Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Mkİ Ssrİ VƏ Rusİya İlƏ MÜbarİzƏ

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    ABŞ və digər Qərb ölkələrinin xüsusi xidmət orqanları SSRİ və Rusiyaya qarşı necə vuruşdular. Gizli keçidlər, hiyləgər intriqalar, dəyişdirmələr, tökmə, sui-qəsdlər. Mixail Qorbaçov və Boris Yeltsinin SSRİ-ni parçalamaq və parçalamaq üçün hazırladıqları sui-qəsd xüsusilə maraqlıdır. Bu seriyadakı təfərrüatları oxuyun.

  MKİ SSRİ VƏ RUSİYA İLƏ MÜBARİZƏ
  ANNOTASİYA
  ABŞ və digər Qərb ölkələrinin xüsusi xidmət orqanları SSRİ və Rusiyaya qarşı necə vuruşdular. Gizli keçidlər, hiyləgər intriqalar, dəyişdirmələr, tökmə, sui-qəsdlər. Mixail Qorbaçov və Boris Yeltsinin SSRİ-ni parçalamaq və parçalamaq üçün hazırladıqları sui-qəsd xüsusilə maraqlıdır. Bu seriyadakı təfərrüatları oxuyun.
  BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  General George Gleason MKİ-nin yüksək rütbəli məmuru Mark Digby-yə deyib: "Biz "The Tempest"in əsas elementləriyik."Ancaq hədəflərimiz onlara tək çatmaq üçün çox genişdir." O, onların qarşısındakı stolun üstündəki bir sıra monitorları göstərdi. "Onları yandırın."
  
  Digby bir düyməni basmaqla bütün beş monitoru aktivləşdirdi. Qlison yeni gələnlərin efirdə olduqlarını, təmtəraqlı dəri kreslosunda arxaya söykənərək onu əhatə edən atmosferdən həzz almasını gözləyirdi: dörd nəhəng palıd panelli divar, qızılı abajurların altından sızan yüngül işıq, bütöv bir divar, köhnə ağaclarla dolu idi. heç vaxt baxmadığı sərt üzlüklər və şəxsi evinin mərkəzi və iş sahəsi olan nəhəng, heyranedici yazı masası.
  
  Digby öskürdü. Yeni üzvlər başlarını qaldırdılar.
  
  "Biz hazırıq?" Qlison soruşdu.
  
  Digby birbaşa suya atladı. "Misirdəki hadisələr bizim gözlədiyimiz kimi olmadı" dedi. "Və Marsın Qılıncı daha əvvəl bizdən qaçmışdı. Digər oyunçular bizim yolumuza mane oldular" deyə o etiraf edib. "NİZƏ. Çərçivə kəsimi. Lüter. Hətta lənətə gəlmiş CIA." Öz hesabına etdiyi zarafata güldü. "Bu, çox təhlükəli, çox böyük risk idi. Fırtına ifşa olundu və bəzi insanlar indi bizim var olduğumuzu bilirlər."
  
  Beş üz onun baxışlarına öz narazı baxışlarını qaytardı, bunlar arasında hakim, polis komissarı, Wall Street bilicisi və prezidentin köməkçisi də var. Sonuncu əvvəlcə danışdı.
  
  "Bu bizi hara aparır?"
  
  "Yaxşı, cənab Troy, bu, bizim üçün öhdəsindən gəlmək üçün bir çətinlik yaradır. Tempest bəşəriyyətə məlum olan ən böyük silahı - tanrıların silahlarını bir araya gətirmək və onlardan birlikdə istifadə etməyin bir yolunun olub olmadığını görmək üçün yaradılmışdır. Bu günə qədər bu məlum silahlardan yalnız biri üzə çıxıb. İndi Londonda olan Marsın qılıncı..."
  
  Digby davam edə bilməmişdən əvvəl Qlison irəli əyildi. "İndidən cənablar, biz kritik kütləyə çatdıq. Yaxud, başqa sözlə desək, başa düşəcəksiniz - biz bütün səylərimizi buna amansızcasına, amansızcasına, hətta qeyri-etik şəkildə sərf etməliyik. Əgər qalib gəlmək istəyirsənsə, bundan sonra heç bir məhdudiyyət yoxdur".
  
  Troy başını tərpətdi. "Bizim yeni, yenilənmiş silah siyahımız varmı?"
  
  "O, poçt qutunuzdadır. Onların hamısı iyirmidir".
  
  "Bəs Lüter? Lüteri itirmişik?
  
  "Oyunun bu nöqtəsində," Digby ah çəkdi, "biz elədiyimizi düşünməliyik."
  
  Bankir və polis komissarı qəzəblə başlarını buladılar. Qlison onlara fövqəladə vəziyyət planını xatırlatdı.
  
  "Suriya düşərgələrində işlər tam sürətlə gedir. Onlar artıq yüzlərlə insanı radikallaşdırıblar və muzdlularımız onlara təlim keçir. Tezliklə bizim təkcə kütlələri deyil, Birinci Dünyanın bütün polis qüvvələrini yayındırmağa qadir ordumuz olacaq. O zaman silahlanmaya doğru fırtınalı ola bilərik".
  
  "Biz bütün bu hücum xətlərinə strateji olaraq hazırıqmı?" polis komissarı soruşdu.
  
  "Düzünü desəm, yox. Hələ yox. Amma bu, uzun sürməyəcək".
  
  "Bütün bu inkar edilmiş, özgəninkiləşdirilmiş və nizamsız SWAT komandaları oradadır? Onu nə qədər saxlaya bilərik?"
  
  Qlison bu suala cavab vermək üçün prezident köməkçisi Troyadan ayrıldı.
  
  "Mən bunun üzərində yorulmadan çalışıram, amma hətta mən - generalın köməyi ilə - şübhələri həmişəlik aradan qaldıra bilməyəcəm. Bəlkə bir neçə həftə."
  
  "Sürətin məcburi hala gəlməsinin başqa bir səbəbi" dedi Gleason. "Biz daha CIA aktivlərindən istifadə edə bilmərik. Bəxtim gətirdi ki, özümüzdən bir şey hazırladıq. Düşərgələr canlıdır. Gəlin ondan istifadə etməyə başlayaq".
  
  General bacardığı qədər yoldaşlarının əhvalını tutdu. O, "Otaq" adlandırdığı yerdə üz-üzə görüşməyə üstünlük verirdi. Hərbçilərin diqqəti fiziki qarşıdurmaya yönəlmişdi, lakin o, təcili olaraq müasir rabitənin daha sürətli olduğunu da etiraf etmək məcburiyyətində qaldı. Onlardan hansının dərin, hansının barmaqlarını hovuzda salladığına qərar vermək məsələsi deyildi. Xeyr, hamısı qulağına qədər bu işdə idi. Bu, daha çox cəsarət sınağına bənzəyirdi.
  
  Ağlı onlardan birinin ona xəyanət edə biləcəyi ehtimalını da düşündü.
  
  "Suallar?" hürürdü.
  
  Orada biri yox idi. Gleasonun xoşuna gəlmədi. Bu adamlar cavab olaraq ona hər cür ritorika yağdıraraq hopdurmalı idilər. Onların susqunluğu şübhələrinə və tam iştirak etməmələrinə xəyanət edirdi.
  
  Yaxşı, bu dəyişəcək.
  
  O, güvəndiyi yeganə insan olan Diqbiyə nəzər saldı. "Məncə, biz görüş çağırmalıyıq."
  
  "Razıyam".
  
  "Mənim üçün çox çətin olacaq" deyən prezidentin köməkçisi mənfi cavab verdi. "Mən burada yüz top hoqqalayıram."
  
  "Otaq," Qlison Troya məhəl qoymadan dedi, sonra vaxtı və tarixi verdi. "Bəhanə yoxdur, cənablar. Yaxalamaq yaxşı olacaq".
  
  O, səsinin tonunu pislikdən uzaq tutmaq üçün əlindən gələni edirdi.
  
  Bununla razılaşan kimi Qlison müqaviləni imzaladı. O, Digby ilə söhbət etmək üçün vaxt ayırdı və sonra yerdəki komandirləri ilə onların Suriyadakı terror düşərgəsinin vəziyyətini iki dəfə yoxladı. Hər şey yaxşı və tez keçdi. Tanrıların silahları demək olar ki, əlçatmaz idi. Qlison bilirdi ki, onların tərkibindəki inanılmaz nadir elementə görə onları izləmək olar, lakin izləmə cihazı işə yaxın olmalı idi. Bu, onları hələ də yaxınlaşmaq problemi ilə qoyub.
  
  O qədər də Marsın Qılıncı deyil.
  
  O, təzə küləşini hamarlayarkən onun kobud cizgilərini təbəssümlə bəzəməsinə icazə verdi. Onun 6 il əvvəl Britaniya hökumətində əkdiyi "köstəbək" nəhayət öz bəhrəsini verəcək.
  
  Bəlkə bu gecə. Lənət olsun, o, kəmərində o ilk silahın olmasını arzulayırdı. Obrazlı desək, təbii ki.
  
  Qlison öz kiçik zarafatına güldü, Diqbinin baxışlarına məhəl qoymadı və otaqdan çıxdı. Dəhlizdə olan kimi mobil telefonunu çıxarıb şəxsi nömrəni yığdı.
  
  "Salam? Mənə fahişə lazımdır".
  
  Madam Məsudu kimi tanıdığı qadın adi dünyəvi tərzdə ah çəkdi. "Bu qədər tez başqa biri? Yaxşı, məndə Nightshade var və getməyə hazırdır. O... ekzotikdir".
  
  "Məhz edirəm," Qlison güldü və sonra düşündü: Gecə kölgəsi? Lakin onun arzusu ona qalib gəldi. "Onu bura göndər."
  
  "Yaxşı. Xahiş edirəm ona bir saat vaxt verin".
  
  
  * * *
  
  
  Madam Məsudə gözünü qarşısında oturan uzunboylu, qarasaçlı qadından çəkmədi. "Bunun nə qədər təhlükəli olduğunu deyə bilmərəm. O, səni tanıya bilər".
  
  Loren Foks razılaşaraq başını aşağı saldı. "Bu, mənim gözlədiyim fürsətdir" dedi o, arsız bir vurğu ilə. "Bunu et və Nightshade son dəfə yaşasın."
  
  "Mən səni düzəldə bilərəm."
  
  "Yaxşı. Ancaq ağırlaşdırın. İndi onun məni tanımasını istəmirik, elə deyilmi? Güldü, özünü yaxşı hiss etdi. Nəhayət, dostlarına kömək etmək, Qlisonla yaxınlaşmaq və bəlkə də prezidentin köməkçisinin kişi və ya qadın olub-olmadığını öyrənmək üçün onun prezident Koburnla əlaqə saxlamaq cəhdlərinin qarşısını almaq üçün bir yol var idi. Müdafiə naziri Kimberli Krou onların tərəfinə keçəndə Lauren ümid edirdi ki, Qlisonla olan biliyi və təcrübəsi öz bəhrəsini verəcək.
  
  Gleason Perudan sonra SPIR-i hədəf almağa qərar verəndə, sonra Misirə səfəri zamanı onun şəklini görmüş və ya görməmiş ola bilər.
  
  Amma o, heç vaxt Nightshade-i görməmişdi.
  
  Onlara, onların nüfuzuna və bütün sivil dünyaya qarşı qalxmış şər piramidasını məhv etməyə başlamağın vaxtıdır. O, yuxarıdan başlayacaqdı.
  
  
  İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Daxili həyəcan zənglərinə məhəl qoymayan Lauren Fox Nightshade-a çevrildi. Uzun müddət əvvəl idi, lakin Lauren və Nightshade illər boyu dəyişkən eqo idilər və xüsusiyyətlər tezliklə geri döndü. Təbii ki, onun "kostyum"u bu günlərdə Nyu-Yorka qayıtdı, lakin Madam Məsuda hər şeyə əl qoya bilərdi.
  
  "Dəri" dedi Lauren. "Əsasən çəkmələr. Geyim krujeva ola bilər, məncə, amma çox açıq deyil. Mənə qamçı və əlcək lazımdır. Yaxşı əlcəklər. Bu pisliyə toxunmalı olsam, bunu hiss etmək istəmirəm".
  
  Madam Məsuda qara əşyanı qaldırdı. "Özünüzü qoruyun?"
  
  "Yox! Mən bu adama yaxınlaşmaq belə istəmirəm".
  
  Qlisona gedərkən maşında səyahət edən Lauren, bir müddət əvvəl Peruda komandadan ayrılıb, Vaşinqtona qayıdan və həqiqəti öyrənməyə başladığı vaxtı xatırladı. Bu əsəbi bir dövr idi - bir-birinin ardınca bağlı qapıları döyürdü - amma indi daha yaxşı bir fürsət hiss etdi. O, bütün düzgün cavabları çıxarmaq üçün təşkil etməli olduğu söhbəti təsəvvür etdi.
  
  Maşın dayandı, iri, qabarıq sürücü oturacağında yarı dönüb ona baxdı. - Yaxşısan, xanım?
  
  O, yalnız dizə qədər bej paltoya bükülmüş Nightshade gördü. "Bəli təşəkkür edirəm. Ən çətini onlarla görüşməkdir".
  
  "Mən burada olacağam" səsi dərindən gurlandı. "Mənə ehtiyacın varsa, düyməni basarsan."
  
  Lauren başını tərpətdi və maşından düşdü. Gleason onu Kapitol binasından təxminən yarım mil məsafədə, sıx küçədən kənarda və turistlər arasında məşhur olan otelə apardı. Köhnə pozğunun, yəqin ki, ona bir saat və ya daha çox müddətə boş otaq verə biləcək müqaviləli bir elçisi var idi. Lauren bunu əvvəllər dəfələrlə görüb. Pul ağlasığmaz şəkildə korlanmışdı və Qlison kimi güclü rollarında olan insanlar ondan istədiklərini almaq üçün istifadə edirdilər.
  
  Nightshade bir pillə aşağı qalxaraq otelin qapılarından içəri girdi, sonra üçüncü mərtəbənin düyməsini basdı. O, səssiz, əks-səda verən dəhlizlə getdi , sonra dayanıb qapını döydü. Bir neçə saniyə ərzində açıldı.
  
  "Gir," dedi. "Düşündüyümdən daha az vaxtım var. Arvad mənimlə naharda görüşmək istəyir".
  
  Nightshade içəri girdi və qapını bağladı, baş barmağını sürücünü çağıran düymənin üzərində gəzdirdi. Gleason rahat görünürdü, amma tələsirdi. Onun bədən dilində təhlükəli bir şey görmədi, amma bu dəyişə bilər. O, uzun paltosunu atıb onun dönməsini gözlədi.
  
  "Əvvəlcə mənə buna cavab ver" dedi. "Bir qız sənə qamçı olduğunu söyləsəydi, onun sənin üzərində istifadəsini istərdin, yoxsa onun üzərində istifadə edərdin?"
  
  Gleason tərəddüd etdi, lakin onun corab, asma və cılız alt paltarı geyinmiş elastik bədəni də diqqətini yayındırdı. Nəhayət, dedi: "Hər ikisi?" boğuq, sual dolu səslə ona artıq otağa nəzarət etdiyini bildirirdi.
  
  "Doğrudur" dedi. "Gəlin bu şalvarı çıxarmaqla başlayaq."
  
  Nightshade roluna girdi, nəzarəti ələ keçirdi və Qlisonun mütləq qiymətləndirdiyi əmrlər verdi. Qaranlıq şəxsiyyət onu ilk yarım saat ərzində asanlıqla itələyərək ələ keçirdi. Gleason rolu dəyişdirməyi xahiş edənə qədər aksiya əsasən adi idi.
  
  Məni ələ salırsan?.. Heç bir halda o, bu alçaldılmış inanclardan ibarət bu təmtəraqlı, pozğun pazın onun üzərində hər hansı bir gücə sahib olmasına icazə verməzdi. Ancaq burada Nightshade şəxsiyyəti kömək etdi. Oyun genişləndi, paylar yüksəldi və o, onu daha yüksək dominantlıq səviyyəsinə qaldırdı.
  
  O, dəbdəbəli bir otaq gördü, tünd qırmızı pərdələr möhkəm çəkildi; idman mərc kanalına uyğunlaşdırılmış aşağı səsli geniş ekranlı televizor. Gleasonun imzalanacağı ilə maraqlandı. O, kiçik dəyirmi masanın üstündə oturan çantaya və səliqəli sıxılmış paltar dəyişikliyinə diqqət yetirdi. Təbii ki, onun üstünlük verdiyi əşyalar mobil telefon və noutbuk olub.
  
  Və vaxt.
  
  Əsas hiylə ondan qurtulmaq idi və o, Qlison hələ də onun hərəkətsizliyindən bezmiş halda hərəkət etməli oldu. Xoşbəxtlikdən, bu Nightshade-nin son çıxışı idi. Lauren heç vaxt şəxsiyyətindən istifadə etməyəcək. Həqiqətdə, Nightshade bir müddət əvvəl təqaüdə çıxdı - onun kölgəli keçmişi ilə bu son qarşılaşma yalnız dostlarına yaşadıqları çətinlikləri aradan qaldırmağa kömək etmək idi.
  
  O, çiçəklənərək, Gleasonun öz jokey şortunu onun ağzına soxdu, onun üzünü keçən yüngül çaşqınlığa gülümsədi. O, paltosunun cibindən yapışdırıcı lent çıxarıb əvvəlcə onun ağzını, sonra biləklərini və topuqlarını yapışdırdı. O, çarpayıdan bütün örtüklərin götürülməsinə əmin oldu, çünki o, götün onu tapanda mümkün qədər utanmasını istəyirdi - güman edirdi ki, o, özünü üstün hiss edə bilər. Vaxt az idi, ona görə də onun pul kisəsini, zinət əşyalarını və hər hansı digər qiymətli əşyalarını axtarmaq qərarına gəldi. Daha sonra onun telefonunu və noutbukunu götürüb.
  
  Gleasonun gözləri qabarıq oldu və çarpayıda qıvrıldı. Lauren başını tərpətdi, ona baxdı. "Sən heç yerə getmirsən, dostum. Mübarizəni davam etdirin və o ağ körpə dərisini qoparacaqsınız. Mən sənin yerində olsaydım, sabah təmizlikdə gözləyərdim".
  
  Gleason ona qarşı çox mübarizə apardığı döşəyi arxadan təhvil verirmiş kimi görünürdü.
  
  Lauren ayaqlarının arasından kədərli bir baxış keçirdi. "Və mən o qırışmış böcəyi ayaqlarının arasına salmağı ciddi düşünərdim, dostum. Bununla çox az əlaqəsi var".
  
  Sonra o, tez yükünü qaldırdı və onu öpdü. Son alçaldıcılıq isə qapıdan "Narahat Etməyin" yazısını götürüb bayırdan asmasını söyləmək olub.
  
  "Axşamınız xeyir".
  
  Gleason hırıldadı və ona qışqırdı, hər heca tıxacdan boğulmuşdu. Lauren son dəfə dodaqlarını büzdü və üz qabığını bəzəmək üçün bir neçə qısa söz söylədi.
  
  "Hey, sakit ol. Mən onu satdıqdan sonra siz hələ də o pisliyin çoxunu geri alacaqsınız. Biznes biznesdir və əminəm ki, sizdən daha çox pula ehtiyacım var".
  
  Qapı onun arxasında yüksək səslə döyüldü. O, işarəni qapının dəstəyinə asmağa əmin oldu, sonra pilləkənlərə tərəf getdi.
  
  Növbəti dayanacaq Shake Shack-dir. Kimberly Crow-un əlaqəsi onunla orada görüşəcək - bir kişi, o, dövrə lövhəsi ilə hər şeyi sındıra bilən Lauren'i inandırdı.
  
  
  ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Londonun dərinliklərində, rütubətli yeraltı mağaralarda heyrətamiz miqdarda iş görülür və bunun heç yarısı məlum cinayətkarlara aid deyil. SAS-ın kapitanı Kembric orada SPEAR komandası ilə görüşməyi xahiş etdikdə Dreyk təəccübləndi, lakin indiki vəziyyətlərində onlara kömək edəcək daha yaxşı adam tapa bilmədi. Kembric, Marsın Qılıncını tutan və onun İngiltərəyə səyahətini təşkil edən SAS komandasına rəhbərlik edirdi. Kimberly Crow əvvəlcə Londonda görüşü SPIR-i Britaniya hökumətində yeni güclü bir fiqurla tanış etmək və silah axtarışına dəstək toplamaq üçün təşkil etmişdi.
  
  Bütün komanda hər biri naməlum istiqamətə aparan tağlı tunellərin kəsişməsində dayanıb gözləyirdi. Qaranlıqdan səslər gəlirdi və suyun damcısının dayanmayan səsi tezliklə onların əsəblərini sıxmağa başladı. Divarlar qara və sürüşkən idi, nəm damlayırdı. Smit və Yorgi arxada dayanaraq istifadə etdikləri tuneli örtdülər, digərləri isə kiçik dairəvi məkana yayıldılar.
  
  "Gəlin Britaniyanın qonaqpərvərliyindən danışaq". Alicia xoruldadı. "Bura tam olaraq Kensington Gardens deyil."
  
  "Bu SAS-dır" deyə Drake xatırlatdı. "Xadınızdadır?"
  
  Kinimaka yaş çəkmələrini belə narahat etmədən sevinclə dedi: "Mənə əsl casusluq işlərini xatırladır. "Bilirsiniz, orijinal, real hadisələr."
  
  "Dostum, biz casuslarıq" dedi Hayden ona. "Real sövdələşmə".
  
  - Mən o qədər uzağa getməzdim, hey.
  
  Lüter qapalı məkanda çox görünürdü. "Nə vaxta qədər burada gözləyəcəyik uşaqlar? Yerin altında heç vaxt rahat olmamışam".
  
  "Niyəsini başa düşə bilərəm." Alicia çevrildi və dar köynəyindən çıxan əzələlərə heyran oldu. "Belə qabiliyyətə malik olan insanı həmişə gün işığında görmək lazımdır". O, dayandı. "Və ya çarpayının yanında işıqlandırma ilə."
  
  Lüter gözlərini yumdu. - Artıq onları hiss etmirsən, qız, heç soruşma.
  
  Alicia somurtdu. "Bilməlisən ki, bu məni yalnız daha qətiyyətli edir."
  
  Drake dirsəyi ilə onu dürtdü. "Həqiqətənmi? Onun əllərini hiss etdin?
  
  "Mən onun əllərindən daha çox hiss etdim, Drakes." Alisiya bərkdən güldü. "Ancaq narahat olma, sən hələ mənim adamımsan".
  
  "Oh sağ ol". Drake onu sorğulamağın mənasız olduğunu bilirdi. Alicia sadəcə Alicia idi və o, heç vaxt dəyişməyəcək. Allah onu ram etməyə çalışan adama kömək olsun.
  
  Lüter onun qulağına əyilib pıçıldadı: "Əgər kömək etsə, o mənə toxunanda, mən yalnız yarım ağac aldım".
  
  Drake gülərək onu itələdi. "Məzələnirsən? Bilməyimə ehtiyac yoxdur. Lənət olsun, indi kaş səni döyüb səhrada qoysaydıq".
  
  "Məni məğlub etdin?" Lüter nəhəng başını geri ataraq təəccübləndi. "Düşünürəm ki, səni o səhrada xilas edib ələ keçirdiyimi xatırlayıram, oğlan."
  
  Onlar tuneldən aşağı ayaq səslərini eşitdilər və Drake cavab verməkdə çətinlik çəkdi. O, diqqətini açılışa cəmlədi və komanda gözlənilməzliyə hazırlaşaraq yayıldı.
  
  Heç nə gəlməyib. Əvəzində kapitan Kembric və başqa bir adam çıxdı, hər ikisi bir az çaşmış halda orada dayandılar.
  
  "Vay," Kembric dərin baritonla dedi. - Mən sizin bu qədər çox olduğunuzu bilmirdim.
  
  "Biz böyük komandayıq" deyə Drake etiraf etdi. "Sizi yenidən görməkdən məmnunam, Kembric. Ukraynada nüvə silahı ilə bağlı köməyə görə təşəkkür edirəm. Bir müddət onları yer üzündən silməyə yaxın idik".
  
  "Yenə yox" deyə Lüter hürüdü. "Deyəsən, sizə uşaq baxıcıları lazımdır."
  
  Kembric əlini uzatdı. "Məmnuniyyətlə. İcazə verin, sizi nazir Krounun əlaqəsi olan mayor Bennetlə burada tanış edim."
  
  Drake başını tərpətdi və sonra Hayden irəli addımladı, bəlkə də özünü bir az kənarda hiss etdi. - Bəs bizim üçün nəyin var, mayor?
  
  "Sadəcə Bennett" dedi adam. "Mən burada mütəxəssis deyiləm. Və mən indi orada özümü mayor kimi hiss etmirəm". Mavi gözləri tavana zilləndi. "Biz ehtiyatla davam etməliyik. Qorxuram ki, bu Tempest qrupu ilə kimin əlaqəli olduğunu və kimin olmadığını bilmirik. Hər şey çox... pərdə arxasındadır. Bu, çox gizlidir..." O, Hayden və Dreykə nəzər saldı. "Əgər Kimberli bütün ağırlığını və nüfuzunu bu işə sərf etməsəydi, deyərdim ki, vaxtımızı boşa xərcləyirsən."
  
  "Yaxşı, amerikalılar üçün Allaha şükürlər olsun" deyə Alisiya nəfəs aldı. "Ən azı məntiqlidirlər."
  
  Bennett gözlərini ona zillədi. "Mən Tempestin yuxarı eşelonlarında hətta bir britaniyalı olduğuna şübhə edirəm" dedi. "Ancaq burada bir neçə minion ola bilər. Biz hələ də dəstək axtarırıq. Yəni Kimberli mənə yeddi silah haqqında vəhşi hekayə danışır?
  
  Drake başını tərpətdi. "Bizim bildiyimiz yeddi. Şübhə edirəm ki, onlar üçün xüsusi sifariş var, amma birincisi, Marsın Qılıncı sizin ixtiyarınızdadır".
  
  Bennett etiraf etdi: "Mən yalnız bir çox şeyləri bilirəm". "Mən DSF-ni Whitehalldan idarə edirəm, əminəm ki, bu təşkilat Britaniya Xüsusi Qüvvələrinin bütün əməliyyatlarına nəzarət edir. Bəli, əlaqələrim var, amma yenə də çox diqqətli olmalıyam".
  
  "Aydındır. Qılınc haradadır?
  
  "Bir dəqiqədən sonra buna qayıdacağıq. Anlayıram ki, bu silahı tapa bilərsən?"
  
  "Biz bunu edə bilərik" dedi Dahl, sarışın başını tərpətdi. "Biz GPS cihazını onların strukturunun bir hissəsi olan hələ də adı açıqlanmayan materialı axtarmaq üçün yenidən konfiqurasiya etdik. Bu işlədi."
  
  Drake stolun üstündən ona baxdı. "İsveç dilində "hə" deməkdir."
  
  Dahl ona hiyləgər barmağını verdi.
  
  "Yaxşı, tamam" dedi Bennett. "Onda yeddisini də izləyə bilərsiniz."
  
  Drake səhv eşitdiyini düşündü. "Hamısı... yeddi?"
  
  Kembric müdaxilə etdi. "Qorxuram ki, Marsın Qılıncı yoxdur."
  
  "Nə qədər?" Hayden soruşdu.
  
  "Bir neçə saat," Bennett müdafiə ilə dedi. "Biz hər şeyin öhdəsindən gəldik."
  
  "Bütün bunlardan?" Drake təkrarladı. "Bu qılınc bizim ən böyük ümidimiz idi. Yeddisini də tapsalar, nə edəcəklərini bilmirik".
  
  "Biz onu geri qaytarmalıyıq" dedi Dahl. Tempest artıq sübut etdi ki, onları hərbi və mülki həyat maraqlandırmır, onların qarşısını almaq lazımdır".
  
  "Qılınclar heç vaxt yanlış əllərə düşməməlidir" deyən Kenzi otağın o biri tərəfindən nəm divara söykənərək yan tərəfdə dayandı. "Məndə olmalıdır."
  
  Bennet tərəddüdlə israilliyə başını tərpətdi, sonra hamıya tərəf döndü. "Əməliyyat davam edir. London şəhəri və onun hava limanları dünyada ən çox nəzarət edilən şəhərdir. Qılıncın oğurlandığı ana qayıdıb günahkarı tapacağıq. Sonra üzbəüz qarşılaşmamız olacaq". Telefonuna baxdı. "Artıq axtarış dairəsi daralıb. Bu, zaman məsələsindən başqa bir şey deyil".
  
  Son məlumatların işığında Dreyk mayorun sözlərinə inanmaqda çətinlik çəkdi. Ancaq ingilislər bu ana qədər bu silahın əhəmiyyətindən xəbərsiz idilər. "Bunun bir hissəsi bizim günahımızdır" dedi. "Biz sizinlə daha tez əlaqə saxlamalıydıq."
  
  "Təşəkkür edirəm, amma çənəmi vuracağam" dedi Bennett. "Kimberli Tempestlə yollarını yenicə ayırdı və onun bundan sonra onunla nə edəcəyini bilməyəcəyi hissi ilə yaşayır. Hər kəs üçün. Burada çox şey gedir, cənablar və xanımlar".
  
  Alisiya qəsdən gözlərini zillədi. - Sən başa düşürsən ki, indicə zavallı qoca Yorgini sıradan çıxardın, elə deyilmi?
  
  Bennett ona sual vermək üçün ağzını açdı, lakin sonra onun telefonu zəng çaldı. Kembric cavab verməzdən əvvəl ekrana baxarkən onu diqqətlə izləyirdi. Drake onların hər ikisinə baxdı.
  
  "Siz bu barədə nə düşünürsünüz?" o, Haydenlə tək dodaqları ilə danışdı.
  
  "Hamısı zəhmətli görünür" dedi. "Biz onu daha yüksək sürətə keçirməliyik. Tempestin açıq şəkildə bir planı var və Lüter burada onların yeganə döyüşən iti deyildi.
  
  "Köpək?" Lüter qaşlarını çatdı.
  
  "Bəli," Alisiya başını ona işarə etdi. "Kərgədan" daha dəqiq olardı".
  
  "Çox sağ ol".
  
  "Oh, nə vaxtsa."
  
  Dreyk onların flörtünü dayandırdı, bunun Alicia'nın Mayın ona aşiq olduğuna dair şübhələrindən qaynaqlandığını bilirdi. Təəccüblüdür ki, yapon döyüşçüsü bütün bu müddət ərzində səssiz və sakit qaldı.
  
  "Fakt budur" dedi. "Biz hələ Tempestə toxuna bilmərik. Onlar çox yaxşı təcrid olunublar, ümid edirəm ki, mayor Bennett və müdafiə naziri Krou tezliklə dəyişəcək. Biz həmişəki kimi qabaqcıl tərəfdəyik, lakin bu dəfə mübarizə aparmaq üçün hər şeyimiz var".
  
  Hayden başını tərpətdi. "Daha çox ola bilməz."
  
  "Bəli" Dahl razılaşdı. "Bizim azadlığımız. Bu günümüz və sabahımız. Fırtına məhv edilməlidir".
  
  "Biz ayrıldıqlarını belə bilməyən kişilər və qadınlar üçün mübarizə aparırıq" dedi Drake. "Arxalarında həqiqi bir dəstək sistemi olduğunu düşünərək hər şeyi riskə atan əsgərlər üçün öldürmə əmri var." O, fasilə verdi. "Və bu daha bir şeydir. Bu və ya digər şəkildə, biz bu əmrləri birləşdirməliyik. Biz birlikdə daha da güclənəcəyik".
  
  "Razılaşdım" Hayden ətrafa baxaraq dedi. "Karin bunun üçün mükəmməl olardı. Hələ də onun qərarı ilə razı deyiləm... Amma məncə, indi o, özünə güc nümunəsidir".
  
  "FrameHub həqiqətən sökülməlidir." Drake çiyinlərini çəkdi. "Və mən güman edirəm ki, ABŞ ordusu da onun arxasındadır. Geek tutmaq üçün turk göndər. Mən bunu deyirəm".
  
  Lüter ayaqdan ayağa keçdi. "Molokayın hərbi rabitə sahəsində müəyyən təcrübəsi var. Fantastik bir şey yoxdur," o etiraf etdi, "amma düşünürəm ki, cəhd edə bilər."
  
  Drake sirli adamın gizləndiyi zalın tərəfinə baxdı, üzü burnuna qədər səhra yaylığı ilə örtülmüş, bədəni saysız-hesabsız paltarlarla örtülmüş, heç vaxt çıxarmadığı gülləkeçirməz jiletlə qorunmuş və böyük bir palto vardı. .
  
  "Bizə baza lazımdır" dedi Hayden Bennettə, lakin o vaxta qədər adam telefona cavab vermişdi. Bitirdikdən sonra səbirsizliklə NİZƏLƏRə baxdı.
  
  "Bununla necə?" - dedi. "Qılınc oğurlayan götləri tapdıq. Sən hazırsan?"
  
  "Davam edin, mayor" dedi Dreyk. "Bu, artıq biznes deyil. Bu, çox şəxsidir".
  
  
  DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Köhnə, tərk edilmiş xəstəxana Muswell Hill yaxınlığında bir neçə hektarın arasında yerləşirdi. Bu, bir vaxtlar ruhi xəstələr və ağır asılılıqlar üçün sığınacaq kimi istifadə edilən yıxılmış Viktoriya villası idi. Bu gün o, Londondakı bir çox köhnə tikililər kimi tənəzzüldə idi, sahibinin dəqiq ifadəsi yox idi və heç kim onun saxlanması üçün pul ödəmirdi.
  
  Alisiya əlində hərbi tüfənglə küçədən baxırdı. "Mən bunu xoşlamıram" dedi. "Dəhşətli görünür."
  
  "Komandanın daimi utancaq pişiyi" dedi Mai tranzit mikroavtobusun arxa oturacağında Lüter və Molokaiyə. "Bir dəfə onun hörümçəkdən qaçmaq üçün çuxura atıldığını gördüm."
  
  "Məni müdafiə etmək üçün," Alisiya hələ də baxırdı, "onun ayaqları mənim əllərim qədər idi."
  
  Haydenin səsi evlərinin qarşısında dayanmış mikroavtobusdan gələn kommutatorların üzərindən xırıldadı. "Uşaqlar, bir şey görürsünüz?"
  
  Alicia dedi: "Xırda sığınacaq". "Sol. Enerjinin geri qayıtdığını deyirsən?
  
  "Bennettə görə, bəli. Rəsmi heç nə yoxdur, elektrik şirkəti ilə əlaqə saxladıqları görünmür. Amma həmin evdə elektrik cərəyanı olub və bütün kommunikasiyalar işləyir. Bu sağlam evdir".
  
  "Doğru. Orada onlarla insan itə bilər".
  
  "Buranın doğru yer olduğuna əminik?" Dahl Drake-in yanındakı oturacaqdan soruşdu.
  
  "Bennetti eşitdiniz. Təhlükəsizlik kameraları bu uşaqlardan ikisini qılınc mühafizə edən əsgərləri öldürdükləri andan tərs ardıcıllıqla göstərib, Londonun hər tərəfində və burada. Doxsan dəqiqə əvvəl gəldi. O vaxtdan bəri onların nə ilə məşğul olduqları barədə heç bir fikrim yoxdur".
  
  "Şahmat oynayırsan?" Kinimaka təklif etdi.
  
  "Mən buna şübhə edirəm, dostum. Onlar muzdlulardır".
  
  "Yaxşı fikir. Yəni mən casusam?
  
  Alicia şərh vermək üçün bu anı seçdi. "Yaxşı, ön pəncərədəki qabığı görürəm. Ola bilsin ki, keçmiş hərbçi".
  
  Lüter irəli əyildi. "Hulk?"
  
  Mai güldü. "Alicia ilə? Bu, çox şey ifadə edə bilər".
  
  Alicia təsdiqlədi ki, "quldur". "Məncə, bu təsdiq kifayətdir". O, teleskopik mənzərəni qarşısındakı tablosuna atdı. "İndi içəri girib onlarla danışa bilərikmi?"
  
  "Düşündüm ki, ürpertici olduğunu söylədin" dedi Dahl.
  
  "Narahat olma. Gözlərimi bağlı saxlayacağam".
  
  Dreyk qapını açdı. "Dal, o səninlədir. Qalanları, gedək".
  
  Komanda günorta havasında yağış iyi gələn qurğuşunlu boz səmanın altında səssizcə vaqonlarından çıxdı. Bennett silah və digər hərbi təchizat təmin etdi, buna görə də Drake HK MP5, 9 mm Sig Sauer, səs-küylü qumbaralar və gözyaşardıcı qaz balonları ilə silahlanmışdı. Onlar hücum kostyumları, odadavamlı diz və dirsək yastıqları və təkcə gülləni dayandırmaq üçün deyil, həm də onun kinetik enerjisini udmaq üçün nəzərdə tutulmuş gülləkeçirməz zirehli jilet geymişlər.
  
  Kinimaka və Smith qoruyucu vasitələr daşıyırdılar. Balyoz və döymə qoçu, pnevmatik alətlər və partlayıcı maddələr. Digərləri nərdivan və kəndir daşıyırdılar.
  
  Hamısı azadlıqda idi, ildırım çaxması kimi köhnə xəstəxanaya çırpılmağa hazır idilər. Drake alçaq divarın üstündən tullandı, çalıların altına düşdü və başını aşağı salıb qaçdı, tapançasını ehtiyatla irəli nişan aldı. Komanda onun yanında idi, yeganə səs kolda çəkmələrinin xışıltısı idi. Ağaclar orda-burda böyüyüb qısa bir sığınacaq verdi və sonra evin kənarına doğru uçuşlarını davam etdirdilər.
  
  Dreyk bir neçə saniyə sonra arxası kərpicə söykənərək gəldi. Komandanın yarısı arxadan, yarısı yandan daxil olmalı idi. Drake bir dəqiqə gözlədi və sonra ən yaxın pəncərənin altına girərək böyük evin divarına tərəf getdi. Başqa bir pəncərə göründü və sonra onlar qruplaşaraq içəri keçməyə hazırlaşdılar. Dreyk siqnal verməzdən əvvəl digər komandadan "davam et" əmrini gözlədi. Dərhal Mai və Dal nişan alaraq onun ətrafında qaçdılar. O, üçüncü idi və onun arxasında Alicia olduğunu bilirdi.
  
  Onlarla qılınc arasında onlarla hədəf dayanmışdı.
  
  Üçbucaqlı kirəmitli dam örtüyü ilə örtülmüş evin kənarı ilə dar bir cığır keçirdi. Yan qapıda bitdi. Drake Smithə irəli getməsi üçün işarə etdi, sonra o, girişdən keçdi. Qalın qapı menteşələrindən uçarkən Mainin dəstəyi ilə Dahl əvvəlcə içəri atıldı. Düşməni çaşdırıb səhv salmaq ümidi ilə ucadan və sərt davranırdılar. Drake özünü əsasən rəflər, şkaflar və lavabolardan ibarət dar bir mətbəxin içində tapdı və sonra başqa bir dar keçiddən və daha böyük mətbəxdən sola döndü. Solda qırmızı köhnəlmiş xalçalı pilləkən ikinci mərtəbəyə aparırdı. Sağda, daha çürük tağlar evin dərinliyinə aparırdı.
  
  "Ayrılın" deyə Dahl qışqırdı.
  
  Alicia evi seçdi, onun ardınca Kenzi, Yorgi və Molokai, qorxunc görünən sonuncu kişi, təkcə paltarında deyil, həm də SAS kostyumunda geyindi. Alicia daha təsirli biri ilə qaçdığı vaxtı xatırlamırdı. Bir otağı, sonra digərini, hər biri hələ də köhnə divanlarla və tavana qədər hörümçək toru ilə örtülmüş kitab şkafları ilə təchiz olunmuş kiçik qonaq otağını təmizlədilər. Divarlardan toz basmış köhnə rəsmlər asılmışdı.
  
  "Kimsə çox sürətli qaçdı" deyə Kenzi nəfəs aldı. "Dəhşətli".
  
  "Əgər bu qorxu filmi olsaydı, orijinal xəstələr hələ də burada olardılar" dedi Molokai. "Mən tez-tez qorxu filmlərinə baxan kimi deyiləm."
  
  Yorgi gözlərini çoxlu potensial xəzinələrdən çəkə bilmədi, lakin onların heç biri artıq parıldamırdı. Rus oğru, deyəsən, inventarları sonraya kataloqlaşdırırdı.
  
  Evin bir yerindən atışma olub. Alicia tərpənmədi, sadəcə ehtiyatlılığının imkan verdiyi qədər sürətlə şərq divarının ətrafında fırladı. İndi köhnə xəstəxananın arxasına yaxınlaşırdılar; qarşıdakı pəncərələrdən böyümüş bağı görürdü. Həmişə olduğu kimi xəbərdar olaraq, qarşıdakı qapıdan döşəməyə yayılmış kölgə yamaqlarını gördü və onu qoruyan taxta paneldən dərhal atəş etdi. Bir cəsəd onun yoluna düşdükdən sonra sinəsindən qan axarkən xırıltı və uğultu eşidildi. O, ölü kütlənin üzərinə atıldı, aşağı düşdü və sağ tərəfdə aşmış soyuducunun arxasında gizlənən başqa bir fiqur gördü.
  
  Bu gün heç nə edə bilməzsən, göt.
  
  O, qumbara atdı, sonra əks istiqamətə, indi isə evin arxasına paralel uzanan dəhlizdən aşağı qaçdı. Onun arxasında qumbara partladı, qəlpələr hər tərəfə uçdu, alov tavanı yaladı. Onların sağında pəncərə sındı, çərçivə büküldü, amma soyuducunun özü partlayışın çoxunu dayandırdı - düzünü desəm, soyuducu və muzdlu əsgər.
  
  Alicia addımlarını sürətləndirdi, otaqları təmizləmək üçün yol boyu dayandı, Yorgi qılıncın izlərini axtararkən Molokai və Kenzi ilə işləyirdi. Zəruri olaraq, bu, sürətli bir şok hücumu idi, lakin bu, ən azı bir neçə muzdlu əsgəri diri tutmağa kömək edəcəkdir.
  
  Qarşıda başqa bir bağlı qapı var idi. Alicia buxarın altındakı yuvadan sızdığını gördü və kəskin şəkildə yuxarı qalxdı.
  
  "Yanğın?"
  
  "Od qoxusu gəlmir." Kenzi havanı iylədi. "Və daha çox buxar kimidir."
  
  Alicia bir az əsəbləşdiyini hiss edərək özünü möhkəmlədi, sonra mis qapının dəstəyinə əlini uzatdı. O, asanlıqla çevrildi, ona bir az açmağa icazə verdi. Çöldəki mənzərə onun ağzının kənarlarını yuxarı çevirdi.
  
  "Maraqlıdır" deyə mızıldandı. "Bu, kişi duşudur."
  
  Kenzi ayaqdan ayağa dəyişdi. "Məşğuldur?"
  
  "Mən deyəcəm".
  
  Alicia qapını qarış-qarış daha geniş açdı. Üç axan duşun səsi və kiminsə telefonundan gurultulu rok musiqisi onların çıxara biləcəyi səsləri boğurdu. Əvvəlcə Alicia, sonra Kenzi, Molokai və Yorgi keçdi. Onların qarşısında müvəqqəti açıq duş sahəsi, bir sıra altı duş başlığı və kanalizasiyaya aparan maili nəm döşəmə var idi. Üç çılpaq, əzələli muzdlular yuyulur və yuyulur, tamamilə udulur. Alisiya yaş zonanın kənarında bir anlıq dayandı.
  
  "Yogi, gözlərini yum. Bunu anlamaq üçün çox gəncsən".
  
  "İnanıram ki, dərhal hücuma keçməliyik" dedi Molokai, hələ də boş xalat paltarında Alisiyanı tündləşdirir. "Onlar məşğul olarkən."
  
  Alicia başını tərpətdi. "Razıyam".
  
  "Bəs onda niyə gözləyirik?"
  
  "Yaxşı... Hazırda özümü olduqca rahat hiss edirəm."
  
  Yorgi quru döşəmənin kənarına getdi. "Hər hansı silah görürsən?"
  
  Alicia ona baxdı və nəfəs aldı. "Məzələnirsən?"
  
  Kenzi çömeldi. "Bir müddətdir baxdığım ən yaxşı şou."
  
  "Mən hələ də silahlardan narahatam" dedi Yorqey otağa baxaraq.
  
  - İnan mənə, - Alisiya hələ də gözlərini duşdan çəkmədi, - burada narahat olacaq heç nə yoxdur.
  
  Molokai tapançasını nişan aldı. "Daha az danış" dedi. "Daha bir ölüm."
  
  "Vay," Alisiya əlini uzadıb onun parça ilə örtülmüş biləyindən tutdu və tozun qalxdığını gördü. "Onları sadəcə güllələmək olmaz. Onlar çılpaqdırlar".
  
  "Sizcə, eyni şəraitdə bizi güllələməzdilər? Onlar yalnız pul və güclə idarə olunan muzdlulardır. Onların əxlaqı yoxdur. Sən bunu bilirsən."
  
  "Mən inanıram". Alicia başını tərpətdi. "Ancaq onlara qoşulma, Molokay. Daha yüksəklərə qalxın və daha yaxşı olun."
  
  İndi Kenzi ayağa qalxdı. "Düzünü desəm, əclafların öldürülməsinin tərəfdarıyam."
  
  Alisiya ona baxdı. - Mən elə bilirdim ki, dəyişmisən.
  
  "Bu, dünən idi" dedi. "Bu gün... həqiqətən də mənə əhəmiyyət vermir."
  
  Alicia bilirdi ki, Dahlın imtinası onu çox incidir. "Onun arvadı və uşaqları var. Ondan imtina etməsini tələb edə bilməzsən".
  
  "Mən etməyəcəyəm" dedi Kenzi. "Tezliklə mən də yanında olmayacağam."
  
  Alisiya buna təkid etmədi. O, heç vaxt israillini sevmirdi, amma həvəslə onların komandası üçün güclü bir aktiv olduğunu etiraf etdi. Molokai yenidən tərpəndi və Alisiya onun qolundan tutdu.
  
  "Gözləyin" dedi. "Sağdakı oğlan sabunu yerə atdı."
  
  Saniyələr keçdi. Alisiya daha yaxından baxdı, lakin sonra daha uzun olanı gözlərindəki sabunu sildi və onları gördü.
  
  "Hey!" qışqırdım.
  
  Alisiya düşünmədən atəş açaraq Molokayın hədəfinə mane oldu. O, peşə seçiminə baxmayaraq, üç silahsız adamın qanlı şəkildə məhv edilməsini seyr etməyə dözə bilmirdi. Arxadan zəhlətökən bir xırıltı gəldi, sonra o, tam uyğunlaşdı, sürətlə üç çılpaq muzdluya tərəf qaçdı və özünü bir qədər sürreal hiss etdi.
  
  İşim üçün nə edirəm.
  
  Kenzi orada idi, açıq şəkildə aksiyanın bir hissəsi olmaq istəyirdi. Muzdlular şok və narahatlıq ifadə etməyi dayandırdılar və müdafiə mövqelərini tutdular. Alicia bilirdi ki, əzələli bədəndən sıçramağın sadəcə mənası yoxdur, ona görə də yıxılıb içəriyə doğru sürüşərək yaxınlaşmağı hamarlaşdırmaq üçün sudan istifadə etdi. O, ən hündür muzdluya yaxınlaşarkən yuxarıya doğru zərbə və dizinin altından kəsilmiş ayaq onun qabağa əyilməsinə və irəli yıxılmasına səbəb oldu və o, arxada qaldı. O, səndələdiyini hiss edərək dirsəyini onun boynuna vurdu.
  
  O, yenidən vuraraq qabırğalarına dəyəndə çevrildi. Onun isladılmış nəm bədəni onun yumruq gücünün bir hissəsini yayındırmağa kömək etdi. Bu da ona yaxınlaşmağa kömək etdi. O, yenidən sternuma ikiqat zərbə vurdu. Bu dəfə o, başını irəli əyərək geri səndələndi. Alisiya ön tərəfdən onun qarnına bir təpik vurdu. Kişi bir dizi üstə çökdü. Hücum etdi, amma o, belindən tutaraq onu özünə yaxınlaşdırdı.
  
  "Lənət olsun, a kişi, mən belə oynamıram".
  
  "Mən buraxmayacağam." Daha bərk sıxdı, qabırğalarını əzməyə çalışdı.
  
  "Düşünmürdüm ki, səni maraqlandırır."
  
  O, onun qollarını sıxmaq üçün onun sürüşkən bədənindən istifadə etdi və sonra hər ikisi yerə yıxıldı, hopdu.
  
  Kenzi rəqibinin çılpaqlığından özünə kömək etmək üçün istifadə edərək, əlbəttə ki, mərasimdə dayanmadı. Onun vurduğu zərbələr bəlağətli və yerində idi. Lakin çarəsiz qalan muzdlu əsgər onun dizlərindən tutub yerə sıxıb ki, o da sıçrayan suyun içindədir. Molokai onu nişan alan kimi üçüncü muzdlu da döyüşçülərin arxasına keçdi.
  
  "Tipik muzdlu," Molokai dilləndi. - Yorgi, dostum, get onu gətir.
  
  Rus oğru gözlərini böyütdü. "Niyə edə bilmirsən?"
  
  "Ayaqlarımı islatmaq istəmirəm."
  
  "Oh, bağışlayın, bu cüzamlı bir şeydir?"
  
  "Xeyr, bu, ağlı başında olan məsələdir. Sadəcə başını bir az yuxarı qaldır, qalanını mən edəcəm".
  
  "İndi yadıma düşdü. Siz soyuqluğu çox güclü hiss edirsiniz, elə deyilmi? Yaxşı, mən də belə düşünürəm. Mən heç bir fərqli hiss etmək istəmirəm, təşəkkür edirəm. Bu adamlar çılpaqdırlar".
  
  "Qadınlar heç vecinə deyil!"
  
  Yorgi nəhəng kişiyə baxaraq başını tərpətdi. "Alicia Miles haqqında hələ öyrənməli olduğunuz çox şey var."
  
  Yağış hələ də yağırdı, mobil telefondan gitara gurultusu eşidilirdi. Alicia adamını kürəyinə bərk-bərk uzandırmaq üçün çox şey etməli olmadığını bildiyi üçün topuqlarından tutdu. Bu işə yaradı, amma o, nəzərdə tutduğundan bir az da yaxın onun qarnına endi. Belə sürüşkən xaosun içində güc tətbiq etmək, inandırıcı zərbələr endirmək mümkün deyildi. Paltarları islandı, ayaqqabıları su ilə doldu. Bəlkə də, axırda bu fikir o qədər də yaxşı fikir deyildi.
  
  O, sürüşkən səthdən istifadə edərək zirvəyə qalxdı, onun başını tutdu və leysan yağışların altına itələdi. O, gurultu və mübarizə; Alicia dizindən istifadə edərək nəfəsini bədənindən çıxartdı. Onun sağında Kenzi öz muzdlusu ilə döyüşürdü və indi Alisiya üçüncünün arxasında əyləşərək qorxduğunu gördü.
  
  Molokai?
  
  Kişi sirli paltardan asılı olmayaraq, sikişmə ilə gəlməlidir. Alicia rəqibini yerində tutdu, sonra sağında başqa bir hücumçu görünən kimi çəkmələrin cızıltısını eşitdi. Bu, Yorgi idi və əlindəki kafel qırıntısına bənzəyən üçüncü muzdlu əsgərin üstünə atıldı. Bu fürsətin Alisiyaya verdiyi bütün inanılmaz, hazırcavab kinayələrə baxmayaraq, o, rus üçün qorxudan titrəməyə bilməzdi.
  
  O, döyüşçü deyildi və açıq-aydın üçüncü muzdluları huşsuz vəziyyətə salmaq və onu öldürməmək istəyirdi. Yorginin muzdlu əsgəri onun məbədinə vurduğunu, qan aldığını və sonra ağır şəkildə öz koksiksinə çökdüyünü görən Alisiya əlavə bir saniyə gözləməli oldu. Ondan hava qaçdı; üzü ağardı. Muzdlu geri sıçradı və onun üzünə təpiklə vurdu. Kafel yan tərəfə uçdu.
  
  Alisiya muzdlu əsgəri hərəkətini dayandırana qədər var gücü ilə döydü, sonra onu elə çəkdi ki, üzü suyun üstündə olsun. O, Kenzinin rəqibini maraqlı bir tutuşdan istifadə etdiyini gördü, bir əli onun qasıq altına, kürəyinin yarısına qədər getdi, digəri isə onu huşsuz halda boğdu. Aydındır ki, qızın arsenalında bəzi sərin hiylələr var idi. Alicia üçüncü muzdlu əsgərin çəkməsi ilə qarşılaşdı və onun sağ yanağına möhkəm dəydiyinə əmin oldu. Sonra diqqətlə ayağa qalxdı və yıxılan kimi irəli getdi. Başını qaldıranda o artıq onun üstündə dayanmışdı.
  
  Yorgi onun yanına qalxdı. "Tələs".
  
  "Bu mamontla məşğul olmaq istəmədiyinizə əminsinizmi?"
  
  "Yox. Mən sadəcə onun həyatını xilas edirdim".
  
  "Eşidirsən?" Alisiya əyilib muzdlu əsgərin üzünə yumruq vurdu. "O... sadəcə... idi..." hər sözü bir zərbə demək idi "... sənin... həyatını xilas etdi."
  
  Kişi bərkdən nərə çəkdi və su tökərək ayağa qalxdı. O, Alisiyanın üstünə atıldı. O, onun çiyinlərindən tutub yan tərəfə çevirdi, lakin o, arxa ayağını bərk-bərk əkərək sürüşməyi birtəhər dayandırdı və sonra yenidən gəldi. Alicia onun burnuna dirsəklə vurdu, onu yerə yıxdı, sonra daha yarım düz zərbə endirdi. Muzdlu hər dəfə burnundan və alnından bol qan axaraq geri yıxılırdı.
  
  Başını aşağı salıb duş kabinəsində öküz kimi yenidən hücuma keçdi. O, ona yaxınlaşanda ustalıqla kənara çəkildi, başını tutdu və özündən bir az təcil əlavə etdi. O, özünü saxlaya bilməyib əvvəlcə kəllə sümüyünü leysanların olduğu beton divara çırpdı, sonra isə yerə söykənərək yerə sürüşməməyə çalışaraq inlədi. Alisiya onun ləyaqət göstərməsinə imkan vermədi, ayağını onun götünün üstünə qoyub itələyərək müvazinətini itirib axan suya yıxıldı.
  
  Başını kəskin şəkildə çevirdi. Kenzi rəqibini boğmuşdu və indi ayağa qalxdı, su damcıladı və sümüyə qədər islandı. Alisiya ona baxdı, mayenin öz bədənindən dalğalandığını hiss etdi.
  
  "Hələ də bunun yaxşı bir fikir olduğunu düşünürsən?" Kenzi soruşdu.
  
  "Bu mənim ən yaxşı qərarım deyildi" dedi Alicia. "Düşünürəm ki, bir insan kolbasasının görünüşü beynimi qarışdırır."
  
  Suyun çox hissəsini silkələməyə çalışan molokaylar duşdan çıxarkən onlarla qarşılaşdılar. Alisiya saçlarını hamarladı, Kenzi isə paltarlarını hamarladı. Yorgi çəkmələrinin içindəkiləri silkələdi. Duşlara son dəfə baxmaq üçün çevrildilər.
  
  "Sürreal" dedi Alicia.
  
  "Vaxt itkisi" dedi Molokai. "Beş saniyə və mən onlarla işim bitərdi."
  
  "Bəzən," Alisiya dedi, "sadəcə daha çox cəhd etməlisən."
  
  "İndi isə arxamızda canlı, bacarıqlı düşmənlər qoyub gedirik."
  
  Alicia fərqinə varmaya bilməzdi. O, onların mobil telefonlarını, paltarlarını və atılan silahları götürüb. "Mən buna şübhə edirəm, dostum."
  
  Molokai ona məhəl qoymadı və çıxış qapısına tərəf getdi, bir anlıq dəhlizə nəzər saldı. Üfüq aydın idi və evin uzaq küncündən atəş səsləri eşidildi.
  
  "Biz getməliyik".
  
  "Yol göstər."
  
  Muzdluları və geniş sığınacağın həmin hissəsini arxada qoyub, dörd nəfər digər komandaların döyüşdüyü tərəfə qaçdılar.
  
  
  BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk səliqəsiz ağac işini yumruqla vurdu, onun dalınca qırıqlar buraxdı, sonra güllə yağışı müvəqqəti dayanana qədər iki dəfə yuvarlandı. O, yerə sancılmışdı, amma xoşbəxtlikdən hamısı qırmızı siyənək idi. Dreyk yem, Lüter isə qarmaq idi. Drake'i hədəf alan yeganə muzdlu, onun soluna hücum edən nəhəng keçəl behemotu görmədi və ağır qiymət ödədi. Lüter vurdu, sümükləri sındırdı və muzdlu əsgər nə baş verdiyini bilmədən huşunu itirdi.
  
  Lüter Dreyk axtarırdı. "Siz yaxşısınız?"
  
  İngilis məyusluqla başını bulayaraq artıq ayağa qalxmışdı. "Lənət olsun, dostum. Buyurun, başqalarını tapaq".
  
  İki dəqiqədən sonra onlar artıq arxadan Mai, Hayden və Kinimakanı gizlədirdilər. Dönən yapon qadın idi.
  
  "Qılıncın harada olduğunu bildinmi?"
  
  "Yox. Hulk Lüter onun yerinə görünməyə qərar verdi. Muzdlu əsgərimizi nokaut etdik".
  
  Mai iri kişiyə baxaraq gözlərini geniş açdı. "Ey Lüter. Doğrudanmı?"
  
  Dreyk Lüterin başını aşağı saldığını görəndə buna inanmadı. - Bəli, bağışla, May.
  
  "Cənnət xatirinə" deyə mızıldandı. "Siz ikiniz bir cüt pansie kimi danışırsınız."
  
  Hayden onların bütün diqqətini cəlb etmək üçün əlini yellədi. "Birbaşa irəlidə başqa bir muzdlu gecə üçün düşərgə saldı. Tezliklə o başa düşəcək ki, bu dəhliz taxta panellidir, lakin o, qulluqçu tutmuşdur, ona görə də düşünürəm ki, bir neçə dəqiqəmiz var. Məncə... nağara?"
  
  Drake hamı ilə birlikdə başını tərpətdi. Bu zaman Alicia və onun kiçik komandası gəldi və bütövlüklərini bərpa etdilər.
  
  "Nə qədər?" Kinimaka soruşdu.
  
  "Ümumilikdə beş nəfəri öldürdük"
  
  "Yaxşı, dostumuz və daha üç nəfər burada qalır. Onların qılıncları olmalıdır. Perimetrdən bir şey varmı?"
  
  Hayden onun əlaqəsini yoxladı. "Kənarda heç bir hərəkət yoxdur. Polislər ərazini mühasirəyə alıb, möhürləyiblər".
  
  Drake Alicia və onun heyətinə baxdı. "Niyə hamınız islanmısınız?"
  
  Alicia damcıları onun üzərinə silkələdi. "Duş qəbul etmək üçün dayandım."
  
  "Bəs niyə Molokai yaş deyil? Bəs Yorgi niyə qızarır?"
  
  Alisiya rusun yanağını sığalladı. "Sığınacaqda nə baş verir, sığınacaqda qalır, elə Yogi?"
  
  Dreyk başını qaldırıb Alicia, Kenzi və Yorgiyə baxdı, hər üçü islanmış və təzə qançırlar idi. "Bu, cəhənnəm üçlü idi, uşaqlar. Daha çoxuna hazırsınızmı?"
  
  Hayden qumbara atdı və barmaqları ilə qulaqlarını bağladı. Partlayış gurultusu gələndə onlar cəld hərəkət etdilər, gizli adama güclü atəş açdılar, lakin yüksəkdən atəş açmağa çalışdılar. Dreyk möhkəm çevrilmiş kitab şkafının arxasından sürüşüb çıxanda muzdlu əsgəri kürəyində tapdı, qulaqlarından qan axdı.
  
  "Cap. Camaat, yaxşı görünmür".
  
  Kinimaka əlinin bir dalğası ilə silahını yerə atarkən Hayden muzdlu əsgəri bərabərləşdirdi. O, yavaşca onu kitab şkafına söykədi və gözlərinin yenidən diqqətini cəmləməsinə icazə verdi.
  
  "Məni eşidirsən?"
  
  Muzdlu gözlərini qırpdı.
  
  "Düşünürəm ki, zərbə qumbaraları pis fikirdir" dedi Kinimaka.
  
  - Sizcə? Hayden adamın yanağına yumşaq bir şəkildə vurdu. "Gələn dəfə tez danış, Mano. Bu adam yerköküdən az faydalıdır".
  
  Adamın gözləri qəfildən aydınlandı və gözlərini Haydenə zillədi. "Nə?" Soruşdum.
  
  "İndi məni eşidirsən? Oh, əla."
  
  O, dizlərinin üstünə çökdü və qollarını onun üzünə möhkəm sardı, çox sərt deyildi, amma yenə də onun onu hiss etdiyinə əmin idi. "Sizin ingilislərdən oğurladığınız silahlar haradadır? Marsın qılıncı."
  
  Muzdlu ona baxdı, sonra ətrafa baxmağa çalışdı. Hayden ona Kinimaku, Drake və Lüteri təhlükəli dərəcədə yaxın durduqlarını görməyə icazə verdi, sonra yenə eyni sualı verdi.
  
  "Son şans, axmaq" Dreyk əlavə etdi.
  
  Muzdlu onun ayaqlarına təpik vurdu, ancaq pambıq idi, əllərini yerə dayadı, ancaq gücü olmadığını gördü. Nəhayət, yumşaq getdi. "Yaxşı" deyə inlədi. "Pizza təzə gəldi."
  
  Hayden dodağını dişlədi. "Düşünürəm ki, partlayış onu çaşdırıb."
  
  "Yox yox. Pizza adamı çatdırdı, buna görə müdir qutuları rabitə otağına apardı. Yemək. Onun qılıncı var".
  
  "Rabitə otağı haradadır?"
  
  O, məlumatı çatdırdı, sonra Smith və Dahl plastik fermuarlar ilə onu hərəkətsiz hala gətirdilər. "Narahat olmayın, polislər tezliklə burada olacaqlar." İsveçli gülümsədi.
  
  Bir komanda olaraq, tələlərdən ehtiyat edərək və son üç muzdlu əsgərin nə vaxt görünəcəyini düşünərək əlaqə otağına girdilər. Dəlixana onların üzərinə ağır gəlirdi, onun soyuq, çapıqlı divarları zülmkar sirlərin yükünü daşıyırdı; onun yarı bağlı cırıldayan qapıları burada cinayətkar dəlilərin saxlandığı bütün çətin illərdə səbirsiz sükutla dayanmışdı. Drake təsəvvür etdi ki, köhnə dəhşətlərin xəyalları hələ də havada ola bilər, qaranlıqda yeni müdaxiləçilərin toplaşdığını seyr edir.
  
  O, bir neçə səbəbə görə bacardığı qədər ehtiyatla köhnə lövhələrə basaraq onu silkələdi.
  
  Hava yeni bir qoxu ilə dolduqca Hayden dayandı. "Biz yaxınıq."
  
  Drake də bunu hiss etdi. Bir neçə pepperoni pizzasının iştahaaçan ətri. Bir kölgə irəli getdi. SPEAR komandası arasında qışqırıqlar yüksəldi, əksəriyyəti göyərtəni vurdu, digərləri isə yaxınlıqdakı otaqlara düşdü. Kölgə bu dəfə əlində pulemyotla yenidən göründü, küncə baxanda bərk böyüyürdü.
  
  Atışma səsləri eşidildi. Güllələr taxta, gips və blokları deşib. Hayden daha bir qumbara atdı və çaşqınlıqdan istifadə edərək Kinimakanı onun tərəfinə atdı. Dal, Lüter və molokay dəhlizdə mövqe uğrunda mübarizə apararaq ona qoşulduqca bu, hərtərəfli hücuma çevrildi. Drake ayağa qalxdı və Alicia və Mae ilə birlikdə onları təqib etdi.
  
  "Yeni başlayanlar aludə olurlar" deyə Drake mızıldandı.
  
  "May sadəcə Lüterini geyindirdi" dedi Alisiya.
  
  "Axmaq olma, Taz. Bilirsən ki, Dreyk mənim üçün yeganədir".
  
  - Yorulanda onu geri qaytaracam, qancıq.
  
  "Hey!" qışqırdım. Drake qışqırdı. "Bunu dayandır".
  
  Liderlər sözün əsl mənasında qapıdan içəri girdilər. Dahl və Lüter çiyin-çiyinə dayandılar və heç biri geri çəkilmədi. Taxta çərçivə çatladı, parçalandı. Dahl bir addım qabağa getdi, tapançanı qaldırdı, Drake isə Lüterdən bir addım geri qaldı.
  
  Otaq kiçik idi, demək olar ki, tamamilə mərkəzi masa tərəfindən işğal edildi. Kompüter masası və monitor eyni küncdə idi, masanın arxasından demək olar ki, əlçatmaz idi, Skype canlı ekranı açıq idi. Monitor boş idi, lakin canlı işıq hələ də yanıb-sönürdü.
  
  Stolun üstündə fərqli rəngli qutularda altı nəhəng pizza var idi.
  
  Ən hündür pizza qutusunun üstündə Marsın Qılıncı var idi.
  
  İndi real deyil.İnsanlar hər iki tərəfdən hücuma keçərkən Drake keçici bir fikirlə əyləndi. Hücum ən yaxşı halda zəif idi, hər iki şəxs qumbaraatanla vuruldu. Drake onları günahlandırmadı. O, partlayışdan bir qədər aralı idi və hələ də qulaqlarında cingilti eşidirdi.
  
  Lüter və Dahl iki adamı rahatlıqla yerə qoydular. Dreyk yıxılan düşmənə və onların götürmək üçün gəldikləri silahlara baxarkən rahatladı. "Yaxşı, özümü bir az yersiz hiss etməyə başlayıram."
  
  "Nəhayət," Dahl başını tərpətdi, "Yorkshire Bell End parlaq həqiqəti görür."
  
  "Bu, sarışınlarla porno ölkəsindən olan bir adamdır." Dreyk isveçlini kənara itələdi. "Burada işimiz bitdi?"
  
  Hayden pizza qutularına əyilib qılıncını tutdu. "Deyəsən, zədələnməyib". Onu əllərində çevirdi. "Keçən dəfə bunu çox yaxşı gördük."
  
  "Biz çoxlu düşmənlərlə vuruşduq və Kenzi nüvə silahı ilə silahlanmışdı" dedi Alicia.
  
  "Oh bəli". Kenzi mehribanlıqla xatırlayaraq gülümsədi. "Və o vaxtdan bəri mən belə bir şey sürməmişəm." O, Dahlın arxasına baxdı.
  
  "Biz yaxşıyıq?" Kinimaka soruşdu. "Mən bu adamları zərərsizləşdirdim, lakin bəziləri hələ də itkindir. Və cəhənnəm, mən çətinliklə burada tam dövrə vura bilirəm".
  
  Lüter sınmış qapı çərçivəsinin arxasına keçdi. "Məni izlə, böyük oğlan. Hamımız üçün kifayət qədər yer yoxdur".
  
  Kinimaka əlini qaldırdı. "Gözləmək. Bu pizzanın boşa getməsinə icazə verə bilmərik". Bütün qutuları yığdı.
  
  Eyni ehtiyatla ünsiyyət otağından çıxdılar. Hayden birbaşa əlaqəni izləməyə çalışaraq bir neçə saniyə uzandı, lakin artıq əlaqə kəsilmişdi və heç nə tapa bilmədi. "Biz ingilislərdən bu məsələyə daha dərindən getmələrini xahiş edəcəyik" dedi. "Gəlin görək nəsə fikirləşə biləcəklərmi?"
  
  Dreyk qılıncı ələ keçirdi, onu Kenzidən uzaqlaşdırdı, onun baxışı ilə gözləri parıldayırdı. Drake, Haydenin tez onun arxasınca getdiyini görərək pizza ilə Havaylının qabağına keçdi. Cütlüyün yenidən cəhd etdiyini görmək xoş idi. Sevgi və ehtiras olmasaydı, hamımız harada olardıq? Və daha da əhəmiyyətlisi, ailə olmasaydı, hamımız harada olardıq?
  
  O, evi tərk edən heyəti tədqiq etdi; qarışığa öz fərqli şəxsiyyətlərini əlavə edən yeni başlayanlar; əvvəldən mülki və günahsız insanlar üçün mübarizə aparan və ABŞ hökuməti ilə dostluqlarının birmənalı şəkildə pozulmasına baxmayaraq hələ də mübarizə aparan adi komanda.
  
  Müvəqqəti şey.
  
  Ola bilər. Amma bir komandanı inkar etmək, bəlkə də bir neçə komandanı özündən uzaqlaşdırmaq bu qədər asan idisə, niyə bu hökumətə kömək etməyə davam etsinlər? Bu idarə? SWAT komandasını sıxışdırmaq prezidentə yaxınlaşmaq qədər çətin olmalıdır.
  
  Amma təəssüf ki, bunun əksi oldu.
  
  Drake sığınacaqdan çıxarkən yağışın başladığını gördü və göyün lənətlənmişlər üçün göz yaşı töküb-göndərmədiyini düşündü.
  
  Yoxsa bütün əsgərlər üçün idi?
  
  
  ALTINCI FƏSİL
  
  
  Ertəsi gün səhər aydın və canlandırıcı idi, mavi səma başın üstündə möhkəm bir günbəz kimi görünürdü. Hyde Park it gəzdirənlər, velosipedçilər və qaçışçılarla dolu idi. Xoşbəxtlikdən bu, kifayət qədər böyük bir yer idi və SPEARERS komandası çəkmələrində səhər şehinin olduğu parlaq otların arasından keçdi, Axilles heykəlinin yanından keçən yolda mayor Bennett və kapitan Kembriclə görüşdü.
  
  Hayden iki supermarket çantasına bükülmüş Mars Qılıncını əlində saxladı. Bennet bunu görəndə özünü saxlaya bilməyib gülümsədi. "Həqiqətən?"
  
  Hayden çiyinlərini çəkdi. "Qısa müddətdə edə biləcəyimiz ən yaxşı şey və bütün qılınc qablaşdırma dükanları dünən gecə bağlandı."
  
  "Görüşmək üçün maraqlı yer." Dahl Axillesə baxdı. "Aktual mövzu".
  
  "Biz razı qalmağa çalışırıq" dedi Bennett. "Səhərin bu vaxtı burada da turist yoxdur. İndi həqiqətən danışacaq bir şeyimiz var..." O, dayandı və buxarlanan isti içkilərlə dolu iki karton nimçəni götürdü. Kembric başqa birini götürdü və hamıya təklif etdi.
  
  "Sivilizasiyalı". Lüter başını tərpətdi və təşəkkür etdi.
  
  "Buna öyrəşmə. Əvvəlcə ilk şey - Tempest tanrıların bütün silahlarını toplamaqla tamamilə məşğuldur. Görünür, onlara heç bir sifariş, onları necə tapacağına dair heç bir ipucu yoxdur. Biz yaxınlaşmağı və sonra yeri dəqiqləşdirmək üçün bu nadir elementdən istifadə etməyi gözləyirik. Bu xülasənin məqsədi problemli hissə olan "yaxınlaşın" sözlərini vurğulamaqdır. Bəs biz bu silah haqqında nə bilirik?"
  
  Kembric qalın bir qovluq tutdu. "Generalların çoxu buradadır". O, irəli-geri yellədi. "Marsın Qılınc və digərləri haqqında məlumatlarla dolu səhifələr. Oxuyun." O, kağızı Haydenin düz qarşısındakı skamyaya atdı.
  
  O, böyük qovluğa qorxu ilə baxdı. - Vallah, kişi, mən orta məktəbdən bəri bu qədər oxumamışam.
  
  "Mars Roma müharibə tanrısı idi və ya var" dedi Bennett. "Yunan tanrısı Areslə eyniləşdirilir. İndi belə hesab olunur ki, bu klassik tanrılar bir vaxtlar yer üzündə gəzən real insanlar və ya bəlkə də həqiqi tanrılar olublar. Onlardan bəziləri hətta Atlantida mifi ilə eyniləşdirilir və sonradan Yunanlar və Finikiyalılar kimi aşağı irqlər tərəfindən sitayiş edilən Atlantida kralları olduğu və beləliklə də onların əfsanələri onları bu gün tanıdığımız tanrılara çevirdiyi deyilir.
  
  "Atlantidanın hələ də real olduğunu deyirsən?" Smit gileyləndi.
  
  "Yaxşı, yox, dostum, amma şayiələr yayılmağa başlayır, bəzi yeni sübutlar ortaya çıxdı. Kim bilir? Bəlkə başqa komanda bununla məşğul olacaq, amma biz diqqətimizi silah tapmağa, Tempesti məğlub etməyə və günahsızlığını sübut etməyə yönəltməliyik".
  
  Hayden bu adamı və məqsədlərini aydın şəkildə ifadə etməyi xoşlayırdı. O, qara qəhvəyi qurtumladı və günəşin altında dayandı və onun isti şüalarının ruhunu sakitləşdirməyə imkan verdi. Bir anlıq günəşi üzümdə hiss etmək gözəl idi.
  
  "Mars Yupiterin oğlu idi. Cəsarətli idi, canlılıqla qaynayırdı. Marsın nizəsi onunla ən çox əlaqəlidir, lakin qılınc yaxşı bir saniyədir.
  
  "Bu, sual doğurur" deyən Hayden, Bennet nəfəsini tutdu və içkisindən bir qurtum aldı. "Əgər biz bu silah üçün planetdə axtarış aparırıqsa, ehtimal ki, atəş altındadırsa, onu tapanda onu göndərmək üçün təhlükəsiz yerə ehtiyacımız var. Təhlükəsiz kontaktlar şəbəkəsi ki, onları sizə göndərə bilək, Mayor, onları Crown Jewels və ya başqa bir şeylə saxlamağa imkan verir. Onları bütün dünyaya özümüzlə apara bilmərik".
  
  Bennett başını tərpətdi. "Bəli, eyni fikirdəydik. Biz sizi ən müasir rabitə sistemi ilə təmin edəcəyik və sizi daim nəzarətdə saxlamaq üçün artıq xüsusi bölmə ayırmışıq. Sizin hamınızla onların arasında risk etmədən silah çəkməyi bacarmalıyıq".
  
  "Əla səslənir" dedi Alicia və Hayden ona baxdı. "Bundan sonra nə etmək barədə hər hansı bir fikrin varmı?"
  
  Onun sualı komandanın əksəriyyətinin qaşlarını qaldırdı, Hayden, Mano da daxil olmaqla qeyd etdi. O, diqqətini qısa müddət ərzində köhnə aşiqliyinə yönəltdi. Böyük Havaylı, ümid edə biləcəyi qədər etibarlı bir ev idi və inanılmaz dərəcədə hələ də onunla maraqlanırdı. Bu dəfə Hayden hər şeyi qarışdırmaq istəmədi, ona görə də vaxtını aldı, heç bir gözlənti yaratmadı və heç bir vəd vermədi. Hər şeyin öz yerinə düşəcəyinə ümid var idi.
  
  Bunun üçün sabitlik dövrü tələb olunmurmu?
  
  Təbii ki, bu, üfüqdə belə deyildi. Birincisi, cinayətkarlar şəbəkəsi məhv edilməli idi, bu şəbəkə Vaşinqtonun güc strukturlarından keçib. Onun təmasları təsir edici, əhatə dairəsi hərtərəfli olardı. Hətta burada...
  
  "Gəlin bu işi bitirək" dedi və qovluğu götürdü. "Biz bunu həll edəcəyik və növbəti bir neçə silaha hazır olacağıq. Ola bilsin ki, tanrılar haqqında bir az bilik onları tapmaqda bizə kömək etsin".
  
  "Yaxşı," Bennett görüşü bitirməyə hazırlaşarkən əlini uzatdı, "bizim növbəti silahın yeri ilə bağlı bir fikrimiz var."
  
  O dayandı. "Eləyirsən? Niyə dərhal mənə demədin?"
  
  "Sizi təəccübləndirmək daha yaxşı görünürdü." Bennet çiyinlərini çəkdi. "Gedəcək bir yol olmadıqda, bu, xəritəyə sancaq yapışdırıb ən yaxın olana getməyə bənzəyir. Əvvəlcə biz Cəhənnəm Açarını seçdik, ona görə ki, o, ilkin olaraq hamınızın kəşf etdiyiniz məzarda tapılıb".
  
  "Onlardan hansı?" Dahl soruşdu.
  
  "Birdən çox idi? Ah, yəqin ki, sizin sirləriniz var. Odinin məzarı. Odinin sümüklərini tapdığınız yer".
  
  Hayden, Dreyk və onun mehriban tərəfdaşı Ben Bleyklə ilk tanış olduğu vaxtı qısaca xatırladı, getdi, lakin heç vaxt unudulmadı. Alicia o zaman qarşı tərəf üçün işləyirdi və Dahl İsveç hökumətinin ayrılmaz hissəsi idi. Kinimaka Qan Kralı ilə əlaqəli başqa bir missiyada iştirak edirdi. Mai kimi, bu məsələdə. Karin də iştirak edirdi, bir dəli tərəfindən oğurlanır və Kennedi Mur da - başqa bir itirilmiş ruh.
  
  "Deyəsən, bir əbədiyyət keçdi" dedi Dahl fikirli şəkildə.
  
  "Bəli". Hayden emosiyalarını gizlədib Bennettə üz tutdu. "Zəhmət olmasa davam edin".
  
  "Cəhənnəm açarı bir sıra digər əşyalarla birlikdə İslandiya məzarınızda tapıldı. Bu əşyaların çoxu məzar uçmazdan, partlamadan və ya başına hər hansı hadisə gəlməmişdən əvvəl götürülüb...
  
  "Babil qılıncları" deyə Kinimaka gurladı. "Onun başına belə gəldi."
  
  "Yaxşı, Cəhənnəmin Açarı böyük bir insanın ovucu ölçüsündə kiçik bir obyektdir. Aydındır ki, biz onun nə üçün edildiyini və ya nə üçün Cəhənnəmin məzarına düşdüyünü bilmirik, lakin onun Tempest siyahısında olduğunu bilirik. İndi açar qəbri mühafizə altında qoyandan sonra onu öyrənmək üçün Stokholmdakı muzeyə göndərdilər və oradan da çox tez oğurlandı".
  
  Drake Dahla baxdı. "Adətən".
  
  İsveçli ağrıdan gözlərini yumdu. "O günlərdə nə qədər arxeoloq gəlib-getdiyini xatırlayıram. Düşünürəm ki, onların hamısı real deyildi".
  
  "Bir neçə ay məşğul, dəli oldu. Həmişə eynidir. Heç kim həqiqətən kimin məsul olduğunu və ya onların həqiqi müdirinin kim olduğunu bilmir və sonra leş bir parça qapmaq üçün içəri girir. Pul qərar verir və bu halda onlar düz bu muzeydən Cəhənnəm Açarını bütün dünyada Ələddin kimi tanınan oğrunun əlinə keçməyə inandırdılar".
  
  Alisiya ağzını açdı. "Lənət olsun, onun da real olduğunu söyləmə."
  
  "Yox, yox, sadəcə olaraq ona hansısa agentlik tərəfindən verilən ləqəbdir. Ələddinin heç bir iz qoymadan oğurladığı, əsl ruh olduğu bilinir, lakin heç vaxt onun xeyriyyəçisinə səbəb ola biləcək çörək qırıntılarını düzgün təmizləməz. Bunu onların öhdəsinə buraxır. Bəziləri, əlbəttə ki, bunun çox vacib olduğunu dərk etmir və ya hesab etmir və burada belə bir insan var".
  
  "Açarın kimdə olduğunu bilirsinizmi?" Yorgi soruşdu.
  
  - Biz, oğlum. O, Gad gəmiçilik xəttinə və xüsusən də Enlargo yaxtasına sahib olan gəmiçilik maqnatıdır".
  
  Kembric əlavə etdi: "Bu günə qədər tikilmiş ən böyüklərdən biri".
  
  "Tamamilə." Bennett başını tərpətdi. "Bu adam, Gordon Demba, on ildir ki, Enlarqo gəmisində yaşayır, limandan limana üzür. O, çox problem yaratmır, bütün əsas radarlardan uzaqlaşır və məncə, onun açar haqqında bildiyimiz barədə heç bir fikri yoxdur".
  
  "Ağır çəkililəri bura göndərmisiniz?" Smit soruşdu.
  
  "Əlbəttə yox. Açar gizli şəkildə götürülməlidir. Təxmin etmək üçün Tempesti tərk etməliyik. Və Dembanın öz mühafizəçiləri olacaq".
  
  Hayden gəmi maqnatının arxasınca gedəcəklərini güman edirdi. Smit, əlbəttə ki, Vaşinqtona tezliklə qayıdacağına ümid edirdi. Lauren bir müddətdir ki, əlaqə saxlamır. Qəhvəsini bitirib fincanı zibil qutusuna atdı.
  
  "Hara gedirik, Bennett?"
  
  "Sakit okean" dedi mayor. "Koordinatlarla sonra məşğul olacağıq. getməyə hazırsan?"
  
  "Əlbəttə" dedi Hayden. "Ancaq problem var. Yalnız bir silah axtarmaq ağlabatandırmı? Bu Tempest-ə ən azı bir neçəsini tutmağa imkan verməzdimi?
  
  "Bizim hələ ehtiyat nüsxəmiz yoxdur" Bennett etiraf etdi və Kembric razılaşaraq başını tərpətdi. "Kimə etibar edəcəyimizi bilmirik. Sizcə, niyə biz MI5 və ya 6-da və ya daha yaxın bir yerdə yox, burada görüşürük? Mənə sizin adamlarınız və güvənə biləcəyim bir-iki əllə seçilmiş əsgər lazımdır".
  
  "Düzünü desəm" dedi Hayden. "Biz eyni hiss edirik və komandanı hər zaman parçalaya bilərik. Amma gəlin hələlik bir yerdə qalaq. İki günlük əməliyyat budurmu?
  
  "Əksən," Bennet razılaşdı. "Və nisbətən sadədir. İçəridə... çöldə... Demba əsgər deyil və muzdluları işə götürmür".
  
  "Bizə oğru lazımdır," Dreyk Yorgiyə işarə etdi, "və bir cangüdən. Özünüzü seçin. Düşünürəm ki, bu, başa çatıb".
  
  "Cəhənnəmin açarı o qayıqdadır" dedi Bennett. "Və təyyarə sizin tələb etdiyiniz təkmilləşdirilmiş GPR cihazı ilə təchiz olunub. O, kalibrlənib və bizə lazım olan bir xüsusi elementi axtaracaq. Əgər səs verməsə, mən səni vəhşi qaz ovuna göndərmişəm".
  
  "O, siqnal verəcək" dedi Hayden. "İman edin."
  
  "Oh, mən inamım var" Bennett ah çəkdi. "Ancaq, hazırda yalnız ətrafımda gördüyüm insanlarda."
  
  
  YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Heç bir yerə tam sürətlə uçan Drake Sakit Okeanın genişliyini xatırladı. Təəccüblü deyil ki, rəsmi olaraq kəşf edilməmiş sular və hətta adalar burada hələ də mövcud idi. Tərəzi heyrətamiz idi.
  
  Onlar böyük bir Chinook yük helikopterinin arxa oturacağında oturdular, qruplarının ölçüsünə görə üstünlük verdikləri hərbi alternativdən imtina etdilər. Alicia kələ-kötür gəzintidən şikayətləndi və Mai ona xatırlatdı ki, adətən bu cür şeyləri sevir. Kinimaka və Hayden söhbət etdi; Smit uzaqlara baxdı və telefonu qulağına tutdu; Kenzi və Dal uzaqda oturub ümidsizcəsinə bir-birlərinə baxmamağa çalışırdılar; Yorgi Lüter və Molokai ilə vaxt keçirdi, ikincisi soyuq vertolyotun gövdəsinə nüfuz etdiyi üçün ağır paltarına daha da sarıldı - ona görə də həmişəki kimi iş idi, Drake onların hamısına nəzarət edirdi.
  
  Laurendən və hətta Kimberli Crowdan hələ də heç bir xəbər yoxdur, buna görə də Tempest haqqında təzə xəbərlər olmadan kor uçdular. Drake, Karinin necə olduğu ilə maraqlandı. O, ondan və ya komandasından bu qədər tez xəbər alacağını gözləmirdi - FrameHub-a daxil olmaq hətta onun üçün çox təhlükəli olardı. Bir müddət əvvəl Misirə raket atmış qəribə superqəhrəman dəstəsi açıq-aydın ağlından çıxmışdı.
  
  Amma indi o, yeni dostları kimi məşqdədir. Bəs o, "buna görə proqramımı dayandıracağam" deyəndə nə demək istəyirdi?
  
  Onun planları nə idi?
  
  Pilot deyib ki, onlardan ikisi pilot kabinəsinə qalxmalıdır. Dreyk və Hayden ilk olaraq ayağa qalxdılar, buna görə də onlar öz gurultulu ayaq səslərini və ekipaj üzvlərinin alçaq uğultularını dinləyərək, polad gövdə ilə inamla irəlilədilər.
  
  Drake yan-yana Haydenə baxdı. "Siz yaxşısınız?"
  
  "Elə gəlir ki, biz on ildir bu lənətə gəlmiş yoldayıq, Mett" dedi. "Həmişə başqa bir böhran. Mən həqiqətən inanıram ki, dünya bizsiz dönməyə davam edəcək".
  
  "Mən tam əmin deyiləm" deyə zarafat etdi, amma sonra ciddi oldu. "Biz həqiqətən fərq edirik. Əlbəttə ki, başqa komandalar, digər agentliklər, bütün yaxşı kişilər və qadınlar var, amma biz artıq qazanmış kimi çalışın, Hay. Biz yaxşı işlər görürük".
  
  "Bəs bizim üçün kim işləyir?" Hayden pilot kabinəsinə çatanda dedi.
  
  Pilot onlara üz tutdu ki, Drake daha heç nə deməsin, amma onun nə demək istədiyini anladı. Vaşinqtonla vəziyyət və prezident Koburnun müttəfiqlərinin, hətta adamın özünün də anlayışın olmaması mürəkkəb idi. Əlbəttə ki, son bir neçə həftə ərzində keçdikləri bütün missiyalarla bu müddət əslində olduğundan daha uzun görünürdü.
  
  Bir neçə həftə əvvəl onlar Transilvaniyada təhlükəsiz idilər. Peru və İnkalar qısa bir müddət əvvəl, hər bir əməliyyat birbaşa digərinə aparır.
  
  Silahlı avara, məni öldürmək istəyən bir hökumət üçün tam gün işləyən, deyə düşündü. Bu mən kiməm, hamımız kimik. Cəhənnəm işinin təsviri.
  
  "Təşəkkür edirəm uşaqlar," pilot Dreykin Yorkşir aksenti kimi tanıdığı sözlə dedi. "İyirmi dəqiqəmiz qalıb, ona görə də hazırlaşmaq istəyə bilərsiniz. Biz üzəndə səni dəstəkləyəcəyəm. Göyərtəyə çatmaq çox uzun sürməməlidir; dörd xəttimiz var. "
  
  Drake gülümsədi. "Ay dostum, sən Allahın ölkəsindənsən?"
  
  "Hey, yuxarı." Pilot səmimi təbəssümlə çevrildi. "Mənə qışqırma, dostum, mən yağlanmışam. Haralısan?"
  
  "Ponte," Dreyk "ponte" deyə tələffüz etdi. "Sən?" Soruşdum.
  
  Cas.
  
  "Salam Dahl!" Drake gövdəyə qayıtdı. "Bizim burada əsl Yorkshireman var!"
  
  "Ah, lənət" çox səbirli cavab gəldi. "Kaş bizim yarı intellektli tərcüməçimiz olsaydı".
  
  Pilot çiyninin üstündən kabinənin qapısından baxdı. "Əgər Yorkşiri başa düşmək istəyirsənsə, dostum, get Monti filmini tam izlə."
  
  Hayden şimallıların qarşılıqlı həmrəyliyini məhv etdi. "Orada qalırsan?"
  
  "Mən yaxında qalacağam" deyə pilot güldü, indi hamı şən idi. "Yanacaq səviyyəsinə əsasən, təxminən..." O, bir neçə qışqırıq səsi çıxardı. "Qırx dəqiqə".
  
  "Bu, bizə açarı oğurlamaq, özümüzü təmizləmək və bəlkə də qayığı yenidən rəngləmək üçün vaxt verəcək" dedi Drake.
  
  "Bəlkə köpək balıqlarını tutmaq üçün bir yer." Dahl başını içəri soxdu və sanki yeni bir növü öyrənirmiş kimi Yorkşir pilotuna baxdı. "Bu, anadangəlmə süstlükdür?"
  
  "Gəmidə başqa pilotlar görürsən, ey sarışın qartal?"
  
  Drake gülüşünü boğdu. Pilot üzr istəmək üçün əlini qaldırdı. "Ciddi, insanlar, on dəqiqəmiz qalıb."
  
  Pilot yenidən işarə verən zaman ekipaj əlində kəndirlə qapıda düzülüb. Drake və Hayden pəncərələrə baxaraq, yuvarlanan mavi dalğaların onları hipnoz etməsinə imkan verməməyə çalışırdılar. Onlar rabitə vasitələrini və silahları sınaqdan keçiriblər. Tezliklə Dreyk dənizdə gəmiçilik maqnatının qayığını gördü.
  
  "Bu, düşündüyümdən daha çox şeydir" dedi. "Daha sürətli işləmək, komanda qurmaq və cütlərlə işləmək daha yaxşıdır. Gəmidə mühafizəçilərin gizlənə biləcəyi çoxlu yerlər var".
  
  Böyüdücü gümüş və qara panellərin qarışığı idi, ön hissəsi sürətli qayıq kimi zərif idi, arxa hissəsi isə zərif xətlərin hamar qarışığı idi. Suyun üstündə üç göyərtə görünürdü, lakin suyun altında ən azı iki göyərtə olmalı idi.
  
  "Heç kim görünmür" dedi Hayden. "Yaxşı başlanğıc".
  
  "Uçuş vaxtıdır" deyə pilot qışqırdı.
  
  Lüter qapını açdı və sonra Dreyk də eyni şeyi etdi. Xətlər azaldı, aydın göyərtə ətrafında dolandı. İlk ikisi hələ də yuxarıda olanların əhatə etdiyi silahlarla hazır vəziyyətdə endi . Tezliklə növbəti dəstə yola düşdü, sonra isə sonuncu, aralarında Drake və Hayden. Lüter göyərtəyə birinci toxundu, Molokai və Smith bir saniyə arxada qaldı. Əsgərlər çöməlib ətrafı gözdən keçirdilər. Drake yumşaq yerə endi və dalğaların gövdəyə və vertolyotun üstündən vurmasından başqa heç bir səs eşitmədi.
  
  Qəribə.
  
  Kimsə vertolyotun yaxınlaşmadığını eşitməli idi. Komanda tez bir zamanda parçalandı və geri və irəli getdi. Drake cilalanmış mis məhəccərlər, parıldayan pəncərələr və bir soyuq, lakin yarımçıq keramika stəkan qəhvə gördü. O, açıq qapını, küncdə yersiz zibil qalağını, üstü açıq sarı günəş kremi şüşəsini gördü.
  
  Kiçik bir sikkə yığını, sanki kimsə pulu hesablayır.
  
  Ancaq insan varlığından əsər-əlamət yoxdur.
  
  Alicia hisslərini bacarmadan dilə gətirdi. "Yaxşı, bu çox qorxuncdur."
  
  Yeni gələnlər istisna olmaqla, qayıq sakitcə, sakitcə yellənirdi. Drake onların hamısının aşağıda gizləndiyini, yoxsa hamısının huşunu itirdiyini və ya...
  
  Düşünmürəm. Axtar.
  
  "Açar yəqin ki, hələ də oradadır" dedi Hayden qulaqcığa. "Götlərini tərpət."
  
  O, cəld pilləkənlərlə yuxarı göyərtəyə qalxdı, lakin bu, şezlonglarla əhatə olunmuş hovuzdan başqa bir şey deyildi. İkinci göyərtə tüstülənmiş şüşə pəncərələr və bir cüt sürüşmə qapı ilə əhatə olunmuş xarici müşahidə göyərtəsi və istirahət otağı idi. O, heç nə tapmaq ümidi ilə siyirmələri və şkafları gəzdi və təəccüblənmədi.
  
  "Əsas göyərtəyə doğru gedirik" dedi. Ortağı Alisiya onun çiyninə vurdu.
  
  "Mənimlə eyni şeyi düşünürsən?"
  
  O, hazırcavab cavab vermək niyyətində deyildi. Onun bütün hissləri tətikdə idi. "Yəqin ki, sevgidir."
  
  "Yaxşı. Çünki gəmini tərk etməyə bir neçə dəqiqə qalmışam".
  
  Rabitə sistemi canlandı. "Düşündüm ki, hamınız bu şeyin sürükləndiyini bilməlisiniz" dedi pilot. "Çox deyil, amma bu gün çox sakit gündür. Görək, siz lövbər ata biləcəksinizmi".
  
  Dreyk yeriməyə davam edərək, onurğasının uzunluğuna yayılan xırda titrəməyə məhəl qoymamağa çalışırdı. Drift edirsən? O, elektrik lövbərinin idarəsinin harada yerləşəcəyini bilmək üçün kifayət qədər qayıq görmüş və onu asanlıqla tapmışdı. Sakit bir gündə endirilən lövbərin səsi çox yüksək idi, bu da onu və Alisiyanı perimetri yoxlamaq üçün narahat edirdi.
  
  Başqa bir ötürmə: "Gəminin yan tərəfinə sürtün. Deyəsən, yaxınlıqda nəsə peyda olub".
  
  Dreyk içəri girdi və Dahl və Meyə mebel və künclərdə Cəhənnəm Açarının hər hansı bir əlamətini axtarmağa kömək etdi. Kembric onlara Odinin məzarı yaxınlığında tapılan orijinal artefaktın fotoşəkilini təqdim etdi. Bir daha ona sürreal göründü ki, onların ilk missiyaları və köhnə tanrılarla bağlı başqa bir hekayə toxuyurlar. Cəhənnəm Açarı artefaktlar baxımından orta səviyyəli bir əşya idi, lakin onun adı və daha çox ölçüsü onu oğrular və kolleksiyaçılar üçün cəlbedici etdi. Böyük pul, az risk. Divanların altını və televizorun arxasını yoxladılar, bütün kağızları və qalın foto albomu açdılar, amma heç nə tapmadılar.
  
  "Göyərtələrin altında" dedi Mai. "Aşağıda nə görürsən?"
  
  Kinimaka cavab verdi. "Əzilmiş çarpayılar. Diş fırçası və pastası hələ də yapışdırılır. Tam qəhvə fincanları. Mətbəx kimi personal otaqları təmiz və boşdur. İnanıram ki, bizim əlimizdə bir xəyal gəmisi var".
  
  Alicia kəskin nəfəs aldı. "Bunu demə".
  
  - Bəli, - Lüter danışdı, bu, Dreyk üçün təəccüblü idi, çünki adamın təvazökarlığı və səmimiyyəti nəzərə alındı. "Yadımdadır, səhrada bir yerdə, Talibanların basdırdığı çuxurda itmişdim və deşilmiş dəbilqəli bu gənc əsgər yol boyu gedirdi və mənə basdırılmış bütün əldəqayırma partlayıcı qurğuların harada olduğunu söylədi. Onun sayəsində sağ qaldım, amma məlum oldu ki, o deyil... Sonradan onun izinə düşdüm və məlum oldu ki, oğlan üç ay əvvəl ölüb".
  
  Dreyk hiss etdi ki, Alicia onun yanında titrəyir. "Bu doğrudur?"
  
  "Əlbəttə ki, doğrudur. Başa düşmədiyin şeylərə qarışma, oğlan. Bura siz də daxildir, Hawaii Five-0."
  
  Kinimaka gileyləndi. Smit, Yorgi və Molokai aşağı göyərtədə axtarış apardılar və oxşar tapıntıları elan etdilər. Nə açar, nə də həyat əlaməti. Hayden onlara hər şeyi iki dəfə yoxlamaq və sonra göyərtədə görüşmək üçün beş dəqiqə vaxtlarının olduğunu söylədi. Drake bütün hərəkət edən üfüqlərə baxmaq üçün pəncərəyə getdi.
  
  "Kabus gəmisi" deyə ucadan pıçıldadı. "Hamınız hara getmisiniz?"
  
  "Əgər bu Kraken olsaydı, daha çox zərər olardı" dedi Alicia əminliklə. "Ona görə narahat olma."
  
  "Sağ ol əzizim".
  
  Əlbəttə ki, bu günlərdə bir gəminin tərk edilməsinin bir neçə açıq səbəbi var idi və bunların heç biri yaxşı deyildi. Piratlar. Terrorçular. Cinayət müəssisəsi. Fidyə. Lakin o, dəlilin olmamasından narahat idi, bütün ekipajın abort edildiyini hiss etdi, təəccübləndi. Kompasın hər tərəfində sular boş idi; sadəcə mavi, dalğalı bir okean.
  
  Və bu, onları böyük bir problemlə tərk etdi.
  
  Onlar tez toplandılar, əsas göyərtəyə çıxdılar və hər kəs üçün yer olan pruza qədər qalxdılar. Vertolyot hündürdə uçurdu, kabelləri mehdə yumşaq bir şəkildə fırlanırdı.
  
  "Bu, mənim üçün yeni bir şeydir" deyən ilk danışan Dreyk oldu.
  
  "Açarı veririk?" Kinimaka soruşdu və sonra əlavə etdi: "Bəs qayıq?"
  
  Yorgi onlara "Siyahıda növbəti sırada Nemesis Xəncəri var" dedi.
  
  "Səfər, mən itirməkdən nifrət edirəm" dedi Dahl. "Biri bu şeyin sürükləndiyini söylədi, elə deyilmi? Pilot - onun keçdiyi yolu izləyə bilərsinizmi?
  
  "Bəli, dostum, edə bilərəm. Ancaq əvvəlcə mənə deməlisən - əgər orada deyilsə, georadar niyə bizi qayığa yönəltdi?
  
  Dahl onlara əl yellədi, batareyaları yoxladı və sonra yenidən cəhd etdi. "Qalıq siqnal?" soruşmağa cəsarət etdi. "Yaxud da Bennet çeki sifariş edəndə burada olub. Bəlkə də... bu yaxınlarda köçürülüb."
  
  Pilot könülsüz "bəlkə" dedi.
  
  Ekipaj onun Böyüdücünün driftinin xəritəsini çəkməyi bitirməsini gözləyərkən, boş qayıqda ağır kəfən kimi uzanan əsəbi atmosferdə tələyə düşərək dayandılar. Bir neçə dəqiqədən sonra Yorkshireman yenidən xəttə çıxdı.
  
  "Haqlı olduğunuzu fərz etsək, beş-yeddi mil sürünmüş olmalı idiniz və nə baş verdisə, bu səhər oldu. Gecələr kofe içməzdilər, hə?"
  
  Mai qeyd etdi: "Yataqlar hazırlanmış və tikilməmişdir".
  
  "Bəli, gəlin hamınızı geri götürək və qısa bir səfər edək."
  
  Onlar Lütfənni olduğu yerdə, tərk edilmiş və tək qoyaraq, vertolyotun gəminin marşrutu ilə geri qayıtmasını pəncərələrdən seyr etdilər. Onları səhra mavi dənizləri qarşıladı və əvvəlcə möhtəşəm mənzərə indi sönük və bir az da narahatedici oldu.
  
  "Heç bir sal, heç bir xilasedici qayıq, heç bir şey yoxdur" dedi Hayden.
  
  "Böyük bir fırtına onları uçura bilərmi?" Kinimaka düşündü.
  
  "Bugünkü proqnoza görə heç nə yoxdur" dedi pilot.
  
  "Mən daha fiziki bir şey düşünürəm" dedi Alicia. "Və dişlərlə."
  
  "Düşünməyi dayandırın." Mai ah çəkdi. "Bu sizin üçün yaxşı işləmir."
  
  "Danışan çılğın elf."
  
  Dreyk Lüter və Molokaya baxarkən onların mübahisələrinə məhəl qoymadı. İki yeni komanda üzvü nadir hallarda bir-birləri ilə danışırdılar, lakin tez-tez baxışlar və jestlər mübadiləsi aparırdılar. Açığı, onlar bir-birlərini içəridən və xaricdən tanıyırdılar. Drake belə bir təəssürat yaratdı ki, Lüter istənilən komandaya və istənilən vəziyyətə asanlıqla uyğunlaşa bilər, Molokai isə həmişə uzaq və çətin idi. Onların keçmişinin tarixi çox maraqlı olardı.
  
  Pilot onlara təqribən göstərilən yerə çatdıqlarını bildirdikdə diqqətini illüminatora çevirdi. İki dəqiqədən sonra o, camaatı önə çıxmağa çağırdı.
  
  Drake kokpitə sıxıldı. Geniş şüşəli pəncərədən heyrətamiz bir kütlə gördü. Təəccüblüdür ki, tablosundakı xəritə bunu təsdiqləmədi.
  
  "Bu bir adadır?" Soruşdum.
  
  "Bəli, dostum, naməlumdur."
  
  "Cap". Dreyk May ilə nəzər saldı, ziyarət etdikləri digər kəşf edilməmiş adayı və orada baş verənləri xatırladı.
  
  "Dayan" dedi Hayden. "Biz onun ölçüsünü görməliyik və başqalarını yoxlamalıyıq."
  
  "Bir neçə mil ətrafında" dedi pilot. "Bir neçə saat ərzində əldə edə bilməyəcəyiniz heç bir şey yoxdur və mən heç bir üfüqdə başqa quru kütlələri görmürəm. Biz burada demək olar ki, təkbaşınayıq".
  
  "Qəribə" dedi Kinimaka. "Yardım etmir".
  
  Hətta Molokai üst paltarını daha bərk sarmışdı.
  
  Dahl uyğunlaşdırılmış yerə nüfuz edən radarını adaya yönəltdi, helikopter yaxınlaşdıqca pəncərəsini aşağı endirdi və indi o, ehtimal ki, vulkanik mənşəli kiçik dağ silsiləsi və bir neçə yaşıl ağac kolunu görə bildi. Çimərliyin arxasında kol-kosla örtülmüş bir dərə uzanırdı. Dahl cihazı işə saldı və ekranın mərkəzində yanıb-sönməyə başlayan qəfil qırmızı nəbz səhv olmadı.
  
  "Açar," o, sakitcə nəfəs aldı. "Oradadır."
  
  "Onda gedək" dedi Hayden. "Orada, sahildə."
  
  Heç kim bir söz demədi. Onların hamısı Enlarqonu çox yaxşı xatırlayırdılar və qızğın təxəyyüllə onların hansı naməlum cəhənnəmə getməli olduqlarını düşünməyə bilməzdilər.
  
  
  SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Çimərlik solğun, demək olar ki, ağ idi və hər hansı qeyri-qanuni hissləri yalanlayırdı. Dreyk qalın qumun arasında dayanaraq, qarşıdakı ağacların sırasına baxaraq onları hansı qaçış yolunun gözlədiyi ilə maraqlandı.
  
  Dahl georadarını işə salıb siqnalı öyrəndi. "Şimal". Əli ilə səyahət istiqamətini göstərdi. "Ölü Şimal"
  
  Alicia ağacların xəttini öyrəndi. "Sizdə pala var?"
  
  "OH gözləyin." Kenzi pencəyinin müxtəlif ciblərini vərəqlədi. "Oh, yox, yəqin ki, itirdi."
  
  Alicia inlədi, lakin Molokay əlini qalın paltosunun altından çıxararaq üç fut uzunluğunda, parıldayan bıçağı yellədi. "Bu işləyəcəkmi?"
  
  Kenzi onu qucaqlamaq üçün praktiki olaraq qaçdı. "Vay, o paltarın altında başqa nə var, dostum?"
  
  Alisiya ona baxmamağa çalışdı, ancaq əlini ağaclara tərəf yellədi. "Yol göstər."
  
  Gün isti idi, lakin Molokai çimərlik boyu yaşıllığa doğru addımlayarkən nə tərləmə, nə də narahatlıq hiss etdi. Ekipaj yayıldı, hər hansı bir hərəkəti diqqətlə izləyir və gözlərini dənizdə saxlayırdı. Pilot vertolyotunu bacardığı qədər təhlükəsiz tərk edərək heyətə qoşulub.
  
  Əvvəlcə süd və yol açdığı üçün getmək çətin idi. Bununla belə, ağaclar arasındakı boşluqları tapmaq çox çəkmədi, pala çıxarıldı və onlar qalın ağac gövdələri arasından asanlıqla keçərək, bitki örtüyündən keçə bildilər. Budaqların altındakı hava ağır idi və günəş işığı fasilələrlə yağırdı. İstilik dalğası onları yudu. Onlar sağa-sola dolaşırdılar, həmişə axtarışda idilər, lakin şübhəli heç nə və ayaq izlərinə rast gəlmədilər.
  
  Kinimaka koldan sıyrılmağa çalışaraq, "Göründüyü kimi kimsəsiz ola bilər" dedi. "Bəlkə biz..."
  
  "Yanlış ağacı qabarırsan?" Drake soruşdu. "Olabilər bəlkə. Ancaq Gizmo Dahl yox deyir."
  
  Qırmızı impuls daim adanın ölçüsünə görə mövqelərindən bir neçə mil qabaqda döyünürdü.
  
  "Bu Cəhənnəmin açarı" deyə Lüter soruşdu. "Dəqiq nədir?"
  
  "Bu, yeraltı dünyasının açarıdır" dedi Hayden, istilik gücləndikcə saçlarını arxaya darayaraq. "Cəhənnəmə aparan kilidli qapıları açır."
  
  "Cap". Lüter başını buladı. "Sanki həyatımızda buna ehtiyacımız var."
  
  "Məncə, bunun Tempest üçün heç bir mənası yoxdur" deyə Drake fikirlərini bölüşdü. "Onlar sadəcə olaraq məlum silahların siyahısını hazırlayırlar".
  
  "Deyəsən," Hayden razılaşdı. "Ancaq indilik mühakimə etmək hüququmu özümdə saxlayıram."
  
  Tədricən ağacların sıxlığı azaldı, torpaq maililəşməyə başladı. Onlar yerin bir mil uzunluğunda və bir mil enində inanılmaz yaşıl vadiyə bərabər şəkildə düşdüyü kiçik bir sahəyə çıxdılar. Yamaclar kəskin şəkildə enişli idi - uzaq tərəf az qala uçuruma çevrilmişdi - görünən tikili də yox idi.
  
  "Beləliklə," Hayden fikirli şəkildə dedi. "Vadiyə? Yoxsa ətrafda?
  
  "Pis yer." Molokai qabağa baxdı. "Heç bir örtük yoxdur və hər tərəf hündür təpədir. xoşuma gəlmir".
  
  "Mən razı olmalıyam" dedi Lüter. "Asan yırtıcı və hamısı."
  
  "Heç bir struktur yoxdur" dedi Dahl. "Ancaq bu o demək deyil ki, orada heç nə yoxdur. GPR isə deyir ki, əsas budur..." O, yenə əli ilə düz şimalı göstərdi. "Düz dərənin başlanğıcında."
  
  "Sən əminsən?" Smit soruşdu. "Yoxsa vadinin üstündəki uçurumun üstündədir?" Çünki, insan, getdiyimiz zaman bu, çox böyük fərq yaradır."
  
  Drake Smitin yaxşı bir fikir söylədiyini gördü. Uçura çatmağın yeganə yolu vadinin zirvəsini dövrə vurmaq və bir sıra kələ-kötür qayaları aşmaq idi, halbuki vadinin sonuna qədər insan sadəcə olaraq yoluna davam edə bilərdi.
  
  "Gəlin ayrılaq" dedi. "Tərcihləriniz nədir?"
  
  Fikirlər söylənildi, lakin komanda tezliklə parçalandı. Drake və Dahl hərəkət üçün bütün ərazini skan etmək üçün vaxt ayırdılar, lakin qeyri-adi heç nə görmədilər. Tezliklə dərəyə enməyə başladılar.
  
  Alisiya onların hər fikrini dilə gətirdi. "Mən bunu xoşlamıram" dedi. "Bəlkə məni ürküdən qayıqdır, amma bu boş ada? Mən isə düşünməkdən əl çəkə bilmirəm..."
  
  "Bizi izləyirlər?" Drake bitirdi. - Bəli, mən də bunu başa düşürəm.
  
  "Əgər belədirsə" dedi Dahl. "Onlar çox yaxşıdır. Burada, bizim aramızda bütöv bir dünya təcrübəsi var".
  
  İsveçlinin sözləri onların arxasınca məşum şəkildə guruldayanda komanda davam etdi, çəkmələrinin altındakı yumşaq qumu hiss edərək vadinin dibinə yaxınlaşarkən onların addımlarını seyr etdi. Qarşıdakı rütubətli torpağı, sonra isə yerdəki nəhəng, təzə kəsikləri ilk görən Dreyk oldu. Dəhşətli bir şey hiss edərək yavaşladı.
  
  "Aman Allahım," Mai nəfəs aldı, sonra yerindən tərpəndi.
  
  Onların qarşısında dərin qazılmış və cəsədlərlə dolu kütləvi məzarlıq var idi. Drake təxminən onlarla gördü, əksəriyyəti güllələndi, lakin ən azı ikisi qumbaraatanlarla vuruldu. Bu mənzərə gördükləri qədər dəhşətli idi və onu vadinin sonuna diqqətlə baxmağa məcbur etdi. Qoxu yetişmiş, demək olar ki, dözülməz idi, hətta sərtləşmiş əsgərləri yalnız ağızlarından nəfəs almağa məcbur edirdi.
  
  Dahl kommunikatora qoşuldu və tapıntılarını komandanın qalan hissəsinə çatdırdı. Hayden bunun gəminin heyəti olub olmadığını soruşdu.
  
  "Məncə bəli". Dahl qəbrin perimetri ətrafında gəzdi. "Mən kişi və qadınların üzərində bir neçə ağ forma görürəm. Həm də kostyumlu kişi və yaşlı qadın. Ən yaxşı təxmin? Bunlar bizim itkin adamlarımızdır və o cəsədlərdən biri də Qordon Dembadır".
  
  "Başa düşdüm" dedi Hayden və telefonu qapatdı.
  
  Komanda milçək və həşəratların müşayiəti ilə məzarın yanından keçərkən silahlarını qaldırıb. Heç kim bir söz demədi. Onlar əyildilər, indi örtünmənin olmadığını və görmə qabiliyyətinin hər hansı bir yerində hərəkətin tam olmadığını daha yaxşı başa düşdülər.
  
  "Siqnal hələ də yaxşıdır" dedi Dahl. "Eyni yerdə".
  
  "Cəsədləri gördünüzmü?" May bildirib. "Onlar paltarlarından başqa hər şeyi çıxarıblar. Dekorasiya yoxdur. Saat yox, üzük yoxdur. Bunu kim edibsə, onları da qarət edib".
  
  Drake çəkmələrinin qarşısında üç fut uzandığını gördü və əlini qaldırdı. Bu, yüngül küləkdə qıvrılan və döşəməyə qarışan nazik bir ip idi. Ətrafında hər şey ixtiyari olduğu halda, ona bəxş edən vahid düzlük idi. Çömelərək onun üslubunu öyrəndi və tələni kəşf etdi.
  
  Təpələr kimi köhnə və otla örtülmüş bir gil.
  
  "Əsgər?" Dahl risk etdi.
  
  "Bu getdikcə qəribə və qəribə olur" dedi Drake.
  
  "Bu, hər hansı bir fitri cinayət müəssisəsi ola bilər" dedi Hayden onu xəbərdar edəndə. "Biz bunu qətiyyətlə qəbul edirik."
  
  Drake örtüyü tapmaq daha asan olan yamaclara doğru hərəkət etdi. Dahl diz çökdü və indi cəmi yarım mil məsafədə olan çöl eynəkləri vasitəsilə vadinin ucunu skan etdi. Bir dəqiqədən sonra o, güldü.
  
  "İndi biz nə axtardığımızı bilirik" dedi. "Daha asan."
  
  Dreyk durbin götürdü və diqqətini üzərinə cəmlədi. O, əsgərin gizləndiyi yer, snayperin bəzən günlərlə hədəf pusqusunda dayana biləcəyi kamuflyaj yuvası gördü.
  
  "O, yaxşı qazdı" dedi Yorkshireman. - Ciddi, mən onu heç görə bilmirəm.
  
  "Ola bilsin ki, bir hiylə ola bilər..." Hayden söhbətə başladı, lakin sonra vadidə güllənin gur uğultusu əks-sədalananda qəfil dayandı.
  
  Dreyk instinktiv surətdə yerindən tərpəndi, güllənin indiyə qədər dəyməli olduğunu bilsə də, özünü yoxladı. O vaxt diri, indi. Bütün komanda statusunu açıqladı. Hər şey yaxşı idi.
  
  "Bunun haradan gəldiyi barədə bir fikriniz varmı?" Dahl soruşdu.
  
  "Heç bir fikrim yoxdur" dedi Drake. "Ancaq indi ayrılmalıyıq."
  
  Bir-birindən ayrıldılar və yavaş-yavaş örtüdən örtüyə süründülər. Daha iki güllə atıldı, biri Alisiyanın dirsəyinin yanından torpaq təpiklədi, digəri isə vadinin perimetrinə doğru uçdu, burada yıxılan budaqdan parçaları qopardı.
  
  "Böyük kalibrli" dedi Kinimaka budağın arxasında gizləndi.
  
  "Heç bir hərəkət yoxdur" dedi Dahl. "Biz də ayıq-sayıq olmalıyıq. Uzaq bir dağ düşünün."
  
  Kenzi fit çaldı. "Yaxşı zəng. O, lənətə gəlmiş telefonu ilə əmr verə bilərdi".
  
  Drake ərazini bir daha skan etdi və başa düşdü ki, həddindən artıq yoxlama heç yoxdan bir qədər yaxşıdır. Ot parçasına kifayət qədər uzun müddət baxsanız, o, nəticədə yerindən tərpənəcək. Eynilə, o da ətrafına qarışmağa başlayacaqdı. Yuxarıda Haydenin komandası kənardan itələyir və qayaya doğru nişan alırdı. Aşağıda, onlar sığınacağa aparan yamaca və Dahlın retro-GPR-nin onlara işarə etdiyi yerə dırmaşmağa başladılar.
  
  Drake dərindən nəfəs aldı, alnındakı təri sildi. Mai və Lüter arxalarını örtdülər. Nəhayət, Drake menteşəyə quraşdırılmış kimi görünən dəri içərisində kamuflyajlı tüfəng gördü. O, xəbəri tez çatdırdı və sonra ikinci sığınacaq tapdı.
  
  "Biz dayanmalıyıq" dedi. "Bu adamın bizi parçalamamasının bir səbəbi var."
  
  "Açar buradadır" dedi Dahl. "O ilk gizləndiyi yerin içində." O, dərindən nəfəs aldı. "Mənimlə kim var?"
  
  "Xeyr" Hayden cəld dedi. "Biz nə baş verdiyini bilmirik."
  
  "Bizim buna ehtiyacımız yoxdur" dedi Dahl. "Hər kəs sürətli qaçmağa hazırdır?"
  
  Dreyk dəli isveçlinin canlandığını gördü və onu dayandırmaq mümkün olmadığını başa düşdü. Fəlakətə təsir edə bilməyərək onu izləməkdənsə, arxasınca getmək daha yaxşıdır. Alisiya orada idi, sonra Mai və Lüter ittiham etməyə hazır idilər.
  
  Dahl bir an belə gözləmədi. O, sığınacaq üçün düz vadinin axırıncı hissəsinə qalxdı, sonra isə silahın ağzı ona tərəf dönəndə aşağı sıçradı. Güllələr belə yaxın məsafədən qulaqbatırıcı dərəcədə yüksək səslə uçdu, lakin Dahl onların trayektoriyasından aşağıda, qalanları isə yaxınlıqda idi. İsveçli sürətlə süründü, topun altına girdi və onu dayaqlarından qopardı. Drake pultu gördü və onu söndürdü. Lüter tapançanı götürərək patronlarını yoxladı. Dal artıq önbelleği axtarmışdı.
  
  "Duffel çantaları" dedi. "Ordu məsələsi. Ekipaj əşyaları ilə dolu. Deyəsən, onların var-dövlətini əlindən alıb, sonra malları burada gizlədərək edam edib. Piçin hər yerdə bunlardan onlarla ola bilərdi, məncə."
  
  Drake gözünü ikinci gizlətmişdi, lakin Alisiya və Lüter artıq orada idilər və tüfənglərini söndürmüşdülər. Alisiya ağzına qədər əşyalarla dolu başqa bir çanta götürdü.
  
  "Mən bunun nə olduğunu dəqiq bilmirəm" dedi Dreyk bunu kommunikatora çatdırdı. "Ancaq bu yaxşı deyil."
  
  "Biz vadini və yamacları skan etdik" dedi Hayden. "Artıq dərilər yox, amma insan heç bir şey yoxdur. Açarı tapmısan?
  
  Dahl hələ də çantasını daşıyaraq yöndəmsiz oturdu. "O, bütün bu insanları öldürdü."
  
  "O?" Hayden bildirib. "Sizə bunun yalnız bir "o" olduğunu düşünməyə vadar edən nədir?"
  
  "Snayper əşyaları" dedi Dahl. "Onlar adətən tək işləyirlər. Bizim hücuma məruz qalmamağımız düşmənin sayının azlığından xəbər verir. Güman edirəm ki, bir-iki."
  
  "Amma bir adam bütün bu insanları gəmini tərk etməyə necə məcbur edə bilərdi?"
  
  "Asan," Drake cavab verdi. "Əgər o, təlim keçmiş əsgərdirsə. Kobud güc və təcavüz uzun bir yol keçmişdi və o, kimisə girov götürə bilərdi. Əhəmiyyətli biri - bəlkə də yaşlı bir qadın. Onları bura gətirdi, sonra da öldürdü".
  
  "Bəs niyə?"
  
  İdman çantasının içindəkiləri çeşidləyərkən Dahlın üzündə ağrılı bir qaşqabaq dondu. Oradan bilərziklər və üzüklər, bir-iki saat da aldılar, amma nəhayət çantanın altından axtardıqları əşyanı tapdı.
  
  "Hamısı budur?" Alisiya soruşdu. "Daha çoxunu gözləyirdim".
  
  Dahl yerə nüfuz edən radarı açara yönəltdi və onun yanmasına baxdı. Açar qara rəngdə olub, müxtəlif intervallarda qızılı zolaqlar və çentiklərlə bəzədilib. Çiyin hündür və ikiqat, kəsiklər mürəkkəb və bütün uzunluğu boyunca dişli idi. Hətta ucu qəribə idi, dırnaq dırnağına geri çəkildiyi nöqtəyə qədər daralırdı. Dahl özünü kəsmək istəməyərək onunla ehtiyatla davrandı.
  
  "Ah, burada qulaq asın" dedi Hayden link üzərində. "Biz burada bir şey tapdıq."
  
  Drake-nin ürəyi yeni cəsədlər gözləyərək sıxıldı. "Nə?" Soruşdum.
  
  "Yaxşı gizlənmiş mağara. Uşaqlar indi onu yoxlayırlar, amma əminliklə demək olar ki, o, bizim snayperə məxsusdur. Burada böyük bir silah anbarı var. Ordu forması, döyüş jileti. Kamuflyaj gödəkçə. Sırt çantaları, tüfənglər üçün qutular. Adını özünüz verin".
  
  "Beləliklə, bu adamın əsgər olduğunu söyləmək təhlükəsizdir" dedi Mai.
  
  "Bəli" dedi Kinimaka. "Burada hətta medallar da var. İki ACM, bunlar ən azı Əfqanıstan kampaniyası üçün medallardır. Müharibə qəhrəmanımız ola bilərdi".
  
  Mainin tonu sərtləşdi. "Kim idisə, indi qatildir. Biz də ona uyğun davranacağıq. Artıq mövqeyimiz varmı?"
  
  Smith dərhal reaksiya verdi. "Son bir neçə kadrı izlədim. O, vadinin o biri tərəfində bir yerdə qazdı. Mən bunu dəqiq deyə bilmərəm, lakin yüksəklik və mənzərəli mənzərələr, bütün üstünlükləri var. Necə baxırsan, bu, bir qrup sikişmə olacaq".
  
  "Bəlkə də yox" dedi Dahl. "Bir planım var".
  
  Drake titrədi və Alisiya və Meyə baxdı. "Səni bundan uzaqlaşdırmağın bir yolu varmı, dostum?"
  
  "Sən hələ bunu eşitməmisən."
  
  "Bilirəm, amma bir planınız olduğunu deyəndə anladım ki, biz çox pis vəziyyətdəyik."
  
  
  DOQQUZUNCU FƏSİL
  
  
  "Bu adamın niyə burada olduğunu maraqlandıran tək mənəm?" Drake soruşdu.
  
  "Dünyanın hər yerində səhralar var" deyə Alisiya cavab verdi. "Müharibənin öhdəsindən gələ bilməyən qəhrəmanlar da."
  
  "Spektorun iki əks ucu buradadır" dedi Drake.
  
  "Heç kəsi mühakimə etmə, Dreyk" dedi Mey. "Bunu bilməlisən, dostum. Xoşunuza gəlməsə belə, gülümsəyin və insanları olduqları kimi qəbul edin, çünki onların gözlərində heç təsəvvür edə bilməyəcəyiniz ağrı ola bilər".
  
  Dreyk cüzi töhməti qəbul edərək başını aşağı saldı. Əslində, bu vəziyyət fərqli idi, lakin bir çox insanlar cinlərini çətinliklə saxlaya bilirdilər və vurulmaqdan daha pis şeylər var idi.
  
  "Xoşbəxt deyiləm" dedi hirslə.
  
  "Yaxşı, Dal səni yem kimi seçdiyi üçün."
  
  "Bəli və niyə belədir? Düşünürəm ki, o, gizli şəkildə sarni kolbasalarını ələ salırdı".
  
  Alicia gözlərini çevirdi. "Bədbəxt olmayın. Dahl ləzzətlə yeyirsə, bu o Kenzi qancığına görədir".
  
  "İkiniz hələ də anlaşa bilmirsiniz?" Mai şirin şəkildə soruşdu. "Hər ikinci qadını problem kimi qəbul etməyin gülüncdür, Taz."
  
  "Sən yox, Balaca Elf. Siz təcrübə kimi bir problem deyilsiniz".
  
  Mai yumruqlarını sıxaraq gərginləşdi. Drake onların arasına keçdi. "Dayan" dedi. "Vəziyyətimizin yöndəmsiz olduğuna alışın və davam edin. Üstəlik, mən hiylə olmaqdan daha çox ikiniz arasında qalmaqdan narahatam".
  
  "Bunu eşitmək xoşdur" dedi Dahl link üzərindən. "Çünki getmək vaxtıdır."
  
  Drake qadınlara baxdı, sonra başını buladı. "Lənət əlaqə."
  
  Alicia ona əhəmiyyət vermirmiş kimi görünürdü və Mai artıq işə başlamışdı. Üçlük sığınacaqda gözləyib, ayrılmaq anını gözləyirdilər. Dahl və Lüter vadinin kənarını güllələrlə vurduqca bu, tez baş verdi. Drake başını aşağı salaraq və ağırlıq mərkəzini aşağı tutaraq, irəli və sağa yelləndi. Molokai və Kinimaka gizli mağarada tapdıqları keşdən istifadə edərək başqa yerdən atəş açmazdan əvvəl snayperin ümidsiz bir atəş açmağa vaxtı var idi, güllə Dreykin solundan keçdi.
  
  Güllələr snayperin yatdığı yerin yaxınlığındakı təpədən fit çalırdı, nəhəng ot dəstələri və torpaq parçaları bir neçə fut hündürlükdə havaya tullanırdı. Drake uzaq yamaca çatdı və təpədən təpəyə tullanaraq yuxarı qaçdı. Molokai və Lüter atəş açmağa davam etdilər və sonra Haydenin səsi onların qulaqlarında ucadan hürdü.
  
  "Çıx mağaradan! Gizlənən yerdən çıx! İndi çıx get".
  
  Gözlənilirdi. Snayperin əşyalarını mina etmədiyinə əmin ola bilmədilər, ona görə də təhlükəsiz oynayıb getdilər. Vadinin kənarını Dreykə doğru yuvarladılar. Yorkshireman yamacın zirvəsinə qalxaraq, snayperin ondan otuz addımdan yüz addıma qədər irəlidə ola biləcəyi düz bir sahə tapdı. İndiyə qədər heç nə görməyib.
  
  Hiyləgər.
  
  Alisiya və Mai gizləndikləri yerdən sıçrayaraq vadinin dibinə tərəf getdilər, biri baxırdı, digəri atəş açırdı. Onlar Dreykin sağ qalmaq üçün ən yaxşı ümidi idi.
  
  O, sürətlə hərəkət etməyə davam etdi, tez tənzimləməli olduğu halda tapança çəkildi. Soldan sağa, ərazi eyni görünürdü. Düz yerin özü on metr qarşısında yerdəyişməsi onun üçün sürpriz oldu və o, nə etməli olduğunu başa düşdü.
  
  Özünə bir örtük, sonra isə vadinin kənarına kiçik bir tunel qazdı, oradan hər şeyi görə bilər. Bacarıqlı.
  
  Bu insanın süqutu olardı. Və bu, ələ keçirmə missiyası deyildi. Onların vaxtı yox idi; orada başqa silahlar da var idi və Böyüdücülərin öldürülmüş ruhları, lənət olsun, buna fikir verməzdilər. Drake kəmərindən iki qumbara çıxarıb havaya atdı.
  
  "Diqqət," o, komandaya dedi və yerə yuvarlandı.
  
  Sonra iki partlayış və yerin əhəmiyyətli yerdəyişməsi baş verdi. Drake, yamacdan enən yer dalğasına tutulmuş bir fiqur gördü. Yuxarı zirvəyə çatana qədər o, ayaq üstə idi, vadinin kənarına doğru fırladı, palçıqla yağdı. Digərləri isə vadinin kənarında və dibində dayanmışdılar . Alicia və Mai partlayışa tərəf qaçdılar.
  
  Drake aşağı düşdü. Cırıq torpaq hər yerdə, yığın-yığın və axan çaylarda uzanırdı. Bütün bunların ortasında torpaqla örtülmüş və kamuflyaj forması geyinmiş bir fiqur mübarizə aparırdı. Dreyk onu tutdu, silahını gördü və adamı dik qaldırmazdan əvvəl onu kənara atdı.
  
  Yumruğun burnuna dəyməsi onun dönməsinə səbəb olub. O, indicə partladılıb beş metr hündürlükdən yıxılan adamın bu qədər çevik olacağını gözləmirdi. O, silahını yellədi, lakin adam buna məhəl qoymadı, qayğısına qalmaq üçün çox uzağa getdi. Drake sıçrayan zaman yalnız gözlərinin ağlarını görə bildi, lakin o, Alisiyanın silahının partladığını eşitdi. Güllə adamın qabırğasına dəyib, onu yerə yıxıb. Drake gözlərinin arasına yönəldi.
  
  "Ut, dostum. Orada dostların varmı?"
  
  Cavab olaraq aldığı tək ağır xırıltı idi. Bununla belə, hər şey bu adamın tənha olduğunu göstərirdi - mağarada tapdıqları yeganə ölçü və üslubda olan geyimlərdən, qab-qacaqlardan və köhnə fotoşəkillərdən tutmuş, vurulduqları yeganə silaha qədər. Alisiya və Mey gəlib ona baxdılar.
  
  "Adın nədir?" - ingilis qadın soruşdu.
  
  Mai əyilib əlini güllə yarasına qoyub qanaxmanı dayandırmağa çalışdı. Üzü beynindəki biliyə xəyanət edirdi. Hayden və digərləri qaçanda o, başını tərpətdi.
  
  "Mən... mən..." Snayper, deyəsən, oturmaq üçün səy göstərməyə çalışırdı.
  
  "Bu nədir?" Soruşdum. Mai bədəni ilə ona dəstək oldu.
  
  "Corc... Maklin..." dedi, ağrıdan qıvrıldı. SBS. Gəldiyin üçün şadam."
  
  Drake təəccübləndi. "Sənin axırı necə oldu bura?"
  
  Lakin McLean sönməkdə idi. Həyat bədənini tərk edərkən Mai onu tutdu, lakin o, bir neçə söz daha danışa bildi. "Gördüyüm... Mən getməli oldum. Bu... məni dəyişdi. Kömək yoxdur. Bura gəldi... və qaldı."
  
  Bədən axsadı; Mai onu yerə yıxmağa icazə verdi. Komanda ona baxıb gözlərini yayındırıb, bütün hərbi cinayətləri və müharibənin təhrikçilərinin günahlarını düşünürdü. Qatil üçün yazığı gəlmək çətindir, amma bəlkə də uzaq bir döyüş meydanına göndərilməmişdən əvvəl olduğu adama yazığı gələ bilərdi.
  
  "Gedək" dedi Hayden. "Helikopterə qayıdın."
  
  - Bəs cəsədlər? Mai Enlarqo komandasına istinad edərək soruşdu.
  
  "Əlbəttə ki, biz bunu elan edəcəyik" dedi Hayden. "Ancaq indi açarı Kembricə qaytarmalıyıq."
  
  Onların yaratdığı şəbəkəyə xüsusi seçilmiş SAS komandası və bütün dünyada yerləşən bir neçə əlaqə daxildir. SPIR artefaktı SAS-a təhvil verəcək, daha sonra onu bir vasitəçiyə, artefaktı Böyük Britaniyaya geri göndərmək üçün resursları olan bir şəxsin əlinə vermək üçün bir nəfəri göndərəcək və burada Kembric onu gizli bir yerdə saxlayacaqdır. Şəbəkənin üzvləri çox praktik idilər və bir-birlərini çoxdan tanıyırdılar. Kembricin dediyi kimi, bəzi münasibətləri məktəb illərinə gedib çıxan kiçik bir sirdaş şəbəkəsi onun onlara təklif edə biləcəyi ən uyğun və faydalı şey idi.
  
  Ekipaj minən kimi pilot helikopteri işə salıb. Drake hər kəsin üzündəki gərginliyi görürdü. Bəli, onlar mükafatı bu gün aldılar, amma gördüklərindən və eşitdiklərindən ziddiyyətli duyğularla qaldılar. Helikopter havaya qalxdıqda və ada uzaqlaşmağa başlayanda Lüter paketinin yanına getdi və bir şüşə rom çıxardı.
  
  "Düşünürəm ki, hamımızın buna ehtiyacı var."
  
  Onlar SAS komandası ilə görüşməyə gedərkən, Hayden tanrıların silahları və əgər varsa, onların hansı əhəmiyyəti ola biləcəyi barədə danışaraq həmkarlarının diqqətini yayındırmağa çalışdı. O, Cəhənnəm Açarını çıxartdı və əllərində çevirdi.
  
  "Mənə nə gəlir bilirsən?" Alicia qısaca cavab verdi. "Aydındır ki, bu şey əsasdır və nəyəsə uyğunlaşdırılıb. Demək istəyirəm ki, bu nə ola bilər?"
  
  "Hadisin sirr saxlamaq istədiyi bir şey" dedi Kenzi. "Sizdən və hisslərinizdən fərqli olaraq."
  
  Alisiya reaksiya vermədən Yorgi müdaxilə etdi. "İnanılmaz dərəcədə çətin açar. Mən hətta ona uyğun olan kilidi aça bildiyimə də şübhə edirəm".
  
  "Mən bacararam" Molokai qumbara qaldıraraq dedi. "Buradakı çirkin dostum heç vaxt uğursuz olmur."
  
  Sonra Lüterin sirli qardaşı ayağa qalxıb paltosunu atdı. Drake özünü saxlaya bilmədi, ona baxdı, o, əvvəllər bu adamı belə rahat görməmişdi. Paltar, ehtimal ki, silahdan cingildədi və davamlı toz üfürürdü. Molokay onu küncə tulladı. Altında, qayışları hər cür silah və xilasetmə vasitələri ilə doldurulmuş kamuflyaj gödəkçəsinin üstündən çılpaq pencək geydi. Üzünü örtən şərfləri açarkən, Dreyk gözlərinin gəzməsinə icazə verdi.
  
  Molokai bütün komandaya "Cüzam müalicə edilə bilər" dedi. "Kombinə edilmiş dərman müalicəsi tətbiq olunur. Bəxtim gətirdi, çünki xəstəlik ilkin mərhələdə aşkarlanıb və tez sağalıb. Amma hələ də bəzi zədələrim, xoralarım var".
  
  Drake başa düşdü ki, adamın sözləri yəqin ki, komandaya birdəfəlik təklif olacaq. Sadəcə təbii marağı sakitləşdirmək üçün bir şey. Molokayın üzünün sağ tərəfi dəriyə çənə xəttindən qaşın kənarına qədər uzanan pulcuqların görünüşünü verən kiçik qabar kütləsi idi. Dəhşətli çirkinlik, formasız kütlə yox idi. Molokay şərfi ehtiyatla bükdü və sığallayıb kənara qoydu. Daha bir toz buludu havaya qalxdı.
  
  "Biz həqiqətən səni paltaryuyan maşına qoymalıyıq" dedi Alicia. "Hamınız".
  
  "Mən yalnız insanam" dedi Molokai sakitcə. "Əgər maraqlanırsınızsa."
  
  Drake, onun ətrafında saxladığı sirr havasını nəzərdə tutduğunu irəli sürdü və düzünü desəm, o, insanın tarixi ilə həqiqətən maraqlanır. Bəlkə başqa vaxt.
  
  Hayden açarı yüksək tutdu. "Bizim ikinci silahımız" dedi. "Ancaq biz daha çox şey tapacağımızı gözləyə bilmərik. Faciə bir yana, bu iş asan idi və çox uzun sürdü. Hələ beş silah qalıb".
  
  "Biz nəyi və harada bilirik?" Dahl silahlarını diqqətlə yoxlayarkən soruşdu.
  
  "Budur Nemesis Xəncəri və Afrodita Zənciri. Neptunun suları və Anubis gəmisi. Və Vulcan Forge. Whitehall - Londonda DSF-nin yerləşdiyi və bütün xüsusi təyinatlı qrupların idarə olunduğu yer - həftənin yeddi günü, gündə iyirmi dörd saat silahları izləmək üçün dünya üzrə əlaqələrdən istifadə edir. Burada bizim üstünlüyümüz kifayət qədər böyükdür - çünki bilirik ki, bütün silahlar nə vaxtsa oğurlanıb və onlar məzarların dağıdılmasından belə sağ çıxıblar".
  
  "Və heyf ki, tanrıların heç biri oğurlanmayıb" dedi Lüter. "Mən sümük quruluşunu müqayisə etmək istərdim." Qollarında gövdəyə bənzər əzələlərini dartdı.
  
  "Faktiki olaraq". Dahl barmağını qaldırdı. "Tanrılardan biri oğurlanıb. Skelet Kali. Sən xatırlayırsan? Kali ölüm ilahəsi idi. Russell Cayman adlı bir kişi ona aludə oldu. Onun skeletini oğurlayıb və o vaxtdan xəbər yoxdur".
  
  "Bu, tam bir qarışıqlıqdır" dedi Molokai. "Həqiqətən. Sən bunları yaza bilməzdin".
  
  "Xeyr, bu maraqlıdır" Lüter etiraf etdi. "Mən bu dəlini ovlayardim."
  
  "Bəli, mən də." Molokai başını tərpətdi. "Yalnız döyüşdən əvvəl söhbətlər üçün."
  
  Dreyk Molokayın görüşdükdən sonra danışdığından daha çox söz söyləməsinə qulaq asdı. Çox çəkmədi, hər ikisi danışdıqca tez fikirli sükuta qərq oldular. Hayden Whitehallda silah axtarışını təsvir etməyə davam etdi.
  
  "Onların etdikləri heç bir şey şəffaf deyil" dedi. "Bu, hiylədən sonra hiylə olmalıdır, ona görə də bu qədər uzun çəkir. Tempestin hər yerində mol var və Britaniya hökumətində mütləq kimsə var, bəlkə MI5 və ya hətta DSF. Həqiqi məqsədləri yalnız Kembric və Bennet bilir".
  
  Sonra Hayden mesajı aldı, təəccübləndi və onu həzm etmək üçün bir neçə dəqiqə sərf etdi. Dreyk daralmış gözlərdən və üzündəki dərin sərtlikdən bunun kəskin bir şey olduğunu təxmin etdi. O, gözlənilən sükutla danışdı.
  
  "Mən indicə Kimberli Crowdan mesaj aldım, o, nəhayət Lorendən xəbər aldı. Deyəsən... ah, deyəsən, Nightshade General Qleasonun fərdi kompüterinin oğurlanmasını təşkil etməkdə mühüm rol oynayıb. Lauren yaxşıdır və kompüter ən azı bir məlumat əldə etdi. Tempestin sirlər otağında görüş nöqtəsinin yeri var. İndi Lauren prezident Kobernə məlumat almağa çalışacaq".
  
  "Gecə kölgəsi?" Soruşdum. Lüter soruşdu.
  
  "Fərqi yoxdur" dedi Smith.
  
  "Bu, həqiqətən, payları artırır" dedi Drake. "Bu, həm də hərəkət etmək üçün başqa bir açıq çağırışdır."
  
  "Mənim də fikirlərim" dedi Hayden.
  
  - Nə demək istəyirdiniz? Lüter soruşdu.
  
  "Komandanı bölün" dedi Hayden. "Kim mənimlədir və kim Drake ilədir?"
  
  Alicia Mayın qərar verməsini, Kenzi isə Dalın seçim etməsini gözlədiyi uzun zarafat anları oldu. Smit Lauren haqqında soruşdu, lakin Hayden ona heç nə deyə bilmədi.
  
  Keçmiş MKİ agenti təkrarladı: "O, yaxşıdır". "Sadəcə ondan yapış."
  
  Drake açıq-aydın deməzdən əvvəl bir neçə dəqiqə çəkdi. "Bütün bunlar bir az tez görünür, iki obyekt tapmağımız lazım deyilmi?"
  
  "Doğrudur" dedi Hayden. "Və biz də edirik. Whitehall cinayət zəncirini izləyərək eyni anda iki silah müəyyən etdi. Biri ABŞ-da, digəri isə Yunanıstanda. İnsanlara əlvida deyin, çünki biz gecikmədən yerə yıxılacağıq".
  
  "Və mübarizə aparın" dedi Mai.
  
  "Bəli və bu," Hayden dedi. "Fırtına hər yerdə və bunda da olacaq."
  
  
  ONCU FƏSİL
  
  
  Haydenin komandası sakitcə ABŞ-a qayıtdı.
  
  Whitehall ilə dialoq hər dəqiqə gərginləşirdi. Hər saat qiymətli idi və kəşf edilməmiş adadan Amerika sahillərinə uçmaq bir neçə saat çəkdi.
  
  Fırtına getdikcə daha cəsarətli olur "dedi Kembric ona.
  
  "Amerikada onların muzdluları varmı?" Hayden təşvişlə soruşdu.
  
  Kembric daha çox narahatlıqla "Muzdlular deyil" dedi. "Qorxuram ki, bizim mənbələr "terrorçu" sözünü işlədirlər".
  
  Hayden ürəkdən şoka düşdü. "Necə?"
  
  "Hələ əmin deyiləm. Tempest onları işə götürə, istifadə edə və ya hətta yarada bilər. Unutmayın ki, onlar bunu bir ildir planlaşdırırdılar və son dərəcə gizli üsullar uğursuzluğa düçar olanda hər şeyi dəyişdilər. Bu, onların son oyunudur və özlərini küncə sıxışdırmış hiss edə bilərlər, lakin üstünlük əldə etmək üçün heç nədən əl çəkməyəcəklər".
  
  "Amerikada bizə kömək edə biləcək dostlarınız varmı?"
  
  "Hər yerdə sizə kömək edə biləcək dostlarımız var. Bizim də düşmənlərimiz var. İndiyə qədər Tempest-in planı terrorçu hüceyrələrdən istifadə edərək silahların oğurlandığı hadisələri ört-basdır etmək kimi görünür. Bu məlumat onların uzaq təşkilatındakı etibarlı mənbədən, Suriyada hüceyrələrə təlim keçdiyi bir şəxsdən gəlir".
  
  "İndi biz Amerika sərhədini keçdik" dedi Hayden. - Böyük yerdir, yoldaş.
  
  "Bəli, bəli, nə danışdığınızı başa düşürəm. Əlinizdə noutbuk varmı?"
  
  Hayden fermuarlı çantanı göstərdi və Kinimakanın onu ona gətirməsini gözlədi. Başı ilə təşəkkür edərək onu işə saldı. "Hazır".
  
  Kembric ona getmək üçün bir keçid verdi və sonra tandemdə işləyən bir neçə parol. Tezliklə ağ divarları və plastik masası olan standart sorğu otağını göstərən aydın bir görüntü parladı. Masanın hər iki tərəfində bir kişi oturmuşdu, ancaq bir nəfər məhbus forması geyinmişdi.
  
  "Bizə hər şeyi deyin və siz orta təhlükəsizlik zonasından kənarda qala bilərsiniz" dedi. "Əminəm ki, minimuma üstünlük verəcəksiniz?"
  
  "Mən sadəcə bir arxeoloqam" deyə adam sızladı, keçəl başı yuxarı-aşağı fırladı, qorxmuş gözlərindən yaş axdı. "Bunun olmasını istəməzdim."
  
  "Sağ". Müsahibi öskürdü. "Ancaq oğurluqdan qazanc əldə etdin, elə deyilmi?"
  
  "Bəli, lakin-"
  
  "Qulaqlarıma əriştə asmayın" deyə müsahib hürürdü. "Bu birdəfəlik təklifdir, Teodor. Danışsanız minimum zəmanətlə maksimum iki il alacaqsınız. Boğul və ofisimizin ağırlığı sizin üzərinizə düşəcək" dedi. "Hətta yüksək ola bilər ..."
  
  "Yaxşı, hər şey yaxşıdır". Teodor daha dözə bilmədi. "Artıq dünən insanlar məndən soruşdular. Buna görə də oradan cəhənnəmə çıxdım. Onlar sizdən daha inandırıcı idilər, yaxın bir neçə ayda parçaları kəsib mənə poçtla göndərməklə hədələyirdilər.
  
  "Onları təsvir et" deyə müsahib soruşdu. "Rəqəmlər, üzlər. İstənilən adlar. Hamısı."
  
  Teodor ona deyildiyi kimi etdi və sonra əsas mövzuya qayıtdı. "Nemesisin xəncəri" dedi. "Bu, üzərində işlədiyim nəhəng bir alman məzarındandır. Bu, təxminən altı düym uzunluğundadır." Barmaqlarının ucu ilə ölçmələri göstərdi. "Və mükəmməl obsidian rəngi. Burada heç bir əks göstəriş yoxdur. Və buna baxmayaraq, indi də odunçunun baltası kimi itidir. Qədim sivilizasiyanın bu cür silahlar yaratdığını bilmirəm, amma onlar nə etdiklərini dəqiq bilirdilər".
  
  "Siz "tanrılar bir vaxtlar gerçək idi" nəzəriyyəsinə inanmırsınız?"
  
  "Mən onun fəzilətlərini görürəm" dedi Teodor. "Nəsildən-nəslə həqiqi, canlı, güclü insanlara sitayiş edirdilər, bundan sonra daha az inkişaf etmiş, tənbəl irqlər sadəcə olaraq köhnə hekayələri mənimsəyərək əsas personajları tanrılara çevirdilər. Düzünü desəm, bu məntiqlidir. Ancaq bir addım da irəli gedə bilmərəm və bu tanrıların gücləri olduğuna inanıram. İstənilən növ."
  
  "Yaxşı, başa düşdüm. Zəhmət olmasa davam edin".
  
  "Xəncər unikaldır, şübhəsiz ki, qiymətsizdir. Dünyanın indiyə qədər kəşf etdiyi ən əvəzsiz əşyalardan biri, lakin...
  
  Müsahibin sözünü kəsməyə bilmədiyi üçün Hayden əsəbiləşdi. "Bəs onda niyə onu oğurlayıb xalqın birinə satdın?"
  
  "Pul". Teodor çiyinlərini çəkdi. "Mənim qumar borcum var idi. İki uşaq. İmkanımız çatmayan arvad. Düşünürəm ki, bu, irəliyə doğru asan yol idi". Başını aşağı saldı.
  
  "Bunu kimə satmısan?"
  
  "Cozef Berri" dedi Teodor. "Dallaslı neftçi".
  
  Kinimaka onun çiyninin üstündən baxdı. "Mən bu adam haqqında eşitdim."
  
  Müsahibimiz adı təsdiqlədi və tezliklə Kembric yenidən qorunan xəttə keçdi. "Bu adam Cozef Berri Dallasın qərbində vertolyotla üç saatdan az yaşayır. Onun bütün ünvanları, əlaqələri bizdə var, danışdıqca, getdikcə daha çox olur. Mən sizə indi ora getməyi təklif edirəm".
  
  Fırtına bizdən bir gün qabaqdadır" dedi Hayden.
  
  "Belə görünür. İndi Texasdakı bütün kontaktları aktivləşdirirəm. Miss Jay hazır olun və tezliklə sizin üçün daha çox məlumat əldə edəcəm."
  
  Hayden, Dallasın özündən təxminən iki saatlıq məsafədə olduqlarını düşünərək təyinat yerini verdi. Qalan şey Cozef Berrinin evinin harada olmasından və hazırda harada olmasından asılı idi. O, yoldaşlarını - Mano, Yorgi, Molokai, Dahl və Smith-i öyrəndi. Berrini aşağı salmaq və Tempesti qəbul etmək üçün kifayət qədər əzələ. Təbii ki, o, yeni terror yanaşmasının necə görünəcəyini bilmirdi, lakin sürət, şücaət və böyük təcrübə onların öhdəsindən gəlməyə kömək edəcək, o, buna əmin idi.
  
  İstintaq otağında arxeoloq olan Teodor Brakski Stokholmda Britaniya SAS ilə əlaqəli kiçik bir kamera tərəfindən tutuldu. Bir gün gecikdiklərini görmək üzücü idi, əks halda onu aparıblar. Hayden bunun indi də yaxşı bir fikir ola biləcəyini düşündü, lakin sonra Kembric onun düşüncə prosesini pozaraq yenidən əlaqə saxladı.
  
  "Görünür, cənab Berri zəngindir. O, çox böyük bir neft şirkətində problem həll edən işçi kimi işləyir və tez-tez Dallasda həftələrlə qalır. Hazırda onu izləmək üçün kredit kartı məlumatlarından və təhlükəsizlik kameralarından istifadə edirik, lakin onun onlayn mövcudluğu onun bir neçə saat əvvəl Arizonada evdə olduğunu göstərir. O, Dallasa son dəqiqədə iqtisadi qatar bileti aldı və indi mən onun təxminən bir saat əvvəl bel çantası ilə qatara minməsini izləyirəm. Biz söhbət edərkən o, bu qatardadır".
  
  Hayden hər şeyi düşündü. "Beləliklə, bu zəngin oğlan Dallasa ucuz bilet alır və bir bel çantası ilə gəmiyə minir. O qaçır?
  
  "Ola bilsin ki, Teodorun həbsindən külək alıb. Ola bilsin ki, Tempest haqqında bilir və əbədi olaraq yoxa çıxmazdan əvvəl daha güclü mallarını almaq üçün Dallasa qaçır.
  
  "Yaxşı, gəlin oğlandan nəzakətlə soruşaq" dedi Hayden. - Gəl o qatara gedək.
  
  "İkinci GPR cihazı ilə işlər necədir?" - Kembricdən soruşdu.
  
  Yorgi qara qutunu qaldırdı. "Texniki olaraq bu, yerə nüfuz edən radar deyil" dedi. "Ancaq Dahl ətraflı təlimatlar buraxdı. Bu GPS və uzun məsafəli metal detektoru arasında keçiddir. Ancaq biz burada dünyanın ən qiymətli metallarını axtarmırıq - rodium deyil, son dərəcə nadir və qiymətli, nə platin, qızıl və ya iridium. Biz naməlum element axtarırıq və biz onu yalnız eyni elementi ehtiva edən obyektdən oxunuşlar alaraq kalibrləyə bilərik. Ona görə də bu qırıntıları Hades Açarından götürdüm".
  
  Smit narahat olaraq yerindən tərpəndi. "Bu, ağıllı addım idi?"
  
  Yorgi çiyinlərini çəkdi. "Görərik."
  
  Hayden Yorgiyə baxdı. Gənc rus onlara keçmişinin hekayəsini və niyə soyuqqanlılıqla valideynlərini öldürdüyünü danışdıqdan sonra son bir neçə həftə ərzində daha da uzaqlaşdı. Hayden bilirdi ki, orada nəsə dəmlənir. Bir nağılın təkrar danışılmasını canlandıran bir şey . Yorginin hələ də tamamlanması lazım idi və Hayden buna nail olmağın yalnız bir yolunu düşünə bilərdi.
  
  "Bizi bu qatarın yoluna çıxarın" dedi pilota. "Biz bura qayıtmağa hazırıq."
  
  Kembricin səsi birdən canlandı. "Lənət olsun, bizim böyük problemimiz var. Yerli hakimiyyət orqanları terrorçuların qatarı qaçırdığını və girov götürüldüyünü bildirir..."
  
  Hayden gözlərini yumdu. Artıq çox gec idi?
  
  
  ON BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  "Biz tam olaraq nəyə baxırıq?" Hayden Kembricdən soruşdu.
  
  "Bu pisdir. Terrorçular qatarı Dallas Union Stansiyasına sürməklə və partlatmaqla hədələyirlər. Onların göyərtəsində yüzlərlə girov var, əgər hakimiyyət onları dayandırmağa çalışsa, onları öldürəcəklər. İkitərəfli kəsici qılınc. Əgər siz bunu indiyə qədər bilmirdinizsə, deməli bu, bizim dərin pislik dediyimiz şeydir, insanlar.
  
  "Təfərrüatlar?" Kinimaka soruşdu, həmişə maraqlanan agent.
  
  "Səkkiz girov, hamısında bomba var. Ola bilsin ki, intihar jiletləri. Adamımız Cozef Berri qabaqda üçüncü maşında olmalıdır. Səkkiz maşın var, ona görə də hər maşına bir terrorçu düşdüyünü təxmin edirəm. Amma bu, sadəcə bir ehtimaldır". O, ah çəkdi. "Bütün bunların Tempestin işi olduğunu düşünməyə nifrət edirəm."
  
  "Deyəsən, ola bilər" dedi Hayden. "Başlanğıc üçün bu terror hücrəsini hazırlamaq üçün onların bütün günü var idi. Planlar qurmaq üçün kifayət qədər vaxt. Xəncəri oğurlayıb qatarın yanmasına icazə verirlər. Oğurluğu cinayətlə örtün. Bu, ilk dəfə olmayacaq".
  
  "Niyə evdə Berry qəlyanaltı olmasın?" Smit soruşdu.
  
  "Bilmirəm" Hayden etiraf etdi. "Vaxt? Heyrət? Digər suallar. Bəlkə uğursuz oldular və qatar onların cəzasıdır. Kembric, qatarın istiqamətini dəyişirlər?"
  
  "Etməyəcəklər. Təyyarədə yüzlərlə girov var və onlar bunu riskə atmaq istəmirlər".
  
  "Deməli, onu birbaşa Dallasa buraxdılar?"
  
  "Onlar bunun üzərində işləyirlər".
  
  "İstiqaməti dəyişdirmək?" Molokai təklif etdi.
  
  "Qatarları istənilən mobil telefondan izləmək olar" dedi Hayden. "Terrorçular bilməli idilər."
  
  "Ölü adamın açarı?"
  
  "Sürücü öldürmədən mümkün deyil"
  
  "Qətl açarı?"
  
  "Yenə qatarı dayandırmaq terrorçuları xəbərdar edərdi. Girovlar risk elementidir. Kembric, de görüm, terrorçular hər hansı tələb irəli sürdülərmi?"
  
  "Yalnız vaxtında nə edəcəklər".
  
  "Onlar xəncər axtarırlar" dedi Hayden. "Olmalıdırlar. Pilot, biz bu lənətə gəlmiş qatara nə qədər yaxınıq?
  
  "Yeni gəldi."
  
  Helikopter dəmiryol relslərinin üzərindən uçdu və sonra geri döndü, paslanan relslərin geniş xəttini izləməyə çalışdı. Hələ də yüksəkdən uçurdu, amma burnu aşağı halda sürətlə gedən qatarın quyruğunun ucuna yaxınlaşdı.
  
  Aşağıdan atəş açıldı. İki güllə helikopterin metal konstruksiyalarına çırpılaraq pilotun yan tərəfə sürüşməsinə səbəb olub. O, daha təhlükəsiz məsafəyə çəkildi, lakin Hayden və digərləri hələ də görməli olduqları hər şeyi görə bilirdilər.
  
  "Biz gözləyə bilmərik" dedi Molokai yumşaq bir səslə.
  
  "Aman Tanrım". Kinimaka arakəsmənin bir hissəsini elə möhkəm tutdu ki, büküldü.
  
  Hayden bir sərnişinin atəş açaraq pəncərədən itələndiyini, daha sonra digərinin diri-diri qapıdan itələndiyini gördü. Digərləri damın üstünə sürüldü. Bu, girov vəziyyəti deyildi. Dəhşətli döyüş meydanı idi.
  
  "Xəncər ya yox, biz hərəkət etməliyik" dedi. "İndi bizi ora apar və axmaqlıq etmə. Biz o qatara minməliyik".
  
  
  ON İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Afrodita zənciri onlara çətinlik yaratdı.
  
  Alisiya üzü üstə yıxılanda Drake başını çevirdi. "Siz yaxşısınız?"
  
  "Yox, mən ölürəm."
  
  "Və hamısı? Sonra sızlamağı dayandırın və davam edin."
  
  Alisiya başını qaldırdı, alnını keçən qırışlara qan bulaşmışdı. "Nə oldu?"
  
  "Düşünürəm ki, vurduq."
  
  "Eləyirsən? Vay, Drakes, orada ciddi bir ESP var.
  
  "Bu nə axmaqlıqdır?"
  
  "Diqqətlə!"
  
  Ətraflarında dağıntılar partlayan kimi Dreyk əyildi. "Biz haradayıq?"
  
  "Yunanıstan".
  
  "Gülməli."
  
  "Glifada. Bura çimərlik kurortudur".
  
  "Bəli, mən bunu bilirəm, sevgi, amma biz haradayıq?"
  
  Alicia ah çəkdi. "Lənət olsun, dostum, heç bir fikrim yoxdur."
  
  "Bizi tufan vurdu."
  
  "O hesabat var idi..."
  
  "Bəli, bəli, Fırtına ətrafdadır, bilirəm. Lakin Hayden muzdlulardan istifadə etmədən terrorçuları öyrətdiklərini söylədi".
  
  "Bəlkə də hər ikisini edirlər."
  
  "Ola bilər".
  
  Bu zaman Kenzi və Mey daha da yaxınlaşdılar. "Küçə çox dardır" dedi yapon qadın. "Hədəf edilmədən hərəkət edə bilmərik".
  
  "Yaxşı, əgər burada qalsaq, asan şikəst olarıq" dedi Alisiya.
  
  "Lüter haradadır?" Drake soruşdu.
  
  "Ters çevrilmiş Bentley-in arxasında. Siz görürsünüz?
  
  "Hə, mən onu görürəm. O yaxşıdır?"
  
  "Ümid edirəm ki," Mai cəld dedi, sonra tonunu dəyişdi. "Mən heç bir qan görmürəm."
  
  "Oh, yaxşı xilas." Kenzi güldü. "Yox".
  
  "Onlar hardadırlar?" Soruşdum. Drake soruşdu.
  
  "Bağlantı deaktiv edilməsəydi, daha asan olardı" dedi Mai. "Mən orada yarı avtomatik mühərriki olan birini gördüm." O işarə etdi. "Bu binanın üçüncü mərtəbəsi, birinci mərtəbədə isə silahla başqa bir mərtəbə. Lüteri yerə sancır".
  
  "Hər iki tərəfdə hündür binalar, ortada dar yol" dedi Drake. "Yaxşı heç nə vəd etmir. Başqaları varmı?
  
  "Mən belə düşünürəm" dedi Alicia. "Dörd fərqli silahın atəş açdığını eşitdim."
  
  "Mən də," Kenzi hörmətlə başını tərpətdi. "Düzgün həll".
  
  Küçədə asılmış sükutu növbəti partlayış pozdu, ardınca onların çiyinlərinə və kürəyinə səpələnən dağıntılar, qaçan piyadaların qışqırtıları gəldi. Pəncərələr sındırılıb. Maşın siqnalları aramsız qışqırmağa başladı.
  
  "Bizim silahlarımız hələ də var" dedi Mai.
  
  "Onlar bizi həqiqətən sıxdılar" dedi Drake. "Bu lənətə gəlmiş arxeoloq harada yaşayır?"
  
  "Buradan bir məhəllə," Mai xatırlatdı.
  
  "O olduğuna əminik?" Kenzi soruşdu. "Mən bu mübarizədən keçmək istəməzdim və sonra səhv insanı tapdığımızı öyrəndim."
  
  "Whitehall bununla mübarizə apardı" dedi Drake. "Onlar sözügedən arxeoloqun məlumatı hara ötürdüyünü müəyyən edə bilmədilər. Həm də pul izi yoxdur. Məlum olub ki, onu saxlayıb. Burada, Yunanıstanda. Adrian Dukas öz evində Afrodita Zəncirini saxlayır".
  
  - Dəli, hə? Kenzi mızıldandı.
  
  Alicia duruşunu dəyişərək, "Bir insanı tanımaq lazımdır" dedi.
  
  "Məncə, bütün relikt ovçularında bir az dəlilik var."
  
  "Bütün Relikt Ovçuları?" Drake soruşdu. "Başqalarını tanıyırsan?"
  
  "Mən onların hamısını yaxşı bilirəm. Bu mənim işimdi".
  
  Güllələr Lüteri örtən Bentley-i silkələdi, lakin iri adam bir az sağa doğru sürüşdü, indi mühərrik blokunun altına girərək çətinliklə hərəkət etdi. Baxışları onlara yönəldi.
  
  Drake əlini yellədi. "Maşınla əla işdir, dostum. Mən indiyədək heç kimin Bentley-i çevirdiyini görməmişəm".
  
  "Fikirlər?" Nərilti ən azı bir mülki sakini gizləndikləri yerləri tərk etməyə qorxutdu.
  
  "Geri çəkil" dedi Mai. "Hər döyüşdə döyüşmək məcburiyyətində deyilik. Bu həyatdır. get".
  
  "Gözlədiyimiz hər saniyə, arxeoloq dostumuz qaçmağın vaxtı olduğuna qərar verə bilər" dedi Kenzi.
  
  "Onun bizim onun üçün gəldiyimizi bilməsinin heç bir yolu yoxdur" dedi Drake. "Ancaq düşünürəm ki, Tempest bu məsələdə bizi qabaqlaya bilər. May haqlıdır. Hər şeydən əvvəl çalışın. Hamı hazırdır?"
  
  Onlar itaət edərkən, o, Lüterə niyyətlərini bildirdi. Alisiya prosesi təəccüblə izlədi.
  
  "Əgər o maşında otursaydım, məndən hansı pizza sifariş etmək istədiyimi soruşduğunuzu düşünərdim."
  
  "Onda xoşbəxtik ki, bu əsl əsgərdir" dedi Mai. "O hazırdır".
  
  "Əvvəlcə ona şirin bir öpüş vermək istəyirsən, Sprite?" Alicia sataşdı.
  
  Cavab səssizlik idi.
  
  Drake uzun müddət eyni vəziyyətdə qalan əzələləri uzatdı. "Yaxşı, getməyə hazırdır."
  
  Və sonra hərəkətlər sözlərdən daha yüksək səslə danışdı.
  
  
  * * *
  
  
  Üçüncü mərtəbədə atıcıya atəş açaraq gizləndiyi yerdən ilk xilas olan Drake oldu. Mai yerə yuvarlandı. O, tapançasını birinci mərtəbəyə tuşlayaraq, atıcının fikrini yayındırmaq üçün atəş açıb. Kenzi başqa bir maşının arxasında gizlənərək küçəyə qaçdı. Lüter ona qoşulmaq üçün Bentley-nin sığınacağından qaçaraq hamısının yanından keçdi. Bir neçə saniyə sonra onun başqa bir maşını var idi, yan tərəfində uzanan kiçik bir Seat Ibiza.
  
  "O, maşınlarını çox tez yan tərəfə çevirir" dedi Alicia. "Görəsən, qadınları ilə belə davranırmı?"
  
  Mai geri çəkildi və Dreyk geri çəkildi. Birlikdə onlar səbirsizliklə silahlarını dolduraraq növbəti aqressiv atışmalara dözdülər. Onlar bir-birlərinə baxdılar, sonra Alisiya çölə çıxdı, Dreyk ayağa qalxaraq atəş açdı və Mai Lüterin yanına qaçdı. Kenzi artıq növbəti gizləndiyi yerə, dükanın qapısını təşkil edən dərin çuxura qaçırdı.
  
  Növbəti anda üç qaçışçı çıxdı və Dreyk və Alisiya onlara qoşula bilsinlər deyə, atəş açdılar. Bu zaman onlar dörd tüfəngçinin də yerini dəqiq müəyyən etmişdilər və sığınacaqlarını şiddətli atəşlə bombalayırdılar. Kenzi nişdən çıxdı və başqa bir avtomobil tapdı, sonra küçənin sonuna qədər sürdü, digərləri növbə ilə onun ardınca getdi. Onların silahları heç vaxt boş qalmırdı, güllələr daim düşmənlərin üzərinə uçurdu.
  
  Kensi küncə çatanda dolu dolu atəş etdi və tezliklə onlar hər yerdə idilər, nə qədər ki, təhlükəsiz idilər, silahlarını ciblərinə doldurdular və növbəti paralel küçə ilə baş-başa qaçdılar. Arxeoloq, heç olmasa, təhlükə altında idi. Onun küçəsinə çatmaq cəmi bir dəqiqə, ünvanını əldə etmək isə çox az vaxt aparıb . Pillələri onun ön qapısına qədər aparırdı. Dreyk qaçarkən onların qarşısına çıxdı və ağ örtüyü təpiklədi və onu parça-parça etdi. Bir az sonra Lüter gəldi və onu menteşələrindən qopardı.
  
  "Yaxşı" dedi Drake. "Yaxşı, mən onu sənin üçün açdım, yoxsa ayağın qopardı."
  
  - Hə, sağ ol dostum.
  
  Lüter Dukasın birinci mərtəbədəki mənzilinə aparan dar pilləkənlərə doğru gedəndə qapını döyməyə davam edirdi. Onlar bilirdilər ki, bu adam tək yaşayır. Onun müstəqil arxeoloq olduğunu bilirdilər. Onlar bilirdilər ki, o, hazırda kiçik yerli muzeydə yarımştat işləyir və altmış iki yaşı var.
  
  İki saatdan az bir müddət əvvəl yerli bir əlaqə onun mənzilinə qəhvə və simitdən ibarət səhər yeməyi ilə girdiyini gördü.
  
  Drake birinci mərtəbənin dəhlizinə çatdı, ucqarda başqa bir pilləkən dəstini gördü və düşündü ki, cəhənnəm, iki çıxış ola bilər. İndi buna vaxt yoxdur. O, heç bir xəbərdarlıq etmədən Dukasın qapısını sındıraraq Lüteri dəstəklədi. Qapı bir az müqavimət göstərdi, ona görə də iri əsgər onu sadəcə menteşələrindən qoparıb dəhlizin bir neçə fut yuxarısına atdı.
  
  "İşləyir". Alicia qapının yavaş-yavaş dayanmasına baxdı.
  
  "O, müqavimət göstərdi" deyə Lüter hönkürdü. "Və hər şey kimi, o da itirdi."
  
  Drake onu mənzilə itələdi, komanda içəri girən kimi havaya qalxdı. Sürətli axtarış zamanı onun boş olduğu və Afrodita Zəncirinin orada olmadığı məlum oldu.
  
  "Cap". Drake dayandı. "Bütün bunlar boş yerə, lənətə gəlsin."
  
  "Daha yaxşı hərəkət edək" dedi Alicia. "Və ya Tempest oğlanları üçün isti bir qarşılama hazırlayın."
  
  "Bəlkə də onlar artıq idi" dedi Kenzi.
  
  "Yox, buranı parça-parça edərdilər."
  
  "Razılaşdım" dedi Drake. "Və orada görürsən? Dukasın səhər yeməyindən qalıqlar. Düşünürəm ki, o, öz istəyi ilə buranı tərk edib".
  
  "Salam". Lüter telefonun yanına getdi və cavab verən maşını işə salaraq son mesajı səsləndirdi. Dukasın həmin gün muzeydə əlavə bir neçə saat keçirməsinə kömək etmək üçün qısa bir xahiş idi.
  
  Drake başını tərpətdi. "Heç vaxt asan deyil, eləmi?"
  
  "Bəlkə də bizə lazım olan budur" dedi Mey. "Avtomobili söndür, sonra muzeyə gedək. Ümid edirəm ki, biz bu adamı bizə qoşula biləcəyik".
  
  Drake ona baxdı. "Bunu deməli idin, elə deyilmi? İndi bizim əlimizdə mübarizə olacaq".
  
  Lüter bütün mesajları silən kimi gülümsədi, hər bir təkanla plastiği sındırmaqla hədələyən böyük rəqəmlər. "Qulaqlarım üçün musiqi".
  
  
  ON ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Heyden dayandı, vertolyot yan-yana fırlanarkən hər bir əzələ gərginləşdi və nizamsız atəşdən yayınmağa çalışdı. Qatar onların altındakı relslərlə qaçırdı, qorxulu, dağıdıcı metal titan nəzarətdən çıxmağa qorxunc dərəcədə yaxın idi. Pilotun çevikliyinə baxmayaraq, güllələr helikopterin gövdəsindən sıçrayıb və bir pəncərəsi qırılıb. Əslində, helikopterin olması terrorçuları qanlı əməllərindən yayındırmışdı, lakin Hayden bunun uzun sürməyəcəyini bilirdi.
  
  "Onlar xəncəri tapana qədər bu qatarı partlatmayacaqlar" dedi. Bizi ora aparın".
  
  Pilot suya batdı. Terrorçular onların üstünə qışqıraraq silahlarını yelləyərək əsirləri bir adamdan digərinə atıblar. Məhbus buna etiraz edəndə və ya müqavimət göstərəndə gülərək eyni zamanda onu sürətlə gedən qatarın damından aşağı atıblar.
  
  "İcazə verin uzanım" Molokai qəddarcasına hönkürdü. "Bunu bilmirsən, amma mənim əsas işim adadakı adam kimi snayper olmaq idi. Bütün bu pisliyi geyinməyimin başqa səbəbi də budur; Mən öyrəşmişəm". Bütün bu müddət ərzində o, ayaqdan ayağa keçdi, rahatlaşdı, zərbəsini gücləndirdi.
  
  Terrorçular qışqıraraq helikopteri uzaqlaşdırıblar. Hayden onların gözlərini yalnız parlaq rəngli şərflərin üzərindən görə bilirdi, üzləri gizlənmişdi və əynində boş gödəkçələr vardı. Üzlərini müəyyən etmək bir yana, cinsini də müəyyən etmək çətin idi. Terrorçulardan biri diz çökərək onların kabinəsinə bir Beretta göstərərkən, Lüter atəş açdı. Onun gülləsi gülləkeçirməz jiletinə dəymədən terrorçunun alnının hündürlüyünə dəyib və qan axını buraxıb. Kişi dərhal arxaya yıxıldı, silahı yan tərəfə uçdu, sonra isə cəsəd qatarın damından düşdü. Onun yoldaşı mat qalmış görünürdü, sonra dönüb qaçaraq tapançasını havaya atıb dustağı arxada qoyub.
  
  Hayden söhbətə qulaq asdı.
  
  "Bu qatar Dallasa doğru guruldayır!" - həvəslə sadiq izləyicilərinə sensasiyaları sevən müxbir dedi.
  
  "Hakimiyyətlər toplaşır" dedi başqa biri. "Mən dəqiqələr keçdikcə bu qatarı öz yolunda dayandırmaq üçün bir plan hazırlamağa çalışıram."
  
  "Sərnişinlər əllərində tüfəng və bıçaq olan terrorçular haqqında danışırlar" dedi başqa biri. "Qatardan çəkilən fotolar sosial medianı doldurur. Terrorçuların heç bir əhəmiyyəti yoxdur. Çağırış verildi və indi Amerika qatarın, sərnişinlərin və ekipajın və Dallas şəhərinin başına gələnləri aciz şəkildə izləməlidir.
  
  Kembric daha sakit kanallar vasitəsilə emosional olaraq xəbər verdi: "İrəli sürülən fikirlər gülüncdən ifrata qədər müxtəlifdir. Kimsə onları qatarı relsdən çıxarmaq üçün danışdırmağa çalışır".
  
  Hayden kədərlə başını tərpətdi. "Bizi qeyd etdilər?"
  
  "Hal-hazırda, demək olar ki, onların gözü qarşısında deyilsiniz, amma kimsə onlara o lənətə gəlmiş axmaq jurnalistləri hava məkanından çıxarmağı əmr edib. Sizin çox vaxtınız yoxdur".
  
  "Biz getməyə hazırıq. Bizə kömək edə bilərsən?"
  
  "Whitehall-da mümkün qədər çox kanal var. Qatarda videomüşahidə, helikopterin Wi-Fi bağlantısı, TV yayımları, foto və videoların sosial şəbəkələrə yüklənməsi və s. Kostyumlar hər şeyi məhv etməzdən əvvəl tez hərəkət etməlisən."
  
  Hayden yenidən pilota sürətlə gedən qatarın zirvəsinə dalmağı əmr etdi və helikopterin sürüşmələrinin getdikcə yaxınlaşmasına baxdı. Komanda standart qaydada hazırlaşdı və sonra gələn zərbəyə hazırlaşmaq üçün qollarını möhkəm bir şeyə sarıdı.
  
  "Bu şeyi hərəkət edən qatarın üstünə qoya bilərsinizmi?" Molokai soruşdu.
  
  - Bilmirəm, dostum, amma cəhd etməyə hazıram.
  
  "Bu, ruhlandırıcıdır."
  
  Helikopter qatara doğru süzüldükdən sonra onun əyilməz səthinə çırpılarkən Hayden bir anlıq gözlərini yumdu.
  
  
  ON DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Onlar arxeoloq Adrian Dukası çox çətinlik çəkmədən tapdılar, lakin heç bir problem təklif etmədilər. Əvvəlcə ərazini kəşf etmək istədilər. İzdihamla qarışmaq üçün hərbi geyimlərinin üstünə atdıqları mülki gödəkçələr yoxlanılmamalı idi, lakin cüzi qapı mühafizəçiləri absurdla sərhəddi. Onlardan beşi Lüteri keşikçiliyə, Mayı isə Dukaya təyin etməzdən əvvəl iyirmi dəqiqə dəhlizləri, çıxışları və müxtəlif mərtəbələri gözdən keçirdilər.
  
  Onların diqqətli və təmkinli olmasının çoxu Texasda davam edən terror vəziyyəti ilə bağlı idi. Hayden bunun böyük bir hissəsi idi və Drake burada belə böyük bir şeyin olmasını istəmirdi. Bu yaxınlarda Afina Milli Tarix Muzeyi ağır zərbə aldı və Yunanıstanın başqa bir muzeyə ehtiyacı yox idi.
  
  Lüterin gəlişini bildirməsi yeddi dəqiqə çəkdi.
  
  "Burada hər şey təmizdir. Perimetri iki dəfə yoxladım. Baxmayaraq ki, hər üç giriş nöqtəsini izləmək mənim üçün çətin olacaq. Köməkdən istifadə edə bilərdim."
  
  Drake may ayında ümidinin olub-olmadığını düşündü və Kenzini yola saldı. Sonra o, Alisiya ilə birlikdə işıqlı dəhlizlə Dukasın işlədiyi yerə getdi. Mai otaqdan kənarda skamyada oturub broşür oxuyur. Onlar keçərkən o ayağa qalxdı.
  
  "O, ingiliscə danışır" dedi. "Mən onun bir turistə hekayə danışdığını eşitdim."
  
  Bu, onların gözlədikləridir. Bu cür yaxşı səyahət etmiş arxeoloqlar adətən ingilis dilində danışırdılar, ən azı dözülməz dərəcədə yaxşı danışırdılar.
  
  "Biz Amerika agentləriyik" deyə Dreyk sadəlik üçün Dukasa dedi, onun fikri hazırda bir çox aktual məsələyə yönəlmişdi.
  
  - Deməli, sənsən? Dukas onlara diqqətlə baxdı. "Sən belə görünmürsən və belə səslənmirsən."
  
  Drake Alisiya və Meyi tanıdı. "Bəli, düz başa düşdün. Pis başlanğıc. Baxın, gəlin birbaşa mətləbə keçim. Siz təhlükədəsiniz. Biz kömək etmək üçün buradayıq. Problem ondadır ki, bunun baş verməsi üçün bizə Afrodita Zənciri lazımdır".
  
  Dukas sifətində heç bir emosiya nümayiş etdirməməyə çalışaraq diqqətlə baxırdı. "Nə demək istədiyinizi bilmirəm."
  
  "Tanrıların məzarı" dedi Drake cəld. "O, dağıdıldı, amma sizin kimi bir neçə arxeoloq daha kiçik, daha kolleksiyası olan əşyaları bərpa etməmişdən əvvəl. Yaxşı, kimsə tapdı. Və kimsə onu əldə etmək istəyir. Onların hamısı. Onlardan birini almaq üçün səni və yüz nəfəri məmnuniyyətlə öldürəcəklər".
  
  Dukas qorxmuş görünürdü, amma yenə də əməkdaşlıq etmirdi. "Əgər bu hər hansı bir şəkildə doğru olsaydı, həbsxanaya düşərdim."
  
  "Bax, dostum, biz səni həbs etməyə gəlməmişik. Sadəcə bizə zəncirin harada olduğunu söylə və sonra yoxa çıx. Dediyim kimi, insanlar səni öldürməyə gələcəklər".
  
  Daha sonra Alicia pencəyinin fermuarını açıb, Dukasa silahını göstərmək üçün büzmələrini düzəltdi. Mey də onun ardınca getdi. Arxeoloq bərk udqundu.
  
  "Eşitdim... Mən bunu başqa adamdan eşitdim, əslində üçüncü tərəfdən..." O, susdu.
  
  "Mən bunu qəbul edə bilərəm" dedi Drake səxavətlə. "Zəhmət olmasa tez olun."
  
  "Eşitdim ki, onların köhnə silah şkafında qoyduqları qandal heç də qandal deyil. Bu zəncirdir. Bəziləri bunu şübhə altına aldı, amma heç nə qalmadı. Qoca onları yoxlamaq və ya təmizləmək istəyəndə həmişə orada olurlar". O gülümsədi. "Ora necə gəldiyini bilmirəm."
  
  Dreyk kişiyə yan-yana baxdı. Onun fikrincə, bu, müdafiə idi, amma sübuta tab gətirə bilməzdi. Ancaq qərar vermək onun səlahiyyətində deyildi.
  
  "Şkaf haradadır, zəhmət olmasa?" Mai həmişə olduğu kimi nəzakətlə soruşdu.
  
  "Qonşu otaqda, əzizim. Bir az sola."
  
  Artıq ona ehtiyacları yox idi, amma Drake tərəddüd etdi. "Bizimlə gəlməlisiniz" dedi. "Ya da qaçıb gizlən."
  
  "Bu köhnə muzeydir" dedi adam. "Mən bir yer bilirəm."
  
  "Fantastik. İndi ora get."
  
  Drake Mey və Alicianın arxasınca qonşu otağa daxil oldu və dərhal uzaq divarda quraşdırılmış böyük şüşə şkafı gördü. Pirinç bəzək və fitinqlərə əlavə olaraq, mərkəzdə iki enli, bəzəkli qızıl qayışları var idi və qaranlıq palıd ağacından hazırlanmış kitab şkafı ilə dolu idi.
  
  Drake şüşə qutuya baxdı. "Bunu görürsən?"
  
  - Amerikalı kimi korsan? Qocanın səsi çiyninin üstündən gəldi. "O, düz qarşınızdadır."
  
  Drake üzünü örtdü. "Deməli, qalmaq qərarına gəldin, elə deyilmi?"
  
  "Mən hər şeyin başlamasına kömək etdim" dedi qoca. "Mən də bunu başa çatdırmaqda kömək etmək istəyirəm. Bu kəmərin açarı məndədir".
  
  O işləyərkən, Drake ondan istifadə etmək qərarına gəldi. "Bəlkə kömək edə bilərsən, dostum. Bu silah haqqında bizə nə deyə bilərsiniz?"
  
  Dukas açarı daxil edib çevirdi. "Silah? Bu Afrodita sevginin, gözəlliyin və nəsil ləzzətinin təcəssümü idi. Onun Uranın cinsi orqanları tərəfindən istehsal olunan dəniz köpükündən yaradıldığını bildiyimiz bir qədər təhrif edilən faktlar. Bir fakt var ki, mən Afrodita olsaydım, redaktə sifariş verərdim. Qəribədir ki, onun gözəlliyinə, lütfünə, cinsi həvəsinə və zəkasına baxmayaraq, digər tanrıların əksəriyyəti ondan qorxurdu. Siz bilirsiniz nəyə görə?"
  
  Dreyk adamın danışmasına baxdı və ağır qızıl qayışları kənara çəkdi. Alisiya müəllimin sualına cavab verirmiş kimi əlini qaldırdı.
  
  "Onun zindanı var idi?"
  
  "Bildiyim qədər, yox, mən iyirmi yaşımın əvvəllərindən Afroditanı öyrənirəm. Ondan qorxurdular, çünki onun gözəlliyi münaqişə və müharibəyə səbəb ola bilərdi, çünki çoxları onun xeyrinə rəqib kimi çıxış edirdilər. Tanrılara və insanlara bənzəyir. Afroditanın çoxlu sevgilisi var idi".
  
  Mai Alisiyanın çiyninə vurdu. - O, sənə kimisə xatırladır?
  
  Alisiya fikirli görünürdü. "Kenzie? Yox, bacın?
  
  Drake vasitəçi olduğuna getdikcə daha çox əmin oldu. "Gəlin yaxşı bir insana qulaq asaq" dedi. "Bəlkə bir şey öyrənə bilərik."
  
  "Kiprin Pafos şəhəri yaxınlığında doğulmuş, onun bəzən döyüşkən olduğu, tez-tez evləndiyi, zina etdiyi və boş adam olduğu deyilirdi. O, Troya müharibəsi əfsanəsinin əsas fiqurudur".
  
  "Bəs bu zəncir hara uyğun gəlir?" Alisiya soruşdu.
  
  Dukas ona müdrik bir təbəssüm bəxş etdi. "Dediyim hər şeydən sonra, həqiqətən soruşmağa ehtiyacınız varmı?"
  
  Alicia onun baxışlarına təəccüblə gözlərini qırpdı. "Zarafat edirsiniz? Bunun Afroditanın seksual zəncirinə və ya buna bənzər bir şey olduğuna inanırsınız?
  
  "Seks həzzin ən qədim formasıdır." Dukas şkafı geniş açdı, qısa qılınc və qalxan arasından bir şey çıxarmazdan əvvəl qapıları kənara sürüşdürdü. "Budur, hiss et. Bağlantılar çox yüngüldür, lakin onları qırmaq təəccüblü dərəcədə çətindir".
  
  Alicia Dukanın şkafdan götürdüyü əşyaya şübhə ilə baxarkən Dreyk geri çəkildi. "Deyəsən, öz təcrübənizdən danışırsınız."
  
  "Ah, bu bəlağətli olardı."
  
  Alisiya heç bir emosiya nümayiş etdirməməyə çalışaraq geriyə baxan Meyə baxdı. Onların heç biri zəncirə əlini uzatmadı. Drake insanın bədənini ən azı dörd dəfə mühasirəyə almağa kifayət edən onlarla sərt qara obsidian halqalarına baxdı, lakin zəncirlərdə qeyri-adi heç nə yox idi. Əslində, onun yeganə xüsusi cəhəti onun tanrının məzarının içərisində tapılması idi.
  
  Dreyk zənciri götürərkən "Onların diqqətdən necə yayındıqlarını görmək asandır" dedi. "İndi, o babunlar tətiyi çəkməyə hazırlaşmazdan əvvəl buradan gedək."
  
  "Bu silah deyil" deyə Alisiya mızıldandı. "Bu, sadəcə bir zəncirdir."
  
  "Hey, GPR bunu təsdiqləyir. Onların tərkibində nadir bir element var. Bizim axtardığımız budur".
  
  Otaqdan çıxıb Kenzi və ya Lüteri görmək ümidi ilə pəncərədən bayıra baxdılar. Dreyk Lüteri maşının damında dayanıb hər əlində tapançadan sağa və sola atəş açaraq düşmənlərini məhv etdiyini görüb çaşdı.
  
  "Bu oğlan çox köhnə məktəbdir, o, qanlı Butch Cassidydir."
  
  Mai qapıya tərəf getdi. "Onun köməyə ehtiyacı var."
  
  Dreyk zənciri taxmağa yer olmadığı üçün boynuna atdı və tapança çıxardı. Onlar birlikdə muzeydən çıxıb onun ərazisinə, mərkəzi fəvvarə və heykəlin ətrafında dolanan iki torpaq yolu getdilər. Uzaqdakı dayanacaq Lüterin işini gördüyü yer idi və onlar da bunu buradan eşidirdilər.
  
  Drake yaxına qaçarkən səhnənin necə açıldığını gördü. Lüter öz maşını ilə muzeyin girişini bağladı və qalan bir neçə muzdlu əsgəri davamlı atəşlə yerə yıxdı. Heç bir halda ən yaxşı plan deyildi, amma o zaman Lüter idi.
  
  "Biz buradayıq!" Drake güllədən xilas olmaq üçün qışqırdı. "Onlar hardadırlar?" Soruşdum.
  
  "Və axmaq götünü oradan çıxart!" Alicia qışqırdı.
  
  Lüter maşının yan tərəfinə sürüşərək atəş açmağa davam etdi. "Mənim sağda iki, solda iki var" deyə o, avtomobillərin marka və modellərini qışqırdı, lakin Dreyk güllələrə tuş gələn nəqliyyat vasitələrini aydın görə bildi.
  
  "Kenzie?" Soruşdum.
  
  "Fəvvarənin arxasına yapışdırılır. Onu görmədin?"
  
  "Yox, yox, harada..."
  
  Elə bu zaman Kenzi divara dırmaşaraq iki muzdlu əsgərin arxasındakı dayanacağa atladı. O, saniyələr ərzində onların üstünə çıxdı, birini boğazından tutub digərini dəf etməyə çalışdı. Alisiya və Mai diz çökərək nişan aldılar, lakin israillini vurmaq qorxusundan atəş aça bilməyiblər.
  
  Kenzi birinci adamı huşsuz halda boğsa da, ikincinin ona hücum etməsinin qarşısını ala bilməyib. Çəkməsi ilə onun qabırğasına vuraraq, başının sağ tərəfinə diz zərbəsi endirib. Getməyə yer olmadığı üçün qulağına bir zərbə endirib, üzünü maşının kənarına çırpdı.
  
  O, arxası üstə yıxıldı, yastılaşdı, inlədi.
  
  Muzdlu onu yuxarıdan aşağı nişan aldı. Kenzi onu təpiklədi, baldır nahiyəsinə vurdu. Bununla belə, nə Alisiya, nə də Mey lazımi vuruşu ala bilmədilər; avtomobil yolsuzluq avtomobili idi və rəqəmlər əsasən gizlədilib. Kenzi mübarizə aparsa da, başına dəyən zərbə onu heyrətə saldı və muzdlu əsgərin baldırlarına davamlı zərbələr onu narahat etmək üçün çox zəif idi.
  
  Ona baxaraq tətiyi çəkdi.
  
  Güllə səsi eşidilməzdən bir an əvvəl muzdlu geri çəkildi, Alisiyanın kəlləsinə atdığı güllədən başını geri atdı. Hər şeyi riskə ataraq, özünü atəş cərgəsində görərək maşına tərəf qaçdı və yan tərəfə yuvarlanaraq əlində tapança ilə ayağa qalxdı.
  
  Muzdlu düşdü. Kenzi rahatlıqla başını tərpətdi.
  
  Bu, Dreyk və Lüteri Alicia'nın qaçmasını gizlətmək və digər iki muzdlu əsgəri çıxarmağa çalışmaq üçün tərk etdi. Bir neçə dəfə atəş açıldı, lakin sonra Lüter bezdi və dayandığı maşına mindi.
  
  "Mənim buna vaxtım yoxdur" deyə hönkürdü.
  
  Lüter maşının mühərrikini işə salan zaman Drake zənciri boynuna atdı və yan tərəfə tullandı, bu da onun cığıltısına səbəb oldu, sonra təkərlərin cırıltısı ilə yerindən çəkildi və başqa bir avtomobillə baş-başa toqquşub. Muzdlular gizlənərək geri çəkildilər. Drake onları iki güllə ilə bitirdi.
  
  "Tam vaxtında". Lüter maşının qapısını çırpdı, sonra dayanacağı skan etdi. "Biz hazırıq?"
  
  - Bəli, zəncirimiz var.
  
  "Yaxşı, mən sənin boynunda bir ley olduğunu düşünmədim, adam."
  
  Onlar Haydenin komandasının atəşə tutulduğunu və daha bir neçə silahın hələ də orada olduğunu anlayaraq sürətlə ərazini tərk etdilər. Bu yalnız başlanğıc idi.
  
  
  ON BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  "Sürət bizim müttəfiqimizdir" dedi Hayden. "Terrorçular Nemesis Xəncəri tapana qədər tətiyi çəkməyəcəklər. Bəlkə də daha çox insanın olacağı Dallasa, daha çox əhatə olunacaq. Oh, və o alçaqlara o qatardakı bütün insanlara təklif etdikləri lütfü verin."
  
  O, çəkmələrini hərəkətdə olan qatarın damına çırparaq vertolyotdan düşüb. O, əvvəlcə səndələdi, sonra tarazlığını bərpa etdi, birdən-birə axan hava axınını və sağa-sola sürətlə hərəkət edən ərazini hiss etdi.
  
  "Siz yaxşısınız?" geridə qalan yeganə məhbusa yaxınlaşaraq səsləndi. Kişi titrəyir, arxası ilə oturmuşdu, keçirdiyi travmanın şiddəti artıq gözlərini ovsunlayırdı. Hayden onu Dahl, Smith və Molokai-yə geri verdi, xəttin aşağısında, Yorqanın yanından keçərək vertolyotun yanına qayıtdı. Hazırda onun üçün ən təhlükəsiz yer idi. Sonda o, hərəkətdə olan vertolyota qalxmağa cəsarət etmədiyi üçün Kinimaka sadəcə əyilib onu yuxarı çəkdi.
  
  Hayden qatarın üstündə hərəkət etdi. Polad sürüşkən idi, lakin çəkmələri dayanırdı. Bir sıra işıqlar solda, bir sıra evlər sağda keçdi. Şiddətli küləkdən gözləri artıq qurumuşdu. O, vaqonun kənarına doğru getdi, bitişik paslı dəmir yollarının sonsuz qıvrılan ilan kimi yan tərəfdən titrədiyini gördü və qatarın gurultusundan başqa heç nə eşitmədi.
  
  Əyilib, əyilib, barmaqlarının ucunda tarazlaşıb kənara baxdı. Bir üz göründü. Qaçarkən gördüyü terrorçu pusquda gizlənib. Bədən zirehi ilə yanaşı, onun üzünə vurduğu bıçaq var idi. Hayden metalın gödəkçəsinin çiynindən kəsildiyini hiss etdi və instinktiv olaraq yuvarlandı və qatardan düşməzdən əvvəl son anda özünü tutdu.
  
  O, vaqonun yuxarı hissəsinin ön kənarından tutdu, bıçaqlamaq üçün barmaqlarının uclarından istifadə etdi, lakin saxlamaq üçün başqa çarə yox idi.
  
  Dahl onun üstündə dayanıb aşağı baxaraq səsləndi. O, Haydenə qiymətli əlavə anlar bəxş edərək, kişinin diqqətini çəkdi. Bıçaq bir, iki dəfə partladı, Dahl hər iki hücumdan yayındı. Üçüncü atışda isveçli biləyinə uzandı, onu tutdu və sadəcə olaraq hücumçunu yuxarı qaldırdı. Qışqıraraq, təpiklə gəldi. Dahl onu qatar boyu, düz Molokayın ayağına atdı.
  
  Hayden bir əlinin boşaldığını hiss etdi və qışqırdı.
  
  Dahl özünü onun üzərinə ataraq ağırlığı ilə qatarın başına sıxdı.
  
  Molokai Haydenin əvvəlki məsləhətinə əməl etdi və o, keçən piştaxtanın yan divarına dəyməzdən əvvəl qışqıraraq, yıxılan, yıxılan, akimbo ilə qatarın üstündən yuvarlanana qədər terrorçunu möhkəm təpiklədi. Kembric artıq gizli şəkildə son istirahət yeri haqqında əlaqələrinə məlumat verirdi.
  
  Hayden nəfəs ala bilmədi, Dalem tərəfindən əzildi. O, vecinə deyildi, çünki onu qatarın yuxarı hissəsindən burnunu sıçramaqdan saxlayan hər şey bu idi . Qatar Dallasın mərkəzinə doğru dolanbaclı ekspress yoldan aşağı sürətlə hərəkət edərkən Dahlın bədənini nə qədər onun üstündə saxlaya biləcəyini düşünərkən külək onun yanında fit çaldı.
  
  Kimsə onu topuqlarından tutdu və sonra Dahlın çəkisi köçürüldü. O, arxaya baxdı və Molokayın onu təhlükəsiz yerə sürüklədiyini gördü.
  
  Qiymətləndirməyə vaxt yox idi.
  
  "Altı qaldı" dedi Hayden. "Gəlin ora düşək."
  
  Kinimaka hamıya xatırlatdı: "Bizim bildiyimiz altı nəfər. "Xəncərə gedən insanlar mülki geyimdə ola bilər".
  
  Qatarın kənarına ilk qayıdan Hayden oldu, heç vaxt heç nədən qorxmurdu. Qan Padşahının qisas aldığı gecə kürəyindən vurulduğunu xatırladı, bu, onun onsuz da sarsılmaz iradəsi üzərində başqa bir dəmir qatını gücləndirdi.
  
  Onlar dəhşətli sarsıntının qəfil bitməsinə görə minnətdarlıq hissi keçirərək maşınlar arasındakı boşluğa endilər. Onlar bilirdilər ki, sonuncu avtomobil boş olacaq və Kembricdəki geniş qeydlərə görə, qarşılarında avtomobilin ortasında Smith and Wesson, hərbi bıçaq, bədən zirehi və əl qumbarası olan bir terrorçu var.
  
  "Tez və əmin" dedi Hayden. "Ən yaxşı vuruş kimindir?"
  
  Dahl onun yanından sürüşüb keçdi. "Mən təəccübləndim ki, siz..."
  
  "İnanıram" dedi Molokai. "Snayper".
  
  Dahl onun fikrincə Molokai'yə məhəl qoymadan gözlərini qırpdı.
  
  Hayden isveçlini itələdi. "Vaxt yoxdur, sadəcə et!"
  
  Molokay çöməldi, əlini dirəyə qoydu və başını Dala işarə etdi. Bir saniyə sonra isveçli hazır idi və başını tərpətdi. Molokai qapını itələdi, Dahl içəri girdi və tətiyi ilə terrorçunu nişan aldı.
  
  Alnı düz idi, sarsılmış sifətin cizgiləri bir anlıq donmuşdu, onun dəhşətli taleyinin həqiqi dərk edilməsi birdən-birə üzündə çox aydın əks olundu.
  
  Dahl atəş etdi. Terrorçunun başı arxaya əyilib, qan yaxınlıqdakı insanlara və yan pəncərələrə sıçrayıb. Kişi koridorda ölüb, daha yerindən tərpənmir. Qışqırıqlar eşidilən kimi başlar yeni gələnlərə tərəf çevrildi.
  
  Dahl qışqıraraq onların hamısının qarşısını aldı. "Kəs səsini! Qatarın sonuna gedin. Sona qədər və sonra bir şeyə tutun. Qapıları bağlayın. İrəli! İndi!"
  
  Sərnişinlər keçərkən bir çoxları başını tərpətərək təşəkkür edərək ayrıldılar. Hayden bilirdi ki, o, sosial mediadan uzaq durmaq üçün yalvarsa və ya əmr etsə belə, onunla razılaşmaq şansı yoxdur. Bəzi insanlar həyatlarını riskə atsalar belə, özlərinə kömək edə bilmirdilər.
  
  İndi vaqon boş idi. Hayden terrorçuların təmas qura bilsələr belə, üsyançıların dəqiq yerləşdiyi yerdən əmin ola bilməyəcəklərini bilə-bilə cəld yolu ilə getdi. Təbii ki, bu, növbəti maşındakı oğlanın intellektindən asılıdı.
  
  Şüşədən baxıb düz onlara baxırdı.
  
  Dal tərəddüd etmədi, sadəcə vəhşi heyvan kimi çiyin-əvvəlcə birləşdirici qapıya qaçdı. Onun şansı yox idi, menteşələri qırıldı; və digər tərəfdəki terrorçu da. Hər ikisi geri uçdu, tapança və əl qumbarası havaya uçdu.
  
  Dahl üz üstü qapıya yıxıldı və terrorçunu aşağıdan əzdi. Molokai Haydeni silaha məhəl qoymadan kənara çəkdi və düşən qumbaranı tutmaq üçün başı üzərinə qaçdı. O, tez özünə gəlib tapançanın təəssüf ki, terrorçunun tutan əlinin yanına düşdüyünü görüb.
  
  Molokai qumbara tutdu. Hayden silahını qaldırdı.
  
  Dahl əlindəki ağır qapı ilə ayağa qalxdı və bütün hərəkətlər dayanana qədər terrorçuya iki dəfə vurdu.
  
  Hayden maşının sonuna baxdı.
  
  "Gözləyin" dedi hamıya. "Biz deyənə qədər tərpənmə, sonra qatarın sonuna qədər qaç."
  
  Eyni səhvi iki dəfə təkrar etməyin mənası yoxdur.
  
  O, növbəti vaqona yaxınlaşan vaqonları zehni olaraq saydı. Sonrakı dörd nömrə idi və xəncərin iki nömrəli olduğu müəyyən edildi. Çəkmələrini qatarın başına qoyandan beş dəqiqə keçmişdi. Növbəti terrorçu onlara atəş açıb, qışqırıq və şüşə sınma səsinə səbəb olub. Molokai hətta ikinci güllə onun üzünün aşağı hissəsini əhatə edən şərfi sıyrılaraq hücumçunu nişan aldıqda belə möhkəm dayandı, sonra sakitcə tətiyi çəkərək adamı öldürdü.
  
  Yenə qabağa qaçdılar. Daha çox sərnişin çaxnaşma içində qatarın arxasına qaçaraq göndərildi. Haydenin qulaqları Kembriclə doldu, dedi ki, Dallas şəhəri artıq üfüqdə görünür.
  
  Onun başqa heç nə eşitməsinə ehtiyac yoxdu.
  
  Dəqiqələr keçdi. Hayden qarşıdakı üçüncü maşına getdi və dəhşətli döyüşün getdiyini gördü. Sərnişinlərdən bəziləri işgəncə verənə qarşı üsyan edərək onu tərksilah etmək istəyirdilər. Onlar onun ətrafına toplaşdılar, əllərindən gələni etməyə çalışırdılar, özlərini müdafiə etmək üçün əllərindən gələni etdilər, ümid edirəm ki, onun incitmək və şikəst olmaq qabiliyyətini məhdudlaşdırdılar. İkisi qan içində yerə uzanmışdı, digəri isə oturacaqda arxaya söykəndi və qadın onu bədəni ilə örtdü. O da yaralanıb.
  
  "Bu əclafdır..."
  
  Haydenin cümləsinin qalan hissəsi koridorda addımlayarkən, döyüşçülərin arasında dolanarkən, terrorçunun başını saçından tutub, gözlərinin ağlarına baxana qədər yuxarı qaldırarkən nifrət hırıltısı ilə boğuldu. Sonra o, Glock-u onun burnunun körpüsündə olan yerə qoydu.
  
  "Cəhənnəmdən həzz alın"
  
  O, döyüşü güllə ilə bitirib. İnsanlar hər yerdə yıxılırdı. Onları geri götürdü. Kinimaka, Yorgi və Smit onların qayğısına qalır, onları vaqonun arxasına aparır, sonra diz çökərək yaralılara qulluq edirdilər. Hayden bilirdi ki, onlar indi hədəfləri Dallas neftçisi Cozef Berrinin olmalı olduğu avtobusun qarşısında dayanıblar. Sol tərəfindəki sınmış pəncərə onun diqqətini çəkdi və o, bir müddət əvvəl terrorçuların insanları sürətlə gedən qatardan necə atdıqlarını xatırladı.
  
  Düzdür, terrorçular xalis şər donunu geyiniblər, bəs onları yaradan insanlar necə? Bəs onları işə götürən və öyrədən insanlar? O, hər zaman mülki əhalinin gündəlik rifahını öz siyahısında birinci yerə qoyub və onları təhdid edən insanlara - istər cəsur terrorçu, istərsə də güclü və qəddar şəxsiyyətə zərər vurmağa çalışıb.
  
  Diqqətlə növbəti maşının qapısında oturdu və çirkli şüşədən baxdı.
  
  Cəhənnəmdən bir səhnə idi.
  
  
  ON ALTINCI FƏSİL
  
  
  Terrorçu oturacaqda dayanıb, onun ətrafında dayanmağa məcbur etdiyi sərnişinlərdən bir baş hündür. Bir əli ilə qadının saçından tutdu, digəri ilə silahı onun məbədinə qoydu. O hönkürürdü, üzü qan içində idi. Ətrafdakılar ya titrəyir, ya ağlayır, ya da güclü görünməyə çalışırdılar. O, bir neçə saniyə ərzində onlara silah doğrultmağı bacardı.
  
  "Beri görürsən?" Kinimaka soruşdu. "Bu qırmızı siyənək olmalıdır."
  
  "Onu görə bilmirəm" dedi Hayden. "Ancaq haqlısan. O, oradadır, içəridə. Onların qatardan xəncəri götürməyə hələ imkanları olmayıb".
  
  "Və xəncər artıq Berrinin yanında olmaya bilər" dedi Molokai. "Mən bununla məşğul olacam." Geniş paltosunun altından tüfəng çıxardı.
  
  "Yox". Dahl əlini terrorçunun nəzərinə çatdırmazdan əvvəl adamın biləyinə qoyub. "O göt artıq yüklənmiş tətiyin yarısının ağırlığına malikdir. Hətta nöqtə-boş güllə də refleks reaksiyasına səbəb ola bilər. Ona başqa cür yanaşmaq lazımdır".
  
  Smit irəli addımladı, əllərini qaldırdı. - Onda bununla məşğul ol.
  
  Qapıya tərəf getdi, azacıq açdı. Hayden də onun ardınca getdi və digərləri də oxşar şəkildə yayıldılar. Dahl sınmış pəncərəyə tərəf geri çəkildi və cəld küləyin əsməsinə baxaraq, başını çölə çıxararaq eşikdə oturdu.
  
  Dəli, o düşündü.
  
  Amma lazımdır. Pəncərənin yuxarı kənarından tutdu və barmaqlarının ucu və topuqları ilə eşikdən tutaraq özünü kənara çəkdi. Sonra ayaqlarını pəncərəyə qoydu, güclü ayaqlarını əydi və qatarın damına tullandı. Qatar öz təyinatına doğru irəliləyəndə onu və qatarı silkələdi. Buradan Dahl yaxınlaşan binaları görürdü: anbarlar, yaşayış yerləri və ticarət mərkəzləri. Göydə o, bir neçə vertolyotu və yuxarıda yüksək havada bir ləkəni, potensial döyüşçünü görə bildi.
  
  Oh, axmaq.
  
  edərdilər?
  
  Kembric dəyərli məlumatları çatdırmalı idi, lakin hər şey məsul şəxsin bacarığından və xasiyyətindən asılı idi. Hətta zəncirin yuxarı hissəsindəki kostyumdan asılı ola bilər. O, Prezident Koburnun doğru şeyi etmək qabiliyyətinə inanırdı - cəhənnəm, onlar Qan Kralının DC-yə hücumu zamanı birlikdə vuruşdular - lakin bəzi insanların Koburnun danışmasına icazə verəcəyinə inanmırdı.
  
  Tempest hər şeyi ən xırda təfərrüata qədər dizayn edərdi.
  
  Xəncəri kim tuturdu?
  
  Dahl bədənini yuxarıya yuvarladı, yuvarlandı və qatarın damında dayandı. Bədənini küləyin təsirinə məruz qoyaraq yerində oturdu. Onu terrorçu ilə üz-üzə gətirəcək addımların sayı qədər irəli getdi. O, qatarın kənarına baxdı.
  
  Keçmişdə relslər və çınqıllar yığılmışdı; onların arxasında dəmir yolu dayanırdı. Kembric zəngə susdu. Hayden pıçıldadı ki, ya indi, ya da heç vaxt.
  
  Bu, planlaşdırılmış tətilə çevrildi. Hər şeyin kökündə terrorçunun qucağında tutduğu qadını öldürmək istəmədiyi barədə məlumat var idi - ən azı hələ ki. O, onun ən böyük sərvəti idi. Hayden və Dahlın məşqləri ilə bağlı hər şey onun zəifləyəcəyini göstərirdi. Dahl bir əli ilə qatarın kənarından, o biri əli ilə pəncərənin kənarından tutdu və ehtiyatla, lakin tez deyil, aşağı dırmaşdı.
  
  Hərəkət terrorçunun diqqətini çəkib, başını çevirib. Bu hərəkət silahın lüləsini bir neçə saniyə qadından uzaqlaşdırdı.
  
  Hayden həyəcan siqnalını işə salan kiçik bir qutunun pəncərəsini sındırdı.
  
  Və heç nə olmadı.
  
  "Oh yox",
  
  Terrorçu onlara tərəf dönməyə başladı, lakin Molokai və Smit artıq tam uçuşda idi. Onlar oturacaqların arxası üzərindən tullanaraq dəhşətə gələn sərnişinlərin üstündən tullanaraq terrorçunu sinə səviyyəsindən vuraraq oturacaqdan yerə yıxıblar. Silah açıldı, güllə zərər vermədən damdan keçdi. Molokai boğazındakı bütün sümükləri sındırarkən Smit əl qumbarasını geri götürdü. Ölən kimi onun qollarını aşağı saldılar və sonra bədən zirehini tez sıradan çıxardılar.
  
  Hayden vəziyyəti nəzarətə götürdü. "Kənara çəkil," o, əsasən çaşqın olan sərnişinlərə səsləndi. "Hələ indi!"
  
  Kinimaka və Smit öz oturacaqlarında dayanaraq öz silahları ilə sərnişinləri qorudular. İzahlara vaxt yox idi; bu ümumi təhlükəni artıracaq. Molokai Dahlı içəri sürüklədi və sonra hamı silahlarını hazır vəziyyətdə seyr etdilər.
  
  Hayden bel çantasını çıxarıb yerə nüfuz edən radar cihazını çıxarıb. Pəncərələrdən kənar mənzərə tarlalardan binalara çevrildi.
  
  Dallasa giririk, deyə o düşündü. Və bu qatarda hələ də əlində bomba olan ən azı bir terrorçu var.
  
  Biz nə etməliyik?
  
  
  ON YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Maşın sürətlə irəliləyərkən Dreyk zənciri boynundan qopardı. Muzey təhlükəsiz idi, qoca gizləndi, muzdlular göndərildi. Pis deyil bir neçə saatlıq iş, özü belə deyirdisə.
  
  "Gözləyin" dedi Alisiya. "Bu nədir?" Soruşdum.
  
  "Nə nədir?" Onun haqqında zarafat edib-etməyəcəyinə heç vaxt əmin deyildi.
  
  "Əllərin, Drakes. Əllərinizə baxın".
  
  "Onlar qanlı qara və parlaqdırlar" dedi. "Anam məni öldürərdi."
  
  "Çirk deyil."
  
  O haqlı idi. Bu baxımdan, o, bəlkə də keyfiyyətsiz qara boya ilə örtülmüş kömür tozuna bənzəyirdi. Ağlına gələn fikir ürəyini hopdurdu. "Lənət olsun, bu Afrodita zənciri deyil."
  
  "Xeyr" dedi Mai, əllərinə, sonra soyulmağa başlayan və altındakı gümüşü ortaya çıxaran zəncir halqalarına baxdı. "Bu qoca - Dukas - bizi aldatdı."
  
  Dreyk and içdi: "Piçik". "Bəs onda niyə oğrudan başqa bir şey gözləməliyik? Kenzi, bizi ora geri apar."
  
  "Biz onu heç vaxt tapa bilməyəcəyik" dedi Mai.
  
  "Oh, məncə, biz edə bilərik" dedi Kenzi, ön şüşədən irəli baxaraq.
  
  Drake diqqət mərkəzindədir. Dukas, hətta indi də dayanacaqdan keçərək ən uzaq zolağa doğru qaçırdı. Üzündə çaxnaşma var idi, yerişində azacıq axsaqlıq və yaşlılıqdan yöndəmsiz olurdu. Köhnə boz Nissan-ın qabağına çatanda Kenzi avtomobilini dizlərindən bir qarış qədər çevirdi.
  
  Drake qapını açıb bayıra çıxdı. "İçəri gir."
  
  Onun tonu heç bir etiraza imkan vermirdi. Ducas praktik olaraq arxa oturacağa sürükləndi və Alicia ilə Drake arasında sıxıldı. Kenzi geriyə döndü və sonra sükanı çıxışa tərəf çevirdi.
  
  Onların yolunda keçmiş qüvvələrin qalıqları olan üç muzdlu əsgər dayanmışdı.
  
  "Bu adamlar haradan gəldi?" Lüter soruşdu.
  
  "Yəqin ki, muzeydə axtarış aparırsınız". Drake bunu gördüyü şəkildə söylədi, amma həqiqətən kim bilirdi? "Fərqi yoxdur. Onları öldürün".
  
  Mai yumruğunu öz qapısının dəstəyinə vurdu və qapının açılmasına icazə verdi. "Bu götlər məni xəstələndirir."
  
  Yapon qadının arxasınca baxan Alisiya şok səsi çıxardı. "Balaca Miss Proper Pants-a nə oldu?"
  
  "O, xəstədir." Drake öz qapısını açdı. "Dinləmirsən?"
  
  Mai muzdlulardan heç bir mərasim və ya təcavüz gözləmədən dərhal atəş açdı. Məqsədi şübhə doğurmurdu: birinci güllə kiminsə çiynini deşərək onu çevirdi, ikinci güllə dirsəyini qopardı, üçüncü güllə isə dizini sındırdı. Muzdlular yıxıldı, silahlar yerə çırpıldı. Onlara doğru irəliləyərkən Mayın tempi azalmadı, fərqi bağladı, ölümcül atəşlər açdı. Bir muzdlu silahını tapıb götürdü və üstünə yıxıldı. Digəri isə dayanmış avtomobillər arasındakı boşluğu nişan alaraq sürünərək uzaqlaşdı, lakin bir neçə saniyə sonra Mai atəş açdıqda öldü.
  
  Sonuncu hər iki əlini havaya qaldırdı.
  
  Mai onun etibarına xəyanət etməyə cəhd edə bilməmiş onu bitirdi.
  
  Dreyk maşının kənarında tarazlaşarkən dərindən nəfəs aldı, silahı ona tərəf yönəldib. Mai ölülərdən üz döndərib içəri qayıtdı. Drake onun ardınca getdi. Sərnişin oturacağında əyləşən Lüter nəzakətlə öskürdü.
  
  "Əla işdir."
  
  Mai amerikalıya məhəl qoymadı və Dukasa üz tutdu. "Düşmənlərimizə belə edirik, əclaf. Bizim düşmənimiz olmaq istəyirsən?"
  
  Dukas titrəyərək başını buladı. "Yox. Yox. mən-"
  
  "Saxla," Mai indi bir-birinin gözlərinə baxaraq hönkürdü. - Sən nə iş görürsən, qoca?
  
  Kenzi, cəsədlərdən qaçaraq, onları hərəkətə gətirmək üçün fürsətdən istifadə etdi və çıxışa doğru getdi. Bu nisbətən kiçik Yunan şəhərində nəqliyyat seyrək idi və səkilər sakit idi. Bu yaxınlarda baş verən atışmaya cavab olaraq sirenlər fəryad etdilər, lakin hələ də heç kim muzeyə yaxınlaşmayıb. Onlar güman etməli idilər ki, polis Dukasın mənzilinə gətiriləcəkdi.
  
  Kenzi diqqətlə səs-küydən çıxdı.
  
  Mai tapançasının ağzını Dukasın çənəsinə basdı. "Danış, qoca. Hamımızı daha çox təhlükə altına qoyursan. Bu, onsuz da bağışlanmazdır, amma indi hər şeyi desən, səni yaşada bilərəm."
  
  Dukas nəhayət hər şeyi etiraf edəndə titrəməsini saxlaya bilmədi.
  
  
  ON SƏKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Yerə nüfuz edən radar xışıltı ilə xəncərin yaxınlıqda olduğunu bildirirdi. Hayden dəqiq yeri təyin etməyin kifayət qədər çətin olub-olmadığını düşündü. Dallas şəhər mərkəzinə yaxınlaşdıqca kiçik qırmızı nöqtə daha sürətlə yanıb-sönür. Kembricin səsi onun qulaqlarını doldurdu və onlara bunu aradan qaldırmaq üçün iyirmi dəqiqələrinin olduğunu söylədi. İndiyə qədər ləğv edilməmələrinin yeganə səbəbi, səkkiz bombadan yeddisini heç bir can itkisi olmadan zərərsizləşdirmələridir. Qatardan kənarda heç kim tətil komandası göndərməklə öz karyerasını riskə atmaz.
  
  Biz qatarı riskə ata bilmərik.
  
  "Molokai, Smit, son terrorçunu bitir."
  
  Onların maşının sonuna yaxınlaşdıqlarını seyr etdi, sonra diqqətini əsəbi sərnişinlərə çevirdi. Bir-bir onları öz mövqeyindən ötrü göndərdi, bir əlində GPR, digərində Glock. Kinimaka onun yanında, Dal, Yorgi və Lüter isə üzbəüz dayanmışdılar.
  
  Və sonra o, onların düşməninin kimliyini tanıdı: kürəyini kürəyinə dönmüş qəhvəyi saçlı, məbədlərdə tərləyən, boş palto geyinmiş və başını aşağı salan qadın. O, qadını Dahl və Lüterə göstərdi, sonra silahını qaldırdı.
  
  "Dayan!"
  
  Kimsə qışqırdı. Başlar yanlara uçdu. Hayden qadının hücum edəcəyini gözləmirdi, lakin o, diz çöküb ağlayacağını da gözləmirdi.
  
  "Xeyr, yox, yox... bacarmıram, sadəcə bacarmıram..."
  
  O, paltosunu çiyinlərindən aşağı salaraq yerə düşməsinə icazə verdi. Hayden demək olar ki, bədən zirehlərini görəcəyini gözləyirdi, lakin qadın yalnız düz ağ kofta geyinmişdi. Nemesisin xəncəri yerə düşdü və Hayden ilk dəfə ona baxdı.
  
  Təxminən on dörd düym uzunluğunda olan, vəhşicə dişli bıçağı olan xəncər yuxarıdan üzərinə düşən parlaq işıq zolaqlarına baxmayaraq heç bir parıltı saçmırdı. Sıx qara səth hər şeyi uddu. Dəstəyin ölçüsü kişi ölçüsündə idi və bütün uzunluğu boyunca qabırğaları var idi və Hayden ona GPR vurduqda cihaz çılğınlaşdı.
  
  Bilmək xoşdur.
  
  Yıxılan qadın üzü yerə yıxılaraq hönkürdü. Hayden başını qaldırdı. "Bu nədir?" Soruşdum.
  
  "Onların mənim ərim var. Məni qatara mindirdi. Yavaşlayanda tullanıb Ross prospektindəki telefon köşkünə getməli oldum". Xəncərə başını tərpətdi. "Bunun köməyi ilə".
  
  Hayden bir anlıq başını aşağı saldı. Kişilərin... və qadınların şərini heç vaxt qiymətləndirməmək olmaz.
  
  "Sakit otur" dedi, sonra mesajı açdı. "Kembridge? Oturmuş nümayəndə?
  
  "Krou və Lorendən daha inandırıcı məlumatlar generalın kompüterindən toplandı, lakin biz bunu sonra müzakirə edəcəyik. Bu sənin son şansındır, Hayden. Onlar sözün əsl mənasında silahlarını son marşrut boyunca hər kəsə yönəldirlər. Onlar yerdədirlər, ikinci və üçüncü mərtəbələrin pəncərələrinə sıxışıblar. Onlar damların üstündədir. Sizin... dörd dəqiqəniz var."
  
  Hayden Yorgiyə qışqırdı ki, sərnişinləri uzanmağa məcbur etmək üçün düz qatarın arxasına qaçsın. O, Molokai və Smithlə nə baş verdiyini görmək üçün Dahl və Lüterlə ön avtomobilə doğru qaçdı.
  
  Son terrorçu iri gözləri ilə ona baxdı, üzündə həddindən artıq fanatizmin dəhşətli parıltısı vardı. O, bir nəfəri oturacağın baş dayağına bağlayıb və onu qumbaradan möhkəm yapışmağa məcbur edib.
  
  Çekin artıq çıxarıldığı qumbara.
  
  Terrorçu arxasındakı oturacaqda diz çökdü, silah qabaqda düzülən sərnişinlərin qalan hissəsinə, bəziləri diz üstə oturdu. Smit və Molokay qurbangahın yarısında idilər.
  
  Seçim yoxdur.
  
  Hayden onun orada olacağını bildiyi üçün fərq etmədən vaqona sürüşdü. Qalanları onun ardınca getdilər. Terrorçu dərhal onları görsə də, üstünlüyünün olduğunu bilirdi.
  
  "Mən hamını öldürəcəyəm" dedi.
  
  "Oh, bilirəm ki, edəcəksən" Hayden cavab verdi. Çünki sən dəli bir balaca götsən. O, əlində canlı qumbara tutan məhbusa tərəf döndü: "Adın nədir, dostum?"
  
  "Mark. Mark Starzinski."
  
  "Uşaqların var, Mark?"
  
  "Bəli istəyirəm. iki".
  
  "Yaxşı, Mark, sən bu dəmir parçasından qızıl kimi yapışırsan, uduşlu lotereya bileti və uşaqlarının gələcəyi bir yerə yuvarlanır. Anladım?"
  
  - Hə, düzdü, mən başa düşdüm.
  
  Yaxşı. Nə var, axmaq?"
  
  Terrorçu silahını silkələyərək gözlərini qıyaraq ona baxdı.
  
  "Bəli, sən axmaqsan. Sən mənə baxırsan, bu yazıqlara yox. Təkcə mən. Səbəbini bilmək istəyirsən?"
  
  "Sən dəli qancıq."
  
  "Yaxşı, bu gün haqlı olduğunuz şey budur. Mən sənin bütün dəli dostlarını öldürdüm. əmr verdim. Mən tətiyi çəkdim. Necə xoşunuza gəlir?"
  
  İki dəqiqə, Kembric beynində dedi.
  
  Kinimakinin səsində əsl qorxu var idi. "Burada dayanmağa məcbur edilən çoxlu sərnişin var" deyə fısıldadı. "Qabaqdan. Həm də komanda. ötür."
  
  "Ah, cəhənnəm, cəhd edəcəm, amma onsuz da qaranlıqdırlar."
  
  Heç kimin eşitmək istəmədiyi məşum ifadə. Hayden onun qarşısındakı terrorçuya nəzər saldı.
  
  "Mən onların bütün dəyərsiz həyatlarını pis cəhənnəmə göndərdim və rəzil cəsədlərinə tüpürdüm. Buna nə fikirləşirsən, ay axmaq?"
  
  "Geri!" - deyə terrorçu qışqırdı. "İndi get, yoxsa hamını öldürərəm!"
  
  - Bunu artıq demişdin. Hayden qol-qola yaxınlaşdı. "Nə olar ki, belə qorxaq olmağı dayandırıb mənə silah doğrultsun?"
  
  "Sənin başını vuracağam! Sən qalacaqsan!"
  
  Kembric pıçıldadı: "Otuz saniyə!"
  
  Hayden irəli əyildi və "Boo" deyə fısıldadı.
  
  Terrorçu qışqırdı və silahını ona doğrultdu. Silahı yarıya qədər yerləşdirə bilməmiş, Dal və Molokay güllələri onun gödəkçəsinin üstündən sinəsinə vurdular. Hayden baxmadı. Gözünün ucu ilə o, Mark Starzinskinin şiddətlə titrədiyini gördü və əlini qumbaranı tutan əli dəstəkləmək üçün uzadıb.
  
  "İndi təhlükəsizsən."
  
  Kembricə dönərək dedi: "Hər şey aydındır."
  
  Dallas Union Stansiyasından bir neçə dəqiqə sonra qatar guruldadı. Hayden bütün qatardakı hər kəsə uzanmağı əmr etdi və əziz bildiyi hər şeylə ümid etdi ki, Kembric mesajı hamıya çatdıra bildi.
  
  Dahl təcili əyləci basdı və qatar sürətlə dayandıqca təkərlər qışqırmağa başladı. Hayden irəli sürüşdü. Dal asıb ən yaxın pəncərəni sındırdı.
  
  "Gözləmirik" dedi qatar nəhayət dayananda. "Bürokratiya bütün bu missiyaya son qoyacaqdı."
  
  O haqlı idi. Hayden bədənini düzəltdi və əsir əri olan qadın haqqında bildiyi hər şeyi Kembricə danışdı.
  
  "Onlara kömək etməyə çalışın."
  
  "Görüləcək".
  
  Atəş açanların harada olduğunu bilməsələr də, seçimlərinin olmadığını bildikləri üçün Kembricdəki əlaqələrə etibar etdilər və qatardan düşdülər.
  
  Artıq növbəti missiyaya tələsin.
  
  
  ON doqquzuncu fəsil
  
  
  Onlar heç vaxt qaçmırdılar.
  
  Bu, onların qanında, qəlbində və canında idi. Missiya, dünya və onlara qarşı mübarizə apardıqları insanlar bunu tələb edirdilər və onlar həmişə çağırışlara qalxırdılar.
  
  Dəbdəbəli mikroavtobusun qaranlığında, boş, işıqsız dayanacağın arxasında saatlarla yol getdikdən sonra dayandılar. Nəhayət, dincələ bildilər, lakin yeniləmələr dayanmadan, missiyanı maksimum sürətdə saxlayaraq gəlməyə davam etdi.
  
  Kembric Dallasdakı hadisələrin nəticələrini təsvir etdi. "İnanılmaz nəticə" dedi. "Yalnız nəzəri şöhrəti əldən vermiş cılız axmaqlar buna şübhə ilə yanaşırlar. Və öhdəsindən gələ biləcəyimiz. Xəncər hələ də səndədir?"
  
  "Sizin adamlar yaxındırmı?"
  
  "Bəli. Xalqım yoldadır, ona görə də biz bunu şəbəkə üzərindən qidalandıra bilərik. İngiltərəyə qayıt və Cəhənnəmin açarı. Bu, Marsın Qılıncı da daxil olmaqla, ixtiyarımızda olan üçüncü silah olacaq".
  
  "Afroditanın zəncirini başqaları almayıbmı?"
  
  "Ah, düzünü desəm, hələ də bunun üzərində işləyirlər."
  
  Smit buna güldü. "Sərin deyil".
  
  "Bəli, Yunanıstanda bir neçə maneə ilə qarşılaşdılar. Amma heç kim xəsarət almayıb, ona görə də yaxşı işləyirik".
  
  "Əvvəllər siz Krou və Laurendən bəzi vacib məlumat aldığınızı qeyd etdiniz" deyə Hayden xatırlatdı.
  
  "Əlbəttə. General Gleasonun noutbukunu kim qazırdısa, vacib bir şey tapdı. Görünür, katib Krounun əldə etdiyi silahların siyahısı qətiyyən dəqiq deyildi. Daha biri var..."
  
  Hayden pis xəbərin hələ bitmədiyini hiss etdi. "Və nə?" Soruşdum.
  
  "Bu, bir qədər uzundur. Biz bu günə qədər ən azı on yeddi silah saymışıq, daha çox potensial var. Ancaq bu, niyə hər silah anbarında Tempestlə qarşılaşdığımızı və niyə onların ekipajının bəzilərinin muzdlu, bəzilərinin isə terrorçu olduğunu izah edir. Bu həm də onların niyə terrorçuların təlim düşərgələri qurduğunu izah edir".
  
  "Onlar çox nazik çəkilir" dedi Smith. "Biz alacağıq."
  
  Kembric dedi: "Tostdakı Marmit kimi". "Bu, həm də əldə etdiyimiz bütün silahları itirməkdən niyə çox narahat olmadıqlarını izah etməyə kömək edir."
  
  "Böyük bir siyahı ilə işləyirik" dedi Dahl. "Şübhəsiz ki, onlar hələ də çoxluğu əldə edirlər."
  
  "Olduqca doğru. Mən tanrıların ən qədim siyahısından ən qədiminə qədər olan əşyaları görürəm - Erebus tikanları və Stiks çayı. Ən böyüyü olan İştar Qapısı haqqında "faktiki olaraq əlçatmaz" və "sonsuz arzulanan" kimi danışılır.
  
  "Bunun bəziləri" dedi Dahl. "Deyəsən, heç bir məzardan götürülüblər".
  
  "Yaxşı, bu, hazırda bildiyimiz sonuncu şeydir" dedi Kembric. "Qəbirlərdən təkcə silah tapılmayıb. Xəritələr də tapıldı".
  
  Hayden kresloda arxaya söykənərək fikirləşdi. "Məğlub olduğumuzu deyirsən? Hələ başlamazdan əvvəl?"
  
  "Əlbəttə yox" deyə Kembric xoruldadı. "Biz onları ayırırıq və Tempesti ifşa etməyə yaxınıq. Biz bunun üzərində işləyəcəyik, siz silahlar üzərində işləyin".
  
  "Nemesis" dedi Dahl. "Onun xəncərinin nə əhəmiyyəti var?"
  
  "O, qisas tanrısı, Zevsin arvadı idi. Görünür, o, Troyalı Yelenanı dünyaya gətirib. Onun atası Erebus idi. Xəncərli qanadlı ilahə, o, amansız ilahi ədalət, cinayətlərin əsl qisasçısıdır. O, tərəzi və ya sayma çubuğundan istifadə edərək həm insanların, həm də tanrıların taleyini həll etdi və qriflərin çəkdiyi arabaya mindi. O, Nərgisi suda öz əksini gördüyü və ona aşiq olduğu hovuza apararaq həyatının ən böyük kədərini yaşatdığına görə hesab olunur . Nəhayət, bu onu öldürdü, çünki o, öz əksinin gözəlliyindən üz döndərə bilmədi".
  
  "Bilirsiniz," Dahl dedi, "mənim də eyni problemim var. Başqa bir şey?"
  
  "Belə bir şey" dedi Kembric. "Hələlik".
  
  "Yaxşı, onda nə..."
  
  "Ah, bir şey istisna olmaqla."
  
  Hayden bunun yaxşı olmaya biləcəyini hiss etdi. - Kembric?
  
  "Bağışlayın, yeni məlumat aldım. Bir neçə Amerika dövləti bilir ki, siz indi ölkədəsiniz. Təbii ki, mən sənin şəxsiyyətini qatarda gizlətmişəm. Lakin onlar güclü Tempest üzvlərinin təzyiqinə tab gətirəcək və sizi ovlamağa başlayacaqlar."
  
  "Ölkəni dərhal tərk etməliyik?"
  
  "Qorxuram ki, başa düşürsən."
  
  Hayden maşını işə saldı. "İndi gedirik" dedi. "Qaranlıq davam etdikcə. Sadəcə bizi mehriban hava zolağı istiqamətinə yönəldin".
  
  
  İİRMİNCİ FƏSİL
  
  
  Onlar sakit bir yerə çatana qədər Dreyk qocaya qulaq asmadı, maşını saxladı və kiçik bir parkın kənarındakı beton skamyalarda əyləşdi. Yelləncək uzaqda irəli-geri hərəkət edir, oynayan uşaqların sevincli səsləri havanın ilıq axınlarında incə nemətlər kimi gəlirdi. İndi daha sərin olan Mai və perimetri seyr etmək üçün könüllü olan Lüter ayrılıb uzaqlaşdılar. Drake onların hər ikisinin ürəyində əhəmiyyətli bir sualla uzaqlaşdığını seyr etdi.
  
  Mən nə hiss edirəm?
  
  İndi Alisiya ilə birlikdə olduğu yer onun tərəfindən yaradılmamışdır. Əsasən Meiyə məxsus idi. Və bəlkə də bu, onun yenidən başlaması üçün bir şans idi. Lüter də.
  
  Alicia komanda danışanları oynamaq qərarına gələrək onun fikirlərini kəsdi. "Gəlin, Dukas, pafoslu bir etiraf eşidək. Unutma ki, sənə olan inamım sağ qalmağa kömək edəcək".
  
  Qoca bir əlini hər məbədin üzərinə qoydu və ayağının altındakı torpağı araşdırdı. "Mən zənciri, dediyiniz kimi, köhnə məzardan almışam. Öz dişlərim bahasına, göz dəymədən qaçdım. Özümü xoşbəxt hiss etdim. Zənciri evimə gətirdim və sonra onunla nə edəcəyimi düşünməyə başladım.
  
  - Mənfəət üçün oğurluq etməmisiniz? Drake soruşdu.
  
  "Bu, ağlımdan belə keçmədi."
  
  "Qəribədir" Kenzi pıçıldadı. "Məndə hər zaman var."
  
  "Mən onu saxladım və gözümün önündən getməsinə imkan vermədim və yəqin ki, bütün oğru olmaq istəyənlər kimi, o qədər paranoyaklaşdım ki, bununla bağlı nəsə etməli oldum. Fikirləşdim - onu gizlətmək üçün ən yaxşı yer nə olardı? Bu sual mənim köhnə düşmənimin xatirəsi ilə üst-üstə düşdü və mükəmməl yeri zənn etdi."
  
  - Köhnə düşmən? Kenzi soruşdu.
  
  "Hə hə. Lars Alman. O, burada polis komissarıdır".
  
  Drake iki dəfə yoxladı. "Yenə gələcəksən?"
  
  "Düz eşitdiniz, ser. O, polis komissarı və mənim uşaqlıq antaqonistimdir. Bu adam quldur idi".
  
  Drake bunun hara getdiyini bəyənmədi. "Dukas, sizin düşməniniz, polis komissarının Afrodita Zəncirinin yeri ilə necə əlaqəsi var?"
  
  "İşlərin çətinləşdiyi yer budur" dedi Doukas. "Mən çoxdan başa düşdüm ki, zəncir metal detektorlardan işləmir. Eləcə də bu türbələrdə çalışan alimlərin yarısı. Mən onları qabarcıq filminə və yapışqan lentinə bükdüm, sonra stansiyaya girmək üçün bir plan hazırladım. Mən onları düz içəri aldım. Baltanı basdırmaq üçün Hermanla görüşmüş kimi davrandım və bir fincan qəhvə içdikdən sonra üzr istəyib tualetə getdim. Mən onu düşmənim tərəfindən orada gizlətdim, çünki gizlətmək üçün daha yaxşı yer tapa bilərsinizmi?"
  
  Drake etiraf etməli idi ki, Dukanın planı ağılsız olmaq ərəfəsində idi, lakin o, qocaya qəzəbləndi. Vaxt keçdi və onlar artıq öz həyatlarını riskə atırdılar. İndi onlara dedilər ki, zəncir hansısa köhnə polis bölməsində gizlədilib?
  
  "O, hələ də aktivdirmi?" Alisiya soruşdu.
  
  "Bəli, bəli, qorxuram. Dəhşətli olmasa da."
  
  "Dəhşətli deyil? Bunun mənası nədi?"
  
  Alicia Drake-ə baxdı. Yorkşirli ayağa qalxıb skamyanın ətəyində bitmiş otları təpiklədi. "Başqa kimsə bilirmi?"
  
  Mənfi cavab gözlədi və aldı.
  
  "Bir tərəfdən, çətin hədəf kimi görünmür" dedi Alicia. "Ancaq digər tərəfdən, polislər dava etsə, cavabımız necə olacaq?"
  
  Drake kədərlə boz səmaya baxdı. "Cavab mümkün qədər asan olacaq" dedi. "Ancaq bu zənciri əldə etməliyik və bu axşam baş verməlidir. Burya bizimki kimi yerdən nüfuz edən radarla bütün bu şəhəri darayır. Bizim vaxtımız yoxdur".
  
  Kenzi daha sonra gözlərini qıydı. "Hey, niyə bizim yerdən nüfuz edən radarımız muzeydəki zəncirin həqiqi olduğuna qərar verdi?" o soruşdu.
  
  Drake başını tərpətdi, Dukasa baxdı. "Mənim bu barədə bir fikrim var" dedi. - Niyə onlara demirsən, dostum?
  
  "Mən parçaları zəncirdən çıxartdım" dedi. "Boya, kömür və sudan bəzi qırıntılar əlavə edildi. Yaxşı makaron hazırladı. Görürsən, mən hələ də zənciri istəyirdim. Kömək edə bilmədim. Beləliklə, bağlantıların kiçik bir hissəsini saxladım."
  
  "Qəribədir" deyə Kenzi ona baxdı.
  
  Drake Mey və Lüteri çağırdı və sonra onlara pis xəbər verdi. Komanda bir plan hazırlamaq üçün bir araya gəldi.
  
  "Çox təəssüf ki, bizdə Yorqa yoxdur" dedi Drake. "Uşaq böyük oğurluq edəcək."
  
  "O, oğru idi," dedi Alisiya, "tutulmuşdu."
  
  "Peşəsinə görə deyil" dedi Drake. "Başqa bir şey idi."
  
  "Bəli bilirəm. Ailə. O, ora qayıtmalıdır".
  
  "Mən bu işi görə bilərdim" dedi Kenzi. "Mən əvvəllər də oxşar əməliyyatlar etmişəm. Amma arxamda Dahl kimi biri olsa, özümü daha təhlükəsiz hiss edərdim".
  
  "Bu, tamamilə fərqli bir əməliyyatdır" dedi Alicia açıq şəkildə. "Buna doggystyle deyilir. Qoy böyüklər danışsın, qancıq".
  
  "Mən pişik döyüşlərini çox sevirəm." Lüter onların ikisindən uzaqlaşdı. "Siz ikiniz bunu heç etmisinizmi?"
  
  "Bir və ya iki dəfə" deyə Alisiya cavab verdi. "Demək olar ki, sizin sevgiliniz və mənim kimi."
  
  - Qızım... - Lüter əlini qaldırdı. "Bəli, dayan. Mən sizin kiçik həyat təcrübənizin bir hissəsi deyiləm və heç vaxt da olmağı planlaşdırmıram. Mənim bir işim, çağırışım var və Tempestlə bu qarışıqlıq bitən kimi dərhal ona qayıdacağam".
  
  Mai xoşbəxt görünmürdü. Alicia bunu gördü, amma bunu tərk etmək qərarına gəldi. Bu komandanın onsuz da çoxlu qırıq ürəkləri var idi. Kenzi Dreykə yaxınlaşdı.
  
  "Bunu etməyimi istəyirsən?"
  
  "Tək deyil, Kenzi. Bu riski götürməməlisən. Burada olan Dukas da daxil olmaqla, hamımız birlikdə içəri girəcəyik. Gəl sənə bunu deyim, dostum, əgər hələ də yalan danışırsansa, səni o gecə kameralarından birinə, lənətə gəlmiş barmaqlıqların arasından keçirəcəm".
  
  "Sənə doğru deyirəm".
  
  "Köçün və hazırlaşın" dedi. "Gecə yarısından sonra çıxış edirik."
  
  
  İyirmi birinci fəsil
  
  
  Asan seçim etmədən, bir neçə problemli olanlardan ən birbaşa olanı seçdilər. Şəhərin digər tərəfindəki iğtişaş gecə qüvvələrinin əsas hissəsini yayındıracaqdı və zəncir axtarmazdan əvvəl onlar bir neçə tüfəng əldə etməli idilər. Lüteri iğtişaşları təşkil etmək üçün göndərdilər.
  
  Qalan hamı polis bölməsinə getdi.
  
  Drake ən qaranlıq kölgədə, səssiz, soyuq dayandı, gecə yarısı keçdi. Bu sürətlə lənətə gəlmiş yerə hücum etməli olacağıq.
  
  Artıq uzun bir gecikmə idi, sadəcə fürsət gözləyirdi. Əvvəlcə onların bəxti gətirdi - polis idarəsinin arxa darvazasının yanında yaşıllıq zolağı görünürdü. Onlar ballpark rəqəmlərini, gəliş-gedişlərini, hətta vətəndaş fəallığını müəyyən edə bildilər. Lüterin təxribatı hər an baş verə bilər.
  
  Alicia uzandı. "Mən darıxmışam".
  
  "Ancaq sən hələ bizdən daha şanslısan" dedi Kenzi ona. "Çünki biz sənə baxmalıyıq."
  
  "Oh, sən məni incitdin." Alicia ürəyini sıxdı və ikiqat oldu.
  
  "Hələ yox" deyən Kenzi mızıldanaraq üzünü çevirdi.
  
  Mai onlara baxdı və sonra başını tərpətdi. "Zəhmət olmasa, kimsə mənə tüfəng versin."
  
  Drake səssiz Dookaları seyr edərək saniyələri saydı. Lüterin təxribatı bir neçə dəqiqə əvvəl baş verməli idi, lakin aktiv ünsiyyət olmadığı üçün onlar hələlik qaranlıqda qaldılar. Lüter yəqin ki, cib telefonu ilə onlarla əlaqə saxlamaq üçün çox məşğul olardı. Drake polis mikroavtobusunun yola dönərkən onların torpaq sahəsində yanıb-sönən işıqların polis bölməsindən uzaqlaşdığını gördü. Komanda hər tərəfdən gizlənmiş köhnə ağac gövdələrinin və qalın hedcinqlərin arxasında çömbəlmişdi. Qaranlıq yenidən çökdü və ekipajı təəccübləndirdi.
  
  "Gözləyin" dedi Mey. "Bu, ümidverici səslənir".
  
  Yapon qadının eşitmə qabiliyyəti mümkün qədər kəskin idi. Drake bir neçə saniyə sonra səs-küy, yaxınlaşan mikroavtobusun səsini eşitdi.
  
  Bunu ilk olaraq Alisiya gördü. "Başlayırıq".
  
  Onlar gizləndikləri yerdən çıxdılar, sürətlə və bacardıqları qədər ehtiyatlı şəkildə polis bölməsinin arxa qapısına tərəf getdilər. Ağ vaqon yaxınlaşdıqca hər tərəfdən darvazaya dəstək verən dirəklərin arxasında gözdən itdilər.
  
  Zəif vızıltı səsi darvazanın pultla açıldığını bildirirdi. Drake mikroavtobusun içəri girməsini gözlədi, enişlə stansiyaya getdi və sonra yavaş-yavaş bağlanan darvazanın yanından sürüşərək onu təqib edərək yamacdan aşağı düşdü. Alicia və Mey Kenzi tərəfindən dəstəklənən onun arxasında idi. Onlar cəld dayanmış avtomobillər arasında yığılmış qaranlığa dağıldılar və ümid etdilər ki, bu sakit, kiçik, tənha polis bölməsini əhatə edən CCTV görüntülərini öyrənən şəxs son bir neçə saniyəni qaçırıb.
  
  "Sükut qızıldır" dedi Mai. "Get".
  
  Bu zaman mikroavtobus geri qayıtdı, onun ardınca iki polis maşını gəldi. Darvazalar cırıltı ilə ayrıldı və hər iki maşın çölə çıxdı. Drake sevinclə başını tərpətdi.
  
  "Bu, Lüter olmalıdır."
  
  "Mükəmməl".
  
  Gizlənilən yerdən çıxan Drake, uğurlar üçün dua edərkən tapdı və polis bölməsinin arxa qapılarına doğru irəlilədi. Missiyanın əvvəlində qeyri-adi hiss, lakin bu öhdəlik tamamilə fərqli idi. Mütləq bir fəlakətə çevirmək üçün bir az səhv getməli idi.
  
  Binanın iki arxa qapısı var idi - birincisi tək açılışlı idi, Dreykin güman etdiyi kimi, az sayda insanın yerləşdiyi qəfəsə, ikincisi isə sürüşən qoşa qapılı idi. Yaxşı yerləşdirilmiş partlayıcı yük qapıları məhv edərək, çərçivələri bir-birindən ayırmağa imkan verdi. May əvvəlcə içəri girdi.
  
  Yazı masasının serjantı əlində tapança ilə yıxıldığı taxta piştaxtanın ətrafında dolandı. Kişinin əli titrəyirdi, gözləri bərəlmişdi. Mai yuvarlandı, stolun arxasına sığındı və sonra səssizcə onun üstünə tullandı. O, çavuşun onun altında sürünməsinə baxdı, anı dəyərləndirdi və sonra onun kürəyinə batdı. Bir hərəkətlə o, onu tərksilah etdi, silahı cibinə soxdu və heyrətləndirici silahı açdı.
  
  "Bitti" deyə ucadan dedi və qollarını və ayaqlarını bağlamadan əvvəl onu hərəkətsiz etdi.
  
  "Maskalar". Təhlükəsizlik kameraları onları görə bilməmişdən əvvəl Drake onun üzünə qaçdı.
  
  Üzündə sual dolu ifadə ilə otağa ikinci polis girdi. Partlayış qəsdən sakit idi, şüşəni sındıracaq və yüz müxtəlif səslər kimi səs çıxaracaq qədər güclü idi. Kişi müdaxilə edənlərin içəri girdiyini anlayanda Mai göyərtədən geri döndü, bədəninin yuxarı hissəsini onun ayaqları arasında sıxdı və onu kürəyinə yuvarladı. O, nəfəsini tutmamış, o, ağzını bağladı və ağzını bağladı.
  
  "Buyurun, Sprite" Alisiya şikayətləndi. "Burada özümü arzuolunmaz hiss edirəm."
  
  Mai ikinci polisi birincinin yanına sürüklədi. "Nəhayət. O, alacaq".
  
  Kenzi maska lüksündən imtina edərək stansiyaya daxil olub. Onun sözləri: "Mən artıq sistemdəyəm və bu, reputasiyanı xilas etməyə kömək edə bilər, bilirsənmi?" Dreykə tam əminlik vermədi, lakin onun hazırda SPEAR Komandasında olması rəsmi deyildi, ona görə də bəlkə də onu müəyyən etmək əslində şübhənin qarşısını almağa kömək edərdi.
  
  Dreykin ən azı üç polislə məşğul olacağı təxmin edilirdi. O, solda bir dəhliz gördü və ona baxanda bir sıra kameraların olduğunu gördü. Bir səs soruşaraq səsləndi, lakin o, buna məhəl qoymadı. Onlar binaya daha da irəliləmək üçün klaviaturanı tapıb istifadə ediblər. Gözləmə meydançasından kənarda qapıları bağlı daha bir neçə otaq tapdılar. Mai birincini deşdi. Drake əsəbi bir nida, sonra isə boğuq bir qışqırıq eşitdi. Beləliklə, may ayına qədər üç oldu. Alicia və Kenzi heç nəyi geridə qoymamaq üçün növbəti iki otağa sızaraq Dreyk dəhlizdə dayandılar.
  
  O, kömək etməyə tələsdi, Kensinin əyildiyini, artıq tazeri qəhvədəmləyənindən qəhvə tökən hədəfinə tuşladığını gördü. Onun yaxşı olduğuna qərar verərək, o, Alisiyaya tərəf getdi və onun yüngül elektrik cərəyanı vurmaq üçün kişinin dirsəyini əydiyini gördü.
  
  İndi kim özünü kənarda hiss edir?
  
  "Hamısı bunlardır?" Dukas soruşdu.
  
  "Olmalıdır. Tez məni kişilər otağına aparın".
  
  Heç vaxt bir kişidən soruşmaq ağlına gətirdiyi təklif deyildi.
  
  Qoca ötüb keçdi, sonra dəhlizin sonunda dayandı. Drake tualet işarəsini görmədi, lakin Dukas sağdakı bağlı qapıya baxdı.
  
  "Bu, onun ofisidir. Mənim əclafım. Sizcə, o içəridə ola bilərmi və mən gicəlləndirici silah götürə bilərəmmi?
  
  Drake bütün zorakılıqları qorxaq hesab edirdi və oğlanın məktəb illərindən xatirəsini saxlayırdı; nahar pulunu oğurlayıb bir il ona sataşan oğlan. Nədənsə oğlanın indi cəhd edəcəyinə şübhə edirdi.
  
  Deməli: qorxaq.
  
  "Əlbəttə" dedi Drake. Sürətli bir hərəkətlə qapının dəstəyini çevirib qapını açdı. Polis komissarı ayaqlarını masaya söykəyib oturmuşdu, bir əli tənbəlliklə noutbukunu vurur, digəri isə brilyantlarla bəzədilmiş stəkana spirt tökürdü. Dreyk onun üstünə atılarkən o, içkisini tökdü, mayeni boğdu və stuldan yıxıldı. Drake onu masanın ətrafında sürüklədi və Dukasa heyrətləndirici silah verdi.
  
  "Bir".
  
  Maska Dukasın dodaqlarına qalxdı, o, çox xoşbəxt idi. Drake elektroşoka baxdı və sonra digərləri otağa daxil olan kimi yuxarı baxdı.
  
  "Tək başına öhdəsindən gələ bilmədin?" Alisiya təmkinli səslə soruşdu.
  
  "Bəli". Dediklərinə diqqətli olmağı xatırladı. "Bu mürəkkəbdir".
  
  "Oh, başa düşdüm" dedi Alisiya. "Mən həqiqətən istəyirəm".
  
  Polis müvəkkili bağlanan kimi tualet sahəsinə gediblər. Dukas, Dreykin panelli damı çıxarmaq və zəncir halqaları ilə dolu qabarcıq sarğı axtarmaq üçün yuxarı qalxdığı sağ tövləni göstərdi. Əvvəlcə axtaran barmaqları heç nə tapmadı, amma bunun uzağa gedə bilməyəcəyini bilirdi. İstiqamət dəyişikliyi və o, onu qaldırıb Alisiyaya verəndə bisepslərini gərginləşdirən orta ağırlıqlı bir bağlama tapdı. Bitirdikdən sonra digər polislər gəlməmişdən əvvəl tələsmək üçün onun məzmununa məhəl qoymadılar.
  
  Drake tələsik arxa qapılara tərəf getdi, artıq bağladıqları insanların yanından keçib sağlamlıqlarını yoxladı. Hamı yaxşı idi və komissardan başqa onlar da üzr istədilər. Onlar azadlığa doğru gedərkən kabuslu bir səs havanı ikiyə böldü.
  
  Partlayış. Drake yerə yıxıldı. Bina titrədi. Yaxınlıqda bir yerdə şüşə sındı və zibil yerə düşdü. Partlayışın səsi səngidiyi üçün yüksək səslər eşidilirdi.
  
  "Burada! İndi!"
  
  "Polis bölməsinə girməyi sevmirəm, qardaş. Tam əksi".
  
  "Lənətə gəlmiş sızıltını dayandır və davam et. Qan iti istidə donuz kimi çığırır".
  
  "Donuzlardan söz düşmüşkən, mən o alçaqlardan birini nə vaxt güllələyə bilərəm?" Yeni səs.
  
  Drake dayandı. Onların gözdən qaçmaq şansı var idi. "Məncə, düşmən indicə gəlib."
  
  "Zənciri izlədim" dedi Alicia. "Biz tez hərəkət etməliyik."
  
  "Nə gözləyirsən?" Kenzi hönkürdü. "İrəli!"
  
  "Mən yox..." Mai başladı.
  
  "Biz bacarmırıq" dedi Drake. "Bu polisləri öldürəcəklər və ya heç olmasa onlara zərər verəcəklər. Onlar çarəsizdirlər. Bunun baş verməsinə icazə verə bilmərəm".
  
  Alisiya addımın ortasında dayandı. "Sən haqlısan".
  
  Kenzi onlara dəli kimi baxdı. "Çıx," o nəfəs aldı, "orada".
  
  "Onda istifadə edin." Dreyk ikiləşən dəhlizdən ayaq səsləri eşidiləndə küncdən fırlandı. Sürətli hesablama onların beş nəfər olduğunu göstərdi. Drake birincini qaçırdı, sonra ikincini vurdu, birincinin hər halda tezliklə dönəcəyini güman edirdi. İkincisi uzaq divardan sıçrayaraq arxasınca döyülən hər kəsi yerə yıxdı. İnsanlar üzünü qabağa səpdilər, silahlar yerə düşdü. Üzünə yaylıq bağlayanlar onları itirdi. Barmaqlar qırıldı, qarğışlar qusuldu. Dreyk onların arasına düşdü.
  
  Kenzi birinci adamı tutmaq üçün Mainin yanından keçdi, o, silahı düzəltməyə çalışarkən onun silahını tutdu və tavana qaldırdı. Onların arasında irəli-geri yuvarlanan metal çubuq oldu. Muzdlu sərbəst əli ilə bıçağı qabığından çıxardı, lakin Kenzinin istədiyi də məhz bu idi.
  
  O gülümsədi. "Sağ ol adam."
  
  Zərbənin ortasında onun rəngi soldu. Kenzi onun biləyindən tutdu və onun yanından keçdi, amansızcasına fırlandı və bıçağı yerə düşən kimi tutdu. Muzdlu barmaqlarını cırtdan kimi gurladı. Kenzi bıçağı bıçağın yanından havaya atdı, sonra sapın yenidən onun əlinə düşməsini gözlədi.
  
  Muzdlunun gözləri silahın ardınca getdi.
  
  Onu tutub düz qabırğalarının altına saldı. Bütün güc bədənini tərk etdi. O, geri çəkildi və silahını əlində tutaraq onun yıxıldığını seyr etdi.
  
  Drake dirsəkləri və dizləri ilə təpiklər vurdu və döyüşdən keçdi. Tapdığı hər silah Maiyə qayıdırdı. Alisiya onunla birlikdə yıxılan adamların arasında sürünürdü, dar dəhliz onlara işləmək üçün az yer verirdi. Bu, daha çox cəhənnəm ölüm matçına bənzəyirdi; hamının bir araya toplaşdığı yaxın, klostrofobik döyüş.
  
  Drake cəsəddən yuvarlandı və boynuna bükülmüş bir ayağı tapdı, onu heyrətləndirici silahın toxunuşu ilə çıxardı, lakin yükün az olduğunu bilirdi. Geriyə yuvarlandı, ayağa qalxdı, oturan adamın üzünə dirsək vurdu, sonra bütün bədənini digərinə söykədi. Alicia heç bir mərhəmət göstərmədi, çəkmələri və kişi qınından çıxardığı bıçaqla hər kəsi bədənin ən asan əldə edilən hissələrinə elektrik cərəyanı ilə vurdu.
  
  Mai iki tapançanı çiyninə, birini arxasına asdı, dördüncüsü isə baş səviyyəsində idi. Dəhlizin sonunda, işıqla örtülmüş bir kölgə, o, bir görüntü idi - ən azı ona görə ki, onun təvazökar, incə fiquru belə bir silah kolleksiyası ilə öyünməsi faktını inkar edirdi. Ancaq kölgə bir az.
  
  Yeni muzdlu polis bölməsinin xarab olmuş fasadını gəzdi, onun yarı avtomatik Mauzeri yolu təmizlədi. Mai ona atəş açmağa imkan vermədi, sadəcə dərhal öz silahı ilə atəş açdı və fiqurun qatilinin fərqinə varmadan arxa divardan cansız bez kuklaya sıçramasını seyr etdi.
  
  Digəri isə onun yanında çömbələrək hadisə yerinə baxış keçirdi. Mai də onu vurdu. Dreyk kişilərin çoxunu tərksilah etdiyini başa düşdü və Alisiyanı dirsəkdən sürüyərək gəldiyi yolla geri çəkildi.
  
  "Getmək vaxtıdır".
  
  "Ancaq onların sağalması çox çəkməyəcək".
  
  "Kifayət qədər uzun". Drake qulaqlarını sığalladı. "Dinləmək".
  
  Sirenlər uzaqdan fəryad edirdilər.
  
  Onlar Mai və Kenziyə çatdılar; Yapon qadın silah paylayır. Drake bağlanmış polisə son dəfə baxdı, hər şeyin qaydasında olduğunu gördü və az qala tələsdi. Amma stolüstü çavuşun baxışı onu dayandırdı - qorxu, başın yüngülcə silkələnməsi, gözlərinin qəsdən böyüdülməsi.
  
  O, tərəddüd etmədən arxa qapılara atəş açıb. Bir inilti ilə bir fiqur düşdü, onun ardınca sinəsindən vurduğu başqa bir muzdlu gəldi. Başı ilə polisə işarə edərək silahı yerə qoydu.
  
  "Təşəkkür edirəm" dedi.
  
  Qalanları da silahların indi onlara az faydası olduğunu anlayaraq eyni şeyi etdilər. Dukasda zəncir var idi, amma indi Kensi onu əlindən götürdü və onu tez bir zamanda stansiyanın arxa dayanacağından darvazaya doğru apardı. Drake əvvəlki kimi eyni klaviaturadan istifadə etdi və sonra sıxıldılar.
  
  Onlar binaların arasından sola qaçıb gözləyən maşına tərəf qayıtdılar.
  
  Lüterlə tanış olun.
  
  Və cəhənnəm şəhərdən get.
  
  
  İyirmi ikinci fəsil
  
  
  Hayden və digərlərinin tutulmazdan əvvəl Amerikadan qaçmaq üçün ümidsiz olduqlarını eşidəndə Dreykin ürəyi sıxıldı. Hətta nisbətən yaxın olan katib Krou və Lauren də onlara kömək edə bilmədilər. Lorenin prezident Koburnla görüşmək cəhdlərinin qarşısı alınmağa davam etdi və Krou gizlənməyə məcbur oldu. Bu anda onlar yalnız gizli, görünməz sapları çəkə bildilər, nəyisə dəyişdirməyə çalışdılar.
  
  Eynilə, qaçarkən, Yunanıstanda bir yerdə maşın sürərkən, Drake komandası Afroditanın zəncirini yoxladı və sonra Dukasdan düşdü. Drake Whitehall çağırdı.
  
  "Biz icarəyə götürülmüş C-class Mercedes-də oturub, düzünü desəm, düz təmizlik otağı kimi görünən B yolu ilə gedirik. Harada olduğumuzu bilmirəm".
  
  Alisiya peyk naviqasiyasını göstərdi. - Elə burada deyilib.
  
  "Doğrudur, amma mən o qədər qəzəbliyəm ki, baxmağa cəsarət edə bilmirəm. Kembric, bizi izləyə bilərsən?
  
  "Mən sizin telefonunuzu indi üçbucaqlı etdim. Zənciri götürəcəyik. Sadəcə davam et."
  
  "Bu əclaflar bizi necə izləməyə davam edirlər, dostum?"
  
  Kembric tez cavab verdi. "Bu, sən deyilsən, bu, konvergent ortalamalar qanunudur. Bu, sizə qarşı yığılmış faktların və təfərrüatların ümumdünya şəbəkəsidir. Onların bizdən daha yaxşı silahları izləmək üçün alətləri var. Crowe kəşf etdi ki, əvvəlcə düşündüyümüzdən qat-qat çox, iki dəfə çox silah var. Tempest-in terrorçulardan və muzdlulardan istifadə edən geniş şəbəkəsi var. Zəncir bizə dörd silah verir və mən onların iki dəfə çox olduğuna mərc etməyə hazıram. Onlar işdən işə dünyanı dolaşırlar. Ən böyük problemlərdən biri də bu terror düşərgəsidir. Biz onun harada olduğunu bilmirik və Tempestin tezliklə kiçik bir ordusu olacaq".
  
  "Aydındır". Dreyk maşındakı insanların əhval-ruhiyyəsini qiymətləndirdi. Onlar hələ də gərgin, qaçaq olduqlarını və Tempestin başlarına məhv edilməsini əmr etdiyini bilə-bilə hər an yaşayırdılar. Təbii ki, onlar şıltaq idilər. Təbii ki, kənarda idilər. Ancaq ondan çox başqa təcrid olunmuş SWAT komandaları da orada idi və hər gün təhlükə altında yaşayırdılar.
  
  "Zəncir haqqında bizə nə deyə bilərsiniz?" Alisiya soruşdu. "Dukalar, deyəsən, Afroditanın seks oyuncağı olduğunu düşünürdü."
  
  Kembric xoruldadı. "Bütün hesablara görə, o, bir az fahişə idi, amma zəncirlərə müraciət etməli olduğuna şübhə edirəm. Bu, onun üçün hazırlanmış və potensial bir talib tərəfindən hədiyyə edilmişdir, bu barədə bir şey onun hər dəfə onu görəndə ürəyinin hiss etdiklərini simvollaşdırır.
  
  Alicia boğuldu. "Bəli, Drakes bunu hər zaman deyir."
  
  Kembric davam etdi: "Bu o qədər də asan deyildi. Afrodita, təbii ki, evli idi və zina davam etdikcə, əri müdrikləşdi. O daha cəsarətli oldu. Kişilərin onunla görüşməsinin yeganə yolu hədiyyələr göndərmək idi, nə qədər səmimi olarsa, gecə yarısı görüşmək ehtimalı da bir o qədər çox olar".
  
  Zənciri əlində tutan Dreyk üçün zəncirin uzunluğu yüngül görünürdü. Kiçik bağlar və nazik metal onu bütün əllər üçün uyğun etdi.
  
  "Bu daha məntiqlidir" dedi. "Bu, hətta Alisiyanı dayandıra bilməzdi və o, zəifdir."
  
  İngilis qadın çiyninə bir yumruq vuraraq onu inildəməyə məcbur etdi, şübhəsiz ki, yeni bir qançır buraxdı. "Bunu çeşidinizə əlavə edin" dedi.
  
  "Biz kolleksiyanı gözləyərkən" dedi Lüter. "Biz vaxt itiririk. Sonra hara gedirik, Dartmur?"
  
  Drake bunun Kembricin SAS keçmişinə aid bir ləqəb olduğunu bildi və gülümsədi.
  
  "Yaxşı, bizim də əlimizdədir. Sizin ətrafınızda bildiyimiz növbəti silah da Yunanıstandadır və siz birbaşa ona doğru gedirsiniz".
  
  "Biz? Bu əladır. Bu nədir?"
  
  "Bizim bununla bağlı problemimiz var..." Kembric iniltilər xorunun sönməsini və "yenidən" gözlədi. ."
  
  Drake küləşini qaşıdı. "Məncə, bir "amma" var."
  
  "Mənə bir gün de ki, o, yox olacaq. Amma... Matteus adlı bir adamda var.
  
  "Nədənsə bu, ağlıma qocalmış arxeoloq obrazını gətirmir" dedi Lüter.
  
  "Bu səhvdir. Mattheus və Dukas hətta eyni kainatda yaşamırlar. Matthäus polisə qapalı şəhər ərazisində gecə klubu işlədən cinayətkardır, xüsusilə qəddar tipdir. O, artefaktın axtarıldığını bilir və kiçik bir ordu ilə özünü mühasirəyə alıb. Düzünü desəm, ordu onun üçün həmişəki kimi işdir".
  
  "Onun artefaktın sahibi olması ilə bağlı bir hekayə olmalıdır." Kenzinin səsinə maraq var idi.
  
  Alisiya Dreykə tərəf əyildi və monohecalı şəkildə cavab verdi: "O, ümid edir ki, onu ona satmayıb".
  
  Kenzi ciddi sifətlə arxaya çevrildi. "Düzünü desəm, bir müddətdir ki, yolda bu əsərlərdən hər hansı birinə rast gəlib-gəlmədiyimi düşünürəm. Şübhəli, amma..." O, çiyinlərini çəkdi.
  
  "Sən onu Matteusa satmamısan" dedi Kembric. "O, ona keçməzdən əvvəl bütün ardıcıllığı öldürdü."
  
  Drake bu xəbərin onu təəccübləndirməsini istərdi, amma olmadı. - Deməli, atası alıb?
  
  "Onun üçün böyük qardaş üçün ata, bəli. Qara bazar. Bəlkə də Ramsesin son bazarında alınıb. Bunu xatırlayırsan?
  
  "Oh bəli. O gün çox şeylər oldu. Mattheus və onun gecə klubu haqqında əldə etdiyiniz bütün məlumatları bizə göndərə bilərsinizmi?
  
  "Yoldayam. Matteusun atası onu sonuncu bazardan alıb, sonra bir müddət evdə gizlətdi. Bir gün Matteus onu görüb ona şəhvət bəxş etdi və sonra onu evinə bu lənətə gəlmiş gecə klubuna gətirdi. Bu dörd mərtəbəli binadır və biz inanırıq ki, Matthäusun yuxarı iki mərtəbəsində mənzilləri var. Mən isə əsl, dəbdəbəli məskəni nəzərdə tuturam. Sənin ucuz şeylərin heç biri. Yeraltı qaraj, xüsusi lift, cinayətkarların sevdiyi adi şeylər. Şübhəsiz ki, birdəfəlik cangüdənlər çoxdur. Burada həqiqətən də sənin üçün görüləsi çox şey var, Dreyk.
  
  Yorkshireman gözlərini yumdu. "Görəsən Tempest onların işindən sui-istifadə edirmi? Ən çətinini sona saxlayırıq".
  
  "Yəqin ki," Kembric təsdiqlədi. "Ola bilsin ki, onlar terror düşərgəsinin tam onlayn olmasını gözləyirlər."
  
  Mai oturduğu yerdə dikləşdi. "Və bu, baş verməsinə icazə verə bilməyəcəyimiz başqa bir şeydir."
  
  "Başqa komandalardan biri ilə əlaqə saxlaya bildinizmi?" Lüter soruşdu.
  
  "Davam edirəm" deyə Kembric cavab verdi. "Düşmən ərazisində kök salmış, həddindən artıq ehtiyatlı SWAT komandasına yaxınlaşmağın maddi-texniki problemlərini təsəvvür edə bilərsiniz. Deyək ki, biz bunun üzərində çox işləyirik".
  
  Lüter peyk naviqasiya ekranına toxundu. "Biz Salonikiyə yaxınlaşırıq, uşaqlar. Bu gecə klubu harada yerləşir?"
  
  Kembric Lüterin avtomobilin naviqasiya sisteminə daxil etdiyi koordinatları verdi. "İyirmi üç dəqiqə" dedi. "Yaxınlıqda otel tapmalıyıq."
  
  "Çox yaxın deyil" dedi Mai. "Əgər siz səhv edirsinizsə və Tempest artıq buradadır."
  
  "Problem deyil" dedi Alicia. "Yolumuza çıxan hər kəsi öldürəcəyik".
  
  "Bu həmişə cavab deyil" dedi Mai inadla.
  
  "Mənə yaraşır" dedi Alicia. "Onlar bizə çox və ya daha pis şey edərdilər. Üstəlik, ruhumda hələ də sakitləşdirilməli olan bir cin var".
  
  "Doğuşdan" Mai mızıldandı.
  
  "Salam" dedi Alisiya. "Etiraf etməlisən ki, mən əvvəlkindən daha yaxşıyam."
  
  Mai qaşqabaqlandı. "Eyni şəkildə, bir yırtıcı pəhrizini gündə bir yeməyə endirdikdə daha yaxşıdır."
  
  "A?" Soruşdum.
  
  "O, hələ də ətyeyəndir və hələ də yalnız yemək yeyəndə xoşbəxtdir."
  
  "Yalnız əclaflarla döyüşəndə xoşbəxt olduğumu deyirsən? Bu doğru deyil".
  
  Mai ona uzun-uzadı baxdı, sonra üz çevirdi. Alicia dərin düşüncəli görünürdü. Drake onların hər ikisinə məhəl qoymamağın ən yaxşısı olduğuna qərar verdi və şəhərin nəm küçələrinin yağışın səpələdiyi ön şüşənin arasından keçib getməsinə baxdı.
  
  "Otel". işarə etdi. "Gəlin yoxlayaq və bir plan quraq."
  
  
  İyirmi üçüncü fəsil
  
  
  Lüter gecə klubunun eksteryerini və ətrafını çöl eynəkləri ilə araşdırarkən, "Yer təmiz görünür" dedi.
  
  Alisiya kədərlə başını tərpətdi. "Yazıq Lüter heç vaxt gecə klubuna getməyib" dedi. "O, onların təmiz olduğunu düşünür."
  
  "Xeyr, demək istəmirdim..."
  
  Drake binaya fərqli bucaqdan baxdı. Salonikinin mərkəzinə yaxın bir yerdə, bir turizm bölgəsində, iki çarpaz şəkildə uzanan küçələr arasındakı torpaq parçası geniş idi və çömbəlmişdi. Dörd beton pilləkən qara rəngli və indi möhkəm bağlanan ön qapılara aparırdı . Çöldə tədbirləri və iş saatlarını reklam edən reklam lövhələri var idi. Bütün pəncərələr qeyri-şəffaf idi, birinci mərtəbədə bəziləri yazılarla örtülmüşdü. Drake aşağı və yuxarı mərtəbələr arasında bariz fərqi görə bilirdi - sonuncu mərtəbədə bəzək eyvanları, dam bağçası da daxil olmaqla, açıq-aydın çox pul xərclənmişdi və onun fikrincə, bundan başqa daha çox şey var idi. Daş işi çirkli və yuyulmamış idi, bu da Alisiyanın səliqəsiz interyer təcrübəsini təsdiqləyirdi.
  
  Lüter təfərrüatlarla ifadə etdi. "Düşmənlərin heç bir aydın əlamətləri yoxdur" dedi. "Fırtına, ya da başqa bir şey."
  
  "Razılaşdım" dedi Drake. "Bu yer nə vaxt açılır?"
  
  "Veb-sayta görə" dedi Kenzi. "Bu gün saat doqquzda."
  
  "Niyə yatmazdan əvvəl açılırlar?" Dahl düşündü.
  
  "Son məlumat indicə daxil oldu." Kembric Dreykin cib telefonu ilə danışırdı. "Bu, bu yaxınlarda gizli məlumat verən bir şəxsdən gəldi və mən burada sitat gətirirəm: "Matteus bu qəribə büt konstruksiyasını gecə klubunda təhlükəsiz saxlayır".
  
  Alicia dodağını dişlədi. "Bu adamın səsindən hər şey ola bilər."
  
  "Güman edirəm" dedi Kembric. "Ancaq bu Neptun Suları deyilsə, deməli, bu, bir növ əyri təsadüfdür."
  
  "Heykəl deyil, heykəl?" May bildirib. "Artifakt haqqında hər hansı məlumatımız varmı?"
  
  "Bəli, itkin düşməmişdən əvvəl qısaca sənədləşdirdilər. Bu artefaktlarla bağlı problem ondadır ki, onları oğurlayan insanlar onları sənədləşdirirlər, buna görə də təsviri "daha sonra gələcək" sözləri ilə mümkün qədər qısa saxlayırlar.Təbii ki, Neptun dəniz tanrısı, Poseydonun Romalı həmkarı idi. hamar qranit səthi və tanrı və onun tridentinin təsviri ilə onun, məsələn, mikrodalğalı sobadan daha böyük olmadığı təxmin edilir.
  
  "Hansı seyfdə yerləşəcək?" Alisiya soruşdu.
  
  "Bəli. Məlumat verən mənə dedi ki, Matteusun seyfi yerdən tavana qədərdir. Etərdi."
  
  "Bəlkə də bu, bizə lazım olan sıçrayışdır" dedi Drake. "Heç olmasa kluba girişimiz var. Binanın qalan hissəsi kimi deyil".
  
  Kembric, "Əgər girişi tərli, ağır bədənlərlə dolu bir otaq adlandırsanız, ondan çox mühafizəçi, mühafizəçi, CCTV kameraları və aşağı ofislər tərəfindən izləniləcək" dedi. "Onda, əlbəttə ki, girişiniz var."
  
  "Mən bunu girişdən daha çox adlandırıram" dedi Alicia. "Mən bunu əyləncə vaxtı adlandırıram, balam."
  
  Kembric heç bir şərh vermədi, əvəzində artefaktla qayıtdı. "Neptun həm də göllərin və bulaqların tanrısı idi, məncə, başlıqda "sular"ın xatırlanması da buna görədir. Romada onun üçün eramızdan əvvəl 200-cü ildən əvvəl tikilmiş yalnız bir məbəd var idi. Tam əminəm ki, siz kumiri görəndə tanıyacaqsınız".
  
  Drake diqqətlə Alisiyaya baxdı. "Siz bu barədə nə düşünürsünüz?"
  
  İngilis qadın onun fikrini oxudu. "Mai və məni nəzərdə tutursunuz? Mən də eyni şeyi düşünürəm".
  
  Lüter çöl eynəyini Dreyklə Alisiyanın mehmanxana otağındakı cızıqlanmış taxta masanın üstünə vurdu. "Bu məni narahat edir".
  
  "Mən niyə başa düşmürəm" dedi Alisiya. "İkimiz də Yunanıstanda yaxşı vaxt keçirmək istəyən qadınlarıq. Bayramda. Hər ikisi gəncdir..." O, dayandı. "Heç olmasa mən. Mai o zənciri bir az çeynədi".
  
  "Hər şey yaxşıdır". Mai başını tərpətdi. "Yaxşı fikir. Bizdən şübhələnməyəcəklər".
  
  "Şəkliniz onların verilənlər bazasında olarsa, bunu edəcəklər."
  
  "Niyə belə oldu?" Mai artıq ayağa qalxmışdı. "Tempest burada ən səs-küylü oyunçulardır. Biz sadəcə fon səsiyik. Gəl, Alisiya, hazırlaşaq".
  
  "Niyə? Məni geyindirəcəksən?"
  
  "Sən arzulayırsan. Biz hərəkətləri koordinasiya etməliyik. Bütün o kameraları gizlətmək üçün bir yer tapın".
  
  "Gülməli səslənir. Var hər hansı bir..."
  
  Kenzi müdaxilə etdi. "Hey, mən də gedirəm. incitmək olmaz, hə?"
  
  "Üç izdihamdır, qancıq."
  
  Drake baxmadı, amma bunun kimin cavabı olduğunu görmək üçün gözə ehtiyac yoxdu.
  
  "Problem" Mai ciddi şəkildə dedi. "Yəni onlar sənin şəklini ala bilərlər. Əvvəlki işinizin nəticəsidir".
  
  "Mən bu insanlarla heç vaxt görüşməmişəm. Ticarət üçün istifadə etdiyim yeganə yunanlar Afinada və Misirin müxtəlif şəhərlərində yaşayırdılar".
  
  "Əminəm ki, biz bunu həll edə bilərik" dedi Mey və sonra Alisiyanın iniltisinə cavab olaraq, "O haqlıdır, Taz. Bu halda ikidən üçü daha yaxşıdır".
  
  Qadın qapıya tərəf getdi. Alisiya əla axşam gözlədiyini şərh edib.
  
  Drake titrədi və Lüterə qara baxdı.
  
  "Lanet olsun" dedi. "Bunun sonu yaxşı olmayacaq."
  
  
  * * *
  
  
  Onlar kluba girəndə Alisiya Kensinin çiyninə söykənərək onun haqqında düşündüyü hər şeyi pıçıldadı. Kenzi hambalların yanından ötüb keçərkən onlara gülümsədi. Mai özünü ana kimi göstərərək cütlüyün arxasına yaxınlaşıb. Vaxt azlığı və alış asanlığı səbəbindən onlar yeni cins şalvar və turist köynəkləri geyinməyə məcbur olsalar da, normadan çox da uzağa getməyiblər. Bu gecə klubunda ən azı sərt geyim kodu yox idi, lakin daha çox havadarların pulu təhvil verməsi ilə maraqlanırdı.
  
  Mai əllərini hər bir yoldaşının çiyninə qoydu. "Sakit olun qızlar. Buraya nə üçün gəlmişiksə onu edin və çıxın".
  
  Alisiya Kensini oynaq, lakin güclə itələdi. İsrailli qadın divara çırpılana qədər çətinliklə ayaq üstə qala bilib.
  
  "Ah, axmaq olma" deyə qışqırdı, sanki pilləkənlərdə bir şüşə qırmızı şərab içinə çəkdi.
  
  Alicia istehza ilə gülərək yenidən onu itələmək üçün hərəkət etdi, lakin Kenzi onun sərxoşluğuna meydan oxudu və digər tərəfdən Alisiyanın ətrafında məharətlə addımladı. "Darıxdın, qancıq?"
  
  Aşağı əyilib qolunu Alisiyanın boynuna qoyub sıxdı. Alisiya özünü axmaq kimi göstərərək dilini buraxdı, amma əslində nəfəs almaq getdikcə çətinləşirdi.
  
  Mai onları ayırmaqda çətinlik çəkdi. "Dəmlənin, uşaqlar. Biz bizneslə məşğuluq".
  
  Gecə klubunun mərkəzindəki son qapıdan içəri buraxılanda səs-küy divarı onların hisslərini incitdi. Bir böyük salon, perimetri ətrafında rəqs etmək üçün mini-mərhələləri və sağda uzun bar sayğacı ilə təxminən dairəvi formada idi. Eynəklər və şüşələr bütün uzunluğu boyunca parlaq işıqlar altında parıldadı, parlaqlıq dərhal yeni gələnləri cəlb etdi.
  
  Alisiya mərkəzi rəqs meydançasına endi və hər şeyi hopdurdu. Cütlüklər və qruplar irəli-geri tullanır və eşidilmək üçün bir-birinin qulağına qışqırırdılar . Rəqs ritmi divardan divara və döşəmədə əks-səda verir, Alisiyanın sümüklərinə nüfuz edir və hisslərini kütləşdirirdi.
  
  Arxaya əyildi, Mainin başından tutub qulaqlarına qışqırdı. "Məni sikin, mən bu pisliyi əldən vermirəm!"
  
  Yapon qadın sakitcə gülümsədi. "Gənc olanda hər şey başqa cür olur".
  
  "Bəli, düzdür. Mən o zaman çox axmaq idim".
  
  "Bunu etməyə hazırsan?"
  
  Alisiya cəsarətini topladı. Onlar mühafizəçilərin harada olduğunu bilirdilər. Silahların harada olduğunu bilirdilər. Onlar Mattheusun harada olduğunu və bu qeyri-polis zonasını idarə edən cinayət rəhbərinin onun təhlükəsizliyini harada saxladığını bilirdilər.
  
  "Buyurun".
  
  
  İyirmi dördüncü fəsil
  
  
  Tualetdən kənarda ünsiyyətin qeyri-mümkün olacağını əvvəlcədən bilərək, bir sıra əl siqnallarından istifadə etmək qərarına gəldilər. Hərbçilər tərəfindən istifadə edilən, onlarla yaxşı tanış idilər, lakin keçmiş ordu cangüdənlərinin də bu jestləri tanımayacağına ümid edirdilər. Üçlük əllərini yuxarı qaldıraraq izdihamın arasından keçir, səs-küylü bir bakalavr ziyafəti keçir, sonra bir neçə cütlük və tək rəqs edən bir kişi.
  
  Alicia dayaqlarını almaq üçün sonsuz xidmət gözləməsindən istifadə edərək bara söykəndi. Yanıb-sönən işıqlar başın üstündə parıldayırdı və divarlara tikilirdi. Açıq havadakı kiçik rəqs meydançaları izdihamlı idi, insanlar yalnız yerdən tavana qədər rəqs dirəklərindən yapışaraq kiçik əraziləri tuta bildilər. Barın sonunda qapını iki ağır qızılı pərdə, o biri tərəfdə isə daha ikisi örtdü. "Şəxsi" qeyd olunan bir neçə qeyri-adi qapı da ətrafa səpələnmişdi.
  
  "Sənə kömək?"
  
  Alisiya arxaya çevrildi və mehriban üzlü meyxanaçının ona baxdığını gördü. "Şampan" dedi. "Hər tərəfdən".
  
  O, şeylərə nifrət edirdi, amma içmək fikrində deyildi.
  
  Missiya parametrləri Mattheusa deyil, seyfə yönəldilmişdi, ona görə də qadınlar cinayətkarın daxili ziyarətgahına aparan qapıya, əllərində eynəklə getdilər. Xəbərçi düz deyirdisə, qapının düz kənarında adamlar, onların arxasında isə daha üç-dörd qrup - müxtəlif çirkin əməliyyatlarda istifadə olunan bir neçə otaq üçün mühafizəçilər, sonra isə ən sonunda nisbətən rahat, çirkli ofis olmalı idi.
  
  Təbii ki, onlar seyflə məşğul olmaq üçün burada deyildilər.
  
  Onlar Mattheusa görə burada idilər.
  
  Birinci qapının yanından keçərək qalın, üst-üstə düşən qıvrımları olan qızılı pərdənin yanına gəldilər. Onun qabağında tapançaları qoburda olan iki kişi dayanmışdı, amma göz qabağında, rəqs meydançalarında insanlara və ətrafda gəzənlərin hamısına tamaşa edirdi. Onların gözləri köpək balığınınki kimi boş idi; onların üzləri bərk daşdan oyulmuş ola bilərdi.
  
  Alisiya onların arasına baxdı. "İçində nə var?"
  
  "Şəxsi otaq" deyə biri gileyləndi. "Davam et."
  
  Kenzi gözlərini geniş açdı. "Oh, biz dəvəti necə ala bilərik?"
  
  "Sən başa düşmürsən. İndi get buradan."
  
  "Mən çox inandırıcı ola bilərəm..."
  
  Sol tərəfdəki kişi ona sərt baxdı, sağdakı kişi isə əlini tapançasına endirdi. Mai gülərək qadınları dartıb apardı.
  
  "Sakit olun" dedi o, musiqi partlayışı zamanı onlara. "Sakit sakit ol."
  
  Alicia künc tapdı və Kenzi üzərinə atdı. "Allahım, qız. Mən çox inandırıcı ola bilirəm" deyə o, təqlid etdi. "Nə sikik?"
  
  Kreditinə görə Kenzi başını aşağı saldı. "Yeni çıxdı. Tam kobud səhvdir".
  
  Mey saatına baxdı. "Tez bir şey tapmalıyıq. Uşaqlar bir neçə dəqiqədən sonra qapını döyəcəklər".
  
  Alisiya gözətçilərə baxır. "B planı" dedi.
  
  "Hansı?" Mai çaşqın göründü və yeni planından imtina etdi.
  
  "Yaxşı, mənim adım Kenzi olsaydı, çılpaq onlara yaxınlaşardım."
  
  İsrailli qaşlarını çatdı. "O fırça ilə mənə bulaşma."
  
  "Niyə? Çırpılmış kremdən istifadə etməyimi üstün tutursunuz?
  
  "Dayan" dedi Mai. "Sadəcə onunla məşğul ol."
  
  "Bunu başa düşmək çətin deyil" dedi Alisiya, davam edərkən Kensinin açıq-aşkar şərhinə məhəl qoymadan. "Oğlanların qapını döyməsini gözləyirik. Çaşqınlıq içində biz Matteusu və ya heç olmasa onun bizə lazım olan hissəsini tuturuq".
  
  Mai yenidən saatına baxdı. "Dörd dəqiqə" dedi.
  
  "Onda yaxşı olar ki, döyüşə hazırlaş." Alicia üzündəki təbəssümü saxlaya bilmədi.
  
  
  * * *
  
  
  Drake tünd boz Tranzit mikroavtobusunu Salonikinin qaranlıq küçələri ilə ən sakit yollardan keçirdi. Onlar təhlükədə deyildilər, lakin furqonun marşrutunun mümkün qədər təmkinli olmasını istəyirdilər. Onlara lazım olan avadanlığı əldə etmək asan deyildi. Mikroavtobus Mattheusun şəxsi avtomobil anbarından oğurlanıb; bucurqad şəhərin mərkəzindəki mağazadan kreditə alınıb. Bolt tapançası mağazadan gətirilib, alınıb, pulu ödənilib, bəs qalanı necə? Əlbəttə, Kembric burada ən təhlükəli ipləri çəkməli və Britaniya hökumətinin bütün üstünlüklərindən istifadə etməli idi.
  
  Lüter dedi: "Matteusun arxasına yaxınlaşırıq".
  
  Drake başını tərpətdi. Amerikalıya həqiqətən də onun çatdırılması üzərində işləməli idi. Yan küçə tamamilə qara, kimsəsiz və furqonun faralarından görünən zibil yığınları ilə dolu idi. İrəli süründükcə daha da dar və qaranlıq küçələr bir-birindən ayrılırdı. Dreyk tez bir zamanda əvvəllər quraşdırdıqları bir marker tapdı və bu, Mattheusun kiçik ofisinin yerini, xarici divar boyunca qeyd etdi, məlumat verənə görə.
  
  O, mikroavtobusu yol kənarında saxlayıb Lüterə tərəf döndü. "Sən ayağa qalxdın."
  
  "Qulaqlarınızı açıq saxlayın."
  
  Drake başını tərpətdi, əsasən Lüterin onların irəliləyişini təyin etməsinə qulaq asdı. Dodağının altında nə isə mırıldanan ucaboy amerikalı işləyirdi, əvvəlcə bucurqadı yerə bağlayan boltlar səfər zamanı yerdəyişmədiyini, sonra isə bucurqadın dolama mexanizmini yoxlayırdı. Hər iki variant təsdiqləndi və sonra Lüter çıxdı, keçəl başı Dreykin idarə panelindən parıldayan işıqların işığında parıldayırdı. Güclü fənərdən istifadə edərək binanın kənarından məsafəni ölçdü, sonra isə lentlə divara uzunsov şaquli fiqur qeyd etdi. Sürətlə işləmək, Drake iki dəqiqə sonra saatına baxana qədər işini bitirdi.
  
  "Gözləyin" dedi Drake.
  
  - Mən hələ ittihamları təyin etməmişəm, balam.
  
  Drake bu ləqəbdən qorxdu, lakin Lüterin laqeyd olmadığını bildiyi üçün onu qəbul etdi. Bu, sadəcə olaraq döyüşçünün şəxsiyyətinin təzahürü və ehtimal ki, onun cazibəsinin bir hissəsi idi. Drake bu barədə tərəddüd etdi, lakin Lüterin bütün xüsusi formalı ittihamları təyin etməsini gözlədi.
  
  "Qırx saniyə" dedi.
  
  "Burada hər şey yaxşıdır. Sizə lazım olan tək şey detonatordur".
  
  "O biri tərəfdəki mikroavtobusun ətrafında get."
  
  - Hə, bəli, ana, mənə bir saniyə ver.
  
  - Sənin bir saniyən yoxdur.
  
  "Mən onu tutanda o, atəşə tuta bilməz" deyə Lüter cavab verdi, sonra əlavə etdi, "Vikar xor oğlanına dedi."
  
  Ətrafında gəzdi. Drake gözlərini yumdu və bura necə gəldiyini düşündü. Saatı yanıb-söndü və o, "davam et" əmrini verdi, lakin Lüter artıq orada idi və detonator düyməsini basırdı. Güclü, lakin gurultulu bir partlayış oldu və vaqonun yan hissəsi dağıntılara çevrildi. Lüter onların əl işlərinə baxmaq üçün əlində fənəri furqonun ətrafında gəzərkən Dreyk sərnişin oturacağına sürüşdü.
  
  "Pis deyil" dedi Lüter. "Mən daha pisini görmüşəm."
  
  Drake bunun keyfiyyətsiz iş olduğunu düşündü, lakin heç bir şərh vermədi. Matteusun gecə klubunun və ofisinin arxa hissəsini təşkil edən kərpic divar indi dörd fut hündürlüyündə şaquli açılışı ehtiva edirdi. Kərpiclər ordan-burdan çıxır, hələ də əsas divardan yapışırdı, məhlul tökülürdü. Səkidə dağıntı qalası var idi. Lüter artıqlığı təmizlədi və sonra vaqona qayıtdı. Drake hazır vəziyyətdə olan yeni Smith & Wesson tapançası ilə avtomobildən atladı. Mikroavtobus hələ də işləyirdi, fənərlər sönmüşdü.
  
  O, gecə klubunun içindəki xaosu təsəvvür edirdi. Partlayıcının səs udma xüsusiyyətlərindən, onun dəqiqə miqdarından və ya yüklərin formasından asılı olmayaraq, partlayış partlayışdır və onu tanımaq asandır.
  
  Aşağı əyilib hər iki tərəfə küçəni və onun üstündəki binaları gözdən keçirdi. Hər şey qaranlıqda yatdı. Heç nə yerindən tərpənmədi. Bəlkə də Lüter ilk düşündüyündən daha yaxşı iş gördü.
  
  "Zənciri düzəltmək." Lüter ağır ah çəkdi.
  
  Drake keşikdə qaldı, lakin geri pıçıldadı: "Yaxşısan? Oturmaq istəyirsən?"
  
  "Siksin sənə, dostum."
  
  Lüter zəncirdəki dəlikdən tutdu və onu Matteusun ofisinə apardı. Mühafizəçi içəridə ölmüşdü, o biri isə diz çöküb gözlərini yerə dikmişdi. Lüter cəld onun işini bitirdi və içəri qapının arxasına bütöv qalan yeganə stulunu qısa müddətə bərkidərək qoydu. Bu, işləməli idi və bu, çox çəkmədi. O, cəld zənciri qısa seyfin ətrafına doladı və bərkiddi, sonra yük maşınına qayıtdı və bucurqadı işə saldı.
  
  Dreykin titrəməsinə səbəb olan gurultu səsi eşidildi. Dəmir seyf sınmış kərpic və məhlulları sıyrıb, görünən kimi onları küçəyə itələdi. Onun kənarları divarla toqquşub, daha çox kərpicləri boşaldıb, lakin bucurqad gərginləşməyə başlayanda oradan keçib. Lüter sıçradı və seyfi çatdan görərək düzəltdi.
  
  "Mən içəridəki səs-küyü eşidirəm" dedi Drake. "Tezliklə qapıdan içəri girəcəklər."
  
  Seyf yavaş-yavaş, lakin dözülməz şəkildə mikroavtobusa doğru sürükləndi.
  
  Drake indicə keçdiyi çuxura atıldı və gecə klubuna və Matteusun digər otaqlarına aparan ağır taxta qapıya üç dəfə atəş açıb. Qışqırıq onun düzgünlüyünün və ya bəxtinin sübutu idi, bu an heç bir əhəmiyyət kəsb etmirdi. Zərbə dayandı və Dreyk arxasını çevirərək seyfi səkidən keçərək yola yönəldi.
  
  Lüter vaqonun kənarından yola qədər uzanan düz metal panduslar quraşdırdı. Səkiyə dəyən seyf quruya çıxan gəmi kimi qışqırdı və sonra yavaş-yavaş enişlərlə yuxarı qalxmağa başladı.
  
  "Hələ bir neçə dəqiqə çəkir" dedi Lüter.
  
  Drake biri ilə digəri arasında növbə ilə qapıya və küçəyə baxdı. Komandanın yarıdan çoxunun Amerikada olmamasını arzuladığı anlardan biri idi. Adətən onların gücü sayda olurdu. Bu gün belə deyil.
  
  "Tez ol, ana sik" - o, seyfdə qorxaraq fısıldadı. "Bir yunan cinayətkarının qüdrəti bizə sarsıdıcı zərbə vurmaq üzrədir."
  
  
  * * *
  
  
  Dərin bir qəza gecə klubunu silkələdikdə, hamı fərq etmədi. Mey və Kenzi kimi Alisiya bunu kəşf etdi. Mühafizəçilər fərq etdi. Qonaqların çoxu əylənməyə davam etdi, lakin bir neçəsi qəfil narahatlıqla geri çəkilib başlarını aşağı saldılar.
  
  Bir neçə mühafizəçi tələsik bayıra çıxana qədər Alicia pərdələrin büküldüyünü gördü. Onların silahları artıq çəkilib və bu onları görənlərdə təşviş yaradıb. Qışqırıq səsləri və çaxnaşma sürətlə yayıldı, lakin mühafizəçilərin vecinə olmadı. "Bağlı" yazılmış qapıya tərəf getdilər.
  
  Alicia pərdənin üzünə pərdəyə tərəf qaçdı.
  
  "Oh, xahiş edirəm. Nə baş verir? Biz getməliyik?"
  
  Mai və Kenzi onları tərksilah etmək üçün Alisiya ətrafında hərəkət edərkən hər iki mühafizəçi tapançalarını çəkdi. Proses gözlənilməz oldu və barda içki sifariş etməkdən daha az vaxt apardı. İki silahlı qadın Alicianın ətrafına keçib pərdəni geri çəkərkən mühafizəçilər yıxılıblar.
  
  Geniş keçid başqa bir qapıya aparırdı. Onun qarşısında heç bir mühafizəçi yox idi, baxmayaraq ki, Alicia ehtimal ki, partlayışdan əvvəl onların olublar. Bir neçə saniyədən sonra onlar qapıda idilər, baxış panelindən baxırdılar. Arxasında zərli kənarları olan rəsmlər və qızıl lampalarla, gözqamaşdıran çilçıraqla və canlı ölçülü poker stolu ilə dolu dəbdəbəli bir otaq var idi. Üç yer tuturdu: ikisini çətinliklə geyinmiş qadınlar, digərini isə Mattheus özü. Alisiya onu baxdıqları fotoşəkillərdən tanıdı.
  
  Camaatın arasından döyüşərək Mei və Kenzi başlarını aşağı salıb, tapançaları hazır vəziyyətdə qaçdılar. Üç mühafizəçi otağın kənarında sakitcə dayanmışdı. Mai birini, Kenzi digərini vurdu. Üçüncüsü özünü yerə atdı, lakin Kenzi poker masasının üstünə tullandı və reaksiya vermədən onu vurdu.
  
  Mattheus, buna görə də, ağzının künclərinin təbəssümlə qıvrılmasına icazə verdi. "Sən bilirsən mən kiməm?"
  
  "Get." Alisiya hər iki qadına əl yellədi. "Get burdan".
  
  Mai Matteusun oturacağından tutdu və onu çevirdi ki, cinayət lordu ona baxsın. Alisiya atılan silahı götürərkən Kenzi qapıya baxmaq üçün qaçdı.
  
  "Mən danışmayacağam". Metyu güldü. "Məndən heç nə almayacaqsan."
  
  Mai gülümsədi, sonra dırnaqlarını düz onun gözlərinin arasına vurdu. "Danışmağı dayandır, axmaq. İndi barmağını mənə ver".
  
  "Nə... nə?" Mattheusun gözlərindən yaş axdı və sinəsi ağır-ağır qalxdı.
  
  "Dayan, Mai" dedi Alisiya.
  
  Mai dəmir tutuşla Matteysin biləyindən tutub stolun üstünə qoydu. Sonra o, yaxşı çap dəsti əldə etdiyinə əmin olaraq onu təzə stəkanın üzərinə sıxdı. Matteus nə baş verdiyini anlayana qədər iş yerinə yetirildi.
  
  "Bunun üçün hamınızı öldürəcəm."
  
  Mai stəkanı diqqətlə Alisiyaya uzatdı və onun hər tərəfi Matteusun adı ilə işlənmiş bir neçə qara salfetə bükülməsinə baxdı.
  
  "Biz yaxşıyıq?" Kenzi qapıdan səsləndi.
  
  "Biz yaxşıyıq" dedi Alicia.
  
  Mai Mattheusa daha iki dəfə vurdu və sonra onun poker masasının altından təntənəli şəkildə sürüşməsinə baxdı.
  
  - Qızlar, sizdən sonra.
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk səbirsizliklə seyfin furqona yüklənməsini gözlədi, sonra əsəbiləşdi və onu arxadan itələməyə başladı. Lüter onu ön tərəfdən çəkdi. Drake zibilxanaya daha üç atəş açdı. Nəhayət, seyf astanadan keçdi və Lüter sürüşən qapını çırpdı.
  
  "İrəli!"
  
  Drake sükan arxasına tullandı, faraları yandırdı və mühərriki işə saldı. Qarşıdakı yol onu da, onlara tərəf qaçan tək mühafizəçini də bir anlıq kor etdi. Dreyk güllədən qaçaraq mikroavtobusla onu vurdu və yan pəncərənin sındığını eşitdi. Lüter arxadan qışqırdı, yenə də seyfi bütün metal döşəmədə gurultuya uğramasın deyə yerə bərkitməyə çalışırdı.
  
  Drake dar bir küçə ilə getdi, sonra əsas yola çıxanda faralarını söndürdü. Maşından düşəndən sonra sağa dönüb gecə klubundan uzaqlaşaraq Lüterə həzz və narahatlıq qarışığından ibarət baxışlar bəxş etdi.
  
  "Sadəcə qadınların indi zəng etməsini gözləyirəm."
  
  - Bəli, - əsgər dedi. "Ümid edirəm ki, Mai yaxşıdır."
  
  "Alicia da" dedi Drake. "Hətta Kenzi?"
  
  - Bəli, bəli, onlar da.
  
  Dreyk qadınların indiyə qədər gözləməli olduqlarını anlayaraq görüş nöqtəsinə doğru getdi. Dörd dəqiqədən sonra maşınla yuxarı qalxanda meydanda heç kim yox idi.
  
  "Cap". Dönüb şəhərin küçələrinə baxdı. "Düşünürəm ki, onların problemi ola bilər."
  
  
  İyirmi beşinci fəsil
  
  
  Alicia pərdəni geri çəkərək gecə klubuna baxdı. Təəccüblüdür ki, sürü arıqlasa da, fiqurların çoxu hələ də rəqs edirdi. İşıqlar ritmlə yanıb-sönməyə davam edirdi və barda cəsurlar və ehtiyatsızlar üçün içkilər verilirdi.
  
  Alisiya alnının tərini sildi. "Axmaqlar" dedi. "Atışmadan sonra onların işi yoxdur?"
  
  "Mühafizəçilər?" Mai tələb etdi.
  
  "Bəli. İki sağda, iki solda, biri piştaxtada. Hər kəs barmaqları ilə qulaqlarını bağlayır. Hazırda tamamilə qarışıqdır, lakin tezliklə hər şeyi anlayacaqlar."
  
  "Partlayış onları yayındırdı" dedi Mai. "Və yəqin ki, hazırda onun əleyhinə işləyən müdirinin qorxusu."
  
  "Heç kim pis xəbər vermək istəmir" dedi Kenzi. "Yaxşı xatırlayıram."
  
  Mai dedi: "Saat tıqqıltı ilə işləyir". "Hərəkət edin."
  
  Onlar ehtiyatla rəqs meydançasına çıxdılar və mini səhnələrin qurulduğu yerdən sağa doğru irəlilədilər. Artıq yer az olduğundan, Alicia gümüş stendlərdə parıldayan tərin döşəməyə səpələnməsini və ətrafda müxtəlif markalı butulkaların bütöv bir qalereyasını - dodaq boyası qabıqlı, qabıqlı, bəziləri hətta sınıq, kələ-kötür kənarları düz yapışdığını görə bilirdi.
  
  Bir neçə kişi və qadın sol tərəflərində rəqs edərək, daha çox yer olduğuna görə daha çox fədakarlıqla hərəkət edirdilər. Bar işçiləri cansıxıcı görünərək ətrafda dayandılar. Yalnız çıxışın yanında dayanan sərkərdə onların yaxınlaşdığını gördü.
  
  "Biz buradan getməliyik" dedi Alisiya, onda doqquz sərxoş görünmək üçün əlindən gələni etdi. "Uzun gecə idi."
  
  "Arxa otaqdan çıxdın?" Kişi enli sinəli idi, qolları sıxılmışdı. Hələlik o, qulaqcığa məhəl qoymadı.
  
  "Bəli, hamının alkopopları var, dostum."
  
  "Adətən Kişi zəng vurur ki, sən gedə bilərsən" deyə gileyləndi. "Orada gözləyin."
  
  Alicianın gözləri parıldadı. "Gedə bilərik deyin? Bu nə deməkdir?"
  
  Bouncer barmağını qaldırdı və bu, Alicianı alova güvə kimi cəlb etdi. Əzələlərini uzadaraq, kişiyə fiziki baxışını izah etmək istəyirdi ki, Mai əlini onun çiyninə qoydu.
  
  O, pıçıldadı: "Görək o nə deyəcək".
  
  Alisiya səylə özünü saxladı. Adam tezliklə sözünü bitirdi və sonra kəmərindən ikitərəfli radionu çıxartdı. "Kənardan gələn rəqəmlər" dedi. "Polislər deyil. Onu yoxlamaq."
  
  Alisiya bunun Dreyk və Lüter ola biləcəyi ilə maraqlandı, lakin onun bu barədə düşünməyə vaxtı yox idi. Döyüşçü onları bir daha etiraf etdi.
  
  "Siz içəridə qalmalı olacaqsınız" dedi və başqa heç bir izahat vermədi, çünki bu gecə klubunda buna ehtiyac yox idi.
  
  Alicia onların risk etməli olduqlarını bilirdi. - Mən belə düşünmürəm, dostum.
  
  Bouncer qaşlarını çatdı. "Mən dedim-"
  
  "Davam et," Alisiya şəxsi məkanını zəbt etdi, "Sənə meydan oxuyuram. O barmağını bir dəfə də qaldır və gör hara aparır".
  
  Mai və Kenzi yanlarında dayanaraq onu dəstəklədilər. Bu asan olardı. Bouncer hər üçünə, sonra da o tərəfə baxdı, gözləri böyüdü.
  
  Alisiya onun gəldiyini hələ eşitməmiş hiss etdi.
  
  Matteusun səsi: "Dayan bu qancıqları! İndi onları dayandırın!"
  
  Alicia təpiklə vurdu, o, tez təslim oldu. Kenzi onu daha da bərk sıxdı. Alisiya çıxış qapısını qısqanaraq açdı. May onun yanında idi.
  
  Güllə səsi eşidildi və güllə başlarının üstündəki çərçivəyə dəydi.
  
  "Davam etmə. Yoxsa heç olmasa biriniz öləcək".
  
  Alicia şansları ölçdü. O bunu edə bilərdi; yəqin ki, may da. Ancaq Kenzi arxada idi və əvvəlcə vurulacaqdı.
  
  Bu zarafat deyildi. Alicia dayandı və əllərini qaldırdı və rəqs meydançasına döndü. Onun sağında, Mai də eyni şeyi etdi. Kenzi artıq Matteusla üz-üzə dayanmışdı. Rəqs meydançasının o biri ucunda Mayın vurduğu yerdə üzündə qançırlar olan qara saçlı bir kişi dayanmışdı və burnu qandan qızarmışdı. Bu vaxta qədər əylənənlərin qalan hissəsi də mesajı başa düşdü və mümkün qədər gözə dəyməyən görünməyə çalışaraq xarici divarların ətrafında sıxışdılar. Alisiya ətrafdakı mühafizəçilərin və Dreyk və Lüterin Matteysi bütün seyfdən azad etdiyi arxadan daha çox çıxdığını gördü.
  
  Cinayət başçısı onlara əl yellədi. "Mənim klubumda nə baş verir?"
  
  "Oğurluq, rəis" dedi biri. İndi bizimkilər onları axtarır".
  
  "Nə götürdülər?" Matteusun səsi bir oktava yüksəldi və bir neçə mühafizəçinin çaşqınlığına səbəb oldu.
  
  "İçində... seyfdə" deyə sakit cavab gəldi.
  
  Matteus əvvəlcə ona inamsızlıqla baxdı, lakin sonra tez onun üzü qızardı. "Sən buna oğurluq deyirsən? Bütün seyfim? Getdi? Sən tez özünü güllələməlisən, ey axmaq, məni bəladan qurtar".
  
  "Bax" Kenzi mızıldandı. "Həmişə elçini öldürün."
  
  Matteusun başı kəskin şəkildə onlara tərəf çevrildi. O, tələsik 9 mm-lik kiçik Beretta tutan əlini uzadaraq yeriməyə başladı. "O". Maiyə işarə etdi. "Mən birinci onu istəyirəm. Mən onun əziyyət çəkməsini istəyirəm".
  
  Mühafizəçilər işıqların hələ də yanıb-söndüyü və musiqinin səsləndiyi rəqs meydançasının mərkəzinə doğru yollanarkən onları əhatə edərək qabaqda toplaşdılar. Sanki qismət olub, Alicianın sevimli mahnılarından biri, Bodyrockers qrupunun I Like The Way mahnısı ifa olunub.
  
  O, May və Kenzinin gözlərini çəkdi. "Üç dəqiqə qaldı" dedi. "Gəlin onları hesablayaq."
  
  Ritm başlayan kimi, Alisiya ən yaxın tapançanı sahibinin əlindən yerə çırparaq yerə yuvarladı. O, digər biləyindən tutub sındıraraq silahın yerə düşməsinə şərait yaradıb. Mai və Kenzi hər iki tərəfdən qaçdılar, yaponlar Matteusun çoxdan itmiş dostuymuş kimi qucağına atıldılar.
  
  Bu hərəkət, şübhəsiz ki, onu şoka saldı. Əvvəlcə əllərini bir-birinə bağladı, onu tutdu, sonra səhvini başa düşdü və onu yıxmağa imkan verdi. Silah yararsızdır, Mai alnını onun onsuz da sınmış burnuna çırpdı.
  
  Qışqırıq Bodyrocker-in xorunu cəmi bir neçə saniyəyə boğdu. Alicia mahnı oxuyarkən dodaqları tərpəndi, hərəkətlərini idarə etmək və adrenalini buraxmaq üçün mahnının nəbz ritmindən istifadə etdi. Güllə səsi gəldi, hamının arasından güllə keçdi. Qapıdakı kürəkən içəri qaçdı, ancaq çox tez gördü ki, o, üzü aşağı atılıb və indi Alicia yaxınlaşan mühafizəçiləri bıçaqlamaq üçün istifadə etdiyi boulinq topuna çevrilib. Bir neçə nəfər yuvarlanan kütlənin üzərinə səpələnib. Sümüklər qırılıb. Ayaqda qalanlar qadınları nişan alıb atəş açmağa hazırlaşdılar.
  
  Lakin Mai Matteysi yoldan çıxara bildi. Müdirləri aralarında səndələyərkən dəhşətə gələn mühafizəçilər geri çəkildilər. Mai onun arxasınca getdi, onu yıxılmamağa çalışdı, çünki o, onların yeganə qalxanı idi. Alicia musiqi gurultusu ilə vaxtında fırlandı, bir gözətçini yerə yıxdı, silahını cibinə soxdu, sonra ayağa qalxaraq digərini çənəsinin altına vurdu. Diskoteka şüaları yarı qaranlıqda sayrışan parlaq qırmızı, yaşıl və mavi svetoforlarla yanıb-sönürdü. Mühafizəçilər palçıqlı, yapışqan döşəmənin üstündə süründülər.
  
  Matteus Meyi təkrar-təkrar təpiklədi, nəhayət, dizlərinin üstünə yıxılaraq onu yerə yıxmağı bacardı. Burnundan qan axırdı. O, özünə gəldi, lakin Mai başqa bir mühafizəçini öldürərkən onu yenidən yerə yıxdı. İndi ya hamısı məğlub olmuşdu, ya da ayağa qalxmağa çalışırdılar. Alisiya dərhal anladı ki, onların hamısını eyni anda yox, məhv etməyə ümid edə bilməzlər. Başqa bir yol olmalı idi.
  
  Təəssüf ki, dördü artıq ayaq üstə idi. Daha ikisi tapançalarını tapdı, üçüncüsü isə əlində Qlokla qalxdı. Alicia mahnının bitdiyini eşidib və onunla birlikdə həyatının sona çatdığını gördü. Mattheus diz çökmüşdü, mühafizəçilərinin çoxunun hələ də döyüşdə olduğunu görən kimi üzünə acıqlı təbəssüm yayıldı.
  
  "Qisas," o, ağzını kəsdi. "Mən istəyirəm-"
  
  Alisiya qalanını eşitmədi, özünü başını üç mühafizəçiyə atdı. İkisi səndələdi, amma üçüncüsü ayaq üstə qaldı, tapançasının qısa lüləsini diqqətlə ona tərəf yönəltdi.
  
  Ah, lənət...
  
  Bütün cəhənnəm onun ətrafında boşaldı. Pəncərələr içəriyə doğru uçdu, parça-parça oldu. Bir divar dağıldığı üçün çərçivə və hətta blok işləri aparıldı. Revelers yerə yıxılaraq öldü və yaralandı. Kərpic qırıntıları Alicia'ya uçdu, qan onun ölümcül cırıq kənarlarından yanağından aşağı axdı. Kərpic böyüklüyündə parça kəlləsinə dəydikdə başı qan içində olan Kenzi yıxıldı. Tezliklə məlum oldu ki, gecə klubuna sızmaq üçün fasiləsiz atəş gücündən istifadə edilir.
  
  Fırtına Alisiyanın yeganə fikri idi. Gec gəldilər, amma güclə gəldilər.
  
  Kensini qoltuqlarının altından tutaraq, mübarizə aparan israillini dağıntılarla dolu döşəmənin üstündə sürüyərək mühafizəçiləri yoldan çıxardı. İki nəfər ölüb, digərləri yaralanıb. İmperatorluğunun və qulluqçularının səpələnmiş qalıqlarının üstündən yuvarlanan Mattheus inlədi. Bar dağıdıldı, stəkanlar rəqs etdi və parçalandı, böyük tutumlu içki şüşələri partladı və içindəkiləri yerə tökdü.
  
  Alicia daha sürətli süründü. Mai Kenzini arxadan itələdi, onu daha sürətli hərəkət etməyə təşviq etmək üçün onun ombasına möhkəm basdı. Kenzi inlədi və bədəni öz iradəsinə zidd olaraq sürüşərkən başını hərəkətsiz saxlamağa çalışdı.
  
  Onlar barın yanından ötüb keçdilər və Matteusun arxa otağına aparan "Şəxsi" yazılan qapıdan yeni çıxışdan xəbərdar oldular. Alicia sağda və solda otaqları, narkotik hazırladıqları və pulları yuduqları yuvaları gördü. Pornoqrafiyanın yayıldığı və kompüterlərin sındırıldığı yer. O, fürsətdən istifadə edərək bütün kirayəçilərə qışqıraraq onları çaxnaşmaya saldı və heç vaxt geri qayıtmayacaqlarına ümid etdi.
  
  Onların arxasında gecə klubu daha güclü atəşə tutuldu; işıq yerə düşdü və nəhayət musiqi dayandı. Pulemyotlu adamlar yeni girişlərdən sıçrayaraq, qalan mühafizəçiləri və Mattheusla məşğul oldular.
  
  Mai hələ də qoruyucu qablaşdırmada olan stəkanı Alisiyaya atdı. "Yolu bağlayıram."
  
  "Lənət olsun, Sprite, lap xarab oldu."
  
  "Yaxşı, bir yunan cinayətkarının çiyninə çılpaq minib onu öldürməyə çalışın. Baxın, stəkanı toxunulmaz saxlaya biləcəksinizmi".
  
  Alicia Kenzi qaldırdı və şüşə qırılsa belə Matteusun barmaq izinin onlarda olduğunu bildiyi üçün döyüşə davam etdi. Mai masaları sürüklədi və kompüterləri onların yoluna atdı, sonra hər şeyi yandırdı.
  
  "Get, get, get" dedi və onların ardınca Dreyk və Lüterin əvvəllər işlədiyi qaranlıq xiyabanda dedi.
  
  "Hansı tərəfə?" Alisiya soruşdu.
  
  "Qaranlığa" dedi Mai. "Bunu indiyə qədər bilməli idin."
  
  
  İyirmi altıncı fəsil
  
  
  Sübh çağı komanda avtomobil zibilxanasına baxan kiçik bir təpənin başında yenidən toplandı. Vaqon asılmış ağacların altında gizlənmişdi, onun qabağını Dreyk və Lüterin yığdıqları kol və budaqlar gizlətmişdi. Telefon zəngləri vasitəsilə qadınları onlara yönləndirdilər və bir anlıq möhlət vermədən əvvəl komandanın yenidən bir araya gəlməsini gözlədilər.
  
  Alisiya ona yaxınlaşanda Dreyk başını tərpətdi. "Yaxşı görünür".
  
  "Cəfəngiyat". Alisiya onun qoluna vurub üzünü sildi. "Deyəsən, mən terror hücumundan çətinliklə sağ qaldım, biz də elə etdik."
  
  "Bəli" dedi Mai, geri çəkildi. "Amma bu, adi görünüşünüzdən daha yaxşıdır."
  
  "Seyf haradadır?" Kenzi yeni baş bandı taxaraq soruşdu. "Və bu məsələdə furqon haradadır?"
  
  Lüter Maiyə baxarkən "Bağla" dedi. "Hər şey yaxşıdır?"
  
  "Bu doğrudur". Mai gülümsədi. "Ancaq yaxın idi. Bir müddət bəxtimizə ümid etdik".
  
  Kenzi ətrafa baxdı. "Oh, mən yaxşıyam, təşəkkür edirəm."
  
  "Yaxşı". Dreyk şərq üfüqündə günəş işığının qızıl parıltısı yayıldıqca tək olduqlarından əmin olaraq mikroavtobusa qayıtdı. Onlar asanlıqla hər iki istiqamətdə millərlə dolanan tək bir yolu görə bilirdilər və tarlalarda yaxşı mənzərəyə sahib idilər. Aşağıdakı zibilxana hələ iş üçün açıq deyildi. Saloniki özü üç mil uzaqda və gözdən uzaqda idi.
  
  Drake ağacların örtüyünün altına girdi və yüksək səslə mikroavtobusun qapısını itələdi. "Gəlin görək əlimizdə nə var. Matteusun izləri varmı?"
  
  Alicia sınmış şüşəni verdi. "Mai sındırdı, mən yox."
  
  Lüter müdaxilə etdi. "Şüşə uğursuz olarsa, məndə bir neçə formalı yük qalıb."
  
  "Bu, incəlik tələb edir, Lüter, kobud güc yox."
  
  Keçəl bədbəxt görünürdü.
  
  Drake, Lüter və Meyin köməyi ilə nəhayət, Matteusun ləkəsiz barmaq izi olan böyük bir şüşə qırıq parçasından istifadə edərək seyfi açmağı bacardı. Dəmir qapı geniş açıldı və onun qaranlıq içini üzə çıxardı.
  
  Dreyk, mikroavtobusun içərisindəki qaranlıqdan çıxan fənərini asılmış ağacların altında tutaraq içəri baxdı. Üç rəfdə müxtəlif faydalı əşyalar, o cümlədən silah və döyüş sursatı, bahalı şokoladlar, zərgərlik əşyaları və iki noutbuk var idi. Rəflər hündür və bir-birinə yığılmışdı, çünki bütün aşağı hissəni Neptun suları tuturdu.
  
  Bu, təxminən üç fut hündürlüyündə və gözlədikləri kimi, tamamilə qara olan gözəl bir artefakt idi. Neptun dalğanın zirvəsində oturmuş, tridentini sol əlində tutmuşdu, heykəllənmiş dalğalar isə onun ayaqlarına sıçramışdı. Baza dalğalı dəniz şəklində düzəldilmiş dalğavari səthə malik düz hissə idi.
  
  "Silah?" Lüter soruşdu. "Necə olduğunu görmürəm."
  
  "Başınıza dəysəydi, ağrıyardı" dedi Alisiya. "Bəlkə də bu, sadəcə bir artefaktdır."
  
  "Yoxsa," Dreyk ilk dəfə bir şey görən dedi, "bu qalıqların düzəldildiyi şey ola bilərmi?" Yoxsa içindəki nadir element?
  
  Lüter başını tərpətdi və Neptun əşyasını diqqətlə idarə etdi. Üç fut hündürlüyündəki əşya onun əlində çox kiçik görünürdü.
  
  "Gəlin aparaq." Drake çəkildi. "Mattheusun hesabına istifadə edə biləcəyimiz hər şeylə birlikdə. Biz bu raundda qalib gəldik, amma Tempest çox yaxınlaşdı."
  
  O, təpənin başına qayıtdı və bitmiş ot budaqlarının arasında oturdu. Mey Lüterlə qaldı, Alisiya onun yanına gəldi. Kenzi yarasını yumaq üçün su gətirməyə getdi. Ətrafdakı torpaq sakit və sakit idi, ancaq havada əsən xoş meh. Drake onlara təzyiq etmək üçün kənar müdaxilə olmadan Alicia ilə olmaq üçün vaxt ayırdı.
  
  "Orada qalırsan, sevgilim?"
  
  "Vəziyyəti nəzərə alsaq, mən çox yaxşı dayanıram."
  
  Drake qaçmağı dayandırmaq qərarına gəldiyi anı parlaq şəkildə xatırladı. "Aydındır. Yenidən qaçırıq, bilirəm, amma uzun müddət deyil.
  
  "Buna həqiqətən inana bilərsinizmi?"
  
  O olmalı idi. "Bu, məni sağ, sağlam və ümidli saxlayır. Xatirələri dəyişdirmək mümkün deyil, lakin gələcək formalaşdırmaq bizim gücümüzdədir".
  
  "Düşünürəm ki, istirahət etməliyik."
  
  Dreyk onu araşdıraraq onun indimi, yoxsa yaxın gələcəyini nəzərdə tutduğunu maraqlandırdı. Əldə etdikləri hər şeyi düşündü və tərk etmək üçün heç bir maneə görmədi.
  
  Fırtınadan başqa.
  
  "Bu missiya başa çatan kimi" dedi. "Və uğurla. Yenidən qanuni olandan sonra bizi ovlamayacaq, həll olunmamış problem olmayacaq. Ödənilməmiş borcları yoxdur. Əgər istəsən, biz cavab verə bilərik".
  
  "Bunu əvvəllər bir dəfə sınamamışıq? Mən unutdum."
  
  "Nə demək istədiyimi bilirsiniz. Tempesti məğlub et və sonra azad olacağıq. Başqa nə ola bilərdi?
  
  "Bunu demə!"
  
  "Bilirəm, bilirəm, amma karyeramızın ən pis, ən intiqamçı düşməni az qala yaxında deyil, elə deyilmi?"
  
  "Kovalenko öldü."
  
  "Qan Kralı? Bəli, bilirəm, orada olmuşam. Demək istəyirəm ki, bizim etdiklərimizi edə biləcək başqa komandalar da var. Bizim heç bir şəxsi sərmayəmiz yoxdur və əminəm ki, heç kim bizim üzərimizə düşəni etmədiyimizi deyə bilməz".
  
  "Mən başqasının ölməsini istəmirəm" dedi Alisiya yumşaqlıqla.
  
  Drake sərt qabığın müvəqqəti olaraq çıxarıldığını gördü və qolunu onun çiyinlərinə qoydu. "Mən də həmçinin".
  
  "Hətta May," Alisiya boğuq əlavə etdi.
  
  "Oh, bilirəm. Bəs Kenzi?
  
  "Ola bilsin ki, kiçik zədə. Çox pis bir şey yoxdur."
  
  "Deməli, sağalmaq vaxtıdır?" Drake fasilə ilə bağlı əvvəlki fikrinə davam etdi.
  
  "Yaşamaq vaxtıdır," Alisiya çiyinlərini çəkdi, "başqa bir həyat."
  
  "Sən bilirsən?" Günəş yuxarı qalxdıqca Dreyk gözlərini qıydı. "Bunun üçün komandanı tərk etməli idik."
  
  Az qala "ailə" sözünü deyəcəkdi, amma son anda fikrini dəyişdi.
  
  "Cap". Alisiya sərt yerə şapalaq vurdu. "Onların hamısı bizsiz öləcək."
  
  "İş bitdikdə" dedi Drake. "Başqa heç nə bizi izləməyəcək."
  
  Alisiya uzun müddət ona baxdı və o, onun gözlərindəki sualı gördüyünü düşündü. Hər ikisi bunu - sözlərindəki boş səsi - ancaq sümüklərində hiss edirdi.
  
  "Səncə nəsə gələcək?" Drake soruşdu. "Keçmişdən bir şey, elə deyilmi?"
  
  Alicia kənara baxdı. "Mənim bir fərziyyəm var, amma çox güman ki, bu heç nə deyil, sadəcə narahatlığım danışır. Qaçmaq və sonra SWAT komandası tərəfindən ovlanmaq kömək etmir".
  
  Drake başını tərpətdi, səssizcə ona qoşuldu, eyni hissi sarsıda bilmədi. Tempesti məhv etməyi bacarsalar belə, ən pisi hələ qarşıda idi?
  
  
  * * *
  
  
  Mai yan tərəfdə oturdu, tarlaları araşdırdı və döyüşə hazır olub-olmadığını yoxladı. O, Lüterin Kembricə zəng etdiyini eşitdi və bildi ki, onlar artefaktın qəbul yerinin yerini tapmağı gözləyirlər. İşini bitirdikdən sonra bir müddət gözlərini yumaraq oturdu, günəşin üzünün sol tərəfini qızdırdı. Burada asan idi. Onun bir hissəsi belə minimalizmə və xatırlaya bildiyi qədər yaşadığı dünyadan qaçmağa can atırdı. Bütün həqiqi düşmənlər getdi. Onun valideynləri təhlükəsizdirlər və təmiz həyat sürürlər. Onun bacısı Tokioda Dai ilə birlikdədir, onların ikisi mümkün qədər təhlükəsizdir və perspektivli gələcəyə doğru irəliləyir. Ölülər hələ də onu təqib edirdi, baxmayaraq ki, o, valideynlərini itirmiş hər kəsi, ölümcül düşməni öldürən hər kəsi təqib edir.
  
  Bununla belə, Drakedən başqa, o, əsl, etibarlı tərəfdaş tapmağa heç vaxt yaxınlaşmadı. Bilik ona çox ağır gəlirdi. Onların fasiləsi onu narahat etmirdi - o zaman o, yalnız lazım olanı edirdi. Beləliklə, bütün Drake və Alicia məsələsi əhəmiyyətsiz idi. Bu baş verdi - davam edin.
  
  Öldürdüyü bütün kişilər və qadınlar üçün deyil, buna layiq olmayanlar və qayğısına qalanlar üçün gözlərindən yaş axdı. Məsələ burasındadır ki, onun xoşuna gəlib-gəlməməsi həyatın vecinə deyildi. Yaxşı vaxtlar təşkil etmək və onları unudulmaz etmək onun işi idi.
  
  Qreysin fikirləri daha xoşbəxt bir perspektiv ətrafında dolaşdıqca, o, yanında olduğunu hiss etdi. Kölgənin nəhəng olacağını artıq bildiyi üçün yuxarı baxdı.
  
  "Oturmağıma etiraz edirsən?"
  
  O, başını tərpətdi və nəhəng əsgər oturdu. Onlar bir dəqiqə susdular, bir-birlərinin əhvalını qiymətləndirdilər, lakin sonra Lüter düşünülmüş bir mövzu təklif etdi.
  
  "Bu komanda" dedi. "Mən hələ də bunu anlamağa çalışıram. Kiminiz dost, kiminiz düşmən, amma sonra bir-biriniz üçün öləcəksiniz. Və hamı hamı ilə yatdı? Çünki bu, qəribədir".
  
  Mai güldü. "Bu, Amerika sitkomu deyil, Lüter. Uzun müddətdir bir yerdəyik, cəhənnəmə getmişik. Bu komanda odda, sözün əsl mənasında tanrının məzarında düzəldilmişdir. Biz həm düşmənik, həm də dostuq, birləşmişik və bəzən münaqişə vəziyyətindəyik. Necə səslənsə də, biz bir ailəyik. Kiminləsə kifayət qədər uzun müddət yaşayırsan, nəfəs alırsan və mübarizə aparırsan," o, dayandı, "sən ən böyük bağı yaradırsan."
  
  Lüter dəyişdi. "Anladım. Mən əsgərəm. Gördüyüm bəzi şeyləri unuda bilmirəm, amma onları aradan qaldırmaq üçün ən yaxşı xatirələrimdən istifadə edə bilirəm. Müharibə heç vaxt bitməyəcək, amma əsgərlər olaraq toxunduğumuz bütün günahsız insanların bir az daha yaxşı olmasına əmin ola bilərik".
  
  - Bəs başqa həyatlar? Mai impulsiv şəkildə soruşdu. "Sən də bunu daha yaxşı edə bilərsənmi?"
  
  Lüter ondan başqa hər yerə baxdı. "Mən cəhd edə bilərəm".
  
  Mey əlini uzatdı. - Onda... cəhd edin.
  
  - Əsgərlər, hə? Lüter yarı gurultu, yarı gülüş səsi çıxardı. "Şəxsi məsələyə gəldikdə, heç bir fikrimiz yoxdur."
  
  "Haradan başlamağınızdan asılıdır." Mai yenə gülümsədi. "Mənə bildirin".
  
  Və onunla görüşəndən bəri ilk dəfə Lüter əmin görünmürdü.
  
  
  * * *
  
  
  Bir neçə telefon zəngindən sonra Drake iki helikopterin yaxınlaşdığını bildirdi. Biri Neptunun Sularını toplamaq üçün; digəri Haydenin bu yaxınlarda onlara tərəf uçan ekipajı idi. Yarım saat ərzində artefakt gizli şəkildə Londona uçdu və bütün SPEAR komandası yenidən birləşdi. Drake Dahl görəndə həddən artıq xoşbəxt görünməmək üçün əlindən gələni etdi , lakin isveçli onu ayı qucaqlayanda o, möhkəm yapışdı.
  
  "Tanışdığım üçün çox şadam" dedi, sadəcə bunu nəzərdə tuturdu.
  
  "Və sən, dostum. Bizim tutacağımız çox şey var".
  
  Beləliklə, onlar günəş yüksələn kimi qayğısız yoldaşlar kimi oturub hər biri öz hekayəsini danışırdı. Kinimaka bir çanta dolusu yemək və butulka suyu gətirib bərabər böldü. Hayden qatardakı şücaətlərindən danışdı və Dahl qarnir əlavə etdi. İndiyə qədər beş silah toplandı və onlar hələ də Tempest üçün idi. Kinimaka yeni silah siyahısından və İştar Qapısının "faktiki olaraq əlçatmaz" olmasından danışdı. Tempestin harada olduğunu və nə qədər silah ələ keçirə biləcəyini yüksək səslə merak etdilər.
  
  "Biz inanırıq ki, Tempest bu silah üçün materiala ehtiyac duyur" dedi Me. "Və ya içindəki element."
  
  "Məntiqlidir" Hayden razılaşdı. "Niyə bu barədə düşünmədim? İstənilən halda, Lauren və Katib Krou Vaşinqtonda əllərindən gələni edirlər. Krou bizə ölkədən çıxmağımıza kömək etdi".
  
  "Digər inkar edilmiş xüsusi təyinatlı qruplar haqqında hər hansı bir xəbər varmı?" Drake soruşdu.
  
  "Hələ yox. Açığı, onlar kimə etibar edəcəklərini bilmirlər".
  
  "Bir yol tapa bilsəydik..." Dreyk ağır düşünərək cümlənin qalan hissəsinə məhəl qoymadı.
  
  "Whiteholl bunu edə bilər" dedi Dahl. "Bu barədə yaxşı düşün. Onlar hər yerdə bağlıdırlar, hətta silah saxlamaqla və örtüyü qorumaqla eyni vaxtda bizə bütün dünyada kömək edirlər. Onlara iş verin".
  
  "Dəqiq nə deyin?" Alicia şeytanın vəkili rolunu oynadı. "Görüşdə oynamaq necə olacaq?"
  
  Drake razılaşmağa meyilli idi. "O, öz qaydasında haqlıdır" dedi. "Birincisi, biz strategiya qurmalıyıq. Ancaq əvvəlcə Uaytholla xəbərdarlıq edək".
  
  "Biz Tempest-in qurduğu terrorçuların təlim düşərgələri haqqında bir az daha çox şey öyrəndik" dedi Hayden. "Bu, əl ilə seçilmiş muzdlular tərəfindən idarə olunur və mahiyyətcə ikiqat blefdir. İşəgötürənlər adi yeni başlayanlar ilə qidalanır, beyinləri yarı yuyulur və onların idarəçisi olacaq bir neçə "ata" fiquru ilə tanış olurlar. Daha sonra bütün dünyada Tempestin çirkli işlərində istifadə olunurlar. Oğurluq. Qətl. Terrorizmin ümumi pərdəsi altında missiyaların gizlədilməsi. Hər gün daha da güclənirlər".
  
  
  * * *
  
  
  Dal Kenzini yenidən görəndə incitdiyi qadınla necə salamlaşacağını bilə-bilə qeyri-müəyyən gülümsədi. O, verə biləcəyindən daha çox istəyirdi; amma o bunu bilirdi. Bilirdi ki, Dal evlidir və uşaqları var. Və yenə də yaxınlaşmağa davam etdi.
  
  Mən doğru şeyi etdim.
  
  Bəs niyə bu qədər yanlış hiss olunurdu?
  
  Onların münasibətləri pisləşmişdi və indi də o, Kensinin qrupda niyə qaldığına əmin deyildi. Beyninin bir tərəfində bunun yalnız bir səbəbə görə olduğunu düşünürdü - onun heç vaxt və heç vaxt açıqlaya bilməyəcəyi bir səbəb.
  
  Kenzi yaxşı bir şeyə aid olmaq, doğru insanlarla yaxşı bir şey etmək istəyirdi.
  
  Dal da eyni şeyi hiss etdi və onun qalmasını istədi. Amma onun aralarında yaratdığı problemlərin öhdəsindən necə gələcəyini anlaya bilmirdi. Doğru olsa da, öz qarşıdurmalarından sonra danışmağa çətinliklə vaxt tapdılar, Dal ona həyat yoldaşı ilə qalmaq üçün mübarizəni davam etdirəcəyini söylədikdə, əslində heç nə dəyişmədi. O, hələ də ondan inciyirdi.
  
  İndi qrup öz qərarlarını verəndə onun arxasında oturduğunu anladı. Heç bir təzyiq olmadan mükəmməl günəşli bir gün idi. Belə bir gündə kim qəzəbli qala bilər?
  
  "Necəsən?" Bir az çevrildi.
  
  Kenzi gərginləşdi, lakin heç nə demədi.
  
  "Çox pis, hə?"
  
  - Cavab vermənin nə mənası var? o, sakitcə geri çəkildi. "Sanki həqiqətən qayğı göstərirsən."
  
  "Mən maraqlanıram" dedi səmimi şəkildə. "Sadəcə sənin istədiyin kimi deyil."
  
  "Oh, özünü yaltaqlama. Bu gəmi artıq üzüb. İndi sən mənim üçün başqa bir piyadasan".
  
  "Hamımız beləyik?" Dahl soruşdu.
  
  "Böyük dərəcədə."
  
  - Onda niyə qalırsan? Həssas hissəyə çox da basmaq istəmirdi, amma Kenzi deyəsən səhv düymələri necə basacağını bilirdi.
  
  - Bilirsən, mən də eyni şeyi düşünürəm.
  
  Kenzi geri çəkildi və səssizcə tıqqıltı verən helikopterə söykəndi. Sonra Dahl yeganə şansı, ona yaxınlaşmaq və hər şeyi düzəltməyə çalışmaq fürsətini gördü. Bunun üçün həqiqət, dürüstlük lazımdır. Bu, böyük səy tələb edəcək.
  
  Amma birdən-birə ayrılmaq vaxtı gəldi.
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk ayağa qalxanda Yorgi qəfil onun yanında oldu. Gənc rusun yumruqları sıx toplara sıxılmış, dodaqları narahatlıqdan ağarmışdı. Yorgi, deyəsən, nəsə demək istəyirdi və Dreyk bunun nə olacağını çox yaxşı bilirdi.
  
  "Ailənin başına gələnləri, valideynlərini niyə öldürdüyünü bizə deyəndə, bunun səni dəyişib-dəyişdirməyəcəyini düşündüm."
  
  Yorgi asan başlanğıc üçün minnətdar görünürdü. "Bu, dəyişiklik deyil" dedi, gərginlik rus ləhcəsini dərinləşdirdi. "Ancaq bu, mənim qətiyyətimi gücləndirdi. Nə etməli olduğumu bilirsən, elə deyilmi?"
  
  Drake tez başını tərpətdi. "Mən bunu sənin gözlərində gördüm, dostum, hətta hekayəni danışanda belə. Hələ bitməyib, hə?"
  
  "Yox. Bu yanlışdır".
  
  Birlikdə vaxtlarını alaraq gözləyən vertolyota tərəf getdilər. Alisiya Yorqanın solunda qalıb diqqətlə dinləyirdi.
  
  Yorgi sakit bir ehtirasla dedi: "Mən qohumlarımın məzarlarına qayıtmalıyam. "Mən onları orada, işarəsiz, əbədi olaraq bu buzlu səhrada itirə bilmərəm."
  
  "Tək getməyə ehtiyac yoxdur, dostum" dedi Drake. "Biz səninlə gedəcəyik."
  
  "Xeyr" dedi Yorgi. "Bu mənim üçündür. Mən də bu qərara gəlməkdə çətinlik çəkdim. Mən hekayəmi danışdım - məncə, bir neçə ay əvvəl idi - və o vaxtdan bəri mübarizə aparıram. İndi bilirəm ki, qayıtmalıyam".
  
  "Bizimlə". Alisiya sözləri ilə onu sıxdı. "Birlikdə. Biz bir ailəyik, Yogi. Sən bunu bilirsən."
  
  Rus köhnə ləqəblə gülümsədi. "Heç olmasa mənə qız deməyi dayandırdın."
  
  "Yaxşı, bu gün üçün."
  
  "Onda bu daha yaxşıdır. Bu axşam Rusiyaya qayıdacağam. Mən getməliyəm".
  
  Drake hər etiraza, hər dostluq təklifinə qarşı çıxdı. Bəzən insan özü nəsə etməli olurdu. Bu, köhnə cinləri məğlub etməyin yeganə yolu idi.
  
  "Sadəcə əlaqə saxla" dedi sakitcə.
  
  "Və heç vaxt unutma ki, biz sizin üçün buradayıq" dedi Alicia.
  
  Yorgi göz yaşları içində onlardan üz çevirdi. "Mən bunu heç vaxt etməyəcəyəm" dedi. "Nə qədər ki, mən sağam."
  
  
  İyirmi yeddinci fəsil
  
  
  Karin Blake, demək olar ki, dərhal FrameHub-a sızmaq qərarından peşman oldu.
  
  Bu, üç ölkənin silah sistemlərinə nəzarəti ələ keçirməyi bacaran və bu ölkələrdən ikisini bir-birini vurmağa məcbur edən kiçik bir dəstə super geek idi. Onlar ölümcül, super zəkalı və açıq-aydın soyuqqanlı idilər. Özlərini tanrı elan edənlər, kompüter vasitəsilə mikroprosessoru olan hər şeyə, bəziləri isə olmayan şeylərə qoşuldular. Onlar adlar əvəzinə gülünc kod sözlərindən istifadə etdilər və biliyin güc olduğuna inanaraq sonsuz bilik əldə etməyə başladılar. Onlar hazırda səkkiz üzvdən ibarət idilər və Karinin onların doqquzuncu olmasını istəyirdilər.
  
  Köhnə reputasiyasına əsaslanaraq.
  
  Karin indi əsgər idi, daha dəqiq desək, təzəcə təlim keçmiş fərari idi və o, özü ilə demək olar ki, eyni olan iki həmkarı Dino və Vu gətirmişdi.
  
  Hamısı yaxşı təlim keçmiş və döyüşməyə həvəsli olduqları üçün bir məqsədlə Misirə getdilər, başqa məqsədlə qayıtdılar. Bu, Dino və Wu-nu çaşdırdı, lakin bu, Karinin partiyası idi. Həmişə belə olardı. Ona hörmət edirdilər və ona baxırdılar.
  
  Onun rəhbərliyi altında həyatları yaxşı, ac və potensialla dolu görünürdü.
  
  Nə gələcəyindən xəbərləri yox idi.
  
  Hələlik, Karin Böyük Piramida uğrunda döyüşdən sonra Dreyk və komanda ilə vidalaşdı, əsas planlarını sonrakı tarixə atdı və ölümə və əzab-əziyyətə səbəb olmamışdan əvvəl FrameHub olan dəhşətli, dağıdıcı təşkilatın kökünü kəsmək üçün üz tutdu. yaşayır.
  
  Danışmaqda maraqlı ola biləcəyinə işarə edərək, dəvət e-poçtunu qaytardı. O, başqa birini qaytardı, sonra bir neçə halqadan keçdi və İnternet üzərindən onun üçün sadə bir kodu sındıra biləcəyini sübut etdi.
  
  Bu, ona gizli veb otağına sızmağa imkan verdi.
  
  Tərəqqi hər gün, sonra hər saat artırdı. Onu həqiqətən istəyirdilər. Dino və Wu çox tez darıxırdılar, onlar dəqiq bir plan olmadan oturub heç nə etməyə öyrəşmirdilər.
  
  "Əvvəlcə mən içəri girməliyəm" deyə Karin onlara təkrar edirdi. "Budur necə işləyir."
  
  Dino ona xatırlatdı: "Onlar cazibədardır, Bleyk". "Gəlin onları çıxaraq."
  
  "İndi bu çox yöndəmsiz görünür, Dino" dedi. "Səni aparanda. Sən başa düşmürsən. Hər şeyə nüfuz edirlər. Edə biləcəyiniz ən yaxşı şey onların radarlarında görünməməkdir."
  
  Dino güldü. "Onlar nə edəcəklər? Məni bankomatla qızardın?"
  
  "Özünü idarə edən avtomobili qaçırmağa nə deyirsiniz ki, sizi vursun? Mikroavtobusu zolağınıza çəkmək üçün əyləc işıqlarından istifadə edirsiniz ? İşə götürdükləri muzdlular ordusundan birini istifadə etmək kimi daha sadə bir şey varmı?
  
  Dino onu tutdu. "Deməli, siz muzdlu ordunun mühafizə etdiyi müəssisəyə daxil olursunuz? Heç vaxt."
  
  "Yox yox". Karin sakit olmağa çalışırdı. "Bu səhvdir. FrameHub qanlı zirzəmidə fəaliyyət göstərir. Heç kimə, hətta öz analarına da güvənmirlər. Onların ancaq özləri var. Onlar nağd pulla maraqlanmayan milyonerlərdir. Heç bir görmə qabiliyyəti olmayan sahibkarlar. Səyyahlar zərrə qədər sərgərdan ehtirasları olmadan. Onlar kompüter məlumatlarında yaşayır, nəfəs alır və qidalanırlar və onlar üçün real dünyaya yüksəlməyə cəsarət etmək çətindir. Onlara yalnız mən yaxınlaşa bilərəm, çünki mən... o dünyada yaşamağa öyrəşmişəm".
  
  Dino heyran görünmürdü. "Sən? lanet cin?"
  
  "Bəli."
  
  "Nə baş verdi?"
  
  "Həyat baş verdi, ey pis. Lanet oldu. Və mühakimə etməyin. Hər kəs öz problemləri ilə məşğul olmaq üçün bir yol tapmalıdır. Bəziləri digərlərindən fərqlənir, hamısı budur. Ancaq FrameHub, onlar çox irəli getdilər.
  
  "Hər şey yaxşıdır. Əvvəl sən gedəcəksən. Biz məhv edirik. Bütün demək istədiyin bu idi". Wu həmişə dəqiq olub.
  
  Karin onları söndürdü və meynframe ilə yaşadığı və onu sevdiyi günləri xatırladı, işıqlar yalnız məlumat ötürüldükdə yanıb-sönür və sındırmanın ortasında işləyən kompüterin uğultusunun ən xoş səsi idi. dünya.
  
  Yeni Karin deyil, köhnə Karin olun.
  
  Retroya getməyin vaxtı gəldi.
  
  
  * * *
  
  
  İndi də köhnə tər, isti elektrik və konfet qoxuyan böyük zirzəmidə oturaraq son bir neçə gündə baş verən hər şeyi düşündü.
  
  Onlar ilk olaraq şəhərin mərkəzindəki gur kafedə tanış olublar. Ona yaxınlaşmazdan əvvəl kimliyini yoxladıqlarını güman edərək, razılaşdırılmış vaxtdan otuz dəqiqə keçmiş vanil latte qurtumlayıb oturdu.
  
  Sonra bir kişi ona yaxınlaşdı - tüklü saçlı, pis dərili və əsəbi xasiyyətli bir gənc.
  
  "Mən FrameHub" dedi.
  
  "Sən FrameHubsan?" o soruşdu. - Mən elə bilirdim ki, siz səkkizsiniz.
  
  "Biz FrameHub-dayıq. Mən FrameHub. O, çiyinlərini çəkdi. "Biz bundan danışırıq. Sən Karin Bleyksən."
  
  "Yaxşı, heç olmasa bu hissəni düzgün başa düşdün."
  
  Gözünü qırpıb geri çəkildi. Tezliklə eyni Karin olduğunu xatırlatdı.
  
  "Siz əlasınız!" çox ucadan dedi. "Hətta super sərin."
  
  "Siz həqiqətən belə düşünürsünüz?" İndi ona baxırdı, elə bil indiyədək qız görməmişdi.
  
  "Sonra nə olacaq?" o, qaz tumurcuqlarından qurtulmağı xahiş etdi. "Hamınızla görüşmək üçün səbirsizlənirəm."
  
  "Sən Britaniyalısan, yoxsa Amerikalı?"
  
  "Bir dəfə Böyük Britaniyadan idim, amma uzun illər Amerikada işləmişəm."
  
  "Doğru. Qəribə ləhcəniz var".
  
  Sənin sifətin xoşuma gəlir, çılğın! Onun gülməyə bənzəyən bir şeyi var idi. "sərin".
  
  "Neçə yaşın var?"
  
  "Bunu artıq bilmirsən?"
  
  "Bəli, bəli, amma daha yaşlı görünürsən."
  
  Həyat, sevgi və itki ilə əlaqəli bir şey, deyə düşündü. "Güclü kağız dəyirmi" dedi.
  
  Nerd gözlənilmədən və o qədər gur səslə güldü ki, atladı və barista arxaya baxdı. Karin üzünü latte fincanına basdırıb bir neçə qurtum içməyi müdrik hesab etdi.
  
  "Getməliyik" dedi, ətrafa baxdı. - Yeri gəlmişkən, mən Piranhayam.
  
  Karin üzünü düz tutdu. "Gözəl".
  
  Bu performansa görə lənətə gəlmiş Oskar almalıyam.
  
  Ancaq məlum oldu ki, bu, onun oynayacağı bir çox tamaşadan birincisi idi. Köhnə Karin çoxdan getmişdi, lakin Yeni Karin o əks-səda verən itmiş səsi tapıb irəli getmək üçün ondan istifadə etmək məcburiyyətində qaldı. Karin buna nifrət edirdi. Yaxşı xəbər o idi ki, uzun sürmədi.
  
  Piranha onu gözləyən maşına tərəf apardı. Karin, az qala FrameHub-ın maşın sürə bilməsindən şoka düşdüyünü dilə gətirdi, lakin sonra başının üstündə kağız torba taxdığını gördü və qəzəb içində özünə xəyanət etmək qorxusundan susmağa məcbur oldu.
  
  Sərnişin oturacağına sıxılmış, sükanda Piranha ilə o, təxminən qırx dəqiqə sürdü. Bu kiçik bir şəhər idi, ona görə də Karin onun kənarda, bəlkə də sənaye bölgəsi olduğunu güman edirdi. Günəş daha çox onun solunda idi, ona görə də yolun çox hissəsi şimala getməli idi. Bir dəfə fit çaldı, bir dəfə də onlar dayanmadan bir neçə dəqiqə əvvəl körpünün üstündən keçərkən yolda dəyişiklik hiss etdi.
  
  Yenidən tapa bilərəm. Yəqin ki...
  
  Fərqi yoxdur. Onun çəkməsindəki mayak Dino və Vunun onu asanlıqla izləməsinə imkan verəcəkdi. Onun problemi qərargaha girməzdən əvvəl ondan xilas olmaq idi. Maşın qaranlığa qərq oldu, sonra Piranha onu saxladı.
  
  "Burada gözləyin" dedi. - Özümə gəlib səni götürəcəm.
  
  O, var gücü ilə qaşıyaraq bir neçə mismarını soydu və izləyicini çəkmədən çıxarıb sol əlinə almağı bacardı. Piranha onu maşından çıxaranda onu arxasına, şassinin altına ata bildi. Bir az sonra Piranha kağız torba çıxardı.
  
  "Sən inanılmaz dərəcədə şanslısan" dedi. "Yalnız səkkiz başqası FrameHub yuvasını görüb."
  
  Yenə üzü gərildi, amma birtəhər ətrafa heyranlıqla baxmağı bacardı. Hiylə, bu ümidsiz, asosial nerdslərin inanılmaz dərəcədə təhlükəli olduğunu və kimi şikəst etdiklərini və ya öldürdüklərini vecinə almadıqlarını xatırlamaq idi.
  
  Bu diqqət mərkəzində idi.
  
  Piranha onu yeraltı avtomobil dayanacağından "Yalnız işçilər" yazılmış qapıdan çıxarıb, sonra isə yerin altına apardığı üçün soyuq, içi boş beton pilləkənlə aşağı salıb. O başladı. Piranha ona baxdı.
  
  "Narahat olma. Bütün o avadanlıqla zirzəmidə çox istidir. Burada da qorunur. Bizimlə oradakı dağıntılar arasında tonlarla beton və metal."
  
  Karin bununla mübarizə aparırdı. "Bəs kərpiclər?"
  
  "Xalq".
  
  "Ah, indi başa düşdüm."
  
  Bir müddət pilləkənlər fırlandı. Zibil və digər tullantılar bura yuxarı mərtəbədən qaldırılmış və çürüyən yığınlar halına gəlmişdi. Hava o qədər qaraldı ki, Piranha fənər almalı oldu. Divarlar quldur qraffiti ilə örtülmüşdü, lakin açıq-aydın köhnə və qabıqlı idi. Döşəməni yalnız öz ayaq izləri ilə ləkələyən toz qatları örtdü.
  
  Piranha başqa bir qapını zorla açdı, etiraz edən menteşələrdə metal cırıldadı. O biri tərəfdə kvadrat formalı otaq boş idi və başqa qapıya keçdilər. Bu otaq da qalanlar kimi bərbad görünürdü, lakin Karin iki yaxşı gizlənmiş kameranı gördü. Piranha divardakı gizli paneldən istifadə edərək kiçik bir klaviatura çıxardı.
  
  - Bizim yuvamız, - o, əzəmətlə dedi.
  
  Qatillər, - deyə Karin düşündü.
  
  Digər tərəfdən, hər şey onun xəyal etdiyi kimi idi. Yadında olduğu kimi, düzünü desəm, o, vaxtilə yeraltı hakerin bir hissəsi olub. Uzaq ucunda bir neçə yuvası olan böyük uzunsov otaq. Bir uzun cərgədə düzülmüş bir sıra masalar, üstündə kompüter ekranları cərgələri. Hər yerdə naqillər, masaların altından və döşəmənin üstündən fırlanır, sıra elektrik rozetkaları ilə bitir, kabellər o qədər qarışıqdır ki, heç vaxt başa düşə bilmirdilər. Otağı işıqlandırmaq üçün damdan iki cərgə asılmış işıqlar asılmışdı və kompüter terminalları ilə üzbəüz divarda noutbuklar, üç nəhəng soyuducu, mikrodalğalı soba və içki qarışdırma stansiyası ilə düzülmüş başqa masalar var idi.
  
  Dəli, gücə can atan bir insanın xəyal edə biləcəyi hər şey.
  
  İlk sual vermək ağlına gələn bu oldu: "Harada yatırsan?"
  
  "Orada, arxada." Piranha nişlərə tərəf işarə etdi. "FrameHub heç vaxt dayanmır. İndi iyirmi dörd saat yeddi dəqiqədir, ona görə də biz növbə ilə işləyirik, amma orada çarpayıları bölüşürük".
  
  İnanılmaz lənət.
  
  Yeddi üz geniş gözləri ilə onu araşdırdı. O, FrameHub-un həmin vaxt, iyirmi dörd yeddi yaşında, əslində işləmədiyini, əksinə açıq, zərif təbəssümlə parıldadığını qeyd etməyi düşündü.
  
  "Hamıya salam!" Əlini yellədi.
  
  Əksəriyyəti cəld üz çevirdi, amma bir az daha simpatik olan biri gəlib özünü təqdim etdi.
  
  "Salam, mən Barracuda."
  
  "Karin". O, başını tərpətdi. Karin Bleyk.
  
  "Biz sizə uyğun bir ad tapmalıyıq" dedi Barracuda. "İndiki. Fikirləşin".
  
  "Mən bunu edəcəm".
  
  "Hər halda, əvvəlcə səni yoxlamaq lazımdır. FrameHub üçün məqbul olduğunuza əmin olun."
  
  Bütün işlər yenidən dayandığından və bütün üzlər ona çevrildiyindən Karin sıxıntı hiss etdi. "Bəs bu nə deməkdir?"
  
  "Paltarını çıxar."
  
  O, nəfəsini kəsdi. - Sənin üzünü soyunandan sonra paltarımı çıxaracam, ay axmaq.
  
  "Biz sizin əlaqəniz olmadığına əmin olmalıyıq" Barracuda etiraz etdi.
  
  - Elə isə... otur məni.
  
  İndi Barracuda görünən şəkildə xəcalətli görünürdü. "Bizdə yoxdur, bağışlayın."
  
  "Zarafat edirsiniz?" Karin otağa göz gəzdirdi. "Millətlərin qorxduğu qüdrətli Framehub-un sehrli dəyənəyi belə yoxdur? Bax, dostum, mən hərbidə və ya polisdə olsaydım, indi sənin üstünə atmazdılar? Ona görə yox ki, mənim tanınmağa ehtiyacım var". O, bir sıra kompüterləri göstərdi.
  
  "Hə hə". Barracuda lütf ölçüsü ilə məğlubiyyəti etiraf etdi. "Bir cəhd etməyə dəyərdi."
  
  Karin yenidən üzünü düz tutmağa çalışsa da, bu dəfə onu əyləncə yox, qəzəblə hədələyiblər.
  
  "Niyə burada nə etdiyini mənə göstərmirsən?"
  
  Uzun müddət əllərimi onların sızanaq boyunlarından saxlaya bilməyəcəm.
  
  Amma o, onların dəhşətli bir şeyin ortasında olmadığına əmin olmalı idi.
  
  "Əvvəlcə," Barracuda onu tamamilə yeni kompüterə apardı, "sən özünü sübut etməlisən və bu zarafat deyil. Onu yandırın və Morgan Sachs-ı hack edin. On dəqiqə vaxtınız var".
  
  Karin oturdu. "On dəqiqə? Langleydə deyil? NSA deyil?
  
  "Biz inanırıq ki, sizdə artıq arxa qapılar və ya qurdlar əkilmişdir. Hökumətin pisliyi üçün sizə maksimum üç dəqiqə vaxt verərdim. Morgan Sachs güclüdür, amma düzgün bacarıqlarınız varsa uşaq oyunudur. Düzgün bacarıqlarımız var. Və sən?"
  
  Karin növbəti dörd dəqiqəni Wall Street bankına girərək keçirdi, sonra kürsüsünə söykəndi. "İndi hamımız yaxşıyıq?"
  
  "Gözləmək". Tam qaxac qoltuqlarından gələn üfunət iyi ilə onun hisslərinə hücum edərək ona tərəf uzandı. "Bununla ehtiyatlarımızı bir az da artıra bilərik". O, yüzlərlə hesabdan keçdi, kiçik məbləğləri yuxarıdan çıxardı.
  
  "İncə" dedi Karin.
  
  "Əksər insanlar iddialarını yoxlamırlar" dedi Barracuda. "Və həqiqətən yalnız böyük məbləğlər axtaranların çoxu. Sax bunu fərq edə bilər, amma bizi tapa bilməyəcəklər".
  
  Karin bir müddət masalar arasında dolaşaraq orada törədilən qanunsuz cinayətlərin əksəriyyətindən təsirlənmiş kimi davrandı. Bəziləri təqsirli idi; FrameHub adi insanları sadəcə əylənmək üçün ovlayır, şıltaqlıqla həyatını məhv edir. Bu, ona Tayler Uebbi və onun törətdiyi vəhşilikləri xatırlatdı, ona görə də ondan onun haqqında soruşanda təəccüblənmədi.
  
  "Biz bilirik ki, siz onun sirr xəzinəsini tapmısınız" dedi Barracuda. "Ona görə paylaşın."
  
  Karin onları gözləməklə onların arasında öz mövqeyini və varlığını möhkəmləndirməyə çalışırdı. O, soyuducuya getdi və özünə qəhvə və bir parça tost hazırlamaq üçün onların şəxsi ləvazimatlarından istifadə etdi. Sonra onların yanına qayıtdı, stolun arxasından stul çıxarıb yerinə oturdu.
  
  "Uebbin sirləri haqqında eşitmək istəyirsən? Diqqətlə qulaq asın".
  
  Bir saat sonra o dayandı, kresloya söykəndi.
  
  "Vay" dedi Piranha. "Ancaq biz Tempest haqqında artıq bilirdik. Onlar bizi maraqlandırmır".
  
  Karin şoka düşdü. "Sən Tempesti tanıyırsan? Necə?"
  
  Çünki bizim öz planımız var". Piranha artıq özünü saxlaya bilmədi. "Amerikanı məhv edəcəyik".
  
  Otaqdakı əsəbi həyəcan hiss olunurdu, elektrik idi.
  
  Karin dərhal başa düşdü ki, onları məhv etməzdən əvvəl nə etdiklərini öyrənməlidir. Və bu, onlarla qalmaq demək idi.
  
  Lənət olsun.
  
  
  İyirmi səkkizinci fəsil
  
  
  O, günün qalan hissəsini nerds ilə "pivə saatlarından" qaçaraq və məlumatları çıxarmaq üçün bir neçə fürsət taparaq keçirdi. Nadir hallarda yuvanı tərk edirdilər. Onların birdən çox sui-qəsdi var idi, amma Amerika adlandırdıqları qədər böyük bir şey yox idi. O, gecəni bir gözü açıq vəziyyətdə keçirdi, ranzasında narahat şəkildə uzandı və çarşaflara toxunmamağa çalışdı. Digər ikisi isə bitişik yuvalarda mürgüləyir, narahat şəkildə xoruldayıb yuxuda danışırdılar.
  
  Ertəsi gün səhər o, xarici məlumat anbarlarından tutmuş əlaqə nöqtələrinə qədər yerə aid hər bir məlumatı toplayıb zirzəmidə gəzdi. "Silahımız varmı?", "Bizim qaçış yolumuz varmı?" və "Müdafiəmiz varmı?" kimi suallar. suallar tez soruşuldu və cavablandırıldı, Piranha, Manta və Moray ona boş vaxtlarında nə pislik etdiklərini göstərdilər və o, başlarını oradan yayındırmaq üçün edə biləcəyi yeganə şey idi.
  
  Sosial media, saxta e-poçtlar, mesajlar və fotoşoplu çaplar vasitəsilə həyatı məhv etmək. Onlar bunun üçün yaşadılar və kimin daha çox ziyan vurduğunu görmək üçün hesablama sistemindən istifadə etdilər. Onların gülüşü onun əsəblərini pozdu.
  
  Bir daha onu mini-böhrana girməyə çağırdılar, amma xoşbəxtlikdən bu, onun mənəviyyatını tamamilə incidən bir şey deyildi və o, bununla barışa bildi. Həmin səhər on saatlıq şokolad fasiləsindən sonra Barracuda hamını dinləməyə çağırdı.
  
  "Həbsxanadan çıxmağın vaxtı gəldi" dedi, səsində həyəcanlı bir qeydlə. "İkinci addıma keçin!"
  
  Bəziləri əl çaldı, bəziləri qışqırdı, amma biri Paku adlı bir oğlan qışqırdı: "O qancığın qarşısında? Əminsən dostum?"
  
  Yeni Karin uşağı öz kompüterinin ekranından başı ilə itələmək istəyirdi və o bunu edəcəkdi, amma Qoca Karin əməliyyatı birinci qoydu.
  
  - İstədiyiniz hər şeyi etdim.
  
  Paku güldü. "Çox tezdir, Piranha."
  
  "Mən buradayam" dedi Karin. "Sən heç yerə getmirsən. Niyə məndən istifadə etmirsən?"
  
  "Missiya uğurlu olana qədər onu burada saxlayacağıq" dedi başqası. Bu Goonch idi, Karin xatırladı. "Risk yoxdur. Onda bilirik ki, o, bizdəndir".
  
  Barrakuda onu izləyirdi. "Sənə uyğundur?"
  
  Karin başını tərpətdi, amma sonra əlini qaldırdı. "Mən sakitəm, amma bir şeyi aydınlaşdırmalıyıq."
  
  Səkkiz üz ona baxdı.
  
  "Mənə qəddar deyən növbəti şəxs 404'd səhvi alacaq."
  
  Nerdin xırda zarafatına otaq gülməyə başladı. 404 səhvindən sonra adətən sözlər gəlirdi: Tapılmadı. Hətta Paku da gülümsədi.
  
  "Yaxşı, onda" dedi Barracuda. "Biz bununla hər şeyə qoşuluruq. ABŞ-da bütün yüksək təhlükəsizlik obyektlərinin eyni vaxtda yenidən açılması. Kameralar, daxili qapılar, xarici qapılar. Və biz onları açıq saxlayacağıq. Bu, tam bir partlayış olacaq!" O, sevindi.
  
  Karin özünü yenidən gülümsəməyə məcbur etdi. "Buna baxa bilərsinizmi?"
  
  "Lənət olsun, əlbəttə ki, edəcəyik. Bütün məsələ budur. Bu supermakslardan bəziləri, əlbəttə ki, şəbəkədən uzaqdır, lakin məhbuslar gec-tez ən yaxın şəhərə çatacaqlar".
  
  "Gözəl. Sən hələ də haradasan?"
  
  Barracuda əlini qaldırdı. "Tezliklə" dedi. "Birincisi, biz ikinci mərhələyə keçməliyik. Əsas işlər artıq görülüb. Kodlaşdırma, proqramlaşdırma, bütün bu gözəl şeylər. Ancaq biz hələ də onları sistemlərində təmkinli şəkildə quraşdırmalıyıq. Sən bu işdə kömək edə bilərsən, Karin. Lənət olsun, sənə nə ad verək?"
  
  - Mantis, - Qunç təklif etdi.
  
  - Bu vəhşi balıq deyil, axmaq.
  
  "Bilirəm, amma bu gözəldir və onu bir növ təsvir edir, elə deyilmi?"
  
  "Ağızda çox böyük. Bəs vampir balığı Piara?
  
  "Bu, olacaq" dedi Karin. "Mən necə kömək edə bilərəm?"
  
  "Budur," Barrakuda onu terminala apardı. "Əvvəlcə kodu yeritməliyik və sonra hər şeyi davam etdirmək üçün ümumi bir tetikleyici yeritməliyik."
  
  "Mən bunu edə bilərəm. Hansı tarixi nəzərdə tuturdunuz?
  
  "Ağlımızda heç nə yoxdur" dedi Barracuda yumşaqlıqla. "İki günə baş verəcək".
  
  
  İyirmi doqquzuncu fəsil
  
  
  "Yenə Misir?" Drake şikayət etdi. "Lanet".
  
  Tabeliyində olan komanda, işarəsiz bir helikopterdə radar tərəfindən aşkar edilmədən uçdu, ayparanın işığında Kembric və mehriban aerodrom nəzarətçisinin köməyi ilə Misir hava məkanına daxil oldu. Drake yalnız nəyin xoş olduğunu təxmin edə bildi, lakin o, arxa tərəfində Benjamin Franklinin şəklinin olduğunu güman etdi.
  
  Yorqa olmadan və Kenzinin hər zaman aşağı dəstəyi ilə Drake özünün belə olmayan yaralarını sağaldırmış kimi hiss etdi. Hər halda, hələ yox. Yorgini yenidən görəcəklər deyə özünə təsəlli verdi.
  
  Tezliklə.
  
  Hayden onları birdən çox hekayə ilə idarə etdi. "Növbəti Anubisin çalğıdır" dedi. "Ümid edirəm ki, bu bizim altıncı silahımızdır. Bu silah da şübhəli mənşəlidir. Hökumət özü onu relikt yaramazın yuvasından çıxartdı, sonra isə anbarda saxlamağa davam etdi".
  
  Dahl bədənini yerindən tərpətdi, böyük helikopterin sərt oturacağına çırpıldı. "Əgər bu dinozavrlardan birini daha tutsaq" dedi. "Özümlə rulon yastığımı götürməyi düşünürəm."
  
  Drake inlədi. "İndi bu külçəni açmağa qərar verdinizmi? İndi bundan tam faydalana bilməyəcək qədər depressiyaya düşmüşəm?"
  
  "Bəli". Alicia sərt şəkildə başını tərpətdi. "Bəli".
  
  - Düşündüm ki, bu, sizi sevindirə bilər.
  
  "Xeyr." Drake ah çəkdi. "Dostumu itirmiş kimi hiss edirəm."
  
  "Mən gözəl oyuncağı itirmiş kimi hiss edirəm" dedi Alicia. "Yazıq qoca Yogi".
  
  "O, ölməyib" deyə Hayden hönkürdü. "Özünü tut. Tezliklə onu yenidən görəcəyik. İndi qulaq asın - bütün dünya bu silahın nəyə qadir olduğunu öyrənənə qədər Anubis Flailini bağladılar. Onlar gözləyirdilər. Heç nə olmadı. Qəbirlər dağıdıldı və qüllə böyük ölçüdə unudulmuşdu. O, hələ də oradadır, anbarın içərisindədir, lakin bizim bir neçə əsas problemimiz var".
  
  "Şoker", - deyə Drake dilləndi. "Onları kənara qoyun."
  
  Hayden gözlərini çevirdi. "Misir hələ də FrameHub tərəfindən Qahirəni vuran raket hücumundan əziyyət çəkir. Şəhər və onun sakinləri sağalmayıb, hökumət kömək etməyə tələsmir. Mətbuat həmişə olduğu kimi, nüsxəni satmaq üçün odun üstünə yağ tökür. Yaxşı xəbər budur ki, anbar Qahirədə deyil, İsgəndəriyyədədir".
  
  O, hamının diqqətini cəlb etmək üçün fasilə verdi.
  
  "Bəs pis xəbər?" Lüter soruşdu.
  
  "Bank kassasında saxlanılır..."
  
  "Pis deyil" deyə Molokay sözünü kəsdi. "Sadəcə düzgün miqdarda dinamit istifadə etməlisiniz."
  
  Hayden sözünü bitirməyə çalışdı: "Hazırda İsgəndəriyyə şəhərinin mərkəzində baş verən dəhşətli vəziyyətdən qarşı tərəfdə yerləşir" dedi. "Terrorçular yolun o tayında girov saxlayırlar".
  
  Drake oturdu. "Terrorçular?"
  
  "Bəli, mənim də fikrim. Hansı terrorçulardır, elə deyilmi? Yaxşı, onlar Tempest ruhundadırlar. Düşünürəm ki, bütün bu girov böhranı hiylədir. Aldatma."
  
  "Terrorçular yolda səs-küy salır, amma Tempestin muzdluları çanağı oğurlayır?" Lüter dedi. "Məncə, məntiqlidir."
  
  Kinimaka əlavə etdi: "Lakin tam hərbi mövcudluq". "Snayperlər damlarda. Küçələrdə nəqliyyat vasitələrini məhv edin. Görünür, onlar müharibəyə hazırdırlar".
  
  "Onlar Qahirədən sonra risk etmək istəmirlər" dedi Smith. "Və mən onları günahlandırmıram."
  
  "Böhranda nə qədər irəli getmişik?" Mai soruşdu.
  
  "Yaxşı sual. Cəmi bir saat. Təəssüf ki, bir girov ölüb, amma danışırlar".
  
  "Vaxt seçirəm" dedi Alisiya.
  
  "Razılaşmaq. Ərazi boşaldılıb və mühasirəyə alınıb, lakin yaxınlaşmaq üçün hələ çox yollar var".
  
  "Nə qədər vaxtımız var?" Dahl soruşdu.
  
  Hayden helikopterin cırıltılı gövdəsinə işarə etdi. "Biz artıq oradayıq. Biz eniş edirik."
  
  
  * * *
  
  
  Helikopter onları isti zonadan üç mil uzaqlıqdakı İsgəndəriyyəyə endirdi. Onlar paltarlarının üstünə enli plaşlar geyindirirdilər və ehtiyatla hərəkət edirdilər, yalnız yollar təmiz olanda sürətlə hərəkət edirdilər. Onlar bir dəqiqəlik fasilə ilə yolun müxtəlif tərəflərində üç qrupa bölündülər. Onlar yeni rabitə sistemini sınaqdan keçiriblər. Hər şey yaxşı idi. Drake Alicia və Mae ilə birlikdə sürətlə hərəkət etdi, Dal bir addım geridə qaldı, hər tərəfi tərlədi. Normal idi, bacarıqlı idi, amma eyni zamanda təhdidedici görünürdü.
  
  Sanki onların üstünə qabaqcadan xəbərin sürünən kölgəsi düşmüşdü. Drake qabaqcadan xəbər verməyə meylli deyildi, lakin o, nəyinsə gəldiyini hiss edə bilmirdi. Niyə? Çünki nəhayət, bütün bu sonsuz mübarizədən sonra son mərhələlər göründü. Yorgi getdi. Kenzi getməyə hazırlaşırdı. Mey Lüteri bir az da bəyəndi. Paylar fırlandı, zaman dəyişdi. Bir daha heç nə əvvəlki kimi olmayacaq.
  
  Amma indi yox.
  
  Onlar birlikdə banka və girov vəziyyətinin baş verdiyi küçənin o tayındakı otelə yaxınlaşdılar. Kembric məlumatı rabitə xətti ilə ötürdü, lakin ciddi şəkildə desək, Whitehall-ın Misirdəki təsiri diqqətəlayiq deyildi və onları xətlər arasında oxumağa məcbur etdi.
  
  Molokai və Lüter qadın geyimləri mağazasının arxa girişinə daxil olublar. Hayden bizi anbardan keçərək satış sahəsinə apardı, paltarlarla dolu böyük metal rəflərin arxasında əyildi ki, onlar vitrinlərdən görünməsin.
  
  Drake paltarların arasından sürünərək içəri baxdı.
  
  Geniş yol və səkilər onları illərlə rənglənməmiş lövhələri və yuyulmamış pəncərələri olan küçə otelinin baxımsız fasadından ayırırdı. Ön qapı bağlı idi. Polis maşınları çöldə düzülüb sanki ötüb keçməyi gözləyirdi, lakin onların sərnişinləri təkərlər və qapılar arxasında əyilib, tapançalar çəkilib gözləyirdilər. İki böyük furqon da görünürdü - Drake onlardan ən azı birinin ünsiyyət vasitəsi olduğunu, digərinin isə yəqin ki, zərbə qrupunu gizlətdiyini güman edirdi. Bütün ərazi təkcə küçə lampaları ilə deyil, həm də portativ projektorlarla işıqlandırılırdı ki, bu da ona şiddətli, kabus kimi görkəm verirdi. Drake otelin pəncərələrində heç bir hərəkət görmədi.
  
  "Danışıqlar davam edir" dedi Hayden.
  
  "Yeganə sual" dedi Lüter. "Onlar Tempestin seyfə hücumunu ört-basdır etmək üçün girovları öldürəcəklər, yoxsa qaçışlarını ört-basdır etmək üçün?"
  
  "Hər ikisi" dedi Mai. "Onların səkkiz girovu var".
  
  "Ancaq Misir xüsusi təyinatlıları ilk can itkisində müdaxilə edəcək" dedi Molokai. "məcburdurlar".
  
  "Bəlkə bütün bunları aradan qaldıra bilərik," Kenzi dedi, "əvvəlcə qanqabı tapsaq."
  
  "Qulaq as," Hayden açıq şəkildə dedi. "Girovların başına gələnlər bizim təsir edə biləcəyimiz bir şey deyil. Və ya dəyişdirin. Siz də mərc edə bilərsiniz ki, heç bir Misir xüsusi təyinatlı komandası bizim köməyimizi qəbul etməyəcək. Deməli, əməliyyat davam edir, heç bir sual yoxdur".
  
  "Mən bir neçə dəfə eşşəyimə mərc etdim" dedi Alicia fikirli. "Həmişə itirilmiş." O, ətrafa baxdı. "Bəlkə mən istədim."
  
  Drake parlaq mavi ətəyinin ətəyini çiyinlərindən çıxardı. "Paylaşdığınız üçün təşəkkür edirəm" dedi. "Deməli, sahil bu tərəfdədir?"
  
  "Qonşu otaqda" dedi Hayden. "Qaz aşağıda mərtəbədədir. Sən hazırsan?"
  
  Kinimaka vurdu və sonra döşəməyə dəyməzdən bir saniyə əvvəl bir dəstə paltar tutdu. "Gözləmək. Bəs onlar artıq içəridə olsalar?
  
  Molokai güldü. Lüter izah etdi. "Biz onları içəridə istəyirik, Waikiki. İldırım tanrısının səsini çıxarmadan içəri girmək üçün başqa yolumuz yoxdur".
  
  "Waikiki?" Kinimaka qaşlarını çatdı. "Mən Şimal Sahilindənəm."
  
  "Daha yaxşı". Lüter paltar asılqanlarının arxasından sürünərək çıxdı. "Məni izlə, Şimal Şor. Düzünü desəm, mənim öz meylim bu işə böyük getmək, bu ananı sudan çıxarmaq olardı, amma bu girovlar üçün qorxuram. Gəlin vəziyyəti daha da pisləşdirməyək".
  
  Drake böyük döyüşçünün təmkinli düşüncəsinə təəccübləndi. "Yol göstər."
  
  Onun yanında baş geyimi yerinə parlaq mavi yubka geyinmiş Dahl peyda oldu. "Biz indi qan və müharibə tanrısına tabeyik?"
  
  - Bağışla dostum, səninlə belə danışa bilmərəm.
  
  "Ne kimi?" Dahlın bu avadanlıqdan xəbəri yox idi.
  
  "Gözəl Disney şahzadəsi kimi." Alicia parçanı qulağına möhkəm çəkib öpdü. "Şahzadə Torsti".
  
  "Geri çəkilin".
  
  "Bu, daha çox həqiqətə bənzəyir. edək."
  
  İzlərini geri götürərək bankın arxa girişinə gəldilər. Molokai birinci ona çatdı və yumruğunu sıxdı. Dreyk ön tərəfdən ona qoşuldu. Sahilin divarları əsas fasaddan çıxıb, onların baxa bildiyi bir sütun təşkil edirdi. Bankın arxa qapıları zorla açılsa da, həyəcan siqnalı çalmayıb. Mühafizəçi qan gölünün içində, düz içəridə, döşəmədə ölü uzanmışdı. Birtəhər qapını açmağa məcbur etdilər.
  
  Drake, yoldan keçəni öldürməklə hədələməkdən tutmuş, ailə üzvünü qaçırmağa kimi mühafizəçini məcbur etməyin yüzlərlə yolu olduğunu bilirdi. Tempest üçün hər hansı bir ssenaridən söhbət gedə bilməzdi. Bankın içi yaxşı işıqlandırılmışdı, masasının arxasında yatan ölü mühafizəçi istisna olmaqla, boş görünürdü və girişə qədər açıq mərtəbə planı vardı.
  
  "Çətindir" dedi. "Ehtiyatlı olmalıyıq ki, küçə polisləri bizi görməsin."
  
  Kembricdən keçməklə sövdələşməni və ona aparan pilləkənləri tapdılar, sonra hazırlıq gördülər.
  
  "Əgər onlar artıq oradadırlarsa, səs-küylü olacaq" dedi Alicia.
  
  "Onda qulaqcıqlarını götür, canım" dedi Hayden, ağır nəfəs aldı. "Çünki İsgəndəriyyə həqiqətən səs-küylü olmaq üzrədir."
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Hayden səhv etmirdi.
  
  Xaos və yataq onların üzərinə çökdü, sanki Lüterin özü lənət idi, ölüm və məhv çaşqınlığını cəlb edirdi. Drake arxa qapıları açdı və sonra Kembric onların qulaqlıqlarına qışqırdı və onlara xəbərdarlıq etdi ki, Whitehall bankdan gələn mesajı ələ keçirdi: Məşğul olun.
  
  Səs başladı. Drake daha sonra baş verənləri eşitdi və gördü, zamanın uzadılmış anında, dəhşətli hadisələrin slayd şousu kimi. Əvvəlcə terrorçular ağır zərbə endiriblər. Otelin bütün ikinci mərtəbəsinin pəncərələri alov və partlama gurultusu ilə müşayiət olundu. Çöldəki polislər qışqıra-qışqıra yerə yıxıldılar və üzərlərinə şüşə və zibil yağdığından maşınlar titrədi. Tezliklə ikinci partlayış baş verdi.
  
  Eyni zamanda, birbaşa aşağıdan boğuq bir bang gəldi. Muzdlular seyfi partladıblar.
  
  Sonra NİZƏLƏR onun yanından sıxışaraq keçərkən bankın cilalanmış ağ mərmər döşəməsi onların qarşısında qismən çökdü. Əvvəlcə çatlar əmələ gəldi, sonra isə Smart avtomobil ölçüsündə kobud çuxur düşdü.
  
  "Nə..." Alisiya ona yaxınlaşdı.
  
  Drake onunla getdi, daha az çaşqın idi. Kənardan hətta siluetləri də görünməməsi üçün çömelərək bir az gözlədilər. Kenzi parlaq bir iş gördü və ikinci partlayış anında daxili işıqları söndürdü.
  
  "Düşünürəm ki, onlar orada yıxılıblar" deyə Alisiya pıçıldadı.
  
  Drake çox diqqətlə çuxura baxdı və gözlərinin hər dəfə səhnəni yarım metr əhatə etməsinə imkan verdi. Divar parça-parça olmuşdu, kənarları indi kələ-kötür və zədələnmişdi. Bu divarda mərkəzdə boz təkərli geniş bir qapı, anbarın girişi var idi. Qapı zədələnməyib.
  
  "Onlar qarınquluları tamamilə sikdilər" dedi Alicia. "Geri, irəli və tərs. Lanet olsun."
  
  İki muzdlu döşəmədə ölüb, digəri isə yaralanıb. Daha dörd nəfər başını qaşıyaraq ətrafda dayanmışdı. Drake bankın kənarında səs-küy eşitdi və Misir tətil qrupunun mikroavtobusdan atılaraq otelin qabağına hücum etdiyini gördü. Polislər tapançaları ilə pəncərələrə muncuqlar çəkiblər. Yanğınlar alovlandı. Küçə dağıntılarla dolu döyüş meydanı idi.
  
  "Kömək edə bilməyəcəyimizə nifrət edirəm" dedi Dahl.
  
  "Dəyişdirməyə çalışdığımız budur," Hayden aşağı baxaraq cavab verdi. "Yenə cəhd edirlər?"
  
  Drake bunun belə olduğunu gördü. "Biz geri çəkilməliyik" dedi. "Tez".
  
  Bir saniyə sonra yolun o biri tərəfində daha kiçik bir partlayış səsi eşidilib, aşağıdan isə zəif partlayış səsi eşidildi. Drake bu qədər yaxın olduğundan qulaqlarını bağladı və bütün döşəmənin çökməməsi üçün dua etdi. O, yuxarı baxanda aşağıdan təsdiqləyici xor gəldi.
  
  İkinci dəfə şanslı idi.
  
  Bəlkə yox.
  
  O, irəli atıldı, tapançanı qaldırdı, komandanın qalan hissəsi onun yanında idi. Onlar bir saniyə sonra açılışa çatdılar, aşağıda dörd nəfərin anbarın qapısını açdığını gördülər. Biri sürüşüb içəri girdi, digərləri isə enən pilləkənlərin yanında keşik çəkdi.
  
  Drake pilləkənlərdən çuxura baxdı. Dal ona tərəf süründü. "Nə düşünürsən, Yorkshire Terrier?"
  
  "Düşünürəm ki, əvvəlcə səni atıb, sonra qarnını yumşaq eniş kimi istifadə etməliyik."
  
  Dahl gülümsədi. "Hamımız birlikdə gedək?"
  
  "Oh yox. mən..."
  
  Lakin sonra Lüter və Molokay çox tanış gülümsəyərək yaxınlıqda idilər. Dəli isveçli onları qarmaqda tutdu. Demək olar ki, heç bir fasilə vermədən üç nəfər dəliyin ətrafında yerləşərək ideyası olan Dahlın tərəfinə keçdilər.
  
  "Aşağıda görüşənədək, Yorklar" dedi Lüter.
  
  Drake inlədi. İndi hətta o deyirdi.
  
  Dal əvvəlcə tullandı, dizlərini bükdü və havada yıxılarkən ehtiyatla silahını tutdu. Molokay və Lüter düz onun arxasında idi. Dreyk və Alisiya bir saniyə belə itirmədən onların arxasınca getdilər.
  
  Aşağıdakı otaq çox izdihamlı oldu.
  
  Dal gülümsəyərək dörd muzdludan birinin çiyninə yıxıldı, inanılmaz gücündən və enişindən istifadə edərək əsası sıradan çıxardı. Yıxılan muzdlu əsgərin dodaqlarından bir pıçıltı belə çıxmadı.
  
  Lüter və Molokai növbəti zərbəni vurdular, birincisi digər muzdlu əsgərin boynunun arxasından dirsəklə vura bildi. Zərbə heyrətləndirici, sarsıdıcı idi. Muzdlu dərhal axsadı və onu nəyin öldürdüyünü bilmədən yıxıldı.
  
  Molokai ən axırıncısı olub, qübbənin qapısının mərkəzinə yaxınlaşaraq içəri baxaraq enib. İki muzdlu əsgər ayaqda qaldı və hər ikisi orada idi.
  
  Molokai onlara atılarkən Drake yerə yıxıldı.
  
  Muzdlular nəinki tam əlverişsiz vəziyyətdə deyildilər, çünki onlar tozlu şərflərə bükülmüş bu dağıdıcı, köhnəlmiş döyüş maşını ilə üzləşmişdilər. Ən hündür Anubisin flailini tutdu; ən aşağısı içində olduğu böyük metal qabı saxlayırdı.
  
  Molokai qolları qarnına və başına doyarkən ən qısası ilə hücum etdi. Dreyk onun ətrafında fırladı, tapançanı qaldırdı.
  
  "Hərəkət etmə".
  
  Muzdlu tərəddüd etdi. Onun tapançası ayaqlarının arasında yerə uzanmışdı. Molokay baxışlarını yenicə məhv etdiyi muzdlu əsgərdən ayırdı.
  
  "Ona doğru bir addım atın." Vəhşi nərilti ölüm zəngi idi. "Mən səni çağırıram."
  
  Drake digərlərinin arxasında, qapıda olduğunu hiss etdi. Muzdlu çəpərinin ucunu, arxaik naxışlarla bəzədilmiş qara səthi olan qalın dəmir çubuq, ölümcül metal ucuna aparan qalın zəncir, içindən bir dəstə küt sünbüllər çıxmışdı.
  
  "Bununla hamımıza hücum edəcəksən?" Smit güldü. "Uğurlar".
  
  Muzdlu ehtiyatla təslim oldu və Dreyk onu anbarda kilidləyərək sağ olduğuna əmin oldu. Kişi etiraz edəndə Hayden onun qarşısında çöməldi.
  
  "Nə gözləyirdin? Kino bileti? Sizi işə götürən insanlar haqqında bizə nə deyə bilərsiniz?"
  
  "Tilt adlı bir adam mənim üçün işləyir" deyə istəksiz cavab gəldi. "Biz on ikiyik. Onu kimin işə götürdüyünü bilmirəm. O, onları sadəcə olaraq "boss" adlandırır.
  
  Drake cinayət müəssisələri arasında standart təcrübə görəcəyini gözləyirdi. Bu muzdlu əsgərin "bosları" Tempest olan təbəqəyə yaxınlaşmazdan əvvəl başqa bir ayırıcı qalxan olacaq.
  
  "O burdadır?" Alicia ətrafa baxdı, bəziləri uğursuz partlayışdan, digərləri Dahlın dəliliklərinin əlindən meyitlərə baxdı.
  
  "Xeyr, o, yuxarıdadır. Bir artefakt gözləyirik."
  
  Kinimaka muzdlu əsgərin üzərinə əyildi, bədəni enən dağın kölgəsi idi. "Niyə ona Tilt deyirlər?"
  
  "Onun başgicəllənmə ilə bağlı problemləri başladı. Onun daxili qulağında nəsə problem var".
  
  "Biz getməliyik". Hayden üz çevirdi. "O quldur artıq bizə kömək edə bilməz".
  
  Onlar anbardan çıxdılar, muzdlu əsgəri özlərinə baxmağa buraxdılar və pilləkənlərlə yenidən birinci mərtəbəyə qalxdılar. Qabaq pəncərələrdən cəld nəzər saldıqda bayırdakı küçənin hələ də xaos içində olduğunu, üzbəüz otelin yandığını, kərpic üzlüyünün çatladığını və dağıldığını gördü. Polis və hərbçilər ora-bura qaçırdılar, yol isə maşınlarla dolu idi. Pəncərələri dolduran mavi işıqları və yaxınlaşan təcili yardım maşınlarını görə bildilər.
  
  "Gedin" dedi Hayden onlar dayanmadan. "Dayanma".
  
  Tez pilləkənləri qalxaraq bankın arxa qapılarından keçdilər. Mai yelləncəyi apardı və getdiyi zaman onu paltosuna bükdü. Kenzi son olaraq ayrıldı.
  
  Çöldə, İsgəndəriyyə gecəsi quru və isti idi, havada dəniz spreyi işarəsi vardı. Onlar marşrutu bankdan uzaqlaşdırıb, əsasən qaranlıqda səyahət ediblər. Gözləyən vertolyota qısa bir qaçış olardı və sonra...
  
  Drake təəccüblə beynindəki silahları saydı.
  
  Son silah onların siyahısında növbəti olan Vulcan Forge idi. Beynində tələsiklik hissi yarandı - ona xatırladıb ki, onlar hələ prezidentlə əlaqə saxlaya bilməyiblər, onlar hələ də qaçıblar və Tempest hələ də terrorçularla dolu böyük bir düşərgə qurmaq və daha qədim silahları ələ keçirməklə məşğuldur.
  
  Hansı materialdan hazırlandığına görə? Ola bilər.
  
  Əgər belə olsaydı, heç bir hökumətin ona sahib olmasına icazə verilməməlidir. O, ilk dəfə Kembric və Uaytholun bunun əhəmiyyətini başa düşüb-düşmədiyi ilə maraqlandı.
  
  Cinically? Bəli, amma oyunumuzun zirvəsində belə qalırıq.
  
  Skeytbord rampaları, yelləncəklər, dırmaşma çərçivəsi və sərt skamyalarla dolu bir mil uzunluğunda ağaclarla örtülmüş park helikopterin geri qayıtdığı yeri qeyd edirdi. Üzərində yerli firmanın gerbi var idi və uçmaq üçün lisenziya almalı idi, Whitehall-dan başqa bir lütf. Onlar məkana yaxınlaşanda Hayden helikopter pilotunu çağırıb.
  
  "Cavab yoxdur" dedi.
  
  "Bəlkə yuxuya getdi" dedi Alisiya.
  
  "Hər şey mümkündür". Mai kürəyini bərk-bərk tutdu və ətrafdakı qaranlıq pəncərələrə, səhərə qədərki boş küçəyə və yüz metr irəlidəki parka baxdı. "Yenidən cəhd elə".
  
  Yaxınlaşdılar, indi parkda gözləyən, ağaclarla sığınmış helikopterin böyük hissəsini görə bildilər. Sükut ürküdücü idi və bu qədər pəncərənin olması insanı narahat edirdi. Drake darvazaya çatdı və qapının açıq olduğunu gördü.
  
  "Düşünürəm ki, bunu götürməliyik..."
  
  Heç bitirmədi. Kölgələrdən Tilt qüvvələrinin qalan hissəsi gəldi. Heç bir atəş açılmadı; Qaranlıq pəncərələrin arxasında bunun üçün çoxlu evlər və mülki insanlar var idi, lakin səkkiz nəfər qəfil onların üstünə qaçdı ki, özlərini müdafiə etmək üçün edə bildikləri yeganə şey oldu.
  
  Böyük muzdlu əsgər ona çiyinlə hücum edərkən tarazlığı pozulan Drake bir dizi yerə yıxıldı. Dahl oxşar hücumu dəf etdi, lakin yenə də geri çəkildi. Mai yan tərəfə yuvarlandı və Alicia parkı əhatə edən metal məhəccərə doğru geri çəkildi. Qalanları eyni şəkildə mühasirəyə alınaraq, zərbələrdən, bıçaqla hücumlardan və mis düyünlərlə zərbələrdən çətinliklə yayındılar. Onların öz döyüş silahları gizlədilmiş və ya örtülmüşdü. Yalnız Molokai şübhəsiz ki, şərflərinin qıvrımlarına əlini uzadıb pala çıxara bildi.
  
  Kenzi ona dünyanın ən böyük sehrbazı kimi baxdı. "Oh, vay, indi ətrafdayam..."
  
  Xoşbəxtlikdən, muzdlu əsgər onu yan tərəfdən vuraraq, onun möhkəm yerə uzanmasına səbəb olanda təklifinin qalan hissəsi itirildi. Eyni muzdlu onun üstünə tullanaraq onu yerə sancmağa çalışıb. Dreyk, tarazlığı pozaraq, qəzəblə təcavüzkarla mübarizə apardı. Bu, insanların sarsıdıcı bir hücumu idi; komanda bir neçə bıçaq hücumundan yalnız təcrübə və reaksiya ilə xilas oldu. Bir söz də deyildi. Onun üç dostu yerdə uzanmışdı. Alisiya hasara sıxıldı. Muzdlular templərini saxlamaq üçün var gücü ilə vuruşurdular.
  
  Drake bıçağını çıxardı və bıçaqları ilə qəzəblə vuraraq hücumu dəf etdi. Dönərək, öz zərbəsini dəf edərək, Alisiyanın hücumçunu balansdan çıxara bildi. Aşağıdan bıçaq sönəndə Kenzi başını çevirdi. Güllə millimetr keçdi, ucu bərk betona deşildi. Yenidən qalxdı, sonra yenidən düşdü, Kensi sadəcə reaksiyası ilə özünü xilas etdi. İndi isə o, əllərini onların bədənləri arasında keçirə və bıçağı tutanı mövqeyini dəyişməyə məcbur edə bildi.
  
  Lüter cəld geri çəkilərək başını rəqibinin alnına söykəməklə ikinci hücumu qarşıladı. Ağrılı bir çat var idi və adam cındır kukla kimi koma vəziyyətində yıxıldı, bəlkə də öldü.
  
  SPEAR komandası artıq özünə gəlirdi və ilkin hücumdan bir dəqiqədən az vaxt keçmişdi. Altmış saniyə döyüşdə, xüsusən də əlbəyaxa döyüşdə uzun müddətdir. Onlar sağ-salamat çıxmadılar. Kinimakanı kürəyindən, onurğasının quyruq sümüyü ilə birləşdiyi yerdən bıçaqlayıblar. Bədən zirehi tərəfindən xilas edilən o, hələ də dözülməz ağrılar içində idi və zirehlərə ikinci zərbə onu küncə sıxılmış ayı kimi gurultuya çevirməzdən əvvəl muzdlu əsgəri dəf etmək üçün edə biləcəyi yeganə şey bu idi. Smit də jiletinə zərbə endirib, sonra rəqibinin biləyindən tutub silahı zərərsizləşdirməyə cəhd edib.
  
  Mai, Anubisin Flailinin düşməsinə icazə verdi, onun pencəyindən çıxmasını gözlədi, sonra onu yaxınlıqdakı başına yellədi. Ağır polad top kişinin çənəsinin altından uçaraq başını arxaya atıb, sümüklərini sındırıb. Yenə baş verdi, eksperti yelləyərək, sağ tərəfdən çənəsinə, sonra isə sol tərəfdəki məbədə vurdu. May növbəti birinə keçdi. Üstündən vurulan zərbə kişinin baş dərisinə sünbüllər vurdu və sonra digərinin yanağına yan zərbəyə çevrildi. Bir yelləncək SPEAR komandasını birinci yerə qaytardı.
  
  Dreykin rəqibi daha sonra əlini uzadaraq cib telefonunu çıxarıb. "Qulaq as" deyə fısıldadı. "Buna qulaq asmalısan."
  
  Muzdlular ağır nəfəs alaraq hücumlarını dayandırdılar. Dreyk kişiyə və telefona atıldı. Hayden Kinimaka ayağa qalxmağa kömək etdi.
  
  "Bağışlayın" dedi səs. "Məni tutdular."
  
  Dreyk əvvəlcə səsi tanımırdı. Hayden qaşlarını çatdı.
  
  May danışdı. "Bu helikopter pilotudur."
  
  Drake baxdı parkın qaranlığına. Helikopter tam qaranlıqda, otuz metr aralıda yerə endi, lakin o, seyr edərkən kimsə fənərlə pilotun üzünü işıqlandırdı. Başqa rəqəmlər görünmürdü, amma təhlükə göz qabağında idi.
  
  "Bizə yalnız bir lələk lazımdır" dedi muzdlu. "Mənə flay ver və pilotun sağ qalacaq."
  
  Mai tərəddüd etmədi; sadəcə irəli addım atdı və ötürdü. Muzdlular əriyib yenidən qaranlığa sürüşdülər.
  
  Hayden helikopterə tərəf getdi. "Yaxşı deyil" deyə o, sakitcə dedi. "Bunu ixtisar kimi planlaşdırdılar. Əgər əvvəllər bilmirdiksə, Tempestin silah dalınca getdiyimizi bildiyinə tam əmin ola bilərik."
  
  "Bəs bundan sonra nə edəcəyik?" Kinimaka soruşdu.
  
  "Biz əclafları sona qədər məğlub etdik."
  
  
  OTUZ BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Helikopter onları hərbi muzeyin yaxınlığındakı Port Səidə atıb. Səhər erkən saatlarda El Montaza Parkında sakitlik hökm sürürdü, bu, komandaya mülki geyimə keçməzdən və çoxdan gec səhər yeməyinə getməzdən əvvəl diqqətdən kənarda qalmağa və otel tapmağa imkan verdi. Onlar qançırlarını gizlədə bilmədilər, lakin təcrübəli gəzintiçilər üçün keçə bildilər.
  
  Demək olar ki, Drake düşündü. Əslində, əsgərləri görmək çətin deyildi.
  
  Kiçik bir yeməkxananın arxasında oturaraq xəmir xörəkləri, isti içkilər və şüşə su sifariş etdilər. Ekipaj dincəlmək və sağalmaq üçün arxaya əyildiyi üçün onlara layiqli miqdarda məxfilik verildi.
  
  Hayden Kembricə telefonla dedi: "Biz cəsarətimizi itirdik". "Misir komandanızı sıxışdırın."
  
  SAS kapitanı onlara heç bir sual vermədi. "Birbaşa son silaha gedə bilərsiniz. Loren Foks və katib Krou Vaşinqtonda irəliləyirlər. Onların planı yaxşı düşünülmüşdür - sadəcə onu həyata keçirmək üçün uyğun vaxtı gözləmək lazımdır".
  
  "Əla" dedi Drake. "Bəs bu başqa, şəxsi sual haqqında?"
  
  "Bəli. Dostunuz Yorgi dünən axşam Moskvada eniş edən Boeing 747 təyyarəsinə enib. O, maşın kirayələyib, sonra isə şəhər kənarında otel tapıb. O, təhlükəsizdir, amma biz baxacağıq".
  
  "Problem deyil?"
  
  "Xeyr..." Kembricin tonu Dreykin yerində oturmağa məcbur etdi.
  
  "Bu nədir?" Soruşdum.
  
  "Düzünü desəm, bilmirəm. Yorgların bununla heç bir əlaqəsi yoxdur, amma böyük bir şey dəmlənir. Dinlədiyimiz söhbətlərdə bunu eşidirəm. Mobil rabitədə. Məlumat verənlər vasitəsilə. Hər yerdə. Bütün bunlar əsassızdır. Qan Kralının Vaşinqtonda prezidentə hücumu yadınızdadırmı? Bundan əvvəl terrorçuların və muzdluların söhbəti miqyasından çıxdı. Yaxşı, yenə baş verir. Elə indi."
  
  "Temestlə əlaqəli deyilsiniz?" Hayden soruşdu.
  
  "Yox. Söhbət böyükdür, bəli, lakin bu, dünyada yalnız bir neçə sahəyə yönəlmiş nisbətən açıq bir kanaldır. Amma bu... o qədər dərin və qaranlıqdır ki, qorxuludur".
  
  Qorxulu? Drake onun səslənməsini bəyənmədi.
  
  "Vaşinqton bizim üçün pis vaxt idi" deyə Drake xatırladı. "Hamımız üçün. Bu, yalnız adlarımızı tez təmizləməli və həmişəki kimi işi davam etdirməli olduğumuzu təsdiqləyir. Belə bir şeylə bağlı qaranlıqda qala bilmərik".
  
  Mai bir qurtum su içdi. "Soruşa bilərəm ki, bunu Yorgi ilə eyni nəfəsdə qeyd etməyiniz üçün bir səbəb varmı?"
  
  Kembric xəttin sonunda ah çəkdi. "Bəli, bəli, görünür, Rusiyadan gəlir."
  
  Drake bilirdi ki, onların orada çoxlu düşmənləri var, lakin Kovalenko ölüb. Bir çox başqaları kimi. "Gəlin son silahı tapaq" dedi. "Rəbblər haqqında narahat olmamışdan əvvəl. Bəs suriyalı terrorçuların və inkar edilmiş komandaların düşərgəsi?
  
  "Ah, yaxşı xəbər var. Planımız var ki, bütün komandalarla əlaqə saxlayıb, onların birgə işləməsinə çalışaq. Biz bir sıra kod sözləri təklif edirik və hər komanda ilə görüşmək üçün yerliləri göndəririk. Siz haqlısınız - onlarla belə var. Yüzlərlə kişi və qadın. Artıq tətbiq edilmiş kod sözlərinin - hər bir komanda tərəfindən tanınan və təlim səviyyəsində həyata keçirilən ifadələrin köməyi ilə neytrallığımızı böyük çətinliklə qurmuşuq. Fort Jackson, Fort Knox, Benning, Sill kimi yerlərdə hələ də bir neçə dostumuz var; buna bənzər bir şey."
  
  "Yaxşı fikirdir" dedi Dahl. "Əsgərin düşüncəsi hazırlıq səviyyəsində formalaşır. Yalnız onu öyrədənlərə və onunla döyüşənlərə məlum olan bir neçə köhnə deyimi ona atın və o, oturub xəbər tutacaq".
  
  "Bu işlədi" dedi Kembric. "Biz onların hamısını bir araya gətirmək üçün strategiya hazırlayırıq".
  
  "Onların hamısı haradadır?" Lüter soruşdu.
  
  "Səpələnmiş" dedi Kembric. "Əsasən Yaxın Şərqdə. Misir. Suriya. Əfqanıstan. İran. İraq. Şərqi Avropada münaqişənin olduğu hər yerdə".
  
  "Mən onu itirdiyimizi bilirəm" dedi Alicia. "Bəs Anubis Flailinin əhəmiyyəti nədir?"
  
  "Əlbəttə, siz onu söyləyəndə mən bütöv bir çıxış hazırlamışdım. Anubis mumiyalama və axirət həyatı ilə əlaqəli Misir tanrısı idi. Əlbəttə ki, bu, it başlı insanların tipik təsvirləri və bənzərləri ilə əlaqələndirilir. O , ruhun ölülər aləminə daxil olub-olmayacağına qərar verənlərdən biri idi . O, ən qədim tanrılardan biridir və eyni zamanda ən məşhurlardan biridir, lakin Misir miflərinin heç birində praktiki olaraq heç bir rol oynamır.
  
  "Onu da çaqqal kimi təsvir etmədilərmi?" Drake soruşdu.
  
  "Bəli, o, əsrlər boyu çox fərqli rollar oynayıb. Baxmayaraq ki, çox hörmətlidir."
  
  "Və bu çınqılın haradan götürülə biləcəyi ilə bağlı hər hansı bir fikrimiz varmı?" Lüter soruşdu. "Və soruşduğumuza görə, bütün digər silahlar harada saxlanılır?"
  
  "Bu, çalışdığımız yaxşı, təzə bir yanaşmadır" dedi Kembric. "Dediyiniz kimi silahları izləmək. Ancaq bizdə olan qısa mənzilli cihazlar məhduddur. Bunu izləmək çətindir. Hazırda dünyanın hər yerindən baş verən hadisələrdən sonra biz silahların ABŞ-a getdiyinə və onların iyirmidən çox olduğuna demək olar ki, əminik".
  
  "Hadisələr?" Drake soruşdu. "Bütün terrorçular deyil, xahiş edirəm?"
  
  "Xeyr, hamısı deyil" dedi Kembric komandanın rahatlığına. "Qatar epizodu kimi də heç nə yoxdur."
  
  "Mən həqiqətən düşünürəm ki, sən əlində olan silahları təhlil etməyə başlamalısan" dedi Hayden ona. "Tempesti məğlub etməyin yeganə yolu onlardan bir addım öndə olmaqdır. Lauren və Crowe Vaşinqtonda çalışırlar. İnanıram ki, orada da eyni şeyi edə bilərsiniz. Bu silahın özəlliyi nədir?"
  
  "Başqa bir yaxşı fikir" Kembric etiraf etdi.
  
  "Bu, qəhvəyə görədir." Alicia üçüncü kubokunu başa vurdu. "Budur, güclü və qara, meqa-kofein dozası ilə."
  
  "Mənə lazım olan şey" dedi Kembric. "Mən tezliklə sizinlə əlaqə saxlayacağam, lakin bu arada sizə Vulkan Dəmirinin təfərrüatlarını göndərəcəyəm."
  
  "Ağciyər?" Dreyk ümidlə soruşdu.
  
  "Xeyr, bu, ən çətinidir. Yarım ümid edirdim ki, Tempest əvvəlcə ona çatacaq, amma siz dediyiniz kimi, onlar ən çətin və təhlükəli artefaktları sona saxlayırlar".
  
  "Biz bunun üzərindəyik" Hayden onu əmin etdi. "Və xəbər ver. Oh, və Kembric?"
  
  "Bəli?" Soruşdum.
  
  "Rusiyadan gələn "böyük şeyin" nə olduğunu öyrənmək üçün daha çox resurslardan istifadə edin. Bilirsiniz ki, hamımız sağ qalıb Amerikaya qayıdaq. Yenidən qan davasına sürüklənmək istəmirəm".
  
  
  OTUZ İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Vulkan Dəmirxanasına çatmaq təkcə təhlükəli deyildi, ona yaxınlaşmaq da çox təhlükəli idi. Bu ərazi İŞİD-in qalasına yaxın idi. Kembric bunu hesabatına əlavə etməyib, lakin Drake bilirdi ki, İD 2003-cü ildə Qərbin işğalından sonra sünni yaraqlılar tərəfindən yaradılan İraqdakı Əl-Qaidədən yaranıb. 2011-ci ildə İŞİD Suriyada prezident Bəşər Əsədə qarşı döyüşənlərə qoşuldu və burada özünü nisbətən təhlükəsiz və silahlı gördü. Drake həmçinin bilirdi ki, səkkiz yüzdən çox insan Böyük Britaniyadan Suriya və İraqdakı münaqişəyə qoşulmaq üçün gedib və o vaxtdan yarısından çoxu geri qayıdıb.
  
  Bəs nəyə qayıdacaqdılar?
  
  Bunu bilə bilmədi, sualı bir kənara qoydu. Qaçqınlar bu müharibənin əsas problemlərindən biri olub, beş milyondan çoxu Suriyadan, üç milyondan çoxu İraqdan qaçıb. Hətta Mosul uğrunda döyüşün özü də bir milyondan çox insanın evlərini tərk etməsinə səbəb oldu.
  
  Vulkanın emalatxanası Suriyada, İD-in son qalalarından birinin piyada məsafəsində idi. Ərazi İD standartlarına uyğun olaraq ciddi mühafizə olunurdu, bu, yumşaq desək, çoxları üçün anlaşılmaz idi. Bəlkə də mağara sisteminin özündən də istifadə olunur.
  
  "Dəmirxana İŞİD-in qalasına necə düşdü?" Alisiya soruşdu.
  
  "Bir qrup yaraqlı bunu insanların evlərində axtarış apararkən və dağıdarkən aşkar etdi", - Dahl ucadan oxudu, çünki hamı Haydenin noutbukunun ətrafında toplaşa bilmirdi. "Bəlkə də arxeoloqdur. Ola bilsin ki, hətta burada işləyən avropalılardan da oğurlanıb - Suriya torpağı hələ də arxeologiyanın mərkəzindədir.
  
  "Mən onun orada olduğunu necə bildiyimizi başa düşmürəm" dedi Kenzi. "Əgər komanda izləmə cihazından istifadə etmək üçün kifayət qədər yaxınlaşıbsa, niyə içəri girib onu götürmədilər?"
  
  "Maraqlı tərəf budur" dedi Hayden. "Görünür, qaranlıq internetdə böyük miqdarda nağd pul üçün reklam olunur."
  
  "Mənim bir hissəsim bunun üçün həyatımızı riskə atmağa dəyərmi deyə düşünürəm" dedi Alicia. "Amma sonra başqa bir hissə məni əmin edir ki, döymə Tempestin planında həlledici element olacaq. Bu Dern qanunudur".
  
  "Razılaşdım" dedi Drake. "Və döymə qalanlardan daha böyükdür, tərkibində çoxlu miqdarda material var. Tempesti bilərək, sadəcə bu şeyə düşəcəklər."
  
  Kinimaka, "Onlar İŞİD-ə etibar etməzdilər" dedi. "Tempestin kim olduğunu unutma. CIA, bankirlər, iş adamları, hakimlər. Onlar sövdələşmələrin necə uğursuz ola biləcəyini bilirlər".
  
  "Və bildiyimiz tək şey onun bu mağara sisteminin içərisində olmasıdır?" Drake ekrana işarə etdi.
  
  "Daxili dərinlikdə" dedi Hayden. "Cihaz çətinliklə oxunurdu."
  
  Lüter sevinclə dedi: "Bizi tam doldurmaq lazımdır". "Fort Bragg-dan daha çox silah və sursat. Biz bu orduya giririk... şansımız ikinci dəfə azalır".
  
  Hayden başını tərpətdi. "Və biz özümüzü HALO ilə əhatə etməliyik. Düşərgələrinin düz kənarında dörd min metr yıxıldım" dedi. "Bu, asan olmayacaq."
  
  Lüter ona baxdı. "Sıldırım?" təkrar etdi. "Xüsusi qüvvələr səhər yeməyində bu boku yeyirlər. Əlbəttə, inşallah davam edə bilərsiniz, SPEAR komandası."
  
  "Biz əlimizdən gələn hər şeyi edəcəyik" deyə Drake emosiya olmadan cavab verdi.
  
  "Zarafat edirsiniz?" Dahl təbəssümlə dedi. "Şənlik vaxtıdır. Nəinki birgə HALO-ya sahib olacağıq, həm də İD-də ona sadiq qala bilərik. Bu, tam siyahı üçün lazım olan şeydir, uşaqlar.
  
  Dahlın favoritlər siyahısındakı idealların nə demək olduğunu bildiyinə tam əmin olmayan Drake görüşə nəzər saldı. May, onun keçmişinin bütün iblisləri dəfn edildikdə və indi yəqin ki, növbəti hərəkətindən əmin deyil. Onun Lüterlə yaxınlığı göstərirdi ki, o, orada ola bilər. Böyük döyüşçünün özü, yeni bir döyüş düşüncəsi ilə sevincini saxlaya bilməyib, ürəyi bir döyüşçüdür və yəqin ki, sakitləşə bilmir. Kenzi hər şeyin kənarında çırpınır - döyüş və ya uçuş, yaxşı və ya pis, irəliləmək və ya geri çəkilmək. Drake gedəcəyinə əmin idi. Bir neçə metr aralıda, danılmaz bir məsafədə, Dahl oturdu, bir adam sevdiyi ailəni geri qaytarmaq üçün qayıdana qədər gözlədi. Sonra Hayden və Mano var idi, onlar yeni bir əlaqənin kənarında idilər, lakin onların heç biri həddən artıq qeyrətli olmaqla onu pozmaq istəmirdi.
  
  Smit... Loreni gözləyir. Sanki möcüzə gözləyirdi.
  
  Molokai bir sirr idi. qrup anomaliyaları. Dreyk onun fikrini heç oxuya bilmirdi və düşünürdü ki, adamın keçmişinə baxmamaq daha yaxşı olarmı?
  
  Və bu, Alicia və özünü tərk etdi. Düzünü desəm, onlar harada idilər? Onların münasibətləri dağlardan, bağları boğulmaqdan daha güclü idi. Bəs onlar hara gedirdilər? Bir atışmadan digərinə, bir missiyadan digərinə.
  
  Alicia haqlı idi. Bəzi tədqiqatlar və inkişaflar çoxdan gecikmişdir.
  
  "Düşünürəm ki, o zaman bunu etməliyik." Alicia qulağına pıçıldamaqla onu indiyə qaytardı.
  
  "A?" Soruşdum.
  
  "Hey, indi bizə dedi ki, otuz dəqiqədən sonra oteldə görüşək. Bu iyirmi dəqiqəlik seksə uyğundur. Gəl, ən yaxşı oyununu gətir, Drakes."
  
  "Biz enerjiyə qənaət etməli deyilikmi... bilirsiniz... biz hansı epik döyüşdəyik?"
  
  "Xeyr."
  
  "Silahlarımızı toplamalı deyilikmi?"
  
  "Hazırda məni yalnız bir silah maraqlandırır."
  
  "Və sonra? Dünyanı xilas etsək?
  
  "Mən səni zirvəyə buraxa bilərdim."
  
  "Oh sağ ol".
  
  Onlar otağına pilləkənlərlə qalxarkən, Drake münasibətləri və birlikdə real vaxta necə ehtiyacları haqqında düşündü. Həqiqətənmi insanlar üçün real dünyada birlikdə vaxt keçirmək bu qədər çətindir? Düşündü.
  
  Ancaq sonra dəhlizləri ilə getdilər və Alicia artıq soyundu.
  
  "Vay, külotların götündə "gəl onu al" yazılıb."
  
  "Bilirəm. Çox yavaş olduğunu xatırlayanda onları sənin üçün aldım."
  
  "Möhtəşəm." Drake onu çarpayıya atdı. "Onları olduqları yerdə buraxmağa nə deyirsən, sevgi?"
  
  
  OTUZ ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Karyn Blake başqa bir gecə və gündüz FrameHub pərəstişkarları ilə keçirdi, onların bildiklərini öyrəndi, sirlərini və şifrələrini eidetik yaddaşı ilə oğurladı, açıq mövqelərini, tapşırıqlarını və şəxsi layihələrini nəzərdən keçirdi, hər dəfə ayağa qalxanda onların yan-yana baxışlarına dözdü. onların dəhşətli və tez-tez acınacaqlı zarafatlarına dözərək su soyuducuya və ya soyuducuya gedin.
  
  Sonda zərərsiz olsa yaxşı olardı. Sonra o, onların ədəbsiz ifadələrinə, xırda, təmkinli hiylələrinə, nisbətən zərərsiz sosial media yazılarına dözə bilərdi. O, yataq üçün geyinərkən onların səkkizinin hamısının ona necə baxdığını və daxili kameralardan istifadə etdiyini fərqinə belə varmaya bilər. O, bütün bunları qismən başa düşdü - bunlar əvvəllər heç bir qadınla yaşamamış və əlbəttə ki, ona toxunmamış otuzdan aşağı kişilər idi. Əvvəlcə o, pivə və fahişələrlə vəhşi bir məclis təşkil etməklə onların xəstəliklərini sağalda biləcəyini düşündü, amma sonra daha dərindən baxmağa başladı.
  
  FrameHub pis, mükəmməl şəkildə müəyyən edilmiş pis idi. Yumşaq maxinasiyalar daha dərin intriqaların üzərində işləyirdi, hər biri daha əzablıdır, hər biri əlavə pozğunluq qatını gizlədirdi. Kimi incitdiklərinə əhəmiyyət vermədilər - və ən pis əxlaqsız günahlarda qaranlıq toru günahlandırdılar.
  
  Onların yüksək nöqtəsi amansızcasına yaxınlaşdıqca o, bütün ümidlərini kəsdi. Həbsxanada fasilə planlaşdırıldığı kimi davam etdi, yaşıl işıq yanmağa hazır idi. Karin heç vaxt kişilərin üzündə, hətta ən pis muzdluların, sərkərdələrin və kriminal başçıların ifadələrində belə amansız parıltı görməmişdi. Bir sözlə, onlar hər kəsin - kişi, qadın və uşaq - əziyyət çəkməsini istəyirdilər və bunun baş verdiyinə əmin olmaq üçün saysız-hesabsız, heç vaxt bitməyən ssenarilər yaratmağa başladılar .
  
  Karin Dino və Wu-ya mesaj göndərmək üçün saklama hesabından istifadə etdi. Hackləri ilə bağlı gələn mesajlar üçün hesabı hər saat yoxlamaq onun rutininin bir hissəsi idi və FrameHub bunu ilk gündən sonra qəbul etdi və yoxlamağı dayandırdı.
  
  İndi on iki dəqiqə qaldı.
  
  Karin Piranhanın çiyninin üstündən baxdı, məqsədyönlü şəkildə yaxınlaşdı. Oğlan diqqətini cəmləyə bilmədi və daim ona gülümsəmək üçün müdaxilə etdi. Zaman keçdikcə. İdeal bir dünyada, o, yəqin ki, bu səkkiz pisliyin hamısını özü çıxara bilərdi, lakin onun ordu hazırlığı ona etibarlı dəstəyə güvənməyi öyrətmişdi. Mümkünsə, gözləyin.
  
  Dino və Vu onu izlədikdən sonra bura gedərkən onu izlədikdən sonra... altı dəqiqəyə bu yerə çatacaqlar.
  
  O, əlini Piranhanın bicepinə sıxdı. "Gözləyin, bu San Quentindir?" O, sürətlə sürüşən siyahıya başını tərpətdi.
  
  "Bəli niyə?"
  
  "Keçmiş sevgilim oradadır." O güldü. "Vay, sənə ikimiz haqqında bir neçə hekayə danışa bilərəm."
  
  On altı göz bir-birinə dikildi. "Ne kimi?"
  
  Üç dəqiqə.
  
  Karin qəsdən vaxtını alaraq qəhvə tökmək üçün otağı gəzdi. O bilirdi ki, onlara baxacaqlar. "Başqa nə işin var, Piranha?"
  
  "Virus yükləyin. Kodu işlədin. Bundan bir neçə saniyə sonra - "fis səsi çıxardı" - bütün vətənin qapıları açılır. Xüsusi qapılar."
  
  "İçmək?" o soruşdu. "Bəs pivə? Gəlin bir içki içək, sonra əyləncəyə başlayaq".
  
  Toplananların üzündə bir neçə maraq ifadəsi var idi, lakin Qunçun uzanmaq niyyəti yox idi.
  
  "Sərin, sərin" deyə qışqırdı. "Ancaq gəlin indi düyməni basaq! Mühafizəçilərin nə baş verəcəyini və ilk bir neçə şəhərə çatanda görməyə səbirsizlənirəm!"
  
  Karin iş yerinə getdi, əllərini onun çiyinlərinə qoydu və sonra oturacağından istifadə edərək onu çevirdi. Gözləri ondan iki düym idi.
  
  "İlk olaraq kimi şikəst və ya öldürdüklərini görmək sizi həyəcanlandırır?"
  
  Qoonç şirniyyatla qarışmış sarımsağın iyini üzünə çəkərək başını tərpətdi. "Biz FrameHub-dayıq" dedi.
  
  "Bundan sonra," o pıçıldadı, "bütün sistemlərinizin sıradan çıxdığını güman etməlisiniz." O, həyatının son axmaq şeyini danışdığına ümid edirdi.
  
  Partlayış qapını menteşələrindən qoparıb; zər kimi fırlanan metal düzbucaqlı otağa uçdu. Qalan geeks hamısı özlərini yerə atarkən, Goonch geniş gözləri ilə baxdı. Karin bunu gözləyirdi, amma fincanın içindəkiləri Günçünün üzünə tökməzdən əvvəl bir anlıq üzünü tutdu. Qaynayan maye qaynadı. Goonch yıxılanda qışqırdı və gurultu ilə yerə çırpıldı. Dino və Wu yarı avtomatik silahlarını qaldıraraq otağa girdilər. Dino silahı ona tərəf atanda Karin bir anlıq dayandı.
  
  Piranha sıçrayaraq stolun siyirməsinə uzandı. Barracuda və Manta da eyni şeyi etdilər. Moray başını əllərinin arasına alıb, ombasını yuxarı qaldırıb dayanmışdı. Başqa bir qaxac açıq qapıya tire vurdu.
  
  Karin silahının ağzını Günçə tuşladı. "Əvvəl kimin öldürəcəyini bilmək istəyirsən?" o soruşdu. "Mən".
  
  O, tətiyi iki dəfə çəkdi. Günçün üzü partladı və o, daha yaşamırdı.
  
  Karin Piranhanın kompüterinə qaçdı, eynilə Dino və Wu geeksdən geri çəkilmələri üçün qışqırdılar. Karin başını qaldırmadan səsləndi.
  
  "Onları öldürün" dedi. "Onlar yalnız real dünyada problem yaradacaqlar."
  
  "Həbsxanada daha pis vəziyyətə düşməzdimi?" Dino gülümsədi.
  
  "Xeyr" dedi Karin. "Mən onların nəyə qadir olduqlarını və nə etdiklərini gördüm. Onların layiq olduqları ən yaxşı şey beyinə vurulan güllələrdir, Dino. Sadəcə bunu elə".
  
  Karin diqqətini Piranha proqramını bağlamağa yönəltdi. Bir neçə dəqiqə çəkdi, düyməni basdıqdan sonra diqqətli bir şəkildə vuruş. Piranhanın sağ tərəfinə silah çəkdiyini gördü və Dino onu tərksilah etmək üçün irəli atıldı. Daha da yaxınlaşan Vu Mantanın alnına yumruq vurdu və onu səndələyərək maşınların sırasına göndərdi və sonra Barracudanın yaxasından tutaraq öz kiçik tapançasına çatmasına mane oldu.
  
  "Heç nə çəkmirsən, oğlan" dedi Vu. "Uçmağı necə sevirsən?"
  
  Barrakudanı başının üstünə ataraq onu yerə çırpdı. Geek möhkəm vurdu, sonra daha da sürüşdü, üzü kobud betona sürtüldü. Karin hələ də atəş səsini eşitməmişdi. Onun solunda, nə edəcəyini bilməyən üç başqa cəld ayağa qalxdı. Onlardan biri stolun siyirtməsini çıxaranda Karin onun gördüyü işi dayandırıb və onun sinəsindən atəş açıb. Onun qanının bütün üzlərinə sıçradığını hiss etmək digərlərinin şiddətlə qusmasına səbəb oldu. Karinə etdiyi işi bitirmək üçün bir az daha çox vaxt lazım oldu.
  
  Silahsız piranya Dinoya tərəf atıldı. Əsgər onu yerindəcə vurmalı idi, amma bunun əvəzinə tüfəngin qundağı ilə başına vurmağı üstün tutdu. Piranha düşdü. Karin kompüterdən uzaqlaşdı.
  
  O, silahını nişan alıb atəş açaraq monitoru, sərt diski və ona bağlı olan hər şeyi məhv edib. Wu-ya baxdı.
  
  "Saxlama şkafları oradadır" dedi. "Gedin hamısını qızardın. Və mən hərtərəfli nəzərdə tuturam. Güllələr və atəş, Wu."
  
  "Yəni biz bunu səlahiyyətlilərə təhvil verməyəcəyik?"
  
  Karin ona dəli kimi baxdı. "Gülməli olmayın. Bu götlərin sındırdığı və saxladığı bütün şəxsi pisliklərdən başqa, burada onlarla aktiv biznes var. Güman etməzdim ki, hansısa səlahiyyətli onları hərtərəfli yoxlamaz, elə deyilmi?
  
  "Xeyr" Vu etiraf etdi. - Yox, etməzdim.
  
  Karin əsas otağa qayıtdı. Sol tərəfdəki geeks hələ də qusurdu, üzləri solğun və qorxurdu. Dino Piranhanı dik tutaraq saçından tutdu və silahını digərlərinə tuşladı.
  
  Karin onlara tərəf addımladı. "Mən bu barədə düşündüm" dedi. "Düzünü desəm, etdim. Səndə yaxşı cəhətləri görməyə çalışdım. Daha yaxşı bilməyəcəyinizi təsəvvür etməyə çalışdım. Hətta bəzilərinizin məcbur olub-olmadığını öyrənməyə çalışdım, ona görə də bütün işlərinizi yoxladım. Amma sadəcə orada deyil. Hamınız həmfikirsiniz. Hamısı eyni. Heç kim sizə kömək edə bilməz".
  
  O, yarı avtomatik tapançasını qaldıraraq, Barracudanın gizləndiyi Murena və Mantaya tuşladı.
  
  "Sən FrameHubsan" dedi. "Bu raketlər nəticəsində həlak olan bütün mülki insanları düşünün. Siz məhv etdiyiniz bütün ailələri. Bunun ironiyasını düşünün - sizin qətliniz neçə nəfəri xilas edəcək?
  
  Karinin mərhəməti qalmamışdı. Həyatında o, artıq ən pis şeylərin şahidi olmuşdu, yaxınlarının necə öldüyünü, bir dəlinin onları necə öldürdüyünü görmüşdü. Ondan nə yaxşılıq qalıqları qalıbsa, ona layiq olanlar üçün saxlanılacaq.
  
  Silah onun əlində titrədi. O, möhkəm tutdu. Güllələr üç cəsədi deşərək, onların yıxılmasına, qanaxmasına və yerə yıxılmasına səbəb olub. Onların arxasında kompüterlər dağıldı; məftillər, plastik qutular və sınmış şüşələr əyilmiş stolların üzərində rəqs edirdilər. Divar, nəhayət, qurğuşun dayandığı yerə gips tozunu qaldırdı.
  
  Piranha qışqırdı. Onun yanında yalnız iki nəfər qaldı - Skat və Ox - və göz yaşları qanlı üzlərindən aşağı axdı.
  
  "Beləliklə" dedi Karin. "İndi məni necə bəyənirsən?"
  
  "Gözləyin" dedi Dino. "Bu, soyuqqanlı qətldir".
  
  "Nə üçün qeydiyyatdan keçdiyinizi düşünürdünüz? İlkin məqsədimiz Matt Drake'i öldürmək idi."
  
  "O, əsgərdir. Onların hamısı belədir".
  
  Karin kədərlə başını tərpətdi. "O götlər kimi" dedi. "Ancaq sən bunu görmürsən. Niyə? Onlar gənc və təcrübəsiz olduqları üçün? Çünki güllə atmırlar? Onların barmaqları, Dino... Onların yapışqan barmaqları sizin tətik barmağınızın bir ayda edə biləcəyindən daha çox dünya miqyasında altmış dəqiqə ərzində zərər verə bilər. Sen anlayirsan?"
  
  Dino qaşlarını çatdı. "Amma-"
  
  "Cap". Karin Stinqreyi başından vurub. "Onlar vurduqları zərərin hər saniyəsindən həzz aldılar. Burada indi." O, Bullun başından vurdu.
  
  Yalnız Piranha qaldı.
  
  "Qorxaq, emosional cəhətdən qüsurlu, əxlaqı olmayan psixopatlar" dedi. "Onların açdıqları qırğından həzz alaraq."
  
  O, soyuq çəlləyin düz Piranhanın başına sıxdı.
  
  "Əsas həyəcanlı. Emosional olaraq. Cinsi. Fiziki." O, tətiyi çəkməyə başladı. "Başqalarının əzabları və ağrıları."
  
  Son güllə qəfil susmuş otaqda kəskin əks-səda verdi. Piranhanın cəsədi yerə dəyən kimi xəstələndirici, yaş şillə səsi çıxardı.
  
  O, Dinonun gözlərinə baxdı. "Köməyə görə təşəkkürlər".
  
  O, başını ehtiyatla əydi, nə baş verdiyini tam başa düşmədi. Karin Wu-nu yoxladı. "Gəlin gedək. İndi FrameHub yoldan çıxdı və onların pislikləri aradan qaldırıldı, biz proqramımızı tamamlaya bilərik."
  
  - Bu, dəyişməyib? Wu soruşdu.
  
  "Yox. niyə soruşursan?"
  
  "Biz orada idik. Sizin şansınız var idi. Düşündüm ki... bəlkə fikrini dəyişdin."
  
  "Orduya getdikdən sonra gördüyüm hər şey bu məqsədə çatmağa yönəlib. Mən bunu izah etdim və yenə də gəldin. Bəyənməsəniz, gedə bilərsiniz, amma hələlik buna son verəcəyik".
  
  "Və başqa heç kim bilmir?" Wu soruşdu.
  
  "Heç kim. Narahat olmayın, biz təhlükəsizik".
  
  Dino diqqətlə Vuya baxdı. "Bilirsən, adam. Siz hər addımda bizimlə oldunuz".
  
  "Mən güvəni sevirəm."
  
  "Sənə ana lazımdır."
  
  "Anam mənim altı yaşım olanda öldü."
  
  Karin təfərrüatlara varmaq istəmədi. FrameHub rəsmi olaraq bağlandı və o, bir qram peşmançılıq hiss etmədi. Dünya sərt bir yerdi. Əgər sən bu başı ilə üz-üzə gəlmisənsə, bu işin öhdəsindən gəlmisənsə, başına gələn ağır aqibətə layiq idin.
  
  Onsuz dünya daha yaxşı yer olardı.
  
  Gəlin bu alçaqları çürüməyə qoyaq.
  
  Dino və Wu hazırlaşdılar. Karin əlində olan hər şeyi götürdü və gördüyü bəzi əşyalar qiymətli idi. Onlar ölüləri nağd puldan xilas edirlər, çünki onlara artıq ehtiyac yoxdur. Karinin vəsaitə çıxışı var idi, lakin o, oynadığı oyunun daha çox ehtiyac duya biləcəyini həmişə bilirdi. Çox dəyərli FrameHub məlumatı onun yaddaşında saxlanılırdı.
  
  Dino qapıya tərəf getdi. "Gəlin. Yuxarıdakı SPEAR ilə əlaqə yarada bilərik".
  
  Karin onun arxasınca getdi, lakin sonra onun telefonu zəng çaldı. Onu çıxaranda ekranda bir mesaj peyda oldu: Naməlum zəng edən, onların işində heç də təəccüblü deyildi.
  
  "Salam?" Soruşdum.
  
  "Bu Karin Bleykdir?"
  
  "Kim bilmək istəyir?" Onun rus olduğunu tanıdığı səsində güclü vurğu var idi.
  
  "Siz məni tanımırsınız, miss Bleyk, amma tanıyacaqsınız. Qarşılaşmalıyıq, çünki hədəflərimiz eynidir".
  
  "Bu kimdir?" Soruşdum.
  
  "Kimsə çox böyük bir şey planlaşdırır. Bütün dünya. Dağıdıcı. Onlar mənim mirasımı məhv etdilər və qisasımı alacağam".
  
  "Onlar?"
  
  "NİZƏ. Drake və başqaları. Prezident dediyiniz o pıçıldayan ferret belə deyil. Planlar var, amma mənim gəldiyimi bilmirlər".
  
  Karin alt qarnında hardasa bükülməyə başlayan boş qorxunun öhdəsindən gələ bilmədi. "Sən kimsən?"
  
  "Mənimlə tanış ol." Ünvanı diktə etdi. "Mənimlə orada görüş, icazə ver sənə göstərim. Yoldaşlarınızı gətirin. Hələlik təhlükəsiz olacaqsınız".
  
  "Mən səninlə görüşmək fikrində deyiləm. Mən sənə güvənə bilməzdim".
  
  "Əlbəttə edə bilərsiniz, miss Blake. Mənim hiylələrim Tempest ilə SPEAR bitənə qədər başlamayacaq. İstəyirəm ki, bütün diqqətlərini mənə yönəltsinlər".
  
  - Deməli, Fırtınanın sizə də mane olduğunu deyirsiniz?
  
  "Deyək ki, mən onları yoldan çıxarmaq istəyirəm. Sonra... ölüm günü başlayır".
  
  "Bu bir az qarmaqarışıqdır, qardaş," Karin kişiyə sataşmağa çalışdı.
  
  "Korni? Mən bilmirəm. Bilirəm ki, qarşıdakı həftələrdə sağ qalmaq üçün yeganə şansınız mənimlə görüşməkdir".
  
  Karin ah çəkdi. "Siz mənim cədvəlimi pozursunuz."
  
  Kişi ona tarixi və saatı dedi. "Əgər gəlməsən, ilk ölən sən olacaqsan".
  
  Telefon söndürüldü. Karin Dino və Wu-nu fikirlərinə daxil etməzdən əvvəl bir dəqiqə ona baxdı. "Bütün bunları eşitmisiniz?"
  
  "Əlbəttə. Sadəcə başqa bir psixoloq." Vu çiyinlərini çəkdi.
  
  "Həqiqətənmi? Bəs o mənim nömrəmi haradan alıb? O hardan bildi ki, bizim burada işimiz bitdi? O, bizim planlarımızdan necə xəbər tutdu? Əgər NİZƏ üçün təhlükə varsa, ümumdünya üçün də təhlükə var."
  
  "NIZZA o qədər də asan düşməyəcək" dedi Dino.
  
  "Yalnız bu deyil. O, prezidentin də adını çəkib. Böyük ola bilər."
  
  "Deməli, bir psixoloqla tanış olmaq istəyirsən?" Vu istefa vermiş kimi dedi. - Əlbəttə, bilirsən.
  
  "Məncə, biz etməliyik, uşaqlar."
  
  Dino silahını onun çiyninə atdı. - Onda tələssən yaxşı olar.
  
  Karin arxasına baxmadı.
  
  
  OTUZ DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  HALO-da sıçrayış həyəcanlandırıcı, başdan-ayağa başgicəlləndirici bir tələsik olmalı idi, lakin Drake bunu çətinliklə hiss etdi. Risk, atlayan komandanın ölçüsündən tutmuş aşağıdan görünmə şansına qədər hər yerdə gizlənirdi.
  
  Və sonra eniş yeri var idi.
  
  İD-nin qalasına və dağ silsiləsi yaxınlığında onlar mümkün qədər yaxından enməyə çalışıblar. Drake heç vaxt belə təchiz olunmuş komanda görməmişdi; onlar sözün əsl mənasında silahlarla ağırlığa uğradılar. Müharibədə qalib gəlmək üçün kifayətdir.
  
  Hətta bu vəziyyətə gələ bilər. Lüter qulaqdan qulağa gülümsədi.
  
  Drake yerə düşdü və yuvarlandı, budunu daşa dəydi, ancaq pis bir qançırla xilas oldu. Qalanları bir-bir enirdilər, onların müttəfiqi zəfər qaranlıq idi, GPRS ilə idarə olunan sərt paraşütlər. Çoxlu əzik və cızıqlara baxmayaraq, komanda yaxşı əhval-ruhiyyədə toplaşıb.
  
  "Hər şey sakitdir?" Mey pıçıldadı.
  
  "Biz şəhərdən bir neçə mil uzaqdayıq" dedi Drake. "Oradakı tarağı görürsən?" O, gümüşü səmaya qarşı kələ-kötür bir xəttin göründüyü üfüqə işarə etdi . "Bu, bizim məqsədimizdir. Biz səhərə qədər orada olmalıyıq".
  
  Onlar getdi. Hava soyuq idi, hətta içəri nüfuz edirdi, bu da Dreykin qaralmış üzünü ürpədirdi. Onlar bir az səs-küy salmağa kömək edə bilmədilər, bütün avadanlıqları ilə ağırlaşdılar, ona görə də həmişəkindən daha yüngül götürdülər və aşağı saxladılar. Ayaqların altındakı torpaq dolu və qeyri-bərabər idi. Səhradan əsən zərif küləkdən uzaqlaşan Drake heç bir səs eşitmədi. Onlar asanlıqla tək qala bilərlər.
  
  Çox keçmədən oradan uzaq olduqlarını anladılar.
  
  Sol tərəfə keçən Dahl, döyülmüş tüfəngin yanında oturan bir adama rast gəldi. Adam Dahlı heç görmürdü, amma nəhəng fiqur onun üzərində görünən kimi gözləri böyüdü. Qışqırmaq üçün ağzını açdı.
  
  Dahl hər hansı bir səsi kəsmək üçün boğazına bıçaq soxdu və yıxılan döyüşçünü tutdu. Sonra o, dayanmadan adamı istifadə olunmamış tüfənginin yanına qoydu.
  
  "Gözətçi?" Drake telefonla soruşdu.
  
  "Məncə, bəli. O qədər uzağa keşikçilər göndəriblərsə, sağ tərəfə getməyimiz daha yaxşı olardı".
  
  Onlar isveçlinin məsləhətinə əməl edərək son dərəcə ehtiyatla irəlilədilər. Bu nöqtədə görünmək missiyanı tamamlamaq üçün fəlakətli olardı. Hər tərəfdən təhlükə gizlənən zülmkar qaranlığın arasından asanlıqla irəlilədikcə bir saat keçdi. Bir dənə də artıq söz deyilmədi; ərazidən və təyinat yerindən kənarda heç bir qeyd yoxdur. Nəhayət, dərəyə çatdılar və ehtiyatla dibinə enərək on dəqiqəlik möhlət verdilər.
  
  Drake Alisiyaya yaxınlaşdı. "Çox az qalıb".
  
  "Bəli. şokolad istəyirsən?"
  
  "Cəhənnəm bəli." Düzgün başa düşdükdən sonra bu, illər keçdikcə ənənəyə çevrildi.
  
  "Bundan bir azını götürəcəm." Dahl Alicia'nın yanında idi.
  
  "O mayakla hazırsan, dostum?" Drake çeynəyərək soruşdu.
  
  "Hazır və istəkli" dedi Dahl.
  
  Drake saatına nəzər saldı, sonra kommunikatorun üzərinə kliklədi. "Çıxın uşaqlar."
  
  Daha otuz dəqiqə keçdi və dağətəyi ərazilərə yaxınlaşdılar. Burada Dreyk aşağı dağın yamaclarına səpələnmiş bir neçə yanğın və çadır kimi görünən bir neçə kiçik tikili gördü. Problem onda idi ki, onlar geniş qayalı baza boyunca uzanırdılar.
  
  "Düşünürəm ki, bu, bir növ daşqındır" dedi, səbəbin əslində əhəmiyyəti olmadığını bilərək. Bilik maneələri dəf etməzdi.
  
  "Onlar bir-birinə o qədər də yaxın deyillər" dedi Lüter. "Dərhal keçə bilərik."
  
  Dreyk üzünü buruşdurdu, artıq əmin oldu ki, Lüter ütüdən istifadə etməyə bəhanə axtarırdı. Problem onda idi ki, o, haqlı idi və səhərin doğmasına az qalmışdı.
  
  O, böyük ehtiyatla səssizcə ən yaxın qayanın üstündən süründü, sonra ayaq əzələləri ilə digər tərəfdən aşağı sürüşdü. Ən yaxın atəşi yuvarlaqlaşdıraraq, kölgədə gizləndi, hər addımını, hər kobud maneəni yoxladı. Yanğın yanında yorğana bükülmüş bir fiqur uzanmışdı, onlar yaxınlaşdıqca bərkdən xoruldayırdı. Drake nəfəsini tutdu, lakin adamı narahat etmədən sürüşüb keçdi.
  
  Və ikinci kiçik düşərgədə.
  
  İlk dəfə olduğu kimi, kiçik bir atəş və çadırdan ibarət idi, lakin bu dəfə çöldə iki fiqur yatırdı, hər ikisi qadın idi. Üzləri boş idi, başlarını qaldırıb ulduzlara baxırdılar, sinələri rəvan qalxıb enirdi. Dreyk o biri tərəfdə bir qədər yamacı qalxmazdan əvvəl dar bir yarığın üstündən keçdi. Çadır qəflətən xışıltı verdi, çöl tərəfi şişdi. Drake susdu, özünü möhkəmlətdi, ümid etdi ki, sadəcə yuxuda yuvarlanan bir adamdır.
  
  oldu. Bir az sonra üçüncü düşərgəyə daxil olaraq davam etdilər. Burada onlar əsas ərazini keçərək onun boyunca əyilmiş geniş bir dərədən keçə bildilər. Lakin dərə atlarla dolu çəmənliklə bitdi və onlar geri qayıtmağa məcbur oldular.
  
  Ehtiyatlı olun, fərqli bir yol tutdular.
  
  Qırx dəqiqə keçdi. Drake gözlərini iyirmi dəqiqə əvvəldən daha az qaranlıq olan şərq üfüqünə dikdi. Dağ irəlidə görünürdü, lakin ilk baxışdan göründüyü qədər qorxulu deyildi. Bilirdilər ki, sağ tərəfə dırmaşırlar, mağaraların girişləri yüz metrə yaxındır.
  
  "Yavaşla" dedi Drake. "Biz buradayıq".
  
  Qaranlıqdan yuxarıdakı boşluqlu bir giriş çıxdı. Onların sağında başqa bir düşərgə quruldu və Drake fiqurların tərpənməyə başladığını gördü. Burada olduqları üçün içəridə onları nə gözlədiyini bilmirdilər.
  
  "İndi və ya heç vaxt" pıçıldadı. "Hərəkət edin!"
  
  Bütün komanda tərəddüd etmədən dağın içərisinə qaçdı.
  
  
  OTUZ BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Qaranlıq siçovullarla dolu idi.
  
  Yalnız bu siçovullar zahid paltarı geyinir və silah gəzdirirdilər. Qətldən başqa bir şey düşünmürdülər, ölənə qədər üsyankardılar.
  
  Əvvəlcə mağaranın içini qaranlıq bürümüşdü. İşıqlandırma daş divarlara asılmış nadir fənərlərdən gəlirdi . Kompleksə daxil olduqları andan içəridə başqalarının olduğu aydın idi.
  
  Bir neçə bitişik hissədən söhbətin əks-sədası, alçaq gülüş və sərt sözlər eşidilirdi ki, bu da kimin harada olduğunu yoxlamağı qeyri-mümkün edirdi. Komanda kompleksin içindən keçən daş divarlardakı tağları və kələ-kötür açılışları keçərək addım-addım irəliləyirdi. Bir küncdə üç nəfərin yuxuda olduğunu, digərində ağır sancaqlarla daşa kobudcasına bərkidilmiş bir cüt qandal tapdılar. Hər tərəfə paltar qırıntıları səpələnmişdi, ancaq cəsəddən əsər-əlamət yox idi. Komanda daha da ayıldı. Hər fürsətdə qaranlıq gəldi.
  
  Dahl mümkün qədər tez-tez onların qabağına mayak siqnalı göndərdi. Bəzən sola və ya sağa sapmaq məcburiyyətində qaldılar, lakin tezliklə aşağıya aparan bir yol tapdılar. Yol da təhlükəsiz deyildi. Döyüşçülər keçən zaman qrup üç dəfə parçalanıb taxçaların və ya çıxıntılı divarların arxasında gizlənməli oldu. Dreykin gördüyünə görə, onlar rəngarəng bir dəstə idi, intizamsız və sakit, tənha və həvəssiz idilər. Görünmədən getdilər, çoxları ayaqlarına baxdı.
  
  Təbii ki, burada düşmən görəcəklərini heç vaxt gözləməzdilər; illərlə getdikləri yer. Lakin onların arxayınlığı komandaya daha çox ümid verirdi.
  
  Aşağı düşə bilsək, yuxarı qalxa bilərik. Təhlükəsizlikdə. Pulsuz.
  
  Dal qəfil dayandığı üçün Drake artan inamını boğdu. İsveçli dərhal kürəyini divara sıxaraq, arxasındakıları təqib etməyə məcbur etdi. O, yavaş-yavaş ünsiyyət düyməsini basaraq pıçıldadı: "Keçid dörd çıxışı olan bir hücrəyə açılır. Düz ortada dörd kişi başlarını aşağı salıb kart oynayırlar. Keçməyə yol yoxdur".
  
  İlk reaksiya verən Lüter oldu. "Bıçaqlar".
  
  Yenə də iri adam haqlı idi, lakin Dahla yaxınlaşanda döyüşçünün şəhvəti ona xəyanət etdi. Molokai onun arxasında idi. Kenzi düz onun arxasında idi, Smiti saxlamağa çalışırdı.
  
  "Bu işi nə qədər tez bitirsək, bir o qədər tez hamımız evə gedə bilərik" deyə Smit hönkürdü.
  
  Drake Lüterin başını itirməsinə icazə verdi və artıq getdikləri yolu örtdü. Mai heç kimin onu izləmədiyini yoxlamaq üçün irəli-geri getdi və indi o peyda oldu.
  
  "Hər şey aydındır".
  
  Lüterin səsi onun qulaqlarını doldurdu. "Burada işimiz bitdi. edək."
  
  Onlar zalı keçib aşağı, daha da irəli getdilər. Lüter və Molokay cəsədləri çürüməyə başlayana qədər tapılmayacağını söylədiklərinə görə bir yerdə gizlətdilər. Mağara kompleksi böyük idi, lakin naviqasiya asan idi. Onlara lazım olan tək şey enən yamac və Dahl GPR cihazı idi.
  
  "Siqnal güclənir?" Bir dəfə Kinimaka soruşdum.
  
  "Həmişə" deyə Dahl cavab verdi. "Hər zaman çox qanlı."
  
  Bu, artefaktın yerin dərinliklərində olması demək idi. Yavaş-yavaş, addım-addım yerin dibinə batırdılar.
  
  "Bu şey nə qədər ağırdır?" Heyden getdikcə getdikcə daha az düşmən görərək soruşdu. "Onu geriyə sürükləməkdən narahatam".
  
  "Mən bunu edəcəm" dedi Molokai.
  
  "Xeyr" dedi Dreyk. "Əvvəlcə çəki ölçək."
  
  "Mən onu daşıyacağam" dedi Molokay yenidən sərt səslə.
  
  "Tərk et". Lüter Dreykin çiyninə vurdu. "O, heyvandır."
  
  Yorkshireman danışan mamont əsgərə baxdı. "Yaxşı, yaxşı o zaman."
  
  Saatlar keçdi. Aşağıdan bir qrup basqınçıya oxşayan bir şey qaçdı - tozlu, boz paltar geyinmiş və hər tərəfə bükülmüş və Ak47 avtomatları ilə silahlanmış dörd kişi. Onlara tapşırılan hansısa vəzifə haqqında bir-birləri ilə söhbətlər edildi, ittiham edildi. Drake dildə güclü deyildi, o, sözlərin yalnız üçdə birini tutdu. O, sırf telsizləri olduğuna görə onları pusquya salmağı düşünürdü, amma qərara gələndə onlar yox olmuşdu.
  
  Bir az da getdikdən sonra dağda nəhəng bir tağ yoluna gəldilər. Dreyk suyun qabağa getdiyini, yuxarıdan hardansa axdığını, gözlərinin önündən keçib aşağıda yoxa çıxdığını gördü. Onların qulaqlarını yeraltı şəlalə doldurdu; onun spreyi onların üzlərinə toxundu. Drake arxadan keçən dar bir çıxıntı tapdı və divara basaraq onun üzərinə çıxdı. Rahat tutacaqlar qayaya oyulmuşdu, ona görə də kənara çəkilən kimi barmaqlarını onlara doladı. Komanda tarazlığı qorumaq üçün hər bir konsentrasiyadan istifadə etdiyi üçün bu dəfə əlaqə tamamilə səssiz idi. Çarxın eni bir futdan çox deyildi və yerlərdə onların dabanları kənardan asılırdı.
  
  Ucsuz-bucaqsız axın o qədər yaxınlaşırdı ki, onun gücünü bağırsaqlarında hiss edirdilər. Drake artıq hopmuşdur. Təbii ki, burada hər hansı qarşıdurma müəyyən ölümlə başa çatacaqdı, lakin onlar ötüb keçə bildilər. Çarx genişləndi və başqa bir kələ-kötür tunelə enməzdən əvvəl bir müddət irəlidəki qaya boyunca qaçdı.
  
  Drake bir anlıq dayandı və ətrafa baxdı. Avadanlıqlar damlayan, saçları tutqunlaşan, çoxları gözlərini silən köhnəlmiş bir qrup meydana çıxdı.
  
  Çarx kəskin şəkildə əyildi və onların soluna düşmə çox açıq idi. Yalnız yeni tunelə girəndən sonra şəlalənin gurultusu sönməyə başladı.
  
  Qarşıdan çəkmələrin səsi gəlirdi. Drake yerindən tərpənmədən dayandı. Hər iki tərəfdən divarlar ucaldı.
  
  "Gedəcək yer yoxdur." O, keçid düyməsini basdı və tapançasını nişan alaraq bir dizi üstə çökdü.
  
  Lüter onun üstündə göründü və digərini nişan aldı. - Mən səni örtəcəyəm, dostum.
  
  Qaranlıqdan bir adam çıxdı. O, sanki gözlərini qıyırdı, qarşısındakılara inana bilmirdi. Dreyk əvvəlcə silahlarını səsboğucularla təchiz edilmiş Lüter ardınca atəşə tutdu. Silahlar sakitcə hürdü və adam yıxıldı, öz silahı cingildədi. Drake tez tək olduğunu yoxladı.
  
  "Hər şey aydındır. Hərəkət."
  
  On dəqiqə sonra onlar tuneldən çıxıb daha böyük otağa daxil oldular. Keçidlər sola, sağa və düz, aşağıya doğru uzanırdı. Dahlın siqnalı nəhayət daha parlaq parlamağa başladı və daha çox diqqət mərkəzində oldu. Vulkanın dəmirxanası yaxın idi.
  
  Drake davam etdi. Qarşıdakı yer kölgəyə büründü, birdən aşağı düşdü, sonra isə sanki yox oldu. Drake ona yaxınlaşana qədər bunun daha dərin bir qaranlıq olduğunu güman etdi.
  
  Və qaralamanın sürətləndiyini hiss etdi.
  
  "Heyrət! Vay!"
  
  O, geri çəkildi, birdən başgicəllənmə ilə tutuldu. Qarşıda dərin bir boşluq var idi, döşəmədə sadəcə bir çat var: qorxunc, ölümcül və gözlənilməz.
  
  "Böyük xəndək" dedi ucadan və uzaq tərəfi görmək üçün gözlərini qıyaraq. "Yaxşı deyil. Mən burada pislik görmürəm".
  
  Lüter bir ovuc parıltı çubuqunu çıxarıb sındırdı. "Bu kömək edəcək."
  
  İlk atdığı şey alınmadı; yolun az qala yarısı idi. İkincisi yarığın divarına dəydi. Üçüncüsü qayaya enmək üçün fırlandı və narıncı parıltısı ilə onların yeni vəziyyətini işıqlandırdı.
  
  "Nə qədər?" Hayden soruşdu.
  
  "On fut olmalıdır" dedi Lüter.
  
  On beş, Molokai qərar verdi.
  
  "Yaxşı," Dreyk çatı hər iki istiqamətdə skan etdi, "düşmən onun üstündən tullanmalıdır. Burada körpü yoxdur. Taxta taxta belə yox".
  
  Mai və Smith əmin olmaq üçün fənərlərini otaqda işıqlandırdılar. Onlar çiyinlərini çəkərək əliboş gəldilər. Drake qrupa baxdı.
  
  "Kimsə əsəbidir?"
  
  Gözləmədən dönüb tələsdi və tullandı. Uçuşun ortasında əlləri titrədi, HK onun yanaq sümüyünü vurdu və sonra o, daha inandırıcı olması üçün yalnız bir dəfə yuvarlanaraq təhlükəsiz şəkildə sərt qayaya endi.
  
  Dahl cihazı ona atdı, sonra tullandı. Komandanın qalanları bir-bir yüksəldi. Əgər əsəblər varsa, göstərilməyib. "Dırnaq kimi güclüdür" dedi Dreyk və sonuncu adam Smit onun üstündən tullanarkən gülümsədi.
  
  Yenə aşağı düşdülər.
  
  Onların yanından daha çox vaxt keçdi. "Daha dərinə getsək, cəhənnəmdə olacağıq" deyən Dahl idi, lakin bu sözlər Drake-nin onurğasını titrətdi. İsveçli haqlı idi. Eniş sonsuz görünürdü, onların ətrafındakı nəhəng kompleks sarsıdıcı dərəcədə möhtəşəm idi. Hər keçən an məqsədlərinə doğru getdikcə daha da dərinləşir, yerin o qədər dərinliyinə düşürdülər ki, hamı danışmaq iradəsini itirirdi.
  
  Nəhayət, Dahl dayandı. "Siqnal mümkün qədər cəmləşib" dedi. "Dəmirxana növbəti küncdə olmalıdır."
  
  Dreyk xəzinələrin çoxunun adətən qorunduğunu xatırlayaraq diqqətini cəmləyərək özünü silkələdi. "Sadəcə unutma" dedi yüngül səslə. "Biz heç vaxt lövhə olmadan onu bərpa etməyəcəyik."
  
  "Ah, bütün xəzinə ovçularının bəlaları" Alisiya nikbinliklə dedi.
  
  "İki daha yaxşı olardı" dedi Dahl.
  
  "Niyə, hər ayaq üçün bir?"
  
  "Biz onları bir-birinə bağlaya bilərdik."
  
  "Möhtəşəm. İki lövhə. Yaxşı, hazırıq?"
  
  Lüter artıq orada idi.
  
  
  Otuz altıncı fəsil
  
  
  Divarlara quraşdırılmış onlarla sayrışan fənərdən işıq saçaraq otağı doldurdu. Qara tüstü daha yüksək kölgələrə sıçrayaraq dağıldı. Döşəmə düzdü, divarlar qeyri-bərabər idi, sanki sərxoş bir nəhəng tərəfindən yondurulmuşdu.
  
  Drake altı kişi gördü.
  
  Biri tozlu köhnə kitablar yığını üzərində hörmətsiz və laqeyd oturmuşdu, çünki o, oğurlanmış qiymətli əşyaları və ola bilsin ki, əhəmiyyətli qalıqları qoruduğunu bilirdi. O, yemək yeyərək oturdu, kosmosa baxdı və Dreykin baxdığı kimi tozlu döşəməyə tüpürdü. Daha iki nəfər sağ tərəfdə əyləşərək köhnə stolüstü oyun oynayırdılar. Son üçü xəzinələrin arasında gəzir, bir neçəsini götürür, onların dəyərini bilirmiş kimi dönüb gözlərini qıyırdılar.
  
  "Biz bu cür qənimət gözləyirdik?" Alisiya soruşdu.
  
  "Əslində yox" deyə Hayden cavab verdi. "Ancaq əlbəttə ki, biz bütün bunları özümüzlə apara bilmərik. Fotolar çəkin və başqalarına qərar verin. Bu, edə biləcəyimiz ən yaxşı şeydir".
  
  "Onlar xüsusilə fotogenik deyillər" dedi Mai mühafizəçilərə işarə edərək. "Bəlkə əvvəlcə onları yoldan çəkməliyik?"
  
  "Növbəyə durun." Kenzi zala daxil olan kimi Lüter və Molokayın yanından qaçdı. O, səssizcə addımlayaraq oturmuş kişini nişan aldı və atəş açdı, silah yumşaq bir şəkildə tükürdü. Bu otaqdakı səs-küy o birilərinin arxasını döndərməyə kifayət edirdi. Kenzi oturan iki nəfərin yanına qaçdı və silahlarını axtararkən son anda geri atıldı. O, məbəddə digərini vurmaq üçün tapançanı gürz kimi yelləyərək uçan çəkmə ilə birinin üzünə vurdu. Hər ikisi inlədi və yıxıldı. Birincinin başı arxadan daş divara dəydi. Kenzi diqqətini ikinciyə cəmləyərək tapançasına nəzarəti bərpa etdi və iki nöqtədən atəş açdı.
  
  Lüter və Molokay israilli ilə ayaqlaşdılar, digər üç mühafizəçinin ona şok içində baxdıqlarını gördülər. İki partlayış iki cəsədi geri yıxdı, lakin Lüter kiçik bir qayanın üstündən yıxılarkən üçüncü partlayış baş verdi.
  
  Final ağır bir sinə arxasına atılan mühafizəçidir. Drake onun silahı axtardığını eşitdi. Komanda əyildi və Lüter ayaq biləyinin burulmasından şikayətləndi. Kenzi uzaq tərəfdən süründü. Molokai başqasını seçdi. Drake başın çıxmalı olduğu yerdən sinəsinin lap yuxarısını nişan aldı.
  
  Bir neçə saniyə keçdi, sonra mühafizəçi hərəkətə keçdi. Üç atəş açıldı, hamısı hədəfə dəydi. Nəticələr qorunmaq üçün əlverişli deyildi.
  
  Hayden və Kinimaku kameraya itələdilər. Hamı havaya qalxdı və yeri axtardı, hər hansı xoşagəlməz sürprizləri izləmək üçün Mey və Smiti tərk etdi. Dreyk seyfi və sandığı açdı, sonra siyirtmələri vərəqlədi. Alisiya ayaqqabı qutusunu çevirdi. Hayden köynəklərə bükülmüş qızıl külçələr, Kinimaka isə saxta qılınclarla doldurulmuş yuvarlaq bir karusel tapıb.
  
  Kenzi onları diqqətlə yoxladı. "Tam cəfəngiyyat. Onlardan biri ilə qanaxmaqdansa, ölməyi üstün tutursan".
  
  "Ancaq bəlkə kimsə üçün dəyərlidir" dedi Kinimaka. "Sentimental".
  
  "Mən inanıram".
  
  Bu zamana qədər, təbii ki, onlar axtardıqları əşyanın rəngini və ümumi dizaynını bilirdilər. Bunu əvvəlcə Alisiya gördü və digərlərini çağırdı. "Əvvəlcə mən tapdım. Mənim mükafatım nədir?
  
  "Torsten Dahl ilə bir axşam" dedi Dreyk bizə yaxınlaşarkən. "Şübhəsiz ki, düz mebel yığarkən küftə bişirər və Roxettenin ən yaxşı hitlərinə qulaq asardınız."
  
  "Səslər... fərqli."
  
  Dal geri çəkilmədi. "Bəli, adi döyülmüş dəniz məhsulları, chumbawumba və tam Montydən fərqli olaraq?"
  
  "Bu çox pis səslənmir" dedi Drake.
  
  Dahl güldü. Alicia artefaktı içində olduğu yığından çıxardı. Gecə yarısı qara rəngdə hazırlanmış, iki tərəfi, açıq bacası və hörmə ızgarası olan miniatür döymə, kiçildilmiş ölçüsünə baxmayaraq, olduqca təsir edici görünürdü. Vulkan Roma mifologiyasında od, vulkan və dəmiryol tanrısı idi və o, tez-tez yeni qılıncın və ya çəkic şaftının bıçağının döyülməsi ilə dəmirxanada işləyərkən təsvir edilirdi. Hayden onu gizlətmək üçün kifayət qədər böyük bir kətan çantası axtarmağa başladı, lakin Lüter bel çantasından birini çıxardı.
  
  "Həmişə hazırlıqlı gəlin" dedi.
  
  Demək olar ki, kifayət qədər böyük deyildi. Drake bu artefaktın niyə digərlərindən daha çox material ehtiva etdiyini başa düşə bildi. Yalnız daha böyük deyil, həm də daha sıx idi, divarlar və daxili bəzək daha qalın idi. Tempest bunun üçün gəlsə, problem yaşayacaqlar.
  
  "Uzun səfər geriyə" dedi. "Yaxşısı başlasaq."
  
  
  * * *
  
  
  Qayıdış uzun, çətin idi, hətta dözümlərinin sərhədlərini sınayırdı, amma nəhayət, mağaranın çıxışı qarşıda görünürdü. Molokai dincəlmək fürsətindən istifadə etdi, heç vaxt şikayət etmədi, ancaq çantasını hələ də kürəyinə bağlayaraq mağaranın döşəməsinə çökdü.
  
  Alicia kömək etməyə çalışdı. "İcazə verin götürüm"
  
  Molokai nankorluqla dedi: "Mən bunu tək etsəm daha yaxşıdır". "Təşəkkür edirəm, amma mən artıq təkbaşına döyüşməyə öyrəşmişəm. Bu, xarakter yaradır".
  
  Çöldə gün işığı bütün əzəməti ilə parlayırdı. Əvvəlcə onlar yalnız mavi və ağ buludlarla ləkələnmiş səmanı görə bilirdilər. Drake və Lüter ehtiyatla mağaranın kənarına doğru irəlilədilər ki, onların atdıqları hər addımda aşağıdakı mənzərə tədricən açılırdı. Əvvəlcə tarla, sonra dağətəyi, sonra dağ yamacı.
  
  Lüter güldü. "Lanet".
  
  Bu, bütün günlərində Drake-i təqib edəcək bir görüntü idi.
  
  
  OTUZ YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  "Bizə daha çox döyüş sursatı lazım olacaq" dedi Drake.
  
  "Siz bunu əvvəllər demisiniz" Mai onlara yaxınlaşdı. "Ancaq biz buradayıq."
  
  Drake ona qarşılarında nə olduğunu görməyə icazə verdi. "Və indi?"
  
  "Bəlkə də haqlısan".
  
  "Əlbəttə. Bu, Yorkshiremanlının ilk doğulduğu hüququdur".
  
  Aşağıdakı düzənliklər yaraqlı İD döyüşçüləri ilə dolu idi; dəstələri yeməklərin üstündəki göbələklər kimi bütün sahəyə səpələnmişdi. Aşağı dağ ətəkləri onlarla dolu idi, hamısı silahlanmışdı: qayaların üstündə oturmuş, uzaqda dayanmış, bir-birinə çömbəlmişdi. Dağ yamacı cəsədlərlə dolu idi və gizli qaçmağı qeyri-mümkün edirdi.
  
  Ən pisi odur ki, döyüşçülərin yarıdan çoxu onları görmüşdü, digər yarısı isə yavaş-yavaş onlardan xəbərdar olurdu.
  
  Lüter tez arxaya əyildi. Alicia ona baxdı. "Bəs bu necə kömək edir, əsgər oğlan?"
  
  "İnstinkt".
  
  "Vay, buna diqqət etməliyik. Əmin olun ki, bu, hamımıza sirayət etməsin".
  
  Drake yuxarıya doğru çevrilmiş üzlərə baxdı, hamısı diqqətlərini aralarında olan üsyançılara cəmlədi. O, onların hamısını saya bilmirdi, lakin onların yüzlərlə olduğunu düşünürdü. Daha da pisi, onların hər birinin silahı varmış kimi görünürdü.
  
  "Yeganə yol geri çəkilməkdir" dedi Kenzi. "Ancaq orada, çıxış yolu yoxdur."
  
  "Lakin biz onları saxlaya bildik" dedi Smith. "Biz başqa çıxış yolu axtarırıq."
  
  "Lənət olsun, bu kompleks nəhəngdir" dedi Dreyk ehtiyatla. Durğunluğun onlara daha çox vaxt verəcəyini ümid edərək yerindən tərpənmədi.
  
  "Və bu uşaqlar bunun hər qarışını biləcəklər" dedi Hayden.
  
  "Yeməyimiz yoxdur" dedi Kinimaka.
  
  Alisiya ona baxdı. "Tipik insan".
  
  "Bir çox problem var" dedi Hayden. "Hər hansı bir həll yolu varmı?"
  
  Lüter tapançaları hər iki əlində çəkdi. "Biz əsgərlər kimi döyüşürük."
  
  Drake ah çəkdi. "Bilirsən, dostum, sənin üzündən öldürüləcəyik. Belə bir planla, bəli, bəzilərimiz buna nail ola bilərik, amma hamımız yox".
  
  Lüter orada olanların üzünə baxdı. - Hər halda, komandanız çox böyükdür.
  
  Drake onun zarafat etdiyini ümid edirdi. Bu dəfə çıxış yolu görmürdü. Mağaralar hər kəsin canını alacaq qədər böyük idi. Dağlar və düzənliklər düşmən əsgərləri ilə dolu idi. Sürət onların ən yaxşı variantı idi, bəs necə?
  
  Yerli sakinlər narahat olmağa başladı. Bəziləri qışqırır, bəziləri jest edirdi. Bütün bunlar aqressiv idi. Çəkmələr irəli getməyə başladı, tapançalar yelləndi. Hücum gəlirdi. Dreyk onların bir müddət burada dayanacaqlarına şübhə etmirdi; onlar mağaranın girişini və budaqlarını qoruya bilərdilər, lakin gec-tez yaraqlılar daha böyük düşünməyə başlayacaqlar - partlayıcı maddələr və RPQ.
  
  Düşün və ya öl.
  
  O, özünü Dala baxarkən tapdı və isveçli sadəcə başını qaldırdı.
  
  Əlbəttə .
  
  Bizim şansımız var idi. Drake bütün silahlarını buraxdı və yerə qoydu. "İki dəqiqə" dedi. "Hazır olun. Bu, indiyə qədər etdiyimiz ən qəribə işlərdən biri olacaq".
  
  Dahl radionu ona uzatdı. "Şərəf istəyirsən?"
  
  "Yox, sən bunu edirsən, dostum. Bu sizin ideyanız idi".
  
  Qalan hər kəs sadəcə olaraq "Nə olub?" deyən ifadə ilə onlara baxırdı.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl zəng etdi və sonra "Səkkiz dəqiqə" dedi.
  
  Drake dodaqlarını büzdü. - Bu qədər uzun müddətdir?
  
  - Elədir, dostum.
  
  Çəkiliş başladı. Güllələr mağaranın girişindən və damından uçaraq qaya qalıqlarını partlatdı. Döşəmə yaşamaq üçün əlverişli yerə çevrilib. Drake və Lüter çölə baxmağa risk edə bilməzdilər, sadəcə olaraq silahlarını qayalıq kənara qoyub dağlara kor-koranə atəş açırdılar. Onların arxasında, Alicia və Kenzi, girişə daha yaxşı baxmağa imkan verən bir qayanın arxasında təhlükəsizlik tapdılar. İşığı qismən bağlamaq üçün gələndə Alicia artıq başqalarının qaçırdıqları yerləri götürürdü.
  
  Onlar artıq tutulmağa yaxın idilər.
  
  "Daha çox atəş gücü!" o qışqırdı.
  
  Artıq bunun üstündə idilər. Hayden və Kinimaka yerdə Dreyk və Lüterə qoşulurlar, lakin daha geridə onlara daha yaxşı görünüş verirlər. Smit və Mey bitişik tunellərin budaqlandığı mağaranın arxasını örtdülər. Aralarında yaxşı örtük var idi. Dahl Molokai örtmək və digərlərinin qaçırdığı başıboş adamları tələyə salmaq üçün əyildi.
  
  Mağaranın içindəki səs-küy dəhşətli, davamlı atışma idi. Çöldəki səs-küy dəhşətli idi, ölənlərin qışqırıqları və yaralıların qışqırıqları. Drake bir-birinin ardınca ona baxan sərt boz simaları gördü və başqalarının onları idarə edə biləcəyinə inanmalı oldu. O və Lüter növbə ilə silahlarını doldurdular və sonra onlar Dahlın qışqırdığını eşitdilər.
  
  "Dörd dəqiqə".
  
  Düşmən komandanın anlamadığı nalayiq sözlər qışqıraraq yaxınlaşırdı. Onlar özlərini şikəst edib öldürməyə hazırlaşmışdılar. Bu ləkəni öz torpaqlarından, evlərindən silmək əzmində idilər. Heç bir möhlət yox idi.
  
  "Vur!" Lüter qışqırdı. - Vur, ana sik!
  
  Cəsədlər çöldə yığılmışdı. Mai və Smith ölülərlə birlikdə keçidləri bağladılar. Qumbara onun istiqamətinə uçduqca, o, artıq öldürdüyü adamları parçalamaq üçün onu geri atdı. Alicia birtəhər qumbaranı havada tutmağı və partlamadan əvvəl onu mağara sisteminə daha da atmağı bacardı. Bununla belə, qəlpə və mağara tozları çıxışın yaxınlığındakı boşluqları ilə dalğalanaraq, hücum edənlərin arasına yuvarlanaraq onları istiqamətləndirdi.
  
  Bunu əvvəlcə Drake eşitdi: yaxınlaşan Apache AH-64 hücum helikopterinin inanılmaz, vaxtında, gözəl səsi. Burada iki nəfərdən ibarət ekipaj və hədəfi aşkar etmək üçün buruna quraşdırılmış bir sıra sensorlar yerləşdirilib. Bu gün lazım deyil. O, 30 mm zəncirli top, Hellfire və Hydra raketlərini daşıyırdı. Ən azı bir pilotun sağ qalmasına imkan verən kokpitdən kokpit mühafizəsindən tutmuş, 23 mm-lik mərmilərdən qorunmaq üçün nəzərdə tutulmuş təyyarə korpusunun dizaynı və rotor qanadlarına və özünü bərpa edən yanacaq doldurma sisteminə qədər daxili sağ qalma ehtiyatlarının miqdarı heyrətamiz idi.
  
  Hal-hazırda, sağ qalmağı simvollaşdırırdı.
  
  Onu eyni əkiz və səmada asılmış yük helikopteri müşayiət edirdi.
  
  "Necə?" Soruşdum. Alisiya düşündü.
  
  Dahl çiyinlərini çəkdi. "İsveç ixtiraçılığı".
  
  Drake boğuldu. "Onları sıraladınızmı?"
  
  "Mən Kembric vasitəsilə müdafiə naziri Krouya zəng etdim" dedi. "Və hava hücumu tələb etdi."
  
  "Lənət olsun, onun hələ də suyu var!"
  
  "Həyatımızı xilas etmək üçün kifayətdir."
  
  Yaraqlılar artıq hücumlarını həddən artıq qiymətləndirərək mağaradan üz döndərirdilər. Drake ehtiyatla çarxın üstündən baxa bildi. Nəhəng boz vertolyotlar havanı dolduraraq düz dağın zirvəsinə doğru gedirdi.
  
  "Aşağı!"
  
  Zəncirli tapança atəş etdi; onun kabuslu, qulaqbatırıcı buraxılışı yolundakı hər kəsi vurdu və qalanları dəhşətə gətirdi. Onun ölümcül kursu qayalar, torpaq və yuxarıya doğru uçan cəsədlərlə qeyd olunurdu. SPEAR komandası bir saniyə belə itirmədi; qaçışlarını qiymətləndirmək üçün dərhal ayağa qalxdılar. Bu zaman başqa bir helikopter öz zəncirli topunu dağın yamacından aşağıya ataraq aşağıda toplaşanların diqqətini çəkdi. Səhnə dağıntılarla dolu idi.
  
  "Yük avtobusu arxadadır" dedi Drake. "Biz qaynar təqibdə hərəkət etməliyik."
  
  "Burada". Lüter aşağıda düzənliyin boş olan hissəsini göstərdi.
  
  "Yaxşı görünür. Biz hazırıq?"
  
  Onlar toplandılar və sonra hər iki Apaçinin yenidən özünə gəlməsini gözlədilər. Daha 30 mm-lik mərmilər havanı deşərək toxunduqları hər şeyi məhv etdi. Yaraqlıların əksəriyyəti sığınacaq və təhlükəsizlik axtararaq məğlub oldular. Yalnız ən sərt və ya ən axmaq gəlirdi.
  
  Drake iki qaya arasında dırmaşdığını gördü və dərhal birini bitirdi. Digəri bir qayanın arxasına daldı. Lüter onu daimi atəşlə örtdü.
  
  "Get, get." Hayden onları tələsdirdi.
  
  Dağ yamacı cəsədlərlə dolu döyüş meydanı idi. Apaçlar təkrar-təkrar ortaya çıxdı. Cəhənnəm atəşi raketləri yaraqlı qruplarını məhv edib, dağ və dağətəyi ərazilərdən nəhəng parçalar qoparıb. Torpaq və daşlar havada dolanırdı, yerlərdə kiçik zibil pərdəsi görünürdü.
  
  NİZƏLƏRDƏN bir dəstə başdan-ayağa qaçaraq dağın arxasında gizlənmək üçün çoxlu daş tapdılar. Vertolyotlar düşmənlərinə cəhənnəmi və ölümü buraxaraq yuxarıdakı kurslarını izlədilər. Molokai cəsarətlə ağır artefaktla qaçdı, Alicia yaxından izlədi və ona yolu açmağa kömək etdi. Drake, Lüter və Dahl qaldırılmış silahlarla irəli atıldılar, davamlı atəş açdılar, düşmənlərini öldürdülər və ya onları qayaların arxasında ördəkləməyə məcbur etdilər. Mai və Smith arxa tərəfdən qumbaraatanlardan istifadə edərək, başıboş olanları qovmağa və arxa görünüşü gizlətməyə kömək etdilər. Tam komanda olaraq, onların atəş gücü böyük idi.
  
  Drake-nin çəkmələri təpələrin ətəyinə toxundu, yer daha az qayalı oldu. Burada sığınacaq tapmaq daha çətin idi, ona görə də daha çox raket dağa və aşağıda düzənliklərə uçduqca daha yavaş və daha dəqiq hərəkət etdilər.
  
  Yük helikopteri boş sahəyə doğru sürüklənib.
  
  Apaçıların davamlı atəşi onların düşmənlərinin müqavimətini zəiflətdi və hər bir insan öz təhlükəsizliyi üçün qorxdu. Dreyk təpələrin ətəyinə çatanda və qarşısında səhra düzənliklərinin açıq olduğunu görəndə daha atəş səsləri yox idi. Bununla belə, onların hamısı silahlarında ehtiyatlı idilər. Böyük vertolyot yumşaq bir şəkildə aşağı toxundu, arxa qapısı aşağı endi.
  
  "RPG!" Mai qışqırdı.
  
  Xoşbəxtlikdən hədəfindən uzaqda uçaraq heç bir yerdən göründü. Mey və Smit dağətəyi ərazilərdə parıltı gördülər və qaçarkən atəşlərini cəmlədilər. Daha RPG yox idi.
  
  Dreykin çəkmələri ilk olaraq aşağı salınmış qapıya dəydi. O, diz çöküb çevrildi, tapançasını çiyninə sıxıb arxalarında olan düşməni axtardı. Lüter və Dahl onun tərəfində, rampanın o tayında düzülmüşdülər.
  
  "Təmiz".
  
  Sonuncu şəxs vertolyot artıq dırmaşarkən tam sürətlə tullanaraq gəmiyə qaçdı. Drake və onun iki yoldaşı atəş açdılar.
  
  "Biz sağıq?" Alisiya yerdə oturduğu yerdən arxa qapıdan çölə baxaraq soruşdu.
  
  "Əlbəttə ki, ümid edirəm" dedi Mai. "Çünki sən əlbəttə ki, mələk deyilsən."
  
  "Və biz bununla fəxr edirik."
  
  Dreyk onların raket məsafəsindən kənara çıxana qədər diqqətlə izlədi və nəhayət, qapı çırpıldı. Yalnız bundan sonra o, rahatladı, silahı endirib bir neçə dərin nəfəs aldı.
  
  "Çox yaxın idi."
  
  Molokai ağır kürək çantasından sıçrayıb çıxdı, paltarına göbələk tozu çökdü və kabinəni doldurdu. "Və artefakt toxunulmazdır."
  
  "Yaxşı" dedi Drake. "Çünki sonuncudur. Buradan hara gedək?"
  
  Hayden peyk telefonunu çıxartdı. "Gəlin öyrənək, eləmi?"
  
  
  OTUZ SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Bütün cəhənnəm boşaldı.
  
  Tezliklə məlum oldu ki, onların komandasının üzvü qaçır, ən çox təhlükə altındadır, həyatı üçün mübarizə aparır. Birdən vəziyyət gərginləşməyə başladı.
  
  Laurenin səsi gərgin və dəhşət dolu idi, o, dünyanın o biri tərəfində minlərlə mil uzaqda olan alıcıya naəlaclıqla zümzümə etdi.
  
  "Mən gedirəm... Mən azadam... Lənət olsun, gözləyin."
  
  Qorxu pıçıltısı Dreykə kömək edə bilməsini arzulayaraq yumruqlarını sıxmağa məcbur etdi. Smit özündən kənarda idi. Hayden altı dəqiqə ərzində nə baş verdiyini anlamağa çalışırdı, lakin Lauren ölümcül pişik və siçan oyunu oynayırdı.
  
  Yük helikopterinin arxasında tam sükut hökm sürürdü. O, yatmış vəziyyətdə idi, Misirin qaranlıq bir küncündə qaranlıq bir uçuş zolağında dayanıb, sadəcə hərəkətə çağırış gözləyirdi.
  
  Sonra nə var?
  
  Bunu gözləmirdilər.
  
  Lauren nəfəs aldı. Əmrdə heç bir söz yox idi; hətta Alisiya və Kenzi üzlərində həddindən artıq narahatlıq ifadəsi ilə sükutla oturdular. Laurenin növbəti şərhləri çətinliklə eşidildi.
  
  "Aman tanrım ... onlar buradadırlar."
  
  Hayden peyk telefonunu möhkəm tutdu. "Tamamilə hərəkətsiz qalın. Heç nə etmə".
  
  Bir qışqırıq və bir çox xışıltı var idi. Bir atış var idi. Lauren şokda qışqırdı. Başqa bir xışıltı. Daha bir atış.
  
  Smit telefondan cəmi bir metr aralıda dayandı, gözləri möhkəm bağlandı, yumruqlarını məbədlərinə sıxdı. O, yalnız bir söz dedi: "Lauren?"
  
  Telefondan dərin və bağırsaq səsləri gəldi: "O öldü?"
  
  "Belə görünür."
  
  Smit diz çökdü. Hayden ümidsiz bir ümidlə telefonu və açıq xətti tutdu, lakin Laurenin səsini heç eşitmədi. Sadəcə bir az qarışdırmaq.
  
  "Yaxşısı o qancığı bura gətir, Urban."
  
  Bəli, onu aid olduğu yerdə buraxın, hey Carmine? Bir xəndəkdə."
  
  Bütün komanda hər iki adı qeydə aldı. Drake bilirdi ki, bu, iki şəxsiyyətin əbədi olaraq bir yerdə qalacağı anlardan biridir.
  
  Daha bir xışıltı, sonra da sürüklənən səs. Hər iki kişi hönkürdü. Drake, Kinimaka və Kenzinin daha sonra nə baş verdiyini eşitməyə ehtiyac duymadan və ya istəmədən üz çevirdiklərini gördü. Alicia'nın üzü indiyə qədər görmədiyi ən sərt maskaya çevrildi.
  
  Smit hırıldadı: "O piçi qızdırın". "Mən bundan sonra hara gedəcəyimi bilirəm."
  
  İki atəş səsi eşidəndə hər iki şəxs qışqırdı. Drake iki cəsədin düşdüyünü, sonra isə daha iki atəş səsi eşitdiyini düşündü. Lorenin çatlamış səsini eşitmək xoşbəxtlik idi.
  
  "Mən yaxşıyam" deyə nəfəs aldı. "Məni vurdular. Əldə. Amma yaxşıyam. Saxta, ha ha. Bu, mənim yaxşı olduğum yeganə şeydir".
  
  Smit hisslərini gizlədə bilməyib birdən diz çökdü. Hayden telefonla danışan zaman oynaqları tamamilə ağ idi. "Orada nə baş verir?"
  
  "Gözləyin... Mən qaçmalıyam."
  
  Üç dəqiqədən sonra o, uzun sürmə və xırıltıdan sonra sıraya qayıtdı.
  
  "Lənət olsun, bu ağrıyır. Mən qanaxdım, amma onu bağlaya bildim".
  
  Dreyk əvvəlcə danışdı. "Onların tapançalarından birini tutmusan?"
  
  "Cəhənnəm yox. Mən cəhənnəm kimi lazımsızam."
  
  "Xeyr, belə deyil" dedi Smith.
  
  "Bax, biz barmaqlarımızın ucundayıq. Biz əsgər deyilik. Bizi öldürəcəklər".
  
  Hayden onun səsini sakitləşdirməyə məcbur etdi. "Hazırda təhlükəsizsən? Əgər belədirsə, bizə nə baş verdiyini deyin".
  
  "Bəli, mən nəhəng bir dayanacağın ortasında, maşınların arasında sikişirəm." Nyu Yorklu dərindən nəfəs aldı. "Onlar əvvəlcə Kimberlini götürdülər."
  
  Drake ağzını bağlamaq üçün əlindən gələni etdi. "Fırtına deyirsən? Lanet olsun."
  
  "Bəli, katibi oğurlayıblar və hardasa gizlədirlər. Nə baş verdiyini bilmirəm. Cəmi... bir neçə saat əvvəl idi. Biz prezidenti çıxışından sonra tutmağı planlaşdırırdıq. Demək istəyirəm ki, sözün əsl mənasında onu tutmaq yox, amma Kimberli bizim üçün anonim mətbuata keçidlər təşkil etmişdi və ona necə yaxınlaşacağımız aydın idi. O, son lütflərini bu keçidlərlə istifadə etdi və yəqin ki, kimsə bunu buraxdı.
  
  "Onların hər yerdə gözləri və qulaqları var" dedi Kinimaka.
  
  "Hər halda, onlar zavallı Kimberlini dayanacaqda maşından sürüyüb apardılar. Sadəcə gün işığında qara furqona atdım. Bu... dəhşətli idi."
  
  Lorenin səsi yüksəldi. Hayden ona sakitləşməyi söylədi. Onlar indi eşidilməyə risk edə bilməzdilər. O, yaxşı örtüyü tapmış ola bilərdi, lakin yaxşı örtük çox vaxt qaçmaq üçün ən çətin idi.
  
  "Mən qaçdım. Xoşbəxtlikdən mətbuat konfransından çox da uzaq olmadığım üçün mənə toxunmağa cəsarət etməyəcəkləri yer tapdım. Gözlə..."
  
  Drake ərazini yoxladığını güman etdi. Komanda nəfəs darlığı ilə gözləyirdi.
  
  "Biz təmizik, amma bu əli yoxlamaq lazımdır. Yanır". Lauren yenidən çaxnaşma ilə mübarizə apararaq mahiyyətini bərpa etdi. "Bax, bütün bunlara baxmayaraq, mən prezident Koburnla danışa bildim".
  
  Drake heyrətləndi. "Vay, bunu etdin?"
  
  "Bəli, yaxınlaşdım və məni tanıdı. O, kod sözlərlə də tanış idi və bu, mənə təkbətək ünsiyyət qurmağa imkan verdi".
  
  Drake kod sözü olmadığını bilirdi. Bu, Laurenin vaxta qənaət yolu idi. Əslində, o, onun ona Qan Kralının Vaşinqtona hücumunu və ondan sonra baş verənləri xatırladacağına şübhə etmirdi. Coburn bunu xəbərdarlıq əlaməti, SPIRA-dan kömək çağırışı kimi qəbul edərdi.
  
  "Hər şeyi sadə və soyuqqanlı şəkildə ifadə etdim. Bir neçə məsləhətçi də orada idi; Onları işə cəlb etməyə bilməzdim. Mən Fırtınadan, onların özlərini qorumaq üçün buraxdıqları xüsusi əmrlərdən, tanrıların silahlarından... hər şeydən danışdım."
  
  "O, cavab verdi?" Mai hər kəsi düşündürən sualı verdi.
  
  "Bəli. Suallar verildi. tarixləri soruşdum. Çox şey."
  
  "Loren" dedi Hayden. "Necə oldu ki, qaça bildin?"
  
  "Koburnla söhbəti bitirdikdən sonra bir az kənara çəkildim və Rik Troy düz arxamda dayanmışdı. Siz onu tanıyırsınız - Tempestin bir hissəsi olan prezidentin köməkçisi. Bütün bu müddət ərzində bizə mane olan göt. Yaxşı, gülümsədim. Mən dedim ki, 'Gotcha, ana sikik' və sonra Coburn'a tez hərəkət etməsini söylədim, çünki həyatı təhlükədə idi.
  
  "Əla" dedi Hayden. "Sadəcə gözlə. Düşünməli olduğumuz çox şey var".
  
  "Ya da heç nə" dedi Smit. "Biz Vaşinqtona gedirik."
  
  Bütün bu müddət ərzində, digər tərəfdən, Britaniya SAS-dan Kembric dinləyirdi. İndi Hayden sözü ona verdi.
  
  "Silahlarla nəyimiz var?"
  
  "Qorxuram ki, Tempest nəzarət altındadır. Onların təxminən iyirmi növ ilahi silahı var. Onların bir katibi Krou var. Lauren aydın şəkildə ovlanır. Və indiyə qədər güman edirəm ki, Troya bütün bunları eşidərsa, prezidenti aradan götürmək planı var. Sadəcə möhtəşəm oldu."
  
  "Başa düşdüm" dedi Hayden və peyk telefonuna qayıtdı. "Siz ikiniz Tempestin sığınacağını tapa bildiniz, elə deyilmi?"
  
  "Biz onların harada görüşdüyünü, bəli, Gleasonun noutbukundan müəyyən etdik."
  
  Hayden böyük kabinədə hər bir cüt gözü salamladı. "Biz Tempesti məhv etməliyik. Dərhal".
  
  Smit yumruğunu havada silkələdi. "Mütləq!"
  
  "Bağışlayın" Kembric araya girdi. "Bu o qədər də sadə deyil. Fırtına bildiyiniz kimi tək deyil. Terrorçuların düşərgəsi hazırda tam fəaliyyətdədir. Çox keçməyəcək ki, onlar növbəti planlaşdırdıqlarını ört-basdır etmək üçün onu dəstə-dəstə göndərməyə başlayacaqlar".
  
  Kabinədə dərin, sıxıcı bir sükut hökm sürürdü. Asan cavab yox idi.
  
  "Neçə terrorçu?" Lüter soruşdu.
  
  "Yüzlərlə" Kembric cavab verdi. "Ən azı".
  
  Fırtınanı qırın və ya onların şəbəkəsini məhv edin, Dreyk düşündü. Lauren və Crowe və bəlkə prezidenti xilas et, yoxsa terror ordusunu şikəst et?
  
  Hayden bir plan hazırladı. "Qorxuram ki, bizim seçimimiz yoxdur. Yenidən parçalanmalı olacağıq və hər iki komanda ciddi təhlükə altında olacaq".
  
  O, dünyanın ağırlığını çiyinlərinə alıb ayağa qalxdı. "Bacardıqca vidalaş. Biz beşə bölünmüşük. Smit, Mano və Molokai özümlə aparacağam. Qalanlarınız terrorçularla məşğul olacaqsınız".
  
  Etiraz və ya rədd təklifi olmayıb. Hayden haqlı idi və hərəkət istiqamətlərini müəyyən etdi. Komanda ayağa qalxdı və Smitə dəstək olduğunu bildirmək üçün ətrafa yığıldı və sahib olduqları hər şeyi Laurenə təhvil verdi. Hayden New Yorker-ə onu güman edilən adla xəstəxanaya yerləşdirə bilən tanıdığı bir həkim haqqında danışdı.
  
  "Dərhal ora get" dedi. "Mən ona deyəcəyəm ki, sən gələcəksən və mən bir şifrə söz tapacağam."
  
  "Mən edəcəm" dedi Lauren. "Və uşaqlar... təşəkkür edirəm."
  
  "Tezliklə görüşəcəyik" deyən Hayden Kembricə üz tutaraq söhbəti bitirdi.
  
  "Yaxşı, beş əsgərin yüzlərlə terrorçunun öhdəsindən necə gələ biləcəyi barədə hər hansı bir fikrin varmı?"
  
  "Bu, mənim də ağlımdan keçdi" dedi Dreyk onu daha inandırıcı etmək üçün.
  
  "Beş?" Kembric güldü. "Yox yox. Necə yüz xüsusi təyinatlı əsgər. SEAL komandalarından tutmuş Dəniz Kəşfiyyatına, Yaşıl Berelilərdən Delta Qüvvələrinə qədər hər şey. Və bu, CIA-nın gizli qruplarını və adları belə olmayan yarım onlarla başqalarını saymır. Onların hamısı sizə kömək etməyə hazırdır".
  
  "Siktir məni" Dreyk mızıldandı. "Gəlin xəyal komandası haqqında danışaq."
  
  Kembric, "Bir daha heç vaxt terrorçular ordusunu məğlub etmək üçün belə bir komanda yığılmayacaq" dedi. "Sənə paxıllıq edirəm."
  
  "Fantaziya meyvəsi." Dal əllərini ovuşdurdu. "Gözləyə bilmirəm".
  
  Hayden helikopteri göstərdi. "Amma ilk kim gedəcək? Yalnız bir nəqliyyatımız var".
  
  "Sən" Kembric dərhal cavab verdi. "Çünki, Hayden, bizim insayderlər artıq dedi-qoduları eşidirlər. Tempestin prezident Koburna hücumu qaçılmazdır".
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Uaythol və Kembricin köhnə təmaslar yolu ilə təşkil etdiyi üzbəüz görüşlərdə razılaşdırılmış kod sözlərin köməyi ilə Suriyada geniş yayılmış, təcrid olunmuş xüsusi təyinatlı qruplar toplaşmağa başladı. Razılaşdırılmış görüş nöqtəsi tozlu əsas yoldan təxminən bir mil aralıda uca, boş bir kənd idi - əsas marşruta qayıtmaq üçün kifayət qədər asan, izdihamda toplaşmaq və diqqəti özünüzə cəlb etməmək üçün kifayət qədər uzaq, lazım olduqda müdafiə etmək asan. Əvvəlcə komandalar bir-bir gəlsələr də, sonradan öz bacarıqları ilə müharibə aparan ölkəyə sızmağın nisbətən asan olduğunu başa düşdükdən sonra qruplar halında gəlməyə başladılar.
  
  Sərhəddə eqonunu burax, xoş bir dalğa idi; Drake kəndə girəndə ilk gördüyü şey. Kimsə bu sözləri tozlu boz vərəqə cızdı və iki binanın arasına asdı. Alicia, Mey, Lüter, Kenzi və Dahl ilə o, Main Street-i gəzərək məkanla tanış oldu. Onlar yaxşı silahlanmış və doymuşdular, dərhal yola düşməyə hazırdılar və sadəcə olaraq kiminsə məclisi nizam-intizam çağıracağını gözləyirdilər.
  
  Bu, son komandanın kod adlarının qeyd oluna biləcəyi kənarda qurulmuş sadə masanın görüş nöqtəsinə çatması ilə tez baş verdi. Hamı toplaşanda onların arxasınca 50 yaşlarında bir ingilis gəlib, yellənən taxta stula çıxıb diqqəti çağırdı.
  
  "Mən cavabdeh deyiləm" onun ilk sözləri oldu. "Mən sizin lideriniz deyiləm və olmaq da istəməzdim. Hamınız Kembrici tanıyırsınız? Hamınız Whitehall'ı tanıyırsınız? Əvvəlcə məndən danışmağımı istədilər ki, nizama düşək və plan qura bilək. Biz hazırıq?
  
  Hava ümumi razılıqla doldu.
  
  "Onda kapitanlarınızı qabağa göndərin. Burada və indi. Biz bu planı hazırlayacağıq və hansısa terrorçunun götünü təpikləyəcəyik!"
  
  Sevinc nidaları və ayaqların tərpənməsi eşidildi. Dreyk günəş eynəyini taxdı ki, parlaq sarı kürə sərt şəkildə yerə çırpıldı və alnının qıvrımlarında tər əmələ gəldi. Dahl dirsəyi ilə onu dürtdü.
  
  "Lider üçün atmaq istəyirsən?"
  
  Alisiya Kenziyə başını tərpətdi. "Sən Dahl edirsən. Mən Drake ilə maraqlanacam."
  
  İsveçli yorğun gözlərini yumdu. "Demək istəyirəm ki..."
  
  "Mən nə demək istədiyinizi bilirəm" dedi Drake. "Amma əslində... düzünü desəm... Düşünürəm ki, aramızda bir məşhur var."
  
  Getdikcə daha tez-tez izdihamla birlikdə hərəkət etdikcə, insanlar onların ətrafına toplaşdıqca, o, Lüterin hörmətli və heyranedici baxışlarla çevrildiyini gördü. Bəziləri üçün o, əsl mif idi, bəziləri üçün əfsanədən az deyildi. Drake Krounun onu qanlı köhnə məktəb döyüşçüsü adlandırdığını xatırladı. Birləşmiş Ştatların hər bir düşməninə cəhənnəm atəşi atan adam.
  
  Eqoizmə meylli adam deyildi. "Düşünürəm ki, kapitanımız buradadır". Dirsəyi ilə iri keçəl döyüşçünü dürtdü. - Davam et, dostum.
  
  "Mən?" Lüter təvazökar görünməyə çalışırdı.
  
  "Sən çox məşhursan, dostum. Cəsarət et."
  
  Dahl hərəkət edə bilməmişdən əvvəl Lüterin nəhəng çiynindən tutdu. "Amma bunu batırmayın."
  
  Lüter çiyinlərini çəkdi və izdihamın arasından keçdi və onlarla başqasına qoşuldu. Əvvəlcə onlar yüzə yaxın əsgərini hər hücum istiqaməti üçün bir olmaqla dörd komandaya böldülər. Havadan kəşfiyyat çəkilişləri terrorçuların düşərgəsini olduğu kimi göstərdi - geniş axının hər iki tərəfində yerləşən beş əsas ərazi - avtomobil dayanacağı, kursantların yatdığı bütün çadırlar üçün yer, təhsil müəssisəsi, görüş evi və müvəqqəti düşərgə. Müşahidədən heç nə aydın və ya tamamilə aydın deyildi, lakin ən azı komandalar nə ilə məşğul olduqlarını bilirdilər.
  
  Beləliklə, dörd komanda, Dreyk düşündü. Bundan sonra onlar bu komandalar daxilində dörd təmas nöqtəsini müəyyənləşdirməyə çalışdılar - liderləri deyil, tez qeyd etdikləri kimi. Lüter tez bir zamanda Drake və onun yoldaşlarının bir hissəsi olduqları komanda üçün ümumi bir yerə çevrildi . Lüterin işi onun daha böyük komandasının digər üç komanda ilə problemsiz şəkildə əlaqələndirilməsini təmin etmək olardı.
  
  Və sonra hərəkət etməyə hazırdılar. Həddindən artıq, çaşdırıcı planlar yoxdur. Onlar terror düşərgəsini zərərsizləşdirmək və Tempestin dünya miqyasında təsirini məhv etmək üçün burada idilər. Yalnız Drake və digərləri iki hücumun gəldiyini bilirdilər - ikincisi gizli təşkilatın mərkəzində idi və Hayden rəhbərlik edirdi.
  
  Bu qədər insanı yerləşdirmək üçün bir az vaxt lazım idi, lakin ən müasir rabitə avadanlığının köməyi ilə və bu məqsədə uyğun olan illərin təlimi ilə onlar hazır idilər.
  
  Dreyk heç vaxt gözünü düşərgədən çəkmirdi. Ortadan bir çay axırdı, eni bir adamın eni qədər, sürətlə axırdı. O, yer üzündə təbii çökəkliyi doldurdu; onun sol tərəfindəki kobud çınqıllı dayanacaqda üç avtobus və yarım onlarla avtomobil üçün kifayət qədər yer var idi. Arxasında metal saclardan düzəldilmiş alçaq bir bina var idi, ona təlim emalatxanası - məktəb olduğunu söylədilər. Uzaq tərəfdə biri digərinə sıxılmış böyük bir çadır yığını və kərpiclə örtülmüş quyu gördü. Bunun sağında, çayın o tayında, görüş evi gördü - bəlkə də buxarını buraxmaq üçün bir yerdə.
  
  Başqa bir quruluş dəsti göründü və ən heyrətamiz idi. Onun sağında onlar müvəqqəti Amerika şəhərciyi kimi görünən kiçik bir şey, lakin düzgün dekorasiya, hətta bəzi düzgün marka adları olan bir şey tikdilər. Bu tanışlıq üçün idi, Dreyk başa düşdü. Bu işə qəbul olunanların özlərini daha inamlı hiss etmələrinə kömək edəcək bir şey.
  
  Yeni komanda onun yanında və arxasında düzülüb, son dəqiqələrdə yoxlamalar aparır. Günəş artıq qərb səmasının yarısına yaxınlaşmışdı, lakin temperatur aşağı düşən kimi Drake özünü daha yaxşı hiss edirdi. Gizlənərək, qumu içinə çəkməməyə çalışarkən, ətrafdakı inanılmaz sayda xüsusi təyinatlı əsgərlər onu boğdu.
  
  "Biz yüz nəfərik, beş yüz nəfərik" dedi Lüter link üzərində. "Balaca əclafların şansı yoxdur."
  
  "Bunu reallaşdırın" dedi Dahl. "Güclü qalın".
  
  Onlar dörd fərqli sahədə cəmləşərək dörd istiqamətdən eyni vaxtda hücum edəcəklər. Lüter komandadakı digər üç nəzarətçi ilə yaxşı koordinasiya etdi və hər kəsə geri sayım verdi.
  
  "İyirmi saniyə"
  
  Çarpıcı komandolar düşünmək üçün bir an çəkdi. Drake, Alicia və Dahl bir-birlərinə gülümsədilər və sonra özlərini təvazökar hiss etdilər, fenomenin bir hissəsi oldular və bütün zamanların ən qətiyyətli, qəhrəman ordularından birində yüz həmfikir döyüşçünün yanında dayanmağa hazır oldular.
  
  "İrəli!"
  
  Zəng dayandırıldı. Drake, Dahl və May ilə sağında, Alicia və onlarla başqaları ilə solunda döyüş yükü ilə yamacdan aşağı qaçaraq qaçdı. Bəzi böyüklük onlara toxundu. Bu fədakar cəsarətdən imtina etmək mümkün deyildi. Bütün bunlardan ibarət idi.
  
  "Fırtınanın sonu indi başlayır" dedi Drake.
  
  Onlar artıq cənubdan atışma səsləri eşidib dayanacağın başladığı düz yerə çatdılar. Dreyk qaçdı, silahı sağ çiyninə möhkəm tutub ehtiyatla qarşıdakı yolu süzdü. Havadan neft və dizel yanacağı iyi gəlirdi; Drake bunu üstü açıq zərb alətlərində gördü. Döyüş səsləri getdikcə ucalırdı. Onların məktəb binası olduğunu düşündükləri yerə getdikcə yaxınlaşaraq avtobusların arasından keçdi.
  
  Terrorçular maşınların arasında uzanıblar. Kenzi arxasına asdığı tüfənglə avtobusun qarşısından enən birini vuraraq öldürüb. Yeni səs-küyün mənbəyini görməyə çalışan bir çoxları daha sonra hücuma məruz qaldıqlarını anladılar.
  
  Dreyk bir göyərçin digər avtobusun qabağının arxasında olduğunu görüb, özünü tozlu qumlu döşəməyə atıb və düşmənin ayaqlarını sındırıb. Dahl onu bitirmək üçün ətrafa qaçdı. Bundan əlavə, növbəti avtobusun şüşələrində başlar, ardınca silah lülələri göründü. Hücum edən qüvvələr vaxt itirmədən. Pəncərələri güllələrlə deşik-deşik etdilər, hər birini o biri tərəfdən sındırdılar, sonra isə qumbaraatanlarla atəşə tutdular.
  
  Avtobus partlayanda Dreyk bir dizi üstə yıxılıb, barmaqları qulaqlarının üstündən alov havaya yayılıb. Qara tüstü qalxdı.
  
  Drake və Alicia, qəlpə uçmağı bitirməmiş, az qala, avtobusun arxasına keçmək üçün atəşə yaxınlaşaraq ayağa qalxdılar.
  
  Məktəb irəlidə, təxminən otuz metr aralıda idi. Adamlar tək qapıdan çölə axışırdılar, elə bil içəridə şir sürüsü var idi. Drake onların oyununu dərhal başa düşdü.
  
  "Hərəkət edin!"
  
  Qəzəbli bir yanğına rəhbərlik edərək məktəbə qaçdılar. Terrorçuların əksəriyyətinin bir qapıdan getməsinə mane olmaq şansı hələ də var idi. On səkkiz əsgər var idi - qalanları hələ də dayanacaq sahəsini süpürürdülər - və onlar tək dalğada, davamlı, dəqiq, ölümcül atəş xətti ilə qaçırdılar.
  
  Qaçaqlar hər hansı bir örtükdən hələ yarım dəqiqəlik məsafədə dərhal düşdülər. Ən cəsarətliləri qarnına yıxıldı və geri çəkilməyə başladı.
  
  Drake onlardan birini çıxardı, onun gülləsi adamın başının yuxarı hissəsindən partladı və bütün bədəninin aşağı düşməsinə səbəb oldu. Çıxış qapısına mərmi ardınca mərmi atdılar; insanlar bir-birinin üstünə düşdülər. Qapalı qalan insanlar xilas olmaq üçün yol axtararkən binanın hər tərəfində pəncərələr sındı.
  
  "Onu dairə edin" deyə Lüter fısıldadı. "Custer's Son Stand Style".
  
  "İstəyirsiniz ki, bu binanın ətrafında daha kiçik dairələrdə qaçaq?" Alicia rabitəni kəsərək cavab verdi.
  
  Lüter yaxınlaşanda ona məhəl qoymadı. Soldakılar sola, sağdakılar isə sağa doğru döyüşürdülər. Məktəbin ətrafında qaçdılar, dairəvi şəkildə dolanaraq hər pəncərəni örtdülər. Drake iki özünün yıxıldığını gördü, lakin onların adlarını bilmədi. Onların istiqamətində uçan güllələr nadir idi - onlar hücumlarını mükəmməl vaxta salmışdılar - lakin Bədbəxtlik və Bədbəxtlik hər yerdə irəliləyən əclaf idi.
  
  Drake diz çökdü, dəqiqliklə atəş açdı, hər dəfə diapazonu millimetrə dəyişdirdi, hərəkətdə gördüyü hər şeyi lentə aldı. Alisiya və Dahl onun hər iki tərəfində, Mey də onların arxasında idi. Yavaş-yavaş irəlilədilər, amma çox çəkmədilər. Bu cür döyüşlərdə hərəkət vacib idi.
  
  Drake bu tərəfdə SWAT əsgərlərinin perimetr ətrafında yerləşdirildiyi dörd pəncərə gördü. Terrorçular zədələnmiş pəncərə şüşələrindən əllərində olan silahları nişan alaraq içəridə qalmağa başlayıblar.
  
  "Qumbaralar" dedi Lüter.
  
  İrəli atılarkən, asanlıqla ov olmamışdan əvvəl əl qumbaralarını ataraq əyildilər və qıvrıldılar. Hətta o zaman pəncərədən sahibinin öz təhlükəsizliyinə əhəmiyyət verməyən bir RPG göstərilirdi. Hər şey açıq yuvaya uçmadı; bəziləri metal konstruksiyadan sıçradı.
  
  Drake əllərini başının arxasında saxlayaraq özünü qum-çınqıl döşəməyə atdı.
  
  Partlayış güclü olub, metal konstruksiyanı parçalayıb, onun panellərinin xaricə çökməsinə səbəb olub. Yanğın bütün istiqamətlərə yayıldı, yeri və yolunda duran hər şeyi yandırdı. Lüterin heyətindən bir neçəsi yandı, amma çox dramatik bir şey olmadı. Lüter onları "həvəsli" hesab edərdi. Onun qələbə fəryadı qana ehtirasdan qaynaqlanırdı.
  
  "Məktəb bitdi, uşaqlar. Sonra nə olacaq?"
  
  Drake yuvarlandı və ayağa tullandı. Linkdəki söhbətlərə görə, digər komandalar daha çox müqavimət göstərdilər. Dayanacaq təmizləndi, lakin onlar dörd nəfəri itirdilər.
  
  "Əsas döyüş çadırlarda və çaydadır" dedi Lüter. "Get".
  
  Drake hələ də heç nəyə güvənmədən ətrafa baxırdı. Dahl toz buludunu təpikləyərək paltarını sığalladı. Pencəyinin qıvrımlarından qum süzülürdü.
  
  Alisiya silahını yenidən doldurdu. "Torsti, məşq etməyə vaxt yoxdur. Gəlin etiraf edək ki, bu uzun bir işdir".
  
  "Hey, əti bişirən Dreykdir."
  
  Onlar məktəbin xarabalıqları ətrafında qaçaraq, üzlərində cilovsuz alovun hərarətini hiss edirdilər.
  
  "Bunda səhv bir şey yoxdur, dostum" dedi Drake. "Lənət olsun, bu əsl qarışıqlıqdır."
  
  Lüter çadırlarla çay arasındakı inanılmaz döyüşə baxdı.
  
  "Bağlamaq vaxtıdır, uşaqlar."
  
  
  QIRXINCI FƏSİL
  
  
  Hayden uçmaqdan yox, başı gicəllənirdi. Hadisələr onların Vaşinqtona qayıtması və tutqun qara, qorxulu dərəcədə sürətli sedana doldurulması ilə başlayan sürətlə inkişaf edən bir sıra qeyri-mümkün hadisələrə çevrildi. Vaşinqton səssizcə titrəyirdi; şəhər hər zamanki kimi hərəkət etdi, lakin dərin bir qorxu və zorakılıq hissi ilə. Yalnız bir neçə nəfərin nə baş verdiyindən xəbəri var idi, lakin onların qeyri-müəyyənliyi, telefon zəngləri və xəbərdarlıqları tezliklə bütün şəhərə yayıldı.
  
  Hayden qaranlıq bir uçuş-enmə zolağından birbaşa özəl xəstəxanaya aparıldığını xatırladı. Orada onlar Laurenlə görüşdülər və onunla görüşməkdən sevinclərini ifadə etmək üçün bir neçə dəyərli dəqiqə vaxt sərf etdilər.
  
  Smit özündən kənarda idi. Bütün son fikir ayrılıqlarına baxmayaraq, qaçaraq içəri girdi, onu çarpayıdan qaldırıb bərk-bərk qucaqladı. Hayden sanki gözlərindəki yaşları və Laurenin üzündəki böyük təbəssümü görmürdü.
  
  "Təşəkkür edirəm" dedi Hayden. "Təşəkkür edirəm, hər şey üçün təşəkkür edirəm."
  
  "Transilvaniyadan çox vaxt keçib" dedi Kinimaka. - Sən bizdən yaxşı bilirdin, qız.
  
  Lauren güldü, Smit tərəfindən əzildi, lakin bundan narazı deyildi. "Axı mən ora çatdım, elə deyilmi?"
  
  "Lənət olsun, düz etdin" dedi Hayden. "Coburn və biz həyatımızı sizə borcluyuq. Əl?"
  
  "Hər şey yaxşı olacaq" dedi Lauren. "Sonda".
  
  Hayden Laurenin üzündəki yorğunluğu, tamamilə yorğunluğu gördü və son bir neçə həftə ərzində nələr keçirdiyini düşündü. Daimi təzyiq, daimi qorxu, gündə iyirmi dörd saat.
  
  "Bax" dedi. "Fırtına dağılanda bunu davam etdirəcəyik. İndi biz hərəkət etməliyik".
  
  Bir neçə dəqiqədən sonra onlar Lauren-i geridə qoyub, Koburn və onun etibarlı məsləhətçiləri ilə buna son verəcək planı müzakirə edərək, nişansız avtomobillərində yenidən yarışırdılar. Coburn mətbuat konfransında Laurenlə danışdıqdan sonra təhlükəsiz yerə aparıldı və Tempestin planını cəmi bir neçə saat pozdu.
  
  "Onların harada görüşdüyünü bilirsinizmi?" Koburn soruşdu.
  
  "Biz bilirik". Hayden bunu prezidentdən başqa heç kimə açıqlamaq istəmədi. Bu gecə ikinci şans yox idi. "Yarım saata orada ola bilərik."
  
  "Agent Jay, mən hələ də azad dünyanın ən böyük millətinin lideriyəm" dedi Koburn. "Düşünürəm ki, sizin üçün bir az dəstək ala bilərəm."
  
  Hayden bu adama sual verməkdən nifrət etdi və dişlərini sıxdı: "Yüz faiz etibarlıdır?"
  
  "Altı nəfər. Delta. Mən onlardan ikisi ilə məşq etdim, qalanlarını da onlar məşq etdilər. Mən onları dəstəkləyirəm".
  
  "Əla səslənir, cənab Prezident. Əsgərlikdə olduğunuzu unutmuşam".
  
  "Bu, mənə etiraf etməli olduğunuz bir şey deyil, agent. Sənə etibar edə bilərəm?"
  
  Hayden bunun sadəcə kiçik bir töhmət olduğunu bilirdi. "Bəli ser. Gəlin onlarla görüşək".
  
  "Və təşəkkürlər" dedi Smith. "Lorenə kömək etdiyiniz üçün təşəkkür edirəm."
  
  "Məmnuniyyətlə, əsgər. O, mənim həyatımı xilas etdi".
  
  - Sağlamsınız, cənab? Yeni ünvana yönləndirilərkən Hayden soruşdu.
  
  Koburn güldü. "İnanıram ki, bu mübahisəli bir məqamdır. Prezident nə vaxtsa təhlükəsizdirmi? Bu çox real təhlükədən əvvəl başqa bir təhlükə yaranmışdı. Daha da pisi, təsəvvür edə bilsəniz. Rusiyadan."
  
  Hayden prezidenti tanıyırdı və bir çox DC rəsmiləri sui-qəsd cəhdləri haqqında daim etibarlı məlumat alırdılar. Bunda qeyri-adi heç nə yox idi.
  
  Bəs Rusiya?
  
  "Yaxınsan?" Koburn soruşdu.
  
  Hayden özünü silkələdi və oturmuş naviqasiyasını yoxladı. "Beş dəqiqə qaldı" dedi.
  
  "Onda hamınıza uğurlar. Mənə müjdə verin, dostlarım".
  
  "Bu," Molokai dedi, "heç vaxt şübhə doğurmur."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden bilirdi ki, Lauren Tempestin gizli yuvasını - Otaq adlandırdıqları yeri - son dəfə inanılmaz cəsarətlə General Qleason üçün Nightshade olmağa cəhd etdikdən sonra kəşf edib. Noutbuk onlara yeri verdi və Laurenin cəld zəkasının sayəsində Qlison heç vaxt baş verənlərdən xəbəri olmadı və heç kimə demədi. Hayden onu da bilirdi ki, Tempest indi tam sərmayə qoyulub, yoluna çıxan hər kəsi öldürməkdən tutmuş müdafiə katibini qaçırmağa qədər. Onlar Delta komandası ilə görüşəndə onların tam hazır olduqlarına əmin oldu.
  
  "Sən NIZZƏsən?" - deyə qrup rəhbəri soruşdu. - Mən elə bilirdim ki, sizdən çoxu var.
  
  "Hazırda bir az gərginik" dedi Smith. "Ancaq buna son qoymağa can atıram."
  
  Vaşinqtonda səhər saat 9:00-ı keçdi. Zal, bu yeddi güclü adamın şəxsən görüşə bildiyi kiçik besedboya bənzər bir quruluş olan Meridian Hill Parkının içərisində görüş yeri üçün bir konvensiya idi. Bu, Tempestin böyük anı idi və indi onların böhranı var idi - görüşəcəkləri açıq idi. Sual nə vaxt idi?
  
  Onlar günəşin ilk şüalarında titrəyərək və soyuqdan ətrafda qazılıblar. Heç kim danışmadı, heç kim yerindən tərpənmədi. General George Gleasonun aşkar siması yaxınlaşana qədər Hayden ürək döyüntüsündə bir artım hiss etdi.
  
  "Əvvəlcə vur" deyə pıçıldadı. "Heç kim hərəkət etmir."
  
  İki dəqiqə sonra Mark Diqbi qarşı tərəfdən yaxınlaşdı.
  
  "İkinci zərbəni endir." Hayden artıq yumruqlarını sıxırdı.
  
  "Və üçüncü." Kinimaka başını qərbə doğru tərpətdi.
  
  "Ora bax," Smit fısıldadı, səsində əsl kin. "Bu, Prezidentin köməkçisi Rik Troydur; Loreni yandıran və onun öldürülməsini əmr edən".
  
  "Bir az daha" dedi Hayden ona. - Onda qisasınızı alacaqsınız.
  
  Və tam olaraq, ümid etdiyi kimi. Hər Tempest üzvü birdən çox cangüdənlə gəldi. Loreni öldürməyə cəhd edənlərin də burada olması ehtimalı yüksəkdir.
  
  "Bitti" Delta qrupunun komandiri təsdiqlədi.
  
  Başqa bir tanış sima kərpic binaya yaxınlaşıb içəridə gözdən itəndə Hayden "Dördüncü zərbə" dedi.
  
  Kinimaka parabolik mikrofonu binaya yönəltdi, onların şərhlərini qulaqcıqları ilə dinlədi. O, bəzi əsas məlumatları əldə etdiyini bildirmək üçün onlara baş barmağını yuxarı qaldırdı. Təbii ki, onların əlavə sübuta ehtiyacı yox idi; onsuz da doymuşdular, lakin Hayden bunu Tempestin tabutunda daha bir neçə mismar kimi görürdü və heç kim onlara bunu inkar edə bilməzdi.
  
  Səhər saat 10:00-da bütün oyunçular öz yerlərində idilər. Hayden Delta Komandasına yerləşdirməyə hazır olduqlarını bildirdi. Daha sonra itini palçıqlı yolda gəzdirən qadın peyda olub və komandanın pauza basmasına səbəb olub.
  
  "Gözləyin" dedi Hayden. "İndi mülki şəxslər üçün heç bir risk yoxdur".
  
  "Və ya dişlər" dedi Molokai.
  
  Hayden ona yan-yana baxdı. "Və bu da."
  
  İt gəzdirən it itdi, sadəcə qaçışçı ilə əvəz olundu. Məyusluq yaranır. Komanda gözləyirdi, hərəkət etməyə hazır idi, amma yerində donmuşdu. Həmin gündən daha iki dəqiqə keçdi.
  
  Hayden gördü ki, nəhayət ki, məqam yetişdi və başını Manoya işarə etdi, bu onun üçün çox şeydi; bunlardan ən əsası "təhlükəsiz qalmaq" idi. Delta SPIR-dən əvvəl yüksəldi, çalıların arasından çıxdı. Artıq müəyyən etmişdilər ki, burada arxa qapı yoxdur. Onlar mühafizəçilərin çoxunu açıq yerə sürükləyərək qışqıraraq otların arasından qaçdılar.
  
  Hayden açıq yaşıllığı keçərkən iki nəfəri öldürdü və sonra tədricən yamacla besedonun qabağına qalxdı. İki ölü mühafizəçi yerə səpələnib, sonra isə yamacdan aşağı yuvarlanıb. Hayden bir şeyin öhdəsindən gəldi, digərini keçdi. Delta Force insanları yerə yıxaraq və ya öldürərək irəlilədi. Heç bir möhlət yox idi. Park, mavi səma və yaşıl kol artıq onun üçün real deyildi - həyat yaşamaq və qələbə üçün daralmışdı, dəhşətli bir imperiya ola bilərdi.
  
  Mühafizəçilər divarların arxasında əyilərək qarşıdurma yaradarkən besedkadan daha çox atəş səsləri eşidildi. Hayden çəmənliyə möhkəm dəydi, yamac ona bir qədər örtdü. Bir neçə saniyə sonra, o soruşmadan əvvəl Delta lideri qışqırdı.
  
  "Sus! Geri çəkilməsən səni öldürəcəyik. Mövqeyinizə baxın".
  
  Fırtına çaxnaşma vəziyyətində olardı və silahlı müdafiəçilərini onları çıxarmağa məcbur edərdi. Divarlar bağlanacaq. Sinələrində çaxnaşma. Onlar bütün bunlara və daha çoxuna layiqdirlər.
  
  Delta əsgəri qumbara ataraq düşmənlərinə yollarının səhv olduğunu göstərdi. Qəsdən qısa atıldı - xəbərdarlıq zərbəsi.
  
  "Son şans!"
  
  Hayden qəfil qaçmağa qərar verərsə, nişan aldı. Uzun saniyələr ərzində heç nə baş vermədi və sonra tapançaların bir neçəsi havada qövslə qövslə ağır bir gurultu ilə otların üstünə düşdü. Tempest öz mühafizəçilərini danlayaraq onlara döyüşməyi əmr edərkən qışqırıqlar eşidilirdi. Amma faydasız idi. Zalı, necə deyərlər, alınmaz idi.
  
  Delta cangüdənlərə çıxmağı əmr etdi, onları diz çökdürməyə məcbur etdi və başlarına silah dayadı. Smith, görünür, kömək etmək üçün irəli qaçdı, lakin Hayden nə etdiyini dəqiq bilirdi.
  
  "Lancelot Smith" deyə o xəbərdarlıq etdi. "Sən indi geri çəkilirsən."
  
  Onu tanımırdı. Haydenin üzü əsəbiləşdi, amma eyni zamanda kişiyə rəğbət bəslədi. Loreni öldürməyə cəhd edən iki muzdlu Urban və Karmin burada olsaydı, Smit bir növ təzminat alardı.
  
  İnanılmaz dərəcədə hər şey başladığı kimi tez bitdi. General Gleason əvvəlcə göründü, əllərini qaldırdı, yüksək səslə qışqırdı, bu isə Haydenin yalnız gülümsəməsinə səbəb oldu. Qalanları az sonra gəldi. Prezidentin köməkçisi Rik Troy sonuncu olub.
  
  Hayden ona, NIZZƏ-ni dövlətin düşməni etdiyi iddia edilən adama baxdı. Kinimaka və Molokai hər bir kiçik hərəkəti seyr edərək yayıldılar.
  
  Hayden rahat nəfəs aldı, düşüncələri tək, aydın bir an üçün Dreykə və digərlərinə çevrildi.
  
  Və sonra belə oldu; Fırtınanın son aktı.
  
  
  QIRX BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Haydenin zehni şarj rejimində idi. Düşmən məğlub oldu. Yüngül bir narahatlıq belə onu əzablandırmırdı. Sonralar o, başa düşdü ki, hər zaman belə başa çatır - Tempestin törətdikləri bütün dəhşətlərdən sonra könüllü olaraq diri-diri götürülməsinə heç vaxt icazə verilməzdi.
  
  Qlison tapançasına uzandı, sonra daha üç nəfər də eyni şeyi etdi. Troy kiçik tapançanı köynəyinin qolundan çıxarıb əlinə buraxdı. Başqa biri - Hayden MKİ-dən Mark Diqbini tanıdı - havaya canlı qumbara atdı.
  
  "Sən elə bilirsən ki, biz buna hazırlaşmamışıq?" Qlison qışqırdı.
  
  Generalın alnını onun görmə sahəsinə uyğunlaşdırmaq bir anlıq məsələ idi. Fikirləşdi: Nə düşündüyünüz məni maraqlandırmır, qaxac, tətiyi çəkib. Gleason dərhal öldü, bu, başqa bir insanı vuraraq təəssüf doğurdu. Qumbara tənbəlcəsinə aşağı sürüşdü. Smit partlayan atəşfəşanlıqdan daha sürətli hərəkət edərək, köməkçi silahını qaldırarkən Diqbini nişan aldı.
  
  Smit əvvəlcə atəş açdı. Digby geri uçdu. Hayden təsdiqləyərək güldü.
  
  Delta və cangüdənlər çəmənliyə qaçarkən qumbara düşüb. O, yerdən bir metr yüksəklikdə partlayıb, bir neçə nəfər həlak olub. Ölənlərdən biri "Delta Squad"ın üzvü olub və bu, Haydenin ürəyində bıçaq zərbəsinə səbəb olub.
  
  Cəsədlər besedonun düz qarşısındakı otlu təpəni zibillədi. Hayden ən azı birinin hələ də sağ olduğunu tapmaq üçün ümidsiz olaraq qalıqlara yaxınlaşdı.
  
  Smit artıq bədbəxt cinayətkarları yaxından nəzarət altında saxlayırdı. Hayden yaxınlaşanda o, bir anlıq baxdı.
  
  "Mən bu ikisinin Urban və Carmine olduğuna inanıram" dedi. "Deltadan olan dostum mənə Laurenə hücum etdikləri dayanacaqdan CCTV görüntülərini göstərdi. Onları sizə lazım olan qədər qurğuşunla doldurmaqdan məmnun olaram".
  
  Delta lideri yıxılan həmkarının yanında diz çökdü. "Dostum öldüyü üçün gözlərim bulanıqdır. Mən heç nə görə bilmirəm, mənim komandam da".
  
  İki muzdluya baxan Haydenin üzü çirkli, narahat və qəzəbli idi. "Katib Krou haradadır?" Soruşdum.
  
  
  QIRX İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake cəsədini geniş çayın o tayına atdı, çəkmələri ilə tozlu palçığa bərk-bərk düşdü, sonra qısa yamacla çadır şəhərinin kənarına qaçdı. Burada əsl xaos hökm sürürdü. Terrorçular və muzdlular istirahət etdilər, bəziləri yatdı, günəşin pik həddə çatdığı gündən sonra dincəldilər. Silah səsləri onları yuxudan oyatdı və onlar atəş açdılar, xüsusən də daha yaxşı təlim keçmiş muzdluları.
  
  Drake tünd dərili gəncin üstünə atıldı, onu yerə yıxdı, yuvarlandılar və çadıra çırpıldılar. Alicia onun yanına yıxıldı, başqası tərəfindən geri atılan bir adam tərəfindən üfüqi şəkildə vuruldu. Dahlın çəkməsi Dreykin rəqibinin üzünə düşdü və ona möhkəm dəydi; Daha sonra Dahl iki muzdlu tərəfindən sürükləndi. Dreyk rəqibinə dirsək vuraraq bıçağını çıxarıb və ona iki bıçaq zərbəsi endirib. Sonra Alicia'nın ayağa qalxdığını və Dahla baxdığını gördü.
  
  İsveçli kürəyi üstə uzanmış, əlləri palçıqdan sıyrılır, iki nəfər isə zirvədən yapışmağa çalışırdılar. Biri onun üzünə, digəri qarnına vurdu. Dahl onları atmağa çalışdı. Drake ən yaxın adamın çənəsinin altına uzandı və eyni zamanda boğazını sıxaraq çəkdi. Alisiya təpiklə digər adamın sol qulağına çəkmə ilə təpik vurdu. O, Clear-ı aşağı saldı və Dahl azad oldu.
  
  Minnətdarlıq etməyə vaxt yox idi. Nəhəng bir muzdlu Alisiyanı geri çəkdi və sonra bu adam çadıra çataraq çuxura düşdü. Alicia və onun rəqibi üstünlük əldə etməyə çalışarkən, material onları sağa və sola bürüyüb.
  
  Dreyk o qədər fırlandı ki, düşməninin başı yerindən çıxacaq. Döyüş çox çəkmədi. Dreyk adamı üzünü aşağı qoyub, arxasına çevrildi və sonra tüfəngin qundağı ilə üzünə zərbə endirib. Yamacdan addım-addım geri addımladı. Gözlərinə qan axdı, onu yandırdı və kor etdi. Bıçaq onun zirehli zirehi üzərindən sıçrayıb, sonra tüfəngin qundağı yenidən peyda olub, sahibinin döyüş sursatı tükəndiyini düşünüb. Axırda çay onu saxladı.
  
  Drake nəhayət geri çəkilməsini dayandıra bildiyi üçün çəkmələr axar suya çırpıldı. Döyüşçü havaya qalxmalı idi, çünki o zaman cəsədi Dreykə çırpıldı və onu dərin sulara çırpdı. O, yıxıldı və yuvarlandı, nəfəsini tutdu, öskürdü, qıvrıldı. Bir əl boğazını tapdı, onu tutdu. Drake iki dəfə vurdu, yumşaq hədəflər axtardı və sinə olduğunu düşündüyü şeyi tapdı. Bıçaq hələ də əlində idi, ona görə də onu bərk-bərk büküb var gücü ilə suya saldı. Fiqur bıçağı hələ də bədənində saxlayaraq qaçarkən bıçaq yerə yıxıldı və təzyiq azaldı.
  
  Drake tüpürərək sürətlə üzə çıxdı. Su onun yuxarı yarısından aşağı axırdı.
  
  Nəhayət, onun baxışı aydınlaşdı. O, indi ayaq üstə, sinəsi qədər suyun üstündə, yamacda çadır şəhərciyinə baxırdı.
  
  Fiqurlar hər yerdə döyüşürdü. Atışma və qışqırıqlar dayanmadan səslənirdi. Drake bir neçə yoldaşının mübarizə apardığını gördü və palçıqdan keçərək çaydan yamacın başına sıçradı. Tapançanı çıxararaq nişan aldı və atəş etdi. Kosmosda muzdlu və ya terrorçunun dayandığı yerdə Dreyk onlara atəş açıb. Səkkizinci yıxıldı və öz həmkarları ayağa qalxdılar və ya diz çökdülər və eyni şeyi etdilər.
  
  Muzdlular yenidən onlara hücum etdi, qışqırıq dalğası. Daha bir əlbəyaxa dava baş verdi. Terrorçular hər toqquşmada geri çəkilir, çadır şəhərinin mərkəzinə sürülürdülər. Dreyk yıxılan çadırlar arasında dayanaraq dostlarını axtarırdı.
  
  Alisiya çevrilib yaxınlaşan muzdluya atəş açıb. Dahl adamı çadıra atdı ki, material onu bürüdü və isveçlini asanlıqla öldürdü. Kenzi özünü digərinə qarşı tutaraq, iki bıçaqdan istifadə edərək çaşdırmaq və tandemdə bıçaqlamaqla adamı müdafiəsiz qoyub, həyatını öldürüb. Lüter və Mai, demək olar ki, çadırlar kütləsinin mərkəzində, Dreykin ikisinin daha çox səbəb olduğunu təxmin etdiyi düşmüş material və insanların yolunun uzaq ucunda idilər.
  
  Komandalarının digər üzvləri onların ətrafında döyüşürdülər.
  
  Hələ də damlayan, onlarla yaradan qanayan tər içində yuyulan Dreyk kütlənin arasından Alisiyaya doğru mübarizə apardı. O, əlində tapança ilə yerdən qalxan muzdlu əsgəri vaxtında dayandırdı. Dreyk tərk edilmiş tapançanı götürərək ona atəş açıb. SWAT qrupları daim bir-birinin kürəyini örtür, həmişə həmkar axtarırdılar.
  
  Lüterin səsi qulaqcıqdan gurlandı. "Rikardonun komandası saxta şəhərdə ciddi müqavimətlə qarşılaşdı" dedi. "Buranı təmizlə və get."
  
  Drake lənət etdi. Lüter bunun ciddi müqavimət olmadığını nəzərdə tuturdu? Lənət olsun, o biri komandanın nə işi var? O, çiyninə RPQ asılmış vəziyyətdə çadırdan çıxan şəxsə atəş açıb; torpağa yatan bir başqasını təpiklədi, hələ də problem yaradacaq qədər sağ idi.
  
  Alisiya arxaya çevrildi. "Sən salamatsan?"
  
  "Az-çox. Sən?"
  
  "Düşünürəm ki, Bell End-in dişində bir mismar sındırdım."
  
  "Lənət olsun, son sözü əlavə etdiyiniz üçün çox şadam."
  
  Və yenə ayrıldılar. Dreyk adamı çiynindən asdı; sonra başqasının ağır zərbəsi altında səndələdi, diz çökdü, qanlı torpağa baxdı. Sürətli bir dönüş və qiymətli saniyələr qazanaraq bədənini yan tərəfə atdı. Bununla belə, Dal göründüyü və Dreykin rəqibi ilə qarşılaşdığı üçün növbəti hücum dayandırıldı.
  
  Dörd saniyə sonra Drake, Alicia və Dahl çiyin-çiyinə oldular.
  
  "Budur" dedi Alisiya.
  
  Lüter, Mai və onlarla başqa adam çadır şəhərinin mərkəzində toplandı. Orada muzdlular və terrorçular toplaşaraq son müqaviməti göstərdilər. Lüter hər əlində avtomat tutmuşdu, lülələri daimi istifadədən o qədər isti idi ki, sanki yanırdılar. Hadisə yerini tüstü bürüdü. Kenzi döyüşə o qədər təsadüfi, yalnız bıçaqla silahlanmışdı ki, hətta Dahl üzünü örtdü.
  
  "Biz etməliyik?"
  
  Onlara lazım olan silahları götürən üçlük qarmaqarışıq torpaq, ot, palçıq və qan parçaları ilə örtülmüş yerlə tələsik keçdilər. Döyüş meydanı ölülər və ölənlərlə dolu idi. Drake öz adamlarının başqaları tərəfindən baxıldığını gördü. Onlar Lüter və Meyin hər iki tərəfindəki mərkəzə yaxınlaşdılar və muzdluların hər tərəfdən düşmənin qorxusundan heç bir istiqamətə atəş aça bilməyərək irəli düşdüklərini gördülər . Lüterin komandası şimaldan və cənubdan, şərqdən və qərbdən irəliləyərək muzdluların sıralarını darmadağın edirdi. Dreykin görə bildiyi hər bir terrorçu kursant əlləri başının üstündə palçıqda diz çökmüş, məğlub olmuşdu.
  
  Tezliklə çadır şəhəri ələ keçirildi. Lüter kişilərə əsirləri bağlamağı əmr etdi və onları izləmək üçün yalnız bir neçə nəfər qaldı.
  
  Drake ətrafa baxdı, son və ən pis müqavimət zonası olan müvəqqəti şəhərə. Binalar yanır, damlardan alov püskürürdü. RPG-lər atəşə tutulub, qumbaralar partladılıb.
  
  Və əlbəttə ki, SPEAR komandasının olması lazım olan yer idi.
  
  
  QIRX ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Müvəqqəti şəhər müharibə zonası idi, lakin onlarla elit SWAT əsgəri bir-birinin ardınca döyüşdüyü üçün Drake üçün bu xüsusi bir mənzərə idi. Muzdlular qırmızı və sarı panjurlar və qraffiti olan bir yeməkxanada oturmuşdular, hər hansı bir hücum cəhdinin qarşısını alarkən onların atəş gücü aydın görünürdü. Terrorçular həmçinin yaxınlıqdakı binaların - bankın, kafenin, burgerxananın pəncərələrindən Amerika həyatının tanınan xüsusiyyətlərini atəşə tutublar. Bəziləri damlara tərəf getdilər.
  
  Lüter və digər üç koordinator keçiddən istifadə edərək komandalarını təşkil etdilər. Qruplar bir anda altı nəfər olmaqla dükan və dükanlardan keçərək ərazini düşmənlərdən təmizlədilər. Digər komanda onları dəstəklədi. Terrorçuların şəhərin ən hündür zirvələrinə qalxmasına sadəcə ona görə icazə verilib ki, artıq orada onları dünya səviyyəli xüsusi təyinatlı snayperlər gözləyirdi. Dreykin sinəsini inanılmaz qürur doldurdu.
  
  "Hər kəs eyni şeyi istəyir" dedi.
  
  "Kaş həmişə belə ola bilsəydi" dedi Dahl.
  
  Onların özləri xüsusi əməliyyat qrupları ilə toqquşdular - hər ikisi eyni tərəfdə, lakin qarşıdurmaya məcbur oldular. Sərhədlər həmişə bulanıq olub.
  
  Bu gün yox. Drake iki binanın arasında kölgədə çömbələrək kommunikativlərə qulaq asdı. Binaların keyfiyyətsiz dizayna malik olduğu, şübhəsiz ki, montaj ehtiyacı və sürəti səbəbindən güclü hücumlar altında dağılacağı bildirildi.
  
  Bu, Lüterə bir fikir verdi.
  
  Bunu deyən Dreyk kədərlə başını yelləyərək Alisiya və Dala baxdı. "O lənətə gəlmiş dinozavrlara güvənin" dedi.
  
  "Mən bunu sevirəm" dedi Dahl.
  
  Drake güldü və şəhərdəki hər bir SWAT əsgərindən nümunə götürərək geri çəkildilər. Snayperlər oturduğu yerdən tələsik aşağı düşür, döyüşdə iştirak edənlər isə bacardıqca tez dayandırırdılar.
  
  Muzdlular geri çəkilməyə istehza etdilər.
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Ağıllı deyil."
  
  Burda-burda terrorçular nə baş verdiyini görmək üçün mirkat kimi başlarını çıxarıblar. Atışma səsləri eşidildi. Drake cavab atəşi açaraq, onlarla adamına çiyinlərində RPG-lərlə irəli qaçmaq şansı verdi.
  
  Tez diz çökdülər və dərhal atəş açdılar.
  
  Təsiri heyrətamiz idi. Drake həyatı boyu belə bir şey görməmişdi. Güclü raketlər cüt-cüt hər binaya daxil olur, zərbə anında partlayır, içəriləri od və ölümlə doldururdu. Heç bir struktur odlu dağıntıya tab gətirəcək qədər güclü deyildi. Altı bina öz-özünə yıxılarkən, içəridəki qatillərin üzərinə loglar və tirlər, kərpiclər və bloklar yağarkən, içəridəki hər kəsi əzərək dağıdarkən Drake fit çaldı. Lüter RPG xəttinin başında idi , ən həssas adam idi və artıq lüləyə başqa bir raket yükləyirdi.
  
  "Sən adama kredit verməlisən" dedi Alicia. "Bu, həqiqətən yaxşı işlədi."
  
  "Məhv onun gücüdür" dedi Drake. "Və bəli, o, sadəcə bir çox insanın həyatını xilas etdi."
  
  "Kim bunu düşünərdi?" Dahl mızıldandı.
  
  "Dayan" dedi Drake. "Sən sadəcə ağlına gəlmədiyinə görə dəlisən."
  
  Məlum oldu ki, yalnız bir bina tamamilə uçmayıb; onun sol tərəfi dağılmış zibil yığını ilə dəstəklənirdi. Bir neçə muzdlu hələ də içəridə fəal idi. İndi onlar atəşə tutdular və Lüter əyildi, lakin onun yoldaşlarından biri sinəsindən yaralandı. Daha çox güllə uçdu. Dahl və Drake kömək etmək üçün ən yaxşı vəziyyətdə idilər.
  
  "Məni qoruyacaqsan?" Dahl artıq qaçmağa başladı.
  
  - Həmişə, yoldaş.
  
  İsveçli sağ qalan muzdluları kor tərəfdən gəzərək binanın arxasına yaxınlaşırdı. Drake onun sıçrayıb sındırılmış divara qaçacağını, bəlkə də boşluqdan qumbara atacağını gözləyirdi. O gözləmirdi ki, isveçli tam sürətlə kövrək strukturun yan tərəfinə çırpılacaq.
  
  "Həmişə o lənətə gəlmiş şoular."
  
  Dahl-ın güclü sürəti bütün mağazanı silkələdi, zibilləri və yeni dayaqları hərəkət etdirdi. O, titrədi, sonra yıxıldı, içəridəki hər kəsin üstünə düşdü və onların hiddətli fəryadlarını kəsdi.
  
  "Mən bunu gördüm, Dahl," Lüter dedi, "özüm bunu daha yaxşı edə bilməzdim."
  
  İsveçli Dreykə gülümsədi. "Məhz edirəm ki, şoka düşmüsən."
  
  Drake minnətdar təbəssümünü gizlətmək üçün öskürdü. "Əslində, mən deyildim."
  
  "Altılıqlarınızı yoxlayın, uşaqlar," Lüterin səsi telefondan gəldi. "Ancaq düşünürəm ki, biz lanet günü qazandıq."
  
  Alisiya Dreyk və Dahlın xarabalığa çevrildiyi yerə getdi, onun ardınca Lüter və Mey gəldi. İyirmi Spetsnaz əsgəri çadırlarda və məktəbdə əsir saxlayırdı; daha yetmiş şəhəri mühasirəyə aldı. Terrorçuların qalıqları minimal müqavimətlə ələ keçirilib. Drake silahını yerə atdı və əllərindəki kiri sildi.
  
  "Götdəki qasırğa" dedi. "Heç olmasa burada."
  
  Alisiya özünü onun yanında palçığa atdı. "Kimsə Haydenə zəng edə bilərmi? Onların hələ də mübarizə apardıqlarını bilə-bilə rahatlaya bilmirəm".
  
  Mai peyk telefonunu götürdü. "Artıq bunu edirsən, Taz."
  
  "Təşəkkür edirəm" dedi Alicia dodaqları ilə və bir anlıq gözlərini yumdu, batan günəş üzündəki gərginliyi və beynindəki qorxuları yuyub getməsinə icazə verdi. Bir neçə saniyədən sonra Mai danışmağa başlayanda o, onları açdı.
  
  "Onları aldınız? Onların hamısı? Gleason və Lorenə hücum edən o pislər? Oh, bu əladır. Onları da burada bağladıq. Və katib Krou təhlükəsizdir". Onun qısa, təkrarlanan şərhləri ətrafındakıların xeyrinə idi.
  
  Drake onun üzündə uzanan bir təbəssüm tapdı. Daha bir qələbə, itki yoxdur. Yaxşıların növbəti qələbəsi; dünyanı daha təhlükəsiz yerə çevirənlər.
  
  "Düşünürəm ki, tətil vaxtıdır" deyə nəfəs aldı, hətta kürəyinin altındakı daşlar belə, indi bütün narahatlıqlar geri çəkildiyi üçün quş tükü döşək kimi hiss olunurdu.
  
  Lüter mehribanlıqla dedi: "Məncə, artıq içki vaxtıdır". "Və sonra Vaşinqtona səyahət. Oğlanlar, qızlar, çoxdan uzaqlardayıq, evdən də uzaqdayıq".
  
  Yalnız bundan sonra Dreyk şok içində oturdu və NİZƏLƏRİN ona baxan baxışlarını tutdu. "Lənət olsun, düz deyir! Biz azadıq. Biz haqlıyıq. Koburn bütün sübutları qazıb bizi bəraət qazandıracaq".
  
  Alisiya onun yanağını sığalladı. "Bəli sevgilim. Nəhayət yetişdiyiniz üçün təşəkkür edirəm."
  
  Gözəl idi. Bu inanılmaz dərəcədə real görünürdü. Görünürdü ki, həqiqətən də onların üzərində ucalan qorxunc, güclü, ölümcül, naməlum bir kölgə yoxdur.
  
  Hər şeyi birdəfəlik dəyişdirəcək bir şey.
  
  
  QIRX DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Karin Blake qaranlıqla dolu bütün otaqdan yenicə keçərək qaranlıqla əhatə olunmuş qaranlığa qədəm qoydu. İrəliyə yeganə yol işıq şüasını daşıyan balaca adamın arxasınca getmək idi.
  
  O, tək idi. O, təhlükəsizliyindən qorxmurdu; onu telefonla hədələyən adamın ondan nəsə istədiyi açıq-aydın. Dino və Wu narahat olaraq bara qayıtdılar. Qoy narahat etsinlər. O, artıq ona həqiqətən ehtiyac olub-olmadığını düşünürdü.
  
  Amma indi qaranlıq bitdi, yerini ulduzlu gecə aldı. Onlar yüksəkdə, Moskvanın mərkəzinə baxan eyvanda dayanmışdılar. Aşağıda saysız-hesabsız parıldayan işıqlar böyük şəhəri işıqlandırırdı. Piyadalar səkilərdə, maşınlar isə küçələrdə sıxışıb.
  
  Kişi şəhərə baxan stulda oturub eyvandakı yarıqlardan baxırdı. "Yaxşı ki, burdayam." Güclü rus aksenti, lakin gənc səs. Fiqurda gördükləri onun da güclü və çevik olduğunu söylədi.
  
  "Uzun yol qət etmişəm."
  
  "Və bunun üçün sizə təşəkkür edirəm. Amma siz də maraqlısınız. Mənim kim olduğumu və nəyə hazır olduğumu bilmək istəyirsən. Ən böyük sirrini necə kəşf etdiyimi bilmək istəyirsən. Və əslində, bilmək istəyirsən ki, məni dayandıra bilərsənmi?
  
  Karin, bəlkə də gizlənən mühafizəçiləri axtarmaq üçün əsgərlik bacarığından istifadə etdi. Heç nə hiss etmirdi. - Deyəsən, mənə maraqlı deyə bilərsən.
  
  "Mən səni bura birdəfəlik təklif üçün gətirmişəm. İndi təhlükəsizliyiniz üçün narahat olmayın. Siz mənim planlarımda bir az fikirləşirsiniz, amma..." O, susdu. "Heç bir döyüş planı heç vaxt eyni qalmır."
  
  Karin eyvana tərəf getdi və əllərini məhəccərə qoydu, aşağıda gedən həyatın bütün tərəflərinə baxdı. Səs-küy, qoxular, görməli yerlər ona görə mövcud idi ki, bir çox insanlar kölgələrdə yanlarından keçən cəhənnəm görüntüləri görməməkdən məmnun idilər.
  
  "Sən kimsən?"
  
  "Mən sizə deyəcəm" dedi rus. - Siz mənim təklifimə cavab verəndən sonra.
  
  "Yayılsın."
  
  "A?" Soruşdum.
  
  "Xahiş edirəm soruşmağa davam edin. Təklifiniz nədir?"
  
  "Mənim bir mirasım var. Bir il əvvələ qədər mən bunu qəbul edə bilmirdim, daha doğrusu, nail ola bilmirdim. Mən imperiyanı geri almağa, yenidən qurmağa və ona sahib olmağa məcbur oldum. Mən bunu qurban vermədən etdim, başa düşürsən? İndi məni tanıyırsan?"
  
  Karin kölgələrə baxdı. "Yox". Amma bir şey onu narahat edirdi. Keçmişdən bir şey.
  
  "Mirsim olan hər şeyi geri qaytarmaq üçün diş və dırnaqla mübarizə apardım. Sevənlər öldü. Əsl dostlar öldürüldü. Düşmənlərimin qanı ilə əllərimi yudum, pilləkənlərlə qalxdım, zirvəyə qayıtdım. O, bu ən yüksək pilləni dişlədiyi sümükləri və qızarmış qanı ilə tutub.
  
  Bunun dərk edilməsi Karin üçün çox dəhşətli idi. Keçmiş ölmüşdü. Qardaşı, anası və atası ölmüşdü. Bütün bunların əzab-əziyyəti onun son əsəbini kəsən balta kimi yenidən onu vurdu.
  
  "İndi məni görə bilərsən?"
  
  "İnanmıram ki, bu fikir ağlıma gəlib. Bu doğru ola bilməz. Hamısı səhvdir. Sən o deyilsən".
  
  "Xeyr, amma irsimi geri aldım" dedi adam. "İndi isə qisasımı tələb edəcəm."
  
  "Sən məni aldatmağa çalışırsan."
  
  "Düşünürəm ki, siz mənim kim olduğumu bilirsiniz. Beləliklə, biz onu orada buraxacağıq. SPEAR komandasını məhv etmək planım var. Mənim prezidenti ələ keçirmək və ictimaiyyət qarşısında məhv etmək planım var. Bunun bir hissəsi olmaq istəyirsən? "
  
  Deməli, bu belə idi. Karin inana bilmirdi ki, onun planı, yeni idealları elə bir vəziyyətə gətirib çıxarıb ki, qorxunc bir dəli ona köhnə dostlarını məhv etmək planında yer təklif edir, hətta prezident Koburnu da unutma.
  
  Hərəkət etmək və ya ölmək vaxtıdır. Dino və Vu haqlı idi - Misirdə Drake və digərlərini görən kimi onun qətiyyəti sarsıldı. Onların nəyi müdafiə etdiklərini, nə üçün mübarizə apardıqlarını xatırladı. Dünya onlar olmasaydı, bu qədər təhlükəsiz olmazdı.
  
  "Sən zəifsən?" Bu adam inanılmaz dərəcədə dərrakəli idi.
  
  "Mən nə istədiyimi bilmirəm" dedi. "Amma səni bu balkondan atmağa çalışsam nə olacaq?"
  
  "Zəhmət olmasa cəhd edin, miss Bleyk. Əgər tək olduğumuzu düşünürsənsə."
  
  Soyadının xatırlanması onu şoka saldı, hər şeyi möhkəm reallığa qaytardı. O, məhəccərdən elə bərk yapışdı ki, ağrıyırdı. "Bu səbəbdən qardaşımı və valideynlərimi itirdim" dedi. "Onlar mənim üçün vuruşduqları kimi, mən də onlar üçün döyüşəcəyəm və Drake və SPIR həmişə onlar üçün mübarizə aparacaqlar."
  
  "Onda bu sənin cavabındır. Dediyim kimi, getməkdə azadsınız. Bir az sonra görüşərik".
  
  Karin geri çəkildi, hələ də kişinin kim olduğundan əmin deyildi, hələ də onu əhatə edən kölgələrdən qorxurdu. "Mən səni hələ də görə bilmirəm" dedi.
  
  Döndü və nəhayət, heç bir şübhə qalmadı. Onun kabuslarının siması qarşısına çıxan kimi Karin qışqırtısını boğdu.
  
  "Mən Lukayam" dedi.
  
  
  Qırx beşinci fəsil
  
  
  Komanda nədənsə nə sevinə, nə də rahatlaya bildi. Onlar Vaşinqtona qayıtdılar, yenidən birləşdilər, diri-diri, yaralarını sağaltdılar, lakin aralarında təhdid və qeyri-müəyyənlik telləri bükülmüş bir gərginlik var idi. Bütün bunlar hesabatlar və aşağı ifadələr, acı mırıltılar və şişirdilmiş həqiqətlər haqqında idi. Karin hələ də zəng etməmişdi, amma xəbərlər onun Rusiyaya səfərindən danışırdı.
  
  Yeni qaranlıq haradan gəldi?
  
  Onlar öz adətləri ilə qeyd etməli idilər, amma bu dəfə fərqli oldu. Onların hamısı təqsirsizlikləri barədə qəti müraciətlər edilənə qədər, Prezidentin Gizli Xidmətinin üzvləri tərəfindən təyin edilmiş və qorunan təhlükəsiz zona olan zəif işıqlandırılmış anbarda oturdu və ya dayandı.
  
  Hətta katib Krou da onların arasında idi, komandanı dəstəkləməkdə qərarlı idi və həyatını xilas etdikləri üçün onlara təşəkkür etdi.
  
  "Lauren necədir?" Drake Smitdən soruşdu.
  
  Əsgər gülümsədi. "Bu gün xəstəxanada onunla birlikdə idim. Ola bilsin ki, daha bir həftə və o, ayrılsın".
  
  "Fantastik. Bəlkə o zaman siz ikiniz özünüzü düzəldə bilərsiniz, hə?"
  
  "Düşünürəm ki, bizdə artıq var." Smith gülümsədikdə daha gənc görünürdü, Drake qərar verdi. Qoy uzun müddət davam etsin.
  
  Mai Lüterin yanında dayanıb, hər ikisi əllərindəki içki çəlləyinə söykənib otağa baxırdılar. "İndi çox çəkməyəcək" dedi Mai. "Və sonra azad olacağıq."
  
  "Əvvəlcə nə edəcəksən?" Lüter soruşdu.
  
  "Oh, bilmirəm. Ola bilsin ki, onlar Qreysi çağırırlar. Qreys mənim övladlığa götürdüyüm qızımdır. Belə bir şey." O, ah çəkdi. "Bu mürəkkəbdir".
  
  "Hər zaman belədir" dedi Lüter. "Bəs bundan sonra nə olacaq?"
  
  "Duş. Xəyal. Yaxşı yemək."
  
  "Gözəl, sizə şirkət lazımdır?"
  
  Mai gözlərini qıyıb döyüşçünün baxışlarını öz soyuq baxışları ilə qaytardı. - Yeməyimin pulunu sənə verərəm, hə.
  
  "Yaxşı, bu hələ başlanğıcdır. Güman edirəm ki, bunu sizinlə bölüşməyə icazə verəsiniz?"
  
  "Dayan, Lüter. Bu, böyük təkəbbürdür".
  
  Ancaq o zaman da, ürəkdən qalxaraq, Mai kölgələrin fırlandığı çardaqlara baxmağa kömək edə bilmədi. Bu, fiziki və ya açıq-aydın bir şey deyildi, sadəcə dünyada onların məmnuniyyətini azaldan bir şey idi.
  
  Komandanın əksəriyyəti birlikdə qaldı, bəlkə də şirkətdə daha çox rahatlıq hiss etdi. Drake sakitcə arxayınlaşaraq Alisiya və Dahlın yanında oturdu. Hayden və Kinimaka təxminən bir metr sağ tərəfdə söhbət edirdilər və böyük Havaylı ondan yenidən cəhd etmək istəyib-istəmədiyini soruşdu. Haydenin şən təbəssümü bunun müqabilində artıq kifayət idi.
  
  Bir anda onlar Yorqaya keçə bildilər, baxmayaraq ki, xətt qırıldı və gənc oğrunun səsi inanılmaz dərəcədə uzaqdan gəldi.
  
  "Yaxşıyam" deyə o, sanki qalın buzun arasından sınmış kimi qışqırdı. "Mən oluram... Məncə... qəribədir... amma güvənəcəyim heç nə yoxdur. Bu... soyuq... şimaldır."
  
  Hər şey yaxşı idi. Drake, ona ehtiyac duyduqları təqdirdə ona qoşulacağına dair söz verdi, lakin əlaqənin kəsilməsi, qar və buz səbəbiylə Yorqanın cavabı itdi. Dostlarının təkbaşına döyüşdüyünü düşünməyə nifrət edirdi.
  
  Lüter və Molokay hər ikisi sərt döşəmədə oturmuşdular, ətraflarında kiçik qurbanlar kimi yığınlar düzülmüşdü, hamısı boş idi. Kenzi çəkməsi ilə onları təzə şüşənin hər tərəfinə sürtdü. Eyni hərəkətlə o, Dahlın diqqətini çəkdi.
  
  Onu küncə işarə etdi.
  
  "Mən gedirəm" dedi. "Hal-hazırda bu qrupla vaxtımı keçirmişəm. O, bağışlanmağa layiq idi. Torsten, məni istəmirsənsə, mən burada olmaq istəmirəm".
  
  Dahl nəyinsə ürəyini sıxdığını hiss etdi. "Cırılmadığımı deyə bilmərəm, Kenzi, amma fikrimi dəyişməmişəm."
  
  "Top və zəncir əvvəl gəlir?"
  
  "Ailə" dedi. "Əvvəlcə ailələr".
  
  "Mənə bunu de... övladın olmasaydı, nə edərdin?"
  
  Onun ifadəsi öz sözünü deyirdi, amma Kensi üçün daha da pis idi. Onu vurmadı, söymədi, amma dostluqlarının sona çatdığını dərhal anladı.
  
  "Ümid edirəm ki, ailənizin yanına qayıdacaqsınız" dedi.
  
  O, Kenzi ilə heç bir əlaqəsi olmayan narahatlıq hissindən xilas olmağa çalışırdı. "Çox sağ ol. edəcəm".
  
  "Belə ki, əlvida". Kenzi səsini bütün anbara çatdırıb qapıya tərəf getdi.
  
  "Əlvida Kenzi," Dahl bir qapını bağlayarkən pıçıldadı və buna görə peşman olub yaşamayacağını düşündü.
  
  Bütün komanda mehribanlıqla vidalaşdı; bəziləri üçün qəribədir, bəziləri üçün belə deyil. Kenzi qorxmaz mübarizəsi, sədaqəti və qətiyyəti ilə özünü onlardan biri etdi. O, həmişə onlardan biri olacaq.
  
  Drake onun getdiyini görməyə nifrət edirdi. Fikirləşdi, sonra nə olacaq? başının ətrafında çılğın cin kimi gurladı. Tempesti ovlayarkən o, komandanın fasilə verdiyini, tətilə çıxdığını və ya yaxınlarını ziyarət etdiyini, qarşıdakı döyüşlərdə onlara kömək edə biləcək dünyada hansısa həyat formasını tapdığını təsəvvür etdi.
  
  Krou qısa müddət sonra zəngə cavab verdi. Onların hamısı tamamilə bağışlandı.
  
  SPEAR komandası binanı tərk etdi.
  
  
  SON
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Saint Germain xəzinələri
  
  
  Ana və ata üçün.
  
  
  BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Tayler Uebb təsadüfü bəyənmədi. Ən məsum görünən şans uçuşunun arxasında həmişə bir insan və ya bir plan olub.
  
  Məsələn, Fransanın Versal şəhərini götürək. XIV Lüdovikin vəsiyyəti ilə əsası qoyulan bu şəhər Sent-Jermenin həyatı boyu Fransa Krallığının paytaxtı olmuş, sonra qrafın ölümündən bir neçə qısa il sonra bu xüsusi şərəf Parisə verilmişdir.
  
  Məsələn, Transilvaniyanın ölməzlərini əhatə edən vəhşicəsinə ifrat və romantik əfsanələri götürün və sonra hesab edin ki, Qraf orada doğulub böyüyüb. 1784-cü ildə ehtimal edilən ölümündən sonra bu günə qədər sonsuz müşahidələr aparın...
  
  Uebb qeyri-ixtiyari qaşqabaq etdi. O, hisslərin fiziki olmadığını bilirdi, amma belə olmalı idi. İndi siçovula çevrilmiş, bir vaxtlar pifililərin böyük lideri, onun fikrincə, indiyə qədər yaradılmış ən böyük kölgə təşkilatı, yeni həyatının bir çox tərəflərini son dərəcə qoxulu görsə də, bəzilərinə heyran qaldı. Əslində, onlar o qədər gözəl idilər ki, onun təşkilatının və əvvəlki həyatının bütün dağılması demək olar ki, buna dəyərdi.
  
  O, turist izdihamı arasında dayanıb Versal sarayının qara darvazalarına baxdı, üz cizgilərini gizlətmək üçün yaylıq və papaqdan istifadə etməyə imkan verən soyuq günə minnətdar idi. Gec də düşürdü, səmaya yavaş-yavaş yayılan mürəkkəb gizlənənlərə, gizlincə hər yerdə gəzənlərə kömək edirdi.
  
  Siz sadəcə mülki olanda izləmək daha asan idi. Ancaq artıq üç dəfə Uebb bunun son axtarışına mane olmasına icazə vermişdi. Hər dəfə hisslər böyüyür, qazanc artar, vəsvəsə daha da dərinləşirdi. Qara kölgələr ona heç vaxt olmadığı kimi oxuyurdu. Pəncərələrin və qapıların arxasında gizlənmək, boş avtobus dayanacaqlarında qurbanları izləmək, hətta Versalda belə, qaranlıq bir küçədə tənha bir fiqurun arxasınca getməyin ərimiş həyəcanı indi həyatının hər anından daha isti idi. Ola bilsin ki, onun itirəcəyi bir şey var idi. Ola bilsin ki, özünə qarşı hər yerdə mövcud olan təhlükə başqa bir daxili alovu alovlandırdı. Xoşbəxtlikləri onun xəyallarını yarımçıq qoyaraq gülən bir cütlük keçdi.
  
  O etməlidir?
  
  Adam cılız, bir az kitabsevər görünürdü. Şübhəsiz ki, bu əlaqədə itaətkardır. Qadın səs-küylü, özünə inamlı, atletik və enerjili idi. Uebb çətinliyin görünüşünü bəyəndi. O, vəziyyətinin həlledici və zamandan asılı əhəmiyyətini xatırlamadan praktiki olaraq bir ayağını digərinin qabağına qoyaraq az qala hərəkət etməyə başladı.
  
  Tumar səni bura gətirdi. İlk ipucu sizi bura gətirdi. Baş verən hər şeyə baxmayaraq, siz hələ də... Əlaqələriniz...
  
  Uebb yalnız bir neçəsini, əsasən çətin vəziyyəti idarə oluna bilənə çevirmək səylərinə kömək edə bilənləri saxladı. Məsələn, Versal sarayını götürək. Yalnız ağıllı və gizli vasitələri olan bir adam gecə vaxtı, ağlında qaranlıq, gizli bir məqsədlə çağırılmadan içəri girə bilərdi. Webb hadisə yerinə baxış keçirdi. Çox sayda turist, çox işıq. Qarşıdakı bir şübhəli oğlan sanki onu az qala öyrənirdi.
  
  Uebb paranoyyasını silkələdi. Yaxşı deyildi. Bu, başqalarına etdiyi şey idi.
  
  Ancaq hələ də...
  
  Onun intriqa və sxemlərini əhatə edən onsuz da qalın duman son vaxtlar daha da güclənib. Oyunda Uebbin saymadığı bir oyun daha var idi. Əsas odur ki, o, heç vaxt onlar haqqında eşitməmişdi və hələ də planlarını başa düşmürdü. Uebb çiyinlərini çəkdi. Məhz fasilələr, ömürlük arzunun təlatümləri və onu həyata keçirən manevrlər idi. Siz bacardınız və ya itirdiniz.
  
  Pythian sövdələşmələrindən hər hansı birini ləğv etmək əvəzinə, Webb yeni oyunçuların Saint Germain sui-qəsdi ətrafında cəmləndiyini və sırf son araşdırmaları və irəliləyişləri səbəbindən ona xəbərdarlıq edildiyini düşünürdü. Bu gecə saraya sızmağa kömək edən eyni adamlar var idi ki, onlarla və onların hiylələri ilə məşğul olsunlar. Bu çox uzun çəkməyəcək və tamamlandıqda maraqlı yeni məlumat dosyesi olmalıdır.
  
  Bir cığırın ən kiçik işarəsini belə itirmək və bu prosesdə yaxşı ovdan həzz almaq vaxtıdır. Əsəbiləşən cütlük dağılışdı, lakin o, tezliklə başqa bir məqbul namizədin - kişi və arvadın, yəqin ki, yerlilərin - heç bir nəzər salmadan sarayın yanından tələsik keçdiyini, başlarını aşağı saldığını və aralarında ağır bir alış-veriş çantası daşıdığını gördü. Necə də qəribədir, - Uebb düşündü. Necə də gözəl. Çox təəssüf ki, əziz tutduqları hər şeyi tamamilə məhv etməyə vaxtı yox idi.
  
  Uebb cəld sürüşərək uzaqlaşdı, üzləri, geyim rənglərini, kürək çantalarını və bütün ətraf cihazlarında olan digər göz oxşayan əşyaları diqqətlə əzbərlədi ki, sonradan qalan hər şeyi təkrar yoxlaya bilsin. Ər-arvad danışmadan tələsik irəlilədilər, o da onların arxasınca getdi. Ona yaxınlaşmaq, özünü tanıtmaq üçün bir az vaxt lazım oldu, sonra özünü tərəddüd edirmiş kimi göstərdi və irəli getdilər. O, artıq bu qadında xəyanət əlamətlərini görürdü: yan-yana arxaya baxır, tempin sürətlənməsi, çiyinlərinin gərgin vəziyyəti.
  
  Vaxtı cəld yoxlamaq onun bir az da irəli gedə biləcəyini göstərdi, ona görə də irəli getdi və cizgilərini bulandıran təbəssümünü gizlədə bilməyib gözlərini qadına bağladı. Onun qorxu dolu, ikrahla qarışmış baxışı onu həyəcanlandırırdı. Onlara doğru hərəkət etdi. Qadın yavaşladı, sonra o qədər sürətlə ətrafa baxdı ki, Uebb boynunun qırılacağından qorxdu.
  
  Təəssüf ki, ətrafda bir çox başqaları var idi, ona görə də Webb arxa plana keçdi. Artıq təhlükə yoxdur. Saraya qayıtmağın vaxtı gəldi , amma sonra tanış bir bükülmüş arzu onu dayandırdı.
  
  Gəlin bir az da irəli gedək.
  
  Qulaqdan qulağa gülümsəyərək yolun qarşısına qaçdı, düz qadına və qızına tərəf getdi. O, dayandı və indi əri, qısılmış gözləri ilə Uebbə baxaraq fərqinə vardı. O, əlini şalvarının belinə keçirdi, ümid etdi ki, onun içində silah olduğunu düşünəcəklər, amma onu hara aparacaqları heç vecinə də deyildi. Kişi qadının qarşısında titrəyərək dayanmışdı. Yoldan keçənlər ona maraqla baxırdılar. Uebb cəld ona tərəf qaçdı və sonra əyilib yavaşladı.
  
  "Sonra görüşərik" deyə pıçıldadı, sonra qaçdı.
  
  Qara həyəcan və dərin həzz onu bürüyüb.
  
  Biri Uebb üçün, deyə düşündü.
  
  Və onu arxada izləmək üçün onları tərk etdi.
  
  Qışqıraraq, o, yavaşladı və sarayın qapıları irəlidə yenidən görünən turist izdihamına qayıtdı. Bütün amansız əyləncələrində indi anladı ki, qarşısına qoyduğu bir vəzifəni yerinə yetirə bilməyib. Quyruqlardan qurtulun. Bunu həvəslə təbaşirlədi və yoluna davam etdi. Keçmiş həyatında, Pifililərin lideri olaraq, kimisə bu cür itaətsizlik üçün quyuya atardı.
  
  Webb indi fərqli idi. Bu yeni həyat onu dəyişdi. O, heç bir ikrah əlaməti olmadan digər kəndlilərlə və küylülərlə qarışdı və cəmi bir neçə həftə ərzində nə qədər irəli getdiyini görüb sevindi. Ona daha bir ay vaxt ver, o, avtobusa minəcək.
  
  Bir tvit onu mobil telefondakı mesajla xəbərdar etdi. Ciddi olmaq vaxtıdır. Uebb indi çoxlu turistin dağıldığını gördü, bu da onu əsas qızıl qapının qarşısındakı geniş ərazidə daha çox görməyə məcbur etdi. Düz, döşənmiş yer hər tərəfə uzanırdı, yalnız böyük sarayı əhatə edən alçaq divarlar və məhəccərlər tərəfindən qırılırdı.
  
  Fransız qalası bütün üfüqü zəbt edən möhtəşəm bir tikili idi. Uebb əsas darvazanı arxada qoyub bir müddət perimetr ətrafında dolaşdı, məqsədyönlü, lakin ehtiyatla əvvəlcədən müəyyən edilmiş yerə doğru irəlilədi. İndi onun ürəyi döyünürdü. İndi o, Saint Germain-in ən böyük xəzinələrinə gedən yolda ikinci bir ipucu tapmalı idi.
  
  İndiyə qədər onun Ramsesdən aldığı tumar tamamilə qiymətsiz olduğunu sübut etdi.
  
  Uebb içəri girən kimi tumar haqqında düşünürdü. Perqamentlərin cırıq-cırıq hodgepodge meyvə verdi; Leopold, 1940-cı illərdə vəfat edənə qədər tapdığı hər sirri diqqətlə və qısqanclıqla qoruyaraq, onilliklər ərzində Saint Germain-i axtarmağa sərf etdi. Uebb bundan sonra tumarla nə baş verdiyinə və ya onun Ramzesə necə çatdığına tam əmin deyildi və bir zərrə qədər də vecinə deyildi. Onu maraqlandıran tək şey onun paltosunun cibində etibarlı şəkildə gizlədilmiş, ikiqat fermuarlı və plastikə bükülmüş olması idi. Uebb çox da qabağa getməməyə çalışsa da, artıq bunu ətraflı öyrənmişdi. Bəzi zövqlər həzz almağa dəyərdi.
  
  Səhifələr yazıldıqları ardıcıllıqla düzülürdü; və Leopoldun böyük axtarış zamanı səyahət etdiyi ardıcıllıqla. Hər bir keçid elə həmin gün baş verənlərin bir anlayışıdır, hətta bəzən gəzintilər və alman axtarışları zamanı yazılmışdır. Uebb sadəcə bir abzas oxumaqla insanın beyninə girə, onun həyəcanını hiss edə biləcəyini tapdı. Çoxlu fikir və təsadüfi fikirlər bu keçidləri zibillədi - onları sümük-sümüyə ayırmaq çox səy tələb etdi.
  
  Hədəf? Yoxsa şərait? Leopold, yəqin ki, özü və qeydləri, vəsvəsəsi ilə yaşayan tənha adam idi. Webb bütün bunları istəyirdi, lakin o, öz sürətində deyil, Leopoldun tempi ilə irəliləməli olduğunu bilirdi.
  
  Şifrələr açardı.
  
  
  İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Webb kiçik, diqqətəlayiq olmayan bir qapıya getdi: heyət və ya xidmət girişi. Şübhəli görkəmli bir kişi orada dayanıb, ayaqdan ayağa hərəkət edirdi. Onun gözləri Uebblə görüşdü və tələb məlum oldu.
  
  "Burada. Tələs".
  
  Uebb heç nə istəmirdi. O, səmimi söhbətdən həzz alırdı. O, adamın izi ilə düz bağlanan saraya doğru getdi, hər hansı bir təqib əlaməti üçün ətrafındakı uzanan kölgələrə nəzər saldı. heç nə. Başqası olsaydı, yaxşı idilər.
  
  "Biz tez hərəkət etməliyik" dedi ingilis ləhcəsi ilə. "Qapılar bağlanandan sonra yarım saat əsəbiləşmirlər, amma sonra..." O, belə bir qorxunc təhlükə ilə onu asılı vəziyyətdə qoydu.
  
  "Sən kimsən?" - deyə soruşdu kişi içəri keçərək.
  
  Lakin Uebb, heç vaxt çox şey açıqlamırdı, köhnə kral sarayında gəzərkən bir söz deyə bilmirdi. Bütün o zərlilərin qəfil hücumu, güzgü səthli döşəmələr, divarları bəzəyən sənət şedevrləri, uca açıq məkanlar hamısı mütəxəssis gözü ilə hazırlanmış incə detallarla təmtəraqla bəzədilmişdir. Uebb burada günlərlə qədim rejimin bu heyrətamiz simvolunu öyrənərək, ən çox nəyi məhv etmək və ya oğurlamaq istədiyinə qərar verə bilərdi.
  
  "Səni tək buraxmağı dedilər" dedi ingilis indi. "Amma bunu edə biləcəyimə əmin deyiləm."
  
  Uebb, solo səyahətin mənfi cəhətlərindən birini ilk dəfə görmədiyi halda, nəhayət, ayaqları ilə vulqarlığı etiraf etdi. O, adətən bir neçə qalın boyunlu neandertal şlakın yerini söyləyirdi, lakin Uebb heç vaxt əsl döyüşçü olmayıb.
  
  "Təlimatlarınıza dəqiq əməl edin" dedi Uebb həvəslə. "Güman edirəm ki, işim bitəndə oğlunu və ya qızını azad edəcəklərini deyiblər?"
  
  "Arvad". Kişi cəld udqundu, üzü iztirabdan buruşdu.
  
  Uebb kişinin qorxusundan həzz alaraq sürətini bir az azaldıb. - Narahat olma, əminəm ki, onlar sənin arvadına xüsusi qayğı göstərirlər.
  
  "Bunun mənası nədi?"
  
  "Şəklin var?"
  
  Kişi bükülmüş fotoşəkili götürdü, narahatlığı onu on yaş daha yaşlı göstərdi, çiyinləri boyun əydi. Uebb geniş gözləri və daha da geniş təbəssümü olan yaraşıqlı bir qaraşın gördü.
  
  "Ah" dedi. "Bəli. Nə qədər ki, o, onları xoşbəxt edir, əminəm ki, o, təhlükəsiz olacaq". Onun taleyi haqqında heç bir fikri yox idi, amma qorxu salmağı və çaxnaşmanın artdığını görməyi sevirdi.
  
  O, əlini irəlidəki parıldayan otaqlara doğru yellədi. - Bəlkə tələsməlisən.
  
  "Hə hə". Adam sanki ayaqları yanırmış kimi havaya qalxdı. Uebbi arxa tərəfdəki nisbətən kiçik bir otağa itələyərkən zərli, parıldayan taxta və parıldayan çilçıraqlar yanıb-söndü. Uebb bilirdi ki, Kont de Saint-Germain dəfələrlə bu yataq otağında qalıb, Fransa kralına baş çəkib məsləhətlər verib. Məhz burada Leopold ikinci ipucunu, şifrəni tapdı və bu barədə öz tumarında yazdı.
  
  Yalnız ən xırda detallar boş qalıb, arxasınca gələn hər kəs Leopoldun özü kimi şövqlə axtarış aparmalı olacaq. Hansı Webb yaxşı idi.
  
  Nəhayət, kişi otağın girişində dayandı.
  
  "Sən əminsən?" Uebb səsində qorxulu bir ton aldı.
  
  "Bəli ser. Bu da eyni otaqdır".
  
  Uebb başını tərpətdi. "Çöldə gözləyin. Mən tez uzaqlaşmalıyam".
  
  "Xahiş edirəm... çox qalma, əfəndim. Bizi kameralarda görəcəklər".
  
  Uebb sanki onun üçün heç bir əhəmiyyət kəsb etmirmiş kimi çiyinlərini çəkdi, sonra bütün diqqətini qarşısındakı qapıya və ondan sonrakı otağa çevirdi. O, astanadan keçən kimi onu heyrət hissi bürüdü, hər şeyi sıxışdırdı. Hər tərəfdən zərli divarlar yüksəldi, yuxarıda yüksək tavanla birləşdi. Divarlar toxunulmamış zümrüd yaşıl divar kağızı ilə örtülmüşdü ki, bu da antik şah əsərləri, real ölçülü zərli güzgüləri və zəngin al-qırmızı rəngli asma pərdələri bəzəyirdi. Uebb heyrət içində donub qaldı, iki yüz ildən çox əvvəl qrafın özünün elə orada yatdığı, düşündüyü və planlaşdırdığı bir vaxtı təsəvvür etdi. Bu adamın çoxlu intriqaları olub.
  
  Uebb tumarı diqqətlə plastik qapağından çıxardı və sərt, köhnə vərəqləri vərəqlədi. Qalın, naxışlı dəri örtük onun barmaqları üçün zərif balzam, Leopoldun səliqəsiz cızması isə təəccüblü dərəcədə rahat yorğan idi. Transilvaniyada tapdığı ilk açarın gizlədildiyi yeri təsvir edən ilk bir neçə səhifə artıq tamamlandı və sonra Germain-in sonrakı keşlərində mesajları şifrələmək üçün istifadə etdiyi şifrə növünə əlavə ipucu verdi.
  
  Uebb elə çarpayıya, kürsüyə, Germenin bir dəfə oturduğu stula getdi. O, tumardan ucadan oxudu, qapıdan kənarda səs-küy eşitdi, lakin ona tamamilə məhəl qoymadı. İngilis çox səbirsiz idi. Bəlkə Uebb ona bir az baş çəkər...
  
  Tez bağladı. Diqqət.Leopold 1920-ci illərin əvvəllərində saraya girişini Uebb ilə eyni marşrutla təsvir etdi və eyni yataq otağında sona çatdı.
  
  - Ehtiyatlı olun, məsləhətçi, - Uebb sakitcə dedi. "Bu, asan səyahət deyil. Bildiyinizi düşündüyünüz hər şeyin sonunu tapacaqsınız. Heç bir şeyi dəyərləndirmə, çünki hər şey yox olur." Uebb həyəcanla ara verdi.
  
  "Səndən başqa".
  
  Otağın dərinliyinə keçdi, çarpayının ətrafında gəzərək arxa divara yaxınlaşdı. Bu sözləri əzbər bilirdi, ardınca nə olacağını bilirdi.
  
  Germenin bəşər tarixində ən böyük nailiyyətinə və ən böyük nailiyyətinə aparan yol onun hər bir kiçik, lakin heç də az olmayan inanılmaz zəfərlərindən keçdi. Transylvania kimyagərlik ilə təcrübələrinin ilkin mərhələlərinin açarını verdi. Ümid edirik ki, Versal sarayı qrafın daha çox sirrini Webbə açaraq bu araşdırmaya töhfə verəcək.
  
  Kimyagərlik daha çox Avropa və Misirdə tətbiq edilən bir ənənə idi. Bu, müəyyən əşyaları təkmilləşdirmək və təkmilləşdirmək və potensial olaraq yeni, güclü talismanlar yaratmaq məqsədi daşıyırdı. Bəziləri deyirlər ki, əsrlər boyu bir neçə insan kimyagərliyi bütün səviyyələrdə dərk edib - ən azı Germain metallarla manipulyasiya edə və eliksirlər yarada bildiyinə inanılan insanlardan biri, hətta öz dövründə universal həlledici idi. Uebb Versal sarayındakı açarın bəzilərinin kilidini açacağına inanırdı, lakin tez bir zamanda məyus oldu.
  
  Çünki orada tək çarpayının döşəyinin altında taxtaya oyulmuş, şübhəsiz ki, üçüncü bir ipucu gətirən başqa bir şifrə idi. Təbii ki, Uebbin yarısı bunu gözləyirdi. Təbii ki, kimyagərliyin sirləri və onların kəşfi laboratoriya tələb edirdi.
  
  Ancaq şifrə aşkarlananda məyusluq onun ruhunu tutdu. O, onu tumarla müqayisə etdi və sonra cəld şəklini çəkdi. Bu, Germenin vaxtından əvvəl başqa bir sirli, hörmətli və müəmmalı şəxsiyyət, eyni zamanda məlum faktlara etiraz edən elmi metodologiyanın həvəskarı olan Ser Frensis Bekon tərəfindən hazırlanmış Bekon şifrəsi idi.
  
  Germain və Beconun eyni adam olduğu güman edilirdi.
  
  Amma Uebbin indi buna vaxtı yox idi. Otağın qapısından bayırda yenə dava-dalaş səsləri eşidildi və indi ingiliscə aydın səslənən qışqırıq. Bu ne cefengiyatdir...?
  
  Əgər olmasa...
  
  Tez tumarı gizlətdi, üzərində şifrənin şəkli olan telefonu gizlətdi və otağı axtardı. Əlbəttə ki, belə bir köhnə qala üçün təəccüblü şəkildə aydın olan birləşdirici bir qapı var idi. Oh, fransızlar öz intriqalarını və gizli keçidlərini necə sevirdilər. Germain o vaxtları çox sevirdi.
  
  Dəyərli heç nəyi saxlama, çünki hər şey yox olur.
  
  Qapıya yaxınlaşan Uebb sözləri beynində gəzdirdi, onların daha dərin mənasını və Germenin nə demək olduğunu başa düşdü. O, qulpuna uzananda otağın o biri ucundakı qapı bərkdən açıldı.
  
  İngilis üzü qanlı halda yerə yıxıldı.
  
  Uebb belə qəfil zorakılığa öyrəşməmiş, ürkərək dayandı. İncəliklə dolu bir həyat belə vəziyyətlərdə heç vaxt kömək etmədi.
  
  Kimsə ingilisi otağa itələdi. Uebb fikirləşdi ki, qəddarcasına. Ancaq tanıdığı bir quldur idi. Bu, Transilvaniyadan bəri onu təqib edən qrup idi, adamlarının araşdırdığı qrup.
  
  Qəribə bir qorxu və çaşqınlığa bürünərək bütün gücü ilə qapının dəstəyini çəkdi.
  
  İngilis ayağa qalxmağa çalışdı, lakin quldur və həmkarlarından biri onun kəllə sümüyünə təpiklə vurdular və nəticədə səndələyərək cilalanmış döşəməyə uzandı. Artıq qan daha sürətli axırdı. Uebbin yaratmağa kömək etdiyi dünyada bir epiphany var idi ki, adamlar yenidən çıxdı və ingilis dayandı.
  
  İndi onun gözləri ilə qarşılaşdılar.
  
  Yerlilərdən biri ləhcəsinə görə "Olduğun yerdə qal" dedi.
  
  "Qrup sizinlə danışmaq istəyir" dedi, daha qarabaşlı, bəlkə də şərq mənşəli başqa bir adam.
  
  Uebb qapını açıb kilidlənmədiyinə sevindi və çölə qaçdı. O, sağlam insan deyildi, heç vaxt idmanla məşğul olmayıb, həm də artıq çəkisi olmayıb və artıq öz-özünə deyirdi ki, bu adamlar onu tutsa, ömürlük arzusu bitəcək.
  
  Adrenalin onun ürəyini və əzalarını alovlandırdı. Uebb çarpayının otağın qalan hissəsindən ayaq tabureləri ilə döşənmiş qızıl məhəccərlə ayrıldığı başqa bir yataq otağından keçdi və sonra kənara baxmadan əvvəl qapıda dayanaraq yenidən xarici dəhlizə döndü.
  
  Sahil aydındır. Beləliklə, yalnız iki təqibçi var.
  
  Qaçdı, qollarını yellədi, dizlərini silkələdi. O, yaxşı məktəb anasından başqa heç kimə uyğun olmadığını bilirdi, lakin ehtiyac onu həvəsləndirdi. Zallar təmiz idi, möhtəşəm memarlığın hər bir geniş sahəsi o qədər sürətlə keçdi ki, arxadan bir qışqırıq gələnə qədər bir az başı gicəlləndi.
  
  "Məni sənin arxasınca qaçmağa məcbur etmə."
  
  Uebb onu itələdi, artıq yan qapını qarşıda gördü və bu yerdən götürməsi üçün yalnız cibində cib telefonu olduğunu bildi. Hər şey aydınlaşdıqdan sonra o, istintaqı sürətləndirəcək və bu sinir bozucu qrupa birdəfəlik son qoyacaq.
  
  Necə cəsarət edirlər?
  
  Bir anlıq bayır qapını sındırıb açıb gecəyə qaçdı, alnındakı təri soyudan soyuq meh, uzaqdan cingiltili zənglər şəhərə tənha hava verirdi. İndi ona lazım olan şey deyil. Ona lazım olan izdiham, gur yol, dükanların paradı idi. Ona lazım olan şey küçələrdə izlənilməmək idi, çünki onun indiyə qədər təhlükəsizlik kameralarından çox ehtiyatla qaçması təsirsiz olacaqdı. Onların bir çoxu bu günlərdə o qədər yaxşı idi ki, saniyələr ərzində üzünüzü İnterpola çevirərdilər.
  
  Uebb təqibin sürət qazandığını eşitdi. Tutqun yığıncağa baxmayaraq, o, gizli şəkildə aparıldığı xarici darvazadan çıxa bildi. O, addımlarını sürətləndirdi, az qala büdrəyəcəkdi və qollarının sonsuz çırpınışını dayandırmağa çalışdı. Ürəyi sinəsində partlamaqla hədələyəndə asan olmadı. Və heç bir möhlət gözlənilmirdi. Saray eni çox uzanan nəhəng düz həyətin ortasında yerləşirdi. Uebb ehtiyatla onun çiyninin üstündən nəzər saldı.
  
  Tələs!
  
  O, yolu əzbər bilirdi. Qapıdan çıxın və qatar stansiyasına doğru Orangerydən sola dönün. O, tumarın onu növbəti hara aparacağını artıq bilirdi. Vərəq yerləri, şifrələr dəqiq yerləri göstərirdi; yerlərin özləri Saint Germain-in davam edən və davam edən möcüzələrini təmin edirdi.
  
  Uebb darvazanı arxasınca çırparaq, onun təqibçilərindən birinin dişinə yapışa biləcəyinə ümid etdi. Sonra o, eyni kişi və arvadın əl-ələ verərək, küçənin o biri tərəfinə tələsdiklərini görəndə heyrətə gəldi - qadın ona baxdı. Onun üzündəki çaxnaşma və onu təqib edən iki böyük vəhşi gördükdə üzündə yüngül bir təbəssüm yarandı.
  
  Uebb dərindən nəfəs alıb davam etdi. Lakin o, məğlubiyyətlə mübarizə apardı. Nəhayət, qatar stansiyası qarşıda görünəndə təqibçilərdən biri paltosundan yapışacaq qədər yaxınlaşdı. Qəzəbli bir qaxac və o, fırlandı, yıxıldı, bir dizi yerə düşdü.
  
  Biçən maşını indicə olduğu boş yerə çırpıldığından o, fərqinə varmayaraq, əslində özünə kömək edərək müvazinətini itirdi. Heyvan sürüşərək hönkürdü. Uebb dizləri üstə sürünərək dayanmaq üçün yer axtarırdı. Dizlərindəki cins şalvar qanlı idi və bəlkə də bu onun dərisi üçün yeni bir təcrübə idi. Alçaq divar ona dəstək verdi və ayağa qalxmağa kömək etdi, sonra o, orada dayandı, ağır-ağır nəfəs aldı, hələ bacardığı müddətdə tam ciyərlərini havaya çəkdi.
  
  Kişilərdən biri əllərini dizlərinin üstünə qoyub aşağı əyildi, həm də ağır nəfəs aldı. "Biz... sənə dedik ki, qaçma. Amma sən qaçdın. İndi... indi səni incitməli, həm də sizi liderimizin yanına aparmalıyıq."
  
  Uebb bacarsaydı gülərdi. "Sən kimsən, yadplanetlilər?"
  
  Adam təəccübləndi, sonra əsəbiləşdi. O, Webbin qarnından bıçaqla vurmağa çalışdı, lakin Webb kənara çəkildi və zərbə keçdi.
  
  Quldur da, Uebb də onun qaçmağı bacardığına təəccübləndilər.
  
  "Sakin ol."
  
  "Niyə? Məni incitmək üçün?"
  
  "Beləliklə, mən sənin arıq qabırğalarını sındırıb diş çubuğu kimi istifadə edə bilərəm, balam" deyə fransız hırıldadı. "Məni qaçmağa məcbur et, tamam? Görək..."
  
  Təhlükəli xuliqan yenidən özünə gəlib. Uebb boş durmaq üçün heç bir səbəb görmədi, arxasına dönüb qaçmağa çalışdı. İkinci adamın sinəsinə çırpıldı. O, güldü.
  
  - Sən mənim kim olduğumu bilmirsən?
  
  Özünü saxlaya bilməmiş ağzından çıxdı.
  
  Qaranlıq kişi güldü. "Hələ yox. Amma biz bunu tezliklə edəcəyik".
  
  "Niyə məni izləyirsən?"
  
  "Sən axmaqsan? Artıq qrupun sizinlə danışmaq istədiyini dedim".
  
  Nə qrup? Uebb soruşmaq üçün ağzını açdı, sonra onun düyünlərlə dolu olduğunu gördü. Ağrı bir saniyə sonra gəldi, sonra qan fışqırdı və dişlərindən biri açıq-aydın boşaldı. Bo məni məşq etdirə bilərdi. Bu vəziyyətdən çıxmaq üçün mübarizə apara bilərdim. Başının böyrünə başqa bir yumruq dəydikdə o , ağrıdan inlədi. Qatar stansiyası indi çox uzaq görünürdü.
  
  "Gəlin onu maşına qaytaraq."
  
  Onlar Uebbi qaldırdılar, hər biri yoldan keçənlərin baxışlarına məhəl qoymadan qolunu götürdülər. Uebb zəif müqavimət göstərdi, lakin hətta növbəti zərbə hədəsi də onun qəzəbini azaldıb. Hüceyrə Bekon şifrəsinin təsviri ilə birlikdə onun cibində qaldı, lakin hər hansı ayaqda duran şəxs tezliklə onu tapacaqdı.
  
  Uebb müqavimət göstərməyi dayandıranda fransız "Bu daha yaxşıdır" dedi. - Öz yerini bil, bala.
  
  Bu, Webbi daha da qəzəbləndirdi, amma yenə də o, döyüşçü deyildi. Gözləmək daha yaxşıdır... fürsət gözləyin.
  
  "Hey! Burada dayan!"
  
  Bu gözləniləndən tez baş verdi.
  
  
  ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  İki polis əlləri tapança qabığında ehtiyatla onlara yaxınlaşdı. Stansiyadakı mühafizəçilər mübahisəni görüblər və Uebbin sürükləndiyini görüblər.
  
  Onu əsir götürənlərin hər ikisi dərhal arxaya çevrildi, yaxınlaşan polis əməkdaşları onları heç narahat etmirdi. Yoldan keçən bir neçə nəfər dayanıb izlədi və Uebb onsuz da bilmirmiş kimi, küçə kameraları onları görəcəkdi. Sonra baş verənlər Uebb də daxil olmaqla, bütün izləyiciləri şoka salıb.
  
  Baş verənlərdən dəli olan iki quldur silahlarını çıxararaq dərhal atəş açıb. Xəbərdarlıq etmədən. Məqsəd qoyma. Güllələr asfaltdan sıçrayaraq dayanmış maşını deşib. Polislər ört-basdır etdilər, biri şanslı, digəri o qədər də yaxşı deyil. Güllə baldırının ətinə dəyib, o, yerə səpələnib.
  
  Fransız ona pis baxdı.
  
  İndi ikinci polis atəş açdı, güllələr Uebbin yanından keçdi. Hər iki quldur geri çəkildi. İkinci polis artıq radioda danışır, əlavə qüvvələr çağırırdı. Və tələsik gələcək, fransızlar bunun növbəti terror hücumu olduğunu güman edirlər. Uebb ona qarşı kobud rəftar edərkən fikirləşdi: yerində qalmaq, yoxsa qaçmaq? Xoşbəxtlikdən o, indi qorxaq olduğunu bilirdi. Bəs bu adamlar onu arxadan vuracaqlarmı?
  
  Şübhəli. Bu sirli "qrup" onu öldürmək yox, sorğu-sual etmək istəyirdi. Onun artıq nə kəşf etdiyini bilmək istəyirdilər. Və necə.
  
  Həyatının ən böyük riskini riskə ataraq, Frensi itələdi və Svartiyə təpik atdı. Hər yerdə dayanmış maşınlar var idi, o, boşaldı və onlardan birinə tərəf qaçdı, ön tərəfi yuvarlaqlaşdırdı. Əsəbi qışqırıqlar onu izlədi. O, stansiyanın yanından keçən yan küçəni görərək polislərdən yayındı. Güllə ötüb keçdi, yəqin ki, xəbərdarlıq idi, amma Uebb onun içinin jeleyə çevrildiyini hiss etdi. Bir daha və o, piss olardı, o bilirdi. Başını aşağı salaraq davam etdi. Polislər məşğul olanda növbəti atəş səsi daha da uzaqlarda idi və sirenlər artıq gecəni çalırdı.
  
  Bu onun şansı idi.
  
  Bunu tez etsəydi, onlar stansiyaları bağlayana qədər qatarda olardı. Şahidlər onu cinayəti törədən yox, zərərçəkmiş kimi görüblər. Səlahiyyətlilər başqaları ilə olduğu kimi onunla da məşğul olmazdı. Arxaya qısa bir nəzər saldıqda, qaralı adamın hələ də seyr etdiyini, irəliləyişini izlədiyini, ancaq zəncirlənmiş kimi göründüyünü göstərdi. Uebb uşaq kimi gülümsəmək və ya yelləmək istəyirdi, amma cəsarət etmirdi. Hələ yox. Yalnız onun təhlükəsizliyinə zəmanət verildikdə.
  
  Sirenlər daha da yaxınlaşaraq, məşum mavi parıltıları ilə qara günbəzi işıqlandırdılar. Uebb pencəyinin içində arxayın bir bağlama hiss etdi, diqqətlə bükülmüş bir telefon və bir tumar. Sonra hər şey yaxşı idi. Dişləri cəhənnəm kimi ağrıyırdı və ağzından hələ də qan axırdı, amma sonradan buna görə ağlayardı. Əvvəlcə o qatara minməli idi.
  
  İçəridə stansiya fəallıqla gurlaşırdı, çöldəki hadisələrdən demək olar ki, heç kimin xəbəri yoxdur. Uebb bacardığı qədər tez tələsdi, hələ də kameralardan yayınmağa çalışdı, lakin bu xüsusi oyunun gün üçün bitdiyini anladı. Hər halda, tanınmanın lazımi insanlara çatması bir az vaxt aparacaq və o vaxta qədər...
  
  Uebb növbəti qatarın yola düşmə vaxtını tanıyan kimi gülümsədi.
  
  Yeddi dəqiqə. İdeal.
  
  Paris bu zaman tumarla bağlı üçüncü bir ipucu ilə birlikdə işarə etdi. Növbəti saf kimyagərliyin sübutu, tam açıqlama olmalıdır. O zaman bu, onu yalnız daha böyük nailiyyətlərə apara bilərdi.
  
  Kont de Saint-Germain açıqladı.
  
  Daha çox xəzinə. Daha çox şifrələr. Əgər o, Leopold dövründəki bir Bakon şifrəsini və Sent-Germenin sirri ilə əlaqəli şifrələrdən birini deşifrə edə bilsəydi, o zaman heç olmasa bütün digərlərini şərh edə bilməlidir. Qrama aid olan hər şey Şekspirin kodeksi, Merlin, Platon və Kolumbdur. Bütün qapılar Saint-Germain-də bitdi.
  
  Webb həyatını buna bağladı.
  
  Bu mərcin bəhrələri artıq öz bəhrəsini verib.
  
  
  DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Mett Drake və Alicia Miles tək qaldılar, son bir həftə ərzində Nyu Yorkda baş verən son hadisələr onlara bir az həzz verdi.
  
  Drake saatına baxdı. "Tezliklə altı, əzizim. Saat altının yarısında ofisdə olmalıyıq".
  
  "Sənin kimi bir adam əvvəl üç dəfə onu evə gətirə bilməlidir."
  
  Drake onun kobudluğuna görə başını tərpətdi. "Gəlin bunu bir dəfə edək və yaxşı edək".
  
  Alisiya təkəbbürlə xoruldadı.
  
  Drake onun çılpaq bədəninin üstünə atladı. "İndikindən yaxşıdır, əclaflar".
  
  O, Alicia'nın bacarığına görə daha çox sual vermədiyini təbaşir etdi, baxmayaraq ki, əslində o, uzun müddət onun ətrafında olduqdan sonra Yorkshire jarqonunu başa düşdü. O, başqa heç nəyə qarışmağa imkan vermədən hündür sarışını beyninə möhkəm həkk etdi. Bu yerə çatmaq üçün onlara çox vaxt lazım oldu. İndi vacib olan o idi və başqa heç nəyə zəmanət verilmirdi.
  
  heç nə.
  
  Yataq inildədi, Alisiya da. O, inadkar bir təkanla onu kürəyinə yıxdı, sonra bir müddət nəzarəti ələ keçirdi və son bir neçə dəqiqə ərzində ona yenidən onu çevirməsinə icazə verdi. Pəncərədən kənarda gecə saat 6-da dərinləşdi. Yağış damcıları pərdələnmiş pəncərələri döyür, onların şaqqıltısı kiçik mənzili doldururdu. Bir müddət ikisi başqa bir dünyada itdi; pulsuz, əyləncəli və rahatdır.
  
  Bitirdikdə, Drake yuvarlandı. "Bəs necə oldu?"
  
  Alisiya ona tərəf çevrilib onu öyrənməyə başladı. "Mən".
  
  "Oh sağ ol. Bilirsiniz ki, bunun üçün iki lazımdır".
  
  - Komandanı nəzərdə tutursunuz?
  
  "Yaxşı, mütləq öpüş deyil..."
  
  "Yaxşı, çünki mən bunu sorğulamaq üzrəydim, çünki öz təcrübəmdə..." O, dayandı. "Əslində yox, mən bunu tək buraxacağam."
  
  Drake etdiyinə sevindi. Enerjili güneylinin zarafat edib-etmədiyini heç kim bilmirdi.
  
  - Yeri gəlmişkən, asmaq haqqında. Onun ayaqlarının arasından aşağı baxdı.
  
  "Lənət olsun, qadın, mənə bir dəqiqə vaxt ver."
  
  "Hey, sən özünü bu işə saldın."
  
  "Oh, mən?" O, Alicia'nın xəyal gəmilərinin döyüşü zamanı partlamasını, ürəyini ona tökmək üçün onu necə seçdiyini xatırladı. "Məgər biz həmişə "onun içində" olmamışıq? Birlikdə."
  
  "Cəfəngiyat. Mənim üçün çox dərindir".
  
  O, çarpayıdan sıçramadan gülərək və bir neçə paltar geyinməzdən əvvəl onun sağ budunu sillələdi. "Buyurun, Drakes. Vəzifə çağırır."
  
  O, gileyləndi ki, o, öz vəzifəsini təzəcə yerinə yetirib, paltarlarını sırf mülki geyimdə saxlayıb, ona görə ki, ofisdə planlaşdırılan görüş müntəzəm idi, təcili heç nə yoxdur. Nyu-Yorkdakı hadisələrdən, Robert Prays-in ən azı bir terrorçu sui-qəsdçi kimi ifşa olunmasından, CIA-nın rüsvayçılığından və Amerikanın həqiqi müdafiə vəziyyətindən daha çətin dərslərdən sonra SPEAR komandasının öhdəsindən gəlməli olduğu çoxlu problemlər var idi. Hayden hücuma rəhbərlik etdi, lakin bütün komanda müdaxilə etmək üçün çağırıldı.
  
  "Nə qədər ki, onlar mənə verdikləri yeni ofisdə mebel təmir etməyimi istəmədikləri müddətcə," Alisiya özünün ən pis kabusunu danışdı: "Mən yaxşıyam. Bilirsiniz, az qala bizi yoldan çıxaracaq başqa bir böhranın olmasını arzulayıram".
  
  "Dalın kiçik qaçışı kifayət etmədi?"
  
  Alicia xoruldadı. "Torsti tətilləri? Mən hər dəfə ona sataşdığımda onun hirslənməsini sevirəm".
  
  "Sataşmaq? Alicia, həyatınız bundan asılı olsa belə, lağ edə bilməzdiniz. Bu, daha çox tamhüquqlu müharibə aktına bənzəyir".
  
  Alisiya çiyinlərini çəkdi. "Fərq etməz".
  
  Dreyk ifadəsini Yorkshire modasında təkrarladı. "Dürüst ol".
  
  Balaca otaqda çarpayının dibində göz oxşayanda hər ikisi güldü və heç vaxt özlərini daha təhlükəsiz, daha xoşbəxt hiss etmədilər. Bir saniyəlik heç biri yerindən tərpənmədi, anın uzandığına və yetişdiyinə sevindi. SPEAR komandasındakı hər kəsin əsl istirahət anı yaşaması nadir idi. Drake, nəhayət, ona bu anları daha tez-tez tapmağa kömək edəcək birini tapdığını düşünürdü.
  
  "Biz hazırıq?"
  
  "Cəhənnəm bəli." Alicia çarpayıya baxdı. "Üçüncü raund?"
  
  "Bəlkə sonra."
  
  "Bəlkə, hə? Biz həqiqətən sizin lüğətiniz üzərində işləməliyik".
  
  Cütlük Pentaqonun yaxınlığındakı mənzili və kompleksi tərk edərək işə getdi və üfüqdə bir bulud kölgə salmadı. Dreyk indi yağışın kəsilməsindən sonra böyük bir sakitlik gördü və bunu öz emosiyalarında da hiss etdi.
  
  Problem onda idi ki, sonra nə oldu?
  
  
  * * *
  
  
  Lauren qapıdan içəri girəndə Smit başını qaldırdı. Onun ifadəsi qayğısız, məsum idi, amma onun harada olduğunu bilirdi.
  
  "Pis trafik?"
  
  Lauren cavab verməkdə çətinlik çəkdi. Fikirləşdi ki, ona yalan danışacaqmı? "Hər şey qaydasında idi".
  
  "Bir saat əvvəl qayıtmalı olduğunuzu düşündüm. Yadınızdadırmı ki, biz altının yarısında işdə olmalıyıq?"
  
  "Bəli, amma yenə də edə bilərik."
  
  Smit heç bir şəkildə özünü büruzə verməyərək güldü. "Daha asan olardı..."
  
  O, onun üstünə qışqırdı. "Söylə. Niyə sadəcə demirsən?"
  
  O, ona tanış qıcıqlanmış sifətini verdi. "Mən düşünürdüm ki, Nyu Yorklu qız daha uzun sürəcək."
  
  "Və bu, tam olaraq nə deməkdir?" Onun səsində gizli bir təhlükə var idi, bunu yalnız sözlərini nəzərdən keçirəndə və onun keçmişini düşünəndə anladı.
  
  "Sənin sirr" dedi cəld. - Mən yalnız sənin sirrini nəzərdə tuturdum.
  
  O, sanki gizlətməli olduğu min bir sirri var idi, bəlkə də ona görə idi. "Bu, ümumi bir ifadədir."
  
  Smit yenə əsəbi halda güldü. "Nə demək istədiyimi bilirsiniz. Nə demək istədiyimi dəqiq bilirsiniz. Onun ətrafında rəqs etmək işi daha da çətinləşdirir".
  
  "Mən heç nəyin ətrafında rəqs etmirəm, Smit. Dediyiniz kimi, mən Nyu-Yorkdanam".
  
  - Sən onda nə görürsən?
  
  Belə oldu. İpin üzərinə düzülmüş, sürtgəcdən keçirilmiş, tikanlı məftil parçası kimi Smitin yaralı boğazından çıxarılmışdır.
  
  Lauren Smithə gəldikdə onun sürətli, dişləyən münasibətini yumşaldır, bilirdi. Çətin tərbiyə, ağır həyat sürdü və bir gün ona əks cinslə tam ünsiyyət qurmağın çətin olduğunu söylədi, çünki onu hər cür deqradasiyada görürdü. Onun simasında nəzakətli qalmaq cəhdini gördü.
  
  "O, bizə kömək etməyə çalışır."
  
  "Yox. O, cinayət başında tutulan lənətə gəlmiş terrorçudur. İndi o, Super Maksdan uzaq durmaq üçün kitabdakı bütün hiylələri sınayır".
  
  "Onu məcbur etdilər. Hər halda o, dəyişib".
  
  "Nicholas Bell bir pifdir" Smit ona tərəf atdı. "Heçnə dəyişmədi".
  
  - Onun necə kömək etdiyini bilmirsən.
  
  "Mən bilmək istəmirəm. Mənə əhəmiyyət vermir".
  
  Lauren əsəbiləşərək əllərini yuxarı qaldırdı. "Və bu sizin üçün. Bu sadəcə sənsən Rezervasyondan əvvəl qəzəb. Sualdan əvvəl günah. Həmişə belə mənfi bir göt olmağı dayandırın."
  
  Smit qaşqabaqlandı. - Deməli, mən indi dəliyəm, hə?
  
  "Üzr istəməyin."
  
  Smith etmədi. Lauren açıq-aşkar səhv etdiyi halda belə, üzr istəməyi demək olar ki, qeyri-mümkün hesab etdi.
  
  "Əvvəllər bu adamla vaxt keçirirdin. Sadəcə bir gecəlik, amma bəli, yaxınlaşmağı bacardın. Bu, onun düşmənlə əlbir olmasına mane olmadı, Lauren."
  
  "İçəri girəndən sonra çıxmaq çətin olur." O, öz keçmişinə istinad etdi.
  
  "Bu nədir? Onunla eyniləşdirməyə çalışırsan?"
  
  "Əlbəttə yox. Amma onun nə etdiyini görürəm. Smit, - dodaqlarını yaladı. "O, bizə köhnə əlaqələr şəbəkəsi vasitəsilə Webb-i izləməyə kömək edir. Onun sayəsində biz bilirik ki, Uebb bu yaxınlarda Rumıniyaya səfər edib. Bizə hər ad, hər nömrə verdi . Siz bu məlumatı heç yerdə tapa bilməzsiniz, çünki o, yalnız kiminsə beynində mövcuddur və onu atmaq olmaz!"
  
  Smit özünü ələ almağa çalışaraq dayanarkən onun üzündəki ifadəyə baxdı. Orada duyğular, daha dərin hisslər gördüm və qorxdum.
  
  Qorxmaqdan daha çox. Lauren manipulyasiya olunurdu və bundan xəbəri yox idi. Bell ondan istifadə etdi və Smit bunun üçün terrorçuya daha çox nifrət etdi. İndi o, Nikolas Belli necə dayandıra bilərdi?
  
  Lauren vaxtı göstərdi. "Gecikəcəyik."
  
  Onun vecinə deyildi, amma pencəyini götürüb onun arxasınca otaqdan çıxdı. Adətən, uzun illər məşq sayəsində asanlıqla ayrılmağı bacarırdı.
  
  Bu dəfə yox. O, sadəcə olaraq, Nikolas Bellin dayandırılmasının lazım olduğu hissini sarsıda bilmədi. Əbədi.
  
  
  * * *
  
  
  Torsten Dahl, Joanna ilə son "müzakirəsi"ndən hələ də narahat olaraq tez və tək işə getdi. Həyatlarında ən son reallığı yoxlayandan bəri, onlar bunu daha yaxşı etməyə, nəsə tapmağa çalışırlar. Əvvəlcə, Barbados cəhənnəmi onları əbədi olaraq dəyişdirəndən sonra, qayalı yol hamarlandı və onlara asan keçid, ətrafdakı təhlükəsiz sığınacaqlar verdi. Lakin o vaxtdan keçən qısa müddətdə belə, tələlər yenidən açılmağa başladı, keçmiş problemlər onların dözülməz başlarını qaldırdı. Müsbət tərəfi odur ki, onun uşaqları o istirahət gününün dəhşətlərinə laqeyd görünürdülər, yalnız arabir xatırlanması kabusları geri qaytarırdı. Oh, və Julia bir daha çimərliyi görmək istəmədi. Ən azı növbəti üç həftə üçün.
  
  Dahl bir cüt kart oxuyucu vasitəsi ilə şəxsiyyət vəsiqəsini yoxladı, sonra adı səslənəndə qəfil dayandı. Yaxşı, əslində qışqırdı. Yox, qışqırdı.
  
  Torsten! Torsten! Gözləmək!"
  
  O, ah çəkdi. Ona baxan yeganə şəxs o idi və onsuz o, binaya girə bilməzdi.
  
  Mümkün olan ən pis nəticə deyil, deyə düşündü.
  
  Kenzi darvazadan sürüşüb keçdi, onun düşündüyü yeganə rahatlıq adi katananın olmaması idi. Təcavüzkar və təhlükəli olan keçmiş Mossad antikvar qaçaqmalçısının ona qarşı yumşaq bir yeri var idi və bunu ona xatırlatmaq şansını heç vaxt qaçırmadı.
  
  "Deməli, sən hələ də buradasan" dedi.
  
  "Xalqınıza kömək etməyin faydaları var" dedi. "Həmçinin məni izləyən və ya olmayan bir neçə bədnam padşahın axtarışında saxlayıram."
  
  "ABŞ hökumətinin köhnə cinayətlərinizi bağışlayacağına ümidi demirəm" dedi.
  
  "Bəli, mən də istərdim ki, necə deyim: eşşəklərini sıxsınlar?"
  
  Dahl ona amerikalı, ingilis olmadığını və ya daim qeyd etdiyi millətdən olmadığını xatırlatmaq üçün heç bir səbəb görmürdü. Yan-yana dəhlizlə getdilər.
  
  - Siz artıq xanım Dala dırnaq vermisiniz?
  
  Dahl onun üstünə qışqırdı. "Bu, sənin işin deyil. Və Kenzi, dərimin altına girməyə çalışmağı dayandır."
  
  "Məndən nə almaq istərdiniz?"
  
  Onun uzun qara saçlarını və gur bədənini, gözlərindəki vədi görməməyə çalışırdı.
  
  O, güldü. "Bilirsən ki, mən burada çox olmayacağam. Razı olduğum müddətdə faydalanmaq daha yaxşıdır".
  
  "Niyə? Çünki bir-iki aya məni öldürməyə cəhd edəcəksən?"
  
  Kenzi bunu istisna etmədən çiyinlərini çəkdi. "Tərəflər dəyişir, ingilis dostum. Sədaqət olduğu kimi. Bəzən hər gün. Sadəcə amerikalılardan soruşun. Oh, bir də yan dəyişdiricilərdən danışarkən..."
  
  Dahl başını yelləyərkən yuxarı baxdı. Mai Kitano və Beauregard Alain dəhlizdə yan-yana getdilər. Əvvəlcə onların birlikdə gəlmələrinin bir az qəribə olduğunu düşündü, sonra anladı ki, Kenzi və o, eyni görünməlidir. O, Boya başını tərpətdi və Meiyə gülümsədi.
  
  "Qreysdən nəsə eşitmisiniz?"
  
  Yapon qadın sakitcə gülümsədi. "Bir yeniyetmədən gözlədiyiniz bütün normal, təbii, məmnun və tipik şeylər."
  
  Dahl gülümsədi. "Mən onun üçün xoşbəxtəm."
  
  Qrup, hər yerdə yerləşdirilən ciddi mühafizə olunan lövhələrə görə ən azı ikisi ehtiyatla zallarda hərəkət edərək davam etdi. Bir neçə dəqiqə sükutla keçdi, sonra Bo danışdı.
  
  - Səncə, onlar bizə yeni qərargah tapıblar?
  
  Kenzi onu tənqidi şəkildə öyrəndi. "Kim bilir? Bəs cəsəd haradadır, dostum? Mən daha çox bədən geyimlərinə üstünlük verirəm. Şeylər yaradır... asanlıqla diqqəti cəlb edir."
  
  "Beşulduzlu binada normal geyinməyimə üstünlük verirlər".
  
  "Məhz edirəm ki, belədir." Kenzi güldü və hətta Mai gülümsədi.
  
  Dahl Boun fikrincə getdi. "Ümid edirəm ki, onlardır. Bu daimi mühafizə məni yorur".
  
  SPEAR komandasının tarixinin çoxunu bu günə qədər bilən Kenzi qeyd etdi: "Sizin qərargah üçün çox pis təcrübəniz var".
  
  "Nəzər nöqteyi-nəzəri qəbul edilir. Amma yeni müdafiə naziri bizi buradan çox yaxşı çıxara bilər".
  
  May arxaya baxdı. "Bax, başqası gəlibmi?"
  
  "Yox, bağışla. Ola bilsin ki, onlar artıq buradadırlar".
  
  "Onlar?"
  
  Dahl ürkdü. "Dreyk nəzərdə tutduğunu düşündüm və..."
  
  "Komandamızda on nəfər var." Mai Kensiyə qiymətləndirici nəzər saldı. "Yaxşı, doqquz mütləq."
  
  Dahl öz nəzarətinə görə peşman olaraq susdu. Görünürdü ki, nə etsə də, bu günlərdə davamlı olaraq əks cinsi əsəbləşdirir.
  
  "Deməli, May, bu dəfə əbədi qalacaqsan?" Kenzi münaqişəni sevirdi.
  
  "Bəlkə səni aid olduğun yerə aparmaq üçün bir həftəlik məzuniyyət almağa razı olacağam."
  
  "Həqiqətənmi? Bəs sizcə mənim yerim haradadır?"
  
  "Nə cəhənnəm dəliyi. Birbaşa və ya dolayısı ilə zərər verdiyin hər kəsin kəffarəsi".
  
  "Və məncə, sən heç kimi incitmədin, hə?"
  
  Mai dişlərini sıxdı. Dal cırıltını eşitdi. "Ehtiyatlı ol, Kenzi" deyə yapon qadın hıçqırdı.
  
  "Aman Tanrım. Mən səhv bir şey dedim?"
  
  Tanıdıqları mühafizəçi irəli addımladı. Dahl onu kiçik söhbətə cəlb etdi, digərləri isə gərgin sükut içində dayandılar. Yenə ağlına gəldi ki, bəlkə Kenzidən tez qurtarsınlar, deyəsən oğru komandanı bir yerdə saxlayan dəridəki ziyildən başqa bir şey deyildi.
  
  Bunu belə izah etməmək daha yaxşıdır.
  
  Onların ofisinin qapısı düz irəlidə açıq idi, qonaqpərvər, qonaqpərvər idi, lakin Dahl boşluqdan heç nə görə bilmirdi, yalnız dərin bir qaranlıq yamaq. Öz qayğılarını bir kənara qoyub içəridə onları nələr gözlədiyini düşünürdü.
  
  Bununla belə, o, birbaşa keçdi.
  
  
  BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Hayden və Kinimaka təkbaşına oturub komandanın gəlişini gözləyib, təxminən saat 17:30-dan etibarən ofis qaranlıq və sakit idi, avadanlıqlar söndürülmüş və ya səsi kəsilmişdi ki, masa arxasında yan-yana oturub söhbət edə bilsinlər.
  
  Hayden ayaqlarını irəli-geri yellədi. "Mən burada tamamilə dürüst olmağa çalışıram, Mano. Biz sarsılmazıq. Biz maneələrlə üzləşmirik. Biz tam götün içindəyik".
  
  Havaylı küsmüş görünürdü. - Ona görə ki, oğlana işgəncə verməni istəmirdim?
  
  "Bu bir neçə həftə əvvəl idi. Və buna layiq idi. Amma bu belə deyil. Daha dərindir". Hayden problemi tam izah edə bilmədi - onun fikrincə, Kinimaka bütün yolu götürmək üçün kifayət qədər cəsarətli deyil - və təkcə bu halda deyil - və bu, onun gözündə onu necə alçaltdı. Eyni şey Ben Blake ilə də baş verdi. Lənət olsun, o düşündü. Yazıq Ben. Ümid edirəm harda olursan ol dostum xoşbəxtsən.
  
  "Mən səni sevirəm" dedi Mano, bəlkə də bir az ümidsizcəsinə. "Mən sizin üçün narahatam. Hər zaman."
  
  Hayden özünü uzaq bir yerdə hiss edirdi. "Bizim gələcəyimiz haqqında heç düşünmüsünüzmü? Yəni həyatımıza baxın. Sizcə gözəl bir toy günü keçirəcəyik? Havay bal ayı? Sizcə, uşaqlarımızla Disneylenddə qalacağıq?"
  
  Kinimakinin üzü bir az yumşaldı. "Niyə də yox?"
  
  İndi Hayden onların arasında uzanan uçurumu gördü. "Biz dəyişməyəcəyik."
  
  "Hər şey dəyişir".
  
  "Onda indi dəyişin. Bütün bunlar. Sən. Bütün SPEAR komandası. Əvəzolunmaz insanlar yoxdur. Gəlin dağılışaq və şəxsiləşək".
  
  Kinimaka təəccüblə dərindən nəfəs aldı. "Ayrılmaq istəyirsən?"
  
  "Mən karyeramı hər şeydən üstün tuturam, nə olursa olsun" dedi. "Və mənə arxalanmaq üçün yanımda güclü insanlara ehtiyacım var."
  
  "Bu komanda işləyir" dedi Kinimaka. "Bilirsən, belədir."
  
  "Onda hər yerdə işləyəcək."
  
  "Gözləmək". Kinimaka əlini qaldırdı. "Sadəcə gözlə. Düşündüm ki, bizim haqqımızda danışırıq".
  
  Hayden ayaqlarını daha sürətli yellədi. "Lənət olsun, Mano, biz beləyik. Mən bir rulondayam, xatırlayırsan? Siz ehtiyatlı olun".
  
  "İkimizdən ən çox kim vuruldu?"
  
  "Ah, mənim qabırğalarım gülməkdən çatlayana qədər tut."
  
  Havaylı onun altındakı masa həyəcanla cırıldayan kimi bütün hərəkətlərini dayandırdı. Hayden sinəsində rahatlıq hiss etdi; onun yöndəmsizliyi və bundan qorxması həmişə onun sevimli xüsusiyyətlərindən biri olub. Gözlərini yerə dikərək danışdı.
  
  "Məni sevirsənsə, buraxma."
  
  "Bunun daha çoxu var..."
  
  "Yox. Söhbət böyüklərdən və ya uşaqlarınızdan gedir, fərqi yoxdur. Həmişə çətin anlar, uçmaq istədiyin məqamlar olur. Amma etmə. Bununla məşğul olun. Sevdiklərindən qaçma".
  
  Hayden bunu Manodan gözləmirdi. Artıq verilmiş qərarına baxmayaraq, o, fasilə verdi. O, dilinin ucunda olan sözləri saxlayıb dərindən nəfəs aldı.
  
  "Təklifləriniz varmı?" əvəzinə dedi. İnandırıcı deyil, lakin edilə bilər.
  
  "Cəhənnəm yox." Mano güldü.
  
  Hayden qapının ağzından keçən kölgələri və oradan keçən Thorsten Dahlın şübhəsiz simasını gördü. Həqiqətlə üz-üzə gəlməyin vaxtıdır. İşə getməyin vaxtıdır. Bir anlıq o, Mano ilə daha mülayim davranıb onlara sadəcə bir ara verməyi təklif etməli olub-olmadığını düşündü, amma sonra onun sözlərini, onların uzun tarixini və bir vaxtlar ona necə hiss etdirdiyini xatırladı.
  
  Bir şans daha. Biz buna dəyərik.
  
  Kinimaka nəhəng çəki dəyişərkən az qala onu yıxaraq masadan tullandı. Dahl gözlənilməz qəzəblərə gülümsədi.
  
  "Siz ikiniz" dedi. "Siz gözəl komediyalı cütlüksünüz."
  
  Hayden heç gülmürdü. Onun qorxduğu da bu idi.
  
  
  ALTINCI FƏSİL
  
  
  Dreyk, Alisiya ilə birlikdə ofisə sonuncu girəcəklərini anlayanda yüngülcə ürpəşdi. Bu, hər bir cüt gözü öz tərəfinə seğirdi və salam vermək üçün ağzını açanda da kömək etmədi, Alicia onu eşşəyindən bərk sıxdı.
  
  Sağlamlıq boğularaq qışqıraraq çıxdı.
  
  Meinin üzü keçilməz idi; Bo təvazökar qəbulun nümunəsidir. Dahl övladlarına rəftar edə bildiyi qədər tolerantlıqla baxırdı.
  
  "Deməli, sən etdin."
  
  "Sizi görməkdən məmnunam, Mett" dedi Hayden.
  
  "Böyük iclas idi?" Kenzi müdaxilə edərək, eyni anda dörd nəfəri əsəbləşdirdi, bu onun üçün tam olaraq rekord deyil.
  
  Drake öz növbəsində alqışlara müraciət etdi. "Dal. Cədvəlimizi təmizləməli olduğumuz başqa tətil planları varmı? Hayden, nə edirsən? Kenzi, get qapının qulpunu sik. Bəs sən niyə hələ də burdasan?" O, küncdə oturan az qala gözə dəyməyən Yorgiyə gülümsədi.
  
  "Heç bir həbsxana məni saxlaya bilməz". O çiyinlərini çəkdi.
  
  "Onu yoxlamaq yaxşı olardı."
  
  "Necəsən, Mett?" Mai nəzakətlə soruşdu.
  
  "Mən bir az ağlımdan çıxdım" deyə cavab verdi və sonra əlavə etdi: "Bu, "yaxşı" üçün Yorkshiredır."
  
  "Bilirəm".
  
  Alisiya onun yanından keçdi. "Nə? Mən nəyəm, lənətə gəlmiş gözəgörünməz?
  
  "Biz arzu edə bilərik" dedi Kenzi.
  
  Alisiya onun üstünə atıldı. "Səninlə, qancıq, biz yoxdur. Yalnız mən sizin bu komandaya heç vaxt uyğunlaşacağınızı düşünmürəm".
  
  "Səni öpdüyüm üçün hələ də ağrıyır? Yoxsa sadəcə ağrıyır?
  
  Alisiya yumruqlarını sıxdı, lakin Hayden bunu artıq təxmin etmişdi və masadan atıldı. Onun sözləri bütün artan ehtirasları söndürdü.
  
  "Yeni müdafiə naziri tezliklə bəlli olacaq".
  
  "Artıq?" Dahl bildirib. "Bu əladır".
  
  "Prezidentin ofisi deyir ki, onlar bir neçə gün ərzində yenilənəcəklər."
  
  "Katiblərə gəldikdə bizim çox yaxşı təcrübəmiz yoxdur" dedi Smith hirslə. "Yəqin ki, onu qolun uzunluğunda saxlamaq daha yaxşıdır."
  
  Dreyk Haydenin üzünün qısamüddətli yaralı görünüşünü gördü və Smithin SPEAR komandasını əvvəldən başlamaq və dəstəkləmək üçün uzaqgörənliyi olan Conatan Qeytslə nə qədər yaxın olduğunu bilə-bilə bəzən onu söndürmək üçün bir yol olmasını arzuladı. Bu, onu yol boyu itirdikləri digər insanları düşünməyə vadar etdi. Ben. Sam və Joe. Romero. Kennedi Mur. Və Komodo.
  
  İlk bir neçəsinin adını çəkəcəm.
  
  O, Dahl da daxil olmaqla, bir neçə həmkarının gözündə də eyni uzaq baxışı gördü və düşünürdü ki, əsgərin taleyi hər zaman sevdiklərini gündən-günə, gecədən-gecəyə, ildən-ilə xatırlayaraq yaşatmaqdırmı? Əgər belədirsə, bu, yaxşı və düzgün idi.
  
  Hamımızın ümid edə biləcəyimiz ən yaxşı şey, getdiyimiz zaman bizi xatırlayacaq birisidir.
  
  Ölüm hər kəsə təsir etdi. Sən öləndən sonra dünyanın sadəcə olaraq mövcud olacağına, insanların öz həyatlarını yaşayacağına, səhər açılacağına, eyni ağacların, eyni binaların laqeyd dayanacağına, eyni qayğıların, qorxuların, aşkar sevinclərin yeni nəslin qonağı olacağına inanmaq çətin idi.
  
  Alisiya əlini onun çiyninə qoydu, bəlkə də harada olduğunu təxmin etdi. Fikirlərində onun öz şüarı yenidən üzə çıxdı: Bir həyat, onu yaşa.
  
  Düşüncəli sükutu pozdu. "Onun bizimlə bağlı planları varmı?"
  
  Hayden ekranları və bütün kommunikasiyaları işə salan açarı çevirdi. "Bilmirəm. Ancaq yeni məmurlar adətən hər şeyi dəyişirlər, ona görə də ondan gözləmədiyiniz şeyi təklif etməsini gözləyin".
  
  "Ümid edirəm ki, bu qan əlaməti deyil" dedi Dahl.
  
  Kinimaka ehtiyatla qəhvədəmləyənə yaxınlaşdı. "Mən əminəm ki, olacaq, qardaş."
  
  "Lənət olsun" Smit and içdi. "İndiyə qədər daha yaxşı bilməli idin."
  
  Hayden onları davamlı öskürəklə sakitləşdirdi. "Yaxşı. Durun uşaqlar. Gəlin hamımız bir az buna diqqət edək".
  
  "Nə haqqında?" Lauren müdaxilə etdi. "Hamımızı bura bunun üçün gətirdiniz? Heç nə olmur".
  
  "Hooker bir şey haqqında haqlıdır" dedi Kenzi.
  
  İndi Smit israillini yüksək qiymətləndirdi. "Bir az da irəli çəkmək istəyirsən?"
  
  Lauren barmaqlarını sındırdı. "Mən öz döyüşlərimlə mübarizə apara bilərəm, Smit."
  
  Alicia onu tutdu. "Sən hələ də ona Smit deyirsən, elə deyilmi? Dostum, sənin bir adın da var?"
  
  "Biz tək olanda çox danışmırıq" dedi Lauren.
  
  Əksər əsgərlər üçün belədir, - deyə Yorgi düşündü.
  
  Hayden nəhayət onun söhbəti ilə eşitməyi bacardı. "Yeniləmələr!" o qışqırdı. "Bildiyiniz kimi, biz dünyada baş verənlərdən daim xəbərdarıq. İndi Suriyadan başlayaq..."
  
  Hayden dünyada baş verən və heç biri SPIR-in müdaxiləsi üçün kifayət qədər ciddi sayılmayan müxtəlif yeni hadisələri danışarkən, Drake onların yamaqlanmış komandasının boşalmağa başladığı ilə maraqlandı. Yorğunluq yaranıb? Hamısı yarım il gedib başqa bir işlə məşğul olmalı idi?
  
  Kinimak qəhvə ilə gətirildi, Dreykin sonradan onu oyaq saxlayacağını bildiyi güclü Kohn qarışığı, lakin cəhənnəm kimi dadlı idi. Üstəlik, oynaq Alicianın qasıqda hoppanması ilə yatmaq çətin və təhlükəli idi. Döyüş bölgələrində yatırdı, bu da onu daha az narahat edirdi.
  
  Dahl onun yanına getdi. "Mən sənin yerində olsaydım, bir az diqqətli olardım. Buradakı dinamika artıq kifayət qədər sarsıntılıdır".
  
  Alicia qaşlarını çatdı. "Və yenə də mən həmişə oradayam, elə deyilmi? Kiçik bir nüvə partlayışının öhdəsindən gələ bilmədikdən sonra sizi dənizdən çıxarmaq. Avtobus sürücüsünün tətilinə qoşulmaq üçün Barbadosa uçursunuz? Sonra nə var - dayə?
  
  Dahl gözlənildiyi kimi qorxmuş görünürdü və Drake məmnuniyyətlə gülümsədi. "Şəxsən mən Alicia'nın uşaqlarınıza necə baxacağını görmək istərdim" dedi ciddi şəkildə. "Nəticələrini təsəvvür edin."
  
  Dahl titrədi. "Möhtəşəm. susaram".
  
  "Yaxşı fikir".
  
  Daxili xətt səslənəndə Hayden başını yana əydi. Təəccüblü deyil ki, kimsə komandanın burada dayandığını bilsəydi. Axı onlar hökumətə işləyirdilər.
  
  Hayden düyməni basdı. "Bəli?"
  
  "Salam. İnterpol sizi maraqlandıra biləcək bir şey tapdı. Mən bunu indi sizin gələnlər qutunuza göndərirəm."
  
  Hayden texnikə təşəkkür etdi və yaxınlıqdakı ekrana toxundu. O, Pentaqonun standart texnologiyasından həzz alaraq, biləyinin bir hərəkəti ilə məlumatları böyük ekrana çatdırdı. Rəsmi e-poçt kimi görünən e-poçt skan edilmiş, virus yoxlanılmış və təmizlənmiş, açılmağa hazırdır. Drake göndərənin adını gördü.
  
  "Arman Argento" dedi. "Onu xatırlayırsan? Yaxşı oğlan. Yaxşı agent. O, İnterpolda Aaron Trentin daxili adamı idi".
  
  "Tərk edilmiş komanda?" Bo dedi. "Mən də onları Niaqara şəlaləsindən xatırlayıram, baxmayaraq ki, heç vaxt ... onlarla toqquşmaqdan zövq almamışam." O, SPEAR komandasına bir neçə zərbə vurduğu atışmanı aydın xatırlayaraq guruldadı. "Mən Argentonu bəzi Avropa səyahətlərindən də tanıyıram. Ağıllı oğlan".
  
  Hayden məlumatı emal etməyə vaxt ayıraraq mesajı açdı. "Yaxşı. Deyəsən, onlar Tayler Uebbi görüblər". Adını ağzında pis dad hiss etmiş kimi dedi. "Ancaq bu, bir həftədən çox əvvəldir. Transilvaniyada." O, başını tərpətdi.
  
  Heç kim gözlənilən pis zarafatlarla gəlmədi; əvəzinə, onlar Argentonun mətninə və əlavə məlumatlara diqqət yetirdilər.
  
  "Konkret heç nə yoxdur. Yerli polislər indicə gördülər", - Hayden davam etdi. "Hər hansı bir tədbir görmək üçün çox gec bildirildi. Onun bölgədəki yerli qalaları ziyarət etdiyinə inanırlar.
  
  "Bütün bunlar fərziyyədir. Ərazidə çoxlu qalalar var, yüzlərlə evi, kilsələri, kəndləri demirəm..." O, arxasınca getdi.
  
  Bütün komanda e-poçtu eyni vaxtda emal edirdi.
  
  "Ancaq daha sonra, Versalda" dedi Dahl.
  
  "Nə vaxt?" Alicia tez soruşdu.
  
  "Cəmi altı saat əvvəl."
  
  "Dünyanın ən çox axtarılan adamı" deyə Smith gileyləndi. "Və fransızlar onun əllərindən sürüşməsinə icazə verdilər."
  
  "Amerikalılar kimi" dedi Bo. "Və bir çox başqa ölkələr."
  
  Hayden oxumağa davam etdi: "O, hələ də qaçmayıb". "Onlar qayıdıb deyirlər ki, Uebb bir neçə saat əvvəl Parisə qatara minib. Deyəsən, onu heç olmasa Versal vasitəsilə təqib edirdilər, yəqin ki, gizləndiyi yerdən bu səbəbdən çıxdı".
  
  "Və bu, təsadüfi bir soyğunçuluq deyildi" dedi Yorgi. "Güllələr açıldı, polislər yaralandı".
  
  "Ancaq Webbi qorudular?" Dahlın səsində inamsızlıq var idi. "Niyə?"
  
  "Bir şey dəqiqdir" Smit hönkürdü. "Nicholas Bell ilə etdiyimiz səhvi Uebblə də etməyəcəyik. Bu diri qayıtmayacaq".
  
  "Biz ovçuları müəyyənləşdirməliyik" dedi Dahl.
  
  "Və niyə Uebb Versalda göründü?"
  
  "Onlar saraya sızmaq üçün onun hərəkətlərini izlədilər." Başqa bir müşahidə, bu dəfə Mei-dən. "Webb bir cığır vurdu."
  
  "Buna görə də o, Pif təşkilatının özünü məhv etməsinə və sonra yox olmasına icazə verdi" dedi Drake. "Onun bu Saint Germain xarakterinə olan vəsvəsəsi."
  
  "Bu, lənətə gəlmiş qiymətli bir xəzinə olmalıdır," dedi Alisiya, "bütün imtiyazlı həyatınızdan belə asanlıqla imtina etmək. Bütün bunlara hansı mükafat dəyər verə bilər?"
  
  "Biz diqqətsiz idik" dedi Kinimaka. "Biz araşdırma aparmalı idik. Amma məncə, bu, Karinin üstünlüyü idi".
  
  "Bu çox çəkməyəcək" dedi Dreyk. "O geri qayıdacaq".
  
  "Böyük sual..." Dahl sakitcə əlavə etdi. "Sondakı ifadəyə görə, İnterpol bizi gəlməyə dəvət edir?"
  
  "Deyəsən," Hayden cavab verdi. "Belə ki, dünyanın ən çox axtarılan adamı ilə son sövdələşmələrimizi nəzərə alsınlar. Argento isə bizi tanıyır".
  
  Zəng etdi. "Otuzda çatır. Argentoya, sonra isə Dövlət Departamentinə zəng edəcəyəm. Hazır ol. Yerli vaxtla səhər saat 4-də Parisə çatmalıyıq".
  
  Komanda kollektiv dərin nəfəs aldı. Həmişə belə başlayırdı. Yeni iş planlayıram, yaxınlarıma zəng vururam ki, xəbər deyirəm, geri dönüb qucaqlaşmağa belə vaxtım yoxdur. Onların həyatları yaxşı və ya pis bir daha dəyişmək üzrə idi.
  
  Drake bütün qeyri-müəyyənliyi və kinləri qapıda tərk etməyi arzuladı, lakin bu komanda dəyişdi. Bunun ən yaxşısı olub-olmadığını görmək qalır.
  
  
  YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Bakon şifrəsi nisbətən sadə kriptoqram idi, lakin hörmət və konsentrasiya olmadan yenə də mürəkkəb ola bilərdi. Webb hər ikisini verdi və Parisə gedən qatarda növbəti ipucunun yerini tapdı. Mesaj xüsusilə maraqlı idi. Bu dəfə muzey yox, kilsə və ya saray deyil, bir növ iqamətgah. Bəlkə də bu dəfə o, tarixdə qrafın çoxsaylı laboratoriyalarından birində olmaq şərəfinə layiq görülən nadir insanlardan biri oldu. Ola bilsin ki, bəzi kimyagərlik sirləri açılsın.
  
  Uebb həyəcanını artırdı. Başgicəllənmə baş verməmiş və onu narahat etməmişdən əvvəl onu yatırtmaq daha yaxşıdır. Şübhəsiz ki, səlahiyyətlilər nəhayət onu Versaldan Parisə qədər izləyəcəklər - bu, Versaldakı silahlı quldurlar sayəsində qaçılmaz idi - lakin o, Nord Garını tərk etdikdən sonra, Tayler Webb yenidən tamamilə yox olacaq.
  
  Qatar yavaşladı və məşhur stansiya yaxınlaşdıqca, qaranlıqda işıqlandırıldı və Uebb onu tanıdı, o, oturduğu yerdən qalxdı və üzü aşağı düşərək enməyə hazırlaşdı. Əlbəttə ki, hər kiçik şey kömək etdi. Daha sonra o, polisin olmamasından rahat nəfəs alaraq və təhlükəsizlik kameralarında hələ də şəxsiyyətinin müəyyən edilmədiyini bilərək tez stansiyadan qaçıb. Zaman keçdikcə o, izləmə bacarıqlarından istifadə edərək kameralardan, məşğul ərazilərdən və müşahidənin ən yüksək səviyyədə olacağı turistlərin qaynar nöqtələrindən qaçmaq üçün əridi. İqamətgah onun gözlədiyi yerdə idi, ona görə də ətrafa tez nəzər saldı, sonra yaxınlıqdakı otel otağına daxil olmaq üçün pul ödədi.
  
  Gecəni gözləmək
  
  Webbin indi başqa problemləri, daha ciddi fəsadları var idi. Onilliklər ərzində apardığı tədqiqatlar zamanı o, artıq Saint Germain-ə gedən və ya onu qoruyan qrupla rastlaşmamışdı. Amma deyəsən belədir. İstintaq göstərdi ki, onun izi ilə gələn qrup gizli, əsasən naməlum və tanış deyil. Webb hesab edirdi ki, onlar Saint-Germain-ə meylli olmalıdırlar, puristlər cinayət şövqlərini yalnız qol məqsədləri üçün saxlayırlar, əks halda onsuz da qırmızı bayraqlı olacaqlar və araşdırmaq daha asan olacaq. Təbii ki, o, bu səfərə hazırlıqsız getməyib - onun gözlənilməz halları var idi. Qaçmağın yolları və planların ehtiyat nüsxəsi və daha pisi, əgər kimsə onu tutmaq üzrədirsə, daha da pisdir. Diqqətli planlaşdırma illərlə nəticə verəcəkdir.
  
  Nə istəyirsən məni təqib et, deyə düşündü. Çox yollar hazırlamışam.
  
  Otaq balaca idi, qəhvə ilə ləkələnmiş çarşaflı tək çarpayıdan, iki köynək üçün yer olan şkafdan və yalnız bir it üçün kifayət qədər böyük olan duşdan ibarət idi. Uebb qaldığı möhtəşəm otel otaqları , dəbdəbəli suitlər və dünya səviyyəli xidmət haqqında düşündü. Oh, saymaq adına çox aşağı düş. Qızdırma onun içində parlaq şəkildə yanırdı. Bura gələndən iyirmi dörd saat keçib, heç qaranlıq ova da çıxmayıb. Amma o, pəncərədən baxanda bir çox namizədlər əsl üzlərini göstərdilər.
  
  Bununla belə, fərqi yox idi. Laboratoriyanın aşkar ediləcəyi demək olar ki, əmin olduqdan sonra hər şey gözləyə bilər. Bununla belə, problem qaldı... bu, sözdə qrupdur. Laboratoriyaya nəzarət edəcəklərmi?
  
  Əlbəttə. Onu qalada və sarayda görsəydilər, şübhəsiz ki, hər mərhələdə olardılar. Bəs onlar tumarın girişi olmayan bu yerlər haqqında haradan bildilər? Saint-Germain ətrafında böyük sirr gölünə aparan başqa bir qolu varmı? Yoxsa başqa şeydi...?
  
  Uebb dəhşətli hazır qəhvə hazırladı və geri oturdu, səbirlə günəşin üfüqdə batmasını seyr etdi. İstintaq hələ də davam edirdi, lakin indiyə qədər qrup Saint Germain-in ən böyük xəzinələrinin yaxşı maliyyələşdirilən müdafiəçiləri kimi görünürdü. Yəqin ki, hamısını özləri üçün almaq istəyirdilər. Əclaflar. Amma indi ona mane olmazdılar. Heç kim etməzdi. Webb Hayden Jay və onun dağlıq sevgilisi Mett Drake və onun vulqar sevgilisi və çox bacarıqlı Beauregard Alainin nəzakətlərini xatırladı. Onların cığıra düşmələri çox çəkməzdi. İndiyə qədər Uebb axtarışın azadlığından və sevincindən həzz alaraq uzanmışdı, lakin artıq buna imkanı yox idi.
  
  Bitirmək üçün.
  
  Günəş getdikcə batırdı. Uebb çirkli pəncərədən yöndəmsiz bucaq altında əyilsəydi, Eyfel qülləsini görə bilərdi. Champs Elysees piyada məsafəsində idi. İndi onun planşetinə indi "qrup" kimi düşündüyü təşkilat haqqında daha çox məlumat sızmışdı. Görünürdü ki, dünyada Yüksələn Ustadlar adlı varlıqların varlığına inanan bir neçə cəmiyyət, təşkilat və ya kult var. Uebbə hələ dəqiq məna verilməyib, lakin bu qrup Saint Germain-in bu ultra-eksklüziv dəstin üzvü olduğuna inanırdı. Lakin o, gözlədiyi və yeni məlumatı nəzərdən keçirərkən vaxt daralırdı.
  
  Qaranlıq çökdü.
  
  Versaldakı hadisələrdən və ya hakimiyyətə demək olar ki, qaçılmaz ictimai məruz qalmasından heç utanmadı, o, iqamətgahına girmək və hələ də orada olduğuna əmin olduğu şeyləri axtarmaq üçün lazım olan hər şeyi topladı. İroni o idi ki, qrupun mövcudluğu indiyə qədər yalnız onun qətiyyətini təsdiqləyib və gücləndirib. Bu, onun fırladın oxunmasından tutmuş kodları və ipuçlarını deşifrə etməyə qədər düzgün yolda olduğunu göstərdi.
  
  Təşəkkürlər qrup.
  
  Uebb bütün əşyalarını götürərək otağı tərk etdi və geri dönəcəyini gözləmədi. Küçə sakit və qaranlıq idi və o, öz marşrutunu bildiyindən və hələ də gizli tamaşaçılardan çox narahat olmayaraq, Yelisey çölləri istiqamətində döndü. Sözügedən bina son iki yüz əlli il ərzində dəfələrlə yenidən tikilib, lakin hazırda ağaclar, skamyalar və asfaltlanmış dolama yolu ilə dolu kiçik həyətin ətrafında yerləşən yuxarı səviyyəli kirayə evdir. Uebb ora çatmaq üçün səkkiz dəqiqə çəkdi.
  
  Sürmək asan deyildi; ön qapıya çatmağın asan yolları yox idi və yan girişlər yaxşı işıqlı yan yola açılırdı. Webb əvvəlcə getdi, sonra yaşıl zonanın yanından sürətlə keçdi. Ağlındakı plan onu birbaşa evin Germenin laboratoriyasının yerləşdiyi hissəyə, yer səviyyəsindən xeyli aşağıya aparacaqdı və onun ən böyük narahatlığı son bir neçə əsrdə kimsənin ona müdaxilə etməsi idi.
  
  Təbii ki, indi bu, daha az ehtimal kimi görünürdü, çünki hər addımda radikal qruplar iştirak edirdi - ümid etmək olardı ki, bu illər ərzində Germenin iqamətgahlarında baş verən dəyişiklikləri müşahidə etmiş və müəyyən ərazilərin toxunulmaz qalmasını sakitcə təmin edən nüfuzlu adamlar olacaqdı. O, təklif etdi ki, buna çox güman ki, yapışqan büruzə və planlaşdırma üzərində nəzarətdən tutmuş açıq hədə-qorxu gəlməyə, nüfuzdan salmağa və məhv etməyə kimi istənilən yolla nail olmaq olar. Hətta ola bilsin ki, daha da irəli gediblər.
  
  Xoşbəxtlikdən deyil, səylə və davamlı araşdırma nəticəsində Webbin kiçik şəbəkəsi xidmətin girişinin harada olduğunu öyrəndi. Sakinləri narahat etməmək üçün tez-tez siqaret çəkmə fasilələrindən tutmuş günün istənilən vaxtında çatdırılma cədvəlini saxlamağa qədər bir neçə səbəbə görə xidmət girişlərinin açıq qaldığı bilinir. Bununla belə, Uebb qapını açmağa çalışdıqda, qapı kilidləndi və bu, həyatının nə qədər dəyişkən olduğunu və bir az şansla hər şeyin necə dəyişə biləcəyini göstərirdi. Təbii ki, daha ciddi hazırlıq işləri görülüb. Bəzi texniki qulluqçulara çox asanlıqla rüşvət verilə bilər.
  
  Uebb kölgədə dayanaraq gözlədi. Çiyinlərinin eninə yayılan narahatlıq hissi qeyri-adi və olduqca narahat idi. Demək olar ki, onun bir az həssas ola biləcəyini düşünürdüm. Uebb yalnız tumarla bağlı narahat idi və zəif bir klik eşidəndə və qapı yavaş-yavaş açılanda rahatlandı.
  
  "Oui?"
  
  Webb oyunu oynadı və parolu adlandırdı.
  
  Qapı açıldı və Uebb içəri girdi, qapının bağlı və arxadan kilidləndiyinə əmin oldu. Sonra o, adamın şübhəli görkəmini bir kənara atdı və başındakı konturları izlədi. Dəhlizlər müxtəlif istiqamətlərdə şaxələnmişdi və Uebbdə belə bir təəssürat yarandı ki, o, o yan-bu yana hərəkət edərək, ehtiyatla ilk təyinatına: uzaq divara tikilmiş köhnə pilləkənə doğru addımlayanda bağ evinin yalnız üçdə biri istifadədədir.
  
  O, onları aşağı saldı, evi dinləmək üçün bir dəfə dayandı və heç bir şübhəli hərəkət eşitmədi. Dodaqlarını yaladı, dodaqlarında quruluq hiss etdi və çarpan ürəyini sakitləşdirməyə çalışdı. Taxta məhəccər barmaqlarının altında kobud idi. O, yer səviyyəsindən aşağı enəndə gördü ki, divarlar soyulur, döşəmə qeyri-bərabərdir və hər yerdə özünəməxsus qoxu gəlir. Maraqlılar üçün böyük maneədir.
  
  İrəliləyərək qarşıdakı yolu işıqlandıran kiçik fənəri yandırdı. Burada dayanıb bir az açıq otaqları araşdırmağa ehtiyac yoxdur, onlar zibil, zibil və qəzetlərlə dolu olardı.
  
  Onun növbəti mühüm hərəkəti tüstü bacasının tozlu, çirkli barmaqlıqlarına və onun sol tərəfində döşəməyə qoyulmuş ağır lyukuna doğru idi. Uebb diz çökdü və bir-iki alətlə lyuku vərəqlədi, onu yuxarı qaldıran qalın metal halqanı tapdı və çəkdi. Bir az səy göstərdi, amma nəhayət, qapı çığırdı və zibilləri dizlərinə səpələdi. Uebb ayağa qalxdı və üzünü ovuşdurdu, sonra fənərini yandırdı.
  
  Hörümçək torları və qalın tozla örtülmüş yırğalanmış taxta pillələr aşağı enirdi. Heç bir yerdə iz yoxdur. Uebb heç kimin onilliklər və ya daha uzun müddət ərzində bu yola düşmədiyini görüb çox sevindi.
  
  "Gözləmək".
  
  Nəfəs almağa, evə fikir verməyə özünü məcbur etdi. Tez qaçış olmazdı. Bu üçüncü açardan ona dəyərli məlumat lazım idi. Ətrafdakı bina susdu, sanki nəfəsi kəsilmiş oturub nə olacağını gözləyirdi.
  
  Uebb ilk addımı atdı, sonra lyuku açıq qoymağa qərar verərək yeraltına endi. Yerin altında qalmağı riskə atmaq istəmədiyi heç bir yol yox idi. Pilləkənlər bir-birinin ardınca düzülmüşdü və nəhayət qayalıq döşəməyə çatdı. İndi ən çətin hissə. Tam qaranlığa qərq olmuş dörd nəhəng otaq var idi.
  
  Uebb daha böyük məşəl, indi isə fənər yandırdı. Nəhayət, o, üçüncü otağın bölündüyünü aşkar etdi - möhkəm bir alçıpan divarı effektiv şəkildə yarıya endirdi. Uebb ləzzətlə qurudulmuş divarın üstünə çırpıldı, yüksələn tozdan öskürdü və boğulmağa başladı. O, çılpaq əlləri ilə bir parça qopardı, özünü aqressiv bir fateh kimi görüb, qarşısına çıxan hər şeyi məhv etdi. Alçıpan parçalarını otağın künclərinə səpdi və digərlərini tapdaladı. Qamçı tozunun ortasında dayandı, allah.
  
  Genişlənmiş çuxur onun axtardığı hər şeyi ortaya qoydu. Qrafin özünün qurduğu laboratoriyalardan biri; tədqiqatlarını davam etdirmək və kimyagərlik sahəsində dərinləşmək üçün tikilmiş laboratoriyalardan biri.
  
  Webb girdi, tamamilə istefa verdi.
  
  
  * * *
  
  
  Kimyagərliyin əsl sirrini tapmaq, onun adını əhatə edən dərin sirrə nüfuz etmək həmişə müəyyən bir xəzinə ovçuları, yəni Fəlsəfə Daşını axtaranlar üçün ən vacib məqsəd olmuşdur. Təbii ki, Uebb özünü belə görmürdü; Germenin yaratdığı hər şeyi istəyirdi. Əsas metalların nəcib metallara çevrilməsi prosesi. Qızıl düzəltmə üsulu. Ənənəvi elmə alternativ.
  
  Laboratoriya texnikasının, terminologiyanın, nəzəriyyənin, eksperimental metodun və dörd elementin gücünə güclü inamın başgicəlləndirici və mürəkkəb birləşməsindən istifadə edərək, Qraf da sehri, mifologiyanı və dini rəhbər tuturdu. Təhlükəli bir qarışıq, təəccüblü deyil ki, onun tətbiqi padşahların və kahinlərin əllərini titrədir və yerli yabanlar seğirir.
  
  Uebb həyəcanını cilovlamaq üçün alt dodağını dişləyərək heç bir şeydən şübhələnməyən qurbana yaxınlaşa bildiyi qədər ehtiyatla müqəddəs mərtəbəyə addımladı. Otağa az qala divardan-divara qədər uzanan, üzərində müxtəlif əşyalar qoyulmuş bel hündürlüyündə taxta skamya üstünlük təşkil edirdi; bir neçə əsr yaşı ola biləcək dağıntılar toplusu. Uebb masanın ətrafında gəzdi, uzaq küncdə şkaf, digərində isə qutu yığını gördü.
  
  Stolun üstündə stəkanlar, Uebbin qaynar stəkan, kolba, huni, ölçücü, meabulus və dərman şüşəsi olduğunu bildiyi silindrik qab var idi. Hər yerdə qabarcıqlar var idi və o, həmçinin içərisində bir növ qədim, tüklü kütlə olan məhlul qabı və potaya diqqət yetirdi. Bir ucunda ruh lampası, o biri ucunda caynaq və flakon üçün dayaq var idi. Webb ən azı bir dəst Saint Germain-in müqəddəs kimyagərlik alətlərini tapdı. İndi onun gələcək yolu müəyyən edilmişdi.
  
  Stolun üzərində yarı açıq vəziyyətdə olan kitabda ilk kimyavi düstur var idi. Oxumadan Webb reseptin bir hissəsinin əskik olacağını bilirdi. Əsl kimyagərlər düşünürdülər ki, onların ardınca gedən böyüklüyə can atmaq istəsə, çatışmayan hissəni özü doldura bilər. Mason simvolları və adi metallar üçün sözlər və digər düsturlar ona baxırdı.
  
  Metal toxumun yolu.
  
  İndi başa düşürəm.
  
  Birincisi, distillə. Təqdis edilmiş metalı xammaldan ayırın; əsas qabıqdan mübarək mahiyyət. Sonra, həzm. Qara yapışqan kütləyə çevrilib saflaşdıqda. Və sonra sərxoş olur, ya qəliblənir, ya da sonrakı manipulyasiya üçün qablaşdırılır.
  
  Mükəmməl toxum, Uebb düşündü. Dağıtım üçün uyğundur.
  
  Duz, civə, kükürd və digər elementlərlə birlikdə su, hava, torpaq və odun istifadəsi hər şeydən üstün idi və ilahi əsaslandırıldı. Orta əsr kimyası? Belə deyildi, amma Webb başqa cür düşünürdü. spekulyativ? Artıq yox. O, kitabın tozlu vərəqlərinə bir keşişin ən böyük şəhidin əlinə toxuna biləcəyi kimi ehtiramla toxundu. Ah, kaş hər şey başqa cür getsəydi və o, burada qala bilsəydi. Günlərlə, həftələrlə qalırlar. İrəli getməyə məcbur olmanın iztirabları onun ruhundan cırıq lentləri qoparmışdı.
  
  Ancaq bu otağın bir yerində vərəqin növbəti hissəsində istifadə edilməli olan şifrə növü yazılmışdı. Uebb onun sözünün kəsiləcəyi təqdirdə onu tez tapmalı idi. Kimyagərliyin bir çox sirləri göz qabağında idi; heç bir şifrə olmazdı. Təvazökar ehtiramından əl çəkərək Uebb tumar çıxardı və son ipucunu Bekon şifrəsi ilə birlikdə yenidən oxudu. Bu, onu açıq kitabın özünə, Uebbin ən az toxunmaq istədiyi kitaba işarə etdi. Budur, içəridə...
  
  Burada, içəridə, hər şey var.
  
  Dərindən nəfəs aldı və yavaş-yavaş nəfəs verdi. İki dəfə yoxlamaq üçün vaxt yoxdur, ətrafı qarışdırmağa vaxt yoxdur. Bununla belə, müqəddəslik ləkələnməməlidir, ona görə də Uebb əlcək taxdı və yavaş-yavaş səhifələri çevirdi. İçərisində qüsursuz idilər, simvollar və sözlər onun qarşısında oynaq uşaqlar kimi fırlanır, diqqət tələb edirdi. Onlara baxmaq istəyi ilə mübarizə apardı, nəhayət, axtardığı səhifəni tapdı.
  
  Vərəqdəki növbəti ipucu Şekspir şifrəsi ilə deşifrə olunacaq. Təbii ki, məntiqli idi. Ser Frensis Bekonun Şekspirin əsərlərini həqiqətən yazdığını sübut edən faktlar illər ərzində üzə çıxarılıb. Ser Frensis Bekon isə Saint Germain idi. Hekayəyə nə qədər dərindən girdiyinizdən asılıdır. Webb bu yeni qrupdan bilirdi ki, əgər siz onları kor-koranə n-ci dərəcəyə qədər təqib etsəniz, nəticədə Earlin Yüksələn Ustad olduğuna və bu günə qədər sağ olduğuna inanacaqsınız.
  
  Artıq mətndəki növbəti ipucunu görərək onu atdı. Kimyagərlikdən əlavə, Germain həm də dillər ustası idi və bu intizamın açarı qrafın ziyarət etdiyi başqa bir Avropa şəhərində idi - yalnız bu açarı təxmin etməklə növbəti açarı necə tapacağını bilə bilərdi.
  
  Başqa bir gün, başqa bir səyahət.
  
  Webb bu gün laboratoriyada əlindən gələni etdi. Qayıtmağın yolunu tapana qədər hər şeyin yerində qalacağını güman edirdi. Qırılan divarla belə, yaxşı gizlədilib. O, bu işi sona qədər aparacaq, ən böyük mükafatı qazanacaq və sonra Saint Germain-in bütün xəzinələrini çox uzun ömrünün sonuna qədər sahib olmağa layiq bildiyi yerə köçürəcək.
  
  Uebb qaranlıqda gülümsədi, sonra qapıya tərəf getdi.
  
  
  SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Yenə çöldə və o, eyni qaranlığı gördüyü, eyni havadan nəfəs aldığı üçün əbədiyyətə bənzəyirdi. Paris xeyli dəyişdi; bütün dünya kiçildi, əhəmiyyəti azaldı. Webb, tək axtarış, əsrlər boyu sirlərini açdı.
  
  Ona görə yox ki, o, özündən şübhələnirdi.
  
  Burada, kənarda, hava onun ixtiyarında olmalıdır, torpaq onun idarə edə biləcəyi mülkü olmalıdır. Bir vaxtlar.Çıraqdan çıxan işıq ləkəsi sağa doğru söndü və Uebb uzaqlaşdı. O, Parisdəki tətil evini tərk etdi və saata baxaraq, saat 21 radələrində olduğunu görüb təəccübləndi. Gecənin yarısını orada keçirdiyini düşündü. Və bu, biabırçılıq idi, çünki turistlər hələ də kameraları, yemək çantaları və kürək çantaları ilə küçələri zibilləyirdilər və Uebb hər şeyin onun olmasını istəyirdi.
  
  Bir an sonra hər şey dəyişdi.
  
  Kölgələrdən və tənha işıq gölünün o tayından bu dəfə altı nəfər çıxdı, hamısının üzləri dəmir polad kimi sərt idi. Webb tez sağaldı, bir neçə gün əvvəl əzələ qançırlar sanki xəbərdarlıq edirmiş kimi alovlandı. Arxasında ağır çəkmələr guruldadı. Ancaq bir kəlmə də danışmadı və bu, Uebbin qəlbində qorxu parıltısına səbəb oldu. Bacarsalar bu gecə onu yer üzündən siləcəkdilər.
  
  O, başını aşağı salıb yarışdı və görə biləcəyi yeganə insanları nişan aldı, ancaq məşhur Yelisey çölləri istiqamətində. Orada gündə iyirmi dörd saat dolaşan izdiham var idi və bu, Uebbə ərimək üçün ən yaxşı şansını verdi. Onun yolunu heç vaxt eşitmədiyi lənətə gəlmiş elektrik mutantı gecələr az qala səssiz olan maşın keçdi. Uebbin ürəyi heyrətdən atladı, onun şüuru eksponent olaraq artdı. O, sahibinin sürətini azaltacağına ümid edərək bacardığı qədər maşını izlədi, lakin bu işdə təbii ki, onun bəxti gətirmədi.
  
  Qaranlıq pəncərələr küçəyə və bir neçə sıra ağac zirvələrinə baxırdı. Turistlərdən ibarət kiçik bir qrup baxıb baxırdılar, biri hətta böyük Nikonundan qapağı çıxarmağa başladı. Uebb beynində hansısa fikirlə onlara tərəf döndü, sonra qaçdı, ancaq operatora hücum edildiyi zaman arxadan qışqırıqlar eşitdi. Yaxşı. Başkəsənlər onun özünü itirdiyini düşünüblər və indi ona dərs vermək üçün dəyərli vaxt itirirlər.
  
  Geriyə baxdı. Uğursuzluq. Yalnız bir quldur qalmışdı, qalanları daha da yaxın idi. O, qabaqda düzülən zibil qutularının təkrar emal gününə hazır olduğunu gördü və yolda onları aşdı. Yol boyu səpələnmiş yarpaqlar, budaqlar və bitki örtüyü, böyük konteynerlər bir təqibçinin yoluna çıxdı və onu əvvəlcə yola saldı.
  
  Daha sonra Uebb daha bir uğursuzluq yaşadı, standart bordürdən keçərkən və ayaq biləyini bükərkən pis yerə endi. Dibinə getdi. O, diz çökərək mübarizə apararkən səkkiz saniyə sonra quldurlar ona hücum edib.
  
  "O qocalıb" deyən biri ingilis ləhcəsi ilə dedi.
  
  "Xeyr" dedi Uebb. "İndi yox. Mən çox yaxınam. mən-"
  
  Bir yumruq onun başının yan tərəfinə dəydi və ləkələr bütün göz ətrafında rəqs etdi.
  
  "Cəhənnəmi bağla."
  
  Uebb başını aşağı salaraq özünü daha da ağırlaşdırdı. Biləyi titrəyirdi. "Xahiş edirəm".
  
  Onu bərk silkələdilər və ləkələr rəqs etməyə davam etdilər.
  
  Onlardan biri hədə-qorxu ilə dedi: "Pistol".
  
  "Mənim pulum var" dedi Uebb. "Təsəvvür edə biləcəyinizdən daha çox. Cəhənnəm, bir ay əvvəl hamınız yəqin ki, mənim üçün işləyirdiniz. "
  
  "Səsini kəs."
  
  "İndi kimin üçün işləyirsən?"
  
  "İşəgötürənimiz zorakılığı sevmir" dedi başqa bir adam. "Beləliklə, o, bunu edənləri işə götürür. Bu bizik". Qulağa zərbə. "İndi şəkli başa düşürsən?"
  
  "Bəli, amma maaşınızı ikiqat edə bilərəm."
  
  "Özünüzə qəzəblisiniz?"
  
  "Yox. Bu...
  
  "Sonra vaxtımı boş yerə sərf etməyi dayandır. Mən artıq qaçmaqdan yorulmuşam və çaşmışam ki, sən bu günə qədər gəlib çatmısan. İndi bütün təlaşlarınızı dayandırın və ölün."
  
  Uebb bunu çox az başa düşdü, lakin o, ümumi fikri anladı. O, istifadə edə biləcəyi hər şeyi axtardı, amma muzdlular onu hər tərəfdən yaxşıca örtdülər. Bu dəfə onun seçimi yox idi. Bu dəfə Tayler Uebbin ömürlük arzusu, həqiqətən də, çökməyə məhkum idi.
  
  Uebb heç vaxt müraciət etmək lazım olmayacağına ümid etdiyi çarəsiz tədbirlərə qərar verdi.
  
  Demək olar ki, fişəng və ya güclü parıldamaq kimi kiçik bir yandırıcı cihaz döyüş meydanında bu bərkimiş adamları güldürə bilərdi, lakin onların paltarının altında nə gizlədilməsi asan məsələ deyildi. Uebb əvvəllər kiçik sırt çantasından birini çıxarmışdı və indi onu ingilisin pencəyinin altına keçirdi. Reaksiya ani oldu, alov alovlandı və kişi sinəsinə vuraraq qışqırıqla geri atıldı.
  
  Hamı ona baxırdı.
  
  Webb istisna olmaqla.
  
  Dabanlarını itələyib bütün gücünü toplayaraq, alov kişinin gödəkçəsini yardığı kimi, şoka düşmüş insanların izdihamını yarıb keçdi. Bu adamlar bilmirdilər ki, dayanıb liderinə kömək etsinlər, yoxsa qovsunlar. Buna görə də Pif muzdluları dünyanı heç vaxt fəth etmədilər.
  
  İndi Uebb hər şeyi öz gözləri ilə gördü və var gücü ilə yolun sonuna qədər qaçdı. Bununla belə, adam onunla qaldı və yumruğunu qabırğalarına vurdu və qaçarkən Uebbin ürəyinin döyünməsinə səbəb oldu. O, yana çevrildi, bir adamın balaca iti gəzdirdiyini gördü, sızıldayan melezi götürdü və onu düz yaxınlaşan hücumçunun üstünə atdı. Xaos onu əhatə edirdi. İt gəzdirən şəxs yüksək səslə şikayətləndi, itin özü məmnuniyyətlə hırıldadı və Uebb azad oldu.
  
  Pulsuz. İndi yox-
  
  Arxadan atəş səsi gəldi, güllə onun sol budunu kəsdi. Uebb qışqırdı, ağrı bir müddət hər şeyi yuyub apardı, dəhşət onu kor etdi. İt gəzdirən də qışqırdı, sonra qaçmaq üçün çevriləndə onun üstünə düşdü, balaca iti unudub.
  
  Uebb iki əlini qaldıraraq səndələdi. O, cırılmış əti, çıxıntılı sümüyü görəcəyini gözləyərək aşağı baxdı, ancaq onun yalnız cins şalvarında nazik bir cırıq və buna görə də ətində daha da nazik bir cırıq olduğunu gördü.
  
  Mənə atəş etdilər.
  
  Və o, sağ qaldı!Ayaq, təbii ki, onsuz da ağır yaralanmışdı. Uebb topuğunu buruşdurdu. Bəlkə də tale ona şans verdi. O, özünü dünyanın ən qəhrəman əsgəri kimi hiss edərək, egzoz tüstülərinin iyini hiss edəcək qədər yaxın olan Yelisey çöllərinə tərəf axsadı və ətrafda fırlanan sonsuz izdihamı görür.
  
  Riskli geriyə bax. Adam indi yerə yıxılmış vəziyyətdə olsa da, alov hələ də yanırdı. Ov tüfəngi Uebbə tuş gəlib. Bir anlıq o, şansını əlli əllidən bir qədər yaxşı qiymətləndirərək, güllədən yayına bilməyəcəyini düşündü. Ancaq buna və onun yeni tapdığı bacarığına hələ mərc etməmək daha yaxşıdır. O, park edilmiş avtomobillərin arasından keçib. Növbəti atəş ön şüşəni uçurdu, daha sonra başqa bir atəş qapının panelinə dəydi. Uebb dırmaşdı, indi də dizləri yanır.
  
  Turistlər ona baxırdılar, kameralar titrəyirdi. O, onların ağılsız qruplarından yan keçərək onlara məhəl qoymadı. Bəziləri güldü, bəziləri narahat görünürdü. Digərləri fast food çantalarından yeyirdilər və ya dayanıb binalara baxırdılar, yəqin ki, bunun yüz illər əvvəl necə ola biləcəyini təsəvvür edirdilər. Əslində, bəlkə də on altıncı və ya on beşinci əsrdə necə olduğunu nəzərə alsaq və həyatın mənasına cavab tapa biləcəyini düşünən Sent-Jermen bu ərazidə eyni şeyi etmiş ola bilər. Maşınlar siqnal verir, taksilər pis hər şeyə qarşı güman edilən toxunulmazlığına arxayın olaraq ötüb keçdilər. Bu insanlar səs-küyü eşitdilər, yəqin ki, kiçik ağılları ilə bir həqiqəti dərk edə bilmədilər ki, bəli, bu, həqiqətən bir atışdı!
  
  Champs-Elysées-də, o, səhvsiz olaraq izdiham və daha geniş məkanlara, Place de la Concorde tərəfə doğru irəlilədi.
  
  Çoxlu edamların yeri.
  
  Webb heç vaxt qaçmaqdan və baxmaqdan əl çəkməzdi. O, burada yeni dərinliklər və yeni qabiliyyətlər kəşf edirdi.
  
  Elə o vaxt onu solunda gördü; sevimli qurbanı.
  
  
  DOQQUZUNCU FƏSİL
  
  
  Drake Tülküləri əzdi, onunla birlikdə qaçan komanda hər tərəfə dağıldı. İnterpol agentləri və Fransa polisi də içəri daxil oldular, qrup geniş, ağaclarla örtülmüş yolda başlarını aşağı qaçarkən olduqca təsir edici mənzərə yaratdı. Turistlər onlara yol verdilər, vermədikdə isə komanda maşınların qabağından tullanır və ya düz damın üstündən qaçırdı. Dünyanın ən çox axtarılan adamı qabaqda göründü və onun hissələri axtarıldı.
  
  Hər şey Haydenin qurulmağa razılaşdığı cib əməliyyatları mərkəzinə sızan telefon zəngi ilə başladı. Webb Eyfel qülləsi yaxınlığında bir yerdə göründü, xəbərlər var. Qüvvələr səfərbər edildi; İnterpol cavab verir, lakin SPEAR komandasına nüfuzlarına və bu günə qədər Pythian işi üzərində işləməsinə görə demək olar ki, tamamilə idarə etməyə icazə verir.
  
  Argento özlərinə və öz dəyərlərinə o qədər arxayın olan təmtəraqlı, təmtəraqlı məmurların yarım onlarla şikayətini rədd etdi ki, onlar kənar qüvvələrin və xarici qüvvələrin tandemdə işləyə biləcəyini və işləməli olduğunu görməyən başqalarının köməyinə dözə bilmədilər. Bu adamlar, bu təkəbbürlü götlər, qürurlarının tapdalanmasına icazə verməkdənsə, Uebbin qaçdığını görməyə üstünlük verirlər.
  
  Eyfel qülləsini seyr etmək gözdən qaçırdı. Fransız polisinin "ətrafda dayanıb ən pis şeyin baş verəcəyini gözləyən bir dəstə tort yeyən zəiflər" olduğuna qərar verdikdən sonra Alicia, Uebb olduğunu düşündükləri adamı Con Lomuya layiq bir yumruqla götürdü. Adam üç dəfə sıçrayaraq kürəyinə yuvarlandı və üzündə tamamilə şok ifadəsi vardı. Məhz o zaman anladılar ki, səhv ediblər. Alicia onu qaldırdı, çox da yumşaq bir şəkildə ovuşdurdu, sonra ayaqlarının necə titrədiyini, yol verdiyini hiss etmədən getdi və o, yenidən yerə yıxıldı.
  
  O, Drake və Dahl-a baxdı. "Bilirsən ki, düzdü. Bu pisliyi elə orada bitirə bilərdi."
  
  Drake topa bükülərək ağlayan adama baxdı. "Məncə, o xoşbəxtdir ki, onunla yumşaq davrandın."
  
  "Bu heç vaxt olmayacaq, Drakes. Küçələrimizdə torpaq və qorxaqlar mülki insanlara zərər verəndə deyil, çünki onlar bunu etməyə bir növ haqqı olduğunu düşünürlər.
  
  "Sən də, mən də," Dahl razılaşdı, şübhəsiz ki, yaxınlaşan tətilinin əsas məqamları.
  
  Hayden hamısını topladı. "Başqa bir müşahidə, indi tarlalarda" dedi. "Ardınca atışma olub".
  
  "Daha inandırıcı səslənir" dedi Mey. "Və həqiqətən də bu yeri geridə qoymalıyıq. Tez."
  
  Drake sağalmış bir adamın toplanmış səlahiyyətlilərə əl yellədiyini gördü.
  
  "O, Fields qədər nə qədərdir?"
  
  "Tez qaçış" dedi Bo. "Mən buranı tanıyıram. Sadəcə izləyin."
  
  "Məmnuniyyətlə". Kenzi gözlərini dar şalvarına dikib növbəyə qaçdı. Dreyk Smitin yanında əyləşərək, əsgərin bu günlərdə həmişəkindən daha əsəbi göründüyünü qeyd etdi.
  
  "Narahat olma" dedi. "Bu dəfə onu alacağıq. Daha çuxur yoxdur. Artıq təqiblərə yol verilmir".
  
  Smitin qayıdışı aşkar idi, əvvəlcə bir anlaşılmazlıq, sonra boş bir baş yelləməsi. "Əlbəttə, dostum. Əlbəttə."
  
  Beau onları düz işıqlı zolaqları olan məşhur küçəyə apardı. Sanki salam vermək üçün qarşıdan atışma səsləri eşidildi və bütün qüvvələr yol boyu sürünən maşınların yanında hərəkət edərək həyəcanlı turistlərdən və qarışmış yerli sakinlərdən yayınaraq, skamyalardan və bordürlərdən, avtomobilin üstü və heykəllərin yanlarından, hər şeydən istifadə edərək bu istiqamətə qaçdı. izdihamın arasından keçin və irəliləyin. Motosikletçi yoldan çıxıb, sonra Alisiya və Meyin qarşısında əyləc basıb, lakin cütlük onu ön və arxa təkərlərdən tutub yan tərəfə atıblar. Başqa bir israrlı toxucu velosipedini hırıltılı Torsten Dahl tərəfindən qaldırılaraq yaxınlıqdakı ağaca atıldığını gördü və bir müddət orada budaqlar arasında qalmaq qərarına gəldi.
  
  Daha bir neçə irəli atıldı və qüvvə sürətini son həddə çatdırdı. Mei yavaş-yavaş irəlilədi, gözlənilmədən onun ardınca Kenzi, sonra isə İsveç gəldi. Drake nəfəsini bir az kəsərək geri çəkildi.
  
  "Bekon sendviçlərindən çıxın" deyə Dahl ağzının küncündən ona tərəf nəfəs verdi.
  
  "Küftə və müsli" deyə Dreyk cavab verdi. "Səncə, bu mənə lazımdırmı?"
  
  "Hər şey kömək edəcək."
  
  "Bəlkə... bəlkə də tətilə çıxmağa çalışacağam. Yox, gözləyin..."
  
  Bo onların hamısının yanından sürüşərək keçərkən, o, bir yerdən digərinə tullanır, ayaqlarının dibi yerə güclə dəyir, panter yerişi məsafəni bağlayan kimi Dahl bu istehzaya məhəl qoymadı.
  
  "Lənət olsun əsl pələng" deyən Dreyk fransızın bu qədər sürəti, təmkinini və enerjisini ilk dəfə hardan tapmadığını düşünərək inlədi.
  
  "Və Yorkshire Winnie the Pooh," Dahl cavab olaraq güldü.
  
  "Geri çəkil, Freak."
  
  Onlar eyni zamanda qabaqda qaçan bir fiqur gördülər.
  
  "Lənət olsun!" Drake qışqırdı. "O, oradadır."
  
  Bo artıq Uebbə doğru irəliləyirdi, adamı bitirməyə qərarlı idi. Qara paltarlı insan axını yan küçədən tökülərək iyrənc görünən silahı gizlətmək üçün çox uğursuz cəhd etdi.
  
  Fransız polisi yeni gələnlərə dayan və ya ölmək üçün qışqırdı. İnterpol agentləri irəli-geri qaçdılar, fikrə daldılar, lakin özləri üçün təhlükədən narahat göründülər. Drake və SPIR komandası yalnız əsas məqsədlərini düşünürdülər.
  
  Kinimaka adamın ayağa qalxmasına kömək etmək üçün əyilərkən Hayden yıxılan mülki şəxsin üzərindən tullandı. Mei sürətlə Boya çatdı. Alicia'nın dodaqları daim hərəkət edirdi, lakin Drake sözləri eşidə bilmirdi. Bəlkə də ən yaxşısıdır. Smith Lauren və Yorgi ilə yanaşı qaçdı, baxmayaraq ki, Drake özünü saxlaya bildi. Heç kim məmnun görünmürdü. Kenzi sözün əsl mənasında Dahlın qabağına qaçdı, sanki bu yer onun həmin gecə olmaq istədiyi yerdəymiş kimi vəhşicəsinə gülümsədi.
  
  Maşın Beau'nun yanından keçərək onu kəsdi. Tayler Uebb axsayaraq geriyə vəhşi baxışı onun şəxsiyyətini təsdiqlədi. Drake boşluğu bağladı. Onları təqib edən muzdlularla demək olar ki, bərabər idilər və onlarla necə davranacaqlarına qərar verməli idilər. Haydenin əmrlər verməsi gözlənilirdi və o, məyus olmadı.
  
  "Dreyk, Dahl, Alisiya, Smit, onları buradan çıxarın. Qalanı Webbdədir!"
  
  Drake dərhal çevrildi, nişan aldı və tapançasını nişan aldı. Diqqətin dəyişdiyini görən muzdlular dağıldılar. Biri Uebbi izləyərək ayaqda qaldı. Smit əvvəlcə atəş açdı, adamı iki raundda fırladıb, yaxınlıqdakı ağacların üzərinə qırmızı çilədi. Drake başının bir neçə metrliyində təkərləri xırıldayaraq yavaş hərəkət edən maşının yanından keçdi. Sonra sürətlə qalxın, iki qısa partlayış və başqa bir hərəkət. Muzdlular daha yaxşı sığınacaq axtarmaq üçün suya daldılar.
  
  "Biz kiminlə döyüşürük?" Dahl soruşdu.
  
  - Heç bir ipucu yoxdur, dostum.
  
  Hayden başını aşağı saldı və sürətini artırdı, düşündüyündən daha çox itələdi. Komandadakı hər kəsdən daha çox onun Webbi çıxarmaq üçün səbəbləri var idi. Onu bacardığı qədər sıxmaq üçün bir səbəbi var idi.
  
  Yaxşı iş, Kinimaki ortada deyil.
  
  Öz evlərində gizlicə dolaşan, video çəkdirən və onları qorxutmağa çalışan adam yüz metr aralıda olanda böyük Havaylının dinc sakinlərə kömək etmək üçün geri qayıtdığını bilərək, ildırım buludu Haydenin onsuz da qorxunc proqnozuna çevirdi və onu partlayıcı fırtınaya çevirdi. O, yenidən müstəqil qadın olmağa yaxın idi: tənha, özünü təmin edən, gərgin. O, artıq bu yeni xalatı öz üzərində sınaqdan keçirib və onun necə hiss etməsi xoşuna gəlir. Yazı, necə deyərlər, divarda aydın görünürdü.
  
  Uebb cəsarətlə qabağa qaçdı, o yan-bu yana yelləndi, hər bir nəfəsini tükənmiş ağciyərlərdən gələn qışqırıq kimi aydın şəkildə çıxardı. Bu adam yararsız idi, amma təslim olmadı. Hayden Bo-nun istilik axtaran raket kimi qaçan Merki nişan aldığını və onun yolunu kəsmək üçün əyildiyini gördü.
  
  Beləliklə, Kenzi çaşqınlıq içində jestikulasiya edərkən, yalnız o və Mei paketin qalan hissəsindən irəlidə qaldı.
  
  "Biz bu adamı məhv edirik? Yoxsa yox?"
  
  Hayden liderlik etdi.
  
  "Əbədi".
  
  
  ONCU FƏSİL
  
  
  Təqiblər başlayandan Hayden bilirdi ki, o, kölgəsi ilə üz-üzə və bərabər şəraitdə gələcək. İndi onu yorğun, təngnəfəs və qan içində, əsəbi bir sifətlə görəndə, onun dərinin altına necə bu qədər dərin girə bildiyini düşündü. Amma indi fərqi yoxdu.
  
  Önəmli olan bundan sonra nə oldu.
  
  Uebb ona baxdı, mini şok dalğası onun üzündən keçdi. "Hayden Jay"
  
  "Sizin iki seçiminiz var. İndi mənimlə gəl, ya da düz cəhənnəmə get". O, silahını onun ayaqlarına bucaq altında tutaraq çiyinlərini çəkdi. - Hər halda, mən bundan razıyam.
  
  "Mən silahsızam" dedi. "Və deməliyəm ki... səni yenidən görməkdən məmnunam."
  
  "Sonra düz aşağı."
  
  Onun kəlləsini nişan aldı.
  
  Kinimaka arxadan, uzaqdan qışqırdı. Sözlərinin əhəmiyyəti yox idi. Uebb məəttəl görünürdü və bu ifadə onun ürəyini istiləşdirdi. Hətta Kenzinin ağzı açıq idi və onun üzündəki bir baxış Haydenə özünü saxlamağa əsas verdi.
  
  "Şahidlər" dedi israilli. "Nə fikirləşirsən?"
  
  Mənə əhəmiyyət vermir, Haydenin dodaqlarında idi. Əli titrəyir, barmağı titrəyirdi. Bir atış, bir partlayış və hər şey bitəcəkdi. Bu həyatı məhv edənin artıq şansı, uzun möhləti yoxdur. Onun toxunduğu hər kəs üçün sadəcə azadlıq.
  
  Barmağı seğirən Uebb ürkdü. Güllə qorxunc, keçilməz sükutda onun kəlləsinin yanından fit keçirdi.
  
  "Yaxşı, buna bax" dedi titrədi. "Mən bundan yayındım."
  
  Hayden yerindən sıçradı, lakin çiynindəki ağır əl onun kürəyini sıxdı. O, həmin əli, sonra onu müşayiət edən səsi tanıdı:
  
  "Sən nəzarətdən çıxdın. Geri çəkilin. Mən bununla məşğul olacam".
  
  Kinimaka onun yanından keçib Uebə yaxınlaşdı. Heyden təəccüblə özünün yanında, Havaylının haqlı olub-olmadığını düşünməkdən başqa heç nə etmədi. Söz yox ki, o anları onu öldürmək fikrinə sərf etməsəydi, artıq kişini qandallayacaqdı.
  
  Nəzarətdən kənar? Mən belə düşünmürəm.
  
  Heç bir şərh vermədən Kinimakanın yanında dayandı. Uebb üzündə yüngül təbəssümlə onların hər ikisinə baxdı.
  
  "Üçümüzün sonuncu dəfə görüşdüyünü xatırlayıram" dedi Pifililərin lideri. "Onda ikiniz də bir az fərqli görünürdünüz."
  
  Onları cəmi bir neçə metr ayırdı. Lys tarlalarının ətrafında həyat hələ də qaynayırdı, axırdı; güllələrdən qaçanlar da, maraqlananlar da, heç nə eşitməyənlər də. Tamaşaçılar üzlərində həyəcanla yavaş-yavaş irəliləyirdilər. Uzaqda hardasa, onlar yaxınlaşdıqca sirenlər uğuldayırdı. Gecə canlı idi. Jurnalistlər və operator daha yaxşı görüntü əldə etmək üçün ağaclara dırmaşmağa çalışıb. Polis maşınları onsuz da sıx olan tıxacları yarmağa çalışıb.
  
  Hayden rahatlamağa çalışdı. İndi Uebbin onlardan qaçması mümkün deyildi. Sağda, Drake və digərləri qalan muzdlularla atəş açdılar, indi onlardan yalnız dördü qalıb. İnterpol və Fransa polisi muzdluları qabaqlamağa çalışıb. Fransız öldürüldü, İnterpolun polisi qanaxırdı, həkimlər kömək etdi. O, yanındakı dağ adamına məhəl qoymadı və qəzəblə Uebbi göstərdi.
  
  "Diz üstə".
  
  "Mən bu ideyanın konsepsiyasını və potensial nəticəsini nə qədər sevirəmsə, xanım J, sizcə, mənim planlaşdırılmış bir neçə son şans ssenarim yoxdur?" Uebb onlardan, Haydenin fikrincə, həddən artıq əminliklə soruşdu.
  
  Sonra ildırım gurultusu ilə küçələrə yuvarlandı.
  
  Artıq helikopterlər yaxınlaşırdı.
  
  
  ON BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  İki nəhəng qara quşun Yelisey çayı üzərində uçduğunu görən Hayden xəbərdarlıq edərək qışqırdı. Kinimaka da gurladı və xaos sarsılmaz bir şəkildə bütün ərazini əhatə etdi. Baş verən hər şeyə çaxnaşma əlavə edən kəskin partlayışlar oldu. Hayden instinktiv olaraq yerə çırpıldı, Kinimaka yanındakı bina kimi çökdü.
  
  Həmişə olduğu yerdə.
  
  İldırım yaxınlaşırdı. Havaylının əli çiyinlərində idi, lakin diqqətlə qulaq asaraq onu silkələdi. O kiçik partlayışlar, lənətə gəlsin, qətiyyən atəş səsləri deyildi. Səs-küydən o, Dreykin şübhəsiz ləhcəsini eşitdi.
  
  "Hamısı hiylədir, sevgim! Uebb daha da aşağı getdi!
  
  Sözlərin aktuallığından başqa heç bir şey anlamayan Hayden ayağa qalxıb səhnəyə baxdı. Helikopterlər canavarların səsi ilə yaxınlaşırdılar, lakin atdıqları yandırıcı maddələr atəşfəşanlıqdan çox da güclü deyildi. O zaman Uebbin toplaya bildiyi hər şey, indi o, yıxılmış padşah idi. Çarəsiz insanların rəhbərlik etdiyi quşlar rüşvət alırlar və demək olar ki, qalan günlərini dəmir barmaqlıqlar arxasında keçirəcəklər. Nə üçün?
  
  Şübhəsiz ki, yalnız Webbin resurslarının təmin edə biləcəyi bir şey.
  
  Hayden artıq yoxa çıxan vertolyotları izləyib. Heç kim atəş açmadı, yerli hakimiyyət orqanları onları izləmək üçün radioları qazdı. Hayden Uebbi axtarırdı, amma nə tapacağını artıq bilirdi.
  
  heç nə. Heç bir şey.
  
  "Piçin Jon Snowdan daha çox həyatı var." O, Dreykin mövqeyinə baxdı. "Get onlara kömək et, Mano. Mən Uebbi axtaracağam".
  
  "Sən əminsən?"
  
  Hayden ovçunu təqib edərək getdi.
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk gizli İnterpol agentlərinin muzdluların diqqətini çəkəcəyi anı dəqiq təyin etdi və sonra tam bir klip çəkdi, iki nəfəri yaraladı və qalanlarını qaçmağa göndərdi. Dahl Mei ilə gizləndiyi yerdən çıxdı və bacardığı qədər sürətlə qaçdı. Alicia agentlərdən birini çıxarmağa hazırlaşarkən gizlənəni pusquya salmışdı və o, bunu etməzdən bir-iki saniyə əvvəl onun silahını atəşə tutdu.
  
  "Onlar qaçırlar" dedi Drake.
  
  "Qoy Torsti və Elf onları alsın. Çətin işdir".
  
  Drake güldü, hələ də hər küncə baxdı və Uebbin və ya sirli muzdluların başqa bir planı olub-olmadığını soruşdu. Ola bilsin ki, Hayden onu bıçaqlamalı idi, amma Uebb ona artıq vurulmuş kimi görünürdü. Əlbətdə ki, Yelisey çöllərində izdihamın arasında itmək çətin deyildi, xüsusən də onların dörddə üçü təlaş içində olanda. Bu onlara yalnız bir neçə alternativ buraxdı.
  
  Webb haradan gəldi? Muzdlular kimlərdir?
  
  "Ay sevgilim, bir az sorğu-sual etmək istəyirsən?"
  
  Alisiya ona baxdı. "Bu bir növ şimal əyləncəsidir və ya başqa bir şeydir?"
  
  Drake başını aşağı saldı. "Vay, bu şimal və cənub arasında bir bölgüdür. Heç vaxt köhnəlməyəcək".
  
  - Yəni muzdluları nəzərdə tutursunuz?
  
  - Bəli, mən də bunu nəzərdə tuturam.
  
  "Çünki düzünü desəm, hər halda xoşbəxtəm."
  
  "Daha nə yenilik var?"
  
  Onlar diqqətlə muzdluların yerləşdiyi əraziyə yaxınlaşdılar. Bəziləri ölü idi, digərləri qan içində idi, bir neçə çox narahat olmayan yerli polislər tərəfindən izlənilirdi. Dahl artıq bir adamın qollarından tutmuşdu və onu oturma vəziyyətinə çəkirdi. Yorgi və Lauren gəlib kənarda gəzdilər, müdaxilə etmədilər, amma həmişə qulaq asdılar, həmişə seyr etdilər.
  
  - Danışmaq ehtimalınız varmı? - isveçli mədəni tonda soruşdu. "Yoxsa səni bəzi dostlarımla tanış etməyimi istəyirsən?"
  
  Göy gözlü, saqqallı, alnında köhnə çapıq olan kişi arxasını alçaq divara söykəyib ağır-ağır nəfəs alırdı. Drake onun mədəsindən güllə yarası aldığını gördü, lakin o qədər də təcili təhlükədə deyildi.
  
  Aşkar olandan kənarda.
  
  Alisiya diz çökdü ki, onun baxışları muzdlu əsgərin baxışları ilə eyni səviyyədə olsun. "Sən danışacaqsan, yoxsa mən yaxından hədəf atışını məşq edəcəyəm?" O, təsadüfi üslubda silahını qucağında saxlayırdı.
  
  Muzdlu məhəbbətlər arasında parçalanmış kimi görünərək üzünü buruşdurdu, sonra isə təslim oldu. "Deyəcəklərim sizin xoşunuza gəlməyəcək" deyə o, Amerika ləhcəsi ilə çəkdi. "Bir neçə həftə əvvəl bu komandaya qoşuldum. Əlavə sığorta dedilər. İlk baxışdan o qədər də faydası olmadı". O, kədərlə başını tərpətdi.
  
  "Danışmağa davam et" Alisiya hönkürdü.
  
  "Kaş ki, heç vaxt narahat olmayaydım. Amma pul; yaxşı idilər. Çox yaxşı. Bir il, bəlkə də iki il tətil edə bilərdik". O, bir cüt gözü öz gözlərinə batırdıqca dayandı, muzdlu əsgər yoldaşının bu gözləri müştərisi ilə ondan daha çox maraqlandı. Dahl adamı yoldan çıxartdı.
  
  "Düşünürəm ki, mən onu bağlı saxlamalıyam" deyə muzdlu mızıldandı.
  
  "Narahat olmayın, onlar özlərininkini alacaqlar" dedi Drake ona. "Bu, daha az qazanmaq şansınızdır."
  
  Muzdlu zəhlətökən yerə baxdı. "Mən verdiyim son yaxşı qərarı xatırlamıram" dedi. "İş asan idi. Saraya baxın, evə baxın. Geri bildirin. Piyada trafiki, müəyyən sahələr və ya mövzularla maraqlanan uşaqlar haqqında danışın. Çox diqqətlə baxın. Bunu qardaşım edib. Sonra etdim. Onlar ailə xəzinəsinə çevriliblər". Gülməyə çalışdı, sonra ayılaraq davam etdi. "Biz sahə eynəklərindən, ətrafdakılardan, vicdansız mühafizəçilərdən və təmizləyicilərdən, qida şirkətlərindən, mobil dinləmə cihazlarından, fotoşəkillərdən istifadə etdik. Özümüzü turist kimi göstərdik..." o, geri çəkildi. "Kitabdakı hər hiylə var idi."
  
  Drake öz səviyyəsində Alisiyaya qoşuldu. "Onlar kimdir? Və nə etmək? "
  
  "Onlar illərdir ki, bunu edirlər." Muzdlu adam təəccübləndi. "Asan pul. Bu yerli muzdlulardan bəziləri tətiyi necə çəkəcəklərini unudublar, çox rahat oldular. Ancaq sonra, - o, gözlərini qırpdı, - bir şey oldu.
  
  Drake yuxarı baxdı. Komanda ətrafa toplandı, İnterpol agentləri də dinlədi. Yolda yuxarı və aşağı nəqliyyat qəfil dayandı və kişi meqafona qışqırdı.
  
  "Bu oğlan, bu Uebb heç bir yerdən çıxdı. Onları Transilvaniyada yığdı; onlar Uebbin öz əraziləri hesab etdikləri əraziləri zəbt etməkdən daha çox qorxurdular, nəinki Vlad Çəpəkli." O, güldü, sonra öskürdü və qarnını tutaraq ağrıdan buruşdu. "Sonra... sonra Versal baş verdi və bu zaman toyuqlar toyuq hinini məhv etməyə başladılar. Yenə Webb. Çaxnaşma içində böyük bir atəş, dördüncü iyul atəşfəşanlığından daha tez relsdən çıxdı ... o yazıq piçənin başına taleyi dedi.
  
  Alicia dabanlarının üstündə yelləndi. "Mən Uebbə yazıq deməzdim."
  
  "Nə deyirsən, dostum.
  
  "Ancaq davam et" dedi Dahl.
  
  "Versal oyunun qaydalarını dəyişdi. Birdən hamı ayıq-sayıq oldu, zənglərə cavab verdi və səssiz zənglər etmək üçün gözdən itdilər. Burada və orada da üstünlüklər. Böyük rəis təqribən hər saatda bizi uzun məsafəli xəttə çağırırdı. Daha çox silah, daha çox sursat. A kişi, mən nəyi qoruduğumuzu da bilmirəm".
  
  Alisiya onun üzünə sillə vurdu. "Yenə mənə zəng edin, cəsarət edirəm."
  
  "Um, bağışla. Hər kəsi buna çağırıram. Amma dediyim kimi, nəyi qoruduğumuzu bilmirəm".
  
  "Bu adamlardan kimsə bilirmi?" Drake başını digər muzdlulara tərəf yellədi.
  
  "Bilmirəm. Ola bilər. Milneri orada sınayın. O, veterandır. Bizə dedilər ki, Uebbi izləyin və onu çıxaraq. Bundan əvvəl isə onun pencəyinin içindən köhnə kitab tapılması əmri verilmişdi. Dedilər ki, biz də almalıyıq".
  
  Drake Dahlın Milnerlə söhbət etmək üçün uzaqlaşdığını seyr etdi. "Deməli, müdirin, yoldaş? O kimdir?"
  
  "Oh, mən çox şey bilmirəm, kişi. Bu bir növ təşkilat və ya qrupdur. Təmkinli ton. Amma lənətə gəlsin, onlar fanatikdirlər. Təmiz, radikal qəribələr. Bilirəm ki, onların yaxşı həyatları, zəngin həyatları var. Onlar imtiyazlıdırlar, mən tanrılar kimi nəzərdə tuturam. Amma bu Webb işi, deyəsən, onları əsəbləşdirib".
  
  "Adlar?" Drake soruşdu. "Bir şey? Ünvanlar? Ləqəblər? Telefon nömrələri?"
  
  "Mənim heç nəyim yoxdur. Amma qorumağımız üçün təyin olunan bütün yerləri sadalaya bilərdim".
  
  "Bu hələ başlanğıcdır."
  
  Muzdlu daha bir öskürək tutdu və Alicia geri çəkildi. Drake ən yaxın həkimə əl yellədi.
  
  "Onun sağ olduğuna əmin olun."
  
  Alicia silahını gizlətdi. "Kimin ardınca getməyimizin əhəmiyyəti yoxdur" dedi. "Vebb və bu cahillər bir-birindən çox uzaq olmayacaqlar."
  
  "Doğru. Amma tezliklə öyrənəcəyik ki, Uebb Parisdə olub. Və sonra niyə biləcəyik. Yaxşı uşaqlar növbəti dəfə bir addım öndə olacaqlar".
  
  Alisiya gözlərini sıxdı. "Yaxşı uşaqlar? Nəyisə əldən verdim?"
  
  - Səncə, biz yaxşı deyilik?
  
  "Düşünürəm ki, bizim anlarımız var."
  
  Sonra Mey gəldi və Dahl geri döndü. Üzlərindəki ifadə digər muzdluların paxlaları tökmədiyini göstərirdi. Hayden yerli polislərdən və İnterpoldan bacardığı qədər çox məlumat toplayarkən Kenzi hərəkəti izləyən tərəfdə dayanıb.
  
  "Bəs, Webb haradan gəldi?" Mai soruşdu.
  
  Hayden ünvanı səsləndirdi. "Buradan piyada on dəqiqəlik yoldur."
  
  Komanda toplandı, silah və sursatları yoxladı, Uebb və muzdluların əvvəllər gəldiyi qaranlıq küçəyə baxdı.
  
  "Onun dostlarından kimsə oradadırmı?" - deyə Smit çaşqın, depressiyaya düşmüş muzdlu əsgəri nəzərdə tutaraq soruşdu.
  
  "O deyir ki, onların komandası səkkiz nəfərdən ibarət idi. Ola bilsin kimsə gözətmək üçün qayıdıb və ya...
  
  "Ya da buranı məhv et" dedi Alisiya. "Gəlin hərəkət edək."
  
  
  ON İKİNCİ FƏSİL
  
  
  "Bəs bu nə cəfəngiyyatdır?"
  
  Alicia, açıq-aydın cansıxıcı olan stolun qırıq ayağını təpiklədi. Drake bu gecəyə qədər onilliklər ərzində girilməmiş kimi görünən yeraltı otağı tədqiq etdi. Alisiya yenidən təpiklədi və stolu yerindən tərpətdi, taxta beton döşəməyə süründü və toz havaya qalxdı. Kiçik otaq dar idi və komanda gərgin görünürdü - onlar bu yeri axtarmağa qiymətli vaxt sərf etmişdilər və indi hər an boşa gedirdi.
  
  Kenzi köhnə kitabı vərəqlədi, barmaqları kirdə izlər buraxdı. Kinimaka etiketi oxumağa çalışarkən az qala şüşə flakonu yerə atdı. Smit uzaq bir küncdə sərt şəkildə arxaya söykənib kiminsə ona nə edəcəyini deyəcəyini gözləyirdi. Mai, özünü bir az etibarsız hiss etdiyini söylədi və bir neçə çaşqın baxışla otağı tərk etdi . Drake, sadəcə kömək etmək istədiyini bilirdi və orada edə biləcəyi heç bir şey olmadığı üçün perimetri qorumağa qərar verdi. Smith onunla getdi, sonra da Bo. Yaxşı sərhədçi.
  
  "Bəs burada bizim nəyimiz var?" Hayden açıq-aşkar ritorik sual verdi. "Gəlin hamısını bir yerə yığaq."
  
  "Bunu anlamaq üçün həftələr lazım olacaq" dedi Yorgi.
  
  "Mayelər". Kinimaka yığılmış rəfə işarə etdi. "Bəlkə iksirlər? Dərman? Əmin deyiləm."
  
  "Kitab". Kenzi onu stolun üstünə atdı. "Mason simvolları və hörümçək, bulanıq əl yazısı ilə dolu. Çubuqlar üzərində köhnə rəsmlər."
  
  "Kimyəvi aksesuarlar". Dahl ocaq, sınaq boruları və bir neçə başqa əşyaya işarə etdi.
  
  "O qədər konteyner var ki, gəmini batırmaq olar". Alisiya rəqəmlərin qarışıqlığına işarə etdi.
  
  "Bizə çox az şey deyir" dedi Hayden. "Ancaq davam etməli olduğumuz şey budur uşaqlar. Növbəti dəfə üz qeydinə etibar edə bilmərik. Bu, Uebbin burada olduğunu biləndə onu tapmaq üçün ən yaxşı şansımız idi. Həmin şəxs yenidən ruha çevrilib".
  
  "Burada aşkar heç nə yoxdur" dedi Drake. "Xəritə yaxşı olardı. Və ya bir sıra göstərişlər."
  
  "Dəqiq bir xəzinə deyil" dedi Dahl. "Daha çox grunge kolleksiyasına bənzəyir. Buyurun Drake. Əminəm ki, bunun York ifadəsi var".
  
  Dreyk qeyd etdi: "Mən bunu sadəcə bir çəngəl adlandırardım".
  
  "Yaxşı". Hayden konsensusla razılaşan kimi görünürdü. "Yalnız ekspertlər hər şeyi başa düşə bilər..."
  
  "Lanet olsun" deyə Alisiya faydalı şəkildə əlavə etdi.
  
  "Bəli. Başqa nə edə bilərik?
  
  "Yuxarıya qayıt" dedi Kenzi. "Mənə katanamı və işbirliyi olmayan muzdlulardan birini geri ver. Onu konsertdə Şakira kimi oxumağa vadar edəcəm".
  
  "Ailə bileti üçün beş yüz dollar ödəməli olacağıq?" Dahl düşündü.
  
  "Bəlkə də". Kenzi qürurla otaqdan çıxdı.
  
  Komanda bu vaxta qədər depressiyaya düşmüş və bir az ümidsiz halda yenidən gecəyə çıxdı. Onların ən yaxşı aparıcısı kimi görünən şey, demək olar ki, əsas şübhəliləri kimi tez yox oldu. İnterpol agenti Haydeni görüb mobil telefonu ilə işarə edərək yaxınlaşdı.
  
  "Bunu götür, zəhmət olmasa."
  
  "Əlbəttə. Kim... Oh, salam Armand".
  
  Drake Argento ilə birtərəfli söhbətinə qulaq asdı, bunun mahiyyəti onların daha çox məlumata ehtiyacı olması idi. Argento bundan çox asılı idi, onun rəhbərləri də.
  
  O cümlədən SPEAR komandasının iştirakı.
  
  Hayden Kenziyə başını tərpətdi. "Kişini seç."
  
  İsrailli təəccüb və məmnun görünürdü. "Həqiqətən?"
  
  "Onlar bizi və Fransa polisini öldürməyə cəhd etdilər. Onlar sıx küçədə təsadüfi atəş açıblar. Mən lider seçərdim, amma bu, sənin seçimindir".
  
  Drake Kensinin komandanın üzvü kimi ilk real mandatını hesab etməsini izlədi. O, hönkür-hönkür liderini ayağa qaldırdı və yaxasından tutub evi əhatə edən kölgəyə yaxınlaşdırdı. Səslər, qışqırıqlar, boğuq səslər yox idi, amma nəsə baş verirdi. Drake qaranlığın daimi dəyişməsini görə bilirdi.
  
  Kinimakinin pıçıldadığını eşitdi: "Sən ona istədiyin işi verdin".
  
  Və Haydenin cavabı: "Bırak, Mano."
  
  Kenzi üzündə acı bir ifadə ilə qayıtdı. "Mən ürəkdən inanıram ki, onlar heç nə bilmirlər." Muzdlu dayana bilməyib onun yanında süründü.
  
  Smit hirslə mızıldanaraq irəli atıldı. Açığı, əsgər qanadlarda gözləməkdən yorulmuşdu. Qurbanı vurdu, lakin Smit onu sadə bir zərbə ilə ram etdi. Tezliklə qabırğası və çənəsi qırıldı və əsgərin qəzəbi onu üstələyir.
  
  Kinimaka onu uzaqlaşdırmaq üçün atılanda incimiş bir səs eşidildi: "Dubay! Dubaydadırlar, amma mənim bildiyim budur!"
  
  Smit fasilə verdi və Kinimaka da eyni şeyi etdi. Əsgər geri çəkildi. Lauren onun çiynindən tutdu.
  
  "Bu nə idi?" o hıçqırdı. "Məni qorxutdun".
  
  Smit üz çevirdi.
  
  - İndi sən məni daha da qorxudursan.
  
  "Maraqlıdır" dedi Smit. "Mən səni bir pif terrorçusundan daha çox qorxuduram."
  
  "Oh, bunu rahat buraxın. Və hey, biz getməmişdən əvvəl onu incitməsən yaxşı olar".
  
  Smit başqa cür arzulayırmış kimi baxdı.
  
  - Onu incitməsən yaxşı olar, Smit.
  
  "Və mən bunu necə edə bilərdim?" Smit gurladı. "O, karantindədir."
  
  Lauren dayanıb göyə baxdı.
  
  Dreyk düzgün eşidib-eşitmədiyini düşünməklə məşğul idi və başını Yorgiyə işarə etdi. "O, Dubay dedi, elə deyilmi?"
  
  Rusun gözləri iriləşdi. "Oh bəli. Mən də eşitmişəm".
  
  "Bu, hər şeyi daha da qəribə edir" dedi Dahl. "Dubay? Demək istəyirəm ki, bunu... bununla necə əlaqələndirirsən?
  
  "Uşaqlar, diqqətimizi cəmləməliyik" deyə Hayden hamısını çağırdı. "Hazırda Webb qaçır və biz heç yerdə deyilik."
  
  "Lakin o, çarəsizləşir" dedi Bo yumşaqlıqla. "Webb. Bütün bu aylardır mühafizə etdiyim, işlədiyim adam belə bir səhvə yol verməzdi ki..."
  
  "Nə?" Smit tez müdaxilə etdi.
  
  "O, sona yaxınlaşır. Sıx. Uebb demək olar ki, son məqsədinə çatdı".
  
  "Və mən qeyd etmək istərdim" dedi Hayden. "Bu, haqqında heç nə bilmədiyimiz başqa bir şeydir."
  
  "Kimya. Versal sarayı. Transilvaniya. Onların arasında nə əlaqə var? Dahl çiyinlərini çəkdi.
  
  Hayden cib telefonunu yelləyirdi. "Gəlin yola çıxaq" dedi. "Bizim burada başqa işimiz yoxdur. Bir az dincəlin uşaqlar, çünki hər şey bitəndə məndə hiss edirəm ki, buna ehtiyacımız olacaq".
  
  
  * * *
  
  
  Argento köhnə üsulla gəldi. O, Haydenə zəng etdi və o, bir komanda çağırdı və onlar tələsik satın aldıqları otaqlardan soyuq, boş bir konfrans otağına düşdülər. Hamısı tozlu stolun arxasında oturub çılpaq döşəməyə baxırdılar, səhər açılmağa başlayan kimi çöldəki işığın güclənməsini seyr edərkən titrəyirdilər.
  
  "Siz onun çarəsiz qalacağını qeyd etdiniz." Hayden Boya başını tərpətdi. "Sən haqlı idin. Webb indi başqa bir şeyin, missiyanın başqa bir hissəsinin izində idi. Oğlan yaralanıb, onu bu muzdluların işlədiyi adam təqib edir, indi də onun arxasınca gedirik. Avropanın yarısını demirəm".
  
  Bo başını tərpətdi. "Onun başqa seçimi yoxdur."
  
  "O, həmçinin Dubay qrupunun onu hər dayanacaqda gözləyəcəyini bilir" dedi Drake. "Ümid edirəm ki, o, sızıldayan qanlı bir qəzadır."
  
  "Webb deyil" dedi Bo. "O, həqiqətən bir şey borclu olduğuna inanır. İnsan güman edəcək ki, bu iş bitənə qədər güllələrdən yayınmağa qadirdir".
  
  Hayden mobil telefonunu stolun üstünə qoyub dinamiki basdı. "Get, Armand."
  
  İnterpolun italyan agenti səciyyəvi davranışlara yol verdi. "Deməli, bu Webb, siçan arxasınca qaçan uşaq kimi qaçır, elə deyilmi? Deyəsən, bir cığır, bəlkə xəritə ilə gedir, kim bilir? Amma Versaldan əvvəl o, bütün bunları siz amerikalıların dediyi kimi ən ciddi şəkildə, sirr olaraq saxlayırdı".
  
  Hayden razılaşaraq başını tərpətdi. Dreyk gözləri iri açılmış və dodaqları ayrılmaq üzrə olan Alisiyaya, sonra da Dala baxdı. Sonra isveçli güldü. "Beləliklə" dedi. "İndi bunun necə olduğunu görürsən."
  
  Argentonun şifahi fırtınası heç vaxt dayanmadı. "Beləliklə, o, Tayler Webb xəritəyə qayıtdı. Dünyanın ən çox axtarılan əclafı deyirsən. Deyirəm ki, daha pis şeylər var, amma bu çox şey demək deyil. Peruda adamyeyən kultu haqqında heç eşitmisinizmi? Xeyr, yaxşı, nə olursa olsun. İnterpol hər şeyi bilir. Siz itirilmiş vaxtı kompensasiya edirsiniz. Webb artıq gizlincə dolaşmır, o, tam sərbəst buraxılma rejimindədir, təzyiq altındadır, hər yerdə izlənir. Onun hər bir qram köməyə, toplaya biləcəyi hər son parçaya ehtiyacı var. Aydındır ki, onun hələ də pulu, təsiri, bir növ şəbəkəsi var". Argento boğulmadan ölməzdən əvvəl nəfəs almağı dayandırdı.
  
  Komanda başa düşdü ki, onlar da əllərini əllərində tutub havanı uddular.
  
  "Və sevimli Pythia - Nicholas Bell sayəsində - indi onların adları, kontaktları, yerləri və faylları var."
  
  Dreyk Smit və Lauren istiqamətinə nəzər salmağa kömək edə bilmədi, onların fərqindən xəbərdar oldu. Əsgər gərgin sifətlə oturub düz irəli baxırdı, Nyu-Yorklu isə bilavasitə ona baxmaq üçün kreslosunda yerini dəyişdi.
  
  "Bunu demə" dedi Smit tək dodaqları ilə.
  
  "Nə? Sənə niyə belə dedim?
  
  "Bəli".
  
  Lakin Argento irəli getdi. "Hər şey nəzarət altındadır. Hamısı. Uebb bu yaxınlarda Barselonaya bilet almaq üçün saxta şəxsiyyət vəsiqələrindən istifadə edib. Biz buna mane ola bilmərik, çünki o, yalnız enişdən sonra başqa bir şey təşkil etmək üçün əlaqə saxlayıb və bu, İnterpolu çox narahat edir. Bizdə üz qeydləri yoxdur, ona görə də o, indi uğurla gizlədilib. Dostlar, siz Barselonaya getməlisiniz. Tez."
  
  "Niyə?" Hayden soruşdu. "Nədən bu qədər narahatsan?"
  
  "O, biletləri aldı və sabah axşam Camp Nou-da bir əlaqə saxlamağı planlaşdırdı. Və Tayler Webb-i tanıyaraq, qopardığı qırmızı siyənəkləri... yaxşı, bu, fəlakət ola bilər. Onun əxlaq anlayışı yoxdur".
  
  Alicia, Mey kimi çaşqın görünürdü. Lakin Dreyk kəskin şəkildə dikildi. "Kamp Nou? Futbol stadionunda vəziyyət necədir? Vallah, oyun planlaşdırılıbmı?"
  
  "Bəli dostum. Böyük. Stadion dolu olacaq".
  
  Drake artıq ayağa qalxmışdı. Digərləri Haydenin arxasınca qapıya tərəf getdilər, Argentonun səsi onları aramsız pulemyot atəşi kimi davam etdirməyə çağırdı. Onun çəkdiyi şəkillər həqiqətən heyrətamiz idi.
  
  
  ON ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Təyyarə yerdən minlərlə mil yüksəklikdə siqnal səsi ilə uçdu. Qaranlıq hər tərəfdən sıxıldı, içəridə gizlənən bütün qaynar sirləri sıx bir örtüklə əhatə etdi.
  
  Drake özünü Alicia, Mey və Bo ilə bir masada oturarkən tapdı və öldürmək üçün bir neçə saat qaldı. Yemək yedikdən sonra stullarına söykənərək gecə uçuşundan istifadə edərək mürgüləyib yuxuya daldılar. Drake Mei-dən Qreysin rifahını soruşdu, keçmiş ninja isə Karinin vəziyyəti ilə maraqlandı. Drake çətin vəziyyətdə özünü tapdı; Karin həftələrlə əlaqə saxlamırdı və incə sorğu ona dedi ki, o, demək olar ki, məşqini bitirib və hansısa xüsusi missiyadadır. Bədbəxt, lakin daha çox şey öyrənə bilmədi, o, acı bir güllə uddu - gözlənilməz bir işə qəbul ediləni praktiki olaraq bölməyə məcbur etmək üçün ipləri çəkmək bir şey idi, sonra isə həmin işəgötürənə diqqət yetirmək tamam başqa idi.
  
  O, Meyə belə dedi.
  
  "Onun üçün çətin olacaq" dedi. "Ancaq düşünürəm ki, o, bu komandada qalmaq istəyirsə, bu lazımdır."
  
  Komodonun ölümündən sonra o, fərqli yollar tutmuş ola bilər. Dreyk müharibədə sevdiyi hər şeyi itirdikdən sonra bu gözlənilməz yolu tutduğuna sevindi. Gənc qadın həyatının bu mərhələsi üçün çox insanı dəfn edib.
  
  "O, döyüşçüdür" Alisiya əlavə etdi. "Mənim tipli bir qız."
  
  "Mənə demə ki, sən də onu öpmüsən," Bo yarı zarafatla soruşdu.
  
  Alisiya çiyinlərini çəkdi. "Xatırladığım qədər, yox. Amma kim bilir? Başımda dolaşan bəzi köhnə əşyalar bir az dumanlıdır."
  
  "Bura Drake də daxildir?" Dahl gülərək, koridorun o biri ucundan müdaxilə etdi.
  
  Drake gözlərini sıxdı. "Sən sadəcə yeni quşun üçün lovğalanırsan, dostum. Siz ikiniz orada həqiqətən xoşbəxt görünürsünüz."
  
  Dahl Kenzidən uzaqlaşarkən bir az utanmış görünürdü.
  
  Drake cəsarətlə Bo ilə söhbətinə cəlb etməyə çalışdı. - Bəs siz Mayklla necə tanış oldunuz?
  
  "Çörək?" Fransız onu kənara çəkdi. "Uzun hekayədir. Həm də boş söhbətlər üçün deyil. Mən Krouch və sizin üçün çalışdım, Pifililərə sızaraq, bəli, amma ilkin qərar yüngül qəbul edilmədi," o, dayandı, "ya da bilərəkdən.
  
  Drake gözlərini genişləndirdi. "Cəfəngiyat. Və burada düşünürəm ki, sən yaxşı oğlansan".
  
  "Yox dostum. Bir şey qalıb?
  
  "Mən belə düşünmək istərdim."
  
  Bo kreslosuna söykəndi. "Heç birini görmürəm. Sizcə Crouch yaxşıdır? Bir gün ondan soruşacaqsan ki, mənim köməyimə necə təsir edib".
  
  Dreyk üçün Bo-nun Alicia ilə necə kədərləndiyini qiymətləndirmək çətin idi. Sağlam düşüncə ona dedi ki, bu ikisi sadəcə vaxt keçirdilər; amma intuisiya daha çox danışırdı. Hər şey necə belə mürəkkəbləşdi? Hər kəs kənardan xoşbəxtdir və ya ən azından qəbul edir, amma hamısı əslində nə haqqında düşünür?
  
  May onu orada yerləşdirdi. "Məncə, indi yatmaq daha yaxşıdır."
  
  Bundan çəkinin. Buna fikir verməyin. Ona toxunmadan əvvəl sağalmasına icazə verin. Drake daha yaxşı bir şey düşünə bilməzdi.
  
  Hayden və Kinimaka, guya, Barselonada hərəkətlərini planlaşdırmaq üçün digərləri ilə aralarında boş oturacaqlar olan təyyarənin arxa tərəfində oturdular.
  
  Əslində dağlar hərəkət edirdi.
  
  Hayden sarışın saçlarını qısa bob halına saldı, böyük ölçülü gödəkçəyə büründü və dizlərini yuxarı çəkdi. Kinimaka Webb və onun açıq-aydın ölümü və indi onları zövq üçün təqib edə bilməməsi haqqında danışırdı.
  
  - Bitdi, Mano. Sözlər onları tam qiymətləndirmədən qaçdı. "Bizə fasilə lazımdır."
  
  Havaylı cümlənin ortasında dayandı, ifadəsi o qədər təəccübləndi ki, başını aşağı saldı.
  
  "Mənə bunun gələcəyini bilmədiyini söyləmə."
  
  "Fikirləşdim ki, biz missiyaya diqqət yetirmişik."
  
  - Onda deyəsən, yanılmısan.
  
  Kinimaka öskürdü. "Sən mənə fasilə verdiyimizi söyləmək üçün bura qədər oturdun?"
  
  "Yaxşı, bəlkə də bütün komandanın intim söhbətlərimizdə iştirakını istəmədim."
  
  Kinimaka dərindən nəfəs aldı.
  
  Alicia güldü. - Onda səsini aşağı salmalısan.
  
  Hayden oturacağının kənarlarından tutdu. "Məndən nə istəyirsən, Mano? Biz bunu onlarla dəfə müzakirə etmişik. Birlikdə olmaq çox çətindir, ona görə də ikimiz də ayrı yaşadığımızı görməliyik".
  
  "Hər şey Ramzesə işgəncə verməyə icazə vermədiyimdən başladı, elə deyilmi?"
  
  "Bunu dramatikləşdirməyi dayandırın."
  
  "Yoxsa ondan əvvəl idi?"
  
  "Bir neçə dəfə" Hayden etiraf etdi. - Düşündüm ki, bir az daha sürətli hərəkət edə bilərsən.
  
  "Mən həmişə sizin tərəfinizdə olmuşam. Hər şey vasitəsilə."
  
  "Bilirəm. Demək istədiyim bu deyil".
  
  - Bəli, bəli, - Kinimaka razılaşdı və yerində tərpəndi. "Bilirsən, "fasilə" yoxdur, hey. Aylıq fasilə və ya fasilə yoxdur. İndi gedirsən, əbədi olaraq gedirsən. İşimiz bitdi."
  
  Hayden onun olmadığını bilirdi, amma adam ağrıyırdı. O, yaranı kəsdi və üzə çıxardı, daha dərin qazdı və təhlil etdi. Gələcək baş verdi... nə? Daha çox döyüş, daha çox çətinlik.
  
  "Bəlkə belə daha yaxşıdır" dedi, inanıb-inanmadığına belə əmin deyildi. "Ola bilər".
  
  O, yanındakı oturacaqdan qalxıb təyyarə ilə yeriyərkən özünü sabit tutmaq üçün ön oturacaqdan istifadə etdi. Onların söhbəti sükutla davam etdi, ancaq təyyarənin gurultusu pozdu.
  
  Smit Kinimakanın yeni oturacağına baxdı, sonra Lorenə döndü. "Sonun bu ikisi kimi olmaq istəyirsən?"
  
  Lauren əllərini yuxarı qaldırdı. "İndi bizim kim olduğumuzu heç bilirsən? Elə bu dəqiqə?"
  
  "Biz kifayət qədər döyüşlər aparırıq" dedi Smith. "Onlar üçün və bizim aramızda da mübarizə deyil."
  
  "Düz başa düşdün. Bəs niyə cəhd edin?
  
  "Siz bilirsiniz nəyə görə. Yeni sevgilinə bax".
  
  Lauren əsəbləşərək burnunun körpüsünü çimdiklədi. "İçinizdəki uşaq sizin liderinizdir, Smith?"
  
  "Mən Nikolas Belli götünü xilas etməyə çalışan bir terrorçu kimi görürəm. Siz onu yaxşı insanlara kömək edərək həyatını dəyişdirməyə çalışan bir insan kimi görürsünüz . Yadımdadır, onunla o otaqda, Gecə kölgəsi paltarında görüşdün. Kim haqlıdır?"
  
  Lauren Nyu-Yorkda laqeyd bir jest etdi. "Yaxşı, elədir. Aydındır."
  
  Smit susdu, üzündə qıcıqlanma aydın görünürdü.
  
  Kenzi Dahla tərəf əyildi, şübhəsiz ki, onu narahat hiss etdirməyə çalışırdı. "Bütün bu problemlər, hə? Əminəm ki, evli olduğunuz üçün çox xoşbəxtsiniz."
  
  İsveçli üzünü əsirgəməməyə çalışdı, sonra deyimi başa düşüb-düşmədiyini öyrənmək üçün Kenziyə baxdı. Demək çətindir. O, keçmiş Mossad əməliyyatçısı idi və yaxşı təlim keçmişdi. O, neytral qalmağı seçdi.
  
  "Hamımızın öz problemlərimiz var, Bridget."
  
  "Oh, sən məni adımla çağırırsan. Bu, ölüm deməkdir".
  
  "Yox. Sən ölüm gətirirsən".
  
  "Sizcə? Yaşadığım hər şeydən sonra - sizcə, mən təmir olunmayacaq dərəcədə zədələnmişəm?"
  
  Təyyarə nəzərəçarpacaq dərəcədə Barselonaya doğru enməyə başlayanda, Dahl bilmirdi və onunla təfərrüatlara girmək istəmədi. O, qarşısındakı oturacağın arxasına baxdı. "Hər kəs əziyyət çəkəcək. Əsas odur ki, necə sağalıb davam edirsən".
  
  "Mən nə vaxtsa rəhbərlərimə güvəndiyimə görə təəssüflənirəm" dedi. "Sonradan qeyri-qanuni həyat tərzi seçdiyimə görə peşman oldum. Bağışlayın, - o, çiyinlərini çəkdi, - çox şey. Bu o demək deyil ki, mənim heç bir ümidim yoxdur".
  
  Onun baxışları ilə qarşılaşdı. "Nəyə ümid edirsən?"
  
  "İndiyə qədər ən sadə. Yaşamağı, azad olmağı və yeni dostlara kömək etməyi xoşlayıram". O güldü.
  
  Dahl mənasız sözləri yüksək qiymətləndirdi və hələ də ilk növbədə onun haqqında haqlı olduğuna inanırdı. Kenzi yaxşı, doğru və doğru bir şeyin öhdəsindən gəlməyə çalışan, işgəncə görmüş, xəyanət edilmiş bir insanın ruhuna sahib idi. O, bunu yaxşı gizlətdi, amma israilli yalnız qisas və qədim artefaktlardan daha çox qayğıya qaldı.
  
  "Onda məncə, sən xilas yoluna gedirsən," o, eyni gözlənilməz gülüşlə dedi, lakin sözlərinin onlar kimi səmimi səsləndiyinə əmin olmaq üçün onun baxışlarını tutdu.
  
  sənə ümid edirəm.
  
  Bu, nədənsə yanlış səsləndi. Amma doğru hiss olunurdu.
  
  Dahl uçuş-enmə zolağının aşağıda görünməsinə baxdı. Barselonanın gecə örtüyü yerini səhərdən əvvəl yağan çiskinlərə verdi. Haradasa, terrorçular bir hadisə planlaşdıra bilərdilər ki, Tayler Uebbin bir daha sürüşməsinə icazə verə bilsinlər. Potensial olaraq gördükləri hər şey qədər kütləvi bir hadisə. Cəhənnəmə aparan yol açıq idi və hamısı onun amansız, dəhşətli yolları ilə gedirdilər.
  
  Bu dəfə deyil, Dahl düşündü. Bu dəfə sizdən bir addım öndəyik.
  
  Ümid edirdi.
  
  
  ON DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Onlar yerə enib enməyə başlayanda Hayden zəngə cavab verdi.
  
  "Argento" düyməni basmazdan əvvəl dedi.
  
  "Mən bu sirli qrup haqqında daha çox məlumat axtarmaq üçün bir müddət sərf etdim" dedi yüksək italyan səsi ilə. "Onlar ekstremistlər, fanatiklərdir, başı qırıqdır."
  
  "Bir növ söhbət." Drake gülümsədi.
  
  "Terrorçular" deyə Hayden razılaşdı. "Və mən "Barselona"ya maraq göstərəcəyəm."
  
  "Xeyr, terrorçular deyil", Argento ucuz batareyadan daha tez tükənir. "Fanatiklər, bəli, ancaq bir şeyin rifahı ilə maraqlanırlar. Bir gündəm. Le Comte de Saint Germain."
  
  Hayden uçuş-enmə zolağının kənarında dayandı, yalnız Kinimakanın avadanlıqlarını almaq üçün getdiyini anladı. pislik.
  
  Drake içəri girdi. "Sent-Jermen, deyirsən? Bilirdim ki, hər şey o adamla bağlı olacaq. Mən sadəcə bilirdim. Mən bunu qeyd etdiyimə əminəm".
  
  Dahl başını tərpətdi. - Yadımda deyil, dostum.
  
  "Sən hardan biləydin? Barbados sizi öldürməyə çalışdı."
  
  "Yaxşı, ada deyil. Sadəcə bəzi insanlar."
  
  - Onda incimə, hə?
  
  Amma qarşısıalınmaz Argento artıq liderliyi ələ keçirmişdi. "Beləliklə, biz hələ də araşdırmalarımızı davam etdiririk. Bu insanlar, bu kult Dubayda qurulur. Mən fiqurları nəzərdə tuturam və aydın deyil ki, bu fiqurlar sadəcə adları olan insanlardır, yoxsa onlar gündəlik idarəçiliklə məşğuldurlar..." O, susdu. "Kult deyəcəkdim. Biz buna kult deyə bilərikmi?"
  
  "Onlar sosial sapqınlardan daha pisdir" dedi Hayden. "Ən azı. Gəlin onlara kult deyək".
  
  Argento hava limanının binasına girən kimi xırıldamağa başladı. Dreyk ucsuz-bucaqsız tavana qədər hündür şüşə şüşələri, sərt dəhlizləri və qaşqabaqlı mühafizəçiləri ələ keçirdi. O zaman başqa ölkənin başqa hava limanı olmalıdır.Amma heç olmasa bura çiskinli yağmamışdı. Saat ona səhər saat 10 olduğunu, işə başlamazdan əvvəl bu işlə məşğul olmaq üçün hələ çox vaxt olduğunu göstərdi. Laurenin yanında getdiyini görüb gülümsədi.
  
  "Siz yaxşısınız?"
  
  "Bilmirəm" dedi cəld. "Bilirsən, mən niyə burada olduğumu düşünməyə başlayıram? Mənim bacarıq setim tamamilə kritik deyil".
  
  Drake çiyinlərini çəkdi. "Sən komandanın bir hissəsisən. Hamımız kimi. Nə vaxt irəliyə doğru addım atmağın fərqi yoxdur, əsas odur ki, vaxtı gələndə edəsən".
  
  "Mən inanıram".
  
  "Beləliklə, Webb Nou Kamp görüşündə bir əlaqə ilə olacaq" dedi Drake. "Bəlkə orada bizə kömək edə bilərsiniz."
  
  Lauren qaşını çatdı. "Oh hə?"
  
  Drake güldü. "Mən işarə etmirəm. Mən sadəcə deyirəm ki, 'heç vaxt dəqiq bilmirsən'.
  
  Milyonlarla turistin və yerli əhalinin getdiyi adi marşrutdan yan keçərək ucsuz-bucaqsız dəhlizləri keçərkən Lauren ona gülərək qoşuldu.
  
  "Burada nə baş verdiyinin əhəmiyyəti yoxdur" dedi Smith. "Webbin irəlidə qalmağın bir yolu var. Piç həmişə sonra hara gedəcəyini bilir və sonra bizdən yox olur. Budur, indi biz onu həmişəlik tərk edəcəyik".
  
  "Bu, bir fikirdir" dedi Dreyk bir az kostik şəkildə. Smitin belə bir təsiri var idi.
  
  Heyden yeriyərkən danışmaq üçün başını çevirdi. "Uşaqlar, Dubayda bir məzhəb gəzirsə, kimsə onları ziyarət etməli olacaq."
  
  "Lənət olsun" dedi Drake. "İsveçli göndərməyin. Onun turizm istiqamətləri ilə bağlı təcrübəsi zəifdir".
  
  - Geri çəkil, Yorklar.
  
  "Mən güclü komanda haqqında düşünürdüm" dedi Hayden. "Onları çıxarmaq şansımız varsa."
  
  Drake razılaşdı. "Əla fikir. Baxmayaraq ki, onu yerli polislərdən keçmək çətin olacaq".
  
  "Bizim həqiqətən köməyə ehtiyacımız yoxdur" dedi Mai demək olar ki, eşidilməz şəkildə.
  
  "Oh," Alisiya qışqırdı. "Gizli missiya. Biz əsrlər boyu belə bir şey etməmişik."
  
  "Özün üçün danış, qancıq." Kenzi güldü.
  
  Drake onun üstünə atıldı. "Vaşinqtonda, Kenzidə boş vaxtlarınızda heç nə etməsəniz yaxşı olar."
  
  "Dəqiq nə demək istədiyinizdən asılıdır, sevgi." İsrailli gülümsədi.
  
  Dreyk buna məhəl qoymadı, Kensinin saçlarının uclarında dik durduğunu və dostlar arasında sürtülən pazları görməkdən həzz aldığını anladı. O, komandaya uyğun deyildi, lakin Dahl onda bir şey gördü və şübhələrinə baxmayaraq, Dreyk İsveçlinin mühakiməsinə etibar etdi. O, Haydenə başını tərpətdi.
  
  "Biz əvvəlcə Webb ilə məşğul olacağıq" dedi. "Sonra Dubay."
  
  "Razılaşmaq".
  
  "Ancaq indi polislərlə əlaqə saxlamaq üçün buradayıq, elə deyilmi?" Kinimaka soruşdu.
  
  Hayden ah çəkdi. - Bəli, Mano.
  
  Argentonun planı sayəsində hava limanından yerli qatar stansiyasına aparılarkən Barselona onların qarşısına keçdi. Ən təsirli mənzərə 1882-ci ildə inşasına başlanmış və bu günə qədər yarımçıq qalmış Roma Katolik kilsəsi olan inanılmaz Sagrada Familia idi. Drake bir dəfə bu yer haqqında bir neçə dostu ilə qəhvə içərkən danışıldığını xatırladı, lakin yerin özü heç bir təsvirə qarşı çıxdı.
  
  Dahl hər kəsin fikirlərini qısa bir cümlə ilə yekunlaşdırdı. "Yarım doğru hekayələr və gələcək nəsillər üçün dərin sirlər."
  
  Qarşıdakı nəqliyyat onları sürünməyə məcbur etdi və sonra onlar axından çıxdılar, park etdilər və hara getməli olduqlarını göstərdilər. Drake gözlərini açıq saxladı, hamısı kimi, Uebbin təşkilatında ən azı bir güclü damar saxladığını bilirdi.
  
  İçəridə vəzifə tutdular və əməliyyatlara nəzarət etdilər. Polis öz işini yaxşı görürdü; bu otaq tez bir zamanda onların nəzarət əməliyyatı üçün komanda məntəqəsinə çevrildi və yüzlərlə monitor canlanmağa başladı. Hündürboylu, boz saçlı, dişləri çıxmış bir adam bütün bunları təşkil etdi, kameralar quraşdırdı və montajları çevirdi, mobil kameraları saxladı və yerli kanallara keçdi. Mümkün qədər çox işıqlandırma, sonra daha çox.
  
  Saatlar keçdi və nahar gəldi. Hərəkətsizlikdən yaranan yorğunluq komandanı bürüdü. Küçələr, yollar, zolaqlar, darvazalar və dayanacaq yerləri davamlı səkidən istifadə etməklə diqqətlə tədqiq edilmişdir. Avtobusların enmə nöqtələri güclü linzaların tıxacları altında qaldı. Drake və digərləri məmnun baxışlarla bir-birlərinə baxmağa başladılar. Adamlarını alacaqlar.
  
  Sonra izdiham gəlməyə başladı, cəsədlər bir-birinə o qədər sıxıldı ki, onlar eyni ritmdə getməli oldular, nəqliyyat vasitələri bağlandı, avtobuslar sərnişinləri istədikləri boş yerə düşürdülər. Darvazanın vaxtı yaxınlaşdıqca hakimiyyət orqanlarının işi getdikcə çətinləşirdi. Yerli rənglər bədəni bədənə uyğunlaşdırmağa kömək etdi; papaqlar, üz boyası, hətta köynəklər və köynəklər də problemi daha da artırırdı. Üz tanıma proqramı işlədi, məlum cinayətkarları, xuliqanları, dəstə üzvlərini və digər xoşagəlməz növləri müəyyənləşdirdi, lakin Tayler Webb və ya terror qrupları ilə bağlı heç bir şey gözə çarpmadı.
  
  Drake kişilərin işinə baxırdı; onlar öz işlərini yaxşı bilirdilər və daim tanış simalara işarə edirdilər və ya yenilərini yaxınlaşdırırdılar. Cibgirlər müəyyən edilib, dosye üçün fotoşəkilləri çəkilib və radio vasitəsilə piyada patrullara təhvil verilib. Qüdrətli Drake çənəsindəki küləşi saya bilsin deyə, problem yaradanlar lentə alınıb. Bir oğrunun təqib edildiyi görünüb və həmin şəxs bu yaxınlarda həbsxanadan qaçıb. CIA daxil olmaqla, guya dostluq edən kəşfiyyat orqanlarının əməkdaşları. Hayden bunu eşidəndə utanaraq qızardı, lakin sonda əllərini araladı. Orada pis toxumların ən pisini qopardılar, lakin bəzi agentliklər heç vaxt bütün hekayəni danışmayacaqlar.
  
  "Biz onların hamısını izləyirik" dedi əyri dişləri olan adam. "Biz etməliyik. Amma resurslar hər dəfə məhduddur".
  
  "Başa düşürəm" dedi Drake. "Vaxt keçirdiyiniz hər on "mehriban" agent üçün bir terrorçu sadəcə olaraq keçə bilər."
  
  "Bəli ser".
  
  "Başlamaya bir saat qalıb." Hayden saatını göstərdi. "Biz öz mövqelərimizə getməliyik".
  
  "Əlaqəni yoxlayın" dedi müşahidə qrupunun rəhbəri.
  
  Onlar etdi.
  
  "Hazır olun və şəbəkə sistemimizlə tanış olun. Siz hər bir məqamı bilməlisiniz ki, biz mövqe deyəndə dərhal bütövlükdə yaxınlaşa biləsiniz".
  
  "Sənin də adamların" dedi Smit.
  
  "Onlara öyrədildiklərini edəcəklər" dedi lider bir az sirli şəkildə.
  
  Hayden siqnal verdi və komanda məşhur Camp Nou stadionundan bir az piyada məsafədə yerləşərək uzaqlaşdı. Boş abunəçiyə çevrilmiş keçmiş futbol azarkeşi Drake üçün ilk baxışda bir az çətin idi. İndiki bir çox oxşar stadionlar kimi, əyri boyalı beton divarlar və reklamlar yalnız puldan danışırdı, ətrafdakı küçələr eyni idi. Küçələri səs-küy, gülüş və qışqırıqlar bürüdü, gözlərinin önündə rənglər iğtişaşları yarandı. Kişilər, qadınlar və uşaqlar gəzir, cərgələrdə dayanır və görünən bir məqsəd olmadan qaçırdılar. Camaat komandaların siyahılarını və son çıxışlarını, qarşıdan gələn oyunçu transferlərini və yeni gələnləri müzakirə etmək üçün toplandı. Bizi rəqibin azarkeşləri hərarətlə qarşıladılar, heç olmasa indilik.
  
  Dreyk komandası ilə izdihamın arasından keçərək beton divara tikilmiş gözə dəyməyən yan qapıya tərəf getdi. Klaviatura göründü və altı rəqəmli PİN kodu daxil edildi, sonra onlar nəhəng arenanın içərisində olublar, heç bir azarkeşin və ya futbolçunun ayaq basmadığı müqəddəs zallardan keçiblər. Bununla belə, dərin, yuvarlanan səs gurultusu artıq stadionun lap dibinə yayılaraq hər divarda əks-səda verirdi. Möminlərin nəğmələri, bütün sadiq möminlərin nəğmələri. Dreyk oyunçuların indi necə toplaşdıqlarını təsəvvür etdi və onların soyunub-geyinmə otaqlarında bunu eşidə bilməyəcəkləri ilə maraqlandı - ev sahibi komanda üçün inanılmaz dərəcədə ruhlandırıcı, qonaqları isə tamamilə qorxudan bir şey.
  
  "Bu yerdə nə qədər saxlanılır?" - deyə soruşdu.
  
  "Doxsan doqquz mindən çox" deyə Dahl dərhal cavab verdi. "Avropada ən böyük".
  
  Onlar stadionun özünə aparan qapıya yaxınlaşanda Drake yavaşladı. Hamısı səs-küy və işığın hücumuna, ehtirasın püskürməsinə hazır olaraq nəfəslərini tutdular.
  
  "Biz hazırıq?" Hayden soruşdu.
  
  "Şans tarixləri seçmir" dedi Mey. "Bu bir hadisədir və biz bunu reallaşdırmalıyıq."
  
  Drake stolun üstündən ona gülümsədi. "Biz həmişə bunu edirik, sevgilim. Mən həmişə bunu edirəm".
  
  
  ON BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Onların işinin miqyası dərhal aydın oldu. Drake illərdir futbol matçına getməmişdi, bəziləri isə həyatlarında belə bir stadion görməmişdilər. Bu, təkcə stulların nəhəng yelləncəkləri, divarların sonsuz əyriliyi, yellənən uyğun rənglər deyildi - həm də Gatling silahları ilə dolu bir qala divarı kimi hisslərə dəyən əsl səs-küy dalğası idi. Hayden səslərin hücumu altında tərəddüd etdi və Dreyk onun əlindən tutdu.
  
  "Konsentrasiya edin" dedi. "Biz sadəcə nümayiş üçün buradayıq. Əsl işi isə müşahidə bölmələri görür".
  
  Sonsuz stul cərgələri iki istiqamətə qaçırdı, bəzi sıralar mavi, bəziləri isə bənövşəyi idi. Dreykin axtardığı pillələr arasındakı keçidlər idi və o, onları komandaya işarə etdi.
  
  "Bizim nəqliyyat növü" dedi. "Ancaq görünmədən Uebbə çatmaq çətin olacaq."
  
  Onlar səviyyələr arasındakı dar cığırla gedir, bacardıqca izdihamın içinə baxırdılar. Tezliklə bir şey aydın oldu.
  
  "Biz ayrılmalıyıq" dedi Dahl. "Hamımız belə bir yerdə qalsaq, yaxşı deyilik."
  
  Komandalar müxtəlif istiqamətlərə getdilər, tribunalara qalxdılar və geri çevrildilər, rabitəçiləri vasitəsilə əlaqə saxladılar. Dreyk tribunadan gələn mahnılara və anticlərə məhəl qoymadan və diqqətini üzlərə yönəltməyə çalışaraq izdihamın təlaşına baxdı. Başlama vaxtı yaxınlaşırdı və onsuz da gərgin olan atmosferə artan həyəcan hissi əlavə olunurdu. Aşağıdakı və onun sağındakı sahə parlaq yaşıl idi və zahirən qüsursuz idi, tezliklə işıqforlarla işıqlandırılacaqdı. Üzlər sıçrayıb hər tərəfə gülümsədi, çoxu ispan idi, bu da onların arasında amerikalı axtaranda çox kömək etdi.
  
  Bir neçə dəfə o, potensial şübhəliləri gördü, lakin hər dəfə daha diqqətlə araşdırdıqdan sonra onları işdən çıxardı. Həm Mai, həm də Alicia namizədi qeyd etdiklərini bildirdilər, lakin üz yazısı tez aparıldı və adam atlandı. Hayden onlara telefonlarını iki dəfə yoxlamağı söylədi, burada o, hədsiz hisslərini diqqət mərkəzində saxlamağa kömək etmək üçün Uebbin şəklini göndərdi.
  
  Çox minlərlə sınaqdan keçirildi. Alicia və Mey izdihamın içində idilər, Smit onlara arxası ilə yaxınlaşdı və Yorgi onları seyr edərkən onları çevirdi. Dal qrupların arasından sıxışdırıb üzünü qeyri-ixtiyari gizlədənlərin papaqlarını qaldırdı. Əsasən sürpriz onu qəribə, qəzəbli bir sözlə qarşıladı.
  
  Hayden, Smith və Kenzi nəhayət CCTV qərargahına qayıtdılar, hədsiz səs-küyün hücumuna nifrət etdilər və televizor ekranının arxasında daha yaxşısını edə biləcəklərini düşündülər. Drake hər şeyin içində qaldı, heç vaxt yerində dayanmadı.
  
  "İkea oğlanı, səndən əvvəl bunu yoxlayacağam."
  
  "Əgər bununla bir məxluq görmək istəyirsənsə, mən buna çox şübhə edirəm. Mən daha hündürəm, daha gəncəm və ümumiyyətlə, ən yaxşısıyam".
  
  "Sən bizneslə məşğulsan."
  
  "Uşaqlar," Hayden çəkdi. "Məncə kameralar sizin gözlərinizdən yaxşıdır."
  
  - Onda siz də iştirak edin.
  
  "Bəlkə birləşə bilərik" dedi Alisiya bir az hiyləgərcəsinə. "Mən və Drake, Dahl və Kenzi."
  
  İsveçli bir az sərt oldu. - Siz eyhamlarınızı yaxşı gizlədirsiniz, xanım.
  
  "Ola bilər". Mai diqqətlə danışdı. "Ancaq Drake və mən birlikdə daha yaxşı işləyirik."
  
  Drake qarşıdan gələn döyüşü gözləyərək titrədi. Mai, onilliklər boyu davam edən bir qadın olmasın, asanlıqla təslim olan qadın tipi deyildi. O, təxmin etdi ki , onun geri çəkilməsinə yeganə səbəb onun belə qəfil və geri dönəcəyinə zəmanət olmadan getməsidir. Bu, yəqin ki, ona çox güclü təsir etmişdi.
  
  Ayaqları sürətləndi, hissləri kəskinləşdi. İzdihamı ayaq üstə görmək onun üçün sürpriz oldu və o bilirdi ki, oyun başlayıb; tamamilə öz zonasında idi. Fənərlər yanıb-söndü və oyunçular mövqelərini tutdular, rəqibi yoxladılar. Drake boş yeri görə bilmirdi, amma indi bütün üzlər ona tərəf çevrilmişdi.
  
  Alicia qeyri-müəyyən olduğu ortaya çıxan mümkün bir yer adlandırdı. Bo kimi. Onların qarışdığı bütün dördbucaq yavaş-yavaş sıxılan bir döngəyə çevrildi. Bütün bunların sonu necə olardı? O, səs-küylü insan qazları sürüsü arasında səssiz və hərəkətsiz, ümidli, lakin Uebb olmadığını yaxşı anlayan amerikalıya baxaraq dayandı.
  
  Dahl daha sonra radio səssizliyini pozdu. "İnanıram ki, məndə var."
  
  Hayden şərhlə cavab verdi və sonra Dreyk indi kinayə etmədən gözlədi, amma ümidlə kimsə onların ovunu görüb. Haradasa bir taymer çalırdı, bir şey üçün, onlar sadəcə nə üçün olduğunu bilmirdilər. Uebbin qaçmasını ört-basdır etmək idi? Yoxsa daha pis bir şey? Bəs bu kult özünü harada yerləşdirdi?
  
  Haydenin səsi efir dalğalarını kəsdi. "Odur! Get, onu götür, Torten!"
  
  Drake tez hərəkət etdi. O, Dahlın harada olduğunu dəqiq bilirdi və böyük isveçliyə dəstək olmaq istəyirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl gözlərini qırpdı, cavabın bəli olduğuna az qala şoka düşdü. Bu, həqiqətən də, pillənin arxa cərgəsində, koridorun ortasında, Barselona rənglərində geyinmiş bir qadının yanında dayanan Tayler Webb idi. Bir-birinin qarşısında baş əyərək söhbət edən pərəstişkarlar orada olan hər kəsə hisslərini bildiriblər.
  
  "İki qiymət" dedi Dahl, ehtiyatla və zahirən məqsədsiz hərəkət etdi. "Yanında olan qadın onun əlaqəsi kimi görünür."
  
  "İndi mən idarə edirəm" deyə Hayden cavab verdi. "Əgər o, Webbi belə görüşəcək qədər yaxşı tanıyırsa, yaxşı ola bilməz. Diqqətli ol."
  
  "Bəli ana".
  
  Dahl yaxınlaşdı, Uebbin onun üzünü tanıdığını başa düşdü və bu gözlərdən sadəcə bir kiçik baxış bunu edə bilərdi...
  
  Budur.
  
  Uebb onu gördü, nişan aldı və lənət oxudu. Qadın baxmadan qaçdı; aydın şəkildə əvvəldən ən pisini gözləyir. Dahl onun pərəstişkarlarını kənara itələyərək sola doğru hərəkət etdiyini gördü və Uebb sağa doğru hərəkət etməyə başladı. Cəsədlər kənara itələndi və ya sərt şəkildə itələndi və səndələnərkən qolları çırpıldı. Dahlın Uebbin arxasınca qaçmaqdan başqa çarəsi yox idi, ən yaxın koridorda qaçaraq oraya toplaşan pərəstişkarları ilə eyni şəkildə davranırdı.
  
  O, ayaqlar altına atdı, baldırlarına təpik vurdu və qarnına dirsək vurdu və onun yaxınlaşdığını görən daha iri bir adamı stulunun arxasına çırpdı. Adam dəli isveçliyə meydan oxumaq qərarına gəldi. İstənilən vaxt ən yaxşı fikir deyil, amma daha çox Dal dünyanın ən çox axtarılan adamlarından birinin arxasınca getdiyi zaman.
  
  Dahl boyun mikrofonuna qışqırdı. "O, qaçır. Gəlin birləşək!"
  
  Uebb dəhlizə birinci çatdı və pillələri bir-birindən ayıran pilləkənlərlə yuxarı qaçdı. Dahl hamilə qadının ətrafında rəqs etdi, müvazinətini itirdi, sonra özü pilləkənlərdə bir dizi üstə yıxıldı, yerindən atıldı və var gücü ilə qaçdı. Uebb başqa cərgəyə atıldı və xaosa səbəb oldu.
  
  "Kimsə bu qadını tutsun!" Hayden ağlayırdı.
  
  "Onun haqqında" deyə Alisiya cavab verdi və Mai də müsbət cavab verdi.
  
  Dahl başqa cərgəyə tullandı, indi qaçan Uebbdən yalnız biri və onun arxasındakı yarım onlarla oturacaq. O, kişiyə dayanmaq üçün qışqırsa da, nəticəsi olmayıb. Hər halda, bu, sadəcə olaraq, diqqəti yayındırmaq proseduru idi. Uebb büdrədi, lakin stulunun qolundan tutdu və praktiki olaraq oturan kişinin qucağına atıldı. Dahl sıx dəstənin yanından sıxışaraq keçdi və bir anlıq amerikalının gözündən düşdü.
  
  Kinimakinin efirindən "Tələsək yaxşı olar" dedi. "Biz bu şəxsin çıxış strategiyasını bilmirik."
  
  "Bir şey əmindir ki, bu, diqqətdən kənarda qalmayacaq" dedi Smith.
  
  Dahl boş stulun arxası üzərindən tullanmağa çalışdı, qaçdı və yerə uzandı, lakin dərhal özünü yığdı. Çizilmələrin əhəmiyyəti yox idi; göyərmə adi hal idi. "İspan polisləri haradadır?" - deyə soruşdu.
  
  "Hal-hazırda səninlə. Uebbi keçiddə kəsdilər".
  
  Dahl irəli baxdı və polisin Uebbin qarşısını almaq üçün tam vaxtında növbəti pilləkənə qaçdığını gördü. Pythian ümidsiz bir sıçrayış etdi, yalnız üç-dörd addım irəlidə yerə endi; Dahl təqibdə polislərə qoşuldu, indi sahəni dolduran ev adlarından daha çox baş çəkdi.
  
  Camaat gurultu ilə razılaşdı.
  
  Dahl qaçarkən bir az əyildi. Tərifi qəbul etdiyiniz zaman etiraf etmək daha yaxşıdır. Uebb dəstəni yuxarı tribunalara apardı. İnsanlar baş verənləri daha yaxşı görmək üçün artıq oradakı məhəccərlərə söykənirdilər. Dahl yavaş-yavaş hərəkət edən iki polisin yanından keçdi, daha sonra adam alqış sədaları altında sürüşəndə digərinin yanından keçdi.
  
  Amansız o futbol azarkeşləri. Amansız. Bo cəhənnəm haradadır? Fransız adətən ildırım sürətidir.
  
  İsveçli Webb ətrafında bir yol axtarırdı, lakin stadion bərabər düzülmüşdü və heç bir qısa yol təklif etmirdi. "Haradasan?" Boyun mikrofonunu işə saldı.
  
  "Sağdan içəri girirsən" deyə Dreyk qışqırdı və sonra Dahl kəskin dönmə edəndə o, yaxınlaşdı, Yorkshireman yavaşlamaq üçün çiynindən istifadə etdi.
  
  "Düz arxanızda" dedi Smit.
  
  "Mən də" dedi Yorgi.
  
  "Əlbəttə ki, mən irəlidəyəm" Bo sürüşkən tonda, hədsiz dərəcədə lovğalıqla dedi. "Və Uebbi gözləyirəm."
  
  İndi Dahl fransızı gördü. Nə isə, o, Uebbdən hündür idi, yəqin ki, oturacağın arxasından məhəccərə və satıcıların üstündən tullanır, onu tanıyırdı və şlaqbaumda çöməlib Uebbin yarışa girməsini gözləyirdi.
  
  Dahl yavaşladı və hazırlaşdı.
  
  "Pifililərin sonuncusu enmək üzrədir" dedi Drake.
  
  
  ON ALTINCI FƏSİL
  
  
  Bo ayağa qalxdı. Uebb onun yaxınlaşdığını görmədi, amma şübhəsiz ki, zərbəni hiss etdi, yerə yıxılmadan əvvəl xoruldadı və yarı qışqırdı. Bo Pifiyanın qarnından sıçradı və pişik kimi çevik və daha ölümcül olan iki ayağının üzərinə düşdü. Drake və Dahl istəksiz Uebbə yaxınlaşdıqca daha da yavaşladılar. Haydenin tərəddüdlü, lakin ümid dolu səsi onun qulaqlarını doldurdu.
  
  - Piçəni tutdunuz?
  
  Drake ehtiyatla ara verdi. Uebb artıq dikilmişdi, göz lazerləri ilə bir adamı əritmək gücünə sahib kimi Boya baxdı. Xoşbəxtlikdən o, sağ-salamat idi.
  
  "Sən mənə xəyanət etdin, Beauregard Alain. Kürəyimi ona bıçağı soxacaq qədər uzun müddət qorudum. Sən heç vaxt mömin olmamısan".
  
  "Xaosda, ölüm və ali gücün yığılması? Xeyr, heç vaxt inanmayacağam. Bu günlərdə yalnız özümə inanıram".
  
  "Onda zəifsən. Eynilə hamı kimi".
  
  "Hey dostum" dedi Dreyk. "Sən zəifləmək üzrə olan birisən. Sənin qanlı burnunu əzdiyim zaman dizlərinin üstündə".
  
  - Növbəyə keç, - Kinimaka hönkürdü.
  
  Uebb çevrilib onlara baxdı, bütün səhnə indi də qəribədir. İzdiham hələ də guruldayırdı, azarkeşlər topa kimin sahib olduğundan, oyunun vəziyyətindən və ya hakimin qərarından asılı olaraq alqışlayır və ya lağ edirdilər. Lakin onlar kiçik bir kürə, mütləq diqqət sferası ilə əhatə olunmuşdular.
  
  "Sizcə, mən bütün bunları ehtiyat plan olmadan edərdim?" Xanımlar və cənablar, dəli əllərini açıb, "Məndə var və onlar sonsuzdur.
  
  O vaxt belə idi. Dreyk nəfəsini tutdu və başa düşdü ki, bu canavar ən dəhşətli dəmləməni edə bilər. Yorqanın birdən gözləri hər yerdə göründü.
  
  "O, qaçdı" dedi Dahl. "Sənin sevgilin. yoxa çıxdı."
  
  "Məni heç vaxt dayandırmayacaqsan. Heç vaxt məni öldürmə", Uebb gülümsəyərək dedi. "Siz bilirsiniz nəyə görə?"
  
  Drake hazır idi. "Çünki ölüm sizin üçün çox yaxşıdır" dedi əminliklə.
  
  "Çünki mən növbəti yüksəlişçiyəm. Mən eliksiri tapacağam. Mən təkcə Ustada qoşulmaram, onun yerini tutacağam!"
  
  Polislər yavaş-yavaş yaxınlaşırdılar. Dahl güldü. "Mən bir vəzifəni tutacağını bilirəm, qoca. Sizi ümumi əhaliyə köçürən kimi."
  
  Amma Uebb bir əlində qara cihazla əllərini havaya ataraq qırmızı düyməni basdı.
  
  "Qoy uçsunlar!" qışqırdı. "İndi uçsunlar!"
  
  
  * * *
  
  
  Drake donub qaldı, hər şeyə hazır idi, yeni təhlükədə gördüyü ilk şey yuxarıdan gələn parlaq partlayış oldu. İşığın yanıb-sönən cizgiləri onun baxışlarını göyə çevirdi.
  
  Kütlənin içindəki insanlar çoxlu olmasa da, mühafizəçiləri və kütlənin bir hissəsini qorxutmaq üçün kifayət qədər kiçik dronları buraxdılar. Drake dərhal yanındakı beton divarın arxasına sığındı, lakin pilotsuz təyyarələr sadəcə orada təhdidlə uçdu.
  
  Ərazini çaxnaşma bürüdü.
  
  Drake nə baş verdiyini bilirdi. Polislərin adamı təqib etdiyini görən hər kəs indi dronları gördü və ən pis şeyin baş verə biləcəyini güman etdi. Bu dronlar kiçik idi, heç bir real təhlükə yaratmaq üçün çox kiçik idi, lakin heç kim bunu bilmirdi. Webb bunu necə etdi?
  
  Fərqi yoxdur. Nəhayət, onlar buna gələcəkdilər. İndi... O, Uebbi axtarırdı.
  
  "Harada...?" Dahl ərazini araşdırdı.
  
  Onlar indi Bo-nun məhəccərə tullandığını, guya Uebbi təqib etdiyini gördülər, lakin izdiham onun yolunu bağlamağa başladı. Bəziləri artıq keçidlərin qarşısını kəsir, bəziləri isə orada gizlənirdi. Sonrakı anda bütün pilotsuz təyyarələr suya dalaraq havada dövrə vurdular, sonra isə cəmi səkkiz olmaqla sahiblərinə qayıtdılar.
  
  Təhlükə yoxdur. Sadəcə təhdid. Uebb buna sövq edilmişdi, lakin dəli yenə də gizli dəhşətdən yaxşı istifadə edirdi.
  
  Yuxarı bir yerdə, Nou Kampın yuxarı mərtəbəsində Uebb pilləkənlərlə yuxarı qaçaraq çıxışa doğru getdi. Hayden Dreykin qulaqlarını amerikalı təhqiredici sözlərlə dolduraraq linki işə saldı. Drake onun sözünü kəsdi.
  
  - Gözün onun üstündə idi?
  
  "Bəli, amma get. Sadəcə get!"
  
  Drake sürətlə qaçdı, iki-üç pillədən bir-bir tullanaraq çaşqın izdihamın arasından keçməyə çalışdı. Onun inadkarlığı, deyəsən, onları daha da əsəbləşdirdi və bəziləri onun arxasınca getdi, bu da onların arxasında duran Smit və Dahlın işini çətinləşdirdi. Həyəcanlı cütlüyün qolundan çəkib onları sakitləşdirməyə çalışması ilə diqqəti yayındıran Bo irəli sürüşdü.
  
  "Camaat, yavaşlayın." Səs Haydeni boğdu və Drake'i təəccübləndirdi.
  
  Argento? Nə...
  
  "Siz dolu Nou Kamp stadionundasınız. Əgər buranı çaxnaşma doldursa, nə baş verəcəyini söyləməyə ehtiyac duymuram. İndi yavaşlayın və hər şey yaxşımış kimi davranın."
  
  "Arman!" Hayden ağlayırdı.
  
  "Mən sizin məyusluğunuzu başa düşürəm, amma Uebb bir nəfərdir. Və bu onun qaçış planıdır. Bu stadiona yüz min ruh toplaşmışdı. Daha ağıllı düşünün. Təhlükəsizlik kamerasından istifadə edin, Hayden və onu çöldə tutun.
  
  Hər şeyə baxmayaraq, Dreyk italyanla razılaşdı. Şüurlu bir səylə və bədənindəki hər bir instinktlə mübarizə apararaq, addımlarını yavaşlatdı və maraqlanan simalara gülümsədi.
  
  "Hər şey yaxşıdır, uşaqlar" deyə Dahl səsləndi. "Sadəcə cibgir."
  
  Drake başını tərpətdi. "Siz qanlı faktları manipulyasiya etmək üçün gündəlik qəzetdən daha pissiniz. Sanki sənə inanacaqlar".
  
  Dahl çiyinlərini çəkdi. "Onlar bunu istəyirlər, vacib olan budur, dostum."
  
  Drake bunu onların üzündə gördü. Onların heç biri matçı buraxmaq istəmirdi, bu, onların həftəsinin və ya bəziləri üçün ilin əsas hadisəsidir; onların heç biri qlobal atmosferi tərk etmək istəmirdi. Onların öz nikbinliyi kiminsə qəddar zarafat etdiyinə dair yeni bir inam doğurdu.
  
  Dreyk tərəddüd içində olan cütlüyə: "Hər şey yaxşı olacaq" dedi. "Oturacaqlarınızı alın."
  
  O, buna inanırdı. Webb özünün yeni və yəqin ki, yeganə çıxış yolunu göstərdi - geniş miqyasda xaosa səbəb ola bilməyən və ya istəməyən əlaqələr. Ən azından indilik. Ola bilsin ki, bu, Webb-in gözə dəyməyən yolları olub. Və ya bəlkə də onun o qədər az işçisi qalmışdı ki, onların bir araya toplaya bildikləri yalnız bu idi.
  
  Bununla belə, onlar təsirli görünürdü.
  
  Dreyk izdihamın dağılmağa başladığına görə minnətdarlıq edərək pilləkənlərin başına çıxdı. Allaha şükürlər olsun ki, məzhəb bitərəf qalıb. Bəlkə də çöldə Uebbi gözləyirdilər. Drake fikirlərini bölüşdü.
  
  Qapını itələdilər və sonra açıq kənddən sağa dönüb pilləkən axtardılar. Onların sağ tərəfində yeməkxanalar var idi ki, bu da Kinimakunu iztirabdan inildəməyə məcbur edirdi.
  
  Onlar qaçarkən, Dreyk uçan fiqurun arxasınca qaçan tanış simaların birbaşa onlara tərəf qaçdığını gördü. "Hey!"
  
  "Lanet eynəkləri dayandırın və bu yolçu qadını dayandırın!" Alisiyanın yumşaq səsi onun qulaq pərdələrini sığallayırdı.
  
  "Yaxşı yaxşı. Sakitləş."
  
  Drake Uebbin görüşdüyü qadının indiyə qədər görmədiyi hər kəsdən daha tez ona tərəf qaçdığını gördü. Mey və Alisiya bütün gücləri ilə qaçdılar, lakin sürətli qaçanla yarışa bilməyib geri çəkildilər.
  
  "Ha". Drake özünü saxlaya bilmədi. "Siz ikiniz dırnaqlarınızı düzəltmək üçün dayandınızmı?"
  
  Dahl da mane oldu. "Görürəm ki, burada yaxşı iş görmüşəm. Həmişəki kimi."
  
  Qadın sürətini azaltmadı; yolundakı maneələri gördükcə üzü laqeyd qaldı.
  
  "Uh, məni bağışla sevgi..." Boşluq sürətlə bağlanan kimi Drake başladı.
  
  Dahl cəsarətini topladı. Qadının uzun sarı saçları qaçarkən üzünün hər iki tərəfinə çırpılmış vəhşi bir topuz halına salınmışdı. İdman ayaqqabıları parlaq yaşıl, Asics və yeni idi. Kostyum dar idi, qaçış üçün tikilmişdi, "Barselona"nın forması yox idi, kiçik beysbol papağı isə çətinliklə asılmışdı. Drake yalnız bir çıxış yolu gördü və hər ikisinin öhdəsindən həqiqətən gələ biləcəyinə inanmadı, ancaq şansa hazırlaşdı.
  
  Qadın içəri sürüşərək aşağı əyildi və Dreykin dizlərinə təpiklə vurdu. Cilalanmış döşəmə onun üçün mükəmməl bir səth idi, sanki bunu qəsdən planlaşdırmışdı. O, sınıq baldırından və ya dizindən qaçaraq sola sıçradı və qollarını onun belinə sarmağa çalışdı. Mövqe yöndəmsiz idi. O, keçdi.
  
  Dahl da qaçdı, amma qadın bədənini elə əydi ki, dəli isveçli onun üstünə yıxıldı. O, inildəyib yerə möhkəm dəydi. Kinimaka qollarını açıq qolları ilə ona uzataraq sürüşməsinin sonunda yerləşdi. Qadın sola, sonra sağa tullandı, onu dövrə vurdu və yenidən havaya qalxmağa hazırlaşdı. Əslində, Yorgi tikinti bacarığında və parkur biliklərində ona uyğun gələn yeganə adam idi, amma hərəkətdə qazandığı şey, döyüş qabiliyyətindən məhrum idi. Qadın onunla üz-üzə görüşdü - sözün əsl mənasında - və burnunu qanadı.
  
  Dreyk dəstək üçün döşəmədən istifadə edərək ona tərəf qaçdı. "Lənət olsun, gördünmü...?"
  
  "Uşaq yağı ilə bulaşmış fransızdan daha sürüşkən" dedi Alicia. "Və möhkəm yapışacaq heç nə yoxdur. Lənət olsun, siz ikiniz dəyərsizsiniz".
  
  Drake qadının arxasınca daldı, o, sağa dönüb pilləkənlərə tərəf qaçarkən başı üstə cumdu. Onun uzadılmış barmaqları onun topuqlarına toxundu, lakin o, ondan yayınaraq onu səpələnmiş vəziyyətdə qoyub yaxşı cilalanmış döşəməyə baxdı.
  
  "Cəfəngiyat".
  
  "Bir şey dedin?" Mai onun üstündən tullananda ağır nəfəs alırdı. "Dırnaqlar haqqında?"
  
  Drake ayağa qalxdı, lakin Dahl onu dayandırdı və qadın dişliyə keçdiyi anda onu əyləməyə nail oldu. Onun sürəti dəyişdi və tarazlığını saxlamağa çalışaraq səndələdi. Sonra o, geri çevrildi, əlini Dahlın boynunun altına, digərini isə onun qasıqlarına keçirdi və onu yerində inildəyərək titrədi və sarsıldı.
  
  "Yaxın idi" dedi Kinimaka.
  
  "Onun özünü saxladığını hiss edin" dedi Dahl.
  
  "Ancaq yaxşı iş gördün ki, burada idin" Alisiya təqlid etdi. "Toplarınızla onu yavaşlatmaq üçün."
  
  İndi, pilləkənlərin başında, onların qurbanı təsadüfən arxaya baxdı. Mai az qala onun yanında, Alisiya ondan bir addım aralı idi. Drake və Dahl dırmaşdılar və Kinimaka yöndəmsiz bir şəkildə irəlilədi. Növbəti səviyyəyə uçuş qısamüddətli oldu. Mai addımlarını bir az azaldıb əlini uzatdı.
  
  Alisiya onun yanından qaçdı. "Böyük qız qısa tumanını qaldır, Sprite. Bu qancıq bütün yolu gedir".
  
  İngilis qadın zorla ovlarının üzərinə qaçdı, onu məhəccərə vurdu və qışqırdı. Qadın heç bir fasilə vermədən Alisiyadan uzaqlaşdı, boşluğu gördü və mükəmməl tarazlıqla pişik kimi yerə enərək düz dörd addım atdı.
  
  Kinimaka dedi: "Gəlin bir oğru pişik haqqında danışaq".
  
  Drake Bo istisna olmaqla, heç kimi bu qədər enerjili görməmişdi. Bu qadın dəlicəsinə qaçma bacarığına malik idi və komandanı yöndəmsiz vəziyyətə salmışdı. Uebb ondan nə tələb edirdi? Alisiya qəzəbindən qaynayıb-qarışmışdı, az qala ayaqqabısını çıxarıb qaçanın üstünə atdı.
  
  Sonra Dahl onların hamısını gəzdi. "Gəlin kolun ətrafında döyülməyi dayandıraq, tamam?"
  
  İsveçli əlini uzadıb, metal tullantı səbətini onun dayaqlarından qopardı, onu başının üstündən qaldırdı və məhəccərə tulladı və onu qaçan qadının başına eniş vaxtı təyin etdi. O, bunun baş verəcəyini gözləmirdi, lakin zərbə yüksək, qulaqbatırıcı cingilti idi. Ağır bir cismin dəydiyi güc onun yıxılaraq pilləkənlərin qalan hissəsindən aşağı sürüşməsinə səbəb olub.
  
  İndi, nəhayət, o, hərəkət etməyi dayandırdı.
  
  "Lənət olsun, Torsti, biz o qancığı öldürmək niyyətində deyildik" deyə Alisiya hönkürdü.
  
  "O, yaxşı olacaq" dedi Dahl. "Bax, o seğirir."
  
  "Ümid edək ki, o, hələ də danışa bilər."
  
  Drake tələsik onun yanına gəldi, sonra tərəddüdlə əlini uzatdı. Qadın tamamilə huşsuz vəziyyətdə idi. Mikrofonunu işə saldı.
  
  "Bizim bir qadınımız var. Baxmayaraq ki, Bo təkbaşına Uebbi təqib edir.
  
  "Ciddi?" Hayden qayıtdı. "Onu məğlub etmək üçün beş nəfər lazım idi?"
  
  "O, bir az cəld idi" dedi Alicia.
  
  "Gözəl?" Hayden bildirib. "Oradasan?"
  
  "Ən aşağı səviyyə" dedi fransız. "Gözüm Uebbdədir. Məndən qaçdığını düşünürdüm, amma bəxtim gətirdi. Daha tez, o, yenidən qaçacaq".
  
  "Hələ də oğlanları təqib edirəm" dedi Hayden. "Orada dayan. Tayler Webbi məhv edin."
  
  "Və orada diqqətli olun" dedi Kinimaka. "Hələ bu kult haqqında heç nə eşitməmişik, amma hiss edirəm ki, tezliklə olacağıq."
  
  
  ON YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Tayler Uebb son bir neçə gün qaçışın ona yeni həyat verməyə başladığını aşkar etdi. Gözlərinizin önündə vəhşicəsinə rəqs edən kramplara və ağrılara, baldır nahiyələrinə, diz çəngəllərinə və qara nöqtələrə məhəl qoymayın və bu, həqiqətən də pis deyildi. Əzabın öhdəsindən gələrək, yəqin ki, əbədi qaça biləcəyini hiss etdi. Olimpiadanı məğlub edin. Bu yeni yaranmış palçıq idman növlərindən birini götürün.
  
  İstənilən halda mən Dreykdən və onun yaxınlarından qurtula bilərəm.
  
  Deyil ki, o, onların hamısından qurtulmaq istəyirdi. Hayden Jay - Onun hələ də kəşf etmək üçün can atdığı imkanları var idi. Bəlkə sonra. Bəlkə sonra.
  
  Bu nöqtədə, Webb narahat olmaq üçün kifayət qədər yaxın olan Beauregard ilə stadiondan qaçmışdı. Yalnız Beauregard. Burada bir az mübahisə var idi; fransızın imkanlarını bilirdi. Demək olar ki, özü ilə bərabərdir. Onların arasında seçim etmək üçün heç bir şey yoxdur. Yenə də döyüşdən yayınsa yaxşı olar. Ucadan güldü.
  
  Uebb mühafizəçilərin yanından qaçdı, onun yaxınlaşdığını hiss etmək üçün Bluetooth kommunikatorlarına çox qarışdı. O, əvvəllər silahı meydançadan gizlətmişdi və indi onun çıxarılmasının təqibi yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini hiss etdi. O, fransızın gəldiyini görüb böyük darvazadan o tərəfə keçdi, lakin onu daha çox Oğru Sabrinanın ona dedikləri maraqlandırırdı.
  
  O, öz növünün ən yaxşısı idi, heç bir nüfuzu olmayan, rəqib və ya bərabəri olmayan bir gecə yarısı idi. Dünyanın heç kimin eşitmədiyi ən böyük oğru. Və əksər hallarda bu fakt onu arxayın etdi. Bəzən bu onu dəli edirdi.
  
  Uebb onu yaxşı tanımırdı və tez-tez baş çəkmirdi, lakin onun hesabına aylıq ödədiyi böyük avans qısa müddətə sədaqətini ödəyirdi. Bu belə idi. Adının Sabrina Balboni olduğunu bildiyi qadın uzun boylu, cəld, odlu italyan ürəyi, Flaşı laqeyd göstərən hərəkətləri və vulkanlara qalib gələ bilən xasiyyətli qadın idi. Sarışın görünüşünə baxmayaraq, onun qara saçları və qara gözləri var idi. Uebb ona üz tutdu, çünki onun axtarışında sonrakı bir neçə addım insanların çoxunun, hətta onun da əli çatmırdı. Onlar bəzi çətin yerlərə giriş tələb edirdilər.
  
  Parisdəki son ipucu o qədər gözəl idi ki, onun heyran gözlərinə qədim kimyagərlik sənətini açdı və Barselonada axtarışının növbəti mərhələsi üçün bələdçi oldu. Nə əsəbi idi ki, Drake və əməkdaşlıq. onun ardınca tapdılar və indi, şübhəsiz ki, tapıntılar üzərində beyinlərini sındırdılar. Amma nə olursa olsun, o, hələ də onlardan çox irəlidə idi və indiyə qədər can atdığı hər şeyin zirvəsinə qədər sayırdı.
  
  Saint Germain'in böyük xəzinəsi.
  
  Uebb xəyal dünyasından kobud şəkildə çıxarıldı və Beauregard onu tutduqca indiki vəziyyətinə qaytarıldı. Şoka düşmək üçün çox ümidsiz olan Webb darvazadan içəri qaçdı və kənara çıxdı, turistləri və izləyiciləri gördü və dərhal onlara çırpıldı. Uebb yüksək, dramatik səslə danışarkən qışqırıqlar eşidildi.
  
  "Onun silahı var!"
  
  Bo yavaşladı və Webb sürətləndirdi. İçində real və düzgün bir şey ona fransıza qarşı heç bir şansının olmadığını söylədi, ona görə də tez alternativ axtardı. Az qala yıxılacaq kimi ayaqlarının altından budlarına qədər qırmızı qaynar çaxnaşmalar qaçırdı. Bu qaçış onu ölümə aparacaqdı.
  
  Trafik sıx idi və o, Beau'nun itələyən velosipedi keçə biləcəyini düşündü, Uebb başqa bir şeylə qərar verdi. Motosikletçi qırmızı və gümüşü avtomobilinin üstündə oturaraq yolun kənarında xəritəni öyrənərkən Uebb xəbərdarlıq etmədən onu kənara itələdi. Adam uçdu, velosiped yerə çırpıldı.
  
  Uebb arxaya baxdı və Bo-nun izləyənlərin arasından keçərək ona elə sürətlə yaxınlaşdığını gördü ki, bir halo və ya başqa bir şey ola bilərdi. Qəza nəticəsində qolunu sındırmış kimi görünən adamın iniltilərinə məhəl qoymadan velosipedlə mübarizə apardı. Uebb onun qarnına təpik vurdu. Bu, axmağın açılmasına kömək etdi və olduqca gözəl idi. Uebb ağır bloku şaquli olaraq qaldıraraq sükan çarxına söykəndi. Açarlar yerində idi, mühərrik sadəcə atəşə hazır idi. Uebb diqqətini mühərriki işə salmağa cəmlədi və sonra qaza basdı. Beauregard çox geridə qala bilməzdi; sərf etməyə vaxt yoxdur.
  
  O, kəskin sürətləndirdi, qabırğalarına əl toxunduğunu və qorxunun buz kimi parıldadığını hiss etdi. Yox! O, qazı geniş açanda qabaq təkər qalxdı, mühərrik guruldadı. Bonun geri çəkilməkdən başqa çarəsi yox idi. Uebb iki yavaş hərəkət edən maşının arasından keçdi, qadının ötüb keçməyə çalışmasına əhəmiyyət vermədi, o, qaldırılmış ön təkərlə az qala onun çiyinlərini sığallayaraq güldü. Həlimlər onun arxasınca getməli idilər. O, hökmranlıq etmək üçün doğulmuş və onların mütləq ağası olmaq üçün təyin olunmuş qasırğa idi. Əvvəlcə onları kəsmək qərarına gəlməsə, onun qarşısında alaq otları kimi yaşayıb öləcəklər.
  
  Motosiklet yerindən tərpəndi. Uebb onu ön qanadların və arxa qanadların yanından, avtomobillərin arasından qaçaraq, metalı cızaraq, boşluğun kiçik olduğu və əhəmiyyət vermədi. Maşınsız, lakin piyadalarla dolu piyada keçidi ona açılıb yenidən gülmək şansı verdi, çünki zəif və qorxaqlar qorxmuş qoyunlar kimi qaçırdılar. Nə Bo, nə də Drake komandası heç vaxt buna dözə bilməzdi. Uebb yenə insanlar arasında bir tanrı idi, ona doğru gedirdi...
  
  Başındakı özünü qəbul etməyi dayandırdı. Lənət olsun mən hara gedirəm? Doğru?
  
  Sabrina əvvəllər araşdırmasını aparmışdı və sonra ona axtardığı yerin yerini demişdi - Germenin çiçəklənmə dövründə tez-tez getdiyi dərin oturuşlu, uzun illər kollec. Daha da əhəmiyyətlisi və tapdığı ipucunu rəhbər tutaraq, Webb Sabrinaya axtardığı kollec kitabxanası haqqında danışdı.
  
  Germain bu kitabxanadan demək olar ki, öz istinad otağı kimi istifadə edir, bütün günü orada oxuyur və işlədiyi müddətdə heç kimin ona qoşulmasına icazə vermirdi. Uebb kitabxana haqqında əvvəllər bilirdi, çünki o, qrafın tez-tez getdiyi Avropa məkanlarından biri kimi qeyd olunurdu, lakin hələ də onun əsas əhəmiyyəti barədə heç nə bilmirdi.
  
  Qraf o qədər çox yerdə görülmüşdü, onun hərəkətləri yerli hörmətli şəxslər, padşahlar və kraliçalar tərəfindən o qədər yaxşı sənədləşdirilmişdi ki, onları bir-birindən ayırmaq çətin idi. Sabrina yeri dəqiqləşdirdi və Uebbə ora necə getməli olduğunu söylədi - hansı qapılardan və hansı pəncərələrdən qaçınmalı, hansı keçidlərdən istifadə etməli və hansı yerlərdən gizlicə girməli. Onu yanına dəvət etməyi düşündü, amma onun parlaqlığını görəcək və bütün şöhrətini oğurlamağa çalışacaq qədər ağıllı ola biləcəyini xatırladı. Yenə də hər şey plana uyğun getsəydi, onun qüsursuz xidmətlərinə ən azı bir dəfə daha ehtiyacı olacaqdı.
  
  Uebb yol nişanlarını oxudu və onları anlamağa çalışdı. Kollec ən azı yarım saatlıq məsafədə idi, lakin nəqliyyat o qədər sıx idi ki, hətta o, yalnız bir istiqamətə hərəkət etdi. O, bir neçə zolağı kəsməyi düşündü, amma sonunda nəyinsə pozula biləcəyini düşündü. Arxasında birdən çox fiqurların yaxınlaşdığını gördü və o, yalnız kiçik bir çarəsizlik zərbəsi hiss etdi.
  
  İnadkar piçlər. Niaqara şəlaləsində niyə ölə bilmədilər? Yoxsa Tokio və ya Arizona? Onların daha yaxşı bir işi yox idi? İstədiyi tək şey başqalarını məhv etmək azadlığından zövq alan xoş, sakit həyat idi. Bu, onun hədiyyəsi, ilk doğum haqqı idi. Bir sözlə, fikirləşirdi ki, bu barədə onlarla danışa bilərmi? izah edin. Şübhəsiz ki...
  
  Boğaz səsləndikcə reallıq özünü təsdiq etdi. Uebb hirslə sahibinə baxdı, sonra əylənmək üçün avtomobilin nömrəsini əzbərləməyə çalışdı. O, yıxılan alətlərin sürətlə yaxınlaşdığını görüb qaçdı. Qazanmaq çətindir. Getmək üçün heç bir yer Webb daha sürətlə hərəkət edən başqa bir trafik axınına qoşuldu, motosikletin qabağına əyildi və onu irəli itələdi. İndi onların dayanması üçün qışqırdığını eşidirdi.
  
  Gözləmək...
  
  Onun sağında daha çox ovçu peyda oldu, bu dəfə çox tanış idi. Motosikllərdə və əllərində silahla yoldan çıxdılar, geri çevrildilər və ona tərəf qaçdılar. Kamp Nouda o, bir qrup gözləyirdi, buna görə də izdihamlı bir yer seçdi - özü ilə silahlar arasında daha çox cəsəd qoymaq üçün - amma burada, sürünən trafikdə o, çox həssas idi.
  
  Uebb mühərriki işə salaraq irəlilədi. Yan tərəfdən qara fiqurlar içəri girdi və atəş səsləri eşidilməyə başladı. Yoldan keçənlər inamsızlıqla izləyib, sonra qaçıblar. Keçən motosikletlərə axmaq buynuzlar. Digərləri isə qapılarını açıb gizlənməyə tələsdilər ki, bu da artıq Barselona küçələrini bağlayan tıxacları daha da gücləndirdi.
  
  Uebb güclü fədakarlıqla və sağ qalmaq üçün fitri, ilahi qabiliyyətinə güvənərək velosiped sürərək bacardığı qədər aşağı endi. Sanki sehrlə qarşıdakı işığın dumanından cavab çıxdı.
  
  Uebb qaza basaraq motosikleti səkiyə çəkdi.
  
  
  ON SƏKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake Uebbin motosikleti oğurladığını və Bo-nun onu dayandırmağa çalışdığını gördü. Fransız uğursuz oldu və yola düşdü; Uebb qışqırdı.
  
  Drake lənət etdi. "Lənət olsun, Uebbin pulsuz oyunda Mariodan daha çox həyatı var."
  
  Yorgi başını tərpətdi. "Bo bu gün oyundan kənardadır."
  
  "Webb ağıllıdır" Kinimaka etiraf etdi. "Biz bunu bilirik."
  
  "Danışmağı dayandır" dedi Hayden. "Və onu tutmağa kömək et."
  
  Onlar ovlarını təqib edərək, trafikə məhəl qoymadan, avtomobillərdən yayınaraq, motosikletlərdən və pizza çatdırma dövrlərindən yayınıblar. Ən pisi odur ki, Dreyk gondol vaqonunda yer almaq üçün irəli-geri qaçan və hər kəsin həyatını çox çətinləşdirən çatdırılmaçılar və yerlilərlə məşğul olmalı idi. O, Prius-dan tullandı, hündür 4x4 təkərindən sürüşdü və təhlükəli şəkildə yırğalanan motosikletin yanından keçdi. Piyadalar onun sürətini azaltdılar; Alicia və Mey daha sürətli səki yolunu tutdular. Dahl atlı ilə tamamlanan toxuculuq motosikletini götürdü və yanlış yola baxaraq kənara qoydu. Kinimaka ağ rəngli "Range Rover"in üzərindən yıxılaraq şoka düşmüş sürücüyə üzrxahlıq edən üzünü göstərdi. Fransız onlar üçün sürəti azaldanda Boya yetişdilər.
  
  "Bir az yavaşladım, dostum" dedi Drake ehtiyatsızlıqla. "Səndən fərqli olaraq."
  
  "Onun bəxti gətirdi".
  
  Uebb ehtiyatsızcasına, təkəbbürlə irəli getdi. Soldan gələn yeni komandanı, dəbilqələri kimi silahları, eyni qara rəngli velosipedləri, niyyətləri nəzərdə tutulan yırtıcı kimi aydın görünən Hayden idi.
  
  "Rəhbərlik!"
  
  Lakin Drake və Dahl artıq onları görmüşdülər və buna görə də izlərinin istiqamətini dəyişdilər. Drake velosipedin arxa oturacağından pizza qutusunu qoparıb birinci sürücüyə atdı. O, kişinin qoluna çırpılıb, partlayıb, plastik və pizza hər yerə səpələnib. Motosiklet yırğalandı, düzəlməzdən və yenidən hərəkət etməzdən əvvəl avtomobilə çırpıldı.
  
  Drake silahını istifadə edə bilməmişdən əvvəl növbətini hədəfə aldı. Motosiklet bizdən cəmi bir neçə santimetr keçdi və Yorkshireman onun qolunu dartdı. Motosiklet də, kişi də tıxacda sürüşüb və sonda "Nissan" markalı yük maşınının təkərinə sıxılıblar. Dahl yükləyən kərgədan kimi adamı ilə toqquşub, hər ikisi yerə çırpılıb bir neçə fut sürüklədilər. Fərq onda idi ki, Dahl kişidən silahı götürərək onu huşsuz vəziyyətə saldı, sonra velosipedini oğurlayıb qaza basdı.
  
  "İçəri at" dedi Drake.
  
  "Növbətisini tutacağam" deyə Drake cavab verdi.
  
  Onların mövqeyinin yanından keçən üçüncüsü qabırğalarından uçan bir təpik aldı, bu da tapançasını yan tərəfə uçurdu və hətta dəbilqəsi küçədə guruldadı. Dreyk təkərləri fırlanan velosipedi qaldırdı və İsveçlinin ardınca kəskin hərəkət etməzdən əvvəl onu düzəltdi. Kinimaka və Smith arxadan süpürülərək, lider oyunçulara fərqi aradan qaldırmaq üçün sərbəstlik verdi.
  
  Dreyk və Dahl Barselonanın izdihamlı küçələrində Uebbi təqib edərkən qalan altı velosipedçini təqib etdilər. Alisiya və Mey bir neçə metr sağ tərəfdə qalaraq səkidə ayaq basdılar. Uebb avtomobilini qarşı tərəfdəki səkidə saxladı, öz niyyəti bəlli deyildi. Drake onun qarşısında bir izdiham gördü, oradan keçmək asan deyildi. Velosipedi yellədi, sürətlə yoxa çıxan bir neçə boşluqdan sürüşdü və özünü kultun arxa mühafizəçilərindən birinin arxasında gördü.
  
  "Oh!"
  
  Dəbilqə çevrildi, silah da çevrildi. Dreyk qarşı tərəfdən sürətləndi, bordürə dəydi, lakin dayandı və sonra rəqibini təpiklə vurdu. Motosiklet yırğalandı, adam vəhşicəsinə titrədi, lakin o, dayandı, sonra arxaya söykənərək sürətini azaldıb.
  
  İndi silah Dreykin istiqamətinə yönəldilmişdi.
  
  O, cəld sükanı çevirərək motosikletini rəqibin motosikletinə çırpıb. Bu dəfə adam enişdə yıxılaraq ağrıdan qışqıraraq uçmağa başladı. Başqa bir tapança uçdu.
  
  Dreyk Uebbi bacardığı qədər izlədi, adamın hər an yenidən yola düşəcəyinə əmin idi. Sonra o bilərdi...
  
  Bu zaman keçmiş Pythian əyləci elə bərk basdı ki, arxa təkər qalxıb doxsan dərəcə döndü. Uebb kosmosa atladı və motosikleti yerə çırpdı. Dreyk sürəti azaldıb velosipedini kənarın kənarında saxladı, sonra Dahlın irəlidə olduğunu gördü, baykerlə o qədər yaxın döyüşdü ki, onlar praktiki olaraq bir-birinin oturacaqlarında oturmuşdular. İsveçli din adamını sürükləməyi bacardı və motosikleti yıxılaraq tərk etdi, daha sonra oturarkən digər adamı çiyninə ataraq yaxınlıqdakı avtomobilin kapotuna möhkəm çırpdı. Metal qırışdı, sümüklər qırıldı. Dahl velosipedini yan tərəfə apardı və sonra onu işıq dirəyinə söykədi.
  
  "Ərazinizi qeyd edirsiniz?" Adam demək olar ki, tamamilə yanıb-sönən işıqlar, reklamlar və sayrışan reklam lövhələri ilə örtülmüş binaya doğru yollanarkən Dreykin bir gözü Dahlın yaxşı olduğuna əmin olmaq üçün bir gözü, digər gözü isə Uebbdə idi.
  
  - Yorkşirdə kişilər hələ də işıq dirəklərinə işeymirlər?
  
  "Hə, oğlan, elədir. Qadınlar da."
  
  "Gözəl."
  
  Drake qarşıda qara paltarlı bir atlı gördü, cəsədlərin kütləsi arasından keçməyə çalışdı. Onun şansı az idi və o, yerə yıxıldı, lakin tapançasının dalğası onlarla insanı uçmağa göndərdi. Drake Uebbin irəlidə fırlanan qapıya girdiyini gördü və nəhayət adamın hara getdiyini anladı.
  
  Və niyə.
  
  Barselonada Beynəlxalq Avtomobil Sərgisi.
  
  O qədər sıx olacaq ki, ahtapot papağında nəhəng tapa bilməzsən. Webbin növbəti möhkəmləndirilməsi. Qaçmaq üçün başqa bir şans. Amma gözləyin... Bəlkə də yox. Webb nəhayət səhv edə bilərmi?
  
  Futbol matçı uzunluğuna görə minlərlə tamaşaçı cəlb edərdi. Drake bütün gücü ilə Uebbi izləmək üçün qaçdı. Yanıb-sönən işıqlar onun diqqətini cəlb etmək əvəzinə onu cəhənnəm kimi əsəbiləşdirir və başqa tərəfə baxmasına səbəb olur. Girişdə izdihamlı insanlar maşınları, şəhəri, matçı və ya bir çox alternativ əyləncələri müzakirə edir. Drake qapıları itələdi və mühafizəçiyə müvəqqəti şəxsiyyət nişanını göstərdi.
  
  Məni dayandırma... məni dayandırma... Mən heç bir hadisə törətmək istəmirəm-
  
  Sonra Dahl onun arxasında idi. "Biz işdəyik? Yoxsa orda hidrangealarla birlikdə əkim?
  
  Dreyk qaçdı, gözlərini Uebbə dikdi, lakin dəlini itirməsinə bir neçə saniyə qalmışdı. Mühafizəçi onların kəsikləri və əziklərini görərək Dreykə, sonra isə Dala baxdı.
  
  "Buyurun, dostum" dedi Dahl. "Biz sizin lənətə gəlmiş sərgi salonuna yenicə girmiş beynəlxalq terrorçunu təqib edirik."
  
  Mühafizəçi onların döş nişanlarına bir daha nəzər saldı və sonra təhlükəsizlik xidmətinə zəng edərək onları içəri buraxdı. Drake Uebbin getdiyini gördüyü marşrutla tələsik getdi. "Bilirsiniz ki, bura avtomobil satıcısıdır, elə deyilmi? Bura avtosalon deyil".
  
  Cütlük gözləmədi, lakin məqbul kiçik izdihamın arasından qaçdı, indi çox da uzaq olmayan möhtəşəm hadisə üçün minnətdardır. Kenzi və Smit onlara yetişdi, ardınca Hayden digərlərinin bir az geridə qaldığını bildirdi.
  
  "Atıcılardan hər hansı bir iz varmı?" Dahl ondan soruşdu.
  
  Hayden başını tərpətdi. "Xeyr və bu yaxşı əlamət deyil. Başqa bir giriş nöqtəsi axtaracaqlar, hamısı budur. Sonra da..." O, narahat bir hava ilə nəfəs aldı. "Burada pis ola bilər. Artıq yerlilərə xəbərdarlıq etmişəm".
  
  "Burada!" Drake ağlayırdı.
  
  "Nə? Webb? Kultistlər? Dahl ona baxaraq gözləyirdi.
  
  "Yox. Bu, yeni Ferrari F12 TDF-dir. Yeni yan ventilyatorlara və alovlanmış təkər tağlarına baxırsınız? Bunlar-"
  
  "Səni siksin, Drake." Alisiya yavaş-yavaş onun sol tərəfinə getdi. "Mən bilirəm ki, avtomobillər həyatınızın ən böyük sevgisidir, amma..."
  
  İzdiham yenidən çoxaldıqca Hayden dayandı. Nəhəng zal hər addımda əzəmət, qızıl və parıltı ilə dolu idi; istehsalçılar ən son təkliflərini nümayiş etdirdilər və onları parlaq rənglər, çoxlu işıqlandırma cihazları və yarı geyimli modellərlə bəzədilər. İnsanlar ən yaxşı baxış platformalarına toplaşır, şəkil çəkdirir və təklif olunanların incəliklərini müzakirə edirdilər. Bütün gamut - almancadan italyancaya, ingiliscədən yaponcaya qədər - mallarını fırlanan dönər masalarına yerləşdirdi və xüsusi qonaqları qırmızı ip maneələri keçməyə və sərin və qeyri-adi zəngin görünməyə çalışarkən şampan içməyə dəvət etdi. Lamborghini və Porsche kimi markalar arasındakı keçidlər tutumla dolu idi, daha az ekstravaqant markalar arasındakı zolaqlar isə daha keçərli idi. Hayden Toyota-nın təklifini ötüb qrupa rəhbərlik etdi və Drake tez izlədi.
  
  Uebb iki öndə dayanmışdı, arxada sırt çantası olan adam yolu itələyərkən izdihamdan fərqlənirdi. İlk kadrlar avtosalonda dəhşətli əks-səda verdi, partlayışlar hündür tavandan səsləndi. Drake dərhal Uebbin dükanından keçən koridorda qaçan silahlı adamları gördü, tapançaları düz ona tərəf yönəldilib. O, kəndir baryerinin üstündən tullanaraq nümayiş olunan Mitsubishi-lərin arasında qaçdı, güllələr ətrafdakı metalı cızırdı. İşıqlar sındı, sərgi stendləri sındı. Daha çox atış həyəcanlı atmosferi parça-parça etdi.
  
  Dreyk tapançasını çəkdi, atıcıların birdəfəlik uzaqlaşdırılmasından çəkinmədi. O, sürətlə qaçdı və Glock-u aşağı tutaraq əyildi. Uebbin başı bir anlıq Mitsubishi-nin arasında göründü, ardınca bir yaylım qurğuşun və bir neçə sınmış ön şüşələr göründü. Kağız fincanların qülləsi havaya uçdu. Bir şüşə şampan bir yığın broşura ilə birlikdə partladı, bütün şirkət ayağa qalxdı və ətrafa sıçradı.
  
  Dreyk adamların ördək və suya daldığını gördü və ilk qaçan topçuya atəş açıb. O, yan tərəfə uçdu, müvəqqəti vitrin ilə toqquşdu və onu parçalara ayırdı, qırmızı qan zolaqları eksklüziv dizaynı pozdu. Komanda onu hər tərəfdən mühasirəyə aldı. Dahl Peugeot stendinin başgicəlləndirici hündürlüyünə çatmaq üçün iki fırlanan platformaya tullandı və gümüşü avtomobilin arxasında əyildi. Xalqı yad adamlardan azad edən həyəcan təbili çaldı. Bir vaxtlar parıldayan maşınlara baxan və onlara heyran olan izdiham indi qırmızı çıxış lövhələrinə axışırdı.
  
  Dahl podiumun hündürlüyündən silahını atəşə tutdu və başqa bir kultist yıxıldı. Lakin onların ardınca başqaları da dönüb isveçliyə atəş açıblar. Drake onun sükan arxasında ördəkləndiyini və qapaqdan atəş açdığını gördü.
  
  Hayden aşağı əyilib, onun com sisteminə toxundu. "Webb arxa çıxışlara doğru gedir. Burada kimsə varmı?"
  
  Yalnız o qədər də inamlı görünməyən yerli polislər cavab verdi.
  
  Drake qaçan insanlara yaxınlaşdı. İndi bütün komanda düşməni səpələməyə, ördəkləməyə və maşınların və metal dayaqların arxasında gizlənməyə məcbur edərək atəş açdı. Dahl dörd ayaq üstə hərəkət edərək Peugeot piştaxtasından keçdi. Alisiya atladı və düşməni mühasirəyə alaraq Dreykə atəş etdi.
  
  "Yaxınlaşın" dedi Hayden. "Qalan səkkizi saydım. Burada sürət qalib gəlir, uşaqlar."
  
  Drake bunun bilərəkdən ikili niyyət olub-olmadığını düşündü.
  
  Komandanın qalan hissəsi düşmənlərinin mövqelərinə yaxınlaşdıqca geridə qalan tək Lauren idi. İki kultist Uebbin arxasınca qaçmağa çalışdı, lakin Smith və Kinimaka onların çılğın ittihamı ilə tez məğlub oldular. Uebbin özü ehtiyatlı görünürdü, irəliləyişini sabit və sayıq saxlayır, böyük salonun arxa tərəfinə qaçılmaz şəkildə tələsməkdən başqa heç nə risk etmirdi.
  
  Drake Glock-da klipi dəyişdirdi. Onların üstündəki üzən tavanlardan avtomobillər üçün nəzərdə tutulmuş, lakin hər bir detalda atəşi vurğulayan parıldayan işıqlar düşürdü. Kultistlər cilalanmış Yaquarların, yolsuzluq avtomobillərinin və indi dəliklərlə dolu mavi idman avtomobilinin möhtəşəm mənzərəsi arasında sığınmağı seçdilər . Güllələr üstündən uçarkən, arxalarında italyan markiz bayraqlarının vitrinlərinə dəyərkən Drake inlədi.
  
  "Bu yaxşı deyil" dedi.
  
  Alisiya onu tanıyırdı. "Tədbir üçün, yoxsa lənətə gəlmiş maşınları nəzərdə tutursunuz?"
  
  Drake ona "uh-huh" baxdı.
  
  "Belə gözəl bədənlər və mexanizmlər məhv edilir" dedi Drake.
  
  "Terrorçulara diqqət yetirməliyik?" Mai soruşdu.
  
  Argentonun səsi əlaqəni heyrətləndirəcək dərəcədə yüksək və qeyri-adi şəkildə doldurdu. "Alfa Romeo markasını qorumağınız vacibdir. eşidirsən? Bu son dərəcə vacibdir. Bu, bizim böyük irsimiz, sönməz həvəsimiz, bizim...
  
  Atışma səsləri onu susdurdu. Kultistlər indi yaxşıca qazılmışdılar, Yaquarlar ağır şəkildə dayanmışdılar, bir cüt şaquli işıqlandırma stendləri onların üzərində yüksələn güllələrlə dolu idi. Səhnənin sağında kiçik yanğın başlayıb. Başqa bir oyunçu Uebbə zərbə endirmək üçün ayağa qalxdı və Drake alnını düymün səkkizdə biri ilə qaçırdı.
  
  Hayden lənət etdi. "Onlar ona qaçmağa kömək edirlər. "
  
  Komanda məsafələri, boşluqları və örtük xətlərini qiymətləndirdi. Thorsten Dahl daha sonra müsbət səs çıxardı. "Mənə bir dəqiqə vaxt verin" dedi. "Və mən günü xilas edəcəm."
  
  Dreyk "Bəli, çox gülməli..." deməyə başladı, lakin sonra isveçli hərəkət etməyə başladı və komanda onu qorumağa tələsdi. Onların güllələri ön qanadları və bütün qalan şüşələri yarıb, təkərləri deşib və arxa işıqları sındırıb. Dreyk düşmənlərinin arasına düşmüş asılmış fənərin iplərini qoparmağı bacardı.
  
  Səbirsiz gözətçi Dahl bir neçə addım yerə sıçradı, sağ tərəfə çevrildi və yaxınlıqdakı kürsüyə qalxdı. Nə olacağını başa düşmək üçün Drake bir an çəkdi.
  
  "Ah lanet. Hazır ol..."
  
  Dahl lehimli çərçivələrin yeni üslubunun təqdimatına həsr olunmuş iki metrlik stendi sındırdı. Ağır səkkizdilli disklər yerə çırpıldı, lakin Dahl əyildi və hər qolunun altına bir disk götürdü. Kultistlər təhlükəni qiymətləndirmək üçün geriyə baxarkən, Drake, Mey və Alicia ayağa qalxaraq atəş açdılar və daha aydın atəş xətti əldə etmək üçün Peugeot stendinin pilləkənləri ilə yuxarı qaçdılar. Kultistlər inildəyib yıxıldılar. Üçü Dahlı nişan aldı, digəri isə isveçliyə hücum etdi.
  
  Dahl tez çevrildi, sonra buraxın. Nəhəng, qeyri-mümkün dərəcədə ağır halqa havada fırlandı və qaçan adamın sinəsinə dəydi, onun gücü toxunduğu hər şeyi əzdi. Sonra ikinci üzük yan tərəfə uçdu, kultistlərin əsas mövqeyinə çırpıldı, başını və çiynini uçuraraq tam xaosa səbəb oldu. Silahlar uçdu. Başlar metal və ya bir-birinə qarşı əzilmişdir. Dahl son baş bandını götürdü və heç kimin tərpənməyi ağlına belə gətirməmiş atdı.
  
  Drake, Mey və Alicia pilləkənlərlə aşağı qaçaraq şiddətli atəşə davam etdilər. Döyülmüş Yaquarların şassilərinin altından qan axmağa başladı.
  
  Üçüncü halqa, düşən meteor kimi yerə çırpıldı, parlaq qırmızı qanadı zədələdi və sonra əyilmiş qara paltarlı sinəyə doğru əyildi. Yalançı qışqırdı, lakin qaçan Smit onu bitirdiyi üçün ona mərhəmət yoxdu. Dahl əzələlərini bir az da rahatlaşdırmaq üçün gərginləşdirdi, sonra Dreykdən üstün olan öz tapançasını çəkdi.
  
  "Düşünürəm ki, indi sizin yeni onlayn şəxsiyyət vəsiqəniz var" dedi Drake. "Havanın üstündəki zibil".
  
  "Keçən həftə sahildə qaçdım."
  
  "Oh, bəli, amma məncə bu sənə daha çox yaraşır."
  
  Yaquarların qabağına iki nəfər süründü.
  
  "Məncə, ofis velosipedindən daha yaxşıdır."
  
  "Hey, bu Alisiyaya məxsusdur."
  
  - Geri çəkilin, siz ikiniz.
  
  Səhnə açılan kimi ayıldılar. Kultistlər ölü və ya ölmək üzrə yatırdılar, bəziləri hələ də silahlarını tutur və hələ də onları SPEAR komandasına yönəltməyə çalışırlar.
  
  "Həqiqətən?" Alicia dedi. "Hətta indi? Siz yəqin ki, başınızı itirmisiniz".
  
  "Onlar bir kulta aiddir" dedi Mai. "Bu, onlar üçün hər şeydir. Onun sirlərini verməkdənsə ölməyi üstün tuturlar".
  
  Drake xatırladı ki, Mey öz cəhənnəminə satılıb, tam olaraq bir kult deyil, yaxın bir şeydir. Münasibətlərini belə tez bitirdiklərinə görə o, bir kədər hissi keçirdi. Doğru şeyi etdi?
  
  Mən yaxşıyam, deyə düşündü. Dünyanın ən təhlükəli iki qadını arasında seçim etməlisən. Nə səhv ola bilər?
  
  Hayden havadan qışqırdı: "Mən bu insanların əsl din adamları olduğuna əmin deyiləm, uşaqlar. Daha çox muzdlulara bənzəyir".
  
  Kenzi əlini Dalın çiyninə qoydu. "Sən yaxşısan, Torst? Düşünürəm ki, Jaguar-a yeni avtomobil borcunuz var".
  
  May və Bo polisləri tərksilah edərək, məğlub olmuş adamların arasında gəzirdilər. Sonra başqa bir atəş səsi eşidildi və Dreyk zalın arxasına baxdı.
  
  "Bəziləri hələ də Webb-i təqib edir."
  
  Hayden kommunikatora ağır-ağır nəfəs alırdı. "Biz təqib edirik. Uebb azadlığa yaxındır".
  
  "Bu gün yox". Dahl yumruqlarını sıxdı və Drake-ə istehza ilə baxdı. "Bəlkə bu dəfə də kömək edə bilərsən."
  
  
  ON doqquzuncu fəsil
  
  
  Dreyk döyüşdə aldığı ağrı və əzmələrə məhəl qoymadan yenidən qaçdı. Təcrübə ona ən yaxından ən uzağa bir çox yaddaşı skan etməyə kömək etdi və o, yalnız üç qalan rəqibi gördü.
  
  Və Uebb, bulanıq fiqur avtomobil satıcısının arxa qapılarına yaxınlaşır, burada metal çəpərlər, geniş sütunlar və hündür tavanlı keçidlər hər şeyə qeyri-səlis kölgə salır.
  
  "Lənət aləm!"
  
  Drake Hayden və Kinimakunu gördü və koridorlarla qaçdı. Cütlük qadınları sakitləşdirməyə çalışaraq, yarım düzən avtomobil satıcısı modelinin yanında dayanıb. Kultistlərdən biri bankaya zərbə vurmaq üçün çevriləndə heç bir faydası olmadı. Alicia qışqırıqlara cavab atəşi ilə düşmənini qorxutdu və uçdu.
  
  Onlar qaçırdılar, parıldayan işıqlar onları tərlədirdi, parlaq nəqliyyat vasitələri və parlaq rənglər hisslərə təmiz bir hücum idi, gizli mülki şəxslərin qalan cibləri dindarları cəlb etmək üçün ciddi maneə idi. Sakit idilər, o qədər də hədələyici deyildilər. Hayden Uebbə baxmaq üçün Aston Martinə məxsus podiuma qalxıb.
  
  Sonra Dreyk cavabı gördü. Bu şoulardakı bəzi avtomobillər o qədər unikal, o qədər gizli idi ki, onların uğuru şırınga və intizardan asılı idi, onlar şəxsi şoulara aparılmazdan bir neçə saat əvvəl nümayiş etdirilirdi. Xüsusən də axşam saatlarında, tamaşa bağlanmazdan əvvəl maşınları yoldan çıxarıb, sonra həyətdən çıxarıblar. Dreyk atışma başlayanda istehsalçının nümayəndələri tərəfindən tərk edilmiş salonun divarına söykənən belə bir avtomobili indicə görmüşdü.
  
  Xiron, - düşündü.
  
  Diqqətə çağıraraq, digərləri davam edərkən sola döndü. Drake linki aktiv etdi.
  
  "İki dəqiqə".
  
  İndi, yanğınsöndürmənin hətta ən fədakar texnikini belə düşünmədən gizlənməyə sövq etməsi üçün dua edərək, Drake qəribə maşının yanına getdi və qapının dəstəyinə əlini uzatdı. Heç olmasa açıq olduğuna sevinərək qapını geniş itələdi və içəri baxdı. Özünü saxlaya bilməyib, o, bu əlavə saniyədən istifadə edərək, bütün bunların tam dəbdəbəsindən, qüsursuz interyer sənətindən həzz aldı.
  
  Açarlar heç bir alışdırma kilidindən çıxmırdı və sükan çarxının altından çıxan əyri cismin ucluğunu görənə qədər ürəyi sıxıldı. İçəri tullanaraq, Drake bu avtomobilin sələfinin başlanğıc prosedurunu öyrəndi və eyni texnikanı sınadı.
  
  Arxadan cinlər uğuldayırdı, işlənmiş borular cəhənnəm odu və dəlilikdən gəyirdi. Dreyk idarəediciləri çevirib hiperkarı hərəkətə gətirən zaman üzünün çılğın təbəssümə çevrildiyini hiss etdi. Döyüşdə həmişəkindən daha çox əsəbiləşərək avtomobili dilerin arxasına sürərək, qorxulu şəkildə yaxınlaşan metal dirəklərin arasından keçdi. İki sütunun yanından keçəndə qabağa baxdı.
  
  Uebb qırmızı ilə işarələnmiş çıxış qapısının qarşısında dayanıb, sanki maşından gələn inanılmaz ildırım gurultusu ilə ona baxırdı. Üç düşmən çox yaxın görünürdü, silahları Uebbə tuş gəlmədi, lakin arxalarını müdafiə etmək məcburiyyətində qaldılar. Alisiya, Mey, Dahl və Smit qisas alan cinlər kimi, üç silahın hazır lülələrinin üzərinə düşdülər.
  
  Sürət bir anlıq artdıqca Drake sevincdən qışqıraraq qaz pedalına çırpıldı. Canavar rezinləri yandıraraq, özü ilə kultistlər arasındakı məsafəni bağlayarkən yüngülcə burularaq çölə çıxdı. Yaxınlaşan təhlükəni görməməzliyə vura bilməyib, döndülər.
  
  Avtomobil onlara çırpılıb. Biri alçaq kapotun üstündən uçdu, qolları və ayaqları yetmiş metrlik yamacdan aşağı düşən xizəkçidən daha sürətli fırlandığı üçün havaya qalxdı. Digəri geri sıçradı, sümüklərini sındıran bir gurultu, qəfil dayanma və tərs təcil səndələdi. Üçüncüsü birtəhər kapotun üstünə düşdü və onu kifayət qədər əzdi ki, ikisi parıldayan ön şüşədən baxanda Dreyk buruşdu.
  
  "Alın. Uzaqda. Mənimlə. maşınlar,"Dreyk dilləndi.
  
  Dal onu topuqlarından tutub kənara çəkib yerə atanda adamın gözləri qabarıq oldu. O, gözlənildiyindən daha çox sürüşdü, yüksək parıltı onun sürüşməsini tamamladı, başını silkələmək və sonra silahına çatmaq üçün kifayət qədər uzaqlaşdı. Mai onu bir vuruşla bitirdi, sonra gözlərini Dahla çevirdi.
  
  Dreyk qapını itələdi, indi Tayler Uebbin bir az əvvəl istifadə etdiyi çıxışın qarşısında. Onun kommunikatorunda söhbət üç dəfə artdı, həyəcanlı səslər məlumatı tez ötürdü. Qapıda Alisiya və Smitə qoşuldu.
  
  "Düşündüm ki, sən məndən əl çəkmisən" deyə Alisiya onu salamladı.
  
  Drake qapını cəld açdı. "Bəs siz və maşın arasında seçim edəcəksiniz?"
  
  Smit baş-başa oynamağa davam edərkən hər ikisinə məhəl qoymadan boşluqdan keçdi. Əsgərin dərhal dəstək gözlədiyini bilən Drake onun ardınca getdi. Təəccüblüdür ki, onlar özlərini başqa otaqda tapdılar, bu dəfə daha kiçik, lakin buna baxmayaraq, hündür və geniş, qoşqular, furqonlar və bütün növ avtomobil nəqliyyatı ilə dolu, ya kütləvi və ucuz, ya da xüsusi qiymətə və həddindən artıq qiymətə. Ofislər bina ilə həmsərhəd idi, boşluğu əhatə edən portallar və metal körpülər. Drake saysız-hesabsız maneələr qarşısında dayandı.
  
  "Bizə daha çox şey lazımdır..."
  
  Hayden onlara qoşuldu. "Neçə çıxış var?" O, boğaz mikrofonu ilə danışdı.
  
  Drake cavabı eşitdi. "Səkkiz, üstəlik üç qoşa qapı."
  
  "Onların üstündə adamlarınız varmı?"
  
  "Çalışırıq".
  
  Drake başını tərpətdi. "Gəlin ayrılaq" dedi çox ümid etmədən. "Bəlkə bəxtimiz gətirər."
  
  Alicia qeyri-müəyyənlik gətirməyə cəsarət etmədi.
  
  "Deməli, hamısı budur?" Smit hönkürdü. "Webb gedir. Lənət olsun!"
  
  "Hələ yox" dedi Dahl həmişəki kimi nikbin. "Hələ qanlı deyil."
  
  Ancaq çöldə səma qatilin ürəyindən də qara idi və küçələr zəng mərkəzi qədər faydalı idi. Webb onlarla fərqli yolla gedə bilərdi, sonra isə daha bir çox. Drake nəfəs aldı və həmkarlarına əl yellədi.
  
  "Biz hələ bitirməmişik. Webb bir səbəbə görə buradadır və bu, futbola baxmaq və ya yüksək səviyyəli brendlərə göz yummaq deyildi. O, hələ buranı bitirməyib və hələ də yaxşı liderliyimiz var".
  
  "Nə?" Smit hıçqırdı.
  
  "Qadın".
  
  
  İİRMİNCİ FƏSİL
  
  
  Mey və Smit perimetri iki dəfə yoxlayarkən, SPEAR komandası arenanın kənarında dövrə vuraraq ön qapılara tərəf getdi. Dreyk üçün ən vacib hissəsi Beauregardın qeydi olan bir söhbət başladı.
  
  "Kultistlər, onlar ləngdirlər. İllərlə baxış və fəaliyyətsizlik səbəbindən itkin. Onlar özündən razı ola bilərlər, lakin indi bunu daha da gücləndirməli olacaqlarını başa düşüblər".
  
  "Bunlar muzdlulardır" dedi Hayden. "Əsl dinçilər deyil."
  
  "Mən demək istədiyim budur" dedi Beau. "Müdirlərinin ləng olması, onlara çatışmır. Qeyri-aktiv. Onlar öz məqsədlərinə çatmaq istəyirlərsə, bacarıqlarını təkmilləşdirməli olacaqlar".
  
  Hayden yavaşca başını tərpətdi. "Bəlkə də haqlısan. Boşluq özündənrazılıq yaradır. Onlar boş qala bilməzlər".
  
  "Dubaya getmək üçün başqa bir səbəb" dedi Drake.
  
  Ön qapılara qayıdan Drake, arzulamağa başladı. Qeyri-müəyyən kütlələr toplaşıb, onlara nə edəcəkləri deyilən zaman ətrafda asıldılar. Səs-küy bütün söhbətləri boğdu. Hayden onları yenidən yellədi.
  
  Argento. O, keçid düyməsini basdı. "Biz haradayıq?"
  
  "Üz baxımı yoxdur. Webb getdi. Ölü terrorçular indiki kimidirlər. Sənəd yoxdur. Daha parlaq bir qeyddə, yeni dostumuz Pavarottidən daha yüksək və daha uzun oxumağa başladı. O-"
  
  Heyden komandanı qiymətləndirərkən sərt şəkildə gülümsədi. "Tezliklə orada olacağıq, Armand. Əla işdir."
  
  "Əlbəttə. Mən sadəcə əlayam".
  
  "İndi". Hayden ah çəkdi və ətrafa baxdı, saçları nəhəng ağ avtomobil satıcısı işarəsi ilə haşiyələnmişdi. "Biz hardan maşın tapa bilərik?"
  
  
  * * *
  
  
  Saysız-hesabsız nəqliyyat vasitələrinin yaxınlığına baxmayaraq, onların maşınlarının görünməsi otuz dəqiqə çəkdi. O vaxta qədər komanda qıcıqlanma ərəfəsində idi. Əlavə məlumat verilmədiyi üçün Uebbin izi hər dəqiqə soyuyurdu . Döyülmüş polislər və xəbərçilər küçədə heç nə tapa bilməyiblər. Müşahidə kameraları, hətta gizli kameralar da işləmirdi.
  
  Avropa isə böyük bir qitə idi. Bu qədər yoxa çıxacaq yerlər var.
  
  Hamısını mikroavtobusa yerləşdirdilər, Dahl sükan arxasına keçdi. Qəribədir ki, o, yola çıxdıqdan sonra insanlar ərazini tərk etdikcə və ya yatmağa getdikcə Barselona küçələrində naviqasiya çox asanlaşdı.
  
  Alisiya dirsəkləri ilə Yorginin qabırğasına dürtdü. "Vay, bu yaxşı işdir, sən qadından kiçiksən, Yogi. Və sənin başını vurmağımı istəmirsənsə, qıvrılmağı dayandır."
  
  Drake yarı çevrildi. "Onun səni incitməsinə icazə vermə, dostum. Onu da geri ver".
  
  "Webb Barselonaya bir səbəbdən gəldi" dedi Hayden. "Bunun yalnız onun üçün olduğuna inanacağıq?"
  
  "Onun bacarıqları var idi" dedi Dahl. "Onu məhv etmək üçün ciddi silah lazım idi".
  
  "Axmaq alət" Dreyk zibil qutusu haqqında düşündü və sonra İsveçliyə baxdı. "Və əsas alət."
  
  "Silahlar" dedi isveçli.
  
  "Bilirsən, mən əmin deyiləm..."
  
  "Və yenə də" Hayden sözünü kəsdi. "Əgər bu qadın bu qədər önəmlidirsə, o kimdir?"
  
  "Sadəcə gözləyin" dedi Kinimaka. "Və biz öyrənəcəyik."
  
  "Bəlkə də Barselona deyil." Həmişə qutudan kənarda düşünə bilər. "Bəlkə İspaniya."
  
  "Onda gəlin yekunlaşdıraq" dedi Hayden. "Bizim fanatiklərimiz Saint Germain sirlərini saxlamağa, Transilvaniyadan Versal və Barselonaya səyahət edən Tayler Webb də var, köhnə kimya kitablarını vərəqləyir və ekspert qruplarının və insanların köməyinə müraciət edirlər. Bununla belə, o, nəyin ardıncadır? Və niyə?"
  
  "Dost olduğu yerə çatmaq üçün öz təşkilatını məhv etmək üçün könüllü oldu" dedi Smith, sonra alnına toxundu. "Dəli. Bu vəziyyət ancaq onun beynində ola bilərdi".
  
  "Kultistlər belə düşünmürlər" dedi Lauren.
  
  "O, əşyaları toplayır. Və ya xəritəni izləyin. Və ya artefakt oğurlamaq." Drake çiyinlərini çəkdi. "Fərqi yoxdur. Onu tapanda soruşacağıq".
  
  "Əvvəlcə bu işdən çıxmasaq," Hayden narahat oldu. "Demək istəyirəm ki, bütün komanda bir nəfəri təqib edirdi?"
  
  Sakit küçələrdə Dal ziqzaqla hərəkət edərkən Drake alnını qaşıdı. "Axmaq olmayın. Dünyanın ən çox axtarılan adamı və bütün Avropa boyunca məhv və təhlükə yolu? Təbii ki, bunu sona qədər görəcəyik. Şəxsi aspektləri demirəm".
  
  Bluetooth vasitəsilə avtomobilin telefon sisteminə yönləndirilən zəng var idi. Dahl düyməni basdı.
  
  "Bəli?"
  
  "Argento buradadır. Biz irəliləyirik, dostum.Qadın bir xəyaldır, heç kimin daha əvvəl eşitmədiyi və görmədiyi bir kənarda sərgərdandır. Bəs buna necə?
  
  "Bunun bizə necə kömək edəcəyinə əmin deyiləm, Armand" deyən Hayden, italyan əslində fasilə verəndə cəsarət etdi.
  
  "O, həmişə belə deyildi. Uzun illər əvvəl hekayəsinə sürətlə irəliləyin və o, italyan aktrisası, müğənnisi və rəqqasəsi Sabrina Balboni idi və indi də belədir. Sonra o, çox fərqli idi, şöhrət qazandıqdan sonra pis hərəkət etdi və sonda getdiyi avtomobil yoldan keçəni vurduqda adam öldürməkdə günahlandırıldı. O və sürücü də daxil olmaqla daha üç nəfər həmin vaxt kokainin təsiri altında idilər. O, bir uzantı etdi - uzun bir - vaxtını işlətdi və sonra xəritədən itdi. Tamamilə. Biz hələ son on iki ili araşdırmamışıq, amma o, tənhadır və tamamilə özünə sadiqdir. Buna görə də o, Uebbi təhqir etdi".
  
  "Mən bunu sizə deyəcəyəm" dedi Dahl. "Son on iki il? Onlar ona inanılmaz bacarıqlar öyrətdilər. Onun hərəkət tərzi..."
  
  "Sakitləş". Kenzi onun qolunu sığalladı. "Sənə avtoqraf verəcəyik."
  
  "Bəs o nə bilirdi?" Hayden soruşdu.
  
  "Webb onunla əlaqə saxladı, çünki o, sizin dediyiniz kimi "qəzəbli bacarıqlara" malikdir. Onun tayı-bərabəri yoxdur, reputasiyası yalnız ağızdan-ağıza ötürülür, ünsiyyət protokolu prezidentə layiqdir. Webb həmişə nüfuzlu dairələrdə hərəkət edib və o, çoxdan tanınıb. Yalnız bir gün onun xidmətlərindən istifadə edə bilməsi üçün layiqli aylıq ödəniş etdi. Deyəsən, vaxtı çatıb".
  
  "Amma nədir..." Dahl qırmızı işıqda yan keçdi, "-bu bacarıqlar?"
  
  "Əsasən Sabrina oğrudur. Daha mürəkkəb səviyyədə o, Pişik Qadındır..."
  
  "Mənim sevimli" Yorgi dərin rus ləhcəsi ilə dedi.
  
  "Aydın olmaq üçün" deyə Kenzi pıçıldadı, Argento ona dedi. "O, komandaya qoşulmur."
  
  "Webb onun xidmətlərinə sadəcə ona görə lazımdır ki, onun axtarışı - nə olursa olsun - yol boyu hər dayanacaqda çətinləşir. Adamın ən azı daha üç yerə asanlıqla və tez çatması üçün Balboninin köməyinə ehtiyacı var, çünki o, artıq yavaş və təbii hərəkət edə bilmir. Ondan sonra bir kultla yox. Bilir ki, bütün bu yerləri izləyirlər. Onun həlli Sabrina Balbonidir".
  
  Drake başını tərpətdi. "Məntiqi. Webb artıq çəkic kimi vurmur. Bəs bu üç yer haradadır?"
  
  "Ah dostum, trilyon avro sual. Əvvəlcə soruşmalıyam ki, sizin təqib zamanı Alfa Romeo-lardan hər hansı biri zədələnibmi?
  
  "Yox. Heç biri," Dreyk mövzunun italyanların ürəyinə yaxın olduğunu bilə-bilə təklif etdi.
  
  "Ah, bunu bilmək yaxşıdır. Bu yaxşıdır. Yaxşı, o, ona daha sonra hara getdiyini izah etdi və eyham etdi ki, son yeri ölkədən başqa heç kim bilmir. İspaniyanın ən qədim kolleclərindən biri olan Barselona Universitetinə daxil olmaq üçün onun bacarıqlarına ehtiyacı var idi, buna görə də matçı izləmək istəyən yüz min insan arasında görüşməyə razılıq verdi. Onun ideyası. O, anonimliyi rəhbər tutur, bu qadın, izdiham içərisində heç kimin xatırlamadığı sadəcə bir üzdür. Dərhal universitetə yollandılar".
  
  Dahl yavaşladı və sürünməyə başladı. Hayden irəli əyildi. "Və son təyinat?"
  
  "Amerika" dedi Argento.
  
  Əlbəttə, Dreyk düşündü. Heç bir mənası olmayan başqa bir şey.
  
  Dahl naviqasiya sisteminə Sevillaya daxil oldu. "Ola bilər ki, tezliklə orada olaq" dedi. "Yenə yerlilərə zəng elə, Arman, qoy bu yerə baxsınlar".
  
  "Artıq edilib. Amma saat yarımdan çox vaxt keçib".
  
  "Mən bunu bilirəm" Hayden məyusluğunu nümayiş etdirərək pıçıldadı. "Mən bunu bilirəm."
  
  
  İyirmi birinci fəsil
  
  
  Tipik və gözlənilən modada, Barselona Universitetinin kifayət qədər laylı bir tarixi var. XV əsrdə tikildiyi vaxtdan bəri binaları köçürdü, bağladı və binaları dəyişdirdi. Ancaq şanslı bir şansla, Burbon sülaləsinin Saint-Germain sağlığında, bəlkə də bu şəxsin xahişi ilə buranı bağladığını aşkar etdilər . Kim bilirdi? Hakim siniflərin sirləri, düşünülmüş qərarları və daxili sui-qəsdləri indiki kimi, o zaman da şəhər çağırışçısından tutmuş prezidentə qədər dərin və mürəkkəb idi.
  
  Dahl mikroavtobusu ən sürətli marşrutu izləyərək yüngül trafik, sıx döngələr və qaranlıq küçələrdən keçirdi. Uebb yaxşı başlanğıc etdi. Drake ağlına gəldi ki, Sabrina Balboni həmişə bunu bilirdi və qəsdən sorğu-sualdan qaçırdı, lakin onunla üz-üzə görüşənə qədər dəqiq deyə bilməzdi. Komanda bütün silahları hazırlayıb yoxladı, qarşıda yerli polisləri, maşınlarının qaranlıqda gözləyən və demək olar ki, işığı əks etdirmədiyini gördü.
  
  Bina onların qarşısındakı küncü tuturdu, hər iki tərəfə uzanırdı, fasadı divarlardan yuxarı qalxırdı və üç tağlı girişdən və on tağlı pəncərədən ibarət idi, hamısı qaranlıq idi. Ağaclar yavaş-yavaş irəliləyir, yan tərəflərdəki hündür binalar isə təkbaşına dayanaraq gözətçi qüllələri təəssüratı yaradırdı. Ərazi sakit idi, yoldan keçən maşınlar mənzərəyə dinc və adi görünüş verirdi.
  
  "Bir şey məni narahat edir" dedi Kinimaka. "Əgər Webb bu yerlərə sızmaq üçün indi Sabrinanın istedadlarına ehtiyac duyursa, o, bu işə necə girdi?"
  
  "Onlar görüşəndə onun izah etməyə vaxtı var idi" dedi Dahl. Əgər biz onları təqib edəndə belə, onların əlaqəsi olsaydı."
  
  "Bir ilan digərinin yanında sürüşür" dedi Alisiya. "Ona yaxınlaşa bilərsən, Bridget."
  
  İcazəni gözləmədən SPEARERS komandası birbaşa əsas girişə tərəf getməmək üçün heç bir səbəb görmədən kənara çıxdı. İçəridə kiçik bir təhlükəsizlik bölməsi xəbərdar edildi, lakin şübhəli bir şey olmadığını bildirdi.
  
  "Unutma" dedi Dahl. "Bu adamın indi daha az imkanı, daha az təsiri və daha az gücü ola bilər, lakin onun üçün hələ də çox ağıllı, güclü və son dərəcə bacarıqlı insanlar işləyir. Gözlər açıq, silahlar hazır.
  
  Qapılar bağlı deyildi, içəri qaranlıq idi. Mühafizə qrupu yenə çiyinlərini çəkərək yarıda onları qarşıladı. İspan dilində şərh verildi və o, bu dildə danışmasa da, Drake bunların hamısının boş olduğunu bilirdi.
  
  "Get" dedi Hayden və işarə etdi. - Çöldə gözləyin.
  
  Argento, Sabrinanın Uebbin yalnız kitabxana ilə maraqlandığı barədə məlumatını və Germenin həyatı boyu orada öz istəyi və rahatlığı ilə, məlum dünyanın bütün dillərini və daha çoxunu oxuduğuna dair həyəcanlı biliklərini çatdırdı.
  
  Webbin sözləri. Yəqin ki, hansısa qədim məktubdan götürülüb.
  
  Mənası bilinmir. Drake, yəqin ki, bunun xəritə oxumaq və ya istiqamətləri izləmək, bəlkə də Webbin Parisdən gətirdiyi bəzi kimya təlimatlarını hazırlamaqla əlaqəli olduğunu düşünürdü. Onlar ehtiyatla bir dəhlizlə, sonra başqa bir dəhlizlə getdilər, bütün bu vaxt ərzində kitabxanaya yaxınlaşdılar. Qaranlıq ətrafı qatılaşdırdı, lakin təhlükəsizlik üçün yanıb-sönən dəhlizdəki yumşaq, səssiz lampalarla dağıldı. Onlar kitabxananın qapısına yaxınlaşanda Haydenin şalvarının cibi titrəməyə başladı.
  
  Əlini qaldıraraq, bunun bütün müəssisə ilə yeganə əlaqəsi olduğunu mırıldandı və təcili bir şeyin ola biləcəyini izah etdi, o, tez cavab verdi. "Bəli?"
  
  "Oh, salam. Tayler Uebb dinləyir. Bu Agent Jaydir? Hayden Jay?
  
  "Webb!" o, qeyri-ixtiyari tısladı.
  
  "Oh, elədir. Mükəmməl. Cib telefonunuz cibinizdə səs-küy saldı, Hayden? Qasıqda titrədiyimi hiss etdinmi?"
  
  "Aman tanrım..."
  
  "Bəli, bu mən idim. Bu barədə düşünün. Hər halda buna vaxtım yoxdur. Daha sonra, şübhəsiz ki, dünyada bütün vaxtım olduqda. Əgər sağ qalsan."
  
  Hayden demək istədiyi hər sözü, etmək istədiyi hər təhdid, vermək istədiyi hər ölümcül vədi tutdu. "Bununla nə demək istəyirsən?"
  
  "Yaxşı, dostlarım arxada bir neçə... qulluq dəsti qoyublar. Oğrumu oğurladığım üçün kiçik qisas alındı".
  
  "Bizi Sabrina qurdu!" Kenzi fısıldadı.
  
  "Yox yox". Drake onun yanıldığına ümid edirdi. "O, həmişə gələcəyimizi bilirdi."
  
  "Bir gün" Hayden kameraya nəfəs verdi. "Üzbəüz".
  
  "Əgər bu gün olmasa, o gün sənin sonuncu gün olacaq, Hayden. Oh, və unutma, mən səni izləyirəm. Həmişə."
  
  Xətt qırılıb. Sükut bir ton qurğuşun kimi çökdü. Hayden incidən telefona, sonra isə dostlarına və həmkarlarına baxdı. "İndi nə?"
  
  Dahl təxminən on metr irəlidəki kitabxananın qapısını göstərdi. "Biz irəliləyirik. Bu, bizim həmişə etdiyimiz şeydir".
  
  Getdi və xalçanın altında gizlənmiş bir şeyin üstünə basdı. Yarımqaranlıqda məşum bir klik gəldi, ancaq başlarının üstündəki damdan.
  
  Drake bu səsi bilirdi. "Bomba!" qışqırdı və qaçmaq üçün çevrildi.
  
  
  * * *
  
  
  Komanda bir nəfər kimi dönüb qaçaraq kitabxanadan uzaqlaşdı. Geriyə baxanda Dreyk başa düşdü ki, onlar başqa istiqamətə qaçmalı idilər - Uebb heç vaxt Saint Germain xəzinəsini məhv etməzdi. Klik səsləri eşidildi və ölüm yaxınlaşdıqca həyatının ən tez və çətin qərarını verdi.
  
  "Gözləmək!" səs-küydən qışqırdı. "Biz pis yola gedirik!"
  
  "Ah lanet". Hətta Dahl tərəddüd etdi.
  
  Drake onların həyatını öz əlinə aldı, Alisiyanı tutdu və partlayıcı qurğunun yanından tələsik geri qayıtdı. O, keçərkən dərin bir gurultu başladı; duyğularını karlaşdıran və qulaqlarına dəyən qulaqbatırıcı şok dalğası. Başın üstündə o, dəhlizin tavanının bütün uzunluğunun yüksəldiyini, sonra yenidən aşağı düşdüyünü, partlama nəticəsində şişdiyini və parçalandığını gördü. O, daha tez və aşağı qaçdı, Alisiyanı özü ilə sürüklədi və komandanın qalan hissəsinin onun arxasınca qaçdığını eşitdi.
  
  Doğrudan partlayışa.
  
  Dəhlizin divarları qabarıq, ilkin qıcolmadan əyilmişdi. Taxta panellər parçalandı, bəziləri ölümcül zəhərli oxlar kimi dəhlizdə uçdu, qaçanların arasında uçdu və bədən zirehlərinə dəydi. Dreyk testdən keçərkən üzünü gizlədib, cisimlər onun bədənini ələ salan kimi homurdandı.
  
  Sonra tavan uçmağa başladı.
  
  Stukko və beton bloklar dağılıb. Drake bir maneəni dəf etdi. Qarşıdakı yolu toz buludu bürüdü.
  
  "Dreyk!" Alicia qışqırdı və ağır bir hörgü parçası başından bir neçə santimetr aralıda düşdü. Smitin arxasında Lauren örtülmüşdü, onun qolu daima düşən qəlpələrlə atəşə tutulmuşdu. Kinimaka dağıntıların arasından keçərək, demək olar ki, ətrafına düşən dağıntıları yığdı. Dahl uçuşun ortasında fırlandı, kələ-kötür parçanın düşdüyünü gördü və instinktiv olaraq Haydenə dəyəcəyini bildi. O, hələ də qaçarkən onu bir anlıq hər iki əli ilə tutdu, sonra biləyi ilə cəld bir hərəkətlə uçuşunu yönləndirdi. Bo yıxılan dağıntı pərdələri arasından toxunaraq, heç vaxt deyə bilmədiyindən daha çox zərbə endirdi. Mei və Kenzi üçüncü partlayışın baş verməyəcəyinə ümid edərək çökən divarların əks tərəflərinə basdılar.
  
  Qalın taxta dirək onun çiyinlərindən sürüşərək tam hündürlüyünə qədər uzanan, sonra isə hələ də sürətini saxlayaraq yuvarlananda Dreyk səndələdi. Bədəni qışqırır, əsəbləri ağrıdan yanır. Toz onun burnunu və gözlərini tıxamışdı. Qarşıda nə baş verdiyinə əmin ola bilmədilər və bütün divarlar dağılmış, kələ-kötür taxta və quru divarın kobud kənarları ilə tükənmişdi. Bo düz olmayan taxta dirəyi yan tərəfə təpiklədi. Mai döşəmədəki dəlikdən qaçmaq üçün tullanmaq üçün daş böyüklüyündə dağıntılardan istifadə edib. Kinimaka şəlaləli yığını kənara çəkdi ki, digərləri daha sürətli hərəkət etsinlər.
  
  Dreyk yenidən ayağa qalxdı, Alicia və Dahl əllərini ona tərəf uzatdıqda istifadə etdi. Toz təmizləndi, səs-küy az qala azaldı. İrəlidə kitabxananın qapısı bütöv görünürdü.
  
  Dahl onu menteşələrindən qopardı, gips tozundan və tüstüdən çıxmağa və təhlükəsiz sığınacaq olan yerə getməyə çalışdı. Komanda öskürə-öskürə, başlarını aşağı salıb, bir-birinə baxıb cırıq-cırıq bir komanda gördü: ağ saçlı, ağ paltarlı, mərmilərin dəydiyi yerlərdə əl-ayaqlarını tutan komanda.
  
  "Biz yaxşıyıq?" Drake ağır nəfəs alırdı. "Kimsə pis incidi?"
  
  Hər şey yaxşı idi, sonra Haydenin kamerası yenidən zəng çaldı. Hamının böyük ekranı görə bilməsi üçün onu qaldırdı.
  
  Yenə Webb.
  
  "Cavab verməyin" dedi Dahl. "Qoy əclaf təxmin etsin."
  
  "Bilirsən," Smit həddindən artıq ehtiyatla sağ əlindən tutaraq dedi. "O, hamımızı orada öldürə bilərdi. Bizi yer üzündən sildi. Nə verir?
  
  "Demək mümkün deyil" dedi Hayden. "Resurs çatışmazlığı. Kifayət qədər vaxt yoxdur. Xəta. Dizayn. Drake tez fikirləşir. Mən bu götə çağırıram ki, bunu bir oyun kimi qəbul etsin, ailədən və ya gücdən daha çox sevsin. Mənim bundan xoşum gəlir".
  
  "Səncə, bu, ona səbr verirmi?" Alisiya düşündü.
  
  Drake və Dahl eyni anda boğuldular, nəinki tozda. "İlahi, Miles, səsi 13-cü səhifəyə çevir, eləmi? Bunu eşitməyə ehtiyacımız yoxdur".
  
  "Sən belə düşünürdün."
  
  Dahl gözünü qırpdı. "Xeyr, əslində, heç də belə deyildi."
  
  "Bəs sən, Yorgi? Əminəm ki, maraqlandınız."
  
  Rus ona məhəl qoymadı, bu da öz işini gördü və onun spekulyasiyasını dayandırdı.
  
  Hayden telefonunu cibinə qoydu və üç-altmış addımla kitabxananı gəzdi. Cildli kitab yığınları yerdən tavana qədər bütün ölçülərdə, bütün rənglərdə, heç bir aydın etiketləmə sistemi olmadan yüksəlirdi.
  
  "O burada nə tapdısa," dedi. "Yəqin ki, sirr olaraq qalacaq".
  
  Drake buna nifrət etdi, lakin razılaşmağa meyilli idi. "Beləliklə, biz qaldıq... sikilmişik. Biz onun nə axtardığını bilmirik. Nə tapır. Ya da niyə. Və ya növbəti hara gedəcək. Sikildi."
  
  "Hələ yox". Laurendən birdən sözlər gəldi. "Bir fikrim var."
  
  
  İyirmi ikinci fəsil
  
  
  Hamısı ikitərəfli güzgü ətrafında toplaşarkən, usta oğru onlara baxarkən Sabrina Balboniyə baxarkən Dreyk güclü qəhvə içdi. Oxumağa çalışmaq mümkün deyildi. Drake anonimliyi qoruyaraq dünyanın ən böyük krakerlərindən biri olmaq üçün nə lazım olduğu ilə maraqlandı. Tələblər nə qədər dərin, susuzluq nə qədər ümidsizdir.
  
  Nə böyük günah.
  
  Balboni elə bir peşə seçdi ki, zərurətdən onu cəmiyyətin kölgəsinə, əsl ruhuna çevrilməyə məcbur etdi. O, həbsxanada olan hazırkı vəziyyətinin yaxın bir neçə saat ərzində qərarlarına necə təsir edəcəyi ilə maraqlandı.
  
  Yaxşı adamlara ümid edirdi. O, onların son ümidi idi. Bundan sonra bəxt onlara gülümsədi və onlar Dubaya getdilər.
  
  Daha pis ola bilər. O, dodaqlarının müəmmalı bir təbəssümlə uzandığını gördü, sonra düz Meiyə baxdığını anladı. Yapon qadın bunu hiss etdi və hərarətlə cavab verdi. Tutuldu, iki fırtınalı dəniz arasında qaldı, gələcək keçilməz imkansızlıq buludu idi. Xoşbəxtlikdən Hayden danışmağa başladı və ona tərəf döndü.
  
  "Mən yenə ora gedəcəm. Sərt xətti təkrar edirəm. Sonra Lorenin içəri girib müqavilə təklif etməsinə icazə verəcəyik".
  
  Drake, Haydenin Sabrinanın qarşılaşacağı dəhşətli gələcəyin məşqini dinlədi və o, nə qədər çalışsa da, oğru onun gözlərindəki dəhşəti gizlədə bilmədi. Alisiya vaxt tapıb Yorgini bir az sataşdı.
  
  "Bəs o nə kimi görünür, Yogi? Əsl oğruya bu qədər yaxın dayanıb?"
  
  "Nəyi nəzərdə tutursan?" Rus kifayət qədər əsəbi görünürdü. "Mən də realam."
  
  "Eyni səviyyədə deyil, dostum." Alisiya pəncərəni göstərdi. "Bu ustaddır. Dahi. Yüngül barmaqları və real dünya təcrübəsi olan virtuoz".
  
  "Mən də usta oğruyam!"
  
  Dahl dəhlizə nəzər saldı. "Hey, sakit ol. Biz polis bölməsindəyik".
  
  "Yaxşı, sən qadın obrazını yaxşı bilirsən, sənə qiymət verirəm". Alicia vinti çevirdi.
  
  "Mən öz bacarığımı sübut etmişəm". Yorgi somurtdu.
  
  "Bəli. Möhtəşəm qaşların var".
  
  "Məncə, sən onu tək qoymalısan." Mai bir az tərpəndi. "Bunun üçün vaxt yoxdur."
  
  "Oh, və Sprite kömək etmək üçün ekranın üstündən tullanır! vaxt yoxdu? Niyə də yox? Lauren hələ oğruya tam Montini necə düzgün etməyi öyrətməyib".
  
  Mai gözlərini qırpdı. "Mən bilmirəm sən nəsən..."
  
  "İnanıram" dedi Lauren. "Bu, çılpaqlığa istinaddır. Və mənim burada işlədiyim şey bu deyil".
  
  "Əla film, əla sonluq." Alicia başqa yerdə idi. "Və Robert Karlayl." O, ah çəkdi. "Bir müddət məni tək buraxın."
  
  Meinin gözləri parıldadı, sonra başını cəld Dreykə çevirdi. Yorkşirli Yorginin çiyninə vurdu. Hayden ikitərəfli pəncərəyə tərəf yellədi.
  
  Lauren heç bir şərh vermədən otağa girdi, sonra otaqdakı üçüncü və sonuncu kresloya oturdu. O, Sabrinaya gülümsədi və Drake diqqətini demək istədiyi şeyə cəmlədi.
  
  "Bundan çıxış yolu var, Sabrina. Siz kömək edə və fərq yarada bilərsiniz."
  
  Balboninin siması neytral qaldı, bu da çox səy göstərməli idi. "Razılaşma? Mən təxmin etməliydim."
  
  "Həmişə bir razılaşma var" dedi Hayden. "Qulaq asmağı bilənlər üçün."
  
  "Biz Tyler Webbi istəyirik" dedi Lauren. "Və indi ona yaxınlaşmaq üçün ən yaxşı yolumuz sizsiniz. Həqiqətən yaxın. İçimizdəki adamımız olacaqsan".
  
  "Adam?" Sabrina qaşını çatdı. "Və Webb mənim tutulduğumu biləcək. O, məni öldürmək üçün yenidən mənimlə görüşəcək".
  
  "Yaxşı, bu mümkündür" dedi Lauren. "Ancaq inanırıq ki, sizə onun testlərini necə keçəcəyinizi öyrədə bilərik" dedi. "Mən bunu əvvəllər etmişəm."
  
  İndi Sabrina gözlərini sıxdı. "Həqiqətənmi? Necə?"
  
  "Fərqi yoxdur. Amma mən bilirəm ki, bacarıram".
  
  "İstəsəydim, özüm də edə bilərdim".
  
  Lauren üzünü örtdü. "Qız, mən belə düşünmürəm. Biz sizin haqqınızda hər şeyi bilirik. Cəmiyyətdən təcrid olunmaq Webb-i cəlb etmək üçün platforma deyil. O, hər şeyi üz-üzə görməyə öyrəşmiş iş adamıdır və sizin onu aldatmaq üçün şəxsiyyətlərarası silahınız yoxdur". Lauren Sabrinanın baxışlarına cavab olaraq əllərini araladı. "Sən sadəcə başa düşmürsən."
  
  "Və deyirsən ki, mənə göstərə bilərsən?"
  
  "Bəli. Məhz bu."
  
  "Bunu etsəm nə olacaq? Nə olub?
  
  Hayden irəli əyildi. "Hazırda yaxşı vəziyyətdəsiniz. Etdiyiniz yeganə şey Webb ilə görüşmək, hekayələr paylaşmaq və komandama bir az ruhlandırmaq idi. Hər şey yaxşıdır".
  
  Drake Dahla üzünü qaşqabaq etdi. "Sizcə o ciddidir?"
  
  İsveçli sərt şəkildə başını tərpətdi. - Əlbəttə, bilir.
  
  "Biz sizə təqibdən toxunulmazlıq verəcəyik" dedi Hayden. "Və pulsuz keçid. İyirmi dörd saata".
  
  Sabrina dilləndi. "Və hamısı budur?"
  
  "Sən nəhayət müəyyən edilən meqa oğrusan. Sizcə, nə baş verməli idi?"
  
  "Salam," Lauren təzminat yolu ilə əlavə etdi. "Yenə yox olmaq bacarığınız yoxdur. Tək davam et. Nə qədər sağlam olmasa da".
  
  "Radarda qalmaqdan daha zərərlidir?" Sabrina məğlub hava ilə soruşdu.
  
  "Biz yolumuzdan azırıq" dedi Hayden. "Təklifimiz yaxşıdır. Bu, əlli yaşına çatmazdan əvvəl təzə hava ilə nəfəs almağın yeganə yoludur. Bax, Sabrina, sən artıq yarı etibarlısan, çünki Uebb sənin qaçmağa qadir olduğuna tamamilə inanacaq." Əllərini araladı. "Çünki sən".
  
  "Əlbəttə. Bəs niyə mən bunu etmirəm?"
  
  "Çünki sən həbsə düşmək istəmirsən. Bilmirəm, burada "artıq iş" nə deyirlər, amma səni oraya aparacaqlar. Qrossmeyster, ya yox, onların heç birindən qaçmaq olmaz. Həmişə."
  
  Sabrina çənəsini Lorenə tərəf sıxdı. "Yaxşı, hansı bacarıqlara sahibsiniz?"
  
  New Yorker bunu qələbə kimi qəbul etdi. "Əvvəlcə" dedi. "Bütün paltarlarını çıxart."
  
  Drake qabağa əyilməyə kömək edə bilmədi, amma sonra iki tərəfli trafikə baxan hər kəs də belə etdi. Doqquz cəsəd birdən çox diqqətli oldu, Laurenin sözlərindən təəccübləndi.
  
  Sonra gülüş. "Sadəcə zarafat. Dediyimiz kimi, Webb qaçmaq üçün kifayət qədər təcrübəniz olduğunu bilir. Mən sizə inandırıcı bir ssenari öyrədə, düzgün sözlərdən istifadə etməyi və onun etibarını necə qazanmağı öyrədə bilərəm. Onu necə sevdiyinizi, ona hörmət etdiyinizi və axtarışına diqqət yetirdiyinizi düşünmək üçün necə . Onun əqidələri. Hətta ona ibadət etdiyinizə inandırmağı sizə öyrədə bilərəm".
  
  "Sən ciddisən? Sən necə polissən?
  
  Lauren çiyinlərini çəkdi. "Ən yaxşı növ."
  
  Drake əzələlərini rahatladı. "Yaxşı, o, nə etdiyini yaxşı bilir."
  
  - Bəli, - Smit hönkürdü. "O, məhbuslarla necə davranacağını bilir."
  
  "Oh, dostum" dedi Drake. "Ona bir şans verin. O, yaxşı adamlar üçün işləyir".
  
  "Nicholas Bell-də bir şey səhvdir" dedi Smith. "Və məndən başqa heç kim bunu görmür."
  
  "O, nə edə bilər? Yüksək təhlükəsizlik həbsxanasında bir oğlan. Deyir ki, Pifiyaya qarışıb, çıxa bilməyib. Peşman olduğunu göstərir. Psixika üçün yaxşı nəticələr. O, bir dəfə də olsun azadlıqdan bəhs etməyib. Və onun bizə verdiyi hər göstəriş gerçəkləşdi".
  
  Smit pəncərədən Lorenə baxdı. "Və onun harada olduğunu nəzərə alsaq, Luiziana həbsxanasında, oğlan ehtiyac duyduğu hər şeyə sahibdir."
  
  "Sən özün o qədər də pis deyilsən" dedi Kinimaka.
  
  "Bir gün" Smit gileyləndi. "Bir gün. görərsən".
  
  Drake Laurenin Sabrina ilə danışmasına baxdı. Zaman keçdikcə. Daha çox qəhvə gətirdilər, bu dəfə sərt biskvitlə. O, Smitin instinktlərinə sümüyə etibar etdi və onların hamısında nəyisə əskik edə biləcəyindən narahat idi. Lakin Luiziana Barselonadan çox uzaqda idi və Haydenin telefonu gətirdiyini gördü ki, Sabrina zəng edə bilsin.
  
  Lauren italyan oğrunu öyrətdiyi vaxt daha bir saat keçdi. Nəhayət, ona tez zəng etməyə icazə verdi.
  
  Natiqlər vasitəsilə Sabrina və Webb qısa iradlar mübadiləsi apardılar və onlar dərhal anladılar ki, Sabrina Balbonidən istifadə etmək riski artıq öz bəhrəsini verib.
  
  "Mən Sürixdəyəm" dedi Uebb bir neçə dəqiqədən sonra. "Orada görüşəcəyik". Kişinin səsi həqiqətən də rahatlamışdı.
  
  "Əla iş, Lauren" dedi Mey. "Əla işdir."
  
  Bo da təsirlənmiş görünürdü. - O, yaxşıdır, elə deyilmi?
  
  "Üz-üzə daha çətin olacaq" dedi Smith.
  
  "Ancaq o, özünə daha çox vaxt verdi" dedi Kinimaka. "Bunun üzərində işləmək üçün. Bu, ən yaxşı nəticədir, uşaqlar."
  
  - Onda Sürix? Drake qrupu öyrəndi.
  
  Kiçik otaqdakı komanda dağıldı və rahat görünən Sabrina Balbonini bir neçə dəqiqə tək buraxdı. Hayden qrupa qayıdan kimi rahat nəfəs aldı.
  
  "Siz nə düşünürsünüz?"
  
  "Düşünürəm ki, gedib Tayler Uebbi vurmalıyıq" deyə Alisiya hırıldadı. "Birdəfəlik. Lanet ağaca. Mənimlə kim var?
  
  Ətrafdakıların hamısı sərt şəkildə başını tərpətdi.
  
  "Atlarınızı tutun, uşaqlar" dedi Drake. "Əvvəlcə daha bir sual var. Böyük."
  
  
  İyirmi üçüncü fəsil
  
  
  Drake davam etmədən əvvəl qəhvəsini bitirdi. "Sabrinanı unudun. Webbi unut. Barselona avtosalonunda çəkiliş aparan fanatik komandamız var. Onlar zərərsizləşdirilməlidir".
  
  Hayden dayandı və sonra ah çəkdi. "Lənət olsun, məncə düz deyirsən. Kultistlər Uebbin ardınca getdiyi yerdə gedəcəklər, amma ilanın başı? Mən belə düşünmürəm".
  
  "Nəh, bu Dubayda günəş vannası qəbul etmək kimi olacaq" dedi Drake. "Hər yerdən."
  
  "Ona görə də biz komandanı böldük. Yarı Sürixə; biri Dubayda.
  
  "Bir plan kimi səslənir." Dreyk ətrafa baxdı, komandanın artıq böyük ölçüdə bölündüyünə dair narahatedici düşüncəni dilə gətirmədi. Halbuki onların şüurunda ilk növbədə peşəkarlıq dayanırdı.
  
  "Dreyk, Mey, Alisiya, Bo," Hayden dedi, "Dubaya getməlidir. Qalanları Sürixdədir. Drake, biz Dubayı göz önündə saxlamalıyıq. Bütün bunlar."
  
  Drake başını tərpətdi. "Aydındır".
  
  Mai Haydenə baxırdı. "Siz "biz" dediniz. Bizə qoşulursan?"
  
  Hayden tez e-poçtunu yoxladı. "Düşünürəm ki, yaxşı dəyişiklik olacaq."
  
  "Və mən?" Kenzi soruşdu. "Demək istəyirəm ki, Dahl və mən adətən bir yerdəyik, amma..."
  
  İsveçli qaşqabaqlandı. "Öz ixtiyarımla deyil, mənə inanın."
  
  Kenzi incimiş görünürdü. "B komandasında ilişib qalmaq istədiyimə əmin deyiləm. Hətta Beach Runner onun bir hissəsi olsa belə."
  
  Artıq mühasirəyə düşən qrup onun sözlərini başa düşdü. Bir ay əvvəl onlara güləcəkdilər, amma indi Kinimaka Haydenə kədərli bir nəzər saldı və Smit Boya baxdı. "Bəlkə yeri dəyişməliyik, qardaş."
  
  Hayden məbədlərini ovuşdurdu. "Mənə Lauren və Sabrinaya və sən onların hər ikisinə baxmalısan, Smit. Mano, ürək tut. Kenzi, əgər bu komandanın bir hissəsi olmaq istəyirsənsə, nifaq salmağı dayandırmalısan."
  
  "Bu, təbiidir, patron. Necə bildiyimə əmin deyiləm".
  
  Hayden Dreykə işarə etdi. "Ciddi olaraq, arxa planda qalmağın nə qədər vacib olduğunu kifayət qədər vurğulaya bilmirəm. Bizə lazım olan son şey BƏƏ ilə əlaqə qurmaqdır".
  
  "Biz ehtiyatlı olacağıq, Hayden" dedi. "Hamımız. Hey uşaqlar, sakit olun. Sürixdə sizinlə görüşəcəyik". Getməyə başladı.
  
  Dahl narahat görünürdü. "Dreyk?" - dedi.
  
  "Bəli?" Yorkshireman isveçlinin qayğısına qalmasından məmnun olaraq arxaya çevrildi.
  
  "Baxma."
  
  
  İyirmi dördüncü fəsil
  
  
  Karin Blake cəhənnəmin necə göründüyünü bilirdi. O, total məğlubiyyətin dadının necə olduğunu bilirdi. Və o, ruhu məhv edən məhvetmə hissini bilirdi. Mett Drake həyatına girəndən bəri qardaşını, valideynlərini və bu yaxınlarda həyatının sevgisini itirdi. Yaxşılıq etməyə çalışdı; nəcib və fəzilətlilərin tərəfində vuruşurdu. Bütün düzgün qutuları işarələdi - amma birtəhər həyatda itirdi.
  
  Beləliklə, o, Drake'i proqrama yazdırdı, guya onu komandaya inamla, müəyyən bir təcrübə ilə və sadəcə dojo qara kəmərindən daha çox sahədə hazırlamaq üçün. Yorkshireman bir çox nazik ipləri çəkdi və bir İngilis qadını Amerika ordusu proqramına cəlb etmək üçün bir neçə lütfü ləğv etdi, lakin bir şəkildə onu çəkə bildi.
  
  Əslində uyğun gəlir.
  
  Bəzi ölümcül istehza bu idi ki, Matt Drake onu aylarla davam edən, son dərəcə stresli, yorucu bir super proqrama yazdırmaq üçün diş və dırnaqla mübarizə apardı.
  
  Sürətli əmrlər onun düşüncə qatarını kəsdi.
  
  "Düşmən aşkar edilib. Ayıq olun, soyuqqanlı olun. Bizə deyirlər ki, döyüşə qoşulaq".
  
  Karin bilirdi ki, bu məşq deyil, uzun məşq deyil. O, bu qədər məşqdən sonra real hərəkəti səbirsizliklə gözləyirdi. Aylar ağrılı, yorucu, hər dəqiqə oyaqlıq və qısa yuxu saatlarını sərf edirdi. Mütərəqqi tükənməyə başlayandan qısa müddət sonra o, ilahi bir hədiyyə olan yuxularını xatırlamağı dayandırdı.
  
  Qısa müddət sonra, tələb olunan böyük ağrı və səy onun beynini alternativ düşüncə proseslərindən məhrum etdi, bu da maskalı bir xeyir idi. Hərəkət etmək, bacardığım yerdə yatmaq, tələb olunduqda oyanmaq, hansı zədələrin ağır, hansının güləcəyini bilmək, müəyyən məqamlarda dahi zəkamdan istifadə etmək, oğlanlarla anlaşıb onların hörmətini qazanmaq bacarığı, ehtiyac yarandıqda özüm üçün ayağa qalxmaq, - bütün bunlar və daha çoxu onun gününü detallarla doldurdu.
  
  Ancaq iyirmi dörd saat ərzində Komodo haqqında düşünmədiyini anlayanda günahkarlıq hissi çiçəkləndi. SPEAR komandası ilə əlaqə saxladıqdan bir həftə keçdiyini xatırlayanda günahı daha da gücləndi. O, Benin və valideynlərinin ölümünün dəqiq tarixini xatırlaya bilmədiyini anlayanda günah daha da gücləndi.
  
  Duyğular onun içində fırlanırdı.
  
  Onlar vəhşi və əhli olmayan, yalnız onun izlədiyi rejim tərəfindən saxlanılan şiddətli bir dənizə çevrildilər. Və bəzi nadir ilham anlarında o bilirdi - mübarizə ondan çox güc almasına baxmayaraq, bu, çox yaxşı bir iş idi. Doğrudan da, yaxşı iş.
  
  Karin qəzəbini proqrama çevirdi. O, ikisindən birinə ehtiyac duyulduğunda özünün ən yaxşı və ən pis versiyası oldu. İlk komanda seansları çətin idi, lakin o, əvvəlcə kursant yoldaşlarını aldatdı və sonra onları döyməyə başladı. Gücündə çatışmayan şeyi vəhşilikdə, məhdudiyyətsiz qəddarlıqda qazandı. O, ən həssas nöqtəsinə məhz həmin anda və amansızcasına zərbə endirdi. Kişilər tezliklə onu ciddi qəbul etməyi öyrəndilər.
  
  Başqa bir əmr səsləndi. "İnsanlar, indi nişanı vurduq. Bağlayın və bağlayın. Bu, sadəcə olaraq, çox real oldu".
  
  Karin "burada və indi"nin işğalına icazə verdi. Əslində onun düşünmək üçün son bir neçə ayda olduğu qədər vaxtı var idi. İndi o, bunu bəyənmədiyinə qərar verdi. Lənətə gəlmiş müharibəyə başlayın və lənətə gəlmiş ağrılar verin.
  
  Sinifdəki oğlanlar onun ətrafında oturub hündür, nişansız qara yük maşınının arxasını doldururdular. Palladino, Perry, Garrett və Winters və bir çox başqaları həzin üzlər, bir az zarafat və naməlum gözləntilərlə gözləyirlər. Onlar əvvəllər heç vaxt əsl döyüşdə olmamışdılar və indi yalnız bəxt sayəsində. Həmin gün əsl düşmənlə döyüşməli olacağını bilmək başqa şeydir, amma məşq zamanı buna rast gəlmək tamam başqadır.
  
  Karin ayağa qalxdı, özünü yığdı və dar düzbucaqlı pəncərədən ön kabinəyə baxdı. O, qara forma və Kevlar pencək, çəkmələr və dəbilqə geyinib. Onun əlində tüfəng və tapança, bıçaq və digər silahlar olub. Onun bədəninin ətrafına ərzaqlar, tibbi ləvazimatlar, gündəlik tələbatlar və Bluetooth düzülüb. O, bunların heç birini hiss etmirdi; Mən yalnız qarşımda olanı gördüm.
  
  Çirkli ağ oğlanlarla dolu iki çirkli ağ yük maşını dağlara qaçır.
  
  Palladino pəncərədən ona qoşuldu. "Deməli, bu Mulholland Drive, hə, Kaz?" mızıldandı. "İlk dəfədir görürəm."
  
  O, Kaz və ya Bleyki qəbul etdi. O bilirdi ki, adların heç birində hörmətsizlik yoxdur.
  
  "Yalnız tezliklə öləcək insanlarla dolu bir yol" dedi. "Hər an".
  
  Hər iki yük maşını demək olar ki, qarşıdan gələn avtomobilə çırpıldı, toqquşma niyyətdən daha çox bəxtlə qarşılandı.
  
  "Mülkilər yoldadır" dedi Palladino. "Bunu yadda saxla."
  
  "Mülkilər həmişə yoldadır" dedi Karin. "Və çox vaxt ölürlər."
  
  "Sən bizə heç vaxt özün haqqında çox danışmamısan" dedi Palladino fərasətli şəkildə.
  
  "Biz rahat olmaq üçün burada deyilik, Palladino. Biz bu anaların bizi öldürməmişdən əvvəl necə öldürəcəyini öyrənmək üçün buradayıq. İstəmədiyini iddia etmə".
  
  Qarin təqibin gedişatını seyr edərkən onun çaşqın ifadəsinə məhəl qoymadı. Hər iki ağ yük maşını vəhşicəsinə yırğalanır və döngələrdə və döngələrdə sıçrayır, sürücülər getdikcə çaxnaşmaya başlayır və həddindən artıq yüklənmiş avtomobilləri öz hüdudlarından kənara itələyirdilər.
  
  "Onlar silah daşıyırlar" dedi Palladino. "Gec və ya tez bunu anlayacaqlar."
  
  Karin yük maşınının böyük yan güzgülərinə baxdı və gördü ki, onların ardınca bütöv bir sütun qara və ağ sayrışan işıqlar gəlir. "Bəli, və o, çox çirkli olacaq."
  
  "İndi qanlıdır? Yoxsa çirkli? Lütfənlə deyə bilmərəm".
  
  "Palladino". Karin ona baxdı. "Mən sizinlə və ya başqası ilə dost olmaq istəmirəm. Biz birlikdə işləyirik. Diqqətinizi işə cəmləyin".
  
  "Əlbəttə".
  
  Karin baş verən hadisələri qəbul etmək üçün ətrafındakı hər şeyə məhəl qoymadı. Onların sürücüsü Kallahan, yük maşınlarının yanında dayanaraq, ehtiyatlı və diqqətli sürdü, lakin çox təhdidedici səslənməməyə çalışdı. Mühərrikin iniltisi və təkərlərin cingiltisi onun səylərini alt-üst etsə də, məharəti göz qabağında idi. Onlar asfalt üzərində gurultu ilə keçərkən, dik, ölü təpə yük maşınlarına bir qədər irəlidə yer verdi və Callahan geri çəkilmədi. Yük maşını yoldan çıxarkən Karin dayandı, sonra qəzaya uğradı və iki nəfəri yerə sərdi. O, kömək etmək üçün yerindən tərpənmədi, məsafə saxlamağa üstünlük verdi.
  
  Çöldə yük maşınlarından biri çəmənli yol kənarında silkələnir, dam və yanlar titrəyərək asma qıfıllara çırpılır, lokal zəlzələ kimi titrəyirdi. Ətrafda daha çox oğlan toplaşdı.
  
  "Kənara çəkil, Bleyk. Qoy başqası görsün".
  
  Karin geri çəkildi və bu zaman atışma başladı. Sonuncu yük maşınının arxa qapısı çırpılaraq açıldı və güllələr parçalanaraq onların avtomobilini deşməyə başladı. Karin aşağı əyildi və iki oğlan solğundan üç rəng daha ağ oldu.
  
  "Nə etməliyik?" Winters soruşdu.
  
  "Özünüzün vurulmasına imkan verməyin." Ön mühərrikin arxasındakı mövqeyinin də kömək edəcəyinə inanan Karin daha da əyildi. Digər dörd nəfər də bunu başa düşdü; bəziləri hərəkət etməkdən çox qorxmuş görünürdü.
  
  "Beləliklə, biz bunun üçün məşq etdik" deyə onların hazırkı komanda lideri Hildret qışqırdı. "Uşaqlar, gözləniləndən bir qədər tez olmanız lazım olan yerdəsiniz. Həm də Amerika torpağında". O, son cümləni bir az yöndəmsiz şəkildə əlavə etdi. "Bunu bir bonus hesab edin."
  
  Karin həmkarlarının üzündəki qarışıq emosiyaları görən kimi acıqla gülümsədi. Görünür, orada hər şey yaxşı deyildi və bəziləri indi məmnuniyyətlə Washout Lane-də təkbaşına gəzə bilər.
  
  Yaxşısı üçün, o düşündü. Uduzanların arxamca dayanmasını istəmirəm.
  
  Halbuki, hələlik onlar bir komanda idi. Callahan yük maşını döngəni döndərdi; güllə metal təbəqələrin arasından keçdi və onların arasından keçdi və Vu adlı qısa boylu gəncin sinəsinə dəydi. Zərbə onu dizləri üstünə yıxdı və bir neçə dəqiqə gözlədi, ağır nəfəs aldı.
  
  "Mən yaxşıyam" dedi nəhayət.
  
  "Bəli" dedi Karin. "Biz bunu sən arxa qapının bir hissəsi olmayanda anladıq."
  
  "Və mənim görmədiyim yaxşı iş" dedi, demək olar ki, yeddi fut olan qrupun ən ucası Perry. "Çünki bu mənim lənətə gəlmiş toplarımı uçuracaqdı."
  
  Bir neçə gülüş var idi, əsasən əsəbi idi. Karin onların nə qədər yaxınlaşdıqlarını bilirdi. Başqa bir güllə bu dəfə başının hündürlüyündə vızıldadı və o, təsadüfən kabinəyə baxanda o, Callahanın sükanla mübarizə apardığını, ön şüşənin sındığını və naviqatorunun qolundakı yaraya qulluq etdiyini gördü. Orada güllələnərək öldürüldülər.
  
  "Biz bir şey etməliyik" dedi. "Yoxsa öləcəklər."
  
  Hildret komandanın lideri ola bilərdi, lakin o, hələ də yeniyetmə idi. "Siz nə təklif edirsiniz?"
  
  Karin cavab vermədi, əksinə baxış panelini sökdü və tüfəngi çərçivəyə dayadı. Yük maşınları bərabərləşdikcə, o, yarım düzən atəş açaraq içəridəki adamları səpələdi və birini olduqca ağır yaraladı. Orada xaos hökm sürürdü: qutular səliqəsiz şəkildə yığılmışdı, bəziləri damın üstünə yığılıb ağır-ağır söykənmişdi, bəzilərinin qapaqları sınmışdı, kələ-kötür taxta sürüşmüşdü, insanlar hər şeyin üstünə yıxılaraq ayağa qalxan kimi kor-koranə atəş açırdılar. Atışma az qala yoldaşlara dəydi, bəziləri öz yük maşınını deşdilər. Digərlərinin bəxti gətirdi, onlar Callahan üzərində uçdular. Karin tüfəngindən yenidən atəş açaraq, xaosu daha da artırdı. Qışqırıqlar eşidildi və yük maşını inanılmaz dərəcədə sürət yığmağa çalışırdı.
  
  Palladino Karinin yanında pıçıldadı: "Al onları". - İndi sən onları panikaya saldın, Bleyk.
  
  - Amin, ey əclaf.
  
  Karin jurnalını boşaltdı.
  
  
  İyirmi beşinci fəsil
  
  
  Sonuncu ağ yük maşını kəskin şəkildə yolun o tayından keçdi, oyma qayalıqdan sıçrayaraq ayaq üstə qala bildi. Cəsədin içinə tökülən adamlar və qutular gurultu, xırıltılı və əzablı qışqırıqlarla bir araya toplaşır. Yük maşınından iki bütöv yeşik sürüşərək səkiyə sındı və onlarla tüfəng və maqazin səpələnib. Kallahan maneəni sağ-salamat keçə bilməyərək onların üstündən keçdi. Karin klipini dəyişərək arxasındakı suallara məhəl qoymadan yenidən nişan aldı.
  
  "Nə baş verdi?"
  
  "Anladıq?"
  
  Biz?
  
  - Onları götür, Bleyk.
  
  O, daha bir neçə zərbə endirib, qutulara və bir kişinin ayağına dəydi. Yük maşınının arxasında əyləşən fırıldaqçı ördəklər indi ən azı bir təcrübəli atıcının qarşılarında olduğunu anlayaraq sürəti artırmaq üçün sürücüsünə qışqırdılar. Bununla belə, onlar hələ də irəli-geri atılar, atəş açır və daha sonra hansı silahları götürə biləcəklərini görmək üçün açıq qutuları gəzdirirdilər.
  
  Qulaqları sirena səsləri və daha yaxından onun əmrinin şərhləri ilə doldu. Sürücü bir anlıq arxaya dönəndə Karin Kallahanın diqqətini çəkdi, ağız dolusu "sağ ol"a cavab olaraq başını tərpətdi və köməkçi sürücüsünə çömbəlməyi əmr etdi. Təkərlər, o düşündü. Təqibi bitirməyin vaxtı gəldi.
  
  Hər şey Şərqi Los-Ancelesdə, DEA-nın diqqətli gözü altında ağ bir dəstə silah çatdırarkən başladı. Çağırışlar edildi və hücum edildi, lakin dəstə çox yaxşı silahlanmışdı və şəhər istiqamətində qaçdı. Bir neçə mil sonra dağlarda öz təlimləri keçirən Karinin komandasının yanından keçdilər və Kallahan ordu radiosunu polis qrupuna köklədi. Sürətli bir qərar verdilər və təqibə qoşuldular, yol boyu radio ilə əlaqə qurdular və hər tərəfdən tənqid aldılar. Ancaq bir dəfə döyüşə girdikdən sonra geri çəkilməyi düzgün hesab etmədilər. Polislərin həyatı təhlükə altında idi və Ordu simasını itirə bilməzdi. Quldurlar inanılmaz dərəcədə yaxşı silahlanmışdılar.
  
  Karin arxa təkərlərdən birinə atəş açıb və gülləsinin səki parçasını qopardığını görüb. Palladino onun qulağına nəfəs aldı.
  
  "Mən o kadrı çəkərdim."
  
  Karin ah çəkdi. "Bəxtiniz olsa belə? Heç vaxt".
  
  "Həmişə səndən daha yaxşı, Bleyk. Həmişə. Sən bunu bilirsən, qız."
  
  Yoldaşlıq rəqabəti yersiz idi. Karin buna məhəl qoymadı və yenidən baxdı. Yük maşınının silkələnməsi, təkərlərin sıçraması, insanların arxadan irəli-geri atılması və onların atəş açmaq cəhdləri, sadəcə olaraq, atış etmək üçün lazım olan dərin daxili və xarici konsentrasiyanın pozulması idi. Əgər o...
  
  Sonra hər şey dəyişdi.
  
  Silah tacirlərindən biri təsadüfi bir sandığı sındırdı və həyəcanla qışqırmağa başladı. Karin nə baş verdiyini görmək üçün gözlərini təkərdən ayırdı. Digər başlar kişiyə tərəf çevrildi. Əlləri yuxarı qalxaraq onlarla kiçik qara əşyanı çıxaran kimi Karin cəld Callahana tərəf döndü.
  
  "Onu vurmağa hazırlaşın."
  
  İrlandiyalı sürücü artıq eyni dalğaya köklənmiş qaz pedalını basırdı. Yük maşını əyildi və Karindən başqa hamı səndələdi. O, baxarkən, əlində qumbara olan adam təsadüfən onları dostlarına və iş yoldaşlarına atdı, üzündə dəli bir təbəssüm vardı. Sonra, Callahan fərqi bağlaya bilməmiş, onlardan birini qarşıdan gələn yük maşınına atdı.
  
  Geri çəkildi, çırpınaraq yolda yuvarlandı və otlu çiyninə düşdü.
  
  "Mən sancağı çıxartmağı unutmuşam." Callahan inamsızlıqla başını buladı.
  
  Növbəti avtomobil havada qövslə qalxaraq sürücünün şiddətli reaksiyasına səbəb olub. O, sükanı sola çevirərək hətta Karinin səndələməsinə səbəb olub.
  
  "Bu ne cefengiyatdir-"
  
  "Sakit ol, oğlan!"
  
  Güclü etirazlar yarandı. Karin tarazlığını bərpa etdi. Onlar keçərkən qumbara partladı, qəlpə yan tərəfə yağdı. Bundan sonra kişilər az qala nə baş verdiyini anladıqca içəri sakitləşdi.
  
  "Əla hərəkətlər, Kallahan" deyə Palladino mızıldandı.
  
  Karin bunun bitməkdən çox uzaq olduğunu bildiyi üçün baxış panelinə qayıtdı. Kallaxan qaz pedalını az qala yerə basdı; qarşıdakı yük maşınında olan adamların üzləri çox aydın görünürdü. Onlar atış məsafəsi daxilində hərəkət etdikcə ya ölmək idi.
  
  "İrəli" dedi Karin.
  
  Callahan kədərli bir şəkildə başını tərpətdi. Kəskin dönüşə cəmi bir neçə saniyə qalmışdı.
  
  "Saxla, lənətlə" dedi.
  
  Ağ yük maşını döngədən kənara çıxdı, güclə yavaşladı, lakin Callahan sürətini artırdı. Bir saniyə sonra onların yük maşını dönərkən digərinin arxasına çırpılıb , onu kənara atıb. İnsanlar uzanıb arxaya yıxıldılar, qumbaralar havaya uçub qutulara səpələndi. Ən azı iki kişinin üzü dəhşətdən bürünüb.
  
  "Yox!"
  
  Callahan yük maşını fırlanan enliyə itələməyə davam edərkən qışqırıq qısa bir məsafədə əks-səda verdi. Çekmeceler, tutacaqlar və ayaqlar yuvarlandı, döndürüldü və bütün istiqamətlərdə büküldü, bir-birinə dəydi. Yük maşını iki təkərdədir. Karin Kallahana qışqırdı.
  
  "Geri çəkilin!"
  
  O, üç saniyə sonra partladı, alov topu Callahanın kokpitini əhatə etdi və kabinənin içərisində mini yanğınlar başladı. Həm sürücü, həm də naviqator alov onlara yaxınlaşdıqca qışqıraraq gizləndilər, saçları yandı, lakin görünməz bir cızıqla digər tərəfdən çıxdı. Karin fırlandı, Palladinodan tutub kənara atdı. Alov dili bir anlıq kiçik bir boşluqdan keçdi, sonra yox oldu. Karin dirsəyi ilə Palladinoya dürtdü.
  
  "Gözəl üzünü xilas etdin."
  
  - Mən bilirdim ki, sən məni sevirsən, Bleyk.
  
  Lakin Karin artıq baxış panelinə qayıdıb, qarşıdakı kabusu emal etməyə çalışırdı. Yük maşınının partlaması nəticəsində yaranan şok dalğası öz yük maşınının yan tərəfə, yoldan kənara və kəskin bucaq altında çəmən çiynindən keçib. İndi Kallahan ümidsizcəsinə onları sıx döngədə saxlamağa çalışırdı, sol təkərləri dar torpaq yolda sürünürdü, sağ təkərləri otlu çiynində bir neçə fut hündürdə, kabinləri dəli bucaq altında əyilmişdi.
  
  Onların solunda: yüz fut şaquli düşmə.
  
  Karin qarnının burulduğunu hiss etdi; ağzım qoca sümüklər kimi birdən qurudu. Yuxarıda, hələ də əsas yolda, ağ yük maşınının qaralmış, alovlanan karkası irəli-geri çırpılır, sağ qalan sərnişinlərinin qışqırıqları təpələrdə əks-səda verirdi. Qara-ağ maşınlar sürətlə irəliləyir, sirenlər səsi artırır. Karin Callahanın sükanı və qarşıdakı yolun döngələri ilə mübarizə apardığını, onların taleyini əlində izləyirdi.
  
  "Cap".
  
  O, sağ tərəfə qaçaraq metal divara itələdi və həmkarlarına eyni şeyi etməyə qışqırdı. Palladino bir anda yerində, digərləri bir az geridə qaldı. Onların hamısı bədənin silkələnməsini hiss edirdi. Onların səyləri yük maşını sağ tərəfə atdı, necə ki, sol kamber onun sola çevrilib aşağıda əsnəyən dərəyə düşməsinə səbəb olurdu.
  
  "Yaxşı işə davam et" dedi Karin, sonra baxış panelinə qayıtdı.
  
  "Yaxşı iş".
  
  Tərli, qanlı və göyərmiş Kallahan indi dar bir boşluq görünəndə sükanı sağa çevirdi, hər iki tərəfdən sıçrayıb titrəyirdi, ancaq yük maşınının sükanını irəli aparırdı. Yola qayıdırıq. Polis maşınları magistral yolu doldurdu, ordu yük maşını onların arasından keçərkən yoldan çıxdı.
  
  "Orada it yemi olduğumuzu düşündüm" dedi Callahan.
  
  "Bu partiya deyil" dedi Karin. "Onlar kifayət qədər dadlı deyillər."
  
  "Allaha şükür ki, "ölmək üçün çox gəncəm" demədin. Hamısı belə deyir".
  
  "Biz bunun üçün çox qocalmışıq" dedi Karin. "Və biz ağlamırıq. Odur ki, gəlin o son mofoyu çıxaraq."
  
  Callahan iki polis maşınının arasında qabaqda olan sonuncu ağ yük maşını gördü.
  
  "Stilinizi bəyənirəm, Bleyk. Mən həqiqətən istəyirəm ".
  
  Karin silahını yoxladı.
  
  
  İyirmi altıncı fəsil
  
  
  Mulholland təpələrin arasından dolanırdı; yaşıl, boz, qəhvəyi və nəhəng ilan dərisi kimi xallı, iti əyriləri, ani damlaları və Los-Ancelesin inanılmaz mənzərələri onun sürüşdüyü şəhər qədər dünyaca məşhurdur. Yürüyüşçülər, qaçışçılar, it gəzdirənlər və minlərlə başqaları daim onun uzunluğu və ətrafı boyunca rahat, dinc və ruhlandırıcı gəzirdilər, lakin bu gün burulma və dönüşlər və döngələr şoka saldı və daha az həvəsləndirici bir şeylə gurlandı.
  
  Köhnə, döyülmüş yük maşını dar yollarla qaçır, gurultu ilə o yan-bu yana yellənir və qarşıdan gələn nəqliyyat vasitələrini palçığa sürükləyirdi. Onun arxa qapısı açıq idi və o, üz döymələri və dəri saç düzümü olan ağ kişilərlə, arıq əzələli bədənləri əks etdirən ağ rəngli jiletlərlə, geniş cins şalvarlarla və Calvin Klein, Hugo Boss və Tommy Hilfiger kimi adlarla bəzədilmiş boks şortu ilə dolu idi. Onlar bir vaxtlar doklara daşımağa çalışdıqları sandıqlardan çıxarılmış avtomatik silahları götürdülər. Artıq yox. İndi döyüşmək və ya ölmək məsələsi idi. Onların hamısını özünüzlə aparın. Sona qədər, qardaşım!
  
  Polis maşınları onların arxasınca qaçdı, sirenlər və faralar işə düşdü, kəndə basqın edildi. Sonra ordu kursantları ilə dolu qara boyalı yük maşını gəldi.
  
  Karin silahını silah dayağı ilə tutdu və bütün ritorika onun həmkarlarının xeyrinə idi. Oğlanlar bərk-bərk tutdular, artıq yük maşınının arxasına yıxıldıqları üçün göyərmişlər.
  
  "Kəskin sağa" dedi. "Gözlə."
  
  Callahan yavaşladı, maşını yolun kənarına çevirdi və qarşıdakı polis maşınlarından bir neçə santimetr uzaqlaşdı. Hamısı ayağa qalxanda silah alverçiləri silahlarını qaldırıb atəş açmağa davam etdilər; bəziləri gülə-gülə gülə-gülə qışqırdı, digərləri sandıqlar arasında ağrılı ifadələrlə oturdu. Bu insanların ruhi vəziyyəti bir əyri boyunca dəyişdi "az davam edən" dən "anormal".
  
  Karin vecinə deyildi. Onun düşüncələri və qorxuları mülki şəxslər, sonra isə polislər və ekipajı idi. İndi bu, sadəcə bir məşqdən daha çox idi; Bu, onların məşq etdiyi şey idi. onların tənqidi bacarıqları.
  
  Son bir neçə həftənin xaosu onun ağlından keçdi. Quraşdırma bir neçə dəqiqə çəkdi, qalan vaxtlarda o, hər kəsdən iki dəfə çox çalışdı, sadəcə ayaqlaşmaq üçün. Bu oğlanlarla işləməyə başlamazdan əvvəl o, formada olduğunu düşünürdü. İndi o, mülki hazırlığın və hərbi hazırlığın tamamilə fərqli tərəzilərdə ölçüldüyünü bilirdi. İdman zalı üçün qeyri-mümkün bir cəsarət, tam təlim keçmiş bir əsgər üçün gündəlik iş ola bilər.
  
  Hər gün daha güclü, daha ağıllı, daha çevik oldu. Hər gün biliyi artırdı. Parlaq zehni ona çətin qapalı iş üçün uyğun olsa da, o, Dreykə söylədiyi hekayənin ardınca açıq havada işləməyə üstünlük verdi. O, irəliləyişinin bildiriləcəyinə inanmırdı, lakin bütün aspektləri əhatə etməli idi. Onun gələcəklə bağlı planları inanılmaz dərəcədə mürəkkəb idi və onları həyata keçirmək üçün çoxlu aylar zəhmət tələb edirdi.
  
  Valideynlərinin və qardaşının ölümü ona çox təsir etdi, onsuz da kövrək olan zehnini ram etdi. Məsuliyyətli və nüfuzlu şəxslərin dostunun həyatını xilas etməyə kömək edə bilmədiyi gənclik illərində baş verən hadisələr onu həmişəlik sarsıtdı, onu düşüncəli, introspektiv bir insana çevirdi və bilərəkdən məktəbi tərk etdi. LANCE komandası ona həyat xətti, əsl məqsəd verdi və ailəsi Qan Kralının əlində öləndə onun əsas dayağı oldu. Hamısı kimisə itirdilər və daha dərin əlaqələr qurdular. Sonra həyat yenidən dözülməz hala gəldi və Komodo ilə məqbul gələcək çiçəkləndikcə, sevgisi yenidən götürüldü.
  
  Karinin şansı yox idi.
  
  Heç vaxt.
  
  İndi o, təkcə keçmişi qovmaq, hər yerdə asılmış və gizlənən sürünən kabusları məhv etmək üçün deyil, həm də daxili gücə və yüksək prinsiplərə əsaslanan sədd qurmaq üçün çalışırdı. Ona nə edəcəyini söyləmək, rejimə riayət etmək, hər şey keçənə qədər idman etmək istəyirdi.
  
  Ən azından indilik.
  
  Bu, onun gözlədiyindən çox idi, həm də arzuolunandan daha çox idi. O, silahını yük maşınının arxasındakı kişilərdən birinə doğrultdu və tətiyi çəkdi. Qan ən yaxın qutuya sıçradı və adam geriyə yuvarlandı, sonra yola düşdü, atılmış bez kukla kimi asfaltda yuvarlandı. Zabitləri dəfələrlə öldürmək cəhdləri nəticəsində artıq atəşə tutulan polis maşınlarından biri onu vurmamaq üçün yoldan çıxaraq arxasında siqaret çəkən rezin qalıb.
  
  "Hər şey bitəndə qorxunc olacaq" dedi Hildret.
  
  "Dostum" dedi Karin. "Hal-hazırda biz onlardan birindəyik, şübhəsiz analar və atalar və zəhmətkeş polis əməkdaşları ilə birlikdə. Geri çəkilmək əmrini vermək istəyirsən?"
  
  O, ətrafa baxdı və Palladino da onun yanında eyni şeyi etdiyini hiss etdi. Bununla belə, Hildret uzaq divarı araşdırarkən susdu. Palladino ona tərəf əyildi.
  
  "Bir cüt çəkməyimi istəyirsən? Qıza bir məsləhət ver?"
  
  "Sənə məsləhətim var, Dino. Məni rahat buraxın".
  
  Callahan seçimini etdi və qabaqda gələn ağ-qara avtomobilin arxası ilə toqquşana qədər fırlanan polis maşınının yanından sürətlə keçdi. Bu zaman yük maşınları təpələrdən enərək magistral yola və vətəndaş mərkəzlərinə doğru irəliləyirdi. Mulholland suya dalanda o da enişin yanında kəskin şəkildə döndü və burada Kallahan böyük bir polis qüvvəsinin onu gözləyəcəyini təxmin etdi.
  
  "Onların bunu magistral yola qoymalarının heç bir yolu yoxdur" dedi.
  
  Kallahan yenidən atəş açarkən Karin dayandı. "Nə fikirləşirsən?" o soruşdu.
  
  "Bu polislər öləcək."
  
  O, döngədə sürətini azaldan, yol kənarındakı torpaq və kollardan qaçaraq və yük maşınını o yan-bu yana silkələyərkən ön polis maşınına çırpılıb. Onun sağ yan güzgüsü başqa bir maşının damına dəydi, sonra isə Callahan qabaqda idi və yenidən birinci yük maşınının arxasına keçdi. Bir neçə tanınmış studiya kompleksindən tutmuş, Hollivudun ən böyük adlarına məxsus superstar rezidensiyalarına və istehsal binalarına qədər hər iki tərəf üçün inanılmaz mənzərələr açıldı.
  
  Karin dəbilqəsinin və jiletinin altından tərləyirdi. Ağzı qurumuş, dişləri iki kisə daş kimi sıxılmışdı. Bədən qoxusu yük maşınına hopmuşdu. Hər tərəfdən boğuq qarğışlar gəlirdi və Perri qusmaq istəyirmiş kimi arxada oturdu. Oğlanların heç biri onun yerini tutmaq istəmirdi.
  
  Palladinodan başqa. O, oyun idi. Hər şey üçün oyun. Gələcəyi və lazımi hərtərəfli dağıdıcı yolu bildiyi üçün ona məhəl qoymadı. Callahan indi maşını öz karxanasının arxasına itələdi, bu dəfə mümkün qədər sola və bir az da kor oldu, bu da həmsürücüsünü qıcıqlandırdı.
  
  Baş verəndə tez oldu. Mulholland kəskin şəkildə aşağı düşdü və nisbətən açıq, maneəsiz bir mənzərə onların üfüqlərini əhatə etdi; mikroavtobus sürücüsü yolun blokadasını gözləyəni görmüş olmalıdır. O, yük maşınına elə bərkidildi ki, arxa təkərləri batdı.
  
  Cəsədlər arxaya uçaraq divarlara və taxta yeşiklərə dəydi. Damın üstündə sürünərək əziz cana yapışan bir adam peyda oldu, lakin yük maşını yavaşladıqca o, o qədər güclü pulemyotdan atəş açdı ki, onun yüksək sürətini saxlamaq üçün patron lazım idi və bir az vaxtda yük maşınının içindən keçə bilən güllələr atdı. dəqiqə.
  
  Callahan təəccüblə qışqırdı və sağa döndü. Şeytanın çəkic kimi dərin və ağır bir atəş səsi eşidildi. Karin yük maşınına yuvarlandı , əhatə dairəsini və bucağı dəyişdirdi və atıcıya nişan aldı. Bir atəş, o, havada idi, silah düşdü və onu yelləyən adam vadinin dibinə uçdu.
  
  - Bleyk, - Kallahan mızıldandı. "Mən səni heç vaxt buraxmaq istəmirəm."
  
  Palladino onun çiyninə vurdu. "Birini almısan?"
  
  "Bəli, yalnız bir."
  
  "Axal".
  
  Karin qarşıda baş verənlərə diqqətini cəmləyərkən şərhi çətinliklə eşitdi. Nə isə, arxa mühafizəçi onları nə gözlədiyini anladı - Karin bunu deyə bildi, çünki onlar birdən çox həyəcanlandılar. Silahlar ön kabinəyə dolduruldu, qalanları isə arxadakılar arasında paylandı. Düşünmədən, nişan almadan atəş açdılar, çaxnaşma beyinləri alovlandırdı.
  
  "O qədər pis olacaq ki," Kallahan inlədi və sükanı elə güclə fırladı ki, yük maşını yenidən iki təkərin üzərinə fırlandı. Karin yerindən tərpəndi və gözlədi, lakin növbəti saniyədə rezin yenidən səkiyə toxundu və onlar yenidən sıçramağa başladılar. Güllə onsuz da sınmış ön şüşənin çərçivəsindən sıçrayıb.
  
  "Hər hansı bir fikrin varmı?" Kallahan bildirib.
  
  "RPG yaxşı olardı" dedi naviqator.
  
  "Onları sürün." Karin başqa variant görmürdü. "Onları maneəyə dəyməzdən əvvəl qoç."
  
  Palladino onun kürəyinə vurdu. "Deyəsən mənim fikrimi oxuyursan, Bleyk. Mən sənə çox verəcəyəm".
  
  Karin dayandı. Callahan sağ ayağını güclə aşağı saldı, irəli atıldı və düz silah satıcılarının maşınının arxasına keçdi. Sürücü idarəetməni itirib.
  
  Arxa panel yırğalandı və əyildi. İnsanlar lemminqlər kimi uçurumdan uçurdular. Sahibsiz güllə onların kokpitinə dəydi və Karinin başının üstündəki damı deşdi və bir anlıq tüstülənən kələ-kötür metalı geridə qoydu. Bu dəfə onların qurbanının maşını ayağa qalxdı və sonra yan tərəfə yuvarlandı və dağın gücü ilə yerə çırpıldı və yolun hər tərəfinə çarpaz şəkildə sürüşdü.
  
  Karin Callahanın əyləci basdığını gördü və dərhal arxaya çevrildi, bir neçə oğlan telindən tutdu və arxa qapılara doğru getməyə başladı.
  
  "Hazır!"
  
  Yük maşını dayandı, sürəti bir az yelləndi, sonra Karin arxa ucun kilidini açan gümüş tutacaqları çəkdi. Günəş işığı kosmosa batdı, gözləri kor etdi. O, isti səthə sıçradı, dizlərini bükdü və sonra aşağı qalmaq üçün əyildi.
  
  Onun arxasında kişilər yolu bağlayıb, polis maşınları onun yanına gəlib. Silahlar kənardan kənara səpələnmişdi. O, tüfəngi ilə nişan alaraq maye hərəkətlə yan tərəfdən süründü. Palladino arxasını örtdü.
  
  Onlar ehtiyatla qəzaya uğramış avtomobilə yaxınlaşdılar. Tatuajlı adam arxa oturacaqda yeşiklərin arasında hərəkətsiz uzanmışdı; o biri dizləri üstə süründü, yəqin ki, hansı yolun getdiyini bilmirdi.
  
  Silahın qeyri-müəyyən şəkildə onlara tərəf yelləndiyini görən Karin, sahibinə atəş açaraq, kişini görünən əzabdan xilas etdi. Polislər maşınlardan qaçaraq blokadadan qalxaraq köməklik göstəriblər.
  
  Təlimçilər dağıntıları qazaraq canlıları çölə çıxarıb əl-ayağı bağlayırdılar. Karin radioda Kallahanın verilişinə baxırdı və dodaqlarının necə qaraldığını gördü. Əgər kimsə ondan problem yaratmaq istəyirsə, nəticə əhəmiyyətsiz idi.
  
  Məsul kimsə. Məsul kimsə.
  
  Hər hansı bir hadisə ağ yaxalıq karyerasını yüksəltmək üçün istifadə edilə bilər. Karin bilirdi ki, o, məşqi ilə ehtiyac duyduğu şeyə yaxındır və xüsusilə də istirahətə ehtiyac duymur. Amma yenə də işi götürmək gözəl olardı və hazırlamaq üçün əlavə həftələrin olması yaxşıdır. Bundan sonra o, yumurtadan çıxmaq üçün lazım olan bütün intellektual və fiziki bacarıqlara sahib olacaq-
  
  Palladino dirsəyi ilə onu itələdi. "Yaxşı iş gördük, Bleyk. Orada yaxşı iş gördülər".
  
  Özünü saxlaya bilməyib baxırdı. "Biz, Dino? Biz?"
  
  "Hey, biz bir komandayıq. Düşündüm ki, sən bunu bilirsən".
  
  Görək, ittihamlar başlayanda nə deyəcəksiniz.
  
  
  İyirmi yeddinci fəsil
  
  
  Dreyk getdiyi bir çox yerlərdən fərqli olaraq Dubayı tam təsəvvür etdiyi kimi tapdı. Güvənliyi artırılmış nəhəng hava limanı, adamların və ya uçuş operatorlarının adları olan kartları yelləyən limuzin sürücüləri cərgə ardınca. Sərnişinlərin izdihamın içinə girməkdənsə, özlərini rahat hiss edə biləcəyi geniş koridorlar və hər şeyi tamamlamaq üçün rüsumsuz mağaza.
  
  "Bilirsən" dedi. "Mən də burada gecələyə bilərəm."
  
  Alicia ona tez bir nəzər saldı. "Oh, cılız. Yaxın Şərqdə bununla bağlı qaydalar var".
  
  "Mən bunu nəzərdə tutmadım, sevgilim. Bir oğlan həqiqətən də burada itirə bilər".
  
  Bo yalnız bir neçə gizli kameraya işarə etdi. - Əminəm ki, səni tapacaqdılar.
  
  Hayden əl yükünü götürdü. "Bu, hamınıza başınızı aşağı salıb irəli getməyinizi söyləməlidir. Biz istəmirik ki, hansısa iti gözlü hava limanı işçisi hamımızı etiketləsin".
  
  Fransız bir az incimiş görünürdü. "Yaxşı, sizi inandırıram ki, onlar məni tanımırlar."
  
  "Xeyr," Alisiya öskürdü. "Bu, sinənizdə olan "əlavə paket"dir. haha."
  
  Hayden gülümsəməyə bilməzdi. Drake Alisiyaya yaxınlaşdı. "Sevgilim, yeni sevgilinin qarşısında köhnə sevgilinin xoruzu haqqında danışanda bir az narahat olursan. Sadəcə sizə xəbər vermək üçün".
  
  Alicia gözlərini yumdu. "Bu? Yaxşı."
  
  Drake ah çəkdi. "Bəli. Yaxşı söhbət."
  
  Çöldə isti dərhal onları vurdu və hamı pencəyini çıxardı. Drake qrupa baxdı və gülümsədi. Bu qədər illik hərbi xidmətdən sonra o, hamını döyüş geyimində görməyə öyrəşmişdi və indi Alisiyanı cins şalvarda və qalın göy qurşağı panelli köynəkdə, Haydeni 3/4 geniş şalvarda və çöldə görmək ona yanlış görünürdü. yer qızıl saatı, May ayı yanlarında yarıqlı qara paltarda və rəsmi geyimdə Bo. Özü üçün o, Yorkshireman formasını seçdi: köynək və cins şalvar, qara hərbi saat - etibarlı keyfiyyət üçün Chase Durer - və yeni ağ idman ayaqqabısı. Komanda hər dəfə qabaqda gedəndə gözlərini örtməyə adət etmişdi.
  
  Taksi onları hava limanından götürmüşdü, ölçüsü və forması hələ də Dreykin diqqətini çəkirdi. Tezliklə onlar trafikə qoşuldular və üfüqdə tanış mehmanxanalar və simvolik formalar, şossenin kənarında restoranların cərgələri, avtomobil satıcıları və yerli mağazalar gördülər. Yerli yeməklərin çoxunun Wendy's, McDonalds və daha çox kimi məşhur Amerika adları ilə kəsişdiyini görən Drake təəccüblənmədi.
  
  Onların sağında Burj Əl Ərəb göründü və uzaqdan bir qədər dumanlı idi, yelkənli görünüşü hətta möhtəşəm mənzərələrlə bəzədilmiş bir şəhərdə də şübhəsizdir. Yol onların qarşısında tənbəlliklə dolanırdı.
  
  Onların sürücüsü yarı dönüb yaxşı ingiliscə soruşdu: "Temperaturdan razısınızmı? Çox isti deyil?
  
  "Onu olduğu yerdə burax, dostum" dedi Drake. "İsti olmaq gözəldir. Mənim gəldiyim yerdə qışlar səni onlarla parçalaya bilər".
  
  "Biz Jumeirah Palm'a yaxınlaşırıq" dedi sürücü onlara. "Buradan hər şey insan tərəfindən yaradılıb."
  
  Drake Dubayın məşhur palma adalarının tarixinin çoxunu bilirdi. Üstü aypara ilə örtülmüş palma ağacları şəklində dizayn edilmiş, onlar tamamilə süni idi, Fars körfəzindən qazılmış qum üzərində qurulmuş və bir neçə milyon ton qaya olan dalğaqıranlarla qorunmuşlar. Hər bir daş ayrı-ayrılıqda yerləşdirilib və GPRS ilə etiketlənib.
  
  Palm Jumeirahın özü - onları maraqlandıran - ağac gövdəsindən, onun içindən keçən əsas yoldan, on altı yarpaqlı tacdan və dalğaqıran meydana gətirən aypara formalı adadan ibarət idi. Dubay sahilinin özündən əlavə, hər bir blokda yüzlərlə çox milyon dollarlıq ev və statusu simvolizə edən ünvanlar var.
  
  Drake üçün daha maraqlı fakt o idi ki, bütün adanın tamamilə qum və daşdan tikildiyi - heç bir metal istifadə edilməmişdir - və Palm Adaları ideyasını irəli sürən Dubay Şahzadəsinin ideyası idi. onların dizaynı.
  
  Praktiki oğlan, Dreyk düşündü. Və bu gün görmək istədiyimiz insan deyil.
  
  Və uzaqgörən bir mütəfəkkir. Adalar, ilk növbədə, bölgənin neft ehtiyatları azaldıqca, azalan gəlirləri kompensasiya etmək üçün turistik məkan kimi tikilib. Drake onların təsadüfi tətilçiyə olan cazibəsini görürdü.
  
  Taksi sürücüsü onları təyinatları F küçəsinə apardı; əslində hər iki tərəfində eksklüziv evlər tikilən uzun dolanbac yoldur. Bağlar zümrüddən daha yaşıl idi və hər xurma ağacı mükəmməl şəkildə işlənmişdi. Dreyk daha yaxşı mənzərə əldə etmək üçün bir anlıq eynəklərini qaldırdı, lakin ağ divarların parıltısı və üfüqün parıltısı onu eynəyini yenidən taxmağa məcbur etdi.
  
  "Burada sakitlikdir" deyən Hayden sürücü ayağa qalxarkən qeyd etdi.
  
  "Bütün il boyu burada çox insan yaşamır" dedi. "Əsasən istirahət evləri. Bəzi amerikalılar, bəziləri avropalılar". O, çiyinlərini çəkdi.
  
  Dreyk hamının düşündüklərini səsləndirməyə ehtiyac duymadı. Qrup, hətta turist kimi geyinərək, toy tortunun üstündəki milçəklər kimi seçiləcəkdi. Bununla belə, turistlər Fronds'u yalnız maraq üçün ziyarət etdilər.
  
  "Biz maşın icarəyə götürməliydik" dedi.
  
  "Mən bunu sizin üçün təşkil edə bilərəm" dedi taksi sürücüsü.
  
  Drake gözlərini qırpdı. "Bacararsan?"
  
  Adam güldü. "Bura Dubaydır. Biz hər şeyi həyata keçiririk".
  
  Hayden onun qoluna toxundu. "Bura göndərin, açarlar ön təkərin altındadır. Mümkün olduğu qədər tez."
  
  "Kredit kartına icazə vermənizə ehtiyacım var."
  
  "Əlbəttə" dedi Hayden. "Və sizin üçün başqa bir şey var."
  
  Müqavilə başa çatdıqdan sonra taksi sürücüsü bir saniyə daha ona baxdı. "Bəs niyə açarları ön təkərin altında qoyursunuz? Bu Palm Jumeirahdır, Nyu York deyil".
  
  Alisiya fit çaldı. "Mən həqiqətən inanıram ki, Lauren bu barədə sizə zəng edə bilər."
  
  Hayden günortanın şiddətli istisini içəri buraxaraq qapını sındıraraq açdı. Drake digərlərinin ardınca hamı səkidə, saxta kameralar görünəndə, beysbol papaqları aşağı çəkilənədək dayandı. Əslində, Dreyk o an özünü əsgərdən çox turist kimi hiss etdi, Dubayın canlı, qaynar, meqa zəngin rayonunda bir az yöndəmsiz və bir az etibarsız idi. Hayden onlara təyinat yerinə yaxınlaşana qədər yol boyu getməyi təklif etdi.
  
  Nəhayət, səslər qulaqlarına çatdı. Çəmən biçən maşınının vızıltısı, qum dırmığının səsi. Hətta naməlum yerlərdən pıçıldayan söhbətlər də. Bütün pəncərələr qaranlıq, hər evin yuxarı eyvanları boş idi. Dreyk dayanıb geniş yola baxdı və hər iki istiqamətdə maşın görmədi.
  
  "Qəribə" dedi.
  
  "Günün vaxtıdır," Bo təxmin etdi.
  
  "Ola bilər".
  
  Yenə on dəqiqəlik yavaş-yavaş piyada getdilər və təyinat yerinə yaxınlaşdılar.
  
  Drake mütləq diqqətin ona yönəldiyini hiss etdi. O, hər bir pəncərəni, divarı, çəpəri və qapını diqqətlə nəzərdən keçirdi; hər təvazökar bağça və qalın xurma ağacı; avtomobil yolları və ikiqat qarajlar; 4x4 maşın yolun kənarında saxlayıb. Onların axtardıqları ev bütün digərlərinə çox bənzəyirdi; istisna olmaqla, indi onun yaşadığına dair bir neçə əlamət var idi. Qarajın iki qapısından biri azca qaldırılmışdı, sarı rəngli maşın isə yolda dayanmışdı. Evin qarşısındakı qazonların birində üç böyük velosiped uzanmışdı.
  
  "Kimsə evdədir" dedi Mai.
  
  Silahı olmayan, telefondan başqa heç bir rabitə sistemi və Kevlar olmadığı üçün yaxşı hazırlaşmamışdılar. Bununla belə, onlar tam olaraq lazım olan yerdə idilər.
  
  Hayden gülümsədi və digərləri ətrafa toplaşarkən içəri əyilərək üfüqə işarə etdi. "Biz qapıya yaxınlaşırıq. Ətrafa baxırıq. Anladın?"
  
  "Silah əlaməti varmı?" Bo şübhəli görünürdü. "Yoxsa mühafizəçilər?"
  
  Hər yerdə mənfi rəylər var idi.
  
  "Özümü çılpaq hiss edirəm" dedi Alisiya, "zirehsiz".
  
  Mey mızıldandı: "Allah eləməsin. "Gəlin dünyanı ziyarət edən dəhşətlərdən danışaq."
  
  Alicia sanki ayağını möhürləmək istəyirdi. "Məni heç çılpaq görmüsən, balaca elf?"
  
  "Gözlərim başımdan yandı?"
  
  "Ola bilər." Alisiya Meyə tərəf döndü, lakin Hayden onları tək bir sözlə susdurdu. Drake, ikisi arasında böyüyən yeni bir ədavətin eksponent böyüməsini görə bildi və narahat idi. Onların həyat yolları tez və çətin bir şəkildə birləşdi. Sonu ağlasığmaz idi, amma gözəl bitməsi üçün heç bir yol yox idi.
  
  Bütün bunlara son qoymaq daha yaxşı olardı, deyə düşündü. Ən yaxşı halda. Ən yaxşı saatlarımızda.
  
  Yollar qısa idi, bir avtomobilin uzunluğundan bir qədər çox idi. Tağlı ön eyvan böyük palıd qapıya aparırdı. Evin bir tərəfi əlçatmaz idi, onu elektrik qutusuna oxşayan şeylər, sonra isə qalın kolluqlar gizlədirdi. Qarşı tərəf daha perspektivli görünürdü.
  
  Üç pilləkən evin ətrafından keçən dar bir yola çıxırdı. Onlardan beşi pəncərənin altından əyilib yola tərəf getdilər, hər küncə və o biri tərəfdəki evlərə baxdılar. Heç bir qəfil yerdəyişmə, hər hansı bir hərəkət yox idi. Hayden üç pillənin dibində dayandı.
  
  "Hazırsan?"
  
  Bo onun ətrafında sürüşdü, tüstü və kölgədən başqa heç nə, hətta mülki paltar geyinmişdi. Yerə çömelərək irəlilədi, küncdə gözdən itdi.
  
  "Düşünürəm ki, onda hər şey aydındır" deyə Dreyk gileyləndi və Haydenin arxasınca dövrə vurdu.
  
  Alicia və May arxa tərəfi əhatə etdilər - bəlkə də pis planlaşdırdılar, amma sonra bu əməliyyatı rasional şəkildə təşkil etmək mümkün olmadı. Hətta SPEAR komandası da rahatlıq zonasından çıxmışdı.
  
  Yol qaranlıq, tənha və dar idi, onun sinə qədər hündür divarı birbaşa qonşu evlə həmsərhəd idi. Dreyk növbəti əlli milyon dollarlıq evin yaxınlığı ilə təəccübləndi; pulun ayaq yerini təmin edəcəyini düşünürdü. Ancaq bu, onların işinə kömək etdi.
  
  Yavaş-yavaş irəliləyən Bo yan qapıda dayandı, dəstəyi sınadı və hamısına başını işarə etdi. İndiyə qədər Dubay bəxt tanrıları onlara səxavətlə bəxt yağdırıblar. Yaxud daha çox ehtimal ki, bu, Palm adalarında norma idi.
  
  Dreyk Haydenin arxasınca evə girdi və özünü ağdan daha ağ, ziddiyyətli parlaq, cilalanmış qara məişət texnikası, masalar və hətta divarlarda asılmış şəkil çərçivələri olan mətbəxdə tapdı. Döşəmələr yemək üçün kifayət qədər təmiz və dişlərinizi fırçalamaq üçün kifayət qədər cilalanmış güzgü idi.
  
  "Yayılın" dedi, özünü hədsiz hiss etdi. "Biz-"
  
  Mətbəxə hündürboy, arıq bir kişi girdi, onlara baxdı və yavaşca əlini yellədi.
  
  "Salam".
  
  Dreyk təəcübdən gözlərini iri açaraq, bir zərbənin ortasında dayandı. Kişi güzgülü gün eynəyi olan ağ gödəkçə taxdı və dünya və ətrafı ilə barışaraq , yavaş-yavaş addımladı . Drake geri çəkilərək Haydenin irəliləməsinə icazə verdi.
  
  "Necəsən?"
  
  "Çox yaxşı, bacı. Çox yaxşı."
  
  Dreyk adamın soyuducuya doğru getməsinə baxdı, ondan pivə alacağını gözlədi, lakin bir şüşə suyu görəndə təəccübləndi. O, Alisiyaya tərəf əyildi. "Doğru yerdəyik?"
  
  "Çox atəşdə kimin öldürüldüyünə əhəmiyyət vermədən bəzi qədim dostların sirlərini qorumaq üçün cəhənnəm cəhənnəminə əyilmiş pis bir kultun qərargahı?" Sarışın mətbəxi öyrəndi. "Kim bilir?"
  
  "Bizi görəndə təəccüblənirsən?" Hayden diqqətlə soruşdu.
  
  Ərəb cavab verməzdən əvvəl uzun bir qurtum aldı. "Hər şey qaydasındadır" dedi. "Burada üzüm suyu. Çöldə verandada meyvələr. Onlar qayıqları sonraya hazırlayırlar".
  
  Qapıya tərəf yönəldi. Bu zaman daha iki kişi yeni gələnlərə baxaraq salamlaşaraq keçdi. Drake narkotik və ya alkoqoldan sui-istifadə əlaməti görmədi, heç bir partiya səs-küyü eşitmədi və onların zərif, tənbəl münasibətini qəbul etməyə çalışdı.
  
  "Burada neçə nəfər var?" Hayden özünü gülməyə məcbur edərək soruşdu.
  
  "Bir neçə onlarla. Hər gün fərqlidir", - deyə həmin şəxs bildirib. "Gəlin. Bəyənəcəksiniz".
  
  Dreyk çox ehtiyatla, izaholunmaz ehtiyatla addımladı və üç yorğun ərəbin ardınca indiyə qədər gördüyü ən qəribə, inanılmaz gürzə yuvasına girdi.
  
  
  İyirmi səkkizinci fəsil
  
  
  Mətbəxdən kənarda sədəf divarlı dəhliz daha dörd otağa aparırdı. Onların eyforik bələdçisi onları başqa otağa apardı, burada nəhəng panoramik pəncərə terrasa, hovuza və parlaq dənizə açılan özəl çimərliyə baxırdı. Zal insanlarla dolu idi, həm ərəblər, həm də avropalılar təmtəraqlı divanlarda uzanıb su və ya şirə içir, qonşuları ilə söhbət edirdilər. Drake ağzını bağlamağı bacardı, ancaq sadəcə. O, qəsdən Haydenə tərəf döndü.
  
  "Bura yanlış yer olmalıdır."
  
  "Bu ünvan üç fərqli otaqda və müxtəlif vaxtlarda üç fərqli satıcı tərəfindən təsdiqlənib. Eyni ünvan." Hər şeyi izləyirdi. "Bura doğru yerdir."
  
  "Və ya muzdluların inanmasını istədikləri şeylər." Bo mənə tərəf əyildi.
  
  Alisiya qızıl nimçədən bir yığın meyvə götürdü. "Baxmayaraq ki, bunun boş bir cəhd olduğunu deyə bilmərəm. Bu çiyələk heyrətamizdir".
  
  Dreyk üzləri araşdıraraq tanıya biləcəkləri birini axtarırdı. Kult rəhbərliyinə ən yaxın olan muzdlu onlara yaxşı kəsilmiş saqqalı və pirsinq mavi gözləri olan xarakterik görünüşlü bir insanın şəxsiyyətini təqdim etdi. Onların son məlumatları onun adı idi: Amari.
  
  Drake gənc qadının əlini sığallayıb adını dedi. Onun üzü işıqlandı və o, rəsmlərin vitrininə işarə etdi. "Hovuzun yaxınlığında. Mənim üçün salam deyin."
  
  Komanda hələ də qeyri-adi atmosferdən yayınaraq hazırlaşırdı. Bədxahların bu qədər qayğısız və güvənsiz yaşadığını görmək nadir idi; başqalarının belə razı və güvəndiyini görmək daha nadir idi. Dreyk arxa tərəfində Mey və Alicia ilə arxayın olduğunu hiss edirdi, lakin onların hər şeyin qaydasında olub-olmadığını yoxlamaq üçün arxasını çevirməyə kömək edə bilmədi. Bu mühit səhv idi və onu gördüklərinin çoxuna inanmamağa vadar edirdi.
  
  Panoramik pəncərəyə yaxınlaşdılar. İkiqat açıq veranda qapıları qaldırılmış beton platformaya çıxırdı. Sağda çoxsəviyyəli hovuzlar, solda yeməkxana və düz onların qarşısında pillələr düz sahilə aparırdı. Qaralmış bədənlər üzdülər, uzandılar və irəli-geri gəzdilər, gözəl gündən həzz aldılar. Drake hovuza tərəf getdi.
  
  "Hazır ol" Hayden nəfəs aldı.
  
  Diqqətlə sifətlərə baxaraq, bir adamın necə səthə çıxdığını, üzündən suyun axdığını gördü. Kişi onu sildikdən, gözlərini qırpdıqdan və sonra gözlərini yumduqdan sonra Dreyk onların doğru yerdə olduqlarını anladı.
  
  "Amari? Bu sənsən?"
  
  "Bizə qoşul". Ərəb rahat arxası üzmə üsuluna keçdi. "Qadınlar üçün belə ehtiyat mayolarımız var."
  
  Alicia qaşlarını çatdı. - Bununla o, nə demək istəyir?
  
  Drake hovuzun ətrafında gəzərək Amarinin hovuzun pilləkənlərinə sürüşməsini diqqətlə izləyirdi. Heç bir hədə-qorxu tədbiri görülmədi, lakin o, yarım düzən digər ərəbin fərqli çıxış nöqtələri axtardığını da xatırladı. Və gülüş dayandı.
  
  Amari dırmaşdı, qaralmış bədənindən su axıdı. "Partiyaya qoşulmaq istərdinizmi?" - kişi kimi nəzakətlə soruşdu.
  
  "Mənim üslubum deyil" dedi Drake. "Düzünü desəm, kolbasa və Barbie tipli burgerlərin həvəskarıyam.
  
  Üzündəki boş ifadə öz sözünü deyirdi.
  
  "Cavab yox" deyə tərcümə etdi Alicia. "Ancaq həqiqətən danışmaq lazımdır."
  
  Amari onları bir neçə saniyə daha araşdırdı, fikirləşdi, bəlkə də niyyətlərini təhlil etdi. Drake hovuzdan dırmaşan altı kişidən xəbərdar idi , hamısı əli boş, lakin heç də az qorxulu deyildi.
  
  Heç kim yerindən tərpənmədi və danışmadı. Drake özünü başqa bir qarışıq vəziyyətin ortasında tapdı. Heç bir hədə-qorxu gəlmədi, təhlükə görünmürdü. Bu hələ də səhv ola bilər. Cavab nə oldu?
  
  Alicia bunu bir neçə sözlə tapdı.
  
  "Sent Germain".
  
  Bu, bütün ərazini o qədər elektrikləşdirdi ki, Drake bunun ildırım ola biləcəyini düşündü. Amari donub qaldı, mavi gözləri parıldadı və altı nəfər bir ağızdan nəfəs aldılar.
  
  "Siz mənim qonağım deyilsiniz!" Amari təcrübəsiz, vəhşi və qəribə bir şəkildə ürəkdən sarsılaraq ağladı.
  
  "Siz nə cəhənnəm insanlarsınız?" Hayden çəkdi. "Siz terrorçulara oxşamırsınız."
  
  Amarinin çənəsi aşağı düşdü. "Biz qoruyuruq. qənaət edirik. qoruyuruq".
  
  "Və dostum, mən çoxdan ölmüş Transilvaniyalı qrafa aşiq olan zəngin ərəb haqqında hekayə eşitmək istərdim." Drake gülümsədi.
  
  Amari onu bir az zəhərlə təəccübləndirdi. "Yüksək usta ölməyib. Və bir gün bizi mükafatlandıracaq".
  
  Ərəb dönüb qaçdı, yalın ayaqlarını mozaika plitələrinə çırpdı. Drake hovuzun bir tərəfində, Bo isə digər tərəfdə getdi. Yuxarı hovuzun kiçik bir şəlalənin arasından növbəti hovuza endiyi yerə çatdılar. Amari kolların arasında xışıltı vermək üçün əyildi.
  
  Dreykin beynində həyəcan zəngləri klaxon səviyyəsinə yüksəldi. Bu, indiyə qədər qarşılaşdığı ən qəribə terror kultunun ən qəribə lideri ola bilər, lakin bir pis adam digərindən fərqlənmirdi. Amari əlində tapança dönəndə Dreyk artıq yan tərəfə hoppanıb xəbərdarlıq edib.
  
  Hovuzun üstündən uçaraq günəş şezlonqlarının arasına düşəndə Beau gözdən itdi. Hayden, Alicia və Mey gizlənməyə çalışaraq geri çəkildilər. Amarinin titrəyən əli soldan sağa yellənərkən Drake kolları tapdı.
  
  "Uzaq dur" deyə qışqırdı. "Biz döyüşçü deyilik, amma döyüşə bilərik. Biz mübarizə aparacağıq. Ustadı qorumaq üçün."
  
  İndi Drake təxmin etdi ki, bu adamlar təcrid olunmuş və törətdikləri terrordan xəbərsiz olaraq telefonla hücum əmri veriblər; qayğısız, öz parlaq fantaziya dünyasında xoşbəxtdir. Bir mənada fanatik, başqa mənada açıq yaşıl.
  
  "Silahı yerə qoyun" dedi. "Bütün bunlar haqqında danışa bilərik."
  
  "Yox yox! Ustadı incidəcəksən. Siz digər amerikalı kimi onun xəzinələrini axtarmaq üçün dünyanı dolaşırsınız! Qarşılaşdığınız ali güc haqqında heç bir fikrin, hətta ən kiçik bir işarə belə yoxdur". Növbəti ifadə dörd ayrı sözdən ibarət idi. "O. Bu. A. Allah."
  
  Canlı insan tanrı oldu? Drake düşündü. Bu cahillər haradan gəldi?
  
  Daha çox uzatmadan Amari pilləkənlərlə aşağı qaçdı. Altı köməkçisi heç nə demədən onunla birlikdə üzdü, amma deyəsən, onların lideri olan maqnit onu cəlb etdi. Alicianın başı alçaq divarın arxasından çıxdı, sonra Meyin.
  
  Hər kəs sanki atəş açılmamasına təəccübləndi.
  
  "Biz fərqli bir heyvan növü ilə qarşılaşırıq" dedi Drake. "Ancaq daha az təhlükəli deyil."
  
  Komanda təqib etdi. Yuxarı hövzənin ətrafında və aşağıya doğru, sonra böyrək şəklində dövrə vurur. Çimərliyə aparan pillələrə sürətli bir tire və Amarinin qaçdığı istiqamətə nəzər salmaq.
  
  Fırçalanmış qum düz dənizə doğru aparırdı, ağılları əsən yarpaqların arasından keçən oynaq dalğalar üzərində parıldayıb parıldayırdı. Suda kiçik bir iskele tikildi, burada yarım onlarla kiçik sürətli qayıq dayandı. Amari ən uzağa qaçdı.
  
  "Lanet olsun" deyə Alisiya inlədi. "Mən bunun hara apardığını görürəm. Əgər mən dəniz xəstəsi olsam," o, qaçan kişilərə səsləndi, "biriniz köpək balığının yemi olacaqsınız!"
  
  Drake pilləkənlərdən tullandı və qumun üstündən qaçdı. Amari və köməkçiləri artıq birinci sürətli qayıqda idilər, onlardan ikisi onu yerində saxlayan qalın kəndiri açırdılar. Amari sükan arxasında oturaraq düz irəli baxırdı.
  
  Onun qaçmağa məcbur olduğuna inanmaqdan imtina edirsən? İnana bilmirsən? korlanmış. Danılmaz dəbdəbə ilə örtülmüşdür. Bir pint süd üçün mağazaya girdiyini iddia edərək, milyonçu stili?
  
  Mühərrik canlandı. Drake və ekipaj bir neçə saniyə sonra doka gəldilər, lakin gəmi artıq hərəkətdə idi. Sürətli qayığın göyərtəsində oturan və ya dayanan yeddi nəfərdən heç biri arxaya baxmadı.
  
  Drake başını tərpətdi. "Crazy Toons şəhəri, bu belədir." O, ehtiyatla açıq mavi sürət qayığına minərək gözlədi və alışdırıcıda açarları tapdı. "Başlamağa basın" dedi və mühərrik canlandı.
  
  İdman ayaqqabıları onun arxasından göyərtəyə çırpıldı, sonra Mei "Get" deyə qışqırdı və Drake qazı bərk vurdu. Arxasında su gurlandı, burnu bir az qalxdı. Aydın səma xəbərdarlıqla aşağı baxırdı, lakin Drake eynəyinin altında təhlükəsiz idi. Təhlükəsiz, lakin hər məsamədən tər axır. O, qayığı fırladıb su ilə dəniz keçidinin mərkəzinə və budağın sonuna doğru qövslə keçdi. Amari dənizə doğru gedirdi? Ümid edirdi ki, yox.
  
  "Təqib əlaməti yoxdur". Hayden bütün ərazini skan etdi. "Yaxud da polislər. Kim bilir nə baş verir?"
  
  "Mən bir neçə təxminləri riskə ata bilərdim" dedi Mey, sürətlənən kimi Drakedən möhkəm yapışdı. "Varlı valideynlər, cansıxıcı uşaq. Bir şəkildə fiksasiya inkişaf edir. Bu məsələni ən ağlabatan sona çatdırmaq üçün resurslara sahibdir."
  
  "Yaxşı, o, açıq şəkildə təzyiq altında deyil" deyə sprey onun üzünə sıçrayan kimi Drake səsləndi. "Və ya hər hansı bir stress. Gözlə!"
  
  Qayıq kiçik bir dalğa ilə tullandı, suyu tərk etdi və gurultu ilə aşağı yuvarlandı. Dreyk sükanı tutdu, zərbəni yumşaltmaq üçün dizlərini əydi və geri çəkilən qayığın arxasınca getdi. Bu sürətlə onlar dənizdəki qövsü, insan tərəfindən yaradılmış möcüzələri və insan ixtirasına hörməti nəfis şəkildə təsvir edərkən hər iki tərəfdəki yarpaqların formasını aydın görə bilirdilər. Hər arxa bağ şəxsi çimərliyə və kiçik bir iskeleyə enirdi; Hər estakada bir neçə növ gəmi var idi.
  
  Amari əvvəlcə birbaşa keçidin mərkəzini nişan aldı, sonra budağın xarici kənarları göründüyü kimi şimala doğru irəliləməyə başladı. Dreyk, hündür divarlar və əvvəlcədən yetişdirilmiş xurma ağacları ilə əhatə olunmuş, çəpərin ən sonunda yarı tikilmiş malikanə görünən böyük bir hissə görünəndə fit çaldı.
  
  "İndi dəftər var" dedi. "Nə deyirsən, Alisiya? Onu iki yerə bölmək istəyirsən?"
  
  "Lənət böyük. Biz heç vaxt bir-birimizi tapa bilməzdik".
  
  Mai öskürdü. "Demək olmaz ... zərif."
  
  Drake, kəskin zarafatya məhəl qoymadan və Amaridəki boşluğu bağlamağa cəmləyərək, qazı sonuna qədər itələdi. Aparıcı qayıq qanadın üzərinə yüngülcə sürtünərək onu yavaşlatdı, Dreyk şükürlər olsun ki, güzgü kimi düz səthdə sürüşdü. Lakin heç kim arxasınca dönmədi, hamı onların təqib edildiyinə göz yummağa üstünlük verdi. Amari gəmisini sahilə yaxınlaşdırmağa başladı.
  
  "Onu sahilə atdı?" Bo soruşdu.
  
  Drake yaxınlaşmaq üçün sürət qayığının hər unsiyasından istifadə edərək Oxunu düz tutdu. Qayıqlar bərabər şəkildə uyğunlaşdırıldı. Amarinin ehtiyatsız sürməsi Dreykə iyirmi metrə çatmağa imkan verdi. Bundan sonra ərəb bütün diqqətini qayığa verdi, dayazlıqlardan uzaqlaşdı və qayığı budağın sonunda cəld çevirdi.
  
  Dalğalar Dreykin eyni manevri yerinə yetirərkən gövdəsini döydü, düzgün qabarma üçün dənizə kifayət qədər uzaq olmadı, lakin dərin dəniz suyu Alicia'nın həm yaşıl, həm də ağ rəngə çevrilməsi üçün kifayət qədər dalğalı idi.
  
  Onlar qayıqlarda yarışaraq, növbəti qolun kanalını keçərək onun sonunda daha bir nəhəng məkanın necə təmizləndiyini gördülər. Artıq burada oteli xatırladan üçmərtəbəli bina tikilib.
  
  Amari qayığını növbəti kanala atdı. Drake rahat nəfəs aldı, çünki o, artıq sonuncu olduğunu fərq etmişdi. Onun arxasında yarım ay dalğaqıran, sonra isə İrana qədər boş açıq dəniz var idi.
  
  İndi sola kəskin dönüş, qayıq siyahıları, sərnişinlər tuturlar ki, düyünlər ağdır, sprey onları başdan ayağa əhatə edir. Amari döngə ilə əla iş gördü, Dreykin əsəbləşməsinə səbəb oldu, amma o zaman adam bunu min dəfə etmişdi. O, qayığın ardınca axırıncı qolun ətrafından sahilə doğru sürükləndi və qarşıda körpünün olduğunu gördü; bütün su yolunu keçən monorels daşıyan beton konstruksiya.
  
  "Bəlkə hədəfi vurar" - Yorkshireman təəssüflə dedi.
  
  "Narahat olma". Alisiya onun çiyninə vurdu. "Bir gün dayanmalıdır."
  
  "Oh, həqiqətən kömək edir."
  
  Tədricən sağa doğru yeni struktur yaranmağa başladı.
  
  "Oh, axmaqlıq" dedi Drake. Düşünürəm ki, onun niyyətini başa düşürəm".
  
  Hamısı bunu etdi və narahatlıq hökm sürdü. İndiyə qədər belə görünürdü ki, bu təqibin yalnız bir sonu var. Amari onlardan qaça bilmədi. Amma indi...
  
  Genişlənən Atlantis Oteli hündür və rəngarəng idi, son blokun çox hissəsini tuturdu: minlərlə otaq, restoranlar, mağazalar və su parkı. Minlərlə insan. Gizlənmək üçün bir milyon yer. Əgər Amari orada onları qabaqlasaydı, o və adamları öləcəkdi.
  
  Drake körpünün üstündən ən sakit suyu və ən geniş arxı seçərək hər şeyi yola verdi. Yaxınlaşdı. Onların ovları hələ də onlara məhəl qoymadan cəmi iyirmi metr aralıda idi. Dreyk körpünün üstündən monorels keçdiyi kimi süpürüldü; şüşədən aşağı baxan insanların üzlərini gördü. Əslində, bu, oğlanların yarışı idi - başqa heç nə.
  
  O, körpüdən keçərkən sükanı bərk-bərk fırladıb, maşının dibini düz yerdən süzüb, məsafəni iyirmi metrə qədər bağladı. Bo ayağa qalxdı və sanki tullanmağa hazırlaşırmış kimi qayığın kənarına getdi.
  
  Alicia güldü. "Sən ciddisən?"
  
  "Yox. Amma mən hazıram".
  
  Drake gördü ki, onlar indi sərt şəkildə sahilə doğru dönürlər. Qarşıda başqa bir dok var idi, lakin Amari buna məhəl qoymadı və sürətli qayığı qumlu çimərliyə doğru idarə etdi. İçəridəki adamlar yəqin ki, nə vaxtsa danışırdılar, çünki hamısı əziz həyata yapışmışdılar, sonra isə sürət azaldıqca ayağa qalxdılar. Drake əlindən gələni etdi, tam sürətlə sahilə çırpıldı, sarsıntıya dözdü və demək olar ki, yan-yana çırpılanda belə özünü saxlamağa çalışdı.
  
  "O, minəcək!" Hayden ağlayırdı.
  
  Xoşbəxtlikdən, o etmədi. Buna baxmayaraq, Bo əyilmiş, sürüşən gəmidən zərif bir şəkildə tullandı, pişik kimi yerə düşdü və Amari xalqının arxasınca qaçdı.
  
  "Bunu deməyə nifrət edirəm." Drake sahilə qədər çətinliklə düşdü. "Ancaq o fransız əclafın bacarıqları var."
  
  İrəli yol ən yaxşı halda qeyri-müəyyən idi, otelin müxtəlif qanadlarına aparan yüzlərlə əkilmiş ağaclar, dolama yollar və qapılar tərəfindən gizlənmişdi. Mərkəzdə nəhəng hovuz var idi, onun ətrafında şezlonglar və on metr dərinlikdə turistlər var idi. Barlar, kabinlər və qəhvəxanalar SPEAR komandasının əzablarını artıraraq, diqqəti yayındıran şeylərin qarışığını artırdı.
  
  Drake Bo-nun irəlidəki döngənin ətrafında itdiyini gördü. O, fransızı tamamilə gözlənilməz bir ağacın budağına dirəndiyini görmək üçün tam vaxtında oraya çatdı. Bəzi köməkçilər Bo çıxarmaq üçün geridə qalmış olmalı idi. Cəsarətli, iddialı və inanılmaz dərəcədə sadəlövh.
  
  Fransız səndələdi, hətta gözlərini yumdu, amma sürüşkən səki - son suvarmadan nəm - onu yerə göndərdi. Şagird qaçdı. Beau sınıq burnunu və ayaq biləyini əmizdirdi.
  
  Komanda sürətini azaltmadı. Turistlərin izdihamı onların sürətini azaldıb. Günəş şüaları otelin hündür divarlarından əks olunurdu. Komanda kor döngəni döndərdikdə və otelin kiçik yan girişinin qarşısında gözləyən, hər biri kiçik tapança ilə gözləyən Amari və onun altı dostu ilə üz-üzə gəldikdə şoka düşdü.
  
  "Geri çəkiləcəksən. Bizi rahat buraxın" dedi Amari.
  
  "Amari haqlıdır" deyən biri səsi az qala qırılacaq kimi səsləndi. "Biz səni incitmədik."
  
  Drake təəccüblənməməsi lazım olduğunu bildiyi üçün dayandı, amma hər halda ehtiyatsız qaldı. "Zərər yoxdur... siz nə qədər təcrid olunmusunuz? Valideynləriniz bilirlər ki, siz öz otaqlarınızda deyilsiniz?"
  
  "Biz ancaq Ustada cavab veririk. Əks halda, biz də hamı kimi edirik. Əylənirik, bol su içirik, ünsiyyət qururuq və günəş vannası qəbul edirik".
  
  Drake qulaqlarını tıxamaq istədi. Bu barədə tam məlumatsızlıq onu şoka saldı. Lakin o, ehtimal olunan mövzunu ələ keçirdi. "Müəllim sizinlə tez-tez danışır?"
  
  Tam inamsızlıq və nifrət onun üzərinə düşdü. "Ustad heç kimlə danışmır, onun irsi toxunulmaz qalacaq. Üstündə. Hər kəs. Xərc." Daha çox bir sözdən ibarət cümlələr.
  
  Dreyk gördüyü axmaqlığın dərinliyini, daha doğrusu, fanatizm dərəcəsini dərk edə bilmirdi. Amma silah - bu, şübhəsiz ki, real idi və rəftar tələb olunurdu.
  
  Geri addım atdı. "Burada heç bir problem yoxdur".
  
  Amari artıq əli qapıda idi. "Bizi bu otelə qədər izləmə. Biz səni incitmək istəmirik".
  
  Drake, hadisələrin dönüşündən və müşayiət edən muzdluların olmamasından hələ də təəccüblənərək, onları tərk etməyə icazə verdi. Təriqət açıq-aydın uzaqdan işləməyə üstünlük verir, bir yığın min dollarlıq əskinas yelləyərək, yuyulmamış işçiləri ilə könülsüz əl sıxaraq əməliyyatlara rəhbərlik edirdi. Axırıncı adam qaranlıq otağa girəndə onun arxasınca getdi.
  
  Hayden onu geri tutdu. "Onlar dərindən çıxılmaz insanlardır."
  
  "Onları küncə sıxışdırmaq üçün daha çox səbəb" dedi. "Və mən onların arasında kişi görmürəm."
  
  Komanda eyni qapıdan otelə daxil olub. Kondisionerli havanın gözəl bir partlayışı onların çılpaq dərisini vurdu, demək olar ki, səmanın daimi mavi parıltısından rahatlıq qədər gözəl idi.
  
  Amari və leytenantları birbaşa onların qarşısında dayanıb, silahları hazır vəziyyətdə daxili dəhlizə baxırdılar. Otel qonaqları onların arasında sıxışdı.
  
  "Mən sizə xəbərdarlıq etdim!" Amari qışqırdı.
  
  "Xeyr..." Drake ağlamağı bacardı.
  
  Silah səsləri onu boğdu.
  
  
  İyirmi doqquzuncu fəsil
  
  
  Thorsten Dahl gözlənilmədən Sürixdə qəhvəxanada özünü tapdı. Sabrina Balboniyə Uebbi tutmağa kömək etmək azadlığı verildi və İsveçrə şəhərinə getməsi əmri verildi. İndi komandanın qalan hissəsi Balboninin yerində Tayler Uebbin də olacağını bilə-bilə arxasınca getdi.
  
  Və muzdlular. Onları da unutmayaq.
  
  Dahl elə bilirdi ki, son vaxtlar bu bəxt əsgərlərindən doymuşdu. Arizonadan Nyu-Yorka qədər hər səhər onu təqib etdilər və hətta günəşli Barbadosda çox ehtiyac duyulan tətildə belə, ağlasığmaz bir şeyə - ailəsinə zərər verməyə cəhd etdilər. Dahl o gün qatillərdən heç birinin sağ qalacağını düşünmürdü.
  
  Balboni, kreditinə və həbsdən çıxmağa ümidsiz ehtiyacına görə, öz rolunu yaxşı oynadı. O, Uebbi inandırmaq üçün vaxt tapdı, baxmayaraq ki, o, artıq onun bacarığına hörmət edirdi. Və o, hazırda tamamilə Webbdən asılı olan işini bilirdi. O, Saint Germain tarixini bilirdi.
  
  Sürix, müxtəlif ictimai xadimlərin, o cümlədən Ser Frensis Bekonun köhnə məlumatlarına görə, Saint Germain Masonluğun əsasını qoyduğu yer idi. Qraf Venesiyaya və həmçinin Parisə köçürməzdən əvvəl bu xüsusi formulun təkmilləşdirilməsi üçün burada bir neçə il sərf etdi. Dal indi bütün bunlara əhəmiyyət vermirdi. O, yalnız Uebbi dayandırmağı düşünürdü.
  
  "Əlaqə varmı?" Kinimakudan soruşdu.
  
  Havaylı Sabrinanın təmas nöqtəsi olan kameranı əlində saxladı. "Hələ yox" dedi. "O mayakı sən qoymalıydın, qardaş."
  
  "Çox açıqdır. Və Webb onu tapsa, onu öldürməkdən çəkinməzdi. İnanıram ki, o, buna nail olacaq".
  
  Kinimakanın üzü qaşındı, MKİ-nin köhnə şübhələri hələ də aydındır. "O, oğrudur. Niyə ona belə etimad?"
  
  "O, sadəcə oğru deyil. O, fərqlidir. Bir çox cəhətdən sübut edilmiş və yalnız bir neçəsi yoxdur. İnanıram ki, o, xilas ola bilər".
  
  Havaylı güldü. "Yeni sevgilini bəyənirsən? Dahl diqqətli olun, öz bəyənmələrinizlə əhatə olunacaqsınız."
  
  "Kenzi mənim sevgilim deyil" dedi Dahl hirslə. "Alicia'nın sizə dediyi hər şeyə inanmağı dayandırın."
  
  Adını eşidən Kenzi qonşu masadan çölə baxdı. "Mənimlə danışın, mənim haqqımda yox. Bəs biz bu dəli oğrunun arxasınca nə vaxt gedəcəyik?"
  
  Dahl kəskin cavabı uddu. "Biz onun evə yerləşməsinə icazə verdik, Uebbin tam etimadını qazandıq və o, zəng edəcək. İnanın."
  
  Kenzi hönkürdü və qəhvə fincanının qara dərinliklərinə baxdı, sanki yerdə qalanlardan onların gələcəyini oxuya bilirdi.
  
  Dahl ətrafda baş verənlərdən xəbərsiz olaraq kosmosa baxdı. Barbadosdan və köhnə düşməni üzündən həyat yoldaşının, uşaqlarının və özünün keçməli olduğu dəhşətlərdən sonra onun həyatında fırıldaqçılıqdan daha çox dönmələr oldu. Əvvəlcə yenidən cəhd etmək istəyən Joanna artıq çəkilməyə başlamışdı. Uşaqlar yaxşı gedirdilər, intiqamla geri döndülər və sınaqdan sonra qorxulu yuxular belə görmədilər. Fırtınanın ən güclü olduğu yerdə də həmişə bir ümid şüası var, - deyə düşündü.
  
  Deyəsən, işimi tərk etməkdən başqa heç bir işim yoxdu. Və belə olduqda, onların yaratdıqları yeni həyat adiləşəndə və o, əsl çağırışını əldən verməyə başlayanda ilkin eyforiya toza çevriləcəkmi?
  
  Və burada, Sürixin mərkəzində, başqa bir işin ortasındadır və ailə problemlərinin həllini tapmağa çalışır. Həllin digər yarısı minlərlə mil uzaqda olduqda asan deyil.
  
  Sürix özü təsir edici bir şəhər idi. Sürix gölünün şimal-qərb ucunda yerləşən bu şəhər Avropanın ən zəngin şəhəri, eləcə də ən yaxşı həyat keyfiyyətinə malik şəhər adlandırılıb. Teatrlar, sənət qalereyaları və muzeylər zəngin idi və dünyanın hər yerindən turistləri cəlb edirdi. İndi onun ətrafına eklektik bir şirkət toplaşıb: turistlər, iş adamları və kompüterlərə həvəsli yerli sakinlər.
  
  Standart cib telefonunun siqnalı onun diqqətini çəkdi. Kinimaka başını tərpətmədən və qulağına çatdırmazdan əvvəl ekrana baxdı.
  
  "Bəli?"
  
  Ətrafdakı səs-küy fasiləsiz davam edərkən Dahl onun ifadəsinə baxdı. Bu hər şeyi dəyişə bilər. Onları hərəkətə gətirin. Havaylının sifəti bir müddət laqeyd qaldı, sonra isə bəlağətli cavab gəldi.
  
  "O haradadır?"
  
  Dahl enerjili hiss etdi və Smithə gülümsədi. Nəhayət bir az hərəkət. Bu, onların zehnini tutmağa, diqqətlərini yayındırmağa kömək edərdi.
  
  Kinimaka bunu deyən kimi başını tərpətdi. "Biz artıq yoldayıq. Biz cəhd edəcəyik-"
  
  Görünür, o, danışmağı dayandırıb ekrana baxanda xətt kəsilib. "Ümid edirəm ki, yaxşıdır" dedi və sonra dərindən nəfəs aldı.
  
  "Mən də" dedi Dahl. "Ancaq ona qarşı qəddar ol, Mano. Unutma ki, bizim də onu sınamağa imkanımız var".
  
  Daha əvvəl Parisdə sorğu-sual etdikləri muzdlu əsgər ona və quldur dostlarına mühafizə etmək tapşırıldığı bütün yerləri sadaladı. İndi onlar bu siyahıya sahibdirlər və gələcəkdə Sabrinanın onlara verdikləri ilə diqqətlə müqayisə edəcəklər.
  
  "Məndə koordinatlar var. Çox da uzaq deyil, amma..." O, depressiyaya düşmüş kimi görünürdü.
  
  "Nə?"
  
  "O, "xizəklərinizi gətirin" kimi bir şey dedi.
  
  Dahl Kinimakanın niyə belə tutqun göründüyünü anlaya bildi. "Lənət olsun, düz bir xəttlə getmək sənin üçün çətindir."
  
  "Bilirəm". Havay tərəfdən heç bir etiraz olmadı.
  
  Smith masaya rap etdi. "Beləliklə, koordinatları daxil edin. Gəlin bu pis adamla məşğul olaq".
  
  Dahl Laurenin noutbukunu masanın ortasına köçürdüyünə baxdı. O, Saint-Germain və Sürix şəhərlərini, eləcə də masonların tarixini öyrənib. Bununla belə, Qrafla bağlı zəngin bilik və şayiələr mürəkkəb və olduqca valehedici idi.
  
  Fransa kralı XV Lüdovikin məxfi agenti olduğunu düşünərək, o, yəqin ki, bir İngilis komandiri ilə birlikdə fransızlarla döyüşmək üçün Hindistana getdi və döyüşən düşərgələrin və xalqların liderləri ilə ünsiyyət qura bilmək üçün inanılmaz istedadını vurğuladı. Agent, casus, Horace Walpole-in sözləri ilə desək, "skripkada ecazkar ifa edən, musiqi bəstələyən və eyni zamanda tamamilə dəli olan müğənni".
  
  Masonluqda o, daha çox mason deyil, Ali Qardaşlığın üzvü sayılırdı. Müasir masonlar , bu adamın tam bir şarlatan olduğuna sübut kimi onun kimyagərlik kəşfləri, böyük səriştələri və uzun həyatı haqqında gülünc hekayələr gətirərək, Qrafla əlaqədən uzaqlaşmağa çalışdılar .
  
  Lakin Lauren sərt faktlara diqqət çəkdi: Kings onunla görüşdü; döyüş komandirləri onunla birlikdə səyahət etdilər; bəstəkarlar onun şirkətini axtarır, əsərlərini teatrlarda səhnələşdirirdilər. O, "Fransa üçün fond" yaratmaq üçün holland şahzadəsinin alman şahzadəsi ilə evlənməsini təbliğ edirdi. Bütün bunlar faktın ifadəsidir.
  
  Niyə?
  
  Qardaşlıq onu Qabaqcıl Adept adlandırdı və bir çox filial hələ də onu rədd etmədi. Onun intriqaları, səyahətləri və uğurları sözsüz ki, nüfuzlu dairələrdə hərəkət edən və düşüncələrini dəyişən bir güc adamına işarə edirdi.
  
  Dahl Sürixə səfəri zamanı qaldığı yerlə daha çox maraqlanırdı. "Loren?"
  
  - Bəli, yuxarıdadır. O, Sürixin ikiölçülü xəritəsini göstərən ekrana işarə etdi. Gölün və şəhərin kənarında dağlar ucaldı, bəziləri qarla örtüldü. Laurenin barmaqları ən yüksəklərdən birinə toxundu.
  
  "Bizim GPRS lokatorumuz varmı?" o soruşdu.
  
  Dahl başını tərpətdi. "Mənim köhnə işim. Onsuz heç vaxt heç yerə getməyin".
  
  Kenzi onun çiyninə vurdu. "Hmm, Barbadosdan başqa, hə?"
  
  "Fərqli idi. Danışmağı dayandırın."
  
  O, Lauren sözügedən dağın ətəyinə yaxın bir yerə asan yol təklif etdiyinə qulaq asarkən etiraz edən ağlamalara məhəl qoymadı.
  
  "Webb indi oradadır?" - deyə soruşdu.
  
  Kinimaka başını tərpətdi. "Qutula bilməyəcəyiniz bir virus kimi."
  
  "Kenzi". Ona baxmadan ayağa qalxdı. "Çek alın."
  
  
  * * *
  
  
  Bir müddət sonra, nahar vaxtı komanda icarəyə götürdüyü furqondan düşdü, arxa lyuku açıb içəri atdıqları müxtəlif paltar və avadanlıqlara baxdı. Yalnız Dahl və Yorgy gülümsəyirdi.
  
  "Narahat olmayın" dedi Dahl. "Bu, yoxuşdan daha çox kobud əraziyə bənzəyir. Bu, tamam başqa aranjemandır".
  
  Komanda gödəkçələr, şalvarlar, papaqlar, sonra isə dəhşətli xizəklər üçün furqona mindi. Smit kömək üçün jest edəndə və ya Lauren yıxılanda Dahl bir söz demədi, sadəcə, uşaqların yaxşı olduğundan əmin olmaq üçün. Onların silahları sonuncu olaraq ələ keçirildi və sonra Kinimaka Argentonun son mesajını İnterpola göndərdi.
  
  Onlar mikroavtobusu digər nəqliyyat vasitələrinin yanında böyük bir dayanacaqda qoyub artıq qarda çəkilmiş relsləri izləyərək yola düşdülər. Parlaqlıq yüksək, səma parlaq idi. Dahl başqalarına, xüsusən də Kinimake, qarlı ərazidə sürüşməsinə kömək etmək üçün dirəklərindən necə istifadə edəcəyini göstərməyə çalışdı. Havaylı tez öyrənən idi, lakin öz sözləri ilə desək, "ağ içkilərlə heç bir real təcrübəyə malik deyildi".
  
  "Alternativ texnikadan istifadə edin" dedi İsveçli. "Və yaxşı tərəfə baxın, o qədər də uzaq deyil."
  
  Qarla örtülmüş mənzərə uzaqlara uzanırdı, irəlidəki təpələr getdikcə daha yüksək yamaclara aparırdı. Dahl havada soyuqluq hiss etdi, lakin komanda ölkələrarası səyahətə çıxdıqdan sonra bunun tezliklə dağılacağını bilirdi. O, təşəbbüsü öz əlinə keçirdi, tez-tez geriyə baxıb ruhlandırıcı qışqırdı. Bu, sadəcə ona lazım olan şey idi, düşüncə qatarını pozacaq bir şey və kömək etmək üçün bir yol idi. Kenzi onun eşşəyinə yıxıldıqda, hətta onu götürmək üçün hərəkət etdi.
  
  "İnsanlar həqiqətən bunu əylənmək üçün edirlər?" o soruşdu.
  
  "Əlbəttə. İstənilən əyləncə kimi buna öyrəşirsən. Ona şans verin".
  
  Birinci təpədə Kinimaka və Lauren yan tərəfə yuvarlanaraq aşağı yıxılan dik bir yamac gizləndi. Dal onlara ayağa qalxmağa kömək etdi və onlar yollarına davam etdilər, irəli baxdılar və ən azı daha üç oxşar təpə gördülər. Sağa doğru, ağır dartılmış naqillər üzərində yavaş-yavaş yuvarlanan kanat yolu onların yanından keçdi.
  
  "Ayaq izlərini görürsən?" Onlar dayananda Dahl təngnəfəs idi, nəfəsi qaçırdı. "Xalq yolu bu yoldan sapır."
  
  Kinimaka eynəklərini qaldırdı. "Və biz gedirik ...?"
  
  "Birbaşa". Lauren qeyd etdi. "Bakirə qarda".
  
  "Lənət olsun, bu sadəcə əladır."
  
  Komanda olaraq əzmkarlıq göstərdilər və sona qədər mübarizə apardılar. Dahl, Webb-in sahəyə girə biləcəyi hər hansı bir izləyicidən ehtiyat edərək, onları yavaşlatmağa kömək etdi. Sabrinadan daha mesaj yox idi və gün artıq sona yaxınlaşırdı, kölgələr uzanırdı. Sonuncu yamaca çıxıb nəhəng bir qayanın kölgəsində dayandılar.
  
  İrəlidə zərif bir yamac dağın ətəyinə enirdi. Dahl ərazini tədqiq edərkən, yüngül qar qasırğası ətrafa yayıldı və açıq üzlərini buz parçaları ilə yandırdı. Kinimaka, təəccüblüdür ki, Smitdən daha çox şikayət edirdi.
  
  "O, sadəcə əhval-ruhiyyəlidir" dedi Kenzi. "Evdəki problemlər"
  
  Kinimaka onu söydü. "Özünüzdə saxlayın."
  
  "Rahatlayın" dedi Kenzi. "Onun hər şeyi yaxşıdır. Əminəm ki, hazırda kimsə onun qayğısına qalır".
  
  Kinimaka açıq-aşkar həzinliklə üz çevirdi və onların koordinatlara nə qədər yaxın olduqlarını soruşdu. Dahl GPS-ini yoxladı. "Bir neçə mil" o etiraf etdi. "Bəlkə də tələsmək daha yaxşı olardı."
  
  Yenə bir saat aramsız gəzinti və onlar xizəklərini çıxarıb qalın çəkmələrində davam etmək üçün təyinat yerlərinə kifayət qədər yaxın idilər, hamının rahatlığı. Artıq hava nəzərəçarpacaq dərəcədə soyuq idi və səma sürətlə parlaqlığını itirirdi. Dağın yamacları hamarlanaraq geniş yaylağa çevrilənə qədər bir müddət qeyri-bərabər idi. Qrup çətin dırmaşmanın son hissəsini edərkən zirvəyə baxıb heyrətamiz bir şey gördülər.
  
  Yayla dağın yamacına qədər uzanan qayalarla bəzədilib. Növbəti qayanın ətəyində orta ölçülü, zahiri görkəmi olmayan, lakin qədim bir ev var idi; onun kərpic quruluşu havadan əziyyət çəkdi və ətrafı dağ tərəfindən bərpa edildi. Dahl eynəyini sındırana qədər o məsafədən başqa heç nə görə bilmədilər.
  
  Kənardan süründülər və bir qrup ağac arasında uzandılar, altında qar uçurdu. Kinimaka alçaq bir budağa dəyəndə, qarla ağırlaşan və oradan ağ leysan yağaraq hamısını bürüyəndə, Dahldan başqa hamı gileyləndi, o, hərəkəti hiss edib etmədiklərini görmək üçün çöl eynəklərindən istifadə edirdi.
  
  O, linzaların vasitəsilə açıq pəncərələrdən süzülən qızılı işığı gördü, onun parlaqlığı mənzərəyə yayıldı. Hər bir vitrin bir sirrə xəyanət edirdi - kostyumlu kişilərin olması, toxunulmamış yeməklər və istifadə olunmamış eynəklərlə yığılmış masa, sərt üzlükdə diqqətlə qorunan dəri cildli kitablar və s.
  
  Heç kimi tanımadı.
  
  O, çöl eynəyini diqqətlə düzəldərək yuxarı qalxdı. Tənzimləmə çarxını yavaş-yavaş çevirərək, cüzi dəyişikliyi kompensasiya etdi.
  
  Pəncərədən çölə baxan Tayler Uebbin üzünə və Sürixə doğru mənzərəyə diqqət yetirdi.
  
  Dahl az qala boğulacaqdı. Sürpriz onu yumruqlarını eynəyinin ətrafında sıxmağa vadar edib ki, bu da komandaya təsirsiz ötüşməyib.
  
  "Bu nədir?" Kinimaka və Smit bir səslə danışdılar.
  
  "Webb" deyə nəfəs aldı. "Mən buna inanmıram. Qanlı Tayler Uebb, həyat qədər nəhəng və iki qat çirkin, üst mərtəbədəki pəncərənin qarşısında dayanır. Baxmayaraq ki, aşağıda onlarla mühafizəçi var. Bu yer yüksək səviyyəli oyunçuya məxsusdur".
  
  Kinimaka hırıldadı, bu vəhşi səs onun və Haydenin həm uzaqdan, həm də yaxından çəkdiyi təqiblərdən sonra toplanmış bütün nifrət və sərxoş qorxuları özündə daşıdı.
  
  "Biz gedirik" dedi, kameranı və Sabrinaya gedən xəttini unudub. "İndi ayrılırıq. Et bunu. Daha sərt vur."
  
  Kenzi qarın arasından keçdi, qar bədənindən xırtıldadı. "Hey Mano, əgər Hayden haqqında öz məsləhətinizi alsaydınız, hələ də birlikdə ola bilərsiniz."
  
  Bütün komanda ona məhəl qoymadı. Dal qarı səpərək yan tərəfə yuvarlandı və onlara baxdı. "Döyüşməyə hazırlaşın. Sən hazırsan?" Bu ritorik sual idi. "Tezliklə Sabrinanı sınayın, Mano. Sonra biz köçürük".
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Atışma səsləri eşidəndə Drake hərəkətə keçdi, sola yelləndi və bütün bir qrup turisti yerə yıxdı. Hayden sağa tullandı və lazım gələrsə insanları kənara ataraq mərkəzdən keçdi. Güllələr hündürdən uçduqca, onların arxasındakı pəncərələr sındı, tünd şüşələr tikanlı yağışda uçurdu. Drake tanrılara təşəkkür etdi ki, bu insanlar əsl terrorçu deyildilər və yalnız onların qaçmasına kömək etmək üçün atəş açırdılar. O, turist kütləsinin arasından sürüşüb.
  
  Onlar şikayət edəndə "Heç yox" dedi.
  
  Hayden ona tərəf qaçdı. "Yəqin ki, kömək etməyəcək, amma başınızı aşağı salın. Daha sonra görüntüləri nəzərdən keçirəndə boyunlarımıza çata bilərdik".
  
  "Onda fərq etməz" deyə Drake mızıldandı. "Əgər bunu etsək..."
  
  O, təriqət liderlərinin arxasınca qaçdı. Hayden onun arxasınca inlədi. Alicia onun yanında uçdu, bədən dili acı nifrətlə. Qarşıdakı yol çox cilalanmış, əks etdirən və super bahalı əşyaların hündür vitrinləri ilə örtülmüşdü. Bütün otaq qaraldı, tavan qızılla parıldayırdı. Döşəmə fırlanan naxışları olan kaşılı plitələrlə parıldayırdı. Amari və dostları artıq sonda idilər, bacardıqca sürətlə qaçırdılar və yenə də arxaya baxmaqdan imtina edirdilər.
  
  Dreyk çömələrək başını aşağı əydi, mümkün olduğu qədər. Onlar cəld küncə yaxınlaşdılar və yavaş-yavaş ətrafa getdilər, lakin atəş açılmadı. Turist qrupları dükanların qapılarına yığılıb və ya pilləkənlərə və bir sıra liftlərə doğru irəliləyirdilər. Drake digər dörd nəfəri başqa bir dəbdəbəli xiyabanla apardı və qarşıda böyük bir boşluq gördü. Üst mərtəbədə yazılmış lövhədə: Lobbi.
  
  "Onlar yola düşürlər" deyə təxmin etdi. "Oğlanlar bunları sevirlər. Yerli sakinlər. Onların lənətə gəlmiş yerdə maşınları olsa, məni təəccübləndirməzdi."
  
  Onlar nəhəng vestibülə yaxınlaşanda sürəti yenidən azaldıblar və sayıqlıqları öz bəhrəsini verib. Meinin yanındakı mərmər heykəl güllə ona dəydikdə parça-parça oldu, qəlpələr onun təəccüblənmiş, çapıqlı üzünü bir anlıq gizlətdi. Başqa bir güllə başın üstündəki filigran işini deşərək onları gipslə yağdırdı. Drake yan tərəfə atıldı və heç bir maraqlı qonaqların onu izləmədiyinə əmin olmaq üçün arxaya baxdı.
  
  "Siz düşünərdiniz ki, bu vaxta qədər bu uşaqlar bizim heç bir silahımız olmadığını başa düşməlidirlər" dedi Hayden.
  
  "Onlar belə düşünmürlər" dedi Drake. "Çünki onlar bu sahədə təhsil almayıblar. Biz öz hərəkətlərinin nəticələri barədə heç bir real anlayışı olmayan varlı vətəndaşlarla məşğul oluruq".
  
  "Bu, onları daha az ölümcül etmir" dedi Mai paltarından mərməri fırçalayarkən. "Ya da məsuliyyət daşıyır."
  
  Dreyk lobbiyə daha yaxşı baxmaq üçün geri süründü. Meydan qışqırıqlarla doldu, uzaqdan polis sirenlərinin uğultusu eşidildi. O, Amariyə doğru gedən mühafizəçini gördü və onların tez hərəkət etmələri lazım olduğunu anladı.
  
  Onun sağında və solunda çoxlu kiçik saksı bitkiləri var idi. Onları bir-bir içəri ataraq Amarinin diqqətini yayındıraraq mühafizəçinin diqqətini çəkdi. Adamı geri yellədi. Ərazi daha çox atəşlə doldu, sonra qaçış səsi eşidildi.
  
  Alicia açıq yerə qaçdı.
  
  "Heyrət! Vay". Onun arxasınca qaçdı və bitki qablarının qalıqlarına sürüşdü.
  
  Amari qaçarkən Alisiya foyeyə girdi. Onun solunda qeydiyyat masaları, konsyerj və onun qarşısındakı məlumat masası var idi. Foyenin ortasını üfürülən şüşə kimi nəhəng, tavana qədər bir obyekt doldurdu. Alisiya yaxınlaşanda Amarinin iki köməkçisi onun ətrafında gəzərək silahlarını ona tərəf tutdular.
  
  "Ehtiyatlı olun!" Drake-nin zəngi.
  
  O, əsəbi halda ah çəkdi, sonra irəli addımladı və tapançalardan birini kənara yıxdı. Kişi tətiyi çəkəndə o biri ləngidi, lakin Alisiya onun yanında deyildi, o, sağa əyildi və əlini kişinin dirsəyinin üstündə gəzdirdi. Qışqırıq və yan silah onun zərbəni mütləq hiss etdiyini təsdiqlədi. Birinci adam uyğunlaşdı, lakin Alisiya onun arxasınca sürüşdü, biləyini bükdü və onu tərksilah etdi. O, onları bir-birinə bağlamağa çalışarkən, arxasında başqa bir hücumçunun olduğunu görməkdənsə hiss etdi.
  
  O, fırlandı. Çox gec. Silahın qundağı onun burnuna dəyib, ulduzları və qanı görüb. Amma bunların heç biri əhəmiyyət kəsb etmirdi. Alicia insandan çox öldürücü silaha diqqət yetirərək bunun öhdəsindən gəldi. Bu anda oyunda deyildi; ölümcül metal parçasından daha çox daş kimi saxlanılır və istifadə edilir. Lakin çənəsindən qan axdığı üçün o, üçüncü kişiyə tərəf dönüb, onun qolundan tutaraq onu buruyub, nəticədə silah yerə düşüb.
  
  Üçü tərksilah edilib.
  
  Drake ilə üz-üzə, onun sürətlə ona yaxınlaşdığını və komandanın yanında olduğunu gördü. Sonra hər üç kultist ona hücum etdi və qan onun gözlərinə girdi, sancdı. Alnına və qarnına bir neçə çətin nəzərə çarpan zərbə endirildi. Sonra kişilərdən biri onu yıxmaq qərarına gəldi və o, diz çökdü.
  
  Hər üç kişi quyruqlarını ayaqlarının arasında çevirərək Amarinin ardınca böyük çıxış qapılarına qədər bacardıqca sürətlə qaçdılar.
  
  Drake Alicia'nın yanında oturdu. "Siz yaxşısınız?"
  
  "Əlbəttə, yaxşıyam. Get onları al, axmaq!"
  
  Mai dayandı və əlini uzatdı. "Deyəsən, sənin sınmış burnunla və mənim çapımla biz indi cütlük, hey Taz?"
  
  Alisiya təklifə məhəl qoymadı. "Burun qırılmayıb". Ayağa qalxdı.
  
  "Özünüzü ayaq üstə saxlamaq üçün bir az köməyə ehtiyacınız olmadığına əminsinizmi?"
  
  "Mənə toxun, əlini dişləyəcəyəm." Alisiya Drake, Hayden və Bo-nun çıxışa doğru getdiyini gördü və çətinliklə onlara tərəf getdi. Rampa daraldı və sonra yerini geniş maili avtomobil parkına, geniş bağlara və taksi dayanacağına verdi. Sol tərəfdə çoxlu maşınlar dayanmışdı, bəziləri işıqlı və bahalı, digərləri sönük və kirayədir. Alisiya baxışlarını saysız-hesabsız gizlənən yerlərdən ayırıb digərlərinə baxdı.
  
  Dreyk ovunun yaxında olduğunu hiss edərək qapıları partladıb panikləyir. Amari tam qarşımda idi, yamacdan aşağı uçur və fırıldaqlı otel yolunu inanılmaz sürətlə keçdi. Bu otelin arxasında yol başladı, sonra Atlantis adasını meydana gətirən sonuncu dalğaqıran, daha sonra isə onun görə bildiyi qədər uzanan sonsuz parıldayan dalğalar.
  
  Amarinin marşrutu məqsədsiz ola bilməzdi. Drake belə fikirləşdi ki, hətta arzulanan Jumeirah Palm ünvanının varlı, rahat sahibi belə bir növ qaçış planı hazırlamalıdır. Bununla belə, bu uşaqlar yaxşı formada idilər, SPEAR komandasını qabaqlamağı bacarırdılar. Pul, əlbəttə ki, mükəmməl xoşbəxtlik olmasa da, fiziki forma ala bilər.
  
  "Onları kəsəcəm." Beau, bağların arasından qısa yoldan daha böyük yan dayanacaqa gedə biləcəklərini güman edərək sola döndü.
  
  Drake təqib etdi. Gün eynəyi çıxdı, burnunun üstünə düşdü və yenidən götürülməli oldu. Turistlərlə dolu avtobus dayanmadan şaqqıltı ilə pəncərələrindən aşağı baxırdı. Avtobuslar və limuzin sürücüləri tələsik yoldan çıxdılar, biri Alicia tərəfindən tutuldu və o, çox mərasim olmadan içəri girərkən uzanmağa göndərildi. SPEAR komandasının üzərinə Amari atəş açacağı halda həmişə gizlənəcək yerləri olduğuna əmin olmaq kimi əlavə yük var idi və onlar daim insanlara sığınmaq üçün qışqırdılar. Növbəti anda silahları olan bütün naşılar dönüb atəş açdılar. Drake geri çəkildi.
  
  Hayden onun çiynindən tutdu. "Ətrafda çoxlu mülki insan var."
  
  "Razılaşmaq. Əclaflar ümidsizliyə düçar olublar".
  
  "Xeyr" dedi Mai onu tutanda. "Onlar tam olaraq eynidirlər və növbəti hərəkətləri üçün bir az daha çox yer ayırırlar. Bax."
  
  Amari sürəti azaltmadan, dekorativ divarın üstündən otelin ərazisindən qaçdı, sonra isə sürətlə hərəkət edən yoldan keçdi. Maşınlar yoldan çıxaraq toqquşub. Qanadlar arxaya yapışdı və bir yolsuzluq avtomobili birbaşa otelin divarına çırpıldı. Amarinin köməkçiləri qarışıqlıqdan istifadə edərək sıxlıq olan maşınların arasından sürüşüb və ya onların üstündən sürüşüblər. Drake, Hayden, Mae və Alicia birbaşa bütün bunların ürəyinə qaçdılar.
  
  Maşınlara yaxınlaşaraq və yanıb-sönən işıqlar indi daha da pisləşən çaşqınlığa yaxınlaşdıqca Amarinin zarafatları onları öz yolunda dayandırdı. Kult lideri quruyu dənizdən, dalğaqıranları yuvarlanan dalğalardan ayıran divarın üstünə atladı. Ətrafına baxaraq köməkçilərinə başını tərpətdi və göz qamaşdıran ağ dişli təbəssümlə parladı.
  
  Drake dodaqları oxudu.
  
  "Yüksək ustad indi bizə həmişəkindən daha çox ehtiyac duyacaq."
  
  Atladı. Onun altı ardıcılı qaçaraq onun ardınca getdi, cəsədlər havanı və üfüqü doldurdu, divarın üstündən atladı və göz qamaşdıran mavi şoraba düşdü. Hayden komandanı yavaşlatmaq üçün əlini qaldırdı.
  
  "Gəlin ayrılaq" deyə fısıldadı. "Buna baxın və sonra əriyin. İstənilən vasitə ilə şəhərə qayıdın. Bizi burada həbs etmək olmaz".
  
  Onun göstərişləri qismən polis maşınlarının gəlişi, baş verənləri yoxlamaq üçün divar boyunca izdiham və otelə gələn qonaqların axını ilə gücləndirildi. Komanda dağılışdı və sonra hündür divara söykənərək aşağıda dənizə baxdı.
  
  Drake lənət etdi. Amarinin altıdan çox yaxın dostu var idi. Damcı on futdan bir qədər çox idi, birbaşa dərin suya düşürdü və sahilə yaxın böyük, sürətli görünən bir qayıq üzürdü. Amari artıq içəridə idi, dostları sürətlə yaxınlaşırdılar.
  
  Dreyk əllərini divara dayadı, kultistlərin sadəcə öz şanlı ölümlərinə tələsmədiklərinə sevindi. O, döyüşə atılmağa hazır idi. Sonra dayanıb Haydenə baxdı. Bo da onun istiqamətinə baxaraq hazır idi.
  
  Hayden bununla mübarizə aparırdı. Drake sakitcə söydü. Bu, yalnız bir şəkildə baş verə bilərdi. Polislər maşınlarından düşürdülər. Mai artıq turist kütləsindən uzaqlaşırdı. Alicia yerlinin yanında çöməldi, maşınının zədələnməsini yoxladı və sakitləşdirici səslər çıxardı. Əgər onlar təqibə davam etsəydilər, Dubay həbsxanasına qapanacaqdılar və Dreyk polis maşınlarının Ferrari və Lamborghini olduğu kameranın içərisinə baxmaq istədikcə, orada uzunmüddətli məzuniyyətə çıxmaq istəmirdi. . Uebb hələ azadlıqda olanda yox.
  
  Bəlkə növbəti dəfə.
  
  Qayığa baxan turist üz çevirdi və Dreyk ondan yapışaraq nə baş verdiyini soruşdu. Söhbət edib otelə qayıtdılar. Bir neçə geriyə nəzər saldıqda təsdiqlədi ki, polislər hələ də bizi təqib edir, nə baş verdiyini anlamağa çalışırlar və yəqin ki, bütün cinayətkarların qayıqda olduğunu güman edirdilər.
  
  O, oteldən Dubayın kənarına gedən monorelsin işarələrini görüb və biletin pulunu ödəyib. Amari'nin qaçması uğursuz oldu, bu onların məqsədi üçün böyük bir uğursuzluq oldu. Əvvəllər unutqan insan indi tam qəzəbli rejimdə olardı. Drake bunun Tayler Uebbə və onun Saint Germain xəzinəsini tapmaq səylərinə necə təsir edə biləcəyi ilə maraqlanırdı.
  
  O, pis olduğuna ümid edirdi. Amma indi onlar iki əsas düşməni ovlamalı idilər.
  
  O, Dahlın necə olduğunu soruşdu.
  
  
  OTUZ BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Dahl, Sürix ətrafındakı qarlı dağlarda bir evə çox yavaş, diqqətli və vasvası bir basqın etdi. O, Webb-i gördükdən sonra onlar evin xəritəsini çəkdilər, mühafizəçilərin yerini və sayını müəyyənləşdirdilər və Sabrina Balboni ilə əlaqə saxlamağa çalışdılar. Təəccüblü deyil ki, super oğru onların zənglərinə cavab vermədi, buna görə Dal təşəbbüsü öz üzərinə götürməyə qərar verdi. Webb onların əlində idi. Onların silahları, sürpriz elementi və yaxşı təlim keçmiş üç əsgəri var idi. Dördüncüsü, çünki bəzən Dahl dəli isveçlini özünün bir hissəsi, əlavə bir insan hesab edirdi.
  
  Onlardan altısı ağacları silkələməməyə çalışaraq gizləndiyi yerdən çıxıb, yumşaq qarın arasından qaçıblar. Yorgi öndə gedirdi və indi onun sayıq şücaəti ortaya çıxır. Kinimaka kütləsinin diqqətini çəkməyəcəyinə ümid edərək mərkəzə köçdü. Həqiqət o idi ki, çox diqqətli izləmələrə baxmayaraq, kənar mühafizəçilərdən heç bir əsər-əlamət aşkar edə bilmədilər. Dal gözləyə bilmədi. Webb saatlarla və ya günlərlə orada ola bilərdi. Bu, təcrid olunmuş bir yer idi və diqqətdən kənarda qalma şansı az idi. Şans onların tərəfində idi.
  
  Onlar evin yarısında, qarşılarında ağ örtüklü bağ olan başqa bir sıra üç tək ağacın yanında dayandılar. Bağ nüsxə maşınlar, heykəllər və kolleksiya əşyaları ilə dolu idi, sanki hansısa qəribə adam onları yığırmış kimi gəzirdi. Dahl Yorgiyə tərəf əyildi. "Biz qapıya çatan kimi siz geri çəkilirsiniz."
  
  Rus başını tərpətdi. "Bəli".
  
  Kinimakinin telefonu zəng çaldı. O, səsi söndürməyi unutdu və melodiya qış sükutunda aydın səsləndi. Qara düzbucaqlı üçün qalın fermuarlı paltarı vərəqləyərkən Havaylının gözləri böyüdü.
  
  "Cəhənnəm, lənət, lənət..."
  
  Dahl evi, pəncərələri, qapıları araşdırdı. Heç nə yerindən tərpənmədi. Heçnə dəyişmədi.
  
  Kinimaka zəng edənin şəxsiyyətini yoxlamadan telefonu ovladı. "Salam. kömək edə bilərəmmi?"
  
  Smit gözlərini yumdu.
  
  Dahl kiçik dinamikdən gələn Sabrina Balboniyə aid olan incə tonları tanıyaraq qulaq asdı.
  
  "Mənə zəng etməyi dayandırmalısan. Məni təhlükəyə atdın".
  
  "Sən bizim sərvətimizsən" Kinimaka nəfəs aldı. "Sənə ehtiyacımız var idi."
  
  "Dedim ki, salamat olanda sənə zəng edəcəyəm. O vaxt gəldi. Xəbərim var".
  
  Kinimaka onların hamısını yellədi. Telefonu uzatdı, lakin dinamiki açmadı. "Davam et".
  
  "Webb bura, növbəti xəzinənin sirrini öyrənmək üçün Sent-Jermenin köhnə ziyarətgahına gəldi. Masonluq ideyası, anlayışı burada, bu yerdə yaranıb. İndi Ali Usta burada yaşayır, onu ziyarətgah kimi qoruyur, yalnız öz dəyərini sübut edə bilənlərə kömək təklif edir. Uebb bu barədə mənə qürurla danışırdı. İyrənc qurd. Bilirsən ki, həyəcanlı olanda tərləyir".
  
  Lauren üzünü örtdü. "Mən bu adamı tanıyıram."
  
  Dahl diqqətlə qulaq asdı.
  
  "Bu Böyük Usta Uebbə bilməsi lazım olan hər şeyi danışacaq ki, dünyada hər bir mason ona cavab versin. Əvvəllər ona bağlı olan qapılar da açılacaq. Dünya onun oyun sahəsi olacaq. Bu, onun kimyagərlik və dillərin mənimsənilməsi haqqında artıq öyrəndiyi hər şeyə əlavədir. Və bu Webb - o, artıq dəli idi."
  
  Kinimaka hırıltı ilə onu dəstəklədi. "Hakimiyyət ehtirası onu başqa heç nə kimi sövq edir. Amma bütün bunlar təhrifdir. Gördüyü və toxunduğu hər şeyi təhrif edir".
  
  "Yaxşı, masonluq bu evdə yaranıb və indi də burada yaşayır. Onların müzakirələrinə qarışmağa icazəm yoxdur, amma Uebb çıxanda ondan soruşacağam. O axmaqdır. Mənə hər şeyi danışmağı və necə böyük bir insana çevrildiyini göstərməyi səbirsizlənirəm. Biz onu buna peşman etməliyik. məcburuq".
  
  "Biz yaxınıq" dedi Dahl. "Hər hansı bir məsləhət?"
  
  "Nə qədər yaxın?"
  
  "Pəncərəyə gəl. Mən sənə əlimi yelləyəcəm".
  
  "Oh, yaxşıdır. Bütün mühafizəçilər xalat geyinirlər. Onların qılıncları var. Onların bıçaqları və ninja ulduzları var. Onların yüzə yaxını var. Ulu Usta təsəvvür edə biləcəyiniz hər şeydə əsl ustadır, ucalmağa can atan varlıqdır. Ev texniki cəhətdən qabaqcıl nəzarətdən məhrumdur. Onun onlara ehtiyacı yoxdur. Saytda bir neçə köhnə məktəb müdafiə strukturları var. Ümid edirəm ki, siz İsveçrə ordusunu gətirmisiniz".
  
  "Xeyr," Dahl mızıldandı. "Qorxuram, sadəcə bıçaq."
  
  "Oh. Potensial bir yüksəlişçinin evinə hücumun formal olduğunu düşündünüzmü? Kərpiclərin özlərinə və masonluğun havanlarına hücum etməyin asan olacağını güman edirdinizmi? Düşünürdüm ki, siz öz oyununuzun başındasınız?
  
  "Biz bilmirdik" dedi Dahl. "Və kifayət qədər kadrımız yoxdur."
  
  Sabrina cavab verməyə cəsarət etmədi.
  
  Yorgi ləhcəsini yumşaldaraq, "Yerdən müdafiə dediniz" dedi. "Mən ancaq dekorativ əşyalar görürəm. heykəl. Aztek sütunları cütü. Müharibələrdən birinin paslı tankı. Quş qəfəsi. Böyük Britaniyada parlaq qırmızı telefon qutusu. Gözəl toxunuş, bu."
  
  Sabrina çaşqın görünürdü. "Bu, Webbin qeydlərindən biri idi. Dinləmək. Otağıma bağlıyam, amma onlar tezliklə burada olacaqlar. Mən getməliyəm. Beləliklə, sizin üçün daha bir şeyim var."
  
  Dahl ətrafa baxdı, ac sürüsünə. "Yaxşı. Gəl bunu edək".
  
  "Gələn kimi maşınla içəri girən kimi Uebbdən növbəti təyinat yerimizi soruşdum. Düşündüm ki, bilmək, hazırlamaq yaxşı olardı. Sənin üçün".
  
  "Ağıllı" dedi Dahl. "Nə dedi?"
  
  "O, içəridə olana qədər, kilidli qapının arxasında gözlədi, mən təhlükəsizlik üçün düşünürəm və sonra yaşlı bir qadın kimi hər şeyi danışdı. Londona gedirik, dedi. Saman bazarı."
  
  "Nə?" Soruşdum. Kinimaka çaşqın görünürdü. "Ot bazarı nədir?"
  
  "Saint-Germain bir yerdə gəzirdi" dedi Sabrina. "Kəşf et."
  
  "Biz edəcəyik" dedi Dahl. "İndi hazırlaş. Biz artıq yoldayıq". O, heç kimin, xüsusən də Kinimakanın adının muzdluların siyahısında olduğunu açıqlamamasından və daha çox Sabrinanın koşer aktivinə çevrilməsindən məmnun idi.
  
  "Əgər hamınız ölsəniz, müqaviləmiz ləğv ediləcək və mən yoxa çıxmağın bir yolunu tapacağam."
  
  "Biz sizə mane ola bilmərik. Ancaq ən azı Webb-i çıxarmağa kömək etsəniz, çoxlu həyat qurtarar."
  
  "Sağ olan kimi, görəcəm".
  
  Dahl Kinimakuya başını tərpətdi. "Gəlin bu işi bitirək."
  
  Havaylılar sözlərini tamamladılar, sonra yenidən evə, bu dəfə yeni gözlərlə baxdılar.
  
  "Zirehinizi gücləndirin" dedi Kenzi. "O qancıq "qılınc" dedi. Lənət qılınclar". Gözləri parıldayırdı. "Mən gözləyə bilmərəm!"
  
  "Hərəkət edən heç bir şey yoxdur" dedi Smith biraz əsəbiliklə. "Heç nə. Əgər onların müdafiəsi varsa, bu, boyalı təkərdən daha az nəzərə çarpır".
  
  Komanda silahlarını yenidən sınaqdan keçirib və sonra onları istifadəyə hazırlayıb. Onlar ərazini sonuncu dəfə gözdən keçirib, qapı-pəncərələri diqqətlə yoxlayıb, hərəkətə keçməzdən əvvəl daha bir an keçdi.
  
  Aşağı əyilib səssizcə hərəkət edən altı nəfərdən ibarət komanda dərin qardan keçərək tamamilə yersiz sıra sırasına doğru irəlilədi. Onların solunda bir heykəl, sağında isə köhnə bir tank dayanmışdı. İkinci heykəldə həyat əlaməti yox idi, heç bir maili göz birdən-birə yandı və fara kimi parladı. Dahl ilk olaraq kanonlara çatdı və çömbəldi, hələ də qapılara baxırdı və heç bir hərəkəti hiss etmədi.
  
  Məmnun olub komandanı yoxlamaq üçün çevrildi.
  
  Sonrakı yerdə yumşaq torpaq üzərində sürüşən, lakin yaxşı dayanan Kinimaka idi. Smit və Lauren yan-yana qaçırdılar, danışmırdılar, amma bir-birindən çox da uzaq olmaq istəmədikləri aydın görünürdü. Növbəti Yorgi, sonra isə qəfildən hoppanaraq addımlayan keçmiş Mossad agenti Kenzi idi.
  
  Dahlın çənəsi yerə dəydi.
  
  Nəhəng tankın damındakı böyük top onların hər hərəkətini izləyir, səssizcə dönüb nəhəng lüləsini izləyirdi.
  
  "Oh, şiiiii..."
  
  Ölüm hər tərəfdən püskürdü.
  
  
  OTUZ İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Dahlın xəbərdarlığı bütün komandanın nəzərdə tutulan zərbə nöqtəsindən akrobatlar kimi sıçramasına səbəb oldu. Bu, bir saniyədən bir az sonra baş verdi, paslanmış tankın qülləli tapançasından tamamilə çılğın, gözlənilməz atəş açıldı, mərmi qalaqlanmış qarın üstünə çırpılıb partladı, alov bir neçə metr ətrafa yayıldı və qəlpəni partladıb. Parçaların çoxu qarı parçaladı, topları zolaqladı və ya ağaclara yapışdı, lakin bir neçə iti hissə ekipajdan keçdi. Dahl kəsilmiş biləyini çapıqlar kolleksiyasına əlavə etdi; Kenzi - mədəsində aşınma. Lauren onun qulağını kəsdi, Smith isə silahının qundağından ölümcül qəlpələrin uçduğunu görə bildi.
  
  Evin qapısı açıldı və qara paltarlı qışqırıqlı keşikçilərin davamlı axını töküldü, hamısı qılınc yelləyirdi. Kenzinin reaksiyası orqazmın astanasında idi.
  
  "Ah, get ananın yanına. Şirin, hirsli götünü bura gətir!"
  
  O, ilk gələnləri sevincli özünü unutqanlıqla qarşıladı.
  
  Dal başını itirmədi, tapançanı qaldırdı və patronları xilas etdi. Bir atış, bir adam. Onun komandası da onun ardınca getdi.
  
  Smit tanka atıldı, adam maşına qarşı çıxdı, sanki gülləkeçirməz gövdəni çeynəyəcəkmiş kimi hırıldadı və üyüdü. Silahın lüləsi hərəkətsiz qaldı, onun sakinləri yəqin ki, yenidən doldurdular. Smit avtomobilin üzərinə tullandı, yan tərəfə dəydi və yenidən kiçik çıxıntıdan tullanaraq yuxarı yerə endi. Giriş lyuku onun qarşısında tank kimi köhnə, paslı və həssas idi. O, onun üstünə basdı, sonra tapançasının qundağı ilə vurdu, parçaların uçduğunu görüb sevindi. Mandal qırılanda o, qapağı qaldırıb çənin qabağına yuvarlanaraq daldı. Şübhəsiz ki, güllələr dəlikdən fit çalaraq düz səmaya atırdılar. Bir anlıq nə qədər uzağa gedə biləcəklərini, hara enə biləcəklərini düşündü, sonra qumbara arzuladı.
  
  Uğursuzluq.
  
  Smith tankla ilişib qalanda Dahl komandasına öz mövqelərindən çıxmaq üçün qışqırdı. Cübbəli döyüşçülər hələ də içəriyə yaxınlaşırdılar, yarım düzən yıxılıb ölürdülər, lakin digərləri yoldaşlarının üstündən tullanır və vəba gəmisini tərk edən siçovullar kimi irəli gedirdilər. Dahl bir nöqtədən birinə atəş etdi, enən qılınc çiyninin üstündə fit çaldı. Növbəti an o, səndələyərək yan tərəfə keçdi. O, tapançası ilə bıçağı kənara çəkdi, ağrını basdırmaq üçün dişlərini qıcadı və sürətlə atəş etdi. Bu adam diz çökdü, amma sonra başqa biri kürəyi üstə atıldı və Dahlın üstünə atıldı, hırıldadı, paltarları çırpındı, Betmen və ya Drakula təəssüratını verdi, qılınc onları əhatə edən havanı əvvəlcə sola, sonra da yellədi. sağa, sonra yenə sola, hamısı bir göz qırpımında.
  
  Kenzi ona çatan ilk adamı zərərsizləşdirərək qışqırdı. Bundan qurtulan qadın qılıncını fırladıb aşağıya doğru yellədi, qolu və qılıncı qorxuducu sürətlə yan tərəfə uçan ilk rəqibinin qolunu kəsdi. Arxa yelləncəkdə o, qarnını kəsdi, sonra öz başına növbəti qılıncı tutdu, çalxalanmış buz və üzən qar onların ətrafında fırlanarkən yüksək metal cingiltili səslə möhtəşəm görüntü yaratdı. Kenzi düşmənini çaşdıraraq piruet etdi və sonra onu qanaxmağa buraxdı. O, bıçaqladı, bıçaqladı və kəsdi, döyüşdən sonra döyüşə girdi və heç vaxt narahat görünmədi.
  
  Lauren və Yorgy çəkilişlərini yaxşı planlaşdıraraq, jurnalların dəyişdirilməsi lazım olan halları vurğulayaraq, geridə qaldılar. Heç kim onlara çatmadı, lakin düşmən irəliləməyə davam etdi.
  
  Kinimaka bütün düşmən dalğalarının çırpıldığı möhkəm qaya olan Dalın arxasında dayanmışdı. Hər iki istiqamətə atəş açaraq, o, həm də qılıncının iki yelləncəyi altında daldı və sonra qəfil bədənini yuxarı qaldırdı və rəqiblərini nizamsız, yöndəmsiz təkər zərbələri ilə havaya göndərdi. Sürətli atəş onların yerə dəyməzdən əvvəl ölmələrini təmin etdi, gil göyərçinlər ölməyə məhkum edildi.
  
  Dahl bir az geri çəkildi. Evin ön qapısı kapüşonlu qatilləri gəyirməyə davam etdi. O, qapını nişan aldı və tam bir klipi boşaltdı, onu doldurdu və seğirən bədənlərlə bağladı. O, bir nəfəri qaldırdı, sonra başqa birini, hər ikisini bir yığın halına saldı. Kinimaka onun üçün, Lauren və Yorgi isə Havaylılar üçün örtdü. Onların arxasında Smit tankla vuruşdu.
  
  Kenzi döyüşün ortasında fırlanır, bıçaq alovlanır, qar və buz onun ətrafında fırlanır və onun keçişinin şiddətindən enerji alırdı. Qarın arasından qan axınları axırdı, qışqırıqlar eşidilirdi və döyüş hara yayılırsa, geridə bir yığın qırıq cəsəd qoyub gedirdi.
  
  Bir əl tankın lyuk qapağına uzandı, lakin Smit hazır idi, atəş açıb barmaqlarını kəsdi. Onun üstünə atladı, düz aşağı atəş etdi, güllələri bədəninə yağdırdı. Tank zümzümə etməyi dayandırmadı, amma daha səslər eşidilmədi. Smit buna and içdi və bacarıqlarının başqa yerdə faydalı ola biləcəyini düşündü.
  
  Kinimakinin mətn tonu döyüşün tam mərkəzində səsləndi.
  
  "Lənət olsun, dayan."
  
  Dal, Havaylının nə düşündüyünü təxmin edərək səylərini ikiqat artırdı. Ola bilsin ki, Sabrina bir plan hazırlayır və ya onları Uebbə yönləndirir. Bu zaman Kenzi ona tərəf qaçdı, əzəmətli Qılınclar Kraliçası düşmənlərinin qanı damcılayır və qulaqdan qulağa gülümsəyirdi.
  
  Bu qadın inanılmaz dərəcədə təhlükəlidir.
  
  Çətin. Amansız. Qarşıdurma. O, dərindən onun qayğısına qaldığına əmin idi, amma bu doğrudursa, o zaman duyğular keçilməz qapılar arxasında kilidlənmişdi.
  
  Smith də müdaxilə edərək, Dahl üzərindəki təzyiqi götürdü. Pişik kimi sürətlə Kinimakaya tərəf döndü. "Bu nədir?"
  
  "Yaxşı deyil. Bizim oğru evdən qaçıb. Webb ilə. mühafizə altındadır". Ətrafına baxdı. "Yan qapı!"
  
  Dahl gördü. Başqa bir küncdən evin o biri tərəfinə, damın kənarı dağın qayası ilə birləşən başqa bir qara paltarlı çay töküldü. Baxdıqca axın uzaq sahilə çatdı.
  
  "Webb!" - deyə qışqırdı. "Burada". O, Sabrinanın qara saçlarını, Uebbin şəklini və paketin qarşısında başqa bir adamın, ehtimal ki, Ali Ustadın çubuq kimi nazik fiqurunu gördü. Qarajın qapısının açılma səsi onun növbəti reaksiyasına səbəb oldu.
  
  "Mənimlə!"
  
  Kişi və qadın üçün hamısı dəli isveçli ilə qırıldı, tərəflərə atəş açdı, qılınclı manyakların qarşısını aldı. Dahl kanonun üstündən tullandı, parlaq qırmızı telefon köşkündən yan keçdi və qaçanlara yaxınlaşmaq üçün donmuş buz heykəlini ekran kimi istifadə etdi. O, açıq yerə çıxanda mühərrik guruldadı. Cübbəli keşikçilər onu gördülər və qalxmış qılınclarla itələdilər. Dahl təzə jurnalı çırparaq bağladı və bir diz çökdü.
  
  "Gedin, bir az da götürün, şükürlər."
  
  
  OTUZ ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Dahl tətiyi çəkdi, atəş ardınca atəş açaraq bədənin mərkəzi hissəsini hədəf aldı. Hücumçuların dalğası yavaşlamadı, onlarla adam, sonra daha çox qılınclarını yüksək tutaraq ona tərəf qaçdı. Soldan daha çox çıxdı, qalanları ön qapıdan çıxdı.
  
  Dahlın komandası səpələnmişdi, lakin yenə də irəliləyir və şiddətlə döyüşürdü. Kenzi yeni dalğaya qoşulmaq istəyənləri çox tənqid edirdi. Kinimaka və Smith aşağı qaçdılar, davamlı atəş açaraq İsveçliyə çatmağa çalışdılar. Yorgey və Lauren bir neçə fut geridə qaldılar, döyüşü fərqli, daha soyuq bir nöqtədən izlədilər və başqalarının görməyə vaxtı olmadığı təhdidləri dəf etdilər.
  
  Mühərriklər dağın yamacında guruldayırdı. Treblenin böyük qarajı açıq və aktiv insanlarla dolu idi. Avtomobilin görünməsinin ilk əlaməti qısa ağ burunun birbaşa buzun üzərinə sürməsi idi. Dahl onların problem içində olduqlarını dərhal anladı.
  
  "Ah lanet. bu-"
  
  Bitirmək lazım deyildi. Oradan daha üç maşın uçdu, hamısı müxtəlif rəngli. Mavi, yaşıl, tünd qara. İnsanlarla yüklənmiş və sürət qazanan qar avtomobilləri getməyə hazırdır. Dal şimşək kimi havaya qalxdı, davamlı atəş açdı. İki qılınc ustası çox yaxınlaşdılar. Birini sinəsinə vuraraq onu geri yıxdı, digərini isə az qala alnına vurdu. Qurumuş ət parçası isveçlinin üstündən sıçrayaraq yerə yıxıldı. Digəri qılıncını yelləyərək yaxınlaşdı. Dahl yerindən tərpəndi, sonra əlini tutdu və adamı başının üstünə atdı, onun hara düşdüyünü görməyə vaxt tapa bilmədi. Kinimaka indi onun arxasında idi, havada hücum edən düşməndən yayınır və qar arabalarından yapışırdı.
  
  "Vaxt yoxdur!" qışqırdı.
  
  Daha az populyar olan iki oturacaqlı versiyalardan biri olan ağ tırtıllı avtomobil irəlilədi. Bununla kifayətlənməyən iki paltarlı sui-qəsdçi də avtomobildən yapışdılar, birtəhər arxaya oturdular və dəri ilgəyindən yapışdılar. Sürücü hələ də qılıncını tutmuşdu, amma o, boş əli ilə qazı sıxıb saxladı.
  
  Açıq göy rəngli ikinci qar arabası Uebb və üç mühafizəçi aparırdı; üçüncüdə - yaşıl - Sabrina və üç mühafizəçi. Sonuncularda arıq bir adam və gözətçilər sürüsü var idi. Qəflətən dörd qar arabası buzun üstündən qaçaraq qartopu təpiklədi, mühərriklər qəzəbli hücum edən kərgədanlara bənzəyirdi.
  
  Dal onların yaxınlaşdıqlarını gördü, lakin hələ də on beş metr aralı idi. Qaçışda heç bir dəqiqliklə atəş edə bilmədi və qar arabaları artıq saatda iyirmi mil sürətlə gedirdi. Onlar onun yanından qaçdılar və o, yaxınlaşa bilməmiş gözdən itdilər. Tez arxaya nəzər salanda məlum oldu ki, Kinimaka və Smit onların arxasınca, Yorgi və Lauren isə onları yan tərəfdən təqib edir. Cübbəli qatillər birləşdilər və hələ də təqib etdilər. Kenzi ölüm kölgəsi kimi onların kənarlarında çırpınaraq, polad onu öpdüyü yerdə ölüm hökmünü icra edirdi.
  
  Qaçmağa davam etdi. Heç vaxt təslim olma. Qarajın ətrafındakı mühafizəçilərin çoxu artıq etiraz edən qar arabalarından yapışaraq çıxıb getmişdilər, ona görə də içəri açıq və təmiz idi. İçəridən görünən mənzərə, yumşaq desək, ruhlandırıcı idi.
  
  Dahl güldü. O çevrildi. "Perimetri əhatə edin" dedi.
  
  Smit və Kinimaka aparıcı şəbəkə qurarkən, tez bir jurnal götürüb yenisini daxil edərkən Dahl qaçdı. Yorgi və Lauren arxadan içəri girdilər və Kenzi sərbəst buraxıldı və yeni qılıncını yüksək tutaraq diz çökmüş Smitin üstündən tullandı.
  
  Dahl yeni qar arabasında gurladı. "Bunlardan biri sizin üçün varmı?"
  
  Kenzi gəmiyə atladı. "Niyə? Dəli olacaqsan?"
  
  "O, heç vaxt səthdən uzaq deyil."
  
  Kenzi tez bir zamanda izlənən avtomobillər qaçarkən vurduqları mühafizəçilərdən oğurlanmış atılmış bıçağı tapdı. Sonra hər əlində qılıncla o, Dahlın sağ çiyninə əyildi, dodaqları onun qulağına yaxınlaşdı.
  
  "Bütün gücünüzlə dayanın, Torsten."
  
  Qar arabası hücum edən panteradan daha sürətli cumdu. Kenzinin başı arxaya əyildi və Dahl idarəetmənin üzərinə əyildi. Əlini Smitə tərəf yellədi. "Arxada daha dörd nəfər var. Davam et, dostum."
  
  Maşın dolu buzda, sonra isə yumşaq qarda ağırlıq hiss etdi, lakin sükan asanlıqla fırlandı və ön şüşə yaxşı qoruma təmin etdi. O, bütün kiçik düymələrə məhəl qoymadı, ona lazım olan tək şeyin sürət və güc olduğuna inanırdı. O, artıq əyləc qolunun harada olduğunu bilirdi, lakin ondan istifadə etmək fikrində deyildi. Güzgüdə o, Yorgey və Laurenin qar arabalarında böyük qarajdan çıxdığını və onları paltarlı keşikçiləri saxlamağa davam edən Kinimaka və Smithə doğru istiqamətləndirdiyini gördü. Onlarla daha çox adamın qalanları görmək üçün qaraja getməsi onların işini asanlaşdırdı.
  
  Qalanları söndürülməli idi.
  
  Vaxt yoxdur!
  
  Qarın və görünməz qabarların üzərində sürüşüb sıçrayaraq son maşının yoluna çıxdı. Düşmənləri daha ağır olduğundan qalib gəlirdilər, onlara balanssız adamlar mane olurdu və digər üç maşına da yaxından nəzarət etməli oldular; açıq-aydın onların fikrində dəqiq bir plan yox idi.
  
  Dahl bir əli ilə sükanı idarə edərkən ön şüşənin üstündən nişan almağa çalışdı, bunun işləmədiyini gördü və az qala onları başını bir ağaca atdı. Kenzi onu başının üstündən vurub.
  
  - Yaxın gəl, axmaq.
  
  "Çox sağ ol. Mən bunu artıq başa düşdüm".
  
  Daha da yaxınlaşdılar. Arxasında Kinimaka Yorgidən yapışdı, Smit isə Lorenin arxasında əyləşəndə təəccüblü deyil, olduqca bədbəxt görünürdü. Nyu-York sakini dodaqlarını saqqız kimi çeynəyərək bütün diqqətini gəmini idarə etməyə və onu təhlükəsiz saxlamağa cəmlədi. Gözətçilər dəstəsi qışqıra-qışqıra onların arxasınca qaçırdılar, lakin indi onlarla ayaqlaşmağa imkanları yox idi. Uzaqdan Dahl yeni mühərriklərin qəfil uğultusunu eşitdi.
  
  "Biz buna son qoymalıyıq".
  
  "Məni yaxınlaşdır."
  
  Relslər sürüşüb tullanır, heç dayanmır. Dahl sükan çarxını yerindən tərpətdi, yolda olan bütün zərbələri dəf etdi. Lauren bir az yaxınlaşaraq, Kensini onun kürəyinə sərt bir sillə vurmağa vadar etdi. O, təhlükəsizlik naminə bir az çəkindiyini hiss edərək onu mütləq həddə çatdırdı. İndi o, arıq bir adamın ona bükülmüş, hələ də çırpındığını görürdü. Qılınclar onun ətrafında qıvrıldı. Dahl başa düşdü ki, Uebbə çatmaq üçün demək olar ki, bütün qar arabalarını yan keçməli oldular.
  
  "Narahat olmayın," Kenzi fikrini oxuyurmuş kimi dedi. "Sürixə qədər uzun bir yol var."
  
  "İşıq tezliklə sönməyə başlayacaq."
  
  Bilirdi ki, gün bitmək üzrədir. Baxmayaraq ki, indi onların yolunu işıqlandıran, hər tələni üzə çıxaran parlaq bir işıq var idi, o, gecə bu yolu tutmağa məcbur olmaq istəmirdi. Nə isə ona dedi ki, mühafizəçilər yolu bilirlər.
  
  "Hazırlan, Kenzi."
  
  Qalxdı, qarasaçlı və çevik, hər əlində qılınc. Dal gurultulu mühərrikdən daha çox güc sıxdığı üçün o, qaçış lövhələrində tarazlandı. Qara qar arabası ilə bərabər səviyyəyə çatdılar; ən yaxın gözətçi bir əli ilə qılıncını endirdi, o biri əli ilə bərk-bərk tutdu. Balanssız idi, o, yöndəmsiz görünürdü, lakin bıçaq daha az kəskin şəkildə aşağı düşdü. Kenzi zərbəni dəf etdi və ikinci qılıncını onun qarnına batırdı, sonra tez geri çəkildi. Adam hırıldadı və yıxıldı, onların yolunda sıçrayaraq qarın üzərinə qan səpdi.
  
  Onun yerini başqa biri tutdu.
  
  Dahl maşını yaxınlaşdırdı, izlər az qala bir-birinə toxundu və sprey hər tərəfə səpələndi. Arıq adam sadəcə ona baxdı. Kenzi arxa qoruyucu ilə hasarlandı, ördək və boşluq axtarır. Dik bir təpə onu səndələdi, onların qar arabası üç saniyə digərinin yanında hava tutdu, lakin o, yerə enən kimi dayandı və rəqibinin biləyini kəsdi.
  
  Qılınc düşdü, hələ də onun əlində idi.
  
  Kişi onun üstünə atladı və qəza ilə onların avtomobilinə çırpıldı. O, onu tutdu və çiynini aşağı saldı, bu da onun oturacağı aşmasına səbəb oldu. Qalan əli onun ayağından tutmağa müvəffəq oldu, lakin bədəninin qalan hissəsi yan tərəfə sallandı, ayaqları yerin parçalarını qazdı.
  
  Kenzi onun üzünə sifətinə bir təpik vurdu və yan tərəfə uçarkən arxasını çevirdi.
  
  Növbəti mühafizəçi özünü saxlaya bilmədi, hər iki əli qılıncının sapından tutaraq ona tərəf atıldı. Kenzi iki qar arabası düz zəmində hərəkət edərkən dayandı. Dahl boşluğu gördü, bir əli ilə yenidən hərəkət etdi, digəri ilə silahı qaldırdı.
  
  Sürücüyə yönəldilib.
  
  Arıq adam - Ali Ustad - birdən həyata gəldi. Onun hələ də bir-birinə yapışmış zərif görünən əlləri qıvrıldı və Dahl tərəfə fırlanan qara obyekti atdı. Güllə birbaşa tapançanın lüləsinə düşüb, onun silahı yerə atmasına və şokdan inilti çıxarmasına səbəb olub. O, ninja ulduzunun parıldadığını və fırlandığını gördü və boynuna ilişmədiyinə şükür etdi. Barmaqlarının daha bir tərpənməsi və Dahl qaçaraq qar arabasını kənara atdı. Kenzi səndələdi və isveçli üzünün kənarında kəsik hiss etdi.
  
  Dəli isveçli qardaşla qarışma.
  
  Kenzi qəzəb və təəccüblə qışqırdı, lakin Dahlın buna vaxtı yox idi. Dişlərini qıcayaraq, sükanı cəld fırladıb maşını fırladı.
  
  Onlar şiddətlə toqquşdular, zərbənin hər tərəfində buz və qar partladı, mühərriklərdən uçan qığılcımlar və metal parçaları yerdən partladı. Dahl amansızcasına onlardan yapışdı, düşmənlərinə qışqırdı, maşınları bir yerdə saxlamaq üçün hələ də sükanı çevirdi. Kenzi kürəyindən yıxılan zaman sıçrayaraq rəqibini tutub çıxartdı.
  
  Son mühafizəçi ona hücum etdi. Ali Ustad və sürücü qaldı.
  
  Dahl bu məsuliyyəti öz üzərinə götürdü.
  
  Bu zaman Lauren yüksək sürətlə sürüşərək keçib getdi, sonra isə Kinimaki kütləsi ilə mübarizə aparan Yorgi, lakin cəsarətlə Laurenin sürüşməsinə ayaq uydurmaq üçün qaza basdı.
  
  Dahl qara qar arabasına tərəf hoppandı, ayaqlarını döşəmə taxtasına qoydu və Böyük Magisterə tərəf döndü. Bir əli ilə baxmadan bir hərəkət etdi. Kenzinin ehtiyat qılıncı fırtınalı havada parıldadı, işığı tutmaq üçün fırlandı, sonra barmaqları qopağı bağladı və bir hərəkətlə onu aşağı endirdi.
  
  Arıq kişi bıçaqdan özünü müdafiə etmək üçün əlini qaldırdı.
  
  Qılıncı ağır metal bilərziyə dəyəndə Dahl ürkdü və onun yan tərəfə səkilməsinə səbəb oldu. Qara xalatın altından nazik bir stiletto çıxdı və Dahlın qarnına girdi. Uzun oturacaqda arxaya söykənib ayaqlarını kişinin çənəsinə qədər çəkdi.
  
  Başı arxaya əyildi, boyun əzələləri cırıldayırdı. Sürücü arxaya baxdı və onun qorxulu baxışları isveçlinin gözlərinə düşdü. Dal qalxdı, qılıncını yuxarı qaldırdı və güclə aşağı endirdi. Onun arxasında düşməni deşib yıxılana qədər hər saniyə zərbələr endirən Kenzi savrulur və bıçaqlanır, bütün ipləri qopan köhnə kukla kimi yerə yıxılırdı.
  
  Dahl Böyük Ustadı nizə ilə vurdu, sonra sürücünün yanına atıldı.
  
  "Bir şans" dedi. "Dərhal çölə atıl."
  
  Kişi itaət etdi. Dahl gördü ki, möcüzəvi şəkildə hələ də qara qar arabasına yapışmış öz qar arabası indi sürüklənərək təhlükə yaradır. O, geriyə dönüb Kenziyə baxdı.
  
  "Oraya atla, sev və o şeyi azad et. Və o silahı mənə atın."
  
  Qarşıda döyüş gedirdi.
  
  
  OTUZ DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Dahl Laurenin yaşıl qar arabasına tərəf çəkdiyini gördü, hədəfi Sabrina Balboni idi, lakin o, onu gizlətməyə çalışdı. Yorgi var gücü ilə maşını onun arxasınca sürdü. Qabaqda daha iki maşın keçdi: Webb və lider. Dahl indi onunla yanaşı yarışan Kenziyə baxdı.
  
  "Kömək etmək istəyirsən?"
  
  "Mənim gücüm deyil. Amma, hey, indi qılıncım var, mən praktiki olaraq hər şeyə açığım".
  
  Dahl mikrofonunu sıxdı. "Aktivlə diqqətli olun, Lauren və Smith. Yenə də faydalı ola bilər."
  
  Yorgi tam qaz verdi və Laurenin yanından keçdi, sonra da onun yanından keçdi. O, Uebbin, kəskin qərəzlə məhv edə bildikləri birinin arxasınca gedirdi və Kinimakanı əlində saxlayırdı. Havaylı qar arabasının arxasına söykəndi, lakin cəsarətlə dayandı, şübhəsiz ki, Uebbə bu qədər yaxın olmaqdan qisas almaq istəyirdi.
  
  Dahl Kenziyə geri qayıtmağa icazə verdi və sonra onu yaşıl maşının arxasına apardı. Heç şübhəsiz ki, amansız ritorikadan beyni çaş-baş qalmış keşikçi əslində uçan kərtənkələ kimi qollarını və ayaqlarını havaya açaraq düz onlara tərəf cumdu. Əlindəki uzun bıçaq külək onun nazik poladına vurduqca titrəyirdi.
  
  Kenzi gözünü qırpmayan, sadəcə sürməyə davam edən Dahlı qoruyaraq irəli atıldı. O, gələn bıçağı kəllə sümüyünün altı düymündən tutdu, yerə enən adamı möhkəm vurdu, qabırğalarını sındırdı və onu qarın üstünə yıxdı. Dahl cəsəddən yayınmaq üçün yoldan çıxdı.
  
  Yenidən sürətləndirdilər. Oğrunun maşınına hücum etməsəydilər, şübhəli olardı. Sabrina başını aşağı salıb oturdu və başının altından birbaşa Dahla baxdı. Onun ətrafında keşikçilər qızışırdı.
  
  Kenzi sükandan tutub çiyinlərini çəkdi. "Sadəcə onları vur."
  
  "Həqiqətənmi? Kifayət qədər qılınc ustalığınız varmı?"
  
  "Mən Uebbə çatmaq istəyirəm."
  
  "Bəli" Dahl etiraf etdi. "Mən də həmçinin". O, üç güllə atdı və üç nəfər yan tərəfə yuvarlandı. Sabrina aşağı saxladı, təhlükə yaratmadı, sürücü isə arxasına belə baxmadı. Dahl, onların itaətlərinin onlardan keçmək üçün kifayət edəcəyini düşündü.
  
  "İndi". Kenzi yenə ayaq dayaqlarında tarazlıq edirdi. "Mənim qayam ol."
  
  O gülümsədi.
  
  Mavi qar arabasına minin və Lauren və Yorgi sağda mövqe uğrunda mübarizə apararkən Dal soldan çıxdı. Sürətlənən iştirakçıların ətrafında nəm qar qasırğası, göz qamaşdıran çovğun partladı. Uebb insanlara əmr verməyə çalışdı. Dahl onların gözlərində çaşqınlıq və ümidsizlik gördü. Bu gün onlar liderlərini itirdilər.
  
  Bundan sonra hara gedəcəklər? Onların ən azı dörddə üçü qurbanın yaxşı bir fikir olduğunu düşünürdü. Kenzi irəli addımladı və iki nəfərin hücumunu dərhal dəf etdi, onların qılıncları bir-birinə çırpılaraq maşınların yanlarından sallandı. Dahl onu mükəmməl sabit tutdu, Kenzinin 'roku'.
  
  Kinimakinin nəhəng pəncəsində tapança var idi və o, onların yanındakı xalatlı adamı sağ-salamat vurdu; Smith də eyni şeyi etdi. Bundan sonra artıq təhlükəsizlik yox idi; qaçışçıların sürüşməsi, geri tullanması və əyilməsi həmişə qeyri-kamil olmuşdur.
  
  Qarşıda Dahl seyrək meşə ilə bitən uzun bir yamac gördü və onun arxasında, bildiyi kimi, Sürixə gedən yol uzanırdı. Sözsüz ki, masonların bir planı var idi.
  
  Sonra bir sıra ağaclar keçəndə düşüncələri tamamilə məşğul oldu və birdən budaqsız qalın gövdələrin arasında qaldılar. Kenzi tarazlığını qorumaq üçün diz çökdü, çünki Dahl bir ölümcül maneəni aradan qaldırmaq üçün çətinliklə yoldan keçməyə vaxt tapdı və sonra digərinin yanından keçərək avtomobilin boyasını və taxta qırıntılarını sıyırdı. Çox irəlidə olan ağ qar arabası daha da yaxınlaşdı, çox geniş gövdəsi və dolama kökləri səbəbindən güzgü və müdafiəni itirdi. Ən pisi də odur ki, bədbəxt adam elə oradaca, kökündə ilişib qalıb, sanki tora qarışmış kimi çölə yayılıb və dərhal ölüb.
  
  Dahl hər kəsə olduğu yerdə qalması üçün işarə edərək, yanından keçdi. Başqa bir nəhəng sandıq göründü və o, daha ikisinin yanından sağa və sola uçdu, ölümcül bir şikan və Dreyk nəyi qaçırdığını bilməkdən qəzəblənəcəkdi. O, məzəmmətlə gülümsədi.
  
  Yer dəhşətli dərəcədə qeyri-bərabər idi, bir zərbə onları idarə edə bilmədiyi üçün havaya qaldırdı və onların arxasındakı alçaq budaqları və gövdələri hədəfə aldı. Qaçışçılar son anda Dahl və Kensinin ümidsizcə əyilməsi səbəbindən nazik qarın üstünə bucaq altında çırpılıb, daha sonra ağacın yanından qaçıblar. Onların əyilməsi onların Uebbin mavi qar avtomobilinə yan-yana çırpılması ilə nəticələndi və onu kursdan çıxardı. O, Loreni vurdu, sonra irəliyə doğru yuvarlandı, çaşmış atlıları heyrətə gəldi. Nəhəng bir cüt buğdalı gövdə onların yolunu kəsəndə Dahl yenidən bir tərəfə keçmək məcburiyyətində qaldı.
  
  "Bunu görürsən?" Kenzi qışqırdı.
  
  Məsafə qar, meşə və asılmış budaqlardan başqa heç nə görmürdü. "Nə?"
  
  "Qarşıda bir yol var. Əgər bu dayandığımız yoldursa, bu, Sürixə birbaşa yoldur. Bu, kor-koranə bəxt ola bilməz".
  
  "Deməli, belədir." Dahl başını tərpətdi. "Bilirdim ki, bir səbəb var."
  
  Qar arabaları hərəkətə keçdi, sürücülər hamını sağ saxlamaq üçün əllərindən gələni əsirgəmədikləri üçün döyüş bir anlıq dayandı. Ağ lider, sürücüsü ayaq üstə dayanan pandusvari qar yığınının üstündən uçdu və ikiqat səslə yerə endi, indi meşədən keçərək qarlı tarlaların arasından seçilən qara asfalt kəmərinə doğru gedirdi.
  
  Göy gurultusu titrədi.
  
  Dal başını qaldırdı və ağ-boz buludların arasında qaranlıq qalınlaşsa da, bir neçə helikopterin işıqlarını asanlıqla ayırd edə bildi. "Süvarilər" dedi.
  
  "Yaxud məzhəbçilər". Kinimaka linkə atladı.
  
  "Həddindən artıq təsadüfdür." Meşənin kənarına yaxınlaşanda Dahl qazı buraxdı. "Sursatla necə davranırıq?"
  
  "Lənət olsun." Kenzi qılıncını əlinə alıb gülümsədi.
  
  Digərləri uzaqdan səsləndi; belə açıq müharibədən sonra pis deyil, amma sonra hazırlıqlı gəldilər. O, mindiyi vəhşi heyvana, sonra da qanlı bıçağı ilə hündür dayanmış Kenziyə nəzər salaraq düşündü. Amma isveçlinin əsgər ağlı, əsgər beyni var idi və o, fasilə vermədən növbəti qərarını verdi.
  
  "Loren, Yorgi, sən ən yaxın adamsan. Webb alırsınız. Helikopterlərə gedəcəyik".
  
  Demək asan, amma struktur onun fikrində aydın idi. Əgər onlar vertolyotları yerə enməzdən əvvəl təqib etsələr, pilotlar yayınmağa məcbur olacaqdılar. Sonra helikopterlərin içində oturan insanlara baxdı.
  
  Xələt geyinməyib, yerli deyil. Webb onları birtəhər Sürixdə yerləşdirməli idi. Onlar geri çəkilməzdilər.
  
  Kişilər enən helikopterlərdən dirsəklənib, ayaqları sürüşmələrdə, silahlarını nişan aldılar.
  
  Dahl onların asan ov olduğunu bilirdi. Amma nəsə düz getmədi. Uebb, əlbəttə ki, bu insanları çağırdı, lakin masonlar hara gedirdilər?
  
  O, sükanı çəkdi, yuxarıdan cəhənnəm alovları alovlananda qar arabasını geniş baqajın arxasında fırladı. Güllələr ağacı deşərək ağacdan nəhəng çipləri yıxdı. Dahl və Kensi aşağı əyildilər. O, Kinimaka və Smithin komfort üzərindən hönkürtülərini eşidə bildi, çünki onlar təhlükəsiz yerə sürükləndilər.
  
  Dahl məğlubiyyəti asanlıqla qəbul etmirdi. O, iki əli ilə "Qlok"u tutaraq baqajdan çölə çıxdı və helikopterin pilotlarından birini nişan aldı. Cavab atəşi hədəfi təhrif etdi və güllələr buludlara doğru çıxdı. Qalan qar arabalarının hər üçü yolun kənarında dayandı və helikopterlərdən biri birbaşa ortanı nişan alaraq kəskin şəkildə aşağı düşdü. O, asfalta yaxınlaşanda muzdlular perimetr ətrafında mövqe tutmaq üçün yerə endilər.
  
  "Həddindən artıq çox". Smith lənət etdi. "Çox ümidsiz. Amma bizim mülkümüz hələ də onlardadır".
  
  Dahl hər şeyi yenidən etmək istəmədi. Usta oğrunu vurmaq istəmədiyi üçün kor-koranə ata bilməzdi. "Növbəti dəfə" dedi heç bir səbəb olmadan. "Biz qumbara gətiririk."
  
  Kenzi bir az incimiş görünürdü və Dahl komanda üçün lazım olduğundan daha çox şey etdiyini etiraf etməli oldu. Başqa bir salvo ağacların cərgəsini yarıb yerə yıxdı. İndi yaxınlaşan qaranlıqdan yeni bir səs gəldi və parlaq işıqlar alovlanıb yerdən göylərə sıçrayırdı. Dahl bu səsi bilirdi.
  
  "4x4" dedi. "Yolla yuxarı qalxaq. Beləliklə, masonların qaçdığı yer budur".
  
  Vertolyotlar uğuldayırdı, biri havaya qalxarkən, digəri isə dırmaşanda onların rotorları şiddətlə fırlanırdı. Dahl yalnız qalan paltarlı döyüşçüləri və Tayler Uebbin üzünün vertolyotun pəncərələrindən birinə sıxıldığını gördü. Kişi gülümsədi.
  
  Nə üçün gəldim.
  
  Amma Sabrina da orada idi. Gün tamamilə itirilmədi.
  
  "Beləliklə" dedi. "Gəlin özümüzə bir-iki maşın alaq."
  
  
  OTUZ BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Komanda örtükdən çıxdı, mühərriklər gurladı və qaçışçılar sürüşdü. Cübbəli adamlar onların yaxınlaşmasını eşidib 4x4-ün ətrafında kordon yaratdılar, lakin Dahl heç bir yavaşlama əlaməti göstərmədi. Xətt yaxınlaşdıqca qazın üstünə basdı və niyyətini həyata keçirən düşmənlərin gözlərində qorxu parıldadığını gördü.
  
  "Məni aldatma" deyə hönkürdü.
  
  Adamları kənara itələyib sükanı kənara atıb və maşın sürüşüb. Kenzi bir əli ilə tutarkən digər əli ilə kəsdi. Onun qılıncı bir, iki dəfə cingildədi, sonra sümüyü kəsdi. İnsanlar yerə uzanırdılar. Qar arabası yavaşlayanda Dahl silahını qaldırdı və üç atəş açdı. Sağdan Yorgey və Lauren gəldi; Kinimaka və Smit atəş yandırırdılar. Cübbəli döyüşçülər fırlanan qar arabalarına tərəf qaçdılar, fanatiklər sona çatdı, bəziləri qılıncları ilə metala çırpıldı, digərləri isə gəmidəkiləri doğrayarkən yıxıldılar. Sürücüləri baş verənləri görəndə avtomobilin mühərrikləri guruldadı.
  
  Dahl dirəklərdən tullandı, iki metrə düşdü və hündür qara maşının yan şüşəsini sındırdı. Qan sıçradı və fiqur batdı, mühərrikin səsi söndü. İkinci 4x4 çınqıl çalxalanması səbəbindən sürüşərək irəli atıldı.
  
  Qılınc Dahl üzərində yelləndi. O, bıçağın qolun uzunluğundan keçməsinə icazə verərək geri sıçradı. O, qılıncın düşdüyünü görən sahibini təpiklə vurub və sonra huşunu itirib. Digər hücumçu sağ əl üçün qışqırdı, lakin Kenzi enən qılıncını öz qılıncıyla tutdu, kişinin silahını qopardı və bu müddətdə az qala biləyini qırdı.
  
  Dahl qanlı 4x4-də bir deşik gördü və keçid düyməsini basdı. "Mənimlə" deyə qışqırdı. "Tez".
  
  Qalan bir neçə rəqibə məhəl qoymadılar və var gücləri ilə 4x4-ə qaçdılar. Dahl açıq qapıdan atladı və ölü sürücünü kənara atdı. Motor hələ də işləyirdi. Cübbəli fiqur onun yanına getdi və o, amansız bir xırıltı ilə metal sümüyə çırpılarkən qapını kişinin üzünə bağladı.
  
  Kenzi sərnişin qapısında qaldı, iki kişi ilə qılıncoynadı və onları uzaqlaşdırdı. Smit arxa oturacaqda oturarkən birini vurdu. Yorgey və Lauren oturacaqlarından tullandılar və ayaq otağında bir-birinə qarışdılar və uzandılar. Dahl qaz pedalına bərk basdı.
  
  Kinimaka arxa oturacağa atıldı.
  
  İsveçli qara rezin buludunda başladı, Sürixin ürəyinə bacardığı qədər sürətlə qaçdı.
  
  
  Otuz altıncı fəsil
  
  
  Dreyk gəzirdi, Dubayın mərkəzindəki otelinə qayıdan tək turist. Onlar həm Palm Jumeirah-dan uzaqda olması, həm də hava limanının əsas magistral yoluna yaxın olması səbəbindən Dubai Mall-a yaxın yer seçiblər. Qapını açıq tutaraq, kimin pusquda dayana biləcəyini görmək üçün ətrafa baxaraq foyeyə girdi.
  
  Hər şey yaxşı görünür.
  
  Daxili işıqlı və parlaq idi, bütün işçilər gülümsəyirdi. Gec saatlara baxmayaraq qonaqlar gəlib-gedirdilər. Drake ehtiyatla içəri girdi, pilləkənlərə doğru getdi və ilk enişdə dayandı. Hər şey sakit idi. Əslində heç nə onu həyəcan təbili çalmağa məcbur etməmişdi.
  
  Deyəsən mən təhlükəsizəm, amma qalanları necə?
  
  Onların strategiyası yaxşı nəticə vermədi - SPEAR komandası üçün uğursuzluq. Onlar mülki əhalini və özlərini təhlükə altına qoydular. Suallar... hər yerdə veriləcək. Xüsusilə son bir neçə ildə uğursuzluğa öyrəşməyib. Bəzən bir insan özünü bir az fövqəlbəşər hesab etdiyi üçün bağışlana bilər, lakin Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin elit əsgərləri fərqli davranmaq, fərqli düşünmək, onilliklərin təcrübəsinə əsaslanan təlim olmadan əlçatmaz görünə bilən şücaətlər göstərmək üçün hazırlanmışdır.
  
  Baxmayaraq ki, çox çalışdıqlarını deməliyəm. Uebb uzun illər sadiq qaldığı plana əməl edirdi. Kultistlər reaksiya verdilər... indiyə qədər. İndi o fikirləşdi. Onlar yeni sxemlər təqdim edəcəklər.
  
  Onların otağına, yanğın nərdivanının yanında girdi. Başlar çevrildi və kölgə yan tərəfə keçdi, lakin Drake fiqurun Mai olduğunu dərhal anladı.
  
  "Köhnə yaxşı günləri səndən aldım" dedi Alicia.
  
  "Hey, daha az köhnələr."
  
  Hayden işıqlı göydələnlərlə dolu olan pəncərənin yanındakı yerindən qalxdı. "Deməli, hamımız buradayıq. Fikirləriniz nədir?"
  
  Qrup baş verənləri müzakirə etməyə başladı. Hayden Argentonun çağırışına cavab verdi və komanda bundan sonra nə edəcəyini düşündü. Əhval tutqun idi; heç kim itirməyi sevmirdi. Onlar tam olaraq uduzmasalar da, nəticə heç də ürəkaçan olmadı. Dreyk yarısı yeyilmiş üç qutu pizza tapanda bir az təsəlli tapdı. O, ehtiyatla iki dilim pepperoni balıq tutdu və tam bir şüşə su içdi.
  
  Hayden Dahl çağırdı.
  
  İsveçli nəfəsi kəsilmiş kimi dərhal cavab verdi. "Ümid edirəm ki, bizdən daha yaxşı xəbəriniz var, Hayden, çünki biz Sürixin yarısını dağıdıb Webbi itirdik." O, fasilə verdi.
  
  Drake təsəllisiz olaraq çeynədi.
  
  "Biz olduqca pis batırdıq" dedi Hayden. "İtirilmiş Amari və oğlanları. Ola bilsin ki, onlar artıq Avropaya gedən yolun yarısındadırlar".
  
  Dahl onlardan fikirlərini toplayana qədər bir az gözləmələrini istədi, sonra dedi: "Beləliklə, Uebb Ali Ustad, bir növ usta və böyük bir masonla görüşdü, məncə. Oğlan, bizi lənətə gəlmiş dağdan qovalayan, qılınclı bəzi psixoloqlar tərəfindən maksimum dərəcədə qorunurdu.
  
  Alicia dodaqlarını büzdü. "Deyəsən bizdən daha yaxşı vaxt keçirdin."
  
  "Bunun öz anları var idi" dedi Dahl. "Hər halda, Webb şəhərə qədər izlədiyimiz bir vertolyotda getdi. Onu vertolyot meydançasının yaxınlığında tutdu, təqib etdi, qırmızı işıqda keçdi. Qəzaya uğradı." O, ah çəkdi. "Demək istərdim ki, o qanlı qılıncın pəncərədən atılması Kenzinin günahı idi, amma bu, sükanda əllərim idi."
  
  Dreyk yarı yolda çeynəməyi dayandırdı. "Kenzinin indi qılıncı varmı?"
  
  "Bəli, mən onu ondan götürməyə çalışıram, amma..."
  
  - Cəsarətin yoxdur? Drake soruşdu.
  
  - Bəli, bu, əsl riskdir.
  
  Dahl davam edərkən Drake yüngülcə buruşdu. "Beləliklə, qəza, amma biz şumlamağa davam etdik. Webb alış-veriş bölgəsindən və körpünün üstündən qaçdı və polis bu zaman müdaxilə etdi. Argento onlardan təşəbbüsü ələ almağımıza icazə vermələrini istədi, lakin bəzi yerli qaynar adam ona məhəl qoymadı və Webblə baş-başa getdi. Nəticə heç də ürəkaçan olmadı".
  
  Hayden otağa göz gəzdirdi. - Bəli, burada da belədir.
  
  "Webbin muzdluları geri durmadılar və onun yalnız üç və ya dörd nəfəri olduğu görünsə də, polis maşınları ilə yolları bağlamaq və qaçmağa kömək etmək kifayət idi. Xoşbəxtlikdən Sabrina onun yanındadır".
  
  "Qaldı?" Alicia heyran görünürdü.
  
  "O etdi. Mən ona inanıram. Və onun məlumatları muzdluların siyahısına uyğun gəlir. Qaçmaq şansı olsa da, Uebblə qaldı. Biz İnterpol tərəfindən axtarışdayıq, lakin Uebbin yoxa çıxma meylini nəzərə alsaq, onun hələ də bizim üçün ən yaxşı şans olduğuna inanıram".
  
  "Webbin səfəri haqqında nə öyrəndik?"
  
  "Çox az" Dahl etiraf etdi. "Saint Germain burada masonluğun qurulmasına kömək etdi, buna görə də bəlkə də onların gizli mahnıları və ya əl sıxmaları onun inkişaf etməsi üçün lazım olan şeydir, lakin Sabrina bunun onun üçün gələcəyə yol aça biləcəyinə işarə etdi. Bir milyon açıq qapı və ya buna bənzər bir şeylə tanış olmaq. Kim bilir? Məsələ burasındadır ki, o, indi növbəti yerə keçir və Sabrina artıq bizə onun harada olduğunu söylədi.
  
  Drake başqa bir şüşə su açdı. "Düşünürəm ki, bu, Avropadır. Qraf, deyəsən, lənətə gəlmiş Boeing-dən daha çox səyahət edib."
  
  "Və sən haqlı olardın. Webbin növbəti dayanacağı London, Haymarket Teatrıdır. Lauren kompüterə gəldikdə Karine deyil, lakin o, Germenin mahnılar yazdığını və orada çıxış etdiyini kəşf etdi.
  
  Hayden başının arxasını qaşıdı. "Yəni indi o həm də bəstəkar və aktyordur? İlahi, o adam kim idi?"
  
  "Maraqlıdır" dedi Beau. "Sən "ölü" düşərgənin tərəfindəsən."
  
  "Nə... yenə deməliyəm?"
  
  "Sən onun öldüyünə inanırsan."
  
  "Əlbəttə ki, ölüb. Bu adam 1712-ci ildə anadan olub!"
  
  Bo heç nə demədi. Alicia sanki sinəsindən böyük bir istehzalı şərh qusmaq istəyirdi, lakin Drake-in baxışları ilə qarşılaşan kimi özünü saxladı.
  
  "Fransız olduğunuz üçünmü?" Smit açıq-saçıq guruldadı. "Bilirsən, bütün bunların romantikası, nostalji ehtiras və bütün bunlar?"
  
  "Bəli" Dreyk başını tərpətdi. "Fransızlar ağlayan uşağı çox sevirlər."
  
  "Orada Dubayda nə olub?" Kinimakinin səsini eşitdilər.
  
  "Biz onları itirdik" dedi Hayden çox sadə. "Ancaq oğlanın ən azı altı əsas izləyicisi var və o, silahlarla necə davranacağını bilmir. Onun Germenə necə aludə olduğunu hələ bilmirəm, amma o, fanatik, öz işinə sadiq bir səlibçidir. Ancaq Amari yenə fərqlidir - ərköyün, varlı, həyatdan uzaqdır. O inanır ki, hər şey bir barmaq çırpması ilə baş verir, yəqin ki, bütün həyatı boyu belə olub. Mən ürəkdən inanıram ki, bu insan öz əməlinin nəticələrindən xəbərsizdir və insan həyatında heç bir mənası yoxdur. Təbii ki, bu bizə o qədər də kömək etmir".
  
  "Evdə bir şey varmı?"
  
  Hayden güldü. "Başqa bir səhv. Biz oradan sürətlə qaçaraq qaçdıq və indi polislər evi mühasirəyə alıblar. Problem artıq ona gətirib çıxarmışdı. Əsas odur ki, biz evə girə bilmirik".
  
  "Yaxşı, bundan sonra nə var?" Dahl daha çox ritorik sual verdi, çünki cavabı hamı bilirdi.
  
  "Beləliklə, biz Londona gedirik" dedi Hayden. "Sizinlə orada görüşəcəyik. Ancaq unutmayın ki, indi hər şey dəyişdi. Sürətləndi. Onlar getdikcə daha təhlükəli oldular. Amari və onun kultu ovlandıqlarını bilirlər, amma güman edirəm ki, qiymətli qraflarını və onun bütün xəzinələrini qorumaq üçün heç bir şey dayandırmayacaqlar. İndi o, tam sərmayə qoyub. Burada hər şey həqiqətən başlayır. Həqiqətən də elə buradan başlayır."
  
  Drake başını tərpətdi və ayağa qalxdı. "Webb öz ipuçlarını sonuna qədər izləyəcək. Lazım olsa, yolundakı hər şeyi məhv edər. Amari üçün də eyni. Ən azından biz onlara yetişməliyik".
  
  "Londonda görüşənədək" dedi Dahl.
  
  - Görüşənədək, Torsti. Alisiya gülümsəyərək dedi. "Və unutma - Kenzie bir qadındır. Onun tərəfində çox sərt davranma."
  
  "Bəli təşəkkür edirəm. Düşünürəm ki, mən artıq oradayam".
  
  "Mənə inanın" deyə Alisiya mızıldandı. "Uzaqdasan."
  
  
  OTUZ YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  London ertəsi səhər sönük idi, boz şiferli səmadan davamlı çiskinli yağış yağırdı. Soyuq bir külək Londonun hər tərəfində sönük Şotlandiya dumanını irəli-geri apardı, sakinləri və turistləri bədbəxt, soyuq və yaş etdi. Drake, anasının Vulli Edge-in şimalında uzun, adətən soyuq payızda dediyi kimi, bu havanın "sadəcə bunun üçün" olduğunu düşündüyünü xatırladı. Ətrafdakı əhval-ruhiyyə tutqun idi və buna Dahl komandasının bir neçə saatdır gözləməsi kömək etmədi.
  
  Piccadilly Circus fəaliyyətlə uğuldayırdı; onun parıldayan əlamətləri bütün diqqəti cəlb edirdi; heykəlləri səma kimi qurğuşun kimi uca, sərt və soyuq dayanmışdı; onun ecazkar dükanları və restoranları bu qeyri-turistik saatda bağlı qaldı və sakinlərinə amansız həyatdan qısa müddətə möhlət verdi.
  
  Alicia başlığının altından yuxarı baxdı. "Sən məni gözləməli olacaqsan" dedi. "Mən heç vaxt və heç vaxt pul kisəmi açmadan qızılgül təhvil vermərəm."
  
  Drake cəhd etdi, lakin sağlam gülüşünü saxlaya bilmədi. "Cüzdan? Sanki."
  
  Alicia güldü. "Bəli, bu düzgün səslənmədi. Bizə beş atın, sevgi.
  
  Sonda Hayden fermuarlı cibindən bir az əzik ingilis pulu çıxarmağı bacardı və Dreyk sonuncu dəfə nə vaxt şəxsi alış-veriş etdiyini təəccübləndirdi. Əslində xatırlaya bilmirdi. Onların həyatları rahatlıq və mal-dövlət ətrafında dönmədi. Alicia dodaqlarına darçın səpilmiş buzlanma ilə qayıdanda onu yalamağın necə olacağını düşündü.
  
  "Haydi uşaqlar," Hayden fantaziyası çox şiddətlənmədən kəsildi. "İnanılmazdır ki, biz Haymarket adlanan bu yoldayıq."
  
  "Bu, teatrın nə qədər vacib olduğunu göstərir" dedi Dahl.
  
  "Ah, amma burada ilk nə idi? Yolun adı, yoxsa sərgi salonu?"
  
  İsveçli güldü və avtomobillərin və avtobusların tələsik piyadaları və yavaş-yavaş yeriyən yaşlı insanları nişan almaq üçün sanki tam bir dairəyə sahib olduğu geniş dolama yolayrıcında dayandı. Ekipaj yaşıl işığın yanmasını gözlədi, özlərini səyahətçinin Londonunda bir az yersiz hiss edərək, sürünən izdiham arasında dayandılar.
  
  Onlar gözləyərkən Haydenin cib telefonu zəng çaldı və o, hamısını mağazanın qapılarına yönəltdi. "Sabrina" dedi, sonra cavab verdi.
  
  "Siz yaxşısınız?"
  
  "Mən indiyəm" deyə boğuq, lakin yenə də alovlu italyan intonasiyaları gəldi. "Nə qədər ki, sən o qılınc ustasını mənim üzümdən uzaqlaşdıracaqsan. Dəfələrlə az qala məni kəsdi. Mən travma almışam".
  
  Kenzi gülümsədi və nəsə demək üçün irəli əyildi, lakin Hayden göz qamaşdıraraq onun sözünü kəsdi. "Bağışlayın, o, bir daha bunu etməyəcək."
  
  Dahl əllərini uzatdı, ovuclarını yuxarı qaldırdı. "Sən orada deyildin. O olmasaydı, biz bunu edə bilməzdik".
  
  Drake onu dirsəyi ilə dürtdü. "Üzr istəyirəm, dostum, səni incitdiyim üçün, amma bir dəstə rahibdən başqa hamını sikmisən."
  
  "Oh. Bəs Dubay necə idi?"
  
  "Şübhəsiz ki, tətilinizdən daha yaxşıdır."
  
  Dahl davam etməyə hazır görünürdü, indi əsəbi deyildi, amma Drake-nin diqqətini çəkən Sabrina idi.
  
  "Biz bir müddət əvvəl təyyarə ilə uçmuşduq və o vaxtdan Haymarket Teatrında dolaşırıq. Uebb mənə axtarışından, nə qədər vacib olduğunu və onun haqqında danışır. Gələcəkdə onun izzətinə baş əyməyə necə dəvət oluna bilərdim". Oğru xəstə görünürdü. "O, əclaf insandır. Amma daha yaxşısını bilmir. Gözləyin..." Cibində telefonu xışıltı ilə daha yaxşı bir mövqeyə keçdikcə anlar keçdi.
  
  "Mən qayıtdım. Birincisi, Webb növbəti və sondan əvvəlki ipucunun harada tapılacağını artıq bilir. Başqa heç nə izah etmədi, amma məncə, onun sözlərini "öldüyü yerdə" kimi xatırlayıram. İndi bu Saint Germain London teatr səhnəsi ilə bağlıdır. Yaşamış ən böyük filosof, hansı bağ evində, hansı məclisdə, hansı məclisdə görünməsindən asılı olmayaraq həmişə qırx beş yaşında görünən, həm də qeyri-adi sənət qabiliyyətinə malik idi. Skripka. klavesin. O, həyatın hər sahəsində bir improvizator, ixtiraçı idi."
  
  "Bütün bunları xatırlayırsan?" Smit hürüdü.
  
  "Yox. Mən çox, çox saatlar ərzində bu işə qarışmışam," Sabrina cavab olaraq ah çəkdi. "Ağrılı bir saat. Əminəm ki, bu gecə çoxdan ölmüş qrafı yuxuda görəcəyəm".
  
  Hayden alt dodağını dişlədi. "Uebb haqqında xəyal etməkdən yaxşıdır, mənə inanın."
  
  "Deməli, o, bəstəkar idi, bu qraf. Onun əsərləri Çaykovski və Lobkovitsə, ən azı iki əsəri isə Haymarket Teatrında oynanılaraq ona təqdim edilib. Məncə 1745 və 1760-cı illərdə. Webb deyir ki, növbəti ipucu mahnının kompozisiyasında, sözlərində və ya notlarındadır".
  
  Hayden çiskinli yağışın arasından ən hündür binaların zirvələrinə baxdı. "Əlbəttə. O, getdikdən sonra çox yaşayacaq bir şeydə həyati vacib məlumatları gizlədirdi. Düşünürəm ki, izləyici bu nöqtəyə gəlib çatıbsa, Qraf artıq özünü layiqli hesab edə bilər. "
  
  "Mən daha danışa bilmirəm və biz hər yerə getdiyimiz üçün bir müddət əlçatmaz olacağam. Mən bilmirəm. Webb deyir ki, növbəti dayanacağımız sondan əvvəlki mükafatdır. Mən sizə daha sürətli hərəkət etməyi təklif edirəm."
  
  "Onun gücləndiriciləri varmı?" Drake qarşıdakı yolu və Haymarketə gedən yolları qiymətləndirərkən Hayden cəld soruşdu. "Kişilər? Tələ? Bir şey?"
  
  Amma Sabrina getdi, deyəsən Uebb özü ona zəng edib. Komanda uzun müddət ətrafa nəzər saldı.
  
  "Cəhənnəm kimi məşğuldur" dedi Smith. "Və hər dəqiqə daha da pisləşir. Amma Uebb indi oradadırsa..."
  
  "Cınamağa dəyər" dedi Drake. "Ya da iki."
  
  Hayden çıxışa tərəf getdi, onun ardınca Kinimaka və Dahl gəldi. Dreyk Alicia, Mey və Bo ilə növbəti yerdə idi, sonra isə sonuncu qrup - Kenzi, Smith, Lauren və Yorgi - arxadan çəkilərək arxadan keçdi. Onlar demək olar ki, iskele ilə örtülmüş mağazaların yanından keçərkən tur avtobusu gurultu ilə keçdi. Dover küçəsində steakhouse və market lövhələri. Lauren Kinimake yolun o tərəfindəki Planet Hollivudu göstərdi, lakin Havaylı burnunu ondan çevirdi.
  
  "Eyni deyil. Doldurulmuş burgerlər verməyi sevirəm".
  
  "Eynək kolleksiyası necə gedir?" - onlar araşdırmaya gedəndə Drake soruşdu.
  
  "Böyüməkdə" Kinimaka etiraf etdi. "Dostum Naycel onları dünyanın hər yerindən göndərir. Ya bizdən yaxşı səyahət edirdi, ya da çoxlu dostu var".
  
  Teatr, başqa bir burger dükanı, sonra Drake altı ağ sütunu və səkidə asılmış rəngli reklam lövhələrini gördü və onların Haymarketə yaxınlaşdıqlarını təxmin etdi. Qrup ərazini diqqətlə öyrənməyə vaxt ayıraraq yenidən sürətini azaltdı. Drake heç bir təhlükə görmədi və etibarlı daxili radarı ilə heç nə götürmədi. Komanda bir dəqiqə ərzində yerli sakinlərdən icazə almaq üçün zəng edərək, daha sonra kiminsə gəlməsini gözləməklə teatra giriş əldə etməyə çalışıb. Saatın əqrəbləri davam edirdi və Uebb məqsədinə yaxınlaşırdı. Səhər saatlarında ekipaj və yarım onlarla skeptik polis Haymarket Teatrının müqəddəs içərisinə daxil oldu.
  
  Yayıldılar, ətrafdakı hər şeyi axtardılar. Müdirdən kilidli qapıları və köhnə, istifadəsiz otaqları, arxivləri açmağı xahiş etdilər. Onlar bir saat axtardılar və orada başqa birinin olduğuna dair zərrə qədər eyham tapmadılar.
  
  Drake birinci mərtəbədəki eyvanda dayandı və zərli fitinqlər, pərdələr və güzgülərlə əhatə olunmuş kiçik səhnəyə baxdı. Onu bu qədər boş, təmtəraqla bəzədilmiş, eyni zamanda tərk edilmiş, çardaqlarını həyatla dolduran yeganə şeydən məhrum görmək bir az narahat idi. Sadəcə, Allaha dua edirdi ki, Alisiya səhnəyə çıxmasın və mahnı oxumasın. Bu, həqiqətən buranı məhv edərdi.
  
  O, irəli əyildi, əlləri kiçik məhəccərdən tutub uzaqlara baxdı. Sabrina heç burada olubmu? O, onları oynadı? Tayler Webb harada idi? Daha da əhəmiyyətlisi, Mey əslində nə vaxt çıxıb işlərin necə getməsindən narazı olduğunu deyəcək?
  
  Və sonra nə?
  
  Drake'nin ən son istədiyi şey, dünyanın ən ölümcül iki qadınının onun uğrunda döyüşməsi idi. Hayden bu anı öz kommunikasiya sistemlərindən istifadə edərək etiraf etdi ki, nə Webbdən, nə Sabrinadan, nə də başqa heç kimdən əsər-əlamət olmadığını etiraf etdi və meneceri səhnəyə çağırdı.
  
  Dal, Bo və Kinimakanın da görüş nöqtəsinə doğru getdiyini görən Drake özü o tərəfə getdi. Hayden gözləyirdi. Teatrın müdiri qeyri-müəyyən yaşda, hündürboy, cılız, həddindən artıq dar pencək geyinmiş, böyük ölçülü saat taxmış bir adam idi. Qəribədir ki, o, at quyruğu ilə də idman edirdi, ola bilsin ki, onu meydan oxuyur.
  
  Alisiya gələn kimi bunu hiss etdi. Drake qaşını qaldıraraq ona xəbərdarlıq etdi. Hayden bu adamı sorğu-suala tutmaqla heç bir yerə çata bilmədi, nəinki yan baxışla. Drake bilirdi ki, o, yəqin ki, Uebbə çoxlu sənədlər müqabilində pulsuz giriş verdiyini düşünürdü - bu, onun CIA təlimi idi - lakin o, bu adamı fırıldaqçı kimi görmürdü. Bir neçə dəqiqədən sonra suallarının istiqamətini dəyişdi.
  
  "Bu yerin tarixi haqqında nə bilirsiniz?"
  
  "Son iyirmi il? Onların çoxu. Mən uzun müddət menecer olmuşam". O, özündən razı görünürdü.
  
  "Daha çox" dedi Hayden. "Mən daha çox XVIII əsrin ortaları və Saint-Germain adlı bir dost haqqında düşünürdüm."
  
  "Xeyr, mən o vaxt mütləq menecer deyildim." Saxta təbəssüm etməyə çalışdı, amma nəticə vermədi, sonra boynunun arxasını ovuşdurdu. At quyruğu sıçramağa başlayanda Alisiyanın gözləri yenidən işıqlandı.
  
  "Ancaq bilirsən, əlbəttə ki, bu yer o vaxt Haymarket deyildi?"
  
  Hayden qaşlarını çatdı. "Bu, doğru deyildimi?"
  
  "Xeyr, ilkin bina bir az şimaldadır. Eyni küçə, lakin 1800-cü illərin əvvəllərində yenidən qurulmuşdur.
  
  "Və bu..." Hayden düzgün sözləri tapmaqda çətinlik çəkdi. "Sənət əsərləri. Rəsmlər. işləyir. mahnılar."
  
  Menecer qaşını qırışdı. "Yaxşı, onları həmişə Britaniya Muzeyinə göndərirlər. Xüsusən də teatra hədiyyə edilsəydi".
  
  "Saint Germain mahnıları bağışladı" dedi Lauren.
  
  Drake bundan istifadə etdi. - Və dostum, - o, yaxınlaşdı. "Sən bu barədə başqa heç kimə demədin, deyəsən... ah, son saat?"
  
  "Hmm... yox. Amma bunu etmişəmsə, bu, mənim problemim olduğu anlamına gəlirmi?"
  
  "O tək idi?" Hayden çarəsizlikdən burnunun körpüsünü ovuşdurdu.
  
  "Yox. Gənc bir qadınla gəldi, əvvəlcə onun qızı olduğunu düşündüm. Amma elə deyil. Onlar tamamilə fərqli idilər".
  
  "Yox... cangüdənlər?"
  
  "Xeyr."
  
  Bu zaman Haydenin telefonu cingildədi. O, mesajı hamının görməsi üçün göstərdi.
  
  Hazırda Britaniya Muzeyinə daxil oluram. Tezliklə gəl!
  
  "O, faydalıdır" dedi Alicia.
  
  Hayden yerli polislərdən birinə müraciət etdi. "Britaniya Muzeyi nə qədər uzaqdır?"
  
  "Siz onu on beş dəqiqədən az müddətdə işə sala bilərsiniz. Nişansız avtomobillər demək olar ki, bir o qədər uzun çəkə bilər".
  
  "Onda gedək. Və əlavə qüvvələr çağırın".
  
  "Nə cür?" Polis qaçırdı və eyni zamanda radionu da çıxarırdı.
  
  "Hamısı. Bütün bunlar. O əclafın bu dəfə əlinin altında nə olduğunu heç kim bilmir. Onun düşmənlərini demirəm".
  
  "Başqa tərəfdən baxın" dedi Drake. "Bu dəfə silahlarımız var."
  
  Kenzi sakitcə xoruldadı. "Sadə maraqlar. Katanamla daha yaxşı olardım".
  
  "Sənin dünyan..." Dahl ona baxaraq üzünü buruşdurdu - "bizimki deyil."
  
  Dreyk qaçmağa başlayan Alisiyanı at quyruğuna uzanarkən tutdu. "Yox" deyə hönkürdü. "Gözünüzün qabağında olan hər şeyi çəkməlisən?" Əzildi və qaçmağa başladı. - Allah xatirinə buna cavab verməyin.
  
  Onlar çiskinli yağışın içinə qaçdılar, sonra daha da hiddətlə qaçdılar; onların ələ keçirilməsindən bir neçə dəqiqə sonra dünyanı idarə edəcək insan, onun vəhşi və dağıdıcı planları həyata keçmək ərəfəsindədir; nəyin bahasına olursa olsun onu məhv edəcək insanlar, şübhəsiz ki, gizlənərək hücumu planlaşdırırdılar.
  
  Həyat və dolanışıq vasitələri; Müharibə və Sülh; ölüm və məhv:
  
  Hər şey bir sapdan asılı idi.
  
  
  OTUZ SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Hayden daimi çiskin altında aparıcı polisləri izlədi və tüfəngli səmaya baxdı. Aşağı asılmış buludlar onun əhvalına uyğun gəlirdi və o, yaxın gələcəkdə heç bir dəyişiklik görmədi.
  
  Alicia onun yanında qaçırdı. "Əylənirsən?"
  
  "Nə? Yox. Artıq bir müddətdir ki, həyat arxadan güllə kimi əyləncəlidir".
  
  "Yaxşı, sən biləcəkdin."
  
  "Mənə elə gəlir ki, ağlımda nə olduğunu bilmirəm, verdiyim qərarlara etibar edə bilmirəm."
  
  "Bu niyə belədir?"
  
  "Çünki verdiyim hər mühüm qərar səhvdir."
  
  "Deməli, sənsən. Boz səma altında qaçmaq. Fiziki və emosional olaraq."
  
  Hayden ona axtarışla baxdı. "Bu, həqiqətən də Alicia Milesdir?"
  
  "Yeni və təkmilləşdirilmiş. Dəyişmişəm, daha doğrusu dəyişməyə çalışıram, amma bu, düşündüyünüzdən qat-qat çətindir".
  
  "Başa düşürəm ki, qaçmağı dayandırmısan. Ancaq axtardığınızı tapdınız. Onlar məndə yoxdur".
  
  "Ah, axmaqlıq. Deməli, məndə var". O, bir anlıq Mett Drake baxdı.
  
  "Bəlkə də işimizə görə onu heç vaxt tapa bilmərəm."
  
  Alicia başını tərpətdi. "Döyüş. İfa etdi. Chase. Heç dayanmadan. Mən şanslı olduğumu düşünürəm".
  
  Hayden gülümsəməyi bacardı. "Beləliklə, mən o yığından növbəti seçimi alıram, elə deyilmi? Bu kimdir? Smith? gözəl? Yorgy?
  
  Alisiya fit çaldı. "Bütün zədələnmiş mallar".
  
  "Bəli" Hayden pıçıldadı. "Biz bunun yarısını bilmirik. Hamımız zədələnmiş mallarıq. O uşaq məsumluğu yox olduqdan sonra hamımız murdar mallara çevrilirik".
  
  Milli Operanın yanından keçərkən başını aşağı saldı və sonra Leicester meydanındakı metro stansiyasının yanından qısa bir yol keçdi. Burada izdiham artıq yoldan keçənlərə əhəmiyyət vermədən səkiyə çıxdı və meydan hamı üçün pulsuz bir yerə çevrildi. Dahl yolunu tapdı və yavaş hərəkət edən avtomobilləri süpürdü. Bu zaman Haydenin telefonu zəng çaldı və o, getdiyi zaman onu avtomatik tapdı.
  
  "Cey".
  
  "Salam xanım J, bu, prezident ofisindən Bob Todd zəng edir. Bu doğru vaxtdırmı?"
  
  Hayden telefonu itələdi və inamsızlıqla ekrana baxdı. Nömrə müəyyən edilmədi.
  
  Daha yaxşı ola bilərdi, o düşündü və dedi: "Əlbəttə, nə qədər ki, hər şey qaydasındadır".
  
  "Onda mən qısa danışacağam. Prezident hesab edir ki, Robert Prays ilə əməkdaşlıq bir neçə qapı açıb".
  
  Haydenin düşüncələri bir müddət əvvəl keçmiş müdafiə nazirinə və onun ABŞ-a xəyanətinə qayıtdı. "Bu doğrudur?"
  
  "Yaxşı, ilk növbədə, yeni müdafiə katibi var. Və... qiymətin yanlış qərarları... bizə dəyişmək imkanı verir".
  
  "Yararlar?" Kembric Foyls Teatrının yanından keçəndə Hayden diqqətini cəmlədi, sonra Danmark küçəsindən sağa doğru döndü. O, Kinimakanın köhnə Qadağan olunmuş Planet mağazası haqqında anlaşılmaz nəsə mızıldandığını eşitdi, lakin Havaylıya məhəl qoymadı.
  
  "Ümumiyyətlə, prezident hesab edir ki, komandanız transfer edilməlidir. Yeni bir yerdə. Təzə. Və gizli."
  
  "Gizli baza?" Hayden susdu.
  
  Bob Todd güldü. "Bəli, elədir".
  
  Hayden dilini dişləyərək, oooooooooooooo səsi başladıqdan bir saniyə sonra kəsməyi bacardı. Fikirləşdi ki, bundan xilas oldu.
  
  "Cazibədar səslənir, elə deyilmi? Hazırda bununla məşğul olacağıq, lakin yaxın bir neçə gün ərzində səyahət etməyə və komandanıza xəbər verməyə hazır olun. Əlaqədar xəbərlərdə: Yeni katibimiz seçildi və o, tezliklə vəzifəyə gələcək".
  
  "O?"
  
  "Bəli. Miss Kimberli Krou qadındır".
  
  Hayden Shaftesbury Teatrının yanından keçəndə hamısını yazdı və sonra onlar Bloomsbury Street-ə çatdılar. Polislər əl yelləyərək qarşıdakı möhtəşəm binaya işarə etdilər. Hayden söhbəti bitirmək üçün ağzını açdı, lakin Todd bir az daha çox məlumat verəndə tez bağladı.
  
  "Miss Crowe hamınızla tez bir zamanda görüşməkdə maraqlı olduğunu bildirdi. Hazırda onu təşkil etməyə çalışırıq".
  
  "Ola bilər, um, asan deyil."
  
  "Aydındır. Amma bu, katib Krounun gördüyü işin bir hissəsidir. Kiminsə və ya nəyinsə riskə dəyər olduğunu düşünürsə, heç nə onu dayandıra bilməz".
  
  Hayden başını tərpətdi. pislik. Bu əmrin atributlarını necə izah edim?
  
  "Bəlkə evə çatana qədər gözləyək" dedi nəzakətlə. "Daha asan olmalıdır."
  
  "Bu, çox səmimi səslənir. Təşkil olunacaq". Todd cavab vermədən telefonu qapatdı.
  
  Hayden başını qaldırdı. Britaniya Muzeyi onun təsəvvür etdiyindən daha böyük idi. Daha sonra müəyyən edilən həqiqət o idi ki, orada qətiyyətli bir insan tapmaq bütün gün çəkə bilər. Polislərə baxdı.
  
  "Bura qəyyumunu çağıra bilərsən? menecer?"
  
  - Hansı, xanım? Polislərdən biri istehzalı olmağa çalışıb.
  
  Alisiya hələ də çiyninin üstündə dayanmışdı. "Sən Şaxta baba və onun bütün lənətə gəlmiş elflərinə kömək edə bilərsən, oğlan. Sadəcə indi et."
  
  Hayden istirahət etmək və heyrətamiz quruluşu araşdırmaq üçün bir an çəkdi. İçəridə onun xəyallarını və oyanan kabuslarını xatırlamaq istəmədiyindən daha uzun müddət təqib edən bir adam var idi. Bundan əlavə, o, Amari və ya onun yaxınlarının birtəhər görünəcəyinə əmin idi. Əvvəlki yerlərə baxsaydılar, onlar da burada olardılar. Kişi pilləkənlərdən aşağı qaçarkən o, yuxarı baxdı.
  
  "Gözətçi" dedi polislərdən biri.
  
  "Bütün bunlar nə deməkdir?" - deyə hündürboylu, özündənrazı kişi onlardan soruşdu, səsi ucadan çığırtı kimi. - Bilirsən, mən məşğul insanam.
  
  Drake onun üzünə doğru addımladı. "Biz tam olaraq qarışmırıq, dostum."
  
  Ən yaxşısını Alicia dedi. "Dinlə, dostum, sus və onun suallarına cavab ver. Bunu nə qədər tez etsəniz, vurulma ehtimalınız bir o qədər az olar". Ərazini skan etdi. "Yaxşısı tez ol."
  
  "Silahla vurulub?" Guardian kəkələdi.
  
  Hayden onu muzeyə tərəf itələdi. "Hərəkət edin, hərəkət edin. Daha sürətli." Komanda pilləkənlərə qədər indi çalışan idarəçini izlədi.
  
  Və onun kənarında gözləyən cəhənnəmə.
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Köhnəni yeni ilə, qədimi ultramüasirlə birləşdirən möhtəşəm dəhlizlər Britaniya Muzeyinin içərisinə bir çox yol açıb. Drake Haydeni idarəçinin ardınca izlədi, onun diqqəti bəzi təlatümlü orta məsafəli hərəkətlərə yönəldi, bədən dili əvvəllər heç görmədiyi şəkildə sıxıldı. Alicia kimi, Hayden də isti bir cüt ola bilər. Onun yanlış tərəfində olan kişi olmaq istəmirdi.
  
  Kinimaka onun yanında addımlayır, həmişəki kimi diqqətini düz saxlamağa, yanından keçəndə qədim heykəlləri və telkari postamentləri yıxmamağa cəmləyirdi.
  
  "Mən artıq onunla əlaqə saxlaya bilmirəm" dedi Drake.
  
  "O, hələ də səni sevir, dostum. Ona vaxt ver."
  
  "Bəlkə o məni hələ də sevir, amma artıq getdi. Qərar verəndə vaxtını itirmir".
  
  Drake razılaşmağa meylli idi, lakin öz fikrini saxladı. "Yaxşı vaxtları xatırla, dostum. Əgər daha çox şey edə bilməyəcəyinə əminsənsə, o zaman..." O, susdu. O kimdir ki, münasibətlərə dair məsləhətlər verir?
  
  Kinimaka nəhəng əlini onun çiyninə qoydu və sonra aşağı əyildi. "Sağ ol, qardaş. Amma bunu sizə deyəcəyəm. Böyük bir geri dönüşünüz var. Sən. Alicia. Bilər. Dodaqlarını büzdü və ağır nəfəs aldı. "Qiyamət günü".
  
  Drake çiyinlərindəki ağırlığın artdığını hiss etdi. "Bunun üçün təşəkkür edirəm".
  
  Tonozlar nəhəng, tozlu və inanılmaz dərəcədə nizamsız idi. Hayden ondan Sent Germen haqqında soruşdu, lakin onun kompüterini işə salması və rəqəmsal arxivlərə nəzər salması bir qədər vaxt apardı. Yalnız bunu etdikdən sonra kişi onları doğru yerə göstərə bildi. "İki kompozisiya" dedi. "Təxminən 1750-ci illərin ortalarında bağışlandı. Onların əhəmiyyəti varmı? Ümid edirəm ki, heç nəyi əldən verməmişəm".
  
  Komanda onu sakitləşdirdi, sonra nisbi təhlükəsiz yerə geri göndərdi. Dreyk artıq tozlu dəhlizlərdə gəzir, ən qaranlıq künclərdə dayanır və diqqətlə qulaq asırdı. Qədim kitabələr və yuvarlanan tumarlar ucsuz-bucaqsız taxta rəflərdə uzanırdı, onların bildiyi yeganə hərəkət ətrafa səpələnmiş toz ləkələri idi. Əksəriyyəti ölmüş olsa da, çılpaq ampüller başın üstündə titrəyirdi. Drake onu yuxarıdakı parıldayan salonlardan fərqli olaraq tapdı; burada, unudulmuş qalıqlar sanki əsrlərin xəyallarında yaşayırdı. Ancaq sonra, insanlar kimi, onların hamısını davamlı olaraq ictimaiyyətə təqdim etmək mümkün deyildi.
  
  "Dəhşətli" Alisiya onun yanında mızıldandı. "Siz həqiqətən onların burada nə olduğunu bilmirsiniz."
  
  "Tarixdən əvvəlki itlər" dedi Drake. "Zəncirvari zombilər. Vudu kahinləri. Ən azından eşitdiyim budur".
  
  Alisiya dirsəyi ilə onu dürtdü. "Yanında olma..."
  
  Mai dilini sıxdı. "Sus, Taz. Sənin pafoslu sızlağından heç nə eşitmirəm".
  
  "Bəs mənim oynaqlarım? Bunu eşidəcəyini düşünürsən? "
  
  Vəziyyət gərginləşdi.
  
  Drake buna məhəl qoymadı.
  
  Sinə hündürlüyündə sandıqlar cərgəsi sağa doğru davam edirdi, onların qapaqları səliqəsiz idi, bəziləri tamamilə mismarla örtülmüş, bəziləri isə kələ-kötür parçalara bölünmüşdü. Drake keramika, kiçik heykəlciklər və qırıq bir güzgü gördü. Onun diqqətini çəkmək üçün hər yerdə qırmızı işıqlar yanıb-sönürdü, sensorlar potensial oğruları yaxalayır, yuxarı mərtəbədəki təhlükəsizlik isə heç kəsdən geri qalmırdı. Bu, Tayler Uebbin Sabrina Balbonini işə götürməsinin əsas səbəblərindən biri idi.
  
  O, növbəti döngəni dövrə vurdu və Tayler Uebb yerə əyilib arxası onlara tərəf əyilib, alçaq karton qutunu gəzdirdi. Drake inamsızlıqla gözlərini qırpdı, qəfil dayandı və sadəcə baxdı.
  
  Alisiya sanki təzəcə buza çevrilmiş kimi donub qaldı. Komandanın qalan hissəsi küncdə sıxışdı və dayandı; şok oldu, amma hamısı çox tez özünə gəldi.
  
  Uebb qutunun içini, qalın toz qatına bürünmüş cins şalvarları və paltoları, onlarla cırıq karton qutu və açıq-aydın sınmış rəflə əhatə olunmuşdu. Uebbin qarşısında çöməlib seyr edən Sabrina Dreykin gözləri ilə qarşılaşdı, lakin heç nə demədi.
  
  Uebb öz-özünə güldü. "Mahnıda var. Mahnı hər şeydir. Mənə bərabər olan növbəti harada? Hara getməli? Siz çox uzaqlara səyahət etmisiniz. Səyahət etdin. Avropa sizin oyun meydançanız olub. Krallar və kraliçalar sizin dostlarınızdır. Amma indi haradasan? Axırımız hara gedir?
  
  Hər cümlə kağızın cırılması və ya tumarın kənara atılması ilə müşayiət olunurdu. Drake ipuçlarının qaçırıla biləcəyini bildiyindən daha uzun müddət dinləmək istədi, lakin Hayden yalnız bir dəfə axşamdan səhərə qədər onun hər hərəkətini izləyən və ilk danışdığına əmin olan şəxsi gördü.
  
  "Diqqətlə qalx, Uebb. Bütün bunlara qadirsənmi".
  
  Gərginləşdi, sonra əllərini tozdan təmizləmək üçün çaldı, lələklər havaya uçdu. O, yavaş-yavaş ayağa qalxdı və Dreyk gördü ki, əlində kövrək görünən iki vərəq var. "Səni tapdım" dedi sakitcə.
  
  Sonra çevrildi.
  
  "Hayden Jay" O, nalayiq şəkildə gülümsədi. "Uzun vaxtdır görmürəm. Siz real həyatda CCTV görüntülərindən daha incə görünürsünüz. Və Mano Kinimaka. Bu mal əti və ya yağ? Gözləyin, əminəm ki, bəzi şəkillərim var. Oh, və təkrarolunmaz Matt Drake. Yaddaşınız Mai Kitano ilə bağlıdır. Bunu yenidən yaşamaq istəsəniz mənə bildirin. Oh, qalanlarınız da..." O, qollarını yelləyib geri çəkildi. "Mənə yaz. Əminəm ki, istədiyiniz hər şey məndə var".
  
  Drake hirslə irəli addımlayan Haydeni saxladı. Webb özünə həddən artıq əmin idi və etdikləri heç bir şey onlara asan gəlmədi. O, Uebbin Beau ətrafında nifrətlə gəzdiyini gördü. Həmişə ikili agent olan köhnə cangüdəninizi görmək asan deyildi. O, qəsdən Uebbə qəzəbini çıxarmaq üçün bir şans verdi.
  
  "Bir fikir ver, Hei" deyə sevgilisinə Kinimaki ləqəbini tüpürdü. - Mənə elə gəlir ki, mən səni indiyə qədər dik duran görməmişəm. O, güldü. "Bəs Alicia? Drake sizi Bo ilə eyni şəkildə qane edirmi? Hmm, çünki audio kaset məndə var və bilirəm. May Kitano? Nə vaxtsa sizə demək istərdim. Oh, gözləyin, sizə zəng edəcəyəm. Əvvəlcə uzaqdan baxmaq lazımdır. Və dostlar, orospular, oğlanlar, mən sizin hamınızı izləyəcəm. Lazımi resurslara və sonsuz, sonsuz saatlara sahib olacağam."
  
  "Sən hər şeyi bildiyini düşünürsən, çünki sən tam bir əclaf, resursları olan bir dəstəsiniz. Amma sən bizi tanımırsan. Sən heç nə bilmirsən, - Hayden ona tüpürdü.
  
  - Sizcə? Uebbin üzü açıldı və gözlərindəki işıq vəhşiliklə qarışan saf dürüstlükdən danışdı. "Birinizin lezbiyan olduğunu bilirəm. Sizlərdən birinizin hər zaman çaş-baş qalır. Və biriniz ölür. Mən bunu bilirəm. Bilirəm ki, sizlərdən biri soyuqqanlılıqla valideynlərini öldürüb. Sizdən əskik olanınız inandığınızdan uzaqdır. Üç gündən sonra biriniz mənim əlimdən öləcək, sadəcə olaraq qalanlardan bu faciəvi duyğuları qoparmaq üçün. Bəziləriniz yuxuya gedənə qədər ağlayırsınız..."
  
  "Görünürsən, qaçacaqsan," Dahl nəzakətlə dedi.
  
  - Hələ sağ qalmağınızın yeganə səbəbi budur.
  
  Drake şübhə və inamsızlıq buludunun qalınlaşmağa başladığını hiss etdi.
  
  "Mən başa düşmürəm" Dahl etiraf etdi.
  
  "Mənim böyük planım. Mənim baş planım. Sizcə, həqiqətən, bu, mən Saint Germain üçün bu son, son axtarışa başladığım zaman başladı, yoxsa sizcə, mən Pifiləri yaratmadan əvvəl başladı? Doğrudurmu?"
  
  Drake kölgələrdə axtardı, Sabrinaya baxdı, ipuçlarını axtardı.
  
  "Sən şoka düşəcəksən." Uebb güldü.
  
  Alisiya silahını kişinin gözlərinin arasına tutdu. "Mən hazıram. Məni şoka sal."
  
  "Sən hələ sağsan, ona görə də səni əbədi olaraq təqib edə bilərəm. başa düşürsən? Planım iyirmi il əvvəl yaranmışdı. Bəli, bu yaxınlarda hər birinizi yerləşdirmək üçün dəyişdirildi, lakin struktur hələ də dayanır. Ondan sümüklər," deyə güldü, "və ət.
  
  "O, lənətə gəlmiş psixodur" deyə Smit gileyləndi. "Kimsə onunla cəhənnəmi bağlasın."
  
  "Sevinclə". Alicia tətiyi çəkdi.
  
  Amma Uebb əlini qaldırdı. Sabrina bacardığı qədər öz rolunu oynamağa davam edərək geri çəkildi.
  
  "Həqiqətən" dedi Webb. "Məni izləməyə icazə verməyi xoşladım."
  
  "Heç kim heç kimi izləmirdi" dedi Dahl. "Biz səni anladıq və şanslısan. Əgər bəxt deyilsə, deməli, bu, tamamilə ehtiyatsızlıq və insan həyatına hörmətsizlik idi. Xaosda sən inkişaf edirsən."
  
  "Oh, əla fikir. Yazacam, köynək sifariş edəcəm. Ancaq həqiqətən - etdiyiniz hər şey mənim şıltaqlığım idi."
  
  "Amma necə?"
  
  "Çünki belə olmalıdır. Mən daha yaxşıyam, dindar ailədənəm. Mən bəşər övladının ağasıyam. Və hamınız mənim qarşımda baş əyməlisiniz".
  
  "Həqiqətən?" Alisiya istehza ilə xoruldadı. "Bəs bunu bizə necə məcbur edəcəksən?"
  
  Drake bu adamın cəsarətinə, mütləq imanına inana bilmirdi. Həqiqətən, o, daha hündür olmaq üçün doğulduğunu bilirdi. Uebb Sabrinaya baxdı və "Hazırlaş" dedi.
  
  Və sonra başını kəskin şəkildə çevirdi.
  
  "Onları öldürmə, Bo" dedi. "Ancaq onlara bu qədər ağrı ver."
  
  Qaçmağa başladı.
  
  
  QIRXINCI FƏSİL
  
  
  Başında bir qasırğa başladı - inamsızlıq və şübhənin dəhşətli qarışığı - Beauregard Alain nəhayət əsl simasını göstərdi və onlara xəyanət etdi, çünki tez fiziki varlığa çevrildi. Tüstüdən və kölgədən bir adam onların sarsıntısından və inamsızlığından tam istifadə edərək, kabus kimi onların arasında uçurdu.
  
  Əvvəlcə o, yanında olan və tamamilə hazırlıqsız olan Nyu Yorklu Loreni yıxaraq boğazından yapışaraq yerə yıxdı. Sonra Smiti nokaut etdi, əsgər bütün diqqətini Uebbə cəmlədi və boynundakı qanqliona zərbədən əzab içində yıxıldı. Daha sonra o, Mei-yə sərt reaksiya göstərdi, yəqin ki, onun reaksiyasının ən sürətli olduğunu anladı və inam faktoru sayəsində qalib gəldi. Onun ona yaxınlaşdığını görəndə belə, gördüklərinə inana bilmədi. Sonra Yorgi, Hayden və Kinimaka tək-tək zərbələr vurdular, min illik əsirlikdən çıxan cin kimi fırlandılar, ciyərlərinə hoppandılar və onların arasında vurdular, hər zərbə sarsıdıcı oldu.
  
  Hayden hərəkətsiz idi, arxası üstə uzanmışdı və nəfəsini dərməyə çalışaraq yalnız zəif nəfəs ala bilirdi. Kinimaka üzü üstə yıxıldı, qan gözlərinə sıçradı. Bo daha sonra Drake, Dahl və Alicia'ya qışqırdı, lakin onun hərəkətə keçməsindən cəmi bir neçə saniyə keçmişdi. Son ikisi hələ də dönmədi, hələ də işlənirdi, lakin Dəli isveçli fırlandı və qızardı və öz intuisiyasına inanmağa meyl etdi.
  
  Bo-nun kəllə sümüyünün üstünə düşmək üçün bir saniyə çox gec dəyirmi bir zərbə gəldi. Fransız içəridə idi, rahatladı və ağrılı bir zərbə vurdu. Hətta o zaman Dal Bo-nun gözləntilərini aşdı, yıxılan zaman onu kəskin bir zərbə ilə yaxaladı və sonra onu nokaut etdi. Bo-nun ayaqları bir anlıq bir-birinə qarışsa da, özünü azad edəcək qədər çevik və dartılmışdı.
  
  Birbaşa Alicia'ya. Gözləri vəhşi odla yanırdı, maqma çuxurları, inamsızlıqla sərt cizgiləri. Bo onu iki yumruqla sildi, zahirən duyğusuz, biganə idi. Mükəmməl, hiss olunmayan ölüm silahı.
  
  "Sən yalnız mənim iradəmlə yaşayacaqsan və ya öləcəksən" deyə Uebb cavab verdi. "Bunu yadda saxla."
  
  Drake Bo ilə qarşılaşdı.
  
  "Niyə?" - Yorkshiremandan sıxışdırıldı. "Biz sizə güvənirdik. Bəs Michael Crouch? O-?"
  
  Bo ona güllə və döyülən qoç kimi hücum etdi, bu da onu daha az SWAT əsgəri, daha çox arxa küçədəki oğlan kimi hiss etdi. Ağrı bir neçə sinir klasterini vurdu və ayaqları jele çevrildi. Lakin o, çətin ki inanırdı.
  
  "Niyə?"
  
  Fransız artıq ağasının ardınca gedirdi, amma nifrətlə arxasına baxdı.
  
  "Webb nə axtarır. Nə tapır. Məni əbədi yaşadacaq. Siz ölüm döşəyindəki xatirələrinizin əhatəsində qocaldığınız zaman, mən hələ də belə görünəcəyəm". İddia etdi.
  
  Diz üstə duran Alisiya birtəhər başını qaldırıb "Böyük sik?" deyə qışqırdı.
  
  Bo sonra çevrildi və sürətlə getdi. Polis araşdırmaya gələrkən və SPEAR komandası sağalmağa çalışarkən arxadan ayaq səsləri eşidildi. Uzun, çətin dəqiqə keçdi.
  
  Drake Uebbin onlara dediyi hər şeyi düşündü.
  
  Sonra dərin və dəhşətli dərəcədə qaranlıq, o qədər güclü bir partlayış oldu ki, bütün Britaniya Muzeyini bünövrəsinə qədər silkələdi.
  
  
  QIRX BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Dal bədənindən axan bir neçə odlu dərəyə məhəl qoymadan diz çökdü. Onların himayəsi altında belə Bo, şübhəsiz ki, zəif nöqtələrinə zərbə vurdu. Problemin bir hissəsi bu dəfə şok idi; bu bir daha olmayacaq. O, digərləri arasında sürünərək, divarlar və tavan silkələsə də, onun ətrafında suvaq çöksə də, həvəsləndirir və kömək edirdi.
  
  Gözünün önündə Joanna və uşaqlarının şəkilləri canlandı. Dahl səndələyərək ayağa qalxaraq Haydeni özü ilə çəkdi. Polislər yırğalanıb telsizlərinə qışqırdılar. Hündür rəf dağılmağa başladı, çiyinlərinə taxta və kağız konfeti yağdırdı. O, Dreykin Alicia'ya ayağa qalxmasına və sonra Kinimake'yə kömək etmək üçün hərəkətə keçməsinə baxdı.
  
  "Qalx, dostum. Siz idiniz? Demək istəyirəm ki, bu dəfə nə cəhənnəm ipucu verdin?"
  
  Havaylı zəif gülümsəməyə məcbur etdi. Hayden ona yaxınlaşıb hər şeyin qaydasında olub-olmadığını soruşdu, Dahl bunu yaxşı bir iş hesab edirdi. Smit gözləri açıq, lakin əzabla dolu olan Loreni qucaqladı. Qadın güclə hırıldaya bildi.
  
  "Lənətlənmiş fransız bunun əvəzini ödəyəcək" deyə ilk nəfəsini alan Alisiya oldu. "O bunu necə etdi?"
  
  "Yaxşı, sən mütləq kömək etmədin" dedi Mai, çiyinlərini və boynunu ovuşdurdu.
  
  "Qız, özün izah et."
  
  "Sən... onunla sikişməyə başlayan kimi burada hamı ehtiyatını aşağı saldı. Hamımıza ayıb olsun".
  
  "Durub tullanmada kiminlə məşğul olduğum mənim şəxsi problemimdir. sənin deyil."
  
  "Səhv". Mai gözlərini sıxdı. "Beləliklə, əvvəllər belə idi."
  
  "Bax" dedi Drake. "Biz günahlandırmağı dayandırıb hərəkətə başlaya bilərikmi? Bu otaq tələsik təmir olunmayacaq".
  
  Polis hər tərəfə qaçdı, onlardan biri partlayışın lokal olduğunu və binanın özü üçün təhlükə olmadığını qışqırdı. Yəqin ki, qaçmağa kömək edəcək əlavə sığorta. Dreyk Alisiyanı Meydən uzaqlaşdırdı və dağılmış tavana, dağılan rəflərə və sürüşmə ətrafa hər tərəfdən çökərkən on üç fut hündürlükdə yığılmış yıxılan yeşiklərə qarşı yarışaraq komandasının ortasına atıldı.
  
  O, səndələyərək, əvvəlcə başını yerə yıxaraq, bir əli ilə Alisiyanın qolundan tutdu və ölümcül dağıntılar üzərində sürüşərək dizləri üstə düşən kölgəni dartmaq üçün əlini uzadıb digər böyrünə uzandı.
  
  May idi.
  
  O, hər ikisini sərt şəkildə arxasına çəkdi.
  
  
  QIRX İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Tayler Uebb vəcd içində idi, qürurlu idi, demək olar ki, orqazma çatırdı. Uzun illərin bəhrələri, bütün ömrünün zəhməti nəhayət öz bəhrəsini verdi.
  
  Belə danışmaq. O, yüksək səslə güldü.
  
  London hərəkatın səs-küylü mərkəzi idi. Uebb izdihamın arasında yoxa çıxdı, gəliş-gediş arasında sürüşərək, yerli sakinlərin öz tərifli CCTV üz tanıma proqramından nə vaxt istifadə edə biləcəklərini maraqlandırdı.
  
  Onlarda.
  
  Hal-hazırda onunla hava paylaşmağa icazə verdiyi iki ölümlü: Boregard Alain, onun möhtəşəm üçlü agenti; və usta oğru və usta xain Sabrina Balboni. fransız və italyan. Hiylə və atəş. Ən çətini, şübhəsiz ki, onlara insan kimi davranmaq idi. Webb indi hər şeydən üstün idi - o, artıq ağlında yüksəlirdi. Saint Germain yolu indiyə qədər çətin və təhlükələrlə dolu olub, lakin onun kimi layiqli birisi hər gün ölümsüzlüyə doğru bir addım daha atırdı.
  
  İndi isə Germainin ingilislərə təqdim etdiyi möhtəşəm bir kompozisiya var idi. Və bununla nə etdilər? Onu yerin dərin, qaranlıq və çirkli çuxuruna, min kiçik xəzinənin altına qoyun. Sonralar, o, onlara xüsusi bir cəza tətbiq edərdi.
  
  Onun müəlliminin ilahi gücü mütləq idi. 1712-ci ildə ehtimal edilən doğumundan bir neçə il əvvəl, başqa, tanınmış bir başlıq altında olan Saint Germain'in ölümünü saxtalaşdırdığına, öz dəfnində iştirak etdiyinə və İngiltərədən Transilvaniyaya getdiyinə inanılırdı, burada yeni bir əfsanə doğuldu. Qrafin "böyük işi" çoxlarının inandığı kimi heç də cansız bir cisim olmayan, əslində isə onu içənlərə ölümsüzlük bəxş etməyə qadir olan canlı, nəfəs alan, yanan kimyavi maddə olan Fəlsəfə Daşının axtarışı idi. . Əsrlər boyu bu, kişilər arasında ən çox arzulanan mükafat olmuşdur.
  
  Çox az adam tapıb.
  
  Uebb hər əfsanəyə, hər əfsanəyə inanmırdı, lakin onun Sen-Jermen haqqında apardığı araşdırmalar və insanın bir çox keyfiyyətləri, nailiyyətləri və əməlləri həqiqəti göstərirdi. Tarixdə daha kim bir gün əvvəllər məlum olmayan bir maddəni insanın xeyrinə qarışdırıb, səhərisi gün sonet tərtib edib, sonra da müharibənin qarşısını almaq ümidi ilə padşahlar və sərkərdələrlə məşğul ola bilər? Bu roman, bu parlaq və təəccüblü hekayə çoxdan onun təxəyyülünü ovsunlamışdı, lakin aylar və illər keçdikcə dərin araşdırmalar getdikcə daha da maraqlı oldu. Uebb əmin oldu. O, Leopold və tumardan xəbər tutdu və onu əldə etmək üçün Ramzesin son bazarından istifadə etdi.
  
  Tam dairə. Uebb Piccadilly-dən aşağı enərkən izdiham daha da qalınlaşdı. Ola bilsin ki, o, daha çox anonimlik üçün Regent Street-i seçməli idi, lakin qərar indi verilib. Sonra Qaranquş küçəsinin küncündə bir yeməkxana gördü, o sakit küçə ilə getdi və Saville Rouya tərəf döndü. Polis axtarışda olacaqdı. Uebb gizlənməli idi, həm də irəli getməli idi.
  
  Sonra Almaniya, sondan əvvəlki mükafat üçün, sonra isə...
  
  O, kəkələdi. Heç kim bilmirdi.Son məqsəd, son məqsəd harada idi?
  
  Onu silkələyib, kompozisiyanı daha möhkəm tutdu. Bu, Almaniyaya səfər üçün ipuçlarını ehtiva edirdi. Maraqlıdır ki, Bo üçün bu, həm də tam bir dairə idi. Huntsman & Son-un yanından tələsik keçərkən fransızın çiyninə vurdu.
  
  "Etiraf etməliyəm ki, şübhələrim olduğu vaxtlar olub, amma yaxşı iş, Bo. O biri tərəfə çox asanlıqla keçdin. Onları inandırdı".
  
  "Onlar Michael Crouca inanırdılar. Onlar Alisiya Maylasa inanırdılar. Ən çətini Crouch'u inandırmaq idi. O, hiyləgər və ağıllıdır. Ancaq keçirdiyim vaxt onu qazandı. Nə yaxşı ki, bu qədər erkən başlamışıq".
  
  Webb razılaşdı. "Və Nyu Yorkda planlaşdırmadığımız hər şeyə baxmayaraq, görünür ki, dünyada hər şey qaydasındadır." Sonra yavaş-yavaş digər yoldaşına tərəf döndü. "Səndən başqa".
  
  Sabrina onları tərk etmək üçün heç bir addım atmadı. O, Beauregardın reputasiyası və Uebbin gizli arsenalı haqqında bilirdi. Onun üzü, olduqca məqbul, yerə çevrildi, çiyinləri çökdü. O, heç nə demədi.
  
  "İllər boyu səni xidmətdə saxladım, yolunuzu ödədim. Yer üzündəki həyatımın bu son fəsli üçün həmişə səni xatırlamışam. Sən. Sən, Sabrina! Mənim seçdiyim naşı on ildir ki, planlaşdırır və..." o, onun hiyləsini qəbul edə bilməyib, göz yaşlarını silərək geri çəkildi. "Həqiqətən, mən şokdayam."
  
  "Bəlkə... onu buraxmalıyıq?" Bo mızıldandı.
  
  Uebb gülməyə başladı. "Eşşək olmayın. Axmaqlığına baxmayaraq, o, dünyanın ən yaxşı oğrusudur. Təbii ki, növbəti, sonra bəlkə də sonuncu iş üçün onun bacarıqlarına ehtiyacımız var. Onu indi buraxsaq, üzümüzə təhqir olardı".
  
  Bo bunu səssizcə qəbul etdi.
  
  Uebb orta məsafə haqqında düşünürdü. "Bu, o demək deyil ki, ona davranışının yanlışlığını öyrətmək olmaz" dedi dodaqları ilə. "Fürsət qapını döyəndə."
  
  Sabrina yeriməkdən başqa heç bir hərəkət etmədi. Bo özünə qısaca başını tərpətməyə icazə verdi. Üçlük bir neçə yan küçədən döndü, Oksford küçəsini keçərək Bayswater tərəfə doğru getdilər. Uebb otelin arxasındakı küçədə dayandı və kənarda dayanıb siqaret çəkən bir adama başını tərpətdi.
  
  Bo bir qədər tərpəndi. "Dost?"
  
  "Məndə bunlar yoxdur. Ancaq ən yaxşı sığınacaqlar adətən ən böyük pul kisəsi olanlara gedir və Londonda bir müddət gizlənmək üçün ən sakit yer tapa bilən zəngçilərin, qapıçıların, otel administratorlarının və restoran xidmətçilərinin kölgəli şəbəkəsi var. " .
  
  "maraqlıdır".
  
  "Elə deyilmi? Bu insanlar bu şəhərin əsl ürəyidir. Burada onların görmədiyi çox şey yoxdur. Çox az adam fərqinə varmadan keçir. Hər şey və hər şey şəbəkə üçün valyutadır".
  
  "Biz kimik?"
  
  "Zəngin və imtiyazlı." Uebb güldü və siqaret çəkən adamın yanına getdi. Bir neçə dəqiqədən sonra onlar heç bir məqsədə xidmət etməyən qaranlıq otaqlardan, illərdir təmizlənməmiş dəhlizdən keçirdilər. Uebb onların harada olduqlarına çox da əhəmiyyət vermədi, çünki bu, onlara nəfəs almağa imkan verdi.
  
  O, bəstəkarlıqla məşğul olmalı idi.
  
  "Dörd saat" dedi kişiyə. "Beləliklə, taksi işarəsizdir. Yol boyu ona gedəcəyim yeri deyəcəyəm".
  
  "Sadəcə zəngi çalın" Şərqi Avropa vurğusu səsləndi və kişi divara quraşdırılmış düyməni göstərdi.
  
  Uebb rahat oturacaqlardan birinə yerləşdi. "Rahat olun, insanlar. Sabrina - Düşünürəm ki, mən sakit oxuyarkən Beau üçün təşəkkür etmək vaxtıdır, elə deyilmi?
  
  "Əgər mənim köməyimə ehtiyacınız varsa, yumruqlarınızı tutacaqsınız" dedi italyan.
  
  "Onda sifariş verəndə mənə kömək edəcəksən. Aydındır?"
  
  "Yalnız sizin ev heyvanınız məni tək qoysa."
  
  Uebb kompozisiyanın cazibəsini hiss etdi, sanki Saint-Germain onu adı ilə çağırdı, onu qeyri-adiliyə çağırdı. Boya çəkinmək üçün başını tərpətmədən köhnə qəzetləri açıb oxumağa başladı.
  
  "Budur, əfsanəyə gedirik" dedi. "Və şeytan bizə qarşı çıxanların hamısını götürür."
  
  
  QIRX ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Dreyk büdrədi, kitabların bütöv bir rəfi onun kürəyinə çırpıldı, sərt kənarları onurğasını kəsdi. Qarşıda bir yığın sandıq aşdı, qulaqları karlaşdıran bir qəza ilə döşəməyə dəydi, görmə sahəsini toz və zibillə doldurdu. Dahl təpiklə və dağıntıları sındıraraq yolu təmizlədi. Bu dəfə hündürlüyü səkkiz futdan çox olan başqa bir rəf onların arasında uçmaq təhlükəsi ilə üzləşdi və heyrətləndirici ağır qablar və qablar, heykəllər və böyük ölçülü artefaktlar yıxıldıqları təqdirdə yalnız qançırlardan daha çox şey vəd etdi.
  
  Çəkildi. Dreyk Alisiyanı son rəf yıxılarkən yanından keçirdi. Dahl çıxış qapısına çatdı, sonra Loren və Smitə kömək etmək üçün çevrildi. Hayden Kinimakanın ayaqları az qala yerə dəyəcək qədər onu itələdiyini tapdı. Yorgi bir pişik kimi çevik və çevik tullanır, dağıntıların arasından keçərək yol alırdı. Kenzi sonuncu, sonra isə bir neçə düym geridə, Drake gəldi. Onlar yarışdıqca gurultu zəifləyib səngidi, binanın silkəsi dayandı. Lokallaşdırılmış partlayıcı qurğunun işə düşməsindən cəmi bir neçə saniyə keçib.
  
  Dreyk addımlarını ləngitdi, onların gəldiyi yerə baxdı. Onların Webbi izləmək şansı yox idi; yerdə dağıntıdan başqa heç nə yox idi, sonsuz hündür yığınlar əzilərək dağıdıldı.
  
  "Bəzi xəzinələr heç vaxt gün işığı görməyəcək, çünki elm adamları onları izah edə bilmirlər" dedi. "Biz bunu Odinin hekayəsindən öyrəndik. Bu xəzinələr... saxlanılan, bəlkə də gizlədilən və indi pozulmuş, günlərini viranəliklə başa vuracaq".
  
  "Dəcəllik etmə" deyə Alisiya xoruldadı. "Onların çoxu bunu edir."
  
  Komandada sürrealizm və inamsızlıq hissi yarandı. Drake bunu əsl Yorkshire modası ilə yekunlaşdırdı. "Beləliklə, o fransız eşşəyinin manjetə ehtiyacı olacaq."
  
  Dahl bu dəfə sadəcə başını tərpətdi. "Xidmət etməkdən məmnun olaram."
  
  Hayden telefonla zəng etdi, vəziyyəti izah etdi və bütün gözlərin Uebbə çevrilməsini istədi. O, həmçinin oğrunun taleyini sorğulamadan Sabrinada hələ də müttəfiqlərinin ola biləcəyini qeyd etdi. Orada hamı ümid edirdi ki, Uebb bundan əlavə istifadə tapacaq. Əslində, o, ilk növbədə onun güzəştə getdiyini bilməli idi - lakin o, onun xidmətlərindən ümidsiz şəkildə istifadə etdi. Və tapşırıq hələ tamamlanmayıb.
  
  Dahl səs-küylə boğazını təmizlədi. "Otaqdakı yeni fildən soruşa bilərəmmi?" O, fasilə verdi. "Uebbin danışdığı bütün şeylər? Onlardan hər hansı biri doğrudurmu?"
  
  Drake onlar haqqında çox düşünməyi sevmirdi və komandanın qalan hissəsinə düşünmək üçün bir az vaxt lazım olduğunu təklif etdi. "Gəlin sonra danışaq" dedi. "Mənə təmiz hava lazımdır."
  
  Demək olar ki, sükutla dəhlizlə getdilər və muzeyin girişinə doğru yol tapdılar. Təmiz hava Drake özünə gəlməyə kömək etdi və tezliklə o, növbəti addımının nə ola biləcəyini düşünərək ətrafa baxmağa başladı.
  
  Alicia daha sonra onların arasına girərək hamını təəccübləndirdi. "Baxın, uşaqlar" deyə mızıldandı. "Üzr istəyirəm. Bilmirəm necə, - qadın çiyinlərini çəkdi. "Ancaq üzr istəyirəm ki, Bo ilə münasibətim onun örtüyünü saxlamağa kömək etdi." O, ağır ah çəkdi. "Hamısı budur".
  
  Drake ona gülümsədi. Yeni və təkmilləşdirilmiş Alicia Miles və o, hər gün daha heyrətamiz olur.
  
  Mai üzrxahlığa məhəl qoymadı və Haydenə tərəf döndü. "Biz artıq Sabrinaya etibar edə bilmərik. Əgər o hələ sağdırsa."
  
  "Bilirəm". Hayden alt dodağını dişləyib Lorenə baxdı. "Deyəsən söhbətin bir hissəsini xatırlayıram, eləmi?"
  
  "Bəli. Webb danışmağı sevir, bu, əmindir. O, Sabrinaya dedi ki, növbəti ipucu "harada öldü" və ya başqa bir şey tapılacaq. Aydındır ki, Webb deyil, onun yaşadığı və nəfəs aldığı çılğın vəsvəsə - Germain."
  
  - Bilmirəm, - Smit gileyləndi. "Riskli bir addım kimi görünür."
  
  "Oh, əla" dedi Lauren. "İndi mənim heç nə dediyimə inanmırsan."
  
  "İnanmadığımı demədim. Mən dedim-"
  
  "İkiniz də haqlısınız" Hayden tez sözünü kəsdi. "Webb Germaini nəzərdə tuturdu, lakin o, havada gəzir, xəyal edir və bütün qalalarını qurur. Bu atlamadır. Amma..." O, onlara yüngülcə gülümsədi.
  
  "Biz bunun muzdluların siyahısına uyğun olub-olmadığını görəcəyik" dedi Yorgi.
  
  "Və," Dahl dedi, "o, Sabrinaya bunu söylədi, ona görə də mən buna inanmağa meylliyəm. O, etibar edilə bilən əsl varlığa çevrilib".
  
  "Sakit ol" Kenzi mızıldandı. - Yaşlı qadını unutma.
  
  Dahl qaşlarını çatdı. "A?" Soruşdum.
  
  "Sizin əsas kozırınız." O, vurğu etdi. "Köhnə Döyüş Baltası".
  
  "Yəqin ki, siz onu Boo Bear kimi tanıyırsınız" dedi Alicia.
  
  "Oh, Joannanı nəzərdə tutursan?"
  
  İkisi güldü.
  
  "Bəlkə də o, Londondan heç vaxt çıxmayacaq" deyə Kinimaka təklif etdi.
  
  "O, bizim arxamızdan bir yol tapacaq" dedi Mai Alisiyaya hiyləgər baxaraq. "Tamlıqlar həmişə belə edir."
  
  Drake az qala udqundu, amma xoşbəxtlikdən ingilis qadın hələ də bir az alçaldılmış hiss etdi və dediyi hər şeyi və çox güman ki, Bo ilə münasibətini düşündü. Növbəti həftələr və aylar ərzində o, onların söhbətlərini neçə dəfə səsləndirəcək? Drake Meyə məhəl qoymadı və Uebbin dediyi hər şeyi düşündü.
  
  Bir neçə nəhəng bomba düşdü.
  
  Və belə şəxsi məlumatlar. Lakin o vaxt, keçmiş CIA zabiti və karyerasının zirvəsində olan Hayden Ceyin şəxsi video görüntüləri ilə öyünən adamın, şübhəsiz ki, istənilən divarı aşmaq, istənilən lenti qazmaq üçün resursları var idi. Mənəviyyatçının hara baxacağını bildiyi halda, bizim şəxsi dünyalarımız hamının görməsi üçün sərgilənirdi.
  
  "Sent Germenin harada öldüyünü anlamaq çətin olmamalıdır" deyə Dreyk seçimi genişləndirdi.
  
  "Artıq bitdi" dedi Lauren. "Muzdlu dedi ki, Almaniyanın şimalı və Ekkernfeld adlı bir yer var. Baltik dənizinin sahilində. Şəhərin tarixində maraqlı bir lətifə var. Kont de Saint-Germain Eckernfdə, Müqəddəs Nikolay kilsəsinin yaxınlığında dəfn edildi. Onun məzarı 1872-ci ildə fırtına nəticəsində dağıdılıb".
  
  Hətta Smith də saxta təbəssüm etməli oldu. "Rahatdır" dedi. "Cəsəd yoxdur."
  
  "Bütün bunlar süjetə və əfsanəyə əlavə olunur" dedi Lauren. "Heç bir qalıq yoxdur. Onun öldüyünə dair heç bir sübut yoxdur".
  
  Mai xoruldadı. "Mənə demə ki, bu ölməz cəfəngiyyata alışırsan."
  
  "Mən?" Lauren uzandı. "Mən Manhettendənəm və mənə deyilənlərə qətiyyən inanmıram. Mən sadəcə şəkillər çəkirəm, əzizim".
  
  "Mən bu Ekkernfeldin böyük bir yer olduğuna inanıram" dedi Dahl. "Bəlkə Uebb köhnə dəfnin toxunulmaz olduğunu düşünür? ora gedəcəkdi".
  
  "Bəs Germain Almaniyada nə edirdi?" Kinimaka bildirib. "Onun haqqında bildiklərimizə görə, o, həmişə şıltaqlıqla deyil, məqsədlə səyahət etdiyi kimi görünürdü."
  
  Hayden Londonda çiskinli yağışda burnunu yuxarı qaldırdı. "Deməli, etiraz yoxdursa, biz bu qaranlıqdan çıxacağıq."
  
  "Və tələsin" dedi Dreyk onları. "Bəlkə bu dəfə, ov onu yavaşlatdıqda, biz əslində Webb-i qabaqlaya bilərik. İnanmıram ki, gözləməliyik. Məsələ burasındadır ki, o, cüzi resursla belə dünyanın istənilən yerinə uça bilir".
  
  - Elə isə gedək. İlk hərəkət edən Alisiya oldu. "Çünki mən bir böyük, yağlı penisi tanıyıram, onunla çox xüsusi bir görüşmək istəyirəm."
  
  
  QIRX DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Almaniyanın Ekkernfeld şəhəri turistlər tərəfindən bəyənilən məşhur sahil şəhəri idi. Komanda Hamburqa uçdu və sonra helikopterlə sahilə doğru yola çıxdı, rabitə xətləri Webb, Sabrina və ya hətta yeni Müdafiə Naziri Kimberly Crowe-nin hesabatları üçün həmişə açıq idi. Amma məftillər komandanın əksəriyyəti kimi səssiz idi.
  
  Dahl Uebbin sözlərini sakitcə qiymətləndirdi.
  
  Birinizin lezbiyan olduğunu bilirəm. Sizlərdən birinizin hər zaman çaş-baş qalır. Və biriniz ölür. Mən bunu bilirəm. Bilirəm ki, sizlərdən biri soyuqqanlılıqla valideynlərini öldürüb. Sizdən əskik olanınız inandığınızdan uzaqdır. Üç gündən sonra biriniz mənim əlimdən öləcək, sadəcə olaraq qalanlardan bu faciəvi duyğuları qoparmaq üçün. Bəziləriniz yuxuya gedənə qədər ağlayırsınız.
  
  Onu təəccübləndirdi ki, bu ifadələrin hamısı deyilsə, əksəriyyəti doğrudur. Bəli, komanda arasında iğtişaşlar səpmək Uebbin xeyrinə idi, lakin bütün dəhşətli qüsurlarına baxmayaraq, o, yalan danışmaqla tanınmırdı. Onun belə vəhşi nağıllar uydurmağa heç bir səbəbi yox idi. Bəzilərinin heç bir əhəmiyyəti yox idi, amma Dahlın anlamlandırmaq istədiyi bəzi dərin ifadələr var idi. Üstəlik, o, Sabrinaya görə narahat idi. Cinayətlərinə, keçmiş günahlarına baxmayaraq, komandaya kömək etmək məcburiyyətində qaldı.
  
  "Deyəsən, silirsən." Kenzi onu diz çökdürdü. "Köhnə top və zəncir haqqında düşünürsən?"
  
  Dahl çiyinlərini çəkdi. Joanna bu gün onun fikirlərinə sığmırdı. "Bəlkə" dedi. "Və Sabrina. Mən onların hər ikisinə rəğbət bəsləyirəm".
  
  "Yaxşı, heç olmasa indi lezbiyanın kim olduğunu bilirik." O, ona gülümsədi və təbəssümünü gizlədə bilməyən Dreykə baxdı.
  
  Helikopter buludların arasından keçərkən, "Onu həvəsləndirməyin", - Dahl ayaqlarını uzatdı. Sabrina Balboni ilə nə olacağı bizim vicdanımızda olacaq".
  
  "Mənim haqqımda deyil" deyən Kenzi susdu. "Mən sadəcə izləyiciyəm və o, rəzil cinayətkardır."
  
  "O, heç vaxt heç kimə zərər vermədi" dedi Drake. - Səndən fərqli olaraq, Bridget.
  
  "Mən yalnız qisas üçün öldürürəm" dedi. Ya da qisas üçün.
  
  "Sevgilim". Alisiya onun qolunu sığallayarkən Drake üz çevirdi.
  
  Dahl Kenzi ilə daha bir cəhd etdi. "Onda kimisə içəri buraxın. İçinizdə gizlənmiş əsl, qayğıkeş bir insandır. Bilirəm. Onu bir dəqiqəlik də olsa, buraxın".
  
  "Sən səhv edirsən, Dal. İçimdə ancaq kül qaldı. Bəhrəsiz emosiyalar. Və həsrət. Yenidən etmək istəyirəm."
  
  "Yenidən etmək?"
  
  "Həyat. Əvvəlki vəziyyətə qayıtmaq istəyirəm. Hamısını fərqli edin. Ailəmin sağ olmasını istəyirəm".
  
  "Həqiqətən üzr istəyirəm".
  
  "Ola bilər ki, siz bunun necə olduğunu bilmirsiniz."
  
  İsveçli son buraxılışlara nəzər saldı. "Razıyam. Mən fiziki olaraq bu barədə düşünə bilmirəm".
  
  "Bəs ürəyimi harada tapa bilərəm?"
  
  Dahl cavab verə bilmədiyi üçün quru udqundu. Drake misilsiz bir şəkildə onun köməyinə gəldi.
  
  "Dostlar, sadəcə Mett Drake-nin yazılmamış qaydasına əməl edin. Danışanda və Taylor Swift kimi çox səslənməyə başlayanda söhbəti bitirməyin vaxtıdır."
  
  Helikopter helikopter meydançası axtarmaq üçün Ekkernfeldeyə doğru enirdi. Komanda İnterpolun himayəsi altında fəaliyyət göstərsə də, yerli sakinlər həmişə orada olublar. Bəzən kömək edirdilər, çox vaxt kömək etmirdilər.
  
  Dahl dostlarının və komanda üzvlərinin helikopterdən tullanmasını izləyib. Köhnə yoldaşlardan tutmuş yeni yoldaşlara qədər hər kəsin öz sirləri var idi.
  
  Bəs onları kim quraşdırdı?
  
  O, indi də bir qərardan qaçdığını bilə-bilə getdi. Bu yaxınlarda ailə həyatını əsgər taleyi ilə birləşdirə bilməyəcəyini anladı. Bu ikisi heç vaxt bir araya gəlməzdi. Bəs o, buradan hara getdi?
  
  Pəncərənin kənarındakı alman şəhəri günəş işığına bürünmüşdü. Hayden onların hamısını böyük nəqliyyatın gözlədiyi anqara yığdı və Lauren uçuş zamanı öyrəndiklərini çatdırmaq üçün bu nisbi sükut və alaqaranlıq anını seçdi.
  
  "İnanıram ki, Saint Germain-in burada nə etdiyini tapdım. Görünür, gəlib çatan kimi qərara gəlib. O, həyatdan bezmişdi, qayğılardan və melanxolikdən yorulmuşdu. Zəif. O, heç nə, hətta qəbir daşı belə qoymadan öldü. O, Hesse-Kassel şahzadəsi Çarlz adlı bir adamın qonağı olub, sonradan Germenin ölümü və ya geridə qoyduqları şeylər haqqında heç bir təfərrüat təqdim etməyən və ondan hər soruşulduqda mövzunu dəyişdirdi. Digər uyğunsuzluqlar da var. Etibarlı şahidlər onun 1784-cü ildə burada vəfat etdiyini bildirirlər, lakin nisbətən etibarlı olan masonluq qeydlərində fransızların onu 1785-ci ildə öz nümayəndəsi kimi qəbul etdikləri bildirilir. Comtesse d'Hadamard 1789-cu ildə onunla rəsmi olan uzun söhbətini bildirir.
  
  Lauren dərindən nəfəs aldı. "Amma mən qaçıram. Hessen-Kasselin bu şahzadəsi də mistisizmə böyük maraq göstərirdi və bir neçə gizli dərnəklərin üzvü idi. Görünür, qiymətli daşlar və parçalar ətrafa ötürülürdü və Çarlz əmin idi ki, Germain parça rəngləmək və qiymətli daşlar hazırlamaq üçün yeni üsul icad edə bilər. Sonra o, qrafı Ekkernfördedəki tərk edilmiş bir fabrikdə quraşdırdı. Lauren güldü. "Daha sonra xəstəxanaya çevrildi."
  
  "Bütün bunları necə öyrəndin?" Alisiya soruşdu.
  
  "Qeyd etdiyim kimi, bu, protokol məsələsidir. Bu, Saint Germain sirrinin ən böyük hissəsidir - bütün faktların orada, ictimai sahədə olması və şahzadələr, krallar, kraliçalar və dövlət başçıları tərəfindən şahidlik edilir. Biz sirli qrillərdən, əfsanəvi səltənətlərdən və ya mifik silahlardan danışmırıq. Faktdan sonra faktı müzakirə edirik. Faktdan sonra fakt. kimyagərlik. masonluq. İncəsənət. Ən yüksək səviyyəli diplomatiya. Şura üzvü. dilçi. Ustacasına. Hər bir titul qazanılır və sənədləşdirilir. Bu sirr, - başını buladı, - dərindir.
  
  "Fəlsəfə daşına və ölməzliyin sirrinə?" Mey təəccüblə dedi. "İndi sən fantaziyalar ölkəsinə qayıtmısan."
  
  "Mən Fantasyland-da olmuşam" dedi Dahl güldü. "Sent Germain attraksionu yoxdur."
  
  "İstədiyiniz hər şeyi edin" dedi Lauren. "Faktlar, necə deyərlər, üzə çıxacaq".
  
  "Yaxşı," Hayden cilovu öz əlinə aldı. "Yəni siz deyirsiniz ki, Germenin son iş yeri laboratoriya olub? Xəstəxanaya çevrildi. İndi haradadır?"
  
  Lauren durduqları yerdən otuz dəqiqə keçməmiş bir ünvan verdi.
  
  "Biz köçürük?" Drake soruşdu.
  
  Hayden tərəddüd etdi. Dahl bilirdi ki, o, faktlarla məşğul olacaq. Xəstəxana yoxsa məzar? Və ya hətta Germenin qaldığı bu şahzadənin qalası? Daha da önəmlisi, onlar hətta doğru ölkədə idilərmi?
  
  "İş yeri" dedi. "İndiyə qədər hamısı iş olub. Versalda yataq otağı. Kitabxana. İlk laboratoriya. Kompozisiyalar yazıldığı yerdən çıxarılıb, bu, ilkin ipucu idi". O, rahatlamış görünürdü. "Bura iş yeridir."
  
  Dahl onun mülahizələrini bəyəndi və işə başlamağa can atırdı. "Ona görə də bunu naviqatorunuza qoyun və gedək." Əsl əşyaların olduğu çantanı vərəqləyərkən ov tüfəngi ilə yerini aldı.
  
  "Biz Amari kultunun bu dəfə sağ qalacağını düşünürük?" Alisiya soruşdu. "Londondakı o balaca yaramazlar üçün darıxmışam."
  
  "Bəlkə köhnə teatra baxırdılar" deyə Hayden kəmərini bağlayaraq cavab verdi. "Bəlkə də onlarda bütün detallar yoxdur. Ola bilsin ki, onlar Londonu tək qoyublar, çünki o, çox yaxşı qorunur və onu seçib..." o, ətrafdakı təpələrə, böyük səmaya və kiçik şəhərə başını tərpətdi, "bu.
  
  Maşın işə başladı, Smit sükanda. Haydenin qeyri-adi düşüncəsindən xəbərdar olan komanda silahları yoxlayıb hazırlayıb. İşlək, dar küçələr tezliklə öz yerini daha geniş, az məskunlaşan yollara və zərif təpələrə verdi. Smit kondisioneri tam partladıb işə saldı və rabitə cihazını sıxdı.
  
  "Bu şey o qədər sakitdir ki, onun pozulduğunu düşündüm."
  
  Dahl razılaşdı. "Yardım yoxdur. İnformasiya yoxdur. Hətta Vaşinqton da bizi arxamızca təqib etmir. Bəs Armand? O haradadır? İstənilən normal gündə onu susdurmalısan".
  
  Hayden mobil telefonunu iki dəfə yoxladı. "Bunu ucadan deməməlisən. Bu, fırtınadan əvvəlki sakitlik ola bilərdi".
  
  Drake pəncərədən bayıra baxdı. "Bu, sondan əvvəlki ipucu olduğuna görə, deyərdim ki, haqlı idin."
  
  "Cəhənnəm bəli" dedi Alicia. "İndi onu dayandırmaq üçün ən yaxşı vaxt olardı."
  
  "Mükəmməl" dedi Dreyk məmnuniyyətlə. "Bu qədər yaxın, amma çox uzaq. Uebbin sonu olmayacaq, heç vaxt".
  
  "Və biz buradayıq." Smith xəstəxanaya yaxınlaşdı və park yeri axtardı. Dahl binanın ətrafına baxdı və indiyə qədər müxtəlif, lakin klassik səyahətin sonunda binanın tamamilə yersiz olduğunu gördü. Divarlar kvadrat, kobud boz beton idi, iki mərtəbəni əhatə edirdi, çirkli, qeyri-bərabər kölgəli pəncərələri və ön tərəfdə kiçik bir girişi vardı. Xəstələr, işçilər və qonaqlar səkiləri keçərək park edilmiş avtomobillərin arasından keçərək yollarını davam etdirirdilər. Təcili yardım maşını düz girişin qabağında yolu dolduraraq bir növ problem gözləyirdi.
  
  Dahl açıq bir problemi qeyd etdi. "Asan giriş" dedi. "Hamı üçün. Lakin onun hara getdiyini yalnız Uebb bilir. Bəli, bu kiçik bir xəstəxanadır, amma haradan başlayaq?"
  
  Lauren hər iki əlini qaldırdı və bir neçə cüt göz ona baxdı. "Qorxuram ki, bu, mənim anlayışımdan kənardır. Ola bilsin ki, Karin planları internetin dərinliklərindən çıxara bilsin. Bəlkə yox. Amma lənətə gələ bilməyəcəyimə əminəm".
  
  Dahl itkin düşən yoldaşının adına baxıb gözlərini qırpdı. O, Karin Bleyk üçün darıxırdı və onun nə vaxt qayıda biləcəyini düşünürdü.
  
  "Fərz edək ki, laboratoriya və ya fabrik xəstəxanaya yol açmaq üçün söküldü" dedi Hayden. "Fərz etsək ki, Germain nə baş verə biləcəyini bilmək üçün kifayət qədər ağıllı idi, əsl laboratoriya yeraltı olmalı idi. Gizli. Və yenə də orada olacaqdı."
  
  "Mahalo". Kinimaka başını tərpətdi. "Mənim də fikirlərim."
  
  Nə qədər doğru olsa da, bu, onlara çox kömək etmədi. "Bizə xəstəxana müdiri lazımdır" dedi.
  
  "Xeyr," Hayden gülümsəyərək dedi. "Bizə təmizləyici lazımdır. "
  
  
  * * *
  
  
  "Ah, siz tunelləri nəzərdə tutursunuz? Yoxsa gizli keçidlər?
  
  Dalın gözləri böyüdü və Dreykin təlaşını əks etdirdi: "Yenə gəlmisən?"
  
  "Köhnə bir yeriniz olanda və yuxarıdan, yuxarıdan, yuxarıdan tikirsinizsə." Nəzarətçi əlləri və barmaqları ilə sözləri qədər izahat verirdi. "Tezliklə alacağam... çoxlu çıxarışlar. İstifadə olunmayan yerlər. Unudulmuş saxlama otaqları və qazanxanalar, kanalizasiya və giriş keçidləri. Tezliklə, - o, hər iki əlini yuxarı qaldırdı, - Uorren olacaq. Gizli hərəkət. Gizli hərəkət."
  
  Dahl xəstəxana qədər yaşlı görünən adamı araşdırdı. Siçovul üzlü və başının yuxarısından ən azı çənəsinə qədər təraş-təmiz, qoruyucu mələfəyə bükülmüş, bir az da raket kimi görünürdü. Qəribədir ki, o da bir qədər Haymarket Teatrının menecerinə bənzəyirdi. Onun barmaqları xoşagəlməz dərəcədə uzun idi və Dahl dəhlizlərdə yuxarı-aşağı süzülən qapıçıya nəzər saldıqdan sonra xəstələrdən bəzilərinin kabus görüb-görməmələri ilə maraqlandı.
  
  "Xəstəxana... buna baxmır?" Hayden düzgün söz tapa bilmədiyi kimi soruşdu.
  
  "Onların ağlında daha vacib şeylər var. Deməli, tunellər, yoxsa gizli keçidlər?"
  
  Dreykin üzündə şiddətli həyəcan ifadəsi vardı. "Gəlin hər ikisini edək."
  
  Dahl Yorkshiremana başını buladı. Uşaq heç vaxt səthdən uzaqlaşmamışdır.
  
  "Mən Lars" deyə qapıçı özünü təqdim etdi. "Məni izlə".
  
  Hayden qəribə fenomenin arxasında sıraya düzülüb, Kinimaka çox da arxada deyil. Dahl şəxsi problemlərin işlərinə mane olmasına imkan vermədikləri üçün ikisinə böyük hörmət bəsləyirdi. Çətin olmalı idi. Əgər Hayden həqiqətən qərarını versəydi, indiyə qədər başqa yerdə olardı.
  
  Eynilə Joanna kimi.
  
  Dahl emosiyaların toqquşmasını bölüşməyə çalışdı, lakin buna müvəffəq olmadı. Qısa müddət ərzində onların dağılan dünyası bərpa olunmağa başladı, lakin yenidən tənəzzül başladı. Bunun uşaqlara nə verə biləcəyini düşünüb ürəyi ağrıyırdı.
  
  Siz indiyə qədər ayrılan yeganə cüt deyilsiniz. Uşaqlar adətən yaxşı işləyirlər.
  
  Amma... amma...
  
  Qapıçı Lars ağ kliniki binada özünü evdəki kimi hiss edərək, tanış dəhlizlərdən, açıq qapıların və bağlı anbarların yanından qaçdı. Gözlənildiyi kimi, o, xəstəxananın arxasına doğru işləyirdi. Onlar gedərkən Hayden ondan soruşdu.
  
  "Son vaxtlar ətrafda burnunu çəkən varmı?"
  
  Qapıçı tez arxaya çevrildi. "İyləmək?"
  
  "Izləyirəm. Tunellər üçün?
  
  "Ah, yox. Qorxuram ki, yalnız mən və kabuslar qalıb". Baş əydi. "Ancaq rəhbərliyə demə, hə?"
  
  Dahl adamı daha çox ürpertici hesab edirdi. Ona bəzi köhnə qorxu filmlərini xatırlatdı və mütləq Saint Germain əfsanəsi ilə əlaqələndirildi. Bura qrafın son günlərində işlədiyi yer idisə, bəlkə də onun ruhu hələ də bu salonları təqib edirdi. Bəlkə də bu, onların hamısını indi də mühakimə edirdi.
  
  Qəribə hissləri aradan qaldıraraq güldü. Tibb kabinetlərindən tutmuş administrator masasına və kreslosuna qədər hər şey real idi. Qorxuncluğa öyrəşməmiş, diqqətini gördükləri və hiss etdiklərinə cəmlədi. Qapıçı onları müəssisənin bağırsaqlarının dərinliyinə apardı və işıq azalmağa başladı. Döşəmə boruları fısıldadı və partladı, bəziləri isə boş idi. Dahl başının üstündə betonun inanılmaz ağırlığını, xüsusən də divarlarda geniş çatlar görəndə anladı. Nəzarətçi işinə mənfi təsir edən çoxsaylı fikirlərə baxmayaraq, heç bir şərh vermədi.
  
  Onlar böyük bir arxivdən keçdilər, döyülmüş, tozlu karton qutular və köhnə masalar arasından keçdilər, sonra zənciri və barda asma kilidi olan ağır bir polad qapıya gəldilər.
  
  Lars çiyinlərini çəkdi. "Arzuolunmaz insanları içəri buraxmır."
  
  Dahl təəccübləndi, amma sual vermədi. İlk fikri belə oldu: İçində nə saxlanılır? Lakin bu cür absurdlar onun fikirlərindən dərhal yox oldu. Lars uzun açarı çıxarıb qapıdan zənciri çıxardı.
  
  "Gözləyin" dedi Hayden. "Tunellərə başqa yol varmı?"
  
  Lars qollarını və çiyinlərini tərpətdi. "Çoxlu yollar. Buraya qayıtdığınız zaman bütün köhnə otaqlardan binanın keçmiş binalarına çıxa bilərsiniz. Onlar çoxdan unudula bilər, lakin potensial olaraq faydalıdır. Onları lazımi vəziyyətdə saxlamaq çox baha başa gəlir".
  
  "Videkamera?" Kinimaka ümidsizcə soruşdu.
  
  "Yalnız vacib olan yerdə. Mən heç vaxt bura qayıtmayacağam".
  
  Lars irəlilədikcə komanda gözə dəymədən silahlarını hazırladı. Görünür hələ də xəstəxananın bir hissəsi olan dar bir dəhliz çirkli baxış panelləri olan bir neçə kilidli otağın və təmtəraqlı taxtları, divara quraşdırılmış televizoru və su soyuducusu olan bir açıq sahədən keçirdi. Tərk edilmiş əraziyə ləkə kimi asılmışdı.
  
  "Bu köhnə tərk edilmiş yerləri sevin." Lars sevinclə gülümsədi. "Sizə aidiyyət hissi verir. Sən bilirsən? Keçmişə qayıdırıq".
  
  Adamın nəhəng barmaqları qarşıdakı yola işarə etdiyi üçün heç kim şərh vermədi. "Tunellərə."
  
  "Siz gizli keçidləri qeyd etdiniz" dedi Hayden.
  
  "Oh bəli. İndi ətrafımızda, divarların içərisində, tunellərə aparan və gözləmə zonasının tikintisi zamanı yaranan iki paralel keçid var. Ayrıldı, - o, çiyinlərini çəkdi, "məkanı daha xoş etmək üçün."
  
  Bu Dal ehtiyatlı oldu. Webb indi də onlarla ola bilərdi. Mən qulaq asıram. Izləyirəm. O, dünyada hər şeydən çox sevdiyi işi edirdi. Belə bir yer stalkerin erotik arzusu idi. Onlar koridorun ardınca gedib bir kəsişməyə gəldilər. Lars sağ tərəfi göstərdi.
  
  "Köhnə pilləkən bizi qazanxanalara və digər anbar sahələrinə aparır. Divara quraşdırılmış qaynar nöqtələr daha sonra kanalizasiyalara, elektrik idarəetmə tunellərinə və unudulmuş künclərə gətirib çıxarır və yeni tikinti ilə diqqətdən kənarda qalır. Solda arxivlər və tərk edilmiş ofislər var. Nə istərdiniz?"
  
  Hayden qapıçının işini öyrəndi. "Siz həqiqətən bu sahələri nə dərəcədə yaxşı bilirsiniz?"
  
  "Doğrudurmu? Nadir hallarda evdə oluram". O, gülümsədi.
  
  Dahl nifrətini uddu. "Kərpici olan yerləri qeyd etdiniz. Bizi bu yerlərin tarixi maraqlandırır. Görünür, bir vaxtlar burada zavod olub?"
  
  "Sən haqlısan, sonra səhv edirsən". Lars sürüşmə hərəkəti ilə əllərini yavaşca irəli yellədi. "Fabrik hələ də oradadır."
  
  "Bizə göstər" deyə Hayden təkid etdi. "İndi bizə göstər."
  
  Dahl bilirdi ki, Uebbdən yalnız bir saat və ya bir gün geri qala bilərlər. Bir insan bunu etsəydi, mütləq əlamətləri tapardı. Dreykin yanına getdi.
  
  "Bəs Dubaydan gələn bu fanatiklər?" - deyə soruşdu. "İndi onların yerində olmadığına inanırsınız? itirilmiş?
  
  "Onların hələ də inkişaf mərhələsində olduqları hissini sarsıda bilmirəm" dedi Drake. "Bəli, onlar bundan qorunur, dayandırılır və sponsorluq etdikləri kabuslardan xəbərsiz görünürlər, lakin bu uşaqlar illərdir izləyirlər. Onlar həsr olunublar. Mütəşəkkil. Qəyyumlar. Onların Germenin ölüm döşəyi fabrikindən xəbəri olmamaları düzgün görünmür".
  
  "Daha parlaq bir notda" dedi Alicia. "Yeni gizli baza ideyası haqqında nə düşünürsünüz? Bu necə gözəldir?
  
  Drake qaşını qaldırdı. "Bilmirəm, sevgilim. Sərinlik nisbidir. Antarktidada olsa nə olar?"
  
  "Və yeni müdafiə katibi qadındır" dedi Lauren. "Maraqlı dəyişiklik."
  
  Dəhlizin sonunda yerdən pilləkən qalxdı. Hayden onun bazasına baxdı. "Mmm"
  
  "Biz qalxmalıyıq" dedi Lars. "Aşağı düş. Mənə də qəribə göründü, amma bəlkə də nümunə ola bilər".
  
  Dahl gözünü qırpdı. Köhnə sirləri yeniləri ilə birləşdirdiyini nəzərə alsaq, qəribə bir üslub. Bu cür ört-basdırlar böyük bir sui-qəsddən və yatırılmadan danışırdı. Camaatın axmaqlığına başını buladı. Həmişə yanlış şeylərə diqqət yetirir.
  
  Lars onları geniş platformaya çıxarana qədər onlar spiral şəklində dırmaşdılar. Qarşıda böyük spiral aşağı-yuxarı enirdi, onun məhəccərləri əvvəllər qapıçının barmaqlarının toxunduğu yerlər istisna olmaqla, qalın toz qatına bürünmüşdü. Sağda köhnə, unudulmuş vitraj mənzərəyə baxırdı.
  
  Kensi ona yaxınlaşdı. "Şüşədəki naxışları görürsən? Bu cür şeylər sui-qəsd nəzəriyyələrini doğurur".
  
  Dahl çox yaxınlaşmamaq üçün son dərəcə ehtiyatlı olaraq ona yaxınlaşdı. "Bizim vaxtımız yoxdur..." O, dayandı. "Bu, qəribədir."
  
  Dreyk yaxınlaşdıqca komanda yerində donub qaldı. - Sən nə danışırsan, dostum?
  
  "Yeddi kişi arxa dayanacaqdan xəstəxanaya baxırdı... Hamısı ərəbdir."
  
  Drake onu çiyni ilə kənara itələdi. "Nə?"
  
  Hayden də gəldi. "Amari? Webbi axtarırsınız?"
  
  "Məncə bəli". Drake gözlərini sıxdı. "Gözlər artıq əvvəlki kimi deyil."
  
  Mai başını Alisiyaya tərəf tərpətdi. "Aydındır".
  
  "Əgər o yaxındırsa..." Hayden dedi.
  
  "Xaos yaxındadır" dedi Drake. "Və onun orada nə işi var? O, əlləri ilə nə edir?"
  
  "Sayıram" dedi Dahl qəfil, dəhşətli dəhşət hissi ilə. "O, barmaqları ilə geri sayır."
  
  "Və orada". Drake işarə etdi. "Muzdlular onlara tələsir. Cəhənnəm, dayanacaqda tam bir döyüş olacaq".
  
  "Xeyr" dedi Hayden. "Amari qaçmaq fikrində deyil. Onlar onun muzdlularıdır".
  
  "Bəs niyə?" Drake düşündü.
  
  Haydenin telefonu Drake və Dahl, sonra isə hamıdan bir saniyə əvvəl zəng çaldı. Qarşıdan gələn əzabın səsləri eniş meydançasını doldurdu, hər üzdə həzin ifadələr vardı.
  
  Bunu ilk olaraq Argento söylədi.
  
  "Amari" dedi. "Hazırda yatdığınız xəstəxanaya terror hücumu üçün çağırış etdiniz. Onun mesajı: Əgər Ustadı qoruya bilməsəm, hər bir izi yox edəcəm. Buraya xəstəxananız da daxildir." Bu adamın ahəngində taleyi ilə güclü şəkildə nüfuz edən atipik bir həvəssizlik var idi.
  
  Bütün binada həyəcan təbili çalındı və komanda üz-üzə çevrildi.
  
  "Muzdlular qaçdılar" dedi Dahl. "Çünki arxalarında nəsə qoyub getdilər".
  
  "Allah hamımıza kömək olsun" dedi Hayden.
  
  Argentonun fəryadı: "Cəhənnəmdən get!"
  
  
  Qırx beşinci fəsil
  
  
  Kişi və ya qadın ölümlə, istənilən ölümlə üz-üzə qalanda iki qərardan birini verə bilərlər: döyüşmək və ya ölmək. Mübarizə seçim dünyasını əhatə edə bilər - döyüş, uçuş, örtülmə, naməlum yerə tullanma. Amma ölmək asan idi. Əgər seçim varsa, Dreyk düşündü. Döyüş!
  
  Bütün varlığınızla həyat üçün mübarizə aparın. Alternativ çox qaranlıqdır.
  
  Partlayışlar başlayan kimi bütün komanda diqqətlə dinləyir, hiss edir, sınaqdan keçirir və onların ağırlığını, dərinliyini və məsafəsini dinləyirdi. Drake onların dərin olduğunu bilirdi. Aşağı əyilib şüşənin uçduğunu və minaatanların parçalandığını gördü. O, şoka düşüb, bünövrədən yuxarı mərtəbəyə qədər uzanan geniş çat gördü, beton çatladı və toz buludları buraxdı.
  
  "Ayaqlarımın jeleyə çevrilmədiyinə əminəm" dedi Lauren. "Deməli, binanı silkələyən də budur."
  
  "Oh ... nə etdilər?" Hayden nəfəs aldı.
  
  Drake başqa bir əsrdən unudulmuş palatanı xilas etmək üçün insanlarla dolu xəstəxananı məhv edəcək bir insanın düşüncə tərzini təsəvvür edə bilməzdi, lakin növbəti seçimini təsəvvür edə bilərdi.
  
  "Amari oradadır" dedi, yelləndi. "Onlarla və ya daha çox muzdlu ilə və o, tez dəli olur. Webb, yəqin ki, bizdən aşağıdadır və ya artıq son işinə keçib və Webb-i tanıyaraq, bu, dünya üçün yaxşı ola bilməz. Üzr istəyirik, uşaqlar, amma burada yalnız bir həll yolu var."
  
  "Bu bina dağılır" dedi Hayden.
  
  Kinimaka artıq qapıya doğru gedirdi, Dahl isə onun yanında idi.
  
  "İnsanlar" dedi Alicia. "Xəstələr. Allahım."
  
  Bütün bu cəhənnəmin ortasında qaçdılar. Gips parçaları, işıqlandırma və alçıpan bəzək parçaları artıq yerə yıxılır və ölümcül sarkaç kimi yellənirdi. Onlar yenidən xəstəxananın izdihamlı binalarına ayaq basdılar, həkimlərin və tibb bacılarının ora-bura qaçdıqlarını, dəhlizlərdə dolaşan xəstələri gördülər və tələyə düşmüş və ya ümidsiz insanların qışqırtılarını eşitdilər.
  
  "Biz onların hamısını çıxaracağıq" dedi Dahl. "Onların hamısı".
  
  Və qaçdı.
  
  Drake yanlarında sürüşən tibb bacısını götürdü, ətrafa baxdı. "Haradır... hey, o lənətə gəlmiş qapıçı hara getdi?"
  
  "Gizli getdi" Kenzi qəzəblə hönkürdü, sonra tez ifadəsini dəyişdi. "Kaş mən də onunla gedə biləydim."
  
  Alisiya onu kənara çəkdi. - Onda get get, qancıq.
  
  Amma keçmiş Mossad agenti bütün terror dövründə onların yanında olub. Drake kökləndi və qarşılaşdığı hər kəsə kömək etdi, ağlayanları çıxışa qədər müşayiət etdi, yolunu tapa bilməyən altı nəfərdən ibarət izdihamı sürüdü, kiçik tibb bacısı üçün hava tankları daşıdı və Laurenin tapşırıqlarından birinin liftlərin hər zaman gəldiyinə əmin olun. Mey və Kenzi mərhəmət mələkləri kimi girib-çıxırdılar, bacardıqları yerdə kömək edir, xəstələri liftlərə və ya pilləkənlərə aparırdılar.
  
  Davamlı insan axını aşağı yolu bağladı və aşağıdan yuxarı gələnlərin yolunu açmağa çalışdı. Daha bir partlayış səsi xəstəxananı bürüyən səs-küy xaosunu belə darmadağın etdi, hər kişini, qadını və uşağı bir anlıq susdurdu.
  
  Sonra növbəti partlayış kimi çaxnaşma yenidən başladı.
  
  Həyəcan zəngləri çarəsiz banşilər kimi qışqırdı. Yuxarıdakı uçan divarların təzyiqindən şüşələr pəncərələrdən uçub. Zolaqların işıqları sönüb. Xilasetmə maşınları naqillərinin imkan verdiyi qədər sürüşüb. İçki maşını aşıb, onun şüşə paneli partlayıb. Hayden heç kimin arxada qalmadığından əmin olaraq dəhlizlərdə addımlayırdı. Heyət də çox mübarizə apardı, çox çalışdı və xəstələri üçün hər şeyi riskə atdı.
  
  Tibb bacısı köməyə çağırdı. Onun dayandığı otaq birdən fırlandı. Kinimaka köməyə qaçdı və pəncərədən mənzərə dəyişdi, bütün bina əyildikcə daraldı. Tibb bacısı əlləri ilə xəstənin altına ilişib, onu qaldıra bilməyib, üzü məyus olub. Havaylı adamın çiynindən tutdu və çəkdi, tibb bacısı isə onun hələ də bağlı olduğu bütün ləvazimatları götürdü və sonra ikisi yan-yana pilləkənlərə tərəf qaçdılar.
  
  Drake cızıqlanmış divarları, dağılan tavanı gördü. Dəhlizlər boş idi; bir neçə tək həkim palataları yoxlayırdı.
  
  "Necə edirik?" qışqırdı.
  
  Baş barmaq yuxarı. Lift zəng çaldı, hələ də işləyir, amma çox keçmədi. Dreykin ilkin şübhələri olsa da, risk öz bəhrəsini verdi. Ancaq onların köməyi olmadan, təxminən yarım çox xəstə hələ də burada, qapalı vəziyyətdə qalacaq, sadəcə ölməyi gözləyirdi.
  
  Sirenlər dayanacaqdan qışqırdılar. Tələsik tibb işçiləri üçün ayrılarkən Drake xəstələri aşağı saldı. "Burada hər şey təmizdir" dedi, həkimlər gələndə o, onların üzünü işıqlandırdı.
  
  "Onda yalnız birinci mərtəbə."
  
  Drake başını aşağı saldı. "Bu nə kimi görünür?"
  
  Feldşer sərt baxışlarını damın üstünə çevirdi, çünki bir neçə parça gips və məhlul yağdı. "Bok fırtınası. Nə qədər vaxtımız var?"
  
  "Görünüşdən..." Beton parçası onun kürəyinə dəyəndə Dreyk çətinliklə tərpəndi, "çox uzun olmadı".
  
  Camaat azaldı; çıxış lap açıq olmalıydı, bəlkə də bütün pəncərələr. Drake birinci səviyyəyə çatan və onları hərəkətdə görən sonuncu həmkarı oldu; ayrı-ayrı qərarlar qəbul etmək və dözülməz bir yük götürmək. Xəstəxananın ağırlığı onların üzərinə basdı. Bu yeri dağıtmaq üçün nə lazımdır? Niyə azğın və ayrı-ayrı dəhşət bu qədər zəngin insanlar üçün rəhbər prinsip idi?
  
  Dreyk dörd xəstənin və iki ümidsiz tibb bacısının yaşadığı palataya gəldi. Xəstələr uşaqlar idi. Getdi, ikisini tutdu və yuxarı qaldırdı. Bir tarazlıq tuta bilmir. Bunun üçün yalnız bir şey qaldı. Əsgərin instinktlərinə qarşı, lakin şəxsi motivlərini rəhbər tutaraq silahı yerə atıb. Burada onlara ehtiyac yoxdur. Özünü silahsız görübsə, çöldəki muzdlularla üz-üzə gəlibsə, elə də olsun. O, yalnız zəruri əşyaları daşıya bilirdi.
  
  İndi əlavə yükdən qurtulub, üç uşağı da hoqqa çıxarmağı bacardı, onları bərk-bərk qucaqladı və geniş pəncərəyə yaxınlaşaraq dəhlizə çıxdı. Burada daha bacarıqlı xəstələr təhlükəsizliyə qalxdılar.
  
  Dreyk həkimlərdən, tibb bacılarından, mülki şəxslərdən və hətta artıq təhlükəsiz yerə aparılan xəstələrdən ibarət uşaqları gözləyən insanlara təhvil verdi və digərlərinin arxasınca qaçdı. Qalan hər şey artıq onun ağlından çıxmışdı. Nə Webb, nə Amari, nə Bo, nə Sabrina, hətta başqa missiya da yox idi . Başqasının çılğınlığının ağırlığı altında əzilməyə hazır olan günahsız insanlar önəmli idi.
  
  Komanda toplaşdı. Bölünmüş divarlar yıxıldı, yıxıldı, parçalandı və dağıldı, toz buludları irəli atıldı. Kritik divarlar və sütunlar hələlik dayandı, lakin hər kəs həyati bir şeyin dəyişdiyini hiss etdi. Dəhlizlər genişlənərək foyeyə doğru axırdı, bir vaxtlar oturacaqlar, masalar, aptek və qəhvəxananın qovuşduğu yer idi və bol işıqla doldu, lakin indi müharibə zonasının bütün elementləri ilə çevrildi.
  
  Dreyk bir çoxları ilə birlikdə oraya daxil oldu, yerdə uzanmış, qollarını yelləyən bir adam gördü və onu ayağa qaldırdı. İndi o, izdihamın niyə belə tez səngidiyini anladı. Bütün şüşə fasadı ya binanın ağırlığından, ya da partlayıcı maddələrdən sındı, lakin orada geniş bir dəlik yarandı. Uğurlar. O, foyedə ətrafa baxdı.
  
  Kenzi və Alicia, kəllə və çiyinlərini qanayan yalançı divarın qalıqlarından adamı xilas etmək üçün birlikdə çalışdılar. İki antaqonist yaxşı iş gördülər, fərqləri hələlik unudulub. May, minaatanların üzərinə yağan kimi çiyinləri yerindən tərpənərək, adamı yerindəcə reanimasiya etməyə çalışan feldşerə kömək etdi. Kinimaka insanların tələyə düşdüyü bir qapının zibilini təmizləyirdi. Kənara atdığı bəzi parçalar Dreykin kürəyini sındıra bilərdi. Boz toz hamının üzərinə çökdü və döşəmədə mürəkkəb ayaq izləri yaratmağa kömək etdi. Zaman hiss olunmadan uçurdu. Binanın strukturunda daha bir dəyişiklik çaxnaşmaya əlavə edildi.
  
  Drake nadir hallarda dua edirdi, amma indi insanlar üçün bir dua atdı. Həyati divar zəiflədi. Buna baxmayaraq, xəstələr qaçdılar. Bununla belə, həkimlər, tibb bacıları və daha çox xəstələr köməyə tələsdilər. Smit qucağında huşunu itirmiş yaşlı qadınla qaçaraq gəldi. Lauren körpəni tibb işçisinə təhvil verdi. Ən azı iki həkim, ətraflarına çökən virtual lobbidə xəstələrə qulluq etməyə məcbur oldular. Sonra foyenin uzaq tərəfi çökdü. Dağıntılar qalın bir bulud içində onlara doğru uçurdu. Meydan əvvəllər boş idi, lakin bu, onların indi harada olduqları barədə heç nə demirdi.
  
  Drake iki axsaq gənci götürdü, onları küçəyə qovdu və geri qaçdı. Qışqırıq onu özünə qaytardı və qızı qeyri-bərabər gips yığınının üzərinə düşməmişdən əvvəl tutmağa imkan verdi. Yorgi dağıntılar arasında atladı, bəzilərinin təhlükəsiz ola biləcəyini düşündüyü keçidləri və açılışları təmizlədi.
  
  Siqnal zəngləri kəsildi və onların ardınca əzablı, qulaqbatırıcı bir sükut qoydu. Sonra heç vaxt eşitmədiyi dərin gurultu və ildırım gurultusu Drake-i həddindən artıq sürətləndirdi.
  
  Sonradan xəstəxananın fasadının ayrılmaz hissəsi olan vestibül dağıdılırdı.
  
  Amma o, indicə Dalın yenidən suya batdığını görmüşdü.
  
  Drake tərəddüd etmədi, sadəcə zibil yağışından yayınaraq əsas xəstəxana binasına aparan köhnə qapıdan içəri girdi. Qulağından qan axaraq yanından yalqız keçən tək həkim Smit onu qaldırdı. Çirkli paltarlı tibb bacısı başını qapının çərçivəsinə söykədi. Drake onun ötürməsinə kömək etdi və düzgün istiqaməti göstərdi. Təhlükəsizliyə ehtiyacı olanlara kömək edərkən bir neçə kəlmə danışıldı. Bir ovuc həkim və tibb bacısı körpələri qucağına alıb onlara sipər vuraraq tələsik ötdükcə Dreyk soyuq bir əzab içində yerində dayandı. Drake əzab, qəzəb və həyəcanlı bir kədər hiss etdi. Gözlədi və sonra dəhlizlərin dərinliyinə doğru irəlilədi.
  
  "Dal!"
  
  Sonra belə oldu; bir şeyin, bəlkə də hər şeyin çökməsi. Bu son şok dalğasının nə qədər dağıdıcı olacağını ölçə bilməyən Dreyk tavanın başından bir düym çökdüyünü seyr etdi. Metal hissələr irəli-geri yırğalandı, biri onun kəlləsinə dəydi.
  
  Drake sadəcə əyildi və yoluna davam etdi.
  
  Alisiya onun arxasında görünərək səsləndi. "Nə baş verir?"
  
  "Dal" deyə Drake cavab verdi, sanki bu hər şeyi izah etdi.
  
  Bu baş verdi.
  
  Dəli isveçli adrenalin tələb edən və xəstəxana çarpayısını tam sürətlə dəhşətə gələn bir xəstə ilə itələyərək gözə çarpdı. O, döngəni peşəkar kimi dövrə vurdu, dağıntıların altına düşdü və sonra Drake-ə baxdı.
  
  "Qaç!" qışqırdı.
  
  Drake Alisiyaya tərəf döndü. "Rədd ol!" qışqırdı.
  
  Alisiya yeni Haydenə üz tutdu. "Cap!" o qışqırdı.
  
  Onların ətrafına dağıntılar dağılıb. Kərpic sümüyə sıçrayan kimi Drake-in baldırı əzab içində bıçaqlandı. Dal onun arxasında ayaq basdı, qalaqların arasından keçərək onu yerində saxladı. Çarx ilişdi, lakin sonra sərbəst buraxıldı, metal nizə xəstənin dizləri arasındakı təbəqələri cırıb. Geriyə dönən Dreyk çarpayının qabağından tutaraq qəsdən addımlarını yavaşlatdı.
  
  Birlikdə.
  
  O çəkdi, Dahl itələdi. Onlar foyeyə girdilər və insanlar və dağıntılar tərəfindən bağlanan əsas çıxışı tapmaq üçün döndülər. Onların arxasınca dağıntılar yağırdı. Hayden pəncərəyə atladı, kəsildi və qanaxdı, atladı və qollarını yellədi. Drake çarpayıda oturdu və onu nişan aldı. Alisiya yıxılan feldşerdən tutdu və onu çiynindən asdı. Dahl hər vətərini, hər qram iradəsini və gücünün son izlərini dartdı.
  
  Dreyk büdrədi və bütöv bir şüşə pəncərə damdan düşdü və sol ayağı ilə parçalandı. Qəlpələr onu çaşdırdı. Dahl çox sürətlə sürürdü. Onlar gedirdilər...
  
  Gözünün ucu ilə komandanın qalan hissəsini gördü. Kinimaka və Kenzi, Mey və Smit, Yorgi və Lauren hələ də içəridədirlər və xilas etməyə tələsirlər. Ürəyi atladı. Birlikdə çarpayı və xəstəni son maneənin üstündən daşıdılar və hamını pəncərədən yedirtməyə nail oldular. Həkimlər artıq Haydenin yanında idilər, hətta onların ayaqlarına dağıntılar yağırdı.
  
  Drake çevrildi. Dünya qaranlığa qərq oldu.
  
  Pəncərələrə tərəf qaçdılar. Onlar ləngimədən saf ümid və ən böyük nikbinliklə naməlum taleyə qaçdılar. Drake yerə endi və yuvarlandı, kərpic və beton və bir çox başqa materialla cızıldı. Qayıtdı, sağa-sola baxdı, dostlarını saydı, nəhəng, kövrək binaya baxdı.
  
  Kinimaka üzü çölə baxaraq pəncərədə dayanmışdı. Çuxur çox kiçik idi.
  
  Onun üstündə bütün bina əyilmişdi.
  
  
  Qırx altıncı fəsil
  
  
  Talelər ülgüc qırağında dolananda, həyatın pərdəsi parlaq və darıxdırıcı arasında sürüşəndə, milyonlarla yarımçıq anlar və arzular saysız-hesabsız təsəvvürləri süzüb keçəndə xəstəxana binasının əzəmətli fasadı tədricən sürüşməsini dayandırdı. Bəlkə də daşıyıcı divar sağ qaldı və ya kritik şüa əlavə çəki aldı, lakin dağıdıcı proses dayandı.
  
  On cüt ayaq artıq ona tərəf qaçırdı.
  
  Dahl sonda idi, yorğun idi, lakin Hayden Havaya tərəf uzanarkən bütün vətərlərini uzadaraq irəlidə idi. Birlikdə onu böyük bir boşluqdan keçirdilər, Dreyk, Alicia və Kenzi hələ də içəridə heç kimin olmadığını üç dəfə yoxlamaq üçün içəri baxırdılar. Bir neçə dəqiqədən sonra onlar dayanacağa, sonra isə sərhədin ətrafında bitmiş otlu yamaca çəkildilər. Hamı arxası üstə çökdü.
  
  "Biz yaxşıyıq?" Drake ağır nəfəs alırdı. "Ciddi bir şey varmı?"
  
  "Duşun və bir paket ağrıkəsicinin sağalmayacağı heç bir şey yoxdur." Dahl artıq oturub xaotik mənzərəni tədqiq edirdi. "Orada müharibə zonasına bənzəyir . Qəzaya uğramış maşınlar arasında əməliyyat edən cərrahlar". Başını aşağı saldı. "Ümid edirəm ki, biz buna töhfə verməmişik."
  
  "Heç olmaz" dedi Drake. "Webb Amarini çıxartdı və bununla da dəlilik gəldi."
  
  Lauren ayağa qalxdı. "Və bunun necə bitəcəyini bilmirik."
  
  "Və biz bir müddət olmayacağıq" dedi Dahl.
  
  "Bunun daha pis, ağlasığmaz tərəfində başqa bir ehtimal var" dedi Hayden. "Amari bilir ki, Uebb qaçıb və indi onlar son döyüşə gedirlər. Bundan sonra, - o, dağıntılara baxdı, - bundan sonra nə olacağını təsəvvür edə bilmirəm.
  
  Komanda kömək göstərmək üçün gələn sifarişçilərin, həkimlərin və tibb bacılarının izdihamını seyr edərkən tükənmiş ehtiyatlarını bərpa etmək üçün çalışdı. Polis maşınları dayanaraq magistral yolu doldurdu. Təcili yardım maşınları sürətlə keçdi və helikopterlər gəlməyə başladı. Bu mənzərə eyni zamanda insanın gücünü və xeyirxahlığını gördükdə ruhlandırırdı, həm də ruhdan salırdı, çünki bu qədər səy - bir dəlinin şıltaqlığı olmasaydı - dağları başqa yerə köçürə bilərdi.
  
  Hayden Argento və DC-yə zəng etdi. Onlar fəlakətdən xəbərdar olsalar da, başqa heç nə bilmirdilər. Ekkernfeld tamamilə tənha olmasa da, videomüşahidə şəbəkəsinə və digər təhlükəsizlik mexanizmlərinə malik olmayacaq qədər kiçik idi. Drake Amarinin buna son qoymayacağına inanırdı. Çox güman ki, o, Uebbin sağ qaldığını güman edərdi, xüsusən də missiyanın sonunda olduqları üçün. Ən son ipucu birbaşa əbədi həyatın, görünməzliyin və teleportasiyanın sirri olan Fəlsəfə Daşına apardı. Webb və Amari bunun real olduğuna əmin idilər və bu, SPEAR komandası üçün real etdi. Hər şeydən çox insanları təqib etdilər. Qalanları sadəcə qasırğa zamanı alov idi.
  
  Təbii ki, ərəbi ovlamaq lazım idi. Uebb dağıntılar altında yatsa belə, onların işi tam başa çatmaqdan çox uzaq idi.
  
  "Amari?" Dahl bildirib.
  
  Hayden başını aşağı saldı. "Hər şeydən çox" dedi. "Ancaq sondan əvvəlki ipucu burada idi. İndi heç nə bilmirik. Görəsən o da bilirmi?"
  
  "Piçik hardasa görünməlidir" deyə Smit hönkürdü. "Biz onu toz halına gətirəcəyik."
  
  Dreyk polisin həkimlər qrupundan ayrılaraq onlara tərəf qaçmasını seyr etdi. Təcililik ifadəsi kişinin sifətini pozdu.
  
  "Qalx" dedi. "Budur, tam problem qabı gəlir."
  
  "OU". Alicia sanki normal vəziyyətinə qayıtdı. "Balaca Elfin təsviri kimi səslənir."
  
  Mai polisin yaxınlaşmasına baxdı.
  
  Hayden onu qarşılamağa qalxdı, Dal da. Drake başını qaldırıb adamın dediklərini dinləmək üçün kifayət qədər yaxın idi.
  
  "Aşağıda kimsə," o nəfəsini kəsdi, "deyir ki, səni tanıyır. Danışmaq istəyirlər".
  
  Drake bunun kömək etdikləri biri olduğunu güman etdi. "Bu vacib deyil. Biz-"
  
  "Qadın ölür."
  
  Komanda susdu. Drake gözlərini yumdu. "Əlbəttə".
  
  "O da dedi ki, adını desəm, daha tez cavab verəcəksən. Sabrina Balboni."
  
  Drake boğazının sıxıldığını hiss etdi. Bo hamısına xəyanət etməzdən əvvəl italyan usta oğrunu bu vəzifəyə gətirən onların komandası idi. İndi...
  
  Bir nəfər kimi, polisin dabanında qızışaraq təpədən aşağı qaçdılar. Birlikdə diqqətlə izdihamın arasından keçdilər.
  
  Ayrı-ayrılıqda, heç olmasa, zehni olaraq, Sabrinanın yatdığı xərəyəni mühasirəyə aldılar. İtalyan güclə yerindən tərpəndi və dağıntılardan heç bir toz əlaməti göstərmədi. Drake həkimə getdi. "Necə?"
  
  "Bıçaq mədədə" dedi kişi ağır şəkildə. "Sanki partlayış kifayət etmədi."
  
  Dreyk ruhundakı burulmaya məhəl qoymamağa çalışdı və xərəyə söykəndi. "Sabrina? Məni eşidirsən, sevgilim?"
  
  Göz qapaqları çırpıldı. Qara gözlər ağrı ilə dolu idi. Sabrinanın onu dərhal tanıdığını deyə bildi.
  
  "Salam".
  
  Dodaqları titrədi. "O... getdi. Gözəl... Bo bunu mənə etdi."
  
  Drake yumruqlarını sıxdı, lakin o, artan qəzəbini boğdu və Alicia'nın mırıldandığı dəhşətli lənəti geri atdı. Onun bu qadından yenidən onlara kömək etməsini istəməyə haqqı yox idi, amma Uebb azad olsaydı və Amari kultu onun arxasınca getsəydi, o zaman dünyanın heç bir yeri təhlükəsiz olmazdı.
  
  "Bilirsən harda?" - deyə soruşdu.
  
  "O getdi..." Sabrina öskürək tutması keçirdi, nəfəs darlığı onu ürpədib, çarpayısını ləkələyən qanaxmaya səbəb oldu. Həkim müdaxilə etdi. "Onun xəstəxanaya getməsi lazımdır."
  
  "Nə qədər?" Dahl soruşdu.
  
  Həkim çiyinlərini çəkdi. "On dəqiqə".
  
  Onlar risk edə bilməzdilər. Drake o qədər yaxınlaşdı ki, dodaqları az qala Sabrinanın alnına dəydi. "Bağışlayın" dedi. "Təəssüfdür, amma hər şeyi bilməliyik".
  
  "O getdi..." Sabrina birdən Dreyki çaşdıran güclü səslə dedi. "Sent-Germanin hələ də yaşadığı yer. Əslində aydındır. Ən böyük xəzinə bu günə qədər onun yanındadır".
  
  Drake uzaqlaşdı. "Hələ... hələ sağdır? O nədir...?"
  
  Hayden o biri tərəfdən içəri girdi. "Harada?" o israr etdi. "Uebbin nəyə inanması önəmli deyil. O hara getdi?"
  
  "İnanır... Fransız məhəlləsində yaşadığına inanır. New Orleans. Germenin evi var".
  
  "Bəs xəzinə?"
  
  "Deyir Germain... müxtəlifliyə görə... Fransız məhəlləsini seçdi. Ona lazım olan maddələr. O, bunun bir növ müxtəliflik olduğunu söylədi". Sabrina əlini qaldırdı və Dreyk əlini sıxdı.
  
  "Bo zəng et" deyə nəfəs aldı. "Ona mənim əvəzini ver."
  
  Alisiya çiynini Sabrinaya tərəf itələdi. "Bu mənim işim olacaq və qız, buna görə kredit qazanacağam."
  
  - Nə... sağ ol.
  
  "Hey, bizə təşəkkür etməyə ehtiyac yoxdur" dedi Drake cəld. "İşimiz bitdikdən sonra sizi ziyarət edəcəyik."
  
  "Üzüm". Sabrina zorla gülümsəməyə çalışdı, lakin Drake yalnız feldşerin narahat qaşqabağını görüb. "Yox. Şərab."
  
  "Mən tam bir rəf gətirəcəyəm" dedi Drake.
  
  "Mənim... yenə öskürək, qəhrəman."
  
  "Biz getməliyik". Hayden uzaqlaşdı.
  
  "Daha bir şey," həkim ona tərəf qaçarkən Sabrina dedi. "Başqası". O, Dreykin biləyini sıxdı.
  
  "Webb son oyunundadır. İndi hər şey bitdi. Onun həyatı. Onun baxışı. Hamısı bunun üçün. O, Bo-ya dedi... ona zəng edib hər bir resursdan pul çıxarmağı söylədi.
  
  Drake Haydenlə bir-birini əvəz etdi. Tamamilə dəhşətli mənaları olan bir cümlə.
  
  Həkimlərə Sabrinaya baxmağa icazə verdilər və bir araya gəldilər. Hayden zəng etdi.
  
  "Bizə Louis Armstronq hava limanına sürətli uçuş lazımdır" dedi. "Və bizi orada qarşılamaq üçün tam dolu bir komanda. Bütün təhdidlər mümkündür. Sadəcə bu lənətə gəlmiş şəhəri həyəcan vəziyyətinə salın."
  
  O, polis maşınına tərəf getdi. "Nəhayət" dedi. "Tayler Uebb bitdi."
  
  Drake bilirdi ki, insanların əksəriyyəti qələbə yaxınlaşdıqda ən həssas vəziyyətdə olurlar.
  
  Hamısı və bütün resursları?
  
  SPEAR komandasının gətirdiklərini sınayana qədər gözləyin.
  
  
  QIRX YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Yeni Orlean, Missisipi çayının böyük ilanının yanında, yenidən qurulmuş və hələ də inkişaf etməkdə olan bir şəhər, ən azı, böyük icma ruhuna görə yanırdı. Fransız məhəlləsi Yeni Orleanın ən qədim məhəlləsi, turistik məkan və insanın təsəvvür edə biləcəyi hər cür əyləncə və əyləncənin evi idi. Əsasən nyu-oar-lintz tələffüz edirdi və görünür, kompas istiqamətlərini bilmirdi - məhəllələr kənarda, şəhərin mərkəzində, çay və ya göldə idi - o, öz qayda və qaydalarına tabe idi ... Amerika Birləşmiş Ştatlarında küçədə içki içə biləcəyiniz , insanların tramvay əvəzinə tramvaylara mindiyi və ölülərin həmişə yerin üstündə ucaldılmış məqbərələrdə basdırıldığı nadir yerlərdən biri.
  
  Sonra bu, qeyri-adi inqrediyentləri toplamaq və köhnə elementləri qarışdırmaq üçün yaxşı yer, qeyri-mümkün olanı tapmaq və inanılmazı dadmaq üçün yaxşı yerdir. Çətin hissəsi? Demək olar ki, heç bir şey yazıldığı kimi tələffüz olunmur.
  
  Onlar sıx pətəyin mərkəzi olan Burbon küçəsinə girəndə əvvəlcə Drake maşından düşdü. Ərazi məşğul, səs-küylü və inanılmaz dərəcədə məşğul idi. Heç kim bunu hiss etməsə də, özünü etibarsız, atipik hiss edirdi. Böyük furqonun nişanı yox idi, növbəti ikisi kimi, silahlar hələ də gizlədilib. Heç bir təhdid edilməyib və qeyri-adi fəaliyyət qeydə alınmayıb. Səlahiyyətlilər diqqətsiz şəkildə iştiraklarını artırdılar və kömək cəlb etdilər. Drake daha böyük bir kontingent gəlməmişdən əvvəl Webbi tutmaq istədi.
  
  Bəs axmaq haradadır? o fikirləşdi. Psixlər blokun hər tərəfində harada toplaşır?
  
  Onların təyyarənin göyərtəsində apardıqları araşdırmalar, Karin Bleykinki kimi olmasa da, müəyyən nəticələr verib. Əfsanəyə görə, Saint Germain bir müddət əvvəl özünü yenidən kəşf etdi, New Orleana köçdü və qaranlıqda qaldı. Niyə və necə, hətta ən sadə suallar da soruşulmadı, lakin Drake gördü ki, bu, adətən sağ qalan əfsanələrdə belə olur. Uebb özü də buna inanırdı və burada həyat iksiri üçün son ovda idi. Əlcəklər əslində çıxarılıb.
  
  Komanda onun ətrafında və onun arxasında, Alisiya isə onun tərəfində yayıldı. Bir qrup olaraq, Sabrinadan ayrıldıqdan sonra olduqca depressiyaya düşdülər və o vaxtdan bəri heç bir yeniləmə almadılar. Alicia bunu yaxşı əlamət olaraq gördü. Uzun uçuş zamanı ya yatırdılar, ya da özlərini göstərirdilər; heç kim birbaşa Webbin qaldırdığı məsələlərlə üzləşmək istəmirdi.
  
  Drake Alicia'nın ona baxdığını gördü və ona göz kırpdı. Sonra Mainin də baxdığını gördü və bu, ona sonuncu dəfə birlikdə olduqlarını xatırlatdı. Yataqda. Qəfil xatirə ağzını qurutdu.
  
  Hayden əvvəlcə səkidə qalxdı. "Deməli, məqsədsiz gəzmək əvəzinə bir planımız var." O, iştirak edən digər komandaların xeyrinə kommunikatorla danışdı. "Unutmayın ki, Amari burada olacaq və potensial olaraq o, Webbdən daha böyük dağıdıcı təhlükədir. Unutmayın ki, Uebb bütün bükülmüş həyatını bu xüsusi gündüz və gecəyə həsr etdi. Onların hər ikisinin resursları var - Amari'nin resursları Uebbinki qədər genişdir. Bəs Beauregard Alain? Onu qiymətləndirməyin. Ölümcül güc tələb oluna bilər. Məncə, budur. Bəlkə köçməliyik?"
  
  Sual ritorik idi, lakin sonra bir səs eşidildi. "Hmm, hələ tam deyil."
  
  Yeni maşın gəlib. Drake əlini endirib örtüyə yaxınlaşdı. Dahl və Kinimaka liderlik etdilər; Smit və Lauren arxadadırlar. Qapılar açıldı və üç ciddi görünüşlü cangüdən çıxdı, ərazini araşdırdı. Qara günəş eynəyi və kostyumlar hökumətdən danışarkən, sıx nəzarət gizli xidmətdən qışqırdı. Drake çənəsini sıxmağa çalışdı.
  
  Hayden uğursuz oldu. "Bu...? Bu qadındır. Oh şükür. İndi yox. Biz onun təhlükəsizliyinə zəmanət verə bilmərik".
  
  Lakin Kimberli Crow qarşısıalınmaz idi. Yeni orta yaşlı müdafiə naziri qamətli, bədən quruluşlu, idmanla açıq şəkildə məşğul olan qadın idi. Yanaqlarının sümükləri gözə çarpırdı, dabanları cəld və iti idi. O, Haydenin yanına getdi, sonra ondan bir metr aralıda dayandı.
  
  - Sizcə, bu, yersizdir, elə deyilmi?
  
  Hayden onun cavabını düşündü. - Bu, müvəqqəti səfərdir, xanım katib?
  
  "Mən kömək etmək üçün buradayam."
  
  Drake Krounun üzündə qətiyyəti gördü. Heç kim açıq-aydın səslə deməzdi, ona görə də Alisiya müdaxilə edəndə o, cavabı necə formalaşdıracağını düşünməyə başladı.
  
  "Müdafiə nazirləri arasında təcrübəmiz o qədər də yaxşı deyil".
  
  "Xanım, sizi qorumaq bizim effektivliyimizə təsir edər" deyə Hayden düzəliş etdi.
  
  "Mühafizəçilərim var." Crow əlini üç kişiyə doğru yellədi.
  
  Dahl xoruldadı. "Onları uşaq bağçasından oğurlayırsan?"
  
  "Və bəzi kobudluğa məruz qala bilərsiniz" deyə Hayden tez əlavə etdi.
  
  "Bunu götürə bilərik. Və mən arxa plana keçə bilərəm. Əlini yellədi. "Liderlik etmək."
  
  Krounun görünüşünün maraqlı bir səfərdən tutmuş, qısa bir qiymətləndirməyə, komandanın millət üçün dəyərini tam qiymətləndirməyə qədər hər şeyi ifadə edə biləcəyini anlayan Hayden üz çevirdi. Katib nəyi riskə atdığını bilirdi.
  
  Ovlamaq vaxtıdır.
  
  
  QIRX SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Plan sadə və rəqəmsal toz və rəqəmsal magistralların qalın təbəqələrini qazmaqdan daha asan idi. Hayden onlar gedəndə katibə bunu izah etdi.
  
  "Bütün düşmənlərdə olduğu kimi, biz də Uebbin inanclarını ümumiyyətlə rədd edirik, çünki onlar burada bizə kömək etməyəcəklər. Amma onun həyat işi? Bu açardır. Bu adam Fəlsəfə Daşı adlanan kimyavi düsturun yaradılmasına nəzarət edirdi, bu maddə həm də həyat iksiri kimi tanınır. Bir vaxtlar planetin ən çox axtarılan mükafatı idi, indi bu, Webbin əsas məqsədidir".
  
  "Bu barədə eşitdim."
  
  "Ancaq onun hekayəsi valehedicidir. Bunu Allahdan biliyi alan Adəmə aid etmək olar. Bibliya patriarxları tərəfindən nəsildən-nəslə ötürülən uzunömürlülük beləcə əldə edilmişdir. Bu, Süleyman məbədi və İncildəki məzmurlarla bağlıdır".
  
  - Amma sən bunu bir kənara qoyursan, elə deyilmi? Crowe dedi. "Bir az dəli kimi."
  
  "Bəli və yox" dedi Hayden. "Bu vəziyyətdə kömək edə bilər. İnternet nəhəngdir və yalanlarla doludur. Hansı faktların daha real fakt olduğunu kim bilir? Xüsusilə üç yüz yaşlı qrafa aid olduqda. Köhnə kitabları, köhnə kitabxanaları, muzeyləri və sairləri düzgün öyrənməyə vaxtımız olsaydı, bunu öyrənə bilərdik. Amma biz heç vaxt. Real həyat nəfəs almaq üçün çox sürətlə irəliləyir. Əsl əsgərlər və həqiqi komandalar getdikcə düşünməli və öyrənməlidirlər".
  
  Krou şənlik edən qruplar arasında Haydeni izlədi. "Mənası var. Amma mən hələ də sizin fikrinizi başa düşə bilmirəm".
  
  "Yaxşı. Uebb hesab edir ki, kimyagərliyin, teleportasiyanın, görünməzliyin sirlərini öyrənməklə və masonların sonuncu qurucusundan miras qalmış məsləhətlərinə əməl etməklə, o, bu Böyük Əsəri yarada biləcək. Buna görə də o, bu işə yalnız Leopoldun tumarını tapdıqdan sonra başlamışdır. Maye hazırlamaq üçün indi ona lazımi inqrediyentlər lazım olacaq".
  
  "Fəlsəfə daşını düzəltmək üçün?" Crowe son dərəcə şübhəli görünürdü. "Və bunun nə olduğunu bilirsinizmi?"
  
  "Biz inanırıq. İnanıram ki, onların necə birləşdirildiyini bilmək nəticəni dəyişir. Hər halda, uçuş zamanı FTB mütəxəssisləri fosforun yerli alışını izləyiblər. Müəyyən sidik. Xüsusi səhər şehi. ammonium nitrat. maqnezium xlorid. Sophickin hazırlandığı bir neçə digər material; duz, kükürd və civə. Bəli, ərazidəki bəzi müəssisələr satdıqları şeylə bağlı son dərəcə gizlidir, digərləri isə ya özündən razıdırlar, ya da diqqətlə əməkdaşlıq edirlər".
  
  "Mən başa düşürəm. Deməli, siz mənə deyirsiniz ki, alış-veriş siyahısını izləmək üçün buradayıq?
  
  "Olduqca doğru."
  
  Onlar Fransız məhəlləsinə və onun hüdudlarına daxil oldular. Çirkli yaşıl panjurları və ucuz suvenirləri olan sökülən mağazalar Voodoo Kilsəsi, Leveaux's və Hoodoo Shop adları ilə öyünürdü. Dizayn və ya səhlənkarlıq üzündən hər bir müəssisə yararsız vəziyyətdə idi və bəziləri açıq-aydın yaraşıqsız görünürdü. Dreyk çoxdan öyrənmişdi ki, günahsız fasadlar çox vaxt dəhşətli qanunsuzluqları gizlədə bilir. Amma turistlər açıq qapılardan içəri girib-çıxır, şəkil çəkdirir, selfi çəkirdilər ki, əksəriyyəti şiddətli istidən əziyyət çəkirdi.
  
  Hayden dayandı. "Mavi Vudu" dedi. "Burada, görünür, biz çürümüş sidiyi tapa bilərik."
  
  Alisiya başını Haydenin çiyinlərinə qoydu. "Həqiqətən?"
  
  "Hey, bu mənim manqalım deyil."
  
  Komanda hazırlaşdı və yerli SWAT uşaqlarla əlaqə saxladı. Bu zaman onların hamısı gülləkeçirməz jiletlər və dəbilqələr geyinmiş və silahlarını göz önündə tutmuşdular. İnsanlar getdikcə ərazi tez boşaldı. Drake liderlik etdi.
  
  "Get." Sifariş onun kommunikatoru vasitəsilə fit çaldı.
  
  Drake astanasını keçdi, tapançanı qaldırdı və sola getdi. Dahl sağa getdi. Onları iki nəfər izlədi, sonra Kinimaka düz mərkəzə doğru getdi. Satıcı qadın şokla onlara baxdı.
  
  "Arxa qapı?" Drake soruşdu.
  
  Amma hər şey boş idi. Uebb nə vaxtsa burada olsaydı, yoluna davam etdi. Hayden meneceri yanına çağırdı və onu kənara çəkdi.
  
  Drake qulaq asdı və tez onun sualına cavab verdi. "Bəli, bəli, biz onu yarım saatdan az əvvəl satdıq. Uzun boylu dostu olan qəribə adam. Biz buna şübhə etmirik".
  
  Məni iki məhəllə aralıda ammonium nitrat satan başqa bir mağaza cəlb etdi. İçəridə Dreyk şübhə ilə çoxlu kimyəvi maddələrə, qablara, qarışdırıcı qablara, havan və topaqlara, saç, diş və heyvan qalıqları olan flakonlara, göz bəbəkləri, dillər və ayaq dırnaqları olan bankalar, mandrake ilə plastik torbalar, zombi əti və kral qanına baxdı. Sahibi onların hamısını udmuş kimi görünürdü.
  
  "Yar, yar" o, açıq-aşkar saxta ingilis ləhcəsi ilə çəkdi. "Adam bu yaxınlarda keçdi. Selitra, maqnezium, bir az fosfor aldım. Səhər şehinə ehtiyacı olduğunu söylədi. Bir gülüş, qaralmış dişlərin parıltısı və bir dəstə dreadlocks. "Dedim ki, siz xüsusi şeh demək istəyirsiniz? "Bəli" dedi. Mən "Satmayın" dedim. Olduqca incimiş görünürdü".
  
  Hayden onu bir az çaşdırmağa çalışdı. "Hər hansı bir yeri tövsiyə edərsiniz?"
  
  "Düzdür, doğrudur. Magic Lounge. Orada bir az... bok olmalıdır. Oh, bəs bu uşaqlar niyə kişi kimi qara geyiniblər?"
  
  Dreyk katib Krounun cangüdənlərinin sözünü eşidib ürkdü, lakin Dala yaxınlaşdı. - Dostum səndən yaxşı danışır.
  
  İsveçli ah çəkdi. "Əsl şimallı kəndli kimi danışdım."
  
  Kimberli Krou komandaya üz tutdu. "Beləliklə, xüsusi şeh nədir? Soruşmağa cəsarət edirəm?"
  
  Sahib xoruldadı. "Yağış ölümcül bir bitkinin ləçəklərindən səhər tezdən yığıldı. Bu ölümcüldür ya yox? Bir şey cəhd edə bilərsinizmi? "
  
  "Şübhəli." Krou geri çəkildi. "Çox şübhəli."
  
  "Əvvəlki gecəni necə yıxdığınızdan asılı olaraq, hə?" Alicia kiminlə danışdığını xatırlamadan ağzını kəsdi. Amma sonra o, sadəcə çiyinlərini çəkdi. "Lənət olsun, elə deyilmi?"
  
  Bütün bölmə hərəkətə keçdi, Hayden siyahısındakı maddələrin üstündən xətt çəkdi. Qızardılmış toyuq, marixuana, siqaret və yasəmən qoxuyan buxarlanan günəş tələsi olan Magick Lounge-nin arxasındakı meydanda dayandıqda NIZZƏ komandasının lideri danışdı.
  
  "Şehdən sonra yalnız divanın elementləri qalır. Hazır olun".
  
  "Biz birbaşa növbəti birinə keçməliyik" deyə Smit güldü. "Deyəsən, hələ on dəqiqə geridəyik."
  
  "Bizim bəxtimiz?" Drake dedi. "Biz onun üçün darıxacaqdıq. Bundan əlavə, polislər üç mümkün yerə baxır".
  
  Mai Smitin çiyninə vurdu. "Bəs o yoldadırsa? Bizim varlığımız onu xəbərdar edə bilər".
  
  Smith Lauren-ə sual dolu baxışlar ataraq səssizcə hönkürdü. Nyu Yorklunun üzü açıq idi, yüngülcə gülümsəyirdi. O, geri gülümsədi.
  
  Drake Sehrli Otağa Dahlın ardınca getdi. Geniş açıq qapılar onları bir az çaşdırdı, amma içəri girəndə yenə Uebbdən əsər-əlamət qalmadı. Hayden, qalan işlərlə tez bir zamanda məşğul olmaq üçün dərhal qərar verdi.
  
  "Gəlin ayrılaq" dedi. "Biz burada Son Şans Salonundayıq."
  
  Heç kim müqavimət göstərmədi, heç kim tərəddüd etmədi. Ani hərəkətlər izlədi və onlarla cüt ayaq qapılardan qaçdı. Yerin izlənməsi portativ GPS cihazları vasitəsilə həyata keçirilib. Drake və komanda oxla ən yaxın olana birbaşa atəş açdılar. Onların Uebbdən beş dəqiqədən az geri qaldıqları güman edilirdi. Dükan və restoranlar arasındakı dar küçələr, bəziləri tərk edilmiş, bəziləri Katrina qasırğası tərəfindən dağıdılmış, baxmayaraq ki, Fransız məhəlləsi möhkəmləndirilmiş dirəklərlə əlavə qorunmuşdu, bir labirint, qəhvə qoxularının qaynayan labirintini, zibil yığınlarını və üfunət qoxuyan küncləri idi . Dreyk dəbilqəsinin altında çox tərləyirdi. Hayden səsləndi ki, son təyinat yerinə bir dəqiqə qalıb və komanda sürətini azaltdı.
  
  Amma dayanmadılar.
  
  Onlar o qədər dar bir dala çevrildilər ki, onların çiyinlərini hər iki tərəfə sürtdülər, sonra ehtiyatla iki mərtəbə hündürlüyündə və boyunca üç eyvanı olan, qapaqlı mağazanın qarşısından çıxdılar. Dreykə elə gəldi ki, o, bağlıdır, amma faktın özü onu xəbərdar etdi. Hasarların birində, küləyin zərrə qədər nəfəsi olmadan, ona yapışdırılmış Amerika bayrağı asılıb. Başqa bir eyvana bir sıra baxımlı saksı bitkiləri düzülmüşdü. Dreyk bir sıra ziddiyyətli şəkillərə baxanda mağazadan restorana, şəxsi qarajlardan gözəl rənglənmiş qapaqlı evlərə və kobud içməli yerlərə qədər qəribə küçə planı heç vaxt bu qədər aydın olmamışdı. Amma mağaza?
  
  Sakit və günəş işığında dayandı, asfaltlanmış səki soldu və dünyaya göz yummuş kimi pəncərələr bağlandı. O, açıq yerə çıxdı və əlini bir qədər pauza üçün qaldırdı. İki turist izdihamı yavaş-yavaş sola doğru irəlilədi, bir neçə nəfər Drake-i gördü və dayanıb baxdı. Əsas qrup daha da yaxınlaşdı.
  
  Və sonra ayrıldılar.
  
  Webb və Beau əvvəlcə yavaş-yavaş çıxdılar, cansıxıcı göründülər, lakin sonra birbaşa qapalı görünən mağazaya getdilər. Bəlkə əvvəlcədən zəng etdilər, məxfilik üçün daha çox pul vəd etdilər? Bu belə edildi, hə? Varlı dairələrdə?
  
  Drake Honq Konq dollarını aşağı saldı. "Ey şıltaqlar!"
  
  Webb qaçmağa başladı. Bo sıxılmış yumruğundan Dreykin kəlləsinin üstündəki kərpicin arasından bir şey atdı və ona toz yağdı. Yorkshireman'ı çaşdıran ikinci bir mərmi izlədi, sonra bir fransız, qara paltarlı ninja, xəyali ölüm adamı yaxınlıqda idi və Drake HK-nin əlindən qaçdığını hiss etdi.
  
  O, aşağı zərbə endirib, Bo-nun qabırğalarına dəydi. Alicia onu arxadan itələdi, dar küçədən itələməyə çalışdı, lakin Bo onu orada saxladı, demək olar ki, ağlının işlədiyi qədər yumruq zərbələri endirdi. Sui-qəsdçi Drake vurduğu kimi Briki də vurdu, lakin zərbələrin heç biri ona dəymədi.
  
  Drake tapdı ki, onun yeganə variantı Bo-dan keçməkdir. Bu, Alicia'nın gündəmə gəlməsinə imkan verdi və Bou diqqətini ona yönəltməyə məcbur etdi. Adamın tanış və bəzən gülümsəyən, bəzən qəmgin, lakin komandanın bir hissəsi olan sifətində indi heç bir tanınma, rəğbət və ya mərhəmət əlaməti yox idi. O, həm də öldürmək üçün proqramlaşdırılmış bir robot ola bilər.
  
  Alicia baldır nahiyəsinə təpik vurdu, mədə və qasıq nahiyəsinə yumruq vurdu. Bo gözəl rəqs etdi, usta kuklaçı. Fırlanmalar və süpürmələr Alisiyanı kürəyinə yıxdı, sonra Dreyk yaxından izlədi, Kinimaka xiyabandan çıxmağa çalışdı.
  
  pislik. Böyük Havaylı ilişib qalıb!
  
  Həmişə olduğu kimi sıxıntı içində olan Mano Kinimaka kərpic divarlar onu hər iki tərəfdən sıxdığı üçün irəli gedə bilmədi. Əsgərlər onun arxasında, Krou və ətrafı arxada güldülər. Drake Bo'ya sıçrayaraq, budlarına bir təpik vurdu və Alicia zərbəni dəf etdi, lakin fransız Kinimakinin mədəsinə bir çip vurdu və bu, onu təsirli bir şəkildə təngnəfəs, hərəkətsiz bir şişə çevirdi.
  
  Hayden qışqırdı, "Webb artıq içəridədir!"
  
  Tapançanın ağzı Kinimakinin qoltuğuna dəyirdi, lakin atəş açılana qədər Bo qaçdı. Dal onu arxadan itələyərkən Kinimaka yüksək səslə inlədi. Dişlənmiş ət və cırıq material. Bo onları yerində saxlamağa çalışaraq, Dreyk və Alicia arasında atladı.
  
  Dreyk yumruğunu kişinin buduna vurdu, onun ağır bir gurultuya səbəb olmasına sevindi. Deməli, o piç hələ də insan idi! Sonra Bo birtəhər onu gözünün altına soxmağı və eyni zamanda qarnına təpik vurmağı bacardı. Drake yıxıldı, yan tərəfə yuvarlandı.
  
  Alicia ayağa qalxmışdı, lakin Drake Bo-nun indi Webbin arxasınca tullandığını gördü və komandanın qalan hissəsini azad etməyin ən yaxşısı olduğuna qərar verdi. Havaylının üzünə baxmadan, Dahl itələyərkən pencəyindən tutdular və çəkdilər.
  
  Alisiyanın üzündə bir fitnə göründü. "Bunun işlədiyini ümid etsən, böyük adam. Son çarə olaraq bu qoz-fındıqları fırlatacağam".
  
  Manonun ağzından dəhşətli bir qışqırıq və hava fiti ilə onların arasına düşdü. Dahl və Hayden dərhal atladılar, digərləri də onların ardınca sürətlə çıxdılar.
  
  Bo mağazaya qaçdı.
  
  Drake ətrafa baxdı. Minimum qaçış yolları, böyük izdiham. Kenzi onun çiyninin üstündə göründü.
  
  "Hələ burada əsl qılınc dükanı görmüsən?"
  
  "Hmm, sevgi yoxdur, məndə yoxdur. Şübhəsiz ki, sizin silahlara olan sevginiz yoxdur".
  
  "Məni düzgün hazırlayın, mən atəşfəşanlığım."
  
  Drake öskürdü. "Doğru. salamlar. Bunu mütləq xatırlayacağam".
  
  Amari və turistlərin geri çəkilməsindən heç bir əsər-əlamət tapmayan Hayden dükana hücum etməyi əmr etdi. Komanda, bir nəfər kimi qaçmağa tələsdi, qoruyucu kəfənlə düzüldü. Drake qapını çəkdi. Dahl və Smit tapançalarını qaldıraraq içəri girdilər. Hayden onun ardınca getdi, sonra Dreyk bir anlıq Kinimakanın qarşısında yolunu sıxdı. Mağazanın içərisində qaranlıq hökm sürür, onları bir neçə saniyə kor edirdi. Drake Uebbin piştaxta arxasındakı adama qışqırdığını gördü. Dəlinin sahibinin piştaxtanın üstünə qoyduğu qutunu vərəqlədiyini gördü; flakonlar, çantalar və kiçik bankalar hər tərəfə uçurdu. O, Uebbin zəfərlə döndüyünü, əlində parlaq qırmızı paketi gördü.
  
  "Başqaları haradadır?" Dedi. "Tərkibi. İndi tez."
  
  Drake silahını nişan aldı. Harada idi...?
  
  Sanki göydən onlara kölgə düşdü. Uebb qəhqəhə ilə gülməyə başladı. Bo qapının üstündəki oturduğu yerdən iki fut aşağı düşdü, yumruqları ilə təpik və döyəcləyərək onları bir-birinə göndərdi. Silahlar sındı, lakin gödəkçələr onların yıxılmasının qarşısını aldı. Uebb başqa bir qırmızı çanta götürdü və qışqırdı.
  
  "Duzunuz yoxdur? Bu, ən sadə komponentdir!"
  
  Uebb kişinin köynəyindən tutdu və onu kənara atmaq üçün istifadə etdi. Sonra piştaxtanın ətrafında dövrə vuraraq arxa tərəfə keçdi. Bo qapıdan yenicə girən Meiyə təpiklə vuraraq onu Kenziyə tərəf kürəyinə çırpdı. Sonra canlı tüstü kimi müdirinin arxasınca sürüşdü. Dreyk məyusluğunu boğaraq silahına uzandı. Həm o, həm də Dahl zərbəni dəf etməyə müvəffəq oldular, lakin yıxılan dükançıya görə hesablanmış və yüksək hədəfə alınmışdılar.
  
  "Siz axmaqlar nə etməyə çalışırsınız?" Alicia inlədi. "Bir piçin başına bir rəf atın?"
  
  Komanda qaçdı; Drake və Dahl barın ətrafında yarışdılar, digərləri də onları izləyirdilər. Dar bir keçid lap açıq olan arxa qapıya aparırdı. Bo-nun başqa bir xoşagəlməz sürprizlə qarşılaşacağı halda sürəti azaltmaq məcburiyyətində qaldılar, lakin sonra onlar birbaşa başqa mağazaya açılan kiçik bir həyətə düşdülər.
  
  Arxa qapı sındırılıb.
  
  Qarşıdakı antikvar dükanında sürətlə irəliləyən Bo gördükdə başqa bir yarış təqibə çevrildi. Başqa bir qapı gurultu ilə açıldı, sonra küçə yenidən açıldı, piyadaları kənara itələdi və başqa bir qapıdan və başqa bir mağazadan keçdi. Parlaq günəş işığı və itaətkar interyer. Mavi səma və sayrışan rəngli işıqlar.
  
  Komanda arıqladı, sonra bir yerə yığıldı, sonra kostyum mağazasında yenidən sıralanmadan əvvəl bir dəqiqəlik fasilə verdi. Buradan, sonra Mardi Gras əşyaları ilə dolu böyük bir həyətdən keçir. Üzənlər və cinlər kimi asılmış fiqurlar arasında dolanma; qara keçilər və papaqlı şıltaq adamlar canlı kimi yellənirdilər.
  
  Bo və sonra Webb tərəfindən başqa bir görünüş, lakin onların yolunda irəliləyişi çətinləşdirən bütöv bir izdihamlı platforma var idi. Dreyk özünü yaşıl əjdahanın başı üzərinə dırmaşarkən tapdı, Alisiya isə uzun qırmızı dilini onun arxasına çəkmək üçün istifadə etdi. Sonra bütün komanda arxalarında olmaqla nəhəng taclı timsahın üzərinə çıxdılar.
  
  Dreyk mızıldandı: "Dəhşətli bir kabus kimi görünür".
  
  "Zarafat edirsiniz?" Alicia cavab olaraq ağır nəfəs aldı. "O dilin ölçüsünü görmüsən? Daha çox yuxu kimi."
  
  Sınıq zarafatlar və pəncərəsiz tramvaylar, zurna çalan bir qadın var idi. Platforma getdikcə irəliləyirdi, bu isə daha da bezdirici idi, çünki həyətdən çıxışı düz irəlidə görürdülər. Son maneələr Alicia, Lauren və əlbəttə ki, Kinimakinin kifayət qədər qışqırıqlarına səbəb olan pis klounlar idi.
  
  Dreyk tər içində hoppanaraq aşağı atıldı. Çıxış qapısı lap açıq idi. Yolun o tərəfindəki mağazanın qapısı yarıya bölündü, alt paneli yellənirdi. söydü. Yalnız dəqiq vuruş üçün! Yolu keçib mağazaya girib bədbəxt dükan sahibini görüb.
  
  "Hansı tərəfə?"
  
  "Arxa həyətdə".
  
  Yenə qaçmaq və təqib etmək. Uebbə nəzər salaraq, onun başqa bir çantanı tutduğunu və bütün yaşlarda olan bütün təlxəklərdən daha qəddarca gülümsədiyini gördüm.
  
  Uzun, dilimlənmiş küçə ilə qaçan Drake çayın iyini daha güclü hiss etdi. Onların qəniməti sağa dönüb, başqa mağazaya girib və başqa bir dükan sahibini yıxıb. Komanda arxada möhkəm yarışdı, tərləri arxalarında tozlu döşəmələrə sıçradı. Dreyk cəmi iki dəfə vuruş üçün görmə xəttinə çata bildi, lakin hər iki dəfə ətrafdakıları vurmaq və ya geri sıçramaq qorxusundan ötrü keçdi. Yalnız bir dəfə dərhal onları izləyən digər polislərin yanından keçdilər . Kimberli Crow xəttin arxasında idi və onun ayaqda qalması çətin idi.
  
  "Webb çaya doğru gedir?" Hayden ucadan soruşdu. "Məqsədlidirmi?"
  
  "Siz lənətə gəlmişsiniz ki, helikopter buraya enə bilməz" dedi Smith. "Və yollar dardır."
  
  Onlar çaya yaxınlaşdıqca daha iki mağazaya girdilər. Arxada oturan Lauren cib telefonuna qarışdı. İndi o, səsləndi: "Burada çaya girmək asandır. Ay yolu və körpü kimi bir şey var. Buxar qayıq. Olduqca açıqdır."
  
  Kenzi bir dəfə mağazadan çıxdı və indi qızarmış sifətlə geri döndü. O, sağ əlində katana və sol əlində qısa bir ninja qılıncı tutmuşdu, hər ikisi qıfıllanmışdı. "İndi mən bu kolbasa üçün hazıram." O, güldü. Dərisi olmadan necə döyüşəcəyini görəcəyik".
  
  Və müəyyən bir mərasimlə o, ninja qılıncını Dahla verdi. İsveçli sanki imtina edəcəkmiş kimi baxdı, amma sonra onun içində rəsmiyyət və ümid görüb əlini uzatdı. O, Kenzidən nümunə götürərək onu tez arxasına yapışdırdı. Krounun bunu sorğulamağa gücü yox idi.
  
  Onlar küçəyə çıxdılar, solda qüdrətli Missisipi çayının geniş mənzərəli mənzərəsi açıldı.
  
  "Bu yaxşı ola bilməz" dedi Mey.
  
  Webb və Beau suya yaxınlaşdılar, hələ də Uebbin əlində sıxılmış paketləri görmək üçün kifayət qədər yaxın idilər.
  
  Onların sağ tərəfində böyük bir muzdlu dəstəsi kilsənin qapısından tökülərək təqibə başladı. Güllələr havada qəfəs əmələ gətirməyə başladı.
  
  Amari.
  
  Drake dedi: "Ən azından bu, bütün Zealot partiyalarını bir araya gətirir. Amma bunun sonu yaxşı olmayacaq".
  
  "Xeyr" dedi Alicia. "Onun sonu qanlı olacaq. Çox qanlı."
  
  Dahl bir baxışla bütün komandanı süpürdü. "Sağ olun, dostlarım. Və dua edin ki, hamımız bunun öhdəsindən gələk".
  
  Drake var gücü ilə qaçdı, ətrafdakı qəfil sükutu xoşlamırdı.
  
  
  Qırx doqquzuncu fəsil
  
  
  Fransız məhəlləsinin kənarında Missisipi sahilləri boyunca uzanan, gözəl mənzərələr, şübhəli qoxular və ölçülü romantik gəzintilər təqdim edən Moonwalk-da, dəliliyin yeni bir versiyası çıxdı.
  
  Bo Webb-i məhəccərə apardı, sonra dönüb qaçan muzdluların kəllə və boyun nahiyəsinə dəyən bir neçə gözəgörünməz əşya atdı və onları güclə birbaşa həmkarlarının üzərinə yuvarlanmağa məcbur etdi. Drake Uebbə atılan hər bir güllənin hədəfini qaçırdığını qeyd etdi və məntiqi olaraq Amari hər şeyi bilməlidir.
  
  Ərəb bilirdi ki, Uebb hər bir ipucunu tapıb, hər bir inqrediyenti toplayıb və həyat iksiri olan Magnum Opusun dozasını yaratmağa tarixdə hamıdan daha yaxın olub. İndi Drake düşündü. Amari bunu özü üçün istəyir!
  
  Nəzəriyyə mübahisəli olmuşdur. Uebb hündürə tullandı, sanki düz bulanıq sulara düşdü. Bo fırlandı, fırlandı və yenidən inanılmaz bir şəkildə fırlandı, məhəccərin üstündən sürüşmədən əvvəl bir neçə muzdlu əsgəri yerə yıxdı, hələ də muzdlularla üzləşdi və qolları uzadıldı, suya düşəndə də mərmilər atdı.
  
  Drake və komanda muzdlulara yaxınlaşdılar. Amari onları gördü və əmr etdi.
  
  "Fasilə!"
  
  Drake tezliklə nə demək istədiyini başa düşdü. Muzdlular geri dönmədilər və atəş açmadılar. Etdikləri şey qrup halında sağa və hasardakı boşluğa doğru hərəkət etmək idi, burada Missisipiyə doğru taxta uçuş zolağı kimi dar bir dok uzanırdı. Amari onların arasında qaçdı, üstəlik Dreykin altı köməkçisi kimi xatırladığı insanlar. Bütün dəstə burada idi. Yaxşı. Bu, hər şeyi asanlaşdırır.
  
  Drake hasara çatanda güclü mühərrik işə düşdü. Üst relsə əyilib, Uebb və Beonun parlaq sarı motorlu qayıqda oturduğunu, fransızın qaza basdığını, burnunu havaya qaldırdığını gördü. Sprey onun istiqamətinə uçdu və Uebbin nəqliyyat vasitəsi uzaqlaşdığı üçün onu kor etdi.
  
  "Həmişə bir plan var" Smit hönkürdü. "Bundan sonra nə var?"
  
  "O hara gedir?" May narahat idi. "Hər şey və hər bir resurs" ifadəsini xatırlayırsınız? Biz hələ belə bir şey görməmişik".
  
  "Amma indi biz Amarinin bura necə gəldiyini bilirik" dedi Dahl başını sürüşmə yoluna doğru işarə edərək.
  
  Orada yırğalanan, bir-birinə yığılan və yanlarını bir-birinə çırpan yellənən qayıqlar var idi. Hələ indi də muzdlular qayıqdan qayığa keçərək özlərinə çatmaq üçün onlardan keçid kimi istifadə edir, onları işə salır və mühərrikləri işə salır, silah və tüfəng hazırlayırdılar.
  
  Hayden səlahiyyətlilərə zəng etdi. Dreyk onun dediyini eşitdi: "Polis qayıqları". - Nə qədər ki... Lənət olsun, bu azdır.
  
  "Vertolyotlar!" Alisiya o qədər ağlayırdı ki, Drake nə demək istədiyini anlamadan az qala güləcəkdi. "Bəli" Hayden irəli qaçaraq səsləndi. "Bütün helikopterlərinizi də alın."
  
  Onlar müttəhim kürsüsünə tələsdilər, muzdlu arxa mühafizəçi ilə əlbəyaxa oldular və onu geri qaytardılar. Atışma səsləri eşidildi. Bir nəfər bud nahiyəsindən yara, digəri isə çiyninin əzilməsi ilə yıxılıb. Smith jileti vurdu. Yorgi daha iri adamdan tüfəng götürərkən az qala baş barmağını sındıracaqdı.
  
  Sonda Kensi müttəhim kürsüsünə yaxınlaşıb yavaş-yavaş qılıncını çəkəndə, muzdluların sonuncu dəstəsi də quyruqlarını çevirərək qaçıblar. Alicia, Mai və Kinimaka, doğru yolun onları Missisipi ilə tanış etmək olduğuna inanaraq, hər şeydən qaynaqlanırdılar.
  
  Silah getdi və diqqət itirildi. Heç kim ölmədi. Drake, qayıqların sağa və sola bağlandığını gördü və muzdluların itkisi onların arasında yerini təmizlədi.
  
  "Missiyada qalın." Kommunikatorunu açdı. "Biz Webbin arxasındayıq."
  
  Sağ tərəfdə muzdluların əvvəlki anticlərini sındırıb kopyaladılar; yellənən gəmidən gəmiyə keçmək, sürətlə kənar gəmilərə doğru irəliləmək. Hər biri digərinə bağlanmışdı ki, Dreyk uyğun bir gəmi tapanda onun etməli olduğu tək şey qısa bir ipi açmaq idi.
  
  Onlar dörd sürətli qayığı tutdular, içəri gətirdilər və estakadadan itələdilər. Drake bir SWAT komandasının digər qayıqlara tərəf getdiyini, digərinin isə Ay gəzintisində gəzərək Amariyə və muzdlulara sanki onları qorxutacaq kimi qışqırdığını gördü. Qeyri-adi kəşfiyyat nümayiş etdirən muzdlular qaçan xüsusi təyinatlı əsgərlərə atəş açmadılar və çayın mərkəzinə doğru daha da geri çəkilməyə başladılar.
  
  Uebb artıq bulanıq, çalxalanan suların arasından qaçaraq Delta Kraliçası adlanan nəhəng ağ çay qayığından keçirdi. Hamısı bir, təxminən on Amari qayığı ətrafda su ayrılan kimi mühərriklər gurultu ilə qaynar təqibdə idi. Muzdlular silahlarını yuxarıda və ya çiyinlərinin arxasında, maskasız və parlaq, qızmar günəş batarkən biganə saxlayırdılar.
  
  Drake qaza basdı və bərk-bərk tutdu, Alicia ön şüşədən yapışdı, gözlərini ovlarına dikdi. Daha üç qayıq qəflətən onu mühasirəyə aldı, onun yanından tələsik keçdi, boşluğu bağlamağa çalışdı. Sprey və su divarları ona günlər ərzində qəbul etdiyi ən yaxşı duşu verdi.
  
  Alicia'nın üzündən damcılar süzülürdü. "Mən bu lənətə gəlmiş gəmiyə nifrət edirəm. Çəhrayıdır, Drake. Lanet çəhrayı!"
  
  Yorkshireman düz üzünü saxladı. "Diqqət etmədi."
  
  "Əlbəttə etdin." Alisiya dodaqlarını çırparaq suyu üfürdü. "Yəqin ki, bunu qəsdən seçib."
  
  "Niyə mən bunu etməliyəm?" Drake, arxadan gələn Amari qayığından cəmi on metr aralıda kəskin şəkildə qaza basaraq yolun mərkəzində manevr etdi.
  
  "Bilmirəm. Bu sizə Sprite-i xatırladırmı?
  
  Drake boğuldu. "Fu xatirinə..."
  
  "Həmişəki kimi," Haydenin səsi onların sözünü kəsdi, "əlaqə açıqdır. Düşündüm ki, indiyə qədər öyrənməli idin."
  
  Alisiya şəlaləni tökərək çiyinlərini çəkdi. "Mənə əhəmiyyət vermir".
  
  "Bəlkə etməlisən." Drake aşağı əyildi, bir əli ilə sükanı tutdu, digəri ilə tapançasını hazırladı. Bu, MP5-in daha yüngül və daha ucuz davamçısı olan Heckler & Koch UMP idi. Sərhəd Mühafizəsi də daxil olmaqla müxtəlif qurumlar tərəfindən istifadə edilən bu, Traveling SPEAR komandası üçün ən qısa müddətdə əllərini tutmaq üçün ən asan silah idi. Bununla belə, daha çox dayanma gücü, daha böyük patronlar təmin etdi və daşınması daha asan idi. Dezavantajlar məsafədə daha az dəqiqlik və daha yavaş atəş sürəti idi, lakin Drake bunları daha az vacib hesab edirdi.
  
  O, sürət qayığına minib geniş Missisipi ilə üzənədək, oxşar mövqedə olan həmkarlarının əhatəsində muzdlular və dəlilərlə dolu ondan çox başqa qayığı təqib edənə qədər.
  
  Hər şeyi planlaşdıra bilməzsən.
  
  Uebb irəlidə görünürdü, gücə mərc edirdi; Bo təqib edən komandaları izləyib. Drake bütün enerjisini çəhrayı qayığından çıxararaq, əhəng yaşıl qayığının sükanı arxasında olan Dala baxırdı.
  
  İsveçlinin ağzının küncləri bir az yuxarı qalxdı. "Əgər onlara yaxşı münasibət bəsləyirsənsə, bəlkə həftə sonu gəmiyə minmənizə icazə verərlər" deyə o, mesajın üstündə mırıldandı.
  
  "Oh, sən çox gülməlisən, mən sınacağam." Drake isveçlinin yanından keçib digər gəmilərə baxdı. Hayden və Mey əsasən sarı maşında sürürdülər və Crowe və iki cangüdən tərəfindən sıxılmış görünürdülər. Kinimaka, Smith, Lauren və Yorgi narıncı bir qayığa doldurulmuşdu, əsgərlər H&K-nın çiyinləri ilə hazırlaşarkən rus pilot idi.
  
  "Lənət olsun, bu yaxşı ola bilməz" Alisiyanın səsi onu reallığa qaytardı.
  
  İki Amari qayığı qopmuşdu və indi qövs şəklində geriyə, təqib edənlərə tərəf dönürdülər. Alicia tüfəngini düzəltdi və Drake qayığı ilə Dahlın qayığı arasındakı məsafəni artırdı. Onlara lazım olan son şey fəlakətə aparan qaçma manevri idi. Amari qayıqlarından birincisi birbaşa Dreykə tərəf getdi, muzdlular artıq atəş açmışdılar. Güllələr uçdu və ya Missisipi ştatına düşdü. Alicia nişan aldı.
  
  Hər iki qayıq saatda 80 mildən çox sürətlə bir-birinə doğru tələsirdi. Güclü dalğa ilə qarşılaşan hər iki qayıq havaya qalxdı, pilotları təkərlərlə mübarizə apardılar və daha çox geri qayıtdılar.
  
  "Dreyk..." Alisiya başladı.
  
  - Dayanmırlar, dostum. Dahlın səsi.
  
  Dreyk yerində dayanıb ağzından dərindən nəfəs alırdı. "Cəhənnəmə get" dedi.
  
  Düşmən qayığı indi üfüqü bağlayan boz paz idi. Dreyk ən qabaqcıl muzdluların gözlərindəki qorxu və pilotun üzündəki qətiyyətli ifadəni görəndə nə baş verdiyini anladı.
  
  "Kamikadze" deyə qışqırdı və digərlərini xəbərdar etdi, sonra sükanı bərk-bərk çevirdi. Alisiya çiynini və başını əzərək yan tərəfə yırğalandı. Qatı fırlandı, şəlalələri gözdən keçirdi, yay titrəyərək irəli getməyə çalışırdı. Drake qaza basdı. Düşmən gəmisi irəliləyirdi. Digər mühüm məqamda Dahl idarəetmə zamanı silahını görüb, nişan alıb pilotu yararsız hala salıb. Qayıq kursdan çıxıb.
  
  Və sonra partladı.
  
  Drake artıq aşağı idi; Alicia ayaq otağına toxundu. Dəhşətli fraqmentlər onların qayığına dəydi və üstündən uçdu və ya birbaşa havaya uçdu. Drake pilotun bədən zirehi geyindiyini güman edirdi, lakin hərəkət hələ də şok idi.
  
  Ölü adamın tətiyi.
  
  Muzdlu qayıq suda ölü vəziyyətdə idi, dağıntılar hələ də aşağı düşür. Drake yerindən sıçradı və təntənəli şəkildə qazı açdı. Yenə də onların gəmisi Missisipinin mərkəzindən keçdi.
  
  Amari'nin ikinci qayığı Hayden, Mey və Müdafiə Nazirini daşıyan, təsadüfən sarı olan üçüncü qayığı nişan aldı. Dreyk üçün Amerika Birləşmiş Ştatlarının yüksək səviyyəli rəsmisinin özünü belə ciddi təhlükəyə atacağını təsəvvür etmək çətin idi, lakin sonra o, Nyu Orleana getmək və missiyanın ortasında SPEAR komandası ilə görüşmək qərarına gələndə, o, həqiqətən nə olacağını qabaqcadan görə bilərdi? Fransız məhəlləsindən bir təqib belə bir adamı dünyanın üçüncü ən böyük su hövzəsi boyunca motorlu qayıq döyüşü üçün hazırlamadı.
  
  Bu dəfə düşmən pilotu sağ qaldı, çünki Mai qayığını geniş dairədə bir tərəfə yönəltdi və sonra geri döndü. Drake, sükanı tutan adama qışqıran muzdlu əsgərlərin, sonra pencəyini cırdığını və sinəsinə bağlanmış dinamitdən şoka düşdüyünü görə bildi. Bu zaman kimsə özünü dənizə atıb, amma pilot hər halda özünü partladıb, qəzaya uğramış qayığı havaya atıb, sonra səndələyərək geriyə dönüb.
  
  "Amarinin fanatikləri ilə" dedi Drake ayıq şəkildə. "Bu bizim xəbərdarlığımızdır."
  
  Kinimakinin qayığı atışma üçün kifayət qədər yaxın olan sonuncu Amari qayığına yaxınlaşırdı. Havaylının qayığı qarşıdan gələn dalğada bir qədər əyildi, lakin o, onu əl ilə yerinə qaytarmağı bacardı. Smit diqqətlə atəş açdı, hər bir güllə nizamlı aralıqlarla partladı. Muzdlular yıxıldı, qanaxdı. Cavab atəşi Lauren və Yorgy-ni yerə göndərdi, oğru yeni Qlokunu buraxdı. Kinimaka hücuma davam etdi və Smit pilotu sıradan çıxara bildi. Gəmi sürətini itirəndə muzdlular hər yerə yıxıldı, bəziləri isə dənizə düşdü.
  
  Kinimaka keçmişi hərəkətə gətirdi. Bir saniyə də itirməyi gözə ala bilməzdilər. Aparıcı qayıqdakı Amari yavaş-yavaş yetişə bilsə də, Webb maneəsiz irəlilədi. Ərəblər bunu hər gün evdə edirdilər, bu da onlara bir az üstünlük verirdi, baxmayaraq ki, heç vaxt bu çay qədər güclü çayda olmayıb.
  
  "Hələ Uebbin resurslarından əsər-əlamət yoxdur" deyə Drake mızıldandı.
  
  "Xeyr, amma bizimkilər yoldadır" Hayden mühərrikin və suyun gurultusu ilə geri qışqırdı.
  
  Drake başını qaldırıb arxaya baxdı, vertolyotların göyə qalxdığını və onların arxasında vızıldayan yeni gəmilərdən ibarət əsl donanma gördü.
  
  "Əgər Webb bunun qaçış yolu olduğunu düşünürsə, deməli, bu göt bir az səhv edib."
  
  "Ancaq Webb heç yerdə görünmür." Lauren çöl eynəklərindən istifadə edirdi. "Bo qayığı idarə edir."
  
  Drake gözlərini sıxdı. Həqiqətən də aparıcı qayığın göyərtəsində yalnız bir nəfər görünürdü. Hayden fikrini söylədi. "O, o qədər ümidsizdir ki, artıq iksir hazırlayır" dedi. "Bu mənim bahisimdir, uşaqlar. Nəyə inanırsa, ona güc verəcək, bilmirəm, amma belə edir".
  
  "Ölümsüzlük?" Lauren təklif etdi. "Görünməzlik?"
  
  "Oh, mən bundan bəzilərini sınamaq istərdim." Alisiya başını tərpətdi. "Lənət elf ona nəyin dəydiyini bilməyəcək. Və samuray Şeyla." O, Kenziyə baxdı, sonra şoka girdi. "Ah lanet. Mən bunu yüksək səslə dedim? Əlaqədə?"
  
  Mai əvəzində heç nə vermədi. Kenzi ona qiymətləndirici nəzər saldı. "Deməli, heç nə dəyişməyib, elə deyilmi, Alisiya? Ola bilsin ki, bir gün sənin həyatını xilas etmək üçün mənə ehtiyacın olacaq".
  
  "İnanılmaz."
  
  "Onda... görək kim kimə sataşır."
  
  "Mən heç vaxt-"
  
  Drake onu bağladı. "Bir missiyada" dedi. "Biz qlobal təhlükəsizliyə təhdidlərlə mübarizə aparmalıyıq".
  
  Kinimakinin və Dahlın qayıqları indi muzdlu qayıqların arasında süzülürdü. İsveçli onlardan birini geniş açaraq, onun üçüncü tərəfə doğru əyilməsinə səbəb oldu, şüşə lif və polad parçalandı. Kinimaka digərinin arxa üçdə bir hissəsinə çırpıldı, bu da cəbhənin dönməsinə səbəb oldu və üç muzdlu akimbonu çayın ac qarnına göndərdi.
  
  Düşmən gəmisi geri döndü və Dahla ağır hücum etdi. Drake artıq yaxın idi, az qala isveçlinin arxasına toxunmuşdu. Baş-başa toqquşma ehtimalı var idi. Amari tərəfindən daha çox itki var, baxmayaraq ki, bu pilot açıq şəkildə sıradan bir muzdlu idi.
  
  Dahl gərginləşdi və Kensi oturduğu yerə çökdü. Muzdlular çılğıncasına qışqırdılar və Dreyk sürətini azaltdı. Hayden sağda göründü, yandan qaçdı. Gəmilər az qala yaxınlaşdıqda Haydenin sarı qayığı muzdluların qayığının arxası ilə toqquşub, onu fiziki olaraq kənara atıb. Dahlın qayığı təmiz suda süpürüldü və Hayden təqibə qoşulmaq üçün kəskin şəkildə sanca tərəf döndü, yayını yırtılmış, lakin dayanmışdı.
  
  Muzdlular suda ölü idilər, yalnız götürülməyi gözləyə bildilər.
  
  Alisiya H&K-nı atəşə tutarkən Dreyk növbəti qayığın arxa tərəfinə yaxınlaşdı. Smit Qlokunu atəşə tutdu və Mey muzdluları bir-bir öldürdü. Vertolyotlar yuxarıda səmada dövrə vurmağa başladılar və motorlu qayıqlar dalınca qaçdılar. Qabaqda Amari daş üzlü və fanatik təhdidlərlə Uebbin arxasına keçdi.
  
  Və Uebbin özü aşağı əyilmiş halda, Leopold's Scroll və Saint Germain "ciddi ipuçları siyahısı"nın indiyə qədər təsəvvür edilən ən böyük xəzinəni - həyat iksirini hazırlamaq üçün yeganə etibarlı yol olduğunu göstərdiyi kimyavi qarışığın ilk inqrediyentini qarışdırırdı.
  
  
  ƏLLİ FƏSİL
  
  
  Missisipi çayının böyük dalğası heç vaxt belə bir şey görməmişdi və eşitməmişdi. Əsgər kimi, Drake və SPEAR komandası tez-tez ölümün astanasında idi. Çox vaxt onu aldadırdılar. Amma Dreykin başında heç bir illüziya yox idi. Heç kim ölümü əbədi aldatmadı.
  
  Heç kim.
  
  Son fəsil yaxınlaşırdı, bəlkə də bu il deyil, amma tezliklə, hamısı birlikdə dirilib öləcəklər. O, bundan qorxmurdu. Kişi və ya qadın əbədi olaraq belə bir həyat yaşaya bilməz və o, sadəcə olaraq, özünü könüllü olaraq təqaüdə çıxacağını təsəvvür edə bilməzdi. Bəs alternativ nə idi?
  
  Dalğadan dalğaya tullanaraq qayıqları saydı. Webb, sonra altı Amaris və dörd öz. Hamısı bərbad. Sular şiddətli və ölümcül idi. Amarinin muzdluları havanı qurğuşunla deşərək bir neçə dəfə pulemyot atəşi açmaq üçün vaxtaşırı geniş yelləndilər. Kinimaka və Dal qəribə cəsədi çıxararaq onlarla birlikdə qaçdılar, lakin çox az irəliləyiş əldə etdilər.
  
  Qüdrətli çay zərif şəkildə sağa, sonra isə sola əyilərək çəmən sahilləri və bəndləri, dokları və işlək gəmiqayırma zavodları ilə əhatə olunmuş dalğalı suların geniş döngəsini əmələ gətirirdi. Onun böyük genişliyi onların üfüqlərini əhatə edirdi, günəş öz zirvəsindən keçdikcə qaranlıq daha da qaralırdı. Drake üfüqləri qabaqda və hər iki tərəfə skan etdi, həmişə Webbin bir planı və potensial gücləndiriciləri olduğunu bilirdi.
  
  O, necə qaçmaq niyyətindədir?
  
  Pərvanələr yuxarıdan kəsildi və motorlu qayıqlar keçdi, hamısı hüquq-mühafizə orqanlarının müxtəlif versiyaları ilə dolu idi. Muzdlulardan biri Dahlın qayığına qumbara atmağa çalışdı, amma qaçırdı və isveçli və israilli yalnız islanırdı. Dahl adamı çiynindən vurdu və başqa heç kim buna cəhd etmədi.
  
  "Bu şeyi daha sürətli hərəkət etdirə bilməzsən?" Alicia şikayət etdi. "Bu templə, bütün günü burada olacağıq."
  
  "Oh, əlbəttə" dedi Drake. "Mən sadəcə azot oksidi açarını çevirəcəyəm."
  
  "Mən bunun nə demək olduğunu heç bilmirəm."
  
  "Lənət olsun, bir gün səni oruc və qəzəbli festivala dəvət etməli olacağıq."
  
  "Hər axşam etdiyimiz belə deyilmi? Bəzən iki dəfə?
  
  Drake yavaşca başını tərpətdi. Alisiya onun çiynini bərk sıxdı. Onların sağında Hayden, Mey və müdafiə katibini daşıyan qayıq Missisipinin səthi ilə sürüşdü. Drake iki cangüdəninin onu əhatə etdiyi Kimberli Crowun yerə çökdüyünü gördü. Bəli, o, birtəhər bütün bu qarışıqlığın qalınlığına girə bildi, amma cəsarətini sarsıda bilmədi.
  
  "Katibi tərcümə edə bilərsən?" o, telefonla Haydendən soruşdu.
  
  "Bəlkə də" cavabı gəldi. "Amma sonrakılara kor olanda manevr etmək istəmirəm."
  
  "Helikopterlər göndərin" dedi Dahl. "Hamısını sudan çıxarın."
  
  Drake Haydenin başını tərpətdiyini gördü. "Düşünürəm ki, bu, hara doğru gedir."
  
  Başqa bir Amari qayığı ayrıldı, bu dəfə sola əyildi və düz bir dairədə getdi. O, sürətlə Drake-in qayığına yaxınlaşırdı, süpürülən pəncəsi onu yarıya bölmək niyyətində idi, lakin Haydenin əmri ilə SWAT helikopterlərindən biri enərək atəş açdı. Qayıq partlayan parçalara parçalandı, parçalanan kimi hələ də irəli gedirdi. Yanğın və tüstü sütunu onun ölümünü qeyd etdi.
  
  Drake ikinci dəfə belə baxmadı. Uebb çevrildi.
  
  "Gözləmək. O nə edir?
  
  Amarinin arxasında aparıcı qayıq çox gec dönmüş kimi görünürdü, Bo onu dönməyə məcbur edən bucaq o qədər kəskin idi. Bütün gəmi bir tərəfə əyildi, altından sprey uçdu.
  
  SPEAR komandası Bo-nun manevrini ardınca dərhal reaksiya verdi, sonra Amari yuvarlanan dalğalar vasitəsilə əmrlər verməyə başladı. Hərəkətlər nəticəsində Dreykin qayığı muzdlulardan birinin qayığının yanında dayanıb. Alicia tapançasını iki dəfə atəşə tutdu və cavab atəşi açmadan əvvəl Missisipiyə iki muzdlu əsgər göndərdi. Güllələr onların bədəninə dəyib, ön şüşəni deşib. Drake üz çevirdi. Alicia daha bir muzdlunu tutdu və yaraladı. Qayıqlar şiddətlə toqquşub, gövdələrinə çırpılıb, genişlənən çatlar və su daşqını buraxıblar.
  
  "Biz batırıq" dedi Drake.
  
  Alisiya qayığı dolduran köpükə və çəkmələrinə baxdı. "İndi ayaqlarım islanır. Lənət olsun, Dreyk, özünü tut."
  
  Yorkshireman lənət etdi. Su təkcə qayığı deyil, həm də mühərriki basdırdığından o, tam sürətlə tələsirdi və Beau'nun getdiyi yerlə həmsərhəd olan qum çuxuruna doğru gedirdi. Bir muzdlu qaldırılmış tapança ilə maşından əyildi, lakin onlar yenidən bağlanarkən Alisiya onu kənara təpiklədi və daha inandırıcı olması üçün onun üzünə sillə vurdu. Drake üfüqə baxdı və Bo-nun nəyə doğru qaçdığını gördü.
  
  "Hər halda sahilə çıxmalıyıq, uşaqlar. Su mühərriki öldürür".
  
  Kinimakinin səsi kommunikatordan tam eyni vaxtda gəldi. "Uşaqlar, bura özəl hava limanıdır?"
  
  "Olmalıdır" deyə Smit hönkürdü. "Bu, mütləq ictimaiyyət üçün deyil, lənət olsun. Lauren onu xəritədə çətinliklə görə bilir".
  
  Məntiqlidir, Dreyk düşündü. İdeal bir dünyada, Uebbin Mississippi boyunca Fransız Məhəlləsində qısa hoppanması asan ola bilməzdi. Və sonra... havada. Şəxsi uçuşlar şübhəli uçuş planları və endiyiniz yerə görə tamamilə yox olma ehtimalı demək idi.
  
  Alisiya yenidən atəş açdı. Su Dreykin çəkmələrini örtdü və qayıq yelləndi. Boğazın mikrofonuna basdı.
  
  "Biz qəzaya uğrayacağıq. Ya da boğulmaq. Yaxud hər ikisi."
  
  Dahl cavab verdi. "Ağlamağı dayandırın. Sadəcə bizə lənətə gəlmiş açıqca göndərin".
  
  Drake sükanla mübarizə apararaq onları düz qumbara apardı. Korpus güclü zərbə vurdu və sürət onları havaya qaldırdı. Su qayıqdan qaçdı, təqib edən muzdlu qayığın bir neçə metr hündürlüyündə çıxan barmağın qumunu təmizlədi. Drake SWAT-ın vertolyotunun sürüşmələrinə söykəndiyini, muzdlu qayığa nişan aldığını və uçarkən atəş açdığını gördü. Güllə pilotun ölümünə və qayığın dəlicəsinə çevrilməsinə səbəb olub. Drake çətin anlar yaşadı.
  
  "İndi bir polis işçisi var ki, onun baltasını istifadə edə bilər ..." dedi Alicia, sonra cismi sürtgəcdən keçirib sıçrayan kimi homurdandı və nəfəsini verdi. Qayığın sürəti sahilə sürüşdü və o, toqquşduqca Drake və Alicia sahilə tullandı. Onlar dönüb yuvarlandılar, amma yenə də bərk yerə düşdülər, üzləri əzilmiş və qanaxmışdı. Drake ayağa qalxıb ətrafa baxdı.
  
  Qayıqlar müvəqqəti estakadaya tərəf qaçdılar. Beau və Webb artıq orada idilər, amerikalı sahilə tullanır, bir əlində ağır bir dəri çanta. Uebb uzun axtarışın sonuna çatmış bir adam kimi həm əsəbi, həm də sevincli görünürdü. İndi Amari muzdlular və köməkçilərlə dolu qayıqları ilə doka yaxınlaşırdı.
  
  Dreyk və Alisiya bütün gücləri ilə palçıqlı sahil boyu qaçaraq düşmənlərinin yolunu kəsməyə çalışırdılar. İki vertolyot hava limanının kəşfiyyatı üçün havada uçdu, lakin Dreykin onların rabitəçiləri ilə əlaqəsi yox idi. Ərazi bir sıra ağaclarla bağlanıb.
  
  Artıq güllələr atılırdı. Uebb və ya Beau təyyarəsinə çatmazdan əvvəl onları vurmağa cəhd edir. Təbii ki, oyunun bitdiyini başa düşdülər. Onların havaya qalxmasına heç vaxt icazə verilməzdi.
  
  Hayden əlaqə saxladı. "Mən Uebbin darvazadan keçərək hava limanının arxasındakı hansısa kompleksə qaçdığını görürəm. Mən onu bağlayıram. Amari gəlir. kilidi götürürəm. Drake, ehtiyatlı ol, sən məndən cəmi bir neçə fut uzaqdasan."
  
  Bir sıra ağaclarla örtülmüş Dreyk və Alisiya qalın budaqların sonuncunun ətrafında süründülər. O, iyirmiyə yaxın muzdlu əsgəri, dörd ağ geyimli köməkçisini və Amarini saydı. Hava limanının arxa mühafizə qapısı dağıdılmışdı və muzdlular indi oradan keçərək kompleksə yayılırdılar. Drake helikopterlərin enişini, təyyarənin qanadlarını və iki böyük anqarını gördü. O, küncdən sürüşüb keçdi.
  
  Hayden onlardan gözləmələrini istədi və sonra səkkiz saniyə sonra bütün komandaya qoşuldu. O, Kimberli Krouya üz tutdu.
  
  "Xahiş edirəm. Burada gözlə."
  
  Katib hərəkətsiz qaldı. "Problem deyil".
  
  Bu kifayət etməli idi. SPEARERS komandası arxa qapıya və qaçan muzdluların arxasına qaçdı. Webb artıq ərazinin mərkəzini keçərək böyük bir qrup kişiyə tərəf gedirdi. Onun qarşısında hər yerdə fəallıq gedirdi: insanlar helikopterlərə minib-düşür, yerüstü ekipajlar imdadına çatır, pərvanələr isinirdi. Hətta kiçik reaktiv təyyarə də qoşa mühərrikləri ilə uğuldayırdı.
  
  İstənilən və bütün resurslar.
  
  Drake Uebbin ordusundan Amari muzdlularına, başda uçan polis və SWAT helikopterlərinə və hər tərəfə atəş gücünə baxdı. Bu çılğınlığın tam ortasına tullanmaq, aktiv bir vulkanın içinə tullanmaq kimi olardı.
  
  Ancaq SPEAR komandası bunu böyük həvəslə etdi.
  
  
  Əlli BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  "Əgər bu gün ölsəm, yaxşı olacağıma ümid edirəm. Bu günü yaşasam, sevdiklərimi yenidən görəcəyimə ümid edirəm. Bütün bunların sonunda cansız bədənimin üstündə dostlarım, həmkarlarım dayansalar, inşallah güclü olarlar. Və məni, ailəmi xatırla. Canlı ürəyimi, həyəcan hissimi, parıldayan gözlərimi xatırla. İndi mən sadəcə bir xatirəyəm, amma yenə də səndə yaşayıram. Mən əbədi yaşaya bilərəm".
  
  Böyük döyüş meydanına doğru qaçarkən Kinimaka səssizcə sözləri təkrarladı.
  
  Drake gözlərini qırpıb, yalnız çay suyu ola bilərdi. - Bir atalar sözü üçün bir az uzun görünür, yoldaş.
  
  "Mən bunu anam öləndə yazdım" dedi. "Və dostlarımız öləndə bu barədə düşünün. Deyəsən, bu gün gözəl mahnılar üçün yaxşı gündür".
  
  Kimsə cavab verməzdən əvvəl bütün cəhənnəm dağıldı. Ancaq heç bir hadisə bir ömürlə məhdudlaşmırdı. Drake-in gözü ilə zorakılıq və gərgin hərəkətin birləşməsi fasiləsiz ölümcül rollercoaster gəzintisi idi. Uebb dörd cərgəyə düzülmüş gözləyən helikopterlərə tərəf qaçdı. Onun muzdlu əsgərləri Amari qoşunlarına atəş açaraq ötüb keçdi. Ərəb gizlənmək üçün suya daldı. Spetsnaz helikopterləri yuxarıdan içəri daxil oldu, insanlar qapılardan bayıra çıxdılar və döyüşün qalınlığına qurğuşun yaylımları göndərdilər. Yağ qabları, maşınlar və yeşiklər hər yerə səpələnmişdi ki, bu da əsgərlərə və muzdlulara sığınacaq axtarmağa imkan verirdi.
  
  Drake Bo-nun Uebbi növbədəki ilk helikopterə doğru itələdiyini gördü, onun pərvanələri artıq nəhəng bir reaktivi atıb. Bu gözəl idi. Uebb təyyarəyə minərkən və təyyarə qalxmağa başlayanda Dreyk pilotu vuraraq öldürdü.
  
  Qara canavar geriyə çırpılaraq hər iki sürüşmə üzərində möhkəm yerə endi. Beau içəri daldı və Uebbi kobud şəkildə çıxartdı. Drake Haydenin onlara daha bir atəş açdığını gördü. Mühafizəçi düşdü. SWAT vertolyotu yenidən süpürüldü və muzdluların arasından keçdi, lakin indi başqa bir kontingent RPG-lər sıraya düzdü və bu helikopterin yan tərəfə sürüşməsinə səbəb oldu. Smit atış başlamazdan əvvəl raketi işə salmağı bacarıb.
  
  Digər vertolyotlar da uçuşa hazır idi, daha üçü aerodromun uzaq tərəfində və ikisi yaxınlıqda idi. Parlaq boz reaktiv təyyarə burnunu uçuş-enmə zolağı ilə düzləşdirmək üçün yavaş-yavaş hərəkət etdi. Webb istənilən istiqamətə keçə bilərdi, lakin Dreyk hələ də necə qaça biləcəyini anlaya bilmirdi.
  
  Sonra daha üç RPG göründü və səma ağ tüstü və ölümlə doldu.
  
  Amarinin muzdluları Uebbin muzdluları ilə əlbəyaxa döyüşürdülər; yumruqla vurub, təpikləyib kürəyindən bıçaqlayıb. Konteynerlərin ətrafında atəş səsləri eşidildi, güllələr kompleksin ərazisini deşdi. Drake, Alicia və Dahl Amari muzdlusunun arxa oturacağına oturdular. Drake boynunu, sonra isə qabırğalarını incitdi, düşmənlərini çevirdi və onlardan birini huşunu itirdi. Digəri isə təslim olmayıb, bıçağı çıxarıb və öz qarnında ilişib qalanda şoka düşüb.
  
  Dahl adamını sandığın üstünə atdı, onu sındırdı və sonra o, başqa birinə dalmaq məcburiyyətində qaldı. Alicia öz hücumçunu dəf etmək üçün yenicə düzəltdiyi itilənmiş ağac parçalarından istifadə etdi. Onun H&K-ları daha sonra sağa və sola yelləndi, muzdluları sıraya düzdü və onları çıxardı. O, iki nəfəri məhz ona nişan alan kimi öldürdü, sonra isə taleyi şirnikləndirməyən neft çəlləyinin arxasına daldı. Kinimaka kült liderinin reaktivə tələsdiyi zaman Amariyə baxdı. Hayden yalnız Uebbə baxdı.
  
  "İkinci quş" dedi. "O, gəmidədir."
  
  Drake kişini və ya Bonu görə bilmədi, lakin pərvanələrə zərər verən yaylım atəşi etdi. Bir az sonra Uebb göründü, qışqırdı və gizləndikləri yerləri göstərdi. Dərhal onlara iki RPG nişanlandı. Xəbərdarlıq qışqırıqları səsləndi və nağara və qutular tüstü və alovdan ibarət divarlara partlayana qədər ekipaj qaçdı.
  
  Lauren yerə yıxıldı, şok dalğası ilə ayaqlarını yerə yıxdı. Yorgi onu dayandıran Kinimaki kütləsi ilə toqquşana qədər əvvəlcə başını yellədi. Xüsusi təyinatlıların helikopteri yaxınlaşdı, onun adamları qumbaraatanlardan atəş açıblar. Drake onu geri yellədi, lakin artıq gec idi. Birinci raket onun dibinə dəydi və onu yerə yıxdı, xoşbəxtlikdən zədələnmədi, içərisindəkilər sarsıldı, amma sağ qaldı. Helikopter sıçrayıb titrəyərək betonu cızırdı.
  
  Smit ayağa qalxıb məşəl tapançasını tutan adama atəş açıb, sonra başını bulayıb. "Hər zaman bunu qəbul edəcək qədər axmaq biri var."
  
  "Onda hamısını güllələyin" dedi Kenzi.
  
  Müqavimət göstərən muzdlular dalğası onların dəstəsinə daxil oldu. Drake Uebb və Bo-nu izləmək istəyərkən özünü iki döyüşən adamı itələyərək tapdı. Dahl və Alisiya onun yanında qaldılar. Hayden irəliləyərək Amari və leytenantlarını, ardınca isə Kinimaka, Smith və Yorgi-ni izlədi. İki tərəf arasında bir qrup muzdlu çıxdı.
  
  Dreyk yaxın məsafədən muzdluya atəş açıb, sonra digərini vurub. Webbin parçalarından biri və Amaridən biri. Üçüncü helikopter havaya qalxdı, lakin Drake bunun hiylə olduğunu artıq bilirdi. Webb və Bo izdihamın arasından keçərək birbaşa təyyarəyə tərəf qaçdılar.
  
  Təyyarənin özü də boşluğu bağlayaraq uçuş-enmə zolağının yuxarı hissəsinə doğru irəliləyirdi. Yay və arxa qapılar geniş açıq idi, hazırda iki böyük RPG kütləsi ilə doludur. Xüsusi Təyinatlı Qüvvələrin helikopterləri qaçıb.
  
  Səs-küy qulağınıza gəlirdi. Pervanenin gurultusu silah səsləri və insanların qışqırtıları ilə birləşdirildi, vaxtaşırı reaktiv təyyarənin ildırım gurultusu və ölümcül döyüşdə vuruşan insanların aşağı gurultusu ilə kəsildi. Drake boşluğu gördü və Uebbi nişan alaraq ona tərəf qaçdı, indi onları cəmi otuz metr ayırdı. Uebb qiymətli çantasını götürdü. Dahl orada idi, Alisiya da sağa-sola tıxac edirdi.
  
  Uebbin ətrafındakı qalxanın bir hissəsi olan Bo, onların yaxınlaşdığını görüb və mühafizəçilərinə qışqırdı. Səkkiz nəfər bir nəfər kimi ayrılıb üç nəfərə qarşı durdu. Drake sürətini azaltmadı, sadəcə alnına vurdu, atəş etdi və sinəsinə bir güllə aldı ki, onu yan tərəfə yıxdı. O, həmişə aldığı xəsarətlərdən tez sağalırdı, lakin bədən zirehinə dəyən güllə buna baxmayaraq heyrətləndirici bir zərbə oldu və onun diz çökməsinə və nəfəsini kəsməsinə səbəb oldu. İki muzdlu sifətləri qəmgin halda onun üstündə dayanmışdı.
  
  "Tərəddüd yoxdur!" Bo onlara qışqırdı.
  
  Onlar tətiyi çəkdilər, lakin bu anda Kenzi onların yanında idi. İsrailli məharətdə ölümün təcəssümü idi, onun katanası aşağı yellənir və bədəni iki dəfə dönərkən irəli-geri bıçaqlanırdı. Muzdlular ölmüş halda o, əlini uzadıb.
  
  "Sağol" dedi Drake.
  
  "Soyuqqanlı qatillər qəddar bir sona layiqdir" dedi. "Və xidmət etdiyim üçün xoşbəxtəm."
  
  Mai başqa bir gözətçini geri itələyərək yaxınlıqda dayandı. "Yaralısan?"
  
  "Yaxşı, mənim məmələrim bir az dartılır."
  
  "O, yaxşıdır" dedi Alisiya. "Biz səhər yeməyində güllə yeyirik."
  
  Kimsə cavab verə bilmədən Dahl iki muzdlu əsgəri öz tərəfinə atdı. "Söhbəti dayandır və bu iki oğlanı bitir, tamammı? Artıq görəcəyim çox şey var". İsveçli daha iki zərbə vuraraq sümüklərini, burnunu və diz qapağını sındırıb. Nəhəng qollardan biri kişinin çənəsini xəttdən çıxararaq kəsici dişləri səpələdi. Hamı yuxarı baxanda Uebb təyyarənin tələsik endirilmiş enişlərinə qalxırdı.
  
  Bo aerodromda gözləyir, SPIR heyətinə baxırdı ki, təyyarə müdirini uddu və sonra yenidən taksi sürməyə başladı.
  
  Hayden Amariyə yaxınlaşırdı.
  
  Sonuncu RPG-li adam çıxarılmışdı və indi daha iki SWAT helikopteri müqavimət göstərən muzdlular dəstəsinə doğru tələsirdi. Qəzəbli səslər səsgücləndiricilərdən qışqırır, döyüşçülərə geri çəkilmələri barədə xəbərdarlıq edir, silahlarını yerə endirməyi əmr edirdi.
  
  Drake Kinimakinin sözlərindən qurtula bilmədi: Bu gün ölsəm, inşallah...
  
  
  Əlli İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Hayden yanan bir çuxurda döyüşdü.
  
  Yuxarıdan şiddətli günəş işığı, aşağıdan yayılan əriyən asfalt və ətrafı gözqamaşdıran parlaqlıqla o, Amariyə yaxınlaşdı. Ərəb və onun qalan dörd köməkçisi zəif, lakin dəli, təlimsiz, lakin ümidsiz idilər, bu da onların muzdlu əsgərləri kimi qadının gözündə təhlükəli idi. Heç kim nə edə biləcəyini bilmir.
  
  O, keçi saqqalı olan yaralı adamın üstünə atıldı, əvvəlcə atəş açıb, onun yıxıldığını hiss etdi. Onun baxışı fərqli bir gödəkçə, fərqli bir Merc, həmişə fərqli idi. Kinimaka qutular və nağaralar arasında sağına, Smit isə soluna keçdi. Lauren və Yorgi bir neçə addım geridə getdilər. Hayden başqa bir metal çəlləyin ətrafında getdi, zərbədən yayındı və arxaya yıxıldı.
  
  Kinimaka onun arxasınca yeriyərək muzdlu əsgəri maşından endirdi. O, özünü toparlayıb irəli getdi. Bir vertolyot yuxarıdan aşağı uçdu. Güllə düz yağ barabanının içindən fit çaldı, onun və Smithin yanından keçərək onların hər ikisi gözlərini qırpmadan qalın bir özlü maye axını püskürtdü. Onlar çəlləklərin sonuna çatdılar və Amari onların qarşısında idi, Tayler Uebbin mindiyi təyyarə ilə üzbəüz çevrildi.
  
  "Bunu dayandır! O təyyarəni dayandırın!"
  
  Onun köməkçiləri qışqırıb əllərində bir dəstə qumbara tutaraq irəli atıldılar.
  
  "Yüksək usta narahat olmamalıdır!"
  
  Amariyə və onun dəliliyinə sadiq olan dörd köməkçi, dörd nəfər havada qumbaraatan tutdu.
  
  "Kimyagərlik Ustası! Mistik macəraçı! Mason bələdçisi! Yalvarıram ki, səni ruhdan saldığım üçün məni bağışla!"
  
  Sancaqlar çıxarıldı. Hər adamın əlində bir qumbara, cəmi səkkiz. Ya onları atdılar, ya da təyyarədə onlarla birlikdə qaçdılar. Onların sümükləri çoxdan tökülmüşdü.
  
  Smith bir dizi üzərində idi. "Bizə lazım olan tək şey liderdir."
  
  Nəfəs aldı, qaçdı, sonra atəş etdi. Onun gülləsi liderin başının yuxarı hissəsindən partladı və nəticədə onun bədəni uzandı və dolu qumbara partladı. Digər naşılardan başqa yaxınlıqda olanların hamısı qaçdı. Onların missiyası ilahi idi... və kor idi.
  
  İki qumbara partladı, qəlpələr qalan üç köməkçini pilləkənlərində parçaladı və öz bombalarını havaya göndərdi. Daha sonra partlayışın ardınca partlayış səsi eşidildi, alovlar qopdu və parçalar səpələnib. Amari bütün bunları ağzı açıq və üzü göz yaşları ilə seyr edirdi. Dostları üçün, yoxsa Sent-Jermen qrafı üçün, Hayden bilmirdi.
  
  Amari qışqıraraq ona tərəf döndü.
  
  Hayden silahını nişan aldı və irəli addımladı.
  
  Amari məftillər, dinamit və yapışqan lenti aşkar etmək üçün köynəyinin ön hissəsini cırıb.
  
  "Yox! Biz bacarırıq-"
  
  Amari həm bombanı, həm də özünü partlatarkən Kinimaka bütün bədəni ilə ona söykəndi.
  
  
  Əlli ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Hayden qəlpələrin Kinimakinin bədəninə dəydiyini hiss etdi. O, bütün ağırlığı ilə ona söykənəndə çətinliklə nəfəs ala bilirdi. Bu gözqamaşdırıcı işığın bir şüası içəri girmədi; xaosun arasında təhlükəsiz bir qaranlıq baramasında yatdı. Vaxt keçdi, sonra əsas hissə ondan çıxarıldı. Hayden ölüm gününə baxdı.
  
  "Mano?"
  
  Lauren diz çökdü. "O... o..."
  
  "Yaxşıyam" səsinin gurultusu gəldi. "Kəskin, amma yaxşıdır."
  
  Hayden rahatlıqla udqundu, sonra yerində oturdu. Onların ətrafında səhnə qana bulaşmış, qutular, neft çəlləkləri boşalmışdı. Maye sel kimi yerə yayıldı və qutulardan hər cür əşyalar düşdü. Smit Lorenin yanına düşdü.
  
  "Siz yaxşısınız?"
  
  "Mən yaxşıyam".
  
  Kinimaka sürünərək Haydenin yanına gəldi. "Yaşamaq yaxşıdır."
  
  Lakin sonra Hayden əlini uzadıb pencəyindən tutdu və onu özünə tərəf çəkdi. Gözləri bir-birindən düym aralı idi, burunları bir-birinə dəyirdi. Onun ürəyinin döyüntülərini, dərisinin istiliyini və yaralarından sızan qanı hiss edirdi.
  
  "Məni xilas etməyi dayandır, Mano."
  
  "Mən yox... mən... mən..."
  
  "Bunu başınıza alın. Bitirdik. Uçmağı, təqib etməyi və örtməyi dayandırın. Ona görə sənsiz Dubaya getdim. Bir az yer tutmaq üçün."
  
  "Mən sənin həyatını xilas etdim. mən..."
  
  "Ola bilər. Bəlkə də yox". Hayden o zaman bilirdi ki, heç vaxt bu qədər əlamətdar, bu qədər ağrılı vaxt olmayacaq. Əgər o, Havaylıdan xilas olmaq istəyirdisə, o zaman bu andan, hisslərini yenidən birləşdirəcəyinə ümid etdiyi bu hadisədən istifadə etmək, geri dönüşü olmayan nöqtəni keçmək lazım idi.
  
  "Mən qaydalara əməl edənlərlə işim yoxdur, Mano. Mən yalnız onları sındıran qaliblərlə sikişirəm.
  
  Havaylı şok, dəhşət içində baxdı. Smit və Lauren tez üz çevirdilər, Yorgi isə eşitməmiş kimi davrandı. Hayden tozunu sildi və tək qaldı. Göz yaşları ilə buludlanmış gözləri döyüş meydanını süzdü.
  
  "Götlərinizi hazırlayın uşaqlar. Hələ bitirməmişik".
  
  
  əlli dördüncü fəsil
  
  
  Dreyk və Dahl Uebbin muzdlularının qalıqlarına ağır zərbə vurdular ki, Alicia, Mae və Kenzi yarışa keçdilər. Təyyarə indi bir qədər sürətlə hərəkət edirdi, hələ də uçuş-enmə zolağına getməyə çalışırdı. Bo yerindən tərpənmədi və açıq-aydın son müdafiə xətti idi, çünki Uebb şübhəsiz ki, iksirlərini qarışdırmağa davam edirdi.
  
  Deməli, Beau Webb davası üçün ölməyə hazırdır? Drake bunu başa düşə bilmədi.
  
  Dahl anqarın sonunda yerə basdırılmış bir şüanın arxasına keçdi. Güllələr səkilib keçmiş yanaqlarına qığılcımlar göndərdi. O , kor-koranə şüanın arxasından atəş açdı. Drake aşağı, demək olar ki, üzü aşağı baxdı. Künc muzdluları çaşdırdı və o, ikisini yerə qoydu.
  
  "Sonuncu" dedi Dahl.
  
  Helikopter sürətlə enərkən göydən kömək gəldi, insanlar muzdluların sığınacağına atəş açıblar. Bir qışqırıq və gurultu, kimsə "hər şey aydındır" deyə qışqırdı və Drake sürətlə peyda oldu. Helikopter xüsusi təyinatlılar kontingentini buraxıb.
  
  Drake qadınların Bo üzərinə atıldığını gördü və təyyarənin mühərrikinin səsindəki dəyişikliyi görməzdən əvvəl bu qarşıdurma ətrafında qaynayan partlayıcı üçtərəfli qazanı görmək ona cəmi bir saniyə çəkdi.
  
  "Bu yaxşı ola bilməz" deyə Dahl mızıldandı.
  
  Dreyk kiçik Yorkşirdə oxudu: "Bir şey səhvdir".
  
  "Burun tamamilə uyğunlaşdırılıb" dedi Dahl. "Sprint etməyə hazırsan?"
  
  "Lənət olsun, sanki bütün günü atlamışam."
  
  "Əgər məni məğlub etsən, sənə qayıq sürməyi öyrədəcəm!"
  
  "Hey..."
  
  Lakin Dahl artıq havaya qalxmışdı və taksidən uzaqlaşarkən birbaşa təyyarəyə qaçmışdı. Dreyk bacardığı qədər sürətlə sürətləndi, sinəsi hələ də güllənin təsirindən çırpınırdı. Onlara bir neçə SWAT adamı qoşuldu və vertolyotun pilotu qərara gəldi ki, onların bir az köməyə ehtiyacı ola bilər, xüsusən də təyyarə getsəydi. O, kirşəsini qaldırdı və onlarla yanaşı sürüşdü, indi yarışlarına və ya əldə edilməli olan hədəfə kömək oldu.
  
  Drake və Dahl sürətlə təyyarəyə qaçdılar, yan-yana qaçdılar, lakin bir neçə saniyədən sonra təyyarə uzaqlaşmağa başladı.
  
  Hər iki qapı bərkidildi, lakin sonra onların arxasındakı qapı sürüşərək açıldı və tapança tutan döyməli əl üzə çıxdı. Güllələr qəsdən deyil, qəsdən, qəsdən uçaraq qaçanların narahatlığına səbəb olurdu. Dreyk tüfəngi, sonra tapançası ilə nişan almağa çalışdı, lakin qaçış onun nişan almasına mane oldu.
  
  "Gövdəsi" dedi Dahl. "Kokpit".
  
  Mühərriklər gurladı.
  
  "Vaxt yoxdur!"
  
  Drake ona yaxınlaşmaq lazım olduğunu bilirdi. O, tərəddüd etmədən səhnənin arxasına atıldı və içəri girən qapının açıq olduğunu və görünməyən əli gördü. Yeganə yol. Onun sıçrayışı tam vaxtında təyin olundu. O, qanadın yuvarlaq kənarına endi və bədənini qaldırmaq üçün qanadlardan tutduqda, təyyarə Dahlın sıçrayışını iki fut qısaltmaqla yenidən sürətləndi. İsveçli asfalta ağır zərbə vurdu.
  
  Drake barmaqlarını klapandan keçirdi, bağlanmaması üçün dua etdi və bütün bədənini yuxarı çəkdi. Əvvəlcə sinə, sonra omba, sonra dizlər; qövs edib bədənini hamar qanadın üzərinə qaldırdı. Sürətli hava axını onu canlı, düşmən kimi döyürdü. Boş paltarlar çırpıldı və onu kənara atmağa çalışdı və bu sürətlə uçuş zolağına düşmək ölümcül zərbə olardı.
  
  Drake çömeldi və Dahlın qalxdığını və vertolyota işarə etdiyini görmək üçün geriyə baxdı. Sonra gözünü qapıya dikdi. Nəhəng əl hələ də orada idi, təsadüfi atəş açırdı. O, inamla, xərçəng kimi, təyyarənin qanadına qalxdı, yıxılmamağa və küləyin əsməsinə tərəf əyilməyə çalışdı.
  
  Dahlın səsi kommunikatorun üzərində cırıldadı. "Problem, yoldaş. Təyyarənin qalxmasına imkan verməyəcəklər. Onlar Uebbin qaçmasına icazə verməkdənsə, onu məhv etməyi üstün tuturlar. Özünüzü azad etmək üçün çox az vaxtınız var."
  
  Drake lənət etdi. Qərar yalnız təyyarə müəyyən sürət əldə etdikdən sonra verilib. İndi onun təmiz havaya qalxmaq üçün real şansı var idi və növbəti addım heç kimin risk etmək istəmədiyi döyüşçülərin onu havada vurması idi. Drake daha üç addım irəli atdı.
  
  "Quşunuz yaxınlıqdadır?"
  
  "Bəli. Bizim raketlərimiz var".
  
  İsveçli bundan məmnun görünürdü. Drake lənət etdi.
  
  "Dostum" dedi Dahl. "İki dəqiqədən az vaxtınız var, sonra təyyarəni məhv edəcəyik".
  
  
  * * *
  
  
  Boya yaxınlaşan Alisiya qəsdən yavaşladı. Fransızın üzündə heç bir tanınma, nə günah izi, nə də peşmanlıq parıltısı vardı. Bilirdi ki, böyük ehtimalla onu öldürəcək, amma bir saniyə belə tərəddüd etmədi.
  
  İroni o idi ki, ona dəstək olmaq üçün tapdığı iki adam Mai Kitano və Kenzi idi. Dünyadakı bütün həmkarları arasında ən az güvəndiyi və ən çox fikir ayrılığına düşdüyü ikisi bunlar idi. Gözlərini tutmaq üçün Bodan bir az geri çəkildi.
  
  "Məni ələ salırsan, elə deyilmi?"
  
  "Yalnız bir komanda bu adamı məğlub edə bilər" dedi Mai. "Birgə hərəkət. Bu gün bizik".
  
  "Burada heç bir düşmən yoxdur" dedi Kenzi. "Onda bu gün üçün."
  
  Alicia yoldaşlıqdan qürur hissi keçirdi. Onlar birlikdə yenilməzləri məğlub edəcəkdilər. O, fransızın ölü gözləri ilə qarşılaşdı.
  
  "Yaxşısı get, zirehini al, ey əclaf. Sənə lazım olacaq".
  
  Onlar hərəkətə keçdilər. Mai Bo-nu yerindəcə aşağı endirdi, onun ninja bacarıqları onunki qədər sürətli idi. Alicia soldan içəri girdi, qəfil və polad kimi sərt zərbə endirdi. Kenzi Bo-nun diqqətini yayındırmaq və ona hücum etmək üçün bulanıq şəkildə katanasını yelləyərək sağa itələdi.
  
  Bo-nun tez qatlanacağına və ya pis bir an keçirəcəyinə ümid edirdilərsə, məyus oldular. İncə bədən onların arasında qıvrılıb sürüşür, tüstü yenidən hərəkət edir və barmaqları ilə bıçaq kimi zərbələr endirir, daşlar kimi zərbələr endirirdi.
  
  Mai, Alicia yerə dəyənə qədər görmədiyi bir ulduzu yayındırdı. Kenzi katanası ilə yerə çırpdı, lakin sonra Bo birtəhər Meinin qolunu qövsdə itələməyi bacardığı üçün onu titrəyərək havada saxladı. Dayanma hərəkəti onu üçqat zərbəyə açıq qoydu, onun dizlərinə yıxılmasına, nəfəs almasına və inləməsinə, qılıncın yerə yıxılmasına səbəb oldu.
  
  Bo onun ətrafında hoppandı, çiyinlərindən istifadə edərək düz qaçışı döngəyə çevirdi və hər iki ayağı ilə Alicianın qarnına endi və onu yuvarladı. Sonra Mai onunla üz-üzə gəldi, aslanı yıxacaq zərbələr endirdi. Bo onları götürdü və daha çox gətirdi, Meinin sinə və bud sümüklərini əzdi, üzündəki bu yaxınlarda sağalmış çapıq parlaq şəkildə yandı.
  
  Başqa bir şuriken işığı gördü, qaşlarını yellədi və əlini üzünə qaldırarkən ülgüc kimi iti bıçaqlarını Mayın biləyinə soxdu. Yapon qadın onu orada qoydu və yaralı qolu ilə bıçaqla ona tərəf atıldı, Bo-nun öz şuriken bıçağı kəllə sümüyünü kəsdi. Bıçaqlar deşildi və qan axdı. Bo səndələyərək uzaqlaşdı.
  
  "Birinci qan" dedi Mai. "Mənim üçün". Hələlik şuriken öz yarasını bağladı.
  
  Bo geri çəkilərkən Kenzi ayağa qalxdı və katana ilə irəli getdi. Sola bir fint, bıçağı sağa ikiqat döndərdi və sonra o, kişinin burnuna möhkəm və sürətlə vurdu.
  
  Bo ölümcül bıçağı yayındırmaq üçün əlini qaldırdı.
  
  Kenzi ona amansızlıqla yanaşırdı. Katana Bo-nun qoluna çırpılarkən onun ağzı şokdan açıldı, lakin o, əzasını kəsmək əvəzinə yalnız yan tərəfə sürüşdü. Bo ilk dəfə ona yüngülcə gülümsədi.
  
  "Siz müqayisə edə bilməzsiniz..."
  
  Alisiya bunların heç birini istəmirdi. O, keçmiş sevgilisinə hücum edərək, onun bədəninin çata bildiyi hər nahiyəni vurub, burnunu qana bulayıb, barmağını sındırıb. O, ayaq biləyini bükərək bir dizinə yıxıldı, sonra onun çənəsini titrədən və diş ətləri qanayan appercut endirdi. Alicia onun üzünə qırmızı maye tüpürdü. Bo onu elə bərk vurdu ki, yerə yıxıldı. Onun daha əvvəl tökülən qanı onun üzünü ləkələdi.
  
  Mai Bo-ya daha iki bıçaq zərbəsi vurdu, daxil etdiyi şuriken yanağının ətini sümüyə qədər qopardı. Kenzi daha sonra sürətli bir zərbə endirdi, katananın kəsikləri onun geri çəkilməsinə və nəhayət narahat görünməsinə səbəb oldu.
  
  Alicia onun arxasınca sürünərək qaçmağa çalışarkən topuğunu tutdu. Onun uzadılmış qolu onu ayağa qaldırdı. Mai əvvəlcə günəş pleksusuna diz çökdü və barmağını onun çılpaq boğazına elə bir güclə vurdu ki, bir həftə danışa bilmədi. Sonra Kenzi üçüncü zərbəni endirdi və vaxtı mükəmməl şəkildə təyin etdi, katana onun əzilmiş əllərində səndələdi və qulp onun alnına düz bir şəkildə dəydi.
  
  Beauregard Alain parçalanmış, məğlub olmuş vəziyyətdə uzanmışdı. Alisiya ayağa qalxmağa çalışsa da, ayaqları yol verdi. Mai yerində yırğalandı. Kenzi onların hər ikisinə baxdı.
  
  "Nə... indi nə etməliyik?"
  
  "Bağla axmağı," Alisiya nəfəs aldı. "Onlar onun niyə qaçdığını bilmək istəyəcəklər. iki dəfə."
  
  "Və sən?"
  
  Alicia buruşdu. "Əvvəllər mən onun fransız soğanının necə kəsildiyini görmək istərdim. Amma yeni mən? Deyir o götünü dəmir barmaqlıqlar arxasına qoyun".
  
  "Necə?" Kenzi tez soruşdu. "Məndə qandal yoxdur, eləmi?"
  
  - Yox, sadəcə əylənmək üçün. Alicia diz çökmüşdü.
  
  Məğlub olan Cavalier yenə onların arxasınca gəldi. Ayağa qalxaraq, Maydan düşdü, sonra yerdə sürüşərkən ilan kimi qıvrıldı və Alisiyanın yanağının dərisini qoparan və başını yan tərəfə atan bir təpiklə bitirdi. Bədənini qayçı kimi düzəldən o, iki ayağının üstünə düşdü və şoka düşən Kenzi ilə toqquşub.
  
  Qılıncını əlindən qopardı.
  
  Alisiya əyilməz fiqura baxdı. "Bo" dedi. "Niyə?"
  
  Sonra üzünü örtən qan və sümükləri göründü, alnından tər axdı. "Michael Crouchdan soruş" dedi. "O açardır."
  
  Alicianın gözləri böyüdü. Crouch Dreykin köhnə müdiri və onun yeni müdiri idi; Britaniyanın doqquzuncu divizionunun sevimli, hörmətli keçmiş lideri. Heç bir kişi ondan üstün deyildi. "Bunun mənası nədi?"
  
  Bo cavab vermədi. O, Kenzinin katanasını havaya tulladı və aşağı enərkən onun gövdəsini tutdu. Daha sonra o, sol və sağ, diaqonal kəsikləri ilə bıçaqladı və az qala qollarının tüklərini qırxdı. Alicia adrenalinlə ayağa qalxdı.
  
  Mai biləyindən şuriken qoparan kimi qışqırdı. Bulaqlarda qan fışqırır, yerə səpilirdi. Lakin sonra o, Boya tərəf qaçdı, onun katanasından yayındı və metal ulduzu onun boğazının ətinə sürtdü. Bo qılıncını yerə atdı, sonra hər üç qadın da düşdü; tükənmiş, qanlı və döyülmüş.
  
  Amma qaliblər.
  
  Nəhayət Alicia'nın gözləri fokuslandı və son döyüşü gördü. "Bu nə cəhənnəmdir? Ay qızlar, orada filmin adı var."
  
  Kenzi əli ilə gözlərini örtdü. "Nə?"
  
  "Dreyk təyyarədə"
  
  
  əlli beşinci fəsil
  
  
  Drake yavaş-yavaş bədənə doğru irəlilədi, ayaqları onun altında sürüşdü. Onun bir otuz dəqiqə vaxtı vardı. Təyyarə inanılmaz sürətlə uçurdu. Drake pəncərənin dirsəklərindən yapışdı, sonra özünü qapıya yapışmaq üçün küləklə sürüşdüyünü təsəvvür etdi. Təyyarə hərəkətsiz dayanarkən çətin manevr, qalxma sürətinə yaxınlaşmaqdan başqa.
  
  "Əlli saniyə". Dahlın səsi.
  
  "Lənət olsun, mənə daha çox vaxt lazımdır."
  
  Pəncərədə onu görən üz tərpəndi və bir əl qapının arxasından tərpəndi, silahı ona tərəf yönəltdi. Pəncərədəki üz Tayler Uebbə məxsus idi və nəhəng və gülümsəyirdi. Əllərində kubok kimi tutduğu qırmızı çanta peyda oldu. Siqaret çəkən qədəh göründü, kənarından tüstü qalxdı. Uebb ağzını çılğın gülüşlərlə açdı. Drake hərəkət edən dodaqları oxudu.
  
  "Mən sənə dedim! Mən sizə dedim ki, bu gün birinizi öldürəcəyəm!"
  
  Tapançadan atəş açılıb. Güllə fit çaldı.
  
  "Mənim və əbədi gələcəyim üçün!" Uebb qarışığı uddu.
  
  Drake bədənini geri atdı. İkinci atış yuxarıdan uçdu.
  
  "Parlatın!" Drake ağlayırdı. "O lənətə gəlmiş təyyarəni partlat. Biz bu manyakın yenidən azadlığa buraxılmasına icazə verə bilmərik".
  
  Dahl qayıtdı: "Üç hesabla. Bəs siz?
  
  "Mənə o lənətə gəlmiş helikopteri gətirin."
  
  Helikopter havada dörddə bir dairəni təsvir etdi. Təyyarə eniş-enmə zolağında guruldadı, təkərləri yerə çırpıldı, mühərrikləri tələyə düşmüş canavarlar kimi uğuldayırdı. Atıcı yenidən atəş açıb. Drake təyyarənin qanadında dərisindən çıxdı.
  
  O, dayanmaq fikrində deyildi.
  
  Helikopter bütün arsenalını buraxdı, üç raket çığırtı ilə təyyarənin ön hissəsinə dəydi. Zərbə sahəsi bir saniyədən az müddətdə dağıldı, yerini alov aldı. Qırmızı və qara rəngli odlu şleyf təyyarənin bütün uzunluğunu süpürdü, pəncərələri söküb bazanı əridib, yolundakı hər şeyi məhv etdi. Bütün bədən örtülmüşdü, bir çox hissələri uçdu və qopdu.
  
  Dreykin sürətli sprinti təyyarənin partlaması ilə sona çatdı. Qanadı yıxılarkən onun altında metal büküldü. Son dəqiqəyə çatmazdan əvvəl o, kürəyini alovlarla təqib edərək yüksək tullandı. Kəsmə maşınının ən aşağı hissəsi onun sürüşməsi idi. Dreykin əlləri hamar metala sarılaraq bərk sıxılır və bədəninin hərəkətini dayandırır. Yanğın onu təqib etdi, sayrışan alov kürəyini yaladı, pencəyini yandırdı və başının arxasını yandırdı. Alov onun dərisinə toxunduqca Drake qışqırdı. Pilot helikopteri partlayışdan uzaqlaşdırır, lakin o, artıq uzaqlaşırdı, enerjisi tükənmişdi. Drake sərt şəkildə dayandı, gözləri əzabdan bağlandı, barmaqları artıq sıxılmayana qədər tutdu.
  
  Sonra yıxıldı. Yerə yıxıldı və yıxıldı. Məhv edilmiş təyyarə sağa, uçuş-enmə zolağından kənara aparıldı, sınıq bədəni alov aldı. Uebb onun içində idi və indi əbədi olaraq yox oldu, bütün bükülmüş sxemləri onunla birlikdə məhv edildi. Ayaq səsləri ona yaxınlaşanda Drake başını qaldırmağa çalışdı.
  
  Dal.
  
  "Səni axmaq! Nə düşünürdün? Hey, sən hələ də yanırsan, lənət olsun!"
  
  Bir şey onun kürəyinə vurdu. Drake qızdırmasının azaldığını hiss etdi, lakin əzab davam etdi. O uzaqlaşdı? Hamısı çox idi? Əslində fərqi yoxdu. O, komandasına, ailəsinə dünyada heç kimə güvənmədiyindən daha çox güvənirdi. Ona yaxşı qulluq edərdilər.
  
  Daha çox cəsəd onu əhatə etdi və o, Alisiya ilə Meyin səslərini eşitdi, qəribə də olsa, onları ayırmaq çətin idi. O, Kinimakanın onun üstünə yıxılmayacağına böyük ümid bəsləyirdi. Yenə Dahlın səsini eşitdi.
  
  "Qalx, göt. Gödəkçə sizi xilas etdi. Sadəcə, qalın kəllənizin tükləri bir az yanıb. Drake?
  
  Adi emosional maskasının arxasındakı sırf narahatlığa toxunan Drake əllərini bədəninin altına keçirdi və bərk sıxdı. Reallıq geri döndü. O, dairənin mərkəzində uzanmışdı, komandası ilə örtülmüşdü, vertolyotlar hər yerə enir, polislər və tibb işçiləri yuxarı qalxırdılar. Hamısında xəsarət var idi. Mei sel içində qan tökdü, amma o, hələ də İngilis qadın və Kenzi tərəfindən dəstəklənən Alicia ilə çiyin-çiyinə dayandı. Drake həmişə belə olmasını istəyirdi.
  
  Bu gün. Sabah yox.
  
  Bütün komanda bir yerdə idi. Sonda Uebb öz peyğəmbərliyini yerinə yetirmədi. O, yenidən Kinimakinin mahnısı haqqında düşündü.
  
  Sevdiklərimi yenidən görürəm. Onların hamısı. Drake özünü həqiqətən xoşbəxt hiss etdi.
  
  Dahla tərəf döndü. "Biz bitdik?"
  
  Hayden isveçli üçün cavab verdi. "Bizim həll etməli olduğumuz başqa bir kiçik intriqa və sirr var. Onda hamımız bir gün istirahət edəcəyik".
  
  "Bəs haradadır?"
  
  "Sent Germenin evi".
  
  
  Əlli altıncı fəsil
  
  
  Dincəlmiş, müəyyən dərəcədə geyinmiş və bir qədər də cavanlaşmış SPEAR komandası Yeni Orleanın Fransız Məhəlləsinə qayıtdı. Bütün dost olmayan partiyalar ya lidersiz qalanda, ya da ələ keçiriləndə müqavimət darmadağın edildi. Kultistlər əbədi olaraq yox oldu; sağ qalan muzdlular həbsdədir. Dünyadan daha bir təhlükə aradan qaldırıldı. Bütün komanda yamaqlı və sarğı ilə bağlandı, ağrıkəsicilərlə qidalandı və hətta tikiş edildi. Və xoşbəxt bir qeyddə, Sabrina Balboninin əməliyyatdan sağ çıxdığını və vaxtında tam sağalacağını öyrəndilər.
  
  Burbon küçəsinin ortasından aşağı enərkən hamı ehtiyatla hərəkət etdi, turist qruplarının ətrafında geniş keçidlər etdi.
  
  Hayden yorğun görünürdü. "Yeni Orleandakı Webbin hərəkətlərinin geri çəkilməsi göstərdi ki, o, əraziyə ilk dəfə səfər edir" dedi. "Və xüsusilə bu evi."
  
  Drake gözlərini ağ panjurları olan sadə iki mərtəbəli binaya və yaxınlıqda kiçik qaraja baxdı. Pəncərələrdə dibçək bitkiləri vardı. Hətta qapı qıfılları da təzə kimi parıldayırdı. Alisiya Haydenin çiyninə vurdu.
  
  "Biz niyə buradayıq?"
  
  "Webb bu evə bir səbəbdən gəldi. Bunun nə olduğunu bilmək istəmirsən?"
  
  Lauren irəli addımladı. "Biz araşdırmalarımızdan bilirik ki, fanatiklər Sent Germenin hələ də sağ olduğunu və Yeni Orleanda yaşadığını düşünürdülər. Deyirsən bu onun evidir?"
  
  "Yenə..." Hayden gülümsədi - "Başqa Uebb buraya niyə gəlsin?"
  
  "Son ipucu" dedi Mai.
  
  "Germenin özündən?" Drake güldü.
  
  "Əgər kişiyə görə deyilsə," Hayden əllərini araladı, "deməli, yaşadığı yerə görə." O çiyinlərini çəkdi. "Əfsanələrdə çox vaxt həqiqət var. Germain bura gəlsəydi, bəlkə də bir ipucu buraxdı.
  
  Ətrafı axtardılar; müasir, toxunulmamış mebelləri, işarələnməmiş divarları və rəsmləri axtardılar. Onlar gizli keçidləri və saxta divarları, zirzəmi və çardağı yoxladılar. Əgər Tayler Uebb bu otağa baş çəkibsə, o, bunu böyük hörmətlə edib, başqa bir qəribəlik. Qonaq otağına komanda şəklində toplaşdılar.
  
  "Heç nə," Smit gileyləndi.
  
  "Ayıbdır" dedi Hayden. "Və sürpriz. Bilirsiniz, Amari Avropada özəl təhsil alarkən Saint Germain əfsanəsi ilə maraqlandı. Vəsvəsəni evə apardı və dəhşətli bir şeyə çevrilənə qədər onu havalandırdı. İndi hamısı getdi. Onun bildiyi hər şey itirdi".
  
  "Bəs niyə bu axtarış?" Smit soruşdu. "Niyə o lənətə gəlmiş tumarı oxuyub birbaşa Yeni Orleana getməyəsən?"
  
  "Yol boyu xəzinələr yolu göstərirdi" dedi Hayden. "Birinə nail olmadan digərinə nail ola bilməzsiniz. Sonradan tapılan essenin tərcüməsinə dilçilik kömək etdi. Alchemy iksiri qarışdırmağa kömək etdi. Masonluq daha çox qapı açdı. Birindən o birisini doğursan".
  
  "Deməli, Saint Germain sirri yaşayır?" Lauren soruşdu.
  
  "Bəzi əfsanələr heç vaxt ölmür. Çoxları hər birimizdən çox yaşayacaq".
  
  Drake ağrıdan buruşdu. Mai onun yanağına toxundu və Alicia axsayaraq divana tərəf getdi. "Çox çətin olmayacaq."
  
  "Qəribə olsa da" dedi Lauren. "Əslində bu evin iki yüz ildən çox yaşı var."
  
  "Harada? Hər bir detal yeni görünür". Hayden çaşqın görünürdü.
  
  "Və daha maraqlısı odur ki, o, təxminən 1780-ci ildə tikilib; Tarix bizə deyir ki, eyni dövrdə Germain atəşkəs haqqında danışıqlar apardı və yeni padşahların quraşdırılmasına kömək etdi. Buradakı binaların çoxu o vaxta yaxın tikilib".
  
  "Məni qorxutmağa çalışırsan?" Smit gülümsədi. "Çünki işləmir."
  
  "Bir şey başa düşürsən?" Dahl bildirib. "Pifilərin hökmranlığı nəhayət başa çatdı. Hamısı getdi və Webb öldü. Beş ala bilərəm? O, yaralı dostları arasında qaldırılmış əl axtardı və heç birini görmədi. "Bəlkə sonra".
  
  "İndi biz məlum təhlükələrin əksəriyyətini zərərsizləşdirmişik" dedi Drake. "Bəlkə bir az dincələk."
  
  "Nə edirsən et" dedi Dahl. - Tətilə getmə.
  
  Gülüşlər, ardınca iniltilər gəldi. Kenzi qabırğalarından yapışdı. Hayden kiçik qrupa baxdı.
  
  "Reallığa qayıt."
  
  Drake qeyri-müəyyənliyin geri qayıtdığını hiss etdi. Şəxsən onlar üçün heç nə qərar verilməyib. Alicia və May problem içində idi; Hayden və Kinimaki kimi. Smit və Lauren məhbus Nicholas Bell üçün vuruşdular. Hətta Dreyk Nyu-York sakininin terrorçu üçün yumşaq yeri olduğunu düşünürdü. Kenzi Dahlı sevirdi.
  
  O, gülümsədi. Mən onunla işləyə bilərəm. Onlar qısaca yeni katib və onun iddialı davranışı, döyüşün yeni zirvələrə çatması, gizli baza və yeni yer kimi haqlı olaraq arxa plana keçməsi haqqında danışdılar. Nəyinsə dəyişəcəyini düşünürdülər. Kinimaka heç nə demədi - sanki artıq getmişdi.
  
  Dəyişikliklər gəlir.
  
  Drake başını qaldırdı və pilləkənlərin başından onlara baxan bir üzü gördü. Ağ və orta yaşlı, bu sifəti tanıyırdı. Ürəyi vəhşicəsinə döyünürdü. Bu alman xəstəxanasının xadiməsi idi. O, xəbərdarlıq qışqırmağa başladı, sonra üz arxa plana keçərək itdi.
  
  O, heç görübmü? Yox. Əlbəttə yox. Sadəcə bir işıq oyunu. Nə isə, o, şüuraltı olaraq qapıçının qorxunc itməsini Lorenin köhnə evlə bağlı hekayəsi ilə uyğunlaşdırdı və xəyalları görməyə başladı. Öz-özünə güldü.
  
  "Dreyk?" Alisiya onun narahatlığını hiss etdi.
  
  "Qəribə" dedi. "Mən sadəcə yuxarıda yoxlamaq istəyirəm." Başının arxasındakı tüklər hələ də uc-bucaq altında qalmışdı. Ən azından qalanlar.
  
  "Niyə?"
  
  "Yox, narahat olma..."
  
  Evdə uğultu eşidildi. Küçə titrədi. Kiçik bir zəlzələ şəhəri sarsıtarkən komanda təəccüblə bir-birinə baxıb. Bir an sonra əks-səda kəsildi, lakin bu, Dreykin fikrini dəyişməsi üçün kifayət etdi.
  
  Yuxarıda yoxlamağa ehtiyac yoxdur. Axmaq, yorğun beyin mənimlə qəddar zarafatlar oynayır. İndi o, əmin idi ki, gördüyü hər şey bir işıq parçası, rəng oyunudur.
  
  "Hayden" dedi. "Luizianadan cəhənnəmi qurtaraq."
  
  "Müzakirə ediləcək son bir məqam var" dedi.
  
  "Oh hə? Sonra ortaya qoy, sevgilim."
  
  "Webb çox danışdı. O, açıq-aydın dəlixanaya gedən xüsusi bir iş idi. Amma o, həm də təqibçi, müşahidəçi və məlumat toplayan biri idi. Haqqımızda doğru da ola bilməyən şeylər dedi. Ancaq uşaqlar, nə olursa olsun, doğru və ya yox, hardasa bir az pis zibil var və onu həqiqətən tapmaq lazımdır."
  
  Drake onun qorxularını başa düşdü. Uebb Mey və Dahldan başqa hamını lentə aldı, deyə düşündü. Güzəştli yollarla ya yox, hamısını qazıb məhv etmək lazım idi.
  
  "Biz bunu edəcəyik, Hayden."
  
  "Və bizim haqqımızda dedikləri..."
  
  "Bizim xaçlarımızı daşımaq kimi səslənir" dedi Drake. "Ancaq kimsə paylaşmaq istəsə, məsələn, mən geri çəkilməyəcəyəm."
  
  "Mən də" dedi Dahl. "Hər şey".
  
  Komanda dəstək, razılıq və isti münasibət bildirdi. Drake bunun həmişə bütün anaların, ataların, qardaşların və bacıların mükəmməl ailə anında təsəvvür etdiyi kimi olmasını istəyirdi.
  
  Amma həyat hər şeyi dəyişdi.
  
  "Beləliklə" dedi. "Gəlin görək sabah bizə nə gətirəcək?"
  
  
  SON
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  tanrıların məzarı
  
  
  
  
  HİSSƏ 1
  Qəhrəmanı nə edir...
  
  
  BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Təyyarənin kiçik pəncərəsindən bayırda əzilmiş səma onun ruhunun vəziyyətini əks etdirirdi.
  
  Kabinəyə göz gəzdirdi. Qırmızı ətək və ağ bluz geyinmiş yaraşıqlı stüardessalar sərnişinlərə mikrodalğalı sobada yeməklər təqdim edir və içkilər təklif edirdilər. Bişmiş ətin, tərəvəzin ətirli iyiləri havadan asılırdı. Cütlüklər və uşaqları canlı söhbət etdilər, lakin bir-iki həftə əvvəl olduğu qədər deyil. Bu, təyyarənin geri dönüş uçuşu idi. Hamısını evə gətirəcək olan.
  
  Londonda.
  
  Drake başını bir az geri pəncərəyə çevirdi. Onun sifəti ifadəsiz idi, lakin zehni məlumatı mənimsədiyindən daha tez son hadisələri təkrarlayırdı. Bir neçə dəqiqədən sonra məyusluqla nəfəsini buraxaraq gözlərini yumdu. Yavaşlaması lazım idi. Xülasə etmək lazım idi. On iki saatlıq təyyarə səfəri ona bunu etmək üçün vaxt verməlidir.
  
  Qan padşahının Almaz Başda məğlub olmasından iki gün keçmişdi. O vaxtdan bəri, Drake və dostları ətraflı hesabat üçün Los-Ancelesdəki Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsinin ofisinə aparıldı və sonra dərhal ABŞ Müdafiə Naziri Conatan Gates ilə görüşə aparıldı. Orada Geyts onlara dedi ki, Thorsten Dahl-ın İslandiyanın ilk tanrılar məzarının arxeoloji təhqiqatına rəhbərlik edən şəxs, Qeytsin özü də daxil olmaqla, hamısını Los-Ancelesdəki neytral binada izahat xarakterli söhbətə dəvət etmişdi. Həmin görüşdə o, Qeytsə Dahlın qəsb edilməsinin səbəbini açıqlayacağını və işlədiyi qrup haqqında bəzi təfərrüatlar verəcəyini söylədi.
  
  İsveçli Dahl artıq İslandiyadan uçaraq yola düşmüşdü.
  
  Onlar əvvəlcə şübhəli idilər, lakin Kayman Müdafiə Naziri və onun cangüdənlərinin onları sorğu-sualsız müşayiət edə bilməsi ilə razılaşdıqda hamısı sakitləşdi.
  
  Hayden optimist idi. "Bəlkə də Kayman o qədər də pis adam deyil" dedi. Hamısı tanrıların üçüncü məzarının yeri üzərində işləyirdilər, lakin xəritə çox köhnə idi, bir qədər köhnəlmişdi və tərcümə etmək lazım idi. O düşünürdü ki, Kaymanla səmimi söhbət onların birgə məqsədlərinə yüz elm adamından daha sürətli nail olacaq.
  
  Dreyk gələcəkdə haradasa Wellslə əlaqəsi olduğuna və beləliklə də Alisonun qətlində əli olduğuna əmin olduqları bir adam olan Kaymanla görüşmək istəməsi ilə yalnız tapa biləcəyini tapmaq üçün Uellsin Londondakı mənzilinə tez bir səfər etmək məcburiyyətində qaldı.
  
  Wells-in cəhənnəmi nə ilə məşğul olduğuna dair bir ipucu. Və niyə.
  
  Wells ürəyində SAS zabiti və vətənpərvər idi. Drake bunu həmişə bilirdi. Uells hər şeydən əvvəl ölkəsini birinci yerə qoyur.
  
  Alisonun ölümünü bilməsi və mənə deməməsi üçün...
  
  Wells kimi bir adamı bunu etməyə nə vadar edə bilərdi?
  
  Kayman bilə bilər. Ancaq Londondakı mənzil əsl sübutların yerləşdiyi yerdir. Beləliklə, Drake, Mey və Alicia ilə birlikdə Londona səyahətə çıxdılar və ümid etdilər ki, əsl cavabın ipuçlarına səbəb olacaqdır. Dreyk Bendən onu müşayiət etməsini istəyib və gənc uzun müddət düşünsə də, sevgilisinin yanında qalmağa qərar verib. Ben artıq aylardır onun üçün mübarizə aparırdı və onu buraxmaq fikrində deyildi. Karin qardaşının yanında qaldı, Qan Kralı və yeddi qatlı tələ sistemini məğlub etmək həyəcanı, tanrıların ikinci məzarını kəşf etməzdən əvvəl pis bir şəkildə zədələndi, çünki yeni dostu Komodo dərhal Delta bazasına geri göndərildi, təyinat yeri bilinmir.
  
  Drake indiki vəziyyətə qayıdıb saatına baxdı. Üç saatdan sonra onlar Hitrouya endilər. Wells'in mənzili Mayfair kənarında, Park Lane və Piccadilly yaxınlığında idi. Heathrow-dan asan boru səyahəti. Onlar yerə enən kimi Drake, Mae və Alicia gecikmədən yerə qaçmağa hazır idilər. Mayın agentlikdəki müdirləri ilə etdiyi qanunsuzluqlar bağışlandı - yaponlar Tanrıların üçüncü türbəsini tapmağın vacibliyini və orada ola biləcək qiyamət silahının işarəsini başa düşdülər. Vəziyyəti uyğun gördüyü halda idarə etmək üçün ona tam səlahiyyət verildi. Agentlər onun ixtiyarında idi. Alicia, Dreykin qeyri-rəsmi komandasının bir hissəsi olaraq qaldı, bu komanda Vaşinqtonda Conatan Qeytslə ilk tanışlıqdan bəri inkişaf etmişdi, Drake başa düşdü.
  
  Stüardessa ona tərəf əyildi. Qəlyanaltılardan imtina etdi. Baxışları stəkanda qaldı: viski, araq, tez həll. Çox yavaş-yavaş başını tərpətdi. Stüardessa oyuncaqlıq üçün hədsiz ehtiyacı səhv salaraq satışı tıklayanda gözlərini yumdu və onun getməsini gözlədi.
  
  Gözlərinin dərinliyində, o əbədi kədərli gözlər, hər ikisini xatırlamağı xoşladığı kimi görürdü. Gözəl və həyat, sevgi və xoşbəxtlik dolu. Alison həmişə belə olub. Kennedi ilə məmnunluq yalnız o zaman parlamağa başladı...
  
  ...Nə vaxt...
  
  İkiniz üçün çox darıxıram.
  
  O, davam etdi. Müəyyən dərəcədə, hər halda. Onların xatirələrini içmək onları ləkələmək idi. Paylaşdıqları xoşbəxt anları unutmaq onları boş yerə sərf etməkdi. Və keçmiş SAS əsgəri bundan güclü idi. İçərisində saf poladdan bir çubuq vardı.
  
  İndi o, əsəbiləşib. Qarşıda ağır iş vədi var idi. Təkcə onun üçün deyil, LA-ya qayıdan Hayden üçün o, tezliklə Kaymanla görüşəcək və sonra bu bok həqiqətən dəbdən düşə bilər. O, peyk telefonu ilə Benə zəng etməyi, nəhayət diqqət mərkəzinə düşməsi (onsuz) ilə bağlı bir neçə zarafatı sındırmağı və bəlkə də bir neçə köhnə Dinorok sitatını sındırmağı düşündü. Amma sonra Alicia koridorun o biri tərəfindən onun diqqətini çəkdi.
  
  "Lənət olsun, Dreyk" deyə pıçıldadı. "Özünüzü bizdən uzaqlaşdırmağı dayandırın. Biz sizə kömək etmək üçün buradayıq."
  
  "Ən azını edə bilərdin" dedi Drake. "Nəzərə alaraq..."
  
  "Nəyi nəzərə alaraq? Diqqət etdiyim tək şey ölçüdür...
  
  "Nəzərə alsaq ki... siz ikiniz mənə yeddi il yalan danışdınız."
  
  "Yeddi ildir səni görmürəm. Mən quldur oldum, xatırlayırsan? Mən bu barədə yalnız bir neçə il əvvəl eşitmişdim, Drake. Eynilə May kimi. Düşünürəm ki, ikimiz də fikirləşdik ki, sizə bunu söyləmək çox vaxt aparıb".
  
  "Deməli, mənim üçün seçim etdin."
  
  "Biz heç nə bilmirdik! Əlisonun qəzada ölməməsi və Uellsin bundan xəbəri olmasından başqa heç nə".
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Amma mənim irəli getdiyimi haradan bildin?"
  
  "Bu qədər sadəlövh olmayın. Mən sənin harada olduğunu və nə işlə məşğul olduğunu bilirdim. Əminəm ki, Mai də edir. Facebook və Twitter ətrafında olanda dünya kiçikləşdi. Və bu ikisindən əvvəl hələ də şəbəkə və ondan istifadə etməyi bilən uşaqlar var idi".
  
  Drake kresloda arxaya söykəndi. O, dərindən bilirdi ki, onun dedikləri məntiqlidir. Zaman sürətlə keçdi və beş il sağaldıqdan sonra bir insanı həyatının ən pis yerinə qaytarmaq xeyir-duadan daha çox lənət ola bilərdi.
  
  "Oturacağınızı bağlayın" işarəsi yandı. Təyyarə enməyə başladı.
  
  Drake Alicia'nın vəhşi mavi gözləri ilə qarşılaşdı. "İstintaq daha da çətin olacaq" dedi, "indi bilirik ki, Wells Britaniya hökuməti tərəfindən deyil, daha böyük gizli təşkilat tərəfindən idarə olunurdu. İndi bildik ki, o, iddia etdiyi adam deyildi."
  
  Alicia belini bağladı. "Oh, əminəm ki, o, azğın idi, Dreyk. Amma düşünürəm ki, onun ölməsi bizə o qədər də kömək etmir".
  
  Dreyk istəmədən bir az əylənərək ona baxdı. "Məncə yox".
  
  
  * * *
  
  
  Pasport nəzarətindən və baqaj karusellərindən keçən Dreyk dərhal metronun dərinliklərinə doğru yollanıb. Köhnə, yorğun eskalatorlar enərkən inildəyir, onlarla foto çərçivənin yanından keçirdilər, hamısı son şouların, filmlərin və sərgilərin reklamları ilə asılmışdı. Dinozavrlarla gəzin. Hobbit. Eurogamer. Bir dəfə aşağıda, işarələr şəbəkəsi yeni gələnləri çaşdırmaq üçün mükəmməl hazırlanmış görünürdü. Drake, Mey və Alicia hansı xətti tutacaqlarına və sonra hansı istiqamətə gedəcəklərinə qərar vermək üçün bir neçə dəqiqə sərf etdilər. Londonluların qoşunları və müxtəlif rəngli turistlər dayanmadan onların yanından axışırdılar. Yaxınlıqdakı kəsişmədə bir busker şən melodiya çalırdı.
  
  "Piccadilly Line" dedi Alisiya nəhayət. "O, bizi Yaşıl Parka qədər aparır. Uellsin evi bu evin yanında deyilmi?
  
  "Pickadillinin o biri tərəfində" dedi Drake. O, cib telefonunu yenidən cibinə qoydu və Los-Ancelesdəki vaxt fərqini hesabladı - günəş işığı və sellüloid ölkəsində səhər saat 7 radələrində. Hayden və onun CIA həmkarları səhər saat doqquzda Dahl ilə təyyarənin pilləkənlərində görüşməli, sonra isə onda Kaymanla görüşə getməli idilər. Dreykin şübhəli DİA əməliyyatçısı ilə bağlı şübhələri getdiyi hər mil getdikcə artırdı. O, təkcə Ben üçün qorxmurdu; Hayden və Kinimaka kimi çox bacarıqlı insanlardan belə qorxurdu. Və Dahl. Onun isveçli dostu nəyə girəcəkdi?
  
  Russell Cayman kim idi? Və onun müdirləri, şübhəsiz ki, dəbdəbəli və əxlaqsız yuvalarını qida zəncirinin nə qədər uzağında qurmuşlar?
  
  Çox yüksək, Drake düşündü. Onlar duman və kölgə məxluqları idilər, ruhlar kimi keçib gedirdilər. Gücün arxasındakı güc.
  
  Onlar lazım olan stansiyanı tapıb metrolarının sarı xətlərinin arxasında gözlədilər. Mai sağına, Alicia soluna, şüursuzca onların arasına sədd çəkdi. Metronun fit çalması ilə Alisiya irəli addımladı.
  
  "Lanet olsun, bura insanlarla doludur. Əgər bu işdə məni aldatsalar, hansısa əclaf bir-iki topsuz yola düşəcək". O, dayandı. "Boreanaz kimi görünməyincə. Sonra... danışarıq".
  
  "Yoxsa Belmonte?" Mai dedi, yumşaq, şirin səsi qəsdən zəhəri yalanlayır. "Los Angeles-da qalmamağınız məni təəccübləndirdi, Miles. Köhnə sevgilinin Dalla gələcəyini bilirdin, elə deyilmi?
  
  "Orada idi" dedi Alicia. "Buna sikildi. Daha yaxşı oldu."
  
  "Oh, yüzlərlə əminəm."
  
  "Qanlı cəhənnəm" Drake partladı. "İkinizlə bu qədər çətin olacağını bilsəydim, tək gələrdim."
  
  Qatar qaranlıqda guruldadı, işıqlı pəncərələr tunelin divarları boyunca qıvrılan və ilanlanan boruları işıqlandırırdı. Səyahət yoldaşlarını araşdıran Drake, onların izlənilmədiklərini düşündükləri zaman bir-birlərinə nə qədər oğurluqla baxdıqlarını görəndə təəccübləndi. Ənənəvi açıq kağız çoxdan getdi, yerini Android telefonları və Amazon Kindles aldı.
  
  Green Park tez gəldi. Onlar metro stansiyasından çıxdılar və özlərini geniş yayılmış Ritz otelinin yaxınlığında, hərəkətli London küçəsində tapdılar. Qara rəngli Bugatti Veyron məşhur nişangahdan çıxmaq üçün işıqforda sağa dönəndə Dreyk bir neçə dəqiqə huşunu itirib.
  
  "Land to Drake" Alisiya mızıldandı. "Onun dörd təkəri, kapotu və ön şüşəsi var. Bu sadəcə maşındır".
  
  Drake gözlərini çevirdi. "İtələmə, Alisiya. Şelbi Kobranı vurduğun üçün səni hələ də bağışlamamışam".
  
  "Baqajda pis adam olanı nəzərdə tutursunuz?"
  
  "Onu asanlıqla vurub maşını qaçıra bilərdin, Alisiya. Mən o qədər də axmaq deyiləm".
  
  Onlar yolu keçərkən Mai danışdı. "Yoxsa o, düşündüyün qədər yaxşı deyil, Mett."
  
  - Geri çəkil, balaca elf. Alisiya irəliləyərək Dreykin Uellsin mənzilini göstərdiyi küçəyə doğru getdi. Bir neçə dəqiqə getdikdən sonra boz daşdan tikilmiş, çuqunları, qalın tünd pəncərələri olan üçmərtəbəli binanın qarşısında dayandılar.
  
  - Deyəsən, mən o qədər də pis deyiləm. Alisiya Maiyə qaşını qaldırdı. "Bura doğru yerdir. Mən burada cəmi bir dəfə, bəlkə də yeddi-səkkiz il əvvəl olmuşam. Amma bu, mütləq Uellsin evidir".
  
  Drake ona verilən ünvanı yoxladı. "Bəli."
  
  Pilləkənləri qalxmağa başladılar.
  
  "Tələsək, yaxşı olar" dedi Mai sakitcə. "Biz bu küçəyə girəndən bəri bir dəstə quldur bizi izləyir. Hələlik uzaqda qalırlar. Yəqin ki, Uellsin evinə nəzarət etmək üçün sadəcə mühafizəçilər işə götürülüb. Bizi yoxlamağa tələsməyəcəklər, yoxsa sifarişlərdən asılı olaraq bir neçə dəqiqə ərzində bizə çatacaqlar. birincisini güman edirəm. Axı biz hər kəs ola bilərik. Gəzməyə davam et." Alicia ləngiyəndə tısladı.
  
  Mett Drake geriyə baxmaqdan daha yaxşı bilirdi. O, geriyə baxdı və qəsdən yeddi il durğun vəziyyətdə qaldı.
  
  İrəliləmək və istifadə etmək üçün doğulduğu gücdən, şiddətdən və böyük bacarıqdan tam istifadə etmək vaxtıdır.
  
  O, təbiətin qüvvəsi ola bilərdi. Aləmlərin xilaskarı. Bunu dərindən o, həmişə bilirdi. Vaxt gəlirdi ki, o, bunu sübut etməli idi.
  
  
  İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Hayden Cey bir neçə anlıq ətrafdakı söhbətdən kəsilib. Dimitri Kovalenko Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsinin təhlükəsiz evinə hücum əmrini verərək, komandasının çoxunu öldürüb və onu girov götürdüyü vaxtdan hadisələr o qədər çılğın bir templə inkişaf etmişdi ki, onun hesablaşmağa vaxtı çox az idi. İlk bıçaq yarasından sağalma həftələri belə, baş verən hər şeyi və Qan Kralının növbəti hərəkətinin nə ola biləcəyini bir araya gətirməyə çalışarkən bulanıq keçdi.
  
  Amma indi, o, ikinci bıçaq yarasından yavaş-yavaş sağalarkən - Ed Boudreau-nun öldüyünə dair inamı sayəsində daha az ağrıyan və daha tez sağalan yara - o, Ben Blake olan hisslərini düzəltmək üçün bilərəkdən bacardığı qədər boş dəqiqələrdən istifadə etdi. .
  
  Onun üçün çox gənc idi. Onun üçün çox yetkin deyildi. Peşəkar və karyera səviyyəsində onlar bir-birinə zidd idilər. Bir iş qərarı olsaydı, asan olardı.
  
  Hayden, qoca Ceyms Ceyin ruhunun hələ də onun arxasında olub-olmaması ilə maraqlandı, düz görməməsi üçün burnunu yerə basdı. Amma mən belə hiss etmirdim. Ürəyi ona münasibətin səhv olduğunu deyirdi, ağlı yox. Bəs problem nə idi?O, əvvəlcə çox düzgün görünən bir şeyin döyüşmədən dağılmasına icazə verə bilərdimi?
  
  Budur, o, təkcə məşhur Thorsten Dahl ilə deyil, həm də onun köhnə pərəstişkarlarından biri olan Daniel Belmonte ilə görüşmək üzrədir, Ben və onun bacısı qərargahda gözləyərkən, Dahlın gətirə biləcəyi hər hansı bir məlumatı özümlə işləməyə hazırdır. Böyük isveçli bir neçə həftədir İslandiya məzarının içərisində çox çalışdı və Kayman görünüb ələ keçirəndə əslində əməliyyatları gücləndirdi. Lakin Dahl bir çox sirləri özündə saxladı və Haydenin inandığı kimi, hətta orada etibarlı bir insana sızmağı bacardı.
  
  Belmonteyə gəlincə, belə görünür ki, Geyts Kew Gardens-dəki gizli oğurluğundan o qədər təsirlənmişdi ki, o, dərhal qərara gəldi ki, Belmontenin xüsusi bacarıqlar dəsti bu getdikcə çıxılmaz vəziyyətə düşən əməliyyat bitməzdən əvvəl də faydalı ola bilər.
  
  İllərlə kənarlaşdırılan Belmonte, başqa bir ölkənin rəhbərliyi altında da olsa, hökumətə qayıtmaq şansını atladı. O, hətta öz himayədarı, yalnız Emma kimi tanınan qadına əlavə kömək təklif etdi.
  
  Sərnişinlər içəri sızmağa başlayanda Hayden həyatını yenidən dayandırdı. Bu sürətlə, lənətə gəlmiş pauza düyməsi analizini bitirməmiş köhnələcəkdi.
  
  Bəlkə də problemlərini çox diqqətlə təhlil etdi.
  
  İstənilən halda, İsveçli Dal onlara tərəf gedən kimi o, səmimi təbəssümlə irəli addımladı.
  
  Torsten. O, əlini uzatdı, sonra özünü tutduqlarını və dostcasına qucaqlandığını hiss etdi.
  
  "Hayden!" Dahl qızğın şəkildə qışqırdı. "Sizi yenidən görmək çox xoşdur. Əminəm ki, şərait eyni deyil, amma buna baxmayaraq yaxşıdır".
  
  Heyden böyük, mehriban İsveç Xüsusi Qüvvələr zabitinin təklif etdiyi təhlükəsizlikdən həzz alaraq özünü bir anlıq qucaqlamağa icazə verdi. Onun axtardığı sığınacaq atasının bir vaxtlar ona bağışladığı ziyarətgah idi. Bu, mütləq təhlükəsizlik hissi və dərin bilikdir ki, əgər o, nə vaxtsa zədələnsə, həmişə sığınacaq tapa bilər.
  
  İndi o, niyə Ben Bleyklə qala bilmədiyini bilirdi. Nə qədər çalışsa da, heç vaxt ona təklif edə bilməzdi.
  
  Hayden gülümsəyərək uzaqlaşdı. "Cəhənnəm olsun bu pis vəziyyətlərə. Səni görməyimə şadam." O, Kinimakini uzaqlaşdırdı. "Orada, Conatan Gates, ABŞ Müdafiə Naziri."
  
  Cütlük əl sıxarkən, Hayden onların vəziyyətini qiymətləndirdi. O, hər çıxışda adamları yerləşdirib otağın ətrafına səpələnmişdi. Kaymanın vədlərinə və hətta Müdafiə Nazirinin və bir sıra Gizli Xidmət agentlərinin bu görüşə onları müşayiət etmək üçün dəvət olunduğuna dair təkidinə baxmayaraq, onun pis radarı tam hazır vəziyyətdə idi.
  
  "Tezliklə getməliyik" dedi. "Qırx beş dəqiqə sonra görüş. Biz heç bir bəhanə vermək istəmirik".
  
  "Razılaşmaq". Dahl başını tərpətdi. "Mən bu pis adamla görüşdüm və deməliyəm ki, sizin açıqlamanızla razılaşmaya bilmərəm."
  
  Dahlın ritorikası artıq onu qıcıqlandırırdı. O, birdən Dreykin niyə ona sonsuz sataşdığını başa düşdü. Bu pis niyyətdən deyildi; bu sadəcə öhdəsindən gəlməyin bir yolu idi. Və Dahl bunu özünəməxsus şəkildə başa düşdü.
  
  "Və yoldaşım Mano Kinimaka ilə tanış olun." İri Havaylı kobud salamla irəli addımlayanda Hayden kənara çəkildi.
  
  Sonra izdihamın arasından tanış bir sima parıldayan kimi onun ürəyi atladı. Daniel Belmonte, usta oğru, onun keçmiş sevgilisi, hər bir qadının nifrət etmək istədiyi, lakin həmişə istədiklərindən daha çoxunu istəməsi ilə nəticələnən ingilis.
  
  Onun yanında saçları sıx halqalara burulmuş arıq sarışın bir qız gedirdi. Böyük mavi gözlər yaraşıqlı sarışına arxetipik oxşarlığı artırdı, lakin Hayden bilirdi ki, əgər bu qadın Belmonteni daimi işə müşayiət etsə, gözəllik onun atributlarından ən kiçiki olacaq.
  
  "Daniel" o, məcburi neytrallıqla dedi. "Gəldiyiniz üçün təşəkkür edirəm".
  
  "Mən necə müqavimət göstərə bilərdim?" Gözləri parıldadı, sonra soldu. "Ancaq yox, ciddi. Mən müqavimət göstərə bilmədim. Mənə bura gəlməyi tapşırdılar".
  
  "A?" Hayden qaşlarını çatdı. "Amma kim..."
  
  "Qapı. Conatan Qeyts." Müdafiə naziri onun yanına getdi. "Mənim dəvətimi qəbul etdiyinizə şadam."
  
  "Yaxşı, mən "sifariş verdim" deyəndə, Belmonte səsini pıçıltı ilə aşağı saldı. "Bilirsən ki, mən bu termini həmişə geniş mənada istifadə etmişəm, elə deyilmi?
  
  Hayden dərindən nəfəs aldı. Uzun bir gün olacağını vəd etdi.
  
  Geyts dönüb onları kənarda gözləyən limuzinə apardı. Binadan çıxan kimi onları Los-Ancelesin isti havası vurdu və yol boyu tozlu külək əsdi. Hayden heç kimi istisna etmək istəməyərək Belmontenin dostuna özünü təqdim etmək üçün bir saniyə çəkdi və onun adının Emma olduğunu və onun tələbəsini demirəm, Belmontenin palatası olduğunu öyrəndi.
  
  Hayden bu barədə düşündü. Belmonte Blas é belə bir gənc qız üçün oğru həyatı arzulamaq üçün kifayət idimi?
  
  Limuzin bordürdən uzaqlaşanda Dahl danışmağa başladı.
  
  "Ədəblərimə görə üzr istəyirəm. Təqdimatların hələ tamamlanmadığını bilirəm, amma paylaşmalı olduğum məlumatım var". Başı ilə katibə işarə etdi. "Uzun uçuş idi. Dreykin burada olacağına ümid edirdim, amma deyəsən, o, Londonda olmalı olduğunu hiss etdi, elə deyilmi?
  
  Hayden başını tərpətdi. "Doğru. O, Wells-in izindədir."
  
  "Hm. Yaxşı, ona uğurlar. Amma indi... Odinin səkkiz hissəsinə aiddir. Onları xatırlayırsan?
  
  "Səkkiz?" Belmonte dərhal sözünü kəsdi. "Düşünürəm ki, doqquzu nəzərdə tutursunuz, elə deyilmi?"
  
  "Yox. Mən səkkizi nəzərdə tuturam. Doqquzuncu hissə, Qalxan Eyjafjallajokullda itirildi.
  
  - Bunu demək sizin üçün asandır.
  
  Dahl gözünü qırpdı. "Bir dəfə bunu Dreykə demişdim. Onda da gülməli deyildi. İndi lütfən, ağzını bağla və danışmağa icazə ver". Dahl oturacağında yerindən tərpəndi, dəri yüksək səslə cırıldayırdı. "Odinin qalan səkkiz fraqmenti , son təyinat yeri ilə bağlı qərar qəbul edilməzdən əvvəl qiymətləndirilmək və diqqətlə mühafizə edilmək üçün Stokholmdakı İsveç Milli Antik Əsərlər Muzeyinə təhvil verilib . Bütün standart prosedur."
  
  "Bütün bunlardan xəbərim var" Qeyts isveçlidən qarşıdakı yola baxdı. Russell Kaymana aparan yol. Hayden, Qeytsin parlaq zehninin neçə faizinin işdə olması ilə maraqlanırdı. Öldürülən arvadına az qala kədərlənməyə başlamışdı.
  
  "Yaxşı". Dahl limuzinə baxdı. "Onda kimsə bilir ki, bütün səkkiz əşya bir neçə gün əvvəl ABŞ hökuməti tərəfindən ələ keçirilib və Almaniyanın Ştutqart şəhərindəki hərbi bazaya köçürülüb?"
  
  Qeyts başını kəskin şəkildə çevirdi. Hayden ağzının quruduğunu hiss etdi. "Nə?"
  
  "Necə oldu ki, ABŞ hökuməti Skandinaviya abidələrinin Skandinaviya torpağından çıxarılmasına icazə verə bilər?" Belmonte düşündü.
  
  "Çünki kimsə..." Dahl limuzində dostları arasında olsa da, səsi azaldı. "İsveç hökumətində çox güclü biri onlara bunu etməyə icazə verdi. Tədqiqatıma nəzarəti onlara verən eyni adam - deyəsən."
  
  Geyts başını tərpətdi. "Mən bu barədə heç nə eşitməmişəm. Sifariş Kaymandan gəlibsə, deməli, bunun birbaşa ABŞ hökumətindən gəldiyini düşünmürəm".
  
  İri isveçli gözlərini böyütdü. "Burada məni itirdiniz, ser. Kayman DIA deyilmi? Xüsusi Silahlar İdarəsindən bir adam? O, ABŞ agentliyində işləmirmi?"
  
  Qeyts dodaqlarını büzdü. "Biz öyrənəcəyik, Dal. Mənim təpədə sağ qalmaq fəlsəfəm həmişə sadə olub - əclaflara etibar etməyin".
  
  Dahl bir anlıq susdu. "Yaxşı xəbər budur ki, mən İslandiyanı tərk etməzdən əvvəl etibarlı adamlarımdan birini tədqiqat qrupuna daxil edə bildim. O, qədim dillər üzrə mütəxəssisdən başqa bir şey deyil , amma..." Dahl dayandı, qəsdən gözlədi ki, maşında kimin ən ağıllı olduğunu ölçə bilsin.
  
  Limuzin 405-dən I10-a çıxdı və Santa Monika tərəfə keçdi. İlk danışan Geyts və Hayden oldu. "Qıvrımlar? Onlar açardır? Hayden bildirib. "Deməli, hər şeyin açarı qədimlərin yazdığı dili deşifrə etməkdir? Allaha and olsun?"
  
  - Həmişə belə deyilmi? Dahl gülümsəyərək dedi.
  
  Qeyts qaşlarını çatdı. "Beləliklə, siz üçüncü məzarın yerini göstərən xəritədən tutmuş qiyamət cihazını işə salmaq və dayandırmaq üsuluna qədər hər şeyi təxminlərə - tanrıların öz niyyətlərini yazdıqlarına mərc edirsiniz? Məni bağışla, Dal, amma bu, böyük bir bahisdir.
  
  Kennedi Murun nə deyəcəyi dərhal ağlına gələndə Hayden ürəyində kəskin ağrı hiss etdi. "Veqasda pişiklər uzun sürmür, balam."
  
  Hətta Kinimaka da əsəbiləşdi. Hayden tez müdirinə tərəf döndü. "Demək istəyirəm ki, mərc ödənişi təmin etmək üçün kifayət qədər haqlıdır, ser." O, gözlərində səmimi yalvarışla Dahla çevrildi. "Elə deyilmi?"
  
  "Dəqiq". Dahl soyuqqanlılığını qorumağı bacardı. "Yaxşı dedi".
  
  "Sənin adamın." Qeyts aydın şəkildə çox düşünürdü. "Bütün bunları tərcümə edib Kaymanlıların qarşısında bizi xəbərdar edə bilərmi?"
  
  - O, buna qadirdir, ser.
  
  "Mükəmməl". Geyts başını tərpətdi. "Onda əlimizdə bir as ola bilər."
  
  "Birdən çox ola bilərik." Dahl gülümsədi. "Birdən çox hədiyyə gətirirəm. Axı mən isveçliyəm. Bu, - o, mobil telefonunu çıxarıb bir neçə düyməni basdı, - tanrıların məzarında tapdığım kartın şəkli. O, Haydenə baxdı. "Ben hələ də sizə kömək edir?"
  
  "Əlbəttə".
  
  "Mənə onun mobil nömrəsini ver, Hayden. O da bunu deşifrə etmək şansına layiqdir".
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake bacısı Karinin günün ikinci sıçrayışında döyüşməsini seyr edərkən öz-özünə gülümsədi. Görüşə getməzdən əvvəl Hayden cütlüyün nəinki təhlükəsiz olduğuna, həm də hər an köməyə gələ biləcəyinə əmin oldu. Beləliklə, o, onları Los-Ancelesdəki CIA binalarından birində digər super geeks ilə dolu kiçik bir otaqda gizlətdi. Əvvəlcə Ben Haydenə kömək etmək və geekdomun qalasında gizlənməmək üçün qaldığını əsas gətirərək üsyan etdi. Drake heç vaxt onu bu qədər həyəcan və sızanaqlar arasında tək qoymazdı. Amma Karin amansız bacı məhəbbətini göstərərək onu buna inandırmışdı və indi otaqda qaynayan hormonların doxsan faizini o, öz üzərinə götürmüşdü.
  
  Ödəmək.
  
  "Əvvəllər heç qız görməyiblər?" Karin əyilib onun qulağına pıçıldadı.
  
  "Fiziki olaraq danışa biləcəkləri biri deyil." Ben geniş şəkildə gülümsədi. "Çıxıb kişilər otağından istifadə etməli olduğum zaman maraqlı olacaq."
  
  "Məni burada tək qoyma." Karin fısıldadı. "Əgər siz soprano oxuyan bakirələrlə dolu bir otaq görmək istəmirsinizsə."
  
  "Ooo bacım." Ben güldü. - Ata nə deyərdi?
  
  Karin cib telefonunu göstərdi. "Ondan soruş. İndi zəng edən odur".
  
  Onların qarşısında kompüter ekranında mesaj görünməzdən əvvəl Ben atası ilə bir qədər söhbət etdi. Karin siçanı vurmaq üçün əlini uzadıb, lakin Ben onun qoluna çırpdı.
  
  "Mənim" deyə pıçıldadı. "Bəlkə Haydendən."
  
  "Sanki ikinizin bir-birinizə nə göndərdiyini görmək istəyirəm."
  
  Ben söhbəti tez bitirdi. "Yaxşı, bunu deyəcəyəm, bacı. Sizin və Komodonun bir-birinizə mesaj yazması qədər çirkli ola bilməzsiniz. Yoxsa indi seksting adlanır?"
  
  "Kəs səsini".
  
  "Bəli, belədir. Seksinq. "
  
  Ben mesajın üzərinə kliklədi və onun Torsten Dahldan gəldiyini və hər biri tanrıların ilk məzarında isveçli tərəfindən kəşf edilmiş xəritənin təsviri olan bir neçə əlavədən ibarət olduğunu görüb çox sevindi.
  
  Ben xəritəyə müxtəlif bucaqlardan baxarkən, Karin lənətə gəlmiş missiyaya görə Komodo ilə əlaqəsinin bir müddət kəsildiyi barədə mızıldandı.
  
  "Üçüncü məzarın harada olduğunu öyrənməliyik" dedi Ben ciddi şəkildə. "Və sürətli".
  
  Başqa bir qaxac Karinə qarşı hərəkət etdi.
  
  "Geri çəkilin!"
  
  Benin bacısı ayağa qalxdı, saçlarını atdı və camaata müraciət etdi. "Götür. Mən sizlərdən deyiləm. Mən sizin kimi düşünmürəm. Mənim həqiqətən böyük beynim var, lakin o, penisin ətrafına fokuslanmır. Mən axmaqları sevmirəm. Mən əsgərləri sevirəm. Mən katibə deyiləm. Mənim qara kəmərim var. Odur ki, S&M ilə çox məşğul olmasanız, mənim yoluma mane olmamağı təklif edirəm."
  
  Karin geri oturdu və ah çəkdi. "Yaxşı, Ben. İndi diqqətimizi cəmləyə bilərik. Gəlin o üçüncü lənətə gəlmiş qəbri tapaq".
  
  
  * * *
  
  
  Limuzin Santa Monika çimərliyindən kifayət qədər uzaqda yerləşən hündür, qeyri-adi binanın qarşısında dayandı ki, onlar dənizin qoxusunu belə hiss edə bilmirdilər. Geytsin üç nəfərdən ibarət Gizli Xidmət patrulu əvvəlcə, ardından Hayden, Kinimaka və Thorsten Dahl çıxdı. Hayden onun arxasınca getmək istəyən Belmontenin əlini Emmanın dizinə qoyduğunu gördü və ingilis oğrunun Geytsin hər şey üçün icazə almasını gözlədiyini gördü.
  
  Hayden limuzinin arxa tərəfində gəzərkən Geytsə yaxınlaşdı. Çöldə sakitlik idi. Onun üzərində cəmi bir neçə maşın var idi və səkilər nisbətən boş idi. Onlar alış-veriş zonasından uzaqda idilər və ofis işçilərinin əksəriyyəti artıq səkkiz-beş saata zəncirlənmişdi.
  
  "Kaymanla başqa əlaqəniz varmı?" Hayden sakitcə soruşdu.
  
  "Heç nə. Amma Kayman prinsipial insandır. Hamımız vaxt və məkan barədə razılığa gəldik. O, orada olacaq".
  
  Hayden başını qaldırdı. Hündür binalardan ibarət meşə onun baxışlarını doldurdu. O, Məxfi Xidmət agentlərinə nəzər saldı və bunun müqabilində zəif başını tərpətdi.
  
  "Yaxşı" dedi. "Gəlin gedək".
  
  Onlar gedərkən Hayden Kaymanın ona dediklərini düşündü. Qan Kralını Diamond Head vulkanının dərinliklərindən çıxardıqdan bir gün sonra o, heç bir yerdən səsləndi. O, əvvəlcə tanrıların qədim dili və Dahlın İslandiya məzarında tapdığı xəritə haqqında bildiyi hər şeyi açıqlayacağını izah edərkən heç bir şərh vermədən qulaq asaraq ondan çox şübhələndi. O, ona kimin üçün işlədiyini və qiyamət cihazı haqqında nə bildiyini söyləmək istədiyini söylədi. O, yaxşı natiq idi. Məhz bundan sonra onun sözləri mənalı olmağa başladı. O, ona sülh jesti olaraq Thorsten Dahl-ı görüşə dəvət etdiyini söylədi. Və sonra ona dedi ki, o, məxfi xidmətlə bərabər onun müdirini, müdafiə katibini də dəvət edib.
  
  Hayden heyran oldu və əmin oldu.
  
  Ola bilsin, Kayman DİA və ya hətta CIA üçün dərin örtük altında işləyirdi və onları gəmidə istəyirdi. Onların indiyə qədərki hərəkətləri, şübhəsiz ki, müəyyən qədər tanınmağa layiqdir.
  
  Dahl onun yanında getdi. "Mən fotoşəkilləri Benə göndərdim. Onun zəkasına ehtiyacımız var, əzizim, ona görə də mənə de ki, hələ onun bütün beynini sikməmisən?"
  
  Hayden öskürdü. "Buyurun, Dal. Diqqətimizi cəmləyək, yaxşı? Geyts birdən bu oğlana, Kaymana aşiq ola bilər, amma ikimiz də bilirik ki, onun mühakiməsi təhrif edilə bilər".
  
  "Həqiqətən merak etdim. Niyə tətilə getməyək?"
  
  "O, bunu sona qədər görmək istəyir. Məncə, həyat yoldaşı üçün olduğu kimi özü üçün də. Və etdiyi işdə çox yaxşıdır".
  
  "Və sən, Hayden. Kayman haqqında nə düşünürsünüz?
  
  Onlar foyeyə daxil oldular. Ağıllı kostyumlu bir adam qarşıdakı masada oturaraq binasına qəfil insanların axınına təəccübləndi.
  
  Hayden Gizli Xidmətə icazə verdi. "Kaiman? Yaxşı, yaxşı oyundan danışır. Amma sonra..." O gülümsədi. "Biz hamımız deyilik?"
  
  "Bu adam kir altındadır" dedi Dahl. "Mən onunla tanış oldum."
  
  Kinimaka onun diqqətini çəkməyə çalışdı. "Yuxarıya qalxırıq, rəis" dedi və irəlidəki liftləri göstərdi. "Siz hazırsınızmı?"
  
  Hayden başını tərpətdi və Dala nəzər saldı. Böyük isveçli hazır olduğunu başını tərpətdi. Belmonte və Emma binaları və onun təhlükəsizlik kameralarını, həmçinin pəncərələri, qapıları, havalandırma deliklərini və hər hansı digər giriş vasitələrini yoxlamaqla məşğul idilər.
  
  "Gəlin liftlərdən istifadə edək" dedi Hayden üzünü üzüb. "Bu yolla daha asandır."
  
  "Siz belə düşünə bilərsiniz, Miss J," Emma düşüncəli tonda dedi, "amma bu, kütlələri idarə etmək və onlara nəzarət etməyin başqa bir yoludur."
  
  İndi Hayden Belmontla bağlı ən bezdirici şeyi xatırladı. O, böyük bir sui-qəsd nəzəriyyəçisi idi. Aydındır ki, o, inandığı şeylərin çoxunu çatdırdı.
  
  "Hər halda onları sınayaq."
  
  Böyük qrup ən yaxın liftə doğru irəlilədi. Gizli Xidmət bunu yoxlamaqda israr etdi və sonra səs-küy salaraq birinciyə yalnız katibə və özlərinin getməli olduğunu bildirdi. Hayden sülhü qorumağa razılaşdı və ikinci liftə girdi. Kinimaka üst mərtəbənin düyməsini sıxdı.
  
  Onlar səssizcə yuxarı qalxdılar. Silah yoxlanılıb. Belmonte ağılla gizlədilən kameranın yerini göstərdi. Emma ona saqqız sürtmək üçün ayaqlarının ucunda dayandı.
  
  "Həmişə onlara bildirin ki, onlar sizi məğlub edə bilməyəcəklər" dedi.
  
  Belmonte sevinclə gülümsədi, sanki bu mənim qızımdır.Hayden, britaniyalı super oğru ilə keçirdiyi həftələr barədə düşünməmək üçün əlindən gələni edərək, yanıb-sönən mərtəbə nömrələrinə möhkəm baxdı.
  
  Amma düzünü desəm, o həftələr yaxşı idi. Unutmaq çətindir.
  
  Lift yavaşladı. Qapılar sürüşüb açıldı. Hayden çölə çıxdı və Qeytsin gizli xidmət mühafizəçisi ilə düz onların qarşısında olduğunu gördü. Otağa baxdı. Kinimaka təəccüblə bir neçə seçilmiş söyüş söyərək yan tərəfdən ona yaxınlaşdı.
  
  Döyüş paltarı geyinmiş və üzünü örtən dəbilqə geyinmiş iki kişidən başqa, binanın bütün üst mərtəbəsi onların qarşısında uzanmışdı, silahları yanlarında boş idi.
  
  Geyts çaşmış sifətlə ona tərəf dönərkən ətrafda alov və qəzəb yarandı.
  
  
  ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Dreyk Uellsin mənzilinə girdi və Mai həyəcan siqnalını söndürmək üçün hərəkət edərkən geri çəkildi. Arxalarından gələn insanların addım atmasına hazır idilər, amma heç nə olmadı. Bir dəqiqədən az müddətdə onlar tam hərəkət azadlığına sahib oldular. Drake bir müddət hərəkətsiz qaldı, saytın planını öyrəndi. Qısa bir dəhliz qonaq otağına aparırdı, ondan sonra mətbəx və yataq otağı var idi. Qonaq otağı sparta üslubunda təchiz edilmişdir. Məqsədi olmayan heç bir şey yox idi. Qadın toxunuşundan əsər-əlamət yox idi. Bütün rənglər tünd idi, küncləri görmək çətin idi - mənzil sahibinin ruhuna güzgü.
  
  Alisiya qapıdan kənarda qaldı, koridorda yaxşı yerləşdirilən pəncərələrdən öz xeyrinə istifadə etdi və aşağıda küçədə potensial düşmənlərini kataloqlamağa başladı.
  
  Drake yataq otağına Maiyə işarə etdi, sonra qonaq otağına keçdi. Yapon agentinin nəhayət, adam öldükdən sonra Uellsin yataq otağına girməsi istehzası onların heç birindən yan keçmədi və onlar bir-birlərinə qəmgin baxışlar atdılar. Dreyk düşünürdü ki, Mai sadəcə daxili iztirabdan daha çox şey yaşayır, çünki tətiyi məhz o çəkib.
  
  O, pula mərc edərdi ki, bu Alisiyadır. Lakin sonra bu qız onu heyrətləndirməkdən əl çəkmirdi.
  
  Qonaq otağının arxa hissəsində böyük bir palıd masası üstünlük təşkil edirdi. Onun cilalanmış səthində dayanan yeganə obyekt çərçivəli fotoşəkil idi. Şəkildə Wells və onun bir neçə ordu yoldaşı, çox güman ki, hansısa gizli əməliyyatın sonunda bir-birinin çiyinlərindən tutmuşdu. Və ya buna bənzər bir şey. Britaniya hökuməti üçün əməliyyat? Drake düşündü. Yoxsa Kaymanla birlikdə işlədiyi bu gizli qrup?
  
  Drake davam etdi. Qonaq otağının qarşısında iki nəfərlik dəri divan və qırx düymlük televizor var idi. İçki barı yaxşı təchiz olunmuşdu. Drake kəşf etmək istəyini boğdu. O, başqa şkafı vərəqlədi, lakin gördü ki, bu, DVD/CD rəfi üçün zövqlü önlükdən başqa bir şey deyil. O, bir-bir hər siyirmədə gizli məzmunu yoxladı. İşləyərkən Mainin yataq otağında gəzişməsinə qulaq asırdı.
  
  Onun ona yaxınlaşdığını eşitdi. "Bir şey tapın?"
  
  "Qeyri-adi DVD dəsti. Yaponiyadan erotik sənətə dair bir neçə kitab. Kylie Minogue tərəfindən imzalanmış foto. Qeyri-adi heç nə yoxdur".
  
  Drake qaşını qaldırdı. - Sizcə?
  
  "Mən Uellsi nəzərdə tuturdum. Yaxşı, yoxladınızmı?"
  
  Onun hara işarə etdiyini təxmin etdi. "Aç, Mai. Yoxlamalı olacağıq, amma məndə belə bir hiss var ki, Wells həmişə köhnə məktəb olub. Burada nəsə varsa, onun kompüterində olmayacaq".
  
  Mai düyməni basdı və böyük maşın çıqqıldamağa başladı. "Bu yer," dedi, "artıq seçilib. Müəllif peşəkardır. Sən deyə bilərsən?"
  
  Drake yenidən ətrafa baxdı. "Əslində yox. Yox".
  
  "Xırda şeylər" dedi Mai sakit, təvazökar səsi ilə. "Yataq otağında əsasən qadın ətirinin zəif qoxusu."
  
  - Siz dediniz ki, bu, peşəkardır.
  
  "O idi" dedi Mai yarı təbəssümlə. "Ancaq hətta peşəkarın da təmizlik ritualı var, Mett. Üstəlik, o qədər zəifdir ki, çoxu qoxunu qəbul etmir".
  
  Drake DVD/CD şkafını tərk edərək ona yaxınlaşdı. Onun qalın, parlaq saçlarını yumşaq bir şəkildə iyləyirdi.
  
  "Ehtiyatlı olun" dedi Mey ona. "Orada ucu zəhərli olan kiçik bir iynə saxlayıram."
  
  "Casusla görüşməmək üçün başqa bir səbəb." Amma yaxşı qoxu gəlirdi. Anis və vanil qoxusu azdır. O, qabağa əyiləndə divardan asılmış çərçivəli rəsm, çılpaq səhra arasında ön planda dayanan koyotun fotoşəkili, qar və ətrafdakı ölü, donmuş ağacların çılpaq gövdələrinin diqqətini çəkdi. O, yaxınlaşıb baxmaq istədi ki, Mai onun yanından keçdi. "Uellsin PlayStation da var. Sən düşünürsən-"
  
  Drake indiki vaxta qayıtdı. "Yoxlamaya ehtiyac yoxdur, miss Şiran. O, şübhəsiz ki, bu oyuna sahib idi."
  
  "Uells tənha adam idi. Sadəcə ətrafa baxın. Onun qayğısına qalacaq kimsə yox idi. Onun həyatında xüsusi bir insan olmayıb".
  
  "Sirr saxlayan kişilər həmişə təkdirlər" dedi Drake. "Və dostlarına xəyanət edən insanlar tək ölürlər."
  
  Ekran canlanan kimi Mai əyildi. "Beləliklə, biz onun kimin üçün işlədiyinə və Kaymanı necə tanıdığına bizi apara biləcək hər şeyi axtarırıq."
  
  "Və Alisonun ölümündən xəbərdar olduğu üçün. Bilməliyəm odur ki, əmri kim verib, kim icra edib".
  
  O, bu sözləri deyəndə Dreyk qanının damarlarında isti axdığını hiss etdi. Kimsə arvadını və doğmamış uşağını öldürməyi əmr edib. Bütün bu dünyada əmin ola biləcək bir şey varsa, o da idi ki, bu işdə iştirak edənlərin hamısı günahlarına görə öləcəklər.
  
  Mai bir neçə nişanı kliklədi. "Buna bax" dedi, səsində təəccübləndi. "Wellsin Twitter ID-si, Facebook profili var idi və Goodreads-in üzvü idi. Düşünürəm ki, bu, səhv etdiyinizi sübut edir, Mett. O, ümumiyyətlə köhnə məktəbə aid deyildi".
  
  Drake 'tarix' üzərinə klik etdi. Wells-in Mayamiyə uçuşundan bir gecə əvvəl yazılmış son giriş bir sətirdən ibarət idi. Bir sayta bir keçid.
  
  İsti poçt. Pin kodunun dəyişdirilməsi.
  
  Bu zaman Alisiya başını qapıya soxdu və xarakterik üslubda onlara dedi ki, cəhənnəmə tez getsinlər. Çöldəki götlər həmişəlik dayanıb öz sikləri ilə oynamazdı.
  
  "Mənim dəli fikrim var." Drake Mai itələdi və siçanı təmtəraqlı kilim üzərində hərəkət etdirməyə başladı. "Bizə həmişə mesajları tapılmayan yerə buraxmağı öyrədirdilər." Hotmail-ə klik etdi. "Hesabı paylaşan şəxs istisna olmaqla."
  
  Şifrə sahəsinin üstündən keçəndə Mai gözlərini ona zillədi. "Bunun nə olduğunu bilirsən?"
  
  "Əgər Uellsin gizlətməli bir şeyi olsaydı və onu tapmağımızı istəsəydi..." Dreyk dodağını dişlədi. "Onda o bunu belə edərdi. Yoxdursa, heç nə itirməmişik".
  
  O, yavaş-yavaş parolu daxil etdi. Mainin gözləri böyüdü. "May vaxtı? Doğrudanmı?"
  
  "Başqa nə ola bilər?"
  
  Ekranda Hotmail saytı peyda oldu. Drake "Qaralamalar" qovluğuna kliklədi və onlara baxılmadığını göstərmək üçün hər biri qalın hərflərlə görünən üç mesaj göründükdə dayandırdı.
  
  "Bunlar Uellsin göndərdiyi e-poçtların dəqiq surətləri olmalıdır..." O, dayandı. "Andrew Black adlı bir adam" Drake hər bir e-poçtun mətnini vərəqlədi. "Sadə bir mesajdan başqa bir şey deyil" dedi, məyusluq işarəsi ilə. "Mən ən son versiyanı adi poçtla göndərirəm, dostum. Deməyə ehtiyac yoxdur, bilirəm, amma hamımız üçün onu təhlükəsiz saxlayın. Qayıdandan sonra əlaqə saxlayacağıq".
  
  "Hm". Mai, Endryu Blekin cavab verdiyi bir e-poçt parçasına işarə etdi. "Bir az boş vaxtın var, köhnə dostum?"
  
  "Gözləntilər həmişə olduğu kimi yüksəkdir." Uells cavab verdi.
  
  Drake Wells-in onlayn kataloqunu vərəqlədi. Kentdəki Sevenoaks yaxınlığındakı Endryu Blek üçün ünvan verildi. "Biz bunu sona qədər görməliyik. Əgər Wells ölkəni tərk etməzdən əvvəl köhnə dostuna bir şey göndərsəydi, bu, onun üçün çox böyük fərq yaradardı.
  
  Mai başını tərpətdi və cavab vermək istəyirdi ki, Alisiya başını giriş qapısına sıxdı. "Ey insanlar, aldatmağı dayandırmağın vaxtıdır. Quldurlar yenicə əlavə qüvvələr aldılar".
  
  "Biz yaxınlaşırıq." Drake kompüteri söndürdü. "Neçə nəfər var?"
  
  "Bəsdir ki, Londondan çıxmaq üçün mübarizə aparmalı ola bilərik." Alicia güldü. "Mənim bəyəndiyim şəkildə."
  
  
  DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Hayden sağ tərəfindəki pəncərələr partlayanda instinktiv şəkildə yelləndi. Şüşə qırıqları ölümcül dalğa ilə otağa səpələnmişdi. Onlara tərəf addımlayan iki qara geyimli döyüşçü əyilərək atəş açmağa başlayıb. Hücum onların hisslərini kütləşdirmək və reaksiyalarını yavaşlatmaq məqsədi daşıyırdısa, bu, öz məqsədinə xidmət etmişdi. Bütün komanda sürünərək cilalanmış döşəmənin üstündən dırmaşaraq üzərlərinə şüşə yağdı və güllələr arxadan divarlara dəydi. Geytsin məxfi xidmətçilərindən biri bossu ilə məhv arasında dayanmağı bacardı. Bədəni güllələrlə dolu olduğu üçün sonuncu dəfə rəqs etdi və o, Geytsin üstünə yıxıldı.
  
  Hayden yaralı böyrünü deşən ağrıdan qaş-qabağını alaraq sağlam budunun üzərinə yuvarlandı və silahını çəkdi. Nişan ala bilməmiş o , yüksək bir atəş səsi eşitdi və geriyə baxdı ki, Dal artıq atəş açır. Belmonte Dahlın arxasında diz çökdü.
  
  Hayden çiyninə güllə dəyərkən döyüşçülərdən birinin arxaya çevrildiyini görüb. O, digərinə atəş açaraq irəli sürünərək bunu etdi. Onun gülləsi dəbilqəsinə dəyib, onu geri yıxıb. Dahl yenidən atəş açdı, lakin Geytsin Gizli Xidmət agentlərindən biri qışqırdı.
  
  Boynundan qan sıçradı və Haydeni sıxdı.
  
  CIA agenti daha çox güllə atdı. İndi hər iki döyüşçü məğlub oldu. Belmonte qışqırdı.
  
  Onu vurdular?.. Hayden bu barədə düşündü. Geyts güclə tərpəndi, lakin sonra sağ qalan son cangüdəni onu möhkəm yerə sıxdı.
  
  "Təxliyə!" - mühafizəçi qışqırdı. "Bu, lənətə gəlmiş pusqudur!"
  
  İndi də Hayden gözlərinə inana bilmirdi. DİA agenti Russell Cayman ABŞ senatorunu vəzifədən uzaqlaşdırmağa cəhd etdi? Bu psixoloq sifarişləri haradan alıb? Yoxsa başqa bir terror planı idi? İstənilən halda, onlar başını kəsdilər.
  
  Böyük bir şeyin binanın divarına vurmasından əvvəl yüksək, pirsinqli səs gəldi. Hayden birdən bunun bitmədiyini anladı və göyərtəyə yıxıldı.
  
  "Ört-basdır etmək!"
  
  Güclü partlayış binanı tamamilə silkələdi. Onların arxasında liftin şaxtası inildəyib titrəyirdi. Hayden liftin əyildiyini gördü. Növbəti saniyədə silkələdi və etibarsız bir açı ilə asılmış kimi görünürdü.
  
  "Çıxış yolu yoxdur" deyə pıçıldadı.
  
  "Bəli!" Belmonte birdən qışqırdı. "Bəli, məndə var. Binanın o biri tərəfində yük lifti var". O, xaraba otağın boşluğunu göstərdi. "Orada, qarşıda."
  
  Emmanı qucağına alaraq ayağa qalxdı.
  
  Oğrunun gözündən yaş axdı.
  
  Hayden nəfəs aldı. "Bu odur? o..."
  
  "Ölü" Belmonte sakitcə dedi. - Bəli, odur.
  
  Geyts cangüdənini atdı. Dahl bir yük lifti qurmaq üçün nə qədər ərazini örtməli olduqlarını anladı. "Çağırış" dedi. "Bu yeganə yoldur. Və tez."
  
  "Et bunu!" Onlar bir-birinin ardınca qaçırdılar, Hayden, Kinimaka və Dal bayırda, tapançalar hazır vəziyyətdə, sınmış pəncərələrə işarə edirdilər. Qeyts, qucağında Emma ilə Belmonte və içəridəki son Gizli Xidmət agenti. Pəncərələrin yanından keçəndə başqa bir raketin buraxılmasından əvvəl güclü bir parıltı gəldi. Bu mərmi bir neçə dəqiqə əvvəl olduqları yerə dəyib, liftin şaxtasını sıradan çıxarıb.
  
  Hamısı ayaq üstə qalmağı bacardılar, dırmaşdılar və mübarizə apardılar. Binanın yan tərəfindəki dəliklərdən gurultu ilə atışma səsləri gəldi və onlar əslində isti qurğuşun əlcəyi ilə toqquşduqlarını gördülər. Hayden isti hava nəfəsi kimi məbədinin üstündə nəyinsə parıldadığını hiss etdi və başqa biri pencəyinin ətəyini qopardı. Dahl əlinə nəsə dəyən kimi hırıldadı, amma yenə də dəlicəsinə gülməyi bacardı.
  
  "Hərəkət edin!" qışqırdı.
  
  "Kimdir bu insanlar?" Hayden qışqırdı.
  
  Güllələr onların ətrafında fit çalırdı, fit çalan ölüm meşəsi. Üçüncü raket binanın yan tərəfində partladı və onun strukturunun içərisində bir şey qəfil yerə yıxıldı. Hayden bir saniyə geri çəkildi. Son Gizli Xidmət agenti budundan vurularaq onların yanında yıxılıb. Dahl dərhal reaksiya verdi, onu tutdu və dağıntıların arasından sürüklədi.
  
  Hayden sonuncu pəncərənin kənarına qaçdı. Komandanın qalan hissəsi daha çox itki vermədən təhlükəsizliyə çataraq onun arxasınca qaçdı. Geyts uzanıb lifti çağırmaq üçün düyməni basdı, lakin tərəddüd etdi.
  
  "Adını ver" dedi Dahl. "Amma biz pilləkənlərlə enirik."
  
  "Və tez" dedi Hayden. "Görünür, hətta Kaymanın B Planının da ehtiyat planı var. Bunun arxasında Kayman dayansa."
  
  "Olmamaq üçün çox əlverişlidir" deyə Qeyts mızıldandı. "İlahi, onun tanrı kompleksi varmı?" Bunun üçün onun eşşəyinin həbsdə yandığını görəcəyəm."
  
  "O lənətə gəlmiş zəngli saatlar məni dəli edir" dedi Belmonte. Hayden onları eşitməyə alışmadığını güman edirdi.
  
  "Yox. Bu o deməkdir ki, insanlar evakuasiya olunacaq", - Dahl ona bildirib. "Yaxşı şey".
  
  "Mən bunu başa düşə bilmirəm. Amerika Kayman hökuməti", - Hayden bildirib. "Bizim kimi. CIA. DİA. Hansı agentliyə aid olmağın fərqi yoxdur, biz hamımız eyni rəisə xidmət edirik".
  
  Geyts ona baxdı. "Düşünürəm ki, yox."
  
  Onların arxasında yenidən atəş səsləri eşidildi, divarlar dağılmış konfetilərə çevrildi.
  
  "Dünya hökumətlərinə rəhbərlik edən elit qrup haqqında bu çılğın şayiələrin doğru olduğunu düşünürsünüz?"
  
  "Mən karyerama mərc edirəm. Mənim həyatım da belə görünür". Geyts ölü agentlərə baxdı. "Son vaxtlar ətrafımda çox ölüm var."
  
  "Bəlkə də ara verməlisən." Çıxış qapısını itələyərək beton pilləkənlərlə enməyə başlayanda Hayden Dahlın ardınca getdi. Bu zaman onun arxasındakı otaqdan dərin uğultu partlayışı gəldi, bu səs-küy insanı qorxutmaqla yanaşı, o qədər güclü dəhşət hissi yaradır ki, ürək döyüntüləri arasında dayana bilir.
  
  "Bomba!" Dahl ağlayırdı. "Aman Allah, qaç!"
  
  Canları üçün qaçdılar. Dağılan tirlərin və yükdaşıyan divarların dərin, məşum səsi onların qulaqlarını yandırırdı. Onların arxasındakı tavanın çökməsindən əvvəl dəhşətli bir qəza baş verdi və bir saniyəlik ölümcül, ürəyini dayandıran bir an üçün Hayden bütün otağın əyilməyə və sürüşməyə başladığını gördü.
  
  Üfüq hərəkət etdi. Binanın bütün üst mərtəbəsi çökdü!
  
  Pilləkənləri şaqqıldatdılar. Geyts büdrədi və yuvarlandı, lakin Dahl uçuşun ortasında əyildi, ABŞ senatorunu tutdu və addımını pozmadan onu çiyninə atdı.
  
  Şüşə, beton, kərpic və suvaqdan ibarət səsdən yüksək kütlə bütün istiqamətlərdə partladı, ətrafdakı göydələnlərin pəncərələrini sındırdı və zibilləri bloka səpələdi. Ölümcül şifer yığını üst mərtəbədən qalan hissədən sürüşdü və yerə çırpıldı, toz, qırıntılar və dağıntılar qaldı. Xovlu aşağıda dayanacaqa çırpılaraq dağıntı sütununu qaldırıb. Kiçik dağıntı parçaları küləkdə çırpınırdı.
  
  Hayden hər şeyi eşitdi. Hamısı eşitdi. Partlayışın uğultusu və onun fəsadları dabanı ilə irəliləyən dinozavr kimi idi. Ətraflarında tüstü bürünürdü və qarşıdakı yolu görmək üçün edə biləcəkləri yeganə şey bu idi. Dam çökdükcə sıxılan və sonra partlayışın yanlarına səpələnən dağıntı parçaları güllələrdən də tez uçub keçdi.
  
  Belmonte az qala Emmanın sallanan cəsədini yerə atdı, lakin onu tutdu və onun yıxılmasını dayandırmadan yarım qat pilləkənlərlə aşağı uçdu. Onlar foyeyə çatana qədər heç bir yorğunluq hiss etmədən dayanmadan pilləkənlərlə aşağı düşdülər.
  
  Dahl anı tutdu. "Hər şey yaxşıdır?"
  
  Onun xilas etdiyi agent inlədi.
  
  Belmonte ona baxdı. - Geri çəkil, ey şirniyyatlı pis.
  
  Dahl getsin. O, dayanacağı və vestibüldən kənar yolları gözdən keçirdi, sonra Haydenə döndü. "Onun adamları orada olacaq."
  
  "Bilirəm. Amma başqa yol yoxdur".
  
  Dahl Belmonteyə həvəssiz nəzər saldı. "Əgər onlar təqib etsələr, onu geridə qoymalı olacaqsınız. Ya da onunla birlikdə öl."
  
  İsveçli ön qapılardan qalanlardan keçdi. Ehtiyatla dayanacağa daxil olanda onların ətrafında nazik bir toz buludu dolandı. Hayden baxdı, demək olar ki, avtomobillərin və binanın fasadlarının boyasını soydu, onun qiymətləndirilməsinin intensivliyi belə idi. Kinimaka, həmişə olduğu kimi, onun yanında getdi və Thorsten Dahl həmişə olduğu kimi öndə mövqe tutdu - hədəf adam. Dinc sakinlər bayırda dayanıb öskürür və baş verənlərə mat-məəttəl baxırdılar. Təcili yardım maşınları qışqırdı, işıqları sayrışan polis maşınları hadisə yerinə gəldi.
  
  Dahl birdən işarə etdi. "Orada!" O, düz ən yaxın avtomobilə, ailənin Chevroletinə tərəf getdi.
  
  Hayden bordürdə dayanmış üç qara sedandan izdihamlı insanların töküldüyünü gördü. Qorxu sıxılmış yumruq kimi boğazını sıxdı. Bu uşaqlar onları bitirmək üçün burada idilər. Kaymanın onların buranı sağ-salamat tərk etmələrinə qətiyyən icazə vermək fikri yox idi.
  
  Kinimaka böyük Chevrolet avtomobilinə çırpılıb. "Biz qaçmalıyıq!" qışqırdı. "Gəlin!"
  
  Növbəti dəqiqədə Kinimaka mühərriki işə salaraq onu gurladı, sonra maşını otlu orta yoldan keçərək yola saldı. Hayden silahını yoxladı və dəstəyini Dahla çatdırdı. Onun mağazaya baxmasına baxdı, üzü İslandiya daşı kimi sərt idi.
  
  "Bizim üçün gəlirlər."
  
  Kinimaka qaz pedalına çırpıldı, yüngül trafikə keçdi və öz silahlarının hazır olduğundan əmin oldu, çünki qatil sərnişinləri olan üç böyük avtomobil təqib etməyə başladı.
  
  Los Angeles şəhərinin düz mərkəzinə, Beverly Hills və nəticədə Hollivuda.
  
  
  BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Qaranlıq cənub səmasında mürəkkəb çadırlarını uzatmağa başlayanda mənzildən ilk çıxan və küçəyə aparan qısa pilləkənləri enən Drake oldu. Metro stansiyasından gələn tıxac və tıxacın səsi bir neçə yüz fut uzaqdan aydın eşidilirdi.
  
  Elit küçənin hər iki tərəfindəki səkilərdə gənclər müxtəlif silahlar, o cümlədən beysbol dəyənəkləri və təkər ütüləri ilə gəzirdilər. Daha bir neçə gənc yolun ortasına çıxdı.
  
  Mai sol çiynində, Alisiya isə sağında dayandı. İngilis qadın xoşbəxt bir gülüş buraxdı. "Bir az sparrinq məşqi. Çoxdan idi". O, Drake və Meyə baxdı. - Onları çox incitməyin, xanım.
  
  Daha çox maşın döngədən çığırdılar, yolun yarısında dayandı. Qapılar açıldı və daha çox silah tutan gənclər çıxdılar, onların boğuq itaətsizlik hırıltıları mağara adamlarının cəsarətindən başqa bir şey deyildi.
  
  Mai Drake-ə gülümsədi. "İndi isə bizə asan çıxış yolu təqdim edirlər."
  
  "Bunu adətən həvəskarlar edir". Drake onun sürüşərək uzaqlaşdığını seyr etdi və sonra ona tərəf təqib edən yarım düzən kobud görünüşlü oğlanla qarşılaşdı. "Siz dayanmalısınız" dedi onlara qəti şəkildə. "Sənə nə ödəsələr, döyülməyə dəyməz".
  
  Onlardan ikisi dayandı, lakin ehtiyatlılıqdan daha çox utandıqları üçün. Dreyk birincini hündürlüyə vurdu və yarasasını oğurladı, ikincinin yelləncəyini tutmaq üçün ondan istifadə etdi və güclü yelləncək onu həddən artıq oynatmağa məcbur edəndə adamın içərisinə sürüşdü. Drake onu çiyninin üstündən üçüncü hücumçunun üstünə asdı və o vaxta qədər qalan üç nəfərin gözləri açılmışdı. Biri özündə cəsarət tapıb, çiçəklənib içəri girdi. Drake ondan nümunə götürdü. O, təkər dəmirini tutdu, bərk sıxdı və gəncin üzünə bərk çırpdı. Sınıq burun qanı hər yerə sıçradı. Ağlayaraq yerə yıxıldı.
  
  Onun sağında və solunda Mey və Alisiya oxşar dərslər verirdilər. Drake hələ də işləyən maşınlardan birinin yanına getdi. O, içəridəki gənclərin daha çox gücləndirmə çağırışını eşitdi və fikirləşdi ki, növbəti qrup o qədər də qeyri-adekvat olmaya bilər. O, yarasanı götürüb sərnişin oturacağına tullandı.
  
  "Kimə zəng edirsən?" O, yarasanın ucunu gəncin yanağına vuraraq onu pəncərəyə sıxıb.
  
  "Persi". Gənc nəfəsini kəsdi. "Məni incitmə, dostum. Mən sənə heç nə etməmişəm".
  
  "Bu zəng," Dreyk atılmış mobil telefonuna başını tərpətdi, "bu uşaqların bir araya gətirdiyindən daha çox bizə zərər verdi. O lənətə gəlmiş maşından düş. İndi."
  
  Gənc bir saniyədən sonra yoxa çıxdı və tez Mai ilə əvəz olundu. "Gedək?" yumruğunu sıxaraq soruşdu.
  
  Drake ona baxdı. "Bəli, qalx. Onlardan biri səni saatın üstündə gördü?
  
  O üzünü buruşdurdu. "Parça"
  
  Alisiya kapotun üstündən tullandı və sonra Meyin qucağına dırmaşdı. "Xidmətçilərlə danışmağı dayandır, Dreyk. Gəl gedək buradan."
  
  Drake sürətlə dönərək maşını döngədən geriyə çevirdi və tıxacın içinə girdi. Onun üçün kifayət qədər yer var idi ki, heç kimi qurmayacaqlarına əmin olsun. Gümüş rəngli iki BMW arxadan maşına çırpılaraq təkər gurultusu və korna səsləri səsi çıxaran kimi o, qaz pedalını bərk vurdu.
  
  Drake arxa görüntü güzgüsündə kişiləri gördü. "Onlar bizim arxamızdadır".
  
  Alisiya Meyin qucağında oturaraq kifayət qədər xoşbəxt görünürdü. "Uşaqlıqdan bəri bunu etməmişəm."
  
  "Onlar bizim arxamızdadır, Alisiya. Bu dəfə isə onların balyoz valları və beysbol yarasalarından daha çoxu olacaq".
  
  Narahat şəkildə hərəkət edə bilər. "Uşaqsan?" O, başını tərpətdi. "Mən buna inanmıram".
  
  "Siz ikiniz eşitdiniz ki, mən indicə...?"
  
  - Qapını döydüyünü eşitdim, Dreyk. Alicia ona baxdı. "Bəlkə onu orada buraxmaq daha yaxşıdır, hə?"
  
  "Hələ uşaq." O, mızıldandı. "Həmişə uşaq olub."
  
  "Əgər bu mənə öhdəsindən gəlməyə kömək edərsə... Bəli. Həmişə."
  
  O, maşın sürürdü. Pikadilli gecənin bu vaxtında zümzümə edirdi, maşınlar, avtobuslar və taksilərlə dolu idi, səkilər insanlarla dolu idi. Bununla belə, Drake müəyyən sürətlə irəliləməyi bacardı, o qədər sürətlə ki, onların təqibçiləri dayanıb onları piyada izləyə bilmədilər, lakin yenə də ehtiyatsız bir tempi qorudular. Dünya onlara qarşı mehriban idi. Turistlərlə dolu üstü açıq qırmızı ikimərtəbəli böyük avtobus belə keçə bilməsi üçün kənara çəkildi. Drake sirenin maşının damında olub-olmadığını düşünməyə başladı.
  
  Lakin onların amansız təqibçiləri də onlardan geri qalmadılar. Onlar Bond Street və Fortnum və Mason, Royal Academy və Le Meridien-in aşağı ucundan keçdilər.
  
  "Biz hara getdiyimizi bilirsinizmi?" Alisiya dönüb onların arxasına, sonra yenidən irəli baxdı. "Circus Pikka lənətə gəlir. Əla iş, Drake. Siz bizi ölkədəki ən böyük darboğaza apardınız".
  
  Drake onun haqlı olduğunu bilirdi. Lakin B planı artıq onun şüuraltına sızırdı. "Bəzən, Miles." O, ah çəkdi. "Sənin axmaq metafora doğru səslənir - bilirsən, axmaq sarışın?"
  
  Alicia əsəbiləşdi. "Cəfəngiyat".
  
  Mai güldü. "Lütfən, sümüklü götünü budlarıma sürtməyi dayandır."
  
  Bu, Alisiyanı bir anlığa düşündürdü. "Əvvəllər belə eşitməmişdim." O, etiraf etdi. "Adətən bunun əksi olur. Və arıq? Seksual, dolğun və yuvarlaq mənə daha çox yaraşar.
  
  Drake gizlicə nəzər saldı, lakin Pikadilli Sirkindəki darboğaz irəlidə görünən kimi o, tez maşını sola çevirdi və bordürə tərəf çəkdi. "Daha sürətli. Burada piyadaların hərəkəti minlərlədir. Biz onları sürü arasında itirəcəyik".
  
  Onlar çölə atıldılar, səki ilə tələsik aşağı düşdülər və tez camaata qoşuldular. London havası onları kəskin küləklə vurdu. Onların ətrafında yüzlərlə baş və cəsəd yellənirdi. Drake sirkin küncünə getdi və Stinqin qabağını kəsdi. Geyim mağazasından gələn parlaq işıq və musiqi onun gözlərini və qulaqlarını bir anlıq kor etdi, açıq qapılardan içəri süzülərək onu əhatəyə aldı. Sonra o, Regent küçəsini Glasshouse küçəsindən ayıran kiçik adaya gedən yolu keçmək üçün gözləyən başqa bir izdihamın yanından keçdi.
  
  "Glasshouse-a get," Alisiya qısaca işarə etdi. "Biz Soho vasitəsilə qısa yoldan keçib Leicester Square metrosundan istifadə edə bilərik. Mən google-də avtomobil kirayəsi axtaracağam".
  
  Drake başını tərpətdi. "Cazibədar səslənir."
  
  Piccadilly Circus-da böyük ekranların parlaq işıqları onların üstündən sayrışanda turistlər, yerli sakinlər və görməli yerlərə gələnlərin izdihamı ilə yolu keçirdilər. Dostu Endryu Blekin izinə düşərək Sevenoaksa gedən Dreykin fikirləri təqibçilərindən uzaqlaşaraq Uells haqqında öyrənə biləcəkləri şeylərə fokuslanarkən bir anlıq rahatlıq oldu və sonra Pikadilli Sirkinin dərinliklərindən açıq-aşkar atəş səsi gəldi. .
  
  Çox adam dayandı, qorxudan üzləri dondu. İndi də inamsızlıq içində heç bir reaksiya vermədilər, sadəcə qulaq asdılar, qorxduqlarını təsdiqləyəcək və bəlkə də həyatlarına son qoya biləcək ikinci atışı gözlədilər.
  
  Lakin Drake, Alicia və Mey dərhal reaksiya verdilər. Drake dedi: "Burada yüz uşaq var".
  
  Alicianın sifəti artıq oynaq deyildi. Əvəzində soyuqqanlı bir qatil havası vardı. Mainin həmişə yüngül olan səsi çətinliklə eşidilirdi: "Mən qan və ölüm haqqında hər şeyi bilirəm, amma buna dözə bilməz."
  
  Sanki telepatiya ilə onlar nə etməli olduqlarını bilirdilər. Drake tez narahat olan kütlənin arasından keçdi, məşqi ona atıcının olduğu yerdə naviqasiya etməyə kömək etdi. Mai və Alicia ölümcül ruhlar kimi izdihamın içinə girib-çıxaraq tez həmkarlarına tərəf getdilər. Sürətli hərəkətlə onlar əzilmiş adamları qoyub geri çəkildilər, lakin dərhal diqqəti cəlb etmədilər.
  
  Drake bir qrup parlaq geyimli qadınların arxasında yoxa çıxdı, hamısı dar zebra çaplı qamaşlar və sarı gödəkçələr geyindi, hamısı bakalavr və ya iş partiyasının bir hissəsi idi. Yanında tapança olan bir adamın yanından keçəndə o, qrupun yanından sürüşüb keçdi. Bunu gizlətməyə çalışsa da, Dreykdən gizlənə bilmədi.
  
  Çəkiliş onları bayıra çıxarmaq üçün nəzərdə tutulmuşdu və işə yaradı. Ancaq onları təqib edənlərin bildiyindən daha yaxşı.
  
  Dreyk əlini kişinin boğazına dolayıb, silahı tutan biləyini sındırarkən salam vermək istəyirmiş kimi ucadan "Hey!" deyə qışqırdı, sonra boş əlini yuxarı qaldırıb, boğazını sancaqla sıxdı.
  
  Kişi boğazını qarqara edərək hirslə cavab verdi.
  
  Düz ona tərəf əyilib Dreyk pıçıldadı: "Sizdən iyirmi əclafın şansı yox idi". O , sallanmağa başlayana qədər adamı bərk-bərk tutdu , sonra böyük gücündən istifadə edərək onu yavaşca fəvvarəni əhatə edən pilləkənlərə doğru sürüklədi.
  
  Uzaqdan sirenlər səslənirdi. Londonlular və turistlər üçün fərqi yox idi, çünki indi güllənin qaytarıldığına əmin olub, öz işləri ilə məşğul oldular.
  
  Drake adamını əyilmiş vəziyyətdə qoydu, odlu silahını yaxınlıqdakı zibil qutusuna atmaq qərarına gəldi və Alicia və May ilə yerli kinobar mağazasının qarşısında görüşdü.
  
  Alicia çörəyin qabığını yalayırdı. "Sən vaxtını aldın, Drakester."
  
  "Geri çəkilin".
  
  Sirenlər gəlirdi. Mai Lester meydanına tərəf döndü. "Uellsin o dostu," o dedi, "onun özünü hansı bəlaya saldığını bilmir, elə deyilmi?"
  
  "Biz ümid edirik." Drake ona xəbərdarlıq etdi. "Bizim bildiyimizə görə, o, Uels qədər azğındır."
  
  "Bir şey dəqiqdir" dedi Alicia bir ağız dolusu darçınlı dondurma ilə. "Təxminən bir saatdan sonra o, bizə bildiyi hər şeyi danışacaq."
  
  
  ALTINCI FƏSİL
  
  
  Arxa güzgüdə üç qara sedan görünəndə Kinimaka ayağını yerə qoydu. Maşınlar pis adamlarla dolu idi, üç nəfər qabaqda oturmuşdu və arxada oturacaq üçün yarışırdı. Kinimaka ən azı ikisinin qulaqlarına mikrofon tutub diqqətlə dinlədiklərini, qranit kimi təsirsiz üzləri ilə başlarını tərpətdiklərini gördü. Onlardan biri silahını çıxararaq pəncərədən sürüşüb.
  
  "Oh," deyə mızıldandı, "Məncə, onlar sadəcə öldürmə əmri alıblar."
  
  "Heç olmaz" dedi Geyts arxa oturacaqdan. "Biz Hollivudun mərkəzinə doğru gedirik."
  
  Kinimaka Chevy-ni kəskin döngəyə çevirdi. Hər üç sedan fərqi aradan qaldırmaq üçün mübarizə apararkən arxadan təkərlər qışqırdı. Dahl arxa oturacaqda döndü. "Yaxşı, biz avtomobil təqibi üçün doğru yerdəyik."
  
  Ping və sürətli bir səs-küy var idi. Dahl laqeyd şəkildə başını tərpətdi. "Beləliklə, indi atəş açırlar. Lənət amerikalılara."
  
  Lakin Belmonte sakitlikdən uzaq idi. "Atış! Hərəkət et, böyük oğlan. Allahım, Londondan bir addım at və Vəhşi Qərbdəsən!"
  
  Kinimaka heç nə demədi, sadəcə gözlərini sərnişin oturacağında Haydenə çevirdi. Onlar iki yolsuzluq avtomobilinin yanından daha bir döngə etdikdə Haydenin pəncərəsi qeyri-şəffaf oldu, kiçik çatlar şəbəkəsi.
  
  Geyts arxa oturacaqda gizləndi. Kinimaka yenidən sürətləndi, lakin o, təhlükəli olmağa yaxın idi və ətrafda həm mobil, həm də piyada yüzlərlə dinc sakin var idi.
  
  Hayden işarəni göstərdi. "I10-a qoşulun, sonra təpələrə doğru yola salın." O, öz seçiminə görə ah çəkdi. Əgər döyüşmək istəsələr, orada onlara verə bilərik".
  
  Arxa bamperindən bir düym aralıda qara sedan onların yanından guruldadı.
  
  Kinimaka sürətlə sola keçərək avtomobildən yayındı. "Əgər ora çata bilsək" dedi və son anda maşını enişdən çıxararaq I10 şossesinə tərəf çevirdi. Maşın yuxarı qalxdı, o, nəzarət altına almadan təhlükəli şəkildə fırlandı və tıxaca çırpıldı. Qəfil manevr onların təqibçiləri ilə aralarındakı məsafəni genişləndirdi və Kinimaka bundan istifadə edərək boş zolağa çıxıb Chevy-nin üstündən keçdi.
  
  Lakin sedanlar güclü idi və onlar ehtiyatsız idilər. Demək olar ki, dərhal fərqi bağlamağa başladılar. Bu dəfə yan tərəfdən başqa bir atəş səsi gəldi.
  
  Hayden mobil telefonunun sürətli yığım düyməsini sıxdı. Ben? Mənə deyin, o üçüncü qəbrin yeri ilə bağlı bir şeyiniz varmı?"
  
  Cavab onun alnını bərkitdi. "Yaxşı, daha sürətli işləyin. Biz burada yıxıldıq. Zaman sadəcə olaraq bizim düşmənimizə çevrilib". Sonra əsəbi halda başını buladı. "Mən indi danışa bilmirəm, Ben. Bu əsl lənətə gəlmiş həyatdır!" O, biləyini kəskin silkələməklə söhbəti bitirdi.
  
  BMW təkəbbürlə onların yoluna çıxanda Kinimaka əyləci basdı. Bütün silahların ona tərəf yönəldiyini görən sürücünün gözləri az qala yuvasından çıxacaqdı və sürətlə geri çevrildi. Havaylı ağıllı sürdü, həmişə sedanların qarşısını almaq üçün başqa avtomobillərdən istifadə etdi və onları çaşdırmaq üçün müxtəlif sürətlərdən istifadə etdi.
  
  "Bura düş!" Hayden qışqırdı. Kinimaka "Hollywood şossesi" yazılan lövhəni gördü və yenidən gec dönmə etdi, sürətlə rampaları vurdu və ağ Chrysler-in bir neçə turist tərəfindən ehtiyatla idarə olunmasının qarşısını almaq üçün sərt çiyinə çəkdi.
  
  Sedanlar enişdən aşağı qışqırdılar. Onlardan biri "Chrysler"i kəsərək beton divara çırpıb. Havada xırıldayan metalın səsi, hətta mühərrikin gurultusu üzərində də yüksək səslə. Sedan uçuruma düşdü. Hayden pəncərəsini sındırmaq fürsətindən istifadə etdi, əyildi və şassiyə, pəncərələrə, təkərlərə və mühərrikə dəyərək bütün klipi ona vurdu. Növbəti anda o, bordürə çırpıldı və yuvarlandı, tonlarla metal havaya uçdu və ölümcül gurultu ilə yerə endi. Dağıntılar bütün yola səpələnib.
  
  Daha iki sedan onu geridə qoyub, hələ də qızğın təqibdədir.
  
  "O digər insanlar..." Dahl dedi.
  
  "Bu bir Chrysler var" Hayden ona dedi. "Onlar yaxşı olacaq."
  
  101 Freeway onları Qərbi Hollivuddan şimala və məşhur təpələrə apardı. Hayden təqibdə öz yerli CIA ofisinə zəng etmək üçün vaxtdan istifadə etdi və Geyts nəhayət oturub bir neçə zəng etmək üçün cəsarətini topladı.
  
  On dəqiqə sonra hər ikisi üzlərində yöndəmsiz ifadələrlə arxaya əyildilər. "Əgər mən daha yaxşı bilməsəydim, ser" dedi Hayden müdirinə baxaraq. - Deyərdim ki, bizim eşşəklərimiz küləkdən asılmışdı.
  
  "Siz az qiymətləndirirsiniz" deyə Qeyts az qala pıçıldadı və buluddan daha ağ oldu. "Mən deyərdim ki, bu, daha çox qasırğaya bənzəyir".
  
  "Biz tək başımıza gəldik, patron?" Kinimaka diqqətini onların qarşısındakı dolama yollara cəmləyərək soruşdu.
  
  "O qədər də geniş deyil" deyə Hayden cavab verdi. "İnanmıram ki, həqiqətən bizi tərk etdilər."
  
  "Hökumətlə tanış deyilsiniz?" Dahl xoruldadı. "Onlar belə edirlər."
  
  "ABŞ Müdafiə Naziri üçün deyil" deyə Hayden cavab verdi. O istərdi ki, Geyts indi tam gücü ilə, qabiliyyətlərinin son həddi ilə işləsin və cəhənnəm həftələrinin, məhrumiyyətlərin və saysız-hesabsız itkilərin ağırlığı altında yıxılmasın. Əgər o, əla formada olsaydı, bu vəziyyətdən çıxa bilərdilər.
  
  Atası nə edərdi? Drake nə edərdi?
  
  "Döyüş" dedi ucadan. Bütün bunların arxasında qrup axtaracaqlar və onlara baha başa gələcəklər. Drake Qan Kralını tapdı, Allah xatirinə, bir mif gerçəkləşdi və onu cəhənnəmin qapılarından keçirdi. Drake ona yolu göstərmişdi - indi o, dərsini almalı idi.
  
  Mulhollanda çıxış sağdan parladı - onun dağlara ilk marşrutu. "Növbəti qurultaydan çıxın" deyə o, əsəbi halda Kinimake dedi.
  
  Ofis onun çağırışına təmkinli narahatlıqla reaksiya verdi. Heç bir sual vermədilər. Ona heç bir göstəriş vermədi. Onu buraxmadılar.
  
  Ben və Karin təhlükəsiz idimi?
  
  Kinimaka yamacdan aşağı sürüşərək, Haydenin başının pəncərə çərçivəsinə dəyməsinə səbəb olub. Onun tapançası yerə düşdü və onu götürüb təqib edənlərin harada olduğunu yoxlamaq bir an çəkdi. Ətrafına baxanda Kinimaka cəld sürünən maşınlar və geniş girişdən baxan turist maşınları arasında çaşqınlıqla dolanırdı və birdən onlar darvazalı bir avtomobil yolunun içərisinə girərək nəzarətsiz şəkildə bir sıra kassa aparatlarına və səliqəsiz maneələrə doğru gedirdilər.
  
  "Dostum," Hayden utanmış səslə dedi, "niyə Universal Studios-a gedirsən?"
  
  
  YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  "Mən istəmədim!" Kinimaka ağlayırdı. "Bu, dayanmadan tıxacdan keçməyin yeganə yolu idi!"
  
  "Yaxşı, tezliklə dayanmalı olacaqsınız" Hayden istehza ilə dedi. "Şəxsən mən Yura Parkı səviyyəsinə üstünlük verirəm. Bir növ mənə işi xatırladır".
  
  Belmonte arxadan narahat olaraq yerindən tərpəndi. Emmanın bədəni dizləri ilə arxa oturacağın arasındakı boşluqda əyilmişdi. "Çıxa bilərik?"
  
  "Bu işləyə bilər" dedi Hayden çox düşünərək. "Şəhərdə gəzərkən onları itirə bilərik." O, Dahla çevrildi, "Sən nə düşünürsən?"
  
  City Walk adətən izdihamlı olan restoran, bar və mağazaların canlı qarışığı olan şəhər əyləncə kompleksidir.
  
  Onlar bir sıra rampalara dırmaşarkən və az qala hündür beton divara dəyərkən Dahl oturacağında sıçrayıb. Onların qarşısında çoxmərtəbəli avtomobil dayanacağı açılıb.
  
  "Mən bunların heç birini bəyənmirəm" deyə isveçli şübhə ilə dedi. "Yaxın gəl. Hakimiyyət hər an bizim quyruğumuz altında olacaq".
  
  "Bəli, amma hansı güclər var, dostum?" Kinimaka mızıldandı.
  
  Bu zaman ov tüfəngi səsi eşidildi. Haydenin yan güzgüsü qurğuşun və plastik partlaması nəticəsində itdi. Arxa şüşə daha sonra sınıb və şüşə qırıqları maşının hər yerinə səpələnib. Kinimaka əyilərək sükanı fırladıb, dayanmış yolsuzluq avtomobilinə çırpılıb. "Chevrolet" qəfil dayananda yerindən tərpəndi.
  
  Dahl ilk hərəkət etdi, təhlükəsizlik kəmərini açdı, arxa qapını açdı və cəhənnəmi tələsdirmək üçün onlara qışqırdı. Qovlayan iki sedan bizdən təxminən iyirmi fut aralıda dayandı. Hayden və Kinimaka silahlarını qaldıraraq qapılarından çıxdılar.
  
  Hayden gizlənmək üçün qapısının arxasına keçərək Geytsə qışqırdı. "Düşün!"
  
  Silah səsləri bütün dayanacaqda əks-səda verdi.
  
  Kaymanın adamları irəli atıldı, onlardan on nəfəri ördək və davamlı atəş açdı. Onların arxasınca təzə gələn maşınlar əyləci sıxır və ya dönüb sürətlə uzaqlaşırdılar. Çoxlu qatlanan qanadların səsi havanı kəsdi.
  
  Güllələr Haydenin qapısına dəydi, metala çırpıldı. O, kor-koranə kadra atəş açıb. Kinimake Chevrolet-in damına söykənərək hədəfləri seçərək daha şanslı idi. Kaymanın üç adamı artıq inləyərək yıxılmışdı. Amma qalanları da gəldi. Onların hamısını dayandırmaq üçün çox idi.
  
  Toqquşduqları yolsuzluq avtomobilindən sonra Dahl sürətlə getdi. O, elə sürətlə hərəkət edirdi ki, Haydendən başqa heç kim onu görə bilmədi və bir neçə saniyədən sonra o, maşının uzaq tərəfindən yenidən peyda oldu, ağır-ağır irəliləyən adamlara tərəf getdi, lakin bu, onların cinah manevri idi. Başına dörd güllə, dörd güllə atdı. Sürpriz hücum Kaymanın qalan üç adamını gizlənmək üçün ördəkcə göndərdi. Onlardan biri yuvarlanaraq Dahla atəş açıb, lakin güllə beton tavana dəyib, dayanmış avtomobilin kapotundan sıçrayıb.
  
  Dahl başını bulayaraq ətrafa baxdı. Bura ailə məkanı, uşaqlar üçün ziyarətgah idi. O, heç vaxt onları City Walk-a buraxmazdı; əvvəl təslim olacaqdı, ya da öləcəkdi. Bəzi əməliyyatçılar və hətta bəzi hökumətlər girov ziyanını öz üzərlərinə götürüblər. Amma buna heç vaxt icazə verməzdi.
  
  Dayanacaqdan kənarda ailələrlə dolu uzun eskalator gördü. Onun yanından keçib öz-özünə Şəhər aşırımının sayrışan işıqlarını gördü. Çox yaxın. Bu döyüş nəinki burada dayandırılmalı, burada bitməli idi.
  
  Bu zaman mühərrikin gurultusu eşidildi və qara sedanlardan biri yavaş-yavaş irəlilədi. Sürücülər! Qanlı sürücüləri unudub. Fərqi yoxdur. Maşın sürət yığa bilməmiş, o, ona tərəf qaçdı və kapotun üstünə tullanaraq, sürücünün üzünə silah dəyənmiş halda böyrü üstə yerə endi.
  
  Böyük bir təbəssümlə o, adətən meqaloman moda dizaynerlərini öldürmək üçün qorunurdu.
  
  Sürücünün ifadəsi qaraldı. Dahl tətiyi çəkdi. Maşının yan şüşəsi partladı və avtomobilin içərisinə qan sıçradı. Dahl betona dəyərkən yuvarlanaraq sürüşməyə icazə verdi.
  
  İkinci salonun uğultusunu eşitmək vaxtı gəldi.
  
  Onun arxasında Hayden və Kinimakanın qalan üç Kayman kuklasına atəş açdığını eşitdi. Onlardan biri qışqırdı. Hər vaxtınız xeyir. O, sedanın təkərlərinə atəş açıb, birini deşib, lakin sonra silahın sursatı bitib. Bununla belə, Dahl təşvişə düşmədi. Maşın idarəetmədən çıxaraq ona tərəf sürətlə hərəkət edəndə, isveçli əvvəlcə kapotun üstünə tullandı, sonra isə altı futluq SWAT əsgərinin kütləsi deyil, bir rəqqas lütfü ilə yüngülcə damın özünə tullandı.
  
  Avtomobil qəzaya düşməzdən bir saniyə əvvəl Dahl yan tərəfə sıçradı və sürəti dağılana qədər yuvarlandı. O, gözünün ucu ilə sürücünün tam gücü ilə deyil, onu huşunu itirəcək qədər gücü ilə ön şüşəyə çırpdığını gördü.
  
  Dahl yaxınlaşdı, bir az çaşqın oldu və Haydenin hücumçularından biri ilə əlbəyaxa döyüşdüyünü gördü. Hayden hələ də aşağı səviyyədə idi, Boudreau bu yaxınlarda onu yenidən bıçaqladı. Dahl irəli atıldı və Caimanın əsgərinə heç bir şans qoymadan içəri girdi. Arxaya diz, boğazda nəhəng sərt əl və cüdoçu atışı adamın başını beton döşəməyə möhkəm vurmasını və indiyə qədər etdiyi pis niyyətlərə son qoymasını təmin etdi.
  
  Hayden yan tutaraq ağır-ağır nəfəs alırdı. "Çox sağ ol".
  
  "Problem deyil. Ancaq aydın olmaq üçün həftədə bir dəfədən çox bıçaqlanmağı məsləhət görməzdim".
  
  Hayden artıq ayaq çəkməyə öyrəşib. Drake və Dahl eyni ordudan idilər, fərqli mənşəli və ya olmayan.
  
  Kinimaka maşının üstündən baxdı. "Salam. Deyəsən, pis adamlarımız tükənir".
  
  "İçəri gir." Dahl sürücü tərəfinə keçməzdən əvvəl Haydeni sərnişin oturacağına oturtdu. "Yaxşısan, dostum?"
  
  "Mən yaxşıyam". Kinimaka yenidən sükan arxasına keçib. "Harada?"
  
  Dahl Geytsi yoxladı. - Yaxşısınız, cənab? Sonra Belmonte. "Oğru dostumuz yaxşı görünür. Dostun hələ də ölüb, dostum?"
  
  Cavabın olmaması Dala bilməli olduğu şeyi - məşhur İngilis oğrusu Belmontenin həqiqətən də ürəyi olduğunu söylədi. Arxa oturacağa qalxaraq Kinimakaya tərəf döndü. "Onu yandır, dostum. Əksər Hollivud cütlüyünün sözləri ilə desək, ayrılaq. "
  
  Maşının mühərriki gurultu ilə canlandı. Kinimaka kapotu onların gəldikləri istiqamətə çevirib, çıxış yolu ilə getdi. Sirenlər təhlükəli dərəcədə yaxın olan hündür beton maneələrin üzərindən səsləndi.
  
  "Biz onları axtarmalı idik." Hayden yenidən betonun üzərinə səpələnmiş cəsədlərə baxdı.
  
  "Vaxt yoxdur" dedi Dahl. "Yaxşı elektrik şoku olmadan buradan çıxa bilməyəcəyik. Kinimaka," gülümsəyərək dedi, "turistlərə baxmağa çalışın."
  
  Onlar maşın sürərkən Hayden cəld Benin nömrəsini yığdı. "Necə edirik?"
  
  Uzaq efirdə sakitcə deyilən sözlər onun beyninə ilıq şərbət kimi dəyib. "Üç nömrəli məzarın yeri bizdə var."
  
  Hayden birdən bütün ağrılarını unutdu. "Nə?"
  
  O, Benin sözlərini təkrarlayanda gülümsədiyini anlaya bildi. "Üç nömrəli məzarın yeri bizdə var."
  
  Hayden tez fikirləşdi. "Dinlə, Ben. Biz qaçırıq. Kimə güvənə biləcəyimizi bilmirəm. Binadan çıx və bizimlə Los-Ancelesdə görüş. İndi et. Plan B. Məni başa düşürsən?
  
  Təbii ki, bu, Drakein ideyası idi. Bu vaxta qədər Ben B Planı konsepsiyasından, "hər şeyi atıb oradan cəhənnəmə get" ssenarisindən razı idi. Bu belə idi. Dahl ona işarə etdi.
  
  "Terminal?"
  
  Hayden başını tərpətdi və soruşdu. "Hansı ölkə, Ben?"
  
  "Almaniya. İster inanın, istər inanmayın, biz dünyanın ən qədim qalalarından birinin altında sönmüş vulkan axtarırıq. Təəccüblüdür, elə deyilmi? "
  
  "Yaxşı. Biz səni tapacağıq. Ol..." O, kəkələdi. "Ehtiyyatlı ol."
  
  "Mən edəcəm".
  
  Linki ayırarkən Hayden onun Karinə nəsə mızıldandığını eşitdi. O, Kinimakanın iki yavaş maşın arasında iynə keçirib çıxışa yaxınlaşmasına baxdı. Hələlik hər şey yaxşı gedir. Onların qarşısını almağa heç kim çıxmadı. Təbii ki, son bir neçə dəqiqədə avtomobillərin kütləvi şəkildə tərk edilməsi müşahidə olunur. Onların bədbəxtliyi indi onların təhlükəsizliyi idi. Onlar ayrılarkən parka sayrışan mavi işıqlar təzəcə girirdi. Böyük qara mikroavtobuslar bilet köşklərinə yaxınlaşdı.
  
  Dahl kədərlə başını tərpətdi. "Bu hansısa yazıq uşaqların gününü məhv edəcək," o, mənalı şəkildə dedi.
  
  Belmonte Emmanı hələ də əlində tutaraq ona yan-yana baxdı. "Sən axmaq Vikinq." mızıldandı. "Necə edə bilərsən?"
  
  "Bağışlayın" dedi Dahl, hamını təəccübləndirdi. "Ancaq o öldü, dostum və sənin ona olan sevgin onu geri qaytarmayacaq. Yalnız indi əldə edə bilərsiniz."
  
  "Sevgi?" Belmonte tez dedi. "O, mənim qoruyucum idi. Dostumun qızı. Hamısı budur".
  
  "Düşünürəm ki, yox, amma yolunuz var. Hər halda, mən belə yerlərin sehrinə inanıram. Kiniklər onları böyük iş görüşmələri, kök pişiklərin daha da zənginləşdiyi yerlər adlandırırlar, amma fəxr etdiyim bir şey, uşağın gördüyü kimi görmə qabiliyyətidir. Disneyland mənim gözümdən yaş gətirə bilər. Universal və dəniz dünyası məni heyrətlə doldura bilər. Mən bunda utancverici bir şey görmürəm. Mən isə Sehrli Padşahlıqdan keçərkən ürəyində bir az da olsa möcüzə hiss edə bilməyən insana yazığım gəlir, çünki onların həyatında heç bir sehr qalmamışdır".
  
  Belmonte ona baxdı.
  
  "Mənim uşaqlarım" dedi Dahl, "uşaqlığın bütün möcüzələrini yaşayacaqlar. Çünki siz çoxdan yetkin olmusunuz".
  
  Belmonte ona başını tərpətdi, sonra ehtiyatla Emmanın cəsədini arxa ayaq otağına qoydu. "Nə dediyini başa düşürəm və haqlısan. Mən də arzulayıram. Mən səni aşağı qiymətləndirdim. Razılaşmaqda haqlısan. Kayman Emmanı öldürdü?
  
  "Əlbəttə ki, o, əmr etdi" dedi Geyts aksiya bitdikdən sonra yenidən danışdı. Hayden gözlərindəki qaranlığı və ətrafdakı qara dairələri görürdü. Katibin qarşısında iki yol var idi - yorğunluq və depressiya. Sadəcə vaxt məsələsi idi.
  
  "Ancaq kimsə ona sifariş verməyi əmr etdi" dedi Geyts. "Və bunlar tapmalı olduğumuz insanlardır. İçəridə üçüncü qəbri və qiyamət silahını axtaranlar bunlardır".
  
  Dahl razılaşaraq başını tərpətdi. "Mən İslandiyadakı adamıma zəng edəcəyəm" dedi və telefonunu çıxardı. "Görün o, qədim dili deşifrə etmək nə qədər şanslı olub".
  
  Hayden öz telefonuna baxdı. "Əgər Almaniyaya gediriksə, üçüncü məzara doğru gedirik" dedi, "Məncə Matt Drake-i çağırmağın vaxtı gəldi" dedi.
  
  
  SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake avtomobilin Bluetooth bağlantısı vasitəsilə cib telefonuna cavab vermək üçün mərkəzi tiredəki düyməni basdı. - Hayden?
  
  "Ben və Karin üçüncü məzarın yerini müəyyənləşdirdilər, Drake. Almaniyadadır".
  
  O hiss etdi ki, Alicia və Mai birdən öz istirahət yerlərindən qalxdılar. Hayden Los-Ancelesdəki hadisələri bacardığı qədər tez danışdı. Alisiya fit çaldı. "Deyəsən, burada baş verən hər şeyi əldən vermişik."
  
  Drake ona baxmadı. "Biz özümüz bəzi tədbirlər gördük."
  
  Alicia xoruldadı. "Biz uşaq bağçasında oyun vaxtına qoşulduq."
  
  Drake Haydenə günlərini danışdı. "Bu, bizi təxminən iyirmi mil uzaqda, heç bir yerin ortasında qoyur. Sevenoaks və Wells dostunun evinə yaxınlaşırıq."
  
  "Onlayn gurusumuza görə, Almaniya vaxtı ilə səhər saat 3-də Almaniyaya enəcəyik. O vaxta qədər bacararsan?"
  
  Drake bəzi sürətli hesablamalar etdi. "Uçuş vaxtı bizə qismət olsa, sizdən geri qalmayacağıq. Nə qədər ki, Uellsin köhnə dostu əməkdaşlığa hazırdır".
  
  Mai dedi: "Bağışlayın. İndi qaçırsan deyirsən. Siz CIA-dansınız? Öz agentliyinizdən qaçırsınız?"
  
  "Yox. İndi tamamilə yeni bir oyundur. Biz hökumət səviyyəsində kimə etibar edəcəyimizi bilmədiyimiz üçün namizədliyi seçirik. Çünki Kaymanı qabaqlayıb bu məzara çatmaq istəyiriksə və onu tutmaq üçün resurslarımız olduğuna görə hər saniyə önəmlidir".
  
  - Sizcə? Alisiya təəccübləndi. "Eşitdiyimə görə, Kayman boynuna qədər resurslardadır."
  
  "Bildiyiniz kimi katibin müəyyən təsiri var" dedi Hayden. "Yeganə problem odur ki, bu cür cazibə göstərməyə başlayanda, demək olar ki, hər kəs bu barədə eşidir."
  
  "Belə ki..."
  
  "Beləliklə, biz kiçik hissələrdə bizə borclu olan insanlara müraciət edirik. Avropadan gələn dəstələr. Dahlın bəzi dostları. Komodo xalqı. Kim və nə varsa, bizimlə orada görüşmək üçün götlərini sürüyürlər".
  
  "Mən bəzi insanları tanıyıram" dedi Mai yumşaqlıqla. Dreyk icarəyə götürdüyü avtomobili, dəbdəbəli yeni Nissan Juke-ni arxa yoldan çıxaraq daha da sakit B yoluna sürdü və irəlidə olan yumşaq bağ işığına işarə etdi. "Biz buradayıq".
  
  Hayden sonuncu dəfə itələdi. "Yarış uşaqlar üzərindədir. Biz o məzara çatmalıyıq və Kaymandan əvvəl o qiyamət silahını tapmalıyıq.
  
  "Anlaşıldı" dedi Drake. "Mən bir neçə adam tapacağam. Wells mənim SAS-dakı yeganə dostum deyildi.
  
  Mühərriki və telefonu söndürdü. Sakitcə maşından düşdülər. Drake ətrafa baxmaq üçün bir az vaxt sərf etdi. Ay işığı səhnəyə parlaq işıq saçırdı. Onların qabağında gecəni keçirməmək üçün pərdələri çəkilmiş böyük iki mərtəbəli ev, birinci mərtəbədəki otaqdan yumşaq işıq gəlirdi. Səpələnmiş kollar bağçaya səpələnmişdi, sanki şıltaqlıqla əkilmişdi. Drake, qarajın qapısının yalnız yarı açıq olduğunu gördü, bu, gecə saatlarında gələn qonaqlara öyrəşməmiş və yerli oğrularla maraqlanmayan birinin əmin əlamətidir.
  
  Onlar ehtiyatla ön qapıya yığıldılar. "Gözlər açıldı" dedi Drake və qapını döydü.
  
  Bir neçə dəqiqədən sonra eyvanda işıq yandı. Sonra qapının arxasından bir səs gəldi, naxışlı şüşənin arasından kölgə çəkildi. "Bəli?"
  
  "Endryu Blek?" Alicia danışdı, çünki qaranlıq bir gecədə qapınızdan gələn qadın səsi həmişə kişidən daha az qorxulu olardı.
  
  "Bu kimdir?"
  
  "Biz Wells ilə dostlarıq."
  
  "ÜST? Heç bir quyudan xəbərim yoxdur. İndi xahiş edirəm..."
  
  Mai saçlarını yellədi, paltosunun düymələrini açdı və işığa çıxdı. "Yalnız yoxlayın, cənab Blek. Sadəcə hər hansı gizli kameranı yoxlayın. Mən Mai Kitanoyam. Ola bilsin ki, Wells mənim adını çəkib".
  
  Yalnız qorxunc küləyin idarəolunmaz küləkləri və gümüşü səmada ildırım buludlarının cırılmış küləkləri ilə ölçülən sükut anları keçdi. Nəhayət, kölgə geri qayıtdı. "Burada bir parol olmalıdır" deyə sirli bir səs pıçıldadı. "Allaha yalvarıram ki, sən bunu biləsən".
  
  "Bu ya Maitime, ya da spraytdır" dedi Mai səbirsizcəsinə. "İndi aç o lənətə gəlmiş qapını."
  
  Qocanın başının kadrda görünməsindən əvvəl hay-küy yaranmışdı. Endryu Blek keçəl idi və ehtimal ki, altmış yaşlarında idi, lakin o, gözə gələndə Dreyk onun hələ də sağlam, qavrayışlı və bacarıqlı olduğunu gördü.
  
  "Əfsanənin özü" Qara əsl zövqlə Maiyə baxdı. "Bundan bu qədər həzz alacağımı heç düşünməzdim."
  
  "Sən bunu etməyəcəksən" dedi Mai. "Ancaq Miles-i burada sınayın. Əgər Böyük Britaniyada yaşayırsınızsa, yəqin ki, qohumunuz olan biri ilə qohumsunuz".
  
  "Oooh." Alisiya güldü, heç incimədi. "Sprite gülməli səsləndi. Sonra nə var? Onun Taylanddakı gizli işi ilə bağlı hekayələr?
  
  Endryu Blek bizi isti işıqlı qonaq otağına apardı. Hər yerdə təmiz dəri divanlar və dolğun kreslolar var idi, sanki yer tutmağa çalışırdı. Divarlar köhnə ailə şəkilləri ilə dolu idi. Uellsin köhnə dostu ailəsini böyüdən, sevən və azad edən və indi yalnız qəlbində həkk olunmuş əbədi xatirələr üçün yaşayan bir insanın bütün bəzəklərinə sahib idi.
  
  - Wells səndən danışırdı. Qara onları stullara işarə etdi. "Düzünü desəm, bəzən demək olar ki, başqa heç nədən danışırdı. Amma o, göstərişlərində çox aydın idi. Nə vaxtsa gəlsən, bir gün sənə hər şeyi verməliydim. Onun hər bir araşdırması."
  
  "Oxumaq?" Drake qaşlarını çatdı. "Uells nəyi araşdıracaqdı?"
  
  "Kölgə elitası, əlbəttə." Endryu Blek Dreykə elə baxdı ki, o, dükan dummyası idi. "Wells dünyamızı idarə edən kiçik bir qrup insan, cənab Drake haqqında hərtərəfli araşdırma apardı. Və o, diqqətəlayiq irəliləyiş əldə edirdi."
  
  
  * * *
  
  
  "Kölgə Elitası"? Meinin səsi nəzakətin təcəssümü idi, lakin Blekin işə başlamasına səbəb oldu.
  
  "Mən çox az bilirəm." Qocanın gözləri əsəbi halda onun divarlarından asılmış rəsmlərə zilləndi, bəlkə də bunun nəticələrindən qorxdu.
  
  "Bizə nə dediyinizi heç kim bilməyəcək" Mai sakitcə onu əmin etdi.
  
  "Mən eşitdiyim yalnız bir neçə şeyi bilirəm və Uellsin qəzəbli və ya diqqətsizlik anlarında nə dediyini bilirəm. Hamısı buradadır". Qara stulunun iri, şişmiş qollarının altına əlini uzadıb lent lentini çıxartdı. Kiçik bir qara cihaz onun əlinə düşdü və onu Maiyə uzatdı.
  
  "Diktofon?"
  
  "Hər şeyi orada yazdı. Heç vaxt heç nə yazmayıb. Köhnə dostumun qüsurları var idi, Miss Kitano, lakin o, heç nəyi unutmur və istedadlı bir komandir idi.
  
  "Biz bunu eşitməzdən əvvəl," Dreyk dedi, "zəhmət olmasa, bizə nə bildiyinizi söyləyin, cənab Blek."
  
  "Bu Kölgə Elitası - özlərini belə adlandırırlar - bir qrup köhnə ailədən olan insanlardan ibarətdir. Kobud və ədəbsiz insanların yenicə var-dövlət qazanmağa başladığı günlərə qədər gedib çıxan çox köhnə qrup . Onların sərvəti qədimdir. O, irsdən, royaltidən kənara çıxır. Bu, dünyamızın ilkin sərvətidir. Beləliklə, o, heç vaxt murdarlana bilməz".
  
  "Davam et". Mai onu yumşaq bir şəkildə dürtdü.
  
  "Bildiklərimin çoxu budur. Bir gecə Uells ailələrin mənşəyi haqqında danışdı. Onların lideri skandinaviyalı adlanır. O, belə desək, Allahdır. ali hökmdar".
  
  Drake başını tərpətdi. "Üçüncü məzarla, səkkiz fraqmentin hərəkəti və indi bu, Odinin sümükləri ilə işimiz bitdiyini düşünməyə başlayıram."
  
  Mai əlini uzadıb səs yazıcısının çalma düyməsini basdı. Dreyk köhnə komandirinin səsinin boş otağı doldurduğunu eşidən kimi qaşlarını çatdı. Özünə gəlmək üçün bir neçə dəqiqə lazım oldu.
  
  "Əvvəla, mən vətənpərvərəm. Britaniyanın qulluqçusu. Kayman ilk dəfə yanıma gələndə məni inandırdı ki, Kölgə Elitası əslində bu dünyanın hakim təşkilatıdır. Sadə dillə desək, hər hökumətə öz əmrlərini verdilər, o cümlədən mənim də. Yəni mən onlara xidmət etməklə həqiqətən də böyük vətənpərvər olmadımmı?" Uzun bir fasilə oldu. "Mənimkindən daha ağıllı ağıl üçün bir sual. Amma sonradan mənə aydın oldu ki, Kölgə elitası xalqın mənafeyini ürəkdən tutmayıb. Eşitdiyimə görə soruşursunuz ki, hökumət nə edir? Düşünmək istərdim - özümü. İnanıram ki, siyasətçi olan hər bir britaniyalı, harada olmasından asılı olmayaraq, həmkarına kömək etmək istəyi ilə başlayır." Daha bir pauza.
  
  Alisiya soruşdu: "Nə vaxtdan bəri qazır?"
  
  Bleyk çiyinlərini çəkdi. "Yeddi? Səkkiz il? Wells fərqli bir insan oldu." O, təəssüflə başını buladı. "Dəhşətli dərəcədə dəyişdi."
  
  Təxminən eyni vaxtda Alison öldü. Drake Meyin mənalı görünüşünü əldən vermədi.
  
  İkiqat əməliyyatı başa vurduqdan sonra işəgötürənlərimin motivlərini bir az daha dərindən araşdırmaq və bəlkə də niyyətlərini öyrənmək qərarına gəldim. Onlar sadəcə mülki həyatla şahmat oynayan insanlar idi? Yoxsa onların gizli, nəcib arzuları var idi?"
  
  Mai qeydi dayandırdı və Dreykə baxdı. "Heç ikiqat artırma haqqında eşitmisiniz?"
  
  Drake xoşagəlməz xatirələrin buz kimi süzüldüyünü hiss etdi. "Bu, mənim rəhbərlik etdiyim bir əməliyyat idi. Sonuncum. Əvvəlcə əla irəliləyiş əldə etdik. Hamısı bir-birinə mükəmməl uyğun gəlir və görünürdü ki, biz rekord müddətdə bitirəcəyik. Sonra..." çiyinlərini çəkdi. "O bağlanmışdı. Heç bir izahat yoxdur. Biz bu böyük adama hücum etməyə hazır idik".
  
  Drake keçmişi xatırladı. "Onun Vyanada bir növ malikanəsi var idi. Sonra Wells içəri girdi və işimizin bitdiyini söylədi. Əşyalarınızı yığın. Evə ilk uçuş. Hətta bir az dincəl. Sonra, təxminən bir həftə sonra..." O, ah çəkdi. Alison öldü.
  
  "Görünür, ikiqat artım bir növ katalizator rolunu oynadı" dedi Mai. "Uells üçün və sizin üçün, baxmayaraq ki, o vaxt bunu bilmirdiniz."
  
  O, yenidən səs yazıcısını yandırdı. Drake qaranlıq bağ yolları ilə əsən və pəncərələrin kənarındakı ağaclara çırpılan küləyin səsini boğmağa çalışdı. Uellsin kabus tonları otağı bürüdü.
  
  Norveçli Kölgə Elitasında əsas fiqurdur, baxmayaraq ki, onların altısının hamısının əsas fiqur olduğu aydındır. Bununla belə, mənim adlarım yoxdur, amma mənim mümkün yerim və məni yaxşı işıqda qoymayacaq daha çox şəxsi açıqlamalarım var. Amma bütün bunları burada deyə bilmərəm. Hətta bu çox ictimaidir. Orada fayllar var. Çoxlu fayl"
  
  Səs kəsildi. Drake və otaqdakı digərləri bir-birlərinə baxdılar.
  
  "Sən qoca əclaf" dedi Mai qəzəblə. "Bu kimi deyil."
  
  Amma sonra səs yenidən dilləndi. "Lüksemburqdakı gizli SAS müəssisəsində köhnə və yeni materialların anbarı var. O, mənim sıxılmış faylımdadır. Mən onu ora qoyduğum üçün bilirəm. Səndən xahiş edirəm, Mai, nə tapırsansa, məni mühakimə etmə. Mən hər şeydən əvvəl vətənpərvər olaraq qalıram və hökumətimə və ölkəmə ən yaxşı xidmət etdiyinə inandığım işi etmişəm".
  
  Drake dərindən nəfəs aldı. "Bu yaxşı səslənmir."
  
  "Nə qanlı parça?" Alicia daha soyuqqanlılığını saxlaya bilməyib partladı. "Uellsin günahını etiraf etməsi? Onun bütün sənədlərinin lənətə gəlmiş SAS verilənlər bazasında olması faktı! Yoxsa onun daha da pisinin qabaqda olduğuna dair ipucu? Lanet olsun!"
  
  "Dəqiq" dedi Drake. "Alaydakı dostlarım mənim üçün hər şeyi edərdilər, amma mən onlardan mənim üçün oğurluq etməyi tələb edə bilmərəm".
  
  "Əlbəttə," Mai tərəddüd etmədən cavab verdi.
  
  "Deməli, biz oğurluq etməli olacağıq" dedi Dreyk. "Uellsin nə tapdığını bilmək istəyiriksə."
  
  "Bəlkə o, Kölgə Elitasını tapdı" dedi Mai və Blek razılaşaraq başını tərpətdi. "Dünyanı idarə edən altı nəfər. Və onlar Uellsə, Kaymana, məzarlığa və qiyamət silahına bağlıdırlar. Biz onlara məhəl qoya bilmərik, Dreyk.
  
  "Yəni siz SAS bazasına sızmaq, bəzi sənədləri oğurlamaq və sonra gözə dəymədən qaçmaq niyyətindəsiniz?" Alicia fısıldadı. "Sən ciddisən? Bu adamlar gizlilik icad ediblər". O, güldü. "Demək istəyirəm ki, biz uşaqlar. "
  
  Drake gülümsədi. "Amma ən yaxşıların ən yaxşısı belə bizim kimi heç vaxt görməmişdir" dedi o, səsində əminliklə. "Uells adətən orada nə deyirdi? Qəhrəmanlar heç vaxt təslim olmurlar. Onlar sona qədər güclüdürlər".
  
  
  * * *
  
  
  Hitrouya səfər çox çəkmədi. Drake yenidən Haydenə zəng vurmağa çalışdı, lakin onunla əlaqə saxlayacağını gözləmirdi. O, Almaniyaya gedərkən havada idi, burada yaxşı və pis adamlar tanrıların sonuncu və ən ölümcül məzarını kəşf etdilər. Üçüncü məzarda bütün ən iyrənc tanrılar var idi. Öz növünün ən pisi.
  
  Onun birincisinə çatmaq üçün yarış həqiqətən də tam sürətlə gedirdi.
  
  "Uğursuzdur" dedi Dreyk və zəngi söndürdü. O, 3D smartfonunu sürüşdürən Maiyə baxdı. "Səhər üçdə yola düşürsən, deyirsən? Bu, Haydendən iki saat sonra baş verəcək. Ümid edirəm ki, gözləyəcək".
  
  "O gözləyəcək." Alicia cavab verdi. "Bu qızın imanı var. Və təbii ki, onun bizə ehtiyacı var". Onun sarışın buruqları enerji dalğası ilə yanlara doğru süzülürdü.
  
  Drake başqa nömrə yığdı. Hereford adamı birinci zəngdən sonra cavab verəndə o, təəccüblənmədi.
  
  "Dreyk?"
  
  "Salam Sam. Bleykləri mənim üçün qoruduğunuz üçün bir daha təşəkkür edirəm, dostum. Belə bir borc..." dedi.
  
  "Dostlar arasında hesablaşma heç vaxt lazım deyil." Sam onun üçün tamamladı. "Sən mənim həyatımı yüz dəfə xilas etdin. Bəs nə məsələdir?"
  
  "Almaniya əməliyyatı ilə bağlı vəziyyət necədir?"
  
  Qısa fasilə oldu. "Çox yaxşı deyil, dostum. Bizimkilərdən təxminən iki günə üç ala bilirəm. Dördü, o cümlədən mən".
  
  "Onda indi get" dedi Dreyk ona. Mümkün qədər tez mənimlə Almaniyanın Singen şəhərində görüş.
  
  Drake Hitrounun parlaq işıqlarının sola döndüyünü gördü və söhbəti bitirdi. O, Maiyə qaşını qaldırdı. "Məndə onlardan dördü var. Bəs sən?"
  
  "İki". O, yüngülcə gülümsədi və sonra arxa oturacaq istiqamətinə nəzər saldı. "Bəs sən, Alisiya? Neçə dosta arxalana bilərsən?"
  
  Alisiya ucadan xoruldadı, elə bil yatırdı.
  
  Mai xoruldadı. "Mən belə düşünürdüm."
  
  
  DOQQUZUNCU FƏSİL
  
  
  Russell Cayman çətinlikləri bilirdi. Narkoman valideynləri onu dörd yaşında ikən xəndəyə atıblar. Onlar tutuldu və mühakimə olundu, lakin bu, Kaymanın bir qəddar, qayğısız himayədar ailədən digərinə keçməsinə mane olmadı. Heç vaxt sevgini bilmədiyi üçün onu necə verəcəyini və ya etiraf edəcəyini heç vaxt bilməyəcəkdi.
  
  "Sistemin" uşaqları həmişə dövlət qurumlarının ən məxfi bölmələrinin, xüsusən də bu və ya digər sahədə parlaq bacarıq nümayiş etdirənlərin radarında olublar. CIA onun on dörd yaşında olanda onun yanına köçdü və əsl qəyyum və ya ailəsi olmayan Kayman onların dostluğunu qəbul etməkdən məmnun idi. Uzun illər sonra başa düşdü ki, bu, heç bir çıxış yolu olmayan dişlərlə dostluq olmalı idi.
  
  Beləliklə, Kayman açarları qapının yanındakı kiçik masanın üzərinə atdı və öz mənzilinə qayıtdı. Bu yer istənilən Spartalı xoşbəxt edərdi. Mebel, ev-eşik yox idi, sadəcə oturmağa stul, yatmağa çarpayı, yemək masası və dünya xəbərlərindən xəbərdar olmaq üçün televizor var idi. Ancaq bu, ona bir qədər dinclik gətirdi. Burada o, ən xoşbəxt idi.
  
  Kaymanın agentlik tərəfindən öyrədilmişlərdən başqa heç bir sosial bacarığı yox idi. Odur ki, indi öldürməyin lazım olduğunu hiss edən qədər vurğuladı, mətbəxə keçdi və tez qazan-tava seçməyə başladı. Soyuducunu vərəqlədi və içindən bir toyuq döşü, bir az italyan xorizosu, bibər, kərəviz və yaşıl lobya çıxardı. O, soğanı qızardarkən və təzə sarımsağı əlavə edərkən hirslə ət bulyonunu qarışdırmağa başladı.
  
  Tədricən gərginlik azaldı.
  
  Konsentrasiya, aromatik qoxular və sadə məşqlərin birləşməsi onun bədənindəki gərginliyi aradan qaldırmağa kömək etdi. Yemək bişirmək onun yeganə azadlığı idi və bu, yalnız evdə olanda idi, çünki başqa heç bir yerdə özünü indiki kimi hiss etmirdi.
  
  O, bibəri dilimləyərkən, bıçaq sürüşərək barmağından kiçik bir ət parçasını kəsdi. O, bibərləri böyük bir tavaya köçürdükdən sonra bibərin arasına qoydu və qarışığa qan damcıladı. Zaman mövcud olmağı dayandırdı. Cambalaya onun şah əsəri, uzun illər kulinariya mükəmməlliyinin zirvəsi idi.
  
  Bir müddət sonra Kayman bıçağı və çəngəlini boş stolun üstünə qoydu, səs-küy ona istehza etmək kimi boş mənzildə əks-səda verdi. O, oturdu, səylə heç nə haqqında düşünmədən, hələ də standart kostyumunu və qalstukunu geyindi və mexaniki, ölçülü hərəkətlərlə yeməyə başladı.
  
  Hayden və Qeyts Los-Ancelesdəki tələsindən xilas oldular, bundan sonra harada olacaqlar? Onların ortaqları Ben və Karin Bleyk Kaymanın adamları gəlməmişdən cəmi iyirmi dəqiqə əvvəl CIA binasını tərk etdilər.
  
  Yeməyi dayandırdı. Həyəcanından yeməkləri yerə atmaq istəyi yarandı. O, qolunun ətinə çəngəl soxmaq və rahatlıq üçün qan və cırıq əti udmaq, qolundan qrotesk maneken kimi istifadə etmək kimi hiss edirdi. Bunu əvvəllər etdi.
  
  Amma məstedici ətir yenidən onun hisslərini ələ keçirdi. Yeməyə qayıtdı. O, qabını bitirdi, qalxıb pəncərəyə tərəf getdi. Çöldəki məhəllə məşğul idi, gündəlik işləri ilə məşğul olan valideynlər və uşaqlarla dolu idi. Kayman səs-küylü mülki əhali arasında yaşamağı seçdi, amma bunun səbəbini bilmədi. Bu, özünü bir şeyin parçası kimi hiss etmək ehtiyacı idi? Onun çiçəkləndiyi qaranlıq, amansız dünyadan fərqli olaraq real bir şey?
  
  Artıq tanış olan gənc analara baxdı. Uşaqlar. O, onların arasında bir canavar idi, bir Halloween canavarı canlanır. Lakin hökumət onun şıltaqlıqlarına yol verdi və onların arasında yaşamağa icazə verdi.
  
  Xeyr, hökumət deyil. Hökumətin arxasında duran insanlar. Onların vicdanı yox idi. İstədiklərini əldə etdikləri müddətcə onun harada yaşadığının vecinə deyildi. Amerika hökuməti, yüksək səviyyəli rütbəli şəxs, əslində onun bu yerdən istifadə etməsinə icazə vermək fikrinə etiraz etdi ... lakin onların qərarı ləğv edildi.
  
  Kölgə Elitası. Onlar canavarın arxasında uca bir siluet idi. Qaranlığın qəlbində qaralıq. Kayman bilirdi ki, dünya hökumətlərini oynayan altı nəfərdən ibarət qrup kukla kimidir. Çoxlu əfsanəvi tanrıların heyrətamiz məzarlarının və qorunub saxlanmış sümüklərinin kəşfindən qaynaqlanan onların marağı, qiyamət cihazını öyrənəndə stratosferə qədər yüksəldi. Cavab dərhal sonra gəldi. Birincisi, o, başqasının əlinə keçməməlidir, çünki həmin şəxs o zaman onlara müəyyən təsir göstərə bilər, ikincisi, ona nəzarət edənlər olmalıdır, çünki həmişə nəzarətdə olublar və olacaqlar. dünyanın. Kayman bilirdi ki, onlar köhnə tanrıların gücünə sahib olmalıdırlar, çünki onlar yeni tanrılar idilər. Və norveçli, onların lideri, qarşısıalınmaz bir qüvvə idi. İstər-istəməz müharibəyə başlaya bilərdi. Bir qəpik atmaqla o, bir kəndi yer üzündən silə bilərdi - dünyanın hər yerində. Kayman şəxsən öz gücünə əmin idi. Xatirələr hələ də ona kabuslar verirdi.
  
  Cib telefonu standart zəng melodiyasını çalmağa başlayanda Kayman evinin boşluğuna qayıtdı.
  
  Kayman dinləyir.
  
  "Bu, Mackenziedir, ser. Mən birinci və ikinci məzarlardan topladığımız və üçüncü məqbərəyə aid ola biləcək bütün məlumatların əlaqələndirilməsinə cavabdehəm".
  
  "Mən sizin kim olduğunuzu dəqiq bilirəm. Nə istəyirsən?"
  
  "Bu üçüncü məzardır, cənab. Bizim yerimiz var".
  
  Kayman həyəcanını nümayiş etdirməmək üçün diqqətli idi. Kölgə elitası sözün əsl mənasında vəcd içində olacaqdı.
  
  "Hamını bir yerə toplayın." Yavaş və yığcam danışdı. "Onların hamısını dərhal yerə göndərin. Yaxşı - o haradadır?
  
  
  ONCU FƏSİL
  
  
  Drake-nin təyyarəsi İsveçrə vaxtı ilə səhər saat altıda Sürix hava limanına enib. O, artıq Haydendən uçuş koordinatlarını almışdı, ona görə də onlar təhlükəsizliyi problemsiz təmizlədikdən sonra taksi dayanacağı tapdılar və sürücüyə yerli ünvan verdilər. İyirmi dəqiqədən sonra onlar Sürixstrasseni Wiesenthalstraße-yə çevirdilər və giriş qapısının üstündə çox köhnə, çox köhnəlmiş lövhədə IMI hərflərinin baş hərfləri yazılmış boz, sadə olmayan binaya düşdülər.
  
  Dreyk, Alisiya və Mey taksi uzaqlaşarkən şübhə ilə ətrafa baxırdılar.
  
  "Bu, çox düz bir yerdir" dedi Alisiya ehtiyatla. "Bundan əminsən, Drakes?"
  
  "Mən bunu seçməmişəm" dedi əsəbi halda.
  
  Qapı açıldı və Thorsten Dahl astanada göründü. Böyük isveçlinin üzündə acıqlı bir təbəssüm vardı.
  
  "Bəli, bu dəli isveçlidir" dedi Dreyk hərarətlə. "Odinin məzarının kənarında dayanıb sümüklərinə baxanda üzünüzdəki eyni axmaq təbəssümü xatırlayıram."
  
  - Sən də eləsən, dostum. Dahl irəli addımladı. "Nəhayət, sənə baxmağa icazə verəndə."
  
  Cütlük əl sıxdı. "Lənət olsun A-Komandası" dedi Dahl. "Yenidən birlikdə".
  
  "Yaxşı, görünür," Dreyk ciddi şəkildə dedi, "bizə lazım olacaq."
  
  "İsa!" Alisiya onları yelləyərək dedi. "Dreyk, dişlərinlə çəkərkən onun qayışının dodağını kəsmədiyinə əmin ol."
  
  Drake onun arxasınca baxdı. "Qız hər zaman sözlə yaxşı davranırdı."
  
  Mai Alicianın arxasınca getdi. "Gəlin görək partiyaya daha kimlər gəlib?"
  
  Drake Dahlın kürəyini örtməsinə icazə verdi və Meyin ardınca sökülən qapıdan keçdi. İçəri girdikdən sonra bina kəskin şəkildə dəyişdi, hər şey daha müasir göründü. Möhkəmləndirilmiş, kərpiclə örtülmüş keçid başqa bir qapıya aparırdı - bu dəfə böyük, poladla bağlanmış qapıya - yanında klaviatura var. Hayden onları gözləyirdi və qısa, gərgin salamlaşmadan sonra qapının kilidini açmaq üçün on altı rəqəmli PİN kodu yumruqladı.
  
  Onları içəri apardı. Drake Lüksemburqdakı SAS obyektinə qarşıdan gələn səfərlə bağlı fikirlərini və planlarını bir kənara qoymağa və diqqətini cari işinə yönəltməyə çalışdı. Wells-in materiallarında Alisonun qatili ilə bağlı bir ipucu ola bilər, lakin o, həm də Kölgə Elitanın qapağını partlatmağa kömək edə bilər, hətta indi də əxlaqsız şəkildə əllərini Qiyamət günü silahının üçüncü və sonuncu məzarının içərisində yerləşə bilən bir təşkilata cəlb etməyə çalışır. tanrılar.
  
  O, dərhal Beni gördü. Gənc oğlan yöndəmsiz şəkildə böyük otağın küncündə, bacısının yanında, əlində bir pint kola, məktəb diskotekasında əyləşən şıltaq adama oxşayırdı. Arxasındakı bar unudulmanın şirin nektarı ilə dolu bir litrlik şüşələrlə parıldayırdı. Dreykin baxışları bir anlıq çox uzandı.
  
  Dahl onun kürəyinə vurdu. Çətin. - Yoxla, dostum.
  
  Alisiya bacarıqlı və özünə inamlı bir model kimi otağın ortasına girərək dəvət olunmuş tamaşaçılara baxdı, onlar nədənsə onun keçmiş britaniyalı usta oğru Daniel Belmonte ilə üz-üzə gələnə qədər bunun əslində yırtıcı olduğunu başa düşmürdülər . sevgili.
  
  Drake onların söhbətini eşidirdi. Belmonte, onun kreditinə görə, ən tez sağaldı. - Səninlə rastlaşmaq həmişə xoşdur, Miles.
  
  Drake Haydenin də onlara baxdığını gördü. Ben isə Haydenə baxır. Keçmiş və indiki sevgililərin belə qəribə bir düzbucaqlı.
  
  Bununla belə, Alisiya bir zərbəni də qaçırmadı. "Bu gecə oğurladığın yeganə şey, Belmonte, görünüşdür." Və o, arxasına baxmadan bara doğru getməyə davam edərək onun yanından keçdi.
  
  Mai qeyd mübadiləsini də izlədi. "O yaxşıdır. Baxmayaraq ki, mən ona heç vaxt deməzdim".
  
  "Mən sizin sirrinizi saxlayacağam, miss Kitano" dedi Dahl, üzünü geniş təbəssümlə işıqlandırdı.
  
  Drake otağı öyrənmək üçün bir az vaxt sərf etdi. Aydındır ki, bu, yerli polisin bir növ təhlükəsiz evi idi. Kimsə, Gates, Hayden və ya hətta Dahl, yəqin ki, yaxın bir neçə gün ərzində tez-tez baş verəcək bir hadisə üçün bir lütf istədi. Bu barədə düşünəndən sonra Drake bunun Dal olduğuna qərar verdi. Düşmənin gözünə ən az düşən isveçli idi və şübhəsiz ki, onun kontinental Avropada çoxlu sayda dostları və həmkarları var idi. Otaq bir cüt böyük divan, Vikinq ordusunu yerləşdirmək üçün kifayət qədər uzun bir palıd masası və künclərdə ən azı üç müvəqqəti çarpayı ilə təchiz edilmişdir. Bar, əlbəttə ki, xüsusilə dəhşətli yeni biliklərlə qarşılaşmalı olanlar üçün bir məqam idi.
  
  Dahl pul kisəsini çıxarıb iki oğlu və arvadının fotoşəkilini öyrənmək üçün bir anlıq vaxt ayırdı. Hələ də əlində tutaraq Dreykə tərəf döndü. "Buna görə də mübarizə aparırıq" dedi. "Buna görə də biz hər şeyi daha yaxşı etməyə çalışırıq. Uşaqlarımızın daha təhlükəsiz dünyada böyüməsi üçün".
  
  Drake cavab vermək üçün ağzını açdı. Qəfil, gözlənilməz bir duyğu onun boğazına yapışdı. Dahl ona baxdı. İsveçli Alisonun hamilə olduğunu bilmirdi. Hələ indi də Drake heç vaxt uşaq sahibi olmayacağı və doğulduğu uşağın ondan belə qəddarcasına alındığı faktı ilə məşğul idi.
  
  "Mən onların hamısını öldürəcəyəm" deyə pıçıldadı. "Heç kim etdiklərinin qarşısını ala bilməz."
  
  Dahl bir anlıq tərəddüd etdi, sonra şəkli pulqabısına qaytardı. Ola bilsin ki, o, Drake-in özünəməxsus şəkildə onunla razılaşdığını düşünürdü. "İçəridə bir adam var" dedi gülümsəyərək. "İslandiyada. O, biz danışdıqca qədim dili tərcümə edir. İstənilən vaxt ondan xəbər almalıyam".
  
  "Nə haqqında?"
  
  "Hər şey haqqında. Lənət olsun, Yorkshiremenlər niyə belə axmaqdırlar? Bütün hekayə budur, dostum. Niyə tanrılar ölmək üçün uzanır. Bermud üçbucağının yaxınlığında və Havayda tapdığınız zaman səyahəti cihazları haqqında. Qiyamət maşını haqqında. Onların taleyi necə yaratdıqları haqqında. Onlar vaxtında atladılar, Matt, sanki biz ticarət mərkəzində müxtəlif mağazalara baş çəkirdik. Odinlə bağlı bu şeiri xatırlayırsanmı?"
  
  Drake özünü bir yerə çəkdi. "Qeyri-müəyyən."
  
  "Sonun sonu belə idi: "Siz əbədi olaraq bundan qorxacaqsınız, ey bəşər övladları, mənə qulaq asın, çünki Tanrıların məzarını murdarlamaq haqq-hesab gününə başlamaq deməkdir."
  
  "Bəli?"
  
  "Biz bunun başladığına inanırıq. Tezliklə haqq-hesab günü yaxınlaşır".
  
  "Hesab günü? Armageddonla əlaqəli bir şey. Yoxsa Vikinq Raqnarok?"
  
  "Dəqiq. Raqnarok. Ya qəhrəmanlar günü xilas etmək üçün ayağa qalxacaq, ya da bədxahlar buna son qoyacaq".
  
  Drake isveçli dostuna baxdı. Bu təklif onun ürəyincə oldu. Ya qəhrəmanlar günü xilas etmək üçün ayağa qalxacaq, ya da bədxahlar buna son qoyacaq: "Beləliklə, biz sona qədər güclü olacağıq". "Və biz bu gün qalib gələcəyik. Uşaqlarımız və dostlarımız üçün."
  
  "Hər şeyə baxmayaraq". Dahl onun əlini sıxdı və iki kişi həyatlarının sonuna qədər onları birləşdirəcək bir anı paylaşdılar.
  
  
  ON BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake, Alicia kimi Haydenin izdihamın arasından keçdiyini seyr etdi. Amma bu dəfə izdiham hörmət və intizarla ayrıldı.
  
  Baxışı ilə, ah çəkməsi ilə necə diqqəti cəlb etdiyini gördü. O, Benin ona baxdığını gördü və birdən gənc dostu üçün kədər dalğası hiss etdi. Gələcək yox idi. Ben, özlüyündə müstəsna olsa da, Hayden Jay üçün doğru insan deyildi. Və görmə sahəsini genişləndirərək, Havayda Qan Kralını məğlub etməyə kömək edən Delta komandasının lideri Komodonu gördü. Dreyk qəsdən adamın diqqətini çəkdi və hörmətlə başını tərpətdi, baxmayaraq ki, Komodo Dreykdən daha çox Karinlə danışmaqda maraqlı görünürdü.
  
  Dreykin tanımadığı insanlar ətrafa səpələnmişdilər. Çox güman ki, Mayanın həmkarları və sadiq əsgərləri ABŞ-ın müdafiə naziri Conatan Geytsə bağlı idilər, o, məhz bu otaqda bir neçə nəfərdən başqa heç kimə etibar edə bilməzdi.
  
  Hayden dedi: "Biz çıxılmaz dövrlərdən keçirik. "Hamınız bilirsiniz ki, tanrıların üçüncü məzarında öz növünün ən iyrənc varlıqları var. Beləliklə, nə gözləyəcəyimiz barədə heç bir fikrimiz yoxdur. Daha da pisi, o, bir növ qiyamət cihazını da ehtiva edə bilər. Biz heç bir əminliklə bilmirik, ona görə də heç nəyi istisna edə bilmərik. Bildiyimiz odur ki, Russell Cayman - hansısa güclü qrupun komandanlığı altında - məzara çatmaq üçün heç bir şey dayandırmayacaq. Onun birincisinə çatmaq üçün yarış artıq başlayıb. Qəhrəman olmaq üçün həyatınızı riskə atmağa hazırsınızsa, bu otaqda qalın. Yoxsa getsin."
  
  Heç bir dinləyən kişi və ya qadın heç bir əzələ belə tərpətmədi.
  
  Hayden gülümsədi. Hamı qorxdu, amma yenə də qaldılar. Başıyla müdirinə tərəf işarə etdi. "ABŞ-ın müdafiə naziri bir şey demək istərdi".
  
  Conatan Qeyts yerindən tərpənməsə də, səsi otaqda gəzirdi. "Mən yalnız Agent Ceyin sizə dediklərini təsdiq edə bilərəm. Qəbir həyati əhəmiyyət kəsb edir. İndi Ştutqartda olan Odinin qalan səkkiz fraqmenti həyati əhəmiyyət kəsb edir. Russell Cayman həyati əhəmiyyət kəsb edir və əgər mümkünsə, diri-diri tutulmalıdır. Biz bilmirik, - o, dayandı, "biz burada hakimiyyət orqanlarının gözündə pis adamlar hesab olunurmu? Amma biz xəbər xidmətlərini izləyirik və heç nə gündəmə gəlmədi, ona görə də bəlkə kimsə hardasa arxamızdadır. Kölgə Elitası adlı bir qrup var ki, onlar bütün dünyaya sahib olduqlarını düşünürlər. Gəlin onu silkələyək və həqiqətən kimə aid olduğunu göstərək. Xalq."
  
  Təsdiq sədaları eşidildi. Drake, Qeyts kimi bir insanın Kölgə Elitini tapmaq üçün cəlb edə biləcəyi müxtəlif xarakterləri təsəvvür edə bilməzdi. Tezliklə nəsə pozulmaq üzrə idi. Geyts susdu və zal onların məzara qısa səyahəti üçün toplaşmağa başlayanda Dreyk Ben və Karinə yaxınlaşdı.
  
  "Eşitdim ki, siz ikiniz məzarı tapdınız. Başkəsən və yarıtəhsilli üçün pis deyil".
  
  Benin üzü düşdü. "Mənə xatırlatma, dostum. Sadəcə mənə xatırlatma." O, intihara oxşayırdı.
  
  Drake sürətlə Karinə baxdı. "Yenə uşaq bezi döküntüsü aldı?"
  
  Karin gülümsədi. "Hər zamankindən də pis. Ancaq bunun üzərinə o, sadəcə eşitdi ki, onun yoxluğunda qrup polisin mühafizəsindən çıxanda CD-lərini buraxıb və Lids yaxınlığındakı festivala qonaq kimi dəvət olunublar".
  
  "Bu yaxşı xəbər deyilmi, dostum?"
  
  "Mən burada olanda yox," Ben sızıldadı, "dünyanı xilas etdim".
  
  "Ən pisi odur ki..." Karin daha özünü saxlaya bilmədi. "Festivalın aparıcısı Benin sevimli qruplarından ikisi olacaq. Olduqca ehtiyatsız və keçici."
  
  Drake fit çaldı. "Bummer. narahat olma. Bəlkə o vaxta qədər dünya bitəcək".
  
  Ben ona baxdı. "Heç olmasa anlayacağını düşünürdüm."
  
  "Həyat çətindir, Ben." Drake yan-yana Haydenə baxdı. "Və bunu tezliklə dərk etməsəniz, dizləriniz büküləcək şəkildə bu barədə öyrənəcəksiniz." Drake üz çevirdi, Kennedinin köhnə xatirəsi beynində oynadı. "İnternetdə işləməyə davam et, Blakey."
  
  Çıxmaq istəyəndə Karin əlini onun çiyninə qoydu. "O da başqa bir şeydən narahatdır. Yaxşı, hər ikimiz üçün. Bu Shadow Elite - biz şəbəkədə onlar haqqında hər şeyi tapdıq. Nə iz, nə də yol. Rəqəmsal izlərin ən kiçik bir işarəsi deyil.
  
  Drake başını tərpətdi. "Mən başa düşürəm". Birlikdə işləyən Ben və Karin tər tökmədən NSA-nı sındıra bildilər. Onları Hayden, Mey və Alisiyanın danışdıqları yerə apardı. "İndi, əgər buna hazırsansa, bu, basqın ediləcək tanrıların son məzarıdır."
  
  Onlar yaxınlaşanda Hayden son şərhini eşitdi. Başını qaldırdı, baxışları sərt idi. "Buna hazır olsanız yaxşı olar. Artıq cəhənnəmdən keçdiyinizi düşünürsən? Hələ heç nə görməmisən".
  
  
  
  HİSSƏ 2
  Türbə, oğru və qatar
  
  
  ON İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Almaniyanın cənubundakı sənaye şəhəri Singen fırtınanın gəldiyini bilmirdi. Meşələr, göllər və dağlarla əhatə olunmuş aydın mavi səmaların altında gözəl və mənzərəli bir şəkildə yerləşdi, məşhur olduğu əlamətdar yerə - indi dağıdılmış qalanın tikildiyi vulkanik çıxıntıya baxaraq, təhlükəli cəhalətlə batırdı.
  
  Dünyanın ən amansız kişi və qadınlarından bəziləri yaxınlaşırdı. Onların bəziləri artıq orada idi.
  
  Onlar səyahəti bir saatdan az vaxta başa vurdular. Bu müddət ərzində Drake, Alicia, Mae və Dahl gərginliyi azaltmaq üçün hekayələr və zarafatlar mübadiləsi apardılar. Drake söhbətə yarım qulaq ilə qulaq asdı, lakin əsas diqqətini təhlükəsiz evdə ona verilmiş avadanlıqları yoxlamağa yönəltdi. Təbii ki, həmişə olduğu kimi, Dahl buranı vacib bir səbəbdən seçdi. Bu, təkcə SSG obyekti deyil, həm də kiçik bir ordunu təchiz etmək üçün kifayət qədər silah saxlayan hərbi bunker idi. SIG və Glock tapançaları, Amerika M16 və M4 karabinləri. Pompalı ov tüfəngləri, reaktiv yaylım atəşi sistemləri, qumbaraatanlar və məşəllər.
  
  Alicia və hətta Mey Milad bayramında uşaqların həvəsi ilə zibilxanaya yaxınlaşdılar, lakin Dreyk minimumu götürdü, həm Ben, həm də Karinin istifadəsi asan tapançalarla silahlandığına əmin oldu. Əvvəlcə onları qalmağa, ya da heç olmasa gizli qalmağa inandırmağa çalışırdı.
  
  Ben dərhal başını tərpətdi. Karin yaxın bacı kimi fikirlərini sözə çevirdi. "Buraya qədər gəlmişik. Qorxuya bilərik, amma hər halda bunu edirik".
  
  Drake onlara baxdı, hamısına baxdı. "Qəhrəman edən də budur."
  
  "Mənim həyatım," dedi Karin, "tropik cənnətdə bir dəlini qara dəliyə salana qədər yaşamağa dəyməzdi. O vaxta qədər... həyatımı qəsdən məhv etdim".
  
  "Niyə belə edirsən?" Drake soruşdu.
  
  Karin başını tərpətdi. "İnsanlara inamımı itirmişəm. İndi də tapa bilmirəm. Sadəcə bacarmıram".
  
  "Kömək etməyə çalışacağıq." Drake ona dedi ki, iki ay əvvəl onun sözləri mənə etibar edəcəkdi. səni xilas edəcəm. Amma indi yox. Heç vaxt.
  
  - Dediyim kimi, biz də səninlə gəlirik.
  
  İndi Drake zehni olaraq gələcək şeylərə hazırlaşmağa başladı. Onların ən çətin döyüşü. Singen küçələri qaçdı, Hohentvil kötükləri indi üfüqdə görünürdü. Yamyaşıl tarlalar, yaşıllıqlar və bir neçə ev vulkan qayasını və onun köhnə qalasını əhatə edirdi və onlar yaxınlaşdıqca s.
  
  Tamamilə uyğun olmayan bir şey.
  
  Chatter demək olar ki, dərhal efirləri doldurmağa başladı. "Mən üç helikopter görürəm, ser. Bütün hərbi." Aparıcı maşından səs.
  
  Dahlın səsi. "İşarələr?"
  
  "Cənab, məncə, siz əvvəlcə bunu bilməlisiniz. Onlar indicə enirlər.Mən danışdıqca insanlar e-poçt vasitəsilə gedirlər. Düşünürəm ki, təcili tətil barədə düşünməliyik".
  
  Heyrətlənmiş bir sükut izlədi. Drake-nin adrenalini yüksəldi və o, Alicia və Mae-nin bir-birini dəyişdirdiklərini gördü. Onlar da buna hazırdılar. Hamısı Dahla başını tərpətdi.
  
  "Onlar hazırlaşmazdan əvvəl biz onlara hücum edəcəyik" dedi Drake. "Hazırlamadan, tənzimləmədən və ya planlaşdırmadan əvvəl. Beləliklə, ikinci olmağımıza baxmayaraq, hələ də sürpriz elementimiz var."
  
  "Onların sıralarını sındırın." May qoşuldu. "Onları sındırın, onlardan üstün olun və məhv edin. Biz xəbərdarlıq etmədən qəbrin içində olanlara büdrəyəcəyik".
  
  Alicia qaşlarını çatdı. "İdeal bir dünyada, balaca elf."
  
  Dahl artıq radioda danışırdı. "Plan bir hərəkətdir. Biz bunu indi edirik. Gecikdirmədən."
  
  "Kilidin və yükləyin." Haydenin səsi radiodan gəldi. "Heç nə dəyişmir. Onları daha çox vuracağıq, hamısı budur. Unutmayın ki, bu, canlı yaddaşda ən mühüm hərbi zərbələrdən biridir. Söhbət tanrıların üçüncü məzarından və naməlum qrup tərəfindən əldə edilmiş mümkün qiyamət cihazından gedir. Biz sadəcə olaraq uğursuzluğa tab gətirə bilmərik".
  
  Hərbi karvan sürətini artıraraq şəhəri tərk edərək köhnə vulkana yaxınlaşdı. Onlar silahın son yoxlanışını apardılar, canlı sursatları yerinə qoydular və həmin gün qalib gəlmək üçün lazım olan zehni diqqətə nail olmağa çalışdılar.
  
  Sıldırım bir təpənin dibində maşınlarını atıb ağacların arxasına gizləndilər. Əvəzolunmaz örtünün altında xüsusi çoxmillətli qüvvə sürətlə vulkanın zirvəsinə doğru irəliləyirdi.
  
  "Biz helikopterləri hədəfləyirik." Dahl nəfəsini boğaz mikrofonlarına verdi. "Kayman və adamları ya girişi tapdılar, ya da girdilər. Düzgün GPRS sistemləri ilə bu o qədər də riskli olmaz".
  
  Drake xatırladı ki, yerə nüfuz edən radar İsveçlilərin ixtisası idi. O, söhbətə qulaq asdı, lakin qaçarkən ətrafdakı düşmən ərazinin hər qarışını gözdən keçirdi. Ətrafındakı insanların səriştəsi ona güvən verirdi. O, naməlum yerə getməyə və guya üstün olan hədəfi vurmağa öyrəşmişdi. Kennedinin ölümündən qisas alınsa da və hətta indi Qanlı Kral Dimitri Kovalenko bütün dəhşətli günahlarına görə həbsxanada əzab çəksə də, Drake gələcək qaranlıq zorakılığı səbirsizliklə gözləməyə bilməzdi . Kennedinin xatirinə bunu qəbul etməyə məcbur oldu.
  
  Bu, həmişə onun bir hissəsi olacaq.
  
  Yuxarıda hardansa dərin bir gurultu gəldi. Bir neçə saniyə ərzində yer titrədi və ağaclar arasındakı kiçik boşluqlar arasında yayılan tüstü şleyfini görmək üçün gücləndi. Kayman və adamları içəri girdilər, hətta qədim qalanın bir hissəsini dağıda bilərlər. Onların təkəbbürünə və tərəqqisinə heç nə mane ola bilməz.
  
  Bizdən başqa. Drake dörd SAS adamını, Sam və həmkarlarını boş yerə gördü. Dördü də bir vaxtlar Drake və Wells ilə işləmişdi. O, həyatını onların mühakiməsinə etibar etdi. Sonra Mayın iki yapon dostu və Qeytsin Gizli Xidmətinin dörd agenti var idi. Komodo və onun üç Delta əsgəri könüllü olaraq onların arxalarını izlədilər və Belmonte, Ben və Karinin onlara qoşulmasına icazə verdilər.
  
  Hayden, Kinimaka, Gates və qalanları heyrətamiz bir mərkəz sütunu təşkil etdilər. Onlar yuxarı mərtəbəyə qalxdılar, problemi diqqətlə izlədilər, lakin Kaymanı asanlıqla tapan qulaqları idi. Güclü qışqırıqlar və qarğışlar yamacın hər tərəfində səsləndi. Kaymanda işləyən muzdlular heç bir səy göstərmədən varlıqlarını gizli saxlamağa tələsdilər. DİA-nın əməkdaşı Geytsin onun arxasınca getdiyini bilməli idi və şübhəsiz ki, perimetri tez bir zamanda təmin etmək üçün əmrlər buraxdı.
  
  Tezliklə onlar indi qalaya yaxınlaşan çoxlu köhnə xarabalıqlar arasında idilər. Mütləq sükut və hazır olmaq üçün bir siqnal var idi. Boğaz mikrofonlarından pıçıltı səsləri eşidilirdi, onlar tamaşa üçün səhnəni mühasirəyə almağı tələb edirdilər. Drake bir zamanlar pəncərə ola biləcək kobud, müstəqil beton arxın arxasında əyildi. İrəli bir nəzər saldı və bir səhnə sahəsi gördü. Kaymanın adamları kommunikasiya sistemi və müvəqqəti qərargah quraraq ətrafa fırladılar. Onlar üç stasionar helikopterdən avadanlıq aparırdılar, onların rotorları yumşaq fırlanırdı. Köhnə qalanın uçuq-sökük divarları baş verənlər üçün çılğın bir fon yaratdı, onun aralı qapısı içərinin dərin yerlərindən qalxan tüstü buludlarını yayırdı.
  
  Drake cinahdakı komandanın hazır olduğunu bildirən Bluetooth səsi eşitdi. Mai, Alicia və Dahl hazır vəziyyətdə onun yanında diz çökdülər. Onların arxasındakı ağaclıqda Komodo və ekipajı, aralarında Ben və Karin də var idi.
  
  Hayden üzündə müəmmalı bir ifadə ilə onların hamısına baxdı. "Qiyamət Cihazı və Kayman" deyə pıçıldadı, onların qulaqlarında bir xəyal. "Biz bunun üçün buradayıq."
  
  Onlar sarsıdıcı qüvvə ilə örtüyü yardılar, üç tərəfdən Kaymanın adamlarına doğru irəlilədilər, onlarla peşəkar əsgər qısa, dəqiq zərbələrlə atəş açdılar. Dərhal qışqırıqlar başladı, cəsədlər və avadanlıqlar toqquşaraq yerə çırpıldı. Hətta o zaman Kayman qəsrin özündə bir neçə snayper gizlətmək üçün uzaqgörənliyə malik idi. Atışma səsləri eşidildi və Dreykin ayaqlarının ətrafındakı otlar güllələrlə dolu idi, torpaq parçaları sanki yerdən atılmış kimi uçurdu. Dərhal Mainin adamlarından biri yıxıldı və yaramaz yapon agenti bir dizi üstə çökdü, atəş açanları zərərsizləşdirmək üçün hər biri fərqli pəncərədən atəş açdı.
  
  Lakin muzdlular sərt döyüşçülər idi. İrəliləyən qüvvələri görəndə heç bir çaxnaşma əlaməti göstərmədən silahlarını tapıb yerlərini tutdular. Dreyk, Kaymanın düşmənin gəlişindən artıq xəbərdar olduğunu və bir plan hazırlayacağını anlayaraq ağlına gələn ilkin üzünə tüfəngini atdı.
  
  Adam yıxılan kimi, Drake onu vurdu və növbəti birinə keçdi. Hayden onun yanında güləşdi. Hələ sağalmamışdı, onlara kömək edəcək, etibar edə biləcək birini tapana qədər mübarizə aparmaqdan başqa çarəsi yox idi. Drake adamını yıxıb ətrafa baxdı. Bir neçə onlarla muzdlu döyüşçü sıradan çıxarıldı. Helikopter pilotları ya ölü idi, ya da işarələnmiş və ağzı bağlı idi. Qalanın geniş girişinə doğru qaçan Alicia artıq SAS əsgərlərini izləyirdi. Mai fasiləsiz atəş açdı və indi ona daha çox adam qoşuldu. Deyəsən, bir neçə snayper qalıb, lakin SAS tezliklə bununla məşğul olacaq.
  
  Dahl kişinin dizinə təpik vurdu. Kişi yıxılıb qışqıranda isveçli tərəddüd etdi. Lakin Daniel Belmonte etmədi. Arxa mühafizəçi ilə yaxınlaşaraq, Dahldan yan keçdi və adamı başından vurdu.
  
  Dahl çaşqın bir ifadə ilə ona tərəf dönəndə ağrıdan Belmontenin mədəni tonunu pozdu. "Onlardan biri Emmanı öldürdü. Onların hamısını korlayır. Onların heç biri yaşamağa layiq deyil, burada və əlbəttə ki, sivil insanlar arasında deyil.
  
  Drake Dahlın çiynindən tutdu. "Mübahisə etməyə vaxt yoxdur. get."
  
  Onlar cığırla qaçaraq qala divarlarının altından qalın alaqaranlığa keçdilər. Alisiya nifrətlə tıslaya-ağlaya sol tərəfdəki pilləkənlərlə təzəcə enirdi.
  
  "Qanlı paltar əvvəlcə onlara çatdı. Bu, hələlik sıfır bədən sayımla məni tərk edir." İngilis qadın tutqun görünürdü.
  
  Tutulmuş ola bilər. "Ona görə də mətləbi anla və sızlamağı dayandır."
  
  "Məmnuniyyətlə".
  
  "Yaxşı". Drake iki çıxışı gördü. O, Hayden və Kinimakanı izləmək üzrə idi ki, onlar ən uzağa gedəndə qəfildən hər iki qapıdan düşmən əsgərlərinin axını qopdu. Atışma başlayan kimi Drake yuvarlandı. Hər kəs bacardığı qədər qaçdı, yan tərəfə tullandı və ya hətta geri yıxıldı. Güllə dolusu ayaq üstə qarşısı alınacaq bir şey deyil. Lakin Dreyk göyərtəyə çırpılanda o, artıq nişan alıb M16-da tətiyi çəkirdi. Onun kəlləsi betona dəydi, lakin hədəfi yerindən tərpənmədi. Divardan divara fit çalan güllələr otağa atılırdı. Çəkmələr onun üzünə yaxınlaşdı. Əlində tüfənglə özünü müdafiə etmək şansı az idi.
  
  Zərbə üçün özünü hazırladı və çox diş itirməyəcəyinə ümid etdi.
  
  Sonra çəkmələr yan tərəfə sürüşdü və qatlandı. Bir saniyə sonra onun yanına bir cəsəd düşdü. O, bir az əvvəl ölmüş bir muzdlu əsgərin gözlərinə baxdı.
  
  Bir əl göründü. Səs. "Sən mənə borclusan. Görünüşünüzü xilas etdi." Sonra nəfəs. "Onlar necədirlər."
  
  Alicia ilk ölümünü aldı. Drake yerindən sıçradı, dəri geyinmiş bir adamın ona tərəf atıldığını, güclü zərbə endirdiyini, silahı qaldırdığını gördü. Drake rəqibinin gözünün görə biləcəyindən daha sürətli hərəkət edirdi. Orqanları parçalamaq və sümükləri sındırmaq üçün qəsdən yönəldilmiş və çəkisi olan bədənə və başına zərbələr. Başqa bir düşmən bədəni onun üzərinə düşdü, lakin onun diqqəti yalnız bədənin ən az vaxt ərzində ən çox zərər verə biləcəyi hissələrinə yönəldi. Öldürdüyü adamın üzünü belə görməmişdi.
  
  Nəhayət bir qədər nəfəs almağa imkan verdi. Hayden və Kinimaka dörd SAS əsgərinin daxil olduğu bir dəstənin qarşısında döyüşdü. Dal otağın digər tərəfində döyüşdü, Komodoya və onun Delta Komandasına kömək etdi, həmçinin döyüşməyənləri qorudu. Alicia özü ilə mübarizə apardı. Komanda üzvlərinin birləşmiş şücaəti onu heyran etdi və onlar tez rəqiblərini qabaqladılar.
  
  Lakin onları kəsən Mai Kitano idi. Hara gedirdisə, kişilər onun ayaqları altında qısılıb uzanırdılar. Yapon qadın yavaş-yavaş onlara yaxınlaşdıqca düşmənləri arasında qorxu yayıldı. Kişi otağa avtomat atəşi səpmək istəyəndə Mai onun qolundan tutub aşağı endirdi ki, birinci raund yerə dəydi. O, fövqəlbəşər sürətlə onun biləyini bükdü, sındırdı, lakin lüləni hərəkətsiz saxladı ki, ikinci raund onun ən yaxın həmkarlarını məhv etdi. Diz çökəndə Mai əmin oldu ki, üçüncü raund onun kəlləsinə dəydi.
  
  Onların arasında Mai və Alicia qalan hücumçuları aradan qaldırdı. Bitirdikdən sonra iki qadın bir-birinə baxdılar.
  
  Alisiya dedi: "Bəlkə insanların sayını saymağa başlayaq. Qalib gəlir..." Haydenin qışqırtısı hər şeyi boğarkən onun gözləri Dreykə çevrildi.
  
  "Get!"
  
  Mai divardakı dəliyə tərəf qaçdı, içəri baxdı, sonra hər şeyin aydın olduğu siqnalını verdi. Ölü düşmənlərini arxada qoyaraq onun arxasınca qaçdılar . Qala otaqlardan ibarət labirint idi, bəziləri qismən təchiz olunmuş, bəziləri isə boş qalmışdı. Müasir vitrinlər və şkaflar qədim qənaətlə toqquşur. Boş otaqlar kabus kimi və tənha görünürdü, görünməyən şeylər kir və toz arasında hərəkət edirdi, indiyə qədər məlum olan ən pis tanrıların məzarının üstündə tikilmiş tikiliyə yaraşırdı. Külək pəncərələrdəki çatlardan və döyüş divarlarındakı gizli yarıqlardan fit çalırdı. Birdən çox boş kölgə qrupu qaçarkən başlarını çevirməyə məcbur etdi.
  
  Mai müasir işğalçıların buraxdığı cığırları, tüstüləri və dağıntıları izləyərək yolu açdı. Bluetooth rabitəsi onları mütəşəkkil və yüksək ayıq saxladı. Drake jurnalını yenisi ilə dəyişdi. Səslərin sayılması onların artıq bildiklərini təsdiqlədi - onların sayının üçü azaldı. Həm Meyin agentləri, həm də Qapılardan biri. Sem hələ də insan idi və May SAS komandasını irəli apararkən Drake-ə baxacaq qədər soyuqqanlı idi. Alay komandiri deyəsən heyrət içində idi. Oh, yox, Drake düşündü. Başqası yox.
  
  Divarlardan qobelen və rəsmlərin qoparılaraq yerə atıldığı başqa bir otaq vasitəsilə. Kayman yəqin ki, nəsə axtarırdı. Bəlkə bir şey qıvrımlarla izah olunur - digər məzarlarda tapdıqları qədim dil. Drake dil mütəxəssisi Dahlın onlarla əlaqə saxlamağa çalışıb-çalışmadığı ilə maraqlandı.
  
  Nəhayət, böyük ön zalın açıq qapısından içəri girdilər, qarşılarına heyrətləndirici bombalar atdılar. Mai bizdən iki otaq aralıda pıçıldayan mühafizəçilərin səsini eşidirdi. Mühafizəçilər çıxarılan kimi, nəhayət, divardakı deşilmiş dəliyə çatdılar - soyuq, deşici küləyin ara-sıra əsdiyi geniş, qeyri-bərabər boşluq.
  
  Drake bir anlıq dayandı və Dala baxdı. "Bir daha, dostum?"
  
  "Ümid edək ki, belə olsun." İsveçlinin ciddi siması bədbinlikdən danışırdı.
  
  Qrupun arxasından Benin alçaq səsi gəldi. "Deyə bilərsinizmi ki, onlar niyə buranı keçmək üçün seçdilər? İstənilən göstərişlər hazırda yaxşıdır."
  
  Dreyk ilk dəfə başını qaldırıb dağılmış divara baxdı. Uzaq kənarları və yuxarı blokların bəziləri toxunulmaz qaldı. Divarda həkk olunmuş bir şəkil var idi. Əvvəlcə onu deşifrə etmək çətin idi, lakin sonra Thorsten Dahlın qartal gözü bunu anladı. "Divarın hər iki kənarına və divarın bir hissəsinin qaldığı dibinə baxın. Sizdə üçbucağın əsası və uzaq tərəfi var. Bu..." dedi.
  
  "Bu, Odinin simvolu Valknottun oyması idi." Ben bitirdi. "Ölüm simvolu"
  
  "Və orada". Karin divara yaxınlaşdı. "Yenə qıvrılır. Tanrıların dili. Deyəsən, Odin doğrudan da tanrıların atası olub".
  
  "O, gözlərini müdrikliyə qurban verdi." Ben onların ilk məzarı axtardıqlarını xatırladı. "Gələcək bilik üçün. Nə olacağını bilirdi".
  
  "Belə olan halda," Hayden dedi, "onun səkkiz əşyası - ilk məzarı tapdıqdan sonra artıq görünənlər - düşündüyümüzdən daha vacib ola bilər."
  
  Mai və Alicia irəliləmək üçün qaşınırdılar. "Biz burada heç nə olmadığını öyrənəcəyik" Mai yumşaq dedi və Alicia gülümsədi.
  
  Drake və digər əsgərlər razılaşdılar. Düşmənə hazırlaşmaq üçün daha çox vaxt verilməməlidir.
  
  Mano Kinimaka dəliyə və onun arxasındakı daralmış keçidə baxdı. "Oraya uyğunlaşa bildiyimə belə əmin deyiləm."
  
  "Ancaq tanrılar gözləyir" Hayden ehtiyatla dedi. "Və Kayman da. Cənab..." O, yarı Qeytsə tərəf döndü.
  
  "Lənət olsun, Cey. Mən gedirəm."
  
  Qaranlıq onları çağırdı, pis tanrıların, pis alətlərin və pis insanların varlığı ilə dolu olan qaranlıq.
  
  
  ON ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Dörd nəfərdən ibarət SAS komandası birinci yeri Mai Kitano, ardından Hayden və Kinimaka ilə tutdu. Dreyk böyük Havaylıya diqqətlə baxırdı, keçid olduqca sıldırımla enməyə başlayanda böyük kişinin çevik hərəkətlərindən təsirləndi. Hamar daşdan divarlar enən zaman kələ-kötür torpağa, sonra isə kobud daşa çevrilirdi. Külək bir müddət söndü, sonra yenidən onların yanından ötüb keçməyə başladı, özü ilə əsrlərin üfunət iyini, korlanmış köhnə əşyaların iyini apardı.
  
  Küləkdə bir pıçıltı eşitdilər. Qulaqlarını cingildədən, diqqətlərini cəlb edən zəif səslər, amansız bir şirnikləndiricinin təklifləri kimi. Dəhliz getdikcə daha da uzaqlaşırdı. Onların ayaqları qədim dağıntılar üzərində xırtıldadı, başları əzilmiş qayalara dəydi. Yol artıq işıqlandırılmışdı, lakin SAS komandası heç nəyi şansa buraxmadı, mütəmadi olaraq kəşfiyyat apararkən komandanı dayandırdı.
  
  Hamı onların tələyə düşdüyünü bilirdi. Başqa nəticə ola bilməzdi. Bu, sadəcə olaraq, nə vaxt və nə vaxt müəyyən edib ona qarşı çıxa biləcəkləri məsələsi idi.
  
  Zaman hiss olunmadan uçurdu. Əsl dünya getdi. Onların görə biləcəyi tələlər yox idi. Məşum hava insanların çoxunu xəbərdar etmək üçün kifayət edərdi. Onlar yüksək Gothic tağından böyük ehtiyatla keçdilər. İyrənc miazma ayağa qalxdı və sanki qoxulayır, dadına baxır və toxunur kimi bədənlərinin ətrafında fırlanmağa başladı və hətta SWAT əsgərləri belə ürkdülər.
  
  "Sevmirəm". Yalnız Alisiya danışan, sözlərini güllə kimi ağzına alıb, yəqin ki, öz növbəsində döyüş sursatı ilə qorxu hissini dəf etməyə çalışırdı.
  
  Daha aşağılarda, başqa bir qotik arxın altında, onlar hələ də düşmənlərini eşitmirdilər. Drake bu keçidin yalançı aparıcı olub-olmadığını və Kaymanın başqa yerdə olduğunu düşünməyə başladı. Danalarının arxası yanmışdı. Bir neçə dəfə başına bir şey düşdü, nifrətini gizlətmək üçün onu udqunmağa vadar edən bir şey sürətlə sürüşdü və ya sürüşdü.
  
  Sonra uzaqdan zəif səslər eşitdilər - bir çox kişi qışqırırdı. Komanda əzablı beş dəqiqəlik fasilə verdi və sonra daha da ehtiyatlı hərəkət etdi. Drake bilirdi ki, hətta qışqırmaq da hiylə ola bilər. Russell Cayman-a gəldikdə, heç bir şey nominal olaraq qəbul edilə bilməzdi. Arxasında o, Komodonun Ben və Karinə pıçıldadığını eşitdi ki, onlar indi tamamilə hər şeyə hazır olmalıdırlar, hətta indicə gəldikləri yoldan geri qaçırlar.
  
  Nəhayət, dəhşətli sürünən qaranlıqda yavaş-yavaş irəliləyən sonsuz dəqiqələrdən sonra qarşıda nəhəng bir tağ göründü. Hələ getməli bir yol var idi, lakin Dreyk boynunu Kinimaki və Haydenin arxasına çəkərək yaxşı işıqlandırılmış mağaranın döşəməsini gördü. İnsanların ora-bura qışqırdığını eşidirdi. O, ağır texnikanın daşındığını eşidirdi.
  
  Amma heç kimi görmədi.
  
  - deyə Haydenə pıçıldadı. "Onlar tuneldə atışma riskinə gedə bilməzlər. Bu, mağaraya səbəb ola və onları tələyə sala bilər. Biz görünənə qədər gözləyəcəklər".
  
  "Razılaşmaq".
  
  Kinimaka güldü. "Ona görə hazırlaş. Tezliklə Milad bayramı etməliyəm. Boş vaxt və hər şey. Havayda Milad bayramını heç nə əvəz edə bilməz.
  
  Drake Milad bayramının nə qədər tənha ola biləcəyini anladı, baxmayaraq ki, bir neçə həftə əvvəl bu qədər ümidverici idi. "Həyat bir qəpiyə dəyişə bilər" deyən adam yəqin ki, nə danışdığını bilirdi. O, onların kiçik qrupunda baş verən dinamika haqqında düşündü və heç kimin dəmirdən Milad xoşbəxtliyini səbirsizliklə gözlədiyini təsəvvür edə bilməzdi. Kinimaki istisna olmaqla.
  
  "Biz əlimizdən gələni edəcəyik, Mano." Heç bir zəmanət yoxdur.
  
  Pıçıltılar işığa yaxınlaşanda növbə ilə geri qayıdırdı. "Onu yumruqlayacağıq. Tez və çətin. Hərəkət etməyə davam edin."
  
  Daha bir anlıq fasilə gəldi və sonra SAS komandası qərəzlə örtüyü tərk etdi. Amma onlar sadəcə qaçıb atəş etməklə kifayətlənmirdilər, onlar mükəmməl döyüş formasında qalaraq, qaçarkən bir-birini örtərək səs-küylü qumbara və tüstü bombaları atırdılar. Mai, hər hansı bir ixtisaslaşmış komandada olduğu kimi, onlarla mükəmməl uyğunlaşır. Hayden və Kinimaka sakitləşərək, daha sonra həyatlarının mübarizəsinə hazır olan Drake, Alicia və Dahl çıxır.
  
  Onlar xaos və zorakılıqla üzləşdilər. Yüksəliş və eniş üçün ağır texnika böyük bir mağaranın ortasına yığılmışdı. Kaymanın adamları onun ətrafında və uzaq divarlar boyunca düzülmüşdülər, silahlarını boşaldarkən silahlar atəşə tutulurdu. Dreyk və Alisiya kəskin şəkildə sağa dönüb düşmənin mərkəzi kütləsinə atəş açdılar. SAS komandası sürətlə irəlilədi. Bir saniyə sonra Komodo və adamları atəş güclərini artıraraq içəri girirlər. Bir neçə dəqiqə ərzində mağaranın döşəməsi döyüş meydanına çevrildi, hamı üçün ölüm matçı oldu, burada sırf şans sayəsində bacarıq on birdən çox idi.
  
  Drake bir diz çökdü, tüfəngi çiyninə basdı, kiçik düzəlişlərdən sonra hər saniyə bir atəş sıxdı. Onun güllələri sümüyə və ətinə dəydi, ancaq isti qurğuşun parçaları rahatlıq üçün çox yaxından fit çalanda hədəfindən düşdü. O, ətrafındakı məzarın heyrətamiz arxitekturasından yaxşı xəbərdar idi, lakin onu qiymətləndirmək üçün bir millisaniyəsi belə yox idi. Onun komandasının heç bir örtüyü yox idi, lakin onlar bunu sırf vəhşilik və mükəmməl məqsədlə tamamladılar. Bir neçə dəqiqə ərzində Kaymanın otağın mərkəzində yerləşdirdiyi kişilər geri çəkildi, qorxudulmuş, məhv edilmiş və yeganə örtüklərini tərk etmişlər. Divarlardakı muzdlular daha az yaralandılar, lakin hətta bir qarış geri çəkilməyə çalışdılar.
  
  Sonra SAS komandası vuruldu, gənc əsgər baş zərbəsi ilə kürəyi üstə yıxıldı və Komodo Delta komandalarından biri boğazından yapışaraq yıxıldı. Qeytsin Məxfi Xidmətinin heyəti cəmi bir nəfərə endirildi ki, onun mühafizəçisinin üçüncü üzvü bədən zirehində heyrətamiz bir güllə ilə vuruldu, sonra isə o, boğularkən digəri üzünə dəydi.
  
  Drake ilk dəfə başını qaldırdı. Təbii ki, bu türbə çoxsəviyyəli olub. Hələ bunu başa düşə bilməyən, lakin bunun dünyanın möcüzələrindən biri olduğunu tam dərk edən Dreyk məzarı görməməzliyə vurdu və Kayman adamlarının onlara snayper vurduğu dəqiq yerləri təyin etdi. O, Alisiya və Dahla başını tərpətdi və sirli fırtına onların ətrafında yenidən tüğyan edərkən üçü gizlənən insanlara davamlı atəş açdı.
  
  "Nə edirsən et," Alisiya qışqırdı, "o lənətə gəlmiş tabutların heç birini vurma!"
  
  
  * * *
  
  
  Heyden heyranedici pilləkəni görəndə sola yelləndi. Dibində geniş, o, nəhəng bir mağaranın başına qədər kəskin şəkildə daraldı və ən yüksəklərə toxunduğu yerdə bitdi. Pilləkənlər bu dəyirmi sərdabəni əhatə edən bir neçə pərvaz və pillələrə və ondan kənarda bir çox nişlərə qalxmağı təklif edirdi. Kinimaka pilləkənlərin yanında dayanan muzdluları aşağı salaraq onun ardınca getdi.
  
  O, birinci pilləyə yaxınlaşanda bir muzdlu ona tərəf qaçdı. Hayden əlbəyaxa döyüşə qarışmamaq üçün çarəsiz olaraq onu uzaq məsafədən vurdu. Onun bıçaq yarası çox ağrıyırdı. Onu aradan qaldırmaq üçün yalnız bir güclü, dəqiq zərbə lazımdır.
  
  Amma yenə də mübarizə aparırdı. O, ölkəsi, atası üçün, amma ən çox da dostları üçün günü qazanmaq üçün mübarizə apardı. Güllələr uçarkən o, hamısı üçün dua etdi. O, hündür pilləkənlərə çıxanda və onlarla muzdlu əsgərin birdən birinci mərtəbədən tullanaraq qışqıraraq ona tərəf qaçdığını görəndə, özü üçün dua etməyə başladı.
  
  
  * * *
  
  
  Ben Blake düşmüş Delta əsgərinin düz arxasında dayanmışdı. O, Karin və Geytsin yanında olduğunu bildiyi üçün əsgərlə yıxılıb və yarasını görməyə çalışıb. Amma adamın əlləri ölüm sıxıntısı ilə öz boğazını sıxdı. Gözləri geniş açıq, ağrı ilə dolu, heç bir şeyə diqqət yetirməmişdi. Ben adamın biləyinə yumşaq bir şəkildə toxundu, qanın tünd yağ kimi axdığını hiss etdi. Bir neçə saniyədən sonra adam öldü, əlləri açıldı, ölümcül yara üzə çıxdı.
  
  Ben göz yaşlarından və öddən boğularaq baxırdı. Müharibə qədər yaxın və qanlı idi. Ben bunun daha dəhşətli tərəflərinin olduğuna əmin idi, lakin bir neçə dəqiqə əvvəl güclü bir gəncin dayandığı yerdə hərəkətsiz və ölü uzanan bu əsgər onu ürəyinə qədər silkələdi. Bu, ona gündəlik qayğılarının və mübarizələrinin nə qədər yersiz olduğunu göstərdi. Həyatın hər saniyəsini necə dadmaq olar. Ölüm nə qədər qorxunc ola bilər.
  
  Ayağa qalxdı, müvəqqəti tək qaldı. Sağ qalan Delta oyunçusu beynəlxalq komanda yoldaşlarını dəqiq zərbələrlə əhatə edərək yavaş-yavaş irəlilədi. Karin heç nə demədən onun yanında dayandı. Onlar bir-birlərinə necə hiss etdiklərini bilirdilər. Geyts hələ də diz çökmüş, ölən əsgərin əlindən tutub kədərdən nəsə pıçıldayırdı.
  
  Benin baxışları mağaranın özünə dikilmişdi. Nəhəng quruluş yüzlərlə fut hündürlükdə idi və hündürlüyü qədər geniş idi. Döşəməni nəzərə almasaq, üç müxtəlif səviyyədən ibarət nəhəng bir qab idi. Hər mərtəbənin ətrafında geniş bir çıxıntı var idi. Qədim bir vulkanın qayasına oyulmuş çıxıntının arxasında yüzlərlə və yüzlərlə yuva var idi. türbələr.
  
  Tanrıların məzarları.
  
  Döşəmə səviyyəsi də qəbirlərlə əhatə olunmuşdu. Ben bir neçə əks məzara baxdı, lakin ilk iki məzardakı taxçalardan fərqli olaraq, bunlar seyrək təchiz olunmuşdu, içərisində ən böyük tabutdan və bir neçə sərt oymalardan başqa demək olar ki, heç nə yox idi. Təbii ki, bu yer tanrıların öz növünün ən pislərini həbs etdiyi yer idi. Sizə xərac vermək lazım deyil.
  
  Komodo onlara baxdı. "Yaxın dur!" Döyüşə qayıtmazdan əvvəl onlara qoşulmağa işarə etdi. Ben Haydenin yaxınlıqda Kinimaka ilə iki pilləkəndən birində ilişib qaldığını, düşmənin mühasirəsində olduğunu və əzab içində yanını tutduğunu gördü.
  
  Komodo komandasını onun yanına göndərdi.
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk bacardığı qədər snayperlərin qarşısını aldı. Onların atıcılığının belə düşməni çox gecikdirə bilməyəcəyi aydın olanda Dahl çılğın, dolama qaçışla mağaranın ikinci pilləkəninə tərəf qaçdı. Drake xəbərdarlıq etdi, lakin dəli isveçli artıq tam sürətlə idi. Bacardığı qədər sürətlə pilləkənlərə tərəf qaçdı, iki pillədən bir-bir tullandı. Drake izləməkdən başqa çarə görmədi. İsveçli ehtiyatsız idi, lakin onların komandası həqiqətən daha yüksəklərə qalxmalı idi.
  
  Güllə fısıldadı, havanı burnunun qabağından, sonra Alisiyanın qabağından keçirdi. Drake bir əli ilə qaçarkən düşmənə kor-koranə atəş etdi. O, pilləkənlərlə yuxarı qaçdı, Dahldan altı addım və Alisiyadan bir addım arxada qaldı. Hətta xaosun içində onun qüruru bir zərbə vurdu. Daha sonra bir kişi yan tərəfdən uçaraq onunla toqquşub və onu yerə yıxıb. Kobud addımlar onun üzünü qaşıdı. Dreyk rəqibinin gözlərinə və boğazına bıçaq zərbələri endirib və qarnını qorumaq üçün dizlərini qaldırıb. Bıçaq parladı. Drake onu bir kənara qoydu. Səs yenə gəldi, lakin Dreyk onun içində hərəkət etdi, adamın biləyindən tutdu və onu sındırdı. Hətta o zaman da hücum dayanmadı, lakin Drake bunu gözləmirdi. Bıçaq şaqqıltı ilə uçdu. Muzdlu bütün ağırlığı ilə irəli əyilib, Dreyki pilləkənlərə sancmağa çalışıb və iri alnını aşağı salıb vurub.
  
  Drake yenidən yan tərəfə sürüşdü. Muzdlu əsgərin alnı pilləkənlərin daş kənarına möhkəm basaraq onu müvəqqəti olaraq heyrətə saldı. Drake onu çevirdi, sərt barmaqları ilə onu tamamladı və yuxarı baxdı.
  
  Dahl və Alicia artıq birinci səviyyənin yarısında idilər. Şiddətli müqavimət onları güllələrlə deşilmiş tabutun yanındakı yuvalardan birinə sığınmağa məcbur etdi.
  
  Drake qaşqabaqlandı. Alicia xoşbəxt olmazdı.
  
  
  * * *
  
  
  Ağrı onun böyrünə vurduqca Hayden səndələdi. Qəribədir ki, onu yaralayan düşmənin zərbəsi deyil, onu və silahını yerə endirən pilləkənlərin səhv addımı olub. Onların arasında dərhal muzdlular da var idi. Hayden güclə ayağa qalxdı, ağrını dəf etmək üçün dişlərini qıcadı və tüfəngi ilə birincini pilləkənlərdən aşağı atdı. İkinci o, burnuna bir dəyənəklə vurdu. Tapançadan atılan güllə onun ayaqlarının arasından betondan sıçrayaraq keçib. Kinimaka onun yanında nəhəng idi. Kişilər əslində onunla qarşılaşdılar və dərhal pilləkənlərdən aşağı sıçrayaraq aşağıda tozun içinə düşdülər. Lakin Kinimakinin əsl gücü onun heyrətamiz sürəti idi. Üç hücumçu, kişinin onları tutduğunu anlamadan yerə yıxıldı.
  
  Sonra Komodo və onun adamları onlarla idi. Pilləkənlərlə yuxarı qalxdılar. Hayden bir müddət yerində qaldı və nizamsız muzdluları atəşə tutmaq üçün yüksək mövqeyindən istifadə etdi.
  
  Sonra Ben onun yanında idi. "Siz yaxşısınız?"
  
  "Yox. Bu sənsən?" Oğlanın üzü ölümcül solğun idi.
  
  "Ölüm hər yerdədir." Onun baxışları həlak olmuş əsgərlərdən tanrıların məzarlarına zilləndi.
  
  "Bu yer ölüm üçün tikilib." Hayden daha bir atəş açaraq, digər muzdlu əsgəri xırıltılı bir yığın olaraq yerə göndərdi.
  
  "Döşəməyə baxın" Ben sakitcə dedi. "Sadəcə bax."
  
  Hayden bir anlıq dayandı və silahının gülləsindən uzaqlaşdı. Gördükləri qollarındakı tükləri diktə edib. Türbənin tozlu və dağıntılarla dolu döşəməsi yavaş-yavaş qan içində idi. Bir çox ölü və ölüm ayağında olan qalın qırmızı gölməçələr geniş əraziyə yayılaraq, kişi çəkmələri üçün sürüşkəndir. Hətta oradakı SAS əsgərləri də müvazinətini itirir, formalarında islanır və qızarırdılar.
  
  "Və bax."
  
  Ben Haydenin xaosda hələ də görə bilmədiyi bir şeyə işarə etdi. Mağaradan kənarda bir neçə kiçik qurbangahlar dairəvi şəkildə düzülmüşdü, hər birinin səthinə müxtəlif formalı həkk olunmuşdu.
  
  Hayden bir anlıq dillənərək onlara baxdı.
  
  "Onlardan səkkiz var" dedi Ben, sanki izahat verirmiş kimi. "Və qıvrımlar." Birinci mərtəbənin bütün divarlarını göstərdi. "Onlar hər yerdədir."
  
  Haydenin baxışları birinci mərtəbədən yuxarı qalxdı, üç səviyyəli nişləri keçdi və bu zaman onun baxışları qismən tanıdığı fiqura düşdü.
  
  O, Benin qolunu sığalladı. "Bu Russell Caymandır" dedi. "O, oradadır və hər şeyin baş verdiyini izləyir."
  
  
  * * *
  
  
  Dreyk pilləkənlərlə iki dəfə yuxarı qaçdı, onun komanda yoldaşının iki nəfəri ört-basdır atəşi açdıqda və sonra çuxura atladılar. Dərhal, sanki yapışqan bir əl onun kəlləsini tutdu və buzlu barmaqları arasında sıxdı. O başladı.
  
  "Tam Starbucks deyil."
  
  "Sus," Alisiya pıçıldadı. "Bu yer məni ürpədir."
  
  Niş uzun və dar idi, təxminən qırx fut qayaya kəsilmişdi. Ümumi təəssürat ondan ibarət idi ki, o, tez və çox düşünmədən tikilib. Divarlar və tavan qeyri-müntəzəm və kələ-kötür idi, sanki qüdrətli silah və ya əllə parçalanmışdı.
  
  Alisiya başını tərpətdi, aşağıdan aşağı bir şeyə baxdı. - Körpənin bizə problem yaradır, Drakes.
  
  Drake arxaya baxdı və Benin pis adamlarla məşğul olmağa çalışarkən Haydenin diqqətini yayındırdığını gördü. - Mən balaca axmaqla danışacam.
  
  Bu zaman mağaranın arxasından Dahl peyda oldu. Dreyk ona baxdı, "İşmək üçün bir az riskli yerdir, dostum".
  
  "Bəlkə sənin üçün." Dahl qısaca gülümsədi, sonra yenidən ciddiləşdi. "Mən orada nisbətən kobud oymalar tapdım. Və heykəl. Düşünürəm ki, bu, hərfi mənada şər tanrısı olan Amatsunun məzarıdır. Bura çox pis yerdir, dostlar".
  
  "Bu arada," Dreyk dedi, "görə bildiyimiz pisliklə məşğul olaq."
  
  O, düşmənə qumbara atmaqdan çəkinsə də, əyilib avtomatik atəş açıb. Mağaza getdi. Onu kənara atıb yerinə başqasını qoydu. "Bir-iki birləşmə?"
  
  "Et bunu". Dahl onun ardınca getdi. Alisiya arxa cəbhədə dayanmışdı. Birlikdə atəş açaraq nişdən çıxdılar və növbəti birinə qaçdılar, qorxmuş düşmən əsgərlərini yıxdılar və sonra növbəti böyük tabutun arxasına sığındılar.
  
  Qısa müddətə çıxıntıdan keçəndə bütün mağara onların qarşısında açıldı. Drake SAS komandasını və Mai-ni dərhal aşağıda gördü, sığınacaq alarkən ağır texnikanın arasında sürünərək qalan bir neçə muzdluya güllə atırdı. Sağ tərəfində nəhəng bir pilləkən gördü. Kaimanın adamlarından ibarət bir dəstə Komodo Delta komandası və Mano Kinimaka tərəfindən geri itələndi. Hayden snayperlərə snayperlə vurdu, onun qartal gözü hər yeri axtarırdı.
  
  Qeyts və Belmonte silahlı, lakin komandalarının bir üzvünə zərər vermək qorxusundan atəşlərini saxlayaraq tağlı girişdə gizləndilər.
  
  İki pillə yuxarıda dayanıb onları seyr edən bir fiqur gördü. Onun fikrincə, rəqəm yalnız bir nəfər ola bilər.
  
  Fiqur birinci mərtəbədəki adamlarının sonuncusu öldürülənə və pilləkəndəki qrup geri çəkilənə qədər izlədi. Yalnız bundan sonra əlini qaldırdı.
  
  "Dayan" deyə qışqırdı. "Sizin səyləriniz dəyərli olsa da, əhəmiyyətsizdir. Siz bu döyüşdə qalib gələ bilməzsiniz".
  
  Sonra yüzlərlə adam qəfildən üçüncü pillənin ətrafında, səssiz, diqqətlə nişanlanmış silahlarla peyda oldu. Kayman gülməyə başladı.
  
  
  ON DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Drake dərindən nəfəs aldı. Kayman ümidsizcə onlardan çox idi. Bacardığınız qədər tez et, ya öl, ya da qaç. Onun arxasında qədim sükunətdə başqa bir tabut dayanmışdı.
  
  "Cəhənnəmdə bakirə qız üçün şansımız var" dedi Alicia. "Bu o deməkdir ki, fu..."
  
  "Biz bunun nə demək olduğunu bilirik." Dahl və ingilis qadının hələ də bir-birini düzgün tanımaq imkanı yox idi. Təbii ki, onların hər biri üçün bu fikir tamam başqa məna daşıyırdı. Dahl pilləkənləri göstərdi və onun ağzının kənarında pis bir təbəssüm yarandı. "Bu bizim oyunumuzdur."
  
  Drake baxdı və başa düşdü. "Heç vaxt. Sən dəlisən, Dal."
  
  "Bəli, amma yaxşı dəlilik." İsveçli mağaraya baxdı və Bluetooth mikrofonuna toxundu. "Sən öz hərəkətin haqqında düşünərkən qoy əclaf danışsın. Onda mənim siqnalımı izləyin".
  
  Statikin cırıltısı anlayışı çatdırdı. DİA-nın xəyalı, yaş iş üzrə mütəxəssis, Kölgə Elitasının biznes hissəsi olan Kayman nifrət hissi doğuran səslə qışqırdı.
  
  "Mən sistemin uşağı idim" dedi. "Zamanında uşaq, başqa heç nə. İndi mən prezidentlərdən yuxarı mövqe tuturam. Sən mənim sözümlə ölməkdən şərəf duymalısan". Əllərini yaydı. "Mən Kölgə Elitasının səsiyəm. Heç bir adi insan bundan artığına nail ola bilməzdi".
  
  Dreyk kişiyə baxdı. Tezliklə dünyanın taleyini əlində saxlaya bilmə şansı var idi. Kayman adi bir insana bənzəyirdi, arıq bədən quruluşu, orta boyu, heç bir əlaməti yox idi. Lakin o, təhlükə aurası ilə əhatə olunmuşdu. Bu insanın heç vaxt şəfqət, sevgi və ya bağışlanma bilməməsi hissi. Bütün günləri buzlu fantaziyalarla dolu idi.
  
  Kayman yenə güldü, səs sıx və yad idi. Dreyk o zaman başa düşdü ki, Russell Cayman həyatında heç vaxt yaxşı saat keçirməyib.
  
  "Hələ gecikərdin. Səkkiz ədəd Odin göndərdim. Onlar artıq bura gedirlər və gələn kimi qiyamət cihazı bizim olacaq".
  
  "Bu səkkiz hissə vacibdirmi?" Alicia mızıldandı. "Nə axmaq. Dahl, sən həqiqətən də o pis adamlarla ilişib qalmalı idin."
  
  "Məsləhət lazımi qaydada qeyd edildi. Mən onu aid olduğunu düşündüyüm yerə göndərəcəyəm".
  
  "Əsəbiləşmə, Torsten. Onlar Ştutqartdadırlar, elə deyilmi?
  
  "Onlar idilər".
  
  "Yaxşı, o, onları bu qədər uzağa apara bilmədi. Ola bilsin ki, onların qarşısını ala bilək".
  
  Drake onları susdurdu. "Bizim daha böyük problemlərimiz var". O, aşağıda mərtəbədəki səkkiz qurbangahı göstərdi. "Ben məni sadəcə Bluetooth-a bağladı. O, parçaların oraya sığacağını güman edir".
  
  "Və bu cihazı gücləndirir?" Dahl inamsızlıqla başını tərpətdi. "Deməli, ən iyrənc məzarda ən iyrənc silah var. Və hər şey bir növ Odin və Norse mifologiyası ətrafında fırlanır. Bilirsiniz, həqiqətən daha çox öyrənməli və İslandiya məzarında dil mütəxəssisimlə danışmalıyıq".
  
  "Biz edəcəyik" dedi Drake. "Buradan çıxan kimi."
  
  Və sonra irəli addımladı. "Hey! Kayman!" O, hisssiz adama baxdı. "Sən məni tanıyırsan?"
  
  Sükut sıx məftil kimi uzandı, sonra Kayman çiyinlərini çəkdi. "Bütün adlarınızı bilirəm. Amma ölənlərin adlarının mənim üçün heç bir əhəmiyyəti yoxdur".
  
  "Ah, amma mən hələ ölməmişəm" dedi Drake. "Məni öldürməyin çox çətin olduğunu görəcəksiniz. Bəlkə də qarşılaşacağınız ən çətinlərdən biri. Siz bilirsiniz nəyə görə?"
  
  Kayman heç nə demədi.
  
  "Çünki mən həyat yoldaşımın qətlini sifariş edən şəxsi axtarıram. Və onu öldürən adam üçün. Və məncə, sən bu haqda nəsə bilirsən, Kayman. Sən və Wells. Nə bilirsən?"
  
  Kayman dodaqlarını yaladı. "Sən ölürsən, Drake. Bunu şərəflə edin və sızlamağı dayandırın".
  
  "Bu, Kölgə Elitası haqqındadır?" Drake soruşdu. "Onların onun ölümü ilə əlaqəsi varmı? Skandinaviyalı kimdir?
  
  Məhz bu sözlə Dreyk heç vaxt ağlına belə gətirə bilmədiyi bir reaksiya aldı. Kaymanın cəsədi sözün əsl mənasında şokdan büküldü. Onun sifəti və sıxılmış yumruqları sümük kimi ağardı və o, əmr vermək üçün ağzını açdı.
  
  Dal daha sürətli idi. "Hərəkət edin!"
  
  Bütün cəhənnəm boşaldı. Dahl gizləndiyi yerdən sıçrayaraq pilləkənlərə doğru qaçdı, Drake və Alicia onun arxasınca. Drake və hətta cəsarətli Alisiya da Dahlın növbəti addımını səbirsizliklə dişlərini qıcayırdılar...
  
  ...eyni zamanda, Mai və SAS dəstəsi məzarın divarlarına və onların üstündə dayanan əsgərlərin silahlarına atılaraq, ağır texnikanın hərəkətinə kömək etmək üçün Kaymanın adamlarının əvvəllər bağladıqları kəndirlərə çatdılar. Düşmənə hücum etdilər...
  
  ...Hayden və onun komandası möhkəm dayanıb bütün atəş güclərini böyük ehtimallara yönəltdikləri halda!
  
  Dahl daş pilləkənlərin üstünə qaçdı və sonra kosmosa atıldı. İzləyən hər kəs şokda dayanacaq və təəccüblənəcəkdi ki, isveçli nə cəhənnəmdir. O, intihar etdi? Lakin sonra o, silahını tutaraq və atəş açaraq pilləkənlərdən aşağı enən daş məhəccərə endi və sürüşərək sürət yığaraq, güllələr atır, qışqıra-qışqıra və ətrafa uçan saçları ilə birinci mərtəbəyə doğru yüksək sürətlə sürüşdü.
  
  Sonra Dreyk peyda oldu, onun ardınca Alicia gəldi, o da narahatlıqlarını azaltmaq üçün qışqırdı. Üçlük daş məhəccərdən aşağı sürüşdü, silahları tam avtomatik atəşə tutdu.
  
  Mai və bir SAS əsgəri kəndirləri tutdu və bacardıqları qədər sürətlə divarlara qaçdılar, Sam və qalan adamlar dağıdıcı bir atəş yaydılar. Onlar cəmi iyirmi fut uçdular və sonra havaya vaxtlı qumbara atdılar. Bu, təsadüfi, ümidverici bir hərəkət kimi görünürdü, amma əslində düşməni nizamsızlaşdırmaq üçün diqqətlə hesablanmışdı.
  
  Sonra yerə tullanaraq buraxdılar...
  
  ...və Haydenin komandası xaosdan sığınacaq olaraq istifadə edərək çıxışa keçdi. Delta Əsgəri onu dərhal öldürən bir güllə aldı, lakin bir saniyə onun ayaqları öz-özünə hərəkət etdi və o, öləndən sonra da komandirinin həyatını xilas edən Komodo üçün nəzərdə tutulan başqa bir güllə aldı. Hayden yerə yıxıldı və sonra onun son agenti Qeyts və Belmonte sığınacaqdan çıxdılar və atəş güclərini qurğuşunla dolu döyüşə əlavə etdilər.
  
  Mai və SAS əsgəri birlikdə yerə endi, yuvarlandı və atdıqları qumbaralar mağaranın mərkəzində havada partlayan kimi ayağa qalxdılar. Parçalar hər tərəfə səpələnib, qəbrin hər tərəfində düşmən cəsədlərinə dəyib.
  
  Dahl, Drake və Alicia daş məhəccərdən aşağı tələsik düşdülər, lakin bu sürətlə belə, hədəfləri dəqiq idi. Düşmən əsgərləri qıvrılaraq üçüncü mərtəbədən yıxıldı, kənardan yıxıldı və yerə yıxıldı. Digərləri isə güllə səsləri ilə deşik-deşik olan kuklalar kimi rəqs edərək, qardaşlarının yanına yıxılaraq onları yerə yıxdılar. Dahl məhəccərdən uçdu və heç nə ona mane ola bilmədiyi üçün sürətlə yerə çırpıldı, onun zərif uçuşu dağıdıcı enişə çevrildi. Drake və Alicia kömək etməyə bilmədilər.
  
  "Siktir məni." Alisiya yerə yıxıldı. "Bu, qıza yaxşı vaxt keçirməyin yollarından biridir."
  
  Drake ağrıyan bədənini qaldırdı. Üç tərəfdən zəif qüvvələrin hücumuna məruz qalan düşmənlərinin əksəriyyəti müvəqqəti çaşqınlıq içində idi. Hazır olmayanlar silahlarını hazırladılar. Drake çıxışı gördü.
  
  Ya indi, ya da heç vaxt. Seçim yoxdur
  
  "Tələs".
  
  Çıxışa tərəf yönəldi. Bir neçə güllə onların ayaqlarındakı daşa dəydi, lakin onların sayı qədər deyildi. Düşmənləri arasında ən yaxşı əsgərlər belə qışqıran ortaqları tərəfindən yıxıldılar. Drake bilirdi ki, kimin üçün işləməsindən və hansı proqramı izləməsindən asılı olmayaraq, yoldaşları onun ətrafında qışqırıb ölərkən heç bir əsgər tam diqqətini cəmləyə bilməz. Drake sonra gördü ki, Hayden və onun komandası artıq oradadır və birinci dərəcəli yanğını ört-basdır edir. Səkkiz qurbangahdan birinin yanından keçəndə daha yaxşı baxmaq üçün addımlarını yavaşladı.
  
  Mağaranın daş döşəməsinə basdırılmış daş düzbucaqlı, yuxarıda oval qurbangah quraşdırılmışdır. Dəqiq forma qurbangahın içərisində həkk edilmişdir. Kayman, göründüyü kimi, haqlı idi. Səkkiz ədəd Odin, ehtimal ki, qiyamət cihazını işə salmaq üçün səkkiz qurbangaha əlavə edilməli idi.
  
  Və səkkiz fraqment artıq yolda idi.
  
  Görünürdü ki, Kaymandakı oyun və mənzərə. Ancaq indiyə qədər onlar uyğun gəlmir. Buradan uzaq deyil. Kaymanın reaksiyasına görə, Kölgə Elitası və onun lideri Norse, təkcə tanrıların məzarları ətrafında baş verən dəhşətli hadisələrdə tam iştirak etmədi, həm də Dreykin keçmişinin dəhşətlərinə görə məsuliyyət daşıyırdı.
  
  Eynilə Kayman kimi.
  
  Drake həmin SAS obyektinə çatmalı və Uellsin tədqiqatını tapmalı idi. İşlər necə inkişaf etdi, hər şey bir-birinə bağlı idi.
  
  Hayden onu xəstə bir təbəssümlə qarşıladı. "Yenə sağ qaldı, hə?"
  
  "Heç olmasa qisas alana qədər" dedi o, üzünə. "Neçə etmədi?"
  
  "Çox çox" dedi Hayden və Dreyk Benin onun arxasında dayandığını gördü. Gəncin üzü şüşə kimi ağ, əlləri qan içində idi. Elə bu anda Dreykin arxasındakı arxın kənarlarından güllələr fit çaldı.
  
  Onların bura endikləri uzun dəhlizdən geriyə gedən yolu göstərdi. "Biz hərəkət etməliyik."
  
  
  * * *
  
  
  Komanda öz yoluna qayıtdı. Əvvəlcə tez hərəkət etdilər, amma tələsmədən. Hayden daha sonra Odinin səkkiz əsəri ilə bağlı narahatlığını dilə gətirdi.
  
  "Onlar o qədər də uzaq ola bilməzlər. Hamısı Kaymanın onları necə daşımasından asılıdır. Güman edirəm ki, o, bunu təmkinli və sakit şəkildə etməli olacaq, çünki ustaları belə işləyirlər. Beləliklə, bir az daha uzun sürəcək. Amma buna baxmayaraq..." O, açıq-aydın olanı açıqlanmadan buraxdı.
  
  "Onların qarşısını almaq lazımdır" dedi Dahl. "Kayman çatdırılmadan əvvəl onlara çatmağımız vacibdir. Və biz buradan çıxan kimi..." O, dərin qaranlığın arasından irəli baxdı. "Mən İslandiyadakı adamımla danışmalıyam. İndiyə qədər onun heç olmasa nəyisə deşifrə etməyə vaxtı var idi".
  
  "Qiyamət cihazı nədir?" Belmonte indi danışdı. "Və bu necə işləyir? Kimsə bilir?"
  
  "Hələ yox". Dahl sürətini artırmağa başlayanda nəfəsini dərdi. "Bu, mənim dil mütəxəssisimin İslandiyada gördüyü işlərin bir hissəsidir."
  
  "Məhz edirəm ki, bunun Odin ilə əlaqəsi var" dedi Karin. "Bütün bunlarda Skandinaviya tanrıları. Hər şey əvvəlcədən təyin edilmiş görünür, sanki biz qədim tarixdə qoyulmuş bir yolla gedirik..." O, dayandı. "Ancaq nə məqsədlə?"
  
  "Əgər dediyiniz kimi, bunun Skandinaviya mifologiyası ilə - Odin və Ragnarok ilə əlaqəsi varsa, bu heyrətamiz olardı" dedi Dahl ona. "Raqnarok tanrıların son döyüşü idi. Əgər bunlar baş verməmişdən əvvəl ölmək üçün yerə uzansalar, onda...
  
  "Bu hələ baş verməyib." Belmonte onun üçün başa vurdu.
  
  Karin başını tərpətdi. "Məhz edirəm ki, gələcəyi ilk görən və tanrıların fərqli şəkildə öldüyünü anlayan Odin idi. Əvvəlcə gülüb ələ salacaqdı, amma bəlkə də... Baş verənləri görüb bunu reallaşdırdı. "
  
  "Heyrət! Vay". Ben ayaqlaşmaq üçün əlindən gələni etdi. Komodo oğlanı yarı sürüyərkən Drake yarı gülümsədi. "Bu çox dərin bir şeydir, bacı."
  
  "Çox, çox dərin" deyə Karin cavab verdi. "Ancaq yəqin ki, doğrudur."
  
  "Və qalxan hər şeyi başladı?" Hayden düşündü. "Qardaşın və Parnevik həmişə deyirdilər ki, bu, əsas hissədir."
  
  "Qalxanın kəşfi hadisələr zəncirini başlatdı" dedi Karin. "Bu, üçüncü məzarın tapılmasına səbəb oldu. Mən buna əminəm".
  
  "Kölgə Elitasına gəlincə." Jonathan Gates-ə onun son agenti və Komododa qalan sonuncu Delta əsgəri kömək etdi. "Hələ kimə etibar edəcəyimizi bilmirik".
  
  "Fraqmentlərdən danışarkən," Hayden yaralı tərəfini tutaraq qaşınıb dedi. "Gəlin hərəkət edək."
  
  Onlar həqiqətən sürəti artırmağa başladılar, işıqlar qaçarkən sıçrayırdı. Keçid gərgin və bəzən ağrılı idi, lakin indi hamı təhlükənin nə olduğunu bilirdi.
  
  Hər dəqiqə sayılır.
  
  
  ON BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Ehtiraslı tuneldən çıxanda onların baxışları gün işığı ilə qarşılaşdı. Ölülər və ölənlər hələ də hər yerdə yatırdılar. Düşmən əsgərlərindən biri əlində silahla tunelin şaxtasının kənarına sürünməyə müvəffəq olub. Bütün komanda onun qarşısına çıxanda heyrətə gəldi.
  
  Hayden qeyd etdi. "Bu adamı götür. Onun əzmkarlığının mükafatı Kaymanın səkkiz hissədən ibarət planı haqqında bildiyi hər şeyi bizə söyləmək olacaq". Başı ilə digər otaqlara tərəf getdi. "Bütün sağ qalanları da toplayın. Çöldə yoxlayın."
  
  Kinimaka, Komodo və başqa bir Delta əsgəri qaçıb. Sem və onun SAS həmkarları qısa bir məsləhətləşmədən sonra izlədilər. Dreyk bir anlıq günəşdə isinmək, onun çoxsaylı pəncərələrdən keçən yumşaq şüalarından və sakit havada fırlanan narahat ləkələrdən həzz almaq üçün bir an çəkdi. Bu köhnə qəsrin divarları xaricində ətraflarında baş verən böyük qarşıdurma haqqında heç bir fikri olmayan kişi və qadınlarla dolu səs-küylü bir şəhər uzanırdı .
  
  Torsten Dahl pəncərələrdən birinə yaxınlaşdı, cib telefonunu çıxarıb bir neçə düyməni basdı. Drake, Ben və Karin ona, Belmonte isə tezliklə onlara qoşuldu. Alicia və Mey tuneli örtmək üçün geridə qaldılar.
  
  Telefon zəng çalanda Dahl şübhəli görünürdü və zəngi dayanmadı. Bir dəqiqədən sonra o, öz ekranına nəzər salıb onu dinamika keçirdi. "Qanlı cəhənnəm. Onun səsli mesajı yoxdur?
  
  "Bəlkə də ondan necə istifadə edəcəyini bilmir." Ben gülümsədi. "Bu Krustylər müasir texnologiya haqqında çox şey bilmirlər, elə deyilmi, Mett?"
  
  Dahl bir klik eşitdi. "Salam?"
  
  "Hə?"
  
  "Mənəm, Dal. Yaxşısan, Olle?"
  
  "Yaxşıyam. Haradasan? Mən sənin öldüyünü düşündüm".
  
  "Məni öldürmək üçün silahlı bir neçə qorilladan daha çox lazım olacaq, Olle."
  
  "Sizin üçün məndə bir şey var. Əslində hər şeydən çox. Mənim çox şeyim var".
  
  Dahl başqalarına üz tutdu. "O, qəribə adamdır."
  
  Drake başını tərpətdi. "Sən danışmırsan".
  
  "Ackerman". Dahl səsinə bir az ağırlıq əlavə etdi. "Sərbəst danışa bilirsənsə, indi vaxtıdır."
  
  "Sərbəst danışırsan? Bax. Mən xoşbəxtəm ki, ümumiyyətlə danışa bilirəm. Xeyr, şanslısan. Çünki Torsteni öldürsəydilər, sən mənim üçün gəldiyim adam olardın". O, fasilə verdi. "İzləmək. Kabus kimi."
  
  Dahl narahatlıqla qaşlarını çatdı. "Mənim üçün işlədiyini bilirlərmi?"
  
  "Elə bilərdilər. Bütün bu şəkillərlə məni tutandan bəri heç vaxt mənə etibar etməyiblər".
  
  "Hansı şəkillər?"
  
  "Bunlar sənin arvadına aiddir. Ha, ha. Ha, ha, ha".
  
  "Ackerman..."
  
  "Hə, bəli. Yaxşı, mən ipucu aldım. Türbənin dili çox mürəkkəbdir. Sən bunu bilirsən. Otağımda şəkil çəkdirməli və üzərində işləməli idim. Yeganə yol bu idi".
  
  Dahl başını tərpətdi. "Davam et".
  
  "Bu, qədim akkad və şumer dillərinin qarışığıdır. Bəlkə bəzi köhnə Babilli, sadəcə əylənmək üçün. Nəticələrim hələ çox ilkindir, amma ən azından bunu deyə bilərəm. Ola bilsin ki, qədim dillər əslində ilk dəfə hansısa təşəbbüskar ruhun bu sözdə tanrı dilini kəşf etdiyi zaman yaranıb. Bildiyiniz kimi, qədim akkad dili erkən şumer dilindən götürülmüş mixi yazı ilə gil lövhələrə yazılmışdır. Tez-tez baş verən loqoqramları tərcümə edən kimi getdim".
  
  "Loqoqram?" Drake düşündü.
  
  Karin pıçıldadı. "Sözləri təmsil edən şəkillər."
  
  "Boşluqları doldurun?" Dahl incə bir təbəssümlə dedi.
  
  "Bundan bir az daha çətindir, Torsten. Mən bilirəm ki, siz əsgərlərin etdiklərinin çoxu işarə edib klikləməkdir, lakin naməlum dilə tərcümə etmək bir az bacarıq tələb edir".
  
  Dal gözlədi.
  
  "Hər halda. Mən loqoqrammalardan sonra düşünülmüş bir şey kimi imtina etdikdən və dilin qalan hissəsinin əslində möhkəm heca olduğunu başa düşdükdən sonra bir qədər irəliləməyə başladım".
  
  Drake Karinə baxdı. Sarışın qız Bleyk dedi: "Heca dilin bütün hecalarını təmsil edən simvollar toplusudur. Tam yazı sistemi.
  
  "Etiraf etmək lazımdır ki, qədim yunan, qədim Çinin bir qədər nuşu və hətta bir az Maya var, amma bir-birinə çox uyğun gəlir."
  
  "Məntiqlidir" dedi Dahl. "Qəbirlər bütün ölkələrdən gələn tanrılarla doludur".
  
  "Zibilləri vərəqləyəndən sonra onu hissə-hissə toplamağa başladım. Thorsten sizin üçün asanlaşdırmaq üçün sadə şeylərə sadiq qalacağam."
  
  "Yaxşısınız, Akerman."
  
  "Bilirəm. Odinin qalxanının kəşfinin hər üç məzarın açılmasına səbəb olacaq bir sıra hadisələri hərəkətə gətirəcəyi əvvəlcədən müəyyən edilmişdi. Bura Blackbeard-ın gəmisində tapılan portal cihazları və Havayda tapdığınız darvaza daxildir. Görürsən? Onlar indiki vaxtda təsadüfən aşkar olunmayıb".
  
  "Bu, ağlımızdan keçdi" deyə Drake mızıldandı.
  
  "Amma..." Akerman bu sözü qışqırdı. "Davam edir ki, hadisələrin ardıcıllığı tanrının bütün sirlərini və "bəşəriyyətin özünü xilas etmək və ya məhv etmək qərarını" açacaq"
  
  Belmonte fit çaldı. "Səslənmə tərzini bəyənmirəm."
  
  "Bəşəriyyətin qərarı?" Dahl təəccüblə dedi.
  
  Karin yorğun bir nəfəs aldı. "Qiyamət cihazından istifadə etmək və ya istifadə etməmək" dedi. "Hər şey bizim əlimizdədir".
  
  "Əlbəttə. Odinin şeiri - siz həmişə bundan qorxmalısınız, ey insan oğulları, məni dinləyin, çünki Tanrıların məzarını murdarlamaq haqq-hesab gününə başlamaq deməkdir. Ackerman, davam et."
  
  "Tanrıların özlərinə gəlincə? Biri gələcəyi görən idi - sonra sözün əsl mənasında zamanda səyahət etdi. Bir dəfə o, tanrıların olmadığı bir dövrə getdi. Onlar ölmüşdülər. Tapıntılarını Şurasına və oğullarına qaytardıqda, onlar ona güldülər. Ona inanmazdılar. Məhz o zaman o, teleportasiya cihazlarını yaratdı və bir neçə ən etibarlı adamına gələcəyi görməyə imkan verdi. Nə olmalı idisə, o da olacaq. Görürsən? O ana qədər tanrılar özlərini əbədi, ölməz nəsil hesab edirdilər. Ancaq sərt həqiqət insanın əsl ölümünü üzə çıxara bilər və tanrılar da belə idi".
  
  Karin qardaşına gülümsədi. O haqlı idi.
  
  "Onlar deyirlər ki, heç bir tanrı həqiqətən pis deyil" dedi Ackerman. "Ancaq bəziləri şübhəsiz ki, digərlərindən daha iyrəncdir. Təbii ki, teleportasiya cihazlarından öz məqsədləri üçün istifadə etmək istəyənlər - onların yarada biləcəyi fəlakəti təsəvvür edin - və beləliklə, Odinin planları sürətlə inkişaf etdi. Böyük tanrılar və o, təhlükəni aradan qaldırmaq üçün əvvəlcə üçüncü qəbri tikdirdilər. Sonra İslandiyadakı. Sonra Havaydakı. Görünür, orada bir növ taxt var?"
  
  Drake Dahlın sual dolu baxışına başını tərpətdi. "Bəli. Gördüyünüz ən böyük mağaranın üstündə nəhəng bir qaranlıq taxt ucalır."
  
  "Odinin oturduğu yer budur" dedi Ackerman onlara. "Ölmədən əvvəl. Tanrıların sonuncusu, taleyüklü qərarlarını düşünərək. Sonra ölmək üçün ölkəsinə qayıtdı".
  
  Odinin oturduğu yer budur.Dreykin ürəyi inamsızlıqla döyünürdü. Mən taxtın üstünə çıxdım Odin oturdu.Bir anlıq baxışları bulanıq oldu.
  
  "Bir taleyi yaratdı" dedi Ackerman. "O, tanrıların və bəşəriyyətin taleyini yaratdı və şübhəsiz ki, tariximizin gedişatında çoxlu dönüş nöqtələri qoydu. Təkcə bu yox".
  
  "Mətnlər cihazın özü haqqında nəsə izah edirmi və ya onun Norse mifologiyası ilə necə əlaqəli ola bilər?" Karin səbirsizcə soruşdu.
  
  "Bunu kim dedi?" Ackerman partladı. "Fərqi yoxdur. Qadın aqressivdir, amma yəqin ki, mən bir az çaşmışam. Və bəli, belədir. Əsas diqqətim, təbii ki, mətnin bu hissəsinə yönəldi". Ackerman yöndəmsiz öskürdü.
  
  Davam et, köhnə dost, - Dahl yumşaq dedi.
  
  "Qiyamət cihazı elementlərin həddindən artıq yüklənməsinə səbəb olmaq üçün hazırlanmış bir silahdır. Yer silkələnəcək. Hava inanılmaz şiddətli meqastormlarla parçalanacaq. Vulkanların zəncirləri püskürür. Və okeanlar yüksələcək".
  
  "Təsəvvür edə biləcəyimiz ən pis ssenari." Ben başını tərpətdi. "Təbii".
  
  "Tor ildırım və ildırım tanrısı idi. Poseidon dənizlərin hökmdarıdır. Loki oddandır. Həm Loki, həm də Poseidon həm də zəlzələ tanrıları kimi tanınır. Onların hamısını tapdın, elə deyilmi?
  
  "Minlərlə başqaları arasında." Dahlın gözləri qaralmışdı.
  
  Drake ona təsəlli vermək istədi, amma sözlər boğazında kül oldu. Güvən onun gücündən artıq idi.
  
  "Əslində. Cihaz planeti parçalamaq üçün təbii elementlərdən istifadə edəcək. Amma o, apokalipsisin Skandinaviya versiyasına - Raqnaroka əsaslanır. Bu barədə heç eşitmisiniz? "
  
  
  * * *
  
  
  Haydenin bu insanı incitmək arzusu yox idi, lakin onun öhdəlikləri həyata yapışmaq kimi acınacaqlı arzusundan qat-qat dərin idi. Muzdlu olmaq qərarına gəldiyi anda imtina etdiyi bir hüququ.
  
  Əgər bunu seçsə, Hayden Qan Kralının adamlarının çoxunun ağır vəziyyətini xatırlayaraq düşündü.
  
  Onun gözlərinə baxdı. "Səkkiz hissə haqqında nə bilirsən, hə? Onlar hardadırlar?"
  
  Onun ifadəsi dəyişmədi. Hayden silahının lüləsi ilə onun kəlləsinə toxundu. "Mənə de. İndi."
  
  Kayman onları çağırdı. Kişi nəhayət tüpürdü. "O... Onlar Ştutqartda idilər. Yaxın."
  
  "Təbii ki, mən bütün bunları bilirəm. Bəs onları Singenə necə aparır?"
  
  Bunu deyəndə ağlına cavab gəldi. Bunu tez, təhlükəsiz və sakit şəkildə etmək üçün yalnız bir yol var idi. Amma onun təsdiqinə ehtiyacı var idi.
  
  Kişi başını tərpətdi. "Bilmirəm".
  
  Hayden qaşlarını çatdı. O, ətrafa baxdı. Kinimaka bir neçə metr aralıda başqa adam üzərində işləyirdi. O, bənzər bir ifadə yaratdı.
  
  Sonra SAS komandiri Sem yaxınlıqdakı darmadağın qapıda göründü. "Biz onların rabitə sistemini tapdıq və operatorlardan birini cavabla qayıdana qədər emal etdik. Kayman, yəqin ki, ağalarının təkidi ilə məxfilik və məxfiliyə can atırdı. Parçalar quru yolu ilə, mülki qatarla daşınır".
  
  Hayden ayağa qalxdı. "Başqa döyüşə hazır olun, uşaqlar. Biz bu qatarı dayandırmalıyıq - nəyin bahasına olursa olsun".
  
  
  * * *
  
  
  Dahlın təkidi ilə Ackerman bacardığı qədər tez izah etdi. "Raqnarok böyük döyüş döyüşüdür. Hər şeyi bitirən. Əslində bu, tanrıların son döyüşüdür. Bütün qəhrəmanların son döyüşü. Heimdall böyük buynuzunu çalır. Guardian Serpent böyük gelgit dalğalarına səbəb olaraq ətrafa çırpılır. Daşlar ayrılır. İnsanlar cəhənnəmə gedirlər və cənnət dağılır. Böyük Dünya Ağacı, Yggdrasil, titrəyir. Tanrılar işğalçılarla döyüşür. Odin Fenririn ağzında ölür. Freyr Surtla döyüşür və məğlub olur. Odinin digər oğlu Vioarr atasının qisasını alır və nəhəng bir canavar nizələyir. Tor, Yerin Müdafiəçisi, böyük ilanla ümidsizcəsinə döyüşür və onu məğlub edir, lakin bundan sonra zəhərlənərək ölmədən əvvəl yalnız doqquz addım ata bilir. İnsanlar evlərini tərk edirlər. Günəş qaralır, şiddətli tufanlar quruyur və dənizə batır. Ulduzlar yox olur. Od və buxar qalxır, alovlar göylərə toxunur".
  
  "Ancaq bu heç vaxt baş vermədi" dedi Dahl.
  
  "Bəlkə də yox. Bəlkə də hələ yox.Odin həmişə bütün varlıqların ən ağıllısı hesab edilib. Ola bilsin ki, o, qaçılmaz olanı təxirə salmağın bir yolunu tapmışdı. Hər halda, sizin döyüşünüz, bizim döyüşümüz realdır. Nə qədər real olsa. Bu, bizim Raqnarokdur, dostum".
  
  "Necə şərh olunur?"
  
  "Günü xilas etmək üçün qəhrəmanlar ayağa qalxmalıdır, yoxsa bədxahlar buna son qoyacaqlar. Nəyə inanırsansa, fərqi yoxdur. Son döyüş gəlir. Döyüşlərin döyüşü. Siz birlikdə olmalısınız və qalib olmalısınız".
  
  Drake birdən Mey və Alicia'nın varlığını hiss etdi. Eşitdilər və uyğun şəkildə şoka düşdülər. "Bütün bunların arxasında Kölgə Elitası dayanır" deyə ucadan dedi. "Onlar səkkiz hissənin fidyə üçün dünyanı tutmasını istəyirlər. Biz onların qarşısını alacağıq".
  
  "Bəs niyə qırıqları bura gətirirsiniz?" Dahl bir anlıq zəngindən üz çevirdi.
  
  "Onlarda olanların dəyərini sübut etmək üçün" dedi Karin nifrətlə. "Onlar dünyaya bir az dad vermək istəyirlər."
  
  Drake vaxtilə yersiz hesab etdikləri səkkiz parçanın indi həlledici hala gəlməsini bir az ironik hesab edirdi. O, Karinin yaxınlaşan Komodoya danışmaq üçün söhbətdən ayrılmasını fikirləşərək seyr etdi.
  
  Hayden onlara qoşuldu. "Hərəkət etmək vaxtıdır."
  
  Dahl Ackermana təşəkkür etdi, isveçli dil mütəxəssisinə İslandiyanı dərhal tərk etməsini söylədi və söhbəti bitirdi. "Beləliklə" dedi. "Kim qatara minmək istəyir?"
  
  
  * * *
  
  
  Karin qrupa qoşulmaq üçün gedərkən Komodonun qarşısını aldı və böyük əsgəri kənara çəkdi. Onlar dar, uçuq-sökük bir qapıdan keçərək divarlardan daha çox pəncərələri və bərbad hörgüləri olan sakit bir aravaya girdilər.
  
  "Sənin üçün darıxdım, Trevor."
  
  İri kişi əsl adını eşidəndə bir az solğunlaşdı. Bu, Karinin ona sataşmaq üsulu idi. Onlar bir-birlərini çoxdan tanımırdılar, amma kifayət qədər uzun müddətdir bir-birlərini tanıyırdılar.
  
  "Və mən səni sevirəm, Kazmat." Onun ləqəbi, mənsub olduğunu dediyi ailənin Təhlükəli Materialların qısaltmasına əsaslanırdı.
  
  Karin onun dodaqlarından bərk öpdü. Əsgər ona çatmaq üçün əyilməli idi. Onlar bir-birindən uzaqlaşanda hər ikisinin nəfəsi kəsilmişdi.
  
  "Rebekka öləndən sonra ilk inandığım sənsən." Karin bu sözləri ona dəfələrlə dediyi kimi yenə dedi. "Məni peşman etmə."
  
  "Heç vaxt".
  
  "Bu illər ərzində həyatımı boşa verdim." O, toz və hisə əhəmiyyət vermədən başını onun çiyinlərinə basdırdı.
  
  "Bu bitəndə," Komodo yumşaq dedi, "bir şey düşünəcəyik."
  
  "Mən kömək etməyə çalışdım. Mən cəhd etmişəm. Amma mən çox gənc idim..." Karin indi üzə çıxan xatirələrin qarşısını kəsdi, o fikirləşdi ki, onların indicə qaçdıqları təhlükəyə və Komodoya qarşı hisslərinə cavab olaraq.
  
  "Bu, sənin günahın deyildi. Bunlar başqaları idi. Sizə məhəl qoymayan böyüklər".
  
  "Mən həqiqətən bilirəm." Karin nəfəs aldı. "Amma-"
  
  "Bu, onların günahı idi." Komodo onu inandırmağa çalışaraq təkrarladı.
  
  "Bunun işləməsi üçün bizə vaxt lazımdır."
  
  Əsgər bir az geri çəkildi. "Bizim vaxtımız olacaq. Mən sənə söz verirəm".
  
  "Sənin işin..."
  
  "Bütün bu cəfəngiyatlar zərər verməyəcək. Başqa vəzifələr də var".
  
  Karin şübhəli görünürdü. "Baykerə bənzəyən və Trevor adı ilə tanınan, altı fut altı, döymə, əzələli Delta Komando üçün? Çətin ki."
  
  "Mən sənin bədənini qoruyacağam." Yaxınlaşdı.
  
  Karin gülüşünü boğdu. "Və bəzən doqquz yaşlı uşaq kimi danışır. uh."
  
  "Mənimlə döyüşmək istəyirsən?" Komodo gülərək uzaqlaşdı. "Həqiqətən də bu pisliklə qarışmaq istəyirsən?" Sinəsini şişirdi
  
  Karin pəncərənin kənarındakı yarpaqlara baxdı. "Sadəcə götümü tut və məni o ağaclara sürüklə. O zaman görək kim döyüşmək istəyir".
  
  Amma həmin an onlar komandalarının dağılaraq getməsinin aydın səslərini eşitdilər. Benin səsi səs-küylü idi. "Bacı?"
  
  Komodo çiyinlərini çəkdi. "Və nə? Biz əvvəlcə dünyanı xilas edəcəyik".
  
  
  ON ALTINCI FƏSİL
  
  
  Komanda qaladan çıxdı və təpədən aşağı gözləyən maşınlara tərəf geri döndü. Hayden inanırdı ki, Kayman öz adamları ilə aşağıda qaldığına və təqib olunma əlaməti göstərmədiyinə görə əlavə qüvvələr çağırıb. Ancaq iki dəfə köçmələrinin əsas səbəbi bu deyildi.
  
  Onlar qaçdıqca o ağrıkəsici qurudub uddu. Hər hərəkət onun yaralı tərəfinə alovlu bir ox göndərdi. Bu günə qədər o qədər ağrıkəsici qəbul etdi ki, at sürmək üçün kifayət edərdi, lakin adrenalin onu həvəsləndirdi. Ayaqları altındakı burulmuş kol və böyründəki tikanlı kol onu sıldırımlı yıxılmağa göndərməyə çalışırdı. O, gizləndiyi yerdən çıxanda bütün Singen şəhəri üfüqdə uzanaraq onun qarşısında açıldı.
  
  Kinimaka böyük əli ilə ona dəstək oldu. - Səni aparmağa icazə versən, rəis, gedərdim.
  
  - Bilirəm, Mano, amma bu gün yox.
  
  Conatan Qeyts fikirli halda telefonunu ayağına vurdu. "Beləliklə, mən burada dayanmışam, ABŞ Müdafiə Naziri, kömək üçün kimə müraciət edəcəyimi qərar verməyə çalışıram." Hamısına kədərli bir təbəssüm bəxş etdi. "Ancaq mən güvənəcəyim bir nəfəri - düzgün əlaqələri olan - düşünə bilmirəm ."
  
  Haydenin sakitləşməsi bir an çəkdi. Son bir neçə həftə və ay ərzində o, bir ömür yaşamış kimi hiss etdi. Onun ümidləri, xəyalları, gələcəyi, hər şey dəyişdi. O, bir gün oyanacağını və bunların hamısının dəli bir yuxu olduğunu görəcəyini xəyal edirdi. Matt Drake, Ben Blake və Alicia Miles həqiqətən mövcud deyildi - onlar onun təxəyyülünün əyri və qızışdırılmış xəyallarından başqa bir şey deyildilər.
  
  Ancaq burada o, qədim bir qalanın ağaclarla örtülmüş yamacında, bir zamanlar vulkanın üstündə, çoxdan dayanmışdı. Onun müdiri və həmkarları onun yanında idi. Dünya təhlükə altında idi.
  
  Ştutqart və Singen arasında mülki şəxslər, muzdlular və ölüm daşıyan qatar hərəkət edirdi. Bu və ya digər şəkildə o qatara minməli idi.
  
  O, Ben və Karinə tərəf döndü. "Mənə qatar məlumatlarını gətir. Mənə dəqiq vaxt lazımdır. Bütün dəyişikliklərə ehtiyacım var. işləyin."
  
  "Onun haqqında" Karin dərhal cavab verdi. Ben iPhone-unu götürməzdən əvvəl ona sönük nəzər saldı. Ona gülümsəmədi. Sanki onun fikirlərini bilirdi. Bilirdim ki, onsuz da bitiblər.
  
  Böyümək vaxtıdır, Ben.
  
  Drake SAS dostları ilə sakitcə danışırdı. İndi onun gözünü tutdu və yaxınlaşdı. O, Yorkşir ləhcəsi ilə dedi: "Sən o bitləri tutursan. "Ya da onları məhv edin. Və ya onları bir yerdə gizlət. Sadəcə sikdirin bu alçaqları. Nə lazımdırsa."
  
  "Gəlmirsən?"
  
  "Alisiya, Mey və mən Lüksemburqa gedəcəyik. Wells on ildir Kayman və bu Kölgə Elitində casusluq edir. Onlar üçün işləyirdi. Hərəkətlərini bilirdilər. Mən görürəm ki, çox yaxın gələcəkdə bu bilik faydalı ola biləcək bir an gələcək".
  
  "Bəs arvadının qatilini də tapacaqsan?"
  
  "Ümid edirəm ki, onun şəxsiyyətini müəyyənləşdirəcəm. Tanrıların məzarı ilə bağlı bu hekayə bitənə qədər onun arxasınca getməyəcəyəm".
  
  "Əlaqə saxladığınızdan əmin olun."
  
  "Hər saat".
  
  Drake ona hörmət, heyranlıq və hətta bir az da sevgi dolu baxışlar bəxş etdi. O, elə o vaxt bilirdi ki, Bendən sonra dünyada Mett Drake onun dostu olaraq qalacaq. Onun getməsinə baxdı.
  
  O, ruhunu istiləşdirən dostluq ümidi ilə Kinimakaya tərəf döndü, lakin Daniel Belmonte onların arasına girdi.
  
  "İndiyə qədər mənim xidmətlərimə ehtiyacınız yox idi" dedi nadinc bir təbəssümlə. "Amma bura sadəcə ola biləcək bir adam gəlir." Dreykin ardınca başını tərpətdi. - Sənin etirazın yoxdur, elə deyilmi?
  
  "Əlbəttə. Niyə etiraz etməliyəm? Hayden ah çəkdi. "Sən buradasan, çünki cərəyan səni götürüb. Sən mənim üçün faydasızsan".
  
  "Mən etdiyim işdə ən yaxşıyam."
  
  "Qeyri-müəyyənliyi dayandır, Belmonte. Biz cinsi əlaqədə olduq. Sadəcə bir dəfə. Bu..." Onun gözləri ilə qarşılaşdı. "Düzünü desəm, pis deyil. Amma hər şeydən əvvəl sən oğrusan". Drakeyə baxdı. "Ona görə get və bir ol."
  
  "Məmnuniyyətlə".
  
  "Ancaq Belmonte," deyə o xəbərdarlıq etdi, "Mən bilirəm ki, sən allahın bəxti olduğunu düşünürsən, amma mənim məsləhətimi qəbul et?"
  
  "Məni sınayın."
  
  "Alicia Miles-dən uzaq durun. O... mavi gözlü bir fəlakətdir.
  
  Belmonte üzündə dərin düşüncə ilə ayrılarkən Ben və Karin ona yaxınlaşdılar. Kinimaka ona başını qaldırıb baxdı. Geyts onun qucaqlarını yumşaq bir şəkildə qucaqladı.
  
  Ben dedi: "Ştutqartdan Singenə dörd saatdan çox məsafə var. Qırx beş dəqiqə dayandığı Sürix dəmir yolu vağzalına gedib orada minməyə vaxtımız var. Sürixdən Singenə yol bir saat çəkir..."
  
  "Bizə altmış dəqiqə vaxt verin ki, qatarı axtaraq, parçaları tapıb zərərsizləşdirək. Karin klassik bacı modasında tamamladı. "Hər halda".
  
  Dahl dövlət naziri ilə telefon danışığını bitirdi və son hissəni dinlədi. O da Drake-ə baxırdı. "Bir daha demə, amma mən karyeramı verərdim ki, bu adam yanımızda olsun".
  
  "Bu bir komandadır" Hayden qətiyyətlə dedi və Qeytsin onun çiynini möhkəm sıxdığını hiss etdi. "Bu, bir nəfərin işi deyil. Aramızda qatara minəcəyik, parçaları tapacağıq və bütün bunların arxasındakı götləri ifşa edəcəyik. İndi, - o, böyründəki çırpınan yaranı müvəqqəti olaraq unudaraq, maşınlara doğru getdi, - otur.
  
  
  ON YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake Sem və onun SAS dostları ilə vidalaşmağa tələsdi. Onların geridə qoyduqları adam Rob İnqles bir əsgər kimi səssizcə yas tutdu. Mai də əsl dostlarını itirdi və səssizcə kənarda dayandı. Drake qaranlıq anın keçməsini gözlədi.
  
  "Biz gedirik" dedi nəhayət. "Gözləmə rejimində necəsən, Sam?"
  
  "Hazırda, dostum, yaxşıyıq. Ən azı bir neçə gün də Avropada qala bilərik. Amma bir həftə ərzində..." Sem üzünü buruşdurdu. "Bəzi parlaq eşşək başa düşəcək və bu işi izah etmək lazım olacaq."
  
  Dreyk Jonathan Gates və Wells'in gizli araşdırmalarının təsirini düşünərək, "Olacaq" dedi. Sonra SRT-də keçirdiyi vaxtın xoşagəlməz bir xatirəsi üzə çıxdı, soyuq, ləzzətli barmaqlarını kişinin topuğuna sarımaq üçün gecənin yarısında çarpayının altından qalxan sümük kimi ağ əl. Bu o vaxt idi ki, onun bölməsinə kənd camaatının dindirilməsinə qarışmamaq əmri verilir. yuxarıdan sifarişlər. Bəs kimdən sifarişlər? Ola bilsin ki, Wells-in sənədləri arasında birdən çox cavab tapacaq.
  
  "Biz bacardığımız qədər gözləyəcəyik" dedi Sam ona. "Hazırda Avropada daha üç komanda fəaliyyət göstərir. Sadəcə sizə xəbər vermək üçün". O göz qırpdı.
  
  Drake dostuna təşəkkür etdi və Mey, Alicia və Belmonte ilə birlikdə maşınlardan birinə mindi. Bir neçə saniyədən sonra onlar artıq Hohentwil və onların dostlarını arxa planda qoyub sürətlə Singenin kənarındakı şəxsi uçuş zolağına gedirdilər. Dahlın adamları Dreyk və dostları üçün Lüksemburqa səyahət etmək üçün xüsusi nizamnamə təmin ediblər - ümumi hiss odur ki, o, ora nə qədər tez çatsa, bir o qədər tez qayıdacaq.
  
  Maşında sükut hökm sürürdü. Belmonte bəzi söhbətləri davam etdirmək üçün bir neçə tikan atmağa çalışdı, lakin digər üçü üçün bu, fasilə idi. Səyahət onlara dincəlmək və döyülmüş ehtiyatlarının kiçik bir hissəsini bərpa etmək şansı verdi.
  
  O, maşın sürərkən Dreyk beyninin sulara o qədər qarışdığını gördü ki, onları toxunulmaz buraxmağı üstün tutdu. Köhnə qorxular və onlarla birlikdə həll olunmamış yeni qorxular yarandı. Onun yanında olan Mai Kitano, bacısının təhlükəsizliyi müqabilində Qan Kralına teleportasiya aparatını verdi. Əlbəttə ki, başa düşülən bir hərəkətdir, amma yenə də buna görə cavab verməli idi. O, arvadının ölümünün sirrini də illərlə ondan gizlədib.
  
  Və sonra arxa oturacaqda uzanmış, başını arxaya atmış, mavi gözlərini pəncərəyə dikmiş, gözləri görmədən tarlalara və yanından keçən ağaclara baxan Alisiya Mayls idi. O, nəinki eyni sirri saxladı, həm də Abel Freyin sui-qəsd dəstəsinin bir hissəsi idi və o əmin idi ki, onun hələ də nağd pulla böyük motivasiyası var. Onun keçmişdə bunun üçün nə etdiyini bilmək istəmirdi.
  
  Bəs o, gələcəkdə bununla bağlı nə edə bilər?
  
  Fikirləri Ben Blake çevrildi. Onlar birlikdə bu macəraya cəmi bir neçə ay əvvəl başlayıblar. İndi onlar sevgi, itki və ehtiyacla ayrılan əks idilər. Drake Bendən Lüksemburqa onları müşayiət etməyi belə xahiş etmədi. Cavabın nə olacağını bilirdi və düzünü desəm, onsuz daha yaxşı olduqlarını düşünürdü.
  
  Əsgərin mühakiməsi deyil, özünün düşündüyü mülki mühakimə oldu. Həyat yenidən dönüb. Necə ki, tez-tez olur.
  
  Amma indi bunların heç birini düşünməyin vaxtı deyildi. Əgər Dahlın İslandiyadakı adamı haqlı idisə, o zaman bütün döyüşləri bitirəcək bir döyüş gəlir və onun nəticəsi dünyanı kimin idarə edəcəyinə qərar verəcək. Artıq daralan müharibə teatrında faktorlar mübarizə aparırdı. Onların hamısının görüşməsi an məsələsi idi. Kölgə Elitası artıq bir dövrdə ilk dəfə öz gücünü göstərmişdi və oyunun dəhşətli sonluğuna doğru manevr edirdi. Drake və dostları təcrid olunmuş, qırğın edilmiş və qarşısı alınmışdır. Onların imkan pəncərəsi daralırdı.
  
  Beləliklə, Hayden sərnişin qatarına minmək üçün çılğın planı ortaya qoyur.
  
  "Bunu necə edəcəyimizlə bağlı hər hansı bir fikrin varmı?" Alisiya duruşunu dəyişmədən danışdı.
  
  Dreyk ona dedi: "Bu, 'əm və bax' ssenarisidir".
  
  "Sevgilim".
  
  "Bircə onu bilirəm ki, obyekt hava limanına yaxındır. Xüsusi bir şey yoxdur, sadəcə bir növ yol stansiyası. Yeganə problem odur ki, onu dünyanın ən yaxşı əsgərləri qorusun".
  
  "Cənab Belmonte, artıq onun xarakterini göstərməyin vaxtıdır". Alisiya ətrafdan keçən mənzərəni seyr etdi.
  
  Drake aerodromun kənarında dayandı. "Siz hazırsınızmı?"
  
  
  * * *
  
  
  Uçuş cəmi otuz dəqiqə davam etdi. Drake yalnız Hayden, Dahl, Ben və hazırda çılğın görüşə doğru yarışan digərləri idi. Onların yanında olmaq istəyirdi. Lakin Uellsin Kölgə Elitası üzərində araşdırma aparması və tapıntılarını belə gözə dəyməyən yerdə gizlətmək üçün vaxt ayırması, Dreykə onu əldə etməyə daha yaxşı hazırlaşacağını təklif edirdi. Alisonun ruhunun dəfn olunmaq şansından daha çoxu var idi.
  
  Təyyarə aşağı enib, sonra rəvan yerə enib. Hava limanı beton və poladdan gözlənilən tikan olsa da, ətraf mənzərəli və xoş görünürdü. Təyyarədən endikdən bir neçə dəqiqə sonra onları gözləyən maşına qədər müşayiət ediblər. Sonra öz başlarına buraxıldılar.
  
  Drake, Wells-in qeydindən götürdüyü nömrələrlə oturan naviqatoru proqramlaşdırdı və hava limanını tərk etdi. Gizli obyekt cəmi iyirmi dəqiqəlik məsafədə idi. Oraya çatmamışdan təxminən on dəqiqə əvvəl onlar qeyri-adi meyxananın yanından keçdilər. Dayanacaqda döyülmüş maşınlar və parlaq velosipedlər səpələnmişdi. Onlar keçərkən belə, Dreyk adamın pəncərələrdən birinə çırpıldığını və əvvəlcə başı torpağa düşdüyünü gördü. İri vəhşi yeni boşluğu doldurdu, üzərinə yarım pint pivə tökərkən gülümsədi. Digər yarısını da məmnuniyyətlə içdi.
  
  "Ona bənzər bir yer." Alicia güldü.
  
  "Salam Belmonte" dedi Drake. "İndi keçib bir az dincəlmək, yoxsa dayanıb kobud bir plan hazırlamaq istəyirsən?"
  
  "Reksi" Belmonte dərhal cavab verdi. "Nə ilə məşğul olduğumuzu görmək daha yaxşıdır."
  
  "Yaxşı, ümidinizi üzməyin" dedi Mai. "Bu gizli obyekt öz bələdçisi ilə gəlmir."
  
  Peyk naviqasiyası təyinat yerinə çatdıqlarını bildirəndə Drake sürətini azaldıb. Avtomobil sənaye zonasının böyüdüyü hava limanının arxa tərəfində dövrə vurdu. Anbarlar və fast food mağazaları, avtomobil satıcıları və divarlı müəssisələr. Onların sağında uzun, alçaq bir anbar var idi, ətrafı sünbüllü dəmir darvazalar və üstü tikanlı məftillərlə örtülmüş hündür divar idi. Anbarın özünün divarına və damına təsvirolunmaz lövhələr vurulmuşdu. Buynuz istehsalı.
  
  "Mənim üçün yaxşı yer." Belmonte şərh etməyə başladı. "Burada gizlənmək üçün çox yer var. Tramplin və ehtiyat nöqtə kimi istifadə edilə bilən bir çox yer. Üç giriş nöqtəsi mövcuddur, dördüncüsü başqa bir vahidə qarşı qazanmaq çətindir. Orada görürsən? Düz dam. Başqa bir artı. Anbar da çox hündür deyil. Hər yerdə tikanlı məftil var, amma bu problem olmayacaq. Əsas darvazanın içərisində, sütunların arxasında gözə dəyməyən bir gözətçi otağı gördüm. Oradakı gücləndirilmiş təhlükəsizlik onu bizim istifadəmiz üçün istisna edir".
  
  Drake başını tərpətdi. "Vaxt alan hər şeyi atın."
  
  "Ən yaxşısı çox çəkmir. Hər halda, divarlar, hava və ya başqa bir elementlə qaldıq. Digər bölmənin nə ola biləcəyi barədə heç bir fikriniz varmı?
  
  Drake başını tərpətdi. "Mənim təklifim? Eyni obyektin bir hissəsi. Wells-in dediyinə görə, böyük anbarın arxasında bir neçə anbar sahəsi var. Xüsusi heçnə. Axı burada ordudan danışırıq. Araşdırmalarını orada gizlətdi".
  
  "Niyə burada?" Mai soruşdu.
  
  "Fürsət" dedi Drake. "Onun statusu onu tez-tez bura gətirirdi. Bu, əsasən bir yol stansiyasıdır, yəni hərfi mənada hər şey üçün istifadə edilə bilər. Quyuları tez-tez bura çağırırdılar".
  
  "Ancaq bu, hələ də sadəcə bir anbardır" dedi Belmonte. "Onu mühafizə edən insanlar gözəldir, bəli, lakin bu, hər hansı digər əsas dizayna malik olan kərpic, blok və metal konstruksiyadır. Onlar strukturu gücləndirməyəcəklər".
  
  "Yox. Amma onlar daxili təhlükəsizlikdən də razı qalmazlar".
  
  "Bir dəfə bir məsələ" dedi Belmonte. "İnan mənə. Axı mən dünyanın ən böyük oğruyam". təbəssüm. "Zəif yer birinci və ikinci blokların divarlarının birləşdiyi yerdir. Orada divarda bir budaq var - görürsünüz - binaya geri aparır və yaxşı bir insanın əraziyə və damına çıxışı təmin edə bilər." Belmonte havada xəyali bir gənə çəkdi. "Birinci problem aradan qaldırıldı."
  
  Alicia inlədi. "Və mən bu klounun şalvarıma girməsinə icazə verdim. Özümü müdafiə edərək, o an qəzəbləndim".
  
  Belmonte ona baxmadı. "Burada heç bir pəncərə yoxdur. Gördüyümüz qapı bağlıdır. Bu, bizə yalnız bir oyun buraxır. Dam. Amma mənə xüsusi alət lazımdır. Və səs-küylü olacaq".
  
  "Onda başqa bir plan hazırlayın." Drake səbirsizliyini səsində göstərdi.
  
  "Başqa plan yoxdur. Bu, Bukingem sarayı deyil, anbardır. Yalnız məhdud sayda giriş nöqtələri var. Həmçinin, dam planı işləyəcək. Sadəcə istirahət etməliyik".
  
  Gözləri Mey və Alisiya üzərində gəzdi. "Və daha yaxşı yayındırmaq üçün nəyə ümid edə bilərik?"
  
  "Bizi... mühafizəçilərin qayğısına qalmağa göndərməyi ciddi düşünmürsən, elə deyilmi?" Mai inamsızlıqla soruşdu.
  
  "Oh yox. Bu kimi heç nə. Ağlımda olanlar daha təhlükəlidir".
  
  
  ON SƏKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Əgər Qan Kralını Cəhənnəm Qapılarından keçirərək qovmaq Mett Dreykin həyatında ən təhlükəli an idisə, o zaman yük maşınları, aşiqlər, quldurlar və oğrularla dolu bara getmək heç də geridə qalmır. Baş britaniyalı Belmonte birinci olub. Sonra Drake peyda oldu və ən sonda Mey və Alisiya gəldi. Dreyk tüstülü çubuqun arasından ardınca meşə yanğını kimi süzüldü. İri qolları və döymələri olan möhkəm kişilər tüklü başlarını çevirib qızlara baxırdılar, pintləri hələ də dodaqlarına qaldırılır. Zəif geyinmiş qəfəsli rəqqaslar işgəncəli fırlanmalarını dayandırdılar, barmaqlıqları tutdular və daha yaxşı görünmək üçün başlarını çıxardılar. T-shirt və imitasiya Levis cins şalvar geyinmiş iri cücərənlər çılpaq tazerlərini sığallayır və əhval-ruhiyyənin dəyişməsini hiss edərək diqqət çəkirdilər. Barda dayanan kişilər söhbətlərini dayandırdılar və sanki onlar da qeyri-adi bir şey hiss etmiş kimi arxaya döndülər. Piştaxtanın arxasında iki meyxanaçı yavaş-yavaş əllərini enli yonma ağac zolağının altına uzatdılar.
  
  Sükut çökdü. Kişilər qızları yoxladıqdan sonra onların qəddar gözləri hər hansı rəqibi - Belmonte və Drake axtarırdı.
  
  Drake hətta yeri kəşf etməli deyildi. Masaların üstündə bıçaqlar var idi. Ən görünən yerə kokain və heroin olan xətlər çəkilir. Uzun saçlı və Metallica köynəkli bir kişi küncdə oturaraq barmağının ətrafında tapança fırlatarkən qızlardan birini bərk öpdü.
  
  Qanqster barı. Ciddi. O, təəccübləndi. Ümumiyyətlə, Lüksemburq dəmiryol vağzalı və hava limanı ətrafındakı bir neçə ərazi istisna olmaqla, təhlükəsiz ölkə, yaşamaq üçün münasib yer idi. Bunun kimi.
  
  Duman və qəddar niyyət havanı qatılaşdırdı. Söndürülən təhlükəsizlik açarlarının tıqqıltısı qorxmuş zınqırovlu ilan kimi səs çıxarırdı. Drake təsəvvür edirdi ki, hətta burada içki sifariş etməyə çalışan hər hansı bir kənar adam buranı sağ tərk etmək şanslı olacaq.
  
  Drake daha sonra əlində tutmaq üçün çox qalın olan yüz avro əskinas çıxartdı. O, yavaş-yavaş onları otaqdakı ən sərt masaya tərəf yellədi.
  
  Güllə baykerlərdən birinin uyuşmuş barmaqlarının arasından keçdi və kişinin ağzı yaylı lyuk qapağından daha tez açıldı.
  
  "Beləliklə," Dreyk dedi, "sizə imtina edə bilməyəcəyiniz bir təklif etmək istəyirik. Kimlə danışmalıyıq?"
  
  
  * * *
  
  
  Onlar üç istiqamətdə əməliyyat keçirəcəkdilər. Drake üçün orada iştirak çox təhlükəli sayılırdı. Tutulmağın nəticələri onlardan hər hansı biri üçün pis olardı, lakin Drake üçün bu, sonsuz dərəcədə pis olardı. Belmonte lazer kəsici və idarəetmə lövhəsini elektron panelə qoşmaq üçün bir neçə seçilmiş alət əldə edə biləcəkləri ən yaxın yeri tapmaq üçün öz əlaqələri və bacarıqlarından istifadə etdi. Əvvəlcə Dreyk belə alətlərin asanlıqla tapıla biləcəyinə şübhə edirdi, lakin onların gündəlik təbiətini və Belmontenin onları öz istifadəsi üçün uyğunlaşdıra biləcəyi yolları gördükcə, tezliklə oğruya inamı artmağa başladı. Hətta lazer kəsicinin özü də xüsusi alət deyildi. Əksər alət satış məntəqələri onları satırdı.
  
  Beləliklə, Alicia bar dəstəsinə qoşuldu və bu təcrübədən zövq aldığı görünürdü. Camaatın arxa cərgələrində asılmış Drake, onun ən incə təhqirlərindən bəzilərini gözləyərək artıq bir neçə dəfə qaçmışdı, lakin təəccüblü deyil ki, onlar baykerlərin onu daha çox sevməsinə səbəb oldu. O, artıq nömrələrin mübadiləsini və Bluetooth vasitəsilə mobil məlumatların ötürülməsini müşahidə edib - foto və ya video. Başını tərpətdi.
  
  Alicia təhlükədən həzz alırdı, bundan həzz alırdı. O, bu gecə bir velosipedçi və oğru dəstəsi gizli SAS obyektinə yaxınlaşarkən onun elementində idi.
  
  
  * * *
  
  
  Əvvəlcə Belmonte və Mai birlikdə qaldılar. Kölgələrdən uzaq duraraq, iki binanın birləşdiyi yerə çatana qədər anbarın ətrafında dövrə vurdular. Burada bir müddət gizləndilər, səbirsizliklə siqnal gözləyirdilər.
  
  İndi Belmontenin oğurluqdan əlavə başqa hobbisi də var idi. gözəl qadınlara heyranlıq. Mei ilə yaxınlıq onun bu əməliyyata qatılmağa qərar verməsinin başqa bir səbəbi idi və indi hərəkətə keçmək üçün doğru zaman kimi görünürdü.
  
  "Sən düzgün etdin" dedi. "Bacını çıxardın. Sonra Kovalenkonu aldın".
  
  "Əslində, Drake onu tutdu" dedi Mai ehtiyatsızlıqla. "Mən Boudreau aldım. Və Çika həmişə mənim ilk seçimim olacaq".
  
  "Bəs agentliyiniz bununla bağlı nə deyir?"
  
  "Mənim fəaliyyət azadlığım," Mai təkrarladı, "mənə bir az boşluq verir. Çünki onlar mənim nəyə qadir olduğumu bilirlər".
  
  Belmonte bir anlıq bunun üstüörtülü təhlükə olub-olmadığını düşündü. Amma o, özünə güvənən bir insan idi və nə qədər çox danışır, planlaşdırır və ağlını istifadə edirsə, diqqətini Emmaya və onun başına gələnlərə bir o qədər az verirdi. "Eşitdim ki, siz ən yaxşılardansınız. Deyəsən, mənim haqqımda da eyni şeyi eşitmisən..." O, susdu.
  
  Mai cavab verməyəndə davam etdi. "Bizim kimi insanlar vaxtımızdan maksimum istifadə etməlidirlər. Kim bilir nə qədər pulumuz qalıb?"
  
  Mai heç ona baxmadı. Bu hansı filmdəndir?
  
  "Mən etdiyim işdə yaxşıyam. Etdiyim hər şey ".
  
  "Çox orijinaldır. Növbəti dəfə Miles kimi biri ilə sərxoş olmaq üçün onu saxla".
  
  Belmonte yellənən hedcinqlərin qaranlıq konturlarına və tutqun ulduzların qarşısını alan çirkin kərpic divarlara baxdı. "Həqiqətən sizin haqlı olduğunuza inanıram. Bu, tam olaraq ən yaxşı mühit deyil".
  
  "Sən ümidsiz görünürsən, Belmonte" dedi Mai sakitcə. "Və məncə, ikimiz də bunun səbəbini bilirik. Başınıza daxil edin və sonra yenidən cəhd edin." Ona gözlənilməz bir təbəssüm bəxş etdi. "Bir qız bundan gözəl ola bilməz, elə deyilmi?"
  
  Belmonte cavab vermək üzrə idi, yüksək səsli partlayış havanı silkələdikcə öz üzü təbəssüm etdi.
  
  Alicia'nın siqnalı.
  
  Mai başını divara tərəf yellədi. "Maskanı tax və hərəkət et."
  
  
  * * *
  
  
  Drake kölgələrdən seyr etdi, son bir neçə ay ərzində daim hərəkətə çağırıldıqdan sonra indi ona tamamilə yad görünən bir hərəkət idi. O, obyektin və ya Belmontenin incə rabitə tezliklərinə müdaxilədən qorxduğu üçün qulaqcıqda baş verənləri belə dinləyə bilmirdi. Obyekt naməlum böyüklükdə idi, ona görə də onlar öz planlarını bir neçə savadlı təxminlərə əsaslandırmalı oldular. Daha əvvəl heç vaxt sındırılmamış və hətta etiraz edilməmişdi, ona görə də güman edilirdi ki, izdiham ona hücum etdikdə, içəridəki şəxsi heyətin əksəriyyəti problemi araşdırmaq və həll etmək üçün göndəriləcək.
  
  Çoxu, amma hamısı deyil.
  
  Anbarda xüsusi mühafizəçilər olmazdı. İçəridə təlim keçmiş insanlar kifayət edərdi, xüsusən də orada heç bir məxfi material olmadığı üçün. Drake Alicia'nın paketlə qaçmasına, narkotik satıcıları və silah alverçilərinə flört etməsinə baxdı və onun yanında çox arxayın olmamağı özünə xatırlatdı. Ya da sədaqəti ilə.
  
  Ayrı bir qadın idi. Yalnız özü üçün yaşayan, işləyən və oynayan.
  
  Onun ağlı vaxtında Kennedi Mura və paylaşdıqları qısa aylara getdi. Onun itkisi onun qəlbində unudulma ilə doldurmağa çalışdığı, lakin indi aradan qaldırmağa çalışdığı yandırılmış və kələ-kötür dəlik idi. Vallah, çətin idi. Bütün bunların içində, düşünmək üçün bir saniyə vaxtı olsa belə, kədər və tənhalıq onu alt-üst etməklə hədələyirdi. İndi də Alisonun xatirələri də onsuz da yaralanmış beynində bir dayağa yapışaraq onları basdırdığı dərin uçurumun dibindən yüksəldi.
  
  Və Ben Blake. Yazıq qoca Ben əlləri sözün əsl mənasında Kennedinin qanına boyandığı andan öz başına qalmışdı. Drake kömək edə bilmədi. Çətin bir böyümə idi. Amma heç olmasa böyüdü. Ən azından həyat belə idi.
  
  Benin hələ də Haydenlə şansı var, Dreyk düşündü və onun ona ehtiyacı var. Onun içindəki yaxşı, sabit və döyüşkən hər şeyə ehtiyacı var idi. Hayden həyatındakı bütün yaxşı şeylər üçün mübarizə aparmağı bilən bir qadın idi. Əsl döyüşçü. Lakin Benin onunla şansları sürətlə azalırdı.
  
  Bu zaman aparıcı baykerlərdən biri benzin bombasını kompleksin divarına atıb. Sınıq şüşə və qısa alov səsi eşidildi, sonra tüstü çıxdı və aqressiv qışqırıqlar eşidilib. Hətta Alicia da qoşuldu. Drake başını tərpətdi və kölgədə gizləndi.
  
  İngilis elit qoşunları qapılara tərəf tələsdilər.
  
  
  * * *
  
  
  Belmonte əvvəlcə ayağa qalxdı, Mai bir addım geridə qaldı. O, üfüqi divara çatanda bədənini düzəltdi və dar bir kanaldan siçovul kimi onun üstündən keçdi. Onun balansı və texnikası mükəmməl idi. O, anbarın damının kənarında dayandı, əyriyə yapışdı, qara fonda başqa bir kölgə. Mai onun yanında sürüşdü.
  
  Belmonte uydurduğu cihazın qarmaqlarını açdı və ayaqları binanın qarmaqlarına və kərpic divarına ilişib qovşaq qutusu ilə bərabər olana qədər ehtiyatla bədənini aşağı saldı. Mai onun üzərindən atladı və tez bir zamanda yerdən müəyyən etdikləri mövqeyi tapdı. Bura girsəydi, anbara, qutuların olduğu qovluqların olduğu hissəyə enə bilərdi. İndi o, lazer kəsicisini çıxardı və Belmonteni gözləmədən tez polad dam örtüyünü kəsməyə başladı. Belmonte bildirib ki, o, poliuretan astarlı Rockwool sendviç panelləri ilə örtülmüş 1 mm qalınlığında metaldan hazırlanacaq. Lazer kəsici metalın qısa işini yerinə yetirdi, onu saniyələr ərzində kəsdi, sonra ona daş yununu bir qalın parça ilə çıxarmağa icazə verdi və damın elementləri diqqəti cəlb etmədən qaça bilsələr, onu dəyişdirməkdə sərbəst buraxdı.
  
  "Gözləyin" Mai daha çox adamın darvazada yanan odlara tərəf getdiyini görəndə pıçıldadı. "Onlara oradan çıxmaq üçün şans verin."
  
  Sonra ona işarə etdi və birdən ya öl, ya da dedi. Belmonte onlara əvvəlcədən demişdi ki, belə qısa müddətdə və xüsusi avadanlıq olmadan o, çətin ki, siqnalizasiya sistemindən yan keçə bilsin, lakin o, elektronikaya qoşula biləcək bir şey qura bilər. Əsas problem deyil.
  
  O, açarı çevirdi və otağın əsas qapısı gurultu ilə yerə çırpıldı. İndi əsgərlərin çoxu çöldə bağlanmışdı.
  
  Mai, almaq məcburiyyətində olduqları ən mürəkkəb və bahalı əşya olan eniş avtomobilini artıq hazırlamışdı. İndi o, özünü anbarın döşəməsindəki çuxurdan atdı. O, yıxılan kimi o, çetenin yarım düz tüstü bombasını hər tərəfə atdı, iti gözləri altı nəfərin mövqelərini təyin etdi. Başqaları da olardı.
  
  O, ayaqlarının altına sıçrayaraq yumşaq yerə endi. Maskanın məhdudiyyətlərinə baxmayaraq, o, sağa və sola uzanan səliqəli qovluq cərgələrini aydın görə bilirdi. Birbaşa qarşısındakı qutunun üzərinə C yazılıb.
  
  Sonra kişilərin boğulma səslərini və çəkmələrin şaqqıltısını eşitdi. Təbii ki, kimsə onu gördü. Hətta tüstünün ortasında olsa da, onu necə axtarmağı, izləməyi və küncə sıxmağı bilirdilər. Tez hərəkət etməli idi.
  
  Sağa tələsərək F hərflərini və qutu ilə kəsişməni izlədi. O, ya aşağı enib W axtara bilər, ya da hərəkətə davam edə bilərdi. Bu zaman toplaşan qaranlıqdan bir fiqur çıxdı. Sürpriz üstünlüyü ilə Mai onun ilk zərbəsinin təsirli olduğuna əmin oldu və kişi diz çökməsinə səbəb oldu. Hətta o zaman o, birtəhər ikincinin qarşısını kəsdi, lakin Mai asan olmadı və üçüncüsü onu huşunu itirdi.
  
  O, kəsişmədən aşağı qaçdı. Başqa bir keçid açıldı. O, S hərfinə nəzər saldı. O, həmin istiqamətə qaçdı və tezliklə W-yə çatdı. O, qutuların arasında olan keçidlərin arasında azdı. O, gizli təşkilatı və qatili ifşa edə biləcək sirləri saxlaya bilən təvazökar karton qutu olan "Quyular" etiketli kiçik bir qutu tapana qədər yolunu gözdən keçirdi. Mai içindəkiləri boşaltdı, qutunu diqqətlə yerinə qoydu və Uellsin araşdırmalarını kürək çantasına yığdı.
  
  Sonra oturub gözlədi, hisslərinin hər tərəfə axmasına icazə verdi. Ən yaxşısına ümid edərək tələsməkdənsə, özünüzü idarə etmək və təcavüzkarlarınızı kəşf etməyi gözləmək həmişə daha yaxşı idi.
  
  Onlar əsas koridordan aşağı düşdülər. Onlar hətta məşqlə belə boğazlarına girən tüstünün qarşısını ala bilmirdilər. Sadəcə çox qalın, çox tort idi. Mai çömçəyə qayıtdı, yerə yıxıldı, keçiddən çıxanda ördəkləndi və ilkin vəziyyətinə doğru geniş qövslə dönməyə başladı.
  
  O, adətən ümidə arxalanan qadın deyildi. Amma bu, sürətli, yaxşı yağlanmış və riskli əməliyyat idi. O, qaçış kabelinin tapılmadığına ümid edirdi. Bir neçə dəqiqə əvvəl aşağı enərkən binanın mərtəbə planının təsviri onun ağlına möhkəm həkk olunmuşdu. İndi o, stəkanlar, boşqablar və bıçaqlarla dolu və onlarla tərk edilmiş stulla əhatə olunmuş uzun taxta masanın ətrafında məharətlə getdi. Mühafizəçilərdən biri, yanaqları qızarmış, gözləri yaşla dolu bir kişi onun yanından bir neçə metr aralıda keçdi, lakin onun əyilmiş, hərəkətsiz forması onun gözündən düşdü. Onun səbəbinə kömək etmək üçün birdən əsas anbarın qapısında çoxsaylı yumruqların döyülməsi və onun qayıtması üçün qışqırıq səsləri eşidildi.
  
  SAS bununla bir neçə saniyə ərzində tamamlanacaqdı. Şübhəsiz ki, onların silahları var idi, amma olmasalar belə, tez bir zamanda qapını açacaq bir növ cihaz düzəldərdilər. Və sonra tüstü tez dağılacaq.
  
  Lakin Mai çevik idi və bir neçə saniyə ərzində sabit qara eniş xəttinə çatdı. Sürətli bir hərəkətlə onu təhlükəsizlik kəmərinə taxdı və düyməni basdı. Maşın onu çardaqlara, indi isə aşağıda axtaranların başının üstünə qaldırdı.
  
  Və soyuq gecəyə çıxdı. Arxasındakı çatdan tüstü sızdı. Mai iyirmi saniyə damın hissələrini dəyişdirib möhkəm bağladı, sonra yenidən kərpic divara sürüşdü.
  
  Belmonte ən ucunda çöməlib gözləyirdi. "Hərəkətdə poeziya".
  
  Dərin kölgələrdə gizlənərək cəld səkiyə tullandılar. Drake və Alicia artıq irəlidə gözləyirdilər.
  
  Mai Dreykin sual dolu baxışına başını tərpətdi. "Hər şeyi götürdüm. Uellsin o elit Kölgələr qrupu və ya arvadınızın qatili haqqında nəsə varsa, o, buradadır. Yalnız onu oxumaq qalır".
  
  İngilis az qala gülümsədi.
  
  
  ON doqquzuncu fəsil
  
  
  Bizim xaotik dünyamızın altındakı qaranlıq və qorxulu yerlərdə şeytani əməllər hazırlayan pis insanlar yaşayır. Bu, onların həyatında işıq olmaması deyil; fakt budur ki, başqalarına qaranlığı gətirməkdən böyük sevinc yaşayırlar. Gücü nə qədər hüdudsuz olsa, o, onları daha çox yeyir, qəlblərini və ruhlarını korlayır, ancaq buz kimi, laqeyd bir qabıq qalır.
  
  Russell Cayman bir vaxtlar uşaq idi, boş vərəq idi. Amma narkoman valideynlərinin onu səngərdə ölümə buraxmaması belə onu indiki insana çevirdi. Təbiət və ya tərbiyə onu başqa cür formalaşdıra bilərdi, amma onda heç biri yox idi. Əvəzində sistem onu bütövlükdə udub atdı, unudulmuş uşaq, tənha uşaq. Hökumət tərəfindən hiylə ilə manipulyasiya edilə bilən həssas bir yetkin.
  
  İndi o, bir maşın idi, amma ironik olaraq, onu aldadan hökumətin sahibi olan insanlar üçün işləyən bir maşın idi. Aşağıda, yerin qaranlıq çuxurlarında özünü evdəki kimi hiss edirdi. Onun həyatını xatırladan yeganə şey məzarların ətrafında dolaşan kişilər idi. Əgər onlar getsəydilər, o, tabutlardan birində, Kali və ya Kallistonun qucağında uzanaraq, həyatda heç vaxt yaşamadığı çoxdan ölmüş, pis tanrılar arasında təsəlli tapa bilərdi.
  
  Xalqına rəhbərlik etdi. O, səkkiz qurbangahın ətrafındakı döşəmənin təmizlənməsinə nəzarət edirdi ki, onlar səkkiz əşyanı maneəsiz qəbul edə bilsinlər. O, bossların bossu olan norveçliyə qarşıdakı müraciətində ortaya çıxa biləcək məqamları təhlil edib.
  
  Lakin onun baxışları məzarlarda qaldı. Onların spartan, qüsursuz mükəmməllikləri. Onun fikrini sakitləşdirmək üçün bu qarışıqlıq olmaması lazım idi. Ona dedilər ki, onun arxasında hərfi mənada Şər Tanrısı adlanan tanrı Amatsu məzarı var. Sakitlik anından istifadə edən Kayman içəri girdi və bütün gücünü lomla qapağı açmağa sərf etdi. O, çox uzağa getmədi, amma qədim toz Kaymanın düz burun dəliklərinə dəydi.
  
  Kölgə Elit Müdafiəçisi dərindən nəfəs aldı. Yumşaq bir pıçıltı kobud işlənmiş otaqda dalğalandı. Kayman burada çox xoşbəxt ölə bilərdi. O, kənarına əyilib, kor-koranə içəri baxdı. Qaranlıq küncdə nəsə cingildədi. Onun iti gözləri heç nə görmürdü. Kiçik bir qasırğa döşəməni süpürüb, toz və dağıntıları təpikləyib, yoxluqdan çıxdı və bir an sonra sanki heç olmamış kimi partladı.
  
  Kaymanın barmaqları bərk sümüyə bağlandı. Soyuq və kobud idi. Kənarları iti idi və biləyini onlara basmağa vaxtı olsaydı, onu kəsə bilərdi.
  
  Ancaq yadplanetli səs siqnalı onu indiki günə qaytardı. Saatının zəngli saatının səsi.
  
  Səthə qayıtmaq və norveçliyə zəng etmək vaxtıdır.
  
  Kayman sıxılmış ah ilə əlini geri çəkdi. Qaranlıqdan çıxıb günəş işığına doğru addımlayanda köhnə sümüklər hissi hələ də onda qalırdı. İdeal məzar onun ürəyini sıxdı, lakin Kölgə Elitanın caynaqları daha güclü idi və daha dərinə gedirdi. O, köhnə protokola əməl edib perimetrini yoxladıqdan sonra özünü hərbi vertolyotlardan birinin içərisinə bağladıqdan sonra onun tezlik bloklama sistemini işə saldıqdan sonra, nəhayət, Skandinaviyalı ilə əlaqə saxlamaq üçün izlənilməyən peyk telefonundan istifadə etdi.
  
  "Biz haradayıq?" Heç bir salam, heç bir kompromis, sadəcə status hesabatı tələb edən dərin həzin tonlar.
  
  Kayman eyni dərəcədə açıq şəkildə dedi: "Qəlblər artıq bura gedirlər". "Bu günə kimi heç bir problem olmayıb. Qəbir hazırdır".
  
  - Bəs qaçanlar?
  
  "Səpələnmiş. Şübhəsiz ki, o, yenidən bizə mane olmağa çalışır. Onların cinsi heç vaxt kifayət qədər yaxşı tək buraxmayacaq. Amma o gün bizim nizam-intizam qalib gələcək".
  
  "Sizin nizam-intizamınız" dedi norveçli bir az fasilədən sonra. "Ona görə də sən bizim şagirdimiz və sözümüzsən. Sizin itaətsiz xalqınızı bir araya gətirəcək və bu gün qalib gəlməyə kömək edəcək sizin nizam-intizamınızdır."
  
  "Çox sağ ol".
  
  "Bu, tərif deyil, Kayman." Norveçli ah çəkdi. "Bu, təhlükədir. Görürsən?"
  
  "Bəli". Kayman fikrini cəmləyə bilmədiyi üçün özünü təpikləyib. Məzarında hələ də yarım beyin Amatsu ilə əlaqə saxlayaraq, keçmiş DİA işçisi norveçli kimi nəhəng biri ilə uyğun gəlmirdi. Böyük Vikinq kəşfiyyatçısı Erik Qırmızının nəslindən olduğunu iddia edən - və onu təkzib edən kim var idi? "Skandinaviya atasının ölümündən sonra Kölgə Elit Şurasında misilsiz sərvət və yüksək vəzifəni miras qoyan görkəmli şəxsiyyət idi. O vaxtdan, onilliklər əvvəl, Kölgə Elitası nə durğunlaşdı, nə də gerilədi. Onlar onsuz da nəhəng mövqelərini təmin etmək üçün böyük addımlar atıblar.
  
  "Onların qatardan xəbəri ola bilər." Skandinaviyalı həmişə praqmatik olub. "Hətta bizi dayandırmağa cəhd edə bilərlər. Bu, həmişə onların yoludur - kambala və maneə törətmək. Elita hazırda Vyanada toplaşır. Harada bilirsən."
  
  "Onların həmişə toplaşdıqları yerdə." Kayman norveçlinin söhbətinə öyrəşib. O, inanırdı ki, böyük lider öz fikirlərini yüksək səslə eşitməkdən həzz alır və Kaymandan ağız boşluğu kimi istifadə edir.
  
  "Köhnə yer. Boz. Aldric. Tomas. Uzunluq. Və gənc Holqeyt həmişə başlanğıcdır. Amma son vaxtlar onun davranışı dəyişib. Vyanaya çatdıqdan sonra buna müraciət edəcəyəm".
  
  "Sən orada deyilsən?" Cayman sualın axmaqlığına görə dərhal özünü təpiklədi. Əgər onun adamlarından hər hansı biri belə bir sual versəydi, Kayman onu yerindəcə güllələməyə sövq edərdi.
  
  Amma norveçli fikirlərini ifadə etməkdə itmiş kimi görünürdü. "Evdəyəm. Praqa qalası alınmazdır. Bura heç bir ordu girə bilməzdi. Hissələrin işə salındığını bilən kimi Vyanaya gedəcəyəm. İndi mənə deyin, Kayman, o Wells işi təmizlənibmi?
  
  "Bəli ser. Hər şey yoxlanılıb təmizdir. Heç bir sızma yoxdur".
  
  "Yaxşı. Və Drake?
  
  Kayman tərəddüd etdi. "Dreyk?"
  
  "Biz onu qədim zamanlardan tanıyırıq. Sən bunu bilirsən. Əgər bizi nə vaxtsa tapsaydı..."
  
  Kayman həqiqətən heyrətə gəldi. O, əvvəllər norveçlinin səsində ən kiçik qorxu ifadəsini belə eşitməmişdi. Keçmiş DİA əməkdaşı Dreykin məzardakı şücaətini xatırlayıb və tez fikrindən daşınıb.
  
  "Bir də üzünü göstərsə, əfəndim, onu məhv edəcəm".
  
  "Onda uğursuz ola bilmərik." Norveçlinin səsi onun kimi biri üçün mümkün olduğu qədər xoşbəxtliyə yaxın idi. "Bir möcüzə istisna olmaqla, qırıqlar qarşısıalınmazdır. Bütün dünya qarşımızda kiçiləcək. Onsuz da mütləq olan səltənətimiz əbədi olaraq qorunacaq".
  
  
  İİRMİNCİ FƏSİL
  
  
  Hayden və komandası çətinliklə Sürix qatar stansiyasına çatdı. İçəri girən kimi o, qaçıb böyük mavi lövhələri gözdən keçirərək platformanın nömrəsini axtararkən Hayden stansiyanın ləkəsiz təmizliyinə heyran qaldı. Nəhəng mərtəbə parıldayırdı, çıxışlara aparan tağlı yuvalar, onun indiyə qədər ziyarət etdiyi qatar stansiyalarının əksəriyyətindən fərqli olaraq, rahat, isti və cəlbedici görünürdü. Tavandan şıltaq və rəngarəng şarlar asılıb. Hər cür paltar geyinmiş turistlər sürüklənərək bir-birləri ilə toqquşub, diqqətlərini öz cədvəllərinə cəmləyiblər. Qruplar onların yanından keçdikcə səs-küy səviyyəsi yüksəldi və azaldı.
  
  Bunu ilk olaraq Karin hiss etdi. "Singen!" O, platformalara doğru qaçdı, Hayden və digərləri onun arxasınca qaçdılar, ağrılı bir şəkildə qatarı tutmağa cəmi bir neçə dəqiqə qaldığını anladılar. Böyük mühərrikin yüksək səslə mırıldadığını görəndə CIA agenti rahat nəfəs aldı.
  
  Karin sual dolu baxışlar göndərdi.
  
  "Sadəcə davam et" Hayden səsləndi. "Daha sonra "harada" narahat olacağıq."
  
  Onun qatara mindiyi yerdə bir neçə vaqonda qırmızı və ağ zolaq keçdi. Qapıdan içəri girərkən nəhəng yaşıl Starbucks loqotipini gördü. İkiqat qüvvətli karamellə Makkiatonu yemək arzusu ona güllə kimi dəydi, amma bu an qapıların bağlanma səsini və mühərrikin artan gurultusunu eşitdi. Onlar yolda idilər.
  
  Dahl dərhal danışdı. "Bizim bir saatımız var" dedi, "parçaları tapmaq və onların Şingenə çatmasının qarşısını almaq üçün. Hərəkət edək".
  
  Hayden bir addım irəli atdı. O, məni birinci vaqondan keçirdi və sonra dualarına qəribə cavab olaraq Starbucks loqosu yenidən peyda oldu və o, qəfildən özünü qatarda bir qəhvəxanada gördü. Tam işlək mağaza.
  
  Arxadan Benin səsi eşidildi. "Mən əvvəllər Starbucks-ın qatarda olduğunu eşitməmişəm."
  
  Barista heyrətləndirici effektivliklə piştaxtanın arxasından çıxdı və Dahl və Kinimakanın çaşqınlığına səbəb oldu və sıx stansiyadan keçməyə risk etməməyə qərar verdikləri silahlara əl uzatdı.
  
  "Bu, sınaq qatarıdır" dedi, sarışın saçlarını bərk-bərk daradı. "Burada Sürixdə tikilib." Səsindəki melodiya qüruruna xəyanət edirdi. "Əgər bu işləsə, qloballaşa bilər."
  
  "Ağıllı fikir" dedi Ben. "Sınaq qatarlarında pulsuz içkilər təklif olunurmu?"
  
  Baristanın gözləri parıldadı. "Qorxuram ki, ofisiant xidməti ilə kifayətlənəcəyik. Və bu, yalnız məhkəmədədir".
  
  Hayden sərnişinləri araşdıraraq növbəti avtomobilə çatanda dayandı. Bütün yerlər işğal edildi. Ancaq onun görə bildiyi tək şey qadınlar və uşaqlar, tələbələr və turistlər idi. Hər yerdə böyük kürək çantaları var. Kiçik qulaqlıqlardan səssiz musiqi ritmi eşidilir. Gənc oğlan cib telefonu ilə yüksək səslə danışır.
  
  O, bir neçə saniyə ərzində maşını azad edərək davam etdi. Növbəti birincinin güzgü şəkli idi. Üçüncüyə çatanda və orası da rəngarəng bir qrup qayğısız turistlər və laqeyd yerli sakinlərlə dolu idi, Dahl onlara maşınlar arasındakı dəhlizdə dayanmağı əmr etdi. Tez pəncərədən aşağı yuvarlandı və başını çölə çıxardı.
  
  Pəncərəni bağladıqdan sonra "Daha üç standart vaqon" dedi. "Sonra qatarın arxasında iki əlavə vaqon..." O, dayandı. "Tonlaşdırılmış pəncərələrlə."
  
  Kinimaka güldü. "Onlar daha aydın ola bilərmi?"
  
  "Bunlar mümkün qədər tez mülki sərnişin qatarına iki əlavə vaqon qoymaq üçün düzgün ipləri çəkə bilən insanlardır" dedi Hayden hirslə. "Onların vecinə deyil, Mano. Onlar hər şeyə qadir olduqlarına inanırlar".
  
  Dahl başını tərpətdi. "Hayden haqlıdır. Bu insanlar gözləyirlər - soruşmurlar. get."
  
  "Yəni biz onların arabasına yaxınlaşıb içəri girəcəyik?" Karin cəld beyni alternativlər düşünməyə çalışaraq soruşdu. "Bu, böyük riskdir."
  
  "Biz əsgərik, xanım" dedi Dahl ona. "Biz bunu edirik."
  
  "Və ölüm vadisinə..." Karin oxudu, sonra boş baxışlara baxaraq dedi: "Bu bir şeirdir. "İşıq briqadasının hücumu". Altı yüz adam ölüm vadisinə girdi. Sən xatırlayırsan?
  
  Dahl başını tərpətdi. "Bu, böyük qəhrəmanlıq haqqında şeirdir".
  
  Karin başını tərpətdi. "Silahlara hazırlaşın... Unutmayın ki, bu uşaqlar at belində idilər və yalnız qılıncdan istifadə edirdilər. Onların solunda top, sağında top, qabağında top. At və qəhrəman yıxılarkən".
  
  Bir anlıq sükut çökdü. Sonra Hayden baxışlarını növbəti maşına və onun arxasında nəyə çevirdi. "Gəlin gedək".
  
  Sonrakı üç maşının yanından sükutla keçdilər. Onların arasında gərginlik artıb. Onların silahları, planları yox idi. Onların yalnız ürəklərində cəsarət vardı və səkkiz qəlpənin ya milyonlarla günahsız insanı fidyə üçün saxlaya biləcəyini, ya da onları məhv edə biləcəyini bilmək idi. Hazırda başqa heç nə vacib deyildi. Onlar axırıncı vaqona girəndə Hayden hiss etdi ki, Dal onu çiynindən itələdi və bir anlıq o, bir qədər incidi, amma sonra anladı ki, isveçli ona şübhə etdiyi üçün deyil, sadəcə, kişi olduğu üçün vurub. həmişə irəliyə doğru addım atacaq. Başqa yol bilmirdi.
  
  Sonuncu mülki vaqonun arxasında Dahl sürətini azaltdı. Hayden onun geniş çiyinlərinin üstündən baxdı. Növbəti vaqona sürüşən qapıdan daxil olmaq olardı, lakin bütün pəncərələr qaralmışdı. Onun arxasındakı kupedə ən qeyri-müəyyən konturlar belə görünmürdü.
  
  Hayden əlini isveçlinin çiyninə qoydu. "Bir dəqiqə gözləyin." O, ümidsizcə ilham axtararaq ətrafa baxdı. Bu o demək idi ki, onlar kor-koranə əjdaha yuvasına girmək məcburiyyətində qalmayacaqlar.
  
  Bu zaman onların arxasından bir səs eşitdi.
  
  "Bağışlayın. Mən keçə bilərəmmi? Arxa maşın üçün qəhvə var".
  
  O çevrildi. Səs bir neçə dəqiqə əvvəl keçdikləri baristaya məxsus idi. Hayden gülümsədi. "Ümid edirəm ki, qəhvə yaxşı və istidir."
  
  
  * * *
  
  
  Bir neçə saniyə sonra Hayden yaşıl tunika geyindi və bir əlində kağız fincanlarla dolu nimçə tutdu. Barista pəncərənin kənarında oturmuş, yalvaran gözlərlə onlara baxırdı və bölgə müdirinin çox qəzəblənəcəyini eyham edirdi, çünki bu, ilk uçuş idi və hər şey.
  
  Kinimaka biləyindən tutdu. "Uh, patron. Bu barədə əminsinizmi? Bilirsiniz, onların da kişi baristaları var".
  
  "Mano, mən yaxşıyam. Sənə nə olub? Mən bıçaqlanana qədər heç vecinə də deyildin. iki dəfə."
  
  Kinimaka üz çevirdi. Hayden bir müddət onun arxasınca baxdı, sonra nəhəng Havaylının çiynində Ben Bleykin baxışları ilə qarşılaşdı.
  
  Üzündə heç bir ifadə yox, gözlərində məhəbbət parıldadı. Haydenin buna vaxtı yox idi. O, dərindən nəfəs aldı, qorxusu ilə üzləşdi və irəli addımladı.
  
  Düz əjdahanın yuvasına.
  
  
  İyirmi birinci fəsil
  
  
  Mett Drake Lüksemburq Hava Limanı yaxınlığındakı bir restorana girib birbaşa bara tərəf yollanarkən qorxu və qorxu hissini çətinliklə saxlaya bildi. Mainin kürək çantasını onun kürəyindən qoparmamaq və içindəkiləri vərəqləməmək üçün onun edə biləcəyi yeganə şey idi.
  
  Alisiya onu geri çəkdi. "Səhv yol, Drakes. Yaxşı şeylərdən əl çəkməyə çalışmalısan, xatırlayırsanmı?
  
  Yol boyu gözlərini kəhrəba nektarında saxlayaraq onu zəif işıqlı köşkə aparmağa icazə verdi. Mai və Alicia'nın qərarını möhkəmləndirmək üçün son bir neçə ildə artıq həll etdikləri dərinliklər haqqında çoxlu daxili səy və hələ də həll olunmamış mübahisələr lazım idi.
  
  Mai vaxta səyahət aparatını bacısı üçün mübadilə etdi. Nəinki bu, onu dəli, çılğın milyarderə verdi. O, həmçinin Dreykin keçmiş komandiri və Dreykin indi də araşdırmasının bəraət qazanacağına inandığı adam olan Wellsi öldürdü.
  
  Alisiya Abel Freyin Odinin sümüklərini oğurlamaq planının bir hissəsi idi. O, çox, çox uzun müddət çox sirr saxladı. Drake hələ də əsl motivlərini anlamamışdı və hələ də sadiq qalacağına və ya onu ən yüksək təklif verənə satacağına qərar verə bilmirdi.
  
  Ancaq açmalı olduqları sirlərlə müqayisədə bütün bunlar yüngül əyləncə idi.
  
  Mai çantasını açıb küncdə oturdu. Drake qarşı tərəfdə oturdu. Alicia onun yanında sıxıldı. Belmonte baxdı və yemək sifariş etmək üçün bara getdi.
  
  "O, həqiqətən Emmanın ölümünü ağır qəbul etdi" dedi Mey. "Onun bizə kömək etməsinin yeganə səbəbi budur."
  
  "O yaxşıdır" Drake etiraf etdi. "Onun bu parçaları yoxdan tapması. İçəri girmək. Velosipedçilərin pulunu ödəmək üçün bizə verdiyi pulu unutmadan."
  
  "Məni narahat edən şeyin bir hissəsidir" dedi Mai bel çantasını açarkən. "Belmonte oğrudur. İstədiyini alır və heç nə vermir".
  
  "Bəlkə də Emmanın ölümü ona müəyyən perspektivlər qazandırıb. Dreyk stolun üzərinə düşən kağız dəstəsinə əlini uzatmaqdan çəkindi. Mai onları üç hissəyə bölmək üçün bir an çəkdi.
  
  Belmonte dörd stəkan su və qara qəhvə ilə qayıtdı. "Bir dəstə tapas sifariş etdim" dedi çiyinlərini çəkərək. "Bir plan kimi görünür."
  
  Drake onu çətinliklə eşitdi. Uellsin əl yazısı kiçik və geniş idi, onu deşifrə etmək çətin idi. Bir müddət sonra o, Uellsin Kölgə Elitanın qərargahında apardığı gizli araşdırma haqqında oxuduğunu anladı. Bunu birdən-birə oxumaq Uellsin istifadə etdiyi təhlükəni və bacarığı azaltdı. Demək olar ki, hər bənd fərqli qələmlə yazılmışdır. Drake quyuların on ildir qazıldığını xatırladı.
  
  Bir abzas Vyanaya səfərdən bəhs edirdi. Russell Cayman adlı bir insanın "yaxın çevrəyə" necə qəbul edildiyi haqqında başqa bir hekayə - ömür boyu yalnız bir autsayderin əldə etdiyi nailiyyət. Bu autsayder bütün həyatı boyu təşkilatın məqsədlərinə çatmaq və şəxsiyyətini gizlətmək üçün mübarizə aparacaq. İnisiasiyadan sonra o, yalnız bunun üçün yaşayırdı.
  
  "Əgər hər hansı bir şübhə varsa," Dreyk ucadan dedi, "bu, Kaymanın Kölgə Elitasına gedən yolumuz olduğunu təsdiqləyir. Bəlkə də onu Sinqendə tutmalıydıq".
  
  "Bunun öhdəsindən gələ biləcəyimizdən belə əmin deyiləm." Alicia xoruldadı.
  
  "Yox. Ancaq Dahl bir maşındır." Drake gülümsədi. "Sadəcə işarə et və əmr et."
  
  May danışdı. "Burada oxuduqlarımı bəyənmirəm." Drakeyə baxdı. "Biz ikiqat nüfuz əməliyyatından danışırıq".
  
  "Nə?"
  
  Tapas gətirdilər. Belmonte yeri təmizləyərək ofisiantın masanın üzərinə kiçik qabları səliqə ilə düzməsinə icazə verdi. O gedəndə Mai ucadan oxumağa başladı.
  
  "Əməliyyat problemsiz keçdi, lakin sonra uğursuz bir dönüş oldu. Birdən yollar evə aparmağa başladı və Dreyk təslim olmaq fikrində deyildi.
  
  Dreyk masaya "İkiqat artırmaq mənim son əməliyyatım idi" dedi. "Hər şey mükəmməl idi və sonra ayrılmaq əmrini aldıq." O, fasilə verdi. "Biz gizli terrorçu ola biləcəyini düşündüyümüz birini araşdıracaqdıq. Vyanada yaşayan bir adam."
  
  Özü üçün oxuya bilər. "Oh Matt. Getdikcə pisləşir. Əməliyyat nəhayət birbaşa Kölgə Elitasına aparacaqdı. Wells bunu dayandırmaq üçün ölümcül təzyiq altında idi. Hər halda. Şahidi olduğunuz dindirmə..."
  
  Drake, SRT komandasının bir hissəsi olaraq, bir qrup əsgərin bir neçə kəndlini sorğu-sual etdiyinin şahidi olduğu o dəhşətli günü xatırladı . Daha da pisi, o, dərhal səhra komandiri Uellsə zəng vurduqda, onu rahat buraxmağı söylədi. Onu yalnız burax. Bu, onun ordudan məyusluğunun başlanğıcı idi və prioritetlərini ciddi şəkildə dəyişdirdi.
  
  "yadımdadır". O, Alisiyanın başını tərpətdiyini gördü. O da orada idi.
  
  "Həmin günün Shadow Elite ilə də əlaqəsi var idi. Kimisə axtarırdılar, məlumat axtarırdılar. "Onların təkəbbürü" Uells yazırdı. "Onların saleh, özlərinə xidmət edən, iyrənc təkəbbürləri." Bu insanlar, - Mai başını qaldırdı, "istədiklərini kiminlə istəyirlərsə, edirlər."
  
  "Mən bunu başa düşürəm" dedi Drake. "Başqa?"
  
  Mai oxumağa davam etdi və sonra birdən dayandı. Gözləri böyüdü. Yanaqlarının rəngi getdi və o, ağzı açıq halda Dreykə baxdı. "Bağışlayın" deyə pıçıldadı. "Çox üzr istəyirəm".
  
  Drake gözlərini yumdu və dərindən nəfəs aldı. "Davam et".
  
  "Mən... Mən bu sözü hərfi oxuyacağam. Drake çox inadkar idi. Doubledown onun beyni idi və o bunu sevirdi. Bunun qarşısı alınmalı və tez dayandırılmalıdır. Şura mənə ultimatum verdi. Yeni bir fikir irəli sürməklə güzəştə getdim. Mən onun həyat yoldaşının "təsadüfən" ölümünü təklif etdim. Əməliyyatın ortasında qısa fasilə çağırdım, hamını evə göndərdim və əmr verdim. Mən Coyote aldım və onu azad etdim. Döyüş gecəsi baş verdi, mükəmməl idi..." Mai susdu, "Hamısı bu deyil. Amma..."
  
  Drake gözlərini açıb dəhşət içində ona baxdı. "Welles Alisonun öldürülməsini əmr etdi? Quyular?"
  
  "Sizi - bizi - Kölgə Elitasından yayındırmaq üçün" dedi Alicia, hətta bu vəhydən sarsılmış qətiyyətlə.
  
  Dreykin boğazı daraldı: "Beləliklə, Welles ikiqat artım və bunun nəyə gətirib çıxardığını bilirdi. Hansı ki, Vyana idi. Ölən kəndlilərdən xəbəri vardı. Alisonun öldürülməsini əmr etdi. Wells lənətə gəlmiş bir ilan idi."
  
  "Ömrünü Kölgə Elitasına verən kimdir" dedi Belmonte. "Bəs əvəzində ona nə verdilər?"
  
  "Wells vətənpərvər idi" dedi Drake. "Əsl ingilis vətənpərvəri. Onu ölkəsinə xəyanət etməyə inandırmaq üçün kifayət qədər səy lazımdır".
  
  "Mən onun ölkəsinə xəyanət etdiyini düşündüyünə inanmıram" dedi Mai oxuyarkən. "Başqa bir şey var."
  
  
  İyirmi ikinci fəsil
  
  
  Hayden qaralmış vaqona sıxışaraq gülümsəyərək bir çox şübhəli baxışların onu yerində sıxışdırdı. Ancaq sonra o, Starbucks loqosunun əsl gücünü gördü, çünki o sərt üzlü pis adamların hər biri bayram içkilərini gözləyən körpələr kimi arxaya söykənib onu görəndə rahatladı.
  
  "Venti misto, iki əlavə porsiya, üstünə çırpılmış qaymaq və karamel sousu ilə səpilir." O, izdihamın ortasına doğru addımladı, qatar uğultuda və relslərdə yellənəndə onların qeyri-müəyyənliyindən istifadə etdi.
  
  Kaymanın adamlarının çoxu dönüb bir-birlərinə baxdılar, üzlərində aydın şəkildə çaşqınlıq yazılmışdı. Hayden yalnız iki cüt gözdə şübhə gördü və o, sürətlə addımladı.
  
  Və qaynar qəhvə ilə iki kağız fincan atdı. O, artıq qapaqları geri atmışdı və buxarlanan maye qaynar su ilə töküldü. Kişilər əllərini üzlərinə qaldıraraq qışqırdılar. Hayden kişilərin qucağına tullandı, tapançasını qabığından çıxardı və ətrafında fırlanaraq maşının hər tərəfinə atəş açdı.
  
  Eyni zamanda çox səs-küy salan Dal, Kinimaka və Komodo hər gün dəhşətli mənzərə olan qapıdan içəri girərək muzdluların üstünə qaçdılar. Kaymanın adamları təcrübəli idilər və tez özünə gəldilər. Dahl ilk üzü otbiçənlə sındırdı, lakin ikinci rəqibə dönəndə o, artıq dirsəyi ilə dürtməkdə idi. Dal onun gözünə vurdu, hönkürdü və kişinin boynundan tutdu. Dayanıb onu boğmağa vaxt tapmadan, həmyerlilərinin arasına düşmək üçün onu maşının üzərinə atıb.
  
  Yaşıl ağaclar və tarlalar ikitərəfli pəncərələrin yanından keçirdi. Tapança yerə, düz Kinimakinin ayağına çırpıldı. Havaylı başına dəyənəklə vuruldu və yıxıldı, lakin xalçalı döşəməyə yıxılmadan əvvəl silahını çıxardı və bir hərəkətlə atəş etdi. Muzdlu bir dizini əzərək yıxıldı. Kinimaka uzanaraq irəli və müdirinə baxdı.
  
  Hayden iki muzdlu ilə hərəkət etmək şansı olmayana qədər məşğul oldu, lakin daha ikisi gizli qablardan silah çıxarmaq üçün həmin qiymətli saniyələrdən istifadə etdi. İndi Hayden o soyuq silahlara baxarkən, güllələrin kəllələrindən keçərkən onları tutan adamların kənara atıldığını gördü. Kinimaka döşəmədən atəş açaraq həyatını xilas edib.
  
  Digər adam atəş etməzdən bir saniyə əvvəl Hayden yerə yuvarlandı, diz səviyyəsindən keçdi, dişləməsi üçün kifayət qədər yaxın oldu. Sonra o, üzərində böyük bir varlıq hiss etdi və Komodonun tam sürətlə hücuma keçməsini və boulinq topları kimi qalan muzdlu əsgərləri məhv etməsini heyranlıqla seyr etdi. O, inilti ilə vaqonun arxasına endi. Onun ardınca yaralı muzdlular başlarını pəncərələrə çırpıb və ya yerə yıxılıblar. Hayden vaxt itirmədən onları sona çatdırdı, hər başı soyuqqanlılıqla güllələdi. Bu partiyaya üzv olanda onların hamısı nə etdiklərini bilirdilər.
  
  Birinci şəxsi avtomobil buraxıldı, düz ikinciyə qaçdılar. Hayden onun arxasında bir səs eşitdi. Görünür, sərnişinlər atəş səsini eşidib və həyəcan təbili çalmağa başlayıblar. Bu əməliyyatın xoş məqamlarından biri də atəş xəttində mülki vətəndaşların olmaması idi. O, Ben və Karinin ilk maşına minərək silah toplamağa başladığını gördü.
  
  Sonra o, ikinci vaqona mindi. Amma bu dəfəki ziyafət o qədər də ürəkaçan olmadı. O, özünü silahları qaldırılmış yarım onlarla kişi ilə üz-üzə dayanmış vəziyyətdə tapdı. Daha yarım düzən adam vaqonun arxa tərəfindəki oturacaqlarda oturmuşdu, ətraflarında Odinin səkkiz fiquru düzülmüşdü.
  
  Kişilərdən biri qaşlarını çatdı. "Sən təksən?"
  
  
  * * *
  
  
  Dahl vaqonları ayıran dəhlizdə dayandı və pəncərələrdən birini yenidən qaldırdı. Üç saniyə ərzində o, sürüşərək çölə çıxdı, sürətlə gedən qatarın zirvəsi boyunca uzanan kiçik bir çarxdan tutdu və çölə çıxdı. Dərhal onun bədəninə güclü külək vurmağa başladı və onun təhlükəli şəkildə yırğalanmasına səbəb oldu. Yolun yanından bir ağac keçdi, budaqlarından biri onun kürəyinə çırpıldı, paltarını cırıb qan xətti çəkdi. O, tez bir addım ataraq özünü qatarın damına atdı, tarazlığını saxlamaq üçün çömeldi.
  
  Qısa bir boşluq onu arxa avtomobildən ayırdı. Torun çəkici kimi ona dəyən küləyə məhəl qoymayaraq, o, boşluqdan tullandı və hətta tullanarkən də, aşağıdakı avtomobilin damındakı ən yaxın pəncərədən öz variantlarını öyrəndi.
  
  Komodo onun arxasına düşdü. İki iri kişi əllərində tapançalarla irəlilədilər.
  
  Qatar qəflətən dağ aşırımından uzun bir döngəyə çıxdı. Yaxınlıqda magistral yol var idi. Dahl, gurultulu qatarın üstündəki insanları görən sərnişinlərin gözlərini zilləyərək yanlarında maşın və avtobusun getdiyini gördü.
  
  Dal gözlərini yaxınlaşan qurbanlarına dikərək bacardığı qədər yüngülcə hərəkət etdi. O, maşının arxasındakı muzdlular dəstəsini seyr edərək, birinci dəstəni Komodonun himayəsinə buraxaraq, ikinci səma pəncərəsinə keçdi.
  
  Həddindən artıq gərginlik anı tətiyi üzərinə çəkdi.
  
  
  * * *
  
  
  Onların diqqətini çəkmək üçün Hayden bir saniyə çəkdi. "İndi sadəcə mənəm."
  
  O gördü ki, onlar açıq şəkildə rahatdırlar. Hətta bir neçə gülüş də var idi. Onların heç biri yuxarı baxmadı. O, qəsdən nəzərlərini magistral yolun yenicə göründüyü pəncərəyə zillədi, bilirdi ki, onların çoxu buna əməl edəcək. O baxdı.
  
  Qurğuşun pərdə kimi vaqonun üzərinə sükut çökdü. Hayden silahının iki barmağı arasında sallanmasına icazə verdi.
  
  Silah səsləri və çatlayan pleksiglas sükutu pozdu. Kişilər döş qəfəsindən hündür və baş nahiyəsindən yaralanıblar. Qan və sümüklər havaya qalxaraq təsadüfi heroqliflər kimi naxışlar çəkirdi. Qırmızı bulud az qala ön dəstəni məhv edəcəkdi. Hayden bir millisaniyədə silahı tutdu, lakin nişan alacaq yeri olmadığını gördü. O, hətta arxadakı kişiləri də görə bilmirdi.
  
  Bir anlıq gecikmə, əvvəlcə Dal, sonra isə Komodo dağılmış səma pəncərələrinin arasından sıçradı, pişiklər kimi ayaq üstə yerə endi, lakin silahlar hazır idi. Dahl, həmişəki qaydasında, heç düşünmədən sakitcə silahını yenidən doldurdu.
  
  Yenə sükut çökdü. Bu, sizin sağ olduğunuz üçün rahatlama ilə dolu idi. Hayden bütün yıxılan adamlara baxdı. Kinimaka onun arxasınca getdi, Ben və Karin onun arxasınca getdi.
  
  Qan və ölüm qoxusu vaqonu kəfən kimi üfunət üfunətinə bürüdü. Hayden Odinin səkkiz parçasına baxaraq irəlilədi. Valkyries bir neçə təsadüfi hit alsa da, hər şey qaydasında idi. İnsanlar onların ətrafına yayılmışdı.
  
  Sonra Hayden kişilərdən birinin cib telefonu götürmək üçün uzandığını gördü. Saniyənin bir hissəsində onu əlində tutdu və kinlə dolu qara gözləri onunla görüşdü ...
  
  
  * * *
  
  
  Mai oxuduqlarından başını qaldırdı və Dreykin baxışları ilə qarşılaşdı. Onun ona baxması inamsızlıq, qəzəb, anlamaqla dolu idi ki, hətta ən yaxşı və təcrübəli yapon agenti belə inana bilmirdi.
  
  "Bu insanlar". O, nəfəs aldı. "Onlar heç bir şey dayandırmayacaqlar."
  
  
  * * *
  
  
  "Yox!" Hayden qışqırdı.
  
  Amma kişinin barmağı zəng düyməsini basaraq atmosferə uçmaq üçün siqnal göndərib. Bomba demək olar ki, dərhal partladı. O, nəhəng, tikanlı metal və yanğın buludunda partladı və quraşdırıldığı ilk şəxsi vaqonun alt hissəsini tamamilə məhv etdi. Partlayış dalğası avtomobillərin dibini deşərək son mülki avtomobil liftinin arxa hissəsini relslərdən tamamilə təmizləyib. İnsanlar koridordan keçərək qarşıdakı oturacaqlara çırpılıb. Çantalar və noutbuklar, su şüşələri və cib telefonları, Kindles və jurnallar hamısı havada gəzirdi. Çaxnaşma və ağrı qışqırıqları cəhənnəm xoru kimi gücləndi.
  
  Hayden və onun komandasının qalan hissəsi ölülər və ölmək üzrə olan muzdlular arasında qarışıqlıq içində yerə yıxıldı. Onların silahları yan tərəfə uçdu. Partlayışın gücü onları bir anlıq huşunu itirib.
  
  Sonra ən pisi oldu. Sonuncu mülki avtomobil yenidən relslərin üzərinə sürüşüb, lakin relslərə dəyməyib. Əvəzində güclü daşlama səsi ilə taxta şpallara, ballastlara, bərkidicilərə və alt mərtəbəyə dəydi və bütün qatarın yan tərəfə sürüşməsinə səbəb oldu. Uzaqdan aydın görünürdü ki, bütün vaqonlar bir tərəfə əyilib, onların tərəfində kabus kimi yavaş-yavaş çökməyə başlayıb. Qatar yerə dəyəndə, hələ də sürətlə gedirdi, lakin mərhəmətli yumşaq yerə qəfil zərbə vurması onun sürətlə yavaşlamasına səbəb oldu. Burun palçıq dalğası mühərriki, sürücü kupesini və birinci maşını süpürüb. Son bir neçə vaqon qatarın skeletindən uzaqlaşdı və Hayden hələ də çaşqın və çaşqın halda başını qaldıranda belə onun ürəyi gördüklərindən az qala dayanacaqdı.
  
  Son iki vaqon dəmiryol relslərini tərk edərək torpaq bəndə çırpıldı, nəticədə sonuncu vaqon yuxarı əyilərək yelləndi ki, onun arxa ucu paralel magistral yola girdi. Maşınlar yoldan çıxaraq qəfil dayandılar. Qorxmuş sürücülər avtomobillərini irəli deyil, istənilən istiqamətə yönəldirdilər.
  
  Kiçik lüks avtomobil qatarın quyruğuna çırpılıb. Land Rover kəskin şəkildə yan tərəfə çevrildi, lakin yenə də arxası ilə Smart-a dəydi. Daha bir avtomobil "Land Rover"i vurub.
  
  Hayden bədəninin cavab verməsini istədi, lakin o, ağır bir qaralıq hiss etdi ki, onu ələ keçirəcək. Partlayış, deyəsən, onu nəinki diqqətdən yayındırdı, həm də tarazlıq hissini və sağlam düşüncəsini əlindən aldı. Hətta Dahl da onun sağında hərəkətsiz uzanmışdı.
  
  Və sonra, inanılmaz dərəcədə qulağına yaxın, ölü muzdlulardan birinin cib telefonunda xırıltılı bir səs eşitdi.
  
  "Bu Kaymandır. Qatar zədələnib. Biz B Planına keçirik. Təkrarlanan B Planı. Oradasınız?
  
  Üçüncü tərəfdən cavab dərhal açıq xətt vasitəsilə gəldi. "Biz tapşırıldığı kimi yol boyu qatarı izlədik, ser. Arxa vaqon... əslində qarşımızdadır."
  
  "Oraya gir" Kayman əmr etdi. "Parçaları götür və..." O, dayandı. "Norveçdən yeni sifarişlər. Bizi dayandırmağa çalışan əclafları gətirin. Onları Praqaya gətirin".
  
  Qaranlıq onu bürüdükcə Haydenin yalnız bir fikri qalmışdı. Matt Drake-ə zəng edin.Məşqinin hər bir unsiyasını, döyüşünün hər gərgin saniyəsini atasının adını daşımağa qoyaraq, zəng etməyə cəhd etdi.
  
  Kaimanın son sözləri onunla qaldı. "Praqa qaladır. Oraya ordu da çata bilməzdi".
  
  
  
  HİSSƏ 3
  Kölgə Elitası
  
  
  İyirmi üçüncü fəsil
  
  
  Mai tam sürətlə axdı və heç kim onun sözünü kəsməyə cəsarət etmədi. "Bu qrup". O, sözü tüpürdü. "Uellsləri hədəfə aldılar ki, məlumat verənə Britaniya Ordusuna sıza bilsinlər. Onu inandırdılar ki, dünyanın hakim təşkilatı onlardır, Britaniya hökumətinə nəzarət edirlər. Təkcə bu deyil, onu işə götürən və bütün hökumətləri Kölgə Elitanın əmrlərini yerinə yetirməyə inandıran Kayman idi. Düşünürəm ki, Uells vətənpərvərlikdə çox irəli gedib".
  
  "Zəif kişilərin həmişə böyük sirləri olur" dedi Alicia bilə-bilə gülümsəyərək. "Kaymandakı Wellsdə kir olacaq, buna əmin olun."
  
  Drake bildiyi faktlara sadiq qalmağa çalışdı. "Deməli Kayman DİA-dır, elə deyilmi? Shadow Elite üçün gizli işləyir. Əgər belədirsə, o zaman güman etməliyik ki, MKİ və Ağ Evin də dünyanın hər hansı digər qurumu kimi oxşar "köstəbəkləri" var.
  
  "Buna görə də Qeyts yuxarıdakı və ətrafındakı hər kəsi yoxlamaq üçün vaxt itirmək riskini öhdəsinə götürə bilməz" dedi Mey. "Bu, bizi burada, müdafiəsiz və tək qoyur."
  
  "Ancaq bu, həm də bizi oyunun ortasına aparır" dedi Dreyk xəfif bir təbəssümlə xorizo kolbasa, patatas bravas, zeytun yağı və çörəyi kiçik bir boşqaba yığarkən. "Biz Kaymanın harada olduğunu bilirik. Kölgə Elitasının nə istədiyini bilirik. İndi bizim etməmiz lazım olan tək şey onları tapmaqdır".
  
  "Vyana" Belmonte işarə etdi. "Siz əvvəllər o əclaflarla çox yaxın idiniz. İkiqat nüfuz əməliyyatı ilə bağlı nəyisə xatırlayırsınızmı?"
  
  Drake düşünmək üçün bir neçə dəqiqə çəkdi. Zaman Alisonun ölümü ətrafında dumanlı olmağa meylli idi. Başını tərpətdi. "Bəlkə Sam nəyisə xatırlayacaq. bacarmıram".
  
  "Biz ora gedə bilərik" dedi Mai. "Dostlarınıza zəng edin və bizimlə görüşmələrini xahiş edin. Biz hələ də sizə verdikləri pəncərənin içindəyik".
  
  "Bu plandır. Amma bu, cəhənnəm uzanır, Mai. Xüsusilə Hayden və oğlanlar o səkkiz fraqmentə əl atmaq üçün toplarını sıxdıqları üçün."
  
  Drake bütün rabitə üsullarının ən yüksək səviyyədə işlədiyini bilməsinə baxmayaraq mobil telefonunu yoxladı. - Düşündüm ki, artıq nəsə eşitmişik.
  
  "Riskli bir missiya" dedi Belmonte gözlərində boş bir ifadə ilə. "İnsanlar ölür".
  
  "İnsanlar yolu keçərkən və ya avtomobil qəzalarında ölürlər" dedi Drake şiddətlə. "Görəsən bu koyot kimdir?"
  
  "Bu başqa bir missiyadır" dedi Alicia. "Növbəti gün".
  
  "Nə olursa olsun," Mai dedi, "kölgə elitasının davam etməsinə icazə verilə bilməz. Mən dünyanın ən yaxşı kəşfiyyat komandalarından birində işləyirəm və onlar haqqında heç eşitməmişəm. Bununla belə, onlar kukladırlar. Əgər onlar bizim ən yaxşı maraqlarımıza cavab versəydilər. ..." O, çiyinlərini çəkdi. "Bəlkə də onları uzaqdan izləyin. Amma bu cür kütləvi qırğın silahlarına tamah salan insanlara heç vaxt hakimiyyətə icazə vermək olmaz."
  
  "Lənət olsun" dedi Alisiya. "Heç olmasa, elflə mən bir şeydə razıyıq."
  
  Elf və mən. Drake dərhal ona düzəliş etdi.
  
  "O qancığı təşviq etmə" dedi Mai. "O, dözmək üçün kifayət qədər çətindir. Hələlik mən onu gündə bir dəfə öldürmək istəyirəm".
  
  Belmonte birindən digərinə baxdı. "Deməli, mən burada dostluq tarixi hiss edirəm?"
  
  - Geri çəkil, Belmonte. Alicia yeməyə başladı. "Sənin kimi oğru dostluq haqqında heç nə bilmir, yalnız əlaqələri bilir."
  
  Belmonte stəkanı masaya çırpdı. "Məni tanıdığını iddia etmə."
  
  Alicia ona baxdı. "Ancaq mən səni tanıyıram, Daniel, tez-tez qeyd etdiyin kimi. Mən səni çox yaxşı tanıyıram".
  
  "Mən insanlarla maraqlanıram. Qulluq edildi." Oğru ah çəkib başını buladı. "Düşünürəm ki, həyatımda baş verən yeganə pis şey həyatımda baş verən ən pis şey olacaq. Artıq niyə sizinlə olduğumu da bilmirəm. İntiqam mənə nə yaxşılıq gətirəcək?"
  
  Dreyk bara baxmamağa çalışdı. "Mən sizə xəbər verəcəyəm. Tezliklə."
  
  "Mən sənin kimi deyiləm, Drake. Mən hərəkət və əzələ yox, hiyləgərlik və incəlik adamıyam. Mən qəhrəman deyiləm. Heç vaxt ".
  
  "Qəhrəmanı indiki hərəkətləri ilə müəyyən etmək lazımdır". Mai köhnə yapon atalar sözünü deyirmiş kimi danışdı. "Adətən etdikləri və ya etmədikləri şey deyil."
  
  Elə bu vaxt Dreykin mobil telefonuna zəng gəldi. Tez uzanıb onu tutdu, təəccübləndi.
  
  - Karin?
  
  Gənc qadının pıçıltısı gərginliyi, qorxunu və təcililiyi ifadə edirdi. "Biz əsirlikdəyik. Bizi tutdular. Hamımız. Mən..." Pauza. "Telefonumu açıq qoymağa çalışacağam..."
  
  Sonra susmaq. Drake yuxarı baxdı. "Biz indi hərəkət etməliyik. Haydenin komandası ələ keçirildi. get."
  
  Onlar arxalarına baxmadan dostlarına kömək etmək üçün naməlum yerə qaçdılar.
  
  
  İyirmi dördüncü fəsil
  
  
  Yorğun bədəni hər cür etiraz edərkən Hayden diqqətini cəmləməyə çalışdı. Partlayış nəticəsində baş verən sarsıntı onu bir anlıq huşunu itirsə də, tarazlığını daha da pozub. Bu, onu xəstə etdi, harada olduğunu xatırlamaq üçün viskoz dumandan əl çəkməyə məcbur etdi. Eyni şey Dahl və Komodo ilə də baş verdi, nəticədə Kinimaki, Ben və Karinin mövqeyi bir qədər yaxşılaşdı, lakin hələ də sabitlik problemləri var idi.
  
  İndi o, mikroavtobusun bərk metal döşəməsində sıçrayaraq uzandı. O, yoldakı döngələrdən və qabarlardan sürətlə keçərkən maşının hərəkəti onun yavaş-yavaş tarazlıq hissini bərpa etməyə heç nə etmədi. Gözləri yerdən bir neçə santimetr aralıda idi.
  
  Əlləri arxadan bağlanmışdı, topuqları da. Səyahət davam edərkən Dal və Komodo ehtiyatsızcasına onun yanında yuvarlandılar. O, Karinin əlini azad etməyə çalışdığını qeyri-müəyyən bilirdi, sonra sarışın telefonunu bağlayıb cibinə soxmazdan əvvəl qısa söhbət etdi.
  
  Bir müddət sonra mikroavtobus sürüşəndə sürəti azaldı və dayanma-start hərəkətinə başladı. Qabaqdan qarğışlar eşitdi. Onlar tıxacda ilişib qalıblar, ola bilsin ki, şəhərdən və ya onun yaxınlığından keçiblər. Başına bəzi kəskinlik qayıtmağa başladı. Dəhşətli partlayışdan sonra qatar qəzasından sonra nə qədər vaxt keçdiyini hələ də bilmirdi. O, heç vaxt ağlına belə gətirə bilməzdi ki, Kölgə Elitası öz qatar vaqonlarından birinə partlayıcı yerləşdirəcək, lakin bu, onun indi öyrəndiyi və həmişə xatırlayacağı bir dərs idi. O, Allaha dua edib ki, dinc sakinlərdən heç biri zərər görməsin.
  
  Benin səsi zəifləyən dumanın içindən gəldi. "Hayden. Hayden, yaxşısan?" Bir müddətdir bildiyi, lakin mədəsini tuta bilmədiyi darıxdırıcı monoton səs.
  
  Burnu paslanmış metal döşəmədə çatladı və göz yaşları yenidən axdı. "Xeyr, heç də yox". O, mızıldanmağı bacardı.
  
  Thorsten Dahlın səsi gələndə o, böyük bir rahatlama hiss etdi. "Biz harada olduğumuzu və ya hara getdiyimizi bilirikmi?"
  
  Mənfi cavablar gəldi. Karin sakitcə danışdı. "Dreykə zəng edib telefonumu açıq qoya bildim ki, o, bizi izləyə bilsin. Batareyalar yalnız qısa müddətə işləməlidir. Amma arxa şüşəsi rənglənib. Ona toxunsam, biləcəklər".
  
  "Bizi çöz." Hayden, başındakı dumanın Karinin niyə hələ də cəhd etmədiyini izah etdiyini bilirdi.
  
  "Necə? Biz plastik bağlarla bağlanmışıq və furqon boşdur. Və..." o mızıldandı, "bizi sınaqdan keçirirdilər".
  
  Mikroavtobus küncə doğru əyildi. Hayden yuvarlanaraq Kinimakuya çırpıldı. O, qeyri-müəyyən bir şəkildə bilirdi ki, bir Havaylı Komodoya girib, kasıb Delta kişisini mikroavtobusun kənarına yapışdırıb. Tutulmaq üçün ən yaxşı mövqe deyil.
  
  "Bağışla, dostum." Kinimaka bildirib.
  
  İrəli pərdədəki panel qəfil sürüşərək açıldı və bir adam peyda oldu. O, keçəl, təmiz qırxılmış və pis görünüşlü idi. Alnından çapıq keçdi. "Qeybət eşidirəm" dedi. "Və mən istəmirəm. Norveçli sizi görmək istəyir, amma dilləriniz haqqında heç nə deməyib. Gizli saxla. Demək olar ki, oradayıq".
  
  Baş Şərqi Avropa vurğusu ilə birlikdə yoxa çıxdı. Hayden şok dalğasının bütün bədəninə keçdiyini hiss etdi. O, Dahlın baxışlarını qarşılamaq üçün çevrildi.
  
  "Skandinaviyalı?" O, nəfəs aldı.
  
  "Yolun sonu" dedi Dahl. "Kölgə Elitasının lideri planlarını pozduğumuza görə bizi cəzalandırmaq istəyir. Bundan sonra nə olacağını təxmin etmək üçün heç bir mükafat yoxdur."
  
  "Əlbəttə, amma bu zaman baş verənlər məni daha çox narahat edir." Hayden əllərini bağlarından ayırmağa çalışdı, lakin heç nə alınmadı. O, arxasında mülki şəxsləri, Ben, Karin və Geytsi düşündü. O, bu dəhşətli insanların onlara nə edə biləcəyini düşündü.
  
  Zəhmət olmasa, Dreyk, - o düşündü. Gəl bizi izlə.
  
  
  * * *
  
  
  Bu zaman Kölgə Elitasının altıncı və ən gənc üzvü Metyu Holqeytə Vyana Təbiət Tarixi Muzeyinin daxilindəki lüks restoranda yüngül nahar verilirdi. Menyu qısa və çeşidsiz idi, amma bunun heç bir əhəmiyyəti yox idi. Onun nə istədiyini bilirdilər. O, mehriban ofisiantla bir neçə dəqiqə söhbət etdi, sonra onu gözləyən qəhvəyə üz tutdu.
  
  Qara dərinliklərə baxanda, orada üzən öz əksini gördü, kilidləndi. Simvolik şəkil. Bir müddət əvvəl Holgate dünyanın ən zəngin pleyboylarından biri idi, evi, beş maşını və dünyanın hər bir böyük şəhərində onlarla qadını olan bir adam, trendsetter və hətta xeyriyyəçi idi. Bütün bunların arxasında atasının oğlu olan, obrazlı desək, doğulduğu gündən mənsub olduğu Kölgə Elitası dayanırdı. Əslində, o, onilliklər ərzində onlara məxsus idi, onların qeyri-məhdud gücünü sevərək, məsuliyyətsizliyindən həzz alır, liderlərinin - melanxolik norveçlinin - təsadüfi insanların həyatı ilə oyun oynamağa icazə verdiyi vaxtlardan həzz alırdı. Yorğun zənginlər dünyasında belə, bir insanı və ya ailəni seçməkdən və onları sonsuz ayrı-seçkiliksiz işgəncələrə məruz qoymaqdan gözəl bir şey yox idi.
  
  Norveçlinin fikrincə, bu, qrupun öz gücünə inamını yaratmağa kömək etdi. Son həmişə vasitələrə haqq qazandırıb. Belə ki, zibilxana sadəcə başqa bir kəndli ailəsi olsaydı, kim fərqinə vardı?
  
  Lakin bu yaxınlarda təsadüfi bir hadisə Holgate-in həyatını özlüyündə dəyişdi. Bütövlükdə dünya bunu tənəzzül kimi bilirdi. Lakin Holgate bunun əslində nə olduğunu bilirdi - qərar qəbul edənlər qərara gəldilər ki, dünya çox sürətlə gedir və onu yavaşlatmaq lazımdır, tərəqqi çox sürətlə gedir, adi insanlar sadəcə çox varlanır və həyatları çox ağrısızdır . Qərar ən yuxarıda, Kölgə Elitanın altında qəbul edildi, o, qrupla onun cüzi qiymətini müzakirə etdi, lakin qənaət dövrünün başlamasına icazə verməyə qərar verdi. Bu onlara təsir etməyəcəkdi. Bu, həqiqətən də onların mövqeyini möhkəmləndirməyə, əhatə dairəsini və oyunlarını genişləndirməyə kömək edərdi.
  
  Lakin sonra, kor təkəbbürü ilə Holgate böyük bank qəzalarından birinə düşdü. Bundan sonra daşınmaz əmlak dəyərlərinin düşməsi səbəbindən daha çox itirdi. O, hedcinq fondlarına və sadəcə yoxa çıxan startaplara böyük sərmayə qoydu.
  
  Hər şey çox sürətli. Bütün bu virtual sərvət getdi. Əsl kağız sərvətinin miqyasını anlayanda o, az qala italyan xalçası ilə örtülmüş mərmər pilləkənin yuxarı pilləsindən özünün parlaq qara Maserati MC12 superkarının damına atacaqdı. Lakin ehtiyatlılıq onu xilas etdi. O, Elit yoldaşlarını düşünür və onların ona kömək edəcəklərinə inanırdı. Yalnız sonradan, diqqətlə düşünülmüş bir neçə sualdan sonra o, anladı ki, əgər bilsələr, ömürlük həmkarı olan onu mütləq çarmıxa çəkəcəklər.
  
  Və sonra bütün Odin hadisəsi baş verdi. Son iki ayda Kölgə Elitası əvvəlki iki illə müqayisədə daha çox görüş keçirib. Holgate oturdu və qulaq asdı və töhfə verdi, çox da həyəcanlanmadı, beş qardaşının hər an onun iflasından xəbər tuta biləcəyini bilirdi.
  
  Ancaq pusquda yatan, hücuma hazır olan yırtıcı kimi, cavab Holgate-ə səkkiz parça Odin şəklində gəldi. Bu qədərmi vacibdir. Hər şeyin ürəyi.
  
  Ofisiant qız yeməyini masanın üstünə qoyanda Holqeyt gülümsədi. Daha sonra o, dünyanın ən təhlükəli adamlarından birinin bu yaxınlarda ona hədiyyə etdiyi, axtarışı mümkün olmayan mobil telefonunu götürüb.
  
  Zəngə qısaca cavab verəndə: "Sən?" Metyu Holqeyt baş planı olan şeytani yolda ilk addımlarını atdı.
  
  "Mən onları ala bilərəm. Hamısı hazırdır. Beləliklə, dünyanın neçə ən zəngin və çılğın terrorçusunu bir yerə toplaya bilərsiniz?"
  
  Bir anlıq dayandı.
  
  "Bu qədərmi? Yaxşı. İndi geri otur və qulaq as."
  
  
  * * *
  
  
  Mikroavtobus qəfil dayananda Hayden cəsarətini topladı. Qabaqdan dərin və kobud gülüş gəldi, sonra iki qapı çırpıldı. Qışqırıqlar mikroavtobusun xaricində əks-səda verdi. Sonra arxa qapı açıldı və kişi gülməyə başladı.
  
  "Hinduşluqlar kimi bağlandılar. Budur, hələ Milad deyil."
  
  O, qışqırıqları eşidib və təxmin etdi ki, həmkarları ayaqları ilə mikroavtobusdan çıxarılıb və onları yerə yıxmağa imkan veriblər. O, özünü yenidən təmkinlərindən çıxardı və ayaq biləklərinin tutulduğunu və bədəninin kobud şəkildə mikroavtobusun döşəməsinə atıldığını hiss edəndə çarəsizlik onu bürüdü. Bir an çəkisizlik oldu, sonra bərk torpaq üz-üzə ona tərəf qaçdı. Daha çox gülüş var idi. Çox kişilərin gülüşü.
  
  Tez çevrildi. Sərt günəş işığı onun üzünə dəyib, gözlərini yaşlandırırdı. Bir az sonra bir kölgə işığı kəsdi. "Yuxarı".
  
  Güclü qolları qoltuqlarına sarılaraq onu ayağa çəkdi. O, bir an orda dayandı, yelləndi, yeni mövqeyinə öyrəşmədi və ürəkbulanmanı səngitməyə çalışdı. Dahl onun yanında dayanıb gizlicə ətrafa baxırdı, Kinimaka və Komodo onun yanında idi. Onların arxasında o, titrəyərək gözlərini yenidən aşağı salmazdan əvvəl Qeyts, Ben və Karini gördü.
  
  Çəkmə onun onurğasına təpik vurdu və təəccüblə səndələdi və qışqırdı. Dahl qəzəbləndi, lakin özünü Heckler & Koch-un parlaq şirkəti ilə üz-üzə tapdı. Hayden getdiyi zaman dirsəklə onu itələdi. Bu barədə daha sonra.
  
  Onları darvazadan həyətə apardılar. Skandinaviya malikanəsi onları dörd tərəfdən köhnə kərpicdən və daşdan tikilmiş, sifarişlə hazırlanmış pəncərə və qapılarla əhatə etmişdir. Darvazanın özü möhkəm tikili idi, hər iki tərəfdən nəhəng daş sütunlar və gözətçi otağı ilə əhatə olunmuşdu. Onların ayaqları altındakı yer xırda ağ çınqıllarla dolu idi; onların üstündəki səma buludsuz və parlaq mavi idi. Kişilər təsadüfi pozalarda dayandılar, hər biri bir növ avtomatik silah gəzdirdilər.
  
  Çıxış yolu yoxdur, - o düşündü və sonra özünü danladı. Həmişə bir plan var idi. Və B Planı. Yeganə maneə onun qorxusu idi.
  
  Çəkmə yenidən onun onurğasına çırpıldı. Bu dəfə o, yerində dayandı, dönüb solmuş muzdlu təpiklərə baxdı. "Məni aç," o, bərabər şəkildə dedi, "sonra yenidən cəhd edin."
  
  Bütün bu müddət ərzində onun bıçaq yarasından xəbəri olmadığı ümidi ilə...
  
  ...amma daha yaşlısı, deşik-deşik qara dişlərlə dolu ağzını və bir kvadrat düymlük bir parçası olmayan dilini ortaya çıxararaq gülümsədi. O, tüfəngini görməli yerlərə tuşlayaraq onu özünə tərəf işarələdi.
  
  Hayden fasilədən istifadə edərək ətrafını bir az daha təhlil etdi. Skandinaviyanın malikanəsi onları dörd tərəfdən əhatə etməklə yanaşı, üç mərtəbəyə qədər yüksəlib. Bu yerin harada olmasından asılı olmayaraq, şübhəsiz ki, zəngin bir ərazidəki oxşar yaşayış evləri arasında idi. Hayden öz baxış nöqtəsindən onların yerləşdiyi yerə dair heç bir işarə təyin edə bilmədi.
  
  O, yenidən uzun kərpic divara tərəf getdi. Yoldaşları artıq onunla üzbəüz, məhkəməyə tərəf düzülmüşdülər. O da xəttin sonundakı yerini tutdu.
  
  On iki nəfər irəli çıxıb silahlarını qaldırdılar.
  
  Xeyr! Onun ağlı qışqırdı. Çox tez idi. Onlar hələ bir skandinaviyalı ilə görüşməyiblər. Nə üçün onları bu günə qədər sürükləyirsiniz ki, yalnız çatanda güllələyin?
  
  Onlarla tüfəngin səsi günəşli həyətdə əks-səda verirdi. Hayden son dəfə inamsızlıq düşüncəsi ilə gözlərinin içinə ani ölümü baxdı.
  
  Benlə danışmağa belə vaxtım yox idi.
  
  
  * * *
  
  
  Drake həyatında heç vaxt olmadığı qədər tez ayağa qalxırdı. Dərhal məqsəd Karinin təkrarlanan siqnalı ilə sinxronlaşa və evə qayıda biləcəkləri bir GPS izləyicisi tapmaq idi. Belmontenin təcrübəsi sayəsində bu asan iş idi, lakin onlar hava limanının anbar sahəsinin ətrafındakı "isti zonaya" qayıtmalı oldular, hansı ki, onlar indicə tərk etmişdilər. Drake iki dəfə düşünmədi. O, birinci getdi, izləmə cihazı alıb və yarım saatdan az vaxt ərzində hava limanına qayıdıb, Praqaya gələn növbəti təyyarəni tutmaq üçün vaxtında, onlara yetmiş dəqiqədən az vaxt sərf edəcək bir səyahət.
  
  Drake heç bir şey itirmədi. "Mənim iki planım var" dedi. "A və B..."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden gözlərini yummadı. Əvəzində o, sonuna qədər meydan oxuyaraq silahın sarsılmaz lüləsinə baxdı. Düşüncələri daxilən mərkəzləşdi, qavrayışı kütləşdi. Zaman intizarla gərginləşən rezin parçası kimi onun qarşısında uzanırdı.
  
  Həyətin üstündəki səmada qan-qırmızı, uzun kəndiri sallanmış və sanki uşaq əlindən qoparılmış kimi burulmuş isti hava balonu uçurdu.
  
  Hərəkat hər kəsin diqqətini çəkib. Hayden baxışlarını yenidən çevirəndə o, silah lülələrinin arasından sürüşən bir adamı görüb çaşdı.
  
  norveçli.O, əsgərlərinin qarşısında dayanmışdı, küləkdə uçan uzun sarı saçları, rəğbət hissini ifadə edən qırışlı üzü, lakin Hayden bunun ehtiyatlı laqeydlikdən başqa bir şey olmadığını bilirdi. Bu, gənc bir psixopatın yaxınlaşan hörümçəyin toruna tutulmuş milçəyə göstərə biləcəyi diqqət idi.
  
  "Bir" dedi. "O, Tanrıların Atası idi. Çünki bizim şuranın atası mənəm. Biz Odin və mən eyniyik".
  
  Hayden narahat olaraq yerindən tərpəndi. Onun yanında Dahl gülməyi bacardı.
  
  Norveçlinin sifəti burulmuşdu. "Mənim sərvətim Vikinqlər dövrünə gedib çıxır. Mənim sərvətimin mənşəyi məlum olan ən qədimdir. Mən Beovulfun nəslindənəm, baxmayaraq ki, şübhə edənlər onun heç vaxt mövcud olmadığına inanmağınızı istəyirlər. Eramızın 800-cü ildə yazılan, lakin yalnız XVII əsrdə yenidən kəşf edilən böyük poema əsl şahdan və əsl torpaqdan bəhs edir. Lakin Beowulf, deyirlər, yox idi. Yaxşı, burada..." Ayağı ilə evinin bünövrəsini yerə vurdu. "Məndə onun mövcud olduğuna dair sübutlar var."
  
  "Bəs o, canavarla vuruşdu?" Dahl istehza ilə dedi.
  
  "Biz hamımız canavarlarımızla döyüşürük. Mən yalnız Beovulfun real olduğunu dedim, Grendel yox".
  
  "Sən norveçlisən" dedi Hayden, özünə baxmayaraq hələ də şokda idi.
  
  "Hər şeyin arxasında duran adam." Üzü heç nə göstərmirdi. "Kölgə Elitası üzərində yüksələn kölgə. Bəli."
  
  "Və siz qiyamət silahından istifadə edərdinizmi?" Hayden soruşdu.
  
  "İstifadə edirsən?" Norveçli bu sözü sanki nanə şirniyyatı kimi uddu. "İstifadə? Belə qeyri-müəyyən bir söz. Hə, ondan istifadə edərdim, əzizim, amma nə mənada deyirsən?"
  
  "Bu lanet dünyanı məhv etmək üçün."
  
  Norveçlinin gözləri güclə qırpıldı. "Belə axmaq olma. Bunu niyə etməliyəm? Sahib olduğum şeyi niyə məhv etməliyəm?"
  
  Dahl güldü. "Çünki sən bokdan da dəlisən, dostum."
  
  Hayden buruşdu. O, Benin kəskin nəfəs aldığını eşitdi və hətta Komodo da güclə uddu.
  
  Norveçli heç nədən çəkinmədi. "Qiyamət cihazı bizim təhlükəsizlik şəbəkəmiz kimi istifadə olunacaq. Yerində olduqdan sonra ona heç vaxt müraciət etmək lazım olmayacaq". Sonra baxışları uzaqlara zilləndi. "Ancaq təsəvvür edin. Təsəvvür edin ki, bir gün bu buraxılacaq. Od və su, tufanlar, şimşəklər və ildırımlar, zəlzələlər və dünyanı bürüyən meqa tornadolar. Necə də gözəldir. Nə son!"
  
  Hayden zarafat etmədiyini bilirdi. Bu adamın zarafat etməyə həvəsi yox idi.
  
  "Biri Raqnarokla qarşılaşdı" dedi norveçli onlara. "Oğulları ilə birlikdə döyüşə getdi. Canavarlarla qarşılaşdı. Əsl canavarlar -"
  
  "Yox". Dahl planetin ən güclü adamının sözünü kəsdi. "O etmədi."
  
  Norveçli kapotun altından baxışlarını isveçliyə dikdi.
  
  "Mən Odinin sümüklərini gördüm" dedi Dahl. "Mən onlara toxundum. Mən onun harda yatdığını gördüm və öldü. Şübhəsiz ki, o, heç bir döyüş meydanında vuruşaraq ölməyib. Raqnarok, - o, sakitcə dedi, - əsl mifdir.
  
  "O haqlıdır" deyə Qeyts ilk dəfə danışdı. "Raqnarok indidir, o zaman deyil. Odin bir dəfə tanrıların ölümünə səbəb olaraq bunun qarşısını aldı. Lakin onun qalxanının kəşfi üçüncü məzarın və qiyamət silahının açılması ilə bitməli olan zəncirvari reaksiyaya səbəb oldu. İndi bu bizim seçimimizdir. Biz qərar veririk. Özünü xilas etmək və ya məhv etmək bəşəriyyətin qərarıdır.Bu sözlər İslandiya məzarında yazılıb".
  
  - Siz haqq-hesab gününü nəzərdə tutursunuz. Norveçli ABŞ müdafiə nazirini təmənnasız öyrənib. "Amma bunların hamısı mübahisəlidir. Soyuq müharibəni xatırlayırsınız? Rusların və amerikalıların minlərlə nüvə silahını bir-birinin üstünə tutduqları və taleyin öz axarı ilə getməsini gözlədikləri günlər? Pis vaxtlar, hətta bizim üçün. Biz hər qaşınan barmağı idarə edə bilmirik və bir boşboğazlıq, bir anlıq qəzəb dünyanı nüvə müharibəsinə sürükləyə bilər. Amma indi... biz yeganə super güc olacağıq və bütün silahlara sahib olacağıq".
  
  "Sənin blefini vursaq nə olacaq?" Geyts cəsarət etdi.
  
  "Biz kölgə elitiyik" dedi norveçli. "Bir səs belə bizə qarşı çıxsa, o, sakitləşəcək. Əgər bizə qarşı çoxlu səslər qalxsa... o zaman biz bu alçaqları yer üzündən siləcəyik".
  
  Norveçli geri çəkilib uzun müddət onlara baxdı. Hayden başını dik tutdu. Norveçli üzünü çevirib tüfəngçilərin cərgəsindən keçdi.
  
  Bütün silahlar bir-birinin ardınca düzləndi, nişanlandı və dondu.
  
  Səs "Alov!" dedi.
  
  Silah səsləri, qışqırıq səsləri və güllələrin kərpic işlərinə dəyməsi idillik qış gününün dincliyini pozurdu.
  
  
  * * *
  
  
  Təyyarə yerə enməzdən əvvəl Drake və dostları digər sərnişinlərin yanından sıxışaraq gömrükdən keçiblər. Kimsə özünü kobud hesab edirdisə, təbii ki, susurdu. Lakin sonra onların sərt üzləri ən israrlı və ya ən yaşlı şikayətçilərdən başqa hamısını söndürəcəkdi.
  
  Hava limanından kəskin soyuğa çıxanda dördü bir az dincələ bildi. Drake kabinəyə yelləndi və Belmontenin ustalıqla hazırladığı izləmə cihazını çıxardı.
  
  "Hələ güclüdür" dedi.
  
  Onun yanında əyləşən Mai Praqanın xəritəsini öyrəndi. "Cihaz." O, köhnə şəhərin ətrafından çıxdı və taksi sürətlə yola düşdü. Yolda bir plan fikirləşdilər. Kobud idi, riskli idi, lakin bu, zamanın təzyiqi və təzyiqi altında hazırlaya biləcəkləri ən yaxşı təkmilləşdirmə idi. Drake dostlarının bu gün öldürüləcəyinə əmin idi. Sadəcə vaxt məsələsi idi.
  
  "Bəs səkkiz parça Odini?" May bildirib.
  
  "İkinci dərəcəli" dedi Dreyk yenidən. "Dostlarımız hər şeydən üstündür".
  
  "Heç olmasa cəhd etməliyik..."
  
  "May," Dreyk qətiyyətlə dedi, "üzr istəyirəm. Amma tək çıxış edəndə səsini itirdin. Çikanı xilas etmək üçün hər şeyi riskə atdın. İndi növbə məndədir".
  
  Alisiya parlayan gözlərini yapon qadına çevirdi. "Salam. Başqa tərəfdən bax - sənin kimi pis iş görən qancıq - adətən səni yuxuya verirdilər. Beləliklə, ikinci şansınız var."
  
  "Qoy gedim?" Mai əks-səda verdi. "Və bunu kim edəcək? Sən?"
  
  - Əgər getməsən, ikinizi də yatağa qoyaram. Əslində, Drake onların yalnız qarşıdakı döyüşə və zorakılığa zehni olaraq hazırlaşdıqlarını bilirdi. O, Belmonteyə baxdı.
  
  "Yəqin ki, maşında qalsanız daha yaxşı olar. Başqa bir maşın, nə demək istədiyimi bilsəniz."
  
  Oğru başını tərpətdi. Drake'in planı intihar idi, amma əllərində olan yalnız bu idi. Bu zaman Dreykin cib telefonu zəng çaldı, köhnə Dinorok melodiyası, suyun üzərindən tüstülənmə haqqında nəsə.
  
  Drake bir anlıq qulaq asdı, sonra üzü düşdü. "Oh, yox" dedi. Sonra, "Və belə bir şans yoxdur?"
  
  İngilis bir az daha qulaq asdı. Xəbər yaxşı görünmürdü. Sonda başını tərpətdi və mobil telefonunu söndürdü. "Bu Sam idi. Onun komandası bizi vaxtında burada qarşılaya bilməz. Toplar."
  
  "Bu, planı bir az da dəyişmir" dedi Alisiya məmnuniyyətlə.
  
  Drake başını tərpətdi. "Onlar birbaşa Vyanaya gedirlər. Daha sonra bizim hamımızla orada görüşəcəklər. Fərz edək ki..."
  
  "Biz sağ qaldıq" deyən Belmonte başını yelləyərək bitirdi. "Aman Tanrım".
  
  "Nə olur olsun, dostum," Dreyk ona tərəf döndü, "Onlarla orada görüşməli və hər şeyi danışmalısan. Əgər ölsək, Odin parçaları küləyə sovrulacaq".
  
  Drake gözlərini yumdu. "Kaş ki, onların yaxşı olub olmadığını biləydik."
  
  
  * * *
  
  
  Heydenin hələ də arxası plastik qalstuklarla bağlanmış əlləri sərbəst şəkildə bir-birinə bağlanmış və onun arxasındakı qeyri-bərabər kərpic divara tikilmiş metal halqadan keçirdi. İp bağlandı. Sarsılmış, lakin canlı komandası onun yanında sıraya düzülüb.
  
  Deməli, heç olmasa, psixoloji işgəncə olmalı idi. Atəş heyəti kifayət qədər dəqiq idi. Onların güllələri başlarının üstündəki divara dəydi, gödəkçələrindən hörgü və isti qəlpələr yağdırdı. Norveçlinin sifəti belə tərpənmədi. Sonra onları kobud şəkildə malikanənin içərisinə sürüklədilər və birinci mərtəbədəki mebelsiz otağa itələdilər. Beton döşəmə. Kərpic divarları. Döşəmənin ortasında böyük drenaj.
  
  Sonradan təmizləmək asan olan öldürmə otağı.
  
  İndi kişilər üzlərində təbəssümlə otağa iri sənaye şlanqlarını çəkirdilər. Adətən qızarmaq üçün istifadə olunurdu, indi onlar əsirlərə yönəldilmişdi. Hayden zərbə üçün özünü hazırladı. Sonra onların arxasına daha çox adam toplaşdı, bəziləri avtomat, digərləri qəribə formalı silahlarla silahlanmışdılar. İri lüləli və dolğun, nədənsə Heckler və Cox-dan daha qorxulu görünürdü.
  
  "Rezin topları olan silah" dedi Dahl emosiya olmadan. "Əksər kişilərdən daha sərt vurur. Yəqin ki, ördəkləmək daha yaxşıdır."
  
  Hayden onun yanında bağlanmış isveçliyə baxdı. "Seçimlər?"
  
  O, cavab verə bilməmişdən əvvəl Skandinaviya əsgərləri əyləncəyə başladılar. Şlanq bağlı idi, su onun içindən süzüldükcə içəri sürüşdü. Su selinin çölə çıxıb çarəsiz əsirlərin üstünə çırpılması zamanı iki kişi əylənməklərini saxlaya bilməyib yemi tutdular. Haydenin sifətinə və başı divara dəyməsi onun ulduzları görməsinə səbəb olub. Suyun gücü onun nəfəsini kəsdi. Ayağa qalxarkən özünü batdığını hiss etdi.
  
  Nəfəs alaraq su uddu, başını bu yana yelləyərək üz döndərməyə çalışdı. Ancaq suyun axması qaçılmaz və dəhşətli dərəcədə güclü idi. Son nəfəsi də ciyərlərindən zorla çıxdı. O, əvvəllər suda üzgüçülüklə məşğul olub, lakin bunun bununla heç bir əlaqəsi yox idi. Şüurun astanasında o, rezin toplardan atəş açmağa başlayanda gurultu eşitdi.
  
  Benin qışqıran səsinin anlaşılmaz səsi onun qulaqlarına çatdı.
  
  O, daha çox su uddu, öskürdü, amansız cərəyan qarşısında hamısını silkələyə bilmədi. Sonra, o, təslim olma anını yenicə keçdikdə, axın növbəti şəxsə, Kinimake keçdi.
  
  Hayden az qala taqətdən düşmüş halda başını aşağı saldı. Onun bıçaq yarası yenidən çırpındı, ağrı onu əhatə edən çarəsizlik buludunu kəsdi . O, Allaha şükür etdi ki, rezin toplardan biri hələ də ona dəyməyib, çünki onlardan biri yaraya dəysə... hətta MKİ-nin nizam-intizamı və dünyadakı bütün təlimlər onun mərhəmət dilənməsinə mane ola bilməzdi.
  
  Beləliklə, o, məğlubiyyətini nümayiş etdirərək, nəfəsini bərpa etmək üçün çox mübarizə apararkən və bədəninə qayıtmaq üçün güc arzulayanda özünü həssas kimi göstərərək bağlarından asıldı. O, plastik bağları yenidən yoxladı, ümid etdi ki, su onları açıb. Ancaq bu, sanki onları bərkitdi və kənarları onun onsuz da əzilmiş dərisini kəsdi.
  
  Ümidsizlik onun ürəyini işğal etdi və onu ələ keçirməyə çalışdı. Onun ağlı bununla mübarizə aparır, qaçış yolu axtarırdı, amma dərinin dərinliklərində dəhşətli həqiqəti artıq inkar etmək mümkün deyildi.
  
  Bundan çıxış yolu yox idi.
  
  Başını yana çevirdi və gördü ki, su şırnaqları indicə Karinə çatıb. Daşqın onun mobil telefonunu zədələyib məhv edəcəkmi? Əgər belə olsaydı, onları uzun, ağrılı və inadkar bir ölüm gözləyirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Drake, Karinin dəqiq yerini təyin edənə qədər dostlarının saxlandığı malikanəni araşdırdı. Bu yer bütün digər yerli mülklərlə harmonik şəkildə birləşdirildi. Onlar küçədə tikilib, sanki onlara verilən yerin hər bir unsiyasını tutmaq istəyirdilər, minimal bağlarla, lakin hündür və demək olar ki, keçilməz xarici divarları var idi. Dar, pərdəli pəncərələr küçə səviyyəsinə baxırdı, ikinci və üçüncü mərtəbələrdə böyük ikiqat şüşələr var. Drake qapını belə görə bilmədi. Bəlkə də qarşı tərəfdə idi, amma fərqi yox idi. O, döymək fikrində deyildi. O, planının riskli və fərziyyələrlə dolu olduğunu bilirdi, lakin vəziyyət dərhal və həddindən artıq cavab tələb etdi.
  
  "Orada". O, Mai və Alicia'nın xarici divarını göstərdi, sonra onunla məşğul olmaq üçün onları tərk etdi. Belmonte ilə birlikdə o, ən uyğun iki nəqliyyat vasitəsini axtarmaq üçün yaxınlıqdakı küçələri gəzdi. Beş dəqiqə ərzində o, boz rəngli Land Rover və güclü Toyota sedanını gördü. Onları Belmonteyə işarə etdi.
  
  "Hazırsan?"
  
  "Xeyr, amma mən oyunun içindəyəm."
  
  
  * * *
  
  
  Hayden nəhayət başını qaldırdı. Rezin top onun sağ gözünün yanındakı divardan sıçradı, atəş açan adam manyak kimi güldü və cəld yenidən yükləndi ki, yenidən cəhd edə bilsin. Onun yoldaşları bədənlərini əyərək özlərini daha az cəlbedici hədəfə çevirməyə çalışsalar da, hamısı hopmuşdu və əksəriyyəti bədənin ən ağrılı yerlərindən yaralanmışdı.
  
  "Biz bütün gün buradayıq!" Muzdlulardan biri güldü, sonra qışqıran eşşək kimi gülməyə başladı. Nişan alıb atəş açdı, zərbəsi dəqiq idi. Rezin top Komodonun sinəsinə çırpıldı, lakin iri Delta əsgəri belə tərpənmədi.
  
  Hayden öz axmaqlığına görə ah çəkdi və Karinin də belə etdiyini gördü. Lənət olsun martinetlər və onların maço şouları. Muzdlunun gülüşü davam edirdi. "İndi qəbul etdiyim bir çağırış var. İnan ki, dostum, tanıdığım bütün qəhrəmanlar çoxdan ölüblər".
  
  Dahl yaş saçlarını kənara taramağa çalışdı. "Yaxşı, oğlan. Mən də eyni şeyi edərdim".
  
  "Onda hamımız axmaqlar kimi öləcəyik" Hayden hiddətlə pıçıldadı. "Biz bu heyvanlardan daha ağıllı olmalıyıq, onların səviyyəsinə enməməliyik."
  
  "Təklif?"
  
  Hayden ümidsizliyə qapılmışdı. "Planınız yoxdur? Böyük Torsten Dahl. Dəli isveçli. Nə deyəcəksən?"
  
  "Deyirəm..." Dahl cırıq, qanlı və boş əllərini qaldırdı. "Gedək onların lanet başlarını götlərinə qaldıraq."
  
  Dəli isveçli elə qaçdı ki, elə bil şeytan onu təqib edir. Ağzını geniş açıb, qışqıraraq, yelləyən qollarından qan axaraq ətrafına su tökərək, ondan çox silahlı şəxsə hücum etdi. Saniyələrdən sonra o, onların arasında olub, sərt dirsəyi ilə bir adamın üzünün yan tərəfini sındırıb, digərini isə elə bərk təpiklə vurub ki, onu huşunu itirmək üçün kifayət qədər güclə arxa divara dəyənə qədər yıxılmağa davam edib. Hayden, xaosdan istifadə edərək biləklərini yenidən bükdü, lakin onun ətini qoparan kəndirlərin ağrısı onu qışqırmağa vadar etdi. Dal buna necə dözə bilərdi? Bu adam supermen olmalı idi. O, Kinimaka və Komodonun eyni şeyi etməyə çalışdığını gördü, üzləri burulmuş, lakin ümidsiz qətiyyətlə dolu idi və sonra Komodonun biləyini qopardı.
  
  Bu zaman hər yer çılğınlaşdı.
  
  Skandinaviyalı əlbəyaxa döyüşü görəndə başını yelləyərək uzaq qapıdan içəri girdi və malikanəsini təşkil edən otaqların ucsuz-bucaqsız görünən labirintindən daha çox keşikçi çağırdı. Öz kreditinə görə, hadisələrin cərəyanını seyr edərkən yerində dayandı. Sonra sanki böyük bir sehrlə birinci mərtəbənin pəncərəsindən içəri girən Mei və Alisiya birdən onun arxasında göründülər. Norveçli dərhal mühafizə dəstəsinin ardınca qaçdı.
  
  Birdən rollar dəyişdi. Dal, Mei və Alicia döyüşməkdə azad olduqları zaman dünyada özünə arxayın qalan muzdlu qrup yox idi. Qadınlar, sanki hədiyyə paylayırmış kimi, otağa soxularaq yaralar və şikəstlər vururdular. Hayden, yarasının stresindən və ağrısından yorulmuş, bağlarla mübarizəni dayandırdı və Komodonun onu azad edəcək bir silah tapmasını gözlədi.
  
  Delta Əsgəri sərbəst buraxıldı və dizləri üstə yıxıldı. İnildəyib, o, sürətlə Dahlın geridə qoyduğu adamlardan birinin yanına qaçdı, cəsədi axtardı və standart bıçağı çıxartdı.
  
  Norveçli silahsız, narahat olmadan otağa daha da irəlilədi, kobud sifətində heç bir emosiya əlaməti yox idi. O nə bilirdi?
  
  Komodo əlini uzadıb bağlarını kəsərkən Hayden irəli əyildi. Döyüşmək üçün heç bir vəziyyətdə deyildi, amma heç olmasa bir düşməni döyüşdən çıxarmaq ümidi ilə irəli getdi. Mai və Alicia Dahl'a çatdılar, əvvəlcə muzdluları ən ölümcül silahlarla hədəfə aldılar və onları öldürdülər.
  
  Atışma səsi geniş ərazini əhatə etdi. Şlanqlardan biri hələ də işləyirdi, su divara dəyir və kiçik dalğa ilə geri qayıdırdı. Dahl bir adamın başını oraya vurdu, onu huşunu itirdi və boğulmağa buraxdı.
  
  Haydenin arxasında Komodo Kinimakunu azad etdi. İri Havaylı təşəkkürünü mırıldandı, ona yaxınlaşmaq üçün düşmüş muzdlu əsgərin üzərinə atıldı və dəstək əlini uzatdı. "Sən geri çəkilməlisən."
  
  "Mənə əmr verirsən, Mano?"
  
  "Bəli, rəis, bu mənəm. İndi məndən uzaqlaş."
  
  Muzdlu onu nişan alan kimi Kinimaka möhkəm dayandı. Böyük tapançanın atəşi səsləndi, rezin kürə əzici qüvvə ilə Kinimakinin buduna çırpıldı, lakin nifrətdən başqa bir şey olmadı. Kinimaka əlini uzadıb muzdlu əsgərin boynundan tutaraq onu yerdən qaldırdı. Muzdlu silahının ağzını Kinimakinin boynuna qoydu.
  
  İki kişi bir-birindən bir neçə santimetr aralı olaraq bir-birlərinə baxdılar.
  
  Hayden kiçik tapançanı götürdü və muzdlu əsgəri gözlərinin arasından vurdu. Kinimaka ona minnətdarlıqla gözlərini zillədi. "Mahalo".
  
  "İstənilən vaxt. Sən mənə elə, mən də sənə edəcəm. Belə demək olar."
  
  Kinimaka təəccüblə gözlərini qırpdı, lakin sonra döyüş, atəş və qışqırıq səsləri arasından belə yüksək səslə otağı dolduran qəfil hay-küy fırlandı.
  
  Hayden də baxdı. Onun ümidləri puça çıxdı. İkinci nəhəng muzdlular dəstəsi otağa soxulmuş, hamısı silahlı və sanki qan içində idi. Norveçli qollarını sinəsinin üstündə çarpazlayıb divara söykəndi. Oyun bitdi.
  
  Gücün və niyyətin əlaməti olaraq birdən onlarla silah atəşə tutuldu. Dahl hər əlində bir muzdlu əsgər tutaraq cümlənin ortasında dayandı. Yavaş-yavaş otağa ölümcül bir sükut çökdü, qulaqlarında qəfil sükut cingildədi.
  
  Norveçli Mai və Alisiyaya baxdı. "Mən sizin səylərinizi yüksək qiymətləndirirəm. Buraya tək girsəniz, komandamın bir hissəsi olmağa layiqsiniz. Amma bu..." O, ayaqları altındakı ölü və ölməkdə olan muzdluları göstərdi. "Dəyərinizi on qat sübut edir. Amma heyf ki, sənin qəhrəmanlığın mənasızdır. Görürsən ki, daha qəhrəmanlar yoxdur. Bu dünyada yox. Çarəsiz B planınız uğursuz oldu."
  
  Alicia tarazlığını saxladı, hərəkət etməyə hazır idi. "Əslində bizim A planımız var. O, B planıdır."
  
  Və sonra dağın uçması kimi güclü bir qəza baş verdi və Mett Drake sürətlə gedən Land Rover-in sükanı arxasında uzaq divardan keçdi, mütləq qətiyyət qayadakı təməl kimi üzünə həkk olundu. Sürətlə gedən avtomobilin ətrafına yıxılan hörgü, suvaq və dağıntılar, həmçinin Belmontenin divarı zəiflətmək üçün qurduğu onlarla mini partlayıcının tüstüsü yağdı.
  
  Hamı qaçdı. Norveçli kənara atıldı, yaşlı bir oğlan üçün olduqca çevik idi. Adamlarından biri daş partlaması ilə vuruldu, böyük bir blok gözünü qırpmadan onun kəlləsini əzdi. Mai və Alicia göyərtəyə düşdü; Hayden komandasının qalan hissəsi saniyənin bir hissəsini sonra izlədi. Güclü mühərrikin gurultusu otaqdakı ölümcül begemotun səsi idi və o, qisas almaq üçün idi.
  
  Böyük maşın sürətini itirən kimi Dreyk qapıdan atıldı, bir-iki atılmış avtomat götürdü və hər əlində silahla atəş açmağa başladı. Barellərdən atəş reaktivləri çıxdı. Muzdlular ətrafdakı divarları və döşəməni qana boyayaraq durduqları yerdə əyilib piruet edirdilər.
  
  Norveçli cəsədlərin arasında süründü, kərpic tozu və qan ona yapışdı. Onun uçuşu, anonimliyi, indi onun üçün vacib olan hər şey idi. O, odlu silah tapmağa belə cəhd etməyib. Dahl qaldığı yerdən davam etdi, heyrətə gələn iki muzdlunu yenidən tutdu və başlarını bir-birinə vurdu. Sonra gurultu ilə onların cəsədlərini kənara atdı. Onlar artıq başqalarının dərdindən həzz almayacaqlar.
  
  Norveçlinin boynundan yapışmaq üçün əyilmiş, islanmış, qan içində və axsaq Hayden idi. O, kobudcasına başını yuxarı qaldırdı ki, gözləri toqquşub.
  
  "Görürsən? Bu dünyada hələ də qəhrəmanlar var".
  
  
  İyirmi beşinci fəsil
  
  
  Hayden norveçlini saçından tutaraq ayağa qaldırdı. Qoca mübarizə aparıb qışqırdı, amma bir dənə də olsun simpatik baxış onun tərəfinə çevrilmədi.
  
  "Biz onu öldürməliyik" dedi Belmonte qəzaya uğramış Land Rover-in arxa oturacağından sürüşərək. "O, baş verən hər şeyi təhrik etdi. Hər şey bu pis əclafla başladı".
  
  "O, dəyərlidir" deyən Hayden CIA haqqında öz perspektivinə qayıtdı. "Təsəvvür edin, o, hansı sirləri bilir." O, Conatan Geytsə baxdı. "Doğru? Yəqin ki, həqiqətən kimə etibar edə biləcəyimizi öyrənəcəyik".
  
  Müdafiə naziri yorğun halda başını tərpətdi və dağıntılar arasında ağır-ağır yerə çökdü. "Biz edəcəyik. Mənə bir dəqiqə vaxt verin".
  
  Hayden norveçlini Dahlın üstünə atdı və hələ də axsaq halda müdirinin yanına getdi. - Yaxşısınız, cənab?
  
  "Sadəcə yoruldum" dedi Geyts. "Əvvəlcə bu bütün dünya səyahəti yaxşı fikir kimi görünürdü. Qorxuram ki, missiyamın məqsədini unutmuşam. Ağ Evə qədər təmiz, etibarlı və etibarlı insanlar zəncirini formalaşdırın.
  
  "Fərq etməz". Hayden gülümsəyərək onun yanında əyləşdi. "İndi bir norveçlimiz var, bu iş daha asan olacaq."
  
  "Əgər bunu düzgün idarə etsək."
  
  "Bəli" Hayden razılaşdı. "Əgər bunu düzgün idarə etsək." Adrenalin azaldıqca onun böyründə ağrılar güclənirdi. Onun cibində hələ də ağrıkəsicilər var idi və bir neçəsini uddu.
  
  Ben onun yanında diz çökdü. - Yaxşısan, Hayden?
  
  Rəfiqəsi çiyninin üstündən otaqdakı kişilərə baxdı. "Narkotiklər gələndə edəcəm."
  
  Dahl norveçlini divara sıxaraq orada saxladı. Alicia onun çiynində göründü, Kölgə Elitasının liderini qəribə bir relikt kimi öyrəndi.
  
  "Bir şey demək istəyirsən, sən qoca əclaf?"
  
  "Mən vəkilimlə danışmağı tələb edirəm?"
  
  Alisiya təəccüblə baxdı, bu onun üçün qeyri-adi bir ifadə idi. "Əgər sən bu qədər qəddar olmasaydın, buna görə sənə hörmət edərdim."
  
  Lakin sonra Drake itələdi və aşağı əyilərək başı ilə adamı yüngülcə döydü. "Mənə deyin". O, hönkürdü. "Sən idin? Sən mənim gəldiyimi görüb onu öldürməyi əmr edən əclaf idin?"
  
  Norveçli bir dəqiqə ona baxdı və sonra dedi: "Yaxşı, bölmə komandiriniz, onun ölümü ilə diqqətinizi yayındıracağını söylədi. Beləliklə, bəli, qrupun lideri olaraq bunun baş verməsi üçün tam məsuliyyəti öz üzərimə götürürəm.
  
  "Bəs Coyote? Onu öldürən adam. Bu kimdir?"
  
  "Səncə bu kişi idi..."
  
  "Bağışlayın" Mai sözünü kəsdi. "Həqiqətən üzr istəyirəm, Mett, amma bizim daha ciddi ehtiyacımız var. Dünya hələ də təhlükə altındadır. Odinin səkkiz hissəsi haradadır? İndi bizə deyin və gələcəyiniz daha az ağrılı ola bilər."
  
  "Mən bu qədər uzun müddət sağ qaldım" dedi norveçli, "seçimlərimi diqqətlə düşünərək və instinktlərimə güvənərək. Bunu sizə desəm, daha çox yaşayacağam - Kölgə Elitanın qərargahı Vyanadadır, - o, Dreykə hörmətlə başını tərpətdi, "siz illər əvvəl kəşf etdiniz. Sizə ünvan verə bilərəm. Səkkiz hissə və bütün digər ailələrin başçıları orada olacaq".
  
  Dahl indi danışdı. "Niyə bu səkkiz maddə Vyanada bitməli idi? Qiyamət cihazını gücləndirmək üçün onlara ehtiyacınız var, elə deyilmi? Bəs niyə o Kayman pisliyi onları ilk növbədə İslandiyadan Ştutqarta köçürdü?
  
  "B planı olan tək siz olduğunuzu düşünməyin. Bizim də gözlənilməz hallarımız var. Biz, bu planetin idarəedici orqanı olaraq, yüzdən çox IQ-yə malik olan hər bir insanın qabaqcadan görə biləcəyi yeni planımız var".
  
  "Hansı?"
  
  "Birincisi, biz həmişə etdiyimiz kimi təhlükəni aradan qaldırmağa çalışacağıq. Min illərdir işləyir. Yenidən işləyəcək. Amma..." ifadəsiz görünürdü. "Bizi məcbur etsək, nümayiş keçirəcəyik. Vyana bizim adətlərimizə və imkanlarımıza mükəmməl uyğunlaşmaq üçün Singenə kifayət qədər yaxındır. Və..." çiyinlərini çəkdi. "Ştutqartdakı baza oxşar yol stansiyası idi. Yol boyu dincəlmək üçün daha rahat yer".
  
  "Yeni planınız mənə geri addım kimi səslənir" dedi Drake.
  
  Norveçli onlara "Bu, ilkin olaraq müdafiə etdiyim addımdır" dedi. "Ancaq şura mənim qərarımı rədd etdi. İndi sizin səbəb olduğunuz fiaskodan istifadə edərək, mən öz səlahiyyətimi istifadə etdim".
  
  "Fiasko?" Hayden laqeyd halda dedi. "Biz sizə o lanet cihazdan istifadə etməyin qarşısını aldıq. Heç düşünmüsünüzmü ki, bir dəfə buna başlasanız, onu dayandıra bilməyəcəksiniz?"
  
  Norveçli ilk dəfə emosiya nümayiş etdirərək gözlərini qırpdı.
  
  "Sizin təkəbbürünüz, - Hayden dedi, - təkəbbürlü, iyrənc eqoizminiz məni heyrətə gətirir. Hər şeyə qadir olduğunuz üçün Odini yenidən düşünə biləcəyinizi düşünürsünüzmü?
  
  "Tanrılar bir vaxtlar gerçək idi" dedi Dahl ona. "Hətta indi də bunu görmək üçün çox təkəbbürlüsən. Hətta indi."
  
  "Bizim ailələrimiz bu dünyanı təsəvvür edə biləcəyinizdən daha uzun müddət idarə etdilər" dedi norveçli onlara. "Dünya yeni və naməlum olanda biz artıq zəngin idik. Naviqasiya ilə qlobal xəritə yalnız tutuşumuzu gücləndirdi. Bizim qədim ailələrimiz tarixdə altı görkəmli ailəyə aiddir".
  
  - Özünüzü tanrı hesab edirsiniz? Drake qışqırdı. "Hamısı budur?"
  
  "İnsanların tanrıları". Norveçli az qala gülümsədi. "Mən buna əminəm."
  
  "Bizim olmayan vaxtımızı itiririk" dedi Mai. "Vyanada bizə bu ünvanı verirsən, başqa bir şey verirsən".
  
  "Bəs bu nədir?"
  
  "Ən azı üç fərqli giriş nöqtəsi."
  
  "Yaxşı, kart çəkmə günləri çoxdan keçdi..."
  
  Drake onun boynundan tutdu. "Narahat olma, qoca. Siz indi bütün keçmiş günahlarınız üçün düzəliş etməyə başlayırsınız. Sən bizimlə gəlirsən".
  
  
  İyirmi altıncı fəsil
  
  
  Russell Cayman qaranlıq məzarın küncündə böyük qara hörümçək kimi çöməldi. Öz-özünə sakitcə zümzümə etdi, həyatını və bütün dərdlərini danışan tünd litaniya. Hər hansı muzdlu bu mənzərəni narahat edirsə, heç kim şərh verməyə cürət etmirdi. Amma onu orada, ürpertici və narahat halda qoyub getdilər.
  
  Yanındakı çapıqlı məzar Şər Allahı Amatsuya aid idi. Caiman sehrə, fantaziyaya və ya ruhların varlığına inanmasa da, köhnə və dəhşətli bir travmanın indiki zamanda bir növ qalıq buraxa biləcəyinə inanırdı. Vaxtında çap olunub.
  
  Sanki günəş işığı idi, onun istiliyində çimdi. Bu yaxınlarda o, öz adamları ilə yaxın gələcəkdə məzarda qalmağı, onu maraqlı və açıq-aşkar maraq göstərənlərdən qorumağı əmr etdi. Kölgə Elitanın kölgəli şəbəkəsi hər hansı bir qərəzli hakimiyyətə diqqət yetirəcək.
  
  Ölümcül güc daim istifadə edilməlidir.
  
  Kayman və adamlarının bununla bağlı heç bir problemi yox idi. Bu onlara ödənilən şey idi. İndi onlara sadəcə gözləmək qalırdı.
  
  Kayman əmin oldu. Odinin səkkiz zərrəsi həmişə tanrıların üçüncü məzarına qayıtmaq üçün təyin edilmişdi. Onu dayandıracaq qədər güclü bir silah və ya bir adam var idimi? Gec-tez təmiz əllə və ya natəmiz əllə, yaxşı və ya pis əməllə öz haqlı sığınacaqlarına qayıdacaq və parlaq və dəhşətli talelərini yerinə yetirəcəklər.
  
  
  * * *
  
  
  Metyu Holqeyt onu hər tərəfdən əhatə edən nəhəng fəvvarələrə, heykəllərə və XVII əsr memarlığına məhəl qoymadan Şönbrunn Sarayının heykəltəraşlıq bağlarını gəzdi. O, yavaş-yavaş gloriette tərəfə getdi, hər addımı ona ağır gəlirdi və nə baş verəcəyini düşünərkən ürəyinə ağır gəlirdi.
  
  Onun əcdadları hətta bu heyrətamiz saray tikiləndə də Vyanada çiçəklənib. Şübhəsiz ki, o vaxtdan bəri onlar onun sahiblərini, dizaynerlərini və bütün sakinlərini tanıyırlar. İndi Holgate ailə mirasını məhv etmək üzrə idi. Əsrlərin mirası külə, toza çevrildi.
  
  O, ailəsinin tanıdığı insanları düşündü. Krallar. Şahzadələr. Prezidentlər və baş nazirlər. Və sonra o, indi öhdəsindən gəlməli olduğu pislik haqqında düşündü. Vicdanı olmayan, heç bir mənəvi peşmanlığı olmayan insanlar. O qədər sərt və amansız böyüdülmüş insanlar ki, qəlbləri qara buzdandır.
  
  Kölgə Elitası öz böyük humanitar prinsipləri ilə öyünə bilmirdi, lakin ən azı Altı Ailənin hər bir liderinin içində bir az insanlıq var idi.
  
  Holgate bir çox cəhətdən dəhşətə gəldi. O, bu yolu tək gedəcəyindən - həyatında ilk dəfə bunu etməli idi - sövdələşməni bağlaya bilməyəcəyindən, uğursuzluğun və ya yeni xeyirxahlarına sədaqətsizliyin nəticələrindən qorxurdu. Onun buferi yox idi - Russell Cayman - gətir və al satan yeganə şəxs idi.
  
  Və ən çox da o, yanlış adam doğru silahı alanda nələrin baş verəcəyindən ümidini kəsdi.
  
  Lakin vaxt tükənirdi və Kölgə Elitanın qalan hissəsinin vaxtı tükənirdi, baxmayaraq ki, onlar hələ bunu bilmirdilər. Holqeyt çevrilib nəhəng fəvvarəyə və onun arxasındakı təsir edici qloriettə baxdı, onun adətən solğun sifəti kəskin soyuğa cavab olaraq qızardı, səmadakı qan-qırmızı dumana zillənmiş baxışları, bəlağətli və səssiz ittihama baxdı.
  
  Və sonra onun telefonu zəng çaldı. Uzun qara paltosunun düymələrini açıb daxili cibinə uzanaraq cızıltılı cib telefonunu çıxartdı. "Bəli?"
  
  "Biz hərəkətə keçdik" səsi ağır vurğulandı və aydın şəkildə dedi. "Bazar vaxtında hazır olacaq. Çox, çox... qonaqlar, dostum. Düzgün başa düşsən yaxşı olar".
  
  "Bu, doğru olacaq" dedi Holgate cəld. - Sadəcə söz verdiyin adamları mənə göndər.
  
  "Onlar artıq oradadırlar." Kişi əlaqə nömrəsini diktə etdi. "Səni gözləyirəm. Mənim hissəm bitdi. Yenə, dostum, bu ziyarətçilərdən biri belə, sadəcə bir nəfərə çatmaq üçün şəhəri dağıtmaqdan çəkinməzdi, sən isə iyirmidən çoxunu öz bazarına - mühafizəçiləri ilə birlikdə dəvət etmisən. Hamımız üçün, pislik etməyin."
  
  Əlaqə kəsildi. Holqeyt bir müddət boş ekrana, sonra isə parıldayan gözlərlə keçən turistlərin üzünə baxdı.
  
  Başa düşməyin.
  
  Şəhəri yerlə-yeksan edən birdən çox adam Holqeytin qanını damarlarında dondurub. Bu, dünyanı məhv etmək qabiliyyətinə malik olan insan idi.
  
  Onda bunu etmə, - deyə düşündü. tərk et. Norveçliyə deyin Ya Rəbb, hətta səlahiyyətliləri xəbərdar et.
  
  Ancaq altı ailədən birinin qürurlu lideri sadəcə olaraq özünü bu cür təsirlərə məruz qoya bilməzdi. Axı o, imtiyazlı idi. Allah insanlar arasındadır. Ona bu cür xasiyyətlərə icazə verilirdi.
  
  Tezliklə hər şey öz axarı ilə getməyə başlayacaq. Həmişə belə olub.
  
  
  İyirmi yeddinci fəsil
  
  
  Dreyk görmədən Vyananın qışlı, günəşli küçələrinə baxdı, Karin öz quraşdırılmış naviqasiyasından norveçlinin dediyinə görə Kölgə Elitanın qərargahını minilliklər boyu saxladığı yerə qədər hərəkətsiz istiqamətləri izlədi.
  
  Bütün bu illər əvvəl Wells Alisonu öldürmək əmrini verdi. Zaman Drake-nin ölümündən sağ çıxmasına icazə verdi, lakin Odin dövrünün başlaması ilə amansızcasına detalları onun üzünə qaytardı. Bu və daha çox.
  
  Drake bu qəzada təkcə Alisonu itirmədi. O, doğulmamış uşağını da itirib. Münaqişə, aclıq, ədalətsizlik və işgəncədən başqa, bir kabus mütləq var idi - valideyn heç vaxt doğmamış və ya doğmamış övladını dəfn etməməlidir. İndi Drake nə ola biləcəyini və həyatının necə fərqli ola biləcəyini düşünürdü və o, içində yüksələn ağrıları fiziki olaraq boğmalı idi. Əsgər laqeydliyi və inkarının möhkəm divarı müdaxilə etmək və əzabları bölüşmək üçün mübarizə aparırdı.
  
  Onun ətrafında Vyana küçələri qaralmağa başladı. Parlaq, çoxrəngli işıqlar gecənin fonunda hərarət saçırdı. Drake balaca uşaqları, papaqlar və əlcəklər geyinmiş, şərflərə bükülmüş, mağazalar arasında qaçan, valideynlərinin onlara ayaq uydurmaq və onlara nəzarət etmək üçün əllərindən gələni etdiklərini gördü. O, geniş muzeyin təsirli memarlığını, müasir işıq şousu ilə sənətkarlıqla işıqlandırılan qədim fasadını gördü. O, iş adamlarının və katiblərin, turistlərin və satıcıların metrodan tullandığını gördü, onların bir çoxu daha sonra geniş yollarla yarışaraq hər tərəfə sönən metal güllələrdən qaçmağa çalışaraq düşünmədən - Vyanada velosipedçi nadir hallarda dayanır.
  
  Hansısa qeyri-adi və naməlum yerdə yolun kənarında dayandılar və üç nəfəri maşına mindirdilər. Kişilər sərt və kobud görünürdülər və böyük qara çantalar daşıyırdılar. Onların lideri Sem başını Dreyklə tərpətdi.
  
  Keçmiş SAS zabiti köhnə dostunu və komandasını salamlayaraq "Sam" dedi, "bizə qoşulduğunuz üçün təşəkkür edirik."
  
  "Mən başqa yerdə ola bilmərəm, dostum."
  
  Bundan sonra izdiham azalsa da, göz oxşayan tikililəri ilə köhnə tikililər davam edirdi. Sağda, Belmontenin dediyinə görə, tam ortada əla bir restoran olan dolama parkı var idi. Yerlilər üçün ziyarət edilən və qorunan, ucuz və dadlı, zəngin turistlər üçün nəzərdə tutulmayan yer . Daha çox küçə, daha çox svetofor və yaşayış kompleksləri, sonra isə ağaclarla əhatə olunmuş ərazidə idilər. Daha da irəli getdi və keçidlər getdikcə azaldı, ta ki ...
  
  Norveçli dedi: "Yavaşlaş. Bu doğru yerdir".
  
  Drake hər tərəfdən lazımi hündür ağaclarla əhatə olunmuş dar bir darvaza gördü. Yuxarıdakı tikanlı məftilli hasar, şübhəsiz ki, geri çəkilmə xəttinin arxasında idi. Elektrik pəncərəsini endirmək üçün düyməni basdı.
  
  "Bəli, qalx. Yaxşı, bizə yalan danışmasan, böyük adam. Burada yalan danışmağın cəzası yavaş və ağrılıdır və bu, insanların adətən geri döndüyü bir şey deyil".
  
  Mai bunu eşidəndə qaşını qaldırdı. "Alicia ilə görüş?"
  
  Hətta ingilis qadın da güldü. "Sən həqiqətə düşündüyündən daha yaxınsan".
  
  Drake Belmontenin növbəti danışacağını gözləyirdi, lakin ingilis oğrusu bu günlərdə özü deyildi. O, heç nə demədi, sükanı döyəcləyərək ön pəncərədən bayıra baxdı. Drake oturacağında döndü. İkinci maşın onların arxasınca dayandı. Kölgə Elitasının qalan hissəsi və Odinin səkkiz parçası onları gözləyirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Ehtiyatla, gizlincə və norveçlinin köməyi ilə komanda düz əsas qapıdan keçdi və sürətlə qaralmış ərazidə gözdən itdi. Qapıda onlara heç kim meydan oxumadı, amma sonra norveçli kombinasiyaya daxil oldu, üzü kameradan cəmi bir neçə santimetr aralıda idi. Ehtimal var idi ki, o, əslində, girişə icazə vermək üçün istifadə edilən, lakin eyni zamanda səssiz xəbərdarlığı işə salmaq üçün istifadə edilən bir sıra nömrələr dəsti olan "təxribatçı" həyəcan kodunu daxil etmişdi. Mai, Alicia və komandanın yarısı sola, Drake və qalanları sağa sürüşdü.
  
  Sonra onlar cəld hərəkət etdilər, həmişə mühafizəçilər və tələlər və ya irəlidə hər hansı bir hərəkət əlaməti axtarırdılar. Bir müddət diqqətlə ağacların və bəzək bağlarının arasından keçdilər. Kölgə Elit malikanəsi dərin məxfiliyə bürünmüşdü. Sonra, Dreyk qarşıda həqiqətən də hər hansı bir binanın olub-olmadığını və bəlkə də norveçlinin qardaşları üçün özünü qurban verdiyini düşünməyə başlayandan sonra gördü ki, əsas yol irəlidə kəskin sağa dönür.
  
  Və o döngənin düz başında, Vyanadakı hər hansı bir ev kimi hündür, enli və təsir edici qüllə ilə dünyanı idarə edən qrupun gizli qərargahı sükut içində idi.
  
  Demək olar ki, hər pəncərədən işıq gəlirdi.
  
  Dahl mızıldandı: "Onlar tamamilə yaşıl döyüşçülər deyil, elə deyilmi?"
  
  Drake bir dizi üstə çökdü və norveçlini özünə tərəf çəkdi. Otun rütubəti şalvarından sızırdı. Onun silahı qocanın başına dəydikdə cingildəyir. "Bu yaxşıdır?" O, fısıldadı.
  
  "Yox". Norveçli şokda görünürdü. "Əlbəttə belə deyil."
  
  "Bəs ön qapı?" Mai soruşdu. "O, adətən ilgəklərindən belə asılır?"
  
  Dreyk yapon agentinin qartal görünüşünə heyranlıqla yaxından baxdı. Ön qapı kiçik idi, böyük bir tağ üzərində asılmış və qismən sütunun arxasında gizlənmişdi, lakin çərçivənin küncləri tamamilə səhv görünürdü.
  
  "Yaxşı yer".
  
  "Bir şey..." - Norveçli başladı.
  
  Evdən atışma səsi gəldi. Norveçli kəskin nəfəs aldı. "Yox. Yox..."
  
  Drake siqnal verdi və qrup yaxşı təlim keçmiş və mütəşəkkil bir bölmə kimi ağacların arasından çıxdı. Mai və Alicia onu cinahlardan, Dal isə arxa tərəfdən örtüb norveçlini arxadan sürüklədilər. Digər tərəfdən, Hayden və Kinimaka liderliyi ələ keçirdi və Komodo və SAS komandası izlədi və havaya qalxdı. Onların arxasında, təsir edici dərəcədə aşağı tutaraq, Karin və Ben, Qeyts və Belmonte gəldi.
  
  Drake evə çatdı və divara söykənməzdən əvvəl tez ən yaxın pəncərədən bayıra baxdı. Başını tərpətdi. Heç nə, Mey növbətini, Alisiya isə növbətisini yoxladı. Hər iki qadın başlarını tərpətdi.
  
  "Ön qapı".
  
  Drake açıq qapıya çatana qədər pəncərələrin yanından keçdi. Gördü ki, qalın odun güllələrlə doğranıb, dişlənib. Karkas və beton məhəccərlər korroziyaya uğrayıb. Hətta qapının üstündəki dekorativ pəncərə və lintel qurğuşun parçaları ilə sındırılıb.
  
  "Deməli, peşəkarlar deyil" dedi Alicia.
  
  "Bu, hər şeyi daha da pisləşdirir." Drake evin içərisinə baxdı və tez geri çəkildi. "Püskürən və ovlayan muzdluları tapmaq asandır, lakin nəzarət altında saxlamaq cəhənnəm qədər çətindir. Hərəkət edək".
  
  Norveçli nəsə mızıldandı, görünür, həqiqətən, beş yoldaşından narahat idi, lakin Dahl onun əlini qandalladı və dişlərinə dəyər verərsə, susmasını söylədi. İçəridə divarlardan köhnə rəsmlər, fars və köhnə Misir xalçalarında zəngin mebellər asılmışdı. Asma çilçıraqlar heykəltəraşlıq tavanlarını bəzəyirdi. Dəhlizin hər iki tərəfində mifik və qədim heyvanların yüksək səviyyəli heykəlləri düzülmüşdü. Drake, bunların reproduksiya olmayacağını təklif etdi. O, daha yaxından baxdıqda, bir şəkildə qədim Babil bütün vəhşi cazibələri ilə, digərində - əxlaqsız şöhrət içində olan Sodom və Homorra göstərilirdi. Digəri isə cəhənnəm şeytanlarının gəncləri pozduğunu göstərdi, işgüzar kostyumlu adamlar isə ayaq üstə dayanıb büllur stəkanlardan viski qurtumlayıb, beldən aşağı çılpaq şəkildə seyr etdilər.
  
  "Bu?" Dahl norveçlinin üzünə hönkürdü. "Bu qədər insan döyüşüb ölərkən belə yaşayırsınız?"
  
  Drake birinci otağı yoxladı. Hayden nəhəng dəhlizin qarşı tərəfindəkini təmizlədi. Qulaqları ən kiçik səslərə uyğunlaşdırılırdı. İrəlidə hardansa aşağı iniltilər, qışqırıqlar və bağırsaq, yad səslə qışqıran bir əmr eşitdilər. Evin arxasından sanki üzürdü.
  
  Başqa bir otaq təmizləndi, sonra dördüncü. Hayden və Kinimaka daha geniş girişi və adətən gözləyən qapıçılar tərəfindən açılan iki nəhəng qapısı olan beşinciyə daxil oldular. Onların heç birinin dərhal görünmədiyi gərgin bir andan sonra Drake girişə doğru sürüşdü.
  
  Hayden onu geri qaytardı, gərgin idi. Kinimaka başını aşağı saldı. Artıq ən pisindən qorxan Drake otağı qiymətləndirmək üçün böyük Havaylının yanından keçdi.
  
  Qorxu ayaqlarını bürüdü.
  
  Divarlara mıxlanmışdılar. Kölgə Elitasının dörd üzvü, qolları uzadılmış, ayaqları çarmıxa çəkilmiş vəziyyətdə əyilmiş, ovucları və ayaqları ağır yüklü boltlar ilə birbaşa divarların içərisinə deşilmişdir. Döşəməyə toplaşaraq ətraflarında asılmış qiymətsiz qobelenlər, xəzlər və pərdələrdən qan çayları axırdı. Kişilərin gözləri qabarıq, iniltiləri zəif, ağrı dolu idi.
  
  Komandanın qalan hissəsi otağa girdi. Hətta Ben və Karin də bu adamları görəndə nə təəccüb, nə də peşmançılıq səsi çıxarmadı. Qılıncla yaşa... Günahsızın qanını dad... Qışqıraraq öl, axmaq.
  
  Kişilərə kömək etmək üçün heç kim yerindən tərpənmədi. Orada çox qalmadılar. İndi Drake ən çox bunu edən insanlardan və Odinin səkkiz parçasının yeri ilə bağlı narahat idi. O, çevrildi, silahı hazır vəziyyətə gətirdi və dəhlizi örtmək üçün qalan Seme və SAS komandasına baxdı.
  
  Sam başını tərpətdi. Ən xoş arzular.
  
  O, uzaqlaşdı. Norveçlinin səsi onu dayandırdı. "Nə? Sən etməlisən-"
  
  Dahl yumruğunu dodaqlarına vurdu. "Bizim heç nə etməliyik. Faydalı qalmağı düşünməlisən, çünki qocalanda... əcdadın Beovulf və vikinqlərlə eyni yolla gedəcəksən".
  
  "Və bu nə deməkdir?"
  
  "Lanet yerə. İndi sus."
  
  Norveçli zərbədən belə çəkinmədi, sadəcə həmkarlarına baxdı və heç olmasa üzündə bir hiss yarandı. Deyəsən, o, az qala göz yaşlarının astanasında idi.
  
  Komanda koridorda yelləndi və irəli getdi. Daha dörd otaq təmizləndi və indi yalnız sükut eşidirdilər. Dreyk öz-özünə lənət etdi ki, onlar çox gec gəliblər, amma indi arxaya baxmadan hərəkət edərək onlardan yalnız birini öldürə bildi.
  
  O, norveçliyə müraciət etdi. "Biz atəş səsi eşitdik. Kimsə hələ də burada olmalıdır. Arxada nə var?"
  
  "Arxa bağçaya aparan geniş otaq. Fransız pəncərələri genişdir, tam mənzərəni təmin etmək üçün nəzərdə tutulmuşdur..."
  
  "Dal" dedi Drake. İsveçli daha bir yumruqla norveçlini susdurdu.
  
  Drake cəsarət etdiyi qədər sürətlə hərəkət etdi. O, çiyin hündürlüyündə divar boyunca uzanan qan izini gördü. Təcavüzkarlardan hər hansı biri yaralana bilərmi?Əgər belədirsə, bu, çox güman ki, onların öz adamlarından biri tərəfindən vurulması ilə əlaqədardır.
  
  Bağlı qapıda dayanıb, hazır olduğunu işarələdi. Kinimaka onu açdı və əvvəlcə Dreyk, ardınca Hayden atladı. Qarşısında şüşə qapılardan ibarət bütöv bir divar uzanmışdı və ondan kənarda nəfəs kəsən bir mənzərə açıldı.
  
  Lakin onların diqqəti kürəyində bıçaq, əlində silah olan sürünən, qanlar içində olan bir adamı dərhal gördü.
  
  "Holqeyt!" Norveçli irəli atılmağa çalışdı, lakin Dahl nəhəng əli ilə boğazını sıxdı.
  
  "Gözləmək".
  
  "O sizdəndirmi?" Drake gözlərini otaqdan, adamdan və pəncərələrin kənarındakı mənzərədən ayırmadan fısıldadı.
  
  "Bəli. Metyu Holqeyt. Qrupumuzun ən gənc üzvü".
  
  May, Alicia və SAS komandası perimetrlərini qorumaq üçün məsuliyyət götürərək Dreykin ətrafında dövrə vurdular. Öskürək tutması bədənini silkələyən kimi Drake kişinin yanında yerə yıxıldı.
  
  "Nə baş verdi?" Drake soruşdu.
  
  Holqeyt yerindən sıçrayıb başını çevirərək silahını nişan almağa çalışdı. Drake onun yaralarına məhəl qoymadan onu tərksilah etdi və sualını təkrarladı.
  
  "Onlar... üstümə atladılar." Holgate öskürdü. "Məni izləməyə məcbur etdilər..." O, yenidən öskürdü, üzü ağrıdan burulmuşdu. "Onlar... çarmıxa çəkilərkən... mənim dostlarım. Tanıdığım yeganə dostlar".
  
  Norveçli Holqeytin yanında diz çökdü. "Burada nə olub? Bax, mənəm. Bu gecə nəyin baş verdiyini mənə deməlisən".
  
  "Səhv?" Holqeyt sözün içində zəhər varmış kimi tüpürdü. "Uzun illər hər şey səhv idi. Qeydlər? Heç fərq etmədin. Planlarınız... qiymətli, qüsursuz planlarınız həyata keçirilməli idi. Gündən-günə. Həftədən həftəyə." Holqeyt inildəyib bıçağa əlini uzatmağa çalışdı.
  
  Drake onun qolundan tutdu. "Yəqin ki, ən yaxşısı bunu özbaşına buraxmaqdır, göt."
  
  Norveçli də əlini uzadıb, amma Dahl onun əlini mengene kimi sıxdı. Holqeyt susdu və sonra davam etdi: "Sən heç vaxt bilmirdin." Birdən o, fısıldadı və norveçliyə tərəf dönərkən gözləri parladı. "Bütün bunları nə vaxt itirdiyimi bilmirdin. Sən alınmaz idin, kostyum və qalstuklu buzlu heykəl. Məni məyus etdin".
  
  Norveçli baş verənlərə dəhşət içində baxaraq geri çəkildi. "Mən? Nə? Bəxtinizi itirmisiniz? Ailə vəziyyəti? Mümkün deyil."
  
  Mai fransız qapıları yaxınlığındakı mövqeyindən xəbər verdi. "Bizim burada bir az hərəkət var. Mən buz meydançasının arxasındakı ağacların arasında insanları görürəm".
  
  Drake diqqətini iki Kölgə Elit döyüşçüsü arasındakı atışmadan yayındırdı. Sual ondan ibarət idi ki, onlar təqib etməlidirlər?
  
  "Gözləyin" deyə o, Holqeytin sözünü kəsdi. "Odinin səkkiz hissəsi. Onlarda varmı?"
  
  Holqeytin üzü qardan ağarmışdı. Dodaqları tərpəndi, amma dodaqlarından bir söz çıxmadı.
  
  "Onların qırıqları varmı?" Drake bu adamı boğmaq istəyirdi.
  
  "Bəli". Etiraf ölüm cingiltisi kimi idi.
  
  "Onları hara aparırlar?"
  
  Mütləq qorxu Holqeytin gözlərini tutmuşdu. "Məni aldatdılar" qulaqlarına inanmayaraq hırıldadı. "Məni heç nə ilə buraxmırlar."
  
  "Onları hara aparırlar?" Drake az qala bıçağına uzandı.
  
  "Silah bazarına!" Holgate qışqırdı. "Böyük bir terror bazarı. Eksponatlar ən yüksək qiymətə hərraca çıxarılır".
  
  Drake dərhal ayağa qalxdı. "İrəli!" qışqırdı. "Biz onları dayandırmalıyıq!"
  
  
  İyirmi səkkizinci fəsil
  
  
  Mai və Alicia yarı açıq qapıdan kənardakı verandaya sürüşərək sinxron hərəkət etdilər. İndi Drake pəncərələrdən kənarda uzanan mənzərədən tam həzz almağa icazə verdi.
  
  Geniş bağın yuxarı yarısı buz konkisürmə meydançasına çevrilmişdi, səthi halogen işıqlar altında parıldayırdı. Ətrafındakı ağaclar Milad çiçəkləri ilə bəzədilib, çələnglərlə bəzədilib. Süni qar yerə səpələnmiş, hər yerə səpələnmişdi. Qocalar sırf özləri üçün bir qış möcüzəsi yaradıblar, tənha, çılğın bir görüntü.
  
  "Freaks" Hayden Dreykin yanına gedərkən mızıldandı, hər yerdə mövcud olan Kinimaka onun yanında narahat görünürdü. "Dreyk, mən bunu almıram. Orda olanlar həvəskardırlar. Bizə deyirlər ki, onlar Kölgə Elitanı tapıb məhv ediblər?"
  
  Drake Dahla baxdı. "Onlarla qalın, xahiş edirəm. Burada nə baş verdiyini bilməliyik".
  
  Dahl başını tərpətdi. Drake ehtiyatla evdən çıxdı, xırtıldayan, soyuq gecəyə girdi. Onun SAS dostları Mai və Alicia'nın buz meydançasını əhatə edən hündür səkidən keçərək ağac örtüyünə doğru getdiklərini izləyirdilər. İrəlidə, ağacların arasında Dreyk bir adamın göründüyünü gördü. Əvvəlcə şoka düşmüş görünürdü. Dreykin nişan alması bir saniyə çəkdi və o, atəş açdı, lakin güllə onu ayağından yıxmadan saniyənin bir hissəsinə qədər adam xəbərdarlıq etdi.
  
  İndi başqa insanlar cəld ağacların arasına girərək qəzəblə atəş açırdılar. Bəziləri arxaya baxdı, bəziləri isə irəliləyərək çiyinlərinin üstündən kor-koranə atəş açdılar. Drake ekipajının qalan hissəsi ilə birlikdə cəsədlərinin arxasında gizlənərək göyərtəyə düşdü, lakin onların yaxınlığında heç bir yerə bir güllə dəymədi.
  
  "Get?" Sam Drake ilə yoxladı.
  
  Bu cazibədar idi. Onlarınki kimi güclü, yaxşı koordinasiyalı komanda bir neçə saniyə ərzində terrorçu dəstəsini yarıb keçə bilər.
  
  Lakin Odinin səkkiz fraqmenti dünyanın ən varlı və ən ölümcül terrorçularının iştirak etməli olduğu hərraca gedirdi. Nəsə vermək lazımdı. Əsgər vətəni, sevdiyi xalq üçün hər şeyi riskə atdığına görə əsgərdi. Qəhrəman qəhrəman idi, çünki qorxu hiss etdi və hər halda içəri girdi.
  
  "Hər şey cəhənnəmə" dedi. "Beyih".
  
  Biri kimi ayağa qalxdılar və meydançanın ətrafı ətrafında ikiqat formada qaçdılar, dəqiq və davamlı atəş açdılar. Qaçan iki nəfər yaralanıb və süni qarın üzərinə sürüşərək ağır şəkildə yıxılıblar. Güllələr ağac gövdələrindən sıçrayaraq yarpaqları deşərək, rəngli işıqları sındıraraq, qırıntıları olan ağır kəndirləri yerə atırdı. Böyük buz heykəlləri vuruldu və parçalandı, bəziləri eniş zamanı aşdı və parçalandı.
  
  Drake dayanmadan irəliləmək üçün əla ağac örtüyündən istifadə etdi. O, tez terrorçuların arxa mühafizəsini görüb və yarım düzən atəş açıb. Kişilər qışqıra-qışqıra yıxıldılar, səpələnmiş Milad ağacı çələngləri arasına düşdülər və yerə daha da ağır qırıntılar tökdülər. Dreyk onların yanından sürətlə qaçaraq Mayın yanında oturdu, komandasının təmizlənəcəyinə və yıxılan, lakin əslində ölməyənlərin tezliklə yolda olduğuna əmin olacağına əmin idi.
  
  O, qarın üstündə oturdu, yüngül nəfəs aldı, yenidən yükləndi. Mai onun yanında diz çökəndə taxıl xırtıldadı. Ətrafda o qədər sakit idi ki, onun yumşaq nəfəsini eşidirdi. O, qalaqlanmış budaqların arxasından baxdı, kağız fənəri kənara itələdi.
  
  - Köhnə günlər kimi? May bildirib.
  
  "Sən və mən?" Drake dedi. "Məncə, bəli. Çox qədim zamanlarda."
  
  "Hələ də yaddaşımda güclü və istidir, Mett."
  
  Ona baxmaq üçün bir saniyə dayandı. Onun hələ də eyni hissləri keçirdiyinə dair heç bir əlamət, heç bir xəbərdarlıq yox idi. "Vay, sən bunu indi mənə deyirsən. Elə indi."
  
  Baş görünəndə Mai atəş etdi. "İkimiz də əsgərik. Bizim etdiyimiz budur. Və demək olar ki, Milad bayramıdır. Vaxtdan yaxşı nə ola bilər?
  
  Bu sözlərlə o, ilk qarşıdurma günüymüş kimi təzəcə yerindən sıçrayıb növbəti ağaca tərəf qaçdı. Güllə təəccüblü bir şəkildə yaxından fit çalanda Drake çöməldi və sonra alovlandı. Bir saniyə sonra o, Mai-yə qoşuldu.
  
  "Sənə olan hisslərim heç vaxt dəyişməyib" dedi. "Bu illər ərzində heç vaxt. Amma ciddi şəkildə, buna baxmadan əvvəl bütün bunları bitirməliyəm". O, fasilə verdi.
  
  - Alison üçün? Mai yenidən hücuma keçdi və indi Dreyk yarım addım geridə onunla qaçırdı. Terrorçular onların qabağında qaçırdılar, rəngarəng paltarları asan hədəfə çevrilirdi, qışqırıqları evə gedən mayaklardan daha yaxşı idi.
  
  - Bəli, Alison üçün. Dreyk atəş açarkən, danışarkən və ov axtararkən ağır nəfəs aldı. "Və Kennedi üçün. Bütün Odin işi onu bu işə cəlb edən şeydir. Beləliklə tanış olduq. İstəyirəm ki, mən davam etməyə çalışmazdan əvvəl bütün bunların keçmişdə qalmasını istəyirəm".
  
  "Kifayət qədər ədalətli". Mai yıxılan terrorçunun üstündən tullanaraq ayağa qalxmaq istəyərkən onun kürəyindən tullanaraq, onun ayaqları arasından onun bədəninə atəş açıb. "Mən hələ də burada olacağam..." O, çiyinlərini çəkərək pişik kimi yerə endi. "Qısa müddətə".
  
  Bu zaman onlar ağacların arasından keçib bağın arxasına yaxınlaşırdılar. Drake budaqlar arasındakı hündür daş divarı görə bildi. Müharibə illərindən doğan sürəti ilə o, ağacın gövdəsinin arxasından görünən düşmən ağzını gördü, arxaya dönüb atəş açdı, ağzını uçurdu və onu tutan adamı birbaşa cəhənnəmə göndərdi.
  
  Terrorçular qabaqda toplaşaraq divarın dibinə toplaşdılar, bəziləri artıq atılmış yarım düz nərdivanları dırmaşmağa başladılar. Mai bir dizi yerə yıxıldı və onları atıcılıq zonasındakı ördəklər kimi vurmağa başladı, lakin Drake çılğınlıqla onların təqib etdikləri obyektlərin hər hansı bir əlamətini axtardı.
  
  Yox, o düşündü. Yalan iz? Heç vaxt. Bu insanlar o qədər də ağıllı deyildilər. Və Drake əmin idi ki, onların öz varlığı terrorçular üçün sürpriz oldu. Ancaq hələ də...
  
  Sonra dünyanın ölümünü ifadə edə biləcək qulaqbatırıcı bir səslə işə başlayan güclü mühərrikin gurultusu eşidildi. Drake bunun nə olduğunu dərhal anladı. Qaçış maşını.
  
  Onlar artıq səkkiz parça ilə qaçırdılar!
  
  "Divar!" qışqırdı. "Malınız olan hər şeylə divara vurun!"
  
  Hayden, Kinimaka və SAS komandası birlikdə qaçaraq aparıcı divarı sərbəst buraxdılar. Terrorçular dayandıqları yerdə yerə yıxılıblar. Atəşlə cavab verməyə çalışanlar da elə tez ölür, ya da yıxılan yoldaşları tərəfindən kənara atılırdı. Adamlar divarlardan arxaya yıxılıb, boş çuval kimi yıxılıb, aşağıda olanları əzib. Güllələr daş blokları deşərək, daş blokların üzərindəki kələ-kötür xətləri kəsərkən ölümcül qaya qırıqları geri uçdu.
  
  Drake tərəddüd etmədi. Divarın altına çatdı və ən yaxın yelləncək nərdivanına tərəf qaçdı, bir pilləkən tutdu və dırmaşmağa başladı. Terrorçu onun üstünə qalxaraq divarın yuxarı hissəsinə yaxınlaşıb. Drake cəld boşluğu bağladı və adamı divardan çəkdi, havada fırlanaraq yerə möhkəm dəyən kimi qışqırdığını eşidib.
  
  O, qeyri-müəyyən bir şəkildə bilirdi ki, Mai onun yanında, çox da geridə deyil. O, həm də onun qarşısında bir az təəccübləndi, lakin sonra terrorçuların qaçan avtomobilinin gurultusu və divarın başından görünən mənzərə onun bədənindən dəhşətdən başqa bütün hissləri qovdu.
  
  Güclü mühərrikə oxşayan tünd rəngli mikroavtobus malikanəyə bitişik qaranlıq bulvarla sürətlə irəliləyirdi. Bir saniyəlik kəsişmədə dönüb bir az sürüşdü, sonra da görünməz yolla sürətlə sürətləndi.
  
  Təxminən yarım onlarla terrorçudan ibarət bir sıra arxada qaldı və silahlarını birbaşa divarın yuxarı hissəsindəki Drake və Meyə doğru yönəltdi.
  
  Sonra atəş açdılar.
  
  
  İyirmi doqquzuncu fəsil
  
  
  Dreyk altı burnunun mərhəmətsiz qara gözlərinin ona baxdığını görən an divardan atıldı. Terrorçular atəş açanda o, artıq sərbəst düşmüşdü. Güllələr divarın üstündən fit çaldı, bəziləri yuxarı kənarı otladı və ətrafa daş qırıqları yağdı.
  
  O, silahı buraxdı. Axtaran əli yellənən kəndir nərdivanına uzanıb onu tutdu. Onu tutdu, ovuclarının yandığını hiss etdi, amma daha da sıxdı. Birdən onun yıxılması dayandırıldı; divara dəyərkən çiyin əzələləri ağrıyırdı və beli ağrıyırdı. Sürətli bir təpiklə ayaqlarını yaylı pilləkənlərə qoydu və sağ-salamat yerə yıxıldı.
  
  Hayden onun qarşısında idi. "Nə baş verdi?"
  
  "Götlər qaçdı" dedi Drake. "Parçalar getdi."
  
  "Və orada heç kimimiz yoxdur" deyə Hayden fısıldadı. "Çünki hamımız buradayıq! Lanet olsun!"
  
  "Katib Geyts artıq bir neçə gündür ki, yerli aktivlər axtarır" dedi Kinimaka. "Komodo kimi. Onların döyüşə hazır adamları var. İndi onlara ehtiyacımız var".
  
  Sem Dreykə baxdı. "Alayın bir saatlıq uçuşdan sonra iki komandası var" dedi.
  
  "Onları gözləmə rejiminə qoyun" dedi Dreyk evə tərəf dönərkən. "Dalın çoxlu yerli aktivləri də var. Amma ilk növbədə onların hara getdiyini və nə vaxt satış etməyi planlaşdırdıqlarını öyrənməliyik. Bu xarakterli hadisələri dəyişdirmək qeyri-mümkündür".
  
  "Sağ". Onlar qarın arasından ağacların arasından keçmiş Kölgə Elitanın malikanəsi, indi isə onların məskəni olan yerə qayıdanda Hayden onunla ayaqlaşdı.
  
  İşıqla dolu buz meydançasından keçərək açıq fransız qapılarına yaxınlaşan komandanı gərgin bir sükut bürüdü. Hər bir kişi və qadın terroristin qiyamət silahı ilə nə edə biləcəyini təsəvvür etdiyi üçün qabaqcadan xəbərdar olmaq hissi güclü idi.
  
  Dahl onları qapıda qarşıladı. "Uğursuz oldun? Hər şeyi məhv edəcək lənətə gəlmiş Yorkshiremana etibar edin."
  
  Drake etiraz etmək iradəsini belə toplaya bilmədi. O, isveçli və norveçlinin yanından keçərək Ben, Karin və Qeytsin baxışı zamanı Komodo tərəfindən rəftar edilən Holqeytə daxil oldu.
  
  "O, hələ də huşunu itirib?"
  
  "Çətin".
  
  "Axmaq oyan." Drake hönkürdü. "Necə olmasının əhəmiyyəti yoxdur. Bizə yalnız bir-iki dəqiqə sağ qalması lazımdır".
  
  Skandinaviyalı dərhal etiraz etdi. "Bağışlayın! Qanuni var..."
  
  Dahl yumruğu onun tiradının qalan hissəsini dayandırdı. "Sən açmağa davam et, mən onu doldurmağa davam edəcəyəm. Problem deyil."
  
  Bir dəqiqə ərzində Holgate qıvrıldı və ucadan etiraz etdi. Drake razılıqla başını tərpətdi. "Kifayət qədər yaxşı". Adamın qulağına pıçıldayana qədər çöməldi. "İndi sən yaşa, ya da öl" dedi. "Əgər vecinə deyilsənsə, o zaman səni asan və ya ağır şəkildə öldürə bilərik. Bu bizim seçimimizdir. Başa düşürsən? İllərdir, əsrlərdir ki, sizlər qanun yazıb, onunla oynayırsınız. Onu öz şıltaqlığına tabe etdi. Amma indi... indi qanun bizik. Ətrafda sənə kömək edəcək heç kim yoxdur, Holqeyt".
  
  Məğlub gözlər ona çevrildi. "Oldric? Boz? Leng?"
  
  "Hamı öldü." Drake vecinə deyildi. "Və çox əziyyət çəkdilər, Holqeyt. Necə ölmək istəyirsən?
  
  "Kölgə elitası..." Norveçli təkəbbürlə başladı, amma sonra boğulmağa başladı.
  
  "Kölgə elitası artıq yoxdur." Drake Alicia'nın ah çəkdiyini eşitdi. "Onu qalın Vikinq kəlləsinə sür."
  
  Gərək Holqeyt də bunu eşitmişdi, çünki onun gözlərindən yaş axırdı. "Mənim səhvim". pıçıldadı. "Hamısı mənim günahımdır. Mən terrorçuları bura gətirmişəm. Odinin hissələrini oğurlayıb Çexiyaya aparmağımda mənə kömək etməli idilər, amma əvəzində məni aldatdılar".
  
  "Möhtəşəm" Drake mızıldandı. "Mənə daha çox danış."
  
  "Mən müflis oldum, aktivlərim ləğv olundu. Amma qrup buna heç vaxt razı olmaz. Bu mümkün deyildi. Hətta qeyri-mümkün hesab olunurdu. Ailələrimiz son min ilin ən qara günlərində belə çiçəklənib".
  
  "Və sən hamısını dərman etdin" dedi Drake. "Anladım. Amma mənim başıma gəlmir, bilirsənmi? Bilmək istədiyim odur ki, onlar bu bazarı harada edirlər, nə qədər terrorçu var və bu nə vaxt olacaq? İndi tez, Holqeyt, mən komandama sənin parçalarını növbə ilə vurmağa icazə verməzdən əvvəl.
  
  "Çexiyada köhnə, tərk edilmiş şəhər. Kabus şəhəri. Sabah günorta saat üçdə onların vaxtı.
  
  "Və neçə nəfər var?"
  
  Holqeyt ilk dəfə Dreykin gözünün içinə baxanda ürpəşdi.
  
  "Bəli?"
  
  "Onların hamısı".
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Ertəsi gün bir ömür boyu döyüşdü və onların o gecəni, bəlkə də son gecəsini tam güclə, birlikdə istirahət etmələri düzgün görünürdü. Bu qədər insanla eyni vaxtda qarşılaşmaq onların hamısının döyüşdən sağ çıxmaq şansını ülgüc qırağından daha az etdi.
  
  Belmonte öyrəşdiyi Vyana otelini seçdi və bir mərtəbədə onlarla otaq icarəyə götürdü. Oğru pulu artıq heç bir əhəmiyyət kəsb etmirmiş kimi xərclədi və bəlkə də bunun bir hissəsi Emmanın ölümünü kəffarə etmək yolu idi. Ən çox sevdiyi şeydən imtina etmək.
  
  Və ya - demək olar ki, ən çox sevilən.
  
  Bir şey aydın idi. Belmonte həyatını dəyişdirən bir hadisə yaşadı və bir daha əvvəlki kimi olmayacaq. Onun bütün prioritetləri əbədi olaraq dəyişdi.
  
  Gecələr işıqlanan dəbdəbəli beşulduzlu "İmperial Hotel" qaranlıq, təhlükəli səyahətin sonunda qızıl xəzinə kimi idi. Foye ən dərin rənglərin, zəngin qırmızı və zərli kənarların, tünd palıd çərçivələrin və hər şeydən üstün olan parlaq, parıldayan çilçıraqın dəbdəbəli, cəlbedici birləşməsindən ibarət idi. Qübbəli fırlanan qapının sağında möhtəşəm bəzək və parıldayan işıqlarla bəzədilmiş hündür, parıldayan Milad ağacı dayanmışdı. Böyük, gözəl bükülmüş hədiyyələr onun bütün bazasına qoyulmuşdu.
  
  "Oh, digər yarısı necə yaşayır" dedi Alisiya, dayanıb ətrafa baxdı. Hətta canlı ingilis qadın köhnəlmiş paltarını gizlətmək üçün paltosunu daha da dartdı. Belmonte ödəniş edərkən komandanın qalan hissəsi foyedə dolaşaraq, əl yükü daşıyan və öz aralarında söhbət edən otelin varlı sakinlərinə baxırdılar. Bir azdan usta oğru onlara işarə etdi və onlar qırmızı xalçalı, ağır palıd panelli nərdivanla yuxarı qalxdılar, onun üstündə başqa nəhəng çilçıraq qalxırdı. Üst tərəfdə mərmər sütunlar və hərarətlə işıqlandırılmış heykəl düzülmüşdü, onun üstündə köhnə, bahalı görünən rəsm asılmışdı.
  
  "Burada". Belmonte dayanıb əlini yelləməzdən əvvəl daha bir dəbdəbəli təchiz olunmuş koridordan enərək bayıra çıxdı. "Aşağıda. Üç sıfırdan beşdən üç on altıya qədər. Özünüzü seçin."
  
  "Yalnız bir şey." Alicia heç vaxt minnətdarlığını lazımi şəkildə ifadə edə bilməyib. "Kaş ki, otağımda o lənətə gəlmiş dəbdəbəli başmaqlardan bir cüt və hamam xalatı olaydım."
  
  Belmonte giriş kartını qalaya daxil etdi. - Düşündüm ki, siz pulsuz masajla daha çox maraqlanacaqsınız.
  
  Alicianın gözləri böyüdü. "Lanet olsun".
  
  Qrup, ən azı aylar ərzində Dreykə ilk dəfə istirahət etmək ümidi ilə dağılmağa başladı. O, bir otaq seçdi, "Otuz dəqiqə sonra lobbi kimin qayğısına qalsın" deyə səsləndi və otağına tək girdi.
  
  Qapıya söykənib gözlərini yumdu.
  
  Deyirdilər ki, sevdikləriniz öləndə mələklər kimi göylərə qalxıb sizə göz gəzdirirlər. Səssiz dua etdi.
  
  Yeganə problem yaşamaq, yoxsa ölmək istədiyini bilmirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Karin, Komodonu praktiki olaraq otağına sürüklədi, həqiqətən qayğı göstərən biri üçün prim və pedantik görüntünü xilas etdi. Bir neçə saniyədən sonra ikisi çılpaq qaldılar və isti, güclü duşun altında dayandılar. On beş dəqiqə ərzində onlar hələ də çılpaq idilər, amma indi ikinci raundun ortasında qalın, dəbdəbəli örtüklər altında. Onlar bitməzdən əvvəl, Karin böyük amerikalı ilə rollarını dəyişdi, onun arxasına keçdi və qışqırdı: "İsa Məsih, bu dəfə məni tərk etməməyin bir yolunu tapsan yaxşı olar!" O, onu yenidən çevirib dodaqlarını qulağına yaxınlaşdırdı.
  
  "Nə lazımdırsa."
  
  
  * * *
  
  
  Üzündə qeyri-müəyyən bir ifadə ilə gənc oğlan yöndəmsiz şəkildə dəhlizdə dayanarkən Hayden Beni otağına işarə etdi. Onun razılığını alanda üzü işıqlandı. Onun yanından sıxıldı, özünə inam bərpa olundu.
  
  "Lənət olsun! Cəmi bir neçə gündür, bilirəm, amma tək qaldığımızdan aylar keçib".
  
  Hayden sözün əsl mənasında qalın pərdələrlə əhatə olunmuş pəncərəyə tərəf getdi. O, torlu pərdəni geri çəkdi. Çöldə o, sıx bir səki və maşınlarla dolu bir küçə gördü. Heç nə dəyişməyib, o düşündü. Harada olmağınızdan asılı olmayaraq, Los Anceles və ya Vaşinqton ola bilərdi. Memarlıq daha ağıllı, ağaclar daha yaşlı ola bilərdi, amma mahnı həmişə olduğu kimi qalıb.
  
  "Yuxu Divarının ilk şousunu qaçırdığımıza inana bilmirəm" dedi Ben təsəllisiz şəkildə. "Xadınızdadır? Lidsdə Fırtına Festivalı. Olduqca ehtiyatsız və keçici. Və təbii ki, Divar...
  
  - Dayan, - Hayden sakitcə dedi.
  
  Ben eşitmədi. "Ancaq deyəsən, Şingenin altındakı məzarı tapmaqla onu həqiqətən şoka saldım, hə?"
  
  Son bir neçə ay ərzində Haydenin ağlı Vaşinqtonda Ben və Dreyklə ilk tanış olduğu vaxta qayıtdı və gəncin həvəsinə, zəkasına və zəkasına çəkildi. İçəridə olan adamı gördü. Onu bayıra çıxarmaq istəyi hiss etdi. O, çağırışı qəbul etdi... və indi ona borclu olduğunu hiss etdi.
  
  Onun nəzəri dəhlizdən bir qədər aşağı otaqda tək oturmuş, hər yerdə mühafizəçi onun yanında olan Mano Kinimaka və onun son vaxtlar getdikcə daha çox ağlına gəldiyi faktı üzərində fırlandı. Ancaq onu qorumaq onun işi idi. Onun gözlərindəki qayğı və qayğıdan utanırdı.
  
  O, otağa, geri Benə döndü. O, oğlan kimi hələ də cazibədar idi. O, fürsətdən istifadə edib ona təyin olunduğundan iki dəfə çox ağrıkəsici udub. Yanındakı yara az qala ürəyindəki yara kimi döyünürdü. Onun bıçaqlandığı bıçaqlar onun ruh halının fiziki bir uzantısı kimi görünürdü.
  
  O, həm fiziki, həm də mənəvi cəhətdən zədələnmişdi.
  
  O, Benin yanında çarpayıya oturdu, ona toxunmamağa ehtiyat edərək, yaxınlıqda qaldı. İndi dram vaxtı deyildi.
  
  Sabah bunun heç bir əhəmiyyəti olmaya bilər.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia bir neçə dəqiqə duşda qaldı. Su onu bərk və sürətlə vurdu, demək olar ki, sakitləşdirici bir masaj idi, lakin o, dəbdəbəyə köklənən tip deyildi. O, tez ayrıldı, dəsmal ilə qurudu, qurudu və düzəldi, bir neçə dəqiqə otel otağına baxdı, sonra bara getdi. Həyat dörd divara və boş çarpayıya baxaraq tək başına keçirmək üçün çox qısadır.
  
  Sifariş etdiyi ilk içki Cek və Kola olub. O, dördüncüsünə baxanda böyük bir fiqur gurultu ilə yanındakı oturacağa batdı.
  
  Mano Kinimaka. Onu öyrəndi. "Sən həqiqətən böyük bir əclafsan, bunu bilirsən?"
  
  "Böyük Kahuna haqqında eşitmisiniz? Anam mənə nəhəng Kahuna deyirdi."
  
  Alicia güldü. "Əsəbləşmək istəyirsən?"
  
  "Axtarıram... diqqəti yayındırmaq üçün."
  
  "Oh hə? ağlına nə gəlir?"
  
  "Gəlin əvvəldən bir şeyi anlayaq, Miles, sənin mənimlə heç bir şansın yoxdur."
  
  Alicia dodaqlarını bir az büzdü. "Onun yaraları bıçaqdan daha dərindir, dostum. O, zədələnib, bu."
  
  "Hamımız zərər görmüşük. Bilməlisən. Və mən həqiqətən də bilmirəm kimdən danışırsan".
  
  - Əlbəttə, başa düşmürsən. Alicia stəkanın qalanını bir qurtumla geri yıxdı. "Bəlkə biz Belmontedən soruşmalıyıq. O, onu çox yaxşı tanıyır, ən azından mənə deyilənlər belədir".
  
  "Geri çəkilin". Kinimaka oturduğu yerdən yarım qalxdı.
  
  Alisiya əlini onun çiyninə qoydu. "Qal. Xahiş edirəm." Kinimaka istəksizcə öz yerinə qayıdanda davam etdi. "Mən iyrənc bir qadınam. Anladım. Mən dayanmıram".
  
  "Düzünü desəm, Dreykin səni niyə yanında saxladığını anlamıram."
  
  "Dreyk? Yaxşı, çünki o, nə əldə etdiyini dəqiq bilir, bilirsinizmi? Bu digər insanların - Mey, Qeyts, hətta Dahl - onların hamısının öz ədalətli planları var. Demək istəyirəm ki, Mai-nin o cihazı bacısı üçün almasına baxın. Amma mənimlə..." O, əlinin arxasını başından bədənindən aşağı, ayaq barmaqlarına qədər qaçırdı. "Gördüyünüz şey əldə etdiyiniz şeydir. Düşündüyüm isə sizə deyəcəyim şeydir. Heç bir sirr, plan yoxdur".
  
  Kinimaka barmendən şüşəni tərk etməsini istədi. Ehtiyatla onların arasına qoydu. "Hayden mənim müdirimdir. Aramızda heç nə ola bilməz".
  
  "Cəfəngiyat. Hər zaman hər şey dəyişir. Rəhbərlərimin çoxu ilə yatmışam".
  
  Kinimaka başını tərpətdi, lakin gülməkdən saxlaya bilmədi. Bir anda titrədi və xoruldadı. O, səliqəli stəkanı qaldırdı, onu Alicia ilə cingildədi və bir qurtumla aşağı endirdi.
  
  Meyxanaçı fikirləşərək başqa bir şüşə gətirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Thorsten Dahl, sanki müvəqqəti komanda mərkəzinə çevrilmiş otağın ətrafında dolaşdı. SAS adamları norveçlini qoruyarkən bir-birləri ilə sakitcə danışırdılar və Conatan Geyts nəhayət etibar edə biləcəyi insanlarla telefon əlaqəsi saxlayana qədər ehtiyatla daha az etibarlı insanların ətrafında gəzirdi.
  
  Komandirlər. Generallar. Köhnə məktəbin rəhbərləri. Naməlum ekipajların cəsur kapitanları, şöhrət axtarmayan, lakin hər gün qazanan insanlar. Bədbəxtlik qanunu onların azad adamlarının bir çoxunun Çexiyaya bir günlük səfərdə olmasına icazə verməzdi, lakin o, Ağ Evdə nahar zamanı hər kəsə mərc etməyə hazır idi ki, bir neçə nəfərdən çoxunu götürəcək.
  
  Kölgə Elitasının sui-qəsd halqasının bir hissəsi kimin olduğunu və kimin olmadığını anlamaq üçün hələ tez idi. Onların məhdud resursları indi səkkiz Odini geri gətirmək üçün ən yaxşı şəkildə istifadə edilmişdir.
  
  SAS komandasının lideri Sem, Avropada daha iki komanda ilə əlaqə saxladı, onların hər ikisi səfərə hazır idi.
  
  İndi Dahl irəli-geri addımlayır, böyük karyerasında qazandığı bütün lütfləri çağırırdı. Onun dövlət naziri də belə etdi. İsveç təyyarə ilə Çexiyaya nisbətən yaxın idi.
  
  Nəhayət, Dahl telefonunu bağladı. "Sabah, - o, otağa elan etdi, - bizim kiçik ordumuz olacaq.
  
  "Çexlər bütün bu əcnəbi əsgərlərin onların ərazilərini zəbt etdiyini görməkdən çox da xoşbəxt olmaya bilər" deyə norveçli otağın kiçik küncündən ona hürdü.
  
  "Onda terrorçulara öz ölkələrində silah bazarı açmağa icazə verməməlidirlər, elə deyilmi?"
  
  Dahl bir anlıq susdu. Gözləri qaraldı və dodaqlarında bir təbəssüm göründü. O, öz vətənində geriyə düşən vaxtı hesablayıb. Otağa və onun mühafizəçilərinə bir daha nəzər saldı.
  
  Bir an fikirləşdi. Bir anlıq. Bütün gecələrin bu gecəsində o, buna layiq idi.
  
  O, dəhlizə çıxdı, pilləkən qəfəsini tapdı və yuxarı pilləkəndə oturdu. Tez nömrəni yığdı. Onun sağında böyük düzbucaqlı pəncərə qaranlıq bir küçəyə baxırdı, burada pəri işıqları dilə gətirilən arzular kimi yanıb-sönürdü.
  
  Zəngə dərhal cavab verildi. Qadın səsi. "Zala?"
  
  "Bu mənəm".
  
  Torsten. Oh, sənin səsini eşitmək necə də xoşdur. Evə gəlirsən?"
  
  Onun səsində elə bir ümid, elə bir inam vardı. Dahl tonunu neytral saxladı. "Hələ yox".
  
  Amma o, onun həyat yoldaşı, həyat yoldaşı idi və heç vaxt ondan heç nə gizlədə bilməzdi. "Sən evə gəlirsən" dedi. "Bunu etməli deyilsən. eşidirsən?
  
  Dahl bir anlıq susdu. Arvadı onu ondan daha yaxşı tanıyırdı. "Onlar hələ də oyaqdırlar? Oradadırlar?" Səsi qırılmasın deyə sakit danışmağa çalışırdı.
  
  Digər telefon cingildədi və telefonu bağladı. Bir saniyə sonra o, əkiz çığırtı, yalın ayaqların tam şillə səsini eşitdi və sonra onun iki azyaşlı övladı növbəyə durdu, danışmaq həvəsi ilə öz sözlərində kəkələdi.
  
  Təəccüblərindən ləzzət alaraq, həyatdan aldıqları həyəcandan bəhrələnən və həmişə belə olmasını arzulayaraq danışmağa icazə verdi. Uşaqlıq bir anın içində keçdi və onu onlarla bölüşməklə keçirdiyi hər an onu daha çox arzulayırdı. Amma eyni zamanda, heç vaxt eşitməyəcəkləri bir şəkildə sönməz qəzəblə onları müdafiə etmək istəyirdi. Uşaq valideynlərinin gözü ilə görür, qoy o gözlər kədər, peşmanlıq, qəzəb yox, qürur və xoşbəxtliklə dolu olsun.
  
  O, böyük döyüşçü, gözləri yaşla orada oturdu və övladlarının sevincinə qulaq asdı.
  
  
  * * *
  
  
  Karin çarpayıdan qalxdı, dəbdəbəli xalatını geyindi və pəncərəyə tərəf getdi. "Mən heç vaxt xüsusi hiss etmədim" dedi Komodoya baxmadan. "Ancaq keçmişimin qaranlığını xatırlayanda belə, sənin yanında özümü əla hiss edirəm."
  
  İndi Komodo onu tanıyırdı, uşaqlıqda onu böyüklər kimi formalaşdıran heyrətamiz hadisəni bilirdi. "İmanınızı itirdiniz" dedi. "Siz itkini qiymətləndirdiniz. Bir daha bunu etməli olmayacaqsınız."
  
  Karin qaşını qaldıraraq cəld çevrildi. "Sən kimsən, Trevor? Psixiatr yoxsa guru?"
  
  O, çarpayıdan atılıb onu qucaqladı. "Hər ikisindən bir az."
  
  Karin onu bərk-bərk qucaqladı, çiyninin üstündən boş baxdı. "Bəs sabah?"
  
  Onun çiyinlərini çəkdiyini hiss etdi. "Ayrılmaq üçün Buffidən bir epizoddan sitat gətirəcəyəm: "Sabah biz dünyanı yenidən xilas edəcəyik.""
  
  "Daha sonra?"
  
  "Biz bir-birimizi xilas edəcəyik. Mən sizə sübut edəcəm ki, ailədən kənar insanlara etibar etmək olar. Məni yataqda saxlamağın bir yolunu tapacaqsan. "
  
  "Mənimlə olmağın üçün. Nə isə."
  
  "Bəli. Amma indi..." O, yavaşca ondan uzaqlaşdı və mobil telefonunu axtarmağa başladı. "Mən ordu yaratmağa kömək etməliyəm".
  
  Bir-bir ən yaxın yoldaşlarının əlaqə məlumatlarını axtarmağa başladı.
  
  
  * * *
  
  
  Belmonte barda üzünü göstərəndə Alicia tərəddüd etmədi. Onu onlara qoşulmağa dəvət etdi və o, oğru Kinimaka ilə birlikdə çox içdilər, çox danışdılar və potensial seçilmişlərin baxışlarına baxdılar. Alisiya onların hər ikisini qabıqlarından çıxartdı - Hayden əvəzinə Kinimaku və Emmanın yerinə Belmonte. Havaylı tərəddüd etdi, müdiri ilə uyğun anı, heç vaxt gəlməyəcək bir vaxtı gözləyirdi. Belmonte Emmanı onun kölgəsi və əvəzedicisi olmaq üçün böyütdü və öyrətdi, lakin onun məşq etdiyi çılğın yolda onun iti ağlına, gözəlliyinə və qorxmazlığına tamamilə aşiq oldu. Onsuz itdi.
  
  "Bacarıqları, topları və qanlı üzü olan bir mələk." O, onu təsvir etdi və Alisiya özünü oğrunun köməkçisini yenidən görməyi arzuladı. Bəlkə də dost ola bilərlər.
  
  Alicia ünsiyyətə ehtiyac duyduğunu etiraf etdi. Düşüncələri ilə tək qala bilməzdi. Kabuslar onu bürüdü.
  
  Onlar qaranlıq bir küncdə tənha qaldılar, hələ də içki içib boş-boş danışdılar, həmkardan daha çox şeyə çevrildilər, bütün gecəni danışdılar və onun içində ola biləcəyi bütün qorxuları, yeni bir günə doğru şəfəqi, silah və ağıl yoldaşlarını gördülər.
  
  Biri kimi qorxmazdılar.
  
  
  * * *
  
  
  Mett Drake Vyana səma xəttinin parlaqlaşmağa başladığına baxdı. Sübh sürətlə yaxınlaşırdı, dünyanı dəhşətli dərəcədə fərqli bir yerə çevirə biləcək tamamilə yeni bir günün başlanğıcı.
  
  "Dünyanın hər bir sivil hökuməti bu işdə iştirak etməlidir" dedi və məyusluğunu gizlədə bilməyib. "Ancaq o lənətə gəlmiş Kölgə Elitası hər kəsin üzərində caynaqları olduğundan, biz heç kimlə əlaqə saxlaya bilmirik. Mən alayda olanda Mai, çox asan görünürdü."
  
  "Siz piyada idiniz, əmrləri yerinə yetirmək üçün proqramlaşdırılmış bir robot idiniz. Siz indi qəzəbli maşına qarşı mübarizə aparan bir insansınız. Bu daha çətin döyüşdür".
  
  "Mən yatmalıyam". Pəncərədən uzaqlaşdı.
  
  Mai təmtəraqlı kresloda qıvrılıb gecəni keçirdiyi yerdən ona baxdı. "Mənim kimi, Mett, öləndə yatacaqsan."
  
  Bu yorğun bir təbəssüm gətirdi. "Bon Jovi? Bəzən unuduram ki, DinoRock-u icad edən siz və mən olmuşuq".
  
  "Sən, mən və dinozavrlar kimi, onun nəsli kəsilmək üzrədir. Bu günlərdə hər şey Gangnam stilindədir".
  
  Başqa bir təbəssüm. "Bu gün ölməyəcəyik. Heç birimiz etməyəcəyik. Biz onların ordularını məhv edəcəyik və səkkiz parçasını qırıq barmaqlarından qoparacağıq. Və biz bunu Yorkshire üslubunda edəcəyik."
  
  "Yaxud, Alicia'nın vəziyyətində, it..."
  
  "Heyrət! Vay. İkiniz arasındakı bu düşmənçilik? Bu dayandırılmalıdır. Bir müddət sonra o cırılmağa başlayır. Üçümüz birlikdə yaxşı işləyirik".
  
  Mai çiyinlərini çəkdi. "Ola bilər. Ancaq bu günə necə baxsanız da, hələ də bitmək üzrədir. Biz artıq Kölgə Elitasını zərərsizləşdirmişik. Səkkiz Parça təhlükəsiz olduqdan sonra hər şey sona çatacaq və sağ qalan bizlər... bir qədər rahatlıq tapacaqlar."
  
  Dreyk sözlərinin doğruluğunu anlayaraq uzun müddət ona baxdı. Odinin sümüklərini axtarmağa başladığı gündən onun həyatı şeytan tərəfindən hazırlanmış və cinləri tərəfindən idarə olunan cəhənnəm rollercoaster sürməyə bənzəyir. Bir-iki günə hər şeyin bitəcəyini düşünmək.
  
  Səkkiz parça təhlükəsizdir. Kölgə elitası yoxa çıxdı. Wells görüntüdən kənardadır. Heç vaxt rəsmi olaraq mövcud olmayan dəmir barmaqlıqlar arxasında qanlı bir kral.
  
  Onda bir şey qalacaqdı - Coyote adlı qatil.
  
  Ancaq ilk şeylər.
  
  "Hücumumuza başlamağın vaxtıdır" dedi.
  
  
  OTUZ BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Boeing C17 Globemaster dörd mühərrikli yük təyyarəsi sərt eniş etdi və Qərbi Çexiyanın ucqar bir küncündə yamaqlı, çuxurlu uçuş-enmə zolağından aşağı düşdü. Nəqliyyat şübhə doğurmamaq üçün bazara mümkün qədər yaxın yerə endi, lakin əsgərlər hələ də təyinat yerinə vaxtında çatmaq üçün sürətli templə bir saatlıq yürüş etdilər.
  
  Aralarında olan Dahl və Gates, hazırda Vyana Beynəlxalq Hava Limanında ticarət və mülki eniş üçün bağlanmış böyük təyyarəyə əl atmağı bacardılar. Onların və hökumətlərinin təklif etdiyi pul onun operatorlarının sürətli və keyfiyyətli cavabını təmin etdi.
  
  Ümumilikdə, əksəriyyəti hərbi qulluqçular olmaqla, təxminən altmış nəfər uçuş həyata keçirib. Dreykin istədiyi qədər deyil, dünənkindən çox. Onların arasında SAS-ın on bir üzvü, bir qrup Delta əsgəri, Thorsten Dahl-ın SSG üzvləri və Geytsin birtəhər buraya gətirdiyi bir neçə köhnə dost da var idi.
  
  Həmin şəxslər müxtəlif əməliyyatlardan uzaqlaşdırılıblar. Bəziləri xüsusi təlimlərdə idi, bəziləri mülki şəxslərə baxırdı. Bir düyün eksperimentlər aparan alimlər şirkətini qorudu. Digərləri isə genişləndirilmiş müşahidə məntəqələrinə təyin edildi.
  
  Ən çox hörmət etdikləri insanların ümidsiz çağırışına dərhal cavab verdilər.
  
  Amma yenə də onlara lider lazım idi. Əksəriyyət Dala baxdı. Lakin Dahl Dreykə baxırdı.
  
  İngilis şokunu gizlətmək üçün əlindən gələni etdi. - O birini də çək, ey meyvəli piroq.
  
  "Bu sənin əməliyyatındır, Dreyk. Həmişə belə olub".
  
  Danışmağa başlamasına bir saniyə belə keçmədi. Plan, hər bir missiya üçün olduğu kimi, hər halda onun daxilində yaşayır və nəfəs alırdı, daim inkişaf edirdi. O, başa çatdıqda, komanda hələ də bir az narahat görünsə də, məmnun idi.
  
  Drake özünü şanslı hesab edirdi. Bu missiyanın əks tərəfi böyük idi. Onların topoqrafiyaya quşbaxışı yox idi. Nə qədər adamın qarşısına çıxdığını bilmirdilər. Onlar fraqmentlərin harada saxlanacağını dəqiq bilmirdilər. Onlar düşmənin atəş gücünü bilmirdilər. Terrorçu yaxşı gündə naməlum kəmiyyət idi, amma bu... Siyahı davam edir.
  
  Lakin Dreyk bunu Yorkda işə başladığı vaxtdan, Apaçi helikopteri uçuş-enmə zolağının nümayişini dayandırdığı vaxtdan bəri edir. İndi bu, əbədiyyət əvvəli kimi görünürdü, amma əslində cəmi bir neçə ay keçmişdi. O, Odin və onun qanlı sümüklərini yox etməyə hazır idi.
  
  Təyyarə ağır-ağır sıçrayaraq dayandı. Dayanan an yaşıl işıq yandı və yük yerinin arxa qapısı enməyə başladı. İnsanlar müvəqqəti perimetri qorumaq üçün sürətlə hərəkət edərək soyuq havaya qaçdılar. Qrup rəhbərləri istiqaməti müəyyən etmək üçün kompaslarını yoxladılar. Drake, Mey və Alisiyanı təyyarədən çıxardı, onun ardınca isə bütün mülki şəxslər də daxil olmaqla, ekipajın qalan üzvləri gəldi. Gəlirdilər; hər əl bu gün istəniləcək və lazım olacaqdı.
  
  Buzlu hava Dreykin üzünə dəydi. O, cəld pencəyini çəkdi, kiçik paketini və silahlarını yoxladı və başqalarının da eyni şeyi etdiyinə baxdı. Qeyts və Hayden MKİ-nin Vyana hava limanındakı obyektindən silah və döyüş sursatı, eləcə də bəzi zəruri əlavə əşyalar - qumbaraatan, RPQ, Kevlar jiletləri, rabitə vasitələri, su və hətta bir neçə paket rasionu götürüblər.
  
  Onlar çıxışa gedərkən Hayden Dreykin yanında dayandı. "Sən bilirsən ki, mən həqiqətən də rəhbərlik edirəm, elə deyilmi?"
  
  Drake amerikalının üzündə yarım təbəssüm gördü. "Oh bəli. Yan tərəfdə necədir?
  
  "Lənət olsun. Bir az daha ağrıkəsici udsam, Şaxta babanın arxamızdan gəldiyini görərdim."
  
  "Faydalı bir gücləndirici kimi faydalı ola bilər." Alisiya onların arxasınca müdaxilə etdi: "Hər halda, bu dəfə bıçaqlanmamaq daha yaxşıdır."
  
  Drake onları dik, otlu bir yamacla kiçik bir meşənin kənarına apardı. "Qapaq üçün bura gəlin" dedi və mikrofonu tıkladı. "Hər şey aydındır?"
  
  Həddindən artıq müdaxilə səbəbindən yüksək səslə cavab gəldi.
  
  "Yaxşı" dedi. "Gəlin çıxış edək."
  
  
  * * *
  
  
  Rəngarəng meşədən keçərkən komandalar bir az ayrıldılar, hər qrup özlərinə yapışdı. Bu cür rəqib hissələri toplamaq üçün fövqəladə vəziyyətlər və daha da qeyri-adi insanlar lazım idi və Drake bu insanların onun tərəfində olmasından məmnun idi. Onun çox da məmnun olmadığı hallar. O, SAS-ın iki mühafizəçisi tərəfindən müşayiət olunan norveçlinin mövqeyini yoxlamaq üçün tez geriyə baxdı. Qoca Holqeytin xəyanətindən və gizli dəstəsinin qırğınından həqiqətən şoka düşsə də, yenə də çıxış yolu düşünməyə çalışırdı.
  
  Bir müddət ayıq-sayıq qalaraq irəlilədilər. Drake düşüncələrinin içəriyə çevrildiyini gördü. Dostları və ekipajı üçün məsuliyyət onun çiyinlərinə çox düşmüşdü, lakin heç bir terrorçuya Odin və onun növünün icad etdiyi kimi dəhşətli silahdan istifadə etməyə icazə verilməmişdir. Qəbirlərin axtarışı, Qan Kralının çılğın təqibi, Uellsin sirlərinin axtarışı - bütün bunlar onu buna gətirib çıxardığını düşünmək - dağların qaranlıq kölgələrinin uzaqlarda olduğu qızmar soyuq və ucqar Çex çölündə gəzintiyə. Qarşıda Transilvaniyanın kənarlarından başqa bir şey yoxdur.
  
  Rabitəçi onun qulağında cingildədi. Sinə mikrofonunu sıxdı. "Bəli?"
  
  "Meşədən kənarda yer qalxmağa başlayır" dedi uyğunsuz bir səs. - Təpənin başında yaşayış evləri var.
  
  "Kənd?"
  
  "Əgər koordinatlar düzgündürsə, bəli."
  
  "Onlar haqlıdır". Dreyk sonda Holqeytin dəhşətini düşündü. "Evlər bir-birinə sıx bağlıdır?"
  
  "Bəli. Kənd isə tərk edilmiş kimi görünür".
  
  "Yaxşı. Bizi gözləyin".
  
  Meşənin kənarından görünən mənzərə Dreykdə itirilmiş ümid və boşluq hissi ilə heyrətə gəldi. Saralmış, qurumuş ot kiçik bir təpənin üstünü örtmüşdü. Onun çuxurlu zirvəsinin ətrafında sökük və bərbad tikililər dayanırdı, divarlarında parça-parça yox idi, sanki nəhəng Transilvaniya canavarı gözə çarpan hər şeyi məhv edirdi.
  
  Və bu, əlbəttə ki. Mülki sakinlər - qadınlar, uşaqlar - çoxdan naməlum taleyi qarşılamağa getdilər. Şəhərlərini yerlə-yeksan edən pis insanlar öz izlərini buraxdılar və arxalarına belə baxmadan növbəti birinə keçdilər. Onlar kimi insanlar heç vaxt peşman olmazlar.
  
  Dreyk indi kürsü arxasında necə insanların toplaşdığını düşündü. Fanatiklər, bəli, amma daha da pisi, dərin cibləri olan yaxşı təşkilatlanmış fanatiklər. Mikrofona basdı. "Hərəkət."
  
  Komanda əvvəlcə formaya girmək üçün yağlanmalı və zımpara edilməli olan tamamilə yeni bir maşın kimi hərəkət etdi, lakin bu insanlar mükəmməl peşəkarlar idi və dərhal bir-birlərinə uyğunlaşmağa başladılar. Qabaqcıl SAS komandası dırmaşmadan birinci olub. Drake onlardan birinin qəflətən onun üstünə atıldığını gördü və o, daha yüksəklərə qalxarkən, boynunun qırılmış tək bir terrorçunun yıxıldığını gördü. Komanda binalar arasında əriyib. Drake, Mey, Alicia, Dahl və iki CIA agenti mülki şəxslərdən ibarət orta qrupu təşkil etdi - Ben, Karin, Gates və Belmonte arxa tərəfi qaldırdı, indi Komodo və iki nəfərlik Delta komandası mühafizəçi olaraq.
  
  Drake otlu zirvəyə çatdı və var gücü ilə özünü soyuq beton divara sıxdı. Qumbaranın onu parçaladığı yerdə onun kənarları iti idi, səthi uzun illər əvvəl güllələrin deşdiyi yerdə cızıqlanmışdı. Dayanıb qulaq asdı. Yaxından yox, hardansa irəlidən insan səsləri gəlirdi, amma titrəyən küləklə birlikdə söhbət və gülüş uğuldayırdı.
  
  Mey onun çiyninə vurdu. "Yuxarı". O, əllərini sıxdı. Drake onlardan bir addım kimi istifadə etdi və onun təkanını gözlədi. Bu baş verəndə o, bədənini yuxarı qaldırdı və düz damın kənarından yuxarı qaldırdı, üfüqi yerə endi və bir dəqiqə tamamilə hərəkətsiz qaldı. Eyni şey soldakı, sağdakı və öndəki evlərdə də oldu. Kiçik qum və iti çınqıl parçaları onun əllərini dişlədi və o, ehtiyatla irəli sürünərkən sakit, lakin sərt etiraza səbəb oldu, başını o qədər aşağı saldı ki, burnunun parçalanması bir qarışdan da az idi.
  
  Damın qərbə baxan kənarına çatdı və ehtiyatla başını beton çarxın üstündən qaldırdı. Dərhal aşağıda, başqa bir SAS əsgərinin ikinci gəzən mühafizəçi ilə sövdələşdiyini gördü. Terrorçuların perimetri burada nazik idi, lakin çox keçmədən kimsə çox uzağa aparacaq bir səs çıxardı.
  
  İrəlidə, evlərin arxasında yer kəndin mərkəzi olacaq yerə enirdi. Orada bir vaxtlar kəndlilərin görüş yeri olan, indi isə ekstremistlərin bazar yerinə çevrilən meydança salınıb. Bir cüt yığcam Steiner Rangefinder durbinini qaldırmaq və təkcə yığılmış düşmənləri öyrənmək deyil, həm də onun görə biləcəyi müxtəlif elementlər arasındakı məsafəni dəqiq müəyyən etmək üçün daxili lazerdən istifadə etmək üçün Drake vaxt apardı.
  
  Bir neçə qrup kişi söhbət edirdi və ya meydanda gəzirdi. Onlar bir çox fərqli maraq sahəsi ətrafında fırlanırdı. Drake diqqətini cəmlədi və bədənlər arasında DBA Kinetikası ilə işarələnmiş bir neçə üst-üstə yığılmış yeşikləri tanıdı, digərində isə sadəcə Kord yazısı var.
  
  Bunlar yüksək səviyyəli pulemyot şirkətləri idi. Saysız-hesabsız qutular doludur. Kiçik bir müharibəyə başlamaq və bitirmək üçün kifayət qədər silah.
  
  Bir az düzəliş etdi və o, Vektor qumbaraatanlarının bir partiyasını gördü. Daha biri və bir dəstə zenit raketləri ilə bağlı böyük səs-küy var idi. Hər tövlə nömrələnmişdi. Dreyk durbinini bir az çevirdi, meydandan o tərəfdəki mənzərəyə heyran qaldı. Torpaq yastı düzənliklərə doğru enib. Geniş asfaltlanmış yol terrorçuların bazasına eybəcər yol açıb.
  
  Burada Dreyk çoxlu ciddi mühafizə olunan vertolyotlar, bir neçə yük maşını və neft ola biləcəyini düşündüyü böyük çəlləklər gördü. Digər nəqliyyat vasitələri - bir neçə bahalı avtomobil, hərbi Hummer. Böyük çadır isə çox güman ki, auksion üçün yerdir.
  
  Odinin səkkiz hissəsindən əsər-əlamət görmədi. Təbii ki, onlar çadırda olmalı idilər. Amma əslində bilmirdi. Yamacdan aşağı toplaşan böyük insan kütləsi və onun arxasındakı vertolyotlar arasında hətta onu dəhşətə gətirdi.
  
  Onun sağ tərəfində, evlərin bitdiyi yerdə bir neçə sıra iri konteynerlər düzülmüşdü. Terrorçular konteynerləri özləri ilə gətirə bilmədiklərindən belə qənaətə gəliblər ki, onların köhnə kəndlə, yaxud sonradan oraya köçüb yoxa çıxan biri ilə əlaqəsi olmalıdır.
  
  Yavaş-yavaş geri çəkildi və yerə sürüşdü. Dahl, Hayden və Sem ona yaxınlaşdılar. "Yaxşı deyil" dedi Hayden, səsi həmişəkindən daha yüksək idi, yəqin ki, ağrıkəsicilərdən. "Ərazi ciddi şəkildə qorunmur, lakin ondan kənara çıxmaq sadəcə dəlilikdir."
  
  "Yüzdən çox," Dahl razılaşdı. "Və təəccüblü dərəcədə ağlabatan. Bu onların qaçış yolu və hərracın yeridir. Liderlər sövdələşmələrini meydanda təkbətək edəcəklər. İndi heç kim istəmir ki, danışıq mühafizəçisi onların işlərinə qulaq assın, eləmi?"
  
  Sam narahat görünürdü. "Mett, hətta komandamız bu çadıra yaxınlaşmaqda çətinlik çəkərdi."
  
  "Gəlin başqa tərəfdən baxaq." Drake çiyinlərini çəkdi. "Əclaflar, terrorçu liderlərin tez-tez olduğu kimi, özlərinə həddən artıq əmin, lovğa və qürurlu olacaqlar. Bu, bizim üstünlüyümüzdür".
  
  "Bəlkə" dedi Dahl. "Amma bunların heç biri bizə yüzdən çox yaxşı yerləşdirilmiş mühafizəçini keçməyə kömək etmir."
  
  Dreyk isveçlinin baxışları ilə qarşılaşdı. "Gizlilik haqqında kim nə dedi?"
  
  Dahl başa düşməzdən əvvəl bir an keçdi. "Lənət olsun, sənin nəhəng topların var, dostum, sənə təşəkkür edirəm."
  
  "Qorxulu dərəcədə böyük" deyə Dreyk razılaşdı.
  
  "Gözləyin, haloha." Kinimaka təəccüb içində özünü unudub. "Onlara hücum etmək istəyirsən. Onlar?" O, əlini çadırın ümumi istiqamətinə yellədi.
  
  "Dəqiq hücum deyil" dedi Drake yumşaqlıqla. "Daha çox fırtına kimi."
  
  "Gündəlik pəhrizinizdə balıq və çips və ya buna bənzər bir şey almadığınız üçün əsəbisiniz?" Kinimaka qəzəblənirdi. "Biz edə bilmərik-"
  
  Hayden Kinimakaya yaxınlaşıb incə əlini çiynində saxladı. Havaylı demək olar ki, öz dərisindən sıçradı və gözlərini iri açaraq müdirinə baxdı.
  
  "Heç nə yaxşı deyil, Mano" deyə o, sakitcə dedi. "Onu dinləməlisən. O, bizim liderimizdir".
  
  Dreyk arxasını divara söykədi və yuxarı baxdı, onun "komandası" hesab etdiyi bütün insanların bu son anda ətrafına toplaşdığına hədsiz dərəcədə toxundu. Mai və Alisiya onun yanında əyləşdilər. Hayden və Kinimaka qulaq asmaq üçün diz çökdülər. Ben, Karin və təqib edilən Belmonte digər tərəfdən ona yaxınlaşdılar. Onunla Qan Kralını cəsarətlə təqib edən əsgər Komodo Karinlə oturdu. Jonathan Gates Komodonun arxasında dayandı, onun duruşu, üzü və gözləri hədsiz qətiyyət saçırdı.
  
  Və dəli isveçli Thorsten Dahl ona mütləq hörmət, sevgi və qeyd-şərtsiz iman kimi bir şeylə baxdı, Dahl kimi bacarıqlı bir döyüşçüdən bəhs etmədən hər bir döyüşçüdə zəhmətlə qazanılan bir keyfiyyət.
  
  Drake xəyali stəkanı qaldırdı. "Bu dəqiqə evə gedə bilərik" dedi. "Terrorçuların vecinə olmayacaq. Dünya heç vaxt bilməyəcək. Yoxsa qalıb geri çəkilməyək. Azadlığa qədəh qaldıraq və həyat tərzimizi bu alçaqların boğazından aşağı salaq. Biz birlikdə o qədər irəli getmişik..."
  
  Drake hər baxış, hər bir maraq titrəməsi ilə qarşılaşdı. "Arzularımız öləndə..." O, Alison və Kennedini təqdim etdi, lakin ən çox tanımaq istədiyi, lakin heç vaxt tanımadığı adamı gördü. Yaşamış, amma həyatı heç vaxt bilməyən adam onun doğmamış övladı Emilidir. "Biz ölmək istəyirik. Ya da iç. Biz başa düşürük ki, cəhənnəmdən də pis şeylər var. Amma mən hələ də buradayam - və sizə bunu demək üçün buradayam - son bir neçə ay bizi nəinki incitdilər, həm də bizi bura gətirdilər. Birlikdə. Hal-hazırda, bu qiyamət silahı ilə bir mildən az məsafədə." O, tüfəngini qaldıraraq ayağa qalxdı. "Odur ki, gəlin gedək bu terrorçu klounlara "topları divara vurur" ifadəsinin əslində nə demək olduğunu göstərək.
  
  
  
  4-cü HİSSƏ
  
  
  DRAKENİN SON DÖYÜŞÜ
  
  '...və altı yüz ölüm vadisinə getdi...'
  
  
  'Silah onların sağında,
  
  Top onların solunda
  
  Onların arxasında silahlar
  
  Voleybol və ildırım;
  
  Atışma və mərmi ilə basqın edildi,
  
  At və qəhrəman düşərkən,
  
  Çox yaxşı döyüşənlər
  
  Ölümün çənəsinə düşdü
  
  Cəhənnəm çənələrindən qayıt
  
  Onlardan qalan hər şey".
  
  
  Alfred Tennisonun İŞIQLI HÜCUM briqadasından çıxarış.
  
  
  OTUZ İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Komanda boş evlərin arasında süründü, sadəcə bu anı gözləyirdi - çox uzaq olduğu ortaya çıxan bir addım. Tez gəldi. Onlar bu baş verməmişdən əvvəl daha üç terrorçu perimetr mühafizəçisi ilə sakitcə mübarizə apara bildilər, lakin dördüncünün barmağı ölərkən tətiyi refleksiv şəkildə çəkdi.
  
  Dəhşətli dərəcədə yüksək səslə, sərt beton divarlar arasından atəş səsləri eşidildi. O an hər bir kişi və qadın həyata oyandı. Silahlar hazır vəziyyətdə olan qruplar, heç kimin yanlarında olmadığından əmin olmaq üçün binalar arasında qaçdılar. Daha çox terrorçu mühafizəçi yaxınlaşmağa başlayanda atəş səsləri eşidildi. Drake irəlidə sıçrayan bir fiqur gördü, atəş etdi və qalın, iti reaktivlə divarın bir küncünü partladıb. SAS komandalarından biri damların üstünə çıxdı və orada tempi davam etdirdi. Hər künc yeni bir çağırış təqdim etdi, küçədəki hər dönüş onların üzlərində kölgələr və potensial gizlənmə yerləri yaradırdı.
  
  Drake durmadan irəlilədi, bu vəziyyətdə onun yanında olmasını ən çox istədiyi iki adam olan Mey və Alisiya ayaqda qaldılar. Bir neçə saniyədən bir yeni kadrlar olurdu. Meydandakı çaxnaşmanı yalnız təsəvvür edə bildi, çünki silahlar çıxarılıb, helikopterlər qızdırılıb. Sürətlə sürüşdürərək sinə mikrofonunu işə saldı. "Norveçlinin həmişə əlində olduğuna əmin olun. Qəlpələrin kimdə olduğunu bilən varsa, o da odur".
  
  O, şansın az olduğunu bilirdi, lakin bu gün burada ən kiçik fürsəti belə qaçırmağa gücü çatmazdı.
  
  "Darıxıram" dedi Alisiya sevinclə onun yanında. "Gecə gecləri, döyüş günləri və kobud seks. Mənim həyat tərzim." Bir kişi qarşıdakı küncə baxaraq başının kiçik bir hissəsini uçurarkən o, atəş açdı.
  
  Daha çox küçə və hücumçular xətləri təhlükəli dərəcədə incə olana qədər daha da uzanırdılar. Dreyk qarşıda yerin meydançaya doğru maili olduğu son bir neçə evi gördü və tələsik irəlilədi.
  
  Onun mikrofonu səsləndi. "Problem".
  
  "Nə?"
  
  Amma sonra özü təpənin başına çatıb aşağı baxdı. Çoxlu sayda terrorçu mühafizəçi və muzdlu əsgərə bənzəyənlər bir-birinin ardınca qaçaraq onlara tərəf qaçdılar ki, bir saniyə belə gülləsiz uçuşa keçmədi. Yaxşı təşkil edilmiş qüvvə.
  
  Drake sürətlə ətrafa baxdı. Konteynerlər bir neçə yüz yard sağda idi, əvvəlcədən və örtüyü təmin edirdi. Mikrofonu yandırdı. "Sağa keçin."
  
  Onlar arxalarını evlərə tutub cəld kənara çəkildilər, inadla atəş açıb onlarla qumbara atdılar. Güllələr hər iki tərəfə çaxır, ildırım kimi evlərin divarlarına dəyir, ətrafdakıları minaatanlarla yağdırır, irəliləyən terrorçuların ətrafına palçıq təpikləyir, bəzilərini döndərir, digərlərini qanlı yamacdan aşağı yuvarlayırdı. Partlayışlar daş və torpağı, əti və sümüyü parçaladı. Ölüm və dağıntı arasındakı çıxılmaz mübarizə Dreykin bütün komandasının sağa doğru tələsməsinə və hündür polad qablar arasında mövqe tutmasına səbəb oldu. Drake özünü möhkəm yerə atdı, toz və qayaları təpiklədi, vaxt itirmədən aşağıda olanları nişan aldı və başqa bir qurğuşun yaylımını buraxdı.
  
  Hücum edənlər daha sonra təpənin başına çıxdılar, hələ də atəş açdılar və qəfil onların ortasında tapdılar. Drake iki dəfə atəş etdi, hələ də meylli, iki adamı yerə yıxdı, sonra öndən hücumla üzləşdi. O, tüfəngin qundağını kişinin dişlərinə çırpdı, qan sıçradığını hiss etdi, silahı qaldırıb başının üstünə bərk-bərk endirdi. Kişi diz çökdü. Drake digər əli ilə bıçağı çəkdi və onu bitirdi. Başqa bir kişi ingilisin üstünə atıldı. Drake əyilməyərək sadəcə orada dayandı və sifətinə güclü baş zərbəsi ilə adamın uçuşunu qarşıladı. Səs və ya hərəkət etmədən təcavüzkar bir yığın halında yıxıldı.
  
  Silah səsləri, gurultu və qışqırıqlar, mərhəmət fəryadları və qana susamış fəryadlar günü deşdi. Mai gözlənilmədən üzünə bir dirsək aldı və metal örtüklə geri çəkildi, silah yerə düşdü. Drake ona kömək etmək üçün çox məəttəl qalmışdı, lakin o, hələ hərəkət edə bilməmiş, Alicia silahını çəkdi, ətrafında fırlandı və bir nəfəs aldığı müddətdə rəqibinə atəş etdi.
  
  Mai gözlərini ona zillədi. "Çox sağ ol".
  
  Alisiya diqqətini yenidən boğazından tutduğu adama çevirməzdən əvvəl sadəcə göz qırpdı.
  
  Drake başını tərpətdi. "Hamısı sadəcə gecikdirmə taktikasıdır." İndi o, kənardan, aşağıdan meydanı görə bilirdi. Terrorçuların rəhbərləri yerli ət bazarında adi bir gün kimi öz işlərini təzəcə bitirirdilər. Onlar tələsmirdilər. Demək olar ki, heç kim təpəyə, insanların onlar üçün döyüşdüyü və öldüyü yerə nəzər salmadı.
  
  "Lənət olsun onların təkəbbürünə" deyə o, hiddətlə pıçıldadı. "Ancaq bu onlara baha başa gələcək."
  
  Hücum zəifləməyə başlayanda Drake irəlilədi. O, cəld ətrafa baxdı, fikirləşdi. O, hər kəsi görə bilmirdi, amma ölüləri onların tərəfində görmürdü.
  
  "Mənim üçün" dedi mikrofona. "Meydana".
  
  Konteynerlərin arxasından çıxan adamlar, silahları hazır vəziyyətə gətirərək, növbəti itələməyə qərar verdilər. Yüksək və daimi sayıqlıqla, irəlidə gedən hər şeyə atəş açaraq, yamacdan aşağı qaçdılar. İndi Dreykin razı qaldığına görə, terrorçu liderlər və silah alverçiləri arxalarında şəxsi cangüdənləri, silah və raket qutuları qoyub qaçdılar.
  
  Meydandan kənarda o, rotorları artıq fırlanan helikopterləri və strateji mövqelərdə olan terrorçunun təhlükəsizlik işçilərinin çoxunu gördü. Onun hazır vəziyyətdə gördüyü bəzi silahlar qorxudan daha çox idi. Nəhəng çadır sakit dayanmışdı, yanları küləkdə çırpınırdı, fırtınanın ortasında sakitlik oazisi idi.
  
  Drake-nin solunda, Hayden onun kürəyini örtərək hər yerdə olan Kinimakanın yanında çaparaq onun baxış xəttində peyda oldu. Havaylı, müdirinin təhlükəsizliyi ilə həmişəkindən daha çox maraqlanırdı. Yəqin ki, ağrıkəsicilərə görə Hayden özünü yenilməz hesab edərdi. Dreyk də eyni şeyi hiss etməsini arzulayaraq qarşıdakı tıxaclara atəş açıb. Başqa bir atəş və təsadüfi bir atəş raket qutusuna dəydi və onu elə bir qüvvə ilə partladıb ki, ən yaxşı Yeni il atəşfəşanlığına rəqib ola bildi.
  
  Lakin onlar ölümcül raketlər, uçan fraqmentlər və kiçik, ölümcül döyüş başlıqları idi. Drake və onun ekipajı, bir-birinin ardınca özlərini palçığa atdılar və başlarını aşağı saldılar. Dreyk başını qaldıranda göyə fırlanan od topunu gördü. Onun ətrafında qalın qara tüstü büründü. O, yuxarı qalxdı. Düşmən qoşunları, bükülmüş metal parçaları və yanan loglar indi meydanı zibilləyirdi.
  
  Dreyk kobud asfaltlanmış meydançaya çıxdı və hərdən bir şey yerindən tərpənəndə atəş açdı. Bir adam yanan xaraba taxta yığınının arxasından qaçdı, lakin Dahl onu tez qarşıladı və yerində saxladı. Eynən.
  
  Komanda hər hansı həyat əlaməti və ya düşmən snayperləri axtararaq alov və dağıntılarla əhatə olunmuş ərazidən piyada keçdi. Dahl bütöv bir qutu RPG atıcıları və raketləri tapdı və onları tez payladı. Drake Ben, Karin və Qeytsin arxalarında təpədən aşağı qaçdıqlarını gördü. Belmonte, təəccüblə, əlində yüngül pulemyot və tapança tutaraq, artıq hücum qrupunun bir hissəsi idi.
  
  İndiyə qədər yaxşı. O, yenidən səkkiz fiqur haqqında düşündü və qorxu dalğası hiss etdi. Əgər Holqeyt hədsiz peşmanlıq və təzyiq altında olsa belə, yalan danışsa nə edərdi? Əgər fraqmentlər artıq yoxa çıxıbsa və ya indiyə qədər Şingen yolundadırsa?
  
  Rəbbim hamının köməyi olsun.
  
  Sonra o, sonuncu dırmaşmağa qalxdı və ilk dəfə həqiqətən aşağıda olan dərəyə baxdı. Ölüm Vadisi, deyə düşündü. Düzənlikdə ondan çox helikopter eniş gözləyirdi. Biri baxarkən ayrıldı. Vadiyə enən yamac yolun hər iki tərəfinə hər cür silahla silahlanmış kiçik qruplarla sıx səpələnmişdi.
  
  Dreykin komandası daha da irəliləmək istəsə, onlardan keçməli olacaqlarını bilə-bilə içəri qazdılar və gözlədilər.
  
  Drake-nin bütün komandası dama taxtası şəklində, vadinin kənarında iki cərgədə düzülmüşdü. Bu zaman böyük çadırın qapıları kənara çəkildi və kiçik bir dəstə sərt kişilər dəstəsi və ya xalat geyinmiş, baş geyimi geyinmiş bir dəstə çıxdı. Onların arxasında pulemyotlu, cins şalvar və pencək geyinmiş əsgərlər gəldi və onların ardınca Odinin bütün səkkiz hissəsini öz aralarında daşıyan sonuncu qrup - qaçan avropalı kişilər qrupu - yəqin ki, muzdlular gəldi.
  
  Satış tamamlandı. Helikopterlər artıq isinmişdi və havaya qalxmağa can atırdılar.
  
  Drake başqa yol görmürdü. O, Dahl və Sam və onların xalqına baxdı və onların dünyasının, uşaqlarının gələcəyi haqqında düşündü, başqa heç nə. Uşaqlarımız üçün, deyə düşündü. "Gələcəyimiz naminə!" ucadan qışqırdı.
  
  Şarj aktivləşdirilib.
  
  
  * * *
  
  
  Onlar yorucu yamacla aşağı enir, ayaqları qanlı ölü ot yığınlarına yapışırdı, çiyinlərinə bərk-bərk basılan silahlar, güllə ilə qarşılaşan güllə, müharibə fəryadı. Və ölüm havanı doldurdu. Helikopterlər qara yırtıcı quşlar kimi qabağa qalxdı , ancaq məharətlə nişanlanan qumbaraatanlarla göydən yerə yıxıldı. Göydən od yağdı. Sürünən partlayışlar sütunu və ölümcül qurğuşun divarı, qorxudan yeyilmiş, lakin onların arasında bütün maneələrə qarşı irəliləyən altmış naməlum qəhrəmanın qarşısından keçdi. Və onlar yıxılanda da atəş açmağa davam edirdilər, ölmək üzrə olan bədənləri yerə yıxılanda belə, hələ sağ olanlar və ölümlə üz-üzə qalanlar üçün sonuncu qumbara atdılar və ya başqa bir güllə götürdülər.
  
  Bütün təpə boyu bir sıra düzülüb toplara tərəf qaçdılar. Onların heç biri tərpənmədi, ancaq odla atəşə tutdu və qayalıqda qopan dalğa kimi ölümcül hücuma qalib gəldi.
  
  Drake bir neçə güllənin üzünü deşdiyini hiss etdi. Qarşısındakı təpəni böyük bir yanğın partladı, lakin o, onu yarıb. Qulağına nəsə dəydi, yəqin ki, qəlpə idi, amma o, bunu çətinliklə hiss etdi. Hər addım düşməni imkan həddinə yaxınlaşdırırdı. Hər addım Odinin hissələrini təhlükəsizliyə yaxınlaşdırdı. Dəqiq atəş açaraq və məharətlə mağazanı dəyişdirərək hücum edənlərin üzərinə mərmi ardınca mərmi endirdi. Güllələr, qumbaralar və raketlər havaya atılan adamlar səndələdikləri zaman tətiyi çəkdikləri anda ürküdülər. Bir anda vertolyot terrorçuların müdafiəsinin ürəyinə çırpıldı, zərbə nəticəsində parçalandı və metal parçaları, insanları və dəhşətli alovları çölə səpərək dəhşətli xaos nümayiş etdirdi.
  
  Eyni partlayış düşmənin arxadan daha çox istehkamını məhv etdi. Dreykin komandası qana və döyüşə hazır, heç bir mərhəmət göstərmədən onların arasına düşdü. Dreyk hündür təpənin üstündən tullanaraq insanların arasına düşdü və düşməninin sinəsinə üç istiqamətdən üç dəfə atəş açdı. Ağır zərbələrlə geri yıxıldılar. Mai onun yanına endi. Belmonte o biri tərəfdən endi. Oğru təpədən aşağı tüstüdən çıxan maskalı şəxsə atəş açıb. Drake başını qaldırdı.
  
  "Gəzməyə davam et." Mikrofonunu işə saldı. "Bizim sürətimiz var. İndi dayanma!"
  
  
  Amma həmin an dəhşətli ağır atış səsi, elə bir səs gəldi ki, iri çaplı silahdan elə bir səs çıxdı ki, sanki cəhənnəmin bağırsaqlarından birbaşa atəş açır. Nəhəng torpaq parçaları havaya atılarkən, nəhəng mərmilər çeynəyən kimi göyərtəyə düşdülər.
  
  "Siktir məni!" Mai qışqırdı. "Bu nədir?"
  
  "Bir növ ağır pulemyot" deyə Drake cavab verdi. "Cəfəngiyat! Bizim mövqeyimizi tuturlar. Biz sıxılmışıq".
  
  "Vaxt yoxdur!" Mai qışqırdı, amma bu anda böyük top yenidən öskürdü və onun yanında mərmi partladı və bədənini dayaz bir depressiyadan keçirdi.
  
  "Mai!" Drake qışqırdı.
  
  Belmonte onun yanına qaçdı. Birdən bir kölgə günəşi söndürdü və Dreyk başını qaldıraraq dörd düşmən əsgərinin ona doğru çapıldığını gördü.
  
  Böyük top diqqəti yayındırmaq üçün istifadə olunurdu.
  
  İndi Drake tək başına yuvarlandı və dizləri üstünə qalxdı və kişilərdən birini vurdu. Amma digərləri çox yaxın idilər. Onlardan biri tapançanı onun əlindən döydü. Digəri boğazına yaxınlaşdı, amma çox yavaşdı. Drake qolundan tutdu və onu aşağı bükdü, dirsəkdən qırdı, sonra onu kəskin şəkildə yuxarı çəkdi ki, kişinin cəsədi qardaşlarından birinə çırpıldı. Digəri yan tərəfdən ona yaxınlaşdı. Dreyk arxaya əyildi və qorxulu dərçəyi tutan əlin burnundan bir millimetr yuxarıda havanı kəsib onun bədəninə yuvarlanaraq adamın arxasına keçənə baxdı. Sonra öz bıçağı çıxarıb başının arxasına soxdu.
  
  Güllə ayaqlarının arasından keçib. Başını qaldırdı. Onun qarşısında həqiqətən nəhəng bir əsgər dayanıb gülümsəyir, silahını hazır vəziyyətdə saxlayır, üzündən artıq yaxşı insanların qanı damlayırdı.
  
  Drake seçimi yox idi. Bir anlıq peşmançılıq hiss etdi...
  
  ... tapança atəş etdi, lakin hədəfə çatmadı. SAS əsgəri çarəsiz bir hücuma keçdi və nəhəngin kürəyinin kiçik hissəsindən vurdu. Əsgər kənara atıldı. Yeddi fut əzələli və saf qəzəbli nəhəng heç tərpənmədi. O, sadəcə olaraq silahı yenidən nişan aldı və başqa bir insanın həyatına son qoydu. Amma indi Dreyk ayağa qalxmışdı və Mai bir anlıq ayıq-sayıq başını tərpətdi və başqa istiqamətə daldı.
  
  Drake ildırım vaxtı öndən yumruq, üç yumruq və bir təpik vurdu. Nəhəng onların hamısını çəkinmədən götürdü, diqqətini Maiyə cəmlədi, onun ölümcül zərbələrindən yayındı, lakin hər halda onları yayındırdı.
  
  Drake yenidən vurdu. "Bunu hiss edəcəksən, ey əclaf!"
  
  Nəhəng güldü. "Düşünürəm ki, sənə daha böyük qollar lazımdır, qısa." O, filin gücü ilə Dreykin sinəsinə təpik vurdu və onu geriyə uçdu, heyrətə gəldi və nəfəsini kəsdi. Mai düşməninin qolunu sındıraraq yenidən suya daldı, amma yenə də çaşqın halda özünü nəhəngin ayaqları altında əzildiyini gördü.
  
  Sonra çaşqın halda sallanan qoluna baxaraq qısa bir fasilə oldu. "Bu, bovver deyil." Kəsik sümüyünü cırılmış ətdən geri soxarkən o, hıçqırdı, hətta buruşmadı. "Sonra düzəldəcəm."
  
  Nəhəng adam hələ də nəhəng əlində silahı saxlayırdı. Onun çılğın qışqırıqları və həzzləri hətta ölümlə isladılmış günorta havasını dəlicəsinə kinlə doldurdu.
  
  Bu qədər dəqiqə ərzində ikinci dəfə Dreyk silah gücü ilə ölümlə qarşılaşdı. Heç bir ümidi qalmadan bədənini düzəltməyə çalışdı. Lakin nəhəng dərhal atəş açdı. Heç bir söz yox, daha çox danışıq yox, sadəcə gözlərini işıqlandıran alov qığılcımı onun bura gəlib, yöndəmsiz şəkildə növbəti hədəfinə keçə biləcəyi fikrini alovlandırdı.
  
  Bir güllə sürəti ilə bir kölgə Drake və Mei və ani ölüm arasında qaçdı. Sonra Daniel Belmontenin parçalanmış bədəni onların yanına düşdü, boynunun körpücük sümüyü ilə birləşdiyi yerdə çox qan axdı, gözləri ümidlə dolu idi.
  
  "Mən günü xilas etdim?"
  
  Hələ də adrenalin içində... yarasının ölümcül olduğunu hələ tam bilmirdi.
  
  Amma nəhəng iri, tüklü başını tərpətdi və tapançasını yenidən qaldırdı. Belmonte bunu hiss etdi və sonra hər ehtimala qarşı ayağa qalxıb iri adamı qucaqladı. Güllələr Belmontenin çərçivəsini deşdi, hər zərbə ilə dəhşətli dərəcədə seğirilirdi. Drake baxdıqca oğrunun bu həyatdakı son hərəkətini gördü - əlini çevirdi və Dreykdən götürdüyü bıçağı düz nəhəngin qalın boynuna soxdu.
  
  Hər iki adam bir yığın yerə düşdü. Dreyk və Meyin ayağa qalxması hələ də az qala bir dəqiqə çəkdi. Hər ikisi Belmontenin son sözlərini eşitdilər, nəfəs pıçıltısından başqa bir şey deyildi. "İndi mən onunla yenidən görüşəcəyəm."
  
  O vaxt döyüş gedirdi. Drake və Mey yaralarını yoxladılar, itirilmiş silahlarını götürdülər və Belmontenin onsuz da soyumuş bədəninə başını yelləyərək davam etdilər.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden irəli baxmazdan əvvəl Kinimaka, Dahl və bir neçə isveçli həmyerlisi ilə birlikdə düşmənin müdafiə postunu məhv etdi. Yamacın ətəyinə yaxınlaşanda səkkizlə qaçan adamlar çadırı tərk edərək vertolyotların sıx olduğu yerə doğru yol aldılar. Hayden ətrafa baxdı. Onların ətrafını tüstü və yanğın bürüdü. O, başqa heç kimə kömək edə bilmədi, ona görə də qaçdı, indi ağrıkəsicilər getdikcə yan tərəfində əks təsir hiss etməyə başladı.
  
  Kinimaka təkid etdi: "İcazə verin, mən liderlik edim".
  
  Amma indi bundan narahat olmaq vaxtı deyildi. Kinimaka həmişə olduğu kimi onun yanında idi və Dahl da onun yanında gəzirdi. O, yamacın qalan hissəsinə doğru irəliləyərək, bir neçə üst-üstə yığılmış bareldən sərt müqavimətlə üzləşəndə qısa müddətə dayandı. Dahl RPG-ni çəlləklərə atəş etdi və müxalifət alovlandı. Sonra təəssüflə başını yelləyərək silahı qumbaraatanlardan uzaqlaşdırdı.
  
  Onların paltarları cırılmış, ətləri qan olmuş, üzləri qətiyyətdən və yol boyu həmkarlarını itirməkdən donmuşdu, lakin Hayden və onun kiçik dəstəsi irəliyə doğru itələdi, nəhayət vadinin düz hissəsinə çatdı və kəsmə sahəsi ilə üz-üzə gəldi. Düşmən içəri qazıldı və bəziləri artıq atəş açmağa başladı.
  
  "Oraya baxın" dedi Dahl. Parçaları götürməyə çalışan böyük bir dəstəyə işarə etdi. "Tələs. Bizim vaxtımız yoxdur".
  
  
  * * *
  
  
  Norveçli, tökülən qan və ölümün qatı qoxusu ilə üzən, tünd tüstünü qarşıladı. Onu qoruyan SAS komandası sərt müqavimətlə qarşılaşdıqda və sağ qalmaq üçün çox mübarizə apardıqda, o, döyüşçüləri üstələyə bilənə qədər palçıqdan sızan zəhərli ilan kimi palçıqda sürünməyi bacardı. Sonra hələ çömelmiş halda təpənin dibinə doğru süründü. Yol boyu o, hətta qansız, kədərli dodaqlarına nazik bir təbəssüm gətirən tərk edilmiş silahı, tam dolu avtomatı götürməyi bacardı. Uğur həmişə imtiyazlıların tərəfində idi və heç kim ondan daha imtiyazlı deyildi. O, təpəyə baxdı və ölmək üzrə olan oğru Belmonteni gördü. Heç bir narahatçılıq hiss etmədən üz çevirdi. Odinin hissələri hələ də əlçatan idi və plan dəyişsə də, plan hələ də mövcud idi.
  
  Kölgə Elitasından qalanların davamlı üstünlüyünə zəmanət verən yeganə plan.
  
  Kaymana lənətə gəlmiş şeyləri lazımi çuxurlara yerləşdirməyi və dünyaya xəbərdarlıq göndərməyi tapşırın. Əgər kiçik bir dağıntı olsaydı, bu onun üçün az əhəmiyyət kəsb edirdi. Bir neçə dəqiqədən sonra bir hissəni çıxararaq prosesi dayandırdılar.
  
  Amma ağlı ondan soruşurdu ki, bu o qədər də asan olmaya bilər. Bəs prosesi dayandıra bilmirsinizsə?
  
  Onda belə olsun. Şeylərin həqiqi qaydasında, Kölgə Elitanın ölümü həqiqətən də bütün dünya üçün ölüm demək olmalıdır. Bu, bu planet üçün uyğun bir son olardı.
  
  
  OTUZ ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Birlik olaraq helikopterlərə hücum etdilər. Dahl qaçaraq qara rəngə boyanmış Bell 205-ə atəş açıb, onun sakinləri çılğın şəkildə qapıları çırpıb uçmağa çalışıblar. Bir neçə saniyədən sonra o, tam sürətlə skidə çırpıldı və cəsədini irəli atdı ki, kokpitə uçdu və atəşi davam etdirdi. Ön şüşə və yan şüşələr artıq sınmışdı. O, onların arasına düşən kimi qanlı adamlar qışqıraraq geri yıxıldılar. Yumruqları və ayaqları onu döyürdü, amma heç bir faydası olmadı. Güllə onun yanağından fit keçirdi. Dahl qıvrılan insan bədəninin yağlı qarnına möhkəmcə sıxdı və kokpitin qalan hissəsinə qurğuşun səpdi. Bir neçə saniyə içində içəri sakit və hərəkətsiz oldu.
  
  Dahl yan pəncərədən bayıra baxaraq növbəti hədəfini axtarırdı.
  
  Mai və Alicia başqa bir vertolyota ziqzaq vurdular, bu helikopter silahlı və Apaçiyə çox bənzəyir, lakin bir neçə dəyişikliklə. Onlar helikopterə yaxınlaşanda o, yerdən qalxdı, kirşələr havada fırlandı, pərvanələr tam sürətlə fırlandı və uçuş üçün lazım olan təkan yaratdı. Mai sürətini azaltmadan tüfəngini çiyninə asdı və qalxan skidə tullandı, onu tutdu və hələ də açıq olan kabinənin qapısı qarşısında ayaqüstə yerə enənə qədər akrobatik şəkildə havada fırlandı.
  
  Alicia bir saniyə sonra onun yanına endi. Onları şoka düşmüş və qorxmuş simalar qarşıladı.
  
  "Uçuş bitdi, uşaqlar."
  
  Alisiya mühafizəçini dar yerdə tüfəngini hədəfi nişan almağa çalışarkən vurdu. Mai bıçağını çıxarıb ən yaxın terrorçunun qucağına atıldı, bıçağı onun boynuna sancdı və növbəti birinə qaçdı. Pilotun canını qurtarmaq üçün qışqırması ilə helikopter sürətini itirib və uzaq qapıdan tullanıb, yenidən yerə çırpılıb.
  
  Xoşbəxtlikdən onun cəmi on fut havaya qalxmağa vaxtı var idi. Təyyarə başı üzərinə yuvarlanmağa başlayanda Alicia yan tərəfə tullandı, sonra ayağa qalxaraq tüfəngini qaçan pilota tuşladı. Bir güllə onu başını aşağı su kanalına saldı.
  
  Mai bir neçə saniyə sonra kabinədən düşdü. "Əla vuruş."
  
  "Bıçaqla əla iş. İndi, elə deyilmi?"
  
  Onların növbəti hədəfi, iri qara Sikorski artıq yerdən iyirmi fut hündürlükdə idi və havaya qalxmaq üzrə idi.
  
  Həm Mai, həm də Alicia öz dairələrindəki vintləri hizaladılar.
  
  
  * * *
  
  
  Drake May və Alicia'nın yaxşı oyununu və terrorçuları dünyanın hər hansı bir komandasından daha yaxşı məhv etdiyini izlədi. Onların hədəfə aldıqları qaçış vertolyotu qəfildən geri çevrildi və səmadan yerə yıxıldı və nəhəng alov topuna qərq olmadı. O, cəhənnəm Mainin bunu necə etdiyini düşünməli idi. Yapon agenti kürəyini masaj edərək, Belmontenin öldürdüyü nəhəngin vurduğu göz yaşlarına və göyərmələrə məhəl qoymamağa çalışarkən artıq ön cəbhəyə qayıtmışdı.
  
  Belmonte. Usta oğru şərəflə baş əydi və indi olmağı üstün tutduğu yerdə idi. Drake, Belmonte və Emmanın bütün hekayəsini heç vaxt bilməyəcəyini bilirdi, lakin o, oğrunun xatirinə heç olmasa qızın atasını tapmağa və izah etməyə borclu olduğunu düşündü. Belmontenin təcrübəsi və maliyyəsi olmasaydı, onlar heç vaxt bu günə qədər gələ bilməzdilər.
  
  Kaş bu gün sağ qalsaydı.
  
  Vertolyotlar hər yerə havaya qalxdı, dörd təkərli və daha sürətli, ağır maşınlar tapdalanmış otların arasından süzülüb yola tərəf qaçırdılar. Dreykin komandası diz çökərək hədəfləri düzdü və atəş açdı. Helikopterlər bir neçə fut kənara çıxdı və təcili eniş etdi. Böyük "Mercedes" və "Audi"lər damlarına yuvarlanıb və ya bir-birinə çırpılıb, sərnişinlər yerə yıxılıb, yaralarından yapışıb və ya dəlicəsinə qışqırıblar. Tam xaos idi. Hərbi yük maşını səkiyə çırpılaraq sürətini artırmağa başlayıb. Sonrakı anda, yüksək səs və odlu RPG keçidi saniyədən bir az sonra baş verən partlayışdan xəbər verdi. Qarışıq dağıntılar və yanan rezinlər yolu bağlayıb.
  
  Drake narahat bir baxışla helikopterləri skan etdi. Parçaları qaçırmağa çalışan terrorçu dəstənin qaçdığını görmək bir neçə saniyə çəkdi. Onlar bir neçə hərbi helikopterdən birinə doğru gedən böyük bir qrup idi. O, bacardığı qədər başqalarına işarə edərək, dəli qaçmağa başladı. Onun sağında kiçik bir vertolyot havaya qalxarkən guruldadı, sərnişinləri açıq qapıdan çölə söykənərək təhqirlər yağdırır, ayaqlarına bir neçə güllə atırdılar. Drake yavaşlamadı və ya geri atəş etmədi. Parçanın bərpası indi hər şey idi.
  
  SAS, Delta və Dahl və Gates kişilərindən ibarət ragtaq komandaları arxa tərəfi örtərək təmizləyərkən, Drake-in əsas komandası Odinin səkkiz bölməsini tutmağa qaçdı. Bu belə idi. Onların son bir neçə ayda apardıqları çılğın döyüşlərinin bütün məqsədi budur. Artefaktları saxla, dünyanı xilas et.
  
  Hayden bir əlini köhnə yarasına bərk-bərk tutaraq bacardığı qədər sürətlə atladı. Digəri yüngül avtomat silahı daşıyırdı, lakin Drake kimi o, döyüş sursatı saxlamaq üçün əlindən gələni etdi. Kinimaka onun yanında qaçırdı, üzü çirkli və qanlı, saçları tərdən tutqun, lakin qranit kimi sərt və qətiyyətli gözləri idi. Onlar boş vertolyotun yanından qaçıblar və havaylı içəriyə qumbara ataraq hamıya xəbərdarlıq edib. Möhkəmləndirilmiş Range Rover irəli guruldadı, onun qaralmış pəncərələri sərnişinləri örtdü. Kinimaka mühərrik yuvasına bir güllə axını atmaq üçün dayandı və yalnız ilk alovu görəndə yoluna davam etdi. Bu alçaqların nəqliyyatı nə qədər az olsa, buranı sağ-salamat tərk etmə ehtimalı bir o qədər az idi.
  
  Hayden, yük maşınları, 4x4-lər və helikopterlərlə dolu prospektdə qaçan terrorçulara paralel hərəkət edərək sürəti azaldarkən Drake ilə qarşılaşdı. O, təpəyə baxmağa cəsarət etdi, lakin Bendən, onun bacısından və ya Conatan Qeytsdən heç bir əsər-əlamət görmədi.
  
  İrəliyə baxanda o gördü ki, terrorçular öz nəqliyyat vasitələrinə çatdılar və Odinin artefaktlarını gəmiyə yüklədilər, digərləri isə müdafiə perimetri yaradaraq bayıra çıxdılar.
  
  Və tamamilə ehtiyatsızlıqla, Drake Land Rover-in arxası ilə Dodge RAM-ın ön hissəsi arasındakı boşluqdan keçdi və pis adamların arasına düşdü. Hayden bacardığı qədər arxasınca getdi. İngilis yəqin ki, Alisiya və Meylə təmasda idi, çünki indi onlar peyda olmuşlar, kabus kimi qatillər, düşməni ətdən bıçaq kimi deşiblər.
  
  Günəş yaxınlıqdakı dağların arxasında batarkən, atəş və nifrət və qətiyyət, şövq və qəhrəmanlıq yaxınlaşan qaranlığı nəhəng atəşfəşanlığın bütün əzəmətində işıqlandırdı.
  
  
  OTUZ DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Drake iki dəfə atəş açıb, sonra adamlardan birinin cavab atəşinə sürüşüb və ayaqlarını partladıb. Kişi palçığa düşməzdən əvvəl Dreyk başqa birinə atəş açıb ayağa sıçrayaraq sərt barmaqlarını kiminsə boynuna sancdı, sonra ayaqlarını ilk növbədə növbəti barmaqlara atdı, güclü bir zərbə endirdi və adamın silahını yerə yıxdı və güllələr yandı. səpildi. havaya. Qabaqda bölmələr tələsik gəmiyə atıldı, pilot artıq komandanı qarışdırırdı. İnsanlar əllərində tüfəngləri hazır vəziyyətdə tutaraq bütün mövcud yerlərdən uzanırdılar.
  
  Drake ümidsiz halda dayandı. Onlar sırf qaçışlarını təmin etmək üçün hərəkət edən hər şeyi öldürərək, fərq qoymadan püskürtmək niyyətində idilər.
  
  "Onlar terrorçudurlar, yat!" deyə qışqırarkən düşündü. və atəş açan kimi başlarını dik tutdular.
  
  Hayden Dreykin xəbərdarlığını eşitdi, lakin yarım saniyə gecikdi. Onun bıçaq yarası qışqırdı, o, qəzəblə yeni bir istiqamətə fırlandı və hərəkətlərini lazım olan qədər yavaşladı. O əclaf Budro onu hər halda ölümünə aparacaqdı. Bir kabus səsi havanı parçaladı və cəld ölüm ona tərəf qaçdı, lakin bir göz qırpımında dağ kimi bir şey onunla dağıntı arasında dayandı.
  
  Kinimaka! Üç ildir görüşdüyü partnyoru sinəsinə dəyən güllələr onu geri ataraq qısılıb. Onun qanı qorxunc bir bulud içində onun üzünə sıçradı. Hayden Kinimaka ilə birlikdə onun üstünə yıxılıb və qışqırmağa başlayıb.
  
  Drake meylli qaldı, tüfəngi ilə nişan aldı və bir neçə terrorçu mühafizəçini yerə yıxdı. Sonra o, digərlərinin arxadan aşağı süzüldüyünü gördü - Thorsten Dahl gəldi, arxadan güclü zərbələr endirərək, onları ilk növbədə açıq qapılardan və ya sındırılmış sümüklərin cırıltısı ilə arakəsmələrin üzərinə atdı. Tezliklə helikopterdə pilotdan başqa heç kim qalmadı və Dahl sərt şəkildə ona maşını söndürməyi əmr etdi.
  
  Drake dərhal Haydendən gəldiyini bildiyi qışqırıqları yoxlamaq üçün arxaya çevrildi. Əvvəlcə onu görə bilmədi, amma sonra Mai və Alicia'nın nəhəng karkasın yanında yıxıldığını gördü və ürəyinin sıxıldığını hiss etdi.
  
  Oh yox. Mano idi. Geytsin CIA ilə əlaqəsi onun tabeliyində idimi? Hayden üçün güllə aldı?
  
  Dostlarının rifahını bir anlıq başlataraq köməyə qaçdı. Ölən terrorçuların cəsədləri onların ətrafında uzanmışdı. O, Mey və Alicia ilə Kinimakunu tutdu və ölü ağırlığı kənara itələdi. Drake, gözləri Haydenə düşməzdən əvvəl Havaylının qanlı üzünə və cırıq çöl gödəkçəsinə nəzər saldı.
  
  CIA agenti əzab içində onun böyründən yapışdı, lakin gözləri kədər yaşları ilə doldu və yanaqlarından qırmızı zolaqlar axdı.
  
  "O məni xilas etdi..." deyə hıçqırdı. "M...Mano xilas etdi..."
  
  Alicia ilk olaraq Haydenin ətrafında palçıqda diz çökdü və onun çiyninə simpatiya və dəstək əlini qoydu. "O səni sevirdi" dedi. "Mənə dedi. Bu adam sənin üçün hər şeyi edərdi".
  
  Drake niyə onu heç görmədiyi ilə maraqlandı. Çox güman ki, o, son vaxtlar öz dəhşətləri ilə məşğul idi və başqalarının rifahı haqqında çox fikir verməmişdi. İndi Mano Kinimakinin cəsədinin qarşısında uzanaraq, Mainin gözləri ilə qarşılaşdı və onların əlaqəsinə şans vermək istədiyini bildirməyə çalışdı.
  
  Yapon qızı yorğun gülümsədi, baxışları döyüş meydanında dolandı.
  
  Drake də baxdı. Qara tüstü sütunları göyə qalxaraq, vurulmuş helikopterləri və qəzaya uğramış avtomobilləri qeyd edirdi. Bir neçə vertolyot qaçaraq ölməkdə olan günəşin son qırmızı-qızıl şüalarına tərəf qaçmağı bacardı. Çoxlu kişilərin qaranlıq fiqurları səpələnmiş və qalaqlanmış otların, yaxınlıqdakı yola və hücum etdiyi qana bulaşmış təpənin üstünə uzanmışdı. Yarımqaranlıqda dostla düşməni ayırd etmək mümkün deyildi. O, Semin fərqli simasını və iki SAS yoldaşının çiyinlərində silah asmış halda onlara tərəf getdiyini gördü. Döyüşün qalib gəldiyi görünürdü.
  
  Səkkiz fraqment yaxşı adamlar tərəfindən tutuldu. Dünya təhlükəsiz idi.
  
  Hər şey bitmişdi. İki aylıq qan və cəhənnəm, bu da gəldi - döyüş meydanındakı tənhalıq, ondan sonra dəhşət və itki, dostlarının çoxunun sağ qaldığı acı-şirinli xoşbəxtlik.
  
  Ben harada idi? Karin və Geyts harada idilər?
  
  Onları görə bilmədi. Lakin sonra onların tanış formaları ən azı yarım onlarla kişi ilə birlikdə Sem və onun oğlanlarının ətrafında üzən dumandan çıxdı.
  
  Yaxınlıqda dərin öskürək var idi, o qədər kəskin öskürək onun qulaqlarına silahın xoruzu kimi gəlirdi. O, sürətlə çevrildi, yalnız Dahl gördü, hələ də mühərriki söndürmək üçün pilota qışqırır və qaşlarını çatır. Bu öskürək səsinə nə səbəb oldu?
  
  Və sonra Mano Kinimakinin bədəni titrədi və iri adam gözlərini açıb göyə baxdı və ağzından qan tüpürdü. "Lənət olsun, dostum." Öskürdü. "Sanki Kalua donuzu məni bütün gücü ilə vurdu."
  
  Dreykin çənəsi şokdan düşdü. Alicia bir anda onun yanında olub Havaylının pencəyini cırırdı.
  
  "Kevlar hamısını götürdü." Heç nə olmamış kimi dedi. "O, qollarındakı bir neçə kiçik kəsikdən qanaxır." O, kiçik, lakin ölümcül əlləri ilə Kinimakinin üzünü tutdu. "Sən böyük, şanslı, yaraşıqlı bir piçsən, sən. Düşünmürəm ki, heç bir pencəyin bu qədər zərbə aldığını görməmişəm".
  
  Drake gülümsədi və rəfiqəsinin səsindən sınıq və çılğın halda Haydenə kömək etməyə qaçdı və ona tərəf süründü. Onların qucaqlaşdığını görmək çox xoş idi və o, bir az ayağa qalxaraq, ayın bulud arxasından çıxması ilə həyəcanlandı.
  
  Demək olar ki, 2012-ci ilin Milad günü idi.
  
  Ben və Karin nəhayət gəldilər, gənc oğlan nə edəcəyini bilmədiyini deyən bir baxışla sevgilisinə baxırdı. "Əvvəllər bunu qeyd etmək istəməzdim," o, nəhayət dedi, "amma bu gün, Mayya və bəzi digər mədəniyyətlərə görə, dünyanın sonu olmalı olan iyirmi birincidir." O, çiyinlərini çəkdi. - Bəs onlar nə bilirdilər?
  
  Onun sözlərinin ardınca sükut gəldi, sükutu ancaq Haydenin Kinimaka ilə alçaq söhbəti və Alisiyanın SAS oğlanları ilə doymaq bilməyən söhbəti pozdu.
  
  Sonra tam avtomatla avtomatın dəhşətli gurultusu sükutu pozdu, güllələr metaldan sıçrayaraq havada fit çalırdı. Drake dərhal dönərək Dalın vertolyotdan tullandığını, sağ-salamat yerə endiyini, lakin çaşmış halda olduğunu gördü və sonra uzaq qapıdan dırmaşan, hələ də təsadüfi atəş açan və pilotun havaya qalxması üçün qışqıran bir fiqur gördü.
  
  "Çıx çölə, yoxsa başını parçalayacağam!"
  
  Beş dəqiqə ərzində ikinci dəfə Dreyk sözün əsl mənasında çənəsini aşağı saldı. Vertolyot sürətlə havaya qalxdı, SAS qırıcıları ən sürətli reaksiya verdilər, lakin aşağı endiyi və sürətlə buludlara uçduğu üçün onu vura bilmədilər.
  
  "Norveçli!" Dahl ağlayırdı. "Mən elə bilirdim ki, sən ona baxırsan!"
  
  Heç kim cavab vermədi. Drake qısa bir anlıq gözlərini yumdu və sonra yorğun bədənini ayağa qaldırmağa məcbur etdi.
  
  "Mən onun hara getdiyini dəqiq bilirəm." O, cəld tərk edilmiş RPG başlatma qurğusuna tərəf qaçdı, lakin Dal sərt baxışla onu dayandırdı.
  
  "Nə?" Drake dedi. "Onu tez dayandırmaq lazımdır. Onun göyərtəsində Odin qırıqları var".
  
  "Ona nə lazımdır." Dahl hamısının yanından keçdi, üzündə qətiyyətli nifrət vardı. "Bu Apache hücum helikopteridir."
  
  Dəli isveçli ayağa qalxmazdan əvvəl sözügedən maşının qapısını açmaq üçün dayandı. "Və mənim ona verəcəyim şey budur."
  
  
  * * *
  
  
  Norveçli döyünən ürəyini sakitləşdirməyə çalışıb. Daşan adrenalin onu pilotu parça-parça etmək istəyi yaratdı, lakin o, hər halda sonradan bunu edə biləcəyinə inandırdı. Hələlik adam onu hara istəyirsə aparacaqdı - və bu, birbaşa Kaymanın gözlədiyi Şingenə idi.
  
  "Burada radio var?" - avtomatı ilə işarə edərək soruşdu. Onun barmağı refleksiv şəkildə tərpəndi, az qala tətiyi çəkəcəkdi. Ölən terrorçunun əli onun kürəyinə vuraraq ətini süründürüb. Odinin parçalarından biri, oyulmuş Nizə küt bir səslə yerə düşdü. Digərləri onun qətiyyətini sınayırmış kimi qeyri-bərabər tərpəndilər. Qorxu titrəməsi onurğasının uzunluğuna axıb getdi.
  
  Pilot ona peyk telefonu verdi. "Birdən," norveçli təəccüblə dedi, "amma xoş gəlmisiniz." Tez Kaymanın nömrəsini yığıb gözlədi.
  
  
  * * *
  
  
  Russell Cayman, hər hansı digər tapşırıqda, çoxdan qeyri-adi olmayan müdirləri ilə əlaqə saxlamaq üçün hər vasitəni sınayardı. Ancaq bu missiyada o, tamamilə tanış olmayan bir şeylə qarşılaşdı. Qəribə bir hiss məni bürüdü - evə qayıtmaq kimi əvvəllər bilinməyən bir duyğu. Heç vaxt özünü bu qədər xoşbəxt, bu qədər xoş qarşılamamış və bu qədər aidiyyəti hiss etməmişdi.
  
  Digər insanlar üçün, əlbəttə ki, bu, sadəcə bir məzar, qorxunc səslər, köhnə sümüklər və tozlu tabutlarla dolu tənha bir yer idi. Ancaq tənhalıq həmişə onun ən yaxşı dostu, xoşbəxt yeri olub və onu indiyə qədər mövcud olmuş ən azğın və güclü məxluqların bədənləri ilə bölüşdüyünü bilmək - eynilə özü kimi - Kaymanın boş ürəyini sevgiyə ən yaxın olanla doldurdu. və mənsubiyyəti o, heç vaxt bilmişdir.
  
  Son vaxtlar adətinə çevrildiyi üçün bütün camaatını məzardan çıxartdı, sonra səbirsizliklə İlahə Kalinin məzarına qalxdı, onun bərk, iri ölçülü sümükləri arasında yerini tapıb başını yerə qoydu. Orada uzanıb gözləri açıq, qaranlıqda onun belinə dolanan qolunu, caynaq barmaqlarının başının arxasını sığalladığını, o çürük dodaqlarının qulağına pıçıldadığını təsəvvür edirdi.
  
  "İndi yat" deyə pıçıldadı. - Yat, oğlum.
  
  Sinəsi məhəbbətlə dolacaq, əbədi qaranlığa sadəcə iki kəlmə pıçıldayacaqdı. "Bəli ana".
  
  Onun üzünə əsən meh onun ləzzətli, zərif nəfəsi idi. Sümükləri yenidən düzülən və düzələn kimi qaranlıqda bir xışıltı . Onun yuxarı qalxmış yanağında hörümçək ayaqlarının yüngül qıdıqlanması onun parlaq saçlarının tökülməsi idi. Siçovulların və digər məxluqların uzaqdan cıvıldaması Tanrıların qısqanclıqla mübahisəsi, onunla danışmaq üçün öz növbəsində yalvarması idi.
  
  Hansı ki, onlar heç vaxt əldə etməmişlər. Kaiman Kalinin öz oğlu, sevimli, ən yaxşı oğlu idi.
  
  Amma Kayman o qədər dəli deyildi ki, əsl müdirləri onu böyük arzusu ilə baş-başa buraxacaqlar, yox, bahalı dırnaqlı çəkmələri ilə onu məhv etmək istəyəcəklər. Beləliklə, o, mobil telefonunu bir yuvanın arxasında qoydu və zəng etməyə başlayanda, Kalinin yumşaq pıçıltıları onu yuxuya apararkən, Kaymanın başı günahkarlıq, şok və itaətsizliklə yırğalandı.
  
  Piçlər! Bunun pulunu ödəyəcəkdilər.
  
  O, tələsik məbəddən çıxdı və onu tutdu. "Bəli?"
  
  "Bu Norveçlidir. Sən harada olmusan?"
  
  Beləliklə, indi onlar onu danladılar, hətta o, onların çağırışına cavab vermək üçün özünü mükəmməl yuxusundan çıxartdı. "Əlaqədar".
  
  "Bağışlayın?"
  
  "Bacardığım qədər tez cavab verdim".
  
  "Bax, indi narahat olma. Çox şey olub. Kölgə elitası artıq yoxdur".
  
  Kayman bir anlıq təəccübləndi, marağı artdı. - Bəs məzar haqqında?
  
  "Bu barədə bir az depressiyaya düşməyə icazə verilir, Kayman. Hisslərinizi göstərmək əladır. Səni bu gün kim etdik. Güman edirəm ki, bu, bizi sizin üçün bir növ valideyn fiquru kimi edir?"
  
  - Bəli, cənab, elədir. Kayman Norveçlinin üzünü Kalinin məzarından tapdığı bəzi qədim metal parçaları ilə kəsməyi xəyal etdi.
  
  "Yaxşı, üzr istəyirəm ki, tək mən qaldım. Dostlarımız öldü".
  
  Kayman, peşmançılıq hissi keçirdiyini düşündüklərini buraxdı. "Sən indi hardasan? Qəbri əbədi olaraq möhürləməliyik?" Qəlbini sevinc doldurdu.
  
  "Gülməli olmayın. İndi mən sənə tərəf gedirəm, fraqmentlər də yanımdadır. Biz hələ də ciddi olduğumuzu dünyaya göstərəcəyik. Biz bunu edəcəyik".
  
  Kayman daha bir şey hiss etdi. "Və nə?"
  
  "Və o inadkar piç Dreyk bir neçə kohorta ilə məndən bir neçə dəqiqəlik arxadadır. Sən mənim üçün hazır olmalısan, Kayman. Silahları olan insanlar. Silah hazırdır. Qəbir təşkil olunub. Planımızı həyata keçirmək üçün çox vaxtımız olmayacaq".
  
  Kayman telefona gülümsədi. - Oh, mən hazır olacam, əfəndim.
  
  
  * * *
  
  
  Drake Dahlın arxasında olmaqdan xoşbəxt idi, böyük Apaçini yağlı havada idarə etdi. Ağır pərvanələrin gurultusu onun qulaqlarına musiqi, on qat Dinorok kimi gəlirdi. Alət paneli parıldadı və parıldadı, qeyri-məhdud silahlar vəd etdi. Dahl ona bir cüt qulaq yaylığı verdi.
  
  "Cəhənnəm olsun" dedi Drake. "Mən bu avtomobilin içərisində olan səsdən və hər saniyədən həzz alıram."
  
  Dahl güldü və qulaqcıqlarında nəyisə tıkladı. Ole Akermanla əlaqə saxlamaq qərarına gəlməzdən əvvəl bir neçə dəqiqə düşündü.
  
  "Hə?"
  
  - Yenə mənəm, Olle.
  
  "Oh. Yenə sənsən. Hələ ölməyib? Gözüm sənin arvadındadır, bilirsən. Belə gözəl xanımdır".
  
  "Tam ölü deyil, yox. Biz Odin qırıqlarını təqib edirik, dostum. Bizə kömək edə biləcək bir şeyiniz varmı?"
  
  "Mən deyərdim ki, daha sürətli hərəkət edin. Bu kömək edir?"
  
  "Olle..."
  
  Ja. Ja. Bilirəm. Yaxşı, indi görürsən? Dediyim sözləri xatırlayırsan? "Hadisələrin ardıcıllığı Allahın bütün sirlərini və bəşəriyyətin özünü xilas etmək və ya məhv etmək qərarını açacaq." Bədnam Odinin haqq-hesab günü gəldi".
  
  - Raqnarok?
  
  "Bəli. Odin, vaxt səyahəti cihazlarından istifadə edərək gördüyü gələcəkdə döyüşmək üçün öz Ragnarokundan qaçdı. İndi bunun öhdəsindən necə gələcəyimiz sizə bağlıdır".
  
  "Qırıntılar haqqında bir şey varmı?" Drake soruşdu.
  
  "Mən bunu bilirəm" dedi Ackerman. "Formalar açardır, sadəcə "açar" deyil. Amma əsas. Fərqi görmüsünüz?"
  
  "Bunun mənası nədi?"
  
  "Tanrıların dili adlanan köhnə akkad dilindən nəyisə tərcümə etməyə çalışarkən, niyə "açar" sözünə aid bəzi loqoqramların təkcə səkkiz hissədən ibarət təsvirlərlə deyil, həm də bütövlükdə təsvirləri göstərən diaqramlarla ifadə edildiyini düşünməyə başladım. böyük bir şəhərin mərkəzi. İndi inanıram ki, bu o deməkdir ki, parçalar ən vacib hissədir. Yalnız bir parçanı oğurlayın, məhv edin və ya hətta sındırın, qalanları işləməyəcək. Onlarsız cihazın özü heç vaxt işləməyəcək".
  
  Dahl dörd qanadlı, iki mühərrikli hücum helikopterini bir az daha sürətlə sürətləndirdi. "Eşitmək istədiyim budur."
  
  Ackermanın son sözləri statik vəziyyətdə itdi. "Silahı işə salmaq üçün başqa yol tapmasaq..."
  
  Drake döyüş maşınının hərəkətinə baxdı, yanıb-sönən klaviaturaları, fırlanan siferblatları, qırmızı və qara plastiklə əhatə olunmuş açarları öyrəndi. Dahl əsas lazerlə idarə olunan Hellfire raketlərində bir neçə açarı çevirdi, lakin onlar əslində ehtiyat idi. Qara köpəkbalığının ətrafında böyük bir çubuq yelləyə biləcəyinizdən daha çox silah var idi. Dahl həqiqətən istifadə etmək istədiyi şey IHADSS idi - inteqrasiya edilmiş dəbilqə və ekran hədəfləmə sistemi - Helicopters 30 mm chaingun-u dəbilqə quraşdırılmış ekrana birləşdirə bilən, silahı sahibinin başının hərəkətlərinə uyğun olaraq hərəkət etdirən və atəş açan sistem.
  
  Bu anda Dahlın gözləri norveçlinin olduğu vertolyota dikilmişdi.
  
  "Bunu bitirməyə hazırsan?" İsveçli Apaçini yaxınlaşdırdı, suya daldı, mühərrik gurladı, görünürdü ki, o, nəhəng ölümcül milçək kimi uçur, "gözləri" silah yuvaları, "ayaqları" isə Stinger və Sidewinder raketləri idi.
  
  Drake ah çəkdi. - Deməli, hazırdır.
  
  Məsafə bütün cəhənnəmi buraxdı və Norveç vertolyotu böyük bir atəş topu, metal parçaları, qədim artefaktın parçaları və Norveçin özünün hissələri havada hər tərəfə uçdu. Nərilti dağlarda əks-səda verdi və gümüşü işıqlı üfüqdə bu yaxınlarda yox olmuş günəşi qovdu.
  
  
  OTUZ BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Russell Cayman zəngi bitirməyə hazırlaşarkən yüksək səsli statik cırıltı eşitdi. Bir az əvvəl o, Norveç qışqırtısını eşitdiyini düşündü.
  
  Maraqlı səs.
  
  Ehtiyatla telefonu qulağına qaldırdı. Bir neçə kəlmə danışdı. Gözlədi. Yenidən cəhd etdim. On dəqiqədən sonra o, zəngi bitirib yenidən zəng etdi.
  
  Boş boşluqdan başqa heç nə. Sanki orada heç nə yox idi. Kaymanın dodaqları təbəssümlə əyildi. Norveçli öldü. Dreyk, ya da başqası qoca əclafı çıxartdı. Hər şey bitmişdi.
  
  Kayman azad idi!
  
  Hələlik, o düşündü. Əgər Drake həqiqətən qalib gəlsə, o zaman canavarları məzara basqın etməyə göndərəcəkdi - və mümkün qədər tez. Kaymana bu barədə heç nə edə bilməyəcəyini başa düşmək üçün bir neçə dəqiqə lazım idi. Kölgə Elitanın ölümünü özündə saxlasa da, xalqa döyüşməyə davam et desə belə. Hakimiyyət sonda qalib gələ biləcək qədər güclü idi.
  
  Həyəcan onu həvəsləndirdi. O, cəld ətrafa baxdı, aşağıda döşəmənin ortasında yatan tərk edilmiş bir çanta gördü və onu götürmək üçün tələsik aşağı düşdü. Bir neçə dəqiqədən sonra o, tələsik pilləkənlərlə Kalinin məzarına qalxdı və nəhəng qapağı mümkün qədər çox güclə açmağa çalışdı. Torpaq çatlayan kimi cırıldayan ağır beton plitə, ancaq gücü tükənməmiş boşluğu bir az da genişləndirə bildi.
  
  Bir neçə dəqiqə ərzində çantanı Kalinin sümükləri ilə doldurdu. Daha böyüklərini sındırmalı idi, amma o, əmin idi ki, ilahə buna fikir verməyəcək - o, çoxdan ölüb. O, işi bitirdikdən sonra bütün bunları son dəfə dərk edərək məzardan uzaqlaşdı və gözünün uclarında yaşın kəskin ağrısını hiss etdi.
  
  Heç vaxt sahib olmadığı ev.
  
  Amma o, davam etməyə öyrəşib. Bütün həyatı boyu evdən evə, məktəbdən məktəbə, agentlikdən agentliyə daşınıb, sadəcə bir döyüş meydanından digərinə keçmək məsələsi. Və müvəqqəti sığınacağını qorumaq üçün həmişə öldürməyə hazır idi. İndi o, Kalinin sümüklərini götürdü və arxasına baxmadan tanrıların məzarından çıxdı. Bir müddət yox olmaq vaxtıdır.
  
  Onun həyatında yeni bir səhifə açıldı.
  
  
  Otuz altıncı fəsil
  
  
  Mano Kinimaka artıq Havay Milad bayramını keçirməyi təklif etmişdi, buna görə də böyük adam sağalma vaxtını orada keçirməyə qərar verəndə bütün komanda buna əməl etdi. Terrorçuları və norveçliləri döyüşdə məğlub etdikdən bir neçə gün sonra minnətdarlıq edən ABŞ hökuməti onları Vaikiki çimərliyinə baxan dəbdəbəli oteldə sığındırdı.
  
  Real həyatda hələ də soruşulacaq bir çox çətin suallar, dünyanın hər yerindən şirnikləndiriləcək satqınlar və yenidən yerləşmək üçün kəsişən yollar var idi, lakin heç olmasa bir gecəlik reallığın sınağı arxada qaldı və bayram hökm sürdü. .
  
  Şənliklərin beşdə başlaması lazım olduğundan, Dreykin otel otağında düşünməsi bir neçə saat çəkdi. Əlində inanılmaz dəbdəbə ilə o, elə qalın xalçalı döşəmənin üstündən ayaqyalın gəzirdi ki, sanki lələklərin üstündə yeriyirdi. Pərdələr pultla açılır, kondisioner səslə idarə olunur. O, bir az aralanan pəncərəyə yaxınlaşıb bir müddət dalğalara, parıldayan mavi dənizə və qızılı sahilə baxdı, bütün fikirləri ağlından çıxarmağa çalışdı.
  
  Bu işə yaramadı. Onun həyatı yol ayrıcında idi. O, buradan hara getdi? O, təbii ki, kirayəçi ilə yaşamağa və fotoqrafiya karyerasına davam edə bilməzdi. Kennedi sağ qalsaydı, onunla nəsə qura bilərdi. Əgər Ben Haydeni tapmasaydı, bəlkə də nəsə fikirləşə bilərdilər. Əgər Wells arvadının ölümünü əmr etməsəydi, bəlkə də bir az rahatlıq tapa bilərdi...
  
  İlk fikri qaçmaq, ordudan və onunla əlaqəli hər şeydən mümkün qədər uzaqlaşmaq idi. Amma o, artıq cəhd etmişdi - alınmadı. Ordu, SAS - alay - arvadı və doğmamış uşağı Emili Drake qədər onun qanında idi.
  
  Qapı yüngülcə döyüldü. Kim olacağını bildi və onu içəri buraxmaq üçün getdi. "Hələ də burada?" - deyə soruşdu, ikiqat məna ifadə edirdi.
  
  "Hələlik. Bu gecə üçün."
  
  "Və sonra nə? Sən əbədi getdin? Yaponiyaya qayıdıb məxfiliyə getmək? Bütün bunlardan sonra bunu edə bilərsinizmi? Həmişə əsgər olacaqsan?"
  
  Mai çiyinlərini çəkdi. "Mənim hansı seçimim var? Bunu rəhbərlərimlə həll etmək üçün yəqin ki, ən çətin tapşırığı yerinə yetirmək üçün könüllü olmalıyam. Qeydlər? İndi buraxa bilərsən?"
  
  "Uğrunda mübarizə aparacağım bir şey varsa ... mən belə düşünürəm."
  
  "Və nə üçün mübarizə aparardınız?" Gözləri onun istilik axtaran raketlərinə bənzəyirdi.
  
  "Biz sadəcə dünyanı xilas etdik" dedi Drake. "Və yalnız bir dəfə deyil."
  
  "Oh, bu dünən idi." Mai ayaqqabılarını çıxarıb xalçanın üstündən qaçaraq, şüursuzca Dreykin əvvəlki addımlarını izlədi. "Bu gün biz Bir kimi qədim tarixə sahibik."
  
  Drake tutdu və qollarını onun belinə doladı. "Sən sadəcə tərk edə bilməzsən" dedi. "Yoxsa biz heç vaxt bilməyəcəyik. Bir az vaxt verə bilməzsən?"
  
  "Hökumətim sabaha qədər qayıtmağımı istədi" dedi Mai səsində kədərlə. "Mən hələ də onların agentiyəm. Onları inkar etmək üçün mənə kifayət qədər yaxşı səbəb göstərməsən, yoxsa..." O, tez arxaya çevrildi. "Onlar Geyts haqqında bir şey qeyd etdilər - onun "meydançası". Bu haqda nəsə bilirsinizmi?"
  
  Drake çaşqınlıq içində gözlərini qırpdı. "Yox".
  
  
  * * *
  
  
  Ben Bleyk Haydenin otağına girəndə o, tam gücü ilə axan duşun səsini eşitdi. Onun düşüncəsi müharibənin dəhşətlərindən və yaratdığı qrupdan qovulmağın məyusluğundan uzaqlaşdı - The Wall of Sleep və Amerika rok qrupuna dəstək olaraq indiyə qədər ən böyük konsertlərini oynadıqları gün disfunksiyalı bir solistlə əvəz olundu. Mançesterdəki O2 Apollonda Halestorm.
  
  Hər şey üçün darıxdı. Odinlə olan bu hekayə onun bütün xəyallarını alt-üst etdi və indi hətta onunla düzəliş etmək üçün müdirinin vasitəsilə sevgilisini axtarmağa məcbur etdi. Amma yenə də ümid var idi. Duş onun bunu etmək üçün əla yerə çevrildi.
  
  O, vanna otağına sıçrayan kimi çarpayı qışqırdı. Buxar və su damcıları hər səthi örtdü. Hayden uzun müddətdir ki, buradadır. Gözləri düzələn kimi Haydenin duşda diz çökmüş, çılpaq, uzaq küncə baxdığını gördü. Ben qapının ağzında dayandı, əvvəlcə əyri, qaralmış, su damcıları ilə parıldayan bədənə və arxanın ortasına düşən saçlara heyran oldu. Ağzının kənarları təbəssümlə qıvrıldı, amma sonra duşun səsindən belə yüksək səslə qulaqlarına başqa bir səs gəldi.
  
  Hayden dəhşətli dərəcədə hönkür-hönkür ağlayırdı. Onun gücündən bütün bədəni titrədi. Ben onun yanına qaçdı və səyləri üçün qulağına dirsəkləndi. Hayden yumruqlarını vurmağa hazır vəziyyətdə onun üstündə dayanaraq fırlandı.
  
  "Oh, bu sənsən. Ben... Danışmalı olduğumuz şeylər var".
  
  Amma bu lazım deyildi. Ben hər şeyi onun üzündə görürdü. Bu, onunla üzləşmək, uğursuzluqla üzləşmək və onun indi etmək istədiyindən daha çox yetkinlik tələb etmək demək olardı . Onların gələcəyini gördü. O, onların həyatının nə olduğunu gördü. Onlar hətta eyni dalğa uzunluğunda deyildilər. Hayden onu ayağa qaldırdı.
  
  "Ben, üzr istəyirəm." O, dirsəkdən danışmırdı və o bunu bilirdi. Paltarı yaş idi, amma vecinə deyildi. Sonuncu dəfə sevgilisini qucaqladı. Dodaqlarını onun qulağına gətirdi.
  
  "Mən də üzr istəyirəm, Hayden. Uğurlar."
  
  Ben döndü və ayaq üstə qalsa da, onun iztirabının səslərini boğmaq üçün əlindən gələni edərək, duşdan sürünərək çıxmış kimi hiss etdi. O, həm gözlərindən, həm də paltarından idarə oluna bilməyən su damcılanmasında duşun özünü günahlandırdı.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia Dahl ailəsinə zəng edəndə qulaq asdı, dərhal əsgərdən ataya, sonra isə sevən ərinə keçdi. Bu, ona internetdə gördüyü bir şeyi xatırlatdı, başlığı ilə kobud bir velosipedçinin şəklini xatırlatdı: Nə qədər böyük olduğunuzun və ya götünüzün nə qədər böyük olmasının əhəmiyyəti yoxdur, uşaq sizə oyuncaq telefon verəndə ona cavab verirsiniz.
  
  Dahl belə oğlan idi. Döyüş meydanında tayı-bərabəri olmayan mehriban ailə başçısı. Heç vaxt ucadan deməsə də, ona heyran idi. Onun üçün hörmət hissi nadir və yad idi. Bu dünyada heyran olduğu insanların sayını bir əlinin barmaqları ilə saya bilirdi.
  
  Dahl da daxil olmaqla, onlardan üçü məhz bu oteldə yaşayırdı. Üçüncüsü, Mai Kitano, çoxlu daxili mübarizəyə baxmayaraq, onu fəth etdi. Alicia hələ də mübarizə aparmağa çalışdı, lakin bu döyüşü uduzacağını etiraf etdi.
  
  Digər tərəfdən, Conatan Qeyts bir sıra sonsuz telefon zənglərinə ilişdi. Onun rəvan nitqi tez-tez qalib gəlirdi. Onun ona maraqla baxdığını gördükdə gülümsədi və sui-qəsdlə ona tərəf əyildi. " Bacardığım müddətdə bundan maksimum yararlanmalıyam" dedi . "Hazırda, bu dəqiqə mənim prezidentdən daha çox səlahiyyətim var. Komandam hamını xilas etdi. Nəinki bu, biz Kölgə Elitasını üzə çıxardıq və onların hiylələrinə son qoyduq. Yaxın bir neçə həftə ərzində heç kim mənə heç nəyi inkar etməyəcək, mənə inanın".
  
  Alicia başını tərpətdi. "Anladım. Yaxşı, hər zaman sizdən eşitdiyim bu "yem" nədir? Sirli səslənir".
  
  "Oh, elədir." Geyts ona geniş, oğlan kimi gülümsədi. "Bu yaxınlarda baş verən hər şeydən sonra heç bir problem olmadan getdim. Qalanı sizdən asılıdır. Hamınız."
  
  
  * * *
  
  
  Karin və Komodo şənlik başlamazdan bir neçə dəqiqə əvvəl peyda oldular, sözün əsl mənasında bir neçə parça paltar atdılar və liftlərə qaçdılar. Karin ağır nəfəs alırdı, ətəyini hamarlayanda hələ də qızarırdı.
  
  "Ardı var?" O, meydan oxuyaraq bir qaşını çatdı.
  
  "Sadəcə məni dayandırmağa çalış." Komodo gülümsədi.
  
  Karin boynuna bir Havay leyonu bağladı. "Yaxşı görünürsən?"
  
  "Bir az daha isti olsalar, yanğını söndürməli olacaqlar."
  
  Karin ona şillə vurdu. "Cərimə".
  
  Lift gəldi və fit çaldı. Əvvəlcə Karin içəri girdi və tək olduqlarından əmin olaraq qapıların bağlanmasını gözlədi.
  
  Komodoya üz tutdu. Onun gözləri böyüdü, amma qadın başını tərpətdi. "Yox. Burda yox. Yaxşı... bəlkə sonra. Amma-"
  
  - Nə deyəcəyinizi bilirəm. Delta komandasının lideri başını aşağı saldı. "Bizim bundan sonra nə olacaq? Mən o görünüşü tanıyıram".
  
  "Bəs sonra nə olacaq, Trevor?"
  
  "Biz bir yol tapacağıq. Ən pis variant? Siz kazarmanın yanında yaşaya bilərsiniz. Bura qarnizon şəhəridir".
  
  "İstədiyim bu deyil."
  
  "Başa düşürəm. Yüksək və aydın başa düşdüm. Hələ cavabım yoxdur, balam. Sadəcə bilmirəm".
  
  Karin qaşlarını çatdı. "Körpə?"
  
  "Bu, "sevgilim" üçün Amerikadır. Ya da sevgi. Sən haralısan, belə deyirlər? Hələ cavabım yoxdur, əzizim".
  
  Karin onun çiyninə yumruq vurdu. "Sən əsl başbaşsan, bunu bilirsənmi? Bax, indi buradayıq. Özünü təmizləsən yaxşı olar, əsgər".
  
  "Bəli xanım."
  
  
  * * *
  
  
  Ekipaj yavaş-yavaş gecəyə çıxdı. Səhnədə yellənən hula rəqqaslarını Havay musiqisi dəstəkləyib. Parıldayan, tüstülənən məşəllər onların şəxsi həyətini əhatə edən divarlara düzülmüşdü. Hamı ya oturdu, ya da dayandı, bufetin ətrafında otlayır, bir-birinin şirkətindən razı idi, birgə fəaliyyət və qan təcrübəsi ilə bağlanırdı. Otlu ətəkli bir qız hər bir qonağın saçına çiçəklər toxuyurdu və ya hər kəs gedəndə onları qulaqlarının arxasına sıxırdı. Uzun masada Havay bufetinin ən yaxşıları var idi: təzə ananas, kokos, dəniz məhsulları, donuz əti və spam. Tropik kokteyllər Drake istisna olmaqla, hər bir arzu edən əllərə yerləşdirildi. Desert üçün ananaslı pasta, təzə meyvə dilimləri və şirin daldırma sousu.
  
  Hula qızları ombalarını yellədilər. Atəş bıçağı rəqsi hətta Meyin nəfəsini kəsdi və kişilər Alicia'nın təsdiqləyici fitlərini aldılar. Bu, onların hər ikisinin heç bir gözlənilən əməliyyat olmadan istirahət etdiyi ən uzun müddət idi.
  
  Drake bir müddət tək oturdu, atmosferi hopdurdu və öz həmkarlarının hər birini növbə ilə seyr etdi. Bu səyahətə sıfırdan başlayan rok ifaçısı Ben Bleyk bu yolda çox şey qazandı və sonra başladığından daha az nəticə ilə başa vurdu. Karin, onun bacısı, nədənsə bir məqsədi var idi və daha həyatını itirmək istəmədi. Karinlə o qədər hörmət və məhəbbətlə danışan Delta komandasının qəddar görünüşlü rəhbəri Komodo Dreyk hər dəfə kişi səsi eşidəndə gərginləşirdi. Mano Kinimaka, müvəqqəti çarpayıda əyləşərək, o qədər xoşbəxt idi ki, hamı indi hula rəqqaslarının əhatəsində olan Havay şənliyində ona qoşuldu, amma yenə də Haydenin hətta ən gözəlinin də onu maraqlandırmadığını gördüyünə əmin idi. Və Haydenin özü də çox yorğun və incimiş, çox yorğun idi. O, həyatının ən böyük döyüşlərini keçirdi və ertəsi günü görmək üçün yaşadı. Gözləri qızarmış ola bilərdi, amma üzü ümid və ümidin qəti qarışığından ibarət idi. O, siyasətçinin öz hiyləgər sehrini necə işlətdiyini bilmədən Conatan Qeytsin yanından keçdi, ancaq onun seçki sisteminə inamının bir az bərpa olunduğunu gördü. Əgər Qeyts kimi biri gələcək prezidentliyə potensial namizəd ola bilsəydi, o zaman dünya itirməzdi.
  
  Və sonra Mey və Alicia, onun indiyə qədər tanıdığı ən mürəkkəb, çılğın və nəticədə bacarıqlı insanlardan ikisi. Mai onun üçün hələ də sirr olaraq qalırdı və onu çoxdan tanıyırdı. Onun gələcəyinin açarı ola biləcəyinə şübhə yox idi, lakin o, bir gecədə cinayət törətməyə ümid edə bilməzdi. O, indi bu qərarı verə bilməzdi. Həddindən artıq çox dəyişən hələ də havada idi.
  
  Sonra ürəyini gizlətməyən, ifadələrindən heç vaxt utanmayan, sərt dili onun müdafiə mexanizmi olan, amma yenə də yalnış olsa da, sadiq dost olan Alisiyaya nəzər saldı.
  
  Nəhayət, o, Torsten Dala nəzər saldı və gördü ki, isveçli düz ona baxır. Dal hər cəhətdən möhkəm qızıl idi. Artıq heç nə deməyə ehtiyac yoxdu.
  
  Dahl yaxınlaşdı. "Dreyk, mən səninlə ilk dəfə Dünya Ağacının bitdiyi mağarada tanış olanda, ən yaxşı halda səni böyük bir əclaf hesab etdim."
  
  "Eyni şəkildə."
  
  "Bəlkə də bir az ağlımdan çıxdım."
  
  Drake gülümsədi, həll olunmamış bir neçə problemi və gecənin qalan hissəsini korlamaqla təhdid edən köhnə xatirələri bir kənara atdı. "Eyni şəkildə."
  
  Dahl əlini uzatdı. "Köməyə görə təşəkkürlər".
  
  Drake onu möhkəm silkələdi. - İstənilən vaxt, dostum.
  
  Axşam sona yaxınlaşırdı. Məşəllərlə işıqlandırılmış alçaq divarların o tayında, əylənmək istəyənlərin ayaq barmaqlarını isti, köpüklü sörfinqə batıraraq gəzdiyi sahildə sörf qırıldı. Konsert sona çatdı və Qeyts qaşığını stəkana çırpıb hər kəsin diqqətini toplamasını istədikdə səs sistemi köhnə, şirin melodiyalar səsləndirdi.
  
  "Ölkələriniz sizə təşəkkür edir" dedi, hamı onu tanıyanda. "Baxmayaraq ki, onlar bunu heç vaxt göstərə bilməzlər. Bu mənim rəsmi çıxışımdır və siz bunu yalnız bir dəfə eşidəcəksiniz. "O, fasilə verdi. "Biz burada hamımız dostuq, elə deyilmi? Buna görə də cəhənnəmə."
  
  Dreykin qaşları çatıldı. Geyts hər dəqiqə daha da populyarlaşdı.
  
  "Mən sizə ürəkdən təşəkkür etmək üçün buradayam. Əgər siz olmasaydınız - hamınız - mən indi ölmüş olardım. Dünyanın qalan vəziyyətinə məhəl qoymayın. Beləliklə, sizə içək. Bütün günahlarımıza baxmayaraq, yenə də qalib gəldik". Qədəhi qaldırdı. Hamı içdi.
  
  Sonra Ben Blake üz tutdu. "Hər şeyin necə başladığını xatırlayırsanmı?"
  
  Ben başını tərpətdi. "Sənin üçün? Bəli, yenidən Konqres Kitabxanasında."
  
  "Başa düşürsən. Böyük komandanın potensialını ilk dəfə orada gördüm. Mən sizin hamınızın birlikdə işlədiyini və nə qədər irəli gedə biləcəyinizi görmək üçün yolu aydınlaşdırdığını müşahidə etdim.
  
  "Bizi yeniliklərdən xəbərdar etmək üçün yol açdınız." Drake başını tərpətdi. "Sizin köməyiniz olmasaydı, biz heç vaxt Qan Kralının izinə düşə bilməzdik."
  
  "Mən tələb olunanı etdim" dedi Qeyts polad səsi ilə. "Və şükür Allaha, hər şey öz bəhrəsini verdi. O zaman verdiyim qərarlar indiki karyerama kömək etdi". O, fasilə verdi. "İndi fərqli bir şey sınamağın vaxtı gəldi."
  
  "Bu, mənim üçün heç vaxt problem deyil" deyə Alisiya bir az sərxoş görünərək onu əmin etdi.
  
  "Mən sizə bir fikir təklif etmək istəyirəm. Amma təbii ki, bu, artıq etmədiyiniz bir şey deyil".
  
  "Geri çəkil," Mai sakitcə dedi. "Hər şey mənim sabahımdan yaxşıdır."
  
  Geyts əllərini araladı. "Yalnız bu - mənə mütəxəssislərdən ibarət komanda yaratmaq hüququ verildi - bu, hərbçilər və İT işçiləri, eləcə də xarici, yerli agentliklər və hökumət əlaqələridir, onların hamısını bu axşam buraya topladıq. Mən rəqibsiz yeni gizli agentliyə, yüksək səviyyəli ekstremal komandaya rəhbərlik etməyi planlaşdırıram və hamınıza iş təklif edirəm."
  
  Bir anlıq tam sükut çökdü, sonra suallar yağmağa başladı.
  
  Drake birinci idi. "İş tam olaraq nə edir?"
  
  "Sən ekstremal komanda sözünü eşitmədinmi?" Alicia slurred.
  
  "Biz öz nizamnaməmizi yazırıq" dedi Geyts ona. "Bu, onun cazibədarlığından sadəcə biridir. Biz öz vəzifələrimizi özümüz seçəcəyik".
  
  "Hamımız?" Komodo hədsiz həyəcanla soruşdu. "Mən də həmçinin? Bəs Karin?
  
  "Mənə güvən." Hayden artıq müdirinə başını yelləyirdi. "Əgər Mano mənə qoşulsa?"
  
  Kinimakinin başı o qədər güclü tərpənirdi ki, yuvarlanmaqla hədələyirdi. "Əlbəttə".
  
  Drake yalnız Meyin reaksiyasını öyrənmək üçün fasilə verdi. Dərhal deyə bildi ki, o, Yaponiyaya qayıdıb yenidən rəhbərləri tərəfindən sınaqdan keçmək fikrindən daha çox bu ideyanı bəyənib. Onunla və ya onsuz asan idi. Onun üçün hərəkətlə hərəkətsizlik arasındakı fərq iki hərfdən çox idi; yaxşı bir həyat idi, ya da yavaş ölüm.
  
  Yalnız bir neçəsi geridə qaldı. Qeyts Dahlın dərin qərarsızlığını görəndə danışdı. "Sizin, Dahl və gələcəkdə hər kəs üçün hazırda istifadə etdiyinizdən daha yaxşı bir iş paketi təklif edirəm, bu da ingilis dilində ailənizi daha tez-tez görə biləcəyiniz deməkdir."
  
  "Necə?" İsveçli zəif deyildi.
  
  "Ətrafa bax". Qeyts gülümsədi. "Tövsiyə edə biləcəyiniz bu insanların və başqalarının səviyyəsində. Hər kəsin sağalmaq və ya ailəsi ilə birlikdə olmaq üçün boş vaxtı olacaq, çünki biz digər agentliklərlə müqayisədə daha az iş görəcəyik. Biz həddindən artıq gərginlik etməyəcəyik. Mən istəyirəm ki, xalqım öz oyununun zirvəsində olsun. Bunu təmin etməyin bir yolu onların xoşbəxt vaxtını uzatmaqdır".
  
  Dahl açıqca tərəddüd etdi.
  
  "Ancaq bu barədə düşünün" dedi Geyts. "Mən yalnız bu yeni təşəbbüsdə mühüm rol oynamaq istəyənləri götürəcəyəm. Mən yalnız ən yaxşısını istəyirəm, çünki sizi saxlamaq üçün bəzi müdirlərinizlə vuruşmalıyam . Ancaq bunu bilin - maliyyə artıq hazırdır".
  
  "Sürətli hərəkət" dedi Alicia. "Mənim bundan xoşum gəlir. Oh, mən də daxiləm."
  
  Dreyk Qeytsin açıqlamasını fərqli qəbul etdi. Onun fikrincə, bu o demək idi ki, köpəkbalığı və ilanlar artıq qapıda toplaşırlar - köpəkbalığı qrupun uğurlarından faydalanmaq üçün, ilanlar isə onun sıralarına sızmaq üçün.
  
  Sonra Ben onun yanında idi, aşağı gözləri və kədərli siması olan bir insanabənzər it idi. "Nə fikirləşirsən?" Sanki icazə istəyirdi.
  
  Drake onun kürəyinə vurdu. "Düşünürəm ki, bu, bir qrupda oxumaqdan və lənətə gəlmiş pərəstişkarlardan çox daha yaxşıdır, dostum."
  
  "Hökumət üçün işləyirsən?"
  
  "Həyatları xilas etmək. Pisliyə qarşı mübarizə aparın. Hey, bəlkə siz Teylordan bizə qoşulmağı xahiş edə bilərsiniz. Və ya aid olduğunuz yeni qrup. Qasırğa, elə deyilmi?
  
  "Yox. Artıq yox. Lizzie Twitter-də mənə cavab vermir".
  
  "Yox?" Drake şoka düşmüş kimi görünməyə çalışdı. "Belə aldanma."
  
  "Mən bu komanda ilə işləməyin səsini sevirəm" dedi Ben. "Və Karin bizneslə məşğuldur."
  
  "Karinə qoşulma, dostum. Və əlbəttə ki, Hayden üçün deyil." Kennedinin ölümü zamanı Drake uşaq əlcəklərini Bendən çıxartdı. İndi onları geri qoymaq fikrində deyildi. "Bilirsən, hər şey gül yatağı olmayacaq. Götümüzü təpikləyə bilərdik. Əgər qoşulursunuzsa, əmin olun ki, bu, komandanın xeyrinədir".
  
  "İlk işimiz nədir?" Ben səbirlə soruşdu.
  
  Geyts ona baxdı. "Səncə, mən bu qədər tez hərəkət edəcəm?"
  
  Hayden güldü. "Əgər etməsən, təəccüblənərdim."
  
  - Yaxşı... orada nəsə var.
  
  "Gəlin, görək, özümüzü hansı ciddi pisliyə düçar edə bilərik." Alisiya onlara qoşuldu. "Və hey, qərargah necə görünür? Daha da vacibi, cəbbəxana nə kimi görünür? Bizim öz təyyarəmiz varmı? Oh, və divarları görə bilən bu nəzarət sistemi? Bu gözəl olardı..."
  
  Geyts güldü. "Yaxşı, mən təyyarəyə o qədər də əmin deyiləm, amma səbəbə görə, biz kifayət qədər yaxşı təchiz olmalıyıq."
  
  Alicia cavab olaraq güldü. "Bu mənim söhbətimdir. Gəlin buna görə içək".
  
  Drake çox diqqət etmədən gülümsədi və başını tərpətdi. Artıq qərarını vermişdi və bir neçə anlıq huşunu itirmişdi. Belmont və Emmanın xatirələri ona öz fədakarlıqlarını xatırlatmaq üçün yaddaşın dumanından süzülürdü. Drake-in özünə söz verdiyi yeganə şey Emmanın atasını tapacağı və qızına həqiqətən nə baş verdiyini izah edəcəyi idi. Heç bir valideyn övladının taleyi ilə bağlı qaranlıq qalmamalıdır - bundan pis əzab yox idi.
  
  Və iyrənc bir damğa kimi, geniş açıq, irinli bir yara kimi beynində yanmış bir rəzil ad qaldı. Coyote adı kişi və ya qadın, yaxın və ya uzaq, qatil və ya məmurdur ...
  
  ...bir gün Drake bu adamdan bir funt ətdən daha çox şey tələb etmək üçün orada olacaq. Əgər intiqamın dəliliyi onu sonradan alırsa, elə də olsun.
  
  
  SON
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Babil qılıncları
  
  
  Ailəm üçün.
  
  
  BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  
  İNDİKİ
  
  
  Alicia Miles həyatına geri baxan insanlardan deyildi. Əslində, köhnə həyatı onu yalnız yatarkən tutdu. Əgər oyananda yeddi yaşında özünə baxa bilsəydi, indiki adamın heç bir xüsusiyyətini tanımazdı.
  
  Bu saxtalaşdırılmamışdan əvvəl idi.
  
  O, səkkiz yaşında çarpayıda dizlərini sinəsinə basıb oturduğunu, sınmış jalüzlərdən süzülüb keçən ay işığının gümüşü parıltısında çimdiyini xatırladı; az qala formalaşmış bir ruh və ya mələk, gələcək vədi hələ də təzə, saf və zehnində yaşayır. Dəhşətli, tanış olmayan səslər bu yaxınlarda başladı. Atası qışqırır. Anası əvvəlcə eyni şəkildə cavab verdi. Şüşə sınma səsi. Soyuducunun qapısının açılma səsi və şübhəsiz. atasının içməyə başladığı o konservlərdən birini götürmək üçün əlini uzadıb - hətta gün ərzində belə ləzzət aldığını görüb.
  
  İçmək və əzmək. İçmək və əzmək.
  
  Qəzəblə əzilən o konservlərin dəhşətli səsi hələ də onun xatirələrində əks-səda verirdi. Bu, onun bakirəliyinin talan edilməsinin, ailə həyatının parça-parça olmasının səsi idi.
  
  Buna görə də o, çarpayıda qısılıb oturdu, ümidsizcə eşitməməyə çalışırdı, amma eyni zamanda valideynlərinin nəyə qəzəbləndiyini bilmək üçün çox maraqlı idi. Bir-birlərinə qəzəbləndilər? Başqası üçün? Bağlı qapıları arxasındakı dünyaya? Sonra anasının ağlamağa başladığını eşitdi. Ürəyinin daha sürətli döyündüyünü hiss etdi, narahatçılıqdan hərarəti yüksəldi. O, göz yaşı tökməmək üçün dişlərini sıxdı.
  
  Soyuducunun qapısı yenidən döyüldü və o, atasının anasına təsəlli verməsini zəifcə eşitdi. Bu hər şeyin başlanğıcı idi.
  
  Daha da pisləşəcəkdi.
  
  
  * * *
  
  
  Qaranlıqda oyandı, tər basdı və çarpayıda oturdu. Alicia dərhal dizlərini sinəsinə sıxdı, şüursuzca əvvəllər olduğu qızı təqlid etdi. Köhnə xatirələrin parçaları onun ruhunda yanan külləri qarışdırdı. Bir saniyədən az müddətdə onları çiyinlərindən götürdü. Onun harada olduğunu qiymətləndirməsi bir an çəkdi. Son vaxtlar çox şeylər olub.
  
  Çılpaq, yataqda, yanında bir kişi ilə. Bu yeni bir şey deyildi. Birinci fərq o idi ki, o, kişinin kim olduğunu dəqiq bilirdi. O, kabusları boğan bədəndən daha çox idi. Lomas idi. Dreykin yeni komandasını tərk etdiyi adam. Ən azından səyahət onu başqa istiqamətə aparana qədər.
  
  O, çarpayıdan sürüşüb, səssizcə pəncərəyə tərəf getdi. Nəfis şəkildə işlənmiş, ağaclarla örtülmüş on səkkiz çuxurlu qolf meydançası ondan uzağa uzanırdı, tam aysız qaranlıqda kölgələr dəstəsindən başqa heç nə yox idi. Alicia azacıq qaşqabaqlandı. Onu heç vaxt nə qaranlıq, nə çarşaflar, nə də tək yuxu hərəkəti təsəlli edirdi. Pis xatirələr ağır ölür. Lomasın nəfəsinin dəyişdiyini eşitdi və o an onun oyaq olduğunu anladı.
  
  Rəngsiz bir səslə "Yuxuya qayıt" dedi. - Tezliklə sizə qoşulacam.
  
  Çöldə qaranlıq çökdü, meh ağacları tərpətdi. Velosipedçi dəstəsi Sem dayının hesabına bir neçə günlük R&R-dən həzz almağa qərar verdi ki, bu da Dreykin Jonathan Gates və onun yeni agentliyi SPEAR vasitəsilə keçə bildiyi kiçik paketin bir hissəsi idi.
  
  Bu, yenə nə demək idi? Alisiya xatırlaya bilmirdi. O, son vaxtlar həyatında olması lazım olduğundan daha çox şey görmüşdü və onu bir az ehtiyatlı buraxıb dincəlməyin vaxtı gəldi. Heç vaxt bacara bildiyi deyil. Yuxuları ona bunu xatırladırdı. Doqquz yaşında o, hər gecə evində işıqlar sönəndən sonra oyanır, ayıq-sayıq, hazırlaşır, qışqırıqların başlamasını gözləyirdi.
  
  Və həmişə belə olub.
  
  Narahatlığını qovaraq, Alicia yenidən çarpayıya qaçdı və Lomasın səcdə etdiyi bədəninin üstünə tullandı. O, əvvəlcə güldü, məcbur etdi, amma sonra tez böyüdü və çevrildiyi insana çevrildi. Lomas hönkürdü və onu itələməyə çalışdı, lakin o, onu dizləri ilə yerə sıxdı.
  
  "Yox, bayker oğlan. Sadəcə arxaya uzan və gəzintidən həzz alın."
  
  O, minməyə başladı, həzz xatirələri qovdu, səsi köhnə qorxuları dəf etdi. Saçları arxaya darandı. Əlləri ağrılı şəkildə onun geniş çiyinlərini tutdu. Zaman, həyat, qərarlar, keçmiş və gələcək - hamısı mövcud olmağı dayandırdı. Bu onun azadlığı, əsl azadlığı idi.
  
  Onlar bitirdikdə o, aşağı yuvarlandı. Lomas dərhal onun üstünə düşdü. "İndi bunu mənim kimi etsən necə?"
  
  Alicia baxışlarını tutdu. "Nə qədər ki, tələsmirsən. Mən Ducati deyiləm ki, yeddi saniyədə 0-60-a çatsın. Daha çox dəbdəbəli Harley şassiləriniz kimidir".
  
  "Düşünürəm ki, mən bunu bilirəm." Lomas onu öpmək üçün başını əydi.
  
  Bu zaman Alisiyanın mobil telefonuna zəng gəldi. Lomaya pıçıldadı və onu çarpayının yanından götürdü.
  
  "Salam? Düzgün vaxt deyil, Thorsten.
  
  "Alicia? Bu Daldır." İri isveçli cəld danışdı, sanki onu eşitməmişdi. "Sənə ehtiyacımız var..."
  
  "Oh hə? Mən eşitdim-"
  
  "Söhbət Dreykdən gedir, Alisiya. Ruslar onu tutdular".
  
  Alicia yerində oturdu və bir anda Lomasın cəsədini amansızcasına atdı. "Nə? Onu hara apardılar? Meiyə nə olub?
  
  "Rusiya. Sən nə düşünürsən, harada? Orada görüşənədək, Alisiya. Biz sizə dəqiq yeri verəcəyik. Və... tez ol... bu yaxşı deyil."
  
  Dahl söhbəti bitirdi. Alicia bir anlıq gözlərini yumdu və zehni olaraq ah çəkdi. Sonra pıçıldadı: "Lənət olsun, Dreyk".
  
  
  İKİNCİ FƏSİL
  
  
  
  3 SAAT ERKƏN
  
  
  Matt Drake daha sonra geriyə baxdı və niyə yer üzündə o və Meyin daha yaxşı hazırlaşmadıqlarını düşündü. İstənilən yeni gələn rusların onu oğurlamaq üçün yeganə şansının gün batarkən, hər ikisi 18-ci küçədə yerləşən "Kiçik Fəvvarələr" kafesinə gedəndə başa düşərdi. Onlar Drake-nin indiyə qədər daddığı ən yaxşı çəkilmiş donuz əti sendviçlərindən bəzilərini hazırladılar və onlara anonim romantik şam yeməyi təklif etdilər. Qiymət onların CIA otelini əhatə edən sıx təhlükəsizlik kordonunu tərk etmək və bir neçə mil şimala getmək idi.
  
  Silah alverçisi Sean Kingston və onun Şimali Koreyalı həmkarlarını cəmi iki gün əvvəl məğlub etdikdən sonra bu, tənəzzül ola bilər. Ola bilsin ki, Conatan Qeyts hələ onlar üçün yeni qərargah təmin etməyib və onların diqqətini cəmləyəcək işləri yoxdur. Və ya bəlkə də, sadəcə olaraq, Mey və Drake bir az itkin düşmüşdülər... həyatlarında ikinci dəfə idi.
  
  Nə olursa olsun, bütün komanda bir neçə gün çəkdi. Drake təfərrüatları bilmirdi, lakin Hayden və Kinimaka hər şeyi həll edirdilər, Karin və Komodo dovşan kimi işləyirdilər və yaxşı qoca Thorsten Dahl günlərinin çoxunu noutbukundan video bağlantı vasitəsilə həyat yoldaşı və uşaqları ilə danışaraq keçirirdi. Geyts yeni qərargah ala bilməyincə, onların seçimləri bir qədər məhdud idi. Onlar ölkəyə lazım idi. CIA-nın onlara ehtiyacı var. Amma bu qurumlar komandadan öz məqsədləri və vasitələri üçün istifadə edərdilər. Geyts istəyirdi ki, SPEAR öz elitist imicini qoruyub saxlasın, onları yalnız ən kritik missiyalar üçün lazım olan ən yaxşıların ən yaxşısı kimi saxlamağa qərar verdi.
  
  Və tənqidi, Drake düşündü. Katib dəli və çarəsiz demək istəyirdi. Apokalipsis astanasında bir şey.
  
  O, artıq Alicia və onun qəribə, bir qədər ağlını itirmiş ağıl üçün darıxırdı. Onu bir daha nə vaxt görəcəyini düşünürdü. Yəqin ki, tezliklə olmayacaq.
  
  Lakin Mai gecə-gündüzünü incəlik və sərtliyin izaholunmaz qarışığı ilə doldurdu. O, onların əvvəlki münasibətlərinin çoxunu çətinliklə xatırlayırdı, lakin onlar yenidən əlaqə qurduqda, daha mürəkkəb elementlərdən bəziləri geri qayıtdı.
  
  Onun yuxusuzluğu da belədir. Və o, demək olar ki, heç vaxt keşikçiliyini buraxmırdı, sanki həmişə keçmişindən birinin onu axtarmasından və sonunda onu tapacağından qorxurdu. Ola bilsin ki, bu, doğrudur, lakin çox az ehtimal olunur.
  
  Drake CIA hovuz maşınlarından birini idarə edirdi. Bu, onlar üçüncü dəfə idi ki, bu qədər gecədə səyahət edirdilər. Trafik, həmişə olduğu kimi, ovunu təqib edən ilan kimi sürünürdü, ona görə də Dreyk oturmuş naviqatoru yandırdı və "əvvəlki ünvana" yumruq vurdu. Maşın öz monoton göstərişlərinə əməl etməyə başladı.
  
  Maşında telefon zəng çaldı. Drake cavab verdi: "Bəli, mən qalxdım."
  
  Haydenin səsi ona işi xatırladır, onu Meylə birlikdə olduğu vaxtlardan yayındırırdı. "Sadəcə ötürmək üçün bəzi məlumatlar. Geyts yeni qərargahla birlikdə gəldi. Pensilvaniya prospektindəki ticarət mərkəzinin qarşısındadır". O öskürdü. "Daha pis ola bilər".
  
  "Nə vaxt başlamağımızı istəyirsən?"
  
  "Bağlantının işə salınması bir neçə gün çəkəcək, lakin infrastrukturun əksəriyyəti artıq hazırdır. Bu, MKİ-nin gizli əməliyyatları üçün köhnə dəlikdir".
  
  Mai güldü. "Cəlbedici səslənir."
  
  "Bu gün Çərşənbə axşamıdır. Cümə axşamı deyək. Ünvanı sizə deyəcəm".
  
  Drake söndürüldü və pəncərədən bayıra baxdı. "Görəsən bundan sonra nə olacaq? Odin, Qan Kralı, Kölgə Elitası və Şimali lənətə gəlmiş Koreya arasında hansının daha pis olduğunu bilmirəm".
  
  "Qan padşahı" Mai fasilə vermədən pıçıldadı. "Sual yoxdur".
  
  "Və bu sonuncu ruslar heç də qayğısız ayılar deyildilər" deyə Dreyk onu əmin etdi. "Xüsusilə də bu Zanko. Böyük, tüklü piç".
  
  "Romero necədir?" Mai soruşdu. "Ondan bir şey eşitdinmi?"
  
  "Yox. heç nə. Düşünürəm ki, o, Deltaya qayıdıb. Nə, Smitdən bir şey eşitdinmi?
  
  Mai gülümsədi. "Hər zaman".
  
  "İstəyirsən... bilirsən... onu uzaqlaşdırım?"
  
  "Niyə? Qısqancsan?"
  
  "Bir az".
  
  "O, sadəcə olaraq flört edir. Məni sevdiyini düşünür. O, bundan sağ çıxacaq".
  
  "O daha yaxşıdır" dedi Drake əsəbi halda, amma hamısı bir oyun idi. Həm Drake, həm də Mai Delta əsgərlərinə nə qədər borclu olduqlarını bilirdilər. Naviqator onları əsas arteriyalardan uzaqlaşdırıb daha sakit zolaqlara yönəldən kimi Drake sükanı çevirdi.
  
  "Məncə, sən Benə zəng etməlisən. Baxın o necədir".
  
  Drake başını tərpətdi. "Mən edəcəm. Vaxt tapan kimi."
  
  "Yaxşı, çox da uzaq durma. O, sizin ən yaxşı dostlarınızdan biri idi".
  
  Bu sözlər Dreykin yuxuda saxlamaq istədiyi xatirələri geri qaytardı. Və son vaxtlar Kennedi Murun hər xatirəsi ürəyini deşmişdi. Kennedinin ölümündən sonra Meyə çox tez aşiq oldum?
  
  "Əlimdən gələn hər şeyi edəcəyəm"
  
  Mövzunu dəyişə bilər. "Yaxşı, bu axşam yenə o donuz ətini yeyəcəksən? Həqiqətən qızardılmış Ahini dadmalısınız, bu...
  
  Dreykin qarşısında bir maşın dayandı. O, toqquşmamaq üçün kəskin şəkildə sürüşdü.
  
  "Məsih!"
  
  O, əyləci basıb sürüşərək yolu keçib, maşının kapotu az qala park edilmiş mikroavtobusa dəyib. Onların qabağında olan qara rəngli Escalade avtomobili yerindən tərpənmədən dayandı.
  
  Mai dedi: "Mənim xoşuma gəlmir..."
  
  İkinci Escalade onların arxasından çıxdı və yolun o tayından keçərək onların qarşısını kəsdi.
  
  Drake əlcək qutusuna uzandı, lakin yalnız bir Qlok tapdı. "Bu şey güllə keçirməzmi?"
  
  "Mən buna şübhə edirəm".
  
  Drake telefona qulaq asdı. "Doqquz yardın hamısını daha yaxşı adlandırın" dedi, cavab verən CIA texnikinə. "Düşünürəm ki, pusquya düşdük."
  
  Hər iki eskalada qara geyinmiş cəsədlərlə alovlandı. Kişilər sözün əsl mənasında hər qapıdan çölə tökülür, əllərində gicəlləndirici tapançaya bənzəyən kiçik qurğular tutur və qışqırırdılar. Dreykin avtomobili sürətlə mühasirəyə alınıb. Kişilərin hamısı gözləri və burunları üçün deşiklər olan, tam üzlü balaclavalar geyinmişdilər, bədən dilləri onları çox qısa bir ipdə saxladıqlarını qışqırırdı.
  
  "Maşında qalın" dedi Dreyk və mühərriki işə saldı. "Biz bacarırıq-"
  
  Kişi qabağa çıxıb hovuzun kənarındakı avtomobillərinin kapotuna kiçik qara qutu qoydu. Sonra pultu qaldırıb baş barmağı ilə basdı. Dərhal mühərrikin səsi zəif uğultuya çevrildi və sonra söndü. Drake Maiyə baxdı.
  
  "Nə..."
  
  "Sən heç yerə getmirsən!" bir səs qışqırdı. "Bizimlə deyil. İndi çıx get!"
  
  Dreyk onlara əllərini göstərərək Qlok-u qucağına saldı. Mai qapını açan kimi astaca tıkladı. "Onların heyrətləndirici silahları var, Mett. Bizdə Glock var."
  
  "Amma onlar bizim maşını məhv etdilər."
  
  "Hazır ol".
  
  Mai qapıdan bir addım atan kimi adamlar qabağa qaçdılar. O, cəld hərəkət etdi, ilk iki gələnə şiddətlə qapını açdı və onları parçaladı. Növbəti dəfə o, onun başına təpik vurdu və yerə düşən tüfəngi götürdü. Daha çox onun üstünə çökdü. Mai onları qarşılamaq üçün yan tərəfə çevrildi.
  
  Drake otağının qapısını açdı, Glock çıxardı. İnsanlar hər tərəfdən onun üstünə axışırdılar. O, maşının arxasına, daha sürətli hədəfə dönüb və üç atəş açıb. Üç nəfər yıxıldı, qalanları onun üstündə idi. Dreyk başqasının tazerindən yayınmaq üçün üzünə bıçaq zərbəsi endirib, daha sonra digər adamın qolunu sındıraraq onu silahından məhrum edib. Birinci adam yenidən zərbə endirmək istəsə də, bu dəfə onun yumruğu sərt gicəlləndirici silahla qarşılaşdı. Birdən çatladı və şimşək çaxdı. Minlərlə volt adamın içindən keçdi və onun qışqırmasına və rəqs etməsinə səbəb oldu, nəhayət Drake-in ayaqları altına düşdü.
  
  Daha çox adam ona tərəf əyildi. Drake tapançasını yenidən atəşə tutdu. O, quldurlardan birinin balaclavasını cırıb kobud, cibli sifətə və boynunda rəngli döymələrə nəzər saldı. O, onların hamısının bağırsaq dili ilə mızıldanan söyüşlərini eşidirdi. Onu vuran və qaçıran yumruqlardan birinin düyünlərində mürəkkəbin özü tərəfindən hazırlanmış ağrılı döymələr var idi.
  
  Drake rus hərflərini ingilis dilinə tərcümə edə bilməsə belə, bilirdi. O, adamı maşının kənarına atdı, digərini isə indi boş olan tapançası ilə burun körpüsündən keçirdi, yenidən səs-küylü tapançadan istifadə etdi, sonra şarjının bitdiyini biləndə onu kənara atdı. Düşmənlərinin hücum bucağını məhdudlaşdıraraq maşının qapısı arxasında qaldı.
  
  Bir neçə dəqiqə daha dayansaydılar, CIA-nın burada adamları olardı.
  
  Rəqiblərinin bir-birinin üstünə düşməsi nəticəsində boşluq yaranıb. Drake onların üstündən tullandı və maşının arxasına qaçdı. Baqajda daha çox silah olardı. Lakin o, metala toxunmamış, yenidən ona hücum edərək, üzünü ona çevirib yumruq və təpiklə vurdular. Drake zərbənin qarşısını aldı və geri çəkildi. Düşmənlərinin son eskaladından keçən aydın bir qaçış yolu var idi, lakin o, Mai olmadan gedə bilməzdi.
  
  O, ehtiyatsızlıqla onun tərəfindəki maşına baxdı. Mai yıxılanların yığınları arasında rəqs edib atladı. Hər zərbədə o, sümükləri sındırır, orqanları parçalayır, nəfəs borularını əzirdi. Hər əlində bir tüfəng tuturdu. Drake toplaşan rusların altı ilə birlikdə toplaşdığını və ona hücum etdiyini gördü, lakin o, ildırım refleksləri ilə dörd nəfəri öldürdü və geri sıçrayaraq özü ilə qalan ikisi arasında boşluq yaratdı.
  
  "Mai!"
  
  Onun qışqırtısı onun diqqətini çəkdi. O, geri çəkilmək üçün yol göstərdi, hələ də hücumçuların qarşısını alır və onlarla mübarizə aparırdı. Onu səkiyə apardılar, orada dayanmış avtomobillərin arasından sürüşməli olacaq, sonra onun arxasında hündür hasar olacaqdı. O, yaxınlıqdakı sakinlərin pəncərədən bayıra baxıb eyvanlarına söykəndiyini, bəzilərinin isə mobil telefonları ilə davanı lentə aldığını görüb. O, qışqırdı: "911-ə zəng edin!" - Kömək almaqdan daha çox rusları incitməyə çalışmaq kimi.
  
  "Daha tez!" İndi hücum dəstəsinin liderinin səsi həyəcanlı gəlirdi. "Biz getməliyik!"
  
  Dreyk Meini arxada hiss edənə qədər geri çəkildi. "Hey, qalx."
  
  "Bir gün" Mai hücumçunu fırladıb, uçuşunu istiqamətləndirdi ki, o, sərt yerə endi və yolda həmkarını vurdu. "Bu çılğın Yorkşir ləhcəsini mənə izah etməli olacaqsan."
  
  Onlar hücum edənləri bir anlıq çaşqınlıq içində qoyub qaçış yoluna qaçdılar. Escalade-nin arxası ilə səki arasındakı boşluq kifayət qədər böyük idi ki, onlar sürəti azaltmadan içəri keçə bilsinlər. Birdən azad olan Drake ətrafa nəzər saldı.
  
  "Niyə cəhənnəm odlu silahlardan istifadə edirlər? Bizi tuta bilərdilər...
  
  Hücum edənlər təqib etməyiblər, çünki onlara nəhəng qəribə tapançaları olan iki nəfər qoşulub. Aparıcı rus onlara qışqırdı. Dreyk onların diz çökdüyünü, nişan aldığını və atəş açdığını gördü... Sonra ağrılar çıxdı və yol qalxdı ki, üzünə dəydi. Eşitdiyi son şey qulağının yanında öldürücü bir pıçıltı, "həbsxana yeməyi" ilə bağlı nəsə oldu.
  
  
  ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Mett Drake oyananda yanvarın 30-u çərşənbə idi. Anladı ki, kürəyi üstə daş kimi sərt bir səthdə uzanıb; onun başının üstündə çuxurlu beton tavan olduğunu; havada pirsinq soyuq olduğunu; ətrafında daş divarlar olduğunu; və beynində əks-səda verən baş ağrısı. Uzaqdan bir səs eşitdi. Son xatirəsi onun yanında Mai ilə ruslardan qaçması idi.
  
  Mai!
  
  Çox tez oturdu. Alovlu saman kimi ağrı şimşəkləri onun başına dəydi. Ürəkbulanma hissi onu uzun dəqiqələrlə qusmaq istəyini boğmağa məcbur etdi. Orada oturaraq uzaq divara bərkidilmiş metal tualeti və ona bitişik lavaboya baxdı. Başını bir qarışdan çox çevirə bildikdə, ön divarı ayıran ağır barmaqlıqları gördü.
  
  Həbsxana kamerası. O, bir növ həbsxanada idi. İndi isə uzaqdan gələn səs-küy daha aydın oldu. Bu, bir çox kişinin birlikdə çıxardığı səs idi. Həbs edilmiş əhali.
  
  Qorxu ürəyini sıxırdı. İnsanlar dünyanın ən pis həbsxanalarında əbədi olaraq yoxa çıxdıqları bilinirdi. Hətta SAS-da xidmət etdiyi müddətdə bu qılınclardan bir neçəsini özü də oraya yerləşdirmişdi. Bu yaxınlarda Dmitri Kovalenko Amerikada itdi.
  
  O, nə qədər vaxtdır buradadır? O harada idi? Suallar bir-birinin ardınca düzülmüşdü, sanki məhbusları gülləbaran dəstəsinin qarşısına aparırdılar. O, uzun beton blokdan bir qədər çox olmayan çılpaq çarpayısından qeyri-sabit tullandı və barmaqlıqlara tərəf getdi. Tədricən gələn işıq onun gözlərini yandırıb, baş ağrısını dirildirdi. O, hələ də oğurlandığı paltarı geyinmişdi, amma cibləri boş idi. Mobil telefon yoxdur. Qəbz yoxdur. Pul kisəsi yoxdur. Barmaqlıqlara yaxınlaşdıqca addımlarını yavaşlatdı, onlara toxunana qədər yavaş-yavaş irəlilədi.
  
  Onun kamerasının düz önündə qalın dəmir məhəccərlərlə əhatə olunmuş bir keçid var idi. Ondan kənarda o qədər böyük bir boşluq var idi ki, o, havadan başqa heç nə görmürdü. Onun qarşısında bir sıra hücrələr var idi, şübhəsiz ki, öz sırasının güzgü şəkli idi. Ancaq orada bütün qapılar açıq idi.
  
  Aşağıdan qəzəbli kütlənin səsi gəlirdi.
  
  Drake ətrafa baxdı. Buraya sürükləyə biləcəyi, platforma kimi istifadə edə biləcəyi heç nə yox idi. Döşəmə böyük bir beton plitə idi, tualet və lavabo divara möhkəm bağlandı. O bilirdi ki, həqiqətən bu boltları çıxarıb onlardan qaçış tuneli qazmaq üçün istifadə edə biləcək insanlar var, lakin Hollivudda onlara hər film üçün 10 milyon dollar ödənilirdi.
  
  O, geri qayıdıb barmaqlıqları silkələdi. Heç nə titrəmədi. Sonra bir fiqur onun görmə sahəsini keçdi və bütün işığı söndürdü.
  
  Drake geri çəkildi.
  
  Zanko!
  
  Kameranın qapısı döyüldü. Nəhəng içəri sıxıldı, onun ardınca başqa bir adam gəldi. Dreyk onu Romero ilə taxta-şalban sahəsinə hücum edən zaman arxa ofisdə oturarkən gördüyü gözlü gözlü adam kimi tanıdı.
  
  "Kiçik adam!" Zanko onu qucaq açıb qarşıladı. "Mən qoltuqaltı gətirdim! Söz verdiyimiz kimi, elə deyilmi? Və, - Zanko havanı iylədi. "Onlar yuyulmayıb." Rus, əvvəlki kimi, sinə çılpaq, qalın qara saçları ləng asılmışdı.
  
  "Mən haradayam?"
  
  "Nə? Məşhur Mett Drake bilmir? James Bond biləcəkdi." Zanko həmyerlisinə üz tutdu. - Məgər Ceyms Bond bilmirdimi, Nikolay?
  
  Gözlər geniş və baxırdı, amma ağız nəhayət danışdı. "Bizim... beton cəngəlliyə xoş gəlmisiniz, mənim ingilis dostum." Onun səsi yumşaq, qorxulu idi. "Biz yalnız sizin üçün beşulduzlu suite rezerv etmişik. Minnətdaram - xalqımı öldürdüyüm üçün."
  
  "Onlar mənə hücum etdilər" dedi Dreyk sakitcə, nəhəngin hər hərəkətini izləyirdi. "Və May. O hardadır?"
  
  Digər adam heç bir tanınma əlaməti göstərmədi. Sinirli əlini uzadaraq irəli addımladı. "Mən Nikolay Razinəm."
  
  Drake onu diqqətlə öyrəndi. Bu adamın ən yaxşı illəri keçmişdi, yəqin ki, altmışıncı yaşlarında idi, amma hələ də sağlam və sağlam görünürdü. Onun əsəbiləşən baxışları həm sərt, həm də maraqlandırırdı, gözləri cəsədin baxışları kimi passiv idi. Uzatdığı əlinin düyünləri bükülmüşdü və sanki bütün ömrünü yumruqla yumruqla keçirmiş kimi çoxlu kalluslarla örtülmüşdü. Amma geyindiyi kostyum və biləyindən asılan saat sərvətdən xəbər verirdi.
  
  Drake jestinə məhəl qoymadı. "Bəs sonra nə olacaq?"
  
  Razin onun yanından keçib çarpayıda oturdu. Zanko hələ də gülümsəyərək qapıda qaldı.
  
  "Mən bu həbsxananı idarə edirəm" dedi Razin. "Bu mənə və burada işləyən mühafizəçilərə məxsusdur. Mənim buna nəzarət edən bir dövlət məmurum var. Ona baxan bir məmurum var. Görürsən?"
  
  "Deməli, mən Rusiyadayam."
  
  Zanko qollarını yenidən geniş açıb. "Evə xoş gəldin."
  
  "İndi sən mənə aidsən." Razin onu öyrəndi. "Siz bu barədə nə düşünürsünüz?"
  
  Drake çiyinlərini çəkdi. "Əvvəllər də deyilib. Və yenə də, - o, yüngülcə gülümsədi, "mən buradayam".
  
  "Oh, bəli, əlbəttə. Yaxşı, bir neçə suala cavab versəniz, qaçılmaz ölümünüzə qədər burada qalmanızı daha xoşagəlməz edəcəm".
  
  "Sizin adamlarınızı öldürdüyüm üçün burada olduğumu düşündüm" dedi Dreyk. - Mən sizin taxta-şalbanınıza gələndən sonra.
  
  "Əslində yox".
  
  Drake o günü xatırladı. "Sonra Babil. Sən elə bilirsən ki, mən sənin əməliyyatını görmüşəm, elə deyilmi?
  
  Razin dodaqlarını büzdü. "Babil tapmacanın yalnız bir hissəsidir."
  
  "Babil qülləsi?"
  
  Razin ona diqqətlə baxdı. "Bəs Tanrılar Türbəsi?"
  
  Drake onun üzünü keçən sürprizi təxmin etmədi. "Nə?" Soruşdum.
  
  "Dəqiq desək, üçüncü məzar. İstəyirəm ki, üçüncü məzar, mister Dreyk və onun içindəki cihaz haqqında mənə hər şeyi danışasınız".
  
  Drake bir an düşündü. Bir neçə cəfəng detalı izah etsəydi, vaxt qazana bilərdi. "Cihaz Odinin Armagedona aparan yolu idi. O, bu şey işə salındıqda Raqnaroku dirildə bilər, sağ qala və geri qayıda bilərdi. Odin qalxanı hər şeyi hərəkətə gətirən şeydir. Bu vaxt."
  
  "Bəs bu cihaz necə işləyir? Hansı enerji ilə qidalanır?
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Heç bir fikrim yoxdur".
  
  "Heç işə salınıb?"
  
  "Sən dəlisən? Niyə kimsə lənətə gəlmiş şeyi işə salsın?"
  
  "Gücünü istifadə etmək. Yenidən söndürmək üçün. İşləyib-işləmədiyini görmək üçün. Onların barmağını tətikdə saxlayın. Amerikalılar bunda maraqlı deyildi?"
  
  Dreyk Conatan Qeytsin hərəkətlərini öz başında təkrarladı. O, müdafiə katibinin cihazla bağlı əlavə araşdırma aparmaq istədiyini düşünmürdü, lakin Geyts bu işdə yeganə böyük zərbə deyildi. "Bilmirəm" dedi. "Amma kimsə onu necə söndürəcəyini bilmirsə, niyə onu yandırsın?"
  
  "Həddindən artıq gücə sahib olan insanlar bəzən özlərini tanrı hesab edirlər."
  
  Drake çaşqınlıq hiss etməyə başladı. O, Razinin həbsxanasında, məhbus, yanında Zankonun canavarı oturmuşdu və rusun əslində məntiqli olduğunu düşünməyə başlamışdı.
  
  "Kölgə elitası" dedi Drake. "Onlar öz təkəbbürləri ilə onu işə salardılar."
  
  Razin cəld jest etdi. "Çinlilərin edəcəyi kimi. fransız xalqı. İngilis dili. Bəlkə də ruslar. Hökumətlərimizin daha yaxşı olduğunu düşünməyin".
  
  "Və hələ də" dedi Drake. "Bütün bunlar spekulyasiyadır".
  
  "Fərziyyə, bəli. Siz dediniz, cənab Drake. Siz cihazı və ya onun olduğu yeri görmüsünüz?"
  
  "Yox. Amma mən məzarda idim".
  
  "O yerdə... enerji... hiss etdinmi?"
  
  Dreyk əvvəlcə Razinin yandığına əmin olaraq üzünü buruşdurdu, amma sonra yadına düşdü. "Əslində, bəli" dedi, təəccübləndi. "Bütün yer ittiham olunurdu. Biz düşündük ki, pis tanrılarla dolu idi. Üşümə hiss etdik.İcazəsiz bir qorxu. Biz bunu bir növ pis rezonansa təbaşir edirik". O, çiyinlərini çəkdi. "Yəqin ki, çoxlu vampir filmləri var."
  
  "Yerin enerjisi" dedi Razin, az qala öz-özünə. - Deməli, professorumuz nə danışdığını bilir, bəli.
  
  "Nə?" Soruşdum.
  
  "Görünür, cihazı yandırmağın başqa yolu ola bilər."
  
  Drake-in bədəni soyuqlamışdı, sanki buzlu su ilə hopdurulmuşdu. "Zarafat edirsiniz?"
  
  Razin onun baxışları ilə qarşılaşdı. "Tanrıların sarsılmaz müdafiəsi var idi. Məcbur idilər. Çünki əgər yeddi qılınc haqqında yazılan hər şey onların hər zaman cihazı dayandıra biləcəyini söyləyirsə, onu işə salmağın birdən çox yolu olmalıdır".
  
  "Gözləmək". Drake başını tərpətdi. "Qılınclar? Hansı qılınclar?
  
  Razin çox dediyini anlayan kimi gözlərini qırpdı. - Oh, mən xəyalpərəst qocayam. O, güldü, açıq-aydın öz ifadəsinə bunu təsdiq edəcək qədər inanmırdı. "Sabah daha çox danışacağıq, mister Dreyk. Yəni... hələ sağsansa."
  
  Başı ilə Zankoya tərəf işarə etdi.
  
  "O, əhaliyə qoşulsun. Sonra buraxın. Biz monitorlarda izləyəcəyik".
  
  "Məzar haqqında danışacaq daha çox şey var" dedi Dreyk.
  
  "Ah, əminəm. Amma məhbuslar sizi gözləyir. Sizi öz vətənlərində qarşılamağı səbirsizliklə gözləyirlər. Əminəm ki, bir neçə qırıq sümük sənin kimi adamı utandırmayacaq, elə deyilmi? Beləliklə, Zanko."
  
  Rus canavarı Dreykin qolundan tutub kameranın qapısından içəri itələdi. "Tez ölmə, balaca insan. Mən sizinlə vaxt keçirmək istəyirəm".
  
  
  DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Mano Kinimaka kənarda dayandı və dünyanın onun ətrafında çılğınlaşdığını seyr etdi. Dahl digər tərəfdən sualları bombalayaraq telefonda Geytslə hoqqabazlıq edən və eyni zamanda Meyin üzünə baxmağa çalışarkən onun ürəyi Haydenə rəğbətlə doldu. Kiçik, lakin ölümcül yapon qadını, dərin qürur duyğusuna vurduğu xəsarətlərdən başqa heç bir xəsarət almadan yolda üzüaşağı qaldı. Ruslara açıq şəkildə yeganə mandat verildi - Drake'i tutmaq. Onlar yəqin ki, Meinin kim olduğunu belə bilmirdilər. Onlar açıq şəkildə işlərin daha asan olacağını gözləyirdilər, baxmayaraq ki, əks reaksiyanı minimuma endirmək üçün tapança əvəzinə heyrətləndirici silahlardan istifadə etdilər. Onlar Drake-nin avtomobilinin mühərrikini söndürmək üçün lokallaşdırılmış mini-EMP-dən və qaçışı dayandırmaq üçün uzaq məsafəli gicəlləndirici silahlardan istifadə etməyə qədər hər şeyi yaxşı planlaşdırmışdılar.
  
  Lakin onlar Drake və Meyin məşhur komandasında yer almadılar. Hücum zamanı ruslar on iki nəfər itirdi. Xilasetmə qrupları onları bir neçə dəqiqə qaçırıb. Mai özünə gələn kimi hücum edənlərin rus olduğunu müəyyən etdi və huşunu itirməmişdən əvvəl eşitdiyi son şərhi xatırladı, Dreykə hədələyici bir cümlə pıçıldadı.
  
  Zanko sənə mesaj göndərir: "Bala, həbsxana yeməklərimizi bəyənəcəksən".
  
  Kinimaka, Meyin xahişi ilə Haydenin Qeytsin spikerə verilməsini izləyib. Dövlət katibi onları əmin edib ki, o, təyyarənin Rusiya hava məkanından uçmasına və Moskva yaxınlığında yerə enməsinə icazə verəcək. Bu, Suriya məsələsində mövcud soyuq münasibətlərə baxmayaraq, lakin o zaman Geyts məsul şəxsin məsul şəxsi tanıyacaqdı.
  
  "Mən onlarla danışacağam" dedi Geyts. "Və vəziyyəti izah edin. Onlar Qan Kralını məhv etdiyinə görə komandanıza son dərəcə minnətdardırlar. Onun təşkilatı demək olar ki, küçələrdən itib. Və bildiyiniz kimi, keçmişdə edilən yaxşılıqdan daha gələcək xeyirxahlıq üçün heç bir şey yoxdur. Agent Jay." Onun növbəti sualında onun səsi əmredici şəkildə yüksəldi. "Sadəcə başla."
  
  Kinimaka küncdən çıxdı və ölçüsünü anlayaraq diqqətlə stolların, stulların və yarımçıq avadanlıqların arasından keçdi. Onun ölçüsü onun üçün daimi həssas nöqtə idi. Buna görə də o, əvvəldən küncdə idi - daha çox yer var idi və onun görmədiyi bir şeylə toqquşma şansı az idi. O, ölçüsü ilə fəxr edirdi; bədən quruluşu ilə fəxr edir, lakin bu da narahatlıq yarada bilər.
  
  "Böyük oğlan gəlir" dedi. "Arıq kürəklərinizə qulluq edin."
  
  O, keçərkən Haydenin yuxarı baxdığını, ona baxdığını və birbaşa Komodoya tərəf getdiyini gördü. "Salam".
  
  "Dilini geri çək, Mano. Dinləmək." Komodo əyildi. "Siz və rəis xanım bu günlərdə çox yaxınsınız. Sən...?" Asmağa icazə verdi.
  
  Kinimaka çox sadiq idi və heç vaxt açıqlama verməzdi. "Mən ailə, dostlar və ya qızlar haqqında qeybət etmirəm, Trevor. Sən bunu bilirsən."
  
  "Hey, sadəcə Karin soruşur, dostum. O, ingilisdir." Son sözü qeybət tələbini izah edirmiş kimi pıçıldadı. - Mənə gəldikdə isə, mənə əhəmiyyət vermir.
  
  "Yaxşı". Kinimaka yanından keçdi, nəhayət ki, alətinə çatdı. Komanda boş otaqlara və çılpaq divarlara məhəl qoymadan Pensilvaniya prospektindəki yeni qərargahına qaçdı, yalnız bir yerə toplaşmalı, plan hazırlamalı və Drake-i xilas etməli olduqlarını bildi.
  
  Dahl işi iki nəfər üçün etdi. "Əgər bunlar Drake və Romeronun əsəbiləşdiyi eyni ruslardırsa, deməli, onların Moskvada olduğunu bilirik ." O, Mey və Haydenlə qısa söhbət edərək alətlərini yığdı. "Əmin ola bilərikmi?"
  
  "Mett son vaxtlar başqa hansı rusları əsəbiləşdirib?" Mai soruşdu.
  
  "Qan Kralı" dedi Dahl başını yelləyərək.
  
  "Buğa. Bu, bir neçə ay əvvəl idi. Üstəlik, Kovalenko həbsdədir. Və indicə eşitdiniz - onun təşkilatı yoxa çıxdı.
  
  "Eşitdim" Dahl onu əmin etdi. "Və məni narahat edən də budur."
  
  "Mesajda Zankonun adı qeyd edildi" dedi Mai yumşaqlıqla. "Bu, Moskvada rastlaşdıqları bir rusun adıdır."
  
  "Sağ". Dahl başını tərpətdi. "Doğru. Sonra həbsxana tapmaq lazımdır. Axtarmağa başlayacağımız yer var".
  
  Kinimaka telefonunun titrədiyini hiss etdi. O, cibindən kiçik cihazı çıxartdı, həmişəki kimi biləklərindən istifadə edərək materialı həddi-hüduduna qədər uzatdı. Ekranda tək bir ad göründü, Kono.
  
  "Lənət olsun" deyə pıçıldadı.
  
  "Ümid edirəm ki, mesaj yazmağı düşünmürsən" Haydenin səsi onun yanında yumşaq bir şəkildə pıçıldadı. "Bu nəhəng barmaqlarınızla ya telefonu sındıracaqsınız, ya da Dahlın çox sevdiyi o uzun Skandinaviya adlarından birini hecalayacaqsınız."
  
  "Mən bunu əvvəllər etmişəm" Kinimaka etiraf etdi. "Bir mesaj yazmağa çalışdım, gözəl. Qarın kimi çıxdı".
  
  Hayden güldü. "Bu dəfə onunla danışacaqsan? Bəlkə bu, bir müddətlik son şansındır, Mano.
  
  "Cap. Necə bir insana nifrət edirsən və eyni zamanda onu bu qədər sevirsən?" Kinimaka cavab vermək üçün ekranı tərpətdi. "Salam Kono. Necəsən?"
  
  "Yaxşı, qardaş. TAMAM. Hey, mənə lazımdır..."
  
  "Sən bir şey bilirsən, Kono. Həmişə zənglərinizə belə başlayırsınız. ehtiyacım var".
  
  "Bağışlayın. Amma, Mano, sən mənim yanımdasan?"
  
  "Kaliforniya? Mən Vaşinqtondayam, buna görə də bu, yox. Niyə?"
  
  "Siz dediniz ki, əgər mənə kömək lazım olsa, zəng edin. Yaxşı, həmişə köməyə ehtiyacım var. Mən bunu bilirəm. Başımı yıxdım, Mano. Sənin üçün, ana və atam üçün darıxdım. Bəzən mənə elə gəlir ki, kimsə məni izləyir".
  
  Bu, bacısının keçmişdə ona ehtiyacı olanda diqqətini cəlb etmək üsulu idi, lakin həmişə ondan pul çıxarmaq üçün bir hiylə idi.
  
  Kinimaka komandanın onun ətrafında tələsik olduğunu, hər hərəkətində tələsik olduğunu çox yaxşı bilirdi. "Mən getməliyəm, Kono. Qayıdanda zəng edəcəm".
  
  Danışmağa başladı, lakin Kinimaka söhbəti kəsdi. O, Haydenin baxışlarına məhəl qoymadı və Dala baxdı.
  
  Dəli isveçli bel çantasını qaldırırdı, üzünün hər qarışında yazılmış qəzəb və qətiyyət. Kinimaka bununla üzləşməli olan düşmənə az qala yazığı gəlirdi.
  
  Dahl danışdı. "Yaxşı, demək olar ki, iki gün istirahət etməyi bacardıq! İndi gedək bu alçaqlara heç vaxt unutmayacaqları dərsi verək".
  
  Kinimaka "görəsən bu həbsxana nə qədər böyükdür" dedi.
  
  "Kimin vecinədir?" Dahl mızıldandı. "Bir şey əmindir - bu, bizi dayandırmaq üçün kifayət qədər böyük olmayacaq."
  
  Hayden komandaya tərəf döndü. "Karin və Komodo burada qalıb yeni qərargah quracaqlar. Sahədə ehtiyac duya biləcəyimiz texnoloji sehri edəcəklər . İndi gəlin geyimi bitirib adamımızın yanına qayıdaq".
  
  
  BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake cığırla pilləkənlərə qaldırıldı. Aşağıdakı səs-küy o, yaxınlaşdıqca daha da gücləndi. Zanko onun yanında əyləşdi, şən qorilla, Dreykə qoltuqaltı boğulmasından daha pis son vəd etdi. Rəis Nikolay Razin heç nə demədən sonuncu gəldi. Dreyk adamın nə düşündüyü ilə maraqlandı. Onun burada, bu qaranlıq və ümidsiz yerdə yeganə ümidi ekipaj gələnə qədər vaxt qazanmaq idi ki, bunun baş verəcəyinə şübhə etmirdi. Yeganə sual nə vaxt idi.
  
  "Bəs, yeddi qılıncınızın Tanrıların məzarlarının tarixi ilə necə əlaqəsi var?" Pilləkənlərin yuxarı pilləsində dayandı.
  
  "Ah, bundan narahat olma. Əgər hələ də işləyə bilsəniz, sonra danışarıq. Rusiya həbsxanasında tək qalmaq üçün səkkiz saat uzun müddətdir, dostum".
  
  Zanko onun başını sığalladı, az qala boynunu sındırdı. "Bunun kimi gözəl insan? Axşama qədər o, əmr verəcək". Onun gülüşü iyrənc idi. "İndi hərəkət et, balaca adam. Yoxsa əvvəlcə tualetə getməlisən?"
  
  Dreyk özünü itələdiyini hiss etdi və yıxılmağı dayandıra bilməyənə qədər üç addım yıxıldı. O, aşağı enəndə həbsxananın yeməkxanası, ona daha yaxında isə müvəqqəti idman zalı göründü. İri kişilər alçaq skamyalarda oturur, dəmir vurur, qollarına ağırlıq qaldırır, dəsmal çəkir və ya növbəti böyük dırmaşmağa hazırlaşırdılar.
  
  Dreyk birinci mərtəbəyə yaxınlaşanda hər bir cüt başlıqlı göz başlarını qaldıraraq ona baxdı. Aralarındakı boşluğa qalın nifrət dalğası sıçrayaraq onu ikrah hissi ilə doldurdu. Bu, hədə-qorxudan daha çox idi. Bütün məşqlərinə baxmayaraq, Drake qorxmamağı demək olar ki, qeyri-mümkün hesab edirdi.
  
  Uzağa baxma.Mantra kimi öz-özünə təkrarladı. Hiylə onların gözlərinə birbaşa baxmamaq idi ki, bu da çətinlik təəssüratı yaradacaq, həm də öz gözlərini yerə qoymamaq idi ki, bu da zəiflik və boyun əymək əlaməti idi. Baxmayaraq ki, bu həbsxanada bunların heç biri əhəmiyyət kəsb etmir.
  
  Kişilər ayağa qalxdılar. Zanko dayandı və Dreykə davam etməsi üçün işarə etdi. "İrəli! Yeni kamera yoldaşlarınızla tanış olun. Bununla sizi tərk edirik. Bizim həll edəcəyimiz çox şey var". İri kişinin əzələləri gərginləşdi, sanki işə getmək üçün qaşınırdı.
  
  Razin sonuncu dəfə Dreykə baxdı. "Siz mənim xalqımı öldürməklə, əməliyyatımı dayandırmaqla səhv etdiniz. Baxırsan ki, belə kiçik adam qaçırma halqasının da öz üstünlükləri var. Baxmayaraq ki, bu adamlardan bəziləri..." o, izdihamlı yeməkxananı göstərdi. "Kovalenko ilə çörək kəsdilər. Digərləri - onun yoldaşları idilər".
  
  İki rus çevrilib iki cərgə kameranın arasındakı dəhlizlə uzaqlaşdılar. Ən ucqarda ağır boltlu tağlı darvaza var idi. Mühafizəçilər çöldə dayanıb izləyirdilər.
  
  Drake yemək otağına qayıtdı. Qarışıqlıq mütləq səngimişdi, məhbusların çoxu təzə ətə bir nəzər salmaq üçün boyunlarını yuxarı qaldırmışdılar. Drake qərara gəldi ki, məktəbdə yeni bir uşaq kimi heç bir yerdə tək dayanmaq, yəqin ki, ən ağıllı yanaşma deyil, ona görə də bufetlərə tərəf getdi. Yemək otağının üstündə quraşdırılmış böyük saat ona Rusiya vaxtı ilə axşam saat 18:00 olduğunu bildirirdi. İçinə nə qoyur? düşündü, Vaşinqton vaxtı ilə 1000 saat? Təbii ki, o, nə qədər müddətdir huşsuz qaldığını bilmirdi. Saatlar keçə bilərdi. Günlər keçə bilərdi. Yenə də... komandanın yolunda olacağına ümid edirik.
  
  Nəhəng bir cəsəd onun yolunu kəsdi, kobud, tərli sifət burunları bir-birindən bir neçə santimetr aralı olana qədər ona tərəf əyildi. Bir əl qəsdən sinəsinə qoyub onu geri itələdi. Adam rusca danışırdı; kəskin, bağırsaqlı, qəddar rus.
  
  Drake başını tərpətdi. "Rus dilində danışmaq olmaz".
  
  O, artıq bu ssenarini işləyib. Qazanmaq variantı yox idi. Əgər bura Amerika və ya İngilis həbsxanası olsaydı, o, bu adamı, sonra da növbətisini bağlayardı, heç olmasa növbəti sınaqların qarşısını almağa çalışardı. Amma burada? Beş yüzə yaxın adam onu izləyirdi, yəqin ki, ən azı yarısı başını kəsmək istəyirdi.
  
  Vaxt üçün oynamaq onun yeganə seçimi idi.
  
  Kişi özünü böyük görünməyə məcbur edərək ayağa qalxdı. Dreyk altı paketini və yuvarlanan qol əzələlərini görəndə heyrətləndi. Biçerdöver peyda olanda Dreyk ondan yayındı və məsafədən sürüşdü.
  
  "Bax. Mən səninlə döyüşmək istəmirəm. Sizin müdiriniz məndən məlumat istəyir". Drake başını döydü. "Vacib. Məlumat. Bəli?"
  
  Məhbus nərə çəkdi və irəli atıldı. Drake onu dirsəklə qarşıladı və bu adamın başını sərt şəkildə geri çəkdi və sonra onu yerə yıxdı. O, dərhal hər iki əlini yuxarı qaldıraraq yan tərəfə atıldı.
  
  Məhbus dizləri üstünə yıxıldı. İndi, onun arxasında, Dreyk idman zalından bir sıra kişilərin yaxınlaşdığını gördü, qantellər hələ də tərli əllərində sıxılmış, burun dəlikləri alovlanmış və qəzəbdən gözləri iri açılmışdı. O, geri çəkildi, yemək otağını dövrə vurdu və uzaq divara tərəf getdi və orada bir sıra açıq qapıları gördü. O, yavaş-yavaş geri çəkiləndə bir qrup kişi ayaq saxladı. Drake məhbusları yeyən üç mühafizəçinin ətrafa yerləşdirildiyini və onları maraqla izlədiyini gördü. Onlar dəyənəklərlə silahlanmışdılar. Yuxarıdakı örtülü eyvanlarda yerləşən digər mühafizəçilər avtomat silahlarla silahlanmışdılar. Onlardan birinə çata biləcəyini düşünürdü.
  
  Onun girdiyi ilk otaq, vidalanmış stoldan başqa boş idi. İkinci otaq qonaq otağına, üçüncü otaq isə duşa gedirdi. Bəlkə yox. Onu ən çox maraqlandıran ikinci otaq idi . Digər qapılar ondan çıxırdı. Bəlkə də mətbəxə və camaşırxanaya apardılar. Bəlkə də gizlənə biləcəyi bir yer var idi.
  
  Sonra siqnal səsləndi və yeməkxana boşalmağa başladı. Buna baxmayaraq, daha bir neçə maraqlı tərəf Drake-ə yollandı. Biri ingiliscə onun üstünə qışqırır, digəri isə meymun kimi yerdə çırpınırdı. Başqa biri sözün əsl mənasında jiletini cırıb sinəsini döyməyə başladı, dodaqlarından tüpürcək çıxana qədər hönkürdü. Düşmən mühiti şiddətli niyyətlərlə sıxılır. Ondan çox qəzəbli rus məhbusu ilə qarşılaşan Drake xəttin sonuna gəldi.
  
  
  ALTINCI FƏSİL
  
  
  Yüksək sürətli təyyarə Moskva yaxınlığında yerə enəndə Mai Kitano emosiyalar fırtınası ilə mübarizə aparıb. Onun həyatının çətinlikləri heç bitməyəcəkmi? Münaqişəli keçmişindən imtina edərək və hökumət işəgötürənlərini tələb edən o, indi bir vaxtlar sevdiyi adamı yenidən kəşf etdi, ancaq onu yenidən itirdi.
  
  Həyat... Fikrini yarımçıq kəsdi. Onsuz da o kim idi? Keçmiş ninja. Yapon tarixinin ən məşhur klanlarından birinin keçmiş üzvü. Təlimli qatil. Yakuza sızan və məhv edən. Cosplay çempionu. Sprite.
  
  Təyyarənin açıq qapısının küncündə Alicia Mayles-in üzü görünəndə bu son təsvir onun ağlına gəldi. Miles xoşbəxt görünmürdü.
  
  "Nə cəhənnəm uşaqlar? İki gün gedəcəm. Alicia zamanında, bu, səkkiz sikikdir. Və hətta mənim sevimli komanda üzvümü saxlaya bilməzsən? Lanet olsun!"
  
  Dahl onun yanına getdi. "Biz yetişməliyik." Ona pilləkənlərdən enməsi üçün işarə etdi. "Biz etməliyik?"
  
  "Oh, biz bunu edəcəyik" Alicia İsveç ləhcəsini təqlid etdi. "Ancaq burada dəhşətli gündür, Torsti. Yaxşı olar ki, alt paltarınızı gətirin".
  
  Mai oturduğu yerdən qalxıb bel çantasını götürdü. Kinimaka onun qarşısında yöndəmsiz addımlarla getdi, koridorda güclə sıxışdıra bildi, həmişəki kimi Haydenin izinə düşdü. Səbirlə onların ardınca getdi. Çölə çıxanda sərt külək onun üzünü qamçıladı və gözlərini sancdı. Qrup vaxt itirmədən içəri tələsərək Hayden onları nəhəng bir rəfə aparana qədər qaralamalı dəhlizdən keçdi. Onların qabağında qapıları taybatay açılmış qara rəngli, parıldayan qara bir mikroavtobus vardı.
  
  "Budur" dedi Hayden. "Bizdə ağac kəsmə zavodunun ünvanı var. Biz sərt, sürətli və mərhəmətsiz hərəkət edirik. Bu, araşdırma missiyası deyil, millət, bu axtarış və məhv etməkdir. Biz hazırıq?
  
  Hamı başını tərpətdi. Alicia tez geyindi. Dahlın deyəcək son sözü var idi: "Və biz o əclaflardan birini əldə etdikdə, onları danışdırmaq üçün nə lazımdırsa edəcəksən. Hər şey."
  
  Hayden iki Qloku cibinə qoydu və daha böyük tapança aldı. "Bu, bizimkilərdən biridir. Bu götləri düz cəhənnəmə göndərək".
  
  
  YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk yemək otağının nəhəng yerindən öz məqsədləri üçün istifadə etməyə çalışaraq onların üstünə atıldı. O, birinci adama yaxınlaşan kimi sıçradı və sinəsinə bərk təpik vurdu və onu yerə səpələdi. O, yerə endikdən dərhal sonra fırlandı və növbəti zərbəni dairəvi zərbə ilə tutdu. Dreyk spini ikiqat artırarkən üçüncüsü növbəti zərbəni vurdu. Orda çox yaxınlaşdıqda, Drake geri çəkildi və yemək otağının masalarından birinə tullandı. O, plastik boşqab götürüb məhbusun başına atıb, sonra onun üzərində olan nimçəni tutub. Digər kişi irəli addımlayanda Dreyk əşya ilə onun başına vurdu və sərt plastikdə dərin iz buraxdı.
  
  "Buna dəyməz uşaqlar."
  
  Amma onlar, hətta ağızlarından və burnundan qan sızan adamlar da gülümsəyirdi. Onların xoşuna gəldi. Onların əksəriyyəti bunun üçün yaşayırdı. Özünü meymun zənn edən şəxs, alternativ olaraq çöməlib, banşi kimi qışqıraraq havaya tullanıb. Qalanları getdikcə daralan bir çevrə yaradıb onu əhatə etməyə çalışırdılar.
  
  Drake hərəkəti dərhal hiss etdi. Problem onda idi ki, gedəcək yer yox idi. Yemək otağının masasına tullandı, indi yaxınlıqdakı mühafizəçilərdən xəbərdar oldu və onlardan birindən dəyənəkləri götürməyi ciddi şəkildə düşündü. Masa boyunca qaçdı, digərinə atladı, indi yemək rəflərinə yaxınlaşdı. Bəlkə də piştaxtanın arxasında silah kimi istifadə edə biləcəyi bir şey var idi.
  
  Bu onu təəccübləndirməməli idi, amma üç mühafizəçi qəfildən ona hücum edəndə o, şokdan gözlərini qırpdı. O, çox ciddi bir tələyə düşmüş siçan kimi onların arasında sıxışmışdı və fikirləşməyə fürsət tapmamış onun üstündə idilər.
  
  Drake yıxıldı, üç nəfər onun üstündə idi. Onların təpiklərini və zərbələrini dəf etmək üçün əlindən gələni etdi, lakin onlardan bir neçəsi onun ayaqlarının arxasına və onurğasına dəydi. Klubun ilk zərbəsi enən kimi o, refleks ağrıları ilə buruşdu və mühafizəçilərdən birinin geniş aralı ayaqları arasında kiçik bir boşluq kəsdi. O, cəld camaatın arasından keçərək dərhal ayağa qalxdı. Mühafizəçilər tez çevrildi, lakin kifayət qədər sürətli deyildi.
  
  Dreyk dəyənəyi boğazına vurdu, düşən kimi silahı tutub və növbəti kişinin üzünə çırpdı. Sonra, bir ömürlük məşqdən doğan asanlıqla, üçüncüsünü öldürdü, ilk ikisinin əbədi olaraq aciz olduğundan əmin oldu. Hər əlində klubu, yaxınlaşan əsirlərlə üzünü çevirdi.
  
  "Məni ala bilərsən" deyə nəfəs aldı. "Ancaq bunun üçün çox cəhənnəm ödəyəcəksən."
  
  Məhkumlar dəstə-dəstə gəldilər. Birincisi sınmış biləyi ilə başa çatdı, qarşısında sallanan kimi ona boş-boş baxdı, nə baş verdiyini belə tez başa düşə bilmədi. Sonrakı dişlərini itirdi, amma hər halda davam etdi, qan çiləyicisini yerə tüpürdü. Drake sola sürüşdü, hər iki əlində dəyənəklər, daimi pirsinqli ağrılar. Rus barmaqlarının arasından qan sızaraq başının yuxarı hissəsini tutaraq diz çökdü. Dreyk gürzün çənəsində fırlanmasını nişan aldı, onu sındırdı və sürətlə irəlilədi.
  
  O, kürəyinə növbəti zərbəni hiss etdi. Təhlükəsiz zona hər saniyə daralırdı. O, dönüb adamı yerə qoydu, lakin məcburi hərəkət digərlərinə yaxınlaşmağa vaxt verdi. Yenidən arxaya dönəndə ondan cəmi bir neçə fut aralı idilər.
  
  Drake əlbəyaxa döyüşə əl ataraq dəyənəklərini kənara atdı. Məhkumlar onu bıçaqlayanda o, ayağa qalxdı və otağın o biri tərəfində qəribə mənzərə gördü.
  
  Başqa bir məhbus ona əl yelləyərək onu arxasınca getməyə işarə edir. O, sənə kömək edə biləcəyim sözləri söylədi.Dreyk bunun tələ ola biləcəyini bilirdi, lakin bundan pis ola bilməzdi. O, başını tərpətdi və son döyüş üçün qənaət etdiyi böyük güc partlayışından ətrafdakı insanları kəsmək üçün istifadə etdi. Məhbus Dreykin çoxlu çıxış qapıları olan ikinci otaq kimi xatırladığı otaqda itdi. Drake kosmosa atıldı və bacardığı qədər sürətlə qaçdı, ayaqları sanki yandı. Arxasını qəzəbli bir nərilti doldurdu. Onların əyləncəsini necə məhv etməyə cəsarət edir?
  
  Drake qapının ağzını dövrə vurub otağa girdi. Məhbus onunla üzbəüz dayanıb, başqa qapının arxasından çölə baxırdı.
  
  "Budur," kişi bir az vurğulanmış ingiliscə dedi və gözdən itdi. İkinci qapı məhbusların üzünə açıq qalan, ehtimal ki, Razinin razılığı ilə, ehtiyat yorğanlar, kombinezonlar, çəkmələr və hətta paltolardan ibarət hündür yığıncaqlar olan anbara aparırdı. Dreyk xilaskarının ardınca kiçik otaqdan keçib ağardılmış dəhlizə çıxdı.
  
  "Daha sürətli!"
  
  Qarşıda bir neçə qapı var idi. Məhkum sürətini azaltmadan içəri sürüşərək sağdan düz üçüncü tərəfə qaçdı. Drake hər şeyə hazır olaraq onun arxasınca qaçdı . Amma içəri girəndə gördüyü tək çəkmənin tavana doğru itməsi idi.
  
  Oradan bir üz çıxdı. "Gəlin! Dəli ruslar sizin düşündüyünüz qədər ləng deyillər".
  
  Drake uzadılmış əllərini tutdu və kişinin onu dar yerə çəkməsinə icazə verdi. Sonra tavan plitələri dəyişdirilərkən qaranlıqda oturdu. Bir-birlərinə bu qədər yaxın olduqları üçün bir-birlərinin cizgilərini çətinliklə ayırd edə bilirdilər.
  
  "Hərəkət etmə."
  
  Cəmi bir neçə dəqiqədən sonra Drake təqib səsini eşitdi. O, heç nə görmürdü, amma adamların aşağıya doğru hərəkət edərək otağı axtardıqlarını eşidirdi. Bir dəqiqə sonra onlar irəlilədilər.
  
  "Düşünürəm ki, biz indi təhlükəsizik."
  
  "Çox sağ ol. Mənim götümü niyə xilas etdin?"
  
  "Deyək ki, mən onu görəndə fürsətdən istifadə etdim. Mən sənin adını bilirəm Mənim adım Yorgidir".
  
  Dreyk yarı işıqda çox şey görə bilmirdi, lakin o, hündür, arıq və arıq olduğunu bilirdi. O, çox güman ki, göründüyündən qat-qat güclü və əlbəttə ki, daha bacarıqlı idi. Drake kiçik bir şeyin ona doğru itələndiyini hiss etdi. "Götür. Ancaq bundan yalnız son çarə kimi istifadə et, dostum."
  
  O, Yorginin qaranlıqda onunla bağırsağı qura biləcəyini yaxşı bildiyi üçün müvəqqəti şiv götürdü. "Sağlamlığın üçün".
  
  "Bunu corabında gizlət. Razin və Zanko artıq səni axtarmayacaqlar".
  
  "Yaxşı. Bilirsən nə qədər vaxtdır burdayam?"
  
  "Uzun müddət deyil. Bu gün səni Razin gətirdi".
  
  - Deməli, bu gün çərşənbə günüdür? Drake saatı geri saydı. "Cəfəngiyat. Ümid edirdim ki, bəlkə daha çox kənarda olacam".
  
  "Həmin Zanko", - Yorgi nəfəs aldı. "O, səni sevmir. Bir damla deyil. Və o insan çox pis düşməndir".
  
  Drake sadəcə başını tərpətdi. Onu xatırlatmağa ehtiyac yoxdu. - Bəs niyə qaranlıqda gizlənirsən, Yorgi?
  
  "Orada." Yorqanın bədəni tərpəndi, başını yellədi. "Onlar oğruları sevmirlər. Onların diş fırçasını və ya anasının şəklini və ya hər hansı bir şeyi oğurlayacağınızı düşünürlər. Belə bir siçovul çuxurunda itmək daha asandır. Üstəlik, mən hələ nisbətən gəncəm və çox gözəl görünürəm. Gizli qalmaq daha yaxşıdır."
  
  "Deməli, sən oğrusan? Bəs rusca? Sən ingiliscə yaxşı danışırsan, Yorgi". Drake bu adamı hələ o qədər yaxşı tanımırdı ki, onun kiçik, tüklü ayağının haradan gəldiyini ucadan soruşsun.
  
  "Gənc olanda oxumuşam. Məcbur olub oxudum". Peşmanlıqla dolu ağır bir ah. "Varlı Valideynlər"
  
  Drake burada Razinin həbsxanasına necə düşdüyünü soruşmaq istədi, amma yenə də yeni dostunu incitmək riski çox tez idi. Əvəzində söhbəti lazım olan şeyə çevirdi.
  
  "Razin və Zanko" dedi. "Onlar kimlərdir?"
  
  "Heç nə" dedi Yorgi. "Onlar sadəcə pulla sataşırlar. Razin, ağlınıza gələn qeyri-qanuni hər şeylə məşğul olan böyük bir təşkilatı idarə edir. Onun leytenantları Zanko, Maksim və Viktoriya onun qaydalarına əməl edir və arxasınca gedirlər. Onlar amansızdırlar, tamamilə amansızdırlar".
  
  "Onların bir növ sirrlə əlaqəsi varmı?" Drake təkid etdi. "Onlar kamerama girəndə məndən bir neçə qılınc haqqında soruşurdular."
  
  "Bu, sirr deyil. Razinin adamları mütəmadi olaraq bura gəlib-gedirlər. Deyirlər. dinləyirəm". Yorgi deyəsən Dreykin yanından keçib gedirdi. Ola bilsin ki, burada haradasa tavan sahəsi şəbəkəsi var idi. "Sənin burada olduğunu belə bildim. Və niyə risk etdim?
  
  "Ümid edirsən ki, mən qaçanda səni də özümlə aparacağam. Nə demək istədiyinizi anladım. Hələ başa düşmədiyim şey, necə yediyinizdir".
  
  "Orada dostlarım var. Onlara xidmət edirəm, mənə yemək, su gətirirlər. Bu, həbsxanamıza gedən yoldur".
  
  "Allahım, Yorgi. Neçə vaxtdır burdasan?"
  
  Sonra ağır bir sükut çökdü. Sonra Yorgi xoruldadı. "Bilmirəm".
  
  Dreyk qəfil ağzını bağladı, aşağıda səsləri eşidəndə demək istədiyi sözlər həmişəlik itdi. Rus dilində sakitcə danışan iki kişi. Drake onlar sakitləşənə qədər qulaq asdı, sonra ağrıyan oynaqlarını uzatdı.
  
  "Yorgi. Əgər bacarırsansa, mən bu qılınclar haqqında eşitmək istərdim".
  
  "Bir az bilirəm. Razin köhnə xarabalıqlarda Babilin yeddi qılıncını axtarır. Onları tapandan sonra onu dünyanın lideri edəcəklər, filan. Yorgi sakitcə güldü. "O, psixoloqdur. Amma o, bizim psixoloqumuzdur".
  
  "O, bu məlumatı haradan əldə edib?"
  
  "Yaxşı, məncə, o, professordan olmalıdır. Onun qaçırdığı adam".
  
  "Oğurlanıb?"
  
  "Hekayə belədir ki, Razinin leytenantlarından biri olan Maksimə, məncə, hansısa amerikalı professorun qədim Babilin yerində qazıntı aparması ilə bağlı zəng gəldi və bəzi əsas suallar verdi. O, böyük şəhərləri və qəsəbələri gəzir, Makedoniyalı İskəndər və onun qızıl qılıncları, bəzi güclü qüllələr haqqında danışır və yerin enerjisi haqqında danışırdı. O, əldə edə biləcəyi hər hansı bir məlumatı axtarırdı. İndi İsgəndərdən xəbəri olan hər kəs onu da bilir ki, cəsədi, məzarı da daxil olmaqla, onunla bağlı hələ çox şey tapılacaq. Onunla əlaqəli hər şey bir sərvətə başa gələ bilər. Beləliklə, ruslar professorun araşdırmalarından xəbər tutanda onu tutdular".
  
  Drake fit çaldı. "O, Posh Spice qabırğalarından daha çox fərqlənirdi. Və o amerikalıdır?
  
  "Deyirlər".
  
  "Onu harada saxladıqlarını bilirsinizmi?"
  
  Yorgi susdu. Drake bir razılaşmanın gəldiyini hiss etdi. "Yorgi?"
  
  "Niyə bu qədər maraqlanırsınız? Bir az daha eşitdim, bəli. Amma mən ömrümün qalan hissəsini bu yerdə çürüyərək keçirmək istəmirəm".
  
  "Sənə söz verirəm, dostum. Qaçsam, səni də özümlə aparacam".
  
  "Yaxşı. Hər gün Qızıl Meydanda onu müşayiət etməli olduqlarından şikayət etdiklərini eşitdim. Beləliklə, o, bir yerdə olmalıdır. Daha çox məlumat üçün onları mübadilə etməyə çalışacağam".
  
  "Yaxşı. Amma ehtiyatlı ol..." Drake dişlərini bərk-bərk qıcayaraq özünü saxlaya bildi. Niyə cəhənnəm rus oğrusu deyirdi ki, həbsxanada ehtiyatlı ol. Köhnə vərdişləri pozmaq çətindir, deyə düşündü. Hətta bu cəhənnəm dəliyində.
  
  "Mən edəcəm. Mənim həqiqətən alver edəcəyim bir şey var." Yorgi güldü. "Ancaq indi qayıtmalısan. Sussan, hücrənə qayıdacaqsan. Bu karantindən sonra. Sabah..." Yorgi çiyinlərini çəkdi. "Bəlkə sənə kömək edə bilmərəm."
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Məgər zəng zamanı məni buraxmadılar?"
  
  Yorgi gülümsədi. "Sizcə, həqiqətən də bu həbsxana belə şeylərə əhəmiyyət verirmi?"
  
  Drake çiyinlərini çəkdi və ətrafa baxdı. "Mən burada qala bilmərəm?"
  
  "Razin səni axtararaq buranı parçalayardı. Bu siçovul çuxurundan sığınacaq kimi istifadə edənlər məndən çoxdur. Və heç olmasa bəzilərini xilas etməyə dəyər". Yorgi ağır ah çəkdi. "Bağışlayın. getməlisən".
  
  Drake başını tərpətdi. "Düşünürəm ki, bizə başqa bir gün lazımdır, Yorgi. Amma hazır olun. Hər şey başlayanda hazır olun."
  
  "Mən hardan bilirəm?"
  
  "Oh. Əlbəttə, dostlarım gələndə biləcəksiniz".
  
  
  SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Dahl mikroavtobusu son döngədə sürərkən və bütün gücü ilə rus taxta-şalbanına aparan köhnə darvazaya tərəf qaçarkən Mei möhkəm dayandı.
  
  "Əclaflar!" -deyə qışqırdı, izdihamı yarıb, dostlarından birinin düşmən cərgəsinin arxasında saxlandığını düşünərək, hamı kimi son həddə qədər gücləndi. Drake təhlükəsiz olana qədər heç bir möhlət, mərhəmət olmayacaq.
  
  Darvaza parça-parça olub, binanın yan divarlarına çırpılıb və bükülüb. Çox güman ki, Dal onları paslı səmaya göndərməzdən əvvəl Drake və Romeronun sındırdıqları, əydikləri və zədələdikləri eyni qapı idi.
  
  Mikroavtobus qışqıraraq həyətin ortasında dayandı. Hündür, həddən artıq yüklənmiş taxta rəflərin arxasında alacakaranlıq çökürdü, lakin hücum komandasının yolunu görmək üçün hələ də kifayət qədər işıq var idi. Onların qarşısında parlaq işığa bürünmüş bir daxma, beton pilləkənlərin başında tək qapı var idi. Dahl irəli qaçdı, tapançanı yüksək tutdu. Hətta Mey və Alisiya da onunla ayaqlaşmağa tələsməli idilər.
  
  Qapı açıldı. Dahl tərəddüd etmədi. O, astanasını keçən adamın qarnına atəş açıb və bir anlıq onun pilləkənlərdən yuvarlanaraq üzü birinci həyətə düşməsini gözlədi. Onun iztirablı iniltiləri onlara dedi ki, o, mübarizədən kənarda qalıb, amma yenə də məlumatı işgəncə vermək üçün faydalıdır. Dal onun üstündən keçdi, Mai indi onun arxasındadır. O, heç olmasa fiziki olaraq elektroşokdan heç bir təsir görmədi. Uğursuz olduğunuzu və Drake-i itirdiyinizi başa düşmək hər hansı bir elektrik şoku və ya güllədən daha çox zərər verdi.
  
  "Hərəkət et, balaca elf!" Alisiya arxasınca dedi. "Dayanmağı dayandır!"
  
  Daxmanın küncündən atışma səsləri gəlirdi. Mey Dalın arxasınca qaçarkən Hayden və Kinimaka onun qayğısına qalmaq üçün geridə qaldı. İsveçli barın üstündən tullandı, altında çömelmiş adamı yaraladı və əsas salona keçdi. Tağlı girişdə sürətini azaldıb. Güllə böyük çərçivəyə dəydi.
  
  Mai onunla üzbəüz divara söykəndi. Üçə qədər saydılar, sonra qapıdan bayıra baxdılar, iki dəfə atəş açdılar, bir dəfə çaşdırmaq, digəri öldürmək, eyni zamanda düşmənlərini və otağı qiymətləndirdilər.
  
  Alisiya onların yanında çöməldi. "Biz nəyə oxşayırıq?"
  
  "İkisi yanımda, ikisi də örtülüdür" dedi Dahl.
  
  "Məndə ikisi var. Çılpaq, - Mai pıçıldadı.
  
  Yenə üçə qədər sayıb atəş açdılar. Dahl and içdi: "Hələ iki nəfər var".
  
  May gülümsəyərək arxaya çevrildi. "Biri qaldı".
  
  "Lənət olsun, biz bir daha o lənətə gəlmiş oyunu oynamayacağıq, elə deyilmi?"
  
  - Davam edə bilmirsənsə yox, Torsten.
  
  Mai küncdən kor-koranə atəş etdi. Kişinin iniltisi və yerə yıxılması onun üzündə başqa bir məcburi təbəssüm yaratdı. "Sıfır olacaq."
  
  Dahl xoruldadı. "Yaxşı, mənimkilər masaların arxasında gizlənir."
  
  Birdən onların arxasında bir kişi göründü, içəri yan qapıdan içəri girdi ki, bu da kiler və ya tualetə aparan olmalıdır. Alicia ilahi dəqiqliklə nişan aldı, göyərtəyə yıxılan zaman dizlərinə və başının yuxarı hissəsinə iki dəfə dəydi.
  
  "Ah, bu boşboğazlıqdır" dedi Dahl və çərçivənin ətrafında gəzərkən silahı tam avtomatik buraxdı. Mai onu dəstəklədi, bir sıçrayışla əsas kabinənin əks tərəfinə atladı və başqa bir ölümcül hədəf təqdim etdi. Güllələr masalara çırpılaraq onların kənarlarından taxta qırıntılarını qoparırdı. Taxta, plastik və isti qurğuşun dağıdıcı göbələk buludunda kabinənin arxa hissəsində partladı. Taxta parçaları onun üzünü deşərkən bir kişi qışqırdı. Digərinin başı yerə o qədər yaxın idi ki, masanın üstündən ombası görünürdü. Mai yalnız bir dəfə istifadə etdi.
  
  Dahl irəli atılaraq masanı kənara atdı. Bu zaman qonşu ofisdən başqa bir adam atıldı, lakin Mai onu atış meydançasında qalay ördək kimi yerə qoydu. Onun bədəni kabinənin arxa pəncərəsinə uçaraq bütün strukturu silkələdi.
  
  Alicia içəri girdi, onun ardınca Hayden və Kinimaka gəldi. "Hər şey yaxşıdır?"
  
  Mai başını tərpətdi. "Biz onları ayrıca dindirməliyik. Əmin olun ki, bizə həqiqəti desinlər".
  
  Alicia polad çəkic çıxardı. "Onun üzərində". O, silahını yelləyərək ən yaxın düşmüş rusun yanında çöməldi.
  
  "Adın nədir?"
  
  "İçində... Vladimir." Qorxudan gözləri böyüdü, əlləri avtomatik olaraq başına çatdı.
  
  Alicia ona baxdı. "Vlad, əvvəllər onlardan biri səni vurub?"
  
  Mai adamın tərpənməsinə baxdı. Dreykin hesabatından Vladimir adını qeyri-müəyyən şəkildə xatırladı. Başından çəkic çıxarıb qaçan o deyildimi? O, işini görmək üçün Alisiyadan ayrıldı və kabinənin arxasına keçdi və orada bir rus tapdı və qanadları ilə eşşəyini döydü.
  
  O, çömbələrək onun qulağına pıçıldadı: "Mənə alətlər lazım deyil. Səni bir dəqiqədən az bir müddətdə yalnız əllərinlə qışqırmağa və öldürməyə məcbur edə bilərəm. Sınamaq istərdinizmi?"
  
  Rus qəzəblə başını tərpətdi, yan tərəfə yuvarlandı və ağrıdan inlədi. Mai iki barmağı ilə nəfəs borusunu götürdü və yüngülcə sıxdı. "Onda, hər şey qaydasındadır. Mənə həbsxananın ünvanı lazımdır. Zanko ilə əlaqəli olan. Beş saniyəniz var."
  
  Mai, Alicia və Dal işlərini bitirərkən Kinimaka Haydenlə qaldı, daxmaya baxdı. Haydenin yaxınlıqdakı divara bərkidilmiş sxemləri görməsi bir an çəkdi; Dreykin bir anlıq nəzər saldığı eynilər.
  
  "Mano" o, işarə edərək dedi. "Bax."
  
  Kinimaka da onun ardınca getdi. O, hələ də Kononun narahatedici telefon zəngini ağlından çıxara bilmirdi - o, Los-Ancelesdə yaşayırdı - və o, belə yaşayan bəzi insanları tanıyırdı ki, ona baxmağa hazırdır. Amma nə vaxta qədər? O, ciddi şəkildə həmkarlarından onu sonsuza qədər izləmələrini xahiş edə bilməzdi. Bundan əlavə, o, Aaron Trentin daha yaxşı işlərinin olduğuna əmin idi.
  
  Onun Kono ilə təmasları və arabir zəngləri həmişə analarından gizli saxlanılırdı. Kono illər əvvəl ailə evini Kinimaka ailəsinin necə böyüdüldüyü deyil, özündənrazı, meydan oxuyan və hörmətsiz şəkildə tərk etdi. Ayrılıq az qala anasının terapevtə müraciət etməsinə səbəb oldu, xüsusən də atasının gözlənilməz ölümündən qısa müddət sonra.
  
  İndi Mano bacısına dözürdü, çünki onu dərindən sevirdi. Yuxarıdakı hər hansı bir təbəqə hələ də xam və çılpaq və nifrətlə dolu idi.
  
  "Mano?"
  
  "Bağışlayın". O, Haydenin işarə etdiyi yerə nəzər saldı. Bu, səkkiz qapısı olan Babil şəhərinin qədim xəritəsi idi, o cümlədən İştar Qapısı - əsas giriş - əlavə təyinatlı - İştar Babil cinsi və sevgi ilahəsi idi - nəhəng Ziqquratın və Babil qülləsinin iddia edilən yeri , kurqan bu gün də görünə bilər və aşağıda çox maraqlı vurğulanan təklif.
  
  Babil sözün hərfi mənası "Tanrıların qapısı" deməkdir.
  
  Hayden Kinimakuya baxdı. "Oh yox".
  
  "Mən elə bilirdim ki, o dəbdəbəli məzarlarla işimiz bitdi. Onlar o qədər balacadırlar ki, onların içində pişiyi çətinliklə yelləyə bilərsiniz".
  
  Hayden çiyinlərini çəkdi. "Yox, nə qədər ki, onlar hələ də tanrıların dilinin çoxunu tərcümə edirlər. Nə qədər ki, qiyamət cihazı hələ də mövcuddur. Yadda saxlamalısan, Mano, onlar demək olar ki, hər gün yeni şeylər kəşf edirlər."
  
  "İştar Qapısı görkəmli bir simvol kimi görünür" dedi Hayden. O, telefonu ilə bir neçə şəkil çəkdirib. "Bax. İndi Babilin necə göründüyünü göstərən xəritə budur.
  
  Kinimaka bunu öyrəndi. "Böyük fərq".
  
  "Bu nədir? Yeddi pərdənin rəqsi. Qılınc rəqsi. Təhrif edilmiş səslər. Bunu sizin üçün öyrənməyimi istəyirsiniz?"
  
  Kinimaka özünü eşitməmiş kimi göstərməyə çalışdı. O, yeni sevgilisinə həddən artıq hörmət bəsləyirdi ki, başqalarının qulağında belə danışsın.
  
  "Və Babil çuxuru. Vay, bu, orijinal şəhərin orijinal təməlidir. Əsl cazibə."
  
  Kinimaka gözlərini daha bir neçə detal üzərində gəzdirdi. O, bilmirdi ki, Makedoniyalı İskəndər - bütün dövrlərin ən böyük padşahı və ən müdrik adamlarından biri olduğu deyilən adam - Babildə vəfat edib. O, bu faktı Haydenə xatırladıb.
  
  Lakin sevgilisi qulaq asmadı. O, üçüncü karta baxdı. "Lanet".
  
  Kinimaka irəli əyildi. Bu, böyük qırmızı dairə və bir sıra koordinatlarla işarələnmiş Almaniyanın xəritəsi idi. "Lanet olsun" deyə təkrarladı. "Bu... bu Şingendir."
  
  "Üçüncü türbənin yeri. Nə baş verir?" Üçüncü qəbri Babil çuxuru ilə birləşdirən qalın qırmızı xətt var idi.
  
  Məhbus həbsxananın yerini pıçıltı ilə izah edərkən Mai diqqətlə qulaq asdı. O, diqqətlə qulaq asmalı oldu, çünki onun səsi əzilmiş nəfəs borusundan xırıltılı idi. Ancaq yenə də ünvan gəldi.
  
  O, Dal'a baxdı. "Başa düşdün?"
  
  "Bəli. Şəhərdən kənardadır".
  
  "Məndə də var." O, Alisiyaya tərəf döndü. "Sən?"
  
  İngilis qadın güldü. "Lənət olsun, Vladimir, həqiqətən, o çəkici aid olduğu yerə qaytarmaq istəyirsən? Sen anlayirsan? TAMAM." O, kəsici çəkicini, ilk növbədə caynaq nöqtəsini aşağı endirdi və kişinin kəlləsindən bir millimetr məsafədə dayandı, elə yaxınlaşdı ki, əyri bıçaqlar saçları ayırdı.
  
  Vladimir ünvanı qışqırdı.
  
  Mai gülümsədi. "Onların hamısı uyğun gəlir. Biz Dreykin harada olduğunu bilirik".
  
  Dal ayağa qalxdı, üzü qəzəbdən qızardı. "Get".
  
  
  DOQQUZUNCU FƏSİL
  
  
  Drake gecəni heç kim onu narahat etmədən kamerasında keçirdi. Yatmağa cəsarət etməyərək, gözlərini yumdu və ağlını fırlatdı, eyni zamanda arzuolunmaz şirkətin hər hansı bir səsinə həssas qaldı. Ən çox da Mai üçün darıxırdı. Son vaxtlar onunla ünsiyyət onun bütün varlığını daha optimist etdi. Yapon qadının və yeni komandanın qalan hissəsinin parlaq gələcəyi var idi. Onun yeni sərvətindən yararlanmağın vaxtıdır.
  
  Qalan kiçik bir problemi həll etmək idi - Razinin həbsxanasından qaçmaq və bu "Babil işi"nə əlavə diqqət lazım olub-olmadığına qərar vermək idi, ilk növbədə onunla məşğul olmaq lazım idi.
  
  Yüksək səs siqnalı səhər yeməyi verildiyini bildirdi. Dreykin qapısı digərləri ilə birlikdə açıldı. O, yerində qalmaqla yaxa qurtara biləcəyini düşündü, lakin gözətçi tezliklə daha ikisi ilə birlikdə dəyənəyi ilə barmaqlıqları döyməyə başladı.
  
  Rus söyüşlərinin təlaşı sübut etdi ki, söyüş universal bir dildir.
  
  Drake onların ardınca kameradan çıxdı, koridorla aşağı düşdü və pilləkənlərlə yeməkxanaya getdi. Artıq skamyaların yarısı zəbt olunmuşdu, məhbusların yarısı isə yemək üçün növbəyə düzülmüşdü. İdman zalı boş idi, lakin Dreyk dərhal əvvəlki gecənin bir neçə rəqibinin onu uzaq masadan izlədiyini gördü.
  
  Şübhəsiz ki, onlar sıyıqlarını bitirirlər, deyə düşündü. Drakes-i məğlub etmək üçün böyük gün üçün enerji toplamaq.
  
  O, uzun skamyanın sonundakı boş stolda ayıq-sayıq oturdu. Aclıq hücumları onun mədəsində orkestr kimi çalırdı, amma o, onlara məhəl qoymadı. O, heç vaxt üyüdülmüş siçovul əti və yağlı lahana salatı ilə nəticələnmək üçün növbəyə durmazdı.
  
  Heç nə olmadı, amma atmosfer getdikcə daha da gərginləşdi. Saatına baxdı ki, saat 09 00-u ötüb. Növbəti on iki saat ərzində onun çıxarılacağını gözləmək mümkün deyildi. Komanda cəhd etsəydi, çox planlaşdırılmadan olardı - bəlkə də Dahl tərzində, amma Hayden yox. Hərəkət etməzdən əvvəl o , kifayət qədər, üstün resursları təmin edərdi. Saat 09.30-da yan qapı açıldı və içəri günəş işığı daxil oldu. Məhkumlar ona tərəf düzülməyə başladılar.
  
  Məşq meydançası.
  
  O, mühafizəçilərin ona baxdığını gördü. Nə isə gözləyirdilər. Yarım təbəssüm üzlərində parıldadı. Qaşınan barmaqlar gürzləri fırladı. Onun hələ də təcavüzə məruz qalmamasının bir səbəbi var idi və bu, məhbusların yeməklərinin yerləşməsinin qarşısını almaq idi.
  
  Ayağa qalxan sonuncu adam yavaş-yavaş açıq qapıya tərəf üzdü. Yüksək səslərin səsi və zıplayan top ən azı bir oyunun tam sürətlə getdiyini göstərirdi. Drake bayıra çıxanda tez gözlərini günəşdən qorudu, çox parlaq olduğuna görə yox, amma bir neçə gündür ki, daxili qaranlıqda idi.
  
  Onun solunda Amerika futbol oyunundakı tribunalar kimi uzun pilləli skamyalar var idi. İnsanlar onların yanında durub otururdular və mövqeləri nə qədər yüksəkdirsə, həbsxanadakı mövqeləri də bir o qədər yüksəkdir. Təpə padşahının mentaliteti. Uzaq küncdə açıq dəmir idman zalı var idi. Mərkəzdə basketbol meydançası və futbol meydançası. Bir çox məhbuslar mərkəzdə yaxın döyüşdən uzaqlaşaraq kənar hasarın ətrafında uzanıb və ya gəzirdilər. Drake başını qaldırdı və işğal altında olan iki gözətçi qülləsini və indiki kimi daha çox mühafizəçinin patrul edə və ya dincələ biləcəyi həbsxana divarına bağlanmış eyvanı gördü. Həbsxananın hasarına yaxınlaşaraq sağa getdi.
  
  Futbol matçı davam etdi, kişilər qaydaların əksəriyyətinə məhəl qoymadılar. Tribunalarda bir araya toplanan qruplar, həbsxana döymələriylə çeteler təyin olundu. Tənhalar kənarlarda gəzir, keşikdə qalır və ya kiçik plastik torbalar paylayırdılar. Pul əl dəyişdirdi. Dreyk Yorginin irəlidə uzandığını görüb təəccübləndi və oğrunun yanından keçəndə sürəti azaldıb.
  
  "Bu axşam?" Drake üzünü barmaqlarının arasına basaraq nəsə mızıldandı.
  
  "Ehtiyatlı ol," Yorgi pıçıldadı. "Bir şey olacaq. Mühafizəçiləri izləyin. Onlar gedəndə hazır olun".
  
  Lənət olsun, Drake haqlı idi. Məhkumlar həqiqətən nəsə planlaşdırırdılar. O, tez bir zamanda bölgədə növbəti kəşfiyyat apardı, mümkün silahları, geri çəkilməli yerləri, özlərini elə aparan bəzi məhbusları müəyyənləşdirdi ki, bu, onların təkcə əzələli və dəli deyil, həqiqətən də təhlükəli olduğunu göstərdi.
  
  Günəş daha da yüksəlirdi. Futbol matçı bitdi. Kişilərdən bəziləri yumruqlarını qaldırıb gülümsəyərək Drake-i ələ salıb ona meydan oxudular. Drake bir az geri ödəmə şansı gördü.
  
  "Oynamağımı istəyirsən? Yaxşı, mən..."
  
  Mühafizəçi yenidən otağa sürüşərək gözdən itdi. Digəri isə gözətçi qülləsindən endi. Eyvan mühafizəçiləri üz döndərib, görünməz qapının arxasında gözdən itdilər. Məşq meydançasında tam sükut hökm sürürdü.
  
  Yarıçılpaq bir fiqur qapıdan içəri girdi. Drake onu öyrənmək üçün çevrildi və "Allah xatirinə" nəfəsini verdi.
  
  Zanco.
  
  
  ONCU FƏSİL
  
  
  Kinimaka Dalın səbirsizcə otaqda gəzişməsinə baxırdı.
  
  "Hazırdırlar, Hayden? Bütün günü gözləyə bilmərik".
  
  Hayden əli ilə qəbuledicini örtdü. "Mən indi onlarla danışıram. Geyts artıq zəng edib. Çox keçməməlidir".
  
  Alicia Kinimake tərəf getdi. "Nə olub, böyük oğlan? Karin bu yeni qərargahı hələ açıbmı? Arxamızı izləməyə hazırıq".
  
  Kinimaka başını tərpətdi. "O, demək olar ki, oradadır. Yeganə vaxtları kommunikasiya və müşahidə sistemlərini qurmaq idi. Çox yüksək texnologiya."
  
  "Lanet olsun. Nə qədər ki, o, bizə qaçış yolu tapmağa kömək edir, bu, kapitan Cekin cəsədi ola bilər, mənə əhəmiyyət vermir."
  
  "Karib dənizinin quldurlarına baxmısınız?"
  
  Alicia ona arsızca göz kırpdı. "İlk on dəqiqə. Sonra orta on. Sonra son on. Üstəlik, Deppsterin oynadığı heç bir film məndən ötrü keçmir". Alicia inlədi. "Onu Conni Viaqra adlandırmalıydın."
  
  Kinimaka boğuldu. "Bu, bilməli olduğumdan daha çox şeydir. Allah."
  
  "Doğru. Amma mən heç vaxt məyus deyiləm, Mano. Bunu artıq bilməli idin.
  
  Kinimaka onların indi əbədiyyətə qədər hiss etdiyi ürəkdən-ürə danışığını düşündü. Dünən gecə Vyanadakı həmin oteldə əsl atletika komandası kimi terrorçuların döyüş meydanına hücum etdilər. Alicia keçmişinin bir hissəsini, faciəli hissəsini açdı və onun qəlbində əbədi yer aldı.
  
  "Əlbəttə, bilirəm, Alisiya. Mənə nə istəsən deyə bilərsən".
  
  "Yaxşı, mən həqiqətən bir şeyi əsl kişi ilə sınamaq istədim." Alicia yaxınlaşdı. "Bax, Lomasın aşağıda bu problemi var. Davam edir..."
  
  "Yox!" Kinimaka qışqırdı və geri atıldı və rəqs etdi. Alicia güldü. Mai kişinin çılğın atışını dayandırmaq üçün fiziki olaraq Dahlın çiyinlərindən tutmalı oldu.
  
  Hayden telefonu qoyub onlara tərəf döndü. "Bizə yerli bazadan helikopter təyin edildi. Üstəlik sursat. Ancaq heç bir insanı riskə atmırlar. Biz özümüz özümüz."
  
  Dahl birbaşa qapıya tərəf getdi. "Axı problem deyil."
  
  
  ON BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake məhbus izdihamının əridiyini görməkdənsə hiss etdi. O, bütün diqqətini ona tərəf təqib edən vay adama cəmləmişdi. Zanko yeriyərkən nəhəng döş kaslarını gərginləşdirdi, döş nağara kimi döyündü. Geniş açılmış qollar onu Meinin nisbətən balaca əlləri haqqında düşünməyə vadar etdi ki, o, onları əlinə sıxdı.
  
  Və Mey yəqin ki, cəhənnəmdə eşşəyini təpikləyə bilərdi.
  
  Drake idman zalı və onun yaxşı istifadə olunan avadanlıqlarını arxasına qoyub özünə yer ayırmağa çalışaraq yan tərəfə keçdi. Zanko addımlarını sürətləndirdi.
  
  "İndi dalaşacağıq, balaca adam. Görək məşhur Mett Drake hamı ilə eyni şeydən hazırlanıbmı".
  
  Nəhəng hırıldayan ayı ona tərəf uzananda Dreyk sürüşüb getdi. Buludlar günəşin qarşısını kəsdiyi üçün məşq meydançasına yüngül çiskinlər yağmağa başladı. Zanko nəfəs aldı. Dreyk əyildi və nəhəngi qabırğalarına, sonra isə böyrəklərinə sancmazdan əvvəl bir addım irəli atdı. Yorkshireman daha bir vəhşi, güclü zərbədən yayındı, Zankonun önünə qayıtdı və toplaya bildiyi bütün qüvvə ilə sinəsinə zərbə endirdi.
  
  Rus öskürdü, çiyinlərini çəkdi, amma çəkinmədi. "Mənim nənəm bundan daha güclü zərbə vura bilər! Və həqiqətən bunu nəzərdə tuturam. Gəl mənimlə döyüş!"
  
  Drake lənglədi, bıçaqlandı, sonra yan tərəfə qaçdı. Zanko gülümsəyərək qabırğalarına daha bir zərbə endirdi. O, Dreykin hərəkətlərini addım-addım təqlid edərək onu yavaş-yavaş geri itələdi. Drake Zankonun gözlərində parıldadı və birdən anladı:
  
  Digər məhbuslar onun arxasında kordon təşkil etdilər. daha yarım addım atsa, o qədər yaxın olardı ki, onu düz Zankonun qucağına atsınlar ! O, cəld idman zalının dəzgahları arasında qaçdı, kiçik bir qantel dəstini qaldırdı və ehtiyatla ağır qaldırıcı çərçivənin arxasında addımladı. Bu döyüşü bitirməyin yalnız bir yolu var idi.
  
  Zanko nərə çəkdi və irəli atıldı, yalnız böyük bir çərçivəni götürüb kənara çırpmaq üçün dayandı. Dreyk dumbbelllərlə özünü başına vurdu, zərbədən qolu titrədi. Zanko səndələdi və bir dizi üstə çökdü. Dreyk dumbbellləri yenidən endirdi, bu dəfə rusun açıq qalmış kəllə sümüyünü nişan aldı.
  
  Zanko əlinin dalğası ilə ayaqlarını qopardı. Drake birdən Skye-ni gördü və kürəyi üstə yerə endi, ciyərlərindən hava qaçırdı. O, dumbbelllərdən yapışdı, ayaqları artıq boşaldı, özünü azad etməyə çalışırdı. Lakin Zanko sahilə çıxmış balina kimi bədəninin aşağı hissəsinə endi və Drake-in qanqlionlarını deşən əzab sarsıntıları göndərdi. O, cəld dumbbellləri başının üstünə qaldırdı və bütün gücünü istifadə edərək Zankonun başına endirdi.
  
  Rus zərbənin qarşısını almaq üçün böyük bir qolunu qaldırdı. Amma onlar vuranda o da ağrıdan inlədi. Drake dumbbellləri çıxarıb hərəkət etməyə çalışdı. Zanko özünü düzəldib Dreykin ayaqlarına oturdu, praktik olaraq dizlərini əzdi. Sağ əli ilə Zanko Dreykin növbəti yumruğunu kəsdi və qantelləri onun əlindən qopardı, sonra onları geri atdı ki, onlar uzaq divara möhkəm dəydilər.
  
  Zanko irəli əyildi, kərgədan boyda baş birdən bütün işığı söndürdü. "Deyəsən itirdin."
  
  Drake böyük yükün altında əyilərək mübarizə aparırdı. Zankonu təəccübləndirən sürətlə ayağa qalxdı, alnını rusun burnunun körpüsünə vurdu, sonra iki dirsəklə itələdi, daha amansız bir zərbə endirmək üçün hər dəfə gövdəsini burudu. Zanko yenidən hönkürdü və sanki ürkdü. Onun burnundan və dodaqlarından qan axırdı. Drake məhbusların kollektiv nəfəsini eşitdi.
  
  Çəkic zərbəsi heç bir yerdən gəldi, Drake'i heyrətləndirdi və o qədər güclü ani ağrıya səbəb oldu ki, onun bütün bədəni bir saniyə dik durdu və anlamağa çalışdı. Beynində ulduzlar partladı. Buludlar onun baxışlarını bulandırdı.
  
  Zanko onun qarnına yumruq vurub. Dreyk nəfəs almağa başlayanda rusun çiyinlərindən yapışdığını gördü, hətta ən kiçik nəfəs də ondan qaçırdı.
  
  Zanko güldü, ətrafa qan sıçradı. Drake hələ də nəfəs ala bilmirdi, üzünə hırıldadı. Zanko tullandı, sonra Drake'i çiyinlərinə qaldırdı, onu ştanq tutan pauerliftçi kimi tutdu.
  
  Drake boğuq nəfəs aldı, mədəsi sıxıldı, sonra Zanko onu həyətin dibinə tulladığı üçün yerə möhkəm dəydi. Dreyk çevriləcək qədər şüurlu olan Zanko ona yaxınlaşanda bir neçə qiymətli saniyə hərəkətsiz qaldı. O, corabından baldırdan istifadə etməyi düşündü, lakin bunun mübarizəni tamamilə yeni səviyyəyə qaldıra biləcəyini düşündü. Zanko yaxınlaşdı.
  
  "Vaxtıdır-"
  
  Drake qeyri-müəyyən, lakin təcrübədən doğan məqsədlə çıxdı. Onun sol yumruğu Zankonun qasıq nahiyəsinə möhkəm dəyib.
  
  "Dahhhhh!"
  
  Zanko ikiqat qalxdı, əlləri bir-birinə yapışdı, gözləri qabarıq oldu. "Xeyr... ədalətli" o, nəfəs almağı bacardı.
  
  "Və siz elə bilirsiniz?" Drake həyətə, məhbuslara, təhlükəsizliyin olmamasına işarə etdi. Zanko qarın nahiyəsinə endirdiyi güclü zərbədən yavaş-yavaş özünə gəlib inləyərkən o, əllərini dizlərinin üstünə qoyub dayandı.
  
  "Sən turşuya lənətə gəlmiş çəkic kimi vurursan, Zanko."
  
  Rusun üzü vəhşi təbəssümlə burulub. "Bilirəm, balaca adam. Sən mənim nənəm Zoe ilə tanış olmalısan.
  
  "Bəlkə növbəti dəfə". Dreyk dizdən zərbə endirib, rəqibinin alnına dəydi. Zanko tarazlığını itirərək geriyə yuvarlandı və yerə yıxıldı. İndiyədək səs-küylü olan məhbuslar susdular, bəziləri qəfil heyrətlə Dreykə baxdılar.
  
  Drake Yorginin hələ də yan dirəyə bağlı olduğunu gördü. Oğru çənəsini əllərinin üstünə qoyub diqqətlə izləyirdi.
  
  Zanko bir dizinə qədər mübarizə apardı. Bu dəfə Dreyk kəllənin yuxarı hissəsinə hücum etməmək qərarına gəlib, dirsəyini sındırmaq istəməyib, rusun arxası ilə hərəkət edib. Qalın boyun iplərlə dolanmış ağac gövdəsinə bənzəyirdi. O, cəld zərbə endirmək üçün irəli getdi, lakin bu zaman Zanko arxaya dönüb nəhəng yumruğu ilə zərbəni tutdu. Güc partlayışında o, Drake-ni ayaqlarından yerə yıxdı və ilk növbədə üzünə səpələnmiş kollara atdı. Dreykin başı beş dəqiqə ərzində ikinci dəfə partladı.
  
  Amma bu dəfə Zanko Dreykə möhlət vermədi. Mədəsinə ikiqat zərbə endirən Yorkşiri dizləri üstə, başı asılmışdı; kəllənin yan tərəfinə dəyən zərbə onun yan üstə çökməsinə səbəb olub. Beton onu qarşılamaq üçün qalxanda Dreykin başı bulanıq oldu.
  
  Sonra rus onun bədəninə bir neçə zərbə endirsə də, Zankonun ağzı onun qulağında idi. "Hər gün, Drake. Onu hər gün alırsan."
  
  Dreykin qarnından beyninə qədər uzanan ağrı onun dözə biləcəyindən daha çox ağrı idi.
  
  "Ölənə qədər."
  
  Dreykin gördüyü son şey tərdən damlayan vəd edilmiş qoltuqaltı, dolaşıq qarışıq qara saçlar və sonra iyrənc kütlə üzünü örtən çürük qoxu idi.
  
  
  ON İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Bir neçə saatdan sonra Dreyk özünə gəldi. Havada ağır bir üfunət qoxusu asılmışdı və onun öz üzünə hopmuş Zankonun qoxusu olduğunu anlaması bir an çəkdi. Drake bu fərqdən boğularaq çarpayısından atıldı və lavaboya qaçdı. SAS təlimi heç vaxt çılğın rusu qoltuğunun altında boğaraq huşunu itirməsini əhatə etməyib. Buna bənzər bir şey olsa da, üzünü yuyub köhnə sabunla ovuşduraraq fikirləşdi. Xoşbəxtlikdən onun səhər yeməyi yarımçıq qaldı. Saatın neçə olduğunu düşünməyə başladı. O əclaflar onu ilk dəfə bura atanda onun saatını aldılar. Bu, iyirmi funtluq Casio saatı idi və yəqin ki, bir daha görməyəcək.
  
  O, barmaqlıqlardan tutub kameranın qabağına getdi. Əgər kifayət qədər sola əyilsəydi, həyətə çıxan qapını görərdi. Bağlandı. Sonra gözətçinin oturacaqlarından birinə baxdı. Üstündə çirkli bir pəncərə vardı. Drake gündüz işığı gördü, lakin müxtəlifliyi azaldı. Gün batımına yaxınlaşırdı.
  
  Yaxşı. Çox çəkməzdi.
  
  Yorgi ilə bir daha söhbət etməli idi. Hələ də soruşulmamış suallar var idi və o, qaça bilsə, məhbusu özü ilə aparacağına tam zəmanət verə bilmədiyi üçün toplaya biləcəyi hər bir məlumatı istəyirdi. Drake geri çəkildi və ehtiyatla uzandı. Mədəsi sanki perforatorla vurulmuşdu, əzaları qan axmasından titrəyirdi. Ona ağrıları bölüşmək öyrədildi, amma bu, tamamilə yeni səviyyə idi.
  
  Lakin o, kamerasının açıq qapısından çıxıb barmaqlıqlara yaxınlaşaraq aşağı səviyyəyə baxdı. O, Yorgini necə tapacağını düşünürdü ki, qarşısına bir kişi çıxıb onun diqqətini çəkdi. Bütün digər məhbuslar kart oynamaq və ya güləş, dəmir vurmaq və ya bəlkə də həmin gün kimin sındırılaraq öldürülməli olduğunu müzakirə etməklə məşğul idilər. Bütün dəstələr başlarını birləşdiriblər. Drake hər küncə baxmağa çalışsa da, nə Razindən, nə də Zankodan əsər-əlamət görmürdü.
  
  Ağrıya məhəl qoymadan pilləkənlərə tərəf qaçdı və cəld yeməkxanadan keçdi, Yorqadan bir neçə saniyə sonra iclas otağına və dəhlizə daxil oldu. Qovuşma səsi olmasa da, ikisi yenidən damdakı boşluğa itənə qədər nə sürəti azaltdılar, nə də danışdılar.
  
  "Yaxşı döyüş" dedi Yorgi. "Əvvəllər. Zanko ilə yaxşı mübarizə apardınız. Mən onun yıxılması bir yana, qanaxmasını belə görməmişəm".
  
  "Mənə çox yaxşılıq etdi."
  
  "A?" Soruşdum. Yorgi bu sözü başa düşmədi.
  
  Drake qabırğalarını ovuşdurdu. "Mən hələ də itirmişəm."
  
  "Ah, amma dəstələr indi sizə hörmət edir. Razin onlara əmr verməsə, daha sənə pislik etməyəcəklər".
  
  "Biraz mərhəmət"
  
  "Amerikalı professor" dedi Yorgi. "Mən hələ tapmamışam. Amma mən başqa yol bilirəm".
  
  Drake yüngülcə gülümsədi. "İcazə verin təxmin edim. Bu o deməkdir ki, siz kənardasınız?"
  
  Yorgi köçdü. "Dünyanın necə yaxşı işlədiyini görürsən, mənim yeni dostum."
  
  Drake heç nə demədi. Çox güman ki, Yorgi artıq bu professorun harada saxlandığını və ya heç olmasa küçənin adını bilirdi. Razinin adamları öz məlumatlarını xüsusilə gizlətmirdilər.
  
  "Mən nə edə biləcəyimi görəcəyəm" dedi nəhayət. "Ancaq sabah - istənilən vaxt - gəlin və mənə diqqətlə baxın."
  
  Yorgi qaranlıqda başını tərpətdi və bir şüşə su təklif etdi. Drake acgözlüklə içdi. "Lənət olsun, bu yaxşıdır. Razin layihəsi haqqında yeni nəsə eşitmisiniz?"
  
  "Bu Babil işi? Qılınclar? Yox. Amma hələ də tapmayıbsa, tezliklə tapacaq. Bu adam vəsvəsəlidir və bütün resurslarını buna ata bilər".
  
  "Mən bundan qorxdum."
  
  Yorgi susdu. Drake şüşənin yarısını içib geri uzatdı. İkisi bir müddət səssiz oturdular. Boş vaxtlarında Drake ağlını başıboş tapdı. Beynində ürəyini və ağlını isti dəmir kimi yandıran, tam cavab verməyə vaxtının olmasını arzulayan bir sual yarandı.
  
  - Yorgi, - o, tərəddüdlə dedi. "Səyahətlərinizdə, həyatınız boyu Coyote adlı bir agent və ya qatil haqqında heç eşitmisinizmi?"
  
  Rus oğru az qala suyundan boğularaq onun bir hissəsini köpük plitələrinə tüpürürdü. Sonra çox sakitcə donub qaldı.
  
  Drake gözləyirdi.
  
  Yorgi boğazını təmizlədi. "Bu nə addır?" Əsəbi halda güldü.
  
  Drake çiyinlərini çəkdi. "Unudulmaz".
  
  "Yaxşı, mən bu adamı tanımıram. Yox."
  
  - Əminsən, Yorgi?
  
  "Niyə etməliyəm?"
  
  "Sizin peşənizin insanları. Onlar... çox şey bilirlər. Hər şeyi eşidirlər. Bu, sizin işinizin bir hissəsidir".
  
  "Bunu niyə deyirsən?"
  
  Drake ah çəkdi. "Bir dəfə çox yaxşı bir oğru tanıyırdım. O... bu yaxınlarda öldü".
  
  - Bəs o, bu Koyotu tanımırdı?
  
  "Mənim ondan soruşmaq imkanım olmayıb."
  
  "Bağışlayın. Bu başlıq mənim üçün heç bir əhəmiyyət kəsb etmir". Yorqanın səsi indi möhkəm, qətiyyətli idi. Drake əllərini aşağı saldı.
  
  "Kifayət qədər ədalətli".
  
  Yorgi bir paket şokolad uzatdı. "Gəlin yaxşı sabaha ümid edək, dostum."
  
  Drake qalın bloku açdı. "Mən buna ümid edirəm."
  
  
  ON ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Bütün cümə axşamı komanda hazırlaşmağa getdi. Dal daim dişini dişləyirdi. Hayden Conatan Qeyts vasitəsilə Rusiya hökuməti ilə birlikdə möcüzələr yaratdı. Artıq bir vertolyot və silah əldə etdikdən sonra o, ruslara həbsxananın yerlə-yeksan edilməsini görməməyi üstün tutduqlarını etiraf etməyə vadar edərək, səyahəti daha da asanlaşdırdı - bu, Nikolay Razin kimi korrupsiyanın bir hissəsini onlardan xilas edərdi.
  
  Amma dəyirman Amerika istehsalı olmalı idi. Silah Amerika olmalı idi. Bütün bunlar müdafiə nazirinin kürəyini qorumaq üçün edildi və qiymətli vaxt tələb olundu, lakin təcili ehtiyac duyuldu. Karin əlaqə saxladı və peyk yayımı vasitəsilə bir neçə sahəni izlədi, eyni zamanda Vaşinqtondan texnologiyasını yaxşılaşdırdı və həbsxanaya hücum edərkən onların "hər şeyi görən gözü" olmağa hazırlaşdı.
  
  Alicia onların gəlişindən bir neçə dəqiqə ərzində hazır idi və sonrakı bir neçə saatı Lomasla mesajlaşaraq və ondan təxminən üç fut radiusda gələn hər kəsi təhqir edərək özünü yüksək əhval-ruhiyyədə saxladı. Onun başını tərpətdiyi yeganə şəxs təkcə Drake üçün deyil, həm də keçmişindən bir şey üçün qeyri-adi şəkildə narahat görünən yapon qadını Mai idi. O, bunu Alisiyaya qısaca qeyd etdi - Klan məni axtarır - lakin Alisiya Meyin həyatı haqqında kifayət qədər məlumatlı deyildi ki, yaxınlaşan problemin ilk əlamətlərini hiss etsin.
  
  Kinimaka bütün bunları otağın arxasından izləyir, bacardığı yerdə məsləhətlər verirdi. Hayden hədsiz görünməyə başlayanda, onun çənəsi sıxıldı və çiyinləri gərginləşdi, o, onun yanına getdi və dincəlmək üçün onu bayıra çıxardı. Thorsten Dahl bir neçə fut aralıda görünəndə, telefonu qulağına tutaraq və arvadı və uşaqlarına "inşallah tezliklə danışır, amma çox əmin ola bilməz" kimi görünən bir çıxış edəndə Kinimaka uzaqlaşıb. Alicia onu yanına çağıranda, onun bayker dəstəsi haqqında danışmasına sanki yeni tapılmış ailəsi kimi qulaq asdı və gülümsədi. Yaxşı ki, o, evə bənzəyir; heç olmasa davam etməyin vaxtı olduğuna qərar verənə qədər.
  
  Telefonlar qutularına qoyulduqda və bütün zənglər bitdikdə; intizarın sükutu yumşaq, köhnəlmiş yorğan kimi düşəndə; komanda - ailə - bir-birlərinə baxıb həyatlarının ən böyük hücumlarından birinə hazırlaşarkən, Mano Kinimaka anasına son bir sadə mesaj göndərmək üçün bir an çəkdi.
  
  Səni sevirəm.
  
  
  ON DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Dreyk çarpayısı olan beton blokda gözləyən zaman yaxınlaşan helikopterlərin səsini eşitdi. Səhər tezdən idi. Gözləri bağlı idi, amma yuxu heç vaxt bu qədər uzaqda olmamışdı. O, bu anı gözləyirdi; bu səs.
  
  Bum, yaxınlaşan vertolyotların bumu, onu bir neçə ay geriyə apardı, bütün hazırkı dəliliklərin başlanğıcına, Yorkda o, yalnız podiumda modellərin fotoşəkillərini çəkdiyi zaman. O günlər idi, deyə düşündü.
  
  Amma indi Mei öz həyatına qayıtmışdı, ürəyinin döyüntüsü geri dönmüşdü və indi də o, eşşəyini bataqlıqdan çıxarmaq üçün yolda idi. O, yerindən sıçradı, itiləyicinin hələ də corabında olduğunu yoxladı və barmaqlığın yanına getdi. Nədənsə bu, reyd zamanı bağlı qalacaq həbsxanalardan biri olduğunu düşünmürdü. Məhbuslar onu müdafiə etməyə çağırılacaq.
  
  Razin qaydaları.
  
  Səs-küy gücləndi. Dreykdən keçən məhbuslar qollarını yelləyərək, üzlərini barmaqlıqların arasında sıxaraq kameranın qapılarından çıxdılar. Helikopterlər yaxınlaşırdı. Kişilər qışqırmağa başladılar. Drake komandanın məşq həyətinin divarını yarmaq və ya mətbəxə girə biləcəyini düşünürdü. Hücrənin yaxınlığından keçən divarı dağıdıb yıxmaq riskinə girməzdilər. Ön qapıdan içəri girməzdilər. Bu, ciddi şəkildə "vur və tut" idi.
  
  Bu da onu ilk probleminə gətirib çıxardı. Yorgi. O, ümid edirdi ki, oğrunun səs-küyü artıq eşidib hazır dayanıb, bəlkə də damdakı boşluqdan Dreykin hücrəsinə yaxınlaşmaq üçün istifadə edəcək, amma əmin deyildi. Beləliklə, kameranın qapıları geri çəkilən böyük bir boltun səsi ilə açıldıqda, o, bir anlıq keçidin açılmasını gözlədi, sonra sürətlə otağından qaçdı. Sonuncu döyüşçünün ardınca səssizcə pilləkənləri endirib idman zalının ətrafında dövrə vuraraq əzilmiş bədəninin pirsinq şikayətlərinə məhəl qoymamağa çalışdı. Əsas rotor qanadları divarların bir az kənarında titrəyirdi, bu səsi hətta ən qədim və təcrübəsiz qulaqlar indi şübhəsiz tanıyır. Komanda yerə endi.
  
  Drake qaçdı. Divarların arxasından atışma səsləri eşidildi. Məhkumlar məşq meydançasının qapısına qaçdılar, lakin qapı bağlı idi. Kimsə mühafizəçilərdən birinə qışqırdı ki, açsın. Adam Drake-i tanıdı və irəli addımladı, lakin əyilmiş burnu ilə arxası üstə durdu və günün qalan hissəsini yatdı. Dreykin gözləri amansızlıqla hədəfini axtardı, lakin Yorgi görünmədi. Yığıncaq otağına qaçdı və işıqlı dəhlizə çıxdı. Qarşıda iki kişi dayanıb onun yolunu kəsir, gözətçi ilə dustaq sakitcə söhbət edirdilər.
  
  Mühafizəçi ingiliscə "Budur" dedi. "Onun dostu. Onun yanına get".
  
  Drake heç vaxt yavaşlamırdı. O, sürətindən istifadə edərək yıxılaraq cilalanmış döşəmənin üstündən sürüşdü, məhbusa yaxınlaşarkən ayaqlarını yelləyərək yerə yıxıldı. O, yerə enəndə Dreyk dəyənəyini artıq tərksilah etmişdi. O, bir dəfə fırlandı , gözətçini alnına, bir dustaqı isə boynuna vuraraq hərəkətsiz vəziyyətə saldı.
  
  Sonra yenidən sürətini artıraraq dəhlizin sonuna yaxınlaşdı. O, Yorqanın otağına qaçdı və yerə səpələnmiş sınmış plitələr, borular və alüminium çərçivə gördü.
  
  Biri Yorgini tapıb gizli evindən çıxarıb.
  
  Drake lənət etdi. Onu hara aparacaqlar? O, Drake, günahkar idi? Döşəməni qan izləri və ya silah kimi istifadə edə biləcəyi hər hansı bir şey üçün skan etdi. O, polad borulardan birini, əgər görsəydi, həbsxana silahı kimi qaldırdı. Qapıdan bayırda ayaq səsləri eşidildi, mühafizəçilər o qədər sürətlə qaçırdılar ki, onu görmədilər. Drake kadra tərəf getdi və qulaq asdı.
  
  Qulaqlarına boğuq qışqırıqlar, bağlı qapı arxasında mərhəmət diləyən kişinin səsi çatdı. Standart həbsxananın əks-sədası, deyə düşündü, amma bu səs Yorqanın səsinə çox oxşayırdı.
  
  Drake qaçaraq bayıra çıxdı, diqqətlə qulaq asdı və səs-küyün beşinci qapıdan aşağı olduğunu müəyyən etdi. Qışqırıqları tələsik bir səs müşayiət etdi, Drake əvvəllər eşitmişdi.
  
  Oh şükür.
  
  O, otağa girərək qapının divara çırpılmasına icazə verdi. Üç kişi səsə çevrildi, onlardan birinin əlində geniş sənaye şlanqı vardı. Yorgi arxa divara söykənərək islanmış, sızıldamış, nəfəsini tutmuş halda oturmuşdu. Onu ayaq üstə batırmağa çalışıblar.
  
  Drake bütün gücü ilə qaçdı. Şlanq qalxdı və partladı, ayaqlarına qalın bir axın vurdu. Dreyk dərənin üstündən tullanaraq borunu adamın burnuna endirib, onu ikinci kişinin ağzının sol tərəfinə çırpdı. Hər ikisi qışqırdı və əlləri ilə başlarını sıxaraq ikiqat oldular. Dreyk boruyu yerə atdı və şlanqı tutan adamın əllərindən tutdu, ayaqları arasında mis sapı sıxdı. O, buraxdı və dərhal şlanq dayanmadan vəhşi ilan kimi sıçramağa və seğirməyə başladı. Dreyk nəfəs borusuna sərt bir zərbə ilə adamı bitirməzdən əvvəl günəş pleksusuna soxdu . Yorginin yanına qaçdı.
  
  "Hey, hey, yaxşısan?"
  
  Doymuş adam başını qaldırdı. "Döyüşlərim və daha pislərim var."
  
  "Lənət olsun əla." Drake əlini uzatdı. "İnan mənə. Sözümü həqiqətən tuturam".
  
  
  * * *
  
  
  Parıldayan dəhlizlə geri qaçdılar, Yorgi hər addımda cızıltı və titrəyirdi. Onlar uzaq qapıya çatanda Drake yavaşladı və Yorgini dayandırmaq üçün əlini uzatdı.
  
  "Gözləmək".
  
  Otağa baxdı. O, boş idi, lakin o, kənardakı açıq qapıdan birbaşa yemək otağını görürdü. Pandemoniya baş verdi. Məhkumlar qarmaqarışıq şəkildə dəliyin yanından ötüb keçdilər; qışqırdılar, jest etdilər və bir-biri ilə vuruşdular. Onların böyük bir qrupu qəfil geri yıxıldı, ayaqlarının üstündə büdrədi və sürünmək üçün qıvrıldı. Dreyk kərpic tozu və ülgüc kimi iti qəlpələr yemək otağına uçmazdan əvvəl güclü partlayış eşitdi.
  
  "İndi!"
  
  Dreyk Yorgini özü ilə birlikdə sürüklədi. Qarşıdan atışma səsləri eşidildi. Əsirlər irəli atılarkən qan sıçrayaraq qıvrıldılar. Drake yemək otağının girişində bir anlıq dayandı, sonra əllərini yuxarı qaldıraraq açıq yerə çıxdı.
  
  Məni vurma, o, sakitcə oxudu. Zəhmət olmasa...
  
  "Mətt!"
  
  Meyin qışqırtısı Dahlın salamının ardınca və Alicia'nın məzəmmətindən dərhal əvvəl gəldi. Üç əsgər dağıntılar arasında diz çökmüş, tüfəngləri çiyinlərinə bərk-bərk basılmış, arxalarında həyətin qapısının olduğu yerdə cırıq-cırıq, yıxılan deşik açılmışdı. Məhkumlardan bəziləri Drake-i tanıdı və ona tərəf qaçdılar. Silah partladı və adamlar onun ayaqları altına düşdülər, artıq ölüblər.
  
  Drake bütün gücü ilə Yorgini özü ilə sürükləyərək qaçdı. Dal öz geri çəkilmələrini yoxlamaq üçün dönəndə Mai və Alicia onun sprintini əhatə edirdi. Dreykin arxasında hardasa qışqırıq eşidildi. Başını kəskin şəkildə çevirdi və nəfəs kəsən bir mənzərə gördü. Bütün məhbus izdihamı - əsasən Razinin adamları - cır-cındır içində ona tərəf qaçırlar. Onların arasında heç bir kişi Mett Drake-nin qaçmasının qarşısını almağa niyə cəhd etmədiklərini Zankoya izah etmək istəmədi.
  
  Drake dostlarının yanına gəldi. Mey və Alisiya, indi isə Dal onun ətrafında atəş açaraq məhbusları ayaqlarına və gövdəsinə atəş açaraq yerə yıxdılar ki, arxadan gələn adamları yıxdılar. Bəziləri plastik nimçələrdən tutmuş müvəqqəti baldırlara qədər silahları yelləyərək yıxılan yoldaşlarının üstündən tullandı; digərləri daşla doldurulmuş əzilmiş vərəqləri yellədilər.
  
  "İrəli!" Drake qışqırdı.
  
  "Mən də sizi görməyə şadam!" Alicia camaat yaxınlaşdıqca atəşi diqqətlə yayındıraraq geri qışqırdı. Drake onların arasından qaçaraq arxasını örtməyə icazə verdi, məşq meydançasına. Gözlərinə dəli bir mənzərə gəldi.
  
  Hərbi helikopter həyətə, həbsxana maşınları və anbarların arasına düşüb. Mühafizəçilərin əksəriyyətinin yerləşdiyi həbsxananın əsas girişində partlayış törədən yaylı topun lüləsi kimi pərvanələr hələ də fırlanırdı. Hasar dağıdıldı və qarşımızda birbaşa vertolyotun qapısına aparan geri çəkilmək üçün aydın bir yol açıldı. Lakin onların qüllələrində və məftilli oturacaqlarında mühafizəçilər hələ də otlara atəş açırdılar.
  
  Drake kəskin şəkildə geri döndü. "Uşaqlar, mənə silah gətirəcəksiniz?"
  
  Dahl onun yanında dayandı. "Bu, sürətli bir çıxarışdır. Bizim atışma törətmək fikrimiz yoxdur!"
  
  "zarafat edirsiniz". Drake gözətçi qüllələrini göstərdi. "Onların hamısı sənindir, Dal."
  
  O, var gücü ilə qaçaraq Yorgini möhkəm arxasına çəkdi. Əvvəlcə güllələr ayağının altındakı torpağı zibilləsə də, Dahlın bir neçə sərrast atəşindən sonra yaylım atəşi tezliklə dayandı. Drake hasarlanmış ərazidən çıxdı. Mai və Alicia cırıq çuxurdan geri çəkildilər. Alisiya kiçik cihazı yenidən həbsxanaya atdı və qışqırdı: "Qaç!"
  
  Drake başını aşağı saldı. Arxasında bir partlayış oldu və o tərəfə baxanda o, alov buludunun qalxdığını və dalğalar içində uçduğunu gördü, Mei, Dal və Alisiya alovlarla əhatə olunmuşdu, var gücü ilə yarışdılar, silahlar hələ də çiyinlərində möhkəm dayanmışdı. , hədəflər axtarır. , heç görmədiyi qədər sərt və sərt üzlər.
  
  Helikopter sürətlə yaxınlaşdı. Hayden və Kinimaka ona baxdılar. Atışlar ön şüşədən keçdi və geri döndü. Drake gəmiyə qalxarkən Haydenin tsiklik çubuğu təkmilləşdirdiyini gördü.
  
  Yorgi yanındakı oturacağa yıxılaraq yaş səs çıxardı.
  
  Vertolyot havaya qalxdı və digər üç nəfərə gəmiyə minmək üçün kifayət qədər vaxt vermədi. Dahl sonuncu idi, sürüşmələrdən birini tutmaq üçün atletik tullandı, sonra dərhal çöməldi və dünya səviyyəli sərbəst qaçışçı kimi silahını yelləyərək yenidən tullandı.
  
  Drake gözlərini çevirdi. "Şirin".
  
  "Yeni hobbi".
  
  "Mən xilası nəzərdə tuturdum."
  
  "Oh, heç də yox. Dəhşətli işgəncələrə məruz qalaraq səni burada tək qoya bilməzdim".
  
  "Dal," Alisiya dedi, "biz bura gələndən bəri addım atmağı dayandırmadı. Düşünürəm ki, o, səni sevir, Drakes.
  
  "Rədd ol."
  
  Dahl qızardı.
  
  - Sən də sağ ol, Alisiya. Helikopter dırmaşmağa davam edərkən Drake bir anlıq istirahət etməyə icazə verdi.
  
  "Bilirsiniz, məni bura çatdırmaq üçün sadəcə silah və partlayış kimi sözlər söyləməli oldular."
  
  Drake May ayına döndü. "Hey..."
  
  Bu zaman Hayden qışqırdı: "Yox, lənətə gəlsin! Onların fu var...
  
  Qumbaraatanın helikopterin alt hissəsinə düşməsi nəticəsində helikopterdə güclü partlayış baş verib. Helikopter dərhal idarəetmədən çıxıb.
  
  Kinimaka artıq aydın olanı qışqırdı: "Dayan! Biz aşağı düşürük!"
  
  
  ON BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk sol əli ilə təhlükəsizlik kəmərindən tutdu, digəri isə Yorgini zorla oturtduğu yerə itələdi. O, Haydenin kollektivlə döyüşdüyünü, Kinimakanın kömək etmək üçün əyildiyini, göy çılğın bir kaleydoskop kimi fırlanarkən öz gücünü artırdığını gördü.
  
  "Oh!" Dreyk başını pərdəyə vurdu. Yerin sürətlə qalxdığını anlayıb daha da bərk-bərk yapışdı və qışqırdı: "Ehtiyat tapançalar haradadır, lənət olsun!"
  
  Vertolyot yerə güclü zərbə vurdu, əyilən sürüşmələrinin iyrənc xırıltısı onlara maşının qarnı betona çırpılmadan əvvəl hazırlaşmaq üçün bir millisaniyə vaxt verdi. Alicia zərbədən yıxılıb, başını oturacağın arxasına dəyib. Mai və Dal dayandılar, lakin bir-birinə çırpıldılar. Dreyk Yorgini polad lent kimi tutuşu ilə qorudu.
  
  Helikopter dayanan kimi Hayden dərhal təhlükəsizlik kəmərlərini açıb oturacağından qalxdı. "Daha tez!" Həm o, həm də Kinimaka silahlarını götürdülər və kabinənin qapılarını açdılar və mühafizəçilər irəli atılarkən sürətlə mövqelərinə keçdilər.
  
  Başından alnına qan axarkən Alisiya inlədi. Drake onun yanında çöməldi. "Diqqəti toplaya bilirsənmi? Silahınızı borc ala bilərəm?"
  
  "Geri çəkilin!"
  
  Dahl yan qapını açıb seyfə uzandı. "Orada ehtiyat silah və jurnallar saxla, Dreyk. Özünüzü yeyin. Siz də yeni dostunuzu silahlandırmaq istəyə bilərsiniz."
  
  İsveçli aşağı atıldı, onun ardınca May. Drake seyfi vərəqlədi. Alicia Haydeni dəstəkləyərək digər tərəfdən atladı. Mühafizəçilər həbsxana binasının girişindən yol boyu bir neçə kölgəlik və nəqliyyat vasitəsinin təmin etdiyi örtükdən istifadə edərək onların üzərinə qaçıblar. Bu zaman məhbuslar divarın boşluğunu aşıb yenidən hücuma hazırlaşırdılar.
  
  "Çox vaxtımız yoxdur!" Hayden qışqırdı. - Kiminsə planı var?
  
  Dahl səs-küydən qışqırdı. "Burada!" qışqırdım.
  
  Dreyk bir qədər köhnəlmiş, lakin əla silah olan M4 hücum tüfəngini seçdi və Yorgiyə SIG Pro yarı avtomatik tapançasını verdi. "Yükləndiyinə əmin olun və ehtiyat sursat götürün." Drake M4-ü hazırlayaraq ayrılmağa hazırlaşır.
  
  "Hazırsan?"
  
  Yorgi başını tərpətdi.
  
  Drake atladı, Dahlın bir ayağının arxasına düşdü. Güllələr qapalı vəziyyətdə qalmış vertolyotun hər tərəfində fit çalaraq, hətta avtomobilin altındakı beton və kiçik boşluqları da sığallayıb. Yorgi yöndəmsiz yerə endi və Dreyk başını qaldırmazdan əvvəl onu dəstəklədi. Mai hərdən məhbusların başlarının üstündəki divarlara şırnaqlar göndərir, betonu çatlayır və onları bərk qırıntılara salırdı. Dahl əmin etdi ki, hamı onun hara işarə etdiyini gördü.
  
  "Burada".
  
  Çömelərək getdi. Drake tez məhbus izdihamı arasında Zanko və ya Razin əlamətlərini axtardı, lakin heç nə görmədi. Mai onun yanından sürüşüb keçənə qədər gözlədi və Hayden, Kinimaku və Alicia'nın onlara tərəf qaçdığını gördü. O, dönüb dəli isveçlinin arxasınca Ukrayna istehsalı olan iri yaşıl yük maşınına tərəf getdi. Behemot yük maşınının yüksək polad tərəfləri boyunca qarmaqlara bərkidilmiş brezentlə qismən örtülmüş altı təkərli arxası açıq yük maşını idi.
  
  Güllələri yayındırmaq üçün idealdır.
  
  Dahl hündür kabinəyə mindi və yük maşınının artıq boş olduğunu görəndə sevinclə qışqırdı. Drake güman edirdi ki, komandasının helikopterinin gəlişi hansısa çatdırılmanı dayandırdı və sürücü çoxdan getmişdi.
  
  Komanda göyərtəyə qalxdı, ikisi kabinəyə, qalanları isə yük maşınının arxasına oturaraq arxalarını möhkəm tərəflərə çevirdilər. Dahl qaz pedalına çırpıldı və ötürmələri dəyişdirdi, ötürmə dərin, qəzəbli bir gurultu səsi çıxardıqca buruşdu.
  
  Alisiya onun yanında oturdu. "Bu sənin arvadin deyil, Dal. Lənətə gələni itaət etməyə məcbur edə bilməzsən. Ona bir az yağ verin".
  
  Dahl sürət qutusunun qolunu dayanacağa keçirdi və pedalları basdı. Yük maşını gurladı və irəli getdi. İşlənmiş qazlardan dizel tüstüsü çıxırdı. Mühafizəçilər qapalı vəziyyətdə qalan helikopterin ətrafında dövrə vurduqca güllələr fit çalıb yanlardan sıçrayırdı. Dahl qazı basdı və sükanı çevirərək həbsxana darvazalarına tərəf getdi.
  
  O, arxa paneli çırparaq bağladı. "Gatehouse"!
  
  Üç mühafizəçi artıq çöldə idi, yük maşını onlara tərəf guruldayanda silahlarını nişan alırdılar. Mey və Drake arxadan qalxdılar və tam avtomatik rejimdə hisslərini açıqladılar. Mühafizəçilərdən ikisi əyilib yıxıldı, üçüncüsü qorxmuş dovşan kimi qaçdı. Yük maşını yavaşladıqca, Dreyk yerə sıçradı və qapıya çırpılmadan əvvəl nəhəng təkərlərdən istifadə edərək qaçdı və divara quraşdırılmış boz konsola baxdı. Əmrlər rus dilində yazılmışdı, ancaq iki mənalı düymə var idi. Biri qırmızı, digəri yaşıl.
  
  O, yaşıl rəngə basdı, xoş bir xırıltı eşitdi və darvaza içəriyə doğru açılanda hərəkət gördü və sürəti artırmağa başlayanda yenidən yük maşınına mindi. Yuxarıda dayanaraq söyüş söydü. "Əclaflar arxamızca gəlir."
  
  
  * * *
  
  
  Ağır yük maşını gurultu və gurultu ilə sıçrayaraq həbsxananın darvazalarından içəri və qeyri-bərabər yola düşdü. Dahl hər dönüşdə təkərlə mübarizə aparırdı. Alicia təqibi ölçmək üçün yan güzgülərinə baxdı.
  
  "Üç yük maşını, kiçik bir Land Rover əşyası və mini-pikap kimi bir şey. Dreyk yəqin ki, markaları, modelləri və küçə dəyərlərini bilirdi." O, möhkəm gülümsədi.
  
  Dahl yaddaşını gücləndirdi. "Xəritəni xatırlayırsan? Qarşıdakı yoldan dönsək, boş bir şəhər olan Zalinska gələrikmi?"
  
  "Bəli".
  
  "Yaxşı". Döngədə Dahl sükanı sərt şəkildə fırladıb, yük maşını daha da enişli yolda sıçrayıb, komanda yoldaşları isə yük maşınının gövdəsinə yayılıb. Sonrakı qışqırıqlar arasında Dahl yumşaq bir şəkildə "Bağışlayın, insanlar" dedi.
  
  Palçıqlı bir təpənin başına çatdılar. Zalinsk şəhəri dayaz çökəklikdə yerləşirdi, binaların təsadüfi qarmaqarışıqlığından başqa bir şey deyildi, bir çoxu indi elementlərə açıqdır və uzun müddət tərk edilmişdi. Təqib maşınları cəmi yarım mil arxada olduğundan, Dahl təhlükəsiz olduğundan bir qədər tez təpədən enməyə başladı. Yük maşını dibinə dəyərkən o, sükanı yaxınlıqdakı iki binanın ortasına yönəldib və onlar yolu effektiv şəkildə bağlayanda əyləci basıb.
  
  "Hamısı izdihamda!"
  
  Dahl yerə birinci, Alisiya bir addım geridə qaldı. Dreyk yük maşınının kənarlarına çıxıb damın üstündən aşdı, sonra Yorgini gözlədi. Mai məharətlə onun yanına endi.
  
  "Yeni dostunuz kimdir, Mett?"
  
  "Məhkum. Oğru. Xəbərçi. sahibkar. Səni görməkdən məmnunam, Mai."
  
  "Sivilizasiyaya çatanda daha da yaxşılaşacaq". Mai istehza ilə gülümsədi, sonra ən yaxın binanın açıq qapısından qaçaraq damın üstünə çıxdı. Təqib edən konvoy artıq yamacdan aşağı guruldayırdı, mühafizəçilərdən bəziləri ümidsiz atəş açır. Hayden və Kinimaka yaxınlıqdakı binanı nişan alan kimi Drake Meyin ardınca getdi, iri adam həmişəki kimi patronunu atəş xəttindən qorudu. Drake, Haydenin öz iş rejiminə o qədər öyrəşdiyini düşünürdü ki, o, artıq bunu fərq etmədi.
  
  Damdan atəş səsləri eşidildi. Dreyk yük maşınının ön şüşəsinin sındığını gördü və ağlına bir fikir gəldi. - Yorgi, arxamda gözlə. işarə etdi.
  
  Diz çökərək möhkəm M4 ilə nişan aldı. Görmə yerləri düzəldi və o, güllə atdı. Sürücü tərəfindəki təkər partladığında, aparıcı yük maşını sürüşərək yoldan çıxaraq sürətlə dik təpədən aşağı düşüb. Dreyk adamların yük maşınının arxasına ondan daha güclü atıldığını təsəvvür etdi və onlardan ikisinin o qədər hündürə atıldığını gördükdə tüfəngi ilə salam verdi.
  
  Onun bütün komanda yoldaşları atəş açıb. İkinci iki maşın qəfil dayandı, onların sərnişinləri çölə çıxıb ya sığınacaq axtarır, ya da arxadan qaçırdılar. Drake bir anlıq olduğu yerdə qaldı.
  
  Sonra dörd mühafizəçinin başı gözə gəldi. Biri dərhal partladı, qırmızı sıçrayış onun hətta orada olduğuna dair yeganə sübut idi. Digər üç raket buraxılış qurğusu qaldırıldı.
  
  Mərmilər onlara doğru uçarkən Dreyk çöməldi və özünü palçığa atdı.
  
  
  ON ALTINCI FƏSİL
  
  
  Russell Cayman xaotik tozla dolu bal zalında dolaşırdı, qaranlıqda qorxunc bir xəyaldır. Qeyri-dünyada ölüm və insan ətinin qoxusu onu qalın zəhərli miazma kimi bürüyür. Yerişi inamlı idi və yalnız bir şeyə baxırdı.
  
  Kali sümükləri, pislik ilahəsi.
  
  Onun qarşısında asılmış, bütün izzəti ilə divara bağlanmışdı. Caiman, həyat boyu skeletini bərpa etdi və sonra onu yerində saxlamaq üçün dəmir divar qarmaqlarından və sənaye məftillərindən istifadə etdi, divarın üstündən əla şəkildə uzandı və üstün mövqedən ona baxdı.
  
  Onlarda.
  
  Kayman yerlinin yarı ölü cəsədini arxasına çəkdi, barmaqları qana boyanmış uzun saçlarının arasından keçirdi, son keçidinin sürüşmə səsi yalnız çəkmələrinin arabir yerdə döyülməsi ilə kəsilirdi. əzab. Kali onun üstünə zillənəndə Kayman dayandı, onun çirkli boz sümükləri onun yanmış gözlərini sakitləşdirdi.
  
  "Mənim ilahə". Dizlərinin üstünə çökdü. Kiçik kölgələr onun ətrafında hərəkət edirdi - onun birlikdə yaşadığı sakinlər qaranlıqda sürünən qolumlar kimi - Kölgə Elitası kimi tanınan gizli qrupa aid bir vaxtlar boş olan malikanədə oturdular. Balo salonu onların əksəriyyətinin çox ağrılı şəkildə öldüyü yer idi, ona görə də Kayman Kalinin burada yaşamasını, onların canlı qanlarının qurumuş ləkələrinə basaraq yaşatmağı məqsədəuyğun hesab edirdi.
  
  "Sənə... qurban gətirirəm."
  
  O, cəsədi onun ayaqları altına ataraq qıvrılan adamın qanının axmasına baxdı. O, Vyananın bu bölgəsində yerli sakinləri ələ keçirib öldürməkdən həzz alırdı, bəzən onları Kaliyə təklif edir, bəzən siçovullara yedizdirir və qazanına ən zərif bit əlavə edirdi.
  
  O, kulinariya dahisinə çevrildi.
  
  Kişi seğirməyi dayandırdıqda, Kayman irəlilədi, hələ də isti qan gölündə diz çökdü və tanrısına dua etdi. O, əyilib Kalinin ayaqlarından öpdü, soyuq sümükləri yanağına sıxdı. Nəhayət, o, yenidən özünü tam, yaxşı doymuş, ailənin bir hissəsi hiss etdi. Kaymanın əsl anası onu bir xəndəyə atıb və o, narkotikdən istifadə edərkən oradan ayrılıb. Kali onun qəyyumu, ömürlük nəzarətçisi olacaq.
  
  Onun mobil telefonu həftələr ərzində ilk dəfə zəng çaldı. O, xoşbəxt deyildi, amma təəccüblənmirdi. Bir çox cəhətdən o, zəngi tamamilə gözləyirdi. Caiman ayağa qalxıb uzaq küncə, yapışqan torun ortasına getməzdən əvvəl çatlamış sümükləri bir daha öpdü.
  
  "Bəli".
  
  - Məni gözləyirdin, Rassel?
  
  - Bəli, cənab, məndə var.
  
  "Yaxşı. Sən indi hardasan?"
  
  "Köhnə malikanə".
  
  "Vyanada? Necə də əla. Onda dərhal yanıma gəlməlisən".
  
  Kayman razılaşdı. O, həmişə bilirdi ki, hamısını idarə edən yalnız bir adam, bir qaranlıq fiqur var. Kölgə Elitasının əsl lideri. - Sübh açılan kimi gedəcəm, cənab Blok.
  
  "Bəs Kayman?"
  
  - Bəli, cənab Blok?
  
  "Kalinin sümüklərini özünüzlə apardığınızdan əmin olun. Onun köməyi ilə... biz dünyanı yenidən idarə edəcəyik".
  
  Kayman dünyanın keçmiş və gələcək kralı ilə mübahisə etmək vəziyyətində deyildi. O, sakitcə razılaşdı və iyirmi fut hündürlüyündə divara tel bağlanmış nəhəng skeletə bir daha nəzər salaraq söhbəti bitirdi.
  
  - Daha bir gecəmiz var, ilahəm.
  
  
  ON YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Raketlər partlayan kimi Drake gözlərini yumdu. Alov dilləri qalxıb söndü, atəş bombası kimi partladı. O, divarlar söküldükcə sağ tərəfindəki bütün binanın sanki əyildiyini gördü - Mai, Alicia və Dalın zəbt etdiyi eyni bina. O, yalnız daşların aşağı səpələndiyini və bütün quruluşun çökməyə başladığını seyr edə bildi.
  
  "Ehtiyatlı olun!" Xəbərdarlıq çox gec gəldi.
  
  Düz damda gizlənən Mai raketlərin uçduğunu görüb daş parapetin arxasına daldı. Onların altındakı quruluşa təsirindən, öz bədəni ilə hiss etdiyi və dərhal başa düşdüyü dəhşətli bir vibrasiya keçdi. Əvvəlcə yalnız ağır bünövrənin sürüşməsinin iniltisi eşidildi, lakin sonra bütün dam sahəsi əyildi və batdı. Qabaq hissəsi batdı, kərpic və minaatan aşağı yerə səpələndi. Mai geri çəkildi, Dahl və Alisiyanın gözlərini tutdu.
  
  İngilis qadın başını tərpətdi. "Bina bizimlə birlikdə damda uçur?" O, ah çəkdi. "Cümə səhəri olmalıdır."
  
  Dahl ayağa qalxdı və Maiyə başını tərpətdi. "Siz hazırsınızmı?"
  
  "Mən bilirəm ki, bu damdan yalnız bir çıxış yolu var."
  
  Bütün bina daha bir qarış batdı, damın ön hissəsi uçdu və kələ-kötür damcı qaldı. Dahl silahını çiyninə asdı və Mai də onun ardınca getdi. Dam yenidən çökəndə qarşılarında olan həbsxana nəzarətçilərini maşınlarına atıb irəlilədiklərini görüblər. Dağılma sürətlənən kimi, Dahl gurladı və dağılan kənara doğru qaçdı. Bütün bina gurultu ilə titrədi. Damın səthində çatlar əmələ gəlib. Mai onun arxasınca qaçdı, Alisiya yaxın idi. Adrenalin gurultusu onların qulaqlarında trash bandı kimi səslənirdi. Binanın damı daha da aşağı batdığından, onların sprinti qəfil aşağı qaçışa çevrildi. Qabaqda göbələk kimi toz və tüstü buludu qalxdı.
  
  Dal kənara çatdı və kosmosa yükləndi, güclə itələdi və əlavə qaldırma əldə etmək üçün hələ də bir qədər qaldırılmış dam xəttindən istifadə etdi. Mai onun yanında atladı, binanın əsas korpusu onların arxasında çökdüyündən qolları və ayaqları hələ də hərəkət edirdi. Qırılan kərpic və daşların gurultusu Mayın qulaqlarını ağrıdır. Gözləri tüstünün arasından yeri axtardı, ümid edirdi ki, təmizlənə biləcək qədər uzağa atladılar...
  
  Onlar güclü eniş edərək, zibil dalğası onun üzərinə keçməzdən bir saniyə əvvəl otu vurdular. Mai yerə enib yuvarlananda ayaqlarının daşla kəsildiyini hiss etdi, sürəti onu dalğadan qabaqda saxladı. Yenə də daş parçaları onun ətrafında uçdu, sıxıldı və yuvarlanan kütlə tərəfindən sərbəst buraxıldı. Nəhayət, dayandılar; buludlar və onların arxasında dəhşətli səs-küy, qabaqlarında sürətlə gedən maşınlar.
  
  Dal dizləri üstə, ayaqları dağıntı yığını ilə örtülmüş, tüfəngini açıb nişan aldı. "O alçaqların təkərlərini partlatın."
  
  Drake Yorqaya yerində qalmasını söylədi və onların yanına qaçdı. "Lənət olsun! Siz yaxşısınız?"
  
  Güllələr onun başının yanından uçsa da, arxadan atəş açıb. Hayden və Kinimaka Dahldan nümunə götürərək hələ də damlarında idilər. Mai cəld onun bədənini yoxladı, lakin qan izi görmədi. Həyati heç nə ona qışqırdı. O, SPEAR komandasının qalan hissəsinə qoşuldu və nişan aldı. Onun ilk zərbəsi ön şüşəni sındırıb. Maşın sürətlə yaxınlaşdıqca kəskin şəkildə sürüşdü. Onun ikinci gülləsi ikinci maşının ön sərnişininin təkərini deşib. O, sola fırlanıb və birinci avtomobilin arxasına dəyib.
  
  "Cap!"
  
  İlk avtomobil aşaraq damın üstünə çırpılarkən komanda qaçdı və sürət onu öz mövqelərinə doğru göndərdi. Beş ton metal onların yanından uçaraq bir evin xarabalığında dayandı. Dahl inlədi. Ayaqlarına yığılan daşlar onu sürətləndirdi və yük maşınının ön bamperi kəllə sümüyünün bir qarış məsafəsindən keçdi.
  
  "Mən onları bitirəcəyəm." Alicia qəzaya uğrayan maşının arxasınca qaçdı.
  
  İnsanlar ikinci maşından tullanarkən Mai tətiyi çəkib. Biri arxaya yıxıldı, cansız yerə oturmadan əvvəl bədənə möhkəm dəydi. Dahl məmnunluqla güldü və başqa birini çıxartdı. Sonra üçüncüsü çiynində RPG ilə kapotun arxasından çıxdı. O, tətiyi çəkərkən, Hayden və ya Kinimaka ikiqat atəşlə başını kəsdi - RPG operatoru yıxılan kimi düz yuxarı nişan aldı - qumbara yüngül bir qövsdə düşməzdən və qayalıq çıxıntıda partlamadan əvvəl məşəl kimi havaya çırpıldı.
  
  Alicia hələ də ikinci yük maşınında qapalı qalan mühafizəçilərlə məşğul olanda Mai daha çox atəş səsləri və daha çox söyüş eşitdi. Beləliklə, cəmi ikisi qaldı. "Onlar kömək üçün radioya müraciət edəcəklər."
  
  Drake üzünü örtdü. "Mən onların daha çox mühafizəçi göndərə biləcəyinə şübhə edirəm. Onlar hələ də həbsxananı idarə etməlidirlər".
  
  "Mən başqa mənbələrdən nəzərdə tuturdum" Mai diqqətlə izah etdi və Drake'i bir az axmaq hiss etdi. "Razin açıq şəkildə Rusiya hökumətinin bir hissəsinə sahibdir."
  
  "Əgər bilsəydilər, ona deyərdilər ki, sən məni azad etməyə gəlmisən" dedi Dreyk.
  
  "Onların kifayət qədər vaxtı yox idi" dedi Dahl pis təbəssümlə. "Salam, səni görməyimə şadam, lənətə gəlmiş Yorkshire teryeri."
  
  Drake uzadılmış əli öz təbəssümü ilə sıxdı. Geri qayıdan Alisiya onun başının arxasına vurdu.
  
  "Nə cəhənnəm, səni birinci yerdə tutmağı bacardılar? Yastığının altında silahla yatmağı dayandırmısan?"
  
  Drake-nin ağlı adam oğurluğuna qayıtdı. "Bu, bizim günahımız idi" dedi. "Biz özündən razılaşmışıq".
  
  "Maiyə çox vaxt sərf edirsən?"
  
  "Bu mümkündür?"
  
  "Bilməzdim." Alicia xoruldadı. "Ancaq, əlbəttə ki, incə bir anda sözümü kəsdin."
  
  "Kövrək? Sən?"
  
  "Yaxşı, bilmək istəyirsənsə, Lomas sadəcə..."
  
  Hayden onlara tərəf qaçdı, Kinimaka bir addım geridə qaldı. "Biz getməliyik. İndi."
  
  Mai irəlidə yolun qarşısına aşmış yük maşınına işarə etdi. "Hələ ikisi sağdır."
  
  "Fərqi yoxdur. Əgər həbsxanaya qayıtsalar, arxadan onları qurtararıq. Götümüzün arxasınca getsələr, onları pusquya sala bilərik. Əsas odur ki, yük maşını buradan çıxaraq". O, onların gəldiyi avtomobili göstərdi. "O yük maşını."
  
  Kinimaka güldü. Alicia ona baxdı. "Mano. Sən ona nə etdin? İngilis olmadığı aydın olsa da, heç olmasa əvvəllər insan kimi görünürdü.
  
  
  * * *
  
  
  Üç saat ərzində onlar MKİ-nin Moskvadakı təhlükəsiz evlərindən birində quraşdırılıb. Həbsxana nəzarətçilərinin sonuncusu onları izləməyə çətinlik çəkmədi, nəticədə onların qalan hissəsi insidentsiz qaçdı. Drake bütün sualların təhlükəsiz olana və bir az dincələnə qədər təxirə salınmasını istədi, buna görə də duş qəbul etdikdən, yemək yeyəndən və May ilə bir neçə dəqiqə keçirdikdən sonra komanda qonaq otağında müxtəlif mövqelərdə toplandı. Pərdələr qaranlıq və maraqlı gözlərə çəkilmişdi. Bütün çıxışlar bağlanıb və mərkəzi videomüşahidə sistemi ilə nəzarət edilib. Siqnal çaldı.
  
  Kinimaka pəncərənin yanında dayanmışdı. Materialla suvaqlanmış divar arasındakı boşluqdan çöldəki küçəni yaxşı görürdü. Böyük adam təhlükəsiz evlərdə risk etmirdi. Boudreaux və Qan Kralının kiçik ordusunun kimə hücum etdiyi barədə hələ də kabuslar görürdü.
  
  O, Drake əsirlikdə qaldığı ilk bir neçə saatı təsvir edərkən dinlədi. Ruslar, Razin və Zanko, komandalarının mübarizə aparmaq üçün bir araya gətirildiyi insanlar tipi kimi səslənirdi. Drake Yorgini təqdim edəndə Kinimaka qamçı kimi adama təzə nəzər saldı.
  
  Oğru. Qaçan cinayətkar. Malların ixtiraçı tədarükçüsü. Gizli planları olan hiyləgər, ağıllı adam.
  
  Alisiya açıq-aydın dedi. "Yəni sən Dreykə öz acınacaqlı cəsədini oradan çıxarmağa kömək etdin?" Bəs indi?
  
  Yorgi ona verilən burgerdən bərk dişlədi, açıq-aydın həbsxana yeməyindən başqa bir şeydən həzz aldı. "İndi? İndiyə qədər düşünməmişdim..."
  
  "Yumurta" dedi Alicia. - Çox yaxşı fikirləşdin.
  
  Yorgi çiyinlərini çəkdi. Drake müdaxilə etdi. "Oğlana şans verin. Onun istifadə edə biləcəyimiz məlumatları var. Yadından çıxarma, adamları ilə dolu Razinin həbsxanası idi".
  
  Yorgi çeynəməyə davam edərək başını tərpətdi. "İnsanlara, mühafizəçilərə, hər şeyə sahib idi."
  
  Hayden danışdı: "Biz taxta-şalban sahəsinə girəndə Razinin bəzi araşdırmalarını gördük. Qədim Babil, Babil qülləsi, Yeddi pərdənin rəqsi. Singen." Son söz bir qədər acınacaqlılıqla Dreykə ünvanlandı.
  
  Yorkshireman fikrini anladı. "Yenə gələcəksən?"
  
  "Onlar Şingen və Babil arasında bir əlaqə tapdılar. Babil isə tərcümədə Tanrıların Qapısı deməkdir.
  
  "Razin üçüncü məzar haqqında çoxlu suallar verdi" deyə Drake xatırladı. "Bu, demək olar ki, onu maraqlandıran hər şey idi." O, Yorginin yeddi qılıncla bağlı söylədiyi hər şeyi, Razinin onu dünya lideri edəcəkləri iddiasını, köhnə xarabalıqlarda onları necə axtardıqlarını və iradəsinə zidd olaraq onlara kömək edən amerikalı professor haqqında danışdı.
  
  "Onlar bu professoru Qırmızı Meydanda bir yerdə saxlayırlar" dedi Dreyk. "Hərçənd mən Yorginin biz getməmişdən əvvəl bir az daha burnunu çəkdiyinə inanıram?"
  
  Yardım etmək istəyən Yorgi müdaxilə etdi. "Həqiqətən, bunun üçün səhmlərimin yarısından çoxunu verdim. O, Tverskaya küçəsindədir.
  
  Kinimaka mədəsində şok çadırının sıxıldığını hiss etdi. Komandanın qalan hissəsi başa düşülən şəkildə narahat görünürdü. "Burada amerikalı professoru saxlayırlar?" Hayden başını pəncərəyə tərəf yellədi. "Moskvada. zarafat edirsiniz?"
  
  "Razin lənətə gəlmiş araşdırması haqqında çox danışanda onu tutdu" dedi Drake. "Və Qırmızı Meydan iyirmi dəqiqəlik məsafədə..."
  
  "Hazırlanmalıyıq" dedi Hayden. "Qeytslə danış."
  
  May razılaşdı. "Bəlkə rusları gətirək."
  
  Alicia güldü. "Balaca elf, sən ağlını da itirmisən, itiliyini də? İndiyə qədər onlar köhnə Skoda qədər faydalı olublar".
  
  Mai ingilis qadına sərt baxdı. Kinimaka bu buludun arxasında nə olduğunu bilirdi. Keçmiş yapon agenti Drake-nin itkisində özünü günahlandırdı. Və onunla başqa bir şey baş verirdi, bu onun gizli keçmişi ilə əlaqəli bir hadisə idi və Mai Kitano aydın şəkildə gərgin idi.
  
  Onlar səhərə qədər danışdılar və hamı bir neçə saat yola çıxmaq istəyəndə Dahlın mobil telefonu zəng çaldı.
  
  İsveçli qeyri-müəyyən şəkildə ekrana baxdı. "Bu qəribədir".
  
  Kinimaka zəng edənə qulaq asarkən ona baxırdı. Havaylı bu axşam öz zəngini gözləyirdi, evdən zəng gözləyirdi və Kaliforniyadan bir zəngdən qorxurdu. Kono ilə bağlı məsələ bir gün həll olunmalı idi.
  
  İndi Dahl telefonunu stolun üstünə qoydu və arxaya əyildi, narahat görünürdü. "Bu Olle Ackerman idi. Sən xatırlayırsan? Tanrıların dilini tərcümə edən İslandiyadakı adamım? Və dostum..." o əlavə etdi.
  
  "Bu nədir?" Hayden təklif etdi.
  
  "Yaxşı, o, məni görəndə hər şeyi izah edəcəyini deyir. Ancaq İslandiya məzarında nəsə baş verir. Üç öldürüldü. Birinin itkin düşdüyü ehtimal edilir. Və..." Dahl başını yelləyərək dayandı.
  
  "Nə?" Soruşdum.
  
  "Olla həyatı üçün qaçmalı idi. O, məzardan qovuldu. Müəllif - Russell Cayman."
  
  "Caiman?" Hayden təkrarladı. "O geri döndü?"
  
  "Çox xoşagəlməz bir şey baş verir" dedi Dreyk qrupa baxaraq. "Məzarlarla, o qılınclarla, Kaymanla və Allah bilir başqa nə ilə əlaqəli bir şey. Və çox gec olmadan tələsməliyik".
  
  Dahl ayağa qalxdı. "Və buna görə də mən İslandiyaya gedirəm" dedi. "Növbəti reyslə yola düşürəm."
  
  
  ON SƏKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Russell Cayman, nəhayət, Kölgə Elitasının əsl lideri ilə üz-üzə gəldi. Kişinin əsl adı Zak Blok idi və o, Kaymanı evində qarşıladı, özünü ətraflı izah etdi və onunla həqiqətən bərabər bir şəxs kimi danışdı. Zamanlar Kölgə Elitası üçün həqiqətən çətin idi.
  
  Dünyanı idarə edən gizli cəmiyyətin son üzvü ona borclu olduğu bütün yaxşılıqları tələb etdi. Onun qüdrəti öz fiquru, norveçli və digər üzvlərinin itirilməsi ilə azaldı. Onun təmaslarının bir çoxu dağılmağı, izlərini örtməyi seçdi, lakin Blok heç vaxt olmadığı kimi əlini uzadıb, ən güclü, ən həssas ilə qovuşdu, cəhənnəmin ən aşağı çuxurlarından qalxan şeytan kimi tapa biləcəyi hər günahkardan yapışdı. Onun resursları hələ də demək olar ki, dibsiz idi, bu ona təmizliyə aparan zərgərlik yolu ilə getməyə çoxlu istəyən tərəfdaşlar tapmağa imkan verirdi.
  
  Bu imperiya yenidən doğulacaqdı. Birincidən daha çox olardı. Yenə uğursuz olmasına imkan verməzdi.
  
  Çərşənbə günü Kayman onun qarşısında oturdu, əvvəllər Kalinin çoxlu sümüklərini diqqətlə bükərək qonşu otağa təhvil verdi. "O, mənə baxdı."
  
  "Bizim kimi". Blok Kaymanın sözlərinə heç bir qərəzli yanaşmadı. "Biz heç vaxt ayrılmadıq, Rassel. Biz daha da dərinə daldıq və xəzinələrlə dolu bir sandıqdan daha çox silahla geri döndük."
  
  "Mənə xəzinə lazım deyil."
  
  "Oh, bilirəm. Ancaq Şingen türbəsini sizə verə bilərdim ki, onu eviniz etsin. Siz bu barədə nə düşünürsünüz?"
  
  Kayman gərginləşdi. Onun nə vaxtsa ehtiyac duyacağı hər şey bu idi.
  
  "Qiyamət cihazı dünyaya nəzarəti bərpa etməyin ən sürətli yoludur" dedi Block. "Bunun üçün mənə Kali və eyni düşüncə tərzinə sahib başqa bir insan lazımdır."
  
  "Odinin hissələri məhv edildi" dedi Kayman. "Norveçli ilə birlikdə. Mən nə edə bilərəm?"
  
  "Sən bu yolla gedəcəksən, Rassel. Mən onun qayğısına qalacam. Siz və Kali yolu hazırlayın".
  
  "Necə?"
  
  "Biz cihazı aktivləşdirəcəyik, sonra söndürəcəyik. Niyyətlərimizi dünyaya göstərəcəyik və onu ayaqlarımızın altına salacağıq".
  
  "Sən Şingen tanrılarından biri kimi səslənirsən" dedi Kayman.
  
  "Bilirəm". Blok Caimanın nə demək istədiyini heç anlamayaraq məmnunluqla gülümsədi.
  
  Kayman son bir neçə ay ərzində heç bir istintaq şücaətini itirməmişdir. "Deməli, cihazı aktivləşdirməyin başqa bir yolu olduğunu deyirsiniz?"
  
  "Həmişə belə deyilmi? Əlbəttə. Russell, mənim hər yerdə insanlar var, bunu bilirsən. Mənim informator şəbəkəm, pullu məxfi agentlərim, öz adamlarım sizin bir vaxtlar işlədiyiniz kəşfiyyat orqanından və ya qeyd edə biləcəyiniz hər hansı digər agentlikdən daha geniş və daha dərindir . Əvvəllər sövdələşmələrimi gizlətmək üçün Shadow Elite-dən istifadə edirdim. İndi, - o, çiyinlərini çəkdi, - mənim artıq o lüksüm yoxdur. Amma sağalmağı bacarıram".
  
  "MKİ-nin daxilində casusunuz varmı?"
  
  "Məndə yarım on var. Amma mənim məlumatım buradan gəlməyib".
  
  Kayman qaşını çatdı. "Ah, məzarların özləri?"
  
  "At dili, həmişə olduğu kimi, ən zəngin məlumat mənbəyidir. Mənim təcrübəm həmişə belə olub: vacib bir şeyi bilmək lazımdırsa, birbaşa mənbəyə müraciət edin, üçüncü şəxsləri almağa və ya casuslara rüşvət verməklə vaxtınızı itirməyin. Amma, Russell, özümü narahat hiss edirəm. Mən məsul insan olmağa öyrəşmişəm, işçi və işlərin hakimi yox, müdiri idarə edən adam".
  
  Kayman başını tərpətdi. O, kişinin keçmişi və onun hər şeyi tükəndirən ehtirası haqqında az şey bilirdi. Zach Block uzun illər insanları, bütün növ insanları öyrənməyə və onların arasında yaşayarkən onların müxtəlif ssenarilərə reaksiyalarını kataloqlaşdırmağa sərf etmişdir. O, adi insanlar üçün həyatı dəyişdirən hadisələrin onlara necə təsir etdiyini izləmək üçün dizayn etdi. Onun insan təbiəti ilə bağlı araşdırması, Kölgə Elitası yıxıldıqdan sonra, onu Böyük Britaniyanın uzaq Blekpul şəhərindəki son məhəlləsindən sürükləyəndə qəfil sona çatdı.
  
  - Başa düşürəm, cənab.
  
  "Yaxşı, hər birimizin öz rolları olacaq." Blok çiyinlərini çəkdi. "Sən. I. Üçüncü şəxs. Müəssisəmizi qorumaq üçün indi də yaratdığım hüceyrələr. Amma mənə kömək etmək üçün əvvəlcə nə baş verdiyini anlamalısan. Qeyd etdiyim kimi, tanrıların üç məzarının hər tərəfinə səpələnmiş bir neçə xəbərçim var, onlar içəridə istifadə olunan bir çox bacarıqlardan danışırlar. Düşünürəm ki, qəbirlər hər gün yenidən açılır ki, bu da bizə yeni kəşflər üçün sonsuz potensial verir. Azad dünyanın bir çox ölkələrinin hökumətləri də bu fikirdədir. Ətrafında leş kimi, leşə əzab verirlər. Mənim xalqım öz sahələrində mütəxəssisdir, əsl liderdir və inanıram ki, bu mənə üstünlük verir".
  
  Kayman pauza olaraq başını tərpətdi və Blokun narahatçılıq və özünə inamının uzanıb-uzadılmadığını maraqlandırdı. O, şüşədən bir qurtum su götürdü və gizlicə Kalinin parça-parça uzandığı otağa baxdı. Onun son heyranlığından saatlar keçmişdi.
  
  "Bunu nəzərə alaraq, İslandiya məzarında işləyən tanrıların dillərindən tərcüməçimin bir neçə gün əvvəl çox vacib bir kəşf etdiyini öyrənmək təəccüblü deyil." Blok dodaqlarını yaladı və buz kimi gülümsədi. "Onun dərhal diqqətimi çəkdiyi bir kəşf."
  
  "Və bu kəşfi yalnız o etdi?" Kayman səsinin skeptik çıxmaması üçün əlindən gələni etdi.
  
  "Onların orada növbə ilə işləyən dörd tərcüməçisi var. Bu ciddi işdir. Onlar təhlükəsizlik yoxlamalarından keçdikdən sonra bu professorlar və super geekslər güvənirlər və istədikləri kimi işləyə bilərlər.
  
  "Bir?"
  
  "Bəli, Rassel, bir. Cənab Jakob Hult, məlum səbəblərə görə həmişə tək işləyir". Blokun səsi əsəbi idi, ona görə də Kayman ona danışmağa icazə verdi, Kalinin sümüklərini görmə sahəsində saxlamaq üçün bir az geri çəkildi.
  
  Blok gözlərini yumdu və yaddaşdan oxumağa başladı, üzündə yüngül bir təbəssüm onun hər sözün dadını verdiyini göstərirdi: "Və Odinin cihazının aktivləşməsi üçün Onun doqquz hissəsinə ehtiyacı olsa da". Blok orada dayandı. "Aktivləşdir" yanlış sözdür, amma tərcüməçim məni əmin edir ki, bu, ən yaxın alternativdir. "Daha bir yol olmalıdır, bu, Odin və onun Tanrıları üçün ikiqat qorunmadır. Eyni Tanrının. Beləliklə, burada da doqquz hissə var. Bunu edin və cihaz işə düşəcək, burulğanları birləşdirəcək və dünyanı külə çevirəcək. " Blok gözləyərək dayandı.
  
  Kayman hər şeyi düşündü. "Niyə ikiqat qüsurdan qorunur?"
  
  "Çünki bu cihazı aktivləşdirməyin ikinci yoludur və bizə eyni zamanda həmfikir insanlarla birlikdə ayrılmış üç nəfər lazımdır. Düşünürəm ki, bu, bir nəfərin nüvə kodlarına əl atmasına imkan verməməyə bənzəyir".
  
  "Və qasırğalar?"
  
  Blok qaşqabaqlandı. "Hələ başa düşmədiyimiz yeganə şey budur."
  
  Kayman Kalinin sümüklərinə baxdı. "Bunu paylaşmaq istəyirsən?"
  
  "Bu yeganə yoldur. Mən məzarlardan allah sümükləri qaçaqmalçılığına başlamaq istəmirəm, nəinki burada birimiz var. Və Kayman, sən bunun böyük bir hissəsi olacaqsan. Böyük, parlaq bir hissə. Bir mükafat düşünün."
  
  Kayman mükafat haqqında düşündü. Ömrümün qalan hissəsini tənha, tarixin ən pis tanrılarının əxlaqsızcasına isladılmış əxlaqsız və günahkarları arasında yaşayıram. "Düşünürəm ki, son vasitələrə haqq qazandırır."
  
  "Oh, vacibdir." Blokun gülümsəməsi genişləndi. "Gücümüzü təsəvvür edin. Əvvəlkindən daha güclü. Cihazın açarını əldə etdikdən sonra hər şeyin sahibi olacağıq. "
  
  
  ON doqquzuncu fəsil
  
  
  Kayman başqa bir çuxur gördü. "Üç kişinin adını çəkdiniz?"
  
  "Üç kişi. Üç məzar. Kalinin üç hissəsi. Düzünü desəm, mən başa düşmürəm ki, hamımızın oxşar baxışlara malik olması nəyisə dəyişdirir, amma hər halda bunu edəcəyik".
  
  "Bəlkə bunun bu qasırğalarla əlaqəsi var?" Kayman təklif etdi.
  
  "Ola bilər. Amma indi hazırlaşmalıyıq, Rassel. Sizin tapşırığınız, əminəm ki, bildiyiniz kimi, Kalinin sümüklərindən birini məzarların hər birində gizlətmək , sonra şüurlarımızı birləşdirdiyimiz vaxta qədər Şingendə gözləməkdir. İndi Havay məzarına gedəcəyəm. Üçüncü şəxsimiz İslandiya məzarında olacaq".
  
  Kayman gözlərini yenidən sümük torbalarına dikdiyini gördü. - Onda mən başlayacağam. Blokun yanından keçib onu buraxdı və arxa otağa girdi. Yalnız çərşənbə günü idi. O, ilk olaraq İslandiya məzarını ziyarət edərdi, çünki onun planını və təhlükəsizlik tədbirlərini bilirdi. O, bir anlıq fikrindən daşınaraq özünü düzəltdi, sonra dizləri üstünə çöküb çantasını açdı.
  
  Onun ətri yayıldı, qarşısıalınmaz tamah və şəhvət, tənbəllik və qəzəblə qarışan qədim kin. Yeddi ölümcül günahın hamısı heç vaxt eyni olmayacaq tozlu köhnə sümüklər dəstində yuvalanıb. Kaiman fikirləşdi ki, Kali ilə görüşməzdən əvvəl onun fikri bir az əyilmişdi, amma o, bütün bunları dəyişdi. İndi o, fəaliyyət göstərə bilərdi. İndi irəliyə doğru yol aydın idi.
  
  Onun gələcəyi əzab içində qıvrılır, onu tanrıların gözəl bədbəxt məzarlarında gözləyirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Zak Blok özünə bir qram qınamağa icazə vermədi. Bu çətin vəzifəni yerinə yetirmək üçün ona Russell Cayman lazım idi və indi fikir formalaşdırmağın vaxtı deyildi. İndi hərəkət etmək vaxtıdır.
  
  Kölgə elitası, artıq böyük bir orduya malik olmasalar da, hələ də dünyanın hər yerində çoxlu çılğın qabiliyyətli hüceyrələrdən istifadə edirdilər. Muzdlular. Keçmiş əsgərlər, aşağı maaşdan və əsəbi zabitlərdən narazıdırlar. Döyüşçülər gördükləri və etdikləri hər şeydən çaşıb qaldılar. Və sadəcə dəli - qatillər. Kiçik, dağınıq bir ordu Blokun tam ixtiyarında qaldı.
  
  İndi o, hər kəsə və hamıya zəng edərək, əvvəlcədən razılaşdırılmış kod sözlərindən istifadə edərək və pul axını vəd etdi. Hər kəsə ehtiyac duyduğu yeri söylədi və dərhal zəngini gözləməyə göndərdi. O, ekspert kamerasından öz tərcüməçisi Yakob Hultla həddindən artıq qərəzli davranmaq üçün tezliklə İslandiyaya getməsini xahiş etdi . Bu adam öz işini görüb, indi yükdür. O, Blokun yeni baş planı haqqında çox şey bilirdi.
  
  Hər bir hüceyrə məzarı qoruyacaq, eyni zamanda Kaymanın kürəyini örtəcək və üç adamın ölümdən tanrıya çevriləcəyi və dünyanı həqiqətən idarə edəcəyi saatı gözləyəcək.
  
  Yeni oyun başladı.
  
  
  İİRMİNCİ FƏSİL
  
  
  Thorsten Dahl şənbə günü nahar vaxtı İslandiyanın Reykyavik şəhərinə gəldi və dərhal dostu Olla Ackermana zəng etdi.
  
  "Haradasan, Olle?"
  
  "Nə? Köhnə dostum salam vermirsən? Mən arvadın yanındayam. Ha!"
  
  Dal səbirlə gözlədi.
  
  "Yaxşı, tamam, əsəbləşirəm, hamısı budur. O kayman donuzunu məzarın ətrafında ovladığını görəndən bəri əsəbləşirəm. Düşündüm ki, onu bir daha görməyəcəm".
  
  Dahl bilirdi ki, Kayman hələ də DİA-da işlədiyi düşünüləndə İslandiya məzarının işini öz üzərinə götürüb. "Sən ondan qaçdın, Olle. Bunu yadda saxla. Haradasan?
  
  Ackerman ona çayxananın ünvanını verdi. "Oxudum ki, Reykyavik dünyanın ən təhlükəsiz şəhərlərindən biridir. Çox yaxşıdır, elə deyilmi?"
  
  Dal hava limanını tərk etdi, birbaşa taksiyə mindi və sürücü onu Reykyavikin ürəyinə apardı. Dahl bloklu binaları və Hallgrimskirkja'nın hər yerdə görünən şilləsini, uzaqdan suyun arxasındakı dağları araşdırdı. Reykyavik yaraşıqlı bir yer idi və Stokholmun səs-küyünün olmamasına baxmayaraq, o, hər səfərində həmişə qonaqpərvər görünürdü. Joanna və uşaqlar burada çox xoş olacaqlar. Yeganə problem o idi ki, o, yalnız davam edən missiyanın bir hissəsi kimi onlara baş çəkirdi. Coanna bəlkə də onun burada olduğunu bilmirdi.
  
  Dahlın taksisi dayananda Ackerman kafe küçəsindən əlini yellədi. Dahl başını tərpətdi, sürücüyə pul verdi və yaşlı kişini yenidən içəri müşayiət etdi. "Başını aşağı sal, Olle. Gözə dəyməz".
  
  "Oh. Siz əsgərlər və missiyalarınız. Nə yaxşı ki, mənim kimi real dünyada başını itirməyən insanlar var, hə?"
  
  Dahl onu mağazanın arxasına, yanğın çıxışının yanında göstərdi. Sonra içkilər sifariş etdi və rahat stulun kənarında bir az əyildi. Uçuşun son iki saatı ərzində o, Drake və Yorgi tərəfindən ötürülən bütün məlumatları təhlil etmişdi. Onların edə biləcəyi yeganə aydın hərəkət professoru azad etməyə çalışmaq idi.
  
  Moskvadakı komanda onunla razılaşıb və artıq əməliyyat başlayıb.
  
  Dahl ön qapılara baxdı. "Beləliklə, Olle. Mənə hər şeyi danış".
  
  "Yaxşı, əvvəlcə eşitdim ki, nəsə tərcümə olunub. Böyük bir şey. Və həmkarlarımdan biri Jacob Hult. Belə xəbərlər bizim üçün böyük hadisədir. Tərcümə prosesi çox darıxdırıcıdır, Thorsten".
  
  "Aydındır. Davam et."
  
  "Beləliklə, dörd nəfərdən - hamımız tərcüməçilərdən - birdən ikimiz qəzaya düşdü və öldü. Və sonra Yaqub, o yox olur. Məni tərk edir. Təkcə mən. Cox qorxulu." Ackerman başını tərpətdi.
  
  "Bəs sonra Kaymanı gördün?"
  
  "Yox. Sonra araşdırmaq qərarına gəldim". Ackerman gülümsədi. "Yakob sektoru, mühasirəyə alınıb, amma yaxşı deyil..."
  
  Dahl ah çəkdi. "Oh, Olle."
  
  "Mən bu işdə çox yaxşıyam, Thorsten. narahat olma. Mən ora gedib gizlicə dolanıram. Təəssüf ki, heç nə tapmıram. Eyni darıxdırıcı tərcümələrlə məşğul oluram . Amma görürəm ki, qayanın kiçik bir hissəsi qopub".
  
  Dahl hərəkət etdi. "Sanki kimsə qəsdən sındırıb?"
  
  "Mən belə düşünürəm, bəli. Tapdıqlarını gizlətmək üçün. Və bunu yalnız bir nəfər edə bilərdi - Yaqub. Amma sonra təhlükəsizlik gəlir və mən getməliyəm, amma növbəti gecə geri qayıtmağa qərar verirəm".
  
  - Əlbəttə, bilirsən.
  
  "Və bu zaman Kaymanı görürəm. O, pilləkənlərlə Odinin məzarına doğru irəliləyir. Kişinin əlində bel çantası və silah olub. Elə bu zaman, təəssüf ki, asqırdım..." Akerman utanaraq başını aşağı saldı.
  
  "Kaiman səni gördü. O, bir şey dedi?
  
  "Yox. Sadəcə mənə baxdı. Ah... dəhşətli baxış, Thorsten. Ölü can. Sonra başa düşdüm ki, qaçmasam, öləcəyəm. Ona görə də qaçdım".
  
  Dahl əlini Akkermanın çiyninə qoydu. "təəssüf edirəm".
  
  "Bu, sənin günahın deyil. Ancaq ertəsi gün Yaqubu görürəm. O gizlənmir. Mən reykyavikdən keçirəm ki, məkiklə məzara gedirəm, Yaqub isə dəniz limanına gedir. Mən onun arxasınca gedirəm...ah, bu o qədər də çətin deyil, siz casuslar və əsgərlər nə qədər sevsəniz də, bu barədə öz mənliyinizi şişirdərək onu pulla görsün. Çoxlu pul. O, qayıq alır. Elə o vaxt sənə zəng etdim, Torten".
  
  "Səncə, Yaqub pul alıb və o, qayıqla getməyə çalışır?"
  
  Ackerman çiyinlərini çəkdi. "Mən aliməm. Kədərli fikirləri sənə buraxıram, dostum".
  
  "Yaxşı, əgər belədirsə." Dahl tələsik qəhvəsini bitirdi. "Biz Jakobu tərk etmədən əvvəl onu tapmalıyıq və onu bizimlə danışmağa inandırmalıyıq."
  
  "Fikirlərimi təkrar edirəm."
  
  "Həqiqətən?"
  
  "Əl əməyinə daha uyğun birini tanımasaydım, bunu artıq edərdim." Ackerman dayandı. "Bu sənsən".
  
  "Çox sağ ol. İndi iç, Olle, başqası ona çatmazdan əvvəl biz yaramaz tərcüməçini tutmalıyıq".
  
  
  İyirmi birinci fəsil
  
  
  Drake və komanda hazırlaşdılar. Sübhün boz işığı şərq üfüqünü işıqlandırmağa başlayanda onlar artıq inamla Tverskaya küçəsi istiqamətində hərəkət edirdilər. Dünən onlar girişin nə qədər çətin olacağını görüb həmin yeri gəziblər. Binanın özü əlavə təhlükəsizlik tədbirlərindən qaçmaq üçün Qırmızı Meydana kifayət qədər yaxın idi, eyni zamanda onun qarşısında şəxsi avtomobil dayanacağı var idi və əsas magistral Tverskaya küçəsini demirəm, vətəndaş idarələri və bir neçə mağaza ilə əhatə olunmuşdu. Amma həftə sonu idi. Bu yerlərin çoxu boş qalacaqdı.
  
  Hərəkət nadir idi, şəhər əhalisinin və turistlərin əksəriyyəti hələ də bu saatda mürgüləyirdi. Dünən Drake Zankonu və digər iki kişini iki dəfə gördü, lakin Razindən əsər-əlamət yox idi, baxmayaraq ki, adamın ərazidə bir və ya iki qanuni biznesi var idi. Dreykin ayaqları arasında olan bel çantası silah və sursatla dolu idi. Komandanın son məqsədi hər şeyi izah etsə belə, polisin bu mərhələdə bizi dayandırması yaxşı deyil. Ruslar çətin ki, dözümlülükləri ilə tanınırdılar.
  
  Professorlar tanrıların məzarları ilə dolayısı ilə bağlı məlumat vermək məqsədilə saxlanılıblar. Təkcə bu, məlumatın qiyamət cihazı ilə əlaqəsi ola biləcəyindən xəbərsiz olan Dreykin komandasının bir addım atması üçün kifayət idi.
  
  Həssas bir hədəf, sübh çağı basqın olduğundan və şübhəsiz ki, müqavimətlə qarşılaşacağından, zərbə qrupunu üç nəfərlə məhdudlaşdırmağa qərar verdilər. Drake, Mey və Alicia. İngilis qadın avtomobilini küçənin o biri tərəfində saxladı. Üçü bir müddət hədəf aldıqları binanın qapısına və hər iki tərəfdəki pəncərələrə baxdılar.
  
  Dreyk maşında telefonda "Yorgi" dedi. "Bu barədə lənətə gəlsəniz yaxşı olar."
  
  "Mən öz reputasiyasıma mərc edəcəm."
  
  Alisiya gileyləndi: "Reputasiya? Sən oğrusan".
  
  Drake onun istiqamətinə baxdı. "Bu Belmonte idi. Və o, həyatımızı xilas etmək üçün öldü".
  
  Alicia başını tərpətdi. "Beləliklə, o etdi."
  
  Bir az sonra Dreyk bel çantasını götürdü. Üçü maşından düşüb çantalarını çiyinlərinə qoydular. Onlar Kevlar jiletlərinin astarını gizlətmək üçün böyük ölçülü cins şalvar və gödəkçələr geyiniblər. Alisiya geniş yolda gedərkən narahatlıqlarını dilə gətirdi.
  
  "Biz turistlər kimiyik, yoxsa gizli polislər? Çünki fərqi heç vaxt görə bilmirəm".
  
  Mai ona qısa bir nəzər saldı. "Sənə yalnız maskan lazımdır, Miles. Drake və mən sənin əlini tutacağam".
  
  Alicia xoruldadı. "Bəli. Bir-birinizin qılıncını buraxandan dərhal sonra".
  
  Tverskaya küçəsini keçən üçlük sürətlə Razin binasının qarşısındakı dayanacağa daxil olublar. Dayanmış bir neçə maşının arxasına keçərək Mai kiçik, lakin güclü əl nişangahını çıxarıb binanı araşdırdı.
  
  "Hərəkət yoxdur" dedi. "Və cılız mebel. Ön tərəf çox güman ki, favoritdir. Əsl hərəkət arxadan gəlir".
  
  "Plana kömək edir." Dreyk dayanacaqdan keçərək, balaklavasını başının üstündən çəkmək üçün başqa bir kiçik park edilmiş avtomobillər qrupunun arasında qısa müddət dayandı. "Hazırsan?"
  
  "Qaşınır." Alisiya gileyləndi və alnına materialın uzandığı yeri ovuşdurdu.
  
  "Mən fikirləşdim ki, siz onlara öyrəşəcəksiniz" dedi Mai hiyləgərcəsinə. "Lomas və siz..."
  
  - Geri çəkil, elf.
  
  Drake öskürəklə onların diqqətini çəkdi. "Hazırsan?"
  
  Onlar cavab verə bilmədən hərəkətə keçdi, silah hazır idi. Onlar divarı qucaqlayaraq binanın kənarında qaçdılar və yan qapının üç metrliyində dayandılar. Drake, onu aşağı texnologiyalı magstripe siqnalizasiya sistemindən yan keçməyin yollarını araşdırmağa təşviq edəcək nəzakət və incəlikdən məhrum idi və sadəcə irəli əyildi, nişan aldı və kilidə iki səssiz atəş etdi. Mexanizm çevrildi və döşəməyə düşdü; qapı yavaş-yavaş açıldı.
  
  İçəridən qışqırıqlar gəlirdi.
  
  Dreyk içəri itələdi, evin arxa hissəsinin polisin saxlandığı yer kimi göründüyünü görəndə dərhal təəccübləndi. Mini kameraların hər biri boş idi, lakin arxa divara bitişik daha iki otaqdan sərt görünüşlü ruslar çıxırdı. Drake ən uzaq otaqdan gələn xarakterik Amerika intonasiyalarını, sonra kəskin sillə və qışqırıq səsini eşitdi.
  
  "O burdadır".
  
  Drake atəş açmağa davam etdi. Mai və Alicia onun arxasınca qaçdılar. Birinci rus onların ayağına yıxıldı, ikincisi bir sıra barmaqlıqlara çırpılaraq burnunu əzdi. Növbəti ikisi bir araya gələrək hücumçuları üstələmək istədi, lakin Mai və Alicia onları yan tərəfdən idarə etdilər. Drake kiçik bir heyrətləndirici qumbara atdı, sonra dərhal göyərtəyə düşdü, əllərini qulaqlarına sıxdı. Hətta o zaman partlayanda partlayış onun məşqdən xatırladığı partlayışdan daha güclü və təsirli idi. O, orientasiya pozğunluğu ilə mübarizə apararaq, gözlərini möhkəm qırpdı, ayağa qalxdı və dərhal bədən tərəfindən yıxıldı. Əlləri silahı əlindən aldı. Onda sağ qalmaq hissi oyandı və o, silahını yerə atdı - düşmənin diqqətini onun güclü nöqtəsinə yönəltsən , o, tez ən zəif nöqtəsini tapacaq - və altından çıxdı. Dreyk nəfəs borusunu və burnunu əzdikdə, daha sonra hər iki biləyini sındıranda hücumçu hər iki əlində tapança ilə uzandı, özünü müdafiə edə bilmədi. O, xaos içində fırlanaraq silahını geri qaytardı.
  
  Bir kişi avtomatik tapançadan atəş açaraq ən yaxın otaqdan qaçdı. Güllələr hər divardan sökülür, qalın polad çubuqlardan sıçrayır və hətta onun öz adamlarının üstünə də düşürdü. Drake aşağı çöməldi, tapançasını qaldırdı və kor-koranə adama tərəf atəş etdi. Dreykin səylərinin bəhrəsini verdiyini göstərən tavanda bir sıra deşiklər meydana çıxdı. Başını qaldırıb ikinci otağın açıq qapısından içəri baxmağa çalışdı.
  
  İndiyə qədər tanıdığı heç kimdən əsər-əlamət yox idi. Bir neçə nəfər yalan danışır, inildəyir və ya yönünü itirirdi, bəziləri yerdə sürünür, açıq-aydın hansı tərəfə - yuxarı və ya aşağı getməyi başa düşmürdü. Alicia arxasını divara sıxaraq yan tərəfə gizlənərək qapıya tərəf cumdu. Mai Dreykin yanına getdi.
  
  "Əsgərlər!" demək olar ki, titrəyən bir səs gəldi. "Əsgərlər, dayanın! Daha uzağa getsən, başına bir güllə vuraram. Məni eşidirsən? Amerikaya gəlmisən, elə deyilmi?
  
  Drake işarə etdi ki, Alicia gözləmək üçün. Gözlərini xeyli sıxdı. Uçan güllələr otağın suvaqlı divarında bir neçə deşik açıb. O, sadəcə...
  
  Bir atış var idi. Dreykin ürəyi sıxıldı. Yox!
  
  "Bu bir xəbərdarlıq idi. Növbəti beyindən keçir! İndi get get".
  
  "Yaxşı" dedi Drake. "Sadəcə mühərriklərinizi soyudun, dostum. Biz gedirik".
  
  O, deşiklər vasitəsilə otağın içərisində səhnənin fraqmentlərinin mozaikasını birləşdirə bilib. Adam oturmuş, bəlkə də stola zəncirlənmiş professorun üstündə silah tutmuş dayanmışdı, amma adam professorun arxasında yox, yanında dayanmışdı.
  
  "Yalnız bir şey. Arxanızdakı pəncərədən baxın."
  
  Dreyk silahını qaldıran Meyə işarə etdi. O, bayır divarı göstərdi, üç, sonra dörd barmağını yuxarı qaldırdı və başını göstərdi. O, adamın bir anlıq fırlandığını, silahın professorun başından uzaqlaşdığını seyr etdi.
  
  "Mən sizə xəbərdarlıq etdim..."
  
  Mai xarici divardan üç-dörd fut məsafəni nişan alaraq üç dəfə atəş açdı. Dreyk onun bədəninin geriyə doğru uçduğunu, silahın yerə düşdüyünü və professorun təmkinlərində büküldüyünü seyr etdi. O, Alisiyaya işarə etdi.
  
  "Get."
  
  Alicia istəksiz professoru otaqdan çıxartarkən o və Mai geri çəkilməni örtdü.
  
  "O, özbaşınadır" dedi Alisiya, bir az qaşqabaq etdi.
  
  "Sən başa düşmürsən" deyə professor qışqırdı. Drake onun üzündə işgəncə izləri görüb və hər iki qoluna həkk olunub.
  
  "Onların mənim arvadım var! Bu alçaqların mənim arvadım var. Əgər əməkdaşlıq etməsəm, onu öldürəcəklər". Adam göz yaşlarına boğuldu, hələ də Alisiyanı geri çəkməyə çalışırdı.
  
  "Harada?" Soruşdum. Drake digər əlini qaldırdı və yükün bir hissəsini öz üzərinə götürdü.
  
  "Pittsburq".
  
  Drake hirslə Alisiyaya baxdı. "Zarafat edirsiniz? Pitsburq, Amerika?
  
  "Xahiş edirəm. Xahiş edirəm onu xilas edin. İstədiyiniz hər şeyi edəcəm. Amma arvadım, bu barədə heç nə bilmir".
  
  Drake professoru çölə sürüklədi. "Onu xilas etmək üçün əlimizdən gələni edəcəyik".
  
  
  İyirmi ikinci fəsil
  
  
  Dahl və Ackerman köhnə limana endilər, sağ tərəflərində yanalan müxtəlif ölçülü gəmilərə baxdılar. İç Limanda onlarla kiçik qayıq və böyük gəmi var idi, bəziləri Reykyavik sakinlərinə, digərləri isə yaxın və uzaqdan gələnlərə məxsus idi. İki kişi avtomobili girişdə saxlayıb piyada davam etdilər, Dahl gizlicə hər küncə baxırdı. Əsl təhlükə, əgər belə olsaydı, onlar Jakob Hult ilə görüşdükdən sonra gələ bilərdi.
  
  Dənizdən əsən kəskin külək özü ilə yanan sprey və duzu da gətirdi. Onlar hər biri "Dəniz səyahətləri" və ya "Dəniz festivalı" və ya "Balinaya baxış" və xüsusilə də "Dənizdə balıq ovu" vəd edən çoxlu rəngli lövhələrdən keçdilər. Atlantika dəniz divarlarının arxasında dalğalı boz qabarğa bənzəyirdi və bu tükürükdə Dal onu üç ayrı üfüqdə gördü. O, bu yaxınlarda Drake kimi, sən də özünü orada üzən, öz ixtiyarına buraxıb itirsən, hekayənin nə qədər fərqli olacağını təsəvvür etdi.
  
  O, İsveçə doğru şərq üfüqünə baxarkən hissini silkələdi. Haradasa arvadı və iki uşağı onun harada olduğundan xəbərsiz olaraq öz işləri ilə məşğul olurdular. Xoşbəxt cəhalət, deyə düşündü. O, Coannanın elə bu anda nə etdiyi ilə maraqlandı.
  
  Ackerman daha sonra danışdı: "Sən mənimlə eyni şeyi düşünürsən?"
  
  Dahl ona şübhəli nəzər saldı. Tərcüməçi də həsrətlə şərqə baxdı. "Ümid edirəm ki, yox."
  
  "Mən onun üçün çox darıxıram, eləmi?"
  
  "Ole..." Dalın səsində xəbərdarlıq səsi var idi.
  
  "Stokholm" deyə Akerman məsum cavab verdi. "Niyə? Nə düşünürdün?"
  
  Dahl dayandı. Onlar Akkermanın Yakobun qayıq aldığını gördüyü əraziyə çatdılar. Yaşlı kişi pərdəsi hündür məhəccərli, ortasında tək bloklu kabinəsi olan nisbətən kiçik ağ gövdəli gəmini göstərdi. Nərdivan kabinənin divarına qalxdı və onun arxasında arxa tərəfə aparan taxta göyərtənin əyri hissəsi olan dirək yüksəldi.
  
  Dahl gəminin qarşısındakı yanalma dirəyində dayanaraq dokdan aşağı düşdü. Çirkli ön pəncərədən o, bəzi hərəkətləri görürdü. Bu zaman şüşə sındı və kişinin başı ondan qismən keçdi. Dahl daha sonra başqa bir adamın pis gülüşünü eşitdi. İskeledən keçdi və güclü sürətlənmə ilə qayığa endi. Bir neçə saniyədən sonra daxmaya çatdı. Geniş açıq qapıdan o, yalnız Jakob Hult ola biləcək yaşlı bir kişinin diz çökdüyünü, başını qaldıraraq daha gənc və səliqəli bir kişiyə baxdığını gördü. İkinci adam qabarıq əzələlərini nümayiş etdirən qara köynək geyinmişdi, onun hədsiz ifadəsi və hərbçilərin qışqırmasına səbəb olan rəftarı vardı.
  
  Dal cəld yaxınlaşıb hərbçiyə yaxınlaşdı. "Burda nə baş verir?"
  
  Gəncin gözləri iriləşdi. Aydındır ki, o, isveçlinin yaxınlaşmasını hiss etməyəcək qədər həddən artıq həzz alırdı. "Kim..." o, ləhcə ilə danışmağa başladı. Orta Avropalı bir şey, Dahl düşündü. Müəyyən etmək çətindir.
  
  "Get get" dedilər Dahla. "İndi get və sənə zərər dəyməyəcək."
  
  İsveçli dodaqlarından təbəssümü çətinliklə saxlaya bildi. "Mənə zərər dəyəcəkmi?"
  
  Dahl oğlanın burnunun körpüsünü burnunun altından sındıranda onun bir müddət deyəcəyi son iki söz "Ne fu..." oldu. Gözləri geri çevrildi və düşən pərdə kimi yerə sürüşdü.
  
  "Oh sağ ol". Jakob Hult ah çəkdi və yerindən tərpəndi ki, kürəyi pərdəyə sıxıldı. "Bilmirəm..."
  
  "Cəfəngiyat danışmağı dayandırın" dedi Dahl tez. "Mən bu insanların burada nə etdiyini bilirəm və sizin nə etdiyinizi bilirəm. İndi mənimlə danış. Tez. O, tək başına hərəkət edə bilməz".
  
  Bunu deyərkən arxadan bir pıçıltı eşidib arxaya çevrildi. Orada olan adam - başqa bir hərbi xadim - əslində Dahlın bədəninə söykənərək Yakoba silah tutmuşdu.
  
  "Dayan!"
  
  Tapança atıldı, güllə Yaqubun körpücük sümüyünü sındırdı. Dahl əlində olan saniyələrdən istifadə edərək, tapança ilə əlini tutdu, qapı çərçivəsinə çırpdı və çiynini yerindən çıxararaq əvvəlcə sola, sonra sağa çevirdi. Rəqibi qışqıra bilməmişdən əvvəl, Dahl ilk növbədə onun üzünü gəminin kənarına vurdu.
  
  Ackerman qışqırdı. Dahl başını qaldırıb gördü ki, tərcüməçi sahil boyu qaçır, onun ardınca qara paltarlı bir adam gəlir. Dahl lənət etdi. O, Yaquba baxdı, boz rəngin solğunluğunu və axan qanı qeyd etdi. Hult ölmüşdü, amma hələ orada deyildi.
  
  Lənət olsun.
  
  Dahl tapançanı götürərək Akkermanı təqib edən fiqura atəş açıb. Bir an sonra o dayandı və geri çəkildi və Akkermana gizlənmək üçün qiymətli anlar verdi. Dahl dişlərini sıxdı, hisslərini kənara itələdi və Hultun yanına qaçdı.
  
  "Mənə deyin" deyə fısıldadı. - Bildiyinizi mənə deyin.
  
  Yaqubun ağzı qıvrıldı, gözləri böyüdü. Dodaqlarından qan axırdı. "Bacarmıram..."
  
  "Səni öldürdülər" dedi Dahl tüpürdü. "Nə üçün? Mənə deyin. Sizdən daha yaxşı qisas almağa hazır olan adam yoxdur."
  
  Gözlər bağlandı, həyat sürüşdü. Səs onun cırıq dodaqlarından qaçarkən Dahl əyildi. "Tərcümə tapıldı... cihazla əlaqəli..." Başı aşağı düşdü. Dahl onu əlində möhkəm tutdu.
  
  "Aktivləşdirməyin başqa bir yolu olmalıdır... iki uğursuzluq..." Jakob bir az da oturdu, birdən özünü daha güclü hiss etdi. Gözləri açıq uçdu. "Üç ağıl, üç qəbir, üç sümük. Görürsən? Görürsən?"
  
  Dahl bir anlıq susdu. Sonra: "Əslində yox."
  
  "Və Kayman." Tərcüməçinin başı axırıncı dəfə aşağı düşdü, bütün bədəni axsadı. "O... o da bilir..."
  
  Dahl yüksək səslə and içdi. Hult ölmüşdü. Vaxt itirmədən başını qaldırıb pəncərədən bayıra baxdı. Qalan sonuncu muzdlu hələ də Akkermanı axtarırdı. Dahlın onu ziyarət etməsi vaxtıdır. O, başqa bir silah götürdü və göyərtədə görünməsinə əmin olaraq kabinəni tərk etdi.
  
  "Hey!"
  
  Qara rəngli fiqur dönüb vəziyyəti qiymətləndirdi. O, Dahlın iki dostu ilə məşğul olduğunu biləcəkdi. O, atəş açdı. Dahl yerindən tərpənmədi. Güllə qayığın ağ məhəccərindən səkildi. Dahl nişan alaraq irəli qaçdı. O, bu adamı tutmalı və ondan bəzi cavablar almalı idi. Bir dəfə atəş açdı. Muzdlu yarımçıq təəccüblənərək arxaya çevrildi və çiynində təzəcə görünən cırıq qırmızı lentə baxdı. Yaxın.
  
  Növbəti an o, arxaya dönüb sahil boyu qaçdı. Dahl tapançaları cibinə qoydu və ətrafda olanları və qarşıda nələrin olduğunu anlayaraq yüngül nəfəs alaraq onun arxasınca qaçdı. Muzdlu eyni istiqamətdə davam edərsə, açıq bazara doğru yönələcək. Dahl sürətini artırdı, lakin əsgər bir boşluq saxlayaraq olduqca sürətli idi. Onlar başqa bir xətt çəkməzdən əvvəl çaşqınlıqla başlarını tərpətən bir neçə göz oxşayan yerli sakin və iki balıqçının yanından keçdilər. Dahl adama qışqırdı ki, dayansın, amma o, nəfəsini saxlaya bilərdi. Limandan keçərək sola, bazara doğru qısa yol tutdular. Ola bilsin ki, muzdlu orada Dahlı itirə biləcəyini düşünürdü.
  
  Muzdlu piyada izdihamını yarıb onları kənara itələyib və taxta tövlələrə soxulub. Dahl əvvəlcə bağlandı, lakin sonra yolunun çətin olduğunu gördü. O, bir neçə yuvarlanan insanın üstündən tullanıb, onlardan biri yaralanıb və zədələnmiş piştaxtanın üstündən tullanıb. Muzdlu pilləkənlərə doğru irəliləyərək irəlilədi. Dal yaxınlaşdıqca üzü açıq-aşkar təəccüblə baxdı. O, pilləkənləri yuxarı qaldırdı, yuxarıdakı yan divardan sıçrayaraq daha yüksəklərə tullanmaq və demək olar ki, əlçatmaz kənara çatmaq üçün istifadə etdi.
  
  Sonra o, tarazlıq üçün əllərini uzadaraq, bazardan qırx fut hündürlüyə qalxaraq dar çardaqla qaçdı, ta ki uzaq tərəfdəki məhəccərə yapışıb növbəti mərtəbəyə tullana bildi.
  
  Dahl onu asanlıqla təqlid etdi, tarazlıq saxlamaq məcburiyyətində qalmadan ayaqları ilk olaraq çıxıntıya dırmaşmaq və enmək üçün yan divardan istifadə etdi. Beş saniyə keçdi və o, onu keçdi, çubuğun özünə tullandı və sonra dərhal qaçmağa keçdi.
  
  Muzdlu küncə yaxınlaşaraq Dahlın mahir şəkildə qarşısını aldığı bir sıra yumruqlar atdı. İsveçli zərbələri dəf etmək üçün dirsək və çiynindən istifadə etdi və sonra geri zərbə endirdi. Muzdlu əsgər yaxınlaşmağa başlayanda Dal qaldırılmış dizi ilə onu dayandırdı, hər dəfə zərbə endirdikdə daima çılpaqlayır və rəqibinin başını geri atır.
  
  Çox keçmədi ki, muzdlu onun üstün olduğunu başa düşdü. Sonuncu tələskənlikdə o, qaçmağı bacardı və küçəyə enən uzaq pilləkənlərə tərəf qaçdı.
  
  Dahl üzündəki təbəssümü saxlaya bilməyib onun arxasınca qaçdı.
  
  Çılğın isveçli Shelby Mustang-ı geri qaytarmaq məcburiyyətində qaldıqdan sonra bu qədər əylənməmişdi.
  
  
  İyirmi üçüncü fəsil
  
  
  Dahl pilləkənləri sıralayan məhəccərdən sürüşərək ovunu tez tutdu. Ən dibində o, çəkməsi ilə kişinin onurğasına təpik vura bildi, əvvəlcə başını döyəclədi, lakin bacarıq və ya sırf kor qismət sayəsində yıxılmağı dayandırıb qaçmağı bacardı.
  
  Dahlın telefonu zəng çaldı. O, balıq tutdu. Ackerman. Cəfəngiyat.
  
  "Siz yaxşısınız? Bu nədir?"
  
  "Sadəcə necə olduğunu bilmək istədim."
  
  "Ole kafesinə qayıt. səninlə orda görüşəcəm. Və yad gözlərdən uzaq olun!"
  
  Ackerman bu son bir neçə cümlənin etibarlılığını şübhə altına almağa başlayanda Dahl söhbəti bitirdi. Muzdlu yolun və onun mərkəzindəki böyük qovşağın qarşısına qaçdı. Maşınlar yoldan çıxaraq siqnal verir, sürücü əyilib yumruğunu yelləyirdi. Dahl onun arxasınca getdi və özünü bir-birinə o qədər yaxın olan iki avtomobilin qarşısını aldığını gördü ki, onların bamperləri sözün əsl mənasında toxunurdu. O, əvvəlcə ayağa qalxdı, gözəl cilalanmış kapotdan aşağı sürüşdü və yolu daha da sürətlə sürdü. Dairəvi səki daşları ilə döşənmişdi ki, bu da Dahlın yaxşı dayanmasına imkan verirdi. Yuxarıda o, qaldırılmış blokdan bloka tullandı, yamacda möhkəm vurdu və yolun bir hissəsini sürüşdü. Muzdlu qalın ağacların sərhədinə çırpılmadan əvvəl növbəti yolu keçərək yenidən xaosa səbəb olub.
  
  Dahl bir saniyə sonra partladı və nəfəsini tutmaq üçün bir an çəkdi. Bu, silahı ilə təqibi dayandırmaq və dayandırmaq üçün yaxşı yer ola bilər. Amma yox. Muzdlu skeytparka girdi, günün bu vaxtı sakit, lakin hələ də izdihamlı idi. Dahl bacardığı qədər sürətlə qaçdı, ensiz BMX üst çıxıntısı ilə qaldırılmış paz formalaşmasını təmizlədi, sonra bir neçə pillədən aşağı düşdü. Onun qarşısında parkın bütün uzunluğu boyunca uzanan başqa bir istirahət pazı var idi. Muzdlu şaquli səthdə ayaqdan-ayağa tullandı. Hər bir tullanma onu bir az yuxarı qaldırdı, ta ki zirvəyə qalxa bildi. Sonra üzündə zəfər təbəssümü ilə çevrildi.
  
  Dahlın sərbəst silahı olsaydı, o zaman onu vura bilərdi, amma bunun əvəzinə o, var gücü ilə qaçdı, muzdlu əsgərin hərəkətlərini təqlid etdi və dırmaşmağın təsəvvür etdiyindən daha asan olduğunu gördü. Yuxarıda bir ah eşitdi və qərara gəldi ki, muzdlu əsgər də eyni şeyi düşünüb. Dahl zirvəyə çatdı. Muzdlu sağlam düşüncə nümayiş etdirdi və onunla üz-üzə dayanmadı . O, kənardan tullandı, hələ də sərbəst yıxılaraq qaçdı, yerə endi, əyildi və yuvarlandı, sonra addımını itirmədən qalxdı.
  
  Onlar yerdəki geniş, kəskin çökəkliyi yuvarlaqlaşdırdılar, burulğanın ətrafında fırtına suyu kimi bir-birinin ardınca qaçdılar, sonra skeytparkın o biri tərəfindən partlayıb mülki küçələrə qayıtdılar. Təqib davam etdi, bir nəfər də olsun geri çəkilmədi və mövqelərini vermədi. Sonra qarşıda böyük bir boşluq açıldı.
  
  Dal gözlərini çevirdi. Yazı aydın idi: FC REYKJAVIK.
  
  Lənət futbol stadionu, deyə düşündü. pislik.
  
  Təbii ki, muzdlu eyni dalğa uzunluğunda idi. Təqibçidən qopmaq üçün kifayət qədər geniş yer var idi. O, ona tərəf qaçdı, meymun kimi əsas darvazanın ətrafındakı hasarın üstündən dırmaşdı və sadəcə bir neçə düym aralıda tikanlı məftillərdən yayınaraq yuxarıdan tullandı, sonra məharətlə digər tərəfə endi. Dahl dayandı və əlini tapançasına uzatdı. Muzdlu qorxmuş dovşan kimi havaya qalxdı. Dahl bir dəfə atəş açdı, güllə adamın ayağının altından beton parçaları çıxardı.
  
  Ən son etmək istədiyi şey könüllü olaraq rəqibin futbol stadionuna getmək idi, lakin Dahl titrəyən ürəyini dayandırdı və hasarın kilidlərini döydü. Ah, fikirləşdi, özünü bir az daha yaxşı hiss etdi, sonra qaçdı.
  
  Məsafə və vaxt Dahl üçün dar bir tunelə çevrildi və o, sürətlə məqsədinə çatdı. Fiqur maşının kapotundan alçaq eyvana, daha sonra isə daha da hündür, ikinci mərtəbəyə tullanaraq, öyrəşmiş akrobat kimi hər tərəfi yırğaladı. Bir saniyə onun qolu ayağını itirdi və o, çılğıncasına qıvrıldı, bütün bu vaxt isveçliyə fərqi bağlamağa imkan verdi, lakin sonra tutuşunu düzəltdi və möhkəm yapışdı. Orada olanda pəncərəni sındıraraq içəridə gözdən itdi. Dahl eyni sıçrayışları etdi, sınmış eşikdən keçərkən dayandı, sonra içəri girdi. O, bir neçə fut irəlidə dəhlizdə qaçan qara paltarları gördü, sonra adam yan tərəfə keçdi. Silah səsləri partlayan şüşənin daha da yüksək səsindən əvvəl gəlirdi. Dahl eyni otağa girdi və qutudakı sınmış hündür, geniş panoramik pəncərədən muzdlu əsgərin oturacağın arxasından arxasına tullanaraq stadiona daha dərinə getdiyini gördü.
  
  Dahl ayaqlarının stulların arxalığının sərt plastikinə dəydiyini hiss edərək pəncərədən tullandı, sonra irəli atılaraq hərəkəti dəfələrlə təkrarladı. Onlar tandemdə oturacaqların cərgələri ilə süpürürdülər, sərt dəniz küləyi onları sərin saxlayır və qarşıdakı geniş futbol meydançasının hissi onları yalnız diqqətdən yayındırırdı. Dahl qurbanından üç sıra arxada idi. O bilirdi ki, bir çılğın sıçrayışla uçan bir adamı tuta bilər, amma enişdən narahat idi. Hətta onun üçün çoxlu dəyişənlər. Döyüş meydanı səviyyəsinə çatanda muzdlu bilsin ki, başqa gedəcək yeri yoxdur. O, son sıçrayışı ilə bədənini mümkün qədər uzağa atdı, bayır cığırla yüksək uçdu, yaşıl sahənin kənarına endi, iki əlində silahla yuvarlanaraq qalxdı.
  
  Dahl ayaqlarını bir-birindən ayıraraq sonuncu oturacaqların arxasında dayanıb öz tapançasını nişan aldı. "Atın."
  
  "Mən bütün həyatım boyu bu pislikdə məşq etmişəm" deyə muzdlu nəfəs aldı. "Sən kimsən?"
  
  Dahl heç nə demədi. Muzdlunun tapançası cəmi bir qarış tərpəndi. İsveçliyə başqa fürsət lazım deyildi. O, güllənin rəqibinin yuxarı sinəsinə dəydiyini və onu təzəcə biçilmiş yaşıl otların üstünə qırmızı qan səpərək geriyə uçmasına baxaraq dərhal atəş açdı.
  
  O, ayağa qalxıb qabağa qaçdı. "Səni kim göndərdi?" - deyə qışqırdı, qaçıb muzdlu əsgərin yanında diz çökdü. - Qəbirlərdən nə istəyirsiniz?
  
  Ağrı ilə dolu gözlər. "Səni siksin."
  
  Dahl tapançasının lüləsini qanayan güllə yarasına basdı. "Asan yol və ya çətin yol, axmaq. Nə istəyirsən?"
  
  Arxasını bükərək, muzdlu Dahlın dayanması üçün qışqırdı. "Səncə, bizə bunu deyirlər? Tək bildiyim odur ki, professor Qay vacib məlumatları müdirimə ötürdü. O qədər həyati vacib idi ki, o, getməli oldu".
  
  "Nə cür məlumat?"
  
  "Qəbirdə bir mesaj tapdılar. Güclü insanları tez oturmağa vadar edən növ".
  
  Dahl tutdu. "Güclü insanlar?"
  
  "İşlədiyim oğlan." Muzdlu üzünü buruşdurdu və yerə yıxıldı. "Səni pis pişik kimi göstərir. O, şeytan və onun bütün cinləri bir yük maşınındadır və hamımızı birbaşa cəhənnəmə aparır. İndi ya məni güllələyin, ya da sikdirin məndən, ey ingilis eşşəyi".
  
  Dahl geri çəkildi. Adamı düzəltmədi. Nə isə ona dedi ki, mümkün qədər tez Moskvaya qayıtsın. Bir şey ona vaxtın sürətlə getdiyini söylədi.
  
  
  İyirmi dördüncü fəsil
  
  
  Professoru təhlükəsiz evdə gizlədənə qədər Drake rahatlamadı. O, bel çantasını və silahlarını yerə atıb, soyuducudan bir şüşə su götürüb cəld içdi. O, Mainin adamı ehtiyatla dəyirmi masaya oturtmasına və yaralarını inventarlaşdırmasına baxdı.
  
  Hayden bir söz danışdı və Kinimaka ilk yardım dəsti çıxardı. Yalnız bu daha çox çamadana bənzəyirdi. CIA hər şeyi təmin etdi. Mey yaralarını müalicə etməyə başladı.
  
  Drake Haydenə işarə etdi. "O deyir ki, arvadı ruslar tərəfindən saxlanılır. Amerikada".
  
  "Nə? Məsih. Harada?"
  
  Drake ona dedi və o, Karinə zəng edərkən qulaq asdı. Soyuducudan başqa bir şüşə su götürüb professorun qarşısına qoydu.
  
  "Biz Amerika hökuməti üçün işləyirik" dedi. - Bildiyinizi bizə deyin.
  
  "Heç biriniz amerikalıya bənzəmirsiniz" dedi kişi. "Ondan başqa". O, Haydenə başını tərpətdi.
  
  "Ancaq biz sənin nankor Yanki eşşəyini xilas etdik" deyə Alisiya hönkürdü. "Biz də arvadını xilas etməyə çalışacağıq."
  
  Dreyk şüşəni yaxınlaşdırdı, qorxusunun qoxusundan nəfəs alan adamın tərləməsinə baxdı. "Biz tanrıların üç məzarını tapan komandanın əksəriyyətiyik. Bizimlə danışın. Biz kömək edə bilərik".
  
  Mai yaralarından birini zərif çubuqlarla təmizlədi. "Niyə öz adınızla başlamısınız?"
  
  "Əlbəttə. Bağışlayın. Mənim adım Wayne Patterson. Mən Pittsburq Universitetində tarixi arxeologiya professoruyam.
  
  "Niyə Moskvadasan, Ueyn?"
  
  "Bu göt Razin və onun quldurları. Məni özlərinə işləməyə məcbur etdilər. Məni İraqda oğurlayıb bura gətirdilər. Mən əməkdaşlıq etməkdən imtina edəndə ev ünvanımı aldılar və..." o, nəfəs aldı, "Odrini qaçırdı. Xahiş edirəm, ona kömək etməlisən."
  
  "Biz edəcəyik" dedi Drake. "Niyə İraqda idiniz, professor Patterson?"
  
  Nəhayət, kişi bir az dincəlməyə başladı. "Təxmin edə bilmirsən? İraqda arxeologiya professoru? Babil, əlbəttə. Bu yer... mənim ehtirasım idi."
  
  Drake başını tərpətdi və kreslosuna söykəndi. "Tapdıqlarınız haqqında bir şey bilirik. Niyə bizə uzun hekayə danışmırsan".
  
  "Deyirlər ki, Babil bu dünyada pisliyin ilk toplandığı yerdir. Mən pis insanlardan, əclaf qruplardan danışıram. Vəhşiliklər. Səmavi günah şəhəri. Həmişə pisliklə əlaqələndirilib. İncil dövründən Hüseynin dövrünə qədər. Babilin indi dünyanı xilas edə bilməsi düzgündür. Arxanıza oturun və bir stəkan götür, bu, bütün sirli hekayələrə son qoyacaq bir sirr hekayəsidir."
  
  
  * * *
  
  
  "Babil dünyanın ən böyük şəhəri idi - iki dəfə. Səkkiz qapı ilə əhatə olunmuşdu, ən böyüyü İştar Qapısı adlanırdı. Bir vaxtlar dünyanın çox hissəsini idarə edən Makedoniyalı İsgəndər Babildə yaşayıb vəfat edib, günlərini Navuxodonosorun sarayında başa vurub. Ölüm yatağında rəqs edildi - Qılıncların Rəqsi və ya Yeddi Pərdənin Rəqsi. İskəndər tez-tez özünü Zevsin oğlu adlandırırdı. İndi yuxarıda sadalananların hamısı tarixdə qeydə alınmış xalis faktdır".
  
  "Babil allahların qapısı kimi tərcümə olunur". Yorgey divanda oturduğu yerdən danışdı. "Deməli, İskəndər orada məskunlaşdı?"
  
  "Məncə, Babil onu cəlb etdi. Bundan başqa, o vaxt hamının ali tanrının oğlu hesab etdiyi bir adamın oraya düşməsi bir növ mühüm təsadüfdür. Ondan çox İsgəndəriyyəni qurdu. Qədim tarixin ən geniş kitabxanası. O, Misir fironlarını, imperatorlarını və kraliçalarını tanıyırdı. Onu dünyanın ən böyük padşahı və ən müdrik adamı adlandırırdılar".
  
  "Yəqin ki, bunların hamısı boşboğazlıqdır" dedi Alicia sehri pozaraq. "Əfsanələr həmişə zamanla yaxşılaşır."
  
  "Bəlkə də haqlısan. Ancaq Babilə qayıt. Etemananki ziqquratı şəhərin daxilində tikilib, İskəndər tərəfindən təsadüfən dağıdılıb və tarixdə ilk Babil qülləsi hesab edilir. Onun altındakı kurqan o qədər böyük idi ki, onu bu gün də görmək mümkündür".
  
  "Gözləyin" dedi Drake. "Birinci Babil qülləsi. Düşündüm ki, yalnız bir nəfər var".
  
  "Oh yox. Dünyada eyni məqsədlə tikilmiş yüzlərlə qüllə var. Amma bu başqa hekayədir. Birinə sonra qayıdacağam. Hamımızın bildiyimiz Babil əslində Babil adlanan daha qədim bir şəhərin yerində tikilmişdir. Bu orijinal şəhər yerlə-yeksan edildi, Sodom və Homorra şəhərlərinin iyrənc günahlarının cəzası olaraq Allahın müqəddəs atəşi ilə yerlə yeksan edildiyi kimi məhv edildi. Deyilənə görə, sonradan insanlar çuxur qazıb, bu şəhərin dəhşətli qalıqlarını çıxarıb, yeni şəhərin özüllərində yenidən basdırıblar. Beləliklə, bizdə Babil çuxurunun əbədi bir əfsanəsi var - hər cür işıqdan məhrum dəhşətli qara dəlik, burada ölüm və məhv olmaqdan başqa heç bir şey olmayacaq."
  
  "Mən belə bir neçə yer bilirəm" dedi Alicia. "Onlara gecə klubları deyirlər".
  
  "Babil dünyanın mərkəzi idi. Şiddətli döyüşçülərin əhatəsində olan ən böyük padşah və bütün insanların ən biliklisi İskəndər. Sözsüz ki, o, bir çox sirlərin sahibi olacaqdı. Və o, dünyanın sonu ola biləcək bir şey haqqında bir hekayə eşitsəydi, diqqət etməzdimi?"
  
  İndi Drake oturdu. Birdən professor öz dilində danışdı.
  
  "Təmin etməzdimi?"
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Demək istəyirsən..."
  
  "Bəs İsgəndər kimi bir adam bacarsaydı, dünyanı xilas etməyin bir yolunu tapardı."
  
  Hətta Alisiya indi irəli əyilmişdi. "Bəs o etdi?"
  
  "Oh hə".
  
  
  İyirmi beşinci fəsil
  
  
  "Amma İsgəndər kimi bir adam niyə dünyanı məhv etmək üçün hansısa qurğuya inanmalıdır?" Hayden bir addım irəli ataraq soruşdu. "O, onun həqiqiliyinə şübhə etməzdimi?"
  
  Professor Patterson gülümsədi. "Yaxşı, o, yerin enerjisi və qasırğalar haqqında hər şeyi bilirdi. Sarsıdıcı gücə malik müqəddəs yerlər. Doğrudan da, o, ah çəkdi, o dövrün elm adamları əslində onlar haqqında bugünkündən çox şey bilirdilər. İndi hamısı təsnif edilir..."
  
  "Cəfəngiyat?" Alicia təklif etdi.
  
  Amerikalı gözlərini qırpdı. "Nə demək istədiyinizi bilmirəm, balaca xanım, amma deməliyəm ki, bu gün yer enerjisinin mövcudluğu haqqında təsəvvürlər ən yaxşı halda fantastik kimi qəbul edilir. Heç vaxt sübut olunmayıb, görürsən. Rəsmi deyil, baxmayaraq ki, bir neçə yaxşı maliyyələşən agentlik gizli şəkildə imkanları araşdırır. Yer kürəsindən keçən dərin gizli qüvvə cərəyanının olması fikri. Heç kim bu barədə eşitmək istəmir".
  
  "Yerin enerjisinin dünyanın sonu ilə nə əlaqəsi var?"
  
  "Yaxşı, mən bunu səndən soruşacağam. Sizcə, elementlərin dağıdıcı gücü onu məhv edə bilərmi?"
  
  "Bəli". Drake nəyisə xatırladı. "Dağırmaya, xaosa, yanğın çaylarına səbəb olan elementlərin həddindən artıq yüklənməsi."
  
  "Və sizcə dörd elementi təsvir etməyin ən yaxşı yolu nədir?"
  
  "Bu enerjidir" dedi Mai yumşaqlıqla. "Yer tərəfindən təmin edilir".
  
  Patterson gülümsədi. "Kifayət qədər inamlı. Qədim sivilizasiyalar yerin enerjisi haqqında hər şeyi bilirdilər. Onların çoxu bu və ya digər formada ona sitayiş edirdilər. İndi yer enerjisinin ən bariz əlamətləri yerin enerji burulğanında təzahür edir. Əslində bura böyük gücə malik bir yerdir. Fokus nöqtəsi, bəlkə də cərəyanların qovuşması. Avstraliyadakı Uluru-Kata Tjuta - Ayers Rock kimi yerləri düşünün. Böyük Piramida. Glastonbury Tor. Havaydakı Haleakala krateri. Əgər bu yerləri ziyarət etmisinizsə, nə demək istədiyimi başa düşəcəksiniz. Nə vaxtsa Böyük Kanyonun kənarında dayanıb, onun səssiz, hədsiz genişliklərində itirib və belə bir müqəddəs yerin nə qədər gizli gücə sahib olduğunu düşünmüsünüzmü? Və ya Kauaidəki Waimea Kanyonu . Yunanıstanda meteor daşları. Boliviyada əks etdirən səhra. Ölüm Vadisi, Nevada. Kristal Mağaralar, Meksika. Türkiyənin sehrli bacaları. Belizin Böyük Mavi dəliyi. Mən davam edə bilərdim."
  
  Drake sözünü kəsdi: "Sizcə, üç məzar məqsədli şəkildə yerin enerji burulğanlarında yerləşdirilib?"
  
  Patterson başını tərpətdi. "Şübhəsiz."
  
  "Bağışlayın". Kinimaka mətbəxdən çıxdı. "Bu cür tarix dərsinin, şübhəsiz ki, öz yeri var, amma bildiyimizə görə, dünya üçün heç bir təhlükə yoxdur. Bəs bu necə oldu ki, Razinin səni qaçırmasına və o qılıncları tapmaq üçün səndən istifadə etməsinə səbəb oldu?"
  
  Bu, sanki Pattersonu real dünyaya qaytardı. O, Haydenə baxdı. "Arvadımı tapdın?"
  
  "Zəng kəsildi. Xəbər gözləyirik".
  
  "Babilin yeddi qılıncı İsgəndərin göstərişi ilə hazırlanmışdır. Xüsusi materialdan hazırlanmış, onların hər biri öz mesajı ilə yazılmışdı ki, bu da bütövlükdə oxunsa, insana tanrıların qeyri-məhdud gücünə sahib olmağa imkan verəcəkdir. Patterson növbə ilə hər kəsin gözünün içinə baxdı. "Onların mistik, güclü və dünyanı kökündən sarsıda biləcək böyük bir sirrə sahib olduqları deyilirdi."
  
  "Necə?"
  
  "Mən bunu bilmirəm. Dediyim kimi, xəbər - göstərişlər, əgər istəsəniz - qılıncların üzərində yazılıb".
  
  "Görəsən, Kaymanın bütün bunlarla nə əlaqəsi var" deyən Dreyk cibli masaya baxaraq fikirləşdi. "Mən bir təxmin edəcəyəm, professor və deyəcəyəm ki, Razinə yalnız sövdələşmə üçün qılınc lazımdır. Onu qəbirlər maraqlandırmır".
  
  Patterson çiyinlərini çəkdi. "Bilmirəm. Halbuki Singendəki məzardan xəbəri var. İlk qılıncı tapdıqda, sonradan öyrəndiklərinin Singendəki məzarın planı olduğunu kəşf etdilər."
  
  "Onlar hələ də qılınc tapıblar?" Hayden nəfəs aldı.
  
  "Oh, dörd tapdılar. Mən işimdə yaxşıyam, xanım".
  
  "Dörd?" Hayden nəfəs almışdı.
  
  "İlk dörd nəfər Babil çuxurunda basdırıldı. Razin ilk növbədə orada axtarırdı. Həyat yoldaşımın təhlükəsizliyi mənim dəqiq araşdırmamdan asılı idi və mən onu məyus edə bilməzdim. Qalan üç qılınc - Babil qülləsində dəfn edildi. Orijinal qala.
  
  "Bu, onların üzərində yazılmış bir mesajdır" dedi Hayden. "Daha konkret ola bilərsən?"
  
  "Mən oxumamışam. Əslində oxuya bilmirəm".
  
  Drake suyunu qarışdırdı. "Niyə də yox?"
  
  "Bu, tapdıqları bu yeni dildə yazılmışdır." Patterson depressiyaya düşmüş görünürdü. "Tanrıların dili".
  
  Heç kim yerindən tərpənmədi. Drake hər kəsin onun kimi mat qaldığını təxmin etdi. "İsgəndər tanrıların dilini bilirdi?"
  
  - Artıq dediyim kimi...
  
  "Bəli, bəli, Zevsin oğlu. Onların ən ağıllısı. Və s". Alisiya özünü masadan itələdi.
  
  Drake Maiyə baxdı, sonra Haydenə döndü. "Bu missiya bitməyib. Biz o qılıncları geri almalıyıq".
  
  Hayden telefonunu yoxlayırdı. "Bu Dahl idi. Geri qayıdır. 'Vacib məlumatla' dedi. Onu gözləyəcəyik, sonra İraqa gedəcəyik. Güman edirəm ki, Razin artıq oradadır".
  
  
  İyirmi altıncı fəsil
  
  
  Drake ən azı bir cini ram etmək üçün fasilədən istifadə etdi. O, son bir neçə həftə ərzində özünə söz verdiyi Ben Bleykə zəng edib. Diqqətli, dərin söhbət çoxdan gec idi, lakin o, zəng edəndə belə, Dreyk bilirdi ki, bu zəng çox güman ki, yaxşı getməyəcək. Bir növ, o, hələ də Kennedinin ölümündə Beni qismən günahlandırdı, ancaq onun içindəki əsgər idi, uşağın onu xilas etmək üçün heç olmasa bir cəhd etmədiyini qəbul edə bilmədi. Digər tərəfdən, o, Beni əvvəldən bu işə cəlb etdi və əvvəlcə onlar yalnız ikisi idi. Odinin sümüklərini axtarmağa başlayandan altı ay belə keçmədi və o vaxtdan bəri çoxlu fırtınalı su axdı. Ben özü də əllərini qana boyadı və dəfələrlə ölümün üzünə baxdı. İndi Drake ən azı May ilə davam etməyə başladığı üçün bəzi şeylər daha aydın bir perspektiv əldə etdi.
  
  Bütün bunlar başlamazdan əvvəl Ben Blake onun ən yaxşı dostu idi. Ben dostluğunu və köməyini həm əvvəl, həm də sonra pulsuz təklif etdi, Dreykin necə bir insan olduğunu bilirdi. Yazıq uşaq, bəlkə də həyatının ən yaxşı qəniməti olan Hayden Ceyi itirdi. O, rədd edilməkdən daha yaxşısına layiq idi.
  
  "Salam? Mett?"
  
  "Salam Ben".
  
  "Səni eşidə bilmirəm. Matt? Necəsən?"
  
  "Yaxşı. Mən yaxşıyam!" Drake səsini qaldırdı. Benin telefonundan gələn səs qorxunc idi. "Bu nə cəhənnəmdir? Qurbağaların xoru?
  
  Ben inlədi. "Bir şəkildə. Bu qrup ".
  
  "Yuxu divarı. Eşitdim ki, o vaxtdan bəri çox da inkişaf etməmisiniz".
  
  "Bir neçə həftə əvvəl qayıtdım. Mənə bir şans ver. Sən nə etdin?"
  
  "Ah, o qədər də yox. Qaçırıldı, həbsxanaya atıldı. Düzdür, God-Zanco üstümə zərbə vurana qədər az qala məhbuslarla futbol oynaya bildim".
  
  "A? İndi hansı tanrıdır? Həbsxanaya getdin? Mən elə bilirdim ki, siz Şimali Koreyalılarla döyüşürsünüz".
  
  Drake xoruldadı. "Bu, keçən həftə idi. Bu həftə ruslar və bəlkə də başqası. Oyunun qaydalarını bilirsiniz".
  
  "Ruslar?" Benin səsi qorxulu idi. "Qan padşahıdırmı..."
  
  "Yox. Narahat olma o ana sikik. Ömürlük getdi. Artıq onun adamları da yoxa çıxıb. Bu, başqa bir pis şeylər toplusudur. Hər halda, bu cəfəngiyat kifayətdir. Necəsən?"
  
  "Ana və atam məni görəndə sevindilər, amma Karin üçün darıxdılar. Onun vəziyyəti necədir?"
  
  "O, sənin üçün darıxır, Ben."
  
  "Mən yaxşıyam. Və... və Hayden?
  
  "Səni çağıranda onlarla danışsaydınız, o zaman biləcəkdiniz".
  
  Güclü gitara riffi Benin cavabını boğdu. Drake fonda oğlanların ona səsləndiyini eşitdi. Ben ağır ah çəkdi. "Yaxşı..."
  
  "Yaxşı, dostum. Amma, Ben, növbəti dəfə İngiltərədə olanda danışmalıyıq".
  
  "O yaxşı olardı".
  
  Heç nə əldə etmədiyini hiss edən Drake bitirdi. Sonra o, Seme, keçmiş SAS dostuna və bu yaxınlarda Çexiyada terrorçuları məhv etməyə kömək etmiş adama zəng etdi. O, digər böyük ordu dostu Sam və Codan fürsət tapdıqda Benə göz dikmələrini istədi. Sem ona bunun çətin olacağını söylədi, lakin əlindən gələni edəcəyinə söz verdi. Drake daha çox şey istəyə bilməzdi.
  
  O, mobil telefonunu çarpayının yanındakı stolun üstünə atan kimi Mei otağa daxil oldu. Çiyinlərinə qədər uzanan qara saçları arxaya yığılmış, qara gözləri narahatlıqla dolmuşdu. Drake bilirdi ki, əgər ehtiyac duyarsa, fikrini deyəcək, ona görə də heç nə demədi.
  
  Bir az sonra çarpayıda onun yanında oturdu. Əlini onun dizinə qoydu, amma şəhvətli şəkildə deyil, daha çox təsəlliverici kimi.
  
  "Metyu". O, yerə baxdı. "Mən tez-tez uduzmuram. Uğursuzluq və səni itirmək..." Başını tərpətdi. "Mən buna öyrəşməmişəm."
  
  "Bu, sənin günahın deyil. Hey, mən də döyülmüşəm. Əslində, iki dəfə, Kinq Konqun böyük qardaşı ilə həbsxana həyətində döyüşməyimi nəzərə alsaq.
  
  Meinin ifadəsi onu öz yerinə qoydu. "Sən həqiqətən itirirsən, Mett. Mən bilmirəm. Və bu, mənim uğursuzluğa başlamaq üçün ən pis vaxtdır."
  
  "Niyə? Kayman və Babil tarixinə görə?"
  
  "Əlbəttə yox. Oyunda daha çox şey var, Matt. Düz uşaqlığıma aparan bir şey. Təbii ki, bundan xəbəriniz var".
  
  "Siktir məni, Mai. Möhtəşəmdir."
  
  "Bilirəm. Mən indi öz üstünlükümü itirə bilmərəm".
  
  Drake yumşaldı. "Biz özündən razılaşmışıq. Bir neçə gün istirahət etdik. Biz gündə iyirmi dörd saat keşik çəkməli deyilik, amma, - o, çiyinlərini çəkdi, - iş budur. Və Mai, mən həmişə sənin üçün buradayam."
  
  May ayağa qalxdı. "Bu bir daha baş verməyəcək. Bax, bu iş bitəndə mən gedib Çikanı görmək istəyirəm. Tokioda onu ziyarət edin. Bəlkə ikimiz?
  
  Drake gülümsədi. "Yaxşı fikir. Qan səsi. Mən köhnə Koskondan bəri Tokioda olmamışam".
  
  Mai bir anlıq düşündü, xatırladı. "O günlər ən yaxşı günlər idi."
  
  Drake onun üzünü əlləri arasına aldı və onu öpmək üçün aşağı əyildi. "Və bunlar da."
  
  
  İyirmi yeddinci fəsil
  
  
  Mai Kitano pəncərənin yanındakı oturduğu yerdən yatmış Dreykə baxdı. O, rahatlaya bilmirdi. Sonsuz yuxusuz gecələr hələ də ona təsir etməmişdi, amma tezliklə öz ziyanını alacaqlar. Hətta burada Rusiyada, bu təhlükəsiz evdə, MKİ-nin himayəsi altında o, təhlükəsiz olmaqdan çox uzaq olduğunu bilirdi. Mai qorxmurdu, qorxu onun içində yaşamırdı, amma təşvişə düşdü və dostları üçün narahat oldu.
  
  Klan sizi axtarır.
  
  Yalnız bir neçə köhnə kontaktından başqa heç kimin bilmədiyi şəxsi e-poçt ünvanına göndərilən bir sətirlik mesaj. Amma dağıdıcı. Həqiqətən dəhşətli. Arxada qoyub getdiyini düşündüyü keçmiş, qarşıdan gələn dəhşətlərlə dolu yük qatarı ona çatırdı və onunla üz-üzə qalmaqdan başqa çarəsi yox idi.
  
  İndi o düşündü. Sadəcə qaytaranda.
  
  Son bir neçə gündə baş verən hadisələr Mayın, ailəsinin və dostlarının əsl ölümünü perspektivə çevirdi. Reallıq intiqamla özünə gəldi.
  
  Daha çox düşünmədən Çikanın nömrəsini yığdı. Üçüncü zəngdən sonra bacısı cavab verdi.
  
  "Moşi-moşi?"
  
  - Mənəm, Çika.
  
  "Bacı! sənin üçün darıxdım".
  
  "Və mən səni sevirəm, Çika. Səsini eşitmək xoş oldu." Mai bacısından işi, dostları və son vaxtlar həyatına hansısa kişi gəlib-gəlmədiyi barədə sual verməyə davam etdi. Çika son suala bir az qaçaraq reaksiya verdi, lakin hər şeyin yaxşı olduğunu təsdiqlədi və Mai rahatlamağa başladı. O, bir az güldü, birlikdə keçirdikləri xoş vaxtlardan danışdı, lakin sonra, söhbətin sonuna yaxın Çika nəhayət, Mayın hər zaman qorxduğunu söylədi.
  
  "İki gün əvvəl" dedi. "İşdə bir neçə nəfər məni ziyarət etdi. Səni soruşdular, Mai. Və keçmişin haqqında."
  
  - Sizi hədələyiblər?
  
  "Oh yox. Çox gözəl idilər. Bunu niyə deyirsən?"
  
  "Keçmişimə görə, Çika. Buna görə də."
  
  "Keçmişiniz haqqında çox şey bilmirəm. Bunu onlara dedim. Mən də onlara dedim ki, harada olduğunuzu bilmirəm. Nəyi bilmirəm."
  
  Mai qalanlar haqqında susdu, Çikanın hiss edə biləcəyi hər hansı narahatlığı tez bir zamanda dağıtdı və bunun çox güman ki, hökumətdəki köhnə işi ilə əlaqəli olduğunu söylədi. O, lazımi vaxtı gözlədi və sonra Çikaya təhlükəsiz olmasını söylədi.
  
  - Sağol, bacı.
  
  Onun növbəti zəngi Dai Hibiki olub. "Haradasan, Dai?"
  
  "Vay, May. İllərdir əlaqə yoxdur, sonra məni dərin gizləndiyim yerdən çıxarırsan və indi bir qız yoldaşıma qulluq edərkən mənə zəng edirsən. Yaxşısı olsa yaxşı olar".
  
  "Düzelt, Hibiki. Mən sənin acınacaqlı dərzini xırda-xırda soyulmaqdan, sonra isə qız yoldaşını iki dəqiqəlik dəri ilə təmasdan xilas etdim, nə demək istədiyimi bilirsənsə, bunun heç bir əhəmiyyəti yoxdur."
  
  - Ah, sən məni yaxşı xatırlayırsan.
  
  "Heç vaxt unutma". Mai həyatını və bir çoxlarını Hibiki Dai-yə borclu idi. "Ancaq sizdən bir şey soruşmalıyam..."
  
  "Narahat olma. Nə soruşacağını bilirəm. Mən onlara heç nə vermədim, May. Heç nə".
  
  "Nə? Deməli, onlar da sənin yanına gəliblər?"
  
  "Həmçinin?"
  
  "Bu yaxınlarda bəzi insanlar Çikaya gəldi və keçmişimlə maraqlandılar."
  
  "Sonra bəli, onlar da məni ziyarət etdilər. Ancaq işdə, May. Onlarda heç bir pislik əlaməti yox idi. Heç bir gizli niyyət yoxdur".
  
  Ancaq Klan bunu etmədi, Mai qışqırmaq istədi. Onlar ən hündür çevrələrdə hərəkət edir, bəyəndikləri hər başı seçir və eyni zamanda gülümsəyirdilər. Bir dəfə o, bunun bir hissəsi idi.
  
  "Xahiş edirəm. Mənim üçün Çikaya baxmaq üçün əlindən gələni et. Mən ora çatana qədər".
  
  "Artıq bunu edir."
  
  "Nə?" Soruşdum.
  
  "Demək istəyirəm ki, bəli, sizdən xeyli irəlidəsiniz. Siz onun adını çəkən kimi ziyarəti planlaşdırmağa başladım".
  
  Mai qaşlarını çatdı. Hibikinin tonunda bir şey var idi, ona sirr saxladığını bildirən bir şey var idi. Bir anlıq bunun Çika ilə bağlı olub-olmadığını düşündü.
  
  "Yaxşı, Dai. Bacardığım qədər sizinlə danışacağam".
  
  O, hələ də pəncərədən çölə baxaraq keçmişinin geri qayıdan xəyallarını axtararaq zəngi bitirdi.
  
  
  İyirmi səkkizinci fəsil
  
  
  Drake qapıda Thorsten Dahl ilə görüşdü, iri adamın kürəyinə vurdu və sonra kiçik professor Olla Ackermanla əl sıxdı.
  
  "Bir az macəra?"
  
  Dahl burnunu qırışdırdı. "Xüsusi heçnə. Sadəcə sərbəst qaçışla məşq edin". İsveçli həmişəki kimi özünü göstərmədi. Onun üçün İslandiyaya səfər adi hal idi.
  
  Ackerman hələ də bir az sarsılmış görünürdü. "Torsten bir neçə quldurla qayıq oynayarkən mən həyatım üçün qaçmalı oldum. Dəhşətli."
  
  Dreyk qapını onların arxasından kilidlədi, üçlü kilid mexanizminin işə düşməsini diqqətlə dinlədi. Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsinin idarə etdiyi videomüşahidə sistemi də bütün istiqamətlərdə bir mil qədər ərazini skan etdi, lakin yalnız CIA-ya güvənmək istəməyən Hayden Mai-ni mühafizəçi olaraq patrula göndərdi.
  
  SPEAR müdiri Dahl və Ackermanı yerlərini göstərdi. "Biz səni gözləyirdik. Zəhmət olmasa, bildiyinizi bizə deyin. Sarışın agent gülümsəyərək Akkermanın yanında əyləşdi, son bir neçə ayın üzündəki narahatlıq cizgiləri demək olar ki, yox oldu. Drake Kinimakanın ona uyğun olduğunu düşünürdü.
  
  Dahl cəld Akkermanın İslandiyada ona danışdığı hekayəni danışdı. "Ollenin həmkarlarından biri məzarda tanrıların dilində yazılmış qədim bir mesaj tapdı. Aydındır ki, əhəmiyyətli bir şey. Bu adam - Jacob Hult - tapıntılarını, görünür, hələ də rastlaşdığımız amansız şəxslərə satdı. Hultu öldürdülər və bizi öldürməyə cəhd etdilər".
  
  "Ancaq bacarmadılar." Hayden yenidən gülümsədi.
  
  Dahl çiyinlərini çəkdi. "Onlardan yalnız üçü var idi."
  
  "Mesaj nə idisə, Hult onu məzardan götürdü" dedi Ackerman onlara. "O, qayanın görünən hissəsini doğradı." Yaşlı kişi qəzəbli görünürdü. "Tariximizə belə hörmətsizlik".
  
  "Sübut üçün" dedi Drake. "Ona sübut lazım idi."
  
  "Bəli" Dahl davam etdi. "Yaxşı, sonra kiçik dostum Russell Cayman ilə qarşılaşdı. Bu dəli piç məzarda nə edirdi, bilmirik. Amma Olle qaçıb məni çağırdı. Hamısı budur".
  
  Hayden kresloda arxaya söykəndi. "Və hamısı? Dediniz ki, yaxşı məlumatdır, Dal.
  
  İsveçli başını tərpətdi. "Daha sonra Yakob öləndə tərcümə ilə bağlı bir neçə şeyi, xüsusən də qiyamət qurğusunu açıqladı. Əvvəlcə dedi: 'Aktivləşdirməyin daha bir yolu olmalıdır ... iki uğursuzluqdan qorunma'. Və nəhayət dedi: "Üç ağıl, üç məzar, üç sümük. Doqquz hissə. Görürsən?' Bu qədər sadədir".
  
  Drake özünü qorxuya saldı. "Bu qədərmi asandır?"
  
  Dal ona hırıldadı. "Başlamayın".
  
  Alisiya özünə pivə tökdü. "Yaxşı, Torsti. Düşünürəm ki, səfəriniz tamamilə uğursuz olmadı. İndi hər şey aydındır - bu cihazı işə salmağın başqa bir yolu var və lənətə gələ bilərsiniz ki, Kaymanın, eləcə də bu meyvə yarasasına nəzarət edən şəxsdir. Lakin doqquz hissənin hamısı məhv edildi". O, Dahla baxdı. "Elə deyilmi?"
  
  "Qətiyyən. Cəhənnəmə çırpıldı."
  
  "Yaxşı, biz Kaymanın harada olduğunu bilmirik. Onun müdirinin kim olduğunu və harada olduğunu bilmirik. Tərcümənin qalan hissəsini bilmirik", - Hayden bildirib. "Deyirəm ki, plana sadiq qalırıq və qılıncla gedirik."
  
  Drake ayağa qalxdı. "Hazır və istəkli. Gəlin bu işi bitirək".
  
  
  İyirmi doqquzuncu fəsil
  
  
  Russell Cayman şəxsi təyyarə ilə Honoluluya uçaraq şəhərin şimalındakı qeyri-bərabər uçuş-enmə zolağına enib. Təyyarə Vaikiki çimərliyinin məşhur sahil zolağının üstündən keçərkən, otellərin zənginliyinə baxdı; göy qurşağı zolaqlı, çəhrayı, hündürmərtəbəli və onlardan kənarda, qızıl qumların arasından, Diamond Head-ə qədər. Köhnə krater, sanki əhəmiyyətini bəyan edirmiş kimi mənzərədən çıxdı. Havay əfsanəsində dərin kök salan, heç kim içəridə basdırılmış qədim miflərin şokedici mənasını təxmin edə bilməzdi.
  
  Kayman təyyarədə tək idi. Biri, pilot və yanındakı oturacaqda qürur duyan kiçik bir bel çantasından başqa. Sırt çantası yaxşı doldurulmuşdu və içərisindəki əşya diqqətlə bükülmüşdü. Caiman sol əli ilə oturdu, barmaqları içəriyə, əşyanın xarici qablaşdırmasına toxundu.
  
  Kalinin sağ əlinin ən kiçik barmağı bütövdür. O, artıq onun sol əlinin kiçik barmağını İslandiya məzarında gizlətmişdi. O, içəri girib-çıxdı, özünü tərcüməçi kimi təqdim etdi və qurbanın şəxsiyyət vəsiqəsindən istifadə etdi, ancaq onu tanıyan biri ilə təsadüfən rastlaşdıqda özünü açdı. Kayman qocanın üzünü belə xatırlaya bilmirdi, amma gözlərindəki tanınma və qorxunu görürdü. Qovladı, amma qoca məzarı beş barmağı kimi tanıyırdı. Caimanın onu tapmaq və mütləq örtüyünü qoruyub saxlamaq imkanı yox idi, ona görə də o, sümüyü atıb getdi. Zac Block heç vaxt bilməyəcəkdi.
  
  İndi təyyarə sürüşərək dayandıqdan sonra Kayman eniş etməyə hazırlaşdı. O, İslandiyada Blokun muzdlu "hüceyrələrindən" əsər-əlamət görmədi, lakin "Kölgə Elitası"nın lideri bu yaxınlarda onu əmin etdi ki, iki kamera artıq Honoluluya gəlib və yenicə işə başlayıb. Bacarsalar Kaymana kömək edərdilər, lakin onların əsas göstərişi sızmaq və Bloku gözləmək idi.
  
  Kayman maşınla şəhərə doğru gedirdi. Almaz Baş irəlidə böyüyürdü, sol tərəfindəki okean parıldayırdı və günəş batmağa, üfüqdə yüksəlməyə başlayanda üzgüçülər və sörfçülərlə dolu idi. O, sönmüş vulkanın ətrafında dövrə vurdu, nəhayət, avtomobili Oahu adasının çoxsaylı lava borularından birinə çəpərlənmiş giriş nöqtələrindən birinin yaxınlığında saxladı. Onların hamısı Diamond Head-ə gətirib çıxardı, lakin bu, aşağıdakı tələ sisteminə dolayı yolla aparan kimi xüsusilə yaxşı müəyyən edildi. Kayman Kalini kürəyinə bağladı, ona lazım olacaq alətlərlə dolu başqa bir çanta götürdü və yola düşdü. Havay hüceyrələrindən heç biri hələ telefonla əlaqə qurmamışdı, ona görə də o, tək olduğuna inanmalı idi.
  
  Caiman məftili kompleksin arxa hissəsində, ən gözə dəyməyən yerdə kəsdi, sonra məftil bağları ilə geri bağladı. Mükəmməl deyil, amma ona lazım olan vaxt üçün kifayət qədər yaxşıdır. O, kiçik bir binanın damına çıxıb və təhlükəsizlik kamerasını diqqətlə çevirib ki, obyektivi qapıdan uzağa baxsın. Yenə də mükəmməl deyil, amma uşaqlar və gənclər bu yerlərə davamlı olaraq girirdilər və Kayman üçün cəmi bir neçə saat çəkdi. O, yerə tullandı və bir neçə saniyə içində içəri girdi.
  
  İşığa dəymədən öz fənərini yandırıb lava borusuna tərəf getdi. Bu quruluşda o, yerdəki hamar bir qara dəlik idi, lakin bir çuxur əvəzinə aşağı enən biri idi. O, içəri sürüşərək Kalinin bel çantasını səliqə ilə tənzimlədi və indi fənəri dişlərinin arasında saxlayaraq kürəyinə sürüşməyə başladı.
  
  Buradakı qaranlıq sakitləşdirici idi, Şingendəki kimi naməlum dəhşətləri gizlətmirdi, amma buna baxmayaraq, dərin və qorxulu idi. O, burada hansı məxluqun sağ qala biləcəyini, nə yeraltı dəhşət olduğunu düşündü və qəfil Kalinin köhnə məzarına həsrət qaldı. O, tezliklə qayıdacaq. Tezliklə bura onun evinə çevriləcək.
  
  Kayman lava borusunun bütün uzunluğunu keçdi, ayaqları qırx futda sallanana qədər rəvan şəkildə endi və ilk tələlərə baxdı. Qəzəb cəhənnəmin birinci mərtəbəsidir.
  
  Şeytanın oyulmuş üzü Kaymana baxdı, bir vaxtlar tələyə həyat və məna verən işıqlar indi söndü. Kayman o batmış göz yuvalarını, qarmaqlı burnunu və mağara ağzını araşdırmaq üçün bir an çəkdi və gülümsədi. Onun heç təsəvvür etdiyindən daha xoş axşam olacaqdı.
  
  Və sonra Şingenə keçirik.
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Hayden Karin və Geytslə konfrans zəngi qurarkən Drake səbirsizliklə dinlədi. Onların dahi kompüter-kommunikasiya operatorunun yeni qərargah formalaşmağa başladığı bir vaxtda yüksək əhval-ruhiyyədə olduğu görünürdü, lakin vəziyyətin qeyri-ciddiliyinə baxmayaraq, müdafiə naziri çox narahat görünürdü.
  
  "Qılınclar cihaz və tanrılarla əlaqələndirilir" dedi Geyts. "Bu, tamamilə aydındır. Mənə bu yazılar lazımdır - onlar bizə daha çox məlumat verməlidirlər. Kayman isə transferə görə hərəkət edir, amma kimin əmri ilə?"
  
  "Kölgə Elitası qayıda bilərmi?" Hayden kosmosa baxaraq müdirinin dediyi hər sözü özündə cəmləyərək təklif etdi.
  
  "Hazırda hər şey mümkündür. Heç nəyi istisna etmə, Hayden. Bir şey dəqiqdir: bu transferi ödəyən və Yakob Hultu öldürən adam bunu sona qədər görəcək".
  
  "Biz getməyə tam hazırıq" dedi Karin. "Biz bu baxımdan sizə kömək edə bilərik."
  
  "Bu qılınclara diqqət yetirin" dedi Geyts. "Komandanız bunu edəcək. Zaman mahiyyətlidir. Mən istəyirəm ki, kimsə yerin enerji burulğanı mövzusunu araşdırsın. Professor Patterson bunun həqiqi bir fenomen olduğunu düşünürsə, o zaman bilməliyik. Mən son dəqiqə sürprizləri istəmirəm".
  
  "İnanıram ki, o, bu sahədə mütəxəssisdir" dedi Hayden. "Ancaq yoxlayacam."
  
  Professor Patterson masaya tərəf getdi. "Mən sənə kömək edə bilərəm. Bəs əfəndim, arvadımdan nə xəbər?"
  
  "Bu mənəm". Komodonun dərin səsi radio dalğaları üzərindən gəldi. "Hazırda biz bir komanda yaradırıq, professor. Dostlarımız Romero və Smit yoldadır".
  
  Drake təsdiq etdi. "Yaxşı seçimdir". O, Mainin pəncərənin yanında oturduğuna baxdı, görünür, bayırda nəyəsə hopmuşdu. Son vaxtlar onda məsafə artıb? Onu alandan bəri. O, bilirdi ki, o, həmin gecə öz qabiliyyətlərini tənqid edir, lakin o, həm də bilirdi ki, onun günahı olmadığına inandırmaq üçün heç bir yol yoxdur. Onlardan hər hansı biri ilə istənilən vaxt baş verə bilər. Hətta Dahl. Dreyk Akkermanı burnundan tutaraq aparan iri isveçliyə gülümsədi. Dahl o gözünü tutdu və milçəyini düzəltdi.
  
  Drake qulaq asaraq baxdı.
  
  "Mənim öz vəziyyətim var," Qeyts müti bir tonda dedi. "Bəzi kişilər - onlar eşitməmək üçün çox vacib olduqlarını düşünürlər. Düşünürlərsə, ciddi şəkildə narahat olurlar..." Katib, sanki birdən çox irəli getdiyini anlayan kimi dayandı. "Fərqi yoxdur. Bu mənim problemimdir. Başqa bir şey varmı, Cey?
  
  - Məncə, bu qədərdir, cənab. Hayden Qeytsin işarə verməsini gözlədi, sonra Karinə tərəf döndü. "Bu barədə bir şey bilirsinizmi?"
  
  "Yox. Mənim üçün bu xəbərdir".
  
  Hayden dodaqlarını büzdü, açıqca narahat idi. Drake onun fikrini oxudu. Onların hamısı SPEER-in arxasında duran əsl güc olan Conatan Qeytsdən narahat idilər - arvadı öldürüləndən bəri kişi çətinliklə nəfəsini dərmişdi. Və onun təpədə bir neçə qəddar düşmənləri var idi, gəmiricilər yalnız ayağının altından yeri gəmirməkdən məmnun olacaqlar.
  
  "Yaxşı, Karin. Kaymana diqqət yetirin və o, dünyanın hər hansı bir yerində görünsə, dərhal bizə bildirin.
  
  "Bəs arvadım?" Patterson təkid etdi.
  
  Drake kişinin dirsəyinə toxundu. "Bu işdə Komodo, Romero və Smitin əli olduğunu nəzərə alsaq, bu, çox çəkməyəcək. Bizə etibar etməyə çalışın". Sözləri geri uddu, lakin o, onları dayandıra bilməmiş dodaqlarını tərk etdi. "Heç kimin daha yaxşı şansı olmayacaq" dedi bir az tərəddüdlə.
  
  Patterson ona baxdı. "Sən əsl rahatlıqsan."
  
  "Mən sizə təsəlli vermək üçün gəlməmişəm." Drake uzaqlaşdı və Maiyə yaxınlaşdı. Onu təbəssümlə qarşıladı.
  
  "İraqı vurmağa, rusların eşşəyini təpikləməyə və bizə qılınc almağa hazırsınız?"
  
  "Mən səni hər yerdə izləyərdim, Mett."
  
  Drake söhbətini dayandırdı. Meyin cavabı o qədər də düzgün səslənmədi. "Siz yaxşısınız?"
  
  "Klan məni axtarır," o, sakitcə dedi. "Onlar heç vaxt dayanmayacaqlar."
  
  - Qulaq as, - Dreyk onun yanında əyləşdi. "Bu işdə tək deyilsən. Bu təkcə sən və mən deyilik. O, yığılmış komandaya işarə etdi. "Bu adamların hər biri. Onların hər biri yıxılıb kömək edəcək. Biz bu Babil işini bitirəcəyik, sonra..." O, onun əlini sıxdı. "Səninlə məşğul ol."
  
  Meinin ifadəsi qaraldı, əgər bir şey varsa. "Sən onları tanımırsan, Mett. Siz sadəcə onları mənim kimi tanımırsınız. Bəs onların lideri kimdir..."
  
  
  OTUZ BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Komanda ən yaxın Amerika bazasına, daha sonra isə hərbi əməliyyatlar və rabitə mərkəzi olan İraqdakı Camp Adderə aparılıb. Oradan relyefə əngəlli və təhlükəli idi, çünki yalnız bort kompüteri mühakimə edə bilərdi ki, bu da onları şübhəsiz ki, əvvəlcədən qeydə alınmış koordinatlara apardı. Dreyk uzaqdan Babil Düşərgəsinin işıqlarını görərək böyük, narahat ordu maşınından düşdü. Kim dünyanın ən böyük qədim xarabalıqlarından birinin üstünə hərbi baza yerləşdirmək qərarına gəlibsə , o gecə, şübhəsiz ki, meymun suyundan böyük bir dişlədilər.
  
  Amerikalılar nəsə axtarmasalar, - deyə düşündü. Və əsas tüstü ekranı idi.
  
  Onların öz məqsədi hələ bir az irəlidə, səhranın zifiri qaranlığında idi. Komanda gecə görmə eynəyi taxaraq, silahlanaraq və koordinatları yoxlayaraq hazırladı. Bu, sırf kəşfiyyat olmalı idi, buna görə hamı ora getdi, o cümlədən Patterson və Ackerman. Patterson qazıntı sahəsi haqqında bilirdi. Ackerman həyəcan üçün orada idi.
  
  "Yaxın olun" deyə Dahl gərgin tərcüməçiyə xəbərdarlıq etdi. "Və sus, yoxsa sənin ağzını bağlamalı olacağam."
  
  "Sən və həyat yoldaşın" dedi Ackerman. "Hər ikisi tamamilə eyni səslənir."
  
  Alicia isveçliyə tərəf getdi. - İstənilən vaxt mənim ağzımı bağlaya bilərsiniz, Torst.
  
  "Bəs yeni sevgiliniz bu barədə nə düşünürdü?"
  
  Alicia ağzını açdı, amma bir söz demədi. Hətta Mai ona hiyləgər bir təbəssüm göndərdi. Drake bu komandada daha çox sirrin olmadığını düşünürdü. Yorgiyə baxdı. - Yoldaş, getməzdən əvvəl bizə deyəcək başqa sirlərin varmı?
  
  "Ruslar haqqında?" Yorgi başını tərpətdi. "Yox".
  
  Drake nüansı tutdu. "Bəs başqa bir şey?"
  
  Yorgi tərəddüd etdi. "Biz danışacağıq. Daha sonra."
  
  Dreyk sonuncu ayrıldı, Mai onun yanında gəzirdi. Hayden və Kinimaka yol göstərdi, onların ardınca mülki şəxslər də Alicia və Dahl gəldi. Duel hava axınları qum dənələrini götürdü və onları müdaxilə edənlərin üzərinə atdı. Kollar topuqlarından yapışmışdı. Heç bir yerdən hündür qum zolağı qalxdı və onları zirvəyə qalxmağa məcbur etdi və o biri tərəfdən enəndə Amerika bazasının uzaqdakı işıqları tamamilə yox oldu.
  
  Onlar yalnız portativ naviqatorun rəhbərliyi altında hələ də yeriyirdilər. Bir saat kimi görünəndən sonra Hayden yumruğunu qaldırdı və komanda dayandı. Dreyk onun qulağında bir tıqqıltı eşitdi.
  
  "Hədəf sizin qarşınızdadır. İndi lazım olmadıqca mütləq sükut."
  
  Drake diqqətlə baxdı. Bu yaxın məsafədə belə onların nəyə baxdıqlarını ayırd etmək çətin idi. İrəlidəki səhradan hündürlüyü altı fut olan kiçik yuvarlaq bucurqad qalxdı, onu əhatə edən çoxlu hündür kurqanlar arasında əhəmiyyətsiz idi. Şübhəsiz ki, gün işığında hətta tərk edilmiş görünəcək. Başqa heç nə yox idi. Daxmalar yoxdur. Nəqliyyat vasitələri yoxdur. Ruslar yox. Drake gözlərini çevirdi.
  
  Bluetooth bağlantısı yenidən klikləndi. "Mən sağda maskalı bir sahə görürəm." Həmişəki kimi itigörən Mai idi. İndi o, bunu dedikdən sonra Dreyk sabit küləkdə kamuflyaj torunun yüngülcə yırğalandığını anlaya bildi. Onun altında daşlar, şübhəsiz ki, maşınlar, yeşiklər və bir növ örtük var idi. "Anladım".
  
  Portalın ortasından zəif bir işıq gəldi, içəridən gümüşü işıqlar gəldi. Parıltı, incə tənzimlənmiş süni cihazdan təmizlənərkən gecə uddu.
  
  Dreyk pıçıldadı: "Düşünürəm ki, bu bir dəlikdir". "Bu bir çuxur olmalıdır."
  
  Professor Pattersonun əlaqəsi özünü eşitdirə bilməmişdən əvvəl bir neçə dəfə klikləndi. "Mən bunu təsdiqləyə bilərəm. İsgəndərin hekayətlərinə görə, Razin qılıncların birincisini məhz orada tapıb".
  
  "İsgəndər haqqında bu qədər çox şeyi necə bilirsən?" Mai soruşdu.
  
  Patterson gözlərini qırpdı. "Mən nə deyə bilərəm? Onun haqqında yazılan minlərlə mətn, hekayə və hekayənin təxminən 90 faizini öz vaxtımda oxumuşam. Pittsburq Universiteti mənim üçün Ptolemey və Kallisthen kimi onu həqiqətən tanıyan insanların yazdığı bir neçə əsər aldı. Və əlbəttə ki, onun müəllimi Aristotelin dəlilləri var".
  
  - Aristotel? Meinin qaşları yuxarı qalxdı. "Mən bunu bilmirdim".
  
  "Oh bəli. İskəndərin bütün dövrlərin ən müdrik və ən böyük padşahlarından biri olması faktını şübhə altına almaq çətindir, elə deyilmi? Mən illərimi onun vətəni olan Makedoniyanın tarixini öyrənməyə sərf etdim. Onun imperiyasının üç qitəni əhatə etdiyini bilirdinizmi? Qılıncların və yeddi pərdənin hekayəsi yaxşı məlumdur, lakin onların məzarında deyil, çuxurda və qüllədə basdırıldığına dair çarpaz istinad daha çox şəxsi mənbələrdəndir.
  
  "Babil qülləsində başqa qılıncların da basdırıldığını dediniz?" Hayden sözünü kəsdi.
  
  "Bəli. Orada."
  
  Səkkiz eynək onun hara işarə etdiyini görmək üçün çevrildi. "Bağışlayın. Şimalda."
  
  Qaranlıqda belə, Drake yuxarıda yuvarlaqlaşdırılmış və dik yamaclarla əhatə olunmuş geniş bir təpəni görə bilərdi. Qəfil bir sirr hissi onu bürüdü. Budur, talan edilmiş gözəllik, pis günah və əbədi həzzlə parlayan qədim Babil idi. Bu, köhnə dünyanın paytaxtı idi, bir vaxtlar möhtəşəm şəhər idi, lakin indi xarabalığa çevrildi. Bəs bu daim dəyişən qumların altında cəsur xəzinə ovçunu hansı sonsuz qədim sərvətlərin gözlədiyini kim bilirdi?
  
  Onların qabağında metal üzərində metal səsi eşidildi və yellənən vedrə göründü. Çuxurdan bir adam çıxdı; paltarı və üzü palçığa bürünmüşdü və o, kamuflyaj çadırı istiqamətində sərgərdana getməzdən əvvəl ağzından lənətlər sızmışdı.
  
  "Onlar hələ də çuxuru yoxlayırlar" dedi Hayden.
  
  "Yəqin ki, yeni əsərlər axtarışındadır." Alicia dedi. "Tanıdığım bir neçə meqalomanlar, xəsislik tərəfindən yeyilmədikcə heç bir şey deyildi."
  
  Professor Patterson gözünü uzaqdakı kurqandan çəkmədi. "Yeddi qılınc Makedoniyalı İsgəndərin dizaynına uyğun hazırlansa da, kitabələr də daxil olmaqla, o, heç bir zaman onlardan istifadə etməyib. Yeddi arasında əsas silah olan Böyük Qılınc adlı biri var idi. İnanıram ki, bu yazı qalanların başa düşülməsi üçün həlledici idi. Təəssüf ki, onların hansı ardıcıllıqla dəfn edildiyini bilmirik".
  
  Kinimaka narahat olaraq tərpəndi, onun qəribə çərçivəsi uzun müddət hərəkətsiz yatmağa o qədər də uyğun deyildi. "Elə gəlir ki, götümdə lənətə gəlmiş əqrəb var."
  
  Alicia güldü. "Qaygara taxarkən yüksək zərbələr vurmağa çalışın. O zaman əsl ağrını biləcəksən".
  
  "Mano" Hayden pıçıldadı. "Sən titrəyirsən."
  
  "HAQQINDA". Kinimaka əlini cibinə atıb mobil telefonunu söndürdü. "Şübhəsiz Kono yenidən."
  
  "O bacın əqrəbdən də pisdir" dedi Alicia Pattersona qayıtmazdan əvvəl. "Bəs, professor, bu rəqsin mahiyyəti nədir? Qılınc rəqsi. Təhrif səslənir."
  
  "Oh. Yalnız bir dəfə İsgəndərin ölüm yatağında çıxış etdi. Yeddi pərdənin rəqsi də adlanır. Rəqqaslar şəffaf paltarlar istisna olmaqla, demək olar ki, hər şeyi geyinərək qılıncla çıxış edirdilər.
  
  "Bəs bu çuxur?" Dreyk onların qarşısında duran zəif işıqlı çuxura işarə etdi. "Bura ilk Babilin olduğu yerdirmi?"
  
  "Əslində yox. Bu yer naməlum olaraq qalır. Çuxur şəhərin son qalıqlarının dəfn olunduğu yerdir, insan gözündən və ağlından uzaqdır. Şəhərin iyrənc tullantıları: yandırılmış insanlardan tutmuş yanmış əşyalara, yanmış kərpic və torpağa qədər hər şey orada qaldı, əbədi basdırıldı və bir daha görünməyəcək.
  
  "Çünki pis idi?"
  
  "Necə ki, Sodom və Homorra Müqəddəs Kitabda pis hesab olunurdu, bəli."
  
  "Məncə, pislik Şingendəki üçüncü məzarla yaxşı bağlıdır. Bizə daim xatırladılırdı ki, bütün pis tanrılar orada dəfn olunub".
  
  Patterson başını tərpətdi, qaranlıqda çətinliklə görünürdü. "Hansısa adlanırdı. Ehtimal ki, dibsiz, Cthulhu yuvası kimi təsvir edilmişdir. L.P.-ni xatırlayın. Lovecraft və onun fantastik iblisləri? Purqatoriyaya giriş. Son bir neçə min il ərzində Qara Ölüm, vəba və bütün digər ciddi xəstəliklərin mənbəyi. Bu palçığa batmaq istəməzdim, dostlar".
  
  Kinimaka qeyd etdi: "Bu, sadəcə yerdəki bir çuxurdur".
  
  "Ancaq... bunda bir şey var."
  
  "Yer enerjisi? Bu da sənin burulğanlarındandırmı?"
  
  "Məncə, bəli. HƏ. Siz izaholunmaz bir sakitlik, heyrətamiz bir həyəcan hiss etmirsinizmi?"
  
  Drake qaşlarını çatdı. O, Pattersonun daha əvvəl qeyd etdiyi bəzi yerləri ziyarət etdi. Düzdür, insan durub möcüzəli bir şeyə baxanda, sanki Ana Təbiətin planından daha çox şey varmış kimi görünürdü. Daha dərin bir şey.
  
  "Vaxtımız olanda, bu yer enerjisi nəzəriyyənizi daha ətraflı izah etmək istəyə bilərsiniz, professor."
  
  "Bunun üçün sevin."
  
  Hayden onu təpikləmək üçün Kinimakunun kəmərindən dartaraq qumun üstündən geri çəkildi. "Bizə lazım olan şey var" deyə pıçıldadı. "Gedək və bu yerə necə basqın edəcəyimizi planlaşdıraq."
  
  
  OTUZ İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Conatan Qeyts böhran görüşünə tələsdi, hələ də məəttəl idi və hazırda düşdüyü vəziyyətin absurdluğunu tam dərk edə bilmirdi. On iki kişi nəhəng bir stolun ətrafında oturmuşdu, sərt baxışları ya mövqelərinin üstünlüyünü, narahatlıqlarının ciddiliyini, ya da ümidsizliklərinin dərinliyini əks etdirirdi. Onlar qüdrətli insanlar idilər - şübhəsiz ki, dünyanın ən güclü insanlarından bəziləri - lakin onlar hələ də səsini eşitmək üçün mübarizə aparan insanlar idi.
  
  Prezident Çarlz Kobern başını tərpətdi. "Conatan, otur. başlaya bilərik".
  
  Vitse-prezident, dövlət katibi, prezidentin milli təhlükəsizlik məsələləri üzrə köməkçisi, Birləşmiş Qərargah Rəisləri Komitəsinin sədri, Baş Qərargah rəisi və Prezidentin müşaviri ilə birlikdə Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsi, FTB, və Daxili İşlər Departamenti, üstəlik iki beşulduzlu general. .
  
  Prezident Coburn son ikisini göstərdi. "General Stoun və General Edvards. Ən başdan başlamaq lazımdır".
  
  Stone liderlik etdi. "Biz İslandiya, Havay və Almaniyadakı üç məzarın Soyuq Müharibədən bəri Amerikanın azadlığı və təhlükəsizliyinə ən böyük təhlükə yaratdığına inanırıq. Əl-Qaidəni unudun, Singenin qiyamət cihazına sahib olması ilə yarana biləcək potensial təhlükə görünməmiş dərəcədədir. İndi, - o, Qeytsə yarı dönüb, - yəqin ki, ikinci bir aktivləşdirmə metodunun olduğunu ən son kəşflə, mən hiss edirəm ki, Amerika liderlik etməlidir.
  
  Mümkün olsaydı, masa ətrafında ifadələr daha da sərtləşdi, amma yenə də hamının gözünün kimə düşəcəyini müəyyən etmək mümkün deyildi. Ya da daha yaxşısı, Qeyts düşündü. Hansı tərəf hər birinin maraqlarına daha yaxşı xidmət edərdi.
  
  "Davam et." Köməkçisi onun qulağına qısaca nəsə pıçıldayanda Koburn əyildi.
  
  "Təhlükəsiz olmağın yeganə yolu cihazı aktivləşdirmək, nə etdiyini görmək və ya yararsız hala salmaqla, ya da haradasa dərin bir çuxura basdırmaqla söndürməkdir".
  
  Qeyts MKİ direktorunun dərhal başını tərpətdiyini gördü və onu potensial müttəfiq kimi gördü. "O, artıq dərin çuxurdadır" dedi direktor. "Həmçinin alman. Bu işi necə çevirməyi təklif edirsiniz, general?
  
  Daş dodaqlarını büzdü. "Hər cür bacarırıq, ser. Ölkənin rifahı təhlükə altındadır". O, açıq şəkildə təhlükəsizlik və zəifliyə əhəmiyyət verirdi, Geytsin fikrincə, onun birbaşa bazaya atılmamasının əsas səbəbi budur. Yaxşı bucaq, bu otaqdakı insanlar üçün hər şeydən daha vacibdir.
  
  Xüsusilə də prezident. "Sənə onu yenidən söndürə biləcəyini düşündürən nədir?"
  
  "NASA insanları kosmosa göndərir. Massaçusets Texnologiya İnstitutu superkompüter mühəndisləri hazırlayır. Şübhəsiz ki, arxaik bir cihazı sıradan çıxarmaq üçün aramızda kifayət qədər savadlı ağıllar var. Ola bilsin ki, hətta işləməsin."
  
  "Ancaq bilməliyik" deyə başqa bir general müdaxilə etdi.
  
  Prezident Koburn Qeytsə üz tutdu. "Komandanız bunun arxasındadır, Conatan. Almanları əməkdaşlığa sövq edə biləcəyimizi fərz etsək, fikriniz necədir?
  
  Geyts prezidenti öyrəndi. O, əlli yaşlarında olsa da, sifəti və bədən quruluşu ilə, özünə baxan, müntəzəm idman edən kişi kimi, qırx yaşlarında, daha fit bir gəncə oxşayırdı. Geyts eşitdi ki, Coburn hər gecə yalnız üç saat yatıb, işin tələblərinə görə deyil, ona lazım olan tək şey bu idi. Prezidentin üzü indi açıq və ümidli idi. Geyts heç vaxt onu axmaq kimi qəbul etmirdi. Bununla belə, o, hələ də prezidentin əvvəllər olduğu adama müraciət etmək qərarına gəldi və heç şübhəsiz ki, hələ də belə idi.
  
  "Siz bir vaxtlar döyüş meydanında olmusunuz, cənab. Komandanın öz işini görməsinə imkan verməyin nə qədər vacib olduğunu bilirsiniz. Yerdəki gözlər və ayaqlar həlledicidir və onlara diqqət yetirilməlidir. Onlar düz keçəcəklər".
  
  "Bunu hardan bilə bilərsən?" Prezident qəzəblənmədi, şikayət etmədi, hətta keçmiş təcrübələrə də istinad etmədi. Bu, səmimi, real sual idi. Və bu otaqda bir nəfər də olsun ki, prezidentin bir vaxtlar ölkəsi uğrunda şərəflə döyüşdüyünə əhəmiyyət vermədi. O, bu andı imzaladıqdan sonra çox fərqli bir insana çevrilmək məcburiyyətində qaldı. Hərdən qasırğada ağac kimi əyilməyə məcbur olan biri.
  
  Qeyts fərqli bir yanaşma sınadı. "Əvvəllər bizi heç vaxt ruhdan salmayıblar, ser. Həqiqətən də bütün bu məzarları kəşf etdilər. Dmitri Kovalenkonu tutdular -"
  
  "Mən komandanın irəliləyişindən xəbərdaram, Conatan" deyə Koburn sözə girdi. "Ancaq komandanızın cihazın yenidən aktivləşməsini dayandıracağına dair mənə konkret təminat verə bilmirsinizsə, o zaman mənə birbaşa cavab verməyinizi təklif edirəm."
  
  Geyts onun dodaqlarını yaladı. - Dəqiq bilmirik, cənab prezident. Gözünün ucu ilə o, general Stounun üzünün təbəssümlə burulduğunu gördüyünü düşündü, lakin o tərəfə baxanda adam başını çevirdi.
  
  "Cənab prezident," Stoun dedi. "Heç olmasa planı həyata keçirmək üçün mənə resurslar verin. Qoy hazırlaşım. Sonra katibin komandası uğursuz olarsa, heç olmasa aktiv gücləndiricilərimiz var". Hamı intonasiyanı eşitdi, bəziləri isə az qala gülümsədi.
  
  "Bu, çox risklidir" dedi Geyts.
  
  "Cəhd etməmək daha risklidir" deyə Stoun təsdiqlədi. "Ölkənin müstəqilliyi təhlükə altındadır".
  
  Qapı içəridə titrədi. O, Stoun Şingendə komandanlıq etsə nə baş verəcəyini dəqiq bilirdi, lakin bu otaqdakı təsir General Daşa doğru meyl edirdi. Belə bir dəstək olsa, prezident şübhəsiz ki, sadə bir xahişi yerinə yetirməli olardı. Lakin Stoun şöhrətə can atırdı və burada demək olar ki, hamı generalın Amerikanın Odinin cihazını spesifikasiyaya uyğun olaraq deaktiv etməyə qadir olan parlaq ağıllara sahib olması ilə bağlı dediyi ilə razılaşardı. Bəlkə də elə idi.
  
  Problem onda idi ki, Geyts düşündü. NASA-da işləmək və ya MIT-də oxumaq əvəzinə, hazırda ehtiyac duyduqları zehniyyət daha çox superkompüterləri sındırdığına görə həbsxanaya düşən qəribə tək adamın və ya yataq otağından yeni oyunun liderlər cədvəlinin zirvəsinə yüksələn qəribə bir axmaq adamın düşüncə tərzi idi. Tomb Raider.
  
  Cəsarət, güc, bacarıq, bir az dəlilik və fantaziyaya meyl. Onlara lazım olan bu idi. O, bunu SPEAR-ın devizi hesab edirdi. Əgər komandanın indiyə qədər öyrəndikləri doğru idisə və köhnə tanrılar yenidən bunların bir hissəsi olsaydı, sonda onların hamısını xilas edən yeganə şey dəlilik və fantaziya ola bilərdi.
  
  
  OTUZ ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Karin Blake bunun zamana qarşı yarış olduğunu bilirdi. Keçən həftə ən yaxşı şəkildə sıx, stresli qasırğa kimi təsvir olunsa da, o, növbəti bir neçə saatın tez bir zamanda zirvədən ifrata doğru gedəcəyini bilirdi.
  
  O, yeni qərargahda tək idi. Bir neçə saat əvvəl Komodo Romero, Smith və digər iki Delta əsgəri ilə görüşmək niyyətində olan Pittsburqa qısa səfərinə yola düşdü. Pattersonun arvadı hələ də onların yığcam evində əsir saxlanılırdı. Professorun azadlığa çıxmasının nisbətən yaxınlarda olmasına baxmayaraq, Karin onun bağ evində nəsə baş verdiyini gözləyirdi, lakin görünür, əsas ruslar - onların tanıdıqları Razin və Zanko buna diqqət yetirmək üçün çox məşğul idilər. . Və ya bəlkə də xəbər hələ sızmayıb. Karin son dəfə Komodo ilə əlaqəni yoxladı.
  
  "İndiyə qədər yaxşı, T-oğru?"
  
  "Dağ şehi kimi, mənim balaca Kazmatım."
  
  Karin onları mehriban bir adla çağırdığını eşidəndə gülümsədi. "Mənə elə gəlir ki, oğlan əsgərlər hələ gəlməyib?"
  
  "Biz hələ də gözləyirik. Bu mesajlar heyrətamizdir, Karin. Elə bil yanımda oturursan".
  
  "istəyərdim". Karin isə qərargahda tək olduğu üçün çox həyəcanlı idi. Bu, Qeytsin ona inam səviyyəsini göstərirdi. Bu, Conatan və SPIR sayəsində onun gələcəyinin parlaq və zəngin olduğunu göstərdi. Bu, onun yenidən həyata sahib ola biləcəyini göstərdi.
  
  "Başını dik tut" dedi Komodo. "Onlar buradadır".
  
  Komanda lideri vəziyyəti yeni komandasına izah etmək üçün qısa müddətə offline getdi. Karin onun bir neçə dəqiqədən sonra qayıdacağını gözlədi və hamısını eyni avadanlıq vasitəsilə birləşdirəcək, onları bir-birinə və peyk vasitəsilə ona bağlayacaq bir döngə hazırladı. Yeni qərargah bir qədər kiçik idi, pəncərəsiz idi və köhnəlmiş yalnız qaraj üçün giriş metodundan istifadə etdi, lakin onlar onu işə saldılar. Qabaqcıl rabitə və müşahidə sistemləri əsas otağın çox hissəsini, komandanın avadanlıqları isə ikincini tuturdu. Nə kameralar, nə sorğu-sual otaqları, sadəcə kiçik bir zirzəmi var idi ki, bu da Karinin fikrincə, qərargahın ən gözəl cəhəti idi.
  
  Birbaşa Pennsylvania Mall-a aparan yeraltı qaçış yolu.
  
  Hansı qızın xoşuna gəlməz ki, bu haqda fikirləşdi. Daha da yaxşısı, onlarla çıxışı, təhlükəsizliyi və gizlənmək üçün yeri olan heyrətamiz, canlı bir yer idi. Üstəlik, o, tuneldən qəlyanaltı üçün də istifadə edə bilər!
  
  Amma bu gün yox. Komodo və komanda hücumlarında kömək etmək üçün ona güvəndi. Bağlantı qurulduqdan sonra o, evin damını böyütmək üçün CIA-nın qlobal xəritəçəkmə sistemindən istifadə edərək, nəzarət sisteminə diqqət yetirdi. Böyütmə böyük və kristal təmiz idi. O, əvvəlki missiyada istifadə etdikləri, divarların arasından görə bilən silahlardan birini xatırladı. Belə bir silah burada və gələcəkdə faydalı olardı, lakin o, sadəcə olaraq, Alisiyanın onu şübhəli bir iş üçün istifadə edəcəyi fikrini ağlından çıxara bilmədi.
  
  İki dəfə klik ona Komodonun yenidən onlayn olduğunu bildirdi. "Oyun başlayır?"
  
  "Oyunda var. Herrera və Tayler kəşfiyyat aparır və gizlənmək üçün yer tapırlar. Onların çirkin rus simasını ilk göstərəni tutub içəri girmək üçün istifadə edəcəyik".
  
  "Riskli səslənir."
  
  "Sınaq edilmiş və etibarlı. Üstəlik, hər şey risklidir, balam. Biz çöldəyik, içəri girməyə çalışırıq".
  
  Karin, kişilərdən birinin uşaqların söhbətini konservləşdirmək barədə pıçıldadığını eşitdi və dərhal Smit olduğunu təxmin etdi. Qısa xasiyyətli Dəniz haqqında kifayət qədər eşitmişdi ki, onun xasiyyətini, hətta əlaqədən də tanısın.
  
  "Narahat olmayın" dedi Komodo. "Yazıq Ole Smit depressiyadadır. O, 12 saat əvvəl Mei ilə mesajlaşdı və o, cavab vermədi.
  
  Karin güldü. "Bəlkə sonda öpüşü qaçırdı, hə?"
  
  Qısa bir sükut çökdü, sonra havada Smitin səsi gəldi. "Xanım, ancaq onu deyə bilərəm ki, bəxtiniz gətirib ki, mən Deltayam. Mən dənizçi olsaydım, sənə bundan sonra sikişməni söyləyərdim".
  
  Komodo gülməyə başladı. "O, pis vəziyyətdədir. Hey Romero, bütün günü bununla necə yaşayırsan?"
  
  "Biz evli deyilik, ser. O, istədiyini görə bilər".
  
  "Düşünürəm ki, Drake bu barədə deyəcək bir şey var." Karin iki fiqurun, Herrera və Taylerin ehtiyatla Patterson evinə yaxınlaşmasını seyr etdi. İki Delta əsgəri məharətlə içəridə gizlənərək evi əhatə edən yarpaqlara və bel hündürlüyünə çatdı. Onlar tələsmirdilər. Karin iyirmi səkkiz dəqiqə gözləməyi və qarışdırmağı saydı.
  
  "Biz hamımız bura toplaşmışıq."
  
  Komodo ağ konstruksiyalı mikroavtobusunun içərisini gəzirdi. Qapağı yaxşıdı. Yolun o biri tərəfindəki ev təmir olunurdu və hər gün müxtəlif şərait tələb olunurdu.
  
  Romero dedi: "Bəs, Drake necədir? Bütün bunlar hansısa yeni şücaətin bir hissəsidirmi?"
  
  "Babil," Karin Komodonun səsi ilə əyləncəli cavab eşitdi. Sonra: "Soruşma."
  
  "Bax, biz maraqlandıq" dedi Smith. "Komandamız hələ yenilənmədiyi üçün bizim üçün yaxşı söz deyə bilərsiniz."
  
  Karin Komodonun beyninin tıqqıltısını az qala eşidə bilərdi. "Nə? Niyə?"
  
  Səssizlik izlədi. Onlar qaş və əl jestləri ilə ünsiyyət qurmuş ola bilərlər.
  
  Komodo daha sonra səsində həyəcanla danışdı. "Zarafat edirsiniz? Doğrudanmı? SPEAR-a qoşulmaq istəyirsiniz? Yaxşı, Drake səndən çox danışır, Romero. Məndən sizin adınıza danışmağı xahiş etdiyiniz üçün fəxr edirəm".
  
  - İstənilən vaxt, dostum.
  
  Smitin səsi söhbəti kəsdi. "Mai mənim haqqımda yaxşı danışdı?"
  
  "O, sənsiz heç vaxt yaşaya bilməyəcəyini söylədi."
  
  Yenə sükut çökdü, sonra Karin Romeronun pıçıldadığını eşitdi. "Ağlamağa başlama, cənnət xatirinə."
  
  "Səni siksin."
  
  O, hərbi yumor nümayişinə başını buladı. Başqa heç nə etmədən balaca soyuducu-dondurucuya getdi və bir şüşə su çıxartdı. Orada dayanıb soyuq mayeni yudumlayarkən birdən ağlına gəldi ki, sonuncu dəfə nə vaxt belə tək qaldığını xatırlaya bilmir. Onun üçün qəribə fikir. Karin əvvəllər mənzilinin qaranlığında fiziki olaraq, zehni olaraq isə ağlının qaranlığında tək idi. Yalnız onun son anı, Benə kömək etmək üçün Havaya getdiyini söyləməzdən əvvəl, mənzilində olmalı idi.
  
  O, belə bir həyat üçün doğulduğuna inanaraq yeni varlığına asanlıqla uyğunlaşır. Bütün faciələri onu buna hazırladı. İndi yaşadığı anlar, o gözəl günlər onun bildiyi ən gözəl anları idi.
  
  Və Komodo hər şeyin mərkəzində möhkəm dayandı, lövbəri. Bu fikir beynindən keçən kimi birbaşa linkə iki dəfə klikləmək onun diqqətini çəkdi.
  
  "Biz oyunun içindəyik. Yan qapı indicə açıldı".
  
  Karin peyk ekranı ilə Komodo dəbilqə kamerası arasında keçid edərək oturacağına qaçdı. O, diqqətini tapançasının lüləsi ilə furqonun daxili tutacağı arasında cəmləyərək başlanğıcı gözləyirdi. Karin Taylerin baş kamerasına keçdi. O, yarpaqlardakı boşluqlardan kişiyə doğru hərəkət edən böyük bir fiqur gördü. Taylerin yüngül nəfəs alması digər adamın addımlarını vurğulayırdı.
  
  "Hədəf kənardadır. Bizim şansımız varmı?
  
  Karin dərhal nəzərdən keçirməyə keçdi. Evin yaxınlığında başqa heç nə yerindən tərpənməyib. "Hər şey aydındır".
  
  "Hərəkət edin."
  
  Komodo komandası komandanın hücumuna başladı. Ağ mikroavtobusun arxası yellənərək açıldı və üç nəfər tullanıb səki ilə aşağı və bağ yolu ilə yuxarı qaçdılar. Tayler gizləndiyi yerdən çıxdı və mükəmməl boğulma tutuşu ilə rəqibini yerə yıxdı. Karin çıxılmaz mübarizə və şiddətli xırıltı səsləri eşitdi, lakin bu uzun sürmədi. Herrera Taylerə qoşuldu və onların arasında iki Delta əsgəri rusu Milad hinduşkasından daha möhkəm bağladı.
  
  Komodonun yolda onların yanından keçməsinə Karin Taylerin baş kamerasından baxdı. Balaca kamera Komodonun, Smitin və Romeronun yarıaçıq qapıdan sıxışdırıldığını görmək üçün ətrafa fırlandı. Sonra Komodonun başındakı kamera boş koridoru, divardakı şəkilləri, pilləkənlərin sıldırım hissəsini, daşqınla dolu camaşırxana səbətini göstərdi. Rabitə sistemi dəhlizin sonundan gələn sərt gülüşləri götürdü. Komodo işarə verdi və üç nəfər həmin istiqamətə yönəldi. Komodo tapançasının lüləsi yan-yana idarə olunan hərəkətlər etdi. Karin nəzərdən keçirdi. Hələ təmiz idi, amma bir kağız oğlan küçə ilə gedirdi.
  
  Dəhlizin sonundakı otaqdan öküzə oxşayan bir adam çıxdı, ona yaxınlaşan üç silahlı əsgəri görəndə üzündə təəccübün az qala gülməli ifadəsi vardı. Testosteron anında yüksəldi, kəşfiyyatdan ən azı beşə bir üstün oldu və o, silah üçün kəmərinin arxasına uzanaraq qışqırdı.
  
  Komodo silahı tərpəndi. Buğa ağdan parlaq qırmızıya çevrilərək çərçivəyə geri qaçdı. Komodo irəlilədi. Atəş otağın içindən kor-koranə açılaraq divarı deşib.
  
  "Tayler, Herrera, yuxarıya baxın" deyə Komodo kommunikatoruna pıçıldadı.
  
  "Mətbəxdə tək" dedi Romero. "Qeyri-dost".
  
  Smit birinci mərtəbənin qalan hissəsini yoxladı. "Hər şey aydındır".
  
  Komodo tez geri döndü. "Bitir." O, Tayler və Herreranın ardınca pilləkənlərlə yuxarı qalxaraq sürətlə koridorda irəlilədi. "Smit" dedi. - Qarajı unutma.
  
  "Onun üzərində".
  
  Karin Romeronun dəbilqəsindəki kameranın sərt şəkildə geri çəkilməsinə baxdı. Kişi mətbəxin suvaqlanmış divarlarına ağır güllələr ataraq yan boşqab boyda deşiklər buraxıb. Qısa bir qışqırıq yolun aydın olduğunu bildirdi.
  
  Smit arxayın olmaq üçün rusa iki dəfə toxunaraq içəri qaçdı. Qaraja aparan daxili qapı bir az aralı idi. Karin onun tez, lakin diqqətlə ona yaxınlaşmasına baxdı. O, silahının lüləsi ilə qapını daha geniş itələdi.
  
  "Əlaqə" dodağının altından mızıldandı. "Arvad buradadır və tək deyil."
  
  Sanki təsdiqləmək üçün "Geri çəkil! Mənə yaxınlaşma!"
  
  Karin qaşqabaqlandı. Qalan sonuncu rus Audrey Pattersonun arxasında dayandı, bir əli onun boğazına basdı, digəri silahı başına tutdu. Qadın qorxmuş görünürdü və göz yaşları üzündən süzülürdü.
  
  Smith, ehtimal ki, hücumçunu daha ciddi təhlükəyə yönəltmək üçün silahı girovdan uzaqlaşdırmaq kimi klassik səhvə məcbur etmək ümidi ilə irəlilədi. Lakin ruslar itaət etmədilər.
  
  "Mən vururam!"
  
  Rabitə sistemini eşitməyən bir atəş səsi eşidildi. Karin Audrey Pattersonun qışqırdığını və axsadığını gördü, lakin güllə yalnız alnına dəydi.
  
  "Növbəti var!"
  
  Komodo səhnəyə qatılan kimi hönkürdü. Karin dörd kamera başının yarımdairəyə çevrilməsinə baxdı. Beşincisi kobud, yavaş-yavaş sürünən beton döşəməyə yönəldilmişdi.
  
  "Gedəcək yer yoxdur, ey əclaf," Smit tipik hiddətlə dedi. "Noxud ilə ox aşağı."
  
  "Məni buraxın!"
  
  "Ünsiyyət bitdi, Boris" deyə Smit hönkürdü. "Yaxşı rus ol. Dostlarınızın orada olduğu kimi divarlara bulaşmaq istəmirsiniz."
  
  Komodo irəli addımladı. Sakit ol, - o, sakitcə dedi. "İkinizdə". Karin rusu və xanım Pattersonu, yoxsa rusu və Smiti nəzərdə tutduğuna tam əmin deyildi.
  
  "Nə istəyirsən?" Komodo soruşdu. "Onu buraxdın. danışacağıq".
  
  "Get. Siz qarajdan çıxın, biz gedək. Mən onu azad olanda itələyirəm".
  
  Smit xoruldadı. Beşinci baş kamera, Taylerin təkər protektoruna fokuslanaraq dayandıqca Karin bədəninin hər əzələsinin gərginləşdiyini, hər sinir sonunun dartıldığını hiss etdi. O, məndən cəmi üç fut aralı olmalı idi. İndi gözləyəcək.
  
  Bu dəfə Komodo kənara çəkildi. Rus tapança ilə onun arxasınca getdi. "Niyə hamımız sakitləşmirik" dedi Komodo. Silahı Odrinin başından çək, danışarıq.
  
  "Yaxşı!" rus qışqırdı. "Mən bunu sənə yönəldirəm!"
  
  Hər şey çox tez və klinik olaraq baş verdi. Tayler Herreradan siqnal aldı, ayağa qalxdı və iki dəfə atəş açdı. Rusun başı partladı, professorun arvadına və yan divara sıçradı. Qadın dizləri üstə çökdü, isterik, lakin sağ idi.
  
  Smit və Romero onun köməyinə qaçdılar.
  
  Komodo rabitəçiyə tərəf döndü. "Missiya yerinə yetirildi" dedi. "Tezliklə qayıdacağam".
  
  Karin yenidən nəzərdən keçirdi. Kağızçı yoxa çıxdı. Bütün evlər sakit idi. O, səlahiyyətlilərə köçə biləcəkləri barədə məlumat verəcəkdir. Şəhərətrafı ərazilərin dincliyi və sakitliyi növbəti günə qədər davam edəcək.
  
  Boş vaxtı olanda o, cib telefonunu çıxarıb cəld valideynlərinin nömrəsini yığdı və Lidsdə həyatın onlarla necə davrandığı ilə maraqlandı. Bundan sonra o, Benə zəng edəcək.
  
  
  OTUZ DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  "Bu, həyatımızın döyüşü ola bilər" dedi Mai Kitano.
  
  Drake kürəyini bərk yandıran səhər günəşindən xəbərsiz səhrada süründü, silahlar hazırdı. Onların kürək çantaları qorxunc çuxura girmək üçün lazım ola biləcək alətlərə qədər diqqətlə yığılmışdı. Amma indi Dreykin gözləri qarşıdakı mükafata dikilmişdi.
  
  Qədim Babil çuxurunu və sağ qalsalar, Zanko və Razinin qədim xəzinələri ovladıqları İblis Qülləsini, Babil qülləsini qarət edən Razinin adamlarından ibarət rəngli qrupa aid üç böyük kamuflyajlı çadır.
  
  "Xeyr, hər səhər qəhvə maşınının ətrafındakı döyüşdən daha pis deyil."
  
  Alisiya eyni geyinmiş halda onların yanları ilə süründü. "Dəri velosiped şalvarını çəkərkən daha çətin vaxtlar keçirdim."
  
  Mai ona baxdı. "Ancaq mərc edirəm ki, onları çıxaranlar o qədər də çox deyil."
  
  Hayden, Dahl və Kinimaka digər tərəfdən təhlükəsiz rabitə sistemi ilə bağlanmış iki qrup yaxınlaşdı. Onların məqsədi nəyin bahasına olursa olsun bütün qılıncları əldə etməkdir. Dünyada dəhşətli hadisələr baş verirdi və bu, komandanın onlarla yeganə real əlaqəsi idi.
  
  Rus perimetri zəiflədi, həftəlik hərəkətsizliklə rahatlaşdı. Diqqətlə müşahidə etdiklərinə görə, rusların heç biri Zanko və ya Razin olmayan iki rəis, bir kişi və bir qadın da daxil olmaqla, təxminən on nəfərdən ibarət bir yol yoldaşı var idi .
  
  Onlar Şeytan Qülləsində olmalıdırlar, Patterson təxmin etdi. Onların adamları qılıncların qalan hissəsini alarkən Patterson, Ackerman və Yorga bu kiçik gəzinti üçün gəzintiçilər tərəfindən buraxıldı. Mülki insanlar yalnız diqqəti yayındıracaqlar.
  
  Alisiya ağzından bir topa qum çıxartdı. "Oh, bəli, xoşuma gəldi."
  
  Dreyk güclü durbin vasitəsilə çadırların ərazisini yoxladı, mühafizəçilərin mövqelərini təyin etdi. "Bəli, bura çox istidir. Baxmayaraq ki, daha pis ola bilər. Heç olmasa, hələ o zehni dəvə hörümçəklərindən birinə rast gəlməmişik".
  
  Alicia bütün bədənini çevirdi. "Nə?" Soruşdum.
  
  "Sən bilirsən. Altı, yeddi düym. Saatda on mil sürətlə hərəkət edin. Çənələr timsah kimi. O dəvə hörümçəkləri".
  
  "Beləliklə, mən burada sinəmə qədər qumda uzanmışam və indi siz onları xatırlayırsınız. Çox sağ ol." O, sanki canavarlardan birinin təpələrdən tullanacağını gözləyirmiş kimi ətrafa baxdı.
  
  "Əqrəblər daha pisdir." Kinimakinin səsi kommunikatorun üstünə gəldi. "Mən sadəcə birinin üzərində süründüm. Xoşbəxtlikdən onu əzdim, məncə. Onlar nüvə zərbəsindən sağ çıxa bilərlər, lakin qüdrətli Mano sağ qala bilməz".
  
  "Gəlin gedək." Alisiya yenidən sürünməyə başladı. Bu rusların xarici görünüşü mənim xoşuma gəlməyə başlayır".
  
  Dreyk dirsəkləri üzərində sürünərək, qeyri-bərabər, tozlu ərazidən bir neçə santimetr aralıda ayağa qalxdı. Səhər tezdən günəş artıq batmağa başlamışdı. Davamlı bir meh qarşıdakı nəhəng çadırları hərəkətə gətirdi və kiçik tozlu şeytanları qaldırdı. Üçlük son cüzi yüksəlişə qalib gəldi və gözlədi.
  
  Haydenin səsi kommunikatorun üstünə gəldi. "İrəli".
  
  Onlar perimetri sındırdılar. Dreykin silahı tükürdü. Mühafizəçi dərhal yerə yıxıldı. Digərləri qeyri-bərabər bir dairədə onun ardınca getdilər. Komandanın sürətli atışı onlarla məhəccərlər arasında olan zəmini məhv etdi. Bir neçə saniyədən sonra onlar yük maşınları, qablaşdırma qutuları və dizel yanacağı barabanlarının arasında oldular. Çadırın qapağı açıldı və çox pis geyinmiş adamlar silahları hündür və ya hələ də arxalarına bağlayaraq uçdular. Birinin əlində hələ də yarımboş bir şüşə Southern Cross arağı vardı.
  
  Onların ağrılı qışqırıqları səhər havasını doldurdu.
  
  Daha iki fiqur çadırdan tullanır. "Viktoriya!" onlardan biri qışqırdı. "Nikolaya zəng et!"
  
  Qarasaçlı, kişilər kimi yarı geyimli qadın arxayın, təkəbbürlü bir ifadə ilə araq şüşəsini Haydenin komandasına tərəf atdı. "Əlbəttə, Maksim. Mənim başqa işim yoxdur".
  
  Maksim qablaşdırma qutularına güllə axını atdı. Onlardan biri başının yanındakı çərçivəyə dəyən kimi Dreyk əyildi. Maksimin adamları vəziyyəti nizamlayanda daha çox güllə gurultu ilə qutulara dəydi. Mai əyildi və mükəmməl baş zərbəsi ilə birini götürdü və patronun ayağına uçaraq onu əzdi.
  
  "İdiot!" Maksim ayağa qalxıb meyiti təpikləyəndə qışqırdı, üzü bənövşəyi qırmızı idi. "Qələbə! Tələs!"
  
  "Bəsdir, Maksim."
  
  Drake az qala əylənmiş baxışlarını qadınlara çevirdi. "Deyəsən bu ikisi praktiki olaraq evlidir."
  
  Alicia çölə baxdı və az qala başını partlatacaqdı. Taxta qırıntıları saçlarının arasından keçdi. "Cəfəngiyat".
  
  Yeni çəkilişlər səsləndi. Haydenin komandası atəş açaraq irəlilədi. Drake zəif bükülmüş sandığın kənarına çıxdı və aşağıya baxdı. O, ayrıldığı iki saniyədə gülləni kiminsə boğazına qoydu və güllənin Viktoriyanın kəllə sümüyünün ağrılı şəkildə keçdiyini gördü.
  
  "Biz onları incələyirik və onlar bunu bilirlər" dedi. "Gəlin hərəkət edək."
  
  Üçlük qutuların arxasından tullanır, təsadüfi park edilmiş üç yük maşınının yanından keçir və açıq yerə çıxır. İndi onları cəmi qırx fut ayırdı və Babil çuxuru irinli, açıq yara kimi solda uzanırdı.
  
  Drake diqqətini Maksimə yönəltdi, lakin rus tez palçığa düşdü. Viktoriya cib telefonunu onun başına ataraq onun yanına qaçdı.
  
  "Axmaq bir şey işləmir."
  
  "Xeyr, Viktoriya. Bu axmaq lənətəgəlməz şey bunu aradan qaldırmağa çalışır!"
  
  Maksim ayağa qalxanda Dreyk atəş açdı, gülləsi rusun başından keçdi. O vaxta qədər adamın o biri əlində sıxılmış əşya - qumbara ilə nəsə etmək çox gec idi.
  
  Maksim ananas şəklində partlayıcı atıb. Drake sağa fırladı və yuvarlandı. Mai və Alicia bir an geridə qaldılar. Onların ətrafında toz və qum sütunları qalxdı. Üç saniyə sonra qumbara partladı və qəlpələri hər tərəfə səpələdi.
  
  Yer silkələdi. Alicia kəskin qışqırdı. Mai Drake-i bədəninin aşağı yarısına vurdu, o, hələ də yuvarlanırdı. Drake onun yanından ölümcül sürətlə uçan ölümcül obyektlərin dəhşətli, ölümlə dolu fısıltısını eşitdi. Yer yenidən gurlandı.
  
  Nəhayət, o, dayandı, tam ayıq, silahını qaldırıb çadırlara baxdı. Toz buludları onun baxışını kəsdi. Onun yanında Mey ingilis qadını özünə tərəf çəkərək Alisiyaya uzandı.
  
  "Yaralısan?"
  
  "Yox. Amma mən o lanet hörümçək şeylərindən birini gördüm.
  
  Drake buludların arasından baxdı. Qulaqlıqda Haydenin səsi qışqırdı: "İçəri gir. Siz yaxşısınız?"
  
  "Biz yaxşıyıq. Sadəcə...
  
  Və sonra onların bütün dünyası dəyişdi. Onların qoyduğu yerin özü əyilməyə və çatlamağa başladı. Qumbara partlaması yerindən Babil çuxuruna qədər dar çatlar uzanırdı.
  
  Drake nə olacağını gördü. "Oh, oh."
  
  Onların altında torpaq çökdü.
  
  
  OTUZ BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Dreyk irəli yıxıldı, onun yıxılmasına mane ola biləcək hər şeyi tutdu, lakin qayalıq yer onların üçünü də özü ilə apararaq dik şəlalə ilə çökdü. Göründüyü kimi, dağılma təkcə onların ərazisində baş vermədi, Viktoriyanın gur səsi Maksimi dəliliyinə görə danladığı üçün çadırlara qədər yayıldı.
  
  Drake yıxılanda vaxt dayandı. Onların həyatları tarazlıqda qaldı. Bu, dibsiz bir çuxura sonsuz düşmə və ya dik yamacdan kəskin düşmə ola bilər. Bədənini divarlardan sıçrayan kimi bükdü, ətrafına şist və daş yağdığından başını aşağı saldı. Nəhayət, o, dərhal qarşı tərəfə yuvarlanan kimi, görünür, dar bir yerdə dibə çatdı.
  
  Və bu o demək idi...
  
  O, dizləri üstünə yıxıldı, başı fırlandı, əzaları ağrıdan ağrıyırdı. Sakitləşdi, yerə baxıb diqqətini daş yığınına cəmlədi, sonra yuxarı baxdı.
  
  Rusun cəsədinin yuxarı yarısı dağıntılar arasından yamacın daha aşağı hissəsindən çıxmışdı, qismən basdırılmışdı, amma yenə də möcüzəvi şəkildə tapançasını tutub onun vəziyyətinə vəhşicəsinə baxırdı. Daha iki mühafizəçi inildəyib aşağıda yığılan dağıntıların üstündən süründülər. Onların arxasında Drake bir-birinin üstünə səpələnmiş və çarəsizcə döyüşən Maksim və Viktoriyanı gördü.
  
  Daş çaylar və çaylar hər iki yamacdan aşağı axmağa davam edirdi.
  
  Yuxarıda Dreyk çadırlardan birinin yeni yarığa söykəndiyini, qorxulu şəkildə sürüşdüyünü və yavaş-yavaş sürüşdüyünü gördü.
  
  sik! Mai çəkib ətrafa baxdı və silah axtardı. Onların silahları heç yerdə görünmürdü. Sonra Alisiya onun yanından qaçdı, qalaqdan yığına çevik tullandı, ordu bıçağını çəkdi və düşmüş ruslar arasındakı boşluğu bağladı. Drake onun ardınca getdi. Alisiya silahının sapını birinci kişinin çənəsinin altına vuraraq ona reaksiya vermək şansı vermədi. İkincisi çiynindən zərbəni dəf edərək ona hücum etdi. Dreyk öz bıçağını kişinin boğazına soxanda Alisiya onun əlindən tutub biləyini sındırdı. Yalnız Maksim və Viktoriya qaldı.
  
  Daha sonra güllə yaxınlıqdakı dağıntılara dəyib, kiçik şist partlamasına səbəb olub. Lənət olsun, o alçaqı necə məhv edəcəkdilər?
  
  Yarı yamacın altına basdırılmış rus gülür, ehtiyatla nişan almağa çalışırdı. Onun qarşısını almaq üçün heç nə edə bilmədilər. "Dayan!" qışqırdı. "Mən sizin axmaq başlarınızı uçurmaq istəyirəm."
  
  "Onları örtün" Maksimin mötəbər əmri idi. "Onları burada dəfn edə bilərik. Uyğun bir son, deyirəm."
  
  "Çəkin lanet götünü məndən!" Viktoriya qışqırdı.
  
  Alicia, heç vaxt yerində dayanıb bunu qəbul edən qızlardan biri, dağıntıların arasından keçərək və banşi kimi qışqıraraq yerindən qalxmadı. Dreyk onun arxasınca qaçdı, çarpaz işarələr onun çılpaq kürəyinə düzüldükcə qaşındı.
  
  Mai onların arxasınca qışqırdı: "Dayan..."
  
  Sonra Thorsten Dahlın qışqırtısı ildırım kimi yerə yıxıldı və iribuynuzlu isveçli ilk olaraq ayaqlarını yerə yıxdı, dağılan yamacdan aşağı sürüşdü, daş axınları onun ətrafında dalğalandı, yarı basdırılmış rusa çırpıldı və az qala onu iki yerə böldü. Hər iki döyüşçü dibinə yıxıldı, rus əyildi və parçalandı, isveçli tozunu sildi və növbəti hədəfini axtarmağa başladı.
  
  Alisiya Maksimin belindən tutaraq onu bərk vurdu. Dreyk Viktoriya ilə toqquşub, bıçağını bıçaqlayıb, lakin dağlar hərəkət edən dağıntılar səbəbindən tarazlığını itirib. Yıxıldığını anlayanda bütün bədənini yamaca bərk vurdu. Viktoriya ona güldü.
  
  "Bu nədir? oynamaq istəyirsən?"
  
  Dreyk ona yaxınlaşanda çöməldi, onun cəld yıxılmasından qanlı və cızıqlanmış qamətli, çılpaq ayaqlarını görəndə az qala qaşqabağını tutdu. O, onun kürəyini tutdu, çiynini yerə atdı və onu kənara atdı. Dönəndə Mainin arxasında gördü ki, yarığın uzaq kənarı yavaş-yavaş Babil çuxuruna çökür.
  
  Və eniş nöqtəsi sürətlə Maiyə yaxınlaşırdı!
  
  "Qaç!" qışqırdı. Bu zaman Kinimaka, Hayden və Dreykin bir anlıq gördüyü kimi, Yorgi tərəfindən bağlanan qalın bir kəndir yuxarıdan aşağı sürüşdü.
  
  Balaca rus oğru, yəqin ki, ona itaət etməmişdi. Allah qorusun.
  
  O, bütün bədənini Viktoriyaya söykəyib qabırğalarına zərbə endirib, amma gücünü toplayıb bıçağı endirib. Əlləri yuxarı qalxdı, bıçağın ucunu burnunun körpüsündən bir qarış araladı.
  
  Drake daha bərk basdı. Rus qadın tüpürüb ora-bura qaçır, söyüş söyürdü. Alicia beyninə bir zərbə ilə iztirablarına son qoymazdan əvvəl, üzünü muşa çevirərək Maksimə möhkəm bir zərbə vurdu. Mai yarığın çökməsinin qabağına tullandı, ipə tullandı və əlini Alisiyaya uzatdı. "Daha tez!"
  
  Drake bir əlini bıçaqdan çıxardı, sonra onu dırnaqda çəkic kimi vuraraq dirəyin yuxarı hissəsinə endirdi. Bıçaq dəridən dilimlənmişdir.
  
  Viktoriya soyuqqanlı şəkildə onun gözlərinə baxdı. "Hamınızı sikin" dedi və Dreykin biləyini buraxdı.
  
  Bıçaq onun alnına heç bir maneə olmadan deşildi. Dreyk onu olduğu yerdə qoyub kəndirin sallanan ucundan tutdu, ayaqlarını yamacın üstünə qoyub arxaya söykənib, düz Alicianın altında qaldı. Hamısı qalxmağa başladı.
  
  Dahl sürətlə iti bucaq altında çökən yamacla yuxarı qaçdı, onun kursu Maidən bir az yuxarı ipdən keçməli idi.
  
  Kinimaka və başqaları yükü öz üzərlərinə götürdülər. Havaylının səsi qəfil sükutdan aydın eşidildi. "Uşaqlardan əvvəl evdə bir çox çuxurdan çoxlu donuz çıxartdım, amma bu, kubok tələb edir."
  
  "Tələs, Mano" deyə Hayden çağırdı. "Bu, bitməkdən çox uzaqdır. Biz Razinin bu digər qılınclardan qaçmasına icazə verə bilmərik".
  
  Alisiya çiyninin üstündən Dreykə baxdı. "Mənzərədən zövq alırsınız?"
  
  Drake ona təbəssüm göndərdi. "Bilmirəm, sevgilim. Bütün bunları əvvəllər gördüyünüz zaman heç də eyni deyil".
  
  
  Otuz altıncı fəsil
  
  
  Suya qalxdıqdan sonra Drake Ackerman və Patterson-un da kəndir çəkmə komandasının bir hissəsi olduğunu gördü. Kinimakidən başqa hamı yorğunluqdan yerə yıxıldı, axırıncı adam Dreyk zirvəyə qalxdı.
  
  "Təşəkkür edirəm, Mano." Drake nəhəng həmkarını ətli çiyninə çırpdı. O, dərhal Dalın artıq iki bağlı mühafizəçiyə tərəf gizləndiyini gördü.
  
  "Cavablar" dedi isveçli. "Ey kişilər, onları mənə verin, biz də sizi yaşadaq. Sakit olun və çuxurda şansınızı ələ keçirə bilərsiniz".
  
  Hər iki adam üzlərində çarəsizlik və asmalıq qarışığı ilə kosmosa baxırdılar. Onlardan biri onun bağlarını yırtdı. "Biz səninlə pis danışırıq."
  
  "Olle" dedi Dahl Akermana yanından keçərkən. - Başqa tərəfdən baxsanız yaxşı olar.
  
  İsveçli dəqiq vuranda Dreyk fürsətdən istifadə edərək Yorgiyə yaxınlaşıb. - Köməkçi olduğun üçün sağ ol, dostum.
  
  "Bu mənim yeni işimdir." Oğru güldü. "Mən sənin həyatını xilas edirəm."
  
  Drake Babil qülləsinin yerinə nəzər saldı. "Mən heç nə görmürəm. Sizcə köhnə dostlarınız oradadırmı?"
  
  "Əgər onlar sənin qılınclarını tapmağa yaxın olsalar, getməyəcəklər. Onlar döyüşəcəklər".
  
  "Yaxşı".
  
  Dreyk Dahla yaxınlaşan kimi tozunu sildi. İsveçli Hayden və Kinimakanın ən uzaq çadırın yanında yerləşən tək sandığa yaxınlaşmasını seyr etdi. "Oğru quşlarımız üç qılınc tapdıqlarını deyirlər. Onlardan ikisi həmin qutudadır. Razin və Zanko başqa birini götürdülər".
  
  Patterson şərhi eşidib qaçdı. "Gözləmək. Razin niyə başqa qılınc götürdü?"
  
  Dahl əsirinə sual dolu qaşlarını çatdı. Onlardan biri qan tüpürdü. "O, Makedoniyalı İskəndər kimi onu Böyük Qılınc adlandırdı. Onun nə demək istədiyini bilmirəm".
  
  Patterson demək olar ki, özünə işdi. "Yox! Onlar Böyük Qılınca sahib ola bilməzlər. Bu açardır. Bütün yazını başa düşməyin açarı. Bütün yer enerjisinin açarı. Qasırğanın açarı. bu-"
  
  Dahl onun başına vurdu. "Sakit ol, oğlan. Biz onu geri alacağıq".
  
  Mai və Alisiya uzaq təpəni seyr etmək üçün yerləşdilər. İndi zaman onların əleyhinə idi və hər keçən saniyə rusların mükafatla sürüşmək təhlükəsini və şansını artırırdı. Drake Yorgi və Patterson olan qutuya yaxınlaşdı.
  
  Kinimaka atılmış lomla qapağı sındırdı, sonra içindəkilər çölə tökülən kimi geri çəkildi. Qum qablaşdırma köpüyü ilə səpələnmişdi, onların arasında bir neçə möhkəm bükülmüş çantalar var idi.
  
  Hayden ayağa əyilib uzun bir bağlama götürdü. Kinimaka digərlərini skan etdi, lakin qılıncın formasına uyğun gələn heç bir forma görmədi. Hayden qumun üzərində diz çökdü və cəld bükmə ipini kəsdi.
  
  Paket dağıldı. İki qılınc bir-birinə qarşı cingildədi, bıçaqları qəfil üzə çıxdı və işıqda yanıb-sönürdü. Dreyk gözlərini yumdu, günəş işığı cilalanmış bıçaqdan əks olundu, bütün bu illərdən sonra hələ də güclü, vəd və atəş və yerinə yetirilməmiş peyğəmbərliyin parıltısı ilə alovlandı.
  
  Hayden onlardan birini yüngülcə tutdu, gözünün önündə çevirdi və bıçağın ölümcül uzunluğunda günəş alovunun yanıb-sönməsinə və alışmasına icazə verdi. "Heyrətləndirici" dedi.
  
  Kinimaka digərinin üstünə əyildi. "Mən deyəcəm". Qılınc qısa və qəşəng idi, dəhşətli əyri, ikitərəfli bıçaq və sapında bəzi qədim dizaynlar var idi. Sanki tökmə poladdan hazırlanmışdı.
  
  Patterson ağzından köpük çıxararaq onlara tərəf qaçdı. "Aman Allahım, onlar gerçəkdir. Allahım. Qoy ona toxunum!"
  
  Kinimaka onu təhvil verdi. Patterson onu fırladıb qədim simvolları, bıçağın ortasına qədər uzanan bir sıra simvolları göstərdi. Ackerman diqqətlə ona baxaraq yaxınlaşdı. "Bu, dostum, tanrıların dili deyil. Ən azından mənim bildiyim kimi deyil".
  
  "Ancaq qılınclar birlikdə baxıldıqda və qaydada oxunduqda, cihazı necə idarə edəcəyimizi izah etməlidir."
  
  Ackerman uzun bir ah çəkdi. "Xarakterlər oxşar olsa da, eyni deyil."
  
  "İsgəndəri dindirirsən?"
  
  "Mən heç bir şeyə şübhə etmirəm" dedi Ackerman. "Mən bir faktı deyirəm".
  
  "Yaxşı," Dahl səsləndi. "Bununla sonra məşğul olacağıq. Bunların axtardığımız qılınclar olduğuna əminsinizmi?"
  
  Patterson başını tərpətdi. "Onların üzərində İsgəndərin möhürü var. Portret baş və nizə atıcı."
  
  Drake qorxusunu boğdu. Hal-hazırda, onlar God-Zanko ilə məşğul idilər.
  
  
  * * *
  
  
  Mai digərlərindən bir qədər kənarda dayanaraq özünü qaranlıq qülləni seyr edirmiş kimi göstərsə də, əslində fikrinin yalnız yarısı ona yönəlmişdi. Onun arxasında, komandasının əksəriyyəti tez danışdı və Pattersonun qüllə, onun tarixi və orada nə gözləyə biləcəyini təsvirinə diqqətlə qulaq asdı. Hayden bir plan hazırladı, lakin çox vaxt aparan nəzarət olmadan, küləyə sovrulmağa hələ bir addım qalmışdılar.
  
  Mai öz keçmişi ilə bağlı sürünən düşüncələri, xüsusən də son bir neçə həftə ərzində ağlında zərif şəkildə üzə çıxan dəhşətli xatirələri uzaqlaşdırmağa çalışdı. Klanın onu axtardığına dair bilik onun beynində alovun ölü közləri kimi yanıb-sönürdü, sadəcə həyata alovlanmağı gözləyirdi. Bu insanların hətta onun onlara aid olduğuna inanmaları çox qəribə idi. Onların təkəbbürü bu səviyyəyə necə çata bilərdi? İmkansız qalan valideynlərinə qızlarından birindən qurtulmaq üçün külli miqdarda pul təklif edən klanın başçısı o vaxtlar elə gözəl insan, az qala sevən baba kimi görünürdü. O dövrdə Yaponiyanın kasıb və ucqar bir bölgəsində yaşayan bir çox tacir və kölgəli dilerlər ümidsiz, yoxsul valideynlərə uşaqdan xilas olmaq üçün nağd pul təklif etdilər. Valideynlər üçün bir uşağın itirilməsi bəzən ən azı digərinin sağ qalması demək idi. Dəhşətli seçimdir, lakin zəruridir.
  
  Mai şagirdlərə ehtiyacı olan Klan Ustasına satıldı. Valideynləri ağlayırdılar; bacısının arxasınca qaçmasın deyə, qalan qızlarının əlindən bərk-bərk yapışaraq diz çökdülər; etdiklərinin dərinliyini anladılar və yəqin ki, heç vaxt özünə gəlmədilər. Ancaq onları bir daha görmədi.
  
  Mai üçün isə onun valideynlərinin əlindən sözün əsl mənasında qopması gənc yaşlarında ən asan sınaqlardan biri idi.
  
  İndi nifrət etməyi və qorxmağı öyrəndiyi kişilər yenidən onu axtarırdılar. Uzun müddət o, azad olduğuna inanırdı. İndi o bilirdi. Onlar heç vaxt dayanmayacaqlar, heç vaxt onun hüquqlarından əl çəkməyəcəklər.
  
  O, özünü iki fərqli nəticə ilə ölümcül bir vəziyyətin ortasında tapdı - ölüm və qisas. Hər iki tərəf üçün.
  
  Nəhayət, arxasınca gedən söhbətdən xəbər tutdu. Professor Patterson qüllənin mənşəyini tez izah etdi.
  
  "Bu daş qülləni düz göyə qədər tikdilər. Cənnətə çatdılar. Onlar qullardan, on minlərlə quldan istifadə etdilər və ölənə qədər şallaqladılar, günorta günəşində ətlərini və sümüklərini yandırdılar. Görürsən, onlar Allaha meydan oxuyurdular". Patterson əlini Babilin ümumi ərazisi ətrafında yellədi. "Bütün bunlar Allaha qarşı çağırışdır. Bu gün qüllə haqqında bildiklərimiz az miqdarda arxeoloji sübutlardan və qədim yazılardan gəlir. Bir rəvayətə görə, qülləni tikənlər dedilər: "Allahın özü üçün yuxarı kürəni seçməyə haqqı yoxdur. Biz özümüzə bir qüllə tikəcəyik ki, onun üzərində nəhəng qılınc olan bir bütü Allahla müharibəyə bənzəsin".
  
  Yorgi bu sözlərə fit çaldı. "Ağır sözlər".
  
  "Həqiqətən. O nəslin bəziləri hətta Cənnətdə Allaha hücum etmək istəyirdilər. Daha savadlı, hiyləgər ambisiyaları olan insanlar onları ruhlandıraraq, buludların arasından atdıqları oxların qan içində Yerə qayıtdığını söyləyirdilər. Beləliklə, insanlar səma cisimlərinə qarşı müharibə apara biləcəklərinə inandılar və onları qüllələr tikməyə inandırdılar".
  
  Drake səsini qaldırdı. "Qüllələr"?
  
  "Babil yaxınlığında cəmi iki var idi. Babil qülləsi və Babil qülləsi, baxmayaraq ki, heç kim sonuncunun harada olduğunu bilmir. Mərkəzi Amerikada, Meksikada, Afrikada, Nepalda və Amerika hindu torpaqlarında oxşar ənənələrlə əhatə olunmuş qüllələrin qalıqları var. Çoluladakı Böyük Piramidanın Cənnətə hücum etmək üçün tikildiyinə inanılır. Yoxsa..." o, dayandı. "Lozi mifologiyasında tapılan, Devid Livinqstonun hekayəsindən götürülmüş yazıya alınmış əfsanədən sitat cənnətə qaçan tanrıların ardınca getməkdir. Cənnətə girişi asanlaşdırmaq üçün qüllələr tikmək ənənəsi bütün dünyada mövcuddur".
  
  "Bəs niyə?" Hayden soruşdu. "Tanrıları öldürmək üçün?"
  
  "Yox. Onların qəzəbindən qurtulmaq üçün". Patterson gülümsədi. "Bütün bu qüllələr bir aşılmaz məqsədlə tikilib - növbəti böyük daşqından xilas olmaq."
  
  Hayden boğazını təmizlədi. "Böyük Daşqın və Nuhun gəmisi zamanı olduğu kimi?"
  
  "İlk böyük daşqın. Sağ qalanlar və ya hadisə haqqında oxuyanlar düşünürdülər ki, tanrılara itaətsizlik daha da repressiyalara səbəb ola bilər. Beləliklə, onlar bir çox insanı tərlədib öldürdülər ki, onlar öz qüdrətli sığınacaqlarında oturub aşağıda böyük suları seyr edə bilsinlər".
  
  "Bəs nə oldu?"
  
  "Yaxşı, Babil qülləsinin mənşəyini buradan əldə edirik. Deyirlər ki, tanrılar - ya da ilahə - bu canavarların necə qurulduğunu görüb, inşaatçıların dilini qarışdırıb.Və buna görə də bu gün bütün ölkələr müxtəlif dillərdə danışır, dostlar. Çünki bir vaxtlar yalnız bir var idi və bəşəriyyəti çaşdırmaq və qüllələrin tikintisini dayandırmaq üçün tanrılar çoxlu yaratdılar. Heç biri digərini başa düşə bilmədi və hamısı Yer kürəsinin müxtəlif hissələrinə getdilər".
  
  - Babil, - Hayden təkrarladı. "Gözəl danışmağa bənzəyir. Hər biri digərinin danışdığını düşünürdü. Bu adın mənşəyidir?
  
  "Bəli, elədir".
  
  "Beləliklə, qüllələr tanrılarla ayrılmaz şəkildə bağlıdır" dedi Hayden.
  
  "Bəli. Babil qüllələrini dağıtmaq üçün ildırım və şimşəklərin necə göndərildiyini, birindən digərinə keçərək atəş açdığını izah edən bir neçə qədim əfsanə var".
  
  Hayden sözün istifadəsinə diqqət yetirdi. "Kanallaşma? Bəs yerin enerjisi?"
  
  "Bəli. Onların hamısı yerin enerji burulğanının üstündə qurulmuşdu. bu-"
  
  "Və biz buna son qoymalıyıq" Mai birdən dilləndi. O, balaca fiqurların çılğın şəkildə ətrafa fırlandığı uzaq bir təpəyə işarə etdi. "Tələsmək lazımdır. Biz mübarizəyə girməliyik".
  
  Pattersonun səssiz ritorikası komanda sürətlə hərəkət edərkən hələ də hər qulağa çatırdı. "Babil uğrunda döyüş başlamaq üzrədir".
  
  
  OTUZ YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Conatan Qeyts yeni SPEAR qərargahını qarajdan keçərək tərk etdi və bir neçə məhəlləni gəzərək ofislərinə getməyə qərar verdi. Karin şounu bu tərəfdən tək idarə etdi, çünki o, həmişə bacaracağını bilirdi, lakin Komodo bir neçə saatdan sonra geri dönməli idi. Qızıl ürəkli, qəzəbli görünən Delta zabiti artıq şəxsi müsahibə üçün müraciət etmişdi və Geyts bunun nə ilə nəticələnə biləcəyini yaxşı bilirdi.
  
  Romero və Smith. Texniki cəhətdən, iki əsgər hələ də birliksiz idilər, baxmayaraq ki, əlbəttə ki, hər yerdə qoşula bilərdilər. Geyts artıq komandanı yaxşı bir əlavə örtüklə təmin edəcəklərini düşünürdü.
  
  O, yeriyərkən Qeyts gözünün ucu ilə yaxınlaşan fiquru gördü. Ürəyi dərhal narahat bir şəkildə döyünməyə başladı və o, addımın ortasında dayandı. Fiqur yaxınlaşdı, indi qaçılmaz idi, qaçmaq üçün çox yaxın idi.
  
  Qeyts ah çəkdi. "Miss Moxley? Siz yaxşısınız?"
  
  Qırmızı saçlı müdafiə nazirinin şəxsi məkanını zəbt etməkdən çəkinmirdi. - Bəli, cənab, təşəkkür edirəm.
  
  "Artıq işə qayıtmısınız?"
  
  Qəzet müxbirinin üslubu bir az çatlayır. "İş sağalmağa getdiyim yerdir, ser. Həmişə belə olub".
  
  Geyts onu yenidən öyrəndi. Eyni şey onunla idi. "Həmkarlarınızın ölümünə təəssüflənirəm".
  
  "Mən də, ser. Onlar yaxşı insanlar idi. Müsahibə almaq üçün ofisinizlə əlaqə saxlamağa çalışdım, amma məni ruhdan saldılar".
  
  "Onların ciddi göstərişləri var ki, mənim mediada olmağımı ciddi şəkildə məhdudlaşdırsınlar. Hamı üçün eynidir".
  
  "Niyə? Orada nəsə baş verir?"
  
  Geyts az qala gülümsədi. Bu reportyorda olan dələduzluq instinkti heç vaxt ram edilməyəcək. Onun parlaq mavi gözlərini gördü və onun qalib, açıq təbəssümündən bir az ehtiyatlandı. "DC-də həmişə nəsə olur, xanım Moxley. "The Post"un müxbiri kimi siz bunu bilməlisiniz".
  
  "Bu sitat?"
  
  Qeyts qeyri-ixtiyari güldü. "Heç imtina edirsən?"
  
  "Xeyr ser. Bu mənim təbiətimdə deyil. Və xahiş edirəm mənə Sara deyin."
  
  "Mənim də," Qeyts saatına baxdı. "Bax, məncə, Saraya borcluyam. Çoxsaylı xəbərdarlıqlarımıza baxmayaraq, siz öz işinizə sadiq qaldınız və demək olar ki, əvəzini ödədiniz. Sizin həmkarlarınız ən yüksək qiyməti ödəyiblər. Əgər siz əsgər olsaydınız, buna görə sizi medallarla təltif edərdik. Odur ki, mənə bir gün verin. Ofisdə adınıza haqq qazandıracağam. Sonra zəng edib müsahibə təşkil edin. Yaxşı?"
  
  "Təşəkkürlər, cənab." Gözlərindəki işıqlar rəqs edəndə xoşbəxtlikdə yanılmaq mümkün deyildi. Amma bu yaxından baxış. Şübhəli baxış. Qadınların yanında əsəbi olmaq müdafiə nazirinə oxşamırdı, amma qəfil marağı onu az qala gənc hiss etdirdi.
  
  O, əlini uzatdı. - Tezliklə görüşənədək, ser.
  
  Geyts öskürdü. "Ümid edirəm".
  
  Onun dərisinin toxunuşu Sara Moxley getdikdən çox sonra onunla qalacaqdı. Yenidən yeriməyə başladı, amma sonra telefonu titrədi. Ekrana baxanda çox qorxduğu zəng idi.
  
  "Bəli?"
  
  "Stoun qalib gəldi, ser. Planını həyata keçirmək üçün ona vəsait ayrılıb".
  
  Dünya üçün pis gün, - Geyts düşündü. "Çox sağ ol". Söhbəti qəfil bitirdi. Hücum edən kərgədanı ayaqları hərəkət etməyə başlamazdan əvvəl dayandıra biləcəyinə qəti şəkildə inanırdı. Və o, General Stounu dayandırardı.
  
  Çətin.
  
  Onun artıq bir planı var idi.
  
  
  OTUZ SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake və komandanın qalan hissəsi ən yaxın avtomobillərə mindilər və iki dəst açarı tapmaq onlara cəmi bir neçə dəqiqə çəkdi. Üçüncüsü heç yerdə tapılmadı, yəqin ki, hələ də Babilin dibsiz quyusunda ölmək üzrə olan birinin cibinə doldurulmuşdu.
  
  Ancaq ikisi kifayət idi. Komanda bütün gücü ilə təyin olunmamış qalaya tərəf qaçdı, silahlarını yenidən doldurdu və yaxınlaşdıqca jiletlərini və kəmərlərini düzəltdi. Maşınlar kobud relyefin üzərindən sıçrayır, gah yamaclara güclə dırmaşır, gah o biri tərəfi aşağı çəkir, lakin nadir hallarda düz qalırdılar.
  
  "Bu alçaqlar bizi bir mil uzaqdan görə bilirlər" dedi Alisiya durbinini Dreykə verərək.
  
  "Mənzil daxilində olan kimi, ayrılın" dedi Drake. "Bu, onlara narahat olmaq üçün iki hədəf verəcək."
  
  Haydenin səsi qulağında xırıldayırdı. "Fikirlərimi təkrar edirəm."
  
  Güllələr avtomobilin çərçivəsinə çırpılarkən Dreyk əyildi. Maşın güllə keçirməzdi, amma yenə də yüksək keyfiyyətli, davamlı poladdan hazırlanmışdı və şassi onları bir qədər qoruyurdu. Onlar yaxınlaşdıqca gördülər ki, ruslar kobud, lakin bir neçə ağır artefaktın səhra döşəməsinə enməsini dəstəkləyəcək qədər möhkəm, taxta dirəklərdən və taxtalardan müvəqqəti sürüşmə düzəldiblər.
  
  "Yaxşı," Drake etiraf etdi. "Bu, onları əl ilə aşağı çəkməkdən daha yaxşıdır. Ehtimal edirəm ki, Zanko bunu düşünməyib".
  
  Daha çox güllə tıqqıltı ilə bədəndən sıçradı. Haydenin maşını bəndi yuvarlaqlaşdıraraq sola sürüşdü. Onlar da atəşə tutulduqca qığılcımlar alovlandı. Dreyk böyük çadır, bir neçə yeşik və ağır yük maşınından başqa heç nə ilə düşərgənin içindən keçdi. Yamacın ətəyinə yaxınlaşanda ön şüşəsi partladı, lakin o, olmaq istədiyi yerdə idi.
  
  Hamısı maşının arxasında gizlənərək sürətlə çölə çıxdılar. Drake onu elə yerləşdirmişdi ki, o, birbaşa rusların atəş xəttinin altında olsun və hədəf tapmaq üçün yamacdan aşağı və çölə baxmaq məcburiyyətində qalsınlar. Bunu edən ilk adam, Dahlın müstəsna dəqiqliyi sayəsində başını itirdi.
  
  Komanda təpənin ətrafında qaçmağa getdi. Müxtəlif yerlərdə qısa, lakin sıldırım yamacda çoxlu irəliləyişlər təmin edərək, adamı geridə qoydular.
  
  Sonra Haydeni gözlədilər. Onun səsinin efirləri doldurması cəmi bir dəqiqə çəkdi. "Yoxlayın. Burada hamımız yaxşıyıq. Bir quş göndər."
  
  Drake səmaya baxdı. Babil Düşərgəsi yaxınlıqda və gözləmə rejimində idi, tam insanlı Sikorsky Black Hawk ordusu ilə SPEAR əməliyyatına qoşulmaq əmrini gözləyirdi. Sifarişlər Vaşinqtonda Karin və Geyts vasitəsilə alınıb. Helikopterə təpənin zirvəsini bombalamaq və oradakı insanları mövqelərini tərk etməyə məcbur etmək əmri verildi.
  
  Sonra yuxarıdan hardansa ildırım kimi bir səs gəldi: "Met Dreyk! Sən oradasan? Bu sənsən, dostum?"
  
  Drake heç nə demədi. Qoy böyük tüklü əclaf təəccüb etsin.
  
  "Aaa, belə olma! Deməli, itirdin. Bu barədə xüsusi bir şey yoxdur. Zanko hamıya uduzur!"
  
  Drake quşun əsas rotorunun səsini eşitməzdən əvvəl uzaqda gördü. Dodaqları qıvrıldı. Zanko böyük uduzmağa yaxın idi.
  
  Helikopterin uzaqdan gurultusu bəlli oldu. Hayden "Gəlin buna hazırlaşaq" dedi. Razinin adamları diqqətlərini yaxınlaşan helikopterə çevirəndə bütün komanda ayağa qalxdı. Oradakı bütün insanlardan üçü çaxnaşma içində çox yüksəyə qalxaraq səhv etdi. Drake, Dahl və Mey onlara pul ödəməyə məcbur etdi.
  
  Sonra vertolyot havaya qalxdı, mühərriklər uğultu, Hydra və Hellfire raketləri ilə tükənmiş qəzəbli, demək olar ki, tarixdən əvvəlki yırtıcı quş. Onun əsas silahları qulaqbatırıcı uğultu ilə atəş açdı, qədim təpənin zirvəsində əks-səda verən stakkato partlayışları. Drake iki kişinin dərhal əllərini yellədiyini gördü, qaynar qurğuşunla canlandırılan kuklalar büküldü və başlarını yamacdan aşağı yuvarladılar. Yuxarıda səs-küy vardı. Qışqırıqlar, əmrlər və kömək üçün yalvarışlar, helikopter ikinci bir atəş açarkən qəfildən yenidən susdu.
  
  "İrəli". Silahların gurultusu sönəndən bir an sonra Hayden əmri verdi. Drake təpəyə qaçdı, bir qrup insanın təpənin kənarında gəzdiyini gördü və bir neçə dəfə atəş etdi. Helikopter hələ də havada qalaraq geri çəkildi. Dreyk qaçışını dəyişərək ziqzaqa çevirib, kimsə yamacdan aşağı atmaq istəyib. Onun hər iki tərəfində, bir neçə metr məsafədə Mai və Alicia var gücü ilə qaçdılar. Komanda hər tərəfdən qısa dırmaşmağa hücum edəcək.
  
  Drake təpənin zirvəsinə qalxarkən Hayden bir daha qulağına pıçıldadı: "Unutma ki, Böyük Qılıncın yerini tapmaq bizim üçün çox vacibdir."
  
  Bir qrup şəxs atəş açarkən Dreyk yerə yıxılıb. Başın üstündə güllələr fit çalırdı. O, komandasının onlara fərqli bucaqdan hücum edəcəyinə inanaraq yuvarlandı. Bir neçə saniyə sonra yaylım atəşi başa çatdı. Dahl və Kinimaka da onların arasında idi. Dreykə fikirlərini çatdırmaq üçün bir az vaxt lazım oldu. Ondan demək olar ki, düzbucaqlı formada geniş, lakin alçaq bir təpə uzanırdı. Əgər bu, əsl Babil qülləsinin aşağı hissəsi idisə, onun altındakı bünövrə ağlasığmaz dərəcədə böyük olmalı idi. İçəridəki hər hansı real arxeoloji sirr artıq Hüseynin adamları tərəfindən talan edilmiş ola bilər, amma yenə də, bəlkə də yox. İraq hökmdarı kəşfiyyatı ilə tanınmırdı.
  
  Drake sağ tərəfdə yarım düzən kişi tərəfindən qismən gizlədilmiş qazıntı sahəsini gördü. Onların arasında Razini, sonra isə Zankonu gördü. Ruslar sanki gedirdilər. Sonra qrup dağıldı və çiynində qumbaraatan olan tək adam çıxdı. Dreyk nişan alıb atəşə tutmamışdan əvvəl o, vertolyotla onunla arasındakı boşluqdan keçən raket atdı və onun alt hissəsinə təhlükəli şəkildə yaxınlaşdı.
  
  Hayden kommunikatorun yanına atıldı. "Geri çəkilin. İndi bizdə var".
  
  Helikopter havaya qalxdı. Ruslar bunu qələbə kimi qəbul etdilər və alqışladılar. Komanda onlara güllə yağdırmaqla səhvlərini göstərdi. Razin vurulmuş kimi görünürdü və Zanko onun üstündən keçdi.
  
  Drake irəli getdi. Heç bir yerdən rus ona cinahdan hücum edərək çiyin hündürlüyündə tutdu. Dreyk yerində dayandı və adamı yelləyərək tez bir zamanda silahının qundağından istifadə edərək onu huşunu itirdi.
  
  Onlara sağ qalanlar lazım idi.
  
  Sonra Zanko Razinin bütün bədənini çiyninə qoydu. Drake, hətta dayandığı yerdən də adamlarına yönəltdiyi uğultu eşitdi.
  
  "Qaçmağımızı örtün! Lazım olsa öl, amma əvvəlcə təmiz olduğumuzdan əmin ol! Götür onları!" Zanko qalan adamlarına dörd parlaq silah atdı. Babilin qılıncları onun təhlükəsizlik şəbəkəsi idi.
  
  Yalnız dörd.
  
  Drake bir diz çökdü və üç sürətli raund keçdi. O, tüfənginin sayəsində Zankonun təpədən aşağı tullanmazdan əvvəl bir dəfə çırpındığını gördü. Drake lənət etdi. Bir güllə canavara güclə dəyəcəkdi. Bütün komanda burada olsaydı, Zanko və Razin həqiqətən qaça bilərdilər. Bu anda qılınc lazım idi.
  
  Silah səsləri təpəyə qalxdı. Ruslar müdafiəsiz idilər, lakin yaxşı silahlanmışdılar. Hayden və komandası içəri girmək riskini ala bilmədilər. Bu gün heç kim ölmək istəmirdi. Müdafiəçilər bir-bir yıxıldılar, heç olmasa bir az da olsa sağ qalmaq üçün qarnından vuruldu.
  
  Dreyk sonuncunu nişan aldı. "Silahlarınızı atın! Bunun bir çıxış yolu var, dostum. Heç olmasa mənə qulaq asın".
  
  "Mən heç vaxt Zankonun hara getdiyini demirəm. Məni axmaq hesab edirsən?
  
  "Yox. Yox. Bizə Zanko lazım deyil. Bu onun çuxurdan götürdüyü qılıncdır. Hamısı budur". Drake danışarkən yavaş-yavaş irəlilədi. Son adam indi hər tərəfdən örtülmüşdü.
  
  "Hamısı belədir?" Rusun üzü bənövşəyi oldu, dodaqlarından tüpürcək axdı. "Sən dəlisən? Daha pis şeylər var, - deyə ağır-ağır nəfəs aldı. "İşlər Zankodan da pisdir."
  
  Drake bir anlıq məəttəl qaldı. "Ne kimi?"
  
  "O, Böyük Qılınc istədi və o, onu göndərdi. Bir neçə gün əvvəl. Artıq burada deyil".
  
  Dahl yaxınlaşdı. "O?"
  
  "Heç vaxt yox! Heç vaxt!" Son sözünü qışqıran rus nişan almaqdan belə çəkinmədən atəş açdı. Zankonun Böyük Qılınc göndərdiyi qadının adını açıqlamaqdansa, bir əsgərin əli ilə ölüm daha üstün görünürdü.
  
  Hayden tozlu təpənin başına baxdı. "Gəlin görək bu digər klounlardan kimsə bizimlə danışırmı?"
  
  
  * * *
  
  
  Döyüş başa çatdıqdan sonra Hayden helikopteri geri çağırdı və ətrafı qorumaq üçün onun sərnişinlərindən istifadə etdi. Razin və Zanko iz qoymadan yoxa çıxdılar, ona görə də Drake onların yaxınlıqda gizləndikləri yerin olub-olmaması ilə maraqlandı. O, bilirdi ki, onlardan bir neçəsi kifayət qədər sürüşkəndir və çətin ki, onun yerini öz adamlarına bildirsinlər. Ancaq artıq buraxdıqları iki qılıncın üzərinə dörd qılınc əlavə edildi və hamısı yazı tərəfi yuxarıya doğru yerdə uzanmışdı.
  
  Ackerman və Patterson, yeni doğulmuş körpə üzərində nənə və baba kimi onların üstündə oturdular. Ackerman yenə də dilin qəbirdə köçürdüyü dildən fərqli olduğundan narahatlığını ifadə etdi. "Ancaq" deyə ümidlə işarə etdi. "Xüsusiyyətlər çox oxşardır. Biz bacardıqca tez başlamalıyıq".
  
  Drake silaha baxdı, bəli, heyrətamiz, lakin bu silahın dünyanı xilas edə biləcəyi ehtimalı yox idi. "Bu şeylərin Odinin qiyamət cihazını dayandıra biləcəyinə əminsinizmi?"
  
  Patterson gərgin görünürdü. "İsgəndər onları bu məqsədlə yaratdı. Bunlar Yeddi Pərdənin Qılınclarıdır. Qiymətsiz. İsgəndərin ölüm yatağında şərəf yeri. Əsl mesaj qılıncların özündə - yazılardadır, amma indi sizə deyə bilərəm - o, dünyanın hər tərəfinə səpələnmiş yerin çoxsaylı enerji burulğanlarına yönəldiləcək.
  
  Hayden onun çiynində dayandı. "Buyurun, Drake. Bu, tanrıların bir zamanlar həqiqi olduğunu ilk öyrəndiyimiz vaxtdan daha təəccüblü deyil".
  
  "Hələ". Drake göyə baxdı. "Bəzən mənə elə gəlir ki, mən hekayənin baş qəhrəmanıyam, bilirsinizmi? Ətrafda tullanır və həqiqətən heç nəyə nail olmur."
  
  "Cap". Alisiya eşitdi və güldü. "Heç kim səni baş qəhrəman Drakes edəcək qədər axmaq olmaz. Hekayəyə daha çox boşboğazlıq etməyə kömək etmək üçün məni seçərdilər."
  
  Dreyk başını tərpətdi, fikrindən uzaqlaşmağa çalışdı və üz çevirdi. Onun nəfəs almağa və bəlkə də bir az boş vaxta ehtiyacı var idi. İndi onu gördü, yenidən kosmosa baxdı, sanki üfüqə uzanan tozdan və parıldayan istilik dumanından nəyinsə əmələ gəlməsini gözləyirdi. Görünürdü ki, o, cib telefonu ilə söhbət edir.
  
  Hayden komandanın peyk telefonunu sındırdı və dinamik telefonda Karin vasitəsilə Geytsə zəng etdi. Əvvəlcə katibin səsi təəccüblü nikbin səsləndi.
  
  - Əminəm ki, mənim üçün şad xəbərdən başqa heç nəyin yoxdur, Hayden.
  
  "Yaxşı". Hayden dayandı. "Yeddi qılıncdan altısı bizdə var, ser, heç olmasa bir şeydir. Hazırda etiketlər üzərində işləyirik. Bu günə qədər uğur qazana bilməyib".
  
  "Mən elə bilirdim ki, sizdə o dil mütəxəssisi var. Ackerman, elə deyilmi?
  
  "O deyir ki, yazılar qəbirlərin üzərindəki yazılarla tam uyğun gəlmir.
  
  Qeyts ah çəkdi. "Əlbəttə, etmirlər. Həqiqətən burada heç nəyimiz yoxdur. Siz də son çarə planı üzərində işləməlisiniz".
  
  Hayden Dreykə baxdı. - Məcburuq?
  
  "Bəli, döyüşə və ya qaçmağa gəldikdə nə edəcəyinizi anlaya bilsəniz. Hayden." O, uzun müddət susdu. "Sənə güvənirəm".
  
  "Təşəkkürlər, cənab". Dreyk onun bu qəribə anını niyə soruşmadığını düşünərək onu araşdırdı, amma sonra Geytslə ondan daha çox məşğul oldu. "Caiman artıq ortaya çıxdı? Yoxsa onun müdiri?
  
  "Yox. Burada Vaşinqtonda bir az fırtınadan əvvəlki sakitliyə bənzəyir. Bütün əsas oyunçular hələ də öz mövqelərini tutmağa çalışırlar. Onların niyyətlərini bilmirik. Onlar yaxşı və hazır olana qədər niyyətlərini ortaya qoymazlar".
  
  "Və yenə də" Hayden fikirli şəkildə dedi. "Onların çox dəhşətli bir şey hazırladıqlarını və onları dayandırmaqda aciz olduğumuzu bilmək hamımızı qəzəbləndirir."
  
  "Sizi iş üçün ən yaxşı komanda edən də budur" dedi Geyts. Katib davam edərkən Dreyk telefonu qapatdı və seğirən bədəninin üstündə əyilmiş Dahl və Kinimake tərəf getdi.
  
  "Bizə lazım olanı aldıq?"
  
  Dahl çevrildi, gözləri iri açıldı. "Mən tam əmin deyiləm. İki nəfərdən ikisinin ayrı-ayrılıqda sorğu-sual edildiyinə inansaq, yeddinci qılınc Zoyaya göndərildi. İsveçli tərəddüd etdi.
  
  "Zoe cəhənnəm haradadır?"
  
  ""Harada" yox, "kim". Zoya Zankonun nənəsidir".
  
  Dreykin üzü aşağı düşdü. "Geri çəkil, Dal. İndi vaxtı deyil..."
  
  "Mən zarafat etmirəm".
  
  Kinimaka eyni dərəcədə şokla ona tərəf döndü. "O zarafat etmir."
  
  Drake digərlərinin diqqətini çəkərək xoruldadı. "Nənə Zanko. Və onlara inanırsan?"
  
  Dahlın baxışları düşüncəli idi. "Məndə belə bir hiss var ki, bu Razinin əməliyyatı olsa da, Zoya hər an komandanı öz üzərinə götürə bilər. Nənə ya yox, Razinin yuxuda çox güclü tərəfdaşı var".
  
  "Möhtəşəm. Möhtəşəm. Mən təxmin edirəm ki, Zanko ilə əlaqəli biri gözlədiyiniz kimi olmaya bilər. Və hər halda, bu qılınc bizə lazımdır. Sizin ünvanınız var?
  
  "Əlbəttə".
  
  Dreyk Alisiyanın yaxınlaşdığını gördü. Üzündəki ifadə onun dilini dişləməyə vadar etdi ki, çıxmağa hazırlaşan təhqiri dayandırsın. "Demə."
  
  Alicia gülümsəməyə çalışdı, amma bacarmadı. "Mən ancaq səni həbsdən çıxarmağa kömək etmək üçün qayıtdım, Dreyk. Lomanın mənə ehtiyacı var".
  
  "Sənə ehtiyacımız var. Dünyanın sənə ehtiyacı var".
  
  Alicia əslində indi güldü. "Axmaq olmayın. Sən yaxşı olacaqsan". Onun baxışları Maiyə çevrildi. "İkiniz də".
  
  Dreyk onu qucağına aldı, bədəninin qucağında nə qədər yumşaq hiss etdiyinə təəccübləndi. O qədər uzun müddət kiminləsə çiyin-çiyinə döyüşdün, onların öldürülməsinə, qanamasına və döyüşməsinə baxdın ki, bəzən onun sadəcə bir qız olduğunu unudurdun.
  
  Bəlkə də bu, onun getməsinin bir hissəsi idi.
  
  "Səninlə vidalaşmağa nifrət edirəm" deyə onun qulağına pıçıldadı. "İki həftədə iki dəfə iki dəfə çoxdur."
  
  Alicia güldü. "Məhz edirəm ki, sərxoş olanda bunu bir daha edə bilməyəcəksən."
  
  "Mən daha sərxoş deyiləm."
  
  O, uzaqlaşdı. Drake dayandı. "Narahat olma. Hər şey yaxşıdır. Bilirəm ki, belə demək istəmədin. Biz artıq ailəyik, Alicia. Sən, May, mən. O axmaqlar ordadır". O, Dahl, Hayden və Kinimakuya işarə etdi. "Bir gün bizə ehtiyacınız olacaq. Sadəcə sözü deyin".
  
  Alicianın dodaqları onun boğazından aşağı sürüşdü. "Səkkiz yaşım olanda ailəm dağıldı. Mən onun müdafiəsinə qalxanda atam məni və anamı döyməyə başladı. Bununla bağlı heç nə edə bilməyəcək qədər zəif idim, ona görə də qocalanda ilk etdiyim iş Amiyə qoşulmaq oldu. Mən oradan çıxdım. Atam atəşimi saxtalaşdırdı, amma Ordu onu sənətə çevirdi. Bütün bu illər ərzində, Mett, mən sadəcə atamla döyüşmüşəm".
  
  Drake güclə udqundu. O, İraqda, qədim Babil qülləsinin zirvəsində Alicia Mayles-in nəhayət kiməsə açıldığına inana bilmirdi. - Atan hələ də sağdır?
  
  "Anam həddindən artıq dozadan öldükdən dörd ay sonra o, alkoqoldan zəhərlənərək öldü. İnanın, o, şanslıdır".
  
  "Çox üzr istəyirəm".
  
  "Yeni ailəm üçün təşəkkür edirəm, Mett. ziyarət etməyə çalışacağam".
  
  "Bunu mütləq edin." Drake vəziyyətə bir qədər nəzarət etdiyini hiss edənə qədər gözlərini yayındıraraq boğazını təmizlədi. Alicia helikopterdə komandaya qoşulacaq və Babil Düşərgəsinə, oradan isə Lomas və onun bayker komandasına qayıdacaq. SPEAR komandasının qalan hissəsi toxunulmaz qalan iki avtomobillə tezliklə yola çıxacaq.
  
  O, tozun içinə batdı. Lənət olsun, istirahətə ehtiyacı var idi.
  
  
  * * *
  
  
  Mai döyüşdən sonra ilk işi telefonunu yoxlamaq oldu. Təbii ki, bir mesaj qaldı. Dai Hibiki-dən idi və məzmun yaxşı ola bilməzdi. O, əvvəlcə tək olduğuna əmin olmaq üçün ətrafa baxdı, bəndin kənarına yaxınlaşdı, sonra mesaja məhəl qoymadı və geri zəng düyməsini basdı.
  
  Hibiki telefonu o qədər tez götürdü ki, telefonda oturmuş kimi görünürdü. "May? Haradasan? Siz yaxşısınız?"
  
  "Bu nədir?"
  
  Dostunun səsi dünyanın yarısından uzaqda titrəyirdi. "Sizi axtaran şəxsin adı. Bu... bu...
  
  "Gyuki?"
  
  Hibikinin susması onun ən pis qorxularını təsdiqlədi.
  
  Yalnız Gyuki kimi tanınan şəxs onun köhnə qəbiləsinin şəxsi su işləri üzrə mütəxəssisi idi, bu, onun bacarıqlarını təsdiqləyən faktdır. Onun köhnə qəbiləsinin bütün üzvləri Mai ilə bərabər bacarıqlı ninja sui-qəsdçiləri idilər, lakin pərəstişkarları heyran edəndə Gyuki üz tutduqları şəxs idi.
  
  Beləliklə, Hibikinin narahatlığı. "Bu dünyada daha qəddar bir rəqib yoxdur."
  
  "Bəs o nə istəyir?"
  
  "Mənbəmə görə," Hibiki quruyub uddu. "Qanlı qisas".
  
  
  OTUZUNCU FƏSİL
  
  
  Conatan Qeyts arxaya söykənərək stulunun işi görməsinə icazə verdi. Onun qapısı açıq idi, amma ofis sakit idi. Bu gün o, işçiləri tez evə yola salıb. Qərarını təsdiqləmək üçün ona sakit, fasiləsiz vaxt lazım idi.
  
  Planını həyata keçirsəydi, qanunu pozardı. Daha da əhəmiyyətlisi, o, özünə və həmkarına çox güclü bir düşmən qazandıracaqdı. Buna dəyərdi? General Stounun qiyamət cihazını işə salmaq üçün resursları və ağlı var idimi?
  
  Təbii ki, hətta bu ssenari Hayden komandasının qılınclardakı yazıları uğurla tərcümə etməsindən asılı idi. Ancaq belə olsaydı, Geyts müdafiədə və ya hətta münaqişədə olmaq istəməzdi. İndi hərəkətə keçmə vaxtı idi, onun hərəkətləri çəkindirici rol oynayacaqdı. O, Stounun təkcə vitse-prezidentin, Birləşmiş Qərargah Rəislərinin və onların müşavirlərinin deyil, prezidentin özünün də razılığını almaq üçün nə qədər yol getdiyini təsəvvür etdi. Qeytsin yüksək ehtiramına malik olan bir adam, vəzifəyə gəldiyi gündən onun qərar vermə əlləri bir qədər bağlı olsa da. Köhnə Koburn Geytsin yenidən görmək istədiyi şey idi - hərbi strateq, döyüşçü, ruhlu bir rəqib. Riskli, özü kimi.
  
  Geyts bir şeyi bilirdi: əgər General Stounun nə vaxtsa cihazı işə salmaq imkanı olsaydı, böyüklük və izzət görüntüləri onu aşkar təhlükələrə qarşı kor edərdi. Çox asan idi. Stoun barışmaz militarist idi və o qədər fanat idi ki, bir şey səhv olarsa, NASA texniklərindən ibarət komandanın günü xilas edəcəyinə inanırdı.
  
  Qərar verilir. Onun nömrəsini yığdı.
  
  O səbirsizliklə cavab verdi. "Bu cəhənnəm kimdir?"
  
  "Conatan Gates".
  
  "Saçma! Üzr istəyirəm mister Qeyts, ser, mən bilmirdim."
  
  "Hər şey yaxşıdır. Mənim çox vaxtım yoxdur, Miss Foks, amma sizin üçün çox incə bir işim ola bilər".
  
  "Sadəcə stolun üstünə qoyun, əfəndim və bu, ehtiramlı olmamalıdır."
  
  "Heç ağlıma gəlməzdi." Geyts nəyə ehtiyacı olduğunu izah etməyə davam etdi, eyni zamanda onun dəyərini, əxlaqını və nəyin alçaq, qəddar bir cavab olacağını düşündü.
  
  Lauren Fox, öz kreditinə görə, dərhal bütün vəziyyəti anladı və hamıdan ən təsirli sualı verdi. "Bunu etsəm, məni kim qoruyacaq?"
  
  "Fərz edək ki, o, bunun üçün gedir, Lauren, bütün bunlardan sizin əsl şəxsiyyətinizi sirr olaraq saxlaya biləcəyimiz üçün yaxşı şansımız var. Belə olmasaydı, mənim və SPIRA-nın himayəsində olardın. Heç bir qisas olmazdı".
  
  "Sən məndən potensial olaraq həyatımdan imtina etməyimi xahiş edirsən."
  
  "Və bu sizin ilk işinizdir. Nə qədər vaxt aparacaq?
  
  "Lənət olsun". Xəttdə bir müddət sükut hökm sürdü. Geyts onu tələsdirmədi. Yenidən danışanda Lorenin səsi möhkəm idi.
  
  "İki günə bunu etmək üçün kifayət qədər yaxşıyam."
  
  
  QIRXINCI FƏSİL
  
  
  Russell Cayman Almaniya vaxtı ilə cümə axşamı səhər Singenə gəldi, onun müdiri Zak Blokun Odin taxtında oturmaq fikrini ağlından çıxarmaq getdikcə çətinləşdi.
  
  Kayman Havaydan qayıtdı, Kalinin qalan sümüklərini topladı və onları dörd yüz mildən bir qədər çox qərbə, demək olar ki, düz bir xəttlə Münhendən yan keçərək sürdü və nəhayət, sənaye şəhərinə daxil olanda sayıqlığını artırdı. Qədim qalanın xarabalıqları və sönmüş vulkanı olan, şəhərin qərbində əzəmətlə ucaldılmış Hoentvil dağı, dağılmış qalanın özü zorakılığa yad deyil - öz vaxtında beş imperiya mühasirəsinə tab gətirdi.
  
  Kayman maşını dağın ətəyindən xeyli əvvəl diqqətlə park etdi, arxadan iki nəhəng çamadanın sürüşdüyünü, ağırlıqlarının onlara sürət verdiyini və ya Kaymanın inanmaq istədiyi kimi, Kali onun varlığını xatırlatdığını eşitdi.
  
  Çətinliklə fikirlərini ilahədən qoparıb dağa göz gəzdirdi. Yenə bir az tez gəldi. Blokun adamları cəmi bir neçə saatlıq məsafədə idilər, lakin Kayman heç vaxt başqaları ilə ünsiyyətdə olmaq və ya onları gözləmək tipi deyildi. Üstəlik, ac idi.
  
  Kalinin barmaq sümüyünün kiçik bir parçasının hələ də cibində olduğunu təsdiqlədikdən sonra Kayman maşından düşüb dağa doğru getməyə başladı. Arxeoloji tədqiqatlar ən yuxarıda aparılıb və yerli əhaliyə hörmətlə bu ərazidə minimuma endirilib. Beləliklə, turistlər, Kayman və Blokun insanları dərhal aşkarlanmadan perimetrə çata biləcəklər.
  
  Şübhəsiz ki, qarışmış amerikalılar ağacların arasında bir neçə gizli kamera gizlədəcəkdilər, lakin onların məzmunu düzgün araşdırılana qədər çox gec olacaqdı. Beləliklə, Kayman məmnun, lakin ehtiyatlı getdi, günəş işığı üzündə oynadı, adını çağıran xallı kölgələr. Öldürməyə vaxtı var idi.
  
  Turistləri demirəm.
  
  
  * * *
  
  
  Zach Block onun fantaziyasını ələ keçirməsinə icazə verdi. O, artıq tanrı idi - gizli, kabus kimi tanrı idi - lakin o, bu taxt-tacı alanda - Odinin taxtında öz layiqli yerini tutanda - onun haqlı olduğu tale möcüzəvi şəkildə yerinə yetirildi. Üç oxşar ağıl bir araya gəldikdə, gizli güclə gücləndirilmiş istəklər və tanrılar tərəfindən sanki tikilmiş və işğal edilmiş məzarlarda qoyulmuş enerjilər, Odinin gücü həqiqətən ona məxsus olacaqdır.
  
  Sözsüz ki, üç məzar bir şəkildə, bəlkə də yerin enerjisi ilə bağlı idi. Blok əvvəllər bir çox oxşar hadisələr haqqında oxumuşdu. Yerin təbii elektromaqnit enerjisinin ərazini canlandırdığı və gücün mövcudluğunu təmin etdiyi yerlər. Enerji şaquli və ya üfüqi istiqamətdə hərəkət edə bilər. Qəbirlər burulğanların üstündə və həyati, təbii enerji xətləri boyunca tikilibsə, deməli, onların da eyni şəkildə bağlı olduğu aydın idi.
  
  O, Jakob Hultun qədim mətnin tərcüməsinin hər bir "fikirli insanın" harada dayanmalı olduğu haqda danışdığından xəbərsiz deyildi. Yəqin ki, cihaz üçün qədim tetikleyici. Amma bunlar sadəcə fərziyyələr idi və hər halda o, çox da vecinə deyildi.
  
  Hələlik onun səyləri yalnız üçüncü şəxsə yönəlməlidir. Kayman və özü kifayət etmədi. Onlara üçüncü şəxs lazım idi. Kölgə Elitası həmişə bir növ gözləmə siyahısına malik olub, kiçik bir qrup insan dünya üzrə qərar qəbul edənlər hesab etdiklərinə qoşulmaq üçün ümidsiz olub. Bu siyahıda olan kişilər arasında Qan Kralı Dmitri Kovalenko da var idi, lakin o, hətta Blokun belə tapa bilmədiyi allahın tərk etdiyi həbsxanada gizli həbsdə olduğu üçün əlçatmaz idi. Əslində, Kovalenko çox dəli və gözlənilməz idi. O, yəqin ki, Amerika Birləşmiş Ştatlarının prezidentini və ya başqa bir şeyi qaçırmaq istərdi. Blok onun qanlı vendettaları və qan davaları haqqında eşitdi. Heç də kölgə elitasının ruhunda deyil.
  
  Qısa siyahıdakı digər ad Nikolas Denni idi. Yaşlanan avropalı internetin ilk günlərində dot-com müəssisələrindən layiqli pul qazandı və son iki onillikdə ağlabatan torpaq və maliyyə alışları ilə möhkəmləndi. Üstəlik, o, həyəcanla məşğul idi. Blok heç nə bilmirdi ki, bu adam zərbələr vurmağa cəhd etməmişdi və hətta altmış yaşında Himalay trekkinqinin növbəti turunu bu yaxınlarda tamamlamışdı. Həmişə daha çoxunu istəyən zəngin insanın ümumi xüsusiyyətinə bu keyfiyyətləri əlavə edin və Blok mükəmməl axmağı tapdı.
  
  Partner, tez fikrində özünü düzəltdi. Özünüzü qabaqlamamaq daha yaxşıdır. Təhlükəsiz xətlərindən biri çaldı və o, digər tərəfdən həvəslə ötürülən həyati məlumatı şərh etmədən dinləyərək tez cavab verdi.
  
  Adam işini bitirəndə Blok sadəcə "mükafat alacaqsınız" dedi. Və telefonu qoydu. Maraqlıdır. ABŞ və onun yerli müttəfiqləri hər üç məzarın təhlükəsizliyini təmin etmək üçün addımlar atdılar, bəlkə də hansısa şəkildə artan təhlükəni dərk etdilər. Caimanın görünüb-göstərməməsi ilə maraqlandı. Bu psixo və onun lənətə gəlmiş mükafatı. İnsanı qədim tanrının sümüklərinə aşiq edən nə idi? Bir vaxtlar əmr etdikləri maddi güc daha yaxşıdır.
  
  Blok illər ərzində işə götürdüyü qatilləri xatırladı. Kayman yəqin ki, ən qəribəsi idi, amma onun tanıdığı başqa bir qadın da var idi, indi də Britaniyada kök salmış bir qadın...
  
  Fikir qatarını düşünmək üçün dayandı. Kritik zəng oldu. Nəhayət vaxtın çatdığına inana bilməyib peyk telefonuna baxdı.
  
  Bundan sonra dünyanın qalan hissəsinə qarşı Kölgə Elitası idi. Bütün döyüşlərin döyüşü.
  
  "Bəli?"
  
  "Cənab. Dörd hüceyrənin hamısı yerindədir. Biri Singendə, biri İslandiyada və ikisi Honoluluda. Biz hazırıq ".
  
  Blokun ürəyi həyəcan, qorxu və intizarla döyünürdü. Onun çoxdan gözlədiyi hər şey bu idi. "Müharibəyə get."
  
  
  * * *
  
  
  Kayman cib telefonunun titrəyişinə məhəl qoymadı, yuxarıdan asılmış budaqların altından təmizliyin mərkəzinə baxdı. Sol qolundan bura gələndən bir saat sonra müvəqqəti tələyə saldığı dovşanın cəsədi asılmışdı. Dovşanın boynundan qan axdı, Kaymanın dodaqlarını və çənəsini örtdüyü həmin qan. Sadəcə müqavimət göstərə bilmədi. Ah, həyatın şirin, qalın nektarı. Qan tökmək ölümün sonudur.
  
  Amma indi, sözün əsl mənasında, onun qarşısına qoyulan, tamamilə fərqli bir perspektiv açdılar.
  
  Gənc bir cüt, turistlərin sükutdan, təklikdən və bəlkə də fərqli bir sonluqdan həzz almaq üçün tutulmanın danışılmamış həyəcanından zövq alır. Kayman diqqətlə izlədi. Cütlük ətrafdakıların bütün hissini itirdikdən sonra, o, gözəgörünməz, onların kor yerində olan adamın arxasında olana qədər səssizcə irəlilədi. O, daha bir dəqiqə gözləyib, sonra sadəcə əyilib adamın qabırğasına bir neçə bıçaq zərbəsi endirib. Kayman əyilib qışqıran adamın ağzını örtdü, sonra qıvrılan cəsədi kənara atdı. Qadının şoka düşmüş gözləri cəhalət, dəhşət və inkarla parıldayan onun gözlərinə dikildi, ta ki o, qadının üzərinə atılaraq həyatını bir zərbə ilə bitirdi.
  
  Onun həyat qüvvəsi yerə enərək Kaymanın diqqətini çəkdi. Növbəti anda onun arxasından hərəkət səsi eşidildi və kamuflyaj geyimli bir adam ağacların altından çıxdı, onun ardınca da hazır vəziyyətdə ən müasir silahlarla bir çoxları gəldi.
  
  "Boss deyir ki, lənətə gəlmiş telefonuna cavab ver, Kayman" deyə adam öz cihazını uzadaraq fısıldadı. "Yaxşı iş ki, onun sizə verdiyi telefonda izləmə çipi var." Diqqətlə baxdı. "Sənin üçün. Budur, götür. Əllərinizi qurutun və rəislə danışın".
  
  Kayman arxaya söykənib ayağa qalxdı. Oyunların vaxtı bitdi. İşə getməyin vaxtıdır.
  
  
  QIRX BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Blokun kameralarından birincisi arktik fırtına kimi İslandiya məzarını vurdu. Aylar ərzində çox az iş görülə bilərdi və yenicə verilmiş gücləndirilmiş sayıqlıq əmrləri ilə müdafiə qüvvələri onlara hücum edən və onları məğlub edən birinci dərəcəli muzdlulardan ibarət peşəkar komanda üçün bir az da hazırlıqsız olduqlarını gördülər.
  
  Dayanmadan atəş açan onlarla adamdan ibarət komanda hər bir mühafizəçini öldürdü və ya əlil etdi, lakin əsasən elm adamları və arxeoloqlar şəklində bir neçə mülki girov götürdüklərinə əmin oldular. Onların müdiri dedi ki, onlar yalnız bir gün yarım dayanmalı idilər, bu, ən səmərəli yol kimi görünürdü.
  
  Süvarilərə baxmaq üçün bir neçə nəfəri qoyub, hücrə rəisi əvvəlcə tapılan tanrıların məzarının qalan hissəsini qorumağa başladı.
  
  
  * * *
  
  
  Birbaşa təmasda olmasa da, Singenin hücrəsi tam eyni anda vurdu. Əvvəlcə onların tapşırığı daha çətin olacaq - çətin əldə edilən məzara soxulmaq, lakin bundan sonra yerli qüvvələrin ayrılan vaxt ərzində saxlanması problem yaratmamalıdır. Onlar Kaymanı özləri ilə apardılar - patron əmr edəndə qəbrin ortasında dayanacağına tam əmin olduqları bir adamı - qoşa sümük torbası ilə sürüdülər. Onların lideri heç nə soruşmadı. Onların geri qaytarılması onun xəyallarını qurduğu şeydən az olmayacaqdır.
  
  
  * * *
  
  
  Havayda ilk hüceyrə o qədər dəqiq bir zərbə vurdu ki, onu neştərlə kəsmək mümkün oldu. Onların ilkin hücumu onları birbaşa Odinin qorxunc qara taxtına apardı, bir neçə gün diqqətlə nəzərdən keçirdikləri müdafiəni keçdi və bu prosesdə bəziləri yerli iyerarxiyada xüsusilə yüksək olan kifayət qədər qorxulu mülki mütəxəssisləri tutdular. Lider məmnun idi və yalnız missiya başa çatdıqdan sonra o, qeyri-adi bir həyəcan keçirdi.
  
  İndi onun komandası bossunun gəlişini gözləməli idi.
  
  İkinci Havay hücrəsi onların ən faydalı ola biləcəyi yerdə yerləşdirildi, hərəkətsiz olarkən, lakin bir anlıq xəbərdarlığa getməyə hazır idi ... əgər patron bunu tələb edərsə.
  
  
  QIRX İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Həmin gün ərzində SPEAR komandası və onların köməkçiləri Babil Qılıncları ilə bağlı sirri açmağa çalışdılar. Ackerman yazıları dönə-dönə oxuyub, onları indiyə qədər az adamın girə bildiyi gizli serverdə onlayn saxlanılan tanrıların dilinin bütün cari tərcümələri ilə müqayisə edib və personajların yaxın münasibətindən gileylənib. ki, İskəndər istifadə etmək qərarına gəldi.
  
  Patterson ona bütün arxeoloji təcrübəsini və İskəndər haqqında biliklərini tətbiq etməklə kömək etdi. Dahl bir müddət onlarla qaldı, lakin sonda marağını itirdi və ailəsini çağırmağa getdi. Drake və komandanın qalan hissəsi Babil Düşərgəsində müvəqqəti olaraq təyin olunduqları otaqda mətbəxdə toplandı.
  
  Hayden qəhvə tökdü. "Uşaqlar, çömbəlməyin vaxtıdır, uşaqlar. Moskvada Zoyanın ünvanı var. Zanko və Razin qaçır, əməliyyatları məhdudlaşdırılır. Yeddi qılıncdan altısı bizdə var, amma dəstənin lideri yoxdur. Ümid edirəm..." o, yaxınlıqdakı qapını göstərdi. "Yaşlı insanlar vaxt itirməyi dayandıracaq və kodu sındıracaqlar."
  
  "Problem ondadır". Kinimaka onun fincanını təbəssümlə qəbul etdi. "Kayman və şirkətin nə olduğunu bilmirəm. qiyamət cihazını işə salmağın başqa bir yolu var, bütün bunlarda onun rolundan xəbərimiz yoxdur. Mən adətən dramatizasiya etmirəm, amma bu...
  
  "Böyük problem" deyə Hayden tamamladı.
  
  Drake onlara baxdı: "Siz ikiniz iki nəfər üçün işləməlisiniz. Şübhəsiz ki, çox uzun müddətdir birlikdə işləyirsiniz."
  
  Cütlük eyni anda incik görünüb. Mai güldü və telefonu cibinə qoydu. Drake kimə yazdığını soruşmaq istəyirdi, amma bilirdi ki, indi vaxt deyil. Onun basdırılmış keçmişi onu təqib etmək üçün ayağa qalxdı və bu Babil işi bitdikdən sonra bu bədxah ruhu qovmağın vaxtı gəldi.
  
  "Moskvaya səfər mənə cazibədar görünür." Dahl içəridə dolaşdı və tək, qumlu pəncərəyə baxdı. Onun baxışları susuz səhra ilə qarşılaşdı, yer artıq insan tərəfindən yaradılmış düşərgəni işğal edərək, özününkü olduğunu iddia edirdi. İnsan qışqırtılarının və qısa məsafələrdən qaçan maşınların səsləri, ordu bazasından gələn davamlı cingilti və uğultu ətrafa can verirdi, amma yenə də quraq, can udduran mənzərə idi.
  
  Dreyk cavab vermək istəyirdi ki, qonşu otaqdan yüksək səslər eşidiblər. Patterson bir şey dedi və Ackerman onu təriflədi. Dahl qaşını qaldırdı. "Bu, iki şeydən biri deməkdir. Ya Patterson sadəcə Ollaya ideya verdi, ya da ona həyat yoldaşımın şəklini göstərdi".
  
  Yaşayış məntəqələrinə köçdülər. Ackerman sevincdən az qala atladı. "Buna qulaq as, hə? Makedoniyalı İsgəndərin bu qədər ölkəyə hakim olmaq üçün bir çox dinləri qəbul etdiyini qeyd etdik. O, bir çox mif və yerli inancları qəbul etmişdir. O, padşah idi, hə? Firon. Və əvvəlcə tanrıların dili haqqında dediklərimizi xatırlayırsanmı?
  
  Drake bir neçə ay əvvəl Olle ilə ilk dəfə qarşılaşdıqlarını xatırlamağa çalışdı. "Şingendəki üçüncü məzardan təzəcə qaçmışdıq ki, Dal səni çağırdı. Sən demədinmi ki, dil tam hecadır?"
  
  "Mən mətləbə gəldim. Heca dilin bütün hecalarını təmsil etmək üçün simvollardan istifadə edən tam yazı sistemidir, elə deyilmi? Sən xatırlayırsan?
  
  Hayden və Kinimaka eyni anda başlarını tərpətdilər. "J."
  
  Drake güldü. "Yunan, Çin, Maya və s. qarışığı."
  
  "Dəqiq! İskəndərin yazıları da buna əsaslanır. Buna görə də simvollar bir qədər fərqlidir. Yazı sistemi onun fəth etdiyi bir çox torpaqlarda istifadə olunan yazılara əsaslanır . Və bu qəsdən edilib. Bu, qəbirlər və buna görə də tanrıların dili aşkarlanana qədər sındırıla bilməyən bir növ koddur. Əgər biz məzarları heç vaxt tapmasaydıq, qılınclar heç vaxt tərcümə olunmazdı və əsla ehtiyac qalmazdı. Çox ağıllı."
  
  Patterson sadəcə parladı.
  
  "Onları tərcümə edə bilərsinizmi?" Hayden soruşdu.
  
  Ackerman sevindi. "Məni kompüter və yüngül barmaqları olan bir qadının qarşısında otur." O, Maiyə baxdı. "Mən qısa zamanda bununla məşğul olacağam."
  
  Yapon qadın ona təhlükəli nəzər saldı. "Mən bu barmaqları öldürmək üçün saxlayıram."
  
  "Onda heç olmasa xoşbəxt öləcəkdim." Ackerman düzəlməz idi və otaqdan keçərək küncdəki kiçik kompüterə tərəf getdi. O, sevinclə zümzümə edərək yazmağa başladı. Dahl stul tutdu və onun yanında oturdu və Maiyə üzrxahlıq dolu baxışlar göndərdi.
  
  "Xoşbəxt bir ölümdən söz düşmüşkən," Dreyk mızıldandı. "Son vaxtlar Smit haqqında nəsə eşitmisiniz?"
  
  Meinin ifadəsi dodaqlarının künclərinə kiçik bir təbəssümlə toxunana qədər təxminən iki saniyə sərt qaldı. "Nə fikirləşirsən?"
  
  - O, sənin əsəblərini almır, Meqqi? Drake zarafat etdi.
  
  "Mett" deyə Mey ah çəkdi. "Smitin Maggie Q ilə daha yaxşı şansı olardı, mənə inanın."
  
  
  * * *
  
  
  Saatlar çəkdi və Ackerman işi bitənə qədər bir kəlmə də açmadı, amma yavaş-yavaş, əziyyətlə altı qılıncın üzərindəki yazılar məna kəsb etməyə başladı. Ackerman qılıncları sıra ilə göstərməsini israr etdi - təxmin edə bildiyi qədər - və sinifdə müəllim kimi onların qarşısında dayandı. Komanda ətrafa toplandı və Hayden Karin və Komodonu dinamik telefona qoydu.
  
  "Yaxşı" dedi. "Birinci qılınc. Bunu deyir..." O, boğazını təmizləyib danışmağa başladı. "Tanrıların əlləri ilə yaradılmış bir cihaz sökülə bilər."
  
  Kinimaka dərhal hamının fikirlərini dilə gətirərək, "Qiyamət silahına birbaşa istinad" dedi. "Düşünmək üçündür." Başını döydü və ayaqlarına işarə etdi. "Rəqs etmək üçündür."
  
  Hayden başını tərpətdi. "Yaxşı, heç olmasa cihazı dayandıra biləcəyimizi və ya hətta məhv edə biləcəyimizi bilirik. Ən azından bu artıq bir şeydir".
  
  "Amma necə deyil" dedi Yorgi müdaxilə etməyə çalışaraq.
  
  "İkinci Qılınc" Ackerman onları susdurdu: "Ragnarok zamanı dayandırılanlar yenidən yaradıla bilər".
  
  Bir dəqiqəlik sükut oldu, sonra: "Armageddon?" Hayden düşündü. "Onlar deyirlər ki, qılınc Harmageddona səbəb ola bilər?"
  
  "Mən belə düşünmürəm" Karinin metal səsi kiçik dinamikdən eşidildi. "Yadınızdadırsa, Odin o vaxt Raqnarokda Armageddonun qarşısını qəsdən almışdı, çünki bütün tanrıların öləcəyini bilirdi, lakin onu əbədi olaraq dayandırmadı. Daha sonra qayıda bilsin deyə bunun qarşısını aldı. Raqnarok isə tanrıların ölümünə həsr olunmuşdu".
  
  Kinimaka ah çəkdi. "Mən bunu başa düşmürəm".
  
  "Yazı - mesaj - deyir ki, biz həqiqətən tanrıların əsl ölümünə səbəb ola bilərik, onların qayıtmasının qarşısını ala bilərik və bu təhlükəni birdəfəlik aradan qaldıra bilərik". O öskürdü. "Əbədi".
  
  "Bu bir fikirdir, amma daha çox dinləyin" deyə Akkerman onun sözünü kəsdi. "Və s. üçüncü qılınc olana qədər. Vaxtında yazılanlar silinə bilərdi.Əlləri -sərbəst qız, məncə bu sənin nəzəriyyəni təsdiqləyir".
  
  "Bəli, belədir" dedi Karin. "Tanrıların qayıdışı ilə bağlı peyğəmbərlik vaxtında yazılmışdır".
  
  "Və dördüncüsü daha çox bəhrə verir." Ackerman dayandı. "Yalnız yatan şey əbədi olaraq məhv edilə bilər." Öz-özünə başını tərpətdi. "Tanrılar".
  
  "İki qaldı." Patterson həyəcanla əllərini ovuşdurdu.
  
  "Yaxşı, bu ikisi əsl cahildir" dedi Ackerman bir az da nifrətlə. "Onların birlikdə nə demək istədiyini bilmirəm. Əvvəlcə məzarlara iki qılınc və çuxura böyük bir qılınc aparın və nəhayət, öz məhviniz üçün atəşi yönləndirin". O dayandı.
  
  Drake ətrafa baxdı, boş üzlər və çatılmış qaşlar gördü. Karin sakit qaldı. Nəhayət, Kinimaka dedi: "Kanal nə deməkdir?"
  
  Drake çiyinlərini çəkdi. "Heç bir fikrim yoxdur. Ancaq burada açıq-aydın bir şeyi əskik edirik. Yeddinci qılınc. Əslində Böyük Qılınc. Bu yazı bizə bilmək lazım olan hər şeyi deyə bilər".
  
  "Və..." Karin dilləndi. "Qılıncları sayın. Hər məzar üçün iki qılınc altıdır. Güman edirəm ki, yeddincinin başqa məqsədi var".
  
  "Əgər onlar bu məzarları məhv edə bilsələr" dedi Drake. "Və cihaz, bunun o qədər də pis bir şey olmadığını düşünməyə başlayıram."
  
  Hayden bir az qorxmuş görünürdü. "Sən bunu deyə bilməzsən" dedi. "Siz ABŞ hökuməti üçün işləyirsiniz".
  
  Drake güldü. "Bu, nə vaxtdan bəri bizə hər şeyi partlatmağı dayandırdı?"
  
  "Bu barədə düşün" dedi Mai. "Cihazın və tanrıların təhlükəsi əbədi olaraq yox oldu."
  
  Professor Patterson getdi və Ackermanın yanında dayandı. "Bu barədə düşün. Burada Yer kürəsinin enerjisi böyük rol oynayır. Təmiz elementar güc. Güman edirəm ki, qiyamət cihazı əvvəlcə bunun üçün nəzərdə tutulub? " Sola baxdı.
  
  Ackerman başını tərpətdi.
  
  "Qılınclar yerin enerjisi və yerin enerji burulğanını necə zərərsizləşdirmək barədə hər şeyi bilən biri tərəfindən hazırlanmışdır. İskəndər. O, tanrılar və cihaz haqqında bilirdi, lakin ondan istifadə etməyə çalışacaq qədər axmaq deyildi. Əvəzində onun təsirlərini neytrallaşdırmağa çalışdı. Yerin enerjisinin qasırğada toplaşdığı yerlər müqəddəs yerlər adlanır və onların bir çoxunda siz tez-tez qədim insanların, deyək ki, bu barədə düşünməyə daha çox vaxtı olan, orada qoyduqları daşlara rast gəlirsiniz. Üç məzar, ehtimal ki, mövcud olan ən güclü üçünün üstündə tikilmişdir. Ancaq bütün dünyada iyrənc qasırğalar da var. Gəmilərin və təyyarələrin yoxa çıxdığı, radio və kompasların işləmədiyi, yer qabığında mütəmadi olaraq təlatümlərin baş verdiyi, canavarların göründüyü, insanların daim iğtişaş vəziyyətində olduğu əraziləri düşünün. Bu qılıncların yaradılmasının bir çox səbəbi var".
  
  "Lakin yer enerjisinin mövcudluğu heç vaxt sübuta yetirilməyib" deyə Hayden təkid etdi.
  
  Patterson bütün bunları əvvəllər eşitmiş kimi ah çəkdi. "Daha çox oxumalısan. Mən "mistik enerji" deyəndə dərhal mənə dəli deyirsən. Mən sizə yalançı elm oxuduğumu desəm, nə deyərdiniz? Yəqin ki, eynidir". O güldü. "Dünyada sözün həqiqi mənasında yüzlərlə elektromaqnit aberrasiyaları var və heç bir yekun izahat verilməyib."
  
  "Ancaq hələ də heç bir sübut yoxdur."
  
  "Və heç vaxt olmayacaq. Sizcə, küt akademikləriniz rahatlıq zonasından bu qədər uzaq olan hadisələri araşdırarkən görünmək istəyirlərmi? Daily Telegraph xəbər verir ki, avstriyalılar Avstriyanın avtobanının ən pis hissəsində qəzaları azaltmaq üçün yerli yer enerjisi məsləhətçilərini cəlb ediblər. Yol kənarındakı monolitlər yerin təbii enerji axınının bərpasına kömək etmək üçün ucaldılıb. Həmin gündən iki ildir ki, qəzaların sayı sıfıra enib. Lakin yer enerjisi üçün ən böyük məntiq Tomas Edisonun ən böyük ixtiraçısı və əməkdaşı Nikola Tesladan başqa heç kimdən gəlmədi. Elektrik və mexaniki mühəndis, fizik və müasir AC enerji sisteminin konstruktoru, hətta sonralar "dəli alim" kimi tanındı. O kəşf etdi ki, yer kürəsi və mən sitat gətirirəm ki, "sözün əsl mənasında elektrik vibrasiyası ilə doludur". Tesla inanırdı ki, nə vaxt Yer üzünə ildırım vurur, o, Yerin bir ucundan digər ucuna hərəkət edən güclü dalğalar yayaraq nəhəng bir enerji ağacını əmələ gətirir. "Mən Yer kürəsinin istənilən yerinə qeyri-məhdud miqdarda enerji ötürə bilərdim." O, hətta titrəmələri Yerin özünün düzgün rezonansı ilə birləşdirərək planeti parçalamaq mümkün olacağını söylədi.Yerin qabığı titrəyəcək. o qədər güclü idi ki, o, yüzlərlə fut hündürlükdə qalxıb-düşür, onların yataqlarından çaylar atır, binaları məhv edir və sivilizasiyanı praktiki olaraq məhv edirdi.Və... Patterson gülümsədi.
  
  Bütün komanda ağızlarını açaraq donub qaldı. Kinimaka "Buradan get" dedi.
  
  "O, bunu idarə olunan zəlzələ kimi təsvir etdiyi "telegeodinamika sənəti" adlandırdı. O, ixtiradan müharibədə ən çox istifadə oluna biləcəyini bildirdi".
  
  "Əlbəttə," Mai nəfəs aldı.
  
  "Sonra HAARP var" dedi Patterson. "ABŞ Hərbi Hava Qüvvələri və Hərbi Dəniz Qüvvələri tərəfindən maliyyələşdirilən 250 milyon dollarlıq nəhəng layihə, Nikola Teslanın öz yer enerjisi təcrübələrini etdiyi eyni yerdə - Kolorado Springsdə yerləşir. Onlar ionosferi öyrənirlər".
  
  Drake əlini yellədi. "Yaxşı, hələlik bizi inandırdınız. Ancaq bütün bunlar bizi Kayman və onun tərəfdarlarının nəyin üstündə olduğunu öyrənməyə yaxınlaşdırmır".
  
  Sonra Karinin səsi müdaxilə etdi. "Ola bilər. Mənim müdafiə naziri Geyts var. Və özünüzü hazırlayın - bundan daha pis olacağını düşünmürəm."
  
  
  QIRX ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Karin Geytsi konfrans çağırışına qoydu. Müdafiə nazirinin səsi gərgin idi və Dreyk onun adətən optimist tonlarında yorğunluğun dərinliyini aydın eşidirdi.
  
  "İslandiya, Almaniya və Havaydakı məzarlar atəşə tutulub" dedi. "Üstəlik, indi onlar düşmənin əlindədir. Biz hələ də əraziyə nəzarət edirik, lakin məzarların özləri düşmən tərəfindən zəbt olunub. Allah rəhmət eləsin".
  
  Hayden telefona yaxınlaşdı. "Bu Kayman və onun müdiridir?"
  
  "Biz bilmirik. Onların girovları var. Hücumları kimin sifariş etdiyini və həyata keçirdiyini sorğulamadan yerli hakimiyyət orqanlarını girov götürmənin qırmızı siyənək olduğuna inandırmaqda kifayət qədər çətinlik çəkirik".
  
  "Bunu bizə buraxın" dedi Hayden. Qısaca olaraq, o, bu günə qədər tapdıqları barədə məlumat verdi. Drake, bunun "üç məzarda üç oxşar ağıl" tərcüməsinin sözün əsl mənasında edildiyini söylədi. Geyts diqqəti yayındırmış kimi görünürdü, amma deyəsən, bunun çoxunu mənimsəyirdi. Hayden sözlərini bitirdikdən sonra Qeyts boğazını təmizlədi və danışmazdan əvvəl bir müddət düşündü.
  
  "Biz həqiqətən burada eşşəklərimizi təpikləyirik" dedi. "Heç kim qabaqcadan görmürdü ki, kimsə eyni vaxtda hər üç məzara hücum təşkil edə bilər və nəinki bu, həm də onları ələ keçirə bilər. Fikirləşərdiniz ki, biz Kovalenko məsələsindən sonra nəsə öyrənməliydik". O, fasilə verdi. "Ancaq yenə də Kapitoliya təpəsindəki ilanlar davamlı manevrləri və hiyləgər hiylələri ilə yaxşılıq etmək istəyənlərin diqqətini yayındırır. Hər gün bütün lazımi topları izləmək, onları hərəkətdə saxlamaq getdikcə çətinləşir. Amma indi - indi qiyməti ödəyəcəyik. Bu vəziyyətdən zərərsiz çıxmaq üçün bir möcüzə lazımdır".
  
  Qapı qısa bir çağırışla başa çatdı. O, sözünü bitirdikdə, qədim Babilin qəlbində, qumlu, günəşin qızdırdığı İraqdakı kiçik otaqdakı insanlar hansı yüksəkliklərə çatmalı olduqlarını bilirdilər.
  
  Həmişəkindən daha yüksək.
  
  "Heç olmasa indi bir planımız var" dedi Drake. "İçərisində üç gücə malik üç fərqli məzarımız var. Bu "fikirlilər" də orada olacaqlar. İstənilən vasitə ilə onların bu cihazı işə salmasının qarşısını almalıyıq".
  
  Dahl orada uzanan əşyalara baxaraq masaya tərəf getdi. "Və qılıncları da özümüzlə aparacağıq."
  
  
  QIRX DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Conatan Qeyts telfonu bağladı və başını əllərinin arasına aldı. Bu eqoist orospu övladlarının dünyanı bitirmək üçün bu qədər yaradıcı yollar tapması onu daim heyrətə gətirirdi. Ya da onları idarə et. Yaxud da bu əyri və amansız şəxsiyyətlərin can atdıqları hər hansı əyri üstünlüyü planları.
  
  O, dəri kreslosunda arxaya söykənib, masasının solunda bayraq dirəyindən asılmış ulduzlara və zolaqlara baxdı. Hərəkət etdikcə, təkbətək görüşlər keçirdiyi cilalanmış dəyirmi masada bu əzəmətin təkrarlandığını görə bilirdi ki, bu da onun üçün sadəcə bir simvol deyil, diqqət etməli olduğu xəbərdarlığı, yerinə yetirməli olduğu vəd, həyata keçirilməli olan həyat tərzi idi. dəstəklənir.
  
  İş masasının sağ tərəfindən həyat yoldaşının fotoşəkili ona baxdı. Gün keçmədi ki, onun üçün darıxmasın. Gün keçmədi ki, onun qatilinə olan güclü nifrətini söndürməsin. Çərçivəyə yüngülcə toxundu və dodaqlarının kənarları təbəssümlə çevrildi.
  
  Bir az sonra qarşısındakı telefonlardan biri zəng çalmağa başladı. Həmişə olduğu kimi, göstəricinin yanıb-sönməsinə baxmayaraq, düzgün seçdiyinə əmin olmaq üçün bir anlıq tərəddüd etdi. Bu daxili xətt idi.
  
  "Cənab Dövlət Katibi, məndə Sara Moksli var. Siz bu yaxınlarda onun namizədliyini təsdiq etdiniz. O, bu gün naharda görüşməyə ümid edir, amma bunun hələ müsahibə olmadığını vurğulamaq üçün məndən xahiş etdi. O, mənim əlimdədir, ser.
  
  Qeyts fikirli şəkildə üstündəki rəsmlərə baxdı. Müsahibə deyil?O, onu sakitləşdirməyə çalışdı, yoxsa onu işə saldı? Fərqi yox idi, onun ona atdığı hər şeyin öhdəsindən gələ bilərdi. Kaş daha yaxşı vaxt seçsəydi...
  
  "Zəhmət olmasa görüşün vaxtını dəyişdirməli olduğumu ona deyin."
  
  - Bəli, cənab dövlət katibi.
  
  Qeyts plastik telefonu dinləyərək fikirləşdi. Qəbirlərə edilən hücumlar özləri ilə kiçik bir ümid işığı da gətirdi. Məlum oldu ki, indi General Stoun öz sərsəm planını həyata keçirə bilməyəcək. Prezident çəngəldən çıxacaqdı. Gates etdiyi kimi. Amma o bilirdi ki, Stoun kimi insanların yanında həmişə növbəti dəfə olacaq. O, qərar verdi və Loren Foksa şəxsi telefonla zəng etdi.
  
  "Hər şey dəyişdi" dedi o, preambulasız. "Bu baş verməməli idi."
  
  "İsa, zarafat edirsən? Artıq əlaqə qurmuşam".
  
  Qeyts qaşlarını çatdı. "Nə əlaqə?"
  
  "O cür deyil. Amma..." Nyu-Yorklu ağır fikirləşərək dayandı. "Ləğv edilərsə, şübhəli görünə biləcək növ."
  
  pislik. Qeyts yenə öz düşüncəsinə yenidən baxdı, amma köhnə məsələyə qayıtmağa davam etdi, heyvanı soxma... Onsuz da mövcud olmayan bir vəziyyəti təhrik etməyin mənası yox idi. Onun tanıdığı bəzi insanlar kir toplamaqdan xoşlanırdı, lakin bu, Geytsin üslubu deyildi.
  
  "Bağışlayın Lauren. Nəticələri, əlbəttə ki, siz keçdiyiniz kimi dəhşətli olmayacaq. "
  
  "O qədər də pis ola bilər. Və sizin başqa şansınız olmayacaq".
  
  O, haqlı idi, lakin Geyts bunu edə bilmədi. "Planı ləğv edin" dedi. - Bir neçə gündən sonra səninlə danışacam.
  
  İndi o, ayağa qalxıb kabinetində addımlayırdı, cilalanmış qara çəkmələri onun qabağına gələn adamların ardınca təmtəraqlı mavi xalçada gəzirdi. Ofisin təzyiqi o qədər güclü idi ki, sanki Ağ Evin bütün ağırlığı onun üzərinə düşürdü. Onun Hayden Cey başda olmaqla komandası diş və dırnaqla vuruşdu və parçalandı. İndi də onlar dəqiq hərəkət planı olmadan naməlum düşmənlə döyüşürdülər. Dünya kənarda idi.
  
  Yenidən.
  
  Lənət olsun o lənətə gəlmiş qəbirlərə, deyə düşündü. Onların hamısı cəhənnəmə göndərilməlidir.
  
  Tez özünü sakitləşdirməyə məcbur etdi. Bir stəkan su tökdü. O, boş-boş pəncərədən çölə baxırdı. Sonra katibinə zəng vurdu.
  
  "Əgər bu barədə düşünsəniz" dedi. "Mən dincəlməliyəm. Miss Moxley-ə zəng edin və nahar üçün görüş təyin edin".
  
  - Bəli, cənab dövlət katibi.
  
  
  * * *
  
  
  Gözləyən işçilər Sara Mokslinin gəlməsinə bir neçə dəqiqə qalmış su şüşələri, sendviçlər və tortlar gətirdilər. Postun müxbiri gələn kimi katibi onu yanına göndərdi.
  
  Geyts ayağa qalxdı və keçmişdəki dəri toxunuşunu xatırlayaraq əl sıxdı. Onu dəyirmi masaya oturmağa dəvət etdi. "Rəsmi şəraitə görə üzr istəyirəm" dedi. - Mənim çox vaxtım yoxdur, miss Moksli.
  
  "Mənə Sara deyin. Hələ nəsə baş verir?"
  
  "Həmişə" o, bir neçə gün əvvəlki sözlərini təkrarladı. O danışarkən Geyts onun yeməyini yığırdı, döyüş xəttlərini sıralayan general kimi boşqabının ətrafında yarım sendviç gəzdirirdi, lakin o, yaxşı dinləyici idi. Moxley işindən, həyatından, yanında öldüyü dostlarından danışdı, lakin onu ehtiyatlı edəcək bir sual da vermədi. Geyts maraqlandı, onun yanında rahatladı və onun qazanan təbəssümünü görməkdən həzz aldı. Lakin onların arasında boşluqlar var idi. Ondan on beş yaş böyük idi. O, dul qalmışdı. O, müxbir idi. O, bir neçə istiqamətdə and içib.
  
  Ancaq hələ də...
  
  Onların vaxtı bitəndə Qeyts ayağa qalxıb gülümsədi. - Sizi yenidən görməkdən məmnunam, miss Moxley.
  
  "Mən əminəm". Saçlarını atdı, qırmızı iplər günəşi və onun diqqətini cəlb etdi. "Növbəti dəfəyə qədər?"
  
  "Müsahibə? Bəli, biz bunu təşkil edə bilərik".
  
  - Müsahibə haqqında kim nə dedi?
  
  Geyts onun otaqdan çıxmasına baxdı, onu bu qədər tez yola salmalı olduğunu öz-özünə söydü, meqalomaniyalı köhnə tanrıları və yaxşı insanları başqalarının təhlükəsizliyi üçün narahat edən bütün təkəbbürlü şeyləri lənətlədi.
  
  
  Qırx beşinci fəsil
  
  
  Alicia Mayles hava limanından Münhenin mərkəzindəki dəbli Vier Jahreszeiten Kempinski otelinə aparılarkən ayaqları yerə güclə dəydi, çox diqqətli Lomas ondan bikini geyinməsini istədi və onu qızdırılan qapalı hovuza apardı. şəhərin istənilən lüks otelində.
  
  Alicia bir az şok oldu, amma sual vermədi, Lomasın həll olunduqdan sonra izahatını gözlədi. Lakin bej rəngli plitələrlə döşənmiş və mavi işıqlarla işıqlandırılan düzbucaqlı hovuzun ətrafında üzgüçülük belində uzanan baykerlər dəstəsinin görünüşü onu cümlənin ortasında dayandırdı.
  
  - Nə oldu, Lomas?
  
  Böyük bayker lideri iki qadının nəhəng oval güzgünün qarşısında bir növ spa müalicəsi keçirdikləri uzaq bir küncə işarə etdi. Çiyinlərindəki parlaq döymələrdən Alicia ikisini Whipper və Dirty Sarah kimi tanıdı.
  
  "Mən yox olanda sizin axmaqların beyninizi yuyublar?" Alicia Drake-ə kömək etmək üçün ayrılanda Lomas və dəstə ABŞ-ın tapdığı dəbdəbəli oteldə çətinliklə rahat idi və onların hər biri ucadan soruşdular ki, yola çıxmağın vaxtının olub-olmaması. İndi onlar daimi düşərgə təşkil etməyin bütün əlamətlərini göstərdilər.
  
  "Bax". Lomas rattan kresloda uzanmış, böyük ayaqları və qolları hər tərəfdən yerə toxunmuş, ot qızdırması olan qrizli kimi xoruldayan nəhəng Harley sürücüsü Tiniyə işarə etdi.
  
  Alisiya dərindən nəfəs aldı. "Yaxşı?" Soruşdum.
  
  Lomas sadəcə geniş çiyinlərini çəkdi. "Heyət bizə nifrət edir. Onlara baş əyəcəklər, yoxsa bir mil qaçacaqlar, əmin deyillər. Oğlanlara bir-iki gün əylənin".
  
  Alicia rahatladı. "Bəs onda biz yoldayıq?"
  
  "Başqa bir yol varmı?"
  
  "Yox!" Alicia qaçdı və top gülləsi kimi sakit hovuza uçdu, suyu qüsursuz təmiz divarların üstündən və ən yaxın şezlonqların üzərinə tökdü. Şişman Bob və Knuckler şikayət edərək oturdular. İngilis qadının indiyə qədər eşitdiyi ən mübahisəli bayker adı olan rahat Leks ayağa qalxdı və ona bir neçə təhqir atdı. Qrupun vegetarianı Ribeye nifrətlə başını buladı. Alisiya suyun üstünə ayaq basdı və bir az da onların üzərinə sıçradı.
  
  Təcrübəli üzgüçü olmayan Lomas onun yanında çırpındı. "Demək istəyirəm ki, bayker adınız dünyanı xilas edərkən seçildi."
  
  "Oldu? Bu nədir? İnan mənə, Lomas, daha yaxşısı heç bir şey deyil.
  
  Bayker dərhal cavab vermədi, bu yaxşı əlamət deyil. Amma sonra Alisiya onun sinəsinə baxdığını gördü. "Sonra". Onu vurdu. "Mənə lənətə gəlmiş adı deyin."
  
  "Ah, yaxşı, biz səs verdik ... Taza."
  
  "Nə?"
  
  "Təz. Bilirsiniz, Tasmaniya şeytanı Avstraliyadandır. Yırtıcı. Güclü dişləmə. Kobud döyüşçülər. Bir göz qırpımında dəli ola bilərlər".
  
  "Bunu bəyəndiyimə əmin deyiləm. Səncə, mən Avstraliya heyvanıyam? Və düşündüm ki, bayker adları sizin xarakterinizə zidd olmalıdır."
  
  "Hamısı deyil. Bu, xarakterinizin gücündən asılıdır. Səninki," Lomas gülümsədi, "sadəcə parladı."
  
  "Taz?" Alicia bu barədə düşündü. O, Tasmaniya Şeytanı haqqında çox şey bilmirdi, lakin Lomasdan gələn yaxşı səslənirdi. "Mən inanıram..."
  
  "Yaxşı, indi bura gəl." Lomas onu əzələli qollarından tutub bərk-bərk tutdu. Alicia bir dəqiqəlik özünü qucaqlamağa icazə verdi. Dəhşətli, sıxışdırılmış xatirələrin yaranması ilə müşayiət olunan bir sülh hissi ona gəldi. Onlar yalnız o rahatlaşanda ortaya çıxdı. Onun hərəkətə davam etməsinin, döyüşməsinin, birtəhər daim hərəkətdə olmasının səbəbi onlar idi . Ancaq problem tez həll olundu - o, ömrünün sonuna qədər fəaliyyətdə qala bilmədi.
  
  O, xatirələri geri qaytarmağa cəsarət edəcəkmi?
  
  Növbəti addım qarşıdurma idi. Gülməli, o fikirləşdi ki, real həyatda nə qədər xoşuma gəlir, amma keçmişimlə barışa bilmirəm.
  
  "Siz yaxşısınız?" Alisiya Lomasın səsini eşitdi və diqqətini cəmlədi. Bayker ondan uzaqlaşdı və onun uzaq, fırtınalı gözlərinə baxdı.
  
  "Köhnə şeytanlar" O, məbədlərini bərk-bərk ovuşdurdu. "Onlar heç yerə getmirlər."
  
  "Oh, məndə var. Ola bilsin ki, nə vaxtsa qorxu hekayələri ilə mübadilə edək."
  
  Alisiya ona fikirli baxdı. "Ola bilər".
  
  Lomas it tipli hovuzun dayaz sonuna qədər üzdü. Alisiya gülümsəyərək bir anlıq ona baxdı, sonra onun arxasınca getdi. Bütün digər velosipedçilər rahat istirahətdə yatdılar, bəziləri xoruldadı, bəziləri jurnalları vərəqlədi, digərləri isə sanki orada olmaq istəyirmiş kimi pəncərələrdən bayıra baxaraq o qumlu yolları üyüddülər. Yeganə istisna, hər şeyi yandırmağa çalışırmış kimi ətrafda oturub hər şeyə baxan qızğın gənc başlı, rahat Leks idi.
  
  Yarıaçıq mətbəxin qapısından təzə bişmiş yeməyin iyi gəlirdi. Alisiya ağzının sulandığını hiss etdi. Sonuncu dəfə restoranda nahar etməsindən bir müddət keçmişdi. Bəlkə bu gecə, o düşündü. Sadəcə Lomas və mən. Ancaq təzə bişmiş yeməyin qoxusu həmişə o köhnə mənzərəni eybəcər bir şəkildə arxa plana keçirdi, o qədər dəfələrlə baş verdi ki, bu, sadəcə bir hadisəyə çevrildi, hər dəfə əvvəlkindən fərqlənmirdi, anası atasının yeməyini qoyanda, hələ də siqaret çəkəndə, və atası bıçaq və çəngəl deyil, yarım boş stəkan kəhrəba mayesinin arxasında uzandı.
  
  "Günün təlaşından uzaqlaşmaq üçün sadəcə bir hiyləgər," deyə o, adətən pıçıldadı, ona gülümsəməyə çalışdı, amma real görünən bir şəkildə deyildi.
  
  Alicia bunun qarşısını aldı. Bir saniyə sonra mobil telefon zəng çaldı və Alicia bunun onun olduğunu başa düşdü. Təkcə bu deyil, Drake üçün saxladığı ton idi. Kiçik Pink treki Trouble adlanır.
  
  "Cap". O, islanmış halda hovuzdan çıxdı və çantasına getdi. "Nə olub?"
  
  "Güman edirəm ki, bir dəfə səni növbəti apokalipsis üçün çağırmağı demisən?" Drakein telefonundan istifadə edən Hayden idi.
  
  "Sən..."
  
  "Bilirəm, bilirəm. Siz və Lomas bayker üslubunda. Biz məzarları itirmişik, Alisiya.
  
  Hayden ən son hadisələri izah etməyə davam edərkən ingilis qadın susdu. Sözünü bitirdikdən sonra Alicia dərhal dilləndi.
  
  "İraqa qayıtmağımı istəyirsən?"
  
  "Biz plan hazırlayırıq. Öz aramızda, hər üç qəbri örtməliyik. Və Alicia, sən artıq Almaniyadasan."
  
  İndiyə qədər ağlına gəlməmişdi, amma Münhen Singendən çox da uzaqda deyildi. O, dərhal şübhələndi. "Bir neçə gün əvvəl bu oteldə kim olub?"
  
  Hayden bir saniyə susdu. "Mən etdim".
  
  "Şübhəsiz ki, darvazadan keçdi" dedi Alisiya. "Bu adamın bankirdən daha çox manipulyasiyası var."
  
  "O, bunu edərdi, o, yüksək səviyyəli siyasətçidir. Və buna uzaqgörənlik deyilir. Qüvvələrinizin bacarıqlı manevrləri. Yaxşı hazırlıq. Bunların hamısı manipulyasiyadan daha yaxşı sözlərdir, elə deyilmi?"
  
  "Fərqi yoxdur. Baxın, həqiqətənmi Lomas və oğlanlardan Şingenin məzarına basqın etməyə kömək etməyi xahiş edirsiniz? Çünki onlar hərbçi deyillər, bilirsinizmi?
  
  "Bizim güc bölgüsü kifayət qədər zəifdir və mənə onların müəyyən təcrübələrinin olmadığını söyləməyə çalışmayın. Yerli ordunun dəstəyini alacaqsınız. Ancaq həqiqətən etməli olduğunuz şey Kaymana çatmaq və onu zərərsizləşdirməkdir. Oh, qılıncları da ora gətir".
  
  "Hansı qılınclar?"
  
  "Biz iki qılınc kuryerlə Singen hava limanına çatdıracağıq. Girməzdən əvvəl onları toplamaq lazımdır".
  
  "Soruşmalıyam ki, niyə?"
  
  "Bu lənətə gəlmiş uzun hekayədir." Hayden dərindən nəfəs aldı. "Və biz onlardan necə istifadə edəcəyimizi belə bilmirik. Nə vaxtsa onlardan istifadə etmək lazım gələrsə." O lənət etdi. "Biz bundan çox geridəyik, Alisiya və vaxtımız yoxdur."
  
  "Mən onlardan soruşacağam." Alisiya telefonu qoyub ətrafa baxdı. Şəxsən onu baykerlər dəstəsi yaxından izləyirdi. O, şezlongun ön kənarında oturub onu açdı. Heç kim sözünü kəsmədi, lakin o, sözünü bitirdikdə, gözlənildiyi kimi, ilk qəzəb gurultulu Lexdən gəldi.
  
  "Niyə bunu etmək və bu yeri tərk etmək istəməliyik?"
  
  "Bu yer son dəfə xaosa səbəb olan mükafatdır" deyə Alisiya onlara xatırlatdı. "Bundan sonra nə ola biləcəyini düşünün?"
  
  "Qəbir," yaşlı velosipedçilərdən biri mızıldandı. "Ya da xəstəxanaya."
  
  Alicia başını tərpətdi. "Mümkündür. Bu təhlükəli bir missiyadır. Qəbirləri ələ keçirən adamlar ən azı hərbi təlim keçmişdilər".
  
  "Lakin bu, bizi düzgün yola salacaq" deyə Uhipper güzəştə getdi. "Buradan Singenə bir neçə yaxşı açıq yol."
  
  "Həqiqətən hökumətə kömək etmək istəyirsən?" Kiçik ətrafa baxdı. "Deyəsən, heç vaxt bizə qarşı yaxşılıq etməyiblər".
  
  Trace və Fat Bob razılaşdılar. Çirkli Sara dırnaq faylını yerə qoyub əllərini nəm parça ilə sildi. "Lomas? Sizin fikriniz nədir?"
  
  Dəstə başçısı boğazını təmizlədi. "Şəxsi olsaydı, qərar verərdim. Şərəf olsaydı, verərdim. Ancaq bu, dəstəyə hörmət və ya şərəf xatirinə deyil. Bu, Lizanın arxasınca gedib, etdiklərinin əvəzini ona ödəməyə bənzəmir..."
  
  O, fasilə verəndə, Alicia, Lomas və Lisa haqqında hələ çox şey bilmədiyini düşünürdü, sadəcə sevgilisinin keçmiş sevgilisi və rəqib dəstədə olmaq üçün necə ayrıldığı haqqında ona söylədiklərindən bir parça. Bəlkə də o, onun "köhnə iblisi" idi.
  
  "Bu, sizin öz qərarınız olmalıdır" dedi Lomas. - Bu, dəstənin işi deyil.
  
  Alisiya buna görə ona hörmət edərək başını tərpətdi. Əslində Lomas onların hamısını tərk etməyi əmr etsəydi, etiraz edərdi. Narahat və təşviş içində uğultuya və iniltilərə qulaq asdı. Ancaq günün sonunda onlar bir bayker dəstəsi idilər və üzvlərdən biri üçün yolun açıq olmasını istədilər.
  
  Knuckler bunu yekunlaşdırdı. "Bir neçə gün yola çıxmağın qəbahəti yoxdur, hə, dostlar? Sonra bir az hərbi eşşək vurub Mayami çimərliyində bir il qazanmaq istəməyimizə baxacağıq. Haha" deyə güldü.
  
  Knuckler böyük əksəriyyəti tərəfindən dəstəkləndiyi üçün Alicia titrədi, o, "əgər" və "bəlkə" sözlərini Hayden və Dreykə necə tərcümə edəcəyinə əmin deyildi.
  
  
  Qırx altıncı fəsil
  
  
  Kinimaka komandanın cütlərə bölünmək qərarına gəldiyini kədərlə izlədi. Vyana xatirələri, Alisiya və Belmonte ilə barda keçirdiyi gecəni xatırladı. Alisiya ona atasının sərxoş olduğunu və həftədə ən azı iki dəfə anasını huşsuz vəziyyətdə döydüyünü söylədi. Belmonte etiraf etdi ki, himayədarı Emmanın itkisi onu həqiqətən sındırdı. Sağ ikən bir daha oğru işləməzdi.
  
  Ertəsi gün o, Drake-nin həyatını xilas edərək öldü.
  
  İndi Kinimaka, komandanın ayrılmaq qərarına gəldiyini və hər bir cütün öz kiçik apokalipsisi ilə mübarizə aparmağa getdiyini sönük şəkildə izləyirdi. Dahl və Ackerman İslandiyaya gedəcəkdilər. Drake və Mey Moskvaya gedəcək, Böyük Qılınc götürəcək, sonra İskəndərin göstərişlərinə tam əməl edərək burada Babilə qayıdacaqdılar. O, Haydeni Havaya qədər müşayiət edəcəkdi. Onların vaxtı demək olar ki, bitib.
  
  "Əlaqədə qalın və Karini yoxlamağa davam edin" dedi Hayden onlara. "O, bütün məlumatlarımızı əldə etmək üçün əlaqədir. Geyts əlində olmağa çalışacaq. Və uşaqlar... gəlin hamımız sağ-salamat Vaşinqtona qayıdaq, hə?
  
  "Kimsə bir nüsxə məlumat əldə edən dəqiqə" dedi Dahl. "Və mən daha çox səndən danışıram, Dreyk, bu son qılıncla - bizə xəbər ver."
  
  "Əlbəttə, edəcəyəm" dedi Drake. - Bir gün Zankon nənənin götünü təpikləyəcəyik.
  
  "Zanko və Razindən ehtiyatlanmalıyıq" dedi Yorgi. "Hələ bitməyiblər."
  
  "Mən Alicia və onun yeni dostlarını Kaymanın özündən sonra göndərdiyim üçün utanıram" deyə Hayden əsəbiləşdi. "Ancaq başqa yol yox idi. O, bu hücum qrupu üçün tənqidi olacaq".
  
  "Bir şey dəqiqdir" dedi Mai yumşaqlıqla. "İstəsək də, istəməsək də, o, çox güman ki, bütün məzarı partladacaq."
  
  Hamı güldü. Bu, Alicia üçün nəzərdə tutulmamış, hamısını əhatə edən ağrılı bir an idi. Aralarındakı qısa sükutda aralarında sadə hörmətdən, şərəfdən və qayğıdan başqa bir şey parladı. Çox daha dərin bir şey.
  
  Kinimaka heç nə demədi. Dahl hər kəsin eqosunu şişirtməyi vurğuladı. Drake məqsədyönlü şəkildə ətrafda gəzir, planlarını yekunlaşdırır, lakin Kinimaka onun gözlərindəki qeyri-müəyyənliyi oxuyur.
  
  Bu dəfə fərqli idi. Bu dəfə onlar nə ilə üzləşdiklərini və bununla necə məşğul olacaqlarını bilmirdilər.
  
  Vaizsiz cəhənnəmə gedəcəyik, - Kinimaka düşündü. Allah köməyimiz olsun ki, yanmayaq. Və əgər etsək, Allah dünyanın qalan hissəsinə kömək etsin.
  
  
  QIRX YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  Zak Blokun Havay vaxtının ondan on iki saat geri qalması xoşuna gəlirdi. O, demək olar ki, keçmişə səyahət etdiyini hiss etdi və bu, ona yeni Kölgə Elit qaydasına daha əvvəl girməyə imkan verdi. Bilirdi ki, bu illüziyadır, amma təsəllivericidir.
  
  Günorta Havay günəşi hava limanının asfaltını amansızcasına yandırdı. Birinci dərəcəli sərnişin kimi ona lei təklif olundu və itaətkarlıqla başını aşağı əydi, ot ətəkli yaraşıqlı qıza gülümsəyərək onu qarşıladı və Oahuda xoş istirahətlər arzuladı.
  
  "Oh, şübhəsiz ki, hamı əylənəcək" dedi və sürücüsünə tərəf getdi. Kişi əlindəki kartı endirib şüşələri qaralmış ağ sedanı göstərdi.
  
  İndiyə qədər çox yaxşıdır, deyə düşündü. Komanda həmişə Blokun məzarın içində onlara qoşulacağını bilirdi və onu içəri daxil etməyin ən yaxşı yolunu düşünmək üçün çoxlu saatlar sərf etdi. Nəhayət, hamısı bir çox alternativləri olan üzən strategiyaya düşdü. Onlar hakimiyyətin reaksiyasını ancaq müəyyən məqama qədər proqnozlaşdıra bilirdilər. Bundan sonra hər şey fərziyyə və şans idi.
  
  Blok sağ tərəfində Sakit Okeanın parlaq mavisi olan Diamond Head-ə sürülürdü və o, əsas yoldan çıxdı. Tezliklə onlar yolsuzluq avtomobilinə mindilər və sürücü çətinliklə istifadə edilən torpaq yolla getməyə davam etdi. Kişi üzr istədi, lakin Blok çətinliklə eşitdi. O, artıq dünyada qərar verə bilməməkdən yorulmuşdu və başını yalnız bu gücü bərpa etdikdə nə edəcəyi ilə bağlı təsəvvürlərlə doldurmuşdu. O, qıvrılmış bir ilan idi, vurulacağını gözləyən və yoluna çıxan hər kəsə çənələrini açırdı.
  
  Onlar üç lava borusunu dövrə vurdular, ilk ikisini polis izləyirdi. Üçüncüsü, bir az uzaqda, təmiz görünürdü və CCTV-də olub-olmamasının fərqi yox idi. Adamı içəri buraxmaq istəyirdilər, çox adam çıxarmaq yox.
  
  Blok sürücünün təklif etdiyi paketi qəbul etdi və e-poçtunu yoxlamaq üçün bir az vaxt sərf etdi. Kayman artıq Singenin məzarının içində idi və Nikolas Denni onun İslandiyadakı ekvivalentinə yaxınlaşırdı. Bu mərhələdə hesabat vermək pis xəbər olardı. Amma heç biri yox idi. Tez, lazımsız bir mesaj göndərdi, ikinci Havay hüceyrəsini onun gəlişi barədə xəbərdar etdi və onları döyüşə hazırlaşmağı xəbərdar etdi.
  
  Gəzinti çətin idi, lakin hər bir əziyyətli addım buna dəyərdi. Bloka hündür zirvədən enməyə kömək etdilər və o, ilk dəfə Qəzəbin həkk olunmuş üzünü gördü.
  
  "Təsirli, elə deyilmi?" Sürücü gülümsədi.
  
  Blok ona məhəl qoymadı, anı özü üçün dəyərləndirdi. Bir müddət sonra o, tələlərin necə təmizləndiyi və yaxşı silahlanmış, yaxşı motivasiya edilmiş bir qüvvənin qəbri ələ keçirməsinin nisbətən asan olduğu barədə onun çığırmasına qulaq asaraq, davam etməsi üçün adamı yellədi. Bir az daha və onlar Diqqətin yayınmaması və ölümün qarşısını almaq üçün indi çıxarılan kiçik qiymətli sərvət qabları olan Acgözlükdən keçdilər. Bundan sonra Lust gəldi və Blok istər-istəməz yavaşladı, heyrətə gəldi və hamının görməsi üçün nümayiş etdirilən çoxlu oyma və boyalı ətdən bir az da ruhdan düşdü.
  
  "O tanrılar." Sürücü Blokun yanında qalaraq fit çaldı. "Onlar ziyafət verməyi dəqiq bilirdilər, düz deyirəm?"
  
  "Zəhmət olmasa," Blok adamın başa düşməsini gözləyərək bircə dəfə danışdı. Xoşbəxtlikdən başa düşdü və ağzını bağladı. Sükutla zalı keçdilər və tezliklə Paxıllıq və Acgözlükdən keçdilər. Məhz bu səviyyədən sonra qrup komandiri onu gözləyirdi.
  
  - Cənab, hər şey hazırdır. İrəli addımladı və bir az əyildi. "Əgər sən o tərəfdəki çıxıntıya getsən..." O, növbəti dırmaşmanın zirvəsini əhatə edən əyri daş divarı göstərdi. "Gəldiyiniz hər şeyi görəcəksiniz."
  
  Blok cəsarətini toplayıb ehtiyatla divara tərəf getdi. Onun gözləri ilə qarşılaşan mənzərə indiyə qədər gördüklərini üstələyirdi və bundan əlavə, bu, həyatında gördüyü ən heyranedici, inanılmaz şey idi.
  
  Odinin kreslosu. Nəhəng, inanılmaz həkk olunmuş bir obsidian plitəsi dibsiz bir uçurumun üstündə oturmuş, qarşısındakı qayadan sallanmışdı. Yeri ehtiram tələb edən, sürünən və görünməz, gizli güclə parıldayan qədim bir sükut bürüdü. Yalnız burada olmaqla, izzəti qarşısında baş əyərək, bunu həqiqətən qəbul edə bildi.
  
  "Beləliklə" dedi. "İndi inanıram."
  
  Qrup rəhbəri arxadan ona yaxınlaşdı. "Nə demək istədiyinizi dəqiq bilirəm, ser. Belə bir şeyin şahidi olduqdan sonra hər şeyin mümkün olduğuna inanmağa başlayırsan".
  
  Blok başını tərpətdi, adamın fikirlərindən təsirləndi. "Mən dünya hökumətlərinə nəyin mümkün olduğunu göstərəcəyəm" dedi. "Hər şeyi hazırlayın, çünki bu gündən sonra mənim qarşımda baş əyməyən hökumət, diktatura, təkəbbürlü sərkərdə olmayacaq."
  
  
  QIRX SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Zach Block gömrükdən keçdikdən qısa müddət sonra Hayden və Kinimaka Havay asfaltına çırpılarkən şəxsi təyyarələrinin təkərlərinin qışqırıq və gurultusunu eşitdilər. Onlar yerə enərkən Kinimaka təhlükəsiz eniş üçün deyil, vətənə sağ-salamat qayıtmaq üçün qısa bir dua oxudu. Təyyarə son yaxınlaşma zamanı Diamond Head-in yaxınlığından keçdi və iki SPEAR agentinə çökmüş konus daxilində davam edən əməliyyat haqqında qısa məlumat verdi. Hayden uçuş zamanı yerli agentlər və məsul kapitanlarla əlaqə saxlayıb, onların gec deyil, daha tez fəaliyyətə hazır olacaqlarına və qaçılmaz kobud kənarları ütüləyəcəklərinə əmin oldu.
  
  Kinimaka təyyarə taksiyə minərkən pəncərədən bayıra baxdı. "Qarışıq hisslər". Pəncərəyə toxundu. "Geri qayıtmaq yaxşıdır, burada olmaq pisdir. Nə demək istədiyimi başa düşürsən?"
  
  "Düzgün".
  
  "Sizcə Kayman və onun dostları bu cihazı işə salacaq?"
  
  "Əgər bunu edərlərsə, biz onları dayandıracağıq."
  
  "Əlbəttə. Biz heç vaxt yaxşılaşa bilməyəcəyimiz pis adamla qarşılaşmamışıq". Kinimaka hələ də tək olduqlarını görüb, heç olmasa, bir qolunu onun boynuna qoydu və bütün ağırlığını ona verməməli olduğunu başa düşdü. "Və sonra bəlkə bir nəfəs ala bilərik."
  
  Hayden dönüb onu öpdü. "Məncə, yaxşı səslənir. Bu lənətə gəlmiş iş təsəvvür etdiyimdən daha çox stresli olur. Yaxşı iş, indi gəmidə Romero və Smith var. Hətta istirahət etmək üçün bir az vaxt ayıra bilərik".
  
  "Deyirlər ki, ilin bu vaxtı Havayda gözəldir."
  
  "Həqiqətən?" Hayden dizini sıxdı. "Heç vaxt düşünməzdim. Kononu görmək istəyirsən? Los-Ancelesdə bir neçə gün keçirə bilərik".
  
  "Bu fikri saxla." Kinimaka dilini sıxdı. "Müzakirə zamanı bacımla aramızda ən azı min mil məsafə olmalıdır. Xüsusən də anasını yenidən ziyarət etmək planını mənə danışdığı yerdə."
  
  O, qaçdı, Hayden xatırladı. "Bu, çoxdan idi, Mano. O, mütləq dəyişib."
  
  "O, anasının ürəyini qırdı və vecinə almadı. xatırlayıram. Biz heç nə bilmirdik."
  
  Bu zaman ikinci pilot başını kabinənin qapısının arxasından çölə çıxarıb. "Hey uşaqlar, siz buraxmaqda sərbəstsiniz. Terminalda müntəzəm ekspress qeydiyyatdan keçin, sonra sizi bazaya aparmağınız üçün maşın gözləyəcək".
  
  Hayden Kinimakunu yenidən öpərək təəccübləndirib. "Narahat olmayın" dedi, daha da heyrətləndirici yaxından. "Bu, öz-özünə işləyəcək."
  
  Ayağa qalxdı, çantasını götürdü və koridorla getdi. Kinimaka bir az məəttəl halda onun arxasınca qaçdı, sonra bel çantasını unutduğunu anladı və geri qaçmalı oldu. Təyyarənin titrəyən pilləkənlərini şaqqıldadaraq sərin hava ilə qarşılanan terminala daxil oldular.
  
  Kinimaka ətrafa baxdı, müvafiq kabinəni gördü və düz içəridə oturan sərt görünüşlü kişiyə tərəf getdi. Sənədlərini təqdim etdikdən sonra onları birbaşa Honolulu Beynəlxalq Hava Limanının daxili mərkəzi olan mərkəzi lobbiyə apardılar. Kinimaka dayanıb pəncərələrdən içəri daxil olan günəş işığından süzülərək geniş, hündür tavanlı otağa nəzər saldı.
  
  "Ah" dedi. "Artıq rahatam."
  
  Cütlük çıxışa doğru yollanarkən hər iki tərəfdə mağazalar dayanmışdı. DFS Gallery və Kona Brewing Company, onun sevimli pivələrindən birini - əfsanəvi Fire Rock Pale Ale-ni təklif edən o qədər cazibədar mənzərədir ki, o, həqiqətən də bu istiqamətdə hərəkət etməyə başladı.
  
  Hayden ona tərəf çevrildi və xəbərdarlıq işarəsi ilə danışdı. "Mano..."
  
  Maskalı adamlar onun qarşısındakı qapılardan içəri giriblər. Onların hamısının atdığı avtomobil ictimai eniş zonasındakı bordürdə boş vəziyyətdə idi, qapıları açıq idi. Kinimaka xəbərdarlıq qışqırmadan əvvəl beş kişini saydı və Haydenin belindən tutaraq onu Maui Divers zinət əşyalarının bədii nümayişi üçün sürüklədi. SPEAR lideri yöndəmsiz şəkildə döşəməyə yuvarlandı və güllələr uçmağa başlayanda özünü başıaşağı gördü.
  
  Ətraflarında şüşə sındırılaraq bədənlərini yağışa tökdü. İti bir şey onun şalvarını kəsərkən Hayden qışqırdı.
  
  "Piçik məni eşşəyinə qoydu!" O, Glock-u qoburundan çıxardı və bədəninin icazə verdiyi qədər aşağı enərək təhlükəsizliyi buraxdı. Terminal səs-küy, qışqırıq və qışqırıqlarla, habelə həyəcan siqnalı ilə dolu idi. İnsanlar hər tərəfə qaçdılar. Uşaqlar gözdən uzaqlaşdırılmazdan əvvəl mağazalara sürükləndi və ya yuxarı qaldırıldı və valideynlərinin cəsədləri ilə örtüldü. Baqaj sürüşüb döşəməyə yuvarlandı.
  
  Maskalı adamlar yavaş-yavaş yaxınlaşdılar. Daha çox atəş səsləri eşidildi və hava limanının gözətçisi çöməldi. DFS Galleria pəncərəsi kiçik parçalara parçalandı. Ağlama səsi həyəcan uğultusunu boğdu.
  
  Kinimaka qısa bir nəzər salıb atəş açdı. Bu, diqqətdən kənarda qaldı, lakin işğalçıları düşündürdü. İkisi örtünərək diz çökdü. Qalan üçü duty free divarından qopdu. Hayden atəş açdı, gülləsi hədəfinin başının üstündəki millimetr divara dəydi.
  
  "Bu nədir?" Kinimaka fısıldadı. "Bu bizim üçündür?"
  
  "Bilmirəm" dedi Hayden. "Ancaq bu, şübhəsiz ki, bizi geri saxlayır."
  
  Daha çox hava limanının mühafizəçisi foyedən qaçdı. Hayden nişanını göstərərək təhlükəsizlik üçün onlara əl yellədi. Kinimake tərəf döndü. "Onlar müdafiə mövqeyi tutdular" dedi. "Bir az xaos, sonra qazma. Görünüşünü bəyənmirəm, Mano".
  
  "Razılaşmaq. Mən hələ uzun müddət bu sütunun arxasında gizlənmək üçün çox böyükəm".
  
  Hayden digər tərəfdəki pəncərələrin ətrafında gəzərək mövqeyini dəyişdi. Yarım saniyə ərzində onun düşməni onun görmə sahəsində idi. O, atəş etdi və o yıxıldı, silah cilalanmış döşəməyə çırpıldı. Onun yoldaşı tərpənmədi, ancaq silahı ona doğrultdu və sonra tam avtomata bir dolu qurğuşun yağdırdı.
  
  "Cap!"
  
  Hayden sözün əsl mənasında gedəcək yeri yox idi. Ölümcül cərəyan eksponatlarla başladı, onları məhv etdi və yavaş-yavaş onun istiqamətinə çevrildi. O, şüşə yığınının üstünə atladı, lakin dükanın vitrininə çırpıldı. Güllə axını amansızcasına yaxınlaşırdı.
  
  Kinimaka qarnını üstə yıxıldı, tapançanı irəli tutdu və atəş açarkən onu hər iki əli ilə tutdu, lakin atıcı ondan gizləndi, bədəni üç metrlik ağac əkici ilə bağlandı. Kişilər ona cavab atəşi açdılar, güllələri döşəmədən bədəninin üç düym sağ tərəfinə dəydi. O, təhlükəsiz yerə yuvarlandı, qışqırmaq üçün ağzını açdı...
  
  - sonra şüşə pəncərənin dibində Hayden alovunu gördü. Qəlpələr kiçik brilyantlar kimi səpələnərək günəş işığını tutdu və Hayden birbaşa onların arasından tullanaraq, qurğuşun çayının yanından axaraq dükana yuvarlandı.
  
  Kinimaka rahat nəfəs aldı. Silahçının klipləri dəyişdirdiyini eşitdi və faydalanmaq üçün özünü bir az qaldırdı, lakin başqa bir atəş onu yerə yıxdı. Bu, bir-biri üçün işləyən yaxşı bir komanda idi, lakin onlar bunu əbədi edə bilməzdilər. Hava limanının mühafizəçiləri və polisləri bütün qrup halında Diamond Head-in foyesində aşağıda toplaşırdılar . O, Haydenə baxdı və onun mesaj çatdırmağa çalışdığını gördü.
  
  Əl siqnalları. Telefonlara ehtiyac yoxdur. O, mağazanın arxasından keçirdi və onları təəccübləndirmək niyyətində idi. Kinimaka başını tərpətdi və o biri tərəfdən dükana baxdı. Rüsumsuz mağaza açıq planlı idi, bütün digər mağazalardan fərqli idi və təcili çıxışı olmaya bilərdi. Əgər cəhd etsə və bacarmasaydı, ilişib qalacaqdı. Onların arxasında Starbucks dayanırdı.
  
  Hmmm...
  
  Allahın əlində idi. Kinimaka bir neçə saniyə ərzində açıq məkanda qaçaraq sığınacaqdan sıçradı və atışlar onu tutmağa başlayanda irəli atıldı. O, yerə möhkəm dəydi, yuvarlandı və yenidən ayağa qalxdı və kafeyə qaçmazdan əvvəl zalın ortasında oturmağı ehtiyatlı hesab edən cütlüyün yanından keçdi. Asan kreslo ona ayağa qalxmaq və barı bir hərəkətlə silmək üçün lazım olan təkan verdi. Ekranın arxasında diz çökən barista ciyildəyərək onun tullanaraq geri qışqırmasına səbəb oldu. Piştaxtanın arxasındakı yer dar idi, daha arxada saxlama sahəsi qutular, şərbətlər və lazımi qədər doldurulmuş metal rəflərlə dolu idi. O, Haydenin gözlədiyinə ümid edərək diqqətlə qulaq asaraq uçdu. Onun ardınca rəflərdən bir sıra ağ plastik qapaqlar düşdü. Nəhayət. Sona çatdı və qapıya diqqət etdi.
  
  Sağ ol, Böyük Kahuna, - deyə düşündü. Sonra dayandı, fikirlərini topladı və itələdi.
  
  
  Qırx doqquzuncu fəsil
  
  
  Düşməninin arxası görünən kimi Kinimaka dayandı. Kişi qısa saçlı, astarlı pencək və yük şalvar geyinmişdi. O, tüfəngdən yapışdı, aşağı nişan aldı və belinə kəmərə yapışdırılmış bir neçə başqa silah gəzdirdi. Kinimaka qapını yavaşca itələyərkən o, qara qol saatına baxırdı.
  
  O, Haydenin yüzlərlə yard və dörd ağır silahlı sui-qəsdçi ilə ayrılmış dəhlizdən keçdiyini gördü. O, silahını doğrultdu və qışqırdı. Kinimaka bir saniyə gözlədi və sonra çaşqınlıq yaratmaq ümidi ilə eyni şeyi etdi.
  
  Amma bu insanlar təlim keçmişdi. Haydenə ən yaxın olanı sakitcə tapança ilə əlini qaldıraraq nişan aldı. Kinimakaya ən yaxın olan silahını qaldıraraq ehtiyatla çevrildi.
  
  "Dayan!" Kinimaka ağlayırdı.
  
  Atıcı qəflətən ətrafında fırlandı və atəş açaraq Havaylını ehtiyatsızlıqdan yaxaladı. Ən yaxın divardan yaşıl-ağ işarənin parçaları uçdu. Kinimaka dərhal cavab atəşi açaraq, atıcını çömeldiyi yerdə yerə yıxıb. Bədəni sarsıldı və partnyoruna tərəf geri döndü, silahı kişinin əlindən yerə yıxdı, eyni zamanda Haydenin yumruğunu hədəfdən uzaqlaşdırdı. Kişi yan qabığa uzandı. Hayden ikinci dəfə qaçırmadı.
  
  İki qaldı.Burada irəliləsəydi, tam ifşa olardı. Kinimaka cəld yenidən mağazaya daldı və çıxışa tərəf qaçdı. Barista yenə qışqırdı, amma heç olmasa ağzını bağlamağa ağlı var idi. Kinimaka öndən göründü, atıcılardan biri əsas zala girən kimi tüfəng onun çiyninə möhkəm basdı. Havaylı yalnız adam atəş açdıqda ördək və yuvarlana bildi.
  
  Xalçanın yanında dayanaraq parlaq döşəmənin üstündən sürüşdü. Ağır sükutda yüksək səslə onun hərəkətlərini izləyirdi. Çəkməsinin dabanına nəsə dəydi. O, hava limanında tərk edilmiş elektrik avtomobilinin arxasına dırmaşdı, özünü gülünc dərəcədə nəhəng hiss etdi, arxasına yığıldı. Güllələr ona dəydi, onu 180 dərəcə fırladı və rəqibi diqqətini maşını parçalamağa cəmləyərkən Kinimaki üçün effektiv atəş xətti açdı.
  
  Yarım saniyə, iki atəş və dördüncü hücumçu kəlləsinin ortasında iki dəliklə yıxıldı. Kinimaka onun barmaqlarını öpüb balaca vaqonun qırıq tərəfinə basdı.
  
  Çox sağ ol.
  
  İndi asayiş keşikçiləri və polislər foyedə yarışır, telfonlarında qışqırırdılar. Kinimaka sürəti azaltmaq üçün onlara əl yellədi. Başqa bir döyüşçü var idi. Onlar yavaşlamadılar. Havaylılar Diamond Head-in məzarına səyahətdə çox qiymətli vaxt itirmək üçün böyük təzyiq hiss edərək lənət etdi və bu insanların həyatını xilas etməyə çalışmağın sarsıdıcı məsuliyyəti onun üzərinə yığıldı. O, sonuncu adamı görə bilmədi.
  
  Bəs Hayden harada idi?
  
  Bəxtinin ondan əl çəkməməsi üçün dua edərək mobil telefonunu çıxarıb onun nömrəsini yığdı. Zəngə dərhal cavab verildi.
  
  "Mağazanın içindəyəm, girişdən aralıda deyiləm".
  
  Kinimaka gözlərini sıxdı. İndi o, açıq qapıdan baxarkən onun konturunu görə bilirdi. "Son insanımızın hara getdiyi barədə bir fikriniz varmı?"
  
  "Yaxşı fikrim var" Hayden mızıldandı. "Göt üstü uzandı, vaxta oynadı. Bu bizim üçündür, Mano. Dartma taktikası".
  
  "Nə lənətə gəlmiş taktikadır."
  
  "Bəli. Baxın, bu polislərə deyin ki, biz buradan getməliyik. Onlar köstəbəklə mübarizə aparmalı olacaqlar".
  
  Kinimaka tərəddüd etdi. "Sən əminsən?" O, kimisə təhlükə altında qoymağa nifrət edirdi.
  
  "Mən olmalıyam. Dünyanın təhlükəsizliyi təhlükə altındadır. Bu məzarı kim ələ keçirsə, bizim ora çatmağımızı gözləməyəcək".
  
  Kinimaka polislərdən birini yanına çağırıb vəziyyəti izah etdi. Adam bir anlıq danışdı, sonra lobbidən daha aşağı, Ewa lobbisinə aparan qanadın yanında, nəhəng qırmızı Avis işarəsinin yanından işarə etdi. 'Çıxış'.
  
  Kinimaka özünü danladı. Bilməli idi. "Mən sizə qoşulacağam" dedi Hayden və qırmızı düyməni basdı. Yalnız Glock-da döyüş sursatı olub-olmadığını yoxlamaq üçün dayanaraq, bütün altı hissi ətrafına cəmləşmiş ət və əzələ janrçısı Haydenə tərəf qaçdı. Bir klik, bir hərəkət və o, yerə yıxılacaqdı.
  
  Amma heç nə olmadı. İndiyə qədər onların qəniməti yaxşı gizlədilməli idi, yəqin ki, hava limanını bağlamağı gözləyirdi. Lakin SPEAR komandası burada üstünlük təşkil edirdi və onların missiyası Havay adalarının ən böyük hava limanına edilən hücumdan daha vacib idi.
  
  Onlar qapıdan içəri girəndə Hayden başını qaldırıb səmaya baxdı. "Lənət olsun, ümid edirəm ki, gec qalmamışıq".
  
  
  ƏLLİ FƏSİL
  
  
  Drake və Mey Yorgi və Pattersonu özləri ilə Moskvaya qısa uçuşa apardılar. Bu dəfə Karin əməliyyata yerli əlavə qüvvələrin göndərilməsini təmin etmək üçün Conatan Qeytsdən keçən yolu kəsdi. Karin dedi ki, prezident Koburn Rusiyanın baş naziri ilə danışıqlar aparıb, işlərin getməsinə kömək etsin. Drake təyyarənin isti salonundan kəskin rus soyuğunun içinə çıxanda bir qrup Rusiya xüsusi təyinatlısı hazır idi. Onların komandirinə əməliyyatın əhəmiyyəti barədə artıq məlumat verilmişdi və qüsursuz ingilis dilində kənara çəkilmədən və adamları ilə səbirsizliklə gözləmədən əvvəl tam əməkdaşlığı təklif etdi.
  
  "Bu ünvan," Dreyk bir parça kağız uzatdı. "Bura Zoyanın yaşadığı yerdir. Moskvadan çox da uzaqda deyil. Nəqliyyatımız varmı?"
  
  Bir saat sonra onlar Zoenin evinə aparan gizli darvazadan təxminən bir mil aralıda kənd yolunda dayandılar. Rus komandirinin planşet kompüteri ilə çəkilmiş hava fotoşəkilləri sıx meşəlik ərazini göstərirdi, onun içərisində təsadüfi formada olan rudimentar ev var idi, sanki illər ərzində ona bir neçə doğaçlama yardımçı tikililər əlavə edilmişdir. Komanda ciddi müqavimət gözləyirdi.
  
  Sürücü onların avtomobilini saxladıqda komandir sözsüz planşetini Dreykə verdi. Ekranda Zankonun nənəsi Zoyanın bu yaxınlarda çəkilmiş fotoşəkili var idi.
  
  Hətta Mai ikiqat qəbul etdi. Drake fit çaldı. - Cəhənnəm, o, Zankodan da böyükdür.
  
  Sveçnikov adlı komandir onlara dedi: "Bu yaxşı qadın deyil". "O, dəfələrlə polisin şübhəsi ilə üzləşib və həmçinin İnterpolun "maraqlanan şəxslər" siyahısındadır. Amma heç nə ona yapışmır".
  
  "Mən bu adamı tanıyıram" dedi Mai bir qədər titrəyərək. "Hər şey çox yaxşıdır."
  
  Drake hücum haqqında çox düşündü. Üç tərəfli hücum üçün kifayət qədər qoşunları var idi. Vaxt itirmədən adamları yerləşdirməyə başladılar. Güclü külək ağaclarda qalxıb xışıltı ilə səslənir, yüksək mühafizəçilər onların əsrlik sirlərini seyr edib pıçıldayırdılar.
  
  "Qılınc" dedi Dreyk kişilər ayrılarkən. "Mütləqdir. Qalan hər şey ikinci dərəcəlidir. Hətta Zoya."
  
  Onun yanında, Mai həmişə olduğu kimi ehtiyat ləvazimatlarını yoxladı, lakin Drake onun üzündə görünməmiş ifadəni gördü. Bu Babil işini nə qədər tez bitirsələr, bir o qədər yaxşıdır ki, o və Mai onun problemlərinə diqqət yetirə bilsinlər. Ehtimal etdi ki, o, hirslə düşündü. Bu dəfə onların hamısı sağ qaldı.
  
  Yüngül addımlarla yolu və ağacları aşdılar və bir neçə dəqiqədən sonra Zoenin darvazasına gəldilər. Drake "plastik" olan adamı göstərdi. Bu, tam bir hücum idi. O gülümsədi. Master düymələri ilə heç bir təlaş olmazdı.
  
  On saniyə keçdi və idarə olunan partlayış basqının başlanmasından xəbər verdi. Dreyk əsas avtomobil yolunun yanındakı ağac xətti ilə evin qabağına doğru getməzdən əvvəl bir neçə metr daxili divara basdı. Zoenin sığınacağı mülkün dərinliklərində idi və ən israrlı gözlərdən başqa hamıdan qorunurdu. Təxminən bir dəqiqə ərzində demək olar ki, tam sükut hökm sürürdü, yalnız kişi geyimlərinin və kürək çantalarının xışıltısı, çalıların arasından sürüşən çəkmələrin çətinliklə eşidilən səsi.
  
  Sonra bütün cəhənnəm onların üzərinə çökdü. Silah səsi eşidilməzdən bir millisaniyə əvvəl güllə gurultusu ağacların arasından fit çaldı. Əzilmiş yarpaqlardan və budaqlardan ibarət konfeti onların ətrafında uçarkən Dreyk yerə yıxıldı. Mai geniş buruqlu gövdənin arxasına yuvarlandı. Tezliklə məlum oldu ki, atəşlər yuxarıdan gəlir. Müdafiəçilər ağaclarda idi.
  
  SWAT cavab atəşi açıb. Dərhal bir neçə cəsəd yaşıl örtüyü yarıb, sümüklərin qırılma səsi ilə döşəmədən sıçrayıb. Çiynindən güllə yarası alan rus əsgəri ağrıdan söyüş söyərək dönüb. Drake ağacların zirvələrinə sıçradı və daha bir qışqırtıya səbəb oldu. O, ağacların arasında hərəkət edən cəsədləri gördü, ona görə də müdafiəçilər də hərəkətli idilər. Ağacların kolluqları o qədər sıx idi ki, kişilərə asanlıqla budaqdan budağa tullanmaq imkanı verirdi.
  
  "Lanet olsun meymunlar" deyə Spetsnaz komandiri mızıldandı və ölümcül bir salvo atdı, güllələri mavi səmaya qədər yarpaqların arasından yeni bir dəlik açdı. "Heç olmasa, özümüzdən birini vura bilmərik".
  
  Bu sözlərlə əsgərlər ayağa qalxıb bir neçə yaylım atəşi açdılar. Drake və Mey çömelərək atışmanın yanından tələsik keçdilər. Onun arxasınca iki əsgər gəldi. Mai başqa bir ağacın arxasından qopmaq üzrə idi ki, onun ayaqları önündə yer şaquli olaraq aşağıya doğru çatlamağa başladı. Bədəni yelləndi. Drake suya daldı və onu belindən tutaraq geriyə çevirdi. Onlar ağır yerə endilər, əzilmiş və cızılmış, lakin canlı.
  
  Əsgərlərdən biri rusca danışaraq fit çaldı. Drake Meyi itələdi və ona tərəf süründü. Yapon qadın az qala kobud tələyə, dibində uclu paylar meşəsi olan müvəqqəti çuxura düşdü. Drake xəbərdarlığı dərhal Sveçnikova çatdırdı. Siqnal səsləndi - ehtiyatla davam edin.
  
  Onlar yaxınlaşdıqca, qarşıdakı ağacların arasından altı fut hündürlüyündə uclu loglardan ibarət palisad çıxdı, bu maneə Zoenin evini qalaya çevirdi. Drake hesablamalara başlamazdan əvvəl gurultu düşmənin onun arxasına enməsi demək idi. O , çevrildi ki, Mai gəlib bıçağı kişinin boğazına kəsdi, sonra onu yıxıldı, kolluqda qanaxdı.
  
  Onların arxasında və ətrafında güclü silah səsləri əks-səda verirdi. İki rus əsgəri qumbara atıb hasara tərəf işarə edərkən Dreyk başını tərpətdi. "Et bunu".
  
  Balaca çevrilərək, Meinin onun yanında yuva qurduğunu hiss etdi. Güclü partlayış havanı parçaladı. Taxta və qabıq parçaları, hasarlar və torpaq hər tərəfdən gurultu ilə yerə düşdü. Drake başını qaldıranda, partlayışın şarampolede yaratdığı cırıq dəliyi, daha uzaqda isə Zoenin evə çağırdığı binanın qabağını görə bildi. Pəncərələr panjurlarla bağlandı, qapı cıvatalı idi. Evin yaxınlığında heç nə tapılmadı.
  
  Əsgərlər irəli getdilər. Daha çox mərmi ağac gövdələrinə və onların ətrafındakı torpaq təpələrinə çırpıldı və Dreyk ağac müdafiəçilərinin yaxınlaşdığını gördü. Onları yenidən təmizlədi, bir neçəsi düşməyə başlayana qədər fərq etmədən çilədi. Sonra ayağa qalxıb sürətlə hərəkət etdi.
  
  "İrəli!"
  
  Onlar dağılmış palisadaya yaxınlaşanda onların sağında orta ölçülü gözətçi qülləsi görünürdü. Drake lənət etdi. O, rəsmi hərbi bazaların daha az təhlükəsiz olduğunu gördü. Hərəkət gördülər - bir adam sol tərəfinə atəş açıb. Sonra digər komanda o qədər irəlilədi. Diqqətini yayındırmaqdan istifadə edərək, Drake yavaş-yavaş irəlilədi, ehtiyatla hasarın kələ-kötür parçalarına dırmaşdı və Zoenin kabuslu evinə doğru irəlilədi.
  
  Drake bütün altı duyğuya uyğunlaşdı və bütün istiqamətləri izləmək üçün məşqinin hər unsiyasından istifadə etdi. Mai səssizcə bir addım geri çəkildi, indi tam məşğul idi. O, hətta yarım sürətlə ikən də onun mühakiməsinə maksimum etibar edirdi. O, bir kəlmə də xəbərdarlıq etmədi...
  
  və əkilmiş mina onun bir neçə fut qabaqda partladığı üçün Dreykin ürəyi az qala dayanacaqdı. Partlayış bədbəxt əsgəri havaya qaldırdı, əzaları birdən cır-cındır kukla kimi axsadı və hər tərəfə qəlpələrlə dolu enerji dalğasını buraxdı. Drake qismən ağacla örtülmüşdü, lakin hətta açıq yerdə dayanan ikinci əsgər də yalnız qismən xəsarət aldı. Mina Zoya qədim rus istehsalı idi və ilk növbədə onu mühasirəyə alanları deyil, onu hərəkətə gətirən yoxsulları zərərsizləşdirmək üçün hazırlanmışdır.
  
  Drake and içdi və cəld yeri sola və sağa skan etdi. Çətinliklə görünən bir kanal şarampole xəttini izləyərək hər iki istiqamətə keçdi.
  
  "Anladım". Mey sağa addımladı. Drake başını tərpətdi, ayağa qalxdı və silahını buraxdı, sol döngəni nişan alaraq bir sıra quru minalarını partlatdı. Yer çoxlu partlayışlardan titrədi. Ağacların üstündə lələklər və göbələk formalı kir buludları və yarpaqlar qalxdı. Rus komandiri qalın yarpaqların arasından sürətlə qaçaraq çıxdı, adamları cəmi bir neçə metr arxada qaldı.
  
  "Dəli qancıq!" Tüpürdü, alnını sildi. "Kim düşünərdi ki..."
  
  Drake geri çəkildi və hərəkətə davam etdi. Həyatda qalmağın yeganə yolu bu idi. Kəskin olun. - Görünür, siz onun nəvəsi ilə heç vaxt görüşməmisiniz.
  
  Cəsarət etdikləri qədər sürətlə hərəkət etdilər. Dreyk mina partladıqdan sonra ikinci komandanın mühafizə qülləsinə qumbara atdığını, onu yıxdığını və evə yaxınlaşarkən dağıntıların arasından qaçdığını gördü. O, gördü ki, bir nəfər tələ ilgəyinə ilişib, kəndir onun topuğunun ətrafında dolanıb onu başıaşağı havaya qaldırıb, kimsə ya onu azad etmək üçün bir yol tapana, ya da snayper onu çıxarana qədər çarəsiz şəkildə yelləndi. Sonrakı saniyədə onun sol tərəfindəki dəhşətli cingilti və qışqırıq onu saxlamağa məcbur etdi.
  
  "Tələ" dedi Spetsnaz komandiri. "Orada daha ikisini gördük." O, adamlarından birinə qurbanın qayğısına qalmağı əmr etdi, sonra Dreykə döndü. "Dəhşət evinə girdik, elə deyilmi?"
  
  "Bəli".
  
  Zoenin ön qapısından altı fut aralıda bitən yarpaqların kənarına qaçdılar. Drake qaşını çatdı. Zoya burada idi? O, çoxsaylı zərbələrə işarə edərək, panjurları və qapını göstərdi. İkinci komanda evin divarına zərbə endirəcəkdi. Üçüncü komandanın arxadan zərbə endirdiyinə ümid etmək olardı, lakin SWAT əsgərləri hədəfə hücum etdiyi üçün Dreykin yoxlamağa vaxtı yox idi.
  
  Sonra ön qapı gurultu ilə açıldı, sözün əsl mənasında geriyə uçdu və menteşələrə dəydi, əvvəl yarı qoparıldı və əyri şəkildə asıldı. Qapıdan böyük bir kabus çıxdı - Zankonun nənəsi, təxminən 7 fut hündürlükdə və qapının özündən daha geniş olan Zoe, bəzi kişilərin ayaqlarından daha qalın qolları aşkar edən kəsikli jilet geydi, hər bir pəncəyə bənzər əlində pulemyot vardı. asanlıqla..
  
  "Siz əclaflar!" o qışqırdı. "Ana..."
  
  İki SWAT əsgəri ona yaxınlaşanda onun tiradının qalan hissəsi kəsildi. Drake sakitcə söydü. Onlar bu vəhşi heyvanı sadəcə güllələyib yaralamalı idilər, amma bunun əvəzinə onu diri tutmaq qərarına gəldilər. Bu onların səhvi idi. Drake bunu özü görməsəydi, heç vaxt inanmazdı, amma Zankonun dəli nənəsi nəhəng qolları ilə hər iki SWAT əsgərini kənara atdı. Ağacın gövdəsinə dəymək kimi bir hiss olmalı idi. Hər iki şəxs geriyə uçdu, güclə yerə düşdü, yuvarlandı və sonra hərəkətsiz qaldı. Qadın cəngəllik heyvanının fəlakət siqnalı kimi səslənən gülüşə boğuldu və hər iki pulemyotu işə saldı.
  
  "Ah lanet!"
  
  İnsanlar tufanda yarpaqlar kimi səpələnib. Ağır pulemyotun ağır, çılğın səsindən Dreykin ürəyi sıxıldı. Zoyanın qəhqəhə çəkən ciyiltisi daha da güclü idi. "Bu mənəm!" o qışqırdı. "Mən bunun üçün yaradılmışam!"
  
  Alovun altında hətta ağaclar da titrəyirdi. Daha kiçik bir nüsxə inlədi və yıxıldı, parçalandı, evə doğru yuvarlandı və dama dəydi. Drake iki kişinin gizləndikləri yerdən çölə baxma riskini ancaq parçalanmaq üçün gördü. O, arxasını qoca palıd ağacının qalın dibinə söykəyib oturmuşdu və silahını yenidən doldurarkən ağacdan qırıqlar qopub onun yanından uçdu. Mai ayaqlarının arasında diz çökdü, ona baxdı.
  
  "Mən bunun baş verəcəyini gözləmirdim" dedi.
  
  "Bəli, amma məcbur idik."
  
  Drake palıd ağacının bir tərəfindən, Mai o biri tərəfindən kor-koranə atəş etdi. Drake Rusiya xüsusi təyinatlılarının komandirini bütün uzunluğu güllələrlə dişlənmiş bir logun arxasında yerə yıxıldığını görə bildi. Drake gizli şəkildə ağaca baxdı və gözlərinə inanmadı. Zoe qrotesk heykəl kimi dayanmışdı, hərəkətsiz idi, ən azı üç yerindən qan axırdı, qaya kimi sərt və radikal, fanatizmin özünü ifrat dərəcədə ifadə edirdi.
  
  Sonrakı sözlərinə inanmaqda çətinlik çəkərək Maiyə baxdı. "Qranata".
  
  Kreditinə görə o, cəmi iki dəfə gözünü qırpdı. Daha sonra o, Rusiya istehsalı olan qumbaranın qarmaqlarını açıb, ona şübhəli sifət salıb və böyük ağacın arxasına atıb.
  
  "Ümid edək ki, işə yarayar."
  
  Drake ümidlə uçuşunu izlədi, lakin Zoe bunu dərhal hiss etdi və səs-küyün özü maneə yarada biləcəyi kimi gurladı. O, silahını endirib, yöndəmsizcə ona uçan qumbaraata doğru irəlilədi.
  
  Sonra ayağını geri çəkdi...
  
  Drake ağzını açdı. "Lənət olsun! O, yaylım atəşi açmağa hazırlaşır..."
  
  ...və atıldı. Zoenin nəhəng ayağı fırlanan qumbaranı elə güclə atdı ki, çəkməsi ağacların arasından qövs şəklində uçdu.
  
  Lakin o, qumbaranı əldən verdi.
  
  Drake geri daldı. Zoyanın fil nəriltisi hətta qumbaranın ilkin partlamasını da boğdu, lakin qəlpələr onun bədənini parçaladığı üçün qəfil kəsildi. Qulaqcıl uğultu və qəfil sükut onlarla insanın başını qaldırmasına səbəb oldu.
  
  Drake tapançasını doldurdu. "Rus futbolu". Başını tərpətdi. "Heç vaxt çox şey düşünmədim."
  
  
  Əlli BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Drake, Mai və SWAT əsgərləri ehtiyatla bayıra çıxdılar, gözlərini qapıya gedən yolu bağlayan hərəkətsiz cəsəddə saxladılar. Hamı səbirsizliklə gözlədi, lakin daha müdafiəçilər görünməyəndə komandir Dreykə baxdı.
  
  - Səncə, o, evi tək mühafizə edirdi?
  
  Silahını yenidən doldurmaq və yenidən qruplaşmaq üçün Drake vaxt apardı. "Mən təəccüblənməzdim."
  
  May qapıya qədər süründü. "Canavarın yuvasına girməyin vaxtı gəldi."
  
  "Yaxşı, sualı belə qoysan." Drake onun arxasını örtdü, gözləri ətrafa zilləndi. Lakin o, təkcə düşmən əsgərlərini axtarmırdı, onlar daha çox Zoenin bubi tələlərinə bənzəyirdi. Onlar mamontun bədəninə yaxınlaşanda Mai heyrətlə aşağı baxaraq dayandı.
  
  "O, məndən üç dəfə böyük idi."
  
  "Ancaq o, hər hansı bir ekstremist kimi sərt oldu." Drake xoruldadı. "Eynən Zankonun onu bir daha görəcəyim kimi."
  
  Onlar cəsədin üstündən keçdilər və Spetsnaz əsgərləri arxadan gəldilər. Mai pilləkənlərlə qalxmağa başladı və Drake az qala onu dayandırmaq üçün əlini uzadıb. O, qəflətən öldürülməsini sevdiyi başqa bir insanın görüntüsünü gördü. Narahatlığını aradan qaldırmaq üçün əlindən gələni etdi. Bu, onun çoxdan üzərində işlədiyi bir şey idi və o, davam etdiyini düşündü. Ola bilsin ki, Meyin indiki iğtişaş dövrü ona təsir edib.
  
  Çünki Mai Kitano özünü etibarsız hiss edirsə, deməli, nəsə səhv olub və pislik həqiqətən də atalar sözü pərəstişkarını vuracaq.
  
  O, əlindən tutub Zoenin taxta eyvanına qədər onun arxasınca getdi və güllə deşik-deşikli qapıdan keçdi. Bundan sonra onlar mətbəxi və kral çarpayısı olan seyrək təchiz olunmuş qonaq otağından keçdilər. Qaranlıq, nisbətən kiçik otaqdan tər, spirt və qəribə də olsa, peçenye iyi gəlirdi. Dreyk sobanın yandığını, onun mühərrikinin uzaqdan vızıldadığını gördü, lakin o, hələ yaxınlaşmamağın ən yaxşısı olduğunu bilirdi.
  
  Onların qabağında başqa bir açıq qapı var idi və Mai növbəti addımı atdı. Lakin o, Zoe boyda boşluqda dayandı və başını yelləməyə başladı.
  
  "Bunu görməlisən, Mett."
  
  Drake onun çiyninə keçdi. Gözləri ilə qarşılaşan mənzərə onu kəskin ah çəkdirdi. Orada, hündürdə, az qala damın üstünə qədər xəzinələr yığılmışdı - bir yığın əskinasdan tutmuş sikkələrə və zinət əşyalarına qədər hər şey; pulemyotlardan və minalardan, Claymores və səpələnmiş qumbaraatanlarla ən azı bir RPG-dən; hələ də orijinal çərçivələrində olan sənət əsərlərindən qılınclara, nizələrə və pis parıldayan tələlərə qədər.
  
  Mai Drake-ə baxdı. "Canavar Xəzinəsi".
  
  "Oh bəli. Lanet olsun doğru. Nə dəli psixodur."
  
  Mai döşəməyə işarə etdi. Bu, evdə xalça olan yeganə otaq idi. "pis əlamət"
  
  SWAT komandiri adamlarından birinə araşdırma aparmağı əmr etdi, lakin Dreyk artıq dizləri üstə, xalçanın kənarını ehtiyatla qaldırmışdı. Əlbəttə ki, məftil yuvası onun altından keçdi və o, noutbuk çantasına bənzəyən şeyin solğun boz tərəfini görə bildi.
  
  "Yastıq yastıqları".
  
  "Problem deyil". Spetsnaz komandiri damı göstərdi və on dəqiqə ərzində adamları lift sistemini quraşdırdılar. Drake ehtiyatla hərəkət edən xəzinə yığınına baxdı.
  
  "Heç olmasa qanlı qılıncın necə göründüyünü bilirik. Mikroavtobusdan Pattersona zəng edin. Kömək edə bilərdi. Əvvəl mən gedəcəm".
  
  Mai rus istehsalı olan çarxlar sistemini görüb buruşdu. "Sən bunu mütləq edəcəksən. Həzz alın. Oh, və Matt? Saat işlənir..."
  
  
  Əlli İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Dahl vaxtın sürətlə getdiyini bilirdi. Təyyarə və avtomobillə, kobud ərazidə sona çatan səyahət uzun saatlar çəkdi. Yolda Ackerman əvvəlki tərcümələrindən birini xatırlatmaqla vəziyyəti daha da pisləşdirdi: "Qiyamət cihazı elementlərin həddindən artıq yüklənməsinə səbəb olacaq bir silahdır. Yer silkələnəcək. Havanı meqa fırtınalar parçalayacaq. inanılmaz vəhşilik. Vulkan zəncirləri püskürəcək. Və okeanlar yüksələcək." .
  
  "Bu, əvvəllər də olub" dedi Ackerman soyuq əminliklə. "Əminəm ki, siz Sakit okeanın ortalarında bir qitənin mövcud olmasına dair heyrətamiz faktiki sübutlardan xəbərdarsınız. "İtirilmiş qitə" ilə bağlı bütün nəzəriyyələr məhz burada öz köklərini tapır. On-on beş min il əvvəl baş vermiş "dünyanı dəyişən" bir hadisəni dəstəkləmək üçün dəlillər var."
  
  "Meteorit. Supervulkan. Sakit okean sahillərində püskürmə." Dahl apokaliptik hadisələri barmaqları ilə sayırdı. "Bu, Odinin cihazı olduğu demək deyil, Olle."
  
  "Bu, o demək deyil ki, bu da olmayıb." Tərcüməçi az qala küsəcəkdi.
  
  Uzaqdan Eyjafjallajökul görünən kimi Dal yavaşladı. Maşın növbə ilə duman və parlaq günəş işığı ilə əhatə olunmuş dolanbac yolda irəliləyirdi. Ackerman onların sol tərəfindəki mənzərəni göstərdi.
  
  "Bilirsən, Torsten, oradakı dağ İslandiyanın ən aktiv vulkanı olan Hekla dağıdır. Qədim zamanlarda cəhənnəmin qapısı kimi tanınırdı. Kiçik dünya, elə deyilmi? Bu yer." Əlini yellədi. "Onun həmişə öz ruhları var idi."
  
  Dahl başını tərpətdi, əslində qulaq asmadı. Qarşıdakı yolu gözdən keçirdi. Uçuş zamanı o, dövlət naziri ilə əlaqə saxladı və ən azı ikisi vaxtilə köhnə ekipajının bir hissəsi olan SGG bölməsinin köməyinə müraciət etdi. "Üç məzar"da əməliyyatları koordinasiya edən Karinlə danışdıqdan sonra öyrəndi ki, Alisiyadan başqa hamı gecikib - bayker dəstəsi Singenə kifayət qədər tez yaxınlaşıb.
  
  Dahl yoldan çıxdı, indi görüş nöqtəsinə çox yaxındır. Sükanı döydü. SGG gecikdi. Onlar burada görüşməyə razılaşdılar, çünki məzar və onun giriş nöqtələri ilə yaxından tanış olan Ackerman yüksək profilli şəxslərə və daha az enerjili şəxslərə kömək etmək üçün koalisiya tərəfindən yaradılan alternativ giriş nöqtəsini bilirdi. O, hələ də mühafizə oluna bilər, lakin onu sındırmaq, dolama tunel vasitəsilə tək faylda sürünməkdən daha asan olardı.
  
  Onlar gözlədikcə qaranlıq səma qara oldu və dağın konturları aydın səmaya qarşı kəskin şəkildə seçildi. Dahl adamlarının yaxın olduqlarını bildirən bir mesaj aldı və bir neçə dəqiqə sonra qaranlıqdan çıxdılar.
  
  "Gəzdinmi?" Ackerman kəskin şəkildə soruşdu.
  
  Dahl əlini qaldırdı. "İndi sakit ol, Olle. Əsgərlər öz işlərini burada görürlər. Bu vulkanı basmağa hazırsınızmı?
  
  Adamları başını tərpətdi.
  
  "Yaxşı. Çünki dünyanın gələcəyi bizim uğurumuzdan asılı ola bilər".
  
  Dahl qabaqda, Ackerman isə qrupun mərkəzində idi. Əgər onun hesablamaları doğru idisə və digər komandaların Havay, Şingen və Babilə yollanmasını gecikdirəcək başqa heç nə baş verməsəydi, qəbri təmizləmək və üçüncü adamı tapmaq üçün təxminən bir saat vaxtları vardı. Onlar hər məzarı eyni vaxtda vurmağı planlaşdırırdılar. Hayden vaxtı təyin etmişdi, lakin reaktiv gecikmə və təklif olunan səyahət cədvəlləri dolaşıq bir şəbəkə idi. Buna baxmayaraq, hamı razılaşdı ki, birgə hücumun xaosu düşməni çaşdıracaq və inşallah onların aydın görünən planlarını çaşdıracaq.
  
  İndi Dahl əlini bir anlığa çıxıntılı soyuq daş plitəsinə dayadı. Onların ayaqları altındakı yer yumşaq, dalğalı idi, ətrafdakı mənzərə aşağıdan asılmış ayın gümüşü işığı ilə parıldayırdı. Külək əsdi, buzlu çənələri çırpıldı. Dahl ürkdü. Daha isti iqlimlərdə çox vaxt keçirdi.
  
  Bir qrup kimi, qrup sakitcə süni tunelə keçdi, yerlərdə ağır yüklü dirəklər tərəfindən dəstəklənir. Keçid keçicilik hiss edirdi, sanki bu əhəmiyyətsiz labirint tezliklə qırılmaz bir dağ tərəfindən yenidən qurulacaq, amma burada axtaran və zəhmət çəkən insanlar heç olmasa ona qonaqpərvərlik havası verməyə çalışırdılar. Pepsi, konfet barları və xırtıldayan çips paketləri satan avtomatlar tərəfindən iyirmi fut intervalla düzülmüş divarda koalisiya bayrağı asılıb. Dəri cildlənmiş ziyarətçinin kitabı stolun yarısında açıq qalmışdı, sonda bir dəstə fənər, dəbilqə lampaları və digər təhlükəsizlik ləvazimatları vardı. Dahl iki təhlükəsizlik kamerasını gördü, lakin onların heç birində qırmızı işıq yanıb-sönmədi.
  
  Dahl dağının girişində ilk cəsədi tapdı. Ağ xalatlı adam səcdə və soyuqqanlı vəziyyətdə uzanmışdı, laboratoriya paltosunun üzərindəki qabıqlı qırmızı şar onun qaçmaq istəyərkən kürəyindən vurulduğunu göstərirdi.
  
  Bu nəyi dəyişəcək, Dahl düşündü. Bir alim qaçıbsa?
  
  Damarlarını soyuq qəzəb doldurdu. Muzdlu iş nadir hallarda xoş idi və çox vaxt soyuq, amansız bir laqeydlik ilə xarakterizə olunurdu, lakin bu cür laqeydlik bərabər cəza tələb edirdi.
  
  O, fasilə verdi. Ackermanın təsvirinə görə, bu giriş tələsik bir məhəccərlə hasarlanmış dibsiz bir çuxurun başından başladı, lakin sağa gedən yolu izləsələr, bu, koalisiya qüvvələrinin saxtalaşdırdığı bir şeyə gətirib çıxardı ki, bu da bu fantastik işi xeyli asanlaşdırdı . qazıntı.
  
  Lift.
  
  Qəbirin hər üç səviyyəsinə çıxışı təmin edən müvəqqəti lift dağın kənarına bağlandı, baxmayaraq ki, sonuncu mərtəbə onları əks ucuna apardı və onlara başgicəlləndirici dırmaşma və ya kiçik tutumlu bir qısa sürmə arasında seçim imkanı verdi. kanat yolu, o da bu yaxınlarda tikilmişdir.
  
  Ürəyi zəif olanlar üçün də tövsiyə edilmir.
  
  Dahl dərhal lifti gördü. Yan tərəfə bərkidilmiş sadə vaqonla qırmızı rəngə boyanmış bir sıra bərk metal konstruksiyalar. Tuneldən çıxanda, Odinin sümüklərini axtarmaq üçün Drake ilə ilk dəfə bu məzara gedənə qədər demək olar ki, altı ay geriyə aparıldı. Qarşısında qara uçurum dayanmışdı, zahirən qədim qüdrətlə dolub-daşırdı, geniş və ucsuz-bucaqsız, insanın heç vaxt kəşf etməyə ümid edə bilməyəcəyi ən dərin uçurumlarda sirləri gizlədirdi.
  
  Bir az yuxarıda o, tanrıların məzarlarını qeyd edən, indi işıqlar çərçivəsi ilə parlaq şəkildə işıqlandırılan birinci sıra taxçaları gördü. Bütün bunlar onun əvvəlki səfərindən çox uzaq görünürdü.
  
  "Təmiz". Dahlın köhnə komanda yoldaşlarından biri olan Bengtsson ərazini araşdırdı. "Bəlkə onlar əsas girişin və Odinin məzarının ətrafında qazılıblar, ser."
  
  "Məntiqlidir". Dahl ehtiyatla liftə tərəf getdi və idarəetmələri öyrəndi. Xüsusi bir şey yox idi, amma işləyən mexanizmlərin səsi hər kəsi onların varlığından xəbərdar edərdi.
  
  Növbəti saniyə fərq etmədi. Liftin arxasındakı qaranlıqdan sadəcə solğun bir rəngdə bir fiqur çıxdı. İlk atəşi Benqtsson vurdu, rəqibin zərbəsi hədəfə çatmadı. Dahl söyüş söydü və Akkermanı özü ilə sürükləyərək liftə tullandı. SGG komandasının qalan hissəsi ikinci səviyyəli idarəetmə düyməsini basan Dahl-a qoşulduqda onların hücumçusu məğlub oldu.
  
  Lift sürət qutusuna keçib yuxarı qalxmağa başlayanda qaranlıqdan güllələr atılaraq liftin qapısının məftil çərçivəsini deşərək ətrafa sıçrayırdı.
  
  Dahl aşağı əyilib Akkermanı qorudu. Bengtsson, Forström və Hagberg düşmənə çaxnaşma salmaq ümidi ilə kor-koranə cavab atəşi açdılar. Lift yavaş-yavaş mırıldandı. Dahl yaxınlaşan səviyyələri düşünərək yuxarı baxdı, lakin orada gözləyən müdafiəçilərdən əsər-əlamət görmədi.
  
  "Məndə bu hiss var" dedi. "Hansı güc bu məzarı ələ keçirsə də, onu qorumaq üçün kifayət qədər gözləməli olduqlarını gözləmirdilər. Bu da pis hissdir, dostlar".
  
  Lift birinci mərtəbəyə yaxınlaşanda titrəyirdi. Dahl silahını qaldırdı və almaz formalı məftil dəliklərindən atəş açdı, çünki onlar risksiz dırmaşdılar, lakin birinci səviyyədə mühafizəçilər yox idi. Onlar daha da yüksəklərə qalxdılar, dağın qayası yoluna mane olan kimi aşağıdakı mənzərə nəfəs kəsəndən zifiri qaraya çevrildi. Sonra ikinci maili səviyyəli nişlər göründü. Dal qəbirlərə diqqətlə baxdı, bilirdi ki, bunlardan biri Thora, digəri Lokiyə aid olmalıdır. Skandinaviyalılar üçün vaxt dayandı. Necə də arzulayırdı ki, bu yeri ziyarət etməyə vaxtı olsun.
  
  SPEAR - bu hamısı deyil. Bu doğru idi, amma indi o, dostlarına və ona dünyanın ən elit qara əməliyyat komandalarından birinin bir hissəsi olmaq şansı verən Conatan Geytsə dərin bir sədaqət hiss etdi. Onların borcu içində idi.
  
  Nəhayət, lift ən yüksək səviyyədə titrəyərək dayandı. SGG komandası sürətlə qapını itələyərək çölə çıxdı. Ackerman Dahlın ardınca getdi və kanat yolu göstərdi.
  
  "Cəfəngiyat". Dahl yamacdan aşağı qaranlığa doğru itən iki dəstək kabelinin ardınca getdi. Onlar ən zirvədə, Odinin məzarının yanında bitəcəklər. "Bizə daha yaxşı plan lazımdır."
  
  Bu, çirkin idi, lakin şəraitdə edə biləcəkləri ən yaxşısı bu idi. SGG komandası çətin yoldan Odin Yaylasına çatmağı hədəfləyərək sürətlə başladı. Dahl onlara beş dəqiqəlik başlanğıc verdi və sonra Ackerman ilə birlikdə yellənən kanat vaqonuna qalxdı. Dostuna kədərlə gülümsədi.
  
  "Bağışlayın Olle, amma belə böyük bir risklə mənim yanımda olmağınıza ehtiyacım var."
  
  "Ölsəm, sənin yataq otağına təqib edəcəyəm, dostum."
  
  "Mən də sizin kimi hiss edirəm." Dahl yaşıl düyməni basaraq titrəyən üç maşını canlandırdı. O, Ackermanı diz çökdürən bir tire etdi və yola düşdü. Dahl əlini uzatdı. "Biz avadanlıqlara heç bir xərc çəkmədik, hə?"
  
  Maşın yuxarı qalxarkən təhlükəli şəkildə yırğalanıb. Hətta Dahl ətrafa baxmamağı bir qayda etdi. Tezliklə onları qaranlıq uddu və bir müddət ona elə gəldi ki, o, yuxu görür və bütün bu səylər uzun ömürlü kabusdan sadəcə bir çıxış yolu idi. Amma Olle onun çiyninə toxunanda adamın qoluna bərk-bərk vurdu.
  
  "Hər şey qaydasındadır, dostum. Bundan irəli getməyəcək".
  
  Dal barmaqları ilə qalın dayaq dirəyindən möhkəm yapışaraq qaranlığa baxdı. Akerman onun yanında dayanmışdı, iki nəfər tamamilə işığın olmaması ilə əhatə olunmuşdu, tək səs kabelin üzərindəki təkər izlərinin sürüşməsi və üyüdülməsi idi. Ağır daşlama səsi onun təxəyyülünü işə saldıqda Dahl az qala öz dərisindən sıçrayacaqdı.
  
  "İndi bir şey dağa doğru sürünür" deyə Akerman qulağına nəfəs aldı.
  
  "Elədir" dedi Dahl pıçıldadı. "Biz".
  
  Kanat yolu qayaya yaxınlaşan kimi qeyri-bərabər qayanın üzərində bir az cırıldadı. İşıqların parlaq parıltısı yuxarıdakı qaranlığı işıqlandırırdı. Maşın Odinin geniş yaylasının mənzərəsini üzə çıxaran son qaya təpəsinin üstündən aşarkən Dahl arxayınlıqla, baxmadan silahını hazırladı.
  
  Onun ilk təəssüratı burada həm qazandıqları, həm də uduzduqları çılğın döyüşdən, Dreykin həyatını xilas etmək üçün yalnız bir ip parçası ilə bağlı qaranlığa tullanmasından ibarət idi.
  
  Və sonra qalın başlı Yorkshire teryerini belə sevmədi.
  
  Onun ikinci təəssüratı narahatlıq idi. İclas komitəsi səkkiz güclü, tam təchiz edilmiş, sərt ifadələri olan və yalnız bir niyyətli muzdludan ibarət idi. Bu təcavüzkarı göydən atın.
  
  Onların arxasında indi boş olan, lakin ona ilk dəfə göründüyü kimi möhtəşəm görünən Odinin məzarı yüksəldi. Girişdə yaşlı bir kişi dayandı və Dahlın baxışları ilə qarşılaşaraq həyəcanla saatına baxmağa başladı.
  
  Aşağıdan kəskin qabıq hərəkətə çağırışdan xəbər verirdi. Pulemyotlardan atəş açıldı. Dahl Akkermanı tutdu və boş pəncərələrin altına əyildi. Bütün maşın vəhşicəsinə yelləndi. Metal zəng avtomatik silahların gurultusu ilə kəsişdi.
  
  Ackerman lənət etdi. Dahl tutuşunu bərkitdi. "Hər şey yaxşıdır. Bunlar-"
  
  Güllə maşının döşəməsindən keçərək damdan çıxıb, iki cırıq-cırıq dəlik qalıb.
  
  Ackerman geri çəkildi, lakin getməyə heç bir yer yox idi. Daha bir güllə döşəməni deşdi. Aşağıdan bir kişi gülüşü gəldi. Onlar əla vaxt keçirirdilər. Muzdlu münasibət.
  
  Dahl hərəkətə keçdi. Orada qalmaq ölmək deməkdi. Bu və ya digər şəkildə hərəkətə davam etməli idilər. Maşın geriyə dönərkən o, irəli atılaraq bir sıçrayışla ön tərəfə çatdı. Pəncərənin çərçivəsini tutdu və cəld çölə atıldı və aşağıda yerə güllələr yağdırdı. Muzdlular qışqırıb dağılışdılar, əyləncələri kəsildi. Silahı çiyninə asdı, əyri damdan tutub maşından düşdü. Ayaqlarını piston kimi istifadə edərək, yıxılmamaq üçün hər iki tərəfdən kənarlarından möhkəm yapışaraq maşının damına çıxdı. Ətrafında daha çox güllə guruldadı, bəziləri Dahlın bədənini keçib keçdi. Dayanmadan yuvarlandı və bir dizi üstə qalxdı, dərhal nişan aldı və kanat vaqonu vəhşicəsinə irəli-geri yırğalanarkən muzdlulara atəş açdı. Birtəhər hər iki dizini möhkəm bir şəkildə ayırmağı bacardı. Növbəti saniyədə o, aşağıdan təəccüb qışqırıqlarını eşitdi.
  
  Nəhayət. Bengtsson və digərləri gəldilər.
  
  Dahl əlini uzadıb maşının sükan kabelindən tutdu. O, qollarını tərpətərək son bir neçə fut irəliləyərək kanat vaqon stansiyasına, Odin yaylasına enən şaquli pilləkəni olan kiçik qaya kənarına getdi. O, səndələyərkən çiynindən bir güllə fit keçirdi. Dahl atəşlə atəşə tutdu, bir əli ilə tutuşunu gevşetdi, silahını açdı və hədəfinə qurğuşun tökdü. Adam yan tərəfə süründü, lakin güllə keçirməz jiletinə güllə düşdü və əvvəlcə üzü yerə yıxıldı. Dahl bir qolundan asılmış vəziyyətdə tapançanı qayalıq kənarın üstünə atdı və onun üstündən tullandı.
  
  Birdən o, mükəmməl baxış nöqtəsinə sahib oldu.
  
  O, bir diz çökdü və muzdluları nişan aldı. Düşündü ki, bu döyüş bitdi.
  
  Lakin sonra mülki şəxs saatına baxmağı dayandırıb, muzdlulara xəbərdarlıq edib və əllərini havaya qaldırıb.
  
  Xırıltı başlayan kimi Dalın gözləri iriləşdi. Deyəsən əsl döyüş başlayacaqdı.
  
  
  Əlli ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Drake və komandası inadla və sürətlə Babil çuxuruna qayıtdılar. Hərbi Hummerdən çıxıb Razinin köhnə çadırlarından birinin yanındakı sərin səhra gecəsinə çıxanda Haydenin razılaşdığı vaxta bir saatdan az vaxt qalmışdı.
  
  Amma onlar nə etməli idilər?
  
  Komanda Böyük Qılıncı Zoyanın xəzinəsindən xilas etdikdən sonra tapmacanın bir hissəsini həll etdi. Patterson öz təcrübəsindən və Akkermanın qayadakı qeydlərindən istifadə edərək sonuncu qısa yazının şifrəsini açdı.
  
  Böyük Qılıncı Çuxura aparın.
  
  "Hamısı budur?" Mai soruşdu.
  
  Hətta Patterson da təsəllisiz görünürdü. "Lanet olsun. Bəli, burada deyilənlərin hamısı budur".
  
  "Təlimat kitabçası yoxdur?"
  
  Drake başını tərpətdi. "Axı o qədər də böyük qılınc deyil."
  
  "Yazı kifayətdir" deyə Patterson düşündü. "Bəlkə bilməyimiz lazım olan tək şey budur?"
  
  "Olmalıdır" deyə Drake hönkürdü. "Bu qanlı çuxur haqqında bizə ətraflı məlumat verin."
  
  Patterson əllərini araladı. "Başqa heç nə bilmirəm. Babil çuxuru haqqında çox şey məlum deyil. O, həm də yer enerjisinin burulğanı ola bilər. O, palçıq və palçıq və sadəcə... heçlik olan dərin, qaranlıq bir çuxur kimi təsvir edilmişdir. Sen anlayirsan? Bütün zamanların orijinal, ən günahkar şəhərinin qalıqları orada basdırıldı və sonra qazıldı. Qalan hər şeyin yoxluğu idi. Şübhəsiz ki, güclü travma və ya faciə yaşayan bəzi yerlərin bu narahatlığı və iztirabları qəbul etdiyini bilirsiniz. Onlar əbədi qaranlıq olurlar."
  
  "Sən deyirsən ki, çuxur perilidir?" Drake öküzü kəsdi və onu əsl Yorkşir üslubunda batırdı.
  
  "Yox. Deyirəm ki, insanlar kimi, dəhşətli bir sınaq da bir yerə ziyan vura, onu əbədi olaraq ləkələyə bilər. Mən faktlara istinad etməliyəm?"
  
  "Allah xatirinə, yox" deyə Drake nəhayət inlədi.
  
  İndi dünya dünyanın mümkün sonundan xəbərsiz olduğu üçün Dreyk və Mey Patterson və Yorqanı bir az yırğalanan çadırların yanından Babil çuxurunun kənarına apardılar. Razin və adamları gedəndən sonra heç nə dəyişməyib. Alətlər və qutular hər yerə səpələnmişdi. Bucurqad boş idi, adam boyda vedrəsi bir qədər yellənirdi. Hər dördü də fənərlərini yandırıb ərazini müşahidə etdilər.
  
  Drake qılıncını qaldırdı. "Başa düşmürəm..."
  
  Mamont birdən-birə peyda oldu; tüklü, nəhəng, zəlzələ kimi hırıldayan və öldürməyə ac. Drake güllənin qarnına dəydiyini hiss etdi, az qala yarısını yarıb, müqavimət göstərmək əvəzinə yüngülcə əyildiyi üçün onun rahat vəziyyəti əslində həyatını xilas etdi.
  
  Mayın pirsinqli qışqırtı az qala ürəyini dayandıracaqdı. "Zanco!"
  
  "Onu öldürdün!" Bu, dəli olmuş adamın uğultusu idi.
  
  Drake iyirmi fut qaldırıldı və sonra Babil çuxuruna atıldı, qılınc qaranlığa çırpıldı. Çarəsiz yerə yıxılanda gözləri yuxarı baxdı - və o, Zankonun düz arxadan tullandığını gördü.
  
  
  * * *
  
  
  Hayden Kinimaku ilə birlikdə sönmüş vulkana doğru yüksək sürətlə sürülərkən Diamond Head komandirinə zəng etdi. Onun sözləri onu heyrətə saldı və onu dilsiz qoydu.
  
  "Mən tam miqyaslı hücum istəyirəm! İndi!"
  
  Onun cavab verməməsi onu qəzəbləndirdi. "Məni eşitdin?"
  
  "Hə... bəli. Hərtərəfli hücum? Sən əminsən? Bunu kapitanım vasitəsilə təsdiq etməliyəm".
  
  "Mən sənin lanet kapitanınam! Et bunu!" Ona verdiyi əmrin təsdiqini almaq üçün ona daha beş qiymətli dəqiqə lazım olacağını bildiyi üçün telefonu qapatdı.
  
  Kinimaka onun əlini sıxdı. "Biz bunu edəcəyik".
  
  Hayden başını tərpətdi. "Bizim eyni vaxtda hücumumuzu davam etdirmək üçün bir saatdan az vaxtımız var. Əgər hamı zərbə vursa və biz gecikiriksə, bu, fəlakətlə nəticələnə bilər".
  
  "Karinə zəng et. Zamanı geri çevir."
  
  "Mən etdim. Dal artıq məzarındadır. Drake cavab vermir. Alicia yerə yıxılıb". Onun baxışları ilə qarşılaşdı. "Bir komanda olaraq dağınıq, məlumatsız və hər yerdəyik. Biz bunu itiririk".
  
  Kinimaka irəli işarə etdi. "Demək olar ki, oradayıq. Sərbəst asın". Ona bir təbəssüm bəxş etdi.
  
  Amma Hayden başını tərpətdi. "Bunu başa düşmürsən? Bu, ən böyüyüdür. Yalnız bəzi dəli, təpə kralı Mano üçün deyil. Bu həm də tanrıların son hərəkətidir. Onların son şansı. Bu, bizim deyil, onların Raqnaroku olmalıdır".
  
  Qarşıda Almaz Baş krateri göründü və onlar uzun dolanbac yoldan onun ağzına, qısa tuneldən keçərək günəşli qaba çıxdılar. Onların sağında hərbi qüvvələr yığılmışdı, onların qabaqcıl hissələri xoşbəxtlikdən artıq dağa qalxırdılar. Hayden atladı və əsas birinə qaçdı. Demək olar ki, düşünülmüş kimi, Kinimaka Babilin iki Qılıncını tutdu və onun ardınca getdi.
  
  "Yolu tez açdığınız üçün təşəkkür edirəm. Yoldaşım və mən, - o, Kinimakuya işarə etdi, - ora enməliyik. Tez."
  
  "Biz hücuma yeni başlamışıq, balaca xanım" deyə sərt üzlü zabit ona quru şəkildə dedi. "Sənə uyğun olan yerə tullanırsan."
  
  Kinimaka hücum qrupunun önünə keçərkən Hayden Glock və əlavə silah-sursatını yoxladı. Birdən çox əsgər, demək olar ki, genişlənərək ondan sıçradı, lakin Havaylının siması etiraz etmədi. Onlar dərhal atəş altında tunelə girdilər. Onların qabağında bir çox əsgər sürünərək sıra ilə hərəkət edir, muzdluların müdafiəsini atəşə tutur və onları yerə sıxırdı.
  
  Hayden bir fürsət gördü. "İrəli!" O, Kinimakunun geniş çiyninə vurdu və onu tələ sprinteri kimi uçurdu. Qəzəblə atəş açaraq, onlar bir neçə saniyə ərzində muzdluların müdafiəsini dəf etdilər və onların ardınca keçiddən aşağı qaçdılar. Yeni yaranmış uzun yamac onları Kukun "Cəhənnəm Qapısı"nın yerləşdiyi otağa aparırdı.
  
  Kinimaka dərindən nəfəs aldı. "Cap".
  
  "Sadəcə get." Hayden onu hər hansı cəhənnəmə qədər izləyəcəyini bildiyindən onun yanından keçdi və qabaqdakı hamar qayalı yolu işıqlandırmaq üçün fənəri ilə köhnə arxın altından keçdi. Arxadakı ayaq başı ən azı bir düşmən əsgərinin varlığına xəyanət etdi. Kinimaka sürətini azaltdı, lakin Hayden onu irəli çəkdi.
  
  "Vaxt yoxdur. Sadəcə qaç!"
  
  Güllələr daş divarlara dəyib. Hayden başını aşağı salıb qaranlığı yardı. Birlikdə onlar hərəkətsiz yanğın dəliklərindən tullanaraq əbədi Qəzəb təhlükəsinin öhdəsindən gəldilər və Tam sürətlə tridentin cığırlarını keçərək Xəsislik iynəsini deşdilər. Onların təqibçiləri əvvəlcə ayaqlaşmaq üçün mübarizə apardılar, yəqin ki, onların hərəkətlərinə təəccübləndilər, lakin tezliklə Odinin kreslosuna qədər qaçmaq niyyətlərini başa düşdülər.
  
  Güllələr Şəhvətin arasından keçərkən ətraflarında fit çalırdılar, hədsiz heykəlləri sındırırdılar, qiymətsiz, ixtiraçı rəsmləri kəsirdilər, lakin onları ləngitmirdilər. Onlar palçıq, qaya və qurğuşun qırıqları ilə örtülmüş xaosda başlarını aşağı salaraq, kükürdlü Envi gölünün üzərində ucaldılmış müvəqqəti körpüdən şaqqıltı ilə keçdilər, acgözlük heykəlinin qarnı üzərində dördayaq hoppandılar və hətta qismən yuvarlandılar. nəhəng daş kürələrin olduğu keçiddən aşağı.
  
  Əzilmiş, döyülmüş və qətiyyətlə nəhayət, nəhəng bir mağaraya gəldilər, burada bir zamanlar zipline Odinin taxtında bitən S formalı çıxıntıya aparırdı. Böyük uçurumun üzərindən yeni yersiz mavi metal körpü tikildi. Hayden və Kinimaka onun üzərinə atladılar və onun uzunluğunu aşağı saldılar, onu yırğaladılar, lakin yan relslərdən yayındılar, bu da onları yalnız yavaşladırdı. Onların təqibçiləri - iki kişi - tuneldən bombalananda Hayden onun çiynindən atəş açıb. Onlar Haydenə və onun ortağına digər ucundan tullanmaq üçün saniyələr verərək yerə yıxıldılar.
  
  Nəhayət, ağır-ağır nəfəs alaraq sonuncu maneəni də aşdılar. Odinin kreslosu göründü.
  
  Və nəhayət, Hayden dayandı, üzü dəhşətdən büzüşdü. - Yox, gecikmişik.
  
  Adam Odinin taxtında dikləşdi, qollarını düz başının üstündə qaldırdı, üzü yuxarıda uçan dama, göylərə və o tərəfdəki göylərə çevrildi.
  
  Yer silkələməyə başladı?
  
  
  * * *
  
  
  Drake çuxurun kənarına dəydi, onun enişi onun düşməsini yavaşlatır, lakin kifayət deyil. Onun silahı dibsiz bir çuxurda itdi. O, hələ də yıxılırdı və kabus kimi Zankonun fiquru qana susamış uğultu ilə arxasına düşdü. Daha sonra Drake süni platformaya, ruslar tərəfindən ucaldılmış bir neçə iskele taxtasına çarpdı və enişi qəfil dayandıqca inlədi. Ağrı onurğasını, qabırğalarını deşdi. Lakin onun hər hansı ziyanı qiymətləndirməyə vaxtı yox idi.
  
  Zanko onun yanında yıxılaraq platformanı tamamilə dağıdıb. Taxta sındı, metal dirəklər yan tərəfə uçdu. Dreyk yenidən yıxıldı, çuxurun kənarlarına yapışdı, lakin orada asılı olan squelching qarışıqlığında heç bir dəstək tapmadı. Ağır yığılmış palçıq kənarı onu tutmaq üçün kifayət qədər yavaşlatsa da, ayaqları zifiri qaranlıqda sürünürdü. O, möhkəm uzandı, ayaqlarını itələdi və qalxdı. Qaranlıq onu əhatə edirdi.
  
  Bütün bunlardan sonra o lanet qılıncını itirdilər!
  
  Başını qaldırıb baxdı ki, Mai çuxurun başında, kiminləsə mübarizə aparır...
  
  Kürəyi üstə yıxılan Mai əllərini başının arxasına qoyub bədəni ilə ayağa sıçradı və silahı onun başına tuşlayanda Razini təəccübləndirdi. Yan zərbə onu silahdan azad etdi, amma boşalmazdan əvvəl güllə az qala Yorginin başını çıxartdı.
  
  "Biz bura qayıtdıq" deyə Razin ona tüpürdü. "Zoyanın öldürülməsinin qisasını almaq üçün. Başqa hara gedə bilərdin? Hər şey elə buradan başladı".
  
  Mainin danışmağa həvəsi yox idi. O, yaşlı kişiyə güclü zərbə vurdu, lakin o, geri atılaraq kənara çəkilməklə onu təəccübləndirdi. Kosmos.
  
  O nə etdi? Köhnə Mai Kitano, hətta bir neçə həftə əvvəl Mai də buna heç vaxt icazə verməzdi.
  
  O, güzəştə getdi. O, bir nəfəs aldı və fikrini təmizləməyə çalışdı.
  
  "Babilə qayıtmısan? Sadəcə onun qisasını almaq üçün niyə belə edirsən?"
  
  Razin udqundu. Zoya mənim həyat yoldaşım idi.
  
  Mai ağzını açdı, amma heç nə demədi. O, buna nə deməli idi? Bu adamın nöqsanlarına rəğmən onunla lağ etmək hörmətsizlik olardı. O, Alicia Miles deyildi.
  
  Sonra arxadan Razinin əli göründü. Yorgi "Daha bir silah!" deyə xəbərdarlıq edib. Mai hədəfinə qədər olan məsafəni azaltmaq üçün geri çevrildi və ona tərəf qaçdı. Əlləri torpağa toxundu, əyilib bədənini havaya atdı, ayaqları Razinin başına tərəf yönəldi.
  
  Zərbə dərhal onun boynunu sındıraraq həyatının qığılcımını söndürdü, lakin tapança onun gövdəsinin millimetrliyindən bir dəfə atəş açana qədər deyil.
  
  Patterson qışqırdı və güllə onun içindən keçdi, düşərək Babil çuxurunun kənarına yuvarlandı və xəyallarının ardınca düşdü.
  
  Dreyk ancaq dəhşət içində cəsədin uçmasını seyr edə bildi. Professor yıxılan kimi əlindəki fənər də onunla birlikdə düşdü, onun şüası kələ-kötür qayaların, dırmaşan bitkilərin, qara palçığın və...
  
  - qılınc!
  
  Dreyk ondan təxminən on fut yuxarıda ona nəzər saldı. Nöqtə çuxurun divarına batdı. Tez əllərini çuxurun divarlarına qoyub tutdu, çəkisini yoxladı və çəkdi.
  
  Topuğundan tutan əl kabusdan düz çıxdı. Bu çarpayının altından çıxan bir canavar, çuxurdan sürünən bir heyvan idi. Palçığa bürünmüş Zanko idi.
  
  "Balaca adam" deyə nəfəs aldı. "Biz hesabları həll etməliyik."
  
  
  əlli dördüncü fəsil
  
  
  Drake bilirdi ki, onun yeganə üstünlüyü daha yüksək mövqe tutmaqdır. O, heç fikirləşmədən çuxurun kənarındakı tutuşunu boşaldıb Zankonun əlinə keçdi. Rus bu addımı gözlədi və bir qədər yayındı. Dreykin möhürü rusun əlini sürtdü, bu da onu yalnız tarazlığını itirdi. Yıxıldı və böyrü üstə yuvarlandı. Zankonun digər əli heç bir yerdən göründü və Dreykin sinəsinə vurdu. Hava ondan zorla çıxarıldı, o, yalnız Zanko özünü yuxarı çəkəndə ağır nəfəs ala bildi.
  
  Lakin Drake tez sağaldı. O, rusun üzünə bir parça torpaq atdı və bildiyi bütün təzyiq nöqtələrini işləyərək nəhəng gövdəyə bir sıra zərbələr endirdi. Canavar kəskin şəkildə yaxınlaşanda, qolları çırpılır, Dreyk kənara çəkildi və Zankonun üzünə həyatının ən ağır zərbələrindən birini endirdi.
  
  Rusun burnu partladı, qan yanaqlarına, çənəsinə və gözlərinə sıçradı. O, kor olub, yıxılmamaq üçün çuxurun kənarına atıldı. Drake arxaya söykənib dizini yuxarı qaldıraraq kişinin qabırğalarına təpik vurdu. Bu zərbə qrizlini kənara göndərəcəkdi, lakin Zanko yalnız homurdandı, yarı dönüb əllərini qaldırdı. Rəqibsiz ehtiyatla qoltuğunu iylədi.
  
  "Sənin üçün". O, yüksək səslə nəfəs aldı, sonra səsinin zirvəsində uğuldadı, üzü onu bürüyən qandan daha qızardı. "Zoya üçün!"
  
  O, Dreykə tərəf atıldı, onları həm çıxıntıdan, həm də dəliyə salmaq niyyətində idi. Drake hara gedəcəyini görmədi. İrəliləyən dəlinin gözlərinin içinə baxanda bilirdi ki, bu, doğrudan da sondur.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia və lənətə gəlmiş Cəhənnəm Qatilləri əllərində olan hər şeylə Şingenin məzarının üstünə qərq oldular. İki qılınc olan şübhəli bir paketlə yüklənmişdilər, lakin xoşbəxtlikdən onları çoxlu müasir silahların gözlədiyini görən onlar yerli alman qoşunlarına qoşuldular və qarşısıalınmaz bir qüvvə ilə üçüncü türbəni mühasirəyə aldılar.
  
  Yerin bağırsaqlarına enən keçid son bir neçə ayda əhəmiyyətli dərəcədə genişləndi və bir neçə qolu əlavə edildi. Onların kreditinə görə, Alman xüsusi təyinatlılarının komandiri bütün istiqamətlərə bölmələr göndərdi - hiylələr və əsas arteriya boyunca keçən əsas qüvvələri gücləndirmək üçün. Alicia, Karinin ona verdiyi vaxt limitindən xəbərdar olan, lakin NİZƏLƏR komandasının qalan hissəsinin necə getdiyindən xəbərsiz olaraq, döyüşə hazır olan dəstənin başında hərəkət etdi.
  
  Onun bildiyi tək şey o idi ki, sevdiyi və qayğısına qalan hər kəs indi təhlükə altındadır, öz planetinə nəzarəti saxlamaq üçün sirli dəlilərlə mübarizə aparır.
  
  Kişilər onun qabağına düşürdülər, güllələr onları və ya jiletlərini deşərək, bəzən başlarına dəyir, dəhlizin başında əyilmiş qorxaq muzdlular tərəfindən götürülürdü. Alicia və komandası amansızcasına atəş açaraq , məzarın tağlı girişinin ətrafındakı daş divarları tozlandıraraq, daş parçalarından və tükənmiş gilizlərdən ibarət duman yaradaraq hücumlarını ört-basdır etməyə kömək etdi. Lomas, Rebeye və rahat Leks müasir silahları rahatlıqla idarə edərək onun yanında qaçdılar. Ribeye, o bilirdi ki, keçmiş komando idi, amma digərlərinə gəldikdə, onların bacarıqlarını harada öyrəndikləri barədə heç bir fikri yox idi.
  
  Ən yaxşısı soruşmamaq, Lomas ona dedi.
  
  Problem deyil. Alicia başqalarının skeletini sorğulamamaq üçün kifayət qədər öz skeletinə sahib idi. Yeganə dəfə o, yeni bayker ləqəbinin - Tazın həm də video oyun personajı olduğunu başa düşdükdən sonra bir xətt çəkdi. Elf. Kastrasiya və ya başı kəsilməkdən əziyyət çəkən hər bir velosipedçi SPEAR komandasındakı heç kimə, xüsusən də Mai Kitanoya heç vaxt deməyəcəyinə söz verdi. İndi o, narahatlığını bir kənara qoyub, həlak olmuş bir alman əsgərinin cəsədinin üstündən tullandı və zala yuvarlandı və onu sonuncu dəfə burada olandan tanıdı - ən pis tanrıların yerləşdiyi hündür, divar qurşaqlı yuvaları, mərkəzi həlqəni. Odinin doqquz hissəsini almaq üçün tikilmiş heykəllər.
  
  İndi artıq ehtiyac yoxdur, çünki kimsə lənətə gəlmiş cihazı aktivləşdirmək üçün uğursuz, fərqli bir yol tapdı.
  
  Dəhşətinə görə o, nişlərin özündən çıxan qəribə, solğun bir parıltı görə bildi. Tanrının bədəninin hissələri parlayırdı? Bu yerdə gizli enerji, onları gücləndirir?
  
  O, güclü atəş açaraq, heykəllərdən birini və onun arxasında gizlənən muzdlu əsgəri parça-parça etdi. Digər keçidlər Alman əsgərləri tərəfindən qusuldu. Velosipedçilər onun arxasındakı boşluğu doldurdular. İnsanlar diz çökdülər və ölümcül yaylım atəşləri buraxdılar, güllələr cəhənnəm dolu dolusu ilə tanrıların məzarını deşdi. Bütün bunların mərkəzində dözülməz ağrı və qətlin qanadlarında yüksələn qışqırıqlar var idi və bunların hamısını məzarın dağılmış, çoxdan ölmüş sakinləri sevinclə qarşıladılar.
  
  Sonra Alicia sözün həqiqi mənasında çənəsini aşağı saldı.
  
  Hər şeyin mərkəzində, dinamo kimi, Rassel Kayman dayanırdı; çılpaq, qanlı, əlləri çılğıncasına havanı döyürdü.
  
  Əsl cəhənnəm onun dünyasını parça-parça etdi.
  
  
  * * *
  
  
  Drake qaçdı. Zanko qışqırdı və çarəsizcə ondan yapışdı, amma heç nə cadugərin qarşısını ala bilmədi. Ayaqları Dreykin qabırğalarına dəydi, onurğasına ağrılı top güllələri atdı və onu başını çuxurun mərkəzinə göndərdi. Dreyk başını çevirdi ki, canavar birtəhər yıxılmasını dayandıra bildi, əlləri ekskavator vedrələri kimi çuxurun divarını tutdu.
  
  Drake tez ayağa qalxdı. Zanko çarəsiz halda qarşısında asılı qaldı, təhlükəsiz yerə qayıtmaq üçün çox uzaqda, çuxurun başına çıxmaq üçün çox ağır idi.
  
  Drake sevinmədi. Ona bu qılınc lazım idi. O, bacardığı qədər yuxarıdakı divarları gözdən keçirdi, qılıncını dəqiq təyin etdi və daşı tutdu.
  
  Qaranlıqdan Zankonun səsi gəldi. "Onu niyə öldürdün?"
  
  Dreyk susdu, təəccüblə anladı ki, bu adam həqiqi dəyərlər, əxlaq haqqında heç nə bilmir və vicdanı yoxdur, həm də bunun tamamilə rusların günahı olmadığını başa düşdü. "Bu, insan alverçiləri dəstəsinə qayıdır" dedi sakitcə. "Siz günahsızlarla, onların ailələri ilə, uşaqları ilə qarışmırsınız. Başqasının arvadını öldürüb sağ qalmağa ümid edə bilməzsən".
  
  Zanko cavab verə bilməyəndə Dreyk bir addım irəli atdı, sonra bir addım daha. Daş və torpaq qarışığı təmiz palçıq qatının arxasında gizlənsə də, yaxşı dayanırdı. Yenə bir ehtiyatlı addım atmaq üzrə idi ki, bir dəfə Yorgiyə verdiyi sual yenidən ağlına gəldi. Əllərini sildi və ümidsiz bir ehtiyacın ona qalib gəldiyini hiss etdi.
  
  "Siz heç Coyote adlı bir əməliyyatçı haqqında eşitmisiniz?"
  
  Əvvəlcə cavab yox idi. Sonra Zankonun qətiyyətli səsi sükutu pozdu. "Balaca insan, sən layiqli rəqibsən. Bəlkə də rastlaşdığım nadir insanlardan biridir. Həbsxananın həyətində yaxşı iş görmüsən, mən bunu sənə verim. Koyot bir kölgədir, pıçıltıdır, mənim kimi böyük pis adamları qorxutmaq üçün hazırlanmış bir xəyaldır. Deyirlər ki, o, küləklə gəlir və sənin başınla gedir, səssiz, çevik, dayanılmaz. Siz onu görməzdən əvvəl gözünüzü qırpmadan və uzaqlara baxmadan o sizi öldürəcək. Koyot?" Kəskin qabıq. "O, əfsanəvi bədəndən yaradılmış şeytandır."
  
  "Bütün bunları kim deyir?"
  
  Zoya. Onlar görüşdü. Bir gün. Deyirlər ki, bu Coyote sənə hörmət etsə, o, ancaq sənin canını alacaq".
  
  Drake köçdü. "Yalnız?"
  
  "Ancaq o səni sevmirsə və ya çox pis bir iş görsən, davam edəcək..."
  
  Drake onun dodaqlarını yaladı. Qaranlıq onun üstünə möhkəm çökmüşdü. "Sonra nə demək istəyirsən?"
  
  "O, səni şeytanın zərbəsinə məruz qoyur."
  
  "Şeytan kəsdi?"
  
  - Belə deyirlər.
  
  Bununla birlikdə, zəif bir xışıltı gəldi və sonra hərəkət edən kölgələri əbədi qaranlığa doğru təqib edən nəhəng bir şeyin səsi gəldi. Drake bir nəzər saldı, ah çəkdi və yuxarı baxdı.
  
  qılınc üçün.
  
  Böyük Qılıncı Çuxura aparın.
  
  Əlini qopağa bağladı. Yaxşı, orada idi.
  
  Sonra nə var?
  
  Başını qaldırdı. Mai ona baxdı.
  
  "Ehtiyatlı olun. Göy yıxılır!"
  
  Drake köhnə Dinorok melodiyasını xatırladı. "İndi vaxtı deyil..."
  
  Sonra tufan və şimşək onu vurduqca geri səndələdi.
  
  
  əlli beşinci fəsil
  
  
  Hayden külək kimi qaçdı, qarşıdakı boşluğu fərq etdi, enini ölçdü və tərəddüd etmədən onun üstündən tullandı. Odinin qara qranit taxtının ətrafında gəzərkən gülərək, əlli yaşlarında görünən uzunboylu bir kişi onun üstündə dayandı, nəhayət, onu gördü və bir əmr verdi.
  
  "Onu öldürün. Hər halda gecikmişdi. Kölgə Elitası tezliklə taleyi yenidən idarə edəcək!"
  
  Taxtın altında tapançanı nişan alan bir adam göründü. Hayden qaçdı, tamamilə üzə çıxdı, lakin sonra başının arxasından bir Glock çıqqıldadı və kişinin tapançası onun əlindən atıldı, güllə dəydi. Kinimaka əvvəlcə atəş etdi və bu, onun son atışı kimi görünürdü, çünki növbəti atəş boş kameraya daxil olur. Digər əlində bıçaq görünəndə Hayden hücumçunun üzərinə atıldı. O, şadlanaraq sərt barmaqlarını onun boğazına soxdu.
  
  O, nəfəsini kəsdi, amma yıxılmadı. O, yenidən onun üstünə atdı. O, biləyi tutdu və sındırdı, lakin kişi sərt idi və o, təlim keçmişdi. O da işə qarışaraq qarnına bıçaq zərbəsi vurub və nəticədə qadın ikiqat ayağa qalxıb. O, bir diz çökdü. O, boynunu qıracaq son zərbəyə hazırlaşaraq, dirsəkdən yuxarı qalxdığını hiss etdi.
  
  "Hey! Yuxarı baxın!"
  
  Qışqırıq onu yan tərəfə baxmağa vadar etdi ki, fırlanan qılınc bıçağının ona tərəf irəlilədiyini gördü. Yuxarıdakı adam tərəddüd etdi, yarı geri çəkildi və bu, onun yıxılması idi. Hayden qılıncının sapını tutdu və bir hesablanmış hərəkətlə ətrafında fırlandı, bıçağın boynunun qığırdaqını kəsdiyini hiss etdi.
  
  Kinimaka Odinin taxtına aparan pilləkənlərə doğru getdi.
  
  Hayden onun arxasınca getməyə başladı, lakin o an hiss etdi ki, onun ətrafında nəhəng bir şey düzülməyə başladı. Gözəgörünməz enerjinin qəfil cırıltısı havanı göy gurultulu buludların yaratdığı ozona bənzər statik elektrik qoxusu ilə doldurdu. Başını qaldıranda Odinin kreslosunun yanındakı daşa ildırımın düşdüyünü gördü.
  
  Ackerman elementləri manipulyasiya edə bilən bir silah kimi qiyamət cihazı haqqında nə deyirdi?
  
  Artıq çox gec idi.
  
  
  * * *
  
  
  Dahl dərhal böyük təhlükəni görüb silahı onun çiyninə atdı. Kostyumlu adam hər şeyin mərkəzində idi və onun tutulması şübhəsiz ki, buna son qoyacaqdı. O, nərdivana yapışdı, əlləri və ayaqları yanlarında oldu və bir neçə saniyədən sonra onu tam uzunluğuna qədər sürüşdü. O, dibinə çatanda, muzdlulardan birinin onun istiqamətinə döndüyünü və adamın hədəfini vurmaq üçün yuvarlandığını görüb sürətlə qaçdı. Güllə fit çaldı. Benqtsson baş zərbəsi ilə təhdidinə son qoyub. Bu muzdluların son müqaviməti idi.
  
  Kostyumlu adam Dalın niyyətlərini oxudu, amma o da gözünü qırpmadan, sadəcə olaraq, vulkanın damına baxaraq, o tərəfdəki ulduzlu səmaya baxırdı. Sağ əlində uzun, qalın sümüyə bənzəyən şey tutdu. Bu tanrılardan birinin qılıncı ola bilərmi?
  
  "Biz birləşdik" dedi Dahl onun dediyini eşitdi və sonra ağzını açdı.
  
  Fırtına kişinin pencəyinə nüfuz edərək dağın içini qopmağa başladı. Hava lap şaqqıldadı. Qaya titrəməyə başladı. Şimşək onun gözünün qabağında çaxdı, fısıldadı və titrədi, havanı elektriklə doldurdu, adamın bədəninin ətrafında dövrə vurdu və havaya, daha sonra isə səmaya atəş açdı.
  
  Bütün fırtınaları bitirəcək bir tufan gəlirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Alicia birbaşa Russell Cayman'ın yanına qaçdı, lakin sonra onun ətrafında elementar bir tufan qopdu və enerji partlayışı onu kürəyinə çırpdı. Yerin enerjisi idi? Qasırğa alovlandı, tanrıların zəmanətləri və şərtləri nəhayət işlədi.
  
  "Sən dəlisən?" o Kaymana qışqırdı. "Sən qiyamət cihazını işə saldın."
  
  Kaymanın üzü tər və şöhrətə boğulmuşdu və ildırım çaxması ilə işıqlandı. Bir əlində nəhəng bir kəllə tutdu, şübhəsiz ki, Kalinin başı. Alicia göz yuvalarından və ağız boşluqlarından çıxan parlaq enerji boltlar gördü.
  
  Kaymanın qorxunc üzü ona çevrildi. "Beləliklə" dedi. "İndi mən evə qayıtdım."
  
  Parıldayan şimşək ağacı getdikcə daha yüksəklərə qalxdı, külək küləkləri salonu süpürürdü. Alisiya bu dəfə nəsə etmək üçün çarəsiz halda diz çökdü. Gözünün önündə onun üstündəki boşluqlar titrəyir, yaxınlaşan zəlzələnin əzabında titrəməyə başlayırdı.
  
  
  * * *
  
  
  Hər məzarda Yerin bağırsaqlarından hündür bir işıq sütunu yüksəlirdi. Üç qasırğa birlikdə partladı və güclü yer enerjisini bir güclü partlayışda buraxdı. Məzarların enerjisi ilə yüklənmiş, tanrıların sümükləri tərəfindən yüklənmiş və aktivləşdirilmiş közərmə enerjisinin çıtırtılı boltlar hər bir məzarın zirvələrini qopararaq buludlara və səmaya tullanırdı. Top gülləsi üç adamın ətrafında fısıldadı; Blok, Kayman və Denni, onları ağ odla bürüyür.
  
  Hayden pilləkənləri tutma qabiliyyətini itirdi, geri yıxıldı və daş yaylağa möhkəm dəydi. Kinimaka çətin seçim etdi və başını tutaraq ona kömək etmək üçün aşağı atıldı.
  
  "Oh, Mano" deyə pıçıldadı. "Sən mənim həyatımı xilas edirsən."
  
  Onların burunları toxunana qədər başını aşağı saldı. "Sənsiz yaşamağa dəyər bir həyat yoxdur."
  
  
  * * *
  
  
  Dahl parlaq işığa tərəf qaçdı, şimşəkləri yarıb, kostyumlu adama yaxınlaşarkən silah barmaqlarından qoparılarkən söyüş söydü. O, fırtınanın gücü ilə geri atılmadan dizləri üstünə atılmadan bir neçə saniyə əvvəl baş barmağı adamın biləyini sürtdü, onun sürüşməsi yalnız Bengtsson və digər iki SGG əsgəri tərəfindən dayandırıldı.
  
  Başlarını aşağı salıb gurultulu burulğanda ayaq üstə durmağa çalışırdılar...
  
  Hər üç məzar uçmağa başladı. Birincisi, onların ətrafındakı qayalar çökdü, daş blokları qırıldı və aşağı sürüşdü, aşağıda döşəmədə parçalandı. Sonra nişlərin özləri dağılmağa başladı, dağıdıcı bir şəlalə kimi düşən kiçik daşlar şəlaləsi. Geniş çatlar nişdən taxçaya qədər uzanırdı. Böyük bloklar yerindən tərpənməyə və guruldamağa başladı, sınmayan qayanın məşum çatı eşidənlərin hamısının ürəyinə qorxu saldı.
  
  Haydenin gözləri Kinimakuya baxdı. "Biz buradan cəhənnəmi qurtarmalıyıq."
  
  "Hələ yox".
  
  Kinimaka onu tərk edib pilləkənləri qalxmağa başladı, qılınc kürəyinə asılmışdı. Hayden nəfəs aldı və onun ardınca getdi və bir saniyə sonra Odinin taxtına çatdı. Kinimaka irəli addımladı və Kölgə Elit manyakı ilə üz-üzə gələnə qədər irəliyə doğru itələyərək Zakblocku əhatə edən gücü sındırdı.
  
  "Dayan" deyə qışqırdı. "Söndür!"
  
  Fanatikin gözləri dolmuşdu, elə bil bunu etməyi unudduğunu yenicə anlamışdı. Kinimaka onun dediyini eşitdi: "İşləyir". "Mənim gücüm var".
  
  "Onda sübut et. Söndürün!"
  
  Kölgə Elitası lideri əlində tutduğu barmaq sümüyünü yerə atdı və ilk baxışda diqqətini cəmləməyə və fikrini təmizləməyə çalışırdı. Sonra gözlərini yumub getdi. Nəhayət, özünə şillə vurdu.
  
  "bacarmıram".
  
  Nəhayət sərbəst buraxılan və azad edilən yerin enerjisi səmada yüksək elektrik yüklü burulğan kimi fırlandı.
  
  dayanma.
  
  
  Əlli altıncı fəsil
  
  
  Birdən Kinimaka ona tərəf uzanan hündür, cırıltılı şimşək ağacının budaqlarını gördü. O, dərhal Nikola Teslanın enerji ağacının təsvirini xatırladı. O, mənbənin özünün olduğunu düşünərək Kölgə Elitini kənara atdı və tez geri çəkildi. Lakin alovlanan çubuqlar nəyisə hiss edirmiş kimi onun varlığını yoxlamağa davam edirdi. Sonra budaqlardan biri ox kimi ona tərəf sıçrayaraq kürəyinə dəydi. Kinimaka bundan utanmadan qışqırdı.
  
  "Bu ne cefengiyatdir!"
  
  Hayden onun yanında yerləşdi. "Ah lanet. İndi başımız bəladadır".
  
  "Niyə?"
  
  "O ildırım sadəcə qılıncına dəydi."
  
  Kinimaka bütün üzən sütunun ona tərəf əyilməsini dəhşət içində seyr etdi.
  
  
  * * *
  
  
  İldırım ağacı yellənən kanat vaqonuna tərəf əyildiyi üçün Dal yerində köklənmişdi. O, Olleni çağırdı və isveçli tərcüməçi ayağa qalxanda o, İskəndərin hər iki qılıncından yapışmışdı.
  
  "Mən düşündüm ki, onlar faydalı ola bilər" dedi və sonra yerin enerjisinin heyrətamiz təzahürünü gördü. "Ah" deyə mızıldandı. "Ah... Torsten..."
  
  
  * * *
  
  
  Yerin bütün elementlərini özündə cəmləşdirən enerji qülləsi gözqamaşdırıcı ərizəçi kimi yerə əyilərkən Alicia daşla örtülmüş döşəmənin üstündən qaçdı. Lomas qılınclarından birini yellədi. Başqasını götürdü. Qorxu və heyrət onu yerə zəncirlədi. Burada dünyanı parçalaya biləcək ilkin qüvvə var idi. Burada əsl güc, həqiqi güc var idi. İnsanı tanrılara sitayiş etməyə inandıra biləcək belə bir tamaşa.
  
  Yerin enerjisi daha sonra ağ atəşini topladı və birbaşa Alicia, Lomas, Hayden, Kinimaka və Ackermanın tutduqları qılıncların üzərinə alovlandı, bıçaqlarını parıldayan alov çələngi ilə əhatə etdi, sonra partladı və düz bir parlaq sütunda yuxarıya doğru atəş etdi. məzarların üstü, indi onların ilkin olaraq yerin enerjisinə təyin edilmiş, qılınclara xas olan və yeni bir şeyə yönləndirilmişdir.
  
  İşıq sütununun zirvəyə çatmasına və sonra yan tərəfə çevrilməsinə Alisiya heyrətlə baxdı.
  
  
  * * *
  
  
  Drake qılıncını başının üzərinə qaldırdı və enerjinin partladığını hiss etdi. Onun üstündə, Mai və Yorqanın üzlərinin narahatlıqla baxdığı çuxurun kənarında səmanı işıqlandıran işıqları gördü. Qaranlıq gecəni günəş işıqlandırırdı. Çırıldayan və parıldayan işıqların gözəl sırası qara pərdəni kənara itələdi - möhtəşəm Şimal İşıqları. Dünyanın sonu idi? Bilmirdi, amma o, qılıncın ucu indi çuxurun zirvəsinə dəydiyi üçün daha yüksəklərə endirəcək qədər ehtiyatlı idi.
  
  Bir anda dünya yandı. Parlaq şimşək çaxmaları parlaq şəkildə çaxdı və ildırım səsi ilə Yerə düşdü. Həyat enerjisi qılıncın bütün uzunluğunu vurdu və gəzdi, sonra Babilin dibsiz uçurumu tərəfindən tamamilə udulmaq üçün sapından aşağı qaçdı. Parlaq enerjinin heyrətamiz simmetriyası Drake və qılıncın ətrafını əhatə etdi, saçlarında, ayaq barmaqlarının arasında, çəkmələrinin üstündən kiçik şimşək çaxırdı, lakin o, sağ qaldı.
  
  "Bu lənətə gəlmiş ildırım çubuğudur" dedi, ürkərək. Digər altı qılınc eyni idi, lakin daha az güclü idi. Onlar enerji çəkib daha güclü əmisi oğluna göndərdilər.
  
  Babil çuxuru ac qara dəlik kimi hər güc qığılcımını uddu. Aşağıda heç nə yerindən tərpənmədi. Heç nə yox idi. Drake, Pattersonun hətta çuxurun özü də yerin enerji burulğanı ola biləcəyini söylədiyini xatırladı. Amma indi daha yaxşı bilirdi.
  
  Bu, ona atılan hər şeyi və hər şeyi özündə cəmləşdirən mənfi enerji burulğanı idi.
  
  Matt Drake istisna olmaqla. O, dostlarının köməyi ilə yuxarı qalxaraq özünü çuxurun kənarından dartıb. Qılınc hələ də titrəyir, gücündən geriyə qalanı aşağıda sərf edirdi, ona görə də Dreyk onu qara dəliyin üstündə saxladı, nəhayət ki, onun bıçağının üzərindən alovlar azalana və səmalar gecəyə dönənə qədər.
  
  Onlar bir müddət birlikdə oturub professor Pattersonun ölümünə yas tutdular və dünyanın indi təhlükəsiz olduğuna sevindilər, lakin ən çox dostlarının və komanda yoldaşlarının taleyi üçün narahat oldular.
  
  
  əlli yeddinci fəsil
  
  
  Enerjinin son xırıltıları sönən kimi Dahl kostyumlu adamın yanına qaçdı. O, məbəddə özünü yumruqla vuraraq bütün bədəninin yerə sürüşməsinə səbəb olub.
  
  "Dindirilmə gözləyə bilər."
  
  Yerində tarazlaşdı, qulaq asdı. Ən azından enerji ağacının dağıdılması köhnə qəbirlərin dağıdılmasını müvəqqəti olaraq ləngitdi.
  
  Bengtsson irəli addımladı. "Burada nə olub, əfəndim?"
  
  Dahl hələ də kanat vaqonunda yellənən Olle Akkermana baxdı. "Qazandıq. İndi isə getməliyik".
  
  Ackerman boş pəncərələrdən çölə baxırdı. "İndi məni yatağa qoymaq şansın varmı?"
  
  Dahl pilləkənlərə atıldı. "Bir dəqiqə gözlə."
  
  
  * * *
  
  
  Alicia yerin enerjisinin son qalıqlarının yoxa çıxdığını gördü, sonra yüksək tonlu miyavlama səsi eşidildikcə büzüldü. Onun gözləri axtardı və burnu yerdə iki qatlanmış, Kalinin parçalanmış kəllə sümüyünün qanayan barmaqları arasında sıxışmış vəziyyətdə olan Russell Kaymanı tapdı.
  
  Qəbirlər hələ də onların ətrafında dağılırdı. O düşündü ki, həqiqətən də buradan getməyin vaxtıdır, amma Kaymanı sağ buraxmaq riski ola bilərmi?
  
  Heç vaxt. Alicia psixonu real dünyaya qaytarmaq niyyətində deyildi. O, indi məzarın ortasında olan heykəllərin arasından keçdi və silahını qaldırdı.
  
  "Sən məni öldürə bilməzsən" deyə fısıldadı.
  
  "Sadəcə quduz iti ram etmək. Sən də şanslısan, Kayman, mənə inan."
  
  Kayman ona yazıq baxdı və itirdi. "Məni bir daha evimdən aparmaq istəmirəm. Mən yol kənarında qalmaq istəmirəm. Et bunu. İndi et".
  
  Alisiya bir anlıq tərəddüd etdi, onun hekayəsinin nə olduğu ilə maraqlandı, lakin Səhra Qartalının zümzüməsi bütün şübhələrə son qoydu. Kaymanın başı partladı, bədəni geri düşdü, barmaqları ölüm halında belə hələ də Kalinin kəlləsindən yapışdı.
  
  Alisiya arxaya çevrildi. Lomas çiyinlərini çəkdi, sanki çəlləyindən tüstü üfürdü. "Biz buradan getməliyik, Taz. Bu yer dağılır".
  
  Velosipedçilər və alman komandoları titrəyən dəhlizlərlə geri qaçarkən ingilis qadın dayandı. Onların arxasında məzar durmadan batmağa başladı. Alisiya buna məhəl qoymadı və öz dəstəsinin əhatəsində mesajının ağırlığını artırmaq üçün bu sözləri sonuncu dəfə təkrarladı.
  
  "Heç vaxt, heç vaxt bu adı bu dəstədən başqa heç kimə çəkməyin. Məni eşidirsən? Əgər məni düzgün başa düşürsənsə, topların kiçilməyə başlamalıdır".
  
  Hətta qadınlardan da bir neçə "üçün" var idi.
  
  Alicia yeni ailəsi ilə işığa doğru qaçdı.
  
  
  * * *
  
  
  Kinimaka Shadow Elite bossunu şaquli pilləkənlərdən aşağı itələyərək, onu son dörd fut geriyə yıxdı. Ətraflarında qayalar dağıldı. Hətta Odinin taxtında saysız-hesabsız kiçik çatlar görünməyə başladı.
  
  Hayden onun baxışlarına baxdı. Kinimaka başını tərpətdi. "Qaç!"
  
  Məhbuslarını sürüyərək, iki SPEAR əməliyyatçısı ehtiyat tələ sistemindən keçərək öz izlərini izlədilər. Kiçik zəlzələlər onları hər an alt-üst edəcəyi ilə hədələyirdi, amma xoşbəxtlikdən əsas zərərin ancaq qəbirlərə dəydiyi görünür. Bu, tanrıların möhtəşəm sonu, onların istirahət yerlərinin son dağıdılması idi ki, bu da indi onların ölümlərinə həyasız hörmətsizliyi daha da artırır. Hayden və Kinimaka yer səviyyəsinə yaxınlaşdıqda, gurultu dayandı və Havaylıları cəhənnəmin qapılarının girişində dayanmağa məcbur etdi.
  
  "Onda, məncə, bu, tanrıların sonuncusudur."
  
  Hayden portal adlanan tağın ətrafına baxdı və onu tamamlayan iki cihaz haqqında fikirləşdi. Onlara nə olub?
  
  "Məncə, bəli. Düzünü desəm, Mano, öyrəndiklərimizə baxmayaraq, o qədər də pis deyil."
  
  "Lanet olsun".
  
  "Ümid edirəm ki, hər məzarda eynidir. Maraqlıdır, digərləri necə oldular". Hayden yaşıl zolaqlar canlanana qədər kamerasına baxdı.
  
  Kinimaka ilk olaraq açıq yerə çıxdı və Kölgə Elitinin bossunu yığılmış hərbçilərin ayaqları altında yerə atdı. "Buradan çıxdığımız sonuncu oğlan," dedi, "hələ də çox məxfi həbsxanada gəzir. Heç kim harada olduğunu bilmir. Mən səndən eyni şeydən başqa heç nə gözləmirəm."
  
  Sonra gün Kinimaki üçün bulanıqlığa çevrildi. Hayden Karinə zəng etdi və digər iki dəfn yerində və Babildəki hadisələri təsdiqlədi. Conatan Geyts əlaqə saxladı və Honolulu hərbçilərinin və polislərinin yarısı ilə birlikdə onlara açıq şəkildə təşəkkür etdi. Yapon ailəsi birtəhər obyektin içinə girib şəkil çəkdirməyə müvəffəq olub. Bacısı Kono zəng vuraraq onu görmək lazım olduğunu söylədi. O, izlənildiyinə əmin idi. O bilirdi ki, o, Havaydadır və bəlkə o, DC-yə qayıdarkən dayana bilər. Və nəhayət, Hayden onu kənara çəkib kraterin aşağı kənarına apardı.
  
  Onların arxasında parıldayan Sakit Okean Waikiki'nin qızıl sahillərini yuyurdu.
  
  "Biz otelə zəng etməliyik" dedi Hayden bir müddət sonra. "Özünüzü nizama salın."
  
  Kinimaka güldü. "Zarafat edirsən, makam? Evim buradan maşınla az məsafədədir".
  
  Hayden buruşdu. "Ananla görüşməyimi istəyirsən?"
  
  "Hər kişi gözəl sevgilisini evə gətirmək istəməzmi?"
  
  Hayden hələ də qeyri-müəyyən tərəddüd edirdi. "Ah, başqa istiqamətdə hard rock, bilirsən."
  
  "Bilirəm. Sabah ora gedə bilərik".
  
  
  əlli səkkizinci fəsil
  
  
  Conatan Geyts Karin və Lauren Foksu və hətta Komodonu qucaqladı. Güvənə biləcəyi, gücləndirə biləcəyi və hər zaman arxasını saxlaya biləcəyi bir komanda idi. Smit və Romero irəli addımlayanda o, səmimi şəkildə əl sıxdı. Bu, dəhşətli bir vəziyyətdən yaxşı nəticə idi və qeyd edilməli idi, lakin o, həmişə belə olmayacağını dəhşətli hiss edirdi.
  
  Sonra nə oldu?
  
  Canavarlar səthin yaxınlığında üzdülər və hər zaman burulmuş başını qaldırmağı gözləyən başqa biri var idi. Yeni təhlükələr azad dünyanı müdafiə edən kişi və qadınların əsas qidası idi. Onlar üçün bu heç vaxt bitməzdi.
  
  Geyts tezliklə üzr istədi və bayram etmək üçün Karin və həmkarlarını tərk etdi. O, əsas rabitə otağından kənarda Lauren Foksla danışmaq üçün bir az vaxt ayırdı.
  
  "Təşəkkür edirəm" dedi. "Bilirəm ki, mənim soruşduğum hər şeyi başa düşməyə hazır idin."
  
  Lauren onun xahişi ilə DC-yə uçdu. İndi o, Nyu Yorkdakı son təcrübəsindən danışdı.
  
  "Mənim mənzilimi izləyirdilər, ser. Heç olmasa birinci mərtəbədən. Kim bilir, bəlkə kimsə içəri girib lənətə gəlmiş yeri döydü?
  
  "General Stounun səni gördüyünə inanmaqda çətinlik çəkirəm, qoy səni tez tapsın. Onun adamları olduğuna əminsinizmi?"
  
  Lauren gözlərini qırpıb əynindəki köhnə hırkanın saplarından keçdi. "Başqa kim ola bilər?"
  
  Qeyts öz fikirlərini bildirib. "Siz rəsmi olaraq SPEAR komandasının üzvü kimi qeydiyyatdan keçmisiniz. Əsl qeydlər", - o vurğulayıb. "Ancaq buna baxmayaraq, qeydlər."
  
  Lauren qaşlarını çatdı. "Mən onun səslənməsini bəyənmirəm. Ətrafımda idim, ser. Mən bunların nə qədər məxfi olduğunu bilirəm".
  
  - Onda burada qal. Geyts onun kinsizliyinə cavab vermədi. Onun şəxsi təəssüratı belə idi ki, hökumətin təhlükəsizlik sistemləri kifayət qədər əsaslıdır. "Yalnız bu an üçün. Mənim pulum üçün. Bəzi sorğular edəcəm".
  
  Nyu-York sakini gülümsəməyə başlayan kimi Qeyts dabanı üstündə dönüb getdi. Onun ofisinə qayıtmağın vaxtı gəldi. Hələ də təcili diqqət tələb edən bir məsələ var idi. Yol boyu o, obyektin yeraltı qaçış yoluna aparan, möhkəm bağlanmış polad qapının yanından keçdi. Onu Pensilvaniya ticarət mərkəzində nümayiş etdirmək üçün dizayn edən şəxs dahi idi. Nyu York zooparkından daha çox qaçış yolları var.
  
  Ucadan güldü, sonra utanaraq ətrafa baxdı. Senatorun öz-özünə güldüyünü görmək olmaz. Müxalifəti sursatla təmin etməyin mənası yoxdur. O, yenidən oynaq üzünü geyinib açıq havaya çıxmazdan əvvəl prezident Kobernə eyni qaçış strategiyasını təklif etmək fikrini düşünərək özünə başqa bir gülümsəməyə icazə verdi.
  
  Dərhal Gizli Xidmət agentlərini gördü. Yaxşı idi, tamam. Onların arxasında dövlət tərəfindən buraxılmış ikinci bir maşın dayanıb, onu da izləyirdi. Niyə ikisini göndərsinlər?
  
  Axmaq olma, - deyə düşündü. Biz sadəcə bir fəlakətdən qaçdıq. Təbii ki, sizin təhlükəsizliyiniz üçün daha çox adam ayırardılar.
  
  Yaxşı, fəlakət bitdi. İndi onun həll etməli olduğu başqa bir təcili məsələ var idi.
  
  Mobil telefonunu çıxararaq Sara Moxley-ə zəng etdi. Sonda bu gün mənim üçün qeyd etmək üçün yaxşı bir gün kimi göründü.
  
  
  * * *
  
  
  Mett Drake Mai və Yorgini qum təpələrindən keçərək Babil düşərgəsinə apardı. Ümumdünya böhranının qarşısı alınmışdı və o, ümid edirdi ki, fasilə vermə vaxtıdır. Ona elə gəlirdi ki, tanrılar ilk dəfə ilahi iyrənc başlarını qaldırandan bəri, o, aylarla mübarizə aparıb.
  
  İndi günəşi islatmaq, bir az Maytime oynamaq və bir az Dinorok oynamaq vaxtıdır. Həyatda bütün yaxşı şeylər.
  
  O, Meyin böhranı haqqında düşünməmək qərarına gəldi, hələ yox.
  
  Onlar kobud yollar və qum sahilləri üzərində yarışarkən, Mayın bacısı Çikaya, sonra isə Dai Hibikiyə zəng etmək beş dəqiqə çəkdi. O, Gyuki və köhnə qəbilə haqqında soruşdu. O, dünyada baş verən son hadisələr və son qətllər barədə soruşdu. O, uzun müddət səssizcə qulaq asdı, bu əsl yapon üslubunda gözlərindən heç nə oxunmadı. Danışığı bitirəndə Drake danışdı.
  
  - Bilirsən, Zanko mənə Zoenin Koyotu tanıdığını söylədi.
  
  May heç vaxt gözlərini yoldan çəkmədi. "Ah, mən də Zoeni gördüm, Mett. Mən sənin yerində olsaydım, Zanko və Zoeyə o qədər də inanmazdım".
  
  "Ancaq yenə də" Drake nəfəs aldı. "Nə vaxtsa onun evinə getməliyik. Bəlkə bəzi ipuçlarını tapa bilərik".
  
  "Ola bilər".
  
  ABŞ ordusunun düşərgəsi göründü. Drake şəxsiyyət vəsiqəsini göstərdi və təsdiqləndikdən sonra avtomobili daxili darvazadan keçdi və düşərgə kazarmasında qısa müddətə fasilə verdi. Duş qəbul edib yemək yedikdən sonra zəng etmək üçün sakit bir künc axtardı.
  
  "Ay dostum, necəsən?"
  
  Ben Blake xəttin sonunda nə isə gileyləndi. "Pis deyil. Hər halda, nəhayət özümə yeni bir quş aldım".
  
  Drake güldü. "Allah qorusun. Mən elə bildim ki, bir müddət möhürün o tərəfini yalamısan".
  
  "Geri çəkilin".
  
  "Onun adı nədir?"
  
  "Steysi".
  
  - Stacey? Drake güldü. "Stesinin anası necədir? Hər şey öz yolu ilə gedirmi?"
  
  "Sanki hələ eşitməmişəm. Hətta atam belə deyirdi. Sən nə cəhənnəm istəyirsən?"
  
  "Sənə demək istədim" dedi Dreyk sərt şəkildə. "Odin nəhayət tamamlandı, dostum. Qəbirlər getdi. Cihaz yoxa çıxdı. Hər şey bitdi. Düşündüm ki, bilməlisiniz."
  
  Ben uzun müddət susdu. Sonra: "Allaha şükür."
  
  "Yaxşı, heç olmasa Dreykə təşəkkür edirəm."
  
  "Növbəti dəfə Yorkda olanda..."
  
  Drake qaranlıqda gülümsədi. "Bəli, gələn dəfə."
  
  
  * * *
  
  
  Mai Kitano öz qaranlıq dünyasından Dreykin kölgəsinə baxdı. Onun nə vaxt gülümsədiyini, qaşqabağını gərdiyini, bədən dilinə baxaraq kədərləndiyini anlaya bilirdi.
  
  Ona bunu öyrətdilər. imi.
  
  Klana and olsun. Sahib olan insanlar. Çarəsiz valideynlərdən onu nə üçün istifadə edəcəklərinə dair ən kiçik ipucu vermədən satın alan əclaflar.
  
  Bəs onlar nə etdilər? Onu öldürücü maşına, mexanizmləri o qədər bükülmüş ağılsız mexaniki robota çevirdilər ki, o, heç vaxt əvvəlki özünə - məsum, azad, ümid dolu özünə qayıda bilməyəcək. Gənc Meyi qarşıda bütün potensial həyat gözləyirdi. Onlar bunu canavarların eqoist, ayrı-ayrı xəsisliyi ilə götürdülər.
  
  İndi isə onun qoyub getdiyi hər şeyi istəyirdilər.
  
  Qatillərin qatili Gyuki sadəcə onun mobil telefonuna zəng edib. Minimum sözlərdən istifadə edərək və yalnız ən əsas duyğuları ifadə edərək, o, cümə günü saat 13:00-da Tokionun mərkəzində onunla görüşməyi əmr etdi.
  
  Mənimlə görüş, ya da öl. Sən bizə aidsən. Əgər gəlməməyi seçsən... bizim əsl qisasımızı biləcəksən."
  
  Demək olar ki, iki onillikdə ilk dəfə Mai real, zəiflədici qorxu hiss etdi. Pəncərənin çərçivəsinə söykənməsəydi, yerə sürüşəcəkdi. Gyukinin açar sözləri onun tanıdığı hər hansı bıçaqdan daha dərindir.
  
  Sən bizə aidsən.
  
  
  əlli doqquzuncu fəsil
  
  
  Qoca ayaq biləyinə bağlanan qandalların arasından cingildəyən zəncirlə ayaqlaşaraq, cərgə ilə yeriyirdi. Narıncı kombinezon ona yaltaqlanmırdı. O, bol və cırıq idi və onun əvvəllər geyindiyi heç bir şeyə bənzəmirdi. Həbsxana gözətçilərinin saf nifrətlə dolu baxışları ona baxırdı. O, hər bir insanın barmaqlarının yanından keçərkən tapançasının böyük qundağının ətrafında ölümcül ağ rəngə çevrildiyini və öz kiçik qəfəslərində gizləndikcə onların necə inamlı göründüyünü qeyd etdi.
  
  Hazırda biz təhlükəsizik.
  
  Aşağıda, yeməkxanada tək oturdu. Hamısı ayrı-ayrılıqda oturdular və yalnız on beş nəfərə eyni vaxtda yemək yeməyə icazə verildi. Halbuki o, imkanları sonsuz, ağlasığmaz qüdrət sahibi idi və mesaj çatdırmaq istəyəndə... bu baş verməsəydi, kimsə dəhşətli ölümlə öləcəkdi. Burda yox. O, xarici dünya ilə əlaqə saxlayırdı.
  
  Bu gün onun satın aldığı gözətçisi iki masa arasında bir anlıq dayandığı üçün gözlərini yumdu. Hökumətin kreditinə görə, bütün mühafizəçilər bir neçə həftədir nəticəsiz korrupsiya mənbəyi olublar. Amma sonra bir şey oldu. Qoca həmişə bir şeyin baş verdiyini çox yaxşı bilirdi. Gözlənilməz bir şey. Və bu zaman onun adamları içəri atıldı.
  
  Bir kəndlinin ürəyini fəth edəndə Zanzibar sahillərində özəl kiçik bir ada vədi heç vaxt ağrımır.
  
  Qan padşahı plastik çəngəlini yerə atıb başını aşağı salaraq eyni anda hər iki leytenantın yanına getdi.
  
  "Biz hazırıq?"
  
  Onun lideri Mordan da başını aşağı saldı. Bu adamın görünüşü, həyatında gördüyü hər şeyə baxmayaraq, Qan Padşahını narahat etməyə davam etmədi. Mordant albinos idi. Onun nəhəng, yumurta formalı, mükəmməl ağ başı tamamilə tüksüz idi. İndi çəhrayı dil onun solğun dodaqları üzərində sürüşdü.
  
  - Sənin sözünlə.
  
  Başqa bir leytenant, afrikalı Qabriel də razılaşdı. Qan Kralı əslində özünü xoşbəxt hesab edirdi ki, bir neçə ay bu "gizli" həbsxanada sağalarkən bu ikisinə rast gəldi. Aşkar fərqlərinə baxmayaraq, Əkizlər kimi tanınan qan qardaşları idilər. Ancaq daha çox - onlar real dünyanın öhdəsindən gələ bilmədiyi və ya saxlaya bilmədiyi ən pis, sadist kabusların ən pisindən çox uzaq idi, bacarıqlı, yüksək intellektli, saf psixotik qızıldan kənarda idi.
  
  Onların hər hansı biri ilə müqayisədə Kovalenkonun qoca leytenantı Budro yeni doğulmuş pişik balasına bənzəyirdi.
  
  Həqiqətən də, onlar o qədər qəddar idilər ki, Qan Padşahı həmişə onlara hörmət göstərməyin vacibliyini nəzərə alırdı ki, bu da özlüyündə bir iltifat idi. Bu, əvvəllər heç kimə icazə vermədiyi bir şey idi.
  
  "Təşəkkür edirəm" dedi və ayağa qalxaraq yazı masasına tərəf getdi. Onun boşqabındakı yeməklər isti idi, qəhvənin iyi qoxusu gəlirdi. Amma o, əslində əhval-ruhiyyədə deyildi. O, artıq səbirsizliklə daha dadlı yemək gözləyirdi.
  
  Və bundan daha çox. Onun sualı təkcə onların bu həbsxanada necə hazırlıqlı olması ilə bağlı deyildi. O, həmçinin oradakı qüvvələrin hazırlığını sual altına qoyub. Eyni xahişi həftələrdir soruşurdu. Əvvəlcə Əkizlər üçün irəli sürdüyü təklif, onların içindəki canavarlar parıldayarkən eyni vaxtda gülüşlərə səbəb oldu. Bu, sonradan onun xaricdən gizli qüvvələrinə ötürüldü və həyata keçirilməsi aylar çəkdi, o cümlədən çoxlu günahsız insanların ölümü, saysız-hesabsız xurmaların bulanması, Ağ Evin külli miqdarda avadanlıq və sirrinin alınması və əlbəttə ki, hərbçilərin daimi nəzarəti. bir neçə seçin.
  
  Onun planı möhtəşəm idi. O, bir zərbə ilə amerikalıları darmadağın edəcək, ölkəni şikəst və qan içində tərk edəcək və o, Qan Kralının dəhşətli qanlı qisasını necə həyata keçirdiyini dünyaya göstərəcək.
  
  
  SON
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  David Leadbeater
  Pandoranın fəlakətləri
  
  
  SİYAHI
  
  
  
  KOMANDA NIZASI
  
  
  Matt Drake, Torsten Dahl, Mai Kitano
  
  Hayden Jay, Mano Kinimaka, Smith
  
  Karin Blake, Komodo, Yorgi, Lauren.
  
  
  ALICIA komandası
  
  
  Alicia Miles, Rob Russo,
  
  Michael Crouch,
  
  Zach Healy, Caitlin Nash.
  
  
  RƏDD EDİLDİ
  
  
  Aaron Trent, Adam Silk, Den Radford
  
  Claire Collins.
  
  
  PIFI
  
  
  Tyler Webb - lider və qurucu
  
  General Bill Stoun - ABŞ ordusu
  
  Nikolas Bell Sanstone Binasının sahibi və inşaatçıdır.
  
  Miranda Le Brun neft varisidir
  
  Clifford Bay-Dale - İmtiyazlı adam
  
  Robert Norris - SolDyn İdarə Heyətinin Baş Üzvü
  
  
  PROLOQ
  
  
  Bəziləri deyirdi ki, yaş çirkli qoruyucu kəfən kimi çürüyən qalıqları bürümüşdür. Digərləri onu daha çox dəlilik evi ilə müqayisə edirdilər və kəfənin kəndliləri yerin özündən qoruyur, əksinə. Bu illər ərzində o, yetkinləşən cəmiyyət üçün çox şey təmsil etdi; bərbad, səliqəsiz bağları ilə bədnam perili evdən tutmuş, öz davamlı çürümə simvoluna və daha çətin anlarda nifrət simvoluna, onun arxasında batmaqda olan, alovlu günəşə, öz dəhşətli alovunu kələ-kötür, çatlamış pəncərələrdən sağa tökür. şəhərin mərkəzi. şəhər. Uşaqlarda çoxlu qorxu var idi və yaxınlıqda canavarları axtarmağa cəsarət edirdilər, lakin onlar yaxşı idi, valideynləri də yaxşı idi və bu yer sonda onları həyəcanlandırmağı dayandırdı, onun xəyali görüntüsü məsuliyyətlər və həyat dəyişiklikləri, televiziya və şərabın kölgəsində qaldı. Və təbii ki, uşaqların əksəriyyəti həmişə yaxşı olur... yetkinlik onları cəsarətləndirənə və qarşısına qoyduğu çətinliklər daha qaranlıq, daha böyüklər keyfiyyətini qazanana qədər.
  
  Ancaq günəş batmağa başlayanda və qaranlıq qara barmaqlarını işə salaraq nəhəng hörümçəklər kimi yer üzünə yayıldı; İblis atəşi - ağsaqqalların dediyi kimi - o bıçaq kimi iti pəncərələrdən və kələ-kötür yarıqlardan sönməyə başlayanda bu yerin niyə uzaqlaşdırıldığını, niyə heç kimin onu satın almadığını və ya ziyarət etməyə cəsarət etmədiyini və niyə hər bir üzvün Əhalinin ən dəhşətli düşüncəsini ürəklərinin dərinliklərində, getməkdən qorxduqları yerdə gizlətdi.
  
  Təpədəki ev həmişə burada dayanıb və yalnız bir məqsəd üçün.
  
  Onun məqsədi öldürmək idi.
  
  
  * * *
  
  
  Evin 2014-cü ildə naməlum alıcı tərəfindən alınması kəndi dəhşətə gətirib. İctimai bir yığıncaq keçirildi, onun iştirakçıları o qədər şoka düşdülər ki, çətin ki, fikir yürütə bilsinlər. Şərhlər və dedi-qodular bütün cəmiyyətə yayıldı; Ümumi konsensus ondan ibarət idi ki, buldozerlər tezliklə içəri girib göz yaralarını yerə yıxacaqlar. Və bir gün nəhəng Mack yük maşınlarının arxasındakı ağır texnika həqiqətən içəri girdi, ancaq bir divar, hətta bir kərpic də pozulmadı.
  
  Onların orada nə işi vardı?
  
  Onlar həmişə istənilən yeni layihənin - simasız, kölgə sahibinin və ya təşkilatın arxasında dayanıblar. Və həmişə simasız, qaranlıq bir təşkilat olub. Pul adamları nadir hallarda bir növ gəlirli proqram olmadan bir şey işə salırlar.
  
  2014-cü ilin mart ayının əvvəlində, hər bir ailə yeni ev sahibinin görüşüb görkəmli yerlə bağlı planları haqqında danışacağı bir növ açılış mərasimində iştirak etmək üçün ev şənliyinə dəvət aldıqda kənd diz çökdü.
  
  Dünyanın ilk qadını Pandora qutunu almadan əvvəl "maraq pişiyi öldürdü" ifadəsinin olmadığına inanılır və tanrıların özləri onu heç vaxt açmamağı əmr edirdilər. Bununla o, dünyanın bütün günahlarını, o cümlədən xəstəlik, cinayət, pislik, yoxsulluq və vəbanı bağışladı. Pandoranın qutusu mənşəli bir mifdir, bir şeyin başlanğıcını izah etmək cəhdidir.
  
  Kəndlilər dəhşətə, heyrətə və əsəbləşsələr də, son dərəcə maraqlı idilər. Amerikada isti və günəşli bir gündə nə səhv ola bilər? Şənlik zamanı bir kişi və ya qadın yüzlərlə öz növünün əhatəsində olduqda nə baş verə bilər?
  
  Bütün bunlarda yeganə qəribəlik uşaqların heç birinin xüsusi olaraq dəvət edilməməsi idi. Bütün kartlarda deyilir: 16-100 yaş arası hər kəs.
  
  Qəribədir, fikirləşdilər. Bəlkə də yeni sahibi bir az ekssentrik idi, xarakterində dəlilik qarışığı var idi. Bəlkə kino ulduzu və ya yazıçı. Yox, keçmiş prezident. Spekulyasiya davam etdi.
  
  Lakin maraq şəhərin əksəriyyətini sirli dəvəti qəbul etməyə məcbur etdi. Yalnız sərtləşmiş pessimistlər və narahat insanlar sağ qaldı. İnsan təbiəti bir çoxları ümumi dəvətlərdə səhvə yol verildiyinə inanmağa vadar etdi - niyə onlar uşaqlarını bazar günü günortadan sonra manqal olana aparmasınlar?
  
  Gün gəldi; Qılınc və nizə sızan qırmızı işığın qılınc və nizələrini göndərən, şəhərin tam ortasına, təpənin çatlamış və çılğın formasından bir gün əvvəl. Halbuki bazar günü özü o günlərdən idi ki, hətta təzə küləyin də ürəyini isitdiyi, uşaqların gülüşünün asan olduğu, yad adamın gözlənilməz təbəssümünün əhval-ruhiyyəni yüksəldə biləcəyi günlərdən biri idi. Çoxları əsəbi idi və kofeindən imtina etdi, bəlkə də daha güclü bir şey istədi. Hər yaşda olan uşaqlar valideynlərinin əhval-ruhiyyəsini mənimsədilər və vaxt yaxınlaşdıqca getdikcə tutqunlaşdılar. Kəndlilər dəfn mərasimi kimi öz şəhərlərini gəzməyə başladılar, hər biri ən azı əlli ildir öz şəhərlərini seyr edən, daim yaxınlaşan sınmış şüşə gözlərə baxırdı. Bu və ya digər formada onların hamısı əvvəllər bu evi ziyarət etmişdilər və təcrübə qorxaq və cəsarətli arasında müxtəlif olsa da, başları qorxu, intizar və ən əsası maraqla dolu idi.
  
  Və eynilə dünyanın ilk qadını kimi gildən düzəldilib, tanrı Zevsin əmri ilə qabağa gedib qutunu açdılar.
  
  Onlar evin davam edən çirkin və qorxulu görünüşünü daha da düşmənçilik edən möhtəşəm təmirdən heyrətlənərək yeni abadlaşdırılmış əraziyə daxil oldular. Bəziləri həmin an geridə qalan dostlarının tərəddüdlü baxışları altında üz çevirdi . Dəbdəbəli bir ziyafət, zəngin bufet qurulduqca daha çox ekssentrikliklər izlədi, lakin ona xidmət edəcək ofisiantlar yox idi.
  
  Və sahibi yoxdur.
  
  Yalnız şəhər əhalisi və onların cazibəsi.
  
  Günəş səmadan batarkən, şəhər əhalisi yemək yeyib bu əfsanəvi evi seyr edərkən, uşaqları qırmızı şərab stəkanlarına və müxtəlif şokoladlara əl atarkən, valideynləri onları perili kərpic və harçdan uzaq tutmağa daha çox əhəmiyyət verirdilər. Gündəlik spirt və şəkərdən daha çox." Söhbət davam etdikcə və məyusluq artmağa başlayanda nəhayət evin içindən bir səs gəldi.
  
  Baxımlı, savadlı bir kişiyə məxsus olduğu aydın bir səs dedi: "Tezliklə səninləyəm". "Amma əvvəlcə köhnə rejimin keçməsini və yeni rejimin başlanmasını qeyd etmək üçün mənimlə bir tostda iştirak etmək istərdinizmi?"
  
  Kəndlilər başa düşdüklərini düşünürdülər. Evin qarşıdan gələn sökülməsi şərəfinə içək. Nə yaxşı fikirdir, fikirləşdilər. Çoxları şərab və şampan, meyvə suyu və stəkan su tökdü. Onlar öz xeyirxahları, gələcəklərinin simvolu, indi boya-başa çatdıqları yerin adı və şöhrəti ilə qırılmaz şəkildə bağlı olacaq bir insanla görüşmək üzrə idilər.
  
  Görünməz adamın vədlərinə inanan şəhərlilər stəkanlarını dodaqlarına qaldırıb içdilər.
  
  Bir müddət sonra yalnız körpələrin ağlaması qaldı.
  
  
  BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Öz bədnam, qaniçən və son dərəcə güclü gizli nizamını qurmağa gedən silah milyarderi Tyler Webb, ətrafında oturan kişi və qadınların üzlərini araşdırdı.
  
  "Biz pitonlarıq" dedi. "Bu gün nə xəbər var?"
  
  Heç kimin sözünü deməzdən əvvəl o, yan-yana nəzər salaraq, əbədi şəlalənin ağaclarının arasından keçən nəfəs kəsən mənzərəyə heyranlıqla baxdı, heç vaxt dəyişməyən, hər şey ölməz oldu. Bir növ, o, yeni gizli əmrinin də eyni yolla gedəcəyinə ümid edirdi. Əksinə, onu idarə etmək və irəli aparmaq üçün çox qocaldığı vaxtı düşünərək, bacaran adsız fiqura qarşı artıq bir qısqanclıq hiss etdi.
  
  ABŞ ordusunun generalı Bill Stoun çıxış edib. ""Təpədəki ev" ssenarisi baş verdi. ABŞ-da mövcudluğumuzu elan etmişik. Biz qətiyyətli niyyətlərimizi və hərəkətlərimizin ciddiliyini bəyan etmişik. Bizim dünyanın hər yerindən toplanmış və danışdıqca yerləşdirilən bir ordumuz var və" o, dayandırdı, "ilk növbəmiz Pandora vəbası davam edir. Biz səfərbər olmağa başlayırıq. Hazırda üç yer müəyyən edilib - London, Paris və Los Angeles -"
  
  Dünyanın ən böyük tikinti şirkətlərindən birinin sahibi, pifililər tərəfindən ən az bəyənilən general Nikolas Bell "Gözləyin" sözünü kəsdi. "Burada "Ev" əməliyyatına qarşı çıxan yeganə mən idim. Mən yaratdıqlarımızın əsl dərinliyini bilmək istərdim".
  
  General Stoun tərəddüd etdi, açıqca danışmaq istəmədi və cümlənin ortasında kəsilməyə alışmadı. Tayler Uebb rəvan addım atdı.
  
  "Dostum, dostum" deyə Bellə döndü. "Pifiyalılar kimin yaşadığı və kimin öldüyü ilə bağlı xırdalıqları müzakirə etmirlər. Biz hərəkatda mütləq gücə doğru yol açırıq və bu bizə mane olmayacaq. Günahsız deyilənlər, yüksəlişimizi təbliğ etmək üçün öləcəklər. Beləliklə, "o, səxavətlə əllərini açdı" və belə də olmalıdır.
  
  Uebb, Bellin mehribancasına başını tərpətmədən əvvəl bir az əsəbi göründüyünü gördü. İlk fikri bu adamı daha da yaxınlaşdırmaq oldu. "Nicholas, niyə bir müddət Vaşinqtona köçmürsən? Bill həm "ev"in , həm də Pandora layihələrinin memarıdır . Əgər siz ona daha yaxın olsaydınız, planlara daha yaxşı təsir edə bilərdiniz".
  
  Onun manipulyasiyası işə yaradı. Nicholas Bell, kobud multimilyoner tikinti işçisi, başını tərpətdi, görünür, arxayın oldu.
  
  Dərhal onun digər əlaltılarından biri, enerji müdiri və heç kimin bəyənmədiyi adam Klifford Bay-Deyl səsini qaldırdı. "Və əminəm ki, növbəti mənim öz layihəmdir?"
  
  Uebb yüngülcə başını tərpətdi. "İtirilmiş Krallıq" dostum üçün maraqlı səslənir. Pandora uğur nümayiş etdirən kimi təqdimatınızı dərc edəcəyik."
  
  "Bəs mənim qalyonlarım?" Soruşdu Miranda Le Brun, yorğun neft varisi, nəhayət maraq qığılcımı göstərdi.
  
  "Mənim vaxtımda". Uebb gülümsədi. "Döyüşümüzə olan həvəsiniz məni ləzzətlə doldurur. İstəklərimizin zirvəsinə çatana qədər hamımızın günü daha kasıb bir dünya hesabına yaşayacağıq. Bir gün bunların hamısı Kont de Saint-Germain ilə bitəcək."
  
  İş yoldaşlarının gözündə gördüyü maraq ona az qala cinsi ehtirasın artmasına səbəb oldu. Onlar hələ tam planı bilmirdilər. Bunu yalnız o, böyük Tyler Webb və nanosilah mütəxəssisi bilirdi.
  
  General Stoun, o qeyd etdi ki, doğma şəhərində bir qədər ədəbsiz tikinti maqnatına ev sahibliyi etmək perspektivindən heç də məmnun görünmür. Lakin generalın dəmir nizam-intizamından, məsul şəxsə tabe olmağa hazır olmasından xəbər verən bir dənə də olsun etiraz olmayıb.
  
  "İkinci və üçüncü dərəcə üzvləri ilə işlər necədir?" Uebb soruşdu.
  
  "Kendra Nelson" dedi SolDyn-in baş icraçı direktoru Robert Norris. "Artıq gəmidə. İkinci dərəcəli varlıq, ümid edirəm ki, bir gün birinci dərəcəyə gətirilə bilər".
  
  Uebb qaşlarını çatdı. "Heç vaxt altıdan çox birinci dərəcəli üzvümüz olmayacaq."
  
  Norris də gülümsədi. "Bilirəm".
  
  Uebb onun nə demək istədiyini başa düşdü və gülümsəməmək üçün əlindən gələni etdi. Planlar lay-lay qurulurdu; intriqa və insayder oyunu yaxşı idi.
  
  "Aleks Berdal" dedi Miranda. "Üçüncü dərəcə".
  
  "Zoe Şears" Bell əlavə etdi. "Birinci dərəcə".
  
  Webb özünü bu son cümləni üç dəfə yoxlamağa məcbur etdi. Başını tərpətdi və siyahıya başqa bir ad əlavə etdi. "Lucas Monroe" dedi. "Birinci dərəcə. İlkin."
  
  Hamı ona baxırdı, bəlkə də niyə birinci seçim olduğunu düşünürdü, bəlkə də onların onunla bərabər olmasını istəyirdi, ancaq Nikolas Bell onun kobud şəkildə danışdı.
  
  "Moronronu əsas olaraq təklif etməyin səbəbi nədir?"
  
  Uebb suala o qədər məhəl qoymadı ki, bütün otağı təəccübləndirdi. "Gəlin gündəliyimizin son məsələsinə keçək." O, yenidən şəlaləyə baxdı və yataq otağının nəhəng divarının önündə oturaraq bir şüşə bahalı brendi, Sony noutbuku, cinayətkar dəstəsi və zəngin texnologiya üzərində təsadüfi itirənlərin ölümünü planlayan maraqlı axşamın görüntüsünü canlandırdı. Onun asılmış şəkli, ilham mənbəyi kimi nəfəs kəsən real həyat şəlaləsi ilə divara pəncərə. Onun təqibin son qurbanı Missuri ştatının sarışın cütlüyü idi, günahsız, təzə, həyata yeni başlamışdır. Onları şəxsən məhv etmək onun üçün xoş olardı.
  
  "Fabrik necə qurulub?"
  
  Bill Stoun yenə cavab verdi, bu onun layihəsi idi. "Hazırlanmış, lakin hələ fəaliyyət göstərmir. Bəzi daha çox ... incə ... əşyalar və işçilər kiçik, ahem, alış tələb edir.
  
  "Hər halda," Uebb ona dedi. "Bunu baş ver."
  
  "Bu mənim maksimumumdur, ser. Bizim əsas maneəmiz onun gizli yeridir. Hansı vasitələrdən istifadə etməyinizdən asılı olmayaraq, Yunanıstan işə götürmək üçün dünyada ən asan yer deyil".
  
  "Aydındır. Vəba çuxurları ilə irəliləmək üçün hələ vaxt var. Ancaq vaxtınızdan yaxşı istifadə edin, Bill, çünki biz "Get" düyməsini bir dəfə vuranda, yer üzündə heç nə bizi dayandıra bilməz".
  
  "Hal-hazırda" Bay-Deyl gülümsədi, onun görünüşü və davranışı alçaq siçovulu, qorxaq bir zorakılığı xatırladır. "Ev layihəsinin nəticələrindən və onun düşmənlərimiz, təbəələrimiz və hətta tərəfdaşlarımız arasında yaratdığı qorxudan həzz alaq."
  
  "Piflilər gəldi." Uebb qırmızı şərab şüşəsini qaldırdı, kəndlilərin necə zəhərləndiyi məsələsində həmkarlarına onun simvolik mənasını tam dərk etdi. "Qızartmaq".
  
  İçirdilər.
  
  Onlar tək sıra ilə çıxdılar.
  
  "Biz tezliklə yenidən görüşəcəyik" dedi Uebb ayrılarkən onlara. "İlk real layihəmizin rəsmi açılışı şərəfinə. Bu dünyanı və onun bütün günahlarını ələ keçirməmişdən əvvəl onu yandıracağıq".
  
  Çevirən başını ona işarə etdi.
  
  "Zövqümüz üçün dəfn mərasimi."
  
  "Yeni bir imperiya yaratmaq üçün" dedi Stoun. "Əvvəlcə köhnəni yandırmalısan. Tarix bizə bunu öyrətdi".
  
  Uebb əlini generalın möhkəm çiyninə qoydu. "Yanğınlar artıq başlayıb, dostum. Və onların qarşısını almaq mümkün deyil".
  
  
  İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Mett Drake irəli əyilib əlini uzadıb, qeyri-müəyyən bir şəkildə soruşdu, öləcəyi ilə maraqlandı.
  
  Komodo ona yumşaq, çömbəlmiş bir əşya uzatdı.
  
  Drake onu diqqətlə iylədi. Mai gözlərini yumdu. "Nə? Sizcə, partlamağa hazırlaşır?"
  
  Drake qeyri-mümkün görünürdü. "Bilmirəm, sevgilim. Bu, ABŞ-ın keçmiş Delta əsgərinin Vaşinqtonda Pentaqonun daxilində hazırladığı donuzdan hazırlanmış sendviçdir. Bundan necə yaxşı bir şey çıxa bilər?"
  
  "Yorkshire yaxşı sarnilər etmək üçün yeganə yer deyil" dedi Karin gözəlliyini müdafiə etdi. "T-vor burada onları da bişirə bilər. Davam et. Yoxla".
  
  Drake çörəyi masanın üstünə, yerli steyk sousunun və bir şüşə həqiqi HP-nin yanına qoydu. "Sadəcə... düzgün hiss etmir."
  
  "Allah xatirinə" deyə Dahl qışqırdı. "Bunu ye, yoxsa lənətə gəlmiş şeyi boğazından aşağı soxacağam".
  
  Drake dodaqlarının kəskin şəkildə qalxdığını hiss etdi. Bütün komandanı yenidən bir araya gətirmək çox xoş idi, xüsusən də onların heç bir təhlükəsi yox idi və ölümcül əməliyyat keçirməyə hazırlaşmırdılar. Son zamanlar bir təhlükədən digərinə tullanırlar. Amma indi... onun ən böyük düşməninin ölümündən iki həftə keçir. Tanrılar uğurlarını işdən bir neçə layiqli fasilə ilə mükafatlandırmaq üçün uyğun gördülər.
  
  Bununla belə, kölgələr heç vaxt onların qəlbindən və ağlından uzaqda deyildi. Mai təcrid olunmuş vəziyyətdə qaldı, diqqətini keçmişdəki hansısa dəhşətli əmələ cəmlədi və Qreysin rifahı ilə tamamilə məşğul oldu, sanki o, gənc qıza heç vaxt qaytara bilməyəcəyi qədər borclu idi. Dərin kədər rejimi günün müxtəlif vaxtlarında onların hamısını təqib etmək üçün qayıdıb, çünki bu yaxınlarda itirdikləri yaxınlarını xatırlayırlar . Həqiqətən də, Drake və hər kəs bütün günü Ben Bleyk, Romero və ya Conatan Qeyts haqqında düşünmədiklərinə görə bir növ günahkarlıq hiss edirdilər. Sağ qalanın həyatı heç vaxt asan olmayıb.
  
  Dreyk sendviçdən bir dişlədi, qəhvəyi souslu xırtıldayan donuzdan daddı. "Pis deyil" deyə mızıldandı. "Heç də pis deyil."
  
  "Əsl Yorkshiremandan eşitmək," dedi Karin, "bu, yüksək tərifdir".
  
  Komodo, demək olar ki, alınmaz ən yeni qərargahında ilk yeməyi olan bir nimçə sendviç və butulka su verməyə davam etdi. Yeni Müdafiə Naziri Robert Prays tərəfindən təmin edilən Pentaqonda böyük, yaxşı təchiz olunmuş ofis onların hazırda ehtiyac duyduğu şey idi. SPEAR komandası bombalandı, hücuma məruz qaldı, yaralandı və parçalandı. İki həftəlik sağalma və yeni iş rejimimin incəliklərini sakitcə öyrənmək sadəcə sakitləşdirici balzam deyildi, bu, sağalma prosesinin vacib hissəsi idi.
  
  Təbii ki, komanda tam deyildi. Alicia Miles olmadan. Dreyk onun yoxluğunu bütün bəşəriyyət üçün təhlükəli hesab edirdi - təkcə onun tipinə görə deyil, həm də heç vaxt sürətini azaltmadığı, heç vaxt kədərlənmədiyi, uzun, köhnəlmiş yoldan heç vaxt sapmadığı sadə fakta görə. vaxtın, itkilərin və şəraitin yetişməsinə imkan vermək.
  
  Bunun baş verəcəyi vaxt yaxınlaşırdı və bu xüsusi nüvə partlayışının nəticələri onların hamısını ləkələyəcəkdi.
  
  Dreyk sendviçini bitirdi və Maya tərəf döndü, yenə onun marağına səbəb olmağa çalışdı. "Qreysdən xəbər varmı?"
  
  "Hələ ki, heç nə." Mayın dəhşətli əsirlikdən xilas etdiyi naməlum 17 yaşlı yeniyetmə bu gün müstəntiqlərlə görüşmək üçün çağırılıb. Bəlkə də onun keçmişindən nəsə çıxarıblar. Drake belə ümid edirdi. Mai Qreysi müşayiət etmək istədi, lakin müstəqil, qəzəbli və sona qədər qorunan uşaq onun tək getməsini təkid etdi. Bu, onun keçmişinin və gələcəyinin, böyüməsinin və irəliləməsinin bir hissəsi idi.
  
  Səni daha nə təqib edir, Mai?O soruşmaq istədi. Onun bildiyi yeganə şey Mayın Triada üçün qismən işləyən bir adamı öldürdüyünə inanması və bunun xatirəsinin onu parçaladığı idi. Çox vaxt özlərindən asılı olmayan şeylərə görə məsuliyyət hiss edənlərin sözləri ilə desək: Bütün ömrün boyu məni günahlandır.
  
  Artıq heç bir məlumat gəlmədiyindən və sevgilisinin sifətinə əsasən, tezliklə başqa heç nə təklif olunmayacağından, Drake fikrini daha şən fikirlərə çevirdi. Qan Kralı ilə son döyüşdə yaralanan Hayden Cey yaxşı sağalmışdı və bir az ağrılı olsa da, indi tam gücünə qayıtmışdı. Onun bu qədər tez sağalmasının əsas səbəblərindən biri indi onun yanında idi - Havay dağı Mano Kinimaka. Hər əlində sendviç tutaraq həmkarlarına baxan Kinimaka çörəkdən sızan sousun fərqinə varmadı. Amma Mano qəzalara öyrəşib.
  
  Böyük otağın arxa tərəfində Smit divara söykəndi, üzündə kaustik ifadə vardı. Dreyk adamı artıq o qədər yaxşı tanıyırdı ki, bu, onun pis əhval-ruhiyyədə olması demək deyil; bu, Smitin ölkəsində hər şeyin yaxşı olduğuna işarə idi və hətta onun Pasxa dovşanı arzusunda olduğunu ifadə edə bilərdi.
  
  Elit qrupunun lideri vəzifəsinə bərpa edilən Hayden məclisi nizam-intizamla çağırdı. "Ümid edirəm hamınız yaxşı istirahət edin, çünki bu dünyanın şeytanları uzun müddət boş qalmayacaq və biz artıq yeni problemlərin başlanğıcını görürük. Bu gün bizimlə deyil - "kostyumlar" keçmiş rus oğrusu və məhbusuna Pentaqon icazəsi vermək istəmirlər - və Mano üçün bir missiyanı öz üzərinə götürən Lauren, daha ətraflı başqa bir şey haqqında danışacağam. vaxt."
  
  "Niyə?" Smit istehza ilə soruşdu. "Niyə indi olmasın?"
  
  Haydenin gözləri böyüdü. "Çünki onun bizim üçün gördüyü işin təbiəti bir qədər incədir və ondan heç nə alınmasa, açıqlanmayacaq."
  
  Smit birdən ağzını bağladı. Kinimaka boğazını təmizlədi. "Səssiz qalmaq yaxşı olar, Smit. Mən də onun nə demək istədiyini bilmirəm".
  
  Smit inandırıcı görünmürdü. Hayden davam etdi: "Koyotun son ölümü ilə biz inanırıq ki, bizə və ailələrimizə qarşı Kralın Qan İntiqamının bütün qalan təhdidləri keçdi. Düşünürəm ki, siz bunu yeni dövr, hətta yeni başlanğıc adlandıra bilərsiniz. İndi, səylərini Coyote üzərində cəmləməmişdən əvvəl, Drake və Mey Rusiyaya, əsasən Zoenin məskəninə getdilər.
  
  "Dəli nənə" dedi Kinimaka.
  
  "Rusiyanın ən yaxşı futbolçusu" dedi Drake.
  
  Hayden nəfəs aldı. "Hər halda, 9-cu bölmə və Koyotun şəxsiyyəti ilə bağlı tapıntılarına əlavə olaraq, onlar bizə bu qadının xəzinəsinin mümkün qədər çoxunu qaçaqmalçılıq yolu ilə çıxarmağı tapşırıblar. Buraya səlibçilərin gizlətdiyi xəzinələr, itirilmiş səltənət və bu yeni qrup Pifililər haqqında məlumat dosyesinə əlavə olaraq hələ müəyyənləşdirə bilmədiyimiz qalıqlar və artefaktlar da daxil idi. Zoya, deyəsən, demək olar ki, hər şey haqqında çoxlu məlumat və kir toplayıb və onun ən pis zəhməti gələcək illər üçün komandamız üçün ən yaxşı nəticələri verəcəkdir.
  
  "Bizim etibarlı təhdidlərimiz varmı?" Smit, sanki Haydeni mətləbə çatdırmağa çalışırmış kimi soruşdu.
  
  "Onların hamısı etibarlıdır" deyə Hayden cavab verdi. "Thule Cəmiyyəti haqqında kifayət qədər məlumat topladıq ki, iki analitiki bir ay məşğul etsin. Problem hansının bizim diqqətimizə daha çox ehtiyac duyduğuna qərar verməkdir".
  
  "Thule Cəmiyyəti"? - Kinimaka soruşdu.
  
  "Alman okkult qrupu və Nasist Partiyası daxilində gizli cəmiyyət. İstəsəniz, onların qədim mif araşdırma bölməsi. Onlar hətta Yunan əfsanəsindən mifik bir ölkənin adını daşıyırlar və milyonlarla Reyxsmarks və saysız-hesabsız həyatlarını Atlantis, Mu, Hyperborea və Aryan irqinin mənşəyini ehtiva edə biləcəyinə inandıqları digər itirilmiş sivilizasiyalar kimi yerləri axtarmaq üçün sərf etmişlər . İştirakçılar arasında Rudolf Hess, Hans Frank, Göring, Himmler və bəlkə də Hitler kimi insanlar var idi.
  
  Havaylı burnunun körpüsünü çimdiklədi. "Düşünürəm ki, onlar itirilmiş krallıqları haqqında ciddi idilər."
  
  "Onlar öz ari mənşələrini daha ciddi qəbul etdilər. Bəs bu gün, yoxsa sabah burada əsas təhlükə onlardır? Məncə yox".
  
  Dahl kreslosunda yerindən tərpəndi. "Mən güman edirəm ki, bu barədə boş fərziyyələrdən başqa nəsə var."
  
  Drake əlini qaldırdı. "Queyin ingiliscəsində bu "hansı?" deməkdir.
  
  Dahl öz sıralarında qaşlarını çatdı. "Kraliça nə vaxtdan lənətlənmiş Yorkşirdən gəlib?"
  
  "Arvadın Vaşinqtona gələndən bəri səni bütün gecəni oyadıb qamçılayan oğlana çevirdi."
  
  Dahl Drake-ə yalvardı. "Bunun nə ilə maraqlandığını başa düşmürəm!"
  
  "Deməli, siz bunu inkar etmirsiniz."
  
  Dahl dişlərini sıxdı. Hayden müdaxilə etdi. "Hər iki sualın cavabı bəlidir. Biz pifililərə çox ciddi yanaşırıq. Əslində, son zamanlar bütün digər təhlükələrdən daha ciddidir".
  
  Bu, Dreykin ikiqat çəkiliş aparmasına səbəb oldu. " Nə? Niyə? "
  
  "Artıq bilirik ki, onlar böyük oyunçuları cəlb edirlər. Özləri üçün ad çıxarmağa çalışırlar. Sirr saxlamaqda maraqlı deyil. Onlar artıq maska arxasında gizlənmək istəməyən yeni nəsil, terrorun əsl simasıdır. Amma biz onların özlüyündə terrorçu olduğuna inanmırıq, onlar gücə can atırlar, dünyanı döndərən ipləri çəkmək niyyətindədirlər. Biz bunu Zoenin qeydlərindən və şəbəkəsi tərəfindən rədd edilən və ya işə götürülən muzdluların sorğu-suallarından topladıq. Biz bilirik ki, onların qeyri-məhdud vəsaitləri, dövlət səviyyəli resursları var və hətta Kovalenko ilə belə heç vaxt görmədiyimiz imkanlardan istifadə edirlər. Biz bilirik ki, onlar Pandora əfsanəsini araşdırırlar, lakin necə olduğunu ancaq təxmin edə bilərik. Bəlkə də bütün bunlar bu "bütün zamanların ən böyük sirri"nə gətirib çıxarır".
  
  "Bu, mütləq onları siyahımızda olan növbəti dəli adamlardan daha təhlükəli etmir" dedi Mai yumşaqlıqla.
  
  Hayden başını tərpətdi. "Dünən mən deyəcəkdim ki, 'haqlısan'. Amma sonra... bu." O, başını aşağı salıb, başqa söz demədən televizor ekranındakı nəzarətçini çevirdi.
  
  Drake Fox kanalından yalnız Mərkəzi Amerikanın kiçik bir tənha şəhərciyində baş verən hadisələri əks etdirən reportajı izləyib. Bir gündə azsaylı əhalinin 90 faizi zəhərləndi. Kişilər, qadınlar, uşaqlar. Bir növ şənlikdə iştirak edən hər kəs ölümcül mayeni udduqdan bir neçə dəqiqə sonra öldü.
  
  Bitdikdən sonra Drake Haydenə tərəf döndü. "Bu, dəhşətlidir, amma mən bunun dünyanı idarə etməyə çalışan gizli təşkilatımızla necə əlaqəsi olduğunu anlamıram. Ölənlərdən biri pif idi? Evində nəsə tapıblarmı?"
  
  Hayden başını tərpətdi. "Yox. Pifililər qətllərə görə məsuliyyəti öz üzərinə götürdülər".
  
  Drake susdu. Otağa bir baxış ona komandanın qalan üzvlərinin də oxşar inamsızlıq hisslərini paylaşdığını söylədi.
  
  "Nə məqsədlə?" Dahl soruşdu. "Belə bir qırğından nə qazana bilərdilər?"
  
  "Məşhur," Hayden sakitcə dedi. "Ölümcül status. Onların niyyətləri və batacaqları dərinliklər aydın şəkildə müəyyən edilmişdi. Onların yerli və ya xarici olduğunu bilmirik, amma indi göz önündədirlər. Bunun və bir çox ölkələrdəki təhdidlərin ardınca Pifiya tez bir zamanda dünyanın bir nömrəli düşməninə çevrildi".
  
  "Və onların artıq bir ordusu var" deyə Drake xatırladı. "İlahi, əgər bu onların açılış çıxışıdırsa, ilk çıxışları necə olacaq?"
  
  Hayden başını tərpətdi. "Və sual verir ki, onların sonuncusu?"
  
  "Qadınlar". Dahl televizor ekranına baxdı. "Uşaqlar. Bunun üçün onların hamısını məhv edəcəyik. Və təşkilatında dırnağı belə çirkli olan hər kəs."
  
  Drake yenidən səsini tapdı. "Biz edəcəyik".
  
  Hayden televizoru söndürdü və şüşədən bir qurtum su aldı. "Pythians qlobal təhlükədir" dedi. "Biz sadəcə onların miqyasını və ya həqiqi rəqəmlərini bilmirik. Bu məqsədlə, Dreyk, sizdən Alisiyanı və onun yeni komandasını səylərimizə cəlb etməyinizi istərdim."
  
  Drake həzz dalğası hiss etdi, lakin bunu göstərmədi. "Alicia, Crouch və onların komandası Vegas və Afrikanın yarısını məhv etdikdən sonra bir yığın Aztek qızılı tapdılar. Onların belə bir şeyə hazır olacağına əmin deyiləm".
  
  "Belə bir şey?" Hayden təkrarladı. "Alicia həmişə hər şeyə hazırdır və bunun böyük miqyası o deməkdir ki, onlar hazır olmalıdırlar. Onlara zəng edilməyə bilər, amma Krouch, Drake ilə əlaqə saxlayın. Və Alicia. Onları gözləmə rejiminə qoyun. Bunu söyləmək lazımdır - onlar sizin bunu etməyinizi istəyirlər."
  
  "Lənət olsun ki, yaxşı fikirdir" Smit hıçqırdı. "Əminəm ki, mən Milesin pis tərəfində olmaq istəməzdim."
  
  Drake və Mey bir-birlərinə nəzər saldılar. "Bu, iyrənc yerdir" deyə etiraf etdi və Mai müsbət cavab verdi. "Mən zəng edəcəm."
  
  "Başlamazdan əvvəl daha bir şey var" dedi Hayden, canlandırıcı bir məqsəd hissinin bədənini doldurduğunu hiss edərkən sarışın saçları şiddətlə fırlanırdı. "Mütləq əlaqəli deyil, amma təkrarlamağa dəyər. Mən sağalanda və digərlərinin çoxu Coyote ilə kiçik turnirlərini oynayarkən, Jonathan dedikləri bəziləri ağlıma gəldi. Məncə vacib ola biləcək bir şey."
  
  Keçmiş müdafiə katibinin - onların öldürülən dostu və xeyirxahının adının çəkilməsi ilə komanda ayıldı, xüsusən də Dreyk. Etibarlı məmur bir yana, əsl dost tapmaq bu dünyada kifayət qədər çətin idi, lakin Conatan Qeyts hər ikisi olduğunu sübut etdi. Şübhəsiz ki, Conatan öz gizli cinlərini gizlədirdi, amma kim saxlamadı? Dreyk LANCE kampaniyasının başlanğıcında kasıbın arvadı Qan Kralı tərəfindən öldürüldü və sonra yeni birini qəbul etməyə başlayanda adamın özü Kovalenkonun adamları tərəfindən vuruldu. Bəziləri hətta prezident seçkilərinin mümkün kampaniyası barədə pıçıldadılar.
  
  "Bu nə idi?" Kinimaka Drake-in xəyalını qırdı.
  
  "General Bill Stounu xatırlayırsınız? Tanrıların Türbəsi dastanı boyu bizə qarşı duran adam? O, məzarları yalnız ABŞ üçün və ya bəlkə özü üçün almaq istəyirdi və əslində Ağ Evin dəstəyini aldı.
  
  "Yadımdadır" dedi Dahl sakitcə.
  
  "Yaxşı, xoşbəxtlikdən o, planını həyata keçirə bilmədi, amma onunla bağlı bir şey Conatanı ehtiyatda saxladı. Conatan dedi: "Bill Stoun nəsə, dərin bir şeyə meyllidir." Gizli gündəm. O, Loren Foksa bunun nə olduğunu öyrənməsini istədi, sonra fikrini dəyişdi... ədəb-ərkan, məncə. Stoun liderin ən pis növüdür. ." O, başını tərpətdi: "İnsanların onun oyuncaqları olduğuna və ona borclu olduğuna inanan. Dünya onun oyun lövhəsidir."
  
  "O, orada tək deyil" dedi Mey.
  
  "Razılaşmaq. Amma hələlik o, bizim radarımızda olan yeganədir. Başqa bir şey var. Conatan Lorenə gizli bir şey söylədi, yalnız Jonatanın ölümündən sonra Mano ilə paylaşdığı bir şeyi. O öyrəndi ki, hökumət faktiki olaraq Stounun tələbinə yox dedi".
  
  İndi hətta Smitin üzü çəkilmişdi, daimi qaşqabağını şokla əvəz etmişdi. "Ancaq bu o deməkdir ki..."
  
  "Bəli. Bu daş Ağ Evə məhəl qoymadı və onların xəbəri olmadan bu məzarlara getdi. Tək və muzdlu insanlarla. Niyə hələ də belə böyük risklə irəliləmək istəyirdi?"
  
  Kinimaka danışdı. "Siz Böyük Britaniyada gəzərkən Smit və mən öz missiyamızı öhdəsinə götürdük."
  
  Drake kişiyə yüngülcə gülümsədi. "Böyük Britaniyada istirahət edirsiniz?"
  
  "Vadilərdə sərgərdan. Əyləncə yarmarkasına baş çəkin. Otellərin dağıdılması. Fərqi yoxdur. Köhnə qərargahımıza Pythians üçün işlədiyinə inandığımız bir qrup basqın etdi. Onların adamlarından biri bizə dedi ki, onlar Conatanın kompüterindən General Stone ilə əlaqəsi olan hər şeyi silmək istəyirlər. Hamısı."
  
  İndi Drake ikiqat çəkiliş etdi. "Pythia? General Stoundan nə istəyə bilərdilər?"
  
  "Sual budur" dedi Hayden. "Və Manonun vəhşiliyinə baxmayaraq qrupda sahib olduğumuz bir neçə liderdən biri."
  
  Kinimaka utanaraq güldü. Hətta yetkin olanda da üç yaşlı uşağın yöndəmsizliyini özündə saxladı.
  
  Smit onun müdafiəsinə qalxdı. "Biz üzərimizə düşəni etdik. Biz atəş altında məlumat aldıq, daha nə istəyirsiniz?"
  
  "Ətraflı məlumat" dedi Hayden. "Bir daha şansınız olsa, mən istəyirəm ki, bu adamlar bura gətirilsin və lazımi şəkildə sorğu-sual edilsin. Bu qlobal təhlükə indiyədək üzləşdiyimiz ən pis təhlükə ola bilər və biz alçaldıcı şəkildə məlumatımız yoxdur".
  
  "Düzünü desəm," Dreyk yumşaq bir şəkildə əlavə etdi, "bu, əsasən, hələ heç bir real tədbir görmədikləri üçün. Bizim izləyəcəyimiz heç nə yoxdur".
  
  Hayden cavab vermək üçün ağzını açdı, lakin onların ofisinin qapısı açıldı və Loren Foks içəri girdi. Bütün gözlər ona çevrildi.
  
  O, onlara gözlərinə dəyməyən bir təbəssüm bəxş etdi. "Yaxşı və ya pis," dedi, "bir planımız var."
  
  
  ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Lauren Fox SPEAR komandasının qarşısında dayandı, özünü tam üzv adlandırmaq istəmədi və orada nə cəhənnəm etdiyini merak etdi. Bu adam Nyu-Yorkda ona hücum etməzdən əvvəl, o, təsadüfən Şimali Koreya terror planına qarışmazdan əvvəl, Conatan Qeytslə görüşməzdən əvvəl, o, saatda 2000 dollar qazanan uğurlu müşayiətçi idi və adi bir zəngdən başqa bir şey deyildi. qız. O zaman o, sonsuz adaçayı məsləhətini verməyi öz üzərinə götürən təqaüdçü bir fahişə ilə qonşuluqda yaşayırdı. O, küt, küçə yönümlü, çevik və dikbaş idi. Üzr istəmək onun üçün çətin idi. Zorlu qoruyucu ailələrdə böyümək sizə bunu edərdi.
  
  Mənim burada nə cəhənnəm işim var?O, yenə düşündü.
  
  Amma cavab artıq onun beynindən keçirdi.
  
  Conatan Qeyts, o düşündü. Mən Conatana görə bura gəlmişəm.Katib onun mövqeyinə zərər verə bildiyi zaman mehribanlığını göstərdi; ona kömək etdi və şərait onun etməməli olduğunu göstərdikdə ona arxalandı. Hətta ona çıxış yolu təklif etdi. Və ya heç olmasa daha təhlükəsiz bir yol.
  
  İndi o qədər də əmin deyildi.
  
  Sanki özündən əmin deyilmiş kimi qollarını uzadaraq ona ilk yaxınlaşan Hayden oldu. "İçmək? Qəhvəmiz var".
  
  "Onların bütün günah formalarında kofein var" dedi Dahl su şüşəsini qaldıraraq. "Burada. Onu tutmaq."
  
  Dreyk dayandı və FTB fincanını dodaqlarına yaxınlaşdırdı. "Günahkar?"
  
  "Bəli". İsveçli başını tərpətdi. "Onlar Yorkshire qədər şimala qədər təmiz su satırlar?"
  
  Drake güldü. "Əlbəttə, bu, Allahın ölkəsi üçün düzəliş etdi. Bununla belə, biz hələ də hazır qəhvə fincanları ilə kifayətlənirik".
  
  Dahl başını tərpətdi. "Bütpərəstlər".
  
  Drake başını tərpətdi. "Və xoşbəxt."
  
  Lauren təravətləndirici dadına görə minnətdar olaraq su şüşəsindən uzun bir qurtum aldı. Stolun başında oturdu, bütün nəzərləri onun üzərində hiss etdi, əsəbilikdən deyil, Conatanın ona olan son xahişini yerinə yetirməyə kömək edə biləcəyi ümidi ilə.
  
  "General Stone" dedi. "Mən bu əclafı artıq iki dəfə görmüşəm və məndən şübhələndiyinə inanmıram. Amma mən həmişə diqqətli, inamlı və peşəkaram. Yadınızdadır, bir vaxtlar Stounun mənə şübhə ilə yanaşacağını düşünürdük. Amma yox. İlk görüşümüz qeyri-müəyyən, ehtiyatlı idi..." O, keçmişi xatırladı. Bill Stoun onlardan bahalı bir otelin ikinci mərtəbəsində yerləşən, təkbaşına və az qala gülməli maskalı bir otaqda görüşməyi xahiş etdi. O, həmin an bilirdi ki, general onun əsl niyyətindən xəbərsizdir. Sakit, nəzakətli, az qala utancaq, Daş Nightshade-dən bir seans istədi. O, onunla yumşaq, ehtiyatlı və sonsuz sayıqlıqla rəftar etdi, qaranlıq otaqda həyatı üçün qorxdu, lakin bunu başa düşmək qərarına gəldi.
  
  Yaşlı bir kişi üçün Daş çılpaq yaxşı görünürdü. Bəli, qarın bir az sallandı, döşlər qeyri-müəyyən idi, bəli, o, olduqca tüklü bir nümunə idi, amma onun iş növü ilə gündən-günə daha da pisləşdi. Və onun ona toxunmasını istəmirdi. Ən azından əlləri ilə deyil. Əvvəlcə qamçı, sonra məhdudiyyətlər. Bu, gündəlik həyatın əks təcrübəsini, rolun dəyişdirilməsini istəyən ordudan bir adam idi. Mıxların, qandalların və kəndirlərin köməyi ilə o, azad olunmasını yalvarana qədər onunla yaxşı rəftar etdi. Onda da ondan imtina etdi, onun içindəki vulqarlığı, təkəbbürünü ortaya qoydu. Otuz dəqiqə və daha çox müddətdə utancaq bir adamdan təkəbbürlü bir boora qədər . Daş xoşuna gəldi, sonda daha çox istədi.
  
  Amma yox. Onların ilk iclası başa çatıb. Belə bir müraciət istər-istəməz ikinci müraciətə səbəb oldu. Stoun bu dəfə daha az diqqətli idi, onunla ofisindən bir blokdan az bir məsafədə olan bir oteldə görüşdü və seans davam etdikcə onun zənglərinə cavab verdi. Adamın təkəbbürü, açıq-aydın üstünlüyü və özünü tanıması onun təkamül nərdivanının zirvəsində olan bir məxluq - təqib edən yırtıcı olduğunu hiss etdi.
  
  Lauren onu incitmək üçün onu bərk-bərk bağladı, lakin Stoun yalnız ağrıları qəbul etdi və daha çox tələb etdi. Təbii ki, nə qədər irəli gedə biləcəyinin bir həddi var idi və o, bu qədər diqqətlə etdiyi fəthləri məhv etmək istəmirdi, buna görə almaz çəngəl çox sıx deyildi, saran sarğısının ağız nahiyəsində kiçik deşiklər var idi, qoz dəyirmanları isə "orta səviyyəyə" təyin edilib.
  
  İkinci seans Stounun axşam üçüncü zənginə cavab verməsi ilə sona çatdı, narahatçılıq birdən-birə üzündə sevinclə qarışdı və bu, onun işindəki ilk real hadisə idi. Həqiqətən eqoist üslubda, onun varlığına məhəl qoymadan danışdı.
  
  İndi, axşam təfərrüatlarını buraxaraq - Smitin ifadəsindən böyük bir məyusluq olduğunu bilirdi - o, qrupu tapıntılarını sürətləndirməyə gətirdi.
  
  "Dünən gecə o, məni "tərəfdaşına" - Nikolas Bell adlı bir adama tövsiyə etdi, məncə, Qeyts ayrı-ayrı söhbətlərdə ondan hər iki adla bəhs edirdi. Normalda mən yox deyərdim, lakin Stoun bu adamı bir neçə dəfə "tərəfdaş" adlandırdığı üçün mən bu adamla tanış olmağın faydalı olacağını düşünürəm".
  
  "Bir tərəfdaş çox şey ifadə edə bilər" dedi Hayden. "Onun nə demək istədiyini başa düşə bilərsinizmi?"
  
  "Yaxşı, o, biseksual deyil və çox mehriban görünmürdü. Bizim üçün işləyən bir iş ortağı qalır".
  
  "Bu Bell sizi nə vaxt görmək istəyir?"
  
  "Çərşənbə axşamı."
  
  "Mən bunu söyləməyə nifrət edirəm" dedi Dreyk, "amma bu çox təhlükəli səslənir, Lauren."
  
  "Mən artıq iki kişini əyləndirmişəm."
  
  Smitə dilini dişləməyə və Dreykə Alicia'nın otaqda olmadığını xatırlamazdan əvvəl onun qaçılmaz şərhini gözləməyə imkan verən qısa bir sakitlik oldu. Çox gülüncdür ki, kimisə və vərdişlərini həyatınızdan kənarlaşdırana qədər həqiqətən darıxmadınız.
  
  O, zonaya qayıtdı. "Mən bunu nəzərdə tutmadım, sevgilim. Söhbət ən azı bir, ola bilsin ki, iki korrupsionerdən gedir ki, onlar pifililərin hədəfinə çevrilə bilər. Nə qədər təhlükəli ola bilərsən?"
  
  "Mən Nyu Yorkda doğulub böyümüşəm." Lauren çiyinlərini çəkdi. "Mən həmişə limitə çatıram."
  
  "Biz sizin ikinizi izləyə bilərik" dedi Kinimaka. "Yaxın dur."
  
  "Bu, çətin ki, lazım deyil." Lauren əllərini qaldırdı. "Mən bunu sizin üçün etdiyim kimi Conatan üçün də edirəm. Əgər Daş çirklidirsə, mən bu alçaqlığı ictimaiyyət qarşısında ifşa edəcəyəm. Bütün lənətlənmiş günahlarına görə. Bəs bu zəng? Dünən gecə biz tam rol oynayarkən Stoun onunla üç dəfə danışdı. Hətta bir dəfə qandallar çox sıx olduğu üçün telefonu Stounun qulağına dayamalı oldum".
  
  Smitin çənəsi nəhayət yerə toxundu. "Aman Tanrım. Sən mənim sevgilim olacaqsan?"
  
  Drake güldü. "Zəhmət olmasa bəli deyin. Bu, onu digər avtokorreksiya ilə məşğul olan hobbilərdən yayındıracaq".
  
  "Bütün bunlara baxmayaraq," Lauren davam etdi. "Stoun hələ də mənimlə ordu oynayır. Onun utanması yoxdur. Peşmanlıq yoxdur. Əgər şans onu başqa istiqamətə aparsaydı, belə bir insan asanlıqla psixopata çevrilə bilərdi. Onun təsvir etməyə çalışdığı vicdandan başqa heç bir vicdanı yoxdur".
  
  "Hər şey yaxşıdır". Hayden bir baxışla komandanın reaksiyasını qəbul etdi. "Deyəsən, Stoun və Bellin gizlətmək üçün nəsələri ola bilər. Mən sizə Laurendən nümunə götürməyi və ayıq-sayıq olmağı təklif edirəm. Qoy o öz işini görsün. Bu komandadakı hər kəs üçün eyni şeyi edərdik."
  
  Drake tez başını tərpətdi. Hayden başına mismar vurdu - Lauren digərlərindən bir az fərqli məlumat aldı ki, fərq etmədi - Jonathan bir səbəbə görə onu NIZZA-nın bir hissəsi etdi və hələlik o, öz sonunu saxladı.
  
  İddialar başlayan kimi Kinimakinin telefonuna zəng gəldi. Tez ekrana baxdı və qaşlarını çatdı.
  
  "Lənət olsun, Los-Ancelesdən olan agent Kollinzdir" dedi ucadan. Claire Collins birinci dərəcəli FTB agenti idi, bu yaxınlarda Serb mafiyasının iştirakı ilə dünya miqyasında terror planının açılmasına kömək etmiş və həmçinin Kinimakinin bacısını Qan Kralının adamlarının əlindən xilas etmişdi. "O indi nə istəyə bilərdi?"
  
  
  DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Claire Collins sərt, işgüzar tərzdə danışdı ki, heç bir fasilə və ya fərziyyəyə yol vermədi. Kinimaka onu dinamika qoydu və otağın dediklərini eşitməsinə icazə verdi.
  
  "Mano, əvvəlcə səni xəbərdar edəcəm. Sənin bacın qarnı od və kükürdlə dolu Vaşinqtona gedir. Onun artıq müdafiəyə ehtiyacı yoxdur, indi siz və yüngül çəkilər dəstəniz nəhayət Kovalenko ilə məşğul oldunuz. Dünyanın ən yaxşı komandası? Mənim kitabımda yoxdur".
  
  Onların lideri Hayden götürdü. "Biz heç vaxt bu mükafatı istəməmişik, amma daha yaxşı bir şey bilirsinizmi?"
  
  "Mənim komandam indicə dünyanın yarım onlarla aparıcı paytaxtını amansız terrorizmlə hədələyən serb dəlini çıxartdı. Bir gün üçün. Həyat üçün ağardılmış düyünlərlə səyahət. Bunu aşa bilərsinizmi?"
  
  - Sən rədd edilənlərdən danışırsan. Kinimaka başını tərpətdi. "Eşitdim ki, yaxşıdılar."
  
  "Biz yaxşıyıq". Collins ona düzəliş etdi. "Və qırmızı təhlükə səviyyəsi ilə üzləşdikdə, biz əlayıq."
  
  "Onlar oradadır?" Kinimaka soruşdu. "Mən Kononun həyatını xilas etdikləri üçün onlara şəxsən təşəkkür etmək istədim".
  
  "Onlardan biri belədir" dedi dərin bir səs. "Aaron Trent. Və bu əladır. Dünyanı zibildən təmizləmək fürsətindən həzz aldım".
  
  Trent staccato tərzdə, ciddi və nöqtəli danışdı, sanki vaxt həmişə qiymətli idi. Drake, komandasının prezident tərəfindən rədd edilmək üçün necə qurulduğu və belə böyük bir pisliyi düzəltmək üçün verdikləri mübarizədə dostlarını, arvadlarını və silahdaşlarını necə itirdikləri və necə qalib gəldiklərinin hekayəsini eşitdi. Bununla belə, o, insanı hərəkətdə görməyincə onun qabiliyyətlərinə tam hörmət edə bilməzdi.
  
  "Görünür, yeni bir təhlükə var" dedi ucadan. "Uşaqlar, heç Pifiya haqqında eşitmisiniz?"
  
  "Görünür, ən yeni yaramazlar qrupu" deyə Kollinz cəld səsləndi. "Bəs o kimdir? Mano? Sadəcə mənə demə ki, mən sənin bütün lənətə gəlmiş komandanla lənətə gəlmiş dinamikdə danışıram".
  
  "Narahat olmayın" dedi Dahl. Alicia Miles itkin düşüb.
  
  "Və bu Dreykdir" dedi Yorkshireman. "Matt Drake".
  
  Collins heç bir vuruşu qaçırmadı. "Onda, hər şey qaydasındadır. Yaxşı, biz FTB-dənik, Drake. Biz təpə evində qətllər haqqında hər şeyi bilirik. Muzdluların qlobal işə qəbulu. Kütləvi pul köçürmələri. Biz NSA-nın nələri izlədiyini də bilirik - keçən həftə bütün məlum kanallar və digər kanallar vasitəsilə muzdlu və terrorçu söhbətlərində böyük bir artım oldu ki, biz izləməməliyik. Biz bilirik-"
  
  "Bir şey olmalıdır" dedi Hayden. "Bəli, şayiələr hər yerdə yayılıb. Problem ondadır ki, bizdə konkret bir şey yoxdur".
  
  "Söhbətlərin dairəsi daralacaq. Lokallaşdırılmışdır. Onda biləcəyik".
  
  Kinimaka bacısı Kononun tezliklə gəlişini və bunun onun sağlamlığı üçün nə demək olduğunu anlamaq üçün mübarizə apardı. Onunla heç vaxt asan yol tapmamışdı, bacısı indi onu analarının qətlində və yeni bədbəxtliklərində günahlandırır. İllər əvvəl Havay adalarını səliqəsiz bir dünyanın sınağa çəkməsi üçün tərk etməsi və bununla da analarının ürəyini qırması artıq heç bir əhəmiyyət kəsb etmirdi. İndi bu Manonun günahı idi.
  
  O, indiki vaxta qayıtdı. Kono gözləməli olacaqdı. "Yaxşı, Trent, bir daha təşəkkür edirəm. Silk və Radford üçün də eyni. Blanca Davich üzündən nə itirdiyinizi bilirəm. Biz illərdir bu quldurun arxasınca düşmüşük".
  
  Drake Odinin sümüklərini axtararkən Davikin atasını necə məhv etdiyini xatırladı. Sonra dünyanın nə qədər kiçik olduğunu və onların hamısının ətrafda dolaşdıqları dairələri heyrətə gətirdi; ya bu, ya da hamısı əvvəldən kiminsə baş planının bir hissəsi idi.
  
  Nəhayət bir araya gəldi.
  
  Trent, bu Dreykdir. Yəqin ki, bu lənətə gəlmiş Pif hekayəsinin getdikcə artdığını bilirsiniz. Öyrənə biləcəyiniz hər şey təqdir ediləcəkdir."
  
  "Biz bunu edirik."
  
  Kollinz Kinimakaya nə üçün zəng etdiyini xatırladaraq zəngi bitirdi. "O yerə düşəndə diqqətli ol, dostum. Bilirəm ki, o sənin bacındır, amma o, bəladan başqa bir şey deyil".
  
  Kinimaka öz-özünə başını tərpətdi. Mənə bilmədiyim bir şeyi deməyə çalış.
  
  
  BEŞİNCİ FƏSİL
  
  
  Qreys şəxsi detektivlə görüşdən qayıdanda Dreyk Mey ilə birlikdə idi. Yapon qadın heç nə demədən ondan iştirakını xahiş etdi. Yalnız buna görə minnətdar idi. Artıq iki həftədir ki, bu özəl detektiv Qreysin keçmişini vərəqləyir, onun yaddaşı olan cırıq yamaqlı yorğanı tikməyə çalışır. İki həftə. Şübhəsiz ki, o, nəsə qazıb, deyə Dreyk düşündü. Lakin on yeddi il keçmək üçün çox uzun bir dövr idi və Qreys özü dedi ki, Tsugarai və ustası Qozu ilə keçirdiyi vaxtdan başqa heç nə xatırlamadığını söylədi. Drake bunların pis vaxtlar olduğunu bilirdi. Unutmaq daha yaxşıdır. Mai Kitano bu bağları açdığı anda Qreysin həyatını birdən çox yolla xilas etdi. Mey daha sonra Qreysin rifahı və gələcəyi üçün şəxsi məsuliyyəti öz üzərinə götürdü, göründüyü kimi, Qreys bundan tam məmnun deyildi. Beləliklə, Hayden Qreysi qeyri-rəsmi bir müstəntiqə təqdim edərək kömək etməyi təklif etdikdə, hamısı fürsətdən istifadə etdilər. Bəlkə də Qreys hansısa real nəticəyə gələ bilərdi; bəlkə yenidən yaşamağa başlaya bilər. Hətta valideynlərini tapın. Yenidən başlayın və bütün bunlar. Xüsusilə, bəlkə də o, Vaşinqtondakı həkimlərin bilmədiklərini edə bilərdi - keçmiş xatirələrini tapmağa və canlandırmağa kömək etdi. Grace yenidən tam olmaq lazım idi.
  
  Hər halda, o, onun fiziki keçmişinə baxa bilərdi.
  
  Drake bilirdi ki, Qreys onu görən an Meyin yoldaşlıq etmək təklifini rədd etdiyinə görə peşman olub. Onun adətən optimist şponu çökdü və gözünün küncündən yaş süzüldü. Drake ən pisindən qorxurdu.
  
  Mai onu qucaqlayaraq irəli addımladı.
  
  "Sənin on yeddi yaşındasan" dedi. "Cəhənnəmdən keçdin. Özünüz üçün ayağa qalxmaq, real dünyaya qayıtmağa başlamağınızın yollarından biridir."
  
  Drake Aiden Hardy ilə çox qısa bir müddət görüşdü, onlar Qreysin onu tək ziyarət etməsinə icazə verdilər. O, otuz yaşlarında olan bu adamı xatırladı, iri çənəsini örtən bir günlük küləşi və gözlərini parıldadan təbəssümü, Qreys kimi birinin miras alacağına ümid etdiyi bir keyfiyyət idi.
  
  Qreys yerə baxaraq sözlərinin axmasına icazə verərək Maydan uzaqlaşdı. "O, Haydenin cavab tapmaq üçün ona zəng etdiyini söylədi. Rəsmi heç nə yoxdur, lakin bəziləri adi haldan daha sürətli və çirkli işlər görür. Bu, mənim ixtisasım kimidir, dedi. Qreys xoruldadı. "Bir şey tapdığı üçün mənə zəng etdi."
  
  Mai onun saçlarını sığalladı. Drake onu heç vaxt bu qədər yumşaq, bu qədər əsəbi görməmişdi. O bilirdi ki, May iki cəbhədə ruhi bombardmana məruz qalır - Qreysə və öldürdüyü adamın ailəsinə olan hisslərinə görə.
  
  "Hardy bir dəqiqədən sonra gülümsəməyi dayandırdı" dedi gənc qız, "və mənə dedi ki, qaçmışam." Göz yaşları onun boğazına yapışdı. "Mənim on iki yaşımdan əvvəl onun hələ tapmadığı ailə tarixçəsi yoxdur və yəqin ki, mən qaçdığım zaman olub. Ancaq bundan sonra onlar artıq kifayətdir. On iki yaşımda alınıb-satılan küçə qızı idim. Bu insanlar, qul ticarətinə nəzarət edən bu heyvanlar nə etdiklərini bilirlər. Alkoqol və narkotik kokteyli ilə və bəlkə də qəddarlıqla sizi itaətkar edir, Hardinin mənə dediyi budur. Mən istifadə olunmağa və atılmağa hazır olan itirilmişlərdən biri idim. Mən uğursuz oldum, axınla getdim. Onlarla zibil kimi davranırdılar. Təbii ki, əksər böyük şəhərlərin qaranlıq küçələri mənimki kimi hekayələrlə doludur. Mən filankəsin qızı idim, amma o kimsə tanınmır".
  
  Drake, Qreysin cəsarətli inamının itdiyini gördü. "Anamın məni sevib-sevmədiyini heç bilmirəm". O, xoruldadı.
  
  Drake güclə udqundu. Mai qızı möhkəm qucaqladı. "Anan səni sevirdi" dedi. "Mən bunu bilirəm".
  
  İndi Qreysin səsi daha kəskindir. "Ən pis tərəfi hələ başa düşməmisiniz, elə deyilmi?"
  
  Drake qaşlarını çatdı. "Bəlkə hələ də onları tapa bilərsiniz."
  
  Qreys gözlərini sildi. "Məsələ bunda deyil. Onları tapmaq məni xilas edə biləcək bir xəyaldır, amma on iki yaşımdan indiyə qədər başıma gələnləri bilməmək bir şeydir. Nə olacağını xatırlayaraq..." O, başını aşağı salaraq ağlamağa başladı.
  
  Drake bir dəhşət əzabının ürəyini deşdiyini hiss etdi. Dəhşətli köhnə xatirələri geri qaytarmaqdan daha pis nə ola bilər? Uzun müddətdir həsrətini çəkdiyi xatirələr onu yenidən məhv etməyə xidmət edəcəkdi.
  
  Drake danışmağa çalışdı. "Xatirələr geri qayıdanda, məsləhət ala bilərsiniz. Ya da-"
  
  Qreys titrədi. "Mənə qayıdacaq bütün xatirələr... qorxuncdur. Və bunu dayandırmaq üçün heç nə edə bilmirəm. Mənim edə biləcəyim tək şey... getməkdir."
  
  Mey ilk dəfə danışdı. "Ona görə də sizə öz həyatını yaşamağa başlamağı təklif edirəm. Belə ki. İndiki və gələcək üçün, çünki keçmiş bir gün geri qayıdacaq və uzun müddətdir davam edən kabuslarla mübarizə aparmağa kömək edəcək gözəl yeni xatirələrə ehtiyacınız olacaq."
  
  Qreys yavaş-yavaş başını tərpətdi, onun düşdüyü vəziyyətə inana bilmədi.
  
  Mən boş bir qabığam" dedi. "Boş vərəq. Sevgi öldü, yaşasın intiqam. Mənim yerim haradadır?"
  
  Drake zərif səsə viran tonu ilə cavab verdi. "Burada və indi" dedi. "Həyatınızı yeni parlaq xatirələrlə dolu edin."
  
  "Burada? İndi? On yeddidə? Amma bir dəfə uşaq idim! Mən kiminsə qızıyam! Mən. Və anam məni sevirdi! "
  
  Drake başını tərpətdi. "Beləliklə, yenidən qalxın. Onları tap. Və ürəyinizi və ruhunuzu qoruyan zəncirlərdən daha güclü olun. Döyüşçü olun. Demək istəyirəm ki, sən doğru şirkətdəsən, sevgilim."
  
  Mai bir qızın çətin dilemması ilə üz-üzə gəldi. "Beləliklə, siz üç həftəlik yaddaş itkisi ilə yaşayırsınız və əksər böyükləri narahat edəcək bir qərar qəbul etmə hadisəsi ilə qarşılaşmalısınız. Sual olunur ki, insan belə dəhşətli hadisələri xatırlamaq istərdimi? Bir kişi müharibədə gördüklərini unuda bilsəydi, - o, Dreykə nəzər saldı, "ya da bir qadın təcavüz etdiyi gecəni unuda bilsəydi. Əgər bir polis məmuru aydan-aya, ildən-ilə şahid olmaq məcburiyyətində qaldığı şok və dəhşətli səhnələrin bir neçəsini unuda bilsəydi, bunu etmək istərdimi?"
  
  Qreys sükutla baxdı, bəlkə də sualı sonraya təxirə saldı. Drake cavabın mübahisəli olduğunu bilirdi. Qreys xatirələrinin dirilməsinə hakim ola bilmədi. Amma onun gücü var idi. Və məqsəd.
  
  Onun həqiqətən gələcəyi var idi.
  
  
  ALTINCI FƏSİL
  
  
  Loren Foks həyatının ən təhlükəli gecəsinə düzgün hündürdaban ayaqqabı, topuq bilərziyi və corab seçimi ilə başlayıb. Ətəyinin uzunluğu, dırnaqlarının rəngi, makiyajının ciddiliyi. Nightshade bir neçə dəqiqə ərzində yaradıla bilərdi, lakin onun şah əsərini yaratmaq saatlar çəkdi. Smith və Hayden Jay kimi həmkarları bir yana qalsın, dostları onu tanımırdı. İşini bitirəndə o, çərşənbə gecəsi rəfiqələri ilə gəzib oturan oğlan və kişilərə bir az yazığı gəldi.
  
  Onlar seyr etməyə bilməzdilər.
  
  Lauren onun böyük çantasını götürdü, bir taksi çağırdı və onu Konstitusiya vasitəsilə Dupont Plaza otelinə aparmasını söylədi. O, geniş, əzəmətli yolda gəzintidən həzz aldı, kəskin və həyəcanverici mənzərələr ona istirahət etməyə kömək etdi. Bu gecə nəqliyyat az idi, abidələrin ətrafındakı ərazilər demək olar ki, boş idi, səkilər isə boş idi. O, taksi sürücüsünü 18-ci küçəyə və Konnektikutdan keçərək onun oyunda yeni olduğunu düşündüyünə görə deyil, iki güclü adamın gözlədiyi otağa girməzdən əvvəl bir az özünü idarə etmək istəyinə görə istiqamətləndirdi . Altı ay əvvəl belə bir ssenari onu narahat etməzdi. İndi Daş, Qapı və NİZƏ komandası haqqında bildiyi hər şeyi və təhlükənin nə ola biləcəyini bildiyindən, o, artıq bilirdi ki, tezliklə bir neçə istehkam lazımdır.
  
  Taksi onu otelə endirib. Lauren çoxdan tanış olduğu manevrlə maraqlı baxışları cəlb etməmək üçün qəribə geyimli bədəninə uzun, ağır palto ataraq maşından düşdü. Hətta o zaman, yoldan keçənlər ona ikinci baxışdan daha çox baxdılar, bəziləri davamlı göz təması qurmağa çalışırdılar.
  
  Lauren ön qapıları itələdi və ön masaya məhəl qoymadan məqsədyönlü şəkildə liftlərə tərəf getdi. Bir neçə dəqiqədən sonra o, hər şeyin pis gedəcəyi hissini özündən saxlaya bilməyib zəngçinin baxışlarına məhəl qoymadan on birinci mərtəbəyə qalxırdı. Cəhənnəm, bunun onun işi, yeganə peşəsi olduğuna əmin olmalı idi. Mexanika çox mürəkkəb deyildi. Həm Daş, həm də Bell onun əlində çubuq olardı. Ancaq bunun baş verməsi üçün o, güvəndən daha çox bir şey hiss etməli, onu işıqlandırmalı, silah kimi istifadə etməli idi.
  
  Adətən bu vaxta qədər Nightshade üstünlük təşkil edirdi. Lauren beynində bir şübhə ilə generalın qapısını döyürdü.
  
  Gözlədiyindən də tez açıldı. Daş orda dayanıb, baxırdı, gözləri obsidian kimi sərt və qara, hər şeyi qiymətləndirirdi.
  
  "Bəli, bəli" dedi. "Bizim problemimiz var?"
  
  
  * * *
  
  
  Smit, Laurendən qısa müddət sonra Pentaqonu tərk edərək Haydenə dincəlmək üçün bir neçə saata ehtiyac olduğunu bildirdi. Komanda tam olaraq Smitə xas olmayan kəşfiyyat toplama rejimində idi və o gedəndə heç kim bunun qeyri-adi olduğunu düşünmürdü. Bundan başqa, digərlərinin onun amansız, davamlı əsəbiliyindən bir növ fasilə lazım idi, hamısı ona tez-tez deyirdi.
  
  Smit qeyri-adi qara Chevy avtomobilini götürdü və Lorenin ardınca evinə, sonra yenidən kabinəyə mindi. Xoşbəxtlikdən nəqliyyat az idi. Bütün bu müddət ərzində o, nə cəhənnəm etdiyini düşünürdü.
  
  Lauren onun köməyinə ehtiyac duymadı. Onun arxasınca getdiyini bilsəydi, heç olmasa şifahi olaraq onu döyərdi. Smit Drake-in tərəddüdünü hiss etsə də, komandanın qalan hissəsi ciddi narahatlıq ifadə etmədi. İngilisin qaranlıq gözlərində izaholunmaz bir köməyə ehtiyac aydın şəkildə əks olundu. Amma heç nə səsləndirmədi: nə vəd, nə xahiş. Aydındır ki, bu komanda o yerə qədər inkişaf edib ki, kömək istəməsən, onu ala bilməyəcəksən.
  
  Smit buna həqiqətən inanmırdı. Real həyat həmişə yoluna mane olurdu və real həyat indi bu Pif götləri və Pandora ilə əlaqəli böyük beynəlxalq böhranın qarşısını almağa çalışırdı. Qəzəbinin əsassız olduğunu bilə-bilə tez cilovladı.
  
  Nə üçün o, Lorenin ardınca getməyə ehtiyac duydu?
  
  Yaxşı, kim istəməz ki, onun ani, cəld cavabı oldu. Ancaq bu hamısı deyildi. Lauren komandanın bir hissəsi idi və bu gecə təhlükə altında olan yeganə idi. Smith yalnız onun öhdəsindən gəlməyə icazə verə bilməzdi. Romeronu itirdikdən sonra...
  
  Smit dişlərini sıxaraq sükanı vurmaq istəyini boğdu. Tez hirslənirdi, həm də tez bağışlayırdı, baxmayaraq ki, bu şübhəli dəyəri özündə saxladı. Onun təsvir etdiyi obraz onu sevindirirdi - ehtiyac duyduğu zaman ona məxfilik verir və çətin söhbəti bitirmək həmişə rahat idi. Əksinə, bu, həm də ona əmrləri yerinə yetirməyə imkan verdi ki, bu da Smitin həyatının ən yüksək məqsədi idi. Onlardan xoşu gəlmirmiş kimi davranırdı, amma həmişə itaət edirdi, çünki olmaq istədiyi yerdə - diqqət mərkəzindən kənarda idi.
  
  Lorenin taksisi Düpon dairəsindən çıxıb meydanın kənarında dayananda Smit Chevrolet avtomobilinin qarşı tərəfdəki bordürə çəkilməsinə icazə verdi. O, qeyri-qanuni park edərək və buna məhəl qoymadan yolu onun kor tərəfinə keçib. Onun gözündən gizləndiyindən narahat idi, narahat olmağa dəyməzdi. Laurenin gözləri həm qiymətləndirmə baxışlarından qaçmaq, həm də özünü oyuna qərq etmək üçün düz irəli dikilmişdi. Onlar otelin qapısından içəri girdilər və sonra Smit özünün ilk ciddi problemini gördü.
  
  Liftlər.
  
  Lauren böyük vestibüldən keçərkən, Smit otaqda müttəfiq axtarırdı. Diqqətini çəkən ilk şey zərif mehmanxana paltarı geyinmiş qısa boylu zəng idi. Bound Smith oğlanın yanında idi.
  
  "Liftlərə tərəf gedən qadın." Onun təfərrüatlara varmağa ehtiyacı yox idi. Zəngli oğlanın baxışlarına görə, o zaman foyedə yalnız bir qadın var idi. "Mən onun girdiyi otağın nömrəsini bilməliyəm."
  
  O, gizlicə kiçik eşşəyin hərəkət edəcəyinə ümid edərək iyirmi, sonra ikinci atdı.
  
  "Fahişə?" - zəncirvari soruşdu. "Yoxsa arvadını aldadır?"
  
  Smit onun üzünə sillə vurmaq istədi. "Hər ikisi" deyə fısıldadı. "İndi tez ol. Yaxşı insana kömək edəcəksən".
  
  Artıq satılan zəngçi Smitin əlindən əskinasları qoparıb qabağa qaçdı və yarı dolu çamadanları olan arabanı itələdi. Smit minnətdarlıqla başını tərpətdi.
  
  Zəngli oğlan gülümsədi. "Mənim ilk rodeom deyil."
  
  Smith gülümsəmədi. Dodaqları nazik bir xəttə çəkildi və Lorenin liftə girməsini seyr edərkən gözləri qaraldı.
  
  Bu oteldə nəsə baş verəcəkdi, buna əmin idi. Böyük bir şey. Lauren yalnız alovun ürəyinə doğru istiqamətlənərək alovu yandırdı. O, həyatında ilk dəfə idi ki, yanıldığına ümid edirdi.
  
  
  * * *
  
  
  Lauren tez reaksiya verdi. Xoşbəxtlikdən, elə bu vaxt onun yarı yüklü arabasını itələyərək yanından bir zəng ötürdü. Gözləri Daşdan zəng çalan oğlana zilləndi və heç nə demədi.
  
  Zəng üçün Allaha şükürlər olsun.
  
  General yüngülcə ürpədi, bəlkə də fərqinə varmağa yaxın olduğunu anladı, bəlkə də bir zərrə qədər əhəmiyyət vermədi. Onun oyununda, öz səviyyəsində istənilən reklamı saxtalaşdırmaq, təbliğ etmək və yaxşı istifadə etmək olardı. Qapını açıq tutdu.
  
  Lauren içəri sıxıldı, Stounun uzaqlaşmaq üçün zərrə qədər cəhd etmədiyini aydın anladı. Onların bədənləri toxunduqda dodaqlarını yalayaraq inlədi. Bu, Laurenin əsl təbiətini cilovlamaq məcburiyyətində qaldığı vaxtlar idi. Orta Nyu-York sakininin obrazı özünə güvənən, açıq sözlü, küçədə ağıllı və cəld idi. Onun peşəkar üslubu bu keyfiyyətləri gizlədib, ən iyrənc mövzularını bağlayan kimi onları başqa yollarla ifadə etməyə üstünlük verirdi.
  
  Və ya Sarandan qablaşdırma kağızı, deyə təxmin etdi.
  
  Hazırda müştəri Daş idi. O, otağa sıxıldı, gözlədi və dərhal dəbdəbəli mənzili gördü. Kimsə Daşın vergi ödəyicisinə təbaşir etməsini istərdimi?
  
  O, az qala ucadan güləcəkdi. Axmaq sual.
  
  Paltosunun düymələrini barmaqla tutan Lauren cəsarətini toplayarkən özünü işıqdan ovsunlamış kimi göstərərək tavana qədər olan pəncərələrə tərəf getdi. Bu gecə o, düşmənə qarşı yaxşı adamlar üçün çalışacağına əmin idi. Və onun Nightshade xarakterinə bu sadə uyğunlaşma bütün fərqi yaratdı, lənətə gəlsin.
  
  Bir dəqiqədən az vaxt ərzində Stoun onun arxasında, qolları yanlarında idi. "Başlamazdan əvvəl" dedi. - Bəlkə də həmkarım cənab Belllə görüşəsiniz.
  
  Daş əlini onun çiyninə qoyub onu çevirdi. Nikolas Bell gülümsəyərək kənara çəkildi. Laurenin ilk fikri lənətə gəldi, hamımız səhv başa düşdük?Bell gözəl oğlana bənzəyirdi: əla təbəssüm, güclü bədən, gülən gözlər. Daşın tam əksi. Lauren dərhal kişiyə çəkildi, bu onun peşəsində nadir bir hadisə idi. O, doğrudanmı Stounla işləyirdi? Bəs o lənətə gəlmiş piton bu ikisindən nə istəyirdi?
  
  Bell sağ əlini uzadaraq irəli addımladı. "Nicholas Bell. Konstruktor. tanışlığıma çox şadam".
  
  Lauren gülümsədi və başını tərpətdi. Kişinin xoş zirehindəki yeganə çəngəl o idi ki, o, ona əsl adını və bəlkə də işini demişdi. İnşaatçı? Bəlkə yox. Yalnız gülünc bir üstünlük kompleksi olanlar ilk təmasda oyunu verəcəklər.
  
  O, ayıq qaldı. "Gecə kölgəsi" dedi o, istehzalı təbəssümlə.
  
  "Bir çox yaxşı insanların lənəti." Bell ona bir stəkan şampan təklif etdi.
  
  Lauren heç vaxt başqasının mənzilində içki içməyib. O, əlini yelləyərək imtina etdi. "Bəlkə başlayaq?"
  
  Bell əyildi. "Mən sizin ixtiyarınızdayam."
  
  Daş onları tək qoyaraq qonaq otağına çəkildi. Bell əyilib konspirativ tonda pıçıldadı. - Şükür Allaha, elə bildim ki, qoca əclaf qalıb baxacaq.
  
  Lauren cəld təbəssümünü gizlətməyə çalışdı, lakin bacarmadı. "Hazırsan, mister Bell? Başlamazdan əvvəl mən həmişə bir dayanma sözü ilə razılaşmaq istərdim . Bilirsiniz, əgər işlər bir az da olsa... problem olar? Bənövşəyi sizə yaraşır?
  
  Daha bir cazibədar təbəssüm. "Siz dediyiniz kimi".
  
  Lauren tərəddüd etdi. "Stoun sənə nə etdiyimi izah etdi?" Keçmişdə iki dəfə o, məmə qısqacları görünəndə qışqıra-qışqıra qaçan, dostları adlanan kişilər tərəfindən "qurulduğu" müştərilərə baş çəkdi.
  
  Bell sadəcə başını tərpətdi.
  
  Lauren paltosunun düymələrini açaraq materialın yerə düşməsinə icazə verdi. Bell heyranlıqla nəfəs aldı. O, altında qara corab, budun ortasına qədər uzanan dəri yubka, dizlərinə qədər bitən parlaq çəkmələr və dekoltesini maksimum dərəcədə artırmaq üçün düymələri açılmış parlaq gümüşü fermuarlı uyğun pencək geydi.
  
  "Xanım," Bell az qala boğulacaqdı. "Bu..."
  
  Lauren qamçısını sındırdı. "Ağzını bağla" dedi. "Və diz çök."
  
  
  * * *
  
  
  Adi ritualını yerinə yetirərkən, Lauren fikrinin dolaşdığını gördü. Bell kimi bir adamın niyə ona diqqət yetirdiyini düşünməyin mənası yox idi. İnsanlar heç vaxt tam başa düşülməyən, hər cür ilkin ehtiyaclarla dolu olan mürəkkəb heyvanlar idi. Kişilər öz sirlərini dərindən saxlayırdılar, buna görə də Lauren üçün onlardan hər hansı biri ilə hər hansı münasibət qurmaq çətin, hətta qeyri-mümkün idi. Bəli, o, yorğun, həyasız idi, amma əks cinsi bütün təzahürlərində görürdü.
  
  Baş nümunə kimi Nikolas Belli götürün. Zəngin, güclü, çox cəlbedici. Şübhəsiz ki, o, bahalı maşın sürür, gündüzlər küçələrdə dolanır, gecələr klublara və özəl məclislərə baş çəkir, hər güclü çiyninə bir qız asmış vəziyyətdə çıxırdı. Playboy. Öz kiçik dünyasında məşhur.
  
  Zəngin bəzəyi çıxarın və Lauren ona cəlb edilə bilər. Qaranlıq bir tire əlavə edin və bədənindəki hər bir qavrayış xəbərdarlıq olaraq qışqırdı. Problem onda idi ki, insanlar narahat olduqları yerdə həmişə məşğul olurdular.
  
  Zaldan təmkinli gülüşlər eşidildi, Daş bir növ nizamlı komediyaya baxırdı. Lauren Bellin kürəyini sıxaraq qan-qırmızı dırnaqlarını onurğasının uzunluğuna qədər gəzdirdi. Adam qaşqabaqlandı. Lauren çevrildi və ombasının çıxıntılarını, ayaqlarının həssas arxalarını sığallamağa davam etdi. O, qamçısının ucunu onun ayaqlarının altında gəzdirdi. Qəfəsdə olan Bell ancaq homurdana və yuvarlana bilirdi. Lauren aşağı düşdü və ona yollarının yanlışlığını öyrətdi.
  
  İki saat keçdi. Lauren həzz və ağrı arasında növbələşir, həmişə Belli bundan sonra nə baş verəcəyi ilə maraqlanmağa buraxırdı - onun sinəsindəki uzun tünd saçlarının zərif qıdıqlanması və ya qamçının kəskin sancması; diş dişləməsi, insan və ya başqa; dilinin ləzzətli ucu. Elə bir vaxt gəldi ki, Bell onların hansı əsrdə olduqlarını çətinliklə bildi və vecinə almadı. Sevincinin səsləri nəhayət monoton televizoru boğdu.
  
  Daha sonra onlar birlikdə dəbdəbəli divanda uzanıb, biri şərab içir. Lauren, indi qalın ağ xalata bürünmüş Belleni rahat, kresloda arxaya söykənib və onu dinləmək, eləcə də şərhlərinə cavab vermək üçün vaxt ayırıb tapdı. Həmin anlarda ona elə gəlirdi ki, onun düşündüyü tək odur, amma başqasını tanımaya bilmirdi. Bu adam tam bir qumarbaz və ya bilmədən günahsız idi. Lauren yalnız hansının olduğunu təxmin edə bildi. Yenə də onun Daşdan nə qədər fərqli olması onu heyrətə gətirdi - Bell yarıçılpaq yatdı və tədricən sərxoş oldu, Stoun isə Bruklin körpüsünün asma kabelləri kimi həmişə ehtiyatlı, əyilməz idi.
  
  General içəri girəndən sonra Lauren öz missiyasını tam xatırladı. Saatlar keçdi və o, heç bir həqiqətə bir addım da yaxınlaşmamışdı . Müsbət tərəfi odur ki, hər iki kişi onunla rahat görünürdü.
  
  "Bir azdan" dedi Stoun. "Mən növbəyə duracağam, amma bu arada cənab Belllə burada danışmalıyam. Tək."
  
  "Burada gözləyin." Bell onun budunu sığalladı.
  
  "Oh, mən onun heç yerə getdiyini düşünmürəm" deyə Stoun qışqırdı. "Məncə qız bizim kiçik görüşlərimizi bəyənir."
  
  Lauren çiyinlərini çəkdi, özünə bir stəkan şərab tökdü və uzun ayaqları görünməsi üçün divan boyunca uzandı. İki kişi uzun çəkilmiş gözlərlə qonaq otağına qayıtdı, sadəcə onun manipulyasiya edə biləcəyi gil kuklalar. Onlar qapını bağlayanda Lauren narahatlığını boğdu, şərabı yaxınlıqdakı çiçək qabına tökdü və otağa keçdi.
  
  Nightshade kimi işinin ən yaxşı tərəfi, o, belə kişilərlə yatmağa getməməsi idi. O, ən azı geniş fikirli idi, lakin bəzi istəklər hələ də onu şoka saldı və itaətkar rol oyunları oynayan Stoun və Bell kimi güclü personajlar uyğun deyildi. İndi o, yavaşca qulağını bağlı qapıya qoydu və Stounun televizoru söndürdüyünü eşidəndə yumşaq bir şəkildə "Bəli!" dedi.
  
  "Nicholas hədiyyəmdən həzz alırsan?" Stounun səsi zəif idi, lakin Lauren yenə də onda üstünlük eşitdi. Onun təkəbbürünə qəzəblənərək qapıya yaxınlaşdı.
  
  "Gözləmənin darıxdırıcı saatlarını keçərək" Bell səsində heç bir emosiya olmadan cavab verdi. "Mən hələ də Uebbin niyə evə qayıtmaq əvəzinə bura gəlməyi təklif etdiyini anlamıram."
  
  Lauren adı xatırladı. Daşın gülüşü soyuq idi. "Bəlkə bu sizin təhlükəsizliyiniz üçündür."
  
  Belldə Stounun dərin sarkazm və təvazökarlıq hissi yox idi. "Sizcə? Düşündüm ki, o, mənə göz dikməyə çalışır".
  
  Daş cavab vermədi. O, bir müddət susdu, bu da Laurenin ürəyinin döyünməsinə səbəb oldu. Qapıya yaxınlaşdı? Əgər uzansaydı, vaxtında divanı örtə bilməzdi...
  
  Sonra yenə danışdı. "Siz... məşğul ikən... Cənab Uebb mənə zəng etdi. Hadisələr irəli getdi".
  
  Lauren ayaq səslərini eşitdi. İllərlə müştəriləri yoxlamaqdan yaranan etibarlı instinktlə o, son saniyədə özünü örtərək divana sıçradı. Qonaq otağının qapısı açıldı və Daş başını çölə çıxardı.
  
  "Sənin lazım olan hər şey varmı, əzizim? İndi bizim qarşımızda yatmağa cəsarət etmə."
  
  Lauren qamçı ilə məşq etdi. "Sadəcə onu isti saxlayın."
  
  Daş qapını bir daha bağlayaraq getdi. Lauren dərhal həyatını öz əlinə aldı və qulağını hamar səthə qaytararaq otağın o tayına atladı.
  
  "Çox diqqətli ola bilməzsən" deyə o, Stounun dediyini eşitdi. "Dediyim kimi, hadisələr irəlilədi." İndi Lauren səsində tamamilə qeyri-səciyyəvi və açıq desək, qəribə bir həyəcan səsi eşitdi. "Zavod" dedi. "Bitdi".
  
  "Həqiqətən?" Bell şoka düşmüş kimi görünürdü. "Bu, sürətli idi."
  
  Daşın həzzi yüksəlmiş səsindən görünürdü. Lauren bu səsi daha qorxunc hesab edirdi.
  
  "Fabrik tamamlandı. Pandora indi silaha çevrilə bilər!"
  
  "Cap". Bellin səsi onun qorxusuna xəyanət edirdi.
  
  "Nə? Bu sizi qorxudurmu?"
  
  "Hələ bizdə Pandora da yoxdur. Hələ tezdir. Görüləcək çox şey var".
  
  "Lənətə gəlmiş qısa tumanını çıxarma, Bell. O fahişə onları günəşin parlamadığı yerə qoymasa. Bəli? Bəli?"
  
  Lauren əllərinin yumruq kimi qıvrıldığını hiss etdi.
  
  "Xeyr, Bill. Demək istəyirəm ki, fabrik hər şeydir. Fəaliyyətimizin mərkəzi Pandoradadır".
  
  "Mənim əməliyyatım" dedi Stoun.
  
  "Bəli və fabrik dünyanın o biri tərəfindədir. Bizim nəzarətimizdən. Webb doğru bildiklərinə əmindirmi? O qədər yavaş başlayan əməliyyat üçün, şübhəsiz ki, böyük sürətlə sürət yığır. "
  
  "Əgər siz hərbi xidmətdə olsaydınız, əməliyyatların bunu etdiyini bilərdiniz" dedi Stoun. "Yavaş bir başlanğıc, sonra əla sprint və işiniz bitdi. Hər şey axıcıdır, daim dəyişir. Axınla getməlisən, xain dalğalara minməlisən. İsa, kişi, bu, ən gülməli hissədir."
  
  "Əgər bu xüsusi əməliyyatı əyləncəli hesab etdiyimi düşünürsənsə, deməli, ilk düşündüyümdən daha çox pozğunsan."
  
  "Yaxşı, Miranda tezliklə ayağa qalxacaq. Təsəvvür edin, bu azğın qancıq hansı möcüzələr yarada bilər. Aramızda danışarkən onun təklifini səbirsizliklə gözləyirəm".
  
  Lauren bir daha bu adı qoydu. Bu insanlar nə edirdilərsə etsinlər, bu, açıq-aydın Macy's alış-verişi deyildi və onların ortaqları var idi. Sonra o, az qala ürəyinin dayanmasına səbəb olan bir şərh eşitdi.
  
  Bu Stounun ürəksiz səsi idi. "Hökumətlər itaət etməsə, minlərlə insan öləcək. Yüz minlərlə. Bu Pandora vəbası... bizi məcbur edəcək."
  
  Lauren ən azı otuz saniyə başqa nə deyildiyini eşitmədi. Bu tək söz əsrlər boyu heç bir standart formada olmamasına baxmayaraq, hələ də əksər insanların qəlbini ağ-qaynar nizə kimi sancır.
  
  Taun.
  
  Bu söz küçələrdə çürüyən cəsədləri, püstüldən dəhşətli, əzablı ölümü, toxunulmazlıq şansının olmadığını və bu qorxulu gözləməyi... sizin və ya yaxınlarınızın infeksiyaya yoluxmadığını görmək üçün gözləməyi xəyal etdi.
  
  Lauren öz dəhşətini kənara itələyərək, diqqətini qonaq otağında deyilənlərə yönəltməyə məcbur etdi. İndi onun bu axşam topladığı məlumat həmişəkindən daha çox lazım idi.
  
  "... üç vəba çuxurunu tapmaq vaxtıdır" dedi Stoun. "Orada uğursuz olsaq, bütün əməliyyatı uğursuzluğa düçar edəcəyik."
  
  Bilmək xoşdur, Lauren düşündü.
  
  "Bəs sonra Miranda?" Bellin səsi titrədi.
  
  "Ola bilər. Eşitdim ki, Klifford səylə bu itirilmiş səltənəti axtarır, - Stoun sevincini saxlamadan dedi. "Ancaq birinci növbədə mənim növbəmdir. Nümunələr təqdim edən kimi fabrik ciddi şəkildə işə başlayacaq. Elə isə gəlin bu işə başlayaq. Əsgər şəbəkəmiz çox böyükdür və hər alay, hətta hər bir kamera başqası üçün işlədiyinə inanır və o adam da piflər üçün işləyir. Parlaq, hə?"
  
  Lauren bir daha Bellin cavabını qaçırdı. Pifiya? Gizli qrupun Daş və Belllə maraqlanmasının səbəbi bu idimi? Onlar öz bədnam adlarını ləkələdikləri üçün?
  
  Sonra Stoun dedi: "Gəlin keflərimizə qayıdaq".
  
  Və Bell cavab verdi. "Mən səni bununla buraxacağam. Biz pifiyik".
  
  Stounun cavabı da eyni dərəcədə hörmətli idi. "Biz pifiliyik."
  
  Ayaq səsləri qapıya yaxınlaşanda Lorenin çənəsi yerə dəydi.
  
  
  YEDDİNCİ FƏSİL
  
  
  "Məni bağışla, əzizim, amma düşünürəm ki, pulunuzu ikiqat edə bilərik." Stoun tamaşa zamanı otaqdan çıxıb, daha sonra onun mövqeyinə diqqətlə baxıb. "Nə edirsiniz?"
  
  Lauren əlində boş stəkanı pəncərədən çevirdi. "Mənzərəyə heyranam, mister Stoun. Siz də eyni şeyi etmək istərdinizmi?"
  
  O, duruş gətirdi, Vaşinqtonun işıqları onun arxasında parıldadı, qandalları belindən sallanıb ombasına toxundu, pencəyinin düymələri tamamilə açıldı.
  
  Daş ticarət texnikası olan çantanı göstərdi. "Eyni anda ikimizin qayğısına qalmaq istəyirsiniz? Bu, sənin üçün beş mindir".
  
  Əxlaqsız bir təbəssüm yaratmaq üçün bütün illər və Lauren təcrübəsinin hər damlası lazım idi. "Nightshade bundan məmnun olardı."
  
  Daş irəli getdi, onun ardınca Bell. Lauren üzündəki ağrılı ifadəni əvəz edən geniş təbəssümü gördü. "İkinci tur?" - deyə soruşdu.
  
  "Son tur". Lauren gülümsəməkdən özünü saxlaya bilmədi.
  
  
  * * *
  
  
  Bir neçə saat sonra Lauren getdi və iki yorğun, yaralı kişi dəbdəbəli xalat geyindi. Başqa bir fürsət görən o, bir şüşə şampandan içdi və onu qurutdu ki, həmin axşam bütün şüşədən çox içdiyini düşünsünlər. Üçü sakitcə oturub söhbət edirdilər, indi burbonu açırdılar, Daş özünün tipik təkəbbürlü ehtiyatı ilə, Daş isə açıq cazibəsi ilə. Lauren etiraf etməli idi ki, birlikdə çox çətin bir komanda yaratdılar. Bu, qalan piflilər üçün nə demək idi?
  
  O, özünü tükənmiş kimi göstərərək, işi buraxıb, sonra yatmağı xatırlatdı, tam ikiqat burbon içdi və elə elə etdi ki, elə oradaca divanda huşunu itirib. Top onların tərəfində idi. Ya onun rahatlığını təmin edəcək, ya taksi çağıracaq, ya da hansısa üstünlükdən istifadə edəcəkdilər. Lauren hər tərəfdən örtülmüşdü, o, həmişə oyaq görünə bilərdi. Nəinki o, Bellin şərəfini qoruyacağına inanırdı.
  
  Xəbərdarlıq səsi eşidildi. sən dəlisən?
  
  Yəqin ki. Başqa necə bu qədər yaşaya bilərdim?
  
  Hər halda, onun informasiyaya ehtiyacı indi hər şeydən, o cümlədən ləyaqətindən üstün idi və hər şeydən əvvəl, Stounu bir daha tək görmək fikrindən iyrənirdi. Onun Conatana olan borcu ödənildi. General öz ağzından çıxan bir canavar idi.
  
  "Qız cəhənnəm kimi sərxoşdur" dedi Stoun faktiki olaraq. "Deməli, onun maaş almayacağına inanıram."
  
  Bell güldü. "Artıq olduğunuzdan daha çox eşşək olmayın. Bizim kimi insanlar üçün onun kimi əyləncə? O, qızıldır. Onu qovmaq yox, həvəsləndirməlisən".
  
  "Ola bilər. Ancaq hər halda, ayrılmadan əvvəl müzakirə etməmiz lazım olan daha bir şey var. Qoy bir az yatsın".
  
  Lauren hərəkəti eşitdi, Stounun ağır əlinin onun dibinə vurduğunu hiss etdi, sonra ayaq səsləri qonaq otağından keçdi. Qapı bağlandı. Gözlərini açıb ayağa qalxan Lorenin ruhunu qorxu bürüdü. O, kənara o qədər yaxın dayanmışdı ki, özünü tərəddüd etdi. Əgər Daş bu dəfə onu tapsa, onu bayır balkondan atmaq olar.
  
  Lauren tərəddüd etdi. Artıq kəşf etdiyi məlumatların qırıntıları geri qayıdana qədər hərəkət etmək istəyini hiss etdi. Pythia... silaha çevrilmiş zavod... vəba!
  
  Lənət olsun, kaş onun dəstəyi olsaydı.
  
  Qulağını qapıya söykəyib, divana gedən yolunun aydın olduğundan əmin olub köhnə roluna qayıtdı... beynindən bu gecə o qədər çox rol oynadığını və kimin rolunu unutmaq şansı olduğunu düşündü. o idi. Lakin sonra səslər onun başını doldurdu.
  
  Stone tam sürətiylə idi: "...London, Paris və Los Anceles ehtiyacımız olan üç sahə olaraq qalır ... ən təzə qəbirlər."
  
  Lauren əvvəllər Kinimaki brifinqindən xatırladıb ki, SPEAR komandası artıq bilirdi ki, Pythians bu üç xüsusi şəhər tərəfindən yüksək motivasiyaya malikdir - muzdluları işə götürmək və seçdikləri birində təlimatları gözləmək üçün gülünc pul təklif etmək haqqında bir şey. SPIR, daha sonra Pythian təklifini rədd edən muzdlulardan məlumat aldı. Stounun bunu indi söyləməsi yalnız onların artıq bildiklərini təsdiqləyirdi.
  
  Bell sonra dedi: "Bildiyiniz kimi, general, mənim işləməyə ehtiyacım yoxdur. Lazım gələrsə, bu şəhərlərdən hər hansı birini izləməyə hazıram".
  
  "Bilirəm ki, sən işləmirsən, Bell. Bu fakt ancaq sizin canlılığınızdan görünür".
  
  - Bu komplimentdir?
  
  "Dəyməz".
  
  "Oh. Mən nə axmaqam".
  
  "Qulaq as, Bell. Nə üçün bu əməliyyatlara nəzarət etməli oldunuz? Onları şəxsən mənim təşkil etdiyimi unutmusan?"
  
  "Bir müddət əvvəl siz üç vəba çuxurunun əməliyyatınızın ən vacib hissəsi olduğunu qeyd etdiniz. Onların hər birinə nəzarət edən bir rəhbərin olması məntiqli deyilmi?"
  
  Daş bir müddət cavab vermədi. Lauren onu Bellin sözlərini nəzərə alaraq təsəvvür etdi. Artıq topladığı məlumatlar onu öldürməyə kifayət edirdi. Ən azı iki dəfə. Nə qədər qalmaq və daha çox şey öyrənmək istəsə də, Lauren şansını bacardığı qədər itələyə biləcəyini düşünməyə başladı.
  
  Bununla belə, onun SPIR və Conatana sədaqəti onun qulağını qapıya yapışdırdı.
  
  "Yerdəki komandirlərim yaxşı olacaq" dedi Stoun nəhayət. "Onların hamısı yoxlanılır və ən əsası, hamısı keçmiş hərbi xüsusi təyinatlılardır. Şübhə edirəm ki, yeni varlı bir inşaatçı onlara uyğunlaşa bilər".
  
  "Evdə hazırlanmış". Bell generala qarşı ilk mövqeyini ortaya qoydu. "Mən bundan hər qəpik qazandım. Həqiqətən də eyni şeyi deyə bilərsinizmi, Bill?
  
  "Anladığıma əmin deyiləm."
  
  "Mən sənin gücünü nəzərdə tuturdum. Sizdə olan güc. Döyüş meydanında buna layiqsən, elə deyilmi? Yoxsa Harvarddan pulsuz yükləyici idi?"
  
  Bir anlıq heç nə deyilmədi və Lauren böyük konsentrasiyası ilə onun ipucunu qaçırdı. Təbii ki, o, eqoist generalın əsəbiləşdiyini və özündən razı qəzəblə özünü itirdiyini təsəvvür etməli idi. O zaman onun qaniçən əllərindəki hər şeyi itirməmiş ola bilərdi.
  
  Daş qapını elə güclə itələdi ki, qapı Lorenə dəydi və onu yenidən otağa atdı. Əvvəlcə onun ifadəsi polaroidə bənzəyir, tam inamsızlıq və şok idi, lakin sonra təəccüb tamamilə qəzəbə çevrildi.
  
  "Sən qancıq! Sən lənətə gəlmiş qancıqsan. Mən bilirdim ki, sən həqiqət ola bilməyəcək qədər yaxşısan!"
  
  "Mən sadəcə... Mən səni götürməyə gəlmişəm."
  
  Daş ona tərəf yelləndi, lakin qaçırdı. Bell dabanlarını basdı. "Gözləmək. Gözləmək! O, həqiqəti deyə bilərdi".
  
  Lauren qapıya tərəf geri çəkildi. Daş yelləndi və uzadılmış qolu ilə onun sinəsinə yumruq vurdu və tarazlığını itirdi. Qadın yıxılanda o, telsizi çıxartdı. "Bura gəl!" qışqırdı. "Bizim böyük problemimiz var".
  
  Lauren divara dəydi, zərbə onun nəfəsini kəsdi. O, qışqıraraq nəfəsini verdi. Bəzi instinkt işə düşdü. O, Koreyalıların Nyu Yorkda onu susdurmaq üçün beyni yuyulmuş bir əsgər göndərdiyini və bu qatillə necə dişlə-dişə vuruşduğunu və nəticədə onu balkona göndərdiyini xatırladı. Eyni alov, eyni səs indi onun içində yüksəldi, ayağa qalxıb döyüşməyi, özünə hesab verməyi əmr etdi. Tez yuvarlandı və ayağa qalxdı.
  
  Elə bu vaxt otel otağının qapısı açıldı.
  
  Kişilər hazır vəziyyətdə silahla içəri giriblər, lakin dəhlizdəki CCTV kameralarından qaçmaq üçün yanlarına basıblar. Lauren bir fürsət gördü və dərhal irəli atıldı. O qapı bağlanan kimi o, öldü.
  
  
  SƏKKİZİNCİ FƏSİL
  
  
  Hücum edənlər kostyum və qalstuk taxıblar. Özünü bir az gülünc hiss edən dəri geyinmiş və hündür çəkmə geymiş qadın onların üstünə cumdu, əvvəlcə qalstukunun düyününü dartıb elə çəkdi ki, onun yanından büdrədi, sonra isə maneəsiz təpiklə digərini ayaqlarının arasına təpiklədi. Onun sol əli qapını tutdu, qapını lap araladı, sağı isə ən yaxın tapançaya yöndəmsiz şəkildə zərbə endirdi. Bəli, o, məşq etdi, ancaq səhvlərin heç vaxt ölümlə cəzalandırılmadığı dojoda.
  
  Belə deyil.
  
  Qorxmuş kişilərin yanındakı qapının aralığına sürüşərkən kürəyinin ortasına güclü zərbə endiyini hiss etdi. Birinin ayaqqabısı. Daş çəkmə.
  
  O, özünü saxlaya bilməyib, başını qapının çərçivəsinə çırparaq irəli uçdu; alnındakı çərçivənin kənarının arxasından qan çıxdı. Tam dəhlizə düşməzdən əvvəl bir kişi onun boynunu sıxdı, digəri onu ayaqlarından tutub sürüdü.
  
  Hələ də təpikləyir, qışqırır, Lauren yenidən otel otağına sürükləndi. Sonunu hiss edərək və öz rifahından daha çox aldığı məlumatı ötürməklə məşğul olub, hər iki ayağını açıb itələdi. Ətrafındakı kişilər səndələdilər. Lauren ağrının parıltısına məhəl qoymadan paltarını və bir tutam saçını cıraraq özünü onların əlindən qopardı. O, tək idi, SPİR idi, bunun üçün seçildi.
  
  O, bir kişini ayağının zərbəsi ilə zərərsizləşdirdi, digərini isə dirsəyi ilə vurdu. Üçüncüsü ona hücum edəndə, o, onun bisepslərinə zərbələr endirib, onlara qıvrıldı və sonra öz yumruğunu vurdu. Məkanı mənimsəmiş, azadlığa aparan yol. O, üç kişi ilə rəftar etdi, onların yellənən ayaqları arasında sürüşərkən artıq azadlığın təmiz havasını hiss etdi, lakin digərləri geridə qaldı. Onlar bu oteldə deyil, silahlarından istifadə edə bilmirdilər, amma bədənlərindən istifadə edə bilirdilər. Ola bilsin ki, onun qaçıb qaçacağını və öz qorxunc töhmətini hiss edərək, onun qabağına uçdular.
  
  Yoldan yayına bilməyən Lauren yıxıldı, əlləri və ayaqları kütləsinə qarışdı. O, orada uzanıb ağır nəfəs alarkən bir yumruq onun qabırğalarına, digəri isə boynunun arxasına çırpıldı. Ulduzlar onun gözləri qarşısında partladı. O, kəskin şəkildə yıxıldı. İndi o, qarşısında şən bir Daş, utanmış bir Bell və məqsədyönlü şəkildə artıq fransız pəncərələrinə tərəf gedən bir adamı görürdü.
  
  - Balkonda? kiminsə səsi dedi. "Geyiminə baxsaq, demək olar ki, gözləniləndir."
  
  "Əlbəttə. Mənə əhəmiyyət vermir, - Stoun rədd cavabı verdi. "Ancaq əvvəlcə onu sil. Bütün bu dəri və PVC bizim barmaq izlərimiz ola bilərdi".
  
  Lauren tərəddüdlü tutuşlardan yuvarlanarkən baldırlarına təpiklə vuraraq vəhşicəsinə geri çəkildi. Kişilər onu tutdular. Bell narahatlığını bildirib. Daş ona dedi ki, bu işin öhdəsindən gəl, o qancıq gecə dalğıc edir.
  
  Lauren bir daha ətrafında fırlandı, üzü otaqdakı xalçaya dəydi. O, ağrıdan az qala kor olan yerə enərkən, sürətlə bağlanan otel otağının qapısına son dəfə nəzər saldı.
  
  Arada biri dayanmışdı, tanıdığı biri.
  
  Onun halüsinasiyalar var idi?
  
  Smit irəliləyirdi, biri yeddiyə qarşı, lakin bu adam keçmiş Delta oyunçusu və SPIR üzvü idi. Smith kimi adamların edə biləcəyi şey bir zərbə ilə öldürmək və ya təsirsiz hala gətirmək, silah götürmək və üç ölümcül atəş açmaq idi. O, indi başladı, lakin Stoun artıq ehtiyat üçün radio ilə əlaqə saxlamışdı. Smit bu mühafizəçilərin adi yemdən daha yaxşı təlim keçdiyini gördü və hücumunu Loreni tutan insanlara yönəltməklə qəzəbini ortaya qoydu.
  
  "Bu kimdir?" Daş sərt şəkildə dedi. "Onun oğraşı?"
  
  Smit Loreni belindən tutan adamın biləyini sındırdı, o, yıxılarkən içəri sürüşərək ağırlığını götürdü. Hərəkət edərkən digərlərinə hücum etdi. Onların narahatlığını, çaşqınlığını görürdü. Bu yeni təcavüzkar kim idi? Madam ki, o, ilk dəfə atəş açdı, indi onun əvəzini natura ilə ödəyə bilərlərmi?
  
  Daşın sifarişləri yox idi. Smit qırtlaq və burnunu sındırdı, silahını götürdü və hədəfdən kənar atəş etdi. Gözlənildiyi kimi, Stoun və adamları qorxu ilə reaksiya verdilər, hər kəsin və hər kəsin səlahiyyətlilərə zəng edəcəyini dərhal anladılar. Smit çaşqınlıqdan istifadə edərək Loreni tutdu və Stounun daha iki adamını tərksilah etdi.
  
  O, silahı Stounun üzünə tuşlayaraq saxladı. "Hərəkət etmə. Hər biriniz."
  
  "Bunun üçün peşman olacaqsan" dedi Stoun. "Kim olursan ol. Və Nightshade də. Əvvəldən səninlə həqiqətən maraqlandım".
  
  Lauren ayağa qalxmağa çalışdı, lakin onun döyülmüş bədənini buna nail olmadığını gördü. Cəhənnəm, o, xilaskarına kömək etmək istəyirdi. Əvvəllər heç vaxt özünü bu qədər qeyri-adekvat hiss etməmişdi. Xəbərdarlıq etmədən iki nəfər qrupdan ayrılaraq onlara hücum edib. Hələ də onu dəstəkləyən Smit, sonuncunun dirsəyə dəydiyinə əmin olmaq üçün budundan birini vurdu.
  
  Smit qapıya qayıdır. "Kim ilk başını çıxarsa, onu partladacaq." Əsəbiləşən əsgər bu sözlərlə Loreni dəhlizə sürüklədi. "Qamçı üçün üzr istəyirəm" dedi. "Onu tutmağa vaxtım yox idi."
  
  "Bu... hər şey qaydasındadır. Başqasını alacam".
  
  "Səni götürməyimə etiraz edirsən?" - deyə o, təsəvvür etdiyindən daha nəzakətlə soruşdu. "Mənim çiynimdən? Biz daha sürətli hərəkət edəcəyik". O, ehtiyatla otel otağına baxdı.
  
  "Nə etməlisən, Smit. Sadəcə məni buradan çıxart!"
  
  "Bəli xanım." Smit belindən əyildi, Loreni çiynindən asdı və irəli atıldı. Onlar bir nəfər kimi koridorla qaçdılar, liftlərin birinci cərgəsində dayandılar.
  
  "Məni necə tapdın?"
  
  "Burada sizi izlədim. Stounun otaq nömrəsini almaq üçün zənbildən istifadə etdi. Orada rahat oturacaqlarda əyləş..." O, liftin qapıları ilə üzbəüz yerləşən bir neçə dərin dəri divanı göstərdi. "Bütün bu hay-küyü eşidənə qədər. Mən həmişə düşünürdüm ki, Lauren Fox çətinliklə üzləşsə, o, şiddətlə mübarizə aparacaq".
  
  Lauren Smitin onu qoruyacağına inanaraq başını aşağı saldı. "Təşəkkür edirəm" dedi. "Çox sağ olun".
  
  "Lazım deyil". Smit onları liftə apardı. "Sən mənim komandamın bir hissəsisən, Lauren. Siz ailəsiniz".
  
  "Mən?" O, cilalanmış divarlara diqqət çəkdi. "İlahi, mən o qədər qorxulu görünürəm ki, məni Halloween ruhu kimi işə götürə bilərlər."
  
  Onun haqqında bildiyi hər şeyə meydan oxuyan Smit gözlərini yerə dikdi. "Bəlkə də pozulmuşdur."
  
  Lauren onun kürəyindən sürüşdü və inilti ilə ayaqlarının üstünə düşdü. "Çox sağ ol".
  
  "Artıq dediyim kimi. Siz ailəsiniz".
  
  
  DOQQUZUNCU FƏSİL
  
  
  Drake zəngə gecə gec saatlarda cavab verdi və dərhal oyandı. Belə ki, erkən Haydenin sözləri bir az qeyri-müəyyən idi, lakin o, fikri anladı.
  
  "Düşün lanet qərargaha! İndi! "
  
  Mai artıq oyaq idi, hündür tavana baxırdı. "Getmək vaxtıdır?"
  
  Drake çarpayıda oturdu, üzünü ovuşdurdu. "Bəli. yatmısan?"
  
  "Bir az. Mən Qreysdən və... başqa şeylərdən narahatam".
  
  "Bilirəm. Son bir neçə həftə ərzində bu mövzuya bir az daha toxuna biləcəyimizi düşündüm.
  
  Mai ona baxdı. - Bir az daha?
  
  "Yaxşı, bir dəfə yaxşı olardı."
  
  "Bu mənim qarmaqarışıqlığımdır, Mett və əgər o, məni dişləməyə qayıtsa..."
  
  "Biz birlikdə bunun öhdəsindən gələcəyik." Drake onu möhkəm qucaqladı. "Mən bilirdim ki, mən də sizinlə Tokioya getməliydim."
  
  Mai çəkilib ayağa qalxdı, geyinərkən arxasını ona tərəf tutdu. "Həqiqətənmi? Və fərqli olaraq nə edərdiniz?"
  
  Drake sarsıntılı yerdə olduğunu anlayaraq ah çəkdi. "Bilmirəm, sevgilim. Mənə heç nə demədin. Hər halda, tələssək, dəli isveçlidən minə bilərik".
  
  Mai ona cəld, səbirli bir təbəssüm verdi. - Yenə boşboğaz danışırsan?
  
  "Oh bağışla. Queens'in ingilis dilində - sürətləndir, əzizim və bəlkə biz mister Dahlın avtomobilindən istifadə edək."
  
  "Bu daha yaxşıdır".
  
  Onlar yeni gələn ailəsi ilə bir qədər daha mühafizəkar mənzilləri ilə üzbəüz böyük bir mənzil kirayələyən Dahlın həyat yoldaşının qollarından qurtulmaq üçün mübarizə apardığını görmək üçün bir yerdə otaqdan qaçdılar.
  
  "Köməyə ehtiyacınız var, dostum?" Drake quru soruşdu.
  
  Dahl bir əlini azad edə bildi.
  
  "İstəsəniz iki dəqiqə yarım gözləyə bilərik."
  
  Dahl o zaman azad idi, lakin Joanna son saniyədə onun saçından tutdu.
  
  "Ciddi. Maşında gözləyəcəyik".
  
  İsveçli bir müddət sonra onlara yetişdi və Dreyk yıxılan zaman ona yan baxdı. "Bircə dənə də olsun söz yox."
  
  "Mən? Sanki..."
  
  Vaşinqton gecənin qaranlığında sakit idi; ofis binaları, muzeylər və abidələr hələ də yanırdı və ona fəaliyyət göstərən xəyal şəhəri görünüşü verirdi. Məşhur beştərəfli beton konstruksiyaya qısa səyahət edərkən Mai pəncərədən bayıra baxdı, onun əhvalı kişilərə də təsir etdi. Onların heç biri niyə çağırıldıqlarını bilmirdi, lakin hazırkı iğtişaşları və Pif təhlükəsinin hipotetik nəticələrini nəzərə alsaq, dünyagörüşü acınacaqlı idi. Sabah bu saat dünyanın harasında olacaqlarını bilməyən Dreyk Dahl ilə əlaqə saxlamağa qərar verdi.
  
  "Ancaq ciddi, dostum, Coanna Vaşinqtonu sevirmi?"
  
  Dahl qaçaq bir üz ifadə etdi. "Bu, onlarla minalanmış sahədə gəzməyə bənzəyir. Hələlik buna bayram kimi yanaşırlar. Ancaq yenilik sönəndə kim bilir, xüsusən də indi Qanlı Vendetta ləğv edilib".
  
  "Düz etdin." Dreyk irəli baxaraq dedi. "Onları bura gətirin."
  
  "Onlara bunu deməyə çalış" deyə isveçli gileyləndi.
  
  "Fərqi yoxdur, yoldaş. Bəzən ediləcək ən yaxşı şey kimisə ən çox əsəbləşdirən şeydir və bunun səbəbini izah edə bilmirsən. Onlar bunun öhdəsindən gələ bilərlər".
  
  Mai diqqətini cəlb etmək üçün bu anı seçdi. "Sən buna inanırsan?"
  
  "Əlbəttə".
  
  "Yaxşı". O, yenidən üz çevirdi.
  
  Drake Dahl ilə bir cüt qaldırılmış qaş dəyişdirdi və susdu. Tezliklə onlar Pentaqona daxil olur və yeni qərargahlarına doğru gedirdilər. Drake hələ də bir-birindən fərqlənən dəhlizlərə və cilalanmış döşəmələrə, qara kostyumlu və hərbi geyimli adamların salonlarda dolaşmasına, əks etdirən medallara, mühafizəçilərin sonsuz divarlarına öyrəşmişdi. Nəhayət palıd qapıdan içəri girdilər.
  
  Drake gördüyü ilk şey dağınıq, qanlı Lauren Fox idi. Sonra Smitin onu qoruyan, arxasında dayanan, həm də köhnəlmiş görünən qəribə mənzərəsi.
  
  Hayden otağın mərkəzinə keçdi. "Laurenin missiyası bir az getdi... işlər tərs getdi." O, əsasən Lorenin eşitdiyi söhbətlərə diqqət yetirərək gecə baş verən hadisələrin ətraflı izahatına keçdi . Dreyk məlumatların çoxluğundan boğulmuşdu, bir neçə bit və ipucu hissələrinin yerinə düşdüyünü görməkdən məmnun idi.
  
  "Beləliklə, London, Paris və Los-Anceles üç vəba çuxurunun yerləşdiyi yerlərdir və onlar orada tapdıqları hər şeyi silahlandırmağa çalışacaqlar? Miss Foksa bir, iki və üç xal verin."
  
  O, Smitin başını tərpətdiyini və əlini qadının çiyninə qoyduğunu gördü, sonra qəfil fikrini dəyişdi. "Biz hamımız orada olmalı idik" dedi Drake yumşaqlıqla.
  
  Hayden hər iki əlini qaldırdı. "Biz günahı sonraya saxlayacağıq" dedi. "Hazırda bu şəhərlər ciddi təhlükə altındadır. Biz səylərimizi onlara yönəltməliyik".
  
  - Bəs bu fabrik? Dahl soruşdu. "Fabrini dərhal sıradan çıxarın - təhlükəni məhv edin."
  
  Lauren ona üzrxahlıqla baxdı. "Bağışlayın, onun harada olduğunu açıqlamadılar."
  
  "Üzr istəməyə ehtiyac yoxdur" dedi Dahl. "Bu, irəliyə doğru böyük bir addımdır. Conatan heç vaxt generala etibar etməyib və siz onun fikrini sona qədər bölüşdüyünüz üçün indi də ona bizə kömək etməyə icazə verirsiniz".
  
  Laurenin üzündə təbəssüm yarandı.
  
  "Bizim çox işimiz var" dedi Kinimaka taxta masa arxasından. "Nicholas Bell; Bu oğlan Uebb və Miranda Le Brun - onları müəyyən etmək lazımdır."
  
  "Və vəba çuxurları" Karin əlavə etdi. "Onlar dəqiq haradadırlar?"
  
  "Bizim aydın fikirlərimiz yoxdur" deyə Hayden etiraf etdi. "Ancaq müsbət tərəfi odur ki, Pifililər Lauren və Smithin kim olduğunu və SPIR ilə necə əlaqəli olduqlarını bilməyəcəklər. Nəhayət, düşmənlərimizdən bir addım önə çıxmaq istəyiriksə, indi bunu etmə vaxtıdır".
  
  "Soruşsam..." Komodo otağın arxasındakı oturacağından danışdı. "Taun çuxuru tam olaraq nədir?"
  
  Karin onun yanında idi. "Onlar bubon taununa və Qara Ölümə qayıdırlar" dedi. "Avropa əhalisinin üçdə ikisinin məhv edildiyini təsəvvür etsəniz, cəsədlərdən xilas olmağın nə qədər çətin olduğunu görə bilərsiniz. Nəhayət, tanınmış dəfn sxemləri çökdü və böyük epidemiyalar zamanı bizə vəba çuxurları buraxdı. Belə vaxtlarda bu qəbiristanlıqlar tez dolur və məzarlarından yalnız varlılar istifadə edirdi".
  
  "Və o vəba çuxurları hələ də oradadır?" Komodo təəccüblə soruşdu. "London, Paris və Los Anceles küçələrinin altında?"
  
  "Yaxşı, bəli. Biri Knightsbridgedə, biri Sohoda var. Paris və bütün digər böyük Avropa şəhərləri ətrafında bir neçə. Taun kimi orqanizmlərin bu qədər uzun müddət yaşaya bilməyəcəyi qəbul edilir, lakin son vaxtlara qədər ölənlərin hamısının yalnız Qara Ölümlə yoluxduğuna inanılırdı. İndi başqa xəstəliklər, o cümlədən qarayara haqqında fərziyyələr edirlər. Taun çuxurlarında olanlar bir neçə ölümcül, qədim xəstəliklərin qarışığı ola bilər".
  
  "Onlar qədim vəbadan silah kimi istifadə etmək niyyətindədirlər?" Mai birdən oyanmış kimi elan etdi. "Onlar dəlidir?"
  
  "Əgər onların hamısı General Daşa bənzəyirsə," dedi Loren, "onlar çılğın, pozulmuş orospu övladlarıdır. Vicdan yoxdur".
  
  Smit əsəblərini sakitləşdirmək üçün onun çiyninə vurdu.
  
  "Ancaq çox güclüdür" dedi Hayden. "Gəlin bunu unutmayaq."
  
  Stasionar telefon zəngi çalanda Hayden qaş-qabağını çəkdi. "Mən artıq Robert Prayasa zəng etdim" dedi o, yeni müdafiə katibinə istinad edərək. "Mən bu məsələdə dərhal irəliləmək və geniş miqyasda irəliləmək üçün icazə istəyirəm."
  
  Hayden cəld danışdı, katibi gündəmə gətirdi. "Bizdə olan hər şey mahiyyətcə yoxlanılmazdır, ser, amma əslində qaya kimi möhkəmdir."
  
  "Sən başa düşürsən ki, bunlar iki ifratdır, elə deyilmi?" Prays bunu etdiyini bilirdi və davam etdi: "Draqoda baş verənlərlə bağlı başqa bir şey varmı?"
  
  Drake bilirdi ki, o, "təpədəki ev" vəhşiliyini nəzərdə tutur. Hökumətin ən yüksək səviyyəsindən tutmuş ən pis sosial media trollarının ən aşağı pilləsinə qədər bütün ABŞ günahkarı tapmaqda birləşdi.
  
  "Xeyr ser."
  
  "Yaxşı. Biz bilirikmi ki, onlar ilk olaraq hara zərbə vuracaqlar?"
  
  Hayden öskürdü. "Bağışlayın, ser, amma sizə tez zəng etməyimin səbəblərindən biri də budur. Onların üçünü eyni anda vuracaqlarına inanırıq".
  
  Qiymət bir anlıq susdu, sonra: "Pifiyalılar eyni anda üç böyük şəhərə hücum edirmi? Onların belə işçi qüvvəsi varmı? Bu cür təşkilatçılıq qabiliyyəti?"
  
  "General Stoun çatışmazlıqlarına baxmayaraq, birinci dərəcəli strateqdir. Və kim bilir ki, onların maaşında daha kimlər var?"
  
  "Əlbəttə. Vallah, bu çox ciddiləşir, çox sürətlə. Bəzi beynəlxalq zənglər edəcəm, bəzi qüsurları aradan qaldıracağam. İşçi qüvvəmiz necədir? Vətən. FBI. Sizə əmrlər lazımdır?
  
  "İndicə yaxşı olacağımıza inanırıq, ser. Nəzərəmizdə insanlar var, lakin hədəf şəhərlərdə hazırlığın artırılmasını təqdir edərdik".
  
  "Mən bu məlumatı ötürdükdən sonra bütün dünya yüksək həyəcan vəziyyətində olacaq."
  
  "Hal-hazırda, o qədər də pis deyil, ser."
  
  Praysın səsində gərginlik var idi. "Mən də güman edirəm ki, Stounun tək qalmasını istəyirsən?"
  
  "Bu, ən yaxşı yoldur. O, hələ də onların yaxın ətrafına daxil olmaq üçün bizim ən yaxşı yolumuzdur".
  
  Mai yaxınlaşanda Drake huşunu itirdi. Yapon qadının gözləri aşağı salındı, duruşu küt idi. - Problem nədir, sevgilim?
  
  "Mən Qreysi başımdan çıxara bilmirəm."
  
  "Onun keçmişi onun istədiyi qədər çəhrayı deyil, amma biz bunu dəyişə bilmərik. Və biz ona bütün bunların öhdəsindən gəlməyə kömək edəcəyik. Həm də çox pis vaxtdır."
  
  Mai gözlərini yumdu. "Nə demək istəyirsən, səhv vaxt?"
  
  Drake geri çəkilmədi. Bilirdi ki, onun sözləri pis niyyətlə deyilib. "Diqqət etmədin? Fəlakət boş vəziyyətdədir və ardınca dağıntıdan başqa heç nə qoymadan, alçaq bir rəftarla şəhərə doğru gedir. Biz bununla məşğul olmalıyıq, Mai."
  
  "Biz həmişə bununla məşğul oluruq, Mett. Babili xatırlamırsan? Havay? Tokioya lənətə gəlmiş səyahətim?"
  
  Dreyk onu kənara çəkdi, Mai səsini qaldıran kimi başqalarının maraq göstərməyə başladığını hiss etdi. "Sən bu səyahəti heç vaxt tam izah etmədin. Nə olub?
  
  "Mən sənə dedim. Diqqət etmədin?"
  
  "İnanmıram ki, sən insan öldürmüsən, Mai. Termin öldürmək niyyətini və istəyini nəzərdə tutur. Öz etirafınızla o, günahsız deyildi. Seçiminiz var idi?"
  
  Mai ona yan-yana baxdı. "Problem budur, Mett. Həqiqətən seçimim var idi. Tokionu tərk edə bilərdim. Deyə bilərdim ki, yox, valideynlərimi axtarmaqdan vaz keç.
  
  "Ancaq o, Tsugaray'a gedən yeganə yol idi."
  
  Mai başını tərpətdi. "O idi".
  
  "Və siz Qreysi və ondan başqalarını xilas etdiniz."
  
  "Onun da bir qızı var idi. Oğul. Arvad."
  
  "Pis adamlardan qan və narkotik pulu alan kimi onların həyatı ilə oynadı".
  
  "Bəzi insanların seçimi yoxdur."
  
  Dreyk Mayın öz valideynlərinə istinad etdiyini və ilk qızı Çika ilə birlikdə sağ qalmaq üçün onu necə satdıqlarını başa düşdükdən sonra geri çəkildi. O, məğlub döyüşdü. Onun bunu qazana bilməsi mümkün deyildi.
  
  Birdən Haydenin onunla danışdığını anladı. "... bacardıqca tez."
  
  Sürətlə gözlərini qırpdı. "Nə?"
  
  Dahl başını tərpətdi. "Bir daha ondan soruş. Şimallı bir az sındırmalıdır".
  
  Hayden ondan Crouch və Alicia'ya yenidən zəng etməsini istəyəndə Dreyk təhqirə belə reaksiya vermədi. "İndi onlara ehtiyacımız var" dedi. "Əgər onlar tezliklə qəbul edilməsələr, çox gec ola bilər".
  
  Drake başını tərpətdi, telefonunu çıxardı. Kifayət qədər qeyri-mümkün suallar, nəzəriyyələr və pis xəbərlər onun başını ağrıtmaq üçün yığılmışdı. Crouch bu günlərdə əsasən müstəqil işləyirdi və bunun ölümcül ciddi olduğunu düşünməsəydi, kömək etməyə tələsməzdi. Bəlkə də ona həqiqətən ehtiyacı olan şey Alicia ilə söhbət idi. Bu, gərginliyin bir qədər azaldılmasına kömək edə bilər.
  
  Ancaq o, indi cəsarətli qəhrəmanla bıçaqları keçmək üçün kifayət qədər rahat hiss etmirdi.
  
  Zənginə kişi səsi cavab verdi. Çox gərgin tonda danışdı. "Sən azadsan? Bitirdiniz?
  
  Crouch bir saniyə dayandı, sonra "Biz" dedi.
  
  "Onda sənə ehtiyacımız var. Hamınızı və daha çoxunu nəzərdə tuturam. Bu Pandora şeyi qitələrarası getdi; İndi biz dörd ölkədə müharibə vəziyyətindəyik".
  
  "Nə?"
  
  "Dreyk?" Alicia'nın səsi xəttin üstündən keçdi. "Sözləriniz heç bir məna kəsb etmir."
  
  Drake onun burun körpüsündən tutdu. "Dünyanın sonu gəldi, Alisiya. Pandoranın çətinlikləri. Pitonlar hər yerdə var. Biz itiririk. Bunun üçün hər bir resurs, hər bir ons beyin gücü, hər qram cəsarət tələb olunacaq. Bu halda hamımız qan içində və ya öləcəyik, Alisiya.
  
  "Biz Armageddonla əvvəllər də, bu yaxınlarda da qarşılaşmışıq. Həm də bir dəfə deyil."
  
  "Bu şəkildə deyil". Drake həyatında heç vaxt olmadığı qədər narahat idi. "Bu qədər vacib bir şey həyatda yalnız bir dəfə olur. Sağ qalma lənətə gəlmiş menyuda belə yoxdur. Cəmiyyətimizi xilas etmək, vacib olan budur".
  
  Alisiya susdu, deyəsən söz tapa bilmirdi. Sonra Dreyk onun "Biz onlara kömək etməliyik" dediyini eşitdi.
  
  Krauch yenidən danışdı, səsi dəmir və daş kimi qətiyyətli idi. "Mənim komandam sizin ixtiyarınızdadır, Mett. sənə nə lazımdır?"
  
  Drake Hayden, Prays və Lorenin artıq nəyi gündəmə gətirdiklərini düşündü. "İlk növbədə Avropaya gedin. Siz orada bizim cavab komandamız olacaqsınız. Başqalarını təyin etmək prosesindəyik".
  
  "Avropa böyük bir yerdir, dostum" dedi bir ağıllı adam. Drake səsi tanımırdı.
  
  "Anladım. Hələ lazımi məlumatımız yoxdur, bu, köklü əməliyyatdır. Roma ilə başlayın. Mən sənin materikdə olmanı istəyirəm".
  
  Hayden ona baxdı. "Niyə Roma?"
  
  Əlini ağız boşluğuna qoydu. "Mərkəzi yer. Kim bilir, bəlkə də pifililər indi də bizi bağ yolu ilə aparırlar. Paris olduğu ortaya çıxarsa, Crouch SPIRA sikkəsinə bir saatlıq səyahət edə bilər.
  
  "Bitti" dedi Crouch. "Biz yerə enəndə sizinlə əlaqə saxlayacam."
  
  "Çox sağ ol. Oh, bəs uşaqlar? "
  
  "Bəli?"
  
  "Əgər yaxınlarınız və qohumlarınız varsa, siz yerə enməzdən əvvəl zəng edərdim."
  
  Drake otaqdakı hər kəslə göz təması quraraq söhbəti bitirdi. "Nə?" - deyə soruşdu. "Sən də bunu hiss etmirsən? Bu təmiz döyüş və ya ölümdür. Biz əvvəllər burada bir dəfədən çox olmuşuq və mən ağrı, narahatlıq və emosiyaların hər qramını xatırlayıram. Hər zamana həssas ürək döyüntüsü."
  
  Onların hamısının gülləbaran dəstəsinin qarşısında dayanan adamlar kimi təntənəli şəkildə başlarını tərpətmələri ona onların da eyni hisslər keçirdiyini göstərirdi.
  
  
  ONCU FƏSİL
  
  
  Bir neçə saat keçdi və SPEAR komandası yenidən Crouch ilə əlaqə saxladı.
  
  Hayden bütün təfərrüatları verməzdən əvvəl keçmiş Doqquzuncu Divizion oyunçusunun komandası yüksəksürətli reaktivi tam səslə və bölünməmiş bir diqqətlə kozalayana qədər gözlədi. SPEAR komandası öz qərargahlarında səylə çalışaraq missiyaya aid ola biləcək hər şey haqqında bütün məlumatları toplayırdı.
  
  "Tezliklə Londona yola düşəcəyik" dedi. "Ancaq bildiklərimizə baxmayaraq, biz hələ də demək olar ki, kor-koranə işləyirik. London sümüklər üzərində qurulmuş şəhərdir; orada onlarla vəba çuxurları var. Pifililər niyə Pandora vəbasına istinad edirlər? Hamısı bir-birinə necə uyğun gəlir? Burada ipuçları var, sadəcə onları açmalıyıq".
  
  "Aydınlaşdıra bilərəmmi..." deyən bir gənc qadının səsi mesajların üstündən keçdi. "Bağışlayın, bu Caitlin Neshdir. "Taun çuxurları" deyəndə siz bubon taunu nəzərdə tutursunuz, elə deyilmi? Dünya əhalisinin yarısının məhv edildiyi Qara Ölümdəki kimi?
  
  "Doğrudur, miss Neş" dedi Dahl. "Və sizə deyim ki, sizinlə tanış olmaq çox xoşdur."
  
  Drake xoruldadı. "Onun şalvarından çıx, Dal. Onsuz da bir qadını qane edəcək qədər qayğılarınız var".
  
  "Mən heç nə demək istəmirdim ... xoşbəxtəm..."
  
  Drake başını tərpətdi. "İlahi, sən çox asan hədəfsən."
  
  Alicia onların zarafatlarına adi bir təbəssümlə qarışdı. "Durun, ikiniz. Heç vaxt qanlı dəyişiklik olmur, elə deyilmi? Həm də Miss Nash haqqında ilk dəfədir ki, öyrənirəm".
  
  "İsa". Smith sanki ayaqları bükülmək üzrə idi. Lauren dönüb baxdı. "Sən məni döyüş bölgəsindən çıxarırsan... belində... və bu səni zəiflədir? Xalq! "
  
  Smit parlaq qırmızıya çevrildi. "Mən... mən... lənətə gəlim."
  
  Caitlinin səsi onları sərt reallığa qaytardı. "Bəs biz Pandora mifi haqqında dəqiq nə bilirik? Bu, əsasən, tanrıların bəşəriyyətə ölüm hədiyyəsi olan tabutla bağlıdır. Pandoranın, Prometeyin tanrılardan od oğurlayıb insanlara verməsi üçün qisas almaq üçün Zevs tərəfindən cəzalandırılan ilk qadın olduğu deyilir. Pandora palçıqdan heykəllənmişdi, gözəl bir ilahə idi, sonra hər tanrı ona bir fəzilət verdi - lütf, cəsarət, inandırma, maraq və daha çox.
  
  Hayden onu dayandırdı. "Niyə bütün bunları bilməliyik?" SPEAR komandasının daimi dahisi Karin, yəqin ki, oxşar monoloqa başlamağa hazırlaşsa da, başını tərpətdi.
  
  "Çünki bu, bizi dünyanın bütün günahlarının necə azad edildiyinə və onların üzləşdiyimiz şeylə necə əlaqəli ola biləcəyinə gətirir."
  
  Hayden təəccüblə dodaqlarını büzdü. "Yaxşı".
  
  "Pandora adının istifadəsi Pifililərin sadə kod sözündən tutmuş bütün mifi nəyəsə ipucu kimi istifadə etməsinə qədər hər şey ola bilər..."
  
  "Həqiqətən?" Krouch bu dəfə onun səsinə maraq göstərərək sözünü kəsdi.
  
  "Əlbəttə. Meqalomanlar, tapmaca şəklində olsa belə, niyyətlərini ortaya qoymağı sevirlər. Hər halda, yarandıqdan sonra tanrılar Pandoraya bir qutu verdilər və onu açmamağı söylədilər".
  
  Drake üzünü örtdü. Smit güldü. Hətta Dahl ürpədi. "Ən yaxşı plan deyil."
  
  "Yox. Və Pandora, alma ilə Həvva kimi sınağa çəkildi. İndi başa düşdün? Pandora mənşəli bir mifdir. Eynilə Adəm və Həvva kimi".
  
  "Apokalipsis mifi olan mənşə mifi?" Karin düşündü.
  
  "İndi sən mənimləsən. Hər halda, Pandoranın 'maraq pişiyi öldürdü' ifadəsini icad etdiyi deyilir. O, qutunu açdı və dünyaya pislik və vəba buraxdı. Cinayət. Yoxsulluq. Ağrı. Aclıq. Xəstəlik. vitse."
  
  "Mən başa düşürəm". Karin bildirib. "Siz deyirsiniz ki, Pandora kod sözü bu pisliklərdən birinə, xüsusən də xəstəliyə aiddir və onun hekayəsi daha çox ipucu verə bilər."
  
  "Dəqiq. Apokalipsisin mənşəyi və ya mifindən tutmuş səbəblərə və yerlərə qədər hər şey.
  
  "Biz vəba çuxurlarından başlayacağıq" dedi Crouch. "Düşünürəm ki, kimsə də kiminsə qədim bubon taunu silah kimi necə istifadə edə biləcəyini araşdırmağa başlamalıdır."
  
  Karin Komodonun əlini sığalladı. "Biz bunu edə bilərik. Artıq adları çəkilən digər pitonları izləyən bütün agentliklərimiz var."
  
  Hayden boğuq "Əlvida" ilə tamamladı. O, tamaşaçılara müraciət etmək üçün çevrildi. "Bunun saf, laqeyd pisliyi məni şoka salır. Dünyanın bir çox yerində nə baş verdiyini bildiyimiz bu gün də. İndi də mən heyrətlənirəm ki, zəngin, savadlı insanlar, şübhəsiz ki, onların çoxunun öz ailəsi var".
  
  "Hakimiyyət, var-dövlət və imtiyaz üçün doğulan bir oğlan üçün bununla barışmaq heç də asan deyil" dedi Dahl sakitcə. "O, əvvəlcədən müəyyən edilmiş dəyərlərlə əvvəlcədən müəyyən edilmiş bir dünyada doğulub. Onun nə azadlığı var, nə uşaqlığı, nə də gəncliyi. Onun atasının və əcdadlarının qoyduğu lazımi yolla getməsi gözlənilir. Bir gün... o, üsyan edə bilər."
  
  Dreyk isveçlinin sözlərindən gözlərini qırpdı. "Deyəsən ürəkdən gəldi, dostum."
  
  "Mən fəxr etdim" dedi Dahl. "Və mən qalxdım. Səncə, mən bura başqa necə gəldim?"
  
  Drake yumşaq çiyinlərini çəkdi. "Həmişə bu qəribə ləhcənin zabit olmaq üçün niyə yaxşı getmədiyini düşünürdüm."
  
  "Çünki mən müstəqil bir insan oldum. Və öz yolu ilə getdi".
  
  Hayden Dahla baxdı. "Bu, heç kimə soyqırım etmək hüququ vermir".
  
  Dahl geri baxdı. "Sən düşünürsən ki, mən bilmirəm? Mən burada sənin yanındayam, eyni döyüşü aparıram, xatırlayırsanmı?
  
  Kinimaka irəli addımladı və böyük bir əlini müdirinin çiyninə qoydu. "Hər şey qaydasındadır, hey?"
  
  Hayden ah çəkdi. "Düşünürəm ki, mənə daha çox ağrıkəsici lazımdır".
  
  Drake otağa baxdı. "Düşünürəm ki, bu hiss olduqca universaldır."
  
  
  ON BİRİNCİ FƏSİL
  
  
  Tayler Uebb noutbukunu tənzimlədi, hər tərəfini diqqətlə düzəltdi ki, düyməni basmadan və dəbdəbəli kreslosunda arxaya söykənməzdən əvvəl tünd palıd masasının kənarlarına perpendikulyar olsun.
  
  "Biz pitonlarıq" dedi. "Nə baş verir?"
  
  Gözünün qarşısında beş mini-ekran var idi, hər birində sui-qəsdçi həmkarının siması göstərilirdi. İlk dəfə idi ki, onlar videozəng etməyə çalışırdılar, lakin görüşə ehtiyac duyduqları zaman hər bir üzvə şəxsən zəng etmək, zəhlətökən bir yana, tez bir zamanda problemə çevrildi.
  
  General Stoun bildirib ki, "3 yoluxmuş şəhərdə təhlükə səviyyəsi artıb". "Heç bir tutarlı səbəb yoxdur."
  
  Webb gizli tonu tutdu, lakin ona məhəl qoymadı. Ola bilsin ki, general vaxtla oynayırdı, ya da daha çox, Nikolas Bellin dayəsinə çevrilməsindən əsəbiləşirdi. "Onların söhbəti izləmək yolları yoxdurmu?" Uebb yorğun bir jestlə ehtiyatla dedi. "Təhlükə səviyyəsi cavab olaraq daim yüksəlir və enir. Bu barədə sənə danışmalı deyildim, Daş".
  
  "Əlbəttə".
  
  "Və bu heç də pis bir şey deyil" dedi Miranda Le Brun yumşaqlıqla. "Oyunu daha da maraqlı edir."
  
  "Çünki fabrik indi işləyir və işləyir" deyə Webb davam etdi. "Düşünürəm ki, bir və ya ikimizin əməliyyata nəzarət etməsi vacibdir. Bəli, bəli, oraya çatmaq üçün uzun bir uçuş olduğunu bilirəm, lakin tapşırıq cansıxıcılığın başlanğıcını dayandırmağa kömək edəcək. Bunu nəzərə alaraq düşündüm ki, Miranda və Nikolay? Nə fikirləşirsən?"
  
  Bell tez müdaxilə etdi. "Mən bunu etməkdən xoşbəxtəm!"
  
  Uebb təbəssümünü gizlətdi. Ola bilsin ki, general Daşdan açıq-aşkar əsəbiləşdiyi kimi, inşaatçı da Daşdan əsəbiləşib.
  
  Lebrun onun saçlarını sığalladı. "Güman edirəm ki," o, cansıxıcı bir hava ilə dedi. "Səbəyə kömək etmək üçün hər şey."
  
  Uebb onu məmnuniyyətlə boğa bilərdi, lakin o, qəzəbini saxladı. Pifililər birlikdə təəccüblü dərəcədə yaxşı işləyirdilər və tezliklə Lebrun özü öz kiçik layihəsini hazırladı. Əgər o, özünü göstərməsəydi, bəlkə də onun son fantaziyası xoşbəxt reallığa çevrilə bilərdi. Təbii ki, düşündü. Sadəcə kimisə boğmaq olmaz, hətta Le Brunu belə. Əvvəlcə onları yumşaltmalısınız. Onları qorxut. Onlar həyatlarını pozurlar.
  
  Onları təqib edin.
  
  "Zavod işə düşən kimi," o cəld davam etdi. "Bizə şəlalədə başqa görüş lazımdır. qüllədə". Həqiqi adların qeyd edilməsinə imkan verən ən yüksək təhlükəsizlik səviyyəsinə və kampaniyalarında məxfilik şəbəkəsinin yerləşdirilməsinə baxmayaraq, Webb hələ də məftil üzərində dəqiq yerini bildirməkdən çəkinir.
  
  Stoun, çox güman ki, Belllə ekrandan kənarda danışdı və geri döndü. "Bağışlayın, Bell və Le Brunun işi yoxdur, elə deyilmi ? Bəlkə ikisi də bizə böyük bir yaxşılıq etdiklərini iddia etməkdən əl çəksinlər... Gəlin ora uçaq."
  
  Uebb ah çəkdi. "Yaxşı. Doğrudanmı biz indi döyüşürük? General - siz ictimai xadimsiniz. Sizə güzəştə gedənə qədər - və hamımız bunun uzun illərdən sonra baş verəcəyinə ümid edirik - bu vəzifədə qalmalısınız. Bunun bizim işimizə nə qədər kömək etdiyini xatırlatmağa ehtiyac duymuram."
  
  "Bəli əminəm. Mən yaxşıyam ".
  
  "Axı," Uebb sözünün üstündə durduğuna əmin oldu, "işimizi inkişaf etdirmək üçün minlərlə, hətta yüz minlərlə insan ölə bilər. Ancaq hələlik qarşıdakı layihələrimizə baxaq". Onun müşahidələri heç bir real ardıcıllığı və vicdanı olmayan sadəcə hava küləyi idi, dinləyən qulaqlar üçün mənasız rəqəmlər idi. "Maniakların padşahı belə deyir," o, sərt gülərək əlavə etdi. "Faktları zinətləndirərək, ayağımızın altında tapdalayacağımız əzilmiş bədənlərə işıq tutaraq, onların ağrı-acısına məhəl qoymadan. Amma həmişə belə olmayıbmı?"
  
  "Amin" Lebrun mehribanlıqla dedi.
  
  "Zəiflər çəkmələrimizin altında qurumuş yarpaqlar kimi əziləcək," Stoun Uebbin zövqünə görə çox iddialı dedi.
  
  "Gələcək layihələrimizi qeyd etdinizmi?" SolDyn şirkətinin baş direktoru Robert Norris saatına baxdı. "Mənim görüşüm var ki, on beşdən sonra çıxa bilmirəm."
  
  Bir az məyus olan Webb CEO-nun dilemmasını başa düşdü. "Hər şey yaxşıdır. Daha sonra daha ətraflı danışacağıq. Sadəcə desək ki, Kliffordun "itirilmiş səltənət" nəzəriyyəsi artıq öz bəhrəsini verir və Mirandanın "qaleonlar" anlayışı, əgər doğrudursa, son dərəcə maraqlı səslənir -"
  
  Le Brun, "Mən həmişə onlara heyran olmuşam" dedi.
  
  "Qaleonlar?" Daş istehzalı təbəssümlə soruşdu.
  
  "Bu xüsusi qalyonlar" dedi Lebrun. "Görəcəksən".
  
  "Və hər şeydən əvvəl," Uebb əzəmətlə dedi, "Sent Germen. Heyrətamiz insan. Okültist. Transilvaniya şahzadəsi. filosof-"
  
  "Davam edə bilərik?" Norris soruşdu.
  
  Uebb kimisə boğmaq üçün daha da güclü bir istəyi boğdu. "... və hər hansı bir insanın, hər hansı bir muzeyin bildiyindən daha çox xəzinə, qalıq və artefakt olan ən böyük macəraçı," deyə bitirdi, sanki bu şəkildə bitirmək istəyirdi. "Hansı ki, heç vaxt ... heç vaxt ... kəşf edilməmişdir."
  
  "Fantastik" Stoun quru dedi. "Bu cəhdlərdən üç və ya dördünü eyni vaxtda nə qədər tez başlaya bilsək, son plandan bir o qədər xoşbəxt olacağam."
  
  "Bu videokonfransı çağırmağımın başqa bir səbəbi," Webb həvəslə davam etdi. "Bu, Pandora layihəsində düyməni basmağa hazır olduğumuzun rəsmi elanıdır. Düşündüm ki, biz üç vəba çuxurunu gəzməyə başlayanda hamınız iştirak etmək istəyə bilərsiniz. Bu, pifililər üçün möhtəşəm bir andır." Uebb sinəsini şişirdi və geniş, mehribanlıqla gülümsədi. "Bütün aktivlər yerindədir. Zavod hazırdır. Ehtiyat qurğu hazırlanıb..." ətrafına baxdı. Bu son açıqlama bir qədər tez, lakin ümidverici idi. "Biz hazırıq?"
  
  Həyəcanlı baş əymələri və təsdiq bəyanatları ona düzgün seçim etdiyini bildirirdi.
  
  "Onda başlayaq."
  
  
  ON İKİNCİ FƏSİL
  
  
  Crouch onların SPEAR komandası ilə əlaqəsini kəsəndə Alicia Miles qəribə bir qeyri-müəyyənlik anı yaşadı. Bir həsrətdən daha çox, o, əslində onu xilas edən, həyata baxışını dəyişdirən komandanın bir hissəsi olan bu uşaqlarla birlikdə olmalı olduğuna əmin idi. Dolama bir yolda baş üstə qaçmaq yaxşı idi , amma geridə qoyduğunuz insanlar birlikdə olmaq istədiyiniz insanlar olsaydı necə?
  
  Təyyarənin qapalı salonun ətrafındakı üzləri araşdırdı. Onların müdiri Maykl Krouch dərin fikirlərə dalmış, başını əllərinin arasına alıb, qarşısındakı kiçik noutbuku oxuyurdu. Əsgərlər, Zak Healy və Rob Russo, Crouchun arxasında əyləşərək, görünən şəkildə narahat görünürdülər. Healy hələ də təzə və məsum görünürdü - bu, çoxlu kobud zarafatlara səbəb olurdu - Russonun xarici qabığı dağ kimi sərt və iki qat qayalı idi.
  
  Bununla belə, ikisi yaxşı dost idilər, müharibədən, azadlıqdan və müsibətdən doğan yoldaşlıq idi. Healy bu yaxınlarda Meksika, Las Veqas və Arizonaya hərəkət və xaos gətirən bir missiya olan qədim Aztek qızıl xəzinəsini tapmağa kömək etdikdən sonra, Rousseau və Alicia tərəfindən çılğın Afrika cinayət rəhbərinin əlindən xilas edildi. Alicia iki əsgərlə çox yaxşı birləşdi, artıq hər hansı bir gələcək vəziyyətdə onu qoruyacaqlarına əmin idi.
  
  Təyyarənin göyərtəsində daha iki nəfərin olması lazım idi. Bir şey çatışmırdı, istənilən nöqteyi-nəzərdən qəribə bir əlavə, Alicia'nın köhnə bayker dəstəsinin bir hissəsi olan və onun yeganə sağ qalanlarından biri olan rahat Lex bu təhlükəli missiyadan kənarda qaldı. Leksin nizama uyğunlaşa bilməməsi və Nirvananın Vegas ətrafında velosiped sürməyə sövq etməsi bu qədər risk altında olduğu üçün Alicia onu bu dəfə oturmağa inandırdı.
  
  Sonuncu gənc qız Caitlin Nash idi. Rəngarəng, şübhəli tarixə baxmayaraq - o, iyirmi bir yaşında ikən MI6-da işləyərkən artıq canı yanmışdı - Caitlyn Aztec Gold missiyası zamanı amansız işgəncələr altında özünü sübut etdi və bu yolda ipuçlarını açmağa kömək etdi. Qrup üçün "Qızıl Komanda" ifadəsini icad edən o idi. Alicia qıza qarşı bir az güvənli hiss etdi, lakin yeni yaranan münasibətlərin əlamətlərini göstərəndə ona və Healy-ə sataşmağa kömək edə bilmədi.
  
  Caitlin kreditinə, xüsusən də Alicia kitabında, o, nəinki sataşmaqda yaxşı olduğunu, həm də qarşılıqlı olduğunu göstərən əlamətlər göstərməyə başladı.
  
  Alisiya stulda arxaya söykənib müzakirələrə qulaq asdı. İlk qərar bir neçə dəqiqə əvvəl verildi; onlar Roma üçün nəzərdə tutduqları kursdan kənara çıxacaqlarını və Paris üçün yeni kurs alacaqlarını. Caitlin və Crouch taun çuxurlarını və onlardan neçəsinin Paris ətrafında səpələnmiş ola biləcəyini müzakirə edirdilər.
  
  "Bir neçə sayt müəyyən edildi" dedi Caitlin, artıq MI6-da əsas funksiyası olan müşahidə kanallarına toxunaraq və məlumatları təhlil edir. "Həddindən artıq çox. Pifililərin vurmasını gözləsək, onları dayandırmaq üçün çox gec olacağıq. Bundan əlavə, başqa, daha az tanınan saytlar da ola bilər. Əvvəllər haqqında danışdıqlarımıza qayıdaraq, indi geniş şəkildə mütəxəssislər belə bir inanırlar ki, bütün çuxurlar Qara Ölüm, Yersinia pestis qurbanları ilə dolu deyil, lakin onların tərkibində qarayara, cüzam kimi digər xəstəliklər və xüsusilə qorxulu başqa bir şey var. - hemorragik qızdırmalara səbəb olan son dərəcə ölümcül və yüksək yoluxucu filovirusa bənzər virusların əlamətləri.
  
  Crouch dəhşət içində ona baxdı. "Demək istəyirsən...?"
  
  "Bəli," Caitlin başını tərpətdi, "Ebola".
  
  "Bu ekspertlər qara ölüm epidemiyasının arxasında Ebolanın ola biləcəyini deyirlər?" Alisiya bir qədər şübhə ilə soruşdu.
  
  "Bundan yuxarı səviyyələrdə təklif edildi."
  
  "Bu Qara Ölüm haqqında çox şey eşidirik" dedi Russo. "Taun. Bəs bu, əcdadlarımızın məhv etmək texnologiyasına malik olmadığı sadəcə bir xəstəlik deyilmi? Həqiqətənmi bu gün bu qədər dağıdıcı olacaq?"
  
  "Bunu demək çətindir" dedi Caitlin. "Gərginlikdən, virulentlikdən və onun silah olub-olmamasından asılıdır. Qara Ölüm özü əhalinin çox hissəsini öldürdü və bütün qitəni süpürdü. Bəli, ola bilər ki, onlar əvvəllər xəstəliyin bu ştammına məruz qalmamışlar , bu da qaçılmaz olaraq infeksiyanı daha da gücləndirir. Lakin tarixdə ilk qeydə alınmış bubon vəba epidemiyası eramızın 541-542-ci illərində baş verib, sonralar Yustinian vəbası adlandırılıb və tarixdə ən böyük pandemiya kimi tanınıb. Təxminən 1855-ci ildə Çində başlayan, təkcə bu bölgədə on iki milyondan çox insanın ölümünə səbəb olan və 1959-cu ilə qədər hələ də aktiv hesab edilən üçüncü pandemiya var idi.
  
  Alisiya dərindən nəfəs aldı. "İsa".
  
  "Qətiyyən. Ancaq yenə də bu, Qara Ölümün siçovullar tərəfindən törədildiyi anlayışına qarşı çıxmağa kömək edir. Vəba xəstəliyindən əvvəl həmişə çox sayda ölü siçovul var, çünki onlar da bu xəstəliyə həssasdırlar. Hazırda Asiyadan fərqli olaraq, Avropada xəstəliyin çoxalma zəmininə çevrilə biləcək vəbaya davamlı gəmiricilər yoxdur və orta əsrlər ədəbiyyatında ölü siçovullar nəzərəçarpacaq dərəcədə yoxdur. Həmçinin, XV əsrdə İslandiyada iki dəfə vəba xəstəliyinin yayılmasına baxmayaraq, siçovullar adada çox sonralar məskunlaşdılar".
  
  "Deməli, siçovullar deyilsə..." Alisiya dedi. "Xalq?"
  
  "Və biz Ebolaya qayıtdıq" dedi Caitlin.
  
  "Silahlarla bağlı bütün bu söhbətlər necə olacaq?" Healy müdaxilə etdi. "Qədim bir xəstəliyi silaha çevirmək belə mümkündürmü?"
  
  "Biz ora təzəcə çatırdıq" deyən tanış səs Alikiyanın ürəyinin döyünməsinə səbəb oldu.
  
  "Allah!" - ingilis qadın qışqırdı. "Bütün bu müddət ərzində qulaq asırsan?"
  
  "Əlbəttə" dedi Karin. "Nə, bizim üçün darıxmısan?"
  
  Alicia xoruldadı. "Oh, bəli, sanki üzümdə çirkin bir ziyil üçün darıxacağam. Sprite necədir?"
  
  "Mmm... çox sakit. Amma siz uşaqlar, hazırda dinamikdəsiniz, ona görə də davam edək. Aydındır ki, əksər xəstəliklərin silahlanması ilə bağlı milyonlarla fərqli nəzəriyyə var, ona görə də gəlin əvvəldən başlayaq. Vəba ilə bağlı hər hansı bir bioterror hadisəsi baş verərsə, bölgənin səhiyyə sistemi asanlıqla alt-üst olardı. Bəli, dedim, olacaq. Xüsusən də əksər xəstələr üçün ciddi təcrid fərq qoymadan tətbiq edilirsə. Yersinia pestis virusu qurutma, qızdırma və ultrabənövşəyi şüalanma yolu ilə məhv edilə bilər ki, bu da silah yaratmağı çox çətin bir prosesə çevirir. İnanırsınızmı ki, İkinci Dünya Müharibəsi zamanı yaponlar milyardlarla yoluxmuş birələri çoxaldıb, Çinin şimalındakı şəhərlərə buraxaraq, saysız-hesabsız epidemiyalara səbəb olublar? O vaxtdan bu ərazilərdə taun xəstəliyi yayılıb".
  
  Healy dərindən nəfəs aldı, təravətli üzü burulmuşdu. "Bu insanlar bundan necə qurtulur?"
  
  Crouch gözlərini gənc himayədarı olan egeyə dikdi. "Axmaq suallar vermə, Zak. Ola bilsin ki, siz məsələn, Alicia qədər blokda olmamısınız, amma hökumətlərin necə işlədiyini bilirsiniz".
  
  Alicia təəccüblə gözlərini qırpdı. "Hey..."
  
  Amma Karin artıq davam etmişdi. "Birləşmiş Ştatlar ilkin olaraq taunu biosilah təhlükəsi kimi rədd etdi, çünki xəstəlik bölgədə davam edir və ilk hücumdan çox sonra hər tərəfdən insanları öldürəcək. Amma..." o, dayandı.
  
  Russo Alisiyaya tərəf əyildi. "Etiraf etməlisən ki, siz artıq dünyanı bir az görmüsünüz."
  
  "Bu, məni daha bacarıqlı edir."
  
  "Bəli, yaxşı, nə qədər ki, bu təcrübə mənə toxunmur, biz çox yaxşı yola davam edəcəyik."
  
  "Oh, Daş üzlü, əminsən? Təsəvvür edin ki, biz nə qədər şirin rok musiqisi yarada bilərik".
  
  Russo az qala qıvrılaraq üz çevirdi. Alicia geri çəkilmiş və düzünü desəm, kifayət qədər sərt bir əsgəri utandırmaqdan həzz alırdı, lakin eyni şeyi Healy haqqında tamamilə fərqli səbəblərə görə demək olar. Gənc oğlan tamamilə Caitlin'i görüşə dəvət etmək niyyətində idi, yəni Alicia'nın dediyi kimi, onun yarısını öldürməzdən əvvəl onu "düzgün və düzgün" şəkildə məhkəməyə vermək deməkdir. Healy bu faktı Russo adlandırdı və onu Afrikadakı cəhənnəm dəliyindən xilas etdi. Lakin sonra Drake zəng etdi və Pythians bütün planları alt-üst etdi.
  
  Lanet olsun əzəmətlər, deyə düşündü.
  
  İndi o, Healinin qulağına pıçıldamaq üçün əyildi. "Sizcə o, bu kompüterdə seksual görünür? Bildiyimi bilirəm".
  
  Healy kənara çəkildi. İkidən ikisi idi. Alisiya arxaya söykənərək rahatladı. İş görülüb.
  
  Karinin dialoqu ardı-arası kəsilmədən davam edirdi: "...məlumatlara görə, sovetlər vəba orqanizminin quru, antibiotiklərə davamlı, ekoloji cəhətdən dayanıqlı sortunu hazırlayıblar. Bu, bizi sürətləndirir və indi silahlanmış taunu A kateqoriyalı patogen kimi təsnif edən ABŞ CDC-ni məlumatlandırır.
  
  "Pəncərəsiz laboratoriyalarında gizlənən lənətəgəlməz mütəxəssislər və onları idarə edən ruhsuz insanlar" dedi Dahl dediyini eşitdi. "Kaş ki, bir-ikisini əlimdən ala biləydim".
  
  "Bəlkə də olacaq" deyə Dreyk səsində eyni nifrətlə cavab verdi.
  
  "Yaxşı, tamam, bu polkovnikin sözlərinə görə, silahlı pnevmonik vəbanın ən iyrənc forması Rusiyada onu qanadlı raketlərdən toz kimi atan kanistrlərdən istifadə etməklə inkişaf etdirilib. Aşkar etmək çətindir." Danışanda Karinin səsi çatladı. "Bu... bəşər övladının düşünə biləcəyi şey dəhşətlidir. Aerozol şəklində pnevmonik vəba öz zirvəsinə çatır, dünyanın ən qorxulu, asanlıqla yayılan qatilidir, bütün bunlar xəstəliyin yoluxuculuğuna, onlarla antibiotikə davamlılığına görədir və ən azı 2000-ci ilin əvvəlinə qədər heç bir xəstəlik yox idi. aerozol forması ilə mübarizə üçün peyvənd".
  
  "Yəni indi peyvəndsiz xəstəliklər yaradırlar?" Crouch başını tərpətdi.
  
  "Yaxşı, CDC-yə görə, tatarlar xəstəliyi yaymaq üçün yoluxmuş cəsədləri Kaffa şəhərinə aparandan bəri vəba silah kimi istifadə olunur. Deyirlər..." Karin yenə tərəddüd etdi, "Sovetlərdə bu maddənin bir yarım min metrik tonu var.
  
  "Və qurbanların faizi neçədir?" Hayden soruşdu.
  
  Karinin tıqqıltısı eşidildi. "Əgər əhalinin sıx məskunlaşdığı bir şəhərə əlli kiloqram aerozol buraxılsa, iki yüz minə yaxın insanda pnevmonik vəba baş verərdi. Və ya Rəbb, burada bir qeyd ... erkən xəbərdarlıq sistemi yoxdur.
  
  Crouch ayağa qalxmaq üçün bu anı seçdi. "Yaxşı, Parisdən hələ bir neçə saatlıq məsafədəyik. Bir az dincəlmək üçün bu saatdan istifadə etməyi təklif edirəm".
  
  Alicia zarafat etmək fürsəti gördü, lakin son məlumat seli onun üzərinə ağır gəldi və o, həzzdən əl çəkdi. O, müdirinin baxışları ilə qarşılaşdı və başını tərpətdi.
  
  "Bizə lazım olacaq" dedi.
  
  
  ON ÜÇÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Drake havaya qalxan an anladı ki, sülh və sükut günləri çoxdan geridə qalıb.
  
  Təyyarə siqnal verirdi, Karin və Komodo tam kəşfiyyat rejimində idi, Hayden Robert Prays vasitəsilə Britaniya səlahiyyətliləri ilə əlaqə saxlayırdı, Kinimaka şirin yöndəmsizliyi ilə Vaşinqtonu tərk etdiyini başa düşdü ki, bacısı Kono yola düşdü. ona. Dahl hər kəsin üzərində dayandı, ümumiləşdirdi və məmnuniyyətlə qəbul edilən məsləhətləri təklif etdi, Smith Mey və Lorenə pis baxdı, lakin pis bir şəkildə. Yalnız Mai yüksək sürətli təyyarənin arxasında sakitcə oturaraq özünü saxladı.
  
  Dreyk komandanı yenidən fəaliyyətə başlamasına sevindi.
  
  Təyyarədə daha üç nəfər olub. Lauren, Yorgi və Qreys. Komanda Yorqanın xidmətlərinə və Laurenin xatirələrinə ehtiyac duyacaqlarına qərar verdi. Qreys Meyin təkidi ilə orada idi. Yapon qadın sadəcə olaraq yeni palatasını tək buraxa bilmədi - xüsusən də dünənki yeni məlumat fonunda.
  
  Drake uçuşa və faktların və rəqəmlərin axınına diqqət yetirdi. Hazırlıq vacib idi. Onlar yerə endi və sonra heç bir məhdudiyyət olmadan London küçələrində yarışdılar.
  
  Karin informasiya hücumunun önündə idi, təbii olaraq onların hansı növ kəşfiyyata ehtiyac duyacağını və hansı ardıcıllıqla başa düşdüyünü bilirdi.
  
  "Londonun vəba çuxurları" dedi. "Çoxları var ki, bu da bəzilərinin onu Sümüklər Şəhəri adlandırmasına səbəb olub. Başdan sona qədər, onun bir çox gizli sirlərini kəşf etmək üçün səthin bir neçə yard altına girmək kifayətdir - on minlərlə cəsəd skeletlər diyarı olan geniş kapitalın altında basdırılır. Daha əvvəl qeyd etdiyim Knightsbridge Pit-dən əlavə, Soho şəhərinin mərkəzində, Qızıl Meydanda başqa bir yerimiz var. Bu, indi vəba çuxuru kimi gizli bir tarixə malik olan cazibədar kiçik bir ərazidir. 1685-ci ildə lord Makoley onu "o dövrün heç bir London sakininin titrəmədən keçə bilməyəcəyi bir tarla" kimi təsvir etdi.Burada, böyük vəba tüğyan edəndə, hər gecə vaqonlarla cəsədlər yerə atılır və basdırılırdı. dərin bir şəkildə yoluxmuşdu və infeksiya riski olmadan bir daha dəfn edilə bilməz.
  
  "Ancaq hər şeyin səhv olduğu ortaya çıxdı" dedi Smith. "Düzdür?"
  
  Karin çiyinlərini çəkdi. "Biz belə düşünürdük. Bakteriyalar bir neçə həftə ərzində ölməli idi. Amma qeyd etdiyim kimi, alimlər indi başqa xəstəliklərin də olduğunu qeyd ediblər. Ölməməyiniz mümkün olmayan xəstəliklər".
  
  Drake əli ilə bir jest etdi. "Daha deşiklər varmı?"
  
  "Çoxlu. Maraqlı biri Bakerloo xəttindədir. London Depotunun cənub ucunda yol ayrıcı var. Bir xətt Fil və Qalaya, digəri dalana və qatarların dayana bilməyəcəyi bir xəttə aparır. Bu tunelin divarlarından kənarda vəba quyusu var".
  
  Drake titrəməyi boğdu. "Növbəti dəfə metroya minəndə bu barədə düşün."
  
  "Yaşıl Parkda başqa biri var, o, Viktoriya xətti tikilən zaman aşkar edilib. Və daha çox... daha çox. Hayden, Drake, biz hər birini əhatə edə bilməyək. Özləri tərəfindən deyil."
  
  Hayden başını tərpətdi. "Bəlkə Britaniya polisi kömək edə bilər".
  
  Dreyk xəbərdarlıq edərək əlini qaldırdı. "Necə tələffüz etdiyinizə diqqət edin. London yüksək hazırlıq vəziyyətindədir. Hər yerə qışqıran patrul maşınlarını göndərsək, öz axtarışlarımızı çətinləşdirəcək xaosa səbəb olarıq".
  
  Haydenin gözləri böyüdü. "Mən FTB-nin yanındayam, Mett. Mən diplomatik olmağı bilirəm".
  
  Drake ürkdü, amma heç nə demədi. Dahl qaşqabaq kimi görünən baxışını tutdu. Hayden bu mübadiləni görüb güldü. "Siz iki lənətə gəlmiş komediyaya baxın. Daha yaxşı planın varmı?"
  
  Dahl yavaşca başını tərpətdi. "Əslində, bilirəm."
  
  Kinimaka həmişəki kimi Haydenin yanında oturaraq onu qoruyurdu. "Xahiş edirəm paylaşın."
  
  "Biz söhbətləri izləyirik" dedi. "Mən polislərin bunu necə etdiyini nəzərdə tutmuram. Mən İnterpol və NSA-nın bunu necə etdiyini nəzərdə tuturam. Onların hansı kanallardan, hansı üsullardan istifadə etdiyini bilirik. kod sözlər. Daha da vacibi odur ki, biz Pythianlarla müttəfiq olan onlarla muzdlu əsgərin kimliyini bilirik, baxmayaraq ki, onlar şəbəkədən itdiyi üçün onların harada olduqlarını bilmirik. Əgər onlarla yaxınlıq qura bilsək..." Dahl barmaqlarını sındırdı. "Oyun başlayır"
  
  Drake bu barədə düşündü. - Ya Rəbb İsa, Dal, bu pis deyil.
  
  Dahl Haydenə tərəf başını tərpətdi. "Zəng etmək. Gəlin o əclafların başına keçək".
  
  Drake uzun bir ah çəkdi. Sadəcə ümid edirəm ki, London buna hazırdır".
  
  "Paris və LA-nı demirəm" deyə Hayden mızıldandı.
  
  
  ON DÖRDÜNCÜ FƏSİL
  
  
  Onlar yerə enərkən Hayden Los-Ancelesdə kömək etmək üçün seçdikləri komandaya zəng etdi. İnterpoldan Michael Crouch və Armand Argento və Kono Kinimakinin həyatını bir neçə dəfə xilas edən komanda tərəfindən tövsiyə edilən "Forsaken" keçmiş CIA agentləri və çətin, lakin bacarıqlı qrup idi.
  
  Hayden onların özünü elan etdiyi, lakin indi tanınan lideri Claire Collins ilə danışdı. "Bir daha salamlar. Əgər siz ən azı iki dəfə öldürülmə ehtimalınız olan divardan kənar roller sahil gəmisi hərəkətinə hazırsınızsa, deməli, dəstədən birisiniz."
  
  "Biz hər şeyə hazırıq". Collins bildirib. "Ən azı iki dəfə. Beləliklə, Los-Ancelesdə nəyə ehtiyacınız olduğunu bizə deyin."
  
  "Yaxşı, aydındır ki, orada tək siz olmayacaqsınız. Ancaq güclü tərəflərinizlə oynamaq üçün sizə ehtiyacımız var. Disavowed komanda biznesin ən yaxşısı idi və olmağa davam edə bilərdi. Küçədən fəaliyyət göstərmək üçün yerdə onlara ehtiyacımız var".
  
  "Biz buna çatacağıq."
  
  Hayden topladıqları bütün məlumatları bölüşməyə davam etdi, həmkarları dinləyərkən Collins-i xəbərdar etdi. O, bitirdikdə, onların West Coast komandası hərəkətə hazır görünürdü.
  
  Hayden onlara təlimat vermək üçün daha bir neçə dəqiqə sərf etdi və sonra huşunu itirdi. "Biz sizə güvənirik. Pifililəri və ya onların agentlərini bu vəba çuxurundan sağ buraxmayın".
  
  Collins, "Biz bunun üstündən keçdik" dedi. "Əgər yaxşı olduğumuz bir şey varsa..."
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"