გაიცინა და ბენს მორცხვად მოეხვია. ალისია მას მიჰყვა და მკვლელი თვალებით შეხედა დრეიკს. და ჩრდილში დრეიკმა დაინახა მეი, სახეზე საშინელი დაძაბულობა.
  
  მათი გაანგარიშების დრო თითქმის იყო. იაპონელები და არა ინგლისელები, ყველაზე უხერხულნი ჩანდნენ ამის გამო.
  
  დრეიკმა მხრებიდან დეპრესიის ბნელი ღრუბელი ჩამოიშორა. მან ეს ყველაფერი დაასრულა სისხლიანი მეფის შეკრული, დაბნეული ფიგურის მათ ფეხებთან არათანაბარ ადგილზე გადაგდებით.
  
  "დიმიტრი კოვალენკო". იღრიალა მან. "ზარის მეფე დასასრული. ყველაზე გარყვნილი თავის მხრივ. ვინმეს გინდათ რამდენიმე დარტყმა?
  
  იმ მომენტში ჯონათან გეითსის ფიგურა მატერიალიზდა იმპროვიზირებული ბანაკის გარშემო მზარდი ხმაურიდან. დრეიკმა თვალები მოჭუტა. მან იცოდა, რომ კოვალენკომ პირადად მოკლა გეითსის ცოლი. გეიტსს რუსისთვის ზიანის მიყენების მეტი მიზეზი ჰქონდა, ვიდრე თუნდაც დრეიკსა და ალისიას.
  
  "სცადე". დრეიკმა ჩაიღიმა. "ნაბიჭვარს მაინც არ დასჭირდება მთელი ხელები და ფეხები ციხეში."
  
  მან დაინახა, რომ ბენი და კარინი შეცვივდნენ და მოშორდნენ. იმ მომენტში მან შეხედა იმ კაცს, როგორიც გახდა. მან დაინახა სიმწარე, შურისმაძიებელი ბრაზი, სიძულვილისა და წყენის სპირალი, რომელიც მიიყვანდა იმას, რომ თავად კოვალენკოს დაემსგავსა და იცოდა, რომ ყველა ეს ემოცია შეჭამდა მას და საბოლოოდ შეცვლიდა, სხვა ადამიანად აქცევდა. ეს იყო დასასრული არც ერთ მათგანს არ სურდა...
  
  ... ანუ ელისონი თუ კენედი.
  
  ისიც შებრუნდა და ბლეიკის თითოეულ მხრებზე მოხვია ხელი. მათ აღმოსავლეთისკენ გაიხედეს, აკანკალებული პალმის ხეების რიგს მიღმა, შორეული ბრჭყვიალა შუქებისა და ტალღოვანი ოკეანისკენ.
  
  "მსგავსმა სანახაობამ შეიძლება შეცვალოს ადამიანი", - თქვა დრეიკმა. "შეიძლება მას ახალი იმედი მისცეს. დრო მოცემულია."
  
  ბენმა შემობრუნების გარეშე ჩაილაპარაკა. "ვიცი, რომ ახლავე გინდა დინოროკის ციტატა, მაგრამ არ ვაპირებ მის გაცემას. სამაგიეროდ, შემეძლო რამდენიმე შესაბამისი სტრიქონის ციტირება "Haunted"-დან. ამაზე რას იტყვით?
  
  "ახლავე ციტირებთ ტეილორ სვიფტს? რა მოხდა იქ?"
  
  "ეს ტრეკი ისეთივე კარგია, როგორც ნებისმიერი თქვენი დინოროქსი. Და შენ ეს იცი".
  
  მაგრამ დრეიკი ამას არასოდეს აღიარებდა. სამაგიეროდ, ის უსმენდა მათ უკან დაბრუნებულ ჭორებს. ტერორისტული შეთქმულებები ჭკვიანურად და სწრაფად ჩაიშალა, მაგრამ მსხვერპლი მაინც იყო. გარდაუვალი შედეგია ფანატიკოსებთან და გიჟებთან ურთიერთობისას. ქვეყანა გლოვობდა. პრეზიდენტი გზაში იყო და უკვე დაჰპირდა შეერთებული შტატების კიდევ ერთ სრულ რემონტს. სადაზვერვო სისტემა, თუმცა ჯერ კიდევ გაურკვეველი იყო, როგორ შეეძლო ვინმეს ხელი შეეშალა კოვალენკოს ოცი წლის განმავლობაში შემუშავებული გეგმის განხორციელებაში, როდესაც მთელი ამ ხნის განმავლობაში მას მხოლოდ მითიურ ფიგურად თვლიდნენ.
  
  ძალიან ჰგავს ღმერთებს და მათ ნაშთებს, რომლებიც ახლა აღმოაჩინეს.
  
  თუმცა, გაკვეთილები ისწავლეს და აშშ-მ და სხვა ქვეყნებმა გადაწყვიტეს, რომ ეს ყველაფერი გაითვალისწინონ.
  
  ბრალის წაყენების საკითხი ხელისუფლებაში მყოფი ადამიანების მიმართ, რომლებიც მოქმედებდნენ იძულებით და ახლობლების კეთილდღეობის შიშით, წლების განმავლობაში ავალდებულებდა სასამართლოს.
  
  მაგრამ სისხლის მეფის ტყვეები გაათავისუფლეს და დაუბრუნდნენ საყვარელ ადამიანებს. გეითსმა პირობა დადო, რომ კოვალენკო იძულებული იქნებოდა, ამა თუ იმ გზით მიეტოვებინა სისხლიანი ვენდეტა. ჰარისონი თავის ქალიშვილთან ერთად გაერთიანდა, თუმცა ამ ამბავმა დრეიკი მხოლოდ დაამწუხრა.
  
  საკუთარი ქალიშვილი რომ დაიბადოს და უყვარდეს და შემდეგ გაიტაცეს, იგივეს გააკეთებდა, როგორც ჰარისონი?
  
  რა თქმა უნდა, ის იქნებოდა. ნებისმიერი მამა გადააადგილებდა ცას და დედამიწას და ყველაფერს შორის, რათა გადაერჩინა შვილი.
  
  ჰეიდენი, გეითსი და კინიმაკა ხმაურს მოშორდნენ, სანამ დრეიკის და მისი ჯგუფის გვერდით არ იყვნენ. მას გაუხარდა კომოდოს და დელტას გადარჩენილი ჯარისკაცის მერლინის დანახვა მათთან ერთად. მეგობრობასა და მოქმედებაში ჩამოყალიბებული კავშირები მარადიული იყო.
  
  ჰეიდენი გეითსს ეკითხებოდა ვიღაც ბიჭის შესახებ, სახელად რასელ კეიმანი. როგორც ჩანს, ამ კაცმა შეცვალა ტორსტენ დალი ისლანდიის ოპერაციის ხელმძღვანელად, მისი ბრძანებები მოდიოდა ზემოდან... და შესაძლოა მის ზემოთ მოღრუბლული და შორეული ადგილიდანაც კი. კაიმანი მკაცრი და დაუნდობელი კაცი ჩანდა. ის, როგორც წესი, ხელმძღვანელობდა ფარულ ოპერაციებს და ამბობდნენ, რომ კიდევ უფრო ფარული და შერჩეული ოპერაციები იყო როგორც სახლში, ისე მის ფარგლებს გარეთ.
  
  "კაიმენი პრობლემების მომგვარებელია", - თქვა გეითსმა. "მაგრამ არა მხოლოდ ეს. ხედავთ, როგორც ჩანს, არავინ იცის ვისი პრობლემების მომგვარებელია, მისი კლირენსი უმაღლეს დონეს აჭარბებს. მისი წვდომა მყისიერი და უპირობოა. მაგრამ, როცა აიძულებენ, არავინ იცის, ვინ ჯანდაბაში მუშაობს ის სინამდვილეში".
  
  დრეიკის მობილურმა დარეკა და გათიშა. ეკრანი გადაამოწმა და კმაყოფილებით დაინახა, რომ გამრეკელი ტორსტენ დალი იყო.
  
  "ჰეი, ეს გიჟი შვედია! როგორ ხარ, მეგობარო? ისევ ჯიგარივით ლაპარაკობ?"
  
  "როგორც ჩანს, ასეა. საათობით ვცდილობდი ვინმესთან დაკავშირებას და მიგიხვდი. ბედი ჩემს მიმართ არ არის კეთილი".
  
  "გაგიმართლა, რომ ერთ-ერთი ჩვენგანი გყავს," თქვა დრეიკმა. "რთული დღეები იყო."
  
  "კარგი, ეს კიდევ უფრო უხეში გახდება." დალი დაბრუნდა.
  
  "Ვეჭვობ რომ-"
  
  "მისმინე. ჩვენ ვიპოვეთ ნახატი. რუკა უფრო ზუსტად. ჩვენ მოვახერხეთ მისი უმეტესი ნაწილის გაშიფვრა მანამდე, სანამ კაიმან ჯერკმა იგი კლასიფიცირდა, როგორც უმაღლესი დონის უსაფრთხოების საკითხი. სხვათა შორის, ჰაიდენმა ან გეიტსმა იცოდნენ მის შესახებ რამე?"
  
  დრეიკი დაბნეულმა აციმციმდა. "კაიმანი? ვინ ჯანდაბაა ეს კაიმანი? და რა იციან ჰეიდენმა და გეიტსმა?"
  
  "არ აქვს მნიშვნელობა. ბევრი დრო არ მაქვს." პირველად დრეიკმა გაიგო, რომ მისი მეგობარი ჩურჩულით და ჩქარობდა. "შეხედე. რუკა, რომელიც ჩვენ ვიპოვეთ, სულ მცირე სამი სამარხის მდებარეობაზე მიუთითებს. გაიგე? ღმერთების სამი საფლავია".
  
  "ჩვენ ახლახან ვიპოვნეთ მეორე." დრეიკმა იგრძნო, რომ სუნთქვა გაუქრა. "Ეს უზარმაზარია."
  
  "Ასეც ვიცოდი. მაშინ რუკა, როგორც ჩანს, ზუსტია. მაგრამ, დრეიკ, ეს უნდა გესმოდეთ, მესამე საფლავი ყველაზე დიდია და ყველაზე უარესია".
  
  "უარესი?"
  
  "ყველაზე საშინელი ღმერთებით სავსე. მართლა საზიზღარი. ბოროტი არსებები. მესამე საფლავი ციხის მსგავსი იყო, სადაც სიკვდილი იძულებული იყო, ვიდრე მიღებული. და დრეიკი..."
  
  "Რა?"
  
  "თუ ჩვენ მართლები ვართ, ვფიქრობ, რომ მას აქვს გასაღები განკითხვის დღის იარაღისთვის."
  
  
  თავი ორმოცდამესამე
  
  
  იმ დროისთვის, როდესაც ჰავაიზე კიდევ ერთი სიბნელე ჩამოვარდა და ძველი მეგაგეგმის შემდეგი ეტაპები დაიწყო, დრეიკმა, ალისია და მეიმ ეს ყველაფერი უკან დაანებეს, რათა ერთხელ და სამუდამოდ დაასრულონ საკუთარი კრიზისი.
  
  შემთხვევით, მათ აირჩიეს ყველაზე დრამატული გარემო. ვაიკიკის სანაპირო თბილი წყნარი ოკეანე, ერთ მხარეს სავსე მთვარით განათებული და მეორე მხარეს ცეცხლოვანი ტურისტული სასტუმროების რიგები.
  
  მაგრამ ამაღამ ეს იყო ადგილი საშიში ადამიანებისა და მკაცრი გამოცხადებებისთვის. ბუნების სამი ძალა შეხვდა შეხვედრას, რომელმაც სამუდამოდ შეცვალა მათი ცხოვრების მიმდინარეობა.
  
  ჯერ დრეიკმა ისაუბრა. "თქვენ ორმა უნდა მითხრათ. ვინ მოკლა უელსი და რატომ. ამიტომ ჩვენ აქ ვართ, ამიტომ ბუჩქის გარშემო ცემას აზრი აღარ აქვს".
  
  "ეს არ არის ერთადერთი მიზეზი, რის გამოც აქ ვართ." ალისიამ გახედა მაის. "ეს ელფი დაეხმარა ჰადსონის მოკვლას მისი პატარა დის ხსენების გარეშე. დროა მე და ჩემმა კაცმა ძველმოდური შურისძიება ვიძიოთ".
  
  მაიმ ნელა დაუქნია თავი. "Ეს არ არის სიმართლე. შენი მსუქანი, იდიოტი მეგობარი ბიჭი...
  
  - მაშინ უელსის სულით. ალისიამ დაიღრიალა. "მინდა მქონოდა თავისუფალი დრო!"
  
  ალისია წინ გადადგა და მეის ძლიერად დაარტყა სახეში. პატარა იაპონელი ქალი შეკრთა, შემდეგ ახედა და გაიღიმა.
  
  "გაიხსენე".
  
  "რა მითხარი, რომ შემდეგ ჯერზე, როცა დამარტყა, კაცივით უნდა დაგეკრა? დიახ, თქვენ არ ხართ მიდრეკილი, დაივიწყოთ მსგავსი რამ".
  
  ალისიამ დარტყმების მთელი რიგი გაუშვა. მაიმ უკან დაიხია, ყველას ხელისგულები მოჰკიდა. მათ ირგვლივ ქვიშა იშლებოდა, მათი სწრაფი ფეხებით ქაოტურ ფორმებად დაიშალა. ერთხელ დრეიკმა ჩარევა სცადა, მაგრამ მარჯვენა ყურის დარტყმამ ორჯერ დააფიქრა.
  
  "უბრალოდ ნუ მოკლავთ ერთმანეთს."
  
  - ვერაფერს დაგპირდები, - ჩაილაპარაკა ალისია. დაეცა და მეის მარჯვენა ფეხი მოჭრა. მაი ღრიალით დაეშვა, ქვიშა თავზე ეჭირა. როცა ალისია მიუახლოვდა, მაიმ ერთი მუჭა ქვიშა ესროლა სახეში.
  
  "ბიჭი".
  
  "ეს ყველაფერი სამართლიანია" - გაიქცა მაი. ორი ქალი პირისპირ მოვიდა. ალისია მიჩვეული იყო მჭიდრო ბრძოლას და იდაყვებით, მუშტებითა და ხელით ძლიერ დარტყმებს აძლევდა, მაგრამ მაიმ დაიჭირა ან აირიდა თითოეული მათგანი და უპასუხა ერთნაირად. ალისია მეის ქამარზე აეჭიდა და ცდილობდა დაებალანსებინა იგი, მაგრამ მხოლოდ ის გააკეთა, რომ მაისს შარვლის ზემო ნაწილი ნაწილობრივ გადაეჭრა.
  
  და დატოვეთ ალისიას დაცვა ფართოდ ღია.
  
  დრეიკმა თვალი ჩაუკრა, როცა მოვლენებს აკვირდებოდა. "ახლა ეს უფრო სიმართლეს ჰგავს." უკან დაიხია. "განაგრძე".
  
  მეიმ სრულად ისარგებლა ალისიას შეცდომით და მეის კლასის მეომრის წინააღმდეგ მხოლოდ ერთი იყო. დარტყმები აწვიმდა ალისიას და მან უკან დაიხია, მარჯვენა მკლავი ტანჯვით ეკიდა, მრავალჯერადი დარტყმისგან მკერდი ეწვოდა. მეომრების უმეტესობა ორი-სამი დარტყმის შემდეგ დანებდებოდა, მაგრამ ალისია უფრო მტკიცე მასალისგან იყო დამზადებული და ბოლოს კი კინაღამ გაილაშქრა.
  
  ჰაერში გადააგდო უკან, დაარტყა და მუცელში ორმაგი დარტყმით გააოცა მაი. ალისია ზურგზე დაეშვა ქვიშაში და მთელი სხეული თავდაყირა გადაატრიალა.
  
  მხოლოდ ყველაზე რთული წესრიგის მცენარეული სახე. მუცელში დარტყმა ჰალკს დაარტყამდა, მაგრამ მაიც კი არ შეაჩერა. მისმა კუნთებმა დარტყმა მარტივად მიიღო.
  
  ალისია დაეცა, შუქი კინაღამ ჩაქრა. ვარსკვლავები ცურავდნენ მის თვალწინ და არა ის, ვინც ციმციმებდა ღამის ცაზე. მან კვნესა. "ჯანდაბა კარგი დარტყმა."
  
  მაგრამ მეი უკვე დრეიკს მიუბრუნდა.
  
  "უელსი მოვკალი, დრეიკ. Მე გავაკეთე".
  
  "ეს ადრეც მივხვდი", - თქვა მან. "თქვენ უნდა გქონდეთ მიზეზი. Რა იყო ეს?"
  
  "ამას არ იტყვი, რომ მომეკლა ბებერი ნაძირალა." ალისია მათ ქვეშ კვნესოდა. - შენ დამიძახებ შეშლილ ძუას.
  
  დრეიკმა დააიგნორა იგი. მაიმ თმადან ქვიშა ჩამოიშორა. ერთი წუთის შემდეგ ღრმად ამოისუნთქა და თვალებში ჩახედა.
  
  "Ეს რა არის?"
  
  "ორი მიზეზი. უპირველეს ყოვლისა, მან გაიგო ჩიკას გატაცების შესახებ და დაგემუქრა, რომ გეტყვით".
  
  "მაგრამ ჩვენ შეგვიძლია ვისაუბროთ..."
  
  "Მე ვიცი. ეს მხოლოდ მცირე ნაწილია. "
  
  მხოლოდ მცირე ნაწილი, გაიფიქრა მან. მაის დის გატაცება მცირე ნაწილი იყო?
  
  ახლა ალისია იბრძოდა ფეხზე. ისიც დრეიკისკენ გაბრუნდა, თვალებში არადამახასიათებელი შიში.
  
  - ვიცი, - დაიწყო მეიმ და შემდეგ ალისიაზეც მიუთითა. "ჩვენ ვიცით რაღაც ბევრად უარესი. რაღაც საშინელება..."
  
  "ღმერთო, ამას თუ არ დაპოსტავ, ორივეს თავში ვესროლე, ჯანდაბა."
  
  "პირველ რიგში, თქვენ უნდა იცოდეთ, რომ უელსი არასოდეს გეტყვით სიმართლეს. ის იყო ს.ა.ს. ის ოფიცერი იყო. და ის მუშაობდა პატარა ორგანიზაციაში, რომელიც იმდენად მაღალია კვების ჯაჭვში, რომ ის მართავს მთავრობას. "
  
  "მართლა? Რის შესახებ?" დრეიკს ძარღვებში მოულოდნელად სისხლი გაეყინა.
  
  "რომ შენი ცოლი - ელისონი - მოკლეს."
  
  პირი ამოძრავდა, მაგრამ ხმა არ ამოუღია.
  
  "ძალიან ახლოს იყავი ვინმესთან. მათ სჭირდებოდათ ამ პოლკის დატოვება. და მისმა სიკვდილმა დაგტოვა."
  
  "მაგრამ მე ვაპირებდი წასვლას. მე ვაპირებდი მისთვის SAS-ის დატოვებას!"
  
  - ეს არავინ იცოდა, - ჩუმად თქვა მაიმ. "ეს მანაც კი არ იცოდა."
  
  დრეიკმა აციმციმდა, როცა თვალების კუთხეში მოულოდნელი სისველე იგრძნო. "მას ჩვენი შვილი ჰყავდა."
  
  მაიმ ნაცრისფერი სახით შეხედა. ალისია მოშორდა.
  
  "აქამდე არავის მითქვამს", - თქვა მან. "არასოდეს".
  
  ჰავაის ღამე ღრიალებდა მათ ირგვლივ, მაღალი სერფინგი ჩურჩულებდა ძველთაგან მივიწყებულ სიმღერებს, ვარსკვლავები და მთვარე ისე უჟმურად უყურებდნენ ქვემოდან, როგორც არასდროს, ინახავდნენ საიდუმლოებებს და უსმენდნენ იმ დაპირებებს, რომლებიც ადამიანს ხშირად შეუძლია.
  
  - და კიდევ რაღაც, - თქვა მაიმ სიბნელეში. "ბევრი დრო გავატარე უელსთან, როცა მაიამიში ვმოგზაურობდით. სანამ იმ სასტუმროში ვიყავით, იცით, ნაწილებად გაფუჭებულს, ათჯერ მაინც გავიგე ტელეფონზე კაცთან...
  
  "რომელი ადამიანი?" სწრაფად თქვა დრეიკმა.
  
  "მამაკაცს კაიმანი ერქვა. რასელ კაიმენი".
  
  
  ᲓᲐᲡᲐᲡᲠᲣᲚᲘ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  დევიდ ლიდბიტერი
  დედამიწის ოთხ კუთხეში
  
  
  თავი პირველი
  
  
  თავდაცვის მინისტრი კიმბერლი ქროუ მზარდი უხერხულობის გრძნობით იჯდა მის უკვე ფეთქვა გულში. მართალია, იგი დიდხანს არ გაგრძელებულა ამ სამსახურში, მაგრამ მან იცოდა, რომ ეს არ იყო ყოველდღე, რომ ოთხვარსკვლავიანი არმიის გენერალი და CIA-ს მაღალი რანგის თანამდებობის პირი ითხოვდნენ აუდიენციას ვინმესთან მის თანამდებობაზე.
  
  ეს იყო პატარა, ნახევრად ბნელი, მაგრამ მორთული ოთახი ვაშინგტონის ცენტრში მდებარე სასტუმროში; ადგილი, სადაც ის იყო მიჩვეული, როცა საქმეს ჩვეულებრივზე ცოტა მეტი ტაქტი სჭირდებოდა. სუსტი განათება სუსტად აირეკლავდა ასობით ოქროსა და მყარ მუხის ნაჭრებს, აძლევდა ოთახს უფრო ჩვეულ ჰაერს და ხაზს უსვამდა აქ შეხვედრის მახასიათებლებსა და მუდმივად ცვალებად გამომეტყველებას. ქროუ პირველი მათგანის საუბარს დაელოდა.
  
  მარკ დიგბი, CIA-ს კაცი, პირდაპირ საქმეზე მივიდა. "შენი გუნდი ავარიულია, კიმბერლი", თქვა მან და მისი ტონი ატმოსფეროში მჟავე მეტალივით ჭრიდა. "საკუთარი ბილეთი წერს".
  
  ქროუს, რომელიც ელოდა ამ კაუსტიკურ შეტევას, სძულდა დაცვაზე გადასვლა, მაგრამ მას არჩევანი ნამდვილად არ ჰქონდა. ლაპარაკის დროსაც კი იცოდა, რომ დიგბის სწორედ ეს სურდა. "მათ მიმართეს სასამართლოს. მინდორში. მე შეიძლება არ მომეწონოს, მარკ, მაგრამ მე მას ვიცავ."
  
  "ახლა კი ჩვენ უკან ვართ", - უკმაყოფილოდ დაიღრიალა გენერალმა ჯორჯ გლისონმა. ახალი ნიშნობა მხოლოდ მას აინტერესებდა.
  
  "ე.წ. "დასვენების ადგილების" რბოლაში? მხედრები? გთხოვთ. ჩვენს საუკეთესო გონებას ჯერ არ გაუტეხია კოდი".
  
  "დარჩით, ჰა?" დიგბიმ ისე განაგრძო, თითქოს გლისონს ხელი არ შეეშალა. "რას იტყვით მათ გადაწყვეტილებაზე მშვიდობიანი მოქალაქის მოკვლის შესახებ?"
  
  ყორანმა პირი გააღო, მაგრამ არაფერი უთქვამს. ჯობია არ გააკეთო. დიგბიმ აშკარად მეტი იცოდა, ვიდრე მან და აპირებდა მის გამოყენებას.
  
  პირდაპირ მას შეხედა. "რას იტყვი, კიმბერლი?"
  
  მან ისევ მისკენ მიიხედა, არაფერი უთქვამს, ახლა მათ შორის ჰაერი ხრაშუნა. აშკარა იყო, რომ დიგბი ჯერ გატეხვას აპირებდა. ადამიანი პრაქტიკულად აწუხებდა თავის მოთხოვნილებას, გაეზიარებინა, გადმოსხას სული და აყალიბებდეს მას თავისი აზროვნების მიხედვით.
  
  "გამოძიებაში მათ დაეხმარა მამაკაცი, სახელად ჯოშუა ვიდალი. ჩემმა საველე ჯგუფმა არ იცოდა, რატომ ეძებდნენ მას, ან რატომ გამორთეს ყველა კამერა სათვალთვალო ოთახში," ის შეჩერდა, "სანამ მოგვიანებით გადაამოწმეს და არ აღმოაჩინეს..." მან თავი დაუქნია, იმედგაცრუების მოჩვენებითი, ვიდრე ყველაზე უარესი. საპნის ოპერის ვარსკვლავები.
  
  ქროუ კითხულობდა სტრიქონებს შორის და გრძნობდა შიშის მრავალ ფენას. "სრული ანგარიში გაქვთ?"
  
  "Მე მჯერა". დიგბიმ გადამწყვეტად დაუქნია თავი. "დღეს საღამომდე თქვენს მაგიდაზე იქნება."
  
  ქროუ დუმდა ყველაფრის შესახებ, რაც იცოდა ბოლო მისიის შესახებ. SPEAR-ის გუნდი აგრძელებდა კავშირს - ძლივს - მაგრამ მათ ცოტა რამ იცოდნენ მომხდარის შესახებ. თუმცა, ამ ჯოშუა ვიდალის მკვლელობა, თუ რაიმე ფორმით მართალია, გუნდს ღრმა და შორსმიმავალი შედეგები მოჰყვება. ამას დაუმატეთ მარკ დიგბი, რომელიც იყო ერთ-ერთი იმ ადამიანთაგანი, ვინც სიამოვნებით ასწორებდა ნებისმიერ შეცდომას, რომელიც მის მიზნებს წინ აღწევდა, და ჰეიდენის გუნდს ადვილად შეიძლება ეწოდოს შეერთებული შტატების სირცხვილი. ისინი შეიძლება დაიშალოს, გაქცეულები დააკავონ, ან... უარესი.
  
  ყველაფერი დიგბის გეგმაზე იყო დამოკიდებული.
  
  კროუ ძალიან ფრთხილად უნდა ყოფილიყო, გაფრთხილებულიყო საკუთარი საკმაოდ რთული კარიერა. აქამდე მისვლა, ამ სიმაღლეზე ასვლა საშიშროების გარეშე არ იყო - და ზოგი მაინც მის უკან იმალებოდა.
  
  გენერალმა გლისონმა ჩაიცინა. "ეს წინსვლას ვერაფერს აყენებს. განსაკუთრებით ის ბიჭები, რომლებიც ამ სფეროში მუშაობენ".
  
  ქროუმ გენერალს თავი დაუქნია. - გეთანხმები, გიორგი. მაგრამ SPEAR-ს ჰყავდა და ჰყავს ჩვენი ერთ-ერთი ყველაზე ეფექტური გუნდი, SEAL 6 და 7 გუნდებთან ერთად. ისინი...უნიკალურები არიან მრავალი თვალსაზრისით. ვგულისხმობ, ფაქტიურად, მათნაირი სხვა გუნდი მსოფლიოში არ არსებობს.
  
  დიგბის მზერა მძიმე იყო. "მე ამას ვხედავ, როგორც უაღრესად საეჭვო პოზიციას, ვიდრე უმაღლეს პოზიციას. ამ SWAT გუნდებს სჭირდებათ უფრო მოკლე ჯაჭვები და არა ფხვიერი ჯაჭვები."
  
  ქროუ გრძნობდა, რომ ატმოსფერო უარესდებოდა და იცოდა, რომ ყველაფერი გაუარესდებოდა. "თქვენი გუნდი რელსებიდან გადავიდა. შინაგანი პრობლემები აქვთ. გარეგანი საიდუმლოებები, რომლებიც შეიძლება ჯერ კიდევ დაგვაკლდეს უკანალში..." ის შეჩერდა.
  
  გენერალმა გლისონმა ისევ დაიღრიალა. "ბოლო რაც ჩვენ გვჭირდება არის შეერთებული შტატების მიერ დაქირავებული თაღლითური მულტინაციონალური კომპანიების გუნდი, რომელიც გიჟდება საზღვარგარეთ, რომელიც ქმნის მორიგი საშინელი ქარიშხლის შექმნას. სჯობს გავწყვიტოთ ურთიერთობები, სანამ ჩვენ შეგვიძლია."
  
  ქროუმ გაოცება ვერ დამალა. "Რაზე ლაპარაკობ?"
  
  "ჩვენ არაფერს ვამბობთ." დიგბიმ ისე შეხედა კედლებს, თითქოს დუმბოს ყურებს ელოდა.
  
  "თქვენ ამბობთ, რომ ისინი უნდა დააკავონ?" მან დააჭირა.
  
  დიგბიმ თითქმის შეუმჩნევლად დაუქნია თავი; ძლივს შესამჩნევი, მაგრამ მოძრაობა, რომელიც გამაფრთხილებელ ზარებს ჰგავდა კრაუს სულში. მას ეს არ მოეწონა, არც ერთი, მაგრამ ერთადერთი გზა ოთახში საშინელი დაძაბულობის განმუხტვისა და წასვლის გზა იყო.
  
  - ჩაიცვი ქინძისთავი ამას, - თქვა მან ისეთი მსუბუქი ხმით, როგორც ეს შეეძლო. "და მოდით განვიხილოთ კიდევ ერთი მიზეზი, თუ რატომ ვართ აქ. დედამიწის ოთხ კუთხეში".
  
  "მოდით ვიყოთ პირდაპირი", - თქვა გენერალმა. "და შეხედეთ ფაქტებს და არა ზღაპრებს. ფაქტია, რომ გიჟების რამდენიმე ჯგუფმა წააწყდა 30 წლის ხელნაწერებს, რომლებიც დაწერილი იყო კუბაში დამალული ომის დამნაშავეების მიერ. ფაქტია, რომ ფსიქოსთა ეს თაიგული წინ წავიდა და მათ წყეულ ქსელში გაჟონა, რაც სრულიად ბუნებრივია ამ ჯგუფისთვის. ეს არის ფაქტები".
  
  ქროუმ იცოდა გენერლის ზიზღი არქეოლოგიური ფოლკლორის მიმართ და მისი სრული ფანტაზიის ნაკლებობა. - ასე მგონია, გიორგი.
  
  "კიდევ გინდა?"
  
  "კარგი, დარწმუნებული ვარ, რომ მათ მოვისმენთ".
  
  "ყველა შეშლილ მეცნიერს, ყველა ინდიანა ჯონსის მოთხოვნილებას და მეწარმე კრიმინალს მსოფლიოში ახლა აქვს იგივე ინფორმაციაზე წვდომა ჩვენთან. ყველა მთავრობამ, SWAT-ის ყველა გუნდმა, ყველა შავკანიანმა განყოფილებამ ნახა ეს. თუნდაც ის, ვინც არ არსებობს. და ახლა... მათ ყველას აქვთ ყველაზე ბინძური ყურადღება ერთ ადგილას."
  
  ქროუ არ იყო დარწმუნებული, რომ მოეწონა მისი ანალოგი, მაგრამ ჰკითხა: "რომელი?"
  
  "უკანასკნელი განკითხვის ბრძანების გეგმა. განკითხვის დღის გეგმა".
  
  - ახლა ეს ცოტა დრამატულად ჟღერს შენგან, გენერალო.
  
  - სიტყვასიტყვით წავიკითხე, სულ ეს არის.
  
  "ჩვენ ყველა წავიკითხეთ. ეს ყველაფერი," ჩასვით Digby. "რა თქმა უნდა, ეს სერიოზულად უნდა იქნას მიღებული მანამ, სანამ ფასდაკლება არ მოხდება. მთავარი დოკუმენტი, რომელსაც მათ "განკითხვის დღის ბრძანებას" უწოდებენ, ეხება მხედრებს და, ჩვენ გვჯერა, იმ წესრიგზე, რომლითაც ისინი უნდა ეძებონ".
  
  - მაგრამ - გლისონმა აშკარად ვერ შეიკავა თავი. "ოთხი კუთხე, სრულიად ალოგიკურია."
  
  Crow დაეხმარა მას წინსვლაში. "ვვარაუდობ, რომ შეგნებულად არის კოდირებული, ჯორჯ. გადაწყვეტილების გასართულებლად. ან გახადეთ ის ხელმისაწვდომი მხოლოდ ორდენის მიერ არჩეულთათვის".
  
  "Არ მომწონს". გლისონი ისე გამოიყურებოდა, თითქოს მისი სახურავი ააფეთქეს.
  
  "Დარწმუნებული ვარ". ქროუ მის წინ მაგიდაზე აკოცა. "მაგრამ შეხედეთ - ხელნაწერი უამრავ კითხვას ბადებს, ყველა მათგანი ჯერ კიდევ უპასუხოა. ძირითადად, სად არიან ისინი ახლა... ორდენი?"
  
  "ეს სულაც არ არის ყველაზე დიდი საიდუმლო, რომელსაც ჩვენ ვაწყდებით", - არ დაეთანხმა დიგბი. "ეს არის ის, რასაც ჩვენ უნდა მივმართოთ მთელი ჩქარობით."
  
  ქროუ სიამოვნებით მოიგებდა ამ კონკრეტულ მანიპულაციას. "SPEARS უკვე ეგვიპტეში არიან", - დაადასტურა მან. "ხელნაწერის ნომინალური ღირებულებით აღება და ჩვენი ადრეული ინტერპრეტაციების სწორი ვარაუდი, სწორედ აქ უნდა ვიყოთ".
  
  დიგბიმ ქვედა ტუჩი მოიკვნიტა. "ეს ყველაფერი კარგია," თქვა მან, "მაგრამ ეს ასევე გვაძლევს სრულ წრეს იქ, სადაც გვინდა ვიყოთ. გადაწყვეტილება ახლა უნდა იქნას მიღებული, კიმბერლი.
  
  "ახლა?" იგი გულწრფელად გაკვირვებული იყო. "ისინი არსად არ მიდიან და მათი მოედნიდან გაყვანა შეცდომა იქნება. მგონი გესმით ხელნაწერი? ოთხი მხედარი? ბოლო ოთხი იარაღი? ომი, დაპყრობა, შიმშილი, სიკვდილი. თუ ეს სწორი პრეტენზიაა, ჩვენ გვჭირდება, რომ გააკეთონ ის, რასაც აკეთებენ საუკეთესოდ. "
  
  "კიმბერლი". დიგბიმ თვალები დახუჭა. "მე და შენ სრულიად განსხვავებული შეხედულებები გვაქვს იმის შესახებ, თუ რა არის ეს."
  
  "რა თქმა უნდა, თქვენ არ შეგიძლიათ უარყოთ მათი წინა წარმატებები?"
  
  "როგორ განსაზღვრავთ წარმატებას?" დიგბიმ ხელები აღმაშფოთებლად თვითკმაყოფილი სახით გაშალა. "დიახ, მათ გაანეიტრალეს რამდენიმე საფრთხე, მაგრამ SEAL-ებს, რეინჯერებს, CIA-ს სპეციალური აქტივობების სამმართველოს, SOG-ს, საზღვაო ქვეითთა კორპუსის რაიდერებს შეეძლოთ იგივე გაეკეთებინათ..." ის შეჩერდა. "ხედავ სად მივდივარ?"
  
  "თქვენ ამბობთ, რომ ჩვენ არ გვჭირდება SPIR."
  
  დიგბიმ განზრახ გაახილა თვალები. "ეს არასდროს მომხდარა".
  
  ქროუს განზრახ შეურაცხყოფის განხილვას წამზე მეტი დასჭირდა. მან დიგბიდან გლისონს გადახედა, მაგრამ გენერალმა მხოლოდ უმტკივნეულო, სტოიკური მზერით უპასუხა, ეჭვგარეშეა, რომ მისი შემოქმედებითი ზოლის გარეგნული გამოხატულება იყო. მისთვის ცხადი იყო, სად მიაღწია წარმატებას SPIR-მა. გლისონს გულწრფელად არ ესმოდა ეს და დიგბიმ სხვა მიზანს მიაღწია.
  
  "ჯერჯერობით," თქვა მან, "ჩვენ მხოლოდ სიტყვები და ანგარიშები გვაქვს, ძირითადად ჭორები. ამ გუნდმა სიცოცხლე საფრთხეში ჩაიგდო, ხალხი დაკარგა და ისევ და ისევ გაწირა ამ ქვეყნისთვის. მათ აქვთ უფლება გამოთქვან ხმა."
  
  დიგბიმ გაიღიმა, მაგრამ არაფერი უთქვამს. ქროუ სკამის საზურგეს მიეყრდნო, სვამდა მშვიდ ატმოსფეროში, რომელიც ჯერ კიდევ სუფევდა ოთახის ოთხ კუთხეში და ცდილობდა კონცენტრირება მოეხდინა. შხამიან გველებთან ურთიერთობისას საჭიროა კონცენტრაცია და სიმშვიდე.
  
  "მე ვთავაზობ ხალხის გაგზავნას TerraLeaks-ში ინფორმაციის ამ ნაკადის შეჩერების მცდელობაში," - თქვა მან. "სანამ დადგინდება ამ ბრძანების ნამდვილობა. რა მოხდება მალე", - დასძინა მან. "ჩვენ ვიკვლევთ კუბის ბუნკერს, სადაც ის იპოვეს. და ჩვენ ნებას ვაძლევთ Team SPEAR-ს თავისი საქმის გაკეთება. არავინ გააკეთებს ამას უფრო სწრაფად. "
  
  გენერალმა გლისონმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. - ადგილზე არიან, - დაიღრიალა მან.
  
  შემდეგ დიგბიმ მას დიდი ღიმილი გაუღიმა, მიუთითა კატაზე, რომელმაც კრემი მიიღო. "მე ვიღებ თქვენს ყველა შეთავაზებას," - თქვა მან. "მინდა განვაცხადო, რომ არ ვეთანხმები მათ, მაგრამ ვიქნები. და სანაცვლოდ, მინდა, რომ დაეთანხმო ჩემს პატარა შემოთავაზებას".
  
  ძვირფასო ღმერთო, არა. "რომელი მათგანი?"
  
  "ჩვენ მეორე გუნდს ვაგზავნით. მათ დასაფარად და იქნებ დავეხმაროთ".
  
  ქროუმ იცოდა რასაც ამბობდა. "დაფარვა" ნიშნავდა დაკვირვებას და "დახმარება" შესაძლოა აღსრულებას ნიშნავდა.
  
  "Რომელი გუნდი?"
  
  "Seal Team 7. ისინი ახლოს არიან."
  
  "წარმოუდგენელი." ქროუმ თავი დაუქნია. "ჩვენი ორი საუკეთესო გუნდი ერთდროულად გვყავს ერთ უბანში. Როგორ მოხდა?
  
  დიგბიმ მოახერხა უიმედო დარჩენა. "სუფთა დამთხვევა. მაგრამ თქვენ უნდა დაეთანხმოთ, რომ ორი ჯობია ერთს".
  
  "კარგი". ქროუმ იცოდა, რომ სხვა გზა არ ჰქონდა დათანხმების გარდა. "მაგრამ არავითარ შემთხვევაში არ ხვდება ორი გუნდი. არა რაიმე მიზეზის გამო. Ყველაფერი გასაგებია?"
  
  "მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ სამყარო მასზეა დამოკიდებული." დიგბიმ გაიღიმა, კითხვას თავი აარიდა და გლისონს აკოცა.
  
  "დარჩით პროფესიონალი", - თქვა გლისონმა. "რამდენიმე საათში შემიძლია შვიდი ვიყო სწორ ადგილას. იმ პირობით, რომ ამას მალე დავასრულებთ. "
  
  "დაიფიქრე ეს ყველაფერი." კროუმ თავი შეიკავა წყვილს არ ეთქვა, რომ კარი მათ ვირში არ მოხვდეს გამოსვლისას. SPEAR-ისთვის ეს ძნელად თუ შეიძლება ყოფილიყო უფრო სერიოზული. ადამიანისთვის, რომელმაც ჯოშუა ვიდალი მოკლა, ეს სასტიკი იყო. მისთვის ეს შეიძლება იყოს ზემოთ ჩამოთვლილიდან რომელიმე და კიდევ უფრო უარესი. მაგრამ ჯერ გადავარჩინოთ სამყარო, ფიქრობდა იგი.
  
  ისევ.
  
  
  თავი მეორე
  
  
  ალექსანდრია მთელი თავისი თანამედროვე დიდებით სარკისებური ფანჯრის მიღმა იყო გაშლილი; აყვავებული ბეტონის მეტროპოლია ცქრიალა ზღვით შემოსაზღვრული, პალმებითა და სასტუმროებით შემოსილი, მრუდი სანაპირო ზოლი და ალექსანდრიის წარმოუდგენლად შთამბეჭდავი ბიბლიოთეკა.
  
  CIA-ს უსაფრთხო სახლი გადაჰყურებდა მოძრაობის ექვს ზოლს, რომლებიც ნელა შემოხაზავდნენ სანაპიროს მშვილდს. გარედან გახეხილი აივანზე ყველა წვდომა იზღუდებოდა მძიმე მინებითა და გისოსებით. მხოლოდ მთავარი მისაღები ოთახი გვთავაზობდა კომფორტის რაიმე ნიშანს; სამზარეულო იყო პატარა და ხელნაკეთი, ორი საძინებელი დიდი ხანია გადაკეთდა ფოლადის გალიებში. მხოლოდ ერთი ადამიანი იყო, რომელიც სრულ განაკვეთზე მართავდა უსაფრთხო სახლს და ის აშკარად არ იყო კომფორტის ზონიდან.
  
  ალისიამ ყავა შეუკვეთა. "ჰეი კაცო, ეს არის ოთხი შავი, ორი რძით, სამი ნაღებით და ერთი დარიჩინის არომატით. გასაგებია?"
  
  "მე არა..." ოცდაათ წლამდე მამაკაცი თხელჩარჩოიანი სათვალით და ბუჩქოვანი წარბებით გაბრაზებულმა აციმციმდა. "მე არ... ყავას ვაკეთებ. Გესმით ეს?
  
  "Თქვენ არ გესმით? აბა, რა ჯანდაბას აკეთებ აქ?"
  
  "დაკავშირება. ადგილობრივი კონტაქტი. დიასახლისი. ᲛᲔ-"
  
  ალისამ თვალები მაგრად მოჭუტა. - დიასახლისი?
  
  "დიახ. მაგრამ არა ასე. მე...
  
  ალისია მოშორდა. "ჯანდაბა, ძმაო. თქვენ არ აწყობთ საწოლებს. ყავას არ ამზადებ. რა ჯანდაბაში გიხდით?
  
  დრეიკმა ყველაფერი გააკეთა იმისათვის, რომ ინგლისელი ქალის იგნორირება მოეხდინა, ნაცვლად ამისა, ყურადღება გაამახვილა სმიტისა და ლორენის შეხვედრაზე. New Yorker მომზადდა და გაფრინდა ეგვიპტეში იმ დროს, როდესაც ახალი საფრთხე გარკვეულწილად შემაშფოთებელიდან პრიორიტეტად იქცა. ოთახის ცენტრში იდგა თმებით და სახეზე მხიარული გამომეტყველებით, ის მზად იყო გუნდის განახლებისთვის, მაგრამ როდესაც სმიტი ლორენს მიუახლოვდა, ემოციების მთელმა რიგმა ააფეთქა თავში.
  
  - ახლა არა, - უპასუხა მან მაშინვე.
  
  - მე ცოცხალი ვარ, - დაიღრიალა სმიტმა. "მეგონა დაგაინტერესებდა."
  
  უკან დაბრუნების ნაცვლად, ლორენმა ღრმად ამოისუნთქა. "მე შენზე ვღელავ ყოველდღე, ყოველ წუთს. Მე მჯერა. მოგწონს სმიტ?
  
  ჯარისკაცმა პროტესტის ნიშნად პირი გააღო, მაგრამ ალისია ოსტატურად ჩაერია. "ჯანდაბა, არ გაგიგია? მისი სახელია ლანსელოტი. მას ეს ურჩევნია სმიტს. ახლა ჩვენ ყველა ასე ვეძახით მას. "
  
  ლორენი ერთ წუთში მეორედ გაურბოდა. "ლენსი-რა? ეს არ არის ძველი რაინდის სახელი?"
  
  - რა თქმა უნდა, - თქვა ალისიამ გახარებულმა. "იგივე ბიჭი, რომელმაც ღალატი ჩაიდინა მეფის ცოლთან."
  
  "თქვენ ამბობთ, რომ მე უნდა ვღელავდე? ან გაინტერესებს?
  
  ალისია სმიტს შეხედა. "არა. თუ დაგიკარგავს, საუკეთესო რამ, რასაც მიიღებს, არის ბაბუნი და ეგვიპტეში არ არიან წითური მაიმუნები". კითხვით მიმოიხედა ოთახს. - ყოველ შემთხვევაში, ამ ოთახის გარეთ არა.
  
  მაი ახლა ლორენის გვერდით იდგა და განზე გადგა მას შემდეგ, რაც ორჯერ გადაამოწმა უსაფრთხო სახლის უსაფრთხოების სისტემა. "მოვაღწევთ თუ არა ოპერაციას? ვხვდები, რატომ არის აქ ლორენი?"
  
  "Დიახ დიახ". The New Yorker სწრაფად დაიბრუნა მისი სიმშვიდე. "ყველას არ გინდათ დაჯდეთ? ამას შეიძლება გარკვეული დრო დასჭირდეს".
  
  გიორგიმ ცარიელი ადგილი იპოვა. დრეიკი სკამის მკლავზე იჯდა და ყურადღებით ათვალიერებდა ოთახს. ის შორიდან ხედავდა, როგორ დაუკავშირდნენ დალი და კენზი, როგორ გაურბოდა ჰეიდენი კინიმაკის და საბედნიეროდ, როგორ ჩანდნენ, რომ ალისია და მეი ახლა უფრო ეთანხმებოდნენ ერთმანეთის ყოფნას. დრეიკი დიდად განიმუხტა ამ შედეგმა, მაგრამ შემდეგი დიდი მოვლენა უნდა მომხდარიყო. იორგი თითქმის სრულიად დუმდა მას შემდეგ რაც სულ რაღაც სამი დღის წინ გამოაცხადა.
  
  მე ის ვარ, ვინც ცივსისხლიანად მოკლა ჩემი მშობლები.
  
  დიახ, ამან შეარყია ზეიმი, მაგრამ რუსებს არავინ დაუჭერია. ის მართლაც შორს წავიდა, რათა ეღიარებინა ის, რაც ჩაიდინა; ახლა მას დრო სჭირდებოდა, რომ მეხსიერება რეალურ სიტყვებად ეთარგმნა.
  
  ლორენი ოდნავ უხერხულად გამოიყურებოდა ოთახის თავში, მაგრამ როდესაც სმიტმა უკან დაიხია, მან ლაპარაკი დაიწყო. "პირველ რიგში, ჩვენ შეიძლება გვქონდეს ლიდერი ტაილერ ვებბის სათავსოს ადგილმდებარეობის შესახებ. გახსოვდეს - ის დაჰპირდა, რომ უფრო მეტი საიდუმლოს გამჟღავნდება?
  
  დრეიკს კარგად ახსოვდა. მას შემდეგ ისინი წუხდნენ პოტენციური შედეგების შესახებ. ან ორი-სამი მაინც იყო.
  
  "მაგრამ ჩვენ ახლა ამის დრო არ გვაქვს. მოგვიანებით, იმედი მაქვს, რომ ყველანი სამოგზაუროდ წავალთ. მაგრამ ეს... ეს ახალი საფრთხე მაშინ დაიწყო, როცა TerraLeaks ორგანიზაციამ ინტერნეტში დოკუმენტების მთელი თაიგული განათავსა. მან დაიწუწუნა. "უფრო ციფრულ საძირკველზე ჩამოგდებული ფიზიკური ბომბის მსგავსი. ყველა საბუთი ხელით იყო დაწერილი, აშკარად ფანატიკოსი და უაღრესად თავგანწირული. უბრალო ძველი ნაგავი. TerraLeaks-ის თანამშრომლებმა ისინი კუბაში ძველ ბუნკერში იპოვეს, რაღაც ათწლეულების წინ დარჩენილი. როგორც ჩანს, ბუნკერი ადრე იყო გიჟების ჯგუფის შტაბი, რომლებიც საკუთარ თავს განკითხვის დღის ორდენს უწოდებდნენ.
  
  "ბევრი სიცილივით ჟღერს", - თქვა დრეიკმა.
  
  "რა თქმა უნდა, იყო. მაგრამ სიმართლე გითხრათ, ყველაფერი ბევრად უარესდება. ყველა ეს ადამიანი იყო ომის დამნაშავეები, რომლებიც გაიქცნენ ნაცისტური გერმანიიდან და იმალებოდნენ კუბაში. ახლა, როგორც მოგეხსენებათ, უფრო ადვილია იმ უცნაური სისულელეების სიის შედგენა, რომლებიც ნაცისტებს არ აინტერესებდათ, ვიდრე მათი სიის შედგენა. ეს ორდენი შეიქმნა იმისთვის, რომ ყველაფერი მომავალ თაობებს გადაეცა. თუ დაიჭერდნენ ან მოკლავდნენ, სურდათ, სადმე მომავალში რაიმე დიდებული რეზონანსი ჰქონოდათ".
  
  "და თქვენ ამბობთ, რომ მათ ეს აქვთ?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  "კარგი, ჯერ არა. არაფერი არ დამტკიცებულა. ორდენი შედგებოდა ორი გენერლის, ორი გავლენიანი სამთავრობო ფიგურისგან და ორი მდიდარი ბიზნესმენისგან. ისინი ერთად გამოიყენებდნენ მნიშვნელოვან ძალასა და რესურსებს. "
  
  "როგორ ვიცით ეს?" იკითხა მაიმ.
  
  "ოჰ, მათ არაფერი დაუმალეს. სახელები, მოვლენები, ადგილები. ეს ყველაფერი დოკუმენტებშია. TerraLeaks-მაც მიჰყვა, - თავი დაუქნია ლორენმა, - ისევე, როგორც ისინი აკეთებენ.
  
  "თქვენ ამბობთ, რომ ყველამ იცის?" ჩუმად თქვა დრეიკმა. "ყველა სისხლიანი ორგანიზაცია მსოფლიოში? სისულელე." ფანჯრისკენ მიაბრუნა თავი, თითქოს მთელ სამყაროს ჭვრეტდა, ერთად მოდიოდა.
  
  "აღნიშნული დოკუმენტი ბოლომდე არ არის დასრულებული", - დაიწყო ლორენმა.
  
  ალისია ღრიალებდა. "თუ, რა თქმა უნდა, ეს ასე არ არის."
  
  "ასე რომ, ჩვენ არ გვაქვს ყველა ინფორმაცია. ჩვენ შეგვიძლია მხოლოდ ვივარაუდოთ, რომ ამ ომის დამნაშავეებს, რომლებიც დედამიწის სახლიდან გაუჩინარდნენ დაახლოებით ოცდაშვიდი წლის წინ, არ მიეცათ შესაძლებლობა დაასრულონ თავიანთი საქმე.
  
  "გაქრა?" დაიჩურჩულა დალმა და ოდნავ გადაინაცვლა ფეხიდან ფეხზე. "ეს ჩვეულებრივ გულისხმობს საიდუმლო პოლიციას. ან SWAT. აზრი აქვს, რადგან ისინი ომის დამნაშავეები იყვნენ. "
  
  ლორენმა თავი დაუქნია. "ეს არის კონსენსუსი. მაგრამ ვინც "გაქრა" არ უფიქრია საიდუმლო ბუნკერის ძებნა."
  
  "მაშინ ალბათ SAS." დალმა დრეიკს შეხედა. "მსუქანი ბასტარდები".
  
  ყოველ შემთხვევაში, ჩვენს სპეცრაზმს არ ეძახიან "ABBA".
  
  კინიმაკა ფანჯარასთან მივიდა დასათვალიერებლად. - ყველა შეცდომის დედას ჰგავს, - ჩაიბურტყუნა მან ჭიქაში. "მე ვაძლევ ნებას, რომ ეს ინფორმაცია თავისუფლად გავრცელდეს. რამდენი მთავრობა აპირებს ამაზე ნადირობას ერთდროულად?"
  
  "მინიმუმ ექვსი", - თქვა ლორენმა. "რაზეც ჩვენ ვიცით. ამ დროისთვის შეიძლება მეტი იყოს. რბოლა მაშინ დაიწყო, როცა პერუში დაასრულეთ".
  
  "დასრულება?" გაიმეორა სმიტმა. "ჩვენ გადავარჩინეთ სიცოცხლე."
  
  ლორენმა მხრები აიჩეჩა. "ამაში არავინ გადანაშაულებთ."
  
  დრეიკს აშკარად ახსოვდა სმიტის განმეორებითი თხოვნა, დაეჩქარებინა ჯოჯოხეთი ბოლო მისიაზე. მაგრამ ახლა არ იყო ამ საკითხის დაყენების დრო. სამაგიეროდ, მან ჩუმად მიიპყრო ნიუ-იორკერის ყურადღება.
  
  "მაშ ასე," თქვა მან. "რატომ არ გვითხარით ზუსტად რას გეგმავს ეს განკითხვის დღის ბრძანება და როგორ აპირებს ის სამყაროს განადგურებას?
  
  ლორენმა ღრმად ამოისუნთქა. "მაშინ ყველაფერი რიგზეა. იმედი მაქვს, რომ მზად ხარ ამისთვის."
  
  
  თავი მესამე
  
  
  "ჯაშუშური თანამგზავრების, ფარული აგენტებისა და კამერების, თვითმფრინავების, NSA-ს მეშვეობით... თქვენ ასახელებთ, ჩვენ ვიცით, რომ სულ მცირე ექვსი სხვა ქვეყანა ჩქარობს პირველებმა აღმოაჩინონ დედამიწის ოთხი კუთხე. ამერიკელები..." მან შეაჩერა და გაიფიქრა, "კარგი... ამერიკელები ხართ... თქვენ გინდათ იქ სხვებზე ადრე მიხვიდეთ. არა მხოლოდ პრესტიჟისთვის, არამედ იმიტომაც, რომ ჩვენ უბრალოდ ვერ გეტყვით, რას გააკეთებს სხვა ის, რასაც იპოვის. განცდა არის... რა მოხდება, თუ ისრაელი იპოვის საიდუმლო მკვლელს ქვეყნიდან? რა მოხდება, თუ ჩინეთმა ოთხივე იპოვა?"
  
  "მაშ ეს არის დადასტურებული ქვეყნები, რომლებიც მონაწილეობენ პროექტში?" ჩუმად ჰკითხა კენზიმ. "ისრაელი?"
  
  "დიახ. პლუს ჩინეთი, საფრანგეთი, შვედეთი, რუსეთი და დიდი ბრიტანეთი".
  
  დრეიკი ფიქრობდა, რომ შესაძლოა ის იცნობდა ზოგიერთ მონაწილეს. არასწორი იყო, რომ მათ წინააღმდეგ უნდა ემუშავა.
  
  - ეშმაკური, - თქვა მან. "რა არის ზუსტი ბრძანებები?"
  
  ლორენმა ლეპტოპი შეამოწმა, რათა დარწმუნდა. "ისინი შეიცავს უამრავ "არ ჩავარდნას" და "ყოველ ფასად".
  
  "ისინი ამას გლობალურ საფრთხედ ხედავენ", - თქვა ჰეიდენმა. "Რატომაც არა? შემდეგი აპოკალიფსი ყოველთვის რამდენიმე დღეა.
  
  - და მაინც, - თქვა დრეიკმა, - არსებითად, ჩვენ ყველა ერთ მხარეს ვართ.
  
  ჰეიდენმა თვალი ჩაუკრა მას. "Ვაუ. მოიშორე ნარკოტიკები, ძმაო."
  
  "არა, მე ვგულისხმობდი..."
  
  "ძალიან ბევრმა დარტყმამ ის მთლიანად გააგიჟა." დალს გაეცინა.
  
  დრეიკმა თვალები აატრიალა. "Მოკეტე." მან პაუზა გააკეთა. "თქვენი იორკშირის შესახებ გკითხავთ? ყოველ შემთხვევაში, მე ვგულისხმობდი, რომ ჩვენ ყველანი სპეცრაზმელები ვართ. დავჭრათ იგივე ქსოვილისგან. ჩვენ არ უნდა ვედევნოთ ერთმანეთს მთელ მსოფლიოში."
  
  - გეთანხმები, - თქვა ჰეიდენმა უემოციოდ. "მაშ, ვისთან აპირებთ ამის განხილვას?"
  
  დრეიკმა ხელები გაშალა. "პრეზიდენტი კობერნი?"
  
  "ჯერ თავდაცვის მინისტრთან უნდა გაევლო. Და სხვა. კოული გარშემორტყმულია უფრო მეტი, ვიდრე ფიზიკური კედლები, და ზოგიერთი მათგანი არ არის ბრძოლის გარეშე. "
  
  "ყველა გუნდი არ ითამაშებს ამხანაგურ მატჩებს", - დასძინა კენზიმ თავდაჯერებულად.
  
  "Რა თქმა უნდა". დრეიკი დანებდა და დაჯდა. "ბოდიში ლორენ. განაგრძე."
  
  "მართალია. ასე რომ, ყველამ წაიკითხა გაჟონილი დოკუმენტები. მათი უმეტესობა ნაცისტური სისულელეა, სიმართლე გითხრათ. და სიტყვასიტყვით ვკითხულობ. ამ უბედური ჯგუფის სახელობის გვერდი, სახელწოდებით "განკითხვის დღის ბრძანება", ნათლად მიუთითებს ოთხი მხედრის ეგრეთ წოდებულ "განსასვენებელ ადგილებზე": ომი, დაპყრობა, შიმშილი და სიკვდილი.
  
  "გამოცხადების წიგნიდან?" ჰკითხა ჰეიდენმა. "ეს ოთხი მხედარი?"
  
  "დიახ." ლორენმა თავი დაუქნია, ჯერ კიდევ ათვალიერებს ბევრ ნოტს, რომლებიც დადასტურებული იყო ამერიკის ზოგიერთი წამყვანი ჯიქის მიერ. "ღვთის კრავი ხსნის შვიდი ბეჭდიდან პირველ ოთხს, რომლებიც გამოდიან თეთრ, წითელ, შავ და ფერმკრთალ ცხენებზე ამხედრებულ ოთხ არსებას. რა თქმა უნდა, წლების განმავლობაში ისინი ყველაფერზე იყვნენ მიბმული და ხელახლა წარმოიდგინეს პოპულარულ კულტურაში. მათ რომის იმპერიისა და მისი შემდგომი ისტორიის სიმბოლოც კი აღწერეს. მაგრამ, ჰეი, ნაცისტებს შეეძლოთ მისი დატრიალება როგორც უნდათ, არა? ახლა უკეთესი იქნება თუ გავავრცელებ ამას. მან პორტფელიდან ქაღალდების დასტა ამოიღო, უფრო საქმიანი გამოიყურებოდა, ვიდრე დრეიკს ოდესმე უნახავს. ლორენისთვის საინტერესო ცვლილებაა და, როგორც ჩანს, გულთან ახლოს მიიყვანა. სწრაფად გადახედა ფურცელს.
  
  "ეს არის ის, რამაც ყველას გარუჯა? შეკვეთა?
  
  "დიახ, წაიკითხე ეს."
  
  დალმა ის ხმამაღლა წაიკითხა, როცა სხვებმა მიიღეს.
  
  "დედამიწის ოთხივე კუთხეში ვიპოვეთ ოთხი მხედარი და გამოვუკვეთეთ მათ უკანასკნელი განკითხვის ორდენის გეგმა. ისინი, ვინც გადაურჩებიან სამსჯავროს ჯვაროსნულ ლაშქრობას და მის შემდგომ შედეგებს, სამართლიანად იმეფებენ უზენაესად. თუ ამას კითხულობთ, ჩვენ დავკარგეთ, ასე რომ წაიკითხეთ და ყურადღებით მიჰყევით. ჩვენი ბოლო წლები დაიხარჯა მსოფლიო რევოლუციების ბოლო ოთხი იარაღის შეკრებაზე: ომი, დაპყრობა, შიმშილი და სიკვდილი. ისინი ერთად გაანადგურებენ ყველა მთავრობას და გახსნიან ახალ მომავალს. მზად იყავი. Იპოვე ისინი. იმოგზაურეთ დედამიწის ოთხ კუთხეში. იპოვნეთ სტრატეგიის მამის განსასვენებელი, შემდეგ კი ხაგანი; ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე უცხოვრია და შემდეგ ღვთის უბედურება. მაგრამ ყველაფერი ისე არ არის, როგორც ჩანს. ჩვენ ვესტუმრეთ ხაგანს 1960 წელს, დასრულებიდან ხუთი წლის შემდეგ და დავამატეთ Conquest მის კუბოში. ჩვენ ვიპოვეთ უბედურება, რომელიც იცავს ჭეშმარიტ განკითხვის დღეს. და ერთადერთი მოკვლის კოდია, როდესაც მხედრები გამოჩნდნენ. მამის ძვლებზე საიდენტიფიკაციო ნიშნები არ არის. ინდოელი იარაღით არის გარშემორტყმული. ბოლო განკითხვის ბრძანება ახლა შენში ცხოვრობს და მარადიულად სუფევს უზენაესი".
  
  დრეიკმა ეს ყველაფერი შთანთქა. ბევრი მინიშნება, ბევრი სიმართლე. Ბევრი სამუშაო. თუმცა დალმა მას პირველი კომენტარით გაუსწრო. "ადგა? არ წამოდგებიან?
  
  "დიახ, როგორც ჩანს, რაღაც არასწორია." ლორენი დათანხმდა. "მაგრამ ეს არ არის ბეჭდვითი შეცდომა."
  
  მაიმ დააკომენტარა: "როგორც ჩანს, ის გვიჩვენებს ყურების თანმიმდევრობას, თუმცა დახვეწილი".
  
  ლორენმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. "Ეს მართალია. მაგრამ თქვენ ასევე გესმით, რატომ უწოდებენ მას "განსასვენებელ ადგილებს"?
  
  "საქმე ისე არ არის, როგორც ჩანს", - წაიკითხა დალმა ხმამაღლა.
  
  "დიახ. ცხადია, ტონა მეტი კვლევაა საჭირო".
  
  - ინდოელი იარაღით არის გარშემორტყმული, - ხმამაღლა წაიკითხა ალისია. "რას ნიშნავს ეს?"
  
  "მოდით, ძალიან შორს ნუ გავუსწრებთ საკუთარ თავს", - თქვა ჰეიდენმა.
  
  "ყველა ამ ბოლო დასასვენებელი ადგილის ცოდნა ნაცისტური ბრძანებით მოკვდა." თქვა ლორენმა. "ალბათ რაღაცის ჩაწერას აპირებდნენ. იქნებ კოდირებაა. ან ცოდნის გადაცემა სხვა თაობებისთვის. ჩვენ ზუსტად არ ვიცით, მაგრამ ვიცით, რომ ეს არის ის, რაც უნდა გავაგრძელოთ, - მხრები აიჩეჩა მან, - და ყველა ერთ ნავშია. მან დრეიკს შეხედა. "ნავი. ჯოხი გადარჩენისთვის. თქვენ გაქვთ იდეა."
  
  იორკშირელმა ამაყად დაუქნია თავი. "Რა თქმა უნდა მინდა. SAS-ს შეუძლია კლდის ცურვა.
  
  "კარგად, ვისაც არ უნდა შევხვდეთ, მათ აქვთ იგივე მინიშნებები, რაც ჩვენ გვაქვს", - თქვა ჰეიდენმა. "როგორ ვიწყებთ?"
  
  კინიმაკა ფანჯარას მოშორდა. "დედამიწის ოთხ კუთხეში?" ჰკითხა მან. "სად მდებარეობენ ისინი?"
  
  ოთახი ცარიელი ჩანდა. "ძნელი სათქმელია", - თქვა დალმა. "როცა დედამიწა მრგვალია"
  
  "კარგი, რაც შეეხება პირველ მხედარს, რომელიც მათ მოიხსენიეს. ეს არის სტრატეგიის მამა." ოთახში კინიმაკა შემოვიდა და მის უკან ფანჯრიდან მთელი შუქი ჩაკეტა. "რა კავშირები გვაქვს მასთან?"
  
  "როგორც თქვენ შეიძლება მოელოდეთ," ლორენმა დაკრა ეკრანი, "ამას აკეთებენ სახლში დაბრუნებული აზროვნების ტანკები..." მან წამი წაიკითხა.
  
  დრეიკმა იგივე მომენტი დაფიქრდა. ლორენის ხსენებამ "სახლში დაბრუნებული აზროვნების ცენტრი" მხოლოდ განმარტა, რაც იქ არ იყო.
  
  კარინ ბლეიკი.
  
  რა თქმა უნდა, დრო გაფრინდა, როდესაც თქვენ SPEAR გუნდის წევრი იყავით, მაგრამ დღე და კვირაც კი, როდესაც კარინს უნდა დაკავშირებოდა, დიდი ხანია წავიდა. ყოველ ჯერზე, როცა ის გადაწყვეტდა მასთან დაკავშირებას, რაღაც აჩერებდა - იქნებოდა ეს მტრების თაიგული, გლობალური კრიზისი თუ მისივე მოთხოვნა არ ეწყინოს. კარინს სჭირდებოდა მისი სივრცე, მაგრამ...
  
  სად ჯანდაბაა ის?
  
  ლორენმა ლაპარაკი დაიწყო და ისევ კარინზე ფიქრები უნდა გადაეყენებინა.
  
  "როგორც ჩანს, ისტორიული ფიგურა ცნობილი იყო როგორც სტრატეგიის მამა. ჰანიბალი".
  
  სმიტი გაურკვეველი ჩანდა. "რომელი მათგანი?"
  
  ალისიამ ტუჩები მოკუმა. "თუ ეს ენტონი ჰოპკინსის ძმაკაცია, მე ამ ოთახიდან არ გავალ."
  
  "ჰანიბალ ბარკა ლეგენდარული მეომარი იყო კართაგენიდან. დაიბადა ჩვენს წელთაღრიცხვამდე 247 წელს, ის იყო ადამიანი, რომელმაც მთელი არმია, მათ შორის ომის სპილოები, პირენეებისა და ალპების გავლით იტალიაში მიიყვანა. მას შეეძლო დაედგინა თავისი ძლიერი და მტრების სუსტი მხარეები და დაამარცხა რომის მრავალი მოკავშირე. ერთადერთი გზა, რომელიც მან დაამარცხა, იყო, როდესაც ვიღაც ბიჭმა ისწავლა საკუთარი ბრწყინვალე ტაქტიკა და შეიმუშავა გზა, რომ გამოეყენებინა ისინი მის წინააღმდეგ. კართაგენში იყო".
  
  "მაშ ეს ბიჭი არის სტრატეგიის მამა?" ჰკითხა სმიტმა. "ეს ჰანიბალი?"
  
  "მიიჩნიეს ისტორიაში ერთ-ერთ უდიდეს სამხედრო სტრატეგად და ანტიკურობის ერთ-ერთ ყველაზე გამორჩეულ გენერლად ალექსანდრე მაკედონელთან და კეისართან ერთად. მას უწოდეს სტრატეგიის მამა, რადგან მისმა უარესმა მტერმა, რომმა, საბოლოოდ გამოიყენა თავისი სამხედრო ტაქტიკა საკუთარ გეგმებში".
  
  "ეს არის გამარჯვება," თქვა დალმა, "თუ ოდესმე ყოფილა".
  
  ლორენმა თავი დაუქნია. "Უკეთესი. ჰანიბალი რომის ისეთ კოშმარად ითვლებოდა, რომ გამონათქვამს იყენებდნენ, როცა რაიმე სახის უბედურება ხდებოდა. თარგმანში ნიშნავს ჰანიბალს ჭიშკართან! ლათინური ფრაზა გავრცელებული გახდა და დღესაც გამოიყენება".
  
  "დაბრუნდით შეკვეთაზე", უთხრა მათ ჰეიდენმა. "Როგორ ერგება?"
  
  "კარგად, დარწმუნებით შეგვიძლია ვთქვათ, რომ ჰანიბალი არის ერთ-ერთი ოთხი მხედრიდან. გარდა იმისა, რომ აშკარად ცხენზე ამხედრდა, მას მთელი ისტორიის მანძილზე მოიხსენიებდნენ, როგორც სტრატეგიის მამას. ასე რომ, ის არის ომი, პირველი მხედარი. მან რა თქმა უნდა ომი მოუტანა რომის იმპერიას".
  
  დრეიკმა დაასკანერა ტექსტი. "ასე რომ, აქ ნათქვამია, რომ განკითხვის დღის ორდენის გეგმა ჩაუყარეს მხედრებს. უნდა ვივარაუდოთ, რომ ორდენმა ჰანიბალის სამარხში დამარხა დესტრუქციული იარაღი? დავტოვოთ ეს მომავალ თაობას?"
  
  ლორენმა თავი დაუქნია. "ეს ზოგადი განცდაა. იარაღი ყველა საფლავში. საფლავი დედამიწის ყველა კუთხეში. "
  
  კინიმაკამ წარბი ასწია. "რაც ისევ ისეთივე აზრი აქვს, როგორც ბალახის ქვედაკაბა."
  
  ჰეიდენმა ხელი ანიშნა, რომ გაჩერებულიყო. - დაივიწყე, - თქვა მან. "Ახლა. ჰანიბალის მსგავს კაცს ნამდვილად უნდა ჰქონდეს საფლავი ან მავზოლეუმი?"
  
  ლორენი სავარძლის საზურგეს მიეყრდნო. "დიახ, აქ საქმეები რთულდება. საწყალი მოხუცი ჰანიბალი გადაასახლეს და უბედური სიკვდილით გარდაიცვალა, ალბათ შხამისგან. იგი დაკრძალეს უსახელო საფლავში".
  
  დრეიკმა თვალები აატრიალა. "სიგიჟე".
  
  "ეს გაფიქრებინებს, არა?"
  
  "გვაქვს ადგილი?" იკითხა მეიმ.
  
  "ოჰ ჰო". ლორენმა გაიღიმა. "აფრიკა".
  
  
  თავი მეოთხე
  
  
  ალისია გვერდითა კარადასთან მივიდა და მინი-მაცივრიდან წყლის ბოთლი აიღო. ახალი ოპერაციის დაწყება ყოველთვის სტრესული იყო. ბრძოლა იყო მისი ძლიერი მხარე; თუმცა ამჯერად მათ აშკარად სჭირდებოდათ გეგმა. ჰეიდენი უკვე შეუერთდა ლორენს ლეპტოპისთვის და სმიტი ცდილობდა დაინტერესებულიყო, ეჭვგარეშეა, რომ ნიუ-იორკელი სხვა როლს ცდილობდა. ო, დიახ, და იმიტომ, რომ ის ციხეში არ არის და შეშლილ ტერორისტს სტუმრობს.
  
  ალისიას საკუთარი აზრი ჰქონდა, მაგრამ მისთვის რთული იყო ლორენის აზროვნების ლოგიკის გაგება. მიუხედავად ამისა, ეს მისი განსჯის ადგილი არ იყო და არა იმ ცხოვრების შემდეგ, რაც მან უკვე გაატარა. ლორენ ფოქსი საკმარისად ბრძენი და გამჭრიახი იყო, რომ განჭვრეტა რა მოხდებოდა.
  
  Ვიმედოვნებ. ალისიამ ბოთლის ნახევარი დალია, შემდეგ დრეიკს მიუბრუნდა. იორკშირელი ამჟამად დალის და კენზის გვერდით იდგა. შესვლას აპირებდა, როცა მის გვერდით რაღაც მოძრაობა იყო.
  
  "ოჰ, გამარჯობა იოგი. როგორ არის იქ საქმეები?"
  
  "კარგი". რუსი ქურდი მას შემდეგ თრგუნავდა, რაც მოულოდნელად ამხილეს. "როგორ გგონია, ახლა მეზიზღება?"
  
  "Ჯანმო? მათ? Მეღადავები? არავინ გსჯის, მით უმეტეს მე. ჩაიცინა და ირგვლივ მიმოიხედა. "ან მაისი. ან დრეიკი. და განსაკუთრებით არა კენზი. რძალს, ალბათ, აქვს საზიზღარი პატარა საიდუმლოებებით სავსე დუნდული."
  
  "შესახებ".
  
  "ზუსტად არ არის შენი საზიზღარი პატარა საიდუმლო." სისულელე! "ჰეი, მე მაინც ვცდილობ აქ შეცვლას. მე არ ვიცი როგორ გავახალისო წყევლა."
  
  "მე ვხედავ".
  
  მან ხელი გაუწოდა: "მოდი აქ!" - და თავისკენ მივარდა, როცა მოშორდა და თავის დაჭერას ცდილობდა. იორგი ოთახის უკანა მხარეს აფრინდა, ფეხები მსუბუქად ჰქონდა. ალისია დაინახა დევნის ამაოება.
  
  "შემდეგ ჯერზე, ბიჭო."
  
  დრეიკმა დააკვირდა მის მიახლოებას. - იცი, მას შენი ეშინია.
  
  "არ მეგონა, რომ ბავშვს რაღაცის ეშინოდა. ამ რუსულ ციხეში გატარებისა და კედლების აგების შემდეგ არა. მაშინ გეცოდინებათ, რომ მას ამის ეშინია". თავზე დაკრა ხელი.
  
  "ყველაზე ძლიერი იარაღი", - თქვა დალმა. "უბრალოდ ჰკითხე ჰანიბალს."
  
  "ოჰ, ტორსტი რაღაც ჭკუაზე აკეთებს. მოდით, ყველამ გადავხედოთ კალენდარს. თუმცა სერიოზულად, "- დასძინა ალისია. "ბავშვს ლაპარაკი სჭირდება. მე არ ვარ საუკეთესო კვალიფიციური.
  
  კენზიმ ყეფა. "მართლა? გაოცებული ვარ".
  
  "თქვენ ნახსენები იყავით უების განცხადებაში? ოჰ, მე ასე ვფიქრობ. "
  
  ისრაელელმა მხრები აიჩეჩა. "ღამობით დაძინება მიჭირს. Მერე რა?"
  
  "ამიტომ," თქვა ალისამ. "Არა რა."
  
  "ვფიქრობ, იმავე მიზეზით, როგორც შენ."
  
  ღრმა სიჩუმე ჩამოვარდა. დალი დრეიკის მზერას ქალების თავებზე შეხვდა და ოდნავ დაიხარა. დრეიკმა სწრაფად აარიდა მზერა, არ ამცირებდა ქალებს, მაგრამ არც გაჭირვების ჭაში ჩათრევა სურდა. ალისია მაღლა აიხედა, როცა ჰეიდენმა დაიწყო საუბარი.
  
  - კარგი, - თქვა მათმა უფროსმა. "ეს უკეთესია, ვიდრე ლორენი თავდაპირველად ფიქრობდა. ვინ არის ჰელესპონტში წასვლის მომხრე?"
  
  ალისია ამოიოხრა. "იდეალურად ჟღერს ამ დაწყევლილი გუნდისთვის. Დამარეგისტრირე."
  
  
  * * *
  
  
  ჯერ ვერტმფრენებით, შემდეგ კი ჩქაროსნული კატარღებით SPEAR-ის გუნდი დარდანელს მიუახლოვდა. მზე უკვე იძირებოდა ჰორიზონტისკენ, შუქი კაშკაშა ბურთიდან გარდაიქმნება პანორამულ ზოლად ფონზე და ჰორიზონტალურ ხაზად. დრეიკი აღმოჩნდა, რომ ძლივს გადადიოდა ტრანსპორტის ერთი რეჟიმიდან მეორეზე მუწუკიან მგზავრობაში და დრო დაუთმო იმის გასაკვირად, თუ როგორ გაიარეს პილოტებმა დღე. ალისია, რომელიც მის გვერდით იყო ვერტმფრენზე, ოდნავ განმარტა გრძნობები.
  
  "ჰეი ხალხნო, როგორ ფიქრობთ, ეს ბიჭი ჩვენს მოკვლას ცდილობს?"
  
  კინიმაკამ, მჭიდროდ შემობმული და იმდენ სათადარიგო ქამარზე მიბმული, რამდენსაც შეიძლებოდა დაეჭირა, კბილებში ჩაკრული თქვა: "დარწმუნებული ვარ, რომ ფიქრობს, რომ ისინი ხტუნავს".
  
  საკომუნიკაციო საშუალებები სრულად ფუნქციონირებდა და ღია იყო. სიჩუმემ აავსო ჰაერი, როდესაც მათი გუნდი ამოწმებდა CIA-ს მიერ მოწოდებულ იარაღს. დრეიკმა იპოვა ჩვეულებრივი ეჭვმიტანილები, მათ შორის გლოკები, HKS, საბრძოლო დანები და ყუმბარების ასორტიმენტი. უზრუნველყოფილი იყო ღამის ხედვის მოწყობილობებიც. მხოლოდ რამდენიმე წუთის შემდეგ ჰეიდენმა კომუნიკატორზე დაიწყო საუბარი.
  
  "ასე რომ, ხალხნო, დროა განვიხილოთ ამ მისიის კიდევ ერთი, უფრო პირადი ასპექტი. მოწინააღმდეგე გუნდები. CIA კვლავ ამბობს, რომ მათგან ექვსია, ამიტომ მადლობელი ვიყოთ, რომ ეს ბევრად მეტი არ არის. ალექსანდრიის უჯრედი მუდმივად იღებს ინფორმაციას CIA-ს უჯრედებიდან მთელს მსოფლიოში, NSA-დან და ფარული აგენტებიდან. ისინი ყველა შესაბამის ფაქტს მეუბნებიან...
  
  "თუ ეს მათ ინტერესებშია", - თქვა კენზიმ.
  
  ჰეიდენმა ხველა აუტყდა. "მე მესმის, რომ თქვენ გქონიათ ცუდი გამოცდილება სამთავრობო უწყებებთან და CIA ნამდვილად ცუდია პრესაში, მაგრამ მე მათთვის ვმუშაობდი. და მაინც ჩემი საქმე სწორად გავაკეთე. მათ უნდა დაიცვან მთელი ერი. დარწმუნებული იყავით, ფაქტებს გადმოგცემთ".
  
  "მაინტერესებს, რა ასწევს მის კალთას," - ჩასჩურჩულა ალისია კომუნიკატორთან. "დარწმუნებული ვარ, რომ ეს არ არის კარგი რამ."
  
  კენზიმ შეხედა მას. "რა შეიძლება იყოს კარგი, რა აიძულებს შენს ქვედაკაბას მაღლა?"
  
  "Მე არ ვიცი". ალისია სწრაფად აცეცებდა თვალებს. "ჯონი დეპის პირი?"
  
  ჰეიდენმა ყელი მოიწმინდა და განაგრძო. "ექვსი სპეცდანიშნულების რაზმი. ძნელი სათქმელია, ვინ არის სიმპატიური და ვინ არის ღიად მტრული. არ ივარაუდოთ. ყველას მტრად უნდა მოვექცეთ. არცერთი ქვეყანა, რომელიც ჩვენ ვიცით, არ არის ჩართული ამაში. მესმის, რომ თქვენ შეიძლება იცნობდეთ ამ ბიჭებს, მაგრამ სიმღერა იგივე რჩება. "
  
  როდესაც ჰეიდენი შეჩერდა, დრეიკი ფიქრობდა ბრიტანულ კონტიგენტზე. SAS-ს საკმაოდ ბევრი პოლკი ჰყავდა და მრავალი წლის განმავლობაში არ იყო, მაგრამ მაინც ულტრა ელიტარული ჯარისკაცების სამყარო არც თუ ისე დიდი იყო. ჰეიდენი მართალი იყო, რომ ახლა პოტენციურ დაპირისპირებებზე და დათქმებზე საუბრობდა, ნაცვლად იმისა, რომ ბრძოლის ველზე მათგან თავდაუზოგავად გამოეჭირათ. დალს შეეძლო ეკითხა შვედური კონტიგენტის შესახებ, ხოლო კენსი - ისრაელის. კარგი სამუშაოა, იქ არ იყო ტრადიციული ამერიკული ყოფნა.
  
  "მე ვერ წარმომიდგენია ჩინეთი მეგობრული," - თქვა მან. "არც რუსეთი".
  
  - ამ სისწრაფით, - თქვა მაიმ და ფანჯარაში გაიხედა. "ისინი იქნება კონტურები სიბნელეში."
  
  "გვაქვს თუ არა წარმოდგენა თითოეული ქვეყნის ამჟამინდელი მდგომარეობის შესახებ?" ჰკითხა დალმა.
  
  "დიახ, ზუსტად ამას ვაპირებდი. რამდენადაც შეგვიძლია ვთქვათ, შვედებს რამდენიმე საათი გვაშორებს. ფრანგები ისევ სახლში არიან. მოსადი ყველაზე ახლოს არის, ძალიან ახლოს.
  
  - რა თქმა უნდა, - თქვა დალმა. "ნამდვილად არავინ იცის სად მიდიან."
  
  დრეიკმა ოდნავ ჩაახველა. "ცდილობთ გაამართლოთ შვედეთის წარუმატებელი მცდელობა?"
  
  "ახლა ევროვიზიას ჰგავხარ. და არავის უხსენებია ბრიტანეთი. სად მდებარეობს ისინი? ისევ ჩაის ამზადებ?" დალმა წარმოსახვითი ჭიქა ასწია, პატარა თითი კუთხით გამოსწია.
  
  სამართლიანი შენიშვნა იყო. "კარგი, შვედეთმა ალბათ უკუღმა დაიწყო."
  
  "მაინც დაიწყეს".
  
  - ბიჭებო, - შეაწყვეტინა ჰეიდენმა. "არ დაგავიწყდეთ, რომ ჩვენც ამის ნაწილი ვართ. და ვაშინგტონი ჩვენგან გამარჯვებას ელის".
  
  დრეიკმა ჩაიცინა. დალმა გაიცინა. სმიტმა აიხედა, როცა ლორენმა ლაპარაკი დაიწყო.
  
  "ამ ყველაფრის საინტერესო დამატება ის არის, რომ ზოგიერთი ქვეყანა სასტიკად აპროტესტებს ნებისმიერ ინტერვენციას. რა თქმა უნდა, სისულელეების დონე ყოველთვის მაღალია, მაგრამ ჩვენ შეგვიძლია გავუმკლავდეთ ზოგიერთ არაკეთილსინდისიერ ელემენტებსაც".
  
  "არაოფიციალურად? სეპარატისტული ჯგუფები? ჰკითხა კინიმაკამ.
  
  "Შესაძლებელია."
  
  "ეს უბრალოდ გვაბრუნებს საფუძვლებს", - თქვა ჰეიდენმა. "ყველა მტრულად განწყობილია".
  
  დრეიკს აინტერესებდა რას ფიქრობდა სმიტი მის განცხადებაზე. კუსკოში დაბრუნებული ჯოშუა მტრულად იყო განწყობილი, მაგრამ რადგან მისი სიკვდილი არ იყო სანქცირებული მთავრობის მიერ და მათი ქვეყანაში ყოფნა მუდმივად იცვლებოდა, სადავო იყო, არავინ იცოდა რა მოხდებოდა. მამაკაცის გარდაცვალება უბედური შემთხვევა იყო, მაგრამ გამოწვეული უყურადღებობითა და ზედმეტი გულმოდგინებით. დიახ, ის პარაზიტი და მკვლელი იყო, მაგრამ გარემოებები განსხვავებული იყო.
  
  ვერტმფრენის შემდეგ ავსეს ნავები. შავებში ჩაცმულნი, მათი სახეები დაფარული, შეუფერხებლად ტრიალებდნენ ჰელესპონტის წყლებში, ღამე საბოლოოდ სავსე იყო სიბნელით. მარშრუტი, რომელიც მათ გაიარეს, ცარიელი იყო, შუქები ციმციმებდნენ შორეულ ნაპირს. ჰელესპონტი იყო მნიშვნელოვანი არხი, რომელიც წარმოადგენს ევროპისა და აზიის საზღვრის ნაწილს. ვიწრო სრუტე გალიპოლი იყო მის ჩრდილოეთ სანაპიროებზე, ხოლო მისი სხვა საზღვრების უმეტესობა შედარებით იშვიათად იყო დასახლებული. როდესაც ისინი წყალში სრიალებდნენ, ჰეიდენმა და ლორენმა გამოიყენეს კომუნიკატორი.
  
  ჰანიბალს არასოდეს ჰქონია საფლავი, საფლავის ქვაც კი. ბრწყინვალე კარიერის შემდეგ, ეს ლეგენდარული გენერალი თითქმის მარტო გარდაიცვალა, მოწამლული მოწინავე ასაკში. მაშ, როგორ იპოვით უსახელო საფლავს?
  
  დრეიკმა აიხედა, როცა ლორენი შეჩერდა. მან ჰკითხა მათ?
  
  სმიტი გაბედულად გაემართა გამოსავლის საძიებლად. "სონარი?"
  
  "შესაძლებელია, მაგრამ თქვენ უნდა გქონდეთ საკმაოდ კარგი წარმოდგენა, სად უნდა ვეძებოთ", - უპასუხა დალმა.
  
  "მათ იპოვეს ნაკლებად ცნობილი დოკუმენტი, დიახ, ჩასაწერი დოკუმენტი, მაგრამ დროში დაიკარგნენ", - თქვა ჰეიდენმა. "ჰანიბალის ბედი ყოველთვის აღიზიანებდა მათ, ვისაც უყვარდა გმირი, რომელიც რომის იმპერიალიზმს ეწინააღმდეგებოდა. ერთ-ერთი ასეთი იყო ტუნისის პრეზიდენტი, რომელიც სტამბოლს სამოციან წლებში ეწვია. ამ ვიზიტის დროს მას მხოლოდ ის სურდა, რომ ჰანიბალის ნეშტი ტუნისში წაეყვანა. სხვას არაფერი ჰქონდა მნიშვნელობა. საბოლოოდ, თურქებმა ცოტათი შეწყვიტეს და წაიყვანეს პატარა მოგზაურობაში.
  
  "სამოციანელებმა?" თქვა დალმა. "ეს არ იყო მაშინ, როდესაც ომის დამნაშავეებმა დაიწყეს თავიანთი პატარა საზიზღარი გეგმის შემუშავება?"
  
  "Უფრო მეტად". თქვა ჰეიდენმა. "მას შემდეგ, რაც ისინი კუბაში დასახლდნენ და ახალი ცხოვრება დაიწყეს. შემდეგ მათი ახალი შეკვეთა თითქმის ოცი წელი გაგრძელდა.
  
  "ბევრი დროა ამის გასაკეთებლად", - თქვა ალისამ.
  
  "და აირჩიე ოთხი მხედარი მათთვის", - დასძინა მაიმ. "ჰანიბალი ომის მხედარი? აზრი აქვს. მაგრამ ვინ არის დაპყრობა, შიმშილი და სიკვდილი? და რატომ არის დარდანელი აფრიკაში ოთხი კარდინალური წერტილიდან ერთ-ერთი?
  
  "კარგი აზრია", - გაამხნევა ალისია მეი, რის გამოც დრეიკმა ძალისხმევა გააორმაგა. "თქვენ უნდა დააბრუნოთ ეს პატარა სააზროვნო ქუდი, ფოქსი."
  
  ლორენმა გაიღიმა. დრეიკმა მისი ხმის ტემბრიდან გაიგო. "ასე რომ, თურქებმა, განსაკუთრებით შერცხვენილმა ჰანიბალის მიმართ საკუთარი უპატივცემულობის გამო, წაიყვანეს ტუნისის პრეზიდენტი ჰელესპონტზე. წერია "ბორცვზე, სადაც არის დანგრეული შენობა". ეს არის ჰანიბალ ბარკას ცნობილი განსასვენებელი".
  
  დრეიკი დაელოდა, მაგრამ მეტი ინფორმაცია არ იყო. - და მაინც, - თქვა მან, - ეს იყო ოცდაათი წლის წინ.
  
  "ამდენი ხანი იდგა," თქვა ლორენმა, "და თურქებმა, ეჭვგარეშეა, დაამყარეს რაიმე სახის საპატიო დაცვა."
  
  დრეიკი საეჭვოდ გამოიყურებოდა. "სინამდვილეში, ეს შეიძლება იყოს მხოლოდ საპატიო საფლავი."
  
  "მათ წაიყვანეს იქ ტუნისის პრეზიდენტი მეთიუ. მან კი აიღო ქვიშის ფლაკონები, რომლებიც დამოწმებული იყო მისი დაცვის წევრების მიერ და უწოდა მათ "ქვიშა ჰანიბალის საფლავიდან" სახლში დაბრუნების შემდეგ. ამ ვითარებაში, იმ წელს, მართლა მოატყუებდნენ თურქები ტუნისის პრეზიდენტს?"
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია წინ, სანაპირო ზოლის ბნელი მრუდისკენ. "ჩვენ გავარკვევთ."
  
  
  თავი მეხუთე
  
  
  დრეიკი დაეხმარა წყლიდან ამოღებული ჩქაროსნული ნავი, დაამაგრა იგი ძველი ფესვების უახლოეს გროვამდე და დაამონტაჟა გარე ძრავა. მაისი, ალისია და სმიტი სასწრაფოდ გაემართნენ ფორპოსტის შესაქმნელად. კინიმაკამ დალის დახმარებით ასწია მძიმე ჩანთები. დრეიკმა ჩექმების ქვეშ ქვიშა იგრძნო. ჰაერს მიწის სუნი ასდიოდა. ტალღები მისგან მარცხნივ ნაპირს ძლიერად დაეშვნენ, ნავების სტიმულით. არცერთი სხვა ხმა არ არღვევდა სიჩუმეს, როგორც შუბისმცველებმა შეაფასეს.
  
  ჰეიდენს ხელში პორტატული GPS ნავიგატორი ეჭირა. "კარგი. მე დაპროგრამებული მაქვს კოორდინატები. მზად ვართ წავიდეთ?"
  
  - მზადაა, - გაისმა რამდენიმე ხმა საპასუხოდ.
  
  ჰეიდენი წინ წავიდა, დრეიკი კი უკან დაიძრა და ფეხის ქვეშ მოქცეული ქვიშა გადალახა. ისინი მუდმივად ათვალიერებდნენ ტერიტორიას, მაგრამ სხვა სინათლის წყარო არ ჩანდა. შესაძლოა, ბოლოს და ბოლოს, ისინი აქ იყვნენ. შესაძლოა, სხვა გუნდები თავს იკავებდნენ და სხვას აძლევდნენ ნებას მთელი მძიმე სამუშაოს შესრულება. ალბათ ახლაც უყურებდნენ.
  
  შესაძლებლობები გაუთავებელი იყო. დრეიკმა თავი დაუქნია ალისიას, როცა ისინი გადიოდნენ და ინგლისელი ქალი რიგში ჩადგა. "მაისი ირხევა გვერდიდან გვერდზე".
  
  "და სმიტი?" Ვიკითხე.
  
  "Აქ ვარ. გზა ნათელია".
  
  ოჰ, მაგრამ ჩვენ შიგნიდან მივდივართ, გაიფიქრა დრეიკმა, მაგრამ არაფერი უთქვამს. რბილმა ქვიშამ ადგილი დაუთმო მყარ მიწას, შემდეგ კი სანაპიროზე ავიდნენ. სულ რამდენიმე ფუტის სიმაღლეზე და დაქანებულ მწვერვალებზე მალევე გადალახეს უდაბნოს პირას და აღმოჩნდნენ ბრტყელ ნაკვეთზე. ჰეიდენმა გაუძღვა გზა და მათ გადალახეს უნაყოფო უდაბნო. ახლა არ არის საჭირო მესაზღვრეების დაყენება. მათ ხედავდნენ მილების მანძილზე, მაგრამ მეი და სმიტი უფრო შორს დარჩნენ და მათი მხედველობა გაზარდეს.
  
  GPS-ის ეკრანი ჩუმად ციმციმებდა, მიიყვანდა მათ სამიზნესთან და ღამის ბნელი თაღი დიდებულად გადაჭიმული იყო მათ ზემოთ. ასეთი დიდი სივრცით ცა უზარმაზარი იყო; ვარსკვლავები ძლივს ჩანს, მთვარე კი პატარა ზოლია. ათი წუთი ოცდა და მერე ოცდაათად გადაიზარდა და ისევ მარტო დადიოდნენ. ჰაიდენი აგრძელებდა ურთიერთობას კომუნიკატორთან, როგორც გუნდთან, ასევე ალექსანდრიასთან. დრეიკმა გარემოს ჩაძირვის საშუალება მისცა, ბუნების არათანაბარი რიტმით სუნთქავდა. ცხოველების ხმები, ნივის სუნთქვა, დედამიწის შრიალი - ყველაფერი იქ იყო, მაგრამ არაფერი შეუფერებელი. მას ესმოდა, რომ გუნდები, რომელთა წინააღმდეგაც იბრძოდა, შესაძლოა ისეთივე კარგი იყვნენ, როგორც მათი, მაგრამ ენდობოდა საკუთარ შესაძლებლობებს და მეგობრების შესაძლებლობებს.
  
  - წინ, - ჩაიჩურჩულა ჰეიდენმა. "GPS აჩვენებს, რომ რელიეფი დაახლოებით ორმოცი ფუტით იზრდება. ეს შეიძლება იყოს ბორცვი, რომელსაც ჩვენ ვეძებთ. აწიე თვალები."
  
  სიბნელიდან ნელ-ნელა გამოვიდა გორაკი, სტაბილურად ამომავალი მიწის ბორცვი ჩახლართული ფესვებითა და ლოდებით მშრალ მიწაზე, და მათ გამოკვეთეს სტაბილური გზა დაბრკოლებებში. დრეიკმა და ალისიამ ცოტა ხანი გაჩერდნენ და უკან გაიხედეს, შენიშნეს გლუვი სიბნელე, რომელიც გადაჭიმული იყო მთელ გზაზე მღელვარე ზღვამდე. და ამის მიღმა, მოციმციმე ნავსადგურის განათება, სრულიად განსხვავებული არსებობა.
  
  "ერთ დღეს?" გაკვირვებულმა ჰკითხა ალისამ.
  
  დრეიკს იმედი ჰქონდა. "ჩვენ იქ მივალთ", - თქვა მან.
  
  "ადვილი უნდა იყოს."
  
  "Და სიყვარული. ისევე როგორც ველოსიპედის ტარება. მაგრამ თქვენ დაეცემათ, გაჭრით, დაჟეჟილდებით და ნაკაწრებით, სანამ წონასწორობას იპოვით. "
  
  "მაშინ ჩვენ უკვე შუა გზაზე ვართ." იგი მოკლედ შეეხო მას და შემდეგ განაგრძო გორაზე ასვლა.
  
  დრეიკი ჩუმად გაჰყვა მას. მომავალს აქვს შესაძლებლობების ახალი სიმდიდრე ახლა, როდესაც ალისია მაილსი გამოვიდა თვითგანადგურების ციკლიდან. ყველაფერი რაც მათ უნდა გაეკეთებინათ იყო დაამარცხონ გიჟებისა და მეგალომანიების კიდევ ერთი ჯგუფი, რომლებიც ჯოჯოხეთისკენ მიდრეკილნი იყვნენ მსოფლიოს ხალხის ტანჯვისთვის.
  
  და ამიტომ მისნაირმა ჯარისკაცებმა ყველაფერი რიგზე დააყენეს. მეზობლად ადრიანისთვის და ქუჩის გადაღმა გრეჰემისთვის. ქლოესთვის, რომელიც ყოველდღე იბრძოდა, რომ თავისი ორი შვილი სკოლაში დროულად მიეყვანა. იმ წყვილებისთვის, რომლებიც სუპერმარკეტისკენ მიმავალ გზაზე წუწუნებდნენ და წუწუნებდნენ. სარკინიგზო გზაზე საცობებში კეთილსინდისიერად ისხდნენ და ხაზებზე გადახტათა საკეთილდღეოდ. არა იმ ნარჩენებისთვის, რომლებიც ჩაბნელების შემდეგ თქვენს ფურგონში ან ავტოფარეხში აძვრებოდნენ და რაც შეეძლოთ დარბოდნენ. არა ძალაუფლების მშიერი ხულიგნებისთვის და მათთვის, ვინც ზურგში ურტყამს. იზრუნონ მათ, ვინც იბრძოდა პატივისცემის, სიყვარულისა და მზრუნველობისთვის. დაე, ისინი, ვინც იბრძოდნენ შვილების მომავლისთვის, დარწმუნებული იყვნენ მის უსაფრთხოებაში. დაე, დაეხმარონ მათ, ვინც სხვებს დაეხმარა.
  
  ჰეიდენმა მისი ყურადღება მიიპყრო ხმადაბლა. "ეს შეიძლება იყოს სწორი ადგილი. GPS ამბობს, რომ არის და მე ვხედავ მიტოვებულ სტრუქტურას წინ. "
  
  მან დაინახა ფერადი წერტილები, რომლებიც ერთმანეთს ეფარებოდა. მაშინ ეს იყო მოვლენების ეპიცენტრი. ახლა დახვეწილობის დრო არ იყო. მათ შესაძლოა ჰანიბალის საფლავის ძიებაში ფეიერვერკიც გაემართათ, ახლა რომ აქ იყვნენ, უფრო სწრაფად შეძლებდნენ მის პოვნას. იმის გამო, რომ დრეიკი დარწმუნებული იყო, რომ თუ ისინი იპოვნიდნენ მას, მაშინ ყველა სხვა გუნდსაც შეეძლო.
  
  ჰეიდენმა მონიშნა მიახლოებითი ტერიტორია. კინიმაკამ და დალმა მძიმე ზურგჩანთები მიწაზე დადეს. მეი და სმიტი დაკვირვებისთვის საუკეთესო მდგომარეობაში იყვნენ. დრეიკი და ალისია მიუახლოვდნენ ჰეიდენს დასახმარებლად. მხოლოდ იორგი დარჩა, რომელიც გაურკვევლობას ავლენდა, როცა ელოდა, რა გაეკეთებინა.
  
  კინიმაკამ და დალმა შექმნეს შესანიშნავი ფანრები ტრიოს ნახშირბადის ბოჭკოვან სადგამებზე დამაგრებით და მეტის გაცემით. ეს არ იყო მხოლოდ კაშკაშა ნათურები, ისინი გაკეთდა მზის შუქის მაქსიმალურად ზუსტად იმიტაციისთვის. მართალია, ეგვიპტეში CIA-ს ფართო შესაძლებლობებიც კი შეზღუდული იყო, მაგრამ დრეიკი ფიქრობდა, რომ აპარატი არც თუ ისე ცუდად გამოიყურებოდა. კინიმაკამ გამოიყენა სადგამზე დამაგრებული ნათურა დიდი ფართობის გასანათებლად, შემდეგ კი ჰეიდენი და დალი წავიდნენ მიწის დასათვალიერებლად.
  
  "ახლა ფრთხილად იყავით", უთხრა მათ ჰეიდენმა. "უკანასკნელი განკითხვის ორდენი ამტკიცებს, რომ იარაღი აქ დამარხეს ჰანიბალის სიკვდილიდან დიდი ხნის შემდეგ. ეს არის უსახელო საფლავი და არა საფლავის ქვა. ასე რომ, ჩვენ ვეძებთ შეწუხებულ ნიადაგს და არა ძვლებს, ბლოკებს ან სვეტებს. ჩვენ ვეძებთ ახლახან დამარხულ ნივთებს და არა უძველეს რელიქვიებს. ეს არ უნდა იყოს ძალიან რთული -"
  
  "ნუ ამბობ ამას!" დალმა იღრიალა. "ყველაფერს გააფუჭებ, ჯანდაბა."
  
  "მე უბრალოდ ვამბობ, რომ ჩვენ არ უნდა ვეძებოთ ჰანიბალი. მხოლოდ იარაღი. "
  
  "Კარგი არგუმენტია." კინიმაკამ ცოტა დაარეგულირა განათება პერიმეტრის გარშემო.
  
  ჰეიდენმა ადგილზე სამი ადგილი მონიშნა. ყველაფერი ისე ჩანდა, თითქოს მათში რაღაც იცვლებოდა და არც ერთი ბოლო დროს. გიორგი ფრთხილად მიუახლოვდა, ნიჩაბი ხელში. მას შეუერთდნენ დრეიკი და ალისია, შემდეგ კი კინმაკა.
  
  "უბრალოდ გათხარე", - თქვა ჰეიდენმა. "Იჩქარე".
  
  "რა მოხდება, თუ აფეთქების ხაფანგი არსებობს?" ჰკითხა ალისია.
  
  დრეიკმა დანგრეულ შენობას შეხედა. კედლები სევდიანად ეკიდა, დახრილი, თითქოს სამყაროს სიმძიმეს ეჭირა. ერთი მხარე გიგანტური საჭრელივით შუაზე იყო გაჭრილი, ბლოკები ახლა ორივე მხრიდან დაკბილული კბილებივით იყო გამოწეული. სახურავი დიდი ხნის წინ ჩამოინგრა, კარები და ფანჯრები არ იყო. "კარგი, როგორც ჩანს, იქ თავშესაფარს ვერ ვიპოვით".
  
  "Გმადლობთ".
  
  "ნუ ღელავ, სიყვარულო. Თავაწეული."
  
  დრეიკმა ყურადღება არ მიაქცია მზერას და საქმეს შეუდგა. "მაშ, რა მნიშვნელობა აქვს ოთხ მხედარს?" ჰკითხა მან ჰეიდენს კომენტარში.
  
  "ანალიტიკური ცენტრის საუკეთესო გამოცნობა? ისინი ემთხვევა ისტორიულ ფიგურებს, რომლებსაც ჩვენ ვეძებთ და იარაღს, რომელსაც ვიპოვით. ასე რომ, რომაელების სიძულვილით აღზრდილმა ჰანიბალმა რომში თითქმის გაუთავებელი ომი გააჩაღა, არა? სწორედ აქ ვიპოვით ომის იარაღს".
  
  "ასევე შეიძლება, რომ ისინი მხედრები არიან", - თქვა კინიმაკამ. - ვგულისხმობ, ჰანიბალი იყო.
  
  - ჰო, ცოტა გაურკვეველია, მანო.
  
  "მაშ, ამას არაფერი აქვს საერთო ბიბლიასთან?" დრეიკმა დედამიწის კიდევ ერთი ბორცვი ამოთხარა. "იმიტომ, რომ ჩვენ არ გვჭირდება არცერთი ეს სულელური კოდი."
  
  "ისინი გამოჩნდნენ გამოცხადებაში და..."
  
  "Ვაუ!" ალისია უცებ იყვირა. "როგორც ჩანს რაღაცას დავეჯახე!"
  
  "და ყურადღება," მეის ხმამ ჩასჩურჩულა კომისიასთან. "წყალზე ახალი შუქებია, ისინი სწრაფად უახლოვდებიან."
  
  
  თავი მეექვსე
  
  
  დრეიკმა ნიჩაბი იატაკზე დააგდო და ალისიას დასათვალიერებლად წავიდა. გიორგი უკვე იქ იყო და თხრაში ეხმარებოდა. კინიმაკაც სწრაფად დაწინაურდა.
  
  "რამდენი დრო გვაქვს?" ჰკითხა ჰეიდენმა სასწრაფოდ.
  
  "მათი სიჩქარით თუ ვიმსჯელებთ, მაქსიმუმ ოცდაათი წუთი", - უპასუხა სმიტმა.
  
  დალმა დაჟინებით შეხედა. "რამე მინიშნება?"
  
  "ალბათ მოსადი", უპასუხა კენზიმ. "ისინი ყველაზე ახლოს იყვნენ."
  
  დრეიკმა დაწყევლა. "ერთადერთი შემთხვევა, როდესაც ვისურვებდი, რომ დაწყევლილი შვედები პირველები ყოფილიყვნენ."
  
  ალისია ხვრელში მუხლამდე იყო ჩაძირული, ნიჩბის კიდე რბილ მიწაში ამოთხარა და ობიექტის გათავისუფლებას ცდილობდა. იგი იბრძოდა, სიხარულის გარეშე ცურავდა ბუნდოვან კიდეებს. კინიმაკა მიწას ზემოდან ასუფთავებდა, როცა იორგი ალისიას მიწაში მუდმივი გაფართოებული ჭრილობით შეუერთდა.
  
  "Ეს რა არის?" Ვიკითხე. ჰკითხა დრეიკმა.
  
  ჰეიდენი მუხლებზე ხელებით ჩამოჯდა. "ჯერ დაზუსტებით ვერ ვიტყვი."
  
  "დაიჭირე, ალისია." დრეიკმა ჩაიცინა.
  
  მზერა და აწეული თითი მისი ერთადერთი პასუხი იყო. განსახილველი ობიექტი ყველა მხრიდან ტალახით და მიწით იყო დაფარული, მაგრამ მას ჰქონდა ფორმა. წაგრძელებული, ზომით დაახლოებით ორი მეტრი ერთ მეტრზე, ყუთის გარკვეული ფორმა ჰქონდა და ადვილად მოძრაობდა, რაც იმას აჩვენებდა, რომ სულაც არ იყო მძიმე. პრობლემა ის იყო, რომ იგი გარშემორტყმული და სავსე იყო მყარი მიწით და ფესვებით. დრეიკი ყუთიდან ზღვას იყურებოდა, უყურებდა განათების მიახლოებას და ფიქრობდა, როგორ ჯოჯოხეთში შეიძლებოდა ასეთი პატარა, მსუბუქი კონტეინერი დამანგრეველი სამხედრო იარაღის შენახვა.
  
  "თხუთმეტი წუთი", - თქვა სმიტმა. "სხვა ნიშანი არ არის მოსვლის."
  
  ალისია მიწას ებრძოდა, ლანძღავდა და ჯერ ვერსად იღებდა თავს, მაგრამ საბოლოოდ მან ნივთი ამოიღო და გიორგის ნება მისცა ამოეყვანა. მაშინაც კი, გაზრდილი ვაზები და ჩახლართული ფესვები ეკვროდა მას, როგორც ჩანს, ბედნიერად, მძიმე, გრეხილი მტევანი, რომელმაც უარი თქვა გაშვებაზე. ახლა ისინი წელამდე იყვნენ ტალახში, ტანსაცმელს იწმენდდნენ და ნიჩბებს ეყრდნობოდნენ. დრეიკმა თავი შეიკავა აშკარა "კაცები სამსახურში" და დაიხარა მის აღებაში დასახმარებლად. დალმაც დაიხარა და ერთად მოახერხეს საგნის გვერდზე საყრდენის პოვნა და ამოღება. ფესვები აპროტესტებდა, ტყდება და იშლება. ზოგი ძვირფას ცხოვრებას ეჭირა. დრეიკმა დააჭირა და იგრძნო, როგორ აიწია ხვრელში და კიდეზე. ზემოდან დევნილი ნიადაგის მდინარეები მოედინებოდა. შემდეგ ის და დალი ერთად ადგნენ და ალისიას და იორგის შეხედეს. ორივე გაწითლებული იყო და მძიმედ სუნთქავდა.
  
  "Რა?" Ვიკითხე. ჰკითხა დრეიკმა. "თქვენ ორნი გეგმავთ ჩაის შესვენებას? Დაახვიე აქედან."
  
  ალისიამ და იორგიმ ორჯერ გადაამოწმეს ორმოს ძირი, ეძებდნენ უფრო მეტ ყუთს ან შესაძლოა ძველ ძვლებს. არაფერი აღმოჩნდა. ერთი წუთის შემდეგ, ახალგაზრდა რუსი გაიქცა ორმოს კიდეზე, იპოვა დასაყრდენი, სადაც თითქოს არ იყო, ფერდობზე და ორმოს კიდეს გადახტა. ალისია შეშფოთებული უყურებდა, შემდეგ კი ოდნავ უხერხულად გადახტა მოაჯირზე. დრეიკმა მკლავში დაიჭირა, მაღლა აიწია.
  
  ჩაიცინა მან. "შენ დაგავიწყდა შენი ნიჩაბი."
  
  "გინდა წასვლა? მე ჯერ უფროსს ვთავაზობ".
  
  "თავშეკავება, თავშეკავება".
  
  ჰეიდენმა განაგრძო ხვრელში ყურება. "ვფიქრობდი, რომ ახლა კარგი დრო იქნებოდა ღარიბი მოხუცი ჰანიბალ ბარკესთვის ერთი წამისთვის. ჩვენ არ გვინდა თანამემამულე ჯარისკაცის უპატივცემულობა".
  
  დრეიკმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. "ლეგენდა".
  
  - თუ ის საერთოდ იქ არის.
  
  "ნაცისტებმა ჩაატარეს თავიანთი კვლევა", - თქვა ჰეიდენმა. "და, უკმაყოფილოდ, მათ ეს კარგად გააკეთეს. ჰანიბალმა გრძელვადიანი პოპულარობა მხოლოდ იმიტომ მიაღწია, რომ კარგად იყო თავის საქმეში. მისი მოგზაურობა ალპებში ჯერ კიდევ ადრეული ომების ერთ-ერთი ყველაზე გამორჩეული სამხედრო მიღწევაა. მან შემოიტანა სამხედრო სტრატეგიები, რომლებიც დღესაც აქებენ".
  
  ცოტა ხნის შემდეგ მათ ახედეს. დალი მათთან იყო. კინიმაკამ ობიექტს მიაპყრო მუქი ხისგან დამზადებული მტკიცე ყუთი. ზემოდან პატარა გერბი ეკიდა და ჰავაელები ცდილობდნენ მის აფართხალებას.
  
  ჰეიდენი ჩემსკენ დაიხარა. "Სულ ეს არის. მათი ხელნაკეთი ემბლემა. უკანასკნელი განაჩენის ბრძანება".
  
  დრეიკმა შეისწავლა იგი, დაიმახსოვრა სიმბოლო. ის პატარა ცენტრალურ წრეს ჰგავდა, კომპასის სხვადასხვა წერტილში, გარშემო მოწყობილი ოთხი მოტრიალებული ლენტებით. წრე უსასრულობის სიმბოლო იყო.
  
  "სკვითები იარაღია", - თქვა ჰეიდენმა. "თქვენი შინაგანი სამყაროს დაცვა?" მან მხრები აიჩეჩა. "ამას მოგვიანებით განვიხილავთ, თუ საჭირო იქნება. მოდით."
  
  ზღვაში შუქები აღარ იყო, რაც იმას ნიშნავდა, რომ მოსადი, თუ ის იყო ყველაზე ახლოს, მიაღწია მყარ მიწას და თხუთმეტ წუთზე ნაკლები იყო დაშორებული სრული სიჩქარით. დრეიკი კიდევ ერთხელ დაინტერესდა, როგორ დამთავრდებოდა დაპირისპირება. SPEAR-ს დაევალა ოთხივე იარაღის დაცვა ნებისმიერ ფასად, მაგრამ ბრძანებები იშვიათად სრულდებოდა სრულყოფილად ბრძოლის ველზე. მან დაინახა ნერვული გამონათქვამები სხვა სახეებზე და იცოდა, რომ ისინიც იგივეს გრძნობდნენ, ჰეიდენიც კი, რომელიც ყველაზე ახლოს იყო სარდლობის სტრუქტურასთან.
  
  წასასვლელად ემზადებოდნენ.
  
  "შეეცადეთ თავიდან აიცილოთ დაპირისპირება", - თქვა ჰეიდენმა. "აშკარად".
  
  "და თუ ჩვენ არ შეგვიძლია?" ჰკითხა დალმა.
  
  "კარგი, თუ ეს მოსადია, იქნებ ვილაპარაკოთ."
  
  "მეეჭვება, მათ პირადობის ჟილეტები ექნებათ", - ჩაილაპარაკა ალისია. "ეს არ არის პოლიციის შოუ."
  
  ჰეიდენმა თავისი კომუნიკატორი წამიერად გამორთვის პოზიციაზე გადართო. "თუ ისინი გვესროლეს, ჩვენ ვიბრძვით", - თქვა მან. "კიდევ რა შეგვიძლია გავაკეთოთ?"
  
  დრეიკმა ეს საუკეთესო კომპრომისად დაინახა. იდეალურ სამყაროში ისინი მოახლოებული ჯარისკაცების გვერდით გადაცურავდნენ და უვნებელი და შეუმჩნეველი დაბრუნდნენ თავიანთ ტრანსპორტში. რა თქმა უნდა, SPEAR არ იარსებებს იდეალურ სამყაროში. მან ხელახლა შეამოწმა იარაღი, როდესაც გუნდი გადასასვლელად ემზადებოდა.
  
  "აიღეთ გრძელი მარშრუტი", - შესთავაზა ჰეიდენმა. "Ისინი არ".
  
  ყველა სიფრთხილის ზომები. ყველა ხრიკი კონფლიქტის თავიდან ასაცილებლად.
  
  ლორენის ხმა ყურში ეკალი იყო. "ახლა სიტყვა გავიგე, ხალხო. შვედებიც მოდიან".
  
  
  თავი მეშვიდე
  
  
  დრეიკი წინ მიიწევდა, ჯერ დანგრეული შენობის გვერდის ავლით, შემდეგ კი ფერდობზე დაეშვა. სიბნელე ჯერ კიდევ მოეფინა დედამიწას, მაგრამ გათენება შორს არ იყო. დრეიკმა აღწერა თავისი გზა არათანაბარი მარყუჟით, სანამ არ იყო ზღვის საპირისპირო მიმართულებით.
  
  გრძნობები ფხიზლადაა, თავები მაღლა დგას, გუნდი გამოგვყვა.
  
  დალმა დაიკავა ყუთი, ფრთხილად ეჭირა სახურავი მკლავის ქვეშ. კენზი გვერდიდან მივარდა და დაეხმარა ნავიგაციაში. ეკიპაჟს ეცვა ღამის ხედვის სათვალეები, გარდა სმიტისა, რომელიც ამჯობინებდა სრულად აცნობიერებდა მის გარემოცვას. კარგი კომბინაცია იყო. გვერდიგვერდ და ცალ ფაილში დარბოდნენ, სანამ არ მიაღწიეს გორაკის ძირას და ბრტყელ დაბლობს, სადაც საფარი არ იყო. დრეიკი თავის მარყუჟს ინარჩუნებდა და მათ ნავების ზოგადი მიმართულებით მიჰყავდა. სიტყვაც არ უთქვამს - ყველა თავისი გრძნობით ამოწმებდა გარემოს.
  
  მათ იცოდნენ, რამდენად სასიკვდილო იყო მათი მტრები. ამჯერად ნახევრად დაინტერესებული დაქირავებულები არ არიან. დღესაც და შემდეგსაც და მერეც მათ დაუპირისპირდნენ ჯარისკაცები, რომლებიც არ ჩამორჩებოდნენ მათ.
  
  თითქმის.
  
  დრეიკმა შეანელა სვლა, რადგან იგრძნო, რომ ისინი ცოტათი სწრაფად მოძრაობდნენ. რელიეფი არ იყო მათ სასარგებლოდ. აღმოსავლეთის ჰორიზონტისკენ ფერმკრთალი ბზინვარება მოედო. მალე საფარი აღარ იქნება. სმიტი იდგა მის მარჯვნივ და მაი მარცხნივ. გუნდი დაბალ დონეზე ინარჩუნებდა. ბორცვი, რომლის თავზე ნახევრად დანგრეული შენობა იყო, მათ უკან შეიკუმშა. მის წინ ბუჩქების რიგი იყო მოფენილი რამდენიმე ხეებით და დრეიკმა ცოტა შვება იგრძნო. ისინი შორს იყვნენ ჩრდილო-აღმოსავლეთით იქ, სადაც საჭირო იყო, მაგრამ საბოლოო შედეგი ღირდა.
  
  საუკეთესო სცენარი? არავითარი ბრძოლები.
  
  ის გადავიდა, ეძებდა საფრთხეს და ინარჩუნებდა სხეულის ენას ნეიტრალურს. კომუნიკაცია მშვიდი იყო. სამალავს რომ მიუახლოვდნენ, სვლა შეანელეს, თუ ვინმე უკვე იქ ელოდებოდა. როგორც სპეცდანიშნულების რაზმები, მათ შეეძლოთ გაფრთხილების მოლოდინი, მაგრამ ამ მისიის შესახებ არაფერი შეუძლებელი იყო.
  
  დრეიკმა დაინახა დიდი ტერიტორია, რომელიც შემოსილი იყო რამდენიმე ხეებითა და იშვიათი ბუჩქებით და გაჩერდა, ანიშნა დანარჩენებს შესვენების შესახებ. პეიზაჟის კვლევამ არაფერი გამოავლინა. გორაკის მწვერვალი მიტოვებული იყო, რამდენადაც ხედავდა. მათ მარცხნივ, მწირი საფარი ბრტყელ დაბლობზე, შემდეგ კი ზღვის სანაპიროსკენ მიემართებოდა. მან შესთავაზა, რომ მათი ნავები აქედან თხუთმეტი წუთის სავალზე იქნებოდა. ჩუმად ჩართო ლინკი.
  
  - ლორენ, რაიმე სიახლე გაქვთ შვედებზე?
  
  "არა. მაგრამ ისინი ახლოს უნდა იყვნენ. "
  
  "სხვა გუნდები?"
  
  "რუსეთი ჰაერშია." დარცხვენილი ჩანდა. "ვერ მოგცემ თანამდებობას."
  
  "ეს ადგილი უნდა გახდეს ცხელი ზონა", - თქვა სმიტმა. "ჩვენ უნდა გადავიდეთ."
  
  დრეიკი დათანხმდა. "მოდით, გადავიტანოთ."
  
  ფეხზე წამოდგა და ნებისმიერი ტყვიავით შემაძრწუნებელი ყვირილი გაიგონა.
  
  "Შეწყვიტე! ჩვენ გვჭირდება ყუთი. არ იმოძრაო".
  
  დრეიკმა არ დააყოვნა, მაგრამ სწრაფად დაეცა, ორივე მადლიერი იყო გაფრთხილებისთვის და შოკირებული იყო, რომ მათ მტერი ვერ შენიშნეს. დალმა შეხედა მას და ალისია დაბნეული ჩანდა. მაიაც კი გაოცება გამოავლინა.
  
  კენზიმ ენა დააჭირა. "ეს უნდა იყოს "მოსადი".
  
  "თქვენ გამიზნული იყავით ისინი?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  - დიახ, - თქვა დრეიკმა. "სპიკერი პირდაპირ წინ არის და, ალბათ, გვერდით თანაშემწეები ჰყავს. ზუსტად იქ, სადაც ჩვენ გვინდა ვიყოთ. "
  
  "ჩვენ ვერ წავალთ წინ," - თქვა მაიმ. "ჩვენ უკან ვბრუნდებით. ამ მიმართულებით". მან აღმოსავლეთისკენ მიუთითა. "აქ არის თავშესაფარი და გზა, რამდენიმე ფერმა. ქალაქი არც ისე შორს არის. ჩვენ შეგვიძლია გამოვიძახოთ ევაკუაცია. "
  
  დრეიკმა ჰაიდენს შეხედა. როგორც ჩანს, მათი პატრონი იწონიდა არჩევანს ჩრდილოეთით სანაპიროს გასწვრივ, აღმოსავლეთით ცივილიზაციისაკენ ან ბრძოლას შორის.
  
  "კარგი არაფერი მოხდება, თუ აქ დავრჩებით", - თქვა დალმა. "ერთ ელიტარულ მტერთან ბრძოლა ადვილი არ იქნება, მაგრამ ჩვენ ვიცით, რომ მეტი გზა გვაქვს".
  
  დრეიკმა უკვე იცოდა, რომ მეი მართალი იყო. ჩრდილოეთს გაქცევის გზა არ შესთავაზა. ისინი დარბოდნენ ჰელესპონტის გასწვრივ დაფარვის გარეშე და ეყრდნობოდნენ წმინდა იღბალს, რათა გადაეყარონ რაიმე სახის ტრანსპორტი. აღმოსავლეთში მოგზაურობის გარანტირებული შესაძლებლობა.
  
  გარდა ამისა, სხვა გუნდები ძნელად მოვიდოდნენ რომელიმე ქალაქიდან.
  
  ჰეიდენმა დაარქვა მას და შემდეგ შეუხვია აღმოსავლეთით, შეაფასა რელიეფი და სწრაფი გაქცევის შანსები. ამ დროს ისევ გაისმა ხმა.
  
  "დარჩი იქ!"
  
  - ჩიტი, - ამოისუნთქა ალისია. "ეს ბიჭი ექსტრასენსია."
  
  "მე უბრალოდ კარგი მხედველობა მაქვს", - თქვა სმიტმა ვიზუალურ ტექნოლოგიაზე მხედველობაში. "დამალე რაღაც მყარის უკან. ჩვენ ვაპირებთ ცეცხლს".
  
  გუნდი დაიძრა, აღმოსავლეთისკენ გაემართა. ისრაელელებმა ცეცხლი გაუხსნეს, ტყვიები შუბისმცველებს თავზე ურტყამდნენ ხეების ტოტებს და ტოტებს შორის. ფოთლები წვიმდა. დრეიკი სწრაფად ავიდა, იცოდა, რომ სროლები განზრახ მაღლა იყო მიმართული და აინტერესებდა, რა ჯოჯოხეთის ახალ ომში მიდიოდნენ ისინი აქ.
  
  "ისევე, როგორც ჯარის წვრთნები", - თქვა ალისამ.
  
  "იმედი მაქვს, რომ ისინი რეზინის ტყვიებს გამოიყენებენ", - უპასუხა დალმა.
  
  ისინი ცოცავდნენ და იმპროვიზირებას ახდენდნენ, მიიწევდნენ აღმოსავლეთისაკენ, უფრო მტკიცე ხეებს სწვდებოდნენ და მზერას ათვალიერებდნენ. დრეიკმა უპასუხა, განზრახ მაღლა. მოძრაობის ნიშნები არ დაინახა.
  
  "ცბიერი ნაძირლები".
  
  "პატარა გუნდი", - თქვა კენზიმ. "ფრთხილად. ავტომატები. ისინი დაელოდებიან გადაწყვეტილებას".
  
  დრეიკს სურდა სრულად გამოეყენებინა. გუნდმა ფრთხილად აიღო გზა აღმოსავლეთისკენ, პირდაპირ ფერმკრთალ გამთენიისას, რომელიც ჯერ კიდევ ემუქრებოდა შორეულ ჰორიზონტს. როცა სხვა გაწმენდას მიაღწია, დრეიკმა გაიგო და კინაღამ იგრძნო ტყვიის სასტვენი.
  
  "სიგიჟე". იგი ჩაყვინთა დასაფარად. "ის ახლოს იყო."
  
  მეტი სროლა, მეტი ტყვიის აფეთქება საფარში. ჰეიდენმა დრეიკს თვალებში შეხედა. მათი ბრძანებები შეიცვალა.
  
  დრეიკმა ღრმად ამოისუნთქა, ძლივს დაიჯერა. ისრაელებმა სასტიკად ისროლეს და უდავოდ წინ წავიდნენ ფრთხილად, მაგრამ მომგებიანი ტემპით. კიდევ ერთმა ტყვიამ ხის ქერქის ნაჭერი მოაშორა იორგას თავის უკან, რის შედეგადაც რუსი ძალად შეკრთა.
  
  "არ არის კარგი," კენზიმ გაბრაზებულმა დაიწუწუნა. "Საერთოდ არ არის კარგი".
  
  დრეიკის თვალები კაჟს ჰგავდა. "ჰეიდენ, დაუკავშირდი ლორენს. სთხოვეთ მას დაადასტუროს ქროუს, რომ ჩვენ ვუპასუხებთ ცეცხლს!"
  
  "ჩვენ უნდა ვუპასუხოთ ცეცხლს", - დაიყვირა კენზიმ. "თქვენ, ბიჭებო, აქამდე არასოდეს შეგიმოწმებიათ."
  
  "არა! ესენი არიან დაქირავებული ჯარისკაცები, გაწვრთნილი ელიტარული ჯარები და ბრძანებებს ასრულებენ. ისინი მოკავშირეები, პოტენციური მეგობრები არიან. შეამოწმე, ჰეიდენ. Შეამოწმე ახლავე! "
  
  ახალმა ტყვიებმა ქვესკნელს გაარტყეს. მტერი დარჩა უხილავი, გაუგონარი, SPIR-მა მათი პროგრესი მხოლოდ საკუთარი გამოცდილებიდან იცოდა. დრეიკი უყურებდა, როგორ დააჭირა ჰეიდენმა ბმულის ღილაკს და ისაუბრა ლორენთან, შემდეგ კი ლოცულობდა სწრაფი პასუხისთვის.
  
  მოსადის ჯარისკაცები მიუახლოვდნენ.
  
  "დაამოწმეთ ჩვენი სტატუსი." დალის ხმაც კი დაძაბული ჟღერდა. "ლორენ! იღებთ გადაწყვეტილებას? ვაპირებთ ბრძოლას? "
  
  
  * * *
  
  
  SPEAR-ის გუნდი, რომელიც უკვე გააძევეს თავიანთი ნავებიდან, იძულებული გახდა უფრო აღმოსავლეთით გადასულიყო. მათ გაუჭირდათ ცეცხლის ქვეშ. არ სურდათ ცნობილ მოკავშირეებთან ბრძოლა, ისინი საფრთხეში იყვნენ თავდაყირა.
  
  აჯანყებულები, ნაკაწრები და სისხლიანი, ისინი იყენებდნენ ყველა ხრიკს თავიანთ არსენალში, ყველა ხრიკს, რათა მეტი დისტანცია დაეყენებინათ საკუთარ თავსა და მოსადს შორის. ლორენის დაბრუნებას მხოლოდ რამდენიმე წუთი დასჭირდა, მაგრამ ეს წუთები უფრო დიდხანს გაგრძელდა, ვიდრე ჯასტინ ბიბერის დისკი.
  
  "ყვავი უკმაყოფილოა. ამბობს, რომ შეკვეთა გაქვს. შეინახეთ იარაღი ნებისმიერ ფასად. ოთხივე მათგანი".
  
  "და ეს ყველაფერი?" ჰკითხა დრეიკმა. -ხომ უთხარი ვისთან გვაქვს საქმე?
  
  "Რა თქმა უნდა. გაბრაზებული ჩანდა. ვფიქრობ, ჩვენ გავაბრაზეთ იგი. "
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. აზრი არ აქვს. ამაზე ერთად უნდა ვიმუშაოთ.
  
  დალმა თავისი აზრი გამოთქვა. "ჩვენ ნამდვილად წავედით მისი ბრძანებების წინააღმდეგ პერუში. შესაძლოა ეს ანაზღაურებაა".
  
  დრეიკს არ დაუჯერა. "არა. წვრილმანი იქნებოდა. ის არ არის ასეთი პოლიტიკოსი. ჩვენ წინააღმდეგი ვართ მოკავშირეებით. სისულელე. "
  
  "ჩვენ გვაქვს ბრძანება", - თქვა ჰეიდენმა. "დღეს გადავრჩეთ და ხვალ ვიკამათოთ".
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ ის მართალი იყო, მაგრამ ვერ იფიქრა, რომ ისრაელებმაც იგივე თქვეს. ასე დაიწყო საუკუნოვანი წყენა. ახლა, როგორც გუნდმა, გაჭრეს გზა აღმოსავლეთისაკენ, დარჩნენ თავიანთი ტყის ფარში და მოაწყვეს უკანა დაცვა, არც თუ ისე აგრესიული, მაგრამ საკმარისი იმისათვის, რომ შეანელონ ისრაელები. სმიტი, კინიმაკა და მაი გამოირჩეოდნენ იმით, რომ აჩვენეს, რომ ისინი ახლა სერიოზულები არიან და ყოველ ჯერზე ოპონენტებს ებრძვიან.
  
  ის მათ უკნიდან მოვიდა, როცა დრეიკი ხეებზე ფრიალებდა. ვერტმფრენი ატყდა თავზე, შემდეგ შემოვიდა და შეუმჩნევლად ჩამოსასხმელ ადგილას ჩავიდა. ჰეიდენს სიტყვის თქმა არ სჭირდებოდა.
  
  "შვედები? რუსები? ღმერთო, ეს უბრალოდ სისულელეა, ბიჭებო!"
  
  დრეიკმა მაშინვე გაიგონა სროლის ხმა ამ მხრიდან. ვერტმფრენიდან ახლახან გადმოსულს ესროლეს და არა მოსადმა.
  
  ეს ნიშნავს, რომ ოთხი SWAT გუნდი ახლა ბრძოლაში იყო.
  
  წინ ტყე მთავრდებოდა და ქვის კედლებით შემოსაზღვრული ფართო მინდვრის უკან, ძველი ფერმა გაიხსნა.
  
  "მიეცით საკუთარ თავს ცოტა დრო," დაუძახა მან. "იმოქმედეთ მკაცრად და სწრაფად. ჩვენ შეგვიძლია იქ გადავაჯგუფოთ".
  
  გუნდი ისე დარბოდა, თითქოს ჯოჯოხეთის ძაღლები მისდევდნენ.
  
  
  * * *
  
  
  სრული, მაგრამ კონტროლირებადი ტემპით მოძრაობდა, გუნდი შემთხვევით გაიქცა საფარიდან და გაიქცა ფერმის სახლისკენ. კედლები და ფანჯრების ღიობები თითქმის ისეთივე დაბნეული იყო, როგორც გორაზე მდებარე სახლი, რაც მიუთითებს ადამიანის ყოფნის ნაკლებობაზე. სამი SWAT გუნდი იწვა მათ უკან, მაგრამ რამდენად ახლოს?
  
  დრეიკმა არ იცოდა. ის ძლიერად სირბილით მიდიოდა გახეხილ მიწაზე, აშორებდა ღამის ხედვას და კაშკაშა ცას იყენებდა თავისი გზის დასანიშნად. გუნდის ნახევარი წინ იყურებოდა, ნახევარი უკან. მაიმ ჩასჩურჩულა, რომ დაინახა, როგორ მიაღწიეს მოსადის გუნდს ტყის პირას, მაგრამ შემდეგ დრეიკმა მიაღწია პირველ დაბალ კედელს და მაიმ და სმიტმა მცირე ჩახშობის ცეცხლი გაუხსნეს.
  
  ისინი ერთად შეიკრიბნენ ქვის კედლის მიღმა.
  
  ფერმა ჯერ კიდევ ოცი ნაბიჯით იყო წინ. დრეიკმა იცოდა, რომ ეს მათთვის არანაირ სარგებელს მოუტანდა, თუ ისრაელებს და სხვებს მისცემდნენ უფლებას დასახლდნენ და დაემყარებინათ სრულყოფილი მხედველობა. გარდა ამისა, ახლა სხვა გუნდები ერთმანეთს უფრთხილდებოდნენ. მან ისაუბრა კომუნიკატორს.
  
  "საუკეთესოა დუნდულები ამოძრავეთ, ბიჭებო."
  
  ალისია მისკენ შებრუნდა. "ეს არის თქვენი საუკეთესო ამერიკული აქცენტი?"
  
  დრეიკი შეშფოთებული ჩანდა. "სირცხვილი. ბოლოს შემოვბრუნდი." მერე დაინახა დალი. "მაგრამ, ჰეი, ეს შეიძლება იყოს უარესი, ვფიქრობ."
  
  როგორც ერთმა გაარღვიეს საფარი. მაიმ და სმიტმა კვლავ გახსნეს ცეცხლი და საპასუხოდ მხოლოდ ორი გასროლა მიიღეს. სხვა ხმები არ ისმოდა. დრეიკმა მყარი კედელი იპოვა და გაჩერდა. ჰეიდენმა მაშინვე მეი, სმიტი და კინიმაკუ მოათავსა პერიმეტრზე დაცვაზე, შემდეგ კი სხვებს შეუერთდა.
  
  "რამდენიმე წუთის განმავლობაში კარგად ვართ. რა გვაქვს?"
  
  დალი უკვე რუქას ხსნიდა, როცა ლორენის ხმამ ყურები აევსო.
  
  "გეგმა B ჯერ კიდევ შესაძლებელია. გაემართეთ შიგნიდან. თუ სწრაფი ხარ, ტრანსპორტი არ დაგჭირდება".
  
  "დაგეგმე გაფუჭებული B." დრეიკმა თავი დაუქნია. "ყოველთვის დაგეგმე B."
  
  პერიმეტრის გარშემო პატრული იტყობინება, რომ ყველაფერი ნათელია.
  
  ჰეიდენმა ანიშნა ყუთზე, რომელსაც დალი ეჭირა. "აქ ჩვენ უნდა ავიღოთ პასუხისმგებლობა. თუ დაკარგავ, წარმოდგენაც არ გვაქვს, რა არის შიგნით. და თუ დაკარგავ მტერს..." მას გაგრძელება არ სჭირდებოდა. შვედმა ყუთი მიწაზე დადო და გვერდით ჩაიმუხლა.
  
  ჰეიდენი სახურავზე ამოტვიფრულ სიმბოლოს შეეხო. მბრუნავი პირები საშინელი გაფრთხილებაა. დალმა ფრთხილად გახსნა სახურავი.
  
  დრეიკმა სუნთქვა შეიკავა. Არაფერი მომხდარა. ყოველთვის სარისკო იყო, მაგრამ ფარული საკეტები და მექანიზმები ვერ ნახეს. დალმა ახლა მთლიანად ასწია სახურავი და შიგნით სივრცეში გაიხედა.
  
  კენზიმ ჩაიცინა. "Რა არის ეს? ომის იარაღი? დაკავშირებულია ჰანიბალთან და დამალული ბრძანებით? რასაც ვხედავ მხოლოდ ქაღალდის გროვაა".
  
  დალი ზურგით მიეყრდნო თავის მხრებს. "ომი სიტყვითაც შეიძლება".
  
  ჰეიდენმა ფრთხილად ამოაძვრინა რამდენიმე ფურცელი და ტექსტი გადაიარა. "არ ვიცი," აღიარა მან. "სასწავლო ფაილს ჰგავს და... ჩანაწერს..." ის შეჩერდა. "ტესტები? სასამართლო პროცესი?" მან გადაფურცლა კიდევ რამდენიმე გვერდი. ასამბლეის სპეციფიკაციები.
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. "ახლა ეს ცუდად ჟღერს. ისინი მას ბაბილონის პროექტს, ლორენს უწოდებენ. ვნახოთ, რისი მოძიება შეგიძლიათ ამის შესახებ."
  
  - გასაგებია, - თქვა ნიუ-იორკერმა. "Რაიმე სხვა?"
  
  "მე ახლა ვიწყებ ამ მახასიათებლების გაგებას", - დაიწყო დალმა. "ეს გიგანტურია..."
  
  "ქვემოთ!" სმიტმა იყვირა. "მოდის."
  
  გუნდმა შეანელა და მოემზადა. ქვის კედლების მიღმა ავტომატური ზალპი ჭექა, მკვეთრი და ყრუ. სმიტმა მარჯვნიდან უპასუხა ცეცხლს, მიზნად ისახავდა კედლის ნიშიდან. ჰეიდენმა თავი დაუქნია.
  
  "ჩვენ უნდა დავასრულოთ ეს. Გადი აქედან".
  
  "ტრაკი გადაათრიე?" ჰკითხა დრეიკმა.
  
  "აიღე შენი უკანალი."
  
  "გეგმა B", - თქვა ალისამ.
  
  დაცულები დარჩნენ, ისინი კედლიდან კედელზე გადავიდნენ ფერმის სახლის უკანა მხარეს. იატაკი ნამსხვრევებით იყო მოფენილი, ქვისა და ხის ნაჭრები იყო მონიშნული, სადაც სახურავი იყო ჩასული. მაიმ, სმიტმა და კინიმაკამ უკანა მხარე დაფარეს. დრეიკი გაჩერდა, როცა უკანა ფანჯრებს მიუახლოვდნენ და თვალი მოავლო გზას.
  
  "ეს შეიძლება მხოლოდ გართულდეს", - თქვა მან.
  
  ამომავალი მზე ჰორიზონტზე ფერთა ელვარებით სრიალებდა.
  
  
  თავი მერვე
  
  
  რბოლა გაგრძელდა, მაგრამ ახლა შანსები მცირდებოდა. როდესაც დრეიკმა და ალისიამ, რომლებიც ლიდერობდნენ, დატოვეს საფარი და გაემართნენ ქვეყნის შიგნით, ცდილობდნენ დაეტოვებინათ ფერმა მათსა და მათ მდევარებს შორის, მოსადის გუნდი საბოლოოდ გამოვიდა ტყიდან. სულ შავებში ჩაცმულნი და ნიღბიანები მიუახლოვდნენ დაბალ და ფრთხილად, იარაღი აწიეს და ისროდნენ. მაი და სმიტი სწრაფად მიიმალნენ ფერმის სახლის უკან. ჰეიდენი წინ გაიქცა.
  
  "გადაიტანე!"
  
  დრეიკი იბრძოდა ადგომისა და ბრძოლის ინსტინქტთან; მის მარცხნივ დალსაც აშკარად უჭირდა ეს. ჩვეულებრივ, ისინი იბრძოდნენ და აჯობებდნენ მოწინააღმდეგეებს - ხანდახან საქმე უხეში ძალასა და რაოდენობაზეც მოდიოდა. მაგრამ ხშირად ეს მათი ოპონენტების სისულელეზე მოდიოდა. დაქირავებულთა უმეტესობა, ვინც ხელფასს იღებდა, ნელი და ბუნდოვანი იყო, სამუშაოს შესასრულებლად ეყრდნობოდა მათ ზომას, სისასტიკეს და მორალის ნაკლებობას.
  
  Დღეს არა.
  
  დრეიკმა კარგად იცოდა პრიზის დაცვის აუცილებლობა. დალმა ყუთი აიღო და შეძლებისდაგვარად ინახავდა. გიორგი ახლა წინ მიიწევდა, ცდილობდა ნიადაგს და ცდილობდა ყველაზე მეტი საფარის მქონე ბილიკების პოვნას. მათ გადაკვეთეს მოძრავი ველი და შემდეგ დაეშვნენ ხეების პატარა, მწირი კორომით. ისრაელელებმა გარკვეული ხნით შეწყვიტეს ცეცხლი, შესაძლოა სხვა ბრძანებები იგრძნეს და არ სურდათ თავიანთი პოზიციის გაცნობა.
  
  ბევრი ტაქტიკა უკვე ნაჩვენებია.
  
  მაგრამ დრეიკისთვის ალისია ყველაზე კარგად შეაჯამა. "ღვთის გულისთვის, იოგი. რუსის თავი დახარე და გაიქეცი!"
  
  ლორენი თვალყურს ადევნებდა მათ პროგრესს GPS-ზე და გამოაცხადა, რომ გეგმის B შეხვედრის წერტილი მომდევნო ჰორიზონტზე იყო.
  
  დრეიკმა ოდნავ იოლად ამოისუნთქა. კორომ დამთავრდა და იორგი იყო პირველი, ვინც ავიდა პატარა ბორცვზე, კინმაკა კი უკან მიჰყვებოდა. ჰავაის შარვალი ტალახით იყო დაფარული იქ, სადაც ის დაეცა - სამჯერ. ალისიამ მაისს შეხედა, როცა ის მოხერხებულად მოძრაობდა დედამიწის ნაკეცებს შორის.
  
  "დაწყევლილი სპრაიტი. გაზაფხულზე ბატკანს ჰგავს, ველურ ბუნებაში მხიარულობს".
  
  "რასაც აკეთებს, ის კარგად აკეთებს", - დაეთანხმა დრეიკი.
  
  ალისია ფიქალზე მოცურდა, მაგრამ ფეხზე დარჩენა მოახერხა. "ჩვენ ყველა კარგად ვაკეთებთ ამას."
  
  "დიახ, მაგრამ ზოგიერთი ჩვენგანი უფრო თხას ჰგავს."
  
  ალისიამ ასწია იარაღი. - იმედი მაქვს, მე არ მიგულისხმობ, დრეიკს. მის ხმაში გამაფრთხილებელი ნოტა იყო.
  
  "ოჰ, რა თქმა უნდა, არა, ძვირფასო. ცხადია, მე ვგულისხმობ შვედს.
  
  "ძვირია?"
  
  უკნიდან ისმოდა სროლები, რის შედეგადაც დალის ხაზი გაწყვიტა, სანამ ის დაიწყებდა. გამოცდილებამ დრეიკს უთხრა, რომ კადრები მათთვის არ იყო განკუთვნილი და შედგებოდა ორი განსხვავებული ნოტისგან. მოსადი თანამშრომლობდა ან რუსებთან ან შვედებთან.
  
  შვედები, იფიქრა მან, ალბათ თავჩაქინდრული შევარდა მოსადში.
  
  ღიმილი ვერ შეიკავა.
  
  დალმა ირგვლივ მიმოიხედა თითქოს აღშფოთებულმა. დრეიკმა უდანაშაულო მზერა მიაპყრო. პატარა ბორცვზე ავიდნენ და მეორე მხარეს ჩამოცურდნენ.
  
  "ტრანსპორტი მოდის", - თქვა ლორენმა.
  
  "Ამგვარად!" ჰეიდენმა ცაზე მიუთითა, შორს, შორს, სადაც შავი ლაქა მოძრაობდა. დრეიკმა დაათვალიერა ტერიტორია და იორგი ჩამოათრია, როგორც კი ტყვიამ გორაკის მწვერვალზე უსტვენა. ვიღაც უცებ უფრო დაინტერესდა მათით.
  
  - ხეობისკენ, - თქვა კინიმაკამ. "თუ ჩვენ შეგვიძლია მივაღწიოთ იმ ხეებს ..."
  
  გუნდი ფინალური სპრინტისთვის ემზადებოდა. დრეიკმა გადახედა მოახლოებულ ლაქას. წამით იფიქრა, რომ შესაძლოა ჩრდილს ხედავდა, მაგრამ შემდეგ სიმართლე დაინახა.
  
  ხალხო, ეს კიდევ ერთი ვერტმფრენია.
  
  კინიმაკამ კარგად შეხედა. "შტი".
  
  "და იქ". მაიმ მარცხნივ, ღრუბლის ნაპირის მიმართულებით ანიშნა. "მესამე".
  
  - ლორენ, - დაჟინებით მოითხოვდა ჰეიდენი. "ლორენ, დაელაპარაკე ჩვენ!"
  
  "მე მხოლოდ დადასტურებას ვიღებ." მშვიდი ხმა დაბრუნდა. "ჰაერში გყავთ ჩინელები და ბრიტანელები. რუსეთი, შვედები და ისრაელები დედამიწაზე. მისმინე, ახლავე ჩატში ჩატვირთავ, რომ პირველად მიიღო ინფორმაცია. ზოგიერთი მათგანი სისულელეა, მაგრამ ეს ყველაფერი შეიძლება იყოს ღირებული".
  
  "Ფრანგი ხალხი?" კინიმაკა რატომღაც ფიქრობდა.
  
  - არაფერი, - უპასუხა ლორენმა.
  
  "კარგი, ისინი ყველა არ ჰგვანან ბოს", - თქვა ალისიამ სიმწარისა და მელანქოლიის ელფერით. "ფრანგებს ვგულისხმობ. ის ბიჭი მოღალატე იყო, მაგრამ კარგად ასრულებდა საქმეს.
  
  დალმა სახე მოიფშვნიტა. - თუ ბოს ჰგვანან, - თქვა მან რბილად. "ისინი შეიძლება უკვე აქ იყვნენ."
  
  ალისია თვალებს აცეცებდა სიტყვებზე, როცა ახლომდებარე ჭუჭყის ბორცვებს ათვალიერებდა. არაფერი განძრეულა.
  
  "ჩვენ გარშემორტყმული ვართ", - თქვა ჰეიდენმა.
  
  "სპეციალური ძალების გუნდები მთელი კუთხიდან", - დათანხმდა დრეიკი. "ვირთხები ხაფანგში".
  
  "ილაპარაკე შენთვის." მაიმ სწრაფად დააფასა ყველაფერი. "მომეცი ორი წუთი. დაიმახსოვრე რა არის ამ ყუთში, რაც შეიძლება კარგად." ხელები ასწია. "Გააკეთე".
  
  დრეიკმა გაიგო ამის არსი. ყუთი, ბოლოს და ბოლოს, მათი სიცოცხლის ღირსი არ იყო. თუ სიტუაცია მართლაც დაიძაბება და უფრო მეგობრული გუნდი დაძლევს ამას, კრივს არ შეუძლია მათი სიცოცხლის გადარჩენა. დალმა გახსნა სახურავი და გუნდი პირდაპირ მოახლოებული ვერტმფრენებისკენ გაემართა.
  
  მან ყველას დაურიგა ქაღალდის დასტა.
  
  "ვაუ, ეს უცნაურია", - თქვა ალისია.
  
  კენზიმ რამდენიმე ფურცელი აირია. "ჩხუბის დაწყება ნაცისტების მიერ დაწერილი და ჰანიბალ ბარკას საფლავში დამალული ოცდათორმოცდაათი წლის წინანდელი დოკუმენტის კითხვისას? რა არის ამაში უცნაური?"
  
  დრეიკი ცდილობდა მეხსიერებისთვის პასაჟების ჩაწერას. "მის სიტყვებში არის აზრი. ეს იგივეა, რაც SPEAR-ის კურსი".
  
  მან წაიკითხა კვლევითი პროექტი მაღალ სიმაღლეზე. თავდაპირველად შეიქმნა ბალისტიკის ხელახალი შესწავლის მიზნით დაბალ ფასად. ძვირადღირებული რაკეტების ნაცვლად...
  
  - არ ვიცი, რა ჯანდაბაა.
  
  გაშვება კოსმოსში რაკეტის გამოყენების გარეშე. პროექტი ვარაუდობს, რომ ძალიან დიდი ქვემეხი შეიძლება გამოყენებულ იქნას სამიზნეების მაღალი სიჩქარით სროლისთვის მაღალ სიმაღლეზე...
  
  "ოჰ სირცხვილი".
  
  დალისა და ალისიას სახეები ისეთივე ფერფლისფერი იყო. "ეს არ შეიძლება იყოს კარგი."
  
  ჰეიდენმა მიუთითა მოახლოებულ შვეულმფრენებზე, რომლებიც ახლა ხილული იყო. მათ ხედავდნენ ვერტმფრენებზე ჩამოკიდებულ ცალკეულ იარაღს.
  
  "და არც ეს მართალია!"
  
  დრეიკმა ფურცლები გადასცა და იარაღი მოამზადა. დროა იმისა, რასაც იყო მიჩვეული და რაშიც კარგად იყო. მასზე ჭექა-ქუხილი წვიმდა ჰეიდენის, მეისა და სმიტისგან, ასევე კომის სისტემიდან, რომელიც ლორენმა დააფიქსირა.
  
  "ისრაელები შევიდნენ ბრძოლაში შვედებთან. რუსეთი უცნობი..." შემდეგ მოვიდა ჩარევა და სწრაფი გადაცემები პირდაპირი ეთერებიდან, რომელთა მოსმენაც NSA-მ და სხვა ორგანიზაციებმა შეძლეს.
  
  ფრანგი: "ჩვენ ვუახლოვდებით ტერიტორიას..."
  
  ბრიტანელები: "დიახ, ბატონო, სამიზნეები დაფიქსირდა. ბრძოლის ველზე ბევრი მტერი გვყავს..."
  
  ჩინელი: "დარწმუნებული ხართ, რომ მათ აქვთ ყუთი?"
  
  ჰეიდენმა მიიყვანა გზა. მინდვრიდან გაიქცნენ. გეგმის გარეშე გარბოდნენ. ფრთხილმა ხანძარმა გამოიწვია ვერტმფრენების აცილება და აიძულა მათი სახმელეთო დევნა უკიდურესი სიფრთხილით გადაადგილებულიყო.
  
  და მაშინ, როცა დრეიკი თითქმის გავიდა და ფოკუსირება მოახდინა გაქცევის ახალ გზაზე, სხვა ხმამ გაჭრა სტატიკა.
  
  უბრალოდ მოკლედ.
  
  ხმაურის მიღმა ნაწილობრივ დამალული, ძნელად გასარჩევი, ღრმა ჟღერადობამ ჩაჭრა ყურებში.
  
  ამერიკელი: "გუნდი SEAL 7 აქ არის. ახლა ჩვენ ძალიან ახლოს ვართ ..."
  
  შოკმა ძირამდე შეძრა. მაგრამ დრო არ იყო. ლაპარაკის საშუალება არ არის. წამიც კი არ არის მისი შთანთქმა.
  
  თუმცა, მისი თვალები ტორსტენ დალს შეხვდა.
  
  Რა...?
  
  
  თავი მეცხრე
  
  
  "უთხარი ვერტმფრენს უკან დაიხიოს!" ჰეიდენმა კომუნიკატორს დააჭირა. "ჩვენ სხვა გზას ვიპოვით."
  
  "გსურთ სადმე გათიშოთ?" ჰკითხა ლორენმა და ალისიას სიცილი აუტყდა, მაშინაც კი, როცა ის სიცოცხლისთვის გარბოდა.
  
  "Რა თქმა უნდა. ჩამოდი და დაიფარე. არ დაგვირეკოთ, ჩვენ დაგირეკავთ!"
  
  დრეიკი ფიქრობდა, დამთავრდებოდა თუ არა ეს დღე, შემდეგ დაინახა ჰორიზონტზე ჩამოკიდებული მზის სრული დისკი და მიხვდა ირონია. რელიეფი იყო ბორცვების სერია, თითოეული წინაზე ციცაბო. შუბი ბორცვის მწვერვალს რომ მიაღწიეს, ფრთხილად გადააბიჯა, შემდეგ კი მთელი სისწრაფით გაიქცა მეორე მხარეს.
  
  ზურგიდან პერიოდულად ისმოდა სროლები, მაგრამ მათკენ არ იყო მიმართული, სავარაუდოდ, ისრაელებმა და შვედებმა ერთმანეთს დარტყმები გაუცვალეს. მარცხნივ და მარჯვნივ კიდევ რამდენიმე დანგრეული შენობა მოჩანდა, მათი უმეტესობა არაღრმა ხეობებში იყო აშენებული, ყველა მიტოვებული. დრეიკი არ იყო დარწმუნებული, რამ აიძულა ხალხი წასულიყო, მაგრამ ეს დიდი ხნის წინ იყო.
  
  მეტი ბორცვები და შემდეგ ხეების ჯგუფი მარცხნივ. შესთავაზა საფარი, სიმწვანე და ტოტები გაიზარდა სქლად. ჰეიდენმა გუნდს ამ მიმართულებით მიმართა, დრეიკმა კი ოდნავ იოლად ამოისუნთქა. ნებისმიერი სახის დაფარვა სჯობდა საერთოდ. ჯერ ჰეიდენმა, შემდეგ კი ალისამ ხეებს შორის დარბოდნენ, ახლა კი დალი, კენზი და კინიმაკა მოჰყვნენ. დრეიკი ტყეში შევიდა, მეი, იორგი და სმიტი დატოვა. გაისმა სროლები, ახლა უფრო ახლოს, დრეიკი აფრთხილებდა მეგობრებს.
  
  შემობრუნდა და დაინახა, რომ მაი დაბრკოლდა.
  
  უყურებდა მის სახეს მიწიდან გადმოხტომას.
  
  "არაო!"
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენმა უცებ დაამუხრუჭა და შემობრუნდა. ამ დროს მაი უგონოდ იწვა მიწაზე, დრეიკი მიუახლოვდა, სმიტი უკვე დაიხარა. ტყვიები გარეუბანში მდებარე ხეებს მოსაწყენი ხმაურით დაეჯახა. ვიღაც ახლოს იყო.
  
  შემდეგ დაიწყო ქვეტყე. მათგან ფიგურები ამოვარდა, ერთი ჰაიდენის ქვედა ტანში მოხვდა. შეცურდა, მაგრამ ფეხზე იდგა. ხის ღერო ხერხემალში მოხვდა. მან ყურადღება არ მიაქცია ტკივილის ელვარებას, ასწია იარაღი. შემდეგ შავი ფიგურა კვლავ შეუტია მას, დაარტყა იდაყვით, მუხლით, დანით...
  
  ჰაიდენმა დატრიალდა და იგრძნო, რომ პირი თმების სიგანეზე გადავიდა მისი კუჭიდან. მან უკან იბრძოდა, იდაყვით მოხვია სახე და მუცელზე დააჩოქა, რომ მათ შორის მანძილი გაეფართოებინა. მან დაინახა კინიმაკა და ალისია, რომლებიც ჭიდაობდნენ მარჯვნივ, დალმა დაარტყა ცალი, რომელიც ჩამოაგდო.
  
  დრეიკი კრეფს კოჭლ მაის.
  
  ტყვიები ხეებს შორის გაფრინდნენ, ფოთლები და მცენარეულობა დახეხეთ. ერთი დაარტყა მტერს, მაგრამ არა დიდხანს. მამაკაცი მალევე წამოდგა, აშკარად რაღაც კევლარის ეცვა. მაშინ ჰეიდენის ხედვა სავსე იყო მისივე მოწინააღმდეგით, მოსადის კაცით, რომლის თვისებები იყო გაჟღენთილი უხეში და მანკიერი განსაზღვრებით.
  
  "გაჩერდი", თქვა მან. "ჩვენ ერთსა და იმავეზე ვართ"
  
  ყბაზე დარტყმამ შეაჩერა. ჰეიდენმა სისხლი გასინჯა.
  
  - ბრძანეთ, - მოვიდა ბუნდოვანი პასუხი.
  
  მან შეაჩერა მეტი დარტყმა, უკან უბიძგა მამაკაცს, ცდილობდა არ აეღო იარაღი მაშინაც კი, როცა ის დანას ეჭირა. დანას ქერქის გემო გაუსინჯა, შემდეგ ჭუჭყს. ჰეიდენმა მამაკაცს ფეხებში დაარტყა, როცა დრეიკი ზოლებით გავიდა, ბილიკს დაეშვა და ხეებს მიაშურა. სმიტმა ზურგი აიფარა, მუშტი დაარტყა ისრაელელს სახეში და უკან გაუგზავნა ქვესკნელში. შემდეგი კენზი იყო, ამჯერად ყოყმანი გამომეტყველებითა და გაფართოებული თვალებით, თითქოს ნაცნობს ეძებდა.
  
  ჰეიდენმა დრეიკისკენ დაიძრა.
  
  "მაი?"
  
  "ის ყველაფერი კარგადაა. მხოლოდ ტყვია ხერხემალში და ყველაფერი. არაფერი შთამბეჭდავი."
  
  ჰეიდენი გაფითრდა. "Რა?" Ვიკითხე.
  
  "ქურთუკი შეაჩერა. დაეცა და თავი დაარტყა. Არაფერი განსაკუთრებული".
  
  "შესახებ".
  
  ალისია თავიდან აიცილა სასტიკი იდაყვის შეტევა და გამოიყენა ძიუდოს სროლა, რათა მოწინააღმდეგე ხეებში გაეგზავნა. კინიმაკამ ბულდოზერით გაიარა მოსადის კიდევ ერთი ჯარისკაცი. რამდენიმე წამით გზა გაწმენდილი იყო და SPEAR-ის გუნდმა სრულად ისარგებლა.
  
  გამოცდილების ყოველი უნცია ითამაშა, როდესაც ისინი დარბოდნენ მთელი ტემპით, შენელებაზე ფიქრის გარეშე, გრეხილის, ჩაყვინთვის, ხეების სახიფათო გროვაში. მათსა და მოსადის გუნდს შორის უფსკრული იყო და სქელი ფოთლები იდეალური საფარი იყო.
  
  "როგორ ჯანდაბად შეძლეს მათ ჩვენს გადალახვა?" დრეიკმა იყვირა.
  
  "ეს უნდა ყოფილიყო, როდესაც ჩვენ შევჩერდით ყუთის შესამოწმებლად", - თქვა ჰეიდენმა.
  
  სმიტმა ხმამაღლა დაიღრიალა. "ჩვენ ვუყურებდით."
  
  - თავს ნუ სცემ... - დაიწყო ჰეიდენმა.
  
  - არა, ჩემო მეგობარო, - თქვა კენზიმ. "ისინი საუკეთესოები არიან იმაში, რასაც აკეთებენ."
  
  სმიტმა ჩაიცინა, თითქოს თქვა, რომ ჩვენც გავაკეთეთ, მაგრამ სხვა შემთხვევაში დუმდა. ჰეიდენმა დაინახა, რომ კინიმაკა დაბრკოლდა, უზარმაზარი ფეხები დაეშვა ელასტიური თიხნარის გროვაში და დასახმარებლად წავიდა, მაგრამ დალი უკვე მხარს უჭერდა დიდ კაცს. შვედმა ყუთი მეორე ხელზე გადააგდო და მარჯვენა ხელით უბიძგა ჰავაიელს.
  
  ახლა კი ამ მიქსს კიდევ ერთი საშიშროება დაემატა - თავზე შვეულმფრენის უტყუარი ხმა.
  
  ცეცხლს გახსნიან?
  
  ტყეს ტყვიებით დაავარცხნებდნენ?
  
  ჰეიდენი ასე არ ფიქრობდა. ასეთი უპასუხისმგებლო ქმედებების გამო ათასობით რამ შეიძლება წარიმართოს. რასაკვირველია, ეს ბიჭები ასრულებდნენ თავიანთი მთავრობების ბრძანებებს და ზოგიერთი ჯამბაზი, რომელიც სახლში მჯდომი იყო მათ თბილ, კონდიცირებულ ოფისებში, სულაც არ ფიქრობდა იმაზე, თუ რა ხდებოდა მათი სპილოს ძვლის კოშკების გარეთ.
  
  ზემოდან პროპელერების ხმა ისმოდა. ჰეიდენი სირბილს განაგრძობდა. მან უკვე იცოდა, რომ მოსადი მათ გუნდს მიაჯაჭვეს და შესაძლოა მათ უკან შვედები და რუსები იყვნენ. მის მარცხნივ ხმაური გაისმა და იფიქრა, რომ მეტი ფიგურა დაინახა - ისინი რუსები უნდა იყვნენ, გაიფიქრა მან.
  
  ან იქნებ ბრიტანელები?
  
  სისულელე!
  
  ისინი ძალიან ღია იყვნენ. ზედმეტად მოუმზადებელი. ფაქტობრივად, იქ ყველა გუნდი ერთნაირი იყო. არავინ მოელოდა, რომ ყველას ერთდროულად ჩამოვიდოდა - და ეს შეცდომა იყო. მაგრამ მითხარი გეგმა, რომელიც ამას ითვალისწინებს?
  
  დრეიკის ბილიკი - წინ მიფრინავს, მაისის წონით სულაც არ შენელებულა. ალისია უკან მიჰყვებოდა და ირგვლივ იყურებოდა. ბილიკი ზიგზაგით უმიზნოდ, მაგრამ ზოგადად სწორი მიმართულებით მიდიოდა და ჰეიდენმა მადლობა გადაუხადა მას ამისთვის. მან გაიგონა სმიტის ტყვიების სროლა მათ უკანა მხარეს, რამაც ხელი შეუშალა მათ მდევნელებს. მან მარცხნიდან რამდენიმე ყვირილი გაიგო, თითქოს ორი ძალა შეხვდა.
  
  ჯანდაბა, ეს რაღაც გიჟური სისულელეა.
  
  დრეიკი ჩამოვარდნილ ხეს გადახტა. კინიმაკამ ძლივს ღრიალით გაანადგურა. ფრაგმენტები ყველა მიმართულებით მიმოფანტეს. რელიეფმა ქვევით დაიწყო დახრილობა, შემდეგ კი მათ დაინახეს ტყის პირას. ჰეიდენმა ხმაურით დაუყვირა კომისიამ, რომ მათ უნდა შეანელონ - არავინ იცოდა, რა ელოდა ადგილზე ხის ხაზის მიღმა.
  
  დრეიკმა ცოტათი შეანელა. ალისია მას მარჯვნივ გადასცდა და დალმა მარცხნივ დაარტყა; სამივემ ერთად დაარღვია საფარი და შევიდნენ ვიწრო ხეობაში, რომელსაც ორივე მხრიდან ციცაბო ყავისფერი ფერდობები იცავდა. კინიმაკამ და კენზიმ ქუსლები ერთმანეთში დააკაკუნეს მხარდაჭერის მცდელობაში, შემდეგ კი ჰეიდენიც გამოვიდა სამალავიდან და ახლა ცდილობდა უგულებელყო მკერდში მზარდი წვა.
  
  ისინი იმაზე მეტხანს დარბოდნენ, ვიდრე მას სურდა ეფიქრა.
  
  და უახლოესი ქალაქი კილომეტრებით იყო დაშორებული.
  
  
  თავი მეათე
  
  
  დრეიკმა იგრძნო, რომ მაიმ მცირე წინააღმდეგობა დაიწყო. მან ერთი წუთი მისცა, იცოდა, რომ მალე გამოჯანმრთელდებოდა. იმ წარმავალ მომენტში მან შეამჩნია რაღაც ბრტყელი, ნაცრისფერი და ნაცრისფერი, რამაც აჩქარებულმა გულმა ააჩქარა.
  
  "მარცხნივ!"
  
  მთელი ჯგუფი მარცხნივ შეიჭრა, ფრთხილი, მაგრამ არასაჭირო, დაფარა ფლანგები, რადგან მათი მეტოქეები ჯერ კიდევ უხილავი იყვნენ. დრეიკმა მეის ცოტათი შებრძოლების საშუალება მისცა, მაგრამ გაუძლო. სულ მალე მან მუშტი ნეკნებში შეახო.
  
  "Გამიშვი".
  
  "ერთი წამი, სიყვარულო..."
  
  ალისიამ მას მზერა გაუსწორა. "ასე ძალიან მოგწონს?"
  
  დრეიკი ყოყმანობდა, შემდეგ გაიღიმა. "ამ კითხვაზე დარწმუნებული პასუხი არ არსებობს, სიყვარულო."
  
  "მართლა?"
  
  "კარგი, დაფიქრდი ამაზე ჩემი გადმოსახედიდან."
  
  მაიმ თავისი დილემა გადაჭრა ხერხემლის გამოყენებით და იატაკზე გადააგდო. ის კარგად დაეშვა, მაგრამ ადგილზე შეჩერდა და თავი ეჭირა.
  
  - ნახე, - თქვა დრეიკმა. "ჩემს დასაცავად, ის არასაიმედოდ გამოიყურება."
  
  "თავი შეგიძვრება, თუ არ ვიჩქარებთ". ალისია წინ გავიდა, დრეიკი კი მას გაჰყვა, მეის კიდევ ცოტა ხანს უყურებდა, სანამ არ გასწორდა და რიტმში ჩადგა. ჯგუფი ასფალტამდე ავიდა სანაპიროზე.
  
  "პირველი დაბნეულობა "მოსადთან". დალი დაიჭიმა. "არაფერი შთამბეჭდავი."
  
  "მათ თავი შეიკავეს", - თქვა კენზიმ. "როგორც იყავი."
  
  "მეორე დაბნეულობა," თქვა დრეიკმა. "გახსოვს ის სოფელი ინგლისში? Მრავალი წლის წინ."
  
  "იონკსი?" Ვიკითხე.
  
  "საუკუნეები".
  
  "შესახებ". დალი წამით შეჩერდა, შემდეგ თქვა: "ძვ.წ. თუ ახ.წ.?"
  
  "ვფიქრობ, ახლა ამას ძვ.წ.
  
  "სიგიჟე".
  
  გზა ორივე მიმართულებით იყო გადაჭიმული, უკაცრიელი, ორმოიანი და საჭიროებს შეკეთებას. დრეიკმა გაიგო ვერტმფრენთან საზენიტო თოფის ფანტელი, შემდეგ კი კიდევ გასროლა. შემობრუნდა, რომ დაინახა, რომ ტყიდან ესროდნენ, ეგონა, რომ მხოლოდ ტყვიებს აყრიდა ტერიტორიას, შემდეგ კი დაინახა, რომ მკვეთრად იყო გვერდზე გადახრილი.
  
  "მე არ შემიძლია ამის გარისკვა", - თქვა დალმა. "ვფიქრობ, ეს ჩინელები უნდა იყვნენ და მათ არ ესმით ჭორები, როგორც ჩვენ."
  
  დრეიკმა ჩუმად დაუქნია თავი. ბოლო დროს საუბრებში ახალი არაფერი ირკვევა. მას შემდეგ, რაც...
  
  ჰეიდენმა მშვიდი მისალმება გამოსცა. "მე ვხედავ მანქანას."
  
  დრეიკი ჩაიკეცა და ტერიტორია დაათვალიერა. "მაშ რა გვაქვს უკან? მოსადი და რუსები ხეებში ერევიან ერთმანეთს. შვედები სადმე ახლოს არიან რუსებთან? SAS? მან თავი დაუქნია. "Ვინ იცის? საუკეთესო ვარაუდი არის ტყეში გასეირნება. ყველამ იცის, რომ თუ თავს გასცემენ, მკვდრები არიან. ამიტომ ჩვენ ჯერ კიდევ ცოცხლები ვიყავით".
  
  "ჩინელები ვერტმფრენში", - თქვა სმიტმა. "იქ დაეშვა." მან მიუთითა არაღრმა დეპრესიების სერიაზე.
  
  "ფრანგული?" ჰკითხა იორგიმ.
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. ხუმრობის გვერდით, ფრანგებმა შესაძლოა თავი შეიკავონ, რათა გამოეცადათ სიტუაცია და ოპონენტებს აძლევდნენ მათ დათრგუნვას. ეშმაკური გამარჯვება ბოლო მომენტში. მზერა მოახლოებულ ფურგონს უყურებდა.
  
  "იარაღი მაღლა"
  
  სმიტმა და კენზიმ მიმართულება აიღეს, გზის პირას იდგნენ და იარაღი მიმავალ ფურგონზე მიუთითეს. დალმა და დრეიკმა რამდენიმე მძიმე ლოდი დადეს გზაზე. როდესაც ფურგონი შენელდა, ეკიპაჟის დანარჩენი წევრები უკნიდან წამოვიდნენ, მანქანას ფრთხილად დააფარეს და მგზავრებს გასვლა უბრძანეს.
  
  ალისიამ უკანა კარი შეაღო.
  
  "ვაი, როგორ სუნავს აქ!"
  
  მაგრამ ცარიელი იყო. და დრეიკმა გაიგო, რომ კენსის კითხვა დაუსვა თურქულად. მან თავი გააქნია, როცა დალმა ტრიუმფალურად გაიღიმა. ეს გოგონა სავსეა სიურპრიზებით. "არსებობს რაიმე ენა, რომელსაც ის ვერ ლაპარაკობს?"
  
  შვედს გაეცინა. "მოდი, ძმაო. ნუ დატოვებთ თავს ასე გახსნილ."
  
  - აჰ, - თავი დაუქნია დრეიკმა. "დიახ. ღმერთების ენა".
  
  "ადექი, სიყვარულო. გინდა გაგიჟდე? დიახ, მესმის შენი ტკბილი აქცენტი, რომელიც ოდინის ენიდან გამოდის."
  
  დრეიკმა უგულებელყო ეს და ყურადღება გაამახვილა ორ თურქ ადამიანზე, რომლებიც ჭეშმარიტად შეშინებულნი ჩანდნენ.
  
  და ჭეშმარიტად თურქული.
  
  ჰეიდენმა ისინი უკან დააბრუნა სატვირთო მანქანაში და უკან მიჰყვებოდა. დალმა ისევ გაიღიმა და გაჰყვა, ანიშნა, რომ დანარჩენები უკანა სავარძელზე ჩასხდნენ. დრეიკი ცოტა ხნის შემდეგ მიხვდა მისი გართობის მიზეზს, შემდეგ კი ალისიას გადახედა.
  
  "რამდენად ცუდია იქ უკან?"
  
  
  * * *
  
  
  სატვირთო მანქანა გადახტა და ატყდა და დანგრეულ გზაზე თავის განადგურებას ცდილობდა.
  
  ალისიამ ყველაფერი გააკეთა. "ცდილობს ის სისხლიან ბედში მოხვდეს?"
  
  "ალბათ", - თქვა საცოდავად სმიტმა, ეჭირა ცხვირი და ბინძური ქამარი, რომელიც ფურგონში მდებარე თაროზე იყო მიბმული. "თხის სუნი მესმის."
  
  ალისამ თვალები მოჭუტა. "Კი? Შენი მეგობარი?"
  
  კინიმაკა სატვირთო მანქანის უკან იჯდა და სასოწარკვეთილად ყლაპავდა სუფთა ჰაერის სრულ ფილტვებს იმ უფსკრულიდან, სადაც უკანა კარები ხვდებოდა. "უნდა იყოს... ეს არის... ფერმერები, მგონი."
  
  "ან თხის კონტრაბანდისტები", - დასძინა ალისია. "ვერასდროს გეტყვით."
  
  სმიტი გაბრაზებული იღრიალა. "როდესაც ვთქვი თხები, ზოგადად ვგულისხმობდი."
  
  "Დიახ დიახ დიახ".
  
  დრეიკი მისგან შორს იყო, ზედაპირულად სუნთქავდა და ცდილობდა სხვა საკითხებზე ფოკუსირებას. მათ უნდა ენდობოდნენ ჰეიდენსა და დალს, რომლებიც წინასწარ ზრუნავდნენ მათ უსაფრთხოებაზე და იპოვნეს საუკეთესო ადგილი სამოგზაუროდ. ბმული ჩუმად დარჩა, გარდა სტატიკური ხანდახან აფეთქებებისა. ლორენიც კი დუმდა, რაც ასევე თავისებურად დაეხმარა. ამან მათ უთხრა, რომ ისინი შედარებით უსაფრთხოდ იყვნენ.
  
  გუნდი ხმამაღლა ჩიოდა მის ირგვლივ, როგორ გაუმკლავდნენ სიტუაციას და გონებას აშორებდნენ ცხოველების სუნს. ხუმრობით შესთავაზეს შედარება შვედურ აბანოებთან, ამერიკულ რესტორნებთან და ლონდონის სასტუმროებთან.
  
  დრეიკმა ნება მისცა გონებას იორგას ბოლოდროინდელი სიბრაზის აფეთქებიდან და ალისიასა და მეის შორის ახალი ურთიერთგაგების საშინელი საიდუმლოების გაზიარების აუცილებლობაზე, სხვა საკითხებზე, რომლებიც აწუხებს SPEAR-ის გუნდს. ჰეიდენი და კინიმაკა დარჩნენ კამათში, ისევე როგორც ლორენი და სმიტი, თუმცა ეს უკანასკნელი უფრო მეტს იზიარებდა, ვიდრე უბრალოდ განსხვავებები. დალი ბევრს მუშაობდა ჯოანასთან ერთად, მაგრამ ისევ მუშაობამ შეუშალა ხელი.
  
  რაღაც უფრო გადაუდებელმა და დაუოკებელმა ტვინი ჩაუქროლა. მდივნის კროუს გაღიზიანება, რომ ისინი არ ასრულებდნენ ბრძანებებს პერუში და დარწმუნებული იყო, რომ აქ იყო ფარული, ზედმეტად საიდუმლო ამერიკული მეორე გუნდი. სადღაც.
  
  საზღვაო ბეჭდების გუნდი 7.
  
  უამრავი კითხვა იყო და ისინი აუხსნელი იყო. რა იყო პასუხი? ქროუ აღარ ენდობოდა SPEAR გუნდს? იყვნენ ისინი სარეზერვო?
  
  მას არ დავიწყებია სმიტის თავზე ჯერ კიდევ ჩამოკიდებული დიდი კითხვის ნიშანი, მაგრამ სხვა სცენარი ვერ წარმოედგინა. ქროუმ შვიდი კაცი გაგზავნა მათ მოსავლელად.
  
  დრეიკმა რისხვა ჩაახშო. მას თავისი საქმე ჰქონდა. შავი და თეთრი იყო ცხოვრების ხედვა, რომელსაც მხოლოდ სულელები და გიჟები იზიარებდნენ. მისი ღრმა ფიქრები ჰეიდენმა შეაწყვეტინა.
  
  "ყველაფერი სუფთაა უკან და წინ. როგორც ჩანს, ჩვენ ვუახლოვდებით ადგილს, სახელად &# 199; ანაქკალე, სანაპიროზე. ვერტმფრენთან დაკავშირებამდე დაველოდები სანამ ადგილს ვიპოვით. ოჰ, დალს ჰქონდა შანსი, რომ ეს ყუთი დაეშალა. "
  
  შვედმა ისინი ცოტა ხნით შეაჩერა სიტუაციიდან და აუხსნა, თუ რა იყო, როგორც ჩანს, ქაღალდის ნაჭრები. ეს უფრო მეტი იყო ვიდრე ომი, ეს იყო მისი დეკლარაცია. ჰანიბალი თითქოს უბრალოდ სიმბოლოდ იყო არჩეული.
  
  
  * * *
  
  
  "არსებობს რაიმე მინიშნება იმის შესახებ, თუ როგორ გახდა აფრიკა დედამიწის ოთხივე კუთხიდან ერთ-ერთი?" იკითხა მეიმ.
  
  "Არაფერი ამის მსგავსი. ამიტომ, ჩვენ ვერ ვიწინასწარმეტყველებთ, სად იქნება შემდეგი მხედარი.
  
  "გადახედე წარსულს", - ჩაილაპარაკა კენზიმ. "ჩემს სამსახურში, ჩემს ძველ სამსახურში, პასუხები ყოველთვის იმალებოდა წარსულში. თქვენ უბრალოდ უნდა იცოდეთ სად ეძებოთ. "
  
  შემდეგ ლორენი ჩაერია. "Მე ვცდი."
  
  დრეიკი იბრძოდა სატვირთო მანქანის დახრილობასთან. "რა მანძილია ჭანაქალემდე?"
  
  "ახლა გარეუბანში შევდივართ. არ გამოიყურება ძალიან დიდი. მე ვხედავ ზღვას."
  
  "ოჰ, თქვენ გაიმარჯვეთ." დრეიკმა გაიხსენა თამაში, რომელიც მან ბავშვობაში ითამაშა.
  
  "პირველად მე ვნახე", - თქვა დალმა ღიმილით.
  
  "დიახ, ჩვენც ვითამაშეთ."
  
  სატვირთო მანქანა გაჩერდა და მალევე უკანა კარები გაიღო. გუნდი გამოხტა და სუფთა ჰაერი სავსე ფილტვებით ჩაისუნთქა. ალისია ჩიოდა, რომ თავს კარგად არ გრძნობდა, კენსი კი ინგლისურ სტილში ვითომ დაღლდა. ამან მაშინვე გაახარა ალისია. დრეიკი აღმოაჩინა, რომ უყურებდა და გაოცებული უყურებდა.
  
  - ჯანდაბა, - მიზანმიმართულად ჩაიბურტყუნა მან. - კარგი, მე ვიქნები მაიმუნის ბიძა.
  
  დალი ძალიან გაოგნებული იყო კომენტარისთვის.
  
  მათ წინ იდგა უზარმაზარი ხის ცხენი, რატომღაც ნაცნობი, ჩაფიქრებული შენობებით გარშემორტყმულ პატარა ტერიტორიაზე. თოკმა თითქოს ფეხები შეკრა და თავის გარშემო მჭიდროდ მოიხვია. დრეიკს ეგონა, რომ ჯავშანტექნიკა და დიდებული გამოიყურებოდა, ამაყი ადამიანის მიერ შექმნილი ცხოველი.
  
  "Რა ჯანდაბაა?"
  
  მის ირგვლივ ხალხმრავლობა შეიკრიბა, ღიღინებდა, პოზირებდა და სურათებს იღებდა.
  
  ლორენმა კომუნიკატორზე ისაუბრა. "ვფიქრობ, შენ ახლახან იპოვე ტროას ცხენი."
  
  სმიტმა ჩაიცინა. "ეს შორს არის სათამაშოდ."
  
  "არა ტროა, იცი? Ბრედ პიტი?"
  
  ალისიამ კინაღამ კისერი მოიტეხა და ირგვლივ მიმოიხედა. "Რა? სად?"
  
  "Ვაუ". კენზიმ ჩაიცინა. "მე მინახავს, რომ გველგესლას უფრო ნელა ესხმის თავს".
  
  ალისია ჯერ კიდევ გულდასმით სწავლობდა ტერიტორიას. "სად, ლორენ? ის არის "ცხენში"?
  
  ნიუ-იორკელმა ჩაიცინა. "კარგი, ის იყო ერთხელ. გახსოვთ თანამედროვე ფილმი "ტროა"? ჰოდა, გადაღების შემდეგ ცხენი სწორედ იქ დატოვეს, სადაც შენ დგახარ, ჭანაქალეში".
  
  "სიგიჟე". ალისია გრძნობებს აძლევდა. "მეგონა, ჩემი ყველა საშობაო არდადეგები ერთდროულად მოვიდა." მან თავი გააქნია.
  
  დრეიკმა ყელი გაიწმინდა. "მე ისევ აქ ვარ, საყვარელო."
  
  "ოჰ ჰო. ზღაპრული".
  
  "და არ ინერვიულო, თუ ბრედ პიტი ამ ცხენის უკანალიდან გადმოხტება და შენს გატაცებას შეეცდება, მე გადაგარჩენ."
  
  "არ გაბედო".
  
  ლორენის ხმამ სამურაის ხმლის ძლიერი დარტყმავით გაჭრა მათ ჭორები. "მოდით, ბიჭებო! ბევრი მტერი. ჩვენ ახლა ვუახლოვდებით ჭანაქალეს. ისინი ისევე უნდა იყვნენ დაკავშირებული საკომუნიკაციო სისტემასთან, როგორც ჩვენ. იმოძრავეთ! "
  
  "Ნახე ეს?" დრეიკმა ციხეზე მიუთითა. "დაუძახე ვერტმფრენს. თუ ჩვენ შევძლებთ ციხეზე ასვლას და თავის დაცვას, მას შეუძლია გამოგვიყვანოს იქიდან".
  
  ჰეიდენმა თვალი გადახედა ჭანაქალეს გარეუბანს. "თუ ჩვენ შეგვიძლია დავიცვათ ციხე ტურისტულ ქალაქში ექვსი SWAT გუნდისგან."
  
  დალმა ყუთი ასწია. "არსებობს მხოლოდ ერთი გზა გასარკვევად."
  
  
  თავი მეთერთმეტე
  
  
  ისინი ინსტიქტურად დაიძრნენ სანაპირო ბილიკისკენ, რადგან იცოდნენ, რომ ის ქალაქის შთამბეჭდავი ციხესიმაგრისკენ მიიწევდა. ლორენმა ძალიან ცოტა ინფორმაცია მოიპოვა კომისიების ფრაგმენტებიდან და დრეიკმა კიდევ უფრო ნაკლები გაიგო სხვადასხვა გუნდის ლიდერებისგან, მაგრამ საერთო კონსენსუსი იყო, რომ ისინი ყველა სწრაფად უახლოვდებოდნენ.
  
  ბილიკი უამრავ თეთრფრად ნაგებობას გადიოდა: სახლებს, მაღაზიებსა და რესტორნებს, რომლებიც გადაჰყურებენ ჰელესპონტის ტალღოვან ლურჯ წყლებს. მარცხნივ გაჩერებული მანქანები იდგა, მათ უკან კი რამდენიმე პატარა ნავი იდგა, რომლებზედაც ქვიშისფერი ციხის მაღალი კედლები ამოდიოდა. ტურისტული ავტობუსები გადიოდნენ, რომლებიც ნელა ტრიალებდნენ ვიწრო ქუჩებში. რქები გაისმა. ადგილობრივები პოპულარულ კაფესთან შეიკრიბნენ, ეწეოდნენ და საუბრობდნენ. გუნდი ჩქარობდა, როგორც შეეძლო, ეჭვის გარეშე.
  
  საბრძოლო ტექნიკის ტარება ადვილი არ არის, მაგრამ ამ მისიისთვის ისინი სულ შავებში იყვნენ ჩაცმული და შეეძლოთ ამოეღოთ და დამალეთ ის ნივთები, რომლებსაც შეეძლოთ ყურადღების მიქცევა. თუმცა, ადამიანთა ჯგუფი მოძრაობდა, როცა ისინი თავს აბრუნებდნენ და დრეიკმა დაინახა, რომ ერთზე მეტი ტელეფონი იყო გახსნილი.
  
  "სწრაფად დაურეკეთ წყეულ ვერტმფრენს", - თქვა მან. "ჩვენ გამოგვეცა მიწა და დრო აქ."
  
  "Გზაში ვარ. ათ-თხუთმეტ წუთში".
  
  მან იცოდა, რომ ეს იყო ბრძოლების ხანა. ზოგიერთი სხვა სპეცდანიშნულების რაზმი უყოყმანოდ შექმნიდა ჯოჯოხეთს ქალაქში, დარწმუნებული იყო თავის ბრძანებებში და გაქცევის შესაძლებლობებში, რადგან იცოდა, რომ ხელისუფლება ჩვეულებრივ ნებისმიერ უკიდურესად საშიშ სიტუაციას ტერორისტად აქცევს.
  
  ქვიშისფერი კედლები მათ წინ მკვეთრად ამოდიოდა. ციხე-სიმაგრე Ç anakkale-ს ჰქონდა ორი მომრგვალებული ზღვისკენ მიმართული კედელი და ცენტრალური ციტადელი, ხოლო მათ უკან საბრძოლო ფართო მკლავი ჩამოდიოდა ფერდობიდან ზღვისკენ. დრეიკი მიჰყვებოდა პირველი მოხრილი კედლის ხაზს და აინტერესებდა, რა იყო ამ და მისი დის შეერთების ადგილზე. ჰეიდენი წინ გაჩერდა და უკან გაიხედა.
  
  "ჩვენ ვდგებით."
  
  თამამი გადაწყვეტილება, მაგრამ ერთზე დრეიკი დათანხმდა. ადგომა ნიშნავდა, რომ ისინი ციხეში იქნებოდნენ გაჭედილი, ზემოდან დაცულნი, მაგრამ დაუცველები, ხაფანგში. გაგრძელება ნიშნავდა, რომ ზღვაში გაქცევის გარდა სხვა ვარიანტებიც ჰქონდათ: შეეძლოთ ქალაქში დამალულიყვნენ, ეპოვათ მანქანა, პოტენციურად დაბლა იწვნენ ან ცოტა ხნით დაშორდნენ.
  
  მაგრამ ჰეიდენის არჩევანმა მათ საშუალება მისცა თამაშის წარმართვა. იქ სხვა მხედრებიც იყვნენ. მათი პოვნა ვერტმფრენისთვის უფრო ადვილი იქნებოდა. მათი უნარები უკეთ გამოიყენებოდა ტაქტიკურ ბრძოლაში.
  
  უხეში კედლები გზას აძლევდა თაღოვან შესასვლელს და შემდეგ სპირალურ კიბეს. ჯერ ჰეიდენი წავიდა, შემდეგ დალი და კენზი, შემდეგ სხვები. სმიტმა უკანა მხარე აიყვანა. სიბნელემ მათ თვალებისთვის მოსასხამი შექმნა, სქელი და შეუღწევად ჩამოკიდებული, სანამ არ მიეჩვივნენ. მიუხედავად ამისა, ისინი აიღეს გზა, ავიდნენ კიბეებზე და უკან გაემართნენ სინათლისკენ. დრეიკი ცდილობდა გონებაში გაეფილტრა ყველა შესაბამისი ინფორმაცია და დალაგებულიყო.
  
  ჰანიბალი. ომის მხედარი. Doomsday Order და მათი გეგმა უკეთესი სამყაროს შესაქმნელად მათთვის, ვინც გადარჩა. ამისთვის მსოფლიოს მთავრობებს ერთად უნდა ემუშავათ, მაგრამ დაუნდობელ, ხარბ ხალხს ნადავლი და ცოდნა სურდათ.
  
  დედამიწის ოთხ კუთხეში? როგორ მუშაობდა? და რა ჯანდაბა მოხდა შემდეგ?
  
  "საინტერესოა..." ამ დროს ლორენის ხმა მოესმა კომუნიკატორს. "ანქალე ორ კონტინენტზე მდებარეობს და გალიპოლის ერთ-ერთი საწყისი წერტილი იყო. ახლა ქალაქში რუსები შევიდნენ, ისრაელელებიც. Არ ვიცი სად. თუმცა, ადგილობრივი პოლიციის საუბრები ხშირია. ზოგიერთმა მოქალაქემ უნდა შეგატყობინოთ თქვენ და ახლა ახალ ჩამოსულებს იძახიან. დიდი ხანი არ გავა, რომ თურქები საკუთარ ელიტარულ ძალებს გამოიძახებენ".
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. სისულელე.
  
  "მაშინ ჩვენ შორს ვიქნებით აქედან." ჰეიდენი ფრთხილად დაიძრა ზემოთ შუქისკენ. "ათი წუთი ბიჭებო. მოდით."
  
  დილის მზე ანათებდა ფართოდ გახსნილ, მწირ ადგილს თითქმის კოშკის თავზე. კოშკის მრგვალი მწვერვალი კიდევ რვა ფუტის მაღლა ასწია მათ თავზე, მაგრამ ეს იყო დაახლოებით იმ სიმაღლეზე, რამდენიც მათ შეეძლოთ შიგნით შესვლის გარეშე. ყველგან დამსხვრეული საბრძოლო ღობეები იყო გაშლილი, დაკბილული თითებივით გამოწეული, და მტვრიანი ბილიკი მარჯვნივ დაბალ ბორცვებს სცემდა. დრეიკმა დაინახა მრავალი დაცული პოზიცია და ოდნავ ამოისუნთქა.
  
  "ჩვენ აქ ვართ", - უთხრა ჰეიდენმა ლორენს. "უთხარი ვერტმფრენს, რომ მოემზადოს დასაფრენად ცხელ დევნაში."
  
  "უფრო ცხელი ვიდრე გგონიათ", - თქვა სმიტმა.
  
  მთელი გუნდი ქვემოდან იყურებოდა.
  
  "არა ქვემოთ," თქვა სმიტმა. "ზემოთ. მაღლა."
  
  ციხის ზემოთ ქალაქი ჯერ კიდევ ბორცვებზეა გაშლილი. სახლები მაღლა ასწია საბრძოლველად და მათკენ იყო გადაჭიმული მაღალი და სქელი კედლები. სწორედ ამ კედლებში გაიქცა ოთხი კაცისგან შემდგარი გუნდი დაფარული სახეებითა და სრულად გამოყვანილი იარაღით.
  
  დრეიკმა აღიარა ეს სტილი. "ჯანდაბა, ეს პრობლემაა. SAS. "
  
  დალი იყო პირველი, ვინც ჩაერთო, მაგრამ იარაღის გაშვების ნაცვლად, მან დამალა, აიღო ყუთი და თვითონვე გადახტა ბრძოლებზე. "ბრიტანელებს აქვთ სწორი იდეა ცვლილებისთვის. შეხედე..."
  
  დრეიკი მის მზერას მიჰყვა. ბრძოლები ფართო რკალში იყო გადაჭიმული პლაჟამდე და მღელვარე ზღვამდე. თუ მათ ეს დრო სწორად დაეთმოთ, ჩოპერს შეეძლო აერჩია ისინი ზემოდან ან ბოლოს. დრეიკმა თავის თავზე აიღო რამდენიმე გასროლა უსწორმასწორო ბეტონში ბრიტანელების ფეხქვეშ, შეანელა ისინი და მისცა გუნდს დრო, რომ ასულიყვნენ ოდნავ გაფუჭებული სიმაგრის მწვერვალზე.
  
  ალისია შეკრთა. "მე არ მიყვარს სიმაღლეები!"
  
  "როდესმე შეწყვეტ ტირილს?" კენზიმ განზრახ გაუძვრა მის გვერდით და გზაში ოდნავ აეშვა.
  
  "ო, ძუ, შენ გადაიხდი ამას." ალისია გაურკვევლად ჟღერდა.
  
  "Შემიძლია? უბრალოდ დარწმუნდით, რომ ჩემს უკან დარჩი. ამ გზით, როცა გესროლა და მესმის შენი ყვირილი, მე ვიცი, რომ ტემპი ავიწიო".
  
  ალისია სიბრაზისგან ადუღდა. დრეიკმა მხარი დაუჭირა მას. "უბრალოდ ხუმრობა მოსადზე." ხელები გაშალა.
  
  "მართალია. ჰოდა, როცა აქედან ჩამოვალთ, მის უკანალს იქ ჩავყრი".
  
  დრეიკი ხელმძღვანელობდა მის პირველ ნაბიჯებს. "ეს უნდა ჟღერდეს ამაღელვებლად?"
  
  "უკან, დრეიკ."
  
  ის ფიქრობდა, რომ ჯობია არ ეთქვა, რომ შორს ქვემოთ მდებარე ბრძოლები იქცა დაშორებულ ბრძოლებად, სადაც მათ მოუწევდათ ერთიდან მეორეზე გადახტომა. დალი იყო პირველი, ვინც სირბილით აიწია სამი ფუტის სიგანის კედელი და ხელმძღვანელობდა გუნდს. კინიმაკამ ამჯერად სმიტი უკნიდან შეცვალა და ბრიტანელებს უყურებდა. დრეიკი და სხვები თვალს ხუჭავდნენ მტრის რაიმე სხვა ნიშნისთვის.
  
  დაიწყო რბოლა ბრძოლაში. SAS-ის ჯარისკაცებმა შეინარჩუნეს ფორმირება და დევნიდნენ, იარაღი აწეული, მაგრამ ჩუმად. რა თქმა უნდა, პროფესიული გატაცება შეიძლება მხოლოდ ერთ-ერთი მიზეზი იყოს; ტურისტების გარდა, ადგილობრივები უპირატესობას ანიჭებენ საიდუმლოებას და ბრძანებებს დაცვის მაღალი ხარისხით.
  
  დრეიკმა აღმოაჩინა, რომ მას სრული კონცენტრაცია სჭირდებოდა ფეხებზე. ყოველი მხრიდან ვარდნას და ზღვაში თანდათან დაშვებას მნიშვნელობა არ ჰქონდა, მხოლოდ უსაფრთხო ზონას მის ფეხქვეშ. ის თანდათანობით, მოხდენილად თანაბრად, სტაბილური მრუდით იხვევდა. არავინ შეანელა, არავინ ჩამოცურდა. ისინი დანიშნულების ადგილამდე შუა გზაზე იყვნენ, როცა ყურები აევსო ბრუნვის პროპელერების ხმამ.
  
  დრეიკმა სვლა შეანელა, ცას ახედა. "ჩვენი არა," დაიყვირა მან. "ჯანდაბა ფრანგი!"
  
  ეს არ იყო საბოლოო დასკვნა, მაგრამ ახსნიდა მათ აქამდე არყოფნას. შეჭრა ბოლო წუთს. SPEAR გუნდი იძულებული გახდა შენელებულიყო. დრეიკმა დაინახა ორი ჯარისკაცის სახეები, რომლებიც სასტიკად იყურებოდნენ ფანჯრებიდან, ხოლო კიდევ ორი ჩამოიხრჩო ნახევრად ღია კარებიდან და ატრიალებდა იარაღს, რომ საკეტი სწორად დაეკეტა.
  
  - სიმართლე გითხრათ, - თქვა დალმა სულმოუთქმელად. "იქნებ ეს არ იყო საუკეთესო იდეა. დაწყევლილი ბრიტანული ზარები იწურება. "
  
  როგორც ერთმა, დრეიკმა, სმიტმა, ჰეიდენმა და მეიმ ასწიეს იარაღი და ცეცხლი გაუხსნეს. მოახლოებული ვერტმფრენიდან ტყვიები ჩამოვარდა. შუშა დაიმსხვრა და ერთი მამაკაცი თოკიდან გადმოვარდა, ძლიერად დაეჯახა მიწას ქვემოთ. ვერტმფრენი გვერდზე გადავიდა, რომელსაც ჰაიდენის ტყვიები დაედევნა.
  
  "ფრანგები არ არიან გულშემატკივრები", - თქვა მან მწარედ.
  
  - გვითხარი რაღაც რაც არ ვიცით, - ჩაიბურტყუნა ალისია.
  
  იორგი მოხერხებულად გაუსწრო დალს, კედლის გარე რაფაზე გაუსწრო და ყუთს უკან დასწია. - აი, მომეცი, - თქვა მან. "კედელზე ჯობია, არა?"
  
  დალი ისე გამოიყურებოდა, თითქოს ფსონის დადება სურდა, მაგრამ ტაიმის შუაში ჩააბარა ყუთი. შვედი არ იყო ახალი პარკური, მაგრამ იორგი პროფესიონალი იყო. რუსი დიდი სიჩქარით გაიქცა, კედელს დაეშვა და უკვე საბრძოლო ზოლებს მიუახლოვდა.
  
  ალისიამ შენიშნა ისინი. "ოხ, მესროლე ახლა."
  
  "ეს მაინც შეიძლება მოხდეს." დრეიკმა დაინახა ფრანგული ვერტმფრენის ბანკი და ჩამოვიდა დასაფრენად. პრობლემა ის იყო, რომ თუ ისინი გაჩერდნენ მიზნის დასაჭერად, ინგლისელები მათ დაიჭერდნენ. სასროლად რომ გაიქცნენ, შეიძლება წაიქცნენ ან ადვილად დახვრიტეს.
  
  დალმა იარაღს დაუკრა. მანაც და ჰეიდენმაც ცეცხლი გაუხსნეს ვერტმფრენს, როცა ის სათამაშოდ დაბრუნდა. ამჯერად ბორტზე მყოფმა ჯარისკაცებმა საპასუხო ცეცხლი გაუხსნეს. ჭურვები სასიკვდილო ნიმუშით ჭრიდნენ ციხის კედლებს, ურტყამდნენ კიდეს ქვემოთ. ჰეიდენის ცეცხლი ვერტმფრენის კაბინას მოხვდა და ლითონის საყრდენებს ატყდა. დრეიკმა დაინახა, რომ პილოტმა კბილებში გააღრჭიალა ბრაზი და შიში. ულტრა სწრაფმა გადახედვამ ცხადყო, რომ SAS-ის გუნდი ასევე უყურებდა ვერტმფრენს - კარგი ნიშანია? შეიძლება არა. მათ სურდათ თავად მიეღოთ საბრძოლო იარაღი.
  
  ან მათ მთავრობაში მაღალ თანამდებობაზე მყოფი ვინმესთვის.
  
  გასროლების ზალპმა ჩიტზე გაწვიმდა, რის გამოც ის ჩაყვინთა და ტრიალებდა. დალმა ისარგებლა კედლის ბოლო ასი მეტრით და დაეცა და სროლისას სრიალა, მაგრამ შორს არ მივიდა. ზედაპირი ძალიან უხეში იყო. თუმცა, მისმა ქმედებებმა შვეულმფრენს კიდევ ერთი ზალპი გაუგზავნა, რამაც საბოლოოდ გამოიწვია მფრინავის გული დაკარგა და ჩიტი შემთხვევის ადგილიდან დაშორებით.
  
  ალისია სუსტად მოასწრო წამოძახილი.
  
  "ჯერ არ გამოსულა აქედან." დრეიკი სათითაოდ გადახტა ბორცვებზე და უსაფრთხოდ და ფრთხილად დაეშვა.
  
  ლორენის ხმამ დაარღვია სიჩუმე, რომელიც კავშირში იყო. "ვერტმფრენი მოდის. ოცდაათი წამი."
  
  "ჩვენ კედელზე ვართ," იყვირა ალისია.
  
  "Დიახ მესმის თქვენი. კოლუმბიის ოლქმა ამ ოპერაციას სატელიტი გაუგზავნა".
  
  დრეიკს კიდევ ერთი წამი დასჭირდა, რომ შოკირებულიყო. "Შველა?" სწრაფად იკითხა.
  
  "სხვა რატომ?" ჰეიდენმა მაშინვე რეაგირება მოახდინა.
  
  დრეიკმა კინაღამ თავი დაარტყა, სანამ მიხვდა, რომ ეს ალბათ ცუდი იდეა იყო არსებული სიტუაციიდან გამომდინარე. სინამდვილეში, მან არ იცოდა, კიდევ ვის გაუგია ეს მშვიდი ამერიკული ტონები და SEAL Team 7-ის სიტყვები.
  
  აშკარად არა ჰეიდენი.
  
  ვერტმფრენი ჩანდა წინ, ცხვირით დაბლა, ზღვაზე სიჩქარით გადასული. იორგი უკვე ელოდებოდა ბრძოლების ბოლოს, სადაც პატარა მრგვალი კოშკი გადაჰყურებდა ვიწრო სანაპიროს. დალი მალე მივიდა მასთან, შემდეგ კი ჰეიდენთან. ვერტმფრენი მიუახლოვდა.
  
  დრეიკმა გაათავისუფლა ალისია და შემდეგ დაეხმარა კინიმაკეს გადაცემაში. ჯერ კიდევ ნელა მოძრაობდა, მან გამომწვევად გაუწოდა ხელი და ანიშნა SAS-ს. კოშკიდან ოცდაათი ფუტი გაჩერდა.
  
  SAS ასევე გაჩერდა, კიდევ ოცდაათი ფუტი მაღლა.
  
  "ჩვენ არ გვინდა მსხვერპლი", - ყვიროდა მან. "ჩვენ შორის არა. ჩვენ ერთსა და იმავე მხარეს ვართ!"
  
  იარაღი მის სხეულზეა მიმართული. ქვემოდან მოესმა დალის ღრიალი: "შეწყვიტე ყოფნა..."
  
  დრეიკი მისგან გათიშა. "გთხოვ," თქვა მან. "ეს არ არის სწორი. ჩვენ ყველანი აქ ჯარისკაცები ვართ, თუნდაც დაწყევლილი ფრანგები".
  
  ამან ანონიმური სიცილი გამოიწვია. ბოლოს ღრმა ხმამ თქვა: "მიბრძანეთ".
  
  - მათე, ვიცი, - თქვა დრეიკმა. "იყავი სადაც ხარ. ჩვენ მივიღეთ იგივე ბრძანებები, მაგრამ არ ვაპირებთ ცეცხლის გახსნას მეგობარ სპეცრაზმზე... თუ ისინი ჯერ არ გახსნიან ცეცხლს".
  
  ხუთი ფიგურიდან ერთი ოდნავ გაიზარდა. - კემბრიჯი, - თქვა მან.
  
  - დრეიკი, - უპასუხა მან. "მეტ დრეიკი".
  
  დუმილი, რომელიც მოჰყვა, ამბავს ყვებოდა. დრეიკმა იცოდა, რომ დაპირისპირება დასრულდა... ჯერჯერობით. ყოველ შემთხვევაში, მან დაიმსახურა კიდევ ერთი შესვენება მომდევნო დაპირისპირებაში და, შესაძლოა, მშვიდი საუბარიც კი. რაც უფრო მეტი ელიტარული ჯარისკაცი შეიკრიბება, მით უფრო უსაფრთხო იქნება.
  
  Ყველასთვის.
  
  მან თავი დაუქნია, შებრუნდა და წავიდა, ხელი მისწვდა, რომელიც დაეხმარა მას ვერტმფრენში ჩასვლაში.
  
  "მაგარები არიან?" ჰკითხა ალისია.
  
  დრეიკი მოხერხებულ მდგომარეობაში მოთავსდა, როცა ვერტმფრენი შორდებოდა. "ჩვენ გავარკვევთ", - უპასუხა მან. "შემდეგ ჯერზე კონფლიქტი გვექნება".
  
  საოცრად ლორენი იჯდა მის მოპირდაპირედ. "მე ჩავფრინდი ვერტმფრენით", - თქვა მან ახსნა-განმარტების სახით.
  
  "Რა? როგორ მოგწონთ - ვარიანტი?
  
  მან გულმოდგინედ გაიღიმა. "არა. მე იმიტომ მოვედი, რომ ჩვენი სამუშაო აქ დასრულებულია". ვერტმფრენი მაღლა ავიდა მზისგან დამსხვრეულ ტალღებზე. "ჩვენ მივდივართ აფრიკიდან მსოფლიოს მომდევნო კუთხეში."
  
  "რომელი სად არის?" დრეიკმა ღვედი შეიკრა.
  
  "ჩინეთი. ღმერთო, ჩვენ ბევრი საქმე გვაქვს გასაკეთებელი".
  
  "კიდევ ერთი მხედარი? ამჯერად რომელი?"
  
  "ალბათ ყველაზე უარესი. ჩაკეტეთ, ჩემო მეგობრებო. ჩვენ ვაპირებთ ჩინგიზ-ყაენის კვალს გავყვეთ".
  
  
  თავი მეთორმეტე
  
  
  ლორენმა გუნდს უთხრა, რომ რაც შეიძლება კომფორტულად მოეწყო დიდი სატვირთო ვერტმფრენის უკანა მხარეს და ქაღალდების დასტა აერია. "პირველ რიგში, მოვიშოროთ ომის იარაღი და ჰანიბალი. რაც თქვენ იპოვნეთ ყუთში არის პროექტ ბაბილონის გეგმები, 100 მეტრი სიგრძის ორი ტონიანი სუპერიარაღი. სადამ ჰუსეინის დაკვეთით, იგი დაფუძნებული იყო 60-იან წლებში ჩატარებულ კვლევებზე და შეიქმნა 80-იან წლებში. ამ ყველაფერს ჰოლივუდური სული ჰქონდა. სუპერიარაღები, რომლებსაც შეუძლიათ ტვირთის გაგზავნა კოსმოსში. დახოცეს გენერლები. დახოცეს მშვიდობიანი მოსახლეობა. სხვადასხვა შესყიდვები ათეული ქვეყნიდან ამ საიდუმლოს შესანახად. შემდგომი დიაგრამები აჩვენებს, რომ ეს კოსმოსური იარაღი შეიძლება ისე იყო ადაპტირებული, რომ ნებისმიერ მიზანს, ნებისმიერ ადგილას, მხოლოდ ერთხელ დაარტყამდა.
  
  დალი ცნობისმოყვარე წინ დაიხარა. "ერთ დღეს? რატომ?"
  
  "ეს არასოდეს ყოფილა გამიზნული, რომ ყოფილიყო პორტატული იარაღი. მისი გაშვება დატოვებდა კვალს, რომელსაც სხვადასხვა ძალები მყისიერად დაინახავდნენ და შემდეგ გაანადგურებდნენ. მაგრამ... ზიანი შესაძლოა უკვე მიყენებული იყოს".
  
  "მიზანზეა დამოკიდებული." კენზიმ თავი დაუქნია. "დიახ, მრავალი მოდელი აშენდა ერთი დარტყმით მსოფლიო ომის იდეის გარშემო. გზა, რათა აიძულო ბირთვული ძალა დაუოკებელ ქმედებაში. თუმცა, თანამედროვე ტექნოლოგიებით, იდეა სულ უფრო საკამათო ხდება".
  
  - კარგი, კარგი, - ხიხინა სმიტმა, ჯერ კიდევ მოქნილი კუნთები და ამოწმებდა სისხლჩაქცევებს მისი ხანგრძლივი, მძიმე სირბილიდან. "ასე რომ, პირველი მხედრის საფლავში ინახებოდა მასიური კოსმოსური იარაღის გეგმა. მივიღეთ. სხვა ქვეყნებმა არა. Რა არის შემდეგი?"
  
  ლორენმა თვალები აატრიალა. "პირველ რიგში, აღნიშვნაში კონკრეტულად არის ნათქვამი "დასასვენებელი ადგილები". იმედია გახსოვთ, რომ ჰანიბალი დაუმარხავ საფლავში დაკრძალეს და შეიძლება იქ აღარც იყოს. ყურება ბევრისთვის უპატივცემულობა იქნებოდა. მისი უცვლელად დატოვება ნიშნავს სხვების მიმართ უპატივცემულობის გამოხატვას".
  
  ჰეიდენმა ამოიოხრა. "და ასე გრძელდება. ერთი და იგივე ამბავი, განსხვავებული დღის წესრიგი მთელს მსოფლიოში."
  
  "წარმოიდგინეთ, ინფორმაცია ტერორისტების ხელში რომ მოხვდეს. მე ვიტყოდი, რომ ყველა ქვეყანას, რომელიც ამჟამად მისდევს ცხენოსნებს, ადვილად შეუძლია შექმნას საკუთარი სუპერიარაღი. მაგრამ..."
  
  "ეს არის ვის ყიდიან გეგმებს ამ მთავრობის გარკვეული ფრაქციები", - დაასრულა დრეიკმა. "იმიტომ, რომ ჩვენ ჯერ კიდევ არ ვართ დარწმუნებული, რომ ყველა გუნდი ოფიციალურად არის სანქცირებული. მას არ სჭირდებოდა დამატება, თუნდაც ისინი ფიქრობდნენ, რომ ასეა.
  
  ვერტმფრენი დაფრინავდა მოწმენდილ ლურჯ ცაში, ტურბულენტობის გარეშე და კომფორტულ სითბოში. დრეიკმა დაისვენა პირველად დაახლოებით ერთი დღის განმავლობაში. ძნელი დასაჯერებელი იყო, რომ სწორედ წუხელ ის დიდი ჰანიბალის განსასვენებელთან იყო დაჩოქილი.
  
  ლორენი გადავიდა შემდეგ ფაილზე. "გახსოვს უკანასკნელი განკითხვის ბრძანება? ნება მომეცით გაგახალისოთ. "დედამიწის ოთხივე კუთხეში ვიპოვეთ ოთხი მხედარი და მათ წინაშე წარვადგინეთ უკანასკნელი განკითხვის ორდენის გეგმა. ისინი, ვინც გადაურჩებიან სამსჯავროს ჯვაროსნულ ლაშქრობას და მის შემდგომ შედეგებს, სამართლიანად იმეფებენ უზენაესად. თუ ამას კითხულობთ, ჩვენ დავკარგეთ, ასე რომ წაიკითხეთ და ყურადღებით მიჰყევით. ჩვენი ბოლო წლები გატარდა მსოფლიო რევოლუციების ბოლო ოთხი იარაღის - ომის, დაპყრობის, შიმშილისა და სიკვდილის აწყობაზე. ისინი ერთად გაანადგურებენ ყველა მთავრობას და გახსნიან ახალ მომავალს. მზად იყავი. Იპოვე ისინი. იმოგზაურეთ დედამიწის ოთხ კუთხეში. იპოვნეთ სტრატეგიის მამის განსასვენებელი, შემდეგ კი ხაგანი; ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე უცხოვრია და შემდეგ ღვთის უბედურება. მაგრამ ყველაფერი ისე არ არის, როგორც ჩანს. ჩვენ ვესტუმრეთ ხაგანს 1960 წელს, დასრულებიდან ხუთი წლის შემდეგ და დავამატეთ Conquest მის კუბოში. ჩვენ ვიპოვეთ უბედურება, რომელიც იცავს ჭეშმარიტ განკითხვის დღეს. და ერთადერთი მოკვლის კოდია, როდესაც მხედრები გამოჩნდნენ. მამის ძვლებზე საიდენტიფიკაციო ნიშნები არ არის. ინდოელი იარაღით არის გარშემორტყმული. ბოლო განკითხვის ბრძანება ახლა შენში ცხოვრობს და მარადიულად სუფევს უზენაესი".
  
  დრეიკი ცდილობდა შესაბამისი პუნქტების გაერთიანებას. "განადგურების კოდი? მე ნამდვილად არ მომწონს როგორ ჟღერს. და "ჭეშმარიტი განკითხვის დღე". ასე რომ, პირველ სამს რომც გავანეიტრალოთ, ბოლო იქნება ნამდვილი ჰუმდინგერი.
  
  "ამ მომენტში", - თქვა ლორენმა, მხედველობაში მის წინ მდებარე კაბინეტზე. "ანალიტიკური ცენტრი ვაშინგტონმა მოიფიქრა რამდენიმე იდეა.
  
  დრეიკი სულ რაღაც წამით გაქრა. ყოველთვის, როცა ის მოისმენდა კვლევის შესახებ ხსენებას, ყოველ ჯერზე, როცა ახსენებდნენ ანალიტიკოსებს, სულ რაღაც ორი სიტყვა უტრიალებდა გონებაში, როგორც ბილბორდის ზომის წითელი ნეონის განათება.
  
  კარინ ბლეიკი.
  
  მის ხანგრძლივ არყოფნას კარგს არ ნიშნავდა. კარინი შეიძლება იყოს მათი შემდეგი მისია. მან რბილად გადააგდო შეშფოთება ცოტა ხნით გვერდზე.
  
  "...მეორე მხედარი დამპყრობელია. მეორე აღწერაში ნახსენებია კაგანი. აქედან ვასკვნით, რომ ჩინგიზ-ხანი დამპყრობელია. ჩინგიზ-ხანი დაიბადა 1162 წელს. ის ფაქტიურად დაპყრობაა. მან დაიპყრო აზიისა და ჩინეთის დიდი ნაწილი და მის ფარგლებს გარეთ, და მონღოლთა იმპერია იყო ყველაზე დიდი მომიჯნავე იმპერია ისტორიაში. ყაენი იყო მომკელი; მან გაიარა ძველი სამყაროს უმეტესი ნაწილი და, როგორც უკვე აღვნიშნეთ, დღეს ცოცხალი ყოველი ორასი კაციდან ერთი ჩინგიზ ხანის ნათესავია".
  
  მაიმ ჩაიცინა. "ვაუ ალისია, ის შენს მამაკაცურ ვერსიას ჰგავს."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "ამ ბიჭმა ნამდვილად იცოდა მოშენება."
  
  "ამ კაცის ნამდვილი სახელი იყო თემუჯინი. ჩინგიზ-ხანი საპატიო წოდებაა. მამამისი მოწამლეს, როდესაც ბიჭი მხოლოდ ცხრა წლის იყო, რის გამოც დედამ შვიდი ვაჟი მარტო გაზარდა. ის და მისი ახალგაზრდა ცოლიც გაიტაცეს და ორივემ გარკვეული დრო გაატარა როგორც მონები. მიუხედავად ამ ყველაფრისა, ჯერ კიდევ ოცდაათი წლის ასაკში იგი ჩამოყალიბდა როგორც სასტიკი ლიდერი. მან განასახიერა ფრაზა "დაინახე შენი მტრები ახლოს", რადგან მისი უდიდესი გენერლების უმეტესობა ყოფილი მტრები იყვნენ. მას არც ერთი ანგარიში არ დაუტოვებია და, სავარაუდოდ, პასუხისმგებელი იყო 40 მილიონი ადამიანის სიკვდილზე, რამაც მსოფლიოს მოსახლეობა 11 პროცენტით შეამცირა. მან მიიღო სხვადასხვა რელიგიები და შექმნა პირველი საერთაშორისო საფოსტო სისტემა თავისი იმპერიის ფოსტისა და საავტომობილო სადგურების გამოყენებით.
  
  დრეიკი სავარძელში გადაინაცვლა. "ბევრი ინფორმაციაა დასამუშავებელი."
  
  "ის იყო მონღოლთა იმპერიის პირველი ხაგანი".
  
  დალი ფანჯრის ჩაფიქრებას მოშორდა. "და მისი განსასვენებელი?"
  
  "ისე, ის დაკრძალეს ჩინეთში. უსახელო საფლავში".
  
  ალისია ღრიალებდა. "დიახ, ჯანდაბა, რა თქმა უნდა, ის იყო!"
  
  "ასე რომ, ჯერ აფრიკა და ახლა ჩინეთი წარმოადგენენ დედამიწის ოთხი კუთხიდან ორს," - თქვა მაიმ ხმამაღლა. "თუ ეს არ არის აზია და ჩვენ არ ვსაუბრობთ კონტინენტებზე".
  
  - შვიდია, - შეახსენა სმიტმა.
  
  - ყოველთვის არა, - უპასუხა ლორენმა იდუმალებით. "მაგრამ ჩვენ მივალთ ამას. ჩნდება კითხვები: რა არის დაპყრობის იარაღი და სად არის ჩინგიზის განსასვენებელი?
  
  "ვფიქრობ, ერთ-ერთი პასუხი ჩინეთია", - ჩაილაპარაკა კენზიმ.
  
  ჩინგიზ ხანი 1227 წელს იდუმალ გარემოებებში გარდაიცვალა. მარკო პოლო ამტკიცებდა, რომ ეს იყო ინფექციის გამო, სხვები შხამის გამო, სხვები კი პრინცესას ომის ნადავლად წაყვანის გამო. გარდაცვალების შემდეგ მისი ცხედარი ჩვეულებისამებრ სამშობლოში, ხენტიის აიმაგში დააბრუნეს. ითვლება, რომ იგი დაკრძალეს ბურხან ხალდუნის მთაზე, მდინარე ონონის მახლობლად. თუმცა, ლეგენდა ამბობს, რომ ვინც დაკრძალვის პროცესიასთან შეხებაში შედიოდა, კლავდნენ. ამის შემდეგ მდინარე ყანის საფლავზე გადაინაცვლა და მთელი მსვლელობის შემადგენელი ჯარისკაცებიც დაიღუპნენ". ლორენმა თავი დაუქნია. "მაშინ სიცოცხლეს და ცხოვრებას მცირე მნიშვნელობა ჰქონდა."
  
  "როგორც ახლა არის მსოფლიოს ზოგიერთ ნაწილში", - თქვა დალმა.
  
  "მაშ, ჩვენ ისევ ვყვინთავთ?" ალისია შუბლი შეჭმუხნა. "დაივინგიზე ისევ არავის არაფერი უთქვამს. ეს არ არის ჩემი საუკეთესო ნიჭი."
  
  მაიმ როგორღაც გადაყლაპა ის შენიშვნა, რომელიც თითქოს ტუჩებიდან გამოსულიყო, სამაგიეროდ ხველა აუტყდა. "მე არ ვყვინთავ," თქვა მან ბოლოს. "ეს შეიძლება იყოს მთაზეც. განა მონღოლეთის მთავრობამ არ დაკეტა გარკვეული ტერიტორია ასობით წლის განმავლობაში?
  
  "აბსოლუტურად, და ამიტომაც გავემართეთ ჩინეთისკენ", - თქვა ლორენმა. "და ჩინგიზ ხანის საფლავი. ახლა, მხოლოდ თქვენი ინფორმირებისთვის, NSA და CIA კვლავ იყენებენ ათობით მეთოდს ჩვენი კონკურენტების შესახებ ინფორმაციის შესაგროვებლად. ფრანგებმა მართლა დაკარგეს კაცი. ინგლისელები ჩვენთან ერთად წავიდნენ. რუსები და შვედები მოგვიანებით ჩაერთნენ ტერიტორიის მოსალოდნელზე სწრაფად თურქულ გაწმენდაში. ჩვენ არ ვართ დარწმუნებული მოსადში ან ჩინელებში. შეკვეთები იგივე რჩება. თუმცა, არის ერთი რამ... მე მყავს მდივანი ქროუ ახლა ხაზზე."
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. აზრადაც არ მოსვლია, რომ ქროუ შესაძლოა ლორენთან მათ საუბრებს უსმენდა, მაგრამ ეს უნდა მომხდარიყო. მათ გუნდს, მათ ოჯახს ჰქონდა საიდუმლოებები, როგორც ყველას. როდესაც მან ირგვლივ მიმოიხედა, გაირკვა, რომ სხვებიც იგივეს გრძნობდნენ და ეს იყო ლორენის გზა, რათა მათ გაეგოთ.
  
  ვაშინგტონს ყოველთვის ჰქონდა საკუთარი დღის წესრიგი.
  
  კროუს ხმა დამაჯერებლად ჟღერდა. "მე არ ვიტყვი, რომ თქვენზე მეტი ვიცი ამ კონკრეტული მისიის შესახებ. არა დედამიწაზე. მაგრამ მე ვიცი, რომ ეს არის პოლიტიკური დანაღმული ველი, ინტრიგებითა და ინტრიგებით ჩვენი ზოგიერთი მეტოქე ერის უმაღლეს დონეზე".
  
  რომ აღარაფერი ვთქვათ აშშ-ზე, ფიქრობდა დრეიკი. რა არასდროს!
  
  "მართალი გითხრათ, გაკვირვებული ვარ ზოგიერთი ადმინისტრაციის ჩართულით", - თქვა კროუმ გულწრფელად. "მე მეგონა, რომ მათ შეეძლოთ ჩვენთან მუშაობა, მაგრამ როგორც აღვნიშნე, შეიძლება ყველაფერი ისე არ იყოს, როგორც ჩანს."
  
  ისევ დრეიკმა სხვანაირად მიიღო მისი სიტყვები. ის საუბრობდა მხედრის მისიაზე? ან რამე უფრო პირადი?
  
  - არსებობს მიზეზი, ქალბატონო მდივანო? ჰკითხა ჰეიდენმა. "რაღაც ჩვენ არ ვიცით?"
  
  "კარგი, არა ის, რომ მე ვიცოდი. მაგრამ მე კი სულაც არ ვიცი ყველაფერი. "საზღვრები არ არის" იშვიათი სიტყვაა პოლიტიკაში.
  
  "მაშინ ეს არის თავად იარაღი", - თქვა ჰეიდენმა. "ეს არის პირველი სუპერიარაღი. ის რომ აშენებულიყო, ტერორისტებისთვის მიყიდული რომ ყოფილიყო, მთელ მსოფლიოს შეეძლო გამოსასყიდი მოეთხოვა ამისთვის".
  
  "Მე ვიცი. ეს... განკითხვის დღის ორდერმა, - თქვა მან ზიზღით, - აშკარად შეიმუშავა გენერალური გეგმა, რომელიც მომავალ თაობებს დაუტოვა. საბედნიეროდ, ისრაელელებმა ისინი დიდი ხნის წინ დახურეს. სამწუხაროდ, მათ ვერ იპოვეს ეს კონკრეტული გეგმა. ეს სქემა."
  
  ჯერჯერობით, დრეიკმა ვერ დაინახა აზრი ამ ზარში. უკან გადაიხარა, თვალები დახუჭა და საუბარს უსმენდა.
  
  "სხვაზე გადახტები. მხოლოდ ისრაელი და ჩინეთი არიან HIA. მოქმედებს ნორმალური წესები, მაგრამ მიაღწიეთ ამ იარაღს და მიიღეთ ის ჯერ. ამერიკას არ შეუძლია დაუშვას ეს არავის ხელში ჩავარდეს. და ფრთხილად, შუბი. ამაში უფრო მეტია, ვიდრე ერთი შეხედვით ჩანს".
  
  დრეიკი დაჯდა. დალი წინ დაიხარა. "ეს არის სხვა სახის გაფრთხილება?" ჩაიჩურჩულა მან.
  
  დრეიკი სწავლობდა ჰეიდენს, მაგრამ მათ უფროსს არ ავლენდა უსიამოვნების ნიშნები. დაიფარე ზურგი? აქამდე რომ არ გაეგო ეს ამერიკული დიალექტი, არც ამ ფრაზას მიანიჭებდა მნიშვნელობას. მისი ფიქრები პერუში სმიტისა და ჯოშუას სიკვდილზე გადავიდა. გაზომა მათი დაუმორჩილებლობის სიღრმე. როგორც რიგითი ჯარისკაცი, ჯარისკაცის აზროვნებით, ის დიდად შეწუხდებოდა. მაგრამ ისინი აღარ იყვნენ ჯარისკაცები - იძულებულნი იყვნენ, ყოველდღე გაეკეთებინათ რთული არჩევანი, მინდორზე, ზეწოლის ქვეშ. მათ მხრებზე ატარებდნენ ათასობით ადამიანის, ზოგჯერ კი მილიონების სიმძიმეს. არაჩვეულებრივი გუნდი იყო. Მეტი აღარ.
  
  შენ ისეთივე კარგი ხარ, როგორც შენი ბოლო შეცდომა. თქვენ მხოლოდ თქვენი ბოლო შეცდომის გამო გახსენდებათ. ეთიკა სამუშაო ადგილზე მთელ მსოფლიოში. მან ამჯობინა გააგრძელოს მუშაობა, გააგრძელოს ბრძოლა. თავი წყალზე მაღლა - იმიტომ, რომ სამყარო გამუდმებით ტრიალებს მილიონობით ზვიგენს და თუ გაჩერდით, ან დაიხრჩობდით ან ნაწილებად დაგლეჯდით.
  
  ქროუმ დაძაბული პეპ ლაპარაკი დაასრულა, შემდეგ კი ჰეიდენი მათკენ მიუბრუნდა. იგი თავის კომუნიკატორს შეეხო და გრიმას გაუწია.
  
  "Არ დაგავიწყდეს".
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. გახსენი არხი.
  
  "ვფიქრობ, რომ ეს ძალიან განსხვავდება ჩვეულებრივი სამარხების შემტევებისგან." იორგიმ ჩაილაპარაკა. "ჩვენ წინაშე ვართ ხელისუფლების ჯარისკაცები, ექსპერტები. უცნობი ჯგუფები, შესაძლოა მოღალატეები. ჩვენ ვეძებთ დროში დაკარგულ ადამიანებს, დაბადებულებს წლების სხვაობით. ჩვენ მივყვებით ძველი ომის დამნაშავეების წინასწარმეტყველებას, ზუსტად ისე, როგორც მას სურდა, რომ ეს გაგვეკეთებინა". მან მხრები აიჩეჩა. "ჩვენ არ ვაკონტროლებთ სიტუაციას.
  
  "მე რაც შეიძლება ახლოს ვარ საფლავის მტაცებელთან," თქვა კენზიმ ღიმილით. - ეს... სულ სხვაა.
  
  ალისია და მაიმ ისრაელს შეხედეს. "დიახ, ჩვენ ჩვეულებრივ დავივიწყებთ თქვენს საზიზღარ კრიმინალურ წარსულს, არა... Twisty?"
  
  შვედმა თვალი ჩაუკრა. "მე... ჰმ... მე... რა?"
  
  კენზი ჩაერია. "და მე ვფიქრობ, რომ გარემოებები არასოდეს გაიძულებდნენ რაიმე კომპრომატების დაკავებას, არა, ალისია?"
  
  ინგლისელმა მხრები აიჩეჩა. "დამოკიდებულია იმაზე, კვლავ ვსაუბრობთ თუ არა დანაშაულზე. ზოგიერთი კომპრომისული პოზიცია სხვებზე უკეთესია".
  
  "თუ ჩვენ კვლავ ოპტიმისტურად და ფხიზლად ვიქნებით," თქვა ჰეიდენმა, "შეიძლება დავიწყოთ კითხვა ჯენგის ხანისა და მისი საფლავის ადგილმდებარეობის შესახებ?" ვაშინგტონ DC ანალიტიკური ცენტრი ყველა კარგად არის და კარგი, მაგრამ ჩვენ აქ ვართ და ვნახავთ, რა არ იქნება. რაც უფრო მეტი ინფორმაციის ათვისება შეგიძლიათ, მით მეტია ალბათობა იმისა, რომ ვიპოვოთ მეორე იარაღი.
  
  "და გამოდი ცოცხალი აქედან", დაეთანხმა დალი.
  
  ტაბლეტები გადაიყარა, ძლივს საკმარისი იყო გასაზიარებლად. ალისია იყო პირველი, ვინც დარეკა მისი ელფოსტისა და ფეისბუქის გვერდის შესამოწმებლად. დრეიკმა იცოდა, რომ ელექტრონული ფოსტის მისამართიც კი არ ჰქონდა, რომ აღარაფერი ვთქვათ სოციალური მედიის პირველ მინიშნებაზე, და შეხედა მას.
  
  დაიღრიალა მან. "სერიოზული დრო?"
  
  "ეს, ან დაისვენე, სიყვარული. ჩინეთი ნამდვილად არ მოგვესალმება ხელგაშლილი".
  
  "Კარგი არგუმენტია." ჰეიდენმა ამოიოხრა. "მე დავუკავშირდები ადგილობრივ გუნდებს და ვთხოვ, ხელი შეუწყონ ჩვენს შესვლას. ჯერჯერობით ყველა ეთანხმება გეგმას?"
  
  "კარგი," თქვა დალმა შემთხვევით. "არასდროს მეგონა, რომ ჩინგიზ ყაენს ჩინეთში გამოვდევნიდი, მაშინ როცა ვცდილობდი არ შემეწყო ბრძოლა ნახევარ ათეულ მეტოქე ერთან. მაგრამ ჰეი, - აიჩეჩა მან მხრები, - იცით, რას ამბობენ რაღაც განსხვავებულის მცდელობაზე.
  
  ალისიამ ირგვლივ მიმოიხედა, შემდეგ თავი დაუქნია. "Უკომენტაროდ. Ძალიან ადვილი."
  
  - ახლავე, - თქვა დრეიკმა, - მირჩევნია ცოტა მეტი ინფორმაცია მივიღო.
  
  - მე და შენ ორივე, იორკი. დალმა თავი დაუქნია. "მე და შენ, ორივე."
  
  
  თავი მეცამეტე
  
  
  საათები გაფრინდა. ვერტმფრენი იძულებული გახდა საწვავის შევსება. სხვა გუნდების შესახებ სიახლეების ნაკლებობა იმედგაცრუებული გახდა. ჰეიდენმა აღმოაჩინა, რომ მისი საუკეთესო გზა იყო გენგისის საფლავთან დაკავშირებული ინფორმაციის სიმდიდრეში ჩაძირვა, მაგრამ მას გაუჭირდა რაიმე ახლის აღმოჩენა. სხვები აშკარად ცდილობდნენ იგივეს გაკეთებას გარკვეული პერიოდის განმავლობაში, მაგრამ ზოგი დაიღალა და გადაწყვიტა შესვენება, ზოგს კი გაუადვილდა პირადი პრობლემების გადაჭრა.
  
  მათ ვიწრო სივრცეში შეუძლებელი იყო ამის იგნორირება და სიმართლე გითხრათ, ახლა გუნდი საკმარისად ახლო და ნაცნობი იყო, რომ ეს ყველაფერი თავისთავად მიეღო.
  
  დალმა დარეკა სახლში. ბავშვებს მისი მოსმენა გაუხარდათ, რამაც დალის ფართო ღიმილი გამოიწვია. ჯოანამ ჰკითხა, როდის იქნებოდა სახლში. დაძაბულობა აშკარა იყო, შედეგი არც ისე დიდია. ჰეიდენმა ერთი წუთი დაუთმო კინიმაკას ყურებას, როცა დიდმა ჰავაელმა თითი ტაბლეტის ეკრანზე გაასრიალა. მან გაიღიმა. მოწყობილობა მის დიდ ხელებში ღია ბარათს ჰგავდა და გაახსენდა, როგორ შეეხო ეს ხელები მის სხეულს. ნაზი. მღელვარება. ის მას კარგად იცნობდა და ეს მათ სიახლოვეს აძლიერებდა. ახლა ის უყურებდა თითის დაზიანებულ წვერს, რომელიც იძულებული იყო გადაეყლაპა ბოლო მისიის დროს. სიტუაციის შოკმა გაახილა თვალები. ცხოვრება უსაზღვროდ ზედმეტად ხანმოკლე იყო იმ ადამიანის ნების წინააღმდეგ საბრძოლველად, ვინც გიყვარდა.
  
  ოდნავ სუნთქვა შეეკრა, არ იყო დარწმუნებული, მართლა სჯეროდა თუ არა. ჯანდაბა, შენ ამას არ იმსახურებ. არა ყველაფრის შემდეგ რაც თქვი. უკან დაბრუნების საბაბს არ იძლეოდა და წარმოდგენა არ ჰქონდა საიდან დაეწყო. შეიძლება ეს იყო ბრძოლა, სიტუაცია, სამსახური. შეიძლება ასე იყო მისი ცხოვრების ყველა მომენტში.
  
  ხალხმა შეცდომები დაუშვა. მათ შეეძლოთ საკუთარი თავის გამოსყიდვა.
  
  ალისიამ ეს გააკეთა.
  
  ამ ფიქრმა აიძულა იგი ინგლისელი ქალის მიმართულებით გაეხედა, როცა ვერტმფრენი ცაში გადიოდა. უეცარმა აურზაურმა ქამარი უფრო გამკაცრდა. წამით თავისუფალი დაცემა და გული შეეკუმშა. მაგრამ ყველაფერი კარგად იყო. ცხოვრებას მიბაძავდა.
  
  ჰეიდენის ინსტინქტები ყოველთვის იყო ხელმძღვანელობა, საქმის გაკეთება. ახლა მან დაინახა, რომ ეს ინსტინქტები ერეოდა მისი ცხოვრების სხვა მნიშვნელოვან ასპექტებში. მან დაინახა ბნელი მომავალი.
  
  დრეიკი და ალისია ბედნიერები იყვნენ, იღიმებოდნენ და საერთო ტაბლეტს აკაკუნებდნენ. მაიმ კენზი მისცა და ორმა ქალმა რიგრიგობით მიიყვანა იგი. საინტერესო იყო, როგორ ექცეოდნენ ცალსახად განსხვავებული ადამიანები მსგავს სიტუაციებს.
  
  სმიტი ლორენთან დაუახლოვდა. "Როგორ ხარ?"
  
  "როგორც არ უნდა იყოს კარგი, შე ნაბიჭვრო. ახლა ამის დრო არ არის, სმიტ.
  
  "თქვენ გგონიათ, რომ არ ვიცი? მაგრამ მითხარი. როდის მოვა დრო?
  
  "Ახლა არა".
  
  - არასოდეს, - თქვა მწარედ სმიტმა.
  
  იღრიალა ლორენმა. "სერიოზულად? ჩიხში ვართ, ძმაო. აგურის კედელს ეჯახები და ვერ გასცდები მას".
  
  "კედელი?"
  
  ლორენმა ამოიოხრა. - დიახ, მას სახელი აქვს.
  
  "ოჰ. ეს კედელი".
  
  ჰეიდენმა დაინახა, რომ ორივემ გადაჭრა პრობლემა. მისი განსჯა ან ჩარევა არ იყო, მაგრამ ნათლად აჩვენა, თუ როგორ შეიძლება ნებისმიერმა დაბრკოლებამ ხელი შეუშალოს ნებისმიერ ურთიერთობას. სმიტი და ლორენი, რბილად რომ ვთქვათ, არაორდინალური წყვილი იყვნენ, იმდენად უჩვეულო, რომ კარგად თანამშრომლობდნენ.
  
  თუმცა ყველაზე არატრადიციული დაბრკოლებები ახლა მათ გზაზე იდგა.
  
  სმიტმა სცადა განსხვავებული მიდგომა. "კარგი, კარგი, რა მოგცა მან ამ ბოლო დროს?"
  
  "ᲛᲔ? არაფერი. მე იქ ინფორმაციისთვის არ დავდივარ. ეს არის CIA-ს, ან FBI-ს, ან სხვა.
  
  "მაშინ რაზე ლაპარაკობ?"
  
  სმიტისთვის ეს წინგადადგმული ნაბიჯი იყო. ღია, არაკონფრონტაციული კითხვა. ჰეიდენმა რაღაც სიამაყე იგრძნო ჯარისკაცით.
  
  ლორენი ცოტათი ყოყმანობდა. "სიგიჟე," თქვა მან. "სისულელეს ვსაუბრობთ. Ტელევიზია. ფილმები. წიგნები. ცნობილი სახეები. სიახლეები. მშენებელია, ამიტომ ეკითხება პროექტებს".
  
  "რა პროექტები?"
  
  "ამ ყველაფრისგან, თქვენ ფრთხილ კითხვას სვამთ. რატომ არა, რომელი ცნობილი სახეები ან რომელი ფილმები? შენობები გაინტერესებს, ლენს?"
  
  ჰეიდენს სურდა მისი გამორთვა, მაგრამ აღმოაჩინა, რომ არ შეეძლო. სალონი ძალიან ვიწრო იყო; საქმე ძალიან სერიოზულია; სმიტის სახელის ხსენება ძალიან მიმზიდველია.
  
  "მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ ვინმეს სურს ზიანი მიაყენოს მათ."
  
  ლორენმა ხელი გაუშვა და საუბარი დასრულდა. ჰეიდენს აინტერესებდა, არღვევდა თუ არა ლორენი რაიმე კანონს ცნობილ ტერორისტთან სასაუბროდ ფარულად გამოძევებით, მაგრამ მან ვერ გადაწყვიტა, როგორ გამოეწერა ლორენის შეკითხვა. ყოველ შემთხვევაში, ჯერ არა.
  
  "ერთ საათზე ნაკლები დარჩა." საკომუნიკაციო სისტემაში პილოტის ხმა გაისმა.
  
  დრეიკმა აიხედა. ჰეიდენმა მის სახეზე განსაზღვრა დაინახა. იგივეა დალთან დაკავშირებით. გუნდი სრულად იყო ჩართული, მუდმივად აუმჯობესებდა უნარებს. შეხედეთ, მაგალითად, ბოლო ოპერაციას. მათ ყველამ გაიარა სრულიად განსხვავებული მისიები, შეექმნა ბოროტების განსახიერება და არც ერთი ნაკაწრი არ მიუღიათ.
  
  ყოველ შემთხვევაში ფიზიკურ ასპექტში. სულის ნაწიბურები - განსაკუთრებით მისი საკუთარი - არასოდეს განიკურნება.
  
  მან ერთი წუთი გაატარა მის წინ არსებულ ფურცლებს და ცდილობდა ჩინგიზ-ყაენის ისტორიის კიდევ რამდენიმე გაცნობას. მან დაასკანირა ორდენის ტექსტი, ხაზი გაუსვა სტრიქონებს: გადადით მსოფლიოს ოთხ კუთხეში. იპოვნეთ სტრატეგიის მამის განსასვენებელი, შემდეგ კი ხაგანი; ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე უცხოვრია და შემდეგ ღვთის უბედურება. მაგრამ ყველაფერი ისე არ არის, როგორც ჩანს. ჩვენ ვესტუმრეთ ხაგანს 1960 წელს, დასრულებიდან ხუთი წლის შემდეგ და დავამატეთ Conquest მის კუბოში.
  
  დედამიწის ოთხი კუთხე? ჯერ კიდევ საიდუმლოდ რჩება. საბედნიეროდ, ამ დრომდე, ცხენოსნების ვინაობის ნიშნები აშკარა იყო. მაგრამ ორდენმა იპოვა ჩინგიზ ხანის საფლავი? ასე ჩანდა.
  
  როდესაც ვერტმფრენი აგრძელებდა ჰაერში კვეთას, იორგეი ადგა და შემდეგ წინ გადადგა. ქურდის სახე დაღლილი ჩანდა, თვალები დახუჭული ჰქონდა, თითქოს თვალი არ დახუჭა პერუში აფეთქების შემდეგ. "მე გითხარით, რომ მე ვიყავი ვებბის განცხადების ნაწილი, მისი მემკვიდრეობა", - თქვა რუსმა, მისი ტონით ღალატობდა, რომ შეშინებული იყო იმის გამო, რის თქმასაც აპირებდა. "მე გითხარი, რომ მე ყველაზე უარესი ვიყავი მათგან, ვინც აღნიშნეს".
  
  ალისია გაღიზიანებული წუწუნით ცდილობდა უეცარი ატმოსფერული დემპერის ამოღებას. "მე ჯერ კიდევ ველოდები, ვინ არის ეს ლესბოსელი", - თქვა მან მხიარულად. "მართალი გითხრათ, იოგი, ვიმედოვნებდი, რომ ეს შენ იქნებოდი."
  
  -როგორ...-შეაჩერა გიორგიმ შუა წინადადება. "Მე კაცი ვარ".
  
  "არ ვარ დარწმუნებული. ეს პატარა ხელები. ეს სახე. გზა, რომელსაც შენ დადიხარ."
  
  "ნება მიეცით ისაუბროს", - თქვა დალმა.
  
  "და თქვენ ყველამ უნდა იცოდეთ, რომ მე ლესბოსელი ვარ", - თქვა ლორენმა. "იცით, ამაში ცუდი და სამარცხვინო არაფერია".
  
  - ვიცი, - თქვა ალისამ. "თქვენ უნდა იყოთ ის, ვინც გსურთ იყოთ და მიიღოთ ეს. ვიცი რომ ვიცი. უბრალოდ იმედი მქონდა, რომ ეს იოგი იქნებოდა, სულ ეს იყო.
  
  სმიტმა ლორენს დაბნეული, მაგრამ სხვაგვარად შეუღწეველი გამომეტყველებით შეხედა. დრეიკს სიურპრიზის გათვალისწინებით რეაქცია სასიამოვნოდ მიაჩნდა.
  
  "ასე რომ, მხოლოდ ერთი დარჩა", - თქვა კინიმაკამ.
  
  "ვინმე, რომელიც კვდება," თქვა დრეიკმა და იატაკს მიშტერებოდა.
  
  "იქნებ ჩვენს მეგობარს ლაპარაკის საშუალება მივცეთ?" დალი დაჟინებით მოითხოვდა.
  
  გიორგიმ გაღიმება სცადა. მერე ხელები მის წინ მოხვია და ქოხის სახურავს შეხედა.
  
  "ეს არ არის გრძელი ამბავი," თქვა მან სქელი აქცენტით. "მაგრამ ეს რთული კითხვაა. მე... ცივი სისხლით მოვკალი მშობლები. და მადლობელი ვარ ყოველ დღე. მადლობელი ვარ, რომ ეს გავაკეთე. "
  
  დრეიკმა ხელი ასწია მეგობრის ყურადღების მისაქცევად. "თქვენ არაფრის ახსნა არ გჭირდებათ, თქვენ იცით. აქ ჩვენ ვართ ოჯახი. ეს არ გამოიწვევს პრობლემებს."
  
  "Მე მესმის. მაგრამ ეს ჩემთვისაც არის. Გესმის?"
  
  გუნდმა, ერთი და ყველა, თავი დაუქნია. გაიგეს.
  
  "პატარა სოფელში ვცხოვრობდით. ცივი სოფელი. ზამთარი? ეს სეზონი არ იყო, ეს იყო ძარცვა, ცემა, ცემა ღვთისაგან. ეს ავიწროებდა ჩვენს ოჯახებს, ბავშვებსაც კი. მე ექვსიდან ერთი ვიყავი და ჩემი მშობლები ამას ვერ უმკლავდებოდნენ. მათ არ შეეძლოთ საკმარისად სწრაფად დალევა, რომ დღეები გამარტივებულიყო. მათ ვერ შეძლეს სათანადო თანხის დაბრუნება, რათა ღამეები გადარჩენილიყო. ვერ იპოვეს ჩვენთან გამკლავება და ჩვენზე ზრუნვა, ამიტომ გამოსახულების შესაცვლელად იპოვეს".
  
  ალისია გრძნობებს ვერ იკავებდა. "იმედი მაქვს, რომ ეს არ არის ისე, როგორც ჟღერს."
  
  "ერთ შუადღეს ყველანი ჩავსხედით მანქანაში. მათ თქვეს, რომ ქალაქში მოგზაურობას გვპირდებიან. წლებია ქალაქში არ ვყოფილვართ და უნდა გვეკითხა, მაგრამ..." მხრები აიჩეჩა. "ჩვენ ბავშვები ვიყავით. ისინი ჩვენი მშობლები იყვნენ. მათ დატოვეს პატარა სოფელი და ჩვენ ის აღარ გვინახავს. "
  
  ჰეიდენმა მაისის სახეზე შორეული სევდა დაინახა. მისი ახალგაზრდული ცხოვრება შეიძლება განსხვავდებოდეს იორგასგან, მაგრამ მას ჰქონდა სამწუხარო მსგავსება.
  
  "მანქანის გარეთ დღე უფრო ცივდებოდა, ბნელდებოდა. მანქანით დადიოდნენ და არ ლაპარაკობდნენ. მაგრამ ჩვენ მიჩვეული ვართ. მათ არ უყვარდათ სიცოცხლე, ჩვენ და ერთმანეთი. ვფიქრობ, ჩვენ არასოდეს ვიცოდით სიყვარული, ისეთი არა, როგორიც უნდა იყოს. სიბნელეში გაჩერდნენ და თქვეს, რომ მანქანა გაფუჭდა. ერთმანეთს ჩავეხუტეთ, ზოგი ტიროდა. ჩემი უმცროსი და მხოლოდ სამი წლის იყო. ცხრა წლის ვიყავი, ყველაზე უფროსი. მე უნდა მქონდეს ... უნდა მქონდეს ..."
  
  იორგიმ ცრემლები იბრძოდა, როცა სახურავს უყურებდა, თითქოს მას წარსულის შეცვლის ძალა ჰქონდა. მან მტკიცე ხელი გაუწოდა მანამ, სანამ ვინმე ადგებოდა მასთან მისასვლელად, მაგრამ ჰეიდენმა მაინც იცოდა, რომ ეს იყო ის, რაც მას დამოუკიდებლად უნდა გაეტანა.
  
  "მათ გამოგვიყვანეს. ცოტა ხანს დადიოდნენ. ყინული იმდენად მძიმე და ცივი იყო, რომ მისგან ძლიერი, მომაკვდინებელი ტალღები გამოდიოდა. ვერ მივხვდი რას აკეთებდნენ და მერე ზედმეტად გავცივდი, რომ სწორად მეფიქრა. დავინახე, რომ ისინი ისევ და ისევ გვაბრუნებენ. დაკარგული და სუსტები ვიყავით, უკვე ვკვდებოდით. ბავშვები ვიყავით. ჩვენ... ვენდობოდით".
  
  ჰეიდენმა თვალები დახუჭა. სიტყვები არ იყო.
  
  "აშკარად იპოვეს მანქანა. Მათ დატოვეს. ჩვენ... კარგი, მოვკვდით... სათითაოდ". გიორგიმ ჯერ კიდევ ვერ შეძლო დეტალების გარკვევით ჩამოყალიბება. მხოლოდ გულდამძიმებულმა ტანჯვამ, რომელიც მის სახეზე ჩანდა, სიმართლეს ამჟღავნებდა.
  
  "ერთადერთი გადარჩენილი მე ვიყავი. მე ყველაზე ძლიერი ვიყავი. Მე ვცადე. ვატარებდი, მივათრიე და ჩავეხუტე, მაგრამ არაფერი გამომივიდა. მე მათ ყველა ჩავვარდი. დავინახე, რომ ცხოვრებამ დატოვა თითოეული ჩემი და-ძმა და დავპირდი, რომ გადავრჩებოდი. მათმა სიკვდილმა ძალა მომცა, თითქოს მათი დაღუპული სულები ჩემსას შეუერთდნენ. იმედი მაქვს გააკეთეს. მაინც გჯერა. მე მჯერა, რომ ისინი კვლავ ჩემთან არიან. რუსეთის ციხეში გადავრჩი. მე მეტ დრეიკს გავუძელი, - მან სუსტი ღიმილი მოასწრო, - და იქიდან გავიყვანე.
  
  "როგორ მოახერხეთ სოფელში დაბრუნება?" კინიმაკას უნდოდა გაეგო. ჰეიდენმა და დალმა მას ფრთხილად შეხედეს, მაგრამ ისიც ცხადი იყო, რომ იორგის სჭირდებოდა ხმა.
  
  "მათი ტანსაცმელი ჩავიცვი", - მტკივნეულად დაბალი ხმით ჩაისისინა. "პერანგები. ქურთუკები. წინდები. თბილად ვიყავი და ყველანი მარტო დავტოვე თოვლსა და ყინულში და გზას გავუდექი".
  
  ჰეიდენს ვერ წარმოედგინა გულისტკივილი, დანაშაულის გრძნობა, რომელიც მისი არ უნდა ყოფილიყო.
  
  "მანქანა, რომელიც გვერდით მიდიოდა, დამეხმარა. მოვუყევი ამბავი, სოფელში დავბრუნდი რამდენიმე დღის შემდეგ, - ღრმად ამოისუნთქა, - და დაენახათ მათ მიერ გამოწვეული მწუხარების აჩრდილი. დაე მათ დაინახონ და იგრძნონ რამდენად ღრმა იყო მისი რისხვა. ასე რომ, დიახ, მე მოვკალი ჩემი მშობლები ცივსისხლიანად".
  
  იყო სიჩუმე, რომელიც არასოდეს უნდა დაირღვეს. ჰეიდენმა იცოდა, რომ იორგას და-ძმების ცხედრები იმ ადგილას იწვა, სადაც ისინი ახლავე დაეცნენ, სამუდამოდ გაყინულები, არასოდეს დაისვენეს.
  
  "ქურდი გავხდი". იორგიმ გულსატკენი რეზონანსი დაასუსტა. "და მოგვიანებით დაიჭირეს. მაგრამ ის არასოდეს ყოფილა ნასამართლევი მკვლელობისთვის. და აქ ვართ. "
  
  ჰაერში პილოტის ხმა გაისმა. "ჩინეთის საჰაერო სივრცემდე ოცდაათი წუთი, ხალხნო, და შემდეგ ჩვენ უბრალოდ გამოვიცნობთ."
  
  ჰეიდენს გაუხარდა, როცა ლორენმა ამ დროს დარეკა ვაშინგტონის ანალიტიკურ ცენტრს. წინსვლის ერთადერთი გზა ყურადღების გაფანტვა იყო.
  
  "ჩვენ ახლოს ვართ მიზანთან", - თქვა მან შეხვედრისას. "Არის რამე სიახლე?"
  
  "ჩვენ ვმუშაობთ ოთხ კუთხეზე, მითითებებს ცხენოსნების დაბადების თარიღებზე, მონღოლეთში, ხაგანზე და თავად ორდენზე, რა გინდათ პირველ რიგში?"
  
  
  თავი მეთოთხმეტე
  
  
  "ოჰ-ოჰ-ოჰ", - თქვა ალისიამ აღელვებულმა და თავის როლს ასრულებდა. "მოდით გავიგოთ დაბადების თარიღის რა რიცხვებია. მე უბრალოდ მიყვარს რიცხვების გამოთვლა."
  
  "მაგარი. სასიამოვნოა ამის მოსმენა საველე ფეხით ჯარისკაცისგან". ხმა ხალისიანად გაგრძელდა, რამდენიმე წარბი ასწია სალონში, მაგრამ ბედნიერად არ იცოდა: "ასე რომ, ჰანიბალი დაიბადა ძვ.წ. 247 წელს, გარდაიცვალა დაახლოებით ძვ.წ. 183 წელს. ჩინგიზ-ხანი 1162, გარდაიცვალა 1227 წ.
  
  "ეს ძალიან ბევრი რიცხვია", - თქვა ალისამ.
  
  "პრობლემა ისაა," თქვა დალმა. - თითები და ფეხის თითები დაგრჩათ.
  
  "არ ვარ დარწმუნებული, რას ნიშნავს ეს," განაგრძო გიკმა. "მაგრამ ამ გიჟურ კულტებს ნამდვილად უყვართ მათი რიცხვითი თამაშები და კოდები. გაითვალისწინეთ ეს."
  
  "ასე რომ, ჰანიბალი დაიბადა ჩინგიზამდე 1400 წლით ადრე", - თქვა კენზიმ. "ჩვენ ეს გვესმის."
  
  "გაგიკვირდებათ იმ ასულების რაოდენობა, ვინც ამას არ აკეთებს", - თქვა ნერდმა შემთხვევით. "Მაინც-"
  
  "ჰეი მეგობარო?" დრეიკმა სწრაფად შეაწყვეტინა სიტყვა: "როდესმე დაგირტყათ სახეში?"
  
  "კარგი, სინამდვილეში, დიახ. Დიახ მაქვს."
  
  დრეიკი სავარძლის საზურგეს მიეყრდნო. "კარგი," თქვა მან. "ახლა შეგიძლია გააგრძელო ჩხუბი."
  
  "რა თქმა უნდა, ამ ციფრებთან მუშაობა ჯერ არ შეგვიძლია, რადგან სხვა მხედრებს არ ვიცნობთ. თუმცა, ვფიქრობ, თქვენც კი შეგიძლიათ გაერკვნენ მეოთხე? არა? განმცხადებლები არ არიან? კარგად. ასე რომ, ბიჭებო, ამ დროისთვის, მონღოლეთის რესპუბლიკაში იგზავნება უზარმაზარი ცეცხლსასროლი ძალა. შვიდი, თუ ექვსი? დიახ, ელიტარული ჯარისკაცების ექვსი გუნდი, რომლებიც წარმოადგენენ ექვს ქვეყანას, მისდევენ დაპყრობის მხედარს. Მე მართალი ვარ? ჰორი!"
  
  დრეიკმა მზერა შეხედა ჰეიდენს. "ეს ბიჭი საუკეთესო წარმომადგენელია ვაშინგტონში?"
  
  ჰეიდენმა მხრები აიჩეჩა. "კარგი, მაინც არ მალავს თავის ემოციებს. არ არის დამალული მატყუარა მოსასხამის მრავალი ნაკეცის ქვეშ, როგორც ვაშინგტონის უმეტესი ნაწილი. "
  
  "წინ, დაპყრობის მხედარს. ცხადია, ორდენს აქვს თავისი დღის წესრიგი, ამიტომ დაპყრობა შეიძლება იყოს ნებისმიერი რამ, ბავშვის სათამაშოდან ვიდეოთამაშამდე... ჰა ჰა. მსოფლიო ბატონობა შეიძლება მრავალი ფორმით მოვიდეს, მართალი ვარ?"
  
  "უბრალოდ განაგრძეთ ბრიფინგი", - თქვა ჰეიდენმა.
  
  "რა თქმა უნდა. მოდით, პირდაპირ შეკვეთაზე გადავიდეთ, არა? მიუხედავად იმისა, რომ ისრაელებს უცნაურად არ სურდათ რაიმე ინფორმაცია მოგვაწოდონ ნაცისტური ომის დანაშაულის კულტის შესახებ, რომელიც მათ გაანადგურეს კუბაში, ჩვენ გავიგეთ ის, რაც უნდა ვიცოდეთ. როგორც კი მტვერი დაიწვა, ნაცისტებმა აშკარად ეგონათ, რომ სწორედ ისინი გააკეთეს ხრიკს და მოიფიქრეს სამყაროს კონტროლის ეს დახვეწილი იდეა. მათ შექმნეს ორდენი გერბთან, საიდუმლო კოდებთან, სიმბოლოებთან და სხვა. მათ შეიმუშავეს გეგმა, სავარაუდოდ ის, რაზეც წლების განმავლობაში მუშაობდნენ რაიხის დროს. მათ დამარხეს ოთხი იარაღი და გამოვიდნენ ეს თავსატეხი. იქნებ უნდოდათ უფრო ბუნდოვანი გაეხადათ, ვინ იცის? მაგრამ მოსადმა გაანადგურა ისინი უკვალოდ და, ჩემი აზრით, ძალიან სწრაფად. ფარული ბუნკერი ოცდაათი წლის განმავლობაში აღმოუჩენელი დარჩა".
  
  - თხუთმეტი წუთი, - ლაკონურად უპასუხა მფრინავმა.
  
  "და ეს არის იარაღი?" ჰკითხა ჰეიდენმა. "საიდან მოიტანეს ისინი?"
  
  "ნაცისტებს დაახლოებით ისეთივე კავშირები ჰქონდათ, როგორიც ყველას შეუძლია. Big Pistol არის ძველი დიზაინი, რომელიც განახლებულია სივრცისა და სიზუსტისთვის. მათ შეეძლოთ აბსოლუტურად ყველაფერზე დაედოთ ხელი ორმოციანი წლებიდან ოთხმოციან წლებამდე. ფული არასდროს ყოფილა დაბრკოლება, მაგრამ მოძრაობა იყო. და ნდობა. ისინი არ ენდობიან არცერთ ცოცხალ სულს ამის გაკეთებას მათთვის. ალბათ წლები დასჭირდათ პატარა თაღლითებს ოთხივე იარაღისა და ათობით სიკეთის დამალვას. ნდობის ფაქტორები ასევე ერთ-ერთი მიზეზია, რის გამოც ისინი მალავდნენ იარაღს პირველ რიგში. ახლა კუბაში ვერ შეინახეს?" ვაშინგტონმა სიცილი აუტყდა, მერე როგორღაც გამოფხიზლდა.
  
  ალისიამ თვალები გადაატრიალა და ორივე ხელი ისე მოხვია, თითქოს ვიღაცის გამხდარ კისერზე შემოეხვია.
  
  "მაინც, ისევ ჩემთან ხართ? მესმის, რომ დრო ცოტაა და ვერ ითმენ, რომ ტალახიან მინდორში გახვიდე და რაღაც გადაიღო, მაგრამ ცოტა მეტი ინფორმაცია მაქვს. ახლახან შევედი..."
  
  პაუზა.
  
  "ახლა ეს საინტერესოა."
  
  მეტი სიჩუმე.
  
  "გსურთ გაზიარება?" ჰეიდენმა ხელი აარიდა მამაკაცს და ვერტმფრენის მყარ მხარეს შეხედა, თითქოს ხედავდა მათი სადესანტო ადგილის მოახლოებას.
  
  "კარგი, მე ვაპირებდი მესაუბრა დედამიწის ოთხ კუთხეზე - ან თუნდაც იმაზე, თუ როგორ ვხედავთ მას - მაგრამ ვხედავ, რომ დრო გვეწურება. ნახე, მომეცი ხუთი, მაგრამ რაც არ უნდა გააკეთო, - შეაჩერა მან, - არ დაეშვა!
  
  კომუნიკაცია მოულოდნელად შეწყდა. ჰეიდენმა ჯერ იატაკს, შემდეგ კი ვერტმფრენის შიგნით შეხედა.
  
  დრეიკმა ორივე ხელი მაღლა ასწია. "Ნუ მიყურებ. მე არ ვარ დამნაშავე!"
  
  ალისიას გაეცინა. "Დიახ მეც."
  
  "არ დაეშვა?" გაიმეორა დალმა. "რას ნიშნავს ეს?"
  
  ალისიამ ყელი მოიწმინდა, თითქოს ახსნას აპირებდა, მაგრამ შემდეგ პილოტის ხმა დინამიკებზე გაისმა. "ორი წუთი ბიჭებო."
  
  ჰაიდენმა დახმარებისთვის მოხუც მორწმუნეს მიმართა. "მანო?" Ვიკითხე.
  
  "ის მოწესრიგებულია, მაგრამ მაინც ჩვენს მხარესაა", - ღრიალებდა დიდი ჰავაელი. "მე ვიტყოდი, გაითვალისწინეთ მისი სიტყვა."
  
  "სჯობს სწრაფად გადაწყვიტოთ", - თქვა სმიტმა. "ჩვენ ქვევით მივდივართ."
  
  საკომუნიკაციო სისტემა მყისიერად გაცოცხლდა. "Რა ვთქვი? არ დაეშვა! "
  
  დრეიკი ადგა და ვერტმფრენის ინტერკომი გაააქტიურა. - დაბრუნდი, მეგობარო, - თქვა მან. "ახალი დაზვერვა გზაშია".
  
  "მაგრამ ჩვენ ჩინეთის საჰაერო სივრცეში ვართ. არ არის ცნობილი, რამდენი დრო გავა, სანამ ისინი შეგვამჩნევენ".
  
  "რაც შეგიძლია, აკეთე, მაგრამ არ დაეშვა".
  
  "ჰეი მეგობარო, მითხრეს, რომ ეს იქნებოდა სწრაფი ჩასვლისა და გამგზავრების მისია. არა სირცხვილი. შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ, თუ აქ რამდენიმე წუთზე მეტხანს დავრჩებით, ჯ-20-ის წყვილი გვექნება.
  
  ალისია დრეიკს მიუჯდა და ჩასჩურჩულა: "ეს ცუდია..."
  
  იორკშირელმა შეაწყვეტინა იგი, დაინახა სიტუაციის აქტუალობა. "აბა, აშკარად ვაშინგტონის ნობბენდს შეუძლია ჩვენი მოსმენა მაშინაც კი, როდესაც კომისია გათიშულია," - თქვა მან და მახვილით შეხედა დალს. "გსმენია ეს, ნობენდ? ჩვენ გვაქვს დაახლოებით სამოცი წამი. "
  
  "ამას მეტი დრო დასჭირდება", - უპასუხა კაცმა. "იყავით მამაცი ხალხი. ჩვენ ამ საქმეზე ვართ".
  
  დრეიკმა იგრძნო, რომ მუშტები შეკრა. ამ დამამცირებელმა საქციელმა მხოლოდ დაპირისპირება გამოიწვია. იქნებ ეს იყო განზრახვა? მას შემდეგ რაც მათ იპოვეს ჰანიბალის საფლავი, დრეიკი გრძნობდა, რომ რაღაც არ იყო ამ მისიაში. რაღაც გაუხსნელი. ტესტირება ჩაუტარდათ? მეთვალყურეობის ქვეშ იყვნენ? შეაფასა თუ არა აშშ-ს მთავრობამ მათი ქმედებები? თუ ასეა, მაშინ ეს ყველაფერი პერუში ხდებოდა. და თუ ასეა, დრეიკი არ იყო ზედმეტად შეშფოთებული მათი შესრულებით.
  
  მას აწუხებდა შეთქმულებები, ინტრიგები და ინტრიგები, რომლებიც მსმენელს შეეძლო მოეფიქრებინა განხილვის შემდეგ. არცერთი ქვეყანა, რომელსაც მართავდნენ პოლიტიკოსები, არასოდეს ყოფილა ისეთი, როგორიც ჩანდა და მხოლოდ მათ იცოდნენ, თუ რა ხდებოდა სინამდვილეში.
  
  - ორმოცდაათი წამი, - თქვა მან ხმამაღლა. "მაშინ ჩვენ წავალთ აქედან."
  
  "მცდელობა ხრიკის გაკეთებას", - უთხრა მათ პილოტმა. "უკვე ისე დაბლა ვართ, რომ შეგეძლო კარიდან ხეში გახვიდე, მაგრამ მე ჩიტს მთის ხეობაში ვმალავ. თუ თქვენ გესმით რაღაცის ხრაშუნა ფსკერზე, ეს ან კლდე იქნება ან იეტი".
  
  ალისია მძიმედ გადაყლაპა. "მე მეგონა, რომ ისინი მთელ ტიბეტში დადიან?"
  
  დალმა მხრები აიჩეჩა. "შვებულება. Ტურნე. Ვინ იცის?"
  
  საბოლოოდ, კავშირი კვლავ გაცოცხლდა. "კარგი, ხალხო. ჩვენ კიდევ ცოცხლები ვართ? Კარგი კარგი. Ყოჩაღ. ახლა...გახსოვს მთელი კამათი ჩინგიზ ხანის განსასვენებელთან დაკავშირებით? მას პირადად უსახელო საფლავი სურდა. ყველა, ვინც ააშენა მისი საფლავი, მოკლეს. სამარხი ცხენებმა გათელეს და ხეები დარგეს. ფაქტიურად, ეს მიუწვდომელია, გარდა შემთხვევით. ერთი ამბავი, რომელიც შემაშფოთებელია, რადგან ის ასე ადვილად ანადგურებს ყველა ამ ველურ სქემას, არის ის, რომ კანი დამარხეს ახალგაზრდა აქლემთან ერთად - და ადგილი ზუსტად მაშინ დაადგინეს, როდესაც აქლემის დედა ტიროდა მისი ბელის საფლავთან.
  
  პილოტმა უეცრად გაწყვიტა კავშირი. "ჩვენ თითქმის უშედეგო წერტილში ვართ, მეგობარო. ოცდაათი წამი და ჩვენ ან წავალთ აქედან რაც შეიძლება სწრაფად, თითქოს მათ ცეცხლი ეკიდათ, ან ბავშვებს იქ გავგზავნით."
  
  - ოჰ, - თქვა ვაშინგტონმა. "დაივიწყე შენ. დიახ, წადით იქიდან. მე გამოგიგზავნით ახალ ადგილს."
  
  დრეიკი დაიღრიალა და პილოტის ტკივილს გაიზიარებდა, მაგრამ ამოიოხრა: "იესო, ძმაო. ცდილობთ ჩვენს დატყვევებას ან მოკვლას?"
  
  ის მხოლოდ ნაწილობრივ ხუმრობდა.
  
  "ჰეი ჰეი. Დამშვიდდი. შეხედე - ეს ნაცისტები - უკანასკნელი განკითხვის ორდენი - ეძებდნენ მხედრებს - განსასვენებელს - ორმოცდაათიან და ოთხმოციან წლებში, არა? როგორც ჩანს, მათ ყველა იპოვეს. რაღაც მეუბნება, რომ მათ ვერ იპოვეს ჩინგიზ ხანის საფლავი. მე მჯერა, რომ მეტის თქმა შეიძლებოდა ასეთ აღმოჩენაზე. შემდეგ მოჰყვება თავად ბრძანება და სიტყვები: "მაგრამ ყველაფერი ისე არ არის, როგორც ჩანს. ჩვენ ვესტუმრეთ ხაგანს 1960 წელს, დასრულებიდან ხუთი წლის შემდეგ და დავამატეთ Conquest მის კუბოში.' რა თქმა უნდა, კანს არ ჰქონდა 1955 წელს აშენებული საფლავი. მაგრამ, ძირითადად, საფლავის არარსებობის გამო და ასევე მორწმუნეების დასახმარებლად და ტურისტული ნაკადის გაზრდის გამო, ჩინეთმა ააშენა მისთვის მავზოლეუმი.
  
  "ჩინეთშია?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  "რა თქმა უნდა, ეს ჩინეთშია. მთელი ამ ოთხკუთხედის ამბავზე ფიქრობ, არა? კარგი, გაააქტიურე შენი რუხი ნივთიერება. იქნებ ერთ მშვენიერ დღეს აქ სამუშაოც კი იყოს თქვენთვის".
  
  ჰეიდენმა ჩაყლაპა ჩახლეჩილი ხმა. "უბრალოდ ახსენი შენი თეორია."
  
  "მართალია, მაგარია. ჩინგიზ ხანის მავზოლეუმი აშენდა 1954 წელს. ეს არის დიდი ტაძარი, რომელიც აშენდა მდინარე ეჯინ ჰოროში, სამხრეთ-დასავლეთ შიდა მონღოლეთში. ახლა მავზოლეუმი სინამდვილეში კენოტაფია - მასში სხეული არ არის. მაგრამ ამბობენ, რომ ის შეიცავს თავსაბურავს და სხვა ნივთებს, რომლებიც ეკუთვნოდა ჯენგიზს. ყოველთვის ასოცირდებოდა მავზოლეუმის იდეასთან და არა ცნობილ საფლავთან და საფლავთან, ჯენგისი თავდაპირველად თაყვანს სცემდნენ რვა თეთრ იურტში, კარავში მოთავსებულ სასახლეებში, სადაც ის თავდაპირველად ცხოვრობდა. ამ გადასატან მავზოლეუმებს იცავდნენ დარხჰადები, ჯინი მეფეები და მოგვიანებით გახდა მონღოლური ერის სიმბოლო. საბოლოოდ გადაწყდა გადასატანი მავზოლეუმების გაუქმება და უძველესი სიწმინდეების ახალ, მუდმივში გადატანა. განრიგი იდეალურად ემთხვევა ორდენის გეგმას. როგორი იარაღიც არ უნდა აირჩიონ დასაპყრობად, ის არის ჯენგისის კუბოში, იმ მავზოლეუმში."
  
  ჰეიდენმა აწონ-დაწონა მისი სიტყვები. "ჯანდაბა, სულელო," თქვა მან. "თუ ცდებით..."
  
  "კურო?"
  
  "ეს არის საუკეთესო, რაც შეგიძლიათ მიიღოთ."
  
  "ორდენს ჰქონდა წვდომა", - თქვა დალმა. "ეს ხსნის ტექსტში ხაზს."
  
  ჰეიდენმა ნელა დაუქნია თავი. "რამდენად შორს ვართ დედამიწიდან?"
  
  - ოცდაშვიდი წუთი.
  
  "და სხვა გუნდები?"
  
  "მეშინია, არ არსებობს იმის გაგება, რომ ისინი ისეთივე ჭკვიანები არიან, როგორც შენი თავმდაბალი მსახური. მათ ალბათ ჰყავთ მაღალტექნოლოგიური სპეციალისტი, რომელიც მათ ურჩევს". პაუზა მადლიერების გამოსახატავად.
  
  - ჯანდაბა, - იღრიალა ალისია.
  
  "არა". ჰეიდენმა ბრაზი შეიკავა. "ვგულისხმობ, რა არის უახლესი შიდა საუბრებში?"
  
  "ოჰ, მართალია. ჭკუა ხმამაღალი და ამაყია. ზოგიერთ გუნდს უფროსებმა უკანალი დაარტყეს. ზოგიერთს დაევალა ხელახლა გათხრები ჰანიბალის ადგილის გარშემო. მე ვიცი, რომ რუსები და შვედები ბურხან ხალდუნისკენ მიემართებოდნენ, ისევე, როგორც თქვენ თავდაპირველად. მოსადი და ჩინელები საკმაოდ მშვიდად არიან. Ფრანგი ხალხი? აბა, ვინ იცის, არა?"
  
  - ჯობია, მართალი იყო ამაზე, - თქვა ჰეიდენმა შხამიანი ხმით. "იმიტომ, რომ თუ არა... მსოფლიო დაზარალდება."
  
  "უბრალოდ მიდით ამ მავზოლეუმში, მის ჯეი. მაგრამ გააკეთე ეს სწრაფად. სხვა გუნდები შეიძლება უკვე იქ იყვნენ.
  
  
  თავი მეთხუთმეტე
  
  
  "ეჯინ ჰოროს ბანერი", - თქვა პილოტმა ჯერ კიდევ ანერვიულებული. "რვა წუთი დარჩა."
  
  გაკეთდა ღონისძიებები, რომ გუნდი დაეშვა ქალაქგარეთ და წასულიყო კარავში. მათ დასახმარებლად ადგილობრივი არქეოლოგი დაიქირავეს, რომელსაც ისინი მავზოლეუმში უნდა წაეყვანა. დრეიკმა თქვა, რომ მას წარმოდგენაც არ ჰქონდა, რა მოხდებოდა მაშინ.
  
  ამ მიზნით, ვერტმფრენი დარჩებოდა ცხელი და მზად, მიუხედავად პილოტის მუდმივი შეშფოთებისა ჩინური სტელსი რეაქტიული გამანადგურებლების შესახებ.
  
  დარტყმა და წყევლა, შემდეგ კი ვერტმფრენი გაჩერდა და გუნდს გადახტომის დრო მისცა. ისინი ბუჩქებს შორის იყვნენ, მომაკვდავი ტყის ბუჩქებს შორის, მაგრამ წინ იოლად ხედავდნენ გზას.
  
  ფერდობიდან დაახლოებით ერთი მილის ქვემოთ იყო დიდი ქალაქის გარეუბანში. ჰეიდენმა დააპროგრამა თავისი სატელიტური ნავიგატორი სწორ კოორდინატებზე, შემდეგ კი გუნდმა თავი მაქსიმალურად წარმოჩენილი გახადა. ჩინელებს სჭირდებოდათ ტურისტები, ამიტომ დღეს მათ კიდევ ცხრა მიიღეს. ლორენი დაარწმუნეს, რომ ვერტმფრენთან დარჩენილიყო და განუწყვეტელი ჭორაობა მოეგვარებინა.
  
  "შემდეგ ჯერზე," წამოიძახა მან, როდესაც გუნდი ჩქარობდა წასვლას, "ალისიას შეუძლია გარკვეული ქსელის გაკეთება."
  
  ინგლისელმა ქალმა ამოიოხრა. "დაწყევლილ მდივანს ვგავარ?"
  
  "მმმ, მართლა?"
  
  დრეიკმა იდაყვით აწია ალისია და ჩასჩურჩულა: "კარგი, შენ ეს გააკეთე გასულ კვირას, გახსოვს? როლური თამაშისთვის?
  
  "ოჰ დიახ," თქვა მან, "ეს იყო სახალისო. მეეჭვება ლორენის როლი იგივე იყოს".
  
  "ვიმედოვნებთ, რომ არა."
  
  ორივემ თბილი ღიმილი გაცვალა, როცა თვითნაკეთი თავშესაფარი დატოვეს და ნელა მცოცავ ბორცვს დაეშვნენ. მწირმა მცენარეულობამ და უდაბნომ გზა მალევე დაუთმო გზებსა და შენობებს და რამდენიმე მაღალსართულიანი სასტუმრო და საოფისე შენობა შორიდან დაიწყო. წითელი, მწვანე და პასტელი ებრძოდა ცისფერ ცას და ფერმკრთალ ღრუბლებს. დრეიკს მაშინვე გააკვირვა, თუ რამდენად სუფთა იყო ქუჩები და თავად ქალაქი, რამდენად ფართო იყო ზოგიერთი გზატკეცილი. მომავლის დასტურიო, ამბობდნენ.
  
  თავიდან უცნაურად გამოიყურებოდნენ, მაგრამ ვერ დაეხმარნენ, ტურისტები შეხვედრის ადგილისკენ გაემართნენ და დარწმუნდნენ, რომ ხელები არასდროს ტოვებდნენ დიდ ზომის ჩანთებს. არქეოლოგი მათ მიესალმა დიდი შავი ქანდაკების ჩრდილში, რომელზეც გამოსახულია ცხენზე ამხედრებული მამაკაცი.
  
  "ჯდება". დალმა მხედარს თავი დაუქნია.
  
  მათ წინ გამხდარი, მაღალი ქალი იდგა აწეული თმით და პირდაპირი მზერით. "ტურის ჯგუფიდან ხარ?" ფრთხილად ლაპარაკობდა, სიტყვებს ირჩევდა. "Ბოდიშს გიხდით ჩემი ინგლისურისთვის. Ეს კარგი არ არის". გაეცინა, მისი პატარა სახე დაჭყლეტილიყო.
  
  "პრობლემა არ არის," სწრაფად თქვა დალმა. "ეს უფრო გასაგებია, ვიდრე დრეიკის ვერსია."
  
  "მხიარული ფუ -"
  
  - ტურისტებს არ ჰგავხართ, - უთხრა ქალმა და გააჩერა. "გაქვს გამოცდილება?"
  
  - ოჰ, - თქვა დალმა, ხელში აიყვანა და გულუხვი ჟესტით წაიყვანა. "ჩვენ ვმოგზაურობთ მსოფლიოში ახალი ღირსშესანიშნაობებისა და ქალაქების საძიებლად."
  
  - არასწორი გზა, - საკმაოდ კეთილგანწყობილი თქვა ქალმა. "მავზოლეუმი მეორე მხარეს".
  
  "ოჰ".
  
  დრეიკს გაეცინა. "აპატიე მას," თქვა მან. "როგორც წესი, ის მხოლოდ ბარგს ატარებს."
  
  ქალი წინ მიდიოდა, ზურგი გამართული, თმები მჭიდრო რგოლში ჰქონდა შეკრული. გუნდი გავრცელდა, როგორც შეეძლო, ისევ არ სურდა აჟიოტაჟის გამოწვევა ან რაიმე ხანგრძლივი მოგონებების დატოვება. დალმა გაარკვია, რომ ქალს ალტანი ერქვა და ის იქვე დაიბადა, ახალგაზრდობაში ჩინეთი დატოვა და მხოლოდ ორი წლის წინ დაბრუნდა. იგი პირდაპირ და თავაზიანად მიჰყავდა მათ და მალევე აჩვენა, რომ ისინი უახლოვდებოდნენ მიზანს.
  
  დრეიკმა დაინახა მავზოლეუმის მწვერვალი, რომელიც წინ აღმართული იყო, ირგვლივ ქანდაკებები, საფეხურები და სხვა საკულტო ელემენტები. სიკვდილი ყველგან შეიძლება იმალებოდეს. ერთად მუშაობდნენ, გუნდმა შეანელა ქალი, როდესაც ისინი ამოწმებდნენ სხვა გუნდებსა და სხვა ჯარისკაცებს, მთელი ამ ხნის განმავლობაში ვითომდა ხედებს. სმიტი ნაგვის ურნებისა და სკამების მიღმა აწუხებდა ალტანს, მაგრამ დრეიკის აღწერამ, როგორც "ძალიან შეზღუდული გამოცემა" მხოლოდ გაამძაფრა მისი ცნობისმოყვარეობა.
  
  "ის განსაკუთრებულია?"
  
  "ოჰ, ის ერთ-ერთია."
  
  "მე მესმის შენი გაჯავრებული ლინკით", - დაიღრიალა სმიტმა.
  
  "Როგორ?"
  
  "მანქანების თვალსაზრისით, ეს არის Pagani Huayra Hermes გამოცემა, რომელიც შექმნილია Manny Koshbin-ისთვის Pagani-სა და Hermes-ის მიერ."
  
  "Ვწუხვარ. არ ვიცი რას ნიშნავს ეს ყველაფერი."
  
  "Ნათელია". დრეიკმა ამოიოხრა. სმიტი უნიკალურია. ოღონდ მომიყევი შენს საყვარელ ჰობიზე".
  
  "ძალიან მსიამოვნებს ლაშქრობა. უდაბნოში მშვენიერი ადგილებია".
  
  "კემპინგის თვალსაზრისით, იფიქრეთ სმიტზე, როგორც მოქნილი კარვის ბოძი. ის, რომელიც გამუდმებით გიქმნის პრობლემებს, მაგრამ მაინც კარგად მუშაობს, როგორც კი ფორმას მისცემთ და ყოველთვის, მაგრამ ყოველთვის ახერხებს გაგაბრაზოთ."
  
  სმიტმა რაღაც ჩუმად ჩაილაპარაკა კომისიის თავზე, როცა დაზვერვა დაასრულა. ლორენი უკონტროლო სიცილით წავიდა.
  
  ალტანმა ეჭვის თვალით შეხედა იორკშირელს, შემდეგ კი მზერა დანარჩენი გუნდისკენ გადაიტანა. მაი განსაკუთრებით ერიდებოდა ამ ქალს, თითქოს საკუთარი წარმომავლობის დამალვას ცდილობდა. დრეიკს ესმოდა ის, რაც სხვებს არ შეეძლოთ. ერთი რამ მეორეს მოჰყვა და მაის არ სურდა განეხილა, საიდან მოვიდა ან როგორ დასრულდა აქ. ალტანმა რამდენიმე ნაბიჯი ანიშნა.
  
  "ამ მიმართულებით. მავზოლეუმი იქ მაღლა დგას".
  
  დრეიკმა დაინახა წარმოუდგენლად ფართო და წარმოუდგენლად გრძელი ბეტონის ბილიკი, რომელიც პირდაპირ გრძელ, ციცაბო ბეტონის ნაბიჯებამდე მიდიოდა. საფეხურების დაწყებამდე ბილიკი გაფართოვდა უზარმაზარ წრეში, რომლის ცენტრში უტყუარი ქანდაკება იდგა.
  
  "კარგი, ეს ბიჭი ნამდვილად მხედარი იყო", - აღნიშნა კინიმაკამ.
  
  ჩინგიზ-ხანი, გალოპებულ ცხენზე ამხედრებული, უზარმაზარ ქვის ფილაზე იდგა.
  
  - მეორე მხედარი, - თქვა იორგიმ. "დაპყრობა".
  
  ალტანმა უნდა გაიგო ბოლო სტრიქონი, რადგან ის შებრუნდა და თქვა: "დიახ. ხაგანმა სიკვდილამდე დაიპყრო ცნობილი სამყაროს უმეტესი ნაწილი. შესაძლოა, გენოციდი მეფე, მან ასევე პოლიტიკურად გააერთიანა აბრეშუმის გზა სიცოცხლის განმავლობაში, გაზარდა ვაჭრობა და კომუნიკაციები დასავლეთ ნახევარსფეროში. ის იყო სისხლიანი, საშინელი ლიდერი, მაგრამ კარგად ექცეოდა თავის ერთგულ ჯარისკაცებს და მათ ყველა გეგმაში აერთიანებდა".
  
  "შეგიძლიათ გვითხრათ ცოტა რამ მავზოლეუმში?" დრეიკს სურდა მზად ყოფილიყო. ამ მისიებში სიჩქარე იყო ყველაფერი.
  
  "აბა, ეს სხვა არაფერია, თუ არა მართკუთხა სასაფლაო, რომელიც მორთულია გარეგანი მორთულობით. ახლა ალტანი ისე ლაპარაკობდა, თითქოს სამოგზაურო მეგზურს ციტირებდა. "მთავარი სასახლე რვაკუთხაა და შეიცავს ჩინგიზის ხუთმეტრიან ქანდაკებას თეთრ ჟადეში. ოთხი ოთახი და ორი დარბაზია, რომლებიც სამ იურტს ჰგავს. დასვენების სასახლეში შვიდი კუბოა. კანგი, სამი ცოლი, მისი მეოთხე ვაჟი და ამ ვაჟის ცოლი".
  
  "დასვენების სასახლე", - თქვა სმიტმა. "ასევე ჟღერს დასასვენებლად."
  
  "დიახ". ალტანმა ამოიღო იგი, მოთმინებით უყურებდა სმიტს და არაფერი იცოდა იმ ტექსტის შესახებ, რომელსაც ისინი მისდევდნენ.
  
  "მავზოლეუმს იცავენ პრივილეგირებული დარჰადები. ბევრი მონღოლისთვის ის უკიდურესად წმინდაა".
  
  დრეიკმა ღრმა, აღელვებული ამოისუნთქა. თუ ცდებოდნენ და ეს ის ადგილი არ იყო, სადაც მეორე იარაღი ინახებოდა... შედეგების წარმოდგენაც კი ეშინოდა.
  
  ჩინეთის ციხეში ცხოვრება მათთვის ყველაზე მცირე პრობლემა იქნებოდა.
  
  ხანგრძლივი სიარული გაგრძელდა, ჯერ მომლოცველობა ფართო ბილიკზე, შემდეგ სფეროს გაკვეთა, ძველი გენერლის სახეზე ზერელე მზერა, შემდეგ კი ქვის საფეხურებზე დაუსრულებელი ასვლა. გუნდი რჩებოდა პოზიციაზე, იშვიათად არღვევდა ნაბიჯს და ინარჩუნებდა მუდმივ სიფხიზლეს. დრეიკს გაუხარდა, რომ დღეს მავზოლეუმში შედარებით ცოტა მნახველი ნახა, რაც მათ ძალიან დაეხმარა.
  
  საბოლოოდ, შთამბეჭდავი სტრუქტურა გამოჩნდა. გუნდი გაჩერდა, როდესაც ისინი მიაღწიეს უმაღლეს საფეხურს, რათა დაეფასებინათ ეს ყველაფერი. ალტანი ელოდა, ალბათ მიჩვეული იყო შიშის მომენტებში დაჭერილ ტურისტებს. დრეიკმა დაინახა უზარმაზარი შენობა შედარებით პატარა გუმბათებით თითოეულ ბოლოში და გაცილებით დიდი შუაში. მათი სახურავები ბრინჯაოს იყო, ნიმუშებით. შენობის ფასადს ბევრი წითელი ფანჯარა და მინიმუმ სამი დიდი შესასვლელი ჰქონდა. შენობის წინ ქვის დაბალი კედელი აღმართულიყო.
  
  ალტანი წინ წავიდა. დალმა გუნდს გადახედა.
  
  - პირდაპირ კუბოსკენ, - თქვა ჰეიდენმა. "გახსენი, იპოვე ყუთი და გამოდი. საბედნიეროდ, არ არსებობს სხეული, რომლის წინააღმდეგაც უნდა ებრძოლო. როგორც ჩვენი პილოტი ამბობს, სისულელე არ არის. "
  
  დრეიკი უსმენდა, როდესაც ლორენი აზიარებდა უახლეს ამბებს საუბრისას.
  
  "ბიჭებო, ახლა აქ დიდი, მსუქანი ნული მაქვს. დარწმუნებული ვარ, რომ ისრაელები და რუსები არ არიან საკუთარი თავი, ტექსტი არასწორ გზაზე მიუთითებდა. DC თვლის, რომ ფრანგები მოდიან, შესაძლოა ნახევარი საათით უკან. ახლა გაცილებით რთულია მოსმენა. ჩვენ გვაქვს სხვა რესურსები და მხოლოდ რამდენიმე ხრიკი, რომელსაც NSA არასოდეს გამოავლენს. შვედები, ჩინელები და ბრიტანელები უცნობია. როგორც ვთქვი, ეს ბრძოლაა. "
  
  "Ნებისმიერი სხვა?" დრეიკმა დაუქნია ხელი.
  
  "სასაცილოა, რომ უნდა აღვნიშნო. მე ვიღებ ghost static-ს უცნობი წყაროდან. არავითარი ხმები, დადასტურების საშუალება, მაგრამ ზოგჯერ ისეთი შეგრძნებაა, რომ სისტემაში ვიღაც სხვაა."
  
  "ნუ ახსენებთ მოჩვენებებს", - თქვა ალისამ. "ბოლო ოპერაციაზე საკმარისი საშინელებათა ფილმი გვქონდა."
  
  ალტანი გაჩერდა და შემობრუნდა. "Მზად ხარ? შიგნით შეგიყვან."
  
  ჯგუფმა თავი დაუქნია და წინ წავიდა. და სწორედ მაშინ, როცა დრეიკმა დაინახა მავზოლეუმიდან გამოსული ჩინელი ჯარისკაცები, ერთ-ერთ მათგანს დიდი ყუთი ეჭირა მკლავის ქვეშ, მათ შორის იყვნენ არქეოლოგები.
  
  ჩინელებმა თან წაიღეს იარაღი და ახლა ტურისტების არყოფნა აშკარად მათ სასარგებლოდ იყო.
  
  სულ რაღაც წამი იყო, სანამ მათმა ლიდერმა მათკენ მიიქცია ყურადღება.
  
  
  თავი მეთექვსმეტე
  
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ დალმა აიტაცა ალტანი და უკან დაიხია, გრძელი ნახტომით დაეშვა კიბეებზე, სანამ მათ ჩინელი ჯარისკაცები დაიცავდნენ. ზურგჩანთა მიწაზე დააგდო და გარეთა ჯიბე სწრაფად გაიხსნა. სწრაფად მუშაობდა და ერთხელაც არ უყურებდა ჩინელებს, თუმცა თავს დაცულად გრძნობდა. ჰეიდენი, სმიტი და მეი პისტოლეტებით იყვნენ შეიარაღებულნი.
  
  ჩინგიზ ხანის მავზოლეუმის წინ მოედანზე იარაღი აღმართეს, მეტოქეები ერთმანეთს შეეჯახნენ. მამაკაცი, რომელსაც ყუთი ატარებდა, გაფითრებული ჩანდა. ჩინეთის გუნდი ხუთი ადამიანისგან შედგებოდა და უკვე მოაზროვნე არქეოლოგებს განზე უბიძგებდა. დრეიკმა ასწია თავისი პატარა ავტომატი და დაელოდა. გუნდის დანარჩენი წევრები მის მხარეს გაიშალნენ.
  
  "ჩვენ მხოლოდ ყუთი გვჭირდება", - დაიყვირა ჰეიდენმა. - მიწაზე დადე და წადი.
  
  ჩინეთის ნაკრების ლიდერს ნაცრისფერი თვალები ჰქონდა. "შენზეა დამოკიდებული, რომ შენი გზა გაიარო, სანამ ჯერ კიდევ გაქვს შანსი."
  
  "ჩვენ გვინდა ყუთი", - გაიმეორა ჰეიდენმა. "და ჩვენ ავიღებთ."
  
  "მაშინ სცადე." წამყვანმა თარგმნა და ხუთივე ჩინელი ერთიანად წავიდა წინ.
  
  "Ვაუ. ჩვენ ერთსა და იმავე მხარეს ვართ."
  
  "აჰ, ხუმრობა. სასაცილო. ამერიკა და ჩინეთი არასოდეს იქნებიან ერთ მხარეს."
  
  "შეიძლება არა," თქვა დრეიკმა. "მაგრამ ჩვენ ჯარისკაცები ვართ, რომლებიც ხალხისთვის ვიბრძვით. "
  
  მან დაინახა ლიდერის სიარულის გაურკვევლობა, ოდნავი გაურკვევლობა მის სახეზე. ეს ყველა მათგანს უნდა შეეხო, რადგან ჩინეთის ნაკრები მთლიანად გაჩერდა. ჰეიდენმა იარაღი დადო და კიდევ უფრო დახურა უფსკრული.
  
  "ვერ ვიპოვით რაიმე საერთო ენას?"
  
  თავი დაუქნია. "დიახ, შეგვეძლო. მაგრამ მთავრობა და პოლიტიკური ლიდერები, ტერორისტები და ტირანები ყოველთვის დადგებიან ჩვენს გზაზე.
  
  დრეიკმა დაინახა მამაკაცის სახეზე სევდა და საკუთარი სიტყვების აბსოლუტური რწმენა. არც ერთი თოფი, არც ერთი ლულა არ იყო აწეული, რადგან მეტოქე გუნდები სასტიკად შეეჯახნენ ერთმანეთს. ეს ყველაფერი პატივისცემის გამო იყო.
  
  დრეიკი ადგა, ავტომატი ზურგჩანთაში დატოვა და თავდასხმას პირისპირ შეხვდა. მუშტები მკერდთან მიიკრა და ხელები ასწია. მუხლი ძლიერად მოხვდა ნეკნებში. დრეიკმა იგრძნო, რომ ჰაერი ამოვარდა სხეულიდან და ერთ მუხლზე დაეცა. თავდასხმა დაუნდობელი იყო, მუხლები და მუშტები ძლიერად ურტყამდა და წვიმდა, სისასტიკე გათვლილი არ მისცა მას შურისძიების ან შვების შანსს. მან გაუძლო ტკივილს და დრო დაუთმო. სხვა სცენები ტრიალებდა და ტრიალებდა. ალისია მაღალ კაცს ეჭიდავა; ჰეიდენი და კინიმაკა ლიდერს შეებრძოლნენ. მაიმ ოპონენტი მხარზე გადააგდო და შემდეგ მკერდში ძლიერად დაარტყა.
  
  დრეიკმა დაინახა შესაძლებლობა და გამოიყენა იგი. მის უკან გაიგონა, როგორც ყოველთვის, ტორსტენ დალი გამოჩნდა, რომელიც კიბეზე გადახტა; შესამჩნევი ყოფნა, რომლის იგნორირება არ შეიძლება. დრეიკის შემტევი სულ რაღაც წამით გაჩერდა.
  
  SAS-ის ყოფილი ჯარისკაცი აძვრა მიწის გასწვრივ, ატრიალებდა ფეხებს და მოწინააღმდეგეს უკნიდან მუხლის ქვეშ დაეჭირა. წინ დაეცა, მუხლებზე დაეცა. როდესაც ის დრეიკის დონემდე დაეცა, იორკშირელმა ძლიერი თავდასხმა დაარტყა. ყვირილი და გაფართოებული თვალები აჩვენებდნენ, თუ რა ძლიერად დაარტყა. ჩინელი კომანდო შეკრთა და ერთ მკლავზე დაეყრდნო. დრეიკი ადგა და სრულად გადაიხადა, მუხლებითა და კეფაზე აკოცა. იყო სისხლჩაქცევები და სისხლი მიედინებოდა, მაგრამ სიცოცხლეს არაფერი ემუქრებოდა.
  
  დალი მივარდა წინ და დაუმიზნა ალისიას მოწინააღმდეგეს. შვედმა ხარივით დაარტყა, ისევე როგორც ალისია. თავდამსხმელი ფეხიდან გადმოვარდა და ძლიერად დაარტყა კისერზე, აკანკალებული, გაოგნებული. ისინი ზუსტად დროზე შემობრუნდნენ, რათა დაენახათ მაიმ მოწინააღმდეგე დაარტყა და შემდეგ იპოვეს კაცი ყუთით.
  
  "გამარჯობა!" ალისია მათი დანახვისას ატირდა და სირბილი დაიწყო.
  
  მათ დაიწყეს სირბილი, მაგრამ სმიტი და იორგი უკვე გამოიყვანეს ბრძოლაში. "ხედავ?" თქვა ალისამ. "ჩვენი ძალა რიცხვებშია. ვიცოდი, რომ არსებობდა მიზეზი იმისა, თუ რატომ ვიტანჯებოდით ამ წყეულ გუნდში."
  
  წინ კენსიმ მამაკაცს ერთადერთი გზა გადაუღობა, მავზოლეუმისკენ დაბრუნებული. ახლა მწარე მზერითა და მორჩილი პოზიციით ამოიღო ის იარაღი, რომელიც მანამდე ინახებოდა.
  
  დრეიკმა შეამოწმა ტერიტორია და დაინახა, რომ ჰეიდენმა საბოლოოდ დაიმორჩილა ჯგუფის ლიდერი.
  
  "Არ გააკეთო ეს!" დაუძახა კაცს. - უმცირესობაში ხარ, მეგობარო.
  
  ჰეიდენმა ახედა, შეაფასა სიტუაცია და შემდეგ ლოყადან სისხლი მოიწმინდა. ახლა დრეიკმა დაინახა, რომ ალტანი უკანკალებდა საფეხურებს, რათა დაათვალიერა და თავისთვის ამოიოხრა. ცნობისმოყვარეობა...
  
  იარაღი გაუნძრევლად რჩებოდა, ყუთი მაინც მჭიდროდ ეჭირა, თითქმის სასიკვდილო ხელში. ჰეიდენი ფეხზე წამოდგა და ხელი ასწია ხელისგულზე. მასა და მამაკაცს შორის მაღალი საკმეველი იდგა, მაგრამ მანამდე მოძრაობდა, სანამ არ გამოჩნდა.
  
  კენზი უკნიდან დაწინაურდა. სმიტი და კინიმაკა გვერდიდან. ჯარისკაცის თვალებში პანიკის კვალი არ ეტყობოდა, მხოლოდ გადადგომა.
  
  "არავინ მომკვდარა." ჰეიდენმა უგონო მდგომარეობაში მყოფ ჩინელ ჯარისკაცებზე მიუთითა. "არავინ არ არის ვალდებული. უბრალოდ დატოვე ყუთი. "
  
  ალისამ მიიქცია მისი ყურადღება. "და თუ თქვენ გჭირდებათ სილა, მხოლოდ იმისთვის, რომ კარგად გამოიყურებოდეს", - თქვა მან. "Აქ ვარ".
  
  ჯარისკაცის მენტალიტეტი არ მოიცავდა დანებებას. და ამ ბიჭს არსად ჰქონდა წასასვლელი, არც გამოსავალი.
  
  "იარაღი," თქვა დრეიკმა, "ცრუ იმედია. თქვენ იცით, რომ ასეა."
  
  კომენტარი მიზანში მოხვდა, თოფით ხელი პირველად აუკანკალდა. მძიმე სიჩუმე გაგრძელდა და დრეიკმა შენიშნა, რომ დამარცხებულმა წყვილმა აჟიოტაჟი დაიწყო. - შენ უნდა გადაწყვიტო, მეგობარო, - თქვა მან. "Დრო გადის."
  
  თითქმის მაშინვე კაცმა იარაღი აიღო და სირბილი დაიწყო. მან დაუმიზნა ჰეიდენს, შემდეგ კი, საკმევლის ცეცხლთან ახლოს, დაარტყა ხელი სახურავს, იმ იმედით, რომ მას დაარტყამდა. კვნესა და კვნესა იყო მისი ერთადერთი ჯილდო, რადგან ნივთი საიმედოდ იყო დამაგრებული, მაგრამ მან განაგრძო სირბილი.
  
  ჰეიდენი ელოდა და მის ყურადღებას იპყრობდა.
  
  ალისია ბრმა მხრიდან შეუტია, ჩაყვინთა და წელზე რაგბის სამაგრი შემოიხვია. მამაკაცი გაორმაგდა, თითქმის შუაზე გატყდა, თავი ალისიას მხარზე მოხვდა და ყუთი გვერდზე გაფრინდა. ჰეიდენი ცდილობდა მის ხელში ჩაგდებას, მანამდე დაიჭირა, სანამ ძალიან დიდი ზიანი მიაყენეს. სწრაფმა მზერამ დაადასტურა ორდენის გერბის არსებობა.
  
  ალისია უგონო კაცს ხელი მოჰკიდა. "მე გითხარი, რომ შენს გვერდით ვიქნებოდი."
  
  გუნდმა დააფასა. ჩინელები უკვე მოძრაობდნენ. ფრანგები ახლოს უნდა ყოფილიყვნენ. ჰეიდენის სიტყვამ ლორენი საუბარში დააბრუნა.
  
  "ცუდი ამბავი ბიჭებო. ფრანგები შენზე გიყურებენ, რუსები კი მათ. იმოძრავეთ!"
  
  სისულელე!
  
  დრეიკი მთელი გზა უყურებდა საფეხურებს და სწორ გზას, რომელიც მავზოლეუმამდე მიდიოდა. მან დაინახა ხალხი, რომელიც დარბოდა, ოთხკაციანი გუნდი, რომელიც თითქმის აუცილებლად ფრანგი უნდა ყოფილიყო. "ისინი კარგები არიან", - თქვა მან. "სინამდვილეში, ეს უკვე ორჯერაა, რომ ისინი ჯერ ჩვენთან მივიდნენ".
  
  "ჩვენ უნდა წავიდეთ," თქვა სმიტმა. - რამდენიმე წუთში ჩვენთან იქნებიან.
  
  "სად წავიდეთ?" ჰკითხა ალისია. "ერთადერთი გასასვლელი ჩაკეტეს".
  
  დრეიკმა შენიშნა ხეები გვერდებზე და გაზონები წინ. ფაქტობრივად, არჩევანი შეზღუდული იყო.
  
  - მოდი, - თქვა მან. "და, ლორენ, გაგზავნე ვერტმფრენი."
  
  "Გზაში ვარ".
  
  "სწრაფად გააკეთე ეს", - თქვა სმიტმა. "ეს ფრანგები მყარად დგანან ფეხზე".
  
  დრეიკი წინ გაიქცა, იმ ვარაუდით, რომ რუსები ძალიან შორს ვერ ჩამორჩებოდნენ. სამწუხაროდ, დიდი დრო არ გასულა, სანამ ვიღაცამ სროლა დაიწყო. ისინი აქამდე კარგად მუშაობდნენ, ხედავდნენ საუკეთესოს ჯარისკაც-ჯარისკაცსა და კაცი-კაცის ურთიერთობაში, მაგრამ შანსი იმისა, რომ ასეთი მყიფე ზავი დიდხანს გაგრძელდებოდა, მცირე იყო.
  
  მოდით, თვალი გავუსწოროთ ფაქტებს: თუ ამ ქვეყნებს სურდათ ერთად მუშაობა და ჯილდოს გაზიარება, ხელისუფლებაში მყოფმა მამაკაცებმა და ქალებმა კარგად იციან, რომ ეს უფრო მარტივი გზა იქნებოდა - და მაინც ისინი აგრძელებენ ბრძოლას.
  
  ხეებს შორის გაცურდა. გუნდი მისკენ გაიქცა, ჰეიდენმა მორთულ ყუთს ხელი ჩაჰკიდა, რომელშიც მისი ჯერ კიდევ ამოუცნობი საიდუმლო იყო. დალი უკან იხევდა და თვალყურს ადევნებდა ფრანგების წინსვლას.
  
  "ჩვენს უკან ხუთი წუთია. რუსების არანაირი ნიშანი. და ჩინელები იღვიძებენ. კარგი, ამან შესაძლოა ისინი ცოტათი შეაფერხოს".
  
  - ვერტმფრენი ათ წუთში, - უთხრა მათ ლორენმა.
  
  - უთხარი, რომ იჩქაროს, - თქვა ალისამ. "ეს ბიჭი უნდა იყოს ცხელი."
  
  - გადავცემ.
  
  დრეიკმა აიღო ყველაზე პირდაპირი გზა, კარგი საფარის იმედით. ხეები გადაჭიმული იყო ყველა მიმართულებით, მიწა რბილი და თიხნარი იყო და მიწის უხვად სუნი ასდიოდა. კენზიმ სქელი ტოტი აიღო, მხრები აიჩეჩა, როცა გარბოდა, თითქოს ამბობდა: "მე უნდა შევასრულო". ჯერ გრძელი დაღმართი, შემდეგ მკვეთრი ასვლა და მათ უკან მარშრუტი გაქრა. ცა ძლივს ჩანდა და ყველა ხმა ჩახლეჩილი იყო.
  
  "უბრალოდ იმედი მაქვს, რომ არავინ გველოდება წინ", - თქვა დალმა.
  
  კინიმაკამ ძლიერად დააჭირა ღრიალი. "ენდეთ მსმენელებს", თქვა მან და აშკარად დაუბრუნდა თავის CIA-ს დღეებს. "ისინი იმაზე უკეთესები არიან, ვიდრე შენ გგონია."
  
  დრეიკმა ასევე დაინახა, რომ ისინი დედამიწაზე არ იყვნენ და მას სუსტი ველის გრძნობა ჰქონდა. მან დაათვალიერა ყველა ჰორიზონტი, დარწმუნებული იყო, რომ დალი იგივეს გააკეთებდა უკნიდან. ოთხი წუთის შემდეგ ისინი მოკლედ შეჩერდნენ მოსასმენად.
  
  "მიმართულების პოვნა ამ ვერტმფრენზე?" ჰაიდენმა ლორენს ჩასჩურჩულა.
  
  New Yorker-მა დაინახა მათი პოზიციები, როგორც მოციმციმე ლურჯი წერტილები სკანერზე. "Პირდაპირ. Განაგრძე."
  
  ირგვლივ ჩუმად იყო; ისინი შეიძლება იყვნენ ერთადერთი ხალხი მსოფლიოში. დრეიკმა ცოტა ხნის შემდეგ განაგრძო და ნაბიჯები ფრთხილად აირჩია. ალისია მის გვერდით მოექცა, ჰეიდენი კი ერთი ნაბიჯით უკან. დანარჩენი გუნდი ახლა გავრცელდა, რათა გაზარდოს მათი დიაპაზონი. იარაღს თავისუფლად იჭერდნენ და ეჭირათ.
  
  ხეები წინ თხელდებოდა. დრეიკი გაჩერდა გარე პერიმეტრთან და ამოწმებდა რელიეფს.
  
  "მოკლე დაღმართი დონის ველზე," - თქვა მან. "იდეალურია ჩოპერისთვის. ჯანდაბა, შვედსაც კი შეუძლია ამხელა სამიზნის დარტყმა".
  
  "სამი წუთი დარჩა შეხვედრამდე", - თქვა ლორენმა.
  
  ჰეიდენი დრეიკს მიუახლოვდა. "Რას გავს?"
  
  "არავითარი ნიშანი მტერთაგან". მან მხრები აიჩეჩა. "მაგრამ იმის გათვალისწინებით, ვისთან გვაქვს საქმე, რატომ უნდა იყვნენ ისინი?"
  
  დალი მიუახლოვდა. "აქაც იგივეა. ისინი, რა თქმა უნდა, სადღაც გარეთ არიან, მაგრამ კარგად დამალულნი".
  
  "და თქვენ შეგიძლიათ დარწმუნებული იყოთ, რომ ისინი ამ გზით მიდიან," - თქვა მეიმ. "რატომ ველოდებით?"
  
  დალმა დრეიკს შეხედა. "იორკშირის პუდინგს შესვენება სჭირდება."
  
  - ერთ დღეს, - თქვა დრეიკმა და ბოლო შეხედა ტერიტორიას. "თქვენ აპირებთ თქვათ რაღაც მართლაც საოცრად სასაცილო, მაგრამ მანამდე, გთხოვთ, უბრალოდ თქვით ეს, როდესაც გელაპარაკებიან."
  
  ისინი გამოვიდნენ ხის ხაზიდან და დაეშვნენ მკვეთრ, ბალახიან ფერდობზე. თბილი ნიავი მიესალმა დრეიკს, სასიამოვნო შეგრძნება ხეების შაქრიანი ჭარბი ზრდის შემდეგ. მთელი ტერიტორია ცარიელი იყო და შემოღობილი იყო არც ისე შორს, სადაც ასფალტის ზოლით მთავრდებოდა.
  
  - ახლავე გადადი, - თქვა დრეიკმა. ჩვენ შეგვიძლია დავადგინოთ პერიმეტრი ბრტყელ ადგილზე.
  
  მაგრამ შემდეგ სიმშვიდე და სიცარიელე მთელ ტერიტორიაზე განადგურდა. SPEAR-ის გუნდი დაეშვა ფერდობზე, რადგან მათ მარცხნივ, რუსები შევიდნენ, საიდანაც ისინი იმალებოდნენ. ორივეს წინ, შორეულ კორომს შეფარებული, ფრანგებიც მოჰყვნენ.
  
  ყოველ შემთხვევაში, დრეიკი ასე უყურებდა საგნებს. მათ, რა თქმა უნდა, არ ჰქონდათ სახელების ნიშნები, მაგრამ მათი სახის თვისებები და მანერები საოცრად განსხვავებული იყო.
  
  ამავდროულად, მათ ზემოთ ცაში მათი ვერტმფრენი გამოჩნდა.
  
  "ოჰ სირცხვილი".
  
  მარცხნივ, რუსი დაიჩოქა და ცეცხლსასროლი იარაღი მხარზე მიაკრა.
  
  
  თავი მეჩვიდმეტე
  
  
  დრეიკი შემოტრიალდა და ცეცხლი გახსნა. მისმა ტყვიებმა ელიტარული ჯარისკაცის გარშემო ბალახი გაანადგურა, მაგრამ არ გააფუჭა მისი მზადება. სარაკეტო გამშვები არასოდეს ირყევა; ბერკეტი, რომელიც მას ეჭირა, მტკიცე დარჩა. მის ირგვლივ მისი ამხანაგები ტრიალებდნენ და საპასუხო ცეცხლი გაუხსნეს. დრეიკი მოულოდნელად აღმოჩნდა საფრთხეებით სავსე სამყაროში.
  
  ფრანგები მთელი ძალით მივარდნენ პირდაპირ სადესანტო ვერტმფრენისკენ. დრეიკი, დალთან და სმიტთან ერთად, რუსებს შორს იჭერდა და იცავდა მათ დაცვას. პილოტის სახე ჩანდა, რომელიც ორიენტირებული იყო სადესანტო ადგილზე. ალისია და მეი სულაც არ აყოვნებდნენ და მისი ყურადღების მისაპყრობად აკანკალდნენ.
  
  ტყვიები ჭრიან ჰაერს.
  
  დრეიკის ფრთა ერთ-ერთ რუსს შეეხო, ცალ მუხლზე დააგდო. ჰაიდენის ხმა გაისმა კომისიამ.
  
  "პილოტო, ავუარე! ლორენ, უთხარი მას რაკეტები აქვთ!"
  
  დრეიკმა, დალმა და სმიტმა დაამარცხეს რუსული კონტიგენტი, მაგრამ ისინი ძალიან შორს დარჩნენ იმისათვის, რომ სათანადოდ დალაგდნენ, განსაკუთრებით გადაადგილებისას. პილოტმა მაღლა აიხედა, სახე შეკრთა.
  
  RPG-მ გაისროლა, რაკეტა ჰაერის სტვენით და ძლიერი აფეთქებით გაფრინდა. დრეიკს და სხვებს მხოლოდ უმწეოდ ყურება შეეძლოთ, როცა ის ჰაერში კვალს ტოვებდა და უეჭველად მიფრინავდა პირდაპირ ვერტმფრენისკენ. სასტიკი პანიკის დროს პილოტმა მკვეთრი ავარიული მანევრი ჩაატარა, ვერტმფრენს მიამაგრა, მაგრამ გამვლელი რაკეტა ძალიან სწრაფი იყო, ქვედა მხარეს მოხვდა და კვამლისა და ცეცხლის ღრუბელში აფეთქდა. ვერტმფრენი ჩამოიხრჩო და დაეცა, ცალი დაეცა და გაიტაცა მისი ფრენის ტრაექტორიის მიღმა.
  
  მხოლოდ მაშინ, როცა უნდობლად, სასოწარკვეთილებითა და მრისხანე ბრაზით უყურებდა, დაინახა სად მიიყვანდა მისი საშინელი ტრაექტორია.
  
  ფრანგებმა დაინახეს ეს მოსვლა და სცადეს დაშლა, მაგრამ დანგრეული ვერტმფრენი მათ შორის მიწაზე ჩამოვარდა.
  
  დრეიკი მიწაზე დაეცა და თავი ტურფაში ჩამარხა. წითელი და ნარინჯისფერი ალი ააფეთქეს და ამოვიდა და შავი კვამლი აფრინდა ცაში. ვერტმფრენის დიდი ნაწილი ერთ ადამიანზე დაეშვა; ის და პილოტი მაშინვე დაიღუპნენ. მთავარი როტორის პირი გაწყდა და პირდაპირ მესამე დამარცხებულს ისე სწრაფად და უცებ გაიარა, რომ მან არაფერი იცოდა ამის შესახებ. დრეიკმა აიხედა და დაინახა, რომ დამწვარი ნამსხვრევების უზარმაზარი ნაჭერი მოხვდა მეორეს. დარტყმის ძალამ ის ფეხზე დააგდო და ათიოდე ნაბიჯით უკან გადააგდო, რის შემდეგაც მან ყოველგვარი მოძრაობა შეწყვიტა.
  
  გადარჩა მხოლოდ ორი ფრანგი; გუნდის დიდი ნაწილი დამარცხდა ერთ სამწუხარო ინციდენტში. დრეიკმა დაინახა, რომ ერთ-ერთი მათგანი დამწვარი ხელით მოშორდა მძვინვარე ცეცხლიდან, მეორე კი უფრო ახლოს მიიწია. როგორღაც, მეორემ მოახერხა იარაღის დაჭერა და ამავდროულად დაეხმარა თანამებრძოლს წასვლაში.
  
  დრეიკმა ბრაზი შთანთქა და კონცენტრაცია მჭიდროდ შეინარჩუნა. მათი ნადირობის ერთადერთი გზა განადგურდა. საჯარიმო დარტყმა ჰეიდენმა მაინც შეინარჩუნა, მაგრამ ახლა რუსები მათ აბსოლუტურად აშკარა განზრახვით ურტყამდნენ. კაცი RPG-ით კვლავ უმიზნებდა ნანგრევებს, თითქოს მეორე დარტყმას ფიქრობდა.
  
  დრეიკი ადგა და გუნდი მასთან ერთად წამოდგა. მოშორებით რუსებს ხანძრის მიმართულებით, მათ შექმნეს თავშესაფრების ქსელი, რომელიც აიძულებდა მათ მტრებს დაეშვათ. დრეიკმა და დალმა ორივე მუშტი დაარტყეს მამაკაცებს ჟილეტებში, რის გამოც ისინი მიწაზე გაიფანტნენ. მოახლოებისას აალებულმა ცეცხლმა მოიცვა ისინი, შიგნიდან ისმოდა მკვეთრი ხმები და მძიმე ღრიალი. დრეიკმა იგრძნო, რომ ის სახეზე ჩამოირეცხა და შემდეგ ბრმა მხარეს ჩაყვინთა. დარჩენილი ფრანგები უკვე შორს იყვნენ, ებრძოდნენ ჭრილობებს და დანაკარგებს და აშკარად არ იყვნენ კონფლიქტის მომენტში.
  
  დრეიკმა ერთ მუხლზე დააჭირა ბმულს.
  
  "ვერტმფრენი დაჯდება", - უთხრა მან ამის დასადასტურებლად ლორენს, შემდეგ: "ჩვენ გვჭირდება სხვა გზა ევაკუაციისთვის ახლავე."
  
  პასუხი დადუმდა. "Მასზე".
  
  გუნდმა განაგრძო უკანდახევა, გაზარდა მანძილი ცეცხლოვან დაბრკოლებასა და მოახლოებულ მტერს შორის. წარმოუდგენლად და სასტიკად, რუსულმა RPG-მ კიდევ ერთი რაკეტა ესროლა უკვე განადგურებულ შვეულმფრენს, რის შედეგადაც ჰაერში უფრო მეტი ალი და ნამსხვრევები გამოგზავნა.
  
  დრეიკმა იგრძნო, რომ ლითონის ნაჭერი ჩამოგლიჯა მხარზე და დარტყმის შედეგად შემოტრიალდა. დალმა უკან გაიხედა, მაგრამ იორკშირელმა თავი დაუქნია: "კარგად ვარ".
  
  ალისიამ მათ შორეული გალავნისკენ მიუთითა. "ეს გზა ერთადერთი ვარიანტია. იმოძრავეთ, ხალხო!"
  
  ჰეიდენმა ყუთი გაათანაბრა და გაიქცა. სმიტი და კინიმაკა დარჩნენ უკან და ინარჩუნებდნენ ცეცხლს მათსა და რუსებს შორის. დრეიკმა დაათვალიერა წინა ტერიტორია, ყოველთვის მზად იყო ახალი სიურპრიზებისთვის და უარესის მოლოდინში. ჩინელები სადღაც იყვნენ და ისრაელები, შვედები და ბრიტანელები თვალყურს ადევნებდნენ.
  
  მათმა სიჩქარემ ისინი დევნილ რუსებს დააშორა და დროდადრო ღობესთან მიაღწიეს. ალისია და მეი აიღეს მალსახმობი და შემდეგ აღმოჩნდნენ მეორე მხარეს, ორზოლიანი ასასვლელის გვერდით, რომელიც ორივე მიმართულებით გაუჩინარდა უდაბნოში. ლორენი მათთან ჯერ არ დაბრუნებულა, მაგრამ მათ მიატოვეს იგი თავის საქმეზე, რადგან იცოდნენ, რომ DC დაგეხმარებოდა.
  
  დრეიკი დიდი თავდაჯერებულობით არ იყო სავსე. ის არ ადანაშაულებდა ლორენს - ნიუ-იორკელი სუფთა წყალზე დადიოდა - მაგრამ ჯერჯერობით, მისიის შესახებ არაფერი უთქვამს, რომ კაპიტოლიუმში უსაფრთხოდ და თბილად მსხდომ მამაკაცებსა და ქალებს ზურგი სრულად ჰქონდათ დაფარული.
  
  ალისია სარბენად წავიდა. ეს სულ უფრო უცნაური სცენარი იყო. დრეიკმა იცოდა, რომ რუსებს რაიმე სახის საფარი უნდა ჰქონოდათ. ალბათ გზაში იყო.
  
  - იქით გაიხედე, - ჩაილაპარაკა კენზიმ.
  
  დაახლოებით ნახევარი მილის წინ შავი ჯიპი გაჩერდა წინააღმდეგობის გაწევის ფრანგების ასაყვანად. მათ თვალწინ მანქანა სწრაფად აჩქარდა საათში ას ოთხმოცი მილამდე, ჩატვირთა ორი ოპერატორი და სკივილით გაიქცა.
  
  - საწყალი ნაბიჭვრები, - თქვა დალმა.
  
  "ჩვენ უნდა ვიფიქროთ საკუთარ თავზე", - თქვა სმიტმა. "თორემ ჩვენც გავხდებით "ღარიბი ნაძირლები".
  
  "გრიმბლი რაღაცაში მართალია", თქვა ალისამ და ყველა მიმართულებით მიმოიხედა. "სერიოზულად, წასასვლელი არსად გვაქვს."
  
  "დამარხე ყუთი." კინიმაკამ გზის მახლობლად ხეების კორომზე მიუთითა. "დაბრუნდი ამის გამო მოგვიანებით. ან სთხოვეთ ლორენს სხვა გუნდის გაგზავნა.
  
  დრეიკმა დალს შეხედა. "ძალიან რთული არ უნდა იყოს, არა?"
  
  "ზედმეტად სარისკო", - თქვა ჰეიდენმა. "შეიძლება იპოვონ. შეტყობინებების ჩაჭრა. ასევე, ჩვენ გვჭირდება ეს ინფორმაცია. სხვა გუნდები შესაძლოა უკვე მესამე მხედრისკენ მიემართებიან.
  
  დრეიკმა თვალი ჩაუკრა. მას არ უფიქრია. დაძაბულობის კვანძმა შუბლის შუაგულში დაიწყო ცემა.
  
  "არასდროს მეგონა, რომ ჩინეთში გატეხილი ვიქნებოდი", - ჩიოდა ალისია.
  
  "ეს არის დედამიწის ოთხი კუთხიდან ერთ-ერთი", - უთხრა დალმა. "ასე რომ ნუგეში ამით."
  
  "ოჰ მადლობა ძმაო. Მადლობა ამისთვის. იქნებ ამხანაგობა ვიყიდო".
  
  რუსები უკვე გზაზე არიან. დრეიკმა დაინახა, რომ ერთ-ერთი მათგანი რადიოში ყვიროდა. მერე მზერა რუსებს გადაეტანა და შორს მოძრავ რაღაცაზე ფოკუსირება სცადა.
  
  "იქნებ ეს მათი მანქანაა", - თქვა დალმა, გაიქცა და ერთდროულად გაიხედა უკან.
  
  გიორგის გაეცინა, არწივის თვალები. "Ვიმედოვნებ. და ათი წლის წინ შეიძლება მართალი იყავი. "
  
  დრეიკმა თვალები მოჭუტა. "ჰეი, ეს ავტობუსია."
  
  "განაგრძეთ სირბილი", - თქვა ჰეიდენმა. "ეცადე არ გამოიყურებოდე დაინტერესებული."
  
  ალისიას გაეცინა. "ახლა შენ ეს გააკეთე. ყურებას ვერ ვწყვეტ. ოდესმე გაგიკეთებიათ ეს? იცი, რომ არ შეხედო ვინმეს და აღმოაჩინო, რომ არ შეგიძლია მზერა აარიდო?"
  
  "მე ამას ყოველთვის ვხვდები", - თქვა დალმა. "ბუნებრივია".
  
  "კარგი, ტყავით გამოწყობილი მაპეტი იშვიათი სანახაობაა", - თქვა დრეიკმა.
  
  ავტობუსი ღია ყვითელი და თანამედროვე იყო და რუსებს სიჩქარის შენელების გარეშე გადაუარა. დრეიკი აფასებდა მის სიჩქარეს, მძღოლს და მგზავრებს, მაგრამ მან იცოდა, რომ მათ არჩევანი არ ჰქონდათ. ისინი რამდენიმე მილის დაშორებით იყვნენ დაშორებული ნებისმიერი დიდი ქალაქიდან. ავტობუსი რომ მიუახლოვდა და რუსებმა მას შეხედეს, SPEAR-ის გუნდმა გზა გადაკეტა.
  
  - ნელა, - თქვა ალისიამ ტუჩებით.
  
  სმიტმა ცოტა ხანში გაიცინა. "ეს არ არის კანზასი. ის არ გაგიგებს."
  
  "მაშინ უნივერსალური ენა". ალისიამ ასწია იარაღი, მიუხედავად ჰეიდენის მზერისა.
  
  - უფრო სწრაფად, - თქვა დალმა. "სანამ ის რადიოში გადახტება."
  
  ავტობუსმა სვლა შეანელა და ოდნავ გადაუხვია, წინა ფართო ნაწილი თამაშგარედან ჩამოცურდა. რუსები უკვე გაიქცნენ. დრეიკმა კარი გააღო და მძღოლს ხელით ანიშნა გააღო. მამაკაცის სახე შეშინებული იყო, თვალები ფართოდ გახელილი ჰქონდა და ჯარისკაცებსა და მგზავრებს შორის ტრიალებდა. დრეიკი დაელოდა კარის გაღებას, შემდეგ წინ წავიდა და ხელი გაუწოდა.
  
  "ჩვენ უბრალოდ გვინდა ვისრიალოთ", - თქვა მან რაც შეიძლება დამამშვიდებლად.
  
  გუნდმა ავტობუსს შუა აიღო. დალი ბოლოს წამოხტა და მძღოლს მკლავზე ხელი მოჰკიდა.
  
  "წინ!" გზაზე მიუთითა.
  
  რუსები ასი მეტრის უკან არ იყვნენ, იარაღი აწიეს, როცა მძღოლმა ფეხი იატაკზე დაარტყა. ცხადია, გვერდითა სარკეებს ადევნებდა თვალს. ავტობუსმა მოძრაობა დაიწყო, მგზავრები უკან დაიხიეს. დრეიკმა გამართა. ალისია ავტობუსის უკანა მხარეს გაემართა დევნის შესაფასებლად.
  
  "ისინი ძლიერდებიან"
  
  დრეიკმა ხელი დაჰკრა დალს. "უთხარი კიანუს, რომ იჩქაროს, ჯანდაბა!"
  
  შვედი ცოტა დარცხვენილი ჩანდა, მაგრამ ავტობუსის მძღოლს ესაუბრა. მანქანამ ნელა აიღო სიჩქარე. დრეიკმა დაინახა, რომ ალისია შებრუნდა და შემდეგ სწრაფად შებრუნდა და ყვიროდა ავტობუსში მყოფ მგზავრებს.
  
  "ჩამოდი! ახლა!"
  
  RPG-ის შიშით დრეიკიც დაეცა. საბედნიეროდ, ტყვიები მხოლოდ მანქანის უკანა მხარეს მოხვდა, ყველა შასისში იყო ჩარჩენილი. შვებით ამოისუნთქა. აშკარაა, რომ რუსები გააფრთხილეს მშვიდობიანი მოსახლეობის მსხვერპლის შესახებ. მაინც რაღაც იყო.
  
  კიდევ ერთხელ გაახსენდა პოლიტიკური მაქინაციები, რომლებიც დგას თითოეული ელიტური გუნდის გეგმების უკან. ყველა გუნდი არ იყო სახელმწიფოს მიერ დაფინანსებული; და ზოგიერთმა ლიდერმა არც კი იცოდა რა ხდებოდა. და ისევ მისი ფიქრები დაუბრუნდა ფრანგებს - და დაღუპულ ჯარისკაცებს.
  
  თავის საქმეს აკეთებენ.
  
  ავტობუსი რუსებს მოშორდა, გზის გასწვრივ სიჩქარეს აჩქარდა, მთელი ჩარჩო კანკალებდა. დრეიკი ოდნავ მოდუნდა, რადგან იცოდა, რომ ისინი უკან ეჯინ ჰოროსკენ მიემართებოდნენ იმ მიმართულებით, სადაც მიდიოდნენ. მძღოლმა ფართო მოსახვევი გადალახა. დრეიკი შემობრუნდა, როცა ალისია უკანა სავარძლიდან დაბალი ყვირილი ამოვარდა.
  
  და მათ დაინახეს შავი ვერტმფრენი, რომელიც რუსებს ეკუთვნოდათ, რომელიც მათ ასაყვანად ჩამოფრინდა.
  
  ჰაიდენის ხმამ შეავსო კავშირი. "ისინი თავს არ დაესხმიან."
  
  დრეიკმა ტუჩები მოკუმა. "მიმდინარე ოპ. შეკვეთები იცვლება".
  
  "და მათ მაინც შეუძლიათ ავტობუსი გზიდან გადაგდება", - უპასუხა დალმა. "რა მანძილზეა ქალაქამდე?"
  
  - რვა წუთი, - უპასუხა ლორენმა.
  
  "Ძალიან გრძელი". დალმა გაიარა გზაზე სიჩქარით მიმავალი მანქანის უკანა მხარეს და დაიწყო მგზავრებისთვის ახსნა, რომ წინ უნდა წასულიყვნენ. გავიდა რამდენიმე წამი და შემდეგ ის ალისიას შეუერთდა.
  
  "გამარჯობა, ტორსტი. და ყოველთვის მეგონა, რომ უკანა სავარძლები მხოლოდ კოცნისთვის იყო."
  
  შვედმა ჩახლეჩილი ხმა ამოიღო. "მოგზაურობისგან ცდილობ დამაავადო? მე ვიცი, სად იყო ეს ტუჩები. "
  
  ალისიამ აკოცა მას. "თქვენ არ იცით სად იყვნენ ისინი."
  
  დალმა ღიმილი შეიკავა და ჯვარი დაიწერა. რუსული შვეულმფრენი მცირე ხნით დაეშვა, როცა ჯარისკაცები აფრენდნენ, ასაფრენ ბილიკზე ცურავდა. ავტობუსმა დაფარა გარკვეული მანძილი და შემობრუნდა მათ შორის, ხოლო ალისია და დალი ჰაერს სკანირებდნენ.
  
  დრეიკი წინ უყურებდა გაქცეულ ფრანგებს, მაგრამ ეჭვი ეპარებოდა, შეეცდებოდნენ თუ არა შეტევას. ისინი ცოტანი იყვნენ და ზარალს ებრძოდნენ. გადაჭარბებულად შეაფასეს. უფრო ლოგიკური იქნებოდა, თუ ისინი პირდაპირ მესამე ნიშანზე გადახტებოდნენ.
  
  თუმცა უყურებდა.
  
  ლორენის ხმა მოესმა კომუნიკატორს. "ექვსი წუთი. ბიჭებო, გაქვთ დრო სასაუბროდ? "
  
  "Რის შესახებ?" სმიტი ღრიალებდა, მაგრამ რაიმე ანთებითისაგან თავს იკავებდა.
  
  "მესამე მხედარი საიდუმლოა, ვიღაც ორდენმა ჩააგდო იქ წყლის დასაბინადებლად. ცნობილ ინდიელებს შორისაა მაჰათმა განდი, იდირა განდი, დიპაკ ჩოპრა, მაგრამ როგორ უნდა იპოვოთ ყველაზე ცუდი ადამიანი, ვინც კი ოდესმე ცხოვრობდა? და ის ცნობილი იყო." მან ამოისუნთქა. "ჩვენ ჯერ კიდევ ვამოწმებთ. თუმცა, ვაშინგტონში ანალიტიკური ცენტრი ჯერ კიდევ ჩიხშია. მე მათ ვუთხარი, რომ შესაძლოა ეს არც ისე ცუდია".
  
  დრეიკმა შვებით ამოისუნთქა. "Დიახ მიყვარს. არ არის ყველაზე უარესი, რაც შეიძლებოდა მომხდარიყო, "- თქვა მან. "ეს უნდა შეანელოს სხვა ერები."
  
  "ეს აუცილებლად მოხდება. სხვა ამბებში, ვფიქრობთ, რომ დედამიწის ოთხი კუთხე გავტეხეთ".
  
  "Გააქვთ?" თქვა მეიმ. "ეს კარგი ამბავია."
  
  დრეიკს მოეწონა მისი ტიპიური გამოთქმა. "მოითმინე, მაი."
  
  - ჰო, არ მინდა მღელვარებით გადავხტე ადგილიდან, - მშრალად დაუმატა ალისიამ.
  
  მეიმ არ მოიწონა პასუხის გაცემა. ლორენმა ისე განაგრძო, თითქოს არაფერი უთქვამს: "ერთი წუთით, ბიჭებო. უბრალოდ მითხრეს, რომ ჩინელები დაბრუნდნენ. სულ მცირე ორი შვეულმფრენი მიემართება თქვენს გზაზე. "
  
  "ჩვენ ჩინურ ავტობუსში ვართ", - თქვა იორგიმ. - არ ვიქნებით დაზღვეული, მათგან მაინც?
  
  "ეს ცოტა გულუბრყვილოა", - თქვა კენზიმ. "მთავრობებს არ აინტერესებთ."
  
  "მიუხედავად ზედმეტად განზოგადებისა," დასძინა ჰეიდენმა. "კენზი მართალია. ჩვენ არ შეგვიძლია ვივარაუდოთ, რომ ისინი ავტობუსში არ ჩავლენ."
  
  წინასწარმეტყველური სიტყვები, გაიფიქრა დრეიკმა, როცა ავტობუსის წინ ცისფერ ცაზე შავი ლაქა გაიზარდა.
  
  ალისიამ თქვა: "რუსები აქ არიან".
  
  გაცილებით რთული გახდა.
  
  
  თავი მეთვრამეტე
  
  
  ვერტმფრენები დაფრინავდნენ წინ და უკან. დრეიკი უყურებდა, როგორ ჩაყვინთა ჩინელი ჩიტი თითქმის ტროტუარზე, სანამ დაეშვა და პირდაპირ ავტობუსისკენ მიემართებოდა.
  
  "ისინი გვაიძულებენ ავარიას", - თქვა მან და შეშინებულ მძღოლზე მიუთითა. "Არა არა. განაგრძე!"
  
  ავტობუსის ძრავმა იღრიალა, საბურავები მიწაზე დაეშვა. წინ შეკრებილმა რამდენიმე ადამიანმა უკვე ყვირილი დაიწყო. დრეიკმა იცოდა, რომ ჩინელები განზრახ არ ჩამოაგდებდნენ ვერტმფრენს, მაგრამ ძნელი იყო მისი ცოდნის მგზავრებისთვის გადაცემა.
  
  მძღოლმა თვალები მაგრად დახუჭა. ავტობუსი შემობრუნდა.
  
  დრეიკმა დაიფიცა და მამაკაცი საჭეს აიღო და საჭეს აიღო. სმიტი დაეხმარა კაცს და უხეშად გაიყვანა დერეფანში. დრეიკი გადახტა ავტობუსის საჭესთან, ფეხი ამაჩქარებელზე დაადო და ხელები საჭეს მაგრად მოუჭირა, იდეალურად სწორ ხაზზე შეინარჩუნა.
  
  ვერტმფრენის ცხვირი პირდაპირ მათკენ იყო მიმართული, უფსკრული სწრაფად იხურებოდა.
  
  უკნიდან და გვერდებიდან კივილი ისმოდა. ახლა სმიტს მოუწია მძღოლის შეკავება. დრეიკმა გამართა.
  
  კომუნიკატორმა აწკრიალდა. - მოდი, ჩემო უნამუსო კიანუ, - ამოისუნთქა ალისამ. "რუსები პრაქტიკულად ჩვენზე..."
  
  "ბიჭი," კენზიმ უკან დაიხია. "Შეინარჩუნე სიმშვიდე. ფასადს შეხედე?
  
  ალისიას ყვირილი მთელ ავტობუსში გაისმა.
  
  "ფიქრები?" ჰკითხა დრეიკმა ბოლო წამს.
  
  "ეს ნამდვილად არ არის საბჭოს სხდომა!"
  
  დრეიკი მტკიცედ ეჭირა თავის რწმენას, გამოცდილებას და საჭეს. ხმამაღალი პროტესტი აევსო ყურები. ცხედრები ავტობუსის იატაკზე ეცემა. სმიტიც კი შეკრთა. ბოლო მომენტში ჩინური ვერტმფრენი მარჯვენა მხარეს გადახტა, რუსული შვეულმფრენი კი გაჩერებამდე მოცურდა, სრიალებმა კინაღამ ავტობუსის უკანა მხარეს მოხვდა. ალისია უსტვენდა და დალმა ყელი მოიწმინდა.
  
  "მე ნამდვილად მჯერა, რომ ჩვენ მოვიგეთ ეს ქათმის რაუნდი."
  
  დრეიკი აგრძელებდა მოძრაობას და დაინახა კიდევ ერთი ფართო შემობრუნება წინ. "და ბონუსი არის ის, რომ ჩვენ არ ვართ შემწვარი ან ხრაშუნა."
  
  - შეწყვიტე, - თქვა კინიმაკამ. - უკვე მშია.
  
  ალისია ხველა აუტყდა. "ეს უბრალოდ გიჟური ჩინური ვერტმფრენია."
  
  "ისინი ბრუნდებიან", - თქვა ჰეიდენმა.
  
  "თქვენ ბიჭებო, ახლავე უახლოვდებით ქალაქის გარეუბანს", - თქვა ლორენმა. "მაგრამ მაინც სამი წუთის სავალზეა ნებისმიერი ღირსეული დასახლებიდან."
  
  დრეიკი კომუნიკატორთან მივარდა. "მოდით ხალხო! თქვენ უნდა შეაშინოთ მათ ამისი!"
  
  კენზი უკანა კარებთან მივიდა და დაიყვირა: "აქ ვინმეს კატანა აქვს?"
  
  მის სიტყვებს ცარიელი მზერა მოჰყვა, ორმა თუ სამმა ადამიანმა შესთავაზა ადგილი. გაფართოებულმა მოხუცმა აკანკალებული ხელი გაუწოდა ტკბილეულის ტომარას.
  
  კენზიმ ამოისუნთქა. კარების გასაღებად დრეიკმა გადამრთველი გადაატრიალა. მყისვე ებრაელ ქალს სხეული ამოაძვრინა, ფანჯრის კიდეს აეჭიდა, შემდეგ ჭერს და ავტობუსის სახურავზე მიათრია. დრეიკი მართავდა მანქანას რაც შეიძლება შეუფერხებლად, მოერიდა დიდ ხვრელს, ღრმად ამოისუნთქა, რადგან ესმოდა მისი პასუხისმგებლობა, რაც კენსის ქმედებიდან გამომდინარეობდა.
  
  შემდეგ, უკანა ხედვის სარკეში, მან დაინახა, რომ დალი გადახტა მასთან შესაერთებლად.
  
  ოჰ ჩიხი.
  
  ძლიერი კონცენტრაციით ის სტაბილურად ინარჩუნებდა.
  
  
  * * *
  
  
  დალი ავტობუსის სახურავზე ავიდა. კენზიმ ხელი გაუწოდა, მაგრამ თავი დაუქნია მის გვერდით.
  
  "უფრო სწრაფად!"
  
  რუსულმა ვერტმფრენმა სიმაღლე მოიპოვა და ახლა ისევ ჩაყვინთავდა, ამჯერად ფრონტის გასწვრივ სამი მეოთხედის კუთხით. ის ხედავდა კაცს, რომელიც ყოველი მხრიდან ეკიდა, იარაღს უმიზნებდა, ალბათ ბორბლებს ან თუნდაც მძღოლს.
  
  მაშინვე შემობრუნდა, ჩინურ ვერტმფრენს ეძებდა. ახლოს იყო. მარცხნივ მიტრიალებული, იქაც ხალხი იყო, კარებიდან იარაღს უმიზნებდა. ის ფაქტი, რომ ჩინელები საკუთარ ავტობუსში ძლიერად არ ისროდნენ, თავდაპირველად გამამხნევებელი იყო, მაგრამ შეამსუბუქა იმის გაცნობიერებამ, რომ მათ სჭირდებოდათ ყუთი, რომელსაც ჰაიდენი ეჭირა და ის ხელუხლებლად სჭირდებოდათ.
  
  კენზი იჯდა ავტობუსის სახურავზე, უსმენდა ქარს და მოძრაობას და მუხლები გაშალა. შემდეგ მან ასწია იარაღი და ყურადღება გაამახვილა ვერტმფრენზე. დალი იმედოვნებდა, რომ არც კი შეეცდებოდა მის გადაღებას, უბრალოდ შეაშინებდა მსროლელებს. რუსებმა ასეთი თავშეკავება არ გამოიჩინეს, მაგრამ კენზის უიმედოდ სურდა შეცვლა.
  
  დალმა შეაფასა მოახლოებული ვერტმფრენი. ხალხმრავალი, ის არა მხოლოდ მოქნილი, არამედ მომაკვდინებელი იყო. ბოლო, რაც მას სურდა, იყო რაიმე სახის ავარიის გამოწვევა, რომ აღარაფერი ვთქვათ ისეთი, რომელსაც შეეძლო ავტობუსთან შეჯახება გამოეწვია.
  
  წინა ბორბლები ხვრელზე გადახტა და დრეიკისგან "მაპატიე". დალს არაფერი გაუგია აჩქარებული ჰაერისა და ვერტმფრენის ღრიალის მეტი. გასროლა მარჯვენა ფეხის გვერდით მდებარე ლითონზე გადმოვარდა. შვედმა ეს დააიგნორა, დაუმიზნა და გაისროლა.
  
  ტყვია მიზანს უნდა მოხვედრილიყო, რადგან კაცმა იარაღი დააგდო და უკან დაიხია. დალმა არ დაუშვა, რომ მისი კონცენტრაცია დაერღვია, მხოლოდ ღია კარიდან კიდევ ერთხელ გაისროლა. ვერტმფრენი პირდაპირ მისკენ შეტრიალდა, სწრაფად დაიხურა და ამჯერად დალი მიხვდა, რომ მშიშარად მოჩვენება ცუდი იდეა იყო.
  
  ის ავტობუსის სახურავზე გადახტა.
  
  ვერტმფრენი აფრინდა თავზე, გაჭრა სივრცე, რომელიც ახლახან დატოვა. მას არ ქონდა მანევრირების უნარი კენსისკენ მიბრუნებისთვის, მაგრამ საკმარისად მიუახლოვდა, რომ გვერდზე გადააგდო.
  
  ავტობუსის სახურავის კიდემდე!
  
  დალი გადაიჩეჩა და წინ მიიწია, ცდილობდა დროულად მისულიყო მასთან. კენზიმ შეაჩერა დაცემა, მაგრამ დაკარგა კონტროლი იარაღზე; თუმცა, იმპულსმა ის გაფრინდა ჩქარი ავტობუსიდან დაუნდობელ გზაზე შორს ქვემოთ.
  
  ჩინელი ჩიტი მკვეთრად შემოხტა, წრეში შევიდა. რუსმა ესროლა თავზე, მაწანწალა ტყვიამ დაჰლის მარჯვენა ბარძაყის გვერდით ლითონს გააღო. კენზის სხეული ავტობუსიდან ჩამოცურდა და მან მთელი სხეული ბოლო სასოწარკვეთილ ნახტომში ჩააგდო, ხელი გაშალა.
  
  მან მოახერხა მარჯვენა ხელის შემოხვევა მის კანკალებულ მაჯაზე; მჭიდროდ დაიჭირა და გარდაუვალ ჯოხს დაელოდა.
  
  მოვიდა, მაგრამ გამართა, ზღვრამდე გაიწელა. მბზინავი, გლუვი ლითონი მოქმედებდა მის წინააღმდეგ, აძლევდა საშუალებას მის სხეულს ასრიალებდა კიდემდე, კენზის წონამ ორივე დაბლა ჩამოიწია.
  
  ბმულზე ყვირილი ისმოდა. გუნდს შეეძლო დაენახა კენსის ფეხები, რომლებიც ცვიოდა ერთ-ერთი გვერდითი ფანჯრის უკან. დალი მთელი ძალით ეჭირა, მაგრამ ყოველ წამს მისი სხეული უფრო და უფრო უახლოვდებოდა ამ მყარ კიდეს.
  
  ავტობუსის სახურავზე კლაჩი არ იყო და დასაჭერი არაფერი იყო. მას შეეძლო გაუძლო, არასოდეს გაუშვებდა, მაგრამ ვერც საყრდენი იპოვა მის ასასვლელად. დრეიკის ხმა მოესმა კომუნიკატორს.
  
  "გინდა გავჩერდე?" ხმამაღალი, გაურკვეველი, ცოტა შეშფოთებული.
  
  დალმა კარგად წაიკითხა ემოციები. რომ გაჩერდნენ, რუსებიც და ჩინელებიც ძლიერ დაარტყამდნენ. არავინ იცის რა შედეგი ექნება.
  
  ლორენის ხმა ჩაუვარდა. "ბოდიში, მე მივიღე შეტყობინება, რომ შვედები შენთან მოდიან. ახლა ის ოთხი მიმართულებით ვრცელდება, ხალხო".
  
  დალმა იგრძნო, როგორ ჭიმავდა კუნთები. ყოველ ჯერზე, როცა ავტობუსი ხტუნავდა, მისი სხეულის კიდევ ერთი სანტიმეტრი ცურავდა კიდიდან და კენზი ოდნავ უფრო შორს ეცემოდა. სადღაც ქვემოდან ისრაელის ხმა გაიგონა.
  
  "Გაუშვი! Მე შემიძლია გავაკეთო!"
  
  არასოდეს. ისინი საათში სამოცი მილის სიჩქარით მოგზაურობდნენ. კენზიმ იცოდა, რომ არ გაუშვებდა და არ უნდოდა, რომ ორივე დაეცემა. დალი კიდევ უფრო მეტ პატივს სცემდა მის მიმართ. გული, რომელიც მან იცოდა, რომ ღრმად იყო დამარხული, ოდნავ უფრო ახლოს იყო ზედაპირზე.
  
  ფანჯრებთან მისი ჩექმების ხმამ საკუთარ გულს აჩქარდა.
  
  ისინი ერთად სრიალდნენ, კენზი გვერდით ქვემოთ და დალი ავტობუსის ზევით ავიდნენ. ის ცდილობდა დაეჭირა უხეში კიდეზე, რომელიც კიდეზე გადიოდა, მაგრამ ის ძალიან პატარა იყო და ხორცზე იყო დაჭრილი. იმედს რომ ვერ ხედავდა, მანამდე მიეჯაჭვა მას, რამდენ ხანს შეეძლო, რისკავდა ყველაფერს.
  
  მკერდი კლდისკენ დაიძრა, შეუჩერებლად სრიალებდა. მისი თვალები კენსის შეხვდა, რომელიც მაღლა იყურებოდა. მათი გაცვლა უსიტყვო, გამოუთქმელი, მაგრამ ღრმა იყო.
  
  უნდა გამიშვა.
  
  არასოდეს.
  
  მან ისევ გაიწია, მხოლოდ იმისთვის, რომ უკან დაბრუნების წერტილს გასცდა.
  
  ძლიერი ხელები მოეჭიდა მის ორივე ხბოს, ხელები, რომლებიც მხოლოდ მანო კინიმაკეს ეკუთვნოდა.
  
  - გოჩა, - თქვა ჰავაელმა. "ბიჭებო არსად არ წახვალთ."
  
  ჰავაელმა მხარი დაუჭირა დალს და შემდეგ ნელა დააბრუნა დაცემიდან. დალს კენზი მაგრად ეჭირა. ისინი ერთად ნელ-ნელა აიღეს გზა უსაფრთხოებისკენ.
  
  ზემოთ, ვერტმფრენები ბოლოჯერ დაეცა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ კინიმაკას მეგობრებს მჭიდროდ ეჭირა ხელი, მაგრამ მაინც ვერ ბედავდა ავტობუსის ძალიან ძლიერად შემობრუნებას. რუსები და ჩინელები თავს დაესხნენ სხვადასხვა მიმართულებით, უეჭველად იცოდნენ, რომ ეს მათი ბოლო ზარი იქნებოდა.
  
  ფანჯრების მსხვრევის ხმამ უთხრა, რომ დანარჩენები უსაქმოდ არ იყვნენ. მათ ჰქონდათ გეგმა.
  
  ალისიას უკან სმიტმა, მეიმ, ჰეიდენმა და იორგიმ ავტობუსის თითოეული მხრიდან ფანჯარა აიღეს და დაამტვრიეს. მოახლოებული ვერტმფრენების დამიზნებისას მათ ძლიერი ცეცხლი გახსნეს, რამაც აიძულა ისინი სწრაფად გადასულიყვნენ გვერდზე. ხეების ხაზი დასრულდა და დრეიკმა წინ შენობები დაინახა.
  
  საგზაო ქსელი, შემოვლითი გზა. მის უკან სროლები ისმოდა და ავტობუსი ავსებდა; შავი ვერტმფრენები აფრინდნენ ცაში.
  
  შვებით ამოისუნთქა.
  
  "ჩვენ გადავრჩით", - თქვა მან. "სხვა დროს ვიბრძოლოთ."
  
  - შეაწყვეტინა ლორენმა. "შვედებმაც უკან დაიხიეს," - თქვა მან. "მაგრამ მე მაინც ვიღებ რაღაც ჰალოს მსგავს სიგნალში. რაღაც ვაშინგტონს, ველსა და ჩემს შორის. ეს უცნაურია. თითქმის თითქოს... თითქოს..."
  
  "Რა?" Ვიკითხე. ჰკითხა დრეიკმა.
  
  "თითქოს კომუნიკაციების სხვა ნაკრები მიმდინარეობს. თამაშში მეტია. კიდევ ერთი..." ყოყმანობდა იგი.
  
  "გუნდი?" დაასრულა დრეიკმა.
  
  ჰეიდენმა ხმამაღლა დაიწუწუნა. "ეს სასაცილოდ ჟღერს."
  
  - ვიცი, - უპასუხა ლორენმა. "მე ნამდვილად მიყვარს და არ ვარ ექსპერტი. მხოლოდ კარინი რომ ყოფილიყო აქ, დარწმუნებული ვარ, რომ უკეთესი გვექნებოდა".
  
  "შეგიძლიათ რაიმე დიალოგის დაჭერა?" ჰკითხა ჰეიდენმა. "თუნდაც ყველაზე პატარა რამ?"
  
  დრეიკმა გაიხსენა ადრეული ხსენება SEAL Team 7-ის შესახებ, რომელიც მხოლოდ დალს და მისმა გაიგო. მას ისევ მოეფიქრა, რომ ყველა კომუნიკაციას უსმენდნენ.
  
  "შეგვიძლია ცოტა ხნით გადავდოთ?" - ჰკითხა მან. "და იპოვით უკეთეს გზას ჩვენთვის, რომ გავიდეთ აქედან?"
  
  ლორენი შვებით ჟღერდა. "რა თქმა უნდა, რა თქმა უნდა", - თქვა მან. "Ერთი წუთი დამაცადე."
  
  
  თავი მეცხრამეტე
  
  
  ჰეიდენ ჯეი რამდენიმე საათი ელოდა გუნდის უსაფრთხოებას, იმალებოდა ტაივანში მდებარე პატარა სატელიტურ თავშესაფარში, სანამ დატოვებდა ვიწრო კვარტალს სატელეფონო ზარისთვის.
  
  მისი მიზანი: დაუკავშირდეს კიმბერლი ქროუს.
  
  ცოტა ხანი გავიდა, მაგრამ ჰეიდენმა გაუძლო. სახლის უკან წყნარი კუთხე იპოვა, ჩაჯდა და ელოდა, ცდილობდა თავი არ დატრიალებულიყო. ძნელი იყო მის ცხოვრებაში მუდმივი რაღაცის პოვნა, რომელიც გუნდის გარეთ უნდა მიეღო. SPIR გახდა მისი ცხოვრება, მისი ცხოვრების აზრი და ამის შედეგად მას უბრალოდ არ ჰქონდა პირადი კავშირები, არაფერი, გარდა საქმისა. იგი ფიქრობდა თავგადასავლების გრიგალზე, რომლებიც მათ ერთად განვლეს - ოდინიდან და ჯოჯოხეთის კარიბჭეებიდან, ბაბილონამდე და პანდორამდე, ბირთვული აფეთქება, რომელმაც თითქმის გაანადგურა ნიუ-იორკი, მისი ძველი დაშორება ბენ ბლეიკთან და მანო კინიმაკასთან ბოლო დაშორება. ის ძლიერი იყო, ძალიან ძლიერი. მას არ სჭირდებოდა ასეთი ძლიერი ყოფნა. პერუში ინკების განძის უახლესმა ინციდენტმა მასზე გავლენა მოახდინა როგორც ფსიქიკურად, ასევე ფიზიკურად. აქამდე არასოდეს ყოფილა ასე შეძრწუნებული გულში.
  
  ახლა მშვიდად გადაიფიქრა. შეიძლება ხიდები დაიწვა და ეს კარგი უნდა ყოფილიყო. მაგრამ თუ მას ნამდვილად სურდა შეცვლა, თუ უფრო მეტი სურდა მის ცხოვრებაში, მანამდე უნდა ყოფილიყო დარწმუნებული, სანამ არ შეეცდებოდა ვინმეს ზიანის მიყენებას. იქნება ეს მანო თუ ვინმე სხვა.
  
  Მე ვზრუნავ. Მართლა მინდა. და შემდეგ ჯერზე, მე უნდა დავრწმუნდე, რომ ერთგული დავრჩები იმას, რაც საბოლოოდ მინდა.
  
  ცხოვრებიდან. სამსახურიდან არა. SPEAR-ის გუნდი შეიკრიბა და კარგი საქმე გააკეთა, მაგრამ სამუდამოდ არაფერი გაგრძელებულა. მოვა დრო -
  
  "მის ჯეი?" - გაისმა რობოტის ხმამ. "ახლა გეხმარები."
  
  ჰეიდენმა ეს ყველაფერი ერთად მოაწყო. ხაზის შემდეგი ხმა თავდაცვის მდივანს ეკუთვნოდა.
  
  - რა პრობლემაა, აგენტ ჯეი? ლაკონური, მშვიდი, მოშორებული. ქროუ, როგორც ჩანს, ზღვარზე იყო.
  
  ჰეიდენმა დრო დაუთმო იმის გასარკვევად, თუ როგორ უნდა ჩამოეყალიბებინა მისი მთავარი კითხვა. მან გადაწყვიტა დამარხულიყო იგი შიგნეულში და ენახა რა დაიჭირა ყვავმა.
  
  "ჩვენ დავტოვეთ ჩინეთი და მივიღეთ მეორე ყუთი. გუნდი ამას ახლა ამოწმებს. ანგარიშები მალე, უეჭველია. მსხვერპლი არ არის, თუმცა არის მრავლობითი ჭრილობები და სისხლჩაქცევები. ყველა დაპირისპირებული გუნდი არ არის მტრულად განწყობილი..." მან ერთი წუთით დაინტერესდა, კროუ იკბინა თუ არა, შემდეგ განაგრძო: "ზოგიერთი ქვეყანა უფრო აგრესიულია, ვიდრე სხვები. ფრანგებმა მინიმუმ სამი წააგეს. დაჭრილია ერთი რუსი. შეიძლება არსებობდეს სხვა, უფრო საიდუმლო გუნდი? ჩვენ მოვისმინეთ საიდუმლო ამერიკული ჭორები, რაც, რა თქმა უნდა, არაფერს ამტკიცებს. ბრიტანელები ჩვენს მხარეს არიან, ან ასე ჩანს, და დრეიკი მათზე გარკვეულ გავლენას ახდენს. ჩვენ ახლა უსაფრთხო სახლში ვართ და ველოდებით ანალიტიკოსთა ცენტრს, რათა გაარკვიოს მესამე მხედრის ადგილსამყოფელი".
  
  ახლა გაჩერდა და დაელოდა.
  
  ყვავი შეინარჩუნა თავშეკავება. "Რაიმე სხვა?"
  
  "მე არ მჯერა ამის". ჰეიდენმა იმედგაცრუება იგრძნო, როდესაც მისი ძალისხმევა უშედეგოდ დასრულდა. აინტერესებდა, უფრო პირდაპირი უნდა ყოფილიყო თუ არა.
  
  "მე მუდმივ კონტაქტზე ვარ ვაშინგტონიდან", - თქვა ქროუმ. "არ არის საჭირო ჩემი გამოქვეყნება."
  
  "Აჰ, კარგი. Გმადლობთ".
  
  ჰეიდენმა ხელმოწერა დაიწყო. მხოლოდ მაშინ გაუგზავნა ქროუმ ერთი შეხედვით უდანაშაულო მოთხოვნა.
  
  "მოიცადე. თქვენ თქვით, რომ ფიქრობდით, რომ ვინმეს შეეძლო ამერიკელების გარეგნობა? სადმე მინდორში?
  
  ჰეიდენს მსგავსი არაფერი უთქვამს. მაგრამ ყველა ამ მნიშვნელოვანი ინფორმაციადან ქროუმ მხოლოდ ერთი დაიჭირა. მან აიძულა სიცილი. "როგორც ჩანს. ჩვენ ეს ადგილზე გავიგეთ". მან არ ჩართო ლორენი ამაში. "რა თქმა უნდა, ჩვენ ვიცით, რომ არ არსებობს მეორე გუნდი, ასე რომ, ეს შეიძლება იყოს ერთ-ერთი სხვა ქვეყანა, რომელიც იყენებს ყოფილ აშშ-ს სპეცრაზმს ან თუნდაც დაქირავებულებს."
  
  "უცხოური მთავრობის უმნიშვნელო ელემენტი, რომელიც იყენებს შეერთებული შტატების პერსონალს?" ქროუმ ჩაისისინა. "შეიძლება იყოს აგენტი ჯეი. Შეიძლება მართალი ხართ. რა თქმა უნდა, - გაეცინა მან, - მეორე გუნდი არ იქნება.
  
  ჰეიდენი სიტყვებზე მეტს უსმენდა. "და როდის დავბრუნდებით? რას ვუბრუნდებით?
  
  ქროუ დუმდა, რამაც ჰეიდენს უთხრა, რომ მან ზუსტად იცოდა, რას სთხოვდნენ. "ერთი შემთხვევა ერთდროულად", - თქვა მან ბოლოს. "პირველ რიგში, უნდა მოიძებნოს და განეიტრალდეს ეგრეთ წოდებული ორდენის მხედრები.
  
  "Რა თქმა უნდა". ჰეიდენმა ასევე იცოდა, რომ ეს მისი ბოლო შანსი იყო პირდაპირ ესაუბროს ქროუს, ამიტომ გადაწყვიტა ცოტა წინ წასულიყო. "რა მოხდება, თუ ჩვენ კვლავ მოვისმენთ ამერიკულ ჭორებს?"
  
  "ვინ ვარ მე, საველე აგენტი? გაუმკლავდეთ მას. "
  
  ქროუმ ზარი გათიშა და ჰეიდენი რამდენიმე წუთით მიაჩერდა მობილურის ეკრანს და ახლა გადააფასებდა არა მხოლოდ საკუთარ თავს, არამედ ქვეყნის ზრახვებს.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა გამოიყენა შესაძლებლობა დაისვენა, სანამ იორგი, მაი და კინიმაკა ახალ ყუთს აწესრიგებდნენ. ის ფაქტი, რომ ის ჩინგიზ ხანის მავზოლეუმიდან მოვიდა და ლეგენდარული მოღვაწის პირად ნივთებს შორის იყო, მხოლოდ იმ პატივისცემას მატებდა, რომლითაც ისინი ეპყრობოდნენ მას. მკაფიო, ამაზრზენი სიმბოლო ზევით ამტკიცებდა, რომ ის ოდესღაც უკანასკნელი განკითხვის ორდენს ეკუთვნოდა.
  
  კინიმაკამ შეისწავლა ციხე. "დარწმუნებული ვარ, ორდენს ერთხელ ჰქონდა გეგმა გასაღებების გადაცემის შესახებ," - თქვა მან. "მაგრამ ცხოვრებამ ხელი შეუშალა." მან გაიღიმა.
  
  -სიკვდილი - ჩუმად თქვა მაიმ. "სიკვდილმა ხელი შეუშალა."
  
  "გსურთ, რომ მოხდენილად გავხსნა?" ჰკითხა იორგიმ.
  
  "დიახ, მოდით შევხედოთ ზოგიერთ ქურდულ უნარს, იოგი." ალისია დრეიკის გვერდით კედელთან ზურგიდან ლაპარაკობდა, ცალ ხელში წყლის ბოთლი ეჭირა, მეორეში იარაღი.
  
  "აზრი არ აქვს". კინიმაკამ ხორციანი თათით საკეტი შეატრიალა. "ეს არ არის ზუსტად ხელოვნება."
  
  კენზი მისკენ მიიწია, როცა მაიმ სახურავი ასწია. უცნაური სცენარი იყო, ფიქრობდა დრეიკი, ჯარისკაცები ჩაკეტილები იყვნენ პაწაწინა ოთახში, სადაც არ იყო დასაჯდომი ადგილი, არ იყო ადგილი სასაუბროდ ან საჭმლის მოსამზადებლად. მხოლოდ წყლით სავსე მინი მაცივარი და რამდენიმე ყუთი ნამცხვარი. ფანჯრები ფარდები იყო, კარი ძლიერად იყო ღობე. ხალიჩა გაცვეთილი და გაფუჭებული იყო, მაგრამ ჯარისკაცებმა უარესი განიცადეს. საკმარისი იყო ცოტა დასვენება.
  
  სმიტმა, რომელიც კარს იცავდა, ჰეიდენი შემოუშვა და შემოვიდა სწორედ მაშინ, როცა მეი ყუთს დასწვდა. დრეიკს მოეჩვენა, რომ ბოსი დაქანცული და შეშფოთებული ჩანდა. ვიმედოვნებ, რომ ის მოგვიანებით დეტალურად განმარტავს თავის საუბარს.
  
  მაიმ რამდენიმე წამით ფეხიდან ფეხზე გადაინაცვლა, სანამ ხელები ამოიყვანა. მას ეჭირა სქელი შემკვრელით გახვეული ქაღალდის სქელი ქაღალდი და შეკრული ძაფით შეკრული, რამაც გუნდის ზოგიერთ წევრს წარბების აწევა გამოიწვია.
  
  "მართლა?" კინიმაკა ზურგზე მიეყრდნო თავის მხრებს. "ეს არის იარაღი, რომელსაც შეუძლია საფრთხე შეუქმნას მსოფლიოს?"
  
  "წერილი სიტყვა, - თქვა კენზიმ, - შეიძლება საკმაოდ ძლიერი იყოს.
  
  "Ეს რა არის?" Ვიკითხე. ჰკითხა ლორენმა. "ვაშინგტონიდან ყველა ბიჭი გველოდება."
  
  დრო განაგრძობდა მათ წინააღმდეგ მუშაობას. როგორც ყოველთვის, ეს იყო თამაშის და, კერძოდ, რბოლის წინ ყოფნის გასაღები. დრეიკმა წინსვლის ორი გზა დაინახა. "მეი, ჰეიდენ და დალ, რატომ არ გაიგეთ, რა არის ეს? ლორენი - რა გაქვთ მესამე მხედარზე, რადგან ჩვენ გვჭირდება მიმართულება, რომლითაც უნდა გადავიდეთ?
  
  ლორენმა უკვე უთხრა მათ, რომ მესამე ლოკაციაზე დახვდებოდა. ახლა მან ხმამაღლა ამოისუნთქა. "კარგი, არავინ არის 100 პროცენტით დარწმუნებული ბიჭებო. სურათის წარმოსაჩენად ვაპირებ გაგაცნოთ მათი ინტერპრეტაცია ოთხი კარდინალური წერტილის შესახებ".
  
  დრეიკი უყურებდა მეის და დანარჩენებს წარბებშეჭმუხნული დაპყრობის იარაღისკენ მიმავალ გზას. "დრო გვაქვს".
  
  "კარგი, ეს მართლაც საინტერესოა. მეთექვსმეტე საუკუნეში ეგრეთ წოდებული ახალი სამყაროს აღმოჩენამდე ითვლებოდა, რომ დედამიწა დაყოფილი იყო სამ ნაწილად - ევროპა, აზია და აფრიკა. ამ კონტინენტებს შორის დაყოფა იყო ჰელესპონტი, რომელიც იდეალურად ჯდება ორდენის გეგმაში, რომელსაც თქვენ აქამდე მიჰყვებით. ასე დაიწყო აზია ჰელესპონტის მიღმა, ეგზოტიკური სიმდიდრის უცნობი ქვეყანა, რომელსაც მათ აღმოსავლეთი უწოდეს. რა თქმა უნდა, მოგვიანებით მათ იპოვეს ამერიკა, შემდეგ კი ის გახდა ახალი სამყარო, სასურველი, უცნობი და იმედით სავსე. გამოვიდა ემბლემების წიგნი, რომელიც ასახავს ახალ ოთხ კარდინალურ პუნქტს. აზია, ევროპა, აფრიკა და ამერიკა. როგორც ჩანს, ორდენმა გადაწყვიტა შეეტანა ეს უძველესი აზროვნება მათ რუკაში გაურკვეველი მიზეზების გამო - თუმცა ალბათ იმიტომ, რომ ისინი კვლავ ხედავდნენ თავს ყოვლისშემძლე რელიქვიებზე მონადირე პატრიარქებად. ლორენმა ამოისუნთქა.
  
  "მაშ, ეს არის მსოფლიოს ხელახალი განათლება, რომელიც განმეორდა, როდესაც მათ აღმოაჩინეს ავსტრალია და შემდეგ ანტარქტიდა?" თქვა კენზიმ.
  
  "დიახ, თანდათანობითი ხელახალი განათლება საუკუნეების მანძილზე, რომელიც ზოგიერთის აზრით, ჯერ კიდევ გრძელდება. მაგრამ ეს სრულიად განსხვავებული ამბავია. ეს ყველაფერი არ იყო ბედნიერება და ვარდები. ფრაზა "დედამიწის ოთხი კუთხე" შესაძლოა ისტორიაში ყველაზე საკამათო გამოთქმა ყოფილიყო. ებრაულად ითარგმნება როგორც "ექსტრემალური". რიცხვების 15:38-ში ეს არის საზღვრები; ეზეკიელს აქვს კუთხეები; და იობს დასასრული აქვს. ის ასევე შეიძლება ითარგმნოს როგორც დაყოფა. ცხადია, ბიბლია დაცინვისთვის ღიაა აქ..."
  
  დრეიკი ამას მიხვდა. "იმიტომ, რომ ეს იმაზე მეტყველებს, რომ სამყარო ბრტყელია?"
  
  "დიახ. მაგრამ ბიბლია აღწერს მას ესაიას წიგნში და უწოდებს მას სფეროს. ასე რომ, მიზანმიმართული ბმული. დასკვნა ის არის, რომ მათ შეუძლიათ გამოიყენონ ნებისმიერი რაოდენობის სიტყვა - დაახლოებით ათეული - კუთხის აღსაწერად. ითვლება, რომ სიტყვა "ექსტრემალური" შეგნებულად გამოიყენებოდა სწორედ ამის გადმოსაცემად. და ვერც ერთი ებრაელი ვერასოდეს ვერ ახსნიდა ჭეშმარიტ მნიშვნელობას, რადგან 2000 წლის განმავლობაში ისინი დღეში სამჯერ გამოდიოდნენ ქალაქ იერუსალიმის პირისპირ და სკანდირებდნენ: "აბერეთ დიდ საყვირს ჩვენი თავისუფლებისთვის. აღმართეთ დროშა ჩვენი გადასახლებულების შესაკრებად და შეგვკრიბეთ დედამიწის ოთხივე კუთხიდან ჩვენს მიწაზე".
  
  "მაშ, მათ შემთხვევით არ აირჩიეს ფრაზა?" ჰკითხა სმიტმა.
  
  "არა. ესაია წინასწარმეტყველის წიგნი განმარტავს, თუ როგორ შეკრებს მესია თავის ხალხს დედამიწის ოთხივე კუთხიდან. მთელი კუთხიდან შეიკრიბებიან ისრაელში".
  
  კენზიმ არც ერთი კუნთი არ ამოძრავებია და არც სიტყვა უთქვამს. დრეიკს წარმოდგენა არ ჰქონდა მის რელიგიურ მრწამსზე, თუ საერთოდ ჰქონდა, მაგრამ იცოდა, რომ ეს აუცილებლად გახდებოდა მისი ცხოვრების მნიშვნელოვანი ნაწილი. ამ დროს მან კიდევ ცოტათი შეისწავლა იგი, სანამ ლორენის გაგრძელებას ელოდნენ. დალის რწმენა, რომ ის თავისებურად კეთილია და ყოველთვის დაუბრუნდება თავის მორალურ გულს, გარკვეულწილად გამართლდა. ის მაინც ხედავდა მასში ზღვარს - უკანონობის ზღვარს - მაგრამ ეს სულაც არ იყო ცუდი.
  
  Დროდადრო.
  
  მაგრამ თქვენ არ შეგეძლოთ ეს ორივე გზით. და აი, რა დაინახა მან კენზიში - დაუნდობელი მკვლელი, როცა მას სჭირდებოდა და მებრძოლი სული, როცა ის არ იყო საჭირო. მისი გულისთვის მათ უნდა დაუშვან მისი შეცვლა.
  
  "რა თქმა უნდა, აზრი აქვს", - თქვა კინიმაკამ. "ჯერ აფრიკა, შემდეგ ჩინეთი. მერე რა არის?
  
  ლორენმა მაშინვე უპასუხა. "დიახ, ჩვენ ვფიქრობთ, რომ ბიბლიის მნიშვნელობა იყო კიდურებში, ისევე როგორც ორდენი. მათ გაართულეს შემდეგი ადამიანის მოსვლა. ტექსტის მიხედვით... აბა... წავიკითხავ შესაბამის მონაკვეთს: "იპოვე სტრატეგიის მამის განსასვენებელი, შემდეგ კი ხაგანი; ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე უცხოვრია და შემდეგ ღვთის უბედურება. მაგრამ ყველაფერი ისე არ არის, როგორც ჩანს. ჩვენ ვესტუმრეთ ხაგანს 1960 წელს, დასრულებიდან ხუთი წლის შემდეგ და დავამატეთ Conquest მის კუბოში. ჩვენ ვიპოვეთ უბედურება, რომელიც იცავს ჭეშმარიტ განკითხვის დღეს. და ერთადერთი მოკვლის კოდია, როდესაც მხედრები გამოჩნდნენ. მამის ძვლებზე საიდენტიფიკაციო ნიშნები არ არის. ინდოელი იარაღით არის გარშემორტყმული..."
  
  დრეიკმა დაასველა. "ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე ცხოვრობდა? და ის იარაღით არის გარშემორტყმული? რა თქმა უნდა, ეს შეიძლება იყოს სადმე ინდოეთში. ეს არის იარაღით გარშემორტყმული ქვეყანა".
  
  "ისევ მაშინ, როცა ორდენი მხედრებს მალავდა?"
  
  დრეიკი ფიქრობდა ამაზე. "კარგი, დიახ, მე ასე ვფიქრობ. ყოველ შემთხვევაში, რა არის მესამე მხედარი?"
  
  "შიმშილი".
  
  ღრმად ამოისუნთქა და ალისიას შეხედა. "ეს არ შეიძლება იყოს ფუმფულა პრინცესა, არა?"
  
  ალისიამ ხელი წინ და უკან გაიქნია. "Შესაძლოა. მე ამას გავითვალისწინებ."
  
  დრეიკმა თვალები აატრიალა. "შენ შეუძლებელი ხარ."
  
  "რამე უპირატესობა?"
  
  "Რისთვის?"
  
  "რომელი პრინცესა? გოგომ უნდა იცოდეს, ხომ იცი".
  
  მან შეისწავლა თავისი ჩექმები. "კარგად. მე ყოველთვის მიკერძოებული ვიყავი კლეოპატრას მიმართ. ვიცი, რომ ის პრინცესა არ არის, მაგრამ...
  
  "Დედოფალი? ასე რომ, კიდევ უკეთესი".
  
  ლორენი ისევ ლაპარაკობდა. "როგორც ადრე ვთქვი, ბიჭები და გოგონები ჯერ კიდევ აფასებენ, რომელ ინდოელს შეიძლება ეხებოდეს ორდენი. სინამდვილეში, ეს ძალიან ორაზროვანია. ვგულისხმობ, რომ თავის დროზე მათ ადგილზეც კი ჩავდე, ეს შეიძლება იყოს ათიდან ერთი".
  
  "და ისინი ყველა იარაღით არიან გარშემორტყმული?" ჰკითხა სმიტმა.
  
  "მე ვცხოვრობ ინდოეთში, დიახ. ძირითადად."
  
  "კარგი, მაინც გვაქვს დანიშნულება," თქვა ალისამ.
  
  დრეიკმა შეხედა მეის, ჰეიდენს და დალს, რომლებიც ახარისხებდნენ მეორე ყუთის, Conquest-ის შიგთავსს.
  
  "Რაიმე პროგრესი?"
  
  ჰეიდენმა ხელი გადახვია, რაც იმაზე მეტყველებდა, რომ ისინი თითქმის იქ იყვნენ. მან მაღლა აიხედა. "როგორც ჩანს, ეს არის განკითხვის დღის სცენარის გეგმა. გახსოვთ ჯოხის ეფექტი? ერთი პატარა მოვლენა იწვევს მეორეს და მეორე, ყოველი უფრო დიდი?
  
  "ქაოსის თეორია", - თქვა დალმა. "ეს არის დაპყრობის იარაღი და ჩინგიზ-ხანი ღრმა მოაზროვნე იყო. ამით შეგეძლო დაიპყრო მთელი მსოფლიო".
  
  დრეიკმა წყლის ბოთლი დაარტყა.
  
  ალისიამ თქვა: "დომინოს ეფექტის იარაღი?"
  
  "საკმაოდ სწორი. როგორ მიიყვანა ფრანც ფერდინანდის მკვლელობამ პირველი მსოფლიო ომის ვარსკვლავი. პოტენციურად, ამ მზარდი ქაოსის გეგმამ შეიძლება დაიწყოს მესამე მსოფლიო ომი.
  
  "ასევე," დრეიკმა ერთი წუთით გამორთო კომუნიკატორი და ჩუმად ჩაილაპარაკა, "ეს საკმაოდ რთულია. ვის მივცემთ?
  
  ყველამ შეხედა. სწორი კითხვა იყო. ჰეიდენმა ნათლად თქვა, რომ მეტი არაფერი უნდა ეთქვა. მან იცოდა, რომ ვაშინგტონი და თავდაცვის მდივანი უკვე უკმაყოფილონი იყვნენ მათით და დაუბრუნდა ფიქრს SEAL Team 7-ზე.
  
  დამთხვევა?
  
  არასოდეს.
  
  ჰეიდენმა კიდევ რამდენიმე წუთი შეისწავლა ფურცლები, შემდეგ კი ქურთუკის ქვეშ ჩაიდო. მთელ გუნდს მიმართა, მან მხრები აიჩეჩა, რაც მიუთითებდა, რომ გადაწყვეტილება ჯერ არ იყო მიღებული და აბსოლუტურად ყველაფერი შეიძლება მოხდეს არაუზრუნველყოფილი დოკუმენტებით.
  
  მან ხმამაღლა თქვა: "ჩვენ ამას გავუმკლავდებით როგორც კი შევძლებთ. ახლა ჩვენ გვჭირდება ეს მესამე ადგილი. ლორენი?
  
  "Მესმის შენი. ჩვენ ჯერ კიდევ ველოდებით".
  
  - ახლა ერთი წუთით, - თქვა კენზიმ და სახეზე ბოლო ათი წუთის შემდეგ ჯერ კიდევ ნათელი იყო. "თქვენ ამბობთ, რომ დედამიწის ოთხი კუთხეა, არა?"
  
  "აბა, ბიბლია ახსენებს ამას", თქვა ლორენმა. "და ასეთია უკანასკნელი განკითხვის ბრძანება".
  
  "კარგი, რაღაც არასწორია. ამას ვერ ხედავ?"
  
  დრეიკმა აციმციმდა, ახლა უფრო დაბნეული, ვიდრე ოდესმე. დალმა ყურადღებით შეისწავლა კენსი.
  
  "იქნებ რაიმე ახსნა დაგვეხმარება?"
  
  "ოთხი კუთხე? აფრიკა, აზია, ევროპა და ამერიკა".
  
  "Რა თქმა უნდა. ასე მეუბნებიან".
  
  კენზიმ ორივე ხელი გაშალა. "სად არის ინდოეთი?"
  
  ჰეიდენი ფეხზე წამოდგა. "ჯანდაბა, ინდოეთი აზიის კონტინენტის ნაწილია."
  
  "რასაც ჩვენ უკვე შევეხეთ."
  
  ლორენი ფეხზე დაფიქრდა. "რაც მხოლოდ ევროპასა და ამერიკას ტოვებს", - თქვა მან. "ჰეი ბიჭებო, თქვენც იგივეს ფიქრობთ, რაც მე?"
  
  - ალბათ, - დაიღრიალა ალისია. "შენი უკანალიც დაბუჟებულია ცუდ იატაკზე ჯდომისგან?"
  
  - ქათამი, - თქვა კინიმაკამ. "მაგრამ მაშინ მე ყოველთვის ვფიქრობ ქათმზე."
  
  ორდენი ორმოციანი წლების ომის დამნაშავეებია. იმ დროისთვის, როდესაც ისინი მალავდნენ იარაღს, ტერმინი "მშობლიური ამერიკელი" იყო გამოყენებული, მაგრამ ისინი ასე არ იფიქრებდნენ. ღვთის გულისათვის ოციან წლებში ან უფრო ადრე დაიბადნენ".
  
  "წითელი ინდიელები?" თქვა დრეიკმა. "ველური დასავლეთიდან? Ჯანდაბა".
  
  "ეს შესაძლებელია," თქვა ლორენმა. "რას ეძებდა ანალიტიკური ცენტრი არასწორ ადგილას."
  
  "მაშ, ვინ იყო ყველაზე ცუდი ადამიანი, ვინც ოდესმე ცხოვრობდა?" ჰკითხა დალმა.
  
  "ნება მომეცით დაგიბრუნდეთ ამის შესახებ. ამ დროისთვის, უბრალოდ ჩაჯექი თვითმფრინავში. "
  
  დრეიკი არ იყო ერთადერთი, ვინც ჰაიდენს უყურებდა.
  
  ამერიკაში დაბრუნება?
  
  სისულელე.
  
  ჰაიდენი, კერძოდ, უყურებდა სმიტს. მათ წარმოდგენაც არ ჰქონდათ, რა შეიძლება მომხდარიყო პერუს მოვლენების შემდეგ და რას ფიქრობდნენ ხელისუფლება. ჯარისკაცმა, მისი დამსახურებით, მაშინვე დაიწყო ადგომა და ზურგჩანთის შემოწმება.
  
  მესამე მხედარი? შიმშილი? და ამერიკა? ჩვენმა მეტოქეებმა იციან?
  
  მიიღებს ის ოდესმე მშვიდობის მომენტს, რათა მოაგვაროს თავისი ცხოვრება?
  
  დღეს არა, ჰეიდენ, დღეს არა, ხელმოწერით აწერდა ხელს სხვებს, რომ მოშორებოდნენ კომუნიკატორებს და გამორთავდნენ, ის გამომწვევად იდგა მათ შუაში.
  
  "ჩვენ ამას ვაკეთებთ", - თქვა მან. "და ჩვენ ამას სწორად ვაკეთებთ. როგორც უნდა, როგორც ყოველთვის. მაგრამ ბიჭებო, მე მაქვს დათქმები. მე მჯერა, - შეაჩერა მან, - რომ ქროუს და ამერიკის მთავრობას თამაშში მეორე გუნდი ჰყავს. SEAL-ის გუნდი 7 კაცია და აშკარად საკმაოდ კარგები არიან. ეს გუნდი შეიძლება არ იყოს თამაშში, მხოლოდ იმისთვის, რომ დავრწმუნდეთ, რომ ყველა მხედარი მივიღებთ.
  
  ამის გაგონებაზე დრეიკმა შუბლი შეჭმუხნა. "Ბოდიში?"
  
  "კარგი, ფიქრობდი, რომ შეიძლება არსებობდეს მეორე სცენარი? რა მოხდება, თუ ისინი აქ არიან, ფაქტობრივად, ჩვენს გასანადგურებლად?
  
  
  თავი მეოცე
  
  
  კარინ ბლეიკი შავი ფეხსაცმლით იჯდა მაგიდაზე, მობილური ტელეფონი კისერსა და ნიკაპს შორის იყო და თავისუფალი ხელებით კლავიატურას ბეჭდავდა. დახეული მაისური და ჯინსი ეცვა, თმები კი სქელი სკრინჩით ჰქონდა შეკრული. ხმა, რომელიც მის მარცხენა ყურში ლაპარაკობდა, კინაღამ ჩაახრჩო პალადინოს სიცილმა.
  
  - ჯანდაბა გაჩუმდი, დინო! შებრუნდა და დაუძახა.
  
  "Დიახ დიახ". ჯარისკაცი ღიმილით შემობრუნდა და შემდეგ მისი სახე დაინახა. "Კარგი კარგი. ღმერთო, ვინ ჯანდაბა დაგაყენა?
  
  კარინმა მომხსენებელს ბოდიში მოუხადა. "ბავშვები მოძალადეები არიან", - თქვა მან. "კიდევ ცოტაც და გარეთ იქნებიან ცუდ საფეხურზე."
  
  ქალმა რბილად ჩაიცინა. "ოჰ, მე თვითონ ვიყიდე ასეთი ორი."
  
  კარინმა შეხედა მაღალ, დაკუნთულ დინოზავრს და მათ თანამებრძოლს, პატარა, გამხდარ ვუს. ორივე ჯარისკაცი უბერავდა ორთქლს, მობეზრებული იყო ბოლო ერთი კვირის განმავლობაში უდაბნოს სახლში ყოფნა, სხვადასხვა სისტემებს ამუშავებდა. რაც მათ სჭირდებოდათ იყო რეალური ქმედება.
  
  კარინმა ჰკითხა: "და ისინი გაიქცნენ?"
  
  "Რა თქმა უნდა. კომუნიკაციების განყოფილებაში ვიყავი. ცვლაში დაგვინიშნეს. SPEAR-ის გუნდმა ჩინელებს აიღო ყუთი და მოახერხა ტაივანში შეპარვა. ნაწილობრივ იღბალი, ნაწილობრივ რეზერვი სხვა გუნდების მხარეს, ვფიქრობ. "
  
  კარინმა იცოდა, რომ ეს უფრო მეტი იყო, ვიდრე უბრალოდ იღბალი. SPEAR-ზე უკეთესი გუნდი დღეს მსოფლიოში არ არსებობდა. ოდესღაც ის ამაყობდა, რომ მისი ნაწილი იყო.
  
  "ეს მხედრის სისულელე ჩემთვის ბევრს არ ნიშნავს," აღიარა მან. "მე სხვა რამეებზე ვამახვილებ ყურადღებას. მაგრამ მითხარი, სად მიდიან ისინი შემდეგ?"
  
  "კარგი, ჯერ არ ვიცი. როგორც ჩანს, ინდოეთი. მაგრამ, როგორც ჩანს, არსებობს გარკვეული უთანხმოება. შეხედე, მე დავთანხმდი ცოტათი დავეხმარო პალადინოს ღარიბ მშობლებს და იმის გამო, რომ ჩვენ ერთ მხარეს ვართ, მაგრამ რისი თქმაც შემიძლია, საზღვარი აქვს.
  
  კარინმა მზარდი ეჭვი იგრძნო. "მეტი არ გვჭირდება. უბრალოდ, როცა ვურეკავ, უნდა ვიცოდე დრეიკის გუნდის პოზიცია. ხვალ იქნება თუ ერთ თვეში. Შენ შეგიძლია ამის გაკეთება?"
  
  პასუხი სტაბილურია. "დიახ, სანამ იმავე განყოფილებაში დავრჩები. Მე მჯერა."
  
  "Გმადლობთ". კარინმა სწრაფად დაასრულა საუბარი მანამ, სანამ რაიმე კითხვას დასვამდნენ. მან ერთი წუთი დაუთმო ოთახის შესაფასებლად და სად იყვნენ ისინი. მას შემდეგ, რაც ისინი აიღეს ადგილი ნარკომანიის ბუდიდან, მათ გაასუფთავეს ყველაფერი ცუდისგან, იპოვეს ატრიბუტები ყველანაირ ადგილას, იატაკის დაფებიდან სახლის ქვეშ, ასევე კუთხებში და ლოფტის სივრცეში. . ყველაფრის ბოლო წუთამდე დაწვა იყო საკუთარი თავის დანებება. ჯერ კიდევ ხაზგარეშე რეჟიმში, კარინმა, დინომ და ვუმ დააყენეს კომპიუტერები, კომუნიკაციები, სათვალთვალო მოწყობილობები და სხვა. თუ უდაბნოს სახლი მათი შტაბი უნდა ყოფილიყო, ის უნდა იყოს გამაგრებული, დასაცავი, ციხე თავისებურად.
  
  კარინს ეგონა, რომ ისინი თითქმის იქ იყვნენ.
  
  ახლა მის გონებაში ახალი, მტანჯველი ფიქრი შემოვიდა.
  
  ის უყურებდა დინოსა და ვუს მუშაობას კომპიუტერებზე, აერთებდნენ სადენებს საკუთარი ინსტრუქციების მიხედვით და დააინსტალირებდნენ პროგრამულ უზრუნველყოფას, ფეიერვოლებს და სხვა. ვარჯიშის დაწყებამდე ის იყო ნამდვილი დინამიტი ამ საკითხში. ახლა ის გაცილებით დიდი იყო. დიახ, ცოტა რამ მაინც აკლდათ, მაგრამ ამისთვის არსებული თანხები საკმარისი იქნებოდა. მათ სჭირდებოდათ სტაბილური შემოსავლის წყარო.
  
  ნუ უგულებელყოფთ მას. მასზე ზეწოლა არ შეიძლება, ღრმად ჩამარხე.
  
  კარინმა ყველაფერი იცოდა SEAL Team 7-ის შესახებ. მან იცოდა, რატომ იყვნენ ისინი იქ, რა მიზნები ჰქონდათ; მათი ძლიერი და სუსტი მხარეები; მათი დღის წესრიგი და საბოლოო საიდუმლო ბრძანებები. შემდეგ, ფაქტობრივად მხარდაჭერით, მას ახლა შეეძლო მეთ დრეიკის გაფრთხილება.
  
  აჟიტირებდა, ტრიალებდა, ნაწლავებში მჟავას იწვევდა.
  
  ყოველი ინციდენტი, რომელიც მათ განვლეს, მაღალი წერტილები და მძიმე დროები, სრული სიგიჟის დღეები, ეხებოდა მის ემოციებს, როგორც ჩიტი, რომელიც ჯიუტ ჭიას ურტყამს. კარინი უკვე ერთხელ უკვე იყო ასე მძიმედ დაზარალდა და სიცოცხლეზე უარი თქვა, მაგრამ ისევ იპოვა ის ყველაზე მოულოდნელ ადგილებში. მას ახალი მიზანი მიეცა.
  
  და ისევ, სრულიად მოულოდნელად, მან განიცადა განადგურება, როდესაც მისი ძმა და ოჯახი გარდაიცვალა, შემდეგ კი სიყვარული, როდესაც კომოდოს შეუყვარდა იგი. შესაძლოა, ძალიან ადრეულმა შემთხვევამ, როცა ის ასე ახალგაზრდა იყო, გაანადგურა და ცხოვრების გზაზე დააყენა.
  
  განადგურება.
  
  ახლა მას მხოლოდ ის სურდა, რომ გაენადგურებინა ყველა კარგი რამ, რაც ჰქონდა. თუ რამე სწორად მიდიოდა, მას სურდა, რომ ეს წარუმატებელი ყოფილიყო. თუ რაიმე დიდს ემზადებოდა მისთვის, ის დარწმუნდებოდა, რომ იგი ცრურწმენით დაიშლებოდა.
  
  თუ ახალი გუნდი აყვავებას იწყებდა, დაახლოებას, ის გაანადგურებდა.
  
  თვითგანადგურება არ იყო კარინ ბლეიკისთვის ცხოვრების ახალი გზა. ეს არის ჩემი არჩეული ცხოვრების წესი. ჩემი მყუდრო საბანი, ის ყოველთვის აინტერესებდა თუ არა ის სრულ წრეში, პირდაპირ გარშემო და უკან.
  
  და იქ ის იჯდა, დამშვიდებული, იმ ინფორმაციით, რომელიც SPEAR-ის გუნდსაც კი აკლდა, როდესაც ისინი გადაკვეთეს ოთხი კარდინალური მიმართულება, რათა ხელში ჩაეგდოთ ოთხი კოშმარული იარაღი. გზაჯვარედინზე მის კართან ფართოდ ღია იდგა.
  
  ერთმა გზამ მიგვიყვანა საბოლოო გამოსყიდვამდე, მეგობრებთან, მეგობრობამდე და ცხოვრებისეულ ტკივილამდე.
  
  სხვა გზა გაანადგურებდა მთელ ამ ისტორიას, მთელ ამ გაურკვეველ მომავალს და მისცემდა ყველაფერს, რაც მას სჭირდებოდა: ქაოსს.
  
  კარინმა თავისი ნივთები მოაგროვა და ვერანდაზე გავიდა. უდაბნოს ჰაერი მშრალი და მტვრიანი იყო. კაშკაშა ორბიტა აფრინდა მაღლა ცაში. სადღაც შორს, სუპერელიტარული აშშ-ს სპეცდანიშნულების რაზმი, სახელად SEAL Team 7, დაედევნა მის ძველ თანამებრძოლებს - მეტ დრეიკს და ალისია მაილსს, ტორსტენ დალს და მეი კიტანოს და სხვებს - მოკვლის განზრახვით.
  
  კარინი ფიქრობდა მათ გაფრთხილებაზე.
  
  მერე თავი უკან კარებში ჩარგო. "ჰეი, დამარცხებულებო, აიღეთ თქვენი ტრაკები. ჩვენ გვაქვს წასასვლელი და ხალხი სანახავი. ტაილერ უების საიდუმლო ჰანგაუთი სამუდამოდ არ დარჩება დამალული".
  
  
  თავი ოცდამეერთე
  
  
  კარინი ატარებდა თოფს და უყურებდა დინოს, როგორ უხელმძღვანელებდა მათ დოჯ რამს მიხვეულ-მოხვეულ გველებს შორის, რომლებიც ქმნიდნენ ლოს-ანჯელესის გზატკეცილებსა და უკანა ქუჩებს.
  
  "გააჩერეთ თქვენი კურსი სტაბილურად", - თქვა მან, როდესაც ახალგაზრდა ჯარისკაცმა წითელ როდსტერს გასცდა. "გახსოვს, რომ ჩვენ ნადირობენ?"
  
  დინომ გაუაზრებელი ხალისით ჩაიცინა მას. "უბრალოდ ბედნიერი ვარ, რომ სახლიდან გავედი, დედა. ნებისმიერ შემთხვევაში, უნდა იცოდე, რომ მე შენზე უკეთესი ვარ. უკეთესია ყველანაირად."
  
  "ასე რომ თქვენ განაგრძეთ საუბარი."
  
  "ჯარი არ გაგვიშვებს," - თქვა ვუ. "ყოველთვის, როდესაც ზედაპირზე გავდივართ, ჩვენ დაუცველები ვართ."
  
  "დაბალი ტონი, მისტერ მიზერი. ღმერთო, თქვენ ორმა შეიძლება ორმაგი როლი შეასრულოთ. "
  
  "ვნახოთ, რა ბედნიერი იქნებით, როცა თქვენს თხილს მანქანის აკუმულატორზე დადებენ".
  
  "ნუ ხარ ვირი, ვუ. ეს არმიაა და არა CIA".
  
  კარინი სარგებლობდა მუდმივი პანორამული ხედებით მანქანის ორივე მხარეს; ლოს ანჯელესი მთელი თავისი დიდებით. მომენტი დასასვენებლად და არაფერზე ფიქრისთვის. მკვრივი გამწვანება და ბეტონის გიგანტები იბრძოდნენ ჩემპიონობისთვის, მათ უკან კი - ლითონის ცათამბჯენები, რომლებიც მცხუნვარე მზის ქვეშ ანათებდნენ. ღრუბლის დონეზე ეკიდა მსუბუქი სმოგი, რომელიც დღე აბნელებდა, მაგრამ ძლივს შესამჩნევი იყო. ხალხი მოდიოდა და მიდიოდა, ძლივს შესამჩნევი იყო ტროტუარებზე და სავაჭრო ცენტრებში, ზიზღით ტრიალებდნენ წინ და უკან თავიანთ მანქანებში. ჰოლივუდის ბორცვები ნელა გაიარა მარჯვნიდან, შეუმჩნევლად, რადგან ამ დროს დინომ შეამჩნია შავ-თეთრი რაზმის მანქანა, რომელიც ჩქარ ზოლში მიდიოდა და ის კარგი ბიჭივით შეანელა, გზას აჩერებდა თვალს, პირდაპირ წინ ამახვილებდა ყურადღებას.
  
  მათ რომ არ შეხედო, ვერ შეგამჩნევდნენ.
  
  საბოლოოდ სანაპირო გზა გაიხსნა და ისინი მიდიოდნენ სან-ფრანცისკოსკენ.
  
  "უკეთესი ვიდრე უდაბნო". ვუ სწავლობდა ბრჭყვიალა, მოძრავ ტალღებს.
  
  კარინმა გააანალიზა დავალებები. ტყუილად არ ატარებდნენ დროს შტაბში. პირველ რიგში, მათ დააინსტალირეს კომპიუტერები, ორი უახლესი მაკი, იმდენი სპეციალური სათამაშოებით, რამდენიც მათ შეეძლოთ. ოპტიკურ-ბოჭკოვანი კაბელი ურთულესი ნაწილი იყო, მაგრამ როგორც კი ისინი დალაგდნენ და კარინმა დააინსტალირა ბევრი ფეიერვალი, ისინი მზად იყვნენ წასასვლელად. მაშინაც კი, როცა კარინი კლავიატურაზე იყო და მისი გენიალური ინტელექტის გამოყენებით, მათ არ გააჩნდათ გიჟური ჰაკერების უნარი. ისინი შეზღუდულები იყვნენ, იძულებულნი იყვნენ გამოეყენებინათ გამომგონებლობა.
  
  კარინმა იცოდა ტაილერ უების უთვალავი საიდუმლო საბანკო ანგარიშის შესახებ. ის უყურებდა მათ, როდესაც მუშაობდა SPIR-ში. მან იცოდა, რასაც ზოგიერთი უწოდებდა მის მემკვიდრეობას; იმ რამდენიმე საიდუმლოს შესახებ, რომელიც მას ძველ გუნდში ჰქონდა. და მან იცოდა უზარმაზარი სამალავი; ის, რაც მსოფლიოს უმდიდრესმა, მყარმა სტალკერმა მოაგროვა ასობით ადამიანის წინააღმდეგ, მათ შორის ისევ მისი ძველი ეკიპაჟის წევრების წინააღმდეგ.
  
  უმეტესობა ფიქრობდა, რომ მას შემდეგ, რაც უები მკვდარი იყო, მათ შეეძლოთ მისი პოვნა თავისუფალ დროს.
  
  პრობლემა ის იყო, რომ კარინს არ ჰქონდა ეს აზრები. ქეშზე წვდომა მას უთვალავ ძალას მისცემდა - და ამ ყველაფრის ბოლოს, ძალა იყო იქ, სადაც ყველაფერი იყო. სამ მათგანს შეეძლო იქიდან გადასვლა; ფულის მიღება, ანონიმურობა, უსაფრთხოება და გავლენა. რასაკვირველია, ასობით ადამიანი რომ ეძებდეს ვების საშულებას, მისი მოპარვა განსაკუთრებით რთული იქნებოდა.
  
  ახლა არავინ იცოდა სად იყო.
  
  კარინ ბლეიკის გარდა.
  
  ყოველ შემთხვევაში ის ასე ფიქრობდა. მომდევნო რამდენიმე საათი გამოჩნდება. შიდა ინფორმაცია ძალიან დამეხმარა. მან ყველაფერი იცოდა ნიკოლას ბელის შესახებ და როგორ უამბო ციხის საკანში მჯდომმა მამხილებელმა ყველაფერი - სახელები, ადგილები, პიროვნებები, მთელი ეს დამპალი კანალიზაცია. მან იცოდა, როგორ უყვარდა ლორენ ფოქსს სტუმრობა. ის იცნობდა ადამიანებს, რომლებიც უსმენდნენ და ესაუბრებოდნენ ლორენ ფოქსს.
  
  ისე, ის მათ იცნობდა, ისინი სულაც არ იცნობდნენ მას.
  
  შესაძლოა წვეულებაზე ცოტა დაგვიანებით - კარინის არმიის წვრთნას და შემდგომ გამგზავრებას გარკვეული დრო დასჭირდა - მაგრამ მან ეს შეასრულა ჰაკერების პატარა მაღალი დონის ნიჭით. ბელის საუბრებს უსმენდნენ. სმიტს ეტყობოდა გული ჰქონდა რეგულარულად მიეღო ამ საუბრების ასლი - ცელქი ბიჭი - და მოეპყრო მათ ისე, როგორც მას სურდა. ვინ იცოდა, რა გაუკეთა მათ ცხელ, ადვილად გაბრაზებულმა ჯარისკაცმა? ეროვნული უსაფრთხოების დაცვა, ცხადია.
  
  დასკვნა ის იყო, რომ კარინს შეეძლო გატეხა ხაზი, რომელიც პირდაპირ სმიტის ქსელში მიდიოდა. ეს მისთვის შედარებით ადვილი სამუშაო იყო. მან დრო დაუთმო მდიდარი ნადავლის შეგროვებას. ტაილერ უები ოდესღაც ფლობდა უამრავ ოფისს, სახლს, პენტჰაუსს და თუნდაც კუნძულს მთელს მსოფლიოში. ადგილების სახელები, რომლებიც მას ეხმიანებოდა, იყო ვაშინგტონი, ნიაგარა და მონტე კარლო. ბელი ესაუბრა ლორენს, მაგრამ ასევე ესაუბრა დაცვის თანამშრომლებს და ადვოკატებს და სმიტის ჩანაწერებში შედიოდა ფრაგმენტები ყველა მათგანიდან.
  
  სმიტს არ ჰქონდა ყველაზე ნათელი მომავალი, ფიქრობდა იგი.
  
  როგორც არ უნდა გადაატრიალოთ, პერუს ინციდენტმა - ან ინციდენტებმა - SPEAR გუნდი უბედურების სამყაროში ჩააგდო.
  
  კარინმა შეცვალა თავისი პოზიცია, როდესაც აბრა აანთო, რომ ისინი სან-ფრანცისკოდან 130 მილის დაშორებით იყვნენ. ბელი საკმაოდ მჭევრმეტყველი გახდა ლორენთან და არაერთხელ აცხადებდა ფაქტებს, რომლებიც შესაძლოა სწორი ყოფილიყო, სახელები, ადგილები, საბანკო ანგარიშები. ამ დროისთვის, კარინმა ვერ გაბედა არც ერთი ანგარიშის გამოყენება იმის შიშით, რომ ხელისუფლება ფარულად აკონტროლებდა მათ, რათა ენახა, ვინ გამოჩნდა. პირველ რიგში, მათ სჭირდებოდათ მოქმედებისა და გაქცევის მყარი გეგმა.
  
  აქედან გამომდინარე, მოგზაურობა სან-ფრანცისკოში.
  
  როდესაც დაჭერით, ბელი ყვებოდა, როგორ ამაყობდა ები ხანდახან იმით, რაც იცოდა. ეს კაცი იყო რიტუალური სტალკერი, მდიდარი ჩრდილი, რომელსაც ჰქონდა რესურსი გამოეჩინა, ატკინა და დაეპატრონა თითქმის ნებისმიერს მსოფლიოში, თუკი სურდა. უები ყოველთვის სთავაზობდა წვრილმანებს ბელს, აწყობდა მას, მაგრამ ასევე მიანიშნებდა იმაზე, რასაც ის "დედის ვენას" უწოდებდა.
  
  ეს "დედის ვენა" იყო სპეციალური ოფისი, სადაც მეგალომანი გიჟი ინახავდა მთელ ჭუჭყს, რაც კი ოდესმე ვინმეს აგროვებდა. რა თქმა უნდა, მას არასოდეს უთქვამს ბელს სად იყო.
  
  თუმცა კარინი ყველაფერს ბოლომდე ფიქრობდა. მას ჰქონდა ექსკლუზიური უპირატესობა იმისა, რომ შეეძლო ყველაფრის შიგნიდან დანახვა. და მას ახსოვდა მომენტები, როდესაც ვებმ მოიპარა ინფორმაცია გუნდის წევრების უმეტესობისგან და ფარულად მოინახულა მათ. მისი ეიდეტიკური მეხსიერება სწორედ იქ გაჩნდა. რა თქმა უნდა, ეს ადვილი არ იყო, მაგრამ კარინმა იცოდა, რომ უები მაშინ მუშაობდა ვაშინგტონის ცნობილ ოფისში და მოახერხა მიმოწერა, რომელიც ახლა იყო ჩაწერილი.
  
  დიდი ფაილები გაიგზავნა კონკრეტულ მისამართზე სან-ფრანცისკოში ნახევარ ათჯერ. შემდგომმა გამოძიებამ აჩვენა, რომ სხვა დიდი ფაილები მოპოვებული იყო სხვა ცნობილი ოფისებიდან. ამრიგად, სანამ ხელისუფლება იჭრებოდა მონაცემთა სქელ მასივში, კარინმა შეძლო ზუსტად დაედგინა ის, რაც მას სჭირდებოდა.
  
  დინომ ისინი მიიყვანა ტრაფიკში, გოლდენ გეითში და Fisherman's Wharf-ის გავლით. ტურისტებმა ტერიტორია მზადყოფნაში შეავსეს კამერებით და გამოდიოდნენ გზაზე დიდი ზრუნვის გარეშე. დინო შეუერთდა ტრაფიკს და პოლიციელებს არ აძლევდა მათ შემჩნევის მიზეზს. ციცაბო ბორცვმა ისინი უფრო შორს წაიყვანა ქალაქში და მალე ისინი შემოიარეს კავშირის მოედანზე, გაიარეს ბანკები და აფთიაქები, გემები და რესტორნები დღემდე ყველაზე რთულ გზაზე - იპოვონ კარგი ადგილი პარკინგისთვის.
  
  "უბრალოდ დატოვე აქ." ვუ მანიშნა პატარა სივრცეზე უოლგრინსის მახლობლად. "მისამართი აქედან ხუთი წუთის სავალზეა."
  
  "Ხუთი წუთი?" თქვა კარინმა. "ეს შეიძლებოდა ყოფილიყო მარადისობა, თუ ვებს რაიმე გაუთვალისწინებელი შემთხვევა დაეტოვებინა."
  
  - პლუს, - თქვა დინომ, როცა ნელა მიუახლოვდა დანიშნულების ადგილს, - ეს Dodge Ram-ია. ამ ადგილას უკანალის გაჩერება გამიჭირდება".
  
  "გინდა რომ გავაკეთო ეს? მე შემიძლია ტარება."
  
  "Მართლა? რა თქმა უნდა, ტორეტო. ვნახოთ, როგორ იქცევით...
  
  - ბავშვებო, - ამოისუნთქა კარინმა. "გაჩუმდი. ხედავ მას იქ?"
  
  "ჩვენ გვჭირდება კარგი წვდომა სწრაფი გაქცევისთვის. ჩვენ გვჭირდება სწრაფი წვდომა. გვჭირდება..." დინო შეჩერდა. "ჯანდაბა, ჩვენ დაგვჭირდება ავტოფარეხი დიდი ხნის განმავლობაში, არა?"
  
  კარინმა თავი დაუქნია. "სწორედ აქ. საჭიროების შემთხვევაში ცოტა ხნით ვწექით; ჩვენ ყოველთვის შეგვიძლია დავტოვოთ აქედან სხვა დღეს, როცა მტვერი დადგება".
  
  "ჯანდაბა, იმედია არა", - ჩაილაპარაკა ვუ. "ამ დღეებში თქვენ ორთან ერთად საკმარისი დრო გავატარე."
  
  "ეს არის პრობლემა?" კარინი ფიქრობდა, როცა დინომ ვერძი მიწისქვეშა პარკინგისკენ მიიყვანა.
  
  "კარგი, ტესტოსტერონი ცოტა მაღალია. თქვენ ორნი ყოველთვის და-ძმებივით ეჯიბრებით ერთმანეთს. ხანდახან ცოტა დამღლელია".
  
  "ჩვენ? კონკურენცია?" კარინმა გახედა დინოს. "ჩვენ ვართ?"
  
  ახალგაზრდა ჯარისკაცმა ხმამაღლა გაიცინა. "მხოლოდ იმიტომ, რომ არ გინდა აღიარო, რომ მე შენზე უკეთესი ვარ."
  
  "მე ამას ვერ ვხედავ." კარინმა მას კრიტიკულად შეხედა, შემდეგ ვუს მიუბრუნდა. "ხედავ ამას?"
  
  "ნება მომეცით ასე განვაცხადო. თუ თქვენ ორნი ოდესმე დამთვრალეთ და გადაწყვიტეთ დაწყვილება, ამის გაკეთება ფეხზე წამოდგომით მოგიწევთ, რადგან ორივეს გინდათ ზევით იყოთ".
  
  კარინმა ხმადაბლა ჩაიცინა, როდესაც დინომ საბოლოოდ იპოვა ადგილი მისი გემოვნებით. "ჯოჯოხეთად მთვრალი? ჯანდაბა, უბრალოდ არ არის საკმარისი ალკოჰოლი მსოფლიოში, რომ ეს მოხდეს, ვაუ. "
  
  დინომ გასაღები ამოიღო და კარი გააღო. "დროა ფოკუსირება. მთელი ეს შეჯვარების სისულელე არ შველის. "
  
  - გოგოები არ მოგწონს, დინო? კარინი შეუერთდა ორ კაცს წინ. "სან ფრანცისკოში არის ზოოპარკი. ჩვენ ყოველთვის შეგვიძლია იქ წაგიყვანოთ, როცა დავასრულებთ."
  
  დინომ დააიგნორა, მობილური ამოიღო და მისამართს დაელოდა, რომლის ჩატვირთვაც სურდა. - სამი წუთი, - თქვა მან. "Მზად ვართ?"
  
  კარინმა ზურგჩანთაში მხრები ჩაყო. "ჯოჯოხეთივით".
  
  
  * * *
  
  
  ეს იყო საოფისე კორპუსი, მაღალსართულიანი და უების ოფისი იყო ოცდამეთხუთმეტე სართულზე. კარინი ფიქრობდა, რომ ეს მისთვის უჩვეულო იყო - შეშლილს, როგორც წესი, ამჯობინებდა უმაღლეს დონეზე ეცხოვრა, რათა ყველას ზემოდან შეხედოს - მაგრამ ფიქრობდა, რომ მას შეეძლო ამ მისამართის შენახვა რაც შეიძლება მოკრძალებული და საიდუმლო. მისი ცხოვრებისეული მოღვაწეობის ელიტარული საცავი.
  
  ყველა სიფრთხილე, ფიქრობდა იგი.
  
  რამაც კიდევ უფრო მეტი გახადა ის, რის გაკეთებასაც აპირებდნენ...
  
  სულელური? ახალი? ჭკვიანი? ჭკვიანი?
  
  მან თავისთვის მწარედ გაიღიმა, როცა მიხვდა, რომ პასუხი შედეგზე იყო დამოკიდებული.
  
  ტრიო პირველ სართულზე მბრუნავი კარიდან შევიდა, რამდენიმე ლიფტი შენიშნა და იქით გაემართა. მუქი კოსტიუმებით გამოწყობილი კაცები და ქალები წინ და უკან ტრიალებდნენ. შორეულ კუთხეში საინფორმაციო მაგიდა იყო, სადაც ორი შავთმიანი მდივანი მუშაობდა. ხმაურის დონე დაბალი იყო, ყველა ცდილობდა ხმა არ ამოეღო. კარინმა კუთხეში დაინახა ერთი ჭარბწონიანი მცველი, რომელიც გამვლელ მოძრაობას და უსაფრთხოების სამ კამერას უყურებდა. მან დინო საინფორმაციო დაფასთან მიიყვანა.
  
  "Ოცდათხუთმეტი". მან თავი დაუქნია. "მთელი სართული ერთი კომპანიის საკუთრებაა.
  
  "მნიშვნელობა აქვს".
  
  ვუ სათაურს შეხედა. "მინმაკ სისტემსი?" წაიკითხა მან, "იგივეა, იგივეა".
  
  უსახო კორპორაციები, რომლებიც მართავდნენ მსოფლიოს.
  
  კარინი გადავიდა, ლიფტებს მიაღწია და ხელახლა შეამოწმა. არ გაუკვირდება, თუ ცარიელ ნომერს 35-ს იპოვიდა, ან რიცხვს, რომელიც ერთად აკლია, მაგრამ აი, ის თეთრი და მბზინავია, როგორც ყველა დანარჩენი. მოსახლეობა ღილაკებს აჭერდა სხვადასხვა სართულზე, კარინი კი ბოლომდე ელოდა, მაგრამ მხოლოდ მან დააჭირა 35.
  
  ისინი დიდხანს არ ელოდნენ თავს. მან ზურგჩანთა გაიხადა და თითქოს რაღაცას ეძებდა შიგნით. დინო და ვუც მოემზადნენ. როცა ლიფტმა დარეკა და კარები გაიღო 35 ნიშნულზე, ტრიო მხოლოდ რამდენიმე წამს დაელოდა იმის დასანახად, თუ რის წინაშე დგებოდნენ.
  
  გაპრიალებული დერეფანი შორს გაიქცა, ორივე მხარეს კარ-ფანჯრებით. ბოლოში ხის მაგიდა იყო. კედლები მორთული იყო ნახატებით, უგემოვნო და მოსაწყენი. კარინმა მიხვდა, რომ ვიღაც ელოდა იმ მომენტიდან, როცა ღილაკზე დააჭირა, მაგრამ ახლა აქ იყვნენ. ისინი მზად იყვნენ, მოუთმენლები, ახალგაზრდები და უნარიანი.
  
  მან გზა გაუძღვა, შევიდა უცნაურ სამყაროში, რომელიც რატომღაც მაინც მიცვალებულებს ეკუთვნოდა. ამ მხრივ, ეს იყო უების მემკვიდრეობა. მისი დედის ვენა.
  
  უსაფრთხოების კამერები არ არის. არანაირი დაცვა. პირველი კარი, რომელიც მან სცადა, ისე აკანკალდა მის ჩარჩოში, რომ დატოვა. ეს ყველაფერი საჩვენებლად იყო, მხოლოდ საფარი. მან თოფი ამოიღო და ჯიბეები ჟურნალებით აავსო. ჟილეტი, რომელსაც ის ქურთუკის ქვეშ ეცვა, მთელი გზა აქ მოუხერხებელი ჩანდა, მაგრამ ახლა ის იცავდა მას. გუნდი გაიშალა, როდესაც ისინი ფრთხილად მიუახლოვდნენ მაგიდას.
  
  კარინი გაჩერდა და ორი ახალი დერეფნის გასწვრივ გაიხედა. გაკვირვებული დარჩა, როცა რობოტის ხმამ გაიგო.
  
  "Შემიძლია დაგეხმარო?"
  
  მან შენიშნა მაგიდის წინა კიდეზე დამაგრებული სენსორი. თუმცა, მან ვერ დაინახა კამერები.
  
  "გამარჯობა? არის იქ ვინმე?" სულელს ვთამაშობ.
  
  მთელი ამ ხნის განმავლობაში ის თავის თავში გეგმას ფიქრობდა. არა მხოლოდ უების მონაცემთა დიდმა ნაკადმა მიიყვანა იგი ამ მისამართზე, მან შეძლო ზუსტად დაედგინა ტერმინალის ზუსტი ადგილმდებარეობა, სადაც იგი მოვიდა შენობის ციფრული ჩარჩოს კონსტრუქციის გამოყენებით. მან იცოდა, რომ ისინი უნდა მობრუნებულიყვნენ მარცხნივ და შემდეგ მარჯვნივ, მაგრამ აინტერესებდა, რა შეეძლოთ რობოტებს...
  
  "მგონი დავკარგეთ." მხრები აიჩეჩა დინოს და ვუს რომ შეხედა. "უბრალოდ დაელოდეთ, მისტერ რობოტ, სანამ ჩვენ ვცდილობთ ვიპოვოთ ვინმე."
  
  ცდად ღირდა. კარინი მარცხნივ გაემართა, მის უკან ბიჭები. პირველი მთის კაცი ოფისიდან გასვლისას მარცხნივ გამოჩნდა, ცალ ხელში ბეისბოლის ჯოხი მაგრად ეჭირა, მეორეთი კი თავზე დაარტყა. წინ გამოჩნდა მეორე, რომელსაც მოჰყვა მესამე, შემდეგ კი მარცხნიდან მეოთხე, ამჯერად ჩაქუჩით.
  
  ვუ ჩაიცინა. "სამი უკან".
  
  კარინმა იარაღს ააფრიალა. "მოდით ბიჭებო, რა მაკლია?"
  
  პირველმა მთამ, მელოტთავიანმა, გაიცინა. - რადარია, გოგო, და ჩვენ მის ქვეშ ვრჩებით.
  
  "Მე ვხედავ. ასე რომ, ტაილერ უების გაცნობა ისე, როგორც მე ვიცნობ მას - ადამიანს, რომელსაც უყვარს ხმაურის ატეხვა საჭირო დროს და საჭირო ადგილას - არის ეს მისი სიმშვიდის ბაღი? მედიტაცია? კარგი, ჩვენ ახლა მას არ შევაწუხებთ, ბიჭებო, არა?
  
  - პისტოლეტმა გაისროლა და პოლიციელები ათ წუთში აქ იქნებიან, - თქვა კაცმა. "IMPACT ოცში".
  
  "და შენობის უსაფრთხოება?"
  
  კაცს გაეცინა. "არ აქვს მნიშვნელობა".
  
  "Მადლობა ინფორმაციისთვის".
  
  კარინმა გაფრთხილების გარეშე დაარტყა მკლავში, დაინახა, რომ შეკრთა. მან ესროლა შემდეგი, მუცელში, და დაელოდა, როდის დაეჯახა იატაკს, სანამ ზურგზე გადახტებოდა და ხერხემალს გამოიყენებდა დასაძვრებლად.
  
  ბეისბოლის ჯოხი გადაუფრინა მის გვერდით, გაუშვა და კარში შევარდა, მინა და ჩარჩო ჩაამტვრია. მან იგნორირება მოახდინა. ვუ მის უკან იდგა, დინო კი სხვა მიმართულებით მოძრაობდა. მესამე სიმსუქნემ გადაკეტა მისი გზა. მან ორი გასროლა გაისროლა მასაში, აირიდა ძლიერი საქანელა და შემდეგ სხვა გზა არ დარჩა, გარდა იმისა, რომ უძრავ მასას შუბლში დაარტყა.
  
  ის უკან გადახტა, შოკირებული.
  
  ზურგზე დაცემისას იარაღს ეჭირა. მაღლა ახედა, მან დაინახა უზარმაზარი, მრგვალი სახე, რომელიც მისკენ იყურებოდა, დაბუჟებული, სასტიკი გიგანტი ტყვიების ნახვრეტებით, რომელსაც ვერ გრძნობდა, სისხლის ნაკადულებს, რომელსაც ვერ ხედავდა და ყველაზე დიდი ხის ჯოხი, რომელიც ოდესმე უნახავს. ნანახი. ოდესმე მინახავს.
  
  "გაფუებული გამოქვაბულის კაცი"
  
  კარინი გაშეშდა კლუბის დაშლისას. ორმა ტყვიამ გადახურულ მუცელში გაიარა, ჭერს მოხვდა, მაგრამ ხელკეტი აგრძელებდა დაბლას. კარინმა თავი აარიდა. ბლაჟი მის გვერდით დაეშვა, იატაკი გაიყო და გაბრწყინებული პირებიდან ნაპერწკალი გამოუშვა. წამით იქვე იწვა, შემდეგ ხელი მოხვია და იატაკიდან აწევა დაიწყო.
  
  კარინი უკან დაიხია, საშინელი სახე დაინახა და პირდაპირ მას ესროლა. ამჯერად, პატრონმა იგრძნო ეს და მაშინვე შეირბინა, საბედნიეროდ, მარჯვნივ და მარჯვნივ გადავარდა სხვა კოლეგაზე, რის შედეგადაც პატარა ადამიანი დაბლა ჩაეშვა.
  
  ვუ გადახტა მასზე, ესროლა კიდევ ორ სქელ ჰალკს. ეს ხალხი მუხლებზე დაეცა. ხელკეტი დაარტყა ვუს ბიცეფსში, რამაც გამოიწვია ყვირილი. კარინი შემობრუნდა, რომ დაინახა პირველი მამაკაცი - მელოტი, რომელსაც ფეხში ესროლა - მის გვერდით მიჰყვებოდა და მის კვალს ტოვებდა სისხლის კვალს.
  
  "ძალიან კარგად შეაწუხეთ, ქალბატონო. Ყველასთვის."
  
  "აჰ, ახლა რომ გესროლე, ქალბატონი ვარ, არა? მე ვხვდები, იცით, რისთვის ვართ აქ?"
  
  ხელჩაკიდებულს და ქამარზე ჩამოკიდებულ დანას დასწვდა.
  
  "Მეღადავები? აქ მხოლოდ ერთი რამ არის, თქვენ ეს იცით. "
  
  კარინმა თავი დაუქნია. "Რა თქმა უნდა".
  
  "მაგრამ თქვენ ვერასდროს იპოვით მას."
  
  მან სწრაფად მიმოიხედა კომპიუტერის ტერმინალებით სავსე ოთახებში, ყველა უდავოდ მუშაობდა, აწარმოებდა რაიმე სახის პროგრამას და ყველაფერი ისევე, როგორც მეზობლები.
  
  მაგრამ მან უკეთ იცოდა. "ოჰ, ვფიქრობ, რომ შემეძლო."
  
  მან ასევე იცოდა, რომ ისეთი ადამიანი, როგორიც უებია, ვერასდროს იფიქრებდა გადამრთველის ჩართვის შესახებ. არა იმ შრომისმოყვარეობის შემდეგ, რაც მან ჩაატარა ამ სახის ნივთების მოსაპოვებლად, არც მაშინ, როცა ყველა ტკბილი დევნა, რომელიც მას ოდესმე წამოიწყებდა, სწორედ აქ ხდებოდა.
  
  მან თავი აარიდა ბარტყს, შეაჩერა დანით დარტყმა და მამაკაცს მეორე ტყვია დაუტოვა. წამოხტა და ვუს გაჰყვა, მერე უკან გაიხედა, რომ დაენახა, როგორ იყო დინო. ყველაფერი კარგი იყო. ერთადერთი პრობლემა, რომელიც ახლა მათ შეექმნათ, იყო პოლიცია.
  
  ვუ ყოყმანობდა; დერეფანი ცარიელი იყო. "Სად მიდიხარ?"
  
  კარინი გაიქცა, ადგილი მის მეხსიერებაში დარჩა. "ერთ-ერთი ყველაზე ცუდი მონსტრის ბუნაგამდე, რომელიც ოდესმე უცხოვრია", - თქვა მან. "ასე რომ ცივა იყოს. აქეთ, ბიჭებო."
  
  
  თავი ოცდამეორე
  
  
  თავად ოთახი საზიზღარი იყო, ტაილერ ვებბის უკანასკნელი კვალი, სავსე იყო გარეგანი გამოსახულებებით, რომლებიც საუბრობდნენ ბოროტ შინაგან სიგიჟეზე. მათ წამებში აიღეს საკეტები, ნახეს კედლებზე ჩარჩოში ჩასმული ფოტოები - საყვარელი მსხვერპლი და დევნა, სროლამდე და მის შემდეგ - და ჯაშუშური გაჯეტების უცნაური კოლექცია მთელი მსოფლიოდან, მოწყობილი მაგიდებზე მთელ ოთახში.
  
  კარინმა შეძლებისდაგვარად დააიგნორა ეს, სირენების გაგონებაზე მინის ფანჯრებიდან. ვუ და დინო სადარაჯოზე იდგნენ, როცა ის ტერმინალისკენ მიდიოდა.
  
  ორმაგი შემოწმების შემდეგ მან დაადასტურა, რომ სწორედ ის იღებდა მონაცემთა უზარმაზარ ნაკადს, რომელიც დაკავშირებულია სპეციალური ფორმატის ფლეშ დრაივთან და დახედა პატარა მწვანე შუქს, რომელიც დაადასტურებდა ტერმინალის შინაარსის ავტომატურ ჩატვირთვას. კარინმა იწინასწარმეტყველა, რომ დიდი რაოდენობით ინფორმაციის გადაცემა შეიძლებოდა და შესაბამისად დააყენა ფლეშ დრაივი. ეს იყო რაც შეიძლება სწრაფად.
  
  "როგორ ვართ?" მან მაღლა აიხედა.
  
  ვუ მხრები აიჩეჩა. "აქ ყველაფერი მშვიდია."
  
  - კვნესის გარდა, - თქვა დინომ. "Ეს საკმარისია."
  
  მათი გეგმის ნაწილი იყო მსხვერპლის დატოვება. ეს იქნება დამაბნეველი და დააყოვნებს პოლიციას. კარინი ბედნიერი იყო, რომ ისინი მაინც ავაზაკები იყვნენ და იმსახურებდნენ მათ მომავალ ახალ ბედს ცხოვრებაში. მან დახედა მოციმციმე მწვანე შუქს, დაინახა, რომ ის სწრაფად ანათებდა და მიხვდა, რომ სამუშაო თითქმის დასრულებულია.
  
  "მზად იყავი".
  
  ფანჯრის გარეთ სირენები ისმოდა.
  
  ინდიკატორმა შეწყვიტა მოციმციმე, რაც მიანიშნებს, რომ ყველაფერი დასრულებულია. მან პატარა დისკი ამოიღო და შიდა ჯიბეში ჩადო. "Წასვლის დროა".
  
  ბიჭები მყისიერად წინ წავიდნენ, ფრთხილად აიცილეს დაცემული, სისხლიან მამაკაცებს და ფეხზე დაარტყეს ორი, ვინც ადგომას ცდილობდა. კარინი მათ იარაღით დაემუქრა, მაგრამ ის არ გამოიყენებდა მას. შეიძლება ჯერ კიდევ იყოს გარკვეული დაბნეულობა იმის თაობაზე, თუ საიდან მოხდა სროლა. ისინი უკვე დაკავებულები იქნებოდნენ უსაფრთხოების კამერებით და უამრავ კითხვას სვამდნენ. გაქცევის გასაღები არ იყო სწრაფი მოქმედება, სიფრთხილეც კი.
  
  ეს გასაკვირი უნდა ყოფილიყო.
  
  მათ ზურგჩანთები ამოიღეს, შიგთავსი ამოიღეს და ცარიელი ჩანთები გადაყარეს. ერთმანეთს შეჰყურებდნენ, თავი დაუქნიეს.
  
  "ოფიცერი". ვუ მიესალმა დინოს.
  
  "ოფიცერი". დინომ ენერგიულად დაუქნია თავი კარინს.
  
  - სერჟანტი, - გასქელდა ბრიტანული აქცენტი და სამსახურის ლიფტებისკენ გაემართა.
  
  მას ჯიბეში აქვს ძალაუფლების გასაღები, მთავრობისა და სამეფო მანიპულაციის, გადატრიალების შემდეგ გადატრიალების, ფინანსური თავისუფლებისა და სამართალდამცავი კონტროლის გასაღები.
  
  ყველაფერი რაც მათ სჭირდებოდათ იყო უსაფრთხო ადგილი გასაშვებად.
  
  
  თავი ოცდამესამე
  
  
  კიდევ ერთი დღე, კიდევ ერთი თვითმფრინავით გამგზავრება და მეტ დრეიკმა დიდი რეაქტიული ჩამორჩენა იგრძნო. ისინი სულ რაღაც ერთი საათით ადრე აფრინდნენ და დღეს ასრულებდნენ ატლანტის ოკეანის მიმართულებით, ამერიკის შეერთებული შტატებისკენ.
  
  არ არის ნათელი წარმოდგენა სად წავიდეთ.
  
  მესამე მხედარი - შიმშილი. დრეიკს ეშინოდა წარმოედგინა, რა სახის ომი მოაწყო ორდენმა შიმშილობისთვის. ისინი ჯერ კიდევ ძალიან დაკავებულნი იყვნენ პირველი იარაღის, კოსმოსური იარაღის და, კერძოდ, მეორე იარაღის, ძირითადი კოდის შემუშავებით. ჰეიდენი ჯერ კიდევ ინახავდა ყველა ინფორმაციას თავისთვის, მაგრამ ზეწოლა გაზიარებაზე უზარმაზარი იყო. მხოლოდ უეცარმა არეულობამ და გაურკვეველმა დანიშნულებამ გახადა მისი უმოქმედობა მისაღები.
  
  ძირითადი კოდი აწყობდა მოვლენებს ევროპის ნახევარში და ბოლოს ამერიკაში, რათა დაემხობა მსოფლიო სახელმწიფოს მეთაურები, გაენადგურებინა ერის ინფრასტრუქტურა, დაეჯახა მათი ჯარები და გაეთავისუფლებინა ფსიქოსოები, რომლებსაც სურდათ დედამიწის დაბრუნება ბნელ საუკუნეებში. ეს საშინლად რეალური და საშინლად მარტივი ჩანდა. ერთ დღეს ეს პირველი დომინო დაეცა...
  
  ჰეიდენი ჩუმად იყო და ბოლომდე კითხულობდა. დრეიკმა ნება მისცა მის გონებას გაერკვია ყველა ბოლო გამოცხადება: Team SEAL 7; SWAT-ის გუნდები, რომლებიც მიდიან ერთმანეთთან ბრძოლაში; საფრანგეთის დანაკარგები, ძირითადად, რუსებისთვის; და ახლა ასოციაცია ადგილობრივ ამერიკელებთან. რა თქმა უნდა, ადგილობრივები შესანიშნავი მხედრები იყვნენ, ალბათ საუკეთესოები, რაც კი ოდესმე უცხოვრიათ. მაგრამ საიდან მოდის შიმშილი ამ ყველაფერში?
  
  ალისია მის გვერდით ნაზად ხვრინავდა, ერთი თვალი ღია. კენზი ყველანაირად ცდილობდა მოვლენის ვიდეოს გადაღებას, მაგრამ დალმა მოახერხა მისი შეკავება. დრეიკმა შენიშნა, რომ ეს არ იყო მსუბუქი ფიზიკური დარწმუნება, არამედ სიტყვები, რამაც აიძულა შეეცვალა აზრი. ის არ იყო დარწმუნებული, რომ დალი და კენზი ახლოს იქნებოდნენ. მისი საქმე, რა თქმა უნდა, არ არის და ის, ფაქტობრივად, იმავე სარკინიგზო ლიანდაგზე მიდიოდა, მაგრამ ...
  
  დრეიკს შეშლილი შვედისთვის საუკეთესო სურდა და ეს იყო.
  
  ლორენი წინ იჯდა, სმიტთან რაც შეიძლებოდა ახლოს, ამიტომ თავს უხერხულად არ გრძნობდა. იორგი, კინიმაკა და მაი დაბალ ხმაზე საუბრობდნენ თვითმფრინავის ბოლოში; ტვირთის ბლოკი, რომელშიც ისინი იმყოფებოდნენ, ოდნავ მეტი იყო, ვიდრე მჭიდრო, მღელვარე მაღალჭერიანი ჭურვი. ერთხელაც მოუნდება პირველი კლასის ფრენა. მწვრთნელმაც კი აჯობა ბარგის კლასს.
  
  ლორენმა ყურადღება გაამახვილა მიმოწერაზე, რომელსაც ისინი ჯერ კიდევ აწარმოებდნენ მათსა და ვაშინგტონს შორის. ახლა საუბარი იყო დუნე და არაკონცენტრირებული, უფრო გონების შტორმის სესიაზე, ვიდრე რეალურ დისკუსიას. მიუხედავად იმისა, რომ ამდენი ჯიქია?დრეიკს ეჭვი არ ეპარებოდა, რომ იპოვნიდნენ ზუსტად იმას, რასაც ეძებდნენ.
  
  გავიდა საათები და შტატები მიუახლოვდნენ. ლორენი დაინტერესდა კონკურენტი ქვეყნებიდან შემოსული სხვადასხვა მასალებით. ისრაელებმა, როგორც ჩანს, დალაგდნენ ამერიკულ კავშირებთან თითქმის ერთდროულად, როგორც SPIR. ინგლისელებიც. ჩინელები დუმდნენ და ფრანგები, შესაძლოა, გამოვიდნენ. დრეიკმა იცოდა, რომ ისინი SEAL-ების შესახებ არ გაიგებდნენ. სინამდვილეში, რა თქმა უნდა, ისინი იქ არ იყვნენ.
  
  "საინტერესო იქნება თუ არა ისინი ამ გუნდებს ამერიკაში ფრთხილად გაგზავნის", - თქვა დალმა. "ან გამოიყენეთ შიდა ბრძანებები."
  
  "ადამიანებმა უკვე შეაღწიეს საზოგადოებაში?" ჰეიდენმა აიხედა. "Ვეჭვობ. მძინარე აგენტების შექმნას წლები სჭირდება.
  
  "და არ არის რთული შეუმჩნეველი ფრენა", - თქვა სმიტმა. "ნარკორეალიზატორები ამას აკეთებენ ათწლეულების განმავლობაში."
  
  "რამე მინიშნება გაქვთ ამ ყველაზე უარეს ინდიელზე, რომელიც ოდესმე უცხოვრია?" იკითხა მეიმ.
  
  "არა ვაშინგტონიდან და თუ ჩვენმა კონკურენტებმა იციან, საიდუმლოდ ინახავენ ამას".
  
  "სიგიჟე".
  
  დრეიკმა დახედა დროს და მიხვდა, რომ ისინი უახლოვდებოდნენ შტატებს. მან ნაზად შეარხია ალისია, რომ გაეღვიძებინა.
  
  "Ვაუ?"
  
  "Გაღვიძების დროა".
  
  კენზი უფრო ახლოს მიიწია. "მე შენი ბოთლი მზად მაქვს, პატარავ."
  
  ალისია მისკენ ხელებს აქნევდა. "ჯანდაბა, ჯანდაბა! მომაშორე ეს ნივთი!"
  
  "Ეს უბრალოდ მე ვარ!"
  
  ალისია გადავიდა იქამდე, რამდენადაც ნაყარი იძლეოდა საშუალებას. "სისხლიანი ცირკის მასხარა ფიზოგი."
  
  "რა არის ფიზი?" კინიმაკა გულწრფელად დაინტერესებული ჩანდა.
  
  "ეს ნიშნავს "სახეს" ინგლისურად", - თქვა დრეიკმა. და კენზის აშკარა სასოწარკვეთის საპასუხოდ, მან თქვა: "მე არ ვეთანხმები. შენ ხარ რიტ ბობი დაზლერი."
  
  "მართლა?" ალისია იღრიალა.
  
  "Რა? "
  
  "ნიშნავს, რომ კარგი შესახედი ხარ, სიყვარულო."
  
  კენზიმ წარბები შეჭმუხნა, როცა ალისამ ღრიალი დაიწყო და დრეიკი მიხვდა, რომ მან ორივე ქალთან ერთად ზღვარი გადალახა. ისე, ყოველ შემთხვევაში კენზისთან. სწრაფად დაუქნია ლორენს.
  
  "არასოდეს. Შენ ხარ დარწმუნებული? "
  
  ყურადღება ნიუ-იორკერისკენ იყო მიმართული.
  
  "ოჰ დიახ, დარწმუნებული ვარ." ლორენი საკმარისად სწრაფი იყო, რომ დამალა გაოცება და პირდაპირ გადახტა ახალი ამბების სიუჟეტში. "Მომეცი რამე."
  
  მაშინვე, თითქოს ბედის ნებით, სასიხარულო ამბავი დაბრუნდა. ლორენმა სპიკერზე დადო. "ჰეი ხალხო, კარგია, რომ ჩვენ ჯერ კიდევ მაღლა ვდგავართ." მისტერ ობნოქსიუსი დაბრუნდა ხაზზე. "კარგი ამბავი ის არის, რომ სანამ თქვენ ბიჭებო ზი-ს იღებდით, მე მძიმედ ვმუშაობდი გახურებულ კომპიუტერზე. ასე რომ, ჯერ მეორე მხედარი და დაპყრობა. მისის ჯეი? დიდი ძაღლები ყეფიან".
  
  ჰეიდენმა თავი დაუქნია. "ამერიკულად ილაპარაკე, ჯიგარო, თორემ გაგათავისუფლებ."
  
  დრეიკმა მაგიდას გადახედა და იცოდა, რომ ჯერ კიდევ ჩერდებოდა. ბოლოს და ბოლოს, გასაღების კოდი მათ ხელში იყო და ეს ამერიკელებმა იცოდნენ. მერე აზრმა გაუელვა და ანიშნა, რომ თვითმფრინავის უკანა მხარეს შეერთებოდა.
  
  ჩუმად ჩაეხუტნენ ერთმანეთს.
  
  "შეიძლება თუ არა მხოლოდ ერთი ფურცლის დაკარგვა?" ჰკითხა მან. "მათგან ყველაზე მნიშვნელოვანი".
  
  მან შეხედა. "რა თქმა უნდა, თუ გინდა ჩვენზე სამიზნის დახატვა. ისინი არც ისე სულელები არიან. "
  
  მან მხრები აიჩეჩა. "ვიცი, მაგრამ შეხედე ალტერნატივას."
  
  ჰეიდენი სკამის საზურგეს მიეყრდნო. "კარგი, მე ვფიქრობ, რომ ჩვენ უკვე გაგიჟებულები ვართ. რა ზიანი შეიძლება მოჰყვეს სხვა დაუმორჩილებლობას?"
  
  "მოდით ვკითხოთ SEAL 7-ის გუნდს, როდესაც ისინი აქ მოხვდებიან."
  
  ცოტა ხანს უყურებდნენ ერთმანეთს, ორივეს აინტერესებდა ზუსტად რა იყო მეორე გუნდის ბრძანებები. ამ ყველაფრის საიდუმლოება მათ აწუხებდათ. ჰეიდენმა გაიგო, რომ საზიზღარი მამაკაცი ისევ დაიწყო და შებრუნდა.
  
  "აგენტი ჯეი, ვაშინგტონს სურს იცოდეს დაპყრობის ყუთის ზუსტი დეტალები."
  
  "უთხარი მათ, რომ დავუკავშირდები."
  
  "მმმ, მართლა? კარგად."
  
  "რამე ახალი გაქვს?"
  
  "დიახ, დიახ, ჩვენ გვინდა. Ერთი წამი მომეცი".
  
  ჰეიდენი დრეიკს მიუბრუნდა. "გადაწყვეტილების მიღების დროა, მეთ. დასასრულებლად?"
  
  დრეიკი ქუსლებზე აკოცა და გაიღიმა. "ყოველთვის".
  
  ჰეიდენმა წყობიდან ქაღალდი ამოიღო.
  
  "კიდევ იპოვე სწორი ფურცელი?"
  
  - ორი საათის წინ ვფიქრობდი.
  
  "ოჰ".
  
  მათ ერთად და წამების დამატებითი წამის გარეშე გაანადგურეს მთავარი ჯაჭვის ყველაზე მნიშვნელოვანი ტყვია. შემდეგ ჰეიდენმა დააბრუნა ყველა ფურცელი და დააბრუნა შეკვეთის ყუთში. დანარჩენმა გუნდმა ორივეს უკომენტაროდ შეხედა.
  
  ისინი ერთად იყვნენ როგორც ერთი.
  
  "კარგი". კაცი ვაშინგტონიდან დაბრუნდა. "ახლა ჩვენ ნამდვილად ვამზადებთ გაზზე. როგორც ჩანს, Doomsday Order-მა მესამე მხედრის, შიმშილის, აღწერით მიაღწია ნიშანს. ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე ცხოვრობდა და ის იარაღით არის გარშემორტყმული. "
  
  "ძირძველი ამერიკელი?" ჰკითხა კინიმაკამ.
  
  "ოჰ დიახ, დაბადებული 1829 წელს; ეს არის შვიდასი წელი ჩინგიზ ხანის შემდეგ და ათას თოთხმეტი ასეული ჰანიბალის შემდეგ. თითქმის ზუსტად..." ის შეჩერდა.
  
  - უცნაურია, - შეავსო კინიმაკამ.
  
  "შეიძლება, იქნებ", - თქვა ბოტანიკოსმა. "ერთხელ ვიღაცამ თქვა, რომ შემთხვევითობა არ არსებობს. აბა, ვნახოთ. ყოველ შემთხვევაში, მე შევცვალე თვითმფრინავის მარშრუტი და ახლა შენ მიდიხარ ოკლაჰომაში.
  
  "ჩვენ ვიცით, ვინ შეიძლება იყოს ეს ძველი მხედარი?" ჰკითხა დრეიკმა.
  
  "მე ვიტყოდი, რომ ის ყველაზე ცნობილი მკვიდრი ამერიკელია და არა ყველაზე ცუდი, მაგრამ რა ვიცი?"
  
  ალისია ირევა, ჯერ კიდევ ნახევრად ეძინა. - ბევრი არა, ჯანდაბა.
  
  "Კარგი, მადლობა. ისე, გოიაალე, რაც ნიშნავს "ის, ვინც იღიმის", იყო აპაჩების ტომის ცნობილი ლიდერი. ისინი წინააღმდეგობას უწევდნენ შეერთებულ შტატებსა და მექსიკელებს მთელი ცხოვრების განმავლობაში, მისი დარბევა გახდა საშინელი ეკალი ამერიკის თვალში. "
  
  "ბევრმა ინდიელმა ამერიკელმა გააკეთა ეს", - თქვა მაიმ.
  
  "რა თქმა უნდა, და სამართლიანად. მაგრამ ამ ადამიანს პატივს სცემდნენ, როგორც შესანიშნავ ლიდერს და სტრატეგს, დარბევისა და შურისძიების ომის არქეტიპს. ეს ნაცნობად ჟღერს?
  
  დრეიკმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. "იგივე ჰანიბალი და ჩინგიზ ხანი".
  
  "გაიგე, პატარავ. სამჯერ ჩაბარდა, შემდეგ კი სამჯერ გაიქცა. მათ გადაიღეს რამდენიმე ფილმი მისი ექსპლუატაციის შესახებ. შემდეგ მას სამხედრო ტყვედ ექცეოდნენ და ბევრ სხვასთან ერთად პირველად გადავიდა ფორტ ბოუში".
  
  "და ის ისევ გაიქცა?" ალისია ისე გამოიყურებოდა, თითქოს ასე სურდა ეფიქრა.
  
  "არა. ჯერონიმო სიბერეში გახდა სახელგანთქმული".
  
  "აჰ, ახლა მივხვდი," თქვა დრეიკმა. "მჯდომარე ხართან და გიჟურ ცხენთან ერთად, ის ალბათ ყველაზე ცნობილია."
  
  "აბა, დიახ, და იცოდით, რომ ეს სამი ერთად იკრიბებოდა? ვაიმე, ცეცხლთან ვსხედვართ. ააშენე ესა თუ ის? მოდით ვისაუბროთ იმაზე, რომ აირჩიოთ თქვენი საყვარელი ცნობილი ადამიანი, რომლითაც ყავაზე წახვალთ - მე ამ სამს ავირჩევდი".
  
  ალისიამ თავი დაუქნია. "ეს იქნება დაუვიწყარი გამოცდილება," დაეთანხმა იგი. "რა თქმა უნდა, იმ პირობით, რომ დეპი და ბორეანაზი არ იყვნენ თავისუფალი."
  
  "1850 წელს? Ალბათ არა. მაგრამ ეს ბიჭი, დეპი? როგორც ჩანს, ის არასოდეს ბერდება, ასე რომ, ვინ იცის? გახსოვთ ჯადოქრების ისტორია, რომლებსაც შეეძლოთ დროში გადაეტანათ მანიტუა - სულები? ნებისმიერ შემთხვევაში... ჯერონიმო გამოჩნდა 1904 წლის მსოფლიო გამოფენაზე და რამდენიმე სხვა ნაკლებად მნიშვნელოვან გამოფენაზე. ღარიბ ადამიანს სამშობლოში დაბრუნების უფლება არ მისცეს და ის გარდაიცვალა ფორტ სილში, ჯერ კიდევ ომის ტყვედ, 1909 წელს. ის დაკრძალულია ფორტ სილის ინდოეთის სასაფლაოზე, გარშემორტყმული ნათესავების და სხვა აპაჩი სამხედრო ტყვეების საფლავებით.
  
  "იარაღი". თქვა დალმა. "მამაცები".
  
  "დიახ, და, რა თქმა უნდა, თავად ფორტ სილის მრავალი იარაღი, რომელიც დღეს შეერთებული შტატების არმიის საარტილერიო სკოლაა. ის რჩება ერთადერთ აქტიურ სამხრეთ დაბლობების ციხესიმაგრე, რომელმაც მონაწილეობა მიიღო ეგრეთ წოდებულ ინდოეთის ომებში და აქტიური იყო ყველა დიდ კონფლიქტში 1869 წლიდან." გიკი შეჩერდა, სანამ დაამატებდა: "ორდენმა აირჩია ეს ადგილი და ეს მხედარი მიზეზის გამო".
  
  "იარაღის გარდა?" ჰკითხა დალმა.
  
  "და ცნობადობაც", - მოვიდა პასუხი. "ინდური ტერიტორიის თავდაპირველ დარბევას აქედან ხელმძღვანელობდნენ ბაფალო ბილი და უაილდ ბილ ჰიკოკი. ციხე მოიცავდა მე-10 საკავალერიო პოლკს, რომელიც ასევე ცნობილია როგორც ბაფალოს ჯარისკაცები".
  
  "მაშ, მოდით შევაჯამოთ." დალმა ამოისუნთქა. "ჯერონიმოს საფლავი ფორტ სილშია. ორდენმა მოახერხა მინიმუმ ორმოცი წლის წინ დესტრუქციული იარაღის შექმნის გეგმების გასაიდუმლოება და ახლა პლანეტის ყველაზე მომაკვდინებელი სპეცრაზმის ნახევარი ათეული მისკენ მიემართება.
  
  ღრმა დუმილში, გიკმა მხიარულად თქვა: "ჰო, კაცო, მაგარი რაღაცეები, ჰა?"
  
  
  თავი ოცდამეოთხე
  
  
  როდესაც თვითმფრინავი ოკლაჰომაში ფრენის ბოლო ნაწილზე ჩამოვიდა, ეკიპაჟმა განიხილა ის, რაც აქამდე იცოდა - ყველაზე მეტი გამოცხადება დედამიწის ოთხივე კუთხის, ცხენოსნებისა და ნაცისტური ომის დამნაშავეების სასიკვდილო იარაღის შესახებ. დაკრძალულია ძველი მხედართმთავრების საფლავებში. შეთქმულება იყო ვრცელი, რთული და გარდაუვალი იყო - რადგან ორდენს სურდა, რომ ის სიცოცხლისუნარიანი ყოფილიყო ასი წლის განმავლობაში. და ახლაც, ტექსტის მიხედვით, მეოთხე მხედარი იყო "ჭეშმარიტი უკანასკნელი სასამართლო".
  
  აქამდე აღმოჩენილი იარაღის ფონზე, რა ჯანდაბა შეიძლება იყოს ეს?
  
  დრეიკმა ჩათვალა ეს. ჯერ ფორტ სილში უნდა ჩასულიყვნენ და ყველას ხელი არ შეეშალათ შიმშილის იარაღზე. და იდარდო იმაზე, რომ სხვები პირდაპირ მეოთხე მხედრისკენ მიემართებიან - ღვთის უბედურება. ვგულისხმობ... როგორი სახელია?
  
  "Შეიძლება გკითხოთ?" თქვა მან, როცა თვითმფრინავმა დაშვება დაიწყო.
  
  - უკვე გააკეთე, - გაიცინა გიკმა, რის გამოც ჰეიდენმა, ალისამ და მეიმ თვალები დახუჭეს, მოთმინებამ კი გაანადგურა.
  
  "როგორ მიიღო ჯერონიმომ ტიტული?"
  
  "ჯერონიმო ნამდვილი მებრძოლი იყო. სიკვდილის ლოგინზეც კი მან აღიარა, რომ ნანობდა დანებების გადაწყვეტილებას. მისი ბოლო სიტყვები იყო: "არასდროს უნდა დავნებდე. მანამდე მომიწია ბრძოლა, სანამ უკანასკნელი ვიდგებოდი". ცხრა ცოლიც ჰყავდა, ზოგი ერთდროულად".
  
  "მაგრამ ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე უცხოვრია?"
  
  "სამხედრო კარიერის განმავლობაში ჯერონიმო განთქმული იყო თავისი გაბედული ხრიკებით და უთვალავი გაქცევით. ის გაქრებოდა გამოქვაბულებში, საიდანაც გასასვლელი არ იყო, შემდეგ კი გარედან ჩანს. ის უცვლელად იმარჯვებდა, თუმცა ყოველთვის უმცირესობაში იყო. არის ადგილი ნიუ მექსიკაში, რომელიც დღემდე ცნობილია როგორც ჯერონიმოს გამოქვაბული. ერთ-ერთი უდიდესი ისტორია მოგვითხრობს იმაზე, თუ როგორ ხელმძღვანელობდა ის ოცდათვრამეტი კაცის, ქალისა და ბავშვის მცირე ჯგუფს, რომლებზეც საშინლად ნადირობდნენ ათასობით ამერიკელი და მექსიკელი სამხედრო პერსონალი ერთ წელზე მეტი ხნის განმავლობაში. ამრიგად, ის გახდა ყველა დროის ყველაზე ცნობილი ინდიელი ამერიკელი და მოიპოვა "ყველაზე ცუდი ინდიელის" წოდება იმ დროის თეთრკანიანთა შორის. ჯერონიმო იყო ერთ-ერთი ბოლო მეომარი, რომელიც შეეგუა ოკუპაციას. მათი მიწები შეერთებული შტატების მიერ.
  
  "ოდესღაც მე მეძახდნენ "ყველაზე ცუდი ძუა, რომელიც ოდესმე უცხოვრია", - იხსენებდა ალისია ბრაზით. "არ მახსოვს ვისგან".
  
  "Მხოლოდ ერთხელ?" ჰკითხა კენზიმ. "ეს უცნაურია".
  
  "დიდი ალბათობით, ეს მე ვიყავი." მაიმ ოდნავ გაუღიმა მას.
  
  - ან მე, - თქვა დრეიკმა.
  
  დალი ისე ჩანდა, რომ ტვინი უმტვრევდა. "კარგი, მგონი მახსოვს..."
  
  - ფორტ სილი, - თქვა პილოტმა. "ათი წუთი დარჩა. მიწაზე ნებართვა გვაქვს და ტერიტორია ცხელია".
  
  დრეიკმა მომზადებისას წარბები შეჭმუხნა. "Ცხელი? კითხულობს თუ არა ის დამუშავებული სცენარიდან თუ რა?"
  
  - ქვევით ოთხმოცი კაცი უნდა იყოს. კინიმაკა ძალიან პატარა ფანჯარას უყურებდა.
  
  "ვფიქრობ, ის წუხს", - ჩაილაპარაკა იორგიმ. "ან თავდასხმის ქვეშ."
  
  "არა, ის თავის სტატუსს გულისხმობს", - უთხრა მათ სმიტმა. "იდეალურად მომზადებული."
  
  თვითმფრინავი დაეშვა და სწრაფად გაჩერდა. თითქმის მაშინვე უკანა სატვირთო კარების გაღება დაიწყო. უკვე დაჭიმული და ფეხზე წამოწოლილი გუნდი სასწრაფოდ გამოვიდა მზის შუქზე, რომელიც მკვეთრად ირეკლავდა ასფალტზე. მათ ვერტმფრენი ელოდა, რომელმაც ფორტ სილის ტერიტორიაზე წაიყვანა. როდესაც ისინი მივიდნენ, ფორტ სილიდან პოლკოვნიკმა აცნობა მათ სიტუაციის შესახებ.
  
  "ჩვენ აქ სრულ საბრძოლო მზადყოფნაში ვართ. ყველა იარაღი მომზადებული, დატვირთული და დამიზნებული. ჯერონიმოს საფლავიც და ჩვენ მზად ვართ გადასაღებად".
  
  - ხუთნი დავრჩით. თქვა ჰეიდენმა. "ძნელად ვაბიჯებ სამარხზე. დარწმუნებული ვარ, თქვენ იცით ყველა პოტენციური მოწინააღმდეგის შესახებ. "
  
  "სრულად მომზადებული ვიყავი, ქალბატონო. ეს არის შეერთებული შტატების არმიის ობიექტი, საზღვაო ქვეითთა კორპუსის დაწესებულება და საჰაერო თავდაცვისა და სახანძრო ბრიგადის ბაზა. მერწმუნეთ, როცა გეტყვით, რომ ჩვენ ყველა კუთხე გავითვალისწინეთ".
  
  ჰეიდენი ჩაბნელდა და უყურებდა ფორტ სილის გამოჩენას ქვემოთ. დრეიკმა დაათვალიერა ტერიტორია და ბოლოჯერ შეამოწმა იარაღი.
  
  დიდი იმედი მაქვს.
  
  
  თავი ოცდამეხუთე
  
  
  ატმოსფერო ელექტრიფიცირებული იყო, ყველა ჯარისკაცი დაძაბული იყო და რაღაც ომს ელოდა. გუნდმა გაიარა ფართო აგურის სვეტებს შორის და გადავიდა მრავალ საფლავის ქვას შორის, რომელთაგან თითოეული დაღუპული გმირის განსასვენებელი იყო. ჯერონიმოს საფლავი გაურკვეველი იყო და მათ მისასვლელად ბევრი დამატებითი წუთი დასჭირდათ. ჰეიდენმა მიიყვანა გზა, ხოლო კინიმაკამ უკანა მხარე აიყვანა.
  
  დრეიკი უსმენდა და მიეჩვია მის გარემოცვას. ამდენი საარტილერიო ბატალიონის ადგილი არასოდეს ყოფილა მშვიდი, მაგრამ დღეს თითქმის ისმოდა ქარში ფოთლების შრიალი. მთელ ბაზაზე ხალხი ელოდა. მოამზადეს. ზემოდან გამოგზავნილი იყო ბრძანება, რომ მტკიცედ დადგნენ წინ, რაც მოჰყვებოდა. ამერიკელები სახეს არ დაკარგავდნენ.
  
  ისინი მიდიოდნენ ვიწრო, ფიქალებით მოფენილ ბილიკზე, ჩექმებით ჭექა-ქუხილით. უცნაურად ჩანდა ასეთ ბაზაზე სიფხიზლის შენარჩუნება, მაგრამ იმ ერებსა და გუნდებს, რომლებსაც ისინი ებრძოდნენ, უეჭველად არაფერი შეეძლოთ.
  
  დრეიკი ლორენთან ერთად დადიოდა, რომელიც გუნდს ყოველგვარ ახალ ინფორმაციას აწვდიდა.
  
  "ფრანგები კვლავ აქტიურობენ. ორი მათგანი ამ დროისთვის, კიდევ მეტი გზაშია".
  
  "ცნობები სროლების შესახებ ოკლაჰომა სიტიში. შეიძლება ბრიტანელი იყოს. ამ დროისთვის ამის თქმა შეუძლებელია".
  
  და პასუხი არის: "დიახ, ჩვენ გვაქვს დაპყრობის იარაღი. სწორედ აქ არის. თუ ვინმეს დანიშნავთ ბაზაზე, დარწმუნებული ვარ, ჩვენ შეგვიძლია გადავიტანოთ იგი".
  
  დრეიკმა ჩათვალა, რომ ისინი ალბათ დაცულნი იყვნენ SEAL 7 გუნდისგან, ყოველ შემთხვევაში, აქ შიგნით. უბრალო ფაქტმა, რომ მათ შეუშვეს შეერთებულ შტატებში და შემდეგ არმიის ვებსაიტზე, უთხრა მას, რომ რაღაც სერიოზულად არასწორი იყო.
  
  ვინ გამოგზავნა ბეჭდები?
  
  რატომ?
  
  ჰეიდენმა შეანელა სვლა, როცა მათ მეგზურს სხვა, კიდევ უფრო ვიწრო ბილიკზე მიუყვებოდა. მალევე გაჩერდა ნახევარი ათეული საგზაო ნიშნის წინ.
  
  - ეს, - თქვა მან, - ჯერონიმოს ეკუთვნის.
  
  რა თქმა უნდა, დიდწილად უტყუარი იყო. საფლავის ქვა ჩვეულებრივი საფლავის ქვა კი არ იყო, არამედ კვერთხი; უხეში პირამიდის ფორმის ქვების დიდი, ადამიანის ხელით შექმნილი გროვა, ცენტრში დაფა, რომელსაც ატარებს განზრახ ცალსახა სახელი "Geronimo". ეს იყო წარმოუდგენლად უძველესი ადგილი და უნდა ყოფილიყო შთამბეჭდავი თავის დროზე. მის გვერდით იყო მისი მეუღლის ზი-იეს და მისი ქალიშვილის ევა ჯერონიმო გოდლის საფლავები.
  
  დრეიკმა ერთგვარი სულიერი მოწიწება იგრძნო დიდი მეომრის საფლავის დანახვისას და იცოდა, რომ სხვებიც იგივეს გრძნობდნენ. ეს კაცი იყო ჯარისკაცი, რომელიც ძირითადად მექსიკელებს ებრძოდა და იბრძოდა ოჯახისთვის, მიწებისთვის და ცხოვრების წესისთვის. დიახ, მან წააგო, ისევე როგორც კოჩიზმა, მჯდომარე ხარმა და გიჟურმა ცხენი წააგო, მაგრამ მათი სახელები წლების განმავლობაში ცოცხლობდა.
  
  პატარა ექსკავატორი მზად იდგა.
  
  ჰეიდენმა თავი დაუქნია ბაზის მეთაურს, რომელმაც თავი დაუქნია ექსკავატორის მძღოლს. მალე დიდი ექსკავატორი შეუდგა მუშაობას, ასწია მიწის უზარმაზარი ნაჭრები და მიმოფანტა მიწაზე. დრეიკმა ასევე იცოდა შეურაცხყოფისა და ბრალდებების შესახებ, რაც შეიძლებოდა დაეყენებინათ სამხედროების წინააღმდეგ, მაგრამ ამდენი ჯარისკაცი იქვე ნიშნავდა, რომ ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ვინმემ იცოდა. ისინი ალბათ დახურავდნენ ფორტ სილს საზოგადოებისგან ცოტა ხნით.
  
  როგორ შეასრულა ეს ორდენმა?
  
  მაინტერესებს... ამდენი წლის წინ? ალბათ მაშინ წვდომა უფრო ადვილი იყო. ჰეიდენმა ექსკავატორის მძღოლს უთხრა, რომ დაწყნარებულიყო, უეჭველად გაახსენდა ჰანიბალის ზედაპირული საფლავი, სადაც კუბო არ იყო. გუნდი უყურებდა, როგორ ღრმავდებოდა ხვრელი და დედამიწის ბორცვი მაღლა.
  
  ბოლოს ექსკავატორი გაჩერდა და ორი მამაკაცი ხვრელში გადახტა, რათა მიწის ბოლო ნატეხები ამოეღო.
  
  დრეიკი ნელა გადავიდა ორმოს კიდეზე. ალისია მასთან ერთად მოიპარა. როგორც მოსალოდნელი იყო, კინიმაკამ თავი შეიკავა, არ სურდა ბოლოში დასრულება. ორმა კაცმა მოიწმინდა კუბოს სახურავი მიწიდან და დაიყვირა, რომ თოკები აეწიათ ექსკავატორის ვედროზე. მალე კუბომ ნელ-ნელა აწევა დაიწყო და დრეიკმა კიდევ ერთხელ მიმოიხედა გარშემო.
  
  მან იცოდა, რომ ყველგან სტოიკური სახეებით ხალხი იდგნენ და ბანაკს ალყა შემოარტყეს. ახლა უკვე გათენდა მას, რომ ბრძოლა არ იქნებოდა. ჯერონიმოს კუბო საგულდაგულოდ დაეშვა მიწაზე, ქვის პატარა ნაჭრები და მიწა იშლებოდა. ჰეიდენმა შეხედა ბაზის მეთაურს, რომელიც მხრები აიჩეჩა.
  
  "შენი წვეულება, აგენტ ჯეი. ბრძანება მაქვს მოგაწოდო ყველაფერი, რაც გჭირდება".
  
  ჰეიდენი წინ წავიდა, როცა ერთ-ერთმა თხრილმა გახსნა კუბოს სახურავი. გუნდი ლიდერობდა. სახურავი საოცრად ადვილად ასწია. დრეიკმა ჩარჩოს გადახედა ყუთის სიღრმეში.
  
  ნახეთ თქვენი ცხოვრების ერთ-ერთი უდიდესი სიურპრიზი.
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენი მოშორდა, ერთი წუთით გაყინული; მისია დავიწყებული, მისი ცხოვრება დავიწყებული, მისი მეგობრები მოულოდნელად გაუჩინარდნენ, რადგან მისი ტვინი ქვად იქცა.
  
  არასოდეს...
  
  შეუძლებელი იყო. უთუოდ ასე იყო. მაგრამ ვერ ბედავდა მზერის მოშორებას.
  
  კუბოში ეკიდა უახლესი ციფრული ეკრანი, რომელიც ტიტანის სამაგრზე იყო დამონტაჟებული და როგორც უყურებდნენ, ის გაცოცხლდა.
  
  დინამიკებიდან სიცილი ატყდა. ჰაიდენი და სხვები გაოგნებულები უკუიქცნენ. სიცილი ხელოვნურად ეხმიანებოდა გაუმჯობესებულ ეკრანს, რადგან ის ივსებოდა მრავალი ფერებით, ვარსკვლავების ციმციმის შემდეგ, რომლებიც სოკოსავით იზრდება გარეთ. გუნდმა გამოჯანმრთელება დაიწყო და დრეიკი მას მიუბრუნდა.
  
  "მართალია... ვგულისხმობ... რა..."
  
  დალი უფრო ახლოს მივიდა, რომ უკეთ დაენახა. "საწყალი მოხუცი ჯერონიმო ისევ აქაა?"
  
  ჰეიდენმა ის გაიყვანა. "ფრთხილად! არ გესმით ამის ყველა კონოტაცია?"
  
  დალმა თვალი ჩაუკრა. "ეს ნიშნავს, რომ ვიღაცამ ყუთის ნაცვლად ეკრანი დაგვიტოვა. როგორ ფიქრობთ, ეს იარაღია?"
  
  "ორდენმა არ დატოვა იგი", - თქვა ჰეიდენმა. "ყოველ შემთხვევაში, რაც შეეხება ნაცისტ სამხედრო დამნაშავეებს. ეს ნიშნავს, რომ ბრძანება არის -"
  
  მაგრამ მერე სიცილი შეწყდა.
  
  ჰეიდენი გაიყინა, არ იცოდა რას ელოდა. მან ქვემოდან გაიხედა, მზად იყო იხვის დასამალად. ლორენის წინ იდგა. სურდა კინიმაკა, დრეიკი და დალი ასე ახლოს არ ყოფილიყვნენ. ის...
  
  ლოგო ეკრანზე ციმციმებდა, ნათელი წითელი შავზე, მის გონებაში სისხლიანი ზოლის მეტი არაფერი.
  
  "ეს შეკვეთის ლოგოა", - თქვა ალისამ.
  
  არ მესმის, "- აღიარა მეიმ. "როგორ შეძლეს ამ ეკრანის თავის ადგილზე დაყენება? და როგორ შეიძლება ის კვლავ ფუნქციონირებდეს?"
  
  - არა, - თქვა გიორგიმ.
  
  ლოგო გაუფერულდა და ჰეიდენმა გონებიდან ყველაფერი ამოიწურა. შავი ეკრანი ისევ გამოჩნდა და დინამიკებიდან ხელოვნურად დაქვეითებულმა ხმამ დაიწყო ხრაშუნა.
  
  "მოგესალმებით თქვენს კოშმარში, ბიჭებო და გოგოებო", - წაიკითხა წარწერა, შემდეგ კი შეჩერებული სიცილის პაუზა იყო. "შიმშილი გესალმება და იცოდე, რომ ბოლო ორი მხედარი ყველა მათგანზე უარესია. თუ შიმშილმა არ დაგასწრო, სიკვდილი დაგესწრება! Ჰაჰა. Ჰაჰაჰა."
  
  ჰეიდენმა ერთი წუთით დაფიქრდა, რა დატრიალებული გონება და დახრილი ფანტაზია მოუვიდა ამ სისულელეს.
  
  "მაშინ პირდაპირ საქმეზე. მესამე მხედარი გირჩევნიათ გაგანადგურებთ ყველას, ვიდრე ერთმანეთის განადგურების საშუალებას მოგცემთ. შიმშილი ამას აკეთებს, მართალი ვარ? - განაგრძო ნაღვლიანმა ხმამ. "ახლა კი, როდესაც თქვენ გადახვედით ელექტრონულ ეპოქაში, ეს ბევრად, ბევრად უფრო სწრაფად მოხდება. გსმენიათ ოდესმე Strask Labs-ის შესახებ?"
  
  ჰეიდენმა წარბები შეჭმუხნა, სწრაფად მიმოიხედა გარშემო და ბაზის მეთაურს მიუბრუნდა. თავი დაუქნია და ლაპარაკს აპირებდა ხმა რომ გაგრძელდა.
  
  "ეს არის ერთ-ერთი უმსხვილესი კონგლომერატი, რომელიც შეპყრობილია მსოფლიოს ხელში ჩაგდების სურვილით. Ძალა. გავლენა. უზარმაზარი სიმდიდრე, მათ უნდათ ეს ყველაფერი და იწყებენ დიდ ლიგებში გადასვლას. ამერიკის მთავრობამ ცოტა ხნის წინ ნდობა გამოუცხადა Strask Labs-ს".
  
  Რას ნიშნავს? ჰაიდენმა ჩათვალა. და რამდენად ცოტა ხნის წინ?
  
  "დალასში, ტეხასის შტატში, აქედან არც თუ ისე შორს, სტრასკს აქვს ბიოლოგიური ტესტირების ლაბორატორია. ისინი აწარმოებენ წამლებს, დაავადებებს, განკურნებას და იარაღს. ისინი ფარავს მთელ გამას. თუ სადმე არის სასიკვდილო ინფექცია, სამყაროს მომაკვდინებელი ვირუსი, ნერვული აირის კასტერი ან ახალი ბიოიარაღი, სტრასკი დალასში მიიღებს მას. ფაქტიურად, - დაიწუწუნა მან, - ეს ზოგადი მაღაზიაა.
  
  ჰეიდენს სურდა ამის შეჩერება იქვე. ყველაფერი ძალიან ცუდი მიმართულებით მიდიოდა.
  
  "ბიოლოგიური ლაბორატორია გახდა სამიზნე. შიმშილი გაიხსნება. თქვენი ნათესები და ისინი მთელ მსოფლიოში გახდებიან და მოკვდებიან. ეს არის ადამიანის მიერ შექმნილი შხამი, რომელიც მიზანმიმართულად არის გამიზნული კონკრეტული მოსავლის ჯიშისკენ და მისი შეჩერების გზა არ არსებობს. ჩვენ ვართ უკანასკნელი განკითხვის ორდენი. და როგორც ვთქვი, ეს შენი კოშმარია."
  
  ჩაწერა შეწყდა. ჰეიდენი აციმციმდა და მზერას უყურებდა, სრულიად არ აცნობიერებდა სამყაროს და მის პრობლემებს. თუ ორდერი მიზნად ისახავდა ბიოლოგიურ ლაბორატორიას, რომელმაც დაადგინა მოსავლის ინვაზია და გეგმავდა ყველა მარაგის განადგურებას, მაშინ...
  
  შესაძლებელი იყო. და სავარაუდო. ეჭვგარეშეა, რომ ეს დაავადება ნიადაგსაც დააზიანებდა, რათა აღარასოდეს აღარ გაშენებულიყო საკვები მოსავალი.
  
  მერე უცებ ეკრანი ისევ გაცოცხლდა.
  
  "ოჰ, და ახლა, როდესაც ჩვენ ვცხოვრობთ ელექტრონულ ეპოქაში, ნება მომეცით გითხრათ ეს. ამ კუბოს გახსნით, ამ ჩანაწერის დაკვრით, თქვენ ეს ყველაფერი ამოქმედეთ - ელექტრონულად!"
  
  
  თავი ოცდამეექვსე
  
  
  ფორტ სილი შევიდა ბრძოლაში. ბაზის მეთაურმა უყვირა ტექნიკოსს, მოსულიყო და აეღო ფირი, ეკრანი და ყველაფერი, რაც კუბოში იპოვეს. ჰეიდენმა დაინახა ძველი ტანსაცმლისა და ძვლების შეკვრა ბოლოში და უნდა ეფიქრა, რომ ორდენმა უბრალოდ მოათავსა ეკრანი შიგნით და დაუტოვა ვინმეს ეპოვა. შეიძლება თუ არა ბაზის Wi-Fi-სთან დაკავშირებული სიგნალი გაქრეს კუბოს გახსნის მომენტში?
  
  ასე უნდა მჯეროდეს. ამონაწერმა ჩაწერა დაიწყო. სავარაუდოდ, სენსორები იყო ჩართული. ვინც ამ ყველაფერს აკეთებდა, ტექნიკური საზრუნავი იყო. რამაც კიდევ ერთი კითხვა გააჩინა.
  
  "ჩვენ ახლავე გავუსწარით ორმოცდაათი წლის წინ მოქმედ ნაცისტურ სამხედრო დამნაშავეებს?
  
  "მე არ მესმის", - თქვა სმიტმა.
  
  გუნდი მოშორდა ჯერონიმოს საფლავს, რათა დანარჩენებს მიეღოთ მონაწილეობა და ახლა ჯგუფურად იდგა ხეების ქვეშ.
  
  "მე მეგონა, რომ ეს საკმაოდ ნათელი იყო," - თქვა ჰეიდენმა. "ბიჭმა თქვა, რომ ჩვენ ვართ უკანასკნელი განკითხვის ორდენი. ისინი ჯერ კიდევ არსებობენ".
  
  ბაზის მეთაური ჩამოვიდა. "ასე რომ, ხალხნო, ჩვენ გავაორმაგეთ და სამჯერ გავზარდეთ ჩვენი პერიმეტრის შემოწმება. შენი სპეცნაზის მტრების არსებობის არანაირი ნიშანი. როგორც ჩანს, ამჯერად მათ დაკარგეს ნიშანი და მე ნამდვილად დავაბრალე ისინი. აქ დიდი ცეცხლის ძალაა". ციხის გარშემო ჯარისკაცებზე მიუთითა.
  
  "ეს არ ნიშნავს, რომ სიგნალი, რომელიც მოვიდა ამ საფლავიდან, სხვაგან არ გავრცელებულა," - თქვა ლორენმა. "ნებისმიერ რაოდენობას შეეძლო ამის დანახვა ამა თუ იმ ფორმით".
  
  "მიუხედავად იმისა, რომ ეს მართალია," - დაუქნია მეთაურმა, "ჩვენ ცოტა რამის გაკეთება შეგვიძლია. ახლა რაც შეგვიძლია გავაკეთოთ არის სტრასკის ლაბორატორიებს დავურეკოთ და გავაფრთხილოთ ეს ბიჭები, როგორც ამბობენ".
  
  მან მახლობლად მყოფ მამაკაცზე მიუთითა, რომელიც უკვე ტელეფონს ყურთან აჭერდა.
  
  ჰეიდენმა იცოდა, რომ უნდა დაერეკა მდივან ქროუს, მაგრამ თავი შეიკავა, რადგან ჯარისკაცის ზარი გაისმა, გაუთავებელი ზუმერი, რამაც SPEAR-ის გუნდმა შეშფოთებულმა მიმოიხედა.
  
  "ეს არის 24-საათიანი ლაბორატორია პერსონალით," - თქვა ბაზის მეთაურმა. "ჯარისა და თეთრ სახლში გამოძახება. ვერ გამოვხატავ, რამდენად ცუდია". მან დაადანაშაულა ტელეფონის დარეკვა.
  
  "შენ არ გჭირდება." თქვა ჰეიდენმა. "შეგიძლიათ დაუკავშირდეთ ადგილობრივ ხელისუფლებას? გაგზავნე ისინი სტრასკში და უთხარი, რომ გზაში ვართ".
  
  "ახლავე, აგენტ ჯეი."
  
  ჰეიდენი ვერტმფრენისკენ გაიქცა. "დალასში უნდა მივიდეთ! ახლავე! "
  
  
  თავი ოცდამეშვიდე
  
  
  კარინმა გაატარა ის, რაც მისთვის მნიშვნელოვანი იყო, განუზომელი დრო, სანამ ფლეშ დრაივს კომპიუტერის ტერმინალშიც კი აჩვენებდა. მან კარგად იცოდა, რომ ვინმე ტაილერ ვებბის სიმდიდრისა და გავლენის მქონე ადამიანს შეეძლო დაეყენებინა ნებისმიერი ტექნოლოგია მის კომპიუტერზე - განსაკუთრებით ის, რომელიც შეიცავდა ყველა ბინძურ საიდუმლოებას, რომელიც მან წლების განმავლობაში დააგროვა.
  
  ასე რომ, ის აქ იყო.
  
  Ახალგაზრდა ქალი. კომპიუტერი. Ფლეშ ბარათი.
  
  რამდენი სახელი დამიძახეს წარსულში? დათა გოგო. თავი ქსელში. ხაკაზ.დიდი ხანია, შორს, მაგრამ მაინც აქტუალური.
  
  დინო და ვუ იდგნენ და უყურებდნენ, სახლის ყურება უკვე ისეთივე კარგი იყო, როგორც ოდესმე. მათ ჰქონდათ სენსორები ყველა მიდგომაზე და გეგმები სარეზერვო სტრატეგიებით როგორც მძიმე, ასევე რბილი ევაკუაციის სიტუაციებისთვის. სამივე ჯარისკაცი ამჟამად კრიტიკულ მდგომარეობაში იყო - ნაცემი, დაჟეჟილებული, ნელ-ნელა გამოჯანმრთელდა სან-ფრანცისკოში გასეირნების შედეგად. ისინი ასევე ცხელდნენ, მშივრები და სახსრების ნაკლებობა. კარინის გარანტიით, ისინი ყველაფერს დებენ მასზე. Დასაწყისიდან.
  
  "დროა დაამტკიცო შენი ღირსება", - თქვა მან.
  
  ადრეულმა წლებმა არ მიატოვა იგი, დიდი ხნის განმავლობაში ზურგი აქცია სამყაროს. თვითგანადგურება იყო გამოსყიდვის ერთ-ერთი გზა.
  
  - ჩვენ გვჯერა შენი, - თქვა დინომ.
  
  მან მწარედ გაიღიმა, როცა ფლეშკა ჩადო და დიდ ეკრანს უყურებდა. მან ყველაფერი დააპროექტა იმისთვის, რომ რაც შეიძლება სწრაფად იმუშაოს და ახლა აბსოლუტურად არანაირი შეფერხება არ ყოფილა, როდესაც ეკრანზე ინსტრუმენტების მითითება გამოჩნდა:
  
  გაგრძელება?
  
  ჯანდაბა უფლება.
  
  დაჯდა და საქმეს შეუდგა. კლავიატურა აკანკალდა, თითები უციმციმდა, ეკრანი ციმციმდა. იგი არ ელოდა ყველაფრის ერთდროულად პოვნას ან თუნდაც გაგებას - იყო ბევრი გიგაბაიტი ინფორმაცია - და ამიტომაც მან ყველაფერი რაც შეიძლება სუპერ უსაფრთხო გახადა დისკის ჩატვირთვამდე. მან ასევე გახსნა რამდენიმე ოფშორული ანგარიში და რამდენიმე ანგარიში ლოს ანჯელესში, რომლებშიც მათ შეეძლოთ ნაღდი ფულის სწრაფად ჩარიცხვა. რა თქმა უნდა, მას ყველაფერი ახსოვდა SPEAR-ში მუშაობის პერიოდიდან; ეს არის ის, რაც მოხდა უების გარდაცვალების შემდეგ, რამაც შეიძლება ხელი შეუწყოს საქმეს.
  
  უგემოვნო, მაგრამ ავის მომასწავებელი დოკუმენტების უგულებელყოფა და ფინანსებზე ორიენტირებულმა თითები და ეკრანი ინფორმაციის მორევად აქცია. დინო გაშეშდა, როცა ცდილობდა ასვლას.
  
  "ჯანდაბა, მე მეგონა, რომ გენიოსი ვიყავი Sonic-ში. ფსონს დავდებ, რომ ეს ეშხიანი პატარა ეშხი ყველგან ისვრი, ჰა?"
  
  "იცნობ სონიკს? მასტერ სისტემიდან თუ მეგა დრაივიდან? ჩვენ ყველანი ძალიან ახალგაზრდები არ ვართ ამისთვის?"
  
  დინო გაკვირვებული უყურებდა. "Playstation, ძმაო. და რეტრო უკეთესია. "
  
  კარინმა თავი დაუქნია და აიძულა გაეღიმა. "ოჰ, ეს სრულიად რეტროა, კაცო."
  
  ფინანსურ ფაილში ჩაძირვისას მან მალევე აღმოაჩინა ანგარიშის ნომრები, დახარისხების კოდები და ძირითადი ბრძანებები. მან აღმოაჩინა წყარო ბანკები, მათი უმეტესობა ოფშორში. მან აღმოაჩინა სამოცდათხუთმეტზე მეტი სხვადასხვა ანგარიში.
  
  "წარმოუდგენელი."
  
  დინომ სკამი ასწია. "დიახ, მიჭირს ორის თვალყურის დევნება. და ორივე ცარიელია!"
  
  კარინმა იცოდა, რომ არ ჰქონდა დრო თითოეული ანგარიშის შესამოწმებლად. მას უნდა მოეჭრა და საუკეთესო აერჩია. ჭკვიანურად, მან უკვე დაწერა მარტივი პროგრამა, რომელიც ათვალიერებდა ფაილს და ხაზს უსვამდა ყველაზე დანომრილ ანგარიშებს. მან ახლა გაათავისუფლა და ხუთი წამი დაელოდა.
  
  სამი მოციმციმე ლურჯი ზოლი პერსპექტიულად გამოიყურებოდა.
  
  - მოდი, შემოგხედო.
  
  პირველი ანგარიში ავიდა. იგი დაფუძნებული იყო კაიმანის კუნძულებზე, გამოუყენებელი და აჩვენა ბალანსი ოცდაათი ათასი დოლარი. კარინმა თვალი ჩაუკრა. უნდა ხუმრობ! მან იცოდა, რომ ვებმ საბოლოოდ გაწყვიტა კავშირი სენ-ჟერმენის საგანძურის უგუნურ დევნაში - ის მარტო წავიდა და უზარმაზარი თანხები დახარჯა, რათა შეუმჩნეველი დარჩენილიყო და ჯარი ბოლომდე შეეყვანა, მან ათასობით გადაიხადა უკანასკნელი კეთილგანწყობის მოთხოვნით, - მაგრამ მან ეს გააკეთა. არ ველით, რომ მისი ანგარიშები ასე ამოიწურება.
  
  ნებისმიერ შემთხვევაში, მან სასწრაფოდ გაგზავნა ოცდაათი ათასი ადგილობრივ ლოს-ანჯელესის საბანკო ანგარიშზე, რომელიც უკვე გახსნა.
  
  სარისკოა, მაგრამ თუ ვიჩქარებთ, შეგვიძლია თანხის ამოღება და თან წაღება. თუ ვინმე თვალს ადევნებდა ანგარიშს, რომელიც ნაკლებად სავარაუდო ჩანდა მისი დაბალი ბალანსის გათვალისწინებით, მან უნდა შეძლოს ამის გაკეთება მანამ, სანამ ამის შესახებ იცოდნენ.
  
  იგი გადავიდა შემდეგ ანგარიშზე, დაინახა ოთხმოცი ათასი დოლარის ბალანსი და იძულებული გახდა ეღიარებინა, რომ ეს საუკეთესო იყო. მაგრამ არაფერი ისეთი, როგორიც ის მილიონებს ელოდა. დინო მის გვერდით გაჩუმდა. მან აიღო ნაღდი ფული და სუნთქვა შეიკავა, როცა ბოლო კუპიურს აჭერდა.
  
  Ჯანდაბა. Თხუთმეტი ათასი?
  
  იგი იძულებული გახდა დარჩენილი გადასახადები გაეტარებინა და ბოლომდე გამოეტანა დაახლოებით ას ოცდაათი ათასი დოლარი. კარგი იყო, მაგრამ ეს არ იყო ფული, როგორც სიცოცხლის გარანტია. ამას დრო დასჭირდა და ის ფრთხილობდა ონლაინ რეჟიმში უფრო დიდხანს დარჩენაზე, მაგრამ ჯერჯერობით საკვების ნაკლებობამ შემდეგი ნაბიჯი აუცილებელი გახადა.
  
  "საჭმელი შანტაჟისთვის", - თქვა მან.
  
  - არ მომწონს, - თქვა დინომ.
  
  "დამოკიდებულია ვინ არის", - აღნიშნა კარინმა. "და რაც გააკეთეს. ჩვენ შეგვიძლია გამოვავლინოთ მართლაც ბოროტი ნაბიჭვრები - შესაძლოა რაიმე ახალი გამოყოფილი ვებგვერდის მეშვეობით - და განვიხილოთ, თუ რა შეგვიძლია გავაკეთოთ მათთან, ვინც შეიძლება დაკარგოს რამდენიმე ფუნტი.
  
  ვუმ თავი დაუქნია. "Რა?" Ვიკითხე.
  
  "რამდენიმე დოლარი. ცენტარინოს. ვონგი. ჯანდაბა, საიდან დავიწყოთ?"
  
  ახალი ფაილი შეიცავდა სახელების ბევრ გვერდს, თითოეული თამამი შრიფტით, თან ერთვის ფოტოსურათი და თარიღი. კარინმა სია გადაიარა. "მართალია, ისინი ანბანური თანმიმდევრობით არიან. ყოველ შემთხვევაში ეს უკვე რაღაცაა. რაიმე პრეფერენციები?
  
  "მე არ ვიცნობ არცერთ მდიდარ ბიჭს," თქვა დინომ. რომ აღარაფერი ვთქვათ ვინმეს შანტაჟზე.
  
  "მე ვიცნობ ამ სახელებიდან ზოგიერთს," - თქვა ვუმ, როდესაც კარინი თავდაჯერებულად ათვალიერებდა AC გვერდს. "ვარსკვლავები. სპორტის ვარსკვლავები. ტელეწამყვანები. ღმერთო, ვინ იყო ეს ბიჭი უები?"
  
  "ვინ იყო ის?" კარინმა იგრძნო, რომ მისი სიძულვილი განახლებული ენერგიით იფეთქებდა. "ერთ-ერთი ყველაზე ცუდი, საშინელი და ყველაზე ძლიერი არსება, რომელიც ოდესმე უცხოვრია. ბოროტი ხორცშესხმული, რომელსაც შეუძლია გავლენა მოახდინოს ნებისმიერ სიცოცხლეზე პლანეტაზე".
  
  "შემეძლო ახლავე დავასახელო რამდენიმე მათგანი", - თქვა დინომ.
  
  "დიახ, ნებისმიერს შეეძლო. მაგრამ ეს არის ზუსტად ისეთი სულელები, როგორებიც გვინდა მათი რადარების ქვეშ დარჩენა".
  
  კარინმა შეამოწმა თავისი სისტემის ფეიერვოლები, ეძებდა ადრეულ გამაფრთხილებელ სიგნალებს, რომ ვიღაც სხვა სნეულს ირგვლივ. არაფერი ჩანდა, მაგრამ ის არ იყო საკმარისად ამპარტავნული, რომ დაეჯერებინა, რომ ვიღაც მასზე ბევრად ჭკვიანი არ იყო.
  
  "შეამოწმეთ მთელი ადგილი", - თქვა მან და ფლეშკა ამოიღო. "ჩვენ უნდა ვადევნოთ თვალყური ყველაფერს ერთი დღის განმავლობაში B საიტიდან. ჩვენ ვნახავთ შემდეგ."
  
  
  * * *
  
  
  ეს ყველაფერი მისი ფრთხილად მომზადების ნაწილი იყო. თუ რამე არასწორედ წარიმართება და ისინი დაინახეს, დაატყვევეს ან მოკლეს, ეს არ იქნება მომზადების გამო. კარინმა გამოიყენა ყველა ხრიკი თავის დიდ არსენალში და მისი უზარმაზარი ინტელექტის ყველა უნცია მათ დასაცავად.
  
  და ჩემი გეგმა. ჩემი პატარა შურისძიება.
  
  დინომ, ვუმ და მისმა დატოვეს სახლი უდაბნოში და გადავიდნენ პატარა ქოხში, რომელიც იპოვეს შუაგულში. მეთოდურ ძიებას კვირები დასჭირდა, მაგრამ როგორც კი იპოვეს, ის შესანიშნავი ადგილი იყო სარეზერვო თავშესაფრისთვის. ვუ ოცდაოთხი საათის განმავლობაში უყურებდა სახლს CCTV სისტემით. კარინი და დინო მანქანით წავიდნენ ლოს-ანჯელესში, ამოიღეს ფული და დატოვეს ის, რაც დარჩა სხვაგან, პერიოდულად ამოწმებდნენ მის ქსელის ფეიერვოლებს, მათ საიმედოობას და მდგომარეობას, რომელშიც იმყოფებოდნენ. ისევ და ისევ, ის ვერ ხედავდა რაიმე ნიშანს, რომ იგი რაიმე ფორმით იყო გამოცდილი.
  
  თუმცა, მეთოდურად და ფრთხილად; ეს იყო მათი თავისუფალი დარჩენის ერთადერთი გზა.
  
  მთელი ოცდაათი საათი იყო გასული, როცა ისინი სახლში დაბრუნდნენ. კიდევ რამდენიმე შემოწმება და კარინი მზად იყო ისევ იმუშაოს ფლეშ დრაივთან.
  
  "კამერები შეამოწმე?" ჰკითხა მან.
  
  "დიახ, უბრალოდ გააკეთე."
  
  სულ რამდენიმე წამი დასჭირდა, შემდეგ კი, კიდევ ერთხელ, გადაატრიალა სახელების სიაში. C-ის შემდეგ, რა თქმა უნდა, მოვიდა D.
  
  მეთ დრეიკი სიაში არ იყო.
  
  მაგრამ იყო ცალკე განყოფილება SPEAR-ისთვის. დრეიკის სახელი იყო სიაში. ასე იყო ალისია მაილსი. ჰეიდენ ჯეი და მანო კინიმაკა მას ელოდა. მან დაინახა ბრიჯიტ მაკენზი, გასაკვირი არ არის. ლანსელოტ სმიტი? ჰმმ. მაისი კიტანო. ლორენ ფოქსი. იორგი. საინტერესოა, რომ ტორსტენ დალზე მითითება არ ყოფილა.
  
  მაგრამ იყო მინიშნება კარინ ბლეიკზე.
  
  ერთი წუთით შეხედა მას, შემდეგ კი გადაწყვიტა, ახლა მისთვის იგნორირება მოეხდინა. სხვა ბმულები, რომლებიც დაკავშირებულია SPEAR გუნდთან, დამატებულია პირველი გვერდის ბოლოში, იყო კიმბერლი ქროუს, თავდაცვის მდივნისგან; ნიკოლას ბელი, პატიმარი; და მთელი ქვემენიუ სახელწოდებით "ოჯახი / მეგობრები".
  
  ჯანდაბა, ეს ბიჭი მართლაც მათზე შემოვიდა ქალაქში.
  
  ჯარიმა.
  
  პირველი დაწკაპუნება მხოლოდ სახელზე უნდა ყოფილიყო: Matt Drake.
  
  მისი მზერა უციმციმებდა, უციმციმებდა და მერე დაიწყო გაფართოება; თვალები თეფშების ზომამდე გაუფართოვდა.
  
  "დამაშტერ", - ჩასჩურჩულა მან შეშინებულმა. "ოჰ. ჯანდაბა. მე."
  
  
  თავი ოცდამერვე
  
  
  მეტ დრეიკმა იქ მისვლამდე დიდი ხნით ადრე დაინახა Strask Laboratories-ის ნიშანი. დალასის გარეუბანში ის ჯერ კიდევ მაღალი შენობა იყო და მისი ლურჯი და თეთრი სტილიზებული "S" ლოგო განთავსებული იყო სტრუქტურის ზედა ნაწილში. თუმცა, მათი მანქანები სწრაფად დაიძრა და მალევე დაინახა, რომ მთელი ტერიტორია წინ იხსნებოდა.
  
  Strask Labs ჩანდა უმნიშვნელო, უსუსური, საჭეზე ყურმილი და ეს, უეჭველად, იდეა იყო. მისი ფანჯრები შეუღწევადი იყო, მაგრამ ბევრი იყო. მისი პარკინგი უსაფრთხოების კამერების ბუდეში იყო დაფარული, მაგრამ ეს ისეთი სამყარო იყო. ვერავინ იტყოდა, რამდენად მოწინავე იყო კამერები ან რამდენად შორს იყო ისინი გაშლილი. არ იყო ჭიშკარი, გარდა ბლაგვი ბარიერისა. უსაფრთხოება საერთოდ არ ჩანს.
  
  "ჯერ არის პასუხი?" ჰკითხა დალმა.
  
  ჰეიდენმა ცხვირის ხიდი დააჭირა. "მკვდარი სიჩუმე", - ეს იყო ყველაფერი მან.
  
  დრეიკმა შეისწავლა პეიზაჟი. პარკინგის ადგილი იყო L-ის ფორმის შენობის ირგვლივ, წინ და აღმოსავლეთ მხარეს. დასავლეთით იყო ციცაბო, ბალახოვანი სანაპირო. ღობე არ არის. მთელი ტერიტორია ღია იყო. მის ირგვლივ გზების ქსელი გადიოდა და ათობით პატარა საოფისე შენობა, საწყობი და ზოლიანი სავაჭრო ცენტრი ქმნიდა უშუალო პერსპექტივას.
  
  - პოლიცია, - თქვა დალმა.
  
  DPD-ის ოფიცრები უკვე იქ იყვნენ, რომლებიც გაჩერებული იყვნენ ტერიტორიის გარეთ, გზის პირას. ჰეიდენმა მძღოლებს უთხრა, რომ ახლოს გაჩერებულიყვნენ და გადმოხტა.
  
  დრეიკი სწრაფად გამომყვა.
  
  "ბიჭებო, რამე ნახეთ? რამე?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  მაღალმა, ულვაშიანმა ოფიცერმა აიხედა. "რას ხედავთ, ჩვენ გვაქვს, ქალბატონო. გვიბრძანეს ყურება და არავითარი ზომების მიღება".
  
  ჰაიდენმა დაწყევლა. "ასე რომ, ჩვენ წარმოდგენაც არ გვაქვს, რაში ვართ ჩართული. უბრალოდ გიჟური დაპირება, რომ ყველაფერი ისეთივე ცუდია, როგორც ხდება. "
  
  ალისია მხრები აიჩეჩა. "ჰეი, რა არის ახალი?"
  
  "თუ მათ აქვთ ბიოიარაღი ან ბიომოწყობილობა, რომელიც სპეციალურად შექმნილია ჩვენი კულტურების გასანადგურებლად, მაშინ ჩვენ არჩევანი არ გვაქვს", - თქვა დალმა.
  
  "და როგორ გვთავაზობ, რომ შიგნით შევიდეთ?"
  
  - ჯერ თავი, - თქვა დალმა ღიმილით. "სხვა გზა არსებობს?"
  
  - ჩვენთვის არა, - თქვა დრეიკმა. "Მზად ხარ?"
  
  - ჯანდაბა, - ჩაიბურტყუნა ალისია. "მე ნამდვილად იმედი მაქვს, რომ თქვენ არ აპირებთ ხელის დაჭერას."
  
  ჰეიდენმა მათ მიერ მოთხოვნილი ნივთები სთხოვა და დაურიგა. დრეიკმა გაზის ნიღაბი აიღო და ჩაიცვა. ლაბორატორიაში არანაირი რისკი არ იყო.
  
  შემდეგ დრეიკი ბალახიანი სანაპიროდან ჩამოცურდა და ქვემო ხევზე გადახტა ავტოსადგომზე. ორმოცამდე მანქანა იყო მიმოფანტული, სხვადასხვა ასაკისა და სისუფთავის ჩვეულებრივი კურიერები. არაფერი უჩვეულო. დალი მის გვერდით სირბილით მიდიოდა, ალისია და მეი მარჯვნივ. ისინი სრულ მზადყოფნაში იყვნენ და იარაღიც მზად იყო. დრეიკი ყველაზე უარესს მოელოდა, მაგრამ ჯერჯერობით მხოლოდ საშინელი სიჩუმე იყო.
  
  "როგორ ფიქრობთ, ინფორმაცია მივიდა სხვა გუნდებთან?" კინიმაკამ პერიმეტრზე მიმოიხედა. "თუ ამ ქვეყნებიდან ზოგიერთმა ამოისუნთქა, რომ ასეთი ბიოლოგიური იარაღი არის აქ და დაუცველი ამ ლაბორატორიაში, შეიძლება შეტევის წინაშე აღმოვჩნდეთ. და სტრასკი გაცილებით ნაკლებად უსაფრთხოა, ვიდრე ფორტ სილი.
  
  "სხვა გუნდები?" ლორენმა თავის კომუნიკატორს ამოიოხრა. "შეშფოთებული ვარ, რომ ბრძანების ჩანაწერი გადაიცემოდა შეზღუდვების გარეშე. და რომ შიმშილი ქარიშხალი შეიძლება გაჩაღდეს".
  
  კინიმაკის პირი დიდ წრედ გადაიქცა. "ოოჰ."
  
  დრეიკი და დალი გადავიდნენ, მანქანებს შორის ქსოვდნენ და ყველა ფანჯარას ადევნებდნენ თვალს. არაფერი განძრეულა. შიგნით სიგნალიზაცია არ ისმოდა. მივიდნენ ბილიკებთან, რომელიც მთავარ ფოიეში მიდიოდა და დაინახეს, რომ ის პატარა ფანჯრებიც კი იყო ჩაბნელებული.
  
  "აქ რომ მივაწოდე," თქვა დალმა. "მე მაშინვე ვივარაუდებ, რომ ეს არ იყო ჩვეულებრივი ლაბორატორია."
  
  "დიახ, მეგობარო. ყოველთვის ჯობია სასიამოვნო პატარა წვეულება გქონდეს".
  
  დალმა კარის სახელურებს მოკიდა და გაკვირვებულმა შეხედა. "განბლოკილია".
  
  დრეიკი ჰეიდენის ბრძანებას და ბრძანებას ელოდა. "წადი."
  
  გაზის ნიღაბი ეკეთა ხედვის დასაფარად, უყურებდა როგორ გააღო დალმა კარები ფართოდ და შემდეგ შიგნით შევარდა. დრეიკმა განაახლა თავისი ახალი HK მტრების მოძიებით. პირველი, რაც მათ დაინახეს, იყო მიმღების გვერდით და უკან დერეფნებში მწოლიარე ცხედრები.
  
  "Სწრაფი". დალი გაიქცა პირველთან, ალისიას ფარით. მაი მეორეზე გაიქცა, რომელსაც დრეიკი ფარავდა. შვედმა სწრაფად შეამოწმა პულსი.
  
  - მადლობა ღმერთს, - თქვა მან. "ის ცოცხალია".
  
  - და ესეც, - დაუდასტურა მაიმ და დაზარალებულს ქუთუთო ასწია. "ვფიქრობ, რომ ის ნარკოტიკული საშუალება იყო. ძილის გაზს, ან სხვა ლამაზ ტერმინს, რასაც ისინი უწოდებენ. "
  
  ჰეიდენმა თან წაიღო გაზის, ორთქლისა და ორთქლის დეტექტორი. "ეს რაღაც მსგავსია. არა ტოქსიკური. არა ფატალური. იქნებ რამე მსუბუქი დასაძინებლად?"
  
  "არაყი იარაღად გადაიქცა", - თქვა ალისია, მისი ხმა ნიღაბით დამახინჯებული. "ეს საკმარისი იქნებოდა."
  
  კენზიმ შეხედა მას, ნელა დაუქნია თავი.
  
  "რას უყურებ, ბრიჯიტ?"
  
  "კარგი, ყოველ შემთხვევაში, ამ ნიღბით შემიძლია გიყურო ისე, რომ არ ვიგრძნო ავადმყოფობა."
  
  "გაზი უნდა ყოფილიყო სწრაფი მოქმედების, სრული დაფარვის," - თქვა ჰეიდენმა. "როგორ ჯანდაბა გააკეთეს ეს?"
  
  "სავენტილაციო ხვრელები", - თქვა ლორენმა. "გათბობა, კონდიციონერი, რაღაც მსგავსი. თუმცა, ალბათ, სადღაც არსებობენ მეცნიერები თავიანთ ლაბორატორიებში გამოკეტილი. ამ ობიექტის ტიპის გათვალისწინებით, ყველა ლაბორატორია ან საცავი არ იქნება დაკავშირებული მთავარ კვანძთან.
  
  - კარგი, - თქვა ჰეიდენმა. "მაშ რატომ? რას მიაღწიეს მათ მთელი პერსონალის დაძინებით?"
  
  მათ საუბარში ახალი ხმა შემოიჭრა, არა საკომუნიკაციო სისტემით, არამედ რაღაც დინამიკის სისტემით, რომელიც სავარაუდოდ მთელ შენობას ფარავდა.
  
  "Აქ ხარ? Და დანარჩენი? Კარგია. შემდეგ ჩვენ შეგვიძლია დავიწყოთ დაახლოებით თორმეტ წამში. "
  
  დრეიკი სწრაფად შემობრუნდა და კარს უყურებდა. ლორენის ხმამ მოქცევის ტალღასავით გადაუარა კომუნიკატორს.
  
  "მოდის! მგონი ისრაელები. ჩვენ ახლა ვარღვევთ. და შვედები!"
  
  "როდესმე არსებობდეს ადგილი, სადაც სროლა არ იქნებოდა..." თქვა ალისამ.
  
  სროლა უკვე დაწყებულია; დალასელი პოლიციელები უეჭველად იმყოფებოდნენ ინფილტრატორების კვალზე. ამის მიუხედავად, თავდასხმა წარმოუდგენლად სწრაფად მოხდა. დრეიკი უკვე მიდიოდა დერეფანში, აკრიფა თავის კომუნიკატორს და ითხოვდა სასწრაფო გამორთვის კოდს, რომელიც გააღებდა შიდა კარების უმეტესობას. ამ დროს, კარების პირველი რიგის უკან, ფანჯრების დიდი რიგი აფეთქდა, ყუმბარებმა სწრაფად გაანადგურეს სამმაგი მინა. დრეიკმა დაინახა, რომ საპარსის მკვეთრი ფრაგმენტები სასიკვდილო, შეუჩერებელ ტალღაში აფეთქდა და ოთახებში გავრცელდა. ნატეხები ჩასმულია ყველა ზედაპირზე. შიდა ტიხრები და ოფისის ფანჯრები ასევე გატეხილია ან ჩამოვარდნილი. დრეიკმა თოფი კარებისკენ გაიშვირა.
  
  ლორენის ხმა: "ორი, სამი, ხუთი, რვა, შვიდი".
  
  მან სწრაფად შეიყვანა გადაფარვის კოდი, შემდეგ გაიქცა მასში, რასაც მოჰყვა დანარჩენი გუნდი. ყველგან სხეულები იყო, მძინარე გაზისგან უგონო მდგომარეობაში.
  
  "უსაფრთხოა თუ არა ჩვენთვის ნიღბის მოხსნა?" ჰკითხა მან.
  
  ჰაიდენი აკონტროლებდა ჰაერის ხარისხს. "მე არ გირჩევთ. დიახ, ახლა გასაგებია, მაგრამ ვინც გაზი შემოიტანა, შეეძლო ისევ გაეკეთებინა".
  
  "ყველაზე უარესთან ერთად," დასძინა დალმა.
  
  "Ჯანდაბა".
  
  დრეიკმა ცეცხლი გახსნა, როდესაც დაინახა ნიღბიანი ფიგურები შიგნით. ხუთი ერთბაშად, ასე რომ, ალბათ, რუსები იყვნენ, ტყვიებს იშორებდნენ და გულგრილები იყვნენ, ვის ატკინეს გზაში. დრეიკმა ერთს ჟილეტი დაარტყა, დანარჩენები გაიქცნენ.
  
  "ვფიქრობ, დარწმუნებით შეგვიძლია ვთქვათ, რომ რუსეთის ნაკრები არ არის სამთავრობო სანქციების ქვეშ. არც ერთი გონიერი მთავრობა არ დათანხმდება ამას".
  
  კინიმაკამ ჩაიცინა. "აქ რუსებზე ვსაუბრობთ, მეგობარო. Ძნელი სათქმელია."
  
  "და თუ ისინი ფიქრობდნენ, რომ შეძლებდნენ თავის დაღწევას", - თქვა კენზიმ. "ისრაელებიც".
  
  დრეიკი მაგიდის უკან დაიფარა. ოფისების ამ შიდა ლაბირინთის ირგვლივ გამყოფი კედლები საუკეთესო შემთხვევაში სუსტი იყო. მათ უნდა გააგრძელონ მოძრაობა.
  
  გავლისას მან ალისიას და მაისს ხელი დაუქნია. - ლორენ, - თქვა მან. "ვიცით, სად არის ბიოიარაღი?"
  
  "Ჯერ არა. მაგრამ ინფორმაცია შემოდის".
  
  დრეიკმა ღრიანცალა. სისხლიანმა ბიუროკრატებმა, ალბათ, აწონეს სიცოცხლის ფასი შემოსავალთან. ჰეიდენმა წარსულს ჩაუარა. "უფრო ღრმად წადი," თქვა მან. "Დაე იყოს."
  
  რუსებმა დაბომბეს შიდა ოფისები. ტყვიებმა მინაბოჭკოვანი ტყავი გატეხეს, რის შედეგადაც პანელები იშლებოდა და ალუმინის საყრდენები მიმოფანტული იყო მთელ ადგილზე. დრეიკმა არ ახედა. ჰეიდენი წინ მიიწია.
  
  დრეიკმა ნანგრევებს შორის გაიხედა. "მე არ შემიძლია მათი მიზანმიმართვა."
  
  დალი სხვა პერსპექტივიდან იჯდა. "Მე შემიძლია". მან გაისროლა; მამაკაცი დაეცა, მაგრამ დალმა თავი მწარედ გააქნია.
  
  "ჟილეტი. ჯერ კიდევ ხუთი ძლიერია. "
  
  ლორენი გათიშა. "უბრალოდ ინფორმაცია, ხალხო. ბრძანება, რომელმაც გაათავისუფლა მძინარე აგენტი, აუცილებლად მოვიდა შენობის შიგნიდან. "
  
  - გასაგებია, - თქვა ჰეიდენმა. "ლორენ, სად არიან შვედები?"
  
  დუმილი, მაშინ: "როგორც შემოვიდნენ, მე ვიტყოდი, შენობის მეორე მხრიდან, პირდაპირ შენსკენ მიემართებიან".
  
  "ჯანდაბა, მაშინ ჯერ ცენტრალურ წერტილამდე უნდა მივიდეთ. დავუშვათ, რომ ეს არის ქვედა საფეხურებისკენ მიმავალი გზა, ლორენ?"
  
  "დიახ, მაგრამ ჯერ არ ვიცით სად არის ბიოიარაღი".
  
  "ეს იქ არის," თქვა ჰეიდენმა. "სულელები უნდა იყვნენ, რომ სხვაგან შეინახონ".
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია დალს. "Კარგად ხარ?"
  
  "Რა თქმა უნდა. მაგრამ, როგორც ადრე თქვით, არც ერთი მთავრობა არ მისცემდა უფლებას ამ თავდასხმას".
  
  "ახლა ფიქრობთ, რომ შვედები დამოუკიდებლად მოქმედებენ?"
  
  დალმა წარბები შეჭმუხნა, მაგრამ არაფერი უთქვამს. იმ მომენტში ყველაფერი შესაძლებელი იყო და ახალმა გამოცხადებამ, რომ ორდენი შესაძლოა ჯერ კიდევ აქტიური იყოს, თანამედროვე ინფრასტრუქტურაზე განახლებული, ასევე კითხვის ნიშნები დაასვა მთელ გვერდზე. რამდენი ნაბიჯია ისინი ჩვენზე წინ?
  
  და მეოთხე? თუ შიმშილმა არ დაგასწრო, სიკვდილი დაგესწრება!
  
  დრეიკი შემოვიდა. კინიმაკა ოფისის ბოლოში შეცურდა და გარე კედელს მიეყრდნო, რასაც მოჰყვა სმიტი, როდესაც ისინი შეიკრიბნენ შიდა ცენტრში. ჰეიდენი, მაი და იორგი ზუსტად შუაში გავიდნენ. დრეიკმა ესროლა გასროლის შემდეგ, რათა რუსები მიწაზე დაემაგრებინა. კენზი მათ შორის ჩაცვივდა, იარაღს ეჭირა, მაგრამ მაინც პირქუში გამოიყურებოდა. საწყალს აკლდა მისი კატანა.
  
  დრეიკი ღია გეგმის მქონე საოფისე ფართის ბოლოსკენ გაემართა. ჰეიდენი უკვე იქ იყო და ათვალიერებდა ღია სივრცეს, რომელიც მიდიოდა ლიფტის ბლოკთან და ოფისების კიდევ ერთ დიდ ზონამდე. სადღაც შვედები იყვნენ.
  
  - მეზიზღება ცუდი ამბების გაცემა, - უთხრა ლორენმა მათ ყურებში. "მაგრამ ისრაელელებმაც მხოლოდ გარღვევა მიაღწიეს. ეს არის ომის ზონა. გაგიმართლა, რომ იქ ხარ. "
  
  ახლა კენზი დაბრუნდა. "ძალიან მეეჭვება ისრაელებს მთავრობის მხარდაჭერა ჰქონდეთ. მაგრამ მე მჯერა, რომ ეს სპეცრაზმია. მხარდაჭერა არ გაქვს?"
  
  "Გზაში ვარ. მისი სრული ნავი. წარმოდგენა არ მაქვს, როგორ ელოდებათ ეს გუნდები გამოსვლას.
  
  "თქვენ არ გჯერათ ამის", - თქვა კენზიმ. "Ყოველთვის არის გზა. აქ თქვენ უნდა დაიწყოთ მსხვერპლთა უსაფრთხოების დაცვა. მათთვის საჭირო დახმარების გაწევა".
  
  ჰეიდენი დაბრუნდა. "ბოდიში, ჯერ ვერ დაგეთანხმები. ჩვენ არ ვიცით რასთან გვაქვს საქმე. ჩვენ არ ვიცით, შეუძლია თუ არა ორდენს რაიმე უფრო სასიკვდილო გათავისუფლება. "
  
  "ეს არ არის მათი გაყვანის მიზეზი?"
  
  "შეიძლება ბრძანებას სურდეს, რომ სწორედ ეს გავაკეთოთ. გააღე კარები."
  
  - მმ, ძმაო, - ამოიოხრა ალისამ. "ზოგიერთმა ჯიგარმა უკვე გააღო ფანჯრები."
  
  ჰაიდენმა ჩათვალა ეს. "ჯანდაბა, მართალი ხარ, მაგრამ ეს მხოლოდ აუარესებს. რა მოხდება, თუ ორდენის ხრიკი არის რაღაც სასიკვდილო გაჩაღება მთელ დალასში?"
  
  დრეიკმა გახედა ლიფტებს. "ჩვენ უნდა ვიცოდეთ, სად არის ეს ბიოიარაღი."
  
  ტყვიები აფეთქდა რუსულ კონტიგენტთან და გადააქცია იგი სხვადასხვა პანელებისგან დამზადებულ პაპიე-მაშეში. ჰაერში გაფრინდა საოფისე ნივთები: ფანქრების ნაკრები, ტელეფონი, ქაღალდის მთელი ნაწილი.
  
  გუნდი დაეშვა.
  
  ლორენის ხმა ძლივს ისმოდა. "მეოთხე ქვედონე, ლაბორატორია 7. აი სად არის. Იჩქარე!"
  
  
  თავი ოცდამეცხრამეტე
  
  
  ლიფტების სერიის გამოყენებით, როგორც ფარი შვედების წინააღმდეგ, SPEAR-ის გუნდი განუწყვეტლივ ესროლა რუსებს, როცა ისინი ფოლადის კარებისკენ მიდიოდნენ. ჰეიდენი და იორგი გაათავისუფლეს, ხოლო კინიმაკა და სმიტი შვედებს უვლიდნენ, ხოლო გუნდის დანარჩენი წევრები რუსებზე იყვნენ ორიენტირებულნი.
  
  ჰეიდენმა დააჭირა SL4 ღილაკს.
  
  ლიფტები რომ დარეკეს, ძლიერი სროლის გამო ხმა იკარგებოდა. დრეიკი იხვეწებოდა, მაგრამ მტერმა მაინც მოახერხა ცეცხლის საპასუხო და წინსვლა, მაგიდის მიყოლებით გადაადგილება და უფრო ძლიერი ობიექტების გამოყენებით მათ უკან დასაფარად. მაშინაც კი, ერთ კაცს ტყვია თავში ჩაუვარდა. მეორემ ფრთების მიცემისას ტკივილისგან ყვიროდა, მეორე კი ფეხში დაიჭრა. თუმცა მოვიდნენ.
  
  ლითონის კარების ზემოთ შუქები აინთო, შემდეგ კი უსტვენდნენ. ჰეიდენი გადახტა, გუნდის დანარჩენი წევრები მას მიჰყვნენ. გაუჭირდათ, მაგრამ მოახერხეს.
  
  დრეიკი დაძაბული იყო დალის წინააღმდეგ, მათ შორის ჰონგ კონგერი.
  
  ალისიას ნიკაპი ზურგზე დაეყრდნო. "ვინ ჯანდაბაა ეს ჩემს შემდეგ? მოხეტიალე თითებით?
  
  "Ეს მე ვარ". კენზი აჩუმდა, როცა მჭიდრო სივრცე ახშობდა მათ და არ ტოვებდა ადგილს მოძრაობისთვის, რადგან ის აჩქარდა მეოთხე დონეზე. "მაგრამ ხელები კისერზე მაქვს ჩამწყვდეული. გასაკვირია, რომ ჩემი თითებიც იქ არის". მან ხელი დაუქნია მათ.
  
  ალისიამ მოძრაობა იგრძნო. "აბა, ვიღაცამ უკანალი რაღაც ჩამიკრა. და ეს არ არის ბანანი."
  
  - ოჰ, მე უნდა ვიყო, - თქვა იორგიმ. "კარგი, ეს ჩემი იარაღია."
  
  ალისამ წარბი ასწია. "შენი იარაღი, ჰა?"
  
  "ჩემი პისტოლეტი. ჩემი იარაღი, სწორედ ამას ვგულისხმობ."
  
  "სრულად არის დატენილი?"
  
  - ალისია... - გააფრთხილა დრეიკმა.
  
  "მმმ, დიახ, ასეც უნდა იყოს."
  
  "მაშინ ჯობია არ გადავიტანო. არ გვინდა, რომ ახლა ასეთ შეზღუდულ სივრცეში იმუშაოს, არა?"
  
  საბედნიეროდ, როცა კენზი ისე გამოიყურებოდა, თითქოს მნიშვნელოვანი პასუხის გაცემას აპირებდა, ლიფტი გაჩერდა და ჩამოსვლის ხმა გამოსცა. კარები გაიღო და გუნდი პრაქტიკულად დერეფანში გავარდა. დრეიკმა დაათვალიერა კედლები ნიშნისთვის. რა თქმა უნდა, იქ არაფერი იყო.
  
  "სად არის ლაბორატორია 7?"
  
  "მოუხვიეთ მარჯვნივ, მესამე კარის გასწვრივ," თქვა ლორენმა.
  
  "იდეალური".
  
  დალი წინ მიდიოდა, ჯერ კიდევ ფრთხილი, მაგრამ თავდაჯერებული ჩანდა. საფრთხე საკმაოდ მაღალი იყო, მაგრამ დრეიკს არც ერთი წუთითაც არ დავიწყებია მათი აქ ყოფნის მიზეზი. უკანასკნელი განაჩენის ორდენი. კიდევ რას გეგმავენ?
  
  იორგიმ ნიღაბი გაიხადა და ჰაერი უცქერდა. კენზი შეუერთდა მას წესების დარღვევაში, შემდეგ კი სმიტი მიჰყვა მას და ცარიელ მზერას ესროლა ჰეიდენს, როცა ის ხელები უმწეოდ გაშალა.
  
  - მეამბოხეები, - თქვა დალმა, როცა სიარული განაგრძო.
  
  "თაღლითები, მე ვიტყოდი", - თქვა კენზიმ. "უკეთესად ჟღერს."
  
  მის გვერდით იდგა.
  
  "მე რომ არ ვიყო ასე კარგად მოწესრიგებული, მეც შემოგიერთდებოდი."
  
  "ნუ ღელავ. ჩვენ შეგვიძლია ვიმუშაოთ მასზე. "
  
  დრეიკმა მას ზურგში უბიძგა. "იცით, რომ ის კერძო სკოლაში დადიოდა, არა, კენზ? თქვენ მას არასოდეს გატეხავთ."
  
  "მოსადს აქვს თავისი მეთოდები.
  
  დალმა მხარზე გადახედა. "თქვენ ორივე გაჩუმდით? ვცდილობ ფოკუსირება მოვახდინო."
  
  "Გაიგე, რას ვგულისხმობ?" თქვა დრეიკმა.
  
  "რაზე კონცენტრირება?" ჰკითხა ალისია. "ნომრები ერთიდან ოთხამდე?"
  
  - აქ ვართ, - თქვა დალმა. "ლაბორატორია 7".
  
  "თვითონ ითვლი ყველაფერს, ტორსტი? მოიცადე, მგონი სადღაც მაქვს სტიკერი.
  
  ჰეიდენმა წინ წაიწია. "ფორმირება, ხალხი. უკან გაიხედე. დააკვირდით ლიფტებს, ორივე ნაპირზე. მე მჭირდება ლორენი ხაზზე, რათა დამიკავშირდეს ბიოიარაღთან და მჭირდება ლაბორატორია უსაფრთხოდ. როგორ ფიქრობთ, შეგიძლიათ ამის გაკეთება? "
  
  პაუზის გარეშე დაიშალნენ და პოზიციები დაიკავეს. დრეიკს და ჰეიდენს დამოუკიდებლად მოუწიათ ლაბორატორიაში შესვლა. თავდაპირველად ისინი შევიდნენ გარე ოფისში, სავსე იყო მარაგით, ყველა მისაწვდომი ზედაპირი სავსე იყო ყველანაირი ხელსაწყოებით. დრეიკს წარმოდგენა არ ჰქონდა, რა იყვნენ ისინი, მაგრამ ისინი სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანი და ძვირი გამოიყურებოდნენ.
  
  შუშის კედლის უკან შიდა, უსაფრთხო ოთახი იყო.
  
  - ლორენ, - თქვა მან. "ლაბორატორია 7 ორი ოთახისგან შედგება. გარე და შიდა. ინტერიერი სავარაუდოდ ქიმიური კონტროლის ოთახია, რომლის დალუქვა და გათავისუფლება შესაძლებელია".
  
  არაფერი. კომუნიკაცია გათიშულია.
  
  დრეიკმა მზერა შეხედა ჰეიდენს. "Რა-"
  
  "ბოდიში, მეთ. ჰეიდენი. ლაბორატორიები ყოველთვის დაცულია სიხშირეებისგან, ამიტომ სიგნალები ვერ შედიან და არ გამოდიან. ლაბორატორია 7 განსხვავებულ დონეზეა დანარჩენ ობიექტთან შედარებით და გარკვეული დრო დაგვჭირდა დამატებითი უსაფრთხოების გამორთვა. "
  
  - არ ინერვიულო, - თქვა ჰეიდენმა. "სად წავიდეთ?"
  
  "შიდა ოთახი. უნდა იყოს მინის კარადა. ხედავ ამას?"
  
  დრეიკი მინის დიდ კედელთან მივიდა. "დიახ. ზუსტად შორეულ კუთხეში. "
  
  "ბიოლოგიური იარაღი აშკარად არ ჰგავს იარაღს. ის უნდა ინახებოდეს ყავის კოლბის ზომის კონტეინერში. მისი იდენტიფიცირება შესაძლებელია კოდით PD777. Გავიგე?"
  
  "გასაგებია". ის კარის კოდის ბალიშთან მივიდა და მუშტით ჩაარტყა გადაფარვის კოდს. "არაფერი". ამოისუნთქა. "შეიძლება ამ ოთახს სხვა კოდი ჰქონდეს?"
  
  "Მომეცი ნება გავარკვიო. პრობლემა ის არის, რომ ყველა ბოსი, ტექნიკოსი და ლაბორატორიის თანაშემწე შენთან ერთად სძინავთ."
  
  რომ აღარაფერი ვთქვათ რუსებზე, შვედებზე და ისრაელებზე. Იჩქარე".
  
  დრეიკი უსმენდა, როცა ჰეიდენი გუნდთან კონსულტაციებს უწევდა. ყველაფერი მშვიდად იყო, საშინლად ასე. სმიტმა მაშინ იღრიალა თავისი კომისიის საშუალებით.
  
  "მოძრაობა აღმოსავლეთის კიბეებზე. აი ისინი წავიდნენ!"
  
  "მე აღმოვაჩინე მოძრაობა დასავლეთით", - თქვა მაიმ. "Იჩქარე".
  
  "დაიჭირე ეს ლიფტები", თქვა ჰეიდენმა. "მალე დაგვჭირდება ისინი."
  
  დრეიკი ფიქრობდა მინაზე სროლაზე. ეჭვგარეშეა, რომ ეს იქნება ტყვიაგაუმტარი და პოტენციურად საშიში. გარე ოთახში ასევე იყო მინის კარადები, რომლებიც სავსე იყო საცდელი მილებითა და კასრებით, რომლებიც შეიძლება შეიცავდეს ნებისმიერი რაოდენობის შხამს.
  
  ლორენმა ახალი კოდი წამოიძახა. დრეიკმა მას მუშტი დაარტყა. კარი გაიღო. ოთახის ბოლოში გაიქცა, კარადა გააღო და კასრის ძებნა დაიწყო. ჰეიდენი უკან დარჩა. ზურგზე დაფარვით, გუნდის თითოეული წევრი ხედავს შემდეგს.
  
  დრეიკი კასრებს შორის გადიოდა. თითოეულ მათგანს ჰქონდა შავი, თამამი ასოები და რიცხვები, და ისინი არ იყო შეკვეთილი. ერთი წუთი გავიდა. სმიტმა ცეცხლი გახსნა კიბეებზე და მაიმ იგივე გააკეთა რამდენიმე წამის შემდეგ. მათ თავს დაესხნენ და ლოცულობდნენ, რომ არავინ ყოფილიყო ისეთი იდიოტი, რომ ყუმბარა ბრძოლაში გაეგზავნა.
  
  "გასაგებია!"
  
  მან აიღო კონტეინერი, ნახევარი წამი დასჭირდა გახსენებას, რომ მასში შედიოდა ბიოლოგიური იარაღი, რომელსაც მაინც შეეძლო ამერიკის განადგურება და მკლავის ქვეშ ჩასვა. "Წასვლის დროა".
  
  როგორც ერთმა, კოორდინირებულმა, დაიწყეს უკანდახევა. მეიმ და სმიტმა დაფარეს კიბეები, სანამ დრეიკმა და ჰეიდენმა დერეფანში არ მიაღწიეს, შემდეგ იორგიმ და დალმა დაფარეს ისინი. მეი და სმიტი სწრაფად დაიხიეს უკან, როცა ალისია ლიფტის ღილაკს დააჭირა.
  
  კარები მაშინვე გაიღო.
  
  "უფრო სწრაფად!" - იყვირა კუთხიდან სწრაფად გამოჩენილმა მაიმ. "ისინი რამდენიმე წამით ჩემ უკან არიან."
  
  მან უპასუხა ცეცხლი, მიამაგრა ისინი მიწაზე.
  
  სმიტი სხვა გზით წავიდა, ახლა დალმა გადააფარა, ორივე კარებისკენ დაიხიეს.
  
  შემდეგ კი სიგნალიზაცია გაისმა, ძლიერი რქისმაგვარი ხმაური, რომელიც აავსებდა ყურებს და გრძნობებს ზღვრამდე მიჰყავდა.
  
  "რა ჯანდაბაა ეს?" დრეიკმა იყვირა.
  
  "არა. Ო არა!" ლორენმა უპასუხა ყვირილი. "გადით იქიდან. ახლავე წადი იქიდან! მათ უბრალოდ გამოუშვეს რაღაც სისტემაში. " ის შეჩერდა. "ღმერთო ჩემო... ეს სარინია."
  
  უკვე დერეფნის სახურავზე და ლიფტის გვერდითი ვენტილების მეშვეობით იღვრებოდა.
  
  
  თავი ოცდამეათე
  
  
  დრეიკმა ჩაახშო შიშის საწყისი მოზღვავება სარინის სახელის ხსენებისას. მან იცოდა, რომ ეს სასიკვდილო იყო. ვიცოდი, რომ ეს მასობრივი განადგურების იარაღად ითვლებოდა. მან იცოდა, რომ სმიტმა, იორგიმ და კენზიმ ნიღბები გაიხადეს.
  
  და მან დაინახა, როგორც ამბობენ, უფერო, უსუნო სითხე, რომელიც ჩაედინება ხვრელებში.
  
  "არასოდეს მეპარებოდა ეჭვი, რომ აქ სარინს ინახავდნენ". ჰეიდენმა იორგის გახედა. "მაგრამ ეს..." მან ხელი მოკიდა მის ნიღაბს.
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ თითქმის ყველაფრის მანიპულირება, ინჟინერია ან თუნდაც ხელახალი წარმოდგენა შეიძლებოდა. ერთადერთი ზღვარი იყო ფანტაზია. თხევადი ნერვული აგენტი უსაზღვროდ მოქნილი იყო. ახლა მთელი ძალით მიიჩქაროდა კენზისკენ, მაგრამ დაინახა, რომ ალისია და მეი უკვე იქ იყვნენ. ებრაელ ქალს ნიღაბი ეკეთა, მაგრამ თვალები უკვე დახუჭული ჰქონდა, სხეული კი დაკუნთული.
  
  სარინს შეუძლია მოკვლა ერთიდან ათ წუთში, დოზის მიხედვით.
  
  - არა, - თქვა დრეიკმა. "არა არა არა".
  
  სმიტი ლიფტის გვერდით ჩამოცურდა, უკვე უგონო მდგომარეობაში, სანამ დალი მოასწრო ნიღბის სრულად გადატანას სახეზე.
  
  ლიფტი სწრაფად ავიდა, პირველ სართულზე დაბრუნდა.
  
  "Რა უნდა გავაკეთოთ?" ჰაიდენმა დაიყვირა ლინკზე. "რა დრო აქვთ?"
  
  "Ჯანმო?" ლორენი ბუნებრივად რეაგირებდა. "ვინ დაშავდა?"
  
  "უბრალოდ იპოვე წყეული ლაბორატორიული ვირთხა ან ექიმი და გვითხარი რა ვქნათ!"
  
  კინიმაკამ სმიტს მხარი დაუკრა, როცა კარები გაიღო. დრეიკმა დაინახა, რომ გასვლას აპირებდა, შემდეგ ჯერ შემოვარდა, რადგან იცოდა, რომ ჰავაელებმა ალბათ დაივიწყეს მომლოდინე შვედები, რუსები და ისრაელები. მან მაშინვე დაინახა, როგორ გამოიყურებოდა სუსტი ორთქლი, რომელიც ყველა მაღალი დონის სავენტილაციო ღიობებში ჩადიოდა. გული შეეკუმშა. "აქაც გამოუშვეს."
  
  - მთელი კომპლექსი, - თქვა ლორენმა. "ლაბორანტი მყავს აქ."
  
  - მე ის არ მჭირდება, - ამოისუნთქა კინიმაკამ. "ჩვენ გვჭირდება ატროპინი. სად არის ეს წყეული ატროპინი?
  
  ხაზზე ახალი ხმა გაისმა. "რამდენი ადამიანი დაინფიცირდა? და რა დონეზე?
  
  დრეიკმა დაათვალიერა ტერიტორია, გაიქცა თავშესაფრისთვის, იარაღის გასასწორებლად. ალისია მას მხარი დაუჭირა. წინ მოძრაობამ შეაჩერა ისინი.
  
  "Ჯანდაბა!" ჰეიდენი ტიროდა. "სამი საკუთარი და ათობით ადამიანი უკვე უგონო მდგომარეობაში გვყავს ლაბორატორიაში. აქ უნდა მოხვიდე ანტიდოტით და ეს ახლავე უნდა გააკეთო!"
  
  "ზარინი მომაკვდინებელია", - თქვა კაცმა. "მაგრამ მოკვლას შეიძლება ერთი საათი დასჭირდეს. ჩვენ სწორ გზაზე ვართ, მერწმუნეთ. ჩვენ მზად ვიყავით ამისთვის. მითხარით, დაზარალებულებს უჭირთ სუნთქვა?"
  
  დრეიკმა უკან გაიხედა. ჰეიდენმა ერთი წუთი დაუთმო შესამოწმებლად. - დიახ, - თქვა მან ყელში ამოვარდნილმა. "Დიახ ეს არის".
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ დალი მივიდა კენზისთან, ნაზად ჩამოიშორა ალისიას და მის მკლავებში აკოცა. პირდაპირ კინიმაკუს უყურებდა. Სხვა არავინ. Სხვაგან არსად. სამყარო გაქრა და მხოლოდ ერთი რამ რჩება შვედების სინდისზე.
  
  "მანო. Რა უნდა გავაკეთოთ?"
  
  დიდმა ჰავაელმა ჩაიბურტყუნა. "ატროპინი და ავტომატური ინჟექტორი".
  
  ხმამ მაშინვე უპასუხა. "სამედიცინო კუპეები განთავსებულია თითოეულ სართულზე. თითოეული განყოფილება შეიცავს რამდენიმე ანტიდოტს და ატროპინი ერთ-ერთი მათგანია. იქ ასევე ნახავთ ავტომატურ საქშენებს. უბრალოდ ჩასვით ბარძაყის კუნთში".
  
  "მე ვიცი რაც გავაკეთო!"
  
  დრეიკი დაელოდა ტექნიკოსს, რომ ეთქვა კინიმაკას სად წასულიყო და შემდეგ ჯერ წავიდა. არავითარი შეპარვა, მაგიდებთან მორიდების გარეშე; ამჯერად ისინი წავიდნენ, მხარი დაუჭირეს თავიანთ დაღუპულ მეგობრებს, დაუპირისპირდნენ ნებისმიერ თაღლით ერს, რომელიც საკმარისად სულელური იყო, რომ შეებრძოლა მათ. იატაკი ჯერ კიდევ სხეულებით იყო სავსე, მხოლოდ ახლა ეს მძინარე სხეულები დახვეული იყო ტკივილისგან, ზოგი უკვე კანკალებდა.
  
  შემოსასვლელი კარები დაინგრა. ნიღბიანები და კოსტიუმები შიგ იფეთქებენ.
  
  დრეიკმა სკამი გვერდზე გადააგდო და შემდეგ ოთახის ერთ-ერთ კუთხეში სამედიცინო უბანი შენიშნა. ის გაიქცა. მარჯვნივ კევლარში გამოწყობილი რუსის ცხედარი ეგდო, რომელსაც ისროდნენ. მის გვერდით კიდევ ორი იწვა; კრუნჩხვები დაიხოცნენ. ზარინმა მათაც ძლიერად დაარტყა. ქიმიური ნივთიერების გამოშვებამ ეფექტურად შეაჩერა ბრძოლა და SPIRA-ს ჯერ კიდევ ჰქონდა ბიოლოგიური იარაღი.
  
  ჰეიდენი წინ მივარდა, იარაღი არ ეჭირა და სამედიცინო ყურის კარი გააღო. შიგნით, მათ წინ იდგა მბზინავი სითხით სავსე ათეული ამპულა. ისინი აშკარად მონიშნული იყვნენ და კინიმაკამ ატროპინი დაუყვირა; მაიმ ავტომატური ინჟექტორი ამოიღო და შეავსო. კინიმაკამ სმიტს ნემსი სახეში რამდენიმე წამით ადრე გაუკეთა დალმა იგივე კენზის. ალისია და მაი იორგის შეეხნენ, შემდეგ კი გუნდი ძირს ჩაცურდა, ძალაგამოცლილი, დაბუჟებული, შეშინებული, რომ იმედი, რომელიც მათ გულებს ავსებდა, ახლა ასე სასოწარკვეთილი ჩანდა.
  
  გავიდა წუთები. დრეიკი კინიმაკეს მიუბრუნდა. "რა ხდება ახლა?"
  
  "ატროპინი ბლოკავს სარინის მოქმედებას. უნდა შემობრუნდნენ".
  
  "ფრთხილად იყავით გვერდითი მოვლენებისთვის", - თქვა ლაბორატორიის ტექნიკოსმა. "ძირითადად ჰალუცინაციები. მაგრამ თავბრუსხვევა, გულისრევა, ბუნდოვანი ხედვა..."
  
  - ნუ ღელავ, - თქვა ალისამ. "მთელი საქმე არაფერია უარესი, ვიდრე პაბის ლანჩი Team SPEAR-ისთვის."
  
  "Მშრალი პირი. სწრაფი პულსი..."
  
  "დიახ."
  
  გავიდა კიდევ რამდენიმე წუთი და დრეიკი უმწეოდ შეხედა იორგას სახეს და წამში ასჯერ უსურვა, თუნდაც ერთი წვეთი სიცოცხლე დაებრუნებინა მასში. ჰეიდენმა სთხოვა ტექნიკოსს, შეეძლოთ თუ არა სარინის ამოღება სისტემიდან და ყველას აეღოთ ნიღბები, მაგრამ სიტუაცია თითქმის არ იყო კონტროლირებადი. ვინც სარინი გამოუშვა, შესაძლოა სხვა გეგმები მაინც ჰქონდეს.
  
  "ახლა ჩვენც ვართ სისტემაში", - დაარწმუნა ლორენმა ისინი. "FBI-მ დააკავა რამდენიმე მაღალი დონის კომპიუტერული მეცნიერი, რომლებიც ამ საქმეს გარკვეული პერიოდის განმავლობაში იძიებდნენ.
  
  "სხვა სპეცრაზმის გუნდების შესახებ რაიმე სიახლე გაქვთ?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  "ჩვენ ასე ვფიქრობთ. მხოლოდ დასტურის მიღება. იქ ყველაფერი ცოტა დამაბნეველია".
  
  დრეიკმა ლოყაზე ხელი მოხვია გიორგის, მისი ნიღბის მარჯვნივ. "Მომიყევი ამის შესახებ".
  
  რუსი ოდნავ აირია, ხელები ასწია. თვალები გაახილა და უაზროდ შეხედა დრეიკს. მან ხველა სცადა ნიღბის მოხსნას, მაგრამ დრეიკმა ის ადგილზე დაიჭირა. ატროპინით ან მის გარეშე, უმჯობესია არაფერი დატოვოთ შემთხვევით. სმიტმაც იჭიდავა და შემდეგ კენზი; დალმა გრძელი, მკაფიო შვებით ამოისუნთქა. გუნდმა გამოიყენა შანსი, გაეცვალა ხანმოკლე, სუსტი ღიმილი.
  
  "მოდით ავწიოთ ისინი ჰაერში", - თქვა ჰეიდენმა. "დღეისთვის აქ დავასრულეთ."
  
  ლორენი ისევ დაუკავშირდა. "მათთან ყველაფერი რიგზეა? Ყველა მათგანი?" მან ჯერ კიდევ არ იცოდა ვინ იყო ინფიცირებული.
  
  "ჯერჯერობით ყველაფერი კარგადაა, სიყვარულო", - თქვა დრეიკმა. "თუმცა ექიმი კარგი იქნებოდა მათი შემოწმება."
  
  - აქ ათეული გვყავს.
  
  "ახლა მე მოვდივარ შენთან," თქვა ჰეიდენმა.
  
  გუნდმა აღადგინა და ერთმანეთს დაეხმარა ზღურბლის გადალახვაში. ჰეიდენმა ბიოიარაღს მკერდზე მიიკრა, ახლაც არ იცის, ვის ენდობოდა. მან ლორენს კითხვა დაუსვა ბმულზე.
  
  "ის უნდა გადაიყვანონ უსაფრთხო ადგილას დალასში", - თქვა ლორენმა. "აქ მე მაქვს დეტალები. გელოდებიან".
  
  ჰეიდენმა დაღლილი, ნიღბიანი თვალებით შეხედა დრეიკს.
  
  არასოდეს მთავრდება.
  
  დრეიკმა ზუსტად იცოდა, რას ფიქრობდა. როდესაც ისინი სასწრაფო დახმარების ოთახში მივიდნენ, ნიღბები მოიხსნეს და ლორენი იპოვეს, ისინი ცოტათი დასვენებულად გრძნობდნენ თავს. დრეიკს სიამოვნებდა მისთვის მიტანილი ცხელი ყავა, ალისია კი ბოთლ წყალს ახარხარდა. მაიმ ჭიქა აიღო, ყლუპი მოსვა, მერე დაპატიჟა ნახმარი ბოთლიდან.
  
  კენზიმ ხელი გაუწოდა, მაისიდან აიღო და ამოიოხრა. "რატომ ვხედავ თქვენ ოთხს?"
  
  ალისიას წყალი დაუბრუნა. "მაშ, ჯერ კიდევ ცოცხალი ხარ? ჰეი, ეს სამეულად ითვლება?"
  
  დრეიკი უყურებდა. "Იცი რამე? მე გავიგებ, როცა დადგება დრო, რომ თავი დავანებოთ ამ საქმეს, როცა შეწყვეტთ ერთმანეთის გაბრაზების მცდელობებს. სწორედ მაშინ გავალ პენსიაზე".
  
  ლორენი წამიერად მოშორდა სმიტს, როცა მის ცენტრალურ საკომუნიკაციო სისტემაში ინფორმაციის ქარბუქი მოხვდა. ეს მოიცავს შეტყობინებებს ვაშინგტონში მცხოვრები საზიზღარი ბიჭისგან, დალასში ადგილობრივი ოპერაციისა და, უფრო მცირე ზომით, თავდაცვის მდივნისგან.
  
  მან ხელი აიქნია და მოუწოდა ჯგუფს მოსმენა, სანამ გაახსენდებოდა, რომ შეეძლო ბმულის გამოყენება. "ჰეი, აჰ, კარგი, გამარჯობა. მისამართს მოგცემ დალასში და გზაში უნდა იყო. რაც უფრო დიდხანს რჩება ეს ბიოიარაღები, მით უფრო დიდია საფრთხე. ახლა ჩვენ გვაქვს პატარა განმარტება. როგორც ჩანს, ძილის ორიგინალური წამალი, რომელიც შეყვანილი იქნა ლაბორატორიაში თითქმის ყველა მომუშავეზე, მუშაობდა ზედმეტი კოდით, როგორც კი ჯერონიმოს კუბოს გახსნიდით. ისინი, როგორც ჩანს, ფიქრობენ, რომ კულტი შეიძლება ჯერ კიდევ არ არსებობდეს, მაგრამ მაინც ერთი ადამიანი მაინც მუშაობს მათთან. სარინიც იგივე კოდით გააქტიურდა და უეჭველად ერთი და იგივე პირი. ინსაიდერი? Შესაძლოა. მაგრამ არ დაგავიწყდეთ, რომ ლაბორატორიის დამცავი ეკრანები უნდა ამოვიღოთ, რათა სიგნალი შიგნით შევიდეს".
  
  "თქვენ უნდა შეამოწმოთ, მიდიან თუ არა ხალხი, სანამ მძინარე აგენტი თავის საქმეს გააკეთებს," - თქვა ჰეიდენმა.
  
  "Მასზე. მაგრამ ეს ყველაფერი არ არის. ცხედრები დათვლილია". მან ამოისუნთქა. "ჩვენმა ლაბორატორიის თანამშრომლებმა და უდანაშაულო მოქალაქეებმა კარგი სამუშაო გააკეთეს. როგორც ჩანს, ისინი ყველა რეაგირებენ ატროპინზე. ვარაუდობენ, რომ რადგან მათ იატაკზე ეძინათ, მათ მხოლოდ სუსტი დოზები მიიღეს და დახმარება სწრაფად მოვიდა. ახლა იდენტიფიკაციის პრობლემა არ არის, მაგრამ რადგან ვიცოდით რუსების და შვედების პოზიციები, უნდა ვივარაუდოთ, რომ მართალი ვართ. სამი რუსი დაიღუპა, ორი უგზო-უკვლოდ დაკარგულად ითვლება. ორი შვედი დაიღუპა, ერთი კი დაკარგულია. და სამი ისრაელი დაიღუპა, ორი დაიკარგა.
  
  "მათ არ მიიღეს ატროპინი?" შეშფოთებულმა იკითხა დალმა.
  
  "რა თქმა უნდა, მათ ეს გააკეთეს, მაგრამ მშვიდობიანი მოსახლეობის შემდეგ. და ეს მართლაც უფრო აგრესიულად დაარტყა მათ. "
  
  ამ დროისთვის სმიტი, იორჯი და კენზი ფეხზე წამოდგნენ, დასვენებულები და მოქმედების სურვილით ჩანდნენ. დრეიკს აინტერესებდა, შეიძლება თუ არა ეს იყოს ერთ-ერთი ზემოხსენებული გვერდითი ეფექტი.
  
  - გიორგი, - თქვა მან. "შეხედე ალისიას. Რას ხედავ?"
  
  რუსმა გაიცინა. "ნაყინი და ცხელი წიწაკა?"
  
  დრეიკმა ჩაიცინა. "ის კარგად არის".
  
  ალისია ღრმად შეჭმუხნა წარბები. "რას ნიშნავს ეს. იოგი? იოგი? მოდი მეგობარო. იცი, რომ მიყვარხარ, მაგრამ თუ არ მეტყვი, მომიწევს შენი მოკვლა."
  
  დრეიკმა ის მომლოდინე მანქანებისკენ გაიყვანა. "კარგი სიყვარულო, შენ უბრალოდ დაამტკიცე მისი აზრი."
  
  
  თავი ოცდამეერთე
  
  
  სიჩქარე იყო მათი არჩევანი, მათი მხსნელი, მათი ღმერთი და მათი საუკეთესო გზა, რათა დარჩეს ცოცხალი.
  
  მათ არ ჰქონდათ ილუზია იმის შესახებ, თუ რა ელოდათ მათ დალასისკენ მიმავალ გზაზე. არ ჰქონდა მნიშვნელობა რამდენი პოლიციელი ეხმარებოდა; რამდენი FBI ჯიპები და SWAT ფურგონები იყო გაფორმებული მარშრუტის გასწვრივ, ადამიანები, რომლებთანაც საქმე ჰქონდათ, მსოფლიოში საუკეთესოები იყვნენ და გამოსავალს იპოვიდნენ.
  
  იმის მიხედვით, თუ ვისთვის მუშაობდნენ სინამდვილეში.
  
  დრეიკმა დაინახა მანქანები, რომლებითაც აღჭურვილი იყო დალასის გარშემო მოკლე მოგზაურობისთვის - ორი სახელმწიფო გამოშვებული, ოთხბორბლიანი მანქანა - და ძლიერად დაამუხრუჭა.
  
  "ეს ნამდვილად არ იმუშავებს."
  
  ავტოსადგომი და მისი შინაარსი გაახსენდა, თავი დაუქნია გასასვლელთან ახლოს რამდენიმე პარკინგისკენ.
  
  "Ისინი იზამენ".
  
  ლორენმა თანხმობა გამოთქვა. "მე ვთხოვ FBI-ს, გამოიძიოს ეს.
  
  "Სწრაფი". დრეიკი უკვე იმ მიმართულებით მიდიოდა. "ყველა? ჩატვირთეთ ფუჭი. ჩვენ მალე დაგვჭირდება მთელი ის საბრძოლო მასალა, რაც გვაქვს".
  
  ცენტრში ჰაიდენით, ისინი მივარდნენ მანქანებისკენ, შავი სტელსი Dodge Challenger და ღია ცისფერი Mustang ორი თეთრი ზოლით კაპოტის გასწვრივ. დალმა დაასრულა მუსტანგი, რაც შესანიშნავი იყო, რადგან დრეიკს ჩელენჯერი სურდა. პოლიციის მანქანები დაიძრა და ემზადებოდა მარშრუტის გასასუფთავებლად დალასის ცენტრში. ვერტმფრენი იქვე აფრინდა და გააფრთხილა, რომ მისი ჩამოგდება SWAT-ის გუნდებმა დიდი ალბათობის გამო შეიძლება. ორივე მანქანა საკმარისად ახალი იყო გასატეხად - FBI-ს არ სჭირდებოდა გასაღებები.
  
  დრეიკი ავიდა იორგისთან, რომელიც მგზავრის ადგილს იკავებდა, ჰეიდენთან, ალისიასთან და მეისთან ერთად. ძრავა ჩართო, გახარებულმა გაიღიმა.
  
  "ეს არის ის ხმა, რომლის გამოც დილის ექვს საათამდე ავდექი საწოლიდან."
  
  ალისია ამას უგულებელყოფდა. შეჩვეული იყო მის ბავშვობას და ყველას აცნობებდა ამას.
  
  დრეიკმა ძრავა ჩართო. დალმა მუსტანგი მის გვერდით წამოიწყო და ორმა კაცმა ფანჯრების ორი რიგიდან ბოლოს ერთად გაიღიმა.
  
  ჰეიდენმა სავარძლის საზურგეზე დაკრა კასტერი. "ბიოლოგიური იარაღი".
  
  "მმ, დიახ. კარგად."
  
  იატაკს დააწვინა, საჭე გადაატრიალა და მანქანა პარკინგის ვიწრო სივრცეში გაატარა და გასასვლელისკენ დაიძრა. მანქანა უსწორმასწორო ტროტუარზე გადახტა, წინა ნაწილი აწია და უკანა ნაწილი ჩამოცურდა. ნაპერწკლები გაფრინდა.
  
  დრეიკის მიღმა დალმა დაინახა, რომ მის საქარე მინაზე ნაპერწკლები აანთო და წამით ცეცხლი წაუკიდა მას. ცხადია, ის არ იყო ბედნიერი.
  
  "კინელი, დრეიკი. ცდილობდი მასში შესვლას?"
  
  - უბრალოდ წადი, - უპასუხა ჰეიდენმა. "დაცულ შენობას მხოლოდ ცხრა წუთის სავალზეა."
  
  "დიახ, შესაძლოა სარბოლო ტრასაზე", - თქვა სმიტმა. "მაგრამ ეს არის დალასი და ეს ორი არ არის მრბოლელი."
  
  "გინდა სროლა, ლანსელოტ?" დრეიკმა ამოიოხრა. "ამოდი იმ შვედზე და წაიღე."
  
  "არ აქვს მნიშვნელობა".
  
  "Თქვენ ხართ გაბრაზებული?" ალისია შეუერთდა. - რა თქმა უნდა, არა, ლანსელოტ.
  
  "შეგვიძლია..." ისევ სცადა ჰეიდენმა.
  
  ლორენის ხმამ მისი ხმა ჩაახშო. - მტრები მოდიან, - თქვა მან და შემდეგ, - არ გესროლო, ლანსელოტ.
  
  დრეიკი ინარჩუნებდა მნიშვნელოვან რაოდენობას საჭის დახვეწით და ორივე ზოლის გამოყენებით. წინ პოლიციის მანქანა იდგა, რომელიც სხვა მძღოლებს გზაზე გადასვლის საშუალებას არ აძლევდა. Challengers-მა გაიარა გზაჯვარედინზე, ახლა გარშემორტყმული მაღალი შენობებით. Mustang-მა ნახევარი წამის შემდეგ დააჩქარა, ძლივს გამოტოვა Dodge-ის უკანა ფარა. დრეიკმა უკანა ხედვის სარკეში ჩაიხედა და მხოლოდ დალის დაჭიმულ კბილებს ხედავდა.
  
  "ახლა ვიცი, როგორია ზვიგენის დევნა".
  
  სადღაც წინ იყო რუსების, შვედების და ისრაელების დარჩენილი კონტინგენტი, რომელთაც ერთნაირი დავალება ეკისრებოდათ ბიოლოგიური იარაღის მოპოვებაზე, რომელიც სპეციალურად შექმნილი იყო ამერიკის საკვების მარაგის გასანადგურებლად.
  
  "რატომ არ ვანგრევთ მას?" თქვა კინიმაკამ მოაჯირზე მოჭერისას.
  
  "სამართლიანი კითხვა", - აღნიშნა დალმა.
  
  "მართალია," თქვა ლორენმა. "მაგრამ უბრალოდ მითხრეს, რომ არსებობს პროტოკოლები. პროცედურები. გააკეთე ეს არასწორად და შეგიძლია მოიკლა საკუთარი თავიც და ბევრი სხვაც".
  
  დრეიკმა გაზი გაუშვა, როცა წინ მკვეთრი მრუდი გამოჩნდა. კიდევ ერთხელ, პოლიციამ გადაკეტა ყველა სხვა მარშრუტი, მან კი მანქანა მოხდენილად მიიზიდა კუთხეში, საბურავები ჩამოაგდო და წითელ შუქზე გავიდა. დალი რამდენიმე ფუტის უკან იდგა. ფეხით მოსიარულეები ქუჩებს უყურებდნენ, ჟესტიკულაციით ათვალიერებდნენ, მაგრამ მათ მეგაფონებით პოლიციელები აკავებდნენ. დრეიკმა ყოველთვის კარგად იცოდა, რომ ზოგიერთმა შეიძლება არ მოუსმინოს.
  
  "პოლიციელები ვერ უმკლავდებიან ამ ყველაფერს," - თქვა ჰეიდენმა. "ნელა ბიჭებო. ხუთი წუთი გვაქვს დარჩენილი."
  
  ამ დროს პიკაპის მანქანა გამოფრინდა გვერდითი ქუჩიდან და კინაღამ გადაუარა პოლიციელს, რომელიც ამას ყურადღებას აქცევდა. ის მათ გზაზე გადატრიალდა და შემდეგ დაეწია მათ. იორგიმ უკვე ჩამოაგდო ფანჯარა, მაიმ კი შუშა უკნიდან ჩაამტვრია.
  
  პიკაპი, ვერცხლის F-150, აგრძელებდა მის მიახლოებას. საჭესთან მომღიმარი სახე მათ უყურებდა, ორჯერ უფრო მეტად უყურებდა მათ, ვიდრე გზის ყურებას. გიორგი სავარძლის საზურგეს მიეყრდნო.
  
  "ოჰ არა, არა, არა. Ეს კარგი არ არის. Ვიცნობ მას. Ვიცნობ მას. "
  
  დრეიკმა სწრაფად შეხედა. "ვფიქრობ, რომ ის რუს ძალოსანს ჰგავს."
  
  "ის ოლიმპიადაზე იყო", - თქვა იორგიმ. "ეს იყო მანამ, სანამ ის სამხედრო მკვლელი გახდებოდა, ერთ-ერთი საუკეთესო, ვინც ოდესმე გამოვიდა რუსეთიდან. ის ოლგაა.
  
  დრეიკმა შეანელა, როდესაც რამდენიმე ფეხით მოსიარულე გადმოვიდა სიჩქარით მოძრავი მანქანების წინ, რომელთა უმეტესობას მობილური ტელეფონები ეჭირა თვალებიდან.
  
  "ოლგა?"
  
  "დიახ, ოლგა. ის ლეგენდაა. არასოდეს გსმენიათ მის შესახებ?"
  
  "ამ კონტექსტში არა. არა".
  
  ვერცხლის F-150 მკვეთრად გადაუხვია, დაეჯახა თავის ჩელენჯერს. მოხეტიალე ნახირისაგან გათავისუფლებულმა დრეიკმა ისევ დაადგა გაზს და წინ დაიძრა, ჩელენჯერმა დამაკმაყოფილებელი ღრიალით უპასუხა. ოლგამ მორიგი შემობრუნება გააკეთა, უკანა სამ მეოთხედ ფრთას დაუმიზნა, მაგრამ რამდენიმე სანტიმეტრით აცდა. მისი F-150 გადავიდა მეორე მხარეს, დრეიკსა და დალს შორის. შვედმა მანევრირება მოახდინა მის უკან მუსტანგზე.
  
  "მე არ შემიძლია მისი დარტყმა", - თქვა მან. "ზედმეტად სარისკო."
  
  "მე არ შემიძლია მისი სროლა", - თქვა მაიმ. "Იგივე პრობლემა".
  
  "როგორ ელის გაქცევას?" კინიმაკამ ჩათვალა.
  
  - ოლგა უძლეველია, - დაარწმუნა იორგიმ. "და ის არასოდეს მარცხდება."
  
  "ეს მშვენიერია მისთვის", - თქვა ალისამ. "იქნებ თქვენ ორივეს ერთი ლეიბის ქვეშ დამალულიყავით."
  
  სამი მანქანა წინ მიიწევდა, სხვა მანქანები მეტწილად გადაკეტილი იყო და ფეხით მოსიარულეები გააფრთხილეს პოლიციის სირენების უწყვეტი ტირილით. დრეიკმა შეასრულა ჰეიდენის მითითებები, ხოლო ჰეიდენი იჯდა მიწებებული თავისი პორტატული სატ ნავი.
  
  დრეიკმა დიდი ხნის წინ დაინახა.
  
  - დარჩი ჩემთან, დალ, - თქვა მან. "ბიჭია კუთხეში."
  
  მან აიღო სიჩქარე, შეინარჩუნა გზის ცენტრში. მაწანწალა მანქანამ გვერდითა ქუჩიდან გამოსვლა დაიწყო, მაგრამ შეჩერდა, როდესაც მძღოლმა დაინახა მოახლოებული დევნა. დრეიკი ჩაქუჩს ძირს იჭერდა და მის უკან ოლგასა და დალს უყურებდა. ძრავები ღრიალებდა, საბურავები ღრიალებდა. მაღაზიებისა და საოფისე შენობების შუშის ფანჯრები თითქოს ნისლში ბჟუტავდნენ. ფეხით მოსიარულეები გადახტნენ გზაზე სურათების გადასაღებად. პოლიციის მანქანა შეუერთდა დევნას და ოლგას გვერდით მივიდა, ამიტომ დრეიკს ახლა ორი მანქანა ჰქონდა უკანა ხედში.
  
  - სამი წუთი, - თქვა ჰეიდენმა.
  
  "გამოიღეთ იარაღი, ხალხო", თქვა ალისამ.
  
  იმედი ვიქონიოთ, რომ რუსი ძუ ჩუმად არ დატოვებს, - თქვა კენზიმ.
  
  დრეიკის გვერდით ნერწყვი მძიმედ გადაყლაპა იორგიმ.
  
  შემდეგ, წინ, ყველაზე უცნაური და საშინელი რამ მოხდა. ფიგურები შუა გზაზე გაიქცნენ, ცალ მუხლზე დაეცნენ და ცეცხლი გაუხსნეს.
  
  ტყვიები ჭრიდნენ ჩელენჯერის წინა მხარეს, ჭრიდნენ ლითონს და ურტყამდნენ ჭანჭიკებს. ნაპერწკლები გაფრინდა ჰაერში. დრეიკი მანქანას აბსოლუტურად პირდაპირ მართავდა.
  
  "დაარტყი გემბანზე!" იყვირა მან.
  
  მეტი გასროლა. პოლიცია მთელი ძალით გაიქცა ტროტუარიდან და ცდილობდა მსროლელთა შეჩერებას. მშვიდობიანი მოქალაქეები თავს იკავებენ. SWAT-ის ჯგუფმა დატოვა სამალავი და გაიქცა პოლიციასთან ერთად, იარაღი დაუმიზნა, მაგრამ არ გამოიყენა გზის მეორე მხარეს მყოფი ადამიანების დარტყმის შესაძლებლობის გამო.
  
  დრეიკის საქარე მინა აფეთქდა, ნამსხვრევები წვიმდა ქურთუკზე, მხრებზე და მუხლებზე. ტყვია მოხვდა თავის საყრდენს ყურის მარჯვნივ რამდენიმე სანტიმეტრით მოშორებით. იორკშირელმა კიდევ ორი წამი დაელოდა, მსროლელებს საშუალება მისცა კიდევ ერთხელ დაეშვათ, შემდეგ კი დიდი ძალით აარიდა ჩელენჯერს.
  
  ცეცხლის ხაზზე ოლგას F-150-ის დატოვება.
  
  მან საკუთარი საჭე გადაუგრიხა, პოლიციელს მარჯვენა მხარეს დაარტყა, მაგრამ ტყვიები მაინც მოხვდა. მის გვერდით მჯდომი მამაკაცი უცებ დაკოჭლდა; წითელი ფერი დატბორა მანქანის სალონში. კიდევ ერთი რუსი გარდაიცვალა და მხოლოდ ერთი დარჩა.
  
  დალი მოულოდნელად ცეცხლის პირდაპირ ხაზზე აღმოჩნდა.
  
  მაგრამ იმ დროისთვის მსროლელები ორიენტირებული იყვნენ მოახლოებულ პოლიციელებზე და SWAT-ზე, მხოლოდ ორმა მათგანმა შებრუნდა და გახსნა გადასაფარებელი ცეცხლი და აპირებდა გაქცევას. დრეიკმა დაინახა ტყვიები, რომლებიც ჭრიდნენ ბრბოს, დაინახა ზიზღი, რომლითაც ეს ხალხი - სავარაუდოდ ისრაელები - ეპყრობოდნენ მშვიდობიანი მოსახლეობას.
  
  "ჯანდაბა ყველაფერზე", - თქვა მან. "ეს არ მოითმენს."
  
  "დრეიკი!" გააფრთხილა ჰეიდენმა. "Ორი წუთი".
  
  მაიმ მხარზე ხელი მოკიდა. "ეს უნდა გაკეთდეს."
  
  დრეიკმა გაზის პედალს დაადგა და მანქანასა და გაქცეულ შეიარაღებულებს შორის მიწა გადაყლაპა. იორგი ერთი ფანჯრიდან გადაიხარა, მაი კი მეორეს. იარაღის დამიზნებით, მათ სამი გასროლა გაისროლეს მკვდარ პირდაპირ ქუჩაზე, სხვა მსხვერპლის გარეშე, და გაქცეული კაცები ჩამოაგდეს.
  
  დრეიკი მკვეთრად შეტრიალდა, გვერდი აუარა მათ დაცემულ სხეულებს.
  
  "ნაბიჭვრები".
  
  უკანა ხედვის სარკეში პოლიციელებმა ისინი დაიჭირეს. შემდეგ ოლგა და დალი დაბრუნდნენ, რაც შეეძლოთ სწრაფად რბოდნენ, ერთმანეთს გზის ცენტრში ეჯიბრებოდნენ. ოლგას მანქანა სისხლით იყო გაჟღენთილი, საქარე მინა აკლდა, ფრთები, გვერდები და ფარები ჩამტვრეულიყო, ერთ-ერთ საბურავს რეზინი გადმოფრინდა. მაგრამ ის მაინც მოვიდა, ქარიშხალივით აუტანელი.
  
  - ოთხმოცდაათი წამი, - ხმამაღლა წაიკითხა ჰეიდენმა.
  
  "სად?" Ვიკითხე. ჰკითხა დრეიკმა.
  
  მან დაუყვირა მისამართი. "მკვეთრად მოუხვიეთ მარჯვნივ, შემდეგ მარცხნივ და შენობა პირდაპირ თქვენს წინ იქნება და გზას გადაკეტავს."
  
  "სხვაგვარად," თქვა ლორენმა. "ისრაელიელები არიან, ვინც ბრძოლიდან გამოვიდნენ. და რბოლა."
  
  "არაავტორიზებული", თქვა კენზიმ. "Როგორც მე ვფიქრობდი. ეს არასდროს მოხდებოდა, ჩვენი მთავრობა რომ ყოფილიყო ჩართული".
  
  დალი გზას თვალს არ აშორებდა. "რაც შენგან მოდის, მაკვირვებს."
  
  "არ უნდა იყოს. მე არ ვამბობ, რომ უცხო ტერიტორიაზე არ იმოქმედებენ, არ მოკლავენ და დასახიჩრებენ. მეგობრული ტერიტორია. მე ვამბობ, რომ ასე ღიად არ გააკეთებდნენ".
  
  "აჰ, ეს უფრო ლოგიკურია."
  
  დრეიკმა სიჩქარე შეანელა, მუხრუჭებს ძლიერად დაარტყა და მღელვარე ჩელენჯერი მკვეთრად შეტრიალდა მარჯვნივ. შორეულ ბორდიურთან მიახლოებულმა მან ძრავა გაააქტიურა და წევის საძიებლად საბურავების ყვირილი გაიგონა. ბოლო მომენტში დაიჭირეს, ხრეში გადააფურთხეს და მანქანის წინ წამოწევას დაეხმარნენ. იმედოვნებდნენ, რომ დალი შეძლებდა ოლგას მცველს უბიძგებს, როცა ის შემობრუნებული იყო, მაგრამ რუსი ძალიან გონიერი იყო, დაუფიქრებლად მოჭრა კუთხეში და დაწინაურდა. ნაგვის ურნა მის უკან მაღლა აიწია, წინა ბოლოში მოხვდა.
  
  - ოცდაათი წამი, - თქვა ჰეიდენმა.
  
  მერე ყველაფერი ჯოჯოხეთში წავიდა.
  
  
  თავი ოცდამეორე
  
  
  ოლგამ ყველაფერი გარისკა და სწრაფად მიუახლოვდა ჩელენჯერის საბარგულს.
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ მარცხენა შემობრუნება სწრაფად უახლოვდებოდა და მანქანის დასაბრუნებლად მოემზადა.
  
  მთელი ამ ხნის განმავლობაში ის წუხდა, რომ ბოლო დარჩენილი შვედი სადღაც იქ იყო. მაგრამ ის არასოდეს გამოჩენილა.
  
  Ისევ.
  
  ჯარისკაცი გამოვარდა მაღაზიიდან, საცოდავი გარეგნობის ავტომატი ცეცხლსასროლი იარაღის მუქარით, სისხლიანი სახე ტკივილის გრიმასში დაემხო. მას ტკივილები აწუხებდა, მაგრამ დარჩა მისიაში. კიდევ ერთი არასანქცირებული თავდასხმა. კიდევ ერთი მესამე მხარე, რომელიც იყენებს SWAT ადამიანებს.
  
  დრეიკმა მაშინვე რეაგირება მოახდინა. რა ვარიანტები იყო? ჩანდა, რომ სახიფათოდ მარცხნივ გადაადგილებით, ჩელენჯერის ახალ ვიწრო ქუჩაში შესანიშნავად მორგების მცდელობით, მას შეეძლო უკანა ბოლო მოესროლა შემტევ შვედში. ეს იყო ერთადერთი თამაში, სადაც არ იყო გათვალისწინებული, ჰქონდა თუ არა კაცს მომაკვდინებელი იარაღი.
  
  ჰეიდენი და იორგი მანქანის მეორე მხარეს ისხდნენ. შვედმა ისე გამოიყურებოდა, თითქოს მთელი ავტომობილის შესხურებას აპირებდა, რადგან ის გვერდულად გასრიალდა. თითი დაეჭიმა. დრეიკი საჭეს ებრძოდა, მაგრად ეჭირა, მარჯვენა ფეხი დროსას სწორი სიჩქარით უბიძგებდა.
  
  შვედმა ცეცხლი გახსნა თითქმის უაზროდ - რამდენიმე წამით ადრე, სანამ მანქანის კუდი მასში უნდა გაფრენილიყო.
  
  შემდეგ კი მთელი მსოფლიო გაგიჟდა, თავდაყირა დატრიალდა, როცა ოლგა მთელი ძალით დაეჯახა დრიფტ ჩელენჯერს. მან ერთი იოტიც არ შეანელა. მან თავისი მანქანა Dodge-ს გვერდით შეაჯახა, რამაც გამოიწვია ის დატრიალდა, გაანადგურა შვედი და გადააგდო მისი სხეული გზის ნახევარზე. დრეიკი საჭეს მოეჭიდა, პირდაპირ ვერ ხედავდა მანქანის დატრიალებას; ორ შემობრუნებას, შემდეგ მაღალ ბორდიურს დაეჯახა და შემოვიდა.
  
  ის სახურავზე დაეჯახა, ჯერ კიდევ სრიალებდა, ბეტონს აფრიალებდა, სანამ მაღაზიის წინა მხარეს არ შევარდა. მინა დაიმსხვრა და წვიმდა. დრეიკი წონასწორობისთვის იბრძოდა. ალისია გაოგნებული იყო, გიორგი გაოგნებული.
  
  ოლგამ მუხრუჭები დაარტყა და როგორღაც მოახერხა F-150-ის უეცარი გაჩერება.
  
  დრეიკმა იგი შებრუნებულ სარკეში დაინახა. ფანჯრები ყველა მხრიდან დამსხვრეული იყო, მაგრამ ნაპრალები ძალიან პატარა იყო, რომ ადვილად მოერგო. მან გაიგო, როგორ ებრძოდა მაის უსაფრთხოების ღვედი და ესროლა. მან იცოდა, რომ ის მოხერხებული იყო, მაგრამ არ სჯეროდა, რომ ის უკანა სარკმელში მოთავსდებოდა. მათ არ შეეძლოთ თავის დაცვა.
  
  ოლგა მათკენ მიტრიალდა, უზარმაზარი ხელებითა და ფეხებით მუშაობდა, მისი სახე ისეთი გაბრაზებული იყო, რომ მთელ სამყაროს ცეცხლი წაუკიდა. სისხლმა მის ნაკვთებს დაფარა და კისრიდან თითებზე ჩამოსდიოდა, იატაკზე წვეთობდა. მას ცალ ხელში ავტომატი ეჭირა, მეორეში კი სარაკეტო გამშვები. დრეიკმა დაინახა სათადარიგო ჟურნალი კბილებს შორის და მის გვერდით მდებარე ღერო.
  
  უფსკრული რომ დაიხურა, იგი დაუნდობელი იყო. სიკვდილს უახლოვდება. თვალები არასოდეს უციმციმებდა. ორთქლი, ახლა კი ცეცხლი, მის უკან მანქანიდან იფეთქა და მის ფორმას აკოცა. შემდეგ დრეიკმა დაინახა ლურჯი ციმციმი და მიხვდა, რომ Mustang მოვიდა. დაინახა, როგორ ჩაიცინა ოლგამ. მან დაინახა, თუ როგორ გადმოხტა გუნდი სხვა მანქანიდან ჩქარობისას.
  
  ოლგამ ცალ მუხლზე დავარდა, რაკეტსასროლი იარაღი უზარმაზარ მხარზე მიანიშნა და თავდაყირა ჩელენჯერს დაუმიზნა.
  
  გაანადგურებს ის შემდეგ ბიოლოგიურ იარაღს?
  
  მან დაკარგა. ამ დემონური სახის უკან რაციონალური აზრი არ დგას.
  
  უმწეოები იყვნენ. უკანა სავარძელზე მჯდომი ქალები ახლა ფეხზე წამოიწიეს, თავი გაითიშა და ცდილობდნენ რაღაც ოთახის მოძებნას. მათ ვერ დაინახეს რა მოდიოდა და დრეიკმა არ უთხრა მათ. მათ ვერაფერი გააკეთეს.
  
  ოლგამ გამოსცა ჩახმახი და რაკეტა აინთო.
  
  მეგობრები, ოჯახი, ასე მივდივართ...
  
  ტორსტენ დალმა საშინლად ცემდა ვერძივით გაიტანა გზა; მთელი ძალით, მთელი ძალით გარბოდა, უკნიდან ოლგას დაეჯახა. სარაკეტო გამშვები სრიალდა, მისი საბრძოლო მასალა გადახრილია და სხვა ტრაექტორიით ისროლა. თავად დალმა, გადაარჩინა სიტუაცია, უნდა განიცადა ყველაზე ძლიერი შოკი მის ცხოვრებაში, რადგან ოლგა არ განძრეულა.
  
  შვედი პირველად შევარდა მსოფლიოს უმაგრეს აგურის კედელში.
  
  დალი ზურგზე დაეცა გატეხილი ცხვირით, უგონო მდგომარეობაში.
  
  ოლგამ შეშლილი შვედი აარიდა, ძლივს შეამჩნია ბრწყინვალე შეტევა. ის ახალი მთავით ავიდა, სარაკეტო სადგური მიწაზე დააგდო და ავტომატი ცალი ხელით ასწია, ქვემოდან სისხლი ჯერ კიდევ სდიოდა და იატაკს ასხამდა.
  
  დრეიკმა დაინახა ეს ყველაფერი, შებრუნდა და იორგი გამოეყვანა, შემდეგ ჰეიდენი. თავი ისევ ტრიალებდა, მაგრამ ალისიას თვალის დახამხამება მოახერხა.
  
  "Ჩვენ კარგად ვართ?" მან იცოდა, რომ რაღაც არასწორი იყო.
  
  "მე მხოლოდ დავინახე, რომ დალმა მთელი ძალით დაარტყა ოლგას, უგონოდ დაბრუნდა და მან ძლივს შენიშნა."
  
  ალისია ძლივს იკავებდა სუნთქვას. "ჯანდაბა. მე".
  
  "ახლა კი მას აქვს ავტომატი."
  
  ჰეიდენი გადმოვიდა. მაი მის უკან გადახტა და პატარა უფსკრულიდან გაიწელა. დრეიკი უკან დაბრუნდა და სარკეს უყურებდა, მაშინაც კი, როცა ცდილობდა სივრცის საკუთარი პატარა ფანჯრების გაჭედვას. ოლგამ იარაღი გაასწორა, კიდევ ერთხელ გაიღიმა, თავისუფალი ხელი ასწია და კბილი პირიდან ამოაძვრინა და მიწაზე დააგდო. ამ დროს ჩამოვიდნენ დალის დანარჩენი თანაგუნდელები.
  
  და ერთ-ერთი იყო მანო კინმაკა.
  
  ჰავაელი, ჭეშმარიტად, მთელი სისწრაფით აფრინდა თავი, ფეხზე მაღლა ასწია მიწიდან, ხელები გაშლილი, ადამიანის ჭურვი დაამსხვრია კუნთისა და ძვლის ბურთი. ოლგას მხრებზე დაარტყა ზუსტად, დალზე უკეთ და მაგრად მოეხვია. ოლგა ექვსი ფუტის წინ წამოხტა და ეს თავისთავად სასწაული იყო.
  
  კინიმაკა წინ შემობრუნდა, რუსისკენ.
  
  მანქანა იატაკზე დაეცა.
  
  დრეიკმა ტუჩები წაიკითხა.
  
  - მუხლებზე უნდა იყო, პატარა კაცო.
  
  კინიმაკამ თივის ქარხანა, რომელიც ოლგამ ოსტატურად აირიდა, იმაზე სწრაფად, ვიდრე დრეიკს შეეძლო გაეგო. შემდეგ მისმა მუშტმა ღრმად ჩაარტყა მანოს თირკმელებში, რის გამოც ჰავაელი მყისიერად დაეცა მუხლებზე და ჰაერი ამოისუნთქა.
  
  კენზი და სმიტი ბრძოლის ველზე გავიდნენ. დრეიკი ვერ გრძნობდა თავს, რომ ეს საკმარისი არ იქნებოდა.
  
  ის ღრიალებდა მანამ, სანამ ხორცი მუცლიდან არ ამოგლეჯდა, სანამ მენჯის ძვალი არ გატყდა. მანქანიდან გადმოვიდა და სუფთა სისხლი დააიგნორა. ჰეიდენის გარდა ყველას ანიშნა, მან დაიწყო კოჭლობით სვლა ბრძოლის ადგილისკენ, როცა მათ ირგვლივ სირენები გაისმა, ცისფერი შუქები ავსებდა მის მხედველობას და კაცების, პოლიციელებისა და ჯარისკაცების ღრიალი ავსებდა ჰაერს.
  
  ის ქუჩაში გავიდა და ოლგას მიუახლოვდა. რუსმა დააიგნორა სმიტი, როცა მას მუცელში ესროლა; კენზის თმაში აიტაცა და განზე გადააგდო. ყავისფერი ტილოები რუსს ხელებში დარჩა, კენზი კი, შეძრწუნებული, შემოვიდა და თხრილში გადავიდა და ხორცი გამოაცალა. ამის შემდეგ ოლგამ სმიტს ხელი მაჯაზე დაარტყა, იარაღი მიწაზე დააგდო და ჯარისკაცმა ყვირილი გამოიწვია.
  
  "ჩემზე ისვრი? მკლავს გამოგგლიჯავ და დასისხლიანებული ბოლოთი დაგახრჩობ".
  
  დრეიკმა ძალა მოიკრიბა და უკნიდან დაარტყა, თირკმელებსა და მკერდზე სამი დარტყმა მიაყენა. ის იარაღს გამოიყენებდა, მაგრამ ავარიაში დაკარგა. ოლგას შეტევა არც კი შეუმჩნევია. ხის ღეროს დარტყმას ჰგავდა. ირგვლივ მიმოიხედა იარაღისთვის, რისი გამოყენებაც შეეძლო.
  
  მან დაინახა.
  
  მაი გაიქცა, მოჰყვა ალისია, შემდეგ კი ფურცელივით თეთრი იორგი. დრეიკმა ასწია რაკეტა, თავზე დაიჭირა და მთელი ძალით ჩამოაგდო რუსს ზურგზე.
  
  ამჯერად ის გადავიდა.
  
  კინიმაკა გვერდზე გადახტა, როცა უზარმაზარი მთა ერთ მუხლზე დაეცა. სათადარიგო ჟურნალი კბილებიდან ამოვარდა. RPG ჩამოვარდა ქამრიდან. დრეიკმა იარაღი დააგდო, მძიმედ სუნთქავდა.
  
  ოლგა ადგა, შემობრუნდა, გაიღიმა. - სანამ ბეტონზე ნაძირალა არ იქნები, დაგახეხავ.
  
  დრეიკი მოშორდა. ოლგას მუშტის დარტყმა ბარძაყს აწვა და ტკივილის აფეთქება გამოიწვია მისი სხეულის ერთი ბოლოდან მეორეზე. ალისია წყალში შევიდა, მაგრამ ის ჰაერში მაღლა დააგდეს და კენზიზე გადააგდეს. კინიმაკა ადგა თავდასხმაზე, რომელიც პირდაპირ კონდახზე გააგზავნა. სმიტმა უთვალავი დარტყმა მიაყენა სხეულს, რასაც მოჰყვა სამი ყელში და ცხვირში, რამაც ოლგას სიცილი გამოიწვია.
  
  "ოჰ, გმადლობთ, პატარავ, ეს დაეხმარა ნახველის მოშორებას. გთხოვთ, კიდევ ერთი. "
  
  მან სახე გამოავლინა სმიტის დარტყმაზე.
  
  ალისია დაეხმარა კენსის წამოდგომაში. მათკენ გარბოდნენ პოლიციელები. დრეიკმა არ სურდა, რომ შორს დარჩენილიყვნენ. ეს შეიძლება გახდეს სისხლის აბაზანა. წამოდგომა სცადა და ცალ ფეხზე მიაღწია წარმატებას.
  
  ოლგამ სმიტს ყელზე ხელი მოჰკიდა და განზე გადააგდო. კინიმაკამ უზარმაზარი თავი დაუქნია, ახლა უკვე ოლგას ფეხებთან და სქელ თეძოებზე ათეული წარმოუდგენელი დარტყმა მიაყენა.
  
  მან მუშტი დაარტყა კინიმაკუს თავში, დაარტყა. მან შეაჩერა დრეიკის შემდეგი შეტევა და უკან გადააგდო, თუმცა სისხლი თავისუფლად მოედინებოდა ყურებიდან, მარჯვენა თვალიდან და უთვალავი ჭრილობა და სისხლჩაქცევები შუბლზე. მუცელში გაიხსნა ხვრელი, სადაც სმიტმა ესროლა და დრეიკი დაინტერესდა, ეს იქნებოდა მისი შეჩერების საშუალება.
  
  მაიმ ოლგას ყურადღება მიიპყრო. - შემომხედე, - თქვა მან. "Შემომხედე. არასდროს ვყოფილვარ დამარცხებული".
  
  ინტერესის გამოხატვამ სისხლიანი ნაღმი გადაკვეთა. "მაგრამ შენ ჩემი ერთი საოფლე ჯირკვალია. სუპერგოგონა ხარ? საოცრება ქალი? სკარლეტ იოჰანსენი?
  
  "მე ვარ მაი კიტანო."
  
  ოლგა წინ წამოიწია, სმიტს და მოახლოებულ ალისიას განზე უბიძგა. მეი ჩამოჯდა. ოლგამ აფრინდა. მაიმ შორს, შორს იცეკვა და შემდეგ ოლგას მარჯვენა მხარზე ანიშნა.
  
  "და სანამ მე გიფანტავ, ჩემი მეგობარი გიორგი გაანადგურებს."
  
  ოლგა საოცრად სწრაფად შემობრუნდა. "Რა..."
  
  იორგიმ სარაკეტო ტყვიამფრქვევი მხრებზე მიიკრა, დარწმუნდა, რომ ბოლო ყუმბარა სწორად იყო განთავსებული და შემდეგ პირდაპირ ოლგას სხეულზე ესროლა.
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია.
  
  
  თავი ოცდამესამე
  
  
  SPEAR გუნდი შემდგომში გაქრა. ბიოიარაღების გადაცემის შემდეგ, ისინი დანაშაულის ადგილიდან მოშორდნენ და არაბუნებრივად წყნარი ქალაქის შუაგულში გადაიყვანეს ქალაქგარე FBI-ის ერთ-ერთ ყველაზე უსაფრთხო სახლში. ეს იყო რანჩო, უსაფრთხოებისთვის აუცილებლად პატარა, მაგრამ მაინც რანჩო, თავისი სახლით, თავლებითა და მარჯნით. ცხენებს ინახავდნენ ილუზიის გასაყიდად და რანჩოს ხელის გასაწვრთნელად, მაგრამ ის ასევე მუშაობდა ფედერაციისთვის.
  
  გუნდი წარმოუდგენლად ბედნიერი იყო უსაფრთხო სახლში მისვლით და კიდევ უფრო ბედნიერი იყო, რომ გაიყო და დახურა კარები სხვადასხვა ოთახებში. ადამიანს სცემდნენ, ტანჯავდნენ, სცემდნენ, სისხლს სცემდნენ.
  
  სისხლმა დაასველა ისინი ყველა, სისხლჩაქცევები და თმებიც. ვინც არ გავიდა, ნანობდა, რომ ეს არ გააკეთა; და ვინც გააკეთა, ნანობდა, რომ ვერ დაეხმარნენ. დრეიკი და ალისია მათ ოთახში შევიდნენ, გაიხადეს და პირდაპირ შხაპისკენ გაემართნენ. ცხელი წყლის ნაკადმა ხელი შეუწყო არა მხოლოდ სისხლის ამორეცხვას. დრეიკი დაეხმარა ალისიას და ალისია დაეხმარა დრეიკს, სადაც მათი ხელები ზედმეტად დაჟეჟილებული იყო დასახმარებლად.
  
  გუნდი არ გატყდა, მაგრამ გარკვეულწილად გატეხეს.
  
  - ყოველთვის არის ვიღაც, - ამოისუნთქა დრეიკმა, როცა წყალი მთელი ძალით მოხვდა მას, - რომელსაც შეუძლია ფეხზე დაგაგდოს.
  
  "Მე ვიცი". ალისიამ ხელისგულში ჩაასხა მუჭა თხევადი საპონი. "დაინახე, როგორ გადმოხტა დალი?"
  
  დრეიკმა ხველა დაიწყო. "ოჰ არა, გთხოვ. Არ გამაცინო. გთხოვთ".
  
  დრეიკს უცნაურად არ მიაჩნდა იუმორის პოვნა ასე სწრაფად მას შემდეგ, რაც ახლა შეესწრო. ეს კაცი იყო ჯარისკაცი, რომელიც გაწვრთნილი იყო ტრავმისა და გულისტკივილის, სიკვდილისა და ძალადობისთვის; ის ამას აკეთებდა მთელი ცხოვრების განმავლობაში, ჯარისკაცები კი სხვაგვარად აკეთებდნენ ამას. ერთ-ერთი ასეთი გზა იყო კოლეგებთან მეგობრობის შენარჩუნება; სხვები ყოველთვის ეძებდნენ საგნების ნათელ მხარეს.
  
  როცა ეს შესაძლებელია. იყო სიტუაციები, რამაც ჯარისკაციც კი დააჩოქა.
  
  ახლა იმავე ცომისგან ჩამოსხმულ ალისიას გაახსენდა კინმაკის ბრძოლა უზარმაზარ ოლგასთან. "ჯანდაბა, ეს იყო "გოძილა ბავშვი" გოძილას წინააღმდეგ. სისხლიანი მანო უფრო შოკირებული იყო, ვიდრე დაშავებული".
  
  "მას ნამდვილად შეუძლია თავდასხმა." დრეიკმა ჩაიცინა.
  
  "არა!" ალისიას გაეცინა და ცოტა ხნით ერთმანეთს ეხუტებოდნენ, ტკივილისგან თავის დაღწევა სურდათ.
  
  მოგვიანებით დრეიკი საშხაპედან გამოვიდა, აბაზანის ფურცელი ჩაიცვა და საძინებელში დაბრუნდა. არარეალურობის გრძნობა დაეუფლა. ერთი საათის წინ ისინი ჯოჯოხეთის შუაგულში იყვნენ ჩაძირულნი თავიანთი ცხოვრების ერთ-ერთ უმძიმეს და სისხლიან ბრძოლაში, ახლა კი ტეხასის რანჩოზე იბანდნენ, დაცვის გარემოცვაში.
  
  Რა არის შემდეგი?
  
  დადებითი მხარე ის იყო, რომ მათ ოთხი კარდინალური ქულა მოიპოვეს. და ოთხი მხედრიდან სამი. ორდენს ჰქონდა დამალული ოთხი იარაღი, ასე რომ, დრეიკის, რა თქმა უნდა, ოდნავ შეუსაბამო, ბუნდოვანი და სრულიად გაურკვეველი გამოთვლებით, მხოლოდ ერთი დარჩა. საკუთარ თავზე გაეცინა.
  
  ჯანდაბა, იმედია სწორად გავიგე.
  
  მის უკან ნაბიჯების ხმა გაისმა და შემობრუნდა.
  
  ალისია იქვე იდგა, სრულიად შიშველი და შხაპის წყლისგან უბრწყინავდა, თმა ჩალურჯებულ მხარზე ჰქონდა მიწებებული. დრეიკმა შეხედა და დავალება დაავიწყდა.
  
  "ჯანდაბა," თქვა მან. "ასე რომ, არის დრო, როდესაც თქვენი ორის ნახვა კარგია."
  
  მივიდა და პირსახოცი მოიხსნა. "როგორ ფიქრობ, გვაქვს დრო?"
  
  - არ ინერვიულო, - თქვა მან ღიმილით. "ამას დიდი დრო არ სჭირდება".
  
  
  * * *
  
  
  მოგვიანებით, მას შემდეგ, რაც სხეულზე სისხლჩაქცევები იპოვეს და თავიდან აიცილეს, დრეიკმა და ალისამ ახალი ტანსაცმელი ჩაიცვეს და უზარმაზარ სამზარეულოში ჩავიდნენ. დრეიკი არ იყო დარწმუნებული, რატომ აირჩიეს სამზარეულო; ბუნებრივ შეხვედრის ადგილად ჩანდა. ჩამავალი მზის დახრილი სხივები იფილტრებოდა პანორამული ფანჯრებიდან და ოქროსფერ ელფერს აძლევდა ხის იატაკსა და სამზარეულოს მოწყობილობებს. ოთახში თბილი იყო და ახლად გამომცხვარი პურის სუნი ასდიოდა. დრეიკი ბარის სკამზე ჩამოჯდა და მოდუნდა.
  
  "შემეძლო აქ ერთი თვე გავატარო."
  
  - კიდევ ერთი მხედარი, - თქვა ალისამ. "მაშინ შესვენებას ვაპირებთ?"
  
  "შეგვიძლია ამის გაკეთება? ვგულისხმობ, ეს არ ჰგავს სიტყვის დასრულებას "დაისვენე, სიყვარული".
  
  "კარგი, ჩვენ ჯერ კიდევ უნდა ვუპასუხოთ კროუს, - აიჩეჩა მან მხრები, - პერუს შესახებ. და სმიტი შესაძლოა უბედურებაში აღმოჩნდეს. არ უნდა წავიდეთ მისიაში, როცა ჩვენი ოჯახის წევრს უჭირს".
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "Დიახ, ვეთანხმები. შემდეგ არის SEAL Team 7."
  
  - ოდესმე, - ამოისუნთქა ალისია და მის გვერდით სკამზე ჩამოჯდა, - ჩვენი დღესასწაული მოვა.
  
  "ჰეი, შეხედე, რა მოიტანა კატამ!" დრეიკმა დაურეკა დალის დანახვისას.
  
  შვედმა ფრთხილად გაიარა კარი. - სისულელეა, სიარულისას ვცდილობ, მაგრამ ჩემს თვალწინ ყველაფერი ორმაგია.
  
  "თქვენ ფიქრობთ, რომ სიარული რთულია?" თქვა დრეიკმა. "გინდა სცადო გაჯავრება?"
  
  დალმა ბარის სკამებისკენ აიღო გზა. "ვინმემ მომიტანე სასმელი."
  
  ალისიამ წყლის ბოთლი მისკენ მიიძრო. "წავალ კიდევ მოვიტან."
  
  დრეიკმა შეშფოთებით შეხედა მეგობარს. "მოიწევს ამის გადახედვა, მეგობარო?"
  
  "სიმართლე გითხრათ, ყოველ წუთს უკეთესი ხდება."
  
  "ოჰ, იმიტომ, რომ მახსოვს, როგორ იჯექი ოლგასთან კამათის დროს."
  
  "უკან დაიხიე, დრეიკ. მე არასოდეს მინდა ამის გახსენება."
  
  დრეიკმა ჩაიცინა. "როგორც ჩვენ ოდესმე ვაპირებთ, რომ დაგავიწყდეთ ამის შესახებ."
  
  გუნდის დანარჩენი წევრები ნელ-ნელა გამოჩნდნენ და ოცი წუთის შემდეგ ყველანი ისხდნენ ბართან და ჭამდნენ ყავას და წყალს, ხილსა და ბეკონის ზოლებს და იმაზე მეტ ჭრილობას, ვიდრე დათვლა შეეძლოთ. კინიმაკა არავის უყურებდა, სმიტი კი ვერაფერს იჭერდა მარჯვენა ხელში. გიორგი უზომოდ დათრგუნული იყო. კენზი წუწუნს ვერ იკავებდა. მხოლოდ მეი, ლორენი და ჰეიდენი ჩანდნენ, რომ თავად იყვნენ.
  
  - იცი, - თქვა ჰეიდენმა. "უბრალოდ ბედნიერი ვარ, რომ ყველამ ერთად გადავიტანეთ ეს. ბევრად უარესი შეიძლებოდა ყოფილიყო. ატროპინმა თავისი საქმე გააკეთა. რაიმე შემდგომი ეფექტი ბიჭებო?"
  
  იორგიმ, სმიტმა და კენზიმ თვალი დახუჭეს. კენსი ყველას მაგივრად ლაპარაკობდა. "ვფიქრობ, ოლგა გამოირჩეოდა ეფექტების შემდეგ."
  
  ჰეიდენმა გაიღიმა. "კარგი, რადგან ჯერ არ დაგვისრულებია. ის გუნდები, რომლებიც არ ეწვივნენ ფორტ სილს და დალასს, ეძებდნენ ბოლო ცნობას. საბედნიეროდ, ვაშინგტონის ანალიტიკოსებმა და NSA-მ შეძლეს თვალყური ადევნონ მთავარ მოთამაშეებს. "
  
  ს.ა.ს.? შესთავაზა დრეიკმა.
  
  "კარგი, ბრიტანელები, დიახ. მათ მოჰყვება ჩინეთი და რაც დარჩება საფრანგეთს...
  
  "გუნდი 7 SEALs?" ჰკითხა დალმა.
  
  "უცნობი, გამოუცხადებელი და არაავტორიზებული", - თქვა ჰეიდენმა. "კროუს მიხედვით".
  
  "არსებობს თავდაცვის მინისტრზე მაღალი სტრუქტურები", - განაცხადა კინმაკამ.
  
  "პრეზიდენტი კობერნი არ დაგვკიდებს გასაშრობად", - გააპროტესტა დრეიკი. "უნდა დავიჯერო, რომ მან არაფერი იცის ბეჭდების შესახებ."
  
  "შეთანხმებული", - თქვა ჰეიდენმა. "და მე ვეთანხმები მანოს, რომ არსებობენ კროუზე მაღალი არსებები, მაგრამ უფრო მზაკვრები არიან. ისეთები, რომლებიც გვერდით მოდიან შენსკენ, მოულოდნელობისგან და არჩევანს არ გტოვებენ. უნდა მჯეროდეს, რომ იმაზე მეტი ხდება, ვიდრე ვიცით".
  
  "ეს არ შველის ჩვენს პრობლემას." სმიტმა იღრიალა და გაჭირვებით ასწია ჭიქა რძე.
  
  "მართალი". ჰეიდენმა ერთი მუჭა ხილი აიღო და თავი კომფორტულად მოიქცა. "მაშ, მოდით, ყურადღება გავამახვილოთ ამ ცუდი დედის დასრულებაზე და სახლში წავიდეთ. ჩვენ მაინც ყველაზე დიდი და საუკეთესო გუნდი ვართ. ახლაც ბრიტანელებს აქვთ ერთდღიანი სათავე. ჩინელებიც. ახლა, როგორც ჩანს, ყველა დანარჩენს მხოლოდ ფრანგები აღელვებენ. მათ გაგზავნეს სხვა გუნდი, სამი ადამიანი, რომ დაკავშირებოდნენ ერთადერთ დარჩენილ ორიგინალთან.
  
  "ასეა ეს სპეცოპერაციების ძალების ბრძოლაში", - თქვა დალმა. "ჩვენ სათავეში ვართ."
  
  "დიახ, მაგრამ ძნელად აქტუალურია. და ტყუილი. ისე არ არის, რომ ჩვენ ხელჩაკიდებულები ვართ ან ერთად ვართ უდაბნოში".
  
  "ეს უხეში, არაპროგნოზირებადი ბრძოლაა", - თქვა დალმა. "ეს ისეთივე რეალურია, როგორც ეს ხდება."
  
  ჰეიდენმა თავი დაუქნია და შემდეგ სწრაფად განაგრძო. "მოდით, შევაჯამოთ ბრძანების ტექსტი. "დედამიწის ოთხივე კუთხეში ვიპოვეთ ოთხი მხედარი და მათ წინაშე წარვადგინეთ უკანასკნელი განკითხვის ორდენის გეგმა. ისინი, ვინც გადაურჩებიან სამსჯავროს ჯვაროსნულ ლაშქრობას და მის შემდგომ შედეგებს, სამართლიანად იმეფებენ უზენაესად. თუ ამას კითხულობთ, ჩვენ დავკარგეთ, ასე რომ წაიკითხეთ და ყურადღებით მიჰყევით. ჩვენი ბოლო წლები დაიხარჯა მსოფლიო რევოლუციების ბოლო ოთხი იარაღის შეკრებაზე: ომი, დაპყრობა, შიმშილი და სიკვდილი. ისინი ერთად გაანადგურებენ ყველა მთავრობას და გახსნიან ახალ მომავალს. მზად იყავი. Იპოვე ისინი. იმოგზაურეთ დედამიწის ოთხ კუთხეში. იპოვნეთ სტრატეგიის მამის განსასვენებელი, შემდეგ კი ხაგანი; ყველაზე ცუდი ინდიელი, რომელიც ოდესმე უცხოვრია და შემდეგ ღვთის უბედურება. მაგრამ ყველაფერი ისე არ არის, როგორც ჩანს. ჩვენ ვესტუმრეთ ხაგანს 1960 წელს, დასრულებიდან ხუთი წლის შემდეგ და დავამატეთ Conquest მის კუბოში. ჩვენ ვიპოვეთ უბედურება, რომელიც იცავს ჭეშმარიტ განკითხვის დღეს. და ერთადერთი მოკვლის კოდია, როდესაც მხედრები გამოჩნდნენ. მამის ძვლებზე საიდენტიფიკაციო ნიშნები არ არის. ინდოელი იარაღით არის გარშემორტყმული. ბოლო განკითხვის ბრძანება ახლა შენში ცხოვრობს და მარადიულად სუფევს უზენაესი".
  
  დაასრულა და ყლუპი მოსვა.
  
  "Ყველაფერი კარგადაა? ვფიქრობ, ახლა უფრო აზრიანია. ორდენი მკვდარია, დიდი ხანია გაქრა, მაგრამ მასში ჯერ კიდევ არის რაღაც მცირე ელემენტი. შესაძლოა მოლი. Მარტოხელა. შეიძლება სხვა რამე. მაგრამ ის საკმარისად კარგია დალასის ლაბორატორიის გასატეხად და საკმარისად კარგია SWAT-ის მთელი თაიგულის ამოსაღებად, ასე რომ, ჩვენ ამას ვერ შევაფასებთ."
  
  ის შეჩერდა, როცა დრეიკმა ხელი ააფრიალა. "დიახ?"
  
  "იცით სად არის მისთვის საუკეთესო ადგილი?" - ჰკითხა მან. "ვაშინგტონში ანალიტიკური ცენტრის შიგნით. ან მუშაობს NSA-ში".
  
  ჰეიდენს თვალები გაუფართოვდა. "ჯანდაბა, ეს ნამდვილად კარგი წერტილია. ნება მომეცით ვიფიქრო. " შუშის ქილიდან შავი ყავა ჩამოასხა.
  
  "დრო გადის, მეგობრებო", - თქვა მაიმ.
  
  "დიახ, მე შენთან ვარ". ჰაიდენმა პირი დაისვა. "მაშინ გავაანალიზოთ ტექსტი: დედამიწის ბოლო კუთხე ევროპაა. ჩვენ უნდა ვიპოვოთ ღვთის უბედურების საფლავი, რომელიც არის სიკვდილის მხედარი და იცავს ჭეშმარიტ საშინელ სამსჯავროს. Ყველაზე უარესი. და მკვლელობის კოდი იყო, როცა მხედრები გამოჩნდნენ? მე ჯერ არ მესმის, ბოდიში. "
  
  "ვფიქრობ, ანალიტიკური ცენტრი ამას აკეთებს გარკვეული პერიოდის განმავლობაში?" თქვა იორგიმ.
  
  ახლა სწორედ ლორენი ლაპარაკობდა, რომელიც უზარმაზარ მაცივარს ეყრდნობოდა. "რა თქმა უნდა, აქვს. ძველ ლიდერს ერთხელ რომაელებმა მიენიჭა საეჭვო ტიტული "ღმერთის ფლაგელი", რომელთანაც ის ებრძოდა და კლავდა. ის ალბათ ყველაზე წარმატებული იყო ბარბაროსთა მმართველთა შორის და თავს დაესხა აღმოსავლეთ და დასავლეთ რომის იმპერიებს, როდესაც ის ცხოვრობდა დაახლოებით 406-453 წლებში. ის რომის ყველაზე უარესი მტერი იყო და ერთხელ ციტირებდა: "სადაც გავიარე, ბალახი აღარასოდეს გაიზრდება".
  
  "კიდევ ერთი ცნობილი უძველესი მასობრივი მკვლელი", - თქვა დალმა.
  
  "ატილა ჰუნმა, - თქვა ლორენმა, - მოკლა თავისი ძმა 434 წელს, რათა გამხდარიყო ჰუნების ერთადერთი მმართველი. ისტორიკოს ედუარდ გიბონის თქმით, ცნობილი თავისი სასტიკი მზერით, ატილა ხშირად ატრიალებს თვალებს "თითქოს მის მიერ შთაგონებული შიშით ტკბებოდა". ის ასევე ამტკიცებდა, რომ ატარებდა მარსის, რომაული ომის ღმერთის ნამდვილ მახვილს. წარმოიდგინეთ, რა შიში შეიძლება გააჩინოს რომის ბრძოლის ველზე.
  
  "ჩვენ ეს გავარკვიეთ", - თქვა დრეიკმა. "ატილა ცუდი ბიჭი იყო თუ კარგი ბიჭი, იმისდა მიხედვით, თუ რომელ მხარეს ხარ. და ვინ დაწერა ისტორიის წიგნები. როგორ და სად გარდაიცვალა?
  
  "რამდენიმე ურთიერთგამომრიცხავი ცნობა აღწერს, თუ როგორ გარდაიცვალა იგი. ცხვირიდან სისხლდენიდან დანამდე, მისი ახალი ცოლის ხელით. როდესაც იპოვეს მისი ცხედარი, კაცებმა, ჰუნების წესით, თავზე თმა ჩამოაგდეს და სახეზე ღრმა, საშინელი ჭრილობები მიაყენეს. ამბობდნენ, რომ ატილამ, როგორც ასეთი საშინელი მტერი, ღმერთებისგან შეტყობინება მიიღო მისი სიკვდილის შესახებ, როგორც ფანტასტიკური სიურპრიზი. კურთხევა. მისი ცხედარი უკიდეგანო დაბლობის ცენტრში, აბრეშუმის კარავში დაასვენეს, რათა ყველას ენახა და აღფრთოვანებულიყო. ტომების საუკეთესო მხედრები ტრიალებდნენ და კოცონის გარშემო საუბრობდნენ მის დიდ საქმეებზე. ეს იყო დიდი სიკვდილი. იქვე ნათქვამია, რომ მის საფლავზე ზეიმი გაიმართა". ლორენი განუწყვეტლივ იმეორებდა შესაბამის პუნქტებს, რომლებსაც კონსტებლი ყურში უჩურჩულებდა. დინამიკის დაყენებას აზრი არ ჰქონდა.
  
  "დალუქეს მისი საფლავები ოქროთი, ვერცხლითა და რკინით, რადგან სამი ჰქონდა. და მათ სჯეროდათ, რომ ეს სამი მასალა ყველა მეფეს უდიდესს შეეფერებოდა. რა თქმა უნდა, დაემატა იარაღი, სიმდიდრე და იშვიათი ძვირფასი ქვები. და, როგორც ჩანს, ასევე, ჩვეულებისამებრ, დახოცეს ყველა, ვინც მის საფლავზე მუშაობდა, რათა საიდუმლოდ დარჩენილიყო მისი ადგილმდებარეობა".
  
  ალისამ მაგიდას მიმოიხედა. "ერთი თქვენგანი მოკვდება", - თქვა მან. "ნუ მთხოვ, რომ დაგასაფლავო. არავითარი შანსი."
  
  "თქვენ მოწყენილი და გახარებული იქნებით იმის მოსმენით, რომ ატილას საფლავი ისტორიაში ერთ-ერთი ყველაზე დიდი დაკარგული სამარხია. რა თქმა უნდა, ზოგიერთი სხვაგან - მეფე რიჩარდ III-ის დიდი ხნის დაკარგული სხეული, რომელიც რამდენიმე წლის წინ ლესტერში ავტოსადგომის ქვეშ აღმოაჩინეს - ჩვენ გვჯერა, რომ მათი პოვნა ჯერ კიდევ შესაძლებელია. იქნებ კლეოპატრა? სერ ფრენსის დრეიკი? მოცარტი? ნებისმიერ შემთხვევაში, რაც შეეხება ატილას, ითვლება, რომ ჰუნიელმა ინჟინრებმა გადაიტანეს მდინარე ტისა საკმარისად დიდხანს, რათა გაშრეს მთავარი მდინარის კალაპოტი. ატილა იქ დაკრძალეს თავის დიდებულ, ფასდაუდებელ სამმაგ კუბოში. შემდეგ ტიზა გაათავისუფლეს, სამუდამოდ მალავდა ატილას".
  
  ამ დროს მათ მოახლოებული ვერტმფრენის ხმა გაიგეს. ჰეიდენმა ოთახს მიმოიხედა.
  
  "იმედი მაქვს, რომ მზად ხართ ახალი ბრძოლისთვის, ბიჭებო და გოგოებო, რადგან ეს შორს არის დასრულებამდე."
  
  დრეიკმა კუნთები ატკინა. დალი ცდილობდა თავი მხრებზე დაეჭირა. კენზი შეკრთა, როცა ზურგზე ნაკაწრს შეეხო.
  
  "სამართლიანი რომ ვიყოთ", - თქვა დრეიკმა. "აქ მაინც მომბეზრდა."
  
  ჰეიდენმა გაიღიმა. დალმა თავი დაუქნია, როგორც შეეძლო. მაი უკვე ფეხზე იდგა. ლორენი კარისკენ წავიდა.
  
  "მოდი," თქვა მან. "ისინი აპირებენ მოგვაწოდონ შემდგომ გზაზე."
  
  "ევროპა?" ჰკითხა იორგიმ.
  
  "დიახ. და სიკვდილის უკანასკნელი მხედრისთვის".
  
  ალისია ბარის სკამიდან გადმოხტა. "კარგი საუბარში" თქვა მან სარკასტულად. "ეს ისე ამაღელვებლად ჟღერს შენი ტუჩებიდან, რომ ჩემი ფეხის თითებიც კი ჩხვლეტას იწყებს."
  
  
  თავი ოცდამეოთხე
  
  
  კიდევ ერთი ფრენა, კიდევ ერთი ბრძოლა ჰორიზონტზე. დრეიკი მოხერხებულ სკამზე მოთავსდა და მოისმინა, როცა ლორენი ახმოვანებდა DC-ის გადაწყვეტილებას და დასკვნებს ატილა ჰუნის საქმეზე. გუნდი იჯდა სხვადასხვა პოზიციებზე, აკეთებდა მაქსიმუმს და ცდილობდა იგნორირება მოეხდინა ახლახან დასახელებული "ოლგას ინციდენტის" ტკივილის შესახებ.
  
  "ატილას საფლავი ისტორიას დაკარგული აქვს", - დაასკვნა ლორენმა. "არასდროს იქნა ნაპოვნი, თუმცა იყო რამდენიმე ფიქტიური აღმოჩენა. ასე რომ, - გაჩერდა ის და უსმენდა, - გსმენიათ გრავიტაციული ანომალიის შესახებ?
  
  დალმა უკან გაიხედა. "ამ ტერმინს რამდენიმე მნიშვნელობა აქვს."
  
  "კარგი, ეს არის ჩვენი აზრი. ახლახან მეცნიერებმა აღმოაჩინეს უზარმაზარი და იდუმალი ანომალია, რომელიც დამარხული იყო პოლარული ყინულის ქვეშ. ეს იცოდი? ის უზარმაზარია, 151 მილი სიგანისა და თითქმის ათასი მეტრის სიღრმეზე. ნასას თანამგზავრების მიერ აღმოჩენილი ეს იყო გრავიტაციული ანომალია, რადგან მის სიახლოვეს ცვლილებები მიუთითებდა კრატერში მდებარე უზარმაზარი ობიექტის არსებობაზე. ახლა, ველური თეორიების გარდა, ეს ობიექტი გრავიტაციული ანომალიაა. ის არ არის სწორად განლაგებული, არ მოძრაობს ისე, როგორც ყველაფერი მის გარშემო და, შესაბამისად, მისი დაფიქსირება შესაძლებელია ძლიერი რადარით".
  
  "თქვენ საუბრობთ სახმელეთო რადარზე," - თქვა დალმა. "ჩემი ძველი სპეციალობა."
  
  დრეიკს თვალები გაუფართოვდა. "Შენ ხარ დარწმუნებული? მეგონა, რომ ეს იყო მამაკაცის სტრიპტიზი ბაკალავრიატის წვეულებაზე. მოცეკვავე ვიკინგს დაგიძახებდნენ".
  
  დალმა მოიწყინა იგი. "შეაჩერე ეს".
  
  ალისია ჩემსკენ დაიხარა. "ის მოწყენილი ჩანს," თეატრალურად ჩასჩურჩულა მან.
  
  "დაუეჭველი მოხუცი ქალბატონის გადახტომა ამას გაგიკეთებთ."
  
  გასაკვირია, სმიტს თვალებზე ცრემლი მოადგა. "უნდა ვთქვა, - ამოისუნთქა მან, - არასდროს მინახავს ვინმეს ასე ძლიერად გადახტომა ვინმეს ბატუტის დახმარების გარეშე". სახე დამალა და თავის დამშვიდებას ცდილობდა.
  
  კინიმაკამ მხარზე ხელი მოხვია. "კარგად ხარ, ძმაო? არასდროს მინახავს შენი სიცილი, კაცო. ეს უცნაურია".
  
  ლორენი ჩაერია და შვედი მეტი ხუმრობისგან იხსნა. "GPR, მაგრამ ინტენსიური მასშტაბით. ვგულისხმობ, არის უცნაური ობიექტი Google Maps-ზე, ანტარქტიდაზე. თქვენ შეგიძლიათ ნახოთ თქვენი ლეპტოპიდან. მაგრამ იპოვო ისეთი პატარა რამ, როგორც ატილას საფლავი? კარგად, ეს მოიცავს მანქანებისა და პროგრამული უზრუნველყოფის გამოყენებას, რომელთა ფლობაც NASA-მ ჯერ არ აღიარა".
  
  "ისინი იყენებენ სატელიტს?" ჰკითხა იორგიმ.
  
  "ოჰ, ყველა მაგარ ერს აქვს ეს."
  
  ჩინეთის, დიდი ბრიტანეთისა და საფრანგეთის ჩათვლით. დრეიკმა მიუთითა მათი ოპონენტების სიაზე.
  
  "Რა თქმა უნდა. კოსმოსიდან ჩინელებს შეეძლოთ მის მანქანაში მჯდომი კაცის ამოცნობა, მის მიერ დათვალიერებული ინტერნეტ საიტების შემოწმება და მის მიერ მირთმეული სენდვიჩის შიგთავსის კლასიფიკაცია. ნებისმიერი მამაკაცი. თითქმის ყველგან."
  
  "მხოლოდ მამაკაცები?" ჰკითხა კენზიმ. "თუ ქალებიც?"
  
  ლორენმა ჩაიცინა და ჩასჩურჩულა: "ყურში კაცი მყავს, რომელიც ამას გადმოსცემს. ცოტა ახალგაზრდულად ჟღერს, თითქოს მან ჯერ არ აღმოაჩინა ქალები.
  
  დრეიკი უსმენდა, როცა ვერტმფრენი ჭრიდა ცას ამერიკასა და ევროპას შორის, დედამიწის მესამე და მეოთხე ბოლოებს შორის.
  
  - კარგი, მაინც... - თვალი ჩაუკრა ლორენმა. "პისკარის ნაკლებად ცნობილი გეოგრაფიის ასაწყობად, ერთ ტექსტში ნათქვამია, რომ ატილას ცნობილი სასახლე მდებარეობდა დუნაისა და ტისას შორის, კარპატების ბორცვებზე, ზემო უნგრეთის დაბლობებზე და მეზობელ ჟაზბერინს. ბევრად უფრო ბუნდოვანი მონაკვეთი ამბობს, რომ ატილას საფლავი მისი სასახლის წინ იყო".
  
  "მაგრამ დამარხულია მდინარის ქვეშ", - თქვა მაიმ.
  
  "დიახ, ტიზა კვეთს უნგრეთს ჩრდილოეთიდან სამხრეთისაკენ და არის თავად დუნაის უზარმაზარი შენაკადი. მდინარის გზა ჩვენს მეცნიერებს დაეხმარება. იმედი ვიქონიოთ, რომ გეოფიზიკური ტექნოლოგიის გამოყენებით მათი კვლევა გააერთიანებს თანამგზავრს, მაგნიტებს, MAG-ს და სახმელეთო რადარს. მაგნიტური გამოკვლევები დამატებულია GPR პროფილებით შერჩეული ანომალიებისთვის. ისინი ასევე ამბობენ, რომ ხედავენ, გადახრილია თუ არა მდინარე ოდესმე". მან მხრები აიჩეჩა. "ჩვენ ვსაუბრობთ ათასობით და ათასობით სურათზე, რომელსაც კომპიუტერმა უნდა ნახოს და შემდეგ მიიღოს გადაწყვეტილება."
  
  "კარგი, კარგი, ასე რომ, ჩვენ მივდივართ უნგრეთში." ალისია თავს ატკინა. "Უბრალოდ თქვი."
  
  გუნდი თავს კომფორტულად გრძნობდა და აინტერესებდა, როგორ იყვნენ მათი აგრესიული კოლეგები.
  
  
  * * *
  
  
  უნგრეთი, დუნაი და ტიზა ღამით ისევე შავებად გამოიყურებოდა, როგორც დანარჩენი ევროპა, მაგრამ დრეიკმა იცოდა, რომ ახლა აქ ბევრად უფრო მოუწესრიგებელი იყო. ოთხი მხედრიდან ყველაზე ძლიერი იქ დევს - სიკვდილი - და ვინც მას იპოვის, შესაძლოა სამყაროს მომავალი განსაზღვროს.
  
  გუნდი დაეშვა, კვლავ აფრინდა, ისევ დაეშვა და შემდეგ გადახტა უზარმაზარ არარერეკლევან ფურგონში, რათა დაესრულებინა მოგზაურობის ბოლო ეტაპი. კალკულატორებს ჯერ არ ჰქონდათ გააზრებული, ტერიტორიები ჯერ კიდევ დიდი იყო და სამიზნე პატარა, რომ აღარაფერი ვთქვათ ძველ და პოტენციურად დეგრადირებული. კარგი იქნებოდა იმის გარკვევა, თუ როგორ მოქმედებს ორდენი თავისთავად, მაგრამ მათმა უეცარმა მკვლელობებმა, ჩადენილი მრავალი ათეული წლის წინ, ბოლო მოუღო ნებისმიერ უკან დახევას.
  
  ვაკეზე დაბანაკდნენ, გარეთ მცველები განათავსეს და შიგნით დასახლდნენ. დაუბერა ძლიერმა ქარმა კარვები; სიურეალისტური რეალობა ყველაფრის შესახებ, რასაც ისინი აკეთებდნენ ბოლო რამდენიმე დღის განმავლობაში, ჯერ კიდევ ცდილობდნენ ამის გაგებას.
  
  მართლა აქ ვართ ახლა, უნგრეთის ბორცვის ნახევრად ბანაკში? დრეიკმა ჩათვალა. ან ოლგა ისევ გვცემა?
  
  კარვის აყვავებული ტილო სიმართლეს ლაპარაკობდა, ისევე როგორც მის გვერდით მღელვარე ფიგურა. ალისია, საძილე ტომარაში გახვეული და მხოლოდ თვალები უჩანდა.
  
  - ცივა, სიყვარულო?
  
  "დიახ, მოდი აქ და გამათბე."
  
  - გთხოვ, - თქვა დალმა სადღაც დრეიკის ფეხების სამხრეთით, - დღეს არა.
  
  "შეთანხმებული", - თქვა კენზიმ აღმოსავლეთიდან. უთხარი ძუას, რომ გტკივა თავი ან რამე. ვინ იცის სად იყო? დაავადებათა რაოდენობა და ასე შემდეგ და ა.შ.".
  
  "მაშ, ოთხი გამორიცხულია?"
  
  - ასეც არის, - დაამატა მაიმ, რომელიც კარვის შესასვლელთან იდგა. "მით უმეტეს, რომ ჩვენ ხუთნი ვართ."
  
  "გიჟო, დამავიწყდა, რომ აქ იყავი, სპრაიტ. ჯერ კიდევ არ მჯერა, რომ მათ ყველა ერთ წყეულ კარავში ჩაგვკეტეს".
  
  "მე, პირველ რიგში, მირჩევნია დაბლობზე ძილი", - თქვა დალმა და წამოდგა. - მაშინ იქნებ დავიძინო.
  
  დრეიკი უყურებდა შვედს, რომელიც გზას აშორებდა, იმ ვარაუდით, რომ ის გამოიყენებდა შანსს და დაურეკავდა ჯოანას. მათი ურთიერთობა ჰაერში დარჩა, მაგრამ დადგებოდა დღე და მალე ვინმე მუდმივ გადაწყვეტილებას მიიღებდა.
  
  გათენდა და ვაშინგტონის ექსპერტებმა შემოგვთავაზეს ნახევარი ათეული საიტი. გუნდი გაიყო და დაიწყო თხრა, ამოაგდო ბრწყინვალე პეიზაჟები თავებიდან და გულებიდან: ცქრიალა ცისფერი გველი ტიზა, ახლა ფართო, ახლა უცნაურად ვიწრო, კარპატების ბალახოვანი ბორცვები, უსაზღვროდ მოწმენდილი ცა. მისასალმებელი იყო გრილი ნიავი, რომელიც უბერავდა ფართო სივრცეებს, ხსნიდა დაღლილობას და ამშვიდებდა სისხლჩაქცევებს. დრეიკი და სხვები მუდმივად ფიქრობდნენ, სად იყვნენ მათი მტრები. ბრიტანელი, ჩინური და ფრანგული. სად? უახლოეს ბორცვზე? არავის უნახავს თვალთვალის ოდნავი მინიშნება. თითქოს სხვა გუნდებმა დათმეს.
  
  "არა თქვენი საშუალო ნადირობა რელიქით", - თქვა ერთხელ დრეიკმა. "ძლივს ვიცი სად ვიქნები შემდეგ."
  
  "შეთანხმებული", - თქვა დალმა. "ერთ მომენტში ჩვენ ყველანი წინააღმდეგი ვართ, მეორეში ეს მარტივია. და მაინც შეიძლებოდა უარესი ყოფილიყო. "
  
  პირველი დღე სწრაფად გაფრინდა, შემდეგ მეორე. ვერაფერი იპოვეს. წვიმა დაიწყო, შემდეგ კი დამაბრმავებელი მზე. გუნდი მორიგეობით ისვენებდა და შემდეგ რამდენიმე თანამშრომელს გარკვეული ხნით ნება დართეს. მეზობელი სოფლიდან დაინიშნენ კაცები და ქალები, რომლებმაც არ იცოდნენ ინგლისური. ერთ დღეს ალისიამ მიწაში სიცარიელე აღმოაჩინა, შესაძლოა ძველი გვირაბი, მაგრამ მღელვარება სწრაფად გაქრა, როცა მისი ძებნა შეჩერდა.
  
  "არაფერია," თქვა მან. "შეიძლება მისგან ერთი მეტრის დაშორებით ვიყოთ და მაინც ვერ ვიპოვოთ".
  
  "როგორ ფიქრობთ, რომ ეს შეუმჩნეველი დარჩა მთელი ამ წლების განმავლობაში?"
  
  დალი თავში ქნევდა, დარწმუნებული იყო, რომ რაღაც ვერ გაიგეს. "ეს ჩემი ენის წვერზე ტრიალებს", - გაიმეორა მან არაერთხელ.
  
  დრეიკმა თავი ვერ შეიკავა. "ოლგას გულისხმობ, არა? ეს იყო ძალიან მოკლე გამოცდილება, მეგობარო. "
  
  დალმა იღრიალა, ისევ იყურებოდა.
  
  კიდევ ერთი ღამე და კიდევ რამდენიმე საათი კარავში. იმ საღამოებიდან ყველაზე დაძაბული იყო ის, როცა დრეიკმა წამოაყენა უების განცხადების თემა, მისი მემკვიდრეობა და ინფორმაციის საიდუმლო საცავი.
  
  "ამჯერად ამაზე უნდა გავამახვილოთ ყურადღება. მის მიერ შეკრებილი საიდუმლოებები შეიძლება დამღუპველი იყოს. განსაცვიფრებელი".
  
  "ვისთვის?" თქვა დალმა. "ისინი, რომლებიც ჩვენს წინააღმდეგ იყო მიმართული, არც ისე ცუდი იყო."
  
  "გარდა ერთისა, რომელიც ჯერ არ ვიცით", - თქვა მაიმ.
  
  "ჯანდაბა, არა? Დამავიწყდა. რომელია?"
  
  იაპონელმა ქალმა ხმა აუწია და ხმადაბლა ჩაილაპარაკა. "ერთი თქვენგანი კვდება."
  
  იყო ხანგრძლივი, მტკივნეული წამი სიჩუმე.
  
  ალისამ გატეხა. "უნდა დავეთანხმო დრეიკს. ეს მხოლოდ ჩვენ არ გვეხება. უები იყო სტალკერი და მეგამდიდარი უსირცხვილო. მას ყველა ჭუჭყიანი უნდა ჰქონოდა".
  
  ცრუ განგაშის გამო ისინი გადახტა კარვიდან, ჩავარდა მიწაში და ტალახში, უძველესი სამარხის ნანგრევებსა და ქვიშაში. მათი ღრმა გაღიზიანების გამო აღმოჩნდა, რომ ის ატილას არ ეკუთვნოდა. ყოველ შემთხვევაში არა იმდენად, რამდენადაც მათ შეეძლოთ ეთქვათ.
  
  მოგვიანებით, კარავში, ფიქრებს დაუბრუნდნენ.
  
  "იმდენი რამის წინაშე დგას", - თქვა ჰეიდენმა. "შესაძლოა, ამ ძიების ძიებამ უების სასაფლაოზე და რასაც ჩვენ შემდეგ აღმოვაჩენთ, დაგვიცვას იმისგან, რაც შეიძლება მოხდეს."
  
  "ჯოშუას სიკვდილი პერუში? ჩვენი დაუმორჩილებლობა? საეჭვო განსჯა და გაურკვეველი საბაგირო? ვიღაცის წინაშე უნდა ვიყოთ პასუხისმგებელი. ერთი შეურაცხყოფა, რომლისგანაც შეგიძლიათ თავის დაღწევა. მაგრამ სამი? ოთხი? ჩვენი ანგარიშები წითელია, ხალხო, და მე არ ვგულისხმობ ზედმეტ ხარჯვას".
  
  "მაშ, გუნდი SEAL 7?" ჰკითხა დალმა.
  
  "შესაძლოა," ჩაიბურტყუნა ჰეიდენმა. "Ვინ იცის? მაგრამ თუ ისინი ცრურწმენით დაგვესხმიან, ღმერთს ვფიცავ, შედარებითი ძალით ვუპასუხებ. და ასე იქნება ყველა თქვენგანთან ერთად. ეს არის ბრძანება."
  
  მოვიდა კიდევ ერთი დღე და ნადირობა გაგრძელდა. ნალექმა ჩაშალა მათი ძალისხმევა. ვაშინგტონის ანალიტიკური ცენტრი დაბრუნდა კიდევ შვიდი საიტით, სულ ოცდასამი. მათგან უმეტესობამ არაფერი გამოიღო, გარდა სიცარიელისა თუ ძველი საძირკვლის, დიდი ხნის წინ წასული შენობების, ჩონჩხების გარდა. კიდევ ერთი დღის უმეტესი ნაწილი გავიდა და SPEAR გუნდის მორალი დაეცა.
  
  "საერთოდ სწორ ადგილას ვართ?" ჰკითხა კენზიმ. "უნგრეთს ვგულისხმობ. ატილას სასახლის წინ. რამდენი ხნის წინ დაიბადა ეს ადამიანი? თექვსმეტი ასეული წლის წინ, არა? Რა არის ეს? ჯერონიმომდე თოთხმეტი საუკუნით ადრე. შესაძლოა, ატილა არასწორი "უბედურებაა". ვფიქრობ, კათოლიკურმა ეკლესიამ ბევრს დაასახელა.
  
  "ჩვენ ვადგენთ მრავალფეროვან ანომალიებს," - თქვა კინმაკამ. "ძალიან ბევრია და არცერთი მათგანი არ არის მართალი."
  
  დალმა მზერა შეხედა მას. "ჩვენ გვჭირდება გზა, რომ შევამციროთ ძებნა."
  
  ლორენი, რომელიც მუდამ ჩართული იყო ანალიტიკური ცენტრთან, სხვა მხარეს იყურებოდა. "დიახ, ამბობენ. დიახ."
  
  ქარმა შვედს თმა ნაზად დაუბერა, მაგრამ სახე დაუცველი დარჩა. "Არაფერი მაქვს".
  
  - იქნებ კიდევ ერთხელ გადახედოთ ატილას? მაიმ შესთავაზა. "რამე მის ბიოგრაფიაში?"
  
  ლორენმა ვაშინგტონის ბანდას უთხრა, რომ მასზე ეზრუნათ. გუნდმა დაისვენა, დაიძინა, ეძებდა ხარვეზებს და ვერ იპოვა და მონაწილეობა მიიღო კიდევ ორ ცრუ განგაში.
  
  საბოლოოდ, დრეიკმა შეკრიბა გუნდი. "ვფიქრობ, ამას წარუმატებლობა უნდა ვუწოდოთ, ხალხო. ორდერში ნათქვამია, რომ მათ იპოვეს ის, შესაძლოა &# 184; მაგრამ თუ ჩვენ არ შეგვიძლია, მაშინ სხვა ქვეყნები ვერ შეძლებენ. ალბათ მეოთხე მხედარი უნდა დარჩეს იქ, სადაც ის დაკრძალეს. თუ ის მაინც იქ არის".
  
  "ალბათ საფლავი გაძარცვეს", - გაშალა ხელები ჰეიდენმა, "დაკრძალვიდან მალევე. მაგრამ შემდეგ, რა თქმა უნდა, რელიქვიები გამოჩნდებოდნენ. ქსოვილი. ხმალი. ძვირფასი ქვები. სხვა ორგანოები."
  
  "ძნელია იქ ასეთი ძლიერი იარაღის დატოვება", - თქვა კენზიმ სახეზე ცარიელი გამომეტყველებით. "ვიცი, რომ ჩემი მთავრობა ამას არ გააკეთებს. ისინი არასოდეს შეწყვეტდნენ ძებნას. "
  
  დრეიკმა თანხმობის ნიშნად თავი დაუქნია. "მართალია, მაგრამ ჩვენ, რა თქმა უნდა, სხვა კრიზისები გვაქვს. ჩვენ არ შეგვიძლია სამუდამოდ აქ დარჩენა. "
  
  "იგივე ითქვა პერუში", - თქვა სმიტმა.
  
  დრეიკმა ლორენს თავი დაუქნია. "მათ რამე აქვთ ჩვენთვის?"
  
  "ჯერ არა, კიდევ რვა პოტენციური საიტის გარდა. ჩვენებები იგივეა. არაფერი მყარი."
  
  "მაგრამ არ შეიძლება ეს იყოს ზუსტად ის, რასაც ჩვენ ვეძებთ?" დალმა ძალიან ჩუმად ისაუბრა.
  
  ჰეიდენმა ამოიოხრა. "ვფიქრობ, შეიძლება მომიწიოს ამ ადამიანთან დარეკვა და მდივანთან დაკავშირება. ჩვენ უკეთესები ვართ"
  
  - ფრთხილად იყავი, - გააფრთხილა ალისია. "ალბათ ეს არის სიგნალი, რომელსაც ბეჭდები ელოდებიან."
  
  ჰეიდენი შეჩერდა, მის თვალებში გაურკვევლობა ჩანდა.
  
  დალმა საბოლოოდ მიიქცია მათი ყურადღება. "GPR, რომელიც აღწევს მიწაში," - თქვა მან. "ვეძებთ ანომალიებს, გრავიტაციულს, მაგნიტურს თუ სხვას. ბუნებრივია, ის ძალიან ბევრს პოულობს, რადგან ეს ძალიან ძველი პლანეტაა. მაგრამ ჩვენ შეგვიძლია შევამციროთ ძებნა. Ჩვენ შეგვიძლია. ოხ, როგორ შეიძლება ვიყოთ ასეთი სულელები?"
  
  დრეიკმა გაიზიარა ალისიას შეშფოთებული მზერა. "კარგად ხარ, მეგობარო? თქვენ ჯერ კიდევ ვერ გრძნობთ იმ ოლგას, რომლის გატაცებასაც სცადეთ, არა?
  
  "კარგად ვარ, როგორც ყოველთვის იდეალური ვარ. მისმინე - გახსოვს ის იდიოტები, რომლებმაც იპოვეს ღმერთების სამარხები?
  
  ახლა დრეიკის სახე სერიოზული იყო. "ეს ჩვენ ვიყავით, ტორსტენ. ისე, უმეტესობა ჩვენგანი".
  
  "Ვიცი. ჩვენ ვიპოვეთ ოდინის ძვლები, ასევე თორი, ზევსი და ლოკი. მან პაუზა გააკეთა. "აფროდიტე, მარსი და სხვა. აბა, რისგან იყო მათი იარაღი და ჯავშანი? ზოგიერთი მათი ძვირფასი ქვა?"
  
  "უცნობი ნივთიერება, რომელიც მოგვიანებით დაგვეხმარა სხვა მისიაში", - თქვა დრეიკმა.
  
  "დიახ." დალმა ღიმილი ვერ შეიკავა. "და ვისი ხმალი დამარხეს ატილასთან ერთად?"
  
  ლორენმა ხელში აიტაცა. "მარსი!" - წამოიძახა მან. რომაულმა ომის ღმერთმა ატილა მახვილით სკვითების მეშვეობით გაჭრა. მას წმინდა ომის ხმალი ეწოდა. მაგრამ თუ მართლა მარსის ხელიდან მოვიდა..."
  
  "შეგიძლიათ GPR-ის ხელახლა კონფიგურაცია მოაწყოთ ამ კონკრეტული ელემენტის მოსაძებნად", თქვა დალმა. "და მხოლოდ ეს წარმოუდგენლად იშვიათი ელემენტი."
  
  "და ბუმი!" დრეიკმა თავი დაუქნია მას. "ეს ასე მარტივია. გიჟი შვედი დაბრუნდა".
  
  ალისია მაინც შეწუხებული ჩანდა. "ამაზე რამდენიმე დღის წინ ვერ იფიქრებდი?"
  
  
  თავი ოცდამეხუთე
  
  
  კიდევ რვა საათი და მზად იყვნენ. DC-ის გუნდმა აღადგინა მიწაში შეღწევის რადარი მას შემდეგ, რაც კონტაქტი დაამყარა ისლანდიურ არქეოლოგიურ განყოფილებასთან, რომელიც ჯერ კიდევ იკვლევდა რა იყო დარჩენილი ღმერთების პირველი საფლავიდან. ის ყოველთვის უბრუნდება ოდინს, გაიფიქრა დრეიკმა, როცა ელოდა. ნათელია, რომ ისლანდიელებმა შეინარჩუნეს აღმოჩენის დეტალების უმეტესობა და ყველა ნიმუში. იშვიათი ელემენტის შესახებ მონაცემების ვაშინგტონში გაგზავნა წუთების საკითხი იყო.
  
  ყოველ შემთხვევაში ასე თქვეს, მოგვიანებით დრეიკმა წარმოიდგინა. ის შოკირებული იქნებოდა, თუ ამერიკელებს ეს უკვე არ ჰქონდათ ფაილში.
  
  ჩატარდა ტესტი და შემდეგ გაიგზავნა ცხელი სიგნალი. დააფიქსირეთ ის ტერიტორია, რომელიც მათ უკვე გვერდის ავლით ჰქონდათ და მარსის უძველესი ხმალი გახდა ნათელი წერტილი რუკაზე.
  
  "ეს ყველაფერია", - თქვა მაიმ. "ატილა ჰუნის საფლავი".
  
  გათხრები სერიოზულად დაიწყო. სოფლის მცხოვრებლებმა უკვე გათხრილი ორმოს გაფართოება დაიწყეს. სანამ ისინი მიაღწევდნენ სიცარიელეს, რომელიც მშვენივრად გადიოდა ხმლის პარალელურად, მათ გადაიხადეს სოფლის მოსახლეობა და დეპრესიაში მოჩვენებითი ჩანდნენ, რომ ისინი ტოვებდნენ.
  
  მისი მეორე მხარე, - თქვა მაიმ, - უზარმაზარი კულტურული აღმოჩენაა.
  
  "ჩვენ ახლა ამაზე ვერ ვიდარდებთ," - თქვა ჰეიდენმა. "ეს არის სიკვდილის იარაღი. ეს უნდა განეიტრალდეს, სანამ რაიმეს გამოვაცხადებთ".
  
  სმიტი, იორგი და კინიმაკა შემოხტნენ და მიწაზე შეუტიეს. დალი მაინც გამოიყურებოდა და თავს ცოტა უხერხულად გრძნობდა, თუმცა ალისია და კენზი ისარგებლეს შემთხვევით და ეძახდნენ მას "უსაქმური ტრაკიდან" დაწყებული გიჟი ზარმაცით.
  
  სიცარიელეში შეღწევას დიდი დრო არ დასჭირვებია.
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ აფართოებდა ტრიო უფსკრული. მაიმ და ალისიამ დაათვალიერეს ტერიტორია, რათა დარწმუნდნენ, რომ სიურპრიზები არ იყო მაღალ ბალახში, რომელიც ცოცხალს აპირებდა. ლორენი ხვრელთან ახლოს აპირებდა დარჩენას; მხედველობის ხაზი ორ ქალსა და ქვემოთ მყოფებს შორის.
  
  "რადგან ჩვენ არ ვიცით, რამდენად შორს მივდივართ," - თქვა დრეიკმა, "კომუნიკაცია შეიძლება უსარგებლო იყოს. მაგრამ ვფიქრობ, ჩვენ ვითამაშებთ ისე, როგორც ამას ვიპოვით."
  
  "ჩვენ გვჭირდება მხოლოდ ყუთი", - დაადასტურა ჰეიდენმა. "ჩვენ არ ვკარგავთ დროს რაღაცის ან ვინმეს თვალში მოქცევაში. Მეთანხმები?"
  
  მათ თავი დაუქნია. იორგიმ პირველმა იარა, გუნდში ყველაზე სწრაფი იყო. შემდეგ კინიმაკა მოვიდა, რომელიც ჯერ კიდევ თავის ჭრილობას ასმევდა, შემდეგ კი სმიტი. დრეიკი ხვრელში გადახტა, რასაც მოჰყვა ჰეიდენი და დალი. შვედს შესასვლელთან მოუწია დარჩენა. დრეიკი უსწორმასწორო მიწის ქვეშ ჩაყვინთა და ბნელ გვირაბში აღმოჩნდა. ერთ წუთმა ცოცხალმა და კედლებს შორის შეკუმშვამ გამოიწვია უფრო ფართო სიცარიელე, სადაც გუნდი მარცხნივ მოუხვია. იორგი ხმალს ურტყამდა თავის პორტატულ ნავიგატორს და ყოველ რამდენიმე წუთში ყვიროდა მათსა და მას შორის მანძილს.
  
  დრეიკმა ფანარი სტაბილურად დაიკავა და სხივები წინ მყოფებთან დააკავშირა. გადასასვლელი არასოდეს გადაუხვევია, მაგრამ ხმლის დასასვენებელი ადგილის ირგვლივ ტრიალებდა, სანამ ნელ-ნელა არ მოშორდნენ მას.
  
  იორგი წინ გაჩერდა. "შეიძლება მოგვიწიოს გარღვევა."
  
  დრეიკმა დაწყევლა. "ეს არის მყარი ქვა. ჩვენ დაგვჭირდებოდა ბევრი აღჭურვილობა, რომ გამერღვევა იქ. ხედავ, რა მსუქანია?"
  
  იორგიმ უკმაყოფილო ხმა ამოიღო. "ორჯერ უფრო ფართო ვიდრე ეს მონაკვეთი."
  
  "და ხმალი?" Ვიკითხე.
  
  "მხოლოდ მეორე მხარეს."
  
  დრეიკს ჰქონდა მკაფიო შთაბეჭდილება, რომ მათ თამაშობდნენ. ძველი ღმერთები ისევ მხიარულობენ. ხან ეტყობოდა, რომ მთელი გზა მისდევდნენ, ამა თუ იმ თავგადასავალში ჩაჰყავდათ, ხანაც ბრუნდებოდნენ, რომ თავი ეგრძნოთ.
  
  Როგორც ახლა.
  
  მან მიიღო გადაწყვეტილება. "გააგრძელე," თქვა მან. "ჩვენ უნდა ვნახოთ, სად მიგვიყვანს ეს მონაკვეთი."
  
  - კარგი, წინ არის ერთი ანომალია, - მიუბრუნდა გიორგიმ. "დიდი უცნობი ფორმა".
  
  ალისიას ხმა ატყდა კომუნიკატორს. - მოძრაობს?
  
  დრეიკმა იცოდა რა ბოროტი იუმორის ტონი იყო. "შეაჩერე ეს".
  
  "რამდენი ფეხი აქვს?"
  
  "ალისია!"
  
  ყველამ, ვინც მიწისქვეშეთში იმყოფებოდა, პისტოლეტები ამოიღო. დრეიკი ცდილობდა კისრის ამწე მოეხვია, რათა წინ გაეხედა, მაგრამ კინიმაკამ ხედვა დაბლოკა. ერთადერთი, რისი გაკეთებაც მოახერხა, იყო გვირაბთან თავი დაარტყა.
  
  ჰაერში გაცრილი მტვერი. დრეიკი ოფლიანობდა, მისი ახალი სისხლჩაქცევები თრთოდა. გუნდი შეძლებისდაგვარად სწრაფად მიიწევდა. იორგიმ ისინი ნელი შემობრუნებით მიიყვანა. მხოლოდ მაშინ გაჩერდა ახალგაზრდა რუსი.
  
  "ოჰ! რაღაც მაქვს."
  
  "Რა?" Ვიკითხე. რამდენიმე ხმა ისმოდა.
  
  "მოიცადე. შეგიძლია ჩემთან ერთად აქ ახვიდე".
  
  მალე დრეიკმა შემოხვია შემობრუნება და დაინახა, რომ გადასასვლელის მხარე გაფართოვდა ქვის თაღად რვა ფუტის სიმაღლეზე და ოთხი კაცის სიგანეზე. ის იყო მოყვითალო-ყავისფერი ფერის, გლუვი და მაღლა ადიოდა უფრო ვიწრო ხვრელზე, რომელიც თავად კლდეში იყო გამოკვეთილი - პატარა, კარის მსგავსი შესასვლელი.
  
  დრეიკმა ჩახედა ხვრელის სიბნელეში. "მაშ, იქნებ მათ კლდე ცოტათი ატეხეს, რათა ატილა სამუდამოდ აქ დარჩეს?"
  
  "მაგრამ ჩვენს ზემოთ მდინარე არ არის", - თქვა იორგიმ. "ეს ჩემს გონებაში იყო."
  
  "მდინარის დინებები იცვლება წლების განმავლობაში," - თქვა ჰეიდენმა. "ამჟამად ვერ ვიტყვით, მიედინებოდა თუ არა ტიზა ამ გზით. როგორც არ უნდა იყოს, ის სამხრეთით მხოლოდ რამდენიმე მეტრია".
  
  დრეიკი სიბნელისკენ გაემართა. "თამაშში ვარ. ვნახოთ?
  
  იორგი წამოხტა და წინ შეინარჩუნა თავისი პოზიცია. თავიდან ახალი კარი მხოლოდ სრული სიბნელის მოხაზულობა იყო, მაგრამ როგორც კი მიუახლოვდნენ და ფანრებს ანათებდნენ, მეორე მხარეს უფრო დიდი ოთახის მინიშნებები დაინახეს. ოთახი არ არის უფრო დიდი, ვიდრე წესიერი სასადილო ოთახი, სავსე მტვრით და აბსოლუტური სიჩუმით, ცენტრში მუხლამდე კვარცხლბეკით.
  
  კვარცხლბეკზე ქვის კუბო იდგა.
  
  - დაუჯერებელია, - ამოისუნთქა გიორგიმ.
  
  "როგორ ფიქრობ, ატილა იქ არის?" ჰკითხა კენზიმ.
  
  "ხმალი არის, მგონი." გიორგიმ GPR შეამოწმა. "ასე ამბობს ეს რამ."
  
  "ჩვენ ვრჩებით მისიაზე." ჰეიდენს არც კი შეუხედავს კუბოს. სექსის შესწავლით იყო დაკავებული. "და ეს სწორედ იქ არის? Სულ ეს არის".
  
  დრეიკმა შეხედა, სადაც მან მიუთითა. გუნდმა შესასვლელი თაღი გაიარა და მთლიანად შენობის შიგნით მოხვდა. ნაცნობი ხის ყუთი ორდენის ბეჭდით სახურავზე იდგა თავად კვარცხლბეკზე, კუბოს ძირში. ჰეიდენი მისკენ წამოვიდა.
  
  "მოემზადე," უთხრა მან ლორენს ბმულზე. "ჩვენ გზაზე ვართ. უთხარი ვაშინგტონს, რომ ბოლო ყუთი ვიპოვეთ.
  
  "გახსენი?"
  
  "უარყოფითი. არა მგონია, რომ აქ კარგი იდეა იყოს. ჩვენ დაველოდებით, სანამ მწვერვალზე ვიქნებით."
  
  დრეიკმა კუბოს შეხედა. იოგი უფრო ახლოს მივიდა. კენზი კვარცხლბეკზე ავიდა და ზემოდან დაჰყურებდა.
  
  "ვინმე აპირებს დამეხმაროს?"
  
  - ახლა არა, - თქვა ჰეიდენმა. "Ჩვენ უნდა წავიდეთ".
  
  "რატომ?" კენსი უფრო დიდი დარჩა. "ეს არ არის ისე, როგორც სხვა გუნდები აქ არიან. სასიამოვნოა, როცა მარტო ხარ, არ გგონია? კარგი ცვლილებაა, როცა არავინ ცდილობს ჩემს შეკავებას."
  
  დრეიკმა ჩართო ბმული. "შორს? ნაბიჭვარი ხარ".
  
  "Რა?"
  
  კენზიმ ამოისუნთქა. "ეს მხოლოდ ქვის სახურავია."
  
  დრეიკი მას ხედავდა, როგორც რელიქვიების კონტრაბანდას, განძისადმი გატაცებას. რა თქმა უნდა, ის არასოდეს ჩაცხრება. ეს მისი ნაწილი იყო. მან თავი დაუქნია ჰეიდენს.
  
  "ჩვენ დაგიჭერთ. Გპირდები".
  
  კვარცხლბეკის მეორე მხარეს გაიქცა, ქვას ხელი მოჰკიდა და გაიყვანა.
  
  ჰაიდენი სასწრაფოდ გამოვიდა საფლავიდან, იორგი და კინიმაკა მიჰყვებოდნენ მას. სმიტი კარებთან შეჩერდა. დრეიკი უყურებდა, როგორ აღმოაჩინეს ატილა ჰუნის სამარხიდან განძი.
  
  ფანრში თვალები დაბრმავდა; ცქრიალა მწვანე და წითელი, საფირონის ლურჯი და ნათელი ყვითელი; ცისარტყელის ჩრდილები, ცისფერი და თავისუფალი პირველად თითქმის ათასი წლის განმავლობაში. სიმდიდრე გადავიდა, მახვილი ამ მოძრაობამ დაარღვია. სხვა პირები ციმციმდნენ. ყელსაბამები, ანკეტები და სამაჯურები გროვად ეყარა.
  
  ამ ყველაფრის ქვეშ, ჯერ კიდევ რამდენიმე ტანსაცმლის ნატეხში გახვეული, ატილას ცხედარი ეგდო. დრეიკს ასე სჯეროდა. ეს ადგილი არასოდეს აღმოუჩენიათ საფლავის მძარცველებს; აქედან გამომდინარე სიმდიდრე. ნაცისტებს ეს მხოლოდ მათი დიდი გეგმებისთვის სჭირდებოდათ და მონუმენტურ აღმოჩენაზე ყურადღების მიქცევა მხოლოდ მათკენ მიიპყრობდა ყურადღებას. სუნთქვაშეკრული გადახტა კომუნიკატორისკენ.
  
  - ლორენ, - ჩაიჩურჩულა მან. "თქვენ უნდა დაიქირაოთ ვინმე, რომელიც დაიცავს ამ ყველაფერს. თქვენ უბრალოდ უნდა გააკეთოთ ეს. Ეს განსაცვიფრებელია. მხოლოდ ის არის..." ის შეჩერდა, ეძებდა.
  
  "Ეს რა არის?" Ვიკითხე.
  
  "აქ ხმლები არ არის. მარსის ხმალი გაქრა".
  
  ლორენმა ამოისუნთქა. "ოჰ არა, ეს არ არის კარგი."
  
  დრეიკს სახე დაიძაბა. "ყველაფრის შემდეგ, რაც ჩვენ გამოვიარეთ", - თქვა მან. "მე ეს კარგად ვიცი."
  
  კენზიმ ჩაიცინა. დრეიკმა უკან გაიხედა. "მარსის ხმალი აქ არის."
  
  "ჯანდაბა, შენ კარგად ხარ. რელიქვიების კონტრაბანდისტი და ოსტატი ქურდი. შენ ის პირდაპირ ცხვირიდან მომპარე. " ის მზერას უყურებდა. "Ეს გასაოცარია".
  
  - ვერაფერს წაიღებ. მან დაინახა, როგორ ამოიღო ძვირფასეულობა. "მაგრამ მე მჯერა, რომ იქ ყველაზე ძვირფასი საქონლის საყიდლად წახვალ."
  
  "ატილაზე მეტად?"
  
  "Კი, რა თქმა უნდა. შეგიძლია წაიღო. მაგრამ რაც არ უნდა გააკეთო, ხმალი შენთვის შეინახე".
  
  კენზიმ გაიცინა და ხელი გამოართვა, ძვირფასეულობის განძი დატოვა, მაგრამ ხმალი შეინარჩუნა. "ახლა მე ეს ყველაფერი ვნახე", - თქვა მან ერთგვარი პატივისცემით. "Შეგვიძლია წავიდეთ."
  
  დრეიკი ბედნიერი იყო, რომ მან გამოავლინა შინაგანი სურვილი და რომ ის დაეხმარა მის ასრულებაში. "მაშინ ყველაფერი რიგზეა. ვნახოთ, რა არის სიკვდილის მხედარი".
  
  
  თავი ოცდამეექვსე
  
  
  მზის პირდაპირ შუქზე დაჩოქილი SPEAR-ის გუნდმა გამოიკვლია განკითხვის დღის ორდენის ბოლო ყუთი.
  
  კინიმაკა მოწონებას ელოდა, როცა ალისია და მაი საზღვრებს მიუახლოვდნენ, ახლა ჰორიზონტზე მეგობრული შვეულმფრენები ჩანდნენ. ჰეიდენმა კინიმაკუზე მიუთითა.
  
  "მანო ასე გააგრძელე. ჩვენ უნდა ვნახოთ, რა არის შიგნით კომპანიის მოსვლამდე; მეგობარი თუ მტერი."
  
  ჰავაელმა თავი დაუქნია და საკეტს დააჭირა. დრეიკი წინ დაიხარა, როცა სახურავი ასწია და დალს თავი დაუქნია.
  
  "სიგიჟე!" იყვირა მან თვალისმომჭრელად.
  
  "ეს იყო შენი კოცნის მცდელობა, იორკი?"
  
  "გაკოცებ, თუ სახეში ისევ იმ შავკანიანი საფენით დამიწექი, რომელსაც თავში ეძახი. სისხლიანი იორკშირის კოცნა."
  
  რა თქმა უნდა, არავის გაუგია. ისინი ყველა ორიენტირებული იყვნენ ახალ გამოცხადებაზე.
  
  ჰეიდენმა კენზისკენ დაიხარა შიგნით. "შეიტ," თქვა მან შემთხვევით. "ვერასდროს წარმოვიდგენდი, რომ ასე იქნებოდა."
  
  "Მეც". მაი იდგა.
  
  "ჭეშმარიტი ბოლო განაჩენი", - თქვა ლორენმა და კვლავ წაიკითხა ტექსტი. "Ყველაზე უარესი."
  
  -კარგი, მე არ ვიცი თქვენ შესახებ, - ჩაიბურტყუნა ალისია. "მაგრამ ყველაფერი, რასაც შიგნით ვხედავ, არის ქაღალდის ნაჭერი. ჩემს სავაჭრო სიას ჰგავს. "
  
  მაიმ უკან გაიხედა. - რატომღაც ვერ წარმომიდგენია სუპერმარკეტში.
  
  ალისია დაიბნა. "Მხოლოდ ერთხელ. ყველა ამ ტროლეიბებმა, სადარბაზოების ბარიერებმა და არჩევანმა მთლიანად გადამაყენა გზაზე." მან დიდი სურვილით შეისწავლა მოახლოებული თავდასხმის ვერტმფრენები. "ეს ბევრად უკეთესია".
  
  კინიმაკამ ყუთში ხელი აიღო, ქაღალდი ამოიღო და იქ, სადაც ყველას ენახა. "ეს უბრალოდ რიცხვების თაიგულია."
  
  "შემთხვევით," თქვა სმიტმა.
  
  დრეიკმა გაბრაზება იგრძნო. "მაშ, განკითხვის დღის ორდერმა გამოგვიგზავნა ნახევარი მსოფლიოს მასშტაბით, რათა ვიპოვოთ ქაღალდის ნაჭერი სამარხში, რომელიც დამალული იყო ასობით წლის განმავლობაში? ადგილი, რომელიც ვერასდროს გვეპოვა, თუ არ გვქონდა გამოცდილება ღმერთების საფლავებთან? Ვერ გავიგე ეს ".
  
  "ნაცისტები რელიქვიებისა და განძის მონადირეები იყვნენ", - თქვა კენზიმ. "იცით იმ წარმოუდგენელი მასის შესახებ, რომელიც მათ ახლახან აღმოაჩინეს პოლარული ყინულის ქვეშ? ზოგი ამბობს, რომ ეს ნაცისტური ბაზაა. მათ გაძარცვეს ყველაფერი, სამკაულებიდან დაწყებული გრაგნილებით და ნახატებით დამთავრებული. ისინი ცდილობდნენ ზომბების შექმნას, ეძებდნენ მარადიულ სიცოცხლეს და ათასობით ადამიანი დაკარგეს სახიფათო ქვესტში. თუ მათ გადაწყვიტეს დაეტოვებინათ იგი ატილა ჰუნის სამარხში, ვიდრე სიმდიდრის მოპარვა, ამის საშინელი მიზეზი არსებობს".
  
  ლორენმა ყურებზე ანიშნა. "DC-ს სურს იცოდეს რა არის ეს."
  
  ჰეიდენმა კინიმაკიდან აიღო. "მაშ, ბიჭებო, ეს არის რვეულის ქაღალდის ძველი ნაჭერი, საკმაოდ სქელი და ორივე მხრიდან დახეული. ის გაყვითლდა და საკმაოდ მყიფე ჩანს. ასე რომ, შუაში არის დამწერლობის ხაზი, რომელიც შედგება მხოლოდ რიცხვებისგან. მან წაიკითხა ისინი: "483794311656..." ამოისუნთქა. "ეს ყველაფერი არ არის..."
  
  "სველი გიკ სიზმარი". ალისია ამოიოხრა. "მაგრამ რა ჯანდაბა უნდა გავაკეთოთ?"
  
  "წადი აქედან", თქვა დრეიკმა და ფეხზე წამოდგა, როცა ვერტმფრენები დაეშვნენ. "სანამ ჰუნები გვპოვონ."
  
  პილოტი სირბილით ავარდა. "ბიჭებო, მზად ხართ? ჩვენ მოგვიწევს მასზე თვალის დევნება".
  
  გუნდმა ის ვერტმფრენებისკენ მიიყვანა. ჰეიდენმა დაასრულა პრეზენტაცია და იქვე დაურიგა ფურცელი, როცა ისინი თავიანთ ადგილებზე დასხდნენ. "რამე იდეა?"
  
  "მათთან ლატარიის თამაშიც კი არ შეგიძლია", - თქვა ალისამ. "უსარგებლო".
  
  "და რა კავშირი აქვთ მათ სიკვდილთან?" თქვა დრეიკმა. "და ოთხი მხედარი? ვინაიდან რიცხვები მნიშვნელოვანია, შეიძლება მას რაიმე კავშირი ჰქონდეს დაბადების თარიღებთან? გარდაცვალების თარიღები?
  
  - ჩვენ იქ ვართ, - ხმა ჩაესმა ყურში და ისევ გაახსენდა, რომ ისინი მთელ სამყაროს უკავშირდებოდნენ, გარდა იმ შემთხვევისა, როდესაც ისინი არ გამორთავდნენ DC-ს მისიისთვის, ამ შემთხვევაში ისინი მხოლოდ ლორენს უკავშირდებოდნენ.
  
  "არა მხოლოდ მასზე", - თქვა სხვა ხმამ. "ჩვენ მივიღეთ."
  
  დრეიკი უსმენდა, როცა ვერტმფრენები ნელა ამაღლდნენ ჰაერში.
  
  "ეს რიცხვები, დაყოფილია, არის კოორდინატები. ადვილად. ნაცისტებმა დიდი სამიზნე დაგიტოვეს, ხალხო".
  
  დრეიკმა დაიწყო იარაღის შემოწმება და მომზადება. "სამიზნე?" Ვიკითხე.
  
  "დიახ, რიცხვების პირველი ნაკრები უკრაინაზე მიუთითებს. თანმიმდევრობა არის ერთი გრძელი უწყვეტი რიცხვი, ამიტომ გარკვეული დრო დაგვჭირდა მის გაშიფვრას".
  
  ალისამ საათს დახედა. "დღეში ხუთ წუთს არ ვურეკავ."
  
  "თქვენ არ გაქვთ IQ ას სამოცი".
  
  "საიდან ჯანდაბა იცი, ჭკვიანი ბიჭი? მე არასოდეს გამომიცდია. "
  
  წამიერი დუმილით და შემდეგ: "ყოველ შემთხვევაში. მთელი რიგითობა შევიყვანეთ და სატელიტს დავუკავშირდით. რასაც ჩვენ ახლა ვუყურებთ არის დიდი ინდუსტრიული ტერიტორია, შესაძლოა, სულ რვა კვადრატული მილი. ძირითადად სავსეა საწყობებით, ოცდაათზე მეტი დავთვალეთ და თითქოს ცარიელია. რაღაც მიტოვებული ომის ეპოქიდან. ეს შეიძლება ყოფილიყო საბჭოთა ჯარების ძველი საცავი, რომელიც ახლა მიტოვებული იყო.
  
  "და კოორდინატები?" ჰკითხა ჰეიდენმა. "მიუთითებენ რაიმე კონკრეტულს?"
  
  "მე ჯერ კიდევ ვამოწმებ." ხაზზე სიჩუმე ჩამოწვა.
  
  ჰაიდენს არ სჭირდებოდა მფრინავების ინფორმირება; ისინი უკვე უკრაინისკენ მიმავალ გზაზე იყვნენ. დრეიკმა იგრძნო თავი ოდნავ მოდუნებული; ყოველ შემთხვევაში მეტოქე გუნდებმა მათ ამაში ვერ დაამარცხეს. ჰაიდენს შეხედა და ტუჩებით ჩაილაპარაკა.
  
  შეგვიძლია გამორთოთ ეს?
  
  მან გრიმიდა. საეჭვოდ გამოიყურებოდა.
  
  მოლი? მან ნელა მიამბო, წინ გადაიხარა.
  
  ჰეიდენიც ასე ფიქრობდა. ვერავის ვენდობით.
  
  ალისიას გაეცინა. "ჯანდაბა, დრეიკ, თუ მისი კოცნა გინდა, უბრალოდ გააკეთე."
  
  იორკშირელი კაცი უკან გადაიხარა, როცა ვერტმფრენი ცაში ცურავდა. თითქმის შეუძლებელი იყო სრული დატვირთვით იმუშაო, როცა არ ხარ დარწმუნებული, რომ შენი ზემდგომებიც დაგიფარავდნენ. გულზე სიმძიმე დაეცა. თუ ვინმე რაიმეს აწყობდა მათ წინააღმდეგ, ისინი აპირებენ გაარკვიონ.
  
  კომუნიკატორმა აწკრიალდა.
  
  "Ვაუ".
  
  ჰეიდენმა თავი ასწია. "Რა?" Ვიკითხე.
  
  ვაშინგტონიდან სუპერ-გიკის ხმა შეშინებულმა გაისმა. "დარწმუნებული ხარ, ჯეფ? ვგულისხმობ, მე არ შემიძლია ვუთხრა მათ ეს და შემდეგ გავიგო, რომ ეს ყველაფერი მხოლოდ ვარაუდია."
  
  სიჩუმე. შემდეგ მათმა საყვარელმა ღრმად ამოისუნთქა. "ვაიმე, უნდა ვთქვა. Ეს არის ცუდი. მართლა ცუდია. როგორც ჩანს, კოორდინატები პირდაპირ სიკვდილის მხედარს მივყავართ.
  
  დალი შეჩერდა პისტოლეტში ჟურნალის ჩასმისას. "ეს აზრი აქვს", - თქვა მან. "მაგრამ რა არის ეს?"
  
  "ბირთვული ქობინი".
  
  ჰაიდენმა კბილებში გამოსცრა. "შეგიძლიათ ზუსტად მიუთითოთ ეს? ეს პირდაპირ ეთერშია? Არის-"
  
  - მოიცადე, - ამოისუნთქა გიკმა და სუნთქვა შეეკრა. "გთხოვთ, უბრალოდ დაელოდეთ. ეს ყველაფერი არ არის. მე არ ვგულისხმობდი "ბირთვულ ქობინას".
  
  ჰეიდენმა წარბები შეჭმუხნა. "მაშინ რას გულისხმობ?"
  
  "სამ საწყობში ექვსი ბირთვული ქობინია. ჩვენ ვერ ვხედავთ კედლებს, რადგან შენობები ტყვიით არის დაფარული, მაგრამ ჩვენ შეგვიძლია დავინახოთ სახურავები ჩვენი თანამგზავრებით. გამოსახულებები აჩვენებს, რომ ბირთვული იარაღი ოთხმოციანი წლების ეპოქიდანაა, რომელიც, ალბათ, ძვირფასია სწორი მყიდველისთვის და მკაცრად დაცულია. დაცვა ძირითადად შიგნითაა, ხანდახან ცარიელ ბაზას ათვალიერებენ".
  
  "მაშ, განკითხვის დღის ბრძანებამ დამალა ექვსი ბირთვული იარაღი სამ საწყობში შემდგომი გამოყენებისთვის?" იკითხა მეიმ. "ეს მართლაც ნაცისტურ ქმედებას ჰგავს."
  
  "იარაღები ასევე მუშა მდგომარეობაშია", - თქვა გიკმა.
  
  "საიდან იცოდი ეს?"
  
  "კომპიუტერული სისტემა მუშაობს. მათი შეიარაღება, მართვა, გათავისუფლება შეიძლება".
  
  "ზუსტი ადგილმდებარეობა გაქვთ?" ჰკითხა კენზიმ.
  
  "Დიახ, ჩვენ ვაკეთებთ. ექვსივე საწყობებში ბრტყელი სატვირთო მანქანების ძარაზეა მიბმული. უცნაურია, მაგრამ შიგნით აქტივობა ბოლო დროს გაორმაგდა. რა თქმა უნდა, მათი გადატანაც შეიძლებოდა".
  
  დრეიკმა შეხედა ჰეიდენს, რომელიც მას უკან უყურებდა.
  
  - მოლი, - თქვა კენზიმ ხმამაღლა.
  
  "და მოწინააღმდეგე გუნდები?" ჰკითხა დალმა.
  
  "NSA-ს მონაცემებით, ჭორების რიცხვი გაიზარდა. კარგად არ გამოიყურება."
  
  "მინდა ვიცოდე, რას იპოვიან ისინი", - თქვა მეიმ. "ექვს ძველ ბირთვულ ქობილს არ ჩავთვლით."
  
  "მარსის ხმალი".
  
  დრეიკმა სწრაფად მოატრიალა კისერი. "Რა?" Ვიკითხე.
  
  "ყველამ მიიღო კოორდინატები, თუ ვივარაუდებთ, რომ ეს ხალი აქ მუშაობს. თითოეულმა საკუთარ თავს დააკისრა თანამგზავრის შექმნა. ჩვენი ვიზუალიზაციის პროგრამული უზრუნველყოფა აღჭურვილია ყველა სახის სენსორებით და დაწყებული ოდინის ისტორიით და შემდგომი გაცდენებით, ჩვენ შეგვიძლია აღმოვაჩინოთ იშვიათი ელემენტი, რომელიც დაკავშირებულია სამარხებთან და ღმერთებთან. ჩვენი ინსტრუმენტები აჩვენებს ნივთის სავარაუდო ზომას და ფორმას და ის ემთხვევა დაკარგული ხმალს. მათ ყველამ იცის, რომ ჩვენ ვიპოვეთ ხმალი და მივდივართ ბირთვული იარაღისკენ. ჩვენ უნდა გავაკეთოთ ეს. "
  
  "დატოვე ხმალი ჩოპერზე." სმიტმა მხრები აიჩეჩა.
  
  დრეიკმა, დალმა და ჰეიდენმა მზერა გაცვალეს. "ჯოჯოხეთში შანსი არ არის. ხმალი ჩვენთან რჩება".
  
  დრეიკმა თავი დახარა. "ერთადერთი სისხლიანი რამ, რაც უფრო ღირებულია ვიდრე ჯენგის ხანი, ატილა, ჯერონიმო და ჰანიბალი ერთად", - თქვა მან. "და ჩვენ იძულებულნი ვართ გადავიდეთ ბირთვულ იარაღზე."
  
  "წინასწარ," თქვა მაიმ. "და მათ ეს სჭირდებათ მრავალი მიზეზის გამო. სიმდიდრე."
  
  "ჯილდო", - თქვა სმიტმა.
  
  "სიხარბე", თქვა კენზიმ.
  
  - უპრობლემოდ, - თქვა ჰეიდენმა დარწმუნებით. "ყველა ამ მიზეზის გამო ერთად. სად არის ექვსი ბირთვული მუხტი?"
  
  "ორი შიგნით 17 საწყობში," თქვა გიკმა. "სხვა ბირთვული დანადგარები მეთვრამეტე და მეცხრამეტეა და მე გაცნობებთ მათ ზუსტ ადგილს ახლავე. ეს დიდი ბაზაა და ჩვენ ვითვლით სითბოს გამოყოფას მინიმუმ ორი ათეული სხეულისგან, ასე რომ ფრთხილად იყავით".
  
  დრეიკი უკან გადაიხარა და სახურავს ახედა. "ისევ?"
  
  ჰეიდენმა იცოდა რას ფიქრობდა. "გჯერა, რომ ყველაფერი შეიცვლება ამის შემდეგ?"
  
  სევდიანად გაიღიმა. "Მე მჯერა".
  
  "მაშინ, მოდი დავარტყით რაც შეიძლება ძლიერად", - თქვა დალმა. "როგორც გუნდი, როგორც კოლეგები. მოდით გავაკეთოთ ეს უკანასკნელად."
  
  
  თავი ოცდამეშვიდე
  
  
  SPEAR-ის გუნდს გაუჭირდა. ძველი, მიტოვებული ბაზა იყო მხოლოდ დიდი, წაგრძელებული საწყობების ერთობლიობა, რომელთა შორის გადიოდა ჭუჭყიანი გზების ქსელი. გზები ძალიან ფართო იყო დიდი სატვირთო მანქანების გადასასვლელად. დრეიკმა შესთავაზა, რომ ეს იყო ოდესღაც ერთგვარი საწყობი, ადგილი, სადაც შეიძლებოდა უზარმაზარი სამხედრო ტექნიკის შენახვა. ვერტმფრენები გარეუბანში, დაჟანგული, დანგრეული ღობის უკან დაეშვნენ და ძრავები თითქმის მყისიერად გათიშეს.
  
  "გუნდი მზად არის", - თქვა ჰეიდენმა თავის კომენტარში.
  
  "წადი," უთხრა მას PC DC. "დარწმუნდით, რომ ქობინი გამორთულია და სხვა ნივთი უსაფრთხოა".
  
  დალი მიწაზე იღრიალა. "მოდით ვისაუბროთ იმაზე, თუ როგორ უნდა ჩაკეტოთ თავლის კარი ცხენის გაქცევის შემდეგ."
  
  გუნდს გონებაში უკვე დააფიქსირა სამივე საწყობის ადგილმდებარეობა და კარგი წარმოდგენა ჰქონდა მიხვეულ-მოხვეულ საგზაო ქსელზე. ფაქტობრივად, ყველაფერი სხვა ყველაფერთან იკვეთებოდა. არ იყო ჩიხი, არც შემოვლითი გზა, არც გასაქცევი გზა, გარდა ერთისა. ყველა საწყობი გარშემორტყმულია უღრანი ტყით პერიმეტრის გასწვრივ, მაგრამ შიდა - სამი სასიცოცხლო - შემთხვევითი თანმიმდევრობით განლაგებული იყო სხვების შუაში.
  
  ერთად დარბოდნენ.
  
  "ჩვენ უნდა დავყოთ, გავანეიტრალოთ ბირთვული იარაღი და შემდეგ ვიპოვოთ გზა, რომ აქედან გავიყვანოთ უფრო ლამაზ ადგილას," - თქვა ჰეიდენმა. რუმინეთი შორს არ არის.
  
  ახლა ლორენი მათთან იყო, სრულად იყო დაკავშირებული ვაშინგტონთან და იმის დამტკიცებით, რომ შეეძლო ფიქრი ზეწოლის ქვეშ, მათ შესაძლოა სჭირდებოდნენ, როცა საქმე ბირთვულ იარაღს ეხებოდა. არ უნდა შეფასდეს სტაბილური თავი, რომელსაც შეუძლია ინფორმაციის გადაცემა არხებით. დაბლა, სწრაფად მოძრაობდნენ და საწყობებისკენ მიემართებოდნენ.
  
  მათ წინაშე ჭუჭყიანი გზა გაიხსნა, მიტოვებული. გარდა ამისა, მთელი ტერიტორია დაფარული იყო შიშველი მიწით და ფიქალით, მხოლოდ რამდენიმე ტოტი იშვიათი ყავისფერი ბალახით. დრეიკმა დაათვალიერა სცენა და გასცა ბრძანება წინსვლის შესახებ. ისინი გაიქცნენ ღია ცის ქვეშ იარაღით მზად. ჭუჭყისა და ზეთის სუნი ატყდა მის გრძნობას, ცივი ნიავი კი სახეზე. მათი აღჭურვილობა ატყდა, ჩექმები ძლიერად დაეჯახა მიწას.
  
  მივიდნენ საწყობის პირველ კედელთან და ზურგით შეჩერდნენ. დრეიკმა ხაზს გადახედა.
  
  "მზად?" Ვიკითხე.
  
  "წადი."
  
  მან სკანირება მოახდინა მათი მარშრუტის შემდეგი ნაწილი, რადგან იცოდა, რომ მათ არ ჰქონდათ უსაფრთხოების კამერები სანერვიულო, რადგან მოწყობილობები არ იღებდნენ სიგნალებს ბაზიდან, გარდა მობილური ტელეფონებისა. თავად ბირთვული მუხტები ასხივებდნენ დაბალი სიხშირის გუგუნს. იქაურობა უნაყოფო იყო.
  
  კიდევ გაიქცა და სხვა საწყობს წააწყდნენ. თითოეულს თავისი ნომერი ეწერა შავი სკრატით. თითოეული ჩანდა გაფუჭებული, უგემოვნო, სახურავიდან იატაკამდე ეშვებოდა ჟანგის ნაკადულები. ღარები თავისუფლად ქანაობდა, დაკბილული მონაკვეთები მიწაზე მიუთითებდა და ჭუჭყიან წყალს წვეთავდა.
  
  ახლა დრეიკს შეეძლო წინ ენახა საწყობი 17-ის მარცხენა კუთხე. "ჩვენ ამ გზას გადავკვეთთ," თქვა მან. "ჩვენ გზას ვაგრძელებთ ამ საწყობის ფლანგზე, სანამ ბოლომდე არ მივაღწევთ. ამრიგად, ჩვენ მხოლოდ ოცი ფუტი გვაშორებს ჩვიდმეტს.
  
  ის გადავიდა, შემდეგ გაჩერდა. უსაფრთხოების მანქანამ წინ გაიარა გზა, მოძრაობდა ბილიკზე, რომელიც მათ გადაკვეთა. თუმცა, არაფერი მომხდარა. დრეიკმა შვებით ამოისუნთქა.
  
  "აქ მეგობრები არ არიან", შეახსენა მათ დალმა. "არავის ენდოთ გუნდის გარეთ." მას არ სჭირდებოდა "თუნდაც ამერიკელების" დამატება.
  
  ახლა დრეიკი ადგილიდან გადავიდა, საწყობის კედელს მიეჯაჭვა და წინ წავიდა. მე-17 საწყობს ჰქონდა ორი პატარა ფანჯარა წინა მხარეს. დრეიკმა რბილად აგინა, მაგრამ მიხვდა, რომ სხვა გზა არ იყო.
  
  - გადადი, - თქვა მან სასწრაფოდ. "ახლავე გადაიტანე."
  
  
  თავი ოცდამერვე
  
  
  გაიქცნენ საწყობის კარებისკენ, სამ ჯგუფად გაიყვნენ. დრეიკმა, ალისამ და მეიმ ჩვიდმეტი ქულა დააგროვეს; დალმა, კენზიმ და ჰეიდენმა თვრამეტი გოლი გაიტანა, სმიტმა, ლორენმა, კინიმაკამ და იორგიმ თვრამეტი გოლით დატოვეს. ერთიანად შეაღეს მთავარ კარებში.
  
  დრეიკმა დაარტყა კარს, გამოგლიჯა იგი საკინძებიდან. მამაკაცი ახლახან ტოვებდა ოფისს შიგნით. დრეიკმა ის მკლავის ქვეშ აიყვანა, ძლიერად მოხვია და ოფისის მოპირდაპირე კედელთან მიაგდო. ვიწრო გადასასვლელი, რომელშიც ისინი იმყოფებოდნენ, პირდაპირ საწყობში გაიხსნა, ამიტომ ალისია და მეი შემოიარეს.
  
  დრეიკმა დაასრულა მამაკაცი, დატოვა კომატოზურ მდგომარეობაში და დაათვალიერა პატარა ოფისები, სანამ ქალებს შეუერთდებოდა. თვალისმომჭრელი სანახაობა მოჰკრა თვალებს. საწყობი იყო უზარმაზარი, გრძელი და მაღალი. მის ცენტრში, როლიკებით კარების მწკრივის წინაშე, იდგა გრძელი, დაბალი ბრტყელი სატვირთო მანქანა, კაბინა დიდი ძრავით წინ. ორი ბირთვული ქობინი იწვა სატვირთო მანქანის უკანა მხარეს, დღისავით გამჭვირვალე, მათი ცხვირი წინ იყო მიმართული, შავი თასმები, რომლებიც მათ რეგულარული ინტერვალებით ამაგრებდნენ. თასმები უზრუნველყოფენ მოქნილობას დიდი მოძრაობის გარეშე - კარგი იდეაა ტრანსპორტირებისთვის, თქვა დრეიკმა, რადგან არავის სურდა მომაკვდინებელი რაკეტა უძრავ საგანს დაეჯახა. გვერდითი ფარდების უზარმაზარი შეკვრა უზარმაზარი სატვირთო მანქანის გვერდით იდო, რომელიც მისი ვარაუდით იყო მიმაგრებული გამგზავრებამდე.
  
  "უსაფრთხოება არ არის", - თქვა მაიმ.
  
  ალისიამ სხვა ოფისზე მიუთითა სატვირთო მანქანის მარჯვნივ. "ჩემი წინადადება".
  
  "თქვენ ფიქრობთ, რომ ისინი უფრო მეტად უნდა იყვნენ შეშფოთებულნი", - თქვა მაიმ.
  
  დრეიკს არ შეეძლო არ შეემოწმებინა უსაფრთხოების კამერები, უჭირდა მთლიანად დაეყრდნო გულშემატკივართა ჯგუფს, რომლებიც იჯდნენ კონდიცირებულ ოფისში. "ჩვენი ძველი მეგობარი, ალბათ, თვითკმაყოფილება მუშაობს", - თქვა მან. "ისინი ამას დიდი ხნის განმავლობაში საიდუმლოდ ინახავდნენ."
  
  საკომუნიკაციო არხებით მათ ესმოდათ ბრძოლის ხმები, სხვა გუნდები იყვნენ დაკავებული.
  
  ალისია სატვირთო მანქანისკენ მივარდა. "Ჩემზე!"
  
  
  * * *
  
  
  დალმა აიტაცა უახლოეს კაცს და გადააგდო რაფტერებზე, საკმარისად მიაღწია საეთერო დროს, სანამ დაინახავდა, რომ ის უხერხულად დაეშვა მიწაზე. ძვლები მოტეხილია. სისხლი მოედინებოდა. კენზიმ გაიპარა, ავტომატიდან ესროლა, გაქცეულ მამაკაცებს დაარტყა, რომლებმაც შემდეგ სახეები მიწაში ძლიერად დაარტყეს. ჰეიდენმა მხარე შეცვალა, ამჯობინა მისი გლოკი. უზარმაზარი სატვირთო მანქანა, რომელიც მათ იპოვეს, გაჩერებული იყო საწყობის ცენტრში, სამი ოფისის და რამდენიმე რიგის ყუთის გვერდით. მათ წარმოდგენა არ ჰქონდათ რა იყო შიგნით, მაგრამ ფიქრობდნენ, რომ გონივრული იქნებოდა ამის გარკვევა.
  
  ჰეიდენი სატვირთო მანქანისკენ გაემართა და თვალები ათვალიერებდა მის თავზე დამაგრებულ ბირთვულ წყვილს. ჯანდაბა, ისინი უზარმაზარი იყვნენ იმ მანძილზე. მონსტრები, რომლებსაც სხვა მიზანი არ აქვთ, გარდა განადგურებისა. ისინი ნამდვილად იყვნენ სიკვდილი მაშინ და აშკარად მეოთხე მხედრის ნაწილი. ატილა ოთხი ფიგურიდან მეორე უძველესი იყო, დაიბადა ჰანიბალიდან შვიდასი წლის შემდეგ და, შემთხვევით, ჩინგიზ ხანამდე შვიდასი წლით ადრე. ჯერონიმო დაიბადა 1829 წელს. ყველა მხედარი მართალია თავისებურად. ყველა მეფე, მკვლელი, გენერალი, შეუდარებელი სტრატეგი. ყველამ დაუპირისპირდა თავის სავარაუდო საუკეთესოს.
  
  ეს იყო თუ არა მიზეზი ორდენმა აირჩია ისინი?
  
  მან იცოდა, რომ ვაშინგტონიდან ჩამოსული ხალი მათ ოსტატურად დასცინოდა.
  
  ახლა არაფრის შეცვლის დრო არ არის. იგი მიდიოდა პლატფორმის უკან, უჯრებისკენ გაემართა. ზოგიერთი ხუფი დახრილი იყო, ზოგი ხის კედლებს ეყრდნობოდა. ზემოდან გაჟონა ჩალა და სხვა შესაფუთი მასალები. ჰეიდენმა ესროლა ერთ კაცს, შემდეგ ტყვიები გაცვალა მეორესთან და იძულებული გახდა მიწაზე ჩაძირულიყო და თავი დაეფარა.
  
  იგი დასრულდა სატვირთო მანქანის უკანა მხარეს, ატომური ქობინის კუდით ჩამოკიდებული.
  
  "რა ჯანდაბა მოხდება, თუ ტყვია მოხვდება ერთ-ერთ ასეთ ნივთზე?"
  
  "არ ინერვიულო, კარგი გასროლა უნდა იყოს ქვემეხის ან ასაფეთქებელი ნივთიერების პირდაპირ დასარტყმელად", - უთხრა მას კომისიის ხმამ. "მაგრამ მე ვფიქრობ, რომ ყოველთვის არის ავარიის შანსი."
  
  ჰაიდენმა კბილებში გამოსცრა. "ოჰ მადლობა მეგობარო."
  
  "Არაა პრობლემა. არ ინერვიულო, ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ეს მოხდეს".
  
  ჰეიდენმა უგულებელყო რბილი, უემოციო კომენტარი, ღიად გაიქცა და მთელი თავისი ჟურნალი ესროლა ოპონენტს. კაცი დაეცა, სისხლიანი. ჰეიდენმა კიდევ ერთი ჟურნალი ჩადო, როცა უჯრებისკენ მივარდა.
  
  უზარმაზარი საწყობი გარშემორტყმული იყო, სროლის ხმა ისმოდა, საკმარისად დიდი, რომ შემაშფოთებელი ყოფილიყო, რაფტერები იმდენად მაღალი, რომ არამეგობრული მტერი ადვილად დაიმალება მათში. მან ყუთების უკნიდან ამოიხედა.
  
  "ვფიქრობ, ჩვენ კარგად ვართ," - თქვა მან. "როგორც ჩანს, ისინი აქ ერთზე მეტ ოპერაციას აკეთებენ."
  
  კენზი მივარდა, მარსის მახვილს აფრინდა. "Ეს რა არის?" Ვიკითხე.
  
  დალი ჩამოჯდა პლატფორმის უზარმაზარი ბორბლის გვერდით. "უყურე ზურგს. ჩვენ აქ ერთზე მეტი მტერი გვყავს".
  
  ჰეიდენმა ჩალა გაცრა. "მოპარული საქონელი", - თქვა მან. "ეს უნდა იყოს გზაგამტარი. აქ მრავალფეროვანია".
  
  კენზიმ ოქროს ფიგურა ამოიღო. "მათ ჰყავთ გუნდები, რომლებიც ახორციელებენ დარბევას. ძარცვა. ეს უზარმაზარი ბიზნესია. ყველაფერი ექსპორტზე გადის, იყიდება ან დნება. ამ დანაშაულების უკან ცნობიერების დონე ნულის ქვემოთაა".
  
  დალმა ჩასჩურჩულა: "შენს მარცხნივ".
  
  ჰეიდენი უჯრის უკან ჩახტა, მისი მტაცებელი შენიშნა და ცეცხლი გახსნა.
  
  
  * * *
  
  
  ლორენ ფოქსი მანო კინიმაკას გაჰყვა ლომის ბუნაგში. მან დაინახა, როგორ გაუმკლავდა სმიტი მტერს და დატოვა იგი სასიკვდილოდ. დაინახა, რომ გიორგიმ ოფისის კარზე საკეტი აიღო, შევიდა და ერთ წუთზე ნაკლებ დროში მოძველებულად გამოაცხადა. ყოველდღე ის სასოწარკვეთილად ცდილობდა ასვლას. ყოველდღე ის წუხდა, რომ შესაძლოა გუნდში ადგილი დაკარგოს. ეს იყო იმის ნაწილი, თუ რატომ მიმართა მან ნიკოლას ბელს, რატომ აგრძელებდა ურთიერთობას და ეძებდა დახმარების სხვა გზებს.
  
  მას უყვარდა გუნდი და სურდა მისი ნაწილი ყოფილიყო.
  
  ის ახლა უკან დარჩა, გლოკი ხელში, იმ იმედით, რომ არ მოუწევდა მისი გამოყენება. მაღალმთიანებმა დაიკავა მისი ხედვის უმეტესი ნაწილი, უზარმაზარი და საშინელი. ქობინი იყო მოდუნებული მომწვანო ფერი, რომელიც არ ასახავდა სინათლეს, უდავოდ ერთ-ერთი ყველაზე საშიში ფორმა, რაც თანამედროვე ადამიანის გონებას შეუძლია წარმოიდგინოს. სმიტი შეეჯახა დიდ მცველს, დაარტყა რამდენიმე და შემდეგ გააუქმა ბიჭი ზუსტად მაშინ, როცა ლორენი იპარებოდა დასახმარებლად. მის მარჯვნივ კინიმაკამ კიდევ ორი ესროლა. ტყვიებმა საწყობის ირგვლივ ფრენა დაიწყეს, როცა დანარჩენები მიხვდნენ, რომ თავს დაესხნენ.
  
  მის უკან მან დაინახა, რომ რამდენიმე მცველი შეიჭრა სატვირთო მანქანის კაბინაში.
  
  "ფრთხილად," ჩართო მან ლინკი, "მე ვხედავ ადამიანებს, რომლებიც მიემართებიან ფრონტისკენ. ღმერთო ჩემო, შეეცდებიან მათ აქედან გაძევება?"
  
  "ოჰ არა", - იყო პასუხი კოლუმბიის ოლქიდან ყველას მიმართ. "თქვენ უნდა გაანეიტრალოთ ეს ბირთვული მუხტები. თუ ამ ბიჭებს აქვთ გაშვების კოდები, მაშინ თუნდაც ის, რომელიც გამოვა, კატასტროფა იქნება. აი, ექვსივე უნდა განეიტრალდეს. ახლა!"
  
  
  * * *
  
  
  - შენთვის სათქმელი ადვილია, - ჩაილაპარაკა ალისია. "ხალათში გახვეული და ქაფიან კაპუჩინოს ვწრუპავ. მოიცადე, ვხედავ, ისინიც აქ ტაქსისკენ მიემართებიან".
  
  დრეიკმა მიმართულება შეცვალა და დაინახა, რომ მას შეეძლო დაეშვა პლატფორმის ამ მხარეს ყოველგვარი წინააღმდეგობის გარეშე. ალისიას ანიშნა და სწრაფად დაიძრა.
  
  მაის ხმამ კონცენტრაცია შეაწყვეტინა. "უფრთხილდი ფეხებს!"
  
  Რა...?
  
  მამაკაცი სქელი შავი ტყავის ქურთუკით ჩაცურდა პლატფორმის ქვეშ, ფეხები გაშლილი. დიდი იღბლის ან ჭკვიანური დიზაინის წყალობით, მათ დრეიკს წვივებში ურტყამდნენ და ძირს უთხრეს. ავტომატი წინ წაიწია. დრეიკმა უგულებელყო ახალი სისხლჩაქცევა და სატვირთო მანქანის ქვეშ ავიდა ზუსტად მაშინ, როცა მცველმა ცეცხლი გახსნა. მის უკან ბეტონს ტყვიებმა აჭრეს. მცველი მას დაედევნა, იარაღი გამოართვა.
  
  დრეიკი პირდაპირ სატვირთო მანქანის ქვეშ ავიდა და თავის თავზე უზარმაზარი იარაღი იგრძნო. მცველი იხვეწებოდა, შემდეგ დაჯდა. დრეიკმა გაისროლა გლოკი და შუბლი მოსჭრა მამაკაცს. მის უკან ნაბიჯების ხმა გაისმა, შემდეგ კი ზედ დაყრდნობილი სხვა მამაკაცის სიმძიმე მძიმედ დაეცა მასზე. დრეიკის ნიკაპი მიწაზე მოხვდა, რის შედეგადაც ვარსკვლავები და სიბნელე ტრიალებდა მის თვალწინ. მისი კბილები ერთმანეთს დააწკაპუნა, პაწაწინა ნაჭრებად დაიშალა. ტკივილმა ყველგან იფეთქა. შემოვიდა და ვიღაცას იდაყვით დაარტყა სახეში. პისტოლეტი ავიდა, გასროლა; ტყვიებმა დრეიკის თავის ქალა ერთი ინჩით გაუშვა და პირდაპირ ბირთვის ძირში ავიდა.
  
  დრეიკმა ადრენალინის მომატება იგრძნო. "ეს..." მან კაცს თავი მოჰკიდა და ბეტონს მთელი ძალით დაარტყა "... ჯანდაბა. ბირთვული. რაკეტა." ყოველი სიტყვა დარტყმაა. საბოლოოდ თავი უკან დაეცა. დრეიკი სატვირთო მანქანის ქვეშ გადმოვიდა და ალისიას გაშვებული შეხვდა.
  
  "ძილის დრო არ არის, დრეიკს. ეს არის სერიოზული სისულელე. "
  
  იორკშირელმა ტყვიამფრქვევი აიღო და ყურებში ზარის მოშორება სცადა. ალისიას ხმამ უშველა.
  
  "მაი? Კარგად ხარ?"
  
  "არა! ერთმანეთზე მიჯაჭვული".
  
  პლატფორმის ძრავიდან ხმაური მოვიდა.
  
  "იქეცი უფრო სწრაფად", - თქვა დრეიკმა. "კიდევ რამდენიმე წამი და ეს ქობინი აქედან იქნება!"
  
  
  თავი ოცდამეცხრამეტე
  
  
  დრეიკმა სიჩქარე აიღო. ამ დღეებში მისთვის არაჩვეულებრივი იყო პირდაპირ ხილვა, ამიტომ დღეს ყველაფერი ჩვეულებრივად იყო. კაბინის კარი წინა სიმაღლემდე ავიდა. დრეიკმა ხელი გაუწოდა, სახელურს აიღო და გაიყვანა. ალისიამ თავისი გლოკით დაუმიზნა.
  
  ხელყუმბარა ჩამოვარდა.
  
  დრეიკი უნდობლად შეჰყურებდა მას. "რა ხარ, შვილო..."
  
  ალისიამ მას მუშტი დაარტყა მკერდში, გადააგდო უკან და სატვირთო მანქანის წინა მხარეს. ყუმბარა ძლიერად აფეთქდა, ნამსხვრევები ყველა მიმართულებით გაიფანტა. დრეიკი ალისიასთან ერთად მიირბინა, ორივენი ერთად იყვნენ. სატვირთო მანქანის კარმა ტრიალი დაიწყო და მანქანის წინ ცურავდა. როცა დრეიკმა მაღლა აიხედა, კაბინაში მხოლოდ ერთი ადამიანი იჯდა, მაღლა, რომელიც მას ბოროტად ეღიმებოდა. გაზის პედალს დააჭირა.
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ მსოფლიოში არავითარი გზა არ არსებობდა, რომ მანქანა საკმარისად სწრაფად იმოძრაოს და გადაუაროს მათ. გვერდზე გაიხედა და დაინახა, რომ კიდევ სამი მცველი მივარდა მათკენ. სატვირთო მანქანა იღრიალა, მისი ბორბლები ერთობოდა და დიუმი-დიუმით წინ მიიწევდა. მოცურების კარები არ გაძვრა, მაგრამ ეს არ აჩერებდა მას.
  
  კომუნიკატორი გაცოცხლდა.
  
  "სატვირთო მანქანებს გაჰყავთ აქედან! კაბინები ტყვიაგაუმტარია. და ძნელი მისაღწევია. " ეს იყო ჰეიდენის ხმა.
  
  "არ არის გზა?" ჰკითხა კინიმაკამ.
  
  "არა. დალუქულია. და მე არ მინდა ზედმეტი ძალის გამოყენება, თუ იცით, რას ვგულისხმობ."
  
  და სანამ დრეიკმა იცოდა, რომ საკუთარ სატვირთო მანქანას გვერდითი კარი აღარ ჰქონდა, კიდევ ორი იყო სანერვიულო.
  
  "გადახტი პლატფორმაზე", - თქვა მან. "დაიწყეთ ამ ბირთვული იარაღის გამოყოფა. ისინი იძულებულნი იქნებიან შეჩერდნენ".
  
  "სარისკო. სარისკოა, დრეიკ. რა მოხდება, თუ ერთ-ერთი ქობინი ჩამოვარდება?"
  
  დრეიკი კაბინის უკნიდან გაიქცა და თავდამსხმელებს ესროლა. "ერთ დროს ერთი დაწყევლილი პრობლემა. ვინ ვართ ჩვენ გიკები?"
  
  ალისია მდევარს ესროლა. "მეშინია, რომ ისინი ამ დღეებში უფრო "საეჭვო ნაბიჭვრებს" ჰგვანან."
  
  ისინი ერთად გადახტნენ პლატფორმაზე და აღმოჩნდნენ პირისპირ ბირთვულ ბომბთან.
  
  
  * * *
  
  
  "ის მუშაობს ორ ფრონტზე," - თქვა დრეიკმა ახლა ბმულის საშუალებით. ჩვენ შეგვიძლია განეიტრალება და გათიშვა ერთდროულად.
  
  ჰეიდენმა ჩაიცინა. "შეეცადეთ არ ისაუბროთ ამაზე ასე თვითნებურად."
  
  "იორკშირები არ იქცევიან თვითკმაყოფილად, ჩემო სიყვარულო. ჩვენ ყველაფერს ვაკეთებთ საოცრად, მხოლოდ მცირეოდენი თავმდაბლობით. "
  
  "პლუს რამდენიმე ათასი სისულელე." დალის ხმა გაისმა, თითქოს გარბოდა. "იორკშირის პუდინგები. ტერიერები. ლუდი. სპორტული გუნდები. და ეს აქცენტი?
  
  დრეიკმა იგრძნო, რომ სატვირთო მანქანა მის ქვეშ მოძრაობდა. "სად არის მართვის პანელი, ხალხო?"
  
  ტექნიკოსმა მაშინვე უპასუხა. "ხედავთ, როგორ შედგება ქობინი დაახლოებით ოცდაათი მოხრილი პანელისგან? ეს არის მერვე წვეტიანი ბოლოდან."
  
  "ჩემი თავისებური ენა."
  
  გაისმა ახალი კადრები. ალისია უკვე დევნაზე იყო ორიენტირებული. მაი ახლახან გადახტა პლატფორმის უკანა მხარეს. მან ახლა შეხედა ბირთვული იარაღის უკანა მხარეს.
  
  "Ცუდი ამბავი. ბრიტანელები აქ არიან".
  
  "ვფიქრობ, ჩვენ გვყავს ჩინელები", - თქვა დალმა.
  
  - ფრანგული, - თქვა კინიმაკამ. "ახალი გუნდი".
  
  დრეიკი გადახტა პანელზე. ვიცით სად არის მარსის ხმალი?"
  
  "დიახ, მეთ. მაგრამ ახლა ამის ხმამაღლა თქმა არ შემიძლია, არა? - უპასუხა ხმამ.
  
  - დიახ, - თქვა დალმა.
  
  დრეიკმა ღიმილით ჩაიბურტყუნა და პატარა ელექტრო ხრახნიანი ამოიღო უნივერსალური ჩიზლით. მან სწრაფად გაშალა რვა ჭანჭიკი და გაუშვა ისინი ამოვარდნილიყო. ის აღმოჩნდა ორი პატარა საკონტროლო პანელის წინ, სატ-ნავი მანქანის ეკრანის, კლავიატურისა და უამრავი მოციმციმე თეთრი სიმბოლოს წინ.
  
  "კირილიცა," თქვა მან. "რა თქმა უნდა, არის."
  
  "შეიძლება ეს დღე კიდევ უფრო გაუარესდეს?" ალისია ყვიროდა მთელ მსოფლიოში.
  
  იორკშირელმა თავი დახარა. "ეს ახლაც მოხდება."
  
  სატვირთო მანქანამ სიჩქარე აიღო და მოცურების კარისკენ გაემართა. ბრიტანელები დაწინაურდნენ საწყობის უკანა მხრიდან მჭიდრო ფორმირებით. მათ ირგვლივ გაშლილი მცველები.
  
  ბირთვული აირბინა, სრულად გააქტიურდა და ელოდა გაშვების კოდს ან მოკვლის კოდს.
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ ისინი უნდა გადასულიყვნენ. მან იცოდა, რომ ისინი ვერ დაიძვრებოდნენ. ერთადერთი რაც არ იცოდა, ვინ მოკვდებოდა პირველი?
  
  
  * * *
  
  
  ჯერ მესაზღვრეები შემოვარდნენ და ისროდნენ. დრეიკი დიდი სამიზნე იყო და უმოძრაო ტყვიები ალისიას უღელტეხილით ურტყამდნენ ქობინას. წამით დრეიკის სიცოცხლე აეშვა თვალწინ, შემდეგ ალისიამ ერთი მცველი ჩამოაგდო, მაი კი მეორე. მან დაინახა, რომ უფრო მეტი მოდიოდა, მიუხედავად იმისა, რომ იცოდა, რომ უფრო მეტი მოდიოდა მათი ბრმა მხრიდან. თეთრი სიმბოლოები გაბრწყინდა, კურსორი აციმციმდა და დაელოდა.
  
  "თქვენ გგონიათ, რომ მცველები შეიძლება აფეთქდნენ?" უცებ სმიტმა ხმადაბლა ჩაილაპარაკა. "იქნებ ეს მათი ბრძანებაა?"
  
  "რატომ უნდა მოკვდნენ?" ჰკითხა კენზიმ.
  
  "ჩვენ ეს ადრე გვინახავს", - თქვა კინიმაკამ. "ოჯახებს, რომლებიც უზარმაზარ ანაზღაურებას იღებდნენ, საჭიროებდნენ სამედიცინო დახმარებას ან სასოწარკვეთილ გადაადგილებას, როდესაც მათი ოჯახის უფროსი გარდაიცვალა. თუ ისინი ეკუთვნიან, მაგალითად, მაფიას ან ტრიადას. Შესაძლებელია."
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ დიდხანს ვერ იქნებოდნენ ბედნიერები. ალისიამ მოახერხა ღვედის შეხსნა, როდესაც სატვირთო მანქანა შემოვიდა. იმედია მძღოლი ხედავს. მაგრამ მაშინ მას არ აინტერესებს? დრეიკი სხვა გზას ვერ ხედავდა.
  
  ის პლატფორმაზე უკნიდან დაეშვა და ხელები ველურად იქნევდა.
  
  "მოიცადე! გაჩერდი, გაჩერდი. Არ ისროლო. მე ინგლისელი ვარ!"
  
  დალის წუწუნმა ყველაფერი თქვა, სიტყვები არ სჭირდებოდა.
  
  დრეიკი მუხლებზე დაეცა სატვირთო მანქანის უკანა ნაწილში, ბირთვის კუდი მის მარცხნივ, ხელები ჰაერში ასწია და შემომავალი ხუთკაციანი SAS განყოფილებისკენ, სრულიად უიარაღო.
  
  "ჩვენ გვჭირდება თქვენი დახმარება," - თქვა მან. "ძალიან ბევრია სასწორზე, რომ ჩვენ შევძლოთ ომი.
  
  მან დაინახა, რომ ახალგაზრდა მამაკაცი გადავიდა ბმულზე, დაინახა, რომ ორი უფროსი მამაკაცი მის სახეს უყურებდა. ალბათ ისინი აღიარებდნენ მას. შესაძლოა მათ იცოდნენ მაიკლ კრაუჩის შესახებ. ისევ ჩაილაპარაკა.
  
  "მე მეთ დრეიკი ვარ. SAS-ის ყოფილი ჯარისკაცი. ყოფილი ჯარისკაცი. მე ვმუშაობ საერთაშორისო სპეცრაზმის გუნდში, სახელად SPEAR. ჰერეფორდში ვვარჯიშობდი. კრაუჩი მწვრთნიდა".
  
  სახელი ახსოვს, ეს ყველაფერი. ხუთი იარაღიდან ორი დაშვებული იყო. დრეიკმა გაიგო ალისიას ხმა ლინკზე.
  
  -შენც შეგეძლო ჩემი სახელი გეთქვა.
  
  ის ოდნავ შეკრთა. "ალბათ არ არის საუკეთესო იდეა, სიყვარულო."
  
  მაი და ალისია მცველებს თავს არიდებდნენ. წამები გავიდა. ბრიტანელმა SAS-ის ჯარისკაცებმა ცეცხლი გაუხსნეს უფრო მეტ მოახლოებულ მცველებს, რომლებიც იდგნენ ნავთობის კასრების უკან, რომლებიც ავსებდნენ ბრტყელ საწოლს. დრეიკი ელოდა. ბოლოს დაასრულა რადიოს მქონე კაცმა.
  
  "მეტ დრეიკი? მე კემბრიჯიდან ვარ. ადრე შევხვდით. Რა გჭირდება?"
  
  ბედნიერი დღე, გაიფიქრა მან. SAS ბორტზე.
  
  "დამეხმარეთ ამ საწყობის დაცვაში, გავაჩეროთ ეს სატვირთო მანქანა და გავაუვნებელყოთ ეს ბირთვული ბომბი", თქვა მან. "ამ თანმიმდევრობით".
  
  ბრიტანელებმა დაიჭირეს იგი.
  
  გაიყო და დარბოდა პლატფორმის ორივე მხარეს, გამოიყვანეს მოახლოებული მცველები, რომლებიც მშვენივრად მუშაობდნენ გუნდურად. დრეიკმა დაინახა ეს და გაიხარა, გაიხსენა ძველი დრო. გუნდის მოძრაობებს ჰქონდა თხევადი მადლი, სამეფო პოზა და დაუმორჩილებელი თავდაჯერებულობა. ის ფიქრობდა, რომ SPIR მსოფლიოში საუკეთესო გუნდი იყო, მაგრამ ახლა...
  
  "დრეიკი! მაი ტიროდა. "Ატომური ბომბი!"
  
  ოჰ ჰო . ის ისევ პანელთან მიბრუნდა, ეკრანებს, კლავიატურებსა და ციფრებს შეჰყურებდა.
  
  "გიკები?" ჰკითხა მან. - კოდი ვიცით?
  
  "ეს შეიძლება იყოს ფაქტიურად ყველაფერი", უპასუხა ვიღაცამ.
  
  "ეს არ შველის, შე ცოდოო".
  
  "Ბოდიში. ორდენის წევრების გვარები რომ ვიცოდეთ, შეგვეძლო გაგვეგო მათი დაბადების დღე?"
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ ესაუბრებოდა მამაკაცს, რომელსაც არ აინტერესებდა. ეს იყო ის კაცი, რომელსაც ადრე ელაპარაკე, საზიზღარი ჯიუტი.
  
  ლორენმა დაიყვირა: "თქვენ ახსენეთ ორდერი. აქ რომ იყვნენ, ალბათ ბირთვული იარაღი დააპროგრამეს. არ მჯერა, რომ მათ არ დაუტოვეს ჩანაწერი კოდებით".
  
  "იქნებ აქ კოდი არ არის, პატარავ", - თქვა სულელმა. "გახსოვს სიგნალი, რომელიც აიღე, როცა ჯერონიმოს საფლავი გახსენი? ეს შეიძლება აქაც მოხდა და ბირთვული ქობინების გაშვებას მოჰყვა".
  
  დრეიკმა უკან დაიხია. "ჯანდაბა, ისინი შეიარაღებულები არიან?"
  
  "სრულად. მოციმციმე თეთრი სიმბოლოები, რომელსაც თქვენ ხედავთ, არის უკუნითი ნომრები. "
  
  სხეულში მკვეთრი ყინულის წყალი მოედო და სუნთქვა უჭირდა. "რამდენ... რამდენ ხანს?"
  
  ხველა. "სამოცდათოთხმეტი წამი. მაშინ შენ და შენი უკანონო ძმები ისტორიაში დარჩებით. ორდენი უზენაესი იქნება სამუდამოდ! ისინი ცხოვრობენ ჩემი მეშვეობით! მე ორდერი ვარ!"
  
  იყო ჩხუბი და ბევრი ყვირილი. დრეიკი თვალს ადევნებდა წამებს თავის მაჯის საათზე.
  
  "გამარჯობა? Მანდ ხარ?" იკითხა ახალგაზრდა ხმამ.
  
  -ჰეი მეგობარო, - ჩაიჩურჩულა დრეიკმა. "ჩვენ გვაქვს ოცდათერთმეტი წამი."
  
  "ვიფიქრე ამაზე. თქვენმა მეგობარმა ლორენმა ახსენა ორდენი. კარგად, მათ უნდა ჰქონდეთ მკვლელობის კოდი. და რადგან ყველაფერი დანარჩენი ტექსტის ნაწილია, მე უბრალოდ გადავხედე. Გახსოვს? ნათქვამია: "მოკვლის ერთადერთი კოდია, როცა მხედრები დგანან". ეს არაფერს ნიშნავს შენთვის?"
  
  დრეიკმა ჭკუა აიღო, მაგრამ წამების ათვლის გარდა ვერაფერი მოიფიქრა. "ადგა?" გაიმეორა მან. "გაიღვიძე? აღდგა? დაფიქრდი, როგორ ფიქრობს ორდენი? რას გულისხმობდნენ ნაცისტები? თუ მხედარი გამოჩნდება, ის...
  
  "დაბადებული", - თქვა ახალგაზრდა ხმამ. "იქნებ ეს მათი დაბადების თარიღებია? მაგრამ ეს არ შეიძლება იყოს. ოთხმოციანი წლების ამ ატომურ ბომბებს ჩვეულებრივ აქვთ სამნიშნა მოკვლის კოდი. მის ხმაში სასოწარკვეთა იგრძნობოდა.
  
  ცხრამეტი წამი განადგურებამდე.
  
  კენზიმ ჩაილაპარაკა. "სამნიშნა, თქვენ ამბობთ? ჩვეულებრივ?"
  
  "დიახ".
  
  თექვსმეტი.
  
  დრეიკმა გადახედა ალისიას, დაინახა, რომ ის ქამარზე იყო მოხრილი, ცდილობდა მის შეხსნას და ამავდროულად ესროლა მცველს. დავინახე მისი თმა, მისი სხეული, მისი საოცარი სული. ალისია...
  
  ათი წამი.
  
  შემდეგ კენზიმ დაიყვირა და დაადასტურა დალის რწმენა მის მიმართ. "Მაქვს. სცადე შვიდასი.
  
  "შვიდი-ო-ო-ოჰ. რატომ?"
  
  "Არ იკითხო. Უბრალოდ გააკეთე!"
  
  ახალგაზრდა ტექნიკოსმა დრეიკს კირიული რიცხვების სიმბოლოები მისცა და იორკშირელმა ღილაკებს დააჭირა.
  
  ოთხი - სამი - ორი -
  
  "ეს არ მუშაობდა", - თქვა მან.
  
  
  თავი მეორმოცე
  
  
  "დიახ," უპასუხა კენზიმ. "Ეს მოხდა".
  
  რა თქმა უნდა, მან განიარაღდა მათი და ლორენმა განიარაღდა ისინი. დრეიკმა ბირთვის სხეულიდან მაისკენ გაიხედა, სადაც ის სხვა კლავიატურის წინ იდგა. ექვსივე ბირთვული მუხტის განმუხტვა მოხდა.
  
  საათს დახედა. "წამზე ნაკლები დაგვრჩა", - თქვა მან.
  
  ყველგან SAS-ი ახორციელებდა მცველების მოკლე მუშაობას. ალისიამ მეორე თასმა გაიხსნა და ქობინი ოდნავ ამოძრავდა. დრეიკმა იგრძნო, რომ მან აიღო სიჩქარე, როდესაც ის მიუახლოვდა როლიკებით კარებს.
  
  "კიდევ ვინმემ გააჩერა თავისი სატვირთო მანქანა?"
  
  "Გავუფრთხილდები!" წამოიძახა კენზიმ. "სიტყვასიტყვით!"
  
  - არავითარ შემთხვევაში, - თქვა კინიმაკამ. "ფრანგები ყველგან არიან, სადაც მცველები არ არიან. აქ ნამდვილი ბუნტია".
  
  დრეიკი უყურებდა SAS-ს მცველებთან ურთიერთობისას; ალისია მეორე ქამარზე იკეცება და მაი დამცავ საფარს სატვირთო მანქანის უკანა ბორბალს უყრის.
  
  "დიახ, მე ვიცი რასაც გულისხმობ." SPEAR გუნდი წარმოუდგენლად დაძაბული იყო.
  
  "მე ვხედავ, რომ რაღაც სხვა ხდება", - დაიწყო ახალგაზრდა ტექნიკოსმა. "ᲛᲔ-"
  
  მათი კავშირი ვაშინგტონთან გაწყდა.
  
  "კიდევ თქვა?" დრეიკმა სცადა.
  
  საშინელი სიჩუმე იყო მისი ერთადერთი პასუხი.
  
  "ჯანდაბა, ეს არ შეიძლება იყოს კარგი." დრეიკმა მთელი საწყობი დაავარცხნა.
  
  SEAL 7 გუნდი ისე დაეცა მათ, როგორც მთელი ჯოჯოხეთი აფეთქდა.
  
  
  * * *
  
  
  დალი გაიქცა სატვირთოს უკან, როდესაც ის მიუახლოვდა საწყობის 18-ე სასრიალო კარებს. ჩინელი გაიქცა ჭექა-ქუხილი სატვირთოს წინ, შორეული გვერდითი კარისკენ. გაიქცნენ, როცა გარბოდნენ. მესაზღვრეებმა მათი შეჩერება სცადეს. ჩინეთის სპეცრაზმმა ისინი გაანადგურა ტყვიებითა და ხელჩართული ბრძოლით. ჰეიდენს არ გაუმართლა პლატფორმის წინ ყოფნა, როდესაც აქცია დაიწყო.
  
  მან მცველს კისერი მოტეხა, შემდეგ კი მისი სხეული თავის დასაფარად გამოიყენა, რადგან ჩინელები განურჩევლად ისროდნენ. ტყვიებმა მის სხეულს უსიამოვნო ხმაურით დაარტყეს, ზურგში დაარტყეს. მისი ფარი ჩამოინგრა. გადააგდო, ის გადახტა წინა საბურავის ერთ-ერთი ჭექა-ქუხილის უკან და წინ გავიდა. ჩინელებმა სატვირთო მანქანის წინა ნაწილი გადაკვეთეს.
  
  დალმა ცეცხლი გააჩაღა და ბოულინგის ქინძისთავებივით მიმოფანტა. წარმოუდგენელი საყურებელია, ეს იყო მათი თითქმის არაადამიანური რეაქციის დემონსტრირება. უკან გადახტომაც კი უპასუხეს ცეცხლს.
  
  დალი საჩქაროდ ჩაიძირა სატვირთოს უკან, შემდეგ გაიხედა და მეტი ტყვია ესროლა. ჩინელები მომენტალურად იყვნენ მიჯაჭვულები მიწაზე, როდესაც დაცვა მათ უკნიდან მიუახლოვდა. დალმა კენზის შეხედა.
  
  არა იქ სადაც უნდა ყოფილიყო.
  
  "კენცი? Კარგად ხარ?"
  
  "ოჰ, უბრალოდ წაიყვანე ძველი მეგობარი."
  
  დალი ინსტიქტურად შემობრუნდა, რათა დაენახა, როგორ ათვალიერებდა უჯრებს, თავი ღრმად ჰქონდა შიგნით, მუცელი სახურავის კიდეზე იყო მიდებული, უკანალი მაღლა ეჭირა.
  
  "ეს ცოტა უაზროა."
  
  "Რა? აუ, ცოლი მოგენატრება? ის შეიძლება შენზე ცხელი იყოს, თორსტ, მაგრამ დაიმახსოვრე, რომ ეს მხოლოდ მასზე გათბობს."
  
  მან მზერა აარიდა, გრძნობდა გაწყვეტილს. ის ასეთ მდგომარეობაში ცხოვრობდა ქორწინებასა და განქორწინებას შორის, მაგრამ მაინც ჰქონდა შანსი ამ ყველაფერთან დაკავშირებით რაიმე გაეკეთებინა. რა ჯანდაბას აკეთებდა აქ?
  
  Ჩემი სამუშაო.
  
  ჩინელები კვლავ შევიდნენ მოქმედებაში, ტყვიამფრქვევის ცეცხლით გატეხეს მიახლოებულ მცველებს და მიწაზე მიამაგრეს დალი და ჰეიდენი. შვედი შემობრუნდა და დაინახა, რომ კენსი ხის ყუთიდან ამოვარდა.
  
  "ოჰ კვერცხები. მართლა?"
  
  თვალების წინ ახალი მბზინავი კატანა ეჭირა, მაღლა ასწია. "უბრალოდ ვიცოდი, რომ ვიპოვიდი, თუ საკმარისად ღრმად ამოთხარე. მძარცველები ხმალს წინააღმდეგობას ვერ უწევენ".
  
  "სად არის მარსის სისხლიანი ხმალი?"
  
  - ოჰ, ყუთში ჩავყარე.
  
  "Ჯანდაბა!"
  
  ის დარბოდა ცალ ხელში მახვილით, მეორეში ავტომატით, შემდეგ გადახტა სატვირთო მანქანის უკანა მხარეს, ბუნდოვანი დალის თვალწინ. კატანა რომ გადააგდო, გაქცეულ ჩინელებს ცეცხლი გაუხსნა.
  
  "Სად მიდიან?"
  
  "საწყობი 17", - თქვა დალმა. "და ჩვენ უნდა მივყვეთ მათ."
  
  
  * * *
  
  
  ლორენმა დაინახა საფრანგეთის კონტიგენტის შეტევა მე-19 საწყობის მარჯვენა მხრიდან. კინიმაკა და სმიტი უკვე იმ მიმართულებით იყვნენ და მაშინვე ჩაერთნენ. გიორგი კასრებს მიღმა მოკალათდა და მცველებს დაუმიზნა. ლორენმა იგრძნო, რომ მისი გული აუჩქარდა, როცა სატვირთო მანქანა, რომელსაც ტყუპი ბირთვი გადაჰქონდა, წინ მიიწევდა.
  
  გაიხსენა ყველაფერი, რაც ნათქვამი იყო, იგი გადახტა სატვირთო მანქანის სახურავზე, ბორბლებით საყრდენად გამოიყენა. შემდეგ მან დაიწყო პირველი სამაგრის მოხსნა. თუ მათ შეეძლოთ ტვირთის ძალიან არასტაბილური, სატვირთო მანქანები იძულებული გახდებოდნენ გაჩერებულიყვნენ. მან მაღლა აიხედა, ატომური ბომბის უკნიდან ამოიხედა, ერთ-ერთ დიდ ჭურჭელზე დააბიჯა და დაინახა სმიტის ჩხუბი ერთ ფრანგ ბიჭთან.
  
  კონსტებლი დაამყარა კონტაქტი. "ახლახან დაადასტურა აგენტმა პარიზში. გახსოვთ არმანდ არჯენტო? ის წლების განმავლობაში რამდენჯერმე დაგეხმარათ. ისე, ის ამბობს, რომ ფრანგული კონტიგენტის ყოფნა არ არის უფლებამოსილი. სრულად. შესაძლოა, შიგნით რაიმე სახის სასტიკი ომი მიმდინარეობდეს".
  
  ლორენმა გადაყლაპა და უყურა, როგორ დაეცა სმიტი უკან, ერთ მუხლზე დაეცა. ზევით მდგარმა ფრანგმა თმაში აიტაცა, ზოლი ძირებიდან ჩამოაძრო და განზე გადააგდო. სმიტმა იყვირა. ცხვირთან დადებულმა მუხლმა დაატრიალა. ფრანგი ბიჭი ზემოდან გადახტა. სმიტი იბრძოდა. ლორენმა მისგან შეხედა კინმაკუს, შემდეგ იორგის, ბირთვულ ქობინას და მოახლოებულ დასაკეცი კარებს.
  
  Რა უნდა გავაკეთო?
  
  გამოუშვი ხმაური.
  
  მან გადმოტვირთა თავისი Glock-ის ჟურნალი მტრების თავებზე მაღლა, რის გამოც ისინი შეცქეროდნენ და იხვი. ამან სმიტს და კინიმაკას ძვირფასი წამები მისცა. სმიტმა დაინახა სივრცე და გაისროლა მასში, დაარტყა თავდამსხმელი. კინიმაკამ კაცს კისერი მოტეხა, მეორე სახე. და მესამეზე ესროლა ცარიელ ზონაში, რის გამოც იგი შეძრწუნდა და გამოეთიშა ბრძოლას.
  
  მხოლოდ ერთი ფრანგი დარჩა.
  
  ლორენი დაეცა, როდესაც ტყვია ბირთვის სხეულს მოშორდა. რამდენად საშინელი იყო, რომ ეს არც კი აწუხებდა მას? რამდენად მიჩვეულია იგი ამას? მაგრამ ის იყო ამ გუნდის ნაწილი და გადაწყვეტილი ჰქონდა დარჩენა მასთან, სანამ ისინი ჰყავდათ. მან იპოვა ეს ოჯახი და მხარს დაუჭერს მას.
  
  უზარმაზარმა სატვირთომ სწრაფად აიღო სიჩქარე, ძლიერად აჩქარდა, პირდაპირ როლიკებით ჩამკეტის კართან, დაეჯახა მას, რის გამოც წინა სალონი ოდნავ გადახტა და შემდეგ პირდაპირ დაეჯახა მას.
  
  ლორენი სატვირთოს ზურგზე დააგდო.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი შეკრთა, როცა SEAL-ებმა SAS და SPEAR-ები მოძრავი ატომური ქობინის გვერდით აიღეს და აინტერესებდა, შეიძლება თუ არა რაიმე ბრძოლა ამაზე უფრო რთული ან სასიკვდილო ყოფილიყო. კომუნიკატორის რამდენიმე სიტყვამ უთხრა, რომ ეს ნამდვილად შესაძლებელი იყო.
  
  სამივე სატვირთო მანქანამ, რომელსაც ექვსი ბირთვული იარაღი გადაჰქონდა, ერთდროულად გაარღვია როლიკებით ჩამკეტის კარები. ლითონის ნამსხვრევები ყველგან მიმოფანტული იყო, რადგან დაგლეჯილი კარები ცვიოდა. გამოტოვებული სატვირთო მანქანები. კაცები სატვირთო მანქანებზე შეცვივდნენ, შიგნით ხტუნავდნენ, გრძნობდნენ, რომ მხოლოდ სიჩქარეს აჩქარებდნენ. ახლა დრეიკმა დაინახა ორი ჩინელი ჯარისკაცი, რომლებიც გვერდიგვერდ მორბოდნენ. ის დარჩა პლატფორმაზე და დაინახა ალისია და მეი ცოტა უფრო შორს, რომლებიც იმალებოდნენ ერთ-ერთი ხის საყრდენის უკან. ბირთვული ბომბი განადგურდა, როდესაც ისინი მოხვდნენ მსოფლიოში ერთ-ერთ უდიდეს ხვრელში.
  
  დრეიკი შეკრთა. უზარმაზარი, მძიმე იარაღი რომ გატეხილიყო და თასმები გატეხილიყო, ყველა მათგანს გაუჭირდებოდა.
  
  ისინი დღის სინათლეზე გავიდნენ და გაიქცნენ. საათში ოცი მილი, შემდეგ ოცდაათი, სამი ბრტყელი მანქანა ღრიალებდა, როცა მათი მძღოლები გაზის პედალს დააბიჯებდნენ. წინ ფართო, ღია გზა იყო, თითქმის პირდაპირ ბაზის გასასვლელთან, დაახლოებით ორი მილის მოშორებით. ახლა, ერთმანეთის გვერდით, დრეიკს შეეძლო თავისი სატვირთო მანქანიდან დალის სატვირთოსკენ გაეხედა, შემდეგ კი კინიმაკუს. გვერდიგვერდ მოძრავი უზარმაზარი ბირთვული რაკეტების, გვერდიგვერდ მებრძოლი ადამიანების, პისტოლეტების, დანებისა და მუშტების სროლა, ხალხის სროლა, მოწყალების გარეშე, გზის გადახვევა და სამივე სატვირთო მანქანა, რომელიც ბრუნვაში გადადის, გააოცა. ძირამდე.. ეს იყო სიხარბისა და ძალადობის შუქი, ჯოჯოხეთის თვალი.
  
  მაგრამ ახლა მთელი მისი ყურადღება ბეჭდებზე იყო მიმართული.
  
  ოთხი ძლიერი, ისინი თავს დაესხნენ SAS-ს ჯერ, მოკლეს ერთი უპრობლემოდ. ბრიტანელები შეიკრიბნენ და უკან დარტყმა მიაყენეს, აიძულეს ბეწვის ბეჭდები დაეფარათ. ოთხი კაცი გაიქცა სატვირთო მანქანებს, ბორტზე გადახტომის იმედით. SAS-ის მეთაური, კემბრიჯი, ხელჩართული იბრძოდა SEAL-თან, ორივე მოხვდა. მაი და ალისია დაკავებულები იყვნენ მესაზღვრეებთან ჩხუბით და ცდილობდნენ ეპოვათ ხვრელი მელეში.
  
  დრეიკი პირისპირ მოვიდა SEAL-ის ლიდერთან. "რატომ?" - ჰკითხა მან.
  
  - კითხვებს ნუ სვამ, - დაიღრიალა მამაკაცმა და დრეიკისკენ წავიდა. დარტყმები ზუსტი და წარმოუდგენლად ძლიერი იყო, ძალიან ჰგავდა მისას. დაბლოკა, ამ ბლოკების ტკივილი იგრძნო და უკან დაარტყა. ძლიერად დაარტყა. მეორეს ხელში დანა გაუჩნდა. დრეიკი გაჩერდა საკუთარი, ორივე იარაღი განზე გადააგდო და სატვირთოდან გაფრინდა.
  
  "რატომ?" გაიმეორა მან.
  
  "გააფუჭეთ. შენ და შენი გუნდი."
  
  "Როგორ?" Ვიკითხე. დრეიკმა უკან დაიხია სივრცის მოსაპოვებლად.
  
  "და რატომ უნდათ ამ ნაბიჭვრებს ჩვენი მოკვლა?" ჰკითხა ალისია და მამაკაცის უკან გამოჩნდა.
  
  მან მყისიერი დარტყმა მიაყენა, დაარტყა მას ტაძარში. დრეიკმა ჩექმით დაარტყა თირკმელებში და უყურებდა მის დაცემას. ალისამ ფეხი მის სახეში გადაიტანა. მათ ერთად გადააგდეს იგი ზღვაში ტრიალებდა.
  
  გზა გაფართოვდა წინ.
  
  მაიმ ორი მცველი გაგზავნა. კიდევ ერთი SAS-ის ოფიცერი დაიღუპა და ახლა ბრიტანელები და ამერიკელები ძალით თანაბარი იყვნენ. სამი სამის წინააღმდეგ. დრეიკმა დაინახა ორი ჩინელი, რომლებიც მანამდე ნახა, რომლებიც ობობებივით ცოცავდნენ ბირთვულ ბომბზე.
  
  "Შეხედე!"
  
  Გვიანია. ისინი დაეჯახა მას.
  
  
  * * *
  
  
  დალმა იცოდა, ფაქტობრივად, რომ ისინი რუმინეთისკენ მიემართებოდნენ. Ეს კარგი იყო. ეს იყო ნახევარსაათიანი მოგზაურობა, რომელსაც შეეძლო მოეკლა ისინი იქ მისვლამდე.
  
  შეებრძოლა ჩინელებს და მცველებს, უკან უბიძგა და დახვდა, რომ ხტუნავდნენ, მეტი უნდოდათ. ჩინელმა აჯობა თავის დაცვას, ძლიერად დაარტყა და კინაღამ ორჯერ წალეკა თავისი საშინელი პირებით. მას უფრო მეტი მცველი შემოეხვია. ჰეიდენმა მიმართა მათ სატვირთოდან გადაგდებას, სანამ მათი რაოდენობა არ შემცირდებოდა.
  
  უკანა მხარეს კენზიმ გაუმკლავდა მის უკანასკნელ მტერს. ავტომატი ცარიელი იყო, კატანადან წითელი სდიოდა. იგი უკან დაიხია პლატფორმაზე, ახლა თვალები დაეხუჭა, როცა ორი ჩინელი მას თავს დაესხნენ და დანებს ურტყამდნენ. ის გაჩერდა, გვერდი აუარა. იარაღი ამოიღეს. სახეში ჩაეშვა და გააოცა. გასროლა მკლავის ქვეშ მოექცა, ატომური ბომბიდან გადმოხტა. ის იყო ერთ-ერთი ბიჭის გვერდით, რომელსაც სახეზე იარაღი ჰქონდა გაშლილი.
  
  "შტი".
  
  ერთადერთი გზა მაღლა იყო. მან დაარტყა ხელი, რომელიც იარაღს ეჭირა, განზე გადააგდო, შემდეგ ავიდა ბირთვული ჭურვის სხეულზე საყრდენზე. მან მიაღწია მწვერვალს და აღმოაჩინა, რომ ეს მხოლოდ ნაზი მრუდი იყო, მაგრამ სახიფათოა წონასწორობა. ამის ნაცვლად, ის იჯდა ატომური ბომბის წინ კატანა ხელში.
  
  "მოდი და წამიყვანე!" იყვირა მან. "Თუ გაბედავ."
  
  ისინი სწრაფად აფრინდნენ, იდეალურად დაბალანსებული. კენზი ქობინის თავზე იდგა და მახვილს ატრიალებდა, როცა ისინი დანებით სცემდნენ მას. დაარტყა და სვინგის. ის გაიქცა, მაგრამ მათ სისხლი დაღვარეს. მან რაკეტა დაარტყა. სატვირთო მანქანა საათში ოცდაათი მილის სიჩქარით კანკალებდა. ჩინელები უმაღლეს დონეზე ადაპტირდნენ. კენზიმ წონასწორობა დაკარგა, გადავარდა და რაკეტაზე დაეცა.
  
  "ოჰ".
  
  საყინულევით ცივმა თმებში ქარმა დაუბერა. დანა მას დაეცა. მან კატანა მეორე ხელზე გადაიტანა, მაჯა თითებს შორის მოხვია და მკვეთრად გადახვია გვერდზე. მაჯა მოიტეხა, დანა ამოვარდა. მან ასევე გადაატრიალა სხეული ამ გზით და დაინახა, რომ იგი თავიდან ამოფრინდა სატვირთოდან. მეორე პირი უკვე თავს დაესხა. კენზიმ კატანა უკან გადააგდო მარჯვენა ხელზე და პირდაპირ წერტილში დაარტყა. ერთი წუთით ჩერდებოდა, სანამ კენსი განზე არ გადააგდო.
  
  შემდეგ მან ქვემოდან დაიხედა ბირთვული ბომბის თავზე, კატანას დანა სისხლს ასხამდა მათ, ვინც ქვემოთ იბრძოდა.
  
  "ორი ჩინელი მოკლეს. დარჩა სამი".
  
  ალისია უყურებდა მას თავისი მოგებული სატვირთო მანქანიდან, უყურებდა ბრძოლას ქობინის თავზე. "ძალიან მაგრად გამოიყურებოდა", - თქვა მან. "ნამდვილად მჯერა, რომ ერექცია მაქვს".
  
  დალი მას საკუთარი სატვირთო მანქანიდან უყურებდა. "Მეც".
  
  მაგრამ შემდეგ ქობინი დაიწყო ცვლა.
  
  
  თავი ორმოცდამეერთე
  
  
  დალმა მაშინვე შენიშნა ცვლა, დაინახა, რომ ორი თასმა, რომლის გახსნაც მოახერხეს, ქარში ფრიალებს, შემდეგ კი მესამე მსოფლიოში ყველაზე გიჟური რეზინის ზოლივით გაიყო და გააფთრებით ურტყამდა ბირთვულ მუხტს და პლატფორმის ძირს. პირველი ძლიერი დარტყმის დროს მან დაარტყა მცველს მუცელში, რამაც გამოიწვია ის, რომ აფრინდა, აკიბო, პირდაპირ სატვირთოს მხრიდან და დაჯდა მის უკანა ბორბლებზე, ვინც ახლოს მოძრაობდა. დალი შედეგზე დაიბნა.
  
  ბირთვული ბომბი კვლავ გადავიდა. დალმა იგრძნო, რომ წითელი ნისლი დაეშვა მასზე, როდესაც კენზი იბრძოდა ზემოდან და ჰეიდენი იბრძოდა მის ჩრდილში, არ იცოდა რა მოჰყვებოდა შემდეგ. ყვიროდა და ღრიალებდა, მაგრამ უშედეგოდ. საბურავების ღრიალი, ყვირილი, ბრძოლისთვის საჭირო აქცენტი; ეს ყველაფერი მათ სმენას უშლიდა ხელს. ის გადახტა კომუნიკატორთან.
  
  "გადაადგილება. ბირთვული ბომბი აფეთქდება!"
  
  კენზიმ დაბლა გაიხედა. "სად წავიდე? აფრენას გულისხმობ?"
  
  "არაო!"
  
  ლაგამის ბოლოს შვედი გიჟივით მივარდა ჰეიდენთან და მხარზე ჭურვის წარმოუდგენელ მასას დააჭირა. "ბირთვული ბომბი ეცემა!"
  
  ჰეიდენი სწრაფად შემოვიდა, ისევე როგორც მცველი. ქობინი კიდევ ერთი სანტიმეტრი გადავიდა. დალმა ასწია იგი ყოველი უნცია ძალით, რაც კი ოდესმე მოგროვდა, ყოველი კუნთი კივილით.
  
  მის გვერდით ძლიერი კაკუნი გაისმა.
  
  შიტ.
  
  მაგრამ ეს იყო კენზი, რომელსაც ისევ ეჭირა კატანა და სახეზე სარკასტული ღიმილი ჰქონდა. "ჯანდაბა, შენ უბრალოდ გიჟი გმირი ხარ. მართლა გგონია, რომ წამითაც შეგიძლია გამართო?"
  
  "მმმ, არა. Ნამდვილად არ."
  
  "მაშინ იმოძრავეთ."
  
  გიჟი შვედი აუცილებლად ჩაყვინთა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა და ალისიამ მოახერხეს წამის დაჭერა სანახაობის გასაზიარებლად.
  
  "რა ჯანდაბას აკეთებს დალი?" ჰკითხა ალისია. "ის ეხუტება დაწყევლილ ატომურ ბომბს?"
  
  -ნუ ხარ სულელი, - ამოიოხრა დრეიკმა და თავი გააქნია. - აშკარად კოცნის.
  
  ამის შემდეგ დრეიკი გვერდზე გადახტა SAS-ის ბიჭების დასახმარებლად, SEAL წაართვა ახალგაზრდას და ესროლა ბირთვული ბომბის ქვეშ. მამაკაცს მთელი სხეული აუკანკალდა. მათ გაცვალეს დარტყმები, შემდეგ კი SEAL იწვა უგონო მდგომარეობაში, მიდრეკილი, მაგრამ ცოცხალი. დრეიკმა მისი ასე დატოვება განიზრახა.
  
  მოკლულია კიდევ ერთი საზღვაო ფლოტი, რომელსაც მოჰყვა SAS-ის ჯარისკაცი, ორივე დანით დაჭრეს ახლო მანძილზე. კემბრიჯი და ახალგაზრდა კაცი დარჩა. ისინი გაერთიანდნენ დრეიკთან ბოლო SEAL-თან საბრძოლველად. ამავე დროს მათ შეუერთდნენ ალისია და მეი. სატვირთო მანქანა ჭუჭყიან გზას დაუყვირა, შემდეგს ერთხელ შეეხო და ადგილი დატოვა. შეჯახებამ შესაძლებელი გახადა დალის ბირთვული ბომბის სტაბილიზაცია, მისი უზარმაზარ ფეხებზე დამაგრება. სამივე მანქანამ, როგორც ერთმა, გაარღვია გასასვლელი ჭიშკარი და განაგრძო მოძრაობა რუმინეთისკენ. ფოლადი და ბეტონი მთლიანად დამსხვრეული იყო, დახეული წინ და უკან. ამ დროისთვის შვეულმფრენები ჰაერში იყვნენ და სატვირთო მანქანებთან ერთად დაფრინავდნენ, მძიმე არტილერიის მქონე კაცები კარებიდან გადმოხდნენ და ყურადღება გაამახვილეს მძღოლებზე.
  
  დრეიკმა შეაჩერა შეტევა SEAL-ზე. "მოიცადე. კომანდო ხარ. ამერიკელები. რატომ ცდილობ ჩვენს მოკვლას?"
  
  სინამდვილეში, ის არასოდეს ელოდა პასუხს, მაგრამ საპასუხოდ მამაკაცი თავს დაესხა. მან დააწვინა კემბრიჯი და შემდეგ დაასრულა დრეიკი. ახალგაზრდა სას-ის მამაკაცი გვერდზე გადავარდა. SEAL იყო სასტიკი და დაუნდობელი, დარტყმის შემდეგ დამანგრეველ დარტყმას აყენებდა. მაგრამ შემდეგ მაი მისკენ შებრუნდა.
  
  გავიდა რვა წამი და ბრძოლა დასრულდა. და კვლავ მიატოვეს იგი ცოცხალი, გროვად კვნესა, განიარაღებული.
  
  დრეიკი კემბრიჯს მიუბრუნდა. "ვერ გამოვხატავ, რამდენად ვაფასებთ თქვენს დახმარებას, მაიორო. ძალიან ვწუხვარ თქვენი ხალხის დაკარგვის გამო. მაგრამ გთხოვთ, თუ გინდათ, დატოვეთ ეს ხალხი ცოცხალი, ისინი მხოლოდ ბრძანებებს ასრულებდნენ.
  
  გადარჩენილმა ორმა ბეჭედმა გაკვირვებულმა და შესაძლოა დაბნეულმა შეხედა.
  
  კემბრიჯმა თავი დაუქნია. "მესმის და გეთანხმები, დრეიკ. ბოლოს და ბოლოს, ჩვენ ყველანი პაიკები ვართ".
  
  დრეიკმა ღრიანცალა. "კარგი, აღარ. ამერიკის მთავრობამ მხოლოდ ჩვენი მოკვლა სცადა. მე ამისგან უკან დასახევ გზას ვერ ვხედავ".
  
  კემბრიჯმა მხრები აიჩეჩა. "უპასუხე".
  
  დრეიკმა მწარედ გაიღიმა. "ჩემი გულის სურვილის კაცი. სასიამოვნო იყო თქვენი გაცნობა, მაიორ კემბრიჯ".
  
  "და შენ, მეტ დრეიკ."
  
  მან თავი დაუქნია მაის და ალისიას, შემდეგ კი ფრთხილად აიღო გეზი სატვირთო მანქანის უკანა მხარეს. დრეიკი უყურებდა მის წასვლას და ამავდროულად ამოწმებდა ქობინის სტაბილურობას. ყველაფერი კარგად გამოიყურებოდა.
  
  "იცით, რომ ისინი დაბრუნდებიან და მახვილს წაართმევენ?" ალისამ აიძულა იგი.
  
  "დიახ, მაგრამ იცი რა? მე არ ვაცილებ. მარსის ხმალი ჩვენი ყველაზე მცირე პრობლემაა". მან ჩართო კავშირი. "ჰეიდენი? დალ? როგორ ხარ იქ?"
  
  - კარგი, - უპასუხა ჰეიდენმა. "უკანასკნელი ჩინელი ახლახან გადმოხტა. ხმლისკენ მივდივარ".
  
  კენზიმ ჩაიცინა. "არა, მათ დამინახეს მოქმედებაში."
  
  - ყველანი ხომ არ ვართ. დრეიკმა გაიცინა. "ამ სანახაობის დავიწყებას ცოტა ხნით არ ვაპირებ."
  
  ალისიამ მას მხარზე ხელი დაუკრა. "გაჩუმდი, ჯარისკაცო. შემდეგ ჯერზე, როცა გინდა, რომ ატომური ბომბი ჩემს ფეხებს შორის ჩავყარო".
  
  - არა, არ ინერვიულო, - თქვა დრეიკმა და შებრუნდა. - მოგვიანებით გავაკეთებ.
  
  
  * * *
  
  
  ვერტმფრენები დასცინოდნენ, ემუქრებოდნენ და მოუწოდებდნენ მძღოლებს, შეანელონ მანქანები. რა თქმა უნდა, თავიდან არ გამოსდიოდა, მაგრამ მას შემდეგ, რაც ვიღაცამ დიდი კალიბრის ტყვია ერთ-ერთ საქარე მინაში ჩადო, ადამიანებს, რომლებსაც ხელშეუხებელი ეგონათ, უცებ ეჭვი გაუჩნდათ. სამი წუთის შემდეგ, სატვირთო მანქანებმა შეანელეს, ხელები ფანჯრებიდან გაიყარა და ყველა მოძრაობა შეჩერდა.
  
  დრეიკმა დაიბრუნა წონასწორობა, მიეჩვია მუდმივ ბიძგს და წინ მოძრაობას. ის მიწაზე გადახტა, მიხვდა, რომ კომუნიკაციის სისტემა მოულოდნელად გაცოცხლდა და ახლა ძალიან ყურადღებით ადევნებს თვალს თავის პილოტებს.
  
  კომუნიკატორისგან ხმა არ ისმოდა. ვაშინგტონი ამჯერად დუმდა.
  
  გუნდი ხელახლა შეიკრიბა ყურსასმენების განადგურების შემდეგ. ისინი ისხდნენ ბალახიან ბორცვზე, რომელიც გადაჰყურებდა სამ რაკეტის მატარებელს და აინტერესებდათ, რა შეიძლება გადააგდოთ მათ შემდეგ სამყარომ და მისმა უფრო ბოროტმა პერსონაჟებმა.
  
  დრეიკმა მფრინავს შეხედა. "შეგიძლიათ რუმინეთში თვითმფრინავით წაგიყვანოთ?"
  
  კაცს თვალი არასდროს უცახცახებდა. "რა თქმა უნდა," თქვა მან. "არ მესმის, რატომაც არა. ბირთვული იარაღი მაინც იგზავნება იქ ბაზაზე შესანახად. უპირატესობა გვექნება".
  
  მათ ერთად დატოვეს კიდევ ერთი ბრძოლის ველი.
  
  ისინი ერთად დარჩნენ ძლიერები.
  
  
  * * *
  
  
  რამდენიმე საათის შემდეგ გუნდმა დატოვა უსაფრთხო სახლი რუმინეთში და ჩაჯდა ავტობუსში ტრანსილვანიაში, დაეშვა ბრანის ციხესთან, გრაფი დრაკულას სავარაუდო რეზიდენციაში. აქ, მაღალ ხეებსა და მაღალ მთებს შორის, ბნელი, წყნარი სასტუმრო სახლი იპოვეს და დასახლდნენ. შუქი ჩამქრალიყო. ახლა გუნდი უსაფრთხო სახლიდან ამოღებულ სამოქალაქო ტანსაცმელში იყო გამოწყობილი და მხოლოდ იარაღსა და საბრძოლო მასალას ატარებდა, რისი ტარებაც შეიძლებოდა, ასევე იორგის წაღებული სეიფიდან ფულის კარგ შენახვაში. არც პასპორტი ჰქონდათ, არც საბუთები, არც პირადობის მოწმობები.
  
  ერთ ოთახში შეიკრიბნენ. ათი ადამიანი, არანაირი კავშირი. ათი ადამიანი, რომელიც გაქცეულია აშშ-ს მთავრობისგან, რომელთაც წარმოდგენაც არ აქვთ, ვის შეიძლება ენდონ. გასავლელი ადგილი არ არის ნათელი. აღარც SPEAR და აღარც საიდუმლო ბაზა. არც ოფისი პენტაგონში, არც სახლი ვაშინგტონში. ისეთი ოჯახები, როგორიც მათ ჰყავდათ, სცილდებოდა ნებადართულის საზღვრებს. კონტაქტები, რომლებსაც ისინი შესაძლოა იყენებდნენ, შესაძლოა გატეხილი იყოს.
  
  მთელი მსოფლიო შეიცვალა აღმასრულებელი ხელისუფლების რაღაც უცნობი, გაუგებარი ბრძანებით.
  
  "Რა არის შემდეგი?" სმიტმა პირველმა წამოიწია ეს საკითხი, მისი ხმა დაბალი იყო მკრთალად განათებულ ოთახში.
  
  "პირველ რიგში, ჩვენ ვასრულებთ მისიას", - თქვა ჰეიდენმა. "განკითხვის დღის ორდენი ცდილობდა სამყაროს განადგურებას ოთხი საშინელი იარაღის დამალვით. ომი, ჰანიბალის წყალობით, რომელიც დიდი იარაღი იყო. დაპყრობა ჩინგიზ ხანის დახმარებით, რომელიც იყო გასაღები კოდი, რომელიც ჩვენ გავანადგურეთ. შიმშილი ჯერონიმოს მეშვეობით, რომელიც ბიოლოგიური იარაღი იყო. და ბოლოს, სიკვდილი, ატილას მეშვეობით, რომელსაც ექვსი ბირთვული მუხტი ჰქონდა. ერთად, ეს იარაღი ჩვენს საზოგადოებას, როგორც ვიცით, განადგურებამდე და ქაოსამდე შეამცირებდა. ვფიქრობ, თამამად შეგვიძლია ვთქვათ, რომ ჩვენ გავანეიტრალეთ საფრთხე".
  
  "ერთადერთი ფხვიერი დასასრული არის მარსის ხმალი", - თქვა ლორენმა. "ახლა ან ჩინელების ან ბრიტანელების ხელშია".
  
  "იმედი მაქვს, რომ ეს ჩვენ ვართ", - თქვა დრეიკმა. "სასმა იქ გადაგვარჩინა და რამდენიმე კარგი ადამიანი დაკარგა. იმედი მაქვს, კემბრიჯი საყვედურს არ მიიღებს".
  
  "წინ მივდივარ..." თქვა დალმა. "ჩვენც კი არ შეგვიძლია ამას მარტო. ჯერ ერთი, რა ჯანდაბას ვაპირებთ ახლა? და მეორე, ვის შეგვიძლია ვენდოთ ამაში დახმარებას?"
  
  "აბა, ჯერ გავარკვიეთ, რამ აიძულა ამერიკელებმა ზურგი შეგვექცია", - თქვა ჰეიდენმა. "ვვარაუდობ, ოპერაცია პერუში და... სხვა რაღაცეები... რაც მოხდა. არის თუ არა მხოლოდ რამდენიმე ძლიერი ადამიანი ჩვენს წინააღმდეგ? დანაწევრებული ჯგუფი, რომელიც გავლენას ახდენს სხვებზე? ერთი წამითაც არ მჯერა, რომ კობერნი ამას დაუწესებდა".
  
  "თქვენ ამბობთ, რომ ჩვენ უნდა გვქონდეს ფარული საუბარი პრეზიდენტთან?" ჰკითხა დრეიკმა.
  
  ჰეიდენმა მხრები აიჩეჩა. "Რატომაც არა?"
  
  "და თუ ეს არის ნატეხი ჯგუფი", - თქვა დალმა. "ჩვენ ვანადგურებთ მათ."
  
  "ცოცხალი," თქვა მეიმ. "ამ ყველაფრის გადარჩენის ერთადერთი გზა ჩვენი მტრების ცოცხლად დაჭერაა."
  
  გუნდი იჯდა დიდ ოთახში სხვადასხვა პოზებში, ფარდები მჭიდროდ იყო გადაწეული და იცავდა გაუვალი ღამისგან. რუმინეთში ღრმად ლაპარაკობდნენ. დაგეგმილი. მალე გაირკვა, რომ მათ ჰქონდათ რესურსები, მაგრამ ეს რესურსები მწირი იყო. დრეიკს შეეძლო მათი დათვლა ერთი ხელის თითებზე.
  
  "სად წავიდეთ?" ჰკითხა კენზიმ, ჯერ კიდევ ეჭირა კატანა, ნება დართო, რომ დანა გაცხელებულიყო მკრთალ შუქზე.
  
  - წინ, - თქვა დრეიკმა. "ჩვენ ყოველთვის წინ მივდივართ."
  
  "თუ ჩვენ ოდესმე გავჩერდებით", - თქვა დალმა. "ჩვენ ვკვდებით."
  
  ალისია დრეიკს ხელი მოჰკიდა. "და მე მეგონა, რომ ჩემი სირბილის დღეები დასრულდა."
  
  "ეს სხვაა," თქვა მან და შემდეგ ამოისუნთქა. "რა თქმა უნდა, თქვენ ეს იცით. Ბოდიში."
  
  "Ყველაფერი კარგადაა. სულელური, მაგრამ საყვარელი. ბოლოს მივხვდი - ეს ჩემი ტიპია.
  
  "ეს ნიშნავს, რომ ჩვენ გაქცევაში ვართ?" ჰკითხა კენზიმ. "იმიტომ, რომ მე ნამდვილად მინდოდა ამ ყველაფრისგან თავის დაღწევა."
  
  "ჩვენ ამას გავუმკლავდებით". დალი მისკენ დაიხარა. "Გპირდები. მეც მყავს ჩემი შვილები, არ დაგავიწყდეთ. მე მათთვის ყველაფერს გადავლახავ".
  
  "შენ არ ახსენე შენი ცოლი".
  
  დალმა შეხედა, შემდეგ სკამის საზურგეს მიეყრდნო და ჩაფიქრდა. დრეიკმა დაინახა, რომ კენსი ოდნავ მიუახლოვდა დიდ შვედს. გონებიდან ამოიყვანა და ოთახს მიმოიხედა.
  
  "ხვალ სხვა დღე იქნება", - თქვა მან. "სად გინდა პირველ რიგში წასვლა?"
  
  
  ᲓᲐᲡᲐᲡᲠᲣᲚᲘ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  დევიდ ლიდბიტერი
  არმაგედონის ზღვარზე
  
  
  თავი პირველი
  
  
  ჯულიან მარში ყოველთვის კონტრასტული ფერების კაცი იყო. ერთი მხარე შავია, მეორე ნაცრისფერი... უსასრულობამდე. უცნაურია, მაგრამ მას არასოდეს გამოუჩენია ინტერესი, რატომ განვითარდა ოდნავ განსხვავებულად, ვიდრე დანარჩენი, უბრალოდ მიიღო ეს, ისწავლა მასთან ცხოვრება, სიამოვნებდა. ყველა გაგებით, ეს მას ინტერესის ობიექტად აქცევდა; მან ყურადღება მიიპყრო მისი გამომხატველი თვალებისა და მარილიან-პილპილისფერი თმის მიღმა აჟიოტაჟებისგან. მარში ყოველთვის გამორჩეული იქნებოდა - ასე თუ ისე.
  
  შიგნით ის ისევ სხვა ადამიანი იყო. შინაგანი აქცენტი მის ყურადღებას ერთ ბირთვზე ამახვილებდა. ამ თვეში ეს იყო პითიელების მიზეზი, უფრო სწორად, რაც დარჩა მათგან. უცნაურმა ჯგუფმა მიიპყრო მისი ყურადღება და შემდეგ უბრალოდ გაქრა მის გარშემო. ტაილერ უები უფრო ფსიქოპათი მეგა-სტალკერი იყო, ვიდრე კაბალისტი ლიდერი. მაგრამ მარშმა სიამოვნებით მიაღწია შესაძლებლობას მარტო წასულიყო, შექმნა პერსონალური, ექსცენტრიული დიზაინი. ჯოჯოხეთში ზოი შირსს და ნებისმიერ სხვას, ვინც ჯერ კიდევ აქტიურობს სექტაში, და კიდევ უფრო ღრმა ჯოჯოხეთში ნიკოლას ბელთან. შეკრული, ხელჩაკიდებული და წყალში ჩავარდნილი, ეჭვგარეშეა, რომ ყოფილი მშენებელი მუშა ყველაფერს დადებდა ხელისუფლებას, რომ ოდნავი შეფერხებაც კი მიეღო.
  
  მარშისთვის მომავალი ნათელი ჩანდა, თუმცა ოდნავი ელფერით. ყველა ამბავს ორი მხარე ჰქონდა და ის მრავალი თვალსაზრისით ორმხრივი ადამიანი იყო. მას შემდეგ, რაც ჩვენ საცოდავად დავტოვეთ რამზეს ბაზარი - პავილიონები მთელი თავისი შეთავაზებით ძალიან სასიამოვნო იყო - მარტი აფრინდა ცაში უფსკრულისფერი ვერტმფრენის დახმარებით. მივარდა, მან სწრაფად გაამახვილა ყურადღება ახალ თავგადასავალზე.
  
  ᲜᲘᲣ ᲘᲝᲠᲙᲘ.
  
  მარტმა გამოსცადა მოწყობილობა გვერდით, მიიზიდა იგი უფრო ახლოს, არ იყო დარწმუნებული რას ხედავდა, მაგრამ დარწმუნებული იყო, რისი გაკეთება შეეძლო. ეს ბავშვი იყო მთავარი ვაჭრობის ინსტრუმენტი. აბსოლუტური რწმენის დიდი მამა. ვის შეუძლია ატომური ბომბის კამათი? მარტმა დატოვა მოწყობილობა მარტო, შეამოწმა გარე ზურგჩანთა და მოხსნა მხრის თასმები, რათა მოერგებინა მისი ძლიერი აღნაგობა. რა თქმა უნდა, მას მოუწევდა ნივთის გამოცდა და მისი ავთენტურობის დადასტურება. ბოლოს და ბოლოს, ბომბების უმეტესობა შეიძლება ისე გამოიყურებოდეს, თითქოს არ იყო - თუ მზარეული საკმარისად კარგი იყო. მხოლოდ მაშინ დაიხარებს თეთრი სახლი.
  
  სარისკო, თქვა მისმა ერთმა მხარემ. სარისკო.
  
  მაგრამ გართობა! მეორემ დაჟინებით მოითხოვა. და ღირს ცოტა რადიაციული მოწამვლა, ამ მხრივ.
  
  მარტი საკუთარ თავზე გაეცინა. ასეთი რაკი. მაგრამ მინი გეიგერის მრიცხველი, რომელიც მან მოიტანა, ჩუმად იყო, რაც ამძაფრებდა მის ბრაზს.
  
  მაგრამ, სრული მართალი გითხრათ, ფრენა არ იყო მისი ძლიერი მხარე. დიახ, იყო მღელვარება, მაგრამ ასევე იყო ცხელი სიკვდილის შანსი - და ახლა ეს მას ნამდვილად არ მოეწონა. ალბათ სხვა დროს. მარშმა მრავალი მტკივნეული საათი გაატარა ამ მისიის დაგეგმვაში, დარწმუნდა, რომ ყველა პუნქტი იყო ადგილზე და რაც შეიძლება უსაფრთხოდ, თუმცა იმის გათვალისწინებით, თუ რა ადგილებზე გაჩერდებოდა, იდეა თითქმის სასაცილო იყო.
  
  აიღეთ, მაგალითად, ახლავე. ისინი კოლუმბიისკენ მიმავალ ამაზონის ტროპიკულ ტყეზე ტილოების ქვეშ მიდიოდნენ. მას ელოდა კაცი - ფაქტობრივად, ერთზე მეტი - და მარშმა თავისი პიროვნება აღბეჭდა შეხვედრაზე დაჟინებით, რომ ისინი თეთრებში ყოფილიყვნენ. მხოლოდ მცირე დათმობა, მაგრამ მნიშვნელოვანი პიტიასთვის.
  
  სულ ეს ვარ ახლა?
  
  მარტმა ხმამაღლა გაიცინა, რის გამოც ვერტმფრენის პილოტმა განგაშით მიმოიხედა.
  
  "Ყველაფერი კარგადაა?" ჰკითხა გამხდარი, შრამიანი მამაკაცი.
  
  "კარგი, ეს დამოკიდებულია თქვენს თვალსაზრისზე." მარტს გაეცინა. "და რამდენი თვალსაზრისი გაქვთ. მირჩევნია ერთზე მეტი გართობა. შენ?"
  
  პილოტი შებრუნდა და რაღაც გაუგებარ ჩურჩულებდა. მარტმა თავი დაუქნია. თუ მხოლოდ გაურეცხავმა მასებმა იცოდნენ, რა ძალები ცოცავდნენ, სრიალებდნენ და ტრიალებდნენ მათ ქვეშ, ზრუნვის ან მათ მიერ გამოწვეული ქაოსის გათვალისწინების გარეშე.
  
  მარტი უყურებდა დეკორაციას ქვემოთ და მემილიონედ აინტერესებდა, იყო თუ არა ეს აშშ-ს შესასვლელი პუნქტი სწორი გზა. როდესაც საქმე მივიდა, მხოლოდ ორი რეალური ვარიანტი იყო - კანადის გავლით ან მექსიკის გავლით. ეს უკანასკნელი ქვეყანა უფრო ახლოს იყო ამაზონთან და გაჟღენთილი იყო კორუფციით; სავსეა ხალხით, რომლებსაც შეეძლოთ გადაეხადათ დახმარება და დახურული პირი. კანადამ შესთავაზა რამდენიმე უსაფრთხო თავშესაფარი ისეთი ადამიანებისთვის, როგორიც არის მარში, მაგრამ ისინი საკმარისი არ იყო და ისინი არც კი მიუახლოვდნენ იმ მრავალფეროვნებას, რომელიც არსებობს სამხრეთ ამერიკაში. ერთფეროვანი პეიზაჟი ქვევით აგრძელებდა გაშლას, მარტი გონებას უტრიალებდა.
  
  ბიჭი გაიზარდა პრივილეგირებულ მდგომარეობაში, ვერცხლის კოვზზე ბევრად მეტი პირში; უფრო სწორად, მყარი ოქროს ჯოხი. საუკეთესო სკოლები და საუკეთესო მასწავლებლები - წაიკითხეთ "საუკეთესო", როგორც "ყველაზე ძვირი", მარში ყოველთვის ასწორებდა - ცდილობდნენ დაეყენებინათ იგი სწორ გზაზე, მაგრამ ვერ შეძლეს. მარში იზრდებოდა მსახურების მიერ და მშობლებს ძირითადად ტრაპეზებზე და მდიდრულ მიღებებზე ხედავდა. მას უბრძანეს არ ეთქვა ყოველთვის მამის კრიტიკული მზერის ქვეშ, რაც უზრუნველყოფდა უნაკლო ქცევას და მის მუდამ დამნაშავე ღიმილს დედას, რომელმაც იცოდა, რომ მისი ვაჟი უსიყვარულოდ და მარტოდ გაიზარდა, მაგრამ სრულიად ვერ ახერხებდა რაიმე ფორმით გამოწვევას. და ასე ჯულიანი. მარში გაიზარდა, განვითარდა და იქცა, რასაც მამამისი ღიად უწოდებდა "უცნაურ ბიჭს".
  
  პილოტმა ჩაილაპარაკა და მარტმა ეს სრულიად უგულებელყო. "კიდევ თქვა?"
  
  "კალის ვუახლოვდებით, სერ. კოლუმბია".
  
  მარტი დაიხარა და უყურებდა ახალ სცენას ქვემოთ. კალი ცნობილი იყო, როგორც ამერიკის ერთ-ერთი ყველაზე ძალადობრივი ქალაქი და კალი კარტელის სახლი, კოკაინის ერთ-ერთი უდიდესი მიმწოდებელი მსოფლიოში. ნებისმიერ ჩვეულებრივ დღეს, მარშის მსგავსმა ადამიანმა სიცოცხლე საკუთარ ხელში აიღო, სეირნობდა ელ კალვარიოს უბნის უკანა ხეივნებში, სადაც რაგამუფინები ქუჩებს ნაგვის საპოვნელად ასხამდნენ და იძინებდნენ სახლებში, სადაც ადგილობრივებს ეწეოდა "ტოლერანტული ზონა" კომერციული დაშვებით. მოხმარება, ნარკოტიკები და სექსი აყვავდება პოლიციის მინიმალური ჩარევით.
  
  მარშმა იცოდა, რომ ეს იყო მისთვის და მისი ბირთვული ბომბის ადგილი.
  
  როდესაც ის დაჯდა, პილოტმა მიუთითა ნაცრისფერ პიკაპზე, რომელშიც სამი ჭარბწონიანი მამაკაცი იჯდა ცივი, მკვდარი თვალებით და გამომეტყველების გარეშე. ღიად ცეცხლსასროლი იარაღით შეიარაღებულებმა მარტი სატვირთო მანქანაში მხოლოდ ხანმოკლე გამარჯობით შეიყვანეს. შემდეგ მათ მანქანით გაიარეს ნესტიანი, არეული ქუჩები, ჭუჭყიანი შენობები და ჟანგიანი ფარდულები და მის დახვეწილ თვალს შესთავაზეს სხვა ალტერნატიული ხედვა სამყაროზე, იმ ადგილას, სადაც მოსახლეობის ნაწილი ერთი ქოხიდან მეორეში "მიცურავდა" მუდმივი სახლის გარეშე. მარტი ცოტათი უკან დაიხია, იცოდა, რომ არაფერი ჰქონდა სათქმელი იმის შესახებ, რაც შემდეგ მოხდა. თუმცა, ეს გაჩერებები აუცილებელი იყო, თუ ის წარმატებით გადაიტანდა ბირთვულ იარაღს აშშ-ში და ღირდა რაიმე რისკი. და, რა თქმა უნდა, მარში მაქსიმალურად ნეიტრალურად გამოიყურებოდა, რამდენიმე ხრიკით აეწია ფერად ხელებზე.
  
  მანქანა რამდენიმე დაბურულ, ნაზ ბორცვზე გადატრიალდა, საბოლოოდ გადაიქცა მოკირწყლულ გზად, რომელიც დიდ, წყნარ სახლს უყურებდა. მოგზაურობა ჩუმად განხორციელდა, მაგრამ ახლა ერთ-ერთმა მცველმა მარტისკენ მკაცრი სახე შეატრიალა.
  
  "Ჩვენ აქ ვართ".
  
  "ცხადია. მაგრამ სად არის "აქ"?
  
  არც ისე უპატივცემულო. არც ისე ტირილი. შეინახეთ ეს ყველაფერი ერთად.
  
  "აიღე შენი ზურგჩანთა." მცველი გადმოხტა და კარი გააღო. - ბატონი ნავარო გელოდებათ.
  
  მარტმა თავი დაუქნია. ეს იყო სწორი სახელი და ადგილი. ის აქ დიდხანს არ დარჩებოდა, მხოლოდ იმდენ ხანს, რომ დარწმუნდეს, რომ მისი შემდეგი ტრანსპორტი და საბოლოო დანიშნულება შეუფერხებელი და უსაფრთხო იქნებოდა. იგი მცველს მიჰყვა დაბალ დაკიდებულ თაღის ქვეშ, რომელიც ნისლი იყო წვეთოვანი, შემდეგ კი ძველი სახლის ბნელ შესასვლელში. შიგნით სინათლე არ იყო და ძველი ან ორი მოჩვენების გამოჩენა არც სიურპრიზი და არც არეულობა იქნებოდა. მარში ხშირად ხედავდა ძველ მოჩვენებებს სიბნელეში და ესაუბრებოდა მათ.
  
  მცველმა მარჯვნივ ნახვრეტისკენ ანიშნა. "თქვენ გადაიხადეთ თქვენთვის კერძო ოთახი მაქსიმუმ ოთხი საათის განმავლობაში. შედი პირდაპირ შიგნით. "
  
  მარტმა მადლიერების ნიშნად თავი დაუქნია და მძიმე კარი შეაღო. "ასევე ვთხოვე ნებართვა ტრანსპორტის შემდეგი რეჟიმის დასაფრენად. ვერტმფრენი?"
  
  "დიახ. ისიც კარგია. დამირეკე დომოფონზე, როცა დრო მოვა და სახლში გაგივლი".
  
  მარტმა კმაყოფილმა თავი დაუქნია. ფულს, რომელიც მან გადაიხადა და იმაზე მეტი, რაც საჭირო იყო, უკეთესი სერვისი უნდა ყოფილიყო და ჯერჯერობით, ასეა. რა თქმა უნდა, მოთხოვნაზე მეტის გადახდაც იწვევდა ეჭვს, მაგრამ ასეთი იყო რისკები.
  
  ისევ ორი მხარე, გაიფიქრა მან. Ინი და იანი. ჭაობი და ჭაობი. შავი და... შავი ჟოლოსფერი ციმციმები მოედო...
  
  ოთახის შიგნით მდიდრული იყო. შორს ეკავა კუთხის დივანი შავი ტყავისგან და ღრმა პლუშისგან. მინის მაგიდა სასმელების, ღვინისა და ალკოჰოლური სასმელების კარაფით იდგა, მეორე კუთხეში კი მანქანა ყავას და ჩაის სთავაზობდა. საჭმელები დალაგებულია მინის მაგიდაზე. მარტს გაეღიმა ამ ყველაფერზე.
  
  კომფორტული, მაგრამ მხოლოდ მცირე ხნით. იდეალური.
  
  უძლიერესი ყავის ქოთანში ჩაასხა და ცოტა ხანი დაელოდა მის მოდუღებას. მერე დივანზე დაჯდა და ლეპტოპი ამოაძვრინა, ზურგჩანთა კი გვერდით ტყავის ბალიშზე ლამაზად დადო. არასოდეს ყოფილა ატომური ბომბი ასე განებივრებული, გაიფიქრა მან, წამიერად ფიქრობდა, შეეძლო თუ არა ამისთვის საკუთარი შეთქმულების გაკეთება. რა თქმა უნდა, მარშისნაირი კაცისთვის ეს არ იყო რთული და რამდენიმე წუთში ზურგჩანთაში ორთქლმოყრილი ფინჯანი და პატარა კექსი იდო.
  
  მარტს გაეღიმა. ყველაფერი კარგი იყო.
  
  ავიდა ინტერნეტში; დადასტურების ელფოსტამ უთხრა, რომ Forward ვერტმფრენი უკვე შედიოდა კოლუმბიაში. დროშები ჯერ არსად აღმართული არ არის, მაგრამ სულ რამდენიმე საათი გავიდა მას შემდეგ, რაც მან ბაზრობა გაჩაღდა. მარტმა სასმელი დაასრულა და შემდეგი ფრენისთვის სენდვიჩების პატარა ტომარა ჩაალაგა, შემდეგ ინტერკომის ღილაკს დააჭირა.
  
  "მზად ვარ წასასვლელად."
  
  ოცი წუთის შემდეგ და ის ისევ ჰაერში იყო, ბირთვული ზურგჩანთის ფრენა დაგრეხილი, მაგრამ კომფორტული იყო. ისინი პანამაში მიდიოდნენ, სადაც ის დაასრულებდა თავის სწრაფ ფრენებს და იწყებდა სახმელეთო მოგზაურობის დამღლელ ნაწილს. მფრინავმა ჰაერში და ნებისმიერი პატრულით გაიარა გზა, რაც აკეთებდა საუკეთესოს და ამაში უხვად გადაიხადეს. როდესაც მარცხენა ფანჯარაში პანამის მონახაზი გამოჩნდა, მარშმა გააცნობიერა, თუ რამდენად ახლოს იყო ის უკვე ამერიკის შეერთებულ შტატებთან.
  
  ქარიშხალი მოდის ბიჭებო და ადვილი არ იქნება...
  
  ის რამდენიმე საათით დასახლდა პანამაში, ორჯერ გამოიცვალა ტანსაცმელი და ოთხჯერ მიიღო შხაპი, ყოველ ჯერზე განსხვავებული სურნელოვანი შამპუნით. სურნელები სასიამოვნოდ აირია და ოფლის სუსტ სურნელს სძლია. საუზმობდა და სადილობდა, თუმცა სადილის დრო იყო და სამი ჭიქა ღვინო დალია, თითოეული სხვადასხვა ბოთლიდან და სხვადასხვა ფერის. ცხოვრება კარგი იყო. ფანჯრის გარეთ ხედი არ შეცვლილა და არც შთააგონებდა, ამიტომ მარტმა პომადის ყუთი ამოიღო, რომელსაც სწორედ ასეთი შემთხვევისთვის ინახავდა და შუშა ღია წითლად შეღება. ეს დაეხმარა, სულ ცოტა ხნით. შემდეგ მარშმა დაიწყო წარმოდგენა, თუ როგორი იქნებოდა ამ პანელის გაწმენდა, მაგრამ იმ მომენტში შემომავალი შეტყობინების პინგმა შეაწყვეტინა მისი ოცნებები.
  
  ჩამოსვლის სავარაუდო დროა 15 წუთი.
  
  მარტი გრიმიდა, ბედნიერი, მაგრამ ამავდროულად შეშფოთებული. რეგიონის ზოგიერთ ყველაზე ცუდ გზაზე ორმოცსაათიანი მოგზაურობა გველოდა. ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ეს აზრი შთააგონებს. თუმცა, დასრულების შემდეგ, შემდეგი ეტაპი უსასრულოდ უფრო საინტერესო იქნებოდა. მარტმა თავისი ნივთები შეკრიბა, ყავის ღვეზელები, ღვინის ბოთლები და ჭურჭელი დაალაგა ფერის, ფორმისა და ზომის მიხედვით და შემდეგ კარიდან გავიდა.
  
  ჯიპი ელოდა, ბორდიურთან ღრიალებდა და საოცრად კომფორტულად გამოიყურებოდა. მარტმა ატომური ბომბი დაშალა, ღვედი შეიკრა და მერე საკუთარ თავზე იზრუნა. მძღოლი ცოტა ხანს ლაპარაკობდა, სანამ მიხვდა, რომ მარშს არ აინტერესებდა საკუთარი უაზრო ცხოვრება, შემდეგ კი საჭეს მიუჯდა. გზა გაუთავებლად გაიწელა წინ.
  
  გავიდა საათები. ჯიპი სრიალდა, შემდეგ შეირყა, შემდეგ ისევ გასრიალდა, რამდენჯერმე გაჩერდა გაზისა და ადგილზე შემოწმებისთვის. მძღოლი არ გარისკავს წვრილმანი გადაცდომისთვის. ბოლოს და ბოლოს, ეს იყო კიდევ ერთი სატრანსპორტო საშუალება ბევრს შორის, სიცოცხლის კიდევ ერთი ნაპერწკალი, რომელიც მარადიულ გზატკეცილზე გაურკვეველი მიზნებისკენ მიემგზავრებოდა და შეუმჩნეველი რომ დარჩენილიყო, შეუმჩნეველი იქნებოდა.
  
  შემდეგ კი წინ იდგა მონტერეი. მარტი ფართოდ გაიღიმა, დაღლილმა, მაგრამ კმაყოფილმა, რადგან გრძელი მგზავრობა ნახევარზე მეტი იყო.
  
  ბირთვული პორტფელი მის გვერდით იდო, ახლა მხოლოდ რამდენიმე საათის მანძილზე აშშ-ს საზღვრიდან.
  
  
  თავი მეორე
  
  
  მარტმა თავისი მოგზაურობის შემდეგი ეტაპი გაიარა სრული სიბნელის ქვეშ. ეს იყო ადგილი, სადაც ყველაფრის მოგება ან წაგება შეიძლებოდა; უცნობი ფაქტორი, რომელიც წარმოუდგენელ ოდენობამდე გაიზარდა ადგილობრივი კარტელების ავტორიტეტების მიერ. ვინ გამოიცნო ასეთი ადამიანების აზრები? ვინ იცოდა რას გააკეთებდნენ შემდეგ?
  
  რა თქმა უნდა არა ისინი... ან ჯულიან მარში. ის სამარცხვინოდ გადაიყვანეს ათეულ ადამიანთან ერთად საზღვრისკენ მიმავალი სატვირთო მანქანის უკანა ნაწილში. სადღაც გზაზე ეს სატვირთო მანქანა გზატკეცილს გადაუხვია და სიბნელეში გაუჩინარდა. არც განათება, არც ნიშნები, მძღოლმა ეს მარშრუტი თვალდახუჭულმა იცოდა - და კარგია, რომ იცოდა.
  
  მარში სატვირთო მანქანის უკანა მხარეს დარჩა, უსმენდა ოჯახების ლაპარაკს და უკმაყოფილებას. მისი გეგმის მასშტაბები მის წინაშე იდგა. მისი ნიუ-იორკში ჩასვლის მომენტი მალე ვერ დადგა. როგორც კი სატვირთო მანქანა გაჩერდა და უკანა კარები გაიღო ცხიმწასმულ რქებზე, ის პირველი გადმოვიდა და ეძებდა შეიარაღებული პირების ლიდერს, რომლებიც დაცვაზე იმყოფებოდნენ.
  
  "Diablo", - თქვა მან კოდის სიტყვის გამოყენებით, რომელიც მას VIP მოგზაურად ასახელებდა და თანხმობა იყო გადახდაზე. კაცმა თავი დაუქნია, მაგრამ შემდეგ დააიგნორა და ყველას პატარა კუბიკში ჩაეყარა გადახურული ხის ფართოდ გაშლილი ტოტები.
  
  "ახლა სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია," თქვა მან ესპანურად, "რომ ჩუმად იმოძრაოთ, არაფერი თქვათ და ისე მოიმოქმედოთ, როგორც გეუბნებიან. თუ არა, ყელს გამოგჭრი. Გესმის?"
  
  მარტი უყურებდა, როგორ შეხვდა მამაკაცი ყველას მზერას, მათ შორის საკუთარსაც. მსვლელობა რამდენიმე წამის შემდეგ დაიწყო, გახეხილი გზის გასწვრივ და ხეების სქელში. მთვარის შუქი ციმციმებდა თავზე და წამყვანი მექსიკელი ხშირად ელოდა ღრუბლების სიკაშკაშის დაფარვას, სანამ განაგრძობდა. ძალიან ცოტა სიტყვა ითქვა და მხოლოდ იარაღის მქონე კაცებმა, მაგრამ უცებ მარტმა მოისურვა, რომ ესპანურად ელაპარაკა, ან შესაძლოა ბევრი.
  
  ის შუა ხაზში ტრიალებდა, ირგვლივ შეშინებული სახეების იგნორირებას ახდენდა. ერთი საათის შემდეგ მათ შეანელეს და მარტმა მის წინ დაინახა მოძრავი, ქვიშიანი დაბლობი იშვიათი ხეებით, კაქტუსებით და რამდენიმე სხვა მცენარით. მთელი ჯგუფი ჩაჯდა.
  
  "ჯერჯერობით ყველაფერი კარგადაა", - ჩასჩურჩულა ლიდერმა. "მაგრამ ახლა ყველაზე რთული ნაწილია. სასაზღვრო პატრული ვერ აკვირდება მთელ საზღვარს მუდმივად, მაგრამ ადგილზე ამოწმებს. Მუდმივად. შენ კი, - თავი დაუქნია მარშს, - მოითხოვე დიაბლოს გადაკვეთა. ვიმედოვნებ, რომ მზად ხარ ამისთვის".
  
  მარტი ჩაიცინა. წარმოდგენა არ ჰქონდა რაზე ლაპარაკობდა პატარა ბიჭი. თუმცა, ადამიანებმა მალევე დაიწყეს გაუჩინარება, თითოეულს ემიგრანტების მცირე ჯგუფთან ერთად, სანამ მხოლოდ მარში, ლიდერი და ერთი მცველი დარჩა.
  
  "მე ვარ გომესი", - თქვა ლიდერმა. "ეს არის ლოპესი. ჩვენ უსაფრთხოდ გაგიძღვებით გვირაბში."
  
  "და ეს ბიჭები?" მარტმა თავი დაუქნია მიმავალ ემიგრანტებს და ყველაფერს აკეთებდა ამერიკული აქცენტის გასაყალბებლად.
  
  "ისინი მხოლოდ ხუთ ათასს იხდიან თავში." გომესმა დამამცირებელი ჟესტი გააკეთა. "ისინი ტყვიებს რისკავს. არ ინერვიულოთ, შეგიძლიათ გვენდობოდეთ".
  
  მარტი შეკრთა, როცა მის მეგზურს სახეზე მტკიცედ დაფიქსირებული ეშმაკური ღიმილი დაინახა. რა თქმა უნდა, მთელმა მოგზაურობამ ზედმეტად შეუფერხებლად ჩაიარა იმისთვის, რომ გაგრძელდეს. კითხვა იყო, როდის დაესხნენ თავს?
  
  "მოდით, გვირაბში შევიდეთ," თქვა მან. "აქ ვგრძნობ ცნობისმოყვარე მზერას."
  
  გომესმა ვერ შეიკავა შიშის ციმციმი, რომელიც მის სახეზე გადაურბინა და ლოპესმა ირგვლივ სიბნელე დაათვალიერა. როგორც ერთი, ორმა კაცმა მიიყვანა იგი აღმოსავლეთის მიმართულებით, ოდნავ კუთხით, მაგრამ საზღვრისკენ. მსვლელობა წინ მიიწევდა, მიზანმიმართულად დგამდა არასწორ ნაბიჯებს და არაადეკვატურად გამოიყურებოდა. ერთ მომენტში ლოპესმა მას დახმარების ხელიც გაუწოდა, რომელიც მარშმა მოგვიანებით დაასახელა და ეს სისუსტედ ჩაწერა. ის სულაც არ იყო ექსპერტი, მაგრამ უძირო საბანკო ანგარიშმა ოდესღაც მას მატერიალური ატრიბუტების მიღმა მისცა საშუალება, მსოფლიო საბრძოლო ხელოვნების ჩემპიონები და მათ შორის ყოფილი სპეცრაზმის გამოცდილება. მარშმა იცოდა რამდენიმე ხრიკი, რაც არ უნდა სახიფათო იყო ისინი.
  
  ცოტა ხანი დადიოდნენ, მათ ირგვლივ უდაბნო იყო გადაჭიმული, თითქმის ჩუმად. როდესაც გორაკი ჩანდა, მარში მზად იყო ასვლის დასაწყებად, მაგრამ გომესი გაჩერდა და მიუთითა თვისებაზე, რომელსაც სხვაგვარად ვერასოდეს ნახავდა. იქ, სადაც ქვიშიანი ნიადაგი ხვდებოდა ნაზ მთისწინეთში, რამდენიმე პატარა ხე შეხვდა ბუჩქებს. თუმცა, გომესი არ გაემართა ამ ადგილისკენ, მაგრამ ფრთხილად გადადგა ოცდაათი ნაბიჯი მარჯვნივ, შემდეგ კი კიდევ ათი ასვლა ყველაზე ციცაბო ფერდობზე. მას შემდეგ, რაც ლოპესმა დაათვალიერა ტერიტორია უსაზღვრო სიფრთხილით.
  
  "სუფთა," თქვა მან ბოლოს.
  
  შემდეგ გომესმა იგრძნო ჩამარხული თოკის ნაჭერი და დაიწყო გაყვანა. მარტში დაინახა მთის ფერდობის მცირე მონაკვეთი, რომელმაც კლდეები და ჯაგრისი გადაინაცვლა, გამოავლინა ადამიანის ზომის ხვრელი, რომელიც ცოცხალ ქვაში იყო გამოკვეთილი. გომესი შიგნით შევიდა და ლოპესმა თოფის ლულა მარშისკენ მიანიშნა.
  
  "Ახლა შენ. Თქვენც ასევე."
  
  მარტი მიჰყვა მას, ფრთხილად დახარა თავი, ეძებდა ხაფანგს, რომელიც იცოდა, რომ სულ რამდენიმე ნაბიჯის დაშორებით იყო დახურვისგან. შემდეგ, ანარეკლზე, კაცმა ორმხრივი არხი შეცვალა და გადაწყვიტა სიბნელეში უკან დახევა.
  
  ლოპესი ელოდა, იარაღი აწია. მარტი სრიალდა, ჩექმები კლდოვან ფერდობზე ცახცახებდა. ლოპესმა ხელი გაუწოდა, იარაღი დააგდო და მარსმა, ექვს დიუმიანი პირის ატრიალებით, პუნქტი მეორე კაცის საძილე არტერიაში ჩაუშვა. ლოპესს თვალები გაუფართოვდა და ხელი ასწია დინების შესაჩერებლად, მარში კი არ აპირებდა. მან ლოპესს მუშტი დაარტყა თვალებს შორის, წაართვა თოფი, შემდეგ კი მომაკვდავი სხეული გორაკზე დაარტყა.
  
  ჯოჯოხეთში წახვედი.
  
  მარტმა თოფი დააგდო, რადგან იცოდა, რომ გომესი უფრო სწრაფად გაიგებდა, ვიდრე საჭირო იყო, თუ მას მარტის ხელში დაინახავდა. შემდეგ ის კვლავ შევიდა გვირაბში და სწრაფად გაიარა თავდაპირველი გადასასვლელი. ის იყო უხეში და მზად, რომელსაც ეყრდნობოდა სხივების რხევა და სახურავიდან მტვერი და ნაღმტყორცნები წვეთოვანი. მარტი სრულად დაკრძალეს ნებისმიერ მომენტში. გომესის ხმა მის დაძაბულ ყურებამდე მივიდა.
  
  "ნუ ღელავ. ეს არის მხოლოდ ყალბი შესასვლელი, რათა შეაშინოს ვინმე, ვინც შეიძლება ამ გვირაბში წააწყდეს. კიდევ უფრო დაბლა ჩამოდი, ჩემო მეგობარო."
  
  მარტმა ზუსტად იცოდა რა ელოდა მას "უფრო ქვემოთ", მაგრამ ახლა გაკვირვების მცირე ელემენტი ჰქონდა. რთული ნაწილი იქნება გომესის იარაღის გათიშვა მისი სერიოზული დაზიანების გარეშე. ნიუ-იორკი ჯერ კიდევ ათასობით მილის დაშორებით იყო.
  
  და ეს ბევრად შორს ჩანდა, როცა ის მექსიკის უდაბნოს ქვეშ იდგა, გრძნობდა, რომ ჭუჭყი ეშვებოდა მის ზურგზე და გარშემორტყმული იყო ოფლისა და მცენარეული სურნელით, მტვრისგან მტვრეული თვალებით.
  
  მარტი რისკავდა წინსვლას, ერთ მომენტში ცოცავდა და უკან ზურგჩანთა მიათრევდა, რომლის თასმა კოჭზე ჰქონდა შემოხვეული. ტანსაცმლით არის სავსე, წამიერად გაიფიქრა. მხოლოდ ტანსაცმელი და შესაძლოა კბილის ჯაგრისი. ლამაზი ოდეკოლონი. ყავის ტომარა...მას აინტერესებდა, სად შეიძლებოდა ამერიკელებმა მოათავსონ რადიაციის საზომი მოწყობილობები, შემდეგ კი თავად რადიაციაზე დაიწყო ფიქრი. ისევ.
  
  ეს არის ალბათ ის, რაც უნდა გადაამოწმოთ გამგზავრებამდე.
  
  აბა, იცხოვრე და სწავლობ.
  
  მარტმა აიძულა თავი გაეცინა, როცა ვიწრო გვირაბიდან გაცილებით დიდ გვირაბში გადავიდა. გომესი დაიხარა და ხელი გაუწოდა დასახმარებლად.
  
  "რამე სასაცილოა?"
  
  "დიახ, შენი აწეული კბილები."
  
  გომესი შოკირებული და ურწმუნო უყურებდა. როგორც ჩანს, ეს წინადადება ბოლო იყო, რასაც ის მოელოდა მათი მოგზაურობის ამ ეტაპზე. მარშმა გამოთვალა რა შეიძლება იყოს. როგორც კი გომესი ცდილობდა ამის გარკვევას, მარჩი ადგა, იარაღი გომესს ხელში ატრიალდა და ჯოხი მეორეს პირში ჩააგდო.
  
  "ახლა გესმის რას ვგულისხმობ?"
  
  გომესი მთელი ძალით იბრძოდა, მარშს უკან უბიძგა და ლულა უკან მიუტანა. ღრიალისას პირიდან სისხლმა ასხამდა და კბილები იატაკზე დაეცა. მარტი გრძელი ლულის ქვეშ ჩაყვინთა და ძლიერი დარტყმა მიაყენა ყბას, მეორე კი თავის გვერდზე. გომესი შეკრთა, თვალები ღალატობდა, რომ ჯერ კიდევ არ შეეძლო იმის დაჯერება, რომ ამ უცნაურმა იხვიმ თავი დაანება.
  
  მარტმა მექსიკელს მხრიდან დანა გამოართვა, როცა ისინი ჩხუბობდნენ. გომესი გაიქცა, იცოდა რა მოხდებოდა შემდეგ. იგი ქვის კედელს დაეჯახა, მძიმე კვნესით მხარ-თავა და თავის ქალა ჩაამტვრია. მარშმა დაარტყა მუშტი, რომელიც მექსიკელს გადაეშვა და შემდეგ როკას დაარტყა. მისივე მუხლებიდან სისხლი სდიოდა. იარაღი ისევ აწია, მაგრამ მარტი ისე გაისწორა, რომ ფეხებს შორის იყო, საქმიანი ნაწილი ახლა უსარგებლო იყო.
  
  გომესმა თავი დაარტყა, მათი სისხლი აირია და კედლებს აფრქვევდა. მარტი შეკრთა, მაგრამ მორიგი დარტყმა აირიდა, შემდეგ კი დანა გაახსენდა, რომელიც ჯერ კიდევ მარცხენა ხელში ეჭირა.
  
  ძლიერმა ბიძგმა და დანამ გომესს ნეკნები გაუკაწრა, მაგრამ მექსიკელმა იარაღი დააგდო და მარშის ორივე ხელი დანით დაადო, რითაც შეაჩერა დარტყმის ძალა და დაარტყა დანა. ტკივილმა დაამახინჯა მისი თვისებები, მაგრამ მამაკაცმა მოახერხა გარდაუვალი სიკვდილის აცილება.
  
  მარტი მაშინვე ფოკუსირება მოახდინა თავის თავისუფალ ხელზე, იყენებდა მას ისევ და ისევ დარტყმისთვის, ეძებდა სუსტ წერტილებს. კაცები ერთად კბილებსა და ფრჩხილებს ებრძოდნენ, ნელ-ნელა მოძრაობდნენ გვირაბში მაღლა-ქვევით, ხის სხივებს შეეჯახნენ და ჭუჭყის გროვაში აიღეს გზა. ქვიშაზე ოფლის მარცვლები ჩამოსდიოდა; ძლიერმა წუწუნმა, როგორც ღორები, შეავსო ხელოვნური სივრცე. წყალობა არ იყო, მაგრამ მიწაც არ მიუღწევია. გომესი ყველა დარტყმას იღებდა, როგორც გამოცდილი ქუჩის მებრძოლი იყო და მარში პირველი იყო, ვინც დაბლა დაეშვა.
  
  "მოუთმენლად ველი...ჩემს...გაჭრის...გჭრის..." გომესი სუნთქავდა, თვალები ველური, ტუჩები სისხლიანი და უკან დადებული.
  
  მარშმა უარი თქვა სიკვდილზე ამ მარტოხელა, ჯოჯოხეთურ ადგილას. მან დანა უკან გადასწია, გომესის სხეულიდან ამოატრიალა, შემდეგ უკან დაიხია და ორ კაცს რამდენიმე ფუტი დაშორდა. პისტოლეტი იატაკზე ეგდო, გადაგდებული.
  
  გომესი ეშმაკივით შეუტია მას, ყვიროდა, ღრიალებდა. მარტმა შეაჩერა შეტევა ისე, როგორც მას ასწავლიდნენ, მხრები შეტრიალდა და გომესის საკუთარ იმპულსს დაუშვა, თავი მოპირდაპირე კედელში ჩაეგდო. შემდეგ მარტმა მას ხერხემალში დაარტყა. დანა ბოლომდე არ გამოუყენებია. მას ასევე ასწავლეს, რომ ყველაზე აშკარა იარაღი ყოველთვის არ არის საუკეთესო გამოსაყენებელი.
  
  გომესმა სხეული კედლიდან ასწია, თავი ჩამოიხრჩო და შემობრუნდა. მარტი შეჰყურებდა დემონის სისხლიან სახეს. ამან ერთი წამით მოხიბლა, ჟოლოსფერი სახისა და თეთრი კისრის კონტრასტი, შავი ხვრელები, სადაც ოდესღაც გაყვითლებული კბილები იყო ჩასმული, ფერმკრთალი ყურები თითქმის კომიკურად გამოსული ორივე მხრიდან. გომესი აიღო საქანელა. მარშს თავში დაარტყა.
  
  ახლა გომესი ფართოდ იყო გახსნილი.
  
  მარტი წინ წამოვიდა, თავბრუდამხვევი, მაგრამ მან შეინარჩუნა საკმარისი ცნობიერება, რომ დანით ნამდვილი დარტყმა მიაყენა და დანა სხვა ადამიანის გულს დაუმიზნა. გომესი შეკრთა, სუნთქვა ამოვარდა გატეხილი პირიდან, შემდეგ კი მარშის მზერას შეხვდა.
  
  - კეთილსინდისიერად გადაგიხადე, - ამოისუნთქა მარტმა. "თქვენ უბრალოდ უნდა აეღოთ ფული."
  
  იცოდა, რომ ეს ხალხი ბუნებით და, უეჭველია, აღზრდითაც მოღალატეები იყვნენ. ღალატი იქნება მათი მეორე ან მესამე აზრი დღის შემდეგ, მას შემდეგ, რაც "რატომ არის ხელებზე სისხლი?" და "ვინ ჯანდაბაში მოვკალი წუხელ?" შესაძლოა, ასევე არსებობს აზრი კოკაინის დოზის შედეგებზე. მაგრამ გომესი... მას მხოლოდ ფული უნდა აეღო.
  
  მარტი უყურებდა, როგორ ჩამოცურდა მამაკაცი მიწაზე, შემდეგ კი საფონდო შეადგინა. ის იყო დალურჯებული, მტკივნეული, მაგრამ შედარებით უვნებელი. თავი უცემდა. საბედნიეროდ, ის საკმარისად ჭკვიანი იყო და პარაცეტამოლი ჩაედო ზურგჩანთის ერთ-ერთ პატარა ჩანთაში, რომელიც ბირთვული ბომბის გვერდით იყო განთავსებული. იმდენად მოსახერხებელი რომ. მას ასევე ჰქონდა ბავშვის ტილოების პაკეტი.
  
  მარტმა მოიწმინდა და მშრალად გადაყლაპა აბები. მას დაავიწყდა წყლის წაღება. მაგრამ ყოველთვის არის რაღაც, არა?
  
  მიცვალებულს უკანმოუხედავად დახარა თავი და დაიწყო გრძელი მოგზაურობა მიწისქვეშა გვირაბით ტეხასისკენ.
  
  
  * * *
  
  
  საათები გაჭიანურდა. ჯულიან მარში ზურგზე მიბმული ბირთვული იარაღით ამერიკის ქვეშ ტრიალებდა. მოწყობილობა შეიძლება იმაზე პატარა ყოფილიყო, ვიდრე ის მოელოდა, თუმცა შეკვრა ჯერ კიდევ გაბერილი იყო, მაგრამ შიდა კუპეები არანაკლებ მძიმე იყო. არსება მას როგორც არასასურველი მეგობარი ან ძმა ეწეოდა და უკან იხევდა. თითოეული ნაბიჯი რთული იყო.
  
  სიბნელე გარს ეცვა და კინაღამ მოიცვა, მხოლოდ ხანდახან ჩამოკიდებული შუქით გატეხილი. ბევრი გატეხილი იყო, ძალიან ბევრი. აქ ნესტიანი იყო, უხილავი ცხოველების ურდო მუდამ კოშმარულ სურათებს ხატავდა მის გონებაში, რომლებიც ავისმომასწავებელ ჰარმონიაში თამაშობდნენ ხანდახან ქავილთან, რომელიც მის მხრებზე და ხერხემალზე გადადიოდა. ჰაერი შეზღუდული იყო და რაც იყო უხარისხო.
  
  მან დაიწყო უზომოდ დაღლილობის გრძნობა, მან დაიწყო ჰალუცინაციები. ერთ დღეს მას დაედევნა ტაილერ უები, შემდეგ კი ბოროტი ტროლი. ის ორჯერ დაეცა, მუხლები და იდაყვები მოიშორა, მაგრამ ფეხზე იბრძოდა. ტროლი გაბრაზებულ მექსიკელებად გადაიქცა, შემდეგ კი წითელი და მწვანე წიწაკითა და გუაკამოლეთ სავსე მოსიარულე ტაკოდ.
  
  როგორც კი მილები გადიოდა, მან დაიწყო იმის განცდა, რომ შეიძლება ვერ გაუძლო, რომ ყველაფერი უკეთესად წარიმართებოდა, თუ ცოტა ხნით დაწოლილიყო. Ჩათვლემა. ერთადერთი, რაც მას აჩერებდა, იყო მისი ნათელი მხარე, ის ნაწილი, რომელიც ოდესღაც ჯიუტად გადაურჩა ბავშვობას, როცა ყველას სურდა მისი გაქრობა.
  
  საბოლოოდ უფრო კაშკაშა შუქები გამოჩნდა წინ და მან გაიარა გვირაბის მეორე ბოლო და შემდეგ მრავალი წუთი გაატარა იმის დასადგენად, თუ რა სახის მიღება შეეძლო. სინამდვილეში, ის არ ელოდა მიმღებ კომიტეტს - მას არასოდეს ელოდნენ, რომ თავისუფალთა ქვეყანაში მოხვდებოდა.
  
  დიზაინის მიხედვით, მან მოაწყო სრულიად ცალკე ტრანსპორტი ამ მიზნით. მარტი ფრთხილად იყო და არა სულელი. შვეულმფრენი უნდა განთავსდეს რამდენიმე მილის მოშორებით და ელოდება გამოძახებას. მარტმა ამოიღო დაწვის სამი უჯრედიდან ერთი, რომელიც გამოკვეთილი იყო მის სხეულსა და ზურგჩანთაში და დარეკა.
  
  შეხვედრაზე სიტყვაც არ თქმულა, კომენტარი არ გაკეთებულა იმ სისხლსა და ჭუჭყზე, რომელიც მარშის სახესა და თმას ფარავდა. პილოტმა ჩიტი ჰაერში ასწია და კორპუს კრისტისკენ აფრინდა, მარტის გრანდიოზული თავგადასავლის შემდეგი და ბოლო გაჩერება. ერთი რამ ცხადი იყო, სათქმელი ექნებოდა...
  
  და არავინ არის, ვინც მათ უთხრას. ერთადერთი, რაც არ გაუზიარეთ წვეულების სტუმრებს, იყო ის, თუ როგორ მოახერხეთ ბირთვული ჩანთის კონტრაბანდული გადატანა ბრაზილიიდან ამერიკის აღმოსავლეთ სანაპიროზე.
  
  კორპუს კრისტიმ შესთავაზა მცირე შესვენება, ხანგრძლივი შხაპი და მოკლე ძილი. შემდეგი იქნება ოცდაოთხი საათის სავალი ნიუ-იორკში და შემდეგ...
  
  არმაგედონი. ან თუნდაც მისი ზღვარი.
  
  მარტს გაეღიმა საწოლზე პირქვე დაწვა და თავი ბალიშში ჩარგო. ძლივს სუნთქავდა, მაგრამ ძალიან მოსწონდა ეს გრძნობა. ხრიკი იქნება ხელისუფლების დარწმუნება, რომ ის სერიოზული იყო და რომ ბომბი ნამდვილი იყო. ძნელი არ არის - ერთი შეხედვა კასრებსა და გაფანტულ მასალას აიძულებდა დასხდნენ და მათხოვრებდნენ. როგორც კი ეს გაკეთდა... მარშმა წარმოიდგინა, რომ დოლარი შემოვიდა, როგორც ლას-ვეგასის სათამაშო აპარატი, რომელიც ფულს კვანძის სიჩქარით აგდებს. მაგრამ ყველაფერი კარგი მიზეზის გამო. ვებ საქმე.
  
  შეიძლება არა. მარშს თავისი გეგმები ჰქონდა განსახორციელებელი, როცა პითიელების უცნაური ლიდერი ცისარტყელას მისდევდა.
  
  საწოლიდან გადმოხტა, ადგომამდე მუხლებზე დაეშვა. ცოტა პომადა ჩაიცვა. მან ოთახის ავეჯეულობა ისე გადააწყო, რომ აზრი გამოსულიყო. გადმოვიდა და ლიფტით სარდაფში ჩავიდა, სადაც ქირა ელოდა.
  
  Chrysler 300. გათეთრებული ვეშაპის ზომა და ფერი.
  
  შემდეგი გაჩერება... ქალაქი, რომელსაც არასოდეს ეძინა.
  
  
  * * *
  
  
  მარში მოძრაობდა ძალისხმევის გარეშე, როდესაც მსოფლიოში ცნობილი Skyline გამოჩნდა. სასაცილოდ ადვილი ჩანდა ამ მანქანის ნიუ-იორკში გადაყვანა, მაგრამ მაშინ ვინ იცოდა, რა იქნებოდა განსხვავებული? კარგი, ვინმეს შეეძლო. რამზეს ბაზარიდან სამ დღეზე მეტი გავიდა. რა მოხდება, თუ ახალი ამბები გაჟონა? მსვლელობამ არაფერი შეცვალა. ის უბრალოდ კიდევ ერთი მოგზაური იყო, რომელიც ცხოვრების გზას ახვევდა. თუ თამაში დასრულდა, ის ამის შესახებ ძალიან მალე გაიგებს. წინააღმდეგ შემთხვევაში... უები დაჰპირდა, რომ რამზესი ამაში დახმარების მსურველებს გაუწევდა. მარტი მათზე იყო გათვლილი.
  
  მარტი მანქანას ბრმად მართავდა, არ იცოდა და არც აინტერესებდა რა მოხდებოდა შემდეგ. ის საკმარისად ფრთხილად გაჩერდა დიდი ქალაქის შესასვლელთან და ღამით მდინარის მეორე მხარეს შეფარებულიყო, როცა მზე ჩასვლას იწყებდა, რაც ართულებდა მისი მოგზაურობის უაზრო მარშრუტს. L-ის ფორმის მოტელი საკმარისი იყო, თუმცა თეთრეული ნაკაწრი და უდავოდ ჭუჭყიანი იყო, ფანჯრის ჩარჩოები და იატაკის კიდეები შავი ჭუჭყით იყო დაფარული. თუმცა, ეს იყო დაუგეგმავი, დაუგეგმავი და თითქმის შეუმჩნეველი.
  
  ამიტომაც, შუაღამისას, პირდაპირ იჯდა, გული უცემდა, როცა მისი ოთახის კარზე ვიღაცამ დააკაკუნა. კარი ავტოსადგომზე გაიღო, ასე რომ, სინამდვილეში, ეს შეიძლება იყოს ვინმე დაკარგული მთვრალი სტუმარიდან დაწყებული პრანკსტერამდე. მაგრამ ეს შეიძლება იყოს პოლიციელებიც.
  
  ან SEAL Team Six.
  
  მარტმა დანები, კოვზები და ჭიქები დადო, შემდეგ ფარდა გადაწია, რომ გარეთ გაეხედა. ნანახმა ერთი წუთით უსიტყვოდ დატოვა.
  
  Რა...?
  
  კაკუნი ისევ გაისმა, მსუბუქი და სუფთა. მარტმა კარი არ დააყოვნა და მამაკაცს შესვლის უფლება მისცა.
  
  "თქვენ გამაკვირვეთ", - თქვა მან. "და ეს არ ხდება ძალიან ხშირად ამ დღეებში."
  
  "თავს კარგად ვგრძნობ, როგორც არის", - თქვა სტუმარმა. "ჩემი მრავალი თვისებიდან ერთ-ერთი."
  
  მარტი სხვებზე ფიქრობდა, მაგრამ შორს ყურება არ სჭირდებოდა, რომ ათეული მაინც დაენახა. "აქამდე მხოლოდ ერთხელ შევხვდით."
  
  "დიახ. და მაშინვე ვიგრძენი კავშირი. "
  
  მარტი გასწორდა, ახლა სურდა მეოთხე შხაპი მიეღო. "მე მეგონა, რომ ყველა პითიელი მკვდარი იყო ან ტყვედ ჩავარდა. მე და უების გარდა".
  
  - როგორც ხედავ, - ხელები გაშალა სტუმარმა, - ცდებოდი.
  
  - კმაყოფილი ვარ. მარტს ყალბი ღიმილი გაუღიმა. "Ძალიან კმაყოფილი.
  
  - ოჰ, - გაიცინა მისმა სტუმარმაც, - შენ გახდები.
  
  მარტი ცდილობდა მოეშორებინა განცდა, რომ მისი ყველა დაბადების დღე ერთდროულად მოხდა. ეს ქალი უცნაური იყო, ალბათ ისეთივე უცნაური, როგორც ის. ყავისფერი თმა ჰქონდა, პირდაპირ ზევით შეჭრილი; მისი თვალები მოლურჯო-მომწვანო იყო, ზუსტად მისნაირი. რამდენად საშინელი იყო? მისი ჩაცმულობა შედგებოდა მწვანე მატყლის პულოვერისაგან, ღია წითელი ჯინსისგან და მუქი ლურჯი Doc Martins სნიკერებისგან. ცალ ხელში რძის ჭიქა ეჭირა, მეორეში კი ღვინო.
  
  სად მიიღო...?
  
  მაგრამ ამას ნამდვილად არ ჰქონდა მნიშვნელობა. მას მოსწონდა, რომ ის უნიკალური იყო, რომ რაღაცნაირად ესმოდა მას. მას მოეწონა, რომ ის არსაიდან გამოჩნდა. მას მოსწონდა, რომ ის სრულიად განსხვავებული იყო. სიბნელის ძალებმა ისინი ერთმანეთს უბიძგა. სისხლის წითელი ღვინო და მათეთრებელი თეთრი რძე დაახლოებით ერთმანეთში აირია.
  
  მარტმა სათვალე აიღო. "გინდა იყო ზევით თუ ბოლოში?"
  
  "ოჰ, წინააღმდეგი არ ვარ. ვნახოთ, განწყობა როგორ მიგვიყვანს".
  
  მარშმა ბირთვი საწოლის თავთან მოათავსა, სადაც ორივეს შეეძლო მისი დანახვა და ზოი შირსის თვალით დაინახა დამატებითი ნაპერწკალი, როგორც კომეტა. ეს ქალი იყო ძლიერი, მომაკვდინებელი და სრულიად უცნაური. ალბათ გიჟი. რაღაც რაც მას უსასრულოდ უხდებოდა.
  
  როდესაც მან ტანსაცმელი გაიხადა, მისი გაყოფილი გონება მიტრიალდა და ეფიქრა რა მოხდებოდა. ხვალ და ზეგ დაპირებულ ყველა მღელვარებაზე ფიქრმა, როცა ამერიკას დააჩოქებდნენ და ატომური ბომბით გაახარებდნენ, სრულყოფილად მოემზადა ზოის შესახვედრად, როცა მან შარვალი გაიძრო და ბორტზე ავიდა.
  
  "წინათამაში არ არის?" ჰკითხა მან.
  
  "აბა, როდის მოათავსე ეს ზურგჩანთა ასე," თქვა მან და ატომურ ბომბს ისე უყურებდა, თითქოს მას შეეძლო მისი ყურება. "მივხვდი, რომ ეს არ მჭირდება."
  
  მარტს ბედნიერი გაკვირვებით გაეღიმა. "Მეც".
  
  "ხედავ, სიყვარულო?" ზოი მასზე ჩაიძირა. "ჩვენ ერთმანეთისთვის ვართ შექმნილი."
  
  შემდეგ მარტი მიხვდა, რომ დაინახავდა მის ნელა მოძრავ, უკიდურესად ფერმკრთალ უკანალს სარკის ანარეკლში, რომელიც კედელზე ეკიდა პირდაპირ ძველი უჯრის ზემოთ, და მის უკან თავად ზურგჩანთა, რომელიც საწოლის ბალიშებს შორის იყო ჩასმული. მის კარგად გარუჯულ სახეს შეხედა.
  
  - ჯანდაბა, - ამოიოხრა მან. "ამას დიდი დრო არ სჭირდება".
  
  
  თავი მესამე
  
  
  მეტ დრეიკი ემზადება ყველა დროის ყველაზე გიჟური გუნდისთვის. უსიამოვნო გულისრევის შეგრძნება გამკაცრდა მუცლის ქვედა ნაწილში და მას საერთო არაფერი ჰქონდა მუწუკიან ფრენასთან, მხოლოდ დაძაბულობის, შფოთვის და ზიზღის შედეგი იყო ადამიანების მიმართ, რომლებსაც შეეძლოთ ასეთი საშინელი დანაშაულის ჩადენა. ის თანაუგრძნობდა მსოფლიოს იმ ადამიანებს, რომლებიც ყოველდღიურ საქმეს ასრულებდნენ, უცოდინარი, მაგრამ კმაყოფილი. ისინი ის ხალხი იყო, რისთვისაც იბრძოდა.
  
  შვეულმფრენები სავსე იყო ჯარისკაცებით, რომლებიც ზრუნავდნენ და თავს საფრთხეში აყენებდნენ იმ ადამიანების გულისთვის, რომლებმაც სამყარო საცხოვრებლად კარგ ადგილად აქციეს. SPEAR-ის მთელი გუნდი დაესწრო, გარდა კარინ ბლეიკისა და ბორეგარ ალენისა და ბრიჯიტ მაკკენზისა - აკა კენზი, კატანას პატრონი, არტეფაქტების კონტრაბანდის ყოფილი მოსადის აგენტი. გუნდმა ისე ჩქარა დატოვა რამზესის განადგურებული "ბოლო ბაზარი", რომ იძულებული გახდა ყველა თან წაეყვანათ. წაგების მომენტიც არ იყო და მთელი გუნდი მომზადებული, ინფორმირებული და მზად იყო ნიუ-იორკის ქუჩებში გასასვლელად. სირბილი.
  
  ნამდვილი ჯუნგლებიდან ბეტონის ჯუნგლებამდე, ფიქრობდა დრეიკი. ჩვენ არასდროს ვხურავთ.
  
  მის ირგვლივ იყო მისი ცხოვრების უეჭველი გადამკვეთი ხაზები და მღელვარე ტალღები. ალისია და ბო, მეი და კენზი და ტორსტენ დალი. მეორე ვერტმფრენში იყვნენ სმიტი და ლორენი, ჰეიდენი, კინიმაკა და იორგი. გუნდი შევარდა ნიუ-იორკის საჰაერო სივრცეში, რომელიც უკვე გაწმენდილი იყო პრეზიდენტის კობერნის მიერ და მკვეთრად დაეშვა ცათამბჯენებს შორის უფსკრულით და ეშვებოდა კვადრატული ფორმის სახურავისკენ. ტურბულენტობამ დაარტყა მათ. ინფორმაციის შემოსვლისას რადიომ აყვირდა. დრეიკს შეეძლო მხოლოდ წარმოედგინა ქუჩების აურზაური და აურზაური, აჩქარებული აგენტები და შეშლილი SWAT გუნდები, ჯოჯოხეთური ფიქრი ნიუ-იორკისა და აღმოსავლეთ სანაპიროს გადასარჩენად.
  
  ღრმად ამოისუნთქა და იგრძნო, რომ მომდევნო რამდენიმე საათი მღელვარე იქნებოდა.
  
  დალს მოჰკრა თვალი. "ამის შემდეგ შვებულებას ვიღებ."
  
  დრეიკი აღფრთოვანებული იყო შვედის თავდაჯერებულობით. "ამის შემდეგ, ჩვენ ყველას დაგვჭირდება ერთი."
  
  - კარგი, შენ ჩემთან არ წამოხვალ, იორკი.
  
  "Არაა პრობლემა. დარწმუნებული ვარ, ჯოანა მაინც იქნება პასუხისმგებელი".
  
  "რას უნდა ნიშნავდეს ეს?"
  
  ვერტმფრენი სწრაფად დაეშვა და მათი კუჭები სტრატოსფეროში გაგზავნა.
  
  ალისიას გაეცინა. "მხოლოდ ჩვენ ვიცით, ვინ მართავს დალეის სახლს, ტორსტი. Ჩვენ ვიცით".
  
  შვედმა გაიღიმა, მაგრამ მეტი კომენტარი არ გაუკეთებია. დრეიკმა ალისიას გაუცვალა ღიმილი და შემდეგ შენიშნა, რომ მაი ორივეს უყურებდა. ჯანდაბა, თითქოს არაფერი გვაქვს სანერვიულო.
  
  ალისია მაისს ანიშნა. "დარწმუნებული ხარ, რომ შეგიძლია გაუმკლავდე მსგავს რაღაცას, სპრაიტ, მას შემდეგ, რაც ცოტა ხნის წინ გაპარსვისას თავი მოიჭრა?"
  
  მეის გამომეტყველება არ შეცვლილა, მაგრამ ყოყმანით მიიწია სახეზე ახალ ნაწიბურამდე. "ბოლოდროინდელმა მოვლენებმა უფრო ფრთხილად გამხადა იმ ადამიანების მიმართ, რომლებსაც ვენდობი. და უფრთხილდი მათ, ვინც ღალატობს".
  
  დრეიკი შინაგანად შეკრთა.
  
  Არაფერი მომხდარა. მან მიმატოვა, ბოლო მოუღო ამას! არაფერი დაპირდა. .
  
  ემოციები და ფიქრები ერთმანეთში აირია, მჟავე ნაღველად გადაიქცა, რომელიც ათას სხვა გრძნობას ერევა. დალი, შენიშნა მან, ნელა მოშორდა კენზის და ბომ ძლივს მოაშორა თვალი ალისიას. ღმერთო, იმედოვნებდა, რომ მეორე შვეულმფრენში ვნებები ცოტა დამშვიდებული იყო.
  
  ველური ქარის გაძლიერება მათ შეეჯახა, როდესაც ვერტმფრენის სასწავლებელი შენობის სახურავს დაეჯახა. ჩიტი დაჯდა, შემდეგ კი კარები გაიღო, მგზავრები გადმოხტნენ და ღია კარისკენ გაიქცნენ. შემოსასვლელს შეიარაღებული კაცები იცავდნენ, შიგნით კიდევ რამდენიმე ადამიანი იყო განთავსებული. დრეიკი ჯერ ჩაყვინთა, ფეხზე დაფრინავდა და თავს ცოტა მოუმზადებლად გრძნობდა იარაღის გარეშე, მაგრამ კარგად იცოდა, რომ მალე შეიარაღებული იქნებოდნენ. გუნდი სათითაოდ დაეშვა ვიწრო კიბეებზე, სანამ არ აღმოჩნდნენ ფართო დერეფანში, ჩაბნელებულ და კიდევ უფრო მეტი მცველებით გარშემორტყმული. აქ ისინი ცოტა ხნით შეჩერდნენ, სანამ ავალებდნენ გაგრძელებას.
  
  ყველაფერი გასაგებია.
  
  დრეიკი სირბილით ხვდებოდა, რომ მათ სასიცოცხლო მნიშვნელობის დღეები დაკარგეს, ინფორმაციას ბაზარიდან იღებდა, შემდეგ კი საეჭვო აგენტები, განსაკუთრებით CIA-დან დაკითხულობდნენ. ბოლოს ჩაერია თავად კობერნი და უბრძანა SPEAR გუნდის დაუყონებლივ გაგზავნა პლანეტის ყველაზე ცხელ წერტილში.
  
  ქალაქი ნიუ-იორკი.
  
  ახლა, კიდევ ერთი კიბეზე, ისინი გამოვიდნენ აივანზე, რომელიც გადაჰყურებს შიდა მხარეს - ადგილობრივ პოლიციის განყოფილებას, როგორც მას უთხრეს, მე-3 და 51-ე ქუჩების კუთხეში. საიტი, რომელიც საზოგადოებისთვის უცნობი იყო, გაორმაგდა როგორც სამშობლოს უსაფრთხოების ოფისი - ფაქტობრივად, ეს იყო ერთ-ერთი იმ ორიდან, რომელსაც ეძახდნენ ქალაქის "ცენტრს", ყველა სააგენტოს საქმიანობის ბირთვს. ახლა დრეიკი უყურებდა ადგილობრივ პოლიციას, როგორ ასრულებდნენ ყოველდღიურ საქმეს, უბანს ხმაურიანი, ხმაურიანი და ხალხმრავალი, სანამ შორიდან მიუახლოვდა შავ კოსტუმში გამოწყობილი მამაკაცი.
  
  "მოდით გადავიტანოთ," თქვა მან. "აქ დასაკარგი დრო არ არის."
  
  დრეიკი ვერ დაეთანხმა. მან უბიძგა ალისიას წინ, რამაც ქერა გააღიზიანა და მკაცრი მზერა მიიღო მის პრობლემებზე. დანარჩენები შიგნით შეიკრიბნენ, ჰეიდენი ცდილობდა მიახლოებოდა ახალმოსულს, მაგრამ მას არ ჰქონდა საკმარისი დრო, რადგან ის შორეულ კარში გაუჩინარდა. გავლისას ისინი შევიდნენ წრიულ ოთახში, თეთრ კრამიტით მოპირკეთებული იატაკითა და კედლებით, სკამები რიგებად დაწყობილი პატარა გვირის წინ. კაცმა ისინი რაც შეიძლება სწრაფად გააცილა.
  
  - გმადლობთ, რომ მოხვედით, - თქვა მან უზომოდ. "სწორედ რომ იცოდეთ, ადამიანები, რომლებიც თქვენ დაატყვევეთ - მატყუარა რამზესი და რობერტ პრაისი - გადაიყვანეს ჩვენს ქვემოთ არსებულ საკნებში, რათა დაელოდონ ჩვენი ... ადამიანებზე ნადირობის შედეგებს. ჩვენ ვიფიქრეთ, რომ ისინი შეიძლება შეიცავდეს ღირებულ ინფორმაციას და ახლოს უნდა იყვნენ. "
  
  - მით უმეტეს, თუ ჩვენ ვერ შევძლებთ, - თქვა ალისიამ მწარედ.
  
  "ნამდვილად. და ეს მიწისქვეშა ციხის საკნები დამატებითი დაცვით შიდა უსაფრთხოების განყოფილებაში დაიცავს რამზესის ყოფნას შეუმჩნეველი, როგორც დარწმუნებული ვარ, თქვენ შეაფასებთ. "
  
  დრეიკმა გაიხსენა, რომ რამზესის ადგილობრივ ერთეულებს, მას შემდეგ რაც მოიპარეს ან ძალით ამოიღეს ბირთვული ბომბი მარშის ხელიდან, დაევალათ რამზესის ნებართვას დალოდებოდნენ აფეთქებისთვის. მათ არ იცოდნენ, რომ ის ტყვედ ჩავარდნილი იყო ან თითქმის მოკვდა. რამზესის ორგანიზაციის ნიუ-იორკის უჯრედებმა საერთოდ არაფერი იცოდნენ.
  
  ყოველ შემთხვევაში, ეს იყო ერთადერთი, რაც ლაპარაკობდა SPEAR გუნდის სასარგებლოდ.
  
  "ის სასარგებლო იქნება", - თქვა ჰეიდენმა. - თითქმის დარწმუნებული ვარ.
  
  - დიახ, - დაამატა სმიტმა. "ასე რომ, ამ დროისთვის, გადადეთ პირუტყვის გაძევება."
  
  შინაგან საქმეთა სამინისტროს აგენტმა გრიმიდა. "მე მური მქვია. მე აქ მთავარი საველე აგენტი ვარ. მთელი გონება ჩემში გაივლის. ჩვენ ვქმნით ახალ სამუშაო ჯგუფს მოქმედებების ასიმილაციისა და განაწილებისთვის. გვაქვს ცენტრი და ახლა ვაწყობთ ფილიალებს. ყველა აგენტი და პოლიციელი - ხელმისაწვდომი თუ არა - მუშაობს ამ საფრთხეზე და ჩვენ სრულად ვიცით წარუმატებლობის შედეგები. არ შეიძლება..." ის ცოტათი შეკრთა და აჩვენა სტრესი, რომელიც ჩვეულებრივ გაუგონარი იქნებოდა. "ეს არ შეიძლება მოხდეს აქ."
  
  "ვინ არის პასუხისმგებელი დედამიწაზე?" ჰკითხა ჰეიდენმა. "ვინ იღებს გადაწყვეტილებებს აქ, სადაც ამას ნამდვილად აქვს მნიშვნელობა?"
  
  მური ყოყმანობდა და ნიკაპი აიკრა. "კარგი, ჩვენ ვიცით. სამშობლო. კონტრტერორისტულ განყოფილებასთან და საფრთხეების განყოფილებასთან ერთად".
  
  და "ჩვენ"-ში თქვენ საკუთარ თავს და მე გულისხმობთ?" თუ მხოლოდ სამშობლოს გულისხმობთ?"
  
  "ვფიქრობ, ეს შეიძლება შეიცვალოს, როდესაც სიტუაცია ამას მოითხოვს", - აღიარა მურმა.
  
  ჰეიდენი კმაყოფილი ჩანდა. "დარწმუნდით, რომ თქვენი მობილური ბატარეა დატენულია."
  
  მურმა მიმოიხედა ჯგუფის გარშემო, თითქოს იგრძნო მათი დაჟინებული მოთხოვნა და მოეწონა. "მოგეხსენებათ, მოკლე ფანჯარა გვაქვს. დიდი დრო არ დასჭირდება იმ ნაბიჭვრებს რომ გააცნობიერონ, რომ რამზესი ამ ბრძანების გაცემას არ აპირებს. ასე რომ, პირველ რიგში. როგორ მოვძებნოთ ტერორისტული უჯრედი?"
  
  დრეიკმა საათს დახედა. "და მსვლელობა. მარტი არ უნდა იყოს პრიორიტეტი, რადგან მას ბომბი აქვს?
  
  "დაზვერვის ინფორმაციით, მარტი ადგილობრივ უჯრედებთან გაერთიანდება. არ ვიცით რამდენი იქნება. ასე რომ, ჩვენ, რა თქმა უნდა, ორივეზე ვართ ორიენტირებული. "
  
  დრეიკს გაახსენდა ბოს ისტორია მარშისა და ვებს შორის საუბრის შესახებ. შემდეგ მას მოეფიქრა, რომ მოლიპულ ფრანგს, რომელსაც ისინი პირველად შეხვდნენ, როდესაც აიძულეს გასულიყო ბოლო კაცის ტურნირზე და რომელსაც მას შემდეგ საკმაოდ ხშირად ებრძოდნენ, სიკეთის შუქით ანათებდა, როცა ამას მნიშვნელობა ჰქონდა. ვარსკვლავივით ანათებდა. მან ნამდვილად უნდა მისცეს ბიჭს დამატებითი სუნთქვის ოთახი.
  
  სადღაც წვივის გასწვრივ...
  
  ისევ ჩაილაპარაკა მურმა. "ღრმა უჯრედის ან თუნდაც მძინარე უჯრედის გამოსავლენად რამდენიმე გზა არსებობს. ჩვენ ვიწროვებთ ეჭვმიტანილებს. ჩვენ ვიძიებთ კავშირებს სხვა ცნობილ უჯრედებთან, რომლებიც უკვე მეთვალყურეობის ქვეშ არიან. შეამოწმეთ დამწვარი თაყვანისმცემლობის ადგილები, სადაც ცნობილი ჯიჰადისტები შხამს აფრქვევენ. ჩვენ ვუყურებთ ადამიანებს, რომლებმაც ცოტა ხნის წინ მიიღეს რიტუალები - მათ, ვინც მოულოდნელად იჩენს ინტერესს რელიგიის მიმართ, შორდება საზოგადოებას ან საუბრობს ქალის ჩაცმულობაზე. NSA უსმენს მილიონობით მობილური ტელეფონიდან შეგროვებულ მეტამონაცემებს და აფასებს. მაგრამ ბევრად უფრო ეფექტურები არიან კაცები და ქალები, რომლებიც რისკავს ამას კვირის ყოველ დღე - ისინი, ვინც ჩვენ შევიარეთ პოპულაციაში, საიდანაც რეგულარულად იწვევენ ახალ ჯიჰადებს.
  
  "საფარქვეშ". სმიტმა თავი დაუქნია. "Კარგია".
  
  "Ეს მართალია. ამ დროისთვის ჩვენი ინფორმაცია უფრო თხელია ვიდრე Iggy Pop-ის Barbie. ჩვენ ვცდილობთ დავადასტუროთ ადამიანების რაოდენობა თითოეულ უჯრედში. უჯრედის ზომა. ოლქები. შესაძლებლობები და მზადყოფნა. ჩვენ განვიხილავთ ყველა ბოლო სატელეფონო ჩანაწერს. როგორ ფიქრობთ, რამზესი ილაპარაკებს?
  
  ჰეიდენი სამსახურში მისვლას ვერ მოითმინა. "ჩვენ ვაპირებთ, რომ კარგ ცდას მივცეთ".
  
  "მუქარა გარდაუვალია", - თქვა კინმაკამ. "მოდით გავანაწილოთ გუნდები და ჯოჯოხეთი გავიდეთ აქედან."
  
  "დიახ, დიახ, ეს კარგია", - განმარტა მურმა. "მაგრამ სად მიდიხარ? ნიუ-იორკი ძალიან დიდი ქალაქია. გაქცევით ვერაფერს მიაღწევ, თუ წასასვლელი არ გაქვს. ჩვენ არც კი ვიცით არის თუ არა ბომბი რეალური. ბევრ ადამიანს შეუძლია ბომბის დამზადება... გაიხედე მარჯვნივ".
  
  ალისია სავარძელში გადაწვა. "მე შემიძლია ამის გარანტია".
  
  "მანქანები მზადაა", - თქვა მურმა. "სპეციალური ძალების მანქანები. ვერტმფრენები. სწრაფი მანქანები მარკირების გარეშე. გინდ დაიჯერეთ თუ არა, ამის გეგმები გვაქვს, ქუჩების დასუფთავების გზები. ოფიციალური პირების და მათი ოჯახების ევაკუაცია უკვე მიმდინარეობს. ყველაფერი რაც ახლა გვჭირდება არის საწყისი წერტილი. "
  
  ჰეიდენი თავის გუნდს მიუბრუნდა. "მაშ, მოდით, სწრაფად დავალაგოთ ჯგუფები და ჩავიდეთ რამზესში. როგორც იმ ადამიანმა თქვა, ჩვენი ფანჯარა პატარაა და უკვე იკეტება".
  
  
  თავი მეოთხე
  
  
  ჯულიან მარშმა დატოვა მოტელი განახლებული, აღელვებულიც კი, მაგრამ ასევე ცოტა სევდიანი. კარგად იყო ჩაცმული: ლურჯი ჯინსი, ერთი ფეხი მეორეზე ოდნავ მუქი, პერანგი რამდენიმე ფენით და თავის ერთ მხარეს აწეული ქუდი. ხედი კარგი იყო და ეგონა, რომ აჯობა ზოის. ქალი პატარა სააბაზანოდან გამოვიდა ცოტათი დაბნეული სახით, თმა მხოლოდ ნახევრად გადავარცხნილი და ნახევრად პომადა წაისვა. მხოლოდ რამდენიმე წუთის დაფასების შემდეგ მარში მიხვდა, რომ იგი შეგნებულად ცდილობდა მის მიბაძვას.
  
  ან ხარკი გადაუხადო მას?
  
  შესაძლოა ეს უკანასკნელი, მაგრამ ამან მართლაც მიიყვანა მარში ზღვარზე. ბოლო, რაც მას სურდა, იყო ქალის ვერსიის შეზღუდვა მისი უნიკალური სტილისთვის. თითქმის ფიქრის მსგავსად, მან ზურგჩანთა საწოლიდან ასწია, მატერიალს მოფერა და შიგნით ცოცხალი მხეცის კონტურები იგრძნო.
  
  Ჩემი .
  
  დილა იყო კარგი, სუფთა, ნათელი და ბედნიერი. მარტი დაელოდა მანამ, სანამ ხუთკაციანი მანქანა დაძვრა და ორი კაცი გადმოხტა. ორივე ცელქი იყო და ბუჩქნარი წვერი ეკეთა. მარტმა ბოლო მოგზაურობის ბოლო პაროლი გამოთქვა და უკანა კარის გაღების საშუალება მისცა. შიგნით ასვლისას ზოი გამოჩნდა.
  
  "დაელოდე". ქალის მიახლოებისას ერთ-ერთმა მამაკაცმა იარაღი აიღო. "მხოლოდ ერთი უნდა იყოს."
  
  მარტი იყო მიდრეკილი დათანხმებისკენ, მაგრამ მის მეორე მხარეს სურდა ამ ქალის კიდევ უფრო გაცნობა. "ის დაგვიანებული დამატებაა. ის კარგად არის".
  
  თოფით ხელი მაინც აკანკალებდა.
  
  "მისმინე, სამი დღეა არ დამიკავშირებია, შეიძლება ოთხი". მარტი ზუსტად ვერ ახსოვდა. "გეგმები იცვლება. მე მოგეცით პაროლი, ახლა მოუსმინეთ ჩემს სიტყვებს. ის კარგად არის. თუნდაც სასარგებლო. "
  
  "Ძალიან კარგი". არცერთი მამაკაცი არ ჩანდა დარწმუნებული.
  
  მანქანა სწრაფად აფრინდა, უკანა საბურავებიდან ჭუჭყის სვეტი ასწია და ქალაქისკენ შებრუნდა. მარტი უკან გადაიხარა, რადგან ცათამბჯენები კიდევ უფრო დიდი იყო და მოძრაობა გაძლიერდა. მბზინავი, ამრეკლავი ზედაპირები გარს აკრავდა მანქანას, ადგილ-ადგილ ბრმავდნენ, რადგან ისინი ხელოვნური შუქის გადამისამართებას ახდენდნენ. ხალხმრავლობამ ტროტუარები გაივსო, შენობები კი ინფორმაციებით აენთო. ქუჩებში პოლიციის მანქანები დადიოდნენ. მარშმა ვერ შეამჩნია პოლიციის ყურადღების გაზრდის ნიშნები, მაგრამ შემდეგ მან ვერ დაინახა მანქანის სახურავის ზემოთ. მან ეს მძღოლს ახსენა.
  
  "ყველაფერი ნორმალურად ჩანს", - უპასუხა კაცმა. "მაგრამ სიჩქარე მაინც მნიშვნელოვანია. ყველაფერი დაინგრევა, თუ ძალიან ნელა ვივლით".
  
  - რამზესი? ჰკითხა მარტმა.
  
  "მის სიტყვას ველოდებით".
  
  მარტი შუბლი შეჭმუხნა და მის პასუხში გარკვეული დათმობა იგრძნო. ეს გეგმა მთლიანად მისი იყო და რამზესის მხლებლებმა უნდა იცეკვონ მის მელოდიაზე. როგორც კი ისინი მივიდნენ იმ ადგილას, რომელიც მარშმა აირჩია და მოემზადა დაწყებამდე თვით ადრე.
  
  "დარჩით რადარის ქვეშ," თქვა მან კონტროლის დასამტკიცებლად. "და სიჩქარის ლიმიტის ქვეშ, არა? ჩვენ არ გვინდა შეჩერება".
  
  "ჩვენ ნიუ-იორკში ვართ", - თქვა მძღოლმა, შემდეგ კი ორივე მამაკაცს გაეცინა წითელ შუქნიშანზე. მარტმა აირჩია მათი იგნორირება.
  
  - მაგრამ, - დაამატა მძღოლმა. "შენი ზურგჩანთა? ეს არის... შინაარსი უნდა გადამოწმდეს".
  
  - მე ვიცი, - ჩაიჩურჩულა მარშმა. "შენ გგონია, რომ არ ვიცი?"
  
  როგორი მაიმუნი დატვირთა მას უები?
  
  შესაძლოა, მზარდი დაძაბულობის შეგრძნებით, ზოი გვერდით მიუჯდა მას. მათ შორის მხოლოდ ბირთვული ბომბი იყო. მისი ხელი ნელა ასრიალებდა ზურგჩანთაზე, თითის წვერზე და მუხლებზე დაეცა, რის გამოც იგი შეკრთა და შემდეგ მისკენ მიიხედა.
  
  "ეს ნამდვილად მიზანშეწონილია?"
  
  "არ ვიცი, ჯულიან. ასეა?"
  
  მარტი მთლად დარწმუნებული არ იყო, მაგრამ შეგრძნება საკმარისად სასიამოვნო იყო, რომ მარტო დატოვა. ერთი წამით მას მოეფიქრა, რომ შირსი იყო ცოტა მიმზიდველი, ძლიერი, როგორც ჩრდილოვანი პაპი და უეჭველია, შეეძლო მოეწვია ნებისმიერი მამრობითი ნიმუში, რომელიც მას მოეთხოვებოდა.
  
  Რატომ მე?
  
  ბირთვული ბომბი ალბათ დაეხმარა, იცოდა. ყველა გოგონას მოსწონდა მამაკაცი ბირთვული იარაღით. რაღაც ძალაუფლებასთან... ოჰ, კარგი, იქნებ მოსწონდა ის აზრი, რომ ის მასზე ცოტა უფრო ძლიერი იყო. მისი უცნაურობა? რა თქმა უნდა, რატომ ჯანდაბა არა? მისი აზრები რელსებიდან გადავიდა, როდესაც ისინი ბორდიურთან გაჩერდნენ, მძღოლმა ჩუმად მიუთითა შენობაზე, რომელიც მარშმა წინა ვიზიტის დროს აირჩია. გარეთ დღე ისევ თბილი და სრულიად მოულოდნელი იყო. მარშმა წარმოიდგინა მსუქანი სამთავრობო ვირი, რომლებიც მყარად ისხდნენ თავიანთი ტყავის სავარძელში, რათა მიეღოთ საუკეთესო დარტყმა მათ ცხოვრებაში.
  
  ახლა მალე. ასე მალე თავს ძლივს ვიკავებ.
  
  მან ზოის მკლავში აიტაცა და კინაღამ ტროტუარზე გადახტა, ზურგჩანთა კი მოხრილი იდაყვიდან ჩამოკიდა. კარის გვერდით გავლის შემდეგ და მარცხნივ წასვლის მითითების შემდეგ, ოთხკაციანი ჯგუფი ლიფტით ავიდა მეოთხე სართულზე და შემდეგ დაათვალიერა ფართო ოროთახიანი ბინა. ყველაფერი კარგი იყო. მარტმა აივნის კარები გააღო და კიდევ ერთხელ ჩაისუნთქა ქალაქის ჰაერი.
  
  მე შემეძლო, სანამ ჯერ კიდევ შემიძლია.
  
  ირონიამ საკუთარ თავზე გააცინა. ეს არასდროს მოხდებოდა. ამერიკელებს მხოლოდ უნდა დაეჯერებინათ, გადაეხადათ და შემდეგ მას შეეძლო გაენადგურებინა ბირთვული ბომბი ჰადსონში, როგორც ეს იყო დაგეგმილი. მერე ახალი გეგმა. Ახალი ცხოვრება. და საინტერესო მომავალი.
  
  მხრის უკნიდან ხმა მოესმა. "ჩვენთან გაგზავნილია ადამიანი, რომელსაც შეუძლია შეამოწმოს თქვენი ზურგჩანთის შიგთავსი. ის უნდა ჩამოვიდეს ერთ საათში. "
  
  მარტმა თავი დაუქნია შემობრუნების გარეშე. "როგორც მოსალოდნელი იყო. Ძალიან კარგი. მაგრამ არის კიდევ რამდენიმე მოსაზრება. მჭირდება სპეციალისტი, რომელიც დამეხმარება ფულის გადარიცხვაში, როგორც კი თეთრი სახლი გადაიხდის. მე მჭირდება დახმარება დევნის ორგანიზებაში ყურადღების გაფანტვისთვის. ჩვენ უნდა გავააქტიუროთ ყველა უჯრედი და ავაგდოთ ეს ბომბი".
  
  მის უკან მამაკაცი აირია. "ეს ყველაფერი არის დაგეგმვა," - თქვა მან. "Მზად ვართ. ეს ყველაფერი ძალიან მალე გაერთიანდება".
  
  მარტი შებრუნდა და სასტუმრო ოთახისკენ წავიდა. ზოი იჯდა და შამპანურს წრუპავდა, წვრილი ფეხები ასწია და სავარძელზე დაეყრდნო. "მაშ, ახლა მხოლოდ ველოდებით?" ჰკითხა მან ბიჭს.
  
  "Დიდი ხნით არა".
  
  მარტს გაეღიმა ზოის და ხელი გაუწოდა. "საძინებელში ვიქნებით."
  
  წყვილმა თითოეული ზურგჩანთიდან აიღო თასმა და თან წაიღო ყველაზე დიდ საძინებელში. ერთი წუთის შემდეგ ორივე შიშველი იყო და ერთმანეთზე ტრიალებდნენ ფურცლებზე. მარში ცდილობდა დაემტკიცებინა, რომ მას ამჯერად საჭირო გამძლეობა ჰქონდა, მაგრამ ზოი უბრალოდ ზედმეტად ეშმაკური იყო. მისი ფართო, უნაკლო სახე თითქმის არაფერს აყენებდა მის ლიბიდოს. ბოლოს რა კარგი იყო მარშმა სწრაფად დაასრულა, რადგან მალე საძინებლის კარზე დააკაკუნეს.
  
  "ეს კაცი აქ არის."
  
  უკვე? მარშმა სწრაფად ჩაიცვა ზოისთან ერთად, შემდეგ კი ორივენი ისევ გაწითლებულები და ცოტა ოფლიანები დაბრუნდნენ ოთახში. მარტმა ხელი ჩამოართვა ახალმოსულს და აღნიშნა მისი თხელი თმა, ფერმკრთალი ფერი და დანაოჭებული ტანსაცმელი.
  
  "გარეთ ხშირად არ დადიხარ?"
  
  "ისინი მაკავებენ ჩაკეტილში."
  
  "ოჰ, კარგი, რაც არ უნდა იყოს. ჩემი ბომბის შესამოწმებლად მოხვედი?"
  
  - კი ბატონო, ვნახე.
  
  მარტმა თავისი ზურგჩანთა დაბალ მინის მაგიდაზე დადო, რომელიც დიდი ოთახის ცენტრს იკავებდა. ზოი გავიდა და მისი ყურადღება მიიპყრო, რადგან მომენტალურად გაახსენდა მისი შიშველი ფორმა სულ რამდენიმე წუთის წინ. თვალი აარიდა და ახალმოსულს მიმართა.
  
  "რა გქვია, ბიჭო?"
  
  - ადამ, ბატონო.
  
  "კარგად, ადამ, შენ იცი, რა არის და რისი გაკეთება შეუძლია. Ნერვიულობ?"
  
  "არა, ამ მომენტში არა."
  
  "Დაძაბული?"
  
  "მე ასე არ ვფიქრობ".
  
  "ნერვიული? ხაზგასმული? იქნებ გადაღლილი?"
  
  ადამმა თავი დაუქნია და ზურგჩანთას დახედა.
  
  "თუ ეს ასეა, დარწმუნებული ვარ ზოი დაგეხმარებათ." ნახევრად ხუმრობით თქვა.
  
  პიტიანე ეშმაკური ღიმილით შემობრუნდა. "Იყავი ბედნიერი".
  
  მარტიც აციმციმდა, ისევე როგორც ადამ, მაგრამ სანამ ახალგაზრდობა აზრს შეიცვლიდა, მათმა წვერიანმა მძღოლმა ჩაილაპარაკა. "იჩქარეთ," თქვა მან. "ჩვენ მზად უნდა ვიყოთ..." - თქვა მან.
  
  მარტი მხრები აიჩეჩა. "კარგი, არ არის საჭირო ფეხების დაჭერა. დავეშვით და დავიბინძუროთ". ადამს მიუბრუნდა. - ვგულისხმობ, ბომბით.
  
  ახალგაზრდამ დაბნეული მზერა დააფიქსირა ზურგჩანთაზე და შემდეგ ისე მოაბრუნა, რომ ბალთები მისკენ იყო. ნელა გააღო ისინი და სახურავი გახსნა. შიგნით იყო ნამდვილი მოწყობილობა, რომელიც გარშემორტყმული იყო უფრო გამძლე და ზოგადად უმაღლესი ზურგჩანთით.
  
  - კარგი, - თქვა ადამმა. "ასე რომ, ჩვენ ყველამ ვიცით MASINT-ის შესახებ, გაზომვისა და ხელმოწერის დაზვერვის პროტოკოლის შესახებ, რომელიც სკანირებს რადიაციის ხელმოწერებიდან და ბირთვულ იარაღთან დაკავშირებული სხვა ფიზიკური ფენომენებიდან მიღებულ მონაცემებს. ეს მოწყობილობა და სულ მცირე ერთი მსგავსი მოწყობილობა, რომელიც მე ვიცი, შექმნილია ამ ველის ქვეშ ცურვისთვის. ამჟამად მსოფლიოში ბირთვული მოწყობილობების აღმოსაჩენისა და მონიტორინგის მრავალი სისტემა არსებობს, მაგრამ ყველა მათგანი არ არის მოწინავე და არც ყველა სრულად არის დაკომპლექტებული". მან მხრები აიჩეჩა. "შეხედეთ ბოლოდროინდელ წარუმატებლობას ცივილიზებულ ქვეყნებში. შეუძლია ვინმეს შეაჩეროს განსაზღვრული ინდივიდი ან ერთიანი უჯრედი, რომელიც მარტო მოქმედებს? Რათქმაუნდა არა. ამის გაკეთებას მხოლოდ ერთი ხარვეზი ან შინაგანი სამუშაო სჭირდება". მან გაიღიმა. "უბედური თანამშრომელი ან თუნდაც სასიკვდილოდ დაღლილი. ძირითადად, ამას ფული ან ბერკეტი სჭირდება. ეს არის საერთაშორისო ტერორიზმის საუკეთესო ვალუტები".
  
  მარტმა მოისმინა ახალგაზრდა კაცის ამბავი და აინტერესებდა, კიდევ ერთი ან ორი სერიოზული სიფრთხილის ზომები იქნა მიღებული, როცა რამზესსა და ვებს გზას უხსნიდა. ეს მათ ინტერესებში იქნებოდა. ის ვერასდროს გაიგებდა და გულწრფელად რომ ვთქვათ, არ აინტერესებდა. ახლა ის სწორედ აქ იყო და ჯოჯოხეთის კარის გაღებას აპირებდა.
  
  "ეს არის ძირითადად ის, რასაც ჩვენ ვუწოდებთ "ბინძურ ბომბს", - თქვა ადამმა. "ტერმინი ყოველთვის არსებობდა, მაგრამ მაინც გამოიყენება. მე მაქვს ალფა სკინტილატორი, დამაბინძურებლების დეტექტორი და რამდენიმე სხვა სიკეთე. მაგრამ ძირითადად, "ადამმა ჯიბიდან ხრახნიანი ამოიღო, "მე მაქვს ეს".
  
  მან სწრაფად ამოიღო მტკიცე შეფუთვა და გაშალა Velcro ზოლები, რომლებზეც გამოჩნდა პატარა ეკრანი და მინი კლავიატურა. პანელი ოთხი ხრახნით იყო დამაგრებული, რომლებიც ადამმა სწრაფად გაშალა. როდესაც ლითონის პანელი გათავისუფლდა, მის უკან მავთულის სერია ჩამოიშალა, რაც ახლად აღმოჩენილი მოწყობილობის გულში მიიყვანა.
  
  მარტს სუნთქვა შეეკრა.
  
  ადამს პირველად გაეღიმა. "ნუ ღელავ. ამ ნივთს რამდენიმე დაუკრავი აქვს და ჯერ შეიარაღებულიც კი არ არის. აქ არავინ მართავს ამას. "
  
  მარტი ცოტათი ცარიელი იყო.
  
  ადამმა დაათვალიერა მექანიზმი და მასში არსებული დეტალები და ყველაფერი მიიღო. ცოტა ხანში გვერდით ლეპტოპის ეკრანი შეამოწმა. "ის ჟონავს," აღიარა მან. "მაგრამ არც ისე ცუდი."
  
  მარტი მოუსვენრად გადავიდა. "რამდენად ცუდია ყველაფერი?"
  
  "მე გირჩევ, არასოდეს გყავდეს შვილები", - თქვა ადამმა უემოციოდ. "თუ მაინც შეგიძლია. და ისიამოვნეთ თქვენი ცხოვრების მომდევნო რამდენიმე წლით."
  
  მარტი შეხედა ზოის მხრებს აიჩეჩა. ასეა თუ ისე, ის არასოდეს ელოდა, რომ ეგოისტ მამას ან ქედმაღალ ძმებს გაუძლებდა.
  
  "ახლა მე შემიძლია უკეთ დავიცვა იგი", - თქვა ადამმა და ამოიღო პაკეტი, რომელიც თან წაიღო. "როგორც მე გავაკეთებდი ამ ტიპის ნებისმიერ მოწყობილობას."
  
  მარტი ერთი წუთით უყურებდა და შემდეგ მიხვდა, რომ თითქმის დასრულებული იყო. ის მათი მძღოლის მკვდარ თვალებს შეხვდა. "ეს არის კამერები, რომლებზეც რამზესი საუბრობდა. მზად არიან? დევნა იწყება და არ მინდა რაიმე შეფერხება".
  
  საპასუხოდ მშრალი ღიმილი აუციმციმდა. "ასევე ჩვენც. ხუთივე უჯრედი ახლა აქტიურია, მათ შორის ორი მიძინებული უჯრედი, რომელთა შესახებ ამერიკელებმა შესაძლოა არ იცოდნენ". კაცმა საათს დახედა. დილის 6:45 საათია, შვიდისთვის ყველაფერი მზად იქნება.
  
  "Ზღაპრული". მარტმა იგრძნო, რომ მისი ლიბიდო კვლავ გაიზარდა და ფიქრობდა, რომ შეეძლო ამ ფაქტის გამოყენება, სანამ ჯერ კიდევ შეეძლო. იცოდნენ ზოიმ, როგორ გააკეთა ეს ცოტა ხნის წინ, ისინი მაინც სწრაფად დაასრულებდნენ. "და ფულის გადარიცხვის პროტოკოლები?"
  
  "ადამი ყურადღებას გაამახვილებს პროგრამის დასრულებაზე, რომელიც ჩვენს მდებარეობას მთელ მსოფლიოში გაუთავებელ ციკლში გადასცემს. ისინი არასოდეს აკონტროლებენ გარიგებას. "
  
  მარტს ადამის სახეზე სიურპრიზი არ ენახა.
  
  ის ზედმეტად იყო ორიენტირებული ზოიზე, ის კი მასზე. მან კიდევ ხუთი წუთი გაატარა, უყურებდა ადამს, როგორ ამოქმედებდა ბომბი და უსმენდა ინსტრუქციებს, თუ როგორ უნდა გამორთოთ ეს დაწყევლილი ნივთი, შემდეგ კი დარწმუნდა, რომ კაცმა გადაიღო შესაბამისი ფოტოები მოწყობილობის მუშაობისას. ფოტოები გადამწყვეტი იყო თეთრი სახლის დარწმუნებისთვის მოწყობილობის ავთენტურობაში და დევნის ორგანიზებაში, რომელიც ყურადღებას გადაიტანდა და გაანაწილებდა მის წინააღმდეგ განლაგებულ ძალებს. ბოლოს ბედნიერი მიუბრუნდა ადამს.
  
  "ყვითელი. ეს არის განიარაღების მავთული?"
  
  "ჰმ, კი ბატონო, ასეა."
  
  მარტი გულწრფელად გაუღიმა მძღოლს. "მაშ, მზად ვართ?"
  
  "Მზად ვართ".
  
  "მაშინ წადი."
  
  მარტმა ხელი მიიწია და ზოი საძინებელში შეიყვანა, ჯინსი და შარვალი ჩაიცვა, როგორც კი მიდიოდა, ცდილობდა სიცილის ჩახშობას. ვნებისა და მღელვარების ტალღამ კინაღამ მოიცვა, როდესაც მიხვდა, რომ მისი ყველა ოცნება ძალასა და მნიშვნელობაზე ახდებოდა. მხოლოდ მისი ოჯახი რომ ნახოს ახლა.
  
  
  თავი მეხუთე
  
  
  როცა დრეიკი გასწორდა, მომხდარის მთელი სიმძიმე მასზე დაეცა. სასწრაფოობამ გადაუარა მის ძარღვებში, გაფუჭებული ნერვული დაბოლოებები და ერთი შეხედვით თანაგუნდელებს უთხრა, რომ ისინიც იგივეს გრძნობდნენ - კენზიც კი. მას ნამდვილად ეგონა, რომ მოსადის ყოფილმა აგენტმა უკვე გააკეთა მისი ნაბიჯი, მაგრამ შემდეგ, ჭეშმარიტად, ჯარისკაცებს შორის კავშირის გამო, მას არც კი დასჭირდა მისი კითხვა, რატომ არ გააკეთა. სასწორზე იგივე უდანაშაულოები იყვნენ, რისთვისაც ის იბრძოდა, იგივე მშვიდობიანი მოქალაქეები. ვისაც თუნდაც ნახევარი გული აქვს, ამას არ დაუშვებდა და დრეიკი ეჭვობდა, რომ კენსის ნახევარ გულზე მეტი იქნებოდა, რაც არ უნდა ღრმად ყოფილიყო დამალული.
  
  კედლის საათი შვიდ ორმოცდახუთს უჩვენებდა და მთელი გუნდი მოძრაობაში იყო. პოლიციის განყოფილებაში უხერხული ქაოტური სიმშვიდე სუფევდა, პოლიცია იყო პასუხისმგებელი, მაგრამ აშკარად ზღვარზე. სატელევიზიო ეკრანებზე ახალი ამბების სიუჟეტები ციმციმდა, მაგრამ არცერთ მათგანს არაფერი ჰქონდა საერთო. მური აჩქარებდა და ელოდა ამბებს ფარული აგენტებისგან, სათვალთვალო ჯგუფებისგან ან გამვლელი მანქანებისგან. ჰეიდენი დანარჩენ გუნდს დაეწია.
  
  "მე და მანო რამზესს მოვაგვარებთ. ჩვენ გვჭირდება კიდევ ორი ჯგუფი, ერთი იმისთვის, რომ შეაფასოს ინფორმაცია ბირთვული აფეთქების შესახებ, ხოლო მეორე ამ უჯრედების მოსაძებნად. გაჩუმდით, მაგრამ არ წაიყვანოთ პატიმრები. მეგობრებო, დღეს არ არის სისულელე. მიიღეთ ის, რაც გჭირდებათ და მიიღეთ ის სწრაფად და რთულად. ტყუილი შეიძლება ძვირად დაგვიჯდეს".
  
  მურმა დაინახა რაზე ლაპარაკობდა და ირგვლივ მიმოიხედა. "დღეს," თქვა მან, "არ იქნება წყალობა."
  
  დალმა მწარედ დაუქნია თავი, ატეხა მუხლები, თითქოს შეეძლო ადამიანის თავის ქალა გაეტეხა. დრეიკი დასვენებას ცდილობდა. ალისიაც კი გალიაში ჩაკეტილი პანტერავით დადიოდა.
  
  მერე დილის 8 საათზე სიგიჟე დაიწყო.
  
  ზარები დაიწყო, გამოყოფილი ტელეფონები ისევ და ისევ რეკდნენ, მათი ხმაური ავსებდა პატარა ოთახს. მური ეფექტურად ებრძოდა მათ სათითაოდ და ორი ასისტენტი მივარდა სამაშველოში. კინიმაკამაც კი მიიღო გამოწვევა, თუმცა მაგიდა, რომელზეც ის იჯდა, განსაკუთრებით ბედნიერი არ ჩანდა.
  
  მურმა შეადარა ინფორმაცია სინათლის სიჩქარეს. "ჩვენ კარის ზღურბლზე ვართ", - თქვა მან. "ყველა გუნდი მზად არის. ფარულმა აგენტებმა განაცხადეს უახლესი ლაპარაკი საიდუმლო შეხვედრებისა და საუბრების შესახებ. გააქტიურდა მოძრაობები ცნობილი მეჩეთების გარშემო. რომც არ ვიცოდეთ რა ხდებოდა, ვღელავდით. ნორმალურ ჰაბიტატებში ახალი სახეები ჩანდა, ყველა მტკიცე და სწრაფად, მიზანმიმართულად მოძრაობდა. ჩვენთვის ცნობილი უჯრედებიდან ორი რადარიდან გაქრა". მურმა თავი დაუქნია. "თითქოს ეს აქამდე არ განგვიცდია. მაგრამ ჩვენ გვაქვს ლიდერები. ერთი გუნდი უნდა გაემართოს დოკებისკენ - ერთ-ერთი ცნობილი უჯრედი იქიდან მუშაობს.
  
  "ეს ჩვენ ვართ", - გაბრაზდა დალი. - ადექით, ნაბიჭვრებო.
  
  "ილაპარაკე შენთვის." კენზი მიუჯდა მას. "ოჰ, და მე შენთან ვარ."
  
  "აჰ, ეს უნდა გააკეთო?"
  
  "შეწყვიტეთ რთული თამაში, რომ მიიღოთ."
  
  დრეიკმა შეისწავლა გუნდები, რომლებიც საკმაოდ საინტერესოდ დაწყვილდნენ. დალს და კენზის ჰყავდათ ამხანაგები - ლორენი, სმიტი და იორგი. ის საბოლოოდ დარჩა ალისიასთან, მაისთან და ბოსთან. ეს რაღაცის რეცეპტი იყო; სწორი იყო.
  
  - წარმატებები მეგობარო, - თქვა დრეიკმა.
  
  დალი შებრუნდა რაღაცის სათქმელად, როცა მურმა ხელი ასწია. "მოიცადე!" ტელეფონს წამით ხელი აიფარა. "ეს ახლახან დაფიქსირდა ჩვენს ცხელ ხაზზე.
  
  ყველა თავი შებრუნდა. მურმა კიდევ ერთი ზარი მიიღო და ახლა სპიკერის ღილაკს ეძებდა.
  
  "შენ ხარ," თქვა მურმა.
  
  უსხეულო ჭექა-ქუხილმა აავსო ოთახი, სიტყვები ისე სწრაფად გამოდიოდა, თითქოს დრეიკის ფეხებს დევნა სურდა. "ეს ჯულიან მარშია და ვიცი, რომ თითქმის ყველაფერი იცი. Დიახ, ვიცი. საკითხავია, როგორ გსურთ მისი თამაში?"
  
  ჰეიდენმა გამოიყენა ინიციატივა, როდესაც მურმა ხელი ააფეთქა გასაგრძელებლად. "შეწყვიტე სისულელე, მარშ. Სად არის?"
  
  "კარგი, ეს ფეთქებადი კითხვაა, არა? მე გეტყვი რა, ძვირფასო, აქ არის. ნიუ-იორკში".
  
  დრეიკმა სუნთქვა ვერ გაბედა, რადგან მათი ყველაზე საშინელი შიშები უდავოდ დადასტურდა.
  
  "მაშ, კიდევ ერთი კითხვაა, რა მინდა შემდეგ?" მსვლელობა დიდხანს შეჩერდა.
  
  - საქმეს შეუდექი, ჯიგარო, - დაიღრიალა სმიტმა.
  
  ალისია შუბლი შეჭმუხნა. "მოდით, ეს იდიოტი ჩვენს წინააღმდეგ არ გამოვიყენოთ."
  
  მარტს გაეცინა. "მოდით, მართლა არა. ასე რომ, ბირთვული ბომბი დატვირთულია, ყველა კოდი საგულდაგულოდ არის შეყვანილი. როგორც ამბობენ, საათი იკეცება. ახლა თქვენ მხოლოდ უნდა დარწმუნდეთ, რომ ის რეალურია და მოგაწოდოთ საბანკო ანგარიშის ნომერი. Მე მართალი ვარ?"
  
  - დიახ, - უბრალოდ თქვა ჰეიდენმა.
  
  "გჭირდება მტკიცებულება? ამისთვის დიდი შრომა მოგიწევთ".
  
  დრეიკი წინ დაიხარა. "Რას გულისხმობთ?"
  
  - ვგულისხმობ, დევნა დაიწყო.
  
  "მალე მიხვალ აზრამდე?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  "აჰ, ჩვენ ამას მივაღწევთ. პირველ რიგში, თქვენ პატარა მუშა ჭიანჭველებმა უნდა დაასრულოთ თქვენი სამუშაო. მე რომ შენ ვიყო, ჯოჯოხეთს გავშორდებოდი აქედან. ხედავ... ხედავ როგორ მომივიდა ეს რითმა? ყველაფრის რითმირებას ვაპირებდი, ხომ იცი, მაგრამ ბოლოს... კარგი, მივხვდი, რომ ამისთვის სულაც არ მიმიღია".
  
  დრეიკმა სასოწარკვეთილმა გააქნია თავი. "ჯანდაბა, მეგობარო. ისაუბრეთ სწორად ინგლისურად. "
  
  "პირველი მინიშნება უკვე თამაშშია. დადასტურების ფორმა. თქვენ გაქვთ ოცი წუთი Edison Hotel-ში, ნომერი 201-მდე მისასვლელად. შემდეგ არის კიდევ ოთხი მინიშნება, რომელთაგან ზოგი დადასტურებას ეხება, ზოგი კი მოთხოვნებს. ახლა გესმის ჩემი?"
  
  მაი პირველი დაბრუნდა. "სიგიჟე".
  
  "კარგი, მე ვარ ორი გონების კაცი. ერთი საჭიროებიდან, ერთი მანკიერებიდან. შესაძლოა, მათ კვეთაზე სიგიჟის ნაპერწკლები მიფრინავს".
  
  "Ოცი წუთი?" დრეიკმა საათს დახედა. "ჩვენ შეგვიძლია ამის გაკეთება?"
  
  "ყოველ წუთში, რომ დაგვიანებოდათ, რამზესის ერთ-ერთ საკანს ვუბრძანებ ორი მშვიდობიანი მოქალაქის მოკვლას".
  
  ისევ შოკი, საიდანაც ყბა ეცემა, საშინელება, მზარდი დაძაბულობა. დრეიკმა მუშტები შეკრა ადრენალინის ამაღლებისას.
  
  - ოცი წუთი, - გაიმეორა მარტმა. "Ამ წუთიდან."
  
  კარებიდან დრეიკი გაიქცა.
  
  
  * * *
  
  
  ჰეიდენმა კიბეები ჩაირბინა და შენობის სარდაფისკენ გაემართა, მის უკან კინიმაკა. გაბრაზებამ შეიპყრო და ეშმაკის ფრთებივით დაარტყა. გაბრაზებამ ფეხი აუჩქარა და კინაღამ დაბრუნდა. მისი ჰავაელი პარტნიორი ღრიალებდა, გასრიალდა და თითქმის გაუჩერებლად წამოდგა. ის ფიქრობდა საშინელ საფრთხის წინაშე მყოფ მეგობრებზე, რომლებიც დარბიან ქალაქში და არ იცოდნენ რას ელოდნენ და უკითხავად აყენებდნენ თავს. ის ფიქრობდა ყველა სამოქალაქო პირზე და იმაზე, თუ რას ფიქრობს თეთრი სახლი ახლა. კარგი იყო პროტოკოლების, გეგმების და შესასრულებელი ფორმულების არსებობა, მაგრამ როდესაც რეალური, სამუშაო სამყარო უკიდურესი საფრთხის ობიექტი გახდა, ყველა ფსონი შეჩერდა. კიბეების ბოლოში დერეფანში გავარდა და გაიქცა. ორივე მხარეს კარები იყო, უმეტესობა გაუნათებელი. შორეულ ბოლოში, გისოსების რიგი სწრაფად გადაიწია მისთვის.
  
  ჰეიდენმა ხელი გაუწოდა. "იარაღი".
  
  მცველი შეკრთა, მაგრამ შემდეგ დაემორჩილა, ზემოდან ბრძანება უკვე მისწვდა ყურს.
  
  ჰეიდენმა აიღო იარაღი, შეამოწმა, იყო თუ არა დატენილი და გამორთული იყო თუ არა უსაფრთხოება და შეიჭრა პატარა ოთახში.
  
  "რამზესი!" იყვირა მან. "რა ჯანდაბა გააკეთე?"
  
  
  თავი მეექვსე
  
  
  დრეიკი შენობიდან გაიქცა, ალისია, მეი და ბო მის გვერდით იყვნენ. ოთხი მათგანი უკვე ოფლში იყო გაჟღენთილი. განსაზღვრა ყოველი ფორიდან გამოდიოდა. ბომ ჯიბიდან ამოიღო უახლესი GPS ნავიგატორი და ზუსტად დაადგინა ედისონის მდებარეობა.
  
  "თაიმს სკვერის ტერიტორია", თქვა მან მარშრუტის შესწავლისას. გადაკვეთეთ მესამე და გადაკვეთეთ ლექსინგტონის გამზირი. გაემგზავრეთ ვალდორფ ასტორიაში".
  
  დრეიკი მანქანების მკვრივ ნაკადს შეუვარდა. არაფერი შეედრება ნიუ-იორკელი ტაქსის მძღოლის სიცოცხლის გადარჩენის მცდელობას, როდესაც ის სასოწარკვეთილი ცდილობდა თქვენი მუხლების მოტეხვას მთელი ძალით წინ წასვლისას. დრეიკი ბოლო წამს გადახტა, გადაიჩეხა უახლოესი ყვითელი კაბინის წინა მხარეს და მთელი სისწრაფით დაეშვა. რქები იღრიალა. გუნდის თითოეულმა წევრმა მოახერხა პისტოლეტის მოპოვება გასვლისას და ახლა აკანკალებდნენ მას, სურდათ მეტი ჰქონოდათ. მაგრამ დრო უკვე იწურებოდა. ტროტუარზე დაცემისას დრეიკმა საათს დახედა.
  
  ჩვიდმეტი წუთი.
  
  მათ გადალახეს ლექსინგტონი და შემდეგ სწრაფად გაიქცნენ ვალდორფის გასწვრივ, ძლივს გაჩერდნენ, როდესაც მანქანები დაცოცავდნენ პარკ ავენიუზე. დრეიკი შუქნიშანზე ხალხში იბრძოდა, ბოლოს კი გაბრაზებული წითელ სახეს პირისპირ შეხვდა.
  
  "მისმინე, მეგობარო, ჯერ აქ გადმოვალ, თუნდაც მომკლას. უფროსების ბაგეები გაცივდებიან და ეს არავითარი გზაა".
  
  დრეიკი გაბრაზებულ კაცს გვერდით ასწია, როცა ალისია და მეი გარეთ გარბოდნენ. სიგნალები შეიცვალა და გზა გაწმენდილი იყო. ახლა, იარაღით დამალული, ისინი მტკიცედ გადავიდნენ შემდეგ მთავარ ქუჩაზე, მედისონის ავენიუზე. ისევ ხალხმა გაავსო ტროტუარი. ბო 49-ეზე გავიდა, მანქანებს შორის მოქსოვა და უპირატესობა მოიპოვა. საბედნიეროდ, მოძრაობა ახლა ნელი იყო და თავისუფალი ადგილი იყო უკანა ბამპერებსა და წინა ფარებს შორის. ქალები ბოს გაჰყვნენ და შემდეგ დრეიკი რიგში ჩაჯდა.
  
  მძღოლებმა მათ შეურაცხყოფა მიაყენეს.
  
  დარჩენილია თორმეტი წუთი.
  
  თუ დააგვიანეს, სად დაესხმოდნენ ტერორისტული უჯრედები? დრეიკმა წარმოიდგინა, რომ ედისონთან ახლოს იქნებოდა. მარშს სურს, რომ ეკიპაჟმა იცოდეს, რომ მისი ბრძანებები ზუსტად შესრულდა. წინ მანქანის კარი გაიღო - მხოლოდ იმიტომ, რომ მძღოლმა შეძლო - და ბო ზუსტად დროზე გადახტა სახურავზე. ალისია ჩარჩოს კიდეს მოჰკიდა ხელი და მამაკაცის სახეში დაარტყა.
  
  ახლა ისინი უხვევენ მარცხნივ, უახლოვდებიან მე-5 ავენიუს და სხვა ხალხმრავლობას. ბომ ყველაზე უარესი ჯიბის ჯიბესავით გაცურდა პოპ-კონცერტზე, რასაც მოჰყვა ალისია და მეი. დრეიკმა ახლახან დაუყვირა ყველას, მისი იორკშირელის მოთმინება საბოლოოდ ამოიწურა. მას გზა გადაუკეტეს მამაკაცებმაც და ქალებმაც, მამაკაცებმაც და ქალებმაც, რომლებსაც არ აინტერესებდათ, ჩქარობდა თუ არა საკუთარი სიცოცხლის გადარჩენას, რომელიმე შვილის სიცოცხლეს, ან თუნდაც საკუთარი. დრეიკმა თავისი გზა გაიარა და ერთი კაცი გაჭიმული დატოვა. ბავშვთან ერთად ქალი საკმაოდ დაჟინებით უყურებდა მას, რათა თავი დამნაშავედ ეგრძნო, სანამ არ გაახსენდა, რისთვის გარბოდა.
  
  მოგვიანებით მადლობას მეტყვით.
  
  მაგრამ, რა თქმა უნდა, ის არასოდეს გაიგებს. რაც არ უნდა მოხდეს.
  
  ახლა ბომ მარცხნივ გაისროლა, როცა ამერიკის კონტინენტის გამზირზე 47-ე ქუჩისკენ გაიქცა. მაგნოლიას საცხობი მარჯვნიდან გაიარა და დრეიკი მანოზე დააფიქრა და შემდეგ ის, რაც ჰავაელებმა შეიძლება უკვე ისწავლეს რამზესისგან. ორი წუთის შემდეგ, როდესაც ისინი 47-ე ქუჩაზე აფეთქდნენ, უცებ მათ მარცხნივ გამოჩნდა Times Square. მათ მარჯვნივ იყო ჩვეულებრივი Starbucks, სადაც აურზაური სუფევდა და კარებთან რიგები იდგა. დრეიკი სახეებს უყურებდა, როცა გარბოდა, მაგრამ არ ელოდა, რომ რომელიმე ეჭვმიტანილს პირისპირ შეხვდებოდა.
  
  ოთხი წუთი.
  
  დრო უფრო სწრაფად გადიოდა და უფრო ძვირფასი იყო, ვიდრე მომაკვდავი მოხუცის ბოლო წუთები. მარცხნივ, ტროტუართან, სასტუმროს ნაცრისფერი ფასადი იყო მოოქროვილი შესასვლელით, ხოლო ბიუ პირველი იყო, ვინც შემოვიდა კარებიდან. დრეიკმა ბარგის ეტლს და ყვითელ ტაქსს გვერდი აუარა, რომელიც სახიფათოდ გადატრიალდა, რათა მაის გაჰყოლოდა შიგნით. მათ დახვდათ ფართო ფოიე, ნახაზიანი წითელი ხალიჩით.
  
  ბო და ალისია უკვე აჭერდნენ ცალკეული ლიფტების გამოძახების ღილაკებს, ხელები ფარულ იარაღთან ახლოს ეჭირათ, როცა დაცვა მათ უყურებდა. დრეიკმა განიხილა SPEAR Crew-ის პირადობის მოწმობის ჩვენება, მაგრამ ეს მხოლოდ დამატებით კითხვებს გამოიწვევდა და ათვლა უკვე ბოლო სამ წუთამდე გადიოდა. ზარმა გამოაცხადა, რომ ალისიას ლიფტი მოვიდა და ეკიპაჟი მასზე ავიდა. დრეიკმა შეაჩერა ახალგაზრდა მამაკაცი მათთან შეერთებაზე, გაშლილი ხელით უბიძგა. მადლობა ღმერთს, რომ მუშაობდა, რადგან შემდეგი ჟესტი შეკრული მუშტი იქნებოდა.
  
  ოთხი კაციანი გუნდი შეიკრიბა, როდესაც მანქანა ამაღლდა, შეაჩერა მისი მოძრაობა და ამოიღო იარაღი. როგორც კი კარი გაიღო, ისინი გამოვიდნენ 201-ე ოთახის მოსაძებნად. მყისიერად მათ შორის მუშტებისა და ფეხების ქარიშხალი გაჩნდა, რამაც ბოც კი შეაძრწუნა.
  
  ვიღაც ელოდა.
  
  დრეიკი შეკრთა, როცა მუშტი თვალის ბუდეზე მოხვდა, მაგრამ ტკივილის ელვარებას ყურადღება არ მიაქცია. ფეხმა სცადა თავისის დაჭერა, მაგრამ განზე გადგა. იგივე ფიგურა უკან დაიხია და ალისიას შემოერტყა და მისი სხეული შელესილ კედელს მიაჯახუნა. მაიმ შეაჩერა მუშტები აწეული ხელებით, შემდეგ კი ბომ სწრაფი დარტყმა დაარტყა, ერთი-ორი, რამაც შეაჩერა მთელი იმპულსი და თავდამსხმელი მუხლებზე მიიყვანა.
  
  დრეიკი წამოხტა და შემდეგ მთელი ძალით დაარტყა მუშტი. დრო იკლებს. ფიგურა, სქელ ქურთუკში გამოწყობილი მამაკაცი, იორკშირელის დარტყმის ქვეშ შეკრთა, მაგრამ როგორღაც მოახერხა მისი უძლიერესი ნაწილის გადახტომა. დრეიკი გვერდზე დაეცა და წონასწორობა დაკარგა.
  
  - ტომარა, - თქვა მაიმ. "ის პანჩ ტომარაა. პოზიციონირებულია ჩვენს შენელებისთვის. "
  
  ბო უფრო ძლიერად შემოვიდა ვიდრე ადრე. "Ის ჩემია. Მიდიხარ."
  
  დრეიკი დაჩოქილ ფიგურას გადაახტა და ოთახის ნომრები შეამოწმა. მათ მხოლოდ სამი ოთახი აშორებდათ დანიშნულების ადგილს და ერთი წუთი რჩებოდათ. ისინი დარჩნენ ბოლო წამებში. დრეიკი ოთახის გარეთ გაჩერდა და კარი გააღო. Არაფერი მომხდარა.
  
  მაიმ გვერდით გასწია. "გადაადგილება."
  
  ერთი მაღალი დარტყმა - და ხე გაიყო, მეორე - და ჩარჩო ჩამოინგრა. დრეიკმა ხველა აუტყდა. - ეს შენთვის უნდა დაასუსტა.
  
  შიგნით, ისინი გაშალეს, იარაღი მზად იყო და სწრაფად ეძებდნენ, მაგრამ ობიექტი, რომელსაც ეძებდნენ, საშინლად აშკარა იყო. საწოლის შუაში იყო, პრიალა A4 ფოტო. ალისია საწოლთან მივიდა და ირგვლივ მიმოიხედა.
  
  "ოთახი უნაკლოა", - თქვა მაიმ. "ვდებ ფსონი არ არის წამყვანი."
  
  ალისია საწოლის კიდეზე გაჩერდა, ქვემოთ იყურებოდა და ზედაპირულად სუნთქავდა. მან თავი დაუქნია და დაიღრიალა, როცა მას დრეიკი შეუერთდა.
  
  "Ღმერთო ჩემო. Რა არის ეს-"
  
  მას ტელეფონის ზარმა შეაწყვეტინა. დრეიკმა საწოლს შემოუარა, ღამისთევასთან მივიდა და ტელეფონი აკვანიდან აიღო.
  
  "დიახ!"
  
  "აჰ, ვხედავ, რომ ეს გააკეთე. ეს არ შეიძლება იყოს ადვილი."
  
  "მარტი! გიჟი ნაძირალა ხარ. ბომბის ფოტო დაგვიტოვეთ? ჯანდაბა ფოტო?"
  
  "დიახ. შენი პირველი მინიშნება. რატომ გეგონა, რომ მოგცემდი ნამდვილს? ასე სულელი. გაუგზავნეთ ეს თქვენს ლიდერებს და კვერცხებს. ისინი გადაამოწმებენ სერიულ ნომრებს და ყველა სხვა რამეს. პლუტონიუმის კასრები E. ფისილურ მასალა. მოსაწყენი რამ, ნამდვილად. შემდეგი მინიშნება კიდევ უფრო მეტყველი იქნება. "
  
  ამ დროს ოთახში ბო შემოვიდა. დრეიკი იმედოვნებდა, რომ პუნჩ კაცს თან წაათრევდა, მაგრამ ბომ წარმოსახვითი ხაზი გაავლო მის საძილე არტერიაში. "მან თავი მოიკლა", - თქვა ფრანგმა გაოგნებული ხმით. "აბი თვითმკვლელობისთვის."
  
  სისულელე.
  
  "Ხედავ?" თქვა მარტმა. "ჩვენ ძალიან სერიოზულები ვართ."
  
  "გთხოვ მარშ", სცადა დრეიკი. "უბრალოდ გვითხარი რა გინდა. ჩვენ ამას გავაკეთებთ ახლავე, ჯანდაბა."
  
  "ოჰ, დარწმუნებული ვარ, რომ გააკეთებ. მაგრამ ჩვენ ამას მოგვიანებით შევინახავთ, კარგი? ამაზე რას იტყვით? გაიქეცი მეორე რჩევისთვის. ეს დევნა უკეთესი და რთული ხდება. ოცი წუთი გაქვთ რესტორან მარეაში მისასვლელად. სხვათა შორის, ეს იტალიური კერძია და ძალიან გემრიელ კალცონს ამზადებენ ნდიუისგან, დამიჯერეთ. მაგრამ ჩვენ აქ არ გავჩერდებით, მეგობრებო, რადგან ამ კვალს ტუალეტის ქვეშ ნახავთ. ისიამოვნეთ."
  
  "ჭაობი" -
  
  "Ოცი წუთი".
  
  ხაზი გატეხილია.
  
  დრეიკმა დაიფიცა, შემობრუნდა და მთელი ძალით გაიქცა.
  
  
  თავი მეშვიდე
  
  
  სხვა არჩევანის გარეშე, ტორსტენ დალმა და მისმა გუნდმა გადაწყვიტეს დაეტოვებინათ მანქანა და დაეტოვებინათ. მას სხვა არაფერი სურდა, თუ არა მჭიდროდ შეკავება, რადგან სმიტმა მძლავრი SUV-ს ესროლა ნახევარი ათეული კუთხეში, საბურავები ღრიალებდა საგნების გადაადგილებისას, მაგრამ ნიუ-იორკი იმ დროს სხვა არაფერი იყო, თუ არა ყვითელი კაბინის, ავტობუსების და დაქირავებული მანქანების გაბრაზებული ღრიალი. სიტყვა "ჩიხი" მოვიდა დალს გონებაში, მაგრამ ეს ხდებოდა ყოველდღე, დღის უმეტესი ნაწილი, რქები ისევ ღრიალებდა და ხალხი ყვიროდა შემოგორებული ფანჯრებიდან. მთელი ძალით დარბოდნენ, მითითებებს მიჰყვებოდნენ. ლორენმა და იორგიმ ტყვიაგაუმტარი ჟილეტები გაიხადეს. კენზი სირბილით მიდიოდა დალის გვერდით და ტუჩებს იწურავდა.
  
  "მე ბევრად უფრო გამოგადგება," უთხრა მან დალს.
  
  "არა".
  
  "ოჰ, მოდი, როგორ შეიძლება ეს მტკივნეული იყოს?"
  
  "არასოდეს".
  
  "ოჰ, ტორსტი..."
  
  "კენზი, შენ არ იბრუნებ შენს დაწყევლილ კატანას. და ნუ მეძახი ასე. ის, რომ ერთი გიჟი ქალი მეტსახელებს მაძლევს, საკმარისად ცუდია".
  
  "ოჰ ჰო? ისევე როგორც შენ და ალისია... იცი?"
  
  სმიტმა იღრიალა, როდესაც ისინი გადაკვეთეს კიდევ ერთი გზაჯვარედინზე, დაინახა ფეხით მოსიარულეები და ბაიკერები, რომლებიც ბლოკავდნენ მწვანე შუქს, ყველას სიცოცხლე ეჭირა ხელში, მაგრამ დარწმუნებული იყო, რომ ისინი არ დაზარალდებოდნენ დღეს. ისინი სწრაფად გაიქცნენ შემდეგ ქუჩაზე, ჯარისკაცები ძლივს გრძნობდნენ სიცხეს სპრინტის დროს, როდესაც გადალახეს ორი ნელა მოძრავი პრიუსი და ჩაამსხვრია მათი გვერდითი სარკეები. GPS-მა გაისმა.
  
  "ოთხი წუთი ნავსაყუდელამდე," შეაფასა იორგიმ. "ჩვენ უნდა შევანელოთ."
  
  "მე სამში შევანელებ", - ამოიოხრა სმიტმა. "ნუ მიმანიშნებ ჩემს საქმეზე."
  
  დალმა კენსის გადასცა გლოკი და ჰონგ-კონგის პისტოლეტი, ეს არც ისე ადვილი საქმეა, არც საიდუმლო გასაკეთებელი ნიუ-იორკში. მან ისე მოიღუშა. მისი უკეთესი განსჯის საწინააღმდეგოდ, ისინი პრაქტიკულად იძულებულნი იყვნენ მიეღოთ თაღლითი აგენტის დახმარება. არაჩვეულებრივი დღე იყო და საჭირო იყო ყველა ზომა, თუნდაც სასოწარკვეთილი. და სინამდვილეში, ის მაინც გრძნობდა, რომ მათ შესაძლოა ჰქონოდათ ნათესაობა, რაღაც პარალელური ომის სულები, რამაც გაზარდა მისი ნდობის დონე.
  
  მას სჯეროდა, რომ მათ შეეძლოთ ბრიჯიტ მაკენზის გადარჩენა, რაც არ უნდა მტკიცე წინააღმდეგობა გაეწია.
  
  ახლა სმიტი გადავიდა ორ ზოლზე, მხრებზე აეკიდა გაჩერებულ F150-ს, მაგრამ უკანმოუხედავად განაგრძო მოძრაობა. დროის უქონლობის გამო, მათ არ შეეძლოთ რაიმე სიკეთის ყიდვა და მათზე ჩამოკიდებული საშინელი ღრუბელი იმას ნიშნავდა, რომ ისინი იძულებულნი იყვნენ მუდმივად ყოფილიყვნენ ალ-ინში.
  
  დალმა იარაღის ჩაქუჩი დაარტყა. "საწყობიდან ერთ წუთზე ნაკლებია," - თქვა მან. "და ჯანდაბა რატომ არ აგვარებენ ყველა ამ ორმოებს?"
  
  სმიტი თანაუგრძნობდა მას. გზები იყო გაუთავებელი, ორმოიანი, სახიფათო მონაკვეთები, სადაც მანქანები ნელა მოძრაობდნენ უსწორმასწორო ორმოებში და საგზაო სამუშაოები ჩნდებოდა ნებისმიერ მომენტში, თითქოს გულგრილი არ იყო დღის დროის ან მოძრაობის სიმკვრივის მიმართ. მართლაც იყო ის ძაღლი ძაღლზე და არც ერთ ადამიანს არ სურდა ვინმეს დახმარება.
  
  მათ სწრაფად აითვისეს GPS-ზე და დაუმიზნეს ისრის წერტილს. დილის სიხალისე მათ შიშველ კანს აფრქვევდა და ყველას ახსენებდა, რომ ჯერ კიდევ ადრე იყო. მზის შუქი იფილტრებოდა ღრუბლებში არსებული უფსკრულიდან, ნავსაყუდელებსა და მიმდებარე მდინარეს ფერმკრთალი ოქროსფრად ღებავდა. ის ადამიანები, რომლებსაც დალი ხედავდა, ჩვეულ საქმეს ასრულებდნენ. მან წარმოადგინა ნავსადგურის ტერიტორია ბნელი და უხეში, მაგრამ საწყობების გარდა, ის სუფთა იყო და განსაკუთრებით ხალხმრავალი. და ის არ იყო დაკავებული, რადგან გადაზიდვის ძირითადი ადგილები ნიუ ჯერსის ყურის გასწვრივ იყო. თუმცა, დალმა დაინახა დიდი, გაფუჭებული კონტეინერები და გრძელი, ფართო ჭურჭელი, უმოძრაო წყალზე და უზარმაზარი ცისფერი შეღებილი კონტეინერის ამწეები, რომლებსაც შეეძლოთ რკინიგზის ლიანდაგზე გავლა ბურჯის გასწვრივ და მათი კონტეინერების შეგროვება გამავრცელებლებით.
  
  მარცხნივ იყო საწყობები, ასევე უფრო ნათელი კონტეინერებით სავსე ეზო. დალმა ას ორმოცდაათი ფუტის მოშორებით შენობაზე მიუთითა.
  
  "ეს ჩვენი ბიჭია. სმიტი, კენზი, მოდი წინ. მე მინდა, რომ ლორენი და იორგი ჩვენს უკან იყვნენ.
  
  მან უკან დაიხია, ახლა კონცენტრირდა, ფოკუსირებული იყო მათ უკან ერთი შეტევის წინააღმდეგ ბრძოლაზე, სანამ ისინი გადავიდოდნენ მეორეზე... და შემდეგ მეორეზე, სანამ ეს კოშმარი არ დასრულებულა და მას შეეძლო ოჯახთან დაბრუნება. ახლად შეღებილი კარები შენობის გვერდით იყო მოპირკეთებული და დალმა აიხედა პირველი ფანჯრის დასანახად.
  
  "ცარიელი ოფისი. მოდით ვცადოთ შემდეგი."
  
  რამდენიმე წუთი გავიდა, როცა ჯგუფი შენობის გვერდით შემოცურდა, იარაღი მზად იყო, ამოწმებდა ფანჯრებს ფანჯრებს, კარს კარს. დალმა იმედგაცრუებით შენიშნა, რომ ისინი იწყებდნენ ადგილობრივი მუშების ყურადღების მიქცევას. მას არ სურდა მათი მტაცებლის შეშინება.
  
  "მოდით".
  
  ისინი სასწრაფოდ წინ წავიდნენ, ბოლოს მეხუთე ფანჯარას მიადგნენ და სწრაფად შეხედეს. დალმა დაინახა მუყაოს ყუთებითა და ხის ყუთებით გადაჭედილი ფართო სივრცე, მაგრამ ფანჯრის გვერდით მართკუთხა მაგიდაც დაინახა. ოთხი კაცი იჯდა მაგიდის გარშემო თავდახრილი, თითქოს საუბრობდნენ, გეგმავდნენ და ფიქრობდნენ. დალი მიწაზე დაეცა და კედელს მიეყრდნო.
  
  "Ჩვენ კარგად ვართ?" ჰკითხა სმიტმა.
  
  - ალბათ, - თქვა დალმა. "შეიძლება არაფერი იყოს... მაგრამ..."
  
  - მე შენ გენდობი, - თქვა კენზიმ სარკაზმით. "შენ იხელმძღვანელე, მე მივყვები", შემდეგ მან თავი დაუქნია. "მართლა ასეთი გიჟები ხართ? უბრალოდ შევარდეთ იქ და ჯერ დაიწყეთ სროლა?"
  
  მამაკაცი მიუახლოვდა და თვალი ჩაუკრა მათ. დალმა ასწია HK და მამაკაცი ჰაერში ხელებით გაიყინა. გადაწყვეტილება ძირითადად იმიტომ მიიღეს, რომ ბიჭი საწყობში ვინმეს მხედველობის პირდაპირ იყო. წამიც არ გასულა, სანამ დალი ადგა, შემოტრიალდა და გარე კარში მხარზე შეაჯახუნა. სმიტი და კენზი მასთან იყვნენ და მის გონებას კითხულობდნენ.
  
  როდესაც დალი ფართო საწყობში შევიდა, ოთხი კაცი გადმოხტა მაგიდიდან. მათი იარაღი გვერდებზე ედო და ახლა ამოიღეს და განურჩევლად ესროდნენ მოახლოებულ უცნობებს. ტყვიები დაფრინავდნენ მთელს ადგილზე, ჩაამსხვრიეს ფანჯარა და მუშტი შემოარტყეს მბრუნავ კარს. დალი თავდაყირა ჩაყვინთა, მოძრავი, აღმოცენებული, სროლა. მაგიდის უკან მყოფი კაცები უკან იხევდნენ, საპასუხოდ ისროლეს, მხრებზე და ფეხებს შორისაც კი დარბოდნენ. არსად იყო უსაფრთხო. შემთხვევითმა სროლამ შეავსო კავერნოზული სივრცე. დალი ორივე იდაყვს დაეყრდნო, სანამ მაგიდას არ მიაღწია და გადაატრიალა, ფარად გამოიყენა. ერთი ბოლო დაიმსხვრა, როდესაც დიდი კალიბრის ტყვია გავიდა.
  
  "სიგიჟე".
  
  "ჩემს მოკვლას ცდილობ?" კენზიმ ჩაიბურტყუნა.
  
  დიდმა შვედმა ტაქტიკა შეცვალა, უზარმაზარი მაგიდა ასწია და შემდეგ ჰაერში გაუშვა. ჩამოვარდნილმა კიდეებმა ერთი კაცის ტერფები დაიჭირა, აფრინდა და თოფი გვერდზე გაფრინდა. როცა დალი სწრაფად უახლოვდებოდა, კენზის ხმამ შეანელა.
  
  "ფრთხილად იყავით იმ პატარა ნაბიჭვრებთან. მე ვმუშაობდი მთელ ახლო აღმოსავლეთში და ვნახე ათასობით მათგანი ჟილეტებში".
  
  დალი ყოყმანობდა. "არა მგონია, რომ უბრალოდ შეგიძლია..."
  
  აფეთქებამ საწყობის კედლები შეარყია. შვედი ფეხიდან გადმოვარდა, ჰაერში გაფრინდა და უკვე ჩამტვრეულ ფანჯარას დაეჯახა. თეთრმა ხმაურმა აავსო თავი, ყურებში ზუზუნი აჭარბა და წამით ვერაფერი დაინახა. როცა მხედველობამ გარკვევა დაიწყო, მიხვდა, რომ კენზი მის წინ იჯდა და ლოყაზე ეფერებოდა.
  
  "გაიღვიძე, ძმაო. ეს არ იყო მთელი სხეული, მხოლოდ ყუმბარა".
  
  "ოჰ. ისე, ეს მაძლევს თავს უკეთესად".
  
  "ეს არის ჩვენი შანსი," - თქვა მან. "თავის ტვინის შერყევამ მისი თანამემამულე იდიოტებიც ფეხზე წამოაგდო."
  
  დალი იბრძოდა ფეხზე. სმიტი ფეხზე იდგა, მაგრამ ლორენი და იორგი მუხლებზე იყვნენ და თითები თეძოებზე ჰქონდათ მიჭერილი. დალმა დაინახა, რომ ტერორისტები გონზე მოსვლას იწყებდნენ. აუცილებლობამ ნაზი ხორცის ნაჭერს ქინძისთავივით დაარტყა. პისტოლეტის აწევით, მას კვლავ ცეცხლი გაუხსნეს, მაგრამ მოახერხა დაჭრა ერთ-ერთი ამომავალი ტერორისტი და უყურებდა, როგორ დაიხარა და დაეცა მამაკაცი.
  
  სმიტი გავარდა. "დაიჭირეს იგი."
  
  დალი ლიდერობდა. კენზიმ მის გვერდით სროლა მოახდინა. დარჩენილმა ორმა ტერორისტმა კუთხე შემოუარა და დალი მიხვდა, რომ გასასვლელისკენ მიემართებოდნენ. მან ერთი წუთით შეანელა, შემდეგ იმავე კუთხეში შემოიხვია, ფრთხილად ისროლა, მაგრამ მისი ტყვიები მხოლოდ ცარიელ ჰაერსა და ბეტონს მოხვდა. კარი ფართოდ იყო ღია.
  
  ყუმბარა შიგ დაბრუნდა.
  
  ახლა აფეთქება ბუნებრივი იყო, SPIR-ის გუნდმა დაიფარა და დაელოდა ნამსხვრევების გავლას. ძლიერი დარტყმის შედეგად კედლები შეირყა და გაიბზარა. შემდეგ ისინი ფეხზე იდგნენ, თავშესაფარში კარს აჭერდნენ და ნათელ დღეს შეაღწიეს.
  
  - დილის ერთი საათი, - თქვა სმიტმა.
  
  დალმა გაიხედა მითითებულ მიმართულებით, დაინახა ორი ფიგურა, რომელიც გარბოდა და მათ უკან ჰადსონი, რომელიც მიდიოდა ზემო ყურეში. "სიგიჟე, მათ შეიძლება ჰქონდეთ ჩქაროსნული კატარღები."
  
  კენზი ერთ მუხლზე დაეცა და ფრთხილად დაუმიზნა. "მაშინ ჩვენ ავიღებთ..."
  
  - არა, - დაბლა ჩამოუშვა დალმა იარაღის ლულა. "არ ხედავთ იქ მშვიდობიან მოსახლეობას?"
  
  "ზუბი", დაიფიცა მან ებრაულად, ენაზე, რომელიც დალს არ ესმოდა. სმიტმა, კენზიმ და შვედმა ერთად დაიწყეს დევნა. ტერორისტებმა სწრაფად იმოქმედეს, ისინი უკვე თითქმის ბურჯთან იყვნენ. კენზი კომპრომისზე წავიდა მისი HK ჰაერში გასროლით, მოლოდინით, რომ მშვიდობიანი მოქალაქეები გაიქცნენ ან დამალულიყვნენ.
  
  "შეგიძლიათ გადამიხადოთ მადლობა მას შემდეგ, რაც დღეს გადავარჩენთ", - დაიყვირა მან.
  
  დალმა დაინახა, რომ მის წინაშე შესაძლებლობების გზა გაიხსნა. ორივე ტერორისტი სრულ სიმაღლეზე იდგა წყლის ფონზე, შესანიშნავ სამიზნეებზე და კენსის თავგადასავლების ცეცხლმა მათ გზა გაუხსნა. მან შეანელა და მარაგი მხარზე მიიდო, ფრთხილად დაუმიზნა. სმიტი მის გვერდით მიჰყვა.
  
  ტერორისტები ისე შეტრიალდნენ, თითქოს ტელეპათიას ასრულებდნენ, უკვე ისროდნენ. დალი ინარჩუნებდა ყურადღებას, როდესაც ტყვიის სასტვენი შუბისმენებს შორის. მისი მეორე ტყვია მიზანს მკერდში მოხვდა, მესამე - შუბლში, ზუსტად ცენტრში. მამაკაცი შემოვიდა, უკვე მკვდარი.
  
  "ერთი ცოცხალი დატოვე", - გაისმა ლორენის ხმა მის ყურმილში.
  
  სმიტმა გაისროლა. ბოლო ტერორისტი უკვე გვერდით იყო გადახტა, ტყვიამ ქურთუკს დაარტყა სმიტის მოწესრიგებისას. სწრაფი მოძრაობით ტერორისტმა კიდევ ერთი ყუმბარა ესროლა - ამჯერად თავად ბურჯის გასწვრივ.
  
  "არა!" დალმა უშედეგოდ გაისროლა, გული ყელში ჩაუვარდა.
  
  პატარა ბომბი ხმამაღალი ხმით აფეთქდა, აფეთქების ტალღამ დოკებში გაიჟღერა. დალი ერთი წუთით დაიმალა კონტეინერის მიღმა და შემდეგ უკან გამოხტა - მაგრამ მისი იმპულსი შეირყა, როდესაც დაინახა, რომ ახლა მხოლოდ დარჩენილ ტერორისტზე არ უნდა ინერვიულოთ.
  
  აფეთქების შედეგად ერთ-ერთი კონტეინერის ამწე დაზიანდა ბაზაზე და სახიფათოდ გადაბრუნდა მდინარეზე. ლითონის დაფქვის, დამტვრევის ხმები გარდაუვალ ნგრევას აუწყებდა. ხალხი მზერას ადგა და მაღალი ჩარჩოდან გაქცევა დაიწყო.
  
  ტერორისტმა კიდევ ერთი ყუმბარა ამოიღო.
  
  "ამჯერად არა, დებილო." სმიტი უკვე ცალ მუხლზე იჯდა და სკივრის გასწვრივ ცახცახებდა. მან აიღო ჩახმახი და უყურებდა ბოლო ტერორისტის დაცემას, სანამ ყუმბარიდან ქინძისთავის ამოღებას შეძლებდა.
  
  მაგრამ ამწის გაჩერება ვერ მოხერხდა. ჩარჩოს მთელ სიგრძეზე ჩამოსხმული და დანგრეული, მძიმე რკინის ხარაჩოები დოკს დაეჯახა, ჩარჩო დაიმსხვრა და პატარა ქოხი, რომელზეც ისინი დაეცა. კონტეინერები დაზიანდა და რამდენიმე ფუტით უკან დაიხიეს. ლითონის გისოსები და ჯვარედინი ზოლები ჩამოფრინდა და მიწიდან მომაკვდინებელი ასანთივით ხტუნავდა. სმიტსა და დალს შორის ქუჩის შუქის ზომის კაშკაშა ცისფერი სვეტი მოელვარე - რაღაც, რასაც დარტყმის შემთხვევაში ისინი შუაზე გაწყვეტდა - და გაჩერდა რამდენიმე ფუტის დაშორებით, საიდანაც ლორენი და იორჯი ზურგით იდგნენ საწყობისკენ.
  
  "არანაირი ნაბიჯი არ არის." კენზიმ დაუმიზნა ტერორისტს, ორმაგი შემოწმება. "ის ძალიან მკვდარია."
  
  დალმა ფიქრები მოაგროვა და ნავსადგურებს მიმოიხედა. სწრაფმა შემოწმებამ აჩვენა, რომ, საბედნიეროდ, კონტეინერის ამწე არავინ დაშავებულა. თითი ყელზე მიკრა მიკროფონზე.
  
  "კამერა გამორთულია", - თქვა მან. "მაგრამ ისინი ყველა მკვდრები არიან."
  
  ლორენი დაბრუნდა. "კარგი, მე გადავცემ."
  
  კენზის ხელი დალის მხარზე დაედო. "გასაღებად უნდა მომეცა საშუალება. იმ ნაძირალას მუხლებს დავამტვრევდი; შემდეგ ვაიძულებდით მას სალაპარაკოდ, ასე თუ ისე".
  
  "ზედმეტად სარისკო." დალი მიხვდა, რატომაც არა. "და საეჭვოა, რომ ჩვენ შეგვეძლო მისი საუბარი ამ მოკლე დროში."
  
  კენზიმ გაღიზიანებულმა აკოცა. "თქვენ საუბრობთ ევროპისა და ამერიკის სახელით. მე ისრაელი ვარ".
  
  ლორენი დაბრუნდა ხაზზე. "Ჩვენ უნდა წავიდეთ. იქ კამერა იყო. Არ არის კარგი."
  
  დალმა, სმიტმა და კენზიმ გაიტაცეს უახლოესი მანქანა და ჩათვალეს, რომ თუ ფეხით 5 წუთით მეტი დასჭირდებოდათ, დროის დაზოგვა შეიძლება ბევრად მეტი იყოს.
  
  
  თავი მერვე
  
  
  დრეიკი 47-ე ქუჩის ბეტონს შეეჯახა, ძალაგამოცლილი საათის დასრულებამდე სულ რაღაც თვრამეტი წუთი დარჩა. მათ მაშინვე შეექმნა პრობლემა.
  
  "მეშვიდე, მერვე თუ ბროდვეი?" მაიმ იყვირა.
  
  ბომ ნავიგატორი ააფრიალა მას. მარეა ცენტრალურ პარკთან ახლოსაა.
  
  "დიახ, მაგრამ რომელი ქუჩა მიგვიყვანს მის გვერდით?"
  
  ისინი ტროტუარზე ეკიდნენ წამების გავლისას, იცოდნენ, რომ მარში ამზადებდა არა მხოლოდ ატომურ ბომბს, არამედ გუნდებს, რომლებიც ყოველ წუთს აკლებდნენ ორ მშვიდობიანი მოქალაქის სიცოცხლეს მომდევნო პაემანზე დაგვიანებით.
  
  "ბროდვეიზე ყოველთვის დაკავებულია", თქვა დრეიკმა. "მოდით გავაკეთოთ მერვე."
  
  ალისიამ მზერა შეხედა მას. "საიდან ჯანდაბა იცი?"
  
  "მე გავიგე ბროდვეის შესახებ. არასოდეს მსმენია რვის შესახებ.
  
  "ოჰ, საკმაოდ სამართლიანი. სად -"
  
  "არა! ეს ბროდვეია!" ბომ უცებ დაიყვირა თავისი თითქმის მუსიკალური აქცენტით. "რესტორანი არის ძალიან ზედა ... თითქმის".
  
  "თითქმის?"
  
  "Ჩემთან ერთად!"
  
  ბო აფრინდა, როგორც 100 მეტრიანი სპრინტერი, ისე გადახტა გაჩერებულ მანქანაზე, თითქოს იქ არ იყო. დრეიკი, ალისია და მეი მის უკან მიჰყვნენ, აღმოსავლეთით შეუხვიეს ბროდვეის და გზაჯვარედინზე, სადაც Times Square ანათებდა და ანათებდა და უგულებელყო მისი მბჟუტავი ეკრანები.
  
  ბრბოს კვლავ გაუჭირდა დაშლა და ბო კვლავ გაუძღვა მათ გზის პირას. აქაც ტურისტები იკრიბებოდნენ, უკან იხრებოდნენ, ათვალიერებდნენ მაღალ შენობებს და ბილბორდებს, ან ცდილობდნენ გადაეწყვიტათ სიცოცხლე საფრთხეში ჩაეგდოთ და გადატვირთულ გზაზე გადასულიყვნენ. ბარკერები ემსახურებოდნენ ბრბოს, სთავაზობდნენ იაფ ბილეთებს ბროდვეის სხვადასხვა შოუსთვის. ყველა ფერის ენები ავსებდნენ ჰაერს, თითქმის აბსოლუტური, რთული ნაზავი. უსახლკაროები ცოტანი იყვნენ, მაგრამ ისინი, ვინც მათ მხარს უჭერდნენ, ძალიან ხმამაღლა და ენერგიულად აწარმოებდნენ კამპანიას შემოწირულობებისთვის.
  
  წინ ბროდვეი იყო, ნიუ-იორკელებითა და ვიზიტორებით სავსე, ბილიკებით მოფენილი, ფერად-ფერადი მაღაზიებითა და რესტორნებით შემოფარგლული დაკიდული, განათებული აბრებითა და A-ტიპის ჩვენებით. გამვლელები ბუნდოვნი იყვნენ, როდესაც დრეიკი და SPEAR გუნდის მისი ნაწილი რბოლაში მიდიოდნენ.
  
  Თხუთმეტი წუთი.
  
  ბომ მზერა შეხედა მას. "ნავიგატორი ამბობს, რომ ფეხით ოცდაორი წუთის სავალია, მაგრამ ტროტუარები ისეა გადაჭედილი, რომ ყველა ერთნაირი ტემპით დადის".
  
  "მაშინ გაიქეცი", - მოუწოდა მას ალისია. "აიქნია შენი უზარმაზარი კუდი. იქნებ ეს გაიძულებს უფრო სწრაფად იმოძრაო".
  
  სანამ ბო რაიმეს იტყოდა, დრეიკმა იგრძნო, რომ მისი ისედაც სწრაფად ჩაძირული გული კიდევ უფრო იძირებოდა. წინ გზა მთლიანად გადაკეტილი იყო ორივე მიმართულებით და ძირითადად ყვითელი ტაქსებით. ფრთაზე მოტეხილობა იყო და ვინც მის გარშემო შემოვლას არ ცდილობდა, ნელ-ნელა გამოძვრა მანქანები, რათა უკეთ დაენახათ. ტროტუარი ორივე მხრიდან ხალხით იყო სავსე.
  
  "Სისხლიანი ჯოჯოხეთი"
  
  მაგრამ ბო არც ანელებდა. მსუბუქმა ნახტომმა მიიყვანა იგი ახლომდებარე ტაქსის საბარგულთან, შემდეგ კი გადავარდა მის სახურავზე, გადახტა კაპოტზე და გადახტა შემდეგში სირბილის დაწყების შესაბამისად. მეი სწრაფად მოჰყვა, რასაც მოჰყვა ალისია, დატოვა დრეიკი, რომელსაც მანქანის მფლობელები ყვირიან და თავს დაესხნენ.
  
  დრეიკი იძულებული გახდა ნორმალური კონცენტრირება მოეხდინა. ყველა ეს მანქანა არ იყო ერთნაირი და მათი ლითონი შეიცვალა, ზოგიც კი ნელ-ნელა წინ მიიწევდა წინ. რბოლა დაძაბული იყო, მაგრამ ისინი მანქანიდან მანქანაზე ხტებოდნენ და წინ წასასვლელად გრძელ ხაზს იყენებდნენ. ბრბო ორივე მხრიდან იყურებოდა. კარგი იყო, რომ აქ არავინ აწუხებდათ და ბროდვეის და 54-ე, მერე 57-ე ქუჩების მოახლოებულ კვეთას ხედავდნენ. როდესაც მანქანების მსხვრევა შემსუბუქდა, ბო გადავიდა ბოლო მანქანიდან და განაგრძო სირბილი გზის გასწვრივ, მაი მის გვერდით. ალისია დრეიკს გადახედა.
  
  "უბრალოდ შევამოწმე, გადავარდი თუ არა უკანა ღია ლუქში."
  
  "დიახ, სარისკო ვარიანტი. უბრალოდ მადლობელი ვარ, რომ მაშინ კაბრიოლეტი არ არსებობდა. "
  
  კიდევ ერთი გზაჯვარედინისა და 57-ე ქუჩის უკან ბეტონის ამრევები, მიტანის ფურგონები და წითელ-თეთრი ბარიერები იყო გაწყობილი. თუ გუნდს ეგონა, რომ ისინი წარმატებულები იყვნენ, ან რომ ეს გაშვება ისეთივე სწორი იქნებოდა, როგორც წინა, მათი ილუზიები მოულოდნელად დაიმსხვრა.
  
  ორი მამაკაცი გამოვიდა მიტანის სატვირთო მანქანის უკან, იარაღი პირდაპირ მორბენალებზე იყო მიმართული. დრეიკს არ გაუშვა ხელიდან. მუდმივმა ბრძოლამ, მრავალწლიანმა ბრძოლამ, მისი გრძნობები მაქსიმუმამდე გააუმჯობესა და იქ 24 საათის განმავლობაში ინახებოდა. საშიშმა ფორმებმა მყისიერად გამოიჩინა თავი და უყოყმანოდ, თავდაყირა დაარტყა მათ, ზუსტად მოახლოებული ცემენტის სატვირთო მანქანის წინ. ერთ-ერთი პისტოლეტი გვერდზე გავარდა, მეორე კი ერთ-ერთი მამაკაცის სხეულების ქვეშ გაიჭედა. დრეიკი უკან დაიხია, როცა დარტყმა თავის ქალას გვერდით დაედო. მათ უკნიდან ცემენტის სატვირთო მანქანის ბორბლების ღრიალი მოისმინა, როცა ის ძლიერ დამუხრუჭდა და მძღოლის ლანძღვა...
  
  მან დაინახა უზარმაზარი ნაცრისფერი სხეული მისკენ მიბრუნებული...
  
  და მან გაიგო ალისიას შეშინებული ტირილი.
  
  "მეტი!"
  
  
  თავი მეცხრე
  
  
  დრეიკს მხოლოდ იმის ყურება შეეძლო, თუ როგორ მოტრიალდა უკონტროლო სატვირთო მანქანა მისკენ. თავდამსხმელებმა წამითაც არ დაიხიეს უკან, სეტყვა დაასხეს მას, რადგან საკუთარი უსაფრთხოება მათ არ აწუხებდათ. მას ყელში, გულმკერდსა და მზის წნულში დაარტყეს. მან დააკვირდა რხევად სხეულს და დაარტყა, როცა ის პირდაპირ თავზე გადაფრინდა.
  
  პირველი ტერორისტი უკან დაეცა, დაბრუნდა და ერთ-ერთ ბორბალს დაეჯახა, ზემოქმედებამ ზურგი მოიტეხა და მუქარა დასრულდა. მეორემ ისე აცეცა, თითქოს დრეიკის თავხედობით გაოგნებულმა, შემდეგ თავი მიაბრუნა მოახლოებული სატვირთო საწოლისკენ.
  
  საკმარისი იყო სველი სილაღის ხმა. დრეიკი მიხვდა, რომ ჭკუიდან გადავიდა, შემდეგ კი დაინახა, რომ პირველი ტერორისტის თავის ქალა დაეჯახა ბორბლების ქვეშ, როცა სატვირთო მანქანის უკანა ნაწილი მასზე გადატრიალდა. ჩარჩო გაბრტყელდა, მხოლოდ იმედი ჰქონდა. სიბნელემ წამის მეასედში ყველაფერი შთანთქა, ხმაც კი. სატვირთო მანქანის ქვედა ნაწილი გადავიდა მასზე, შეანელა, შეანელა და შემდეგ მოულოდნელად გაჩერდა.
  
  ალისიას ხელი მის ქვეშ მოექცა. "Კარგად ხარ?"
  
  დრეიკი მისკენ შემოვიდა. "იმ ბიჭებზე უკეთესი."
  
  ბო დაელოდა, თითქმის ფეხიდან ფეხზე გადადიოდა, როცა საათს დახედა. "დარჩენილია ოთხი წუთი!"
  
  დაქანცულმა, დალურჯებულმა, გაკაწრულმა და ნაცემი დრეიკმა აიძულა თავისი სხეული მოქმედებაში. ამჯერად, ალისია მასთან დარჩა, თითქოს გრძნობდა, რომ მას შეეძლო ცოტაოდენი ყურადღების გაფანტვა ახლო გაცდენის შემდეგ. მათ გვერდი აუარეს ტურისტებს და იპოვეს ცენტრალური პარკი სამხრეთი და მარეა სხვა რესტორნებს შორის.
  
  მეიმ ანიშნა ნიშანზე, შედარებით შეუმჩნეველი ნიუ-იორკისთვის.
  
  ბო წინ გაიქცა. დრეიკმა და სხვებმა ის კარებთან დაიჭირეს. მიმტანმა მზერა შეხედა მათ, მათ დაბნეულ გარეგნობას, მათ მძიმე ქურთუკებს და უკან დაიხია. მისი თვალებიდან ცხადი იყო, რომ მანამდე დანგრევა და ტანჯვა ნახა.
  
  - არ ინერვიულო, - თქვა დრეიკმა. "ჩვენ ინგლისელები ვართ."
  
  მაიმ მზერა გაუგზავნა მის მიმართულებით. "Იაპონელი".
  
  და ბომ აწეული წარბით შეაწყვეტინა მამაკაცის ოთახის ძებნა. "ნამდვილად არა ინგლისური."
  
  დრეიკმა რაც შეიძლებოდა მოხდენილად გაიქცა ჯერ კიდევ დახურულ რესტორანში, გზად სკამსა და მაგიდას მიაკრა. მამაკაცის ტუალეტი პატარა იყო, მხოლოდ ორი შარდსა და ტუალეტისგან შედგებოდა. მან თასის ქვეშ გაიხედა.
  
  "აქ არაფერია", - თქვა მან.
  
  დაძაბულობა ეტყობოდა ბორეგარს სახეზე. საათის ღილაკებს დააჭირა. "Დრო ამოიწურა".
  
  მის გვერდით მიმტანი გადახტა, როცა ტელეფონმა დარეკა. დრეიკმა ხელი გაუწოდა მისკენ. "Ნუ აჩქარდები. გთხოვთ დაუთმოთ დრო. "
  
  მას ეგონა, რომ გაქცევა შეეძლო, მაგრამ შინაგანმა მონდომებამ მიიყვანა მილისკენ. ამ დროს ალისია გამოვიდა ქალთა ოთახიდან შეწუხებული გამომეტყველებით. "ის იქ არ არის. ჩვენ ეს არ გვაქვს!"
  
  დრეიკი ისე შეკრთა, თითქოს დაარტყეს. ირგვლივ მიმოიხედა. შეიძლება ამ პატარა რესტორანში სხვა ტუალეტი იყოს? იქნებ კაბინეტი თანამშრომლებისთვის? ისევ მოუწევდათ შემოწმება, მაგრამ მიმტანი უკვე ტელეფონზე იყო. მისი თვალები დრეიკისკენ ატრიალდა და აბონენტს სთხოვა დაელოდებინა.
  
  "ეს არის ადამიანი, სახელად მარში. Შენთვის."
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. "მან ჩემი სახელი დამიძახა?"
  
  - თქვა ინგლისელმა. მიმტანი მხრები აიჩეჩა. - სულ ეს თქვა.
  
  ბო მის გვერდით გაჩერდა. "და რადგან ადვილად იბნევი, ჩემო მეგობარო, ეს შენ ხარ."
  
  "Შენი ჯანმრთელობისთვის".
  
  დრეიკი ტელეფონს დასწვდა, ერთი ხელი ლოყაზე მოისვა, როცა დაღლილობისა და დაძაბულობის ტალღა გადაეფარა მას. როგორ შეძლეს ისინი ახლა წარუმატებლობას? მათ გადალახეს ყველა დაბრკოლება, მაგრამ მარში შესაძლოა მაინც თამაშობდეს მათთან რაიმე ფორმით.
  
  "დიახ?"
  
  "მარტი აქ. ახლა მითხარი რა იპოვე?"
  
  დრეიკმა პირი გააღო, შემდეგ სწრაფად დახურა. რა იყო სწორი პასუხი? ალბათ მარში სიტყვა "არაფერს" ელოდა. Შესაძლოა...
  
  ის შეჩერდა, პასუხიდან პასუხზე ყოყმანობდა.
  
  - მითხარი, რა იპოვე, თორემ მომდევნო წუთში ორი ნიუ-იორკელის მოკვლის ბრძანებას მივიღებ.
  
  დრეიკმა პირი გააღო. Ჯანდაბა! "ჩვენ ვიპოვნეთ..."
  
  შემდეგ მაი გამოვარდა ქალთა საპირფარეშოდან, სველ ფილებზე გადაიჩეჩა და გვერდზე დაეცა. ხელში პატარა თეთრი კონვერტი ეჭირა. ბო წამის მეასედში მის გვერდით იყო, კონვერტი აიღო და დრეიკს გაუწოდა. მაი იატაკზე იწვა და მძიმედ სუნთქავდა.
  
  ალისია მას ღია პირით უყურებდა. "სად იპოვე ეს, სპრაიტ?"
  
  "შენ გააკეთე ის, რასაც ეძახიან "ბიჭის სახეს", თაზ. და ეს არავის არ უნდა გაუკვირდეს, რადგან მაინც მამაკაცის სამი მეოთხედი ხარ".
  
  ალისია სიჩუმეში ბრაზისგან იწვა.
  
  კონვერტის გახსნისას დრეიკმა ხველა აუტყდა. "ჩვენ... ვიპოვეთ... ეს... დაწყევლილი ფლეშ დრაივი, მარშ. ჯანდაბა, ძმაო, რა არის ეს?"
  
  "Ყოჩაღ. Ყოჩაღ. ცოტა იმედგაცრუებული ვარ, მაგრამ ჰეი, შეიძლება შემდეგ ჯერზე. ახლა უბრალოდ დააკვირდით USB-ს. ეს არის თქვენი საბოლოო შემოწმება და, როგორც ადრე, შეიძლება გინდოდეთ გადასცეთ ის ვინმეს, ვისაც თქვენ ან NYPD-ზე მეტი ინტელექტი აქვს.
  
  "ეს არის ტორტის შიგთავსი?" დრეიკი მიხვდა, რომ მიმტანი ისევ იქვე იდგა.
  
  მარტს ხმამაღლა გაეცინა. "ოჰ, კარგი, ოჰ, ძალიან კარგი. კატა ჩანთიდან არ გავუშვათ? Დიახ ეს არის. ახლა მისმინე, მე გაძლევთ ათ წუთს, რათა გაუგზავნოთ ფლეშ დრაივის შიგთავსი მათ, ვინც თქვენზე უკეთესია, შემდეგ კი დავიწყებთ თავიდან".
  
  "არა, არა, ჩვენ არ ვიცით." დრეიკმა მეისკენ ანიშნა, რომელსაც პატარა ზურგჩანთა ეჭირა, რომელშიც პატარა ლეპტოპი დამალეს. იაპონელი ქალი მიწიდან აწია და მიუახლოვდა.
  
  "ჩვენ არ ვიქნებით კუდებს მთელ ამ ქალაქში, მარშ."
  
  "მმ, დიახ, თქვენ. იმიტომ რომ მე ასე ვამბობ. ასე გადის დრო. მოდით ჩატვირთოთ ლეპტოპი და ისიამოვნოთ შემდეგი, კარგი? ხუთი, ოთხი..."
  
  დრეიკმა მუშტი მაგიდაზე დაარტყა, როცა ხაზი ჩამწყდა. ბრაზი ადუღდა სისხლში. "მისმინე, მარშ..."
  
  რესტორნის ფანჯარა აფეთქდა, როდესაც ფურგონის წინა ფარი სასადილო ოთახში შევარდა. მინა დაიმსხვრა და ნამსხვრევები ჰაერში გაფრინდა. ოთახში ხის, პლასტმასის და ნაღმტყორცნების ნაჭრები შემოიჭრა. ფურგონი არ ჩერდებოდა, საბურავებს დაეჯახა და პატარა ოთახში სიჩქარით გასვლისას სიკვდილის მოწაფევით იღრიალა.
  
  
  თავი მეათე
  
  
  ჯულიან მარშმა იგრძნო მკვეთრი ტკივილი მუცელში, როცა მარჯვნივ შემოვიდა. პიცის ნაჭრები იატაკზე დაეცა და სალათის თასი დივანზე დაეცა. სწრაფად ჩაეჭიდა გვერდებს, სიცილს სრულებით ვერ იკავებდა.
  
  დაბალი მაგიდა, რომელიც მის წინ იდგა და ზოიმ შეირხა, როცა ველურმა ფეხი შემთხვევით დაარტყა. ზოიმ მის მხარდასაჭერად მიაღწია და მხარზე სწრაფად მოხვია ხელი, როდესაც კიდევ ერთი საინტერესო მოვლენა დაიწყო. აქამდე ისინი უყურებდნენ ედისონიდან გადმოვარდნას დრეიკსა და მის ეკიპაჟს - საკმაოდ მარტივად უყურებდნენ, როგორც ტურისტში ჩაცმული მამაკაცი იღებდა მოვლენას ქუჩის მოპირდაპირე მხარეს - შემდეგ დაინახეს ბროდვეიზე გამაოგნებული სროლა - ეს ისტერიული სცენა უფრო სპორადული იყო. , რადგან არ იყო ბევრი სათვალთვალო კამერა, რომელიც ადგილობრივ ტერორისტს შეეძლო გატეხა - და შემდეგ, სუნთქვაშეკრული, უყურებდა თავდასხმას, რომელიც როგორღაც განვითარდა ბეტონის მიქსერის გარშემო.
  
  ეს ყველაფერი სასიამოვნოდ ფანტავს ყურადღებას. მარშს ცალ ხელში ეჭირა ერთჯერადი მობილური ტელეფონი, მეორეში კი ზოის ბარძაყი, როცა მან რამდენიმე ნაჭერი ლორი და სოკო ჭამდა და ფეისბუქზე მესიჯს უგზავნიდა.
  
  მათ წინ სამი ეკრანი იყო, თითოეული თვრამეტი დიუმი. წყვილმა ახლა დიდი ყურადღება გამოიჩინა, როცა დრეიკი და კომპანია პატარა იტალიურ რესტორანში შეიჭრნენ. მარტმა დრო შეამოწმა და ფერად ფოიერვერკებს გადახედა.
  
  "ჯანდაბა, ეს ახლოსაა."
  
  - აღელვებული ხარ?
  
  "დიახ, არა?"
  
  "ჩვეულებრივი ფილმია." დაიღრიალა ზოიმ. "მაგრამ მე უფრო მეტი სისხლის იმედი მქონდა."
  
  "მოიცადე ერთი წუთი, ჩემო სიყვარულო. Გაუმჯობესება".
  
  წყვილი იჯდა და თამაშობდა ნაქირავებ ბინაში, რომელიც ეკუთვნოდა ერთ-ერთ ტერორისტულ უჯრედს; ძირითადი, გაიფიქრა მარშმა. ოთხი ტერორისტი იყო, რომელთაგან ერთმა, წინა თხოვნით, მოაწყო მარტის სანახავი ადგილი, რომელიც კინოთეატრს ჰგავდა. სანამ პითიელი წყვილი სიამოვნებით უყურებდა, კაცები გვერდით ისხდნენ, პატარა ტელევიზორის ირგვლივ იკრიბებოდნენ და ათეულობით სხვა არხი სკანირებდნენ, ეძებდნენ სიახლეებს ან ელოდნენ ზარს. მარტი არ იცოდა და არ აინტერესებდა. მან ასევე უგულებელყო უცნაური ფარული მზერა, რადგან კარგად იცოდა, რომ ის იყო სიმპათიური მამაკაცი, უჩვეულო ხასიათით და ზოგიერთ ადამიანს - თუნდაც სხვა მამაკაცს - მოსწონდა ასეთი პიროვნების დაფასება.
  
  ზოიმ ოდნავ მეტი მადლიერება გამოავლინა მას, როცა ხელები მოკრივეებს წინ ჩამოუსრიალა. ჯანდაბა, ბასრი ფრჩხილები ჰქონდა.
  
  მკვეთრი და მაინც რატომღაც ... სიამოვნება.
  
  მან ერთი წუთით შეხედა ბირთვულ მოწყობილობას - ტერმინი, რომელიც ვერ ამოიცნო თავიდან, მიუხედავად იმისა, რომ პატარა ბომბი დიდ ზურგჩანთაში იყო - და შემდეგ ხიზილალა ჩაისხა პირში. მათ წინ გაშლილი სუფრა, რა თქმა უნდა, ბრწყინვალე იყო, ფასდაუდებელი და უგემური პროდუქტებისგან შედგებოდა, მაგრამ ყველა უგემრიელესი იყო.
  
  იყო ეს ბირთვული ბომბი, რომელიც მის სახელს ყვიროდა?
  
  მარშმა იცოდა, რომ მოქმედების დრო იყო და დაურეკა, მომხიბვლელ ოფიციანტს და შემდეგ ინგლისელს სქელი აქცენტით ესაუბრა. ბიჭს ხმის ერთ-ერთი უცნაური ტემბრი ჰქონდა - ის, რაც გლეხობას აფრქვევდა - და მარშმა დაგრეხილი სახეები გამოიჩინა და ცდილობდა ხმოვანი ხმოვანიდან გამოეყო. არ არის ადვილი ამოცანა და ცოტა უფრო რთული ხდება, როდესაც ქალის ხელები იკუმშება თქვენს მაკნატუნას.
  
  - მითხარი, რა იპოვე, თორემ მომდევნო წუთში ორი ნიუ-იორკელის მოკვლის ბრძანებას მივიღებ. მარშმა ღიმილით ჩაიცინა, როცა ეს თქვა, იგნორირება გაუკეთა მისი სტუდენტების მიერ ოთახის გამაღიზიანებელ მზერას.
  
  ინგლისელი ცოტა კიდევ ყოყმანობდა. მარტმა აღმოაჩინა კიტრის ნაჭერი, რომელიც სალათის თასიდან ჩამოვარდა და ღრმად ჩაიკრა ზოის თმაში. არა ის, რომ მან ოდესმე შენიშნა. რაც წუთები გადიოდა, მარტი საწვავის პალატაში საუბრობდა და სულ უფრო აჟიტირებული ხდებოდა. გვერდით ბოლინჯერის ცივი ბოთლი იდო და ნახევარი წუთი დიდი ჭიქა დაასხა. ზოი მოკალათდა მასთან მუშაობისას და იმავე ჭიქიდან წრუპავდნენ, საპირისპირო რგოლებით, რა თქმა უნდა.
  
  - ხუთი, - უთხრა მარტმა ტელეფონში. "ოთხი, სამი ..."
  
  ზოის ხელები განსაკუთრებით დაჟინებული გახდა.
  
  "ორი".
  
  ინგლისელი ცდილობდა მასთან გარიგებას, აშკარად აინტერესებდა რა ჯანდაბა ხდებოდა. მარტმა წარმოიდგინა, რომ მის მიერ მოწყობილი მანქანა წინასწარ განსაზღვრულ დროს დაეჯახა საქარე მინას, ახლა დაუმიზნა, აჩქარდა, მიუახლოვდა არასაეჭვო რესტორანს.
  
  "ერთი".
  
  შემდეგ კი ყველაფერი აფეთქდა.
  
  
  თავი მეთერთმეტე
  
  
  დრეიკი მივარდა რესტორნის კედელს, მიმტანს წელზე მოჰკიდა ხელი და თან მიათრევდა. მისი მოძრავი სხეულიდან მინის და აგურის ნატეხები ჩამოვარდა. მოახლოებული ფურგონი ღრიალებდა წევის გასაზრდელად, როცა მისი საბურავები რესტორნის იატაკს დაეჯახა და მანქანის შუა ფანჯრის რაფაზე გადავარდა, ზურგი ახლა მაღლა დგას და შუშის ზემოთ მდებარე საფარს შეეჯახა. ლითონი გახეხილი. მაგიდები ჩამოინგრა. მის წინ ნაგავივით დაწყობილი სკამები.
  
  ალისიამ ასევე მყისიერად მოახდინა რეაგირება მაგიდის ირგვლივ სიარულით და მოშორებით, მისი ერთადერთი დაზიანება იყო ქვედა ფეხის მცირე ჭრილობა სწრაფი მფრინავი ხის ნატეხისგან. მაიმ როგორღაც მოახერხა მოძრავი მაგიდის თავზე გადატრიალება ყოველგვარი დაზიანების გარეშე, ბო კი ერთი ნაბიჯით უკეთ წავიდა, გადახტა მასზე და გადახტა ზედაპირიდან ზედაპირზე, ბოლოს გადახტა დრო ისე, რომ მისი ფეხები და ხელები გვერდითა კედელს მოხვდა და დაეხმარა. ის უსაფრთხოდ დაეშვა.
  
  დრეიკმა მაღლა აიხედა, მიმტანი კი მის გვერდით ყვიროდა. ალისია ბრალდებულად შეხედა.
  
  - მაშ, შენ დაიჭირე, არა?
  
  "ფრთხილად!"
  
  ფურგონი ჯერ კიდევ წინ მიიწევდა, წამით ნელნელა, მაგრამ ახლა დაშვებული მგზავრის ფანჯრიდან პისტოლეტის ლულა გამოდიოდა. ალისია დაიხარა და დაიფარა. მაი კიდევ ცოტათი უკან დაბრუნდა. დრეიკმა ამოიღო პისტოლეტი და ექვსი ტყვია ესროლა მის უსხეულო მკლავში, ხმამაღალი ხმები დახურულ სივრცეში, რომელიც ეწინააღმდეგება ფურგონის ყრუ ხმას. ბო უკვე მოძრაობდა და მანქანის უკანა მხარეს შემოატრიალა. ბოლოს ბორბლებმა შეწყვიტა ტრიალი და გაჩერდა. დამტვრეული მაგიდები და სკამები კასკადიდან ამოვარდა თავსახურიდან და სახურავიდანაც კი. დრეიკი დარწმუნდა, რომ მიმტანი უვნებელი იყო, სანამ წინ წაიწევდა, მაგრამ მაშინ ბო და მეი უკვე მანქანასთან იყვნენ.
  
  ბომ მძღოლის ფანჯარა გატეხა და ფიგურას შეეჭიდა. მაიმ გატეხილი საქარე მინიდან გადაამოწმა მდებარეობა და შემდეგ ნატეხი ხის ნაჭერი აიღო.
  
  - არა, - დაიწყო დრეიკმა, მისი ხმა ოდნავ უხეში იყო. "Გვჭირდება-"
  
  მაგრამ მაი არ იყო მოსმენის ხასიათზე. სამაგიეროდ, მან იმპროვიზირებული იარაღი საქარე მინაზე ისეთი ძალით გადაისროლა, რომ მძღოლს შუბლში ჩაიძირა და ადგილზე კანკალებდა. კაცს თვალები გადაატრიალა და ბოს ბრძოლა შეწყვიტა, ფრანგი გაოგნებული იყურებოდა.
  
  "ის ნამდვილად ჩემთან იყო."
  
  მაიმ მხრები აიჩეჩა. "ვიფიქრე, რომ უნდა დავეხმარო."
  
  "დახმარება?" გაიმეორა დრეიკმა. "ჩვენ გვჭირდება მინიმუმ ერთი იმ ნაბიჭვრებიდან ცოცხალი".
  
  "და ამ ნოტაზე," თქვა ალისია. "კარგად ვარ, ტა. სასიამოვნოა, რომ გხედავ, როგორ გადაარჩინე მიმტანი ვენდის უკანალი."
  
  დრეიკმა ენაზე იკბინა, რაღაც ღრმა დონეზე იცოდა, რომ ალისია უბრალოდ დასცინოდა მას. ბორეგარმა უკვე გამოათრია მძღოლი მანქანიდან და ჯიბეებს ათვალიერებდა. ალისია სასწაულებრივად ხელუხლებელი ლეპტოპისკენ მივიდა. USB ფლეშ დრაივმა დაასრულა ჩატვირთვა და აჩვენა უამრავი სურათი, ვერცხლის კასრების შემაშფოთებელი გამოსახულებები, რამაც დრეიკის სისხლი გაცივდა.
  
  "ეს ჰგავს ბომბის შიგთავსს", - თქვა მან და შეისწავლა მავთულები და რელეები. "გაუგზავნე ეს მურს, სანამ სხვა რამე მოხდება."
  
  ალისია მანქანაზე დაიხარა და აკაკუნებდა.
  
  დრეიკი ოფიციანტს ფეხზე წამოდგომაში დაეხმარა. "კარგად ხარ, საყვარელო?"
  
  "მე... ასე მგონია."
  
  "პიტნის. ახლა რას იტყვით ჩვენთვის ლაზანია?
  
  "მზარეული... შეფ ჯერ არ მოსულა." მისი მზერა შიშით მოედო ნგრევას.
  
  "ჯანდაბა, მე მეგონა, რომ ისინი მიკროტალღურ ღუმელში ჩააგდე."
  
  "არ ინერვიულო". მაი მივიდა და მიმტანს მხარზე ხელი დაადო. "მათი რეკონსტრუქცია მოხდება. ამაზე სადაზღვევო კომპანიამ უნდა იზრუნოს".
  
  "Ვიმედოვნებ".
  
  დრეიკმა ისევ უკბინა ენას, ამჯერად ლანძღვის თავიდან ასაცილებლად. დიახ, დალოცვა იყო, რომ ისინი ჯერ კიდევ სუნთქავდნენ, მაგრამ მარში და მისი ახლობლები მაინც ანადგურებდნენ ადამიანებს. სინდისის ქენჯნის გარეშე. ეთიკისა და შფოთვის გარეშე.
  
  თითქოს ტელეფონმა დარეკა ფსიქიკურ კავშირზე. ამჯერად დრეიკმა უპასუხა ტელეფონს.
  
  "კიდევ წიხლებს?
  
  მარშის ხმამ რაღაცის დარტყმის სურვილი გაუჩინა, მაგრამ ეს პროფესიონალურად გააკეთა. "თქვენი ფოტოები კიდევ გავაგზავნეთ."
  
  "ოჰ, შესანიშნავი. ასე რომ, ეს ცოტა განიხილება. ვიმედოვნებ, რომ ლოდინის დროს რაიმე საჭმელად წაიღე, რადგან ეს შემდეგი ნაწილი - კარგი, შეიძლება მოგკლას.
  
  დრეიკმა ხველა აუტყდა. "თქვენ იცით, რომ ჩვენ ჯერ არ გამოვცადეთ თქვენი ბომბი."
  
  "და ამის გაგონებაზე, ვხედავ, რომ გინდა შეანელო ყველაფერი, სანამ ცდილობ, დაეწიო. ეს არ მოხდება, ჩემო ახალო მეგობარო. ეს საერთოდ არ ხდება. თქვენი პოლიციელები და აგენტები, სამხედროები და მეხანძრეები, შეიძლება იყვნენ კარგად ზეთიანი მანქანის ნაწილი, მაგრამ ისინი მაინც მანქანაა და მათ გარკვეული დრო სჭირდებათ გზაზე დასასწრებად. ასე რომ, მე ვიყენებ ამ დროს თქვენს გასაფანტად. ეს საკმაოდ სახალისოა, მერწმუნეთ. "
  
  "რას იღებენ პითიელები ამ ყველაფრისგან?"
  
  მარტი კისკისებდა. "ოჰ, მგონი იცით, რომ ახლახან აფეთქდა რაგამუფინების ეს ამაო ჯგუფი. ოდესმე ყოფილა რამე უფრო ზუსტი? მათ ხელმძღვანელობდა სერიული მკვლელი, ფსიქო-სტალკერი, მეგალომანი და ეჭვიანი ბატონი. ისინი ყველა ერთი და იგივე პიროვნება აღმოჩნდა".
  
  ამ დროს ალისია დრეიკს მიუახლოვდა. "მაშ გვითხარი - სად არის ის ნაძირალა?"
  
  "ოჰ, ახალი გოგო. ქერა ხარ თუ აზიელი? ალბათ ქერაა, როგორც ჟღერს. ძვირფასო, რომ ვიცოდე სად იყო, ცოცხალ კანს მოგცემ. ტაილერ უებს ყოველთვის მხოლოდ ერთი რამ სურდა. მან დატოვა პითიელები იმ მომენტში, როდესაც მიხვდა, სად უნდა ეპოვა ისინი.
  
  "რომელი იყო ბაზარში?" ჰკითხა დრეიკმა და ახლა მოიპოვა დროც და ინფორმაციაც.
  
  "ეს ადგილი ზიზღის ნამდვილი სკაა, მართალი ვარ? წარმოიდგინეთ იქ დადებული ყველა გარიგება, რომელიც გავლენას მოახდენს მსოფლიოზე ათწლეულების განმავლობაში. "
  
  - რამზესმა მას რაღაც მიჰყიდა, - თქვა დრეიკმა და დააგემოვნა.
  
  "დიახ. და დარწმუნებული ვარ, გემრიელმა ფრანგულმა ძეხვის პაშტემ უკვე გითხრათ, რა იყო ეს კერძი. ან შეგიძლიათ ყოველთვის ჰკითხოთ მას ახლავე".
  
  ასე რომ, ამან დაადასტურა. მარტი მათ უყურებდა, თუმცა რესტორანში თვალი არ ჰქონდა. დრეიკმა მურს მოკლე შეტყობინება გაუგზავნა. - რას გვეტყვით, სად წავიდა უები?
  
  "აბა, სერიოზულად, ვინ ვარ მე, Fox News? შემდეგ ფულს მთხოვთ".
  
  "მე დავთანხმდები იმ ნაბიჭვარ ტერორისტს."
  
  "და დავუბრუნდეთ მიმდინარე სამუშაოს." მარტმა თქვა ეს სიტყვები, შემდეგ კი თითქოს გაერთო, უცებ გაეცინა. "ბოდიში, პირადი ხუმრობა. მაგრამ ახლა ჩვენ დავასრულეთ დევნის საკონტროლო ნაწილი. ახლა მინდა მოგიყვეთ ჩემი მოთხოვნები".
  
  "ასე რომ, უბრალოდ გვითხარი." ალისიას ხმა დაღლილი ჟღერდა.
  
  "რა არის ამაში სასაცილო? ეს ბომბი აფეთქდება, თუ მთლად კმაყოფილი არ ვიქნები. ვინ იცის, ძვირფასო, იქნებ მე გადავწყვიტე შენი დასაკუთრება".
  
  ერთ წამში ალისია თითქოს მზად იყო წასასვლელად, თვალები და გამომეტყველება ეწვოდა, რათა გამხმარი ტყე აენთო.
  
  - მე შენთან მარტო ყოფნა მინდა, - ჩაიჩურჩულა მან.
  
  მარტი შეჩერდა, შემდეგ სწრაფად გააგრძელა. "ბუნების ისტორიის მუზეუმი, ოცი წუთი".
  
  დრეიკმა საათი დააყენა. "Და მერე?"
  
  "ჰმმმ რა?"
  
  "ეს არის არქიტექტურის გრანდიოზული ნიმუში."
  
  "ოჰ, კარგი, თუ აქამდე მიხვედით, მე გირჩევდი გააშიშვლო დაცვის კაცი, სახელად ხოსე გონსალესი. ერთ-ერთმა ჩვენმა თანამოაზრემ ჩემი მოთხოვნები წუხელ პიჯაკის უგულებელყოფაში ჩაკერა. დოკუმენტების გადატანის ორიგინალური გზა, დიახ, და გამგზავნისთვის დაბრუნების გარეშე".
  
  დრეიკმა არ უპასუხა, ყველაზე მეტად დაბნეული.
  
  "მე ვიცი, რასაც ფიქრობ," თქვა მარშმა და კიდევ ერთხელ აჩვენა საოცარი ინტელექტი. "რატომ არ გამოგიგზავნოთ ფოტოები და არ გითხრათ რა გსურთ? ისე, მე თავისებური ადამიანი ვარ. მითხრეს, რომ ორი მხარე მაქვს, ორი გონება და ორი სახე, მაგრამ მირჩევნია, ეს ორი ცალკეული თვისება იყოს. ერთი ნაწილი მოხრილია, მეორე კი მოხრილი. Იცი რასაც ვგულისხმობ?"
  
  დრეიკმა ხველა აუტყდა. "მე ნამდვილად ვიცი ვინც ხარ."
  
  "კარგი, მაშინ ვიცი, რომ მიხვდები, რომ როცა შენი ოთხი გვამი დახეულს დავინახავ დაახლოებით ჩვიდმეტ წუთში, საოცრად ბედნიერიც და საშინლად გაღიზიანებულიც ვიქნები. Შენთან ერთად. ახლა ნახვამდის."
  
  ხაზი გატეხილია. დრეიკმა საათზე დააჭირა.
  
  Ოცი წუთი.
  
  
  თავი მეთორმეტე
  
  
  ჰეიდენი და კინიმაკა რამზესთან ერთად ატარებდნენ დროს. ტერორისტი პრინცი თავის ექვს ფუტიან საკანში უადგილო ჩანდა: ჭუჭყიანი, აბურდული და აშკარად დაღლილი, გალიაში ჩაკეტილი ლომივით წინ და უკან მიიწევდა. ჰეიდენმა ჩაიცვა ჯავშანი, შეამოწმა გლოკი და სათადარიგო საბრძოლო მასალა და მანოსაც იგივე სთხოვა. ამიერიდან არანაირი შანსი არ იქნება. რამზესი და მარშიც ზედმეტად ჭკვიანები იყვნენ, რომ არ შეფასდეს.
  
  შესაძლოა, ტერორისტული მითი სწორედ იქ იყო, სადაც სურდა ყოფილიყო.
  
  ჰეიდენს ეჭვი ეპარებოდა, ძლიერ ეჭვობდა. ციხეში ბრძოლამ და მისი დაცვის სასოწარკვეთილმა სიკვდილმა აჩვენა, თუ რამდენად სურდა მას გაქცევა. თანაც, რეპუტაცია დაინგრა? განა სასოწარკვეთილი არ უნდა იყოს ზიანის გამოსწორება? შეიძლება, მაგრამ ადამიანი არ განადგურდა იმ დონემდე, რომ ვერ გამოჯანმრთელდა. ჰეიდენმა უყურებდა, როგორ მიდიოდა, როცა კინიმაკამ მათ რამდენიმე პლასტმასის სკამი მოუტანა.
  
  "ამ ქალაქში არის ბირთვული იარაღი", - თქვა ჰეიდენმა. "რაც დარწმუნებული ვარ, თქვენ იცით, რადგან შეთანხმება გააკეთეთ ტაილერ ვებსთან და ჯულიან მარშთან. თქვენ ამ ქალაქში ხართ და თუ დრო მოვა, ჩვენ დავრწმუნდებით, რომ მიწისქვეშეთში არ ხართ. რა თქმა უნდა, შენმა მიმდევრებმა არ იციან, რომ ჩვენთან ერთად ხარ..." მან დაუშვა, რომ ეს იქვე ჩამოკიდებულიყო.
  
  რამზესი გაჩერდა და დაღლილი თვალებით უყურებდა მას. "თქვენ გულისხმობთ, რა თქმა უნდა, მოტყუებას, სადაც ჩემი ხალხი მალე მოკლავს მარშს, აიღებს პასუხისმგებლობას ბომბზე და ააფეთქებს მას. ეს უნდა იცოდეთ უების და მისი დაცვისგან, რადგან მათ მხოლოდ ისინი იცოდნენ. თქვენ ასევე იცით, რომ ისინი მხოლოდ ჩემს ბრძანებას ელიან". თავი დაუქნია თითქოს თავისთვის.
  
  ჰეიდენი ელოდა. რამზესი გამჭრიახი იყო, მაგრამ ეს იმას არ ნიშნავდა, რომ არ დაბრკოლდებოდა.
  
  "ისინი აფეთქდებიან", - თქვა რამზესმა. "ისინი თავად მიიღებენ გადაწყვეტილებას".
  
  "ჩვენ შეგვიძლია თქვენი ბოლო რამდენიმე საათი თითქმის აუტანელი გავხადოთ", - თქვა კინიმაკამ.
  
  "თქვენ არ მაიძულებთ გავაუქმო ეს", - თქვა რამზესმა. "წამებითაც კი. მე არ შევაჩერებ ამ აფეთქებას".
  
  "Რა გინდა?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  "მოლაპარაკებები იქნება."
  
  მან შეისწავლა იგი, დაჟინებით შეჰყურებდა მსოფლიოს ახალი მტრის სახეს. ამ ადამიანებს სანაცვლოდ არაფერი სურდათ, მოლაპარაკება არ სურდათ და სჯეროდათ, რომ სიკვდილი მხოლოდ ნაბიჯი იყო რაღაც სამოთხისკენ. სად მიგვიყვანს ეს?
  
  მართლაც, სად? ის იარაღს ეძებდა. "ადამიანს, რომელსაც მასობრივი მკვლელობის მეტი არაფერი სურს, ადვილია გამკლავება", - თქვა მან. "თავში ტყვიით".
  
  რამზესმა სახე გისოსებს დააჭირა. "მაშინ წადი, დასავლელი ბიწკო."
  
  ჰეიდენს არ სჭირდებოდა ექსპერტი ყოფილიყო იმ სიგიჟისა და მონდომების წასაკითხად, რომელიც ანათებდა ამ სულელ თვალებში. უსიტყვოდ შეცვალა თემა და ოთახიდან გავიდა, გარე კარი ფრთხილად ჩაკეტა უკან.
  
  არასოდეს იყავით ძალიან ფრთხილად.
  
  გვერდით ოთახში რობერტ პრაისის საკანი იყო. მან მიიღო მდივნის აქ დარჩენის ნებართვა გარდაუვალი საფრთხისა და მასში მისი პოტენციური როლის გამო. როცა ოთახში ის და კინიმაკა შევიდნენ, პრაისმა ამპარტავანი მზერა მიაპყრო.
  
  "რა იცით ბომბის შესახებ?" ჰკითხა მან. "და რატომ იყავი ამაზონში, ტერორისტების ბაზარს სტუმრობდი?"
  
  ფასი მის სათავსოში ჩაიძირა. "ადვოკატი მჭირდება. და რას გულისხმობ? ბომბი?"
  
  "ბირთვული ბომბი", - თქვა ჰეიდენმა. "აქ, ნიუ-იორკში. დაეხმარე შენს თავს, შე ნაგავი. დაეხმარეთ საკუთარ თავს ახლავე გვითხარით, რაც იცით."
  
  "სერიოზულად". ფასმა თვალები აატრიალა. "არაფერი არ ვიცი".
  
  "შენ ღალატი ჩაიდინე", - თქვა კინიმაკამ და სხეული კამერას მიუახლოვდა. "გინდა ასე დაგიმახსოვრონ? ეპიტაფია თქვენი შვილიშვილებისთვის. ან გირჩევნიათ იყოთ ცნობილი, როგორც მონანიე, რომელიც დაეხმარა ნიუ-იორკის გადარჩენას?"
  
  "რა საყვარელიც არ უნდა თქვა," პრაისის ხმა დახვეული გველივით აკანკალდა. "ბომბის შესახებ მოლაპარაკებებში არ ვმონაწილეობდი და არაფერი ვიცი. ახლა გთხოვ, ჩემო ადვოკატო".
  
  - ცოტა დროს მოგცემ, - თქვა ჰეიდენმა. "მაშინ მე ვაპირებ რამზესს და შენს ერთად ერთ საკანში დაგაყენებ. თქვენ შეგიძლიათ ებრძოლოთ მას. ვნახოთ ვინ ლაპარაკობს პირველი. მას სიცოცხლე ურჩევნია მოკვდეს და ყველა ცოცხალი სულის წაყვანა სურს. შენ? უბრალოდ დარწმუნდით, რომ არ მოიკლათ თავი".
  
  ფასი შეშფოთებული ჩანდა, ყოველ შემთხვევაში მისი ზოგიერთი სიტყვით. "ადვოკატის გარეშე?"
  
  ჰეიდენი შემობრუნდა. "გაგიჟდი."
  
  მდივანმა მას მიხედა. ჰეიდენმა შიგნით ჩაკეტა და მერე მანოს მიუბრუნდა. "რამე იდეა?"
  
  "მაინტერესებს არის თუ არა ამაში ჩართული ვებ. ის მთელი ამ ხნის განმავლობაში ფიგურა იყო".
  
  "ამჯერად არა, მანო. უები კი აღარ მოგვყვება. დარწმუნებული ვარ, ეს ყველაფერი რამზესი და მარშია".
  
  "მაშ რა არის შემდეგი?"
  
  "არ ვიცი, სხვაგვარად როგორ შეგვიძლია დავეხმაროთ დრეიკს და ბიჭებს," - თქვა ჰეიდენმა. "გუნდი უკვე ამ ყველაფრის შუაშია. სამშობლო ყველაფერზე ზრუნავს, დაწყებული პოლიციელებიდან კარების გაღებიდან დაწყებული, ჯაშუშებით, რომლებიც იმალებიან ძნელად ნაშოვნი ფულით, არმიის შექმნამდე და NEST-ის, სასწრაფო ბირთვული დახმარების ჯგუფის მოსვლამდე. პოლიციელები ყველგან არიან, ყველაფერი რაც აქვთ. მესაზღვრეები მზადყოფნაში არიან. ჩვენ უნდა ვიპოვოთ გზა რამზესის გასატეხად".
  
  "ნახე ის. როგორ გავანადგურო ადამიანი, რომელსაც არ აინტერესებს იცოცხლებს თუ მოკვდება?
  
  ჰეიდენი გაბრაზებული შეჩერდა. "უნდა ვცადოთ. ან გირჩევნიათ უბრალოდ დანებდეთ? ყველას აქვს გამომწვევი. ეს ჭია რაღაცაზეა. მისი მდგომარეობა, მისი ცხოვრების წესი, ფარული ოჯახი? რაღაც უნდა გავაკეთოთ, რომ დაგეხმაროთ. "
  
  კინიმაკას სურდა, რომ კარინ ბლეიკის კომპიუტერის გამოცდილებაზე დაეყრდნობოდნენ, მაგრამ ქალი მაინც ჩაითრიეს მის ფორტ ბრეგის რეჟიმში. "წავიდეთ სამსახურის საძებნელად."
  
  "და ილოცეთ, რომ დრო გვქონდეს."
  
  "ისინი ელიან რამზესს, რომ ნებართვა მისცეს. ცოტა დრო გვაქვს."
  
  - შენც ისე კარგად გაიგე, როგორც მე, მანო. ადრე თუ გვიან მოკლავენ მარშს და ააფეთქებენ".
  
  
  თავი მეცამეტე
  
  
  დალი უსმენდა კონფლიქტურ კომუნიკაციებს, როდესაც სმიტი ატარებდა მათ მანქანას მანჰეტენის გადატვირთულ ქუჩებში. საბედნიეროდ, მათ არ მოუწიათ შორს წასვლა და ბეტონის ყველა არტერია მთლიანად არ იყო ჩაკეტილი. ჩანდა, რომ ამ საქმეში მამხილებელთა მთელი გუნდი იყო ჩართული, დაწყებული უღელტეხილის ყველაზე დაბალი მტაცებელიდან ყველაზე მდიდარ, არაკეთილსინდისიერ მილიარდერამდე და ყველა მათ შორის. ამან გამოიწვია ურთიერთსაწინააღმდეგო მესიჯების გროვა, მაგრამ სამშობლოში ყველაფერი გააკეთეს, რომ სანდო და დამახინჯებული გამოეყო.
  
  "ცნობილ უჯრედებიდან ორს მჭიდრო კავშირი აქვს ახლომდებარე მეჩეთთან", - უთხრა მურმა დალს თავის ყურმილში. მისამართი უკარნახა. ჩვენ გვყავს იქ ფარული აგენტი, თუმცა ის საკმაოდ ახალია. ამბობს, რომ ეს ადგილი მთელი დღე იზოლირებულია".
  
  დალი არასოდეს ყოფილა ადამიანი, რომელსაც შეეძლო რაიმეს გამოცნობა. "რას ნიშნავს ეს რეალურად მეჩეთის ტერმინოლოგიაში?"
  
  "Რას ნიშნავს? ეს ნიშნავს, ღმერთო, წადი იქ და გაასუფთავე რამზესის ერთი უჯრედი მაინც".
  
  "სამოქალაქო აქტიურობა?"
  
  "ბევრი საუბარი არ არის. მაგრამ ვინც იქ არის, ნაკლებად სავარაუდოა, რომ ის ლოცვებს კითხულობს. მოძებნეთ ყველა კომუნალური ოთახი და მიწისქვეშა პალატა. და მოემზადე. ჩემი მეგობარი ბიჭი ამას ხშირად არ ცდება და მე მის ინტუიციას ვენდობი ამაში".
  
  დალმა გადასცა ინფორმაცია და კოორდინატები შეიტანა GPS-ში. საბედნიეროდ, ისინი თითქმის მეჩეთის ზევით იყვნენ და სმიტმა საჭე ბორდიურს მიაბრუნა.
  
  "პროვიდენსი", - თქვა ლორენმა.
  
  "სახელი, რომელიც ჩემს ძველ კატანას დავარქვი". კენზიმ გაიხსენა.
  
  დალმა ჟილეტის ბალთები გაიმკაცრა. "Მზად ვართ? იგივე აშენება. ძლიერად და სწრაფად ვურტყამთ ხალხო. წყალობა არ იქნება".
  
  სმიტმა ძრავა გამორთო. "ჩემთან არანაირი პრობლემა არ არის."
  
  დილა მაინც მიესალმა მათ, როცა მანქანიდან გადმოვიდნენ და გზის გადაღმა მეჩეთს სწავლობდნენ. იქვე იყო წითელ-თეთრი სავენტი, რომელიც ორთქლს გამოსცემდა. გზაჯვარედინზე მდებარე შენობა ორივე ქუჩის გასწვრივ გადიოდა, მისი ფერადი ფანჯრები და თემის წაგრძელებული ფასადი. შენობის თავზე პატარა მინარეთი იყო, უცნაური და თითქმის ყვირილი მიმდებარე ბეტონის ფასადებზე. ქუჩიდან შესასვლელი მინის კარებიდან გადიოდა.
  
  - ჩვენ შევდივართ, - თქვა დალმა. "ახლა გადადი."
  
  მათ მიზანმიმართულად გადაკვეთეს გზა და ხელებგაშლილი მოძრაობა შეაჩერეს. ახლა პაუზა შეიძლება მათ ყველაფერი დაუჯდეს.
  
  "შესანიშნავი ადგილია", - თქვა სმიტმა. ძნელია იქ შიგნით განსაზღვრული ჯგუფის პოვნა.
  
  დალი მურს დაუკავშირდა. "ჩვენ ადგილზე ვართ. სხვა რამე ხომ არ გაქვთ ჩვენთვის?"
  
  "დიახ. ჩემი კაცი მარწმუნებს, რომ საკნები მიწისქვეშაა. ის ახლოსაა მიღებასთან, მაგრამ არც ისე ახლოს, რომ დღეს დაგვეხმაროს".
  
  დალმა ეს ამბავი გადასცა, როდესაც მათ სხვა ტროტუარი გადაკვეთეს და მეჩეთის შესასვლელი კარები გააღეს. გაძლიერებული გრძნობებით, ისინი ნელა მოძრაობდნენ შიგნით, მათი თვალები ოდნავ ჩაბნელებულ შუქს ერგებოდნენ. თეთრი კედლები და ჭერი ირეკლავს სინათლეს, ოქროს ნათურებს და წითელ და ოქროსფერ ხალიჩას. ეს ყველაფერი სარეგისტრაციო ზონის უკან მდებარეობდა, სადაც მამაკაცი მათ დაუფარავი ეჭვით უყურებდა.
  
  "Შემიძლია დაგეხმარო?"
  
  დალმა წარადგინა თავისი SPEAR ID. "დიახ, მეგობარო, შეგიძლია. შეგიძლიათ მიგვიყვანოთ თქვენს საიდუმლო მიწისქვეშა შესასვლელთან".
  
  ადმინისტრატორი თითქოს დაბნეული იყო. "რა არის ეს, ხუმრობა?"
  
  - განზე გადი, - ხელი გაუწოდა დალმა.
  
  "ჰეი, არ შემიძლია ნება შენ..."
  
  დალმა მამაკაცს მაისური ასწია და დახლზე მოათავსა. "ვფიქრობ, მე ვთქვი განზე გადადგომა".
  
  გუნდი სწრაფად გავიდა და მეჩეთის მთავარ შენობაში შევიდა. ტერიტორია ცარიელი იყო და კარები უკანა მხარეს იყო ჩაკეტილი. დალი ელოდა სმიტისა და კენზის დაფარვას და შემდეგ ორჯერ დაარტყა მათ. ხე გაიყო და პანელები იატაკზე დაეცა. ამ დროს უკან ფოიედან ხმაური და აურზაური ისმოდა. გუნდმა დაიკავა პოზიციები, დაფარა ტერიტორია. გავიდა სამი წამი, შემდეგ კი გვერდითა კედლის უკნიდან სპეცნაზის მეთაურის სახე და ჩაფხუტი ამოვარდა.
  
  "დალი შენ ხარ?"
  
  შვედმა ჩაიცინა. "დიახ?"
  
  "მურმა გამოგვიგზავნა. HIT. ჩვენ აქ ვართ თქვენი თამაშის მხარდასაჭერად."
  
  "ჩვენი თამაში?"
  
  "დიახ. ახალი ინფორმაცია. თქვენ არასწორ დაწყევლილ მეჩეთში ხართ და მათ საკმაოდ ღრმად გათხარეს. დასჭირდება ფრონტალური შეტევა მათ დარტყმას. ჩვენ კი ფეხებს ვუმიზნებთ".
  
  დალს არ მოეწონა, მაგრამ ესმოდა აქ მუშაობის პროცედურა, ეტიკეტი. არ დაშავებულა, რომ SWAT-ს უკვე უკეთესი ადგილი ჰქონდა.
  
  - მაჩვენე გზა, - თქვა დალმა.
  
  "Ჩვენ ვართ. სწორი მეჩეთი გზის გადაღმაა".
  
  "მეორე მხარეს..." დაიფიცა დალმა. "ჯანდაბა სისულელეები GPS-ით."
  
  "ისინი საკმაოდ ახლოს არიან ერთმანეთთან." ოფიცერმა მხრები აიჩეჩა. "და ეს ინგლისური გინება სულს ათბობს, მაგრამ დრო არ არის, რომ ჩვენი დაწყევლილი ვირი გავაძროთ?"
  
  გავიდა წუთები, როცა გუნდები შერიგდნენ და შექმნეს დარბევის პარტია, როდესაც ისინი კვლავ გადაკვეთეს გზა. ერთხელ აწყობა, წამიც არ დაკარგულა. დაიწყო სრულმასშტაბიანი თავდასხმა. მამაკაცები შენობის ფასადს თავს დაესხნენ, კარები გამოაღეს და ფოიეში შეიჭრნენ. მეორე ტალღამ გაიარა მათში და აფრინდა იმ ღირსშესანიშნაობების მოსაძებნად, რომლებზეც უთხრეს. როგორც კი ლურჯი კარი იპოვეს, მამაკაცმა მას ასაფეთქებელი მუხტი მოათავსა და ააფეთქა. იყო აფეთქება, ბევრად უფრო ფართო, ვიდრე დალი ელოდა, მაგრამ რადიუსით, რომელსაც სპეცრაზმი აშკარად ითვლიდა.
  
  "ბუბიტრაპი", - უთხრა მას ლიდერმა. "ისინი კიდევ იქნება."
  
  შვედმა ცოტათი იოლად ამოისუნთქა, უკვე იცოდა ფარული აგენტების ღირებულება და ახლა არ ავიწყდება მათი დაკისრება. ფარული მუშაობა პოლიციის ერთ-ერთი ყველაზე მზაკვრული და ცხოვრების შემცვლელი მეთოდი იყო. ეს იყო იშვიათი და ღირებული აგენტი, რომელსაც შეეძლო მტრის შეღწევა და ამით სიცოცხლის გადარჩენა.
  
  SWAT შევიდა თითქმის დანგრეულ ოთახში, შემდეგ კი შორეულ კარს მიუბრუნდა. ღია იყო და დაფარული იყო სარდაფის შესასვლელი აშკარად. როდესაც პირველი მამაკაცი მიუახლოვდა, ქვემოდან გაისმა სროლები და ტყვია რიკოშეტით შემოიჭრა ოთახში.
  
  დალმა კენზის შეხედა. "რამე იდეა?"
  
  "Მკითხე? რატომ?"
  
  "შეიძლება იმიტომ, რომ წარმომიდგენია, როგორ გექნებათ ასეთი ოთახი."
  
  "ნუ სცემთ ბუჩქს, ჯანდაბა, დალ, კარგი? მე არ ვარ შენი ხელით კონტრაბანდისტი. მე მხოლოდ იმიტომ ვარ აქ, რომ...
  
  "დიახ, რატომ ხარ აქ?"
  
  "ძალიან მინდა ვიცოდე. იქნებ წავიდე..." ყოყმანობდა, შემდეგ ამოისუნთქა. "შეხედე, იქნებ სხვა გზაა შიგნით. ჭკვიანი კრიმინალი არ წავა იქ უსაფრთხო გაქცევის მარშრუტის გარეშე. მაგრამ რეალური ტერორისტული უჯრედებით? ვინ იცნობს ამ თვითმკვლელ ნაბიჭვრებს?"
  
  "ჩვენ არ გვაქვს დრო ფიქრისთვის", - თქვა სპეცნაზის მეთაურმა და მის გვერდით ჩამოჯდა. "ამ ბიჭებისთვის ეს როლერბოლია."
  
  დალი უყურებდა, როგორ ამოიღო გუნდმა ყუმბარები, სანამ ის განიხილავდა კენზის სიტყვებს. განზრახ მკაცრი, მას სჯეროდა, რომ მათ ჰქონდათ მზრუნველი გული, ან თუნდაც ერთის გატეხილი ნარჩენები. კენზის რაღაც სჭირდებოდა ნაწილების გაერთიანებაში - მაგრამ რამდენ ხანს შეეძლო ეძია ყოველგვარი იმედის დაკარგვის გარეშე? ალბათ ეს ხომალდი უკვე დაინგრა.
  
  SWAT-მა ანიშნა, რომ ისინი მზად იყვნენ და შემდეგ ჯოჯოხეთის გიჟური ფორმა შექმნეს ხის კიბით. როდესაც ყუმბარები ჩამოვარდა და შემდეგ აფეთქდა, გუნდები ლიდერობდნენ, დალმა მეთაური პოლუს პოზიციიდან აიყვანა.
  
  სმიტმა წარსულს ჩაუარა. "გააძრო ტრაკი".
  
  ჩამოვარდნისას მათ მაშინვე ავტომატური ცეცხლი დახვდათ. დალმა შეხედა ჭუჭყიან იატაკს, მაგიდის ფეხებს და იარაღის უჯრებს, სანამ განზრახ ჩამოცურდა ზედიზედ ოთხ სართულზე, ამოიღო პისტოლეტი და უპასუხა ცეცხლს. სმიტი მის წინ თაღოვანი იყო, ქვევით შემოვიდა და გვერდზე მიცოცავდა. სპეცნაზის გუნდი დაწინაურდა უკნიდან, იხვი და არ ცახცახებდა ცეცხლის ხაზზე. ტყვიები დაბრუნდა გასროლის შემდეგ, სასიკვდილო ზალპმა გაჭრა სარდაფი და ამოხეთქა სქელი კედლებიდან ნაჭრები. როდესაც დალმა მიწაზე დაარტყა ბოლოში, მან მაშინვე შეაფასა სცენარი.
  
  საკანში ოთხი წევრი იყო, რაც ემთხვეოდა იმას, რაც მათ წინა საკანში ნახეს. სამი იყო მუხლებზე, ყურებიდან სისხლდენა, ხელები შუბლზე იყო მიჭერილი, მეოთხე კი თითქოს უვნებელი იყო და ძლიერად ესროლა თავდამსხმელებს. შესაძლოა, დანარჩენი სამი აფარებდა მას, მაგრამ დალმა მყისიერად იპოვა გზა ცოცხალი პატიმრის მისაღებად და მსროლელს დაუმიზნა.
  
  "Ო არა!" SWAT-ის ლიდერმა აუხსნელად გადაუარა მას.
  
  "ჰეი!" დაურეკა დალმა. "Რა-"
  
  ყველაზე უარესი სახის ჯოჯოხეთის შუაგულში მხოლოდ მათ, ვისაც ეს ადრე გამოუცდია, შეუძლია პაუზის გარეშე იმოქმედოს. სპეცნაზის ლიდერმა აშკარად შენიშნა მისთვის ნაცნობი ნიშანი და მხოლოდ კოლეგების ცხოვრებაზე ფიქრობდა. როდესაც დალმა აიღო საკუთარი ჩახმახი, მან დაინახა, რომ ტერორისტმა ერთი ხელიდან ჩამოაგდო დატენილი ყუმბარა, ხოლო მეორე ხელით ისროდა იარაღს.
  
  "რამზესისთვის!" იყვირა მან.
  
  სარდაფი იყო სასიკვდილო ხაფანგი, პატარა ოთახი, სადაც ეს არსებები იზიდავდნენ თავიანთ მსხვერპლს. ოთახში არის სხვა ხაფანგები მიმოფანტული, ხაფანგები, რომლებიც იშლება, როდესაც აფეთქება მოხდება. დალმა ესროლა ტერორისტს თვალებს შორის, თუმცა მან იცოდა, რომ ეს ჟესტი წმინდა აკადემიური იყო - ეს მათ არ გადაარჩენდა.
  
  არა ამ პაწაწინა აგურის კედლიან ოთახში, ვიწრო, როცა ყუმბარის აფეთქებამდე ბოლო წამები ითვლიან.
  
  
  თავი მეთოთხმეტე
  
  
  დალმა დაინახა, რომ სამყარო სიბნელეში იყო ჩაძირული. დაინახა, როგორ შენელდა დრო მცოცავ ტემპამდე, როგორ იზომებოდა ყოველი ცოცხალი გულის ცემა გაუთავებელ წუთებში. როდესაც ყუმბარა აფრინდა, იატაკიდან მტვერი და ჭუჭყი ამოიღო პაწაწინა სოკოს ღრუბელში, მისი ტყვია შევიდა ტერორისტის თავის ქალაში, ირგვლივ ჭექა-ქუხილი, სანამ ზურგიდან აფეთქდა და სისხლის ფართო შადრევანს კედელს დაეჯახა. სხეული დასუსტდა, სიცოცხლე უკვე წავიდა. ყუმბარა მეორე რიკოშეტზე დაეცა და დალმა იარაღის სახიდან მოშორება დაიწყო.
  
  ძვირფასი წამები იყო დარჩენილი.
  
  სამი ტერორისტი ისევ მუხლებზე იდგა, კვნესოდა და დამარცხებული იყო და ვერ ხედავდნენ რა მოდიოდა. SWAT-ის ბიჭები ცდილობდნენ თავიანთი იმპულსის გაკონტროლებას ან კიბეებზე ასვლას.
  
  სმიტმა მზერა დალზე გადაიტანა, მისი ცხოვრების ბოლო ხილვა.
  
  დალმა იცოდა, რომ კენსი, ლორენი და იორგი კიბეზე იყვნენ და ერთი წუთით იმედოვნებდა, რომ ისინი საკმარისად შორს იყვნენ ნულიდან.
  
  და მაინც, ეს ყველაფერი ჩემი შვილებისთვისაა...
  
  ყუმბარა მეორე რიკოშეტის მწვერვალზე აფეთქდა, მომენტალურად ყველაზე ხმამაღალი ხმა შვედს გაუგონია. შემდეგ ყველა ხმა მოულოდნელად შეწყდა, რადგან ეს აზრი გაქრა...
  
  თვალები წინ იყო მიპყრობილი და ვერ იჯერებდა რას ხედავდნენ.
  
  SWAT-ის ლიდერი მთელი ძალით გაიქცა სირბილით, იცოდა რა მოდიოდა და გადაწყვეტილი იყო გადაერჩინა რაც შეიძლება მეტი ადამიანი, მყისიერად მიხვდა, რომ ის იყო ერთადერთი ადამიანი, ვისაც ამის გაკეთება შეეძლო. მისმა სირბილმა ასწია იგი ყუმბარის ზემოთ, რითაც აძლევდა საშუალებას მის ზემოდან ჩამოვარდნილიყო წამის მეასედში, სანამ ის აფეთქდებოდა. ის კევლარის, ხორცისა და ძვლის მეშვეობით აფეთქდა, მაგრამ არ მოხვდა მათ, ვინც ოთახში მდებარე ადგილს მიჯაჭვული იდგნენ. აფეთქება ჩაახშო და შემდეგ ჩაცხრა.
  
  დალმა ყელი გაიწმინდა, საკუთარ თვალებს ვერ დაუჯერა. კოლეგების თავგანწირვა ყოველთვის ამცირებდა მას, მაგრამ ეს სხვა დონეზე იყო.
  
  მე არა... მისი სახელიც კი არ ვიცოდი.
  
  თუმცა ტერორისტებმა მის წინაშე დაიჩოქეს.
  
  დალმა ბოლო რამდენიმე საფეხური ჩაირბინა და თვალები ცრემლებით აევსო, მაშინაც კი, როცა სამი მამაკაცი ზურგზე დაარტყა. სმიტმა მათი ქურთუკები დახია. ასაფეთქებელი ჟილეტები არ ჩანდა, მაგრამ ერთმა კაცმა პირიდან ქაფით წამოიწია მაშინაც კი, როცა სმიტი მის გვერდით დაიჩოქა. მეორე ტანჯვით იღრიალა. მესამე მიწაზე იყო დაჭერილი, გაუნძრევლად. დალმა საკუთარი სიძულვილის მქონე მამაკაცის პოლარული ქუდის შემზარავი მზერა შეხვდა. კენზი მიუახლოვდა და შვედის ყურადღება მიიპყრო დალის შეხედვით, მისი ყინულის ცისფერი თვალები ისეთი ნათელი და ცივი და გრძნობით სავსე, თითქოს უზარმაზარ, გალღობილ პეიზაჟს ჰგავდნენ და ტუჩებით თქვა ერთადერთი სიტყვები, რისი მართვაც შეეძლო.
  
  "მან გადაგვარჩინა საკუთარი თავის გაწირვით. მე... მე ვგრძნობ თავს ისე ნაკლად, ასე სავალალოდ მასთან შედარებით".
  
  დალი, მთელი თავისი დღეების განმავლობაში, არასოდეს აღმოჩნდა, რომ არ შეეძლო კომენტარის გაკეთება. მან ეს გააკეთა ახლა.
  
  სმიტმა სამივე მამაკაცი გაჩხრიკა და იპოვა მეტი ყუმბარა, ტყვია და მცირე იარაღი. ჯიბეებში ჩადებული ქაღალდები და კუპიურები დაჭმუჭნული იყო, ამიტომ შეკრებილმა კაცებმა დაიწყეს მათში ჩხრეკა.
  
  სხვები მიუახლოვდნენ თავიანთ დაცემულ წინამძღოლს, თავი დახარეს. ერთმა კაცმა დაიჩოქა და ხელი გაუწოდა ოფიცრის ზურგზე შეხების მიზნით.
  
  მესამე ტერორისტი მოკვდა, როგორი შხამიც არ უნდა მიეღო, უბრალოდ უფრო მეტი დრო დასჭირდა საწამლის მოქმედებას, ვიდრე მის კოლეგებს. დალი უზომოდ უყურებდა. როცა მისმა ყურმილმა გაისმა და მურის ხმამ აავსო თავი, ის უსმენდა, მაგრამ პასუხი ვერ მოიფიქრა.
  
  "ხუთი კამერა," უთხრა მურმა. "ჩვენმა წყაროებმა გაარკვიეს, რომ რამზესს მხოლოდ ხუთი კამერა აქვს. თქვენ შეხვდით ორს, რომელიც ტოვებს სამს. რამე ახალი ინფორმაცია ხომ არ გაქვს, დალ? გამარჯობა? Მანდ ხარ? რა ჯანდაბა ხდება?"
  
  გიჟმა შვედმა დააჭირა პატარა ღილაკს, რომელმაც მური გააჩუმა. სულ რამდენიმე წამი უნდოდა ჩუმად პატივისცემას. როგორც ყველა ქალი და მამაკაცი იქ, ის გადარჩა მხოლოდ ერთი ადამიანის უზარმაზარი მსხვერპლის გამო. ეს კაცი ვეღარასდროს დაინახავს დღის სინათლეს, არც მზის ჩასვლას და არც თბილ ქარს, რომელიც სახეზე დაუბერავს. დალი მას გამოსცდიდა.
  
  სანამ ცოცხალი იყო.
  
  
  თავი მეთხუთმეტე
  
  
  ჩვიდმეტი წუთი.
  
  დრეიკი მიჰყვა ბოს ხელმძღვანელობას, მარცხნივ გაჭრა 59-ეზე და მიემართა პირდაპირ ქაოსში, რომელიც იყო კოლუმბის წრე. შენობებიდან მარცხნივ ფრიალებდა დროშები, მარჯვნივ მწვანე ზოლი ხეებით იყო მოფენილი. მათ წინ საცხოვრებელი კორპუსი იდგა, ძირითადად მინის, ფანჯრები ჯერ კიდევ ამომავალ მზეზე ანათებდა. ყვითელი კაბინა ასწია ბორდიურზე, მისი მძღოლი ელოდა, რომ დაინახავდა ოთხი კარგად ჩაცმული სპრინტერს, რომლებიც მის უკან ტროტუარზე მიდიოდნენ, მაგრამ ბომ მამაკაცს მეორედ შეხედა. წრე იყო ფართო ბეტონის სივრცე ჩანჩქერები, ქანდაკებები და დასაჯდომი ადგილები. ტურისტები დახეტიალობდნენ წინ და უკან, აბრუნებდნენ ზურგჩანთებს და სვამდნენ წყალს. დრეიკმა გაოფლიანებული სპორტსმენების ჯგუფის შუა გაჭრა, შემდეგ კი ხეების ქვეშ გაიქცა, რომლებიც სულ მცირე ჩრდილს იძლეოდნენ.
  
  ცნობისმოყვარე თვალთაგან მიღმა.
  
  კონტრასტმა მღელვარე, მღელვარე ქუჩებს შორის მრავალი უკიდურესობა - გრანდიოზული, გადატვირთული ცათამბჯენები, რომლებიც იბრძვიან სივრცისთვის ტრადიციულ ეკლესიებს შორის ერთი ელექტროგადამცემი ქსელის გასწვრივ - და აბსოლუტურ სიმშვიდესა და სიმშვიდეს შორის, რომელიც სუფევდა მის მარჯვნივ სიმწვანეში, აავსებდა დრეიკს არარეალურობის გრძნობით. . რამდენად გიჟური იყო ეს ადგილი? როგორია სიზმარი? განსხვავებები წარმოუდგენლად უკიდურესი იყო.
  
  აინტერესებდა, რამდენად ყურადღებით აკვირდებოდა მათ მარში, მაგრამ ძალიან არ ადარდებდა. ამან შეიძლება გამოიწვიოს ადამიანის სიკვდილი. სამშობლოში ახლაც ცდილობდნენ არხის მოძებნას, რათა წყარომდე მიეკვლიათ.
  
  კაშკაშა ორბიტა ნელა მიუბრუნდა მარცხნივ, როდესაც ჯგუფი აჩქარდა. ალისია და მეი ახლოს მიდიოდნენ უკან, უყურებდნენ, მაგრამ ვერ იყენებდნენ თავიანთ ძალას ამ ტემპით. მტერი შეიძლება იყოს ყველგან, ნებისმიერი. გამვლელმა სედანმა დაბურულ ფანჯრებთან ახლოს დათვალიერება მოითხოვა, მაგრამ შორს გაუჩინარდა.
  
  დრეიკმა დრო შეამოწმა. დარჩა თერთმეტი წუთი.
  
  და მაინც მომენტები წამიერად იკეცება. ბო შეანელა, როცა გზაზე ღია ნაცრისფერი შენობა გამოჩნდა, რომელიც დრეიკმა მაშინვე ამოიცნო. ჯერ კიდევ სირბილით მიუბრუნდა ალისიას და მეის. "იმავე შენობაში ვიბრძოდით ოდინის ამბის დროს. ჯანდაბა, ისეთი შეგრძნებაა, თითქოს სიცოცხლე გავიდა. "
  
  "ვერტმფრენი არ ჩამოვარდა გვერდზე?" ჰკითხა ალისია.
  
  "ოჰ დიახ, და ჩვენ თავს დაესხნენ ტირანოზავრი რექსი."
  
  ბუნების ისტორიის მუზეუმი ამ კუთხით შედარებით პატარა ჩანდა, ბოდვა, თუ არსებობდა. ნაბიჯები ტროტუარიდან წინა კარებამდე ავიდა, ახლა ტურისტების ჯგუფით იყო სავსე. დიზელისა და ბენზინის შერეული სუნი დაესხა მათ, როცა ისინი ბორდიურზე ავიდნენ. ძრავების ხმაური, ზარის რეკვა და ხანდახან ყვირილი მაინც აწუხებდა მათ გრძნობებს, მაგრამ მაინც აქ მოძრაობა აჩქარებული იყო.
  
  "არ გაჩერდე ახლა," თქვა ალისამ. "ჩვენ წარმოდგენა არ გვაქვს სად იქნება უსაფრთხოება."
  
  დრეიკი ცდილობდა მოძრაობის შეჩერებას და მათ გადაკვეთის ნებას. იმედი ვიქონიოთ, რომ არ თქვა, რომ ავად იყო.
  
  საბედნიეროდ, მცირე მოძრაობა იყო და ჯგუფმა საკმაოდ მარტივად მოახერხა გზის გადაკვეთა. ერთხელ მუზეუმის კიბეების ძირში დაიწყეს ასვლა, მაგრამ უცებ შეჩერდნენ, როცა მათ უკან საბურავების ხმამაღალი ყვირილი გაიგონეს.
  
  დრეიკმა გაიფიქრა: შვიდი წუთი.
  
  ისინი გადაიქცნენ თავშეუკავებელი სიგიჟის სცენად. მანქანიდან ოთხი კაცი გადმოხტა, თოფები მზად იყო. დრეიკი ცდილობდა აეცილებინა, ხტუნვა მოშორებით მუზეუმის კარებს და გაფანტულ მნახველებს. ბომ სწრაფად ამოიღო იარაღი და მტერს დაუმიზნა. გაისმა სროლები. კივილმა დილა გაანადგურა.
  
  დრეიკი მაღლა ახტა და დაბლა დაეშვა, შემოტრიალდა ტროტუარზე შეჯახებისას, იგნორირება გაუკეთა იმ ტკივილს, სადაც მისმა მხარმა სხეულის მთელი ძალა მოიცვა. თავდამსხმელი სედანის კაპოტზე გადახტა და იარაღის მუქარით უკვე მაია. დრეიკი უკან დაბრუნდა მანქანისკენ და შემდეგ წამოდგა, საბედნიეროდ, თოფს მიუწვდომელი იყო. მან ხელი გაუწოდა, უფრო მეტად მუქარა გახდა და ყურადღება მოითხოვა.
  
  ალისია სხვა გზით ჩაყვინთა, საფეხურები გაწმინდა და თავისა და თავდამსხმელებს შორის თეოდორ რუზველტის საცხენოსნო ქანდაკება მოათავსა. მიუხედავად ამისა, ისროლეს, ტყვიები ბრინჯაოს ჩამოსხმას მოხვდა. ალისიამ იარაღი აიღო და მეორე მხრიდან შემოიჭრა. ორი მამაკაცი ახლა მანქანების თავზე იდგა და შესანიშნავ სამიზნეებს აკეთებდნენ. მშვიდობიანი მოქალაქეები ყველა მიმართულებით გაიფანტნენ და ტერიტორიას ასუფთავებდნენ. მან დაუმიზნა ტერორისტს, რომელიც მუხლებზე დაეცა, მაგრამ მისი ცეცხლის უწყვეტი ნაკადი მასზე გადავიდა და აიძულა თავი დაეფარა.
  
  მეი და ბო მუზეუმის მთავარი შესასვლელის მახლობლად მდებარე პატარა თაღში ჩასხდნენ, მჭიდროდ ეხვეოდნენ, რათა თავიდან აეცილებინათ ტყვიების ნაკადი, რომელიც მათ გზას არღვევდა ქვის ნაკეთობებში. ბო კედლისკენ იდგა და ვერ მოძრაობდა, მაგრამ მეიმ გარეთ გაიხედა და ზურგი ფრანგს მიაჩერდა.
  
  "ეს არის... უხერხული", - ჩიოდა ბორეგარი.
  
  "და შენ ძალიან გაგიმართლა, რომ ლერწამივით გამხდარი ხარ", - უპასუხა მაიმ. მან თავი ამოყო და ფრენბურთი გაისროლა. "იცი, როცა პირველად შეგვეჯახე, მეჩვენებოდა, რომ ხშირად ცოცავდი კედლების ნაპრალებს შორის."
  
  "ეს ახლა სასარგებლო იქნებოდა."
  
  "როგორც კვამლი". მაი ისევ გადმოიხარა და საპასუხო ცეცხლი გაუხსნა. ტყვიებმა მის თავზე გზა გაუსვეს.
  
  "შეგვიძლია გადავიდეთ?"
  
  "არა, თუ არ გინდა პერფორაცია."
  
  დრეიკი მიხვდა, რომ საკუთარი იარაღის გამოყენების დრო არ ჰქონდა, ამიტომ სცადა მოწინააღმდეგის იარაღის ჩაჭრა. ძალიან გვიან მიხვდა, რომ ვერ მიაღწია - ბიჭი ძალიან მაღალი იყო - და შემდეგ დაინახა, რომ ლულა ტრიალებდა მის მიმართულებით.
  
  Არსად წასასვლელი
  
  ინსტინქტი მასში ჭურვივით გაისროლა. უკან დახევის შემდეგ მან წიხლებით დაარტყა მანქანის ფანჯარას, ჩაამტვრია მინა, შემდეგ კი ჩაყვინთა, როგორც კი ტერორისტმა ცეცხლი გახსნა. მის უკან ტროტუარი ავარდა. დრეიკმა უფსკრულიდან მძღოლის სავარძელში შეიჭრა, ტყავი ცვიოდა, სავარძლების ფორმა ართულებდა მას გადაადგილებას. იცოდა რაც მოდიოდა. ტყვია ავტომობილის სახურავზე, სავარძელსა და იატაკზე შეაღწია. დრეიკი უფრო სწრაფად აირია. ცენტრალური განყოფილება შედგებოდა ხელთათმანების განყოფილებისგან და ორი დიდი ჭიქის დამჭერისაგან, რამაც მას აძლევდა რაღაცის ხელში ჩაგდებას, როდესაც ის სხეულს მგზავრის სავარძელში გადააგდებდა. უფრო მეტი ტყვია უმოწყალოდ ჭრიდა სახურავს. დრეიკი ყვიროდა და ცდილობდა დროის ყიდვას. ნაკადი წამიერად შეჩერდა, მაგრამ შემდეგ, როცა დრეიკი უკან გადაიხარა და ფანჯარა ჩატვირთა, ის კვლავ უფრო სწრაფი ტემპით დაიწყო.
  
  დრეიკი უკანა სავარძელზე ავიდა, ტყვიამ ზურგის შუაში სისხლჩაქცევა მოახდინა. მოუწესრიგებელ გროვაში აღმოჩნდა, სუნთქვაშეკრული და იდეების გარეშე. შეფერხების მომენტმა მსროლელიც უნდა შეაჩერა, შემდეგ კი მამაკაცს ალისიას ცეცხლი გაუჩნდა. დრეიკმა უკანა კარი შიგნიდან გააღო და გარეთ გავარდა, სახე ბეტონში ჩარგო და ვერ დაინახა სად წასულიყო.
  
  გარდა...
  
  მანქანის ქვეშ. შემოვიდა, ძლივს მოთავსდა მანქანის ქვეშ. ახლა მის თვალებში გამოჩნდა შავი სატრანსპორტო საშუალებები, მილები და გამონაბოლქვი სისტემა. ზემოდან გასროლილი კიდევ ერთი ტყვია, რომელიც ფეხის V-ის ფორმის კუნთებს შორის უფსკრული იყო. დრეიკმა ამოისუნთქა, რბილად უსტვენდა.
  
  ამ თამაშის თამაში ორ ადამიანს შეუძლია.
  
  ფეხების გადანაცვლებით, მან აიძულა სხეული მიწაზე გადასულიყო მანქანის წინა ნაწილისკენ, წასვლისას გლოკი გამოიყვანა. შემდეგ, წინა ტყვიის ნახვრეტებში დამიზნებით, მან უხეშად დაადგინა, სად უნდა ყოფილიყო მამაკაცი. მან ზედიზედ ექვსი გასროლა გაისროლა, ყოველ ჯერზე ოდნავ იცვალა პოზიცია, შემდეგ კი სწრაფად გადმოვიდა მანქანის ქვეშ.
  
  ტერორისტი მის გვერდით დაეცა, მუცელზე მოეჭიდა. თოფი გვერდით ჩამოვარდა. როდესაც მან სასოწარკვეთილად მიაღწია მას, ისევე როგორც ქამარს, დრეიკმა ესროლა მას ცარიელ მანძილზე. რისკები ძალიან დიდი იყო რისკებისთვის, მოსახლეობა ძალიან დაუცველი. კუნთების ტკივილმა მას აწამა, რადგან შემდეგ ცდილობდა გასწორებულიყო და მანქანის კაპოტს გადახედა.
  
  ალისია რუზველტის ქანდაკების უკნიდან ამოვარდა და რამდენიმე ტყვია გაისროლა, სანამ ისევ გაუჩინარდა. მისი სამიზნე სხვა მანქანის წინა ბოლოში იყო. კიდევ ორმა ტერორისტმა სცადა მიზანმიმართული მეი და ბო, რომლებიც თითქოს კედელთან იყვნენ მიწებებულნი, მაგრამ მეის ზუსტმა სროლამ შეაჩერა ტერორისტები.
  
  დრეიკმა საათს დახედა.
  
  Ორი წუთი.
  
  ისინი კარგად იყვნენ და ნამდვილად გაბრაზებულები იყვნენ.
  
  
  თავი მეთექვსმეტე
  
  
  დრეიკმა ბრძოლა ტერორისტებთან წაიღო. მისი HK-ის გამოქვეყნებისას მან ყურადღება გაამახვილა ორზე, რომლებიც აწუხებდნენ ბო და მეის. ერთი მყისიერად დაეცა, მისი სიცოცხლე მთელ ბეტონს მოედო, მძიმე სიკვდილი გამაგრებული გულისთვის. მეორე ბოლო მომენტში შემობრუნდა, ტყვია მიიღო, მაგრამ მაინც შეძლო საპასუხო ცეცხლი. დრეიკი გაჰყვა მამაკაცს ტყვიებით, რის გამოც სიკვდილი დატოვა. საბოლოოდ, კაცს წასასვლელი არსად ჰქონდა და გაჩერდა, შემდეგ დაჯდა და მეისკენ ბოლო რაუნდი გაისროლა, რადგან დრეიკის იარაღმა ბოლო მოუღო მის მუქარას.
  
  მეიმ იწინასწარმეტყველა ეს და ბო იატაკზე დააგდო. ფრანგმა გააპროტესტა, უხერხულ გროვაში დაეშვა, მაგრამ მეიმ იდაყვებით შეაჩერა იგი, რითაც ხელი შეუშალა გადაადგილებას. ცალი კედლიდან სწორედ იქ, სადაც თავები იყო, ჩამოვიდა.
  
  ბომ აიხედა. "მერსი, მაი."
  
  "კი ნი სინაიდი".
  
  დრეიკმა ამ დროისთვის მიიპყრო ბოლო დარჩენილი ტერორისტის ყურადღება, მაგრამ ამას მნიშვნელობა არ ჰქონდა. მხოლოდ საშინელი შიში იყო მის სულში. მხოლოდ მისი გულის სასოწარკვეთილ ცემას ჰქონდა მნიშვნელობა.
  
  ვადა გაუშვეს.
  
  სული ოდნავ ამაღლდა, როცა დაინახა, რომ მეი და ბო მუზეუმში შერბოდნენ, შემდეგ კი ალისია სამალავიდან გამოვიდა, რათა უკანასკნელი ტერორისტი გაეგზავნა მძვინვარე ჯოჯოხეთში, რომელსაც ის იმსახურებდა. კიდევ ერთი ადამიანი ტროტუარზე სისხლს ასდის. სხვა სული იკარგება და შეეწირა.
  
  უსასრულო იყო ეს ხალხი. ისინი მძვინვარე ზღვა იყო.
  
  შემდეგ დრეიკმა დაინახა, რომ უკანასკნელი, სავარაუდოდ, მკვდარი, ტერორისტი ადგა და გაიქცა. დრეიკს ეგონა, რომ ჟილეტი უნდა ეცვა. მან მიზანში აიღო რხევა მხრებზე და გაისროლა, მაგრამ ტყვიამ მიზანზე მხოლოდ მილიმეტრებით გაიარა. ნელა ამოისუნთქა და მეორე გასროლისთვის დაუმიზნა. ახლა მამაკაცი მუხლებზე დაეცა, შემდეგ ისევ ადგა, შემდეგ მომენტში კი კამერებით შეიჭრა ხალხის, დამთვალიერებლების, ადგილობრივებისა და ბავშვების ბრბოში, რომლებიც ცდილობდნენ გადაეღოთ მათი დიდების მომენტი ფეისბუქზე ან ინსტაგრამზე.
  
  დრეიკი აკანკალებული მიუახლოვდა ალისიას. "მაშ ეს რამზესის ერთ-ერთი საკანი იყო?"
  
  "ოთხი კაცი. ზუსტად ისე, როგორც დალმა აღწერა. ეს იქნება მესამე უჯრედი, რომელსაც ჩვენ გუნდურად შევხვდებით.
  
  "და ჩვენ ჯერ კიდევ არ ვიცით მარტის პირობები."
  
  ალისიამ მიმოიხედა ქუჩები, გზა და გაჩერებული, მიტოვებული მანქანები. შემდეგ ის შემობრუნდა, როცა მეის ყვირილმა მიიპყრო მათი ყურადღება.
  
  "ჩვენ გვყავს მცველი!"
  
  დრეიკი საფეხურებზე ავიდა, თავი დაბლა, არც კი უცდია იარაღის გადაგდება. ეს იყო ყველაფერი, ეს იყო მათი მთელი სამყარო. თუ მარშმა დაურეკა, მათ შეეძლოთ-
  
  ხოსე გონსალესმა მას მობილური ტელეფონი გაუწოდა. "შენ ხარ ის ინგლისელი?"
  
  დრეიკმა თვალები დახუჭა და მოწყობილობა ყურთან მიიტანა. "ჭაობი. თქვენ წარმოთქმით -"
  
  პიტიას სიცილმა შეაწყვეტინა. "ახლა, ახლა, ბანალურ ლანძღვას ნუ მიმართავ. წყევლა გაუნათლებელთათვისაა, ან ასე მითხრეს. თუ პირიქითაა? მაგრამ გილოცავ, ჩემო ახალო მეგობარო, ცოცხალი ხარ!"
  
  "ჩვენს ჩამოგდებას რამდენიმე დარტყმაზე მეტი დასჭირდება."
  
  "ოჰ, დარწმუნებული ვარ. შეუძლია თუ არა ამას ბირთვული ბომბი?"
  
  დრეიკი გრძნობდა, რომ შეეძლო განუსაზღვრელი ვადით გაეგრძელებინა თავისი გაბრაზებული გამონათქვამები, მაგრამ შეგნებულად ცდილობდა პირის დახურვას. ალისია, მეი და ბო ტელეფონზე ხალხმრავლობდნენ, ხოსე გონსალესი კი შეშინებული უყურებდა.
  
  "კატამ ენა გადაყლაპა? ოჰ და ჰეი, ჯანდაბა რატომ არ უპასუხე გონსალესის ზარებს?
  
  დრეიკმა ზედა ტუჩი იკბინა მანამ, სანამ სისხლმა დენა დაიწყო. "Მე აქ ვარ."
  
  "დიახ, დიახ, მე ამას ვხედავ. მაგრამ სად იყავი... მმმ... ოთხი წუთის წინ?"
  
  დრეიკი გაჩუმდა.
  
  "საწყალი მოხუცი ხოსე თავად უნდა ეპასუხა ტელეფონზე. წარმოდგენა არ მქონდა, რაზე ვსაუბრობდი იქ."
  
  დრეიკი მარტის ყურადღების გადატანას ცდილობდა. "ქურთუკი გვაქვს. სად -"
  
  "შენ არ მომისმენ, ინგლისელო. Დაგაგვიანდა. გახსოვს დაგვიანებისთვის პენალტი?"
  
  "ჭაობი. შეწყვიტე სისულელე. გსურთ თქვენი მოთხოვნები დაკმაყოფილდეს თუ არა?"
  
  "ჩემი მოთხოვნები? კარგი, რა თქმა უნდა, მაშინ შესრულდება, როცა გადავწყვეტ, რომ კარგი და მზად ვარ. ახლა თქვენ სამი, იყავით კარგი ჯარისკაცები და დაელოდეთ იქ. მე მხოლოდ რამდენიმე წამალს შევუკვეთავ".
  
  დრეიკმა დაწყევლა. "Არ გააკეთო ეს. არ გაბედო ამის გაკეთება!"
  
  "მალე ილაპარაკე."
  
  ხაზი გატეხილია. დრეიკმა შეხედა სამი წყვილი მოჩვენებითი თვალით და მიხვდა, რომ ისინი მხოლოდ მისი ანარეკლი იყო. მათ ვერ მოახერხეს.
  
  გიგანტური ძალისხმევით მოახერხა ტელეფონის დამტვრევა. ალისიამ საკუთარ თავზე აიღო მოხსენება სამშობლოსთვის გარდაუვალი საფრთხის შესახებ. მაიმ აიძულა გონსალესი ქურთუკი გაეხადა.
  
  "მოდით, ეს დავამთავროთ," თქვა მან. "ჩვენ ვუმკლავდებით იმას, რაც წინ გველოდება და ვემზადებით იმისთვის, რაც შეიძლება შემდეგ მოხდეს.
  
  დრეიკი სწავლობდა ჰორიზონტს, ბეტონს და ხეებს, გონებას და გულს შორს და ჩახშობილი იყო მარშის განზრახვების იდეით. უდანაშაულოები დაიღუპებოდნენ მომდევნო რამდენიმე წუთში და თუ ის კვლავ წარუმატებელი იქნებოდა, ისინი კიდევ იქნებოდნენ.
  
  "მარტი აპირებს ამ ბომბის აფეთქებას," - თქვა მან. "რაც არ უნდა თქვა. თუ არ ვიპოვეთ, მთელი მსოფლიო დაზარალდება. ჩვენ კიდეზე ვდგავართ..."
  
  
  თავი მეჩვიდმეტე
  
  
  მარშმა ჩაიცინა და ტელეფონი გათიშა აყვავებულმა. ზოი კიდევ უფრო მაგრად მოეკიდა მას. "შენ მას აუცილებლად აჩვენე", - დაიღრიალა მან.
  
  "ოჰ, დიახ, და ახლა მე ვაპირებ მას უფრო მეტი ვაჩვენო."
  
  მარტმა კიდევ ერთი ერთჯერადი უჯრედი ამოიღო და მეხსიერებაში უკვე შენახული ნომერი გადაამოწმა. დარწმუნებულმა, რომ ეს იყო ის, რაც მას სჭირდებოდა, სწრაფად აკრიფა ნომერი და დაელოდა. პასუხისმგებელმა ხმამ, უხეში და შთამბეჭდავი, დაადასტურა მისი მოლოდინი.
  
  "თქვენ იცით, რა უნდა გააკეთოთ", - თქვა მან.
  
  "ერთი? თუ ორი?
  
  "ორი, როგორც შევთანხმდით. შემდეგ გააგრძელე, თუკი ისევ დამჭირდები."
  
  "რა თქმა უნდა, უფროსო. ჩემი მობილური ტელეფონის აპლიკაციის საშუალებით ვიყავი ინფორმირებული. მე ნამდვილად ვისიამოვნებდი ამ მოქმედებიდან."
  
  მარტი ღრიალებდა. "ტერორისტი ხარ, სტივენ?"
  
  "კარგი, არა, მე არ ჩავრიცხავ თავს ამ კლასში. Ნამდვილად არ."
  
  "გააკეთე ის საქმე, რისთვისაც იხდიან ხელფასს. Ეხლა."
  
  მარშმა ერთ-ერთი ეკრანი გადართო ქალაქის კამერაზე, მხოლოდ მინი-სათვალთვალო მოწყობილობაზე, რომელსაც ახლომდებარე ბიზნესები იყენებენ, რათა თვალყური ადევნონ ტროტუარზე მოსულ და წასულს. სტეფანე ამ კონკრეტულ ქუჩაზე აურზაურს გამოიწვევდა და მარშს სურდა დაეთვალიერებინა.
  
  ზოი დაიხარა, რომ უკეთ დაენახა. "მაშ, კიდევ რას ვაპირებთ დღეს?"
  
  მარტს თვალები გაუფართოვდა. "ეს არ არის შენთვის საკმარისი? და შენ უცებ ცოტა რბილი, ცოტა მოქნილი გეჩვენება ქალისთვის, რომელიც მიწვეული იყო დიდ ცუდ პიტიასთან შესაერთებლად, მის ზოი შირს. Რატომ არის ეს? იმიტომ რომ მოგწონს ჩემში არსებული სიგიჟე?"
  
  "Ასე ვფიქრობ. და მეტი, ვიდრე უბრალოდ. შესაძლოა, შამპანური თავში მომივიდა".
  
  "კარგი. ახლა გაჩუმდი და უყურე."
  
  შემდეგი მომენტები ისე განვითარდა, როგორც მარშს სურდა. ჩვეულებრივი კაცები და ქალები შეცბუნდებიან იმის გამო, რაც ნახეს, თუნდაც მკაცრი, მაგრამ მარშმა და შირსმა მას ცივი განცალკევებით შეხედეს. შემდეგ მარშს მხოლოდ ხუთი წუთი დასჭირდა კადრების შესანახად და ინგლისელისთვის გაგზავნა ვიდეო მესიჯში თანდართული ჩანაწერით: Send this home. მალე დაგიკავშირდებით.
  
  მან ცალი ხელით აიღო ზოი. მათ ერთად შეისწავლეს დევნის შემდეგი სცენარი, რომელშიც ინგლისელმა და მისმა სამმა თანამშრომელმა იცოდნენ, რომ ძალიან გვიან ჩამოვიდოდნენ, სანამ დაიწყებდნენ. სრულყოფილი. და ბოლოს ქაოსი... ფასდაუდებელი.
  
  მარტს გაახსენდა, რომ ოთახში სხვა ხალხი იყო. რამზესის მთავარი უჯრედი და მისი წევრები. ისინი ისე ჩუმად ისხდნენ ბინის შორეულ კუთხეში, რომ ძლივს იხსენებდა მათ სახეებს.
  
  - ჰეი, - დაუძახა მან. "ქალბატონი შამპანურიდან გამოვიდა. შეიძლება რომელიმე თქვენგანმა მაწანწალა გაასწოროს ეს?"
  
  ფეხზე წამოდგა მამაკაცი, ისეთი ზიზღით სავსე თვალებით, რომ მარში შეკრთა. მაგრამ გამომეტყველება სწრაფად გადაიფარა და თავის სწრაფ ქნევაში გადაიზარდა. "რა თქმა უნდა შეიძლება".
  
  "იდეალური. კიდევ ერთი ბოთლი საკმარისი უნდა იყოს".
  
  
  თავი მეთვრამეტე
  
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ იხსნიდა მაი მცველის ქურთუკის ღილებს, როცა ის მოთხოვნების სიას ეძებდა. ალისიამ და ბომ მიმოიხედეს შეკრებილი ხალხის ირგვლივ, თითქმის დარწმუნებულები იყვნენ, რომ მესამე უჯრედის ბოლო დარჩენილი წევრი გადაადგილდებოდა. სამშობლო გზაში იყო, სულ რაღაც ორი წუთი იყო დარჩენილი. იქვე, პოლიციელების შეკრებისას სირენები ტიროდნენ. დრეიკმა იცოდა, რომ ამ დროისთვის კულმინაციური ინციდენტები ყველა ნიუ-იორკელს ანერვიულებს და ტურისტებს შიშის ქვეშ აყენებს. შეიძლება კარგი იყოს, ხალხი ქუჩებს რომ დარჩეს, მაგრამ სხვა რის გაკეთება შეეძლო თეთრ სახლს რეალურად?
  
  დრონები რადიაციული დეტექტორებით ატრიალებდნენ ცას. ლითონის დეტექტორები აჩერებდნენ ყველას, ვინც ყურადღებას იმსახურებდა და ბევრს, ვინც არა. აქ იყო ჯარი და ბუდე. იმდენი აგენტი ტრიალებდა ქუჩებში, რომ ვეტერანთა შეხვედრას ჰგავდა. შინაგან საქმეთა ოფისი, FBI, CIA და NSA რომ სწორად შეასრულონ თავიანთი სამუშაო, მარტი აუცილებლად იპოვნებოდა.
  
  დრეიკმა საათს დახედა. ერთ საათზე ცოტა მეტი გავიდა რაც ეს კოშმარი დაიწყო.
  
  Სულ ეს იყო?
  
  ალისია მას იდაყვით უბიძგებდა. "მან რაღაც იპოვა."
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ ამოიღო მაი გონსალესის დანგრეული ქურთუკიდან დაკეცილი ქაღალდი.
  
  ნიუ-იორკელი მის დანახვაზე ღრიალებდა და თითო ხელზე გახეხილი ყდის აიღო. "გამიხდის ქალაქი კომპენსაციას... ანაზღაურებს..."
  
  "ქალაქს შეუძლია რამდენიმე რჩევა მოგცეთ," მტკიცედ თქვა ალისიამ. "შემდეგ ჯერზე გამოიყენეთ თბილი ზეთი. ნუ გადაიხდით ცუდ კომპანიას".
  
  გონსალესი გაჩუმდა და მოშორდა.
  
  დრეიკი მაისს მიუახლოვდა. მარშის მოთხოვნები დაბეჭდილი იყო თეთრ A4 ფურცელზე ყველაზე დიდი შრიფტით. ზოგადად, ისინი საკმაოდ პირდაპირი იყვნენ.
  
  "ხუთასი მილიონი დოლარი", - წაიკითხა მაიმ. "და მეტი არაფერი".
  
  მოთხოვნის ქვეშ იყო წინადადება დაწერილი კონტრასტული მცირე ხელნაწერით.
  
  "დეტალები მალე გახდება ცნობილი."
  
  დრეიკმა ზუსტად იცოდა ეს რას ნიშნავდა. "ჩვენ გამოგვიგზავნეს სხვა სანადიროდ შეუძლებელზე."
  
  ბორეგარდი უყურებდა ბრბოს. "და ჩვენ, უეჭველია, ვრჩებით მეთვალყურეობის ქვეშ. ეჭვგარეშეა, ამჯერად ისევ დავმარცხდებით".
  
  დრეიკმა შეკრებილი ხალხის მიერ წამოწეული მობილური ტელეფონების რაოდენობა დაკარგა, შემდეგ მობილურზე შეტყობინებების ხმაურიანი ხმა მოესმა და ეკრანი შეამოწმა. მანამდეც კი, სანამ ვიდეოს ლინკზე დააწკაპუნებდა, სკალპმა ღრმა წინათგრძნობით დაიწყო ქავილი. - ბიჭებო, - თქვა მან და მოწყობილობა ხელის სიგრძით მოუჭირა, როცა ისინი ხალხმრავლობდნენ.
  
  კადრი იყო მარცვლოვანი და შავ-თეთრი, მაგრამ კამერა იყო სტაბილური და ნათლად აჩვენა დრეიკის ერთ-ერთი ყველაზე საშინელი კოშმარი. "ეს უაზროა", - თქვა მან. "მოკალი ხალხი, ვისაც წარმოდგენაც არ აქვს რა ხდება. ეს არ არის დაშინების მიზნით, ეს არ არის მოგებისთვის. ამისთვის..." ვეღარ გააგრძელა.
  
  - კარგი, - ამოისუნთქა მაიმ. "ყოველდღე უფრო და უფრო მეტს ვთხრით ამ ქვედა მიმწოდებლებს. და რაც ყველაზე ცუდია, ისინი ცხოვრობენ ჩვენი თემების გულში. "
  
  დრეიკმა არც ერთი წუთი არ დაკარგა, მაგრამ გაუგზავნა ბმული Homeland-ზე. ის ფაქტი, რომ მარშმა თითქოს შეძლო თავისი მობილური ტელეფონის ნომრის ამოღება არ იყო განსაკუთრებით გასაკვირი იმ ყველაფრის გათვალისწინებით, რაც მან აქამდე მიაღწია. ტერორისტები, რომლებიც მას ეხმარებოდნენ, აშკარად უფრო მეტი იყო, ვიდრე სახარჯო ფეხით.
  
  დრეიკი უყურებდა პოლიციელებს თავიანთ საქმეს. ალისია მასთან უფრო ახლოს მივიდა, შემდეგ შარვლის ფეხი შემთხვევით ასწია. "ხედავ ამას?" თქვა მან სასიმღერო ხმით. "გამიგე, როცა უდაბნოში ჩემი უკანალის დარტყმა სცადე. და ის ჯერ კიდევ ახალია. ასე სწრაფად მიიწევს ეს საქმე წინ".
  
  მისმა სიტყვებმა ერთზე მეტი შთაბეჭდილება მოახდინა დრეიკზე. გაახსენდა მათი კავშირი, მათი ახალი მიზიდულობა; დასკვნა მეისა და ბოსთვის, რომ მათ შორის რაღაც მოხდა; და უფრო აშკარა მინიშნება საკუთარ ცხოვრებაზე აქამდე არის ის, თუ რამდენად სწრაფად მიიწევდა ის პროგრესი და როგორ ცდილობდა შეანელა მოვლენები.
  
  ცეცხლის პირდაპირ ხაზზე.
  
  "თუ ჩვენ გადავრჩებით ამას", - თქვა მან. "SPEAR-ის გუნდი ერთკვირიან შვებულებას იღებს."
  
  "ტორსტიმ უკვე დაჯავშნა ბილეთები ბარბადოსში", - თქვა ალისამ.
  
  "რა მოხდა უდაბნოში?" მეი ფიქრობდა.
  
  დრეიკმა საათს დახედა, შემდეგ კი ტელეფონს უცნაურ, ირეალურ მომენტში. არასაჭირო სიკვდილისა და მზარდი საფრთხის წინაშე, გაუთავებელი დევნა და სასტიკი ბრძოლა, ისინი ახლა ქუსლებით ურტყამდნენ და იძულებულნი იყვნენ რამდენიმე წუთით შესვენება მიეღოთ. რა თქმა უნდა, მათ დრო სჭირდებოდათ დაძაბულობის გასათავისუფლებლად, მზარდი შფოთვისთვის, რამაც საბოლოოდ შეიძლება გამოიწვიოს მათი დაღუპვა... მაგრამ ალისიას ეს გზა ყოველთვის გარკვეულწილად არაორდინალური იყო.
  
  "ბიკინი. სანაპირო. ცისფერი ტალღები, "- თქვა ალისია. "Ეს მე ვარ".
  
  "ახალი საუკეთესო მეგობარი მოგყავს შენთან?" მაიმ გაიცინა. "კენზი?"
  
  "იცით, ალისია, არა მგონია, დალმა დაჯავშნა გუნდური შვებულება", - თქვა დრეიკმა ნახევრად ხუმრობით. "უფრო ოჯახურ დასვენებას ჰგავს."
  
  ალისია იღრიალა. "რა ნაძირალაა. Ჩვენ ვართ ოჯახი".
  
  "დიახ, მაგრამ არა ისე, როგორც მას სურს. იცით, ჯოანას და დალს გარკვეული დრო სჭირდებათ".
  
  მაგრამ ალისია ახლა მაისს უყურებდა. "და იმ თავდაპირველი დაცინვის საპასუხოდ, სპრაიტი, არა, დრეიქსის აღებაზე ვფიქრობდი. გიხდება?"
  
  დრეიკმა სწრაფად აარიდა მზერა და ტუჩები ჩუმი სასტვენით მოკუმა. მის უკან ბოს კომენტარი მოისმინა.
  
  "ეს ნიშნავს, რომ მე და შენ ახლა დავამთავრეთ?"
  
  მეის ხმა მშვიდი დარჩა. "ვფიქრობ, ეს მეტის გადასაწყვეტია."
  
  ოჰ მადლობა. დიდი მადლობა, ჯანდაბა.
  
  თითქმის შვება ჟღერდა, როცა მისმა ტელეფონმა დარეკა. "დიახ?"
  
  "მარტი აქ. მზად არიან ჩემი პატარა ჯარისკაცები სწრაფი რბენისთვის?"
  
  "თქვენ მოკალით ის უდანაშაულო ხალხი. როცა შევხვდებით, ვნახავ, რომ ამაზე პასუხს აგებთ".
  
  "არა, მეგობარო, შენ უპასუხებ. თქვენ წაიკითხეთ ჩემი მოთხოვნები, არა? ხუთასი მილიონი. ეს სამართლიანი თანხაა მამაკაცებით, ქალებითა და პატარა ჭკუით სავსე ქალაქისთვის".
  
  დრეიკმა თვალები დახუჭა, კბილებში გამოსცრა. "Რა არის შემდეგი?"
  
  "რა თქმა უნდა, გადახდის დეტალები. გადადით ცენტრალურ სადგურზე. ერთ-ერთ ცენტრალურ კაფეში მელოდებიან". სახელი ახსენა. "ლამაზად დაკეცილი და ჩასმული კონვერტში, რომელიც რაღაც კეთილმა სულმა მიაკრა ლენტით ბოლო მაგიდის ქვედა მხარეს ბარის ბოლოში. დამიჯერე, როცა იქ მიხვალ, მიხვდები".
  
  "და თუ არა?" დრეიკს არ დავიწყებია გაქცეული უჯრედის წევრი და არც სულ მცირე ორი სხვა უჯრედის არსებობა.
  
  "მაშინ შემდეგ ვირს დავურეკავ, რომ ჩემი ტვირთი ატაროს და დონატების მაღაზია ააფეთქოს. გიხდება?"
  
  დრეიკმა მოკლედ წარმოთქვა ფანტაზია იმის შესახებ, თუ რა შეეძლო გაეკეთებინა მარშს, როდესაც ისინი მიიღეს. "Რამდენ ხანს?"
  
  "ოჰ, ათი წუთი საკმარისი უნდა იყოს."
  
  "Ათი წუთი? ეს სისულელეა, მარშ, და შენ ეს იცი. ცენტრალური სადგური ოც წუთზე მეტია. ალბათ ორჯერ მეტი. "
  
  "მე არასდროს მითქვამს, რომ უნდა წახვიდე."
  
  დრეიკმა მუშტები შეკრა. მათ მარცხისთვის ამზადებდნენ და ეს ყველამ იცოდა.
  
  - მე გეტყვით, - თქვა მარშმა. "იმისთვის, რომ დავამტკიცო, რომ შემიძლია დამთმობი, ამას შევცვლი თორმეტ წუთში. და ითვლიან..."
  
  დრეიკმა სირბილი დაიწყო.
  
  
  თავი მეცხრამეტე
  
  
  დრეიკი გზაში გავარდა, როცა ბომ გრანდ ცენტრალური სადგურის კოორდინატები GPS-ში ჩაარტყა. ალისია და მეი ერთი ნაბიჯით უკან გაიქცნენ. თუმცა, ამჯერად დრეიკი არ აპირებდა ჩლიქებით მოგზაურობის გაკეთებას. მარშის მიერ დადგენილი წარმოუდგენლად დატვირთული გრაფიკის მიუხედავად, მცდელობა უნდა განხორციელებულიყო. სამი მანქანა მუზეუმის გარეთ იყო მიტოვებული, ორი კოროლა და სივიკი. იორკშირელმა მათ მეორე მზერა არ გაუსწორებია. რა უნდოდა იყო რაღაც...
  
  "შედით!" ალისია სივიკის ღია კართან იდგა.
  
  "საკმარისად მაგარი არ არის", - თქვა მან.
  
  "ჩვენ ვერ დავკარგავთ დროს აქ დგომის მოლოდინში..."
  
  "საკმარისია", დაინახა დრეიკმა ნელა მოძრავი ცხენებითა და ეტლით, რომელიც ახლახან გამოვიდა ცენტრალური პარკიდან, სადაც მძლავრი F150 პიკაპი ბორდიურთან უმოქმედოდ მოძრაობდა.
  
  მისკენ გაიქცა.
  
  ალისია და მეი გამორბოდნენ მათ უკან. "ის ბულინგია?" ალისია მაისში იწუწუნა. "მე არასდროს ვიჯდები ცხენზე. არასოდეს!"
  
  მათ ცხოველს გაუცურეს და მძღოლს სასწრაფოდ სთხოვეს მათთვის მანქანისთვის ესესხება. დრეიკმა დააჭირა გაზის პედალს, დაწვა რეზინი, როდესაც ის სწრაფად შორდებოდა ბორდიურს. ბომ მარჯვნივ ანიშნა.
  
  "გაიარეთ ცენტრალურ პარკში. ეს 79-ე ქუჩა განივია და მივყავართ მედისონის გამზირამდე".
  
  "მე მიყვარს ეს სიმღერა", - თქვა ალისამ. "სად არის ტიფანი?" Მშია."
  
  ბომ უცნაური მზერა მიაპყრო მას. "ეს რესტორანი არ არის, მაილს."
  
  "და Madison Avenue იყო პოპ ჯგუფი", - თქვა დრეიკმა. "ჩენი კოუტსის ხელმძღვანელობით. თითქოს ვინმეს ოდესმე შეეძლო მისი დავიწყება." გადაყლაპა, უცებ გაახსენდა.
  
  ალისია ჩაიცინა. "სიგიჟე. მე უბრალოდ ვაპირებ შევწყვიტო გამხიარულების მცდელობა. რაიმე მიზეზი ამისთვის, დრეიკს? ის მეძავი იყო?
  
  "ჰეი, მოითმინე!" მან აჩქარებული მანქანა 79-ე ქუჩისკენ მიმართა, რომელიც იყო ერთი ფართო ზოლი, რომელიც გარშემორტყმული იყო გადახურული ხეების მაღალი კედლით. "შესაძლოა pinup. და შესანიშნავი წამყვანი. "
  
  "ფრთხილად!"
  
  მეის გაფრთხილებამ გადაარჩინა მათი მანქანა, როდესაც სილვერადომ გადალახა დიუმიანი ცენტრალური რეზერვი და ცდილობდა მათ ჩაძირვას. დრეიკმა შენიშნა სახე საჭესთან, მესამე უჯრედის ბოლო წევრი. მან დააჭირა გაზის პედალს, აიძულა ყველა დაებრუნებინა თავის ადგილებზე, როცა მეორე მანქანა შემობრუნდა და დაედევნა. მოულოდნელად, მათმა რბოლამ ცენტრალურ პარკში ბევრად უფრო მომაკვდინებელი ხასიათი მიიღო.
  
  სილვერადოს მძღოლი უგუნური მიტოვებით მართავდა. დრეიკმა შეანელა სვლა, რათა თავიდან აეცილებინა რამდენიმე კაბინა, მაგრამ მათმა მდევარმა გამოიყენა შესაძლებლობა და დაარტყა მათ უკნიდან. F150 ატყდა და გადატრიალდა, მაგრამ შემდეგ უპრობლემოდ გასწორდა. "სილვერადო" ტაქსს დაეჯახა, რის შედეგადაც იგი დატრიალდა, სხვა გზატკეცილზე გადაფრინდა, სადაც საყრდენ კედელს შეეჯახა. დრეიკი მკვეთრად გადაიხარა მარცხნივ, შემდეგ მარჯვნივ, რათა გაესწრო ტაქსების ხაზს, შემდეგ აჩქარდა გზის ღია მონაკვეთზე.
  
  მათ უკან მყოფი ტერორისტი ფანჯრიდან გადაიხარა, პისტოლეტი ხელში.
  
  "Დაწოლა!" დრეიკმა იყვირა.
  
  ტყვიებმა ყოველი ზედაპირი დაარტყა - მანქანა, გზა, კედლები და ხეები. მამაკაცი თავის გვერდით იყო გაბრაზებული, აღგზნებული და ალბათ სიძულვილიც და არ აინტერესებდა მიყენებული ზიანი. ბომ, რომელიც F150-ის უკანა სავარძელზე იჯდა, გლოკი ამოიღო და უკანა მინა ააფეთქა. სალონში ცივი ჰაერი შემოვარდა.
  
  მარცხნივ გამოჩნდა შენობების მწკრივი, შემდეგ კი რამდენიმე ფეხით მოსიარულე, რომელიც წინ ტროტუარზე სეირნობდა. დრეიკმა ახლა დაინახა მხოლოდ ეშმაკის არჩევანი - გამვლელის შემთხვევით სიკვდილი ან გრანდ ცენტრალურ სადგურზე დაგვიანება და შედეგების წინაშე.
  
  დარჩენილია რვა წუთი.
  
  79-ე ქუჩაზე შებრუნებულმა დრეიკმა შენიშნა მოკლე გვირაბი, რომელზედაც მწვანე ტოტები ეკიდა. როგორც კი ისინი მომენტალურ სიბნელეში შევიდნენ, მან სამუხრუჭე პედალს დაარტყა, იმ იმედით, რომ მათი მდევარი კედელს დაეჯახა, ან მინიმუმ პისტოლეტს დაკარგავდა ქაოსში. სამაგიეროდ, ის მოძრაობდა მათ გარშემო, ძლიერად მართავდა, გვერდითა ფანჯრიდან ისროდა, როცა გადიოდა.
  
  ყველანი იხრებოდნენ, როცა საკუთარი სარკმელი ააფეთქეს, ტყვიის სასტვენი კინაღამ მოკვდა, სანამ ეს გაიგონეს. ახლა თავად ალისიამ თავი გამოყო, იარაღი დაუმიზნა და სილვერადოსკენ გაისროლა. წინ აჩქარდა და მერე შეანელა. დრეიკმა სწრაფად დახურა უფსკრული. კიდევ ერთი ხიდი გამოჩნდა და მოძრაობა ახლა სტაბილური იყო ორმაგი ყვითელი ხაზების ორივე მხარეს. დრეიკმა დახურა უფსკრული მანამ, სანამ მათი ფრთა თითქმის არ შეეხო მეორე მანქანის უკანა მხარეს.
  
  ტერორისტმა მთელი სხეული მოაბრუნა და იარაღი მხარზე დაუდო.
  
  ალისიამ პირველმა გაისროლა, ტყვიამ სილვერადოს უკანა ფანჯარა მტვრად ააფეთქა. მძღოლი უნდა შეტრიალებულიყო, როცა მისი მანქანა გადატრიალდა, ძლივს გავარდა მოახლოებულ მოძრაობაში და ატყდა მელოდიური ზარის ხმა. ალისია კიდევ უფრო შორს დაიხარა.
  
  "ქერა თმის ნაჭერი დაფრინავს", - თქვა მეიმ. "უბრალოდ რაღაცას მახსენებს. რას ეძახიან ახლა? ეს არის... კოლი?"
  
  მეტი გასროლა. ტერორისტმა საპასუხო ცეცხლი უპასუხა. დრეიკმა გამოიყენა ტექნიკა, რათა თავი აარიდო ავტომობილის მართვას რაც შეიძლება უსაფრთხოდ. წინ ტრაფიკი კვლავ შემცირდა და მან გამოიყენა შანსი, გაესწრო სილვერადოს, ტაქსით გადავიდა შემხვედრ შესახვევში. მის უკან , მეიმ ფანჯარა ჩამოაგდო და კლიპი სხვა მანქანაში დაარტყა. დრეიკი უკან გადაიხარა და უკანა ხედი შეისწავლა.
  
  "ის მაინც მოდის."
  
  უეცრად ცენტრალური პარკი დასრულდა და მეხუთე ავენიუზე დატვირთული გზაჯვარედინი თითქოს სწორედ მათკენ გადახტა. მანქანები შეანელეს, გაჩერდნენ, ფეხით მოსიარულეები კი გზაჯვარედინებზე დადიოდნენ და ტროტუარებთან რიგს დგებოდნენ. დრეიკმა სწრაფად შეხედა ყვითლად შეფერილ სამუხრუჭე შუქებს, რომლებიც ამჟამად მწვანე იყო.
  
  ზედმეტად გრძელი თეთრი ავტობუსები მეხუთე ავენიუს ორივე მხარეს ეკიდა. დრეიკმა მკვეთრად დაამუხრუჭა, მაგრამ ტერორისტი ისევ მათ უკანა შუქებს დაეჯახა. სახელურიდან მან იგრძნო უკანა ბოლოების რყევა, დაინახა კატასტროფის პოტენციალი და დატრიალდა კონტროლის დასაბრუნებლად. მანქანა გაათანაბრა, გზაჯვარედინზე გაიარა, სილვერადოს მხოლოდ ერთი სანტიმეტრით ჩამორჩებოდა.
  
  ავტობუსი ცდილობდა მათ წინ გასულიყო, დრეიკს სხვა გზა არ დაუტოვა, გარდა იმისა, რომ გაემგზავრა მარცხნივ და შუა გზაზე. ლითონი ატეხა და მინა მუხლებზე დაიმსხვრა. შემდეგ მას "სილვერადო" დაეჯახა.
  
  - ხუთი წუთი, - თქვა ბომ რბილად.
  
  დრო არ დაკარგა და სიჩქარე აუჩქარა. მალე მედისონ ავენიუ გამოჩნდა, ჩეიზ ბანკის ნაცრისფერი ფასადი და შავი J. Crew ავსებდნენ თვალთახედვის ველს.
  
  - კიდევ ორი, - თქვა ბომ.
  
  სარბოლო მანქანები ერთად მიდიოდნენ მცირე უფსკრულიდან პატარა უფსკრულისკენ, ამსხვრევდნენ მანქანებს გვერდით და მოძრაობდნენ ნელი დაბრკოლებების გარშემო. დრეიკი აგრძელებდა საყვირის რეკვას, სურდა რაიმე სახის სირენა ჰქონოდა, და ალისია ჰაერში გაისროლა, რათა ფეხით მოსიარულეები და მძღოლები სწრაფად გაეღოთ გზა. ნიუ-იორკის პოლიციის მანქანები უკვე ღრიალებდნენ და დამანგრეველ კვალს ტოვებდნენ. მან უკვე შენიშნა, რომ ერთადერთი მანქანები, რომლებსაც პატივისცემით ეპყრობოდნენ, დიდი წითელი სახანძრო მანქანები იყო.
  
  - წინ, - თქვა ბომ.
  
  - გასაგებია, - დაინახა დრეიკმა ლექსინგტონის გამზირზე მიმავალი გადასასვლელი და მისკენ გაიქცა. ძრავა ჩართო და მანქანა კუთხეში შემოტრიალდა. საბურავებიდან კვამლი გამოდიოდა, რის გამოც ხალხი მთელ ტროტუარზე ყვიროდა. აქ, ახალ გზაზე, მანქანები ორივე მხრიდან მჭიდროდ იყო გაჩერებული და პლატფორმების, ფურგონებისა და ცალმხრივი ქუჩების ქაოსი საუკეთესო მძღოლებსაც კი აიძულებდა გამოცნობას.
  
  "ახლა არც ისე შორს", - თქვა ბომ.
  
  დრეიკმა დაინახა თავისი შანსი წინ, რადგან მოძრაობა შემცირდა. - მაისი, - თქვა მან. "გახსოვს ბანგკოკი?"
  
  სუპერმანქანაში გადაცემათა კოლოფის გამოცვლავით რბილმა, მაიმ ახალი ჟურნალი თავის გლოკში ჩადო და უსაფრთხოების ღვედი შეიხსნა, სავარძელში შეძვრა. ალისია დრეიკს უყურებდა, დრეიკი კი უკანა ხედვის სარკეში. სილვერადო მთელი ძალით მიუახლოვდა და ცდილობდა მათ დარბევას, როდესაც ისინი უახლოვდებოდნენ გრანდ ცენტრალურ სადგურს და აყვავებულ ბრბოს.
  
  მაი სავარძელზე აწია, უკვე დამსხვრეული უკანა ფანჯრიდან გადაიხარა და ბიძგი დაიწყო.
  
  ალისიამ დრეიკი იდაყვით დაარტყა. "ბანგკოკი?"
  
  "ეს არ არის ის, რაც შენ გგონია."
  
  "ოჰ, ეს არასდროს ხდება. თქვენ მეტყვით, რომ რაც მოხდა ტაილანდში, შემდგომში დარჩება ტაილანდში".
  
  მაი პატარა უფსკრულიდან გაცურდა, ტანსაცმელი დახია, მაგრამ აიძულა სხეული გაეგრძელებინა. დრეიკმა დაინახა მომენტი, როცა ქარმა დაუბერა მას, როცა ქვიშა თვალებს აცეცებდა. მან დაინახა მომენტი, როდესაც დევნილმა ტერორისტმა შოკირებული თვალი აცეცინა.
  
  Silverado მიუახლოვდა, შოკისმომგვრელი ახლოს.
  
  მაი გადახტა სატვირთო მანქანის საწოლზე, ფეხები გაშალა და იარაღი ასწია. მან დამიზნება და შემდეგ სატვირთო მანქანის უკანა მხრიდან გაისროლა, ტყვიებმა სხვა მანქანის მინები ჩაამსხვრია. შენობები, ავტობუსები და ლამპიონები ნელ-ნელა გადიოდა. მაიმ ისევ და ისევ აწია ჩახმახს, უგულებელყო ქარი და მანქანის მოძრაობა, ყურადღება გაამახვილა მხოლოდ იმ ადამიანზე, რომელიც სხვაგვარად მოკლავდა მათ.
  
  დრეიკმა საჭე შეძლებისდაგვარად სტაბილურად შეინარჩუნა, სიჩქარე უცვლელი დარჩა. ამჯერად მათ წინ არც ერთი მანქანა არ გაუვლია, რაზეც ილოცა. მეი მყარად იდგა ფეხზე და მისი კონცენტრაცია გარდაუვლად მხოლოდ ერთმა რამემ მოიხმარა. დრეიკი მისი მეგზური იყო.
  
  "ახლა!" ხმამაღლა შესძახა.
  
  ალისია ტრიალებდა ისე, როგორც ბავშვი, რომელიც სავარძლის საზურგედან კანფეტს ჩამოაგდო. "რას აპირებს ის?"
  
  დრეიკი მუხრუჭებს ძალიან ნაზად ახდენდა, მილიმეტრამდე. მაიმ მეორე სამაგრი ჩადო და შემდეგ სატვირთო მანქანის უკანა მხარეს გაიქცა, პირდაპირ უკანა კარისკენ. სილვერადოს მძღოლს თვალები კიდევ უფრო გაუფართოვდა, როცა დაინახა ველური ნინძა, რომელიც პირდაპირ მის სისწრაფეს აფრენილ მანქანას მეორე მხრიდან გარბოდა!
  
  მაიმ უკანა კარამდე მიაღწია და ჰაერში აფრინდა, ფეხებს დაარტყა და ხელები ააფრიალა. იყო მომენტი, სანამ გრავიტაციამ ჩამოაგდო, როდესაც მან მოხდენილად გაიარა თხელ ჰაერში, ფარულობის, უნარისა და სილამაზის განსახიერება, მაგრამ შემდეგ იგი მძიმედ ჩაიძირა სხვა მამაკაცის მანქანის კაპოტზე. ის მყისიერად გაორმაგდა, ფეხებს და მუხლებს აძლევდა საშუალებას, რომ დარტყმა მიეღო და წონასწორობა შეენარჩუნებინა. ჯიუტ ლითონზე დაშვება ადვილი არ იყო და მაი სწრაფად გაფრინდა წინ დაკბილული საქარე მინისკენ.
  
  სილვერადოს მძღოლმა ძლიერად დაამუხრუჭა, მაგრამ მაინც მოახერხა თოფის დამიზნება სახეზე.
  
  მაიმ მუხლები გაშალა, რადგან მოულოდნელმა დარტყმამ მასში გაიარა, ხერხემალი და მხრები გაუმაგრდა. მისი იარაღი ხელში დარჩა, უკვე ტერორისტისკენ იყო მიმართული. ორი გასროლა და ხიხინი, ფეხი ისევ სამუხრუჭე პედალზე ჰქონდა, სისხლით დასველდა პერანგის წინა მხარე და წინ წავიდა.
  
  მაი მანქანას კაპოტზე გადაეხვია, საქარე მინას ხელი შეავლო და მძღოლი გარეთ გაიყვანა. არავითარ შემთხვევაში არ მისცემდა მას გამოჯანმრთელების უფლებას. მისი ტკივილით სავსე თვალები მის თვალებს შეხვდა და გამოსწორებას ცდილობდა.
  
  "როგორ... როგორ ხარ..."
  
  მაიმ მუშტი დაარტყა სახეში. შემდეგ მან თავი შეიკავა, როდესაც მანქანა დრეიკის უკანა მხარეს დაეჯახა. ინგლისელმა განზრახ შეანელა სვლა, რათა "დაეჭირა" თვითმართვადი მანქანა, სანამ ის რაიმე სახიფათო, შემთხვევითი მიმართულებით შეუხვევდა.
  
  "მაშ ეს არის ის, რაც გააკეთე ბანგკოკში?" ჰკითხა ალისია.
  
  "Რაღაც მაგდაგვარი".
  
  "და რა მოხდა შემდეგ?"
  
  დრეიკმა მზერა აარიდა. "წარმოდგენა არ მაქვს, სიყვარულო."
  
  მათ კარები გააღეს, ორჯერ გააჩერეს ტაქსის გვერდით, რაც შეიძლება ახლოს ცენტრალურ სადგურთან. მშვიდობიანი მოსახლეობა უკან დაიხია და მათ მზერას უყურებდა. გრძნეულები გაიქცნენ. კიდევ ათეულმა ამოიღო მობილური ტელეფონები და დაიწყო სურათების გადაღება. დრეიკი ტროტუარზე გადახტა და მაშინვე სირბილი დაიწყო.
  
  - დრო გავიდა, - ჩაილაპარაკა მის გვერდით ბორეგარმა.
  
  
  თავი მეოცე
  
  
  დრეიკი ცენტრალური სადგურის მთავარ დარბაზში შეიჭრა. უზარმაზარი სივრცე მარცხნივ და მარჯვნივ და მაღლა იხსნება. მბზინავმა ზედაპირებმა და გაპრიალებულმა იატაკებმა შოკში ჩააგდეს სისტემა, გამგზავრებისა და ჩამოსვლის ნიშნები ყველგან ციმციმებდა და ხალხის ჩქარობა განუწყვეტელი ჩანდა. ბომ მათ შეახსენა კაფე é-ს სახელი და აჩვენა ტერმინალის იატაკის გეგმა.
  
  "მთავარი ლობი", - თქვა მაიმ. "მარჯვნივ მოუხვიეთ ესკალატორების წინ."
  
  რბოლა, ტრიალი, საოცარი აკრობატული ტრიუკების შესრულება, მხოლოდ შეჯახების თავიდან ასაცილებლად, გუნდმა სადგური გაარღვია. გავიდა წუთები. ყავის მაღაზიები, ბელგიური შოკოლადის მაღაზიები და ბაგელის ჯიხურები გვერდით მიცურდა, დრეიკის თავი ტრიალებდა მათი შერეული გემოებით. ისინი შევიდნენ ეგრეთ წოდებულ ლექსინგტონის პასაჟში და დაიწყეს ტემპის შენელება.
  
  "Ამგვარად!"
  
  ალისია გაიქცა და დრეიკს უნახავს ერთ-ერთი ყველაზე პატარა კაფეს ვიწრო შესასვლელში. თითქმის გაუცნობიერებლად გონება მაგიდებს ითვლიდა. არ არის რთული, სულ სამი იყო.
  
  ალისიამ ნაცრისფერ ხალათში გამოწყობილი მამაკაცი გვერდზე გადადო, შემდეგ კი მუხლებზე დაეცა შავი ზედაპირის გვერდით. მაგიდაზე ზედმეტი ნაგავი იყო მოფენილი, სკამები დაუდევრად იყო მოწყობილი. ალისია ქვემოთ ჩაეშვა და მალევე გამოვიდა, ხელში თეთრი კონვერტი ეჭირა, იმედით სავსე თვალები.
  
  დრეიკი რამდენიმე ნაბიჯიდან უყურებდა, ინგლისელი ქალი არა. სამაგიეროდ, ის აკვირდებოდა პერსონალს და კლიენტებს, გარეთ გამვლელებს და კონკრეტულად ერთ სხვა ადგილს.
  
  კარი კომუნალურ ოთახში.
  
  ახლა ის გაიხსნა, ცნობისმოყვარე ქალის ფიგურა ამოსწია თავი. თითქმის მაშინვე მან თვალის კონტაქტი დაამყარა ერთადერთ მამაკაცს, რომელიც პირდაპირ მისკენ იყურებოდა, მეტ დრეიკს.
  
  არა...
  
  პორტატული ტელეფონი აიღო. ვფიქრობ, ეს შენთვისაა, თქვა მან ტუჩებით.
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია და განაგრძო მთელი ტერიტორიის ყურება. ალისიამ კონვერტი გახსნა და შემდეგ წარბები შეჭმუხნა.
  
  - არ შეიძლება.
  
  მაიმ თვალები გადაატრიალა. "Რა? Რატომაც არა?"
  
  "ეს ამბობს ბუმი!"
  
  
  თავი ოცდამეერთე
  
  
  დრეიკი ტელეფონს მივარდა და ქალს წაართვა. "Რას თამაშობ?"
  
  მარტი რიგის ბოლოს ჩაიცინა. "სხვა ორი მაგიდის ქვეშ შეამოწმე?"
  
  შემდეგ ხაზი გაწყდა. დრეიკმა იგრძნო, რომ მის შიგნით ყველაფერი დაინგრა, რადგან მისი სული და გული გაეყინა, მაგრამ არ წყვეტდა მოძრაობას. "მაგიდებისკენ!" იყვირა და სირბილით აფრინდა, დაეცა და მუხლებზე სრიალებდა მათთან ყველაზე ახლოს.
  
  ალისია უყვიროდა თანამშრომლებს და სტუმრებს, რომ გასულიყვნენ, ევაკუაცია მოეხდინათ. ბო სხვა მაგიდის ქვეშ ჩავარდა. დრეიკმა უეჭველად დაინახა ფრანგის შენიშნა ასლი, პატარა ასაფეთქებელი მოწყობილობა მაგიდის ქვედა მხარეს მიმაგრებული სადინარში. წყლის ბოთლის ზომისა და ფორმის, იგი უხეშად იყო გახვეული ძველ საშობაო შესაფუთ ქაღალდში. შეტყობინება ჰო-ჰო-ჰო! დრეიკი შეუმჩნეველი არ დარჩენილა.
  
  ალისია მის გვერდით დასახლდა. "როგორ გავანეიტრალოთ მწოვარი? და, რაც მთავარია, შეგვიძლია გამოვრთოთ მწოვი?"
  
  "შენ იცი, რაც მე ვიცი, მაილს. ჯარში ბომბებს ერთმანეთის მიყოლებით ვაფეთქებდით. ძირითადად, ეს ყველაზე უსაფრთხო გზაა. მაგრამ ამ ბიჭმა იცოდა რასაც აკეთებდა. კარგად შეფუთული უვნებელ შეფუთვაში. ნახე მავთულები? ისინი ყველა ერთნაირი ფერისაა. კაფსულის დეტონატორი. დისტანციური დაუკრავენ. არ არის რთული, მაგრამ საშიში, როგორც ჯოჯოხეთი. "
  
  "ასე რომ, შეაგროვეთ ნაკრები და შეაჩერეთ ეს სასტიკი აფეთქების თავსახური."
  
  "გაიზარდოს ნაკრები? ჯანდაბა, ჩვენ აქ სრულიად ცუდ მდგომარეობაში ვართ". დრეიკმა მაღლა აიხედა და დაუჯერებელი თვალებით დაინახა ხალხის ბრბო, რომლებიც სახეებს აჭერდნენ კაფეს ფანჯრებს. ზოგი ღია კარის გავლასაც ცდილობდა. ჩვეულებრივმა ანდროიდის ტელეფონებმა რამდენიმე წუთში დააფიქსირეს რა შეიძლება იყოს მათი მფლობელების სიკვდილი.
  
  "Გადი გარეთ!" დაურეკა და ალისია მას შეუერთდა. "დაუყოვნებლივ გაათავისუფლეთ ეს შენობა!"
  
  ბოლოს შეშინებულმა სახეებმა მოაშორეს და შეტყობინებამ მათამდე მიაღწია. დრეიკმა გაიხსენა მთავარი დარბაზის ზომა და ხალხის მასა შიგნით და კბილებს აჭერდა სანამ ფესვები არ ატკივდა.
  
  "როდემდე ფიქრობ?" ალისია ისევ მის გვერდით ჩამოჯდა.
  
  "წუთები, თუ რამე."
  
  დრეიკმა მოწყობილობას შეხედა. სინამდვილეში, ეს არ გამოიყურებოდა ლამაზად, უბრალოდ უბრალო ბომბი იყო, რომლის მიზანი იყო შეშინება და არა ზიანის მიყენება. მას ნანახი ჰქონდა ამ ზომის ფეიერვერკის ბომბები და ალბათ იგივე ელემენტარული დეტონაციის მოწყობილობით. მისი სამხედრო გამოცდილება შეიძლება ოდნავ გაქრა, მაგრამ როდესაც წითელ-მავთულის-ლურჯი მავთულხლართების სიტუაციის წინაშე აღმოჩნდა, მალევე დაბრუნდა.
  
  გარდა იმისა, რომ ყველა მავთული ერთი ფერისაა.
  
  ქაოსმა მოიცვა ყველაფერი მისი თვითშექმნილი კოკონის ირგვლივ. მოღალატე ჩურჩულივით, ბომბის სიტყვამ მოიცვა დიდი დარბაზები და ერთი ადამიანის თავისუფლების სურვილი აინფიცირებდა მეორესაც და მეორესაც, სანამ ყველა, გარდა უმძიმესი - ან სულელური - მგზავრისაკენ გაემართებოდა გასასვლელისკენ. ხმაური ყრუ იყო, მაღალ რაფებს მიაღწია და კედლებს უკან დაეშვა. კაცები და ქალები აჩქარებით დაეცნენ და გამვლელები დაეხმარნენ მათ ფეხზე წამოდგომაში. ზოგი პანიკაში ჩავარდა, ზოგი კი სიმშვიდეს ინარჩუნებდა. უფროსები ცდილობდნენ თავიანთი თანამშრომლების ადგილზე დარჩენას, მაგრამ სამართლიანად იბრძოდნენ წაგებული ბრძოლაში. ხალხი ამოვიდა გასასვლელებიდან და დაიწყო 42-ე ქუჩის შევსება.
  
  დრეიკი ყოყმანობდა, შუბლზე ოფლი ასდიოდა. აქ ერთმა არასწორმა მოძრაობამ შეიძლება გამოიწვიოს კიდურის დაკარგვა ან მეტი. და კიდევ უფრო უარესი, ეს მას მარშის განადგურების ბრძოლიდან გამოიყვანს. თუ პითიელი მოახერხებს მათ გათხელებას, მაშინ მას ექნება ბევრად მეტი შანსი მიაღწიოს საბოლოო მიზანს - რაც არ უნდა გაუკუღმართებული იყოს ეს ჯოჯოხეთი.
  
  შემდეგ ბორეგარი მის გვერდით ჩამოჯდა. "Კარგად ხარ?"
  
  დრეიკმა თვალები აატრიალა. "რა ჯანდაბა... მე იმას ვგულისხმობ, რომ სხვასთან საქმე არ გაქვს..."
  
  ბომ სხვა მოწყობილობა გაუწოდა, რომელიც უკვე გამორთული იყო. "ეს მარტივი მექანიზმია და მას მხოლოდ რამდენიმე წამი დასჭირდა. Გჭირდება დახმარება?"
  
  დრეიკმა შეხედა მის წინ ჩამოკიდებულ შიდა მექანიზმებს, ფრანგის სახეზე ოდნავ თვითკმაყოფილებას და თქვა: "ჯანდაბა. სჯობს, არავინ უთხრას შვედს, რომ ეს მოხდა.
  
  შემდეგ ამოიღო დეტონატორის ქუდი.
  
  ყველაფერი იგივე რჩება. შვების გრძნობა დაეუფლა და მან მომენტი გამოყო, რომ გაჩერდა და სუნთქვა შეეკრა. მორიგი კრიზისი მოიხსნა, კარგი ბიჭების კიდევ ერთი პატარა გამარჯვება. შემდეგ ალისიამ, კაფის დახლს თვალი არ მოუშორებია, თქვა ხუთი ძალიან განსხვავებული სიტყვა.
  
  "ჯანდაბა ტელეფონი ისევ რეკავს."
  
  და გრანდ ცენტრალის ირგვლივ, მთელ ნიუ-იორკში, ნაგვის ურნაში და ხეების ქვეშ - მოაჯირებზეც კი მიბმული და ბოლოს მოტოციკლისტების მიერ გადაყრილი - ბომბებმა აფეთქება დაიწყეს.
  
  
  თავი ოცდამეორე
  
  
  ჰეიდენი ტელევიზორის მონიტორების მწკრივის წინ იდგა, გვერდით კინიმაკა. მათი ფიქრები რამზესის გატეხვაზე დროებით შეჩერდა ცენტრალურ პარკში დევნამ და შემდეგ გრანდ ცენტრალური სადგურის აურზაურმა. როდესაც ისინი უყურებდნენ, მური მივიდა მათთან და დაიწყო კომენტარის გაკეთება თითოეულ მონიტორზე, კამერის სურათები არის მონიშნული და შეუძლია მასშტაბირება მოახდინოს ადამიანის თმის ხაზგასმით ნაოჭების მკლავზე. განათება არ იყო ისეთი ყოვლისმომცველი, როგორც უნდა ყოფილიყო, მაგრამ გაუმჯობესდა, როდესაც დრეიკი და მისი გუნდი ცნობილ მატარებლის სადგურს მიუახლოვდნენ. სხვა მონიტორმა აჩვენა რამზესი და პრაისი მათ საკნებში, პირველი მოუთმენლად მიჰყვებოდა, თითქოს ადგილებზე ყოფნა სჭირდებოდა, მეორე ჯდომა ისე მოწყენილი იყო, თითქოს ყველაფერი, რაც მას ნამდვილად სურდა, იყო მარყუჟის შეთავაზება.
  
  მურის გუნდი გულმოდგინედ მუშაობდა მათ ირგვლივ, აცნობებდა ხილვების, ხუმრობების შესახებ და სთხოვდა ქუჩაში მყოფ პოლიციელებს და აგენტებს კონკრეტული ადგილების მონახულება. შეტევები ჩაიშალა ჰეიდენის წინ, მაშინაც კი, როცა დრეიკი და ბო ანადგურებდნენ ბომბებს Grand Central-ზე. მურის ერთადერთი გზა, რომ დარწმუნდეს, რომ Midtown-ზე იზრუნეს, არის მთელი ლოტის პრაქტიკულად დაცლა.
  
  "მე არ მაინტერესებს, არის თუ არა ეს ძველი ყრუ ბებია, რომელმაც ახლახან დაკარგა კატა", - თქვა მან. - მაინც დაარწმუნეთ ისინი.
  
  "როგორ შეეძლო კამერებმა ბომბების გადატანა ცენტრალურ სადგურზე ლითონის დეტექტორებით? ჰკითხა კინიმაკამ.
  
  "პლასტიკური ასაფეთქებელი?" მურმა გაბედა.
  
  "სხვა ღონისძიებები არ გაქვთ ამისთვის?" ჰკითხა ჰეიდენმა.
  
  "რა თქმა უნდა, მაგრამ მიმოიხედე გარშემო. ჩვენი ხალხის 90 პროცენტი ეძებს ატომურ ბომბს. მე არასოდეს მინახავს ეს ლოტი ასე ცარიელი."
  
  ჰეიდენს აინტერესებდა რამდენ ხანს გეგმავდა მარში ამას. და რამზესი? ტერორისტ პრინცს ნიუ-იორკში დაახლოებით ხუთი უჯრედი ჰქონდა, შესაძლოა მეტიც, და ზოგიერთი მათგანი მძინარე უჯრედი იყო. ნებისმიერი სახის ასაფეთქებელი ნივთიერების კონტრაბანდული შეტანა ნებისმიერ დროს შეიძლება და უბრალოდ დამარხვა, ტყეში ან სარდაფში წლების განმავლობაში დამალული, საჭიროების შემთხვევაში. შეხედეთ რუსებს და დადასტურებულ ისტორიას მათი დაკარგული ბირთვული ჩემოდნების შესახებ - ეს იყო ამერიკელი, რომელმაც თქვა, რომ დაკარგული რიცხვი იყო ზუსტად ის თანხა, რომელიც საჭიროა შეერთებული შტატების განადგურებისთვის. ეს იყო რუსმა დეზექტორმა, რომელმაც დაადასტურა, რომ ისინი უკვე ამერიკაში იმყოფებოდნენ.
  
  მან ერთი ნაბიჯით უკან დაიხია და მთელი სურათის გადაღებას ცდილობდა. მისი ზრდასრული ცხოვრების უმეტესი პერიოდის განმავლობაში ჰეიდენი იყო სამართალდამცავი ოფიცერი; ის გრძნობდა, რომ ყველა შესაძლო სიტუაციის მომსწრე იყო. მაგრამ ახლა... ეს უპრეცედენტო იყო. დრეიკი უკვე ასპარეზობდა ტაიმს სკვერიდან გრანდ ცენტრამდე, წუთ-წუთში სიცოცხლეს იხსნიდა, შემდეგ კი ორს კარგავდა. დალი რამზესის კამერებს ყოველ ნაბიჯზე არღვევდა. მაგრამ მას გააოცა ამ ფენომენის აბსოლუტური, შემზარავი მასშტაბი.
  
  და სამყარო გაუარესდა. ის იცნობდა ადამიანებს, რომლებიც აღარ აწუხებდნენ ახალი ამბების ყურებას, ადამიანებს, რომლებიც წაშალეს აპები ტელეფონებიდან, რადგან ყველაფერი, რაც მათ ნახეს, ამაზრზენი იყო და გრძნობდნენ, რომ ვერაფერს გააკეთებდნენ. გადაწყვეტილებები, რომლებიც თავიდანვე მკაფიო და აშკარა იყო, განსაკუთრებით ისლამური სახელმწიფოს მოსვლასთან ერთად, არასოდეს მიღებულ იქნა პოლიტიკით, მოგებითა და სიხარბით დაბინდული და ადამიანთა ტანჯვის სიღრმის შეუფასებლად. ის, რაც ახლა საზოგადოებას სურდა, იყო პატიოსნება, ფიგურა, რომელსაც შეეძლო ენდობოდა, ვინც შემოვიდა იმდენი გამჭვირვალობით, რამდენადაც უსაფრთხო იყო მისი მართვა.
  
  ჰეიდენმა ეს ყველაფერი მიიღო. მისი უმწეობის გრძნობა ემსგავსებოდა იმ ემოციებს, რომლებსაც ტაილერ უები ამ ბოლო დროს ექვემდებარებოდა. განცდა, რომ ასე ჭკვიანურად გდევნიან და უძლური ხარ ამის გაკეთებაზე. ახლაც იგივე ემოციებს განიცდიდა, როცა უყურებდა დრეიკსა და დალს, რომლებიც ცდილობდნენ ნიუ-იორკისა და დანარჩენი სამყაროს ზღვრიდან დაბრუნებას.
  
  "ამისთვის მოვკლავ რამზესს", - თქვა მან.
  
  კინიმაკამ მხრებზე უზარმაზარი თათი დაადო. "Ნება მომეცი. მე შენზე ბევრად ნაკლებად ლამაზი ვარ და ჯობია ციხეში ვიყო".
  
  მურმა მიუთითა კონკრეტულ ეკრანზე. "გადახედეთ იქეთ ბიჭებო. მათ გააუქმეს ბომბი".
  
  სიამოვნება ჰაიდენში გადავიდა, როდესაც დაინახა მეტ დრეიკი კაფედან გამოსული &# 233; შვებული და ტრიუმფალური გამომეტყველებით სახეზე. შეკრებილმა გუნდმა ტაში დაუკრა და შემდეგ მოულოდნელად შეჩერდა, რადგან ყველაფერი კონტროლიდან გავიდა.
  
  რამდენიმე მონიტორზე ჰეიდენმა დაინახა ნაგვის ურნების აფეთქება, მანქანები ტრიალებდნენ, რათა თავიდან აიცილონ ჭურჭლის საფარის ამოფრქვევა. მან დაინახა, რომ მოტოციკლისტები შევიდნენ გზაზე და აგურის ფორმის საგნები აგდებდნენ შენობებსა და ფანჯრებს. წამის შემდეგ კიდევ ერთი აფეთქება მოხდა. მან დაინახა, რომ მანქანა იატაკიდან რამდენიმე ფუტით აწია, როცა მის ქვეშ ბომბი აფეთქდა, გვერდიდან კვამლი და ცეცხლი აფრქვევდა. გრანდ ცენტრალური სადგურის ირგვლივ, გაქცეულ მგზავრებს შორის, ნაგვის ურნებს ცეცხლი გაუჩნდა. მიზანი იყო ტერორი და არა მსხვერპლი. ორ ხიდზე ხანძარი გაჩნდა, რამაც ისეთი მძიმე საცობები გამოიწვია, რომ მათზე მოტოციკლეტებიც კი ვერ გადიოდნენ.
  
  მური უყურებდა, სახე სულ რაღაც წამით მოდუნდა, სანამ ბრძანებების ყვირილი დაიწყო. ჰეიდენი ცდილობდა შეენარჩუნებინა თავისი მკაცრი თვალსაზრისი და იგრძნო, როგორ შეეხო მანოს მხარზე.
  
  ჩვენ გადავალთ.
  
  ოპერაციები ოპერაციულ ცენტრში გაგრძელდა, სასწრაფო დახმარების სამსახურები გაიგზავნა, სამართალდამცავები კი ყველაზე მეტად დაზარალებულ რაიონებში გადაიყვანეს. მეხანძრე-მაშველები და მეხანძრეები ყოველგვარ ლიმიტს მიღმა ჩაერთო. მურმა გასცა ბრძანება ქუჩების პატრულირებისთვის შვეულმფრენების გამოყენება. როდესაც კიდევ ერთი პატარა მოწყობილობა მოხვდა Macy's-ში, ჰეიდენმა ვეღარ შეხედა მას.
  
  ის მოშორდა, იმეორებდა თავის გამოცდილებას, რათა გაეგო, რა უნდა გაეკეთებინა შემდეგ, გაიხსენა ჰავაი და ვაშინგტონი, ბოლო წლებში, კონცენტრირება... მაგრამ შემდეგ საშინელმა ხმამ, საშინელმა ხანგრძლივმა ხმაურმა დააბრუნა მისი ყურადღება ეკრანებზე. .
  
  "არა!"
  
  
  თავი ოცდამესამე
  
  
  ჰეიდენმა გარშემომყოფები გაარღვია და ოთახიდან გავარდა. თითქმის გაბრაზებული ღრიალებდა, კიბეებზე დაეშვა, მუშტებით შეკრული ხორცისა და ძვლის მყარ ბურთულებად. კინიმაკამ გაფრთხილება წამოიძახა, მაგრამ ჰეიდენმა ყურადღება არ მიაქცია. ის ამას გააკეთებდა და სამყარო უკეთესი, უსაფრთხო ადგილი იქნებოდა.
  
  დერეფნის გავლით, რომელიც უბნის ქვეშ გადიოდა, ბოლოს რამზესის საკანს მიაღწია. ნაძირალა ისევ იცინოდა, ხმა სხვა არაფერი იყო, თუ არა ურჩხულის საშინელი ღრიალი. რაღაცნაირად იცოდა რაც ხდებოდა. წინასწარ დაგეგმვა აშკარა იყო, მაგრამ ადამიანის კეთილდღეობის უკიდურესი ზიზღი არ იყო ის, რასაც ის ადვილად უმკლავდებოდა.
  
  ჰეიდენმა თავისი ოთახის კარი გააღო. მცველი გადახტა და შემდეგ მისი ბრძანების საპასუხოდ გარედან გაისროლა. ჰეიდენი პირდაპირ რკინის გისოსებთან მივიდა.
  
  "მითხარი რა ხდება. მითხარი ახლა და მე შენთან ნაზად ვიქნები".
  
  რამზესს გაეცინა. "Რა ხდება?" მან გააყალბა ამერიკული აქცენტი. "აბა თქვენ ხალხო მუხლებზე დაგდებენ. შენ კი იქ დარჩები." მსხვილფეხა მამაკაცი დაბლა დაიხარა, რომ ჰეიდენს პირდაპირ თვალებში ჩაეხედა რამდენიმე მილიმეტრიდან. "ენით დაკიდებული. გააკეთე რასაც გეტყვი."
  
  ჰეიდენმა საკნის კარი გააღო. რამზესი წამის დაკარგვის გარეშე მივარდა მისკენ და სცადა მისი იატაკზე დაცემა. მამაკაცს ხელები ჰქონდა ხელბორკილი, მაგრამ ამან ხელი არ შეუშალა მას თავისი მასიური მასის გამოყენებაში. ჰეიდენი ოსტატურად აირიდა და თავი ჯერ ერთ-ერთ ვერტიკალურ რკინის გისოსში ჩაატრიალა, კისერი დარტყმის შედეგად უკან დაიხია. შემდეგ მან ძლიერად დაარტყა თირკმელებსა და ხერხემალს, რის გამოც ის აკანკალდა და კვნესა.
  
  აღარ არის გიჟური სიცილი.
  
  ჰეიდენი იყენებდა მას, როგორც მუშტი ტომარას, მოძრაობდა სხეულზე და ურტყამდა სხვადასხვა ადგილას. რამზესმა იღრიალა და ტრიალებდა, მან დაითვალა პირველი სამი დარტყმა - ცხვირიდან სისხლიანი, ჩალურჯებული ყბა და ყელი. რამზესმა დახრჩობა დაიწყო. ჰეიდენი არ დანებდა მაშინაც კი, როცა კინმაკა მიუახლოვდა და ცოტა სიფრთხილისკენ მოუწოდა.
  
  - შეწყვიტე ღრიალი, მანო, - დაუყვირა მას ჰეიდენმა. "იქ, ხალხი კვდება."
  
  რამზესმა სიცილი სცადა, მაგრამ ყელის ტკივილმა შეაჩერა. ჰეიდენმა ის კურდღლის სწრაფი დარტყმით დაასრულა. "ახლა იცინე."
  
  კინიმაკამ გაათრია. ჰეიდენი მისკენ შებრუნდა, მაგრამ შემდეგ ერთი შეხედვით დაზიანებული რამზესი ორივეს მიისწრაფოდა. ის მსხვილი კაცი იყო, კინიმაკიზე მაღალიც კი, მათი კუნთების მასა დაახლოებით ერთნაირი იყო, მაგრამ ჰავაელი ტერორისტზე აღმატებული იყო ერთ მნიშვნელოვან სფეროში.
  
  საბრძოლო გამოცდილება.
  
  რამზესი კინიმაკას შეეჯახა, შემდეგ კი ძლიერად შებრუნდა და ისევ თავის საკანში შებრუნდა. "რა ჯანდაბა ხარ შექმნილი?" ჩაიბურტყუნა მან.
  
  "მასალა შენზე ძლიერია", - თქვა კინიმაკამ და დარტყმის ადგილს შეახო.
  
  "ჩვენ გვინდა ვიცოდეთ, რა მოხდება შემდეგ", - ამტკიცებდა ჰეიდენი და რამზესს მიჰყვებოდა თავის საკანში. "გვინდა ვიცოდეთ ბირთვული ბომბის შესახებ. Სად არის? ვინ აკონტროლებს? რა არის მათი ბრძანებები? და ღვთის გულისთვის, რა არის თქვენი ჭეშმარიტი განზრახვა?"
  
  რამზესი იბრძოდა თავდაყირა დარჩენისთვის, აშკარად არ სურდა მუხლებზე დაცემა. ყველა მყესში იგრძნობოდა დაძაბულობა. თუმცა, როცა ადგა, თავი დახარა. ჰეიდენი ისეთივე ფრთხილი დარჩა, როგორიც დაჭრილ გველთან იქნებოდა.
  
  "თქვენ ვერაფერს გააკეთებთ. ჰკითხეთ თქვენს კაცს, ფასი. მან ეს უკვე იცის. მან ყველაფერი იცის. ნიუ-იორკი დაიწვება, ქალბატონო, და ჩემი ხალხი იცეკვებს ჩვენს გამარჯვების ჯიგს ადუღებულ ფერფლში.
  
  ფასი? ჰეიდენი ყოველ ნაბიჯზე ხედავდა ღალატს. ვიღაც იტყუებოდა და ამან კიდევ უფრო ადუღა მისი ბრაზი. მამაკაცის ტუჩებიდან წამოსული შხამს რომ არ დაემორჩილა, მანოს ხელი გაუწოდა.
  
  "წადი მომიტანე გამაოგნებელი იარაღი."
  
  "ჰეიდენი -"
  
  "Უბრალოდ გააკეთე!" იგი შემობრუნდა, რისხვა აფრქვევდა ყოველი ფორიდან. "მომიღეთ გამაოგნებელი თოფი და გამათავისუფლეთ".
  
  თავის წარსულში ჰეიდენმა გაანადგურა ის ურთიერთობები, რომლებშიც იგი პარტნიორს ძალიან სუსტად თვლიდა. განსაკუთრებით ის, რაც მან გაიზიარა ბენ ბლეიკთან, რომელიც რამდენიმე თვის შემდეგ გარდაიცვალა სისხლის მეფის კაცების ხელში. ბენი, მისი აზრით, ძალიან ახალგაზრდა, გამოუცდელი, გარკვეულწილად გაუაზრებელი იყო, მაგრამ კინიმაკასთანაც კი ახლა იწყებდა თავისი შეხედულების გამოსწორებას. მან დაინახა ის სუსტი, დაკარგული და აუცილებლად საჭიროებდა შეცვლას.
  
  "ნუ მეჩხუბები, მანო. Უბრალოდ გააკეთე".
  
  ჩურჩული, მაგრამ მშვენივრად მიაღწია ჰავაის ყურამდე. მსხვილი მამაკაცი გაიქცა, მისგან სახე და ემოციები დაუმალა. ჰეიდენმა რამზესს გადახედა.
  
  "ახლა შენ ისეთივე ხარ, როგორც მე", - თქვა მან. "მე კიდევ ერთი სტუდენტი მყავს."
  
  "Შენ ფიქრობ?" ჰეიდენმა მუხლი მეორეს მუცელში დაარტყა, შემდეგ კი იდაყვი უმოწყალოდ ჩაარტყა კისერში. "მოსწავლე მოგატყუებს?"
  
  "ჩემი ხელები რომ თავისუფალი იყოს..."
  
  "მართლა?" ჰეიდენი სიბრაზისგან ბრმა იყო. "ვნახოთ, რისი გაკეთება შეგიძლიათ, არა?"
  
  რამზეს ხელბორკილებს რომ დასწვდა, კინიმაკა დაბრუნდა, სიგარის მაგვარი თოფი შეკრულ მუჭში ეჭირა. მიხვდა მისი განზრახვა და უკან დაიხია.
  
  "Რა?" იყვირა მან.
  
  "შენ აკეთებ იმას, რაც უნდა გააკეთო."
  
  ჰაიდენმა დაწყევლა მამაკაცი და შემდეგ კიდევ უფრო ხმამაღლა დაიფიცა რამზესს სახეზე, ღრმად იმედგაცრუებული, რომ ვერ გატეხა.
  
  დაბალმა, მშვიდმა ხმამ გაარღვია მისი რისხვა: თუმცა, მან შეიძლება მართლაც მოგცეთ მინიშნება.
  
  Შესაძლოა.
  
  ჰეიდენმა რამზესს უბიძგა მანამ, სანამ თავის ლოგინში არ ჩავარდა, ახალი იდეა გამიჩნდა თავში. დიახ, ალბათ არის გზა. კინიმაკუს თვალისმომჭრელად დატოვა საკანი, ჩაკეტა და შემდეგ გარე კარისკენ გაემართა.
  
  "რამე ახალი ხდება ზემოთ?"
  
  "მეტი ნაგვის ბომბი, მაგრამ ახლა ნაკლებია. კიდევ ერთი მოტოციკლისტი, მაგრამ დაიჭირეს".
  
  ჰეიდენის აზროვნების პროცესი უფრო ნათელი გახდა. სადარბაზოში გავიდა და მერე მეორე კარისკენ გავიდა. შეჩერების გარეშე, მან გაიძრო გზა ხალხში, დარწმუნებული იყო, რომ რობერტ პრაისი გაიგებდა რამზესის საკნიდან მოსულ ხმაურს. მისმა მზერამ უთხრა, რომ ასე იყო.
  
  - არაფერი ვიცი, - გაბრაზდა ის. "Გთხოვ დამიჯერე. თუ მან გითხრა, რომ მე რაღაც ვიცოდი ბირთვული ბომბის შესახებ, მაშინ ის ცრუობს".
  
  ჰეიდენმა გამაოგნებელი იარაღს დასწვდა. "ვის დავუჯეროთ? შეშლილი ტერორისტი ან მოღალატე პოლიტიკოსი. ფაქტობრივად, ვნახოთ, რას გვეტყვის გამაოგნებელი იარაღი".
  
  "არა!" ფასმა ორივე ხელი აწია.
  
  ჰეიდენმა დამიზნა. "შეიძლება არ იცოდე რა ხდება ნიუ-იორკში, რობერტ, ამიტომ ყველაფერს გეტყვი. Მხოლოდ ერთხელ. ტერორისტული უჯრედები აკონტროლებენ ბირთვულ იარაღს, რომლის აფეთქებაც, ჩვენი აზრით, ნებისმიერ მომენტში შეიძლება. ახლა გიჟი პითიანე ფიქრობს, რომ ის რეალურად აკონტროლებს. მცირე აფეთქებები მთელ მანჰეტენზე ხდება. ბომბები ცენტრალურ სადგურზე იყო ჩადებული. და, რობერტ, ეს ჯერ არ დასრულებულა.
  
  ყოფილმა სახელმწიფო მდივანმა სიტყვის წარმოთქმა ვერ შეძლო. ახლად აღმოჩენილი სიცხადით ჰეიდენი თითქმის დარწმუნებული იყო, რომ სიმართლეს ამბობდა. მაგრამ ეჭვის ეს ერთი ნატეხი დარჩა და გამუდმებით ტანჯავდა პატარა ბავშვივით.
  
  ეს კაცი წარმატებული პოლიტიკოსი იყო.
  
  მან გამაოგნებელი იარაღი ესროლა. გვერდულად გაისროლა, კაცი ერთი სანტიმეტრით აკლდა. ფასი მის ჩექმებში კანკალებდა.
  
  "შემდეგი დარტყმა იქნება ქამრის ქვემოთ," დაჰპირდა ჰეიდენს.
  
  შემდეგ, როდესაც პრაისმა ცრემლები წამოუვიდა, როცა მანო ღრიალებდა და რამზესის დემონური სიცილი გაახსენდა, როცა ფიქრობდა მთელ საშინელებაზე, რომელიც ახლა სუფევს მანჰეტენზე და მის კოლეგებზე ამ ყველაფრის შუაგულში, საფრთხის გულში, სწორედ ჰეიდენ ჯეი იყო. გაფუჭდა.
  
  Მეტი აღარ. ამას მეორე წუთითაც არ მივიღებ.
  
  პრაისს ხელი მოჰკიდა და კედელს მიაგდო და დარტყმის ძალისგან მუხლებზე დააგდო. კინიმაკამ აიღო და კითხვითი მზერა მიაპყრო.
  
  "უბრალოდ გამეცალე."
  
  მან ფასი ისევ გადააგდო, ამჯერად გარე კარიდან. ის უკან გადახტა, დაცემისას ღრიალებდა, შემდეგ კი ისევ ხელში აიყვანა, დერეფანში გაიყვანა და რამზესის საკნისკენ გაუძღვა. როდესაც პრაისმა დაინახა თავის საკანში გამომწყვდეული ტერორისტი, მან დაიწყო კვნესა, სეირნობა. ჰეიდენმა მას წინ უბიძგა.
  
  "გთხოვ, გთხოვ, არ შეგიძლია ამის გაკეთება."
  
  - სინამდვილეში, - თქვა კინიმაკამ. "ეს არის ის, რისი გაკეთებაც შეგვიძლია."
  
  "არაო!"
  
  ჰეიდენმა ფასი გისოსებთან დააგდო და კამერა განბლოკა. რამზესი არ ინძრეოდა, ისევ საწოლზე იჯდა და დახუჭული ქუთუთოებიდან ათვალიერებდა რა ხდებოდა. კინიმაკამ თავისი გლოკი ამოიღო და ორივე კაცს დაუმიზნა, როცა ჰეიდენმა მათი ბორკილები გაშალა.
  
  "ერთი შანსი," თქვა მან. "ერთი ციხის საკანი. Ორი კაცი. პირველი ვინც დამირეკავს ჩატში, ეს უფრო ადვილი ხდება. Გესმის?"
  
  ფასი ნახევრად შეჭამილი ხბოსავით გაწითლდა. რამზესი მაინც არ ინძრეოდა. ჰაიდენისთვის მისი ხილვა შემაშფოთებელი იყო. მასში მოულოდნელი ცვლილება სასაცილო იყო. მან დატოვა და საკანი ჩაკეტა, ორი კაცი ერთად დატოვა, როცა მისი ტელეფონი აზუზუნა და აგენტ მურის ხმამ გაისმა ხაზი.
  
  "მოდი აქ ჯეი. თქვენ უნდა ნახოთ. "
  
  "Ეს რა არის?" ის კინიმაკასთან ერთად გაიქცა, მათ ჩრდილებს საკნის ბლოკებიდან გამოდევნა და კიბეებზე ავიდა.
  
  - მეტი ბომბი, - თქვა მან დამწუხრებულმა. "ყველა გავაგზავნე არევის გასასუფთავებლად. და ეს უკანასკნელი მოთხოვნა არ არის ის, რასაც ველოდით. ოჰ, და შენს კაცს დალს აქვს ლიდერი მეოთხე საკანში. ის ახლა მისდევს მას".
  
  "მოდით გზას გავუდგეთ!" ჰეიდენი უბნის შენობისკენ მივარდა.
  
  
  თავი ოცდამეოთხე
  
  
  დალი მგზავრის სავარძელზე დააგდო და სმიტს მანქანის მართვის უფლება მისცა; კენზი, ლორენი და იორგი ისევ უკანა სავარძელზე არიან. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი უბნისკენ დაბრუნდნენ, გავრცელდა ინფორმაცია, რომ დრეიკი თავს დაესხა გრანდ ცენტრალს, მაგრამ მას სხვა არაფერი გაუგია. მურმა კიდევ ერთი მინიშნება მიიღო ინფორმატორისგან - მეოთხე ტერორისტული უჯრედი ფუნქციონირებდა მაღალხარისხიან კორპუსში ცენტრალურ პარკთან ახლოს და ახლა, როცა დალმა დაფიქრდა ამაზე, ცხადია, რომ ზოგიერთი უჯრედი სხვაგვარად იყო დაფინანსებული, ვიდრე სხვები. დაეხმარა მათ ბრბოსთან შერწყმა - მაგრამ დალს აინტერესებდა, როგორ შეიძლებოდა ხალხის თაიგული ასე მარტივად არსებობდეს კონკრეტულ საზოგადოებაში, რომელსაც არ ახსოვს მათი ტვინის გამორეცხვის ინსდოქტრინაცია. ტვინის გამორეცხვა განსაკუთრებული ხელოვნება იყო და მას ეჭვი ეპარებოდა, რომ ტიპიური ტერორისტი ჯერ კიდევ დაეუფლა მას.
  
  ნუ ხარ ასეთი გულუბრყვილო.
  
  მურის აგენტები უფრო მეტს რისკავდნენ, ვიდრე ექსპოზიციას, რომ მიეღოთ ეს ინფორმაცია. ამ დღის შედეგები გაუთავებლად ჟღერდა და იმედოვნებდა, რომ სამშობლომ იცოდა, როგორ განვითარდებოდა ეს ყველაფერი. თუ დღეს ფარული აგენტი დაიწვა, მისი პრობლემები ახლახან იწყებოდა.
  
  საგზაო პოლიციელები, რომლებიც ყოველთვის ჭარბობდნენ გზაჯვარედინებზე, ყველაფერს აკეთებდნენ ტრაფიკის გასაფილტრად, უზარმაზარი და ალბათ გადაულახავი გამოწვევების წინაშე, მაგრამ პრიორიტეტული უნდა ყოფილიყო გაცნობიერებული სასწრაფო დახმარების მანქანები. დალმა დაინახა რამდენიმე პატარა სათვალთვალო - თითქმის მინი ალუბლის მკრეფების მსგავსი - სადაც პოლიციელები თავიანთ კოლეგებს უფრო მაღალი პოზიციიდან მართავდნენ და მან მადლობა გადაუხადა, როდესაც ისინი გაუშვეს.
  
  დალმა შეამოწმა მანქანის GPS. - რვა წუთი, - თქვა მან. "Მზად ვართ?"
  
  "მზადაა", დაბრუნდა მთელი გუნდი.
  
  "ლორენ, იორგი, დარჩი ამჯერად მანქანასთან. ჩვენ ვეღარ გავრისკავთ".
  
  - მე მივდივარ, - თქვა ლორენმა. "Დახმარება გჭირდება."
  
  დალმა უარყო სარდაფის სურათები და სპეცნაზის ლიდერის სიკვდილი. "ჩვენ არ შეგვიძლია არასაჭირო სიცოცხლის რისკის ქვეშ. ლორენ, გიორგი, შენ გაქვს საკუთარი ღირებულება სხვადასხვა სფეროში. უბრალოდ უყურე გარეთ. იქაც გვჭირდება თვალები".
  
  "თქვენ შეიძლება დაგჭირდეთ ჩემი უნარები", - თქვა იორგიმ.
  
  "მეეჭვება აივანზე გადავხტეთ, გიორგი. ან სადრენაჟე მილების გამოყენებით. უბრალოდ..." ამოისუნთქა მან. "გთხოვთ, მოიქეცით, როგორც მე გთხოვ და შეხედეთ სისხლიან გარეგნობას. ნუ მაიძულებთ ამას შეკვეთად ვაქციო".
  
  უხერხული სიჩუმე ჩამოვარდა. გუნდის თითოეულმა წევრმა განსხვავებულად მიიღო წინა თავდასხმის მოვლენები, მაგრამ რადგან ეს ყველაფერი მხოლოდ ნახევარი საათის წინ მოხდა, უმეტესობა კვლავ შოკში იყო. ხილვები გაუთავებელი იყო - რა ახლოს იყვნენ აფეთქებასთან. როგორ გაწირა კაცმა ასე თავგანწირვით თავი მათი სიცოცხლის გადასარჩენად. რა იაფად ექცეოდნენ ეს ტერორისტები ცხოვრების ყველა ფორმას.
  
  დალმა აღმოაჩინა, რომ თავისი აზრები ძველ ხერხს დაუბრუნდა - როგორ შეეძლო ზრდასრულმა უმცროს ბავშვს ასეთი სიძულვილის თვისებები ჩაუნერგოს? ყველაზე უდანაშაულო გონება? როგორ შეიძლება ზრდასრულმა, პასუხისმგებელმა ადამიანმა დაიჯეროს, რომ სწორი იყო ასეთი მყიფე გონების დამახინჯება, პერსპექტიული ცხოვრების სამუდამოდ შეცვლა? ჩაანაცვლოს... რითი?... სიძულვილი, შეურიგებლობა, ფანატიზმი.
  
  როგორც არ უნდა შევხედოთ მას, როგორიც არ უნდა იყოს ჩვენი შეხედულება რელიგიაზე, ფიქრობდა დალი, ეშმაკი ნამდვილად დადის ჩვენ შორის.
  
  სმიტმა მუხრუჭები დაამუხრუჭა, როცა ისინი მაღალსართულიან კორპუსამდე ავიდნენ. მომზადებას და მანქანიდან გადმოსვლას წამები დასჭირდა, ტროტუარზე ყველა დაუცველი დატოვა. დალი თავს უხერხულად გრძნობდა, რადგან იცოდა, რომ მეოთხე საკანი თითქმის შიგნით იყო და რამდენად კომპეტენტური ჩანდნენ ისინი. თვალი ლორენსა და იორგის მოჰკრა.
  
  "რა ჯანდაბას აკეთებ? დაბრუნდი მანქანაში."
  
  კარისკაცს მიუახლოვდნენ, პირადობის მოწმობები აჩვენეს და მეოთხე სართულის ორი ბინა ჰკითხეს. ორივე ეკუთვნოდა ახალგაზრდა წყვილს, რომლებიც თავს იკავებდნენ და ყოველთვის თავაზიანი იყვნენ. კარისკაცს არც კი უნახავს ეს ორი წყვილი ერთად, მაგრამ დიახ, ერთ-ერთ ბინას მუდმივი სტუმრები ჰყავდა. მას ეგონა, რომ რაღაც საზოგადო საღამო იყო, მაგრამ მერე ზედმეტი ცნობისმოყვარეობისთვის არ გადაუხდია.
  
  დალმა ნაზად გასწია გვერდით და კიბეებისკენ გაემართა. პორტირმა ჰკითხა, სჭირდებოდათ თუ არა გასაღები.
  
  დალმა რბილად გაიღიმა. "არ იქნება საჭირო."
  
  ოთხი სართული ადვილად გაიარა, შემდეგ კი სამი ჯარისკაცი ფრთხილად გაიარა დერეფანში. როდესაც დალმა დაინახა, რომ სწორი ბინის ნომერი გამოჩნდა, მისმა მობილურმა ტელეფონმა ვიბრაცია დაიწყო.
  
  "Რა?" სმიტი და კენზი ელოდებოდნენ და ფარავდნენ თავიანთ პერიფერიას.
  
  მურის დაღლილმა ხმამ აავსო დალის თავი. "ინფორმაცია მცდარია. ზოგიერთი ინფორმატორი აყენებს არასწორ ადამიანებს მცირე შურისძიების მიზნით. უკაცრავად, ახლახან გავიგე. "
  
  - ტყუილია, - ამოისუნთქა დალმა. "Მეღადავები? ჩვენ ვიდექით მათ გარყვნილ კართან HK-ებით. "
  
  "მაშინ წადი. ინფორმატორს უყვარს ერთი ქალი. რაც არ უნდა იყოს, უბრალოდ დაბრუნდი გზაზე, დალ. ქვემოთ მოყვანილი ინფორმაცია ძალიან ცხელია. "
  
  შვედმა დაწყევლა და თავის გუნდს უკან დაურეკა, იარაღი გადამალა, შემდეგ კი გაკვირვებულ პორტერს სასწრაფოდ გაუარა. დალი მართლაც ფიქრობდა კარისკაცს ეთხოვა წყნარი ევაკუაცია, სანამ ისინი მეოთხე სართულზე ავიდოდნენ - იცოდა რა შეიძლებოდა მომხდარიყო იქ - და ახლა აინტერესებდა, როგორ რეაგირებდნენ მოიჯარეები, როდესაც გაიგეს, რომ მისი რჩევები თაღლითური იყო.
  
  საინტერესო სოციალური კითხვა. როგორი ადამიანი უჩივის, რომ სახლიდან გააძევეს, სანამ პოლიცია ტერორისტებს ეძებს... თუ საბოლოოდ აღმოჩნდება, რომ ეს ძებნა ტყუილს ეფუძნება?
  
  დალმა მხრები აიჩეჩა. მური ჯერ არ იყო ზუსტად მის სიაში, მაგრამ ეს კაცი კლდოვან ადგილზე ტრიალებდა. "ეს შემდეგი წამყვანი იმუშავებს, არა?" ჯერ კიდევ ღია ზოლში ჩაილაპარაკა.
  
  "ასე უნდა იყოს. იგივე ბიჭი, რომელიც მესამე კამერას შეეხო. უბრალოდ მიდით Times Square-ზე და სწრაფად. "
  
  "თაიმს სკვერს საფრთხე ემუქრება? რა უსაფრთხოების ძალები არიან უკვე აქტიური?"
  
  "Ყველა მათგანი".
  
  "კარგი, ათი წუთი გვაქვს დარჩენილი."
  
  "ხუთი იყოს".
  
  სმიტი დემონივით მართავდა, კუთხეებს ჭრიდა და ცუდად გაჩერებულ მანქანებს შორის იკუმშებოდა, ფუნჯსაც კი ახვევდა. მათ მიატოვეს მანქანა 50-ე ქუჩაზე და გაიქცნენ, ახლა ბრბოს შუაგულში, რომელიც სწრაფად შორდებოდა Times Square-ს, ხმაურიანი M&M's World-ს, Hershey's Chocolate World-ს და ქუჩის კუთხეში მდებარე Starbucks-საც კი, ახლა უკვე ძირს უთხრის მოსალოდნელ საფრთხეს. უზარმაზარი, ადამიანის სიმაღლის ბილბორდები ანათებდნენ ქუჩას ათასობით ფერადი სურათით, თითოეული იბრძოდა ყურადღებისთვის და ჩართული იყო ცოცხალ, ვიბრაციულ ბრძოლაში. გუნდმა გააშენა ხარაჩოების ტყე, რადგან თითქმის ყველა სხვა მაღაზია გადის რაიმე სახის რემონტს. დალი ცდილობდა მოეფიქრებინა ლორენისა და იორგის უსაფრთხოება, მაგრამ მოგზაურობამ და გაქცევამ ეს თითქმის შეუძლებელი გახადა. მოგწონთ თუ არა, ისინი ახლა ყველა ჯარისკაცები იყვნენ, გუნდი მათი ყოფნით გაძლიერებული.
  
  წინ მოედანს პოლიცია ალყა შემოარტყა. ნიუ-იორკელები გაოგნებულები უყურებდნენ და სტუმრებს უთხრეს, რომ დაბრუნებულიყვნენ თავიანთ სასტუმროებში.
  
  "ეს მხოლოდ სიფრთხილეა, ქალბატონო", - გაიგონა დალმა ერთ-ერთმა ფორმიანმა პოლიციელმა.
  
  შემდეგ კი სამყარო ისევ ჯოჯოხეთად გადაიქცა. ოთხმა ტურისტმა, რომლებიც ლევის და ბუბა გამპის ირგვლივ ფანჯრებს ყიდულობდნენ, ჩანთები ჩამოაგდეს, შიგნით გათხარეს და ავტომატური იარაღი ამოიღეს. დალი იდგა ქუჩის სადგომის უკან და საკუთარი იარაღი ამოიღო.
  
  სროლები გაისმა Times Square-ზე. გატეხილი ფანჯრები და ბილბორდები ქვიშაში იყო დაფარული, განადგურდა, რადგან მათი უმეტესობა ახლა ეკრანები იყო, ყველაზე დიდი მსოფლიოში და კაპიტალიზმის განსახიერება. ტროტუარზე ნაღმტყორცნებიდან წვიმა მოვიდა. ისინი, ვინც დარჩნენ და უშიშროების ძალები გაიქცნენ დასაფარად. დალმა თავი ამოყო და საპასუხოდ გაისროლა, მისი გასროლა არ იყო მიზანმიმართული, მაგრამ აიძულა ტერორისტები ხმამაღლა გეფიცებინათ და საკუთარი თავშესაფარი ეძიათ.
  
  ამჯერად შენზე ფიქრობდა დალი საშინელი კმაყოფილებით. შენი იმედი არ არის.
  
  დალმა დაინახა გალიაში ჩაძირვა გაჩერებული ტაქსის უკან და იქვე გაჩერებული ავტობუსი შენიშნა. ის არასდროს ყოფილა თაიმს სკვერზე და მხოლოდ ტელევიზიით უყურებდა მას, მაგრამ ასეთი აშკარად გასავლელი ადგილის დანახვა, რომელიც ასე ცარიელი იყო, შემაშფოთებელი იყო. გაისმა მეტი სროლა, როდესაც საკნის წევრებმა, უეჭველად, დაინახეს ხალხი, რომლებიც მოძრაობდნენ მაღაზიებსა და საოფისე შენობებში. დალი ჩუმად გავიდა ქუჩაში.
  
  ავტობუსის უკან და შორეულ ტროტუარზე, სხვა უსაფრთხოების ძალებმა დაიკავეს ადგილი. უფრო მეტი SWAT, შავი კოსტუმირებული აგენტები და NYPD პოლიციელები მანევრირებდნენ რაღაც წყნარ, ქორეოგრაფიულ რიტმზე. დალმა მათ ანიშნა, რომ გამოსულიყვნენ. ის, რაც აქ ნიშნად ჩაიარა, აშკარად არ ითარგმნა, რადგან შეშლილ შვედს ოდნავი ყურადღება არავის მიუქცევია.
  
  "ამ სამ-ოთხ ასო ფუტკრებს ველოდებით, თუ ამ ნაბიჭვრებს ცეცხლს ვაპირებთ? კენზი გვერდით მოეხვია.
  
  დალმა ზურგი აქცია ამერიკელ აგენტებს. "მე ძალიან მომწონს თქვენი აყვავებული ტერმინოლოგია", - თქვა მან ავტობუსის ჩრდილში შეპარვით. - მაგრამ ზომიერად.
  
  "ასე რომ, თქვენ გინდათ, რომ ახლა ვიყო გარშემო. Მე მესმის."
  
  "Მე ეს არ მითქვამს".
  
  სმიტი მიწაზე იწვა და მანქანების ქვეშ იყურებოდა. "მე ვხედავ ფეხებს."
  
  "დარწმუნებული ხარ, რომ ეს ტერორისტების ფეხებია?" ჰკითხა დალმა.
  
  "მე ასე მგონია, მაგრამ ჯანდაბა, ისე არ არის, რომ მათ მონიშნეს."
  
  "მალე აქ იქნებიან." კენზიმ ასწია თოფი ისე, თითქოს ის ხმალი ყოფილიყო, რომელიც მას სურდა და ავტობუსის ერთ-ერთი გიგანტური ბორბლის უკან გაჩერდა. გუნდმა ერთი კოლექტიური სუნთქვა ამოიღო.
  
  დალმა გამოიხედა. "მე ნამდვილად მჯერა, რომ ისევ ის დროა."
  
  კენზი პირველი წავიდა, ავტობუსის უკანა მხარე შემოუარა და ყვითელ კაბინას შეუტია. ისმოდა ავტომატური ცეცხლი, მაგრამ ის მიმართული იყო ფანჯრებზე, ავტობუსის გაჩერებებზე და ყველა სხვა ადგილებზე, სადაც, ტერორისტების თქმით, დაუცველ ადამიანებს შეეძლოთ დამალვა. დალმა მადლობა გადაუხადა თავის იღბლიან ვარსკვლავს, რომ არ გამოაქვეყნა სათვალთვალო, რადგან იცოდა, რომ სიჩქარე მათი მოკავშირე იყო უჯრედის განადგურებაში, რაც საჭირო იყო მანამ, სანამ ისინი ხელყუმბარებზე გადავიდოდნენ ან უარესი. მან და კენზიმ შემოუარეს კაბინას, თვალი ადევნეს ოთხ მამაკაცს, რომლებიც საოცრად სწრაფად რეაგირებდნენ. იმის ნაცვლად, რომ იარაღს აეშვათ, ისინი უბრალოდ თავს დაესხნენ, დაეჯახა დალსა და კენზის და ჩამოაგდეს ისინი. ცხედრები გზის გასწვრივ მიმოფანტული. დალმა დაიჭირა დაშვებული მუშტი და გადაიხარა, როცა გაიგონა, რომ მისი მუჭები ძლიერად მოხვდა ტროტუარზე. თუმცა მეორე ხელი ქვევით დაიწია, ამჯერად თოფის კონდახი აწეული. დალს არ შეეძლო მისი ხაფანგში მოქცევა და თვალი აარიდა, ამიტომ იგი მიუბრუნდა მისთვის ხელმისაწვდომ ერთადერთ მოქმედებას.
  
  შუბლი ჩამოწია და დარტყმა თავის ქალაში მიიღო.
  
  თვალის წინ შავბნელა ტრიალებდა, ტკივილი ნერვიდან ნერვამდე გადადიოდა, მაგრამ შვედმა არ მისცა ამის საშუალება მის მუშაობაში ხელის შეშლას. იარაღმა დაარტყა და შემდეგ ამოიღო, დაუცველი. დალმა აიტაცა და მიიზიდა მამაკაცისკენ, რომელსაც ის ეჭირა. სისხლმა სახეზე ორივე მხრიდან სდიოდა. კაცმა ისევ აწია მუშტი, ამჯერად ცოტა უფრო გაუბედავად, დალმა თავის მუშტში დაიჭირა და შეკუმშვა დაიწყო.
  
  მისი არსების ყოველი უჯრედი, ყოველი სახსრის ყოველი ვენა დაიძაბა.
  
  ძვლები ტოტებივით ამტვრევდა. ტერორისტმა იყვირა და სცადა ხელის გაყვანა, მაგრამ დალს ამის გაგონება არ სურდა. მათ სჭირდებოდათ ამ უჯრედის გამორთვა. Სწრაფი. კიდევ უფრო ძლიერად მოეხვია, დარწმუნდა, რომ მამაკაცის ყურადღება მთლიანად მიიპყრო მუშტის ძლიერმა ტკივილმა და გლოკი გამოართვა.
  
  ერთი მოკლულია.
  
  იარაღმა სამი ტყვია გაისროლა, სანამ ტერორისტს თვალები არ გაუბრწყინდებოდა. დალმა ის გვერდით გადააგდო და შემდეგ შურისმაძიებელი ანგელოზივით ადგა, თავის ქალადან სისხლი სდიოდა, მონდომებულმა გამომეტყველებამ დაამახინჯა მისი თვისებები.
  
  კენზი ებრძოდა დიდ კაცს, პისტოლეტები სხეულებს შორის იყო ჩასმული და სახეები თითქმის ერთმანეთზე იყო გაჭედილი. სმიტმა მესამეზე დაარტყა, ბიჭი მუხლებზე ჩამოიყვანა, როდესაც მან დაარტყა თითქმის სრულყოფილი, ზუსტი ბრაზით. უკანასკნელმა ტერორისტმა ლორენს აჯობა, მიწაზე დაარტყა და დამიზნებას ცდილობდა, როცა იორგი ლულის წინ გადავარდა.
  
  დალს სუნთქვა შეეკრა.
  
  პისტოლეტმა გაისროლა. გიორგი ჩამოვარდა, ტყვიაგაუმტარი ჟილეტი მოხვდა. შემდეგ დალმა დაინახა, რომ სიტუაცია ოდნავ განსხვავდებოდა იმისგან, რაც მან პირველად წაიკითხა. იორგი ტყვიას წინ ათლეტურად არ ხტუნავდა, მთელი ტანით დაეჯახა ტერორისტს სასროლ მკლავს.
  
  განსხვავებული, მაგრამ მაინც ეფექტური.
  
  დალი მივარდა რუსის დასახმარებლად, ბოევიკს მარცხენა მკლავის ქვეშ დაარტყა და ფეხები მიწას ჩამოაგდო. შვედმა ააშენა იმპულსი და სიჩქარე, დაჭიმავდა კუნთებს, ატარებდა ტვირთს უკმაყოფილებისგან წარმოშობილი სისასტიკით. სამი ფუტი, შემდეგ ექვსი, და ტერორისტი სწრაფად დააგდეს უკან, როდესაც საბოლოოდ თავი დაარტყა Hard Rock Cafe-ის მენიუს დაფაზე. პლასტმასი დაბზარა, სისხლით გაჟღენთილი, როცა დალის დემენციურმა იმპულსმა დაარტყა მოწინააღმდეგის თავის ქალა და დახია ხორცი. შეიძლება კინიმაკეს არ მოეწონა, მაგრამ შვედმა ამერიკული ხატი გამოიყენა ტერორისტის გასანეიტრალებლად.
  
  კარმა.
  
  მანძილი ისევ დატრიალდა, ყურებიდან და ნიკაპიდან სისხლი სდიოდა. კენზი და მისი მოწინააღმდეგე კვლავ სასიკვდილო ბრძოლაში იყვნენ ჩაკეტილი, მაგრამ სმიტმა რამდენიმე სროლით მოახერხა თავისა და ჯარისკაცს შორის არსებული უფსკრული დაემხო. ბოლო მოსახვევში იბრძოდა იარაღის მოტრიალებაში, გაუმართლა და ბოლოს სმიტზე დამიზნებული ბასრი წერტილით დაასრულა.
  
  დალმა იღრიალა, წინ მიიწევდა, მაგრამ ვერაფერს აკეთებდა დარტყმას. თვალის დახამხამებაში ტერორისტმა გაისროლა და თავდამსხმელმა სმიტმა მიიღო ტყვია, რომელმაც ის სიკვდილამდე შეაჩერა და მუხლებზე დააგდო.
  
  მის შუბლს შემდეგი გასროლის ხაზამდე მივყავარ.
  
  ტერორისტმა გამოსცა ჩახმახი, მაგრამ იმ მომენტში დალი გამოჩნდა - ადუღებული, მოძრავი მთა - და ტერორისტი მასსა და კედელს შორის ჩააჭირა. ძვლები იბზარა და ღრჭიალებდა ერთმანეთზე, სისხლმა იფეთქა და თოფი გვერდით გაცურდა. როცა გაოგნებული დალი სმიტისკენ მიდიოდა, დაინახა და გაიგონა განრისხებული ჯარისკაცის ხმამაღლა გინება.
  
  მაშინ ის ყველაფერი კარგადაა.
  
  კევლარის ჟილეტით გადარჩენილი სმიტი მაინც აიღებდა ტყვიას ახლო მანძილზე და კინაღამ მოკვდებოდა სისხლჩაქცევისგან, მაგრამ მათმა ახალმა ავანგარდულმა ჯავშანტექნიკამ შეარბილა დარტყმა. დალმა სახე მოიწმინდა და ახლა SWAT-ის გუნდის მოახლოებას აღნიშნავდა.
  
  კენზი ებრძოდა თავის მოწინააღმდეგეს ასე და ისე, უფრო დიდი მამაკაცი იბრძოდა მის შესატყვისად სისწრაფითა და ნამდვილი ბრაზით. დალი უკან დაიხია და სახეზე სუსტი ღიმილით დაიხია.
  
  სპეცრაზმიდან ერთ-ერთი ბიჭი მივარდა. "მას დახმარება სჭირდება?"
  
  "არა, ის უბრალოდ სულელობს. თავი დაანებე".
  
  კენზიმ თვალის კუთხით დაიჭირა ბირჟა და ისედაც გახეხილი კბილები გამოსცრა. ცხადი იყო, რომ ორივე თანაბარი იყო, მაგრამ შვედი ცდილობდა მას, აფასებდა მის ერთგულებას გუნდისადმი და თუნდაც საკუთარი თავის მიმართ. იყო თუ არა ის ღირსი?
  
  მან აიღო პისტოლეტი და შემდეგ გაუშვა, როცა მოწინააღმდეგე უკან დაიხია, რის შედეგადაც მან წონასწორობა დაკარგა, მუხლი ნეკებთან და იდაყვი ცხვირამდე. მისი შემდეგი დარტყმა იყო მაჯაზე დარტყმა, რასაც მოჰყვა ელვის დაჭერა. როცა მამაკაცი იბრძოდა და წუწუნებდა, მან მაჯა ძლიერად მიიწია უკან, გაიგონა ზარი და დაინახა, რომ იარაღი იატაკზე დაეცა. ის მაინც იბრძოდა, დანა გამოართვა და მკერდში ჩაარტყა. კენზიმ ეს ყველაფერი შემოაჭდო, იგრძნო, როგორ ჭრიდა დანა მის ნეკნებს ზემოთ ხორცს და დატრიალდა, თან მიათრევდა. დანა მეორე დარტყმისთვის ასწია, მაგრამ ამჯერად ის მზად იყო. ამოღებულ მკლავს ხელი მოჰკიდა, ქვეშ შემოტრიალდა და მამაკაცის ზურგს უკან გადაატრიალა. იგი დაუნდობლად აწვალებდა, სანამ ისიც არ დაიშალა და ტერორისტი უმწეოდ დატოვა. მან სწრაფად ამოიღო მისი ქამარიდან ორი ყუმბარა, შემდეგ კი ერთი მათგანი შარვალში ჩაიდო და ბოქსის შორტში ჩააწყო.
  
  დალმა, თვალს რომ ადევნებდა, აღმოაჩინა, რომ კივილი ყელს სჭრიდა. "არაო!"
  
  კენზის თითებმა დრამერი გაათავისუფლეს.
  
  "ჩვენ ამას არ ვაკეთებთ, თქვენ..."
  
  - ახლა რას აპირებ, - ჩასჩურჩულა კენზიმ ძალიან ახლოს, - ხელები გატეხილი და ყველაფერი? შენ ახლა არავის დააშავებ, სულელო?"
  
  დალმა არ იცოდა, ეჭირა თუ აერიდებინა, სირბილი თუ თავდახრილი ჩაყვინთვის, კენზის ხელში ჩაგდება თუ გადახტომა. საბოლოოდ, წამები გავიდა და არაფერი ააფეთქა სმიტის განსაკუთრებით მოკლე დაუკრავენ გარდა.
  
  "Მეღადავები?" იღრიალა მან. "Რა ჯანდაბაა-"
  
  - ყალბი, - კენზიმ ესროლა ქინძი დალის სისხლიან თავს. "მე მეგონა, რომ ეს სრულყოფილი არწივის თვალები შეამჩნევდნენ გაუმართაობას."
  
  "მე ეს არ გამიკეთებია." შვედმა ღრმა შვებით ამოისუნთქა. "ჯანდაბა, კენზ, შენ ხარ მსოფლიო დონის გიჟი ქალი."
  
  "უბრალოდ დამიბრუნე ჩემი კატანა. ეს ყოველთვის მამსუბუქებს".
  
  "ოჰ ჰო. Ფსონს ვდებ,"
  
  "და შენ ამბობ ამას, შეშლილი შვედი."
  
  დალმა თავი დაუქნია. შეეხეთ. მაგრამ ჯანდაბა, მგონი ღირსეული მეტოქე შევხვდი.
  
  ამ დროისთვის მათ შორის იყვნენ SWAT-ის გუნდები და შეკრებილი აგენტები და იცავდნენ Times Square-ის მიმდებარე ტერიტორიებს. გუნდი გადაჯგუფდა და რამდენიმე წუთი მოანდომა სუნთქვის შესასრულებლად.
  
  "ოთხი კამერა ქვემოთ", - თქვა ლორენმა. "მხოლოდ ერთი დარჩა."
  
  "ჩვენ ვფიქრობთ", - თქვა დალმა. "ჯობია, საკუთარ თავს არ გაუსწრო. და დაიმახსოვრე, რომ ეს უკანასკნელი კამერა მარშს უსაფრთხოდ ინახავს და ალბათ აკონტროლებს..." მან ხმამაღლა არ თქვა სიტყვა "ბირთვული ბომბი". Აქ არა. ეს იყო მანჰეტენის გული. ვინ იცოდა, რა სახის პარაბოლური მიკროფონები შეიძლებოდა მიმოფანტულიყო გარშემო?
  
  "შესანიშნავი სამუშაო ბიჭებო", - თქვა მან უბრალოდ. "ეს ჯოჯოხეთური დღე თითქმის დასრულდა."
  
  მაგრამ სინამდვილეში, ეს მხოლოდ ახლა დაიწყო.
  
  
  თავი ოცდამეხუთე
  
  
  ჯულიან მარშს სჯეროდა, რომ უდავოდ ის იყო ყველაზე ბედნიერი ადამიანი მსოფლიოში. ზუსტად მის წინ იწვა დატვირთული, შეკრული ატომური იარაღი, საკმარისად ახლოს, რომ შეხებოდა, მასთან თამაში ახირებაზე. მარცხნივ დახვეული იყო ღვთაებრივი, ლამაზი ქალი, რომელთანაც მასაც შეეძლო ახირებაზე თამაში. და მან, რა თქმა უნდა, ითამაშა მასთან, თუმცა გარკვეული უბანი ცოტათი ტკივილს იწყებდა მთელი ყურადღებისგან. შესაძლოა ამ ათქვეფილი ნაღები...
  
  მაგრამ განაგრძო თავისი წინა და ყველაზე მნიშვნელოვანი აზროვნების მატარებელი - პასიური ტერორისტული უჯრედი იჯდა ფანჯარასთან და ისევ ახირებულად თამაშობდა მას. შემდეგ კი ამერიკის მთავრობა მისდევდა კუდებს მთელ ქალაქში, შეშინებული და ბრმა დარბოდა სათამაშოდ-
  
  "ჯულიან?" ზოი სუნთქავდა მისი მარცხენა ყურის ერთი თმის სიგანით. "გინდა ისევ სამხრეთისკენ წავიდე?"
  
  "რა თქმა უნდა, ოღონდ არ ჩაისუნთქო ნაძირალა, როგორც წინა დროს. მიეცი მას ცოტა შესვენება, ჰა?
  
  "ო, რა თქმა უნდა".
  
  მარშმა ნება მისცა გაერთოს და მერე დაფიქრდა რა მოხდებოდა შემდეგ. შუა დილა უკვე გასული იყო და გარკვეული ვადები მოახლოვდა. თითქმის დრო იყო, კიდევ ერთი ერთჯერადი მობილური გამოეყენებინა და გადაუდებელი მოთხოვნებით სამშობლოში დარეკა. რა თქმა უნდა, მან იცოდა, რომ ხუთასი მილიონის გაცვლაში მაინც არ იქნებოდა რეალური "ქეში", მაგრამ პრინციპი იგივე იყო და შეიძლება მსგავსი გზით განხორციელდეს. მსვლელობამ მადლობა გადაუხადა ცოდვისა და უსამართლობის ღმერთებს. ამ ბიჭების გვერდით რისი მიღწევა ვერ მოხერხდა?
  
  როგორც ყველა კარგი სიზმარი, ესეც საბოლოოდ დასრულდება, მაგრამ მარშმა გადაწყვიტა, რომ ტკბებოდა, სანამ ეს გაგრძელდებოდა.
  
  ზოის თავზე მოფერების შემდეგ, ფეხზე წამოდგომის შემდეგ, ერთი ფეხსაცმლის თასმა შეიხსნა და ფანჯარასთან მივიდა. ორი გონებით, ორი განსხვავებული თვალსაზრისი ხშირად ჩნდებოდა, მაგრამ მარშის ორივე პიროვნება ამ სცენარის ერთგული იყო. როგორ შეიძლება რომელიმე მათგანი წარუმატებელი იყოს? მან ზოის ერთ-ერთი პრეზერვატივი ამოიღო და ახლა მკლავზე დადებას ცდილობდა. ბოლოს დანებდა და ორი თითით მოახერხა. ჯანდაბა, ეს მაინც აკმაყოფილებდა მის შინაგან უცნაურობას.
  
  როდესაც მარში ფიქრობდა, რა უნდა გაეკეთებინა სათადარიგო ბორკილს, უჯრედის ლიდერი ფეხზე წამოდგა და ცარიელი ღიმილით შეხედა მას. ეს იყო ალიგატორი, ან, როგორც მარშმა უწოდა თავის თავს, ალიგატორი, და მიუხედავად იმისა, რომ ის მშვიდი და აშკარად ნელი იყო, ის ნამდვილად საშიშად გრძნობდა თავს. მარშმა ვარაუდობს, რომ ის იყო ალბათ ჟილეტის ერთ-ერთი მატარებელი. Სალომბარდო. იგივე სახარჯი ნივთი, როგორც ხანგრძლივი შარდვა. მარტმა ხმამაღლა გაიცინა და სწორ მომენტში გაწყვიტა თვალის კონტაქტი ალიგატორთან.
  
  ზოი კვალდაკვალ მიჰყვებოდა, ფანჯარაში იყურებოდა.
  
  "სანახავი ბევრი არაფერია", - თქვა მარშმა. "კაცობრიობის ტილების შესწავლა რომ არ გსიამოვნებდეს".
  
  "ოჰ, ისინი შეიძლება ზოგჯერ სასაცილოები იყვნენ."
  
  მარტმა ირგვლივ მიმოიხედა თავისი ქუდის მოსაძებნად, რომლის ტარებაც უყვარდა კუთხით უკან. რა თქმა უნდა, ის გაქრა, შესაძლოა მანამდეც კი, სანამ ის ნიუ-იორკში მოხვდებოდა. გასული კვირა მისთვის ბუნდოვანი იყო. ალიგატორი მიუახლოვდა და თავაზიანად ჰკითხა, რამე ხომ არ სჭირდებოდა.
  
  "Ახლა არა. ოღონდ მალე დავურეკავ და თანხის გადარიცხვის დეტალებს გავცემ".
  
  "შენ გააკეთებ ამას?"
  
  "დიახ. მე არ მოგაწოდეთ მარშრუტი?" კითხვა რიტორიკული იყო.
  
  "ოჰ, ეს ნაგავი. ვიყენებდი როგორც ბუზებს".
  
  მარტი შეიძლება იყოს ექსცენტრიული, გიჟური და სისხლის ლტოლვა, მაგრამ მისი მცირე ნაწილი ასევე ჭკვიანი, გამომთვლელი და მთლიანად ჩართული იყო. ამიტომაც გადარჩა ასე კარგად, როგორ გაიარა მექსიკის გვირაბები. ერთ წამში მიხვდა, რომ არასწორად შეაფასა ალიგატორი და სიტუაცია. აქ ის არ იყო პასუხისმგებელი, ისინი იყვნენ.
  
  და ერთი წუთით გვიანი იყო.
  
  მარშმა შეუტია ალიგატორს, რადგან ზუსტად იცოდა, სად დატოვა იარაღი, დანა და გამოუყენებელი თოფი. წარმატების მოლოდინში ის გაკვირვებული დარჩა, როცა გატორმა დაბლოკა დარტყმები და ერთ-ერთი თავისი დაუბრუნა. მარტმა მშვიდად მიიღო, ტკივილის იგნორირება მოახდინა და ისევ სცადა. მან იცოდა, რომ ზოი მას უყურებდა და აინტერესებდა, რატომ არ შეხტა ზარმაცი ძუკნა დასახმარებლად.
  
  ალიგატორმა მისი დარტყმა ისევ იოლად მოიხსნა. შემდეგ მარტმა მის უკან ხმაური გაიგო, ბინის კარის გაღების ხმა. უკან გადახტა, გაოცებული იყო, როცა ალიგატორი ნება დართო და შებრუნდა.
  
  ყელიდან შოკისმომგვრელი კვნესა გავარდა.
  
  ბინაში რვა კაცი შემოვიდა, ყველა შავებში ჩაცმული, ჩანთები ეჭირა და მელასავით საზიზღარი გამოიყურებოდა ქათმის ქოხში. მარტმა შეხედა და შემდეგ ალიგატორისკენ გახედა, მის თვალებს ახლაც არ სჯეროდა, რასაც ხედავდნენ.
  
  "Რა ხდება?"
  
  "Რა? გეგონათ, რომ ჩვენ ყველანი მშვიდად ვიჯდებოდით, სანამ მორგებული კოსტიუმებით მდიდრები თავიანთ ომებს აფინანსებენ? აბა, ახალი ამბავი მაქვს შენთვის, დიდო. ჩვენ აღარ გელოდებით. ჩვენ ვაფინანსებთ საკუთარს. "
  
  მარტს სახეზე ორმაგი დარტყმისგან მოერია. უკან დაბრუნებულმა ზოის ხელში აიტაცა და ელოდა, რომ აკავებდა მას, და როცა ეს ასე არ მოხდა, ორივე დაეცა იატაკზე. ამ ყველაფრის შოკმა სხეულში გადაიტანა, საოფლე ჯირკვლები და ნერვული დაბოლოებები გადააბიჯა და შემაშფოთებელი ტიკი დაიწყო ერთი თვალის კუთხეში. დააბრუნე ის ცუდ ძველ დროში, როცა ის ბიჭი იყო და არავინ ზრუნავდა მასზე.
  
  ალიგატორი ბინას აეწყო, თორმეტი კაციანი საკანი მოაწყო. ზოი გახდა რაც შეიძლება პატარა, პრაქტიკულად ავეჯის ნაჭერი, როდესაც იპოვეს პისტოლეტები და სხვა სამხედრო იარაღი - ყუმბარები, ერთზე მეტი RPG, ყოველთვის საიმედო კალაშნიკოვის ავტომატი, ცრემლსადენი გაზი, გამაოგნებელი ბომბები და მრავალი ხელნაკეთი ფოლადი. დახრილი რაკეტები. ეს გარკვეულწილად შემაშფოთებელი იყო.
  
  მარტმა ყელი გაიწმინდა, კვლავ მიჯაჭვული იყო ღირსების და ეგოიზმის ბოლო კვალზე, რაც მას არწმუნებდა, რომ ის იყო ყველაზე დიდი რქიანი სატანისტური თხა ამ ოთახში.
  
  - შეხედე, - თქვა მან. "მოაშორე შენი ბინძური ხელები ჩემს ბირთვულ ბომბს. შენც იცი რა არის ბიჭო? ალიგატორი. ალიგატორი! ჩვენ უნდა დავიცვათ ვადები."
  
  მეხუთე უჯრედის ლიდერმა ბოლოს ლეპტოპი გვერდით გადააგდო და მარშს მიუახლოვდა. ახლა მხარდაჭერის გარეშე და ნამდვილად ხელთათმანების გარეშე, ალიგატორი სხვა ადამიანი იყო. "შენ გგონია, რომ რაღაც ვალი მაქვს შენთვის?" ბოლო სიტყვა ყვირილი იყო. "ჩემი ხელები სუფთაა! მე მაქვს წებოვანი ჩექმები! მაგრამ ისინი მალე სისხლითა და ფერფლით იქნებიან დაფარული!"
  
  მარტი სწრაფად აციმციმდა. "Რა ჯანდაბაზე ლაპარაკობ?"
  
  "ანაზღაურება არ იქნება. ფული აღარ დარჩა! მე ვმუშაობ დიდი, პატივცემული და ერთადერთი რამზესისთვის და ისინი მეძახიან ბომბის შემქმნელს. მაგრამ დღეს მე ვიქნები ინიციატორი. მე მას სიცოცხლეს მივცემ!"
  
  მარტი ელოდა ბოლოს გარდაუვალ წივილს, მაგრამ ამჯერად არ იყო. ალიგატორმა აშკარად დაუშვა თავში ძალაუფლების შემოდინება და მარშს ჯერ კიდევ არ ესმოდა, რატომ ამუშავებდნენ ეს ხალხი მის ბომბს. "ბიჭებო, ეს არის ჩემი ბირთვული ბომბი. ეს ვიყიდე და მოგიტანე. ველოდებით კარგ ანაზღაურებას. ახლა, იყავით კარგი ბიჭები და დადეთ ბირთვული ბომბი მაგიდაზე.
  
  მხოლოდ მანამ, სანამ ალიგატორი მას ისე ძლიერად დაარტყა, რომ სისხლი წამოუვიდა, მარშმა ნამდვილად გაიგო, რომ აქ რაღაც საშინლად არასწორად მოხდა. ფიქრობდა, რომ მისმა წარსულმა ქმედებებმა მიიყვანა იგი ცხოვრების ამ წერტილამდე, ყოველი სწორი და არასწორი, ყოველი კარგი თუ ცუდი სიტყვა და კომენტარი. ყველა გამოცდილების ჯამმა ის ამ დროს პირდაპირ ამ ოთახში მიიყვანა.
  
  "რას აპირებ ამ ბომბით?" საშინელებამ აუწია და გაუსქელა ხმა, თითქოს ყველივით საფეთქელზე აძვრესო.
  
  "ჩვენ ვაპირებთ ააფეთქოთ თქვენი ბირთვული ბომბი, როგორც კი გავიგებთ დიდი რამზესისგან."
  
  მარტი სუნთქვის გარეშე იწოვებდა ჰაერს. "მაგრამ ეს მოკლავს მილიონებს."
  
  "და ასე დაიწყება ჩვენი ომი."
  
  "ეს იყო ფულზე", - თქვა მარშმა. "გადაიხადე. ცოტა გართობა. აიძულეთ ამერიკის შეერთებული ვირები დაედევნათ კუდი. საუბარი იყო დაფინანსებაზე და არა ხოცვა-ჟლეტაზე".
  
  "ტუუუ... შენ... მოკალი!" ალიგატორის ფანატიკურმა ტირადამ ერთი პუნქტით მოიმატა.
  
  "კარგი, დიახ, მაგრამ არა ბევრი."
  
  ალიგატორი დაარტყა მას მანამ, სანამ ის უმოძრაო ბურთად არ მოკალათდა; მტკივა ნეკნები, ფილტვები, ხერხემალი და წვივები. ჩვენ მხოლოდ რამზესისგან ველოდებით სიახლეებს. ახლა ვიღაცამ მომაწოდა ტელეფონი. "
  
  
  თავი ოცდამეექვსე
  
  
  Grand Central-ის სადგურის შიგნით მარტის თავსატეხის ბოლო ნაწილები რიგდება. დრეიკი აქამდე ვერ ხვდებოდა, მაგრამ ეს ყველაფერი ვიღაცის გენერალური გეგმის ნაწილი იყო, ვიღაცის, ვინც ეგონათ, რომ უკვე გაანეიტრალეს. მტერი, რომლის იმედიც არ ჰქონდათ, იყო დრო და რა სისწრაფით გავიდა ეს, მათ აზროვნება დაუნგრია.
  
  მას შემდეგ, რაც საიტი გამოცხადდა უსაფრთხოდ და ძირითადად დასახლებული იყო პოლიციელებით, დრეიკმა და მისმა გუნდმა შეძლეს გაერკვიათ მეოთხე მოთხოვნა, რომელიც საბოლოოდ იპოვეს დამაგრებული კაფეს მაგიდის ქვედა მხარეს. მსხვილი შრიფტით დაწერილი რიცხვების სერია, შეუძლებელი იყო იმის გარკვევა, თუ რა შეიძლება იყოს ეს, თუ არ შეგეძლოთ თვალი ჩაუკრათ სათაურს, რომელიც ჩვეულებრივ იწერებოდა ხელმისაწვდომი ყველაზე პატარა შრიფტით.
  
  ბირთვული იარაღის გააქტიურების კოდები.
  
  დრეიკმა უნდობლად მოჭუტა თვალები, ისევ წონასწორობა და შემდეგ ალისიას თვალი ჩაუკრა. "მართლა? რატომ გამოგვიგზავნის ის ამას?"
  
  "მე ვთავაზობდი, რომ ეს არის თამაშის უნარი. ის სიამოვნებს, დრეიკ. მეორეს მხრივ, ისინი შეიძლება ყალბი იყოს. "
  
  "ან აჩქარების კოდები", - დასძინა მეიმ.
  
  "ან თუნდაც," ბომ კიდევ უფრო დააბნელა თემა, "კოდები, რომლებიც შეიძლება გამოყენებულ იქნას სხვა სახის ფარული იარაღის გასაშვებად".
  
  დრეიკმა წამიერად შეხედა ფრანგს და აინტერესებდა, საიდან გაუჩნდა ასეთი უკუღმართი აზრები, სანამ მურს დაურეკავდა. "ჩვენ გვაქვს ახალი მოთხოვნა," - თქვა მან. "გარდა იმისა, რომ ამის ნაცვლად, როგორც ჩანს, ეს არის ბირთვული იარაღის დეაქტივაციის კოდების ნაკრები".
  
  "რატომ?" მური შოკში იყო. "Რა? აზრი არ აქვს. ასე გითხრა?"
  
  დრეიკი მიხვდა, რა სასაცილოდ ჟღერდა ეს ყველაფერი. "ახლავე იგზავნება." დაე, კოსტიუმები გაუმკლავდნენ ამ ყველაფერს.
  
  "კარგი. ჩვენ მათ სათანადო ჩეკს მივცემთ".
  
  მას შემდეგ რაც დრეიკმა ტელეფონი ჯიბეში ჩაიდო, ალისია მტვერი მოიშორა და დიდხანს მიმოიხედა გარშემო. "ჩვენ აქ გაგვიმართლა", - თქვა მან. "მსხვერპლი არ არის. და არანაირი სიახლე მარტიდან, მიუხედავად ჩვენი დაგვიანებისა. ასე რომ, თქვენ ფიქრობთ, რომ ეს იყო ბოლო მოთხოვნა? "
  
  "არ ვიცი, როგორ შეიძლება ეს იყოს", - თქვა მეიმ. მან გვითხრა, რომ ფული უნდოდა, მაგრამ ჯერ არ უთქვამს როდის და სად.
  
  "ასე რომ, კიდევ ერთი მაინც," თქვა დრეიკმა. "შეიძლება ორი. ჩვენ უნდა შევამოწმოთ იარაღი და ისევ ჩავტენოთ. რატომღაც, მთელი ამ მინი-ბომბების აფეთქების შემდეგ, მე ვფიქრობ, რომ ჩვენ ჯერ კიდევ შორს ვართ ამ საქმესთან დაკავშირებით. "
  
  პატარა ბომბების დანიშნულებაზე ფიქრობდა. არ მოკლათ და არ დასახიჩრდეთ. დიახ, მათ შეძრწუნდნენ საზოგადოების სულში, მაგრამ ბირთვული ბომბის, ჯულიან მარშისა და კამერების ფონზე, რომელსაც ისინი ანადგურებდნენ, მას არ შეეძლო არ ეფიქრა, რომ შესაძლოა სხვა დღის წესრიგი იყო. მეორადი ბომბები ფანტავდა, აღიზიანებდა. ყველაზე დიდი პრობლემა მოტოციკლებზე მყოფმა რამდენიმე ადამიანმა გამოიწვია, რომლებიც უოლ სტრიტზე ხელნაკეთი ფეიერვერკის ბომბებს ისროდნენ.
  
  ალისიამ შორეულ კუთხეში დამალული კიოსკი შენიშნა. "შაქრის ნაზავი", - თქვა მან. "ვინმეს უნდა შოკოლადის ფილა?"
  
  - ორი სნიკერი მომიტანე, - ამოისუნთქა დრეიკმა. "რადგან სამოცდათხუთმეტი გრამი მხოლოდ ოთხმოცდაათიანებისთვის იყო".
  
  ალისიამ თავი დაუქნია. "შენ და შენი დაწყევლილი შოკოლადის ფილები."
  
  "Რა არის შემდეგი?" ბო მიუახლოვდა, ფრანგმა სხეულის ტკივილი რამდენიმე დაჭიმვით მოიხსნა.
  
  "მურს უნდა გააძლიეროს თავისი თამაში", - თქვა დრეიკმა. "Იყავი პროაქტიური. მე, ერთი მხრივ, არ ვაპირებ მთელი დღე მარშის ჰანგზე ცეკვას".
  
  დაჭიმულია, შეახსენა მაიმ. მისი აგენტებისა და პოლიციელების უმეტესობა ქუჩებს იცავს.
  
  - ვიცი, - ამოისუნთქა დრეიკმა. "მე კარგად ვიცი."
  
  მან ასევე იცოდა, რომ ჰაიდენზე და კინიმაკაზე უკეთესი მხარდაჭერა არ შეიძლებოდა მურისთვის, ორივე პრეზიდენტისადმი მიმართვით, რომელთაგან ორივემ განიცადა უმეტესობა იმისა, რაც მსოფლიომ უნდა გადააგდო. შედარებით სიმშვიდის ამ მომენტში მან შეაფასა, დაფიქრდა მათ პრობლემაზე და შემდეგ აღმოჩნდა შეშფოთებული მეორე გუნდის, დალის გუნდის გამო.
  
  ეს გიჟი შვედი ნაძირალა, ალბათ, მარაბუს ბარში ებრძოდა ალექსანდრე სკარსგის ყველაზე შიშველი მომენტების ყურებას.
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია ალისიას, როცა დაბრუნდა და ორი ცალი შოკოლადი გაუწოდა. ერთი წუთით გუნდი უბრალოდ გაიყინა, ფიქრობდა, დაბუჟდა. ცდილობს არ იფიქროს იმაზე, თუ რა შეიძლება მოხდეს შემდეგ. მათ უკან არის კაფე &# 233; მიტოვებული ძველი ბიზნესივით იდგა, ჩამსხვრეული ფანჯრები, გადატრიალებული მაგიდები, ნამსხვრევები კარები და ჩამოკიდებული. ახლაც, გუნდებმა დაათვალიერეს ტერიტორია ახალი მოწყობილობებისთვის.
  
  დრეიკი ბოს მიუბრუნდა. "თქვენ შეხვდით მარშს, არა? გჯერა, რომ ის ამას ბოლომდე ნახავს?"
  
  ფრანგმა დახვეწილი ჟესტი გააკეთა. "ჰმ, ვინ იცის? მსვლელობა უცნაურია, ერთ მომენტში სტაბილურად გამოიყურება, მეორეზე კი სასტიკი. ალბათ ეს ყველაფერი მოტყუება იყო. უები მას არ ენდობოდა, მაგრამ ეს გასაკვირი არ არის. ვგრძნობ, რომ თუკი უები კვლავ პიტიას საქმით იყო დაინტერესებული, მაშინ მარშს უფლებასაც კი არ მისცემდა თავი მოეჩვენებინა საქმეში".
  
  - ეს არ არის მარში, რაზეც უნდა ვიფიქროთ, - ჩაერია მაიმ აღელვებულმა. "ეს..."
  
  და უცებ ამ ყველაფერს აზრი გაუჩნდა.
  
  დრეიკმა გაარკვია ეს იმავდროულად, გააცნობიერა იმ ადამიანის სახელი, რომლის დასახელებასაც აპირებდა. მისი თვალები სითბოს მაძიებელი რაკეტებივით შეხვდა, მაგრამ წამით ვერაფერი თქვა.
  
  მე მასზე ვფიქრობ. აფასებს. საშინელ დასასრულამდე.
  
  - ჯანდაბა, - თქვა დრეიკმა. "ჩვენ თავიდანვე ვითამაშეთ."
  
  ალისია მათ უყურებდა. "ჩვეულებრივ ვიტყოდი "აიღე ოთახი", მაგრამ..."
  
  "ის ვერასოდეს მოხვდება ამ ქვეყანაში," დაიღრიალა მაიმ. "ჩვენს გარეშე არა."
  
  - ახლა კი, - თქვა დრეიკმა. "ის ზუსტად იქაა, სადაც სურს იყოს."
  
  და მერე ტელეფონმა დარეკა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა შოკში კინაღამ ჩამოაგდო თავისი ტკბილეული, ასე იყო ფიქრის ალტერნატიული მატარებლით გატაცებული. როცა ეკრანს უყურებდა და უცნობი ნომერი დაინახა, მის გარშემო ურთიერთგამომრიცხავი აზრების პიროტექნიკური აფეთქება დატრიალდა.
  
  Რა უნდა ვთქვა?
  
  ეს უნდა ყოფილიყო მარში დარეკავდა ახალი ერთჯერადი უჯრედიდან. უნდა აღუდგეს თუ არა მოთხოვნილებას, აუხსნას, რომ მას თამაშობდნენ, რომ ის უბრალოდ გრანდიოზულად მოატყუეს? მათ სურდათ, რომ უჯრედები და ბირთვული იარაღი ნეიტრალური დარჩენილიყო რაც შეიძლება დიდხანს. მიეცით ყველას კიდევ ერთი საათი მაინც, საშუალება, თვალყური ადევნოს ყველაფერს. თუმცა ახლა... ახლა თამაში შეიცვალა.
  
  Რა უნდა ვქნა?
  
  "მარტი?" უპასუხა მეოთხე ზარის შემდეგ.
  
  უცნობმა ხმამ მიმართა. "არაო! ეს გატორრრ!"
  
  დრეიკმა ტელეფონი ყურს მოაშორა, ყვირილი, ტემბრი ყოველი სიტყვის ბოლოს ამოდიოდა და ყურის ბარტყს შეურაცხყოფდა.
  
  "Ეს ვინ არის? მარტი სად არის?
  
  "მე ვთქვი - გატორრრ! სისულელე უკვე მცოცავს. სადაც ის უნდა იყოს. მაგრამ მე კიდევ ერთი მოთხოვნა მაქვს შენთან, უუუ. კიდევ ერთი და მერე ბომბი ან აფეთქდება ან არა. Შენზეა დამოკიდებული!"
  
  "გამეკარო". დრეიკს უჭირდა სიტყვებზე ფოკუსირება დროდადრო შეძახილების გამო. - ცოტა დამშვიდდი, მეგობარო.
  
  "გაიქეცი, კურდღელი, გაიქეცი, გაიქეცი, გაიქეცი. მიდი, იპოვე პოლიციის განყოფილება მე-3 და 51-ე კუთხეში და ნახე რა ხორცის ნაჭრები დაგვრჩა ოოო. საბოლოო მოთხოვნას მიხვდებით, როცა იქ მიხვალთ".
  
  დრეიკმა შუბლი შეიჭმუხნა და მეხსიერებას ათვალიერებდა. რაღაც ძალიან ნაცნობი ამ მისამართის შესახებ...
  
  მაგრამ ხმამ ისევ შეაწყვეტინა მისი ფიქრების მატარებელი. "ახლა გაიქეცი! გაიქეცი! კურდღელი, გაიქეცი და უკან არ მოიხედო! ის აფეთქდება ერთ წუთში ან საათში, პრრ! და მაშინ ჩვენი ომი დაიწყება!"
  
  "მარშს მხოლოდ გამოსასყიდი სურდა. ბომბის ფული შენია".
  
  "ჩვენ არ გვჭირდება თქვენი ფული, yyyy! როგორ ფიქრობთ, არ არსებობს ისეთი ორგანიზაციები, რომლებიც დაგვეხმარებიან? როგორ ფიქრობთ, არ არსებობენ მდიდარი ადამიანები, რომლებიც გვეხმარებიან? როგორ ფიქრობთ, არ არსებობს შეთქმულები, რომლებიც ფარულად აფინანსებენ ჩვენს საქმეს? ჰა ჰა, ჰა ჰა!"
  
  დრეიკს სურდა ხელი მოეჭიმა და შეშლილს კისერი მოეკვეთა, მაგრამ რადგან ეს ჯერ კიდევ არ შეეძლო, მან შემდეგი საუკეთესო რამ გააკეთა.
  
  ზარი გააწყვეტინა.
  
  და ბოლოს, მისი ტვინი ამუშავებდა ყველა ინფორმაციას. დანარჩენებმა უკვე იცოდნენ. სახეები შიშისგან გათეთრებული ჰქონდათ, დაძაბულობისგან დაძაბული სხეულები.
  
  "ეს არის ჩვენი ხვედრი, არა?" თქვა დრეიკმა. "სად არიან ახლა ჰეიდენი, კინიმაკა და მური?"
  
  - და რამზესმა, - თქვა მაიმ.
  
  ბომბი სწორედ იმ მომენტში რომ აფეთქდა, გუნდი უფრო სწრაფად ვერ ირბენდა.
  
  
  თავი ოცდამეშვიდე
  
  
  ჰეიდენმა მონიტორები შეისწავლა. სადგურის უმეტესი ნაწილი ცარიელი იყო და მურთან პირადად მიმაგრებული აგენტებიც კი გაგზავნეს ქუჩებში დასახმარებლად, ადგილობრივი ეროვნული უსაფრთხოების ცენტრი თავს გადატვირთულად გრძნობდა. ქალაქში განვითარებული მოვლენები ამჟამად უპირატესობას ანიჭებდა რამზესის და პრაისის გაერთიანებას, მაგრამ ჰეიდენმა შეამჩნია მათ შორის კონტაქტის ნაკლებობა და დაინტერესდა, მართლა ჰქონდათ თუ არა რაიმე სათქმელი. რამზესი ინფორმირებული კაცი იყო, რომელსაც ყველა პასუხი ჰქონდა. ფასი იყო კიდევ ერთი დოლარის მაძიებელი თაღლითი.
  
  კინიმაკა დაეხმარა მონიტორების მუშაობას. ჰეიდენმა გადახედა იმას, რაც ადრე მოხდა მათ შორის, როდესაც ჰავაელმა ურჩია, არ მიეღო ინფორმაცია ორივესგან და ახლა აინტერესებდა მისი რეაქცია.
  
  ის მართალი იყო? იყო ის სამარცხვინო?
  
  რაღაც მოგვიანებით უნდა იფიქროთ.
  
  მის თვალწინ გაბრწყინდა სურათები, ყველა ათეულობით კვადრატულ ეკრანზე, შავ-თეთრი და ფერადი, ფრთების დაკეცვისა და ხანძრის სცენები, სასწრაფო დახმარების მანქანები და შეშინებული ხალხის სცენები. ნიუ-იორკელებს შორის პანიკა აბსოლუტურ მინიმუმამდე იყო დაყვანილი; თუმცა 9-11 მოვლენები ჯერ კიდევ ახალი საშინელება იყო მათ გონებაში და გავლენას ახდენდა ყველა გადაწყვეტილებაზე. ამდენი ადამიანისთვის, რომლებსაც ჰქონდათ 9-11 წლის გადარჩენის ისტორია, დაწყებული მათგან, ვინც იმ დღეს სამსახურში არ წავიდა და დამთავრებული, ვინც აგვიანებდა ან ასრულებდა საქმეებს, შიში არასოდეს ტოვებდა მათ გონებას. ტურისტები შეშინებულები გაიქცნენ, ხშირად მორიგი მოულოდნელი დარტყმის წინაშე. პოლიციამ სერიოზულად დაიწყო ქუჩების გაწმენდა, მუდამ გაღიზიანებული ადგილობრივების მხრიდან წინააღმდეგობის გარეშე.
  
  ჰეიდენმა დრო შეამოწმა... ძლივს დილის 11 საათზე. მოგვიანებით იგრძნო. გუნდის დანარჩენი წევრები მის გონებაში იყვნენ, მუცელი აწითლდა იმის შიშით, რომ შესაძლოა დღეს სიცოცხლე დაკარგონ. რატომ ვაგრძელებთ ამას? დღითი დღე, კვირიდან კვირა? შანსები სულ უფრო და უფრო ნაკლებად ხელსაყრელია ყოველ ჯერზე, როცა ვჩხუბობთ.
  
  და დალი კერძოდ; როგორ დარჩა ეს ადამიანი ამაზე? ცოლთან და ორ შვილთან ერთად, კაცს ევერესტის ტოლი სამუშაო ეთიკა უნდა ჰქონდეს. მისი პატივისცემა ჯარისკაცის მიმართ არასდროს ყოფილა.
  
  კინიმაკამ ერთ-ერთ მონიტორს დააკრა. "შეიძლება ცუდი იყოს."
  
  ჰეიდენმა მზერა შეხედა მას. "ეს არის... ოჰ სისულელე."
  
  გაოგნებული უყურებდა რამზესს მოქმედებაში, მირბოდა პრაისთან და თავით დაარტყა მიწაზე. ამის შემდეგ ტერორისტი პრინცი დადგა წინააღმდეგობის გაწევის სხეულზე და დაუწყნარებლად ურტყამდა მას, ყოველი დარტყმა აგონიის კივილს იწვევდა. ჰეიდენი კვლავ ყოყმანობდა, შემდეგ კი დაინახა, რომ სისხლის გუბე დაიწყო იატაკზე გავრცელება.
  
  - დაბლა ჩავდივარ.
  
  "მეც წავალ". კინიმაკამ აწევა დაიწყო, მაგრამ ჰეიდენმა ჟესტით შეაჩერა.
  
  "არა. თქვენ აქ გჭირდებათ. "
  
  მზერას უგულებელყო, სარდაფში შევარდა, დერეფანში მდგარ ორ მცველს ანიშნა და რამზესის საკნის გარე კარი გააღო. ისინი ერთად შეიჭრნენ, იარაღი მზად იყო.
  
  რამზესს მარცხენა ფეხი ლოყაზე დაეჯახა, რის შედეგადაც ძვალი მოიტეხა.
  
  "გაჩერდი!" ჰეიდენმა გაბრაზებულმა იყვირა. "შენ კლავ მას."
  
  - არ გაინტერესებს, - რამზესმა ისევ ისროლა იარაღი და პრაისს ყბა დაუმსხვრია. "Რატომ უნდა? შენ მაიძულებ ამ ნაძირალას უჯრედის გაზიარება. გინდა ვილაპარაკოთ? აი, ასე ახორციელებს ჩემი რკინის ნება. ალბათ ახლა გაიგებთ".
  
  ჰეიდენი გისოსებთან მივარდა და გასაღები საკეტში ჩადო. რამზესმა თავი დახარა და მერე დაიწყო პრაისის თავის ქალასა და მხრებზე ფეხის დადგმა, თითქოს სუსტ წერტილებს ეძებდა და პროცესით ტკბებოდა. პრაისმა უკვე შეწყვიტა ყვირილი და მხოლოდ დაბალი კვნესა შეეძლო.
  
  ჰეიდენმა კარი ფართოდ გააღო, რომელსაც ორი მცველი ეჭირა. მან შეუტია ცერემონიის გარეშე, დაარტყა რამზესს ყურის უკან პისტოლეტით და რობერტ პრაისს მოშორებით უბიძგა. მერე მუხლებზე დაემხო ღრიალებულ მამაკაცს.
  
  "Ცოცხალი ხარ?" რა თქმა უნდა, მას არ სურდა ძალიან შეშფოთებული გამოჩენილიყო. მისნაირი ადამიანები შფოთვას ხედავდნენ, როგორც სისუსტეს, რომლის გამოყენებაც უნდა მოხდეს.
  
  "Მტკივნეულია?" მან დააჭირა პრაისის ნეკნებს.
  
  იელპმა უთხრა "დიახ, ეს მოხდა".
  
  "კარგი, კარგი, შეწყვიტე ტირილი. შემობრუნდი და გნახო".
  
  პრაისი ცდილობდა გადაეხვია, მაგრამ როცა ეს მოახერხა, ჰეიდენმა დაიპყრო სისხლის ნიღაბი, გატეხილი კბილები და დახეული ტუჩები. დაინახა, რომ ყური გაწითლებული ჰქონდა და თვალი ისე დასიებული ჰქონდა, რომ შეიძლება აღარასოდეს ემუშავა. მისი საუკეთესო სურვილების საწინააღმდეგოდ, მან გაიღიმა.
  
  "სიგიჟე".
  
  რამზესისკენ გაემართა. "მეგობარო, არც კი უნდა გკითხო, გიჟი ხარ, არა? მხოლოდ სულელი გააკეთებს იმას რასაც შენ აკეთებ. მიზეზი? მოტივი? სამიზნე? ეჭვი მეპარება, რომ ეს შენს გონებაშიც კი გავიდა.
  
  მან ასწია გლოკი, რომელიც ნამდვილად არ იყო მზად სროლისთვის. მის გვერდით მცველები აფარებდნენ რამზესს, თუ თავს დაესხმებოდა.
  
  - ესროლე, - თქვა რამზესმა. "გადაარჩინე თავი ტკივილით სავსე სამყაროსგან."
  
  "ეს რომ იყოს შენი ქვეყანა, შენი სახლი, ახლავე მომკლავდი, არა? შენ დასრულებული იქნებოდი ამ ყველაფრით".
  
  "არა. რა სიამოვნებაა ასე სწრაფად მოკვლა? ჯერ შენს ღირსებას გაშიშვლებით და კიდურების შეკვრით დავანგრევ. მაშინ მე დავარღვევ შენს ნებას შემთხვევითი მეთოდით, რაც არ უნდა მოგეჩვენოს იმ დროს. მერე მოვძებნი გზას, რომ მოგკლა და დაგაბრუნო, ისევ და ისევ, ბოლოს და ბოლოს, როცა მეასედ მთხოვე, სიცოცხლე დამემთავრებინა".
  
  ჰეიდენი უყურებდა, რამზესის თვალებში სიმართლეს ხედავდა და კანკალს ვერ იკავებდა. აქ იყო ადამიანი, რომელიც უყოყმანოდ აფეთქდა ატომური ბომბი ნიუ იორკში. მისი ყურადღება იმდენად იყო მიპყრობილი რამზესით, ისევე როგორც მისი მცველებით, რომ მათ არ უპასუხეს უკნიდან წამოსულ ნაბიჯებს და გახშირებულ სუნთქვას.
  
  რამზესს თვალები გაუბრწყინდა. ჰეიდენმა იცოდა, რომ ისინი მოატყუეს. ის შემობრუნდა, მაგრამ არა საკმარისად სწრაფად. შეიძლება პრაისი იყო თავდაცვის მდივანი, მაგრამ მას ასევე ჰქონდა გამორჩეული სამხედრო კარიერა და ახლა გააცოცხლა ის, რაც მასზე ახსოვდა. მან ორივე ხელი მცველს გაშლილ მკლავზე დაარტყა, რის გამოც მისი იარაღი იატაკზე დაარტყა, შემდეგ კი მუშტი მამაკაცის მუცელში დაარტყა, შუაზე დახარა. ამის გაკეთებისას ის დაეცა და დადო, რომ ჰეიდენი და მეორე მცველი არ ესვრიან მას, ფსონი რამდენიმენაირად დადო მის პოზიციაზე და დაეცა იარაღზე.
  
  და ისროლა იღლიის ქვეშ, ტყვია გაოგნებულ მცველს თვალში მოხვდა. ჰეიდენმა ემოციები განზე გადადო და გლოკს პრაისზე მიუთითა, მაგრამ რამზესმა ტრაქტორზე მყოფი ხარივით მიისროლა, სხეულის მთელმა ძალამ ის პარალიზა და მიწაზე დაარტყა. რამზესმა და ჰეიდენმა საკანში შეძრწუნდნენ და პრაისს საშუალება მისცეს, ზუსტი დარტყმა მიეტანა მეორე მცველზე.
  
  მან ამით ისარგებლა და დაბნეულობა თავის სასარგებლოდ გამოიყენა. მეორე მცველი გარდაიცვალა მანამ, სანამ ტყვია, რომელმაც ის მოკლა, ეხმიანებოდა. მისი სხეული პრაისის ფეხებთან დაეჯახა მიწას, რომელსაც მდივნის ერთადერთი მოქმედი თვალი უყურებდა. ჰეიდენმა რამზესის უზარმაზარი სხეულის ქვემოდან ამოაძვრინა, ჯერ კიდევ ეჭირა გლოკი, თვალებმოჭუტული და პრაისს იარაღზე ეჭირა.
  
  "რატომ?"
  
  "ბედნიერი ვარ, რომ მოვკვდები", - თქვა პრაისმა საცოდავად. "Სიკვდილი მინდა".
  
  "დაგეხმაროთ ამ ნაჭრის გადარჩენაში?" იგი იატაკზე გადახტა და უკან იბრძოდა.
  
  "კიდევ ერთი ცალი დამრჩა", - ჩაიჩურჩულა რამზესმა.
  
  ჰეიდენმა იგრძნო, რომ მიწა კანკალებდა მის ქვეშ, სარდაფის კედლები კანკალებდა და ხრეშის ნამსხვრევებს აფრქვევდა. გალიის გისოსებმა კანკალი დაიწყო. ხელები და მუხლები გადააკეთა, დამშვიდდა და ზევით და ქვევით, მარცხნივ და მარჯვნივ გაიხედა. ჰეიდენი უყურებდა შუქებს, როცა ისინი ისევ და ისევ ციმციმებდნენ.
  
  Ახლა რა? ეს რა ჯანდაბაა...
  
  მაგრამ მან უკვე იცოდა.
  
  საიტი სახმელეთო თავდასხმის ქვეშ იყო.
  
  
  თავი ოცდამერვე
  
  
  ჰაიდენი გაფითრდა, როდესაც კედლები განაგრძობდა რხევას. რამზესმა წამოდგომა სცადა, მაგრამ ოთახი მის გარშემო შემოტრიალდა. ტერორისტი მუხლებზე დაეცა. პრაისი აღფრთოვანებული უყურებდა ოთახის კუთხეს, გადაადგილებას და გადაადგილებას, ფერდობებს მეორეზე დამახინჯებული. ჰეიდენმა თავიდან აიცილა ნაღმტყორცნის ნატეხის დაცემა, როდესაც ჭერის ნაწილი ჩამოინგრა. სახურავზე მავთულები და ჰაერგამტარები ეკიდა, ფერადი ქანქარებივით ქანაობდა.
  
  ჰეიდენი საკნის კარისკენ გაემართა, მაგრამ რამზესს საკმარისი ჭკუა შეინარჩუნა, რომ გზა გადაეკეტა. ცოტა ხნით ადრე მიხვდა, რომ ჯერ კიდევ ეჭირა გლოკი, და იმ დროისთვის ჭერის უმეტესი ნაწილი იშლებოდა და თავად გისოსები შიგნით იკეცებოდა, თითქმის იშლებოდა.
  
  "ვფიქრობ... თქვენ გადააჭარბეთ," თქვა პრაისმა სულმოუთქმელად.
  
  "მთელი ეს დაწყევლილი ადგილი ინგრევა", - შესძახა ჰეიდენმა რამზესს სახეში.
  
  "Ჯერ არა".
  
  ტერორისტი ადგა და მივარდა შორეულ კედელს, ირგვლივ მიფრინავდნენ ნაღმტყორცნების ღრუბლები, ბეტონისა და თაბაშირის ნაჭრები. გარე კარი შემოიჭრა, შემდეგ გაიღო. ჰეიდენმა ბარი აიღო და თავი მაღლა აიწია, შეშლილს დაეწია, პრაისი კი უკან მიჰყვა. ზევით ხალხი ჰყავდათ. რამზესს მხოლოდ მანამდე შეეძლო წასვლა.
  
  ამ ფიქრით ჰეიდენი ეძებდა მის ტელეფონს, მაგრამ ძლივს ახერხებდა რამზესს. ეს კაცი იყო სწრაფი, მკაცრი და დაუნდობელი. მან კიბეები აირბინა, ერთი პოლიციელის ზარი გაათავისუფლა და თავი ჯერ ჰეიდენზე გადააგდო. მან დაიჭირა ბიჭი, შეაჩერა და ამ დროისთვის რამზესი უკვე ზემოდან შემოაღო.
  
  ჰეიდენი ცხელ დევნაში მივარდა. ზედა კარი ფართოდ ღია იდგა, მისი მინა გაბზარული იყო და ჯვრები გატეხილი. თავდაპირველად, მონიტორის ოთახიდან მხოლოდ მურის დანახვა შეეძლო, რომელიც იატაკიდან დგებოდა და რამდენიმე დახრილი ეკრანის გასასწორებლად იღწვოდა. სხვები ააფეთქეს მათი საყრდენები, ააფეთქეს კედელი და დაეჯახა დაშვებისას. კინიმაკა ახლა ფეხზე ადგა ეკრანი მხრებიდან ჩამოშლილი, თმებში მინა და პლასტმასი ჩარგული. ოთახში მყოფი დანარჩენი ორი აგენტი თავის შეკრებას ცდილობდა.
  
  "რა დაგვხვდა?" მური ოთახიდან გავარდა და ჰეიდენი შენიშნა.
  
  "სად ჯანდაბაა რამზესი?" იყვირა მან. "არ გინახავს?"
  
  მურმა პირი გააღო. "ის საკნის ბლოკში უნდა იყოს."
  
  კინიმაკამ შუშა და სხვა ნამსხვრევები მხრებიდან ჩამოიშორა. "მე ვუყურე... შემდეგ მთელი ჯოჯოხეთი დაიშალა."
  
  ჰეიდენმა ხმამაღლა დაიფიცა, როცა მარცხნივ კიბეები შენიშნა, შემდეგ კი აივანი, რომელიც უბნის მთავარ ოფისს გადაჰყურებდა. შენობიდან სხვა გამოსავალი არ იყო, გადაკვეთის გარდა. მოაჯირთან მივარდა, აიღო და ქვემოთ ოთახი შეისწავლა. ტერორისტების მიერ დაგეგმილი პერსონალი შემცირდა, მაგრამ პირველ სართულზე რამდენიმე სამუშაო ადგილი დაიკავეს. კაცებიც და ქალებიც აგროვებდნენ ნივთებს, მაგრამ უმეტესობა იარაღით მზად იყო მთავარი შესასვლელისკენ, თითქოს თავდასხმას ელოდნენ. რამზესი მათ შორის ვერ იქნებოდა.
  
  მერე სად?
  
  მოლოდინი. მე ვუყურებ. Ეს არ იყო...
  
  "ეს არ არის დასასრული!" იყვირა მან. "მოშორდი ფანჯრებს!"
  
  Გვიანია. ბლიცკრიგი კოლოსალური აფეთქებით დაიწყო; აფეთქდა წინა შუშები და ჩამოინგრა კედლის ნაწილი. ჰეიდენის მთელი თვალსაზრისი შეიცვალა, სახურავის ხაზი დაეცა. ნამსხვრევები აფეთქდა მთელ სადგურზე, როდესაც პოლიციელები დაეცა. ზოგი მუხლებზე აიწია ან გაიქცა. დანარჩენები დაშავდნენ ან ხაფანგში აღმოჩნდნენ. RPG-მ დაარტყა დანგრეული ფასადი და დაეჯახა დამსწრის კონსოლს, ცეცხლის, კვამლისა და ნამსხვრევების სვეტები გაგზავნა მიმდებარე ტერიტორიაზე. შემდეგ ჰეიდენმა დაინახა, რომ გაშვებული ფეხები გამოჩნდნენ ნიღბიანი მამაკაცი, ყველა მხრებზე იარაღით მიბმული. გავრცელდა ორივე მხარეს, მათ მიზანში აიღეს ყველაფერი, რაც მოძრაობდა და შემდეგ, ფრთხილად განხილვის შემდეგ, გახსნეს ცეცხლი. ჰეიდენმა, კინიმაკამ და მურმა მყისიერად უპასუხეს ცეცხლი.
  
  დანგრეულ სადგურს ტყვიებმა გაარტყეს. ჰეიდენმა დათვალა თერთმეტი ადამიანი დაბლა, სანამ ხის აივანი, რომელიც მას იცავდა, დაიმსხვრა. ჭურვები პირდაპირ გაიარა. ფრაგმენტები გატყდა და გადაიქცა საშიშ ჩიპებად. ჰეიდენი უკნიდან უკან დაემხო და შემდეგ შემოვიდა. მის ჟილეტს ორი უმნიშვნელო დარტყმა ჰქონდა მიღებული, არა ტყვიებისგან, და ძლიერი ტკივილი ქვედა ხბოს არეში ეუბნებოდა, რომ ხის წვეტი დაარტყა მის გაშლილ ხორცს. კინიმაკაც ამოისუნთქა და მური ადგა, რომ ქურთუკი გაეხადა და მხრიდან ნამსხვრევები ჩამოეშორებინა.
  
  ჰეიდენი ისევ აივანზე გავიდა. უფსკრულიდან ის აკვირდებოდა თავდასხმის გუნდის წინსვლას და მოისმინა გუგუნი ღრიალი, როცა ისინი თავიანთ ლიდერს ეძახდნენ. რამზესი მონადირე ლომივით გაიქცა, წამში არანაკლებ ჰაიდენის თვალთახედვის ზონიდან. მან სროლის შესაძლებლობა თავიდან აიცილა, მაგრამ მან უკვე იცოდა, რომ ტყვია ახლოს არ იქნებოდა.
  
  "სიგიჟე!"
  
  ჰეიდენი ადგა, მზერა ახედა კინმაკუს და კიბეებისკენ გაიქცა. მათ ტერორისტ პრინცს გაქცევის საშუალება არ მისცეს. მისი სიტყვით, ბომბი აფეთქდა. ჰეიდენს ჰქონდა განცდა, რომ დიდხანს არ დაელოდებოდა.
  
  "წადი, წადი!" უყვირა მანოს. რამზესი სასწრაფოდ უნდა დავიბრუნოთ!
  
  
  თავი ოცდამეცხრამეტე
  
  
  კვეთა ლოტის უკან, ჩვეულებრივ, ხალხით იყო სავსე, გადასასვლელი ფეხით მოსიარულეებით იყო გადაჭედილი, გზები კი მანქანების მუდმივი რიტმით ღრიალებდა. მაღალი შენობები მრავალი ფანჯრებით ირეკლავდა რქების რეკვასა და მათ შორის სიცილის ხმებს, რაც მიუთითებდა ადამიანთა ურთიერთქმედების აფეთქებაზე, მაგრამ დღეს სცენა ძალიან განსხვავებული იყო.
  
  კვამლი ტრიალებდა გზაზე და ავიდა ცაში. ფანჯრების ნამსხვრევები ტროტუარებზე იყო მოფენილი. ჩახლეჩილი ხმები ჩურჩულებდა კერის ირგვლივ, როცა ჭურვისაგან შეძრწუნებული და დაჭრილი გონს მოვიდა ან სამალავიდან გამოვიდა. სირენები ახლო მანძილიდან ატირდნენ. მათი შენობის მე-3 ავენიუს მხარე ისე გამოიყურებოდა, თითქოს გიგანტურმა თაგვმა შეცრა იგი ნაცრისფერი ყველის ნაჭერად და დაკბინა მისი უზარმაზარი ნაჭრები.
  
  ჰეიდენმა ეს დიდად ვერ შეამჩნია, როცა სადგურიდან გაიქცა, შემდეგ კი სიჩქარე შეანელა, როცა ირგვლივ გაქცეულებს ეძებდა. პირდაპირ, 51-ე ქუჩაზე, მხოლოდ ისინი დარბოდნენ - შავებში ჩაცმული თერთმეტი კაცი, დანარჩენებზე კი უტყუარი რამზესი. ჰეიდენმა ნანგრევებით მოფენილ გზაჯვარედინზე გაოცებული დუმილით, დუმილის კივილითა და მტვრის ადიდებული ღრუბლებით გაოგნებული, რომელიც მის დაბრმავებას ცდილობდა. ზემოთ, საოფისე შენობების სახურავებს შორის უფსკრული - სწორი ბეტონის სვეტები, რომლებიც ხაზების მსგავსად პერპენდიკულარულ ბილიკს ხაზს უსვამენ - დილის მზის შუქი ეჯიბრებოდა. მზე იშვიათად ჩანდა ქუჩებში შუადღემდე, ის ირეკლავდა ფანჯრებს ცოტა ხნით ადრე და ანათებდა მხოლოდ გზაჯვარედინებს მანამ, სანამ არ ამოდიოდა თავზე და ვერ იპოვიდა გზას შენობებს შორის.
  
  კინიმაკა, ერთგული მოხუცი ძაღლი, სასწრაფოდ მის გვერდით მივიდა. "მათგან მხოლოდ თორმეტია", - თქვა მან. "მური აკვირდება ჩვენს პოზიციას. ჩვენ მივყვებით მათ, სანამ არ მივიღებთ გაძლიერებას, კარგი?
  
  - რამზესმა, - თქვა მან. "ეს არის ჩვენი პრიორიტეტი. ჩვენ მას ნებისმიერ ფასად დავაბრუნებთ".
  
  ჰეიდენი, კინიმაკა გაჩერებულ ფურგონს კინაღამ დაეჯახა. "თქვენ არ ფიქრობთ ამის შესახებ. რამზესმა ყველაფერი დაგეგმა. და მაშინაც კი, თუ არა - თუნდაც მისი ადგილსამყოფელი რატომღაც გაჟონა მეხუთე პალატაში - ახლა არ აქვს მნიშვნელობა. ეს არის ბომბი, რომელიც უნდა ვიპოვოთ".
  
  კიდევ ერთი მიზეზი რამზესის დაჭერისთვის.
  
  "ის არასოდეს გვეტყვის", - თქვა კინიმაკამ. "მაგრამ შესაძლოა, მისი ერთ-ერთი სტუდენტი ამას გააკეთებს".
  
  "რაც მეტხანს შევძლებთ რამზესის ბალანსის დაცვას", - თქვა ჰეიდენმა. "უმეტეს შანსი აქვს ამ ქალაქს გადაურჩინოს ეს ყველაფერი."
  
  ისინი ასპარეზობდნენ ტროტუარზე, ჩერდებოდნენ ცათამბჯენების მიერ მიყენებულ რამდენიმე ჩრდილში და ცდილობდნენ ხმაური არ გაეღოთ. რამზესი თავისი ხროვის ცენტრში იყო, ბრძანებებს იძლეოდა და ახლა ჰეიდენს გაახსენდა, რომ მაშინ, ბაზარში, ამ ხალხს თავის "ლეგიონერებს" უწოდებდა. თითოეული მათგანი იყო მომაკვდინებელი და თავისი საქმის ერთგული, რიგით დაქირავებულებზე ბევრი ნაბიჯით მაღლა. თავიდან თორმეტმა კაცმა დიდი ფიქრის გარეშე იჩქარა, მცირე მანძილი მოიპოვა მათსა და სადგურს შორის, მაგრამ ერთი წუთის შემდეგ მათ დაიწყეს ტემპის შენელება და ორმა უკან გაიხედა, რომ ენახათ, იყო თუ არა მდევრები.
  
  ჰეიდენმა ცეცხლი გახსნა თავისი გლოკის გაბრაზებული ყეფით. ერთი კაცი დაეცა, დანარჩენები კი შემობრუნდნენ და უკან გაისროლეს. ორი ყოფილი CIA-ს აგენტი ბეტონის ყვავილების საწოლის მიღმა ჩახტა და იხვი. ჰეიდენმა თვალი მოავლო მის მრგვალ კიდეს და არ სურდა მტრის მხედველობის დაკარგვა. რამზესი დაშლის პირას იყო, თავისი ხალხით დაფარული. ახლა მან დაინახა, რომ რობერტ პრაისი დარჩა თავისთვის, ძლივს ფეხზე წამოდგა, მაგრამ მაინც საკმაოდ კარგად ექცევა შეურაცხყოფილი, მოხუცებულ მამაკაცს. მისი ყურადღება რამზესზე გადაიტანა.
  
  "ის იქ არის, მანო. დავასრულოთ ეს. როგორ ფიქრობთ, ისინი მაინც აფეთქდებიან, თუ ის მოკვდება?"
  
  "ჯანდაბა, არ ვიცი. მისი ცოცხლად აღება უკეთესი იქნებოდა. იქნებ ჩვენ შეგვეძლო მისი გამოსასყიდი".
  
  "დიახ, კარგი, ჯერ საკმარისად უნდა მივუახლოვდეთ."
  
  კამერამ ისევ გაადიდა, ამჯერად მათი გაქცევა დაფარა. ჰეიდენი დარბოდა ყვავილების ბაღიდან ყვავილის ბაღში და მისდევდა მათ ქუჩაში. ტყვიები ორ ჯგუფს შორის ტრიალებდა, მინები ჩაამსხვრია და გაჩერებულ მანქანებს დაეჯახა. მიმოფანტული ყვითელი კაბინის რიგმა ჰაიდენს უკეთესი საფარი და დაახლოების შესაძლებლობა შესთავაზა და მან არ დააყოვნა მისი გამოყენება.
  
  "მოდით!"
  
  ის პირველ კაბინაში ჩაჯდა, გვერდიდან ჩასრიალდა და გზის პირას დარჩენილი მეორე კაბინა გამოიყენა, რომ თავი დაეფარა, როცა გარბოდა შემდეგისკენ. მის ირგვლივ ფანჯრები აფეთქდა, როცა ციხის მცველები მათ ჩამოგდებას ცდილობდნენ, მაგრამ საფარი იმას ნიშნავდა, რომ რამზესის ახალმა ლეგიონერებმა ნამდვილად არ იცოდნენ სად იყვნენ. ოთხი ტაქსი მოგვიანებით, და მათ აიძულეს მორბენალი დამალულიყვნენ, რითაც შეანელეს ისინი.
  
  კინიმაკის ყურმილი გაბზარდა. "დახმარება ხუთი წუთის სავალზეა."
  
  მაგრამ ესეც გაურკვეველი იყო.
  
  და ისევ, უჯრედი მუშაობდა კომპაქტურ ჯგუფად. ჰეიდენი დაედევნა, ვერ შეძლო უსაფრთხოდ დაეხურა უფსკრული და ასევე იძულებული გახდა შეენარჩუნებინა საბრძოლო მასალა. აშკარა გახდა, რომ საკანში ასევე იწყებოდა ფიქრი გამაძლიერებლების მოსვლის შესაძლებლობის გამო, რადგან მათი მოძრაობები უფრო გაბრაზებული, ნაკლებად ფრთხილი ხდებოდა. ჰეიდენმა დაუმიზნა ერთ-ერთ უკანა მცველს და აცილება მხოლოდ იმიტომ, რომ მან გაიარა გამოძერწილი ხე, როდესაც ის ისროლა.
  
  წმინდა უბედურება.
  
  - მანო, - თქვა უცებ. "ერთი მათგანი სადმე დავკარგეთ?"
  
  "ისევ დათვალეთ."
  
  მას შეეძლო მხოლოდ ათი ციფრის დათვლა!
  
  ის არსაიდან გამოჩნდა, გაჩერებული მანქანის ქვემოდან სტილით გადმოვიდა. მისი პირველი დარტყმა კინიმაკის მუხლის უკანა მხარეს მოხვდა, რამაც დიდი მამაკაცი გაორმაგდა. როცა დაარტყა, მარჯვენა ხელი ასწია პატარა PPK, რომლის ზომამ მას არანაკლებ სასიკვდილო გახადა. ჰეიდენმა კინიმაკუ გვერდით გადააგდო, მისი შედარებით პატარა სხეული ისეთივე ძლიერი და ენერგიული იყო, როგორც ნებისმიერი მსოფლიო დონის სპორტსმენი, მაგრამ ამანაც კი მხოლოდ ოდნავ შეძრა დიდი კაცი.
  
  ტყვიამ მათ შორის გაიარა, განსაცვიფრებელი, განსაცვიფრებელი, ჯოჯოხეთის ყველაზე მოკლე მომენტი, შემდეგ კი ლეგიონერი კვლავ გადავიდა. კიდევ ერთი დარტყმა ჰაიდენს მუხლზე დაედო და მანომ დაცემა განაგრძო, მკერდზე პირველივე დაეჯახა იმავე გაჩერებულ მანქანას, რომელსაც მათი მტერი საფარად იყენებდა. ღრიალი გაურბოდა მას, როცა ის სასოწარკვეთილი ცდილობდა მუხლებზე დატრიალებას.
  
  ჰეიდენმა იგრძნო ტკივილი მუხლში და, რაც მთავარია, წონასწორობის უეცარი დაკარგვა. მან უფრო მეტი იცოდა რამზესის გაქცევისა და მოჰყვა კოშმარული სმორგასბორდის შესახებ, ვიდრე მებრძოლი ლეგიონერის შესახებ და მისი ყველა ნაწილი სურდა ამის სწრაფად დასრულებას. მაგრამ ეს კაცი იყო მებრძოლი, ნამდვილი მებრძოლი და აშკარად სურდა გადარჩენა.
  
  მან ისევ გაისროლა პისტოლეტიდან. ახლა ჰეიდენს უხაროდა, რომ წონასწორობა არ იყო, რადგან ის არ იყო იქ, სადაც მას ელოდა. ტყვიამ მაინც მხარზე ასწია. კინიმაკამ პისტოლეტით ხელი დაარტყა და კუნთის მთის ქვეშ ჩამარხა.
  
  ლეგიონერმა მყისიერად მიატოვა იგი, დაინახა ჰავაის წინააღმდეგ ბრძოლის უაზრობა. შემდეგ მან ამოიღო საშინელი რვა დიუმიანი პირი და გავარდა ჰეიდენში. იგი უხერხულად მოტრიალდა, ცოტა სივრცე მოიპოვა, რათა საბედისწერო დარტყმა აეცილებინა. კინიმაკამ პისტოლეტი შეატრიალა, მაგრამ ლეგიონერმა ეს მოელოდა და ბევრად უფრო სწრაფად მოტრიალდა, დანა ძლიერად მოარტყა ჰავაის მკერდს, რომელიც მამაკაცის ჟილეტის გამო უმნიშვნელო იყო, მაგრამ მაინც დააბრუნა იგი თავის თავში.
  
  გაცვლამ ჰეიდენს მისცა შანსი, რომელიც მას სჭირდებოდა. პისტოლეტის დახატვისას მან გამოიცნო, რას გააკეთებდა ლეგიონერი - შემობრუნდა და ცბიერს დანა ესროლა, - ასე რომ, ის განზე გადგა და ჩახმახს დაარტყა.
  
  სამი ტყვია მოარტყა მამაკაცის მკერდს, როცა დანა მანქანის კარიდან გადმოხტა და იატაკს დაეჯახა, უვნებელი.
  
  - აიღეთ მისი უოლტერი, - უთხრა ჰეიდენმა კინიმაკეს, - ჩვენ ყველა ტყვია დაგვჭირდება.
  
  წამოდგომამ დაინახა შეიარაღებული კაცების უტყუარი ჯგუფი, რომელიც ჩქარობდა ქუჩაში, რამდენიმე ასეული იარდის მოშორებით. ახლა უფრო რთული იყო - გამოჩნდებოდნენ ადამიანების ჯგუფები და ტრიალებდნენ ქუჩებში, მიდიოდნენ სახლში ან ამოწმებდნენ დაზიანებებს, ან თუნდაც თვალწინ დგანან და აწკაპუნებდნენ თავიანთ Android მოწყობილობებზე - მაგრამ რამზესის თავის დანახვა, რომელიც ყოველ რამდენიმე ფუტს ჩნდებოდა, მყისიერად შესამჩნევი იყო. .
  
  "ახლა იმოძრავე", თქვა მან და აიძულა მისი მტკივნეული, დალურჯებული კიდურები თავიანთ შესაძლებლობებზე მეტად ემუშავათ.
  
  კამერა გაქრა.
  
  "Რა-"
  
  კინიმაკა მანქანას შემოუარა და კაპოტზე გადახტა.
  
  - დიდი სპორტული საქონლის მაღაზია, - თქვა ჰავაელმა სუნთქვაშეკრულმა. "ისინი ჩაყვინთავდნენ."
  
  - გზის დასასრული, პრინცი რამზეს, - ზიზღით წარმოთქვა ჰეიდენმა ბოლო ორი სიტყვა. "იჩქარე, მანო. როგორც ვთქვი, ჩვენ უნდა დავიკავოთ ნაბიჭვარი და მოვაშოროთ მას ამ ბირთვული ბომბი. ყოველი წუთი, ყოველი წამი მნიშვნელოვანია."
  
  
  თავი ოცდამეათე
  
  
  მათ ერთად გაიარეს სპორტული საქონლის მაღაზიის ჯერ კიდევ რხევა შემოსასვლელი კარები და მის ვრცელ, ჩუმ ინტერიერში. ვიტრინები, თაროები და ტანსაცმლის საკიდი იყო ყველგან, ყველა დერეფნის გასწვრივ. განათება, რომელიც დამონტაჟებულია ღია კარკასის ჭერზე, უზრუნველყოფილი იყო მანათობელი ფილებით. ჰეიდენმა მზერა ამრეკლ თეთრ იატაკს მიაშტერდა და დაინახა მტვრიანი ნაკვალევი, რომელიც მაღაზიის გულში მიდიოდა. აჩქარებულმა შეამოწმა თავისი მაღაზია და ჟილეტი შეისწორა. ტანსაცმლის თაროს ქვემოდან გამოჩენილმა სახემ აკანკალა, მაგრამ შიშმა, რომელიც მის მახასიათებლებში იყო გაჟღენთილი, დაწყნარდა.
  
  "ნუ ინერვიულებ," თქვა მან. "ჩამოდი და გაჩუმდი."
  
  მას არ უნდა ეკითხა მიმართულებები. მიუხედავად იმისა, რომ ისინი შესაძლოა ტალახიან ბილიკებს მიჰყვებოდნენ, წინ ხმაურმა უღალატა მათი სამიზნეების პოზიციებს. ფასის მუდმივი კვნესა დამატებითი სიკეთე იყო. ჰეიდენი გამაშებით სავსე მეტალის საყრდენის ქვეშ მოექცა და Nike-ის სპორტული კოსტუმით გამოწყობილი მელოტი მანეკენის გვერდით ჩაიარა სპორტული აღჭურვილობის ზონაში. შტანგების თაროები, წონის უჯრები, ტრამპლინები და სარბენი ბილიკები გაფორმებულია თანაბარ რიგებში. სხვა მონაკვეთზე გადასვლისას იქ იყო ტერორისტული ჯგუფი.
  
  ერთმა კაცმა დაინახა, განგაში გამოაცხადა და ცეცხლი გაუხსნა. ჰეიდენი ძლიერად და კუთხით გაიქცა, როცა გაიგონა, რომ ტყვია გადმოხტა ნიჩბოსნის ლითონის მკლავიდან სულ რაღაც სანტიმეტრით მარცხნივ. კინიმაკა გვერდზე გადახტა, ძნელად დაეშვა სარბენი ბილიკის კონვეიერის მონაკვეთზე და უფსკრულის გასწვრივ შემოვიდა. ჰეიდენმა ლეგიონერს კომპლიმენტი მიუბრუნდა იმით, რომ მის თავზე მაღლა დგას სპორტული ფეხსაცმლის თაროზე ხვრელი გატეხა.
  
  მამაკაცი ნელა დაიხია უკან, როცა მისი კოლეგები გაიშალნენ. ჰეიდენმა მათი ნომრების შესამოწმებლად ვარდისფერი ჩანთა ჰაერში ააგდო და გრიმას გაუწია, როცა ოთხმა ცალკეულმა გასროლამ ძლიერად ჩამოაგდო.
  
  "ალბათ რამზესის გაქცევის დაფარვა", - ამოისუნთქა კინიმაკამ.
  
  "თუ ჩვენ ოდესმე დაგვჭირდებოდა ტორსტენ დალი", - ამოისუნთქა ჰეიდენმა.
  
  "გინდა, რომ გიჟური რეჟიმი ვცადო?"
  
  ჰეიდენმა სიცილი ვერ შეიკავა. "ვფიქრობ, ეს უფრო ცხოვრების სტილის არჩევანია, ვიდრე გადაცემის შეცვლა," - თქვა მან.
  
  - რაც არ უნდა იყოს, - თქვა კინიმაკამ. - ვიჩქაროთ.
  
  ჰეიდენი მას წინ უსწრებდა, გადახტა საფარიდან და სწრაფად გახსნა ცეცხლი. ერთ-ერთმა ფიგურამ დაიღრიალა და ცალ მხარეს გავარდა, დანარჩენები იხვეწებიან. ჰეიდენი შეუტია მათ, დატოვა დაბრკოლებები მათ გზაზე, მაგრამ შეძლებისდაგვარად სწრაფად დახურა უფსკრული. ლეგიონერები უკან დაბრუნდნენ, მაღლა ისროლეს და გაუჩინარდნენ ჭერამდე მაღალი თაროს მიღმა, სადაც იყიდება სპორტული ფეხსაცმელი ყველა ბრენდისა და ფერის. ჰაიდენი და კინიმაკა მეორე მხარეს გადახტნენ და წამით შეჩერდნენ.
  
  "მზად?" Ვიკითხე. ჰეიდენმა ამოისუნთქა, როცა დაცემული უჯრედის წევრი იარაღიდან გაათავისუფლა.
  
  - წადი, - თქვა კინიმაკამ.
  
  ასვლისას, ტყვიამფრქვევის ცეცხლმა სავარჯიშო თარო ოდნავ დაამტვრია მათ თავზე. ლითონისა და მუყაოს ნაჭრები, ტილო და პლასტმასი დაეცა. ჰეიდენი კიდეზე ავიდა, მაშინაც კი, როცა მთელი სტრუქტურა ირხეოდა.
  
  - ოჰ... - დაიწყო კინიმაკამ.
  
  "სიგიჟე!" დაასრულა ჰეიდენმა და გადახტა.
  
  განიერი თაროს მთელი ზედა ნახევარი ჩამოინგრა, დაიშალა და ზედ დაეცა. თაროების უზარმაზარი, გადაკიდებული კედელი მან გვერდით გადააგდო ლითონის საყრდენები, მუყაოს ყუთები და ახალი ტილოს ფეხსაცმლის გროვა, როცა ისინი მოვიდა. კინიმაკამ ხელი ისე ასწია, თითქოს შენობისგან თავი დაეცვა და თავდაჯერებულად განაგრძო მოძრაობა, მაგრამ ნაყარის გამო გაქცეულ ჰეიდენს უკან ჩამოუვარდა. როგორც კი ჩამოვარდნილი მასისგან მოშორდა, მისი მოზიდული ფეხი ლითონის საყრდენზე დაეჭირა, კინიმაკამ თავი მკლავებში ჩარგო და ზედ დაეცა.
  
  ჰეიდენმა სროლა დაასრულა, პისტოლეტი ხელში და უკან გაიხედა. "მანო!"
  
  მაგრამ მისი პრობლემები მხოლოდ დასაწყისი იყო.
  
  ოთხი ლეგიონერი მივარდა მისკენ, თოფი დაარტყეს და სხეულს თოფის კონდახებით ურტყამდნენ. ჰეიდენმა თავი დაიფარა და შემდეგ კიდევ გადაიხარა. კალათბურთის თარო დაეცა, ფორთოხლის ბურთები ყველა მიმართულებით დაფრინავდა. ჰეიდენმა მხარზე გადახედა, დაინახა ჩრდილები, რომლებიც მოძრაობდნენ და ირგვლივ მიმოიხედა გლოკისთვის.
  
  იყო გასროლა. მან გაიგო, რომ ტყვია რაღაცას მოხვდა თავთან.
  
  - აქ გაჩერდი, - გაისმა ხმა.
  
  ჰეიდენი გაიყინა და აიხედა, როცა რამზესის კაცების ჩრდილები დაეშვა მასზე.
  
  "ახლა ჩვენთან ხარ."
  
  
  თავი ოცდამეერთე
  
  
  დრეიკი შეიჭრა განადგურებულ უბანში, ალისია მის გვერდით იყო. პირველი მოძრაობა, რაც მათ დაინახეს, იყო მურიდან, როცა ის აივანზე გავიდა და იარაღი მათკენ გაიშვირა. ნახევარი წუთის შემდეგ სახეზე შვება გამოეხატა.
  
  - ბოლოს, - ამოისუნთქა მან. "ვფიქრობ, თქვენ ბიჭებო, ჯერ აქ მოხვედით."
  
  "ჩვენ მივიღეთ ცოტა წინასწარი გაფრთხილება", - თქვა დრეიკმა. "ვინმე კლოუნი, სახელად ალიგატორი?"
  
  მური დაბნეულმა შეხედა და მათ ზემოთ ანიშნა. "მე არასოდეს მსმენია მის შესახებ. ის მეხუთე უჯრედის ლიდერია?"
  
  "ჩვენ ასე ვფიქრობთ, დიახ. ის არის ცბიერი ვაზოკი, ტრაკით სავსე, მაგრამ ახლა ის არის პასუხისმგებელი ამ ბირთვულ ბომბზე."
  
  მური ღია პირით უყურებდა.
  
  ალისია თარგმნა. "ათი გალონი ყავის შემდეგ ალიგატორი უფრო გიჟურად ჟღერს, ვიდრე ჯულიან მარში და მე ვიტყოდი, რომ ეს შეუძლებელია, სანამ არ გავიგე, რა უნდა თქვა. სად არის ჰეიდენი და რა მოხდა აქ?"
  
  მურმა ეს ყველაფერი მათ გამოთქვა, რამზესსა და პრაისს შორის ბრძოლაზე და შემდეგ გაქცევაზე კომენტარი გააკეთა. დრეიკმა თავი დაუქნია სადგურის მდგომარეობას და აგენტების არაადეკვატურ განაწილებას.
  
  "შეიძლება მას ეს დაეგეგმა? პერუს ამ დაწყევლილი ციხიდან ბოლომდე მოდიხარ? მაშინაც კი, როცა ბაზარს ვათვალიერებდით?"
  
  მაი სკეპტიკურად გამოიყურებოდა. "ცოტა შორს ჟღერს თქვენი ერთ-ერთი თეორიისთვისაც კი."
  
  "და არ აქვს მნიშვნელობა," თქვა ალისამ. "მართლა? ვგულისხმობ ვის აინტერესებს? ჩვენ უნდა შევწყვიტოთ გაზების გაჟონვა და დავიწყოთ ყურება".
  
  "ამჯერად", - თქვა მეიმ. "თაზს ვეთანხმები. შესაძლოა, მისმა ბოლო შეყვარებულმა მართლაც დაარტყა მასში ცოტა საღი აზრი". მან მოხდენილი მზერა მიაპყრო ბოს.
  
  დრეიკი შეკრთა, როცა მურმა მას შეხედა, ახლა კი თვალები გაუფართოვდა. შინაგან საქმეთა სამინისტროს აგენტი ოთხივეს შეჰყურებდა.
  
  "კარგი წვეულებავით ჟღერს ბიჭებო."
  
  დრეიკმა ის მოაშორა. "Სად წავიდნენ ისინი? ჰეიდენი და კინიმაკა?
  
  მურმა აღნიშნა. "51-ე. მიჰყვა რამზესს, მის თერთმეტ მიმდევარს, და ის ჯიქური ფასი კვამლში. მხოლოდ რამდენიმე წუთის შემდეგ დავკარგე მხედველობა. "
  
  ალისიამ ეკრანების სერიაზე მიუთითა. "შეგიძლიათ იპოვოთ ისინი?"
  
  "არხების უმეტესობა გამორთულია. ეკრანები განადგურებულია. ჩვენ გაგვიჭირდებოდა ბატარეის პარკის პოვნა ახლა".
  
  დრეიკი გატეხილი აივნის მოაჯირთან მივიდა და სადგურს და ქუჩას მიმოიხედა. ეს იყო უცნაური სამყარო მის წინაშე, რომელიც ეწინააღმდეგებოდა ქალაქს, რომელიც მას წარმოადგენდა, ძირს დაეცა, ყოველ შემთხვევაში დღეს. მან მხოლოდ ერთი გზა იცოდა ამ ხალხის გამოჯანმრთელებაში დასახმარებლად.
  
  შეინახეთ ისინი უსაფრთხოდ.
  
  "კიდევ რამე სიახლე გაქვს?" ჰკითხა მურმა. "ვფიქრობ, თქვენ ესაუბრეთ მარშს და ამ ბიჭს, ალიგატორს."
  
  - მხოლოდ ის, რაც გითხარით, - თქვა ალისამ. "თქვენ შეამოწმეთ დეაქტივაციის კოდები?"
  
  მურმა მიუთითა მოციმციმე ხატზე, რომელმაც ახლახან დაიწყო ციმციმა ერთ-ერთ გადარჩენილ ეკრანზე. "Მოდი ვუყუროთ".
  
  დრეიკი დაბრუნდა, როცა ბო წყლის გამაგრილებელთან მივიდა დასალევად. მურმა ხმამაღლა წაიკითხა ელ.წერილი, სწრაფად მიაღწია აზრს და დაადასტურა დეაქტივაციის კოდების ავთენტურობა.
  
  "მაშ," ყურადღებით წაიკითხა მურმა. "კოდები რეალურად კოშერია. უნდა ვთქვა, რომ საოცარია. როგორ ფიქრობთ, მარშმა იცოდა, რომ მის უზურპაციას აპირებდნენ?
  
  "შეიძლება არსებობდეს მრავალი მიზეზი", - თქვა დრეიკმა. "უსაფრთხოება საკუთარი თავისთვის. ბალანსირება ზღვარზე. მარტივი ფაქტია, რომ კაცს ექვსი რაუნდი აკლია სრული კლიპისთვის. ეს ალიგატორი რომ არ ჟღერდეს ასე სამარცხვინო, მე რეალურად ახლა უფრო დაცულად ვიგრძნობდი თავს."
  
  "ბედნიერი?"
  
  "თხილი?" დრეიკმა სცადა. "Მე არ ვიცი. ჰეიდენი ჩემზე უკეთ საუბრობს შენს ენაზე".
  
  "ინგლისური". მურმა თავი დაუქნია. "ჩვენი ენა ინგლისურია."
  
  "Თუ შენ ასე ამბობ. მაგრამ ეს კარგია ბიჭებო. დეაქტივაციის ნამდვილი კოდები კარგია. "
  
  ხვდებით, რომ ჩვენ მაინც შეგვეძლო მათთან დაკავშირება, მას შემდეგ რაც მეცნიერებმა დაადგინეს ბირთვული მუხტის წარმოშობა? თქვა ბომ, როცა უკან დაბრუნდა და პლასტმასის ჭიქიდან მოსვა.
  
  "მმ, დიახ, მაგრამ ეს ჯერ არ მომხდარა. და რამდენადაც ჩვენ ვიცით, მათ შეცვალეს კოდები ან დაამატეს ახალი ტრიგერი".
  
  ბომ ეს ოდნავ აკოცა.
  
  დრეიკმა საათს დახედა. ისინი სადგურზე თითქმის ათი წუთი იყვნენ და ჰეიდენისა და დალისგან არც ერთი სიტყვა არ იყო. დღეს ათი წუთი იყო მარადისობა.
  
  - მე ვურეკავ ჰეიდენს. მობილური ამოიღო.
  
  - არ ინერვიულო, - თქვა მაიმ. "ეს კინიმაკა არ არის?"
  
  დრეიკი უეცრად მიუბრუნდა მის მიერ მითითებულ მიმართულებით. მანო კინიმაკის უტყუარი ფიგურა სტაბილურად ტრიალებდა ქუჩაში, ჩახრილი, აშკარად ტკივილისგან, მაგრამ ჯიუტად ტრიალებდა ადგილისკენ. დრეიკმა გადაყლაპა ათეული შეკითხვა და ამის ნაცვლად პირდაპირ მივარდა იმ ადამიანთან, ვისაც შეეძლო მათზე პასუხის გაცემა. გასვლის შემდეგ გუნდმა მანო ნანგრევებით მოფენილ გზაჯვარედინზე დაიჭირა.
  
  "Რა ხდება მეგობარო?"
  
  მათთან შეხვედრისას ჰავაის შვება დაჩრდილა რაღაც საშინელმა გულისტკივილმა, რომელიც ზედაპირის ქვეშ იმალებოდა. "მათ ჰყავთ ჰეიდენი," ჩურჩულებდა მან. "ჩვენ ჩამოვყარეთ სამი მათგანი, მაგრამ ვერ მივუახლოვდით რამზესს ან პრაისს. მერე კი ბოლოს ჩასაფრებული დაგვესხა. გამომიყვანა თამაშიდან და როცა ტონა ნანგრევებიდან გამოვედი, ჰეიდენი წავიდა".
  
  "საიდან იცი, რომ მათ ის დაიჭირეს?" ჰკითხა ბომ. "იქნებ ის ჯერ კიდევ თვალყურს ადევნებს?"
  
  "ალბათ ჩემი ხელები და ფეხები დაშავდა", - თქვა კინიმაკამ. "მაგრამ ჩემმა ყურებმა კარგად ისმოდა. განიარაღებეს და წაიყვანეს. ბოლოს რაც თქვეს იყო..." კინიმაკამ დამძიმებული გული გადაყლაპა და ვეღარ გააგრძელა.
  
  დრეიკმა მამაკაცის მზერა მიიპყრო. "ჩვენ გადავარჩენთ მას. ჩვენ ყოველთვის ამას ვაკეთებთ. "
  
  კინიმაკა დაიღრიალა. "არა ყოველთვის".
  
  "რა უთხრეს მას?" ალისია დაჟინებით მოითხოვდა.
  
  კინიმაკამ ცას ისე შეხედა, თითქოს შთაგონებას მზის შუქზე ეძებდა. "მათ თქვეს, რომ მას უფრო ახლოს დაათვალიერებენ ამ ბირთვულ ბომბს. მათ თქვეს, რომ აპირებდნენ მის ზურგზე დამაგრებას."
  
  
  თავი ოცდამეორე
  
  
  ტორსტენ დალმა დატოვა რამდენიმე დამლაგებელი ეკიპაჟი Times Square-ის გარშემო და თავისი გუნდი ღრმად მიიყვანა ვიწრო ხეივნის მიერ შექმნილ ჩრდილებში. ეს იყო მშვიდი და უდარდელი, შესანიშნავი ადგილი მნიშვნელოვანი სატელეფონო ზარის განსახორციელებლად. მან ჯერ ჰეიდენს დაურეკა, მაგრამ როცა მან არ უპასუხა, დრეიკთან დაკავშირება სცადა.
  
  "დისტანცია აქ არის. რა არის უახლესი ამბები?
  
  "ჩვენ სირცხვილში ვართ, მეგობარო..."
  
  "ისევ კვერცხებზე?" შეაწყვეტინა დალმა. "Რა არის ახალი?"
  
  "ამჯერად კისერამდე არა. ეს გიჟური ნაბიჭვრები ატყდნენ, ან გამოიყვანეს საკნიდან. რამზესი და ფასი აღარ არის. მეხუთე საკანი შედგება - ან იყო - თორმეტი ადამიანისგან. მანო ამბობს, რომ სამი ჰყავთ".
  
  დალმა ტონი დაიჭირა. "მანო ლაპარაკობს?"
  
  "დიახ, მეგობარო. მათ მიიღეს ჰეიდენი. თან წაიყვანეს".
  
  დალმა თვალები დახუჭა.
  
  "მაგრამ ჩვენ ჯერ კიდევ გვაქვს დრო." დრეიკმა დადებითი მხარე სცადა. "საერთოდ არ წაიღებდნენ, თუ სასწრაფოდ ააფეთქებდნენ მას".
  
  იორკელები მართალი იყვნენ, დალმა უნდა აღიარა. ის უსმენდა, როცა დრეიკი აგრძელებდა ახსნას, რომ მარში ახლა მოხსნილი იყო სიბნელის პრინცის როლიდან და დროებით შეცვალა ერთმა, სახელად ალიგატორი. სამშობლომ ახლახან შეძლო ამ კაცის ამოცნობა, როგორც ამერიკელი მხარდამჭერი.
  
  "მართლა?" თქვა დალმა. "Რისთვის?"
  
  "ფაქტობრივად ყველაფერი, რამაც შეიძლება გამოიწვიოს ანარქია", - თქვა დრეიკმა. "ის დაქირავებული, მხოლოდ ამჯერად დაკარგა ნერვები."
  
  "მე მეგონა, რამზესი ყოველთვის აწარმოებდა თავის ბიზნესს "სახლში".
  
  "ალიგატორი ნიუ-იორკის მკვიდრია. მას შეეძლო ოპერაციისთვის ფასდაუდებელი ლოგისტიკური ცოდნის მიწოდება. "
  
  "დიახ, ეს აზრია." დალმა ამოისუნთქა და თვალები მობეზრებულად მოისრისა. "მაშ რა არის შემდეგი? გვაქვს ჰეიდენის კოორდინატები?"
  
  "მათ აიღეს კამერა. მათ უნდა წაეღოთ მისი ტანსაცმლის ნაწილი მაინც, რადგან პერანგში შეკერილი ჟეტონი ამბობს, რომ ის მექსიკურ რესტორანში Chipotle Grill-ის მაგიდის ქვეშაა, რაც ჩვენ ახლახან დავადასტურეთ, რომ სისულელეა. უსაფრთხოების კამერები მუშაობს, მაგრამ ჩვენს მხარეს რესივერი ძირითადად გამორთული იყო საიტზე თავდასხმისას. ისინი იღებენ ნაჭრებს, რაც შეუძლიათ. და მათ უბრალოდ არ აქვთ საკმარისი ცოცხალი ძალა. აქედან შეიძლება ძალიან ცუდად წავიდეს, მეგობარო."
  
  "შეიძლება?" გაიმეორა დალმა. "მე ვიტყოდი, რომ ჩვენ უკვე გავიარეთ ცუდი და საშინელების ქუჩაზე მივდივართ, არა?"
  
  დრეიკი წამით გაჩუმდა, შემდეგ თქვა: "იმედი გვაქვს, რომ ისინი განაგრძობენ მოთხოვნებს", - თქვა მან. "ყოველი ახალი მოთხოვნა მეტ დროს გვაძლევს."
  
  დალს არ სჭირდებოდა იმის თქმა, რომ მათ ჯერ წინ ვერ მიაღწიეს. ფაქტი თავისთავად ცხადი იყო. აქ ისინი დამოკიდებულნი იყვნენ სამშობლოზე ბირთვული ბომბის დადგენაში, რომლებიც გაფრთხილებული საშობაო ინდაურებივით ტრიალებდნენ, მხოლოდ იმისთვის, რომ მურს შეეძლო ადგილმდებარეობის ზუსტად განსაზღვრა, მაგრამ მთელი წამოწყება ჩაიშალა.
  
  "ჩვენ მხოლოდ რამდენიმე სახარჯო მასალის განეიტრალება გავაკეთეთ", - თქვა მან. ჩვენ ვერ მივუახლოვდით რამზესის რეალურ გეგმას და განსაკუთრებით მის ბოლო თამაშს.
  
  "ბიჭებო, რატომ არ ჩადიხართ სადგურზე? ჩვენ შეიძლება ერთად ვიყოთ, როდესაც შემდეგი წამყვანი გამოვა. "
  
  "დიახ, ჩვენ ამას გავაკეთებთ." დალმა ხელი დაუქნია დანარჩენ გუნდს და დაადგინა სწორი მიმართულება მე-3 ავენიუზე გასაყვანად. "გამარჯობა, მანოს როგორ ართმევს თავს?"
  
  "ბიჭს ძლიერად დაეჯახა კედელს თაროებით. Არ იკითხო. მაგრამ მას სურდა ბრძოლა, უბრალოდ ელოდება, როდის მიანიშნებს ვინმე მიზანზე".
  
  დალი გაიქცა, როდესაც მათ საუბარი დაასრულეს. კენზი მის გვერდით გაჩერდა და თავი დაუქნია. "ცუდი ნაბიჯი?"
  
  "ჩვენი სიტუაციიდან გამომდინარე, ვფიქრობ, რომ უარესიც შეიძლებოდა ყოფილიყო, მაგრამ, დიახ, ეს ცუდი არჩევანი იყო. მათ გაიტაცეს ჰეიდენი. წაიყვანა იქ, სადაც ბომბია."
  
  "კარგი, ეს მშვენიერია! ვგულისხმობ, ყველა თქვენგანს არ გაქვთ ფარული შუქურები?
  
  "Ჩვენ ვაკეთებთ. და გადააგდეს იგი მის ტანსაცმელთან ერთად".
  
  "მოსადი შენს კანქვეშ მოექცა", თქვა კენზიმ რბილად. "მათთვის კარგია, მაგრამ არა ჩემთვის. მაგრძნობინა, რომ მეკუთვნოდა."
  
  "Იქნებოდა". დალმა თავი დაუქნია. "ჩვენ ყველამ უნდა ვიგრძნოთ, რომ ჩვენ ვაკონტროლებთ საკუთარ ბედს და რომ ყველა გადაწყვეტილება არსებითად უფასოა. ეს არ არის მანიპულირება."
  
  "ამ დღეებში," კენზის თითები მოიხვია და შემდეგ მუშტებში მოიქცია, "თქვენ მანიპულირებთ ჩემზე თქვენი საფრთხის ქვეშ", შემდეგ მან ოდნავ გაიღიმა. "შენს გარდა, ჩემო მეგობარო, შეგიძლია ჩემთან მანიპულირება ნებისმიერ დროს, სადაც გინდა."
  
  დალმა მზერა აარიდა. ბრიჯიტ მაკენზი შეუჩერებელი იყო. ქალმა იცოდა, რომ ის გათხოვილი კაცი იყო, მამა და მაინც ცდუნებას დაემორჩილა. რა თქმა უნდა, ასე თუ ისე, აქ დიდხანს არ დარჩებოდა.
  
  პრობლემა მოგვარებულია.
  
  სმიტი და ლორენი ასევე ერთად სირბილით და მშვიდი კომენტარებით გაცვალეს. იორგიმ უკანა ასწია, დაღლილი და ნანგრევებით გაჭედილი, მაგრამ თამაშური მონდომებით ხტუნავდა. დალმა იცოდა, რომ ეს იყო მისი პირველი ნამდვილი გამოცდილება გამაოგნებელი, გაურკვეველი ბრძოლისა და ფიქრობდა, რომ კარგად გაართვა თავი. ქუჩები გაბრწყინდა, შემდეგ კი მარცხნივ შეუხვიეს მე-3 ავენიუზე, გაემართნენ 51-ე შეერთებისკენ.
  
  დალისთვის უცნაური რამდენიმე წუთი იყო. ქალაქის ზოგიერთ უბანს ზემოქმედება არ მოუხდენია და მიუხედავად იმისა, რომ ბევრი მაღაზია ღია დარჩა და ხალხი შიშის გრძნობით შედიოდა, სხვები მიტოვებული იყო, თითქმის სიცოცხლეს მოკლებული. რამდენიმე ქუჩა გადაკეტილი იყო SWAT მანქანებით და 4x4 სამხედრო მანქანებით მიმოფანტული მთელს ტერიტორიაზე. ზოგიერთი უბანი შერცხვენილი იყო მარაუდების თანდასწრებით. უმეტესწილად, ადამიანებმა, რომლებსაც ხედავდა, არ იცოდნენ რა გაეკეთებინათ, ამიტომ მან ხმა დაამატა იმას, რაც, მისი აზრით, ხელისუფლებას ეკუთვნოდა და შესთავაზა, შეეფარებინათ ყველგან, სადაც შეძლებდნენ.
  
  შემდეგ ისინი მივიდნენ იმ ადგილას, სადაც დრეიკი და სხვები ელოდნენ, იმედოვნებდნენ და გეგმავდნენ ჰეიდენ ჯეის გადარჩენას.
  
  დღის დაწყებიდან სულ რამდენიმე საათი გავიდა. ახლა კი სასოწარკვეთილი ეძებდნენ ბირთვული ბომბის საპოვნელ გზას. დალმა იცოდა, რომ უკან დახევა, სირბილი და ბუნკერებში დამალვა არ იქნებოდა. SPEAR-ის გუნდი მასში იყო მთელი გზა. თუ ქალაქი დღეს მოკვდება, ეს არ იქნება გმირების ნაკლებობა, რომლებიც მის გადარჩენას ცდილობენ.
  
  
  თავი ოცდამესამე
  
  
  ჰეიდენი დუმდა, როდესაც რამზესი მიმართავდა მოქმედებას და რეაქციას, შეახსენა თავის კაცებს, რომლებიც პასუხისმგებელნი იყვნენ და გამოსცადეს მათი აბსოლუტური ლოიალობა. მას შემდეგ რაც ის სპორტული საქონლის მაღაზიიდან წაიყვანეს, აიძულეს გაქცეულიყო მათ შორის მე-3 ავენიუზე, შემდეგ დაუთმეს დრო, რომ ეპოვათ და გადაეგდოთ მისი მობილური ტელეფონი და ჩამოეხსნათ ტყვიაგაუმტარი ჟილეტი. რამზესმა, როგორც ჩანს, გარკვეული იცოდა სათვალთვალო მოწყობილობებისა და მათი ადგილსამყოფელის შესახებ და თავის კაცებს უბრძანა, მოეხსნათ მისი პერანგი. პატარა მოწყობილობა სწრაფად იპოვეს და გადააგდეს, რის შემდეგაც ჯგუფმა განაგრძო გაშვება, როგორც ჩანს, სრულიად შემთხვევითი მარშრუტი.
  
  ჰეიდენს ჰქონდა შთაბეჭდილება, რომ ეს სულაც არ იყო საქმე.
  
  გარკვეული დრო დასჭირდა. ჯგუფმა მოიშორა უფრო დიდი იარაღი და შავი ხალათები, ქვემოდან გამოაჩინა ჩვეულებრივი ტურისტული ფორმები. უეცრად ისინი გახდნენ ნათელი, უვნებელი, ასი შეშფოთებული ბრბოს ნაწილი, რომელიც ტრიალებდა ქალაქის ქუჩებში. პოლიციისა და არმიის პატრული რამდენიმე მარშრუტზე დგებოდა, მაგრამ კამერებმა უბრალოდ გადაუხვიეს ერთი ბნელი ჩიხი და შემდეგ მეორე, სანამ არ გათავისუფლდნენ. ჰეიდენს სათადარიგო ქურთუკი მისცეს, რომ ჩაეცვა. რაღაც მომენტში ისინი ავიდნენ წინასწარ მომზადებულ მოტოციკლებზე და ნელა გაიქცნენ მანჰეტენის შუაგულიდან.
  
  მაგრამ არც ისე შორს. ჰეიდენს სურდა, რომ ეს შეტყობინება ვინმესთვის გადასულიყო, ნებისმიერს, ახლა, როცა იცოდა ბომბის ადგილმდებარეობა. არ ჰქონდა მნიშვნელობა, რომ მათ შეეძლოთ მისი მოკვლა - მხოლოდ ის, რომ ეს ფანატიკოსები შეჩერდნენ.
  
  ველოსიპედებმა გზის ნაწილი შემოვიდა ზოლში, შემდეგ კი ათი ადამიანი - რვა დარჩენილი ლეგიონერი, რამზესი და პრაისი - გაჰყვნენ ერთმანეთს ჟანგიანი ლითონის გვერდითა კარიდან. ჰეიდენი მათ შუაში იყო, მტაცებელი და მიუხედავად იმისა, რომ მან უკვე იცოდა მისი ბედი, ცდილობდა დაეჭირა ყოველი მზერა, მიმართულების შეცვლა და ყოველი ჩურჩული სიტყვა.
  
  დამსხვრეული გარე კარის მიღმა, სუნიანი შიდა დერეფანი ბეტონის კიბემდე მიდიოდა. აქ ერთ-ერთი მამაკაცი მიუბრუნდა ჰეიდენს და დანა ყელზე მიადო.
  
  - სიჩუმე, - თქვა რამზესმა ისე, რომ არ შემობრუნებულა. - მირჩევნია ჯერ არ მოგკლა.
  
  ისინი ავიდნენ ოთხ სართულზე და შემდეგ მხოლოდ ერთი წუთით გაჩერდნენ ბინის კარებთან. როდესაც ის გაიხსნა, ჯგუფი შეიკრიბა შიგნით, დერეფნიდან რაც შეეძლო სწრაფად გაიქცა. რამზესი ოთახის ცენტრში იდგა, ხელები გაშალა.
  
  "და აქ ვართ", - თქვა მან. "მილიონი დასასრულით და ერთი დასაწყისით მაინც. ამ ქალაქის მაცხოვრებლები დატოვებენ ამ ცხოვრებას ისე, რომ არ იცოდნენ, რომ ეს არის ჩვენი ახალი გზის, ჩვენი წმინდა ომის დასაწყისი. ეს -"
  
  "მართლა?" მშრალმა ხმამ შეაწყვეტინა ტირადი. "ჩემს ნაწილს სურს დაგიჯეროს რამზეს, მაგრამ მეორე, უარესი ნაწილი, ფიქრობს, რომ ამით სავსე ხარ".
  
  ჰეიდენმა პირველად შეხედა ჯულიან მარშს. პიტიანე უცნაურად გამოიყურებოდა, დაგრეხილი, თითქოს მისი ნაწილი მეორეში იყო ჩაკეცილი. მას ეცვა ისეთი ტანსაცმელი, რომელიც არასდროს მოუხდებოდა, არ აქვს მნიშვნელობა გამოსვლის წელს თუ მიმდინარე ტრენდს. ერთი თვალი გაშავებული იყო, მეორე ფართოდ გახელილი და უციმციმებელი, მაშინ როცა ერთი ფეხსაცმლიდან ჩამოვარდა. მის მარჯვნივ იჯდა მოჩვენებითი შავგვრემანი, რომელსაც ჰეიდენი არ ცნობდა, მაგრამ ერთმანეთის წინააღმდეგ დაჭერით, ცხადი იყო, რომ ისინი ერთზე მეტი გზით იყვნენ დაკავშირებულნი.
  
  ასე რომ არ არის მოკავშირე.
  
  ჰეიდენი ზიზღით უყურებდა რამზესს მარშის დაცინვას. "Შენ იცოდი?" ჰკითხა ტერორისტმა პრინცმა. "რომ მოგატყუეთ ჯერ კიდევ სანამ შეგხვდებოდით. მანამდეც კი ვიცოდით იმ სულელის სახელი, რომელიც ჩვენს მარადიულ ცეცხლს ამერიკის გულში გადაიტანდა. შენმაც კი, ტაილერ უებმა, გიღალატა".
  
  "ჯოჯოხეთი უება", - თქვა მარშმა. "და შენ წახვედი."
  
  რამზესი სიცილით შებრუნდა. "უბრუნდი იმას, რაც ვთქვი. აქ მომუშავე ადამიანებსაც კი სძულთ ეს ქალაქი. ძალიან ძვირია, ძალიან ბევრი ტურისტი. ჩვეულებრივ მამაკაცებსა და ქალებს არ შეუძლიათ აქ ცხოვრება და უჭირთ სამუშაოდ მისვლა. წარმოგიდგენიათ რა სიმწარე იზრდება სისტემისა და ხალხის მიმართ, რომლებიც აგრძელებენ მის მხარდაჭერას? ხიდები და გვირაბები გადასახადს იხდიან. შენ არაფერი ხარ, თუ ფული არ გაქვს. სიხარბე, სიხარბე, სიხარბე ყველგანაა. და ეს მაწუხებს."
  
  ჰეიდენი დუმდა, ჯერ კიდევ ითვლიდა თავის მომავალ სვლას, ჯერ კიდევ აკვირდებოდა მარშის რეაქციას.
  
  რამზესმა გვერდზე გადადგა ნაბიჯი. "და ალიგატორი, ჩემი ძველი მეგობარი. Სასიამოვნოა თქვენი კიდევ ერთხელ ნახვა."
  
  ჰეიდენი უყურებდა, როგორ ეხუტებოდა მამაკაცი, სახელად ალიგატორი, თავის უფროსს. ცდილობდა დარჩენა პატარა, მშვიდი და შესაძლოა შეუმჩნეველი, მან გააცნობიერა, რამდენ ნაბიჯს გადადგამდა კარებამდე მისასვლელად. ძალიან ბევრია ამ მომენტში. მოიცადე, უბრალოდ დაელოდე.
  
  მაგრამ რამდენ ხანს შეეძლო მას ამის საშუალება? რამზესის სიტყვების მიუხედავად, მას აინტერესებდა, მას სურდა თუ არა ბირთვული აფეთქების თავიდან აცილება. კარგი ამბავი ის იყო, რომ ხელისუფლებამ აკრძალა საჰაერო სივრცე, ამიტომ კაცი არ ჩქარობდა სადმე წასვლას.
  
  რობერტ პრაისი წუწუნით ჩაეშვა სკამზე. მან უახლოეს ლეგიონერს ასპირინის ბოთლი სთხოვა, მაგრამ გამომწვევად უგულებელყო. მარტმა თავდაცვის მდივანს თვალები დაუბრიალა.
  
  "Გიცნობ?"
  
  პრაისი უფრო ღრმად ჩაეჭიდა ბალიშს.
  
  ჰეიდენმა დანარჩენ ოთახს მიმოიხედა და მხოლოდ ახლა შეამჩნია სასადილო მაგიდა, რომელიც შორს ფარდაფარულ ფანჯარასთან იდგა.
  
  ჯანდაბა, ეს რა არის...
  
  იმაზე ნაკლები იყო ვიდრე წარმოიდგენდა. ზურგჩანთა სტანდარტულ მოდელზე დიდი იყო, ზედმეტად დიდი იყო თვითმფრინავის ბარგის განყოფილებაში მოსათავსებლად, მაგრამ დიდი ზომის ადამიანის ზურგზე არ გამოიყურებოდა ძალიან მოცულობითი.
  
  - ეს შენ გიყიდე, მარშ, - თქვა რამზესმა. "იმედია ამას ნიუ-იორკში მიიტანთ. ამისთვის სამუდამოდ მადლობელი ვიქნები. ჩათვალე ეს საჩუქარი, როცა გეტყვი, რომ შენ და შენს მეგობარს მოგეცემათ საშუალება იგრძნოთ ყოვლისმომცველი ცეცხლი. ეს არის საუკეთესო, რაც შემიძლია შემოგთავაზოთ და ბევრად უკეთესია, ვიდრე ყელზე გადასული დანა".
  
  ჰეიდენმა დაიმახსოვრა ბირთვი - მისი ზომა, ფორმა და ზურგჩანთის გარეგნობა - იმ შემთხვევაში, თუ მას ოდესმე დასჭირდებოდა. არავითარ შემთხვევაში არ უნდა მომკვდარიყო დღეს აქ.
  
  რამზესი შემდეგ თავის კაცებს მიუბრუნდა. "მოამზადე იგი", - თქვა მან. "და არც ერთი გრამი ტკივილი არ გეწყინოს ამერიკულ ძუას."
  
  ჰეიდენმა მიხვდა, რომ მოდიოდა. აქაურ გზაზე ხელების შეკვრა ვერ მოასწრეს და ახლა ამით სრულად ისარგებლა. მაშინ ბევრი რამ იყო დამოკიდებული მასზე - ქალაქის, ერის, ცივილიზებული სამყაროს უმეტესი ნაწილის ბედი. მის მარჯვნივ მდებარე ვაზა გამოგადგებათ, მისი კისერი ზუსტად მისი ხელის სიგანისა და სწორი წონა გარკვეული ზიანის მიყენებისთვის. იგი დაიმსხვრა უახლოესი კაცის ტაძრის წინააღმდეგ, დაკბილული ნაჭრები დაფრინავდა იატაკზე. როდესაც მან ხელი ასწია, ჰეიდენმა დაიჭირა იარაღი, მაგრამ დაინახა, რომ ის მხარზე იყო შემოხვეული, მაშინვე დანებდა, ნაცვლად იმისა, რომ ლულაზე ხელი დაეჭირა, რათა კიდევ უფრო დაეშალა წონასწორობა. იარაღები დამიზნებული იყო, მაგრამ ჰეიდენმა ყველა უგულებელყო. ახლა ეს იყო მხოლოდ ბოლო შანსის სალონი... აღარ იბრძოდა მისი სიცოცხლისთვის, უფრო ჰგავს ბრძოლას ქალაქის გადარჩენისთვის. და არ შეიპარეს იგი აქ ფარულად? ამან უთხრა, რომ ცეცხლსასროლი იარაღს შეურაცხყოფდნენ.
  
  ალიგატორი მას გვერდიდან მიუახლოვდა, მაგრამ რამზესმა შეაჩერა იგი. კიდევ ერთი საინტერესო აღმოჩენა. რამზესისთვის ალიგატორი მნიშვნელოვანი იყო. მომდევნო მომენტში ის დაღლილი იყო, ვერ ახერხებდა ფოკუსირებას იმ ხელებისა და ფეხების მიღმა, რომლებიც მას ურტყამდნენ. მე ასახავს ერთ, ორ დარტყმას, მაგრამ ყოველთვის იყო მეორე. ეს არ არიან სატელევიზიო ბოროტმოქმედები - თავაზიანად ელოდება ერთს დარტყმას, რათა მეორემ ჩაერიოს. არა, შემოეხვივნენ და ერთბაშად თავს დაესხნენ, ასე რომ, რამდენიც არ უნდა გააჩერა და დაარტყა, კიდევ ორმა დაარტყა. ტკივილმა იფეთქა იმაზე მეტ ადგილას, ვიდრე დათვლა შეეძლო, მაგრამ მან ისარგებლა თავისი მოგზაურობით და აიღო დაკბილული ვაზა და დაჭრა ორი მამაკაცი სახეზე და ხელებზე. ისინი უკან დაიხიეს, სისხლიანი. იგი შემოვიდა წყვილ ფეხზე, რითაც მათი პატრონი დატრიალდა. მძიმე ფინჯნის ფანჯარასთან გადაგდება სცადა, ეგონა, რომ ყურადღებას მიიპყრობდა, მაგრამ დაწყევლილი ნივთი ფანჯრიდან ნახევარ მეტრში გაფრინდა.
  
  რას გააკეთებს დრეიკი?
  
  მან ეს იცოდა. ზუსტად ეს. ის იბრძვის ბოლო ამოსუნთქვამდე. ფეხების ტყეში ის იარაღს ეძებდა. მისი თვალები მარშისა და ქალის თვალებს შეხვდა, მაგრამ ისინი მხოლოდ ერთმანეთს მიუახლოვდნენ და ნუგეშს პოულობდნენ უცნაურ ურთიერთობაში. ჰეიდენმა წიხლი დატრიალდა, ყოველი ძლივს ჩახშობილი კივილით აღფრთოვანებული, შემდეგ დივანი მის უკან იპოვა. ამის საყრდენ საყრდენად გამოიყენა, მან თავი აიძულა ფეხზე წამომდგარიყო.
  
  მუშტი სახეში დაარტყა და ვარსკვლავები ააფეთქეს. ჰეიდენმა თავი დაუქნია, სისხლი აანთო და სამაგიერო გადაუხადა, რის შედეგადაც მისი მოწინააღმდეგე დაეცა. კიდევ ერთი მუშტი დაარტყა მას თავის გვერდზე, შემდეგ კი მამაკაცმა წელზე მოხვია, ფეხზე დააგდო და დივანზე დააწვინა. ჰეიდენმა ის ზურგზე გადააგდო საკუთარი იმპულსით. წამში ისევ ფეხზე წამოდგა, თავი დაბლა, ნეკნებს, კისერს, საზარდულსა და მუხლებს ურტყამდა, მუშტი დარტყმის შემდეგ, დარტყმის შემდეგ.
  
  დაინახა რამზესი, რომელიც მათკენ გადადგა. "რვა ადამიანი!" იყვირა მან. "რვა კაცი და ერთი პატარა გოგონა. სად არის შენი სიამაყე?
  
  "იგივე ადგილია, როგორც მათი ბურთები", - ამოისუნთქა ჰეიდენმა, ატკინა ისინი, გრძნობდა დაღლილობას, ტკივილს მრავალი დარტყმისგან, ბრძოლის რისხვა ჩაცხრა. ეს სამუდამოდ არ გაგრძელდებოდა და მას გადარჩენის იმედი არ ჰქონდა.
  
  მაგრამ ის არასოდეს წყვეტდა მცდელობას. არასოდეს დანებებულა. ცხოვრება ყოველდღიური ბრძოლა იყო, იქნება ეს პირდაპირი თუ არა. როდესაც ძალამ დატოვა მისი მუშტები და ენერგიამ დატოვა მისი კიდურები, ჰეიდენი კვლავ ისროდა მუშტებს, მიუხედავად იმისა, რომ მისი დარტყმები საკმარისი აღარ იყო.
  
  კაცებმა ის ფეხზე წამოაყენეს და ოთახში გადაათრიეს. მან იგრძნო, რომ რაღაც ძალა დაუბრუნდა მას და ჩექმა წვივზე გადაიტანა, რამაც წივილი გამოიწვია. ხელები მოხვია კუნთების ირგვლივ, შორეული ფანჯრისკენ უბიძგა.
  
  რამზესი მაგიდასთან იდგა, რომელზეც ბირთვული ჩემოდანი იდო.
  
  - ისეთი პატარა, - თქვა დაფიქრებულმა. "ასე შეუსაბამო. და მაინც ასე დასამახსოვრებელი. Მეთანხმები?"
  
  ჰეიდენმა პირიდან სისხლი გადააფურთხა. "გეთანხმები, რომ შენ ხარ საუკუნის გიჟური საქმე."
  
  რამზესმა დაბნეული მზერა მიაპყრო მას. "აკეთებ? ხვდები, რომ ჯულიან მარში და ზოი შირსი პიტიადან არიან ჩახუტებულები, არა? და მათი ლიდერი - ვებ - სად არის ის? მე მივდივარ სამყაროს დასათვალიერებლად უძველესი არქეოლოგიური საგანძურის მოსაძებნად, ვფიქრობ. მე მივყვები დიდი ხნის გარდაცვლილი არისტოკრატის კვალს. მიჰყვება საკუთარ გიჟურ კვალს, სანამ სამყარო იწვის. საუკუნის გიჟურ საქმესთან ახლოსაც არ ვარ, ქალბატონო ჯეი".
  
  და მიუხედავად იმისა, რომ ჰეიდენმა შინაგანად აღიარა, რომ რაღაცაში მართალი იყო, ის გაჩუმდა. დღის ბოლოს, თექათი სავსე პალატა ყველას უნდა ელოდეს.
  
  "მაშ რა არის შემდეგი, გაინტერესებთ?" რამზესმა ღიმილით ჰკითხა. "კარგი, არც ისე ბევრი, მართალი გითხრათ. ჩვენ ყველანი ვართ იქ, სადაც გვინდა ვიყოთ. თქვენ ხართ ბირთვული ბომბით. მე ვარ ალიგატორთან, ჩემს ბომბის ექსპერტთან. ჩემი ხალხი ჩემს მხარესაა. Ატომური ბომბი? ის თითქმის მზად არის..." - შეაჩერა მან, "რომ გახდეს ერთი სამყაროსთან. უნდა ვთქვათ... ერთი საათის შემდეგ?"
  
  ჰეიდენის თვალებმა მას უღალატა.
  
  "ოჰ ჰაჰა. ახლა გაინტერესებთ. ეს ძალიან ბევრი დროა შენთვის? ასე რომ, ათი წუთი?
  
  - არა, - ამოისუნთქა ჰეიდენმა. "Შენ არ შეგიძლია. გთხოვთ. რაღაც უნდა იყოს. რაზეც შეგვიძლია შევთანხმდეთ. "
  
  რამზესმა ისე შეხედა, თითქოს მისი ნების საწინააღმდეგოდ, უცებ მოეწყინა იგი. "ყველაფრის ჯამი, რაც მე მინდა, არის ამ ოთახში. პირველი სამყაროს განადგურება".
  
  "როგორ დადებ გარიგებას იმ ადამიანებთან, რომლებსაც მხოლოდ შენი მოკვლა სურთ ან მოკვდნენ მცდელობისას?" - თქვა ჰეიდენმა ხმამაღლა. "ან შეაჩერეთ ისინი ისე, რომ არ მიმართოთ სისხლისღვრას. ბოლო დილემა ახალი სამყაროსთვის. "
  
  რამზესს გაეცინა. "რა სულელები ხართ ხალხი." Მან გაიცინა. "პასუხი არის: "არ უნდა". დაგვხოცეთ ან თაყვანი გვიცეთ. გაგვაჩერეთ ან უყურეთ, როგორ გადავკვეთოთ თქვენი საზღვრები. ეს არის თქვენი ერთადერთი დილემა."
  
  ჰეიდენმა კვლავ იბრძოდა, როცა მამაკაცებმა გაიძრო მისი ახალი პერანგი, შემდეგ კი ბომბი ისე მოათავსეს, რომ მის წინა მხარეს იყო მიბმული. სწორედ ალიგატორი გადადგა წინ, ზურგჩანთის ბალთა გაიხსნა და შიგნიდან რამდენიმე მავთული გათიშა. ჰაიდენი დარწმუნებული იყო, რომ ისინი უნდა დაემაგრებინათ ტაიმერის მექანიზმზე. ასეთი გიჟური ტერორისტებიც კი ვერ გაბედავდნენ ნამდვილი ასაფეთქებელი მოწყობილობების გათიშვას.
  
  იმედოვნებდა.
  
  ალიგატორმა მავთულები გადასწია და შემდეგ რამზესს შეხედა, რომ ნებართვა გაეგრძელებინა. გიგანტმა თავი დაუქნია. კაცებმა ჰაიდენს ხელები მოჰკიდეს და წინ უბიძგეს, მაგიდის გასწვრივ, სხეულს მოხარეს, სანამ ბირთვი მუცელში არ მოხვდა. შემდეგ მათ დაიჭირეს იგი ადგილზე, ხოლო ალიგატორი მავთულები ჯერ ზურგისა და მკერდის გარშემო დაჭრა, შემდეგ ფეხებს შორის და ბოლოს მაღლა, სანამ ისინი ზურგის ბოლოში შეხვდნენ. ჰეიდენი გრძნობდა მავთულხლართების ყოველ ჭიმვას, ზურგჩანთის ყოველ მოძრაობას. და ბოლოს, მათ გამოიყენეს საშუალო სიმტკიცის თასმები და წებოვანი ლენტი, რათა დარწმუნდნენ, რომ ბირთვული ბომბი მყარად იყო მიმაგრებული მის სხეულზე და შემოხვეულიყო მასზე. ჰეიდენმა შეამოწმა მისი ობლიგაციები და აღმოაჩინა, რომ ძლივს მოძრაობდა.
  
  რამზესმა უკან დაიხია, რათა აღფრთოვანებულიყო ალიგატორის ხელნაკეთობებით. "იდეალური," თქვა მან. "ამერიკელი ეშმაკი იდეალურ მდგომარეობაშია თავისი ქვეყნის დასანგრევად. ეს შესაფერი სიწმინდეა, ისევე როგორც ეს ცოდვილი ქალაქი დანარჩენებისთვის. ახლა, ალიგატორო, დააყენე ტაიმერი და მოგვეც საკმარისი დრო ზოოპარკში წასასვლელად".
  
  ჰეიდენი მაგიდას მიუჯდა, ჯერ შოკირებული, შემდეგ კი გაოგნებული ტერორისტის სიტყვებით. "გთხოვთ. თქვენ არ შეგიძლიათ ამის გაკეთება. Შენ არ შეგიძლია. ჩვენ ვიცით, სად ხართ, რის გაკეთებას აპირებთ. ჩვენ ყოველთვის შეგვიძლია გიპოვოთ, რამზეს.
  
  "თქვენს მეგობრებს გულისხმობთ!" ალიგატორი ყურში ჩასცქეროდა, რის გამოც იგი წამოხტა და არყი შეარხია. "ინგლისელი... ჰმნნნნ! არ ინერვიულო. თქვენ კვლავ ნახავთ მას. მარშმა გაერთობა მასთან, მმმ, მაგრამ ჩვენც გავერთობით!"
  
  რამზესი მეორე ყურთან ახლოს მიიწია. "მახსოვს თქვენ ყველა ბაზრიდან. მე მჯერა, რომ თქვენ გაანადგურეთ იგი, დაანგრიეთ ჩემი რეპუტაცია მინიმუმ ორი წლის განმავლობაში. მე ვიცი, რომ თქვენ ყველანი თავს დაესხით ჩემს ციხეს, მოკალით ჩემი მცველი აკატაში, მოკალით ჩემი ლეგიონერები და წამიყვანეს ჯაჭვებით. ამერიკისთვის. სულელების ქვეყანა. მისტერ პრაისი იქ მეუბნება, რომ თქვენ ყველა გუნდის ნაწილი ხართ, მაგრამ არა მხოლოდ ეს. შენ თავს ოჯახს უწოდებ. კარგი, არ არის მართებული, რომ ბოლოს და ბოლოს ყველა ერთად ხართ?"
  
  - ჯანდაბა, - ჩაისუნთქა ჰეიდენმა ზურგჩანთის თავზე. "შენ. სულელი."
  
  "Ო არა. თქვენ და თქვენი ოჯახი ნამდვილად გაფუჭდით. უბრალოდ დაიმახსოვრე - რამზესმა ეს გააკეთა. და რომ ესეც არ არის ჩემი ბოლო თამაში. ჩემი საიმედოობა კიდევ უფრო შთამბეჭდავია. მაგრამ იცოდე, რომ სადმე უსაფრთხოდ ვიქნები, ვიცინი, სანამ ამერიკა და მისი დანარჩენი დასავლელი მეგობრები აფეთქდებიან."
  
  დაიხარა ისე, რომ სხეულმა დაამტვრია როგორც ის, ასევე ზურგჩანთების შიგთავსი. "ახლა დროა თქვენი ბოლო ვიზიტი ზოოპარკში. მეტ დრეიკს მივცემ შენი პოვნის პატივს, - ჩაიჩურჩულა მან. "როცა ბომბი აფეთქდება."
  
  ჰეიდენმა მოისმინა სიტყვები, მათი ქვეტექსტი, მაგრამ თავადაც აინტერესებდა, თუ რა შეუძლებელი ქმედება შეიძლებოდა ყოფილიყო უფრო შთამბეჭდავი, ვიდრე ის, რაც მან უკვე დაგეგმა.
  
  
  თავი ოცდამეოთხე
  
  
  ჰეიდენი სრიალდა და პატარა სატვირთო მანქანის უკან შევარდა. ლეგიონერებმა ის ჯერ კიდევ ბომბზე მიბმული მოათავსეს მათ უკან, ფეხებთან, როცა ორივე მხარეს სკამებს იკავებდნენ. მთელი მოგზაურობის ყველაზე რთული ნაწილი იყო მისი კორპუსიდან გაყვანა. ლეგიონერებმა დრო არ დაკარგეს მისი შენიღბვის მცდელობაში; სადაც უნდოდათ უბიძგეს და მზადყოფნაში იარაღით წავიდნენ. ვინც მათ ნახავს, მოკლავენ. მათთვის საბედნიეროდ, ადამიანების უმეტესობამ, როგორც ჩანს, გაითვალისწინა გაფრთხილებები და სახლში დარჩა ტელევიზორის ან ლეპტოპის წინ. რამზესმა დარწმუნდა, რომ ჰეიდენმა დაინახა, რომ სატვირთო მანქანა ბნელ ხეივანთან მდებარე ბორდიურზე ავიდა და მთელი დრო იღიმებოდა.
  
  შავი SWAT მარკირებით.
  
  ვინ შეაჩერებდა მათ? დაკითხოს ისინი? ალბათ დროთა განმავლობაში. მაგრამ ეს იყო მთელი აზრი იმ ყველაფრის, რაც აქამდე მოხდა. გეგმის ყველა ნაწილის სიჩქარემ და შესრულებამ გამოსცადა ამერიკის პასუხი მის საზღვრებზე. რეაქცია მოსალოდნელი იყო და ნამდვილი ნაკლი ის იყო, რომ ტერორისტებს უბრალოდ არ აინტერესებდათ. მათი ერთადერთი მიზანი იყო ერის განადგურება.
  
  ისინი აღმოსავლეთისკენ გაემართნენ 57-ე ქუჩაზე, სადაც შეეძლოთ, თავს არიდებდნენ პატრულსა და კორდონს. იყო ნანგრევები, უცნაური მიტოვებული მანქანა და დამთვალიერებელთა ჯგუფები, მაგრამ თავად ალიგატორი ნიუ-იორკელი იყო და იცოდა სულ უფრო მშვიდი, ერთი შეხედვით უნაყოფო მარშრუტები. ქალაქის ელექტრომომარაგების სისტემა დაეხმარა, რაც საშუალებას აძლევდა მძღოლს ადვილად დაბრუნებულიყო წინასწარ დაგეგმილ მარშრუტზე. ისინი ნელა, ფრთხილად მოძრაობდნენ, იცოდნენ, რომ ამერიკელები ჯერ კიდევ რეაგირებდნენ, ჯერ კიდევ ელოდნენ და მხოლოდ რამდენიმე საათის შემდეგ მიხვდნენ, რომ ბომბი შესაძლოა უკვე იქ იყო.
  
  ჰეიდენმა იცოდა, რომ თეთრი სახლის ოფიციალური პირები ახლაც კი ურჩევდნენ სიფრთხილეს, სრულიად ვერ ეთანხმებოდნენ, რომ მათი საზღვრები დაირღვა. იქნებიან სხვები, რომლებიც შეეცდებიან სიტუაციის კაპიტალიზაციას. კიდევ უფრო მოიშორეთ დოჯები და გადასახადის გადამხდელებს გაურბოდით. თუმცა, იგი იცნობდა კობერნს და იმედოვნებდა, რომ მისი უახლოესი მრჩევლები ისეთივე სანდო და ჭკვიანები იყვნენ, როგორც ის.
  
  მოგზაურობამ ის დალურჯდა. ლეგიონერები მას ფეხებით უჭერდნენ მხარს. უეცარმა გაჩერებებმა და დიდმა ხვრელებმა ავად გახადა. ზურგჩანთა მის ქვეშ მოექცა, მისი მყარი შიგნეულობა ყოველთვის ნერვიულობდა. ჰეიდენმა იცოდა, რომ რამზესს სწორედ ეს სურდა, რომ მისი ბოლო მომენტები საშინელებით ყოფილიყო სავსე, როდესაც ტაიმერი იკეცებოდა.
  
  ნახევარ საათზეც არ გასულა. გზები წყნარი იყო, თუ ცარიელი არ იყო. ჰეიდენი დარწმუნებული არ იყო. თავისი გეგმის კიდევ ერთი ახალი გადახვევით, რამზესმა ჰაიდენთან ერთად გეიტორმა მარში და შირსი დააკავშირა ბომბზე. ორივე დაიჩივლა, იჩხუბეს და ყვირილიც კი დაიწყეს, ასე რომ, ალიგატორი მათ პირსა და ცხვირს ლენტით მიაკრა, იჯდა, სანამ არ დამშვიდდნენ, შემდეგ კი ნესტოებს ჰაერის შეწოვის საშუალება მისცა. მარშმა და შირსმა მაშინ თითქმის ერთხმად დაიწყეს ტირილი. შესაძლოა, ისინი განთავისუფლებაზე ოცნებობდნენ. მარში ახალშობილივით ღრიალებდა, შირსი კი მამრობითი გრიპით დაავადებული ბიჭივით იღრინებოდა. ორივეს სასჯელად - და, სამწუხაროდ, ჰეიდენსაც - რამზესმა ისინი ატომურ ბომბზე შიშველი მიამაგრა, რამაც გამოიწვია ყველანაირი პრობლემა, შეკუმშვა და კიდევ უფრო მეტი ყნოსვა. ჰეიდენმა კარგად მიიღო ეს, წარმოიდგინა ლავკრაფფტის საშინელება, რომელიც ახლა შეიძლება ჰგავდნენ და ფიქრობდა, როგორ ჯოჯოხეთში აპირებდნენ ზოოპარკის გავლას.
  
  "შიგნიდან დავამთავრებთ", კრიტიკულად შეხედა მასას ალიგატორი. "მაქსიმუმ ხუთი წუთი."
  
  ჰეიდენმა შენიშნა, რომ ბომბის მწარმოებელი ლამაზად საუბრობდა უფროსთან ურთიერთობისას. ალბათ შფოთვამ გამოიწვია მისი ხმა მკვეთრად ამაღლებული. შესაძლოა აღელვება. მან ყურადღება გადაიტანა, როდესაც სატვირთო მანქანა გაჩერდა და მძღოლმა ძრავა რამდენიმე წუთის განმავლობაში გამორთო. რამზესი კაბნიდან გადმოვიდა და ჰეიდენმა შესთავაზა, რომ ისინი შესაძლოა ზოოპარკის შესასვლელთან იყვნენ.
  
  Ბოლო შანსი.
  
  მან სასოწარკვეთილი წინააღმდეგობა გაუწია, ცდილობდა წინ და უკან დაეძვრა და ლენტი პირიდან ჩამოეჭრა. მარშმა და შირსმა კვნესა და ლეგიონერებმა მას ჩექმები დააბიჯეს, გადაადგილება გაუჭირდათ, მაგრამ ჰეიდენმა წინააღმდეგობა გაუწია. საჭირო იყო მხოლოდ უცნაური ხმაური, შეუფერებელი რხევა და დროშები აღმართულიყო.
  
  ერთ-ერთმა ლეგიონერმა დაიფიცა და გადახტა მას, კიდევ უფრო მჭიდროდ მიამაგრა ატომური იარაღისა და მანქანის უკანა მხარეს. მან ლენტაში ჩაიკრა. ხელები სხეულზე შემოეხვია, მოძრაობას არ უშლიდა და რამზესი რომ დაბრუნდა, ვეღარ სუნთქავდა.
  
  ძრავის ოდნავ ხმაურით სატვირთო მანქანა ისევ წინ დაიძრა. მანქანა ნელა დაიძრა და ლეგიონერი წავიდა. ჰეიდენმა ღრმად ამოისუნთქა, დაწყევლა მისი იღბალი და გარშემომყოფების სახეები. მალე მანქანა გაჩერდა და მძღოლმა ძრავა გამორთო. სიჩუმე სუფევდა, როცა რამზესმა, ახლა უკვე ელემენტარულ SWAT ფორმაში გამოწყობილი, თავი უკანა სავარძელზე დადო.
  
  "მიზანი მიღწეულია", - თქვა მან უზომოდ. "დაელოდე ჩემს სიგნალს და მზად იყავი მათ შორის გადასატანად."
  
  უმწეო, ჰეიდენს მხოლოდ სუნთქვა შეეძლო, როცა ხუთი ლეგიონერი უცნაურ შეკვრას ირგვლივ მოთავსდა და მისი ასაღებად მოემზადა. რამზესმა კარზე დააკაკუნა, ყველაფერი გასაგებია და ერთმა ადამიანმა გააღო. შემდეგ ლეგიონერებმა შეკვრა ჰაერში ასწიეს, ვაგონიდან გადმოიტანეს და ხეებით შემოსილი ბილიკით გაუძღვეს. ჰეიდენი აციმციმდა, როცა დღის სინათლე თვალებში მოხვდა და შემდეგ შეხედა, თუ სად იყო.
  
  თავზე იყო ხის ტილო, რომელიც ეყრდნობოდა სქელ აგურის სვეტებს, გარშემორტყმული სიმწვანეთ. კეთილმოწყობილი და მოკირწყლული მზის ხაფანგი, ამჟამად მიტოვებული იყო, როგორც ჰაიდენმა ივარაუდა, ზოოპარკის დანარჩენი ნაწილი. შესაძლოა, რამდენიმე თავხედმა ტურისტმა ისარგებლა იშვიათად დასახლებული ატრაქციონებით, მაგრამ ჰეიდენს ეჭვი ეპარებოდა, რომ ზოოპარკს უახლოესი რამდენიმე საათის განმავლობაში ვინმეს შეყვანის უფლება მისცემდა. სავარაუდოდ, რამზესმა დაარწმუნა ზოოპარკის მცველები, რომ სპეცრაზმი იქ იმყოფებოდა ტერიტორიის სრული უსაფრთხოების უზრუნველსაყოფად. ისინი მიჰყავდათ თაღებითა და ჩამოკიდებული სიმწვანეთ გაფორმებული ბილიკით, სანამ გვერდითი კარი არ შეაჩერებდა მათ. ალიგატორი იძულებით შეიყვანეს ოთახში, შემდეგ კი ისინი იყვნენ მაღალჭერიან ოთახში, რომელიც შედგებოდა ხის ბილიკებით, ხიდებითა და უამრავი ხეებით, რათა დაეხმარათ ნოტიო ატმოსფეროს.
  
  - ტროპიკული ზონა, - თავი დაუქნია რამზესმა. "ახლა, ალიგატორი, აიღე ჩანთა და ჩადე ქვეტყეში. ჩვენ არ გვჭირდება ადრეული შემთხვევითი დაკვირვებები".
  
  ჰეიდენი და მისი დანარჩენი არასანდო კომპანია ხის იატაკზე აღმოჩნდნენ. ალიგატორმა შეასწორა რამდენიმე თასმა, დაამატა მეტი წებოვანი ლენტი სტაბილურობისთვის და შემდეგ ატრიალებდა დამატებითი მავთულის ჩონჩხით, სანამ არ გამოაცხადა, რომ დეტონატორი საიმედოდ იყო შემოხვეული პატიმრებზე.
  
  "და მბრუნავი გადამრთველი?" ჰკითხა რამზესმა.
  
  "ნამდვილად გინდა ამის დამატება?" ჰკითხა ალიგატორი. "მარშმა და შირსმა შეიძლება ეს ნაადრევად დაიწყოს".
  
  რამზესმა დაფიქრებულმა დაუქნია თავი მამაკაცს. "Მართალი ხარ". ის შეკვრის გვერდით ჩამოჯდა, ზურგჩანთა იატაკზე ედო, ჰეიდენი ზემოდან თასმით იყო მიბმული, შემდეგ კი მარში და ზოი ზევით იყვნენ. რამზესის თვალები ჯულიან მარშის თავთან იყო გასწორებული.
  
  "ჩვენ დავამატებთ მგრძნობელობის შეცვლას," თქვა მან ჩუმად. "მბრუნავი მოწყობილობა, რომელიც მაღლა ასწია ან რაიმე დიდ მოძრაობას გააკეთებ, ბომბის აფეთქებას იწვევს. გირჩევთ დარჩეთ იქ, სადაც ხართ და დაელოდოთ მის ჯეის თანაგუნდელების მოსვლას. არ ინერვიულო, ეს დიდხანს არ იქნება."
  
  მისი სიტყვებიდან ჰაიდენის სხეულში ბატის ბუჩქები გაურბოდა. "Რამდენ ხანს?" მან მოახერხა სუნთქვა.
  
  "ტაიმერი დაყენდება ერთ საათზე", - თქვა რამზესმა. "მხოლოდ საკმარისი დროა, რომ მე და ალიგატორი უსაფრთხოდ მივიდეთ. ჩემი ხალხი დარჩება ბომბთან ერთად, ბოლო სიურპრიზი შენი მეგობრებისთვის, თუ ისინი შეძლებენ შენს პოვნას."
  
  თუ?
  
  რამზესი ფეხზე წამოდგა და ბოლო შეხედა მის მიერ მომზადებულ შეფუთვას, ადამიანის ხორცს და მის ქვეშ მყოფ ცეცხლოვან ქარბუქს, შეშინებულ გამომეტყველებას და ძალას, რომელსაც ავლენდა მათზე.
  
  ჰეიდენმა თვალები დახუჭა, ახლა ვეღარ მოძრაობდა, საშინელი ზეწოლა მკერდს აჭერდა დაუნდობელ ბომბს და ართულებდა სუნთქვას. შესაძლოა, ეს მისი ცხოვრების ბოლო წუთები იყო და ვერაფრით იკავებდა თავს, როცა გაიგო ალიგატორის ხმაური მგრძნობელობის გადამრთველის დაყენების შესახებ, მაგრამ დაწყევლილი იქნებოდა, თუ ის ნიუ-იორკის Central Park Zoo Tropics-ში გაატარებდა. ამის ნაცვლად, ის გადაყვანილი იქნებოდა მისი ცხოვრების საუკეთესო პერიოდებში, მანოსებში და მათ დროს ჰავაიზე, Diamond Head-ის ბილიკებზე, ჩრდილოეთ სანაპიროზე სერფინგზე და მაუის ვულკანურ მთებზე. რესტორანი მოქმედ ვულკანზე. მოათავსეთ ღრუბლების ზემოთ. გზების უკან წითელი ჭუჭყიანი. მბჟუტავი ლამპიონები კაპიოლანის გასწვრივ, შემდეგ კი პლაჟი, რომელიც მთავრდება ყველა პლაჟით, ქაფდება გავრცელებული შებინდებისა და უდარდელობის წითელი ცეცხლის ქვეშ, ერთადერთი რეალური ადგილი მსოფლიოში, სადაც მას შეეძლო დაეღწია ცხოვრების ყველა სტრესი და საზრუნავი.
  
  ჰეიდენი ახლა იქ წავიდა, როცა საათი იკეცებოდა.
  
  
  თავი ოცდამეხუთე
  
  
  დრეიკი პოლიციის განყოფილებაში ელოდა და თავს სრულიად უმწეოდ გრძნობდა, რადგან ისინი ყველა წვერის, ყოველი ხილვის, რამზესის, ჰეიდენის ან ბირთვული ბომბის ყველა მინიშნებას ეკიდებოდნენ. სიმართლე ის იყო, რომ ნიუ-იორკი ძალიან დიდი იყო იმისთვის, რომ რამდენიმე საათში გადაიჭრა და ტელეფონები რეკავდა. მისი მაცხოვრებლები მეტისმეტად მრავალრიცხოვანი იყვნენ და მისი მნახველები ძალიან ბევრი. შესაძლოა ათი წუთი დასჭირდეს ჯარს თეთრ სახლამდე მისასვლელად, მაგრამ მიუხედავად დაცვისა და დაცვისა, რამდენი დრო დასჭირდება ამ შედარებით პატარა ადგილის ძებნას? ახლა, გაიფიქრა დრეიკმა, წაიყვანე ეს სცენარი ნიუ-იორკში და რას მიიღებ? ეს იყო იშვიათი შემთხვევა, როდესაც უშიშროების ძალებმა დაიჭირეს ტერორისტები, რომლებმაც რეალურად განახორციელეს მათი სასტიკი ქმედება. რეალურ სამყაროში ტერორისტებს დევნიდნენ და ნადირობდნენ არეულობის შემდეგ.
  
  დალი ბოლოს მოვიდა, ცხოვრებით დაღლილი და დაბნეული ჩანდა, SPEAR გუნდის დანარჩენი წევრები მის უკან. კენზიმ აუხსნელად დაიწყო ყურება და ჰკითხა, სად იყო მტკიცებულებების საცავი. დალმა მხოლოდ თვალები გაახილა და უთხრა: "გაუშვი, თორემ არასოდეს დაკმაყოფილდება". გუნდის დანარჩენი წევრები შეიკრიბნენ და მოისმინეს დრეიკის სათქმელი, რაც, გარდა ჰეიდენზე ფიქრისა, არც ისე ბევრი იყო.
  
  მურმა ყველაფერი გააადვილა. "ხალხმა იცის ქალაქისთვის ტერორისტული საფრთხის შესახებ. ევაკუაცია არ შეგვიძლია, თუმცა არ ვაჩერებთ მათ, ვინც წასვლას ცდილობს. რა მოხდება, თუ ბომბი აფეთქდება? არ ვიცი, მაგრამ ახლა ჩვენი საქმე არ არის ორმხრივ ბრალდებებზე ფიქრი. ჩვენი სისტემები გათიშულია, მაგრამ სხვა სააგენტოებსა და უბნებს აქვთ წვდომა სხვა არხებზე. ჩვენ ვადარებთ მათ, როდესაც ვსაუბრობთ. სისტემების უმეტესობა მუშაობს. ნიუ-იორკის ქუჩები წყნარია, მაგრამ მაინც დატვირთულია უმეტეს ქალაქებთან შედარებით. გზებიც".
  
  "მაგრამ ჯერ არაფერი?" ჰკითხა სმიტმა გაკვირვებულმა.
  
  მური ამოისუნთქა. "ჩემო მეგობარო, წუთში ას ზარს ვპასუხობთ. საქმე გვაქვს ყველა გიჟთან, ყველა პრანკტერთან და ყველა უბრალოდ შეშინებულ კარგ მოქალაქესთან ქალაქში. საჰაერო სივრცე ყველასთვის დაკეტილია ჩვენს გარდა. ჩვენ ვაპირებდით გამოვრთოთ Wi-Fi, ინტერნეტი და სატელეფონო ხაზებიც კი, მაგრამ გვესმოდა, რომ ამ გამზირიდან დასვენების ისეთივე შანსი გვაქვს, როგორც ქუჩის პოლიციელს, FBI-ს აგენტს ან უფრო სავარაუდოა, რომ წევრს. საზოგადოების".
  
  "საფარქვეშ?" ჰკითხა დალმა.
  
  "როგორც ვიცით, არც ერთი უჯრედი არ არის დარჩენილი. ჩვენ შეგვიძლია მხოლოდ ვივარაუდოთ, რომ უჯრედი, რომელიც ახლა რამზესს იცავს, აიყვანეს ეროვნულ და ადგილობრივ დონეზე. ჩვენ არ გვჯერა, რომ ჩვენს ფარულ აგენტებს შეუძლიათ დახმარება, მაგრამ ისინი მუშაობენ ყველა შესაძლო ვარიანტზე. "
  
  "მაშ სად მიგვიყვანს ეს?" ჰკითხა ლორენმა. "ჩვენ ვერ ვპოულობთ კამერას, რამზესს, პრაისს ან ჰეიდენს. ჩვენ ვერ ვიპოვნეთ ბირთვული ბომბი," მან შეისწავლა თითოეული სახე, გულით ჯერ კიდევ სამოქალაქო პირი, გაზრდილი სინდიკატურ შოუებში, სადაც თავსატეხის ყველა ნაწილი იყო გაფორმებული ბოლო მოქმედებაში.
  
  "რჩევის მიცემა არის ის, რასაც ჩვეულებრივ აკეთებს", - თქვა მურმა. "ვიღაც რაღაცას ხედავს და ეძახის. იცით რას ეძახიან აქაური რჩევების სერიას? ორი ბილეთი სამოთხეში, ძველი Eddie Money სიმღერის შემდეგ.
  
  "მაშ, ჩვენ ველოდებით ზარს?"
  
  დრეიკმა ლორენი აივანზე მიიყვანა. სცენა ქვემოთ იყო სასტიკი, რამდენიმე პოლიციელი და გადარჩენილი აგენტები ებრძოდნენ შოკს ჭურვიდან, როდესაც ისინი ნანგრევებში და დამტვრეულ მინებში გადიოდნენ, პასუხობდნენ ზარებს და კლავდნენ კლავიშებს, ზოგს ხელებსა და თავზე შემოხვეული სისხლიანი ბაფთით ფეხები მაღლა, ტკივილისგან გრიმას.
  
  "ჩვენ იქ უნდა ჩავიდეთ," თქვა ლორენმა. "დაეხმარეთ მათ."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "ისინი წაგებულ ბრძოლას იბრძვიან და ის კერაც კი აღარ არის. ამ ბიჭებმა უბრალოდ უარი თქვეს წასვლაზე. ეს მათთვის უფრო მეტს ნიშნავს, ვიდრე საავადმყოფოში მოგზაურობას. ამას აკეთებენ კარგი პოლიციელები და ამას საზოგადოება იშვიათად ხედავს. პრესა ისევ და ისევ ავრცელებს მხოლოდ ცუდ ამბებს, აფერადებს ზოგად აზრს. მე ვამბობ, რომ ჩვენც ვაპირებთ მათ დახმარებას".
  
  ისინი ლიფტისკენ გაემართნენ, შემდეგ კი დრეიკი შემობრუნდა, გაკვირვებული რომ დაინახა მის უკან მთელი გუნდი. "Რა?" - ჰკითხა მან. "ფული არ მაქვს".
  
  ალისია მობეზრებულად გაეღიმა. ბომაც კი მოახერხა ღიმილი. SPEAR-ის გუნდმა დღეს ბევრი რამ განიცადა, მაგრამ ისინი მაინც ძლიერები იყვნენ, მეტისთვის მზად. დრეიკმა დაინახა ბევრი სისხლჩაქცევები და სხვა ჭრილობები, რომლებიც კარგად იყო დაფარული.
  
  "ბიჭებო, რატომ არ იტენებით? და წაიღეთ დამატებითი საბრძოლო მასალა თქვენთან ერთად. როდესაც საბოლოოდ შევუდგებით ამ საკითხის მოგვარებას, რთული დრო გვექნება."
  
  "მე გავუმკლავდები ამ ყველაფერს", - თქვა კინიმაკამ. "ეს უზრუნველყოფს ყურადღების გაფანტვას."
  
  - და მე დაგეხმარები, - თქვა იორგიმ. "დრეიკის აქცენტიც კი მიჭირს დაჭერა, ამიტომ ის დაიკარგება ამერიკული აქცენტით."
  
  დალს გაეცინა, როცა ლიფტთან დრეიკს შეუერთდა. "ჩემო რუსი მეგობარო, თქვენ ეს სრულიად უკუღმა გაქვთ."
  
  დრეიკმა შვედს დაარტყა, სისხლჩაქცევების რიცხვი გაზარდა და ლიფტით პირველ სართულზე ავიდა. SPEAR-ის გუნდი მაშინ ჩაერია, სადაც შეეძლო, უპასუხა ახალ ზარებს და ჩაწერა ინფორმაცია, ესაუბრებოდა მოსახლეობას და სვამდა კითხვებს, გადაიტანა ზარები, რომლებიც არავითარ კავშირში იყო საგანგებო სიტუაციებთან სხვა სპეციალურ სადგურებზე. და მიუხედავად იმისა, რომ მათ იცოდნენ, რომ სჭირდებოდათ და ეხმარებოდნენ, არც ერთი მათგანი არ იყო კმაყოფილი ამით მხოლოდ იმიტომ, რომ ჰეიდენი ჯერ კიდევ დაკარგული იყო და რამზესი დარჩა თავისუფალი. აქამდე მან დაამარცხა ისინი.
  
  სხვა რა ხრიკები ჰქონდა მას ხელზე?
  
  დრეიკმა გაუგზავნა ზარი დაკარგული ნათესავის შესახებ და გაუგზავნა მეორე უსწორმასწორო ტროტუართან დაკავშირებით. გადამრთველი რჩებოდა აქტიური და მური კვლავ ითვლიდა რჩევებს, სამოთხის ბილეთზე. მაგრამ დრეიკისთვის მალევე გაირკვა, რომ დრო უფრო სწრაფად იწურებოდა, ვიდრე გატეხილი ჭურჭლიდან რძე იღვრება. ერთადერთი, რამაც გააგრძელა ის იყო, რომ რამზესს ერთხელ მაინც დაურეკავდა. ამ კაცმა თავი აქამდე გამოიჩინა. დრეიკს ეჭვი ეპარებოდა, რომ ღილაკს ოდნავ მეტი თეატრალიზების გარეშე დააჭერდა.
  
  პოლიციის თანამშრომლებმა უბანს მართავდნენ, მაგრამ ეკიპაჟი დაეხმარა მაგიდებთან ჯდომით და შეტყობინებების გადმოცემით. დალი ყავის მოსადუღებლად წავიდა. დრეიკი მას შეუერთდა ქვაბის წინ, გრძნობდა თავს უკიდურესად უმწეოდ და თავის სტიქიაში, როცა ისინი ინფორმაციას ელოდნენ.
  
  "მოდით ვისაუბროთ პირველზე", - თქვა დრეიკმა. "ეს ოდესმე შეგემთხვა?"
  
  "არა. მე მესმის, როგორ ახერხებდა რამზესს დამალვა მთელი ამ წლების განმავლობაში. და მე ვარაუდობ, რომ მოწყობილობა არ ასხივებს რადიაციულ ხელმოწერებს, რადგან მათ ეს ჯერ არ აღმოუჩენიათ. კაცმა, რომელმაც ეს ბომბი ხელახლა შეფუთვა, ნამდვილად იცოდა რას აკეთებდა. ჩემი ვარაუდი არის ყოფილი ამერიკელი სამხედრო.
  
  "Მაგრამ რატომ? ბევრი ადამიანია, ვისაც რადიაციის დაცვა შეუძლია".
  
  "ეს სხვა რამეებსაც ეხება. ადგილობრივი ცოდნა. საიდუმლო გუნდი მან შექმნა. მონიშნე ჩემი სიტყვები, მოხუცი დრეიკ, ისინი ყოფილი ბეჭდები არიან. სპეცოპერაცია".
  
  დრეიკმა დაასხა წყალი, ხოლო დალი კოვზს აყრიდა მარცვლებს. "გააძლიერე იგი. სინამდვილეში, თქვენ კი იცით რა არის? უკვე მიაღწია "მყისიერმა" ჩრდილოეთ პოლუსს?
  
  დალმა ამოისუნთქა. "ხსნადი ყავა ეშმაკის საქმეა. და მე არასოდეს ვყოფილვარ ჩრდილოეთ პოლუსზე.
  
  ალისია ოთახის ღია კარიდან შეაღო. "Რა იყო ეს? გავიგე რაღაც ბოძზე და ვიცოდი, რომ მასზე ჩემი სახელი იყო.
  
  დრეიკმა ღიმილი ვერ დამალა. "როგორ ხარ, ალისია?"
  
  "ფეხები მტკივა. Თავი მტკივა. გულის ტკივილი. გარდა ამისა, მე კარგად ვარ."
  
  "Მე ვგულისხმობ-"
  
  X-Ambassadors-ის ზარმა მისი შემდეგი სიტყვები მობილურის დინამიკიდან ჩაახშო. ჯერ კიდევ ჩაიდანი ეჭირა, აპარატი ნიკაპთან მიიტანა.
  
  "გამარჯობა?"
  
  "Გახსოვარ?"
  
  დრეიკმა ქვაბი ისეთი ძალით დადო, რომ ახლად ადუღებული წყალი ხელზე გადაისხა. არასოდეს შეუმჩნევია.
  
  "სად ხარ, ნაძირალა?"
  
  "ახლა. თქვენი პირველი შეკითხვა არ უნდა იყოს "სად არის ბირთვული იარაღი" ან "რამდენ მალე ავფეთქდები"? ღრმად გაკვირვებულმა ღრიალმა გაიარა ხაზი.
  
  - რამზეს, - თქვა დრეიკმა და გაახსენდა სპიკერის ჩართვა. "რატომ არ გადახვიდე პირდაპირ აზრზე?"
  
  "ოჰ, რა არის ამაში სასაცილო? და არ მეტყვი რა გავაკეთო. მე ვარ პრინცი, სამეფოების მფლობელი. მე მრავალი წელი ვმეფობდი და კიდევ ბევრს ვიმეფებ. დიდი ხნის შემდეგ ხრაშუნა ხარ. Იფიქრე ამაზე".
  
  "მაშ, გაქვთ მეტი რგოლი, რომლითაც შეგვიძლია გადახტომა?"
  
  "ეს მე არ ვიყავი. ეს იყო ჯულიან მარში. ეს კაცი რბილად რომ ვთქვათ გიჟია, ამიტომაც დავუკავშირდი მას შენს აგენტ ჯეის".
  
  დრეიკი შეკრთა და დალს შეხედა. "ის ყველაფერი კარგადაა?"
  
  "Ახლა. მიუხედავად იმისა, რომ ეს გამოიყურება ცოტა ხისტი და მტკივნეული. ის ყველანაირად ცდილობს, რომ იდეალურად მშვიდად დარჩეს."
  
  ცუდმა გრძნობამ დრეიკს მუცელი გადაუგრიხა. "და რატომ არის ეს?"
  
  "ისე, რომ მან, რა თქმა უნდა, არ დააზიანოს მოძრაობის სენსორი."
  
  ღმერთო ჩემო, გაიფიქრა დრეიკმა. "Ნაბიჭვარო. ბომბზე მიაბარე?"
  
  "ის არის ბომბი, ჩემო მეგობარო."
  
  "Სად არის?"
  
  "ჩვენ ამას მივაღწევთ. მაგრამ რადგან შენ და შენი მეგობრები ტკბებით კარგი სირბილით და რადგან უკვე გახურდი, მივხვდი, რატომ არ მოგცეთ შანსი? იმედი მაქვს მოგეწონებათ გამოცანები."
  
  "ეს სიგიჟეა. გიჟი ხარ ამდენ სიცოცხლესთან თამაში. თავსატეხები? მომიგვარე, სულელო. ვინ მოშარდება შენს სხეულზე, როცა ცეცხლს დავანთებ?"
  
  რამზესი წამით გაჩუმდა, თითქოს ფიქრობდა. "ასე რომ, ხელთათმანები ნამდვილად გამორთულია. Კარგია. მე ნამდვილად მაქვს სადმე წასასვლელი, შეხვედრებზე დასასწრებად, ერებზე გავლენის მოხდენა. ასე რომ მოუსმინე -"
  
  - დიდი იმედი მაქვს, რომ იქ დაგელოდები, - შეაწყვეტინა დრეიკმა და სწრაფად ითევზავა - "როცა იქ მივალთ."
  
  "სამწუხაროდ არა. სწორედ აქ ვემშვიდობებით. როგორც მოგეხსენებათ, მე ვიყენებ შენს გასაქცევად. მაშ, როგორ ამბობთ - მადლობა ამისთვის.
  
  "აუფ-"
  
  "Დიახ დიახ. გაგიჟდი მე, ჩემი მშობლები და ყველა ჩემი ძმა. მაგრამ ეს თქვენ და ეს ქალაქი ხართ, რომლებიც საბოლოოდ გაგიჟდებიან. და მე, რომელიც გავაგრძელებ. ასე რომ, დრო ახლა პრობლემად იქცევა. მზად ხარ შენი შანსი მათხოვრო, პატარა ინგლისელო?"
  
  დრეიკმა თავისი პროფესიონალიზმი იცოდა, რომ ეს მათი ერთადერთი გამოსავალი იყო. "Მითხარი".
  
  "ჩემი ანტისეპტიკური საშუალება გაასუფთავებს სამყაროს ინფექციებისგან დასავლეთში. წვიმის ტყიდან ტროპიკულ ტყეებამდე, ეს არის ტილოების იატაკის ნაწილი. Სულ ეს არის ".
  
  დრეიკმა ღრიანცალა. "და ეს ყველაფერი?"
  
  "დიახ, და რადგან ყველაფერი, რასაც თქვენ აკეთებთ ეგრეთ წოდებულ ცივილიზებულ სამყაროში, იზომება წუთებში, საათებში, მე დავაყენებ ტაიმერს სამოც წუთზე. ლამაზი, ცნობილი მრგვალი ნომერი თქვენთვის. "
  
  "როგორ შეგვიძლია გავამყაროთ ეს?" დრეიკი იმედოვნებდა, რომ მარშმა არ ახსენა დეაქტივაციის კოდები.
  
  "ოხ, არ იცი? მაშინ უბრალოდ დაიმახსოვრე ეს - ბირთვული ბომბი, განსაკუთრებით ბირთვული ბომბი ჩემოდანში, ზუსტი და იდეალურად დაბალანსებული მექანიზმია. ყველაფერი მინიატურული და უფრო ზუსტია, როგორც დარწმუნებული ვარ შეაფასებთ. ამას დასჭირდება... დახვეწილობა".
  
  "დახვეწილობა?"
  
  "დახვეწილი. ამას უყურე".
  
  ამ სიტყვებით რამზესმა ზარი გათიშა და ხაზი მკვდარი დატოვა. დრეიკი სასწრაფოდ დაბრუნდა ოფისში და მთელ სადგურს უყვირა, რომ გაჩერდნენ. მისმა სიტყვებმა, მისმა ხმის ტონმა აიძულა თავები, თვალები და სხეულები მისკენ მიებრუნებინათ. ტელეფონები განთავსდა სტენდებზე, ზარები იგნორირებული იყო და საუბრები შეწყდა.
  
  მურმა შეხედა დრეიქსის სახეს, შემდეგ თქვა: "გამორთე ტელეფონები".
  
  - მე მაქვს, - წამოიძახა დრეიკმა. "მაგრამ რაღაც აზრი უნდა გამოვიტანოთ..." მან სიტყვა-სიტყვით გაიმეორა გამოცანა. "იჩქარეთ," თქვა მან. რამზესმა სამოცი წუთი მოგვცა.
  
  მური გადახრილი აივანზე გადაიხარა, რომელსაც კინიმაკა და იორგი შეუერთდნენ. ყველა დანარჩენი მისკენ შებრუნდა. როცა მისმა სიტყვებმა ხალხამდე მიაღწია, მათ დაიწყეს ყვირილი.
  
  "კარგი, ანტისეპტიკური არის ბომბი. აშკარაა".
  
  "და ის აპირებს მის აფეთქებას", - ჩურჩულებდა ვიღაც. "ეს არ არის ბლეფი."
  
  "ტროპიკული ტყიდან ტროპიკულ ტყეში?" თქვა მეიმ. "არ მესმის".
  
  დრეიკმა თავზე შემოიხვია. "ეს არის გზავნილი ჩვენთვის," - თქვა მან. "ეს ყველაფერი ამაზონის ტროპიკულ ტყეში დაიწყო. ის პირველად ბაზარში ვნახეთ. მაგრამ მე არ მესმის, როგორ მუშაობს ეს ნიუ იორკში. "
  
  "მაგრამ სხვა?" თქვა სმიტმა. "იატაკის ნაწილი ტილოების ქვეშ? Მე არა-"
  
  "ეს არის კიდევ ერთი ტროპიკული ტყის მინიშნება", დაიყვირა მურმა დაბლა. "ნუთუ გვირგვინები არ არის ის, რასაც ხის მყარ საფარს უწოდებენ? იატაკი დაფარულია ქვეტყით".
  
  დრეიკი უკვე იქ იყო. "Ეს მართალია. მაგრამ თუ ამას მიიღებთ, მაშინ ის გვეუბნება, რომ ბომბი ტროპიკულ ტყეშია დამალული. ნიუ-იორკში, - დაიღრიალა მან. "აზრი არ აქვს."
  
  სადგურში სიჩუმე სუფევდა, ის სიჩუმე, რომელსაც შეუძლია შეაძრწუნოს ადამიანი უმწეობამდე ან გააძლიეროს იგი ბრწყინვალებამდე.
  
  დრეიკს არასოდეს ესმოდა ასე მკაფიოდ დროის გასვლა, ყოველი წამი სავსე იყო განკითხვის დღის ზარის ზარით.
  
  "მაგრამ ნიუ იორკს აქვს ტროპიკული ტყე", - თქვა მურმა ბოლოს. "ცენტრალ პარკის ზოოპარკში. ის პატარაა, ტროპიკულ ზონას ჰქვია, მაგრამ რეალურის მინი ვერსიაა".
  
  - ტილოს ქვეშ? დალმა აიძულა.
  
  - დიახ, ხეებია.
  
  დრეიკი კიდევ ერთი წამით ყოყმანობდა, მტკივნეულად იცოდა, რომ ამანაც კი შეიძლება მათ მრავალი სიცოცხლე დაუჯდეს. "Რაიმე სხვა? რაიმე სხვა შემოთავაზება?
  
  მხოლოდ სიჩუმე და ცარიელი მზერა შეხვდა მის კითხვას.
  
  "მაშინ ჩვენ ყველანი ვართ", - თქვა მან. "არავითარი კომპრომისები. არავითარი ხუმრობა. დროა დავასრულოთ ეს მითიური ნაძირალა. ისევე, როგორც ჩვენ გავაკეთეთ წინა ჯერზე. "
  
  კინიმაკა და იორგი კიბეებზე ავარდნენ.
  
  დრეიკმა მთელი გუნდი ნიუ-იორკის შიშით სავსე ქუჩებში მიიყვანა.
  
  
  თავი ოცდამეექვსე
  
  
  მურის მითითებების შემდეგ, ათი კაციანმა გუნდმა კიდევ უფრო ძვირფასი წუთები გაატარა ჩიხში გადაქცევაში პოლიციის რამდენიმე მანქანის რეკვიზიციისთვის. ზარი იქ მისვლამდე გაკეთდა და პოლიციელები ელოდნენ, ქუჩების დასუფთავების მცდელობამ შედეგი გამოიღო. სმიტი ერთ ბორბალზე იჯდა, დალი მეორეზე, მანქანებმა სირენები და ციმციმები ჩართო და მე-3 ავენიუს კუთხეში, რეზინის დაწვა, პირდაპირ ზოოპარკისკენ მიირბინეს. შენობები და შეშინებული სახეები საათში ორმოცი, შემდეგ ორმოცდაათი მილის სიჩქარით გარბოდნენ. სმიტმა მიტოვებული ტაქსი განზე გადააგდო, წინ დაარტყა და პირდაპირ წინ გაგზავნა. მათ გზაზე მხოლოდ ერთი პოლიციის კორდონი იყო და მათ უკვე მიიღეს ბრძანება, რომ გაეშვათ. საჩქაროდ გასუფთავებულ გზაჯვარედინზე გასცდნენ და სამოციანს მიუახლოვდნენ.
  
  დრეიკმა კინაღამ უგულებელყო ახალი ზარი თავის საკანში, ფიქრობდა, რომ ეს შეიძლება რამზესი იყო, რომელიც სიამოვნებისკენ ურეკავდა. მაგრამ შემდეგ მან გაიფიქრა: ამანაც კი შეიძლება მოგვცეს გარკვეული მინიშნებები.
  
  "Რა?" მან ცოტა ხანში იყეფა.
  
  "დრეიკი? ეს არის პრეზიდენტი კობერნი. ერთი წუთი გაქვს?
  
  იორკშირელი გაკვირვებისგან შეკრთა, შემდეგ GPS შეამოწმა. - ოთხი წუთი, ბატონო.
  
  "მაშინ მოუსმინე. ვიცი, არ მჭირდება გითხრათ, რა ცუდი იქნება, თუ ამ ბომბის აფეთქების უფლებას მივცემთ. შურისძიება გარდაუვალია. და ჩვენ არც კი ვიცით ამ რამზესის პერსონაჟის ნამდვილი ეროვნება და პოლიტიკური კუთვნილება. ერთ-ერთი დიდი პრობლემა, რომელიც ჩნდება არის ის, რომ კიდევ ერთი პერსონაჟი - ალიგატორი - წელს ოთხჯერ ეწვია რუსეთს.
  
  დრეიკს პირი ქვიშად გადაიქცა. "რუსეთი?"
  
  "დიახ. ეს არ არის კრიტიკული, მაგრამ..."
  
  დრეიკმა ზუსტად იცოდა, რას ნიშნავდა ეს პაუზა. არაფერი არ უნდა ყოფილიყო გადამწყვეტი სამყაროში, რომელსაც მანიპულირებს ახალი ამბების არხები და სოციალური მედია. "თუ ეს ინფორმაცია გავრცელდება..."
  
  "დიახ. ჩვენ ვუყურებთ მაღალი დონის ღონისძიებას."
  
  დრეიკს, რა თქმა უნდა, არ სურდა გაეგო ეს რას ნიშნავდა. მან იცოდა, რომ არსებობდნენ ადამიანები დიდ სამყაროში იმ მომენტში, ძალიან ძლევამოსილი ადამიანები, რომლებსაც გააჩნდათ ბირთვული ომის გადარჩენის საშუალება და ისინი ხშირად წარმოიდგენდნენ, როგორი იქნებოდა, თუ მათ შეეძლოთ ცხოვრება სრულიად ახალ, ძლივს დასახლებულ სამყაროში. ამ ადამიანების ნაწილი უკვე ლიდერი იყო.
  
  "თუ გჭირდება ბომბის განმუხტვა, დრეიკ. მითხრეს, რომ NEST გზაშია, მაგრამ ისინი შენს შემდეგ ჩამოვლენ. როგორც სხვები. ყველა. ეს არის ჩვენი ახალი ყველაზე ბნელი საათი. "
  
  "ჩვენ ამას შევწყვეტთ, ბატონო. ეს ქალაქი გადარჩება ხვალინდელი დღის სანახავად".
  
  როდესაც დრეიკმა საუბარი დაასრულა, ალისიამ მხარზე ხელი დაადო. "ასე რომ," თქვა მან. "როდესაც მურმა თქვა, რომ ეს იყო ტროპიკული ზონა და მინი ტროპიკული ტყე, ის ხომ არ ფიქრობდა, რომ იქაც გველები იქნებოდნენ?"
  
  დრეიკმა ხელი აიფარა. - გველები ყოველთვის არიან, ალისია.
  
  მაიმ დაახველა. "ზოგი სხვაზე მეტად."
  
  სმიტმა გადაატრიალა მათი მანქანა საცობში, გასცდა სასწრაფო დახმარების მანქანას, რომელსაც ღია კარები ჰქონდა და ინციდენტში მონაწილე ადამიანებთან მომუშავე მედიკოსები, და ისევ დააჭირა ფეხი გაზის პედალს.
  
  "იპოვე რასაც ეძებდი, მაი?" ალისიამ თანაბრად და თავაზიანად თქვა. "როდის დატოვეთ გუნდი?"
  
  ეს ყველაფერი დიდი ხნის წინ იყო, მაგრამ დრეიკს ნათლად ახსოვდა მაი კიტანოს წასვლა, მისი თავი დანაშაულის გრძნობით იყო სავსე იმ სიკვდილის გამო, რომელიც უნებურად გამოიწვია. ამ ერთი ინციდენტის შემდეგ მისი მშობლების ძებნისას - იაკუზას ფულის გამრეცხვის მკვლელობა - ბევრი რამ შეიცვალა.
  
  "ჩემი მშობლები ახლა უსაფრთხოდ არიან", - თქვა მაიმ. "გრეისის მსგავსად. დავამარცხე კლანი. ჩიკა. მიეცით. ვიპოვე ბევრი რამ, რასაც ვეძებდი".
  
  "მაშ რატომ დაბრუნდი?"
  
  დრეიკმა თვალები მტკიცედ მიაპყრო გზას და ყურები უკანა სავარძელზე დააჭირა. ეს იყო არაჩვეულებრივი დრო შედეგების განხილვისა და გადაწყვეტილების გამოწვევისთვის, მაგრამ ეს საკმაოდ დამახასიათებელი იყო ალისიასთვის და ეს შეიძლება ყოფილიყო მათი უკანასკნელი შანსი, რომ ყველაფერი გამოსწორებულიყვნენ.
  
  "რატომ დავბრუნდი?" - Რა? გაუაზრებლად გაიმეორა მაიმ. "იმიტომ, რომ მე მაინტერესებს. მე ვზრუნავ ამ გუნდზე."
  
  ალისია უსტვენდა. "Კარგი პასუხი. ეს არის ერთადერთი მიზეზი?"
  
  "თქვენ მკითხავთ, დავბრუნდი თუ არა დრეიკისთვის. თუ ველოდი, რომ თქვენ ორ ახალ ურთიერთობას დაამყარებდით. წამით რომ მეფიქრა, უფრო შორს წავიდოდა. თუნდაც მეორე შანსი მომცეს. პასუხი მარტივია - არ ვიცი.
  
  "მესამე შანსი", - მიუთითა ალისიამ. "ის საკმარისად სულელი რომ დაგიბრუნოს, ეს შენი მესამე შანსი იქნებოდა."
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ ზოოპარკის შესასვლელი მოახლოვდა და იგრძნო, რომ უკანა სავარძელზე იზრდებოდა დაძაბულობა, მკვეთრი და არასანდო ემოციები ტრიალებდა მასში. ამ ყველაფრისთვის მათ სჭირდებოდათ ოთახი, სასურველია რბილი პერანგით.
  
  - გაჩუმდით ბიჭებო, - თქვა მან. "Ჩვენ აქ ვართ".
  
  "ეს ჯერ არ დასრულებულა, სპრაიტ. ეს ალისია ახალი მოდელია. მან გადაწყვიტა აღარ გადაეყარა მზის ჩასვლას. ახლა ჩვენ ვდგავართ, ვსწავლობთ და ამას გადავლახავთ".
  
  "მე ამას ვხედავ და აღფრთოვანებული ვარ", - თქვა მაიმ. "მე ძალიან მომწონს ახალი შენ, ალისია, მიუხედავად იმისა, რასაც შეიძლება ფიქრობდე."
  
  დრეიკი გვერდი აუარა, ურთიერთპატივისცემით აღსავსე და სრულიად დაკარგა, თუ როგორ შეიძლება საბოლოოდ განვითარდეს ეს სცენარი. მაგრამ დროა ეს ყველაფერი ახლავე გადაიტანოთ, თაროზე დადოთ, რადგან ისინი სწრაფად უახლოვდებოდნენ ახალ არმაგედონს, ჯარისკაცებს, მხსნელებს და გმირებს ბოლომდე.
  
  და რომ უყურებდნენ, ალბათ ჭადრაკს თამაშობდნენ, ღმერთი და ეშმაკიც კი სუნთქავს.
  
  
  თავი ოცდამეშვიდე
  
  
  სმიტმა ბოლო შემობრუნებისას საბურავები შეახო, შემდეგ კი მძიმე ფეხი სამუხრუჭე პედალს მიაჯაჭვა. დრეიკმა კარი გააღო სანამ მანქანა გაჩერდა და ფეხები გარეთ გაშალა. მეი უკვე უკანა კარიდან იყო, ალისია ერთი ნაბიჯით უკან. სმიტმა მოლოდინ პოლიციელებს თავი დაუქნია.
  
  "მათ თქვეს, რომ თქვენ უნდა იცოდეთ ყველაზე სწრაფი გზა ტროპიკებისკენ?" ჰკითხა ერთ-ერთმა პოლიციელმა. "კარგი, მიჰყევით ამ გზას პირდაპირ." მან მიუთითა. "მარცხნივ იქნება".
  
  "Გმადლობთ". სმიტმა აიღო სახელმძღვანელო რუკა და აჩვენა სხვებს. დალი სირბილით გაიქცა.
  
  "Მზად ვართ?"
  
  "როგორც შეგვიძლია ვიყოთ", - თქვა ალისამ. "ოჰ, შეხედე," მან მიუთითა რუკაზე. "ისინი ადგილზე არსებულ საჩუქრების მაღაზიას ზოოპარკს ეძახიან."
  
  "Მაშინ, წავიდეთ."
  
  დრეიკი ზოოპარკში გაძლიერებული გრძნობებით შევიდა, უარესის მოლოდინში იყო და იცოდა, რომ რამზესს ერთზე მეტი საზიზღარი ხრიკი ჰქონდა, რომელიც მასთან არ იყო დაკავშირებული. ჯგუფი გაიშალა და გათხელდა, უკვე იმაზე სწრაფად მოძრაობდა, ვიდრე უნდა ყოფილიყო და სათანადო სიფრთხილის გარეშე, მაგრამ იცოდა, რომ ყოველი გასული წამი იყო ახალი სიკვდილის ზარი. დრეიკმა ყურადღება მიაქცია ნიშნებს და მალევე დაინახა ტროპიკული ზონა. როდესაც ისინი მიუახლოვდნენ, მათ ირგვლივ პეიზაჟმა მოძრაობა დაიწყო.
  
  რვა კაცი გამოვარდა სამალავიდან, დანები გამოართვეს ბრძანების მიხედვით, რათა მაშველთა ბოლო ბრძოლა მტკივნეული და უკიდურესად სისხლიანი ყოფილიყო. დრეიკი საქანელას ქვეშ ჩაყვინთა და პატრონი ზურგზე გადააგდო, შემდეგ თავდასხმას შეხვდა. ბო და მეი გამოვიდნენ წინა პლანზე, მათი საბრძოლო უნარები დღეს საჭიროა.
  
  რვავე თავდამსხმელს ეცვა ტყვიაგაუმტარი ჟილეტები და ნიღბები და ისინი ოსტატურად იბრძოდნენ, როგორც ამას დრეიკი ელოდა. რამზესს არასოდეს არჩევდა სტეკის ქვემოდან. მაიმ სწრაფად აკოცა ხელი, სცადა მკლავის გატეხვა, მაგრამ დახვდა, რომ ის გადაუგრიხეს, საკუთარი წონასწორობა დაკარგა. შემდეგი დარტყმა მხარზე გადავიდა, საკუთარი ჟილეტი შეიწოვება, მაგრამ წამით შეჩერდა. ბო დადიოდა მათ შორის, სიკვდილის ნამდვილი ჩრდილი. რამზესის ლეგიონერები უკან დაიხიეს ან განზე გადახტეს ფრანგის თავიდან ასაცილებლად.
  
  დრეიკი ბარიერს ზურგით მიეყრდნო, ხელები ასწია. მის უკან ღობე გაიბზარა, როდესაც მისმა მეტოქემ მიწიდან ორმაგი ფეხით დაარტყა. ორივე მამაკაცი უკან გადავიდა მეორე ბილიკზე, იბრძოდა, როცა შემოვიდა. ინგლისელმა ლეგიონერს თავში მუშტი დაარტყა, მაგრამ მხოლოდ დაცვაში აწეული მკლავის დარტყმა მოახერხა. სხეული სადაც უნდოდა ასწია, მუხლებზე წამოდგა და მუშტი დაარტყა. დანა მაღლა ასრიალა და ნეკნებში ჩაარტყა, დაცვის მიუხედავად მაინც მტკივა. დრეიკმა შეტევა გააორმაგა.
  
  ტროპიკული ზონის შესასვლელთან მჭიდრო ბრძოლა გააქტიურდა. მეიმ და ბომ იპოვეს მოწინააღმდეგეების სახეები. სისხლი მთელ ჯგუფს მოედო. ლეგიონერები კიდურების მოტეხილობით და ტვინის შერყევით ცვიოდნენ, მთავარი დამნაშავე კი მანო კინიმაკა იყო. უზარმაზარმა ჰავაელმა თავდამსხმელებს ბულდოზერი დაარტყა, თითქოს თვითონ ცდილობდა ტალღების გამოწვევას და მათ გატეხვას. თუ ლეგიონერი დადგა მის გზაზე, კინიმაკამ დაუნდობელი დარტყმა მიაყენა, ზეადამიანური ნახევარმცველი, შეუჩერებელი გუთანი. მისი გზა სრულიად არასწორი იყო, ამიტომ ალისიაც და სმიტიც მისი გზიდან ჩაძირვის ზღვარზე იყვნენ. ლეგიონერები მათ გვერდით დაეშვნენ, ღრიალებდნენ, მაგრამ მათი დასრულება ადვილი იყო.
  
  დალი რაღაც ოსტატობით უცვლიდა დარტყმებს ხელიდან ხელში. დანის დარტყმა ძლიერად და სწრაფად მიიტანა, ჯერ დაბალი, შემდეგ მაღალი, შემდეგ მკერდზე და სახეზე; შვედმა დაბლოკა ისინი ყველა ელვისებური რეფლექსებითა და შრომისმოყვარე ოსტატობით. მისი მეტოქე არ დანებდა, კლინიკა თავის შესრულებაში, სწრაფად გრძნობდა, რომ თანაბარს შეხვდა და რაღაცის შეცვლა სჭირდებოდა.
  
  დალი განზე გადგა, როდესაც ლეგიონერმა თავისი ფეხები და იდაყვები დანით შეტევის გაგრძელებად გამოიყენა. პირველი იდაყვი დაარტყა მას ტაძარში, აამაღლა მისი ცნობიერება და დაეხმარა მრავალი თავდასხმის წინასწარმეტყველებაში. ის ერთ მუხლზე დაეცა, მკლავის ქვეშ დაარტყა ფოსოში და ნერვულ მტევანში, რის გამოც ლეგიონერმა ტანჯვით ჩამოაგდო პირი. თუმცა, საბოლოო ჯამში, ეს იყო მებრძოლი კინიმაკა, რომელმაც მებრძოლი ფეხზე დაარტყა, სუფთად დატენა მისი კუნთები, დაამტვრია ძვლები და წალეკა მყესები. მანოს ყბის და ლოყების გასწვრივ გაშავებული სისხლჩაქცევები ჰქონდა და კოჭლობდა, მაგრამ ვერაფერი შეაჩერა. დალმა წარმოიდგინა, რომ კარი ჩაკეტილი რომ ყოფილიყო, შენობის კედელს ჰავაის ჰალკივით გაარღვიებდა.
  
  კენზიმ გაუადვილა ბრძოლის კიდეების გარშემო ტრიალი, აზიანებდა ვის შეეძლო და წუხდა იმ ფაქტზე, რომ ჯერ კიდევ არ ჰქონდა კატანა. დალმა იცოდა, რომ მან ისწავლა განსაკუთრებული უნარი და შეეძლო ერთი ლეგიონერისთვის მეორის მიყოლებით თავდასხმა, თითოეული მოკვლა ერთი დარტყმით, რაც გუნდს დაზოგავდა ძვირფას დროს. მაგრამ ის დღე თითქმის დასრულდა.
  
  Მაინც.
  
  დრეიკმა აღმოაჩინა, რომ ფლერის მუშტმა დარტყმა აარიდა. ის გვერდში დაეცა, როცა ლეგიონერმა მაჯა დაიჭირა და დაატრიალა. ტკივილმა დაამახინჯა მისი თვისებები. არანორმალური დახრილობით შემოვიდა, წნევა მოუშვა და მოწინააღმდეგეს პირისპირ აღმოჩნდა.
  
  "რატომ?" ჰკითხა მან.
  
  - უბრალოდ აქ იმისთვის, რომ შეანელოთ, - გაიცინა ლეგიონერმა. "ტიკ-ტაკი. ტიკ-ტაკი".
  
  დრეიკი ძლიერად აიძულა, ახლა ფეხზე წამოდგა. - შენც მოკვდები.
  
  - ჩვენ ყველანი მოვკვდებით, სულელო.
  
  ასეთი ფანატიზმების წინაშე დრეიკმა უმოწყალოდ დაარტყა მამაკაცს ცხვირი და ყბა, ისევე როგორც ნეკნები. ამ ადამიანებმა ზუსტად იცოდნენ რას აკეთებდნენ და მაინც განაგრძობდნენ ბრძოლას. მათ შორის არც ერთი მამაკაცი არ იმსახურებდა მეორე სუნთქვას.
  
  სუნთქვაშეკრულმა ლეგიონერმა დანა დაარტყა დრეიკს. იორკშირელმა დაიჭირა იგი, გადაატრიალა და გადაატრიალა ისე, რომ დანა სხვა კაცის თავის ქალაში ავიდა. სანამ სხეული ბალახს მოხვდებოდა, დრეიკი შეუერთდა მთავარ ბრძოლას.
  
  უცნაური და გიჟური ბრძოლა იყო. დარტყმა დარტყმის შემდეგ და დაცვა დაცვის შემდეგ, გაუთავებელი როტაცია პოზიციაში. თვალებიდან სისხლი მოიწმინდა, იდაყვებისა და მუწუკების შეჯახება მოიხსნა ბრძოლის შუაში და ერთი მოწყვეტილი მხიც კი დააბრუნა თავის ადგილზე სმიტის საკუთარი წონის წყალობით. უხეში იყო, რაც შეიძლება რეალური.
  
  შემდეგ კი კინმაკამ შემოიარა ეს ყველაფერი, ურტყამდა, შემოვარდა, ანადგურებდა სადაც შეეძლო. დაღუპული, გატეხილი ლეგიონერებიდან სამი მაინც მისი ხელნაკეთი იყო. ბომ კიდევ ორი მოაგვარა, შემდეგ კი მეიმ და ალისამ ბოლო ერთად დაასრულეს. როდესაც ის დაეცა, ისინი პირისპირ აღმოჩნდნენ, მუშტები აწიეს, მათ შორის საბრძოლო რისხვა და სისხლის ღვრა აელვარდა, ლაზერებივით ციმციმებდა მათ თვალებში, მაგრამ ეს იყო ბო, ვინც დაშორდა მათ.
  
  "ბომბი", - თქვა მან.
  
  შემდეგ კი, უცებ, ყველა სახე დრეიკს მიუბრუნდა.
  
  "რამდენი დაგვრჩა?" ჰკითხა დალმა.
  
  დრეიკმა არც კი იცოდა. ბრძოლამ გამომტაცა კონცენტრაციის ყველა ნარჩენი. ახლა ქვევით დაიხედა, იმის შიშით, რასაც დაინახავდა, ყდის უკან გადასწია და საათს დახედა.
  
  "ჩვენ ჯერ კიდევ არ გვინახავს ბომბი", - თქვა კენზიმ.
  
  - თხუთმეტი წუთი, - თქვა დრეიკმა.
  
  და შემდეგ გაისმა სროლები.
  
  
  თავი ოცდამერვე
  
  
  კენზიმ სარაკეტო დარტყმის მსგავსი დარტყმა იგრძნო. დაარტყა, ფილტვებში მუშტი დაარტყა და წამიერად მთელი ცნობიერება ამოგლიჯა გონებიდან. დრეიკმა დაინახა ტყვიის ზემოქმედება და მუხლებზე დაეცა, რითაც თავიდან აიცილა მისი გარდაუვალი დაცემა. მან არასოდეს იწინასწარმეტყველა ეს მოსვლა, მაგრამ არც სხვამ. სმიტმაც დაარტყა. საბედნიეროდ, ორივე ტყვია ჟილეტებს მოხვდა.
  
  ტორსტენ დალმა ყველაზე სწრაფად რეაგირება მოახდინა, მაგრამ სიტყვები "თხუთმეტი წუთი" დაბომბავდა მის ტვინს. როდესაც ორი ლეგიონერი ადგა მიწიდან, ტყვიებმა სწრაფად გაისროლეს და ახლა, უკეთესი მიზნის მისაღწევად, ის თავს დაესხა მათ, ხელები გაშლილი, ღრიალებდა, როგორც მატარებელი, რომელიც დაკარგულ სულებს ატარებდა ჯოჯოხეთის სისხლით გაჟღენთილი სიღრმიდან . გაკვირვებულებმა ყოყმანობდნენ, შემდეგ შვედმა თითო ხელით სცემა და ორივე უკან ხის ქოხის კედელთან გადააგდო.
  
  კონსტრუქცია ხალხის ირგვლივ ნაწილებად დაიმსხვრა, ხის ფიცრები გატყდა, გაიფანტა და ჰაერში იშლება. კაცები ზურგზე დაეცნენ მის შიგთავსს შორის, რაც ყველაზე სასარგებლო აღმოჩნდა შეშლილი შვედისთვის.
  
  ეს იყო მუშათა ფარდული, იარაღებით სავსე ადგილი. როდესაც ლეგიონერები იბრძოდნენ იარაღის ამაღლებაზე, ერთი ღრიალებდა, მეორე კი კბილებს აფურთხებდა, დალმა ასწია კარგად გაწვრთნილი სასხლეტი. დაცემულმა ხალხმა დაინახა თვალის კუთხით გამოსული და გაიყინა, ურწმუნოებამ მათ გამბედაობა წაართვა.
  
  ბო მიუახლოვდა, დაინახა მათი რეაქცია. "დაასრულეთ ისინი. დაიმახსოვრე ვინ არიან ისინი. "
  
  კინიმაკაც გაჩერდა, სიცილით აკოცა, თითქოს მათი მტვერზე გათელვა უნდოდა. "მათ დახვრიტეს კენზი. და სმიტი."
  
  - ვიცი, - თქვა დალმა, სვირი განზე გადააგდო და სახელურს დაეყრდნო. "Ვიცი".
  
  ორივემ პაუზა სისუსტის ნიშნად მიიღო და იარაღს დასწვდა. დალი ჰაერში ავიდა, ერთდროულად ასწია ცალი და ძირს ჩამოიყვანა, როცა მისი სხეული ძირს დაეშვა. ერთი დარტყმა მიაყენა ლეგიონერს შუბლის ცენტრში და მას ჯერ კიდევ ჰქონდა საკმარისი ძალა და უნარი, რომ შემობრუნებულიყო, აეწია ლილვი და დაემსხვრა მეორე მამაკაცის ტაძარი. როცა დაასრულა, მუხლებზე ადგა, კბილებში გამოსცრა და მხარზე ჩამოსასხმელი ღერი.
  
  შემდეგ მეორე ლეგიონერი დაჯდა, ღრიალებდა, თავი ცალ მხარეს გადახრილი იყო, თითქოს აგონიაში იყო, და ასწია პისტოლეტი, რომელსაც ხელი ქნევით ეჭირა. იმ წამის მეასედში კენსიმ ყველაზე სწრაფად რეაგირება მოახდინა და საკუთარ თავს დიდი პირადი რისკის ქვეშ დააყენა. პაუზის გარეშე მან მოიშორა წინა სისხლჩაქცევები, დაბლოკა მამაკაცის მიზანი და მიიჭრა მას. იარაღი, რომელსაც ხელში ეჭირა, აგურივით ესროლეს, ბოლო-ბოლო, ისე რომ სახის ცენტრში მოხვდა. ისროდა, უკუღმა დაეცა, ტყვიამ თავზე გადაიარა. როდესაც იგი მასთან მივიდა, კენზიმ იარაღს აიღო, მაგრამ არა მანამ, სანამ ის მკერდში არ დაიცალა.
  
  "Რამდენ ხანს?" დალი მძიმედ სუნთქავდა კარისკენ, რომელიც ტროპიკულ ზონაში მიდიოდა.
  
  დრეიკი წინ გავარდა.
  
  "შვიდი წუთი".
  
  ეს არ არის საკმარისი უცნობი ბირთვული იარაღის განმუხტვისთვის.
  
  
  თავი ოცდამეცხრამეტე
  
  
  ექვსი წუთი.
  
  დრეიკი შევარდა ტროპიკებში, ყვიროდა, სანამ ყელი არ სტკიოდა და სასოწარკვეთილი ცდილობდა ბომბის პოვნას. დაბალი ყვირილი, რომელიც პასუხი იყო, ჰეიდენისგან არ გამოსულა, მაგრამ ის შეძლებისდაგვარად მიჰყვა მას. ძარღვები მთელ შუბლზე მოედო. ხელები მუშტებში მოხვია. როდესაც მთელი გუნდი შენობაში შევიდა, მიხვეულ-მოხვეული ხის ბილიკებისა და ხეებით მოპირკეთებული ჰაბიტატის წინაშე, ისინი გაიშალნენ, რათა ისარგებლონ თავიანთი სიმრავლით.
  
  "სიგიჟე!" კინიმაკა ტიროდა, სტრესი ახლა თითქმის ანადგურებდა. "ჰეიდენი!"
  
  კიდევ ერთი ჩახლეჩილი ყვირილი. დრეიკმა სრული იმედგაცრუებით ასწია ხელები, ზუსტი ადგილმდებარეობის დადგენა ვერ შეძლო. წამები გავიდა. კაშკაშა ფერის თუთიყუში თავს დაესხა მათ, რის გამოც ალისიას ნაბიჯი გადადგა. დრეიკმა ისევ არ შეხედა საათს.
  
  Ხუთი წუთი.
  
  თეთრი სახლი ახლა ასხივებდა არეულობის ისეთ წყალდიდობას, რომ იგი ჩამოირეცხებოდა კაპიტოლიუმის მთიდან. მოახლოებული NEST-ის გუნდი, ბომბდამშენები, პოლიციელები, აგენტები და მეხანძრეები, რომლებიც იცოდნენ, ან გარბოდნენ, სანამ ფეხები არ გასცემდნენ, ან მუხლებზე დაეცემათ, ცას ათვალიერებდნენ და ლოცულობდნენ სიცოცხლისთვის. თუ რომელიმე მსოფლიო ლიდერს აცნობებდნენ, ისინიც ფეხზე წამოდგებოდნენ, საათებს უყურებდნენ და წინადადებებს მოამზადებდნენ.
  
  მსოფლიო ძალაუფლებას ფლობდა.
  
  დრეიკი შვებით აიჩეჩა მაის კივილის გაგონებაზე, შემდეგ კიდევ რამდენიმე წამი დასჭირდა მისი წყაროს პოვნას. გუნდი ერთიანად შეიკრიბა, მაგრამ რაც აღმოაჩინეს, ყოველგვარ მოლოდინს გადააჭარბა. იორგი ლორენის უკან იდგა მის გვერდით; ბო და კენზი ცდილობდნენ ამის გარკვევას შორიდან, ხოლო დანარჩენი გუნდი ან მუხლებზე დაეცა, ან მასის გვერდით მიცოცავდა.
  
  დრეიკმა თვალები აატრიალა. პირველი, რაც მან დაინახა, იყო შიშველი ქალის სხეული, ლენტით და ლურჯი მავთულებით გახვეული, მიწიდან ორ მეტრზე გაშლილი. ჯერ კიდევ გაოგნებულმა დაინახა, რომ მისი ფეხის ძირის ქვეშ კიდევ ერთი წყვილი ფეხი იყო გამოსული, რომელიც მამაკაცს ეკუთვნოდა, თუ ვიმსჯელებთ მათზე მიმაგრებული თმიანი ფეხებით.
  
  ჰეიდენი ბომბია, უთხრა რამზესმა.
  
  მაგრამ რა ჯანდაბა...
  
  შიშველი მამაკაცის ქვეშ მან დაინახა ჩექმები, რომლებიც მან ამოიცნო. ჰეიდენი თითქოს ამ წყობის ბოლოში იყო.
  
  მაშინ სად ჯანდაბაა ბირთვული ბომბი?
  
  ალისიამ ახედა ადგილიდან უცნობი ქალის გვერდით. "Მოუსმინეთ ყურადღებით. ზოი ამბობს, რომ ბომბი ფიქსირდება ჰეიდენის ქვეშ, ამ ფუნქციის ბოლოში. ის შეიარაღებულია, აქვს საკმაოდ საიმედო მოძრაობის სენსორი და დაცულია ზურგჩანთით. მათ სხეულებზე შემოხვეული მავთულები მიმაგრებულია სისხლიან გამომწვევზე". მან თავი გააქნია. "გამოსავალს ვერ ვხედავ. ბიჭებო ნათელი იდეების დროა".
  
  დრეიკი სხეულებს უყურებდა, მავთულის გაუთავებელ ბილიკს, სულ ცისფერს. მისი პირველი რეაქცია იყო დათანხმება.
  
  "აქვს თუ არა მას ჩამონგრეული მონახაზი?" ჰკითხა კინიმაკამ.
  
  "ჩემი საუკეთესო ვარაუდი არის "არა", - თქვა დალმა. "ეს ძალიან სარისკო იქნებოდა, რადგან მასთან დაკავშირებული ადამიანები შეიძლება შეიცვალონ. შემდეგ შეეხოს ბომბს და ბუმი."
  
  "Არ თქვა ეგ". ალისია შეკრთა.
  
  დრეიკი მუხლებზე დაეცა იქ, სადაც ჰაიდენის თავი ეგონა. "მაშინ, იგივე პრინციპით, მოძრაობის დეტექტორი საკმაოდ ფხვიერი იქნება. ისევ ტყვეებს ცოტა გადაადგილების საშუალება".
  
  "დიახ".
  
  თავი მტკიოდა ძაბვის გადატვირთვისგან. "ჩვენ გვაქვს დეაქტივაციის კოდები," - თქვა მან.
  
  "რომელიც შეიძლება მაინც ყალბი იყოს. და კიდევ უფრო უარესი, ჩვენ უნდა აკრიფოთ ისინი კლავიატურაზე, რომელიც დამაგრებულია ტრიგერზე ჰეიდენის ქვეშ.
  
  "ბიჭებო, ჯობია იჩქაროთ," თქვა კენზიმ რბილად. "სამი წუთი გვაქვს დარჩენილი."
  
  დრეიკმა გააფთრებით დაუსვა თავი. ახლა ეჭვების გაჩენის დრო არ იყო. მან გადახედა დალს.
  
  რა არის შემდეგი ჩემო მეგობარო? საბოლოოდ მივედით გზის ბოლოს?
  
  ჯულიან მარშმა ისაუბრა. "მე დავინახე, როგორ შეიარაღდნენ იგი", - თქვა მან. "შემიძლია გამორთო. ეს არასდროს არ უნდა მომხდარიყო. ფული იყო ერთადერთი მიზანი... არა ის მილიონდოლარიანი სამყაროს დასასრული".
  
  "ვებმა იცოდა", - თქვა ლორენმა. "Შენი უფროსი. მან სულ იცოდა. "
  
  მარტი მხოლოდ ხველებდა. "უბრალოდ გამიყვანე აქედან."
  
  დრეიკი არ განძრეულა. ბომბის საპოვნელად მათ მოუწევთ ადამიანის წყობის გადაბრუნება. მათ არ ჰქონდათ დრო, რომ მთლიანად მოეჭრათ ფირზე. მაგრამ ბომბის განმუხტვის უფრო სწრაფი გზა ყოველთვის იყო. ტელევიზორში არ აჩვენეს, რადგან ძლივს ივარგებდა კიდედან საყურებლად.
  
  მავთული არ გაგიჭრიათ. თქვენ უბრალოდ ამოიღეთ ისინი ყველა.
  
  მაგრამ ეს ისეთივე სარისკო იყო, როგორც არასწორი მავთულის მოჭრა. ისე დაიჩოქა, რომ მისი თვალები მარშის თვალების ტოლფასი იყო.
  
  "ჯულიან. გინდა მოკვდე?"
  
  "არა!"
  
  - სხვა გზას ვერ ვხედავ, - ამოისუნთქა მან. "ბიჭებო, მოდით გადავიტანოთ ისინი."
  
  გუნდს ხელმძღვანელობდა, მან ნელა, აუჩქარებლად გადაატრიალა სხეულების გროვა, სანამ ჰეიდენის მუცელი იატაკიდან არ მოხსნა და ზურგჩანთა იპოვეს. წუწუნი გაიქცა ზოის, მარშისგან და ჰეიდენისგანაც კი, როცა ყველა გვერდებზე შემოვიდა და კინიმაკა მათ ყველას მოუწოდა დარჩენა იქ, სადაც იყვნენ. მიუხედავად ზოის პრეტენზიებისა, არავინ იცოდა, რამდენად მგრძნობიარე იყო მოძრაობის დეტექტორი, თუმცა აშკარად ჩანდა, რომ თუ ის ამდენი ხნის განმავლობაში იყო ჩართული, ის არ იყო მორგებული ტრიგერთან ახლოს. მართლაც, ის უნდა დაპროგრამებულიყო, რომ თითქმის შეუღწევადი ყოფილიყო, რათა უზრუნველყოფილიყო დრეიკის ჩამოსვლა აფეთქებამდე.
  
  საჭირო იყო მავთულის გათიშვა მარშის სხეულიდან და ამოღება ზოის კიდურებიდან, ბინძური სამუშაო, რომელიც გუნდმა ძლივს შენიშნა. ჰეიდენის სხეულზე შემოხვეული ტანსაცმლის ჩაცმულობის დროს ადვილად ჩამოშორდა. ახლა კი ბრძანებებს ემორჩილებოდა და ჯერ კიდევ ლენტით ეჭირა, მარტმა ხელები ისე ასწია, რომ ჰეიდენის მარჯვენა მხარეს შემოხვია და ზურგჩანთაზე გადაიდო. პიტიანმა თითები მოხვია.
  
  "Ქინძისთავები და ნემსები".
  
  მაიმ ხელები ზურგჩანთაზე დაადო, ატომურ ბომბზე. მოხერხებული თითებით მან ბალთები გაშალა და ზედა ფლაკონი უკან გადასწია. შემდეგ, უზარმაზარი და მოქნილი ძალის გამოყენებით, მან ზურგჩანთის კიდეები აიტაცა და ბომბი, ლითონის ყუთთან ერთად, პირდაპირ ამოიღო.
  
  მას შავი ჭურვი აკრავდა. მაიმ ზურგჩანთა დააგდო და ბომბი ძალიან ნელა მოატრიალა, წამების გასვლისას ოფლში ასდიოდა. ჰაიდენს თვალები გაუბრწყინდა, როცა ბომბს უყურებდა, კინიმაკა უკვე მის გვერდით იყო მუხლმოყრილი და ხელზე მოხვია.
  
  ჩანდა მთვლელი პანელი, რომელიც ბომბის გარედან იყო დამაგრებული ოთხი ხრახნით. ცისფერი მავთულები მის ქვეშ აბსოლუტური კატასტროფის გულში ჩავარდა. მარტი მავთულს შეჰყურებდა, ოთხი მათგანი ერთიანად დახვეული და დახვეული.
  
  "ამოიღეთ პანელი. მე უნდა ვნახო ვინ ვინ არის".
  
  დრეიკმა ენაზე იკბინა, როცა საათს დახედა.
  
  წამები დარჩა.
  
  ორმოცდაცხრა, ორმოცდათვრამეტი...
  
  სმიტი მათ გვერდით მუხლებზე დაეცა, ჯარისკაცი უკვე ხაზავდა მის სასარგებლო დანას. ყველას სიცოცხლე თავის ხელში აიღო, მან აიღო პასუხისმგებლობა ნაკლოვანებების აღმოფხვრაზე. ერთი ნაკაწრი, ერთი დაუოკებელი ძაფი, ერთი კონცენტრაციის ნაკლებობა და ისინი ან დროს დაკარგავენ, ან საშინელ აფეთქებას გამოიწვევს. დრეიკმა წამით თვალები დახუჭა, როცა მამაკაცი მუშაობდა. მის უკან დალი სუნთქავდა და კენზიც კი ნერვიულობდა.
  
  როდესაც სმიტი მუშაობდა ბოლო ხრახნზე, ალისია მოულოდნელად იყვირა. მთელი ჯგუფი აკანკალდა, მათი გული პირში ჩაეშვა.
  
  დრეიკი მკვეთრად შემობრუნდა. "Ეს რა არის?"
  
  "გველი! გველი დავინახე! ეს იყო დიდი ყვითელი ნაძირალა."
  
  სმიტი გაბრაზებულმა იღრიალა, როცა ჩანაწერი აიღო და ფრთხილად ამოიღო ათვლის პანელი მოციმციმე წითელი ციფერბლატით. "რომელი მავთული?"
  
  მათ ოცდაშვიდი წამი რჩებოდათ.
  
  მარჩი უფრო ახლოს მიიწია, თვალებით დაათვალიერა ცისფერი მავთულხლართები და ეძებდა იმ წერტილს, სადაც გაახსენდა, რომ ალიგატორი ჩართო მოწყობილობა.
  
  "მე ამას ვერ ვხედავ! მე არ შემიძლია ამის ნახვა!"
  
  - სულ ესაა, - დრეიკმა გვერდით გადააგდო. "მე ამოვიღე ყველა მავთული!"
  
  - არა, - დალი მძიმედ დაეშვა მის გვერდით. "თუ ამას გააკეთებ, ეს ბომბი აფეთქდება."
  
  "მაშინ რა ვქნათ, ტორსტენ? Რა უნდა გავაკეთოთ?"
  
  ოცდაცხრა... ოცდარვა... ოცდაშვიდი...
  
  
  თავი მეორმოცე
  
  
  დრეიკის მეხსიერებამ წინა პლანზე წამოიწია. რამზესმა განზრახ უთხრა, რომ ჰეიდენი იყო ბომბი. მაგრამ რას ნიშნავდა ეს სინამდვილეში?
  
  ახლა რომ იხედებოდა, დაინახა სამი მავთული შემოხვეული. რომელმა გამოიწვია ოპერაცია? დალმა ჯიბიდან ქაღალდი ამოიღო.
  
  "კოდები", - თქვა მან. "ახლა სხვა გზა არ არის."
  
  "მოდით მარშმა სცადო ისევ. რამზესმა განსაკუთრებული ახსენა ჰაიდენი".
  
  "ჩვენ ვიყენებთ კოდებს."
  
  "ისინი შეიძლება იყოს ყალბი! მათივე გამომწვევი!"
  
  მარტი უკვე ჰაიდენის სხეულს უყურებდა. დრეიკმა გადალახა და კინმაკის ყურადღება მიიპყრო. "გადააბრუნე იგი."
  
  ჰეიდენმა რაც შეეძლო დასახმარებლად, კუნთები და მყესები უეჭველად ყვიროდა ტკივილისგან, მაგრამ არ განიმუხტა. საათი წიკწიკებდა. ბომბი დასრულებას უახლოვდებოდა. და სამყარო ელოდა.
  
  მარჩი დაიხარა, მიჰყვა მავთულს ტანზე, როცა დრეიკმა ასწია ერთი ხელი, შემდეგ ფეხი და ბოლოს ქამარი შეიხსნა, სადაც ორი მავთული გადაკვეთა. როდესაც დაინახა, რომ შეკრული წყვილი ისევ მის კალთაში გადიოდა, ანიშნა კინიმაკუზე. "Ამგვარად".
  
  Twister-ის კოშმარული თამაშით დაავადებული ჰეიდენი უყურებდა, როგორ მიჰყვებოდა მარში თითოეული მავთულის გზას ტაიმერისკენ.
  
  - აუცილებლად, - თქვა მან და თვალები მაგრად მოჭუტა, ერთი თვალი ფართოდ გახელილი, მეორე დახუჭული. "ის არის მარჯვენა."
  
  დრეიკმა გახედა ბირთვულ ჩემოდანს. კენზი შეუერთდა მას და დალს ზუსტად მის გვერდით იატაკზე. "ამ ნივთის აფეთქებისთვის საჭიროა ნაწილებისა და მექანიზმების სპეციალური კონფიგურაცია. ეს... ისეთი დელიკატურია. ჩვენ ნამდვილად ვენდობით იმ ადამიანს, ვინც ეს შემოიტანა ქვეყანაში ამ მომენტში?"
  
  დრეიკმა თავის ცხოვრებაში ღრმად ჩაისუნთქა.
  
  "არჩევანი არ არის".
  
  მავთულს გადასწია.
  
  
  თავი ორმოცდამეერთე
  
  
  დრეიკმა სწრაფად აიტაცა და მავთული გამოგლიჯა ხელიდან და აჩვენა სპილენძის ბოლო. დანის დაჭერისას ყველა დამსწრე წინ დაიხარა, რომ ათვლა შეემოწმებინა.
  
  თორმეტი... თერთმეტი... ათი...
  
  "ის ისევ შეიარაღებულია!" ალისია ტიროდა.
  
  დრეიკი ზურგზე დაეცა, გაოგნებული, ისევ ეჭირა მავთული, თითქოს ახლაც შეეძლო ნაპერწკლის გაჩენა და ბომბის განადგურება. "ეს... ეს არის..."
  
  "მაინც იკეცება!" ალისია ტიროდა.
  
  დალი ჩაყვინთა და ხელისგულით იორკშირელს შუბლზე უბიძგა. "ჩემი აზრით," თქვა მან. "გაგვიმართლებს, თუ ახლა გვექნება დრო."
  
  რვა...
  
  ზოიმ ტირილი დაიწყო. მარტი ატირდა და ბოდიშს იხდიდა ყველა შეცდომისთვის, რაც კი ოდესმე დაუშვია. ჰეიდენი და კინიმაკა უემოციოდ უყურებდნენ გუნდურ მუშაობას, გათეთრებული ხელები ერთმანეთში აეხვიათ და აღიარეს, რომ ვერაფერს გააკეთებდნენ. სმიტმა ხელიდან დანა ჩამოაგდო და ლორენს შეხედა, აკანკალებული თითები გაუწოდა მის შესახებლად. იორგი მიწაზე ჩაიძირა. დრეიკმა ალისიას შეხედა, ალისია კი მეის უყურებდა, თვალებს ვერ აშორებდა. ბო იდგა მათ შორის, მისი გამომეტყველება გაბრწყინებული იყო, როცა დალის მუშაობას უყურებდა.
  
  შვედმა პანელზე შეიყვანა დეაქტივაციის კოდები. თითოეული მათგანი რეგისტრირებულია ხმოვანი სიგნალით. წამი იყო, სანამ ის საბოლოო ნომერში შევიდა.
  
  ხუთი...
  
  დალმა დააჭირა Enter ღილაკს და სუნთქვა შეწყვიტა.
  
  მაგრამ საათი ისევ წიკწიკებდა.
  
  სამი ორი ერთი...
  
  
  * * *
  
  
  ბოლო წამს ტორსტენ დალი სასოწარკვეთილი არ ყოფილა. ის არ დანებდა და არ მოშორდა სიკვდილს. მას ოჯახი ჰყავდა დასაბრუნებელი - ცოლი და ორი შვილი - და ვერაფერი შეუშლის ხელს ამაღამ მათი უსაფრთხოების უზრუნველყოფაში.
  
  ყოველთვის იყო გეგმა. ბ დრეიკი მას ამას ასწავლიდა.
  
  ის მზად იყო.
  
  სიგიჟის რეჟიმი დაიწყო, გამოთვლილმა სიგიჟემ მოიცვა იგი, აძლევდა მას ნორმალურ ძალებს. ბოლო ერთი საათის განმავლობაში ის უსმენდა ერთ კაცს, შემდეგ კი მეორე ფეხქვეშ თელავდა სრულყოფილებას, ზუსტ და უტყუარ აღჭურვილობას, რომელიც ქმნიდა ბირთვულ პორტფელს. მან გაიგო, რამდენად ზუსტი იყო ეს ყველაფერი.
  
  აბა, თუ ეს ცოტა დალის სიგიჟე იყო. როგორ იმუშავებს?
  
  როდესაც ჩვენებამ ერთი აჩვენა, შვედს უკვე ხელში აურზაური ეჭირა. ბოლო ამოსუნთქვით, ბოლო მოძრაობით ჩამოიტანა, მთელი ძალით რხევით. ატომურ ბომბს გულში ჩასცქეროდა და იმ გაუთავებელ წამშიც დაინახა დრეიკის საშინელება, ალისიას თანხმობა. შემდეგ კი სხვა ვერაფერი დაინახა.
  
  საათის წკაპუნება
  
  Ნული.
  
  
  თავი ორმოცდამეორე
  
  
  დრო არავისთვის არ გაჩერებულა და განსაკუთრებით ამ გადამწყვეტ საათში.
  
  დრეიკმა დაინახა დალი ბომბზე გაშლილი, თითქოს შეეძლო დაეცვა თავისი მეგობრები და სამყარო საშინელი ხანძრისგან. მან დაინახა დახრილი ლითონის გარსაცმები, ჩაღრმავებული წიაღები, რომლებიც ირგვლივ ცახცამს; შემდეგ მან დაინახა უკუმთვლელი ტაიმერი.
  
  ნულზე ჩარჩენილი.
  
  - ოხ, თქვა მან ყველაზე გულწრფელად. "Ღმერთო ჩემო."
  
  გუნდი სათითაოდ მიხვდა. დრეიკმა ჩაისუნთქა სუფთა ჰაერი, რომლის გასინჯვას არასოდეს ელოდა. დალთან მიიწია და შვედს ფართო ზურგზე დაარტყა. "კარგი ბიჭი," თქვა მან. "დაარტყა მას დიდი ჩაქუჩი. რატომ არ მოვიფიქრე?"
  
  "იყო იორკშირელი", - ისაუბრა დალმა ბომბის არსით. "მეც დავუსვი ჩემს თავს ეს კითხვა."
  
  დრეიკმა უკან დაიხია. - მისმინე, - თქვა მან. "ეს ნივთი ჩაკეტილია, არა? შესაძლოა შიგნიდან გატეხილი. მაგრამ რა უშლის ხელს მის თავიდან დაწყებას?"
  
  - ჩვენ, - გაისმა ხმა უკნიდან.
  
  დრეიკი შებრუნდა და დაინახა NEST-ის გუნდები და ბომბების რაზმი, რომლებიც მათკენ მოდიოდა ზურგჩანთებითა და ღია ლეპტოპებით. "ბიჭებო დაგაგვიანდათ," ამოისუნთქა მან.
  
  "კი ძმაო. ჩვეულებრივ ასეა. "
  
  კინიმაკამ, იორგიმ და ლორენმა დაიწყეს ჰეიდენის გამოდევნა უცნაური ქსელიდან, რომელიც მას ზოი შირსსა და ჯულიან მარშს უზიარებდა. ორი პიტია შეძლებისდაგვარად იყო დაფარული, მაგრამ, როგორც ჩანს, ძალიან არ ადარდებდა მათ სიშიშვლეს.
  
  "მე დავეხმარე", - იმეორებდა მარში არაერთხელ. "არ დაგავიწყდეთ უთხრათ, რომ მე დავეხმარე."
  
  ჰეიდენი მუხლებზე დადგა, შემოატრიალა თითოეული კიდური, რათა აღედგინა სისხლის მიმოქცევა და ასხამდა ის ადგილები, სადაც სახსრების ტკივილი დაგროვდა. კინიმაკამ მას თავისი ქურთუკი აჩუქა, რომელიც მან მადლიერებით მიიღო.
  
  ალისია დრეიკს მხრებში მოჰკიდა თვალებში ცრემლი. "ჩვენ ცოცხლები ვართ!" იყვირა მან.
  
  შემდეგ კი უფრო ახლოს მიიზიდა, ტუჩები მის ტუჩებზე იპოვა და რაც შეეძლო ძლიერად აკოცა. დრეიკი თავიდან მოშორდა, მაგრამ შემდეგ მიხვდა, რომ ზუსტად იქ იყო, სადაც უნდოდა ყოფილიყო. ზურგსუკან აკოცა. ენა გამოუყო და იპოვა და მათი დაძაბულობა განიმუხტა.
  
  - ესე იგი, - თქვა სმიტმა, - ჩვენ დიდი ხანია მივდივართ. მეი ბოდიში."
  
  - ოჰ, მენატრება ჩემი ცოლი, - თქვა დალმა.
  
  ბო მას უყურებდა, სახე გრანიტივით ქვით, მაგრამ სხვაგვარად შეუღწევად.
  
  მაიმ სუსტი ღიმილი მოახერხა. როლები რომ შეცვლილიყო, ალისია ახლა რაღაცას დრტვინავდა გაწევრიანებაზე.
  
  "Ნუ მორცხვობ". ალისია მოშორდა დრეიკს ხასხასა სიცილით. "აქამდე არასდროს მიკოცნია კინოვარსკვლავს."
  
  სმიტი გაწითლდა ძველი დროის ხსენებაზე. "აჰ, ახლა მე შევეგუე იმ ფაქტს, რომ მეი ნამდვილად არ არის დიდი მეგი ქ. ბოდიში ამის გამო".
  
  - მეგი ქიუზე უკეთესი ვარ, - გაიღიმა მეიმ.
  
  სმიტი დაეცა, მისი ფეხები იკეცებოდა. ლორენმა ხელი გაუწოდა მის დასახმარებლად.
  
  ალისიამ თავი გვერდზე გადახარა. "ო, მოიცადე, მე ვაკოცე კინოვარსკვლავს. ვიღაც ჯეკ. ან ეს მისი ეკრანული სახელი იყო? აჰ, სინამდვილეში, ორი. ან შეიძლება სამი..."
  
  კენზი მათ შორის გადავიდა. "კარგი კოცნა," თქვა მან. -ასე არასდროს მაკოცებიხარ.
  
  - მხოლოდ იმიტომ, რომ ძუ ხარ.
  
  "ოჰ მადლობა".
  
  - მოიცადე, - თქვა დრეიკმა. "აკოცე კენზი? Როდესაც?"
  
  - ძველი ამბავი, - თქვა ალისამ. "ძლივს მახსოვს."
  
  მან წესად აქცია მისი მთელი ყურადღების მიქცევა თვალებით. "მაშ, ეს იყო კოცნა "გაგვიხარდა, რომ ცოცხლები ვართ"? ან რამე მეტი?
  
  "Რას ფიქრობ?" ალისია დამფრთხალი სახით გამოიყურებოდა.
  
  "ვფიქრობ, მინდა, რომ ეს კიდევ გაიმეორე."
  
  "ᲙᲐᲠᲒᲘ..."
  
  "მოგვიანებით".
  
  "Რა თქმა უნდა. იმიტომ რომ საქმე გვაქვს გასაკეთებელი".
  
  დრეიკმა ახლა შეხედა ჰეიდენს, მათი გუნდის ლიდერს. "რამზესი და ალიგატორი ჯერ კიდევ სადღაც იქ არიან," - თქვა მან. "ჩვენ არ შეგვიძლია მათ გაქცევის უფლება."
  
  "მმმ, ბოდიში?" - თქვა ერთ-ერთმა ბიჭმა მეფურნეთა გუნდიდან.
  
  ჰეიდენმა შეხედა მარშს და შირს. "თქვენ ორს შეგიძლიათ მიიღოთ დამატებითი ქულები, თუ გაქვთ ინფორმაცია."
  
  რამზესი თითქმის არ მელაპარაკებოდა, - თქვა შირსმა. "და ალიგატორი ყველაზე დიდი გიჟი იყო, რაც კი ოდესმე შემხვედრია. ვისურვებდი ვიცოდე სად იყვნენ ისინი. "
  
  დრეიკმა მზერა შეხედა მას. "ალიგატორი ყველაზე დიდი გიჟი იყო"
  
  "Ვწუხვარ. Ბიჭები?" თქვა JACK-ის ლიდერმა.
  
  მარტმა თვალები აატრიალა. რამზესი ხოჭოა, - თქვა მან. "მას უნდა დავაბიჯო, როცა ამის საშუალება მექნებოდა. მთელი ეს ფული გაქრა. ძალაუფლება, პრესტიჟი - გაქრა. Რა უნდა გავაკეთო?"
  
  "იმედი მაქვს, რომ ციხეში დავლპდები", - თქვა სმიტმა. "მკვლელის კომპანიაში".
  
  "მისმინე!" ყვიროდა ხალხი ბუდედან.
  
  ჰეიდენმა მათ შეხედა, შემდეგ დალს. დრეიკმა ალისიას მხარზე გადახედა. "ნესტის" გუნდის ლიდერი ფეხზე იდგა და სახე გაუფერმდა, აბსოლუტური შიშის ფერი.
  
  "ეს ბომბი უსარგებლოა."
  
  "Რა?"
  
  "ელექტრო დეტონატორები არ არის. ლინზები დაბზარულია, მგონი ჩაქუჩის დარტყმისგან. მაგრამ ურანი? მიუხედავად იმისა, რომ ჩვენ შეგვიძლია შევამჩნიოთ ნაკვალევი, რომელიც გვეუბნება, რომ ის ოდესღაც აქ იყო, ის... დაკარგულია".
  
  "არა". დრეიკმა იგრძნო მისი კუნთების კანკალი. "არანაირად, ამას ვერ მეტყვით. თქვენ ამბობთ, რომ ეს ბომბი ყალბი იყო?"
  
  - არა, - თქვა ლიდერმა და ლეპტოპს დააჭირა. "მე გეუბნებით, რომ ეს არ არის ბომბი. ის უვნებელი გახდა ყველა იმ ნაწილის ამოღებით, რაც მის მუშაობას ახორციელებს. ასე რომ, ეს ყალბია. ამ ადამიანს - რამზესს - ალბათ ჰყავს ნამდვილი".
  
  გუნდმა წამითაც არ დააყოვნა.
  
  ჰეიდენმა ტელეფონს დასწვდა და მურის ნომერი აკრიფა. დრეიკმა დაიყვირა, რომ ვერტმფრენები უნდა გამოეძახებინა.
  
  "Რამდენი გვჭირდება?"
  
  "აავსეთ ცბიერი ცა," თქვა მან.
  
  წუწუნის გარეშე ასწიეს მტკივნეული სხეულები და სასწრაფოდ გაემართნენ კარისკენ. ჰეიდენი სწრაფად ლაპარაკობდა, როცა გარბოდა და არ აჩვენა ფიზიკური ეფექტი მისი მკურნალობისგან. ეს იყო ფსიქიკური ეფექტები, რომლებსაც ჰქონდათ მისი სამუდამოდ დაჭრის ძალა.
  
  "მურ, ცენტრალურ პარკში ბომბი ყალბია. გასუფთავებული, დახურული. ვფიქრობთ, წიაღები და დეტონატორები ამოიღეს და შემდეგ სხვა მოწყობილობაში ჩასვეს".
  
  დრეიკმა სამი ფუტის შორიდან მოისმინა მურის კვნესა.
  
  "და ჩვენ გვეგონა, რომ კოშმარი დასრულდა."
  
  ეს იყო რამზესის გეგმა თავიდანვე. ჰეიდენმა გარე კარი საკინძებიდან გააღო ფეხის გადადგმის გარეშე. "ახლა ის თავის დროზე აფეთქდება და გარბის. არის თუ არა რაიმე ვერტმფრენი, რომელიც ნიუ-იორკიდან მიფრინავს?"
  
  "სამხედრო. პოლიცია. მე ვფიქრობ, სპეცოპერაცია.
  
  "დაიწყეთ ამით. მას აქვს გეგმა, მურ, და ჩვენ გვჯერა, რომ ალიგატორი ყოფილი კომანდოა. როგორ გამოიყურება უსაფრთხოების კამერები?
  
  "ჩვენ ვაგროვებთ ყველა სახეს, ყველა ფიგურას. უკვე საათობით ზღვარზე ვართ. რამზესი რომ გაიაროს ქალაქში, ჩვენ მას დავიჭერთ".
  
  დრეიკი ნაგვის ურნას გადახტა, დალი მის გვერდით იყო. ზედ ვერტმფრენები ღრიალებდნენ, ორი მათგანი ზოოპარკის შესასვლელთან გზაზე დაეშვა. მზერა მაღლა ასწია, დრეიკმა დაინახა საოფისე შენობები მოძრავი როტორების მიღმა, სადაც მრავალი სახე თეთრ ჟალუზებს შორის ფანჯრებს ეჭირა. სოციალური მედია დღეს აფეთქდებოდა და თუ ასე გაგრძელდა, შედეგი ნულის ტოლი იქნებოდა. სინამდვილეში, ამან შესაძლოა ხელი შეუშალა მათ ძალისხმევას.
  
  ჰეიდენი უახლოეს ვერტმფრენამდე მიირბინა, როტორის სარეცხის უკან გაჩერდა. - ამჯერად, - უთხრა მან მურს. რამზესი არ გამოიჩენს თავს. ეს ყველაფერი წითელი ქაშაყი იყო, რათა გადარჩენაში დახმარებოდა. საუბარია მის რეპუტაციაზე - ტერორის გვირგვინის პრინცი სტატუსს იბრუნებს და ისტორიაში შედის. მას ნიუ-იორკში ატომური იარაღი მოაქვს, აფეთქდა და დაუსჯელად გაიქცა. თუ მას ახლა გაუშვი, მურ, ვეღარასდროს გნახავ. და თამაში დასრულდება."
  
  "მე ეს ვიცი, აგენტ ჯეი. Ვიცი".
  
  დრეიკი ჰეიდენის მხარზე ჩამოჯდა და უსმენდა, ხოლო გუნდის დანარჩენი წევრები გაღიზიანებული ტრიალებდნენ. დალმა დაათვალიერა მიმდებარე ტერიტორია, ამოირჩია საუკეთესო ჩასაფრების ადგილები, შემდეგ კი შეამოწმა თითოეული თავისი სათვალეებით. უცნაურია, მაგრამ მაინც დაიკავა იგი. დრეიკმა იდაყვი დაუკრა.
  
  "სად არის სასწავლებელი?"
  
  "მე ის უკან დავტოვე." დალი ცოტა საცოდავად გამოიყურებოდა. "ეს ჯანდაბა კარგი იარაღია."
  
  კენზი ჩაერია. "შევახსენე, რომ ჩემი საყვარელი იარაღი ჯერ კიდევ არ მაქვს. თუ მას სვია, კატანა უნდა მივიღო".
  
  დრეიკი უყურებდა შვედს. "გარიგებას ჰგავს."
  
  "ოჰ, შეწყვიტე მისი მიზეზის მიცემა. და სად ვიშოვო აქ კატანა?"
  
  ხმამ თქვა: "ისინი სტეიტენ აილენდთან, ჰეიდენთან არიან".
  
  დრეიკს თავი ისე სწრაფად მიაბრუნა, რომ აკოცა. "Რა იყო ეს?"
  
  ჰეიდენმა მურს სთხოვა გამეორება და შემდეგ გუნდს მიუბრუნდა. "ჩვენ გვაქვს შესაძლებლობები, ბიჭებო. როგორც მურმა იწინასწარმეტყველა, დარეკა სამოქალაქო პირმა და დაადასტურა კამერაზე. ამოძრავე ვირი!"
  
  თავები დაბლა, გუნდი გაიქცა ტროტუარზე, ღია, ბარიკადებით გზისკენ, გადმოხტა ვერტმფრენის ღია კარებიდან და ადგილებზე მიიკრა. ორი ფრინველი აფრინდა ჰაერში, როტორები ახლომდებარე ხეებს ფოთლებს ჭრიან და ნამსხვრევებს ქუჩაში ფანტავენ. დრეიკმა წარმოადგინა პისტოლეტები და თოფი, სამხედრო დანა და თოფი, ამოწმებდა, რომ ყველაფერი მუშა მდგომარეობაში იყო და სრულად მომზადებული. დალმა გადაამოწმა კომუნიკე.
  
  პილოტმა გადალახა სახურავები და შემდეგ მკვეთრად შემობრუნდა სამხრეთისაკენ და სიჩქარეს უმატა. ალისიამ გამოსცადა საკუთარი იარაღი, გადააგდო ის, რომელიც ლეგიონერს წაართვა და მეორე შეინახა. კინიმაკამ ჰაიდენს მოპარა მზერა, რომლის იგნორირება სცადა, სანამ ჯერ კიდევ იღებდა ინფორმაციას მურისა და მისი აგენტებისგან. ბო გაჩუმდა, იმ კუთხეში ჩაეხუტა, სადაც დრეიკმა და ალისიას კოცნიდნენ. თავის მხრივ, მაი იჯდა მშვიდად, შეუღწევადი იაპონური თვისებებით, მტკიცედ იყო ორიენტირებული თავის მიზანზე. დანარჩენმა გუნდმა ყველაფერი გადაამოწმა, ყველაფერი კენზის გარდა, რომელიც უჩიოდა ვერტმფრენის ფრენას, ძლიერ ქარს, ოფლის სუნს და იმ ფაქტს, რომ ოდესმე უნახავს SPEAR-ის გუნდი.
  
  "არავინ გთხოვა ჩვენთან დარჩენა," თქვა ალისიამ რბილად.
  
  "კიდევ რა შემეძლო გამეკეთებინა? შეშინებული ეკლესიის თაგვივით გაიქცე?"
  
  "მაშ ეს იმის დასამტკიცებლადაა, რომ მამაცი ხარ?"
  
  კენზიმ თვალები აატრიალა. "არმაგედონის ნახვა არ მინდა. Და შენ?"
  
  "მე უკვე ვნახე. ბენ აფლეკი საოცრად გეია, ხოლო ბრიუს უილისი უფრო შოკისმომგვრელია, ვიდრე ღვთიური ასტეროიდი. მაგრამ ჯანდაბა, თქვენ ცდილობთ გვითხრათ, რომ ნამდვილად გაქვთ გული?
  
  კენზიმ ფანჯარაში გაიხედა.
  
  "არქეოლოგიური ნივთების ქურდს გული აქვს. ვინ იცოდა?
  
  "უბრალოდ ვცდილობ დავუბრუნდე ჩემს ბიზნესს ახლო აღმოსავლეთში. ერთი. თქვენი სულელების დახმარება ამ მიზნის მიღწევამდე დიდ გზას გაატარებს. ჯოჯოხეთი შენი დაწყევლილი გულით."
  
  ვერტმფრენი მანჰეტენის სახურავებზე გადაფრინდა, როდესაც ჰეიდენმა მიიღო განმარტება, რომ რამზესმა და გეტორმა ჯერ კიდევ არ დატოვეს კუნძული, რადგან ისინი ნახეს სტეიტენ აილენდის ბორანთან ახლოს.
  
  "ფრაგმენტებმა, რომლებიც თარგმანში იკარგება, შეიძლება ყველას მოგვკლას", - ამოისუნთქა ჰეიდენმა და დრეიკმა სიმართლე აღიარა. სკოლის ეზოში ყველაზე პატარა ჩხუბიდან დაწყებული პრეზიდენტებისა და პრემიერ-მინისტრების ომამდე, ნიუანსი იყო ყველაფერი.
  
  მათი დანიშნულება სულ უფრო ახლოვდებოდა, როცა შენობები გადიოდა. მფრინავი ჩაყვინთა ორ ცათამბჯენს შორის სიჩქარის შესანარჩუნებლად, როცა ის თავისი მიზნისკენ მიემართებოდა. დრეიკი თავხედურად იტანდა თავს. ყურის ადუღებული ნაცრისფერი წყლები წინ იდგა. ქვემოთ მათ დაინახეს სადესანტო ვერტმფრენების ჯგუფი, ყველა მათგანი კოსმოსისთვის იბრძოდა.
  
  "Ამგვარად!" ჰეიდენი ტიროდა.
  
  მაგრამ პილოტი უკვე ციცაბო დაღმართში იყო, რის გამოც ვერტმფრენი გაჭირვებით დაეშვა, რათა თავისი მთავარი პოზიცია დაეკავებინა ყვავილების ქოთნების რიგისა და ავტობუსის გაჩერების წინ. დრეიკმა იგრძნო, რომ მისი მუცელი პირით იბრუნა. ჰეიდენმა ყვირილი შევიდა საკანში.
  
  "რა თქმა უნდა, ტერმინალი დახურულია", - თქვა მან. "თუ რამზესი აქ არის, რისი მიღწევა აქვს მას?"
  
  "შენს უკან უნდა იყოს სამაგრი და ხეების ქვეშ გაჩერებული მანქანების რიგი. პოლიციელებს იქ ჰყავთ ქალი, რომელმაც ის უკანასკნელი ნახა".
  
  "დიდი. ასე რომ, ახლა ჩვენ -"
  
  "მოიცადე!" ალისიას ყურებმა სხვის ხმებზე ადრე აღბეჭდა. "მესმის სროლის ხმა."
  
  "წადი."
  
  მანქანიდან გადმოსვლის შემდეგ გუნდი ტერმინალისკენ გაემართა და შენობის გასწვრივ დარბოდა. დრეიკმა შენიშნა, რომ მთავარი შესასვლელის ფართო მოსახვევის მიღმა, ბეტონის გრძელი პანდუსი მიდიოდა დოკ ზონამდე. იქიდან სროლები ისმოდა, გაშლილ სივრცეში გასროლილი, არ დაიხრჩო, თითქოს კედლებით.
  
  "იქ, უკანა მხარეს", - თქვა მან. "ეს სრიალიდან მოდის."
  
  მათ უკან ცას ვერტმფრენები ავსებდნენ. პოლიციელის კვნესის სხეული მათ გზაზე ეგდო, მაგრამ მან ისინი წინ მიიწია და დაზიანების კვალი არ აჩვენა. ჰაერში მეტი გასროლა გაისმა. გუნდმა იარაღები აიღო, გაიქცა ტანდემში და დაათვალიერა წინა ტერიტორია. მათ წინ კიდევ ერთი პოლიციელი დაიჩოქა, თავი დახარა, ხელი ეჭირა.
  
  "ეს ყველაფერი რიგზეა", - თქვა მან. "წადი. მხოლოდ ჭრილობა ხორცში. ჩვენ გვჭირდებით ბიჭებო. ისინი... ტოვებენ."
  
  - დღეს არა, - თქვა ჰეიდენმა და გაიქცა.
  
  დრეიკმა შეამჩნია სრიალის ბოლო და მის მარცხნივ კიდეები, ყველა ბეტონის სრიალი, რომელიც გამოიყენება ბორანისთვის. ტალღები მათ ძირში ტრიალებდა. - გესმის? თქვა მან, როცა სროლა ისევ დაიწყო. რამზესმა მიიღო ავტომატური ოცეული.
  
  ლორენი ერთადერთი იყო, ვინც თავი დაუქნია. "რომელი მათგანი?"
  
  "მეტი რაუნდი წუთში, ვიდრე AK. კლიპი ექვსასიდან რვაას რაუნდამდე. ლულების გამოცვლა ძალიან გაცხელების შემთხვევაში. ზუსტად არ არის ზუსტი, მაგრამ საშინელი, როგორც ჯოჯოხეთი. "
  
  "იმედი მაქვს, რომ ეს ნაძირალა მის ხელში დნება", - თქვა ალისია.
  
  პოლიციელთა ჯგუფი წინ დაჩოქილი იყო და გამუდმებით იჭერდა თავს დაფარვისთვის, როცა JAW ტყვიებს აფურთხებდა. თავზე ტყვიების რიგმა გადაიარა. ორმა პოლიციელმა საპასუხო ცეცხლი უპასუხა, მიზნად ისახავდა სრიალის შორს, სადაც ბორანი იყო ჩასმული.
  
  "ნუ მეტყვი..." თქვა დალმა.
  
  "ჩვენ ვფიქრობთ, რომ ის ბორანს ჯდება იქ ერთ-ერთი ტექნიკური გადასახადით," - თქვა ერთ-ერთმა პოლიციელმა. "Ორი ბიჭი. ერთმა დაგვიმიზნა, მეორემ ნავი დაძრა".
  
  - ასე გაქცევა არ შეუძლია, - გააპროტესტა ჰეიდენმა. "ეს... ეს არის... თამაში დასრულდა." თვალები საშინელებისგან უბრწყინავდა.
  
  - მისთვის, - თქვა ალისიამ თვითკმაყოფილად.
  
  - არა, არა, - ჩაიჩურჩულა ჰეიდენმა. "Ჩვენთვის. ჩვენ ეს ყველაფერი არასწორად გავიგეთ. რამზესი სიტყვასიტყვით ტოვებს ხმაურით. მე ვბეჭდავ მის მემკვიდრეობას. ბიჭებო, ის აპირებს ამ ატომური ბომბის აფეთქებას."
  
  "Როდესაც?"
  
  "Მე არ ვიცი. საუკეთესო ვარაუდი? ის მიემართება თავისუფლების კუნძულისა და ქანდაკებისკენ და აპირებს ამის გამოქვეყნებას მთელ სოციალურ მედიაში. ო ღმერთო, ღმერთო, წარმოიდგინე, - ჩაიჩურჩულა მან. "არ შემიძლია... უბრალოდ არ შემიძლია..."
  
  კინიმაკამ ფეხზე აიყვანა, დიდი მამაკაცი მიზანმიმართულად ღრიალებდა. "ჩვენ არ დავუშვებთ ამას. რაღაც უნდა გავაკეთოთ. ახლა".
  
  და დრეიკმა დაინახა SAW-ის ციმციმი დაახლოებით ორმოცდაათი ფუტის დაშორებით, მისი გასროლების ლეტალური ხარისხი, ერთადერთი რამ, რაც იდგა მათსა და რამზესს შორის და ბირთვული ბომბი.
  
  "ვის უნდა სამუდამოდ ცხოვრება, არა?"
  
  - არა, - ჩუმად თქვა ალისიამ. "ეს სამუდამოდ მოსაწყენი იქნებოდა, როგორც ჯოჯოხეთი."
  
  დალმა ბოლო შეხედა გუნდს. "მე მივიღებ ლიდერობას."
  
  იმ ბოლო წამის მეასედში, ნიუ-იორკის გმირებმა თავი შეიკავეს; SPEARERS-ის გუნდი, შემდეგ კი ყველა პოლიციელი და აგენტი ყურში. ყველა ფეხზე ადგა, გადაფურთხულ იარაღს დაუპირისპირდა და სიცოცხლის ბოლო არჩევანი გააკეთა.
  
  დალმა დაიწყო. "შეტევა!"
  
  
  თავი ორმოცდამესამე
  
  
  დრეიკი მეგობრების ცენტრში გაიქცა, ზუსტად იქ, სადაც უნდოდა ყოფილიყო, იარაღი ასწია და ძლიერად ისროლა. ყოველი გაშვებული ქვემეხიდან ტყვიები ისროლება წამში ორი ათას ხუთასი ფუტი სიჩქარით, მრავალჯერადი აფეთქება ეხმიანება მარაგებს. ფანჯრები დაიმსხვრა მთელ ბორანზე.
  
  რამდენიმე წამში განახევრეს უფსკრული და ინტენსიურად განაგრძეს სროლა. SAW მომხმარებელმა მაშინვე შეცვალა პარამეტრები, შოკირებული იყო თავდასხმის მანკიერებით. არა ის, რომ მან სროლა შეწყვიტა; მისმა ტყვიებმა კვალი მიაკვლიეს მარაგს და ზღვაში გავიდა, რადგან ის სავსებით შესაძლებელია უკან დახევა. დრეიკმა დიაპაზონი თვალებამდე ასწია, თითი ჩასხმაზე დაადო და გამოავლინა მამაკაცის თვისებები, რომელსაც უჭირავს SAW.
  
  "ეს ალიგატორია", - თქვა ჰეიდენმა კომენტარში. "არ გამოტოვო."
  
  SAW შემობრუნდა, უკან მიდიოდა მათკენ, ისევ ტყვიას აფურთხებდა. დრეიკმა წარმოიდგინა, რომ კასრი ახლა ისეთი ცხელი უნდა ყოფილიყო, რომ დნებოდა, მაგრამ არა საკმარისად სწრაფად. ტყვია პოლიციელს ტყვიაგაუმტარ ჟილეტში მოხვდა, შემდეგ კი მეორემ მეორეს ხელი გაუტეხა. ამ დროს მათი გული მზად იყო მკერდიდან ამოხტომისთვის, მაგრამ არც შეტევა შეუწყვეტიათ და არც სროლა შეუმცირებიათ. ბორანის ქვედა უკანა ნაწილი ჩამოვარდა, დაიმსხვრა, ღია ზურგი ისე იყო გახვრეტილი, რომ ყველის სახეხს ჰგავდა. ალიგატორი ძლიერად ატრიალებდა SAW-ს და ცდილობდა სიტუაციის გამოსწორებას. ტყვიებმა მათ თავების ზემოთ მდებარე სივრცე დაარტყეს.
  
  ბორანის ძრავის მოსაწყენი ხმა ნელ ღრიალში გადაიზარდა და ამან ყველაფერი შეცვალა. ალიგატორი ბორტზე გადახტა და გააფთრებული განაგრძო სროლა. წყალმა უკნიდან დაიწყო დუღილი და გემი წინ დაიძრა. დრეიკმა დაინახა, რომ ისინი ჯერ კიდევ ოცი ფუტის დაშორებით იყვნენ უკნიდან, დაინახა, რომ იგი მარცხნივ და გვერდით მოტრიალდა და იცოდა, რომ დროულად ვერასოდეს მივიდოდნენ იქ.
  
  ყვირილი, როცა დაეცა, გვერდიდან გადახტა და მოულოდნელად შეჩერდა. დალი მის გვერდით დაეცა. ჰეიდენი შემოვიდა, ამ ყველაფერმა ალიგატორის მიზანი კიდევ უფრო გაართულა, მაგრამ კაცს არ აინტერესებდა. მისი ფიგურა ჩანდა, რომ უკან იხევდა, უფრო ღრმად მიემართებოდა ბორანს.
  
  დრეიკმა ჰეიდენს ანიშნა და ჰეიდენმა ვერტმფრენები გამოიძახა.
  
  შავი ჩიტები შევარდნენ სრიალისკენ, დაეშვნენ და მიწიდან სამი ფუტის დაშორებით, როდესაც SPEAR-ის ეკიპაჟი ჩავიდა გემზე. როდესაც პოლიციელებმა და აგენტებმა გაათავისუფლეს ახალი კავშირი, რომელიც არასოდეს დაირღვა, მათ სალამი მიუგეს, როგორც შეეძლოთ, შემდეგ შვეულმფრენები პრაქტიკულად ჰაერში აიღეს. პილოტებმა მანქანები ზღვრამდე მიიყვანეს, აედევნენ ადუღებულ ბორანს და მალევე ზევით. ეს ის სანახაობა იყო, რასაც დრეიკი ვერასოდეს წარმოიდგენდა: ჩიტები, რომლებიც მომაკვდინებელი შავი მტაცებლებივით არიან ჩამოკიდებული ნიუ-იორკის ცაზე, ცნობილი საზღვაო ხაზი, როგორც ფონი, ემზადებიან სტეიტენ აილენდის ბორანს.
  
  "ძლიერად დაარტყით მათ", - უთხრა ჰეიდენმა ვერტმფრენის რადიოს. "და სწრაფად".
  
  დაღმართზე ორი შვეულმფრენი ბორანის უკანა მხარეს მივარდა. თითქმის მაშინვე, მოუსვენარმა ალიგატორმა თავი გვერდითა ფანჯრიდან გამოყო და გააფთრებული ფრენბურთი გაისროლა. მისი მესამე რაუნდი შეეჯახა ვერტმფრენის გარე კანს, მუშტით ურტყამდა ნაწილებს და აეშვა სხვებს. ვერტმფრენები კლდეებივით ჩამოცვივდნენ ციდან. დალმა კარი გააღო და უპასუხა, ტყვიებმა უიმედოდ გაიარა.
  
  "ისროლებს ისე, თითქოს ბრაზობს", - წუწუნებდა დრეიკი. "არასოდეს ურტყამს სწორ მიზანს."
  
  "Უკან დახევა". დალმა შეწყვიტა ალიგატორის დარტყმის მცდელობა და თავი შეიკავა მომავალისთვის.
  
  სამი წამის შემდეგ ეს მოხდა, მხოლოდ ეს არ იყო დარტყმა, უბრალოდ მოულოდნელი გაჩერება. პირველი ვერტმფრენი ბორანის ზედა გემბანზე გადავიდა, მეორე კი პორტისკენ, SPIR ეკიპაჟის დანარჩენი წევრები ბორტზე იმყოფებოდნენ. ისინი სწრაფად წავიდნენ, ჩექმები გემბანზე ტრიალებდნენ და ჯგუფებად იკრიბებოდნენ. ამის შემდეგ ვერტმფრენები ამაღლდნენ, რათა შეუერთდნენ თავიანთ ძმებს ჰაერში, სათვალთვალო ბორანს.
  
  ჰეიდენი რამდენიმე წამით გუნდთან პირისპირ აღმოჩნდა. "ჩვენ ვიცით, სად არის ის. ძრავის ოთახი. მოდით დავასრულოთ ეს ახლავე. "
  
  ისინი გარბოდნენ, ადრენალინი აჭარბებდა ზომას და შემდეგ ალიგატორმა აშკარად შეცვალა ტაქტიკა ქვემოთ გემბანზე.
  
  RPG-მ ჰაერში უსტვენდა, ვერტმფრენს შეეჯახა და აფეთქდა. ჩიტმა დაკარგა კონტროლი, ლითონი ყველა მიმართულებით გაფრინდა, ცეცხლმა მოიცვა შავი კორპუსი და იგი დაქანცული დაეცა ბორანის ზედა გემბანზე.
  
  ბრძანებაზე "Running SPEAR".
  
  
  თავი ორმოცდამეოთხე
  
  
  დრეიკმა ვერტმფრენის ძრავის ხმაში ცვლილება გაიგო და შეუმოწმებლად იცოდა, რომ მანქანა მათკენ მიიწევდა. თუ ეს საკმარისი არ იყო, მაშინ გახანგრძლივებული მტაცებელი ჩრდილი, რომელიც გავრცელდა გემბანზე, ზუსტად მიზანში იყო.
  
  გაიქეცი ან მოკვდი.
  
  მან მხრები გარე კარს მიაჯახუნა, მთელი ჩარჩო ჩამოაგდო და იქვე სივრცეში გავარდა. სხეულები მისდევდნენ, ტრიალებდნენ, იჭიმებოდნენ, ცოცავდნენ და უბიძგებდნენ. შვეულმფრენი ძლიერად დაეშვა, როტორები გაიჭრა და ლითონის კორპუსი დაიშალა. ყველაფერი დაწყებული ნაჭრებიდან დაწყებული მკლავებამდე შუბებამდე გაჭრილი ჰაერში, ცალ-ცალკე. ბორანი ქანაობდა და ღრიალებდა, წყალი მარცხნივ და მარჯვნივ აქაფდა.
  
  ცეცხლსასროლი ბურთი გაისროლა სხვა ვერტმფრენებისკენ, რომლებმაც მაშინვე მიიღეს მორიდებით მოქმედება, წმინდა იღბალმა ხელი შეუშალა მათ შეჯახებას. ცეცხლის ნაკადები ასველებდა ზედა გემბანსაც, იწვევდა ახალ ხანძრებს, ადიდებდა საღებავსა და ლითონის ბოძებს, დნობდა საღებავს. მთავარი როტორი მოხრილი იყო, როდესაც დრეიკის მარჯვნივ მოხვდა საყრდენზე და მოულოდნელად შეჩერდა მთელი იმპულსით იატაკზე. სხვა მფრინავმა ჭურვებმა ჩაამსხვრიეს ფანჯრები და გახვრეტილი კარკასი, ერთმა საშინელმა ღერომ პირდაპირ ნავის გვერდიდან გაიარა და ზღვაში გავიდა. დრეიკმა იგრძნო ცეცხლის შეხება, როცა სიცხემ მოიცვა, მხარზე გადახედა და დაინახა, რომ მთელი გუნდი იწვა მიდრეკილი, სმიტიც კი ლორენის თავზე იწვა. აფეთქებამ ჩაიარა და მათ აჯანყებას შეხედეს, შემდეგ კი ალიგატორი რამ სრულ სიგიჟემდე მიიყვანა.
  
  სიგიჟე.
  
  შემდეგი RPG გაიარა თავად ნავში, გაფრინდა რაკეტის გამშვებიდან და დაამტვრა გემბანები ფრენის დროს. აფეთქება ატყდა გემბანზე ჭურვიდან, რამაც ცეცხლის აფეთქებები და სასიკვდილო ნამსხვრევები გაგზავნა მათ მიმართულებით. დრეიკი ღრიალებდა, როცა ნაჭრებმა თავი და მხრები გაუხვრიტეს, დამშვიდებული იყო, რომ ტკივილმა აჩვენა, რომ ჯერ კიდევ ცოცხალი იყო. სუნთქვის შესაკრავად წამით დაათვალიერა ახალი გარემო წინ.
  
  გემბანზე გახეხილი ხვრელი იყო. ყველგან ხის გროვა ეგდო. კვამლი და ცეცხლი მოედინებოდა ერთ დროს დახურულ შუა ზედა გემბანზე.
  
  "გზა ნათელია", - თქვა მან.
  
  "Მხოლოდ შენთვის!" ლორენმა კინაღამ იკივლა.
  
  -მაშინ დარჩი, - გადააფურთხა კენზიმ და დალს მხარზე ხელი მოხვია. "კარგად ხარ, ტორსტ?"
  
  "დიახ, დიახ, კარგად ვარ. Გამიშვი".
  
  დრეიკი ნახევარი ძალით იყო, იმაზე ფრთხილი, ვიდრე მთელი ცხოვრება ახსოვდა. მის უკან ჯგუფი შეიკრიბა, ზუსტად იცოდნენ სად მიდიოდა. ბოლო მომენტში, როგორც მოელოდა, დალი სწორედ მხარზე გამოჩნდა.
  
  "ამას ვაკეთებთ, მეგობარო?"
  
  "ჩვენ მართლები ვართ."
  
  და ისინი გადახტეს ახალ ხვრელში, ჯერ ფეხები, თვალები მტრების ძებნაში. ისინი ძლიერად შეცვივდნენ ქვედა გემბანზე, უვნებლად შემოტრიალდნენ და გაწვრთნილი იარაღით წამოდგნენ.
  
  "სუფთა!" დრეიკი ტიროდა.
  
  ჩექმები მათ უკან მყარ გემბანზე შეხტა.
  
  კენზი ბოლოს მივიდა და დრეიკმა დაინახა, ჯერ ერთი, რომ გაიხადა მძიმე შიდა ქურთუკი და, მეორე, რომ შემოიხვია ვერტმფრენის პროპელერის სამი ფუტიანი ნაწილის ძირზე. მისი სახე კმაყოფილი იყო, როცა შვედს მიუბრუნდა.
  
  - ახლა, - თქვა მან, - იარაღი მაქვს.
  
  "ღმერთებმა დაგვეხმარონ".
  
  ისინი ხომალდში ერთნაირად შეიჭრნენ, რამზესსა და გატორთან ბრძოლას იღებდნენ. ბორანი სიჩქარეს აჩქარებდა ყოველი გავლის შემდეგ. თავისუფლების კუნძულიც იზრდებოდა, ჰორიზონტზე უფრო და უფრო ჩნდებოდა.
  
  "ნუთუ მანიაკი ვერ ხვდება, რომ ის ქანდაკებამდე ვერ მოხვდება?" კინიმაკა მძიმედ სუნთქავდა.
  
  - ამას ნუ ამბობ, - მიუბრუნდა ჰეიდენმა. "ნუ ამბობ."
  
  "ოჰ, მესმის."
  
  "ისინი არ ჩაძირავენ ამ ბორანს", დაარწმუნა დალმა. "ყურე არ არის საკმარისად ღრმა, რომ გადაყლაპოს... კარგი, იცი რა."
  
  შემდეგ გემბანზე, მათ საბოლოოდ იპოვეს თავიანთი მტაცებელი. ალიგატორი კარს იცავდა, სანამ რამზესი ბორანს მართავდა. სიგიჟისადმი უკვე აშკარა მიდრეკილების სულისკვეთებით, ბომბმწარმოებელმა გამოუშვა RPG, რომელიც მან მოამზადა სწორედ ასეთი მომენტისთვის. დრეიკმა ვერ შეიკავა სუნთქვა და დაიყვირა, რომ ყველა დაიფაროს, შემდეგ კი რაკეტამ ბორანის ცენტრში ზოლები დაარტყა და კვამლის ბურღული დატოვა, რომელიც ალიგატორის მანიაკალური სიცილით გაიფანტა.
  
  "ძალიან მოგწონს? დაიჭირე? ჩვენ უკვე ვკვდებით!"
  
  დრეიკმა მაღლა აიხედა და იპოვა ალიგატორი თითქმის მის ზემოთ, რომელიც რაკეტის უკან გარბოდა და თან ატარებდა სარაკეტო გამშვებს. თავად რაკეტამ ბორანი გაფრინდა და უკნიდან გავიდა, ჰაერში აფეთქდა. ალიგატორმა დრეიკის თავთან სარაკეტო გამშვები დაარტყა.
  
  იორკშირელი ჩაიკეცა, როცა რამზესი ბოლოს შებრუნდა, ხელი საჭეს უნებურად დაედო.
  
  - უკვე დაგაგვიანდა, - თქვა მან.
  
  დრეიკმა ალიგატორს მუცელში დაარტყა, მაგრამ მან უკან დაიხია და კვლავ აფრქვევდა თავის მსხვილ იარაღს. გულწრფელად რომ ვთქვათ, ამან გუნდს დამატებითი მომენტი გადადო. არავის სურდა ასეთი ხორციანი ჯოხის დარტყმა, მაგრამ ბორანის შიგნით დიდი ადგილი იყო, რაც დალს და სხვებს უფრო მეტ მანევრირებას აძლევდა. ალიგატორი დაიღრინა და შემობრუნდა, შემდეგ პირდაპირ რამზესს, ტერორისტ პრინცს გაიქცა, რომელიც ახლა ნახევრად ავტომატურ პისტოლეტს ატარებდა. დრეიკმა შენიშნა ალიგატორის ზურგზე მიბმული ზურგჩანთა.
  
  - თქვენ მხოლოდ გარდაუვალს აყოვნებთ, - თქვა რამზესმა.
  
  ერთი ხელით ორთქლის შიგნიდან შესხურებით, მან მეორე ხელით ოდნავ შეცვალა კურსი და დაუმიზნა თავისუფლების კუნძულს.
  
  "როდესმე გიფიქრიათ როგორ იცხოვროთ?" თქვა დრეიკმა დახლის უკან. "ბაზარი? ჩაკეტვა? დახვეწილი გაქცევის გეგმა? რა ჯანდაბა იყო ეს ყველაფერი?"
  
  "აჰ, ბაზარი მხოლოდ - როგორ უნდა ვთქვა - გასაყიდად იყო? ხსნა ჩემი ამქვეყნიური სიკეთისგან. ციხე - დამშვიდობება და ნიშნავს დასასრულს. ბოლოს და ბოლოს, შენ წამიყვანე პირდაპირ ნიუ-იორკში. და გაქცევის გეგმა - დიახ, ცოტა რთული, ვაღიარებ. მაგრამ ხედავ ახლა? უკვე დაგაგვიანდა. Დრო გადის."
  
  დრეიკმა ზუსტად არ იცოდა რას გულისხმობდა რამზესი, მაგრამ აზრი ნათელი იყო. სამალავიდან გამოსულმა ბორბალს ტყვიები დაასხა და მათ უკან გაიქცა, მისი გუნდი იქვე იყო. აღარ არის ლაპარაკი; ეს იყო მისი ბოლო თამაში. რამზესმა უკან დაიხია, მხრიდან სისხლი სდიოდა. ალიგატორი ყვიროდა, როცა ტყვიები მის სხეულში შევიდა. მინამ ორივე ტერორისტი დაკბილული სპრეით დაფარა.
  
  დრეიკმა კარი შეამტვრია, შემდეგ კი გასრიალდა, ჩარჩოდან გადმოხტა და ძლიერად დაამუხრუჭა, ლანძღვა იღბალს. დალი გადახტა, კენზი მის გვერდით იყო. ორივენი შევიდნენ ბორბალში და იარაღი ასწიეს მოსაკლავად. რამზესი მათ მთელი ძალით შეხვდა შვიდფეხა, დაკუნთული გიჟის, ველური ძაღლივით ღრიალი; შემოიჭრა და მათ გარშემო გაფანტვა სცადა.
  
  დალმა ეს არ მოითმინა, წინააღმდეგობა გაუწია უხეში ძალას და მიიღო ყველა დარტყმა. კენზი ორივეს ირგვლივ ცეკვავდა და საშიში მგელივით ურტყამდა რამზესის ფლანგებს. რადიკალმა პრინცმა სცემა შვედი. მხრის ბარჟამ დალს შეაკანკალა. წარმოუდგენლად ძლიერმა ხელებმა შვედს ყელზე მოჰკიდა ხელი და შეკუმშვა დაიწყო. ხელები მაღლა ასწია დალმა ნახევრად მოიხსნა ხელი და შემდეგ თვითონ აიღო ერთი; ორივე მამაკაცი ირხეოდა და იკუმშებოდა ერთმანეთზე, სანამ ვერც ერთი ვერ სუნთქავდა. რამზესმა დალი შემობრუნდა და ისევ კედელს მიაჯახუნა, მაგრამ შვედის ერთადერთი რეაქცია ფართო ღიმილი იყო.
  
  კენზი ჰაერში გადმოხტა და იდაყვი, რომელიც დამსხვრეული ძალით ჩამოაგდო, პირდაპირ რამზესის ტყვიის ჭრილობაზე ასწია. არასოდეს ელოდა ერთი დარტყმის დასრულებას ასეთი ჩხუბის დასრულებას, შემდეგ მან ყელში დაარტყა მამაკაცს ყვირილის დროსაც კი, რამაც თვალები გაუბრწყინდა.
  
  შემდეგ რამზესმა შეძრწუნებული, სისხლით გაჟღენთილი, მოშორდა, მან პირღებინება. დალმა გაათავისუფლა იგი, იგრძნო დასასრული. ტერორისტის მზერა შვედებისკენ იყო მიპყრობილი და მათში დამარცხების ნიშნები არ ჩანდა.
  
  "ამ მომენტს გამარჯვების მომენტად მივიღებ," თქვა მან. "და გატეხე კაპიტალიზმის გული".
  
  ისე გაუწოდა ხელი, თითქოს ალიგატორის შეხება სურდა.
  
  დალმა უპასუხა. ტყვია რამზესს მუცელში მოხვდა და უკან დააგდო.
  
  ალიგატორი გადახტა და რამზესს დაეცა.
  
  ტერორისტმა პრინცმა მოახერხა ჩამოვარდნილი ალიგატორის ზურგზე მიბმული ზურგჩანთის დაჭერა, გაშლილი ხელით ჩაეჭიდა ღია ცისფერ მავთულს, რადგან ორივე ჩამოინგრა.
  
  კენზი წინ მიიწევდა და დამიზნებით მავთულს უჭერდა ხელს, ერთადერთი იარაღით, რომელიც ხელთ ჰქონდა, საუკეთესო იარაღით, უხეში კატანა. მისი დანა სწრაფად გაჭრა, რამზესს მხარზე ხელი მოჰკვეთა, რის გამოც ტერორისტი უკიდურესად გაკვირვებული გამოიყურებოდა.
  
  ხელი იატაკს დაარტყა იმავე დროს, როგორც ალიგატორი, მაგრამ თითები მაინც ეჭირა ლურჯი მავთულის ახლა ღია ბოლოში.
  
  - უპრობლემოდ, - ამოიხვნეშა რამზესმა. "მართალი იყავი, რომ ასე დამესხა. საათი არ იკეცებოდა. მაგრამ..." მას სპაზმი ჰქონდა, სისხლი სწრაფად მოედინებოდა კუჭიდან, მკლავიდან და მარცხენა მხრიდან.
  
  "ეს... ხდება... ახლა."
  
  
  თავი ორმოცდამეხუთე
  
  
  დრეიკი იატაკზე დაცოცავდა, ალიგატორი მუცელზე შემოატრიალა, როცა გიჟი დასისხლიანებულ გემბანზე ჩაიცინა. დალი გვერდით დაეცა, ტკივილი, საშინელება და წინათგრძნობა მთელ სახეზე ეწერა. სამაჯური ჩაიკეცა, მაგრამ დრეიკმა მყისიერად გაშალა იგი, შემდეგ გაათავისუფლა ლითონის კორპუსი უხეში მასალისგან.
  
  მათ წინ უკუმთვლელი ტაიმერი იდგა, მისი მოციმციმე წითელი ნომრები ისეთივე ავისმომასწავებელი და შემზარავი, როგორც სისხლი, რომელიც მათ მუხლებს ქვეშ იატაკზე ასხამდა.
  
  - ორმოცი წუთი, - ჩაილაპარაკა პირველმა ჰეიდენმა და ხმა ჩაჩუმდა. "ნუ ითამაშებ, დრეიკ. განიარაღება ეს ნივთი ახლავე".
  
  დრეიკი უკვე ატრიალებდა ბომბს, ისევე როგორც წინა დროს. კინიმაკამ მას ღია დანა გადასცა, რომელიც მან აიღო, ფრთხილად მოძრაობდა, ფრთხილი იყო იმ მრავალი ბომბის ხაფანგისგან, რომელიც შეიძლება ამოქმედდეს ისეთი ბომბის შემქმნელმა, როგორიც გატორია. როდესაც მან მოწყობილობა ამოიღო გიჟურ ტერორისტს, მან მზერა ალისიასკენ გააპარა.
  
  - სხვა სიტყვა აღარ არის, - თქვა მან, მამაკაცს იღლიებში მოჰკიდა ხელი და გაიყვანა. ასეთი მკვლელი არ იქნება წყალობა.
  
  მტკიცე ხელით მან ბომბის წინა პანელი ამოიღო. შეკრული ლურჯი მავთულები იყო მიმაგრებული, უხერხულად გადაჭიმული.
  
  "ეს არ არის ბომბი ბომბი", - ჩურჩულებდა დალი. "Ფრთხილად იყავი".
  
  დრეიკი შეჩერდა, რათა კარგად დაეთვალიერებინა მეგობარს. "გინდა ამის გაკეთება?"
  
  "და იყოს პასუხისმგებელი მის გაშვებაზე? Ნამდვილად არ. არა."
  
  დრეიკმა ქვედა ტუჩი მოიკვნიტა, კარგად აცნობიერებდა ყველა ამ ფაქტორს. მოციმციმე ათვლა იყო მუდმივი შეხსენება იმისა, თუ რამდენი დრო დარჩათ მათ.
  
  ჰაიდენმა დაურეკა მურს. კინიმაკამ მეფურთხეები გამოიძახა. ვინმეს მოუწოდა NEST. როდესაც დრეიკმა მოწყობილობას შეხედა, ყველა ასპექტი განიხილებოდა და ინფორმაცია სწრაფად შემოვიდა.
  
  - ისევ გაიყვანეთ მავთულები, - შესთავაზა დალმა.
  
  "ზედმეტად სარისკო."
  
  "ვვარაუდობ, რომ ამჯერად მოძრაობის სენსორი არ არის, თუ ვიმსჯელებთ ალიგატორის სირბილით."
  
  "მართალია. და ჩვენ არ შეგვიძლია ხელახლა გამოვიყენოთ თქვენი შთამბეჭდავი იდეა".
  
  "ჩამოქცევის წრე?"
  
  "პრობლემა სწორედ ამაშია. მათ უკვე გამოიყენეს რაღაც ახალი - გაუმართავი მავთული. და ეს ნაძირალა ნამდვილია. თუ მე შევაბიჯებ მასში, შეიძლება ამან იმუშაოს. "
  
  ალიგატორი მეზობელი ოთახიდან არაამქვეყნიურ ხმებს გამოსცემდა, სანამ ალისია მუშაობდა. დიდი ხანი არ გასულა, რომ მან თავი გატეხილი კარიდან ჩაყო. "ის ამბობს, რომ ბომბს აქვს ჩამრთველი". მან მხრები აიჩეჩა. "მაგრამ მაშინ ვფიქრობ, რომ ის ამას გააკეთებდა."
  
  "დრო არ არის", - თქვა დალმა. - ამის დრო არ არის, ჯანდაბა.
  
  დრეიკმა მზერა ტაიმერს დახედა. მათ უკვე ოცდათხუთმეტი წუთი ჰქონდათ დარჩენილი. ზურგზე მიეყრდნო თავის მხრებს. "ჯანდაბა, ჩვენ არ შეგვიძლია ამ რისკზე წასვლა. რამდენ ხანში მოვა ბომბების რაზმი აქ?"
  
  "მაქსიმუმ ხუთი წუთი", - თქვა კინიმაკამ, როდესაც ვერტმფრენები ბორანის გემბანზე ჩამოვარდნენ, სადაც კი შეეძლოთ. დანარჩენები ოდნავ მაღლა იდგნენ, როდესაც მაშველები ხტნენ. "მაგრამ რა მოხდება, თუ მათ არ შეუძლიათ მისი გამორთვა?"
  
  "რას იტყვით ყურეში გადაგდებაზე?" ლორენმა შესთავაზა.
  
  - კარგი იდეაა, მაგრამ ძალიან პატარა, - ჰკითხა უკვე ჰაიდენმა მურს. "დაბინძურებული წყალი დაასველებს ქალაქს".
  
  დრეიკი წინ და უკან ქანაობდა, სიგიჟეზე ფიქრობდა, შემდეგ კი დალის თვალი მოჰკრა. შვედსაც იგივე აზრი ჰქონდა, იცოდა. მათი მზერით ისინი პირდაპირ და მარტივად ურთიერთობდნენ.
  
  Ჩვენ შეგვიძლია ამის გაკეთება. ეს ერთადერთი გზაა.
  
  ბრმები ვიქნებოდით. შედეგი უცნობია. ერთხელ დაწყებული, უკან დაბრუნება აღარ არის. ცალმხრივად წავიდოდით.
  
  მერე რა ჯანდაბას ელოდები? ადექი დედიკო
  
  დრეიკმა დალის თვალებში გამოწვევას გამოეხმაურა და გასწორდა. ღრმად ამოისუნთქა, თოფი მიაკრა, პისტოლეტები მოათავსა და ზურგჩანთიდან ატომური ბომბი ამოიღო. ჰეიდენმა გაფართოებული თვალებით შეხედა, გამჭრიახი წარბებით.
  
  "რა ჯანდაბას აკეთებ?"
  
  - თქვენ ზუსტად იცით, რას ვაკეთებთ.
  
  "უსაფრთხო დისტანციები შეიძლება არ ემთხვეოდეს. შენთვის ვგულისხმობ."
  
  "მაშინ ისინი არ გააკეთებენ." დრეიკმა მხრები აიჩეჩა. "მაგრამ ჩვენ ყველამ ვიცით, რომ მხოლოდ ერთი გზა არსებობს ამ ქალაქის გადასარჩენად."
  
  დრეიკმა აიღო ბირთვული ბომბი და დალი წინ წავიდა. ალისიამ ის კიდევ ერთი ძვირფასი წამით გააჩერა.
  
  "მხოლოდ ერთი კოცნის შემდეგ მიდიხარ? ნუ მისცემთ უფლებას, რომ ეს იყოს ჩემს ცხოვრებაში ყველაზე ხანმოკლე ურთიერთობა".
  
  - მიკვირს, რომ უფრო მოკლეები არ გქონდა.
  
  "მე განზრახ ვაკლებ იმ ბიჭს, რომელიც მეგონა, რომ მომწონდა, რომელზედაც გავბრაზდი და დაახლოებით რვა წუთის შემდეგ მომბეზრდა."
  
  "Კარგია. შევხვდებით რამდენიმე შემდეგ. "
  
  ალისია მას თვალებით ეჭირა და სხეულის დანარჩენი ნაწილი სრულიად უძრავი იყო. "Მალე დაბრუნდი".
  
  ჰეიდენი დრეიკსა და დალს შორის ჩაეშვა, სწრაფად ლაპარაკობდა, მურისგან ინფორმაციას აწვდიდა და თვალი ადევნებდა მათ, ვისაც შეეძლო პირველადი დახმარების გაწევა.
  
  "ისინი ამბობენ, რომ ბომბის ტევადობა ხუთიდან რვა კილოტონამდეა. თუ გავითვალისწინებთ მის მოცულობას, წონას და სისწრაფეს, რომლითაც ის ჩაიძირება..." იგი შეჩერდა. "უსაფრთხო სიღრმე არის ათას რვაასი ფუტი..."
  
  დრეიკი დაემორჩილა, მაგრამ ზედა გემბანისკენ მიმავალი კიბეებით ავიდა. "ჩვენ გვჭირდება ყველაზე სწრაფი ვერტმფრენი, რაც თქვენ გაქვთ", - უთხრა მან მოახლოებულ პილოტს. "დაწყევლა თავი. არავითარი წუწუნი. უბრალოდ მოგვეცით ეს დაწყევლილი გასაღებები."
  
  "Ჩვენ არ ვართ-"
  
  შეაწყვეტინა ჰეიდენმა. "დიახ, თვრამეტი ფუტი მთელი ამ რადიაციის გასანეიტრალებლად, ჯეკის ბრძანების მიხედვით. ჯანდაბა, თქვენ უნდა იყოთ ოთხმოცი მილი ნაპირიდან."
  
  დრეიკმა იგრძნო, რომ ბომბის ლითონის კორპუსი ოდნავ სრიალებდა ოფლის თითებში. "ოცდაათ წუთში? ეს არ მოხდება. კიდევ რა გაქვს?"
  
  ჰეიდენი გაფითრდა. "არაფერი, დრეიკ. მათ არაფერი აქვთ."
  
  "ახლა ეს სლეხი ლამაზად გამოიყურება", - თქვა დალმა.
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ ალისია სწრაფად გავიდა, ზედა გემბანისკენ მიემართებოდა და ზღვას უყურებდა. რას ეძებდა იგი იქ?
  
  პილოტი მიუახლოვდა, ბლუთუს მოწყობილობა ჩაფხუტის ძირში ციმციმდა. "ჩვენ გვყავს ჯარში ყველაზე სწრაფი ვერტმფრენი", - თქვა მან. "ბელი სუპერკობრა. ორასი მილი საათში თუ დააძვრები მას. "
  
  დრეიკი ჰეიდენს მიუბრუნდა. "იმუშავებს?"
  
  "მე ვფიქრობ, დიახ". მან თავის თავში რამდენიმე გონებრივი არითმეტიკული გამოთვლები გააკეთა. "მოიცადე, ეს არ შეიძლება."
  
  დრეიკი ნუკს მიეჯაჭვა, წითელი ნომრები ისევ ციმციმებდა, დალი მის გვერდით იყო. "მოდით!"
  
  - ოთხმოცი მილი, - თქვა მან, როცა გარბოდა. "დიახ, თქვენ შეგიძლიათ ამის გაკეთება. მაგრამ ეს მხოლოდ დაგტოვებთ... სამ წუთს ჯოჯოხეთის გასასვლელად. აფეთქების ზონას ვერ გაექცევი!"
  
  დრეიკი მიუახლოვდა სუპერ კობრას სიჩქარის შენელების გარეშე, აიღო დახვეწილი ნაცრისფერი კონტურები, კოშკები, სამმაგი ქვემეხები, რაკეტების სათავსები და ჯოჯოხეთის ცეცხლსასროლი იარაღი.
  
  "საკმარისია," თქვა მან.
  
  - დრეიკი, - შეაჩერა ჰეიდენმა. "თუნდაც ატომური ბომბი უსაფრთხოდ ჩამოაგდოთ, აფეთქება გაანადგურებს თქვენ."
  
  "მაშინ შეწყვიტეთ ჩვენი დროის დაკარგვა", - თქვა იორკშირელმა. "თუ თქვენ, მურმა ან ვინმემ თქვენს თავში არ იცის სხვა გზა?"
  
  ჰაიდენი ისმენდა მონაცემებს, რჩევებსა და დაზვერვას, რომლებსაც მური მუდმივად აწვდიდა. დრეიკი გრძნობდა, როგორ ქანაობდა ბორანი ადიდებულ ტალღებზე, ხედავდა მანჰეტენის ცისლაინს ახლოდან, შეეძლო ჭიანჭველების მსგავსი აურზაურიც კი, რომელიც უკვე დაბრუნდა მათ ცხოვრებაში. ყველგან იყო საბრძოლო ხომალდები, ჩქაროსნული კატარღები და ვერტმფრენები, რომლებსაც პილოტირებდნენ ბევრი, ვინც სიცოცხლეს გაწირავდა დღის გადასარჩენად.
  
  მაგრამ ეს ყველაფერი მხოლოდ ორამდე ჩამოვიდა.
  
  დრეიკი და დალი ჩასხდნენ SuperCobra-ში და მიიღეს ავარიის კურსი გამავალი პილოტისგან.
  
  - წარმატებებს გისურვებთ, - თქვა მან წასვლისას. "Და წარმატებები".
  
  
  თავი ორმოცდამეექვსე
  
  
  დრეიკმა ნუკი გადასცა დალს ოდნავ ღიმილით. "ვიფიქრე, რომ თქვენ შეიძლება გინდოდეთ პატივისცემა, მეგობარო."
  
  შვედმა ბომბი აიღო და ვერტმფრენის უკანა მხარეს ავიდა. "არ ვარ დარწმუნებული, რომ შემიძლია ვენდო, რომ მართავ სწორ ხაზზე."
  
  "ეს არ არის მანქანა. და მე ნამდვილად მჯერა, რომ ჩვენ უკვე დავადგინეთ, რომ მე შემიძლია თქვენზე უკეთ მართოთ. "
  
  "Რატომ არის ეს? მე ასე არ მახსოვს".
  
  "მე ინგლისელი ვარ. შენ არ ხარ ასეთი."
  
  "და კონკრეტულად რა კავშირი აქვს ეროვნებას?" დალი სავარძელში ჩაეშვა.
  
  - მემკვიდრეობა, - თქვა დრეიკმა. "სტიუარტი. ჰამილტონი. ნადირობა. ღილაკი. გორაკი. Და უფრო მეტი. შვედეთი ყველაზე ახლოს იყო ფორმულა 1-ის მოგებასთან, როდესაც ფინეთმა პირველი ადგილი დაიკავა.
  
  დალმა ჩაიცინა, თასმით ჩაიკრა და შავი ლითონის ჩანთა მუხლებზე დაეყრდნო, კარი დახურა. "ნუ ლაპარაკობ ასე ხმამაღლა, დრეიკ. ბომბი შეიძლება აღჭურვილი იყოს "უაზრო" სენსორით."
  
  "მაშინ ჩვენ უკვე გავურბივართ."
  
  გადაცემათა კოლოფის ჯოხზე დაჭერით, მან ვერტმფრენი ბორანს მოშორებით ასწია, დარწმუნდა, რომ ცა მოწმენდილი იყო. მზის შუქი მის უკან იფეთქებდა და ირეკლავდა ქალაქის მილიონობით ამრეკლავ ზედაპირს, რამაც მას მცირე შეხსენება მისცა იმის შესახებ, თუ რატომ აკეთებდნენ ამას. მისკენ მიმართული სახეები პატივისცემით იყურებოდა გემბანის ქვემოდან, ბევრი მათგანი მისი მეგობრები და ოჯახი, თანაგუნდელები. კენზი და მაი მხარ-მხრე იდგნენ, მათი სახეები გამოუხატავი იყო, მაგრამ ბოლოს ის ისრაელმა გააღიმა.
  
  მან საათზე დააკაკუნა და ტუჩებით თქვა: გააგრძელე ჯანდაბა.
  
  ალისია არსად ჩანდა და არც ბო. დრეიკმა სამხედრო ვერტმფრენი ტალღებზე დაბლა გაგზავნა ატლანტის ოკეანის პირდაპირ გზაზე. ქარები გადაკვეთეს მათ გზას და მზის შუქი ანათებდა ყოველ ღვარძელზე. ჰორიზონტები გადაჭიმულია ყველა მიმართულებით, ღია ცისფერი ცის სარდაფები ეჯიბრებიან ზღვების შიშის მომგვრელ სივრცეებს. მათ უკან ეპიკური ჰორიზონტი გაქრა, რადგან წუთები და წამები ნელ-ნელა უახლოვდებოდა ნულს.
  
  - თხუთმეტი წუთი, - თქვა დალმა.
  
  დრეიკმა ოდომეტრს დახედა. "სწორი გრაფიკით."
  
  "რამდენი დრო დაგვრჩება?"
  
  - სამი წუთი, - ხელი ასწია დრეიკმა. პლუსი თუ მინუსი.
  
  "რამდენი მილის არის ეს?"
  
  "საათში ორასი მილის სიჩქარით? დაახლოებით შვიდი. "
  
  დალმა იმედიანი სახე მიიღო. "Ცუდი არაა".
  
  - იდეალურ სამყაროში - მხრები აიჩეჩა დრეიკმა. "არ მოიცავს შემობრუნების მანევრებს, აჩქარებას, ზვიგენის თავდასხმას. სხვა რა ჯანდაბა დაგვყარეს იქ".
  
  "ამ ნივთს აქვს გასაბერი?" დალმა მიმოიხედა ირგვლივ, თითები მაგრად მოუჭირა ბირთვულ ბომბს.
  
  "თუ ეს მოხდება, არ ვიცი სად." დრეიკმა საათს დახედა.
  
  აფეთქებამდე თორმეტი წუთით ადრე.
  
  "მზად იყავი".
  
  "ყოველთვის ასე."
  
  "დადებ, რომ არ ელოდი, რომ ამას გააკეთებდი, როცა დღეს გაიღვიძებ."
  
  "Რა? ჩააგდე ბირთვული ბომბი ატლანტის ოკეანეში ნიუ-იორკის გადასარჩენად? ან პირისპირ გელაპარაკებით საზღვაო ქვეითთა კორპუსის ვერტმფრენში ყოფნისას?"
  
  - კარგი, ორივეა.
  
  "პირველი ნაწილი გამახსენდა".
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია, ღიმილი ვერ დამალა. "რა თქმა უნდა, ეს მოხდა. შენ ხარ ტორსტენ დალი, დიდი გმირი."
  
  შვედმა მოხსნა ბირთვული იარაღი სულ რაღაც წამით, რათა ხელი დრეიკს მხარზე დაადო. "და შენ ხარ დრეიკი, მეტ დრეიკი, ყველაზე მზრუნველი ადამიანი, ვისაც კი ოდესმე ვიცნობდი. არ აქვს მნიშვნელობა რამდენად ცდილობ მის დამალვას".
  
  "მზად ხარ ჩამოაგდო ეს ბირთვული ბომბი?"
  
  "რა თქმა უნდა, ასეა, ჩრდილოეთიდან სულელო."
  
  დრეიკმა აიძულა ვერტმფრენი ჩაყვინთვა და ცხვირი მკვეთრად გაემართა ნაცრისფერ შეშუპებაში. დალმა გააღო უკანა კარი და შემობრუნდა, რომ უკეთეს მდგომარეობაში ჩასულიყო. ჰაერის ნაკადმა გაიარა სუპერკობრა. დრეიკმა საკონტროლო ჯოხს ხელი მოჰკიდა და პედალებს დააჭირა და სწრაფად ვარდნა განაგრძო. დალმა ატომური ბომბი უკანასკნელად გადაიტანა. ტალღები ადიდდა, შეეჯახნენ და აფრქვევდნენ მათკენ არარეგულარულ ნაპერწკლებს, მოციმციმე თეთრი ქაფით, რომელიც გაჟღენთილია მზის ბრწყინვალე ნაპერწკლებით. ყველა კუნთი გამკაცრდა, დრეიკმა საბოლოოდ ძლიერად აიწია თავი, გააბრტყელა ჰალო და თავი მოაბრუნა, რათა უყურა დალი, როგორ აგდებს ლითონის გარსაცმით საბოლოო განადგურების იარაღს კარიდან.
  
  ის ტალღებში ჩავარდა, მბრუნავი ბომბი, რომელიც ადვილად შედიოდა წყალში დაბალი სიმაღლის გამო, რომელზედაც ის გაათავისუფლეს, კიდევ ერთი უტყუარი გზა იმისთვის, რომ დარწმუნდეთ, რომ შეფერხების საწინააღმდეგო სენსორი ნეიტრალური დარჩა. დრეიკმა ისინი მყისიერად გააცილა გზიდან, ისე დაბლა სრიალდა ტალღებზე, რომ მათ გადალახეს მისი სრიალი, არ კარგავდა დროს ასვლაზე და ვერტმფრენს ავარიის შემთხვევაში დაცემისთვის ნაკლები ადგილი აძლევდა.
  
  დალმა საკუთარი საათი შეამოწმა.
  
  Ორი წუთი.
  
  "ფეხი დადე."
  
  დრეიკმა კინაღამ გაიმეორა, რომ ის რეალურად არ მართავდა, მაგრამ სამაგიეროდ ყურადღება გაამახვილა იმაზე, რომ ჩიტი რაც შეიძლება სწრაფად გარბოდა, რადგან იცოდა, რომ შვედმა მხოლოდ ზეწოლას აკლდა. ახლა ეს ყველაფერი წამებზე ჩამოვიდა - დრო ატომური აფეთქების წინ, მილები, რომლებიც ისინი ამოიღეს აფეთქების რადიუსიდან, მათი სიცოცხლის ხანგრძლივობა.
  
  - თვრამეტი წამი, - თქვა დალმა.
  
  დრეიკი ჯოჯოხეთისთვის მოემზადა. "კარგი იყო, მეგობარო."
  
  ათი... ცხრა...
  
  - მალე გნახავ, იორკი.
  
  ექვსი, ხუთი, ოთხი...
  
  "არა, თუ დავინახე შენი სულელი..."
  
  Ნული.
  
  
  თავი ორმოცდამეშვიდე
  
  
  დრეიკმა და დალმა ვერ დაინახეს პირველადი წყალქვეშა აფეთქება, მაგრამ წყლის უზარმაზარი კედელი, რომელიც მათ უკან ზღვიდან ამოიფრქვა, საკმარისი იყო იმისთვის, რომ მათი გული გაეცინა. თხევადი სოკოს ღრუბელი, რომელიც ათასობით ფუტს ისვრის ჰაერში, შლის ყველაფერს, მიიჩქარის ატმოსფეროსკენ, თითქოს თავად მზის ჩახშობას ცდილობს. ამაღლდა სპრეის გუმბათი, დარტყმითი ტალღების წინამორბედი, სფერული ღრუბელი, მაღალი ზედაპირის ტალღები და საბაზისო ტალღა, რომელიც ხუთას მეტრზე მეტ სიმაღლეზე აიწევს.
  
  აფეთქების ტალღა ვერ შეჩერდა, ეს იყო ადამიანის მიერ შექმნილი ბუნების ძალა, ენერგიის დაშლა. ის ჩაქუჩის დარტყმის მსგავსად მოხვდა ვერტმფრენის უკანა მხარეს, დრეიკს ისეთი შთაბეჭდილება უქმნიდა, რომ მას ბოროტი გიგანტის ხელით აძგერებდა. თითქმის მაშინვე, ვერტმფრენი ჩაყვინთა, ადგა და შემდეგ გვერდზე გადაბრუნდა. დრეიკის თავი მეტალს მოხვდა. დალი მოჯადოებული ძაღლის მიერ გადაგდებული ნაჭრის თოჯინასავით ჩაეჭიდა.
  
  ვერტმფრენი შეირყა და შემოვიდა, ის შეარყია გაუთავებელმა აფეთქებამ, დინამიურმა ტალღამ. ის ისევ და ისევ ტრიალებდა, პროპელერები ნელდებოდა, კორპუსი ირხევოდა. მის უკან უზარმაზარი წყლის ფარდა აგრძელებდა აწევას, რომელსაც ტიტანური ძალა ამოძრავებდა. დრეიკი ყველანაირად ცდილობდა შეგნებულიყო, დათმო ყოველგვარი კონტროლი მის ბედზე და უბრალოდ ცდილობდა შეენარჩუნებინა, ფხიზლად და მთლიანობაში დარჩენილიყო.
  
  დრო უკვე აღარ იყო მნიშვნელოვანი და მათ შეეძლოთ საათობით დაეჯახათ ამ აფეთქებას, მაგრამ მხოლოდ მანამ, სანამ ის გაქრა და ისინი მის ტალღაზე იყვნენ, რომ მისი დამანგრეველი ძალის ნამდვილი შედეგები ნათელი გახდა.
  
  ვერტმფრენი, თითქმის თავდაყირა, ატლანტიკისკენ დაიძრა.
  
  კონტროლიდან გამოსული, დრეიკი მოემზადა ზემოქმედებისთვის, რადგან იცოდა, რომ ავარიას რომ გადაურჩებოდნენ, არც მაშველი ჯოხი ჰქონდათ, არც მაშველი ჟილეტები და არც გადარჩენის იმედი. როგორღაც შეინარჩუნა საკმარისი ცნობიერება, რომ მთელი ძალით შეენარჩუნებინა, უყურებდა მათ ჩაძირვას ოკეანეში.
  
  
  თავი ორმოცდამერვე
  
  
  ალისიამ დაინახა, რომ დრეიკმა კავშირი დაამყარა თავის თავში მისგან დაახლოებით სამი წამის შემდეგ. დალმაც. ბიჭები ნელა იყვნენ, მაგრამ ის ვერასდროს იტყოდა. ბევრად უკეთესი იყო რაღაცეები რეზერვში შემენახა. როგორც სხვებმა გაარკვიეს და ჰეიდენმა რჩევისთვის მური და მისი მთავრობის ახლობლები მიმართა, ალისიას ჰქონდა საბედისწერო ცოდნა, რომ უსაფრთხო დისტანციების კანონი მათ ყველა დიდ ტანჯვას გამოიწვევდა მომდევნო ნახევარი საათის განმავლობაში. როდესაც დრეიკი ვერტმფრენის ხელში ჩაგდებას ცდილობდა, ალისიამ მზერა და ყურადღება სხვა რამეზე გადაიტანა.
  
  ვერტმფრენი ჩამოვარდებოდა, მან ეს იცოდა, ამიტომ აშკარა არჩევანს სხვა ფრინველთან ერთად ნადირობისას აზრი არ ჰქონდა. მაგრამ თუ მისი ვერტმფრენი საათში ორასი მილის სიჩქარით დაფრინავდა...
  
  ალისია ბო განზე წაიყვანა, აუხსნა თავისი გეგმა და შემდეგ იპოვა ჯარისკაცი, რომელმაც ისინი აშშ-ს სანაპირო დაცვას გააცნო.
  
  "რა არის თქვენი ყველაზე სწრაფი გემი?"
  
  იმ დროისთვის, როცა დრეიკი დაშორდა, ალისია გემბანის ქვემოთ იყო და ხტებოდა ნაჩქარევად გადაკეთებულ Defender-ის კლასის საჭრელზე, რომელიც საათში ოთხმოც მილზე მეტ სიჩქარეს აღწევდა. როგორც ერთ-ერთმა ცხვარი ეკიპაჟმა მოწმობს, მათ შეიტანეს გარკვეული ცვლილებები, რამაც შეიძლება გაზარდა ან არ გაზარდა ნავის სიჩქარე ასზე მეტი. როდესაც ალისიამ მათ მხოლოდ რამდენიმე მოკლე სიტყვით უთხრა, რისი გაკეთება სურდა, ყველა დამსწრე მამაკაცი დაჟინებით მოითხოვდა დარჩენას და დახმარებას.
  
  რამდენიმე წუთის შემდეგ, დამცველი იღრიალა, თავისი ხისტი კორპუსით ტალღებს კვეთდა და ცდილობდა ხიდი გადაეტანა გარდაუვალ აფეთქებასა და მათი ჩამოსვლის დროს შორის.
  
  როგორც ალისიამ უთხრა მათ: "ბიჭებო, ჩვენ ვისწრაფვით ბირთვული აფეთქებისკენ. დაიჭირე შენი ქლიავი".
  
  და მიხვდნენ თუ არა, გუნდმა მაქსიმალური სიჩქარე ამოიღო ნავიდან. ტალღებზე მიჯაჭვული, მათი გამოწვევა, დამცველის კლასის ნავი მისცა ყველაფერს, რაც ჰქონდა. ალისია, ხელები თეთრი და სახე თეთრი, სალონის მოაჯირს ეჭირა და ფანჯრებიდან უყურებდა. GPS-მა დახაზა ვერტმფრენის კურსი მისი ტრანსპონდერიდან სიგნალის აღებით. გემის ეკიპაჟი მუდმივად ითვალისწინებდა დროის სხვაობას და ამბობდა, რომ მათ შეამცირეს უფსკრული ოც წუთამდე, შემდეგ თვრამეტი.
  
  ჩვიდმეტი.
  
  ჯერ კიდევ ძალიან გრძელი. ალისია მოაჯირს აეჭიდა და აკანკალდა, როცა ბომ მხარზე აიტაცა.
  
  "ეს იმუშავებს", - თქვა მან. "დღეს გადავარჩენთ".
  
  ნავი რაც შეიძლებოდა სწრაფად გარბოდა, დაედევნა აჩქარებულ ვერტმფრენს, ორივე უცნაურად მისდევდა მოახლოებულ აფეთქებას, რომელიც ჯერ არ მომხდარა. ჰორიზონტი მუდმივად ცვალებადი ხაზი იყო, არასოდეს სწორი ხაზი. გუნდი ოფლიანობდა, იბრძოდა და ცოდნის სიღრმეში ჩაეფლო. ნავი შეუსწავლელ ტერიტორიაზე შედიოდა, ძრავები იმდენად ძლიერი იყო, რომ ცოცხალი ჩანდნენ.
  
  როდესაც კაპიტანი ალისიას მიუბრუნდა, მან უკვე დაინახა სპირალური ღრუბელი ჰორიზონტზე, არც თუ ისე შორს, მაგრამ ბევრად უფრო შორს, ვიდრე დრეიკის და დალის ვერტმფრენი. აჩქარებულმა დამცველმა წყლის ერთი დიდი ჩაფრქვევა დაასხა, დაინახა აფეთქების ტალღა მოახლოებული, დაარტყა მას და გაარღვია, შეარყია ყველა ჭანჭიკი, რომელიც მის სტრუქტურას ეჭირა. შორს თეთრი წყლის უზარმაზარი რგოლი მოჩანდა, ამ სანახაობამ წამით სუნთქვაც კი შეაჩერა ალისიას.
  
  მაგრამ მხოლოდ ერთი წამით.
  
  "გადაადგილდი", ამოისუნთქა მან და გააცნობიერა, რომ დრეიკი და დალი უკვე თითქმის დარწმუნებული იყვნენ, რომ მტრულ წყლებში ჩავარდებოდნენ. "მოძრავი, გადაადგილება, გადაადგილება!"
  
  
  * * *
  
  
  ავარიის ადგილზე მისასვლელად კიდევ ცამეტი წუთი დასჭირდა. ალისია მზად იყო, ტანზე მაშველი ჟილეტით და მეორე ხელში. ბიუ მის გვერდით იყო ეკიპაჟის ნახევარ ათეულზე მეტ წევრთან ერთად და თვალებით ათვალიერებდა წყალს. ნამსხვრევების პირველი ნაჭერი, რომელიც მათ იპოვეს, იყო პროპელერის დანის მცურავი ნაჭერი, მეორე კი სრულმეტრაჟიანი სრიალი. ამის შემდეგ, ის ნაწილები, რომლებიც არ იძირებოდა, უფრო ხშირად ჩნდებოდა, მტევანი გადიოდა.
  
  მაგრამ არ არსებობს დრეიკი ან დალი.
  
  ალისია ტალღებს უყურებდა, ნათელ მზეზე იდგა, მაგრამ ყველაზე ბნელ ჯოჯოხეთში ცხოვრობდა. თუ ბედმა დაადგინა, რომ ამ ორ გმირს შეეძლო ნიუ-იორკის გადარჩენა და აფეთქების გადარჩენა, მხოლოდ ატლანტის ოკეანეში დაიკარგა, ის დარწმუნებული არ იყო, რომ ამას გაუმკლავდებოდა. გავიდა წუთები. ნამსხვრევები გავიდა. არცერთი სიტყვა არ თქვა და არც ერთი სანტიმეტრი არ განძრეულა. საჭიროების შემთხვევაში ისინი დარჩებიან დაღამებამდე.
  
  რადიო გამუდმებით ხრაშუნებდა. ჰეიდენის კითხვითი ხმა. შემდეგ მური და სმიტი მეორე ხაზზე არიან. კენსიმაც კი ჩაილაპარაკა. წუთები გადიოდა არეულობის, მზარდი შიშის ნელი მოძრაობით. რაც უფრო დიდხანს გაგრძელდა ეს...
  
  ბო ფეხის წვერებზე წამოდგა და ტალღის მხარეს რაღაც ამომავალი შენიშნა. მან მანიშნა და შეკითხვა დაუსვა. მერე ალისიამაც დაინახა, უცნაური შავი მასა ნელა მოძრაობდა.
  
  "თუ ეს კრაკენია," ძირითადად ჩურჩულებდა მან, ვერც კი აცნობიერებდა რას ამბობდა. "მე აქედან მივდივარ."
  
  კაპიტანმა ნავი ამ მიმართულებით გაატარა, რითაც ფორმას ფოკუსირებაში დაეხმარა. რამდენიმე წუთს დასჭირდა და ცოტათი გაცურდა, მაგრამ როცა ალისია თვალი ჩაუკრა, დაინახა, რომ ეს ორი სხეული იყო ერთმანეთთან მიბმული, რათა არ დაბინდულიყო და ჯერ კიდევ მცურავი პილოტის სავარძელზე იყო მიბმული. ბრძოლა წყალში ჩასვლასა და ჩაძირვას შორის თითქოს ამ უკანასკნელისკენ იყო მიდრეკილი, ამიტომ ალისია მფარველს ეჩქარებოდა.
  
  და გადახტა გემზე.
  
  ჯიუტად ცურავდა, აეჭიდა მოციმციმე მასას და გააკანკალა, ცდილობდა გაერკვია. სახე მობრუნდა.
  
  "დალ. Კარგად ბრძანდებით? სად არის დრეიკი?
  
  "ჩემი ქურთუკის კუდებზე დაჭერა. Როგორც ყოველთვის."
  
  როცა დინებამ დალი წყალში შეატრიალა, მეორე სახე გამოჩნდა, რომელიც სხვის ქურთუკის საზურგეს ეყრდნობოდა.
  
  "კარგი, თქვენ ორივე ერთად კომფორტულად გრძნობთ თავს", - დასცინოდა ალისია პროტესტს. "გასაკვირი არ არის, რომ დახმარებას არ დაურეკავთ. მოგცეთ კიდევ ათი წუთი?
  
  დრეიკის აკანკალებული ხელი წყლიდან ამოვიდა. "მარტო კი არა. ისეთი შეგრძნება მაქვს, თითქოს სისხლის ოკეანის ნახევარი გადავყლაპე".
  
  "და მე ვფიქრობ, რომ ჩავიძირებით", - ამოისუნთქა დალმა, რამდენიმე წუთით ადრე, სანამ პილოტის სავარძელი უკან დაიძვრებოდა და მისი თავი წყალში გაუჩინარდა.
  
  სანაპირო დაცვის ნავი მიუახლოვდა როგორც გაბედა. "მათთან ყველაფერი რიგზეა?" ხმები ყვიროდა.
  
  ალისიამ ხელი აიქნია. "მათთან ყველაფერი რიგზეა. ნაძირლები უბრალოდ სულელობენ".
  
  შემდეგ დრეიკიც წყალში ჩავარდა.
  
  - მმმ, - მზერა ახედა ალისამ. "Სინამდვილეში..."
  
  
  თავი ორმოცდამეცხრე
  
  
  სამყარო შემდგომში ადაპტირდა, შოკირებული იყო მომხდარის საშინელებით, მაგრამ, სამწუხაროდ, ასევე მიეჩვია. როგორც შეერთებულმა შტატებმა 1960-იან წლებში დაწერა, დროის საკითხი იყო, სანამ რომელიმე ტერორისტი ააფეთქებდა ატომურ ბომბს მსოფლიოს ერთ-ერთ უდიდეს ქალაქში. მათ შეიმუშავეს დოკუმენტიც კი და მასზე პასუხი - ეროვნული რეაგირების სცენარი ნომერი პირველი.
  
  თუ უფრო დაშავებული, დაჟეჟილებული, ტირილი და წუწუნი ხალხის ჯგუფი შეკრებილიყო, რათა განეხილათ ნიუ-იორკის შეცდომის შედეგები და გაემხილათ, ეს არასოდეს იქნებოდა აღიარებული. თუმცა, ამ გუნდს, SPIR-ს და რამდენიმე სხვას, დაუკავშირდნენ პრეზიდენტი, ეროვნული უსაფრთხოების დირექტორი და ნიუ-იორკის მერი.
  
  ალისია ყოველთვის აპირებდა ამაზე ჩივილს. "და ყველაფერი რაც მე ძალიან მინდოდა იყო ლოურენსის ზარი."
  
  "თევზბრუნი?" ჰკითხა დრეიკმა.
  
  "Ნუ სულელობ. ჯენიფერი, რა თქმა უნდა."
  
  "შეიძლება მან მოგპაროს ჩემგან?"
  
  ალისია დაიყვირა. "თვალის დახამხამებაში".
  
  "კარგი, ყოველთვის სასიამოვნოა იმის ცოდნა, რომელ მხარეს ხარ."
  
  "თუ გინდა, შემიძლია მოგწერო საუკეთესო კანდიდატების სია."
  
  დრეიკმა ხელი აიქნია და კვლავ ცდილობდა გამოეხსნა მათ მიერ გაზიარებული კოცნა. ეს მოხდა დიდი სტრესის, სიცოცხლის ზეიმის შემდეგ, მაგრამ ამან გამოიწვია მასში ემოციები, ძველი ემოციები, რომლებიც დიდი ხნის მკვდარი ეგონა. რაკი ახლა ყველაფერი რიგზე იყო, ბევრი სხვა რამ იყო მოსაფიქრებელი - მაი და ბო იყო მთავარი.
  
  მაგრამ მხოლოდ შენთვის არ შენელდა ცხოვრებაო, ფიქრობდა. მიუხედავად იმისა, რომ ბევრი ელოდა ამას, და შესანიშნავი შანსები ძირითადად მხოლოდ ერთხელ ჩამოვარდა. მათი გამოტოვება, როგორც წესი, ნიშნავდა მთელი ცხოვრების განმავლობაში სინანულს, არასოდეს იცოდა. გაშვებული შანსი არასოდეს ყოფილა გაშვებული შანსი.
  
  სჯობს სცადო და წარუმატებლობდეს, ვიდრე არ სცადო საერთოდ.
  
  ალისია ისეთივე რთული იყო, როგორც მზის სისტემა, მაგრამ მასაც კი შეეძლო ნაოსნობა. მან ერთი წუთით გათიშა ფიქრები, ჯერ კიდევ ფიზიკურად და გონებრივად სუსტი მთელი დღის და, ფაქტობრივად, ბოლო რამდენიმე კვირის სტრესისგან. მის ირგვლივ მისი მეგობრები ისხდნენ და ჭამდნენ ნიუ-იორკის ერთ-ერთ საუკეთესო იტალიურ რესტორანში. აგენტმა მურმა მთელი ფართი Homeland-ის ხარჯზე, ეკიპაჟის მადლობის ნიშნად, იქირავა და შიგნით ჩაკეტა.
  
  "რაც არ უნდა მოხდეს", - თქვა მან. "არ მინდა თქვენ ხალხნო იჩქაროთ ამის თავიდან ასაცილებლად."
  
  დრეიკმა ეს დააფასა.
  
  და გუნდმა დააფასა შესანიშნავი საკვები, მოდუნებული ატმოსფერო და ხანგრძლივი შესვენება ამდენი სტრესის შემდეგ. სავარძლები პლუშუს იყო, ოთახი თბილი იყო, პერსონალი ძლივს ჩანდა. დალს ეცვა თეთრი პერანგი და შავი შარვალი, თითქმის ამოუცნობი დრეიკისთვის, რომელიც შეჩვეული იყო მის საბრძოლო აღჭურვილობაში ხილვას. მაგრამ შემდეგ მას ანალოგიურად ეცვა, შარვალი შეცვალა საიმედო Levis-ის ჯინსებით.
  
  "ეს არ ჰგავს ბონდს," შენიშნა დალმა.
  
  "მე არ ვარ ჯეიმს ბონდი."
  
  "მაშინ შეწყვიტე ზედმეტი ფიქრი და ეცადე იყო უფრო დახვეწილი ყოველ ჯერზე, როცა ალისია მიდის. მან უკვე იცის, რომ შენ მხოლოდ იორკშირის ტყუპი ხარ...
  
  "ვფიქრობ, დროა შვებულებაში წახვიდე, მეგობარო. თუ ვერ გადაწყვიტე სად წახვიდე, სიამოვნებით დაგპატიჟებ მომავალ კვირას". მუშტი ასწია.
  
  "და აი, ჩემი მადლობა თქვენი სიცოცხლის გადასარჩენად."
  
  "არ მახსოვს. და თუ არ მახსოვს, მაშინ ეს არასდროს მომხდარა. "
  
  "ძალიან ჰგავს, როცა გაიზარდე."
  
  ბო და მეი ერთმანეთის გვერდით ისხდნენ, ფრანგი ტკბებოდა ჭამით და ესაუბრებოდა; იაპონელი ქალი უადგილოდ გამოიყურებოდა, ორ სამყაროს შორის მოხვედრილი. დრეიკს აინტერესებდა რა უნდოდა სინამდვილეში და სად იყო მისი ნამდვილი ადგილი. ზოგიერთ მომენტში მან დაინახა მასში ცეცხლი, რომელიც მოუწოდებდა მას ებრძოლა მისთვის, ზოგიერთში - ეჭვი, რამაც იგი გაჩუმდა და საკუთარ თავში ჩაეფლო. რა თქმა უნდა, ოთხმა ვერაფერი გადაწყვიტეს ერთ დღეში, მაგრამ ხედავდა რაღაც მოახლოებას და წინ უსწრებდა ჰორიზონტს.
  
  ძალიან ჰგავს ატომურ აფეთქებას, რომელიც მას გუშინ შეესწრო.
  
  სმიტი და ლორენი ახლა ერთნი იყვნენ. შესაძლოა, სწორედ დრეიკის და ალისიას კოცნამ აიძულა ისინი, ან შესაძლოა განადგურებამ. ყოველ შემთხვევაში, ფიქრში სხვა დღეც არ დაკარგეს. ჰეიდენი და კინიმაკა ერთად ისხდნენ და დრეიკი ფიქრობდა, დაინახა თუ არა ერთმანეთისგან მეტრზე მეტი დაშორება, რაღაც უფრო მნიშვნელოვანი. ეს უფრო მეტად ეხებოდა სხეულის ენას, ვიდრე სხვა რამეს, მაგრამ ის იმ დროს ფსიქიკურად დაღლილი იყო და დაღლილობამდე მიიჩნია.
  
  - ხვალ, - ასწია ჭიქა, - და შემდეგი ბრძოლა.
  
  სასმელები გადაწურეს და კვება გაგრძელდა. მას შემდეგ, რაც მთავარი კერძი შეჭამეს და მათი უმეტესობა სკამებში იჯდა, კმაყოფილი ძილში იყო ჩაძირული, როცა კენზიმ გადაწყვიტა დალაპარაკებოდა მთელ ჯგუფს.
  
  "Რაც შემეხება მე?" ჰკითხა მან. "ჩემი ბედი ასე გაურკვეველია?"
  
  ჰეიდენი გადაინაცვლა, ხელმძღვანელობის მანტია ისევ შემოიცვა. "კარგი, გულწრფელი ვიქნები შენთან, რასაც დარწმუნებული ვარ, დააფასებ. არაფერი მსურს იმაზე მეტად, რომ შენი ციხის საკნიდან გამოგიყვანო, კენზი, მაგრამ უნდა ვთქვა - ვერ წარმომიდგენია, როგორ მოხდება ეს".
  
  "შემეძლო წავსულიყავი."
  
  "მე ვერ შეგეჩერებინა," აღიარა ჰეიდენმა. "არ მინდა. მაგრამ დანაშაულებმა, რაც თქვენ ჩაიდინე ახლო აღმოსავლეთში, - გრიმას გაუწია მან, - რბილად რომ ვთქვათ, ბევრი ძლიერი ადამიანი განაწყენდა. ზოგიერთი მათგანი ამერიკელია".
  
  "სავარაუდოდ, იგივე კაცები და ქალები, ვისთვისაც მე ვიყიდე სხვა ნივთები."
  
  "Კარგი არგუმენტია. მაგრამ ეს არ უშველა".
  
  "მაშინ მე შევუერთდები თქვენს გუნდს. დაიწყეთ სუფთა ფურცლით. გაიქეცი ქერა გაზელის გვერდით, სახელად ტორსტენ დალი. მე ახლა შენი ვარ, ჰეიდენ, თუ მომეცი შანსი, რომ დავალიანებინო ჩემი ვალი".
  
  Team SPEAR-ის ლიდერი სწრაფად აცეცებდა თვალებს, როდესაც კენზის გულწრფელმა განცხადებამ მიაღწია მას. დრეიკმა წყალი დაახრჩო, ორ დღეში მეორედ. "მე არასდროს მიფიქრია დალაზე, როგორც გაზელაზე. უფრო მეტიც -"
  
  - ამას ნუ ამბობ, - გააფრთხილა შვედმა, ოდნავ დარცხვენილი სახით.
  
  ალისია ისრაელელს ყურადღებით აკვირდებოდა. "დარწმუნებული არ ვარ, რომ იმ ძუასთან მინდა მუშაობა."
  
  "ოჰ, მე კარგად ვიქნები შენთან, მაილს. შეინარჩუნე თავი კარგ ფორმაში. მე შემეძლო გასწავლო, როგორ ჩააგდო მუშტი, რომელიც ნამდვილად მტკივა".
  
  "შეიძლება მეც მომიწიოს შენთან ცოტა ხნით ყოფნა," ჩაილაპარაკა ბომ. "ტაილერ უებთან ერთად ქარში და როგორც საფლავის მტაცებელი, სხვაგან არსად ვიყო."
  
  - გმადლობთ, - დაიწუწუნა დრეიკი. "ჩვენ მოვიფიქრებთ და გამოგიგზავნით ძალიან მოკლე საპასუხო წერილს."
  
  "კარგი ხალხი ყოველთვის მისასალმებელია ამ გუნდში," უთხრა მას ჰეიდენმა. "სანამ ისინი კარგად თამაშობენ ჩვენთან ერთად. დარწმუნებული ვარ, ბო იქნება დიდი აქტივი."
  
  "კარგი, მე ვიცი, რომ მას დიდი უპირატესობა აქვს", - თქვა დაფიქრებულმა ალისამ. "თუმცა არ ვარ დარწმუნებული, რომ გუნდთან ერთად კარგად ითამაშებს."
  
  ზოგს გაეცინა და ზოგს არა. ღამე გაქრა და შემდეგ ჩაქრა, მაგრამ ჯარისკაცები, რომლებმაც ნიუ-იორკი გადაარჩინეს, დეპრესიაში ჩავარდა კარგ კომპანიაში და კარგ ისტორიებში. თავად ქალაქი მათთან ერთად აღნიშნავდა, თუმცა მისი მაცხოვრებლების უმეტესობამ არასოდეს იცოდა რატომ. კარნავალის გრძნობა ავსებდა ჰაერს. სიბნელეში და შემდეგ მზის ამოსვლისას ცხოვრება გაგრძელდა.
  
  როგორც დღე გათენდა, გუნდი დაიშალა, დაბრუნდნენ სასტუმროს ნომრებში და შუადღისას შეხვედრაზე შეთანხმდნენ.
  
  "მზად ხარ სხვა დროს საბრძოლველად?" დალმა იღიმოდა დრეიკს, როცა ისინი ახალ, ახალ დილას გამოვიდნენ.
  
  "Შენს შემდეგ?" დრეიკი ფიქრობდა შვედზე ხუმრობაზე და შემდეგ გაიხსენა ყველაფერი, რაც მათ გამოიარეს. არა მხოლოდ დღეს, არამედ მათი შეხვედრის დღიდან.
  
  "ყოველთვის," თქვა მან.
  
  
  ᲓᲐᲡᲐᲡᲠᲣᲚᲘ
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  დევიდ ლიდბიტერი
  ოდინის ძვლები
  
  
  თავდადება
  
  
  მინდა ეს წიგნი ჩემს ქალიშვილს მივუძღვნა,
  
  კირა,
  
  შენარჩუნებას ჰპირდება
  
  და კიდევ ბევრი მილი გასავლელი...
  
  და ყველას, ვინც ოდესმე მხარი დამიჭირა ჩემს წერაში.
  
  
  Ნაწილი 1
  არასოდეს მინდოდა ომის დაწყება...
  
  
  ერთი
  
  
  
  იორკი, ინგლისი
  
  
  სიბნელე აფეთქდა.
  
  "Ეს არის ის". მეტ დრეიკმა მზერა ხედის მაძიებლისკენ გადაიტანა და ცდილობდა იგნორირება მოეხდინა სანახაობისა და სურათის გადაღებას, როცა უცნაურად ჩაცმული მოდელი მისკენ მიდიოდა კატის გზაზე.
  
  Არ არის ადვილი. მაგრამ ის პროფესიონალი იყო, ან სულაც ცდილობდა ყოფილიყო. არავის არასოდეს უთქვამს, რომ SAS-ის ჯარისკაციდან სამოქალაქოზე გადასვლა ადვილი იქნებოდა და ის იბრძოდა ბოლო შვიდი წლის განმავლობაში, მაგრამ ფოტოგრაფიამ, როგორც ჩანს, სწორი აკორდი დაარტყა მას.
  
  განსაკუთრებით ამაღამ. პირველმა მოდელმა ხელი აიქნია და ოდნავ ამპარტავნულად გაიღიმა, შემდეგ კი შეუფერხებლად წავიდა მუსიკის ღრიალზე და მხიარულებაზე. დრეიკი აწკაპუნებდა კამერაზე, როცა ბენმა, მისმა 20 წლის ბინადარმა, ყურში ყვირილი დაიწყო.
  
  "პროგრამაში ნათქვამია, რომ ეს იყო მილა იანკოვიჩი. მგონი მსმენია მის შესახებ! ციტატა: 'ფრის ელეგანტური დიზაინის მოდელი'. ვაა, ეს ბრიჯიტ ჰოლია? ძნელი სათქმელია, ვიკინგების ამ ყველაფრის ქვეშ".
  
  დრეიკმა უგულებელყო კომენტარი და განაგრძო თამაში, ნაწილობრივ იმის გამო, რომ დარწმუნებული არ იყო, რომ მისი ახალგაზრდა მეგობარი, ასე ვთქვათ, ძაფს აჭერდა. მან გადაიღო კატის სიარულის ნათელი სურათები და ხალხში სინათლის გაფანტული თამაში. მოდელები ვიკინგების კოსტიუმებში იყვნენ გამოწყობილი, ხმლებითა და ფარებით, ჩაფხუტებითა და რქებით - მსოფლიოში ცნობილი დიზაინერის აბელ ფრეის მიერ შექმნილი რეტრო კოსტიუმები, რომელიც საღამოს საპატივცემულოდ ავსებდა ახალი სეზონის მოდას სკანდინავიური საბრძოლო კოსტიუმით.
  
  დრეიკმა ყურადღება მიიპყრო კატების სიარულის თავზე და დღევანდელი ზეიმის ობიექტზე, ახლახან აღმოჩენილ რელიქვიაზე, რომელსაც ამბიციურად ეწოდა "ოდინის ფარი". ახლახან აღმოჩენილი ფარი, რომელმაც ფართო მოწონება დაიმსახურა მთელს მსოფლიოში, უკვე აღიარებულია, როგორც უდიდესი აღმოჩენა სკანდინავიურ მითოლოგიაში და რეალურად თარიღდება ვიკინგების ისტორიის დაწყებამდე.
  
  უცნაურია, ამბობენ ექსპერტები.
  
  შემდგომი საიდუმლო იყო უზარმაზარი და დამაინტრიგებელი და მიიპყრო მსოფლიოს ყურადღება. ფარის ღირებულება მხოლოდ მაშინ გაიზარდა, როდესაც მეცნიერები შეუერთდნენ საჯარო ცირკს მას შემდეგ, რაც მის შემადგენლობაში არაკლასიფიცირებული ელემენტი აღმოაჩინეს.
  
  დიდების თხუთმეტ წუთში მშიერ ნერდებს მისი პიროვნების ცინიკური მხარე ახმოვანებდა. მან ამოიძრო. რაც არ უნდა ძნელად იბრძოდა, ცინიზმი, რომელიც მის ნაწილად იქცა, როცა დაქვრივდა, შხამიანი ვარდივით აყვავდებოდა, როცა მცველობას ამცირებდა.
  
  ბენმა დრეიკის მკლავზე ხელი მოხვია და მისი მხატვრული კომპოზიცია უეცრად სავსე მთვარის კადრად აქცია.
  
  "აუფ". Მან გაიცინა. "ბოდიში, მეთ. საკმაოდ გემრიელია. მუსიკის გარდა... სისულელეა. მათ შეეძლოთ ჩემი ჯგუფის დაქირავება რამდენიმე ასეული ფუნტით. გჯერა, რომ იორკმა მოახერხა ისეთი საოცარი რამის ხელში ჩაგდება, როგორიც ეს იყო?"
  
  დრეიკმა კამერა ჰაერში ააფრიალა. "პატიოსნად? არა." ის იცნობდა იორკის საკრებულოს მათი კორუმპირებული იდეებით. მათი თქმით, მომავალი წარსულშია. "მაგრამ შეხედე, იორკი უხდის შენს მემამულეს რამდენიმე ფუნტს მოდელების გადასაღებად და არა ცის ღამით სექტემბერში. და შენი ჯგუფი სიგიჟეა. ასე დამშვიდდი."
  
  ბენმა თვალები გაახილა. "სიგიჟე? The Wall of Sleep ახლაც განიხილავს... მრავალ შემოთავაზებას, ჩემო მეგობარო.
  
  "უბრალოდ ვცდილობ ფოკუსირება კარგ მოდელებზე." დრეიკი რეალურად იყო ორიენტირებული ფარზე, რომელიც განათებულია კატის სიარულის შუქებით. იგი შედგებოდა ორი წრისგან, შიგნიდან დაფარული იყო უძველესი ცხოველის გამოსახულების მსგავსი, ხოლო გარეთა იყო ცხოველური სიმბოლოების ნაზავი.
  
  ძალიან მისტიკური, გაიფიქრა მან. შესანიშნავია მოჯადოებული ხილისა და თხილისთვის.
  
  "საყვარელი", ჩაიჩურჩულა მან, როდესაც მოდელი მიდიოდა და მან დაინახა ახალგაზრდობის კონტრასტი ასაკთან ციფრულ ფილმზე.
  
  კატების ბილიკი სწრაფად დამონტაჟდა იორკის ცნობილი იორვიკის ცენტრის გვერდით - ვიკინგების ისტორიის მუზეუმი - მას შემდეგ, რაც შვედეთის ეროვნული სიძველეების მუზეუმმა მოკლე სესხი გამოსცა სექტემბრის დასაწყისში. ღონისძიების მნიშვნელობა ექსპონენტურად გაიზარდა, როდესაც სუპერვარსკვლავმა დიზაინერმა აბელ ფრეიმ შესთავაზა დაფინანსებულიყო კატების გასეირნების ღონისძიება შოუს გახსნის აღსანიშნავად.
  
  სხვა მოდელი იმპროვიზებულ ფილებს ადგას კატის გამომეტყველებით, რომელიც ღამის კრემის თასს ეძებს. სულელო, ცინიზმი ისევ გაიზარდა. ეს გახლდათ ვარსკვლავის გარყვნილი პარადიგმა, რომელსაც განზრახული ჰქონდა გამოსულიყო მომავალ "ცნობილთა" რეალითი შოუში და ტვიტერზე და ფეისბუქზე გამოეწერა მილიონი ლუდის მომლევი, დღეში ათი მწეველი იდიოტი.
  
  დრეიკმა თვალი ჩაუკრა. ის მაინც ვიღაცის ქალიშვილი იყო...
  
  საძიებო შუქურები ტრიალებდნენ და ღამის ცას ელვარებდნენ. კაშკაშა შუქი მაღაზიიდან ვიტრინამდე ტრიალებდა და ანადგურებდა პატარა მხატვრულ აურას, რისი შექმნაც დრეიკმა მოახერხა. კასკადას საცეკვაო მუსიკამ ყურებს შეუტია. ღმერთო, გაიფიქრა მან. ბოსნიაში გრძნობები უფრო ადვილი იყო, ვიდრე ამაში.
  
  ბრბო გაიზარდა. მიუხედავად მისი მუშაობისა, მან ერთი წუთი დაუთმო მის გარშემო მყოფ სახეებს. წყვილები და ოჯახები. სტრეიტი და გეი დიზაინერები, რომლებიც იმედოვნებენ, რომ თავიანთ კერპს შეხედავენ. ხალხი მასკარადის კოსტიუმებში, მატებს კარნავალის ატმოსფეროს. მან გაიღიმა. მართალია, ამ დღეებში დაზვერვის სურვილი გაუნელდა - ჯარის საბრძოლო მზადყოფნა გაქრა - მაგრამ ის მაინც გრძნობდა ძველ შეგრძნებებს. გარყვნილი გაგებით, მათ ძალა მოიპოვეს მას შემდეგ, რაც ელისონი, მისი მეუღლე, ორი წლით ადრე გარდაიცვალა მას შემდეგ, რაც ის გაბრაზებული, გულდაწყვეტილი დატოვა და თქვა, რომ მან შეიძლება დატოვა SAS, მაგრამ SAS არასოდეს დატოვებს მას. რას ნიშნავდა ეს საერთოდ?
  
  დრო ძლივს შეეხო ტკივილს.
  
  რატომ დაეჯახა? ცუდი ასახვა იყო გზაზე? არასწორი გადაწყვეტილება? მის თვალებში ცრემლი? განზრახ? პასუხი, რომელიც სამუდამოდ გაურბის მას; საშინელი ჭეშმარიტება, რომელიც მას არასოდეს შეიტყობს.
  
  ძველმა იმპერატივმა დრეიკი აწმყოში დააბრუნა. რაღაც გაახსენდა მისი ჯარის დღეებიდან - შორეული კაკუნი, დიდი ხნის დავიწყებული... ახლა ძველი მოგონებები... კაკუნი...
  
  დრეიკმა ნისლი მოიშორა და ყურადღება გაამახვილა კატების გასეირნებაზე. ორმა მოდელმა მოაწყო იმიტირებული ბრძოლა ოდინის ფარის ქვეშ: არაფერი შთამბეჭდავი, მხოლოდ სარეკლამო მასალა. ხალხმა გაიხარა, სატელევიზიო კამერები გუგუნებდნენ და დრეიკი დერვიშივით აწკაპუნებდა.
  
  შემდეგ კი წარბები შეჭმუხნა. მან კამერა დაწია. მისი ჯარისკაცის გონებამ, დუნე, მაგრამ არა დაშლილმა, დაიჭირა ის შორეული კაკუნი, ისევ დააკაკუნა და გაუკვირდა, რატომ უახლოვდებოდა ჯოჯოხეთის ორი არმიის ვერტმფრენი შემთხვევის ადგილს.
  
  - ბენ, - თქვა მან ფრთხილად და დაისვა ერთადერთი კითხვა, რომელიც თავში გამიჩნდა, - კვლევის დროს გსმენიათ რაიმე მოულოდნელი სტუმრების შესახებ ამაღამ?
  
  "Ვაუ. არ მეგონა თუ შეგიმჩნევია. ისე, ტვიტერზე დაიწერა, რომ შესაძლოა ქეით მოსი გამოჩნდეს.
  
  "Კეიტ მოსი?"
  
  ორი შვეულმფრენი, ხმა, რომელიც გაწვრთნილ ყურს უტყუად შეუძლია ამოიცნოს. და არა მხოლოდ ვერტმფრენები. ეს იყო Apache თავდასხმის ვერტმფრენები.
  
  მაშინ დაიწყო ნამდვილი ჯოჯოხეთი.
  
  შვეულმფრენებმა გადაისროლეს თავზე, გააკეთეს წრე და სინქრონულად დაიწყეს ფრენა. გულშემატკივარი ენთუზიაზმით ახარებდა, რაღაც განსაკუთრებულს ელოდა. ყველა თვალი და კამერა ღამის ცისკენ იყო მიმართული.
  
  ბენმა წამოიძახა: "ვაი..." მაგრამ შემდეგ მისმა მობილურმა დარეკა. მისი მშობლები და და გამუდმებით ურეკავდნენ და ის, ოქროს გულით ოჯახის ბიჭი, ყოველთვის პასუხობდა.
  
  დრეიკი გამოიყენება მოკლე ოჯახური შესვენებისთვის. მან კარგად დაათვალიერა ვერტმფრენების პოზიციები, სრულად დატვირთული სარაკეტო უჯრები, 30 მმ-იანი ჯაჭვის იარაღი, რომელიც აშკარად იყო განთავსებული თვითმფრინავების წინა ფიუზელაჟის ქვეშ და შეაფასა სიტუაცია. სისულელე...
  
  სრული ქაოსის პოტენციალი. ენთუზიაზმით სავსე ბრბო შეიკრა პატარა მოედანზე, რომელიც გარშემორტყმული იყო მაღაზიებით, სამი ვიწრო გასასვლელით. ბენს და მას მხოლოდ ერთი არჩევანი ჰქონდათ, თუ... როდის... ჭყლეტა დაიწყო.
  
  პირდაპირ კატის სასეირნოდ გაემართეთ.
  
  გაფრთხილების გარეშე, ათობით თოკი ჩამოცურდა მეორე ვერტმფრენიდან, რომელიც ახლა დრეიკმა გააცნობიერა, რომ აპაჩის ჰიბრიდი უნდა ყოფილიყო: მანქანა, რომელიც მოდიფიცირებულია ეკიპაჟის მრავალი წევრის მოსათავსებლად.
  
  ნიღბიანი კაცები დაეშვნენ რხევაში, კატისებრი ნაბიჯებით გაუჩინარდნენ. დრეიკმა შეამჩნია მკერდზე მიბმული იარაღი, როცა ხალხში ფრთხილი სიჩუმე გავრცელდა. ბოლო ხმები ბავშვების იყო, რატომ, მაგრამ მალევე დაიღუპნენ.
  
  ტყვიამ Apache-მ შემდეგ ესროლა Hellfire რაკეტა ერთ-ერთ ცარიელ ჟურნალს. ისმოდა სტვენა, როგორც მილიონი გალონი ორთქლის გაშვება, შემდეგ კი ღრიალი, როგორც ორი დინოზავრის შეხვედრა. მოედანზე მაღლა დაფრინავდა ცეცხლი, მინა და აგურის ნატეხები.
  
  ბენმა შოკში ჩააგდო მობილური და მისკენ გაიქცა. დრეიკმა გაიგონა ყვირილი, როგორც მოქცევის ტალღა და იგრძნო, რომ ბრბოს ინსტინქტმა მოიცვა ბრბო. წამიერი ყოყმანის გარეშე აიტაცა ბენ და მოაჯირზე გადააგდო, შემდეგ კი თავის თავზე გადახტა. ისინი დაეშვნენ კატის ბილიკის გვერდით.
  
  გაისმა Apache Chaingun-ის ხმა, ღრმა და მომაკვდინებელი, მისი სროლები ბრბოს თავზე დაფრინავდა, მაგრამ მაინც იწვევდა წმინდა პანიკას.
  
  ბენ! დარჩი ჩემთან ახლოს." დრეიკი კატების ტრასის ძირში დარბოდა. რამდენიმე მოდელი დასახმარებლად დაიხარა. დრეიკი ფეხზე წამოდგა და გადახედა ხალხის ადუღებულ მასას, რომელიც პანიკურად დარბოდა გასასვლელებისკენ. ათობით ადამიანი ავიდა კატის ბილიკზე, რომლებსაც მოდელები და პერსონალი ეხმარებოდნენ. ჰაერი შეშინებულმა ყვირილმა აავსო, რამაც პანიკა გამოიწვია. ცეცხლმა გაანათა სიბნელე და ვერტმფრენის პროპელერების ძლიერმა ხმაურმა ჩაახშო ხმაურის უმეტესი ნაწილი.
  
  ჯაჭვის თოფი ისევ გაისმა და ჰაერში მძიმე ტყვია გამოგზავნა საშინელი ხმით, რომელიც არცერთ მოქალაქეს არსად არ უნდა გაეგო.
  
  დრეიკი შემობრუნდა. მოდელები მის უკან დაიხიეს. მის წინ ოდინის ფარი იდგა. იმპულსურად მან რამდენიმე გასროლა სწორედ მაშინ გაისროლა, როცა ტყვიაგაუმტარი ჯარისკაცები გამოვიდნენ კულისებიდან. დრეიკის პირველი საზრუნავი იყო ბენს, მოდელებსა და ჯარისკაცებს შორის პოზიციაზე მოხვედრა, მაგრამ ის აგრძელებდა აწკაპუნებას და ვიწროვებდა ხედს...
  
  მეორე ხელით მან თავის ახალგაზრდა ბინადარს უფრო შორს უბიძგა.
  
  "ჰეი!"
  
  ერთ-ერთმა ჯარისკაცმა შეხედა მას და მუქარით ააფრიალა ავტომატს. დრეიკმა დათრგუნა ურწმუნოების გრძნობა. ასეთი რამ არ მომხდარა იორკში, ამ სამყაროში. იორკი იყო ზურგჩანთები, ნაყინის მოყვარული და ამერიკელი მოგზაური. ეს იყო ლომი, რომელსაც არასოდეს აძლევდნენ ღრიალის უფლებას, მაშინაც კი, როცა რომი მართავდა. მაგრამ ეს იყო უსაფრთხო და გონივრული. ეს იყო ადგილი, სადაც დრეიკმა თავიდან აირჩია დაწყევლილი SAS-ისგან თავის დაღწევა.
  
  ცოლთან რომ იყოს. თავიდან აცილების მიზნით... სირცხვილი!
  
  ჯარისკაცი უცებ პირისპირ აღმოჩნდა. "Მომეცი ის!" იყვირა გერმანული აქცენტით. "Მომეცი!"
  
  ჯარისკაცი მივარდა კამერასთან. დრეიკმა წინამხარი დაარტყა და ავტომატი გადაატრიალა. ჯარისკაცს გაკვირვებისგან სახე გაუბრწყინდა. დრეიკმა ჩუმად გადასცა კამერა ბენს ისეთი ჟესტით, რომლითაც ნებისმიერი ნიუ-იორკელი მატრედი იამაყებდა. გავიგე როგორ გაიქცა სწრაფი ტემპით.
  
  დრეიკმა ავტომატი იატაკს დაუმიზნა, როცა მისკენ კიდევ სამი ჯარისკაცი მიდიოდა.
  
  "შენ!" ერთ-ერთმა ჯარისკაცმა ასწია იარაღი. დრეიკმა ნახევრად დახუჭა თვალები, მაგრამ შემდეგ მოისმა უხეში ყვირილი.
  
  "მოიცადე! მინიმალური დანაკლისი, იდიოტო. მართლა გინდა ნაციონალურ ტელევიზიაში ვინმეს ცივსისხლიანი გადაღება?"
  
  ახალმა ჯარისკაცმა თავი დაუქნია დრეიკს. "მომეცი კამერა." მის გერმანულ გამოთქმაში ზარმაცი ნასიარევი იყო.
  
  დრეიკმა მოიფიქრა გეგმა B და იარაღი დაუშვა იატაკზე. "მე არ მყავს ისინი".
  
  მეთაურმა თავის ქვეშევრდომებს თავი დაუქნია. "Შეამოწმე."
  
  "სხვა იყო..." პირველმა ჯარისკაცმა პისტოლეტი ასწია, დაბნეული სახით. "ის... წავიდა."
  
  მეთაური პირდაპირ დრეიკის სახეში შეაბიჯა. "ცუდი ნაბიჯი."
  
  მუწუკი შუბლზე მიაწება. მისი ხედვა სავსე იყო გაბრაზებული გერმანული და მფრინავი ნერწყვით. "Შეამოწმე!"
  
  როდესაც ისინი აოხრებდნენ მას, ის აკონტროლებდა ოდინის ფარის ორგანიზებულ ქურდობას, რომელსაც ხელმძღვანელობდა ახლახან ჩამოსული ნიღბიანი მამაკაცი, რომელიც გამოწყობილი იყო თეთრ კოსტიუმში. რაღაც დემონსტრაციულად, ხელი ააფრიალა და თავი დაუქნია, მაგრამ არაფერი უთქვამს. მას შემდეგ, რაც ფარი უსაფრთხოდ დაიმალა, კაცმა რადიო ააფრიალა დრეიკის მიმართულებით და აშკარად მიიპყრო მეთაურის ყურადღება.
  
  მეთაურმა რადიო ყურთან მიიტანა, მაგრამ დრეიკმა თვალი აარიდა თეთრებში ჩაცმულ მამაკაცს.
  
  - პარიზში, - თქვა კაცმა მარტო ტუჩებით. "ხვალ ექვსზე."
  
  SAS-ის ტრენინგი, დრეიკი ფიქრობდა, მაინც გამოგადგებათ.
  
  მეთაურმა თქვა: "დიახ". ის კვლავ შეხვდა დრეიკს, ააფეთქა მისი საკრედიტო ბარათები და ფოტო პირადობის მოწმობები. - იღბლიანი მაკნატუნა, - ზარმაცად წამოიძახა მან. "ბოსი ამბობს, რომ დანაკარგები მინიმალურია, ასე რომ თქვენ ცოცხალი ხართ. - მაგრამ, - ააფრიალა მან დრეიკის საფულე, - ჩვენ გვაქვს თქვენი მისამართი და თუ მისცემთ უფლებას, - დაამატა მან და პოლარული დათვის სკროტუმზე უფრო ცივი ღიმილი გაუღიმა, - უბედურება დაგხვდებათ.
  
  
  ორი
  
  
  
  იორკი, ინგლისი
  
  
  მოგვიანებით, სახლში, დრეიკმა ბენს უკოფეინირებული ფილტრის ყავა მიირთვა და მას შეუერთდა ღამის მოვლენების რეპორტაჟის საყურებლად.
  
  ოდინის ფარი მოიპარეს, რადგან ქალაქი იორკი უბრალოდ არ იყო მზად ასეთი სასტიკი თავდასხმისთვის. ნამდვილი სასწაული ის იყო, რომ არავინ მომკვდარა. ცეცხლმოკიდებული ვერტმფრენები იპოვეს მილების მოშორებით, მიტოვებული, სადაც სამი ავტომაგისტრალი ერთმანეთს ერწყმოდა, მათი ოკუპანტები დიდი ხანია წასულები იყვნენ.
  
  "გაფუჭებული ფრეის შოუ," თქვა ბენმა გარკვეულწილად სერიოზულად. "მოდელები უკვე შეფუთულია და წავიდა."
  
  "ჯანდაბა, და ფურცლები გამოვიცვალე. კარგად, დარწმუნებული ვარ, ფრეი, პრადა და გუჩი გადარჩებიან".
  
  "ძილის კედელი ყველაფერზე ითამაშებდა."
  
  "ისევ დაიწყე ოჯახურ ფილმში "ტიტანიკი"?
  
  "ამან გამახსენა - მამაჩემი შუა ნაკადულში გაწყვიტეს".
  
  დრეიკმა ფინჯანი შეავსო. "ნუ ღელავ. ის დარეკავს დაახლოებით სამ წუთში. "
  
  - ხუმრობ, კრუსტი?
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია და ჩაიცინა. "არა. შენ ძალიან ახალგაზრდა ხარ იმისთვის, რომ გაიგო."
  
  ბენი დრეიკთან დაახლოებით ცხრა თვე ცხოვრობდა. რამდენიმე თვეში ისინი უცხო ადამიანებიდან კარგ მეგობრებად გადაიქცნენ. დრეიკმა სუბსიდირება გაუწია ბენის ქირას ფოტოგრაფიის ცოდნის სანაცვლოდ - ახალგაზრდა მამაკაცი სწავლის დასამთავრებლად მიდიოდა - და ბენ დაეხმარა ყველაფრის გაზიარებით. აღტაცება.
  
  ბენმა ჭიქა დადო. "ღამე მშვიდობისა, მეგობარო. ვფიქრობ, წავალ ჩემს დას დავურეკავ."
  
  "Ღამე".
  
  კარი დაიხურა და დრეიკი ცოტა ხანს უყურადღებოდ უყურებდა Sky News-ს. როდესაც ოდინის ფარის გამოსახულება გამოჩნდა, ის აწმყოს დაუბრუნდა.
  
  მან აიღო საარსებო წყაროს კამერა, მეხსიერების ბარათი ჯიბეში ჩაიდო, ხვალ სურათების გადახედვას აპირებდა, შემდეგ კი ზუზუნის კომპიუტერისკენ გაემართა. გადაფიქრების შემდეგ გაჩერდა კარ-ფანჯრების გადასამოწმებლად. ეს სახლი კარგად იყო დაცული მრავალი წლის წინ, როდესაც ის ჯერ კიდევ ჯარში იყო. მას უყვარდა ყოველი ადამიანის ელემენტარული სიკეთის სჯერა, მაგრამ ომმა ერთი რამ გასწავლა - არასოდეს არაფრის ბრმად ენდო. ყოველთვის გქონდეთ გეგმა და სარეზერვო გეგმა B.
  
  შვიდი წელი გავიდა და ახლა იცოდა, რომ ჯარისკაცის მენტალიტეტი მას არასოდეს მიატოვებდა.
  
  მან გუგლში მოძებნა "One" და "The Shield of Odin". სახლის გარეთ ქარი ამოვარდა, ავარდა კედელს და ყვიროდა, როგორც საინვესტიციო ბანკირი, რომლის ბონუსიც ოთხ მილიონს შეადგენდა. მალევე მიხვდა, რომ ფარი დიდი ამბავი იყო. ეს იყო მთავარი არქეოლოგიური აღმოჩენა, უდიდესი, ინდიანა ჯონსის ზოგიერთი ტიპი გაცურდა გზიდან უძველესი ყინულოვანი ნაკადის შესასწავლად. რამდენიმე დღის შემდეგ მათ გათხარეს ფარი, მაგრამ შემდეგ ისლანდიის ერთ-ერთმა უდიდესმა ვულკანმა დაიწყო ღრიალი და შემდგომში. შესწავლა უნდა გადაიდო.
  
  იგივე ვულკანი, ფიქრობდა დრეიკი, რომელმაც ცოტა ხნის წინ ფერფლის ღრუბელი გაავრცელა ევროპაში, აფერხებდა საჰაერო მიმოსვლას და ხალხის არდადეგებს.
  
  დრეიკმა ყავა მოსვა და ქარის ყმუილი მოისმინა. ბუხრის საათმა შუაღამისას აკრიფა. ინტერნეტის მიერ მოწოდებული ინფორმაციის უზარმაზარ რაოდენობაზე გადახედვამ მას აჩვენა, რომ ბენი უფრო მეტ აზრს გამოიღებდა, ვიდრე შეეძლო. ბენი იყო როგორც ნებისმიერი სტუდენტი - შეეძლო სწრაფად გაერკვა არეულობა, რომელიც წარმოიშვა ტექნოლოგიასთან. მან წაიკითხა, რომ ოდინის ფარს ამშვენებდა მრავალი უცნაური დიზაინი, ყველა მარნის ექსპერტების მიერ შესწავლილი და რომ J.R.R. ტოლკინმა თავისი მოხეტიალე ოსტატი განდალფი ოდინს დააფუძნა.
  
  შემთხვევითი ნივთები. სიმბოლოები ან იეროგლიფები, რომლებიც ფარის გარედან იყო გარშემორტყმული, ოდინის წყევლის უძველეს ფორმად ითვლებოდა:
  
  
  სამოთხე და ჯოჯოხეთი მხოლოდ დროებითი უმეცრებაა
  
  ეს არის უკვდავი სული, რომელიც იხრება სწორისა თუ არასწორისკენ.
  
  
  წყევლის ახსნის სცენარი არ არსებობდა, მაგრამ ყველას მაინც სჯეროდა, რომ ეს იყო რეალური. ყოველ შემთხვევაში - ოდინს კი არა, ვიკინგებს მიაწერდნენ.
  
  დრეიკი სკამის საზურგეს მიეყრდნო და ღამის მოვლენებს გარბოდა.
  
  ერთი რამ მოეწონა, მაგრამ ამავდროულად დააფიქრა. თეთრად ჩაცმულმა ბიჭმა თქვა: "პარიზში, ხვალ ექვსზე." თუ დრეიკი ამ გზას გაივლიდა, შეიძლება საფრთხე შეუქმნას ბენის სიცოცხლეს, რომ აღარაფერი ვთქვათ საკუთარზე.
  
  სამოქალაქო პირი გამოტოვებდა. ჯარისკაცი ამტკიცებდა, რომ მას უკვე ემუქრებოდნენ, მათ სიცოცხლეს უკვე საფრთხე ემუქრებოდა და ნებისმიერი ინფორმაცია კარგი ინფორმაცია იყო.
  
  მან დაგუგლა: ერთი + პარიზი.
  
  ერთმა თამამმა ჩანაწერმა მოჰკრა თვალი.
  
  ოდინის ცხენი, სლეიპნირი, ლუვრში გამოიფინა.
  
  ოდინის ცხენი? დრეიკმა თავის ზურგი გადაფხეკა. ღმერთისთვის ეს ბიჭი რაღაც ძალიან მატერიალურ რამეებს ამტკიცებდა. დრეიკმა გახსნა ლუვრის მთავარი გვერდი. ჩანდა, რომ ლეგენდარული ცხენის ოდინის სკულპტურა მრავალი წლის წინ აღმოაჩინეს ნორვეგიის მთებში. სხვა ისტორიები მოჰყვა. დრეიკი მალე ისე ჩაერთო ოდინის შესახებ მრავალ ამბავში, რომ კინაღამ დაავიწყდა, რომ ის სინამდვილეში ვიკინგ ღმერთი იყო, უბრალოდ მითი.
  
  ლუვრი? დრეიკმა დაღეჭა. ყავა დაასრულა დაღლილობის გრძნობით და კომპიუტერს მოშორდა.
  
  მეორე წამს ეძინა.
  
  
  * * *
  
  
  ბაყაყის ყიყინის ხმაზე გაეღვიძა. მისი პატარა მცველი. მტერი შეიძლება ელოდა განგაშს ან ძაღლს, მაგრამ მას არასოდეს შეეპარებოდა ეჭვი ბორბლებიანი სანაგვე ურნის გვერდით მოთავსებულ პატარა მწვანე ორნამენტზე და დრეიკი გაწვრთნილი იყო მსუბუქი მძინარედ.
  
  კომპიუტერის მაგიდასთან თავი ხელებში ჩაეძინა; ახლა მაშინვე გაიღვიძა და ბნელ დერეფანში გავარდა. უკანა კარი გაისმა. მინა გატყდა. სულ რამდენიმე წამი გავიდა მას შემდეგ, რაც ბაყაყმა იკივლა.
  
  შიგნით იყვნენ.
  
  დრეიკი თვალების დონიდან ქვემოთ დაიხარა და დაინახა, რომ ორი მამაკაცი შემოვიდა, რომლებსაც კომპეტენტურად ეჭირათ ავტომატები, მაგრამ ოდნავ დაუდევარი. მათი მოძრაობები სუფთა იყო, მაგრამ არა მოხდენილი.
  
  Არაა პრობლემა.
  
  დრეიკი ჩრდილში ელოდა, იმ იმედით, რომ მასში მყოფი მოხუცი ჯარისკაცი არ დაანებებდა მას.
  
  ორი შემოვიდა, წინასწარი პარტია. ეს აჩვენა, რომ ვიღაცამ იცოდა რას აკეთებდნენ. დრეიკის საერთო სტრატეგია ამ სიტუაციისთვის მრავალი წლის წინ დაიგეგმა, როდესაც ჯარისკაცის მენტალიტეტი ჯერ კიდევ ძლიერი და ექსპერიმენტული იყო და მას უბრალოდ არასოდეს მოუწია მისი შეცვლა. ახლა მის გონებაში გადაიხედა. როდესაც პირველი ჯარისკაცის სახე გამოვიდა სამზარეულოდან, დრეიკმა აიღო იგი, თავისკენ მიიზიდა და შემდეგ უკან დააბრუნა. ამავდროულად, ის მოწინააღმდეგისკენ გაემართა და შემოტრიალდა, ფაქტობრივად თოფი დაარტყა და მამაკაცის უკან დაასრულა.
  
  მეორე ჯარისკაცი გაოცებული იყო. სულ ეს იყო. დრეიკმა გაისროლა მილიწამიანი პაუზის გარეშე, შემდეგ დატრიალდა და ესროლა პირველ ჯარისკაცს, სანამ მეორე მუხლებზე დაეცემა.
  
  გაიქეცი! გაიფიქრა მან. სიჩქარე ახლა ყველაფერი იყო.
  
  კიბეებზე აირბინა, ბენის სახელს ყვიროდა, შემდეგ მხარზე ავტომატური აფეთქება დაარტყა. სადესანტოს მიაღწია, ისევ დაიყვირა, შემდეგ კი ბენის კარებში შევარდა. ადიდდა. ბენი იდგა ბოქსის შორტებში, მობილური ტელეფონი ხელში, ნამდვილი საშინელება ეწერა მთელ სახეზე.
  
  - არ ინერვიულო, - თვალი ჩაუკრა დრეიკმა. "Დამიჯერე. ეს ჩემი სხვა სამუშაოა".
  
  მის დამსახურებად ბენს კითხვები არ დაუსვა. დრეიკი მთელი ძალით კონცენტრირდა. მან გამორთო სახლში ორიგინალური სხვენის ლუქი და შემდეგ დაამონტაჟა მეორე ოთახში. ამის შემდეგ მან საძინებლის კარი გაამაგრა. ეს არ შეაჩერებს მტკიცე მტერს, მაგრამ რა თქმა უნდა შეანელებს მას.
  
  ეს ყველაფერი გეგმის ნაწილია.
  
  მან კარი აკრა, დარწმუნდა, რომ ჩაშენებული ხეები იყო მიმაგრებული გამაგრებულ ჩარჩოზე, შემდეგ კი კიბე სხვენისკენ ჩამოწია. ჯერ ბენმა გაისროლა, წამში დრეიკმა. ლოფტის ფართი იყო დიდი და ხალიჩით დაფარული. ბენი უბრალოდ იდგა და პირი გააღო. მთელი კედელი, აღმოსავლეთიდან დასავლეთისკენ, ეკავა დიდი შეკვეთით დამზადებული წიგნების კარადებს, რომლებიც სავსე იყო დისკებით და ძველი კასეტების ყუთებით.
  
  "ეს ყველაფერი შენია, მეთ?"
  
  დრეიკმა არ უპასუხა. ის მიუახლოვდა ყუთების გროვას, რომლის უკან საკმარისად მაღალი კარი იყო, რომ ასულიყო; კარი, რომელიც სახურავზე გადიოდა.
  
  დრეიკმა ყუთი ხალიჩაზე გადააბრუნა. მთლიანად შეფუთული ზურგჩანთა გადმოვარდა, რომელიც მხრებზე დაამაგრა.
  
  "ტანსაცმელი?" ბენმა ჩასჩურჩულა.
  
  ზურგჩანთას მოარტყა. "მიიღეს ისინი."
  
  როდესაც ბენი ცარიელი ჩანდა, დრეიკი მიხვდა, როგორი შეშინებული იყო. მიხვდა, რომ ზედმეტად ადვილად გადაიქცა იმ SAS-ად. "ტანსაცმელი. Მობილური ტელეფონები. ფული. პასპორტები. i-pad. იდენტიფიკაცია".
  
  იარაღი არ უხსენებია. ტყვიები. დანა...
  
  "ვინ აკეთებს ამას, მეთ?"
  
  ქვემოდან ღრიალი ისმოდა. მათი უცნობი მტერი აკაკუნებს ბენის საძინებლის კარზე, ალბათ ახლა ხვდება, რომ მათ დრეიკი არ შეაფასეს.
  
  "Წასვლის დროა".
  
  ბენი გამომეტყველების გარეშე შებრუნდა და ქარიან ღამეში ჩაცურდა. დრეიკი მის უკან ჩაყვინთა და ერთი ბოლო შეხედვით დისკებითა და კასეტებით გაწყობილ კედლებს, კარი ხმაურით მიხურა.
  
  როგორც შეეძლო, ისე მოერგო სახურავი ისე, რომ არ მიიპყრო ხალხის ყურადღება. ახალი ღუმელის დაყენების საბაბით მან დაამონტაჟა სამი ფუტის სიგანის ბილიკი, რომელიც გადიოდა მისი სახურავის მთელ სიგრძეზე. პრობლემა მისი მეზობლის მხარეზე იქნებოდა.
  
  ქარმა მოუთმენელი თითებით გადაატრიალა ისინი, როდესაც ისინი გადალახეს საშიშ სახურავს. ბენმა ფრთხილად დააბიჯა, შიშველი ფეხები ბეტონის ფილებზე სრიალებდა და კანკალებდა. დრეიკმა ხელი მაგრად მოუჭირა და სურდა, რომ დრო ჰქონოდათ მისი სპორტული ფეხსაცმლის საპოვნელად.
  
  შემდეგ ძლიერმა ქარმა ბუხარს გადაუარა, ბენს პირდაპირ სახეში დაარტყა და კიდეზე დაბრუნდა. დრეიკი ძალით მოშორდა, ტკივილის ძახილი გაიგონა, მაგრამ ხელები არ მოხსნა. წამში მან მეგობარს შეაფერხა.
  
  - არც ისე შორს, - ჩაიჩურჩულა მან. "თითქმის, მეგობარო."
  
  დრეიკმა დაინახა, რომ ბენი შეშინებული იყო. მისი მზერა სხვენის კარსა და სახურავის კიდეს შორის, შემდეგ ბაღისკენ და უკან. პანიკამ დაამახინჯა მისი თვისებები. სუნთქვა გაუხშირდა; ამ სიჩქარით ისინი ამას არასოდეს გააკეთებდნენ.
  
  დრეიკმა კარისკენ გაიპარა მზერა, თავი მოიმაგრა და ზურგი აქცია. ვინმე რომ გასულიყო, ჯერ მას ნახავდნენ. ბენის მხრები აიტაცა და თვალი ჩაუკრა.
  
  "ბენ, უნდა დამიჯერო. Დამიჯერე. გპირდები, რომ დაგეხმარები ამის გადალახვაში."
  
  ბენის თვალები კონცენტრირდა და თავი დაუქნია, მაინც შეშინებულმა, მაგრამ სიცოცხლე დრეიკს ხელში ჩადო. შებრუნდა და ფრთხილად გადადგა წინ. დრეიკმა შენიშნა, რომ ფეხებიდან სისხლი სდიოდა და თხრილში ჩადიოდა. მეზობლის სახურავი გადაკვეთეს, მის სათბურში ჩავიდნენ და მიწაზე სრიალდნენ. ბენმა გადაიჩეხა და შუა გზაზე დაეცა, მაგრამ დრეიკი პირველი იყო და მისი დაცემის უმეტესი ნაწილი შეამსუბუქა.
  
  შემდეგ ისინი მყარ მიწაზე იყვნენ. გვერდით ოთახში შუქი ენთო, მაგრამ ირგვლივ არავინ იყო. მათ უნდა გაიგონონ სროლის ხმა. იმედია პოლიცია გზაშია.
  
  დრეიკი მხრებში მაგრად მოეხვია ბენს და თქვა: "ფანტასტიკური რამ. გააგრძელე ასე და მე მოგიტან ახალ საფეხურს. ახლა კი წავიდეთ."
  
  ეს მუდმივი ხუმრობა იყო. როდესაც მათ გამხიარულება სჭირდებოდათ, ბენი მიმართავდა დრეიკს მისი ასაკის შესახებ სიტყვით, ხოლო დრეიკი დასცინოდა ბენის ახალგაზრდობას. მეგობრული მეტოქეობა.
  
  ბენმა ამოიოხრა. "ვინ ჯანდაბაა იქ მაღლა?"
  
  დრეიკმა სხვენს და მის საიდუმლო კარს შეხედა. იქიდან ჯერ არავის არაფერი გამოუყვანია.
  
  "გერმანელები".
  
  "ჰა? როგორც მეორე მსოფლიო ომის ხიდი გერმანელების მდინარე კვაიზე?"
  
  "ვფიქრობ, ეს იაპონელები იყვნენ. და არა, არა მგონია, რომ ეს არაფერი იყოს მეორე მსოფლიო ომის გერმანელებს".
  
  ისინი უკვე მეზობლის ბაღის უკან იყვნენ. ისინი ღობეს გადაეხვივნენ და ღობის მოჩვენებითი მონაკვეთი გაიარეს, რომელიც დრეიკმა ააგო სვიფტის ერთ-ერთი ყოველწლიური დღესასწაულის დროს.
  
  პირდაპირ გადატვირთულ ქუჩაზე მივდივართ.
  
  ტაქსის სადგომის პირდაპირ.
  
  დრეიკი მკვლელი ფიქრებით გაემართა მომლოდინე მანქანებისკენ. მისი ჯარისკაცური გამჭრიახობა კვლავ გამოჩნდა. მიკი რურკის მსგავსად, კაილის მსგავსად, ჰავაის ფაივ-ოის მსგავსად... ის უბრალოდ მიძინებული იყო, ელოდება შესაფერის დროს თავისი დიდებული დაბრუნება.
  
  დარწმუნებული იყო, რომ ორი მათგანის დასაცავად ერთადერთი გზა ცუდ ბიჭთან მისვლა იყო.
  
  
  სამი
  
  
  
  ᲞᲐᲠᲘᲖᲘ, ᲡᲐᲤᲠᲐᲜᲒᲔᲗᲘ
  
  
  შარლ დე გოლის რეისი იმავე დღეს დილის 9 საათის შემდეგ დაეშვა. დრეიკსა და ბენს მხოლოდ ზურგჩანთა და ორიგინალური შიგთავსიდან რამდენიმე ნივთი დაეშვათ. ახალი ტანსაცმელი ეცვათ, ახალი მობილური ტელეფონები მზად იყო. აი-პადი დამუხტული იყო. ნაღდი ფულის უმეტესი ნაწილი გაქრა - ისინი ტრანსპორტირებაში დაიხარჯა. იარაღი გადააგდეს როგორც კი დრეიკმა დანიშნულება დაადგინა.
  
  ფრენის დროს დრეიკმა ბენს მიაწოდა ინფორმაცია გერმანელებისა და ვიკინგების შესახებ და სთხოვა დახმარებას კვლევაში. ბენის სარკასტული კომენტარი იყო: "Bang bang, ეს ჩემი ხარისხია".
  
  დრეიკმა მოიწონა ეს დამოკიდებულება. გრიფინები არ გატყდა, მადლობა ღმერთს.
  
  მათ აეროპორტი პარიზულ ცივ წვიმაში დატოვეს. ბენმა იპოვა კაბინა და ააფეთქა ნაყიდი სახელმძღვანელო. როგორც კი შიგნით შევიდნენ, მან თქვა: "მმ... რუტა... კრუა? სასტუმრო ლუვრის მოპირდაპირედ?"
  
  ტაქსი დაიძრა, რომელსაც მამაკაცი მართავდა, რომლის სახეც ღალატობდა, რომ მას არაფერი უძრავდა. სასტუმრო, როდესაც ის ორმოცი წუთის შემდეგ მივიდა, პარიზისთვის გამაგრილებელი იყო. იყო დიდი ლობი, ლიფტები, რომლებიც ერთზე მეტ ადამიანს იტევდა და რამდენიმე დერეფანი ოთახებით.
  
  სანამ ისინი დარეგისტრირდნენ, დრეიკმა გამოიყენა ბანკომატი ფოიეში დარჩენილი თანხის გამოსატანად, დაახლოებით ხუთასი ევრო. ბენმა შუბლი შეჭმუხნა, მაგრამ დრეიკმა თვალის ჩაკვრით დაამშვიდა. მან იცოდა, რას ფიქრობდა მისი ჭკვიანი მეგობარი.
  
  ელექტრონული სათვალთვალო და ფულის ბილიკები.
  
  მან ერთი ოთახი საკრედიტო ბარათით გადაიხადა, შემდეგ კი ოთახის მოპირდაპირე ნაღდი ფულით იყიდა. ერთხელ ზევით, ორივე შევიდნენ "ნაღდი" ოთახში და დრეიკმა მოაწყო მეთვალყურეობა.
  
  "ჩვენი შანსია ერთი ქვით მოვკლათ რამდენიმე ჩიტი", თქვა მან და უყურებდა ბენს, რომელიც კრიტიკულ თვალს ადევნებდა ოთახს.
  
  "ა?" Ვიკითხე.
  
  "ჩვენ ვხედავთ, რამდენად კარგები არიან ისინი. თუ ისინი მალე მოვლენ, ეს კარგია და ალბათ უბედურება. თუ ისინი არა, კარგად, ეს ასევე მნიშვნელოვანია იცოდეთ. და თქვენ გაქვთ შანსი ამოიღოთ თქვენი ახალი სათამაშო. "
  
  ბენმა აი-პადი ჩართო. "ეს მოხდება დღეს, ექვსზე?"
  
  "ეს განათლებული ვარაუდია." დრეიკმა ამოიოხრა. "მაგრამ ეს ემთხვევა იმ რამდენიმე ფაქტს, რომელიც ჩვენ ვიცით."
  
  "ჰმ, მაშინ განზე გადადი, კრუსტი..." ბენმა თითები გამომწვევად მოიფშვნიტა. მისი ნდობა გაბრწყინდა ახლა, როდესაც ის ეხმარებოდა და არა გადარჩენას, მაგრამ მაშინ ის არასოდეს ყოფილა "მოქმედების" ბიჭი. პირიქით, პიროვნების ტიპი, რომელიც იდენტიფიცირებულია მისი სახელით ან მეტსახელით - ძირითადად ბლეიკი - არასოდეს არის საკმარისად დინამიური, რომ დაიმსახუროს ეს გვარი.
  
  დრეიკმა საყურეში გაიხედა. "რაც უფრო მეტი დრო დასჭირდება", - ჩაილაპარაკა მან. "მით უკეთესი შანსი გვექნება."
  
  დიდხანს არ გასულა. სანამ ბენი I-pad-ზე რაღაცას ურტყამდა, დრეიკმა მოპირდაპირე კართან შეკრებილი ნახევარი ათეული დიდი ბიჭი დაინახა. საკეტი გატყდა და ოთახში შეიჭრა. ოცდაათი წამის შემდეგ გუნდი კვლავ გამოჩნდა, გაბრაზებულმა მიმოიხედა ირგვლივ და დაიშალა.
  
  დრეიკმა ყბა შეკრა.
  
  თქვა ბენმა. "ეს მართლაც საინტერესოა, მეთ. ითვლება, რომ სინამდვილეში ოდინის ცხრა ცალი არის მიმოფანტული მთელს მსოფლიოში. ფარი ერთია, ცხენი სხვა. მე არასოდეს ვიცოდი ეს. "
  
  დრეიკმა ძლივს გაიგო მისი. მან გაანადგურა ტვინი. აქ მათ პრობლემები შეექმნათ.
  
  უსიტყვოდ უკან დაიხია კარებიდან და მობილურის ნომერი აკრიფა. ზარს თითქმის მაშინვე უპასუხეს.
  
  "დიახ?"
  
  "ეს დრეიკია."
  
  "Შოკირებული ვარ. დიდი ხანია არ მინახავს, მეგობარო."
  
  "Მე ვიცი".
  
  "ყოველთვის ვიცოდი, რომ დარეკავდი."
  
  "არა ის, რაც შენ გგონია, უელს. რაღაც მჭირდება."
  
  "რა თქმა უნდა, თქვენ იცით. მომიყევი მაის შესახებ."
  
  დამნ უელსი ცდილობდა მას რაღაცით, რაც მხოლოდ მას შეეძლო სცოდნოდა. პრობლემა იმაში მდგომარეობდა, რომ მაი იყო მათი დიდი ხნის გატაცება ტაილანდში გატარების შემდეგ, სანამ ის ელისონზე დაქორწინდებოდა - და ბენსაც კი არ უნდა გაეგო ეს საშინელი დეტალები.
  
  "შუა სახელია შირანუ. ადგილმდებარეობა - პუკეტი. ტიპი ჰმ... ეგზოტიკურია..."
  
  ბენს ყურები აუკანკალდა. დრეიკმა ის სხეულის ენით წაიკითხა ისე ნათლად, როგორც პოლიტიკოსის ტყუილის წაკითხვა შეეძლო. ღია პირი იყო მინიშნება...
  
  დრეიკს თითქმის ესმოდა სიცილი უელსის ხმაში. "ეგზოტიკური? არის ეს საუკეთესო რამ, რისი გაკეთებაც შეგიძლია?"
  
  "ამ მომენტში, დიახ."
  
  "იქ არის ვინმე?"
  
  "Ნამდვილად მოსწონს".
  
  "გოჩა. კარგი, მეგობარო, რა გინდა?"
  
  "სიმართლე მინდა, უელს. მჭირდება ნედლეული ინფორმაცია, რომელიც აკრძალულია ახალი ამბებისა და ინტერნეტის საშუალებით. რომ ოდინის ფარი მოიპარეს. გერმანელების შესახებ, რომლებმაც ის მოიპარეს. განსაკუთრებით გერმანელები. რეალური SAS ინფორმაცია. მე უნდა ვიცოდე, რა ხდება სინამდვილეში, მეგობარო და არა საჯარო გაჟონვა."
  
  "გაჭირვებაში ხარ?"
  
  "უზარმაზარი". თქვენ არ ატყუებთ თქვენს მეთაურს, ყოფილს თუ არა.
  
  "დახმარება საჭიროა?"
  
  "Ჯერ არა".
  
  "შენ დაიმსახურე ხელი, დრეიკ. უბრალოდ თქვით სიტყვა და SAS თქვენია".
  
  "Გავაკეთებ".
  
  "კარგი. Მომეცი ცოტა. და სხვათა შორის, მაინც ეუბნები საკუთარ თავს, რომ უბრალოდ ძველი SAS იყავი?
  
  დრეიკი ყოყმანობდა. ტერმინი "ძველი კარგი SAS" არც უნდა არსებობდეს. "ახსნა-განმარტებისთვის მისაღები ტერმინია, სულ ეს არის".
  
  დრეიკი გავიდა. მისი ყოფილი მეთაურის დახმარების თხოვნა ადვილი არ იყო, მაგრამ ბენის უსაფრთხოებამ გადალახა სიამაყის გრძნობა. მან კიდევ ერთხელ შეამოწმა ყურსასმენი, დაინახა ცარიელი დერეფანი, შემდეგ მივიდა და ბენის გვერდით დაჯდა.
  
  "თქვენ ამბობთ ოდინის ცხრა ნაწილს? რას ნიშნავს ეს?"
  
  ბენმა სწრაფად დატოვა ჯგუფის ფეისბუქის გვერდი და დრტვინავდა, რომ მათ ჰქონდათ ორი ახალი მეგობრობის მოთხოვნა, ახლა უკვე ჩვიდმეტი.
  
  მან ერთი წუთით შეისწავლა დრეიკი. "ასე რომ, თქვენ ხართ SAS-ის ყოფილი კაპიტანი და კასეტების ფანატიკოსი. უცნაურია, მეგობარო, თუ წინააღმდეგი არ ხარ, რასაც ვამბობ."
  
  "კონცენტრირება მოახდინე, ბენ. Რა გაქვს?"
  
  "კარგი... მე მივყვები ოდინის ამ ცხრა ცალი კვალს. ცხრა, როგორც ჩანს, განსაკუთრებული რიცხვია სკანდინავიურ მითოლოგიაში. ერთი ჯვარს აცვეს რაღაც მსოფლიო ხეზე, ცხრა დღე და ცხრა ღამე, მარხულობდა, შუბით ხელში, ისევე როგორც იესო ქრისტე და მრავალი წლით ადრე იესო. ეს არის ნამდვილი რამ, მეთ. ნამდვილმა მეცნიერებმა შეადგინეს იგი. ეს შეიძლება იყოს ისტორია, რომელმაც შთააგონა იესო ქრისტეს ისტორია. ოდინის ცხრა ნაწილია. შუბი მესამე ნაწილია და დაკავშირებულია მსოფლიო ხესთან, თუმცა ვერ ვპოულობ მის მდებარეობას. ხის ლეგენდარული მდებარეობა შვედეთშია. ადგილი, რომელსაც ჰქვია აფსალა".
  
  "შეანელე, შეანელე. ამბობს რამე ოდინის ფარზე თუ მის ცხენზე?
  
  ბენმა მხრები აიჩეჩა. "მხოლოდ ფარი იყო ყველა დროის ერთ-ერთი უდიდესი არქეოლოგიური აღმოჩენა. და რომ მის ზღვარზე არის სიტყვები: სამოთხე და ჯოჯოხეთი მხოლოდ დროებითი უმეცრებაა. ეს არის უკვდავი სული, რომელიც იხრება სწორისა თუ არასწორისკენ. ეს აშკარად ოდინის წყევლაა, მაგრამ ცოცხალ მეხსიერებაში ვერავინ ვერ გაარკვია, რისკენ არის მიმართული".
  
  - იქნებ ეს ერთ-ერთი იმ წყევლაა, სადაც უბრალოდ იქ უნდა იყო, - გაიღიმა დრეიკმა.
  
  ბენმა დააიგნორა იგი. "აქ ნათქვამია, რომ ცხენი არის ქანდაკება. კიდევ ერთი სკულპტურა, ოდინის მგლები, ახლა გამოფენილია ნიუ-იორკში.
  
  "მისი მგლები? ახლა?" დრეიკის ტვინი იწყებდა გაფუჭებას.
  
  "მან ორ მგელს ჩახედა ბრძოლაში. ცხადია."
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. "ცხრავე ნაწილი აღრიცხულია?"
  
  ბენმა თავი დაუქნია. "რამდენიმე დაკარგულია, მაგრამ..."
  
  დრეიკი შეჩერდა. "Რა?" Ვიკითხე.
  
  "კარგად, სულელურად ჟღერს, მაგრამ არსებობს ლეგენდის ფრაგმენტები, რომელიც ყალიბდება. რაღაც ოდინის ყველა ნაწილის გაერთიანება და ჯაჭვური რეაქციის დაწყება, რომელიც მიგვიყვანს სამყაროს დასასრულამდე".
  
  "სტანდარტული ნივთები", - თქვა დრეიკმა. "ყველა ამ უძველეს ღმერთს აქვს მათთან დაკავშირებული "სამყაროს დასასრულის" იგავი".
  
  ბენმა თავი დაუქნია და საათს დახედა. "მართალია. შეხედე. ჩვენ ინტერნეტ ოსტატებს გვჭირდება საჭმელი, - გაიფიქრა მან წამით. "და ვფიქრობ, ვგრძნობ, რომ ჯგუფიდან მალე იქნება ახალი ტექსტები. კრუასანი და ბრაი ბრანჩისთვის?"
  
  "პარიზში ყოფნისას..."
  
  დრეიკმა კარი გააღო, ირგვლივ მიმოიხედა, შემდეგ კი ანიშნა ბენს წასულიყო. მეგობრის სახეზე ღიმილი დაინახა, მაგრამ თვალებში საშინელი დაძაბულობაც ამოიკითხა. ბენმა ეს კარგად დამალა, მაგრამ ძლიერად გაიქცა.
  
  დრეიკი ოთახში დაბრუნდა და მთელი მათი ნივთები ზურგჩანთაში ჩადო. მძიმე ღვედის შეკვრისას მან გაიგონა ბენს დახშული გამარჯობა და იგრძნო, რომ შიშისგან გული გაუჩერდა, ცხოვრებაში მხოლოდ მეორედ.
  
  პირველი იყო, როცა ელისონმა დატოვა იგი, ამ შეურიგებელი განსხვავების მოტივით - შენ უფრო ჯარისკაცი ხარ, ვიდრე ღმრთისმშობელი ბანაკში.
  
  იმ ღამეს. როგორც არასდროს, გაუთავებელმა წვიმამ თვალები ცრემლებით აევსო.
  
  კარისკენ გაიქცა, სხეულის ყველა კუნთი დაძაბული და მზად იყო, შემდეგ კი დაინახა დერეფანში მოსიარულე მოხუცი წყვილი.
  
  და ბენმა შეამჩნია საშინელება, რომელიც აევსო დრეიკს, სანამ ყოფილ ჯარისკაცს მისი შენიღბვის შესაძლებლობა მიეცა. სულელური შეცდომა.
  
  "არ ინერვიულო". თქვა ბენმა ფერმკრთალი ღიმილით. "Კარგად ვარ".
  
  დრეიკმა ამოისუნთქა და კიბეებზე, გამუდმებით ფხიზლად მიიყვანა. მან სადარბაზო შეამოწმა, საფრთხე არ დაინახა და გარეთ გავიდა.
  
  სად იყო უახლოესი რესტორანი? მან ვარაუდი გააკეთა და ლუვრისკენ გაემართა.
  
  
  * * *
  
  
  მიუნხენელმა მსუქანმა, ნეიროქირურგის უნარებით, მაშინვე დაინახა ისინი. მან გადაამოწმა თავისი ფოტოგრაფიული მსგავსება და ორი გულისცემა ამოიცნო კარგად აღნაგობის, უნარიანი იორკშირელი და მისი გრძელთმიანი, სულელური მეგობარი და დააფიქსირა ისინი ფარგლებს შორის.
  
  მან თავისი პოზა შეცვალა, არ მოეწონა მაღალი თვალსაჩინო ადგილი ან თეთრი ლაქები, რომლებიც მის ხორციან კიდურებს თხრიდნენ.
  
  მან მხრის მიკროფონში ჩასჩურჩულა: "მე მათ ძაფით ვუჭერ."
  
  პასუხი საოცრად მყისიერი იყო. "მოკალი ისინი ახლავე."
  
  
  ოთხი
  
  
  
  ᲞᲐᲠᲘᲖᲘ, ᲡᲐᲤᲠᲐᲜᲒᲔᲗᲘ
  
  
  ზედიზედ სამი ტყვია გაისროლეს.
  
  პირველი ტყვია დრეიკის თავის გვერდით მდებარე რკინის კარის ჩარჩოდან გადავარდა, შემდეგ ქუჩაში რიკოშეტით გავარდა და მოხუცს მკლავში მოხვდა. დატრიალდა და დაეცა, ჰაერში სისხლი ასხამდა კითხვის ნიშნის სახით.
  
  მეორე დარტყმამ ბენს თმა აიწია.
  
  მესამე მოხვდა ბეტონს, სადაც ის იდგა, ნანოწამში მას შემდეგ, რაც დრეიკმა უხეშად მოხვია წელის გარშემო. ტყვია ტროტუარზე გადავარდა და მათ უკან სასტუმროს ფანჯარა ჩაამსხვრია.
  
  დრეიკი შემოვიდა და უხეშად მიაცილა ბენს გაჩერებული მანქანების რიგის უკან. "მე გიჭირავს". გაბრაზებულმა ჩასჩურჩულა. "Უბრალოდ განაგრძე." ჩამოხრილმა, მან მანქანის ფანჯრიდან გადახედა და სახურავზე მოძრაობა დაინახა, როგორც კი ფანჯარა ჩამტვრეულიყო.
  
  "სულიერი სროლა!" მისმა იორკშირულმა აქცენტმა და არმიის ჟარგონმა ადრენალინის მატებასთან ერთად მის ხმას აუკანკალდა. მან დაათვალიერა ტერიტორია. მშვიდობიანი მოქალაქეები დარბოდნენ, ყვიროდნენ, იწვევდნენ ყურადღების გაფანტვას, მაგრამ პრობლემა ის იყო, რომ მსროლელმა ზუსტად იცოდა სად იყვნენ.
  
  და ის მარტო არ იქნებოდა.
  
  ახლაც კი, დრეიკმა იცნო სამი ბიჭი, რომლებიც ადრე ნახა ჩაკეტვის დროს, რომლებიც გამოვიდნენ ბნელი მონდეოდან და მიზანმიმართულად გაემართნენ მათკენ.
  
  "გადაადგილების დროა."
  
  დრეიკმა ისინი ორი მანქანით მიიყვანა, სადაც მან უკვე შეამჩნია ახალგაზრდა ქალი, რომელიც ისტერიულად ტიროდა თავის მანქანაში. მისდა გასაკვირად, მან გააღო მისი კარი და დანაშაულის სწრაფი მატება იგრძნო მისი შეშინებული გამომეტყველების დანახვაზე.
  
  მან შეინარჩუნა დაუნდობელი გამომეტყველება. "მოიგო."
  
  ჯერ კიდევ არ არის გასროლა. ქალი გამოხტა, შიშმა შეიპყრო მისი კუნთები და მკვდარ ფილებად აქცია. ბენი შიგ ჩასრიალდა და სხეულის წონა რაც შეიძლება დაბალი იყო. დრეიკი სასწრაფოდ მიჰყვა მას და შემდეგ გასაღები გადააბრუნა.
  
  სუნთქვა შეეკრა, საპირისპიროზე გადავიდა, შემდეგ კი წინ გავიდა პარკინგის ადგილიდან. მათ შემდეგ გზაზე რეზინი ადუღდა.
  
  ბენმა დაიყვირა: "Rue Richelieu!"
  
  დრეიკი შეტრიალდა ტყვიის მოლოდინში, მოისმინა მეტალის ზარის ხმა, როცა ის ძრავიდან გადმოხტა, შემდეგ კი ამაჩქარებელს დაარტყა. მათ ტროტუარზე გაკვირვებულ მძარცველებს გადაუარეს, დაინახეს, რომ ისინი სწრაფად ბრუნდებოდნენ თავიანთ მანქანაში.
  
  დრეიკმა საჭე მარჯვნივ დაატრიალა, შემდეგ მარცხნივ, შემდეგ ისევ მარცხნივ.
  
  "რუე სენტ ონორე", - წამოიძახა ბენმა და კისერზე აკოცა გზის სახელის გასარკვევად.
  
  ისინი გაერთიანდნენ მოძრაობაში. დრეიკი რაც შეეძლო სწრაფად აჩქარდა, მანქანა - რომელიც, მისდა სასიხარულოდ, მინი კუპერი იყო - შემობრუნდა და გავიდა ზოლში, ადევნებდა თვალს მის უკან ხედს.
  
  სახურავზე მსროლელი დიდი ხანია გაქრა, მაგრამ Mondeo ისევ იქ იყო და აგრძელებდა.
  
  მოუხვია მარჯვნივ და ისევ მარჯვნივ, შუქნიშანზე გაუმართლა. ლუვრის მუზეუმი, გადაღებული მარცხენა მხრიდან. უსარგებლო იყო: გზები ზედმეტად გადაჭედილი იყო, შუქნიშანი ძალიან ხშირი. მათ პარიზის ცენტრიდან მოშორება სჭირდებოდათ.
  
  "რუე დე რივოლი!"
  
  დრეიკმა მკაცრად შეხედა ბენს. "რატომ ჯანდაბას ყვირიან ქუჩების სახელებს?"
  
  ბენმა შეხედა მას. "Მე არ ვიცი! ტელევიზორში აჩვენებენ! ეხმარება?"
  
  
  * * *
  
  
  "არა!" დაიყვირა მან ძრავის ღრიალზე, როცა რივოლის ქუჩას მოშორებით მოლიპულ გზაზე გადიოდა.
  
  ტყვია ჩექმიდან ჩამოვარდა. დრეიკმა დაინახა, რომ გამვლელი აგონიაში იშლებოდა. ცუდი იყო; სერიოზული იყო. ეს ხალხი საკმარისად ამპარტავანი და ძლევამოსილი იყო, რომ არ აინტერესებდათ ვის აზარალებდნენ და აშკარად შეეძლოთ ეცხოვრათ შედეგებით.
  
  რატომ იყო მათთვის ასე მნიშვნელოვანი ოდინის ცხრა ნაწილი?
  
  ტყვიებმა ბეტონი და ლითონი გაჭრეს და მინი-ის გარშემო ნახატები დატოვეს.
  
  ამ დროს ბენის მობილურმა დარეკა. მან ჯიბიდან ამოიღო მხრის დახვეწილი მანევრი. "Დედა?"
  
  "იესო!" რბილად დაწყევლა დრეიკმა.
  
  "კარგად ვარ, ტა. შენ? როგორც მამა?"
  
  Mondeo-მ მიიწია მინი-ს საბარგულამდე. უკანა ხედს დამაბრმავებელი ფარები ავსებდა, სამი დამცინავი გერმანელის სახეებთან ერთად. ნაძირლებს უყვარდათ.
  
  ბენმა თავი დაუქნია. "და და?"
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ ურტყამდნენ გერმანელები ინსტრუმენტთა პანელს თავიანთი ქვემეხებით გააფთრებული მღელვარებით.
  
  "არა. Არაფერი განსაკუთრებული. მმ... რა ხმაურია?" მან პაუზა გააკეთა. "ოჰ... Xbox."
  
  დრეიკმა ამაჩქარებელი იატაკზე დააჭირა. ძრავმა სწრაფად უპასუხა. საბურავები ცახცახებდა საათში სამოცი მილის სიჩქარითაც კი.
  
  მომდევნო გასროლამ უკანა მინა ჩაამსხვრია. ბენი მოწვევის მოლოდინის გარეშე დაეშვა წინა ასვლაში. დრეიკმა საკუთარ თავს მადლიერების მომენტი მისცა, შემდეგ მინი ცარიელ ტროტუარზე გაატარა გაჩერებული მანქანების გრძელი რიგის წინ.
  
  Mondeo-ს მგზავრები დაუფიქრებლად ისროდნენ, ტყვიები ურტყამდნენ გაჩერებული მანქანების მინებს, მინი-ს ეჯახებოდნენ და აეხნენ მას. რამდენიმე წამის შემდეგ მან მუხრუჭები დაამუხრუჭა, ყვირილით შემოტრიალდა, პატარა მანქანა 180 გრადუსით დააგდო, შემდეგ კი უკან დაბრუნდა, როგორც მოდიოდნენ.
  
  მონდეოს ძვირფასი წამები დასჭირდათ იმის გასაგებად, რაც მოხდა. 180 გრადუსიანი შემობრუნება დაუდევარი და სახიფათო იყო და საშინელი კრუნჩხვით წაიღო ორი გაჩერებული მანქანა. სად იყო პოლიცია იმ ყველაფრის წმინდა სახელით?
  
  ახლა არჩევანი არ არის. დრეიკმა იმდენი მორიგეობა მიიღო, რამდენიც შეეძლო. "მზად იყავი, ბენ. გაქცევას ვაპირებთ".
  
  ბენი იქ რომ არ ყოფილიყო, იდგა და იბრძოდა, მაგრამ მისი მეგობრის უსაფრთხოება იყო პრიორიტეტი. და დაკარგვა ახლა ჭკვიანური ნაბიჯი იყო.
  
  "კარგი დედა, მოგვიანებით გნახავ." ბენმა მხრების აჩეჩვით დახურა მობილური. "მშობლები".
  
  დრეიკმა მინი კვლავ ასწია ბორდიურზე და ძლიერად დაამუხრუჭა მოვლილი გაზონის შუა გზაზე. სანამ მანქანა გაჩერდებოდა, კარები ფართოდ შეაღეს და გადმოხტნენ და ახლომდებარე ქუჩებისკენ გაემართნენ. ისინი გაერივნენ შინაურ პარიზელებს მანამ, სანამ მონდეო ხილვაშიც კი გამოჩნდებოდა.
  
  ბენმა რაღაცის ღრიალი მოასწრო და დრეიკს თვალი ჩაუკრა. "Ჩემი გმირი".
  
  
  * * *
  
  
  ისინი იმალებოდნენ პატარა ინტერნეტ კაფეში, ადგილის გვერდით, რომელსაც ჰარის ნიუ-იორკ ბარი ჰქვია. დრეიკისთვის ეს ყველაზე ბრძნული ნაბიჯი იყო. შეუმჩნეველი და იაფი, ეს იყო ადგილი, სადაც მათ შეეძლოთ გაეგრძელებინათ კვლევა და გადაეწყვიტათ, რა გაეკეთებინათ ლუვრის გარდაუვალ შეჭრასთან შეშფოთების ან შეწყვეტის გარეშე.
  
  დრეიკმა კექსი და ყავა მოამზადა, სანამ ბენი შესული იყო. დრეიკს ჯერ არ მიუღია ტრავმა, მაგრამ ვარაუდობს, რომ ბენი ცოტა უხერხული უნდა იყოს. მასში მყოფი ჯარისკაცი წარმოდგენა არ ჰქონდა როგორ მოქცეულიყო მას. მეგობარმა იცოდა, რომ უნდა დალაპარაკებოდნენ. ამიტომ ჭაბუკს საჭმელი და სასმელი გადასცა, კომფორტულ ჯიხურში მოთავსდა და მზერა გააჩერა.
  
  "როგორ ხარ ამ ყველაფერთან ერთად?"
  
  "Მე არ ვიცი". ბენმა სიმართლე თქვა. "ჯერ არ მქონია ამის გაცნობიერების დრო."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "Ეს კარგია. კარგი, როცა გააკეთე..." მან კომპიუტერზე მიუთითა. "Რა გაქვს?"
  
  "მე დავბრუნდი იმავე ვებსაიტზე, როგორც ადრე. საოცარი არქეოლოგიური აღმოჩენა... ცხრა ფრაგმენტი... იადა, იადა, იადა... ოჰ დიახ - წავიკითხე ოდინის შთამბეჭდავი "მსოფლიოს დასასრულის" შეთქმულების თეორიის შესახებ".
  
  "და მე ვთქვი ..."
  
  "ეს სისულელე იყო. მაგრამ არა აუცილებლად, მეთ. Მოუსმინე ამას. როგორც ვთქვი, არსებობს ლეგენდა და ის ბევრ ენაზეა ნათარგმნი. არა მარტო სკანდინავიური. როგორც ჩანს, საკმაოდ უნივერსალურია, რაც ძალზე უჩვეულოა გლეხებისთვის, რომლებიც სწავლობენ ასეთ რამეს. აქ ნათქვამია, რომ თუ ოდინის ცხრა ცალი ოდესმე შეგროვდება რაგნაროკის დროს, ისინი გზას გაუხსნიან ღმერთების საფლავისკენ. და თუ ეს საფლავი ოდესმე დაბინძურებულია... კარგად, გოგირდი და მთელი ჯოჯოხეთი, რომელიც გათავისუფლდა, მხოლოდ დასაწყისია ჩვენი პრობლემების. შენიშნე, მე ვთქვი ღმერთები?
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. "არა. როგორ შეიძლება აქ ღმერთების საფლავი იყოს? ისინი არასოდეს არსებობდნენ, რაგნაროკი არასოდეს არსებობდა. ეს მხოლოდ სკანდინავიური ადგილი იყო არმაგედონისთვის".
  
  "ზუსტად. და თუ ის ნამდვილად არსებობდა? "
  
  "ასე რომ, წარმოიდგინეთ ასეთი აღმოჩენის ღირებულება."
  
  "ღმერთების საფლავი? ყველაფერზე მეტი იქნებოდა. ატლანტიდა. კამელოტი. ედემი. ისინი არაფერი იქნებოდნენ ამასთან შედარებით. ასე რომ, თქვენ ამბობთ, რომ ოდინის ფარი მხოლოდ დასაწყისია?
  
  ბენმა მაფინის ზემოდან უკბინა. "ვფიქრობ, ვნახავთ. კიდევ რვა ნაწილია გასავლელი, ასე რომ, თუ ისინი ქრებოდა, - შეაჩერა მან. "იცით, კარინი არის ოჯახის ტვინი და დას სურს დაალაგოს მთელი ეს ინტერნეტ სისულელე. ეს ყველაფერი ნაწილებად არის."
  
  "ბენ, თავს დამნაშავედ ვგრძნობ შენს ჩარევისთვის. და გპირდები, რომ არაფერი დაგემართება, მაგრამ ამაში სხვას ვერ ჩავრთავ. დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. "მაინტერესებს რატომ დაიწყეს წყეულმა გერმანელებმა ამის გაკეთება ახლა. ეჭვგარეშეა, რომ დანარჩენი რვა ნაწილი გარკვეული პერიოდის განმავლობაში არსებობს".
  
  "ნაკლები საფეხბურთო ანალოგიები. და აქვთ. იქნებ ფარი იყო რაღაც განსაკუთრებული? რაღაცამ ყველაფერი დანარჩენი ღირებულად აქცია".
  
  დრეიკს ახსოვდა ფარის ახლოდან გადაღებული კადრები, მაგრამ მათ შეეძლოთ ეს გამოძიება მოგვიანებით გადაედო. ეკრანზე დააკაკუნა. "აქ ნათქვამია, რომ ოდინის ცხენის ქანდაკება იპოვეს ვიკინგების გრძელ ნავში, რომელიც რეალურად არის ლუვრის მთავარი ექსპონატი. ლუვრის გარშემო სეირნობისას ადამიანების უმეტესობა ვერც კი შეამჩნევდა ცხენის ქანდაკებას.
  
  - ბარკასი, - ხმამაღლა წაიკითხა ბენმა. "ეს თავისთავად საიდუმლოა - ის აგებულია მორებიდან, რომლებიც ვიკინგების ცნობილ ისტორიას უსწრებს."
  
  "ისევე როგორც ფარი", - წამოიძახა დრეიკმა.
  
  "იპოვეს დანიაში," წაიკითხა ბენმა. "და ნახე," მან მიუთითა ეკრანზე, "აქცენტი კეთდება ოდინის სხვა ნაწილებზე, რომლებიც ადრე ვახსენე? მგლები ნიუ-იორკში არიან და საუკეთესო ვარაუდი ის არის, რომ შუბი შვედეთში, უფსალაშია, რომელიც ოდინის სხეულიდან ჩამოვარდა მსოფლიო ხიდან.
  
  "მაშ ეს ხუთია." დრეიკი თავის კომფორტულ სავარძელს მიეყრდნო და ყავა მოსვა. მათ ირგვლივ ინტერნეტ კაფე ზუზუნებდა დამთრგუნველი აქტიურობით. გარეთ ტროტუარები სავსე იყო ხალხით, რომლებიც ზიგზაგით მიდიოდნენ ცხოვრების გზაზე.
  
  ბენი დაიბადა ფოლადის პირით და დალია თავისი ცხელი ყავის ნახევარი ერთი ყელში. "აქ სხვა რაღაცაა", - ჩაილაპარაკა მან. "ღმერთო, არ ვიცი. რთულად გამოიყურება. ვოლვოს შესახებ. რას ნიშნავს მნახველი. "
  
  "იქნებ მათ მანქანას მისი სახელი დაარქვეს."
  
  "სასაცილო. არა, როგორც ჩანს, ოდინს განსაკუთრებული ველვა ჰქონდა. მოიცადეთ - ამას შეიძლება ცოტა დრო დასჭირდეს.
  
  დრეიკი იმდენად დაკავებული იყო ყურადღების გადატანით ბენს, კომპიუტერს, ინფორმაციის ნაკადსა და გარეთ დატვირთულ ტროტუარს შორის, რომ მან ვერ შეამჩნია ქალის მიახლოება, სანამ ის მათ მაგიდასთან არ დადგა.
  
  სანამ ის გადაადგილდებოდა, მან ხელი ასწია.
  
  - არ ადექით, ბიჭებო, - მიაპყრო მან ამერიკული აქცენტით. "Უნდა ვილაპარაკოთ".
  
  
  ხუთი
  
  
  
  ᲞᲐᲠᲘᲖᲘ, ᲡᲐᲤᲠᲐᲜᲒᲔᲗᲘ
  
  
  კენედი მური ამ წყვილს გარკვეული პერიოდის განმავლობაში აფასებს.
  
  თავიდან მას ეგონა, რომ ეს უვნებელი იყო. გარკვეული პერიოდის შემდეგ, ახალგაზრდა მამაკაცის შეშინებული, მაგრამ გადამწყვეტი სხეულის ენისა და უფროსი ბიჭის ფხიზლად ქცევის გაანალიზების შემდეგ, იგი მივიდა დასკვნამდე, რომ უბედურებამ, გარემოებებმა და ეშმაკმა ეს ორი საშიშროების უწმინდურ სამებაში ჩათრია.
  
  ის აქ პოლიციელი არ იყო. მაგრამ ის ნიუ-იორკში პოლიციის ოფიცერი იყო და ამ შედარებით პატარა კუნძულზე მისი დიდი ბეტონის კოშკებით გაზრდა ადვილი არ იყო. თქვენ გქონდათ პოლიციელის ხედვა მანამდეც, სანამ გაიგებდით, რომ თქვენი ბედი იყო NYPD-ში გაწევრიანება. მოგვიანებით დახვეწე და ითვლიდი, მაგრამ ყოველთვის გქონდა ეს თვალები. რომ მძიმე, გამომთვლელი სახე.
  
  შვებულებაშიც კი მწარედ ფიქრობდა.
  
  ყავის წრუპვისა და უმიზნოდ სერფინგის შემდეგ ერთი საათის შემდეგ თავი ვეღარ შეიკავა. ის შესაძლოა შვებულებაში ყოფილიყო - რაც მისთვის უკეთესად ჟღერდა, ვიდრე იძულებითი შვებულება - მაგრამ ეს არ ნიშნავს იმას, რომ მასში მყოფი პოლიციელი უფრო სწრაფად დანებდა, ვიდრე ბრიტანელმა დათმო თავისი სათნოება ვეგასში თავის პირველ ღამეს.
  
  ის მათ მაგიდასთან მიუჯდა. იძულებითი შვებულება, ისევ გაიფიქრა. ამან მისი ბრწყინვალე NYPD კარიერა პერსპექტივაში დააყენა.
  
  უფროსმა ბიჭმა სწრაფად შეაფასა იგი ანტენების აწევით. ის უფრო სწრაფად აფასებდა მას, ვიდრე ამერიკელი საზღვაო ქვეითი აფასებდა ბანგკოკის ბორდელს.
  
  - არ ადექით, ბიჭებო, - წამოიძახა მან განიარაღებულად. "Უნდა ვილაპარაკოთ".
  
  "ამერიკელი?" - თქვა უფროსმა ბიჭმა გაკვირვების ელფერით. "Რა გინდა?"
  
  მან დააიგნორა იგი. "კარგად ხარ, პატარავ?" მან ფარი ააფეთქა. "პოლიციელი ვარ. ახლა შენ ჩემთან გულწრფელი იქნები".
  
  უფროსმა ბიჭმა მაშინვე დააწკაპუნა და შვებით გაიღიმა, რაც უცნაური იყო. მეორე დაბნეული აცეცებდა თვალებს.
  
  "ა?" Ვიკითხე.
  
  კენედის პოლიციელმა ამ საკითხს დააჭირა. "აქ შენი ნებით ხარ?" ეს იყო ყველაფერი, რაც მას შეეძლო ეფიქრა მათთან ახლოს ყოფნაზე.
  
  ახალგაზრდა ბიჭი შეწუხებული ჩანდა. "კარგი, ღირსშესანიშნაობების დათვალიერება კარგია, მაგრამ უხეში სექსი არ არის სახალისო."
  
  უფროსი ბიჭი საოცრად მადლიერი ჩანდა. "Დამიჯერე. აქ პრობლემები არ არის. კარგია, რომ სამართალდამცავი საზოგადოების ზოგიერთი წევრი მაინც პატივს სცემს ამ საქმეს. მე მეთ დრეიკი ვარ."
  
  ხელი გაუწოდა.
  
  კენედიმ ეს უგულებელყო, ჯერ კიდევ დაუჯერებელი. მისი გონება ამ ფრაზაზე იყო მიჯაჭვული, მაინც პატივს სცემდა ნამუშევარს და გადაირია ბოლო თვე. გაჩერდა იქ, სადაც ყოველთვის ჩერდებოდნენ. კალებში. მისი სასტიკი მსხვერპლის გამო. მისი უპირობო გათავისუფლებისთვის.
  
  თუ მხოლოდ.
  
  "კარგი... მადლობა, ვფიქრობ."
  
  "მაშ, შენ ნიუ-იორკელი პოლიციელი ხარ? ჭაბუკმა აწეული წარბებით დაასრულა ნიუანსი, რომელიც უფროსზე მიუთითა.
  
  "ჯანდაბა ეშმაკობა." მეტ დრეიკს მსუბუქად გაეცინა. ის თავდაჯერებული ჩანდა და მიუხედავად იმისა, რომ მშვიდად იჯდა, კენედის შეეძლო ეთქვა, რომ მას ჰქონდა კომპეტენცია წამში რეაგირებისთვის. და ის, თუ როგორ ათვალიერებდა მის გარემოცვას, აიძულებდა მას პოლიციელზე ეფიქრა. ან ჯარი.
  
  მან თავი დაუქნია, აინტერესებდა, უნდა შესთავაზოს თუ არა თავის თავს ადგილი.
  
  დრეიკმა ცარიელ სკამზე მიუთითა და ამავდროულად სუფთა გასასვლელი დაუტოვა. "და ასევე თავაზიანი. გავიგე, რომ ნიუ-იორკელები მსოფლიოში ყველაზე გონივრული ხალხი იყვნენ.
  
  -მეტი!-წარბები შეჭმუხნა ბიჭმა.
  
  "თუ ზედმეტ თავდაჯერებულობაში გულისხმობთ ეგოისტურ და ამპარტავანს, ეს მეც გავიგე." კენედი ჯიხურში შევიდა, ცოტა უხერხულად იგრძნო თავი. შემდეგ მე ჩავედი პარიზში და შევხვდი ფრანგებს.
  
  "Არდადეგებზე?"
  
  - ასე მითხრეს.
  
  ბიჭმა დაჟინებით არ მოითხოვა, ისევ გაუწოდა ხელი. "მე მაინც მეთ დრეიკი ვარ. და ეს არის ჩემი ბინადარი, ბენი.
  
  "გამარჯობა, მე ვარ კენედი. შემთხვევით გავიგე რასაც ამბობდი, ყოველ შემთხვევაში სათაურები, მეშინია. ამან გამაოცა. და რაც შეეხება მგლებს ნიუ-იორკში? წარბები აზიდა, ბენს მიბაძა.
  
  "ერთი". დრეიკი გულდასმით შეისწავლა და ელოდა რეაქციას. "იცით რამე მის შესახებ?"
  
  "ის თორის მამა იყო, არა? იცით, მარველის კომიქსებში.
  
  "ის მთელი ამბებია." ბენმა თავი დაუქნია კომპიუტერს.
  
  "ამ ბოლო დროს ვცდილობ თავი შორს დავიჭირო სათაურებისგან." კენედის სიტყვები სწრაფად გამოვიდა, ტკივილისგან და იმედგაცრუებისგან დაძაბული. ერთი წუთი დასჭირდა, სანამ მას შეეძლო გაგრძელება. "ასე რომ, არც ისე ბევრი. Ზუსტად საკმარისი."
  
  "როგორც ჩანს, თქვენ შექმენით რამდენიმე."
  
  "მეტი კარგია ჩემი კარიერისთვის." ის დაბრუნდა, შემდეგ კი კაფეს ჭუჭყიანი ფანჯრებიდან ქუჩაში გაიხედა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი მის მზერას მიჰყვა და აინტერესებდა, უნდა დაეძვრინა თუ არა, და მისი თვალები ერთ-ერთ წინა მძარცველს შეხვდა, რომელიც ჭიქიდან იყურებოდა.
  
  "სირცხვილი. ეს ბიჭები უფრო ჯიუტები არიან, ვიდრე ინდური ქოლ ცენტრი.
  
  დრეიკის მოძრაობისას ბიჭს სახე აღიარებით გაუბრწყინდა, მაგრამ ახლა დრეიკმა გადაწყვიტა, რომ აღარ სურდა გაჯავრება. ხელთათმანები მართლაც მოიხსნა და SAS-ის კაპიტანი დაბრუნდა. სწრაფად დაიძრა, ერთ-ერთ სკამს ხელი მოკიდა და საშინელი კრახით გადააგდო ფანჯრიდან. გერმანელი უკან გაფრინდა, მკვდარი ხორცივით დაეჯახა ტროტუარს.
  
  დრეიკმა ბენს გვერდი აუწია. "მოდი ჩვენთან თუ არა," დაუძახა მან კენედის, როცა გარბოდა. "მაგრამ მოშორდი ჩემს გზას."
  
  სწრაფად წავიდა კარისკენ, გააღო და გაჩერდა, თუ სროლა იქნებოდა. შოკირებული პარიზელები ირგვლივ იდგნენ. ტურისტები ყველა მიმართულებით მიმოფანტეს. დრეიკმა საძიებო მზერა ქუჩაში გადაიტანა.
  
  "თვითმკვლელობა". უკან ჩაყვინთა.
  
  "Უკანა კარი". მან ბენს მხარზე ხელი მოხვია და დახლისკენ წავიდნენ. კენედი ჯერ კიდევ უნდა გადაადგილებულიყო, მაგრამ პოლიციელის ანალიტიკურ გონებას არ სჭირდებოდა იმის გასაგებად, რომ ეს ხალხი რეალურ უბედურებაში იყო.
  
  - დაგიფარავ.
  
  დრეიკი შეშინებულ კლერკს გაუყვა ბნელ დერეფანში, რომელიც გაფორმებულია ყავის, შაქრის და ამრევების კოლოფებით. ბოლოს იყო სახანძრო. დრეიკი ძელს მოხვდა, შემდეგ ფრთხილად გახედა გარეთ. შუადღის მზემ თვალები დამიწვა, მაგრამ ნაპირი სუფთა იყო. რაც მისთვის ნიშნავდა, რომ სადღაც იქ მხოლოდ ერთი მტერი იყო.
  
  დრეიკმა ანიშნა, რომ სხვები დაელოდონ, შემდეგ კი მიზანმიმართულად დაიძრა მომლოდინე გერმანელისკენ. მან არ აიცილა მამაკაცის დარტყმა, მაგრამ ძლიერად აიღო იგი მზის წნულში დაუცველებლად. მოწინააღმდეგის სახეზე შოკმა მას მყისიერი კმაყოფილება მოუტანა.
  
  "პლექსისკენ მიმავალი ბუსუსები". ჩაიჩურჩულა მან. გამოცდილებამ ასწავლა მას, რომ გაწვრთნილი ადამიანი დაარტყამდა სხეულზე ზეწოლის ერთ-ერთ აშკარა წერტილს და აჩერებდა ეფექტს, ამიტომ დრეიკმა გაიზიარა ტკივილი - როგორც მას გაუთავებლად ასწავლიდნენ - და გადალახა იგი. მან ბიჭს ცხვირი გაუტეხა, ყბა დაუსხლტა და კინაღამ კისერი ორი დარტყმით გადაუგრიხა, შემდეგ კი ტროტუარზე გაშლილი დატოვა სიჩქარის შენელების გარეშე. დანარჩენებს წინ აწია.
  
  კაფე დატოვეს და ირგვლივ მიმოიხედეს.
  
  კენედიმ თქვა: "ჩემი სასტუმრო სამი ბლოკის მოშორებითაა."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "ჯანდაბა მაგარია. წადი."
  
  
  ᲔᲥᲕᲡᲘ
  
  
  
  ᲞᲐᲠᲘᲖᲘ, ᲡᲐᲤᲠᲐᲜᲒᲔᲗᲘ
  
  
  ერთი წუთის შემდეგ ბენმა თქვა: "მოიცადე".
  
  "ნუ ამბობ, რომ აბაზანით უნდა ისარგებლო, მეგობარო, თორემ საფენების ყიდვა მოგიწევს."
  
  კენედი მალავდა ღიმილს, როცა ბენი გაწითლდა.
  
  - ვიცი, რომ დროა დაიძინო, მოხუცო, მაგრამ თითქმის დროა... ეჰ... ლუვრს ეწვიო.
  
  ჯანდაბა, დრეიკმა დროის შეგრძნება დაკარგა. "სიგიჟე".
  
  "ლუვრში?"
  
  "ბრუნის შესახებ." დრეიკმა ტაქსს მიაშურა. - კენედი, აგიხსნით.
  
  "შენ უკეთ ხარ. დღეს უკვე ვიყავი ლუვრში".
  
  "ამისთვის არა..." ჩაიჩურჩულა ბენმა, როცა ტაქსიში ჩასხდნენ. დრეიკმა ჯადოსნური სიტყვა თქვა და მანქანა სწრაფად გაიქცა. მოგზაურობა ჩუმად ჩატარდა და ათი წუთი გაგრძელდა ტრაფიკით დატვირთულ ქუჩებში. ტროტუარები არ იყო უკეთესი, რადგან სამივემ მუზეუმისკენ აიღო გეზი ცხელი დევნით.
  
  როდესაც ისინი დადიოდნენ, ბენმა კენედის აცნობა ამ საკითხზე. "ვიღაცამ ისლანდიაში იპოვა ოდინის ფარი. ვიღაცამ მოიპარა ისინი იორკში გამართული გამოფენიდან, რითაც მთლიანად გააფუჭა ფრეის საოცარი კატების სასეირნო შოუ".
  
  ფრეი?
  
  "მოდელერი. ნიუ-იორკიდან არ ხარ?"
  
  "მე ნიუ-იორკიდან ვარ, მაგრამ მოდის დიდი მცოდნე არ ვარ. და მე არ ვარ ბრმად ჩათრევის დიდი მოყვარული რაიმე სახის კონფლიქტში. ახლა ნამდვილად არ მჭირდება ახალი პრობლემები".
  
  დრეიკმა კინაღამ თქვა "კარია" მაგრამ ბოლო წამს თავი შეაჩერა. პოლიციელი შეიძლება იყოს ამაღამ გამოსადეგი მრავალი მიზეზის გამო, განსაკუთრებით შტატებიდან. როდესაც ისინი მიუახლოვდნენ შუშის პირამიდას, რომელიც ლუვრის შესასვლელს აღნიშნავდა, მან თქვა: "კენედი, ამ ადამიანებმა სამჯერ მაინც სცადეს ჩვენი მოკვლა. მე ვარ პასუხისმგებელი იმაზე, რომ ეს არ მოხდეს. ახლა ჩვენ გვჭირდება მეტი ინფორმაცია იმის შესახებ, თუ რა ჯანდაბა ხდება აქ და რატომღაც მათ აინტერესებთ ის, რასაც ბენმა აღმოაჩინა, სახელწოდებით "ოდინის ცხრა ცალი". ჩვენ ნამდვილად არ ვიცით რატომ, მაგრამ აქ, - მიუთითა მან შუშის პირამიდის უკან, - არის მეორე ნაწილი.
  
  - ამაღამ მოპარვას აპირებენ, - თქვა ბენმა და დაამატა: - ალბათ.
  
  "და რა არის ეს ნიუ-იორკის კუთხე?"
  
  "გამოფენილია ოდინის კიდევ ერთი ნაჭერი. Მგლები. ბუნების ისტორიის მუზეუმში".
  
  დრეიკმა შეისწავლა რუკა. "როგორც ჩანს, ლუვრში ჩვეულებრივ არ არის გამოფენილი ვიკინგების კოლექციები. ეს ასევე არის სესხით, ისევე როგორც იორკში. აქ ნათქვამია, რომ ყველაზე საინტერესო არის ვიკინგების გრძელი ნავი, ერთ-ერთი საუკეთესო ოდესმე აღმოჩენილი და მისი ცნობილი ცნობადობა.
  
  "Რას ნიშნავს?" კენედი კიბეების თავზე გაჩერდა, როგორც ლერწამი ქარიშხლის წინააღმდეგ, როდესაც მის გარშემო მრავალი წყვილი ფეხი დატრიალდა.
  
  "ანომალია, რომელიც წარმოდგენილია მისი ასაკის მიხედვით. ის ვიკინგების ისტორიას უსწრებს".
  
  "კარგი, ეს საინტერესოა."
  
  "Მე ვიცი. ისინი გამოფენილია დენონის ფრთის ქვედა სართულზე, ეგვიპტის გვერდით... კოპტური... პტოლემეოსი... სისულელე. სისულელე... რაც არ უნდა იყოს. აი, საქმე".
  
  ფართო, გაპრიალებული დერეფნები მათ ირგვლივ ბრწყინავდა, როცა ისინი ერია. ადგილობრივები და ყველა ასაკის ტურისტები ავსებდნენ დიდებულ ძველ სივრცეს და აცოცხლებდნენ მას მთელი დღის განმავლობაში. მისი საფლავის მსგავსი, საშინელი ბუნების შესახებ მხოლოდ ღამის განმავლობაში შეიძლება ვივარაუდოთ.
  
  ამ დროს ისმოდა ყრუ ღრიალი, თითქოს ბეტონის კედელი იშლებოდა. ყველა გაჩერდა. დრეიკი ბენს მიუბრუნდა.
  
  "აქ დამელოდე, ბენ. მოგვეცით ნახევარი საათი. ჩვენ გიპოვით." ის შეჩერდა, შემდეგ დაამატა: "თუ ისინი ევაკუაციას აპირებენ, მაშინ დაელოდეთ რაც შეიძლება ახლოს მინის პირამიდასთან."
  
  პასუხს არ დაელოდა. ბენი საშიშროებას სრულად აცნობიერებდა. დრეიკი უყურებდა, როგორ გამოიყვანა თავისი საკანი და აკრიფა სწრაფი აკრეფის ნომერი. ეს იქნება დედა, მამა ან და. მან ანიშნა კენედის და ისინი ფრთხილად დაეშვნენ სპირალური კიბეებით ქვედა სართულზე. როდესაც ისინი დარბაზში მიდიოდნენ, სადაც ვიკინგების გამოფენა იყო განთავსებული, ხალხმა გაქცევა დაიწყო. მათ უკან სქელი ღრუბელი ტრიალებდა.
  
  "გაიქეცი!" ბიჭი, რომელიც ჰოლისტერის მოდელს ჰგავდა, ყვიროდა. "შიგ იარაღიანი ბიჭები არიან!"
  
  დრეიკი კარებთან გაჩერდა და გარისკა შიგ ჩაეხედა. მას სრული ქაოსი დახვდა. სცენა მაიკლ ბეის სამოქმედო ფილმიდან, მხოლოდ უფრო უცნაური. მან დათვალა რვა ბიჭი შენიღბვის ფორმაში, ნიღბებით სახეზე და ავტომატებით, რომლებიც აძვრებოდნენ ყველაზე დიდ ვიკინგების გაშვებაზე, რაც კი ოდესმე უნახავს. მათ უკან, წარმოუდგენელი უგუნური ქმედებით, მუზეუმის კედელში ააფეთქეს მოწევის ხვრელი.
  
  გიჟები იყვნენ ეს ბიჭები. რაც მათ უპირატესობას ანიჭებდა იყო ის, რომ მათ ჰქონდათ ფანატიზმის შემაძრწუნებელი პირდაპირობა. შენობების შესასვლელების აფეთქება და ბრბოსკენ რაკეტების სროლა მათ ნორმად ჩანდა. გასაკვირი არ არის, რომ ისინი ადრე გაჰყვნენ ბენს და მას მთელ პარიზში. მანქანის დევნა ალბათ მხოლოდ მათი ძილის წინ გასართობი იყო.
  
  კენედიმ მხარზე ხელი დაადო და ირგვლივ მიმოიხედა. "ღმერთო".
  
  "ადასტურებს, რომ სწორ გზაზე ვართ. ახლა ჩვენ უბრალოდ უნდა მივუახლოვდეთ მათ მეთაურს".
  
  "არ ვაპირებ არცერთ ამ ჯიგართან ახლოს მიახლოებას. მან საოცრად კარგი ინგლისური აქცენტით დაიფიცა.
  
  "საყვარელი. მაგრამ მე უნდა ვიპოვო გზა, რომ გადაგვაგდოს მათი უაზრო სიიდან".
  
  დრეიკმა შენიშნა უფრო მეტი მშვიდობიანი მოქალაქე, რომელიც გასასვლელისკენ გარბოდა. გერმანელები მათ არც კი უყურებდნენ, მათ უბრალოდ თავდაჯერებულად შეასრულეს თავიანთი გეგმა.
  
  "მოდით". დრეიკი კარის ჩარჩოდან ოთახში შევიდა. მათ გამოიყენეს ექსპონატები პერიმეტრის გარშემო საფარად და ისე მიუახლოვდნენ მოსმენებს, რამდენადაც ეს უსაფრთხო იყო.
  
  "Beat dih!" ვიღაცამ სასწრაფოდ დაიყვირა.
  
  "რაღაც "აჩქარების" შესახებ. თქვა დრეიკმა. "სისხლიან ნაბიჭვრებს მოუწევთ სწრაფად მოქმედება. ლუვრი საფრანგეთის პასუხების სიის სათავეში უნდა იყოს".
  
  ერთ-ერთმა გერმანელმა სხვა რამ წამოიძახა და სადილის უჯრის ზომის ქვის ფილა ასწია. მძიმედ გამოიყურებოდნენ. ჯარისკაცმა ანიშნა კიდევ ორს, რომ დახმარებოდნენ გრძელ ნავიდან გადმოტვირთვას.
  
  "ნამდვილად არა SAS", - თქვა დრეიკმა.
  
  "ან ამერიკელი", - აღნიშნა კენედიმ. "მე მყავდა საზღვაო ქვეითი ბიჭი, რომელსაც შეეძლო ამ წვრილმანის ჩასმა თავის კანქვეშ."
  
  დრეიკმა ოდნავ ჩაიცინა. "Კარგი სურათი. მადლობა შეყვანისთვის. შეხედე." თავი დაუქნია კედლის ღიობისკენ, სადაც ახლახან გამოჩნდა თეთრებში ჩაცმული ნიღბიანი მამაკაცი.
  
  "იგივე ბიჭი, რომელმაც გაძარცვა ფარი იორკში. ალბათ".
  
  მამაკაცმა თვალი მოავლო ქანდაკებას, შემდეგ მოწონების ნიშნად თავი დაუქნია და თავის მეთაურს მიუბრუნდა. "Დროა..."
  
  გარეთ სროლა ისმოდა. გერმანელები წამით გაიყინნენ, როგორც ჩანს, დაბნეულები უყურებდნენ ერთმანეთს. შემდეგ ტყვიებმა ოთახს შეაღწია და ყველამ თავი დაიფარა.
  
  ცოტა ხნის წინ აფეთქებულ შესასვლელთან უფრო მეტი ნიღბიანი მამაკაცი გამოჩნდა. ახალი ძალა, გერმანელებისგან განსხვავებულად ჩაცმული.
  
  დრეიკი ფიქრობდა: საფრანგეთის პოლიცია?
  
  "კანადელები!" ზიზღით წამოიძახა ერთ-ერთმა გერმანელმა. "მოკალი! მოკალი!"
  
  დრეიკმა ყურები აიფარა, როცა ათეულმა ავტომატმა ერთდროულად გახსნა ცეცხლი. ტყვიები რიკოშეტირებულია ადამიანის სხეულზე, ხის ექსპონატზე, შელესილი კედლიდან. შუშა დაიმსხვრა და ფასდაუდებელი ექსპონატები ნატეხებად დაიშალა და ავარიულად დაეცა იატაკზე. კენედიმ ხმამაღლა აგინა, რაც დრეიკმა გააცნობიერა, რომ მისთვის სულაც არ იყო "სუფთა ნიადაგი". "სად არიან ჯანდაბა ეს ფრანგები!"
  
  დრეიკის თავი ტრიალებდა. კანადელები რა დაგრეხილ ჯოჯოხეთში ჩავარდნენ აქ?
  
  მათ გვერდით არსებული ექსპონატი ათას ნაწილად დაიმსხვრა. ზურგზე შუშა და ხის ნატეხები წვიმდა. დრეიკმა უკან ცოცვა დაიწყო და კენედიც თან მიათრევდა. გაშვება ტყვიით იყო გაჟღენთილი. ამ დროისთვის კანადელები ოთახში შევიდნენ და რამდენიმე გერმანელი მკვდარი იწვა ან თრთოდა. დრეიკის თვალწინ, ერთ-ერთმა კანადელმა ესროლა გერმანელს 3000 წლის წინანდელ ეგვიპტურ ტერაკოტას ვაზაში.
  
  "შეშლილ რელიქტურ მონადირეებს შორის სიყვარული არ არსებობს". დრეიკი დაიხარა. "და მთელი დრო, რაც მე გავატარე Tomb Raider-ის თამაშში - ეს არასდროს მომხდარა."
  
  - დიახ, - კენედიმ თმიდან შუშის ნამსხვრევები ჩამოიწმინდა. "მაგრამ თუ თქვენ ნამდვილად ითამაშებდით თამაშს, ნაცვლად იმისა, რომ მის უკანალს ჩვიდმეტი საათის განმავლობაში შეხედოთ, შეიძლება რეალურად იცოდეთ რა ხდება."
  
  ბენის ფორტე. არა ჩემი. ჩვენ ვთამაშობთ თამაშს, ანუ. " გაბედა აეხედა.
  
  ერთ-ერთმა გერმანელმა გაქცევა სცადა. ის პირდაპირ მიირბინა დრეიკთან ისე, რომ არ შეუმჩნევია, შემდეგ გაკვირვებისგან შეკრთა, როცა გზა გადაკეტეს. "ბევეგენ!" მან პისტოლეტი ასწია.
  
  - დიახ, და თქვენიც. დრეიკმა ხელები ასწია.
  
  კაცს თითი სასხლეტზე დაეჭიმა.
  
  კენედიმ უეცარი გვერდითი მოძრაობა გააკეთა, რამაც გერმანელის ყურადღება შეარყია. დრეიკი მიუახლოვდა და იდაყვით მიადო სახეში. მუშტი დრეიკს თავში დაუქნია, მაგრამ ის განზე გადგა და ჯარისკაცის მუხლს ერთდროულად დაარტყა. კივილი ძლივს ფარავდა ძვლის მსხვრევის ხმას. დრეიკი წამში მასზე იყო, მუხლები ძლიერად ეჭირა მკერდს. სწრაფი მოძრაობით მან ჯარისკაცს ნიღაბი ჩამოხსნა.
  
  და იღრიალა. "უჰ. არ ვიცი, რას ველოდი სინამდვილეში. "
  
  Ქერა თმა. Ცისფერი თვალები. მყარი თვისებები. დაბნეული გამომეტყველება.
  
  "მოგვიანებით". დრეიკმა ის უგონო მდგომარეობაში ჩააგდო და კენედი დატოვა ამხანაგების მოვლაზე. როდესაც დრეიკმა აიხედა, ბრძოლა გაგრძელდა. ამ დროს სხვა გერმანელი შემოტრიალდა ჩამოვარდნილი ექსპონატის გარშემო. დრეიკმა გვერდით მიადო მხრები, ხოლო კენედიმ მზის წნულში დააჩოქა. ამ კაცმა უფრო სწრაფად დათმო, ვიდრე ახალმა ბიჭმა ჯგუფმა X-ფაქტორზე.
  
  ახლა ერთ-ერთი კანადელი მიათრევდა ოდინის ქანდაკებას მისი მტრის მკვდარი და სისხლიანი თითებისგან. სხვა გერმანელი მას ფლანგზე დაესხა და გვერდიდან შეუტია, მაგრამ კანადელი კარგი იყო, დატრიალდა და სამი სასიკვდილო დარტყმა მიაყენა, შემდეგ მხარზე გადაუგდო სხეული და მიწაზე დააგდო. კანადელმა მეტი დამაჯერებლობისთვის ახლო მანძილზე სამი გასროლა გაისროლა, შემდეგ კი ქანდაკების გასასვლელისკენ გათრევა განაგრძო. დრეიკზეც კი შთაბეჭდილება მოახდინა. როგორც კი კანადელი თავის ამხანაგებს მიაღწია, მათ იყვირეს და ცეცხლის ქარბუქი გაუხსნეს მათ, სანამ უკან დაიხიეს ჯერ კიდევ მწეველ ნანგრევებზე.
  
  "უფსალა!" ატირდა მაღალი დონის კანადელი და გადარჩენილ გერმანელებს მუშტი დაუქნია. დრეიკმა დაიჭირა ამ ერთ სიტყვაში ქედმაღლობა, გამოწვევა, მღელვარება. გასაკვირია, ქალის ხმა.
  
  შემდეგ ქალი შეჩერდა და აბსოლუტური ზიზღის ნიშნად ნიღაბი მოიხსნა. "უფსალა!" ისევ ტიროდა გერმანელებზე. "Იყავი მანდ!"
  
  დრეიკი უკვე მუხლებზე დადებული რომ არ შეირყევა. ეგონა, რომ ტყვია მოხვდა, ასეთი იყო შოკი. მან აღიარა ეს კანადელი ე.წ. კარგად იცნობდა მას. ეს იყო ალისია მაილსი, ლონდონელი, რომელიც ადრე მისი ტოლი იყო SRT-ში.
  
  საიდუმლო კომპანია SAS-ში.
  
  უელსის წინა კომენტარმა გამოავლინა ძველი მოგონებები, რომლებიც უფრო ღრმად უნდა დარჩეს, ვიდრე პოლიტიკოსის ხარჯვის ისტორია. შენ უფრო მეტი იყავი ვიდრე SAS. რატომ გინდა მისი დავიწყება?
  
  იმის გამო, რაც ჩვენ გავაკეთეთ.
  
  ალისია მაილსი იყო ერთ-ერთი საუკეთესო ჯარისკაცი, რომელიც ოდესმე უნახავს. სპეცნაზში ქალები კაცებზე უკეთესები უნდა ყოფილიყვნენ, რომ ნახევარი შორსაც წასულიყვნენ. და ალისია ავიდა ზევით.
  
  რას აკეთებდა ის, რომ ამ ყველაფერში ჩაერთო და დიდად ჟღერდა, რაც მან იცოდა, რომ ის ზუსტად არ იყო? ალისიას მხოლოდ ერთი რამ უბიძგა - ფული.
  
  იქნებ სწორედ ამიტომ მუშაობდა კანადელებში?
  
  დრეიკმა ოთახის რეალური გასასვლელისკენ სრიალი დაიწყო. "მაშ, იმის მაგივრად, რომ დაღუპულთა სიიდან ამოგვეშალა და ჩვენი მტრები ამხილოთ, - ამოისუნთქა მან მძიმედ, - ახლა ჩვენ უფრო მეტი მტერი გვყავს და ვერაფერს მივაღწიეთ, გარდა იმისა, რომ კიდევ უფრო დავიბნეოთ საკუთარი თავი.
  
  კენედიმ, რომელიც მის შემდეგ მიცოცავდა, დაამატა: "ჩემი ცხოვრება... ორი წყეული სიტყვით".
  
  
  შვიდი
  
  
  
  ᲞᲐᲠᲘᲖᲘ, ᲡᲐᲤᲠᲐᲜᲒᲔᲗᲘ
  
  
  კენედის სასტუმროს ნომერი ოდნავ უკეთესი იყო ვიდრე დრეიკმა და ბენმა რამდენიმე საათი გაატარეს.
  
  "მეგონა, ყველა პოლიციელი გატეხილი იყავით", - წუწუნებდა დრეიკი, როდესაც ამოწმებდა შესასვლელ და გასასვლელ პუნქტებს.
  
  "Ჩვენ ვართ. მაგრამ როდესაც თქვენი შვებულების დრო პრაქტიკულად არ არსებობს ათი წლის განმავლობაში, მაშინ ვფიქრობ, რომ თქვენი სარეგისტრაციო ანგარიში ივსება."
  
  "ეს ლეპტოპია?" ბენი მანამდე მივიდა, სანამ რიტორიკულ კითხვაზე პასუხს გასცემდა. მათ მუზეუმის დატოვების შემდეგ მინის პირამიდის მახლობლად დამალული იპოვეს, კიდევ ორი შეშინებული ტურისტივით იქცეოდა, ზედმეტად შეშინებული, რომ არ ახსოვდეს რაიმე დეტალი.
  
  "რატომ არ ვეუბნებით ფრანგებს, რაც ვიცით?" ჰკითხა კენედიმ, როცა ბენმა ლეპტოპი გახსნა.
  
  "იმიტომ, რომ ისინი ფრანგები არიან", - თქვა დრეიკმა სიცილით, შემდეგ კი დასერიოზულდა, როდესაც სხვა არავინ შემოუერთდა. კენედის საწოლის კიდეზე იჯდა და მეგობარს სამსახურში უყურებდა. "Ბოდიში. ფრანგებმა არაფერი იციან. მათთან ახლა ამის გავლა შეგვინელებს. და მგონი დროა პრობლემა. ჩვენ უნდა დავუკავშირდეთ შვედებს".
  
  "იცნობთ ვინმეს შვედეთის საიდუმლო სამსახურში?" კენედიმ მას წარბი ასწია.
  
  "არა. თუმცა, ჩემს ძველ მეთაურს უნდა დავურეკო".
  
  "როდის დატოვეთ SAS?"
  
  "თქვენ არასოდეს დატოვეთ SAS." როცა ბენმა აიხედა, დაამატა: "ფიგურალურად".
  
  "სამი თავი ორზე უკეთესი უნდა იყოს". ბენმა წამით შეხედა კენედის. "ეს თუ ჯერ კიდევ ბიზნესში ხართ?"
  
  მსუბუქი თავი. კენედის თმები თვალებში ჩაუვარდა და ერთი წუთი დასჭირდა მის დასავარცხნად. "მე მესმის, რომ ოდინის ცხრა ნაწილია, ასე რომ, ჩემი პირველი კითხვაა რატომ? მეორე კითხვა არის რა არის ეს?"
  
  "ამას კაფეში ვხვდებოდით." ბენი გააფთრებული დაარტყა კლავიატურაზე. "არსებობს ლეგენდა, რომელსაც ბატონი კრუსტი აქ უარყოფს, რომელიც ამტკიცებს, რომ არსებობს ღმერთების ნამდვილი საფლავი - ფაქტიურად, ადგილი, სადაც ყველა უძველესი ღმერთია დაკრძალული. და ეს არ არის მხოლოდ ძველი ლეგენდა; არაერთმა მეცნიერმა განიხილა ეს და მრავალი სტატია გამოქვეყნდა წლების განმავლობაში. პრობლემა ისაა, - თქვა ბენმა და თვალები მოისრისა, - ძნელი წასაკითხია. მეცნიერები არ არიან განთქმულნი თავიანთი პროზაული ენით".
  
  "პროზაული? გაიმეორა კენედიმ ღიმილით. "კოლეჯში დადიხარ?"
  
  "ის ჯგუფში მთავარი ვოკალისტია", - უპასუხა დრეიკმა.
  
  კენედიმ წარბი ასწია. ასე რომ, თქვენ გაქვთ ღმერთების საფლავი, რომელიც არასოდეს ყოფილა. ᲙᲐᲠᲒᲘ. Მერე რა?"
  
  "თუ ეს ოდესმე განიწმინდება, სამყარო ცეცხლში დაიხრჩობა... და ა.შ. და ასე შემდეგ."
  
  "Მე მესმის. და ცხრა ნაწილი?
  
  "აბა, რაგნაროკის დროს აგროვებენ, საფლავისკენ მიმავალ გზას მიუთითებენ."
  
  "სად არის რაგნაროკი?"
  
  დრეიკმა ხალიჩა დაარტყა. "კიდევ ერთი წითელი ქაშაყი. ეს ადგილი არ არის. სინამდვილეში, ეს არის მოვლენების სერია, დიდი ბრძოლა, ცეცხლის ნაკადით გაწმენდილი სამყარო. სტიქიური უბედურებები. საკმაოდ ბევრი არმაგედონი".
  
  კენედიმ წარბები შეჭმუხნა. "ასე რომ, მტკიცე ვიკინგებსაც კი ეშინოდათ აპოკალიფსის."
  
  ქვემოდან რომ იხედებოდა, დრეიკმა იატაკზე შენიშნა USA Today-ის ახალი, მაგრამ ძლიერ გაფუჭებული ასლი. ის სათაურით იყო დატრიალებული - 'გათავისუფლებულ სერიულ მკვლელს კიდევ ორი უნდა'.
  
  უსიამოვნო, მაგრამ არა იშვიათი გაზეთის პირველი გვერდისთვის. რა აიძულა კიდევ ერთხელ შეეხედა, თითქოს თვალები დაწვა, იყო ტექსტში პოლიციის ფორმაში გამოწყობილი კენედის ფოტო. და უფრო პატარა წარწერა მისი ფოტოს გვერდით - პოლიციელი ამას ვერ იტანს - AWOL.
  
  ის სათაურები იყო გასახდელზე თითქმის ცარიელი არყის ბოთლით, საწოლის მაგიდაზე ტკივილგამაყუჩებლებით, ბარგის გარეშე, ტურისტული რუქებით, სუვენირებით, მარშრუტით.
  
  სისულელე.
  
  კენედიმ თქვა: "ასე რომ, ამ გერმანელებს და კანადელებს სურთ იპოვონ ეს არარსებული საფლავი, იქნებ დიდებისთვის? სიმდიდრისთვის, რომელსაც შეუძლია მოიტანოს? და ამისთვის მათ უნდა შეაგროვონ ოდინის ცხრა ნაწილი იმ ადგილას, რომელიც არ არის ადგილი. მართალია?"
  
  ბენმა გაიღიმა. "კარგი, სიმღერა არ არის სიმღერა, სანამ ვინილზე არ იქნება დაჭერილი", როგორც მამაჩემი ამბობდა. ინგლისურად ჯერ კიდევ ბევრი სამუშაო გვაქვს გასაკეთებელი.
  
  "ეს არის მონაკვეთი. "
  
  - ეს უფრო ასეა. ბენმა ლეპტოპის ეკრანი გადაატრიალა. "ოდინის ცხრა ფიგურა არის თვალები, მგლები, ვალკირიები, ცხენი, ფარი და შუბი."
  
  დრეიკმა ჩათვალა. "მათი მათგანი მხოლოდ ექვსია, ბიჭო."
  
  "ორი თვალი. ორი მგელი. ორი ვალკირია. ჰო."
  
  "რომელია აფსალაში?" დრეიკმა თვალი ჩაუკრა კენედის.
  
  ბენმა ცოტა ხანი გადაატრიალა, შემდეგ თქვა: "აქ ნათქვამია, რომ შუბმა გვერდი აუჭრა ოდინს, როცა ის მარხულობდა მსოფლიო ხეზე ჩამოკიდებული და გაუმხილა თავისი მრავალი საიდუმლოება თავის ვოლვას, მის მხედველს. მოუსმინეთ სხვა ციტატას: "უფსალას ტაძრის გვერდით არის ძალიან დიდი ხე ფართოდ გაშლილი ტოტებით, რომელიც ყოველთვის მწვანეა როგორც ზამთარში, ასევე ზაფხულში. რა ხეა ეს, არავინ იცის, რადგან სხვა მსგავსი არ აქვს. ოდესმე იპოვეს. ისინი ასობით წლისაა "მსოფლიო ხე არის - ან იყო - უფსალაში და ცენტრალურია სკანდინავიური მითოლოგიისთვის. ის ამბობს, რომ მსოფლიო ხის გარშემო ცხრა სამყაროა. იადა... იადა. ოჰ, კიდევ ერთი მითითებაა " წმინდა ხე უფსალაში. ოდინი ხშირად დადიოდა იქ, უზარმაზარი ფერფლის გვერდით, სახელად Yggdrassil, რომელსაც ადგილობრივები წმინდად მიიჩნევენ, მაგრამ ახლა ის გაქრა.
  
  მან შემდგომში წაიკითხა: "გამლა უფსალა დიდი ხანია განიხილება სკანდინავიელი მემატიანეების მიერ, როგორც ერთ-ერთი უძველესი და ყველაზე მნიშვნელოვანი ადგილი ჩრდილოეთ ევროპის ისტორიაში".
  
  "და ეს ყველაფერი იქ არის", - თქვა კენედიმ. "სადაც ვინმემ იპოვა".
  
  "კარგი," თქვა ბენმა, "ეს ყველაფერი ერთად უნდა იყოს მიბმული. ნუ შეაფასებ ჩემს შესაძლებლობებს, ქალბატონო, მე კარგად ვარ იმაში, რასაც ვაკეთებ".
  
  დრეიკმა მადლობის ნიშნად თავი დაუქნია. "ეს არის, დამიჯერე. ბოლო ექვსი თვის განმავლობაში ის დამეხმარა ფოტოგრაფიის კარიერაში გზა გამეხსნა".
  
  "თქვენ უნდა მოაწყოთ მრავალი განსხვავებული ლექსი და ისტორიული საგა. საგა არის ვიკინგების პოემა მაღალი თავგადასავლებით. ასევე არის რაღაც სახელწოდებით პოეტური ედდა, რომელიც დაწერილია იმ ადამიანების შთამომავლების მიერ, რომლებიც იცნობდნენ იმდროინდელ მემატიანეებს. იქ ბევრი ინფორმაციაა".
  
  "და ჩვენ არაფერი ვიცით გერმანელების შესახებ. რომ აღარაფერი ვთქვათ კანადელებზე. ან რატომ ალისია მაილსი-" დრეიკის მობილურმა დარეკა. "ბოდიში... დიახ?"
  
  "ᲛᲔ".
  
  "გამარჯობა უელს."
  
  "დაჯექი ამისთვის, დრეიკ." უელსმა ამოისუნთქა. "SGG არის შვედური სპეცრაზმი და შვედური არმიის ელემენტები გაყვანილია მთელი მსოფლიოდან."
  
  დრეიკი წამიერად უსიტყვოდ დარჩა. "Მეღადავები?"
  
  "სამსახურზე არ ვხუმრობ, დრეიკ. მხოლოდ ქალები."
  
  "ეს ოდესმე მომხდარა?"
  
  "რამდენადაც მახსოვს, არა."
  
  "ისინი მიუთითებენ მიზეზზე?"
  
  "მეშინია, რომ ეს უბრალოდ სისულელეა. კონკრეტული არაფერი."
  
  "Რაიმე სხვა?"
  
  იყო კვნესა. "დრეიკ, შენ ნამდვილად გმართებს მაისის რამდენიმე ამბავი, მეგობარო. ბენი ისევ იქ არის?
  
  "დიახ და გახსოვს ალისია მაილსი?"
  
  "იესო. ვინ არა? ის შენთანაა?"
  
  "Ნამდვილად არ. დაახლოებით ერთი საათის წინ წავაწყდი მას ლუვრში.
  
  ათი წამი დუმილი, შემდეგ: "ის მისი ნაწილი იყო? შეუძლებელია. ის არასოდეს უღალატებდა მას."
  
  "ჩვენ არასდროს ვყოფილვართ "მისი" ან ასე ჩანს".
  
  "მისმინე, დრეიკ, შენ ამბობ, რომ ის დაეხმარა მუზეუმის გაძარცვაში?"
  
  "ეს მე ვარ, ბატონო. Ეს მე ვარ. დრეიკი ფანჯარასთან მივიდა და ქვემოთ მოციმციმე მანქანის შუქებს შეხედა. "ძნელად მოსანელებელია, არა? მან შესაძლოა ფული გამოიმუშავა თავისი ახალი მოწოდებით. "
  
  მის უკან ისმენდა ბენისა და კენედის ჩანაწერებს ოდინის ცხრა ნაწილის ცნობილ და უცნობ ადგილებზე.
  
  უელსი მძიმედ სუნთქავდა. "ალისია, ჯანდაბა მაილს! ვისრიალოთ მტერთან? არასოდეს. არავითარ შემთხვევაში, დრეიკ."
  
  "მე დავინახე მისი სახე, სერ. ეს იყო ის. "
  
  "იესო ინვალიდის ეტლში. Რა არის შენი გეგმა?
  
  დრეიკმა თვალები დახუჭა და თავი დაუქნია. "მე აღარ ვარ გუნდის ნაწილი, უელს. მე არ მაქვს გეგმა, ჯანდაბა. გეგმა არ უნდა მჭირდებოდეს".
  
  "Მე ვიცი. მე შევკრებ გუნდს, მეგობარო, და დავიწყებ მის შესწავლას ამ ბოლოდან. მოვლენების განვითარებასთან ერთად შეიძლება გვსურს შევიმუშაოთ რამდენიმე ძირითადი სტრატეგია. Არ დაიკარგო ".
  
  ხაზი გატეხილია. დრეიკი შემობრუნდა. ბენიც და კენედიც მას უყურებდნენ. "ნუ ინერვიულებ," თქვა მან. "მე არ გავგიჟდები. Რა გაქვს?"
  
  კენედიმ კოვზით დაშალა რამდენიმე ფურცელი, რომელიც პოლიციის სტენოგრამით დაწერა. "შუბი - უფსალა. მგლები - ნიუ-იორკი. ამის შემდეგ, ოდნავი წარმოდგენა არ არის. "
  
  "ჩვენ ყველა ისე არ ვლაპარაკობთ, თითქოს ვირებში ვერცხლის კოვზებით დავიბადეთ", - თქვა დრეიკმა, სანამ თავს შეაჩერებდა. "ᲙᲐᲠᲒᲘ ᲙᲐᲠᲒᲘ. ჩვენ შეგვიძლია გავუმკლავდეთ მხოლოდ იმას, რაც ვიცით. "
  
  კენედიმ უცნაურად გაიღიმა. "Მე მომწონს შენი სტილი".
  
  - რაც ჩვენ ვიცით, - გაიმეორა ბენმა, - არის ის, რომ შემდეგი აფსალაა.
  
  "საკითხავია," ჩაიჩურჩულა დრეიკმა, "შეუძლია თუ არა ამას ჩემი ოქროს ბარათი?"
  
  
  რვა
  
  
  
  უფსალა, შვედეთი
  
  
  სტოკჰოლმში ფრენისას დრეიკმა გადაწყვიტა ესარგებლა კენედით.
  
  დრეიკსა და ბენს შორის ძალადობრივი ხელის ჩამორთმევის შემდეგ, ნიუ-იორკელი პოლიციელი ფანჯარასთან იჯდა დრეიკის გვერდით. ასე ნაკლებად სავარაუდოა გადარჩენა.
  
  "მაშ," თქვა მან, როდესაც თვითმფრინავი საბოლოოდ დაიწია და ბენმა გახსნა კენედის ლეპტოპი. "მე ვიღებ გარკვეულ ატმოსფეროს. სხვის საქმეში ცხვირს არ ვიჭერ, კენედი, უბრალოდ წესი მაქვს. უნდა ვიცოდე იმ ადამიანების შესახებ, ვისთანაც ვმუშაობ".
  
  "უნდა მცოდნოდა... ყოველთვის უნდა გადაიხადო ფანჯრის სავარძელი, არა? ჯერ მითხარი, როგორ მუშაობდა ეს ატმოსფერო ალისია მაილზთან?"
  
  "საკმაოდ კარგი," აღიარა დრეიკმა.
  
  "შეიძლება. Რა გინდა რომ იცოდე?"
  
  "თუ ეს პირადი საკითხია, ჯანდაბა. თუ ეს მუშაობს, მოკლე მიმოხილვა. "
  
  "რა მოხდება, თუ ეს ორივეა?"
  
  "სიგიჟე. არ მინდა სხვის საქმეში ცხვირში ჩავყო, ნამდვილად არა, მაგრამ პირველ რიგში ბენი უნდა დავაყენო. მე მას დავპირდი, რომ ამას გადავლახავდით და შენც იგივეს გეტყვი. ჩვენი მოკვლის ბრძანება მივიღეთ. ერთადერთი, რაზეც სულელი არ ხარ, არის კენედი, ასე რომ, შენ იცი, რომ მე უნდა შემეძლოს შენი ნდობა, რომ ჩემთან იმუშაო ამ საკითხზე."
  
  სტიუარდესა გვერდით დაიხარა და ქაღალდის ჭიქა შესთავაზა, რომელზეც ეწერა: "ჩვენ ამაყად ვამზადებთ სტარბაქსის ყავას".
  
  "კოფეინი". კენედიმ ეს აშკარა ხალისით მიიღო. მან ხელი გაუწოდა და ამ დროს დრეიკის ლოყას შეეხო. მან შეამჩნია, რომ მას შემდეგ, რაც გაიცნო, მესამე აუწერელი შარვალი ეცვა. მან უთხრა, რომ ის იყო ქალი, რომელსაც არასწორი მიზეზების გამო აქცევდნენ ყურადღებას; ქალი, რომელიც მოკრძალებულად იცვამს, რათა მოერგოს იმას, რისი კუთვნილებაც სერიოზულად სურდა.
  
  დრეიკმა ერთი თავისთვის აიღო. კენედიმ ერთი წუთი დალია, შემდეგ კი თმის ღერი ყურს უკან მიიდო ნაზი ჟესტით, რამაც დრეიკის ყურადღება მიიპყრო. მერე მისკენ შებრუნდა.
  
  "შენი საქმე არ არის, მართლა, მაგრამ მე... დავამთავრე ბინძური პოლიციელი. სასამართლო ექსპერტი. დანაშაულის ადგილზე დაიჭირეს ჯიბეში ერთი მუჭა დოლარი და უთხრა ი.ა. შედეგად მან დაჭიმულობა მიიღო. რამდენიმე წელი."
  
  "Ყველაფერი რიგზეა. მისმა კოლეგებმა შენზე ჭორაობდნენ?"
  
  "მეგობარო, ჯანდაბა, მე ამას გავუმკლავდები. ამას ხუთი წლიდან ვიღებ. რისი ბრალია, ჭკუიდან გადაშლილი ბურღულივით ჭკუიდან გადამდის ტვინი, ეს არის ის რეალობა, რაზეც არ ფიქრობ - იმ ქურდული ნაძირალას ყოველი წინა საქმე მერე კითხვის ნიშნის ქვეშ დგება. ყოველი. მარტოხელა. ერთი."
  
  "ოფიციალურად? ვის მიერ?"
  
  "ადვოკატთა-სამჭამელნი. ცბიერი პოლიტიკოსები. მომავალი მერები. დიდებით შეშლილი რეკლამის განმთავსებლები, რომლებიც ზედმეტად დაბრმავებულნი არიან საკუთარი უცოდინრობით, რათა განასხვავონ სწორი და არასწორი. ბიუროკრატები".
  
  "შენი ბრალი არ არის".
  
  "ოჰ ჰო! უთხარით ეს ყველაზე ცუდი სერიული მკვლელის ოჯახებს, ვინც კი ოდესმე იცნობდა ნიუ-იორკის შტატს. უთხარით ეს ცამეტ დედას და ცამეტ მამას, რომლებმაც ყველამ იცის ყველა შემზარავი დეტალი იმის შესახებ, თუ როგორ მოკლა თომას კალებმა მათი პატარა ქალიშვილები, რადგან ისინი ესწრებოდნენ მის მთელ სასამართლო პროცესს.
  
  დრეიკმა გაბრაზებულმა მუშტები შეკრა. - აპირებენ ამ ბიჭის გათავისუფლებას?
  
  კენედის თვალები ცარიელი ხვრელები იყო. "ორი თვის წინ გაათავისუფლეს. მას შემდეგ ის კვლავ კლავს და ახლა გაუჩინარდა".
  
  "არა".
  
  "ყველა ჩემზეა."
  
  "არა, ეს არ არის. ეს სისტემაშია".
  
  "მე ვარ სისტემა. ვმუშაობ სისტემისთვის. Ეს ჩემი ცხოვრებაა".
  
  "მაშ, მათ გამოგიგზავნეს შვებულებაში?"
  
  კენედიმ თვალები მოიწმინდა. "იძულებითი შვებულება. ჩემი გონება აღარ არის... რაც იყო. სამუშაო მოითხოვს სიცხადეს ყოველდღე ყოველ წუთს. სიცხადე, რომელსაც მე უბრალოდ ვეღარ მივაღწევ. "
  
  მან სრულად აჩვენა თავისი უხეში დამოკიდებულება. "Და რა? ახლა ბედნიერი ხარ? ახლა შეგიძლია ჩემთან მუშაობა?"
  
  მაგრამ დრეიკმა არ უპასუხა. მან იცოდა მისი ტკივილი.
  
  მათ გაიგეს კაპიტნის ხმა, რომელიც ხსნიდა, რომ დანიშნულების ადგილიდან ოცდაათი წუთის სავალზე იყვნენ.
  
  ბენმა თქვა: "გიჟი. მე ახლახან წავიკითხე, რომ ოდინის ვალკირიები არის კერძო კოლექციის ნაწილი, უცნობია სად არის". რვეული ამოიღო. "დავიწყებ ამ ყველაფრის ჩაწერას".
  
  დრეიკმა ძლივს გაიგონა ეს. კენედის ამბავი ტრაგიკული იყო და არა ისეთი, როგორიც მას სჭირდებოდა. ეჭვები ჩამარხა და არ დააყოვნა მისი აკანკალებული ხელის დაფარება.
  
  "ჩვენ გვჭირდება თქვენი დახმარება ამ საკითხში," ჩაიჩურჩულა მან, რათა ბენს არ გაეგო და არ დაეკითხა იგი მოგვიანებით. "Მე მჯერა. კარგი მხარდაჭერა აუცილებელია ნებისმიერ ოპერაციაში. "
  
  კენედი ვერ ლაპარაკობდა, მაგრამ მისი მოკლე ღიმილი ბევრს მეტყველებდა.
  
  
  * * *
  
  
  მოგვიანებით თვითმფრინავში და ექსპრეს მატარებელში გადასვლისას ისინი აფსალას უახლოვდებოდნენ. დრეიკი ცდილობდა მოეშორებინა მოგზაურობის დაღლილობა, რომელიც გონებას უბურავდა.
  
  გარეთ შუადღის სიცივემ გონს მოიყვანა. ტაქსი გააჩერეს და შიგნით შევიდნენ. ბენმა მოხსნა დაღლილობის ნისლი თქვა:
  
  გამლა უფსალა. ეს არის ძველი უფსალა. ეს ადგილი, - მიუთითა მან მთლიანობაში უფსალაზე, - აშენდა მას შემდეგ, რაც გამლა უფსალაში საკათედრო ტაძარი დიდი ხნის წინ დაიწვა. ეს არის არსებითად ახალი უფსალა, თუმცა ის ასობით წლისაა".
  
  - ვაი, - ამოიოხრა კენედიმ. "რამდენი წლისაა ეს უფსალას ძველი?"
  
  "სრულიად სწორი."
  
  ტაქსი არ მოძრაობდა. მძღოლი ახლა ნახევრად შემობრუნდა. "ბაროები?"
  
  "Მაპატიე?" კენედის ხმა შეურაცხყოფილი იყო.
  
  "ნახე ბორცვები? სამეფო ბორცვები? ჭექა-ქუხილმა ინგლისურმა არ უშველა.
  
  "დიახ". ბენმა თავი დაუქნია. "სამეფო ბორცვები. სწორ ადგილას არის".
  
  შედეგად, ისინი წავიდნენ უფსალას მინი ტურზე. ტურისტს თამაშობდა, დრეიკი ვერ შეეგუა შემოვლით გზას. მეორეს მხრივ, Saab კომფორტული იყო და ქალაქი შთამბეჭდავი. იმ დღეებში აფსალა საუნივერსიტეტო ქალაქი იყო და გზები სავსე იყო ველოსიპედებით. ერთ მომენტში მათმა მოლაპარაკე, მაგრამ ძნელად გასაშიფრად მძღოლმა აუხსნა, რომ ველოსიპედი გზაზე არ გაჩერდებოდა. მეორედ დაფიქრების გარეშე წაგიღებდა.
  
  "უბედური შემთხვევები". ხელით ანიშნა ტროტუარების ამშვენებს ყვავილებზე. "ბევრი ავარია."
  
  ორივე მხრიდან ძველი შენობები ცურავდა. საბოლოოდ ქალაქი შერბილდა და ქალაქგარეთ დაიწყო ლანდშაფტის შეღწევა.
  
  "კარგი, ასე რომ, გამლა აფსალა ახლა პატარა სოფელია, მაგრამ ის დიდი იყო ადრეულ რეკლამებში", - თქვა ბენმა მეხსიერებით. "იქ დაკრძალეს მნიშვნელოვანი მეფეები. და ოდინი იქ ცხოვრობდა ცოტა ხანს".
  
  "ეს ის ადგილია, სადაც მან თავი ჩამოიხრჩო", - იხსენებს დრეიკი ლეგენდას.
  
  "დიახ. მან თავი შესწირა მსოფლიო ხეს, სანამ მისი მხილველი უყურებდა და უსმენდა ყველა საიდუმლოს, რომელიც ოდესმე ინახავდა. მას ძალიან ბევრს ნიშნავდა მისთვის". მან წარბები შეჭმუხნა, როცა ფიქრობდა: "ისინი წარმოუდგენლად ახლოს უნდა იყვნენ".
  
  "ეს ყველაფერი ქრისტიანულ აღსარებას ჰგავს", - გაბედა დრეიკი.
  
  "მაგრამ ოდინი აქ არ მოკვდა?" ჰკითხა კენედიმ.
  
  "არა. ის გარდაიცვალა რაგნაროკში თავის ვაჟებთან, ტორთან და ფრეირთან ერთად.
  
  გაჩერებამდე ტაქსი მოძრაობდა ფართო პარკინგის ზონაში. მარჯვნივ, ჭუჭყიანი ბილიკი გადიოდა იშვიათ ხეებს შორის. - ბორცვებამდე, - თქვა მათმა მძღოლმა.
  
  მათ მადლობა გადაუხადეს მას და დატოვეს სააბი მზის კაშკაშა შუქზე და სუფთა ნიავში. დრეიკის იდეა იყო ტერიტორიის და თვით სოფლის დაზვერვა, რათა ენახათ თუ არა რაიმე ამოვარდნილი ხიდან. ბოლოს და ბოლოს, როდესაც ამდენი საერთაშორისო ჯიუტი აყენებს თავის კეთილგანწყობილ ეგოსს, რასაც მხოლოდ გლობალური თავისუფლება ყველასთვის შეიძლება შეფასდეს, რაღაც უნდა გამოირჩეოდეს.
  
  ხეების მიღმა ლანდშაფტი ღია ველად იქცა, რომელსაც მხოლოდ ათეულობით პატარა ბორცვი და სამი დიდი ბორცვი წყვეტდა, რომლებიც პირდაპირ წინ იდგნენ. ამის უკან, შორს, შენიშნეს ნათელი სახურავი და მის მარჯვნივ კიდევ ერთი შენობა, რომელიც სოფლის დასაწყისს აღნიშნავდა.
  
  კენედი შეჩერდა. "არ არის ხეები არსად, ბიჭებო."
  
  ბენი თავის ბლოკნოტში იყო ჩაფლული. - ახლა აბრის დადგმას არ აპირებენ, არა?
  
  "გაქვს იდეა?" დრეიკი ადევნებდა თვალს გაშლილ მინდვრებს აქტივობის რაიმე ნიშნისთვის.
  
  "მახსოვს წავიკითხე, რომ აქ სამ ათასამდე ბორცვი იყო. დღეს ისინი რამდენიმე ასეულია. იცი რას ნიშნავს?"
  
  "მათ კარგად არ ააშენეს ისინი?" კენედიმ გაიცინა. დრეიკმა შვებით აღნიშნა, რომ თითქოს მთლიანად იყო ორიენტირებული მიმდინარე სამუშაოზე.
  
  "ძველ დროში ბევრი მიწისქვეშა აქტივობა იყო. შემდეგ კი ეს სამი "სამეფო" ბარო. მეცხრამეტე საუკუნეში მათ დაარქვეს სამი ლეგენდარული მეფის სახელი ინგლინგების სახლიდან - აუნი, ადილი და ეგილი - ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი სამეფო ოჯახი სკანდინავიაში. მაგრამ..." მან შეაჩერა და ტკბებოდა, "ასევე ამტკიცებს, რომ ბორცვები უკვე არსებობდა უძველეს მითოლოგიასა და ფოლკლორში - და რომ ისინი უძველესი ხარკი იყო ყველაზე ადრეული - ორიგინალური - სამი მეფე - ან ღმერთები, როგორც ჩვენ ვიცით. ახლა. ისინი არიან ფრეირი, თორი და ოდინი".
  
  "ეს არის შემთხვევითი შეყვანა", - თქვა კენედიმ. "მაგრამ თქვენ შეამჩნევთ, რამდენ ცნობას ვიღებთ ბიბლიურ ისტორიებზე ყველა ამ უძველესი ისტორიიდან."
  
  "ეს არის საგი. ბენმა შეასწორა. "პოეზია. აკადემიური დუდლები. რაღაც, რაც შეიძლება მნიშვნელოვანი იყოს - არის ათობით მითითება შვედურ სიტყვაზე Falla, რომელიც მიმაგრებულია ბორცვებზე, და manga fallor - არ ვიცი რას ნიშნავს ეს. და, კენედი, სადმე არ წამიკითხავს, რომ ქრისტეს ამბავი ძალიან ჰგავდა ზევსის ამბავს?
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "და ეგვიპტური ღმერთი ჰორუსი იყო კიდევ ერთი წინამორბედი. ორივე იყო ღმერთები, რომლებიც, სავარაუდოდ, არასოდეს არსებობდნენ. დრეიკმა თავი დაუქნია სამი სამეფო ბორცვისკენ, რომლებიც გამოირჩეოდნენ ბრტყელ პეიზაჟთან. ფრეირი, თორი და ოდინი, ჰა? მერე ვინ ვინ არის, ბლეიკი? ა?"
  
  - წარმოდგენა არ მაქვს, მეგობარო.
  
  "ნუ ინერვიულებ, მუნჩკინ. საჭიროების შემთხვევაში, ჩვენ შეგვიძლია ამ სოფლის მცხოვრებთა ინფორმაციის წამება".
  
  ისინი ბორცვებს გასცდნენ და თავს სამ დაღლილ ლაშქრობებად წარმოაჩინეს, როგორც ყურადღებას. მზემ მათ თავზე ძლიერად დაარტყა და დრეიკმა დაინახა, რომ კენედიმ სათვალე დაამტვრია.
  
  მან თავი დაუქნია. ამერიკელები.
  
  მერე ბენის ტელეფონმა დარეკა. კენედიმ თავი დაუქნია, ისედაც ოჯახური კონტაქტის სიხშირით გადაფარებულმა. დრეიკმა უბრალოდ ჩაიცინა.
  
  -კარინ - თქვა ბედნიერმა ბენმა. "როგორ არის ჩემი უფროსი და?"
  
  კენედიმ დრეიკს მხარზე ხელი დაჰკრა. "ჯგუფის წამყვანი მომღერალი?" ჰკითხა მან.
  
  დრეიკმა მხრები აიჩეჩა. "ოქროს გული, სულ ესაა. ის ყველაფერს გააკეთებდა შენთვის პრეტენზიის გარეშე. რამდენი ასეთი მეგობარი ან კოლეგა გყავს?"
  
  სოფელი გამლა უფსალა თვალწარმტაცი და სუფთა იყო, რამდენიმე ქუჩებით შემოსაზღვრული იყო ასობით წლის წინანდელი, კარგად შემონახული და იშვიათად დასახლებული მაღალსახურავიანი ნაგებობებით. შემთხვევითი სოფლის მცხოვრები მათ ცნობისმოყვარეობით უყურებდა.
  
  დრეიკი ეკლესიისკენ გაემართა. "ადგილობრივი ვიკარები ყოველთვის გვეხმარებიან."
  
  ვერანდას რომ მიუახლოვდნენ, სასულიერო სამოსით გამოწყობილმა მოხუცმა კინაღამ დაარტყა ისინი. გაკვირვებული გაჩერდა.
  
  "გამარჯობა. კან ჯაგ ჰჯალპა დიგ?"
  
  "ამაში დარწმუნებული არ ვარ, მეგობარო." დრეიკმა თავისი საუკეთესო ღიმილი გაიღიმა. "მაგრამ რომელი ბორცვი ეკუთვნის ოდინს?"
  
  "Ინგლისურად?" მღვდელი კარგად ლაპარაკობდა სამყაროზე, მაგრამ ცდილობდა გაეგო. "ვადი? Რა? ერთი?"
  
  ბენი წინ წავიდა და მეუფის ყურადღება მეფის ბარებს მიაპყრო. "ერთი?"
  
  "Ხედავ." მოხუცმა თავი დაუქნია. "დიახ. ჰმ. სტორსტ..." სიტყვის მოძებნა იბრძოდა. "Დიდი".
  
  "Ყველაზე დიდი?" ბენმა ხელები ფართოდ გაშალა.
  
  დრეიკმა მას შთაბეჭდილება მოახდინა.
  
  "ფიგურები". კენედიმ მზერა აარიდა, მაგრამ ბენს ერთი ბოლო კითხვა გაუჩნდა.
  
  - ფალა? - თქვა გაკვირვებულმა მარტო ტუჩებით, მეუფეს შეხედა და გაზვიადებულად აიჩეჩა მხრები. "თუ მანგა ფოლორი?"
  
  ცოტა ხანი დასჭირდა, მაგრამ პასუხმა, როცა ის მოვიდა, დრეიკი ძვალამდე გაცივდა.
  
  "ხაფანგები... ბევრი ხაფანგი."
  
  
  ცხრა
  
  
  
  GAMLA UPSALLA, შვედეთი
  
  
  დრეიკი ბენს და კენედის მიჰყვა მეფის ყველაზე დიდ ბორცვებამდე და ზურგჩანთაზე თასმებით ეჭირა, რათა მშვიდად შეესწავლა ტერიტორია. ერთადერთი საფარი ყველაზე პატარა ბორცვის უკან დაახლოებით ერთი მილის უკან იყო და წამით იფიქრა, რომ იქ მოძრაობა დაინახა. სწრაფი მოძრაობა. მაგრამ შემდგომმა კვლევამ მეტი არაფერი გამოავლინა.
  
  ისინი გაჩერდნენ ოდინის ბორცვის ძირში. ბენმა ამოისუნთქა. "ბოლო ადამიანი, ვინც მწვერვალს მიაღწევს, ჩემს ფეისბუქის გვერდზე რაღაცეებს ხვდება!" დაიყვირა მან, როცა გზას აჩქარებდა. დრეიკი უფრო მშვიდად მიჰყვა მას და გაუღიმა კენედის, რომელიც მასზე ოდნავ სწრაფად მიდიოდა.
  
  გულის სიღრმეში ის სულ უფრო და უფრო აფორიაქდა. მას არ მოეწონა. ისინი უიმედოდ შიშვლები იყვნენ. ნებისმიერი რაოდენობის მძლავრი შაშხანა შეიძლება მიჰყვეს მათ, ეჭირათ ისინი იარაღით, უბრალოდ ელოდნენ ბრძანებებს. ქარი ხმამაღლა უსტვენდა და ყურებში ურტყამდა დაუცველობის განცდას.
  
  დაახლოებით ოცი წუთი დასჭირდა ბალახიან ბორცვზე ასვლას. როცა დრეიკი მასთან მივიდა, ბენი უკვე ბალახზე იჯდა.
  
  "სად არის პიკნიკის კალათა, კრუსტი?"
  
  "ეს დავტოვე შენს ეტლში." ირგვლივ მიმოიხედა. აქედან, სიმაღლიდან, თვალწარმტაცი ხედი იხსნებოდა: უსასრულო მწვანე მთიანი მინდვრები, ყველგან ბორცვები და ნაკადულები, შორიდან კი მეწამული მთები მოჩანდა. მათ ხედავდნენ სოფელ გამლა უფსალას, რომელიც ვრცელდებოდა ახალი უფსალას ქალაქის საზღვრებამდე.
  
  კენედიმ ცხადყო. "ასე რომ, მე უბრალოდ ვაპირებ იმის თქმას, რაც დიდი ხანია მაწუხებს. თუ ეს ოდინის ბორცვია და მასში მსოფლიო ხეა დამალული - რაც მკვლელი აღმოჩენა იქნება - აქამდე რატომ ვერავინ იპოვა? რატომ უნდა ვეძიოთ ახლა?"
  
  "Ეს მარტივია". ბენმა თავისი ურჩი საკეტები მოაწესრიგა. "არავის უფიქრია ადრე ყურება. სანამ ფარი აღმოაჩინეს ერთი თვის წინ, ეს ყველაფერი მტვრიანი ლეგენდა იყო. მითი. და ადვილი არ იყო შუბის დაკავშირება მსოფლიო ხესთან, რომელსაც ახლა თითქმის უნივერსალურად უწოდებენ იგდრასილს, შემდეგ კი ოდინის იქ ყოფნის ხანმოკლე ცხრა დღეს".
  
  და - დაიძახა დრეიკმა, - ეს ხის პოვნა ადვილი არ იქნება, თუ ის იარსებებს. მათ არ სურდათ, რომ რომელიმე ბებერი ნაბიჭვარი წააწყდეს ამას".
  
  ახლა დრეიკის მობილურმა დარეკა. მან დამცინავი სერიოზულობით შეხედა ბენს, როცა ზურგჩანთიდან ამოიყვანა. "იესო. მე ვიწყებ შენსავით გრძნობას".
  
  "ჭები?"
  
  "ათი კაციანი გუნდი თქვენს განკარგულებაშია. უბრალოდ თქვი სიტყვა."
  
  დრეიკმა გაოცება გადაყლაპა. "ათი ადამიანი. ეს დიდი გუნდია." SAS-ის ათკაციან გუნდს შეეძლო პრეზიდენტი გაეყვანა თავის ოვალურ კაბინეტში და მაინც გამონახოს დრო ლედი გაგას ახალი მუსიკალური ვიდეოს გადასაღებად, სანამ სახლში წავიდოდა ჩაის დასალევად.
  
  "დიდი ფსონები, გავიგე. სიტუაცია საათობრივად იძაბება".
  
  "Ეს მართალია?"
  
  "მთავრობები არასდროს იცვლება, დრეიკ. ნელ-ნელა დაიწყეს, შემდეგ კი გზის ბულდოზერებას ცდილობდნენ, მაგრამ დამთავრების ეშინოდათ. თუ ეს რაიმე ნუგეშია, ეს არ არის ყველაზე დიდი რამ, რაც ახლა ხდება მსოფლიოში."
  
  უელსის განცხადება უნდა მოექცნენ ისე, როგორც ლომი ექცევა ზებრას და დრეიკმა იმედი არ გაუცრუა. "Როგორც რა?"
  
  "ნასას მეცნიერებმა ახლახან დაადასტურეს ახალი სუპერვულკანის არსებობა. და..." უელსი მართლაც შეშფოთებული ჩანდა, "აქტიურია".
  
  "Რა?"
  
  "ოდნავ აქტიური. ოდნავ, მაგრამ დაფიქრდით, პირველი, რაც გაიფიქრებთ სუპერვულკანის ხსენებისას არის...
  
  - პლანეტის დასასრული, - დაასრულა დრეიკმა, ყელი უცებ გაშრება. შემთხვევით, დრეიკმა ახლა ორჯერ გაიგო ეს ფრაზა ბევრ დღეში. ის უყურებდა ბენს და კენედის, როგორ ტრიალებდნენ ბორცვს, ურტყამდნენ ბალახს და გრძნობდა ღრმა შიშს, როგორიც მას არასოდეს განუცდია.
  
  "Სად არის?" ჰკითხა მან.
  
  უელსს გაეცინა. "არც ისე შორს, დრეიკ. არც ისე შორს, სადაც იპოვეს შენი ფარი. ის ისლანდიაშია".
  
  დრეიკი მეორედ კბენას აპირებდა, როცა ბენმა დაიძახა: "რაღაც ვიპოვე!" მაღალი ხმით, რომელიც აჩვენებდა მის უდანაშაულობას მთელს ტერიტორიაზე.
  
  "Უნდა წავიდე". დრეიკი მივარდა ბენს და შელოცვა როგორც შეეძლო. კენედიც ირგვლივ მიმოიხედა, მაგრამ ერთადერთი, რაც მათ ნახეს, სოფელი იყო.
  
  "გაჩუმდი, მეგობარო. Რა გაქვს?"
  
  "ესენი". ბენმა დაიჩოქა და მოხსნა მქრქალი ბალახი, გამოაჩინა ქვის ფილა დაახლოებით A4 ფურცლის ზომის. "ისინი ხაზს უსვამენ ბორცვის მთელ პერიმეტრს, ყოველ რამდენიმე ფუტს, ზემოდან ძირის შუაგულამდე. ასეული უნდა იყოს".
  
  დრეიკმა უფრო ახლოს დააკვირდა. ქვის ზედაპირი ძლიერ დაზიანდა ამინდის გამო, მაგრამ ნაწილობრივ დაცული იყო გადაჭარბებული ბალახით. მათ ზედაპირზე იყო გარკვეული ნიშნები.
  
  "მგონი, რუნული წარწერები ჰქვია", - თქვა ბენმა. "ვიკინგების სიმბოლოები".
  
  "საიდან ჯანდაბა იცი?"
  
  მან გაიცინა. "თვითმფრინავში მე შევამოწმე მარკირება ფარზე. ისინი ერთნაირები არიან. უბრალოდ იკითხეთ Google-ში.
  
  "ბავშვი ამბობს, რომ ასობით მათგანია", - ამოიოხრა კენედიმ და მიმოიხედა ციცაბო, ბალახიან ფერდობზე. "Მერე რა? არ ეხმარება."
  
  "ბავშვი ამბობს, რომ შეიძლება მუშაობდეს", - თქვა ბენმა. "ჩვენ უნდა ვიპოვოთ რუნები, რომლებიც დაკავშირებულია იმასთან, რასაც ჩვენ ვეძებთ. რუნა, რომელიც წარმოადგენს შუბს. რუნა, რომელიც წარმოადგენს ხეს. და რუნა ამისთვის -"
  
  - ერთი, - დაასრულა კენედიმ.
  
  დრეიკს ჰქონდა იდეა. "დავდებ, რომ ჩვენ შეგვიძლია გამოვიყენოთ მხედველობის ხაზი. ჩვენ ყველამ უნდა ვნახოთ ერთმანეთი, რომ ვიცოდეთ, რომ ეს მუშაობდა, არა?
  
  - ჯარისკაცის ლოგიკა, - გაიცინა კენედიმ. "მაგრამ ვფიქრობ, რომ ღირს ცდა".
  
  დრეიკს აწუხებდა პოლიციელის ლოგიკის შესახებ კითხვა, მაგრამ დრო გადიოდა. სხვა ფრაქციები წინ მიიწევდნენ და გასაკვირი არ იყვნენ ახლაც. ყველამ დაიწყო ბალახის გამოფხეკა თითოეული ქვიდან, მწვანე ბორცვის გარშემო. თავიდან ეს იყო უმადური დავალება. დრეიკმა გამოარჩია სიმბოლოები, რომლებიც ჰგავდა ფარს, არბალეტი, ვირი, გრძელი ნავი და შემდეგ შუბი!
  
  "ერთი არის". მისმა დაბალმა ხმამ მიაღწია დანარჩენ ორს და აღარც. ის დაჯდა თავის შეკვრასთან ერთად და დაალაგა ის მარაგი, რომელიც იყიდეს ტაქსით აფსალას გავლით. ჩირაღდნები, დიდი ფანარი, ასანთი, წყალი, რამდენიმე დანა, რომელიც მან ბენს უთხრა, ნანგრევების გასაწმენდად იყო განკუთვნილი. მან მზერა უკან დაიხია. მე არც ისე გულუბრყვილო ვარ, მაგრამ მათი საჭიროება უფრო აქტუალური იყო, ვიდრე ბენის საზრუნავი ახლა.
  
  "ხე". კენედი მუხლებზე დაეცა და კლდეზე გადაფხეკა.
  
  ბენს კიდევ ათი დაძაბული წუთი დასჭირდა რაღაცის მოსაძებნად. ის შეჩერდა, შემდეგ გაიმეორა მისი ბოლო ნაბიჯები. "გახსოვთ, რა ვთქვი იმის შესახებ, რომ ტოლკინმა განდალფი ოდინს დააფუძნა?" ქვას ფეხით დაკრა. "კარგი, ეს არის განდალფი. თანამშრომელიც კი ჰყავს. ჰეი!"
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი მას ყურადღებით აკვირდებოდა. ისმოდა ხრაშუნის ხმა, თითქოს მძიმე საკეტები იღვრებოდა.
  
  - ეს ქვაზე დადგომით გამოიწვია? - ფრთხილად ჰკითხა მან.
  
  "მე ვფიქრობ, დიახ".
  
  ყველამ ერთმანეთს გადახედეს, მათი გამომეტყველება მღელვარებიდან წუხილიდან შიშამდე გადაიზარდა, შემდეგ კი, როგორც ერთნი, წინ წამოვიდნენ.
  
  დრეიკის ქვა ოდნავ დაეცა. მან გაიგონა იგივე ხმაური. კლდის წინ მიწა ჩაიძირა, შემდეგ კი დეპრესია ტურბომტვრევადი გველივით შემოუარა სანაპიროს.
  
  ბენმა დაუძახა: "აქ რაღაცაა".
  
  დრეიკი და კენედი ჩაძირულ დედამიწაზე დადიოდნენ იქ, სადაც ის იდგა. ის ჩაჯდა, მიწის ნაპრალში გაიხედა. "რაღაც გვირაბი."
  
  დრეიკმა ჩირაღდანი ააფეთქა. "დროა გაიზარდოს წყვილი, ხალხო", - თქვა მან. "Გამომყევი".
  
  
  * * *
  
  
  იმ მომენტში, როცა ისინი თვალთახედვის მიღმა იყვნენ, ორმა რადიკალურად განსხვავებულმა ძალებმა დაიწყო მობილიზება. გერმანელები, რომლებიც აქამდე კმაყოფილნი იყვნენ მძინარე ქალაქ გამლა აფსალაში, მოემზადნენ და დაიწყეს დრეიკის კვალდაკვალ.
  
  კიდევ ერთი რაზმი, შვედეთის არმიის ელიტარული ჯარების კონტიგენტი - Sarskilda Skyddsgrupen ან SSG - განაგრძობდა გერმანელების ყურებას და განიხილავდა უცნაურ გართულებას, რომელიც შემოთავაზებული იყო სამი მშვიდობიანი მოქალაქის მიერ, რომლებიც ახლახან ჩასულიყვნენ ორმოში.
  
  მათ სრული ინტერვიუ უნდა ჩაუტარდეთ. ყველა საჭირო საშუალებით.
  
  ანუ თუ გადარჩნენ ის, რაც უნდა მომხდარიყო.
  
  
  ათი
  
  
  
  მსოფლიო ხის ორმო, შვედეთი
  
  
  დრეიკი დაიხარა. ბნელი გადასასვლელი იწყებოდა როგორც მცოცავი სივრცე და ახლა ექვს ფუტზე ნაკლები იყო. ჭერი ქვისა და ჭუჭყისაგან იყო გაკეთებული და მოპირკეთებული იყო მსხვილი, ჩამოკიდებული მარყუჟებით გადაზრდილი ბალახი, რომელიც მათ გზაზე უნდა ამოეჭრათ.
  
  ჯუნგლებში შესვლის მსგავსად, დრეიკი ფიქრობდა. მხოლოდ მიწისქვეშა.
  
  მან შენიშნა, რომ ზოგიერთი უფრო ძლიერი ვაზი უკვე მოჭრილი იყო. შფოთვის ტალღამ გადაუარა მას.
  
  ისინი მივიდნენ უბანში, სადაც ფესვები იმდენად მკვრივი იყო, რომ ისევ მოუწიათ სეირნობა. ბრძოლა მძიმე და ბინძური იყო, მაგრამ დრეიკმა იდაყვი იდაყვის წინ დაადო, მუხლი მუხლის წინ და სხვებს მოუწოდა, გაჰყოლოდნენ მას. როდესაც რაღაც მომენტში დარწმუნებამაც კი არ უშველა ბენს, დრეიკი ბულინგისკენ მიმართა.
  
  "ყოველ შემთხვევაში, ტემპერატურა იკლებს", - ჩაილაპარაკა კენედიმ. "ჩვენ უნდა ვიძიროთ."
  
  დრეიკმა თავი შეიკავა სტანდარტული ჯარისკაცის პასუხისგან, მის თვალებს უცებ მოჰკრა რაღაც ჩირაღდნის შუქზე.
  
  "Შეხედე".
  
  კედელში მოჩუქურთმებული რუნები. უცნაური სიმბოლოები, რომლებიც დრეიკს ახსენებდა მათ, ვინც ამშვენებდა ოდინის ფარს. ბენის ჩახლეჩილი ხმა გაისმა დერეფანში.
  
  "სკანდინავიური რუნები. კარგი ნიშანია."
  
  დრეიკმა სინანულით მოაშორა შუქი მათ. თუ მხოლოდ მათ შეეძლოთ მათი წაკითხვა. SAS-ს, მისი აზრით, მოკლედ, მეტი რესურსი ექნებოდა. იქნებ დრო იყო მათი აქ ჩამოყვანა.
  
  კიდევ ორმოცდაათი ფუტი და ოფლმა დაიღვარა. მან გაიგო კენედის სუნთქვა და ლანძღვა მისი საუკეთესო შარვლის კოსტუმის ჩაცმის გამო. მას ბენისგან საერთოდ არ ჰქონდა ინფორმაცია.
  
  "კარგად ხარ, ბენ? თმა ძირში გაქვს ჩახლართული?"
  
  "ჰა, ჯანდაბა, ჰა. განაგრძე, სულელო."
  
  დრეიკი განაგრძობდა ტალახში ცურვას. "ერთი რამ, რაც მაწუხებს, - ამოისუნთქა მან, - ეს არის "ბევრი ხაფანგები". ეგვიპტელებმა თავიანთი საგანძურის დასაცავად ააგეს ხაფანგები, დახვეწილი ხაფანგები. რატომ არა სკანდინავიელებმა?"
  
  "ვერ წარმომიდგენია ვიკინგმა ხაფანგზე ზედმეტად ფიქრი", - უპასუხა კენედიმ.
  
  - არ ვიცი, - დაიყვირა ბენმა. "მაგრამ ვიკინგებს ასევე ჰყავდათ დიდი მოაზროვნეები, თქვენ იცით. ისევე როგორც ბერძნები და რომაელები. ყველა მათგანი არ იყო ბარბაროსი".
  
  რამდენიმე მოტრიალდა და გადასასვლელი გაფართოვდა. კიდევ ათი ფუტი და მათ თავზე სახურავი გაქრა. ამ დროს გაიწელეს და ამოისუნთქეს. დრეიკის ჩირაღდანი ანათებდა წინ გადასასვლელს. როცა კენედისა და ბენზე მიუთითა, გაეცინა.
  
  "ჯანდაბა, თქვენ ორნი ისე გამოიყურებით, თითქოს საფლავიდან ახლახან ამოხვედით!"
  
  "და მგონი შენ მიჩვეული ხარ ამ სისულელეს?" კენედიმ ხელი აიქნია. "SAS ყოფნა და ეს ყველაფერი?"
  
  სას კი არა, დრეიკმა ვერ მოიშორა მოწამლული სიტყვები. - ადრე იყო. თქვა და ახლა უფრო სწრაფად წავიდა წინ.
  
  კიდევ ერთი მკვეთრი შემობრუნება და დრეიკმა სახეზე ნიავი იგრძნო. თავბრუსხვევის გრძნობა ჭექა-ქუხილის უეცარი გრაგნილივით დაეჯახა და წამი გავიდა, სანამ გააცნობიერა, რომ იდგა რაფაზე, რომელსაც ქვემოთ გამოქვაბული კლდე ჰქონდა.
  
  წარმოუდგენელი სანახაობა მოჰკრა თვალებს.
  
  ის ისე მოულოდნელად გაჩერდა, რომ კენედი და ბენი მას დაეჯახა. შემდეგ მათაც დაინახეს სანახაობა.
  
  "OMFG" ბენმა უკარნახა სათაური Wall of Sleep საფირმო ტრეკის.
  
  მსოფლიო ხე მათ წინაშე მთელი თავისი დიდებით იდგა. ის არასოდეს ყოფილა მიწის ზემოთ. ხე თავდაყირა იყო, მისი ძლიერი ფესვები მათ ზემოთ მიწის მთაზე აღმართული, მტკიცედ ეჭირა სიბერესა და მიმდებარე კლდოვან წარმონაქმნებს, მისი ტოტები ოქროსფერი ყავისფერი, ფოთლები მრავალწლიანი მწვანე, მისი ღერო ასი ფუტის სიღრმემდე აღწევს. გიგანტური ორმო.
  
  მათი ბილიკი კლდის კედლებში გამოკვეთილ ვიწრო კიბეში გადაიქცა.
  
  - ხაფანგები, - ამოისუნთქა ბენმა. "არ დაივიწყო ხაფანგები."
  
  "ჯოჯოხეთში ხაფანგები," კენედიმ გააჟღერა დრეიკის აზრი. "საიდან ჯანდაბა მოდის შუქი?"
  
  ბენმა ირგვლივ მიმოიხედა. - ნარინჯისფერია.
  
  "Glow ჩხირები," განაცხადა დრეიკმა. "ქრისტე. ეს ადგილი მომზადებულია".
  
  მისი SAS-ის დღეებში მათ გაგზავნეს კაცები მსგავსი ტერიტორიის მოსამზადებლად; გუნდი, რომელიც შეაფასებს საშიშროებას და ანეიტრალებს ან კატალოგს აძლევს მას ბაზაზე დაბრუნებამდე.
  
  "ჩვენ ბევრი დრო არ გვაქვს," - თქვა მან. მისი რწმენა კენედის მიმართ ახლახან გაიზარდა. "მოდით".
  
  ისინი დაეშვნენ გაცვეთილ და დამსხვრეულ საფეხურებს, უეცარი ვარდნა ყოველთვის მარჯვნივ. ათი ფუტის ქვემოთ და კიბეებმა მკვეთრად დახრილობა დაიწყო. დრეიკი გაჩერდა, როდესაც სამი ფუტის უფსკრული გაიხსნა. არაფერი შთამბეჭდავი, მაგრამ საკმარისი იმისათვის, რომ დაფიქრდეს, რადგან უფსკრული ქვემოთ კიდევ უფრო აშკარა გახდა.
  
  "სიგიჟე".
  
  ის გადახტა. ქვის კიბე დაახლოებით სამი ფუტის სიგანის იყო, ადვილად ასატანი, საშინელი, როცა რაიმე არასწორი ნაბიჯი ნიშნავდა სიკვდილს.
  
  ის სწორად დაეშვა და მაშინვე შებრუნდა, იგრძნო, რომ ბენი ცრემლების ზღვარზე იქნებოდა. -ნუ ღელავ, - დააიგნორა მან კენედი და ყურადღება მეგობარზე გაამახვილა. "დამიჯერე, ბენ. ბენ.დაგიჭერ".
  
  ბენის თვალებში რწმენა დაინახა. აბსოლუტური, ბავშვური ნდობა. დადგა ის ხელახლა შოვნის დრო და როცა ბენი გადახტა და შემდეგ შეირყა, დრეიკმა მხარი დაუჭირა მას იდაყვზე ხელით.
  
  დრეიკმა თვალი ჩაუკრა. "ადვილი, ჰა?"
  
  კენედი გადახტა. დრეიკი ყურადღებით უყურებდა, თითქოს ვერ ამჩნევდა. უპრობლემოდ დაეშვა, დაინახა მისი შეშფოთება და წარბები შეჭმუხნა.
  
  "სამი ფუტია, დრეიკ. არა გრანდ კანიონი".
  
  დრეიკმა ბენს თვალი ჩაუკრა. "მზად ხარ, მეგობარო?"
  
  კიდევ ოცი ფუტი და კიბეების შემდეგი ღიობი უფრო განიერი იყო, ამჯერად ოცდაათი ფუტი და დაფარული იყო ხის სქელი ფიცრით, რომელიც ირხევა, როცა დრეიკი მასზე მიდიოდა. კენედი გაჰყვა მას, შემდეგ კი საწყალი ბენი, დრეიკმა აიძულა ზევით აეხედა, წინ გაიხედა და არა ქვევით, შეისწავლა მისი დანიშნულება და არა ფეხები. ახალგაზრდა კაცი კანკალებდა, როცა მყარ მიწას მიაღწია და დრეიკმა ხანმოკლე შესვენება მოითხოვა.
  
  როდესაც ისინი გაჩერდნენ, დრეიკმა დაინახა, რომ მსოფლიო ხე იმდენად ფართო იყო აქ გაშლილი, რომ მისი სქელი ტოტები კინაღამ ეხებოდა კიბეებს. ბენმა პატივისცემით გაუწოდა ხელი, რათა მოეფერა კიდურს, რომელიც მის შეხებაზე კანკალებდა.
  
  "ეს... ეს არის განსაცვიფრებელი," ამოისუნთქა მან.
  
  კენედიმ ეს დრო გამოიყენა თმის მოსაწყობად და მის ზემოთ შესასვლელის შესასწავლად. "ჯერჯერობით ყველაფერი სუფთაა", - თქვა მან. "უნდა ვთქვა, რომ ამჟამინდელი სახით, ეს ადგილი ნამდვილად არ მოამზადეს გერმანელებმა. გაძარცვეს და ცეცხლსასროლი იარაღით დაწვავდნენ".
  
  კიდევ რამდენიმე შესვენება და ისინი ორმოცდაათი ფუტის ქვემოთ იყვნენ, თითქმის ნახევარ გზაზე. საბოლოოდ, დრეიკმა საკუთარ თავს უფლება მისცა ეფიქრა, რომ ძველი ვიკინგები ბოლოს და ბოლოს ეგვიპტელების ტოლფასი არ იყვნენ და ხარვეზები საუკეთესო იყო, რაც შეეძლოთ გაეკეთებინათ ქვის კიბეზე, რომელიც რეალურად იყო კანაფის, ძაფების და პიგმენტის დახვეწილი მონაკვეთი. დაეცა, დაინახა გაუთავებელი დაცემა და თითების წვერებში დაიჭირა თავი.
  
  კენედიმ ზევით აიყვანა. "ტრაკი ქარში ქანაობს, SAS ბიჭო?"
  
  ისევ მყარ მიწაზე ავიდა და ჩალურჯებული თითები გაუწოდა. "Გმადლობთ".
  
  ისინი უფრო ფრთხილად მოძრაობდნენ, ახლა უკვე ნახევარზე მეტია. მათ მარჯვნივ მდებარე ცარიელი სივრცის მიღმა, სამუდამოდ იდგა უზარმაზარი ხე, ნიავი და მზისგან ხელუხლებელი, წარსულის მივიწყებული საოცრება.
  
  ისინი უფრო და უფრო მეტ ვიკინგებს გადასცემდნენ. ბენმა უცნაურად გამოიცნო. "ეს ჰგავს ორიგინალურ გრაფიტის კედელს," - თქვა მან. "ადამიანებმა უბრალოდ ამოჭრეს თავიანთი სახელები და დატოვეს შეტყობინებები - ადრეული ვერსიები "ჯონი აქ იყო!"
  
  "ალბათ გამოქვაბულის შემქმნელები", - თქვა კენედიმ.
  
  დრეიკმა კიდევ ერთი ნაბიჯის გადადგმა სცადა, ცივ ქვის კედელს მიეჯაჭვა და გამოქვაბულში ღრმა ღრიალი გაისმა. ზემოდან ნამსხვრევების მდინარე ჩამოვარდა.
  
  "გაიქეცი!" დაიყვირა დრეიკმა. "ახლა!"
  
  ისინი სასწრაფოდ დაეშვნენ კიბეებს, იგნორირება გაუკეთეს სხვა ხაფანგებს. გიგანტური ლოდი ზემოდან ძლიერად ჩამოვარდა, ჩამოვარდა ძველი ქვები. დრეიკმა ბენის სხეული თავისით დაფარა, როცა ლოდი დაეჯახა კიბეებს, რომლებზეც ისინი იდგნენ და დაახლოებით ოცი ფუტი ძვირფასი ნაბიჯი გადადგა.
  
  კენედიმ მხრებიდან ქვის ნატეხები ჩამოაშორა და მშრალი ღიმილით შეხედა დრეიკს. "Გმადლობთ".
  
  "ჰეი, ვიცოდი, რომ ქალი, რომელმაც SAS-ის ბიჭის უკანალი გადაარჩინა, უბრალო ლოდს გადაურბინა. "
  
  "სასაცილოა, ძმაო. Ძალიან სასაცილოა."
  
  მაგრამ ჯერ არ დასრულებულა. მკვეთრი ზარი გაისმა და წვრილი, მაგრამ ძლიერი ძაფები ბენსა და კენედის გამყოფ საფეხურზე დაეჯახა.
  
  "ფოო!" იყვირა კენედიმ. სიმის ნაჭერი ისეთი ძალით იყო ამოღებული, რომ ადვილად გამოეყო მისი ტერფი სხეულის დანარჩენი ნაწილისგან.
  
  კიდევ ერთი დაწკაპუნებით ორი ნაბიჯით ქვემოთ. დრეიკი ადგილზე ცეკვავდა. "შტი!"
  
  ზემოდან მორიგი ღრიალი ქვის მომავალ დაცემას ნიშნავდა.
  
  "ეს განმეორებადი ხაფანგია", - უთხრა მათ ბენმა. "ერთი და იგივე ხდება ისევ და ისევ. ჩვენ უნდა მივიდეთ ამ განყოფილებაში. "
  
  დრეიკმა ვერ გაიგო რომელი ნაბიჯები იყო დამაბნეველი და რომელი არა, ამიტომ იღბალს და სიჩქარეს ენდობოდა. ისინი ოცდაათი საფეხურით დარბოდნენ და ცდილობდნენ რაც შეიძლება დიდხანს დარჩნენ ჰაერში. კიბეების კედლები დაინგრა, როდესაც ისინი გადაკვეთეს უძველესი გზა კლდოვანი გამოქვაბულის სიღრმეში.
  
  ფსკერზე ჩამოვარდნილი ნამსხვრევების ხმა გაძლიერდა.
  
  მათ ფრენას ხისტი ძაფების ხრაშუნა მოჰყვა.
  
  დრეიკი სხვა ცრუ კიბეზე გადავიდა, მაგრამ მისმა იმპულსმა იგი მოკლე სიცარიელეში გაიყვანა. კენედი გადახტა მასზე, მოხდენილი, როგორც გაზელი სრული ფრენის დროს, მაგრამ ბენი მის უკან დაეცა და ახლა უფსკრულში სრიალებს.
  
  "ფეხები!" დრეიკმა იყვირა, შემდეგ ისევ სიცარიელეში ჩავარდა და მიწა გახდა. რელიეფმა დაძაბულობა ტვინიდან ამოიღო, როცა კენედიმ ფეხები თავის ადგილზე დააბრუნა. მან იგრძნო, რომ ბენმა სხეულზე დაარტყა და შემდეგ მკერდზე დაეცა. დრეიკმა ბიჭის იმპულსი ხელებით გაატარა, შემდეგ კი მყარ მიწაზე აიყვანა.
  
  სწრაფად დაჯდა, კრახით.
  
  "Განაგრძე სვლა!"
  
  ჰაერი ქვის ნატეხებით იყო სავსე. ერთმა კენედის თავი გადააგდო, ჭრილობა და სისხლის შადრევანი დატოვა. კიდევ ერთი მოხვდა დრეიკს ტერფში. ტანჯვამ კბილებში გამოსცრა და აიძულა, უფრო სწრაფად გაქცეულიყო.
  
  ტყვიებმა კედელი მათ თავზე მაღლა ასწიეს. დრეიკი ჩაიკეცა და მზერა შემოსასვლელს მიაშტერდა.
  
  დავინახე იქ შეკრებილი ნაცნობი ძალა. გერმანელები.
  
  ახლა მთელი სისწრაფით გარბოდნენ, უგუნურების მიღმა. დრეიკს ძვირფასი წამები დასჭირდა უკანა მხარეს გადახტომას. როდესაც ტყვიების მორიგი ზალდი მოხვდა ქვას თავთან ახლოს, ის წინ აიწია, გადახტა საფეხურებიდან, შეასრულა სრული წრე ხელებმოკეცილი და გაისწორა მთელ სიმაღლეზე ისე, რომ ერთი უნცია იმპულსი არ დაკარგა.
  
  აჰ, ძველი კარგი დრო დაბრუნდა.
  
  მეტი ტყვია. მერე დანარჩენები მის თვალწინ დაინგრა. საშინელებამ გულში ხვრელი გაუკეთა, სანამ არ გააცნობიერა, რომ ისინი უბრალოდ გამოქვაბულის ფსკერს მიაღწიეს და, მოუმზადებლად, პირდაპირ მიწას დაეჯახა.
  
  დრეიკმა სვლა შეანელა. გამოქვაბულის ფსკერზე იყო ქვის, მტვრისა და ხის ნარჩენების სქელი არეულობა. როდესაც ისინი აჯანყდნენ, კენედი და ბენი სანახავი იყო. ისინი არა მხოლოდ ჭუჭყითაა დაფარული, არამედ ახლა დაფარულია მტვრისა და ფოთლის ყალიბით.
  
  "აჰ, ჩემი სანდო კამერისთვის", - თქვა მან. "წლები შანტაჟი დგას ჩემს წინაშე."
  
  დრეიკმა აიღო მბზინავი ჯოხი და ჩაეხუტა გამოქვაბულის მოსახვევს, რომელიც შეიარაღებულ მამაკაცებს გარბოდა. ხის გარე კიდეებამდე მისასვლელად ხუთი წუთი დასჭირდა. ისინი გამუდმებით მისი შთამბეჭდავი უმოძრაობის ჩრდილში იყვნენ.
  
  დრეიკმა ბენს მხარზე ხელი მოხვია. "სჯობს პარასკევს საღამოს ნებისმიერ სეშს, ჰა, მათე?"
  
  კენედიმ ახალგაზრდა ბიჭს ახალი თვალებით შეხედა. "გყავთ თაყვანისმცემლები? ჰყავს თუ არა თქვენს ჯგუფს თაყვანისმცემლები? ძალიან მალე გვექნება ეს საუბარი, ძმაო. ენდე მას".
  
  "მხოლოდ ორი..." ბენმა დაიწყო ჭექა-ქუხილი, როდესაც ისინი ბოლო კუთხის ნაწილს დამრგვალდნენ, შემდეგ კი გაოგნებულმა გაჩუმდა.
  
  ყველა გაჩერდა.
  
  გაოცების უძველესი ოცნებები გაჩნდა მათ წინაშე, რამაც ისინი მეტყველებს და თითქმის ნახევარი წუთის განმავლობაში ტვინს უკეტავს.
  
  "ახლა ეს არის... ეს არის..."
  
  - განსაცვიფრებელი, - ამოისუნთქა დრეიკმა.
  
  ვიკინგების ყველაზე დიდი გრძივი ნავების რიგი, რომელთა წარმოდგენაც კი ოდესმე შეიძლებოდა, მათ გვერდიგვერდ დგებოდა, თითქოს არქაულ საცობში იყო ჩარჩენილი. მათი გვერდები მორთული იყო ვერცხლითა და ოქროთი, იალქნები მორთული იყო აბრეშუმითა და ძვირფასი ქვებით.
  
  "დაბალი კატარღები", - ჩუმად თქვა კენედიმ.
  
  საზღვაო ხომალდები.ბენს ჯერ კიდევ ჰქონდა მისი გამოსწორების კარგი აზრი. "ჯანდაბა, ეს ნივთები თავიანთი დროის უდიდეს საგანძურად ითვლებოდა. უნდა იყოს... რა? აქ ოცი არის?
  
  "ძალიან მაგარია," თქვა დრეიკმა. "მაგრამ ეს არის შუბი, რისთვისაც ჩვენ მოვედით. რაიმე იდეა?"
  
  ახლა ბენი უყურებდა მსოფლიო ხეს. "ღმერთო, ბიჭებო. წარმოგიდგენიათ? ერთი იმ ხეზე ეკიდა. ფუკი ერთი."
  
  მაშ, შენ გჯერა ახლა ღმერთების, ჰმ? ფანი? კენედი ოდნავ გამომწვევად მიაჩერდა ბენს, რის გამოც იგი გაწითლდა.
  
  დრეიკი ავიდა ვიწრო რაფაზე, რომელიც გადიოდა გრძივი გემის კუდის მთელ სიგრძეზე. ქვა ძლიერი ჩანდა. ხის კიდეს მოკიდა ხელი და გადაიხარა. "ეს ნივთები სავსეა ნაძარცვით. თამამად შეიძლება ითქვას, რომ აქამდე არავინ ყოფილა. "
  
  მან კვლავ შეისწავლა გემების ხაზი. წარმოუდგენელი სიმდიდრის ჩვენება, მაგრამ სად იყო ნამდვილი საგანძური? Ბოლოს? ცისარტყელის დასასრული? გამოქვაბულის კედლები უძველესი ნახატებით იყო შემკული. მან დაინახა მსოფლიო ხეზე ჩამოკიდებული ოდინის გამოსახულება და მის წინაშე დაჩოქილი ქალი.
  
  "რაზეა აქ საუბარი?" მან ბენს ანიშნა მისკენ. "მოდი, იჩქარე. ეს უაზრო ნაბიჭვრები ძეხვს ყელში არ აყრიან. Ვიმოძრაოთ."
  
  მან მიუთითა მთხოვნელი ქალის ფიგურის ქვეშ ტექსტის უხეშ მოხვევაზე. ბენმა თავი დაუქნია. "მაგრამ ტექნოლოგია იპოვის გზას. მან დააჭირა თავის სანდო I-ტელეფონს, რომელსაც საბედნიეროდ აქ სიგნალი არ ჰქონდა.
  
  დრეიკმა გამოიყენა მომენტი, რათა კენედის გადაეხვია. "ჩემი ერთადერთი იდეაა გავყოლოდი ამ გრძელ ნავებს," - თქვა მან. "შეგეფერება?"
  
  როგორც ფეხბურთის გულშემატკივარმა თქვა, მე თამაშში ვარ, ბიჭებო. მიუთითეთ გზა."
  
  ის წინ წავიდა და მიხვდა, რომ თუ ეს სუპერ გვირაბი ჩიხს მიაღწევდა, ისინი ხაფანგში იქნებოდნენ. გერმანელები კუდზე მჭიდროდ იჭერდნენ და არ ისვენებდნენ. დრეიკმა ეს აზრი ნაწილებად დაყო და ყურადღება გაამახვილა კლდეში გამოკვეთილ რაფაზე. დროდადრო ისინი წააწყდნენ სხვა მბზინავ ჯოხს. დრეიკმა ისინი შენიღბული ან გადაასახლა, რათა უფრო ბნელი გარემო შეექმნა მომავალი ბრძოლისთვის. ის გამუდმებით ეძებდა გრძელ გემებს შორის და ბოლოს მათ შორის მიხვეულ-მოხვეული ვიწრო ბილიკი გამოყო.
  
  Გეგმა ბ.
  
  ორი, ოთხი და შემდეგ ათი გრძივი გემი გაიარა. დრეიკს ფეხები ატკივდა იმ ძალისხმევის გამო, რომლითაც ის ვიწრო ბილიკზე გადავიდა.
  
  გიგანტურ გამოქვაბულში ჩამოვარდნილი ლოდის სუსტი ხმაური და შემდეგ უფრო ძლიერი ყვირილი გაისმა, რომლის მნიშვნელობაც აშკარა იყო. ხმის გარეშე კიდევ უფრო გულმოდგინედ იხრებოდნენ თავიანთი დავალებისკენ.
  
  დრეიკი საბოლოოდ მივიდა რიგის ბოლოს. მან დათვალა ოცდასამი ხომალდი, თითოეული ხელუხლებელი და ნადავლით დატვირთული. გვირაბის უკან რომ მიუახლოვდნენ, სიბნელე გაღრმავდა.
  
  "არა მგონია, რომ ისინი ოდესმე ასე შორს წავიდნენ," შენიშნა კენედიმ.
  
  დრეიკი ირგვლივ დიდი ფარანი მოიძებნა. "სარისკო," თქვა მან. "მაგრამ ჩვენ უნდა ვიცოდეთ."
  
  ჩართო და სხივი გვერდიდან გვერდზე გადაიტანა. გადასასვლელი მკვეთრად ვიწროვდა, სანამ წინ უბრალო თაღი იყო.
  
  თაღის უკან კი ერთი კიბე იყო.
  
  ბენმა უცებ ჩაახშო ყვირილი, შემდეგ კი თეატრალური ჩურჩულით: "ისინი რაფაზე არიან!"
  
  ეს იყო. დრეიკი იმოქმედა. "ჩვენ დავშორდით," - თქვა მან. "კიბეებზე ავალ. თქვენ ორნი ჩამოდით იქ გემებთან და დაბრუნდით იმ გზით, სადაც ჩვენ მოვედით.
  
  კენედიმ პროტესტი დაიწყო, მაგრამ დრეიკმა თავი დაუქნია. "არა. Გააკეთე. ბენს დაცვა სჭირდება, მე არა. და ჩვენ გვჭირდება შუბი. "
  
  "და როდის მივაღწევთ გემების ბოლოს?"
  
  "მაშინ მე დავბრუნდები."
  
  დრეიკი უსიტყვოდ გადმოხტა უკან, რაფიდან გადმოხტა და უკანა კიბეებისკენ გაემართა. ერთხელ გაიხედა უკან და დაინახა, რომ ჩრდილები უახლოვდებოდნენ რაფაზე. ბენი გაჰყვა კენედის ნანგრევებით მოფენილ ფერდობზე ბოლო ვიკინგების გემის ძირამდე. დრეიკმა იმედის ლოცვა შესთავაზა და რაც შეეძლო სწრაფად ირბინა კიბეებზე, ერთდროულად გადახტა ორ საფეხურზე.
  
  მოდი." ავიდა მანამ, სანამ ხბოები არ ატკივდა და ფილტვებში ცეცხლი გაუჩნდა. მაგრამ შემდეგ იგი ფართო პლატფორმაზე გადმოვიდა. მათ უკან მიედინებოდა ფართო ნაკადი მძვინვარე დინებით და უფრო უკან აღმართული იყო უხეშად თლილი ქვის სამსხვერპლო, თითქმის არქაული მწვადის მსგავსი.
  
  მაგრამ დრეიკის ყურადღება მიიპყრო საკურთხევლის უკან კედელზე ამოტვიფრული მასიური სიმბოლო. სამი სამკუთხედი გადახურულია ერთმანეთზე. კვეთის შიგნით რაღაც მინერალი იჭერდა ხელოვნურ შუქს და შავ კაბაზე სეკინებივით ანათებდა.
  
  დასაკარგი დრო არ არის. ნაკადულს გაუყვა და ჰაერი უცქერდა, როცა ყინულოვანი წყალი თეძოებამდე ავიდა. საკურთხეველს რომ მიუახლოვდა, დაინახა მის ზედაპირზე ეგდო საგანი. მოკლე, წვეტიანი არტეფაქტი, არც გასაკვირი და არც შთამბეჭდავი. მართლა ამქვეყნიური...
  
  ... ოდინის შუბი.
  
  საგანი, რომელმაც ღმერთის მხარე გაიჭრა.
  
  მღელვარებისა და წინათგრძნობის ტალღამ გადაუარა მას. ეს იყო მოვლენა, რომელმაც ეს ყველაფერი რეალობად აქცია. ჯერჯერობით, ეს იყო სპეკულაციების სიმრავლე, უბრალოდ ჭკვიანი სპეკულაცია. მაგრამ იმ მომენტის მიღმა, ეს იყო საშინლად რეალური.
  
  საშინლად რეალური. ისინი იდგნენ სამყაროს აღსასრულის ათვლამდე.
  
  
  ᲗᲔᲠᲗᲛᲔᲢᲘ
  
  
  
  მსოფლიო ხის ორმო, შვედეთი
  
  
  დრეიკი ცერემონიაზე არ იდგა. აიღო შუბი და უკან დაიხია იმ გზით, რომელიც მოვიდა. ყინულოვანი ნაკადის გავლით, ჩამონგრეული კიბეებით. მან გამორთო ფანარი ნახევრად და შეანელა, როცა სიბნელემ მოიცვა.
  
  სინათლის სუსტი სხივები ანათებდა შესასვლელს ქვემოთ.
  
  ის აგრძელებდა სიარულს. ჯერ არ იყო დასრულებული. მან დიდი ხნის წინ გაიგო, რომ უფრო ხშირად, ვიდრე არა, ადამიანი, რომელიც ძალიან დიდხანს ფიქრობდა ბრძოლაში, არასოდეს მიდიოდა სახლში.
  
  ბოლო საფეხურზე გაჩერდა, მერე გადასასვლელის უფრო ღრმა სიბნელეში შეიჭრა. გერმანელები უკვე ახლოს იყვნენ, თითქმის რაფის ბოლოში, მაგრამ მათი ფანრები ასეთ მანძილზე მხოლოდ სხვა ჩრდილად გამოირჩეოდნენ. ის გადახტა გადასასვლელზე, მიეჯაჭვა კედელს და გაემართა ფერდობისკენ, რომელიც მიდიოდა ვიკინგების გემების ბაზაზე.
  
  მამაკაცის ხმა გაისმა: "შეხედე ამას! ფრთხილად, სტივი უანდერ!" ხმამ გააკვირვა, ამერიკული სამხრეთის ღრმა აქცენტით.
  
  ჯანდაბა. არწივისთვალა ნაბიჭვარმა დაინახა ის, ან სულაც მოძრავი ჩრდილი, რაც არ ეგონა, რომ შესაძლებელი იყო ამ სიბნელეში. ის უფრო სწრაფად გაიქცა. გაისმა გასროლა, ქვას შეეჯახა იქ, სადაც ახლახან იყო.
  
  ბნელი ფიგურა გადაიხარა რაფაზე, ალბათ ამერიკელი. "ქვემოთ გემებს შორის არის ბილიკი. ამოძრავეთ დიკები, სანამ მე მათ თქვენს ზარმაცი ყელში ჩავყრი."
  
  სისულელე. იანკებმა დაინახეს ფარული გზა.
  
  მკაცრი, ამპარტავანი, ამპარტავანი. ერთ-ერთმა გერმანელმა თქვა: "გაგიჟდი, მილო", შემდეგ კი დაიყვირა, როცა უხეშად გადმოათრიეს ფერდობზე.
  
  დრეიკმა მადლობა გადაუხადა თავის იღბლიან ვარსკვლავს. წამში ის კაცზე იყო, ვოკალური იოგები ჩაამსხვრია და კისერზე ხმაურიანი კრუნჩხვით ატრიალდა, სანამ სხვა ვინმე გაჰყვებოდა.
  
  დრეიკმა ასწია გერმანელის პისტოლეტი - Heckler და Koch MG4 - და გაისროლა რამდენიმე გასროლა. ერთ ადამიანს თავი აფეთქდა.
  
  ოჰ, გაიფიქრა მან. მაინც უკეთესია პისტოლეტით გადაღება, ვიდრე კამერით.
  
  "კანადელები!" მოჰყვა სისისების ერთდროული სერია.
  
  მრისხანე ჩურჩულზე დრეიკს გაეღიმა. დაე, ასე იფიქრონ.
  
  აღარ სიამოვნებდა, ისე სწრაფად გაიქცა გზა, როგორც გაბედა. ბენი და კენედი წინ იყვნენ და მისი დაცვა სჭირდებოდათ. დაიფიცა, რომ აქედან ცოცხლები წაიყვანენ და არ დანებდება.
  
  მის უკან გერმანელები ფრთხილად დაეშვნენ ფერდობზე. მან რამდენიმე გასროლა გაისროლა, რომ ისინი დაკავებული ყოფილიყო და გემების დათვლა დაიწყო.
  
  ოთხი, ექვსი, თერთმეტი.
  
  ბილიკი არასანდო ხდებოდა, მაგრამ საბოლოოდ გაათანაბრა. ერთ მომენტში ის იმდენად გათხელდა, რომ თხუთმეტი ქვის ზევით ვინმეს, ალბათ, მორებს შორის მოჭედილი ნეკნი გატყდა, მაგრამ მეთექვსმეტე გემის დათვლისას ის კვლავ გაფართოვდა.
  
  მის ზემოთ ჭურჭელი იდგა, უძველესი, საშინელი, ძველი ქერქისა და ნაცრის სუნი. ხანმოკლე მოძრაობამ მიიპყრო მისი ყურადღება და მან მარცხნივ გაიხედა, რათა დაენახა ფიგურა, რომელიც მხოლოდ ახალბედა მაილო შეიძლება იყოს, რომელიც უკან ტრიალებდა ვიწრო რაფაზე, რომელსაც ადამიანების უმეტესობა ძლივს დადიოდა. დრეიკს გასროლის დროც არ ჰქონდა, ამერიკელი ისე სწრაფად მოძრაობდა.
  
  Ჯანდაბა! რატომ უნდა ყოფილიყო ასე კარგი? ერთადერთი ადამიანი, რომელსაც დრეიკმა იცოდა - გარდა საკუთარი თავისა - ვისაც შეეძლო ასეთი საქმის გაკეთება, იყო ალისია მაილსი.
  
  აქ მოახლოებული გლადიატორული შეჯიბრის შუაგულში აღმოვჩნდი...
  
  ის წინ გადახტა, ახლა გემებს გასცდა, იმპულსს იყენებდა ნაბიჯზე გადახტომისთვის, თითქმის თავისუფლად ტრიალებდა შემთხვევითი ბორცვიდან ღრმა ნაპრალებზე და კუთხით ხტებოდა ქვიშიანი კედლებიდან. გემების მოქნილი მორების გამოყენებაც კი ნახტომებს შორის იმპულსის მოსაპოვებლად.
  
  "მოიცადე!"
  
  უსხეულო ხმა მოესმა სადღაც წინ. ის შეჩერდა, როდესაც დაინახა კენედის ბუნდოვანი ფიგურა, შვება იგრძნო ამ ამერიკული აქცენტით. - გამომყევი, - წამოიძახა მან, რადგან იცოდა, რომ არ შეეძლო მილოს გვერდის ბოლომდე გასვლა. მათი დაჭერა შეიძლება საათობით.
  
  მან ბოლო ხომალდს თავით გაარღვია, ბენი და კენედი მის უკან დაცვივდნენ, ზუსტად მაშინ, როდესაც მილო გადმოხტა რაფიდან და იმავე გემის წინა მხარეს გაჭრა. დრეიკმა ხელები წელზე შემოხვია და დარწმუნდა, რომ მძიმედ დაეშვა მკერდზე.
  
  მან წამი გაატარა კენედისკენ იარაღის სროლაში.
  
  იარაღით ჯერ კიდევ ჰაერში იყო, მილომ მაკრატელი დაარტყა და თავი გაათავისუფლა, ხელებზე შემოვიდა და უეცრად მისკენ გაიხედა.
  
  მან დაიყვირა: "მეტ დრეიკი, ერთადერთი. მოუთმენლად ველი ამას, მეგობარო."
  
  იდაყვებითა და მუშტებით დაარტყა. დრეიკმა რამდენიმე დარტყმა მიიღო მკლავებში და უკან დაიხია. ეს ბიჭი მას იცნობდა, მაგრამ ვინ იყო ის? ძველი უსახო მტერი? მოჩვენების ჩრდილი SAS-ის ბნელი წარსულიდან? მილო ახლოს იყო და ბედნიერი იყო იქ დარჩენით. თვალის კუთხით დრეიკმა ამერიკელის ქამარზე დანა შენიშნა, რომელიც მხოლოდ ყურადღებას ელოდა.
  
  მან სასტიკი დარტყმა მიიღო საკუთარ ზურგზე.
  
  მის უკან მას ესმოდა წინსვლის გერმანული ჯარების პირველი მოუხერხებელი მოძრაობები. ისინი მხოლოდ რამდენიმე გემით იყვნენ უკან.
  
  ბენი და კენედი გაოცებულები უყურებდნენ. კენედიმ ავტომატი ასწია.
  
  დრეიკი ერთი მიმართულებით მოჩვენებითი დატრიალდა, შემდეგ კი სხვა მიმართულებით დატრიალდა და აიცილა მაილოს ბოროტი დარტყმა ფეხზე. კენედიმ გაისროლა და მილოს ფეხიდან ჭუჭყიანი სანტიმეტრი ამოიღო.
  
  დრეიკმა გაიცინა და წავიდა, თითქოს ძაღლს მოეფერა. - დარჩი, - დამცინავად თქვა მან. "კარგი ბიჭია."
  
  კენედიმ კიდევ ერთი გამაფრთხილებელი გასროლა გაისროლა. დრეიკი შებრუნდა და გაიქცა მათ გვერდით, ბენს მკლავში მოჰკიდა ხელი და აიწია, როცა ახალგაზრდა მამაკაცი ავტომატურად შემობრუნდა დანგრეული კიბეებისკენ.
  
  "არა!" დაიყვირა დრეიკმა. "სათითაოდ გამოგვიყვანენ".
  
  ბენი გაოგნებული უყურებდა. "სხვაგან სად?"
  
  დრეიკმა განიარაღებულად აიჩეჩა მხრები. "Რაზე ფიქრობდი?"
  
  ის პირდაპირ მსოფლიო ხისკენ გაემართა.
  
  
  თორმეტი
  
  
  
  მსოფლიო ხე, შვედეთი
  
  
  და ადგნენ. დრეიკმა დადო ფსონი, რომ მსოფლიო ხე იმდენად ძველი და ძლიერი იყო, რომ მისი ტოტები მრავალრიცხოვანი და ძლიერი უნდა ყოფილიყო. მას შემდეგ რაც აღიარე, რომ ცოცავდი ხეზე, რომელიც ფაქტიურად თავდაყირა იყო, ფიზიკას საერთოდ არ ჰქონდა მნიშვნელობა.
  
  "ისევე, როგორც ისევ ბიჭი," - მოუწოდა დრეიკმა ბენს და მოუწოდა მას სწრაფად გაეგრძელებინა პანიკის გამოწვევის გარეშე. "ეს არ უნდა იყოს შენთვის პრობლემა, ბლეიკი. კარგად ხარ, კენედი?"
  
  ნიუ-იორკელი ბოლოს ავიდა, პისტოლეტი ეჭირა ქვემოთ. საბედნიეროდ, მსოფლიო ხის ტოტებისა და ფოთლების უზარმაზარი სიმეტრია მალავდა მათ პროგრესს.
  
  - თავის დროზე რამდენიმე ღეროს ავძვრებოდი, - თქვა მან გაუაზრებლად.
  
  ბენს გაეცინა. კარგი ნიშანი. დრეიკმა ჩუმად მადლობა გადაუხადა კენედის და კიდევ უფრო კარგად იგრძნო, რომ ის იქ იყო.
  
  ჯანდაბა, გაიფიქრა მან. მან კინაღამ დაამატა: ამ მისიაზე ჩვენ ერთ კვირაში დავბრუნდებით ძველ დიალექტზე.
  
  დრეიკი ადიოდა ტოტიდან ტოტზე, მაღლა და მაღლა, იჯდა ან იდგა ერთი ტოტით, ხოლო მეორეს სწვდებოდა. პროგრესი იყო სწრაფი, რაც იმას ნიშნავდა, რომ მათი ზედა ტანის სიძლიერე მოსალოდნელზე მეტხანს გაგრძელდა. თუმცა, დაახლოებით შუა გზაზე, დრეიკმა შენიშნა, რომ ბენი სუსტდებოდა.
  
  "Tweeny დაიღალა?" ჰკითხა მან და დაინახა, რომ მყისვე გაორმაგდა ძალისხმევა. დროდადრო კენედი ტყვიას ისროდა ტოტებში. ორჯერ შეძლეს მათ გვერდით აღმართული ქვის კიბეების დანახვა, მაგრამ მდევნელების კვალი არ დაინახეს.
  
  ხმები ეხმიანება მათ მეშვეობით. "ინგლისელი მეტ დრეიკია." SAS-ის ყოფილმა ჯარისკაცმა ერთხელ გაიგონა ხმა, რომელიც დამახინჯებული იყო სქელი გერმანული აქცენტით, რომელიც მისმა მეექვსე გრძნობამ უთხრა, რომ თეთრ ტანსაცმელში ჩაცმულ მამაკაცს ეკუთვნოდა. მამაკაცი, რომელიც ორჯერ ნახა, უკვე იღებს მოპარულ ნივთებს.
  
  სხვა დროს მან გაიგო, "SRT არის გაწმენდილი." გათამაშება იყო მილოს, გამოავლინა მისი წარსული, გამოავლინა განყოფილება, რომელიც მათ საიდუმლოდ ინახავდნენ SAS-შიც კი. ვინ იყო ეს ბიჭი სიწმინდის სახელით?
  
  სროლებმა მძიმე ტოტები გაიყო. დრეიკი შეჩერდა, რათა მოერგებინა ზურგჩანთა მოძრავი საგანძურით შიგნით, შემდეგ შენიშნა ფართო ტოტი, რომლისკენაც მიისწრაფოდა. ის, რომელიც თითქმის კიბეების იმ ადგილს მიაღწია, სადაც ადრე ისვენებდნენ.
  
  - იქით, - მიუთითა მან ბენზე. "დაამაგრეთ ტოტი და იმოძრავეთ... სწრაფად!"
  
  დაახლოებით ორი წუთი შიშვლები იქნებოდნენ. სიურპრიზის და რეაქციის დროის გამოკლებით, რამაც ჯერ კიდევ ერთ წუთზე მეტი დატოვა უკიდურესი საფრთხე.
  
  ბენი იყო პირველი, ვინც დატოვა საფარი, დრეიკი და კენედი წამის შემდეგ, ყველა ხტუნავდა და ტოტზე ავიდა კიბეებისკენ. როდესაც ისინი დააფიქსირეს, კენედიმ იყიდა ისინი ძვირფასი წამებით ტყვიის აფეთქებით, ნახვრეტებით, სულ მცირე, ერთ უიღბლო საფლავზე დამპყრობელს.
  
  ახლა კი მათ დაინახეს, რომ მილომ მართლაც გაგზავნა ბრძანება კიბეებზე აირბინა. ხუთი კაცი. და გუნდი სწრაფი იყო. ისინი ბენამდე მიაღწევენ ფილიალის ბოლოს!
  
  სისულელე! მათ არც ერთი შანსი არ ჰქონდათ.
  
  ბენმაც დაინახა და აკანკალდა. დრეიკმა ყურში დაუყვირა: "არასოდეს დანებდე! არასოდეს!"
  
  კენედიმ ისევ აწია ჩახმახი. ორი კაცი დაეცა: ერთი ორმოში ჩაფრინდა, მეორემ გვერდით აიტაცა და იყვირა. მან კიდევ ერთხელ გააწნა და შემდეგ დრეიკმა გაიგო, რომ ჟურნალი ამოიწურა.
  
  ორი გერმანელი დარჩა, მაგრამ ახლა მათ პირისპირ იდგნენ, იარაღი მზად იყო. დრეიკმა მკაცრი სახე მიიღო. მათ რბოლა წააგეს.
  
  "ესროლეთ მათ!" მილოს ხმა გაისმა. "ჩვენ აქ ქვემოთ მოვიძიებთ ნარჩენებს."
  
  "ნეინი!" კვლავ გაისმა ძლიერი გერმანული აქცენტი. "დერ სპირი! Der Spear!"
  
  პისტოლეტების ლულები არ ცახცახებდა. ერთ-ერთმა გერმანელმა დასცინა: "დაიძვრეთ, პატარა მტრედებო. Მოდი აქ."
  
  ბენი ნელა მოძრაობდა. დრეიკი ხედავდა, როგორ უკანკალებდა მხრები. - დამიჯერე, - ჩასჩურჩულა მეგობარს ყურში და ყველა კუნთი დაიჭიმა. ის გადახტა, როგორც კი ბენ ტოტის ბოლოს მიაღწია, მისი ერთადერთი თამაში იყო შეტევა და მისი უნარების ნაკრების გამოყენება.
  
  "მე კიდევ მაქვს დანა", - ჩაილაპარაკა კენედიმ.
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია.
  
  ბენმა მიაღწია ფილიალის ბოლოს. გერმანელები მშვიდად ელოდებოდნენ.
  
  დრეიკმა აწევა დაიწყო.
  
  მერე, თითქოს ნისლში, გერმანელები გვერდზე გაფრინდნენ, თითქოს ტორპედოს დაეჯახა. დახეული და დასისხლიანებული მათი სხეულები კედლიდან ჩამოაგდეს და სველი, ვაგონივით ჩავარდა ორმოში.
  
  რამდენიმე მეტრის ზემოთ იმ ტოტზე, სადაც კიბეები ხვდებოდა, იდგა კაცების უზარმაზარი ჯგუფი მძიმე იარაღით. ერთ-ერთ მათგანს ეჭირა ჯერ კიდევ მწეველი ავტომატი AK-5.
  
  "შვედმა", დრეიკმა აღიარა იარაღი, რომელსაც ჩვეულებრივ იყენებენ შვედეთის სამხედროები.
  
  უფრო ხმამაღლა თქვა: "ჯანდაბა, დროზე".
  
  
  ცამეტი
  
  
  
  სამხედრო ბაზა, შვედეთი
  
  
  ოთახი, რომელშიც ისინი იყვნენ, თორმეტ-თორმეტი სპარტანული ოთახი მაგიდით და ყინულოვანი ფანჯრით, დრეიკი რამდენიმე წლით უკან წაიყვანა.
  
  -დამშვიდდი, - დაკრა მან ბენის გათეთრებულ მუხლებზე. "ეს ადგილი სტანდარტული სამხედრო ბუნკერია. უარესი სასტუმროს ნომრები მინახავს, მეგობარო, დამიჯერე".
  
  "უარეს ბინებში ვიყავი ნამყოფი." კენედი მშვიდად ჩანდა, პოლიციელი სამსახურში ვარჯიშობდა.
  
  "სხვა ბიჭის ძვლები?" დრეიკმა წარბი ასწია.
  
  "Რა თქმა უნდა. რატომ?"
  
  "Ოჰ არაფერი." დრეიკმა თითებზე ათამდე დათვალა, შემდეგ ქვემოდან დაიხედა, თითქოს ფეხის თითების გამოყენებას აპირებდა.
  
  ბენმა სუსტი ღიმილი მოახერხა.
  
  "აჰა, ბენ, ვაღიარებ, თავიდან ადვილი არ იყო, მაგრამ შენ ნახე ის შვედი ბიჭი, რომელიც რეკავდა. Ჩვენ კარგად ვართ. ნებისმიერ შემთხვევაში, ჩვენ უნდა ვისაუბროთ. ჩვენ გამოფიტული ვართ."
  
  კარი გაიღო და მათი პატრონი, ლამაზად აღნაგობის შვედი ქერა თმით და ფრჩხილისებური მზერით, რომელიც შრეკსაც კი თეთრდებოდა, ბეტონის იატაკზე გადაირია. როდესაც ისინი დაატყვევეს და დრეიკმა გულდასმით აუხსნა ვინ იყვნენ ისინი და რას აკეთებდნენ, კაცმა თავი ტორსტენ დალი წარმოადგინა, შემდეგ კი ვერტმფრენის შორეულ მხარეს გადავიდა რამდენიმე ზარის გასაკეთებლად.
  
  - მეთ დრეიკი, - თქვა მან. "კენედი მური. და ბენ ბლეიკი. შვედეთის მთავრობას არანაირი პრეტენზია არ აქვს თქვენს მიმართ..."
  
  დრეიკი შეაშფოთა აქცენტმა, რომელიც საერთოდ არ იყო შვედური. დადიხარ ერთ-ერთ იმ პრიალა სკოლაში, დალ? ეტონი თუ რამე მსგავსი?"
  
  "ბრწყინვალე უკანალი?"
  
  "სკოლები, რომლებიც ამაღლებენ თავიანთ ოფიცრებს მემკვიდრეობით, ფულით და აღზრდით. ამავე დროს, თქვენ წახვედით უნარებზე, მოხერხებულობასა და ენთუზიაზმზე.
  
  "Მე მგონია." დალის ტონი თანაბარი იყო.
  
  "დიდი. კარგი... თუ ეს ყველაფერია..."
  
  დალმა ხელი ასწია, ბენმა კი დრეიკს განაწყენებული მზერა მიაპყრო. "შეწყვიტე იყო განტევების ვაცი, მეთ. მხოლოდ იმიტომ, რომ უხეში იორკშირელი გლეხი ხარ, არ ნიშნავს რომ ყველა დანარჩენი სამეფო შთამომავლობაა, არა?"
  
  დრეიკი გაოცებული უყურებდა თავის ბინადარს. კენედიმ "დააგდე" მოძრაობა გააკეთა. შემდეგ მას მოეფიქრა, რომ ბენმა ამ მისიაში რაღაც იპოვა, რამაც მას ნამდვილად მიაჯაჭვა და მეტი სურდა.
  
  დალმა თქვა: "მე ვაფასებ ცოდნის გაცვლას, მეგობრებო. მე ნამდვილად გავაკეთებდი".
  
  დრეიკი სულ გაზიარებისთვის იყო, მაგრამ როგორც ამბობენ, ცოდნა ძალაა და ის ცდილობდა გაეგო გზა, რომ აქ შვედეთის მთავრობის მხარდაჭერა მიეღო.
  
  ბენი უკვე ემზადებოდა თავისი ისტორიისთვის ოდინის ცხრა ცალი და ღმერთების საფლავი, როდესაც დრეიკმა შეაწყვეტინა მას.
  
  - შეხედე, - თქვა მან. "მე და ეს ბიჭი, და ახლა შესაძლოა ბოროტი, რვა დიუმიანი სათაურები ზოგიერთი მკვლელობის სიაში..."
  
  "მე ჯიუტი არ ვარ, ინგლისელი უსირცხვილო". კენედი ნახევრად ფეხზე წამოდგა.
  
  "აღფრთოვანებული ვარ, რომ თქვენ იცით ეს სიტყვა." დრეიკმა თვალები დახარა. "Ბოდიში. ეს არის ჟარგონი. ის არასოდეს გტოვებს." გაახსენდა ელისონის განშორების სიტყვები: შენ ყოველთვის იქნები SAS.
  
  მან შეისწავლა ხელები, ჯერ კიდევ ნაწიბურები მილოსთან ბრძოლისა და მსოფლიო ხეზე ასვლისგან და ფიქრობდა თავის სწრაფ და ნამდვილ რეაქციებზე ბოლო რამდენიმე დღის განმავლობაში.
  
  რამდენად მართალი იყო.
  
  "რა არის გროკი?" ბენი გაუკვირდა.
  
  დალი მყარ მეტალის სკამზე ჩამოჯდა და მძიმე ჩექმები მაგიდაზე დაარტყა. "ქალი, რომელიც... უჰ... "ტკბება სამხედროების კომპანიაში". უპასუხა დიპლომატიურად.
  
  "ჩემი აღწერა ცოტა უფრო უხეში იქნებოდა", დრეიკმა შეხედა ბენს და შემდეგ თქვა: "მკვლელობის სია. გერმანელებს ჩვენი სიკვდილი უნდათ ჩადენილი დანაშაულებისთვის. როგორ შეგიძლია დაეხმარო, დალ?"
  
  შვედმა ცოტა ხანი არ უპასუხა, მხოლოდ ყინულოვანი ფანჯრიდან გაჰყურებდა თოვლით დაფარულ პეიზაჟს და მის ფარგლებს გარეთ, დანგრეულ კლდეებს, რომლებიც მარტო იდგნენ მძვინვარე ოკეანის ფონზე.
  
  კენედიმ თქვა: "დალ, მე პოლიციელი ვარ. ამ ორს ორიოდე დღით ადრე არ ვიცნობდი, მაგრამ კარგი გული აქვთ. ენდე მათ."
  
  დალმა თავი დაუქნია. "შენი რეპუტაცია წინ უსწრებს შენს, დრეიკ. მასში კარგიც და ცუდიც. ჩვენ დაგეხმარებით, ოღონდ ჯერ... - თავი დაუქნია ბენს. "განაგრძე".
  
  ბენმა ისე განაგრძო, თითქოს არასოდეს შეწყვეტილიყო. დრეიკმა კენედის მზერა მოპარა და მისი ღიმილი დაინახა. ორი მიზეზის გამო შეძრწუნებულმა გაიხედა. ჯერ ერთი, დალის მითითება მის რეპუტაციაზე და მეორეც, კენედის გულწრფელი მოწონება.
  
  დაასრულა ბენმა. დალმა თქვა: "გერმანელები ამ ყველაფერში ახალი ორგანიზაციაა, რომელმაც ჩვენი ყურადღება არ მიიპყრო იორკში მომხდარ ინციდენტამდე".
  
  "ახალი?" თქვა დრეიკმა. "Ისინი კარგები არიან. და ძალიან კარგად ორგანიზებული; აკონტროლებს შიშს და რკინის დისციპლინას. და მათ აქვთ კოზირი ბიჭის, სახელად მილოში - ამერიკელი სპეცრაზმი, როგორც ჩანს. შეამოწმეთ სათაური."
  
  "Ჩვენ გავაკეთებთ. კარგი ამბავი ის არის, რომ ჩვენ გვაქვს ინფორმაცია კანადელების შესახებ. "
  
  "უყურებ?"
  
  - დიახ, მაგრამ ნაწილობრივი, გამოუცდელი და მარტოსული, - დალმა მზერა კენედის მიმართულებით მოიპარა. "შვედეთის მთავრობის ურთიერთობა თქვენს ახალ ობამას რეჟიმთან არ არის ის, რასაც მე პირველ კლასს ვუწოდებ. "
  
  - ბოდიში ამის გამო, - გაუღიმა კენედიმ, შემდეგ კი გამომწვევად მიმოიხედა გარშემო. "მისმინე, ძმაო, თუ ცოტა ხნით აქ ვიქნებით, როგორ ფიქრობთ, შეგვიძლია საჭმელად წავიღოთ?"
  
  "უკვე ამზადებს ჩვენი სუს-მზარეული," დალმა ყალბი ღიმილი გაუღიმა პასუხად. "მაგრამ სერიოზულად, მალე იქნება ბურგერები და ჩიფსები."
  
  დრეიკმა ნერწყვდენა. არ ახსოვდა ბოლოს როდის ჭამდა.
  
  "მე გეტყვით, რაც შემიძლია. კანადელებმა ცხოვრება დაიწყეს, როგორც საიდუმლო კულტი, რომელიც ეძღვნებოდა ვიკინგ ერიკ წითელს. ნუ იცინი, ეს ყველაფერი არსებობს. ეს ადამიანები კოსფლეის საშუალებით რეგულარულად ახორციელებენ მოვლენებს, ბრძოლებს და საზღვაო მოგზაურობებსაც კი. "
  
  "ამაში არანაირი ზიანი არ არის," ბენმა ოდნავ თავდაცვითი ხმა გაისმა. დრეიკმა ეს მშვენიერი ნაგლეჯი მოგვიანებით გადაარჩინა.
  
  "სულაც არა, მისტერ ბლეიკ. Cosplay არის გავრცელებული, რომელსაც მრავალი ადამიანი იყენებს კონვენციებზე მთელს მსოფლიოში და წლების განმავლობაში უფრო გავრცელებული გახდა. მაგრამ რეალური ზიანი იწყება მაშინ, როდესაც მილიარდერი ბიზნესმენი ხდება ამ კულტის თანამედროვე ლიდერი და შემდეგ მილიონობით დოლარს გადაყრის რინგზე".
  
  "ასეთი უდარდელი გართობა ხდება..."
  
  "აკვიატება". დაასრულა დალმა, როცა კარი გაიღო. დრეიკი ღრიალებდა, როცა სტანდარტული ბურგერი და ჩიფსები მის წინ დაიდო. ხახვის სუნი ღვთაებრივი იყო მისი მშიერი კუჭისთვის.
  
  დალმა განაგრძო, როდესაც ისინი ჭამდნენ: "კანადელმა ბიზნესმენმა, სახელად კოლბი ტეილორმა, სიცოცხლე მიუძღვნა ცნობილ ვიკინგს, ერიკ წითელს, რომელიც, როგორც თქვენ იცით, კანადაში ჩავიდა გრენლანდიის აღმოჩენიდან მალევე. ამ კვლევის შედეგად დაიბადა სკანდინავიური მითოლოგიით მანიაკალური გატაცება. კვლევები, გათხრები, აღმოჩენები. გაუთავებელი ძიება. ამ კაცმა შეიძინა საკუთარი ბიბლიოთეკა და შეეცადა შეეძინა ყველა არსებული სკანდინავიური ტექსტი.
  
  "გიჟური სამუშაო", - თქვა კენედიმ.
  
  "ვეთანხმები. მაგრამ ის "გიჟი", რომელიც საკუთარ "უშიშროების ძალებს" აფინანსებს - ჯარივით წაიკითხეთ. და ის რჩება საკმარისად დახურული, რომ დარჩეს ადამიანების უმეტესობის ხედვის მიღმა. მისი სახელი წლების განმავლობაში ისევ და ისევ გაჟღერდა ოდინის ცხრა ფრაგმენტთან დაკავშირებით, ამიტომ, ბუნებრივია, შვედური დაზვერვა ყოველთვის აღნიშნავდა მას, როგორც "ინტერესის პირს".
  
  "მან მოიპარა ცხენი", - თქვა დრეიკმა. - შენ ეს იცი, არა?
  
  დალის ფართოდ გახელილი თვალები მოწმობდა, რომ მას ეს არ გაუკეთებია. "ახლა ჩვენ ვიცით."
  
  "ვერ დააპატიმრებ?" ჰკითხა კენედიმ. "ქურდობის ან მსგავსი რამის ეჭვით?"
  
  "წარმოიდგინე ის, როგორც შენი ერთ-ერთი... განგსტერი. თქვენი მაფიის ან ტრიადის ლიდერები. ის ხელშეუხებელია - კაცი ზედა - ამ მომენტისთვის.
  
  დრეიკს მოეწონა ნაგულისხმევი გრძნობა. მან უამბო დალს ალისია მაილსის ჩართულობის შესახებ და მისცა დალს იმდენი ისტორია, რამდენიც მას მიეცა საშუალება გამოეჩინა.
  
  "ასე რომ," თქვა მან, როდესაც დაასრულა. "სასარგებლო ვართ თუ რა?"
  
  - ცუდი არ არის, - აღიარა დალმა, როცა კარი ისევ გაიღო და შემოვიდა ხანდაზმული მამაკაცი საოცრად სქელი გრძელი თმით და სავსე წვერით. დრეიკს ის თანამედროვე, ხანდაზმულ ვიკინგად ეჩვენებოდა.
  
  დალმა თავი დაუქნია. "აჰ, გელოდები, პროფესორო. ნება მომეცით გაგაცნოთ პროფესორი როლანდ პარნევიკი, - გაიღიმა. "ჩვენი ნორვეგიული მითოლოგიის ექსპერტი."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია, შემდეგ დაინახა, რომ ბენი ახალ კაცს ისე განსჯიდა, თითქოს სასიყვარულო მეტოქე ყოფილიყო. ახლა მიხვდა, რატომ უყვარდა ბენს ფარულად ეს მისია. მან თავის ახალგაზრდა მეგობარს მხარზე ხელი დაადო.
  
  "კარგი, ჩვენი ოჯახის ბიჭი აქ შეიძლება არ იყოს პროფესორი, მაგრამ მან რა თქმა უნდა ბევრი რამ იცის ინტერნეტის შესახებ - ერთგვარი თანამედროვე მედიცინა ძველ საშუალებებთან შედარებით, არა?"
  
  - ან ორივე სამყაროს საუკეთესო, - კენედიმ ჩანგლით მიუთითა ორივე მხარისკენ.
  
  დრეიკის ცინიკურმა მხარემ გამოთვალა, რომ კენედი მურს შეეძლო ამ მისიის წარმართვა ისე, რომ გადაარჩენს მის კარიერას. გასაკვირი იყო, რომ რბილ მხარეს სიამოვნებდა მისი ღიმილის დროს ტუჩის კუთხეების ყურება.
  
  თვინკლი ოთახში შევარდა, რამდენიმე გრაგნილი მოჰკიდა ხელი და წყობის თავზე რამდენიმე რვეული დააბალანსა. ირგვლივ მიმოიხედა, დალს ისე შეხედა, თითქოს ჯარისკაცის სახელი არ ახსოვდა, მერე კი ტვირთი მაგიდაზე გადააგდო.
  
  - იქ არის, - თქვა მან და მიუთითა ერთ-ერთ გრაგნილზე. "Ერთადერთი. ლეგენდა რეალურია... ზუსტად ისე, როგორც თვეების წინ გითხარით."
  
  დალმა აყვავებული ამოიღო მითითებული გრაგნილი. "ერთი კვირაა ჩვენთან ხართ, პროფესორო. მხოლოდ ერთი კვირა. "
  
  "დარწმუნებული ხარ... დარწმუნებული ხარ?"
  
  - ოჰ, დარწმუნებული ვარ. დალის ტონი წარმოუდგენელ მოთმინებას ავლენდა.
  
  კარებიდან კიდევ ერთი ჯარისკაცი შემოვიდა. "ბატონო. ამ ერთის მობილური, - თავი დაუქნია ბენისკენ, - განუწყვეტლივ რეკავდა. ჰელა ტიდენ...მმმ... გაუჩერებლად." მერე ღიმილი მოჰყვა. - ეს მისი დედაა.
  
  ბენი ადგა ერთი წამის შემდეგ და დააჭირა სწრაფი აკრეფის ღილაკს. დრეიკმა საყვარლად გაიღიმა, კენედი კი ეშმაკურად გამოიყურებოდა. "ღმერთო, მე შემიძლია მოვიფიქრო მრავალი გზა ამ ბიჭის გასაფუჭებლად."
  
  დალმა გრაგნილიდან დაიწყო კითხვა:
  
  "გავიგე, რომ ის გარდაიცვალა რაგნაროკში, მთლიანად ბედმა. ვოლფმენ ფენრირი - ერთხელ მთვარეზე გადაბრუნებული.
  
  მოგვიანებით თორი და ლოკი ცივად იწვნენ მის გვერდით. დიდი ღმერთები უთვალავ ღმერთებს შორის, ჩვენი კლდეები დინების საწინააღმდეგოდ.
  
  ერთი ჭეშმარიტი ვოლვას ბილიკებზე ცხრა ნატეხი მიმოფანტულია ქართან. ნუ მიიტანთ ამ ნაწილებს რაგნაროკში და ნუ გარისკავთ მსოფლიოს დასასრულს.
  
  მარადიულად გეშინიათ ამის, მომისმინეთ, კაცთა შვილებო, რადგან ღმერთების საფლავის შეურაცხყოფა ნიშნავს აღთქმის დღის დაწყებას".
  
  დალმა მხრები აიჩეჩა. "Და ასე შემდეგ. Და ასე შემდეგ. Და ასე შემდეგ. ამის არსი უკვე გავიგე დედაჩემის შვილისგან, პროფესორისგან. როგორც ჩანს, ვებ მართლაც უფრო ძლიერია ვიდრე გადახვევა. და უფრო სწრაფად. "
  
  "Გააქვთ? ისე, როგორც ვთქვი... თვეები, ტორსტენ, თვეები. და მე ვიყავი იგნორირებული წლების განმავლობაში. ინსტიტუციონალიზებულიც კი. საფლავი ყოველთვის არსებობდა, მოგეხსენებათ, ის მხოლოდ გასულ თვეში არ განხორციელებულა. აგნეტამ მაჩუქა ეს გრაგნილი ოცდაათი წლის წინ და სად ვართ ახლა? ჰმ? ვართ სადმე?
  
  დალი ყველანაირად ცდილობდა სიმშვიდის შენარჩუნებას. ჩაერია დრეიკი. "თქვენ საუბრობთ რაგნაროკზე, პროფესორ პარნევიკ. ადგილი, რომელიც არ არსებობს."
  
  "აღარ, ბატონო. მაგრამ ხანდახან, დიახ. ის ნამდვილად არსებობდა ერთ დროს. თორემ სად დაიღუპნენ ოდინი, თორი და ყველა სხვა ღმერთი?
  
  "გჯერა, რომ ისინი მაშინ არსებობდნენ?"
  
  "რა თქმა უნდა!" ორთქლმავალმა პრაქტიკულად დაიყვირა.
  
  დალის ხმა გაჩუმდა. "ამჟამად, - თქვა მან, - ჩვენ ვწყვეტთ ურწმუნოებას.
  
  ბენი მაგიდას მიუბრუნდა და მობილური ტელეფონი ჯიბეში ჩაიდო. "მაშ, თქვენ იცით ვალკირიების შესახებ?" იკითხა მან იდუმალებით და ეშმაკურად შეხედა დრეიკსა და კენედის. "იცით რატომ არიან ისინი ოდინის გვირგვინის სამკაულები?"
  
  დალი უბრალოდ გაღიზიანებული ჩანდა. ბიჭმა თვალი ჩაუკრა და უცქეროდა. "ეს... ეს... სამკაული... ამ... რაში?"
  
  
  თოთხმეტი
  
  
  
  სამხედრო ბაზა, შვედეთი
  
  
  ბენმა გაიღიმა, რადგან ოთახი გაჩუმდა. "ეს არის ჩვენი შესვლის ბილეთი," - თქვა მან. "და ჩემი პატივისცემის გარანტია. სკანდინავიურ მითოლოგიაში არაერთხელ ნათქვამია, რომ ვალკირიები "მიდიან ღმერთების სამეფოებში".
  
  კენედიმ ჩანგალი თეფშზე დაკრა. "Რას ნიშნავს?"
  
  "ისინი მიუთითებენ გზაზე", - თქვა ბენმა. "როგნაროკის დროს შეგიძლიათ შეაგროვოთ ოდინის ცხრა ნაწილი მთელი თვის განმავლობაში, მაგრამ ეს არის ვალკირიები, რომლებიც აჩვენებენ გზას ღმერთების საფლავამდე."
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. "და შენ ეს შენთვის შეინახე, არა?"
  
  "არავინ იცის სად არიან ვალკირიები, მეთიუ. ისინი კერძო კოლექციაშია, მხოლოდ ღმერთმა იცის სად. მგლები ნიუ იორკში არის ბოლო ფრაგმენტები, რისთვისაც გვაქვს ადგილი. "
  
  დალმა გაიღიმა, როცა პარნევიკი პრაქტიკულად თავის გრაგნილებს აეშვა. თეთრი მილები ყველგან დაფრინავდნენ ხმაურიანი ქარიშხლის ფონზე. "ვალკირიები. ვალკირიები. Აქ არ არის. შეიძლება იყოს. აჰ, აქ. ჰმ."
  
  დრეიკმა დალის ყურადღება მიიპყრო. "და აპოკალიფსის თეორია? ჯოჯოხეთის ცეცხლი დედამიწაზე და მთელი სიცოცხლე განადგურებულია და ა.შ. და ასე შემდეგ."
  
  "შემიძლია მოგითხროთ მსგავსი ლეგენდა პანთეონის თითქმის ყველა ღმერთზე. შივა. ზევსი. კომპლექტი. მაგრამ, დრეიკ, თუ კანადელები იპოვიან ამ საფლავს, ისინი შეურაცხყოფენ მას, განურჩევლად სხვა შედეგებისა".
  
  დრეიკი შეშლილ გერმანელებს დაუბრუნდა. - ჩვენი ახალი მეგობრებივით, - თავი დაუქნია და დალს ოდნავ გაუღიმა. "არ მაქვს არჩევანი..."
  
  "კვერცხები კედელთან". დალმა დაასრულა მოკლე სამხედრო მანტრა და ერთმანეთს გადახედეს.
  
  ბენი მაგიდას გადაიხარა დალის ყურადღების მისაქცევად. "მაპატიე, მეგობარო, მაგრამ ჩვენ დროს ვკარგავთ აქ. მომეცი ლეპტოპი. ნება მომეცით სერფინგი. ან კიდევ უკეთესი, გამოგვიგზავნეთ დიდი ვაშლისკენ მიმავალი გზა და ჩვენ ვისერფინებთ ჰაერში".
  
  კენედიმ თავი დაუქნია. "Ის მართალია. მე შემიძლია დახმარება. შემდეგი ლოგიკური სამიზნე არის ეროვნული ისტორიული ადგილი და, მოდი, ვაღიაროთ, რომ აშშ მზად არ არის".
  
  - ნაცნობი ამბავი, - თქვა დალმა. "მობილიზაცია უკვე დაწყებულია. მან ყურადღებით შეხედა ბენს. - დახმარებას მთავაზობ, ახალგაზრდავ?
  
  ბენმა პირი გააღო, მაგრამ შემდეგ შეჩერდა, თითქოს გრძნობდა მისი პასუხის მნიშვნელობას. "კარგი, ჩვენ ჯერ კიდევ დაღუპულთა რიცხვზე ვართ, არა? და ძილის კედელი ამ თვეში შესვენებაზეა."
  
  "დედამ დააწესა კომენდანტის საათი ჩვენს ახალგაზრდა სტუდენტს?" დრეიკი აიძულა.
  
  "კედელი - ?" დალმა წარბები შეჭმუხნა. "ეს არის ძილის აღკვეთის გაკვეთილი?"
  
  "არ აქვს მნიშვნელობა. ნახეთ, რა აღმოვაჩინე უკვე. და SAS Matt. კენედი ნიუ-იორკელი პოლიციელია. ჩვენ თითქმის სრულყოფილი გუნდი ვართ!"
  
  დალს თვალები მოჭუტა, თითქოს გადაწყვეტილებას აწონ-დაწონა. მან დრეიკის მობილური ჩუმად გადააგდო მაგიდაზე და ეკრანზე ანიშნა. "სად გადაიღეთ რუნები ამ სურათზე?"
  
  "ორმოში. გრძელ გემებთან იყო კედელი ასობით ჩუქურთმით. ეს ქალი, - დააკაკუნა მან ეკრანზე, - დაიჩოქა ოდინის გვერდით, როდესაც ის იტანჯებოდა მსოფლიო ხეზე. შეგიძლიათ თარგმნოთ წარწერა?
  
  "დაახლოებით დიახ. აქ ნათქვამია - ოდინს და ველვას - ჰაიდს ენდობა ღმერთის საიდუმლოებები. პროფესორი ახლა ამას იძიებს..." დალმა მზერა შეხედა პარნევიკს, როდესაც ის ცდილობდა ერთდროულად შეეგროვებინა მისი ყველა გრაგნილი.
  
  "ღვთის საიდუმლოებები" პარნევიკი ისე დატრიალდა, თითქოს ზურგზე ჯოჯოხეთის ძაღლი დაეშვა. "ან ღმერთების საიდუმლოებები. გესმით ნიუანსი? გესმის? გამიშვი". ცარიელი კარისკენ შებრუნდა და გაუჩინარდა.
  
  "ჩვენ წაგიყვანთ", - უთხრა მათ დალმა. "მაგრამ იცოდე ეს. თქვენს მთავრობასთან მოლაპარაკებები ჯერ არ დაწყებულა. ვიმედოვნებ, რომ ამას ჩვენი ფრენის დროს მოგვარდება. მაგრამ ახლა ჩვენ მივდივართ ნიუ-იორკში ათეული SWAT ჯარისკაცით და უსაფრთხოების ნებართვის გარეშე. იარაღს ვატანთ ეროვნულ ისტორიულ მუზეუმში". მან პაუზა გააკეთა. "კიდევ გინდა მოსვლა?"
  
  "SAS დაეხმარება", - თქვა დრეიკმა. "მათ გვერდით გუნდი ჰყავთ."
  
  "ვფიქრობ, ვეცდები სექციის კაპიტანს დავუკავშირდე, ვნახოთ, შევძლებთ თუ არა ცხიმს რამდენიმე ბორბალს". აშკარა იყო კენედის ქცევის საშინელი ცვლილება სახლში დაბრუნების ფიქრის დროს. დრეიკმა მაშინვე დაჰპირდა საკუთარ თავს, რომ დაეხმარებოდა მას, თუ შეძლებდა.
  
  დამიჯერე, უნდოდა ეთქვა. მე დაგეხმარები ამის გადალახვაში.მაგრამ სიტყვები ყელში გაეყინა.
  
  ბენმა თითები მოხვია. "უბრალოდ მომეცი I-pad ან რამე. უფრო სწრაფად."
  
  
  თხუთმეტი
  
  
  
  საჰაერო სივრცე
  
  
  მათი თვითმფრინავი აღჭურვილი იყო მოწყობილობით, სახელწოდებით picocell, მობილური ტელეფონის კოშკი, რომელიც საშუალებას აძლევს ყველა მობილური ტელეფონი გამოიყენოს თვითმფრინავებში. აუცილებელია სამთავრობო სამხედროებისთვის, მაგრამ ორმაგად აუცილებელია ბენ ბლეიკისთვის.
  
  "ჰეი დასო, შენთვის სამსახური მაქვს. Არ იკითხო. მისმინე, კარინ, მისმინე! მჭირდება ინფორმაცია ეროვნული ისტორიული მუზეუმის შესახებ. ექსპონატები, ვიკინგების ნივთები. გეგმები. პერსონალი. განსაკუთრებით უფროსებს. და..." მისი ხმა რამდენიმე ოქტავაში დაეცა, "...ტელეფონის ნომრები.
  
  დრეიკმა მოისმინა რამდენიმე წუთი სიჩუმე, შემდეგ: "დიახ, ის ნიუ-იორკში! რამდენია?... ოჰ... მართლა? კარგი, და. მე გამოგირიცხავ ფულს ამის დასაფარად. Მიყვარხარ".
  
  როდესაც მისმა მეგობარმა კავშირი გათიშა, დრეიკმა ჰკითხა: "ის ისევ უმუშევარია?"
  
  "მთელი დღე სახლში დარჩი მეგობარო. მუშაობს როგორც "ბოლო" საეჭვო ბარში. ძველი ლეიბორისტული პოლიტიკის სასწაული".
  
  კარინი შვიდი წლის განმავლობაში იბრძოდა კომპიუტერული პროგრამირების ხარისხის მისაღებად. როდესაც ლეიბორისტული მთავრობა გადადგა ბლერის ვადის ბოლოს, მან დატოვა ნოტინჰემის უნივერსიტეტი - თავდაჯერებული, მაღალკვალიფიციური მუშაკი - და აღმოაჩინა, რომ ის არავის სურდა. დადგა რეცესია.
  
  გამოდით უნივერსიტეტის რიგიდან - მოუხვიეთ მარცხნივ ნაგავსაყრელში, მოუხვიეთ მარჯვნივ ორსულობისა და სახელმწიფო დახმარებისკენ. განაგრძეთ სიარული პირდაპირ გატეხილი ოცნებების გზაზე.
  
  კარინი ნოტინჰემის ცენტრთან ახლოს ბინაში ცხოვრობდა. ნარკომანები და ალკოჰოლიკები მის გარშემო ქირაობდნენ საკუთრებას. დღისით იშვიათად ტოვებდა სახლს და სანდო ტაქსით მიდიოდა ბარში, სადაც მუშაობდა რვადან შუაღამემდე ცვლაში. მისი ცხოვრების ყველაზე საშინელი მომენტები იყო, როდესაც ის დაბრუნდა თავის ბინაში, სიბნელე, ძველი ოფლი და სხვა ცუდი სუნი ირგვლივ, სიარულის დანაშაული, რომელიც მხოლოდ ელოდა.
  
  დაწყევლილთა და უგულებელყოფილთა ქვეყანაში ჩრდილში მცხოვრები ადამიანი მეფეა.
  
  "ნამდვილად გჭირდება იგი ამისთვის?" ჰკითხა დალმა, რომელიც თვითმფრინავის მეორე მხარეს იჯდა. "ან..."
  
  "აი, ეს არ არის ქველმოქმედება, მეგობარო. მე უნდა გავამახვილო ყურადღება ოდინის შესახებ. კარინს შეუძლია სამუზეუმო სამუშაოების შესრულება. სრული აზრი აქვს".
  
  დრეიკმა საკუთარი სწრაფი აკრიფეთ ზარი. ნება მიეცით იმუშაოს, დალ. Დამიჯერე. ჩვენ აქ ვართ დასახმარებლად."
  
  უელსმა მაშინვე უპასუხა. "ზედების დაჭერა, დრეიკ? რა ჯანდაბა ხდება?"
  
  დრეიკმა ის განაახლეს.
  
  "აჰა, აქ არის სუფთა ოქროს ნაგლეჯი. ჩვენ შევედით ალისია მაილსთან. იცი რა ხდება, მეთ. თქვენ ნამდვილად ვერასდროს გამოხვალთ SAS-დან, - შეაჩერა მან. "ბოლო ცნობილი მისამართია მიუნხენი, Hildegardstrasse 111."
  
  "გერმანია? მაგრამ ის კანადელებთან იყო.
  
  "დიახ. ეს ყველაფერი არ არის. ის მიუნხენში ცხოვრობდა თავის მეგობარ ბიჭთან - ერთგვარ მილო ნოქსონთან - ლას-ვეგასის საკმაოდ უსიამოვნო მოქალაქესთან, აშშ. და ის არის საზღვაო ქვეითთა კორპუსის ყოფილი სკაუტი. საუკეთესო, რაც იანკებს შესთავაზებენ. "
  
  დრეიკი წამით ჩაფიქრდა. "აი, როგორ გამიცნო მან მაშინ, მაილსის მეშვეობით. საკითხავია, შეიცვალა თუ არა მან მხარე მის გასაღიზიანებლად თუ დასახმარებლად?"
  
  "პასუხი უცნობია. იქნებ მას ჰკითხო."
  
  "Ვცდი. აჰა, ჩვენ აქ ბურთები გვეჭირა, უელს. როგორ ფიქრობთ, შეგიძლიათ დაუკავშირდეთ თქვენს ძველ მეგობრებს შტატებში? დალი უკვე დაუკავშირდა FBI-ს, მაგრამ ისინი ჩერდებიან. ჩვენ შვიდსაათიანი რეისით ვართ...და ბრმად ვუახლოვდებით".
  
  "ინდობ მათ? ეს ტურპები? გინდათ ჩვენმა ბიჭებმა გაწმინდონ გარდაუვალი მტევანი?
  
  "ისინი შვედები არიან. დიახ, მე მათ ვენდობი. დიახ, მე მსურს ჩვენი ბიჭების მონაწილეობა."
  
  "Ნათელია". უელსმა კავშირი შეწყვიტა.
  
  დრეიკმა მიმოიხედა. თვითმფრინავი იყო პატარა, მაგრამ ფართო. თერთმეტი სპეცნაზის საზღვაო ქვეითი იჯდა უკან, იწვა, ძილში, ჩვეულებრივ შვედურად აბუჩად იგდებდა ერთმანეთს. დალი გამუდმებით ესაუბრებოდა ტელეფონს დერეფნის გასწვრივ, როცა პროფესორი მის წინ გადააგორებდა გრაგნილს, თითოეულს ფრთხილად დებდა სავარძლის საზურგეზე და ათვალიერებდა ძველ განსხვავებებს ფაქტსა და ფანტასტიკას შორის.
  
  მის მარცხნივ, კენედიმ, ისევ უფორმო ნომერ პირველ შარვალში გამოწყობილმა, პირველი ზარი დარეკა. "კაპიტანი ლიპკინდი იქ არის?... აჰ, უთხარი, რომ ეს კენედი მურია."
  
  გავიდა ათი წამი, შემდეგ: "არა. უთხარი, რომ ვერ დამირეკავს. ეს მნიშვნელოვანია, უთხარი მას, რომ ეს ეხება ეროვნულ უსაფრთხოებას, თუ გინდა, უბრალოდ დაურეკე მას".
  
  კიდევ ათი წამი, შემდეგ: "მური!" დრეიკმა ისმოდა ყეფა იქიდანაც კი, სადაც ის იჯდა. "ეს ვერ მოითმენს?"
  
  - მომისმინე, კაპიტანო, სიტუაცია შეიქმნა. პირველ რიგში, გაიარეთ კონსულტაცია FBI-ის ოფიცერ სვეინთან. მე აქ ვარ ტორსტენ დალთან ერთად შვედური SGG-დან და SAS-ის ოფიცერთან ერთად. ეროვნული ისტორიული მუზეუმი პირდაპირ საფრთხეშია. შეამოწმეთ დეტალები და მაშინვე დამირეკეთ. Შენი დახმარება მჭირდება."
  
  კენედიმ ტელეფონი დახურა და ღრმად ამოისუნთქა. "ქალები - და ჩემი პენსია მიდის."
  
  დრეიკმა საათს დახედა. დაშვებამდე ექვსი საათით ადრე.
  
  ბენის მობილურმა აწკრიალდა და ხელი აიღო. "და?"
  
  პროფესორი პარნევიკი დერეფნის გასწვრივ გადაიხარა, დავარდნილ გრაგნილს სნეული ხელით ეჭირა. "ბავშვმა იცის თავისი ვალკირიები." კონკრეტულად არავის უთქვამს. "მაგრამ სად არიან ისინი? და თვალები - დიახ, მე ვიპოვი თვალებს."
  
  ბენმა ჩაილაპარაკა. "მშვენიერია, კარინ. გამომიგზავნეთ მუზეუმის ნახატები ელექტრონული ფოსტით და გამოყავით ეს ოთახი ჩემთვის. შემდეგ გამოაგზავნეთ კურატორის დეტალები ცალკე ელ.წერილში. ჰეი დასო, მიესალმები დედას და მამას. Მიყვარხარ".
  
  ბენმა განაახლა დაწკაპუნება, შემდეგ დაიწყო კიდევ რამდენიმე ჩანაწერის აღება. "მუზეუმის კურატორის ნომერი მივიღე", - წამოიძახა მან. "შორს? გინდა, რომ მე შეგაშინო მას?
  
  დრეიკმა დაუჯერებელი ღიმილი გაიღიმა, როდესაც შვედმა დაზვერვის ოფიცერმა გაბრაზებული ააფრიალა ხელები არა!, არცერთი ხმოვანი გამოტოვების გარეშე. სასიამოვნო იყო ბენის ასეთი თავდაჯერებულობის დანახვა. გიკმა ცოტათი უკან დაიხია, რათა ზოგიერთ ოთახში მყოფ ადამიანს სუნთქვის საშუალება მისცეს.
  
  კენედის ტელეფონი ატყდა სიმღერაში. მან სწრაფად გახსნა იგი, მაგრამ არა მანამდე, სანამ მთელ თვითმფრინავს ცოტათი საკმაოდ დაუფიქრებელი თამაშით Goin' Down აეწყო.
  
  ბენმა დროულად დაუქნია თავი. "საყვარელი. ჩვენი შემდეგი ქავერ ვერსია აუცილებლად."
  
  მური. კენედიმ ტელეფონი დინამიკზე დადო.
  
  "რა ჯანდაბა ხდება? ათეულმა ასულმა გზა გადამიკეტა, მერე კი მითხრეს, არც ისე თავაზიანად, რომ ცხვირში არ ჩამეყო, სადაც ის არისო. რაღაც აყეფა ყველა დიდ ძაღლს, მურ, და დავდებ, რომ ეს შენ ხარ". ის შეჩერდა, შემდეგ დაფიქრებულმა თქვა: "მგონი პირველად არა".
  
  კენედიმ მას შემოკლებული ვერსია მისცა, რომელიც მთავრდებოდა შვედეთის საზღვაო ქვეითებით სავსე თვითმფრინავით და უცნობი SAS-ის გუნდით, რომელიც ახლა აშშ-ს მიწიდან ხუთი საათის მანძილზე მიდიოდა.
  
  დრეიკმა მღელვარება იგრძნო. ხუთი საათი.
  
  ამ დროს დალმა წამოიძახა: "ახალი ინფორმაცია! ახლახან გავიგე, რომ შვედეთშიც კი კანადელი არ იყო. როგორც ჩანს, მათ შესწირეს მსოფლიო ხე და შუბი ვალკირიებზე ფოკუსირებისთვის. მან მადლობის ნიშნად თავი გაუგზავნა ბენის მიმართულებით, ხაზგასმით გამორიცხა გრიმასირებული პროფესორი. "მაგრამ... ხელცარიელი დაბრუნდნენ. ეს კერძო კოლექციონერი ნამდვილი მოღუშული უნდა იყოს... ან..." დრეიკმა მხრები აიჩეჩა, "ის შეიძლება დამნაშავე იყოს.
  
  "კარგი შემოთავაზება. ნებისმიერ შემთხვევაში, მამაკაცები იქ მახინჯი ხდება. კანადელები ემზადებიან მუზეუმში დარტყმისთვის, ნიუ-იორკის დროით დილით ადრე".
  
  კენედის სახემ მკვლელი სახე მიიღო, როცა უსმენდა თავის უფროსს და დალს ერთდროულად. "ისინი იყენებენ პაემანს," მოულოდნელად დაუსისინა მან ორივე მხარეს, როდესაც ის მას დაარტყა. "ეს აბსოლუტური ნაბიჭვრები - და გერმანელები, ეჭვგარეშეა, - მალავენ თავიანთ ნამდვილ ზრახვებს გარყვნილი პაემნის მიღმა."
  
  ბენმა აიხედა. "კვალი დავკარგე."
  
  დრეიკმა მას გამოეხმაურა. "რა თარიღი?"
  
  "როდესაც ნიუ-იორკში ჩავალთ," განმარტა დალმა, "11 სექტემბერს დილის რვა იქნება".
  
  
  თექვსმეტი
  
  
  
  საჰაერო სივრცე
  
  
  დარჩენილია ოთხი საათი. თვითმფრინავი მოღრუბლულ ცაში ზუზუნს განაგრძობდა.
  
  დალმა თქვა: "მე ვეცდები FBI-სთან ერთად. მაგრამ ეს უცნაურია. ვერ ჩავაბარებ დამოწმების ამ დონეს. ეს დაწყევლილი ქვის კედელია. ბენ - დაურეკე კურატორს. დრეიკი შენი ძველი უფროსია. საათი იკლებს, კაცებო, ჩვენ კი არსად ვართ. ეს საათი პროგრესს მოითხოვს. წადი."
  
  კენედი ევედრებოდა თავის უფროსს: "სიგიჟე თომას კელებზე, ლიპკინდ", - თქვა მან. "ამას არაფერი აქვს საერთო არც მასთან და არც ჩემს კარიერასთან. მე გეუბნები რაღაცას FBI-მ, CIA-მ და ყველა დანარჩენმა სამასოიანი აბუჩადმა არ იცის. მე ვეკითხები..." ის შეჩერდა, "ვფიქრობ, გთხოვ, რომ დამიჯერო.
  
  - სამასოიანი ხრიკები, - დაიწუწუნა ბენმა. "ბრწყინვალედ".
  
  დრეიკს სურდა კენედი მურთან მიახლოება და რამდენიმე გამამხნევებელი სიტყვა ეთქვა. მასში მყოფმა სამოქალაქო პირს სურდა ჩახუტება, მაგრამ ჯარისკაცმა აიძულა, თავი შორს ყოფილიყო.
  
  მაგრამ მშვიდობიანი მოსახლეობა დაიწყო ამ ბრძოლაში გამარჯვება. მან ადრე გამოიყენა სიტყვა "gronk" მისი "მოთვინიერებისთვის", იმ გრძნობის მზარდი ნაპერწკლის წინააღმდეგ საბრძოლველად, რომელიც მან აღიარა, მაგრამ ეს არ მუშაობდა.
  
  უელსმა უპასუხა მის ზარს. "Ილაპარაკე ახლა".
  
  "კიდევ ერთხელ მოუსმინე ტეილორს? ნახე სად ვართ, მეგობარო? ჯერ დაგვარწმუნეთ, რომ შევიდეთ აშშ-ს საჰაერო სივრცეში?"
  
  "კარგი... დიახ... და არა. უამრავ ბიუროკრატიულ ბიუროკრატს წავაწყდი, დრეიკ, და ეს ჩემს კალთაში არ ჯდება... მან ცოტა ხანი დაელოდა, შემდეგ კი იმედგაცრუებულმა დაიღრიალა. "ეს იყო მინიშნება მაისზე, მეგობარო. შეეცადეთ გააგრძელოთ. "
  
  დრეიკმა უნებურად გაიღიმა. "ჯანდაბა, უელს. მოუსმინეთ, შეაგროვეთ თქვენი აზრები ამ მისიისთვის - დაგვეხმარეთ - და მე გეტყვით ჰონგ კონგის ყველაზე ბინძურ კლუბზე, სადაც მაი ოდესმე ფარულად მუშაობდა, სახელწოდებით "The Spinning Top".
  
  "მომეცი, დამაინტრიგებლად ჟღერს. შენ ხარ, მეგობარო. აჰა, ჩვენ გზაში ვართ, ყველაფერი მზადაა ყველა წესის მიხედვით და ტბაზე გადაღმა ჩემს ხალხს ამის პრობლემა არ აქვს".
  
  დრეიკმა იგრძნო "მაგრამ". "დიახ?"
  
  "ვიღაც ხელისუფლებაში უარყოფს დაშვების პრივილეგიებს და არავის სმენია თქვენი თვითმფრინავის შესახებ და ეს, ჩემო მეგობარო, შინაგანი კორუფციის სუნი ასდის."
  
  დრეიკმა გაიგო. "კარგი, გამიკეთე შეტყობინება." ღილაკზე ნაზად დაჭერით დასრულდა ზარი.
  
  მან გაიგო კენედის ნათქვამი: "დაბალი დონე იდეალურია, კაპიტანო. მე ვუსმენდი საუბრებს აქ, სადაც საუბარია შეთქმულებაზე. იყავი... ფრთხილად, ლიპკინდ.
  
  მან ტელეფონი დახურა. "კარგი, ის ეკლიანია, მაგრამ ჩემს სიტყვას მიმაჩნია. ის სცენაზე იმდენ შავ-თეთრ პერსონაჟს აგზავნის, რაც შეიძლება, გულმოდგინედ. და ის იცნობს ვინმეს ადგილობრივი უსაფრთხოების ოფისში, "- თქვა მან და რბილი ბლუზა გაასწორა. "ლობიო იშლება".
  
  ღმერთო, გაიფიქრა დრეიკმა. ამ მუზეუმში ჯოჯოხეთური ცეცხლსასროლი იარაღი შემოდის.საკმარისია ომის დასაწყებად. ხმამაღლა არაფერი უთქვამს, მაგრამ საათს დახედა.
  
  სამი საათი დარჩა.
  
  ბენი ჯერ კიდევ კურატორთან იყო დაკავშირებული: "აჰა, აქ ძირეულ რემონტზე არ ვსაუბრობთ, უბრალოდ გამოფენის გადატანას ვაკეთებთ. არ მჭირდება გითხრათ, რამდენად დიდია მუზეუმი, ბატონო. უბრალოდ გადაიტანეთ და ყველაფერი კარგად იქნება. დიახ... SGG... შვედეთის სპეცრაზმი. FBI ინფორმირებულია, როგორც ჩვენ ვსაუბრობთ ... არა! ნუ დაელოდებით მათ დარეკვას. თქვენ არ შეგიძლიათ გადადება. "
  
  თხუთმეტი წამი სიჩუმე, შემდეგ: "გსმენია ოდესმე SGG-ზე? წადი Google-ში!" ბენმა სასოწარკვეთილმა თითი დაუქნია ტელეფონს. "ის ჩერდება," თქვა ბენმა. "მე უბრალოდ ვიცი. მორიდებით ლაპარაკობდა, თითქოს საკმარის საბაბს ვერ იგონებდა".
  
  "კიდევ ერთი წითელი ლენტი." დრეიკმა დალზე მიუთითა. "ის სწრაფად იქცევა ციმციმში."
  
  მძიმე სიჩუმე ჩამოვარდა, მერე დალის მობილურმა დარეკა. "ღმერთო ჩემო", - თქვა მან პასუხად. "სტატსმინისტრის დენ".
  
  დრეიკმა კენედისა და ბენს სახე გაუსწორა. "Პრემიერ მინისტრი".
  
  რამდენიმე პატივისცემით, მაგრამ მაინც გულწრფელი სიტყვა იყო ნათქვამი, რამაც დრეიკის პატივისცემა გაზარდა ტორსტენ დალის მიმართ. SWAT-ის ოფიცერმა თავის უფროსს უთხრა რა მოხდა. დრეიკი დარწმუნებული იყო, რომ საბოლოოდ მოეწონებოდა ეს ბიჭი.
  
  დალმა დაასრულა საუბარი და შემდეგ მომენტი დაუთმო აზრების მოსაგროვებლად. ბოლოს ახედა და თვითმფრინავისკენ შებრუნდა.
  
  "პირდაპირ პრეზიდენტის კაბინეტის წევრის, მისი უახლოესი მრჩევლებისგან", უთხრა მათ დალმა. "ამ რეისს არ დაუშვებენ დაშვებას."
  
  
  * * *
  
  
  სამი საათი დარჩა.
  
  "ისინი არ აცნობებენ პრეზიდენტს," - თქვა დალმა. "ვაშინგტონი, DC და Capitol Hill ღრმად არიან ჩაძირული ამაში, ჩემო მეგობრებო. სახელმწიფო მინისტრი ამბობს, რომ ახლა ეს გახდა გლობალური, საერთაშორისო შეთქმულება და არავინ იცის ვინ ვის უჭერს მხარს. მხოლოდ ეს, - თქვა მან და წარბშეკრული, - ჩვენი მისიის სერიოზულობაზე მეტყველებს.
  
  "ჯოჯოხეთი კლასტერში," თქვა დრეიკმა. "ეს არის ის, რასაც ჩვენ მასიური წარუმატებლობას ვუწოდებდით."
  
  ამასობაში ბენმა კვლავ სცადა დაუკავშირდა ეროვნული ისტორიული ადგილის კურატორს. მხოლოდ ხმოვანი ფოსტა მიიღო. "არასწორი," თქვა მან. "მას აქამდე რაღაც უნდა შეემოწმებინა." ბენის მოხერხებულმა თითებმა მაშინვე დაიწყეს ფრენა ვირტუალურ კლავიატურაზე.
  
  - იდეა მაქვს, - თქვა მან ხმამაღლა. "ღმერთს ვლოცულობ, რომ ვცდები."
  
  ამის შემდეგ უელსმა დარეკა და აუხსნა, რომ მისმა SAS-ის გუნდმა ფარული დაშვება მოახდინა ნიუ ჯერსის მიტოვებულ აეროდრომზე. გუნდი მიემართებოდა ნიუ-იორკის ცენტრში, მოგზაურობდა ყველა საჭირო საშუალებით.
  
  დრეიკმა დრო შეამოწმა. ჩასხდომამდე ორი საათით ადრე.
  
  შემდეგ ბენმა დაიყვირა: "მე ნიშანს მოვხვდი!" ყველა წამოხტა. შვედმა საზღვაო ქვეითებმაც კი მთელი ყურადღება მიაქციეს მას.
  
  "Ის აქ არის!" იყვირა მან. "მიმოფანტული მთელს ინტერნეტში, თუ დრო გაქვთ სანახავად." მან გაბრაზებულმა დაარტყა ეკრანს.
  
  - კოლბი ტეილორი, - თქვა მან. "კანადელი მილიარდერი არის ეროვნული ისტორიული მუზეუმის უდიდესი კონტრიბუტორი და ნიუ-იორკის ერთ-ერთი უდიდესი ფინანსისტი. დავდებ, რომ მან დარეკა?
  
  დალი დაიღრიალა. "ეს არის ჩვენი ბარიერი," დაიღრიალა მან. "ადამიანი, რომელზეც ისინი საუბრობენ, უფრო მეტ ადამიანს ფლობს, ვიდრე მაფიას." შვედ ოფიცერს პირველად მოეჩვენა სავარძელში.
  
  კენედი სიძულვილს ვერ მალავდა. "Moneybag-ის კოსტიუმები კვლავ იმარჯვებენ", - ჩურჩულებდა მან. "დავდებ, რომ ეს ნაბიჭვარი ასევე ბანკირია."
  
  "შეიძლება, შეიძლება არა," თქვა დრეიკმა. "მე ყოველთვის მაქვს გეგმა B."
  
  ერთი საათი რჩება.
  
  
  ჩვიდმეტი
  
  
  
  ნიუ-იორკი, აშშ
  
  
  ნიუ-იორკის პორტის პოლიციის დეპარტამენტი, ალბათ, ყველაზე ცნობილია თავისი დამამცირებელი სიმამაცითა და მსხვერპლით 9/11 მოვლენების დროს. ის, რითაც იგი ნაკლებად ცნობილია, არის ევროპიდან გაფრენილი SAS ფრენების უმეტესობის ფარული მართვა. მიუხედავად იმისა, რომ არ ჰყავთ თავდადებული გუნდი მათი მუშაობის ამ ელემენტის ზედამხედველობისთვის, კონტინენტთაშორისი პერსონალი ჩართული ისეთი მცირე უმცირესობაა, რომ წლების განმავლობაში ბევრი მათგანი გახდა ახლო მეგობარი.
  
  დრეიკმა კიდევ ერთი ზარი დარეკა. "ამაღამ ცხელა", უთხრა მან ჯეკ შვარცს, CAPD ინსპექტორს. - მომენატრე, მეგობარო?
  
  "ღმერთო, დრეიკ, იყო... რა? ორი წელი?"
  
  "სამი. ახალი წლის ღამე, '07."
  
  "შენი ცოლი კარგადაა?"
  
  "მე და ელისონი დავშორდით, მეგობარო. ეს საკმარისია ჩემი ვინაობის აღსანიშნავად?"
  
  "მე მეგონა სამსახური დატოვე."
  
  "Მე გავაკეთე. უელსმა დამირეკა ბოლო სამსახურისთვის. დაგირეკა?
  
  "Მან გააკეთა. თქვი, რომ შენ დაჰპირდი, რომ ცოტას დაელოდებოდა.
  
  "ახლა გააკეთა? შვარცი, მომისმინე. ეს თქვენი ზარია. თქვენ უნდა იცოდეთ, რომ ეს სიგიჟე წავა თაყვანისმცემლებზე და რომ ჩვენი შესავალი საბოლოოდ თქვენამდე მიგიყვანთ. დარწმუნებული ვარ, ამ დროისთვის ყველანი გმირები ვიქნებით და ეს სასიხარულო საქციელად ჩაითვლება, მაგრამ..."
  
  "უელსმა მომაწოდე", - თქვა შვარცმა, მაგრამ დრეიკმა შეშფოთების ნიშანი გაიგო. "ნუ ღელავ, მეგობარო. მე ჯერ კიდევ მაქვს საკმარისი ძალა, რომ მიწაზე ნებართვა მივიღო".
  
  მათი თვითმფრინავი აშშ-ის საჰაერო სივრცეში შევიდა.
  
  
  * * *
  
  
  თვითმფრინავი დღის სუსტ შუქზე დაეშვა და პირდაპირ პატარა ტერმინალის შენობასთან მივიდა. კარის გაღებისთანავე, შვედეთის SGG-ის თორმეტმა სრულად დატვირთულმა წევრმა სირბილით ჩამოირბინა გაფუჭებული ლითონის კიბეები და ჩასვეს სამ მოსაცდელ მანქანაში. დრეიკი, ბენი, კენედი და პროფესორი მას მიჰყვნენ, ბენმა კინაღამ თავი მოიწმინდა, როცა მათი ტრანსპორტი დაინახა.
  
  "ისინი ჰამერებს ჰგვანან!"
  
  ერთი წუთის შემდეგ, მანქანები ცარიელ ასაფრენ ბილიკზე დაეშვნენ, აჩქარდნენ, მიემართებოდნენ ფარული გასასვლელისკენ შეუმჩნეველი აეროდრომის უკანა მხარეს, რომელიც რამდენიმე შემობრუნების შემდეგ შედიოდა შეუმჩნეველ სოფლის გზაზე, რომელიც უკავშირდებოდა მანჰეტენის ერთ-ერთ მთავარ შენაკადს.
  
  ნიუ-იორკი მათ წინაშე მთელი თავისი ბრწყინვალებით იყო გაშლილი. თანამედროვე ცათამბჯენები, ძველი ხიდები, კლასიკური არქიტექტურა. მათმა კოლონამ აიღო მალსახმობი პირდაპირ ქალაქის ცენტრში, რისკის ქვეშ მყოფი ადგილობრივი მძღოლებისთვის ცნობილი ყველა რთული მალსახმობი. რქები ყვიროდა მათ, წყევლა აავსო ჰაერი, ბორდიურები და ნაგვის ურნები მოიჭრა. ერთხელ, ცალმხრივი ქუჩა იყო ჩართული, რამაც მათი მგზავრობა შვიდი წუთით შეამცირა და სამი ფრთის ჩავარდნა გამოიწვია.
  
  მანქანების შიგნით მოქმედება თითქმის ისეთივე დაძაბული იყო. დალს საბოლოოდ დაურეკა შვედეთის პრემიერ-მინისტრმა, რომელმაც საბოლოოდ მოიპოვა FBI-ს კეთილგანწყობა და მუზეუმში შესვლის ნებართვა მიეცა, თუ ისინი იქ პირველად მოხვდნენ.
  
  დალი მათ მძღოლს მიუბრუნდა. "უფრო სწრაფად!"
  
  ბენმა დალს გადასცა მუზეუმის რუკა, სადაც ნაჩვენები იყო მგლების მდებარეობა.
  
  მეტი ინფორმაცია გაჟონა. შავი და თეთრი ხალხი ჩამოვიდა. ინფორმირებულია სწრაფი რეაგირების ჯგუფები.
  
  დრეიკი უელსში მივიდა. "სიჩი?"
  
  "გარეთ ვართ. პოლიციის კავალერია ორი წუთის წინ მივიდა. შენ?"
  
  "ოცი ნაბიჯის მოშორებით. დაგვიყვირე, თუ რამე მოხდება". რაღაცამ მიიპყრო მისი ყურადღება და წამით ფანჯრის მიღმა რაღაცაზე გაამახვილა ყურადღება. déj à vu-ს ძლიერმა განცდამ ნეკნებზე დაარტყა, როდესაც დაინახა უზარმაზარი ბილბორდი, რომელიც აცხადებდა მოდის დიზაინერის აბელ ფრეის ჩამოსვლას ნიუ იორკში მისი საოცარი კატების სასეირნო ჩვენებით.
  
  ეს სიგიჟეა, ფიქრობდა დრეიკი. მართლა გიჟია.
  
  ბენმა გააღვიძა თავისი და დიდ ბრიტანეთში და, ჯერ კიდევ სუნთქვაშეკრული მათი ტრანსპორტის რეჟიმისგან, მოახერხა მისი ჩარიცხვა პროექტ Valkyrie-ში - როგორც მან უწოდა. "ზოგავს დროს", უთხრა მან დალს. "მას შეუძლია გააგრძელოს კვლევა, სანამ ჩვენ იქ ვართ და ამ მგლების გადარჩენას. არ ინერვიულო, ის ფიქრობს, რომ ეს იმიტომ, რომ მე მინდა მათი ფოტო გადაღება ჩემი ხარისხისთვის".
  
  "ატყუებ შენს დას?" დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა.
  
  "ის იზრდება." კენედიმ ბლეიკს მკლავზე ხელი მოჰკიდა. "მიეცით ბავშვს ადგილი."
  
  დრეიკის მობილურმა აწკრიალდა. მას არ სჭირდებოდა აბონენტის პირადობის მოწმობის შემოწმება, რომ იცოდა, რომ ეს უელსი იყო. "ნუ მეტყვი, მეგობარო. კანადელები?
  
  უელსმა რბილად ჩაიცინა. "გინდა."
  
  "ა?" Ვიკითხე.
  
  "როგორც კანადელები, ასევე გერმანელები სხვადასხვა მარშრუტებს იყენებენ. ეს ომი შენს გარეშე დაიწყება."
  
  დალმა თქვა: "SWAT გუნდი სამი წუთის სავალზეა. სიხშირე არის 68. "
  
  დრეიკმა ფართო ფანჯარაში გაიხედა. "Ჩვენ აქ ვართ".
  
  
  * * *
  
  
  "ცენტრალური პარკის დასავლეთის შესასვლელი," თქვა ბენმა, როდესაც ისინი მანქანებიდან გადმოვიდნენ. "მიდის ერთადერთ ორ კიბემდე, რომლებიც ქვედა დონიდან მეოთხე სართულზე ადის."
  
  კენედი დილის სიცხეში გამოვარდა. რომელ სართულზე ცხოვრობენ მგლები?
  
  "მეოთხე".
  
  "ფიგურები". კენედიმ მხრები აიჩეჩა და მუცელზე ხელი მოხვია. "ვიცოდი, რომ საბოლოოდ ვინანებდი იმ დაბადების დღის ტორტებს."
  
  დრეიკმა თავი შეიკავა, როცა შვედი ჯარისკაცები მთელი ძალით გარბოდნენ მუზეუმის კიბეებზე. იქ რომ იყვნენ, დაიწყეს იარაღის ამოღება. დალმა შეაჩერა ისინი მაღალი შესასვლელის ჩრდილში, გუნდს მრგვალი სვეტები შემოეხვია.
  
  "ტვიტერები ჩართულია. "
  
  იყო ათეული "ჩეკი!" - ჯერ ჩვენ მივდივართ, - გახედა მან დრეიკს. "Მიყვები. დაიჭირე".
  
  მან დრეიკს სანთებელების ზომის ორი ცილინდრული ობიექტი და ორი ყურსასმენი გადასცა. დრეიკმა დაატრიალა ცილინდრული ლულები 68-მდე და დაელოდა სანამ ორივე დაიწყებდა მწვანე შუქის გამოსხივებას ძირებიდან. ერთი მისცა კენედის, მეორე კი თავისთვის შეინახა.
  
  "ტვიტერები", - უთხრა მან ცარიელ მზერას. "ეს არის ახალი მეგობრული სახანძრო დახმარება. ყველა ამხანაგური მატჩი ერთნაირი სიხშირით ტარდება. შეხედე კოლეგას და ყურში გამაღიზიანებელი ჭიკჭიკი გაქვს, ცუდ ბიჭს შეხედე და ვერაფერი გესმის..." ყურმილი დაისვა. "ვიცი, რომ ეს არ არის სანდო, მაგრამ ის გეხმარება ისეთ სიტუაციებში, როცა ბევრი რამ გაქვს გასაკეთებელი. Ამგვარად."
  
  ბენმა თქვა: "რა მოხდება, თუ სიხშირე სხვას შეეჯახება?"
  
  "ეს არ მოხდება. ეს არის უახლესი Bluetooth ტექნოლოგია - ადაპტირებული სიხშირის გადახტომა გავრცელებული სპექტრით. მოწყობილობები "ჰოპია" სამოცდაცხრამეტზე შემთხვევით შერჩეულ სიხშირეზე წინასწარ დანიშნულ ზოლებში - ერთად. აქვს დაახლოებით ორასი ფუტის დიაპაზონი."
  
  - მაგარია, - თქვა ბენმა. "სად არიან ჩემი?"
  
  "შენ და პროფესორი გარკვეულ დროს გაატარებთ ცენტრალურ პარკში," უთხრა მას დრეიკმა. "ტურისტული მასალა. დამშვიდდი, მეგობარო, უხერხული იქნება".
  
  სხვა უსიტყვოდ, დრეიკი გაჰყვა ბოლო შვედ ჯარისკაცს მაღალი თაღის გავლით და მუზეუმის ბნელ ინტერიერში. კენედი ყურადღებით მოჰყვა.
  
  "იარაღი კარგი იქნებოდა", - ჩაიჩურჩულა მან.
  
  - ამერიკელები, - თქვა დრეიკმა, მაგრამ შემდეგ სწრაფად გაიღიმა. "დაისვენე. შვედებმა უნდა გაანადგურონ კანადელები და ორმაგად იჩქარონ.
  
  მიადგნენ უზარმაზარ Y-ის ფორმის კიბეს, რომელსაც თავზე თაღოვანი ფანჯრები და თაღოვანი ჭერი ჰქონდა და შეუჩერებლად ავიდნენ. ჩვეულებრივ, ეს კიბე სავსე იქნებოდა თვალებგაფართოებული ტურისტებით, მაგრამ დღეს მთელი ადგილი საოცრად მშვიდი იყო.
  
  დრეიკი ფეხს მიჰყვებოდა და ფხიზლად რჩებოდა. ათობით საშიში ადამიანი ჩქარობდა ამ უზარმაზარ ძველ სივრცეში ახლა. მხოლოდ დროის საკითხი იყო მათი შეკრება.
  
  ისინი ავიდნენ ზევით, მათი ჩექმები ხმამაღლა ეხმიანებოდა მაღალ კედლებს, ყელის მიკროფონებიდან გამოდიოდა სტატიკური ხმები და შენობის ბუნებრივ აკუსტიკას ეხმიანებოდა. დრეიკი შეძლებისდაგვარად კონცენტრირება მოახდინა, გაიხსენა მისი ვარჯიშები, მაგრამ ცდილობდა თვალყური ადევნებდა კენედის ისე, რომ რაიმე ნიშანი არ გამოეჩინა. მშვიდობიანი მოქალაქე და ჯარისკაცი აგრძელებდნენ შეტაკებას მასში.
  
  მესამე სართულს მიუახლოვდა დალმა ნელა ანიშნა წინ. კენედი დრეიკს მიუახლოვდა. "სად არიან თქვენი SAS მეგობრები?"
  
  "დარწმუნებული იყავით", - თქვა დრეიკმა. "ბოლოს და ბოლოს, ჩვენ არ გვინდა ახლა ზედმეტი მკვლელობა, არა?"
  
  კენედიმ სიცილი ჩაახშო. "შენ კომიკოსი ხარ, დრეიკ. ნამდვილი მხიარული ბიჭი. "
  
  "პაემანზე უნდა გნახო."
  
  კენედიმ ერთი დარტყმა გამოტოვა, შემდეგ თქვა: "არ გეგონოთ, დავთანხმდები". მისი მარჯვენა ხელი ჩვეულებრივად სწვდა ბლუზის წინა ნაწილის გასასწორებლად.
  
  "არ გგონია, მე ვკითხე."
  
  ბოლო კიბეზე ავიდნენ. როდესაც წამყვანი ჯარისკაცი ბოლო მოსახვევს მიუახლოვდა, გაისმა გასროლა და თაბაშირის ნაჭერი აფეთქდა მისი თავში ერთი სანტიმეტრით.
  
  "Დაწოლა!"
  
  კედლები სეტყვამ შემოიჭრა. დალი მუცელზე წინ წამოიწია და ხელის რიგ მოძრაობებს აკეთებდა.
  
  დრეიკმა თქვა: "საშინელების მეთოდი".
  
  ერთ-ერთმა ჯარისკაცმა სწრაფი ზალპი ესროლა, რათა მტერი დაკავებული ყოფილიყო. მეორემ მოიხსნა ჩაფხუტი, თოფი ქამარზე მიამაგრა და ნელა გადაიწია წინ ცეცხლის ხაზზე. მათ მოძრაობის სუსტი შრიალი გაიგონეს. მესამე ჯარისკაცი კიბეების ქვეშ სამალავიდან გადმოხტა და მცველს თვალებს შორის დაარტყა. მამაკაცი გარდაცვლილი დაეცა, სანამ სროლას შეძლებდა.
  
  "საყვარელი," დრეიკს მოეწონა კარგად დაგეგმილი სვლები.
  
  ისინი ავიდნენ კიბეებზე, იარაღი მზად იყვნენ და მეოთხე სართულის თაღოვანი შესასვლელის ირგვლივ შემოიჭრნენ, შემდეგ კი ფრთხილად შეათვალიერეს მის უკან ოთახში.
  
  დრეიკმა წაიკითხა ნიშნები. ეს იყო ხვლიკის დინოზავრების დარბაზი. ღმერთო, გაიფიქრა მან. იქ არ ინახებოდა დაწყევლილი ტირანოზავრი რექსი?
  
  მან შემომხედა ოთახში. რამდენიმე პროფესიონალური გარეგნობის ბიჭი სამოქალაქო ტანსაცმელში დაკავებული ჩანდა, ყველა მათგანი შეიარაღებული იყო რაიმე სახის მძიმე ავტომატით, სავარაუდოდ Mac-10 "სპრეი და ილოცეთ". თუმცა, ტირანოზავრი რექსი იდგა მის წინ, კოშმარული სიდიადით ამაღლებული, კოშმარის მუდმივი განსახიერება მისი გაქრობიდან მილიონობით წლის შემდეგაც კი.
  
  და მის გვერდით - ოსტატურად უცურდა ყბებს - გაიარა ალისია მაილსი, კიდევ ერთი სასიკვდილო მტაცებელი. მან თავისი საფირმო ნიშნით დაიყვირა: "შეაჩერეთ დრო, ბიჭებო! ერთი სრიალი აქ და მე პირადად გამოგიყვან ყველა ბაგერს თამაშიდან! Იჩქარე!"
  
  "ახლა იქ არის ქალბატონი", - დამცინავად ჩასჩურჩულა კენედიმ მილიმეტრიდან. დრეიკმა იგრძნო მისი ფრთხილი სუნამო და მსუბუქი სუნთქვა. "ძველი მეგობარი, დრეიკი?"
  
  "ასწავლე მას ყველაფერი, რაც მან იცის", - თქვა მან. "სიტყვასიტყვით, თავიდან. მერე ჩემს გვერდით გაიარა. უცნაური ნინძას შაოლინის სირცხვილი. და ის არასოდეს ყოფილა ქალბატონი, ეს უდავოა".
  
  "ოთხი მარცხნიდან", - თქვა ჯარისკაცმა. "ხუთი მარჯვნივ. პლუს ქალი. ოდინის ექსპონატი უნდა იყოს ოთახის უკანა მხარეს, ალბათ ცალკე ნიშაში, არ ვიცი".
  
  დალმა ამოისუნთქა. "გადაადგილების დროა."
  
  
  თვრამეტი
  
  
  
  ნიუ-იორკის ეროვნული ისტორიული მუზეუმი
  
  
  შვედები ხტებიან სამალავიდან, ზუსტად ისვრიან. ოთხი კანადელი დაეცა, შემდეგ კიდევ ერთი, სამი მათგანი შეეჯახა მინის ექსპონატს, რომელიც, თავის მხრივ, გადატრიალდა და აფეთქების მსგავსი ხმაურით დაეჯახა იატაკს.
  
  დარჩენილი კანადელი შემობრუნდა და ადგილზე ცეცხლი გაუხსნა. ორი შვედი იკივლა. ერთი დაეცა, თავის ჭრილობიდან სისხლდენა მოსდიოდა. მეორე ღრიალში ჩავარდა, ბარძაყზე ხელი მოეკიდა.
  
  დრეიკი გაპრიალებულ იატაკზე ოთახში შევიდა და გიგანტური არმადილოების მასიური შუშის ყუთის მიღმა ჩაიარა. კმაყოფილმა იმით, რომ კენედი უსაფრთხოდ იყო, თავი ასწია, რათა ჭიქიდან გაეხედა.
  
  მე დავინახე, რომ ალისია ორი გაქცეული შვედი მოკლა ორი სრულყოფილი დარტყმით.
  
  ტირანოზავრ რექსის გამო კიდევ ოთხი კანადელი გამოჩნდა. ისინი უნდა იყვნენ იმ ნიშში, სადაც მგლები იყვნენ გამოფენილი. მათ სხეულზე ჰქონდათ მიმაგრებული უცნაური ტყავის თასმები და ზურგზე მძიმე ზურგჩანთები.
  
  და ასევე Mac-10. მათ ოთახი ტყვიებით დაბომბეს.
  
  შვედები თავს იკავებენ. დრეიკი იატაკზე დაეცა და დარწმუნდა, რომ კენედის თავზე შემოეხვია, რომ რაც შეიძლება დაბალი ყოფილიყო. მის ზემოთ მინა დაიმსხვრა, ნამსხვრევები ირგვლივ დაფრინავდნენ და მათზე წვიმდა. არმადილოს ნამარხები და ასლები აფეთქდა და დაიშალა მათ გარშემო.
  
  "სწრაფად გაასუფთავე, ჰა?" კენედიმ ჩაილაპარაკა. "Დიახ ეს სწორია."
  
  დრეიკმა თავი გააქნია, შუშის ნატეხები მიმოფანტა მთელ ადგილზე და მუზეუმის გარე გვერდითი კედელი შეამოწმა. იქ კანადელი დაეცა და დრეიკმა მაშინვე მონიშნა იგი.
  
  "უკვე ვაკეთებ."
  
  დამტვრეული დისპლეის გადასაფარებლად მიუახლოვდა მწოლიარე ბიჭს. ავტომატს დასწვდა, მაგრამ მამაკაცს უცებ თვალები გაუფართოვდა!
  
  "იესო!" დრეიკის გული უფრო სწრაფად უცემდა ვიდრე ნოეს ხელები, როცა კიდობანი ააგო.
  
  მამაკაცი კვნესოდა, ტკივილისგან თვალები გაფართოებული ჰქონდა. დრეიკი სწრაფად მოვიდა გონს, წაართვა იარაღი და დაავიწყდა. "სისხლიანი ზომბი".
  
  ის ერთ მუხლზე დატრიალდა, მზად იყო დარტყმისთვის, მაგრამ კანადელებმა უკან დაიხიეს T-Rex-ის ნეკნიანი მუცლის უკან. Ჯანდაბა! ცოტა ხნის წინ რომ არ შეეცვალათ მისი პოზა, რითაც ის ნაკლებად თავდაყირა დადიოდა ვიდრე ადრე. მას მხოლოდ რამდენიმე მოწყვეტილი ფეხი ხედავდა.
  
  კენედი მისკენ დაიძრა და მის გვერდით გაჩერდა.
  
  "შესანიშნავი სრიალი", - თქვა მან, მოძრაობდა მარცხნივ და მარჯვნივ, ცდილობდა დაენახა, რას აპირებდნენ კანადელები.
  
  ბოლოს მან დაინახა მოძრაობა სამ მოტეხილ ნეკნს შორის და უნდობლად ამოისუნთქა. "მათ მგლები ჰყავთ", - ამოისუნთქა მან. "და ისინი ამსხვრევიან მათ!"
  
  კენედიმ თავი დაუქნია. "არა. ისინი არღვევენ მათ ნაწილებად, "- თქვა მან. "შეხედე. შეხედე ზურგჩანთებს. არავის უთქვამს, რომ ოდინის ყველა ნაწილი მთლიანი უნდა იყოს, არა?
  
  - და მათი ცალ-ცალკე ამოღება უფრო ადვილია, - თავი დაუქნია დრეიკმა.
  
  ის აპირებდა შემდეგი ექსპონატის გარეკანზე გადასვლას, როცა მთელი ჯოჯოხეთი დაიშალა. ოთახის შორეული კუთხიდან, "ხერხემლიანთა წარმოშობა" მონიშნული კარიდან, ათეულმა ყვირილი ბანში შემოიჭრა. ისროლეს, გაშმაგად ისროდნენ, იცინოდნენ ისე, როგორც გულშემატკივრები, რომლებიც გაზაფხულის შესვენებაზე მულტი-დუბლი იეგერს აჭარბებდნენ.
  
  "გერმანელები აქ არიან." მშრალად თქვა დრეიკმა, სანამ იატაკზე დაეცემოდა.
  
  ტირანოზავრი რექსი სასტიკად შეირყა, როდესაც ტყვიის ჭურვი პირდაპირ მასში გაიჭრა. თავი დახრილი ჰქონდა, კბილები ღრჭიალებდა, თითქოს ირგვლივ ძალადობამ ისე გააბრაზა, რომ სიცოცხლე დაებრუნებინა. კანადელი გაფრინდა უკან გორში ღრუბელში. დინოზავრის ყბაზე სისხლი დაიღვარა. შვედმა ჯარისკაცმა ხელი იდაყვამდე დაკარგა და ყვირილით შემოვარდა.
  
  გერმანელები შემოიჭრნენ გაგიჟებულები.
  
  დრეიკთან ყველაზე ახლოს ფანჯრის უკნიდან მოდიოდა ვერტმფრენის პროპელერის პირების ნაცნობი ბუმ-ბუმ-ბუმი.
  
  უბრალოდ აღარ!
  
  თვალის კუთხით დრეიკმა დაინახა შავებში ჩაცმული SWAT ფიგურების ჯგუფი, რომლებიც მისკენ იდევნებოდნენ. როცა დრეიკმა ისე გამოიხედა, ყურებში ტვიტერები გაგიჟდნენ.
  
  Კარგი ბიჭები.
  
  კანადელები წავიდნენ, რამაც ქაოსი გამოიწვია. ისინი ტირანოზავრ რექსის გიგანტური მუცლის ქვეშ გამოვიდნენ და გააფთრებული ისროდნენ. დრეიკმა კენედი მხარზე აიტაცა.
  
  "გადაიტანე!" ისინი ფრენის ხაზზე იყვნენ. მან აიძულა კენედი, როგორც კი ალისია მაილსი ჩანდა. დრეიკმა ასწია იარაღი, შემდეგ დაინახა მასიური გერმანელი მილო, რომელიც მარცხნიდან უახლოვდებოდა.
  
  პაუზის ერთ წამში სამივემ იარაღი ჩამოუშვა.
  
  ალისია გაკვირვებულმა შეხედა. - ვიცოდი, რომ ამ საქმეში შეხვალ, დრეიკ, ბებერო ნაძირალა!
  
  მილო მკვდარი გაჩერდა. დრეიკი ერთიდან მეორეს უყურებდა. "შვედეთში უნდა დარჩენილიყო, ძაღლის სუნთქვა." დრეიკი ცდილობდა დიდი ბიჭის დაცინვას. "მენატრება შენი ძუა, ჰა?"
  
  ტყვიებმა მათ ირგვლივ ჰაერი ისე გაარღვიეს დაძაბული ქოქოსი.
  
  - შენი დროც მოვა, - ხმადაბლა ჩასჩურჩულა მილომ. "როგორც შენი პატარა ბიჭი იქ და მისი და. და პარნევიკის ძვლები".
  
  შემდეგ სამყარო დაბრუნდა და დრეიკმა ინსტინქტურად თავი დააღწია მილიწამში მას შემდეგ, რაც დაინახა, რომ ალისია აუხსნელად დაეცა მიწაზე.
  
  RPG რაკეტამ ტირანოზავრ რექსის მუცელი გაიჭრა და ძვლის დანები ყველა მიმართულებით მიმოფანტა. ის დარბაზში გადავიდა, ერთ-ერთი გვერდითი ფანჯრიდან. მძიმე პაუზის შემდეგ გაისმა გიგანტური აფეთქება, რომელმაც შეძრა ოთახი, რასაც მოჰყვა ლითონის ნგრევის მტანჯველი ხმა და სახსრების ღრიალი.
  
  ლითონის სიკვდილი ეროვნული ისტორიული მუზეუმის კედელს შეეჯახა.
  
  დრეიკი კენედის მოედო, როცა ვერტმფრენის იმპულსმა მუზეუმის კედელს დაეჯახა, რამაც მძიმე ნამსხვრევების ჩამონგრევა გამოიწვია. ცხვირმა გაიბერა, ნამსხვრევები ტალღოვან გროვებში გადააგდო წინ. ამის შემდეგ კაბინა თითქმის ვერტიკალურად დაეჯახა კედელს, რომელიც იშლება, მფრინავი დაინახეს, რომელიც გადაცემათა კოლოფის ჯოხს აფართხალებდა პანიკაში, სანამ ბუზივით დაასველებდა საკუთარ საქარე მინას.
  
  შემდეგ პროპელერის პირები მოხვდა... და გატყდა!
  
  მფრინავი ლითონის შუბები ოთახში მკვლელობის ზონას ქმნიდნენ. ექვსფუტიანმა წვერამ ღრიალის ხმა გამოსცა, როცა დრეიკისა და კენედისკენ მიფრინავდა. SAS-ის ყოფილმა ჯარისკაცმა შეძლებისდაგვარად გააბრტყელა თავი და შემდეგ იგრძნო, რომ ყურის ზედა ნაწილი მოეკვეთა, სანამ კვერნამ კენედის სკალპის ნაწილი მოაჭრა და სამი ფუტით ჩაეფლო ყველაზე შორეულ კედელში.
  
  ერთი წუთით გაოგნებული იწვა, შემდეგ უცებ გადააქნია თავი. ვერტმფრენი გაჩერდა და სიჩქარე დაკარგა. მომდევნო მომენტში ის მუზეუმის კედელს დაეშვა, როცა უილ ე.
  
  დრეიკმა დათვალა ოთხი წამი, სანამ მძიმე მეტალის ყრუ კრახი გაისმოდა. მას ერთი წუთი დასჭირდა ოთახის ყურებას. კანადელებმა ნაბიჯები არ გატეხეს, მიუხედავად იმისა, რომ ერთ-ერთი მათგანი როტორის მთავარი პირით იყო გატეხილი. ისინი მიაღწიეს ოთახის მხარეს, ოთხი ბიჭი მძიმე ზურგჩანთებით, პლუს ალისია და ერთი საფარველი მებრძოლი. მათ განალაგეს დაღმავალი ნაწილები.
  
  საშინელება ეწერა გერმანელების სახეებზე, ნიღბებით არ დაფარული. დრეიკმა ვერ შეამჩნია თეთრებში ჩაცმული მამაკაცი და დაინტერესდა, იყო თუ არა ეს მისია მისთვის სარისკო. მან დაინახა, რომ სპეცრაზმი სწრაფად უახლოვდებოდა მათ, შვედებმა დათმეს ძალა, როდესაც ამერიკელები მოვიდნენ.
  
  კანადელები მგლებთან ერთად გარბოდნენ! დრეიკმა ადგომა სცადა, მაგრამ სხეულის აწევა გაუჭირდა, ძლიერ შოკირებული იყო ახლომახლო ცდომითა და საოცარი სცენით.
  
  კენედი დაეხმარა იდაყვის ძლიერად დარტყმით, სანამ ქვემოდან ამოიძრო, დაჯდა და თავიდან მოიწმინდა სისხლი.
  
  "გარყვნილი". იღრიალა მან დაცინვით ბრაზით.
  
  დრეიკმა ხელი ყურთან მიიტანა სისხლდენის შესაჩერებლად. მის თვალწინ, დარჩენილი ხუთი შვედური სპეცრაზმიდან სამმა სცადა კანადელებთან ბრძოლა, როდესაც პირველმა გამოიყენა თავისი შთამომავალი დანგრეული ფანჯრიდან გადახტომისთვის.
  
  მაგრამ ალისია შემობრუნდა, სახეზე მხიარული ღიმილი გადაეშვა და დრეიკი შინაგანად შეკრთა. ის წინ წამოხტა და მათ შორის ზოლები გადაიარა, სასტიკი სიკვდილით დასჯის შავკანიანი ქვრივი, მაღალ გაწვრთნილ ჯარისკაცებს ისე უხრიდა, რომ მათ ძვლები შეუდარებლად დაუმსხვრია და გუნდის განადგურებას თორმეტ წამზე ნაკლები დასჭირდა.
  
  მაშინ სამი კანადელი ჩუმად და ოსტატურად გადმოხტა შენობიდან.
  
  დარჩენილმა კანადელმა ჯარისკაცმა სახურავიდან ცეცხლი გახსნა.
  
  ნიუ-იორკის SWAT-ის გუნდი თავს დაესხა გერმანელებს, უბიძგა ისინი ოთახის უკანა მხარეს, სამის გარდა ყველა დატოვა იქ, სადაც იდგნენ. დანარჩენმა სამმა, მათ შორის მილომ, იარაღი დააგდო და გაიქცა.
  
  დრეიკი შეკრთა, როცა ტირანოზავრმა ბოლოს სული ამოისუნთქა და ძველი ძვლებისა და მტვრის გროვად დაეცა.
  
  კენედიმ დაიფიცა, როდესაც მეოთხე კანადელი გადახტა, რასაც სწრაფად მოჰყვა ალისია. ბოლო ჯარისკაცს თავის ქალაში ესროლეს, როცა ხტომისთვის ემზადებოდა. ის ოთახში დაბრუნდა და ცეცხლმოკიდებულ ნანგრევებს შორის გაიფანტა, შეშლილის ომისა და აპოკალიფსისკენ მისი რბოლის კიდევ ერთი მსხვერპლი.
  
  
  ცხრამეტი
  
  
  
  ᲜᲘᲣ ᲘᲝᲠᲙᲘ
  
  
  თითქმის მაშინვე დრეიკის გონებამ დაიწყო შეფასება და ანალიზი. მილომ გარკვეული დასკვნები გააკეთა ბენზე და პროფესორ პარნევიკზე.
  
  მან თავისი საკანი ამოიღო და შეამოწმა დაზიანებულიყო, სანამ სწრაფ აკრიფეს დააჭერდა.
  
  ტელეფონმა დარეკა და დარეკა. ბენი ამდენ ხანს არ დატოვებდა, არა ბენი...
  
  გული შეეკუმშა. ის ცდილობდა ბენის დაცვას, დაჰპირდა ბიჭს, რომ ყველაფერი კარგად იქნებოდა. Თუ რამე...
  
  ხმამ უპასუხა: "დიახ?" Ჩურჩული.
  
  ბენ? Კარგად ხარ? რატომ ჩურჩულებ?
  
  "მეტი, მადლობა ღმერთს. მამაჩემმა დამირეკა, წავედი სალაპარაკოდ, მერე გავიხედე და დავინახე, როგორ სცემდნენ ეს ორი ავაზაკი პროფესორს. მე მათკენ გავიქეცი და ისინი რამდენიმე სხვასთან ერთად მოტოციკლეტებით წავიდნენ".
  
  "მათ წაიყვანეს პროფესორი?"
  
  "ბოდიში, მეგობარო. მე მას დავეხმარებოდი, თუ შემეძლო. ჯანდაბა მამაჩემი!"
  
  "არა! დრეიკის გული ისევ გამოჯანმრთელდა. "ეს შენი ბრალი არ არის, ბლეიკი. Არაფერს. ამ ბაიკერებს ზურგზე დიდი ზურგჩანთები ჰქონდათ მიბმული?"
  
  "ზოგიერთმა გააკეთა."
  
  "ᲙᲐᲠᲒᲘ. დარჩი იქ."
  
  დრეიკმა ღრმად ამოისუნთქა და ნერვების დამშვიდებას შეეცადა. კანადელები ჩქარობენ. ბენმა მამამისის წყალობით თავი აარიდა საზიზღარ დარტყმას, მაგრამ პროფესორი ღრმა სისულელეში იყო. "მათი გეგმა იყო, რომ აქედან ველოსიპედით გასულიყვნენ", - უთხრა მან კენედის, შემდეგ კი დანგრეულ ოთახს მიმოიხედა. "დალი უნდა ვიპოვოთ. Ჩვენ პრობლემა გვაქვს."
  
  "Მხოლოდ ერთი?"
  
  დრეიკმა გამოიკვლია ზიანი, რომელიც მათ მიაყენეს მუზეუმს. "ეს ნივთი უბრალოდ ძალადობრივად აფეთქდა."
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა დატოვა მუზეუმი მთავრობის თანამშრომლებით გარშემორტყმული. ისინი ცენტრალურ პარკის დასავლეთ შესასვლელთან აწყობდნენ დასადგმელ პოსტს, რომელიც მან შეგნებულად დააიგნორა, როცა მის მოპირდაპირე სკამზე მჯდომი ბენი შენიშნა. ბავშვი გაუჩერებლად ტიროდა. Ახლა რა? კენედი მის გვერდით გაიქცა ბალახის ზოლში.
  
  - ეს კარინია, - ნიაგარას ჩანჩქერივით აევსო თვალები. "მე მას ელფოსტა გავუგზავნე, რომ მეკითხა, როგორ უვლიდა ვალკირიებს და მივიღე... ეს MPEG... საპასუხოდ."
  
  მან ლეპტოპი მოაბრუნა, რათა მათ დაენახათ. ეკრანზე გამოჩნდა პატარა ვიდეო ფაილი, რომელიც უკრავდა განმეორებით. კლიპი დაახლოებით ოცდაათი წამი იყო.
  
  შავ-თეთრ ყინულოვან ჩარჩოზე გამოსახული იყო ბენის დის, კარინის ბუნდოვანი გამოსახულებები, რომლებიც სუსტად იყო ჩამოკიდებული ორი მსუქანი ნიღბიანი მამაკაცის მკლავებში. მუქი ლაქები, რომლებიც მხოლოდ სისხლით შეიძლებოდა ყოფილიყო, შუბლზე და პირის ღრუს ირგვლივ ასველებდა. მესამე კაცმა სახე კამერისკენ ასწია და სქელი გერმანული აქცენტით ყვიროდა.
  
  "მან წინააღმდეგობა გაუწია, პატარა მენიქს, მაგრამ დარწმუნებული იყავი, ჩვენ ვასწავლით, თუ რა სისულელეა ეს მომდევნო რამდენიმე კვირის განმავლობაში!" კაცმა თითი დაუქნია, პირიდან ნერწყვი ამოუვარდა. "შეწყვიტე მათ დახმარება, პატარა ბიჭო. შეწყვიტე მათზე თავდასხმა... სსსსსს... თუ ასე მოიქცევი, მას მშვიდად დააბრუნე" - უსიამოვნო ჩაცინება. "Მეტი ან ნაკლები".
  
  ფრაგმენტმა დაიწყო გამეორება.
  
  - ის მეორე დენია, - თქვა ბენმა. "სურს საკუთარი საბრძოლო ხელოვნების სკოლის გახსნა. არ მეგონა, რომ ვინმეს შეეძლო მისი ცემა, ჩემო - ჩემო უფროს დას.
  
  დრეიკი ბენს ჩაეხუტა, როცა მისი ახალგაზრდა მეგობარი გატეხა. მისი მზერა, რომელიც კენედიმ დაინახა, მაგრამ მისთვის არ იყო განკუთვნილი, სიძულვილით იყო სავსე ბრძოლის ველზე.
  
  
  ოცი
  
  
  
  ᲜᲘᲣ ᲘᲝᲠᲙᲘ
  
  
  აბელ ფრეი, საერთაშორისოდ ცნობილი მოდის დიზაინერი, მულტიმილიონერი და სამარცხვინო 24-საათიანი წვეულების Chateau-La Verein-ის მფლობელი, მედისონ სკვერ გარდენის კულისებში იჯდა და უყურებდა თავის მემამულეებს, როგორ ტრიალებდნენ თავისუფლად გადმოსაწერი პარაზიტებივით, როგორებიც სინამდვილეში იყვნენ.
  
  მზედგომის ან არდადეგების პერიოდში ის მათ უზრუნველყოფდა ალპებში თავისი ფართო სახლის საზღვრებში - ყველაფერი მსოფლიოში ცნობილი მოდელებიდან დაწყებული, განათების მოწყობილობებით და უსაფრთხოების პერსონალით დამთავრებული - წვეულებები კვირების განმავლობაში არ ჩერდებოდა. მაგრამ როდესაც ტური გაგრძელდა და ფრეის სახელი ყურადღების ცენტრში მოექცა, ისინი აწუხებდნენ და წუხდნენ და აკმაყოფილებდნენ მის ყოველ ახირებას.
  
  სცენამ ფორმა მიიღო. კატების ბილიკი ნახევრად იყო აშენებული. მისი განათების დიზაინერი The Garden-ის გუნდთან ერთად მუშაობდა ურთიერთპატივისცემის ჯადოსნური გეგმის შესამუშავებლად: სინქრონიზებული განათებისა და ხმის განრიგი ორსაათიანი შოუსთვის.
  
  ფრეის განზრახული ჰქონდა შეძულებულიყო ეს და ნაბიჭვრებს ოფლიანობა და დაეწყო თავიდან.
  
  სუპერმოდელები გაშიშვლების სხვადასხვა ეტაპზე წინ და უკან მოძრაობდნენ. მოდის ჩვენების კულისებში სასცენო ჩვენების საპირისპირო იყო - ნაკლები მასალა გინდოდათ, მეტი არა - და ამ მოდელებმა - ყოველ შემთხვევაში, ვინც მასთან ერთად ცხოვრობდა ლა ვერენში - იცოდნენ, რომ მან ეს ყველაფერი ადრე მაინც ნახა.
  
  მან ხელი შეუწყო ექსჰიბიციონიზმს. სინამდვილეში, მან მოითხოვა. შიშმა დაამხო ისინი, ეს მხეცები. შიში, სიხარბე და სიძუნწე და ყველა სხვა შესანიშნავი საერთო ცოდვა, რომელიც უბრალო მამაკაცებსა და ქალებს ძალაუფლებისა და სიმდიდრის მფლობელებს მიაჯაჭვა - Victoria's Secret-ის ტკბილეულის გამყიდველებიდან დაწყებული აღმოსავლეთ ევროპის ყინულის ქანდაკებებით და მისი დანარჩენი იღბლიანი მსახურებით - ყოველი ღრიალი სისხლისმსმელი.
  
  ფრეიმ დაინახა, რომ მაილო ქორწინების სხეულებს აჭრიდა. დავინახე, როგორ გაურბოდნენ მოდელები სასტიკ ბრუტს. შინაგანად გაეღიმა მათ აშკარა ამბავს.
  
  მილო კმაყოფილი არ ჩანდა. "იქ, უკან!" მან თავი დაუქნია ფრეის იმპროვიზირებული მობილური ოფისისკენ.
  
  ფრეის სახე გაუმკვრივდა, როცა ისინი მარტო იყვნენ. "Რა მოხდა?"
  
  "რა გვაკლდა, ვერტმფრენი დავკარგეთ. ორ ბიჭთან ერთად გამოვედი იქიდან. მათ ჰყავდათ SWAT, SGG, ის ნაძირალა დრეიკი და კიდევ რამდენიმე ძუ. ჯოჯოხეთი იყო, კაცო. მაილოს ამერიკულმა ინტონაციამ ფაქტიურად დააზარალა ფრეის უფრო კულტურული ყური. ურჩხულმა მას ახლახან უწოდა "კაცი".
  
  "სპლინტერი?"
  
  "დაკარგული იმ შიშველი მეძავისთვის, მაილს." მილომ გაიცინა.
  
  "კანადელებმა გაიგეს?" ფრეიმ გაბრაზებულმა ხელი მოუჭირა სკამის მკლავებს, რის გამოც ისინი დაიხრჩო.
  
  მილომ ვითომ ვერ შეამჩნია, უღალატა შინაგან უსიამოვნებას. ფრეის ეგოიზმი მკერდს ადიდებდა. "გაფუჭებული უსარგებლო ნაბიჭვრები!" ისე ხმამაღლა ყვიროდა მილო აკანკალებული. "თქვენ უსარგებლო ნაძირალებმა წააგეთ ბანაკებული მხედრების თაიგულთან!"
  
  ფრეის ტუჩებიდან ნერწყვი ჩამოუვარდა და მაგიდას აფრქვევდა, რომელიც მათ აშორებდა. "იცი რამდენი ხანი ველოდი ამ მომენტს? Ამჯერად? Და შენ?"
  
  თავი ვერ შეიკავა, ამერიკელ კომანდოს სახეში მუშტი დაარტყა. მილომ თავი გააქნია და ლოყები აუწითლდა, მაგრამ სხვაგვარი რეაქცია არ ჰქონია.
  
  ფრეიმ აიძულა სიმშვიდის უზენაესი კუბიკი მოეცვა იგი. "ჩემი სიცოცხლე, - თქვა მან უდიდესი ძალისხმევით, რაც მან იცოდა, რომ მხოლოდ მაღალი წარმოშობის ადამიანებს შეეძლოთ გაეკეთებინათ, - მიუძღვნა - არა, მიძღვნილი - ამ საფლავის... ამ ღმერთების საფლავის პოვნას. მე გადავიყვან მათ - ცალ-ცალკე - ჩემს ციხესიმაგრეში. მე ვარ მმართველი, - თქვა მან და კარისკენ გაიშვირა ხელი, - და ამ იდიოტების მმართველს არ ვგულისხმობ. მე შემიძლია ხუთი სუპერმოდელი მივიყვანო, რომ ჩემს უმოკლეს დაცვის თანამშრომელს გაურბოდნენ მხოლოდ იმიტომ, რომ იდეა მქონდა. მე შემიძლია კარგ კაცს ჩემს ბრძოლის ასპარეზზე სიკვდილამდე ვაბრძოლო, მაგრამ ეს არ მაქცევს მმართველად. Გესმის?"
  
  ფრეის ხმამ აჩვენა ინტელექტუალური უპირატესობა. მილომ თავი დაუქნია, მაგრამ თვალები ცარიელი ჰქონდა. ფრეიმ ეს სისულელედ მიიღო. ამოისუნთქა.
  
  "აბა, კიდევ რა გაქვს ჩემთვის?"
  
  "ეს". მაილო ფეხზე წამოდგა და ფრეის ლეპტოპის კლავიატურას რამდენიმე წამით ურტყამდა. იყო პირდაპირი არხი, რომელიც ფოკუსირებული იყო ეროვნული ისტორიული ადგილის გვერდით.
  
  "ჩვენ გვყავს ადამიანები, რომლებიც თავს სატელევიზიო ჯგუფად წარმოადგენენ. მათ თვალი ადევნეს დრეიკს, ქალს და ბიჭს, ბენ ბლეიკს. SWAT და ყველა დანარჩენი SGG-ებიც რჩება და ნახე, მე მჯერა, რომ ეს არის, - მან მსუბუქად დააჭირა ეკრანს, უკან დატოვა არასასურველი ოფლის ლაქები და ღმერთმა იცის კიდევ რა, "ეს არის SAS-ის გუნდი".
  
  "გჯერა..." თქვა ფრეიმ. "ცდილობთ მითხრათ, რომ ახლა ჩვენს ხელშია მრავალეთნიკური რასა? და ჩვენ აღარ გვაქვს ყველაზე დიდი რესურსები. " ამოისუნთქა. "არა ის, რომ ეს აქამდე დაგვეხმარა."
  
  მილომ საიდუმლო ღიმილი გაუზიარა უფროსს. "თქვენ იცით, რომ ეს არის."
  
  "დიახ. Თქვენი შეყვარებული. ის ჩვენი საუკეთესო აქტივია და მისი დრო ახლოვდება. კარგი, იმედი ვიქონიოთ, რომ ახსოვს, ვის ანგარიშს უწევს".
  
  "ეს უფრო მეტ ფულს ეხება, რომელსაც ის დაიმახსოვრებს", - თქვა მილომ დიდი გამჭრიახობით.
  
  ფრეის თვალები გაუბრწყინდა და ბოროტი ციმციმი გამოჩნდა მის თვალებში. "ჰმ. არ დავივიწყებ."
  
  "ჩვენ ასევე გვყავს ბენ ბლეიკის და. როგორც ჩანს, ველური კატა. "
  
  "კარგი. გაგზავნე იგი ციხესიმაგრეში. ჩვენ მალე იქ დავბრუნდებით." მან პაუზა გააკეთა. "მოიცადე... მოიცადე... ის ქალი დრეიკთან ერთად. Ვინ არის ის?"
  
  მილომ სახე შეისწავლა და მხრები აიჩეჩა. "Აზრზე არ ვარ".
  
  "კარგი, გაარკვიე!"
  
  მილომ დაურეკა ტელევიზიის ხალხს: "გამოიყენეთ სახის ამოცნობა დრეიკის ქალზე", დაიღრიალა მან.
  
  ოთხი წუთის დუმილის შემდეგ მან მიიღო პასუხი. - კენედი მური, - უთხრა მან ფრეის. "ნიუ-იორკის პოლიციელი".
  
  "დიახ. დიახ, მე არასოდეს მავიწყდება გარყვნილება. განზე გადი, მილო. ნება მომეცით ვიმუშაო".
  
  ფრეიმ სათაური დაგუგლდა და რამდენიმე ლინკს მიჰყვა. ათ წუთზე ნაკლებ დროში მან ყველაფერი იცოდა და ღიმილი ფართო და კიდევ უფრო გარყვნილი გახდა. შესანიშნავი იდეის ჩანასახები მის გონებაში პუბერტატის შემდეგ გაიზარდა.
  
  "კენედი მური, - ვერ აუხსნა მან ქვეითს, - ნიუ-იორკის ერთ-ერთი საუკეთესო იყო. ის ამჟამად იძულებით შვებულებაშია. მან დააკავა ბინძური პოლიციელი და გაგზავნა ციხეში. მისმა ნასამართლობამ განაპირობა იმ ადამიანების გათავისუფლება, რომელთა მსჯავრირებაშიც დაეხმარა, რაც დაკავშირებული იყო მტკიცებულებების გაწყვეტილ ჯაჭვთან". ფრეი შეჩერდა. "რომელი ჩამორჩენილი ქვეყანა განახორციელებს ასეთ სისტემას, მილო?"
  
  "აშშ." მისმა ყაჩაღმა იცოდა, რას ელოდნენ მისგან.
  
  "კარგი, დიდმა ადვოკატმა გაათავისუფლა კაცი, სახელად თომას კალები - "ყველაზე ცუდი სერიული მკვლელი ჩრდილოეთ შეერთებული შტატების ისტორიაში", როგორც აქ ნათქვამია. Ჩემი ჩემი საოცრად უხეშია. მისმინე!
  
  "კალები ხსნის თავის მსხვერპლს თვალებს, სტეპლერის გამოყენებით ქუთუთოსა და შუბლზე აჭერს, შემდეგ ცოცხალ მწერებს ყელში ჩაჰყავს, აიძულებს მათ დაღეჭონ და გადაყლაპონ, სანამ არ მოკვდებიან. ფრეიმ მილოს გაფართოებული თვალებით შეხედა. "მე ვიტყოდი, რომ მაკდონალდსში ჭამას ჰგავს."
  
  მილოს არ გაუღიმა. "ის არის უდანაშაულოების მკვლელი", - თქვა მან. "კომედია არ ერევა მკვლელობას."
  
  ფრეიმ გაუღიმა მას. - უდანაშაულოები მოკალი, არა?
  
  "მხოლოდ მაშინ, როცა ჩემს საქმეს ვაკეთებ. მე ვარ ჯარისკაცი."
  
  "ჰმ, ეს კარგი ხაზია, არა? არ აქვს მნიშვნელობა. დავუბრუნდეთ ჩვენს ამჟამინდელ საქმიანობას. ამ კალებმა გათავისუფლების შემდეგ კიდევ ორი უდანაშაულო მოკლა. მე ვიტყოდი, რომ ეთიკური დოქტრინისა და ბევრი მორალური ღირებულების აშკარა შედეგია, არა მილო? ყოველ შემთხვევაში, ეს კალები ახლა გაქრა".
  
  მაილოს თავი ლეპტოპის ეკრანს მიადო, კენედი მურისკენ. "Კიდევ ორი?"
  
  ახლა ფრეის გაეცინა. "Ჰაჰა. საკმარისად სულელი არ ხარ, რომ ეს არ გაიგო, არა? წარმოიდგინე მისი მწუხარება. წარმოიდგინე მისი აგონია!"
  
  მილომ დაიჭირა და, თავისი ნების საწინააღმდეგოდ, კბილები გამოსცრა, როგორც პოლარული დათვი, რომელიც დღის პირველ დაჭერას წყვეტს.
  
  "Გეგმა მაქვს". ფრეიმ გახარებულმა ჩაიცინა. - ოხ, მე მაქვს გეგმა.
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲔᲠᲗᲘ
  
  
  
  ᲜᲘᲣ ᲘᲝᲠᲙᲘ
  
  
  მობილურ შტაბში ქაოსი სუფევდა. დრეიკი, კენედი და ბენი მიჰყვნენ ტორსტენ დალს და SWAT-ის გაბრაზებულ მეთაურს კიბეებზე და გადალახეს არეულობა. მათ გაიარეს ორი ყურე, სანამ შეჩერდნენ შედარებით სიჩუმეში, რომელიც უზრუნველყოფილია ლითონის ფარდულის ბოლოში მდებარე ნიშით.
  
  "ჩვენ დაგვირეკეს," სპეცნაზის მეთაურმა გაბრაზებულმა დააგდო იარაღი. "დაგვირეკეს და თხუთმეტი წუთის შემდეგ ჩემი სამი ადამიანი დაიღუპა! Რა...?"
  
  "მხოლოდ სამი?" ჰკითხა დალმა. "ექვსი დავკარგეთ. პატივისცემა მოითხოვს, რომ დრო გამოვყოთ..."
  
  "ჯოჯოხეთი პატივისცემით," გაბრაზდა SWAT ბიჭი. "შენ შემოიჭრი ჩემს ტერიტორიაზე, ინგლისურო ნაბიჭვრო. თქვენ ისეთივე ცუდები ხართ, როგორც დაწყევლილი ტერორისტები!"
  
  დრეიკმა ხელი ასწია. "სინამდვილეში, მე ინგლისელი ჯიუტი ვარ. ეს ჯიუტი შვედია".
  
  ამერიკელი გაკვირვებული ჩანდა. დრეიკმა ბენს მხრებზე ხელი მოუჭირა. გრძნობდა ბიჭის კანკალს. "ჩვენ დავეხმარეთ," უთხრა მან SWAT-ის ბიჭს. "ისინი დაეხმარნენ. ეს შეიძლებოდა ბევრად უარესი ყოფილიყო. "
  
  შემდეგ კი, როცა ბედმა ირონიული ჩაქუჩი ჩამოუშვა, შტაბში ტყვიების შემაძრწუნებელი ხმა გაისმა. ყველა იატაკზე დაეცა. აღმოსავლეთის კედელს მეტალის ზარი აეშვა. სროლის დასრულებამდე SWAT-ის მეთაური ადგა. - ტყვიაგაუმტარია, - თქვა მან ცოტათი დარცხვენით.
  
  "ჩვენ უნდა წავიდეთ," დრეიკი ეძებდა კენედის, მაგრამ ვერ იპოვა.
  
  "ცეცხლის ხაზამდე?" თქვა SWAT-ის ბიჭმა. "ვინ ჯანდაბა ხარ?"
  
  "ეს არ არის კომპანია ან ტყვიები, რაც მაწუხებს", - თქვა დრეიკმა. "ეს არის რაკეტამავალი ყუმბარა, რომელიც შეიძლება მალე მოჰყვეს."
  
  პრიუდანსმა ევაკუაცია უკარნახა. დრეიკი დროულად გამოვიდა და დაინახა შავ-თეთრები, რომლებიც ყვირიან იმ მიმართულებით, საიდანაც ტყვიები მოვიდა.
  
  მან ისევ მიმოიხედა გარშემო კენედისთვის, მაგრამ ის თითქოს გაქრა.
  
  შემდეგ მათ შორის უცებ ახალი სახე გამოჩნდა. ბიუროს უფროსი, მისი სამვარსკვლავიანი ნიშნებით ვიმსჯელებთ და თითქოს ეს საკმარისი არ იყო, უკან მიჰყვა, იყო მამაკაცი, რომელსაც პოლიციის კომისრის იშვიათი ხუთი ვარსკვლავი ეცვა. დრეიკმა მაშინვე მიხვდა, რომ ეს ის ბიჭი იყო, ვისთანაც უნდა დალაპარაკებოდა. ტერორიზმთან ბრძოლაში პოლიციის კომისრები იყვნენ დაკავებულნი.
  
  სპეცნაზის მეთაურის რადიომ ყვიროდა: "ყველაფერი გასაგებია. აქ, სახურავზე, არის დისტანციური მართვის იარაღი. ეს ყურადღების გაფანტვაა".
  
  "ნაბიჭვრები!" დრეიკი ფიქრობდა, რომ კანადელები და გერმანელები უფრო და უფრო შორდებიან თავიანთ პატიმრებთან ერთად.
  
  ახალმოსულს მიმართა ტორსტენ დალმა. "თქვენ ნამდვილად უნდა ესაუბროთ ჩემს სახელმწიფო მინისტრს.
  
  "საქმე შესრულებულია", - თქვა კომისარმა. "შენ გადი აქედან."
  
  - არა, მოიცადე, - დაიწყო დრეიკმა და ფიზიკურად აკავებდა ბენს წინსვლისგან. "Თქვენ არ გესმით...."
  
  - არა, არა, - თქვა კომისარმა კბილებში გამოკრული. "Მე არ ვიცი. და მე ვგულისხმობ, თქვენ ტოვებთ აქედან, მიემართებით ვაშინგტონში, DC. Capitol Hill-ს უნდა თქვენი ცალი ბიჭები და იმედი მაქვს, რომ ისინი დიდ ნაწილებად მიიღებენ მას. "
  
  
  * * *
  
  
  ფრენა ოთხმოცდაათი წუთი გაგრძელდა. დრეიკი ღელავდა კენედის იდუმალი გაუჩინარებამდე მის ხელახლა გამოჩენამდე, ზუსტად მაშინ, როცა თვითმფრინავი აფრენას აპირებდა.
  
  გაიქცა სადარბაზოში, სუნთქვაშეკრული.
  
  "მე მეგონა დაგკარგეთ," თქვა დრეიკმა. მან დიდი შვება იგრძნო, მაგრამ ცდილობდა, ეს სულის სიმსუბუქე შეენარჩუნებინა.
  
  კენედიმ არ უპასუხა. ამის ნაცვლად, მან ფანჯარასთან დაიკავა ადგილი, საუბრისგან მოშორებით. დრეიკი ფეხზე წამოდგა გამოსაკვლევად, მაგრამ გაჩერდა, როცა უკან დაიხია, სახე ალაბასტრივით თეთრი ჰქონდა.
  
  სად იყო და რა მოხდა იქ?
  
  ფრენის დროს ზარები და ელ.წერილები არ იყო დაშვებული. არ არის ტელევიზია. გაფრინდნენ ჩუმად; რამდენიმე მცველი მათ ჩარევის გარეშე უყურებდა.
  
  დრეიკს შეეძლო დაეშვა მასზე. SAS ტრენინგს ესაჭიროებოდა ლოდინის საათები, დღეები და თვეები. მომზადებისთვის. დაკვირვებისთვის. მისთვის ერთი საათი შეიძლება გაფრინდეს მილიწამში. ერთ მომენტში მათ შესთავაზეს ალკოჰოლი ამ პატარა პლასტმასის ბოთლებში და დრეიკი ერთ წუთზე მეტხანს ყოყმანობდა.
  
  ვისკი ბრწყინავდა, კატასტროფის ქარვისფერი ამულეტი, მისი არჩეული იარაღი ბოლო დროს, როცა ყველაფერი გართულდა - როცა ელისონი წავიდა. გაახსენდა ტკივილი, სასოწარკვეთა და მაინც მისი მზერა მასზე აჩერებდა.
  
  "აქ არა, მადლობა." ბენი საკმარისად ფხიზლად იყო, რომ ბედია გაუშვა. "ჩვენ მთის ნამის ბიჭები ვართ. Მოიტანე."
  
  ბენმა დრეიკის ამ მდგომარეობიდან გამოყვანაც კი სცადა, ვითომ გიკს. ის დერეფანში გადაიხარა და უყურებდა, როგორ მიბრუნდა მასპინძელი თავის ადგილზე. "ჩვენი ამერიკელი ძმების ჟარგონით, მე ამას დავარტყი!"
  
  სახე გაწითლდა, როცა დიასახლისმა გაკვირვებულმა გადახედა. წამის შემდეგ მან თქვა: "ეს არ არის Hooters-ის გადაცემა, პატარავ."
  
  ბენი ისევ სკამზე ჩაეშვა. "სიგიჟე".
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "გაგიმარჯოს მეგობარო. შენი მუდმივი დამცირება ბედნიერი შეხსენებაა იმისა, რომ შენს ასაკში არასდროს ვყოფილვარ".
  
  "სიგიჟე".
  
  "სერიოზულად, მადლობა."
  
  "არ ინერვიულო".
  
  "და კარინი - ის კარგად იქნება. Გპირდები."
  
  "როგორ შეგიძლია ამის დაპირება, მეთ?"
  
  დრეიკი შეჩერდა. ეს იყო მისი თანდაყოლილი ვალდებულება, დაეხმარა გაჭირვებულებს და არა ჯარისკაცის მკაფიო გადაწყვეტილება.
  
  "ისინი ჯერ არ დააზარალებს მას," - თქვა მან. "და ძალიან მალე ჩვენ გვექნება იმაზე მეტი დახმარება, ვიდრე თქვენ წარმოიდგენთ."
  
  "როგორ იცით, რომ ისინი არ დააზარალებს მას?"
  
  დრეიკმა ამოიოხრა. "კარგი, კარგი, ეს განათლებული ვარაუდია. მისი სიკვდილი რომ უნდოდათ, მაშინვე მოკლავდნენ, არა? განებივრების გარეშე. მაგრამ მათ არ გააკეთეს. Ისე..."
  
  "დიახ?"
  
  "გერმანელებს ის რაღაცისთვის სჭირდებათ. ისინი მას ცოცხლად შეინარჩუნებენ". დრეიკმა იცოდა, რომ მათ შეეძლოთ მისი წაყვანა ცალკე დაკითხვაზე, ან კიდევ უფრო ჩვეულებრივი, დიქტატორ ბოსთან, რომელსაც მოსწონდა ყველა ღონისძიებაზე დომინირება. წლების განმავლობაში დრეიკს უყვარდა ტირანის ეს კონკრეტული ტიპი. მათი ავტორიტარიზმი ყოველთვის აძლევდა კარგ ბიჭებს მეორე შანსს.
  
  ბენმა აიძულა ღიმილი. დრეიკმა იგრძნო, რომ თვითმფრინავმა დაშვება დაიწყო და გონებაში ფაქტების გამეორება დაიწყო. როდესაც მისი პატარა გუნდი დაიშალა, მას მოუწია შემოსვლა და მათი დაცვა.
  
  
  * * *
  
  
  თვითმფრინავიდან ჩამოსვლიდან ორ წუთში დრეიკმა, ბენმა, კენედიმ და დალმა შეაღეს რამდენიმე კარი, წყნარი ესკალატორით, ელეგანტური, სქელი ლურჯ პანელებიანი დერეფნით და ბოლოს მძიმე კარიდან, რომელიც დრეიკმა აღნიშნა, რომ განზრახ ჩაკეტილი იყო. მათ უკან.
  
  ისინი აღმოჩნდნენ პირველი კლასის პირველი კლასის მოსაცდელ ოთახში, ცარიელი, გარდა საკუთარი თავის და რვა სხვა ადამიანისა: ხუთი შეიარაღებული მცველი და სამი კოსტიუმი - ორი ქალი და ერთი მოხუცი კაცი.
  
  მამაკაცი წინ გადადგა. - ჯონათან გეითსი, - თქვა მან რბილად. "თავდაცვის მინისტრი".
  
  დრეიკმა პანიკის მოულოდნელი მოზღვავება იგრძნო. ღმერთო, ეს ბიჭი იყო მეგა-ძლიერი, შესაძლოა მეხუთე ან მეექვსე იყო პრეზიდენტობის რიგში. შვებით ამოისუნთქა და მცველების წინსვლა შენიშნა, შემდეგ კი ხელები გაშალა.
  
  "ყველა მეგობარი აქ არის", - თქვა მან. "ყოველ შემთხვევაში, მე ასე ვფიქრობ."
  
  "მჯერა, რომ მართალი ხარ." თავდაცვის მინისტრი წინ წამოვიდა და ხელი გაუწოდა. "დროის დაზოგვის მიზნით, უკვე ინფორმირებული ვიყავი. შეერთებული შტატები მზად არის და შეუძლია დაეხმაროს. მე აქ ვარ იმისთვის, რომ ხელი შევუწყო... ამ დახმარებას".
  
  ერთმა ქალმა ყველას სასმელი შესთავაზა. შავი თმა ჰქონდა, გამჭრიახი თვალი და ორმოცდაათ წელს გადაცილებული იყო, საკმარისად სქელი შეშფოთების ხაზები ჰქონდა სახელმწიფო საიდუმლოების დამალვას და მცველების იგნორირებას, რომლებიც ლაპარაკობდნენ მათთან დისკომფორტზე.
  
  სასმელებმა ცოტაოდენი ყინული დნება. დრეიკი და ბენი გეითსთან დარჩნენ და დიეტურ სასმელებს სვამდნენ. კენედი ფანჯარასთან მივიდა, ღვინოს ასხამდა და თვითმფრინავებს უყურებდა, თითქოს ფიქრებში იყო ჩავარდნილი. ტორსტენ დალი ევიანთან ერთად კომფორტულ სკამზე ჩაიძირა, რომლის სხეულის ენა არჩეული იყო არასაფრთხის შემცველად.
  
  - ჩემი და, - ჩაილაპარაკა ბენმა. "შეგიძლია დაეხმარო მას?"
  
  "CIA დაუკავშირდა ინტერპოლს, მაგრამ ჩვენ ჯერ არ გვაქვს რაიმე მტკიცებულება გერმანელებთან დაკავშირებით". რამდენიმე წუთის შემდეგ, როდესაც შენიშნა ბენის წუხილი და ძალისხმევა, რომელიც მას დასჭირდა კონგრესის წევრის დასაკავშირებლად, მდივანმა დაამატა: "ჩვენ ვცდილობთ, შვილო. ჩვენ მათ ვიპოვით."
  
  "ჩემმა მშობლებმა ჯერ არ იციან." ბენმა უნებურად დახედა მობილურს. "მაგრამ ამას დიდი დრო არ დასჭირდება..."
  
  ახლა კიდევ ერთი ქალი წამოვიდა წინ, ენერგიული, თავდაჯერებული, ბევრად ახალგაზრდა ნიმუში, რომელიც ყოველმხრივ მოგაგონებდათ მომავალ ყოფილ ქალბატონ სახელმწიფო მდივანს, ნამდვილ მტაცებელს ან, როგორც თავად დრეიკმა უთხრა, ალისია მაილსის პოლიტიკურ ვერსიას.
  
  "ჩემი ქვეყანა არარეალურია, მისტერ დალ, მისტერ დრეიკ. ჩვენ ვიცით, რომ ამ მხრივ ძალიან ჩამოვრჩებით და ვიცით, რა არის ფსონები. თქვენი SAS გუნდი გაწმენდილია ოპერაციისთვის. SGG ასევე. ჩვენ გვყავს დელტას გუნდი მზად დასახმარებლად. უბრალოდ დაამატე რიცხვები..." მან თითები აათამაშა. "კოორდინატები".
  
  "და პროფესორი პარნევიკი?" დალმა პირველად ისაუბრა. "რა ამბებია კანადელებზე?"
  
  - ორდერები გაიცემა, - თქვა მდივანმა ოდნავ მკაცრად. "ეს არის დიპლომატიური სიტუაცია"
  
  "არა!" დაიყვირა დრეიკმა, შემდეგ ამოისუნთქა, რომ დამშვიდებულიყო. "Არა სერ. ეს არასწორი მიდგომაა. ეს რამ დაიწყო... რა?... სამი დღის წინ? დრო აქ ყველაფერია, განსაკუთრებით ახლა. მომდევნო რამდენიმე დღე, - თქვა მან, - არის ის, სადაც ჩვენ ვიგებთ ან ვმარცხდებით.
  
  მდივანმა გეითსმა გაკვირვებული მზერა მიაპყრო მას. "გავიგე, რომ შენში ჯერ კიდევ გყავს ცოტა ჯარისკაცი, დრეიკ. მაგრამ არა ასეთი რეაქციის გამო".
  
  "მე გადავდივარ ჯარისკაცსა და სამოქალაქო პირს შორის, როცა ეს ჯდება," მხრები აიჩეჩა დრეიკმა. "ყოფილი ჯარისკაცის უპირატესობები."
  
  "დიახ. ისე, თუ ეს გაგრძნობინებთ თავს უკეთესად, ორდერები არ დაგვეხმარება. კოლბი ტეილორი კანადის სასახლიდან თანამშრომლების უმეტესობასთან ერთად გაუჩინარდა. ჩემი ვარაუდით, მან ეს დიდი ხნის განმავლობაში დაგეგმა და გადაერთო რაიმე წინასწარ შეთანხმებულ შემთხვევაზე. ძირითადად, ის ოფლაინშია".
  
  დრეიკმა თვალები დახუჭა. "კარგი ამბავია?"
  
  ჩაილაპარაკა ახალგაზრდა ქალმა. "კარგი, ჩვენ გთავაზობთ კონგრესის ბიბლიოთეკის ყველა რესურსს, რათა დაგეხმაროთ თქვენს კვლევაში." თვალები გაუბრწყინდა. "მსოფლიოში ყველაზე დიდი ბიბლიოთეკა. ოცდათორმეტი მილიონი წიგნი. იშვიათი ანაბეჭდები. და მსოფლიო ციფრული ბიბლიოთეკა".
  
  ბენმა ისე შეხედა, თითქოს ახლახან დათანხმდა პრინცესა ლეიას კოსფლეის კონკურსში მონაწილეობას. "ყველა რესურსი? ასე რომ - თეორიულად - შეგიძლიათ გაერკვნენ, რომელი გერმანელია შეპყრობილი სკანდინავიური მითოლოგიით? თქვენ შეგიძლიათ იპოვოთ ტექსტები ოდინისა და ღმერთების ამ საფლავის შესახებ. მასალა, რომელიც არ არის ინტერნეტში?"
  
  - შეგეძლო და ღილაკის დაჭერით, - თქვა ქალმა. "და, თორემ, ჩვენ გვყავს ძალიან ძველი ბიბლიოთეკარები."
  
  ბენს თვალები იმედით გაუბრწყინდა, როცა მატს შეხედა. - იქ წაგვიყვანეთ.
  
  
  * * *
  
  
  კონგრესის ბიბლიოთეკა მათთვის ღია იყო კვირა დილით ძალიან ადრე. განათება, ყურადღებიანი პერსონალი, მსოფლიოს უდიდესი ბიბლიოთეკა, რა თქმა უნდა, შთაბეჭდილება მოახდინა. თავდაპირველად, ადგილის არქიტექტურა და შეგრძნება დრეიკს მუზეუმს აგონებდა, მაგრამ წიგნების კარადებისა და მრგვალი კითხვის აივნების რიგს რომ შეავლო თვალი, მალევე იგრძნო ძველი ისტორიის პატივისცემის ატმოსფერო და მისი განწყობა შეიცვალა გარემოსთან.
  
  სანამ დრეიკმა გარკვეული დრო გაატარა დერეფნებში ხეტიალში, ბენმა დრო არ დაკარგა გამოძიებაში. ის აივანზე შეპარვით გავიდა, ლეპტოპი აიღო და ყავისა და ორცხობილების საძებნელად გაგზავნა მათი შვედი სპეცრაზმის მეთაური.
  
  "მშვენიერი ადგილია", თქვა დრეიკმა, როდესაც ის გარშემო ტრიალებდა. "ვგრძნობ, რომ ნიკოლას კეიჯი ნებისმიერ წუთს შეიძლება გამოჩნდეს."
  
  ბენმა ცხვირის ხიდს მოკიდა ხელი. "არ ვიცი საიდან დავიწყო", აღიარა მან. - ჩემი თავი ბეღელია, მათე.
  
  ტორსტენ დალმა მოაჯირს დაკრა ხელი, რომელიც აივანს აკრავდა. "დაიწყე იმით, რაც იცი", - თქვა მან ოქსფორდის ნასწავლი ტონით. "დაიწყე ლეგენდით."
  
  "მართალია. კარგად ვიცით ეს ლექსი. აქ საკმაოდ ბევრი ნათქვამია, რომ ვინც შეურაცხყოფს ღმერთების საფლავს, დედამიწაზე ჯოჯოხეთის ცეცხლს გააღვივებს. და ეს ცეცხლია, ფაქტიურად. ჩვენი პლანეტა დაიწვება. ჩვენ ასევე ვიცით, რომ ამ ლეგენდას აქვს უნიკალური ისტორიული პარალელები სხვა ღმერთებზე დაწერილ სხვა მონათესავე ლეგენდებთან".
  
  "რაც ჩვენ არ ვიცით, - თქვა დალმა, - რატომ? ან როგორ?"
  
  - ცეცხლი, - მკვეთრად თქვა დრეიკმა. "ბიჭმა ახლახან თქვა ეს."
  
  ბენმა თვალები დახუჭა. დალი იძულებითი ღიმილით მიუბრუნდა დრეიკს. "ამას გონების შტორმი ჰქვია", - თქვა მან. "ფაქტების ანალიზი ხშირად გვეხმარება სიმართლის გამოვლენაში. ვგულისხმობდი როგორ ხდება კატასტროფა. გთხოვთ, ან დაეხმარეთ, ან დატოვეთ. "
  
  დრეიკმა ყავა მოსვა და გაჩუმდა. ორივემ დაკარგა ხალხი და დაიმსახურა სივრცე. მოაჯირთან მივიდა და ირგვლივ მიმოიხედა, წრიული ოთახი დაათვალიერა, აღნიშნა პერსონალისა და ამერიკელი აგენტების პოზიციები. კენედი იჯდა ორ სართულზე ქვემოთ და გააფთრებული ურტყამდა ლეპტოპს, იზოლირებულად... რა?-გაინტერესებდა დრეიკი. დანაშაული? შიში? დეპრესია? მან ყველაფერი იცოდა ამის შესახებ და არ აპირებდა ქადაგების დაწყებას.
  
  ლეგენდა, - თქვა ბენმა, - მიუთითებს, რომ ოდინის საფლავის ერთი შეურაცხყოფა დაიწყებს ცეცხლოვანი მდინარეების დინებას. მე ვიტყოდი, რომ ამის ცოდნა ისეთივე მნიშვნელოვანია, როგორც ყველაფერი სხვა აქ."
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა, როცა მისი ბოლო მოგონებები გაჩნდა. ცეცხლის მდინარეები? მან დაინახა.
  
  Მაგრამ სად?
  
  "Რატომ თქვი ეს?" ჰკითხა მან. "ცეცხლოვანი მდინარეები?"
  
  "არ ვიცი. შეიძლება იმიტომ, რომ დავიღალე გამეორებით "ჯოჯოხეთი აფრქვევს" და "აღსასრული ახლოა". თავს ჰოლივუდური ფილმის თრეილერად ვგრძნობ".
  
  - მაშ, თქვენ წახვედით ცეცხლოვან მდინარეებზე? - წარბი ასწია დალმა, - ლავავით?
  
  - არა, მოიცადე, - თითები დაუქნია დრეიკმა. "დიახ! სუპერვულკანი! ისლანდიაში, არა?" დასტურისთვის მან შვედს შეხედა.
  
  "ნახე, მხოლოდ იმიტომ, რომ სკანდინავიელი ვარ, არ ნიშნავს რომ ვარ..."
  
  "დიახ". ამ დროს თავდაცვის მდივნის უმცროსი თანაშემწე ახლომდებარე წიგნის კარადის უკნიდან გამოჩნდა. "ისლანდიის სამხრეთ-აღმოსავლეთ მხარეს. მთელმა მსოფლიომ იცის ამის შესახებ. ახალი სამთავრობო კვლევის წაკითხვის შემდეგ, ვფიქრობ, რომ ეს უკვე მეშვიდე სუპერვულკანია.
  
  "ყველაზე ცნობილი არის Yellowstone Park", - თქვა ბენმა.
  
  "მაგრამ წარმოადგენს თუ არა სუპერვულკანი ასეთ საფრთხეს?" ჰკითხა დრეიკმა. "ანუ ეს მხოლოდ ჰოლივუდის კიდევ ერთი მითია?"
  
  ბენმა და მდივნის თანაშემწემ თავი დაუქნია. "ტერმინი "სახეობათა გადაშენება" არ არის გადაჭარბებული ამ კონტექსტში", - თქვა ასისტენტმა. "კვლევა გვეუბნება, რომ ორი წინა სუპერვულკანის ამოფრქვევა ემთხვევა ორ უდიდეს მასობრივი გადაშენების მოვლენას, რომელიც ოდესმე მომხდარა ჩვენს პლანეტაზე. მეორენი, რა თქმა უნდა, დინოზავრები არიან".
  
  "რამდენი დამთხვევაა?" ჰკითხა დრეიკმა.
  
  "ისე ახლოს, რომ ერთხელაც რომ მომხდარიყო, გაგიკვირდებათ. მაგრამ ორჯერ? მოდით..."
  
  "სიგიჟე".
  
  ბენმა ხელები ჰაერში ასწია. "აჰა, ჩვენ აქ ვშორდებით. რაც ჩვენ გვჭირდება არის ოდინის ჩატვირთვა შიშით". მან ეკრანზე რამდენიმე სახელი გამოყო. "ეს, ეს და ვაი, რა თქმა უნდა, ეს. ვოლუსპა - სადაც ოდინი საუბრობს მხილველთან შეხვედრების შესახებ".
  
  "ვიზიტები?" დრეიკმა ღრიანცალა. "ვიკინგ პორნო, ჰა?"
  
  ასისტენტი ბენზე დაიხარა და რამდენიმე ღილაკს დააჭირა, პაროლი შეიყვანა და სტრიქონი აკრიფა. მისი შარვლის კოსტუმი კენედის კოსტუმის საპირისპირო იყო, გემოვნებით შექმნილი მისი ფიგურის ხაზგასმა, ვიდრე დამალვა. ბენს თვალები გაუფართოვდა, მისი პრობლემები წამიერად დავიწყებას მიეცა.
  
  დრეიკმა ტუჩებით თქვა: "დაკარგული ნიჭი".
  
  ბენმა მას შუა თითი ზუსტად მაშინ მიადო, როცა თანაშემწე წამოდგა. საბედნიეროდ მან არ დაინახა იგი. "მათ თქვენთან ხუთ წუთში მოგიყვანთ", - თქვა მან.
  
  - გმადლობთ, ქალბატონო. დრეიკი ყოყმანობდა. "ბოდიში, მე არ ვიცი შენი სახელი."
  
  "დამიძახე ჰეიდენი", - თქვა მან.
  
  წიგნები რამდენიმე წუთის შემდეგ ბენის გვერდით მოათავსეს და მან მაშინვე აირჩია ვოლუსპა ერქვა.ადამიანის მსგავსად გადაფურცლა გვერდები; როგორც ცხოველი, რომელსაც სისხლის სუნი ასდის. დალმა სხვა ტომი აირჩია, დრეიკმა მესამე. ჰეიდენი ბენის გვერდით იჯდა და ტექსტს მასთან ერთად სწავლობდა.
  
  შემდეგ ბენმა დაიყვირა: "ევრიკა, მე მაქვს! ბმული აკლია. ეს ჰეიდია! ჯანდაბა ჰეიდი! ეს წიგნი მოყვება - და მე მოვიყვან "ოდინის საყვარელი მნახველის - ჰეიდის მოგზაურობას".
  
  "როგორც საბავშვო წიგნში?" დალს, როგორც ჩანს, სკოლის დღეები ახსოვდა.
  
  დრეიკი უბრალოდ გაკვირვებული ჩანდა. "ა? მე უფრო ჰაიდი კლუმის ტიპის ბიჭს ვგავარ".
  
  "დიახ, საბავშვო წიგნი! მე მჯერა, რომ ჰეიდის ლეგენდა და მისი მოგზაურობის ისტორია წლების განმავლობაში უნდა განვითარდეს სკანდინავიური საგიდან სკანდინავიურ მითებამდე და შემდეგ მწერალმა შვეიცარიიდან გადაწყვიტა ზღაპარი გამოეყენებინა საბავშვო წიგნისთვის.
  
  "კარგი, რას ამბობს?" დრეიკმა იგრძნო, რომ მისი გული აჩქარდა.
  
  ბენმა წამით წაიკითხა. "ოჰ, ეს ბევრს ამბობს," განაგრძო მან ნაჩქარევად. "ეს ყველაფერი კარგად ამბობს."
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲝᲠᲘ
  
  
  
  ვაშინგტონი, DC
  
  
  კენედი მური იჯდა და უყურებდა კომპიუტერის ეკრანს, ვერაფერს ხედავდა და ფიქრობდა, რომ როდესაც სიცოცხლეს ქუსლქვეშ აჭმევ, ეს ძირითადად მხოლოდ ჩოგბურთის ბურთია, რომელსაც ოსტატი მანიპულირებს. უკან მცირე შემობრუნებამ შეცვალა შენი ბედი, რაღაც მოულოდნელმა შემობრუნებამ თვითგანადგურების სპირალში ჩაგაგდო, შემდეგ სწრაფმა მოგზაურობამ რამდენიმე დღემ დაგაბრუნა თამაშში.
  
  მან თავი ამაღლებულად იგრძნო ნიუ-იორკში მიმავალ გზაზე, კიდევ უფრო უკეთესად მუზეუმის სიგიჟის შემდეგ. ის კმაყოფილი იყო საკუთარი თავით და შესაძლოა ცოტათი კმაყოფილიც კი მეთ დრეიკით.
  
  რა გარყვნილი, უთხრა თავის თავს. მაგრამ მერე ვინმემ ერთხელ არ თქვა, რომ დიდი სირთულიდან დიდი პროგრესი მოდის? Რაღაც მაგდაგვარი.
  
  პროფესორი მაშინ გაიტაცეს. ბენ ბლეიკის და გაიტაცეს. და კენედი მტკიცედ გაემართა ამ მობილური შტაბისკენ, თავი პირდაპირ და ისევ თამაშში ჩაძირული, მისი გონება კონცენტრირებული იყო არეულობის დალაგებაზე.
  
  შემდეგ, როცა კიბეებზე ავიდა, ლიპკინდი მატერიალიზდა ხალხისგან და უცებ შეაჩერა.
  
  "კაპიტანი?"
  
  "გამარჯობა მურ. Უნდა ვილაპარაკოთ ".
  
  "შედით შიგნით", - ანიშნა კენედიმ შტაბისკენ, "ჩვენ შეგვიძლია გამოვიყენოთ თქვენი დახმარება."
  
  "აჰ, უჰ. არა. ეს არ არის მუზეუმზე, მურ. კრეისერი იმ მხარესაა".
  
  ხალხში გადაინაცვლა, დაძაბული ზურგი ახლა მას ჩუმ ბრალდებასავით უყურებდა. კენედის უნდა ეჩქარა, რომ დაეწია.
  
  "რა... რა მოხდა, კაპიტანო?"
  
  "შედით."
  
  კრეისერი ცარიელი იყო ორივეს გარდა. ქუჩის ხმაური გაქრა, სამყაროს დამანგრეველი მოვლენები გარეთ ახლა უფრო შორს არის ჩაკეტილი, ვიდრე წვეულებაზე მიმავალი სოციალისტის ღირსება.
  
  კენედი ნახევრად მოტრიალდა თავის ადგილზე, რათა ლიპკინდს შეხედა. "ნუ მეტყვი... გთხოვ, არ მითხრა..." ყელში ამოვარდნილმა სიმსივნემ ლიპკინდს მკაცრი გამომეტყველება დაკარგა და ყველაფერი უთხრა მანამ, სანამ სიტყვები ტუჩებს არ დატოვებდა.
  
  მაგრამ დაეცნენ და ყოველი სიტყვა მის ისედაც გაშავებულ სულში შხამის წვეთი იყო.
  
  "კელებმა ისევ დაარტყა. ერთი თვე გვქონდა დაგვიანება - შემდეგ გუშინ საღამოს დაგვირეკეს. გოგო... აჰ... გოგო ნევადადან, - ხმა აუკანკალდა. "ახალი ქალაქში. Სტუდენტი."
  
  "არა. გთხოვ..."
  
  "მინდოდა ახლავე გცოდნოდათ, სანამ ვირთხის სისულელეს გაიგონებთ."
  
  "არა".
  
  - ბოდიში, მურ.
  
  "მინდა დავბრუნდე. ნება მომეცით დავბრუნდე, ლიპკინდ. Შემომიშვი. "
  
  "Ვწუხვარ".
  
  "Მე შემიძლია დაგეხმარო. ეს ჩემი საქმეა. Ჩემი ცხოვრება."
  
  ლიპკინდი ქვედა ტუჩს კბენდა, რაც სტრესის აშკარა ნიშანი იყო. "Ჯერ არა. რომც მინდოდეს, ხელისუფლება არ დაამტკიცებდა. Შენ იცი ეს."
  
  "უნდა? როდიდან შემიძლია ვიცოდე პოლიტიკოსების აზრები? პოლიტიკაში ყველა ნაბიჭვარია, ლიპკინდი და როდიდან დაიწყეს სწორი ქცევა? "
  
  - შენ მიმიხვდი, - ლიპკინდის ღრიალმა უღალატა მის გულს. "მაგრამ ბრძანებები, როგორც ამბობენ, ბრძანებებია. და ჩემი არ შეცვლილა. "
  
  "ლიპკინდ, ეს... მანადგურებს".
  
  მშრალად გადაყლაპა. "მიეცით დრო. Დაბრუნდები".
  
  "მე არ ვარ ის, ვინც ზრუნავს, ჯანდაბა! ესენი არიან მისი საბრალო მსხვერპლი! მათი ოჯახები!"
  
  "მეც ასე ვფიქრობ, მურ. Დამიჯერე."
  
  ცოტა ხნის შემდეგ მან ჰკითხა: "სად?" ეს იყო ყველაფერი, რაც მას შეეძლო, ყველაფერი, რაც შეეძლო ეთხოვა, ყველაფერი რაც შეეძლო ეფიქრა.
  
  "მური. აქ არ მოგიწევთ რაიმე სასჯელის გადახდა. შენი ბრალი არ არის, რომ ეს ფსიქო ფსიქო ფსიქოა."
  
  "სად?" Ვიკითხე.
  
  ლიპკინდმა იცოდა რა სჭირდებოდა და ადგილი უთხრა.
  
  
  * * *
  
  
  ღია სამშენებლო მოედანი. Ground Zero-ს სამხრეთით სამი ბლოკი. დეველოპერმა სახელად Silke Holdings.
  
  კენედიმ ოც წუთში იპოვა დანაშაულის ადგილი, ღია შენობის მეოთხე სართულზე ფრიალი ფირი შენიშნა და ტაქსი გააგზავნა. შენობის წინ იდგა და სულელური თვალებით უყურებდა. ადგილი მიტოვებული იყო - ჯერ კიდევ აქტიური დანაშაულის ადგილი - მაგრამ შაბათი გვიანი იყო და ინციდენტი ერთ დღეზე მეტი იყო.
  
  კენედიმ ნანგრევები დაარტყა, შემდეგ კი სამშენებლო მოედანზე გავიდა. იგი ღია ბეტონის კიბეებით ავიდა შენობის გვერდითი კედლით მეოთხე სართულზე და ბეტონის ფილაზე.
  
  ძლიერმა ქარმა დაარტყა მისი ფხვიერი ბლუზა. თმები მტკიცე ლენტით უკან რომ არ დაევარცხნა, მამაკაცის პატრონივით დატრიალდებოდა. მის წინ ნიუ-იორკის სამი ხედი გაიხსნა, რამაც თავბრუსხვევა გამოიწვია - მდგომარეობა, რომელიც მას მთელი ცხოვრება ჰქონდა, მაგრამ, უცნაურად საკმარისია, მხოლოდ ახლა გაახსენდა.
  
  და მაინც ის ავიდა იგდრასილზე, მსოფლიო ხეზე.
  
  მაშინ არავითარი თავბრუსხვევა.
  
  ეს მას ოდინის საქმეს და განსაკუთრებით მეტ დრეიკს ახსენებდა. მას სურდა მასთან, მასთან დაბრუნება, მაგრამ დარწმუნებული არ იყო, რომ გამბედაობა ჰქონდა.
  
  მან გადალახა მტვრიანი ფილა, თავიდან აიცილა ნანგრევების გროვა და კონტრაქტორების ხელსაწყოები. ქარმა მკლავებზე, შარვალზე მიიჭირა, რის შედეგადაც ისინი ჭარბი მასალის შეშუპებას იწვევდა. ის გაჩერდა არც ისე შორს იქიდან, სადაც ლიპკინდმა ცხედრის მდებარეობა აღწერა. პოპულარული ტელევიზიისგან განსხვავებით, სხეულებს ცარცით არ აწერენ - იღებენ ფოტოებს, შემდეგ მათი ზუსტი მდებარეობა იზომება სხვადასხვა ფიქსირებული წერტილიდან.
  
  ნებისმიერ შემთხვევაში, მას უბრალოდ სჭირდებოდა გარშემო ყოფნა. დაიხარე, დაედე მუხლებზე, დახუჭე თვალები და ილოცე.
  
  და ეს ყველაფერი უკან დაბრუნდა. როგორც ეშმაკის ზეციდან დაცემა. როგორც მთავარანგელოზის შექმნა, ყველაფერი გაბრწყინდა მის გონებაში. იმ მომენტში, როდესაც მან დაინახა ჩაკ უოკერი, რომელიც ჯიბეში იღებდა ბინძურ ფულს. მოსამართლის ჯოხის ხმა მის დანაშაულს აცხადებდა. მისი კოლეგების მკვდარი მზერა, უხამსი ნახატები, რომლებიც გამოჩნდა მის სათავსოზე, მიმაგრებული მისი მანქანის კაპოტზე, მიმაგრებული მისი ბინის კარზე.
  
  წერილი, რომელიც მან მიიღო სერიული მკვლელისგან, სადაც მადლობა გადაუხადა მას დახმარებისთვის.
  
  მას სჭირდებოდა მონანიება ახალი მკვლელობისთვის, რომელიც დაეხმარა თომას კალებში.
  
  მას სჭირდებოდა მიცვალებულთა და მგლოვიარეთა პატიება.
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲡᲐᲛᲘ
  
  
  
  ვაშინგტონი, DC
  
  
  - ეს უფრო გამომჟღავნებელია, ვიდრე ბრიტნი, - აჩქარდა სიტყვები ბენმა და აღელვება შეიკავა. "აქ ნათქვამია: "სანამ ის მსოფლიო ხეზეა, ვოლვა უხსნის ოდინს, რომ მან იცის მისი მრავალი საიდუმლო. რომ მან ცოდნის ძიებაში თავი იგდრასილზე შესწირა. რომ ცხრა დღე და ცხრა ღამე იმარხულა იმავე მიზნით. ის ეუბნება მას, რომ იცის სად იმალება მისი თვალები და როგორ გასცა ისინი უფრო მეტი ცოდნის სანაცვლოდ".
  
  - ერთი ბრძენი, - შეაწყვეტინა დალმა. "პარნევიკმა თქვა, რომ იგი ყოველთვის ითვლებოდა ყველაზე ბრძენად ყველა ღმერთს შორის."
  
  დრეიკმა ჩაილაპარაკა: "არასოდეს გონივრულია შენი საიდუმლოების გამხელა ქალისთვის".
  
  ბენმა თვალები გაახილა მისკენ. "მსოფლიო ხეზე ცხრა დღე და ცხრა ღამე იმარხულა, მხრებში შუბით გახვრეტილი, როგორც ქრისტე ჯვარზე. ჰეიდი ამბობს, რომ დელირიუმში ოდინმა უთხრა, სად იმალებოდნენ მისი თანამგზავრები. და სად იყო დამალული მისი ფარი. და რომ მისი შუბი იქ უნდა დარჩეს. და რომ მას სურდა, რომ გაეფანტა მისი თანამგზავრები - მისი ნაწილები - და მისი ცხედარი საფლავში ჩაეტანა.
  
  ბენმა დრეიკს გაუღიმა, თვალები გაფართოებული. "შეიძლება არ დავასრულო ლეგენდარული კლიტორის ძებნა, ჩემო მეგობარო, მაგრამ ჩემი საქმე აქ დასრულებულია".
  
  მერე ბენს გაახსენდა სად იყო და მის გვერდით მდგარი ქალი. ცხვირის ხიდს მოჰკიდა ხელი. "ჯანდაბა და სისულელე."
  
  დალს ქუთუთო არ დაუკრა. "რამდენადაც მე ვიცი - და ეს ეხება მხოლოდ იმას, რისი მოსმენაც მჭირდა პარნევიკის ლექციის დროს - ვოლვოები, ისევე როგორც ეგვიპტური ფარაონები, ყოველთვის დაკრძალეს ყველაზე მდიდარ საფლავებში, რომელთა გვერდით ბევრი ღირებული ნივთი იყო. ცხენები, ვაგონები, საჩუქრები შორეული ქვეყნებიდან".
  
  ჰეიდენი თითქოს ღიმილს მალავდა. "თუ თქვენს მთელ ისტორიას ლოგიკურად მივყვებით, მისტერ ბლეიკ, მაშინ მე მჯერა, რომ ჰეიდის ეგრეთ წოდებული მოგზაურობა რეალურად არის ახსნა იმისა, თუ სად იყო მიმოფანტული ან დამალული ოდინის ყველა ნაჭერი".
  
  "დამირეკე... ბენ. დიახ, ბენ. და დიახ, თქვენ მართალი ხართ. Რა თქმა უნდა."
  
  დრეიკი მეგობარს დაეხმარა. "არა ის, რომ ახლა ამას აქვს მნიშვნელობა. ყველა ნაწილი ნაპოვნია, გარდა ვალკირიებისა და..." - შეჩერდა.
  
  -თვალები - თქვა ბენმა მჭიდრო ღიმილით. "თუ ჩვენ ვიპოვით თვალებს, ჩვენ შეგვიძლია შევაჩეროთ ეს და მივიღოთ გარკვეული ცვლილება კარინისთვის."
  
  დრეიკი, დალი და ჰეიდენი დუმდნენ. საბოლოოდ დრეიკმა თქვა: "ვალკირიებიც იქ უნდა იყოს სადმე, ბლეკი. შეგიძლიათ გაიგოთ სად აღმოაჩინეს? უნდა არსებობდეს ძველი გაზეთი ან რაღაც მსგავსი".
  
  "ჰაიდიმ გამოიგონა ლეგენდა რაგნაროკზე", - ჯერ კიდევ ფიქრობდა ბენი, რომელიც დაკარგა თავის კვლევაში. "რაგნაროკში სიკვდილამდე უნდა ესწავლებინა".
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია დალს და ჰეიდენს განზე. - ვალკირიები, - უთხრა მათ. "გახსოვს ინფორმაციის სრული ნაკლებობა და, შესაბამისად, შესაძლო კრიმინალური ასპექტი? არის თუ არა იმის შანსი, რომ ინტერპოლი გაერთიანდეს CIA-სთან და გაუშვას იგი?"
  
  "მე ვაპირებ ამის უფლებას ახლავე", - თქვა ჰეიდენმა. "და მე გავაგრძელებ გამოძიებას, რომელიც ჩვენმა IT სპეციალისტებმა ჩაატარეს გერმანელებთან დაკავშირებით. როგორც შენი საყვარელი პატარა მეგობარი თითქმის ამბობს - ელექტრონულმა ბილიკებმა მათკენ უნდა მიგვიყვანოს".
  
  "საყვარელი?" დრეიკმა გაუღიმა მას. "ის უფრო მეტია. ჩაერთეთ ფოტოგრაფიაში. ჯგუფში ვოკალისტი. ოჯახის კაცი და..." - აიჩეჩა მან მხრები, - დიახ... მეგობარო.
  
  უფრო ახლოს მიიწია, თქვა: "მას შეუძლია ჩემი სურათის გადაღება ნებისმიერ დროს", შემდეგ მსუბუქად ჩაიცინა და წავიდა. დრეიკი მას მიჰყვა, დაბნეული და ამავდროულად სასიამოვნოდ გაკვირვებული. ის ცდებოდა მის მიმართ. ღმერთო, მისი წაკითხვა უფრო რთული იყო, ვიდრე კენედი.
  
  დრეიკი ამაყობდა ხალხის გაგების უნარით. გაცურდა? წლების განმავლობაში საჯარო სამსახურმა მას რბილი სხეული გახადა?
  
  ხმა ჩაესმა ყურში და გული აუჩქარა. "Ეს რა არის?" Ვიკითხე.
  
  კენედი!
  
  "შტი!" გადახტა და ცდილობდა ჰაერში მისი პატარა ნახტომი კიდურების ნორმალურ ცემად შენიღბოდა.
  
  ნიუ-იორკელმა პოლიციელმა წიგნივით წაიკითხა. "მე გამიგია, რომ SAS არასოდეს ყოფილა ჩასაფრებული მტრის ტერიტორიაზე. ვფიქრობ, შენ არასოდეს ყოფილხარ ამ გუნდის წევრი, არა?"
  
  "Რა არის რა?" დაუსწრებლად იკითხა ბენმა და მის კითხვას უპასუხა.
  
  "ეს?" კენედი წინ დაიხარა და მონიტორის გვერდზე დააჭირა და ხელნაწერ სიმბოლოების გროვას შორის დამალულ პაწაწინა ხატზე მიუთითა.
  
  ბენმა შუბლი შეჭმუხნა. "არ ვიცი. სურათზე გამოსახულ ხატს ჰგავს.
  
  როცა კენედი გაისწორა, თმა გათავისუფლდა ბაფთებისგან და მხრებზე გადაიყარა. დრეიკი უყურებდა მათ კასკადს მის ზურგამდე.
  
  "Ვაუ. ეს ძალიან ბევრი თმაა."
  
  "შენ შეგიძლია ამის გაკეთება, საზიზღარი."
  
  ბენმა ორჯერ დააწკაპუნა სურათის ხატულაზე. ეკრანი გადაიქცა ტექსტად, მისი თამამი სათაური თვალსაჩინოა. ოდინი და მხედველი, რაგნაროკის დროს გაფორმებული. და მის ქვეშ არის განმარტებითი ტექსტის რამდენიმე ძველი სტრიქონი.
  
  ლორენცო ბაკეს ეს ნახატი 1795 წელს, ჩამორთმეული ჯონ დილინჯერის კერძო კოლექციიდან 1934 წელს, ითვლება, რომ დაფუძნებულია ძველ ნახატზე და აჩვენებს ნორვეგიელი ღმერთის ოდინის თანამგზავრებს, რომლებიც სპეციალურად იყო გამოსახული იმ ადგილზე, სადაც ოდინი გარდაიცვალა. , მითიური ბრძოლის ველი რაგნაროკი . მისი საყვარელი მხილველი უყურებს ამას და ტირის.
  
  უსიტყვოდ, ბენმა ისევ დააჭირა და სურათი მათ თვალწინ გაუჩნდა.
  
  "Ღმერთო ჩემო!" ბენმა ჩაილაპარაკა. "Ყოჩაღ."
  
  კენედიმ თქვა: "ეს არის გეგმა... როგორ მოვაწყოთ ნაწილები."
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲝᲗᲮᲘ
  
  
  
  ვაშინგტონი, DC
  
  
  "მოდით გავაკეთოთ რამდენიმე ასლი." ყოველთვის ფრთხილმა დრეიკმა რამდენიმე სწრაფი კადრები გადაიღო თავისი ტელეფონით. ბენმა ასწავლა მას ყოველთვის ხელთ ჰქონოდა კარგი, მომუშავე კამერა და ეს იყო ფულის მოულოდნელი ფლანგვა. "ახლა მხოლოდ ვალკირიები, თვალები და რაგნაროკის რუკა გვჭირდება." ის მოულოდნელად გაჩერდა, მეხსიერების ნატეხით გაჭედილი.
  
  ბენმა ჰკითხა: "რა?"
  
  "Დარწმუნებული არ ვარ. სისულელე. მეხსიერება. შესაძლოა, ის, რაც ბოლო დღეებში ვნახეთ, მაგრამ იმდენი ვნახეთ, რომ ვერ შევამცირებ".
  
  დალმა თქვა: "კარგი, დრეიკ. ალბათ მართალი იყავი. შესაძლოა, თანამედროვე დილინჯერს აქვს საკუთარი საინტერესო კერძო კოლექცია".
  
  - აქ ნახე, - განაგრძო ბენმა კითხვა. "აქ ნათქვამია, რომ ეს ნახატი უნიკალურია, ფაქტი, რომელიც არ განხორციელებულა 1960-იანი წლების დასაწყისამდე, რის შემდეგაც იგი შეიტანეს სკანდინავიური მითოლოგიის გამოფენაში და გაგზავნეს მოკლე მსოფლიო ტურნეში. ამის შემდეგ, ინტერესის შემცირების გამო, ნახატი მუზეუმის სარდაფში ჩაკეტეს და... კარგი, დავიწყებას მიეცა. დღემდე".
  
  "კარგი საქმეა, ჩვენთან პოლიციელი მოვიყვანეთ." დრეიკი ცდილობდა კენედის თვითშეფასების ამაღლებას, ჯერ კიდევ არ იყო დარწმუნებული, სად იყო მისი თავი ნიუ-იორკის შემდეგ.
  
  კენედიმ თმის შეკვრა დაიწყო, შემდეგ კი ყოყმანობდა. ცოტა ხანში მან ხელები ჯიბეებში ჩაიწყო, თითქოს მათ ჩაბმას ცდილობდა. დრეიკმა მხარზე ხელი მოხვია. "მაშ, როგორ უნდა წახვიდე, აიღო ეს ნახატი და მოიტანო აქ. შეიძლება იქ იყოს რაღაც ისეთი, რასაც ფოტოზე ვერ ვხედავთ. მე და ჩემი ძველი მეგობარი დალი ვაპირებთ შევისწავლოთ ხელოვნების შეგროვების ბნელი მხარე. შეანჯღრიეთ ხეები". ის შეჩერდა, გაიღიმა. "მეტი ხეები"
  
  კენედიმ წასვლის წინ დაიღრიალა.
  
  დალმა მოჭუტული თვალებით შეხედა. "Ისე. საიდან დავიწყოთ?
  
  "ჩვენ დავიწყებთ ვალკირიებით", - თქვა დრეიკმა. "როდესაც ჩვენი მეგობრული მუნჩკინი გვეტყვის სად და როდის იპოვეს ისინი, ჩვენ შეგვიძლია ვცადოთ მათი თვალყურის დევნება."
  
  "დეტექტიური მუშაობა?" ჰკითხა დალმა. "მაგრამ თქვენ უბრალოდ გაგზავნეთ ჩვენი საუკეთესო დეტექტივი."
  
  "ახლა მას ფიზიკურად სჭირდება ყურადღების გაფანტვა და არა ფსიქიკურად. ის საკმაოდ ნაცემია."
  
  ბენმა ჩაილაპარაკა. "კარგი ვარაუდი, მეთ. ვალკირიები სხვა დიდ საგანძურთან ერთად აღმოაჩინეს ვიკინგების მხილველის, ვოლვას სამარხში, 1945 წელს შვედეთში.
  
  "ჰაიდის საფლავი?" დრეიკმა გარისკა.
  
  "ეს უნდა ყოფილიყო. კარგი გზაა ერთი ნაწილის დამალვისთვის. სთხოვე შენს მემამულეებს, სიკვდილის შემდეგ ეს შენთან ერთად დამარხონ".
  
  "გააკეთე ეს სტატია სხვა კომპიუტერს." დრეიკი და დალი უხერხულად ისხდნენ ერთმანეთის გვერდით.
  
  დრეიკმა იცოდა, რომ საათი ისევ წიკწიკებდა. კარინისთვის. პარნევიკისთვის. მათი მტრებისთვის და მთელი მსოფლიოსთვის. მან გააფთრებით დაარტყა მანქანას, გადიოდა მუზეუმის არქივს და ცდილობდა გაერკვია, როდის გაუჩინარდნენ ვალკირიები ინვენტარიდან.
  
  "ეჭვობთ, რომ ვინმე მუშაობს შიგნიდან?" დალი მაშინვე მიხვდა, სად მიდიოდა.
  
  "საუკეთესო ვარაუდი არის დაბალანაზღაურებადი მუზეუმის დაცვის თანამშრომელი ან ხაფანგში ჩარჩენილი კურატორი... რაღაც მსგავსი. ისინი დაელოდნენ სანამ ვალკირიები შესაძლოა საცავში დაქვეითდნენ და შემდეგ ჩუმად გაათავისუფლეს ისინი. ამას არავინ აცნობიერებს წლების განმავლობაში, თუ საერთოდ. "
  
  - ან ყაჩაღობა, - მხრები აიჩეჩა დალმა. "ღმერთო, კაცო, ჩვენ სამოც წელზე მეტი გვაქვს ამის გასარკვევად." ის საქორწინო ბეჭედს შეეხო, რაც ბიბლიოთეკაში შევიდნენ. დრეიკი წამით შეჩერდა. "ცოლი?"
  
  "და ბავშვები".
  
  "გენატრება ისინი?"
  
  "Ყოველ წამს".
  
  "კარგი. იქნებ სულაც არ ხარ ის ჯიგარი, როგორიც მე მეგონა."
  
  "ჯანდაბა შენ, დრეიკ."
  
  "მეტი მსგავსი. ძარცვას ვერ ვხედავ. მაგრამ ნახეთ აქ - The Valkyries წავიდა ტურნეში 1991 წელს, როგორც შვედეთის Heritage Foundation-ის საზოგადოებასთან ურთიერთობის კამპანიის ნაწილი. 1992 წლისთვის ისინი აკლდნენ მუზეუმის კატალოგს, რას გეუბნებათ ეს?
  
  დალმა ტუჩები მოკუმა. "გასტროსთან დაკავშირებულმა ვინმემ გადაწყვიტა მათი მოპარვა?"
  
  "ან... ვინმემ, ვინც მათ ტურზე შეხედა, გაარკვია!"
  
  "კარგი, ეს უფრო სავარაუდოა." დალს თავი დაუქნია. "მაშ სად წავიდა ტური?" მისი თითები ეკრანს ოთხჯერ დააკაკუნა. "ინგლისი. ᲜᲘᲣ ᲘᲝᲠᲙᲘ. ჰავაი. Ავსტრალია."
  
  "ეს ნამდვილად ავიწროებს ყველაფერს", - თქვა დრეიკმა სარკასტულად. "სიგიჟე".
  
  - არა, მოიცადე, - წამოიძახა დალმა. "Ეს მართალია. ვალკირიების გატაცება შეუფერხებლად უნდა მომხდარიყო, არა? კარგად დაგეგმილი, კარგად შესრულებული. იდეალური. დანაშაულში ჩარევის სუნი ასდის".
  
  "ცოტა ჭკვიანი რომ ყოფილიყავი, იქნებოდი..."
  
  "მისმინეთ, 90-იანი წლების დასაწყისში სერბულმა მაფიამ დაიწყო კლანჭების ჩაძირვა შვედეთის წიაღში. ათ წელზე ნაკლებ დროში, გამოძალვის დანაშაულები გაორმაგდა და ათობით ორგანიზებული ბანდა ახლა მოქმედებს მთელ ქვეყანაში. ზოგი საკუთარ თავს ბანდიდოსს უწოდებს. სხვები, ისევე როგორც ჯოჯოხეთის ანგელოზები, უბრალოდ ბაიკერთა ბანდები არიან".
  
  "თქვენ ამბობთ, რომ სერბულ მაფიას აქვს ვალკირიები?"
  
  "არა. მე ვამბობ, რომ აპირებდნენ მოპარვას და მერე გაყიდეს ფულზე. ისინი ერთადერთნი არიან, რომლებსაც აქვთ კავშირები, რომლებიც ამას ახერხებენ. ეს ხალხი ყველაფერს აკეთებს და არა მხოლოდ გამოძალვას. საერთაშორისო კონტრაბანდა არ იქნება მათზე მაღლა".
  
  "ᲙᲐᲠᲒᲘ. მაშ, როგორ გავიგოთ, ვის მიჰყიდეს ისინი?"
  
  დალმა აიღო მიმღები ტელეფონიდან. "ჩვენ არა. მაგრამ სულ მცირე სამი უფროსი ლიდერი ახლა გისოსებს მიღმა იმყოფება ოსლოს მახლობლად. უკან დაიხია დასარეკად.
  
  დრეიკმა თვალები მოჭუტა და უკან გადაიხარა. საათს დახედა და გაოგნებულმა დაინახა, რომ თითქმის დილის 6 საათი იყო, ბოლოს როდის დაიძინეს? მან ირგვლივ მიმოიხედა, როცა ჰეიდენი დაბრუნდა.
  
  თავდაცვის მდივნის ლამაზი თანაშემწე დეპრესიაში გამოიყურებოდა. "Მაპატიეთ ბიჭებო. გერმანელებს არ გაუმართლებთ".
  
  ბენის თავი მკვეთრად მოაბრუნა, დაძაბულობა ეტყობოდა. "Არავინ?"
  
  "Ჯერ არა. Ძალიან ვწუხვარ."
  
  "მაგრამ როგორ? ეს ბიჭი სადმე უნდა იყოს." თვალები ცრემლებით აევსო და დრეიკისკენ მიმართა. "Ეს არ არის?"
  
  "დიახ, მეგობარო, ასეა. მერწმუნეთ, ჩვენ ვიპოვით მას. " მან დათვს ჩახუტებულ მეგობარს მოჰკიდა ხელი, მისი თვალები ჰაიდენს ევედრებოდა გარღვევას. "ჩვენ უნდა ამოვისუნთქოთ და სწორად ვისაუზმოთ," - თქვა მან და მისი იორკშირული აქცენტი აშკარად ჩანდა.
  
  ჰეიდენმა თავი დაუქნია და ისე შეხედა, თითქოს ახლახან იაპონურად ლაპარაკობდა.
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲮᲣᲗᲘ
  
  
  
  ლას ვეგასი
  
  
  ალისია მაილსი უყურებდა მულტიმილიარდერ კოლბი ტეილორს, როცა ის იჯდა მის საკუთრებაში არსებული მრავალი ბინის ფართო სართულზე, ეს ერთი, ოცდაორ სართულიანი ლას-ვეგასის ბულვარზე. ერთი კედელი მთლიანად მინისგან იყო დამზადებული, ფანტასტიური ხედით იშლება ბელაჯიოს შადრევნები და ეიფელის კოშკის ოქროს განათება.
  
  კოლბი ტეილორმა მას მეორე მნიშვნელობა არ მიანიჭა. ის ჩაძირული იყო თავის უახლეს შენაძენში, ოდინის მგლებში, რომლის ნაწილ-ნაწილ შეკრებაზე ორი საათი დახარჯა. ალისია მისკენ წავიდა, სათითაოდ გაიხადა ტანსაცმელი, სანამ არ გაშიშვლდა, შემდეგ კი ოთხივე ფეხზე დაიჩოქა, სანამ მისი თვალები არ გასწორდა, ფეხი მიწას არ მოშორდა.
  
  ძალა და საშიშროება იყო ორი რამ, რამაც იგი გაააქტიურა. კოლბი ტეილორის სიძლიერე - მეგალომანი არაჩვეულებრივი - და საშიშროება, რომელიც წარმოიქმნება სასიამოვნო გაცნობიერებით, რომ მის მეგობარ მილოს, ამ დიდ, ძლევამოსილ ვეგას გუგს, ის რეალურად უყვარდა.
  
  - დასვენებას აპირებ, უფროსო? ჰკითხა სუნთქვაშეკრულმა. "მე შიშველი ვარ. არანაირი დამატებითი გადასახადი."
  
  ტეილორმა მას ზევით და ქვევით შეხედა. - ალისია, - თქვა მან და საფულედან ათი დოლარი ამოიღო. "ორივემ ვიცით, რომ მეტს გაგიაქტიურებთ, თუ გადავიხდი." მან კანონპროექტი კბილებს შორის დააჭირა, სანამ მის უკან პოზიციას დაიკავებდა.
  
  ალისიამ თავი მაღლა ასწია, კინაღამ ნერწყვი ამოუშვა, აღფრთოვანებული იყო მის წინ გაშლილი სტრიპის ცქრიალა შუქებით. "Ნუ აჩქარდები. Თუ შეგიძლია."
  
  "როგორ არის საქმე პარნევიკთან?" ტეილორმა თავისი შეკითხვა წუწუნით შეაფასა.
  
  "როგორც კი დაასრულებ," უპასუხა ალისიამ თავისი დამტვრეული ინგლისურით. - ორად გავტეხავ.
  
  "ინფორმაცია ძალაა, მაილს. ჩვენ... უნდა ვიცოდეთ, რაც მათ იციან. ... შუბი. Ყველა დანარჩენი. ამ მომენტში ჩვენ წინ ვართ. მაგრამ ვალკირიები და თვალები... ნამდვილი პრიზებია.
  
  ალისია გავიდა. ბუზი. გრუნტი. აკვიატება. ის ცხოვრობდა ორი რამისთვის - საშიშროებისთვის და ფულისთვის. მას ჰქონდა უნარი და ხიბლი, აეღო ის, რაც სურდა, რასაც ყოველდღე აკეთებდა ყოველგვარი ფიქრისა და სინანულის გარეშე. მისი დღეები SAS-ში მხოლოდ მზადება იყო. მისი მისიები ავღანეთსა და ლიბანში იყო მარტივი საშინაო დავალება.
  
  ეს იყო მისი თამაში, მისი თვითდაკმაყოფილების საშუალება. ამჯერად გართობა იყო კოლბი ტეილორთან და მის ჯართან ერთად, მაგრამ მალე გერმანელებს უფრო დიდი ხელფასის შეთავაზება მოუწიათ - აბელ ფრეი წარმოადგენდა რეალურ ძალას და არა კოლბი ტეილორს. შეურიეთ მას მუდამ მოსიყვარულე მილოს არსებობის საშიშ საშიშროებასთან ერთად და მან ვერაფერი დაინახა, გარდა ზღაპრული ფეიერვერკისა მის ჰორიზონტზე.
  
  მან მიმოიხედა სტრიპში, აღიარა აბსოლუტური ძალაუფლება ამ ციმციმებსა და გრანდიოზულ კაზინოებში და ისარგებლა კოლბი ტეილორის მცირე გასართობით, მთელი ამ ხნის განმავლობაში ფიქრობდა მეტ დრეიკზე და ქალზე, ვისთან ერთადაც ის ხედავდა.
  
  
  * * *
  
  
  იგი ბინის სტუმრების საძინებელში შევიდა და საწოლზე მიბმული პროფესორი როლანდ პარნევიკი დახვდა, როგორც დატოვა. ტეილორის სიცხე ჯერ კიდევ მის თეძოებს შორის აფრქვევდა და ლოყებზე გაწითლებული იყო, მან ყვიროდა ჯერონიმო! და ლეიბზე გადახტა და მოხუცის გვერდით დაეშვა.
  
  მუხლებზე წამოხტა და ტუჩებიდან ვერცხლის ლენტი გამოგლიჯა. "გსმენიათ, არა, პროფესორო? რა თქმა უნდა, თქვენ გააკეთეთ. " მისი მზერა საზარდულისკენ მიიდო. "კიდევ სიცოცხლეა იქ, მოხუცო? დახმარებაა საჭირო?"
  
  მან მანიაკალურად ჩაიცინა და საწოლიდან გადახტა. პროფესორის შეშინებული თვალები მისდევდა მის ყოველ მოძრაობას, რომელიც ძალაუფლების მშიერი იყო, ანთებდა მის ეგოს, უბიძგებდა კიდევ უფრო ველურ გამოვლინებებს. ცეკვავდა, ტრიალებდა, მორცხვი გახდა.
  
  მაგრამ ბოლოს, ის მოხუცს მკერდზე ჩამოჯდა, შარვალს აუწია და ვარდის საჭრელი მაკრატელი ააფრიალა.
  
  - თითების მოჭრის დროა, - თქვა მან მხიარულად. "მე ისევე მსიამოვნებს ჩემი წამება, როგორც ჩემი სექსი, ინჩი-ინჩი. და რაც უფრო დიდხანს გაგრძელდება, მით უკეთესი. სერიოზულად, მეგობარო, მე აქ მხოლოდ სისხლისა და არეულობისთვის ვარ."
  
  "რა... რა გინდა... იცოდე?" შიშისგან ძლიერი იყო პარნევიკის შვედური აქცენტი.
  
  "მითხარი მეტ დრეიკზე და მეძავზე, რომელიც მას ეხმარება."
  
  "დრეიკი? მე... არ მესმის... ოდინი არ გინდა?
  
  "მე არ ვაღიარებ მთელ ამ ნორვეგიულ სისულელეს. მე მასში ვარ ამ ყველაფრის სუფთა აღშფოთებული მღელვარების გამო." მან სწრაფად დაარტყა ვარდის საჭრელი მაკრატელი ცხვირის წვერთან.
  
  "მმ... დრეიკი - იყო - SAS, გავიგე. ამაში ჩაერთო... შემთხვევით".
  
  ალისიამ იგრძნო, რომ ყინულოვანი ტალღა გადაეფარა მას. იგი ფრთხილად აძვრა პარნევიკის სხეულზე, ორივე პირი ცხვირზე მიიდო და იკუმშება, სანამ სისხლის ნაკადი არ გაჩენილა.
  
  - ვგრძნობ, რომ ჩერდები, მოხუცო.
  
  "არა! არა! გთხოვ!" ახლა მისი აქცენტი ისეთი ძლიერი და დამახინჯებული ზეწოლა იყო მის ცხვირზე, რომ სიტყვებს ძლივს ამოიცნობდა. მან ჩაიცინა. "თქვენ ჰგავხართ იმ მზარეულს The Muppets-დან. ბლა ბლა ბლა, ბლა ბლა ბლა, ბლა ბლა ბლა".
  
  "მისი ცოლი - მან მიატოვა. დაადანაშაულეთ SAS!" პარნევიკმა ამოიოხრა და საშინლად აატრიალა თვალები. "მის მეგობარს ჰყავს და, რომელიც გვეხმარება! ქალი არის კენედი მური, პოლიციელი ნიუ-იორკიდან. მან გაათავისუფლა სერიული მკვლელი!"
  
  ალისია სასტიკად ატრიალებდა პირებს. "Უკეთესი. ბევრად უკეთესი პროფესორო. Სხვა რა?"
  
  "ის... ის არის... უჰ... ზეიმზე. არანაირი იძულებითი არდადეგები. ხედავთ, სერიული მკვლელი - მან ისევ მოკლა.
  
  "ღმერთო, პროფესორ, შენ იწყებ ჩემს ჩართვას."
  
  "გთხოვთ. შემიძლია ვთქვა, რომ დრეიკი კარგი ადამიანია!"
  
  ალისიამ ვარდის საჭრელი დანები ამოიღო. "ისე, ის, რა თქმა უნდა, გადის ამას. მაგრამ მე მას გადავეყარე SRT-ში და არა შენ. მე ვიცი, რა აწუხებს ამ ნაბიჭვარს."
  
  გაისმა ყვირილი და ავარია, შემდეგ კი კოლბი ტეილორმა თავი კარში ჩარგო. "მაილი! ახლახან დამირეკა ჩვენი მოკავშირე შვედეთის მთავრობაში. მათ გაარკვიეს, სად არის ვალკირიები. უნდა ვიჩქაროთ. ახლა!"
  
  ალისიამ ვარდის საჭრელები აიღო და მოხუცს თითის წვერი მოჭრა.
  
  მხოლოდ იმიტომ, რომ მას შეეძლო.
  
  და როცა ის ყვიროდა და ღრიალებდა, ზურგზე მიიჭედა და მასში ჩასვა გამანადგურებელი ინჟექტორი, შპრიცი ნემსის გარეშე, რომელიც კანქვეშ ჩასვა პატარა ზონდი.
  
  გეგმა B, ფიქრობდა ალისია, რომ მისი სამხედრო მომზადება ჯერ კიდევ საუკეთესოა.
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲔᲥᲕᲡᲘ
  
  
  
  ვაშინგტონი, DC
  
  
  როცა ტორსტენ დალის მობილურმა დარეკა, დრეიკს პირი მოცვის მაფინებით იყო სავსე. ახალი ყავით ჩამოიბანა და მოუთმენლად უსმენდა.
  
  "დიახ, სახელმწიფო მინისტრი." ამ სიურპრიზის შემდეგ, დალის საუბრის დარჩენილი ნაწილი უხერხული იყო, მთელი რიგი "მე ვხედავ", მტკიცებები და პატივისცემის სიჩუმე. დასასრული იყო "მე არ მოგატყუებთ, სერ", რომელიც დრეიკისთვის ცოტა ავისმომასწავებლად ჟღერდა.
  
  "კარგად?" Ვიკითხე.
  
  "ჩემს მთავრობას უნდა დაჰპირებოდა ერთ-ერთ ამ სერბ ნაძირალას დახმარების სანაცვლოდ პატიმრობის შემცირება, მაგრამ ჩვენ გვაქვს დადასტურება". დრეიკს შეეძლო ეთქვა, რომ დალის კონსერვატიული ექსტერიერის ქვეშ იყო ადამიანი, რომელსაც სურდა ბედნიერი ყოფილიყო.
  
  "Და რა?"
  
  "Ჯერ არა. მოდით, ყველა ერთად შევიკრიბოთ." რამდენიმე წუთის შემდეგ ბენი მოშორდა ლეპტოპის ეკრანს, ჰეიდენი იდაყვიდან ერთი სანტიმეტრით ჩამოჯდა, კენედი კი მოლოდინით იდგა დრეიკის გვერდით, გრძელი თმა ჯერ კიდევ გაშლილი ჰქონდა.
  
  დალმა ამოისუნთქა. "მოკლე ვერსია არის შვედური სერბული მაფიის ლიდერი ოთხმოცდაათიან წლებში - ადამიანი, რომელიც ამჟამად ჩვენს პატიმრობაშია", - უთხრა ვალკირიმ თავის ამერიკელ კოლეგას, როგორც კეთილგანწყობის ჟესტი. ასე რომ, დავორ ბაბიჩმა მიიღო ვალკირიები 1994 წელს. 1999 წელს დავორმა დატოვა მაფიის ლიდერის თანამდებობა და კონტროლი გადასცა თავის შვილს ბლანკას და გადადგა იმ ადგილას, სადაც ყველაფერზე მეტად უყვარდა - სამშობლოსაც კი.
  
  დალი წამით შეჩერდა. "ჰავაი".
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲨᲕᲘᲓᲘ
  
  
  
  ნიუ-იორკი, აშშ
  
  
  აბელ ფრეიმ თავისი ზედა სართულის ბინის ფანჯრიდან ქვემოდან შეხედა მილიონობით პაწაწინა ჭიანჭველას, რომლებიც ქვემოთ ტროტუარებზე ცურავდნენ. თუმცა, ჭიანჭველებისგან განსხვავებით, ეს ადამიანები იყვნენ უაზრო, უმიზნო, არ ჰქონდათ ფანტაზია, რომ დაენახათ თავიანთი უბედური ცხოვრების მიღმა. მან ვარაუდობს, რომ ტერმინი "უთავო ქათამი" გამოიგონა კაცმა, რომელიც სწორედ ამ სიმაღლეზე იდგა, როდესაც ის ათვალიერებდა იმედგაცრუებულ წყალს, რომელიც იყო კაცობრიობა.
  
  ფრეიმ დიდი ხანია აძლევდა თავისუფალ ფანტაზიებს. მისი გაცილებით ახალგაზრდა ვერსია მიხვდა, რომ ყველაფრის კეთების უნარი ყველაფერს მოსაწყენს ხდის. მოგიწია ახალი, უფრო მრავალფეროვანი და გასართობი აქტივობების მოფიქრება.
  
  აქედან არის ბრძოლის არენა. აქედან მოდის მოდის ბიზნესი - თავიდან ლამაზი ქალების ფლობის გზა, შემდეგ საერთაშორისო კონტრაბანდის რგოლის ფრონტი, ახლა კი ღმერთების საფლავისადმი ინტერესის დამალვის საშუალება.
  
  მისი ცხოვრების ნამუშევარი.
  
  ფარი უმანკო იყო, ნამდვილი ხელოვნების ნიმუში და მის ამაღლებულ ზედაპირზე ამოკვეთილი დაშიფრული რუქის გარდა, მან ახლახან აღმოაჩინა იდუმალი წინადადება, რომელიც ეწერა მის ზედა კიდეზე. მისი საყვარელი არქეოლოგი მასზე მძიმედ მუშაობდა. და მისი საყვარელი მეცნიერი ცდილობდა კიდევ ერთი ბოლო სიურპრიზის ამოხსნას - ფარი კურიოზული მასალისგან იყო დამზადებული, არა ჩვეულებრივი ლითონისგან, არამედ რაღაც უფრო არსებითი, მაგრამ ამავე დროს საოცრად მსუბუქი. ფრეი ბედნიერიც იყო და იმედგაცრუებულიც, როცა აღმოაჩინა, რომ ოდინის საიდუმლოში იმაზე მეტი იყო, ვიდრე წარმოიდგენდა.
  
  მისი იმედგაცრუება მათი შესასწავლად დროის ნაკლებობამ გამოიწვია. განსაკუთრებით ახლა, როდესაც ის ამ საერთაშორისო რბოლის ნაწილი იყო. როგორ სურდა ყველას დაებრუნებინა ლა ვერენში და სანამ შეუსაბამო სოციალისტები ტკბებოდნენ, ის და რამდენიმე სხვა რჩეული ღმერთების საიდუმლოებებს აანალიზებდნენ.
  
  მერე ცარიელ ოთახს ღიმილით შეხედა. ანალიზს ყოველთვის უნდა ახლდეს უხეში შესვენების რამდენიმე ძვირფასი მომენტი. შესაძლოა, ასპარეზზე რამდენიმე მამაკაცი მოდელი დაუპირისპირდეს ერთმანეთს, გამოსავალი შესთავაზოთ. კიდევ უკეთესი, დააყენეთ რამდენიმე მისი ტყვე ერთმანეთზე. მათი უცოდინრობა და სასოწარკვეთა ყოველთვის საუკეთესო სანახაობა იყო.
  
  მიმდინარეობს მისი ელფოსტის პინგინგი. ეკრანზე გამოჩნდა ვიდეო კადრები, სადაც ჩანს, რომ ახალი გოგონა კარინ ბლეიკი საწოლზე ჯაჭვებით ზის.
  
  "საბოლოოდ". ფრეიმ პირველად შეხედა მას. ბლეიკმა ქალმა მონიშნა სამი დაქირავებული მებრძოლიდან თითოეული, რომელიც მან მის გასატაცებლად გაგზავნა, ერთი საკმაოდ სასტიკად. ის იყო ძალიან ჭკვიანი, ნამდვილი აღმოჩენა და ახლახან გამოკეტილი იყო თავის პატარა ციხეში ლა ვერეინაში და ელოდა ფრეის ჩამოსვლას.
  
  ახალი ხორცი მისი სიამოვნებისთვის. უდანაშაულოს სისხლიდან - მისი მარადიული ნეტარება. ახლა ის მისი საკუთრება იყო. მას ჰქონდა შეჭრილი ქერა თმა, ლამაზი ბაფთები და წყვილი ფართოდ გახელილი თვალები - თუმცა ფრეი ვერ იყო დარწმუნებული იმ ფერში, თუ გავითვალისწინებთ ამ სურათის ხარისხს. ლამაზი სხეული არ არის გამხდარი, როგორც მოდელი; უფრო მაცდუნებელი, რაც, უეჭველია, მშვენიერი სქესის წარმომადგენლებს მოეწონებოდათ.
  
  მის ციფრულ სახეს შეეხო. "მალე სახლში იქნები, ჩემო პატარა..."
  
  ამ დროს კარი გაიღო და უხეში მილო შემოვიდა, ცალ ხელში მობილურს ათამაშებდა. - ეს ის არის, - დაიყვირა მან. "ალისია!" მის იდიოტურ სახეზე სულელური ღიმილი ეტყობოდა.
  
  ფრეიმ ემოციები დამალა. "ხო? ჰალო? დიახ, მითხარი. ეს უკანასკნელი ნამუშევარი ნიუ-იორკში, ჩემი უნდა ყოფილიყო. ერთი იოტიც არ ენდობოდა ინგლისელ ძუას.
  
  ის უსმენდა მას, ღიმილით უხსნიდა, სად უნდა წასულიყვნენ შემდეგ, წარბები შეჭმუხნა, როცა გაიგო, რომ შვედები და მათი თანმხლები გზაზე იყვნენ, შემდეგ კი ვერ შეიკავა სხივი, როცა დაჰპირდა, რომ მალე ორივე ფიგურას დაიჭერდა. კანადელების.
  
  შემდეგ ის შეძლებდა ამ უცნაური წარწერის გაშიფვრას ფარის კიდეებზე და დაენახა, იყო თუ არა სხვა ნაწილები იმავე იშვიათი მასალისგან დამზადებული. მაშინ მას სამი ცალი და უპირატესობა ექნებოდა.
  
  - ყოველ შემთხვევაში, მარაგი ხარ, - თქვა მან ტელეფონში და მზერით შეხედა მაილოს. "მოუთმენლად ველი, რომ გამოვიყენებ ამ უნარს, როდესაც მალე შევხვდებით." მას დიდი ხანია არ ჰქონდა გახვრეტილი ინგლისური ვარდი.
  
  ფრეიმ შინაგანად ჩაიღიმა, როცა მილოს თვალები გაუბრწყინდა შეყვარებულთან შეერთების აზრზე. ალისიას პასუხი ჯერ კიდევ ტრიალებდა მის გონებაში.
  
  როგორც გნებავთ, ბატონო.
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲠᲕᲐ
  
  
  
  ოაჰუ, ჰავაი
  
  
  12 სექტემბერს, შუადღის მზე ჰავაიზე დაჩრდილა ბნელმა წვიმამ "მედუზის" პარაშუტებიდან, აშშ-ს სამხედროების ხელმოწერის პარაშუტიდან. უნიკალური ოპერაციით, დელტას კომანდოსები დაეშვნენ შვედური SGG-ებით და ბრიტანული SAS-ით და ერთი ნიუ-იორკის პოლიციელით გარშემორტყმული კუნძულის ჩრდილოეთით მდებარე შორეულ სანაპიროზე.
  
  დრეიკი სანაპიროზე გაიქცა, ქვიშა აფერხებდა მის დაშვებას, ჩამოშორდა პარაშუტს და სწრაფად შემობრუნდა, რათა შეემოწმებინა კენედის პროგრესი. იგი დელტას რამდენიმე ბიჭს შორის დაეშვა, ერთ მუხლზე დაეცა, მაგრამ მალევე ფეხზე წამოდგა.
  
  ბენი თვითმფრინავთან უნდა დარჩენილიყო და კვლევა განაგრძო ჰაიდენის დახმარებით, რომელიც აშშ-ში მისიაში "მრჩევლად" გაგზავნეს.
  
  დრეიკის გამოცდილებით, მრჩევლები, როგორც წესი, უფრო გაწვრთნილი ასლები იყვნენ თავიანთი უფროსების - ცხვრის ტანსაცმელში გამოწყობილ ჯაშუშებს.
  
  ისინი გარბოდნენ სანაპიროზე ჰავაის მცხუნვარე მზეზე, ოცდაათი მაღალკვალიფიციური სპეცრაზმის ჯარისკაცი, სანამ ხეების ტილოებით თავშეფარულ რბილ ფერდობს მიაღწევდნენ.
  
  აქ ტორსტენ დალმა გააჩერა ისინი. "თქვენ იცით წესები. მშვიდი და მტკიცე. მიზანი არის სათავსო. წინ!"
  
  გადაწყდა სერბული მაფიის ყოფილი ლიდერის სასახლეში მაქსიმალური ძალით დარტყმა. დრო საშინელი იყო მათ წინააღმდეგ - მათმა მეტოქეებმა შეიძლება იცოდნენ ვალკირიების მდებარეობა და ამ რბოლაში უპირატესობის მოპოვება სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანი იყო.
  
  და მისი მეფობის დროს დავორ ბაბიჩი არ იყო მოწყალე ადამიანი.
  
  ფერდობზე გადალახეს და გზას გადაურბინეს, პირდაპირ ბაბიჩის პირადი კარიბჭისკენ. ნიავიც კი არ შეხებია მათ. განხორციელდა შეტევა და ერთ წუთზე ნაკლებ დროში რკინის მაღალი კარიბჭე ლითონის ნაჭრებად გადაიქცა. მათ კარიბჭე შეაღწიეს და მთელ ტერიტორიაზე გაიფანტნენ. დრეიკი სქელი პალმის ხის მიღმა დაიფარა და ღია გაზონს დაათვალიერა, რომელიც მარმარილოს მასიურ საფეხურებამდე მიდიოდა. მათ თავზე ბაბიჩის სასახლის შესასვლელი იყო. ორივე მხარეს იყო ჰავაის კულტურის უცნაური ქანდაკებები და საგანძური, თუნდაც მოაის ფიგურა აღდგომის კუნძულიდან.
  
  ჯერჯერობით არანაირი აქტივობა.
  
  გადამდგარი სერბული მაფია სასიკვდილო თავდაჯერებული იყო.
  
  SAS-ის კაცი, სახე ნახევრად დამალული ჰქონდა, დრეიკის გვერდით მიიწია.
  
  "გამარჯობა, ძველ მეგობარო. კარგი დღეა, არა? მიყვარს, როცა მზის პირდაპირი სხივები ეცემა ლინზებს. უელსი მისასალმებელია."
  
  "სად არის ის ძველი სულელი?" დრეიკი არასოდეს აშორებდა თვალს ბაღს.
  
  "ის ამბობს, რომ მოგვიანებით დაგიკავშირდებათ. რაღაც შენს შესახებ, გარკვეული დრო გმართებს მას.
  
  "ბინძური ბებერი ნაძირალა."
  
  "ვინ არის მეი?" ჰკითხა კენედიმ. ისევ გადაივარცხნა თმა და შარვალ კოსტუმზე უფორმო ჯარის ფორმა გადაიცვა. მას ჰქონდა წყვილი გლოკი.
  
  დრეიკს, ჩვეულებისამებრ, იარაღი არ ჰქონია, გარდა სპეციალური დანიშნულების დანასა.
  
  SAS-ის ახალმა ბიჭმა თქვა: "ძველი დრეიკ ფლეიმი აქ არის. რაც მთავარია, ვინ ხარ?"
  
  "მოდით ბიჭებო. ფოკუსირება მასზე. ჩვენ ვაპირებთ განვახორციელოთ ერთ-ერთი ყველაზე დიდი სამოქალაქო თავდასხმა ისტორიაში. "
  
  "სამოქალაქო?" კენედიმ წარბები შეჭმუხნა. "თუ ეს ბიჭი სამოქალაქო პირია, მაშინ მე კლაუდია შიფერის უკანალი ვარ."
  
  დელტას გუნდი უკვე საფეხურზე იყო. დრეიკი სამალავიდან გამოვიდა იმ მომენტში, როდესაც ისინი დაიწყეს და გარბოდნენ ღია ქალაქგარეთ. შუა გზაზე რომ იყო, ყვირილი დაიწყო.
  
  კიბეების თავზე გამოჩნდნენ ფიგურები, განსხვავებულად ჩაცმული კოსტიუმებში, ბოქსის შორტებში და მოჭრილ მაისურებში.
  
  გაისმა ექვსი მოკლე გასროლა. ექვსი ცხედარი კიბეებიდან უსიცოცხლოდ დაეცა. დელტას გუნდი შუა გზაზე იყო. სასწრაფო ყვირილი ახლა სადღაც წინ გაისმა, როცა დრეიკი კიბის ძირს მიაღწია და მარჯვნივ მიცოცდა, სადაც ქვის მოხრილი მოაჯირი ოდნავ მეტ ფარდას აფარებდა.
  
  გასროლის ხმა გაისმა, რაც იმას ნიშნავს, რომ ის სერბებისგან იყო. დრეიკი ისევ კენედის შესამოწმებლად შებრუნდა, შემდეგ ორი ნაბიჯით ავიდა ზემოთ.
  
  მათ უკან ხრეშის პატარა ზოლი მიდიოდა სასახლის შესასვლელთან, რომელიც H-ის ფორმის შენობის ორ ნაწილს შორის იყო. ღია კარებიდან შეიარაღებული ადამიანები გამოვიდნენ და შემოსასვლელის ორივე მხარეს ფრანგულ კარებს აჯავრებდნენ.
  
  ისინი ათეულობით არიან.
  
  გაკვირვებული - მაგრამ სწრაფად გადაჯგუფება. შეიძლება ბოლოს და ბოლოს არც ისე თვითკმაყოფილი. დრეიკმა დაინახა რა მოდიოდა და დაიფარა ქანდაკებების უცნაურ კოლექციას შორის. ბოლოს მან კენედი აღდგომის კუნძულის ფიგურით გაიყვანა.
  
  ერთი წამის შემდეგ ტყვიამფრქვევის ცეცხლი გაისმა. შეძრწუნებულმა მცველებმა ყველა მიმართულებით ტყვიის ფარდები გაშალეს. დრეიკი მუცელზე დაეცა, რადგან რამდენიმე ტყვია ქანდაკებას ატყდა.
  
  მცველები წინ გაიქცნენ. ისინი იყვნენ დაქირავებული კუნთები, რომლებიც არჩეულნი იყვნენ უფრო კუნთოვანი სისულელისთვის, ვიდრე მათი ინტელექტუალური ოსტატობისთვის. ისინი პირდაპირ დელტას ბიჭების ცეცხლის ფრთხილად ხაზებში გაიქცნენ და სისხლისღვრაში ღრიალით დაეცნენ.
  
  მათ უკან მინა დაიმსხვრა.
  
  სასახლის ფანჯრებიდან უფრო მეტი სროლა ისმოდა. დელტას უბედურ ჯარისკაცს კისერში ესროლეს და მყისიერად ჩამოაგდეს.
  
  ქანდაკებებს ორი მცველი წააწყდა, ერთი მათგანი მსუბუქად დაშავდა. დრეიკმა ჩუმად მიაპყრო პირი და დაელოდა როდის შემოევლო ქანდაკება.
  
  ბოლო, რაც დაინახა დაჭრილმა სერბმა, იყო მისი ნაღვლიანი სისხლი, როცა დრეიკმა ყელი გამოჭრა. კენედიმ ესროლა მეორე სერბს, გაუშვა, შემდეგ დაფარა, როცა იარაღი ასწია.
  
  ჩაქუჩი ცარიელ სივრცეში დაარტყა.
  
  კენედი ადგა. განტვირთული იყო თუ არა, განრისხებული მეტოქე ისევ წინ იდგა. მცველმა თივის მწარმოებელი დაძრა, კუნთები დაეჭიმა.
  
  კენედი დისტანციიდან გავიდა, შემდეგ გადახტა წინ, რადგან მისმა იმპულსმა იგი გამოაშკარავდა. საზარდულის სწრაფმა დარტყმამ და კისრის უკანა იდაყვის დარტყმამ მიწაზე გაფრინდა. შემოვიდა, ხელში უეცრად პირი მოჰკიდა და ფართო რკალში ჩაჭრა. კენედი იმდენს უკან იხევდა, რომ სასიკვდილო წვერმა ლოყაზე გადასულიყო, სანამ ძლიერ თითებს სასუნთქ მილში ჩაეყო.
  
  მან გაიგო რბილი ხრტილის მსხვრევა, გაიგონა, როგორ დაიწყო დახრჩობა.
  
  ის მოშორდა. ის დაასრულა. მას არ სურდა მისი სიკვდილის ყურება.
  
  დრეიკი იდგა და უყურებდა. "Ცუდი არაა".
  
  - იქნებ ახლავე შეწყვიტო ჩემი ძიძობა.
  
  "არ..." ის მოულოდნელად გაჩერდა. ის იყო, სირცხვილი კაცური ტრაბახით დაფარა. "იარაღით ქალის ყურებას არაფერი სჯობს."
  
  "არ აქვს მნიშვნელობა". კენედი შემოცურდა ტოტემის ბოძის უკან, სასახლის კიდევ ერთი უადგილო მახასიათებელი, და დაათვალიერა სცენა.
  
  "ჩვენ ვშორდებით," უთხრა მან. "თქვენ აპირებთ იპოვოთ სათავსო. მე ვბრუნდები."
  
  მან გონივრული სამუშაო შეასრულა თავისი ყოყმანის დამალვით. "Შენ ხარ დარწმუნებული?"
  
  "ჰეი კაცო, მე აქ პოლიციელი ვარ, გახსოვს? შენ სამოქალაქო პირი ხარ. ისე მოიქეცი, როგორც გითხარი".
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ მიცოცავდა კენედი მარჯვნივ და მიემართებოდა სასახლის უკანა მხარეს, სადაც სატელიტური მეთვალყურეობა აჩვენებდა ვერტმფრენს და რამდენიმე დაბალ შენობას. იქ უკვე განლაგებული იყო SAS-ის გუნდი და სწორედ ამ მომენტში მოუწია იქ შეღწევა.
  
  მან აღმოაჩინა, რომ მისი მზერა მის ფიგურას აჩერებდა, ტვინმა უცებ მოისურვა, რომ ტანსაცმელი, რომელსაც ეცვა, უკანალი ეჩვენებინა.
  
  შოკმა შეძრა იგი. თავმდაბლობამ და დაუცველობამ გააერთიანა ძალები მის თავში, რამაც გამოიწვია თავდაჯერებულობის ქარიშხალი. ელისონის წასვლიდან ორი წელიწადი, შვიდასი დღეზე მეტი არასტაბილურობა. მუდმივი ინტოქსიკაციის მიუჩვეველი სიღრმეები, რასაც მოჰყვება გაკოტრება, შემდეგ კი ნელი, ძალიან ნელი აწევა ნორმალურობამდე.
  
  ისინი ჯერ კიდევ არ არსებობენ. არსად ახლოს.
  
  იყო ეს მისი დაუცველობა?
  
  Გეგმა ბ.
  
  მუშაობა ხელთ. შეეცადეთ დაიბრუნოთ თქვენი სამხედრო აქცენტი და ცოტა ხნით მიატოვოთ წყეული სამოქალაქო საქმეები. მან ორივე მცველს იარაღი აიღო და ქანდაკებებს შორის შეცურდა, სანამ ხრეშის სავალი ნაწილის კიდეზე არ გაჩერდა. მან დააფიქსირა სამი სამიზნე სამ სხვადასხვა ფანჯარაში და ზედიზედ სამი გასროლა გაისროლა.
  
  ორი ყვირილი და ყვირილი. Ცუდი არაა. როდესაც გადარჩენილი თავი გამოვიდა და ეძებდა ადგილს, დრეიკმა იგი წითელ ნისლად აქცია.
  
  შემდეგ ის გაიქცა, მხოლოდ მუხლებზე ჩამოცურდა, რომ გაჩერდა სასახლის წინ, თავი უხეში ქვის ნაკეთობებს შეეჯახა. მან თვალი გადახედა დელტას გუნდს, რომლებიც მის უკან გარბოდნენ. მან თავი დაუქნია მათ ლიდერს.
  
  "მეშვეობით". დრეიკმა თავი დაუქნია კარისკენ, შემდეგ მარჯვნივ. "სათავსო".
  
  ისინი შიგნით შევიდნენ, ბოლოს დრეიკი, დაჭერით კედლის მოსახვევს. სასახლის მეორე სართულზე მათ წინ სპირალურად აღმართული ფართო ჭრელი კიბე.
  
  როდესაც ისინი კედელზე მიცოცავდნენ, უფრო მეტი სერბი გამოჩნდა ზედა სართულის აივანზე, პირდაპირ მათ ზემოთ. მყისიერად დელტას გუნდი გახდა მარტივი მტაცებელი.
  
  რადგან წასასვლელი არსად იყო, დრეიკი მუხლებზე დაეცა და ცეცხლი გაუხსნა.
  
  
  * * *
  
  
  კენედი მივარდა ხის ზოლთან, რომელიც ესაზღვრებოდა სასახლის გარე კედელს და უფრო სწრაფად დაიწყო მოძრაობა. თვალის დახამხამებაში მიაღწია სახლის უკანა მხარეს, რის შემდეგაც სას-ის უსახო ჯარისკაცი მის წინ მუცელზე დაეცა.
  
  კურდღელივით გაუნძრევლად იდგა, თოფის ლულით მოხიბლული. თვეების განმავლობაში პირველად, თომას კალებზე ყველა ფიქრმა დატოვა იგი.
  
  "სიგიჟე!"
  
  - არაუშავს, - გაისმა ხმა მის მარჯვენა ყურთან. მან იგრძნო ცივი დანა მისგან სულ რაღაც მილიმეტრებში. "ეს დრეიკის ჩიტია."
  
  კომენტარმა გააქარწყლა მისი შიში. "დრეიკ ჩიტი? Წავედი!"
  
  მამაკაცი მის წინ მიდიოდა გაღიმებული. "მაშინ, თქვენი პრეზიდენტის თქმით, მისის მური - არა უშავს. მე მირჩევნია თავი სწორად წარვუდგინო, მაგრამ ახლა ამის დრო და ადგილი არ არის. დამიძახე უელსი".
  
  კენედიმ აღიარა სახელი, მაგრამ მეტი არაფერი უთქვამს, რადგან ბრიტანელი ჯარისკაცების დიდი გუნდი მის ირგვლივ მატერიალიზდა და კვალის დატოვება დაიწყო. ბაბიჩის საკუთრების უკანა ნაწილი შედგებოდა ინდური ქვით შემოსილი უზარმაზარი ეზოდან, ოლიმპიური ზომის საცურაო აუზისაგან, რომელიც გარშემორტყმული იყო მზის სალონებითა და თეთრი გაზებით, და რამდენიმე ჩახრილი, მახინჯი შენობა, რომელიც არ შეესაბამება დანარჩენ დეკორაციას. ყველაზე დიდი შენობის გვერდით იყო სამოქალაქო ვერტმფრენით აღჭურვილი წრიული ვერტმფრენი.
  
  ნიუ-იორკის ქუჩებში წლების განმავლობაში სეირნობის შემდეგ, კენედის ფიქრი მოუწია, მართლა გაამართლა თუ არა დანაშაულმა. ამ ბიჭებმა და კელებმა გადაიხადეს ეს. ჩაკ უოკერი ამას გადაიხდიდა, კენედი რომ არ ენახა, რომ ის ამ შეკვრას ჯიბეში იღებდა.
  
  მზიანი სალონები დაკავებული იყო. რამდენიმე ნახევრად შიშველი მამაკაცი და ქალი ახლა შოკირებული იდგა, ტანსაცმელს ეჭირა და ზედმეტი ხორცის დაფარვას ცდილობდა. კენედიმ აღნიშნა, რომ ზოგიერთი ხანდაზმული მამაკაცი ვერ შეძლებდა ჰიპოს ტყავის მართვას, ხოლო ახალგაზრდა ქალების უმეტესობა შეძლებდა მას მხოლოდ ორი ხელით და მარცხნივ მობრუნებით.
  
  "ეს ხალხი... მოდით, სტუმრები ვუწოდოთ... ისინი ალბათ სერბული ბენდის ნაწილი არ არიან", - ჩუმად თქვა უელსმა ყელის მიკროფონში. "გააცილეთ ისინი", - თავი დაუქნია სამ წამყვან მამაკაცს. "დანარჩენი თქვენ მიდიხართ ამ შენობების ზღვისკენ."
  
  როდესაც ჯგუფი დაიწყო დაშლა, რამდენიმე რამ მოხდა ერთდროულად. ვერტმფრენის პირებმა ტრიალი დაიწყეს; მისი ძრავების ხმებმა მაშინვე ჩაახშო მახლობელთა ყვირილი. შემდეგ ღრმა ღრიალს, როგორც მოძრავი კარის გაღების ხმას, წინ უძღოდა ძლიერი მანქანის უეცარი ღრიალი. მახინჯი შენობების უკნიდან ზღვის მხარეს გაჩნდა ლითონის თეთრი ზოლი - Audi R8, რომელიც აჩქარდა მაქსიმალური სიჩქარით.
  
  იმ დროისთვის, როცა იგი ეზოს მიაღწია, ეს იყო სასიკვდილო ტონიანი ტყვია. ის შეეჯახა გაბრუებულ SAS-ის ჯარისკაცებს, რის გამოც ისინი გაშტერდნენ და ჰაერში ცურავდნენ. მის უკან სხვა მანქანა გაჩერდა, ამჯერად შავი და უფრო დიდი.
  
  ვერტმფრენის პირებმა უფრო სწრაფად დაიწყეს ტრიალი, მისი ძრავები ღრიალებდნენ. მთელი მანქანა შეირყა, როცა ასაფრენად ემზადებოდა.
  
  გაბრუებული კენედი მხოლოდ მაშინ უსმენდა, როცა უელსი ბრძანებებს ყვიროდა. მან შეკრთა, როდესაც დანარჩენმა SAS-ის ჯარისკაცებმა ცეცხლი გახსნეს.
  
  ბაღში ჯოჯოხეთი ატყდა.
  
  ჯარისკაცებმა ცეცხლი გაუხსნეს ჩქაროსნულ Audi R8-ს, ტყვიებმა მის ლითონის კორპუსს გაუსვრეს, ფრთის კანსა და კარებს გაუხვრიტეს. მანქანა სახლის კუთხისკენ დაიძრა, ბოლო წუთს შემობრუნდა მკვეთრი შემობრუნებისთვის.
  
  ხრეში მისი საბურავებიდან პატარა რაკეტებივით ამოვარდა.
  
  ტყვიამ ჩაამსხვრია საქარე მინა, გაანადგურა. მანქანა ფაქტიურად გარდაიცვალა ფრენის დროს, მისი ძრავა გაჩერდა, რადგან მძღოლი საჭესთან მძიმედ ჩაიძირა.
  
  კენედი წინ გაიქცა, პისტოლეტი ასწია. "Არ გაინძრე!"
  
  სანამ მანქანამდე მივიდოდა, აშკარა იყო, რომ მძღოლი მისი ერთადერთი მგზავრი იყო.
  
  სატყუარა.
  
  ვერტმფრენი მიწიდან ორი ფუტის სიმაღლეზე იყო და ნელა ტრიალებდა. დაიძახა SAS-ის ჯარისკაცმა, მაგრამ ხმაში ნამდვილი ბოროტების გარეშე. მეორე მანქანა, შავი ოთხკარიანი კადილაკი, ახლა უკიდეგანო აუზის გასწვრივ მოძრაობდა, მისი საბურავები წყლის მოქცევის ტალღებს ყველა მიმართულებით აგდებდა. ფანჯრები ჩაბნელებული იყო. შეუძლებელია იმის დადგენა, ვინ იყო შიგნით.
  
  დაიმსახურა მესამე ძრავა, მხედველობის მიღმა მომენტში.
  
  ჯარისკაცებმა ცეცხლი გაუხსნეს კადილაკს, საბურავები და მძღოლი სამი გასროლით დააზიანა. მანქანა მოცურდა და მისი უკანა ნაწილი აუზს შეეჯახა. უელსი და სამი სხვა ჯარისკაცი ყვირილით გარბოდნენ მისკენ. კენედი ვერტმფრენს უყურებდა, მაგრამ კედის მსგავსად, მისი ფანჯრები გაუმჭვირვალე იყო.
  
  კენედიმ თქვა, რომ ეს ყველაფერი გაქცევის დახვეწილი გეგმის ნაწილი იყო. მაგრამ სად იყო ნამდვილი დავორ ბაბიჩი?
  
  ვერტმფრენმა მაღლა აწევა დაიწყო. SAS-ს საბოლოოდ მობეზრდა გაფრთხილებები და გაისროლა უკანა საყრდენზე. ამაზრზენი მანქანამ დაიწყო ტრიალი, შემდეგ კი მის ქვეშ დაიჩოქა კაცმა ყუმბარმტყორცნი მზადყოფნაში.
  
  უელსი მივიდა კედისთან. ორი გასროლა იყო. კენედიმ მიკროფონიდან გაიგო, რომ ბაბიჩი ისევ თავისუფალი იყო. ახლა მესამე მანქანა მოვიდა კუთხეში, ძრავი ფორმულა 1-ის მძღოლივით ღრიალებდა, მაგრამ ეს იყო ბენტლი, დიდი და თავხედი, მისი ყოფნა ყვირილით მომშორდი!
  
  კენედი ხეებს გადახტა. რამდენიმე ჯარისკაცი გაჰყვა მას. უელსი შემობრუნდა და სამი სწრაფი გასროლა ესროლა, რომლებიც პირდაპირ გვერდითა ფანჯრებიდან გადახტა.
  
  ტყვიაგაუმტარი მინა!
  
  "ეს სიგიჟეა!"
  
  სიტყვები წამის ნაწილს გვიან წარმოთქვამდნენ ვერტმფრენის გადასარჩენად - ყუმბარა გაისროლეს - მისი ასაფეთქებელი მუხტი ვერტმფრენის ბოლოში აფეთქდა. ვერტმფრენი ნაწილებად აფეთქდა და ყველგან ლითონის ნაჭრები მიმოფანტა. დაქუცმაცებული ფოლადის ნატეხი პირდაპირ აუზს შეეჯახა და ათასობით გალონი წყალი დიდი ძალით გადაინაცვლა.
  
  კენედი დაელოდა ურჩხული ბენტლის გასვლას, შემდეგ კი დაედევნა. სწრაფმა დედუქციამ უთხრა, რომ გაქცეული სერბის დაჭერის მხოლოდ ერთი შანსი იყო.
  
  უელსმა ეს ერთდროულად დაინახა და მოქმედებაში გადავიდა. R8 მთლიანად გაცვეთილი იყო, მაგრამ Caddy მაინც ემსახურებოდა, მისი ბორბლები მხოლოდ ერთი ინჩი იყო წყლის ქვეშ აუზის მარმარილოს საფეხურებზე.
  
  უელსი და მისი ორი ჯარისკაცი გაიქცნენ კედისკენ. კენედი ცხელ დევნაში დაიძრა, გადაწყვიტა დაეკავებინა მისი ადგილი. ამ დროს ჰაერის უცნაური სტვენა გაისმა, თითქოს ქარიშხალმა გადაიარა და უცებ ბაბიჩის სახლის კუთხე აფეთქდა.
  
  "იესო!" უელსი ტალახში ჩავარდა, რადგან მისი სიმშვიდეც კი დაირღვა. ნამსხვრევები გაფრინდა ყველა მიმართულებით, წვიმდა აუზში და ეზოში. კენედი შეკრთა. თავი კლდეებისკენ მიაბრუნა.
  
  იქ შავი ვერტმფრენი მიცურავდა, ღია კარიდან ფიგურა ფრიალებდა.
  
  "Მოგწონს?"
  
  უელსმა თავი ასწია. "ალისია მაილსი? რას აკეთებთ ყოველივე წმინდანის სახელით?"
  
  "შეიძლება ამ დარტყმით შენი პატარა ბურთებიც კი ამოგლიჯე, ბებერო ნაძირალა. ჩემს ვალში ხარ. ალისიას გაეცინა, როცა ვერტმფრენი ასწია წამით, სანამ ბრუნდებოდა ბენტლის დასადევნებლად.
  
  კანადელები აქ იყვნენ.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი წინ წამოვიდა ერთი წუთით, სანამ მის უკან კედელი შვეიცარიულ ყველად გადაიქცა. ერთი ტყვია მაინც მიფრინდა საკმარისად ახლოს, რომ მისი ხმოვანი ყვირილი გაეგო. მან გააკეთა წინა სალტო, რათა მიაღწიოს აივნის ქვეშ არსებულ პლატფორმას იმავდროულად, როგორც დელტას გუნდის უმეტესობა. იქ რომ მივიდა, მან დამიზნება მაღლა აიღო და ცეცხლი გახსნა.
  
  როგორც მოსალოდნელი იყო, აივნის იატაკი შედარებით მყიფე იყო. ზემოდან სროლა შეწყდა და ყვირილი დაიწყო.
  
  დელტას მეთაურმა ხელი მარცხნივ აიქნია სარდაფის მიმართულებით. ისინი სწრაფად გაიქცნენ ორ ლამაზად მოწყობილი, მაგრამ ცარიელი ოთახით. მეთაურმა ანიშნა, გაჩერებულიყვნენ იმ ადგილის მახლობლად, რომლითაც მათი სატელიტური მეთვალყურეობა აფრთხილებდა, რომ რაღაც განსაკუთრებული იყო - მიწისქვეშა ფარული ოთახი.
  
  შიგ ისროლეს გამაოგნებელი ყუმბარები, რასაც მოჰყვა ამერიკელი ჯარისკაცები, რომლებიც გიჟურად ყვიროდნენ დეზორიენტაციის ეფექტის გასაძლიერებლად. თუმცა, მათ მაშინვე დაუპირისპირდნენ ხელჩართულ ბრძოლაში სერბი გვარდიის ნახევარი. დრეიკმა ამოისუნთქა და შიგნით შევიდა. ქაოსი და დაბნეულობა ავსებდა ოთახს ბოლოდან ბოლომდე. თვალი ჩაუკრა და უზარმაზარი მცველის პირისპირ აღმოჩნდა, რომელიც გაიღიმა და აკოცა, შემდეგ კი წინ წამოიწია დათვის ჩახუტებისთვის.
  
  დრეიკი ნაჩქარევად აარიდა გვერდს, თირკმელებში ჩაარტყა და მზის წნულს მძიმე ხანჯლის ხელი. კაც-მხეცი არც კი უცქერდა.
  
  მერე გაიხსენა ძველი გამონათქვამი ბარის ჩხუბის შესახებ - თუ შენი მოწინააღმდეგე პლექსის არეში დარტყმის გარეშე დაარტყამს, მაშინ ჯობია სირბილი დაიწყო, კაცო, რადგან ღრმა სიცხეში ხარ...
  
  დრეიკმა უკან დაიხია, ფრთხილად მოძრაობდა უმოძრაო მტრის გარშემო. სერბი უზარმაზარი იყო, მყარ კუნთზე ზარმაცი ქონი ჰქონდა, შუბლი საკმარისად დიდი ჰქონდა ექვს დიუმიანი ბეტონის ბლოკების დასამსხვრევად. მამაკაცი წინ წამოიწია, ხელები გაშალა. ერთი სრიალი და დრეიკი მოკვდებოდა, ყურძენივით გაწურული და დაჭყლეტილი იქნებოდა. სწრაფად გადაიწია გვერდით, მარცხნივ გამოიცნო და სამი მყისიერი დარტყმით წამოვიდა წინ.
  
  თვალი. ყური. ყელი.
  
  სამივე დაკავშირებულია. როდესაც სერბმა თვალები დახუჭა ტკივილისგან, დრეიკმა სარისკო ტყუილი შეასრულა მფრინავ დარტყმაში, რამაც საკმარისი იმპულსი შექმნა ამ ბრონტოზავრის ფართო ფეხებისთვისაც კი.
  
  მამაკაცი იატაკზე ჩამოვარდა მთის ჩამონგრევის მსგავსი ხმით. სურათები კედელს ჩამოვარდა. ძალამ, რომელიც მან გამოიმუშავა საკუთარი უკუღმა ნახტომით, უგონო მდგომარეობაში ჩააგდო, როცა თავი გემბანზე მოხვდა.
  
  დრეიკი უფრო შორს შევიდა ოთახში. დელტას ორი ბიჭი მოკლეს, მაგრამ ყველა სერბი განეიტრალდა. აღმოსავლეთის კედლის ნაწილი გაიხსნა და ამერიკელების უმეტესობა იდგა ხვრელის გარშემო, მაგრამ ახლა ისინი ნელ-ნელა უკან იხევდნენ და შიშს აგინებდნენ.
  
  დრეიკი სასწრაფოდ შეუერთდა მათ, ვერ წარმოიდგენდა, რა გამოიწვევს დელტას ჯარისკაცს პანიკას. პირველი, რაც მან დაინახა, იყო ქვის საფეხურები, რომლებიც კარგად განათებულ მიწისქვეშა პალატაში ეშვებოდა.
  
  მეორე იყო შავი პანტერა, რომელიც ნელა ადიოდა კიბეებზე, მის ფართო პირში გამოსახული იყო ბრტყელივით ბასრი კბილთა რიგი.
  
  "ფუუუუუკ..." ამოიოხრა ერთ-ერთმა ამერიკელმა. დრეიკი ვერ დაეთანხმა.
  
  ვეფხისტყაოსანი ჩურჩულებდა, იხვი დარტყმის მიზნით. დრეიკმა უკან დაიხია, როდესაც მხეცი ჰაერში აფრინდა, 100 ფუნტი მომაკვდინებელი კუნთით გაბრაზებული. ის დაეშვა ზედა კიბეზე და ცდილობდა დაკიდება, მთელი ამ ხნის განმავლობაში ჰიპნოზური მწვანე თვალებით უყურებდა უკან დაბრუნებულ ჯარისკაცებს.
  
  "მე მძულს ამის კეთება", - თქვა დელტას მეთაურმა, როდესაც ის თოფით დაიმიზნა.
  
  "მოიცადე!" დრეიკმა დაინახა, რომ ნათურების შუქზე რაღაც ანათებდა. "Უბრალოდ მოიცადე. Არ გაინძრე."
  
  პანტერა წინ წამოიწია. დელტა გუნდმა მას იარაღის მუქარით მოუჭირა, როცა მათ შორის გავიდა და ზიზღით აყმუვლა ქმედუუნარო სერბ მცველებს, როცა ისინი ოთახიდან გამოდიოდნენ.
  
  "Რა- ?" ერთ-ერთმა ამერიკელმა დრეიკს შეხედა.
  
  "არ ნახე? მას ბრილიანტებით მოჭედილი ყელსაბამი ეცვა. ჩემი ვარაუდით, ასეთი კატა, რომელიც ასეთ სახლში ცხოვრობს, მხოლოდ მაშინაა გაწვრთნილი თავდასხმისთვის, როცა პატრონის ხმას ესმის".
  
  "Კარგი ზარი. არ ვისურვებდი ასეთი ცხოველის მოკვლას". დელტას მეთაურმა სერბებს ხელი დაუქნია. "ამ ნაბიჭვრებს მთელი დღე მხიარულად გავატარებ."
  
  კიბეებზე დაეშვნენ და ორი კაცი დარაჯად დატოვეს. დრეიკმა მესამემ მიაღწია სარდაფის იატაკს და ნანახმა აიძულა გაოცებულმა თავი დახარა.
  
  "რა გარყვნილები არიან ეს გიჟი ნაძირლები?"
  
  ოთახი სავსე იყო იმით, რისი აღწერაც მას მხოლოდ "ტროფებით" შეეძლო. ნივთები, რომლებსაც დავორ ბაბიჩი ღირებულად თვლიდა, რადგან - თავის გარყვნილებებში - ღირებული იყო სხვა ადამიანებისთვის, ყველგან იყო კარადები, დიდი და პატარა, შემთხვევით მოწყობილი.
  
  ტირანოზავრ რექსის ყბა. მის გვერდით წარწერა ეწერა "ედგარ ფილიონის კოლექციიდან - სიცოცხლის ჯილდო". გარდა ამისა, ცნობილი მსახიობის გამოჩენილი ფოტოსურათი წარწერით "მას სურდა ცხოვრება". ამის გვერდით, ბრინჯაოს კვარცხლბეკზე, მუმიფიცირებული ხელი. იდენტიფიცირებული, როგორც "ოლქის პროკურორი No3", საშინლად ეყრდნობა ბრინჯაოს კვარცხლბეკს. .
  
  Და უფრო მეტი. როდესაც დრეიკი ფანჯრებს მიუახლოვდა, ცდილობდა გაუმკლავდა თავის ავადმყოფურ გატაცებას და ფოკუსირებას, საბოლოოდ შენიშნა ფანტასტიკური ნივთები, რომლებსაც ისინი ეძებდნენ.
  
  ვალკირიები: წყვილი თოვლის თეთრი ქანდაკებები, რომლებიც დამონტაჟებულია სქელ მრგვალ ბლოკზე. ორივე სკულპტურა დაახლოებით ხუთი ფუტის სიმაღლე იყო, მაგრამ მათში არსებული გასაოცარი დეტალი დრეიკს სუნთქვა შეეკრა. ორი ბუქსომენი ქალი, შიშველი და ანტიკურობის ძლევამოსილი ამორძალებივით, ორივე გაშლილი ფეხებით, თითქოს რაღაცაზე ისხდნენ. ალბათ ფრთიანი ცხენი, ფიქრობდა დრეიკი. ბენს სურდა მეტი სცოდნოდა, მაგრამ ახსოვდა, რომ ვალკირები იყენებდნენ მათ ბრძოლიდან ბრძოლაში საფრენად. მან ყურადღება მიიპყრო კუნთოვან კიდურებზე, კლასიკურ მახასიათებლებზე და დამაბნეველ რქოვან ჩაფხუტებზე.
  
  "Ვაუ!" წამოიძახა დელტას ბიჭმა. "მინდა მქონოდა ასეთი ექვსი შეკვრა."
  
  უფრო გასაგებად, ორივე ვალკირია მარცხენა ხელით რაღაც უცნობისკენ მიუთითებდა ზევით. მიუთითა, გაიფიქრა დრეიკმა ახლა პირდაპირ ღმერთების საფლავთან.
  
  რაგნაროკის პოვნა რომ შეეძლოთ.
  
  ამ დროს ერთ-ერთმა ჯარისკაცმა ნივთის ვიტრინიდან ამოღება სცადა. ხმამაღალი ზარი გაისმა და ფოლადის ჭიშკარი კიბის ბოლოში ჩამოინგრა და მათ გასასვლელს გადაკეტა.
  
  ამერიკელებმა სასწრაფოდ მიაღწიეს გაზის ნიღბებს. დრეიკმა თავი დაუქნია. "ნუ ღელავ. რაღაც მეუბნება, რომ ბაბიჩი ერთ-ერთია იმ ნაძირალათაგანია, ვისაც ქურდი ცოცხლად დაჭერილი და წიხლებით დაჭერა ურჩევნია".
  
  დელტას მეთაურმა ჯერ კიდევ ვიბრაციულ ზოლებს შეხედა. "გატეხე ეს ჯოხები."
  
  
  * * *
  
  
  კენედი გაოგნებული უყურებდა ვერტმფრენს და უკან დაბრუნებულ ბენტლის. უელსმაც თითქოს ზარალი იყო და ცას უყურებდა.
  
  - ბიჩი, - გაიგონა კენედიმ მისი სუნთქვა. "მე მას კარგად ვვარჯიშობდი. როგორ ბედავს მოღალატედ გადაქცევას?"
  
  "კარგია, რომ ის წავიდა", კენედი დარწმუნდა, რომ მისი თმა კვლავ გადაწეული იყო ყველა ამ ნახტომისგან და თვალი აარიდა, როდესაც შენიშნა SAS-ის რამდენიმე მამაკაცი, რომლებიც მის ზომას ამაღლებდნენ. "მას ჰქონდა ამაღლებული მიწა. ახლა, თუ დრეიკმა და დელტა გუნდმა დაიპყრეს ვალკირიები, ჩვენ შეგვიძლია გამოვიპაროთ გარეთ, სანამ ალისია ბაბიჩით არის დაკავებული.
  
  უელსი ისე გამოიყურებოდა, თითქოს ორ მნიშვნელოვან ვარიანტს შორის იყო მოწყვეტილი, მაგრამ არაფერი უთქვამს, როცა ისინი სახლის გარშემო ტრიალებდნენ მთავარ შესასვლელთან. მათ დაინახეს, რომ ვერტმფრენი შემობრუნდა, რათა ბეტლის პირისპირ შეეჯახა. გაისმა სროლები, რომლებიც გაქცეულ მანქანიდან გადმოვარდა. შემდეგ მანქანა უცებ ძლიერად დაამუხრუჭა და ხრეშის ღრუბელში გაჩერდა.
  
  ფანჯრიდან რაღაც გადააგდეს.
  
  ვერტმფრენი ციდან ჩამოვარდა, მისი ოპერატორი თითქმის ზებუნებრივი გრძნობების მქონე იყო, როდესაც RPG უსტვენდა თავზე. როგორც კი მისი ციგა მიწას შეეხო, კანადელი დაქირავებული ჯარისკაცები კარებიდან გამოვიდნენ. სროლა დაიწყო.
  
  კენედიმ იფიქრა, რომ დაინახა ალისია მაილსი - მჭიდრო ჯავშნით შემოსილი მოქნილი ფიგურა, რომელიც ანდაზური ლომივით ხტუნავდა ბრძოლაში. ბრძოლისთვის შექმნილი მხეცი, რომელიც დაკარგულია ამ ყველაფრის ძალადობასა და მრისხანებაში. მიუხედავად საკუთარი თავისა, კენედიმ იგრძნო, რომ სისხლი ციოდა.
  
  იყო ის შიში, რომელიც მან იგრძნო?
  
  სანამ ამაზე ფიქრობდა, ვერტმფრენის მოპირდაპირე მხრიდან გამხდარი ფიგურა ჩამოინგრა. ფიგურა, რომელიც მან მაშინვე ამოიცნო.
  
  პროფესორ პარნევიკ!
  
  ის კოჭლობდა წინ, ჯერ არასტაბილურად, მაგრამ შემდეგ განახლებული მონდომებით, და ბოლოს ცოცავდა, როცა ტყვიები ჰაერს აფრქვევდნენ მის თავზე, ერთ-ერთი მათგანი თავის ქალას ხელისგულში გადიოდა.
  
  პარნევიკი საბოლოოდ საკმარისად მიუახლოვდა, რომ SAS-მა და კენედიმ ის უსაფრთხოდ მიიყვანეს, კანადელებმა არ იცოდნენ, სრულად ჩაერთნენ ბრძოლაში.
  
  - მართალია, - თქვა უელსმა და სახლისკენ მიუთითა. "მოდით, ეს დავამთავროთ."
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი დაეხმარა Valkyries-ის წინ წამოწევას, ხოლო რამდენიმე ბიჭმა მცირე რაოდენობით ასაფეთქებელი ნივთიერება მიამაგრა გისოსებზე. საშინელ ექსპონატებს შორის ვიწრო ბილიკზე აიღეს გზა და ცდილობდნენ კარგად არ დაეთვალიერებინათ. დელტას ერთ-ერთი ბიჭი რამდენიმე წუთის წინ საშინელი შემოწმებიდან დაბრუნდა და ოთახის უკან შავი კუბოს შესახებ შეატყობინა.
  
  მოლოდინის ატმოსფერო მთელი ათი წამი გაგრძელდა. ჯარისკაცის ლოგიკა დასჭირდა მის შესაჩერებლად. რაც ნაკლები იცი...
  
  ეს უკვე დრეიკის ლოგიკა არ არის. მაგრამ მას სერიოზულად არ სურდა ამის ცოდნა. ის კი ჩვეულებრივი მშვიდობიანი მოქალაქის მსგავსად აკანკალდა, როცა გისოსები ააფეთქეს.
  
  ზემოდან ისმოდა სროლა. დელტას მცველები ღრიალებდნენ კიბეებზე, სისხლიან ხვრელებში დახოცილი. მომდევნო წამში კიბის თავზე ავტომატებით შეიარაღებული ათეული მამაკაცი გამოჩნდა.
  
  დელტა გუნდი მარცხი განიცადა და ახლა დაუცველი იყო. დრეიკი ნელა გაემართა კარადისა და მისი შედარებითი უსაფრთხოებისკენ, ცდილობდა არ ეფიქრა სისულელეზე დაჭერა ასე და რომ ეს არ მოხდებოდა SAS-თან და დაეყრდნო იღბალს, რომ ეს ახალი მტრები ასე არ იქნებოდნენ. სულელია, როგორც ვალკირის ესროლა.
  
  იყო რამდენიმე მომენტი შეუპოვარი დაძაბულობისა, განიცადა ჩახშობილი სიჩუმე, სანამ ფიგურა არ ჩამოვიდა კიბეებზე. თეთრებში ჩაცმული ფიგურა და თეთრი ნიღაბი.
  
  დრეიკმა მაშინვე იცნო იგი. იგივე ადამიანი, რომელმაც ფარი მიიღო იორკში კატების გასეირნებაზე. კაცი, რომელიც აფსალაში ნახა.
  
  - მე შენ გიცნობ, - ჩაისუნთქა მან თავისთვის, შემდეგ უფრო ხმამაღლა. "დაწყევლილი გერმანელები აქ არიან."
  
  კაცმა აწია .45 პისტოლეტი და ააფეთქა. "დააგდე იარაღი. Ყველა თქვენგანი. ახლა!"
  
  ამპარტავანი ხმა. ხმას, რომელიც გლუვ ხელებს ეკუთვნოდა, მის მფლობელს ჰქონდა რეალური ძალა, ისეთი, როგორიც ქაღალდზეა დაწერილი და კლუბებში მხოლოდ წევრებისთვის არის მინიჭებული. ისეთი ადამიანი, რომელსაც წარმოდგენაც არ ჰქონდა, რა არის ნამდვილი ამქვეყნიური შრომა და დაღლილობა. შესაძლოა საბანკო ინდუსტრიაში დაბადებული ბანკირი, ან პოლიტიკოსი, პოლიტიკოსების შვილი.
  
  დელტას ხალხს იარაღი მტკიცედ ეჭირა. სიტყვა არავის უთქვამს. ოპოზიცია იმუქრებოდა.
  
  კაცმა ისევ იყვირა, აღზრდამ არ მისცა საშუალება გაეგო საფრთხის შესახებ.
  
  "Ყრუ ხარ? ახლა ვთქვი!"
  
  ტეხასელმა ხმამ აუწია: "ეს არ მოხდება, ნაბიჭვარი".
  
  "მაგრამ... მაგრამ..." გაოცებულმა ჩაიკრა მამაკაცმა, შემდეგ კი უცებ მოიხსნა ნიღაბი. "შენ ამას გააკეთებ!"
  
  დრეიკი თითქმის ჩამოვარდა. გიცნობ აბელ ფრეი, გერმანელი მოდის დიზაინერი. შოკი შხამიანი ტალღით გადაეფარა დრეიკს. შეუძლებელი იყო. ტეილორისა და მაილის დანახვას ჰგავდა, რომლებიც იცინიდნენ მსოფლიოს ხელში ჩაგდების შესახებ.
  
  ფრეი დრეიკის მზერას შეხვდა. "და შენ, მეტ დრეიკ!" თოფით ხელი კანკალებდა. "თითქმის ყველაფერი დამიჯდა, მე წაგიყვან. Მე გავაკეთებ! და ის გადაიხდის. ოჰ, როგორ გადაიხდის იგი! "
  
  
  სანამ ამას მიხვდებოდა, ფრეიმ იარაღი დრეიკს თვალებს შორის მიადო და გაისროლა.
  
  
  * * *
  
  
  კენედი ოთახში შევარდა და დაინახა, რომ SAS-ის კაცები მუხლებზე დაეშვნენ და დუმილისკენ მოუწოდეს. მან მის წინაშე დაინახა ნიღბიანი მამაკაცების ჯგუფი, რომლებსაც ეცვათ ტყვიაგაუმტარი ჟილეტები, რომლებიც იარაღს მიუთითებდნენ იმაზე, რაც მას მხოლოდ დავრ ბაბიჩის საიდუმლო სარდაფზე მიაჩნდა.
  
  საბედნიეროდ, მამაკაცებმა ისინი ვერ შენიშნეს.
  
  უელსმა გადახედა მას და ტუჩებით ჰკითხა: "ვინ?"
  
  კენედიმ დაბნეული სახე მიიღო. მას ესმოდა ვიღაცის ხმაური, გვერდიდან ხედავდა მის პროფილს. როდესაც მან გაიგო, რომ მან გამოიძახა მეთ დრეიკის სახელი, გაიგო და უელსმა გაიგო და რამდენიმე წამის შემდეგ მათ ცეცხლი გაუხსნეს.
  
  მომდევნო ხანძრის სამოცი წამის განმავლობაში კენედიმ ეს ყველაფერი ნელი მოძრაობით დაინახა. თეთრ ტანსაცმელში ჩაცმული მამაკაცი ისვრის თავის .45-ს, მისი გასროლა წამის ფრაგმენტის დაგვიანებით მოვიდა და ქურთუკის ძირს აცვია, როდესაც ის გადის დაკიდებულ მასალას. მისი შეძრწუნებული სახე შემობრუნდა. მათი მსუქანი, დაღლილი რბილობა.
  
  გაფუჭებული კაცი.
  
  მერე ნიღბიანები, ტრიალებენ და ისვრიან. SAS-ის ჯარისკაცები სიზუსტით და სიმშვიდით იგერიებენ კარგად განლაგებულ დარტყმებს. უფრო მეტი ცეცხლი მოდის სარდაფიდან. ამერიკული ხმები. გერმანული ხმები. ხმები ინგლისურად.
  
  დუნე ქაოსი, ტეილორ სვიფტის პოეტური ინტონაციების მსგავსი, მეტალიკას არქაულ კლდეში შერეული. მან მინიმუმ ორ გერმანელს დაარტყა - დანარჩენი დაეცა. თეთრად ჩაცმულმა ბიჭმა დაიყვირა და ხელები აიქნია და აიძულა თავისი გუნდი სასწრაფოდ უკან დაეხია. კენედიმ დაინახა, რომ ისინი დაფარეს მას და კვდებიან, ჭრილობიდან ლპობავით ამოვარდნენ, მაგრამ ჭრილობა გაგრძელდა. საბოლოოდ ის უკანა ოთახში გაიქცა და მისი მხოლოდ ოთხი კაცი გადარჩა.
  
  კენედი სასოწარკვეთილი შემოვარდა დერეფანში, ყელში უცნაური ნატეხი და ყინულის ნატეხი გულში, ვერც კი აცნობიერებდა, რამდენად ღელავდა, სანამ დრეიკი ცოცხალი არ დაინახა და არ იგრძნო, რომ სიამოვნების გრილი ნაკადი გადაეფარა მას.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი იატაკიდან წამოდგა და მადლიერი იყო, რომ აბელ ფრეის მიზანი ისეთივე ბუნდოვანი იყო, როგორც მისი რეალობის გაგება. პირველი, რაც მან დაინახა, იყო კენედი, რომელიც კიბეებზე დაეშვა, მეორე კი მისი სახე იყო, როცა მისკენ მივარდა.
  
  "მადლობა ღმერთს, რომ კარგად ხარ!" წამოიძახა და ჩაეხუტა, სანამ მის თავშეკავებას გაახსენდებოდა.
  
  დრეიკმა უელსის თვალებში ჩახედა, სანამ საკუთარ თვალებს დახუჭავდა. ერთი წუთით ჩაეხუტა, გრძნობდა მის სუსტ სხეულს, ძლიერ ფიგურას, მის მყიფე გულის ცემას მის გვერდით. მისი თავი კისერზე იყო მიყრდნობილი, შეგრძნება საკმარისად მშვენიერი იყო, რომ სინაფსებში ჩხვლეტილიყო.
  
  "ჰეი, კარგად ვარ. შენ?"
  
  ის მოშორდა, გაიღიმა.
  
  უელსი მათკენ წავიდა და წამით დამალა თავისი ეშმაკური ღიმილი. "დრეიკი. უცნაური ადგილი პაემანისთვის, ძველო, არა Earl's Court-ის კუთხის პაბი. რაღაც უნდა გითხრა, მეთ. რაღაც მაისზე".
  
  დრეიკი მაშინვე უკან დაიხია. უელსმა თქვა ბოლო, რასაც ელოდა. წამის შემდეგ შეამჩნია კენედის ჩამქრალი ღიმილი და თავი შეკრა. - ვალკირიები, - მიუთითა მან. "მოდი, სანამ ჯერ კიდევ გვაქვს შანსი."
  
  მაგრამ დელტას მეთაურმა უკვე მოაწყო ეს და დაურეკა. "ეს არ არის ინგლისი, ბიჭებო. Ვიმოძრაოთ. ამ შვებულებაში თითქმის ყველა ჰავაი ვჭამე, რაც შემეძლო".
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲪᲮᲠᲐ
  
  
  
  საჰაერო სივრცე
  
  
  დრეიკი, კენედი და თავდასხმის ჯგუფის დანარჩენი წევრები რამდენიმე საათის შემდეგ შეხვდნენ ბენს და ჰეიდენს ჰონოლულუსთან ახლოს მდებარე სამხედრო ბაზაზე.
  
  რაც დრო გადიოდა. ბიუროკრატიული ლენტი მოჭრილია. დაკბილული გზები მოწესრიგებულია. მთავრობები კამათობდნენ, შემდეგ ღრიალებდნენ და ბოლოს დაიწყეს საუბარი. აჯანყებული ბიუროკრატები დაამშვიდეს რძისა და თაფლის პოლიტიკური ექვივალენტით.
  
  და სამყაროს აღსასრული უახლოვდებოდა.
  
  ნამდვილი აზარტული მოთამაშეები საუბრობდნენ, ნერვიულობდნენ, მსჯელობდნენ და ეძინათ პერლ ჰარბორის მახლობლად ცუდი კონდიცირების შენობებში. დრეიკმა მაშინვე ჩათვალა, რომ ბენის სევდიანი მისალმება იმას ნიშნავდა, რომ მათ მცირე პროგრესი მიაღწიეს ოდინის შემდეგი ნაწარმოების - მისი თვალების ძიებაში მოხსენებაში. დრეიკმა გაოცება დამალა; მას გულწრფელად სჯეროდა, რომ ბენის გამოცდილება და მოტივაცია ამ დროისთვის საშუალებას მისცემდა ყველა მტკიცებულების ამოხსნას.
  
  ჰაიდენი, თავდაცვის მდივნის სწრაფი თანაშემწე, დაეხმარა მას, მაგრამ მათ მცირე პროგრესი მიაღწიეს.
  
  მათი ერთადერთი იმედი იყო, რომ აპოკალიფსის სხვა წევრები - კანადელები და გერმანელები - ცოტა უკეთესები იყვნენ.
  
  ბენის ყურადღება თავდაპირველად დრეიკის გამოცხადებამ მიიპყრო.
  
  "აბელ ფრეი? გერმანელი ოსტატი? დაიკარგე, სულელო."
  
  "სერიოზულად, მეგობარო. მოგატყუებ?"
  
  "ნუ ციტირებ Whitesnake-ს ჩემს თვალწინ, მეთ. იცით, ჩვენს ჯგუფს პრობლემები აქვს მუსიკის დაკვრაში და ეს არ არის სასაცილო. უბრალოდ არ მჯერა... აბელ ფრეი?"
  
  დრეიკმა ამოიოხრა. "კარგი, მე თავიდან ვიწყებ. დიახ. აბელ ფრეი".
  
  კენედიმ მხარი დაუჭირა. "მე ის ვნახე და მაინც მინდა ვუთხრა დრეიკს, რომ სისულელეებს თავი დაანებოს. ეს ბიჭი მოღუშულია. მოქმედება ხდება გერმანიის ალპებში - "Party Castle". სუპერმოდელები. ფული. სუპერვარსკვლავი ცხოვრება".
  
  "ღვინო, ქალები და სიმღერები", - თქვა დრეიკმა.
  
  "შეაჩერე!" თქვა ბენმა. "ერთგვარად," ჩაფიქრდა მან, "ეს შესანიშნავი საფარია".
  
  - უმეცრების მოტყუება ადვილია, როცა ცნობილი ხარ, - დაეთანხმა დრეიკი. "თქვენ შეგიძლიათ აირჩიოთ თქვენი დანიშნულება - სადაც გინდათ წახვიდეთ. ამ ხალხისთვის კონტრაბანდა უნდა იყოს მარტივი. უბრალოდ იპოვე შენი უძველესი არტეფაქტი, აირჩიე შენი დიპლომატიური ჩანთა და..."
  
  "...Ჩადე." მშვიდად დაასრულა კენედიმ და სიცილით გადახედა ბენს.
  
  "თქვენ ორნი უნდა..." ჩაიჩურჩულა მან. "... თქვენ ორმა უნდა მიიღოთ გაფუჭებული ოთახი."
  
  უელსი ამ დროს მივიდა. "აბელ ფრეის ნივთი... ამ დროისთვის გადაწყვეტილია მისი საიდუმლოდ შენახვა. უყურე და დაელოდე. ჩვენ ვათავსებთ ჯარს მისი ციხესიმაგრის გარშემო, მაგრამ ვაძლევთ მას თავისუფლებას, თუ ის გაიგებს რაიმეს, რაც ჩვენ არ ვიცით. "
  
  "გარეშე, ეს გონივრულად ჟღერს," დაიწყო დრეიკმა, "მაგრამ..."
  
  "მაგრამ მას ჩემი და ჰყავს", - თქვა ბენმა. ჰეიდენმა ხელი ასწია მის დასამშვიდებლად. "მართალნი არიან, ბენ. კარინი უსაფრთხოდ...ჯერჯერობით. სამყარო არ არის. "
  
  დრეიკმა თვალები დახუჭა, მაგრამ ენა მოუჭირა. პროტესტით ვერაფერს მიაღწევთ. ეს მხოლოდ მისი მეგობრის ყურადღების გაფანტვას შეუწყობს ხელს. კიდევ ერთხელ გაუჭირდა ჰეიდენის გაგება. ეს იყო მისი ახლად აღმოჩენილი ცინიზმი, რომელიც ჭამდა მას? ის სწრაფად ფიქრობდა ბენზე, თუ გონივრულად ფიქრობდა მისი მთავრობისთვის?
  
  ნებისმიერ შემთხვევაში, პასუხი იგივე იყო. მოიცადე.
  
  დრეიკმა შეცვალა თემა. მან კიდევ ერთი დაარტყა ბენის გულთან ახლოს. "დედა და მამაშენი როგორ არიან?" ფრთხილად ჰკითხა მან. "ისინი უკვე მოგვარებულია?"
  
  ბენმა ტკივილისგან ამოისუნთქა. "არა, მეგობარო. ბოლო ზარზე ახსენეს, მაგრამ მე ვთქვი, რომ მეორე სამსახური იპოვა. ეს დაგეხმარებათ, მეთ, მაგრამ არა დიდი ხნის განმავლობაში. "
  
  "Მე ვიცი". დრეიკმა უელსს და ჰეიდენს შეხედა. "როგორც აქ ლიდერები, თქვენ ორს უნდა დაეხმაროთ." შემდეგ, პასუხის მოლოდინის გარეშე, მან თქვა: "რა ამბავია ჰეიდისა და ოდინის თვალების შესახებ?"
  
  ბენმა ზიზღით გააქნია თავი. "ბევრი", - დაიჩივლა მან. "ყველგან ფრაგმენტებია. აი - მოუსმინეთ ამას: დალიოთ მიმირის ჭადან - სიბრძნის შადრევანი ვალჰალაში - მნიშვნელოვანი მსხვერპლი უნდა გაიღოთ. ოდინმა შესწირა თვალები, რაც სიმბოლურად გამოხატავს მის მზადყოფნას, მიეღო ცოდნა მიმდინარე და მომავალი მოვლენების შესახებ. მთვრალის შემდეგ მან იწინასწარმეტყველა ყველა განსაცდელი, რომელიც ეხებოდა ადამიანებს და ღმერთებს მარადიულობის მანძილზე. მიმირმა მიიღო ოდინის თვალები და ისინი ისევ იქ იწვნენ, სიმბოლო, რომელიც ღმერთმაც კი უნდა გადაიხადოს უმაღლესი სიბრძნის ნახვისთვის".
  
  - კარგი, - მხრები აიჩეჩა დრეიკმა. "სტანდარტული ისტორიული მასალა, არა?"
  
  "მართალია. მაგრამ ეს ასეა. პოეტური ედდა, ფლენრიხ საგა, კიდევ ერთი, რომელიც მე ვთარგმნე, როგორც "ჰაიდის მრავალი გზა". ისინი ხსნიან რა მოხდა, მაგრამ არ გვეუბნებიან, სად არის ახლა თვალები."
  
  - ვალჰალაში, - ღრიანცალა კენედიმ.
  
  "ეს არის ნორვეგიული სიტყვა სამოთხეში."
  
  "მაშინ მე არ მექნება მათი პოვნის შესაძლებლობა."
  
  დრეიკმა განიხილა ეს ყველაფერი. "და სხვა არაფერია? იესო, მეგობარო, ეს ბოლო ნაკბენია!"
  
  "მე მივყვებოდი ჰეიდის მოგზაურობას - მის მოგზაურობას. ის სტუმრობს ადგილებს, რომელთა შესახებაც ვიცით და შემდეგ ბრუნდება სახლში. ეს არ არის Playstation, მეგობარო. არანაირი გვერდითი ეფექტები, ფარული მიღწევები, ალტერნატიული გზები.
  
  კენედი ბენის გვერდით დაჯდა და თმები აიჩეჩა. "შეიძლება მან ორი ნაწილის ერთ ადგილას დადება?"
  
  "შესაძლებელია, მაგრამ ის კარგად არ მოერგება იმას, რაც ამ მომენტში ვიცით. წლების განმავლობაში მოჰყვა სხვა მინიშნებები, რომლებიც მიუთითებდნენ ერთ ფრაგმენტზე თითოეულ ადგილას. "
  
  "მაშ, თქვენ ამბობთ, რომ ეს არის ჩვენი მინიშნება?"
  
  - გასაღები უნდა იყოს ვალჰალა, - თქვა დრეიკმა სწრაფად. "ეს არის ერთადერთი ფრაზა, რომელიც მიუთითებს ადგილს. და მახსოვს, ადრე რაღაც თქვით იმის შესახებ, რომ ჰეიდიმ უთხრა ოდინს, რომ მან იცოდა, სად იყო მისი თვალები დამალული, რადგან მან გასცა ყველა თავისი საიდუმლო, როდესაც ჯვარზე ჩამოიხრჩო.
  
  "ხე" - ამ დროს ოთახში ტორსტენ დალი შემოვიდა. შვედი დაქანცული ჩანდა, უფრო დაღლილი იყო სამუშაოს ადმინისტრაციული მხრიდან, ვიდრე ფიზიკური. "ერთი მსოფლიო ხეზე ეკიდა."
  
  - უპ, - ჩაიჩურჩულა დრეიკმა. "იგივე ამბავი. ყავაა?"
  
  - მაკადამია, - თვითკმაყოფილი ჩანდა დალი. "საუკეთესო ჰავაი გვთავაზობს."
  
  "მე მეგონა, რომ ეს იყო სპამი", - თქვა კენედიმ და აჩვენა თავისი დამოკიდებულება New Yorker-ის მიმართ.
  
  "სპამი ფართოდ არის მოწონებული ჰავაიში", დაეთანხმა დალი. "მაგრამ ყავა ყველაფერს მართავს. და კონა მაკადამიის კაკალი მეფეა."
  
  "ანუ თქვენ ამბობთ, რომ ჰეიდიმ იცოდა სად იყო ვალჰალა?" ჰეიდენი მაქსიმალურად ცდილობდა უფრო დარცხვენილი გამოჩენილიყო, ვიდრე სკეპტიკურად განწყობილი, როცა დრეიკმა ანიშნა ვინმესთვის მეტი ყავა მოეტანა.
  
  "დიახ, მაგრამ ჰეიდი ადამიანი იყო. არა ღმერთი. მაშ, რასაც ის განიცდიდა, იყო ამქვეყნიური სამოთხე?"
  
  - ბოდიში, ძმაო, - ხუმრობდა კენედი. "ვეგასი 1905 წლამდე არ დაარსებულა."
  
  - ნორვეგიელი, - დაამატა დრეიკმა და ცდილობდა არ გაეღიმა.
  
  სიჩუმე მოჰყვა. დრეიკი უყურებდა, როცა ბენი გონებრივად ათვალიერებდა ყველაფერს, რაც აქამდე ისწავლა. კენედიმ ტუჩები მოკუმა. ჰეიდენმა ყავის ფინჯანი მიიღო. უელსი დიდი ხნის წინ იყო კუთხეში, თითქოს ეძინა. დრეიკს თავისი დამაინტრიგებელი სიტყვები გაახსენდა - რაღაც უნდა გითხრა. რაღაც მაისზე.
  
  ამის დრო მოგვიანებით, თუ საერთოდ.
  
  ბენმა ჩაიცინა და თავი დაუქნია. "Ეს მარტივია. უფალო, ეს ასე მარტივია. სამოთხე ადამიანისთვის არის... მათი სახლი."
  
  "ზუსტად. ადგილი, სადაც ის ცხოვრობდა. მისი სოფელი. მისი ქოხი, - დაადასტურა დრეიკმა. "ჩემი ფიქრებიც."
  
  "მიმირის ჭა არის სოფელ ჰეიდის შიგნით!" კენედიმ ირგვლივ მიმოიხედა, თვალებში მღელვარება აფრქვევდა, შემდეგ დრეიკს მხიარულად მოჰკრა მუშტი. - ქვეითისთვის ცუდი არ არის.
  
  "მას შემდეგ რაც დავტოვე, ნამდვილი ტვინი გამიზარდა." დრეიკმა დაინახა, რომ უელსი ოდნავ შეკრთა. "ჩემს ცხოვრებაში საუკეთესო ნაბიჯი."
  
  ტორსტენ დალი ფეხზე წამოდგა. "შემდეგ შვედეთში, ბოლო ნაწილისთვის." ის კმაყოფილი ჩანდა სამშობლოში დაბრუნებით. "მმ... სად იყო ჰეიდის სახლი?"
  
  - ოსტერგოტლანდი, - თქვა ბენმა შეუმოწმებლად. "ასევე, ბეოვულფისა და გრენდელის სახლი არის ადგილი, სადაც ისინი ჯერ კიდევ საუბრობენ მონსტრების შესახებ, რომლებიც ღამით დადიან მიწაზე."
  
  
  ოცდაათი
  
  
  
  ლა ვერეინი, გერმანია
  
  
  La Verein, პარტიის ციხე, მდებარეობდა მიუნხენის სამხრეთით, ბავარიის საზღვართან.
  
  როგორც ციხესიმაგრე, ის ნახევრად აწია ნაზად დაქანებული მთის წვერამდე, მისი კედლები აწეული იყო და სხვადასხვა ადგილას ისრის მარყუჟებითაც კი იყო მოფენილი. თაღოვანი ჭიშკრით შემოფარგლული მრგვალი კოშკები და ფართო სავალი გზა საშუალებას აძლევდა ძვირადღირებულ მანქანებს სტილით ასულიყვნენ და ეჩვენებინათ თავიანთი უახლესი მიღწევები, ხოლო ხელით შერჩეული პაპარაცები მუხლებზე დადგნენ მათ გადასაღებად.
  
  წვეულებას თავის მხრივ ხელმძღვანელობდა აბელ ფრეი, მიულოცა ზოგიერთ ყველაზე მნიშვნელოვან სტუმარს და დარწმუნდა, რომ მისი მოდელები ისე მოიქცნენ, როგორც მოსალოდნელი იყო. აქაურმა წუწუნმა, იქ წუწუნმა, ხანდახან ხუმრობამაც კი გაამართლა მისი მოლოდინი.
  
  პირად აკლდამებში ის ვითომ არ შეუმჩნევია მუხლამდე მინის მაგიდებზე გაშლილ თეთრ ზოლებს, ხელმძღვანელები ნესტოებში ჩალის ჩასხმით ეხვეოდნენ. მოდელები და ცნობილი ახალგაზრდა მსახიობები ატლასის, აბრეშუმის და მაქმანებიანი ბავშვის თოჯინებით გამოწყობილი. ვარდისფერი ხორცი, კვნესა და ვნების დამათრობელი სურნელი. ორმოცდაათი დიუმიანი პლაზმური ეკრანები MTV-ს და ჰარდკორ პორნოს.
  
  ცოცხალი მუსიკით სავსე შატო, სლეშმა და ფერგიმ შეასრულეს "Beautiful Dangerous" სცენაზე იმ დეკადენტური დარბაზისგან მოშორებით - ოპტიმისტურმა როკ მუსიკამ კიდევ უფრო მეტი სიცოცხლე შესძინა ფრეის ისედაც დინამიურ წვეულებას.
  
  მოდის დიზაინერი წავიდა, არავის შეუმჩნევლად, და წინა კიბეებზე ავიდა ციხის წყნარ ფრთაში. კიდევ ერთი ფრენა და მისმა მესაზღვრეებმა მის უკან დახურეს სეიფის კარი, რომელიც ხელმისაწვდომი იყო მხოლოდ გასაღებებისა და ხმის ამოცნობის კომბინაციით. ის შევიდა საკომუნიკაციო აღჭურვილობითა და მაღალი ხარისხის ტელევიზორის ეკრანებით სავსე ოთახში.
  
  მისმა ერთ-ერთმა ყველაზე სანდო გულშემატკივარმა თქვა: "დროზე, ბატონო. ალისია მაილსი სატელიტურ ტელეფონზეა.
  
  "შესანიშნავი, ჰადსონ. დაშიფრულია?
  
  - რა თქმა უნდა, ბატონო.
  
  ფრეიმ აიღო მოწყობილობა და ტუჩები მოიკვნიტა იმის გამო, რომ იძულებული გახდა, პირი ისე ახლოს მიეტანა იქ, სადაც მისმა ლაკეიმ უკვე შეაფურთხა.
  
  "მაილს, სჯობს გემრიელი იყოს. სტუმრებით სავსე სახლს უნდა მივხედო". მოხერხებულობის სიცრუე მას ტყუილად არ ეჩვენა. ეს იყო მხოლოდ ის, რისი მოსმენაც სჭირდებოდათ ამ არაობიექტებს.
  
  "ღირსეული ბონუსი, მე ვიტყოდი," კარგად გადმოცემული ინგლისური ტონი ირონიულად ჟღერდა. მე მაქვს ვებ მისამართი და პაროლი პარნევიკის მოსაძებნად.
  
  "ეს ყველაფერი გარიგების ნაწილია, მაილს. და თქვენ უკვე იცით, რომ ბონუსის მისაღებად მხოლოდ ერთი გზა არსებობს".
  
  "მილო არ არის გარშემო?" ახლა ტონი შეიცვალა. ყელის საჭრელი. ცელქი...
  
  "მხოლოდ მე და ჩემი საუკეთესო ფანი."
  
  "მმმ... ისიც მოიწვიე თუ გინდა." მისი ხმა შეიცვალა. "მაგრამ, სამწუხაროდ, სწრაფი უნდა ვიყო. შედით www.locatethepro.co.uk-ზე და შეიყვანეთ პაროლი პატარა ასოებით: bonusmyles007, "სიცილი. "მეგონა დაგიფასებდი, ფრეი. სტანდარტული ტრეკერის ფორმატი უნდა გამოჩნდეს. ორთქლის ოთახი დაპროგრამებულია როგორც მეოთხე. თქვენ უნდა შეგეძლოთ მისი თვალყურის დევნება სადმე."
  
  აბელ ფრეიმ ჩუმად მიესალმა. ალისია მაილსი იყო საუკეთესო ოპერატორი, რომელიც მას ოდესმე გამოუყენებია. "საკმაოდ კარგი, მაილს. მას შემდეგ, რაც თვალები კონტროლს დაექვემდებარება, თქვენ გათავისუფლდებით. შემდეგ დაბრუნდით ჩვენთან და მოიტანეთ კანადელების ფრაგმენტები. მერე ვილაპარაკოთ".
  
  ხაზი გატეხილია. ფრეიმ მობილური ტელეფონი დადო, ახლა კმაყოფილმა. - კარგი, ჰადსონ, - თქვა მან. "დააჩვიე მანქანა. სასწრაფოდ გაგზავნეთ ყველა ოსტერგოტლენდში". ბოლო ფიგურა მის ხელთ იყო, ისევე როგორც ყველა სხვა ფიგურა, თუ ისინი სწორად თამაშობდნენ ფინალურ თამაშებს. "მილომ იცის რა უნდა გააკეთოს."
  
  მან შეისწავლა რამდენიმე სატელევიზიო მონიტორი.
  
  რომელი მათგანია ტყვე მეექვსე - კარინ ბლეიკი?
  
  ჰადსონმა ხელის გაქნევამდე აკოწიწა წვერი. ფრეი წინ დაიხარა, რათა შეესწავლა ქერა გოგონა, რომელიც იჯდა მის საწოლში, ფეხები ნიკაპამდე ჰქონდა აწეული,
  
  ან, უფრო სწორად, საწოლზე იჯდა, რომელიც ფრეის ეკუთვნოდა. და ფრეის საჭმლის ჭამა ჩაკეტილ და დაცულ ქოხში, რომელიც ფრეიმ უბრძანა. ელექტროენერგიის გამოყენება, რომელიც ფრეიმ გადაიხადა.
  
  კოჭზე მის მიერ შექმნილი ჯაჭვია.
  
  ახლა ის მას ეკუთვნოდა.
  
  "დაუყოვნებლივ გაგზავნეთ ვიდეო ჩემს ოთახში - დიდ ეკრანზე. შემდეგ უთხარი შეფს, რომ სადილი იქ მიირთვას. ამის შემდეგ ათი წუთის შემდეგ მე მჭირდება ჩემი საბრძოლო ხელოვნების ექსპერტი". ის შეჩერდა, ფიქრობდა.
  
  "კენ?"
  
  "დიახ, ის ერთი. მინდა, იქ წავიდეს და ფეხსაცმელი აიღოს. ჯერჯერობით სხვა არაფერი. მე მინდა, რომ ფსიქოლოგიური წამება საოცრად ხანგრძლივი იყოს, სანამ ეს არ დამსხვრევა. ველოდები ერთ დღეს და შემდეგ უფრო მნიშვნელოვან რამეს მივიღებ მისთვის. "
  
  "და პატიმარი 7?"
  
  "ღმერთო ღმერთო, ჰადსონ, მოექეცი მას ისე, როგორც შენს თავს მოექცევი. ყველაფერში საუკეთესო. ჩვენზე შთაბეჭდილების მოხდენის დრო ახლოვდება..."
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲗᲔᲠᲗᲛᲔᲢᲘ
  
  
  
  საჰაერო სივრცე შვედეთის თავზე
  
  
  თვითმფრინავი ბანკს დაეშვა. კენედი მური შეკრთა, შვებით იღვიძებდა ტურბულენტობის გამო გაღვიძებული, ახალი დღე დევნიდა საკუთარ სიბნელის მდევნელს.
  
  კელები არსებობდა მის ოცნებებში ისევე, როგორც რეალურ სამყაროში, მაგრამ ღამით მან არაერთხელ მოკლა იგი ყელში ცოცხალი ტარაკნების ჩაყრით, სანამ არ დაახრჩო და იძულებული გახდა ეღეჭა და გადაყლაპა, ერთადერთი ღალატი ტანჯავდა მას თვალებში საშინელებით. , მუდმივია ბოლო ნაპერწკლამდე.
  
  უცებ გამოფხიზლებულმა და ჯოჯოხეთის წიაღიდან მოწყვეტილმა, ველური თვალებით მიმოიხედა სალონში. ჩუმად იყო; მშვიდობიანი მოქალაქეები და ჯარისკაცები იძინებდნენ ან ჩუმად საუბრობდნენ. ბენ ბლეიკსაც კი ჩაეძინა ლეპტოპზე ხელით, შეშფოთების ხაზები ძილმა არ გაასწორა და ტრაგიკულად უადგილო იყო მის ბიჭუნურ სახეზე.
  
  შემდეგ მან დაინახა დრეიკი და ის უყურებდა მას. ახლა მისი შეშფოთების ხაზები აძლიერებდა უკვე თვალსაჩინო სახეს. მისი პატიოსნება და თავგანწირვა აშკარა იყო, დამალვა შეუძლებელი იყო, მაგრამ სიმშვიდის მიღმა ტკივილმა აიძულებდა მისი ნუგეშისცემა... მთელი ღამე.
  
  თავისთვის გაეღიმა. მეტი დინოზავრის როკ ცნობები. დრეიკის გართობა ძალიან სახალისო იყო. ეს იყო წამი, სანამ მიხვდა, რომ მისი შინაგანი ღიმილი შეიძლება შეეხო მის თვალებს, რადგან მას გაუღიმა.
  
  და შემდეგ, პირველად მთელი იმ წლების განმავლობაში, რაც გავიდა აკადემიაში შესვლიდან, ნანობდა, რომ მისი მოწოდება მოითხოვს მისი პიროვნების დეექსუალიზაციას. მას სურდა, რომ სცოდნოდა როგორ შეესწორებინა მისი თმა. მას სურს, რომ ჰყოლოდა ცოტა მეტი სელმა ბლერი და ცოტა ნაკლები სანდრა ბალოკი.
  
  ყოველივე ამის თქმის შემდეგ, აშკარა იყო, რომ დრეიკს მოსწონდა იგი.
  
  ღიმილით მიუბრუნდა, მაგრამ იმ მომენტში თვითმფრინავი ისევ ჩამოვარდა და ყველა გაიღვიძა. პილოტმა გამოაცხადა, რომ ისინი დანიშნულების ადგილიდან ერთი საათის დაშორებით იყვნენ. ბენმა გაიღვიძა და ზომბივით წავიდა კონას ყავის დასალევად. ტორსტენ დალი ადგა და ირგვლივ მიმოიხედა.
  
  "დროა ჩართოთ GPR", - თქვა მან ნახევრად ღიმილით.
  
  ისინი გაგზავნეს ოსტერგოტლანდის თავზე საფრენად, მიზნად ისახავდნენ ტერიტორიებს, სადაც პროფესორი პარნევიკი და ბენი ფიქრობდნენ, რომ სოფელი ჰეიდი იქნებოდა. საწყალ პროფესორს აშკარად აწუხებდა ტკივილი მოწყვეტილი თითის წვერიდან და ღრმად იყო შეძრწუნებული, თუ როგორი უგულო იყო მისი მტანჯველი, მაგრამ ლეკვივით უხაროდა, როგორ უთხრა მათ ოდინის ფარზე ამოტვიფრული რუკის შესახებ.
  
  გზა რაგნაროკისკენ.
  
  სავარაუდოდ.
  
  აქამდე ვერავინ თარგმნა. იყო ეს ალისია მაილსისა და მისი დაბნეული გუნდის კიდევ ერთი არასწორი მიმართულება?
  
  როგორც კი თვითმფრინავმა დალის უხეში პერიმეტრი გაარღვია, მან მიუთითა სურათზე, რომელიც თვითმფრინავის ტელევიზორში გამოჩნდა. სახმელეთო შეღწევის რადარმა მიწაში რადიოტალღების მოკლე იმპულსები გაგზავნა. როდესაც ის მოხვდება ჩამარხულ ობიექტს, საზღვარს ან სიცარიელეს, ის ასახავს გამოსახულებას თავის დაბრუნების სიგნალში. თავიდან ძნელია მათი გარჩევა, მაგრამ გამოცდილებით უფრო ადვილი ხდება.
  
  კენედიმ თავი დაუქნია დალს. "შვედურ ჯარს აქვს ყველაფერი?"
  
  - ასეთი რაღაცეები აუცილებელია, - სერიოზულად უთხრა დალმა. "ჩვენ გვაქვს ამ აპარატის ჰიბრიდული ვერსია, რომელიც ამოიცნობს ნაღმებს და დამალულ მილებს. ძალიან მაღალტექნოლოგიური. "
  
  გარიჟრაჟი გაჩნდა ჰორიზონტზე, შემდეგ კი გახეხილი ნაცრისფერი ღრუბლები გამოედევნენ მას, როცა პარნევიკმა ტირილი ამოუშვა. "Აქ! ეს სურათი ვიკინგების ძველ დასახლებას ჰგავს. ხედავთ მრგვალ გარე რგოლს - ეს არის დამცავი კედლები - და სწორკუთხა საგნებს შიგნით? ეს არის პატარა საცხოვრებლები. "
  
  "მაშ, მოდით განვსაზღვროთ ყველაზე დიდი სახლი..." დაიწყო ბენმა ნაჩქარევად.
  
  - არა, - თქვა პარნევიკმა. "ეს უნდა იყოს საერთო საცხოვრებელი სახლი - შეხვედრის ან ქეიფის ადგილი. ჰეიდის, მართლა აქ რომ ყოფილიყო, სიდიდით მეორე სახლი ექნებოდა.
  
  როდესაც თვითმფრინავი ნელ-ნელა დაეშვა, უფრო ნათელი სურათები გამოჩნდა. მალე დასახლება აშკარად დაინიშნა რამდენიმე ფუტის ქვეშ და მეორე უდიდესი სახლი მალევე გამოჩნდა.
  
  - შენ ხედავ, - ანიშნა დალმა უფრო ღრმა ფერზე, ისე მკრთალზე, რომ შეიძლება შეუმჩნეველი ყოფილიყო, თუ ვინმე არ ეძებდა მას. "ეს ნიშნავს, რომ არის სიცარიელე და ის არის ჰეიდის სახლის ქვეშ. ჯანდაბა, თქვა მან და შემობრუნდა. "მან ააშენა თავისი სახლი მიმირის ჭასთან!"
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲗᲝᲠᲛᲔᲢᲘ
  
  
  
  ოსტერგოტლანდი, შვედეთი
  
  
  როგორც კი ისინი ადგილზე იყვნენ და რამდენიმე მილი გაიარეს სველ მდელოებში, დალმა უბრძანა მათ გაჩერება. დრეიკმა მიმოიხედა ირგვლივ, რისი აღწერაც მხოლოდ მას შეეძლო, როგორც ახალ დინო-როკის სულისკვეთებით, რომელსაც ის და კენედი უზიარებდნენ, ჭრელი ეკიპაჟი. შვედებს და SGG-ს წარმოადგენდნენ ტორსტენ დალი და მისი სამი კაცი, SAS-ს უელსი და ათი ჯარისკაცი. ერთი დარჩა ჰავაიზე, დაჭრილი. დელტას გუნდი ექვს ადამიანამდე შემცირდა; შემდეგ იყვნენ ბენი, პარნევიკი, კენედი და თვითონ. ჰეიდენი თვითმფრინავთან დარჩა.
  
  მათ შორის არ იყო არც ერთი ადამიანი, ვისაც დავალების სირთულე არ აწუხებდა. ის ფაქტი, რომ თვითმფრინავი ელოდებოდა, სრულად გაჯერებული და შეიარაღებული, ფიგურებით, რომლებიც მზად იყვნენ წაიყვანონ ისინი მსოფლიოს ნებისმიერ წერტილში, კიდევ უფრო ხაზს უსვამდა სიტუაციის სერიოზულობას.
  
  "თუ ეს დაგვეხმარება," თქვა დალმა, როდესაც ყველამ მოლოდინით შეხედა მას, "მე ვერ ვხედავ, როგორ შეძლებენ ისინი ამჯერად ჩვენს პოვნას", - თქვა მან. "დაიწყეთ მსუბუქი ასაფეთქებელი ნივთიერებების გამოყენებით რამდენიმე ფუტის დაბლა გასაწმენდად, შემდეგ დროა აიღოთ".
  
  - ფრთხილად, - ხელები მოიხვია პარნევიკმა. "ჩვენ არ გვინდა კოლაფსი."
  
  - არ ინერვიულო, - თქვა დალმა მხიარულად. "სხვადასხვა ძალებს შორის, ვფიქრობ, ჩვენ გვყავს გამოცდილი გუნდი, პროფესორო."
  
  გაისმა მღელვარე სიცილი. დრეიკმა გამოიკვლია მათი გარემო. მათ შექმნეს ფართო პერიმეტრი, რის შედეგადაც კაცები დატოვეს რამდენიმე ბორცვის მწვერვალზე, რომლებიც გარშემორტყმული იყო იმ ადგილას, სადაც, მიწის შეღწევის სარადარო სისტემის თანახმად, ოდესღაც ძველი მცველები იდგა. ეს რომ საკმარისი იყოს ვიკინგებისთვის და ყველასთვის...
  
  დაბლობები ბალახოვანი და მშვიდი იყო, მსუბუქი ნიავი ძლივს აძრწუნებდა ხეებს, რომლებიც მათი პოზიციის აღმოსავლეთით იზრდებოდა. დაიწყო მსუბუქი წვიმა და შემდეგ შეჩერდა, სანამ ხელახლა ცდილობდი.
  
  ბენის მობილურმა დარეკა. მისმა თვალებმა დაღლილი სახე მიიღო. "მამა? უბრალოდ დაკავებულია. მე დაგირეკავ უკანა მხარეს. მან მოწყობილობა დახურა და მზერა დრეიკს გაუსწორა. - დრო არ მაქვს, - ჩაილაპარაკა მან. "მათ უკვე იციან, რომ რაღაც ხდება, უბრალოდ არ იციან რა არის."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია და პირველ აფეთქებას უცებ უყურებდა. ბალახი, ბალახი და ჭუჭყი გაფრინდა ჰაერში. ამას მაშინვე მოჰყვა კიდევ ერთი, ოდნავ ღრმა დარტყმა და მეორე ღრუბელი ამოვიდა მიწიდან.
  
  რამდენიმე მამაკაცი წინ წამოიწია, ნიჩბები ეჭირათ ისე, როგორც იარაღი ეჭირათ. სიურეალისტური სცენა.
  
  - ფრთხილად, - ჩაიჩურჩულა პარნევიკმა. "ჩვენ არ გვინდა, რომ ვინმემ ფეხი დაასველოს." მან ჩაიცინა, თითქოს ეს იყო ყველაზე დიდი ხუმრობა ისტორიაში.
  
  უფრო მკაფიო მიმოხილვის სურათზე ნაჩვენებია ხვრელი ჰეიდის გრძელი სახლის ქვეშ, რომელიც მიდიოდა უზარმაზარ გამოქვაბულში. ცხადია, იქ ჭაზე მეტი იყო და გუნდმა სიფრთხილით შეცდა. კიდევ ერთი საათი ფრთხილად თხრას და რამდენიმე პაუზას დასჭირდა, სანამ პარნევიკი ყივილს იღებდა და სწავლობდა აღმოჩენილ არტეფაქტებს, სანამ ისინი ჰაერში გაქრებოდნენ.
  
  დრეიკმა ეს დრო გამოიყენა თავისი აზრების მოსაწესრიგებლად. დღემდე გრძნობდა, რომ ატრაქციონს ყოველგვარი მუხრუჭების გარეშე ატარებდა. ამდენი წლის შემდეგაც კი, ის უფრო მეტად იყო მიჩვეული ბრძანებების შესრულებას, ვიდრე გეგმის შესრულებას, ამიტომ ფიქრისთვის უფრო მეტი დრო სჭირდებოდა, ვიდრე, ვთქვათ, ბენ ბლეიკს. ორი რამ მან ზუსტად იცოდა - ისინი ყოველთვის ჩამორჩებოდნენ და მტრები აიძულებდნენ მათ რეაგირება მოეხდინათ სიტუაციებზე, ვიდრე შეექმნათ ისინი; ეჭვგარეშეა, ეს არის შედეგი იმისა, რომ ამ რბოლაში ოპონენტების უკან შევიდნენ.
  
  ახლა დროა დავიწყოთ ამ რბოლის მოგება. მით უმეტეს, რომ ისინი, როგორც ჩანს, ერთადერთი ფრაქცია იყვნენ, რომლებიც მსოფლიოს გადარჩენას ეძღვნებოდა და არა რისკის ქვეშ.
  
  მაშ, თქვენ გჯერათ მოჩვენებების ისტორიების? ჩასჩურჩულა მის გონებაში უძველესი ხმა.
  
  არა, მანაც ისე უპასუხა, როგორც მაშინ. მაგრამ მე მჯერა საშინელებათა ისტორიების...
  
  მისი ბოლო მისიის დროს, როგორც საიდუმლო SRT-ის, SAS-ის სპეციალური განყოფილების წევრი, ის და მისი გუნდის სამი სხვა წევრი, მათ შორის ალისია მაილსი, წააწყდნენ ჩრდილოეთ ერაყის შორეულ სოფელს, მისი მოსახლეობა აწამეს, მოკლეს. აშკარად ვივარაუდოთ, რომ ისინი იძიებდნენ... იპოვონ ბრიტანელი და ფრანგი ჯარისკაცები, რომლებიც ჯერ კიდევ მათი დაკითხვის წყურვილში არიან.
  
  რაც მოჰყვა დაბნელდა მეტ დრეიკის დარჩენილი დღეები დედამიწაზე. გაბრაზებისგან დაბრმავებულმა მან და გუნდის დანარჩენმა ორმა წევრმა შეწყვიტეს წამება.
  
  კიდევ ერთი "მეგობრული ხანძრის" ინციდენტი ბევრს შორის.
  
  ალისია მაილსი იდგა და უყურებდა, ყოველ შემთხვევაში, თავს არ იღებდა რაიმე უცნაურობით. მან ვერ შეაჩერა წამება და ვერ შეაჩერა წამების სიკვდილი. მაგრამ მან შეასრულა თავისი მეთაურის ბრძანებები.
  
  მეტ დრეიკი.
  
  ამის შემდეგ მისთვის ჯარისკაცის ცხოვრება დასრულდა, ყველა რომანტიული ურთიერთობა, რომელიც მან შეინარჩუნა, ნაწილებად დაიმსხვრა. მაგრამ სამსახურის დატოვება არ ნიშნავდა, რომ მოგონებები გაქრა. ცოლი მას ღამ-ღამობით აღვიძებდა და შემდეგ ოფლით გაჟღენთილი საწოლიდან გადმოცურდა და დაბლა ტიროდა, როცა მან აღიარებაზე უარი თქვა.
  
  ახლა მან დაინახა მის მოპირდაპირედ მდგარი კენედი და იღიმებოდა, თითქოს თვითმფრინავში იყო. თმები თავისუფლად ეკიდა, ღიმილის გამო სახე ცოცხალი და ბოროტი გახდა. თვალები ცენტრში და სხეული Victoria's Secret-ისგან, შერწყმულია სკოლის მასწავლებლის დეკორაციით და საქმიანი თავშეკავებით. საკმაოდ შერეული.
  
  სიცილით უპასუხა. ტორსტენ დალმა წამოიძახა: "გაითხარე კითხვა! ჩვენ გვჭირდება მეგზური შთამომავლებისთვის".
  
  როდესაც ბენმა ჰკითხა, რა იყო დესენდერი, მან უბრალოდ ჩაიცინა. "პირდაპირ ჰოლივუდის ლეგენდიდან, ჩემო მეგობარო. გახსოვთ, როგორ გადახტა ქურდი შენობიდან და მისი ნახტომი მილიმეტრამდე იყო მორგებული, რის შემდეგაც მისი დაცემა შეჩერდა? კარგად, Blue Diamond Lander არის მოწყობილობა, რომელსაც ისინი იყენებენ. "
  
  "მაგარი".
  
  დრეიკმა შენიშნა თავისი მოხუცი მეთაური, რომელიც ნელა დადიოდა და აიღო შეთავაზებული ყავის კოლბა. ეს ჩატი გარკვეული პერიოდის განმავლობაში ემზადებოდა. დრეიკს სურდა ამის დასრულება.
  
  "მაი?" ჰკითხა მან და მტკიცედ ჩამოსწია ტუჩები მიწაზე, რათა არავის გაეგო მისი შეკითხვა.
  
  "ჰმ?" Ვიკითხე.
  
  "უბრალოდ მითხარი".
  
  "ღმერთო ღმერთო, მეგობარო, შენს ძველ ჰობის შესახებ ინფორმაციის აშკარა ნაკლებობის შემდეგ, ახლა ძლივს ვიმედოვნებ, რომ საჩუქრებს გავცემ, შეიძლება?
  
  დრეიკმა უნებურად ჩაახშო ღიმილი. "ბინძური მოხუცი, იცი ეს?"
  
  "ეს არის ის, რაც მანარჩუნებს თამაშის სათავეში. ახლა მომიყევი ამბავი მისი ერთ-ერთი ფარული მისიიდან - რომელიმე მათგანიდან".
  
  "კარგი... მე შემიძლია ხელიდან გავუშვა შენი შანსი აქ და მოგცე რაღაც მოკრძალებული", - თქვა დრეიკმა. "ან შეგიძლია დაელოდო სანამ ეს ყველაფერი დასრულდება და მე მოგცემ ოქროს... შენ იცი ერთადერთი."
  
  "ტოკიო კოს-კონი?"
  
  "ტოკიო კოს-კონ. როდესაც მაი ფარულად წავიდა იაპონიის ყველაზე დიდ კოსფლეის კონვენციაზე, რათა შეაღწია და დაეჭირა ფუჩუს ტრიადები, რომლებიც იმ დროს პორნოინდუსტრიას მართავდნენ.
  
  უელსი ისე გამოიყურებოდა, თითქოს გულყრას აპირებდა. "ღმერთო, დრეიკ. ჯიგარი ხარ. მაშინ კარგი, მაგრამ დამიჯერე, ახლა ჩემი ვალი გაქვს." ამოისუნთქა. "იაპონელებმა ის უბრალოდ გაიყვანეს ჰონგ კონგიდან, ყალბი პირადობის ქვეშ, გაფრთხილების გარეშე, მთლიანად გაანადგურეს საფარი, რომელსაც ის ორი წლის განმავლობაში აკეთებდა."
  
  დრეიკმა მას ღია, დაუჯერებელი მზერა მიაპყრო. "არასოდეს".
  
  "ჩემი სიტყვებიც."
  
  "რატომ?"
  
  "ასევე ჩემი შემდეგი შეკითხვა. მაგრამ, დრეიკ, ეს აშკარა არ არის?"
  
  დრეიკი ფიქრობდა ამაზე. "მხოლოდ ის არის საუკეთესო, რაც მათ აქვთ. საუკეთესო, რაც კი ოდესმე ჰქონიათ. და ისინი უნდა იყვნენ სასოწარკვეთილნი მის მიმართ. "
  
  "ჩვენ ვიღებთ ზარებს მათი იუსტიციის დეპარტამენტიდან და პრემიერ-მინისტრებიდან დაახლოებით თხუთმეტი საათის განმავლობაში, ისევე როგორც იანკები. ისინი ყველაფერს გვაღიარებენ - მათ გაგზავნეს იგი ლა ვერენის სკაუტში, რადგან ეს არის ერთადერთი ბმული, რომელიც მათ იპოვეს ამ არეულობისკენ, რომელიც უკვე გადაიზარდა პლანეტაზე ახლა ყველაზე დიდ მოვლენად. მხოლოდ საათების საკითხია, სანამ ჩვენ იძულებულნი ვიქნებით ვაღიაროთ ისინი".
  
  დრეიკმა წარბები შეჭმუხნა. "არის რაიმე მიზეზი, რომ ახლა არ ვაღიაროთ? მაისი ფანტასტიკური შენაძენი იქნებოდა.
  
  "ვეთანხმები, მეგობარო, მაგრამ მთავრობები მთავრობებია და სამყაროს საფრთხე ემუქრება თუ არა, მათ უყვართ თავიანთი პატარა თამაშების თამაში, არა?"
  
  დრეიკმა ანიშნა მიწაში არსებული ხვრელი. "როგორც ჩანს, ისინი მზად არიან."
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკის დაღმართის სიჩქარე 126 ფუტზე იყო დაყენებული. ხელსაწყო "სწრაფი მუწუკი" ჩაუდეს ხელში და ზურგჩანთა გადასცეს. მან მეხანძრე-მაშველის ჩაფხუტი ჩაიცვა, რომელზეც ფანარი იყო დამაგრებული და ზურგჩანთას ათვალიერებდა. დიდი ფანარი, ჟანგბადის ავზი, იარაღი, საკვები, წყალი, რადიო, პირველადი დახმარების საშუალებები - ყველაფერი, რაც მას სჭირდება გამოქვაბულებისთვის. მძიმე ტანის ხელთათმანები აიღო და ორმოს კიდემდე წავიდა.
  
  "ჯერონიმო?" მან კენედის სთხოვა, რომელიც ბენსა და პროფესორთან ერთად ზევით იყო დარჩენილი, დაეხმარა მათ პერიმეტრზე დაკვირვებაში.
  
  "ან დაიჭირე ტერფები, უკანალი გამოყარე და იმედი გქონდეს", - თქვა მან.
  
  დრეიკმა ბოროტად გაუღიმა მას: "ჩვენ ამას მოგვიანებით დავუბრუნდებით", - თქვა მან და სიბნელეში გადახტა.
  
  მან მაშინვე იგრძნო, რომ წითელ-ბრილიანტის ჩახმახი გაქრა. დაცემისას მისი დაცემის სიჩქარე შემცირდა და მისი პატარა ბორბალი წამში ასჯერ იკეცებოდა. ჭაბურღილის კედლები - საბედნიეროდ ახლა გამხმარი - კალეიდოსკოპიული ციმციმებით გაბრწყინდა, როგორც ძველ შავ-თეთრ ფილმში. ბოლოს დაღმართი შენელდა ცოცვისკენ და დრეიკმა იგრძნო, რომ მისი ჩექმები ნაზად გადმოხტა კლდეზე. მუჭა მოიჭირა და ღვედიდან ჩახმახის გაშვება იგრძნო. დრეიკი გაეცნო მისი ამაღლებულად გადაქცევის პროცესს, სანამ გაემართებოდა იქ, სადაც დალი და ნახევარი ათეული მამაკაცი ელოდნენ.
  
  იატაკი უხერხულად იჭყლიტა, მაგრამ მან ეს მუმიფიცირებულ ნამსხვრევებს მიაწერა.
  
  "ეს მღვიმე უცნაურად პატარაა იმასთან შედარებით, რაც ვნახეთ GPR-ზე," - თქვა დალმა. "მას შეეძლო არასწორად გამოთვლა. გავრცელდით და მოძებნეთ... გვირაბი... ან რამე მსგავსი".
  
  შვედმა მხრები აიჩეჩა, საკუთარი უმეცრებით გამხიარულებულმა. დრეიკს მოეწონა. ნელა მიაბიჯებდა გამოქვაბულს, უსწორმასწორო კედლებს სწავლობდა და მიცემული სქელი მოსასხამის მიუხედავად კანკალებდა. ათასობით ტონა ქვა და მიწა მას ეჭირა და აი, ის ცდილობდა ღრმად შეღწევას. ეს მას ჯარისკაცის ცხოვრებას ჰგავდა.
  
  დალი დაუკავშირდა პარნევიკს ორმხრივი ვიდეოფონის საშუალებით. პროფესორმა იმდენი "წინადადება" წამოიძახა, რომ დალმა ორი წუთის შემდეგ ხმა გამორთო. ჯარისკაცები ფეხზე ტრიალებდნენ გამოქვაბულში, სანამ დელტას ერთ-ერთმა ბიჭმა არ დაიყვირა: "აქ მაქვს ჩუქურთმები. თუმცა პატარა რამ. "
  
  დალმა ვიდეოფონი გათიშა. პარნევიკის ხმა ხმამაღალი და მკაფიო იყო, შემდეგ კი გაქრა, როცა დალმა მობილური ტელეფონი კედელთან მიიტანა.
  
  "ხედავ ამას?"
  
  "კი! ბიუსტჰალტერი! ბიუსტჰალტერი!" პარნევიკმა მღელვარებისგან ინგლისური დაკარგა. "ვალკნოტი... მმმ... დაღუპული მეომრების შეკვრა. ეს არის ოდინის სიმბოლო, სამმაგი სამკუთხედი ან ბორომის სამკუთხედი, რომელიც დაკავშირებულია ბრძოლაში დიდებული სიკვდილის იდეასთან.
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია. "სისხლიანი ვიკინგები"
  
  "ეს სიმბოლო ხშირად გვხვდება "სურათის ქვებზე", რომლებიც ასახავს გმირი მეომრების სიკვდილს, რომლებიც მოგზაურობენ ნავით ან ცხენებით ვალჰალაში - ოდინის სასახლეში. ეს კიდევ უფრო ამყარებს აზრს, რომ ჩვენ ვიპოვეთ ამქვეყნიური ვალჰალა."
  
  "ბოდიში, რომ შენი აღლუმი გავაფუჭე, მეგობარო," თქვა SAS-ის ადამიანმა, "მაგრამ ეს კედელი ისეთივე სქელია, როგორც ჩემი დედამთილი."
  
  ყველამ ერთი ნაბიჯით უკან დაიხია და ჩაფხუტზე დამაგრებული ფანრები ხელუხლებელ ზედაპირზე ააფრიალეს.
  
  "ეს უნდა იყოს ყალბი კედელი." პარნევიკმა აღელვებისგან კინაღამ იკივლა. "Უნდა იყოს!"
  
  - მოიცადე, - გაიგონა დრეიკმა ბენის ახალგაზრდა ხმა. "ასევე ნათქვამია, რომ ვალკნოტს ასევე უწოდებენ სიკვდილის კვანძს - ოდინის მიმდევრების სიმბოლოს, რომლებსაც ძალადობრივი სიკვდილისკენ ჰქონდათ მიდრეკილება. მე ნამდვილად მჯერა, რომ ეს შეიძლება იყოს გაფრთხილება. "
  
  "სიგიჟე". დრეიკის კვნესა გულწრფელი იყო.
  
  - აი, ერთი აზრი, ბიჭებო, - გაისმა კენედის ხმა. "რაც შეეხება ყველა კედლის უფრო მჭიდრო შემოწმებას. თუ თქვენ მიიღებთ მეტ ვალკნოტს, მაგრამ შემდეგ იპოვით ცარიელ კედელს, მე ავირჩევდი ამ კედელს. "
  
  - ადვილი სათქმელია, - ჩაიჩურჩულა დრეიკმა. "იქ ზევით ყოფნა და ეს ყველაფერი."
  
  ისინი იშლებიან, დიუმი-დიუმი კლდოვან კედლებს აჭრელებენ. მათ ჩამოახეხეს საუკუნოვანი მტვერი, ჩამოაშორეს ქოქოსის ქსელები და განდევნეს ჩირქი. ბოლოს კიდევ სამი ვალკნოტი იპოვეს.
  
  - მშვენიერია, - თქვა დრეიკმა. "ეს არის ოთხი კედელი, ოთხი კვანძოვანი რამ. რა ჯანდაბა უნდა გავაკეთოთ ახლა?"
  
  "ისინი ყველა იდენტურია?" გაკვირვებულმა ჰკითხა პროფესორმა.
  
  ერთ-ერთმა ჯარისკაცმა ვიდეოფონის ეკრანზე პარნევიკის სურათი მიიტანა. "კარგი, მე არ ვიცი თქვენი, მაგრამ დარწმუნებული ვარ, დავიღალე მისი მოსმენით. ჯანდაბა შვედი დიდი ხნის წინ მოგვკლავდა."
  
  - მოიცადე, - გაისმა ბენის ხმა. "თვალები მიმირის ჭაშია, არა..." მისი ხმა დაიკარგა სტატიკური სტვენის დროს, შემდეგ კი ეკრანი დაცარიელდა. დალმა შეარხია, ჩართო და გამორთო, მაგრამ უშედეგოდ.
  
  "სიგიჟე. რის თქმას ცდილობდა?
  
  დრეიკი წინადადების გაკეთებას აპირებდა, როცა ვიდეოფონი ისევ გაცოცხლდა და ბენის სახემ ეკრანი გაივსო. "არ ვიცი რა მოხდა. მაგრამ მისმინე - თვალები მიმირის ჭაშია და არა მის ქვემოთ გამოქვაბულში. გესმის?"
  
  "დიახ. ასე რომ, ჩვენ მათ ჩავუარეთ ქვემოთ გზაზე?
  
  "მე ვფიქრობ, დიახ".
  
  "Მაგრამ რატომ?" დაუჯერებლად იკითხა დალმა. "მაშინ რატომ იყო საერთოდ საჭირო ამ გამოქვაბულის შექმნა? და მიწის შეღწევის რადარმა ნათლად აჩვენა, რომ მის ქვეშ უზარმაზარი სივრცეა. რა თქმა უნდა, ნაწილი იქვე უნდა ყოფილიყო."
  
  "თუ მხოლოდ..." დრეიკმა საშინელი სიცივე იგრძნო. "თუ ეს ადგილი არ არის ხაფანგი."
  
  დალი უცებ გაურკვეველი ჩანდა. "Როგორ თუ?"
  
  "ეს სივრცე ჩვენს ქვემოთაა? რა მოხდება, თუ ეს უძირო ორმოა?"
  
  "ეს ნიშნავს, რომ თქვენ დგახართ თიხის ბალიშზე!" პარნევიკმა საშინლად იკივლა. "ხაფანგი! ის ნებისმიერ მომენტში შეიძლება დაიშალოს. ახლავე წადი იქიდან!"
  
  ისინი ერთმანეთს უყურებდნენ სასოწარკვეთილი სიკვდილის ერთ გაუთავებელ წამს. ყველას ძალიან უნდოდა ცხოვრება. და შემდეგ ყველაფერი შეიცვალა. ის, რაც ოდესღაც ბზარი იყო ბეტონის იატაკზე, ახლა არის დაბზარული მყარი პანელი. ეს უცნაური ცრემლის ხმა ქვის გადაადგილებისგან კი არ იყო, არამედ იმით, რომ იატაკი ნელ-ნელა იშლებოდა ბოლოდან ბოლომდე.
  
  მათ ქვეშ გაუთავებელი ორმოთი....
  
  ექვსი კაცი სასტიკად შეუტია ორ ასცედენტს. როდესაც ისინი იქ მივიდნენ, ჯერ კიდევ ცოცხლები, დალმა მოუწოდა წესრიგის აღდგენას.
  
  "თქვენ ორნი, ჯერ წადით. ღვთის გულისათვის, იყავი მკაცრი".
  
  "და მაღლა ასვლისას," თქვა პარნევიკმა, "განსაკუთრებით ყურადღება მიაქციეთ თქვენს გარემოცვას. ჩვენ არ გვინდა გამოგრჩეთ არტეფაქტი".
  
  - ნუ ხარ იდიოტი, პარნევიკ. დალი გვერდით იყო ცუდი წინასწარმეტყველებით. დრეიკს არასდროს უნახავს ის ასეთი. "ბოლო ორი ჩვენგანი შეამოწმებს, როგორც მივდივართ," თქვა მან და დრეიკს შეჰყურებდა. "ეს მე და შენ ვართ".
  
  ვიდეოფონმა ისევ გაისმა და შემდეგ გაითიშა. დალმა ისე შეარხია, თითქოს მის დახრჩობას ცდილობდა. "დაწყევლილი იანკები, უეჭველია."
  
  პირველ წყვილს მიწის დონემდე მისასვლელად სამი წუთი დასჭირდა. შემდეგ კიდევ სამი მეორე წყვილისთვის. დრეიკი ფიქრობდა ყველაფერზე, რაც შეიძლებოდა მომხდარიყო ექვს წუთში, მთელი ცხოვრების გამოცდილება ან საერთოდ არაფერი. მისთვის ეს უკანასკნელი იყო. სხვა არაფერი, თუ არა თიხის ხრაშუნა, ქვის მოძრავი კვნესა, შემთხვევითობის ღრიალი, რომელიც გადაწყვეტს, დააჯილდოვოს იგი სიცოცხლით თუ სიკვდილით.
  
  მათ მიერ ნაპოვნი პირველი სიმბოლოს ქვეშ იატაკი ჩამოინგრა. არ ყოფილა გაფრთხილება; თითქოს იატაკმა უბრალოდ მოჩვენება დატოვა და დავიწყებას მიეცა. დრეიკი მაქსიმალურად ავიდა ჭაზე. ის დაბალანსებული იყო გვერდებზე და არა გამოქვაბულის მყიფე იატაკზე. დალი ჭის მეორე მხარეს ჩაეხუტა, ორივე ხელით ეჭირა მწვანე სიმის ნაჭერი, საქორწინო თითზე ბეჭედი დრეიკის მუზარადზე ასახული ფარანი იყო.
  
  დრეიკმა მაღლა აიხედა და ეძებდა სიმების ნებისმიერ ძლიერ ნაჭერს, რომელსაც შეეძლო დაემაგრებინა მათ აღკაზმულობაზე. შემდეგ მან გაიგონა დალის ყვირილი: "შატი!" და ზუსტად დროულად გაიხედა და დაინახა, რომ ვიდეოფონი წინ და უკან ტრიალებდა ბოროტი ნელი მოძრაობით, სანამ გამოქვაბულის იატაკს დაეჯახა.
  
  დასუსტებულმა მყარ დისკმა ადგილი დაუთმო და შავ ხვრელში ჩაიძირა, როგორც დრეიკის ძველი ოცნებები ოჯახის შექმნაზე. ქარიშხალი მოვარდა მათკენ და გამოუშვა უთქმელი სიბნელით სავსე ბუნდოვანი ჰაერი იმ ადგილიდან, სადაც ბრმა არსებები იმალებოდნენ და სრიალებდნენ.
  
  და როცა უსახელო ჩრდილის უფსკრულს იყურებოდა, დრეიკმა ხელახლა აღმოაჩინა თავისი ბავშვობის რწმენა მონსტრების მიმართ.
  
  გაისმა სუსტი სრიალის ხმა და თოკი ჩამოხტა ხმით. დრეიკმა მადლიერებით აიტაცა და თავის აღკაზმულობაზე მიამაგრა. დალმაც იგივე გააკეთა, თეთრად გამოიყურებოდა და ორივემ დააჭირა შესაბამის ღილაკებს.
  
  დრეიკი სიმაღლეს უყურებდა. მან ჭის ნახევარი შეისწავლა, ხოლო დალმა გადაწერა იგი მეორე მხარეს. რამდენჯერმე გაჩერდნენ და წინ დაიხარეს, რომ უფრო ახლოს დაეთვალიერებინათ, მაგრამ ყოველ ჯერზე ვერაფერი იპოვეს. იარე ასი ფუტი, შემდეგ ოთხმოცდაათი. დრეიკმა ხელები სისხლით მოიწმინდა, მაგრამ ვერაფერი იპოვა. ისინი დადიოდნენ, ახლა ორმოცდაათი ფუტი, და შემდეგ დრეიკმა დაინახა სინათლის არარსებობა, სიბნელე, რომელიც უბრალოდ შთანთქავდა მისკენ გამოსროლილ შუქს.
  
  ფართო ხის ფიცარი, კიდეებზე დაკბილული, ხელუხლებელი ნესტისაგან ან ობისგან. დრეიკმა დაინახა ჩუქურთმები მის ზედაპირზე და გარკვეული დრო დასჭირდა ჩაფხუტის სწორად განლაგებას.
  
  მაგრამ როდესაც მან გააკეთა ...
  
  თვალები. ოდინის თვალების სიმბოლური გამოსახულება, ხისგან გამოკვეთილი და აქ დატოვებული ... ვინ?
  
  თავად ოდინი? ათასობით წლის წინ? ავტორი: ჰეიდი მეტ-ნაკლებად დამაჯერებელი იყო?
  
  დალმა შეშფოთებულმა შეხედა. "ყველა ჩვენგანისთვის, დრეიკ, არ დატოვო ეს."
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲪᲐᲛᲔᲢᲘ
  
  
  
  ოსტერგოტლანდი, შვედეთი
  
  
  დრეიკი მიმირის ჭიდან გამოვიდა და ხის ტაბლეტი მაღლა ეჭირა, როგორც ტროფეი. სანამ სიტყვას წარმოთქვამდა, უხეშად ჩამოაგდეს აღკაზმიდან და მიწაზე დააგდეს.
  
  "ჰეი, დამშვიდდი..." მან დახედა ჰონგ კონგის Dream Machine-ის, ერთ-ერთი ახალის საბარგულს. მან ოდნავ შემოვიდა და დაინახა ბალახზე მწოლიარე მკვდარი და მომაკვდავი ჯარისკაცები - დელტა, SGG, SAS - და მათ უკან კენედი, მუხლმოდრეკილი იარაღით თავთან.
  
  მან დაინახა, რომ ბენს აიძულებდნენ, თავდაყირა დამდგარიყო ჩოხის სამაგრში, ალისია მაილსის დაუნდობელი ხელები მაგრად მოუჭირა კისერზე. დრეიკს კინაღამ გული გაუსკდა, როცა დაინახა, რომ ბენს ჯერ კიდევ ხელში ეჭირა საკანი. ბოლო ამოსუნთქვამდე მიჯაჭვული....
  
  "დაე, ბრიტანელი დადგეს", - მოავლო თვალი კანადელი კოლბი ტეილორი დრეიკს. "დაე, უყუროს მისი მეგობრების სიკვდილს - იმის მტკიცებულება, რომ მე შემიძლია მისი ყველა ნაწილის აღება, სანამ სიცოცხლეს მოვიკლავ."
  
  დრეიკმა ბრძოლის ცეცხლი მის კიდურებში შეაღწია. "თქვენ მხოლოდ ამტკიცებთ, რომ ეს ადგილი ამართლებს დაწყევლილი სახელმძღვანელოს პრეტენზიებს - რომ ეს არის მონსტრების ქვეყანა."
  
  "რა პოეტურია," ჩაიცინა მილიარდერმა. "და მართალია. მომეცი თვალები." ხელები გაშალა, როგორც ბავშვი მეტს ითხოვდა. დაქირავებულმა ოდინის თვალების გამოსახულება გადასცა. "კარგი. Ეს საკმარისია. მაშ, სად არის შენი თვითმფრინავი, დრეიკ? მე მინდა შენი ნაჭრები და მერე გამოდი ამ ჩიხიდან.
  
  "ფარის გარეშე ვერაფერს მიაღწევთ", - თქვა დრეიკმა... პირველი რაც თავში მოუვიდა. "და შემდეგ გაარკვიე, როგორ ხდება ეს ბარათი რაგნაროკისთვის."
  
  "სულელო", ტეილორმა საზიზღრად ჩაიცინა. "ერთადერთი მიზეზი, რის გამოც ჩვენ აქ ვართ დღეს და არა ოცი წლის წინ, არის ის, რომ ფარი სულ ახლახან იპოვეს. თუმცა, დარწმუნებული ვარ, ეს უკვე იცით. ჩემს შენელებას ცდილობ? შენ გგონია, გავცურდები და კიდევ მოგცემთ შანსს? კარგი, მისტერ დრეიკ, ნება მომეცით გითხრათ. ის..." მან ალისიაზე ანიშნა, "ის არ წაბორძიკდება. ის. . მყარი ოქროს ტრაკი, ეს არის ის! "
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ ახრჩობდა მისმა ყოფილმა კოლეგამ ბენს. "ის გიყიდის ყველაზე მაღალ ფასს."
  
  "მე ვთავაზობ ყველაზე მაღალ ფასს, შე ცოდო".
  
  და განზრახვის ნებით ვიღაცამ ამ მომენტით ისარგებლა და ტყვია გაუშვა. გასროლა ხმამაღლა გაისმა ტყეში. ტეილორის ერთ-ერთი დაქირავებული მებრძოლი ახალი მესამე თვალით ჩამოვარდა და მყისიერად გარდაიცვალა.
  
  კოლბი ტეილორი წამით დაუჯერებლად გამოიყურებოდა. ის ისე გამოიყურებოდა, თითქოს ბრაიან ადამსი ახლახან გადმოხტა ტყიდან და ჩართო 69 წლის ზაფხული. თვალები თეფშებად გადაიქცა. მერე მისი ერთ-ერთი დაქირავებული ჯარისკაცი დაეჯახა, მიწაზე დაარტყა, დაქირავებული სისხლს სდიოდა, ყვიროდა და თრთოდა, კვდებოდა. დრეიკი მათ გვერდით იყო თვალის დახამხამებაში, როცა ტყვია მათ ზემოთ ჰაერს არღვევდა.
  
  ყველაფერი ერთდროულად მოხდა. კენედიმ სხეული მაღლა გადააგდო. მისი თავის ქალა ისე მტკიცედ ეხებოდა მცველის ნიკაპს, რომელიც მას ფარავდა, რომ ვერც კი გაიგო რა მოხდა. მყისიერი შესვენება.
  
  ტყვიების ნაკადი წინ და უკან გაფრინდა; განადგურდა დაქირავებული ჯარისკაცები, რომლებიც ღიად დაიჭირეს.
  
  ტორსტენ დალი გაათავისუფლეს, როდესაც დაქირავებულმა მასზე მყოფმა დაკარგა თავის სამი მეოთხედი მესამე გასროლის შედეგად, რომელიც გაისმა თოფიდან. SGG-ის მეთაური მიუახლოვდა პროფესორ პარნევიკს და დაიწყო მოხუცი ბუჩქის წყობისკენ მითრევა.
  
  დრეიკის პირველი აზრი ბენზე იყო. როცა სასოწარკვეთილი ფსონის დასადებად ემზადებოდა, ურწმუნოებამ შეძრა იგი ათასი ვატიანი ელექტრომაგნიტური პულსივით. ალისიამ ბიჭი გვერდით გადააგდო და თავად დრეიკს მიაშურა. უცებ ხელში პისტოლეტი გამოჩნდა; არ ჰქონდა მნიშვნელობა რომელი. იგი ერთნაირად მომაკვდინებელი იყო ორივესთან.
  
  მან აიღო, მასზე გაამახვილა ყურადღება.
  
  დრეიკმა დარცხვენილი ჟესტით ხელები გვერდებზე გაშალა. რატომ?
  
  მისი ღიმილი მხიარული იყო, როგორც დემონის ღიმილი, რომელიც აღმოაჩენს ხელუხლებელ ხორცს ბუნაგში, რომელიც, მისი აზრით, დიდი ხნის წინ იყო გამოყენებული.
  
  მან გამოსცა ჩახმახი. დრეიკი შეკრთა, ელოდა სიცხეს, შემდეგ დაბუჟებას და შემდეგ ტკივილს, მაგრამ მისი გონების თვალი მის ტვინს შეეჯახა და დაინახა, რომ მან ბოლო მომენტში შეცვალა მიზანი ... და სამი ტყვია დადო დაქირავებულს, რომელიც ფარავდა კოლბი ტეილორის აღშფოთებულ ფიგურას. ნუ რისკავთ.
  
  SAS-ის ორი ჯარისკაცი და ორი დელტა საზღვაო ქვეითი გადარჩნენ. SAS-მა აიტაცა ბენ და წაიყვანა. ის, რაც დარჩა დელტას გუნდიდან, მზად იყო გაესროლა უახლოეს ხეების კორომში.
  
  გაისმა ახალი კადრები. დელტა ბიჭი შებრუნდა და დაეცა. მეორე კი მუცლით უკან მიიწია იქ, სადაც უელსი დაეცა, მიმირის ჭალის მეორე მხარეს. უელსის დაყრდნობილი სხეული აკანკალდა, როცა ამერიკელმა ის გაათრია, რაც იმის დასტურია, რომ ის ცოცხალი იყო.
  
  მომდევნო წუთებმა ბუნდოვნად ჩაიარა. ალისია გაბრაზებულმა იყვირა და ამერიკელი ჯარისკაცის უკან გადახტა. როცა შებრუნდა და მუშტებით შეხედა, წამით გაჩერდა.
  
  "მოშორდი," გაიგონა დრეიკმა მისი ნათქვამი. "Უბრალოდ დამტოვე."
  
  "ამ კაცს არ დავტოვებ".
  
  "ამერიკელებო უბრალოდ მიეცით საშუალება, დაისვენოს", თქვა მან ჯოჯოხეთის გაჩაღებამდე. ამერიკის საუკეთესო მოთამაშე უკან დაიხია, სქელ ბალახში წაბორძიკდა, ჯერ ცალ მკლავზე ეჭირა, შემდეგ კი შეძრწუნდა, სანამ მხედველობა დაკარგა ცალ თვალში და ბოლოს დაინგრევა ისე, რომ არც კი გაცურდა.
  
  დრეიკმა იყვირა, როცა ალისიას მივარდა, როცა მან უელსი საყელოს ასწია.
  
  "Გიჟი ხარ?" იყვირა მან. "სრულიად გიჟი ხარ?"
  
  "ის ჭასთან მიდის", ალისიას მკვლელი თვალები ჰქონდა. "შეგიძლია შეუერთდე მას თუ არა, დრეიკ. Შენი გადაწყვეტილება."
  
  "რატომ, ზეცის გულისთვის? რატომ?"
  
  "ერთ დღეს, დრეიკ. ერთ მშვენიერ დღეს თუ იცხოვრებ, გაიგებ".
  
  დრეიკი შეჩერდა ამოსუნთქვისთვის. რას გულისხმობდა იგი? მაგრამ ახლა ყურადღების დაკარგვა იქნება სიკვდილის მოწვევა ისე, თითქოს მან თავი მოიკლა. მან მოუწოდა თავის სასწავლო მოგონებებს, გონებას, ყველა SAS უნარს. მან მას პირდაპირი კრივის დარტყმა, ჯაბა, ჯვარი მისცა. ის გაჩერდა, ყოველ ჯერზე დარწმუნდა, რომ დამსხვრეული ძალით ურტყამდა მაჯას, მაგრამ ახლა ის ძალიან ახლოს იყო.
  
  სადაც უნდოდა ყოფილიყო.
  
  კისერზე თითი დაუკრა. იგი გვერდულად გადადგა, მის აწეულ მუხლში, მიზნად ისახავდა რამდენიმე ნეკნის გატეხვას და დაცემის შენელებას.
  
  მაგრამ იგი მის მუხლებს შორის შემოვიდა მანამ, სანამ ისინი შოკისმომგვრელად ახლოს იყვნენ, დუიმები ერთმანეთისგან დაშორებული, თვალი თვალწინ.
  
  უზარმაზარი თვალები. მშვენიერი თვალები.
  
  ისინი ეკუთვნოდნენ მსოფლიოში ერთ-ერთ უდიდეს მტაცებელს.
  
  - ნაქსოვი ბავშვივით სუსტი ხარ, მეთ.
  
  მისმა ჩურჩულმა ძვლები გაუცინა, როცა წინ მიიწია, ხელი გაუწოდა და ზევით გადააგდო. ზურგზე დაეშვა, სუნთქვაშეკრული. წამზე ნაკლებ დროში ის ზევით იყო, მისი მუხლები მზის წნულში ატყდა, შუბლი შუბლზე მოხვდა და ვარსკვლავებს ხედავდა.
  
  ისევ ერთმანეთს თვალებში ჩახედა და ჩასჩურჩულა: "დაწექი".
  
  მაგრამ მას არ მოუწია არჩევანის გაკეთება. ეს იყო ყველაფერი, რაც შეეძლო გაეკეთებინა მკლავის აწევა, გვერდზე გადახვევა, რათა ეყურებინა, როგორ მიათრევდა ის ნახევრად შეგნებული უელსი უძირო ორმოს კიდეზე, რომელიც ცნობილია როგორც მიმირის ჭა.
  
  დრეიკმა იყვირა და თავი მუხლებზე აიყვანა. დამარცხებით შერცხვენილი, შოკირებული იყო იმით, თუ რამდენი უპირატესობა დაკარგა მას შემდეგ, რაც ადამიანთა რასას შეუერთდა, მას მხოლოდ ყურება შეეძლო.
  
  ალისია უელსი ჭის კიდეზე გადავიდა. სას-ის მეთაურს არც კი უყვირა.
  
  დრეიკი ფეხზე წამოდგა, თავი და სხეული ყვიროდა. ალისია მიუახლოვდა კოლბი ტეილორს, ჯერ კიდევ გაზაფხულის ბატკანივით სუფთა და მოქნილი. დრეიკი, გერმანელებისკენ ზურგშექცეული, თავს დაუცველად გრძნობდა, როგორც მეზღვაური, რომელიც ჯოხზე ასული იყო პრეისტორიული კრაკენის წინ, მაგრამ არ აყოვნებდა.
  
  ალისიამ გარდაცვლილი დაქირავებულის ცხედარი ტეილორს ჩამოათრია. მილიარდერი წამოხტა, თვალებგაფართოებული, მაილსიდან დრეიკსა და ხეებს უყურებდა.
  
  ნისლით დაფარული ღეროების უკნიდან მოჩვენების მსგავსი ფიგურები გამოჩნდნენ, ყველა სახლში ამ ლეგენდარულ მიწაზე. ილუზია დაიმსხვრა, როცა საკმარისად მიუახლოვდნენ, რომ იარაღები დაენახათ.
  
  დრეიკმა უკვე მოიარა. მას ხედავდა ხალხის მიახლოება, იცოდა, რომ ისინი ურჩხულივით გერმანელები იყვნენ, რომლებიც მთელი ნადავლის წასაღებად მოდიოდნენ.
  
  დრეიკი უნდობლად უყურებდა მათი გამარჯვების ინსტრუმენტს. ალისია კანადელ მილიარდერს უბრალოდ კალთაში მოჰკიდა ხელი და სანამ თვალები არ ამოუვიდა. მან გაიღიმა მის დაბნეულობაზე, სანამ მიმირის ჭასთან მიიყვანდა და თავი რგოლზე დახარა.
  
  დრეიკი მიხვდა, რომ მას სხვა პრიორიტეტები ჰქონდა. მან გვერდი აუარა მოქმედებას ალისია და ტეილორი ფარად გამოიყენა. ბუჩქს მიაღწია და სიარული განაგრძო, ნელა ავიდა პატარა ბალახიან ბორცვზე.
  
  ალისიამ ხვრელში ანიშნა და ტეილორს აკანკალა მანამ, სანამ მოწყალება არ სთხოვდა: "იქნებ რამეს იპოვო, მეგალომანიო ჯიგაროო", - ჩაიჩურჩულა მან და მისი სხეული გაუთავებელ სიცარიელეში ჩააგდო. მისი ყვირილი ცოტა ხანს მეორდებოდა, შემდეგ შეჩერდა. დრეიკს აინტერესებდა, უძირო ორმოში ჩავარდნილი კაცი ყვიროდა თუ არა სამუდამოდ და თუ მის გარშემო არავინ იყო მის გასაგონად, მართლა ითვლებოდა ეს?
  
  ამ დროისთვის მილო თავის შეყვარებულს მიაღწია. დრეიკმა გაიგო მისი ნათქვამი: "რა ჯანდაბა გააკეთე? უფროსს ცოცხლად მოეწონებოდა ეს დებილი".
  
  და ალისიას პასუხი: "გაჩუმდი, მილო. მოუთმენლად ველოდი აბელ ფრეის შეხვედრას. Მზად ხარ წასასვლელად?"
  
  მილომ ბოროტულად გაიღიმა გორაკის მწვერვალზე. "ჩვენ არ ვაპირებთ მათ დასრულებას?"
  
  "ნუ ხარ ტრაკი. ისინი კვლავ შეიარაღებულები არიან და უჭირავთ მაღალ ადგილზე. გაქვთ რისთვის მოვედით?"
  
  "ოდინის ცხრავე ნაწილი იმყოფება და მუშაობს. შენი თვითმფრინავი შემწვარია!" იყვირა მან. "გაერთეთ ღამით ამ მკვდარ დედამიწაზე!"
  
  დრეიკი უყურებდა გერმანელების უკან დახევას ფრთხილად. სამყარო ახლახან ზღვარზე გადავიდა. მთელი ეს გზა გაიარეს, უამრავი მსხვერპლი მოიტანეს. ისინი მიწას დაეჯახა.
  
  მხოლოდ იმისთვის, რომ ბოლო საზღვარზე გერმანელებისთვის ყველაფერი დაკარგონ.
  
  - დიახ, - ბენს თვალი მოჰკრა უღიმღამო ღიმილით, თითქოს მის გონებას კითხულობდა. "როგორ ბაძავს ცხოვრება ფეხბურთს, ჰა?"
  
  
  ოცდათოთხმეტი
  
  
  
  ოსტერგოტლანდი, შვედეთი
  
  
  მზე ნათელ ჰორიზონტზე ჩადიოდა, როდესაც ევროპელები და მათი ერთადერთი დარჩენილი ამერიკელი მოკავშირე კოჭლობით მიდიოდნენ მაღალ ადგილზე. სუსტი, ცივი ნიავი უბერავდა. სწრაფმა შეფასებამ აჩვენა, რომ SAS-ის ერთ-ერთი ჯარისკაცი დაშავდა და პროფესორი პარნევიკი შოკში იყო. ეს გასაკვირი არ არის, თუ გავითვალისწინებთ იმას, რაც მან გაიარა.
  
  დალი მათ მდებარეობას სატელიტური ტელეფონით დაუკავშირდა. დახმარება დაახლოებით ორ საათში იყო.
  
  დრეიკი მიწაზე დაეცა ბენის გვერდით, როდესაც ისინი გაჩერდნენ შიშველი ხეების პატარა კორომში, მათ გარშემო ღია დაბლობზე.
  
  ბენის პირველი სიტყვები: "ვიცი, რომ სხვა ადამიანები დაიღუპნენ, მეტ, მაგრამ იმედი მაქვს, რომ კარინი და ჰეიდენი კარგად არიან. Ძალიან ვწუხვარ."
  
  დრეიკს რცხვენოდა იმის აღიარება, რომ დაავიწყდა, რომ ჰეიდენი თვითმფრინავში დარჩა. "ნუ ღელავ. ეს ბუნებრივია. შანსები ძალიან კარგია კარინისთვის და სამართლიანი ჰეიდენისთვისაც", - აღიარა მან და გზაში დაკარგა სადღაც შემკულობის უნარი. "როგორ იტან, მეგობარო?"
  
  ბენმა მობილური აიღო. "Ისევ ცოცხალი".
  
  "ჩვენ დიდი გზა გავიარეთ მოდის ჩვენებიდან."
  
  - ძლივს მახსოვს, - სერიოზულად თქვა ბენმა. "მეტ, ძლივს მახსოვს, როგორი იყო ჩემი ცხოვრება ამ დაწყების წინ. და უკვე... დღეები გავიდა?"
  
  "შემეძლო შეგახსენო, თუ გინდა. The Wall of Sleep-ის ფრონტმენი . ვგიჟდები ტეილორ მამსონზე. მობილური ტელეფონი გადატვირთულია. ქირავნობის ვალი. ვგიჟდები ტეილორზე.
  
  "ჩვენ ყველაფერი დავკარგეთ."
  
  "აქ ტყუილი არ არის, ბენ - შენს გარეშე აქამდე ვერ მივიდოდით."
  
  "შენ მე მიცნობ, მეგობარო. ნებისმიერს დავეხმარებოდი". ეს იყო სტანდარტული პასუხი, მაგრამ დრეიკმა შეიძლება თქვა, რომ კმაყოფილი იყო ქებით. მას არ დაავიწყდა, რომ როდესაც ბენმა აჯობა კოსტიუმებს და სკანდინავიელ პროფესორსაც კი.
  
  ეჭვგარეშეა, რომ სწორედ ეს დაინახა მასში ჰეიდენმა. მან დაინახა მამაკაცი შიგნით და დაიწყო ყურება. დრეიკი ლოცულობდა მისი უსაფრთხოებისთვის, მაგრამ ახლა ვერაფერს აკეთებდა მისთვის.
  
  კენედი მათ გვერდით დაეცა. "იმედი მაქვს, რომ მე არ შეგაწუხეთ. საკმაოდ მორგებულად გამოიყურები."
  
  - შენ არა, - თქვა დრეიკმა და ბენმა თავი დაუქნია. "ახლა შენ ერთ-ერთი ჩვენგანი ხარ."
  
  "მმ, მადლობა, ვფიქრობ. ეს კომპლიმენტია?"
  
  დრეიკი გამხიარულდა. "ვინც ჩემთან ერთად შეუძლია რამდენიმე დინო-როკ თამაშის თამაში, ჩემი ძმაა მთელი ცხოვრება."
  
  "მთელი ღამე, კაცო, მთელი ღამე."
  
  ბენმა ამოიოხრა. - ასე რომ, - მიმოიხედა ირგვლივ. - ახლახან დაბნელდა.
  
  დრეიკმა დაათვალიერა გაუთავებელი მდელოები. ჟოლოსფერი ბოლო ზოლი შორეული ჰორიზონტიდან ჩამოცურდა. "ჯანდაბა, დავდებ, რომ ღამით აქ ცივა."
  
  დალი მათკენ წავიდა. "მაშ, ეს არის დასასრული, კაცებო? დავასრულეთ? სამყაროს ჩვენ გვჭირდება."
  
  გამჭოლი ქარმა დაარღვია მისი სიტყვები და მიმოფანტა დაბლობზე.
  
  პარნევიკმა ისაუბრა იქიდან, სადაც ისვენებდა, ზურგით ხეს მიეყრდნო. "მისმინე, ჰმ, შენ მითხარი, რომ ნახო ნაჭრების ერთადერთი ცნობილი სურათი მათ ნამდვილ ადგილას. ნახატი, რომელიც ოდესღაც ჯონ დილინჯერს ეკუთვნოდა.
  
  "დიახ, მაგრამ საქმე გასტროლებზე წავიდა 60-იან წლებში", - განმარტა დალმა. "ჩვენ არ შეგვიძლია დარწმუნებული ვიყოთ, რომ ეს არ იყო კოპირებული, განსაკუთრებით ერთ-ერთი იმ ისტორიით შეშლილი ვიკინგების მიერ."
  
  პროფესორი საკმარისად ჯანმრთელი იყო, რომ ამოილუღლუღა: "ოჰ. Გმადლობთ."
  
  სრული სიბნელე და მილიონი ვარსკვლავი ციმციმებს თავზე. ტოტები აკანკალდა და ფოთლები შრიალებდა. ბენი ინსტიქტურად მიუახლოვდა დრეიკს ერთ მხარეს. კენედიმ იგივე გააკეთა სხვასთან.
  
  იქ, სადაც კენედის ბარძაყს შეეხო, დრეიკმა ცეცხლი იგრძნო. დალის ნათქვამზე ფოკუსირება მხოლოდ მას შეეძლო გაეკეთებინა.
  
  - ფარი, - თქვა შვედმა, - ჩვენი უკანასკნელი იმედია.
  
  განზრახ ზის ასე ახლოს? დრეიკმა ჩათვალა. შეეხეთ....
  
  ღმერთო, უკვე დიდი ხანია, რაც ასე გრძნობს თავს. ის დაბრუნდა იმ დღეებში, როცა გოგოები გოგოები იყვნენ და ბიჭები ნერვიულობდნენ - თოვლში მაისურებს იცვამდნენ და შეყვარებულებს შაბათს ნაშუადღევს ქალაქში მიჰყავდათ, სანამ მათ საყვარელ დისკს ყიდულობდნენ და პოპკორნითა და ჩალით უმასპინძლდებოდნენ. კინო - თეატრი.
  
  უდანაშაულო დღეები გავიდა. დიდხანს ახსოვდა და, სამწუხაროდ, დაიკარგა.
  
  "Იცავს?" საუბარში ჩაერთო. "Რა?"
  
  დალმა წარბები შეკრა მას. "გააგრძელე, მსუქანი იორკშირელი ნაძირალა. ჩვენ ვთქვით, რომ ფარი აქ მთავარი დეტალია. ამის გარეშე არაფრის მიღწევა შეუძლებელია, რადგან ის განსაზღვრავს რაგნაროკის მდებარეობას. ისიც სხვა ნაწილებისგან განსხვავებული მასალისგან არის დამზადებული - თითქოს სხვა როლი აქვს. სამიზნე. "
  
  "Როგორც რა?"
  
  "პუუუუუკ", - თქვა დალმა თავისი საუკეთესო ოქსფორდის აქცენტით. "მკითხე რამე სპორტზე."
  
  "ᲙᲐᲠᲒᲘ. რატომ ჯანდაბა გააფორმა ლიდს იუნაიტედმა თომას ბროლინი?
  
  დალის სახე დაეჭიმა და მერე ქვად იქცა. ის აპირებდა პროტესტის გამოხატვას, როცა სიჩუმე უცნაურმა ხმაურმა დაარღვია.
  
  ყვირილი. კვნესა სიბნელიდან.
  
  ხმა, რომელიც იწვევდა პირველყოფილ შიშს. "ქრისტე ცოცხალია", - ჩაიჩურჩულა დრეიკმა. "Რა- ?"
  
  ისევ მოხდა. ცხოველის მსგავსი ყვირილი, მაგრამ ღვარძლიანი, თითქოს რაღაც დიდისგან. ამან ღამე საშინელება გახადა.
  
  "Გახსოვს?" საშინელებათა არაბუნებრივი ჩურჩულით ბენმა თქვა: "ეს გრენდელის ქვეყანაა. მონსტრი ბეოვულფიდან. ჯერ კიდევ არსებობს ლეგენდები, რომ ამ მხარეებში ურჩხულები ცხოვრობენ".
  
  "ერთადერთი რაც მახსოვს Beowulf-დან არის ანჯელინა ჯოლის უკანალი", - თქვა დრეიკმა სიყვარულით. "მაგრამ შემდეგ, ვფიქრობ, იგივე შეიძლება ითქვას მისი ფილმების უმეტესობაზე."
  
  "SHSH!" კისკისებდა კენედი. "რა ჯანდაბაა ეს ხმაური?"
  
  ყვირილი ისევ მოვიდა, ახლა უფრო ახლოს. დრეიკი სასოწარკვეთილად ცდილობდა სიბნელეში რაღაცის გარჩევას, წარმოიდგინა, რომ შიშველი ღორები მისკენ მიისწრაფოდნენ, ნერწყვს ასხამდნენ, დამპალი ხორცის ზოლები ჩარჩენილ კბილებს შორის.
  
  მან იარაღი ასწია, არ სურდა სხვების შეშინება, მაგრამ ძალიან გაურკვეველია, რომ გარისკო.
  
  ტორსტენ დალმა საკუთარი თოფი დაუმიზნა. გამოყვანილმა SAS-ის ჯარისკაცმა დანა ამოიღო. სიჩუმემ შეაჯახა ღამე უფრო მეტად, ვიდრე გორდონ ბრაუნმა შეაჯახა ბრიტანეთის ეკონომიკა და გააშრა.
  
  სუსტი ხმა. კლანგი. რაღაც მსუბუქ ნაბიჯებს ჰგავდა...
  
  მაგრამ რა იყო ეს ფეხები? დრეიკმა ჩათვალა. ადამიანი თუ...?
  
  კლანჭების ტკაცუნი რომ გაეგო, შესაძლოა, საშინლად გაესროლა მთელი თავისი ჟურნალი.
  
  ჯანდაბა იმ ძველ ამბებს.
  
  მისი გულის პარკუჭები კინაღამ აფეთქდა, როდესაც ბენის მობილური ტელეფონი მოულოდნელად გაცოცხლდა. ბენმა გაკვირვებულმა ჰაერში გადააგდო, მაგრამ შემდეგ საქებარი სახით დაიჭირა ჩამოსვლისას.
  
  - სისულელე! - ჩაიჩურჩულა მან სანამ მიხვდა, რომ უპასუხა. "ოჰ, გამარჯობა დედა."
  
  დრეიკი ცდილობდა ტვინში სისხლის ფეთქვას შეეჩერებინა. "გაწყვიტე. გაწყვიტე!"
  
  ბენმა თქვა: "ტუალეტში. Მოგვიანებით დაგირეკავ!"
  
  "საყვარელი". კენედის ხმა საოცრად მშვიდი იყო.
  
  დრეიკმა მოუსმინა. კვნესა ისევ მოვიდა, წვრილი და მტკივნეული. ამას მოჰყვა შორეული წკრიალი, თითქოს ხმაურის გამომტანმა ქვა ესროლა. კიდევ ერთი ტირილი და მერე ყვირილი....
  
  ამჯერად აუცილებლად ადამიანური! და დრეიკი შევარდა ბრძოლაში. "ეს უელსია!" ის სიბნელეში შევარდა, ინსტინქტმა პირდაპირ მიმირის ჭასთან მიიყვანა და კიდეზე გააჩერა.
  
  - დამეხმარე, - დაიღრიალა უელსმა და მისი დაბზარული და სისხლიანი თითები კლდის დაკბილულ კიდეს მიაღწია. "ერთ თოკზე დაკიდებული... ჩამოსვლისას. კინაღამ ხელი მომტეხა. ამ ძუას კიდევ რაღაც აქვს გასაკეთებელი, რომ მომკლას..."
  
  დრეიკმა აიღო წონა, გადაარჩინა ის თავისუფალი დაცემისგან, ისევ გაუთავებელ ღამეში.
  
  
  * * *
  
  
  როდესაც უელსმა, თბილად შეკრული და ისვენებდა, დრეიკმა უბრალოდ თავი დაუქნია მას.
  
  უელსმა დაიყვირა: "არასდროს მინდოდა ომის დაწყება... SAS-ში".
  
  - მაშინ ყველაფერი რიგზეა, რადგან მე და ალისია აღარ ვეკუთვნით SAS-ს.
  
  მის გვერდით ბენმა პარნევიკი ისე დაკითხა, თითქოს არაფერი მომხდარა. "თქვენ ფიქრობთ, რომ ფარი არის ერთგვარი გასაღები?"
  
  "ფარი არის ყველაფერი. ეს შეიძლება იყოს გასაღები, მაგრამ ეს ნამდვილად დაგვრჩენია."
  
  "Წავიდა?" გაიმეორა დრეიკმა და წარბი ასწია. მან ყურადღება გაამახვილა ბენის I-ტელეფონზე. "რა თქმა უნდა, ჩვენ ვიცით!"
  
  ბენი ერთი ნაბიჯით წინ იყო და ბუმის სისწრაფით გუგლირებდა "ოდინის ფარს". გამოსახულება, რომელიც გამოჩნდა, პატარა იყო, მაგრამ ბენმა უფრო სწრაფად გააფართოვა, ვიდრე დრეიკი ფიქრობდა. ის ცდილობდა გაეხსენებინა, როგორ გამოიყურებოდა ფარი. მრგვალი, აწეული მრგვალი ცენტრით, გარე რგოლი დაყოფილია ოთხ თანაბარ ნაწილად.
  
  ბენმა აი-ტელეფონი ხელის სიგრძეზე დაიჭირა, რაც ყველას აძლევდა საშუალებას შეკრებილიყო.
  
  "ეს მარტივია", - თქვა კენედიმ. "რაგნაროკი ვეგასში. ყველა ვეგასშია".
  
  ბავშვმა ნიკაპი მოისრისა. "ფარის მდებარეობა მიუთითებს პასუხის ცენტრში ოთხ ცალკეულ ნაწილზე. Ხედავ? მოდით მივაწოდოთ მათ ჩრდილოეთი, აღმოსავლეთი, სამხრეთი და დასავლეთი, რათა ვიცოდეთ, რაზე ვსაუბრობთ".
  
  - მშვენიერია, - თქვა ბენმა. "დასავლეთი აშკარაა. მე ვხედავ შუბს და ორ თვალს."
  
  "სამხრეთი არის ცხენი და ორი, უჰ, მგელი, ვფიქრობ." დრეიკმა შეძლებისდაგვარად დააწვრილა თვალები.
  
  "Რა თქმა უნდა!" ბიჭი ტიროდა. "Მართალი ხარ. იმიტომ რომ აღმოსავლეთში ორი ვალკირია უნდა იყოს. დიახ? Ხედავ?"
  
  დრეიკმა ძნელად აციმციმდა თვალი და დაინახა ის, რაც შეიძლება ყოფილიყვნენ ფრთიან ცხენებზე ამხედრებული ქალი მეომრები. "ჯანდაბა Starbucks!" მან აგინა. "კაფე უფასო wifi-ით მსოფლიოს ნებისმიერ წერტილში, გარდა ამ ერთისა!"
  
  "მაშ..." უცებ თქვა კენედიმ, "აჰ, ფარს არ აქვს ფარი?"
  
  "ჰმმ...!" პროფესორი ბევრს სწავლობდა, ბენის მხედველობის არეში მოხვდა და მეგობრული შლამი მიიღო. "შეგიძლიათ სურათის ოდნავ გადიდება?"
  
  "არა. ეს არის მისი ზღვარი. "
  
  "მე ვერ ვხედავ სხვა ნიშნებს ისთ-ენდში", - თქვა დალმა თავისი ადგილიდან. "მაგრამ ჩრდილოეთი საკმაოდ საინტერესოა."
  
  დრეიკმა ყურადღება გადაიტანა და შოკი იგრძნო. "უფალო, ეს არის ოდინის სიმბოლო. სამი დაკავშირებული სამკუთხედი. იგივე, რაც ჭაში ვნახეთ".
  
  "მაგრამ რა არის. დალმა მიუთითა პაწაწინა სიმბოლოზე, რომელიც მდებარეობს ერთ-ერთი სამკუთხედის ქვედა მარცხენა კუთხეში. როდესაც ბენი მიუახლოვდა, ყველამ წამოიძახა: "ეს ფარია!"
  
  დარცხვენილი სიჩუმე ჩამოვარდა. დრეიკმა ტვინი გაანადგურა. რატომ იყო მოთავსებული ფარის სიმბოლო სამკუთხედების შიგნით? ცხადია, ეს არის მინიშნება, უბრალოდ გაუგებარია.
  
  "დიდ ეკრანზე ბევრად უფრო ადვილი იქნებოდა!" პროფესორმა ამოიოხრა.
  
  - შეწყვიტე ტირილი, - თქვა ბენმა. "ნუ მისცე უფლება დამარცხდეს."
  
  "აი, ერთი აზრი", - თქვა კენედიმ. "შეიძლება თუ არა სამკუთხედები ამ "ოდინის კვანძის" ან სხვა რამის გარდა?
  
  ღმერთთან დაკავშირებული მისტიკური სიმბოლოს საიდუმლო დანიშნულება, რომელიც ადრე მხოლოდ ლეგენდად ითვლებოდა? ორთქლმავალი ჩაიცინა. "Რათქმაუნდა არა".
  
  დრეიკმა ნეკნები შეასხა, სადაც ალისია მაილსმა ასწავლა, რომ ვარჯიშის გარეშე შვიდმა წელმა დაზარალდა თქვენი ბრძოლის დონეზე. მან დაამცირა იგი, მაგრამ მან ნუგეშისცემა იმით მიიღო, რომ ის ცოცხალი იყო და ისინი ჯერ კიდევ - უბრალოდ - თამაშში იყვნენ.
  
  "ვერტმფრენს ექნება ჩაშენებული ინტერნეტი", ცდილობდა დალი ყველა დაემშვიდებინა. "დაახლოებით... ოჰ, ოცდაათ წუთში."
  
  "კარგი, კარგი, მაგრამ რაც შეეხება ცენტრალურ ნაწილს?" დრეიკმა თავისი როლი შეასრულა. "ორი მონახაზი, რომელიც ჰგავს ბავშვის ნახატს სამი წიწვით და მედუზათი."
  
  "ისევ ფარი", - გაადიდა ბენმა მედუზას თვალი. "იგივე სურათი, როგორც ჩრდილოეთ ნაწილში. ამრიგად, ჩვენ გვაქვს ფარის ორი სურათი თავად ფარზე. ცენტრალური ნაწილი, რომელიც შედგება ორი თვითნებური ფორმისგან და სამი ერთი სამკუთხედისგან, - თქვა მან და თავი დაუქნია კენედის. "ალბათ ისინი საერთოდ არ არიან სამკუთხედები."
  
  "კარგი, ყოველ შემთხვევაში, ეს ადასტურებს ჩემს თეორიას, რომ ფარი არის მთავარი ნაწილი", - აღნიშნა პარნევიკმა.
  
  "ეს მონახაზები რაღაცას მახსენებს", - ფიქრობდა დალი. "უბრალოდ ამის თქმა არ შემიძლია."
  
  დრეიკს შეეძლო რაღაც საზიზღარი პირადი თავდასხმები გაეკეთებინა, მაგრამ ის თავს იკავებდა. პროგრესი, ფიქრობდა იგი. პომპეზურმა შვედმა მათთან ერთად გრძელი გზა გაიარა და ახლა გარკვეული პატივისცემა დაიმსახურა.
  
  "შეხედე!" ბენმა იყვირა და აიძულა ისინი ყველა გადახტეს. "არსებობს თხელი, თითქმის უადგილო ხაზი, რომელიც აკავშირებს ფარის ორივე სურათს!"
  
  "რაც ნამდვილად არ გვეუბნება არაფერს," დაიწუწუნა პარნევიკი.
  
  "ან..." - ჩაფიქრებულად გაიფიქრა დრეიკი და გაიხსენა ის დღეები, როცა არმიის ბარათებს კითხულობდა, "ან... სხვაგვარად რომ ვთქვათ, ვიცით, რომ ფარი რაგნაროკის ბარათია. ეს ორი სურათი შეიძლება იყოს ერთი და იგივე ფოკუსური წერტილი ორ განსხვავებულ კადრში... მხოლოდ ერთი ხედი არის სიმაღლე, მეორე..."
  
  "ეს არის გეგმა!" თქვა ბენმა.
  
  ამ დროს მოახლოებული ვერტმფრენის ხმა გაისმა. დალმა ისაუბრა ამის შესახებ და აჩვენა თავისი ძველი სკოლის დამოკიდებულება GPRS-ის გამორთვით. სიბნელეში ყველასთან ერთად თვალი ჩაუკრა, როცა დიდი შავი ფიგურა მიუახლოვდა.
  
  "კარგი, დიდი არჩევანი არ გვაქვს", - თქვა მან ნახევრად ღიმილით. "ჩვენ მოგვიწევს, აჰ, ავიღოთ ეს საქმე".
  
  
  * * *
  
  
  ბორტზე ასვლისა და დასახლების შემდეგ დალმა ჩატვირთა 20 დიუმიანი Sony Vaio ლეპტოპი, რომელიც იყენებდა საკუთარ პორტატულ I-ტელეფონის მსგავს მოდემს. მობილური ქსელის დაფარვის მიხედვით, მათ ექნებათ ინტერნეტთან წვდომა.
  
  - ეს რუკაა, - განაგრძო დრეიკმა ფიქრების ტალღა. "ასე რომ, მოდი ასე მოვიქცეთ. ცხადია, შუა, ცენტრალური დეტალი არის გეგმის ხედი. ასე რომ, დააკოპირეთ ნიმუში, გამოიყენეთ გეოშეცნობის პროგრამა და ნახეთ რა მოხდება.
  
  - ჰმ, - დაეჭვებით შეისწავლა პარნევიკმა გადიდებული ხედი. "რატომ ჩართოთ სხვა სურათი, რომელიც ძუძუს ჰგავს, როცა ფარის სიმბოლო ჩართულია, ეჰ, მედუზა. "
  
  "საწყისი წერტილი?" კენედი გარისკა.
  
  ვერტმფრენი ჩამოვარდა, რომელსაც ძლიერი ქარი ამოძრავებდა. პილოტს დაევალა ოსლოში გაფრენა, სანამ შემდგომ მითითებებს არ მიიღებდა. მათ იქ ელოდა მეორე SGG გუნდი.
  
  "სცადე პროგრამა, ტორსტენ."
  
  - მე უკვე მაქვს, მაგრამ არ მჭირდება, - უპასუხა დალმა მოულოდნელი გაკვირვებით. "ვიცოდი, რომ ეს მონახაზები ნაცნობი მეჩვენებოდა. ეს არის სკანდინავია რუკაზე! ძუძუ არის ნორვეგია, შვედეთი და ფინეთი. მედუზა არის ისლანდია. წარმოუდგენელი."
  
  წამის ნაწილის შემდეგ ლეპტოპმა დააბრუნა პინგი სამი შესაძლო მატჩით. ამოცნობის პროგრამული უზრუნველყოფის ალგორითმები ყველაზე ახლოს ოთხმოცდათვრამეტი პროცენტით იყო სკანდინავია.
  
  დრეიკმა პატივისცემით თავი დაუქნია დალისკენ.
  
  "რაგნაროკი ისლანდიაში?" ორთქლმავალი ფიქრობდა. "Მაგრამ რატომ?"
  
  "მიეცით ეს კოორდინატები პილოტს", - მიუთითა დრეიკმა ისლანდიის სანაპირო ზოლზე და ფარის სიმბოლოს პოზიციაზე. "Ისე. ჩვენ უკვე რამდენიმე საათით ჩამოვრჩებით".
  
  "მაგრამ ჩვენ არ გვაქვს ეს დაწყევლილი ნაჭრები," თქვა ბენმა საცოდავად. "ისინი გერმანელებს ეკუთვნიან. და მხოლოდ მათ შეუძლიათ ღმერთების საფლავის პოვნა შარდების გამოყენებით.
  
  ახლა კი ტორსტენ დალს გაეცინა და დრეიკი დააფიქრა. "ოჰ არა," თქვა შვედმა და მისი სიცილი თითქმის ბოროტი იყო. "მე მაქვს ბევრად უკეთესი იდეა, ვიდრე ამ დაწყევლილი ნაჭრებით არევა. ყოველთვის იყვნენ. დაე, დარჩეს მჟავე კომბოსტოში!"
  
  "აკეთებ? ნება მომეცით დავფიქრდე - ფარი ისლანდიაში არ იპოვეს?" - ჰკითხა ბენმა და კიდევ ერთხელ მოახდინა შთაბეჭდილება დრეიკზე მისი ნათელი აზროვნებით ზეწოლის ქვეშ.
  
  - დიახ, და თუ ეს რაგნაროკის უძველესი ადგილია, - თქვა პარნევიკმა, - ეს აზრი აქვს. ოდინის ფარი იქვე დაეცემოდა, სადაც გარდაიცვალა".
  
  - ოჰ, ახლა აზრი აქვს, პროფესორო, - აცინა კენედიმ. "ახლა ამ ბიჭებმა ყველაფერი გადაწყვიტეს შენთვის."
  
  "კარგი, თუ ეს დაგვეხმარება, ჩვენ მაინც უნდა მოვაგვაროთ უდიდესი საიდუმლო", - თქვა ბენმა ოდნავ ღიმილით. "ოდინის უძველესი სიმბოლოს მნიშვნელობა - სამი სამკუთხედი".
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲗᲮᲣᲗᲛᲔᲢᲘ
  
  
  
  ისლანდია
  
  
  ისლანდიის სანაპირო ზოლი ყინულოვანია, ჩაღრმავებული და ფერადი. აქ არის ლავის ნაპირები და შავი კლდეები, დიდებული აისბერგები და, საერთოდ, ერთგვარი ზენ სიმშვიდე. საშიშროება და სილამაზე მიდიან ხელიხელჩაკიდებულნი, მზად არიან დაამშვიდონ გაუფრთხილებელი მოგზაურის სიფხიზლე და მიიყვანონ იგი უდროო დასასრულამდე.
  
  რეიკიავიკი მათ ქვეშ რამდენიმე წუთში მოიცვა, მისი კაშკაშა წითელი სახურავები, თეთრი შენობები და ირგვლივ დათოვლილი მთები გარანტირებულია რომ აღაფრთოვანებდა ყველაზე დატანჯულ გულებსაც კი.
  
  ისინი ცოტა ხნით შეჩერდნენ იშვიათად დასახლებულ სამხედრო ბაზაზე, რათა გაეტენათ და ჩაეტარებინათ ზამთრის კოსტუმები, საბრძოლო მასალები და რაციონი და რაც დალი მოიფიქრებდა იმ ათი წუთის განმავლობაში, რაც მათ შეძრწუნდნენ.
  
  მაგრამ შავ სამხედრო ვერტმფრენზე მყოფმა ადამიანებმა ეს ვერაფერი დაინახეს. ისინი დაჯგუფებულნი იყვნენ - განიხილავდნენ ერთსა და იმავე მიზანს - მაგრამ მათი შინაგანი აზრები ეხებოდა საკუთარ მოკვდავობას და სამყაროს მოკვდავობას - იმაზე, თუ რამდენად შეშინებულები და ეშინოდათ ისინი და როგორ ეშინოდათ სხვების.
  
  დრეიკი შეშფოთდა. მან ვერ გაერკვია, როგორ დაეცვა ყველას უსაფრთხოება. თუ ეს იყო რაგნაროკი, რომელიც მათ იპოვეს, მაშინ ღმერთების ლეგენდარული საფლავი იყო შემდეგი და მათი ცხოვრება სულ ახლახან გახდა რულეტის თამაში - ისეთი, როგორიც თქვენ თამაშობდით კენედის საყვარელ ალეგორიაში - ვეგასში - სადაც მაგიდა იყო გაყალბებული.
  
  მოტყუებული ამ კონკრეტულ მინიშნებაში თითოეული საიდუმლო მოთამაშის საიდუმლო გეგმებით და მათი მრავალი მტრის უცნობი გეგმებით.
  
  ახლა კი, ბენისა და კენედის გარდა - ორი ადამიანი, რომელსაც თავისი სიცოცხლე დაიცავდა - დრეიკს უნდა ეფიქრა ჰეიდენზეც და კარინზეც.
  
  შეაფერხებს თუ არა მთელი ეს შიში მსოფლიოს გადარჩენას? Მხოლოდ დრო გეტყვით.
  
  ფინალური თამაშები ყველა კუთხეში იმართებოდა. აბელ ფრეიმ უკვე დაიწყო თავისი. ალისიას და მაილოს შეიძლება ჰქონდეთ საკუთარი, მაგრამ დრეიკი ეჭვობდა, რომ მის ყოფილ SRT კოლეგას მკვლელი სიურპრიზი ჰქონდა მომზადებული, რომელსაც მისი ბოიფრენდიც კი არ ელოდა.
  
  ტორსტენ დალი და უელსი იშვიათად საუბრობდნენ ტელეფონზე მას შემდეგ, რაც ისინი გადაკვეთეს ისლანდიის სანაპირო, იღებდნენ ბრძანებებს, მინიშნებებს და ჩურჩულებდნენ რჩევებს თავიანთი მთავრობებისგან. ბოლოს კენედიმ უპასუხა ზარს, რის გამოც იგი რამდენიმე წუთის განმავლობაში თავდაყირა იჯდა და შოკისგან დაღლილმა აკანკალა თავი.
  
  იგი მხოლოდ დრეიკს მიუბრუნდა. "გახსოვს ჰეიდენი? მდივანი? დიახ, ის უბრალოდ კარგად ასრულებს თავის საქმეს.
  
  "Რას ნიშნავს?"
  
  "ის CIA-დანაა, ჯანდაბა. და ზუსტად იქ, სადაც მას სურს იყოს. მთელ ამ სისულელეს შუა".
  
  "სიგიჟე". დრეიკმა შეშფოთებული მზერა ესროლა ბენს, მაგრამ მაინც ჩათვალა, რომ მას რბილი ადგილი ჰქონდა მეგობრისთვის. მხოლოდ დრეიკის გული აძლევდა მას რომანტიკულ აზრებს, ეუბნებოდა, რომ ჰეიდენის გრძნობები იყო ჭეშმარიტი, თუ ის რეალური იყო?
  
  "ეს იყო თავდაცვის მდივანი", - განაგრძო კენედიმ, თითქოს არაფერი მომხდარა. "მინდა იყო, უჰ, "ცნობაში".
  
  "ნამდვილად". დრეიკმა თავი დაუქნია დალს და უელსს. "იქ, ეს უბრალოდ ისტორია მეორდება." დაღლილმა გაიხედა უახლოეს ფანჯარაში. "გჯერა, კენედი, გასული კვირის შემდეგ, ჩვენ ჯერ კიდევ თამაშში ვართ?"
  
  - შეგიძლია დაიჯერო, - თქვა კენედიმ, - რომ ყველას სჯერა განკითხვის დღის თეორიის "ცეცხლი დაგვღუპავს"?
  
  დრეიკი დაღლილი აჟიოტაჟით აპირებდა პასუხის გაცემას, როცა მისი სამყაროს ფსკერი ამოვარდა. სისხლი ძარღვებში გაეყინა, როცა ფანჯრის მიღმა რაღაც გიგანტური ჩანდა.
  
  რაღაც ისეთი დიდი...
  
  -ახლა ვიცი, - დაიღრიალა მან მამაკაცის შემზარავი ხმით, რომელმაც უცებ გააცნობიერა, რომ ყველაფერი, რაც უყვარდა, დღეს შეიძლება მოკვდეს. "ჯანდაბა... კენედი... ახლა მე ვიცი."
  
  
  * * *
  
  
  როდესაც მან მიუთითა თავის გამოცხადებაზე და კენედი დაიხარა, რომ ეყურებინა, იგრძნო, რომ მისი მთელი სხეული დაძაბული იყო.
  
  "Ღმერთო ჩემო!" - მან თქვა. "ეს..."
  
  - ვიცი, - შეაწყვეტინა დრეიკმა. "შორს, ამას შეხედე. შეხედე!"
  
  შვედმა შიშის არადამახასიათებელი გამოვლინება დაიჭირა და საუბარი სწრაფად დაასრულა. ფანჯრიდან ხანმოკლე გამოხედვამ დაბნეულმა შუბლი შეჭმუხნა. "ეს უბრალოდ ეიაფჯალაჯოკულია. დიახ, დიახ, დრეიკ, ვიცი, რომ ჩემთვის ადვილია ამის თქმა და დიახ, დიახ, ეს არის ის, ვინც გააკეთა ყველა სიახლე 2010 წელს..." ის შეჩერდა, მიჯაჭვული, მომლოდინე.
  
  პარნევიკს თვალები გაუფართოვდა. შვედური წყევლა მისგან მოწამლული ისრებივით გაფრინდა.
  
  ახლა ბენი უფრო ახლოს მივიდა ფანჯარასთან. "Ვაუ. ეს არის ისლანდიის ყველაზე ცნობილი ვულკანი და როგორც ჩანს, ის კვლავ ამოფრქვევს, თუმცა ნაზად".
  
  "დიახ!" დრეიკი ტიროდა. "ცეცხლი დაგვაქროლებს. დაწყევლილი სუპერვულკანი. "
  
  - მაგრამ რაც მთავარია, - ახლა კენედიმ განაგრძო, - შეხედე ფარის ჩიტის ხედს, მეთ. Შეხედე!"
  
  ახლა პარნევიკმა მოახერხა თავისი თვალსაზრისის პოვნა: "სამი მთა სამი სამკუთხედი არ არის, როგორც ყოველთვის ეგონათ. ძველი მეცნიერები ცდებოდნენ. ოდინის ყველაზე ცნობილი სიმბოლო არასწორად არის გაშიფრული. Ღმერთო ჩემო!"
  
  დრეიკმა გაიხედა ამოფრქვეული ვულკანის მიღმა და დაინახა ორი კიდევ უფრო მაღალი მთა მის ორივე მხარეს, რომლებიც, ზემოდან დანახვისას, ძალიან წააგავდა ოდინის სიმბოლოს.
  
  - ღმერთო ჩემო, - თქვა პარნევიკმა. "აქ, ჩვენი თვალები ნამდვილად გვატყუებენ, რადგან მიუხედავად იმისა, რომ ეს მთები ეიჯაფჯალაჯოკულთან ახლოსაა, ისინი სინამდვილეში ასობით მილის დაშორებით არიან. მაგრამ ისინი ისლანდიის ვულკანური ჯაჭვის ნაწილია. ყველაფერი ურთიერთკავშირშია".
  
  "ასე რომ, თუ ერთი ავა საკმარისი ძალით და პირდაპირ არის დაკავშირებული დანარჩენ ორთან..." - განაგრძო კენედიმ.
  
  "თქვენ გაქვთ სუპერვულკანის დასაწყისი," დაასრულა დრეიკმა.
  
  "ღმერთების საფლავი, - ამოისუნთქა დალმა, - ამოფრქვეულ ვულკანშია".
  
  "და ოდინის ძვლების ამოღება მას ბუმს ხდის!" კენედიმ თავი დაუქნია, გაშლილი თმა აუფრინდა. "ნაკლებს ელოდები?"
  
  "მოიცადე!" დალი ახლა ათვალიერებდა თანამგზავრის სურათს, რომელიც ეუბნებოდა, როდის მიაღწევდნენ მედუზას თვალს. "ჩვენ ჯერ კიდევ გვჭირდება მცირე დახმარება მითითებებთან დაკავშირებით და ეს ყოველთვის იყო ჩემი გეგმა B. აქ არის ეს უზარმაზარი მთა და აბელ ფრეი აპირებს გვაჩვენოს პირდაპირ შესასვლელი კარიდან."
  
  "Როგორ?" სულ მცირე ორი ხმა იყო მოთხოვნილი.
  
  დალმა თვალი ჩაუკრა და პილოტს ესაუბრა. "აგვიყვანე მაღლა."
  
  
  * * *
  
  
  ახლა ისინი იმდენად მაღლა იყვნენ, რომ დრეიკი ღრუბლებში მთებსაც კი ვერ ხედავდა. მისი ახლად აღმოჩენილი პატივისცემა SGG-ის მეთაურის მიმართ უკიდურესად საჭიროებდა მხარდაჭერას.
  
  "კარგი, ტორვილ, გაათავისუფლე გლეხები გაჭირვებიდან, არა?"
  
  - თორსტენ, - შეასწორა დალმა, სანამ მიხვდებოდა, რომ მას აცინებდნენ. "ოჰ მესმის. კარგი, მაშინ შეეცადე გააგრძელო, თუ შეგიძლია. ეს ჩემი სამხედრო სპეციალობაა, ყოველ შემთხვევაში, ეს იყო SGG-ში შესვლამდე. აერო გადაღება, კერძოდ, ორთოფოტო. "
  
  "ეს ბრწყინვალეა", - თქვა დრეიკმა. "გასწორებული ვარ, როცა ვლაპარაკობთ. რა ჯანდაბაა ეს?"
  
  "ეს არის ფოტოები გადაღებული "უსასრულო" მანძილიდან, პირდაპირ ქვემოთ, რომლებიც შემდეგ გეომეტრიულად მოდიფიცირებულია, რათა შეესაბამებოდეს მიღებულ რუქის სტანდარტს. როგორც კი ფოტო ჩაიტვირთება, ყველაფერი რაც ჩვენ უნდა გავაკეთოთ არის ის "რეალური სამყაროს" კოორდინატებთან გასწორება, შემდეგ..." - აიჩეჩა მან მხრები.
  
  "ბუმი!" კენედის გაეცინა. "თქვენ გულისხმობთ რაღაც Google Earth-ს, არა? მხოლოდ 3D-ის გარეშე?"
  
  "ნამდვილად". დრეიკმა ღრიანცალა. "იმედი მაქვს, რომ ეს მუშაობს, დალ. ეს არის ჩვენი ერთადერთი შანსი, რომ ბოლომდე გავუსწროთ."
  
  "Დაე იყოს. და არა მხოლოდ ეს, როდესაც კომპიუტერი გამოთვლის კოორდინატებს, ჩვენ ზუსტად გვეცოდინება, სად მდებარეობს ღმერთების საფლავის შესასვლელი. გერმანელებსაც კი, რომლებიც სრულად ფლობენ ცხრავე ფრაგმენტს, უნდა დააფასონ".
  
  - იმ პირობით, რომ გერმანელებმა ყველა ცალი სწორად მოათავსონ, - თქვა ბენმა უღიმღამო ღიმილით.
  
  "კარგი, მართალია. ჩვენ მხოლოდ იმედი გვაქვს, რომ აბელ ფრეიმ იცის რას აკეთებს. მას ნამდვილად ჰქონდა საკმარისი დრო ვარჯიშისთვის."
  
  დრეიკი სკამიდან გადმოხტა და უელსისთვის მიმოიხედა. დავინახე, როგორ აკაკუნებდა მობილურს ფანჯარაზე სასოწარკვეთილი.
  
  - რაიმე სიახლე გაქვთ ფრეიას ციხეზე, მეგობარო?
  
  სას-ის მეთაურმა ჩაიბურტყუნა. "გარს შემოეხვია. მაგრამ ფარულად - ციხემ არ იცის მისი ახლად აღმოჩენილი ყურადღება. გერმანელი პოლიციელები არიან. ინტერპოლი. მსოფლიოს მთავრობების უმეტესობის წარმომადგენლები. მაგრამ არა მაი, რატომღაც. მე არ მოგატყუებ მეტ, ეს იქნება მძიმე კლდე, რომლის გატეხვა შესაძლებელია დანაკარგების გარეშე."
  
  დრეიკმა თავი დაუქნია, კარინზე ფიქრობდა. მან იცოდა შანსები, ბევრჯერ ითამაშა. "მაშ, ჯერ საფლავს მივხედავთ... და მერე ვნახოთ, რა გამოგვდის".
  
  სწორედ იმ მომენტში, ვიწრო ვერტმფრენის წინ რაღაც მოძრაობა იყო. დალი შემობრუნდა მხიარული ღიმილით სახეზე. "ფრი ახლა იქ არის! ნაწილებად ვდებთ. თუ ამ ბავშვს სრულ აფეთქებაში ჩავუშვებთ და წამში ერთი კადრის სიჩქარით გადავიღებთ, ამ სამარხში ვიქნებით ერთი საათის განმავლობაში! "
  
  - პატივი ეცით, - პატივმოყვარეობით ამოისუნთქა პარნევიკმა. "იქ, ქვემოთ, რაგნაროკი. ცნობილ ისტორიაში ერთ-ერთი უდიდესი ბრძოლის ველი და მინიმუმ ერთი არმაგედონის ადგილი. ღმერთები ამ ყინულში ყვირილით დაიღუპნენ. ღმერთები. "
  
  - და აბელ ფრეიმაც, - თქვა რბილად ბენ ბლეიკმა. "თუ მან ჩემს დას დააშავა".
  
  
  
  ᲛᲔ -2 ᲜᲐᲬᲘᲚᲘ
  ჩაიცვი ჯავშანი...
  
  
  ოცდათექვსმეტი
  
  
  
  ღმერთების საფლავი
  
  
  თამაში დასრულდა.
  
  როდესაც დრეიკი და მისი კომპანიონები რაგნაროკისა და აბელ ფრეის ეკიპაჟის თავზე დაფრინავდნენ მწველი მთისკენ, მათ იცოდნენ, რომ გერმანელები მათ მაღალ კუდზე მიჰყვებოდნენ. ვერტმფრენი სწრაფად დაეშვა რბილ თოვლიან ღრუში, ძლიერად შეირყა შემთხვევითი ქარის შედეგად და გაძლიერდა ნაკაწრით. პილოტი ხელმძღვანელობდა ეკიპაჟს მანამ, სანამ შვეულმფრენი მაქსიმალურად ახლოს არ ჩამოცურდა, 6 ფუტის დაშორებით მიწიდან, შემდეგ კი ყველას დაუყვირა, რომ ჯოჯოხეთი გამოგვეყვანა.
  
  "Დრო გადის!" დალმა დაიყვირა, როგორც კი ჩექმები თოვლს შეეხო. "Ვიმოძრაოთ!"
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა ხელი გაუწოდა ბენის მხარდასაჭერად, სანამ მათ გარემოცვას დაათვალიერებდა. პაწაწინა დეპრესია საუკეთესო სადესანტო პუნქტად ჩანდა, მხოლოდ ერთი მილის დაშორებით იმ პატარა შესასვლელიდან, რომელსაც ისინი ათვალიერებდნენ და ერთადერთი მიწა გონივრულ მანძილზე, რომელიც არ იყო ძალიან კლდოვანი ან პოტენციური მაგმის ბუხარი. დამატებითი ბონუსი იყო ის, რომ ამან შეიძლება ხელი შეუწყოს ფრეის დაბნეულობას საფლავის ზუსტი ადგილმდებარეობის შესახებ.
  
  ეს იყო ბნელი პეიზაჟი, რომელიც არ ჰგავდა მსოფლიოს დასასრულს, ფიქრობდა დრეიკი. ნაცრისფერი ფერფლის ფენები, მთის მოსაწყენი ფერდობები და გაშავებული ლავის საბადოები მას მცირე თავდაჯერებულობას აძლევდა, როდესაც ის ელოდა როდის მიანიშნებდა დალი თავისი GPRS მოწყობილობის შესასვლელთან. ის თითქმის ელოდა, რომ დაზიანებული ჰობიტი ბუნდოვანი ნისლიდან გამოძვრებოდა და ამტკიცებდა, რომ მორდორს მიაღწია. ქარი არ იყო ძლიერი, მაგრამ მისი სპორადული აფეთქებები მას სახეში პიტბულივით უკბინა.
  
  "Აქ". დალი გაიქცა ფერფლის ნაკადებში. მათ მაღლა, ცაში სოკოს ღრუბელი ამაღლდა მშვიდი სიმშვიდით. დალმა დაუმიზნა სქელ შავ ნაპრალს წინ მთისკენ.
  
  "რატომ უნდა ვინმეს ასეთი მნიშვნელოვანი და წმინდა ადგილის განთავსება ვულკანის შიგნით?" ჰკითხა კენედიმ და დრეიკის გვერდით მიდიოდა.
  
  "იქნებ ეს არ იყო გამიზნული, რომ სამუდამოდ გაგრძელებულიყო," მხრები აიჩეჩა მან. "ისლანდია საუკუნეების განმავლობაში ფეთქდება. ვინ იფიქრებდა, რომ ეს ვულკანი ასე ხშირად ამოიფრქვეოდა, სრული სიმძლავრის გარეშე?"
  
  "თუ... თუ ის სწორად არ ამოიფრქვევა ოდინის ძვლებიდან. შეეძლოთ მათ ამის კონტროლის ქვეშ ყოფნა?"
  
  "ვიმედოვნებთ, რომ არა."
  
  ზევით ცა თოვლითა და ნაცარით იყო დაფარული, რაც ნაადრევ ბინდის ამატებდა. აქ მზე არ ანათებდა; თითქოს ჯოჯოხეთი პირველად დამკვიდრდა დედამიწის სამყაროში და მჭიდროდ ეჭირა მას.
  
  დალი უსწორმასწორო ადგილზე გადიოდა, ხანდახან წააწყდებოდა ნაცრისფერი ფხვნილის მოულოდნელად ღრმა ნაკადულებს. როცა დალი შიშველ კლდეებს მიაღწია, ამ ჭრელ ჯგუფში ყოველგვარი საუბარი შეწყდა - ისინი საზარელმა უდაბნომ განდევნა.
  
  - აი, ზევით, - ანიშნა შვედმა პისტოლეტით. - დაახლოებით ოცი ფუტი. თვალები მოჭუტა. "მე ვერაფერს ვხედავ აშკარად".
  
  "ახლა, კუკმა რომ თქვას ეს ჰავაის სანაპიროსთან, ჩვენ არასდროს გვექნებოდა ანანასის ფაფა", - რბილად დაიყვირა დრეიკმა სიცილის იმედით.
  
  "ან კონა ყავა." კენედიმ ტუჩები მოილოკა, როცა მას უყურებდა, შემდეგ კი მკვეთრად გაწითლდა, როცა თვალი ჩაუკრა.
  
  - შენს შემდეგ, - თქვა მან და ანიშნა ოცდაათი გრადუსიან ფერდობზე.
  
  "არანაირად, გარყვნილო." მხოლოდ ახლა მოახერხა გაღიმება.
  
  - კარგი, თუ დამპირდები, უკანალზე არ მიყურებ. დრეიკი აღფრთოვანებული იყო კლდოვან ფერდობზე თავდასხმით, ამოწმებდა თითოეულ საყრდენს წონაში განაწილებამდე და ყურადღებით ადევნებდა თვალს დალს და მის ზემოთ მარტოხელა SAS-ის ჯარისკაცს. შემდეგი იყო კენედი, შემდეგ ბენი და ბოლოს პროფესორი და უელსი.
  
  არავის სურდა ამ კონკრეტული მისიის მიღმა დარჩენილიყო.
  
  ცოტა ხანს დალი წინ ღრიალებდა. დრეიკმა უკან გაიხედა, მაგრამ ჰორიზონტის მიღმა დევნის ნიშანი არ დაინახა, უფრო უწყინარი, ვიდრე პრემიერის გამოსვლა. წამის შემდეგ დალის ხმამ სიჩუმის ფარდაში შეაღწია.
  
  "ვაიმე, აქ არის რაღაც ბიჭები. იქ კლდის რაფაა, შემდეგ მარცხნივ მოუხვიე..." მისი ხმა გაისმა. "ვერტიკალური ლილვი... დიახ, კლდეში გამოკვეთილი ნაბიჯებით. Ძალიან ვიწრო. ჰელვიტ! ეს ძველი ღმერთები გამხდარი უნდა ყოფილიყვნენ!"
  
  დრეიკმა მიაღწია ექსპოზიციას და მის უკან გადაიწია. "უბრალოდ აგინე, დალ, და ხუმრობ? ან სცადე, მაინც. ასე რომ, შეიძლება ბოლოს და ბოლოს ადამიანი ხარ. ჯანდაბა, რა ვიწრო ხვრელია. იმედი მაქვს, წასვლას არ ვიჩქარებთ".
  
  ამ შემაშფოთებელი ფიქრით, ის დაეხმარა დალს უსაფრთხოების ხაზის დაცვაში, სანამ შვედს შავ ხვრელში შეჰყავდა. რამდენიმე კონტრშეტევა გამახსენდა, მაგრამ ახლა არც დრო იყო და არც ადგილი. ჩირაღდნის დაწევა ვერ შეძლო, საწყალი ტორსტენ დალი ბრმად დაეშვა, ნაბიჯ-ნაბიჯ.
  
  - თუ გოგირდის სუნი გექნება, - ვერ შეიკავა დრეიკი. "გაჩერდი."
  
  დალმა დრო დახარჯა და თითოეული ფეხი ფრთხილად დაადო. რამდენიმე წუთის შემდეგ ის წავიდა და დრეიკს მხოლოდ ის ხედავდა, რომ მისი მეხანძრის ჩაფხუტიდან ბუნდოვანი შუქი უფრო და უფრო სუსტდებოდა.
  
  "Კარგად ხარ?"
  
  "მე მივაღწიე ფსკერს!" დალის ხმა გაისმა.
  
  კენედიმ ირგვლივ მიმოიხედა. "ეს კიდევ ერთი ხუმრობაა?"
  
  - კარგი, მოდი ამ სიცივისგან თავი დავაღწიოთ, - დრეიკმა შავი ქვის რაფა აიღო და ფრთხილად გადაძვრა კიდეზე. ფეხებს იყენებდა დასაყრდენის საპოვნელად, ფრთხილად დაეშვა თავი სახიფათოდ სანტიმეტრით. ხვრელი იმდენად ვიწრო იყო, რომ ყოველი მოძრაობით ცხვირზე და ლოყებზე იკაწრებდა. "სიგიჟე! უბრალოდ დრო დაუთმეთ, - უთხრა მან სხვებს. "შეეცადეთ, რაც შეიძლება ნაკლებად იმოძრაოთ თქვენი სხეულის ზედა ნაწილი."
  
  რამდენიმე წუთის შემდეგ მან გაიგო დალის ნათქვამი: "ექვსი ფუტი" და იგრძნო, რომ მის უკან კლდე ცარიელ სივრცედ იქცა.
  
  "ფრთხილად," გააფრთხილა დალმა. "ახლა ჩვენ უფსკრულის ზღვარზე ვართ. დაახლოებით ორი ფუტის სიგანე. მტკნარი ქვის კედელი ჩვენს მარჯვნივ, ჩვეულებრივი უძირო ორმო მარცხნივ. დარჩენილია მხოლოდ ერთი გზა."
  
  დრეიკმა გამოიყენა საკუთარი შუქი შვედების აღმოჩენების შესამოწმებლად, ხოლო დანარჩენები გრძელვადიანი დაღმართები იყვნენ. როგორც კი ყველა გააფრთხილა და მოემზადა, დალმა ნელა დაიწყო მოძრაობა რაფაზე. ისინი სიბნელეში იყვნენ მოცული, ანთებული მხოლოდ ჩაფხუტების ჩირაღდნებით, რომლებიც ციცინათელებივით ცეკვავდნენ არხში. აბსოლუტური სიცარიელე მათ მარცხნივ სირენის მოღალატე ზარის მსგავსად აოხრებდა მათ, რაც მათ მარჯვნივ მდებარე მძიმე კლდეს უფრო მისასალმებელს ხდიდა.
  
  "ეს მახსენებს ერთ-ერთ ძველ დინოზავრის ფილმს", - თქვა პროფესორმა პარნევიკმა. "Გახსოვს? დრომ დავიწყებული მიწა, მგონი? ისინი მოძრაობენ გამოქვაბულებში, მომაკვდინებელი არსებებით გარშემორტყმული. შესანიშნავი ფილმი".
  
  "რაკელ უელჩთან ერთად?" ჰკითხა უელსმა. "არა? ისე, ჩემი ეპოქის ხალხი, მათ ჰგონიათ, რომ ეს დინოზავრია - მათ ჰგონიათ, რომ ეს არის რაკელ უელჩი. არ აქვს მნიშვნელობა."
  
  დრეიკმა ზურგი კლდეს მიაჭირა და წინ გადადგა, ხელები გაშალა, დარწმუნდა, რომ ბენი და კენედიც მიჰყვებოდნენ, სანამ სათანადოდ დაშორდებოდნენ. ბნელი სიცარიელე იდგა მათ წინაშე და ახლა მათ ყურამდე მიაღწია სუსტი ხმაური, ღრმა და შორეული.
  
  "ეს უნდა იყოს ეიაფჯალაჯოკული, მთა, რომელიც ნაზად იფეთქებს", - ჩასჩურჩულა პროფესორმა პარნევიკმა ხაზის გასწვრივ. "ჩემი საუკეთესო ვარაუდი არის ის, რომ ჩვენ ვიმყოფებით გვერდით კამერაში, რომელიც კარგად არის იზოლირებული მაგმის კამერისგან და არხიდან, რომელიც კვებავს ამოფრქვევებს. ჩვენსა და ამომავალ მაგმას შორის შეიძლება იყოს ფერფლისა და ლავის ათობით ფენა, რომელიც გვიცავს ჩვენ და საფლავს. ჩვენ შეიძლება ვიყოთ კლდის ანომალიაშიც კი, სადაც ის უფრო ციცაბო კუთხით ამოდის, ვიდრე მთის გვერდები".
  
  დაიყვირა დალმა სიბნელეში. "გელვიტ! ჯოჯოხეთი და წყევლა! დაბალი კედელი გვიახლოვდება, რომელიც ჩვენს გზას ოთხმოცდაათი გრადუსიანი კუთხით კვეთს. ეს არ არის მაღალი, ასე რომ არ ინერვიულოთ, უბრალოდ ფრთხილად იყავით."
  
  "რაღაც ხაფანგი?" ბიჭმა გარისკა.
  
  დრეიკმა დაინახა დაბრკოლება და იგივე ფიქრობდა. დიდი სიფრთხილით გაჰყვა სგგ-ის მეთაურს მუხლამდე ზღუდემდე. ორივემ პირველი საფლავი ერთდროულად ნახა.
  
  "ოოჰ," დალს არ ჰქონდა საკმარისი სიტყვები მათი გასაგებად.
  
  დრეიკი მხოლოდ უსტვენდა, გაოცებული ამ სანახაობით.
  
  უზარმაზარი ნიშა იყო მოჩუქურთმებული მთის მხარეს, ალბათ ასი ფუტის სიღრმეში ვულკანის ბირთვში, მაგმის კამერამდე. იგი ჩამოყალიბდა თაღის სახით, ალბათ ასი ფუტის სიმაღლეზე. როდესაც ყველა შეიკრიბა გარშემო და აიღო მათი სუპერ მძლავრი ფანრები, პირველი საფლავის საოცარი სანახაობა გაიშალა.
  
  "Ვაუ!" თქვა კენედიმ. მისი შუქი ანათებდა ერთ თაროს მეორის მიყოლებით, კლდოვან გარემოში მოჩუქურთმებული, თითოეული თარო მორთული და სავსე იყო საგანძურით: ყელსაბამები და შუბები, სამკერდეები და ჩაფხუტები. ხმლები....
  
  "ვინ ჯანდაბაა ეს ბიჭი?"
  
  პარნევიკმა, პროგნოზირებულად, შეისწავლა შორეული კედელი, რომელიც მათ წინაშე იყო, სინამდვილეში ღმერთის თაღოვანი საფლავის ქვა. აშკარა რელიეფში იყო ფანტასტიკური ჩუქურთმები, ისეთივე გამოცდილი, როგორც ნებისმიერი თანამედროვე რენესანსის ადამიანი, თუნდაც მიქელანჯელო.
  
  "ეს არის მარსი", - თქვა პროფესორმა. "ომის რომაული ღმერთი"
  
  დრეიკმა დაინახა კუნთოვანი ფიგურა მკერდსა და კალთაში, რომელსაც ერთ მასიურ მხარზე უზარმაზარი შუბი ეჭირა და მეორეზე იყურებოდა. ფონზე დიდებული ცხენი და მრგვალი ნაგებობა იდგა, რომელიც რომის კოლიზეუმს ძალიან ჰგავდა.
  
  "მიკვირს, როგორ გადაწყვიტეს ვინ დამარხეს აქ", - ჩაილაპარაკა კენედიმ. "რომაული ღმერთები. სკანდინავიური ღმერთები..."
  
  - მეც, - თქვა პარნევიკმა. "ალბათ ეს მხოლოდ ზევსის ახირება იყო."
  
  უცებ ყველა თვალი უზარმაზარ სარკოფაგს მიაპყრო, რომელიც მოჩუქურთმებული ფრესკის ქვეშ იდგა. დრეიკის ფანტაზიამ მოიცვა. შიგნით რომ ჩაეხედათ, იპოვიდნენ ღმერთის ძვლებს?
  
  "ჯანდაბა, დრო არ გვაქვს!" დალის ხმა იმედგაცრუებული, დაქანცული და დაქანცული ჟღერდა. "Წავიდეთ. ჩვენ წარმოდგენაც არ გვაქვს, რამდენი ღმერთის დაკრძალვა შეიძლება აქ".
  
  კენედიმ წარბები შეხედა დრეიკს და რაფაზე გაიხედა, როცა ის სიბნელეში გაუჩინარდა. "ეს არის მყიფე ქვის ბილიკი, რომელზეც ჩვენ მივდივართ, მეთ. და მე მზად ვარ ჩემს 401 ათასზე დადო ფსონი, რომ ღმერთების რიცხვი მხოლოდ ერთი ან ორი არ არის".
  
  "ახლა ჩვენ ვერაფერს ვენდობით," - თქვა მან. "მხოლოდ ერთმანეთი. მოდით. გერმანელები მალე მოვლენ".
  
  ისინი გამოვიდნენ მარსის სამარხი პალატიდან და თითოეულმა ადამიანმა იპარა სევდიანი მზერა მის შედარებით უსაფრთხოებასა და უთვალავ მნიშვნელობაზე. სიცარიელე კიდევ ერთხელ ანიშნა და ახლა დრეიკმა დაიწყო ტერფისა და მუხლების მოსაწყენი ტკივილის შეგრძნება, რაც მათი ნელი მოძრაობის შედეგი იყო რაფაზე. საწყალ პროფესორ პარნევიკს და ახალგაზრდა ბენს ნამდვილი ტკივილი უნდა ჰქონოდათ.
  
  კიდევ ერთმა ღრიალმა შეარყია უკიდეგანო გამოქვაბული და ეხმაურება მათში. დრეიკმა მაღლა აიხედა და იფიქრა, რომ მის ზემოთ მსგავსი რაფა დაინახა. სისულელე. ამ წყეულს შეუძლია მთელი ღამე ტრიალოს!
  
  დადებითი მხარე ის არის, რომ მათ ჯერ არ გაუგიათ დევნის ნიშნები. დრეიკმა ჩათვალა, რომ ისინი გერმანელებს კარგი საათით უსწრებდნენ, მაგრამ იცოდა, რომ დაპირისპირება თითქმის გარდაუვალი იყო. ის უბრალოდ იმედოვნებდა, რომ მათ შეეძლოთ გლობალური საფრთხის განეიტრალება, სანამ ეს მოხდებოდა.
  
  წინ მეორე რაფა გაჩნდა, მის უკან კი მეორე ბრწყინვალე ნიშა, რომელიც მთის სიღრმეში მდებარეობს. ამ ერთს ამშვენებდა მრავალი ოქროს ნივთი, რომლის გვერდითი კედლები ფაქტიურად ოქროსფერი შუქით ანათებდა.
  
  "ო ღმერთო!" ამოისუნთქა კენედიმ. "მე მსგავსი არაფერი მინახავს. Ეს ვინ არის? განძი ღმერთი?
  
  პარნევიკმა თვალი ჩაუკრა ქვის ჩუქურთმებს, რომლებიც დომინირებდა მასიურ სარკოფაგზე. მან წამით თავი გააქნია, წარბებშეჭმუხნული. "მოიცადე, ეს ბუმბულია?" ამ ღმერთს ბუმბული აცვია?
  
  - ალბათ, პროფესორო, - ბენი უკვე უყურებდა ნიშას შავი ღამის სივრცეში, რომელიც მათ ელოდა. "მნიშვნელობა აქვს? ეს არ არის ერთი."
  
  პარნევიკმა დააიგნორა. "ეს არის კეცალკოატლი! აცტეკების ღმერთი, რა არის ეს ყველაფერი..." მან ანიშნა მანათობელ კედლებზე.
  
  "აცტეკების ოქრო." უელსმა ამოისუნთქა, თავისდა მიუხედავად გაოგნებული. "Ვაუ".
  
  "ეს ადგილი..." კენედიმ ოთახი თითქმის მთლიანად გაანათა, "ყველა დროის უდიდესი არქეოლოგიური აღმოჩენაა. გესმის ეს? აქ ღვთაება არა მხოლოდ ერთი ცივილიზაციის, არამედ მრავალია. და ყველა ტრადიცია და საგანძური, რომელიც მათ ახლავს. ეს... განსაცვიფრებელია".
  
  დრეიკმა მზერა აარიდა კეცალკოატლის გამოსახულებას, რომელიც მორთული იყო ბუმბულით და ნაჯახით მოქცეული. პარნევიკმა თქვა, რომ აცტეკების ღმერთი ცნობილი იყო - ჩვეულებრივი საეკლესიო წყაროების მიხედვით - როგორც ღმერთი მმართველი, რაც მიანიშნებს იმაზე, რომ ის მართლაც რეალური იყო.
  
  "Quetzalcoatl" ნიშნავს "მფრინავ ქვეწარმავალს" ან "ბუმბულიან გველს". რომელიც..." პარნევიკი სანახაობრივად შეჩერდა, შემდეგ თითქოს მიხვდა, რომ ყველა დანარჩენი უკან დაიხია რაფაზე, "დრაკონი", თქვა მან თავისთვის კმაყოფილმა.
  
  "აქვს რამე კავშირი მარსთან?" ჰკითხა SAS-ის მარტოხელა ჯარისკაცმა ჯიმ მარსტერსმა.
  
  დრეიკი უყურებდა როგორ ადგა პარნევიკი რაფაზე მოკუმული ტუჩით. - ჰმ, - მისმა წინადადებამ გაუშვა ყველას რაფაზე. "მხოლოდ ის, რომ მათ შეუძლიათ სიკვდილს ნიშნავდნენ და ერთხელაც ჰქონდათ ეს."
  
  
  * * *
  
  
  მესამე ნიშა და ეს ისეთივე თვალწარმტაცია, როგორც წინა. დრეიკმა აღმოაჩინა, რომ უყურებდა ხეზე გამოკვეთილ განსაცვიფრებელ, შიშველ ქალბატონს.
  
  კედლებზე ეკიდა ფიგურები, რომლებიც ღირებული იყო. დელფინები, სარკეები, გედები. გამოძერწილი მტრედის ყელსაბამი, საკმარისად დიდი, რომ შემოეხვია თავისუფლების ქანდაკების კისერზე.
  
  - კარგი, - თქვა დრეიკმა. "მეც კი ვიცი ვინ არის."
  
  კენედიმ გაიღიმა. "დიახ, თქვენ.
  
  - ნამდვილი მეძავი, - მკაცრად თქვა პარნევიკმა. "აფროდიტე".
  
  - გამარჯობა, - თქვა უელსმა. "ღმერთს აფროდიტეს მეძავს ეძახით? Აქ დაბლა? ასე ახლოს მის საფლავთან?"
  
  პარნევიკმა განაგრძო ტიპიური დაწყებითი სკოლის ბულინგი: "ის ცნობილია ღმერთებთან და ადამიანებთან, მათ შორის ადონისთან ძილში. შესთავაზა პარიზ ელენეს ტროას, შემდეგ დადო გარიგება პარიზის აურზაურით, იმ მომენტში, როდესაც მან თვალი გაახილა. დაიბადა პაფოსის მახლობლად ურანოსის ახლად სტერილური სათესლეებიდან. უნდა ვთქვა, რომ ის..."
  
  - ჩვენ მივიღეთ შეტყობინება, - თქვა დრეიკმა მშრალად და ისევ ჩუქურთმას უყურებდა. გაიღიმა, როცა შეამჩნია, რომ კენედი თავის ქნევით მის მიმართა.
  
  - ეჭვიანობ, სიყვარულო?
  
  "ძალიან იმედგაცრუებული სექსუალურად?" მან გადალახა იგი და დალის შემდეგ რიგით მეორე ადგილი დაიკავა.
  
  დაჟინებით უყურებდა მას. "კარგი, ახლა რომ ახსენე..."
  
  - მოდი, მეთ, - ბენმაც გადაიჩეჩა მის გვერდით. "Ვაუ!"
  
  მისმა ძახილმა ყველა გადახტა. ისინი შებრუნდნენ და დაინახეს, რომ იგი ოთხზე ცოცავდა, სახეზე საშინელება ეწერა. დრეიკს აინტერესებდა, ახლახან დაინახა თუ არა თავად ეშმაკი, რომელიც ეშმაკის ფრთებზე მაღლა დგას პირდაპირ ჯოჯოხეთის სამზარეულოდან.
  
  - ეს ნიშა - ამოისუნთქა მან. "პლატფორმაზეა... ჰაერში მცურავი... მეორე მხარეს არაფერია! "
  
  დრეიკმა იგრძნო, როგორ უცემდა გული. გაახსენდა მიმირის ჭა და მისი ყალბი იატაკი.
  
  დალი რამდენჯერმე გადახტა. "დაწყევლილი ქვა საკმაოდ ძლიერი ჩანს. ეს არ შეიძლება იყოს ხაზის დასასრული. "
  
  "ნუ გააკეთებ ამას!" დაიკივლა ბენმა. "რა მოხდება, თუ გაწყდება?"
  
  სიჩუმე სუფევდა. ყველა ერთმანეთს გაფართოებული თვალებით უყურებდა. ზოგიერთმა გაბედა უკან გაიხედა იმ გზაზე, რომელიც გაიარეს, უსაფრთხო გზაზე, რომელიც მოიცავდა ჭებს და მარსტერებს.
  
  ამ დროს, სმენის ყველაზე შორეულ მანძილზე, სუსტი წყვდიადი გაისმა. ჭაში ქვის ჩავარდნის ხმა.
  
  "ეს გერმანელები არიან", - თქვა დალმა დარწმუნებით. "მაღაროს სიღრმის შემოწმება. ახლა ჩვენ ან ვიპოვით გზას, რომ დავტოვოთ ეს პლატფორმა, ან მაინც მოვკვდებით".
  
  დრეიკმა კენედი იდაყვით დაარტყა. - იქით გაიხედე, - ანიშნა მათ ზემოთ. "ყურები ღია მქონდა. ვფიქრობ, ჩვენს ზემოთ კიდევ ერთი ნიშები ან გამოქვაბულები უნდა იყოს. მაგრამ შეხედე... შეხედე, როგორ იღუნება კლდის კიდე.
  
  "მართალი". კენედი სასწრაფოდ მივიდა აფროდიტეს ნიშის კიდესთან. შემდეგ დაკბილულ ქვას დააჭირა და კუთხეში გაიხედა. "აქ რაღაც სტრუქტურაა... ღმერთო! Ღმერთო ჩემო."
  
  დრეიკმა მას მხრებში მოუჭირა და სიბნელეში შეხედა. "ვფიქრობ, თქვენ გულისხმობთ, რომ გამეკაროთ!"
  
  იქ, მათი განათების მიღმა, იყო თხელი რაფა, რომელიც გადაიქცა კიდევ უფრო თხელ სპირალურ კიბედ. კიბეები მათ ზემოთ ზევით იყო გადაჭიმული, შემდეგ საფეხურზე მიემართებოდა.
  
  "მოდით ვისაუბროთ თავბრუსხვევაზე", - თქვა დრეიკმა. "ამას მხოლოდ ორცხობილა და ქილა დასჭირდა."
  
  
  ოცდაჩვიდმეტი
  
  
  
  ღმერთების საფლავი
  
  
  სპირალური კიბე საკმარისად მყარი ჩანდა, მაგრამ მხოლოდ იმ ფაქტმა, რომ იგი გადატრიალდა უკიდეგანო ორმოს ზემოთ სიცარიელეში, რომ აღარაფერი ვთქვათ, რომ მისმა არქიტექტორებმა ვერცერთი მოაჯირის დაყენება ვერ მოახერხეს, დრეიკის კარგად გაწვრთნილი ნერვებიც კი უფრო სწრაფად აკანკალებდა, ვიდრე რწყილი ვიბრატორზე. .
  
  ერთმა სრულმა წრემ მათ მიიყვანა დაახლოებით მეოთხედი გზა აფროდიტეს ნიშამდე, ამიტომ დრეიკმა ჩათვალა, რომ მათ ოთხი ან ხუთი წრე უნდა გაეკეთებინათ. ის ნაბიჯ-ნაბიჯ მოძრაობდა, მიჰყვებოდა ბენს, ცდილობდა შიშის ჩახშობას, ღრმად სუნთქავდა და ყოველთვის წინ იყურებოდა მიზნისკენ.
  
  სამოცი ფუტი მაღლა. Ორმოცდაათი. ორმოცი.
  
  ოცდაათ ფუტს რომ მიუახლოვდა, დაინახა, რომ ბენი გაჩერდა და ერთი წუთით დაჯდა. ბიჭს შიშისგან თვალები გაუქვავდა. დრეიკი ფრთხილად ჩამოჯდა მის ქვემოთ საფეხურზე და მუხლზე მოხვია.
  
  "მეგობარო, არ არის დრო, რომ დავიწყოთ ახალი Wall of Sleep ტრეკის წერა. ან ტეილორ მამსონზე ოცნებობ".
  
  შემდეგ მათ ქვემოდან გაისმა SAS-ის ჯარისკაცის ხმა. "რა ხდება იქ მაღლა? აქ საკუთარ თავს დავცინით. გადაადგილება."
  
  SAS-ის ჯარისკაცები, გაიფიქრა დრეიკმა. მე ისინი განსხვავებულად გავაკეთე, ვიდრე ადრე.
  
  - დაისვენე, - დაუძახა მან. "უბრალოდ იყავი მე."
  
  "გატეხე! ფუ..." დრეიკმა გაიგო უელსის დაბალი ხმა, შემდეგ კი დუმილი. მან იგრძნო, რომ კენედი მის ფეხებთან იჯდა, დაინახა მისი იძულებითი ღიმილი და იგრძნო მისი აკანკალებული სხეული ფეხის თითებს შორის.
  
  "როგორ არის ბავშვი?"
  
  - კოლეჯის გამოტოვება, - აიძულა თავი გაეცინა დრეიკმა. "ჯგუფის ამხანაგები. იორკის პაბები. უფასო ფილმის საღამო. KFC. Მოვალეობის ძახილი. თქვენ იცით, სტუდენტური პერსონალი. "
  
  კენედიმ უფრო ახლოს დააკვირდა. "ჩემი გამოცდილებით, ეს არ არის ის, რასაც ბიჭები და გოგოები აკეთებენ, როგორც სტუდენტები."
  
  ახლა ბენმა გაახილა თვალები და ძალით ცდილობდა გაეღიმა. ნელა მოძრაობდა ხელებზე და მუხლებზე. სახე ისევ მაღლა ატრიალდა, ისევ ხელებსა და მუხლებზე დადებული, ერთი დამღლელი საფეხური მეორის მიყოლებით ადიოდა.
  
  დუიმი დუიმი, ეტაპობრივად სახიფათო ნაბიჯი, ისინი ამაღლდნენ. დრეიკმა იგრძნო, რომ თავი და გული ატკივდა ძალისხმევისგან. ბენი რომ დაეცემა, ნებით დაბლოკავს ბიჭის დაცემას საკუთარი სხეულით, თუ მხოლოდ გადარჩენისთვის.
  
  კითხვისა და ყოყმანის გარეშე.
  
  კიდევ ერთი სრული წრე და ისინი დაახლოებით ოცი ფუტის დაშორებით იყვნენ სამიზნე, რაფაზე, რომელიც ასახავდა იმას, რაც ახლახან გადაკვეთეს. დრეიკი მას მბჟუტავ ჩირაღდნის შუქზე სწავლობდა. იგი უკან მიჰყავდა შესასვლელი ლილვისკენ, მაგრამ, როგორც ჩანს, ერთი საფეხურით მაღლა.
  
  დონის აწევა?გაიფიქრა მან. ღმერთო, მან ეს ზედმეტად "მოდერნიზება" წყეულ ზღარბთან ერთად Sonic.
  
  მის ზემოთ დაინახა, რომ დალი ყოყმანობდა. შვედი ძალიან სწრაფად ადგა, წონასწორობა დაკარგა და ახლა უკანა ფეხზე მეტისმეტად დიდი წონა დადო. არ ისმოდა ხმები, მხოლოდ ჩუმი ბრძოლა. მას მხოლოდ წარმოედგინა, თუ რა წამებამ დაძრა დალის გონება. სივრცე უკან, უსაფრთხოება წინ, ფიქრი ხანგრძლივი, მტკივნეული დაცემის შესახებ.
  
  შემდეგ შვედი წინ მივარდა, საფეხურებს დაარტყა და მთელი ძალით ჩაეჭიდა. დრეიკმა გაიგო მისი მძიმე სუნთქვა ათი ფუტის ზემოდან.
  
  გავიდა რამდენიმე წუთი და რთული ასვლა გაგრძელდა. ბოლოს დალმა კიბეები კიბეზე გადაიწია, შემდეგ ხელებსა და მუხლებზე წინ აიწია ადგილის გასათავისუფლებლად. დრეიკი მალევე მიჰყვა მას, თან კენედიც მიათრევდა, უსაზღვრო შვება იგრძნო, რომ ისინი ისევ იმ ვიწრო რაფაზე იყვნენ, რომელიც სიკვდილამდე მხოლოდ ერთი ნაბიჯით ტოვებდა მათ.
  
  როცა ყველა დათვალეს, დალმა ამოიოხრა. "მოდით გადავიდეთ შემდეგ ნიშაზე და დავისვენოთ," - თქვა მან. "მე, პირველ რიგში, მთლიანად განადგურებული ვარ."
  
  ტანჯული სხეულების აორთქლების და კუნთების მზარდი სპაზმების წინააღმდეგ ბრძოლის კიდევ ხუთი წუთის შემდეგ, ისინი წააწყდნენ მეოთხე ნიშას, აფროდიტეს საფლავის პირდაპირ.
  
  თავიდან არავის უნახავს მუდმივი ღმერთი. ყველანი მუხლებზე იჯდნენ, ისვენებდნენ და მძიმედ სუნთქავდნენ. დრეიკმა დამცინავად გაიფიქრა, რომ სწორედ ამას მოჰყვა მისმა სამოქალაქო ცხოვრებამ და მხოლოდ მაშინ აიხედა, როცა პარნევიკმა წარმოთქვა ლანძღვა, რომელიც მის გარდა ვინმესთვის უცნაური იქნებოდა.
  
  "ვუფი!"
  
  "Რა?" Ვიკითხე.
  
  "ვუფ! ძაღლის თავი. ეს ანუბისია."
  
  "იგივე ჯაკალი?" უელსი სკამის საზურგეს მიეყრდნო და მუხლები მკერდამდე აიწია. "კარგად. Მე ვიზამ....."
  
  "ეგვიპტური ღვთაება", - თქვა პარნევიკმა. "და ეს ნამდვილად დაკავშირებულია სიკვდილთან."
  
  დრეიკმა შეხედა მუმიების და ნახშირის ჯაკალების რიგებს. ოქროთი მოჭედილი კუბოები და ზურმუხტით მოჭედილი ანხები.. შთაბეჭდილება არ მოუხდენია, ზურგი აქცია ღვთის სამარხს და შევარდა კიტკატში. ცოტა ხნის შემდეგ კენედი მის გვერდით იჯდა.
  
  - ასე რომ, - თქვა მან და საჭმელი და სასმელი ამოშალა.
  
  -ჯანდაბა, შენ კარგად ლაპარაკობ, - ჩაიცინა დრეიკმა. "მე უკვე ვგრძნობ ენერგიულად."
  
  - მისმინე, მეგობარო, შენი ჩართვა რომ მინდოდეს, ჩემს ხელში პლასტილინი იქნებოდი. კენედიმ მას თავხედური და გაღიზიანებული ღიმილი დაუკრა. "ჯანდაბა, ბიჭებო ერთი წუთითაც ვერ გაჩერდებით, არა?"
  
  "კარგი, კარგი, ბოდიში. უბრალოდ თამაშობს. Რა მოხდა?"
  
  ის უყურებდა კენედის სიცარიელეში შეხედვას. მან დაინახა, რომ მისი თვალები გაფართოვდა, როცა ფრეის ჯარისკაცების სუსტი ხმა დაინახა მათ დევნაში. "ეს... რამ... ჩვენ ცოტა ხნით ბუჩქს ვეცემით. როგორ ფიქრობთ, მართლა გვაქვს რამე, დრეიკ?"
  
  "მე ნამდვილად ვფიქრობ, რომ ოდინი აქ არის."
  
  კენედი ადგა წასასვლელად, მაგრამ დრეიკმა მუხლზე ხელი დაადო, რომ შეეჩერებინა. შეხებამ კინაღამ ნაპერწკლები გააჩინა.
  
  "აქ," თქვა მან. "Რას ფიქრობ?"
  
  "ვფიქრობ, ბევრი სამუშაო არ მექნება, როცა დავბრუნდებით," ჩურჩულებდა იგი. "რაც შეეხება სერიულ მკვლელს თომას კალებს და ყველაფერს. ის ნაბიჭვარი ისევ მოკლა, ხომ იცი, მანჰეტენზე მისვლამდე ერთი დღით ადრე".
  
  "Რა? არა."
  
  "დიახ. სწორედ იქ წავედი მკვლელობის ადგილის გასავლელად. და პატივი მიაგეთ".
  
  "Ძალიან ვწუხვარ". დრეიკმა თავი შეიკავა ჩახუტებისგან, მიხვდა, რომ ეს იყო ბოლო, რაც ახლა სჭირდებოდა.
  
  "გმადლობთ, ვიცი. შენ ხარ ერთ-ერთი ყველაზე პატიოსანი ადამიანი, ვისაც კი ოდესმე ვიცნობდი, დრეიკ. და ყველაზე უანგარო. ალბათ ამიტომაც მომწონხარ ასე ძალიან."
  
  "მიუხედავად ჩემი შემაშფოთებელი კომენტარებისა?"
  
  "ძალიან ძლიერი, ამის მიუხედავად."
  
  დრეიკმა შეჭამა დარჩენილი შოკოლადი და გადაწყვიტა KitKat-ის შეფუთვა სიცარიელეში არ გადაეგდო. იცოდა მისი ბედი, მას შეეძლო უძველესი ნაგვის ხაფანგი გაეხსნა ან რამე.
  
  "მაგრამ სამუშაო არ ნიშნავს კავშირების არარსებობას", - განაგრძო კენედიმ. "ნიუ-იორკში ნამდვილი მეგობრები არ მყავს. არავითარი ოჯახი. გამოიცანით, შეიძლება მაინც დამჭირდეს საზოგადოების თვალიდან გაქრობა."
  
  - კარგი, - დაფიქრებით თქვა დრეიკმა, - ვხედავ, რომ მაცდური პერსპექტივა ხარ. მან სულელური თვალები გაახილა. "შეიძლება გისურვოთ ბოლოკები მხიარულ ძველ პარიზს და მობრძანდეთ მხიარულ ძველ იორკში".
  
  "მაგრამ სად დავრჩები?"
  
  დრეიკმა გაიგო, რომ დალი აგროვებდა ჯარებს. "კარგი, ჩვენ უბრალოდ უნდა გავარკვიოთ, როგორ შეგიძლიათ მიიღოთ თქვენი შემონახვა." დაელოდა სანამ ის ფეხზე წამოდგა, შემდეგ მხრებში აიტაცა და მის ცქრიალა თვალებში ჩახედა.
  
  "სერიოზულად, კენედი, პასუხი ყველა თქვენს კითხვაზე არის დიახ. მაგრამ ახლა ამ ყველაფერს ვერ გავუმკლავდები. მე მაქვს ჩემი საკუთარი ბარგი, რომელიც უნდა განვიხილოთ და ამიტომ უნდა ვიყო კონცენტრირებული. " მან თავი დაუქნია სიცარიელისკენ. "იქ ქვემოთ, ალისია მაილსი. შეიძლება ფიქრობთ, რომ ჩვენი აქამდე მოგზაურობა საშიში იყო, ეს საფლავი საშიში იყო, მაგრამ მერწმუნეთ, ისინი არაფერია იმ ძუასთან შედარებით.
  
  "მართალია", - წამოდგა უელსი და ბოლო კომენტარი მიიღო. "და მე სხვა გამოსავალს ვერ ვხედავ აქედან, დრეიკ. მისი თავიდან აცილების გზა არ არსებობს. "
  
  "და ჩვენ ვერ დავხურავთ მარშრუტს, რადგან გამოსავალი გვჭირდება", - თავი დაუქნია დრეიკმა. "დიახ, მეც გავიარე ყველა სცენარი."
  
  "ვიცოდი, რომ ამას გააკეთებდი." უელსმა ისე გაიღიმა, თითქოს მთელი ამ ხნის განმავლობაში იცოდა, რომ დრეიკი ჯერ კიდევ მისი ერთ-ერთი მეგობარი იყო. "მოდი, ტურფა ღრიალებს."
  
  დრეიკი თავის ძველ უფროსს გაჰყვა რაფაზე, შემდეგ კი ადგილი დაიკავა ბენისა და დალის უკან. ერთი შემფასებელი შეხედვით დაინახა, რომ ყველა დასვენებული იყო, მაგრამ ნერვიულობდა იმაზე, თუ რა ელოდა მათ წინ.
  
  "ოთხი მოკლული", თქვა დალმა და გადაირია რაფაზე, მის უკან მთა.
  
  შემდეგი ნიშა მოულოდნელი იყო და მათ ყველას გაძლიერების სტიმული მისცა. ეს იყო ოდინის ძის, თორის საფლავი.
  
  პარნევიკი ისე იღვრებოდა, თითქოს სიკვდილის ხეობაში დაბანაკებული იეტი იპოვა. და, მისთვის, მას ჰქონდა. სკანდინავიური მითოლოგიის პროფესორმა აღმოაჩინა თორის საფლავი, რომელიც შეიძლება ითქვას ყველა დროის ყველაზე ცნობილი სკანდინავიური ფიგურისა, ნაწილობრივ Marvel-ის კომიქსების წყალობით.
  
  სუფთა სიამოვნება.
  
  დრეიკისთვის კი თორის ყოფნა უცებ უფრო რეალური გახდა.
  
  საპატიო სიჩუმე ჩამოვარდა. ყველამ იცოდა თორის შესახებ, ან თუნდაც ვიკინგების ღმერთის ჭექა-ქუხილის და ელვის რაღაც განსახიერება. პარნევიკმა ლექცია წაიკითხა ხუთშაბათს, ან, როგორც ახლა ვიცით, ხუთშაბათს. ეს დაკავშირებულია ოთხშაბათთან - ან წყლის დღესთან ან ოდინის დღესთან. თორი იყო კაცობრიობისთვის ცნობილი უდიდესი მეომარი ღმერთი, ჩაქუჩით მოქცეული ტური, რომელიც ანადგურებდა მტრებს. ვიკინგების მამაკაცურობის სუფთა განსახიერება.
  
  ეს იყო ყველაფერი, რაც მათ შეეძლოთ გაეყვანათ პარნევიკი და ხელი შეეშალათ თორის ძვლების გამოკვლევის თავიდან ასაცილებლად. შემდეგი ნიშა, მეექვსე, მოიცავდა ლოკის, თორის ძმას და ოდინის კიდევ ერთ ვაჟს.
  
  - ბილიკი თბება, - თქვა დალმა, ძლივს ჩახედა ნიშში, სანამ განაგრძობდა რაფაზე, რომელიც მთავრდებოდა მთის ნაპირთან, მყარი შავი მასით.
  
  დრეიკი შეუერთდა შვედს, ბენს და კენედის, როდესაც ისინი ჩირაღდნებით ატრიალებდნენ კლდეზე.
  
  - საყრდენი, - თქვა ბენმა. "და ხელები. როგორც ჩანს, მაღლა ავდივართ."
  
  დრეიკმა კისერზე მაღლა ახედა. ქვის კიბე ადიოდა გაუთავებელ სიბნელეში და მათ უკან არაფერი იქნებოდა ჰაერის გარდა.
  
  ჯერ ნერვების გამოცდა, ახლა რა? ძალა? სიცოცხლისუნარიანობა?
  
  კიდევ ერთხელ, დალი პირველი წავიდა. ის სწრაფად ადგა, ოცდაათი ფუტის სიმაღლეზე, სანამ თითქოს შეანელებდა სიბნელეს. ბენმა გადაწყვიტა შემდეგი წასვლა, შემდეგ კენედი.
  
  "ვფიქრობ, ახლა შეგიძლია თვალი ადევნო ჩემს უკანალს," თქვა მან ნახევრად ღიმილით, "დარწმუნდი, რომ ის შენს გვერდით არ გაფრინდება."
  
  მან თვალი ჩაუკრა. - ამას თვალს ვერ ვაშორებ.
  
  დრეიკი წავიდა შემდეგი, დაეშვა სამი სრულყოფილი საყრდენი, სანამ მეოთხე დანამატს ატრიალებდა. ამ გზით ამაღლებული, ის ნელა აძვრა მტკნარ კლდეზე ვულკანურ ჰაერში.
  
  ირგვლივ ღრიალი გაგრძელდა: მთის შორეული გოდება. დრეიკმა წარმოიდგინა მახლობლად მდებარე მაგმა კამერა, რომელიც აფრქვევდა ჯოჯოხეთის ცეცხლს კედლებში და იფრქვეოდა შორეული ლურჯი ისლანდიის ცისკენ.
  
  ფეხი აწეწა მის ზემოთ, ჩამოცურდა მისი პატარა რაფაზე. ის გაუნძრევლად იდგა, იცოდა, რომ ცოტა რამის გაკეთება შეეძლო, თუ ვინმე გადაურჩებოდა, მაგრამ მზად იყო, ყოველი შემთხვევისთვის.
  
  კენედის ფეხი კოსმოსში ეკიდა თავზე დაახლოებით ერთი მეტრის სიმაღლეზე.
  
  მან ხელი გაუწოდა, ოდნავ არამყარად ქანაობდა, მაგრამ მოახერხა ჩექმის ძირზე დაჭერა და უკან დახევა რაფაზე. ჩვენამდე მოაღწია მადლობის მოკლე ჩურჩულმა.
  
  განაგრძო, ბიცეფსი ეწვოდა, თითები ყველა სახსარში მტკიოდა. ფეხის თითების წვერები სხეულის სიმძიმეს ყოველ უმნიშვნელო ასვლაზე იტანდა. ოფლი მის ყოველ ფორაზე ჩამოცურდა.
  
  მან შეაფასა ორასი ფუტი უსაფრთხო, მაგრამ საშინელი დასაყრდენი, სანამ ისინი სხვა რაფის შედარებით უსაფრთხოებას მიაღწევდნენ.
  
  დამქანცველი სამუშაო. სამყაროს აღსასრული, აპოკალიფსი - მოგვიანებით ნამუშევარი. კაცობრიობის გადარჩენა ყოველი სადამსჯელო ნაბიჯით წინ.
  
  "Ახლა რა?" უელსი ზურგზე იწვა და კვნესოდა. "კიდევ ერთი სისხლიანი სიარული?"
  
  - არა, - დალს ხუმრობის ძალაც არ ქონდა. "გვირაბი".
  
  "კვერცხები".
  
  მუხლებზე დაცოცავდნენ წინ. გვირაბი მელნის სიბნელეში მიდიოდა, რამაც დრეიკმა იფიქრა, რომ ოცნებობდა, მანამდე კი უკნიდან უმოძრაო კენედის მოულოდნელად შეეჯახა.
  
  გადაუხვიეთ წინ წინ.
  
  "ოჰ! შეგეძლო გამეფრთხილებინე".
  
  - ძნელია, როცა იგივე ბედი დამემართა, - გაისმა მშრალი ხმა. "ვფიქრობ, მხოლოდ დალმა მოახერხა ამ წყობიდან ცხვირის გარეშე."
  
  "მე ვღელავ ჩემი დაწყევლილი გულით", - თქვა დალმა დაღლილად. "გვირაბი მთავრდება პირდაპირ მეორე კიბის პირველი საფეხურის საპირისპიროდ, ჰმ, ორმოცდახუთი გრადუსიანი კუთხით. არაფერი მარცხნივ და მარჯვნივ, ყოველ შემთხვევაში ვერაფერს ვხედავ. Მოემზადე."
  
  "ეს ნივთები სადმე უნდა იყოს მიმაგრებული", - ჩაილაპარაკა დრეიკმა და ჩალურჯებულ მუხლებზე მიცოცავდა. "ღმერთის გულისთვის, ისინი უბრალოდ ჰაერში არ შეიძლება შეჩერდნენ".
  
  "იქნებ მათ შეუძლიათ," თქვა პარნევიკმა. "ზეცის გულისთვის. Ჰაჰა. ვხუმრობდი, მაგრამ სერიოზულად, ჩემი საუკეთესო ვარაუდი მფრინავი საყრდენების სერიაა".
  
  "ჩვენს ქვეშ იმალება", - თქვა დრეიკმა. "Რა თქმა უნდა. ამას ჯოჯოხეთი ბევრი ცოცხალი ძალა უნდა დასჭირდეს. ან რამდენიმე მართლაც ძლიერი ღმერთი".
  
  "იქნებ ჰერკულესსა და ატლასს სთხოვეს დახმარება".
  
  დრეიკი ფრთხილად ავიდა პირველ საფეხურზე საოცრად შემზარავი გრძნობით, რომელიც მის ტვინში შეიჭრა და უხეშ ქვაზე ავიდა. ისინი ცოცავდნენ გარკვეული დროის განმავლობაში, საბოლოოდ გამოვიდნენ სხვა ნიშში, რომელიც მდებარეობს შეკიდული პლატფორმის გარშემო.
  
  დალი მიესალმა მას დაქანცული თავის ქნევით. "პოსეიდონი".
  
  "Შთამბეჭდავი."
  
  დრეიკმა ისევ დაიჩოქა. ღმერთო, გაიფიქრა მან. იმედია გერმანელებსაც იგივე დრო უჭირთ. ბოლოს, იქნებ ბრძოლის ნაცვლად, კლდით, ქაღალდით, მაკრატლით დაალაგოთ.
  
  ზღვის ბერძენმა ღმერთმა თავისი ჩვეული სამკუთხედი და ზღაპრული სიმდიდრით სავსე ოთახი გადაიტანა. ეს იყო მეშვიდე ღმერთი, რომლითაც ისინი გაიარეს. ცხრა ნომერმა მისი გონება დაიწყო.
  
  რიცხვი ცხრა არ იყო ყველაზე წმინდა ვიკინგების მითოლოგიაში?
  
  მან ეს ახსენა ფარნევიკს, როცა ისვენებდნენ.
  
  "დიახ, მაგრამ ეს ადგილი აშკარად არ არის მხოლოდ სკანდინავიური," პროფესორმა თითი დაუქნია მამაკაცის მიმართულებით, რომელსაც უკან სამკუთხედი ჰქონდა. - შეიძლება ასი იყოს.
  
  "აბა, ჩვენ აშკარად არ ვაპირებთ გადარჩენას ასი მათგანი," კენედი კამათობდა მასთან. "თუ ვინმემ არ შექმნა Ho-Jo წინ."
  
  - ან კიდევ უკეთესი, ბეკონის სენდვიჩების მაღაზია, - ტუჩებზე დაბრიცა დრეიკმა. "აუცილებლად შემეძლო ახლავე დავამთავრო ერთ-ერთი იმ ცუდი ბიჭებიდან."
  
  - ხრაშუნა, - ჩაიცინა ბენმა და ფეხი დაარტყა. "თქვენ საუბრობთ რაღაც ათი წლით მოძველებულზე. მაგრამ არ ინერვიულოთ - თქვენ ჯერ კიდევ გაქვთ გასართობი ღირებულება."
  
  კიდევ ხუთი წუთი გავიდა, სანამ საკმარისად დაისვენეს, რომ განაგრძონ. დალმა, უელსმა და მარსტერსმა რამდენიმე წუთი გაატარეს მდევნელების მოსმენაში, მაგრამ მარადიული ღამე არცერთმა ხმამ არ გატეხა.
  
  "იქნებ ყველა ჩამოვარდა", - აიჩეჩა მხრები კენედიმ. "ეს შეიძლება მოხდეს. ეს რომ მაიკლ ბეის ფილმი ყოფილიყო, ვიღაც ახლა დაცემული იქნებოდა.
  
  "ნამდვილად". დალმა კიდევ ერთი შეკიდული კიბე აწია. ბედისწერის მიხედვით, უელსმა სწორედ აქ დაკარგა ძალა და ჩამოცურდა ორი მოლიპულ საფეხურით და ყოველ ჯერზე ნიკაპს ურტყამდა ქვას.
  
  დაკბენილი ენიდან სისხლმა სდიოდა ტუჩებში.
  
  დრეიკმა მას დიდი ქურთუკის მხრებზე ხელი მოუჭირა. მის ქვემოთ მყოფი კაცი - მარსტერსი - ზეადამიანური ძალით მოეჭიდა თეძოებს.
  
  "არსად არ წახვალ, მოხუცო. Ჯერ არა."
  
  ორმოცდათხუთმეტი წლის მამაკაცი უხეშად აათრიეს კიბეებზე, კენედი კი დრეიკს ზურგით ეჭირა, როცა მარსტერსი დარწმუნდა, რომ ის სხვა საფეხურზე არ ჩამოცურებოდა. მერვე ნიშამდე რომ მივიდნენ, უელსი ისევ კარგ ხასიათზე იყო.
  
  "დიახ, მათ ეს გააკეთეს განზრახ, ბიჭებო. მე მხოლოდ დანარჩენი მინდოდა."
  
  მაგრამ მან მარსტერსს ხელი ჩასჭიდა და დრეიკს გულითადად უჩურჩულა, როცა არავინ უყურებდა.
  
  "ნუ ღელავ, მოხუცო. უბრალოდ დაკიდე იქ. თქვენ ჯერ არ გქონიათ მაისის დრო. "
  
  მერვე ნიშა ერთგვარი დემონსტრაცია იყო.
  
  "Ღმერთო ჩემო". პარნევიკის სასწაულმა ყველა დაინფიცირდა. "ეს არის ზევსი. კაცის მამა. ღმერთებიც კი მას ღვთაებად, მამის ფიგურად მიმართავენ. ის არის... ოდინის მიღმა... ბევრად უფრო შორს და სკანდინავიურიდან მოდის.
  
  "ოდინი არ იყო იდენტიფიცირებული როგორც ზევსი ადრეულ გერმანულ ტომებში?" ჰკითხა ბენმა და გაიხსენა მისი კვლევა.
  
  "ის იყო, ბიჭო, მაგრამ ვგულისხმობ, მოდი. ეს არის ზევსი. "
  
  ეს კაცი მართალი იყო. ღმერთი მეფე იდგა მაღლა და განუყოფელი, ხელში ელვა ეჭირა. მისი ნიშა სავსე იყო ბრჭყვიალა საგანძურით, გადატვირთული ხარკით, რომელიც აღემატებოდა იმას, რაც დღეს ადამიანს შეეძლო მოეგროვებინა.
  
  და შემდეგ დრეიკმა გაიგო წყევლა, ხმამაღალი, გერმანულად. ქვემოდან ეხმიანებოდა.
  
  "მათ მხოლოდ გვირაბი დაარღვიეს," დალმა გაღიზიანებული თვალები დახუჭა. "ჩვენს უკან მხოლოდ თხუთმეტი წუთია. ჯანდაბა, ჩვენ უიღბლო ვართ! Გამომყევი!"
  
  კიდევ ერთი კიბე ანიშნა, ამჯერად მიდიოდა გარეთ და ზევსის საფლავზე, სანამ ბოლო ათ საფეხურზე ვერტიკალური გახდებოდა. ისინი ებრძოდნენ მას, როგორც შეეძლოთ, გამბედაობა ფერფლად აქციეს მცოცავი სიბნელის გამო. თითქოს შუქის არარსებობამ დათრგუნა ჭექა-ქუხილის სული. შიში მოვიდა ზარზე და დაჯდომა გადაწყვიტა.
  
  მოდით ვისაუბროთ თავბრუსხვევაზე, გაიფიქრა დრეიკმა. მითხარი, როგორ მცირდება შენი ბურთულები არაქისის ზომამდე. ამ ბოლო ათმა საფეხურმა, სიბნელეზე ჩამოკიდებულმა, მცოცავ ღამეში ასვლამ, კინაღამ გააოგნა იგი. მას წარმოდგენაც არ ჰქონდა, როგორ მოახერხეს ეს სხვებმა - ერთადერთი, რაც შეეძლო, იყო ხელახლა გაეცოცხლებინა თავისი წარსულის შეცდომები და მჭიდროდ მიეჯაჭვა მათ - ელისონი, ბავშვი, რომელიც არასდროს ჰყოლიათ და არც არასოდეს ეყოლებოდნენ; SRT-ის კამპანია ერაყში, რომელმაც ყველაფერი გაანადგურა - მან ყოველი შეცდომა წინა პლანზე დააყენა დაცემის მძაფრი შიშის აღმოსაფხვრელად.
  
  და ერთი ხელი მეორეზე გადაუსვა. ერთი ფეხი მეორეზე მაღალია. ის ვერტიკალურად მაღლა იწევდა, მის უკან უსასრულობა, რაღაც უსახელო ქარის ნაკადი აფრქვევდა მის ტანსაცმელს. შორეული ჭექა-ქუხილი შეიძლება იყოს ვულკანის სიმღერა, მაგრამ ეს შეიძლება იყოს სხვა რამაც. საშინელებები ენით აუწერელი, ისეთი საშინელი, რომ ვერასოდეს დაინახავენ დღის სინათლეს. საშინელი არსებები, რომლებიც სრიალებენ კლდეებზე, ტალახსა და ნაგავსაყრელზე, აფრქვევენ საშინელ მელოდიებს, რომლებიც სიგიჟის სისხლით წითელ ხილვებს აღძრავს.
  
  დრეიკი, თითქმის ტირილით, ბოლო კლდოვან საფეხურზე გაცურდა თანაბარ ადგილზე. უხეშმა ქვამ გაფხეკა ხელები. ბოლო მტანჯველი ძალისხმევით, მან თავი ასწია და დაინახა, რომ ყველა დანარჩენი მის ირგვლივ იყო მიმოფანტული, მაგრამ მათ უკან დაინახა ტორსტენ დალი - შეშლილი შვედი - რომელიც ფაქტიურად წინ მიცოცავდა მუცელზე ნიშისკენ, რაც მათ უნახავთ. ჯერჯერობით..
  
  შეშლილი შვედი. მაგრამ, ღმერთო, ის ბიჭი კარგი იყო.
  
  ნიშა ერთ მხარეს იყო დაკიდებული, მეორეზე კი მთის გულზე იყო მიმაგრებული.
  
  - მადლობა ღმერთს, - თქვა დალმა სუსტად. "Ეს არის ერთი. ჩვენ ვიპოვეთ ოდინის საფლავი".
  
  მერე დაღლილობისგან დაინგრა.
  
  
  ოცდათვრამეტი
  
  
  
  ღმერთების საფლავი
  
  
  მისი დაბნეულობისგან კივილი ატყდა.
  
  არა, ყვირილი. სისხლიანი ყვირილი, რომელიც სუფთა ტერორზე საუბრობდა. დრეიკმა თვალები გაახილა, მაგრამ კლდის ზედაპირი ძალიან ახლოს იყო ფოკუსირებისთვის. მიწაზე მიაფურთხა, ღრიალებდა.
  
  და მე დავიჭირე ჩემი თავი ფიქრში: რამდენად შორს შეიძლება ჩავარდეს ადამიანი უსასრულობაში სიკვდილამდე?
  
  გერმანელები აქ იყვნენ. მათი ერთ-ერთი ძმა კიბეებიდან ახლახან ჩამოვარდა.
  
  დრეიკი გაჭირვებით გასწორდა, ყველა კუნთი მტკიოდა, მაგრამ ადრენალინმა მის სისხლში აალება და ფიქრების გასუფთავება დაიწყო. ნელა დაიძრა ბენისკენ. მისი მეგობარი პირქვე იწვა პლატფორმის ერთ ბოლოში. დრეიკმა ის ოდინის ნიშაში მიათრია. უკან სწრაფად მოხედვამ უთხრა, რომ გერმანელები ჯერ არ მოსულიყვნენ, მაგრამ ყურებმა უთხრეს, რომ ფეხით შორს იყვნენ.
  
  მან გაიგო აბელ ფრეის ლანძღვის ხმა. დამცავი აღჭურვილობის ჭექა-ქუხილი. მილო ერთ-ერთ ჯარისკაცს უყვიროდა სისხლიანი მკვლელობა.
  
  შანსი გამოეჩინა თავისი უნარი, გაიფიქრა მან და გაიხსენა უელსის ერთ-ერთი გამონათქვამი, რომელიც მან აირჩია SAS-ის ტრენინგის დროს.
  
  მან ბენი მიათრია, ზურგით ოდინის დიდ სარკოფაგს მიეყრდნო. ბიჭს ქუთუთოები აუკანკალდა. კენედი დაბრკოლდა: "თქვენ მზად იყავით მათთვის. მე გავუმკლავდები მას." ლოყაზე მსუბუქად დაარტყა.
  
  დრეიკი შეჩერდა და წამით შეხვდა მის მზერას. "მოგვიანებით".
  
  გერმანელთაგან პირველმა დაძლია მწვერვალი. ჯარისკაცი, რომელიც სწრაფად დაეცა დაღლილობისგან, რასაც მაშინვე მოჰყვა წამი. დრეიკი ყოყმანობდა, გაეკეთებინა ის, რაც იცოდა, რომ უნდა გაეკეთებინა, მაგრამ ტორსტენ დალმა მას გვერდი აუარა ისე, რომ სინანული არ გამოეჩინა. უელსი და მარსტერსი ასევე წინ მიიწევდნენ.
  
  მესამე მტრის მებრძოლი ზემოდან გადახტა, ამჯერად უზარმაზარი, ხისტი მამრის გვამი. საყვარელი. სისხლმა, ოფლმა და ნამდვილმა ცრემლებმა გროტესკული ნიღაბი გადააკეთეს მის ისედაც შეშფოთებულ სახეზე. მაგრამ ის საკმარისად მკაცრი და სწრაფი იყო იმისთვის, რომ ზემოდან გადახტა, გადატრიალდა და აეღო პატარა პისტოლეტი.
  
  ერთი გასროლა ლულიდან. დრეიკმა და მისმა კოლეგებმა ინსტინქტურად დაიხვეწნენ, მაგრამ დარტყმა მიზანს აცდა.
  
  აბელ ფრეის მძაფრმა ხმამ დაარღვია სიჩუმე, რომელიც გასროლას მოჰყვა. "არანაირი იარაღი, სულელო. ნარ! ნარ! Მომისმინე!"
  
  მაილომ სახე მოიფშვნიტა და დრეიკს საზიზღარი ღიმილი გაუღიმა. "გაჯავრებული ფრიცის ნაბიჭვრები. ჰეი მეგობარო?
  
  პისტოლეტი მსუქანმა მუშტმა გადაყლაპა და შეცვალა დაკბილული დანა. დრეიკმა ის აღიარა, როგორც SWAT დანა. მან განზე გადგა გიგანტისკენ და მისცა დალს შესაძლებლობა გაეგდო ერთი დაღუპული ჯარისკაცი კოსმოსში.
  
  მეორე ჯარისკაცი მუხლებზე იბრძოდა. მარსტერსმა მას კიდევ ერთი ღიმილი გაუღიმა, შემდეგ კი მისი დაკუნთული სხეული განზე გადააგდო. ამ დროისთვის, კიდევ სამი ჯარისკაცი იყო გასწორებულ ადგილზე, შემდეგ კი ალისია გადმოხტა ქვემოდან და დაეშვა კატავით, თითოეულ ხელში დანა ეჭირა. დრეიკს არასოდეს უნახავს ის ასე გაფითრებული და მაინც ისე გამოიყურებოდა, თითქოს ელიტარულ ნინძას შეებრძოლა.
  
  "არა ... იარაღი?" დალმა მოახერხა იძულებითი სუნთქვას შორის საუბარი. "ბოლოს გჯერა არმაგედონის თეორიის, ფრეი?"
  
  მსხვილმა გერმანელმა დიზაინერმა ახლა ზღვარზე გადააბიჯა. "ნუ ხარ სულელი, ჯარისკაცო ბიჭო", - ამოისუნთქა მან. "უბრალოდ არ მინდა ამ კუბოს აღნიშვნა. ჩემს კოლექციაში მხოლოდ სრულყოფილების ადგილია."
  
  "რასაც თქვენ ხედავთ, როგორც საკუთარი თავის ანარეკლს, ვფიქრობ," - თქვა დალმა და შეჩერდა, სანამ მის გუნდს სუნთქვა შეეკრა.
  
  იყო პაუზა, საშინელი დაძაბულობის მომენტი, როდესაც თითოეული მეტოქე აფასებდა თავის უშუალო გოლს. დრეიკი უკან დაიხია მაილოსგან და უნებურად ოდინის საფლავისკენ დაიძრა, სადაც ბენი და პროფესორი ჯერ კიდევ გვერდიგვერდ ისხდნენ, მხოლოდ კენედი იცავდა. ის სხვას ელოდა...
  
  ...იმედია...
  
  და შემდეგ კიბეებიდან ჩახლეჩილი კვნესა მოვიდა, დახმარების თხოვნა. ფრეიმ დაბლა გაიხედა. "სუსტი ხარ!" ვიღაცას გადააფურთხა. "ფარი რომ არა, მე..."
  
  ფრეიმ ალისიაზე მიუთითა. "Დაეხმარე მას". მეომარმა ქალმა ამპარტავნულად დაიღრინა, შემდეგ გვერდს აუწია. ერთი ბუქსირით მან ჰეიდენი მაღლა აიყვანა. ამერიკელი CIA-ს აგენტი დაღლილი იყო გრძელი ასვლისგან, მაგრამ მით უმეტეს, რომ მას ატარებდა მძიმე ტვირთი, რომელიც გერმანელებმა ზურგზე დაამაგრეს.
  
  ტილოში გახვეული ოდინის ფარი.
  
  პარნევიკის ხმა გაისმა. "მან ფარი მოიტანა! Მთავარი ნაწილი! Მაგრამ რატომ?"
  
  -იმიტომ, რომ ეს არის მთავარი, იდიოტო. ფრეიმ ესროლა. "ეს მთავარი თემა არ იარსებებდა, სხვა დანიშნულება რომ არ ჰქონოდა. დიზაინერმა ზიზღით დაუქნია თავი და ალისიას მიუბრუნდა. "დაასრულეთ ეს პათეტიკური კრეტინები. მე უნდა დავამშვიდო ოდინი და დავბრუნდე წვეულებაზე".
  
  ალისიას მანიაკალურად გაეცინა. "ჩემი ჯერია!" დაიყვირა მან, უფრო მომაკვდინებელი მდინარე იქით, და თავისი დამცავი აღჭურვილობა კლდოვანი პლატფორმის შუაგულში ჩააგდო. დაბნეულობის დროს იგი მივარდა უელსისკენ და არ გაკვირვებია მისი თანდასწრებით. დრეიკმა ფოკუსირება მოახდინა საკუთარ ბრძოლაზე, მიისწრაფოდა მილოსკენ, რათა გაოცებულიყო, გვერდით გადაიწია პირის ოსტატურად რხევით, შემდეგ კი მძიმე იდაყვი მიაწოდა მილოს ყბას.
  
  ძვალი გაიბზარა. დრეიკი ცეკვავდა, ქანაობდა და მსუბუქად იდგა ფეხზე. ეს იქნებოდა მისი სტრატეგია მაშინ - დაარტყა და გაუშვა, დაარტყა სხეულის უმძიმეს წერტილებზე, მიზნად ისახავდა ძვლების და ხრტილების გატეხვას. ის მაილოზე სწრაფი იყო, მაგრამ არც ისე ძლიერი, ასე რომ, თუ გიგანტი დაეწია მას....
  
  ჭექა-ქუხილი ეხმიანებოდა მთას, ამომავალი მაგმისა და მოძრავი კლდის ღრიალი და ხრაშუნა.
  
  მილო ტანჯვით იღრიალა. დრეიკი ლიდერობდა ორმაგი გვერდითი დარტყმით, ორი მოზიდვით - ის, რასაც ვან დამი ტელევიზორში აკეთებს, სრულიად უსარგებლოა ქუჩის ჩხუბისთვის რეალურ ცხოვრებაში. მილომ ეს იცოდა და თავდასხმა წუწუნით მოიგერია. მაგრამ დრეიკმაც ეს იცოდა და როცა მაილო მთელი ტანით წინ მიიწევდა, დრეიკმა მოწინააღმდეგეს კიდევ ერთი მყარი იდაყვი დაარტყა პირდაპირ სახეში, გაუტეხა ცხვირი და თვალის კაკალი, ძლიერად დაარტყა იატაკზე.
  
  მილო ჩამოვარდნილი მარტორქავით დაეცა მიწაზე. ერთხელ დამარცხდა დრეიკის კალიბრის მოწინააღმდეგესთან, უკან დაბრუნება აღარ იყო. დრეიკმა მაჯაზე და მუხლზე დააბიჯა, ორივე ძირითადი ძვალი დაამტვრია, შემდეგ ბურთულები, რომ უფრო დამაჯერებელი ყოფილიყო, შემდეგ კი გადაგდებული სამხედრო დანა აიღო.
  
  დაათვალიერა სცენა.
  
  მარსტერსი, SAS-ის ჯარისკაცი, მოკლედ მუშაობდა ორ გერმანელთან და ახლა მესამეს ებრძოდა. სამი კაცის მოკვლა რამდენიმე წუთში არავისთვის იყო ადვილი საქმე, თუნდაც SAS-ის ჯარისკაცისთვის, მარსტერსი კი მხოლოდ მსუბუქად დაიჭრა. უელსი ალისიასთან ერთად ცეკვავდა პლატფორმის კიდეზე, უფრო დარბოდა, ვიდრე რეალურად ცეკვავდა, მაგრამ აშორებდა მას ყურადღებას. მისი სტრატეგია სწორი იყო. ახლო მანძილიდან წამში ამოიღებდა მას.
  
  კენედიმ ჰეიდენის გაფითრებული სხეული ამოათრია ბრძოლის ცენტრიდან. ბენი მივარდა მის დასახმარებლად. პარნევიკს არ ეძინა, შეისწავლა ოდინის საფლავი - დებილი.
  
  აბელ ფრეი დაუპირისპირდა ტორსტენ დალს. შვედი ყველანაირად აჯობებდა გერმანელს, მისი მოძრაობები ყოველ წამს უფრო დახვეწილი ხდებოდა, როცა ძალა უბრუნდებოდა მის მტკივნეულ კიდურებს.
  
  ღმერთო!ჩაიფიქრა დრეიკმა. ჩვენ აქ ვეცემით! ან ძველ კარგ დინო-როკ სულში... ნება მომეცით გაგართოთ!
  
  არ სიამოვნებდა ალისიასთან დაპირისპირება, ის მაინც წავიდა უელსში და ჩათვალა, რომ ორმოცდაათი წლის ქალს ყველაზე მეტი დახმარება სჭირდებოდა. როდესაც მისმა ყოფილმა თანაგუნდელმა დაინახა, მან ბრძოლას თავი დაანება.
  
  "ამ კვირაში ერთხელ უკვე დავარტყი შენს ბურთებს, დრეიკ. ისეთი სადისტი ხარ, რომ ისევ ეს გინდა?"
  
  "იღბლიანი ხარ, ალისია. სხვათა შორის, შენს ბიჭს ავარჯიშებ?" თავი დაუქნია ძლივს მოძრავ ამერიკელს.
  
  "მხოლოდ მორჩილებით." მან ორივე დანა ააგდო და ერთი მოძრაობით დაიჭირა. "მოდით! მე უბრალოდ მიყვარს სამეული!"
  
  მისი ბუნება შეიძლება ველური იყო, მაგრამ მისი ქმედებები კონტროლირებადი და გათვლილი იყო. მან ურტყამდა დრეიკს, მაშინ როცა ეშმაკურად ცდილობდა უელსის კუთხეში ზურგით დაუსრულებელი სიცარიელისკენ. მეთაურმა თავისი განზრახვა ბოლო წამს გააცნობიერა და მის გვერდით გავიდა.
  
  დრეიკმა ორივე დანა გადაუხვია, თითოეული პირი გზიდან გამოსწია, ფრთხილად არ მოტეხა მაჯები, როცა ამას აკეთებდა. ეს არ იყო მხოლოდ ის, რომ ის იყო კარგი, ის იყო ის, რომ ის მუდმივად კარგი იყო.
  
  აბელ ფრეი მოულოდნელად მათ გვერდით გავიდა. ჩანდა, რომ ვერ აჯობა დალს, მან ოდინის საფლავის ნაჩქარევი ძებნაში შვედიდან გაქცევას მიმართა.
  
  და იმ წამის მეასედში დრეიკმა დაინახა მარსტერსი და უკანასკნელი გერმანელი ჯარისკაცი, რომლებიც სასიკვდილო ბრძოლაში ჩაკეტეს პლატფორმის მტვრიან კიდეზე. შემდეგ, შემაძრწუნებელი მოულოდნელობით, ორივე მამაკაცი დაბრუნდა და უბრალოდ დაეცა.
  
  სიცარიელეში სიკვდილის ტირილი გაისმა.
  
  დრეიკმა დაარღვია ის, ილოცა უელსისთვის, შემდეგ კი სხეული მოაბრუნა და ფრეის მიჰყვა. ბენს იქ დაუცველად ვერ დატოვებდა. კენედიმ დიზაინერს გზა გადაუკეტა, გამბედაობა მოიპოვა, მაგრამ როცა ის წინ მიიწევდა, დრეიკმა შენიშნა პატარა შავი საგანი, რომელიც ფრეის ხელში ეჭირა.
  
  რადიო ან მობილური. ერთგვარი გადამცემი.
  
  Რა ჯანდაბაა?
  
  რაც შემდეგ მოხდა, აღქმის მიღმა იყო. განსაცვიფრებელი დაუფიქრებლობის შედეგად მთის მხარე მოულოდნელად აფეთქდა! იყო ძლიერი დარტყმა, შემდეგ კი გიგანტური ლოდები და კლდის ფიქალის ნაჭრები ყველგან მიმოფანტეს. ყველა ფორმისა და ზომის ქვები სიცარიელეში ტყვიებივით ტრიალებდნენ და უსტვენდნენ.
  
  ვულკანის ფერდობზე უზარმაზარი ხვრელი გაჩნდა, თითქოს წვრილი საშრობი კედელი ჩაქუჩით იყო გახვრეტილი. ბუნდოვანი დღის სინათლე გაფილტრული უფსკრულიდან. კიდევ ერთი დარტყმა და ხვრელი კიდევ უფრო გაფართოვდა. ნანგრევების მთა ჩავარდა უძირო ორმოში საშინელი, ღრმა სიჩუმეში.
  
  დრეიკი იატაკზე დაეცა ხელებში თავით. ამ ფეთქებადი ქვის ნაწილს სხვა ფასდაუდებელი სამარხები უნდა დაეზიანებინა. რა ჯანდაბა ხდებოდა?
  
  
  ᲝᲪᲓᲐᲪᲮᲠᲐᲛᲔᲢᲘ
  
  
  
  ღმერთების საფლავი
  
  
  ახლად გაკეთებულ ხვრელში ვერტმფრენი გამოჩნდა, რომელიც წამით ცურავდა, სანამ მასში გაფრინდებოდა!
  
  მანქანის ძირიდან ეკიდა ოთხი სქელი კაბელი და რამდენიმე თოკი.
  
  დაუჯერებელი იყო. აბელ ფრეიმ ახლახანს ბრძანა მთის გაყოფა. მთის ფერდობზე, რომელიც იყო აქტიური ვულკანის ნაწილი და რომელმაც შეიძლება რაღაცნაირად გამოიწვია მასობრივი გადაშენება, რომელიც ცნობილია როგორც სუპერვულკანი.
  
  მისი კოლექციის დასასრულებლად.
  
  ეს კაცი ისეთივე გიჟური იყო, როგორც დრეიკი და დანარჩენ კაცობრიობას სჯეროდა, რომ ის იყო. ის ახლაც მანიაკალურად იცინოდა და როცა დრეიკმა ახედა, დაინახა, რომ ფრეი არცერთი სანტიმეტრით არ ინძრეოდა, მაგრამ მტკიცედ იდგა თავდაყირა, როცა ფეთქებადი მთა მის ირგვლივ ღრიალებდა.
  
  ალისიამ დატოვა უელსი და ფრეის წააწყდა, მისი გიჟური თვითკონტროლიც კი ოდნავ შეირყა. მათ უკან პროფესორი პარნევიკი, ბენ და კენედი ოდინის ნიშის კედლებით იყვნენ დაცული. ჰეიდენი დაყრდნობილი იყო, გაუნძრევლად. მოვიდა თუ არა იგი ამ გზაზე, რათა მომკვდარიყო ცეცხლოვან სიგიჟეში? უელსი გვერდზე დაიჩოქა, მუცელზე მოეხვია.
  
  ვერტმფრენი უფრო ახლოს მიცურავდა, მისი ძრავა ყმუოდა. ფრეიმ ავტომატი ასწია და ყველას ანიშნა, რომ მოშორებულიყვნენ ოდინის მასიური სარკოფაგიდან. ხანმოკლე აფეთქებამ დაადასტურა მისი თხოვნა, ტყვიები შემოარტყა ვიკინგების ფასდაუდებელ ოქროს რელიქვიებს ფარების, ხმლების, სამკერვალოების და რქიანი ჩაფხუტების სახით. ოქროს მონეტებმა, რომლებიც მოვლენების ჯაჭვიდან იყო ამოვარდნილი, ტაიმს სკვერზე კონფეტივით ცვივა თაროებიდან.
  
  ფრეიმ ვერტმფრენს ააფრიალა.
  
  დრეიკი მუხლებზე დადგა. "თქვენ გადააადგილეთ ეს კუბო, თქვენ რისკავთ მთელ სამყაროს!" დაიყვირა მან, მისი ხმა ძლივს ისმოდა პროპელერის პირების მძიმე ზარბაზანზე.
  
  "ნუ ხარ სუსტი!" ფრეიმ უყვირა, მისი სახე ჰეროინზე დამოკიდებულ ბოროტ ჯამბაზის მსგავსი იყო. "აღიარე, დრეიკ. მე შენ დაგმარცხდი!"
  
  "საქმე არ არის მოგება!" დრეიკმა უყვირა, მაგრამ ახლა ვერტმფრენი პირდაპირ თავზე იყო და საკუთარი ხმაც კი არ ესმოდა. ის უყურებდა, როგორ ხელმძღვანელობდა ფრეი, აფრქვევდა ტყვიებს ახირებულზე, როცა ხელებს აქნევდა. დრეიკი ლოცულობდა, რომ მისმა მეგობრებმა შემთხვევითი ჭურვი არ აეღოთ.
  
  გერმანელმა დაკარგა. იმდენად ახლოს იყო მის უწყვეტ აკვიატებასთან, ის უბრალოდ დაიშალა.
  
  დალი ახლა მის გვერდით იყო. ისინი უყურებდნენ, როგორ აშვებდნენ ფრეი და ალისია მძიმე ჯაჭვებს ქვევით და ქვევით, სანამ საბოლოოდ არ შემოახვიეს ისინი სარკოფაგის ორივე ბოლოზე. ფრეიმ დარწმუნდა, რომ ისინი უსაფრთხოდ იყვნენ.
  
  ვერტმფრენმა აიღო წონა. Არაფერი მომხდარა.
  
  ფრეიმ ტელეფონის მიმღებში დაიყვირა. ვერტმფრენმა კიდევ ერთი მცდელობა გააკეთა, ამჯერად მისი ძრავები გაბრაზებული დინოზავრივით ღრიალებდნენ. ჯაჭვებმა წონა მოიმატა და აშკარა ბზარი გაისმა, ქვის მსხვრევის ხმა.
  
  ოდინის კუბო გადავიდა.
  
  "ეს ჩვენი ბოლო შანსია!" დალმა დაუყვირა დრეიკს ყურში. "ჩოპერთან მივდივართ! მილოს იარაღი!"
  
  სცენარი დრეიკმა შეასრულა. მათ შეეძლოთ გაენადგურებინათ ვერტმფრენი და გადაერჩინათ საფლავი. მაგრამ ბენი და კენედი ჰეიდენთან და პარნევიკთან ერთად აუცილებლად მოკვდებიან.
  
  "დრო არ არის!" დაიყვირა დალმა. "ან ეს ან აპოკალიფსი!"
  
  შვედი მილოს იარაღისთვის გადახტა. დრეიკმა თვალები დახუჭა, როცა ტანჯვამ გულში ჩაიკრა. თვალი ბენს და კენედის მოჰკრა და გადაწყვეტილების ტანჯვამ შიგნიდან მარყუჟივით დაატრიალა. ერთი ხელით კარგავ, მეორით კარგავ. შემდეგ მან გადაწყვიტა, რომ უბრალოდ არ შეეძლო დალს ამის გაკეთება. შეეძლო თუ არა მას შეეწირა ორი მეგობარი სამყაროს გადასარჩენად?
  
  არა.
  
  ის ბაყაყივით წინ წამოხტა, როცა დალმა მაილოს ტანსაცმლის ჩხრეკა დაიწყო. შვედმა გაკვირვებისგან უკან დაიხია, როცა მილომ სხეული გაასწორა, ამერიკელი აგონიიდან მოკალათდა, მაგრამ მოქნილი და კოჭლობით მივიდა პლატფორმის კიდემდე. დაღმართის ერთ-ერთ ხაზზე.
  
  დრეიკი შოკირებული გაჩერდა. ვერტმფრენის ძრავებმა კიდევ ერთხელ აყვირდნენ და უღიმღამო ნაპრალი აავსო გამოქვაბულს. მომდევნო მომენტში, ოდინის უზარმაზარი სარკოფაგი გადაინაცვლა და გათავისუფლდა მისი სამაგრებიდან, მუქარით მიემართებოდა დრეიკისა და პლატფორმის კიდეებისკენ, ტონა რხევით სიკვდილი.
  
  "არა!" დალის ტირილი ეხმიანებოდა პარნევიკის.
  
  ისმოდა ყვირილი, გიჟური ყვირილი, თითქოს სავენტილაციო ჰაერი ზედმეტად გახურდა, ხმა თითქოს ჯოჯოხეთში ყველა დემონს ცოცხლად წვავდნენ. ოდინის საფლავის ქვეშ ახლახან გახსნილი ხვრელიდან გოგირდოვანი ჰაერის ნაკადი გაიქცა.
  
  ფრეი და ალისია გაიქცნენ, კინაღამ დაიწვნენ, როცა აძვრებოდნენ კუბოზე. ფრეიმ დაიყვირა: "ნუ მოგვყვები, დრეიკ! დაზღვევა მაქვს!" მაშინ მე თითქოს მქონდა იდეა, უსაფრთხოების გარანტია. მან დაუძახა დრეიკის კომპანიონებს: "ახლა! მიჰყევით კუბოს, თორემ მოკვდებით!" ფრეიმ გაამხნევა ისინი, ავტომატს ააფრიალა და მათ სხვა გზა არ ჰქონდათ, ორთქლის სვეტის შემოვლით.
  
  დალმა თავისი მოჩვენებითი მზერა დრეიკზე გადაიტანა. "ჩვენ უნდა შევაჩეროთ ეს", - თქვა მან თხოვნით. "ჩემი შვილებისთვის..."
  
  დრეიკს არაფერი ჰქონდა სათქმელი, მაგრამ თავი დაუქნია. Რა თქმა უნდა. ის გაჰყვა SGG-ის მეთაურს, ფრთხილად აიცილა რხევა სარკოფაგს, რომელიც მათ თავზე გადაფრინდა, მათი ღიმილიანი მტრები უსაფრთხოდ ზევით იყვნენ, როცა მისი ამხანაგები მის ტრაექტორიას მეორე მხრიდან მიჰყვებოდნენ.
  
  იარაღში დაფარული და მანიაკის ახირება.
  
  დრეიკმა ქვის იატაკის უფსკრული მიაღწია. ორთქლი ცეცხლმოკიდებული, მღელვარე კოშკი იყო. ხელშეუხებელი. დრეიკი მაქსიმალურად მიუახლოვდა, სანამ შემობრუნდებოდა, რათა დაენახა მისი მტრები წინსვლაზე.
  
  ჰეიდენი მიწაზე დარჩა და თითქოს უგონო მდგომარეობაში იყო. ახლა ის დაჯდა და მოიხსნა თასმები, რომლებიც ოდინის ფარს ზურგზე ეჭირა. "Რა შემიძლია გავაკეთო?"
  
  დრეიკმა მოკლე მზერა შეავლო მას. აქვს თუ არა CIA-ს რაიმე საგანგებო გეგმები სუპერვულკანის დახურვის შესახებ?
  
  ლამაზმა "მდივანმა" ერთი წუთით ყოყმანობდა, სანამ თავი გააქნია. "მხოლოდ აშკარა. ჩასვით გერმანელი სავენტილაციო მილში". მან ფარი ჩამოაგდო შვების ტირილით. სამივე უყურებდა როგორ ტრიალებდა რგოლში, როგორც მყარი მონეტა.
  
  წარუმატეს?
  
  მილიდან გამომავალი წნევა გაიზარდა, რადგან ვულკანი ძლიერდებოდა. "როგორც კი ჯაჭვური რეაქცია დაიწყება", - თქვა დალმა. "ამას ვერ დავხურავთ. ჩვენ ეს ახლა უნდა გავაკეთოთ! "
  
  დრეიკის მზერამ წამიერად მიიპყრო ფარი, როცა ხმაურით შემოტრიალდა მის კიდეზე. მისი რგოლი.სიტყვებმა ისე გაიქცა, თითქოს ცეცხლში ეწერა.
  
  
  სამოთხე და ჯოჯოხეთი მხოლოდ დროებითი უმეცრებაა
  
  ეს არის უკვდავი სული, რომელიც იხრება სწორისა თუ არასწორისკენ.
  
  
  "გეგმა B", - თქვა მან. "გახსოვს ოდინის წყევლა? არ ჩანდა სათანადო, არა? არსად არის დასაყენებელი, არა? ჰოდა, იქნებ ამაშია საქმე".
  
  "ოდინის წყევლა არის სამყაროს გადარჩენის გზა?" დალმა დაეჭვდა.
  
  "ან ჯოჯოხეთი," თქვა დრეიკმა. "დამოკიდებულია ვინ მიიღებს გადაწყვეტილებას. ეს არის პასუხი. ადამიანს, ვინც ფარს დებს, უნდა ჰქონდეს სუფთა სული. ეს არის ხაფანგების ხაფანგი. ჩვენ აღარაფერი ვიცით, რადგან საფლავი ამოვიღეთ. თუ ჩვენ დავმარცხდებით, სამყარო დაიღუპება. "
  
  "როგორ წავიდა წყევლა?" ჰეიდენი, რომელიც მტრის ხელით ძლიერად დაჭერის შემდეგ არ გამოიყურებოდა, ისე უყურებდა სავენს, თითქოს მას შეეძლო მისი ცოცხლად შეჭმა.
  
  დრეიკმა დაწყევლა, როცა ფარი ასწია და მის წინ დაუჭირა. დალი იდგა და უყურებდა მას, როცა ის მიდიოდა ჰაერის გამწოვისკენ. "როგორც ამ ორთქლს შეეხებით ამ ფარით, ის ხელიდან მოგიჭრებათ".
  
  შემდეგ, ცეცხლმოკიდებულ ტყეში გამომწყვდეული ცხოველების ღრიალის მსგავსი ხმით, ქვემოდან კიდევ ერთი ორთქლი ამოვარდა, მისი ამოფრქვევის გამჭოლი კივილი თითქმის ყრუ იყო. გოგირდის სუნმა ახლა დაიწყო ჰაერის გასქელება და ტოქსიკურ მიაზმად აქცია. მთის სუსტი ხმაური , რომელიც ამდენი ხნის განმავლობაში მათი მუდმივი თანამგზავრი იყო, ახლა უფრო ჭექა-ქუხილს ჰგავდა. დრეიკს ისეთი შეგრძნება ჰქონდა, თითქოს თავად კედლები კანკალებდა.
  
  "საუკეთესო ამბები, დალ. გეგმა B მოქმედებაში. სამომავლო ცნობისთვის, ეს ნიშნავს, რომ მე არ ვიცი სხვა რა შეიძლება გაკეთდეს. "
  
  "შენ არ გაქვს მომავალი", დალი იდგა ფარის მეორე მხარეს. "Ან მე."
  
  ისინი ერთად გაემართნენ გამწოვისკენ. ფიქალი მათ გვერდით კლდეზე დაიწყო სრიალება. ყვირილი და ღრიალი, რომლის მსგავსი დრეიკს არასოდეს გაუგონია უფსკრულის გაუთავებელი სიღრმიდან.
  
  "სუპერვულკანი მოდის!" ჰაიდენმა იყვირა. "Გამორთე!"
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკის, დალის ან თუნდაც აბელ ფრეის მიერ არნახული ცნობილი ისლანდიური მთა, სახელად Eyjafjallajokul, რომელიც ჯერ კიდევ კმაყოფილია ნაზი ნაცრისფერი თვითმფრინავების გამოსხივებით და საჰაერო მიმოსვლის ატერორებით, მოულოდნელად აფეთქდა მის კიდეზე. მას მალე ნახავდნენ Sky News-ზე და BBC-ზე, მოგვიანებით კი You Tube-ზე, გაოგნებული მილიონობით - ათასი დრაკონის ცეცხლოვანი ენები, რომლებიც ანთებენ ცეცხლოვან ქარს ცაში. ამავე დროს, აფეთქდა კიდევ ორი ისლანდიის ვულკანი, მათი მწვერვალები დაფრინავდნენ, როგორც ზეწოლის ქვეშ შამპანურის საცობები. გავრცელდა ინფორმაცია, გარკვეულწილად ენით დაბმული, რომ არმაგედონი ჩამოვიდა.
  
  მხოლოდ რამდენიმემ იცოდა, რამდენად ახლოს იყო ის სინამდვილეში.
  
  
  * * *
  
  
  უხილავი და არასოდეს ცნობილი გმირები იბრძოდნენ მთის ბნელ სიღრმეში. დრეიკი და დალი თავს დაესხნენ ორთქლის გამოსავალს ფარით, მრგვალი ობიექტის გამოყენებით ორთქლის მიმდებარე სიცარიელეში გადასატანად, როდესაც ისინი პირდაპირ ოდინის საფლავის დანგრევის შედეგად დატოვებულ ხვრელზე დააყენეს.
  
  "Იჩქარე!" დალი იბრძოდა ფარის ადგილზე შესანარჩუნებლად. დრეიკმა იგრძნო, როგორ აუკანკალდა ხელები, როცა მთის პირველყოფილ ძალას სძლია. "უბრალოდ მინდა ვიცოდე, რისგან არის შექმნილი ეს ნივთი!"
  
  "ვის აინტერესებს!" ჰეიდენი ცდილობდა მათ შეკავებას ფეხების ჩაკეტვით და მთელი ძალით უბიძგებდა. "უბრალოდ ჩადეთ ნაძირალა შიგნით!"
  
  დალი აფრინდა და ხვრელიდან ამოხტა. ფარს რომ გააცდენდა, ან თუნდაც ოდნავ გადაადგილებულიყო, ის მყისიერად აორთქლდებოდა, მაგრამ მათი მიზანი სწორი იყო და ძირითადი ნაწილი ლამაზად შევიდა ოდინის საფლავის ქვეშ არსებულ ხელოვნურ უფსკრულიში.
  
  დახვეწილი ხაფანგი, რომელიც გამოიგონეს ასობით და ათასობით საუკუნის წინ. ღმერთებს ვფიცავ.
  
  ხაფანგების ხაფანგი!
  
  "ყველაზე დიდი უძველესი ხაფანგი, რომელიც ოდესმე იცოდა თანამედროვე სამყაროში." დალი მუხლებზე დაეცა. "ვინმეს, ვინც ამას ბოლო მოუღო".
  
  დრეიკი უყურებდა, როგორ თხელდებოდა ფარი, რადგან ის შთანთქავდა ქვემოდან ამოსულ უზარმაზარ წნევას. იგი გაბრტყელდა და ჩამოყალიბდა ნაპრალის კიდეებზე, მიიღო ობსიდიანის შეფერილობა. სამუდამოდ. არასოდეს მოიხსნება.
  
  "Ღმერთმა დაგლოცოს".
  
  დავასრულეთ, ის ცოტა ხნით შეჩერდა, სანამ ყურადღება ფრეისკენ გაამახვილა. საშინელებამ აავსო მისი გული იმაზე მეტად, ვიდრე წარმოიდგენდა, ახლაც კი.
  
  ვერტმფრენი ადგა, დაძაბავდა ოდინის კუბოს სიმძიმის შესანარჩუნებლად, რომელიც ნაზად ტრიალებდა მის ქვეშ. ფრეიც და ალისიაც ისხდნენ კუბოს სახურავზე, ხელები მჭიდროდ ჰქონდათ შემოხვეული თასმების გარშემო, რომლებიც მას ვერტმფრენზე ამაგრებდნენ.
  
  მაგრამ ბენი, კენედი და პროფესორი პარნევიკი შვეულმფრენის ქვეშ ჩამოკიდებულ სამ სხვა თოკზე ჩამოკიდებული იყვნენ, ეჭვგარეშეა, რომ იქ იარაღით ეჭირათ, ხოლო დრეიკი პლანეტის გადასარჩენად იბრძოდა.
  
  ისინი დაცურავდნენ სიცარიელეზე, ირყევდნენ ვერტმფრენის ასვლისას და დრეიკის ცხვირქვეშ გამოძვრნენ.
  
  "არაო!"
  
  და, წარმოუდგენლად, ის გაიქცა - მარტოხელა ადამიანი, რომელიც რბოლა ენერგიით დაბადებული სიბრაზით, დანაკარგით და სიყვარულით - ადამიანი, რომელიც გადავარდა უძირო უფსკრულში შავ სივრცეში, მოითხოვა, რაც წაართვეს მისგან და სასოწარკვეთილმა აიღო ერთ-ერთი მოძრავი კაბელი. , როცა დაეცა.
  
  
  ოთხმოცი
  
  
  
  ღმერთების საფლავი
  
  
  დრეიკის სამყარო შეჩერდა, როდესაც ის სიბნელეში გადახტა - უსაზღვრო სიცარიელე მაღლა, უძირო ორმო ქვემოთ - სამი სანტიმეტრი მოძრავი თოკი, მისი ერთადერთი გაქცევა. მისი გონება მშვიდი იყო; მან ეს გააკეთა თავისი მეგობრებისთვის. მათი გადარჩენის გარდა სხვა მიზეზის გამო.
  
  უანგარო.
  
  თითები თოკზე მოხვდა და ვერ დაიხურა!
  
  მისმა სხეულმა, რომელიც საბოლოოდ ექვემდებარებოდა გრავიტაციას, დაიწყო ვარდნა. ბოლო წამს, მისი ცვივა მარცხენა მკლავი დაიხურა თოკზე, რომელიც სხვებზე გრძელი იყო და რეფლექსური ბოროტებით დაეჭიმა.
  
  მისი დაცემა შეწყდა, ორივე ხელი შემოხვია და თვალები დახუჭა, რომ დაემშვიდებინა აჩქარებული გულისცემა. სადღაც ზემოდან მძაფრი აპლოდისმენტები მოისმა. ალისია თავის სარკაზმს ასხამს.
  
  "აი რას გულისხმობდა უელსი "აჩვენე შენი ხასიათი"? ყოველთვის მაინტერესებდა რას ნიშნავდა ეს გიჟური ნამარხი!"#
  
  დრეიკმა მაღლა აიხედა, ნათლად აცნობიერებდა უფსკრული, რომელიც ქვემოდან ანიშნა, თავბრუსხვევა იგრძნო, როგორც არასდროს. მაგრამ მისი კუნთები ახლად აღმოჩენილი ძალითა და ადრენალინით ანთებული იყო და ძველი ცეცხლის დიდი ნაწილი ახლა ისევ მასში დაბრუნდა და კვდებოდა.
  
  თოკზე ავიდა, ხელი მკლავზე გადაიდო, მუხლები მოეხვია, სწრაფად მოძრაობდა. ფრეიმ ტყვიამფრქვევი ააფრიალა და სიცილით ისროლა, მაგრამ შემდეგ ჰეიდენმა დაუძახა ოდინის საფლავიდან. დრეიკმა დაინახა, რომ ის იქ იდგა და უელსის პისტოლეტი დაუმიზნა ფრეის - ძველი მეთაური მის გვერდით დაეცა, მაგრამ, მადლობა ღმერთს, ჯერ კიდევ სუნთქავდა.
  
  ჰეიდენმა იარაღი ნახევრად დაუმიზნა ფრეის. - დაე, ადგეს!
  
  ვერტმფრენი ჯერ კიდევ ჰაერში ტრიალებდა, მისი პილოტი არ იყო დარწმუნებული მის ბრძანებებში. ფრეი ყოყმანობდა, ღრიალებდა, ბავშვი თავის საყვარელ სათამაშოს შორდებოდა. "ᲙᲐᲠᲒᲘ. ჰუნდი, ბიჩი! იმ დაწყევლილი თვითმფრინავიდან უნდა ჩამოგეგდო!"
  
  ჰაიდენის პასუხი რომ მოისმინა, დრეიკმა ღიმილით ჩაიღიმა. "დიახ, ამას ხშირად მესმის."
  
  კენედი, ბენი და პარნევიკი გაფართოებული თვალებით უყურებდნენ იმას, რაც ხდებოდა და ძლივს ბედავდნენ ამოსუნთქვას.
  
  "წადი და აიღე!" შემდეგ ფრეიმ დაუყვირა ალისიას. "ხელიდან ხელში. აიღე და წავიდეთ. ეს ძუ არ დაგხვრეტავს. ის მთავრობის პრობლემაა. "
  
  დრეიკმა გადაყლაპა, როდესაც ალისია სარკოფაგიდან გადმოხტა და დრეიკის პარალელურ თოკს აეჭიდა, მაგრამ მიუხედავად ამისა, მან დრო დაუთმო ბენის შესახედაობას და გაერკვია, როგორ რეაგირებდა ბიჭი ჰეიდენის სტატუსის გამჟღავნებაზე.
  
  ბენი, ამ მხრივ, უფრო სინაზით შეხედა მას.
  
  ალისია მაიმუნივით ჩამოცურდა თოკზე და მალევე დაეწია დრეიკს. მან შეხედა მას, ბოროტებით სავსე სრულყოფილ სახეს.
  
  "მე შემიძლია რხევა ორივე მიმართულებით." იგი ჰაერში აფრინდა, ჯერ ფეხები, მოხდენილი რკალი სიბნელეში, ერთი წუთით მთლიანად ჰაერში ჩამოკიდებული. შემდეგ მისი ფეხები მტკიცედ ჩაიკეტა დრეიკის მკერდის არეში და მან სხეული წინ აიწია, მოკლედ აიტაცა საკუთარ თოკზე, სანამ მეორეზე გადაატრიალა.
  
  "გაფუჭებული ბაბუნი", - ჩაილაპარაკა დრეიკმა, მკერდზე ცეცხლი წაუკიდეს, ხელები მოეხსნა.
  
  ალისიამ თავისი იმპულსი გამოიყენა თოკის გარშემო, ფეხები მკერდის დონეზე გაშალა და მუცელში ჩაარტყა. დრეიკმა მოახერხა დარტყმის შესარბილებლად მარჯვნივ ტრიალი, მაგრამ ნეკნები მაინც იგრძნო.
  
  აკოცა მას, გაიზიარა ტკივილი და მაღლა აწია. მის თვალებში ნათება გამოჩნდა, ახალ პატივისცემასთან ერთად.
  
  - ბოლოს, - ამოისუნთქა მან. "Შენ დაბრუნდი. ახლა ჩვენ ვნახავთ ვინ არის საუკეთესო."
  
  მან თოკი აიძრო და მისი ყოველი სვლიდან თავდაჯერებულობა ასხივებდა. ერთი ნახტომით მან შემოიარა დრეიკის საკუთარი თოკი და კვლავ გამოიყენა თავისი იმპულსი საპასუხო საპასუხოდ და ამჯერად ფეხები მისკენ დაუმიზნა.
  
  მაგრამ დრეიკი დაბრუნდა და მზად იყო. უმაღლესი ოსტატობით მან გაუშვა თოკი, ჩაახშო დიდი თავბრუსხვევა და დაიჭირა იგი ორი ფუტის სიღრმეზე. ალისია უვნებლად მიცურავდა მასზე, მისი მოძრაობით გაოგნებული, კვლავ მკლავებს აქნევდა.
  
  დრეიკი თოკს თითო ფეხით გადახტა. იმ დროისთვის, როდესაც მისი ოპონენტი მიხვდა, რა გააკეთა, ის უკვე მასზე იყო. ძლიერად დააბიჯა თავზე.
  
  დავინახე, რომ მისმა თითებმა თოკი გაუშვა. იგი დაეცა, მაგრამ მხოლოდ რამდენიმე სანტიმეტრით. მის შიგნით არსებული მყარი კაკალი იმოქმედა და ხელახლა დაიბრუნა.
  
  ფრეიმ იღრიალა ზემოდან. "არაფერი კარგი! მოკვდი, ინგლისელო ურწმუნო!"
  
  მერე გერმანელმა თვალის დახამხამებაში დანა აიღო და დრეიკს თოკი მოუჭრა!
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკმა ეს ყველაფერი ნელი მოძრაობით დაინახა. დანის ბზინვარება, საჭრელი ზედაპირის მანკიერი ბზინვარება. მისი მაშველი ხაზის უეცარი გაშლა, როგორ დაიწყო მასზე დრუნვა და ცურვა.
  
  მისი სხეულის მყისიერი უწონაობა. საშინელებისა და ურწმუნოების გაყინული მომენტი. იმის ცოდნა, რომ ყველაფერი, რაც მას ოდესმე უგრძვნია და რაც შეეძლო მომავალში გაეკეთებინა, უბრალოდ განადგურდა.
  
  შემდეგ კი დაეცა... დაინახა მისი მტერი, ალისია, რომელიც მუშტს ასწია სარკოფაგის ზევით დასაბრუნებლად... ბენის ყვირილის პირის დანახვა... კენედის სახე სიკვდილის ნიღაბად იქცევა... მისი პერიფერიული ხედვით... მანძილი... რა. ?
  
  ტორსტენ დალი, გიჟი შვედი, დარბოდა, არა, გარბოდა პლატფორმაზე, სხეულზე მიბმული, ფაქტიურად ჩააგდო შავ ხვრელში, ისევე როგორც თავად დრეიკმა რამდენიმე წუთის წინ.
  
  მის უკან იხსნება აღკაზმულობა, მიმაგრებული ოდინის ნიშის სვეტის ირგვლივ, რომელსაც მჭიდროდ ეჭირათ ჰეიდენი და უელსი, რომლებიც თავს იკავებდნენ მაქსიმალური ძალისხმევისთვის.
  
  დალის გიჟური ნახტომი... მიიყვანე ის საკმარისად ახლოს, რომ დრეიკს ხელები მოეპყრო და მაგრად მოეჭირა.
  
  დრეიკის იმედის ნაკადი გაქრა, როდესაც ის და დალი ერთად დაეცნენ, უსაფრთხოების ხაზი დაჭიმული იყო... შემდეგ მოულოდნელი, მტკივნეული ბუქსირება, როდესაც ჰეიდენმა და უელსმა დაძაბულობა მიიღო.
  
  მაშინ იმედი. გადარჩენის ნელი, მტკივნეული მცდელობები. დრეიკი უსიტყვოდ და ემოციის გარეშე უყურებდა დალის თვალებს, როცა მათ სანტიმეტრით მიათრევდნენ უსაფრთხოებისკენ.
  
  ვერტმფრენის პილოტს უნდა მიეღო ბრძანება, რადგან მან დაიწყო ასვლა მანამ, სანამ არ მოემზადა მესამე რაკეტის გასროლისთვის, ამჯერად მთიდან, რომელიც შექმნილია იმისთვის, რომ საკმარისად გაეფართოებინა უფსკრული სარკოფაგში, მისი დაზიანების რისკის გარეშე.
  
  სამ წუთში ოდინის კუბო გაქრა. ვერტმფრენის პირების დარტყმა შორეული მოგონებაა. ისევე როგორც ახლა, იყვნენ ბენი, კენედი და პარნევიკი.
  
  ბოლოს დალი და დრეიკი უფსკრულის კლდოვან კიდეებზე გადაათრიეს. დრეიკს სურდა დევნა, მაგრამ მისმა სხეულმა რეაგირება არ მოახდინა. ეს იყო ყველაფერი, რაც მას შეეძლო იქ დაწოლა, აძლევდა ტრამვას მასში გაჟღენთილი, ტკივილის გადამისამართება მისი ტვინის იზოლირებულ ნაწილზე.
  
  და როცა იქ იწვა, ვერტმფრენის ხმა დაბრუნდა. მხოლოდ ამჯერად ეს იყო Dahl's Chopper. და ეს იყო მათი გადარჩენისა და დევნის საშუალებაც.
  
  დრეიკს მხოლოდ ტორსტენ დალის დატანჯულ თვალებში ჩახედვა შეეძლო. "ღმერთი ხარ, მეგობარო", და იმ ადგილის მნიშვნელობა, სადაც ისინი იმყოფებოდნენ, მას არ გაურბოდა. "ჭეშმარიტი ღმერთი".
  
  
  ორმოცი ერთი
  
  
  
  გერმანია
  
  
  ყოველთვის, როცა კენედი მური უკანალს მყარ სავარძელზე აბრუნებდა, ალისია მაილსის მახვილი თვალები იჭერდა მას. ინგლისელი ძუ იყო Uber-ის მეომარი, რომელსაც პოლიციელის ლოდინის მეექვსე გრძნობა ჰქონდა.
  
  ისლანდიიდან გერმანიაში სამსაათიანი ფრენის დროს ისინი მხოლოდ ერთხელ გაჩერდნენ. დასაწყისში, ვულკანის დატოვების შემდეგ, სულ რაღაც ათი წუთის შემდეგ, მათ კუბო აწიეს ჯალამბარზე და დაამაგრეს იგი და ყველა ჩასვეს გემზე.
  
  აბელ ფრეი მაშინვე უკანა განყოფილებისკენ წავიდა. მას მას შემდეგ აღარ უნახავს. ალბათ ქურდობისა და მრეწველობის ბორბლებს ზეთობს. ალისიამ პრაქტიკულად დააგდო კენედი, ბენ და პარნევიკი მათ სკამებზე, შემდეგ კი მეგობრის გვერდით დაჯდა, რომელიც მაილომ დააზარალა. გამხდარი ამერიკელი თითქოს სხეულის ყველა ნაწილს ეჭირა, მაგრამ ძირითადად ბურთებს ეჭირა, ფაქტი, რომელიც ალისიას მონაცვლეობით სახალისო და შემაშფოთებელი ჩანდა.
  
  ვერტმფრენში კიდევ სამი მცველი იმყოფებოდა, რომლებიც ტყვეებიდან ფრთხილად უყურებდნენ ალისიასა და მილოს შორის არსებულ უცნაურ კომუნიკაციას - მონაცვლეობით სევდიანი, შემდეგ აზრიანი, შემდეგ ბრაზით სავსე.
  
  კენედის წარმოდგენაც არ ჰქონდა, სად იყვნენ ისინი, როცა ვერტმფრენმა დაშვება დაიწყო. ბოლო ერთი საათის განმავლობაში მისი ფიქრები ტრიალებდა, დრეიკიდან და მათი თავგადასავლებიდან პარიზში, შვედეთში და ვულკანში, მის ყოფილ ცხოვრებამდე NYPD-ში და იქიდან, აუცილებლად, თომას კალებამდე.
  
  კელები სერიული მკვლელია, რომლის მოკვლაც თავისუფლდება. მისი მსხვერპლის მოგონებები მას თავს დაესხნენ. დანაშაულის ადგილი, რომელიც მან რამდენიმე დღით ადრე გაიარა - მისი დანაშაულის ადგილი - ისეთივე სუფთა იყო მის გონებაში, როგორც ახლად დაღვრილი სისხლი. მან გააცნობიერა, რომ მას შემდეგ არც ერთი ახალი ამბები არ უნახავს.
  
  იქნებ მათ მიიღეს იგი.
  
  Შენს ოცნებებში....
  
  არა. ჩემს ოცნებებში ისინი არასოდეს იჭერენ მას, არასდროს უახლოვდებიან მას. ის მკლავს და მტანჯავს და ჩემი დანაშაული მდევნის, როგორც ღმრთისმშობელი დემონი, სანამ არ დავთმობ ყველაფერს.
  
  შვეულმფრენი სწრაფად დაეშვა და ამოიყვანა ის ხედვიდან, რომლის წინაშეც ვერ ხედავდა. პირადი განყოფილება ვერტმფრენის უკანა მხარეს გაიხსნა და აბელ ფრეი გამოვიდა და ბრძანებები გასცა.
  
  "ალისია, მაილო, შენ ჩემთან იქნები. შემოიყვანეთ პატიმრები. მცველებო, თქვენ კუბოს ჩემს საგამოცდო ოთახში გააცილებთ. იქაურ მეურვეს აქვს მითითება დამიკავშირდეს როგორც კი ყველაფერი მზად იქნება სანახავად. და მე მინდა, რომ ეს იყოს სწრაფი, მეურვეებო, ასე რომ ნუ დააყოვნებთ. ოდინი შეიძლება ათასობით წელი ელოდა ფრეის, მაგრამ ფრეი არ ელოდება ოდინს".
  
  "მთელმა მსოფლიომ იცის, რა გააკეთე, ფრეი, შენ გიჟი ხარ", - თქვა კენედიმ. "მოდელო, ჯანდაბა. როგორ ფიქრობთ, რამდენ ხანს დარჩებით ციხიდან?"
  
  "ამერიკული თვითმმართველობის მნიშვნელობა," ფრეიმ ამოიოხრა. "და იდიოტიზმი გაიძულებს გჯეროდეს, რომ შეგიძლია ხმამაღლა ლაპარაკი, ჰმ? უმაღლესი გონება ყოველთვის იმარჯვებს. მართლა გგონია შენი მეგობრები გავიდნენ? ჩვენ იქ ხაფანგები დავყარეთ, სულელო ძუო. ისინი პოსეიდონს არ გადალახავენ."
  
  კენედიმ პირი გააღო პროტესტის ნიშნად, მაგრამ დაინახა, რომ ბენმა თავი დახარა და მოულოდნელად დახურა პირი. Დატოვე. ჯერ გადარჩი, მოგვიანებით იბრძოლე. მან გონებრივად ციტირებდა ვან ბონტუს: "მირჩევნია მქონდეს არასრულფასოვნების კომპლექსი და სასიამოვნოდ გაკვირვებული ვიყო, ვიდრე უპირატესობის კომპლექსი მქონდეს და უხეშად გამოვფხიზლდე.
  
  ფრეის არ შეეძლო სცოდნოდა, რომ მათი ვერტმფრენი უფრო მაღალ სიმაღლეზე იმალებოდა. და სიამაყე დაარწმუნა, რომ მისი ინტელექტი მათზე მაღლა დგას.
  
  დაე, ასე იფიქროს. სიურპრიზი კიდევ უფრო ტკბილი იქნებოდა.
  
  
  * * *
  
  
  ვერტმფრენი რხევით დაეშვა. ფრეი წინ გადადგა და პირველი გადმოხტა, ადგილზე მყოფ ხალხს ბრძანებებს უყვიროდა. ალისია ფეხზე წამოდგა და საჩვენებელი თითით ანიშნა. "პირველ რიგში თქვენ სამი. თავები დაბლა. განაგრძეთ მოძრაობა, სანამ სხვაგვარად არ ვიტყვი. "
  
  კენედი გადახტა ვერტმფრენიდან ბენის უკან, დაღლილობისგან ყველა კუნთი ატკინა. ირგვლივ რომ მიმოიხედა, საოცარმა სანახაობამ წამიერად დაავიწყა დაღლილობა, ფაქტობრივად, სუნთქვა შეეკრა.
  
  ერთი შეხედა და მან იცოდა, რომ ეს იყო ფრეის ციხე გერმანიაში; უკანონობის დიზაინერული ბუნაგი, სადაც გართობა არასოდეს ჩერდება. მათი სადესანტო ადგილი უყურებდა მთავარ შესასვლელს, ორმაგი მუხის კარები, ჩასმული ოქროს საკინძებით, ფლანგებით იტალიური მარმარილოს სვეტებით, რომლებიც დიდ ფოიეში გადიოდა. კენედის თვალწინ ორი ძვირადღირებული მანქანა, ლამბორჯინი და მაზერატი დაიძრა, საიდანაც ოცდაათ წლამდე ოთხი აღფრთოვანებული ყმაწვილი შემოვიდა და საფეხურებით ავიდა ციხესიმაგრისკენ. კარს მიღმა საცეკვაო მუსიკის მძიმე რიტმები ისმოდა.
  
  კარების ზემოთ იყო ქვით შემოსილი ფასადი, რომელსაც თავზე სამკუთხა კოშკები და ორი უფრო მაღალი კოშკი ჰქონდა ორივე ბოლოში, რაც უზარმაზარ სტრუქტურას ნეო-გოთური აღორძინების იერს ანიჭებდა. შთამბეჭდავი, ფიქრობდა კენედი და ცოტა აბსოლუტური. მან წარმოიდგინა, რომ ამ ადგილას წვეულებაზე მიწვევა მომავალი მოდელის ოცნება იქნებოდა.
  
  ასე რომ, აბელ ფრეიმ ისარგებლა მათი ოცნებებით.
  
  ის კარებისკენ მიიწვიეს, ალისია ყურადღებით აკვირდებოდა მათ, როცა ისინი ცვივდნენ სუპერმანქანებს და მარმარილოს კიბეებს აძვრებოდნენ. კარებიდან და ექო ვესტიბიულში. მარცხნივ, ღია, ტყავით დაფარული ჭიშკარი გადიოდა ღამის კლუბში, რომელიც სავსე იყო მხიარული მუსიკით, ფერადი განათებებით და ჯიხურებით, რომლებიც ტრიალებდნენ ბრბოზე, სადაც ყველას შეეძლო დაემტკიცებინა, რამდენად კარგად შეეძლოთ ცეკვა. კენედი მაშინვე გაჩერდა და დაიყვირა.
  
  "დახმარება!" ტიროდა და პირდაპირ მნახველებს უყურებდა. "Დაგვეხმარე!"
  
  რამდენიმე ადამიანმა ისარგებლა მომენტით და ნახევრად სავსე სათვალეები ჩამოწია და მიყურებდა. წამის შემდეგ სიცილი დაიწყეს. კლასიკურმა შვედმა ქერამ ასწია ბოთლი მისალმების ნიშნად, როცა შავკანიანმა იტალიელმა მამაკაცმა დაიწყო მისი ყურება. დანარჩენები თავიანთ დისკოთეკაში დაბრუნდნენ.
  
  კენედიმ დაიღრიალა, როცა ალისია თმაზე აიტაცა და მარმარილოს იატაკზე გადაათრია. ბენმა პროტესტის ნიშნად იყვირა, მაგრამ სილა კინაღამ დაარტყა. წვეულების სტუმრებს შორის კიდევ უფრო მეტი სიცილი იყო, რასაც რამდენიმე უხამსი კომენტარიც ახლდა თან. ალისია კენედი დიდ კიბეს ესროლა და ნეკნებში ძლიერად დაარტყა.
  
  "სულელი ქალი", - დაიღრიალა მან. "ვერ ხედავ, რომ შეყვარებულები არიან თავიანთ ბატონზე? მასზე ცუდს არასოდეს იფიქრებენ. Ახლა წადი."
  
  მან ზევით ანიშნა პატარა პისტოლეტით, რომელიც ხელში ეჭირა. კენედის სურდა ბრძოლა, მაგრამ თუ ვიმსჯელებთ იმაზე, რაც ახლახან მოხდა, მან გადაწყვიტა უბრალოდ გაუმკლავდეს მას. კიბეებზე აიყვანეს და მარცხნივ, ციხის მეორე ფრთაში. როგორც კი კიბეები დატოვეს და გრძელ, ავეჯეულ დერეფანში - ფრთებს შორის ხიდში შევიდნენ - საცეკვაო მუსიკა შეწყდა და ალბათ მხოლოდ ისინი იყვნენ იმ მომენტში ცოცხალი.
  
  ისინი დერეფანში გავიდნენ და შევიდა, რომელიც შესაძლოა ოდესღაც ფართო სამეჯლისო დარბაზში ყოფილიყო. მაგრამ ახლა ტერიტორია დაყოფილი იყო ნახევარ ათეულ ცალკეულ ოთახად - ოთახებად, კედლების ნაცვლად გისოსებით.
  
  უჯრედები.
  
  კენედი ბენ და პარნევიკთან ერთად ახლომდებარე საკანში შეიყვანეს. ხმამაღალი ზარის ხმა კარის დაკეტვის ნიშანი იყო. ალისიამ ხელი აიქნია. "შენ გითვალთვალებენ. ისიამოვნეთ."
  
  ყრუ სიჩუმეში, რომელიც მოჰყვა, კენედიმ თითები გრძელ შავ თმაზე გადაუსვა, შარვლის კოსტუმი მაქსიმალურად შეისწორა და ღრმად ჩაისუნთქა.
  
  -კარგი...-დაიწყო ლაპარაკი.
  
  "ჰეი ძუები!" აბელ ფრეი გამოჩნდა მათი კამერის წინ, რომელიც ჯოჯოხეთის ცეცხლის ღმერთივით იღიმებოდა. "კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება ჩემს წვეულების ციხესიმაგრეში. მე რატომღაც მეეჭვება, რომ თქვენც ისე ისიამოვნებთ, როგორც ჩემი, უჰ, უფრო მდიდარი სტუმრები."
  
  მან უარი თქვა შეთავაზებაზე, სანამ ისინი პასუხობდნენ. "არ აქვს მნიშვნელობა. თქვენ არ გჭირდებათ საუბარი. შენი სიტყვები ნაკლებად მაინტერესებს. ასე რომ, - ვითომ ფიქრობდა, - ვინ გვყავს... კარგი, დიახ, რა თქმა უნდა, ეს ბენ ბლეიკია. დარწმუნებული ვარ, უზომოდ ისიამოვნებთ".
  
  ბენი მივარდა ღვეზელს და რაც შეეძლო ძლიერად აწია. "სად არის ჩემი და, ნაბიჭვარი?"
  
  "ჰმ? ეშმაკურ ქერას გულისხმობ..." მან ფეხი ველურად გამოაგდო. "დანერგეთ დრაკონის ბრძოლის სტილი? დეტალები გინდა? კარგი, რადგან შენ ხარ, ბენ. პირველ ღამეს ჩემი მეჯვარე იქ გავგზავნე მისი ფეხსაცმლის ასაღებად, ხომ იცი, რომ ცოტა დაერბილებინა. მან მონიშნა იგი, დააზიანა რამდენიმე ნეკნი, მაგრამ მან მიიღო ის, რაც მე მინდოდა. "
  
  ფრეიმ მომენტი გამოიყენა და უცნაური აბრეშუმის ხალათის ჯიბიდან პულტი ამოიღო, რომელიც მას ეცვა. მან გადართო პორტატულ ტელევიზორზე, რაც კენედიმ არც კი შენიშნა. ეთერში გაჩნდა ფოტო - SKY News - საუბარი დიდი ბრიტანეთის მზარდ სახელმწიფო ვალზე.
  
  "მეორე ღამე?" ფრეი შეჩერდა. "მის ძმას ნამდვილად სურს იცოდეს?"
  
  ბენმა იყვირა, მუცლიდან ღრმად ამოვარდნილმა ხმამ. "ის კარგად არის? ის კარგად არის?"
  
  ფრეიმ ისევ დააჭირა დისტანციურ პულტს. ეკრანი სხვა, უფრო მარცვლოვან სურათზე გადავიდა. კენედი მიხვდა, რომ პატარა ოთახს უყურებდა საწოლზე მიბმული გოგონა.
  
  "Რას ფიქრობ?" ფრეიმ გაამხნევა. "ყოველ შემთხვევაში ის ცოცხალია. Ახლა."
  
  "კარინ!" ბენი ტელევიზორთან გაიქცა, მაგრამ შემდეგ გაჩერდა, მოულოდნელად გადალახა. ტირილმა მთელი სხეული აუკანკალდა.
  
  ფრეის გაეცინა. "Სხვა რა გინდა?" მან კვლავ მოაჩვენა ფიქრი და შემდეგ ისევ შეცვალა არხი, ამჯერად CNN-ზე. ახალ ამბებში მაშინვე გავრცელდა შეტყობინება ნიუ-იორკიდან სერიული მკვლელის - თომას კელების შესახებ.
  
  - ადრე დაგიწერე, - თქვა გახარებულმა გიჟმა კენედიმ. "ვიფიქრე, რომ შეიძლება გინდოდეს ყურება."
  
  უნებურად უსმენდა. გაიგო საშინელი ამბავი, რომ კალებმა განაგრძო სიარული ნიუ-იორკის ქუჩებში, განთავისუფლებული, მოჩვენება.
  
  - მე მჯერა, რომ შენ გაათავისუფლე ის, - თქვა ფრეიმ კენედის ზურგზე. "Ყოჩაღ. მტაცებელი დაბრუნდა იქ, სადაც ეკუთვნის, აღარ არის ცხოველი ქალაქის ზოოპარკის გალიაში.
  
  მოხსენებაში გადაირია საქმის საარქივო კადრები - სტანდარტული კადრები - მისი სახე, ბინძური პოლიციელის სახე, დაზარალებულთა სახეები. ყოველთვის მსხვერპლის სახეები.
  
  იგივე, რაც მას ყოველდღე კოშმარებში დასდევდა.
  
  "დავდებ, რომ თქვენ იცით მათი ყველა სახელი, არა?" ფრეის გაეცინა. "მათი ოჯახების მისამართები. გზა... ისინი დაიღუპნენ."
  
  "გაჩუმდი!" კენედიმ თავი ხელებში ჩარგო. შეაჩერე ეს! გთხოვთ!
  
  "და შენ," გაიგონა ფრეის ჩურჩული. - პროფესორ პარნევიკ, - ისე გადააფურთხა სიტყვები, თითქოს პირში დამპალი ხორცი ყოფილიყო. "ჩემთან სამუშაოდ უნდა დარჩენილიყავი".
  
  იყო გასროლა. კენედი შოკირებული ყვიროდა. მეორე წამში სხეულის ჩამონგრევა გაიგონა და, შემობრუნდა, დაინახა, რომ მოხუცი მიწაზე დაეცა, მკერდში ნახვრეტი გაუჩნდა, სისხლი გადმოვიდა და საკნის კედლებს ასხამდა.
  
  ყბა ჩამოვარდა, ურწმუნოებამ ტვინი გამორთო. მას მხოლოდ იმის ყურება შეეძლო, თუ როგორ მიუბრუნდა ფრეი მისკენ.
  
  "და შენ, კენედი მურ. შენი დრო მოდის. მალე ჩვენ გამოვიკვლევთ იმ სიღრმეებს, რომლებშიც შეგიძლიათ ჩასვლა. "
  
  ქუსლებზე შემოტრიალდა და ღიღინით წავიდა.
  
  
  ორმოცი ორი
  
  
  
  ლა ვერეინი, გერმანია
  
  
  აბელ ფრეიმ თავისთვის ჩაიცინა, როცა უსაფრთხოების განყოფილებისკენ ადიოდა. რამდენიმე საგამომგონებლო მომენტი და მან ეს იდიოტები მიწაში დაამარცხა. ორივე გატეხილია. და ბოლოს მოკლა ის მოხუცი იდიოტი პარნევიკ სტოუნი.
  
  საოცარი. ახლა კიდევ უფრო სასიამოვნო საქმიანობაზე.
  
  მან გააღო თავისი პირადი საცხოვრებლის კარი და დაინახა, რომ მილო და ალისია მის დივანზე გაწოლილიყვნენ, ისევე როგორც მან დატოვა. დიდი ამერიკელი ჯერ კიდევ იტანჯებოდა ტრავმით, ყოველ მოძრაობაზე გრიმასებდა, იმ შვედის, ტორსტენ დალის წყალობით.
  
  "რაიმე სიახლე მეზობელიდან?" მაშინვე ჰკითხა ფრეიმ. "ჰადსონმა დარეკა?"
  
  მეზობლად იყო ვიდეო თვალთვალის კონტროლის ცენტრი, რომელსაც ამჟამად აკონტროლებს ფრეის ერთ-ერთი ყველაზე რადიკალური მხარდამჭერი ტიმ ჰადსონი. ციხესიმაგრეში ცნობილი, როგორც "მეხსიერების მქონე ადამიანი" კომპიუტერების დიდი ცოდნისთვის, ჰადსონი იყო ფრეის ერთ-ერთი პირველი სტუდენტი, ადამიანი, რომელსაც სურდა ყოველგვარი სიგრძის გაკეთება თავისი ფანატიკოსი უფროსისთვის. ძირითადად ისინი მეთვალყურეობდნენ ოდინის საფლავის დამონტაჟების მიმდინარეობას, საჭესთან ჰადსონი, ისინებოდა და ოფლიანობდა და ნერვიულად ყლაპავდა იეგერს, თითქოს რძე ყოფილიყო. ფრეი მოუთმენლად ელოდა საფლავის დადგმას მის კანონიერ ადგილას და მან სრულად ემზადა თავისი პირველი ვიზიტისთვის. ასევე შემოწმდა მისი ტყვეები, კარინის საცხოვრებელი და მისი ახალი პატიმრების საკნები.
  
  და წვეულება, რა თქმა უნდა. ჰადსონმა შექმნა სისტემა, რომელიც აკონტროლებდა კლუბის ყველა სანტიმეტრს, იქნება ეს ინფრაწითელი თუ სტანდარტული მოედანი, და ფრეის ელიტარული სტუმრების ყოველი მოქმედება აღირიცხებოდა და ამოწმებდა მის წონას ბერკეტში.
  
  მან გააცნობიერა, რომ ძალაუფლება არ არის ცოდნა. ძალა იყო მყარი მტკიცებულება. თავშეკავებული ფოტო. მაღალი გარჩევადობის ვიდეო. დაჭერა შესაძლოა უკანონო ყოფილიყო, მაგრამ ეს არ დააზარალებს, თუ მსხვერპლი საკმარისად შეშინებული იქნებოდა.
  
  აბელ ფრეის ნებისმიერ დროს შეეძლო მოეწყო "პაემანის ღამე" ვარსკვლავთან ან როკ ჩიტთან ერთად. მას შეეძლო შეეძინა ნახატი ან ქანდაკება, დაეკავებინა პირველ რიგში ადგილები ყველაზე პოპულარულ შოუზე ყველაზე მომხიბვლელ ქალაქში და მიაღწიოს წარმატებას. მიუწვდომელს როცა უნდოდა.
  
  "ჯერჯერობით არაფერი. ჰადსონი ისევ დივანზე უნდა გასულიყო, - თქვა ალისიამ, თავი ხელებში ჩარგო და ფეხები დივნის კიდეზე ჩამოკიდა. ფრეიმ რომ შეხედა, მუხლები ოდნავ გაშალა.
  
  Რა თქმა უნდა. ბუნებრივია, ფრეიმ თავისთვის ამოიოხრა. უყურებდა როგორ ღრიალებდა მილო და ნეკნებზე ეჭირა. მან იგრძნო, რომ ელექტრო შოკმა აუჩქარა მისი გულისცემა, როდესაც სექსზე ფიქრი საშიშროებას ერევა. მან წარბი ასწია ალისიას მიმართულებით და მისცა მას უნივერსალური "ფულის" ნიშანი.
  
  ალისიამ ფეხები დაბლა. "მოდი, დაფიქრდი, მილო, რატომ არ წახვალ და ხელახლა შეამოწმებ. და მიიღეთ სრული ანგარიში იმ იდიოტი ჰადსონისგან, ჰმ? ბოსი, - თავი დაუქნია საჭმლის ვერცხლის ლანგარს. "რამე უჩვეულო?"
  
  ფრეიმ თეფშს შეისწავლა, მილომ კი, რომელსაც პოლიტიკოსივით არ აცნობიერებდა, რა ხდებოდა მის სისულელეზე, დამცინავი მზერა გაუგზავნა შეყვარებულს, შემდეგ კი დაიღრიალა და კოჭლობით გავიდა ოთახიდან.
  
  ფრეიმ თქვა: "ბისკოტი გემრიელად გამოიყურება".
  
  როგორც კი კარი შეაღო, ალისიამ ფრეის ბისკვიტის თეფში გაუწოდა და მის მაგიდაზე ავიდა. ოთხივეზე თავი მისკენ მიაბრუნა.
  
  "გსურთ გემრიელი ინგლისური ტრაკი ამ ბისკვიტთან ერთად?"
  
  ფრეიმ მაგიდის ქვეშ საიდუმლო ღილაკს დააჭირა. მაშინვე ყალბი ნახატი განზე გადაიდო, რამაც გამოავლინა ვიდეოეკრანების რიგი. მან თქვა: "ექვსი" და ერთ-ერთი ეკრანი გაცოცხლდა.
  
  ნამცხვრები დააგემოვნა, როცა უყურებდა, ალისიას მრგვალ დუნდულებს უკიდეგანოდ მოეფერა.
  
  "ჩემი ბრძოლის არენა", ამოისუნთქა მან. "უკვე მომზადებულია. დიახ?"
  
  ალისია მაცდურად იღრიალა. "დიახ".
  
  ფრეიმ ფეხებს შორის ჩაღრმავება დაიწყო. "მაშინ მე მაქვს დაახლოებით ათი წუთი. ამ დროისთვის მოგიწევთ ერთი ჩქარი დაკმაყოფილებით."
  
  "Ჩემი ცხოვრების ისტორია".
  
  ფრეიმ ყურადღება მიიპყრო მასზე, ყოველთვის აკვირდებოდა მილოს მხოლოდ ოცი ფუტის მოშორებით გაღებულ კარს მიღმა, მაგრამ მიუხედავად ამისა, და ალისია მაილსის გრძნობადი თანდასწრებით, ის მაინც ვერ აშორებდა თვალს მისი ერთ-ერთი ახლადშექმნილი მდიდრული საკნიდან. შეძენილი ტყვეები..
  
  სერიული მკვლელი - თომას კალები.
  
  საბოლოო დაპირისპირება გარდაუვალი იყო.
  
  
  
  ნაწილი 3
  ბრძოლის ველი...
  
  
  ორმოცდასამი
  
  
  
  ლა ვერეინი, გერმანია
  
  
  კენედი ბარებისკენ გაიქცა, როცა აბელ ფრეი და მისი დაცვა საკნის გარეთ გამოჩნდნენ. მან უყვირა მათ, რომ ამოეღოთ პროფესორის ცხედარი ან გაეთავისუფლებინათ, შემდეგ კი შიშის ტალღა იგრძნო, როცა სწორედ ამას გააკეთეს.
  
  საკნის შესასვლელთან გაჩერდა, არ იცოდა რა გაეკეთებინა. ერთ-ერთმა მცველმა პისტოლეტით ანიშნა. ისინი უფრო ღრმად შევიდნენ ციხის კომპლექსში, კიდევ რამდენიმე საკანში, ყველა დაუკავებელი. მაგრამ ამ ყველაფრის მასშტაბები მას ძვლებამდე გაცივდა. მას აინტერესებდა, რა გარყვნილი ურჯულოების უნარი შესწევდა ამ ბიჭს.
  
  სწორედ მაშინ მიხვდა, რომ ის შეიძლებოდა კალებზე უარესი ყოფილიყო. ყველა მათგანზე უარესი. იგი იმედოვნებდა, რომ დრეიკი, დალი და გამაძლიერებელი არმია გზაში იყვნენ, მაგრამ მას მოუწია ამ დილემის წინაშე დაძლევა, რადგან სჯეროდა, რომ ისინი მარტო იყვნენ. როგორ იმედოვნებდა, რომ ბენს დაიცავდა ისე, როგორც ამას დრეიკი აკეთებდა? ახალგაზრდა მამაკაცი მის გვერდით მიდიოდა. პარნევიკის გარდაცვალების შემდეგ ბევრი არ უთქვამს. სინამდვილეში, კენედიმ გაიფიქრა, რომ ბიჭმა მხოლოდ რამდენიმე სიტყვა თქვა მას შემდეგ, რაც ისინი საფლავში დაიჭირეს.
  
  დაინახა თუ არა, რომ კარინის გადარჩენის შანსი გაქრა? მან იცოდა, რომ მისი საკანი ჯერ კიდევ მის ჯიბეში იყო, ვიბრაციაზე დაყენებული და ასევე, რომ მას მშობლებისგან ათი ზარი ჰქონდა მიღებული, რომლებზეც არ უპასუხა.
  
  "ჩვენ სწორ ადგილას ვართ", - ჩაიჩურჩულა კენედიმ ტუჩის კუთხით. "შენი გონება შენთვის შეინახე."
  
  "გაჩუმდი, ამერიკელო!" ფრეიმ ბოლო სიტყვა ისე გადმოაფურთხა, თითქოს წყევლა ყოფილიყო. მისთვის, როგორც მას ეჩვენებოდა, დიდი ალბათობით ასეც იყო. "შენ უნდა იდარდო საკუთარ ბედზე."
  
  კენედიმ სწრაფად გადახედა უკან. "რას უნდა ნიშნავდეს ეს? მაიძულებ შენს მიერ შექმნილ ერთ-ერთ პატარა კაბას? მან მიბაძა ჭრისა და ნაკერის გაკეთებას.
  
  გერმანელმა წარბი ასწია. "საყვარელი. ვნახოთ, რამდენ ხანს დარჩებით მხიარული".
  
  საკნის კომპლექსის მიღმა ისინი სახლის სხვა, გაცილებით ბნელ ნაწილში შევიდნენ. ახლა ისინი მკვეთრი კუთხით მიდიოდნენ ქვემოთ, მის ირგვლივ მდებარე ოთახები და დერეფნები ავარიულ მდგომარეობაში იყო. თუმცა, ფრეის გაცნობა, ეს ყველაფერი წითელი ქაშაყი იყო, რათა დაბნეულიყო სისხლიანი ძაღლები.
  
  ბოლო დერეფანში გაიარეს, რომელიც ხის თაღოვანი კარისკენ გადიოდა დიდი მეტალის საკინძებით. ერთ-ერთმა მცველმა უკაბელო ციფრულ კლავიატურაზე რვანიშნა ნომერი აკრიფა და მძიმე კარებმა ღრიალი დაიწყო.
  
  მყისვე მან დაინახა მკერდზე მაღალი ლითონის მოაჯირები, რომლებიც გარშემორტყმული იყო ახალ ოთახს. ოცდაათამდე თუ ორმოცამდე ადამიანი იდგა მის ირგვლივ სასმელებით ხელში და იცინოდნენ. ფლეიბოიები და ნარკომანიები, მაღალი კლასის მეძავები და ქალები, ჰონორარი და Fortune 500-ის თავმჯდომარეები. ქვრივები უზარმაზარი მემკვიდრეობით, ნავთობით მდიდარი შეიხები და მილიონერების ქალიშვილები.
  
  ყველა იდგა ბარიერის ირგვლივ, ბოლინგერსა და რომანი კონტის წრუპავდა, კბენდნენ დელიკატესებს და ასხივებდნენ თავიანთ კულტურასა და კლასს.
  
  როდესაც კენედი შემოვიდა, ყველა გაჩერდა და ერთი წუთით შეხედეს მას. მისი გამაცივებელი აზრი მისი დაფასება იყო.ჩურჩულით დარბოდნენ მტვრიან კედლებს და ყურებს აცეცებდნენ.
  
  ეს ის არის? Პოლიციის ოფიცერი?
  
  ის აპირებს მის განადგურებას, ოჰ, მაქსიმუმ ოთხ წუთში.
  
  ავიღებ. კიდევ ათს გაზრდი, პიერ. რის თქმას აპირებ?
  
  შვიდი. დავდებ, რომ ის უფრო ძლიერია ვიდრე ჩანს. და, კარგი, ის ცოტათი გაბრაზდება, არ გგონია?
  
  რა ჯანდაბაზე საუბრობდნენ?
  
  კენედიმ უკანალზე უხეში დარტყმა იგრძნო და ოთახში შევარდა. კრებამ გაიცინა. ფრეი სწრაფად გაიქცა მის უკან.
  
  "ხალხო!" Მან გაიცინა. "ჩემო მეგობრებო, ეს მშვენიერი შეთავაზებაა, არ ფიქრობთ? და ის გვაჩუქებს ერთ მშვენიერ ღამეს!"
  
  კენედიმ უნებურად შეშინებულმა მიმოიხედა გარშემო. რა ჯანდაბაზე საუბრობდნენ? გაიხსენა კაპიტან ლიპკინდის საყვარელი გამონათქვამი. განაგრძეთ თამაში. იგი ცდილობდა ფოკუსირებას, მაგრამ შოკი და სიურეალისტური გარემო მის გაგიჟებას ემუქრებოდა.
  
  "მე არ ვითამაშებ შენს წინაშე", - ჩაიჩურჩულა მან ფრეის ზურგზე. "რანაირად მოელით."
  
  ფრეი მისკენ მიბრუნდა და მისი გაგების ღიმილი გამაოგნებელი იყო. "Ეს არ არის? რაღაც ღირებულისთვის?მგონი გადაჭარბებულად აფასებ საკუთარ თავს და შენს მსგავსს. მაგრამ ნორმალურია. თქვენ შეიძლება სხვაგვარად იფიქროთ, მაგრამ მე ვფიქრობ, რომ იფიქრებთ, ძვირფასო კენედი. მე ნამდვილად ვფიქრობ, რომ შეგიძლია. მოდი." მან ანიშნა მისკენ.
  
  კენედი ბეჭდის მოაჯირისკენ გაემართა. დაახლოებით თორმეტი ფუტის ქვემოთ იყო წრიული ორმო, არათანაბრად გათხრილი მიწაში, მისი იატაკი ქვებით იყო მოფენილი, ხოლო კედლები დაფარული იყო ჭუჭყითა და ქვით.
  
  მოძველებული გლადიატორული არენა. ბრძოლის ორმო.
  
  მის გვერდით ლითონის კიბეები გამოათრიეს და მოაჯირის გასწვრივ ორმოში ასწიეს. ფრეიმ მიუთითა, რომ უნდა წასულიყო.
  
  "არავითარ შემთხვევაში," ჩურჩულებდა კენედი. სამი იარაღი მისა და ბენისკენ იყო მიმართული.
  
  ფრეიმ მხრები აიჩეჩა. "მე შენ მჭირდები, მაგრამ სერიოზულად არ მჭირდება ბიჭი. შეგვიძლია დავიწყოთ ტყვიით მუხლში, შემდეგ იდაყვში. იმუშავე და ნახე, რამდენი ხანი დაგჭირდება ჩემი თხოვნის შესასრულებლად". მისმა ჯოჯოხეთურმა ღიმილმა დაარწმუნა, რომ სიამოვნებით დაემტკიცებინა მისი სიტყვები.
  
  კბილებში გამოსცრა, წამით აიღო შარვლის კოსტუმი. მდიდარი ბრბო მას ინტერესით უყურებდა, როგორც ცხოველი გალიაში. ჭიქები ცარიელი იყო და მადა შეჭამეს. მიმტანები და მიმტანები ფრიალებდნენ მათ შორის, მათთვის უხილავი, სავსე და გამაგრილებელი.
  
  "რა არის ხვრელი?" ის დროზე ვაჭრობდა, გამოსავალს ვერ ხედავდა და ცდილობდა დრეიკს ყოველი ძვირფასი დამატებითი წამი მიეცა.
  
  "ეს ჩემი ბრძოლის არენაა", - თქვა ფრეიმ კეთილგანწყობილი. "დიდებულ მეხსიერებაში ცხოვრობ ან სამარცხვინოდ კვდები. არჩევანი, ჩემო ძვირფასო კენედი, შენს ხელშია. "
  
  დარჩით ეკლიანი.
  
  ერთ-ერთმა მცველმა მას თოფის მჭიდი დაუქნია. როგორღაც მოახერხა ბენზე დადებითი მზერა და კიბეებს დასწვდა.
  
  -მოიცადე,-გაბრაზებულმა თვალები აუციმციმდა ფრეის. "გაიხსენი მისი ფეხსაცმელი. ეს კიდევ უფრო გააძლიერებს მის სისხლის ლტოლვას".
  
  კენედი იქ იდგა, დამცირებული, გაბრაზებული და ცოტათი დაბნეული, როცა ერთ-ერთმა დაცვამ მის წინ დაიჩოქა და ფეხსაცმელი გაიხადა. კიბეებზე ავიდა, გრძნობდა არარეალურად და შორს, თითქოს ეს უცნაური შეხვედრა სხვა კენედისთან ყოფილიყო მსოფლიოს შორეულ კუთხეში. მას აინტერესებდა, ვინ იყო სინამდვილეში ეს ის, რომელსაც ყველა მუდმივად მიუთითებდა.
  
  კარგად არ ჟღერდა. ჟღერდა, რომ მას სიცოცხლისთვის ბრძოლა მოუწევდა.
  
  კიბეებზე რომ დაეშვა, ბრბოდან სასტვენი გაისმა და ჰაერი სისხლის ლტოლვის ძლიერმა ტალღამ აავსო.
  
  ყვიროდნენ ყოველგვარ უხამსობას. დადებული იყო ფსონები, ზოგი იმაზე, რომ ის ერთ წუთზე ნაკლებ დროში მოკვდებოდა, ზოგიც - 30 წამზე ნაკლებ დროში დაკარგავდა ტანგს. ერთმა-ორმაც კი შესთავაზა მხარდაჭერა. მაგრამ უფრო მეტად რისკავდა, რომ ის გაანადგურებდა მის სხეულს მისი დაფქვის შემდეგ.
  
  ყველაზე მდიდარი მდიდრებიდან, ყველაზე ძლიერი ნაძირალა დედამიწაზე. თუ ეს იყო ის, რაც მოგცა სიმდიდრე და ძალაუფლება, მაშინ სამყარო ნამდვილად განადგურდა.
  
  ძალიან სწრაფად მისი შიშველი ფეხები მყარ მიწას შეეხო. ჩამოხტა, სიცივისა და დაუცველობის გრძნობით და ირგვლივ მიმოიხედა. მის მოპირდაპირედ კედელში ხვრელი იყო გაჭრილი. ამჟამად იგი დახურული იყო სქელი ღეროების ნაკრებით.
  
  ამ გისოსების მეორე მხარეს გამომწყვდეული ფიგურა უცებ წინ წამოიწია და გაბრაზების სისხლნარევი კივილით დაეჯახა მათ. მან ისინი ისე ძლიერად შეარხია, რომ აბრუნდნენ, მისი სახე ოდნავ უფრო მეტად დამახინჯებული ღრიალისა იყო.
  
  მაგრამ ამის მიუხედავად, და მიუხედავად მისი უცნაური გარემოცვასა, კენედიმ ის უფრო სწრაფად იცნო, ვიდრე მისი სახელის გახსენება იყო საჭირო.
  
  თომას კელები, სერიული მკვლელი. აქ, გერმანიაში, მასთან ერთად. ბრძოლის ასპარეზზე ორი სასიკვდილო მტერი შევიდა.
  
  აბელ ფრეის გეგმა, რომელიც ჯერ კიდევ ნიუ-იორკში იქნა შემუშავებული, პრაქტიკაში ხდება.
  
  კენედის გული აუჩქარდა და სიძულვილის წმინდა ნაკადმა ფეხის თითებიდან ტვინამდე და ისევ უკან გაისროლა.
  
  "ნაბიჭო!" ის ტიროდა, სიბრაზისგან ადუღებული. "შენ აბსოლუტური ნაძირალა ხარ!"
  
  შემდეგ გისოსები აწია და კელები მისკენ წამოხტა.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი ვერტმფრენიდან გადმოვიდა, სანამ ის მიწაზე დაეჯახა, ჯერ კიდევ ერთი ნაბიჯით უკან ტორსტენ დალზე, და გაიქცა დაკავებული სასტუმროსკენ, რომელიც საერთაშორისო ძალების გაერთიანებულმა კოალიციამ დაიპყრო. არმია, რა თქმა უნდა, შერეულია, მაგრამ მტკიცე და საბრძოლო მზადყოფნაში.
  
  ისინი ლა ვერენიდან ჩრდილოეთით 1,2 მილში იყვნენ.
  
  არმიის და სამოქალაქო მანქანები გამოფენილი იყო გარეთ, ძრავები მზად იყვნენ.
  
  ფოიე სავსე იყო აქტიურობით: კომანდოსი და სპეცრაზმი, დაზვერვის აგენტები და ჯარისკაცები იკრიბებოდნენ, აწესრიგებდნენ და ემზადებიან.
  
  დალმა თავისი ყოფნა გამოაცხადა სასტუმროს მისაღებში გადახტომით და ისე ხმამაღლა ყვირილით, ყველა შემობრუნდა. საპატიო სიჩუმე ჩამოვარდა.
  
  მათ უკვე იცნობდნენ მას, დრეიკს და სხვებს და კარგად იცოდნენ, რას მიაღწიეს ისლანდიაში. სასტუმროსა და ვერტმფრენს შორის გადაცემული ვიდეო ლინკით ყველა აქ მყოფი იყო ინფორმირებული.
  
  "Მზად ვართ?" დალმა იყვირა. "ამ ნაბიჭვრის განადგურება?"
  
  "ტექნიკა მზად არის", - შესძახა მეთაურმა. ყველა მათგანმა დალს პასუხისმგებლობა დააკისრა ოპერაციაზე. "სნაიპერები ადგილზე არიან. ჩვენ იმდენად ცხელა ვართ, რომ შევძლებთ ამ ვულკანის გადატვირთვას, სერ!"
  
  დალმა თავი დაუქნია. "მაშინ რას ველოდებით?"
  
  ხმაურის დონემ ასი ნაბიჯით აიწია. კარებიდან ჯარები გამოვიდნენ, ერთმანეთს ზურგზე ურტყამდნენ და ბრძოლის შემდეგ ლუდზე შეხვედრა მოაწყვეს, რათა ბრაზი შეენარჩუნებინათ. ძრავებმა ღრიალი დაიწყეს, როცა აწყობილი მანქანები მოშორდნენ.
  
  დრეიკი დალს შეუერთდა მესამე მოძრავი მანქანით, სამხედრო ჰამვის. ბრიფინგების ბოლო რამდენიმე საათის განმავლობაში მან იცოდა, რომ მათ ჰყავდათ დაახლოებით 500 კაცი, რაც საკმარისი იყო ფრეის 200-კაციანი არმიის ჩაძირვისთვის, მაგრამ გერმანელი უფრო მაღალ პოზიციაზე იყო და მოსალოდნელი იყო ბევრი ხრიკი.
  
  მაგრამ ერთადერთი, რაც არ ჰქონდა, გაკვირვების ელემენტი იყო.
  
  დრეიკი წინა სავარძელზე ხტუნაობდა, თოფი ეჭირა, მისი ფიქრები ბენსა და კენედიზე იყო ორიენტირებული. ჰეიდენი მათ უკან სავარძელში იჯდა, ომისთვის აღჭურვილი. უელსი სასტუმროში დატოვა მუცლის სერიოზული ჭრილობით.
  
  კოლონამ მკვეთრი მოსახვევი შემოუარა, შემდეგ კი ლა ვერეინი მოვიდა, ნაძვის ხევით განათებული სიბნელესთან, რომელიც გარშემორტყმული იყო და მთის შავი კლდის წინ, რომელიც მასზე ამაღლდა. მისი კარიბჭე ფართოდ იყო ღია, რაც აჩვენებდა იმ კაცის თავხედურ თავხედობას, რომლის დასამხობაც მოვიდა.
  
  დალმა მიკროფონი ჩართო. "Ბოლო ზარი. ჩვენ ვიწყებთ ცხელ. სისწრაფე აქ სიცოცხლეს გადაარჩენს, ხალხო. თქვენ იცით სამიზნეები და იცით ჩვენი საუკეთესო გამოცნობა, თუ სად იქნება ოდინის კუბო. ამ ღორს გავუმკლავდეთ, ჯარისკაცებო".
  
  ბმული იდგა თავაზიანი ინტელექტუალური ჯენტლმენისთვის. ძალიან ბევრი ირონია. დრეიკს ხელები თეთრად ეჭირა, როცა ჩაქუჩმა ფრეის ლოჟას ძლივს სცემდა ორივე მხარეს. გერმანელმა მცველებმა განგაშის ატეხვა დაიწყეს თავიანთი მაღალი კოშკებიდან.
  
  გაისმა პირველი სროლები, რომლებიც ტყვიის მანქანებს გადახტა. როდესაც კოლონა მოულოდნელად გაჩერდა, დრეიკმა კარი გააღო და გავიდა. მათ არ გამოიყენეს საჰაერო მხარდაჭერა, რადგან ფრეის შეიძლება ჰქონდეს RGPS. მათ იმავე მიზეზით სჭირდებოდათ მანქანებიდან სწრაფად გაქცევა.
  
  შედით და აქციეთ PIGS-ის ქვეყანა ბეკონის ქარხანად.
  
  დრეიკი გაიქცა სქელი ბუჩქისკენ, რომელიც გაიზარდა პირველი სართულის ფანჯრის ქვეშ. მათ მიერ ოცდაათი წუთის წინ გაგზავნილ სას-ის გუნდს უკვე უნდა მოეკვეთა ღამის კლუბი და მისი "სამოქალაქო" სტუმრები. ტყვიები ციხის ფანჯრებიდან გავარდა, კარის კედლებს შხაპს აყრიდნენ, როცა მანქანები შემოდიოდა. კოალიციურმა ძალებმა შურისძიებით უპასუხეს, შუშა ჩაამსხვრიეს, ხორცსა და ძვალს დაეჯახა და ქვის ფასადი ბალახად აქცია. იყო ყვირილი, ყვირილი და გამაგრების მოწოდებები.
  
  ციხის შიგნით ქაოსი სუფევდა. RPG აფეთქება მოვიდა ზედა სართულის ფანჯრიდან, შეეჯახა ფრეის ლოჟას და გაანადგურა კედლის ნაწილი. ნამსხვრევები ჩამოვარდა შემოჭრილ ჯარისკაცებზე. ტყვიამფრქვევის ცეცხლი დაბრუნდა და ერთი გერმანელი დაქირავებული მებრძოლი ბოლო სართულიდან დაეცა, ყვირილით და ძირს დაეცა, სანამ მიწას საშინელი ბზარი არ დაეჯახა.
  
  დალმა და კიდევ ერთმა ჯარისკაცმა ცეცხლი გახსნეს წინა კარებზე. მათმა ტყვიებმა თუ რიკოშეტებმა ორი ადამიანი იმსხვერპლა. დალი წინ გაიქცა. ჰეიდენი მის უკან სადღაც ჩხუბში იყო.
  
  "ჩვენ უნდა შევიდეთ ამ ჯოჯოხეთის ორმოში! ახლა!"
  
  ღამით ახალი აფეთქებები მოხდა. მეორე RPG-მ დრეიკის ჰამერის აღმოსავლეთით რამდენიმე ფუტის მდებარე მასიურ კრატერში გაჭრა. ცაში ჭუჭყისა და ქვების წვიმა ჩამოვარდა
  
  დრეიკი დარბოდა, ჩახრილი, დარჩა ტყვიების ჯვარედინი ნიმუშის ქვეშ, რომელიც ჰაერს ხვრეოდა მის თავზე.
  
  ომი მართლაც დაიწყო.
  
  
  * * *
  
  
  ბრბომ აჩვენა სისხლის ლტოლვა კენედისა და კელების შეხებამდეც კი. კენედი ფრთხილად შემოხაზა, თითები ჭუჭყს ეჭირა, ფეხები კლდესა და მიწას ამოწმებდა, არარეგულარულად მოძრაობდა ისე, რომ პროგნოზირებადი არ ყოფილიყო. მისი გონება ცდილობდა ამ ყველაფრის გაგებას, მაგრამ მან უკვე შეამჩნია ოპონენტის სისუსტე, მისი თვალების ფიგურა, რომელსაც მისი უფორმო შარვალი კონსერვატიულად ფარავდა.
  
  ასე რომ, ეს იყო მკვლელის მოკვლის ერთ-ერთი გზა. მან ყურადღება გაამახვილა სხვის პოვნაზე.
  
  კელებმა პირველი ნაბიჯი გადადგა. ნერწყვი გაეცალა მის ტუჩებს, როდესაც ის მისკენ მიტრიალდა, ხელები უცემდა. კენედი შეებრძოლა მას და განზე გადგა. ბრბო სისხლისთვის იყო გამოსული. ვიღაცამ მიწაზე წითელი ღვინო დაასხა, სიმბოლური ჟესტი იმ სისხლისა, რომლის დაღვრაც სურდათ. მან გაიგო ფრეი, ავადმყოფი ნაბიჭვარი, როგორ უბიძგებდა კელებს, უგულო ფსიქოპათს ამის გაკეთება.
  
  ახლა კელები ისევ აფრინდა. კენედიმ იპოვა იგი კედელზე მიყრდნობილი. მან დაკარგა კონცენტრაცია, გულშემატკივართაგან გაფანტული.
  
  შემდეგ კელები ზევით იყო, შიშველი ხელები კისერზე შემოეხვია - ოფლიანი, ამაზრზენი... შიშველი ხელები. მკვლელის მკლავები...
  
  სისასტიკე და სიკვდილი...
  
  ...მისი გაფუჭებული სიბინძურე მთელ კანზე ასველებდა. გამაფრთხილებელი ზარები დარეკეს მის თავში. უნდა შეწყვიტო ასეთი ფიქრი! უნდა ფოკუსირება და ბრძოლა! შეებრძოლე ნამდვილ მებრძოლს და არა შენს მიერ შექმნილ ლეგენდას.
  
  მოუთმენელმა ბრბომ ისევ იკივლა. ისინი ბოთლებსა და ჭიქებს ურტყამდნენ ღობეს, ღრიალებდნენ, როგორც მხეცები, რომლებიც მოკვლას აპირებდნენ.
  
  და კელები, ასე ახლოს ყველაფერი რაც მოხდა. მისი კონცენტრაციის ცენტრი დახვრიტეს, ჯოჯოხეთში ააფეთქეს. ურჩხულმა მუშტი დაარტყა გვერდში და ამავე დროს თავი მკერდზე მიაჭირა. მისი ბინძური, ოფლიანი შიშველი მკერდი. მერე ისევ დაარტყა. ტკივილმა აფეთქდა მკერდში. იგი შეძრწუნდა. ზემოდან დაღვრილი წითელი ღვინო დაასხა.
  
  - ესე იგი, - დასცინოდა კელები მას. "ჩადი იქ, სადაც შენ გეკუთვნის."
  
  ბრბო იღრიალა. კელებმა საზიზღარი ხელები გრძელ თმაზე მოიწმინდა და წყნარი, მომაკვდინებელი ბოროტებით ჩაიცინა.
  
  - შენს გვამს გავგიჟდები, რძალო.
  
  კენედი მუხლებზე დაეცა და ცოტა ხნით გადაურჩა კელებს ხელიდან. იგი ცდილობდა მის აცილებას, მაგრამ მას შარვალზე მტკიცე ხელი ეჭირა. თავისკენ მიიზიდა, მკვდარი თავით ველურივით იღიმებოდა. მას არჩევანი არ ჰქონდა. მან გაიხადა შარვალი, მისი უფორმო, ფიგურულ შარვალში ჩახუტებული შარვალი და ფეხებიდან ჩამოცურვა დაუშვა. მან ისარგებლა მისი მომენტალური სიურპრიზით და უკანალზე გაცურდა. ქვებმა კანზე დაკაწრა. ბრბო ყვიროდა. კელები წინ გაიქცა, ხელი საცვლების წელში ჩააჭდო, მაგრამ მან გააფთრებით დაარტყა სახეში, საცვლები უკუღმა უკანკალებდა, ისევე როგორც მისი ცხვირი, სისხლიანი და გატეხილი, გვერდზე ჩამოეკიდა. ერთი წამით იქ იჯდა, უყურებდა თავის მოწინააღმდეგეს და ვერ აშორებდა თვალს მის სისხლიან, ხორცისმჭამელ თვალებს.
  
  
  * * *
  
  
  დრეიკი უცნაური კარიბჭით შემოვიდა მასიური ფოიეში. SAS-მა გაატარა ღამის კლუბის ტერიტორია და დაფარა წინა კიბეები. დანარჩენი ციხე არ იქნება ისეთი მეგობრული.
  
  დალმა მკერდის ჯიბეში ჩაიკრა. "პროექტებზე ნაჩვენებია სათავსო ჩვენს მარჯვნივ და შორეულ აღმოსავლეთში. ახლა არაფერში ეჭვი არ შეგეპაროს, დრეიკ. ჰეიდენი. ჩვენ შევთანხმდით, რომ ეს იყო ყველაზე ლოგიკური ადგილი ფრეისთვის, ჩვენი მეგობრებისთვის და საფლავისთვის".
  
  - არც კი მიოცნებია ამაზე, - მტკიცედ თქვა ჰეიდენმა.
  
  ადამიანთა ჯგუფთან ერთად, რომლებიც მის შემდეგ ცოცავდნენ, დრეიკი დალს გაჰყვა კარიდან აღმოსავლეთ ფრთისკენ. როგორც კი კარი გაიღო, ჰაერში კიდევ უფრო მეტმა ტყვიამ გაიჭრა. Drake შემოვიდა და გაიზარდა, გასროლა.
  
  და უცებ მათ შორის ფრეის ხალხიც იყო!
  
  დანები გაბრწყინდა. ნასროლი პისტოლეტები. ჯარისკაცები მარცხნიდან და მარჯვნიდან ჩამოდიოდნენ. დრეიკმა პისტოლეტის მჭიდი დააჭირა ფრეის ერთ-ერთი მცველის ტაძარს, შემდეგ იარაღი მიიყვანა საცეცხლე პოზიციაში ზუსტად იმისთვის, რომ თავდამსხმელს სახეში ტყვია დაედო. დაცვა მას მარცხნიდან დაესხა თავს. დრეიკმა თავი აარიდა შეტევას და ბიჭს სახეში იდაყვი მიადო. უგონო მდგომარეობაში მყოფ კაცზე დაიხარა, დანა აიღო და მეორეს თავში ჩასვა, რომელიც დელტა კომანდოს ყელის გამოჭრას აპირებდა.
  
  ყურთან პისტოლეტის გასროლა გაისმა; SGG-ის საყვარელი იარაღი. ჰეიდენმა გამოიყენა გლოკი და სამხედრო დანა. მრავალეროვნული ძალა მრავალეროვნული ინციდენტისთვის, ფიქრობდა დრეიკი. უფრო მეტი გასროლა ისმოდა ოთახის ბოლოში. მოიყვანეთ იტალიელები.
  
  დრეიკი მტრის გვერდითი ზემოქმედების ქვეშ შემოვიდა. მთელი სხეული, ფეხები წინ გადაატრიალა, ბიჭი ფეხზე დააგდო. როდესაც მამაკაცი მძიმედ დაეშვა ხერხემალზე, დრეიკმა თავი მოიკლა.
  
  SAS-ის ყოფილი ოფიცერი ფეხზე წამოდგა და დალი ათიოდე ნაბიჯით წინ შენიშნა. მათი მტრები სულ უფრო და უფრო მცირდებოდა - ალბათ მხოლოდ რამდენიმე ათეული მოწამე დარჩა, გაგზავნილი დამპყრობლების დასამხობად. ნამდვილი ჯარი სხვაგან იქნებოდა.
  
  "ცუდი არ არის გახურებისთვის", - გაიცინა შვედმა, პირის ღრუში სისხლიანი. "და ახლა წინ!"
  
  მათ გაიარეს სხვა კარი, გაასუფთავეს ოთახი ბომბებისგან, შემდეგ კიდევ ერთი ოთახი, სადაც სნაიპერებმა ჩამოაგდეს ექვსი კარგი ბიჭი, სანამ ისინი აღმოიფხვრა. ბოლოს ისინი აღმოჩნდნენ მაღალი ქვის კედლის წინ, ხვრელებით, რომლითაც ტყვიამფრქვევები ისროდნენ. ქვის კედლის ცენტრში იყო კიდევ უფრო შთამბეჭდავი ფოლადის კარი, რომელიც მოგვაგონებდა ბანკის სარდაფს.
  
  - ესე იგი, - თქვა დალმა და უკან გადაიხარა. ფრეის სადამკვირვებლო ოთახი.
  
  "მკაცრ ნაძირალას ჰგავს", - თქვა დრეიკმა, მის გვერდით დაიფარა და ხელი ასწია, როცა ათობით ჯარისკაცი მირბოდა მისკენ. მან ირგვლივ მიმოიხედა ჰეიდენისთვის, მაგრამ მამაკაცებს შორის ვერ დაინახა მისი მოხდენილი ფიგურა. სად ჯანდაბაში წავიდა? ო, გთხოვ, ნუ მისცემ უფლებას ისევ იქ იწვა... სისხლდენა...
  
  "ფორტ ნოქსი ხისტი თხილია", - თქვა დელტას კომანდომ და იკბინა.
  
  დრეიკმა და დალმა ერთმანეთს გადახედეს. "მებრძოლები!" ორივემ ერთდროულად თქვა და იცავდნენ თავიანთ პოლიტიკას "სიჩქარე და არ მოიტყუო".
  
  ორი დიდი თოფი ფრთხილად გაიარა ხაზის გასწვრივ, ჯარისკაცები ღიმილით უყურებდნენ. მძლავრი სარაკეტო გამშვების მსგავსი ქვემეხების ლულებზე დამაგრებული იყო ძლიერი ფოლადის სამაგრი კაუჭები.
  
  ორი ჯარისკაცი გაიქცა უკან იმ გზით, სადაც ისინი მოვიდნენ, ხელში დამატებითი ფოლადის კაბელები ეჭირათ. ფოლადის კაბელები მიმაგრებულია ღრუ კამერაზე გამშვების უკანა მხარეს.
  
  დალმა ორჯერ დააწკაპუნა მის Bluetooth კავშირზე. "მითხარი როდის დავიწყო."
  
  რამდენიმე წამი გავიდა, მერე პასუხიც მოვიდა. "წინ!"
  
  ბარაჟი მოეწყო. დრეიკი და დალი გამოვიდნენ ყუმბარმტყორცნებით მხრებზე, დაუმიზნეს და ჩახმახები აიღეს.
  
  რაკეტის სიჩქარით გაისროლეს ფოლადის ორი კაუჭი, რომლებიც ღრმად ჩაღრმავდნენ ფრეის სარდაფის ქვის კედელში, სანამ მეორე მხარეს გადაიჭრებოდნენ. როგორც კი ისინი სივრცეს შეეჯახნენ, სენსორმა გაააქტიურა მოწყობილობა, რომელმაც თავად განალაგა კაკვები, რის გამოც ისინი მტკიცედ დააჭირეს მეორე მხარეს კედელს.
  
  დალმა ყურზე დაკრა. "Გააკეთე".
  
  და ქვემოდანაც კი, დრეიკმა გაიგო ორი ჰამერის ხმა, რომლებიც უკუსვლით აკავშირებდნენ, მათ გამაგრებულ ბამპერებზე მიმაგრებული კაბელები.
  
  ფრეის შეუღწევადი კედელი აფეთქდა.
  
  
  * * *
  
  
  კენედიმ გამაფრთხილებელი დარტყმა დაარტყა, როცა კელებმა მისკენ მიიწია, მუხლზე დაიჭირა და აძრწუნა. მან ისარგებლა წამიერი შესვენებით და ფეხზე წამოხტა. კელები ისევ მოვიდა და ყურზე ხელის ზურგით დაარტყა.
  
  მის ზემოთ ბრბო სიამოვნებისგან ღრიალებდა. იშვიათი ღვინო და ათასობით დოლარის ღირებულების შესანიშნავი ვისკი არენის ჭუჭყში დაიღვარა. ქალის მაქმანებიანი ტრუსი ჩამოცურდა. მამაკაცის ჰალსტუხი. Gucci-ს მანჟეტის წყვილი, რომელთაგან ერთ-ერთი კალების თმიან ზურგზე იხრება.
  
  "Მოკალი ის!" ფრეიმ იყვირა.
  
  კელები მისკენ სატვირთო მატარებელივით მიტრიალებდა, ხელები გაშლილი ჰქონდა, მუცლის სიღრმიდან გამოსული გუტიური ხმები. კენედი სცადა გადახტომა, მაგრამ მან დაიჭირა იგი და ასწია იგი მიწიდან, ასწია იგი იატაკიდან.
  
  ჰაერში ყოფნისას კენედის მხოლოდ დაჯდომის მოლოდინში შეეძლო შეკრულობა. და მძიმე იყო, ქვა და მიწა დაეჯახა მის ხერხემალს და ჰაერი ამოიღო ფილტვებიდან. მისი ფეხები მოიკეცა, მაგრამ კელები მათში შევიდა და ზევით დაჯდა, იდაყვებით წინ.
  
  "უფრო ასე", - წუწუნებდა მკვლელი. "ახლა შენ იყვირებ. ეეეეეე!" მისი ხმა მანიაკალური იყო, როგორც დაკლული ღორის კვნესა მის ყურებში. "ეეეეეეეეეე!"
  
  ცეცხლოვანმა აგონიამ კენედის სხეული კრუნჩხვა გამოიწვია. ნაბიჭვარი ახლა მისგან იყო რამდენიმე სანტიმეტრით დაშორებული, მისი სხეული ზემოდან, ტუჩები ლოყებზე ნერწყვს ასხამდნენ, თვალები ჯოჯოხეთივით ანთებული ჰქონდა, მისი კრახი თავისას ეჭირა.
  
  ერთი წუთით უძლური იყო, ისევ ცდილობდა სუნთქვა შეეკრა. მუშტი მუცელში ჩაარტყა. მისი მარცხენა ხელიც იგივეს აპირებდა, როცა გაჩერდა. ფიქრის გულისცემა, შემდეგ კი ყელამდე მივიდა და შეკუმშვა დაიწყო.
  
  კენედი დაიხრჩო, ჰაერი უცქერდა. კელები გიჟივით ხითხითებდა. უფრო ძლიერად დაიჭირა. მან შეისწავლა მისი თვალები. მის სხეულს მიეყრდნო და თავისი სიმძიმით გაანადგურა.
  
  მან მთელი ძალით დაარტყა, გვერდით გადააგდო. მან კარგად იცოდა, რომ ახლახან მიიღო საშვი. ნაძირალას გაუკუღმართებულმა საჭიროებებმა გადაარჩინა მისი სიცოცხლე.
  
  ის ისევ გაიქცა. გულშემატკივარი დასცინოდა მას - მის სპექტაკლზე, მის ჭუჭყიან ტანსაცმელზე, გაკაწრულ უკანალზე, მის სისხლიან ფეხებზე. კელები როკივით ადგა დამარცხების პირას და ხელები სიცილით გაშალა.
  
  შემდეგ კი მან გაიგო ხმა, სუსტი, მაგრამ ჩაღრმავებული კაკოფონიაში.
  
  ბენის ხმა: "დრეიკი მოდის, კენედი. Ის მოდის. მე მივიღე შეტყობინება!"
  
  ჯანდაბა... აქ მათ ვერ იპოვიდა. ვერც კი წარმოიდგენდა, რომ ციხესიმაგრის ყველა ადგილიდან სწორედ ის იქნებოდა ის, ვინც ეძებდა. მისი ყველაზე სავარაუდო სამიზნე იქნება საცავი ან უჯრედები. ამას შეიძლება საათები დასჭირდეს....
  
  ბენს ის მაინც სჭირდებოდა. კელების მსხვერპლებს ის მაინც სჭირდებოდათ.
  
  ადექი და იყვირე, როცა არ შეეძლოთ.
  
  კელები თავდაუზოგავად მიტრიალდა მისკენ. კენედიმ საშინელება მოახდინა, შემდეგ უკან დაიხია და იდაყვით პირდაპირ მის მოახლოებულ სახეზე მიადო.
  
  მთელ მკლავზე სისხლმა დაიღვარა. კალები ისე გაჩერდა, თითქოს აგურის კედელს შეეჯახა. კენედიმ ისარგებლა მკერდში დარტყმით, უკვე გატეხილი ცხვირში, მუხლებში წიხლით დაარტყა. მან გამოიყენა ყველა შესაძლო მეთოდი, რათა ჯალათი გამოეყენებინა ქმედუუნარო.
  
  ხალხის ღრიალი იმატა, მაგრამ მან ეს ძლივს გაიგო. ბურთების ერთმა სწრაფმა დარტყმამ ეშმაკი მუხლებზე დააჩოქა, მეორემ ნიკაპზე გადააბრუნა ზურგზე. კენედი მის გვერდით ტალახში ჩავარდა, დაღლილობისგან სუნთქვაშეკრული და მის დაუჯერებელ თვალებში ჩახედა.
  
  მარჯვენა მუხლის მახლობლად მოსაწყენი ხმაური გაისმა. კენედიმ უკან გაიხედა და ტალახში თავდაყირა ჩარჩენილი ღვინის ბოთლი დაინახა. მერლო, რომელიც ჯერ კიდევ თხევად წითელ დაპირებას იძლევა.
  
  კელები მისკენ მიტრიალდა. მან დარტყმა სახეზე აკანკალების გარეშე მიიღო. "შენ უნდა მოკვდე", - დაიღრიალა მან. "ოლივია დანისთვის," მან მიწიდან ამოიღო გატეხილი ბოთლი. "სელენა ტაილერისთვის," ასწია იგი თავზე. "მირანდა დრური," დასძინა მან, "მისმა პირველმა დარტყმამ დაიმსხვრა კბილები, ხრტილები და ძვლები. "და ემა სილკესთვის," მისმა მეორე დარტყმამ მას თვალი წაართვა. "ემილი ჯეინ ვინტერსს", მისმა ბოლო დარტყმამ მისი კისერი ხორცის ხორცად აქცია.
  
  და მან დაიჩოქა სისხლიან მიწაზე, გამარჯვებული, ადრენალინი ადუღდა მის ძარღვებში და პულსირებდა ტვინში, ცდილობდა დაებრუნებინა ადამიანობა, რომელიც წამიერად მიატოვა.
  
  
  ორმოცდაოთხი
  
  
  
  ლა ვერეინი, გერმანია
  
  
  კენედის იარაღის მუქარით უკან კიბეებზე ასვლა უბრძანეს. თომას კელების ცხედარი იქ ტრიალებდა, სადაც უნდა მომკვდარიყო.
  
  ფრეი საცოდავად გამოიყურებოდა, როცა მობილურზე საუბრობდა. - სარდაფით, - დაიყვირა მან. "ყოველ ფასად გადაარჩინე სარდაფი, ჰადსონ. აღარ მაინტერესებს, იდიოტო. გადმოდი იმ დაწყევლილ დივანზე და გააკეთე ის, რისთვისაც მე გიხდი ფულს!"
  
  მან ლინკი გათიშა და კენედის შეხედა. "როგორც ჩანს, შენი მეგობრები შემოიჭრნენ ჩემს სახლში."
  
  კენედიმ მას ეშმაკური მზერა მიაპყრო, სანამ შეკრებილ ელიტას მიმართავდა. "როგორც ჩანს, თქვენ სულელები იღებთ იმას, რასაც იმსახურებთ."
  
  წყნარი სიცილი გაისმა, ჭიქის ჩხაკუნი. ფრეი შემოუერთდა ერთი წუთით, სანამ თქვა: "დალიეთ თქვენი სასმელი, მეგობრებო. შემდეგ წადი ჩვეული წესით".
  
  კენედიმ სიბრაზე ჩაიცვა, საკმარისია ბენისთვის თვალის დახამხამება. ჯანდაბა, თუ მისი სხეული ძუასავით არ სტკიოდა. ტრაკი დაიწვა და ფეხები თრთოდა; თავი ტკიოდა და ხელები წებოვანი სისხლით ჰქონდა დაფარული.
  
  მან ისინი ფრეის გადასცა. "შემიძლია გავასუფთავო?"
  
  - გამოიყენე შენი პერანგი, - ჩაიცინა მან. "ყოველ შემთხვევაში, ეს სხვა არაფერია, თუ არა ნაცარი. ეჭვგარეშეა, ეს არის თქვენი დანარჩენი გარდერობის სარკე. "
  
  მან ხელი აიქნია სამეფო მოდაში. "მოიყვანე იგი. და ბიჭი."
  
  ისინი დატოვეს არენა, კენედი თავს დაღლილად გრძნობდა და ცდილობდა დაემშვიდებინა თავბრუდამხვევი თავი. იმის შედეგები, რაც მან გააკეთა, მასთან ერთად ათწლეულების განმავლობაში იცოცხლებდა, მაგრამ ახლა ამაზე შეჩერების დრო არ იყო. ბენი მის გვერდით იყო და, თუ ვიმსჯელებთ სახის გამომეტყველებით, აშკარად ცდილობდა ტელეპათიურად გაემხნევებინა.
  
  "მადლობა, ბიჭო," თქვა მან და მცველების იგნორირება მოახდინა. "ეს იყო ნამცხვრის გასეირნება."
  
  მარცხენა ჩანგლის შემდეგ, ისინი სხვა დერეფანში გაემართნენ, რომელიც განშტოებული იყო მათი საკნის ბლოკიდან. კენედიმ შეაგროვა თავისი აზრები.
  
  უბრალოდ გადარჩი, ფიქრობდა იგი. უბრალოდ დარჩი ცოცხალი.
  
  ფრეიმ კიდევ ერთი ზარი მიიღო. "Რა? საცავში არიან? იდიოტი! შენ... შენ... - გაბრაზებულმა ჩაილაპარაკა. "ჰადსონ, შენ... გამოგზავნე მთელი ჯარი აქ!"
  
  ელექტრონულმა ხმამ მოულოდნელად გაწყვიტა კავშირი, როგორც გილიოტინამ აჭრა თავი ფრანგ დედოფალს.
  
  "Წაიღე ისინი!" ფრეი მცველებს მიუბრუნდა. "მიიღეთ ისინი საცხოვრებელ კორპუსში. როგორც ჩანს, თქვენი მეგობარი უფრო მეტია, ვიდრე თავიდან გვგონია, ძვირფასო კენედი. მოგვიანებით დავბრუნდები შენი ჭრილობების დასამუშავებლად".
  
  ამ სიტყვებით შეშლილი გერმანელი სწრაფად გავიდა. კენედიმ კარგად იცოდა, რომ ის და ბენი ახლა მარტო იყვნენ ოთხ მცველთან ერთად. - განაგრძე სიარული, - ერთ-ერთმა მათგანმა დერეფნის ბოლოს კარისკენ მიიყვანა.
  
  როცა მათ ეს გაიარეს, კენედი გაკვირვებით აცეცებდა თვალებს.
  
  ციხის ეს ნაწილი მთლიანად განადგურდა, თავზე ახალი თაღოვანი სახურავი აღმართეს და სივრცის ორივე მხარეს აგურის პატარა "სახლები" გაფორმდა. დიდ ფარდულებზე ცოტათი მეტი, დაახლოებით რვა იყო. კენედი მაშინვე მიხვდა, რომ ამ ადგილას ერთდროულად რამდენიმე ტყვეზე მეტი გაიარა.
  
  თომას კალებზე უარესი კაცი?
  
  გაიცანით აბელ ფრეი.
  
  მისი მდგომარეობა ყოველ წამს უარესდებოდა. დაცვა მას და ბენს ერთ-ერთი სახლისკენ უბიძგებდა. შესვლისთანავე თამაში დასრულდა. Შენ წააგე.
  
  მას შეეძლო ერთი, შესაძლოა ორიც კი ამოეღო. მაგრამ ოთხი? მას არ ჰქონდა შანსი.
  
  თუ მხოლოდ ....
  
  მან გადახედა უახლოეს მცველს და შენიშნა, რომ იგი შეფასებულად უყურებდა მას. "ჰეი, ეს არის? აპირებთ ჩვენ იქ დაგვას?"
  
  "ეს არის ჩემი ბრძანებები."
  
  "შეხედე. ეს ბიჭი აქ არის - მთელი ამ გზით მოვიდა დის გადასარჩენად. თქვენ ფიქრობთ, იქნებ მას შეეძლო მისი ნახვა. Მხოლოდ ერთხელ."
  
  "ბრძანებები ფრეისგან. არ გვაძლევენ უფლებას".
  
  კენედიმ ერთი მცველიდან მეორეს გადახედა. "Და რა? ვინ უნდა იცოდეს? უგუნურება სიცოცხლის სანელებელია, არა?"
  
  მცველმა დაუყვირა მას. "Ბრმა ხარ? ამ დაწყევლილ ადგილას კამერები არ გინახავთ?"
  
  "ფრი დაკავებულია ჯართან ბრძოლით," გაიღიმა კენედიმ. "რატომ გგონიათ, რომ ასე სწრაფად გაიქცა?" ბიჭებო, ნება მიეცით ბენს ნახოს თავისი დის, მაშინ იქნებ მე მოგცეთ ცოტა ინდულგენცია, როდესაც ახალი უფროსები ჩამოვლენ."
  
  მცველებმა ერთმანეთს ფარულად გადახედეს. კენედიმ ხმაში მეტი რწმენა და სხეულის ენაში ცოტა მეტი ფლირტაობა და მალევე ორივემ კარინის კარი გააღო.
  
  ორი წუთის შემდეგ გამოიყვანეს. ის მათ შორის ტრიალებდა, დაღლილად გამოიყურებოდა, ქერა თმა აჩეჩილი ჰქონდა და სახე დაღლილი ჰქონდა.
  
  მაგრამ შემდეგ მან დაინახა ბენი და მისი თვალები ელვავით აინთო ქარიშხალში. ძალა თითქოს დაუბრუნდა მის სხეულს.
  
  კენედიმ მიიპყრო მისი თვალი, როდესაც ორი ჯგუფი შეხვდა, ცდილობდა სწრაფად გადმოეცა მისი გიჟური იდეის გადაუდებელი აუცილებლობა, საფრთხე, ბოლო შანსი, ყველაფერი ერთი სასოწარკვეთილი მზერით.
  
  კარინმა მხრები აიჩეჩა მცველებს და იღრიალა. "წადი და მოიყვანე, ნაბიჭვრებო. "
  
  
  * * *
  
  
  ტორსტენ დალი ხელმძღვანელობდა მუხტს. დრეიკი მის გვერდით იყო და მთელი სისწრაფით რბოლა, სანამ მთელი სარდაფის კედელი ჩამოინგრა. კვამლი და ნამსხვრევები მიმოფანტული პატარა სივრცეში. როდესაც დრეიკი გარბოდა, მან იგრძნო, რომ კოალიციის სხვა ჯარები ორივე მიმართულებით გაფრინდნენ. ისინი სიკვდილის აჩქარებულ ფალანგას წარმოადგენდნენ, რომლებიც სასიკვდილო განზრახვით მიიწევდნენ თავიანთ მტრებზე.
  
  დრეიკის ინსტინქტებმა შემოიჭრა, როცა კვამლი ტრიალებდა და თხელდებოდა. მარცხნივ იდგა მცველების თაიგული, შიშისგან გაყინული, რეაქციაში ნელი. მან აფეთქება გაუსროლა მათ შუაში და გაანადგურა სულ მცირე სამი ცხედარი. წინ საპასუხო ცეცხლი იყო. ჯარისკაცები მის მარცხნივ და მარჯვნივ დაცვივდნენ და იმპულსი ძლიერად ურტყამდნენ ჩამონგრეულ კედელს.
  
  სისხლმა მის თვალწინ იფეთქა, როცა იტალიელს თავი ორთქლში გადაიზარდა, მამაკაცი საკმარისად სწრაფი არ იყო, რომ ტყვიას თავი აარიდოს.
  
  დრეიკმა იხვეწება გადასაფარებლად. ბასრი კლდეებმა და ბეტონმა მკლავებიდან ხორცი ჩამოაგდეს, როცა იატაკზე დაეცა. მოძრავი, მან რამდენიმე ტყვია ესროლა კუთხეებში. ხალხი ყვიროდა. ექსპონატი აფეთქდა ძლიერი ხანძრის შედეგად. ძველი ძვლები ჰაერში ნელი მოძრაობით ტრიალებდნენ, როგორც მტვრის ნაკვთები.
  
  წინ ისევ გაისმა სროლები და დრეიკმა დაინახა მოძრავი ხალხის მასა. იესო, ფრეის არმია სწორედ იქ იყო, მომაკვდინებელი ფორმირების რიგებში და წინ მიიწევდა უფრო და უფრო სწრაფად, რადგან გრძნობდნენ, რომ უპირატესობა ჰქონდათ.
  
  
  * * *
  
  
  კარინმა საბრძოლო ხელოვნების ვარჯიში გამოიყენა, რათა წამებში დაეკარგა მცველები. კენედიმ მცველის ნიკაპზე მკვეთრი ზურგი მიიტანა, შემდეგ წინ გადადგა და თავი ისე ძლიერად დაარტყა, რომ მის თვალწინ ვარსკვლავები აანთო. ერთი წამის შემდეგ მან დაინახა, რომ მეორე მოწინააღმდეგე, მეოთხე მცველი, გვერდზე გადახტა, რათა მათ შორის სივრცე შეექმნა.
  
  გული შეეკუმშა. ასე რომ, მეოთხე საათი ძალიან შორს იყო ხიდი. თუნდაც ორი მათგანისთვის.
  
  მცველი გაქვავებული ჩანდა, როცა თოფი ასწია. თითების აკანკალებული თითებით დაათვალიერა ტერიტორია დახმარებისთვის. კენედიმ ხელები გაშალა, ხელისგულები გაშალა.
  
  "დამშვიდდი, ძმაო. უბრალოდ დამშვიდდი."
  
  შიშისგან თითი აიქნია. გაისმა გასროლა, რომელიც ჭერიდან გადმოვარდა.
  
  კენედი შეკრთა. დაძაბულობამ ჰაერი გასქელა, ნერვულ სუპად აქცია.
  
  ბენმა კინაღამ იყვირა, როცა მისი მობილური ტელეფონი ჰასკის მელოდიას უკრავდა მისი შფოთვით. საიზერის გამოსახულება მაქსიმუმამდე იყო გაფანტული.
  
  მცველიც გადახტა, მორიგი უნებლიე გასროლა. კენედიმ იგრძნო, რომ ტყვიის ქარმა თავის ქალას გადაუარა. სუფთა შიშმა მიაჯაჭვა იგი ადგილზე.
  
  გთხოვ, გაიფიქრა მან. ნუ ხარ იდიოტი. დაიმახსოვრე შენი სწავლა.
  
  შემდეგ ბენმა ტელეფონი მცველს ესროლა. კენედიმ დაინახა, რომ ის აკანკალდა და სწრაფად დაეცა იატაკზე, რათა კიდევ უფრო გაფანტულიყო. იმ დროისთვის, როცა მცველმა ტელეფონი დააგდო და ყურადღება გადაიტანა, კენედიმ მესამე მცველის იარაღი აიღო.
  
  თუმცა, კარინი აქ ცხოვრობდა გარკვეული პერიოდის განმავლობაში. მან დაინახა და განიცადა სირთულეები. მან მყისიერად გაისროლა. მცველმა უკან დაიხია, როცა მისი ქურთუკიდან წითელი ღრუბელი ამოვარდა. შემდეგ მხარზე ბნელი ლაქა მოედო და დაბნეული, შემდეგ გაბრაზებული ჩანდა.
  
  მან ცალმხრივად ესროლა ბენს.
  
  მაგრამ დარტყმა იყო გაცდენილი, ეჭვგარეშეა დაეხმარა იმ ფაქტმა, რომ მისი თავი აფეთქდა ერთი მილიწამით ადრე, სანამ ის ჩახმახს დაძვრებოდა.
  
  მის უკან, მისი სისხლის ნაპერწკალით მოქცეული ჰეიდენი იდგა გლოკით ხელში.
  
  კენედიმ ბენს და კარინს შეხედა. დავინახე როგორ უყურებდნენ ერთმანეთს აღფრთოვანებით, სიყვარულით და სევდით. გონივრული ჩანდა მათთვის ერთი წუთის მიცემა. შემდეგ ჰეიდენი მის გვერდით იყო და თავი შვებით დაუქნია ბენს.
  
  "როგორ არის ის?"
  
  კენედიმ თვალი ჩაუკრა. - ახლა, როცა შენ მოხვედი, ის უფრო ბედნიერი იქნება.
  
  მერე გამოფხიზლდა. "ჩვენ უნდა გადავარჩინოთ სხვა პატიმრები აქ, ჰეიდენ. ავიღოთ ისინი და დავტოვოთ ეს ჯოჯოხეთი".
  
  
  * * *
  
  
  ორი არმია ერთმანეთს შეეჯახა, კოალიციურმა ძალებმა მოწინააღმდეგეები ადგილზე დახვრიტეს, გერმანელებმა დანები დაუკრა და ცდილობდნენ სწრაფად მიახლოება.
  
  ერთი წუთით დრეიკმა იფიქრა, რომ დანით თამაში უსარგებლო, გიჟური იყო, მაგრამ შემდეგ გაახსენდა, ვინ იყო მათი ბოსი. აბელ ფრეი. შეშლილს არ სურდა, რომ მისმა მხარემ გამოიყენოს ტყვიები, თუ ისინი დააზიანებენ მის ფასდაუდებელ ექსპონატებს.
  
  მათ შორის დრეიკმა მტრის მიყოლებით მოჭრა. ჯარისკაცები ღრიალებდნენ და ურტყამდნენ ერთმანეთს ირგვლივ, ძვლების დამტვრევის ძალის გამოყენებით. ხალხი ყვიროდა. ბრძოლა იყო ყოვლისმომცველი ხელჩართული ბრძოლა. გადარჩენა დამოკიდებული იყო წმინდა იღბალზე და ინსტინქტზე და არა რაიმე უნარზე.
  
  როდესაც ის ისროლა, მუშტი დაარტყა და გზას ადგა, მან წინ ფიგურა შენიშნა. მორევა სიკვდილის დერვიში.
  
  ალისია მაილსი გადის საერთაშორისო სუპერჯარის რიგებში.
  
  დრეიკი მისკენ შებრუნდა. ბრძოლის ხმაური ჩაცხრა. ისინი სარდაფის უკანა მხარეს იყვნენ, მათ გვერდით ოდინის სარკოფაგი, ახლა ღია, მის ზემოთ დადგმული პროჟექტორების თარო.
  
  "კარგი, კარგი," გაეცინა მან. "დრეკესტერი. როგორ ხარ, მეგობარო?"
  
  "იგივე როგორც ყოველთვის."
  
  "მმმ, მახსოვს. თუმცა ვერ ვიტყვი, რომ ძალიან დიდხანს ეკიდა, ჰა? სხვათა შორის, დიდი კატა იბრძვის თოკებზე. ცუდი არ არის ყოფილი ჯარისკაცისთვის, რომელიც სამოქალაქო გახდა.
  
  "Თქვენც ასევე. სად არის შენი BBF?"
  
  "WWF?"
  
  ორი მებრძოლი ჯარისკაცი დაეჯახა დრეიკს. მან ისინი ალისიას დახმარებით გააძევა და ორივეს სიამოვნებით აეწყო მომავალი.
  
  "საუკეთესო მეგობარი ბიჭი სამუდამოდ? გახსოვთ ის? საყვარელი?"
  
  "ოჰ ჰო. მომიწია მისი მოკვლა. ნაძირალამ უკანა ჩიხებში მე და ფრეი დაიჭირა". მან ჩაიცინა. "გაბრაზებული. გარდაიცვალა." მან გრიმიდა. "უბრალოდ კიდევ ერთი მკვდარი სულელი."
  
  - ვინ იფიქრა, რომ შეეძლო შენი მოთვინიერება, - თავი დაუქნია დრეიკმა. "Მე მახსოვს".
  
  "რატომ უნდა იყო ახლა აქ, დრეიკ? მე ნამდვილად არ მინდა შენი მოკვლა".
  
  დრეიკმა გაოგნებულმა გააქნია თავი. "ამას აქვს ტერმინი - ლამაზი მატყუარა. ეს ორი სიტყვა აჯამებს ყველაფერს შენზე, მაილს, იმაზე უკეთ, ვიდრე შექსპირს შეეძლო."
  
  "Და რა?" ალისიამ ღიმილით ასწია სახელოები და ფეხსაცმელი გაიძრო. "მზად ხარ ბურთების გადასაცემად?"
  
  თვალის კუთხით დრეიკმა დაინახა, რომ აბელ ფრეი მათგან მოშორდა და ვიღაც ჰადსონს უყვიროდა. ცხადია, მაილსი იცავდა მათ, როცა ხელმძღვანელობდა მათ ძალებს, მაგრამ ახლა მას სხვა პრიორიტეტები ჰქონდა. ტორსტენ დალი, ყოველთვის საიმედო, შეშლილი გერმანელის წინ დადგა და შეტევა დაიწყო.
  
  დრეიკმა მუშტები შეკრა. "ეს არ მოხდება, მაილს"
  
  
  ᲝᲠᲛᲝᲪᲓᲐᲮᲣᲗᲘ
  
  
  
  LA VEREIN
  
  
  ალისია შოკში ჩააგდო მას მაისური გადახია, შემოიხვია, სანამ თოკივით მჭიდროდ არ იყო, შემდეგ კისერზე ორივე ხელით შემოიხვია. ის იბრძოდა, მაგრამ მისმა თვითნაკეთმა აღკაზმულობამ შიგნით შეიყვანა.
  
  აწეული მუხლებზე, მუაი ტაი. ერთი. ორი. სამი.
  
  პირველს შემობრუნდა. ისევ უკან დავბრუნდით. მეორე ნეკნების ქვეშ ჩაცუცქდა. მესამე დარტყმა მთლიანად მოხვდა ბურთებში. ტკივილმა მუცელში გაიარა, რამაც გამოიწვია ღებინება და ზურგზე დაეცა.
  
  ალისია მის თავზე იდგა და იღიმოდა. "Რა ვთქვი? მითხარი, დრეიკს, ზუსტად ის, რაც ვთქვი". მან ნაბიჯი გადადგა და რაღაც გადასცა.
  
  "შენი კვერცხები"
  
  მან თეძო დაწია და დატრიალდა, გვერდითი დარტყმა დაარტყა მის ცხვირს. დრეიკმა ორივე ხელი ასწია და დარტყმა დაბლოკა. ვიგრძენი ერთი თითის ამოვარდნა. ის ისე შებრუნდა, რომ პირისპირ მისჩერებოდა, ერთი ფეხი მაღლა ასწია რკალში, შემდეგ კი ქუსლი შუბლზე დაარტყა.
  
  ნაჯახის დარტყმა.
  
  დრეიკი უკან დაბრუნდა, მაგრამ დარტყმა მაინც მკერდზე დაედო. და მთელი ძალით, რომელსაც მაილს შეეძლო მოეგროვებინა, აუტანლად მტკიოდა.
  
  კოჭზე დააბიჯა.
  
  დრეიკმა იყვირა. მისი სხეული სისტემატურად იყო გატეხილი, დალურჯებული და დასახიჩრებული. მან დაამტვრია ის, ცალი ცალი. ჯანდაბა სამოქალაქო წლები. მაგრამ მერე - შეიძლება ისიც კი დააბრალოს სამსახურიდან გათავისუფლება? ის ყოველთვის კარგი იყო. ის ყოველთვის ასეთი კარგი იყო?
  
  სამოქალაქო გატეხილი თუ არა, ის მაინც სას იყო და იატაკს მისი სისხლით ღებავდა.
  
  უკან დაიხია. მასზე სამი მებრძოლი დაეცა, ირგვლივ ყველაფერი დაარღვია. დრეიკს სიამოვნებით ამოისუნთქა გერმანელის ყელში იდაყვის დაჭერით. ხრტილის ხრაშუნა გაიგო და თავი ოდნავ უკეთ იგრძნო.
  
  ფეხზე წამოდგა და მიხვდა რომ ნება დართო. ცეკვავდა, ფეხიდან ფეხზე გადადიოდა, თვალები შიგნიდან ანათებდა ეშმაკობით და ნაცრისფერით. მის უკან, დალი, ფრეი და ჰადსონი ერთმანეთში იყვნენ მიჯაჭვულნი, ოდინის კუბოს კიდეზე ჩხუბობდნენ, მათი სახეები ტკივილისგან დახრილი იყო.
  
  ალისია მას მაისური ესროლა. მათრახივით მოხვდა, რის შედეგადაც სახის მარცხენა მხარე დაიწვა. მან ისევ დაარტყა და მან დაიჭირა. მან წარმოუდგენელი ძალით გაიყვანა. წაბორძიკდა და მის მკლავებში ჩაეშვა.
  
  "გამარჯობა".
  
  ორივე ცერი ყურების ქვემოთ მოხვია, ძლიერად დააჭირა. მყისვე დაიწყო ღრიალი, თავხედობის ყოველგვარი სახე გაქრა. მან საკმარისად დააჭირა ნერვულ კვანძს, რომ ნებისმიერი ნორმალური ადამიანი გამოსულიყო.
  
  მილები როდეოს ხარივით გაიჭედა.
  
  უფრო ძლიერად დააჭირა. ბოლოს ისევ მის ძლიერ ჩახუტებამდე მიიწია, ნება მისცა მას აეღო წონა, კოჭლებოდა და ტკივილის გაზიარებას ცდილობდა. მერე უცებ გასწორდა და ორივე ცერა თითი მკლავების ქვეშ ჩაიცურა.
  
  პირდაპირ საკუთარ ნერვულ ცენტრში. აგონიამ სხეულში გაარღვია.
  
  და ასე ჩაკეტეს. ორი საშინელი მტერი, რომლებიც იბრძვიან ტკივილის ტალღებში, ძლივს მოძრაობენ, თვალებში უყურებენ ერთმანეთს დიდი ხნის დაკარგული საყვარლებივით, სანამ სიკვდილი არ დაშორდება მათ.
  
  დრეიკი ღრიალებდა და ვერ მალავდა თავის ტკივილს. "გიჟი... ძუ. რატომ... რატომ მუშაობ ამ... ამ ადამიანზე?"
  
  "ნიშნავს... მიაღწიოს... ბოლომდე".
  
  არც დრეიკი და არც მაილსი უკან არ იხევდნენ. მათ ირგვლივ ბრძოლა დაიწყო დასასრულისკენ. კოალიციის უფრო მეტი ჯარი დარჩა ფეხზე, ვიდრე გერმანელები. მაგრამ ისინი განაგრძობდნენ ბრძოლას. და დრეიკმა ბუნდოვნად დაინახა დალი და ფრეი, რომლებიც ჩაკეტილნი იყვნენ მსგავს სასიკვდილო ჩახუტებაში, რომლებიც ბოლომდე იბრძოდნენ.
  
  მათ არც ერთი ჯარისკაცი არ შეუწყვეტია. პატივისცემა ძალიან დიდი იყო. განმარტოებითა და მიუკერძოებლობით, ეს ბრძოლები გადაწყვეტილი იქნებოდა.
  
  დრეიკი მუხლებზე დაეცა და ალისია თან მიათრევდა. მის თვალწინ შავი ლაქები ცეკვავდა. მან გააცნობიერა, რომ თუ იგი იპოვნიდა გზას, რომ მოეხსნა მისი ძალა, ის ნამდვილად დაასრულებდა. ენერგია ტოვებდა მას ყოველ წამს.
  
  ის დაიხრჩო. მან უფრო ძლიერად დააჭირა, რომ აბსოლუტური მკვლელის ინსტინქტი ხვდებოდა მასში. თითები გაუცურდა. ალისია წინ დაეცა, იდაყვით ნიკაპში მიიდო. დრეიკმა დაინახა, რომ ის მოდიოდა, მაგრამ არ ჰქონდა ძალა ამის შეჩერება.
  
  მის თვალწინ ნაპერწკლები აფეთქდა. ის ზურგზე დაეცა და ფრეის გოთიკურ ჭერს შეჰყურებდა. ალისია გვერდით მიიწია და მტკივნეული სახით მის ხედს გადაეფარა.
  
  მათ ირგვლივ არცერთ ჯარისკაცს არ უცდია მისი შეჩერება. ეს არ დასრულდება მანამ, სანამ ერთ-ერთი მებრძოლი არ გამოაცხადებს ზავას ან არ მოკვდება.
  
  - ცუდი არ არის, - ამოისუნთქა მან. "ისევ გაქვს, დრეიკ. მაგრამ მე მაინც შენზე უკეთესი ვარ."
  
  თვალი ჩაუკრა. "Მე ვიცი".
  
  "Რა?" Ვიკითხე.
  
  "თქვენ გაქვთ... ეს ზღვარი. ეს მკვლელის ინსტინქტი. ბრძოლის რისხვა. არ აქვს მნიშვნელობა. მნიშვნელობა აქვს. სწორედ... ამიტომაც დავტოვე".
  
  "რატომ უნდა შეგაჩეროთ ეს?"
  
  "სამსახურის მიღმა რაღაც მაწუხებდა", - თქვა მან. "ეს ცვლის ყველაფერს".
  
  მუშტი მაღლა ასწია, მზად იყო ყელი ჩაეტეხა. გავიდა წამი. შემდეგ მან თქვა: "სიცოცხლე სიცოცხლისთვის?"
  
  დრეიკმა დაიწყო ენერგიის ნელ-ნელა დაბრუნება მის კიდურებში. "ყველაფრის შემდეგ, რაც გავაკეთე დღეს, ვფიქრობ, რომ მათ ჩემი დიდი ვალი აქვთ."
  
  ალისია უკან დაიხია და ხელი გაუწოდა მის დასახმარებლად ფეხზე წამოდგომაში. "ჭები თოკებისკენ მოვისროლე მიმირის ჭასთან. ოდინის საფლავზე არ მომიკლავს. ფრეის ყურადღება ბენ ბლეიკს მოვაშორე. მე აქ სამყაროს დასანგრევად არ ვარ, დრეიკ, აქ მხოლოდ გასართობად ვარ."
  
  "Ვადასტურებ." დრეიკმა წონასწორობა დაიბრუნა ზუსტად მაშინ, როცა ტორსტენ დალმა აბელ ფრეის დახშული სხეული ოდინის კუბოს ფართო კიდიდან ასწია. ის იატაკს სველი ხრაშუნით დაეჯახა, უსიცოცხლოდ დაეშვა იტალიური მარმარილოს მოსაპირკეთებელი ქვებით.
  
  სიხარულის შეძახილები გაისმა კოალიციის ჯარებში.
  
  დალმა მუშტი შეკრა და კუბოს შიგნით შეხედა.
  
  - იმ ნაბიჭვარს პრიზი არასდროს უნახავს, - გაიცინა მან. "მისი ცხოვრების ნამუშევარი. უფალო იესო, თქვენ უნდა ნახოთ ეს. "
  
  
  ორმოცი ექვსი
  
  
  
  სტოკჰოლმი
  
  
  ერთი დღის შემდეგ, დრეიკმა მოახერხა დაკითხვის გაუთავებელი რაუნდისგან თავის დაღწევა, რათა რამდენიმე საათი დაეძინა ახლომდებარე სასტუმროში, ერთ-ერთ უძველეს და საუკეთესო სასტუმროში სტოკჰოლმში.
  
  ფოიეში ის ელოდა ლიფტს და ფიქრობდა, რატომ იყო გადაღებული მისი მთელი აზროვნების პროცესი. ისინი გიჟდებოდნენ უძილობის, მუდმივი ცემისა და ძლიერი წნეხისგან. გამოჯანმრთელებას რამდენიმე დღე დასჭირდა.
  
  ლიფტი დარეკა. მის გვერდით ფიგურა გამოჩნდა.
  
  კენედი, თავის ჩვეულ შაბათის შარვალ-კოსტუმში გამოწყობილი, თმა მჭიდროდ გადაწეული, დაღლილი თვალებით სწავლობდა მას.
  
  "გამარჯობა".
  
  სიტყვები არ იყო საკმარისი. მისი კითხვა, კარგად იყო თუ არა, არა მხოლოდ არადამაჯერებელი იყო, არამედ სულელურიც იყო.
  
  "გამარჯობა შენც."
  
  "იმავე სართულზე?"
  
  "Რა თქმა უნდა. ისინი ყველას იზოლირებულად გვყავს, მაგრამ ერთად".
  
  შიგნით შევიდნენ. სარკეში მათ გაფუჭებულ ანარეკლს შეხედა. მოერიდეთ კონტაქტს საჭირო ვიდეოკამერასთან. დრეიკმა ცხრამეტი ღილაკს დააჭირა.
  
  "შენც ისეთივე კარგი ხარ ამაში, როგორც მე, კენედი?"
  
  გულიანად ჩაიცინა. "გიჟური კვირა ან კვირები. Დარწმუნებული არ ვარ. სიგიჟემდე მიყავს ის, რომ მე ჩემს მტერთან ბრძოლაში დავასრულე და ამ ყველაფრის ბოლოს ჩემი სახელი გავწმინდე".
  
  დრეიკმა მხრები აიჩეჩა. "როგორც მე. ირონიულია, არა?
  
  "Სად წავიდა? ალისია."
  
  "ღამე, სადაც ყველა საუკეთესო საიდუმლო გაქრება, ის და ის კომპიუტერი ჰადსონი", - მხრები აიჩეჩა დრეიკმა. "გაქრა მანამ, სანამ ვინც მართლა რაიმეს ფიქრობდა, შეამჩნევდა მათ. საუბრისას, ალბათ, ერთმანეთს ჭკუიდან უშლიდნენ".
  
  "სწორად მოიქეცი. აქ ისინი არ იყვნენ მთავარი ინსპირატორები. ალისია საშიშია, მაგრამ არა გიჟი. ოჰ, და არ გულისხმობთ "ღამის სიჩუმეში".
  
  მას ერთი წუთი დასჭირდა, რათა განეხილა მისი მითითება დინოზავრის კლდეზე. Მან გაიცინა. მისი განწყობა მზიან დღეს უფრო სწრაფად ამაღლდა, ვიდრე ვერცხლისფერი.
  
  "და ჰეიდენი?" თქვა კენედიმ, როცა ლიფტის კარები დაიხურა და ძველი ვაგონი ნელ-ნელა აწევა დაიწყო. "როგორ ფიქრობ, ის ბენთან დარჩება?"
  
  "ნამდვილად იმედი მაქვს. თუ არა, მაშინ მაინც მგონია, რომ მას ახლა სექსი ჰქონდა".
  
  კენედიმ მხარში დაარტყა. "ნუ ითვლი იმ ქათმებს, მეგობარო. იქნებ დაწერს მისთვის სიმღერას".
  
  "დაიძახეთ სამწუთნახევარი თქვენთან ერთად!"
  
  ნელა გაფრინდნენ მეშვიდე სართულს. "Მახსენებს. იქ, ოდინის სამარხში, იქ რა თქვი? რაღაც იმაზე, რომ იორკში დავრჩები და ვცხოვრობ".
  
  დრეიკმა მზერა შეხედა მას. მან მას მაცდუნებელი ღიმილი აჩუქა.
  
  "კარგი... მე... მე..." ამოისუნთქა და შეარბილა. "მე უიმედოდ ვარ ამ პრაქტიკაში".
  
  "რაში?" კენედის თვალები გაუბრწყინდა ბოროტებით.
  
  "ძველმა დინო როკ ჯგუფმა Heart-მა მას უზადო მაცდუნება უწოდა. იორკშირში ჩვენ უბრალოდ ვამბობთ "დაელაპარაკე ჩიტს". ჩვენ უბრალო ხალხი ვართ".
  
  როცა ლიფტი მეთოთხმეტე სართულს გასცდა, კენედიმ პერანგი გაიხადა და იატაკზე დაუშვა. ქვეშ წითელი გამჭვირვალე ბიუსტჰალტერი იყო.
  
  "Რას აკეთებ?" დრეიკმა იგრძნო, როგორ აუჩქარდა გული, თითქოს ელექტროშოკი დაემართა.
  
  "მე ვიშოვი საარსებო წყარო."
  
  კენედიმ შარვლის ღილები გაიხადა და იატაკზე დაუშვა. მას შესაბამისი წითელი ტრუსი ეცვა. მათ სართულზე მისვლისას ლიფტი დაირეკა. დრეიკმა იგრძნო მისი სული და ყველაფერი ამაღლდა. კარი გვერდზე გასრიალდა, გაიღო.
  
  ახალგაზრდა წყვილი ელოდა. ქალმა ჩაიცინა. ბიჭმა დრეიკს გაუღიმა. კენედიმ დრეიკი ლიფტიდან გამოათრია და დერეფანში შევიდა, შარვლის კოსტუმი დატოვა.
  
  დრეიკმა უკან გაიხედა. "ეს არ გინდა?"
  
  "აღარ მჭირდება."
  
  დრეიკმა აიყვანა იგი. "კარგი, ეს არის სწრაფი ფეხით ჩემს ოთახში."
  
  კენედიმ თმა ჩამოუშვა.
  
  
  ᲓᲐᲡᲐᲡᲠᲣᲚᲘ
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"